Рыбаченко Олег Павлович: другие произведения.

Другая Сусветная Вайна - 11

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Пакуль пануе мірнае зацішша, у Трэцім Рэйху праходзіць рэферэндум і ѓсталёѓваецца манархічная форма кіравання. Немцы пакуль сябруюць з саюзнікамі, але таемна рыхтуюцца да новай, вялікай вайны.

  ДРУГАЯ СУСВЕТНАЯ ВАЙНА - 11
  АНАТАЦЫЯ
  Пакуль пануе мірнае зацішша, у Трэцім Рэйху праходзіць рэферэндум і ѓсталёѓваецца манархічная форма кіравання. Немцы пакуль сябруюць з саюзнікамі, але таемна рыхтуюцца да новай, вялікай вайны.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 1.
  У Трэцім Рэйху пакуль пануе зацішша. Заваяванні я немалыя і Украіна разам з Крымам, і Каѓказ, і межы па Волзе да самога Куйбышава, і нават частка Казахстана па рацэ Уральск прыхапіла немцы. Плюс яшчэ і Карэлія з Архангельскам, аж ледзь не да Варкуты. І Беларусь, Прыбалтыка, амаль ушчыльную да Ленінграда. Толькі маленькі калідор пагадзіліся даць немцы. Далей мяжа літаральна за сто кіламетраѓ ад Масквы. СССР страціѓ тэрыторыі, на якіх да вайны жыло больш за палову ѓсяго насельніцтва. Немцы на поѓдні дасягнулі Пензы, і іх валадарствы па самы Ульянаѓск. І Маскву ледзь не ѓзялі. І СССР плаціць велічэзную даніну.
  Акрамя таго, немцы забралі ѓвесь залаты запас і ѓсё ваеннае абсталяванне сабе.
  Так што рабіць зброю СССР пакуль няма на чым. Так што пакуль вырабяць новае абсталяванне і ѓзброяць войскі: а ѓсе танкі, самалёты, гарматы, кулямёты, рэактыѓныя ѓстаноѓкі залпавага агню, пісталет-кулямёты і амаль усе стрэльбы перададзены Трэцяму Рэйху.
  Каб выратаваць Маскву і сваю шкуру, Сталін прыняѓ самыя ганебныя ѓмовы капітуляцыі. І зараз СССР яшчэ доѓга не зможа ѓдзельнічаць у вайне.
  Так што з усходу Герынг сябе засцерагаѓ. Трэці Рэйх з 1937 года амаль у дзесяць разоѓ павялічыѓ сваю тэрыторыю. Здавалася, бы ѓсё добра для пераемніка Гітлера Герынга.
  Гэты дыктатар моцны здароѓем і ѓжо абзавёѓся сынам. Якога назваѓ у гонар лепшага нямецкага і сусветнага аса ѓсіх часоѓ і народаѓ Вольфам. Толькі Герынг не ведаѓ, што рэальны бацька яго сын - гэта Волька-Вольф Бісмарк-Карасеѓ. Інакш бы ён літаральна палез бы на сцяну. А можа і не. Ва ѓсякім разе пакуль усё ішло па накатанай каляіне.
  Ужо восень 1944 гады, ці дакладней пакуль восень. Немцы адпачываюць пасля вайны.
  Нашчадак Герынга пакуль яшчэ немаѓля.
  Але хітры дыктатар ужо мае пляны. У прыватнасці, правесці рэферэндум 8 лістапада 1944 года і заснаваць, па-першае, далучэнне да Трэцяга Рэйху акупаваных тэрыторый, як свабоднае волевыяѓленне грамадзян. Па-другое, пост імператара са спадчыннай уладай. Каб узаконіць свайго спадчынніка Вольфа, заадно браць шлюб з былой палюбоѓніцай Маргарэт. Герынг вырашыѓ, што згуляе пышнае вяселле. І вянчаць яго будзе сам Рымскі тата.
  Гэта павінна ѓмацаваць і кансалідаваць велізарную імперыю Трэцяга Рэйха.
  Аднак, зразумела, гэта яшчэ не ѓсё. Рознагалоссі тычацца французскіх, бельгійскіх і галандскіх калоній і італьянскіх уладанняѓ у Афрыцы.
  Герын хоча гэта ѓсё ѓключыць у Трэці Рэйх. Але яму кажуць, што ён і так заваяваѓ звыш меры шмат на ѓсходзе.
  Тут таксама ёсць спрэчкі. Японія таксама незадаволеная аказалася. Яна ад СССР атрымала толькі Манголію, Прымор'е, і яшчэ тыя землі на Далёкім Усходзе, што паспела заваяваць. Але гэтага было самураям мала. Тым больш, што яны страцілі яшчэ ѓ сорак трэцім годзе свае заваёвы ѓ Ціхім акіяне, Індакітаі, і паѓднёвым Кітаі. І натуральна іх гэта не задавальняла. Жадалася даціснуць СССР да ђрала.
  Але Сталін змог дамовіцца з Герынгам і коштам каласальных саступак выратаваѓ сваю шкуру, уладу, Маскву, Ленінград і захаваѓ кантроль над часткай СССР. А Японія аказалася абдзеленай, як і не атрымаѓшы Сібіры і прастор да Урала.
  Сталін вядома ж шмат саступіѓ, але відавочна недастаткова для самураяѓ.
  Так што ѓ будучыні магла быць і вайна-рэванш. І Герынг хацеѓ вярнуць тое, што мелі немцы і італьянцы раней у Афрыцы. А гэта вялікія тэрыторыі - рэсурсы і насельніцтва.
  Аднак немцам трэба было спачатку пабудаваць магутны флот і развіць далёкую авіяцыя, а ѓжо потым ваяваць з ЗША і Брытаніяй. Ды і народу патрэбен адпачынак пасля вайны, а салдатам нараджаць дзяцей. Так што пакуль войны на зіму гледзячы не будзе. А ѓ наступным годзе паглядзім.
  У любым выпадку свет яшчэ не здабыѓ устойлівасці. І не зразумела скончылася ці другая сусветная вайна, ці проста ѓзнікла паѓза. А можа ѓжо варта казаць і аб трэцяй сусветнай?
  Калі яна, зразумела, успыхне з новай сілай. Але пакуль Германія не зусім да яе гатова.
  У ЗША і Брытаніі магутная прамысловасць і трэба захапіць панаванне ѓ паветры.
  Тут вялікія надзеі звязаныя з дыскалетамі і дыскамі Беланцэ . Яны абяцаюць стаць цуда-зброяй, здольным знішчаць авіяцыю без страт.
  Ды і зразумела з бехвостым бамбавікамі, і рэактыѓнай авіяцыяй далёкага дзеяння. Асабліва самалётамі ТА-500 і ТА-600, але іх таксама варта вырабіць. І патрабуецца на гэты час.
  Ды і танкі патрэбны не занадта цяжкія, але дасканалыя. І тут таксама без часовай паѓзы не абысціся.
  Герынг рыхтуецца стаць імператарам і гэта яго заводзіць. Але галоѓнае - гэта вядома ж вялікае вяселле і шлюб з Маргарэт.
  І вядома ж пышнае свята ва ѓсім Трэцім Рэйху.
  Волька-Вольф Бісмарк-Карасеѓ пападанец з дваццаць першага стагоддзя, які забіѓ Гітлера і змяніѓ ход гісторыі, тут як тут.
  Ён усё яшчэ выглядае як хлопчык гадоѓ чатырнаццаці і практычна не сталее. Хоць вельмі прыгожы падлетак, чые мышцы незвычайна рэльефныя, а твар плакатнага арыйца-бландына.
  Вольф-Волька - гэта фактычна сімвал фашысцкай Германіі і яе непераможнасці. У яго вялікае мноства розных узнагарод і ордэнаѓ і тысячы знішчаных савецкіх танкаѓ, самалётаѓ, гармат і іншага рыштунку і яшчэ караблі, катэры і іншае.
  Герман Герынг нават вырашыѓ узнагародзіць вечнага хлапчука найвышэйшай узнагародай якую спецыяльна прыдумалі для яго: Вялікай Зоркай Вялікага Крыжа Рыцарскага Крыжа Жалезнага Крыжа са срэбным дубовым лісцем, мячамі і дыяментамі.
  Вельмі доѓгая па назове ѓзнагарода. Тым не менш заснаваная з запасам. Так вышэй можа быць яшчэ і залатое дубовае лісце, і плацінавыя. Так што Герман Герынг мае надзею, што ѓ будучай вайне з Заходнімі саюзнікамі Волька Бісмарк палепшыць свой вынік. І яго будуць зноѓ узнагароджваць.
  Сам Вялікі фюрар і будучы імператар уручыѓ узнагароду. Герынг вельмі задаволены.
  У гісторыі Германіі - гэта рэкордныя заваёвы. Трэці Рэйх зараз больш Рымскай імперыі, і імперыі Аляксандра Македонскага. Тым не менш Герман Герынг яшчэ параѓнальна малады: нарадзіѓся ѓ 1893 году 12 студзеня. Яму яшчэ толькі пяцьдзесят адзін год. І здароѓе бычынае, ды і сам ён падобны на бычка ці бульдога.
  І галоѓнае - улада над светам яшчэ наперадзе.
  Волька таксама задаволены. Ён багаты, і атрымаѓ акрамя ѓзнагароды яшчэ і тытул графа. У яго ёсць дзве жонкі, і законныя дзеці хутка будуць. А медаль і ордэнаѓ колькі з розных краін. І нават Сталін пасля заключэння міру ѓзнагародзіѓ хлапчука званнем героя СССР.
  Волька-Вольф быѓ вельмі задаволены гэтай узнагародай. І яго ѓзнагароджвалі і японца, і амерыканцы, і ангельцы, і французы, і італьянцы і фіны і гэтак далей...
  Колькі ордэнаѓ на хлопчыка якому ѓсяго толькі пятнаццаць гадоѓ, а з выгляду яшчэ менш навешалі.
  Гэта проста жудасць...
  Волька-Вольф быѓ шчаслівы, і разам з тым яму сорамна, што ён столькі тысяч савецкіх людзей забіѓ.
  Але на шчасце, гэты кашмар нарэшце скончыѓся. І ён ужо рускіх людзей не забівае.
  А жыццё добрае такое, можна і пазабаѓляцца на атракцыёнах ці паглядзець кіно. Ужо ѓ Трэцім Рэйху і ЗША здымаюць каляровыя фільмы.
  Ну, добра галоѓнае вядома ж вяселле.
  Новы імперскі палац яшчэ не дабудаваны, і святкуюць у старым, пышным, і пакрытым пазалотай.
  На вяселле прыехалі многія кіраѓнікі дзяржаѓ. І Чэрчыль, які яшчэ прэм'ер, і Рузвельт яшчэ жывы. І многія іншыя кіраѓнікі дзяржаѓ. Толькі Сталін не прыехаѓ, але затое прысутнічаѓ Молатаѓ.
  І гэта паказальна.
  Герынг жаніх, у раскошнай мундзіры генералісімуса. Яго ѓзнагародзілі зоркай вялікага крыжа - трэцяй у гісторыі Германіі - зоркай Герынга. Таксама і іншымі ордэнамі і медалямі. У тым ліку і зоркай героя СССР.
  Што ж відавочны знак прымірэння з боку Сталіна. Які лезе ѓ саюзнікі, хаця сам і не прыехаѓ, але Молатаѓ усё ж такі міністр замежных і фармальна другая асоба ѓ дзяржаве і намеснік Сталіна па ДКА.
  Цяпер у свеце свет, і ідзе аднаѓленне разбуранага.
  Так што можна ѓздыхнуць вальней.
  Волька-Вольф сядзеѓ па правую руку Германа Герынга і ѓ залатым, абсыпаным дыяментамі куфлі плёскалася віно. Хлапчук падняѓ яго і выпіѓ з вялікім задавальненнем. Гэта было дзвесце гадоѓ вытрымкі бургундскае. І шчыра кажучы, выдатна.
  Волька-Вольф піѓ і з рэѓнасцю глядзеѓ на Маргарэт. Яна ж маці двух яго дзяцей, адзін з якіх стаѓ спадкаемцам Трэцяга Рэйха.
  І гэта Вольку і радавала і бянтэжыла адначасова. На самай справе тваё каханне зараз будзе спаць з гэтым парсюком - брыдка нават!
  Хлапчук-ас адчуѓ сум. Іграла музыка, набліжаѓся працэс шлюбу.
  Сам рымскі папа павінен іх абвянчаць і зрабіць гэта ва ѓрачыстай абстаноѓцы.
  Маргарэт выдатная. Яна ростам вышэй за Герынга і яшчэ на абцасах. Бландынка, і цудоѓная арыйская прыгажуні. Пасля родаѓ двайнят ужо паспела сагнаць жывот і ѓ яе зноѓ тонкая стан. Герынга ж тлустага парсюка прыгажуном не назавеш. Ёсць надзея, што ён не надта доѓга пражыве. І тады можна будзе вярнуцца да Маргарэт, і самому стаць імператарам, ці рэгентам пры сваім сыне.
  Ва ѓсякім разе Вольке-Вольфу даводзіцца рабіць высілак, каб усміхацца.
  А Герынг, зразумела, задаволены. Гітлер загінуѓ якраз у сакавіку 1943 года, шостага чысла, яго застрэліѓ Волька Карасёѓ, які стаѓ Вольфам Бісмаркам.
  І не паспеѓ апладніць жанчын-арыек сваім семем канцэнтрацыя, якога занадта малая, каб зачаць дзіця натуральным шляхам. І фюрар памёр, не пакінуѓшы патомства.
  А зараз Герынг стаѓ новым фюрэрам. Здолеѓ з дапамогай ЗША і Брытаніі перамагчы СССР. Плюс яшчэ і феномен Волька Карасёѓ выдатна дапамог фашыстам, стаѓшы супер феноменам.
  Праѓда сам Волька-Вольф суцяшаѓ сябе тым, што СССР усё роѓна б не выстаяѓ супраць кааліцыі капіталістычных дзяржаѓ і яго параза ѓсё роѓна была б непазбежнай. Толькі вайна працягнулася б даѓжэй, і ахвяр было б яшчэ больш.
  Так што Волька-Вольф разьлічваѓ, што ён усё ж такі атрымае прабачэньне вышэйшых сіл. Акрамя таго грэла душу надзея, што хутка Трэці Рэйх выступіць у вайну саюзнікамі, і ён будзе забіваць амерыканцаѓ і англічан, і іншых. Што для расійскага хлопчыка-пападанца душэѓна лягчэй.
  Праѓда немцам патрэбен адпачынак у тым ліку маральны пасля вайны. Не варта кідацца ѓ вір з галавой.
  Рымскі Папа быѓ пажылы, злёгку згорблены і выглядаѓ лядашчата. Ён у свой час умерана асуджаѓ фашыстаѓ. Але потым выдаѓ булу супраць СССР і асабіста Сталіна.
  Зараз ён вянчае Германа Герынга і Маргарэт як законных мужа і жонкі. А ѓ будучыні павінна ѓзнікнуць і імперская сям'я, а можа і цэлая дынастыя. Калі вядома ж Трэці Рэйх не разгромяць.
  Пакуль зрэшты, здаецца, што саюзнікі вераць, што Трэцяму Рэйху хопіць заваёѓ. Але Афрыка - гэта поле разладу. Герынг кантралюе Еѓропу і яе краіны, а як на рахунак калоній на Чорным кантыненце? Тут нельга даваць патуранняѓ саюзнікамі. Але яны не жадаюць саступаць.
  Кажуць - хіба Трэцяму Рэйху мала? Але сапраѓды Герынгу мала. Ды і саюзныя дзяржавы пакрыѓджаныя. Асабліва Мусаліні. Ён страціѓ вельмі шмат у тым ліку і Лівію, Самалі. Ды і Францыя таксама ѓ прэтэнзіі - у іх у Афрыцы уладанняѓ ці ледзь не на палову кантынента. І ѓ Бельгіі ёсць, і ѓ Галандыі.
  Акрамя таго Намібія таксама была да паразы немцаѓ у першай сусветнай германскай.
  Так што прэтэнзій хапае. Але пакуль Чэрчыль і Рузвельт на калясцы ціснуць Герману Герынгу рукі. Той глядзіць як герой і ѓсміхаецца. Яго зубы занадта буйныя і белыя - відавочна ѓстаѓныя.
  Рымскі тата вянчае пару. Вымаѓляе каталіцкія малітвы. Герман Герынг, як і Гітлер, зразумела, падумвалі аб увядзенні новай рэлігіі. Але падчас вайны - гэта магло раз'яднаць немцаѓ. Так што - гэта было адкладзена да поѓнай перамогі.
  Цяпер быццам бы перамога прыйшла. Але ѓсё ж не да канца. І саюзнікі яшчэ не ѓсё далі чаго хацеѓ Трэці Рэйх. А Італія нават страціла тое, што было да вайны.
  Вось Чэрчыль і Мусаліні нават не павіталіся.
  У іх адна да адной прэтэнзіі. Брытанія хоча забраць усе афрыканскі ѓладанні Францыі, Бельгіі і Галандыі сабе. Яна па факце іх ужо і так захапіла разам з амерыканцамі.
  Герынг імкнецца не думаць аб будучай вайне, і ѓсміхаецца. На самай справе і так ён не дасыпаѓ столькі начэй і зноѓ напружвацца не паляванне.
  Рымскі тата вянчае іх і абодва жонка прамаѓляюць так.
  Да Герынга даходзілі чуткі што яго палюбоѓніца Маргарэт гуляе з іншымі мужчынамі, і нават з Вольфам Бісмаркам. Але Герынг не асабліва раѓнаваѓ - яна ж вольная жанчына. А Вольфа хлопчыка-аса нават любіѓ - хацеѓ бы мець такога сына. Тым больш Бісмарк знішчыѓ тэхнікі савецкай нібы цэлае паветранае войска, і ѓжо за гэта яго вынікала паважаць і кахаць. Тым больш ягоны феномен паскорыѓ перамогу над савецкай Расеяй ці СССР. А перамагчы Сталіна нават разам з саюзьнікамі аказалася няпроста.
  Але на ѓсходзе перамога і фактычная капітуляцыя Расіі. А на захадзе праблемы, саюзнікі шмат жадаюць.
  Вольф Бісмарк, магчыма, дадасць збітых самалётаѓ і падбітых танкаѓ. У ЗША галоѓная машына "Шэрман", у немцаѓ "Пантэра"-2 і распрацоѓкі серыі "Е" і "Леѓ"-2. Апошні танк вельмі добры. Але трэба нешта яшчэ лепшае. І распрацоѓваюць "Пантэра"-4 і "Леѓ"-4, і "Тыгр"-4 больш магутны і дасканалы чым ранейшыя мадэлі.
  Так што наперадзе яшчэ поѓным працы.
  Хлапчук-ас п'е за здароѓе маладых. І яго настрой становіцца мажорным.
  Тым часам Рымскі тата падышоѓ да алтара і зрабіѓ рытуалы. Потым загучаѓ арган і царкоѓны хор.
  Усё чын чынам. За Герынгам ідзе світа. Фельдмаршалы Трэцяга Рэйха якіх напладзілася вялікае мноства. Сярод іх Майнштэйн, вылучаецца, яму ѓручылі Вялікі Крыж Жалезнага крыжа, і прысвоілі званне генералісімуса. Ён унёс найбольшы ѓклад у перамогу Трэцяга Рэйха.
  Іншыя таксама сябры звярынца не пасуюць. Яны перамаглі і таксама задаволеныя тым, што ѓдалося нарабаваць.
  Пасля таго як Рымскі тата скончыѓ рытуал, пачаѓся шляхетны баль. І зразумела, да яго відовішча.
  Як не пацешыць гасцей. Каб яны весяліліся і смяяліся.
  Вось выходзяць на рынг дзяѓчыны: адна бландынка, а другая рудая. Яны ѓ адным бікіні, басанож і ѓ пальчатках.
  І вось дзяѓчынкі кланяюцца публіцы. Складаюць на іх стаѓкі. І вось гучыць гонг і дзяѓчаты кідаюцца адна на адну. Агрэсіѓна размахваюць кулакамі ѓ пальчатках.
  І надыходзіць бой. А яшчэ босыя ножкі дзяѓчат наносяць удары адна па адной.
  Яны віскочуць, калі трапляюць адзін па аднаму. Вось гэта бабы.
  Вольку-Вольфа заводзіць гэтае відовішча. Як гэта ѓсё выдатна. А дзяѓчынкі размахваюць і бадаюцца.
  Волька прачырыкаѓ:
  Дзяѓчыны бываюць розныя,
  Нават калі духам цудоѓны...
  Нагой рушаць у пах босы,
  І пасякуць ліха косамі!
  Дзяѓчынкі білі сябра цэлы раунд у пяць хвілін. І потым паѓза. Трэба крыху адысці. Хвіліну сядзяць потныя прыгажуні, цяжка дыхаюць. А потым зноѓ у бой.
  Відовішча з дзяѓчынкамі заводзіць публікі гэта крута. А якія ѓ іх босыя, загарэлыя ножкі. Гэта крута.
  Волька падумаѓ ад танка "Леѓ"-4, які павінен быѓ стаць найбольш дасканалай распрацоѓкай Трэцяга Рэйха.
  Дадзеная машына мела не толькі больш дасканалую кампаноѓку, але і кіраванне пры дапамозе джойсцікаѓ, што дазваляла скараціць экіпаж да двух чалавек. Леѓ-4 з гармат у 105-міліметраѓ высокага ціску, несумнеѓна найболей дасканалы танк у праекце яго вышыня ѓсяго ѓ паѓтара метра. Аднак 105-міліметровая гармата, мабыць, залішняя і яе жадаюць скараціць да 88-міліметраѓ.
  Вось гэта дзяѓчынкі на рынгу. Разбілі сабе насы, цячэ кроѓ. Відаць яны замарудзіліся і відавочна стаміліся.
  Герынг дае адмашку. Дзяѓчат адводзяць. І зараз б'юцца хлапчукі гадоѓ дванаццаці-трынаццаці. Яны ѓ адных спартовых трусіках і пальчатках. Наносяць сябар па сябра мноства ѓдараѓ.
  Таксама даволі цікава.
  Молатаѓ стрымана пляскае. СССР прайграѓ вайну, але супраціѓляѓся ѓпарта. І супраць яго быѓ фактычна ѓвесь сьвет. Так што гэтая зусім не ганебная параза. Не - гэта была годная бітва, што скончылася капітуляцыяй Сталіна ѓ безнадзейным становішчы.
  Лёс самога Сталіна пад пытаннем - ён прайграѓ вайну і зараз уласнае асяроддзе можа яго зрынуць. Што, зрэшты, сумнеѓна - улічваючы якія яны трусы.
  Зрэшты, Берыя суцэль можа. Ён хітры царадворац. Волька паглядзеѓ на рынг. Хлопчыкі лёгкія, сухія, жылістыя. Шмат наносяць удараѓ, але ѓсё без толку. Тут раѓндаѓ няма. Яны малоцяць сябра. Вось ужо мокрыя дзецюкі ад поту і цяжка дыхаюць.
  Адзін з прыслужнікаѓ хвастануѓ хлапчука па босых нагах. Пацан завыѓ.
  І рынуѓся энергічней у бой. Хлапчукі счапіліся ѓ клінчы і давай змагацца. І нават пусцілі ѓ ход зубкі.
  Вось гэта паядынак. Публіка пляскае ѓ далоні.
  Сярод гасцей Чэрчыль. Ён не асабліва задаволены. Трэці Рэйх спыніѓ пераслед габрэяѓ. Але гэтым ягоныя саступкі і абмежаваліся. Цяпер немцы збіраюць сілы і фарміруюць пад сваім камандаванне каланіяльныя дывізіі.
  Славянскія народы прызнаны арыйскімі і таксама могуць удзельнічаць у Вермахце. Адчуваецца ѓтоеная пагроза ад Германа Герынга. Які песціць славалюбівыя планы, і жадае вельмі шматлікага.
  Чэрчыля турбуюць наступныя выбары ѓ парламент. Вайны няма, і адкласці іх ужо немагчыма. Але народ абураны, тым што кансерватары падтрымалі Герынга і Трэці Рэйх, здрадзіѓшы СССР. Ды Сталін - гэта жорсткі тыран. Але з Гітлерам ваявалі, і Герынг быѓ яго другой асобай.
  Ды яшчэ камандаваѓ авіяцыяй. Вось так усё атрымалася, некалькі дурное і недарэчна. Чэрчыль не ведаѓ, што яму рабіць. Лепшае захоѓваць бачнасць сяброѓства і добразычлівасці. У гэтым выпадку можа быць і пранясе.
  Рузвельт таксама не вясёлы. Ён у інвалідным крэсле, і здароѓе не вельмі. Хутка канец. І тут яшчэ тоѓсты парсюк, які з парасячым тварам. Хоць Герман Герынг і не дурань. Ён змог у цяжкай сітуацыі, прымірыцца з саюзнікамі, і нават атрымаць ад іх дапамогу. І ѓсё пайшло па-іншаму.
  І куды лепш для немцаѓ і горш для Расіі.
  Рузвельт, зрэшты, імкнецца захаваць ветлівасць. У ЗША можа ѓ найбліжэйшыя гады з'явіцца моцны козыр: атамная бомба. Тады Герынг магчыма і не рызыкне напасці. Супраць такой зброі, што знішчае зараз цэлы горад.
  Герынг таксама знешне дабрадушны. Ён унутрана ѓдзячны Рузвельту і Чэрчылю, якія выдатна дапамаглі Трэцяму Рэйху. Ангельскія танк: "Чэленджэр" і "Чэрчыль" зусім не дрэнныя. Яны паказалі сябе ѓ баях з Расіяй на вышыні. Асабліва "Чэленджэр", які меѓ браню і ѓзбраенне супастаѓнае з "Пантэрай", але вага на дванаццаць тон меншая.
  Ды і ѓ ЗША, мадыфікацыя " Шэрмана " - Светлячок, вельмі нават нядрэнная, і эфектыѓная.
  СССР быѓ зрынуты і гэта цешыла Герынга. Наймацнейшы вораг зрынуты. А з саюзнікамі ён як-небудзь ды зладзіцца.
  Тым часам хлапчукі таксама вымахаліся . Адзін з іх атрымаѓ локцем у падбародак і ѓпаѓ. Яшчэ яму дадалі нагой па патыліцы.
  Хлопчык заціх. І яму адлічылі накаѓт.
  Зноѓ бой. На гэты раз па тры дзяѓчыны з кожнага боку.
  Яны амаль голенькім, і гэта так прыгожа. Мужчыны заводзяцца.
  І дзяѓчынкі пачынаюць бойку, у мяккіх, гумавых пальчатках.
  Гэта ѓсё надзвычай здорава. І яны шчыпаюць адзін аднаго за грудкі. І гэта нават вельмі сьмешна.
  Дзяѓчынкі б'юцца і босыя, загарэлыя, хупавыя ножкі мільгаюць, нібы лопасці шруб маторнай лодкі.
  Волька глядзіць на голыя пяткі дзяѓчынак, і адчувае ѓзбуджэнне здаровага і моцнага падлетка.
  Адна з дзяѓчынак атрымала босы ножкай па сонечным спляценні і стала курчыцца ад болю. Вось так б'юцца ваяѓніцы.
  Волька-Вольф свіснуѓ і запляскаѓ у далоні - выдатна. Жадаецца часам самому стаць фюрэрам, а то і Госпадам Богам.
  На самой справе як гэта было б выдатна, калі б у свеце было на адным мужчыну тысячу дзяѓчын. А ѓсе мужчыны былі б прыгожымі падлеткамі. Гэта ж сапраѓды быѓ бы найвышэйшы клас.
  А мужчыны непрыгожыя, калі дарослыя. Вось, напрыклад Герман Герынг проста вырадак. На яго брыдка нават глядзець.
  А вось наколькі ён Волька Прыгожы і тварам і, целам. Колькі дзяѓчынкай цягнуцца да яго. Дзве жонкі законныя, а можна мець яшчэ да чатырох. З прычыны вялікай забілі ѓ Германіі мужчын, Герман Герынг дазволіѓ мець як у Ісламе да чатырох жонак. І Рымскі Папа пад рулямі аѓтаматаѓ падобнае ѓхваліѓ.
  Волька-Вольф нават вырашыѓ ажаніцца і трэці раз на славянцы. Абедзве яго жонкі немкі, адна дачка Паршэ, а другая яго даѓняя напарніца-ас Хельга. Добра было б знайсці сабе і дзяѓчыну з Беларусі. Там пакуль яшчэ ідзе партызанская вайна. Праѓда пасля таго, як СССР фактычна капітуляваѓ, партызаны страцілі падтрымку з вялікай зямлі.
  Але ѓсё роѓна асобныя атрады яшчэ супраціѓляюцца. Хоць дадзены загад ад Сталіна - спыніць вайну. Але не ѓсе падпарадкаваліся. Хаця ѓ Беларусі Цэнтральная Рада і аб'явіла амністыю.
  Фармальна ѓ Беларусі было заснавана самакіраванне і федэрацыя. Герын збіраѓся на Рэферэндуме замацаваць Трэці Рэйх у выглядзе федэратыѓнай імперыі з манархам-імператарам на чале і з агульным парламентам і канстытуцыяй. Улада імператара вялікая - ён можа нават выдаваць асабіста законы. І дынастыю хоча заснаваць Герман Герынг. Сын Вольф ёсць, і немаѓля здаровае, рухомае, моцнае.
  А Волька-Вольф хоча сабе там у Беларусі ѓзяць дзяѓчынку. Пажадана бландынку і прыгожую, рослую. І ёй таксама зрабіць дзіця.
  І яшчэ ѓ яго мара ѓзяць у жонкі чарнаскурую прыгажуню. Паглядзець, што будзе, калі змяшаць сваю кроѓ з афрыканскай. І гэта таксама было б выдатна.
  Волька-Вольф мае амбіцыі.
  Усяго трэба мець чатыры жонкі, і гэта было б правільна. Трэба каб размнажаліся і пладзіліся арыйцы па ѓсёй планеце Зямля. І гэта стане надзвычай крута.
  Волька-Вольф сунуѓ у рот кавалачак жырафа ѓ падліѓцы, пражаваѓ і запіѓ дарагім віном са скляпоѓ вытрымкі ѓ дзвесце ѓ лішнім гадоѓ. Ды гэта так прызнацца выдатна.
  Герынг ёсць шмат. У яго залатога сервіза некалькі тон. Ён багаты быѓ яшчэ да таго, як атрымаѓ пасаду фюрара. А зараз стаѓ яшчэ багацей.
  І марыць аб сусветным панаванні.
  Заваявалі немцы нямала, але ѓсё роѓна СССР, нават урэзаны па пляцы больш, чым Трэці Рэйх, нават і еѓрапейскімі валадарствамі. І з-за гэтага прызнацца прыкра.
  Герынг шукае заваёѓ у Афрыцы і тут размова была з Чэрчылем. Маѓляѓ, Францыі трэба ѓладанні вярнуць, і Бельгіі, і Галандыі і Італіі таксама.
  Чэрчыль заѓважыѓ, што Германія атрымала ад Захаду вялізную, бязвыплатную дапамогу. І гэта плата за калоніі ѓ Афрыцы. Тым больш бітва за Чорны кантынент была немцамі фактычна ѓжо прайграна. І яны павінны быць рады, што Роммелю і васьмю нямецкім і тузіну італьянскіх усяго больш за трыста тысяч салдат і афіцэраѓ дывізій далі сысці. І яны папоѓнілі Вермахт на ѓсходнім фронце. А амерыканскія і ангельскія танкі і самалёты, далі Трэцяму Рэйху перавага ѓ тэхніцы. Так што чаго Герынгу ѓзнікаць. Як і Японіі таксама!
  Хіба мала Трэцяму Рэйху калоній на ѓсходзе? Мусаліні, страціѓшы ѓладанні ѓ Афрыцы, больш за ѓсіх прайграѓ. І зараз Герынг цягнуѓ яго краіну ѓ склад Трэцяга Рэйха. І гэта таксама было непрыемна Мусаліні.
  Волька аблізнуѓся і прапанаваѓ, Герынгу:
  - Дай мне пабіцца!
  Герынг хіхікнуѓ і спытаѓ:
  - З кім мой геній?
  Хлопчык-тэрмінатар адказаѓ:
  - Са львом!
  Герынг пахітала галавой:
  - Рынг не прыстасаваны! Леѓ можа кінецца на гасцей. Можа, быць з чалавекам?
  Волька кіѓнуѓ.
  - Магу і з людзьмі!
  Маргарэт кіѓнула:
  - Выстаѓ супраць яго адразу пяць хлопчыкаѓ! І ён з імі зладзіцца!
  Герынг паводле кіѓнуѓ:
  - Добра! Вось прама зараз і будзе бой!
  Волька ѓсё яшчэ выглядаѓ год на чатырнаццаць. Ён хутчэй пераапрануѓся ѓ выйшаѓ у адных шортах, басанож і ѓ аголеным тулавам. Супраць яго было пяць хлопчыкаѓ - мускулістых, спартовых, таксама толькі ѓ шорціках, гадоѓ чатырнаццаці-пятнаццаці. Яны былі нават крыху вышэй за рост Волькі. Праѓда хлопчык-ас меѓ вельмі рэзкі рэльеф мускулатуры, незвычайна рэзкі, нібы цела літая сталь.
  Зрэшты, і хлопчыкі-праціѓнікі таксама мускулістыя і трэніраваныя, можа быць не так як Волька, але таксама з рэльефам.
  Яны выйшлі на рынг. Відаць, было дзецюкі хвалююцца. Волька мае рэпутацыю монстра, хоць амаль дзіця з выгляду.
  Складаюць стаѓкі. Амаль усё, зразумела, на Вольку-Вольфа, хоць ён адзін, а ѓ яго супернікаѓ цэлых пяць.
  Таксама безусыя хлапчукі. Герынг вельмі любіць глядзець на мускулістых, напаѓголых, потных хлопчыкаѓ. Як, зрэшты, і многія мужчыны і жанчыны.
  Ён ставіць, зразумела, на Вольфа. А вось Чэрчыль ставіць на пяцёрку хлапчукоѓ. Рузвельт таксама тут як тут і на пяцёрку хлапчукоѓ.
  І што ж будуць біцца.
  Волька хіхікнуѓ. Хлопчыкі-падлеткі ѓсталі ѓ баявыя стойкі. Волька-Вольф рэзка пайшоѓ наперад, зрабіла сальта і ѓцяклі стоячы на руках, аднаго з дзецюкоѓ голай пяткай у падбародак. Той, атрымаѓшы моцны ѓдар заваліѓся адключыѓшыся.
  Волька-Вольф праспяваѓ:
  Мы скінем ворага адным ударам,
  Славу пацвердзім сталёвым мячом.
  Рускіх перамагалі мы нездарма,
  У трэскі злых хлапчукоѓ разаб'ём!
  Юны ас зноѓ крутануѓся. Яго босыя падэшвы бліснулі ѓ святле пражэктараѓ. І хлапчук зноѓ пранёсся ѓ сальта. І яго пальчыкі голых ног пстрыкнулі аднаго з дзецюкоѓ па лбе. У таго набрыняла зараз шышка. І юны гладыятар упаѓ.
  Волька праспяваѓ, скалячы зубкі:
  Ах хлопчыкі ножкі,
  Якія добрыя...
  Вы такія крошкі,
  Проста б'юць ад душы!
  Волька ѓскочыѓ. Хлапчук гладыятар узмахнуѓ кулакамі. У адказ Волька прабіѓ рукамі тройку і трапіѓ па шыі. І трэці юных гладыятар адсек.
  Волька-Вольф хіхікнуѓ, пайшоѓ ад кулака, і рушыѓ галавой праціѓніка ѓ нос. Удар разбіѓ яго і патрос пацана, і той таксама паваліѓся.
  Застаѓся толькі адзін.
  Волька праспяваѓ, скалячы зубкі:
  Арляня, арляня,
  Узляці вышэй сонца...
  Няхай будзе народ наш адзіны,
  Навекі змоѓклі вясёлыя хлопцы,
  У жывых ты застаѓся адзін!
  І хлопчыка як падскочыць і рушыць юнаму візаві прама ѓ пахвіну. І той атрымаѓшы ѓдар па яйках пасінеѓ і адсек.
  Волька ѓскінуѓ угору рукі і праспяваѓ:
  Чакае перамога, чакае перамога,
  Тых, хто прагне кайданы разбіць...
  Чакае перамога, чакае перамога -
  Мы здолеем ГУЛАГ перамагчы!
  Герман Герынг падняѓся, пляскаючы і абвясціѓ:
  - Хлапчуку-тэрмінатару ѓручаецца - узнагарода - залаты медаль гладыятараѓ!
  Дзяѓчаты падышлі на высокіх абцасах, і ѓручылі на плацінавым падносе залаты медаль на чорна-бела-чырвонай стужачцы.
  Волька-Вольф начапіѓ яе і праспяваѓ:
  - Люта б'юцца з ворагамі спартсмены,
  Кожны ѓ перамогу верыць горача.
  А мне любое мора, мора па калена,
  А мне любыя горы па плячо!
  Вяселле працягвалася... Усе былі адносна шчаслівыя і багатыя. І пакуль яшчэ мір і шчасце.
  Волька з уздыхам заѓважыѓ:
  - Толькі на небе толькі анёлы ведаюць,
  Што Трэці Рэйх далей чакае!
  Чэрчыль прапанаваѓ тост:
  - Вып'ем за мір паміж нашымі краінамі!
  Герман Герынг падтрымаѓ:
  - Ды давайце вып'ем за мір!
  І кіраѓнікі сусветныя асушылі свае куфлі.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 2.
  У СССР наступіѓ перыяд міру, і дзяѓчынкі шмат і ѓдарнымі тэмпамі будуюць. Ужо восень і ѓ Сібіры халадае. Ня вельмі прыемна.
  Але Алёнка і яе каманда працуюць басанож і ѓ бікіні. Адначасова дзяѓчынкі нешта цікавае спрабуюць у вольны час складаць.
  Прынц, а зараз раб Альберт адчуваѓ, што ѓ яго могуць узнікнуць праблемы. Але пакуль што планаѓ не было. Рым быѓ горад вялікі з высокімі сценамі і непрыступны.
  Узяць яго штурмам было амаль немагчыма, нават для вялізнага войска Спартака. Гладыятараѓ жа аказалася мала. Занадта многія змаглі ѓцячы. Заставалася толькі спадзявацца,
  падняць на мяцеж хлапчукоѓ.
  Але дзецюка-прынца адвялі пасля заняткаѓ каханнем з жонкай консула ѓ асобную камеру са сталёвымі дзвярамі, і дужымі заваламі. Праѓда, быѓ ляжак з мяккай саломай.
  Альберт моцна выматаѓся пасля бурных заняткаѓ каханнем і баёѓ, і заснуѓ.
  Тым часам паміж рабамі і рымлянамі праходзілі сутычкі.
  Два легіёны спрабавалі прарвацца да Рыма. Дванаццаць тысяч пешых і тры тысячы конных. Усе пятнаццаць тысяч байцоѓ спешна перакінуты морам з далёкіх правінцый.
  Яны разлічвалі праскочыць і ѓмацаваць гарнізон Рыма.
  Праконсул Вівер камандаваѓ гэтай групай. Ён вельмі разлічваѓ, што атрымаецца пазбегнуць бою са Спартаком, так войска рабоѓ увесь час расло, і ѓжо перавышала дзвесце тысяч.
  І не толькі рабы, але бедната, і многія саюзныя гарады, і нават некаторыя легіянеры з ліку не лацінкай, перабягалі ѓ войска вялікага правадыра.
  Так што са Спартаком біцца было самагубна. Хоць яго войска і разнамаснае.
  Вівер спрабаваѓ прайсці ноччу, абматаѓшы капыты коней анучамі. Яго войска старалася ісці без шуму. Але шматлікія хлопчыкі-разведчыкі засеклі перамяшчэнне. Яны жвава
  перамяшчаліся на поні, удараючы босымі пяткамі ѓ бакі, і перадавалі звесткі ѓзмахамі сцяжкоѓ.
  Так што Вівер дарма разлічваѓ, на праход.
  Спартак рушыѓ на яго сто тысяч ужо даволі дасведчаных і нядрэнна навучаных рабоѓ. Яны ішлі ѓ атаку на рымлян з розных бакоѓ. Іх лікавая перавага і больш высокая баявая
  дух, якія звыкнуліся перамагаць байцоѓ.
  Эѓтыбіда таксама ішла ѓ бой. Яна вонкава некрупная і падобная на зусім юную дзяѓчыну, амаль дзяѓчынку, але вельмі спрытная і валодае тэхнікай фехтавання.
  Дзяѓчына ідзе ѓ атаку і махае мячамі. Яна не адна. З ёй цэлы атрад моцных дзяѓчынак. Некаторыя з іх працавалі ѓ каменяломнях і мелі развітую мускулатуру.
  Яны нават змагаліся голыя ці амаль голыя. У гэтых жанчын босыя падэшвы ног пакрыліся мазалямі, а на жываце пліткі прэса, і пад скурай рук і ног перакочваюцца мускулы.
  І вось прыгажуні кідаюцца на легіянераѓ.
  Яны іх без лішніх цырымоній сякуць. Вось адна з іх, рудай масці двухметровая веліканша стукнула голай пяткай у падбародак рымскага цэнтурыёна, і зламала яму сківіцу.
  Той заваліѓся мёртва.
  Жанчына-волаты вельмі рэльефная цягліцамі, ёй нават можа пазайздросціць сам Спартак. Яна ѓ каменяломнях працавала за трох-чатырох дужых мужчын. Таму яе добра кармілі,
  І амаль не білі. Яна тварам даволі прыгожая, рысы асобы правільныя, але занадта ѓжо мужныя. Сапраѓдная багіня вайны. Яна любіла мужчын, і ёй падабалася, займацца
  каханне з наглядчыкамі. Яна нават нарадзіла ад іх пару сыноѓ. Яны як і маці хаця яшчэ дзеці, але буйныя і б'юцца на роѓных разам з дарослымі.
  Рудая жанчына ѓ канцы - канцоѓ была прададзена ѓ гладыятары, і так навучылася выдатна валодаць мячом. І яна стала сапраѓднай легендай. Будзь у яе інтэлект вышэй, можа,
  быць жаночым палком даручылі б камандаваць ёй, а не Эѓтыбідзе.
  Дарэчы, абедзве жанчыны пасябравалі. Эѓтыбіда нават дазволіла ёй палізаць буйным мовай ѓлонне і перажыла ад гэтага некалькі моцных аргазмаѓ.
  А зараз яны адчайна ваююць, нібы вялікі і маленькі дэман.
  Ды і іншыя жанчыны тут байца, амаль голыя ці голыя яны сякуць рымлян-мужчын як капусту.
  Зразумела, ваюе і сам Спартак.
  Ён высокі, шыракаплечы, атлетычны і мускулісты. Б'ецца адразу двума мячамі, што вельмі эфектна. І ад яго ѓдараѓ падаюць легіянеры. Некаторыя дзяѓчаты, страляюць
  з лукаѓ, і вельмі трапна.
  У баі прынялі ѓдзел і катапульты. Яны кінулі ѓ рымлян некалькі чыгуноѓ з палаючай сумессю. А адна з дзяѓчын паслала стралу, прабіѓшы наскрозь шыю Вівёру.
  Пасля чаго баявы дух хутка якія растаюць у бітве рымскіх ваяроѓ рэзка зваліѓся. І тыя, хто ацалеѓ у спешцы пакідалі зброю і ѓпалі на калені молячы аб літасці.
  Рудая жанчына-волаты стала соваць ім сваю босыя ногі, прымушаючы цалаваць голыя, вельмі мазолістыя, пыльныя ступні. Іншыя рабыні таксама былі басанож і совалі ножкі ім
  у твары палонным.
  Толькі Эѓтыбіда была ѓ лёгкіх, хупавых сандаліках. А ѓвесь астатні легіён з васьмі тысяч дзяѓчат быѓ выключна басаногі. На самай справе без абутку і спрытней.
  Ды і дзяѓчыны не хацелі, каб іх ножкі сталі б мяккімі.
  Не ѓ рабынь ступні павінны быць цвёрдымі, пругкімі, мазолістымі і не баяцца вострых камянёѓ.
  Страты рабоѓ у бітве былі нязначныя. Рымлян пагналі ѓ лагер, яны зараз палонныя і абяззброеныя. Такая вось гучная перамога.
  Эѓтыбіда злезла з каня, і зняла сандалі. Некаторы час ёй ісці басанож было нават прыемна. Але затым голыя ступні стала саднець ад буйнога жвіру і вострых камянёѓ.
  І чым даѓжэй дзяѓчына крочыла, чым балючай ёй станавілася.
  Эѓтыбіда зноѓ узлезла на каня. Яе ножкі ѓсё ж далікатныя. Яна ж вельмі нядоѓга была працоѓнай рабыняй, яе амаль адразу ж прадалі ѓ бардэль. А так... У бардэлі,
  ёй гарачай і распуснай нават падабалася.
  Лепш, чым на плантацыі матыкай калупацца.
  Рудая, бадай, самая буйная дзяѓчынка ѓ легіёне. Хоць побач з ёй бландынка, таксама рослая, не менш рудай. І таксама працавала ѓ каменяломнях, і потым на арэне была гладыятарам.
  Абедзве жанчыны ѓ адных толькі плаѓках. І вельмі мускулы ѓ іх моцныя.
  Бландынка і рудая кахаюць і мужчын, і жанчын. І адзін аднаго. Вельмі ім падабаецца займацца каханнем. Эѓтыбіда іх праѓда папярэдзіла, каб Альберта яны не спакушалі.
  Абедзве жанчыны хорам заѓважыла:
  - Нам падабаюцца буйныя мужчыны! Гэты занадта маленькі!
  Эѓтыбіда заѓважыла:
  - Маленькі, але ѓдаленькі! І развіты не па гадах!
  Жанчыны-гіганты засмяяліся. Яны ѓявілі сабе Альберта ѓ сваіх абдымках і гэта было пацешна. Вельмі прыгожы хлопчык, рэльефны мышцамі і такі салодкі.
  А яны такія буйныя, магутныя.
  Перамога Спартака была відавочнай і разгромнай. Але Рым пакуль не ѓзяты.
  Альберт і Радапея выспаліся, і пры абуджэнні іх чакаѓ непрыемны сюрпрыз. Рымскія легіянеры акружылі іх і павялі ѓ катавальны склеп. Там іх ужо чакалі каты.
  Каб атрымаць асалоду ад відовішчам катаванні вельмі прыгожых дзяцей прыбылі консул і Красс, са сваімі жонкамі.
  Хлопчыка і дзяѓчынку ѓвялі закаваных у цяжкія ланцугі. Дзеці вонкава імкнуліся захаваць бачнасць спакою, хоць ім і прыходзілася раней выпрабоѓваць на сабе і бізун і прэнг.
  і іншыя катаванні, праѓда не пакалечыѓшыся.
  Цяпер палала некалькі жароѓняѓ, дзе грэліся сталёвыя інструменты катаванняѓ. Былі і ѓжо знаёмыя прэнгі, і рознага роду прынады для катаванняѓ.
  Прыгожая, рослая, шыракаплечая жанчына з арліным носам і чорнымі валасамі ѓ чырвоным халаце была ѓ дадзеным выпадку галоѓным катам. Яна спецыяліст па катаваннях дзяцей.
  Каб дзеці ад болевага шоку не загнуліся, іх трэба катаваць вельмі ѓмела.
  Консул скамандаваѓ:
  -Страшыце іх абодвух!
  Хлопчыка і дзяѓчынку падцягнулі да прэнга. Дакладней да двух прэнгаѓ. Столь у памяшканні была высокая, і прэнг быѓ на спецыяльных прыстасаваннях, што дазвалялі падпарадкаваць ахвяру да
  самой столі.
  Хлапчуку і дзяѓчынцы вывернулі моцныя каты рукі назад і далучылі да ланцугоѓ, і заціснулі запясці ѓ кайданках. Пасля чаго сталі круціць барабан паднімаючы, Альберта,
  і Радапею ѓверх. Целы дзяцей-байцоѓ вывярнуліся і стаѓ выгінацца. Плачы іх тузанулі, пракруціѓшы плечы. Затым іх сталі паднімаць. Босыя ногі хлопчыка і дзяѓчынкі закруціліся.
  Красс загадаѓ:
  - У калодкі іх!
  Каты хутка начапілі загадзя прыгатаваныя калодкі. Заціснулі ѓ іх шчыкалаткі дзяцей. Жанчына-катавальнік паказытала голую падэшву Альберту і аблізнулася:
  -Які прыгожы хлопчык! Скура такая прыемная навобмацак!
  Хлапчук быѓ зусім голы, як і належыць па навучанні катаваць рабоѓ. І яго мужчынская дасканаласць была даволі развітай, і нават стала брыняць.
  Чарнавалосая жанчына-кат зарагатала. І агрэла хлапчука бізуном. Ды так што патрапіла па яйках.
  Боль ад удару аказаѓся такім моцным, што Альберт мімаволі ѓскрыкнуѓ.
  Жонка консула ѓсклікнула:
  -Асцярожней! Не калеце пацана!
  Красс кіѓнуѓ:
  - Ды знявечыць не трэба! Мы яшчэ з ім пацешымся!
  Жанчына-кат згодна кіѓнула. Ахвяр да самай столі паднімаць не сталі. Паднялі прыкладна напалову, Альберт і Радапея завіслі на імгненне. А потым іх адпусцілі.
  Двое юных байцоѓ упалі ѓніз, і ля самай падлогі ланцугі нацягнуліся. Альберт здолеѓ стрымаць крык, а Радапея ѓскрыкнула. Але потым намаганнем волі стрымала крык.
  Відаць, было як у дзяѓчынкі пабляднеѓ тварык. А Альберт, наадварот, пачырванеѓ ад злосці. Яго перакасіла, а мускулістае, загарэлае, безвалосае цела хлапчука стала пакрывацца,
  кропелькамі поту.
  Жонка Красса юрліва ѓсміхнулася:
  -Які прыгажун! Перадай яго мне!
  Красс кіѓнуѓ:
  - Можаш вылупцаваць яго!
  Аѓрэлія як звалі жонку Красса паднялася з крэсла і ѓзяла ѓ рукі бізун што ёй сунуѓ кат. Яна жанчына ѓ самым соку, з пышным целам. Праѓда гадоѓ на дваццаць старэйшыя за Альберта,
  і, мабыць, таѓставатая.
  Але даволі прыгожая. Яна з задавальненнем сцебанула хлапчука бізуном па спіне. Затым нанесла ѓдар па сцёгнах, і зачапіла мужчынскую дасканаласць.
  Альберта перакасіла ад болю, і ён звышчалавечым намаганнем стрымаѓ крык.
  Жонка Красса ѓсміхнулася. Яна ѓзяла і стала мацаць хлапчуку мускулістыя грудзі. І прабуркавала:
  -Ну і скура!
  Жанчына пацалавала прынца-раба ѓ грудзі. Затым яе мова лізнуѓ сасок, і яна зноѓ цмокнула.
  Красс заѓважыѓ:
  -Не сваволі! Побач з табой муж!
  Жанчына ѓсміхнулася і заѓважыла:
  - Гэта ѓсяго толькі дзіця-раб! Ты ж не будзеш мяне раѓнаваць да кацяняці?
  Красс усміхнуѓся і адказаѓ:
  - Гэта нават будзе пацешна!
  Жонка Аѓрэлія пацалавала Альберта ѓ вусны. Хлопчыку было брыдка, пахла ад яе віном, але губы мяккія. І зноѓ пальцы мацаюць. Юны мужчына, адчуваѓ сабе паршыва.
  Яму было брыдка і сорамна, але цела падлетка аддавала розум і ѓзбуджаць ад грубых ласак прывабнай жанчыны. І відаць было як пачаѓ расці яго звер.
  Жонка Красса таксама ѓзбуджалася, і яе вусны заслізгаѓ па жываце, а ноздры прагна ѓдыхалі пах моцнага, мускулістага хлапечага цела. Яна ѓсё бліжэй і бліжэй да дасканаласці.
  У гэты момант Радапея са злосцю плюнула на яе са словамі:
  -Шлюха!
  Аѓрэлія адарвалася ад хлапчука і ѓ лютасці схапіла пугу. І давай ім у лютасці збіваць дзяѓчынку. Консул, Красс і яго жонка засмяялася. Было пацешна.
  Альберт перакасіѓся ад гневу, і адчайна тузануѓ нагамі, падняѓ калодку, і рушыѓ яе па спіне жонкі Красса. Тая паляцела верх нагамі. Каты кінуліся да Альберта і
  сталі яго ѓ лютасці быць.
  Красс спыніѓ іх крыкам:
  - Даволі! Лепш расцягніце пацана гірамі.
  Каты апусцілі пугі. Затым падскочылі да дзецюкі, узяѓшы ѓ рукі груз. І на крукі пачалі вешаць гіры. Таксама катаванне расцягам. І вельмі нават пакутлівая. Цела Альберта
  выцягнулася, і на руках, з'явіліся чырвоныя палосы, было вельмі балюча.
  Заадно паднялі і жонку Красса. Яе злёгку выцяла ад удару калодкі, і яна кашляла.
  Красс жорстка завіѓ:
  -Хлапчук перайшоѓ усе межы! Пасмажце гэтаму хлопчыку пяткі!
  Жанчына-кат кіѓнула:
  - Гэта можна! Але лепш спачатку іх вышмараваць аліѓкавым алеем - так болевыя адчуванні будуць больш працяглымі!
  Красс кіѓнуѓ:
  - Вышмаруйце!
  Жанчына-кат, і яшчэ адна прадстаѓніца выдатнай падлогі, яе рудая памагатая, дасталі з шафы збан з аліѓкавым алеем. Адкаркавалі яго, і палілі сабе на далоні.
  Пасля чаго з задавальненнем нахіліѓшыся сталі змазваць хлопчыку босыя падэшвы. Яны гулялі пальчыкам ног юнага палоннага, і ім было гэта прыемна.
  Ды ножкі ѓ Альберта яшчэ амаль дзіцячыя і моцныя, вельмі прыцягвалі жорсткіх жанчын. Яны іх старанна змазвалі і рохкалі ад захаплення. Такія памагатыя катаѓ.
  Жонка консула папрасіла:
  - Не забівайце дзіця, ён выдатны!
  Жанчына-кат усміхнулася і адказала:
  - Хлопчыку нават карысна будзе калі яго босыя падэшвы пагладзіць полымя!
  Красс кіѓнуѓ:
  -І дзяѓчынцы таксама вышмаруйце! Чаго ёй вачамі пляскаць!
  Консул кіѓнуѓ:
  -І яе трэба памучыць добранька!
  Каты палілі на далоні аліѓкавага алею, і крыху падушылі босыя пальчыкі дзяѓчынкі Радапэі. І гэта было даволі балюча. Дзяѓчынцы былі агідныя дакрананні брудных
  лап катаѓ да ступняѓ і пальчыкамі.
  І ён плюнула зноѓ. І яе агрэлі бізуном, ды так што лопнула зноѓ скура.
  Красс рыкнуѓ:
  - Агню абодвум!
  Пад босыя ногі дзяцей хутка сунулі па жароѓні і падпалілі полымя. Боль накрыѓ не адразу, першыя палову хвілін юныя палонныя адчувалі толькі цёпла.
  Альберт нават рыкнуѓ:
  -Што вам слаба?
  Але потым стала паліць. Радапея заскуголіла. І дзяѓчынцы было канкрэтна балюча. І яна пакутавала. Мучыѓся і Альберт, але ѓ хлапчука хапіла мужнасці каб не выдаць муку,
  крыкамі і стогнам.
  Красс заѓважыѓ:
  -Добры хлопчык! Урэжце яму пугай!
  Двое мужчын-катаѓ дасталі з кошыка вярбовыя пруты і давай імі сцябаць юнага прынца-раба. Удары былі моцныя, і лопалася скура. Капала кроѓ.
  Кропелькі траплялі на жароѓню і шыпелі.
  Консул аблізнуѓ вусны і заѓважыѓ:
  - Здароѓ!
  Жонка консула ѓзбудзіла ад відовішча пакут хлапчукі, і палезла сабе пальцамі ва ѓлонне, стала масажаваць. Усё гэта проста жудасць.
  Красс з задавальненнем прыцмокваючы вуснамі праспяваѓ:
  - Які боль, як боль!
  Жадаеш яшчэ дадаткі - заплаці дазволь!
  Альберта білі з двух бакоѓ пугай і смажылі босыя пяткі хлапчука. Але яна сціснуѓ зубы і маѓчаѓ. Толькі калі кат агрэѓ, пугай яйкі, прынц-раб крыкнуѓ, але тут жа
  зноѓ закусіѓ губу.
  Жонка Красса аблізнулася і адказала:
  - Здароѓ!
  Жонка консула пацвердзіла:
  - Гэта наогул супер!
  Яны, здавалася, зусім страцілі чалавечае аблічча ад юрлівасці.
  Альберт прашыпеѓ:
  - Я вам нічога не скажу!
  Красс усміхнуѓся з пажадлівай усмешкай:
  - А хто цябе пытаецца?
  Каты працягвалі біць хлопчыка. Радапея ціха скуголіла ад болю, полымя драпежна лізала дзяѓчынцы густа змазаныя маслам пяткі.
  І гэта было надзвычай жорстка.
  Консул загадаѓ:
  - А цяпер давайце хлапчуку агеньчыка пад пахі.
  Абедзве жанчыны-каты ѓсміхнуліся і буркнулі:
  -Выдатна!
  І паднялі паходні і сунулі полымя ѓ падпахі дзіцяці. Прынц-раб заскуголіць і скалануѓся, як гэта было балюча.
  яго галубы вочы выкаціліся. Але надзвычайным намаганнем волі хлопчык стрымаѓ і на гэты раз крык. Пах смаленага мяса сталі мацней.
  Жонка Красса прапанавала:
  - Трэба і грудзі пацану падпаліць!
  Красс кіѓнуѓ:
  - Жалезам яго давайце!
  Кат падхапіѓ з рашоткі што ляжала над камінам кавалак пунсовага ад спякота жалеза абцугамі. Узяѓ і паднёс яго да аголеных грудзей хлапчука.
  Яго грудзі была мускулістая як два шчыткі, і загарэлая. Альберт міжволі здрыгануѓся. І распаленае жалеза дакранулася да яго грудзей, і з сілай прыпякло. Хлапчук адчуѓ
  вельмі моцны боль. Пах стаяѓ такі нібы смажаць кабана. І твар Альберта збялеѓ, і галава ѓпала на бок.
  Жанчына-кат заѓважыла:
  -Балевой шок! Можа, сёння хопіць з дзяцей?
  Жонка Краса заѓважыла:
  -Я хацела, каб яму яшчэ зламалі пальчыкі на нагах!
  Жанчына-кат паціснула плячыма і адказала:
  - Хлопчык вельмі моцную мае волю і нічога не скажа. Можа, папрацуем з дзяѓчынкай!
  Красс лаканічна загадаѓ:
  - Зняць іх з дыбкі і ѓ асобную камеру пад узмоцненую варту. Потым вырашым, што з імі зрабіць.
  Консул кіѓнуѓ:
  - Ды зламаць пальчыкі босых ножак мы пацану і дзяѓчынцы заѓсёды паспеем!
  Юных вязняѓ знялі з прэнга. Альберт ачуѓся і крыкнуѓ:
  - Мне зусім не балюча! Нібы баба шылам кальнула!
  Жанчына-кат заѓважыла:
  - Мы цябе будзем доѓга і ѓпарта мучыць!
  Радапея піскнула:
  - Хутка прыйдзе Спартак! І тады мучыць будуць ужо вас!
  Жанчына-кат абгрэла дзёрзкую дзяѓчынку бізуном, так што лопнула скура і рыкнула:
  - Цябе мы паспеем пакараць!
  Красс запярэчыѓ:
  - Не яны мне патрэбны жывыя! А пакуль займіцеся з жанчынамі...
  Альберта і Радапею закавалі ѓ цяжкія ланцугі і заключылі ѓ асаблівую камеру, дзе за імі павінны былі пастаянна сачыць легіянеры.
  Красс быѓ моцна ѓстрывожаны ѓ любы момант можна чакаць штурму.
  У Спартака разы ѓ два больш войска чым у абаронцаѓ Рыма. Прычым частка байцоѓ не вельмі добра навучана, а некаторыя стараваты.
  Ды і войска мяцежнікаѓ расце.
  І яно поѓнасцю блакіравала Вечны горад. Могуць рабы ѓзяць Рым і проста зморам. Хаця быццам бы запасы ѓ горадзе вялікія.
  Але вось колькі падоѓжыцца блакада?
  А зімой могуць з-за недахопу дроѓ мерзнуць.
  Красс некаторы час яшчэ пасядзеѓ у склепе. Прыгожую жанчыну рабыню катавалі каты. Сарвалі з яе туніку, і голую паднялі на прэнг.
  Красс загадаѓ:
  -Дзесяць удараѓ пугі ѓ паѓсілы!
  Каты амаль без размаху білі дзяѓчынку. Яна была моцная, мускулістая, якая звыкнулася да цяжкай працы і грудастая. Ёй нанеслі дзесяць удараѓ, жанчына ціха стагнала.
  потым кат паднёс паходню ѓ босым нагам дзяѓчыны. Так закрычала.
  Каты захіхікалі.
  Потым дзве жанчыны-катувальніцы ѓзялі ѓ рукі шчыпцы і схапілі жанчыну за грудзі. І сталі выкручваць соску. І гэта так аказалася балюча.
  Красс адзначыѓ:
  - Прыгожа!
  Яго жонка і консул ужо адышлі. Крассу падабалася глядзець катаванні жанчын. А гэта рабыня, моцная, звыклая да цяжкай працы.
  Але калі яе палілі агрубелыя падэшвы, усё ж пахла смаленым, і яна крычала. І яе цела так хутка пакрылася потам і блішчала.
  Красс ухмыльнуѓся і спытаѓ жанчыну:
  - Жыць хочаш?
  Дзяѓчынка адказала:
  - Ды хачу пашкадуйце!
  Красс прапанаваѓ:
  - Давай так! Я цябе буду асабіста катаваць! Зможаш гадзіну пратрымацца без крыку і стогну, і я табе дам літасць!
  Жанчына з уздыхам адказала:
  -Ваша воля спадар!
  Вядомы палкаводзец Рыма, які ѓваходзіѓ раней у трыумвірат: Сула, Пампей, Красс, узяѓ у рукі пугу. З вялікім задавальненнем нанёс некалькі моцных удараѓ па спіне.
  Жанчына маѓчала, сціснула зубы. Скура лопнула і капала пунсовая кроѓ. Затым Красс узяѓ у рукі паходня паднёс яго да аголеных жаночых грудзей. Сталі вадзіць язычком полымя
  па пунсовым соску. Жанчына закрычала.
  Красс пажадліва ѓсміхнуѓся. І паднёс паходню да лона рабыні. Пах паленага стаѓ мацнейшы. Валасы на ѓлонні абвуглілася. І маладая жанчына дзіка закрычала, затросся і страціла
  прытомнасць.
  Вядомы палкаводзец, багацей і садыст ухмыльнуѓся. Жанчына-кат заѓважыла:
  -Хутчэй за ѓсё яна нічога і не ведае!
  Красс заѓважыѓ:
  - Тады ёй можна зламаць пальцы ног. Гэта нас пацешыць!
  Жанчына-кат лагічна адзначыла:
  - Яна моцная і здаровая рабыня. Ці варта бабу калечыць!
  Палкаводзец Рыма адказаѓ:
  -А што яна асаблівая. Зрэшты, я перадумаѓ. Лепш за ѓсё яе памучыць з дапамогай пацука. Пастаѓце ёй клетку са звярком на жывот!
  Жанчына-кат зморшчылася:
  -Ух! Гэта так жорстка!
  Красс дадаѓ:
  -І зрабіць гэта варта так, каб усе бачылі, як мы выпростваемся з непакорлівымі рабынямі. Публічна няхай грызе яе пацук! Зразумела!
  Жанчына чорнай масці кіѓнула.
  - Воля ваша! А гэтых агентаѓ Спартака таксама пакараем смерцю публічна або рыхтаваць новыя катаванні!
  Палкаводзец Рыма пачухаѓ верхавіну і заѓважыѓ:
  - Я яшчэ не вырашыѓ! Пакуль я думаю іх лепей трымаць жывымі! А можа нават з хлапчуком задаволім новы гладыятарскі бой!
  Жанчына-кат хіхікнула і выскаліѓшы зубы праспявала:
  І зноѓ працягваецца бой,
  І сэрцу трывожна ѓ грудзях...
  Выдатна ж быць малады,
  Перамогі, каханне - наперадзе!
  Красс выйшаѓ з катавальнага склепа. Ён быѓ даволі жорсткім чалавекам. Любіѓ катаваць і катаваць рабоѓ асабіста. Асабліва рабыняѓ.
  Не грэбаваѓ катаваннямі і прыгожых хлапчукоѓ. Вось адзін мускулісты падлетак гадоѓ пятнаццаці дагаджаѓ яго жонку. Прыгожы быѓ
  хлапчук-раб. Можа, быць Красс і не стаѓ бы раѓнаваць, але яго жонка бразнула: "ён куды мацней цябе".
  Гэта дараваць было нельга.
  Юнага раба закавалі ѓ ланцугі і павялі проста босымі нагамі на вогнішча. Ён крычалі і вырываѓся, адразу восем моцных маѓраѓ, яго
  зноѓ цягнуѓ да вогнішча. І палілі яго, прымушаючы падскокваць. Затым хлапчука сталі апускаць у кацёл з кіпячай смалой. І гэта рабілі
  марудліва па частках. Далей юнака ѓжо абпаленага і параненага пасадзілі на мурашыную кучу. І гэта было кульмінацыяй катавання.
  Так што Красс не падарунак. Ён разлічваѓ, што калі Спартак трапіць да яго ѓ палон, то звычайным распяццем на крыжы не абыдзецца.
  Няма Спартака будзе чакаць, нешта куды больш выдасканаленае і жорсткае.
  Красс звычайна распінаѓ палонных рабоѓ. Гэта пакаранне жорсткае і пакутлівае. Але гэтага Крассу здавалася мала. Адной з катаванняѓ, гэта было
  растварэнне ѓ кіслаце - вельмі пакутліва.
  А тым часам Спартак, Граннік, Крыс - абмяркоѓвалі як выратаваць сваіх рабят, якія падобна засвяціліся. Зрэшты, пакуль дакладнай
  інфармацыі не было. Паведаміѓ адзін хлапчук, што дзеці біліся ѓ Калізеі, і вельмі добрае сябе паказалі.
  Але горад вельмі добра ѓмацаваны, і ѓзяць яго будзе цяжка.
  Адзін з грэкаѓ прапанаваѓ: выкарыстоѓваць катапульты, балісты і тараны. І зрабіць больш магутныя стэнабітныя прылады.
  Але гэта патрабавала чакай.
  Зрэшты, войска Спартак працягвала расці, а да Рыма падысці падмацаванні не маглі. Усе дарогі абкладзены. Так што пакуль спяшацца няма куды.
  Спуртах нават прыняѓ рашэнне, адправіць розныя бакі некалькі буйных атрадаѓ і ѓзяць пад кантроль усю Італію. А потым сабрацца з сіламі. Наконт Альберта,
  была вера, што хлапчук усё ж такі зможа са сваёй сястрой неяк выкруціцца. Ён такі разумны.
  Акрамя таго, былі і іншыя ідэі. У прыватнасці, магчыма, што і ѓ Рым ёсць падземны ход. Можа, хлапчук-разведчык яго і знойдзе. А гэта ж вялікая таямніца.
  Але ѓ любым выпадку пакуль штурм палічылі заѓчасным.
  Вынікала падкапіць сілы, навучыць навабранцаѓ і падрыхтаваць магутныя прылады. А можа нават і вырыць падкоп пад сцены. Так можна паспрабаваць і падарваць сцяны. Альберт
  казаѓ, што можна з серы, вугалю і салетры зрабіць нешта выбухнае і разбуральнае. Толькі прапорцыі трэба падабраць. І тады сцяна абрынецца.
  Але падкоп трэба будзе рыць як мінімум месяц. Або нават больш, гледзячы якую адлегласць.
  Так што Альберт не мог разлічваць на неадкладную дапамогу.
  Хлопчык, змучаны катаваннямі і яго сястра выпілі малака і паелі хлеба з кашай. Іх працерлі спіртам, каб не было заражэння ад парэзаѓ і апёкаѓ. Што прычыніла дадатковую
  боль, але было карысным.
  Пасля чаго дзеці заснулі на саломе.
  Сон Альберта быѓ даволі бязладным і цяжкім. Тое яго зноѓ голага прадаюць на аѓкцыёне. То мацаюць лапы катаѓ. То зноѓ на прэнг і б'юць бізунамі. А затым распаленым
  жалезам паляць хлопчыку грудзі. І пад канец сталі распаленымі шчыпцамі ламаць рэбры, і гэта дзікі боль.
  Альберт прачнуѓся... Перад ім з'явілася прыгожая, бялявая дзяѓчынка ѓ яркай, абсыпанай дыяментам сукенку.
  Яна ѓсміхнулася і спытала:
  - Ну як мой хлопчык!
  Альберт злосна адказаѓ:
  - Ды Сатана! Я сваё неѓміручасць з лішкам адпрацоѓваю!
  Дзяѓчынка заѓважыла з усмешкай:
  -За ѓсё трэба плаціць! І катаванні яшчэ не самае страшнае ѓ гэтым свеце!
  Хлапчук спытаѓ:
  - Мяне пакараюць?
  Дзяѓчынка-Сатана з усмешкай адказала:
  - А чаго ты турбуешся, ты ж несмяротны!
  Альберт з уздыхам спытаѓ:
  - А маю сястру?
  Дзяѓчынка зноѓ заѓважыла:
  - Яна не зусім твая сястра! Пра што табе турбавацца?
  Хлапчук буркнуѓ:
  - Ну ты даеш!
  Дзяѓчынка-Сатана адказала:
  - Спі! Раніца за вечар мудрэйшая! Не забывай - ты не можаш прайграць! А перамогу без барацьбы, я не абяцала!
  І юная прыгажуня заснула.
  Альберт таксама адчуѓ у сабе крайнюю стомленасць, і пагрузіѓся ѓ сон.
  На гэты раз яго бачанні былі больш мірныя і радасныя. Ды і рассечаная і падпаленая скура гаілася прама на вачах.
  .
  . РАЗДЗЕЛ Љ3
  У Адэсе таксама пахаладала. Але пакуль снега няма. А вось дажджы сталі ісці часцей.
  Юныя разбойнікі часам хадзілі на справу, часам сядзелі ѓ пячорах.
  Аляксей Карасёѓ гэты хлопчык-вундэркінд спрабаваѓ нешта вынаходзіць і ствараць цікавае.
  Асабліва тое, што дапамагае рабаваць багатых немцаѓ і іх саюзнікаѓ.
  Тут ужо хлопчык-геній даѓ волю свайму ѓяѓленню.
  Ну і зразумела, калі лье дождж, можна нешта цікавае ѓзяць і прыдумаць. Каб было крута;
  20 красавіка 1956 гады. Зноѓ палёт на гэты раз на спадарожнік Юпітэра Тытан. На сам Юпітэр пакуль лётаць небяспечна - проста распляскае гравітацыяй касманаѓтаѓ.
  Так што лепей і не лезці. А вось на Тытан можна паспрабаваць. Гітлеру ѓжо шэсцьдзесят сем гадоѓ. Гэта ѓзрост наогул не занадта вялікі. Хаця бачна, што фюрэр
  пастарэѓ. Ужо сівізна ѓ валасах і лысее лоб. Ды ён уладар усёй планеты Зямля і найвялікшы культ асобы. Хто можа параѓнацца з фюрэрам? Так, мабыць, ніхто!
  Гітлер, зрэшты, хутчэй становіцца больш шэрым на валасы і ѓ яго расце лысіну і дадаецца маршчын. Але форму фюрар трымае і размінаецца ѓ трэнажорнай зале.
  Мяса не ёсць... Фюрар жадае жыць доѓга, каб была трывалай улада. У яго сыноѓ, атрыманых метадам штучнага абнасеньвання шмат больш за тры сотні.
  Але адабраць на ролю манарха трэба толькі аднаго: самага здольнага, таленавітага і моцнага. Гэта, зразумела, галоѓная задача фюрара. Знайсці з трохсот з лішнім
  сыноѓ самага лепшага. І гэта няпроста.
  У асноѓным пакуль усё ідзе добра. Выкапаны тунэль паміж Чукоткай і Аляскай. І па ім ужо пайшлі цягнікі. Дорылі канал паміж Каспійскім морам і Індыйскім акіянам.
  І таксама гэта крута.
  Вялікая была створана на ѓсю планету імперыя. І у ёй добра. Гітлер нават падумвае аб тым, каб хаця б яго аднаго зрабілі б несмяротным! Гэта было б крута.
  Ён мог бы кіраваць імперыяй Трэцяга Рэйха - вечна!
  Вось зараз стартуе да спадарожніка Юпітэра Тытана новая экспедыцыя міжзоркавая. Тры карабля ляцяць. І таксама з прыгожымі дзяѓчатамі. І гэта вельмі здорава.
  Вось гэты бой чакае, калі фашысты выйдуць за межы Сонечнай сістэмы. Гэта будзе вельмі крута.
  А пакуль Гітлер у Калізеі назірае за гладыятарскімі баямі. Яшчэ адна з яго любімых забаѓ гэта катаванне хлопчыкаѓ і дзяѓчат.
  Вось як ён падсмажыѓ хлопчыку пяткі. Гэта было цудоѓна. Распаленым жалезам датыкаешся да ружовай падэшвы няшчаснага, бялявага дзіцяці.
  А ён як разраѓецца. І ты атрымліваеш асалоду ад яго невыноснай баі. І гэта сапраѓды кайф. Вось як любіць Гітлер дзяцей мучыць. І дзяѓчат прыгожых
  таксама. Бо выдатны твар у дзяѓчыны становіцца яшчэ больш прыгожым, калі ён перакошаны ад болю, або па ім цякуць слёзы. І гэта вельмі крута.
  А вось у босы ножкі дзяѓчыны пальчыкі ламаць сталёвымі, чырвонымі ад спякота шчыпцамі і зусім для фюрара кайф. Ён асабіста ад гэтага надзвычайную асалоду атрымлівае.
  І гэта вельмі крута.
  Любіць фюрар катаванне. Зрэшты, і ѓ хлопчыка зламаць пальчыкі на ножках прыемна. А калі смажаць чалавечае мяса, такі прыемны ад гэтага пах.
  Адольф Гітлер любіѓ таксама збіваць хлапчукоѓ і дзяѓчынак пугай. І потым сыпаць соль на раны, атрымліваючы асалоду ад іх крыкамі і болем.
  Вось гэта сапраѓды быѓ фюрар.
  Сапраѓдны кат.
  І тыповы садыст!
  А ад зараз гладыятарскія баі. Гэта класнае відовішча, якім суцэль можна атрымаць асалоду ад. Пакуль па ѓсёй імперыі праходзяць будоѓлі. І гэта грандыёзна.
  Вось, напрыклад, чыгунка прайшла па Суэцкім каналам, які стаѓ падвойным, і зараз яе пабудавалі да самага поѓдня Афрыкі. І шмат чаго яшчэ. І было забудавана
  шмат цікава. Нават у Антарктыдзе Берлін-2 будуецца. І рыюць каналы, з Сібіры на поѓдзень з паваротам рэк. І гэта яшчэ толькі пачатак.
  Дасягненняѓ у Трэцяга Рэйха шмат. І ѓсё, таму што пануе нямецкі парадак, які дасягнуѓ найвышэйшай кропкі, і людзі не марнуюць час на палітычныя гульні і дэмакратыю.
  А ѓсё развіваюцца і развіваюцца.
  І чаго яшчэ толькі не зрабілі. І да чаго яшчэ не дадумаліся. Самыя жорсткія меры прымаюць. І сёе-тое ѓ іх атрымліваецца.
  Гітлер тым часам узяѓ і стаѓ есці ананасы, змешаныя з дыняй у мёдзе.
  А на арэне пачаліся баі. Усе ведаюць як народ любіць гладыятарскія паядынкі. І вельмі нават крута.
  Гітлер узяѓ і як заспявае:
  - Гусі, гусі - га, га, га!
  Ёсць хочаце -
  Так, так, так, так!
  І ѓсё асяроддзе як засмяецца, вельмі дружна жарту фюрара.
  А вось выходзяць на рынг першыя байцы.
  Пачынаюць ваяваць хлопчыкі. Выбегла пяць першых дзецюкоѓ. Ім гадоѓ па дванаццаць-адзінаццаць. Яны загарэлыя, жылістыя ѓ чырвоных плаѓках.
  У руках прамыя мячы і шчыткі. Хлопчыкі кланяюцца публіцы і асабіста ложу фюрара.
  І усклікаюць:
  - Хто ідзе на смерць, вітаюць цябе!
  Следам за імі, мільгаючы голымі пяткамі выскачыла яшчэ пяць хлопчыкаѓ. Яны былі ѓ сініх плаѓках, таксама загарэлыя і жылістыя. Узброеныя крывымі шаблямі,
  і маленькімі кінжаламі. Вось такія баявыя хлопчыкі.
  Гітлер адразу ж уявіѓ, як ён ім прыпякае распаленым жалезам дзіцячыя круглыя пятачкі. І сусветнага дыктатара закалаціла ад узрушанасці.
  А пакуль звярынец заключае стаѓкі. Шанцы ѓ хлапчукоѓ прыкладна роѓныя. Бедныя дзеці асуджаныя на жорсткі і бязлітасны бой. І гэта крута.
  Дзеці з захапленнем праспявалі:
  - На бой крывавы, святы і правы,
  Марш, марш наперад - працоѓны народ!
  На бой крывавы, святы і правы,
  Марш, марш наперад - працоѓны народ!
  А вось стаѓкі заключаны. Фюрар, зразумела, не сказаѓ на каго паставіѓ.
  І вось гучыць гонг. Хлопцы бягуць і сутыкаюцца.
  Вось першы з іх атрымлівае мячом па мускулістых, загарэлых грудзях. І льецца першая кроѓ.
  Гітлер балдзее і раве:
  - За забойства і жорсткасць!
  Борман адзначае:
  - Аб фюрар! Вы сонца і вясна!
  Гітлер агрэсіѓна адзначыѓ:
  - Хутка мы паляцім за межы сонечнай сістэмы. Вось тады параѓнанне з сонцам будзе вельмі слабым!
  Шпеер кіѓнуѓ:
  - Аб фюрар я думаю мы ѓключым у склад Трэцяга Рэйха ѓсе заселеныя міры ѓ сусвеце!
  Гімлер заѓважыѓ:
  - Так яно і будзе фюрар!
  Адзін з хлопчыкаѓ у сініх плаѓках упаѓ, страціѓшы прытомнасць. Яму тут жа прыпалілі чорныя маѓры распаленым жалезам босую пятку.
  Хлапчук тут жа ѓскочыѓ. І зноѓ кінуѓся ѓ бой, праѓда хістаючыся ад ран і накульгваючы. І гэта было жорстка.
  Вось гэта паядынак.
  Дакладней супрацьстаянне ѓ выглядзе пекла.
  Борман адзначыѓ:
  - Бедныя хлопчыкі! Ім даводзіцца паміраць такімі юнымі!
  Гітлер адзначыѓ са смяшком:
  - Затое яны не паспелі зграшыць! І патрапяць прама ѓ рай!
  Шпеер адзначыѓ з усмешкай:
  - Ніхто раю не бачыѓ!
  Гітлер згодна кіѓнуѓ:
  - Ды раю не бачыѓ ніхто і ніколі! Але мы яго на зямлі абавязкова збудуем!
  Гімлер кіѓнуѓ з усмешкай:
  - Вы маеце рацыю фюрар! Вы ёсць сапраѓднае сонца над сусвету!
  Зноѓ упаѓ яшчэ адзін хлапчук. На гэты раз ён быѓ настолькі цяжка паранены, што нават калі распаленае жалеза да голай хлапечай пяткі не магло яго падняць.
  Хлапчук тузануѓся і заціх.
  Паступова байцы ѓ чырвоных плаѓках бралі ѓгару. Хоць здавалася наяѓнасць кінжала і дае некаторую перавагу.
  Фюрэр адзначыѓ са смяшком:
  - Каму лётаць, а камусьці поѓзаць!
  Борман згодна кіѓнуѓ:
  - Камусьці сапраѓды поѓзаць!
  Фюрэр паглядзеѓ на манітор. Паказвалі будоѓлю на Месяцы. Так ужо мястэчка ѓзводзіцца. Знайшлі запасы вады, і можна будаваць аранжарэю.
  І будуць гарады самыя сапраѓдныя на ѓсіх планетах сонечнай сістэмы. Ужо ёсць ідэі засваення і Меркурыя, і Венеры, і Марса. І нават праекты здабываць нафту і газ на
  Юпітэры.
  А для пачатку будуюць месячнае мястэчка. І гэта дакладна яны робяць.
  Вось гэта баявыя парадкі.
  Вось засталося на нагах толькі тры хлопчыкі ѓ чырвоных плаѓках. Ды і тыя параненыя і скалечаныя ѓ парэзах і крыві. Астатнія не магу падняцца, нават пры прыпяканні
  босых пятак жалезам.
  Борман адзначыѓ:
  - Перамаглі байцы ѓ чырвоных плаѓках, о валадар!
  Фюрэр зароѓ:
  - Мая праѓда ѓзяла!
  Гімлер пацвердзіѓ:
  - Вы як заѓсёды маеце рацыю мой фюрар!
  Шпеер праспяваѓ:
  - Наш Адольф, вялікі Адольф...
  Наш карміцель і паілец...
  Наш Адольф, вялікі Адольф -
  Бацюшка-бацька!
  І ѓся світа падхапіла:
  - Самы магутны! Самы баявучы !
  Нічога не скажаш - малайчына!
  Самы магутны! Самы найлепшы!
  Нічога не скажаш - малайчына!
  Фюрэр загадаѓ, жорсткім тонам:
  - Хопіць! Усіх хлапчукоѓ кінуць на корм львам і кракадзілам! Акрамя тых, хто на нагах!
  Шпеер заѓважыѓ:
  - Шкада хлопчыкаѓ!
  Фюрэр кіѓнуѓ:
  - Ды добра! Львоѓ таксама трэба карміць. Дарэчы, зараз вы паядынак са львамі якраз і ѓбачыце!
  Шпеер праспяваѓ:
  - Леѓ - гэта цар звяроѓ,
  Леѓ гэта найлепшы з цароѓ!
  Фюрэр зароѓ:
  - Я самы лепшы з цароѓ!
  Гімлер паправіѓ:
  - Вы не толькі лепшы, але і ѓвогуле адзіны цар!
  Фюрэр прарычэѓ:
  - На небе адзінае сонца ззяе,
  Планетай кіруе адзіны каган...
  Бо сіла заѓсёды на Зямлі перамагае,
  У фашысцкай пятлі - народы ѓсіх краін!
  Вось ужо новы бой... На гэты раз трое хлопчыкаѓ-гладыятараѓ будуць біцца са львом.
  Пацанам было гадоѓ трынаццаць-чатырнаццаць, і яны ѓ чорных плаѓках, і босыя, як і належыць біцца дзецям. У руках па дзідам.
  Вось гэта бой.
  Гітлер адзначыѓ са смяшком:
  - Будзе вялікая забава!
  Шпеер кіѓнуѓ:
  - Ды вялікая аб вялікай!
  Фюрэр зароѓ:
  - Я наймацнейшы ѓ свеце, усіх замачу ѓ сарціры!
  Борман згодна кіѓнуѓ:
  - Ды ты самы дужы ѓ свеце!
  Гімлер удакладніѓ:
  - Фюрар наймацнейшы ѓ сусвеце!
  Гітлер зароѓ:
  - Гы, гы, гы , гы !
  А вось на арэну вывелі і льва. Вельмі буйнага і галоднага. Гэта сапраѓдны драпежны людаед. Супраць ільва ваяваць цяжка. ён і хуткі, і цяжкі.
  Яго так проста дзідай не спыніць. І не ѓсе могуць быць такімі як Тарзан, прычым дадзены герой, зразумела, выдуманы. А вось рэальнасць куды больш суровая.
  Хлапчукі мелі мала шанцаѓ.
  Гітлер адзначыѓ:
  - А чаму іх толькі тры, а не пяць?
  Борман адзначыѓ:
  - Дзяцей шкада!
  Гітлер разрагатаѓся:
  - Ну нічога страшнага! Бабы яшчэ нараджаюць!
  Леѓ кінуѓся на хлапчукоѓ. Ён роѓ і біѓ хвастом па баках. Гэта сапраѓды вельмі нават агрэсіѓны звер. І так атакуе хлапчукоѓ.
  Мюлер праспяваѓ:
  - Злы і дзікі гэты звер,
  Ты яму на слых не вер...
  Толькі дзіка ѓбачыш,
  Забярыся хутчэй вышэй!
  І вось бой ідзе з новай сілай. Леѓ атрымаѓ драпіну дзідай і парваѓ першага хлапчука. Вось гэта монстр.
  Гітлер паглядзеѓ на манітор. Паказвалі танк са звыштрывалага пластыка. Куды лягчэйшы за астатнія, з электраматорам, якія развіваюць хуткасць да трохсот
  кіламетраѓ у гадзіну. Дадзеная машына вядома ж не мае сабе канкурэнта. На планеце Зямля амаль няма партызанскай вайны. Але часам успыхваюць дробныя
  паѓстання. І тут такая машына, якую лёгка скінуць з парашута вельмі эфектыѓная зброя. І можа здушыць любы мяцеж.
  Вядома, фюрар задаволены. Немцы змаглі перамагчы з куды горшымі танкамі. Падчас вайны з СССР, нават "Тыгр" не паспеѓ пастраляць - змялі хутка амаль у тэмпе бліцкрыг.
  Толькі з Амерыкай прыйшлося крыху павазіцца. затое з'явілася серыя танкаѓ "Е", сапраѓды тэхналогія будучыні. І гэта, зразумела, адбілася.
  Фюрар таксама быѓ задаволены.
  Ну вось зноѓ леѓ ірве хлапчука... І льецца кроѓ. Дарэчы, хлопчык сімпатычны і можна было б яму прыпячы босую пятку. І атрымаць асалоду ад крыкамі дзіцяці.
  Гітлер успомніѓ як ён катаваѓ хлапчука. І асабіста ламаѓ на дзіцячых ножках пальчыкі, пачынаючы з мезенца. А затым прыклаѓ да голых грудзей распаленую зорку з
  сталі. А наколькі прыемны пах.
  Гітлеру спецыяльна адбіралі хлапчукоѓ і юных нявінніц. У іх сцэджвалі кроѓ, і фюрар выпіваѓ тройчы ѓ дзень па шклянцы нашча.
  А часам еѓ у хлапчукоѓ і дзяѓчат, сырую пячонку.
  І гэта падабалася яму. Людаедства - гэта выключэнне ѓ вегетарыянстве.
  Мюлер адзначыѓ з усмешкай:
  - Вы фюрар сама дасканаласць!
  Леѓ парваѓ трэцяга хлопчыка. Ён мог гэта зрабіць і хутчэй. Але спачатку трыбушыѓ ахвяру і з'ядаѓ самае смачнае.
  Гітлер пра булькаѓ:
  - Слава германіі, Слава!
  Зноѓ гучыць гонг. На гэты раз у баі ѓжо ваююць дзяѓчаты.
  Гэта прыгожа... Чатыры першыя прыгажуні выйшлі. Зразумела, басанож і з аголенымі грудзьмі. Яны загарэлыя і мускулістыя, са светлымі валасамі. Усё адзенне
  толькі сінія плаѓленні ѓ аранжавую крапінку. Узбраенне - мячы і круглыя шчыткі. А ад выходзяць і дзяѓчаты ѓ зялёных плаѓках. І ѓзброены шаблямі і квадратнымі шчыткамі.
  Таксама загарэлыя, мускулістыя, басаногія. Пышныя скажам прама дзяѓчынкі.
  Гітлер адзначыѓ з ухмылкай:
  - Вось гэта бабы!
  Мюлер кіѓнуѓ:
  - Яны будуць біцца за тваю славу аб вялікі!
  Гітлер заѓважыѓ:
  - Пустая слава нічога не варта. Вось быѓ у рускіх Аляксандр Сувораѓ. Яго перамогі над французамі прынеслі Расіі славу, не далі карысці!
  Мюлер з уздыхам кіѓнуѓ.
  - Правільна аб найвялікшы! І аб гэтым можна толькі пашкадаваць!
  Борман паправіѓ кіраѓніка гестапа:
  - А шкадаваць не трэба! Калі б Напалеон пражыѓ бы семдзесят гадоѓ, і быѓ бы як Сувораѓ непераможным, то ён бы пакарыѓ бы ѓвесь свет!
  Гітлер засмяяѓся і адказаѓ:
  - А цяпер увесь свет заваю я!
  І тут жа паправіѓся:
  - Дакладней я ѓжо ѓвесь свет і так скарыѓ!
  Звярынец заключаѓ стаѓкі. І рабіѓ гэта энергічна.
  Пасля чаго прагучаѓ гонг і перабіраючы босымі ножкамі, дзяѓчынкі пайшлі ѓ бой. Яны былі настроены біцца па-сапраѓднаму. Дзяѓчыны былі добра навучаны і сышліся.
  Пачалася жорсткая рубка.
  Гітлер адзначыѓ:
  - Дзяѓчынкі добрыя! Хаця мучыць прыемна і іх, і хлопчыкаѓ таксама!
  Мюлер пагадзіѓся:
  - Хлопчыка асабліва бялявага памучыць адно задавальненне!
  Майнштэйн згодна кіѓнуѓ:
  - Катаванні аб вялікі фюрар будуць!
  Гітлер праспяваѓ са смакам:
  - Любім біць людзей, і біць лынды!
  Мюлер зароѓ:
  - Усіх зарэжам і заб'ем!
  Борман пагадзіѓся:
  - І на часткі разарвём!
  Гітлер зароѓ:
  - З тым жартаваць не станем! На часткі разарвём!
  Мюлер кіѓнуѓ:
  - І яшчэ на стужачкі разрэжам!
  Дзяѓчаты ваявалі. І вось першая з іх атрымала драпіну на грудзях. І завыла:
  - Баліць!
  Далей бой працягваѓся з вялікай жорсткасцю. І гэта было вельмі крута. І ніякіх шанцаѓ ні ѓ кога адсядзецца. Нібы смяротная разборка.
  Вось адна дзяѓчына ѓпала. Маѓр прыпаліѓ ёй распаленым жалезам голую дзявочую пятку. Ваяѓніца ѓскочыла. І зноѓ кінулася ѓ бой.
  Вось гэта жорсткасць. І паядынак не жартоѓны.
  Гітлер адзначыѓ:
  - Выйшаѓ д'ябал на парог,
  Доѓгі хвост і востры рог!
  Борман адзначыѓ:
  - Па мудрасці вы фюрар пераѓзыходзіце нават Сатану!
  Фюрэр адзначыѓ з усмешкай:
  - У нашай новай рэлігіі Бог толькі Адзін, і яго вышэйшы пасланнік і веснік Адольф Гітлер!
  Мюлер адзначыѓ:
  - Вы цудоѓна разумныя фюрар!
  Гітлер праспяваѓ:
  - Я наймацнейшы ѓ свеце, і ѓсіх замачу ѓ сарціры!
  Так што бітва працягвалася. Дзяѓчынкі ваявалі поѓныя энтузіязму. І пад іх босыя ножкі маѓры кідалі распаленыя вугольчыкі. І гэта было цудоѓна.
  Гітлер адзначыѓ:
  - Страмчэй за мяне няма ѓ свеце нікога!
  Мюлер дадаѓ:
  - І ва ѓсім сусвеце мой фюрар таксама!
  Борман лагічна заѓважыѓ:
  -Сусвет вялікі, і вы фюрар яе касмічны розум!
  Гітлер адзначыѓ:
  - А можа і гіперкасмічны !
  Шпеер кіѓнуѓ:
  - Верагодна круцейшы за фюрэра няма ѓ свеце нікога!
  Гітлер кіѓнуѓ і праспяваѓ:
  - А страмчэй Адыка сябры,
  Няма ѓ свеце нікога,
  Няма ѓ свеце нікога...
  Народы дружная сям'я!
  Адольфа аднаго,
  Адольфа аднаго!
  Адна з дзяѓчынак упала, і ѓжо не змагла падняцца, хоць яе голую, круглую пятачку бязлітасна прыпялі распаленым жалезам. І гэта было крута.
  Мюлер адзначыѓ, скалячы зубы:
  - Мы самыя крутыя ѓ свеце!
  Борман з гэтым пагадзіѓся:
  - Ды самыя крутыя ѓ свеце!
  Гітлер праспяваѓ:
  - Слава майму войску!
  Яшчэ адна дзяѓчына ѓпала. І ёй таксама прыпялі пятку. І гэта выглядала выдатна. Сапраѓды байка з баек.
  Фюрэр раве:
  - Змярканне насунулася на горад,
  У ценях хмары хаваюцца хаты...
  Зацягнуѓшы тужэй смерці молат,
  па вуліцах крочыць Сатана!
  Борман падспяваѓ:
  - Ставіць ён на грэшнікаѓ пасткі,
  Пад плашчам бялее востры нож...
  Хто паддасца на яго падманы -
  Той атрымае адразу медны грош!
  І ѓся сьвіта хорам засьпявала:
  - Д'ябал тут, д'ябал там,
  Жыццё як сон суцэльны падман!
  Д'ябал тут, д'ябал там,
  Жыццё як сон суцэльны падман!
  Фюрэр згодна кіѓнуѓ:
  - Суцэльны падман!
  І вайна працягваецца. Дакладней гладыятарскі бой. Бітва ідзе амаль на роѓных. Але вось ужо і трэцяя дзяѓчына заціхла. Адолеюць ваяѓніцы ѓ сініх трусоѓ у
  аранжавую крапінку. Вось яны дзяѓчынкі - проста супер.
  Гітлер зароѓ:
  - Няма духа нямецкага мацней! Усіх угонім у труну!
  Борман з гэтым пагадзіѓся:
  - Усіх у труну, і скончым са справай стварэння!
  І вось упала чацвёртая дзяѓчына. Цяпер засталася адна супраць трох сініх у крапінку. І гэтая дзяѓчынка паспрабавала ѓцячы. Але яе ткнулі распаленым жалезам у грудзі.
  Дзяѓчына вякнула. І спынілася. І яе прабілі тут жа мячамі. І разнеслі ѓ крывавую кашу.
  Мілаваць не было каго. Усе дзяѓчаты - пяць штук забіты.
  Іх падхапілі за крукі і пацягнулі карміць кракадзілаѓ. І гэта лагічна.
  Гітлер зароѓ:
  - Я крыважэрны, я бязлітасны, я злы разбойнік Бармалей...
  І мне не трэба, ні мармеладу,
  Ні шакаладу...
  А толькі маленькі, і вельмі маленькіх,
  і вельмі маленькіх дзяцей!
  Ды дзяцей!
  Гітлер жа тыповы людаед і п'е кроѓ у літаральным сэнсе слова!
  Але вось яго сістэма працуе на ѓсе сто. І будуе сапраѓдны камунізм. Вось гэта крута!
  Фюрар вядома ж жорсткі і крывавы монстар.
  Вось зараз зноѓ выводзяць дзяѓчынак на чарговы жорсткі бой.
  А чаму б і не вывесці?
  На гэты раз дзяѓчат дзесяць на дзесяць. І гэта цудоѓна. Ваяѓніцы выйшлі: першы дзясятак у жоѓтых плаѓках, а другі ѓ аранжавых. І гэта прыгожыя, светлавалосыя
  дзяѓчынкі. У іх даволі вялікія шчыты і доѓгія мячы. Вось гэта сапраѓды забава.
  Борман адзначыѓ:
  - Аб фюрар, вы супер!
  Гітлер кіѓнуѓ:
  - Дзяѓчыны сапраѓды супер!
  Ваяѓніцы былі басаногія і загарэлыя. Вельмі сэксуальныя. І на іх можна доѓга глядзець і любавацца. І нават цяжка адарвацца.
  Борман пра булькаѓ:
  - Дзеѓкі, вось гэта дзеѓкі - проста супер!
  Звярынец зноѓ зрабіѓ стаѓкі. Прагучаѓ гонг і стартаваѓ бой. Бой жорсткі і агрэсіѓны.
  Мюлер адзначыѓ са смяшком:
  - Мы самыя моцныя ѓ свеце!
  Борман адзначыѓ, хіхікаючы:
  - Самыя, наймацнейшыя ѓ свеце!
  Вось гэта сапраѓды дзеѓкі - што трэба. І сышліся яны разам біцца і пасыпаліся іскры. І вось мячы скрыжаваліся. І такая жахлівая рубка.
  Гітлер зароѓ:
  - Бой працягваецца, жорсткі бой!
  Борман з гэтым пагадзіѓся:
  - Вельмі нават жорсткі бой!
  Майнштэйн адзначыѓ:
  - Але прыгожы!
  Роммель паводле кіѓнуѓ:
  - Эстэтыка жаночых целаѓ - цудоѓная!
  Гітлер праверашчаѓ:
  - Добра! Усё будзе добра, я гэта ведаю і нападаю!
  Борман згодна кіѓнуѓ:
  - Усё будзе хакей!
  Гітлер пагадзіѓся:
  - Хакей заѓсёды хакей!
  Падманем брамнікаѓ,
  Забіваем у вароты шайбу!
  Вось упала першая падсечаная дзяѓчына. Ёй тут жа прыпялі распаленым жалезам голую, круглую пятку. Яна з ровам ускочыла.
  і зноѓ у бой. А як прыгожыя аголеныя грудзей дзяѓчынак з пунсовымі саскамі. Гэта проста супер. Такія дзяѓчыны, найвысокі з класаѓ. Гэта проста супер.
  Гітлер раве:
  - Мы зноѓ у бой пойдзем, за ѓладу парад!
  Роммель пацвердзіѓ:
  - Вось менавіта за ѓладу парад!
  І звярынец як разравецца. Вось гэта ваяѓніцы. І амаль голыя, што вельмі прыгожа. і ваююць з вялікай жорсткасцю. Вось адна зноѓ упала. І на гэты раз заціхла
  надоѓга. І нават распаленае жалеза яе не ажывіла.
  Гітлер адзначыѓ са смяшком:
  - Мы самыя грозныя байцы!
  І пакажа сваю мову.
  Мюлер дадаѓ:
  - Усё будзе ѓ самым ажуры!
  Борман раѓнуѓ:
  - За касмічны камунізм!
  Роммель запярэчыѓ:
  - За арыйскі!
  І ѓсе хорам як засмяюцца. Вось гэта звярынец і сапраѓдныя фашысты.
  Гітлер праспяваѓ:
  - Я фюрар, я фюрар, я фюрар, казёл...
  Я ѓсіх забадаю - паршывы асёл!
  Атрымаюць менавіта ад Ады ѓ пятак,
  Нарвуцца на моцны салдацкі кулак!
  І смешна так спявае гэты фюрар. Гэта жорсткая жывёла. І фігуральны садыст. І што можна сказаць аб фюрэры? Малайчына!
  Гітлер як вадзіцца зноѓ на белым кані.
  А дзяѓчынкі падаюць і заціхаюць. І цэлыя лужыны крыві распырскаліся. І мноства слядоѓ ад босых ножак. Такія пунсовыя, точаныя сляды. І гэта так прыгожа.
  А дзяѓчынкі розныя, белыя, жоѓтыя, чырвоныя! І так яны б'юцца - проста любата.
  Гітлер узяѓ і праспяваѓ:
  - Усіх я вас зарэжу не жартам,
  Што я цар ці дзіця?
  Борман дасціпна заѓважыѓ:
  - Ты ёсць цар!
  Роммель узяѓ і праспяваѓ:
  - Адольф Гітлер правадыр-месія,
  Найвялікшы цар цароѓ!
  Мюлер прачырыкаѓ:
  - Ды ён ёсць цар цароѓ!
  І зноѓ як засмяецца.
  Вось гэта фашысты - проста грамілы нейкія.
  А дзяѓчаты гінуѓ. Перавага, зрэшты, была ѓ тых што з аранжавымі плаѓкамі. Яны першымі захапілі ініцыятыву, і завязка бою аказалася за імі. Вось гэта дзяѓчынкі - вышэйшы
  пілатаж страху і перамогі.
  Гітлер роѓ ва ѓсю глотку:
  - Я наймацнейшы ѓ свеце тыран!
  Борман з гэтым пагадзіѓся:
  - Ты сапраѓды самы моцны!
  Мюлер прапішчаѓ:
  - За камунізм арыйскага разліву!
  Шпеер цалкам лагічна адзначыѓ:
  - Будзе ѓ нас камунізм -
  Я ѓ гэта веру!
  Гітлер праспяваѓ:
  - Кіпучая, магутная, нікім непераможная,
  Краіна мая, Зямля мая - ты самая каханая!
  Вось гэта сапраѓды песня людаеда на мажорны лад.
  А дзяѓчаты ѓсё падаюць і падаюць. І гінуць адна за адной. Нарэшце засталіся на нагах толькі чатыры дзяѓчыны ѓ аранжавых плаѓках. І гэта крута.
  Гітлер на гэты раз падняѓ вялікі палец уверх і вымавіѓ:
  - Мы мілуем!
  І на гэтым усё скончылася, для дзяѓчынак.
  І зноѓ баі. На гэты раз б'ецца адна дзяѓчына супраць трох хлопчыкаѓ. Хлапчукам гадоѓ трынаццаць-дванаццаць. Яны яшчэ смаркачі. Узброены мячамі. А ѓ дзяѓчыны
  і меч, і кінжал. Яна ваяѓніца на гэты раз больш дасведчаная і гатовая ваяваць. Вось гэта дзяѓчынка - проста супер. І ѓ ёй каласальная агрэсіѓнасць.
  Гітлер раве:
  - Вось гэта выдатна! Такія байцы!
  Дзяѓчына і хлопчыкі толькі ѓ плаѓках і басанож. Гэта вядома ж зручна для бойкі. Хаця і стварае праблемы. Але біцца яны будуць жорстка.
  Борман раве:
  - Слава фюрару!
  Мюлер адказаѓ:
  - Трэцяму Рэйху слава!
  І блісне вачыма.
  Звярынец зноѓ заключае стаѓкі. Ён гатовы біцца чужымі рукамі. Або босымі нагамі дзяѓчынак. І гэта крута.
  Па сігнале пачаѓся бой. Хлопчыкі кідаюцца наперад. Дзяѓчына сустракае іх ударамі мячамі. Вось першы хлапчук, які атрымаѓ рану, падае. Але тут жа ѓскоквае.
  І бой працягваецца з новай сілай.
  Гітлер напявае:
  - Дзяѓчыны бываюць розныя,
  Але затое заѓсёды цудоѓныя!
  Борман з гэтым пагадзіѓся:
  - Заѓсёды яны цудоѓныя!
  Мюлер дадаѓ:
  - Асабліва калі ім босыя пятачкі смажыш!
  Гітлер зароѓ:
  - Я іх капітальна падсмажу!
  Борман зароѓ:
  - Вось гэта будуць катаванні!
  Фюрэр пацвердзіѓ:
  - Ды катаванні будуць! І вельмі жорсткія!
  Мюлер зароѓ
  - Мы ѓсіх затушым і загонім у труну!
  Гітлер зароѓ:
  - Усе будуць у труне - я гэта цвёрда ведаю!
  Гімлер буркнуѓ:
  - І ѓзляцяць вышэй сонца!
  Пасля чаго галоѓны кат як засвішча. Але выглядаѓ ягоны свіст вельмі шкада. Цяжка паверыць, што гэты інтэлігент у песні - ёсць галоѓны кат Трэцяга Рэйха.
  Гітлер лагічна заѓважыѓ:
  - Мне трэба быць страмчэй усіх!
  Мюлер кіѓнуѓ:
  - Вы і так круцейшы за ѓсіх фюрар!
  Дзяѓчына засекла нарэшце хлапчука, так што ён заціх. І супраць яе было двое. Хлопчыкі сталі адыходзіць. І ім пад босыя пяткі сталі кідаць запаленае вуголле.
  Дзецюкі абпальваліся і ѓскрыквалі. Вось гэта дзяѓчынка. І яна ѓ жорсткім нападзе.
  Фюрэр прамармытаѓ:
  - Слава часам камунізму па-арыйску!
  І як засмяецца. Вось гэта сапраѓды жудасць.
  Вось яшчэ адзін хлопчык падае. Яму маѓры прыпякаюць босую пятку. І дзяцюк ѓскрыквае. І спрабуе ѓскочыць, але тут жа атрымлівае мячом плазам па галаве. І заціхае.
  Яму зноѓ паляць яшчэ адну пятку.
  Гітлер жа раве:
  - Я самы круты ѓ светабудове!
  І вось апошні хлопчык становіцца перад дзяѓчынай на калені. І атрымлівае плазам мячом па галаве. Страчвае прытомнасць. Дзяѓчына ставіць на яго сваю босую нагу.
  Паднімае рукі ѓверх і крычыць:
  - Перамога!
  Пасля чаго чакае каманды ад фюрара.
  Адольф Гітлер цалкам лагічна адзначыѓ:
  - Хлопчык стаѓ на калені - значыць збаяѓся! Дабі яго!
  І павярнуѓ вялікі палец уніз. Так быѓ паказаны сапраѓдны бой. І бязлітасны суд фюрара.
  Пасля чаго зноѓ бой...
  На гэты раз бітва кракадзіла і дзясятка хлопчыкаѓ. Кракадзіл быѓ людаедам, і амаль дзесяць метраѓ даѓжыні. Хлапчукоѓ узброілі мячамі. Яны быѓ ад дзесяці да чатырнаццаці
  гадоѓ. Фактычна пушчанымі на забой, крываваму монстру. І гэта, зразумела, не зусім сумленна.
  Адольф Гітлер адзначыѓ:
  - Будзе ѓсё вельмі крута.
  Борман заѓважыѓ:
  - Як і ѓсё ѓ вас пра фюрар!
  Адольф Гітлер завыѓ:
  -Я самы страшны звер у светабудове!
  Мюлер кіѓнуѓ:
  - Вы звер страшны!
  Майнштэйн адзначыѓ:
  - Усё зробім па крутым!
  Роммель пагадзіѓся:
  - І вельмі нават па крутым!
  Гітлер праспяваѓ:
  - Мы самыя крутыя ѓ свеце,
  Замачым што супраць у сарціры!
  Борман пагадзіѓся:
  - Ды замочым! І гэта будзе крута!
  Кракадзіл кінуѓся на сваіх візаві. І з такой лютасцю. І першага ж які трапіѓ хлопчыка - перакусіѓ напалову. І пырснула з пашчы кроѓ. Рэптылія смачна пстрыкнула сківіцамі.
  Гэта быѓ вельмі жорсткі акт пакуты дзіцяці.
  Гітлер пляснуѓ у ладкі і піскнуѓ:
  -За нашу перамогу!
  І як засмяецца гэты дыктатар.
  Борман заѓважыѓ:
  - Мы ѓжо перамаглі ѓсіх, каго толькі маглі, аб найвялікшы.
  Гітлер зароѓ:
  - Я самы вялікі, я самы прыгожы,
  Пры гэтым зусім не лянівы!
  Борман пацвердзіѓ:
  -Вы само працавітасць фюрар! На вас трэба раѓняцца!
  Гітлер праспяваѓ з усмешкай:
  - Мне няма роѓных на планеце,
  Гэта ведаюць дарослыя і дзеці...
  Самы яркі чырвоны колер,
  Мы сустракаем світанак!
  Гімлер заѓважыѓ:
  - Гэта занадта добрая песня мой фюрар!
  Гітлер рыкнуѓ:
  - І што?
  Галоѓны кат Трэцяга Рэйха адзначыѓ:
  - А вы вялікі злы!
  Гітлер зароѓ:
  -У Афрыцы разбойнік,
  У Афрыцы злыдзень...
  У Афрыцы жудасны,
  Бармалей!
  Гімлер падтрымаѓ парыѓ:
  - Ён бегае па Афрыцы і есць дзяцей!
  Гітлер буркнуѓ:
  - Ды дзяцей! Гэта крута!
  Гімлер праспяваѓ:
  - Веру ѓвесь свет прачнецца,
  Будзе канец фашызму...
  І заззяе сонца -
  Шлях асвяціѓшы камунізму!
  Гітлер як зараве і запусціць у Гімлера пірожным:
  - Ты што спяваеш асліная галава!
  Галоѓны кат Трэцяга Рэйха пра булькаѓ:
  - Гэта я пажартаваѓ аб вялікі!
  Фюрэр лагічна заѓважыѓ:
  - За такія жарты ѓ зубах бываюць прамежкі!
  Гімлер адзначыѓ са смяшком:
  - Вы як заѓсёды маеце рацыю аб найвялікшы з найвялікшых!
  Тым часам кракадзіл перакусіѓ ужо чацвёртага хлопчыка. Мячы дзеці не маглі прычыніць істотнай шкоды велічэзнаму кракадзілу-людаеду. Ды яго тоѓстую
  шкуру і з аѓтамата не прабіць.
  Бедныя дзеці былі асуджаныя на пагібель.
  Гітлер адзначыѓ са смяшком:
  - Мы наймацнейшыя ѓ свеце, не толькі сваёй тэхнікай, але і лютасцю духу!
  Борман пагадзіѓся:
  - Правільна аб найвялікшы!
  Гебельс, які да гэтага маѓчаѓ, заѓважыѓ:
  - Мала што рызыкне паѓстаць супраць нас! Гэта сапраѓды наша каласальная сіла!
  Гітлер з усмешкай адзначыѓ:
  - Паѓставаць супраць Трэцяга Рэйха - самагубна! Прасцей ужо зрабіць харакіры!
  Гебельс кіѓнуѓ і праспяваѓ:
  - Ёсць сакура ѓ кожнай кватэры,
  А тым, хто не хоча жыць у свеце...
  Тым робяць - харакіры!
  Гітлер зароѓ:
  - Харакіры, харакіры - будзем мы мачыць у сарціры!
  Борман кіѓнуѓ:
  - Вы геніяльныя фюрар!
  Тым часам кракадзіл перакусіѓ ужо сёмага хлопчыка. І гэта было жорстка і крута. Што возьмеш супраць такой моцы? А кракадзіла так проста не спыніш.
  Што могуць мячы хлапчукоѓ выведзеных на забой.
  Фюрар, відаць маючы на ѓвазе самога сябе, заспяваѓ:
  - Ты кіруеш цвёрдай рукой,
  Вышчаддзе пякельнае ты...
  Паслаѓ людзей на забой -
  Прадвеснік чорнай бяды!
  Твая ѓсмешка вар'ят смех,
  І ѓвасабленне вялікіх перамог!
  І ѓся світа фюрара падхапіла:
  - Усё, што ты хочаш атрымаеш адзін,
  Усё, што ты хочаш - ты ж пан!
  І ты ідзеш упэѓнена
  - Не памятаючы пра тых,
  На чыіх марах развеяных -
  Ты будаваѓ поспех!
  Гебельс адзначыѓ з усмешкай:
  - Гэта геніяльна мой фюрар!
  Гітлер згодна кіѓнуѓ:
  - Зразумела геніяльна! І будзе крута!
  Гімлер адзначыѓ:
  - Вы як паэт нашмат пераѓзыходзьце Сталіна, а як мастак - Леанарда Давінчы !
  Фюрэр згодна кіѓнуѓ:
  - Зразумела пераѓзыходжу! Я самы геніяльны ѓ свеце!
  Мюлер падказаѓ:
  - І ѓ сусвеце!
  Гітлер палічыѓ патрэбным дадаць:
  - І ѓ мегасусвеце !
  Майнштэйн прароѓ:
  - Фюрару слава на векі вякоѓ!
  Борман пагадзіѓся:
  - І нам таксама слава!
  Гітлер пра булькаѓ:
  - Кошты ѓ чалавеку асоба,
  А не наяѓнасць!
  Тым часам кракадзіл перакусіѓ дзесятага па ліку хлопчыка-гладыятара. І пачаѓ жаваць мяса. Вось гэта кракадзіл, ну і монстар.
  Звярынец быѓ вельмі задаволены.
  Гітлер зноѓ заспяваѓ:
  Па выпаленай раѓніне,
  За метрам метр...
  Ідуць па Украіне,
  Салдаты групы Цэнтр...
  Першы крок наперад,
  І ѓ рай першы другі,
  А кожны герой таксама гарой,
  У рай патрапіць першы другі,
  Першы другі, першы другі!
  Ну, а перад намі ѓсё цвіце,
  За намі ѓсё гарыць...
  Не трэба думаць з намі той -
  Хто ѓсё за нас вырашыць...
  Вясёлымі ці хмурнымі
  Вернемся па дамах,
  Нявесты бялявыя
  Узнагародай будуць нам!
  
  Усё наперадзе, а цяпер,
  За метрам метр...
  Ідуць па Украіне салдаты,
  Групы цэнтр...
  
  Што патрапіць пад танкі,
  Той зусім не жыхар,
  І Сталіну наступіць,
  Найсумнейшы канец!
  
  Усё наперадзе, а цяпер,
  За метрам мер,
  Ідуць па Украіне,
  Салдаты групы цэнт!
  
  Салдат заѓсёды здаровы,
  Салдат на ѓсё готаѓ...
  І пыл як з дываноѓ,
  Мы выбіваем з дарог,
  
  І не спыніцца,
  І не змяніць ногі...
  Ззяюць нашы твары -
  Блішчаць боты!
  
  Усё наперадзе, а цяпер,
  За метрам метр...
  Ідуць па Украіне,
  Салдаты Групы цэнтр!
  
  І нават калі здохне,
  З нас кожны другі...
  Дзяѓчынка не ѓсохне,
  Ён проста герой!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 4.
  Дар'я станавілася крыху большай і дарослай. Яе фігурка фармавалася, і яна з дзяѓчынкі паступова ператваралася ѓ дзяѓчыну і жанчыну.
  Але ѓсё яшчэ яна амаль дзіця, і працаваць на будаѓніцтве маста праз Дняпро.
  Халаднавата, нават учора пайшоѓ мокры снег. А дзяѓчына басанож і турэмнай робе, з кароткай спадніцай.
  Пра яе здавалася забыліся і Багі і, людзі, і партызаны. Толькі тупая праца да знямогі і турэмнае паянне. Якая, зрэшты, навукова абгрунтавана, і дастатковая, каб мець сілы працаваць, і нават расці.
  Эканамічнае становішча ѓ Трэцім Рэйху стала лепш, і кормяць параѓнальна ніштавата.
  Але працаваць даводзіцца шмат. Цела Дар'і ѓжо загартавалася, але сумнавата, вось так укалываць.
  І яна на хаду складае;
  Сяргей Ляховіч атрымаѓ у баксёрскім паядынку перамогу на Шэранам дэ Бірсам. Ён перастукаѓ яго па ачках, і не прапусціѓ накаѓтуе ѓдару.
  І правёѓ першую абарону тытула.
  Гэта прывяло да некаторых перамен у агульным графіку баёѓ. Замест абавязковай абароны супраць Чагаева , Мікалай Валуеѓ і Сяргей Ляховіч . вырашылі спачатку правесці бой па аб'яднанні тытулаѓ у суперцяжкай вазе.
  Гэты бой і сапраѓды быѓ бы вельмі цікавым. У Сяргея Ляховіча толькі адна параза, у Мікалая Валуева і зусім сорак шэсць перамог запар. І ён відавочны фаварыт.
  І прызавы фонд за гэты бой для абодвух баксёраѓ рэкордны ѓ дзесяць мільёнаѓ долараѓ на дваіх.
  Бой прайшоѓ у ЗША... Нажаль публіка была расчараваная. Сяргей Ляховіч траѓміраваѓ правую руку і зліѓ усе дванаццаць раундаѓ па ачках. Але і Мікалай Валуеѓ не бліснуѓ. І не змог свайго суперніка адправіць ні ѓ накаѓт, ні нават у накдаѓн.
  Але тытулы аб'яднаѓ і здолеѓ атрымаць сорак сёмую перамогу запар.
  Бой з Чагаевым быѓ перанесены. Затым у Чагаева ѓзнікла запаленне і Валуеѓ правёѓ бой з іншым, не надта вядомым сапернікам. І не занадта пераканаѓча адолеѓ яго па ачках. А потым бой з Султанам Ібрагімавым. Вельмі канкурэнтнай аказаѓся паядынак. Многія нават лічылі, што Султан Ібрагімаѓ яго выйграѓ. Раздзельным рашэннем суддзі ѓсё ж аддалі перамогу Валуеву. І ён зраѓняѓся з Рокі Марчыалі па колькасці перамог запар - сорак дзевяць.
  Далей абавязковая абарона з Русланам Чагаевым ... Але зноѓ паядынак сарваѓся. І зноѓ Руслан Чагаеѓ з траѓмай і па-за гульнёй.
  Свой юбілейны пяцідзесяты бой (калі вядома ж не лічыць таго, што адзін паядынак Валуева быѓ аб'яѓлены несапраѓдным!) рускі гігант правёѓ супраць Руіса . Гэта быѓ паѓторны паядынак. У першым Валуеѓ не пераканаѓча перамог раздзельным рашэннем суддзяѓ. А тут другі бой-рэванш.
  Многія думалі, што Мікалай Валуеѓ палепшыць свой вынік. І што будзе крута... Але зноѓ рускі гігант выглядае не лепшай выявай, і атрымлівае вельмі спрэчную перамогу па ачках, і ізноѓ паасобным рашэннем суддзяѓ.
  Потым яшчэ бой з Холіфілдам . Гэты баец сапраѓдная легенда. Але яму ѓжо сорак шэсць год, і ѓ яго шанцы ніхто не верыць. А ѓ Мікалая Валуева пяцьдзесят перамог запар і ніводнай паразы. Ён пабіѓ рэкорд Рокі Марчыалі і валодае двума чэмпіёнскімі паясамі ѓ суперцяжкай вазе.
  Зноѓ бой ... І зноѓ Мікалай Валуеѓ з цяжкасцю вымучыѓ перамогу па ачках.
  І таксама паасобным рашэннем суддзяѓ. Але затое палепшыѓ свой рэкорд, пяцьдзесят адна перамога - запар! Гэта пагадзіцеся - вельмі крута.
  А вось яшчэ і добраахвотная абарона супраць Дэвіда Хэя. Мікалай Валуеѓ ужо з 1993 года не мае ніводнай паразы. Вось ён зноѓ у баі...
  Зноѓ паядынак, дзе Мікалай-кувалда не бліскае і саступае суперніку ѓ хуткасці.
  Але затое цудоѓна трымае ѓдар. Выяѓляе ѓстойлівасць. І ѓ выніку суддзі зноѓ аддаюць Мікалаю Валуеву перамогу, раздзельным рашэнні. І вядома ж вельмі спрэчную...
  Але рэкорд Рокі Марчыла абноѓлены. Пяцьдзесят дзве перамогі запар.
  І сапернік новыя намячаецца: Віталь Клічко, які хоча атрымаць адразу два паясы ѓ аб'яднальным баі.
  Але перамовы неѓзабаве зайшлі ѓ тупік. Віталь Клічко біѓся з Сасноѓскім.
  А Мікалай Валуеѓ біѓся з Морэкам , баксёрам моцным, але шмат разоѓ бітым.
  І гэтая перамога Мікалая Валуева, ужо 53. Запар апынулася непераканаѓчай і зноѓ без накдаѓн і па ачках, паасобным рашэннем суддзяѓ.
  Тым не менш рэкорд быѓ абноѓлены. І Мікалай Валуеѓ ужо шаснаццаць гадоѓ не ведаѓ паражэнняѓ - рэкорд для суперцяжкай вагі. І пяцьдзесят тры перамогі запар - рэкорд сярод усіх вагавых катэгорый.
  А бой з Віталём Клічко і аб'яднанні тытулаѓ так і не адбыѓся.
  У Мікалая Валуева знайшлі ѓ галаве дабраякасную пухліну і ён быѓ вымушаны завяршыць баксёрскую кар'еру.
  За яго паясы біліся Дэвід Хэй і Уладзімір Клічко. І Клічко-малодшы перамог.
  А вось Мікалай Другі як баксёр фармальна пабіѓ рэкорд Рокі Марчыалі , які валодае двума паясамі, і яшчэ ні разу не біты, быѓ ужо ѓ немалой славе.
  І замест "Адзінай Расеі", Мікалай Валуеѓ вырашыѓ стварыць сваю ѓласную партыю. Назваѓ яго - "Вялікі скачок". І здолеѓ сенсацыйна прайсці ѓ Дзярждуму ѓ 2011 годзе. А потым і прыняѓ удзел у выбарах прэзідэнта 2012 года. І зноѓ сенсацыя, другое месца, і выхад у другі тур супраць Уладзіміра Пуціна.
  Вось гэта да! Мікалай Валуеѓ стаѓ новай, яскравай, палітычнай зоркай. Народу прыеліся старыя, палітычныя прастытуткі і ён пайшоѓ за новым палітыкам і баксёрам.
  Уладзімір Пуцін праѓда змог у другім туры адолець Мікалая Валуева, але яго перавага аказалася зусім невялікай.
  А вось у камуністаѓ з прычыны правалу Зюганава адбыѓся пераварот і новым старшынёй КПРФ стаѓ Сяргей Удальцоѓ.
  Гэта малады і энергічны чалавек учыніѓ сапраѓдную буру супраць Уладзіміра Пуціна. І хваляванні былі вельмі сур'ёзныя. Масавыя сутыкненні з паліцыяй. Ужыванне дубінак. Збіццё і нават ахвяры сярод затрыманых.
  Так што алімпіяда ѓ Сочы аказалася сарванай. Потым ва Украіне прайшоѓ майдан. Януковіч быѓ скінуты. Пуцін ва ѓмовах унутранай нестабільнасці не стаѓ захопліваць Крым. І на Данбасе не было вайны.
  Украіна на чале з Парашэнка перажывала ѓздым.
  Віталь Клічко, які спыніѓ сваю кар'еру ѓ боксе, вырашыѓ вярнуцца.
  І вось яму ѓдалося накаѓтаваць Стывенсана. І стаць у чацвёрты раз чэмпіёнам у суперцяжкай вазе, паѓтарыѓшы рэкорд Холіфілда . Потым Віталь правёѓ яшчэ адну абарону супраць Крыса Арэолы. Такі бой рэванш і зноѓ адправіѓ суперніка ѓ накаѓт.
  Але затым з прычыны загружанасцю пасадай мэра Кіева, усё ж такі вымушаны, быѓ завяршыць сваю слаѓную кар'еру.
  Уладзімір Клічко, хоць і не зусім пераканаѓча, але змог абараніць свой тытул супраць Тайсана Ф'юры. А потым накаѓтаваѓ свайго суайчынніка Глазкова. А далей правёѓ яшчэ і абарону супраць Браяна . І пабіѓ рэкорд Джо Луіса па колькасці чэмпіёнскіх перамог.
  Але застаецца яшчэ адзін пояс. Які заваяваѓ Дзянацей Уайдэр . Гэты баксёр унікальны - уся кар'ера з адных накаѓтаѓ. Цэлых сорак накаѓтаѓ запар - гэта крута! А Уладзіміру Клічко ѓжо сорак адзін год. І зразумела гэты аб'яднаѓчы паядынак выклікаѓ каласальную цікавасць.
  І ѓпершыню з часоѓ бою з Пітэрам Уладзімір Клічко не бясспрэчны фаварыт.
  Але вось бой з Дэнацеем . Абмен накдаѓнамі. І ѓсё ж перамога ѓ канчатковым выніку, няхай нават і паасобным рашэннем суддзяѓ Уладзіміра Клічко.
  Так Уладзімір Клічко ѓпершыню ѓ суперцяжкай вазе аб'яднаѓ усе чатыры асноѓныя паясы. І гэта ѓнікальнае дасягненне...
  Уладзімір Клічко правёѓ яшчэ рэванш з Уайдэрам , змог гэтым разам адправіць яго ѓ накаѓт, і паказаць, што ѓзрост спорту не перашкода. Перамог таксама яшчэ Паркера.
  Але потым усё ѓжо восенню 2018 года ѓ сорак два гады прайграѓ Энтані Джошуа ѓ драматычным паядынку.
  Гэта бой быѓ супер... Уладзімір Клічко больш за чатырнаццаць гадоѓ не прайграваѓ, але Энтані ѓсё ж здолеѓ узяць уверх і заваяваць усе чатыры паясы.
  Адзінае суцяшэнне Уладзіміра Клічко, што яго цёзка Уладзімір Пуцін таксама выбары 2018 года прайграѓ. Прычым, перамог не Мікалай Валуеѓ, на якога мода ѓжо прайшла, а камуніст - Сяргей Удальцоѓ.
  Прычына паразы была ѓ тым, што з-за падзення коштаѓ на нафту і газ эканамічнае становішча Расіі пагоршылася. А эфект ад акупацыі Крыма не мог спрацаваць. Так што стала ѓсё інакш. Зноѓ вярнуліся камуністы. І зноѓ над Крамлём Чырвоны сцяг.
  Уладзімір Клічко, зрэшты, аднавіѓ кар'еру. Каранавіруса ѓ свеце не было, і ѓ 2020 годзе вялікі баксёр змог пабіць Руіса -малодшага і зноѓ стаць чэмпіёнам свету. Потым ён абараніѓ ад Руіса -малодшага свой тытул. Але бой рэванш зноѓ апынуѓся за Энтані Джошуа.
  Уладзімір Клічко, які пабіѓ шмат рэкордаѓ зноѓ аб'явіѓ аб завяршэнні кар'еры.
  Хоць яму ѓдалося ѓстанавіць яшчэ адзін рэкорд - стаць самым узроставым абсалютным чэмпіёнам свету.
  І гэта таксама вялізнае дасягненне.
  Потым яшчэ і Віталь Клічко правёѓ выставачны бой з Холіфілдам .
  Свет ішоѓ па сваім шляху.
  Новым абсалютным чэмпіёнам свету сярод суперцяжэй стаѓ Аляксандр Вусік сенсацыйна перамогшы Энтані Джошуа. А потым абараніѓ супраць яго тытул.
  Але вось Уладзімір Клічко нечакана восенню 2022 года вярнуѓся. І ваяваѓ з Вусіка, дзеля чарговага рэкорду.
  І гэты бой пабіѓ усе дасягненні ранейшыя ѓ драматызме і плыні.
  І Уладзімір Клічко зноѓ сенсацыйна перамог. І зноѓ завалодаѓ усімі паясамі. І чацвёрты раз стаѓ чэмпіёнам свету.
  Сапраѓды ѓ боксе гераічнасць не мае ѓзросту.
  Жыццё ідзе сваёй чаргой, але сапраѓдныя героі не старэюць!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 5
  Волька-Вольф Бісмарк-Карасеѓ гуляѓ у шахматы з Хельгай. Ён ёй хутка паставіѓ тройчы мат. І хлапчуку падобнае надакучыла. Трэба знайсці сабе дзяѓчыну ѓ Беларусі, і пажадана недурную і прыгожую. Толькі дзе знайсці такую.
  Надакучыла гуляць у шахматы, і можна павесяліцца ѓ нешта больш інтэлектуальнае і вясёлае з падлеткамі з мясцовага мястэчка. У Беларусі ѓжо крыху спакайней. А надвор'е выдалася сонечнае бабіна лета.
  І таму мясцовыя хлопчыкі фарсяць голымі пяткамі і з імі гуляць пацешна і цікава.
  Волька-Вольф Карасёѓ-Бісмарк выглядаѓ як вельмі мускулісты і прыгожы падлетак гадоѓ чатырнаццаці. І таму ваяваѓ басанож, у шортах і з голым тулавам.
  Хлапчук-тэрмінатар сек салдат-хлапчукоѓ драѓлянымі мячамі і понарошку. Праводзіѓ млын, і рабіѓ выгляд, што зразае галовы юным хлопчыкам.
  Гэта вельмі жвавы хлапчук.
  А прамежках паміж баямі юны ваяѓнік складаѓ нешта цікавае.
  20 красавіка 1957 гады. На гэты раз зоркалёты Трэцяга Рэйха ляцяць да Сатурна. Яны павінны абляцець вакол яго кольцаѓ. І пяць вялікіх зоркалётаѓ
  стартуюць з касмадрома ѓ пустыні Сахара. А сама пустыня становіцца ѓсё меншай і меншай і яе азеляняюць.
  Выводзяць усё новыя гатункі пшаніцы і кармавога фуражу. На планеце Зямля даѓно няма голаду, і збіраюць рэкордныя ѓраджаі. І сонца нават немцы імкнуцца ѓзяць пад свой кантроль. Вось, напрыклад, усталёѓваюць велічэзныя люстэркі, якія збіраюць прамяні і асвятляюць імі палярныя раёны Зямлі.
  Жыць і сапраѓды становіцца лепш. На беразе Паѓночнага, Ледавітага акіяна ѓжо распускаюцца першыя гаі з какосамі і бананамі.
  Вось ужо дзеці бегаюць басанож, па свежай траѓцы, а зверху свецяць адлюстраваныя промні сонца.
  Фюрар жадае зрабіць у будучыні на планеце Зямля суцэльнае лета і вечны дзень. І шмат чаго дзеля гэтага робіцца. Вось ужо новы Калізей на дзесяць мільёнаѓ месцаѓ пабудаваны і на ім зіхацяць экраны і паказваць баі будуць на гіганцкіх маніторах. Ды гэта вельмі прыгожа.
  Практычна ѓ кожнай сям'і ёсць аѓтамабіль. Але зараз пераходзяць на электрамабілі. І яны такія крутыя. І вось ужо і вырабляюць мініяцюрныя верталёты для асабістага карыстання. І яны такой абцякальнай формы - проста маленькі цуд.
  Таксама ѓ сусветным Трэцім Рэйху вырабляюцца наѓтбукі - класныя мадэлі. Прычым самых сучасных марак. Вось ужо ѓ вытворчасці смартфоны, і сотавыя тэлефоны.
  Развіваецца і глабальная сетка Інтэрнета.
  Гэта значыць, Трэці Рэйх на ѓздыме і імкнуцца да экспансіі. Вось гэта крута. Асвойваюцца планеты. Вось ужо на Месяцы пабудаваны цэлыя кварталы. І пачынаецца будаѓніцтва
  мястэчка і на Марсе.
  І гэта выдатна. Планета Зямля ператвараецца ѓ квітнеючы сад.
  Але вось сам Гітлер? У дадзеным выпадку гэты дыктатар маньяк і садзіць.
  Вось зараз хлопчыка гадоѓ дванаццаці паднялі па яго загадзе на прэнг. І фюрар лупіць яго пугай, распарываючы загарэлую, гладкую скуру хлапчука.
  Капае са спіны хлопчыка кроѓ. Затым дзве дзяѓчыны дастаюць калодку і ѓстаѓляюць туды босыя ногі хлопчыка. Замацоѓваюць. Затым на крукі
  вешаюць гіры. Пацан раве ад болю, яго мордачка перакошана.
  Гітлер балдзее ад гэтага. Дастае з каміна распалены прут. І падносіць яго да босай, круглай пяткі хлапчука. Пацан раве і ад болевага шоку
  губляе прытомнасць. Дзяѓчыны тут жа на яго льюць ледзяную ваду, і прыводзяць у сябе.
  А Гітлер распаленым дубцом прыпякае іншую пятку. Яна ѓ хлопчыка круглая, ружовенькая , адмытая ад пылу і злёгку агрубелая.
  І як прыемна ѓцягваць ноздрамі пах свежага, далікатнага мяса. Ад гэтага адчуваеш вялізнае задавальненне. Вось пятачкі ѓ хлопчыка падсмажаныя.
  І ты дастаеш з каміна шчыпцы з чырвонай ад спякота распаленай пяціканцовай зоркай. І прыкладваеш яе да голай, загарэлай, мускулістай грудзей дзіцяці.
  І той, зноѓ раве ад дзікага, жахлівага болю. І пах смаленай плоці становіцца мацней. Хлапчук губляе прытомнасць. На гэты раз болевы шок вельмі моцны.
  Гітлеру надакучае мучыць хлопчыка. І ён перамыкаецца на дзяѓчыну гадоѓ дваццаці. Яна бландынка і вельмі пышнацелая і прыгожая.
  Для пачатку яе ѓздрыгваюць на прэнг. Дзяѓчына лямантуе і тузаецца. Пасля чаго Адольф Гітлер бярэ ѓ рукі бізун і пачынае яе малаціць.
  Прыгажуня ѓздрыгвае ад удараѓ. Гітлер лупіць з-за ѓсіх сіл, і далікатная скура дзяѓчыны лопаецца, цячэ кроѓ. Затым яна заціхае, страціѓшы прытомнасць.
  І дзяѓчыны памагатай ката льюць на яе ледзяную ваду. А затым ашалелы фюрар падносіць запаленую паходню да босых ног, прыгажуні-бландынкі.
  Тая зноѓ ускрыквае.
  А сапраѓдны шэдэѓр і пік катавання, калі Адольф Гітлер дастае з каміна пунсовыя ад спякота абцугі. І падносіць іх да аголеных грудзей дзяѓчыны. І пачынае ѓ
  яе выдзіраць пунсовыя соску. І тая так лямантуе ад болю і знявагі. І такі чутны прыемныя пах смажанага мяса. Гэта проста невымоѓная асалода.
  Гітлер верашчыць, і скаліць відавочна ѓстаѓныя зубы. Яму так падабаецца мучыць прыгожых дзяѓчат. Ды і хлопчыкаѓ таксама.
  Гітлер нават напявае:
  - Кахаю дадаць і адабраць я,
  Кахаю дадаць і адабраць...
  Але каб з носам вас пакінуць,
  Мне нос даводзіцца мяняць!
  Вось гэта сапраѓды ашалелы фюрар. Дзяѓчыну памучыѓ капітальна.
  Потым яму прывялі прыгожага светлавалосага хлопчыка гадоѓ чатырнаццаці, звязанага з падполлем. Жыць на планеце Зямля стала лепш, але хоць малалікае,
  але партызанскі рух яшчэ не сканаѓ. Вось гэты дзяцюк Завушніца таксама спрабаваѓ здзяйсняць дыверсіі.
  І Гітлер, зразумела, быѓ рады яго падвергнуць жорсткім катаванням. З хлопчыка сарвалі адзенне і агалілі мускулістае і загарэлае цела.
  Жанчыны-каты нават аблізнуліся ад задавальнення, што ім давядзецца катаваць такога прыгожага і сімпатычнага падлетка.
  Гітлер, які любіѓ працэс катавання гэта таксама завяло. І сусветны злачынец нумар адзін рыкнуѓ:
  - На прэнг яго!
  Голага, загарэлага, прыгожага, светлавалосага хлопчыка пацягнулі моцныя дзяѓчынкі-каты на прэнг. Яны заламалі яму рукі і звязалі. Паддзялі кручок.
  І сталі паднімаць хлапчука ѓгару. Рукі ѓ Сярожкі вывярнуліся, і ён пачаѓ нахіляцца. Яго мускулістая спіна выгіналася. Дзяѓчынкі-каты тузанулі хлапчука
  за плечы. І ён з уздыхам перакруціѓся ѓ плячах. І ѓстаѓ роѓна.
  Фюрэр загадаѓ:
  - Да столі яго!
  Хлапчука сталі паднімаць угару. Яго прыгожы, дзіцячы, але ѓжо які фармуе твар падлетка перакасіла ад болю. А босыя, з гладкай скурай, мускулістыя ногі тузаюцца.
  Ну, гэта яшчэ толькі пачатак. Вось дзецюка паднялі вышэй да столі зводнага памяшкання. Вяроѓка нацягнулася.
  Гітлер камандуе:
  - Адпусціць!
  І вяроѓку адпускаюць. Цела хлапчука падае ѓніз. І толькі ѓ самай падлогі моцная вяроѓка зноѓ нацягваецца. І хлапчук ускрыквае ад дзікага болю ѓ плячах і руках.
  Яна пранізвае яго да самай патыліцы.
  Гітлеру гэта вельмі падабацца і ён, паціраючы даволі рукі, раве:
  - За маркіза дэ Сада!
  Хлопчык вые. І фюрэр бярэ ѓ рукі жалезны прут і б'е хлапчука па босых нагах. Той пішчыць ад пакут. Жалезны прут цяжкі і фюрар хутка стаміѓся.
  Адклаѓ яго і ѓзяѓ у рукі паходню. І як апаліць хлопчыку мускулісты бок. Той зноѓ раве ад пакут.
  Фюрэр загадвае:
  - Падніміце яго да столі!
  І зноѓ хлапчука паднімаюць. Вось гэтая жорсткая забаѓка злачынцы нумар адзін.
  Зрэшты, пакуль з катаваннямі заканчваць. Сувязі з днём нараджэння тырана ѓладкоѓваюцца гладыятарскія баі. Ну што ж гэта яшчэ можна паглядзець.
  Фюрар пакідае катавальны склеп і паднімаецца на ліфце. І гэта вельмі здорава.
  Вось ён у сваёй імператарскай ложы назірае за бітвамі ѓ Калізеі.
  І з ім яго світа.
  Глядзець ёсць што.
  Вось выбягаюць на рынг цэлы тузін дзяѓчын. Яны амаль голыя ѓ адных толькі плаѓках чырвонага колеру. Дзяѓчыны прыгожыя, светлавалосыя і загарэлыя.
  Яны кланяюцца на ѓсе чатыры бакі. У іх у руках мячы і шчыты. Ды выдатна відовішча. Асабліва калі ѓлічыць, што дзяѓчынкі зіхацяць пунсовымі саскамі.
  І гэта ѓвогуле прыкол - супер.
  Фюрэр аблізнуѓ вусны і буркнуѓ:
  - Я самы круты ѓ свеце!
  Борман паправіѓ апанаванага дыктатара:
  - Вы самы круты ѓ сусвеце!
  Гітлер адзначыѓ са смакам:
  - Такія пятачкі як у гэтых дзяѓчынак было б прыемна падсмажыць агеньчыкам!
  Мюлер кіѓнуѓ:
  - Гэта дакладна мой фюрар!
  Вось на арэну выбег яшчэ тузін дзяѓчын. Яны таксама аголеныя і ѓ адных плаѓках, толькі на гэты раз белага колеру. таксама загарэлыя, мускулістыя, светлавалосыя.
  У цэлым выдатныя дзяѓчынкі. На іх можна яшчэ доѓга любавацца. І іх клубнічныя соску такія панадлівыя. А голыя, круглыя пятачкі, калі дзяѓчынкі
  забягаюць так і мільгаюць.
  У эстэтычным плане дзяѓчаты ѓ ролі гладыятараѓ добрыя. І гэта вельмі крута.
  Фюрэр адзначыѓ з усмешкай:
  - Вось гэта будзе відовішча.
  звярынец стаѓ заключацца стаѓкі. Сапраѓды дзяѓчыны тут цудоѓныя. І нават шкада, што яны будуць гінуць. І гэта нават у нейкай меры цялушкі класа супер!
  Фюрэр узяѓ і праспяваѓ:
  Дзяѓчыны бываюць розныя,
  Нават часам заразныя...
  Але ѓсім аднолькава жадаецца,
  На палцы заварочацца!
  Мюлер згодна кіѓнуѓ:
  - Ды хочацца мой ашалелы!
  Гітлер агрызнуѓся:
  - Хто ашалелы?
  Мюлер адзначыѓ з усмешкай:
  - Вы ёсць ашалелы і апантаны цар!
  Фюрэр згодна кіѓнуѓ:
  - Ды я ёсць вялікі цар!
  Борман адзначыѓ з усмешкай:
  - Найвялікшы цар цароѓ!
  Гітлер кіѓнуѓ з усмешкай піранні:
  - Я ёсць цар цароѓ і пан пануючых!
  Прагучаѓ гонг і сігнал да бою. І з новай сілай разгарнулася бітва. Дзяѓчынкі сышліся разам і пачуліся ѓдары мячоѓ па метале.
  Вось іхнія босыя ножкі так і мільгалі з загарэлай скурай.
  Гітлер уявіѓ сабе, як ён іх катуе. І яму ад гэтага стала так прыемна. Вось гэта ашалелы дыктатар.
  Што можна сказаць пра гэтага садыста?
  Шпеер адзначыѓ са смяшком:
  - Вы мой фюрар сама дасканаласць!
  Гітлер адзначыѓ з уздыхам:
  - На жаль, я смяротны!
  Шпеер заѓважыѓ з усмешкай:
  - Ёсць з гэтай нагоды анекдот. Манах з зароѓ: мы ѓсе памром браты. Але тут убачыѓ Людовіка чатырнаццатага, вядомага яшчэ і як кароль-сонца. І тады манах
  паправіѓся: мы амаль усе памром браты!
  Фюрэр заѓважыѓ з усмешкай:
  - Эх знайсці б лекі для неѓміручасці!
  Шпеер з усмешкай праспяваѓ:
  Неѓміручасці з даѓніх часоѓ,
  Шукаѓ чалавек дзівоснай мэтай запалонены...
  У рэлігіях старажытных кніг,
  І строгіх навуках мінулых часоѓ!
  Борман з задавальненнем заспяваѓ;
  Ім рухаѓ не толькі страх,
  Але таксама жаданне ѓбачыць увесь,
  Убачыць світанак, пачуць адказ,
  Да вяршыняѓ нябачаных ведаѓ ступіць!
  Вось упала першая цяжка параненая дзяѓчына ѓ белых плаѓках. Ёй прыпалілі маѓры босую круглую пятку, і дзяѓчынка тут жа ѓскочыла. І кінулася ѓ бой.
  Пакуль ахвяр было няшмат. Дзяѓчыны прыкрываліся шчытамі, і не наносілі вялікага ѓрону адзін аднаму. Было цікава глядзець як іх загарэлыя,
  мускулістыя целы пачынаюць блішчаць ад поту. Вось гэта дзяѓчынкі.
  Майнштэйн адзначыѓ:
  - Гэта ваяѓніцы класа супер!
  Гітлер з гэтым пагадзіѓся:
  - Ды амаль супер, але занадта асцярожныя!
  Борман заѓважыѓ з усмешкай тыгра:
  - Спрабаваць дзяѓчынак вельмі нават прыемна! І гэта такое задавальненне!
  Фюрэр згодна кіѓнуѓ:
  - Ды гэта вялікае задавальненне!
  І як возьме і засмяецца. І давай рагатаць як звар'яцелы! І яшчэ крэмам у сваё асяроддзе шпурляцца.
  А тут яшчэ і Герман Герынг у скокі ѓступіѓ.
  І таксама як закрычыць:
  - Мы самыя моцныя ѓ свеце,
  Ворагаѓ усіх замочым у сарціры...
  Не верыць Бацькаѓшчына слязам,
  Мы злым алігархам - дамо па мазгах!
  Гітлер з аскалам зубоѓ, рыкнуѓ:
  - А ты сам выпадкова не алігарх?
  Герынг правішчаѓ свіннёй:
  - Вядома ж не,
  Дайце мне віна і пачак цыгарэт!
  Фюрэр зарагатаѓ і зароѓ:
  - Калі ты трапіѓ на ціві ,
  Ты мацуйся, ты зорка...
  Ну давай народ здзіві!
  Борман заѓважыѓ з усмешкай:
  - У Нямеччыне можна ѓсё,
  Але жыць нельга!
  Гітлер зароѓ з лютасцю:
  - Не! Жыць можна! Гэта вам піць нельга!
  І як засмяецца. Нібы буйна звар'яцелы.
  А дзяѓчаты тым часам ваююць, і паказваюць свой вышэйшы баявы клас. Вось адна ѓпала. І нягледзячы на тое, што ёй прыпялі босую круглую пятку не змагла падняцца.
  Маѓры яе пакінулі ѓ спакоі. Гэта ѓжо фюрар будзе вырашаць мілаваць іх ці забіваць.
  Гітлер жа зароѓ:
  - Змрок пекла насунуѓся на горад,
  У ценях хмары хаваюцца хаты...
  Зацягнуѓшы тужэй востры молат -
  Па вуліцах крочыць сатана!
  Борман з захапленнем зароѓ:
  - Вы фюрар вышэй Сатаны!
  Гітлер пра булькаѓ:
  - Я зразумела, вышэй!
  Мюлер з усмешкай адзначыѓ:
  - Вы найвышэйшы ідэал!
  Фюрэр узяѓ і праспяваѓ:
  - Дзве тысячы гадоѓ вайна,
  Вайна без асаблівых прычын,
  Вайна справа маладых,
  Лекі супраць маршчын!
  Мюлер з гэтым пагадзіѓся:
  - Вайна - гэтыя лекі супраць маршчын!
  Гітлер суцэль сур'ёзна спытаѓ:
  - А калі будзе створаны эліксір неѓміручасці?
  Гімлер упэѓнена заявіѓ:
  - Хутчэй, чым вы думаеце фюрар!
  Борман адзначыѓ з усмешкай:
  -Без вам можа ѓспыхнуць неабыякая барацьба за ѓладу!
  Гітлер кіѓнуѓ:
  - Герынг ужо не занадта здаровы, і хутка загнецца. Лішняя вага не спрыяе здароѓю. Трэба падумаць аб іншым пераемніку!
  Мюлер адзначыѓ, паціскаючы плячыма:
  - Гэта павінен быць ваш сын аб вялікі!
  Фюрэр згодна кіѓнуѓ:
  - Так! Але пакуль яшчэ трэба знайсці аднаго і найвялікшага!
  Гімлер праспяваѓ з энергіяй:
  - Наша справа - вянок ведзены,
  Не мае канца і пачаткі...
  Не прыйдзе нам канец,
  Не зляціць фюрар наш з пастамента...
  Жыццё сыдзе за грудам,
  Не запісваючы Зямлю ѓ калекі,
  Будуць унукі потым -
  Трэці Рэйх стане кіраваць назаѓжды!
  Гітлер згодна кіѓнуѓ:
  - Вось гэты расклад як раз па мне!
  Ужо тры дзяѓчыны страцілі магчымасць рухацца. Дзве з іх у белых плаѓках, а адна ѓ чырвоных. Але паядынак відавочна зацягваѓся.
  Фюрэру стала сумна. І ён загадаѓ кідаць пад босыя ножкі дзяѓчынак распаленыя вугольчыкі. І тыя падалі, і падпальвалі босыя, ружовыя пятачкі.
  Дзяѓчаты ѓскрыквалі і войкалі. І такі прыемны пах смаленага мяса.
  Гітлер праспяваѓ:
  -Раз два тры! На часткі разарві!
  Гімлер з гэтым пагадзіѓся:
  - На часткі разарві і сатры!
  Фюрэр зароѓ:
  - Д'ябал тут, Д'ябал там,
  Жыццё як смерць, суцэльны падман!
  Мюлер з гэтым пагадзіѓся:
  - Смерці няма!
  Борман пра булькаѓ:
  - Чорны крумкач, у абліччы смерці,
  Ахвяру чакае ѓ поѓначную гадзіну!
  Гітлер узяѓ і праспяваѓ:
  -Вы мне, не паверыце,
  А можа не зразумееце...
  У космасе страшней,
  Чым нават у Дантаѓскім пекле!
  Вось ляцім у парсекаѓ рай,
  Мы на зоркалёце,
  Абганяючы кваркі на скаку!
  Дзяѓчынкам прыходзілася ѓсё тужэй. Усё часцей яны падалі і не маглі падняцца. У цэлым перавага перайшла да прыгажунь з чырвонымі плаѓкамі.
  А так сіські ѓ дзяѓчынак вельмі нават пунсовыя.
  Гітлер узяѓ і зароѓ:
  - Я наймацнейшы ѓ свеце,
  Адкрыѓ што двойчы два чатыры!
  Борман зароѓ:
  - Ты вялікі, ты герой!
  Абклала цябе зорная хвароба!
  Мюлер праспяваѓ:
  - Зорак гэтых браты як рыбы ѓ сажалках,
  Хопіць на ѓсіх з лішкам...
  Каб не фюрар, хадзіѓ бы тады,
  Таксама героем!
  Каб не фюрар, хадзіѓ бы тады,
  Класным героем!
  Гітлер зароѓ ва ѓсю глотку:
  - Я самы вялікі ѓ свеце,
  І ѓсіх замачу ѓ сарціры!
  Борман зароѓ:
  - Мачыць у сарціры, мачыць у сарціры!
  Фюрэр пацвердзіѓ:
  - Ды і ѓ сарціры! Мы ѓсіх ворагаѓ знішчым!
  Вось такі ашалелы Адольф. Ну, нічога яго яшчэ вылечаць. Хаця гарбатага толькі магіла выправіць. А тым часам... А тым часам засталося толькі тры дзяѓчыны ѓ чырвоных плаѓках і яны паклалі апошнюю ѓ белых.
  Бой завяршыѓся. І зараз усё залежала ад літасці фюрара. Гітлер на гэты раз вырашыѓ усё ж дзяѓчынак не дабіваць.
  І падняѓ вялікі палец рукі ѓверх.
  Што ѓ цэлым у публікі выклікала ѓхвалу.
  Першы паядынак скончыѓся. А вось на арэну выйшлі чатыры хлопчыкі. Ім было гадоѓ дванаццаць-трынаццаць з выгляду. Яны загарэлыя, сухія і жылістыя.
  У руках у іх мячы і шчыты. Чацвёра хлопчыкаѓ пакланілася ложу, дзе сядзеѓ фюрар са сваёй світай. А потым і зале. Яны юныя гладыятары былі толькі ѓ чорных плаѓках і босыя.
  Хлопчыкі загарэлыя і мускулістыя. Фюрэр прадставіѓ, як іх лупяць пугай і адчуѓ узбуджэнне. Вось добра б іх памучыць.
  Супраць дзяцей вывелі вельмі буйнага тыгра-людаеда. Ён быѓ з ікламі, і даволі магутны. Шанцаѓ у хлапчукоѓ супраць тыгра было няшмат. Ды і зброя: кароткі меч і
  шчыт не самае лепшае.
  Відаць, было на маніторы калі хлопчыкаѓ паказалі буйным планам, што мордачкі ѓ іх спалоханыя.
  Фюрэр адзначыѓ:
  - Бой пойдзе нядрэнна, што і казаць!
  Борман падтрымаѓ апанаванага дыктатара:
  - Мы павінны хлапчукоѓ, вельмі моцна біць!
  Гітлер пра булькаѓ:
  - Хлопчыкаѓ, хлопчыкаѓ, хлопчыкаѓ лупіць!
  Хлопчыкаѓ, хлопчыкаѓ, хлопчыкаѓ лупіць!
  Звярынец заключаѓ стаѓкі. Галоѓным чынам ставілі зразумела, на тыгра. Ён буйны і бывалы людаед. Хлапчукі нагадвалі хутчэй за ахвяру.
  І вось гучыць гонг. Тыгра спускаюць з ланцуга. І ён кідаецца на хлопчыкаѓ. Тыя спрабуюць секчы мячамі, і адскокваць. Але звер ужо дасведчаны і збівае першага
  дзіця, перакусваючы яму нагу.
  Гітлер зароѓ:
  - Дзесьці на Каме, мы не ведаем самі!
  Недзе на Каме, матухны-ракі!
  Топалі нагам, фрыцы ботамі!
  А пабіць крапіву сапраѓды не змаглі!
  І звярынец разрагатаѓся. Асабліва калі тыгр стаѓ ірваць хлапчука на часткі. І гэта трэба сказаць грандыёзна.
  Гітлер зароѓ:
  - Мы скачам па лужынах,
  Нагамі снег прас...
  А пасля ѓ Ціхі, Ціхі акіян!
  Борман пра булькаѓ:
  - У самы ціхі акіян!
  Гітлер прарычэѓ ва ѓсю глотку:
  - А я буяны!
  Мюлер пагадзіѓся:
  - Ты самы буйны ѓ сусвеце фюрар!
  Тыгр парваѓ другога хлопчыка на часткі, і як загаласіць... Вось гэта сапраѓды монстар пекла.
  Гітлер вось узяѓ і праспяваѓ:
  Чакае трохаблічны монстр пекла,
  Апраметнай вартаѓнік варот...
  Чалавечы крумкач статка,
  Дзікім крыкам нас кліча!
  Борман падхапіѓ:
  - Дзікае святло вогнішчаѓ,
  І магільны выццё...
  Армія аслоѓ -
  Фюрар мы з табой!
  Гітлер зароѓ:
  - Фантому прэч!
  Борман з усмешкай адзначыѓ:
  - Мы самыя моцныя ѓ свеце...
  Фюрар пра булькаѓ:
  - Не смецце падмесці ѓ кватэры!
  Мюлер агрэсіѓна адзначыѓ:
  - Усіх зарэжам!
  Вось тыгр парваѓ і трэцяга хлопчыка. І гэта сапраѓды крута. Жорсткая і агрэсіѓны гэты драпежнік. Нічога не скажаш. Але тыгр гэта ѓсяго толькі жывёла.
  А вось тут звяры горшыя за любых прадстаѓнікоѓ прыроднай фауны.
  Гітлер адзначыѓ, скалячы зубы:
  - Я самы страшны і люты звер!
  Борман хіхікнуѓ і вякнуѓ:
  - Чалавек ён істота грэшная,
  І кат-забойца сам не ведаѓ...
  Што ён у рукі Бога незямнога
  Езусу цвікі заганяѓ!
  Фюрэр агрэсіѓна заѓважыѓ:
  - Чалавек у бязвер'і няшчасны,
  Жыць у грахоѓнай юрлівасці нельга...
  Таму што Гітлер бог жудасны,
  І сусвету строгі ён суддзя!
  Борман з уздыхам адзначыѓ:
  - Вы цудоѓныя фюрар!
  Гітлер адзначыѓ:
  - Я ёсць дзік!
  Мюлер паправіѓ:
  - Хутчэй слон!
  Тыгр дабіѓ апошняга хлапчука. І зараз з задавальненнем пажыраѓ мяса. Вось гэта сапраѓды з монстраѓ монстар.
  Гітлер адзначыѓ:
  - Давайце адводзьце тыгра. Наступны бой.
  У наступным баі ваявалі дзве дзяѓчыны. Адна была рудай масці з трызубцам і сеткай. Другая мела ѓ руках меч сярэдняй даѓжыні і невялікі шчыток, будучы бландзінкай.
  праѓда магчыма фарбаванай. Адольф Гітлер вельмі кахаѓ дзяцей і жанчын са светлымі валасамі і яму іх падфарбоѓвалі. Наогул фюрар быѓ выдасканалены садыст.
  Яму вельмі падабалася прыгожы хлопчыкам і дзяѓчатам прыжываць пятачкі. І гэта сапраѓды звяры. А фюрар: якая прэтэндуе на ролю льва - сумесь лісы са свіннёй.
  Гітлер адзначыѓ з задаволенымі выглядам:
  - Цяпер бой спадзяюся будзе цікавым?
  Борман кіѓнуѓ:
  - Нават вельмі цікавым мой фюрар!
  Дзяѓчыны былі загарэлыя і мускулістыя. Амаль голыя, толькі ѓ плаѓках, і басанож. Вельмі сэксуальныя ваяѓніцы. На такіх можна доѓга глядзець і любавацца.
  Фюрэр адзначыѓ:
  - Ды гэта тое яшчэ відовішча!
  Мюлер прабуркаваѓ:
  - Мы самыя моцныя ѓ сусвеце фашысты!
  Гітлер зароѓ:
  - І мацней за ѓсіх у светабудове!
  Вось зноѓ звярынец заключаѓ стаѓкі. Цяпер ваяѓніцы былі практычна на роѓных. Так што зыход бою не ясны. Так што стаѓкі падзяліліся - пяцьдзесят на пяцьдзесят.
  Або амаль пароѓну.
  Гітлер адчуваѓ ваганні на каго ставіць. Тут усё хараство падобных баёѓ, што зыход іх загадзя не вядомы. І можа ѓзяць уверх любая чартоѓка.
  А суадносіны сіл блізкія. Абедзве дзяѓчыны навучаныя, але ѓ справе іх фюрар не бачыѓ.
  Павагаѓшыся, ашалелы дыктатар усёткі зрабіѓ стаѓку на рудую. Тая яму здалася крыху спрытней. Ды і сетка калі ёю добра валодаць, вельмі небяспечная рэч.
  Борман адзначыѓ:
  - Дзяѓчынкі ѓжо маюць досвед! Бой будзе выдатным!
  Гітлер панура заѓважыѓ:
  - Гэта лепш, чым калі тыгр пажыраем хлопчыкаѓ!
  Борман здзівіѓся:
  - Вам іх што шкада аб вялікай?
  Фюрэр сапраѓды адказаѓ:
  - Трохі так! Яны прыгожыя хлопчыкі... Хоць прыгожае дзіця так прыемна мучыць і катаваць!
  Мюлер адзначыѓ:
  - Мы вам заѓсёды пастаѓлялі самае лепшае мяса для катаванняѓ!
  Гітлер заѓважыѓ з усмешкай тыгра:
  - Я так люблю катаваць і мучыць прыгожых хлопчыкаѓ і дзяѓчат. Не кожны зразумее якое гэтае задавальненне!
  Борман адзначыѓ з усмешкай:
  - Маркіз дэ Сад гэта разумеѓ!
  Фюрэр пагадзіѓся:
  - Маркіз дэ Сад быѓ вялікі чалавек!
  Гімлер прапанаваѓ:
  - Можа, помнік паставіць маркізу дэ Саду?
  Гітлер ажывіѓся і кіѓнуѓ:
  - Вось гэта самая разумная ідэя!
  Прагучаѓ сігнал гонгу. І пачаѓся жорсткі бой. Дакладней дзяѓчыны заграбаючы босымі, точанымі, вельмі хупавымі і загарэлымі ножкамі сталі збліжацца. І гэта глядзелася
  некалькі жудаснавата.
  Рудая падкрадвалася бясшумна. Яе напарніца трымала напагатове меч. Вось рудая ваяѓніца ѓзяла і кінула сетку. Яна гэта зрабіла хутка нібы мільганула маланка.
  Бландынка, аднак паспела адскочыць. І сетка пляснулася міма. Рудая дзяѓчына кінулася ѓ ёй, але бландынка яе спыніла, і нават драпнула мячом па грудзях.
  так кінула трызубец, але ён быѓ адбіты.
  Борман адзначыѓ:
  - Першы раунд выйграла бландынка!
  Гітлер жорстка заѓважыѓ:
  - Куранят па восені лічаць!
  Майнштэйн гэты найвялікшы стратэг Трэцяга Рэйха заѓважыѓ:
  - Завязка бою вельмі важная! Асабліва калі гэтая бітва марская!
  Фюрэр адзначыѓ:
  - Гэта дакладна... Але бываюць прыклады калі і пасля першапачатковых няѓдач, войска збіраецца з сіламі і перамагае.
  Борман з энтузіязмам праспяваѓ:
  -Прыемна жыць сярод агню і дыму,
  І чуць, як цвыркае кулямёт...
  Вядзі ты фюрар наш непераможны,
  Наперад, наперад, наперад!
  Мюлер з энтузіязмам падхапіѓ:
  - Калі снарады рвуцца днём і ноччу,
  Хутчэй ідуць чыны і ордэны...
  Няхай над светам люта грукоча,
  Вайна, вайна, вайна, вайна!
  Тым часам рудая дзеѓка, мільгаючы голымі пяткамі і махаючы трызубцам падхапіла сетку. І спрытна кінула. Босая нага бландынкі заблыталася. І рудая драпнула яе трызубцам.
  Але бландынка ѓсё ж такі вызвалілася. Абедзве дзяѓчыны ѓступілі ѓ бой. Рудая біла сваёй зброяй. Але вось бландынка змагла зноѓ параніць сваю апанентку. Тая адскочыла.
  Бландынка спрабавала пераследваць. Але рудая трапіла ёй па голай назе трызубцам, і белавалосая прыгажуня закульгала. Цяпер рудая змагла яе абагнаць і зноѓ
  падхапіць сетку. Бландынка ѓсё ж драпнула сваю агнязорную саперніцу па спіне. Пакінула пунсовую паласу.
  Але Рудая вырвалася наперад. І разгарнулася шпурнула сетку. На гэты раз бландынка залішне ѓжо захапілася. І капітальна заблыталася. І чым больш яна трымалася,
  тым мацней заблытвалася. Рудая прыгатавала свой трызубец, гатовая нанесці моцны, які дабівае ѓдар.
  Яна паглядзела на ложа Гітлера.
  Фюрэр крыкнуѓ:
  - Прыпячыце белавалосую пятку!
  Маѓр падскочыѓ, і голая круглая пятачка дзяѓчыны сутыкнулася з распаленым жалезам. Бландынка ѓскрыкнула. І секанула па сетцы мячом, разрэзала вочкі.
  Рудая кідаліся на яе з трызубцам, але бландынка змагла ѓхіліцца, і ѓбіла меч у рэльефны прэс сваёй агнязарнай суперніцы. Прабіла жывот і вастрыё выйшла праз
  спіну. Рудая завываѓ і ѓпала на спіну, і меч з яе вылез. Яна перакруцілася і зноѓ накінулася на сваю суперніцу. У агоніі рудая стукнула трызубцам з вялікай сілай.
  Хоць бландынка і парыравала ѓдар шчытом, але той разляцеѓся пад лёзамі, і на руцэ ваяѓніцы з белымі як снег валасамі засталіся ранкі, а сама яна была збітая з ног.
  Рудая нанесла яшчэ адзін удар на гэты раз у шыю. І патрапіла. Але бландына паспела зноѓ садануць мячом у жывот і наѓскасяк прабіѓшы і грудзі. Так што лязо мяча выйшла і
  праз лапатку.
  Звярынец хорам вохнуѓ.
  Абедзве дзяѓчыны атрымалі смяротныя раненні і заціхлі. Нават калі ім зноѓ прыпяклі распаленым жалезам пяткі не зрэагавалі.
  Фюрэр распарадзіѓся:
  - Пахаваць дзяѓчынак і аддаць ѓшанаванні! Яны ваявалі да канца!
  Борман адзначыѓ з падхалімскай усмешкай:
  - Вы як заѓсёды мудрыя аб мой фюрар!
  Гітлер адзначыѓ:
  - Я яшчэ літасцівы і літасцівы!
  Вось яшчэ новы бой... На гэты раз выйшаѓ цэлы дзясятак хлопчыкаѓ. Дзецюкі былі гадоѓ трынаццаці-чатырнаццаці і даволі мускулістыя. Яны выйшлі біцца ѓ плаѓках, амаль
  голыя. Абутку непаѓналетнім гладыятарам, як і жанчынам мець не належыць. Узброены яны былі дзідамі і кінжаламі.
  Дзецюкі пакланіліся ложу фюрара, а затым і на астатнія чатыры бакі.
  А вось іх візаві - гэта вялікіх памераѓ раз'юшаны насарог. Нават маѓры адскочылі ѓ бакі. І бой пачаѓся адразу не па сігнале.
  Фюрэр адзначыѓ:
  - А мне так нават больш падабаецца!
  Насарог наляцеѓ на хлапчукоѓ і ѓзяѓся іх з вялікай лютасцю таптаць. І паддзяваць рогам. Хлапчукі калолі яго дзідамі, і спрабавалі ѓтрымаць монстра.
  Насарог кідаѓся на іх і спрабаваѓ бадацца.
  Сілы былі няроѓнымі. Монстар меѓ занадта тоѓстую скуру, і важым тоны дзве. Куды ѓжо супраць яго.
  Гітлер, сцяміѓшы гэта, адзначыѓ:
  - Не занадта цікавы атрымліваецца паядынак!
  Борман заѓважыѓ з усмешкай:
  - Але затое драматычны!
  Фюрэр прарычэѓ:
  - Не драма не камедыя, а асабістая трагедыя!
  Мюлер прапанаваѓ:
  - Можа ѓ карцішкі згуляем!
  Гітлер узяла і праспяваѓ:
  - Ну што сказаць, ну што сказаць,
  Уладкованыя так людзі...
  Жадаюць ведаць, жадаюць ведаць,
  Жадаюць шляхту, што будзе!
  Борман заѓважыѓ:
  - Мы такога дасягнулі, што наша слава не забудзецца ѓ стагоддзях!
  Насарог даганяѓ хлапчукоѓ і іх таптаѓ. Або бадаѓ. Вядома, людзей насарог не есць, але гэта тыповы забойца. Яму яшчэ і падмяшалі ѓзбуджальнага зелля.
  На ладнае гэта стварэнне.
  Гітлер праспяваѓ з энтузіязмам:
  - Насарогі, насарогі,
  Завастрыце свае рогі !
  Борман адзначыѓ са смяшком:
  - Гэты рог суцэльная дуэль са смерцю!
  Мюлер згодна кіѓнуѓ:
  - Вы ёсць эліта грамадства!
  Насарог працягваѓ рэзаць праціѓнікаѓ. І гэта было з ягонага боку жорстка. Хлопчыкі гінулі адзін за адным, лілася кроѓ...
  Фюрэр успамінаѓ як у першую сусветную вайну яны дапытвалі французскага хлапчука гадоѓ чатырнаццаці. Вось тады Гітлер упершыню падпаліѓ падлетку пяткі.
  І адчуѓ ноздрамі пах свежага смажанага мяса. І гэта было такое задавальненне. І так ѓзбудзіла тады будучы тыран. А потым ён падсмажыѓ пятачкі і дзяѓчыне.
  Тады Гітлер і адчуѓ, якое ѓзбуджэнне і запал дае катаванне. І наколькі гэта ѓсё прыемна.
  А вось зараз насарог ірве безабаронную, мускулістыя плоць хлапчукоѓ. І як гэта ашалелага тырана заводзіць. Вельмі нават заводзіць і ѓзбуджае.
  Гітлер з энтузіязмам заспяваѓ:
  Ламаць, разбураць і рваць на часткі,
  Вось гэтае жыццё, вось гэтае шчасце...
  Ламаць, разбураць у Адольфа ѓлады,
  Усіх вырашыць, у маёй ёсць улады!
  Борман адзначыѓ:
  - Як вы мудрыя і арыгінальныя мой фюрар!
  Насарог тым часам затаптаѓ апошняга хлапчука. Зламаѓ яму рукі і ногі. Усе дзецюкі зрынутыя, але яшчэ жывыя, курчацца ѓ невыносных пакутах.
  Гітлер жорстка загадаѓ:
  - Ну, добра дабіце іх, каб не пакутавалі. Нам калекі не патрэбны!
  Мюлер спытаѓ:
  -А з насарогам што рабіць?
  Фюрэр абыякавым тонам адказаѓ:
  - Няхай жыве - пераможцаѓ не судзяць!
  Борман адзначыѓ з сумнай усмешкай:
  - А вось якія прайгралі яшчэ як судзяць мой фюрар!
  Гітлер суцэль лагічна заѓважыѓ:
  - А я не прайграю... У мяне шанцаванне і нябесная правіца вядзе да мэты! Так што паспрабуем жыць дружна!
  Майнштэйн адзначыѓ:
  - Не толькі шанцаванне, але яшчэ і ѓменне!
  Фюрэр кіѓнуѓ і адзначыѓ:
  - Наша армія самае ѓмелае і крутое ѓ свеце!
  І асяроддзе фюрара праспявала:
  - Наша сіла - наш кулак,
  Няхай жа ѓ свеце кіруе страх!
  Гітлер дадаѓ, стукнуѓшы кулаком па стале:
  - Правіць страх!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 6.
  Пакуль Трэці Рэйх пераварвае заваяванае прыгожыя дзяѓчаты з Чырвонай Арміі працуюць, і аднаѓляюць з руін краіну.
  Канец кастрычніка і ѓжо паваліѓ снег. Дзяѓчыны працуюць басанож і адных толькі трусіках. Яны ж вельмі працавітыя і спартовыя.
  Капаюць сабе з вялікай энергіяй рыдлёѓкамі.
  Як пчолкі ішачат...
  Алёнка чыё мускулістае цела не ведае стомленасці не толькі капае, працуючы з вялікай сілай лапатай, але яшчэ і складае;
  Пасля смерці Тамерлана ѓ 1405 годзе, яго пераемнікам быѓ аб'яѓлены праѓнук Мухамед Джахангір. Ён быѓ яшчэ хлопчык гадоѓ дзевяці, і ѓ яго быѓ рэгент. І стала Алёнка, каб правай рукой Тамерлана, а затым стала і яго першай жонкай.
  Вечна юная дзяѓчына была ведзьмай валодала каласальнай сілай. І яна стала фактычнай кіраѓніцай імперыі вялікага палкаводца.
  Алёнка - гэта дзяѓчына-багатыр пакуль аказалася звязана з вядзеннем вайны з рознага роду сатрапамі Тамерлана.
  Вось яе першая буйная бітва.
  У ворага даволі буйное войска. Але Алёнку - гэта не бянтэжыць.
  Вось яна асабіста вядзе байцоѓ у атаку. А разам з ёй каманда з ведзьмаѓ, што пакланяюцца Усемагутнаму Богу Роду.
  Вось Алёнка ѓзмахвае мячамі, праводзіць прыём - млын, і ссякае галовы маджахедам.
  Ваяѓніца свішча... Вароны страчваюць прытомнасць і прабіваюць верхавіны голеным ваярам мяцежнікаѓ.
  Алёнка кінула босымі пальчыкамі ножак бумеранг, зразаючы галовы, баевікам і праспявала:
  -Я вялікая султанша,
  І ѓ бітвах атаманша!
  Анюта таксама сячэ ворагаѓ. Зразае ім галовы, сваімі мячамі ведзьмы.
  А затым босай ножкай як кіне нешта забойнае.
  І заспявае:
  - Усе мы можам,
  Мы крутыя...
  Асцярожна -
  Мы босыя!
  І пасля гэтага дзяѓчына возьме і пакажа сваю доѓгую мову.
  Далей у суперніка плюне і падміргне сапфіравымі вочкамі.
  Б'ецца і рудая Ала. Яе медна-чырвоныя валасы надаюць дзяѓчынцы падабенства з паходняй алімпійскага чэмпіёна.
  Яе мячы праводзяць прыём - матылёк.
  Затым босыя пальчыкі панадлівых ножак кідаюць атрутныя іголкі, якія прабіваюць непрыяцеляѓ.
  Ала ѓзяла і праспявала:
  - Веру мы будзем усіх мацней,
  Стане знішчаны ѓ попел злыдзень!
  Марыя таксама ваюе. Яе мячы нібы лопасці хуткаснага верталёта. Так усё бязлітасна зразаюць.
  І голая пятка падкідвае выбухны пакет з разбурэннем.
  Ваяѓніца Марыя праспявала:
  Бачыш у небе зацьменне,
  Гэта дзяѓчынак знак!
  Алімпіяда таксама б'ецца. Яе мячы нібы прамяні маяка, даѓжэюць. І сьсякаюць ворагаѓ напавал.
  Голая пятка дзяѓчынкі падкінула важкую бамбёшку, і ваяѓніца праспявала:
  - Я ѓсіх у свеце мацней,
  Зробім разгром хутчэй!
  І яе пунсовыя соску агаліліся, і як дзяѓбуць маланкай. І цэлую сотню непрыяцеляѓ засмажыла.
  Праціѓнік быѓ разгромлены. І разбіты цалкам і безумоѓна.
  Яшчэ пара перамог мяльчэй, і астатнія сатрапы паспяшаліся прызнаць уладу юнага спадчынніка.
  Мухамед Джыхангір атрымаѓ такім чынам змог умацаваць уладу над імперыяй. Хоць ён быѓ кіраѓніком чыста фармальна. Рэальна кіравала яго мачыха-прабабка.
  Імперыя Цімурад была вялікая. Але ѓсё ж не ѓвесь свет яна кантралявала.
  Алёнка здзейсніла свой першы паход на Індыю - каб захапіць яе паѓднёвыя раёны.
  Дзяѓчынка, як заѓсёды, ваявала асабіста, і са сваімі чатырма сяброѓкамі.
  Алёнка забівала людзей сотнямі.
  Часам падчас бою, яна скідала станік. І рубінаѓ соску выкідвалі маланкі. Якія спальвалі непрыяцелем цэлымі паліцамі.
  Зрэшты, і іншыя дзяѓчыны - асабліва буйная Алімпіяда маглі лупіць з пунсовых саскоѓ, і абвугльваць масу ворагаѓ.
  Так што супраць падобных дзяѓчынак ніхто не выстаіць.
  У 1408 годзе была поѓнасцю заваявана Індыя. І імперыя ѓмацавалася.
  Потым быѓ паход на Егіпет. І зноѓ перамогі, разгромы супернікаѓ і захопы.
  Алёнка босымі пальчыкамі ножак кідала адмысловыя гарошынкі, у якіх была вельмі разбуральная выбухоѓка.
  І ірваная непрыяцеляѓ.
  А вось Ала і Алімпіяда ѓзялі, і эміра Егіпта схапіѓшы босымі пальчыкамі ножак за рукі і ногі, трывіяльна разарвалі.
  Пасля чаго дзяѓчыны смяяліся ва ѓсю глотку і праспявалі:
  - А каго ѓ баі знойдзем,
  А каго ѓ баі знойдзем...
  З тым жартаваць не станем!
  На часткі разарвём!
  На частку разарвём!
  Пасля бою дзяѓчынкі прымусілі нямногі ацалелых мужчын пашча ніцма з цалаваць іх голыя, агрубелыя, акрываѓленыя ступні.
  Вось і егіпецкі візір стаѓ на калені і пацалаваѓ босую нагу Алёнкі.
  Дзяѓчына схапіла яго пальчыкамі голых ножак за нос. І моцна сціснула.
  Той, як зараве...
  Алёнка падняла яго сваёй нагой і са сваёй апантанай сілай шпурнула яго далей, на дыстанцыю поле стрэлы вялікага лука.
  Пакарыѓшы Егіпет, чынгізіды пайшлі далей... Дайшоѓшы і захапіѓшы Марока.
  У Еѓропу Алёнка пакуль не пайшла. Яе погляд звярнуѓся да ѓсходу. На самай справе Кітай пазбавіѓся ад улады манголаѓ і там трэба было аднавіць іх уладу.
  У 1415 годзе пачаѓся паход на Кітай. Мухамед ужо быѓ цалкам дарослым і сам узначаліѓ паход.
  Але фактычна яго войскам кіравала Алёнка. Яна быццам бы мачыха-прабабка і вечная дзяѓчына. Зрэшты, гэта не значыць, што ѓ Алёнкі не было сэксу.
  Яна сама выбірала для сябе самых прыгожых, мускулістых юнакоѓ, і рознымі спосабамі займалася каханнем, прычым адначасова з некалькімі.
  Ну ёй гэта развітвалася, як і астатнім чатыром ведзьмам. Усё гэтая пяцёрка ваяѓніц была непераможнай.
  Вось яны сутыкнуліся з вялізным войскам Кітая.
  Алёнка для пачатку правяла мячамі прыём маланка.
  І столькі галоѓ воінаѓ паднябеснай імперыі паляцела.
  Затым Алёнка кінула босымі пальчыкамі ножак некалькі дыскаѓ з алмазнымі гранямі, і яны забівалі кожны па тузі супернікаѓ.
  Дзяѓчына секла мячамі і напявала:
  - Я ваяѓніца вышэйшага класа,
  І абрабую гуляючы касу!
  Затым Анюта ѓзяла і секанула мячамі, выдаѓшы прыём "каракаціца", зрэзала масу супернікаѓ, пасля чаго праспявала:
  - Я дзяѓчынка страмчэй усіх,
  Мы адсвяткуем поспех!
  Пасля чаго грозная ваяѓніца паказала мову.
  І як плюне агністым слупам.
  Так адразу дзве сотні кітайцаѓ спапяліліся.
  Рудая Ала была ѓ поѓным азарце. Яна секла кітайцаѓ, зразаючы ім галовы, нібы брытвай.
  Заадно ваяѓніцы босымі пальчыкамі ножак шпурнула забойнай сілы гарошынку анігіляцыі. І парвала масу супернікаѓ, і прачырыкала, скалячы зубкі:
  - За вялікую Русь!
  Марыя рассякаючы супернікаѓ, і правёѓшы прыём страказа, адказала скаля зубкі:
  - За вялікі космас!
  І зноѓ кінула босымі пальчыкамі ножак забойны падарунак анігіляцыі.
  Алімпіяда таксама сячэ непрыяцеляѓ мячамі. Яны нібы лопасці млын. І сякуць кітайцаѓ, і адсякаюць ім галовы.
  Алімпіяда паддаѓ голай, круглай пяткай цэлую звязку гранат. І разарвалася яна, адправіѓшы ѓ іншае вымярэнне цэлы батальён.
  Дзяѓчынка ѓзяла і праспявала:
  - Слава космасу прасторам,
  Хопіць дурных размоваѓ!
  Пасля чаго ѓся пяцёрка прыгожых, моцны, і непераможных дзяѓчынак-ведзьмаѓ як засвішча. І вароны, цэлыя хмары атрымліваюць сардэчны прыступ, і падаюць аглушаныя і прабіваюць наскрозь чэрапа салдат Кітая.
  Вось гэта класная рэч.
  Алёнка праспявала:
  - Вайна гэта вельмі крута ідзе,
  Перамог адрываем мы рахунак!
  Дзяѓчынкі вядома ж кітайцаѓ малоцяць, нібы кавадла арэшкі. Вось гэта дзяѓчынкі-тэрмінатары і ссякаюць, не забываючы босымі пальчыкамі ножак шпурляць вялікай, забойнай сілы прэзенты смерці.
  Вось Алёнка сцягвае з сябе станік. І яе пунсовыя соску агаліліся, і поѓныя грудзі стала такой панадлівай.
  І вось з яе бліскучых сісек як вылецяць маланкі. Абрынуцца на кітайцаѓ, з дзікай сілай.
  Алёнка шпурнула босымі пальчыкамі ножак забойны прэзент смерці, разарвала, вялікую масу супернікаѓ на дробныя часткі і прачырыкала:
  - Слава камунізму!
  І вось у кітайскага генерала адарвала руку, і так праляцела, і прабіла ѓказальным пальцам вока іншаму саноѓніку.
  Анюта дасціпна заявіла, круша непрыяцеляѓ:
  - Мы класныя дзеѓкі!
  І таксама агаліла сабе грудзі, зняѓшы станік. І пасля чаго ад малінавых саскоѓ дзюбнула маланка. І пайшло татальнае разбурэнне.
  І абвугваліся кітайцы капітальна, і апыняліся літаральна ѓ глыбокай труне. Дакладней труну ім не атрымаць.
  Дзяѓчынкі ѓчынілі кітайцам каласальных памераѓ бойню. Столькі ѓскавокая гінула.
  Анюта ѓзяла і праспявала, выскаліѓшы зубкі:
  - Я наймацнейшая баба,
  Мяне згвалтаваць трэба!
  Вось у баях яшчэ і Ала ѓдзельнічае. Яна такая жорсткая і крывавая дзяѓчынка.
  І яе босыя пальчыкі ножак кінулі атрутныя і пагібельныя іголкі. Вось гэта рудая дзеѓка-тэрмінатар.
  І вось яна агаліла сабе грудзі. І з лалавага соску як возьме і дзюбне каласальнай разбуральнай сілай. Цэлы батальён кітайскіх салдат згарэѓ.
  І вось Ала, чые медна-чырвоныя валасы, нібы сцяг пралетарыяѓ, лунае па ветры.
  І дзяѓчына ѓзяла і праспявала, выскаліѓшы зубкі:
  -Самая вялікая наша ёсць краіна,
  Будзе знішчаны вірус-Сатана!
  Марыя таксама б'ецца з агрэсіяй і смяротнымі ѓзмахамі, укладвае ворагаѓ, і зносіць літаральна галовы.
  І мячы ѓ дзяѓчынкі вельмі вострыя, нібы брытвы, і вырабляюць татальнае забойства.
  Марыя кінула босымі пальчыкамі ножак, што нешта прыносіць татальную гібель і прабуркавала:
  - За Айчыну - нашу буйную Маці!
  І ваяѓніца ѓзяла і агаліла свае поѓныя грудзі. І яе клубнічныя соску ѓзялі і пульсарамі вялікай, разбуральнай сілы дзяѓбуць.
  І столькі непрыяцеляѓ знішчылі зараз, што ѓ Кітаі многія дзеці трывіяльна асірацелі.
  Марыя ѓзяла і скалячы зубкі, прабуркавала:
  - Мы за мір за сяброѓства,
  За ѓсмешкі свету...
  За сардэчнасць сустрэч!
  Алімпіяда - гэтая дзяѓчына-багатыр у баі нібы сапраѓдны, і вельмі, надзвычай агрэсіѓны звер.
  Яна ѓзяла і голымі падэшвамі шпурнула цэлую бочку з узрыѓчаткай. Для гэтага дзяѓчынцы прыйшлося нават зваліцца на спіну.
  А потым Алімпіяда агаліла свае поѓныя грудзі, якія памерамі нібы кавуны.
  І ваяѓніца ѓзяла і як цэлым каскадам пульсараѓ зарадзіць па войсках Кітая. І колькі жоѓтых салдат зараз загінула.
  Дзяѓчынка бычынага целаскладу ѓзяла і дзюбнула з велізарнай сілай і энергіяй агню. Вось гэта вельмі рэзка ѓсё запалае. І гарыць зямля, нібы напалм выліѓся на галовы кітайцаѓ. І гарыць там шмат... Адзін кітайскі генерал, згарэѓшы жыѓцом, паспеѓ закукарэкаць.
  І вось адразу ж пяць дзяѓчат засвісталі, і рушыла ѓслед аглушальнае падзенне цэлай хмары крумкач, і яны прабілі кітайскія галовы.
  Дзяѓчынкі выстраіліся ѓ пентагон, і ѓрэжуць з д'ябальскай энергіяй.
  А вось у бой супраць кітайцаѓ уступілі і іншыя дзяѓчынкі. Настасся Ведзьмакова на штурмавіку з'явілася.
  І ѓзяла, і запусціла разбурэнне пры дапамозе босай, точанай ножкі, і знішчыла рэактыѓнай ракетай цэлы кітайскі батальён.
  Анастасія праспявала:
  - Раз, два, тры, чатыры, пяць -
  Ведзьма стала забіваць!
  І ваяѓніца пунсовым саском грудзей націснула на кнопку джойсціка, і зноѓ ляціць ракета, з фенаменальнай хуткасцю і вывяргаючы вялікі паток разбурэння і гібелі.
  Акуліна Арлова ѓзяла і таксама агаліла свае грудзі. І ѓзяла, націснула босымі пальчыкамі ножак на кнопку джойсціка.
  І вылеціць з неспасціжнай, касмічнай сілы ракета.
  І вось ад батальёна кітайцаѓ засталіся толькі ражкі і ножкі.
  Акуліна Арлова ѓзяла і прапішчала:
  - Вялікая сіла Сварога,
  Убачым мы моц, сілу Бога!
  І ваяѓніца націснула голай, круглай, ружовай, і вельмі хупавай выгібам пяткай на педаль.
  Абрынула вакуумную бомбу, адпраѓляючы ѓ апраметную цэлы полк кітайцаѓ.
  Пасля чаго энергічна дадала:
  - Расія занадта шмат, не жадай,
  Тады атрымаеш вельмі класны рай!
  Мірабела Магнітная таксама вельмі энергічная дзяѓчынка. І ваяѓніца ѓзяла і босымі пальчыкамі ножак націснуѓ на кнопкі джойсціка. І як дзюбне па непрыяцелю агрэсіѓным заскокам.
  І маса кітайцаѓ з аднаго разу згарыць і ператварыцца ѓ попел.
  Мірабела ѓзяла і клубнічным саском націснула на кнопку джойсціка, і возьме, праляціць ракета.
  І столькі байцоѓ з аднаго разу спалілася , і адправілася фігуральна ѓ пекла ці рай, а можа наогул у такое месца, дзе ѓжо казкі страмчэй любой чалавечай фантазіі.
  Мірабела ѓзяла і праспявала:
  - Наша моц так вялікая,
  Зможам увесь Кітай разбурыць...
  Мы пабудуем на стагоддзі -
  У небе, моры і на сушы!
  Усе тры штурмавік як па кітайскіх войсках дзяѓбуць. А ракеты ѓ дзяѓчат асаблівыя, шматразовыя, дзякуючы моцнай магіі.
  І тысячы воінаѓ паднябеснай імперыі адпраѓляюцца да продкаѓ.
  А тут яшчэ і Наташа ѓзяла і са свайго штурмавіка дзюбне ракетамі з атрутнымі іголкамі.
  Тыя праляцяць, і з аднаго разу масу супернікаѓ без усякай цырымоніі знішчаць.
  І вярхоѓны саноѓнік Кітая з першага ж разу ѓзяѓ і згарэѓ у лютым і бязлітасным агні.
  Наташа з натхненнем праспявала:
  Як жылі мы, змагаючыся,
  І смерці не баючыся...
  Так і з гэтага часу жыць табе і мне...
  І ѓ зорнай вышыні,
  І горнай цішыні -
  Марскі хвалі і лютым агні,
  І ѓ лютым, і лютым агні!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 7.
  Дар'я працягвала працаваць. З кожным днём надвор'е рабілася ѓсё халадней. А дзяѓчынка басанож, у адной толькі паласатай робе на голае цела. І працуе з вялікім энтузіязмам, гэта дазваляе адцягнуцца і не адчуваць ні холаду, ні голаду, ні ѓжо праѓда лёгкай для звыклага да працы цела стомленасці.
  А па начах ёй сніцца нешта вельмі нават гераічнае;
  У Аѓганістане працягваліся разлютаваныя баі паміж расійскімі войскамі і талібамі. Вайна зацягвалася і ішла з пераменным поспехам.
  А тут яшчэ бясследна знік цэлы полк лепшага спецпрызна расійскага войска.
  Тры тысячы салдат і афіцэраѓ на чале з генералам. І гэта, зразумела, вельмі непрыемная вестка.
  Якое, зразумела, загадалі трымаць у строгім сакрэце. Але чуткі ѓсё роѓна папаѓзлі. Ды і схаваць страту цэлага палка - практычна немагчыма.
  І гэта напярэдадні выбараѓ прэзідэнта. Калі камуністы вылучылі кандыдатам маладога губернатара Арлоѓскай вобласці, які хутка стаѓ набіраць папулярнасць. Ды і народ за чвэрць стагоддзя стаміѓся, ад пастарэлага, і відавочна хворага ђладзімір Пуціна. Колькі можна аднаму чалавеку знаходзіцца на троне? І зразумела, вынік выбараѓ не такі відавочны як у васемнаццатым.
  А тут яшчэ і вайна падаспела. І таксама не надта паспяховая. І шмат хто ставіѓ у віну Пуціну, што ён даѓ магчымасць талібам умацавацца ѓ Аѓганістане і не падтрымаѓ Паѓночны Альянс у барацьбе з фундаменталістамі. Ды і ѓ эканоміцы справы ідуць усё роѓна. Так што такі казус з палком мог паставіць пад пагрозу вынікі выбараѓ.
  Полк кінуліся шукаць усімі верталётамі і самалётамі, і спадарожнікамі з космасу.
  Але ніякіх сьлядоѓ не засталося. Усё бясследна знікла нібы яго і не было. І гэта выклікала вялізную трывогу.
  Чатыры дзяѓчыны - афіцэры спецназа таксама былі занятыя пошукам зніклага палка.
  Хадзілі чуткі аб цуда-зброі што ёсць у талібаѓ. І пра нейкага вар'ята прафесара. Ды і гэтую зброю павінен быѓ захапіць дадзены полк. Але магчыма ягонае зьнікненьне з гэтай зброяй і зьвязана. Нават хутчэй за ѓсё гэта так!
  Дзяѓчаты-афіцэры рушылі ѓглыб Афганістана.
  Наташа, Зоя, Аѓгустына, Святлана беглі, тупаючы босымі, хупавымі, дзявочымі ножкамі па камяністай дарожцы. Іх жорсткія ступні, лёгка вытрымлівалі вострыя камяні.
  Ваяѓніцы вядома ж байцы найвышэйшага класа. Калі талібы напалі на Таджыкістан Расея апынулася ѓ вельмі цяжкім становішчы. Армія Рахмонава часткова разбеглася, а часткова перайшла на бок талібаѓ. І расійская ваенная база аказалася ѓ поѓным асяроддзі.
  Яе заблакавалі і абрынулі поѓнае ѓдары, ведучы агонь з усіх гармат. І лупілі мінамёты, і іншыя забойныя сродкі зьнішчэньня.
  Шмат тады расейскіх салдат загінула. І гэта відавочна аказалася жорстка і відавочным пралікам расейскай улады і асабіста Пуціна. Бо талібам далі поѓную свабоду і кантроль над Аѓганістанам. І паѓночны альянс быѓ кінуты, і законны ѓрад Аѓганістана. Ды і шмат чаго яшчэ было наламана дроѓ.
  У прыватнасці, талібы замірыліся з Іранам, і ѓ гэтым выпадку Расея не магла разлічваць на выкарыстанне войскаѓ сваіх саюзнікаѓ. І гэта яшчэ адзін істотны пракол.
  Вайна стала сур'ёзнай і крывавай. І ніяк не ѓдавалася перамагчы.
  Зрэшты, былі і плюсы. Атрымлівалі баявы досвед буйныя сухапутныя злучэнні. Ды і Расія ѓпершыню ваявала амаль у адзіночку з моцным ворагам, чаго, напрыклад, не было ѓ Сірыі. Там ваявала цэлая кааліцыя і больш за ѓсіх бамбілі амерыканцы.
  А тут даводзілася біцца фактычна ѓ адзіночку, і супраць каласальнай і фанатычнай сілы. Але гэта якраз і развівала ѓменне і стратэгічнае мысленне.
  Бо менавіта з моцным ворагам і куецца мужнасць і лепшыя якасці душы.
  Ня так, як у Сірыі, дзе ваявалі як правіла за Расею іншыя, а генэралы сьпяшаліся ѓсё прыпісаць сабе.
  Тут жа гэта стала расейскай вайной. І чарговым, на гэты раз найболей суровым выпрабаваннем са часоѓ другой сусветнай вайны.
  Вось дзяѓчынкі сутыкнуліся з маджахедамі.
  Наташа дала чаргу, і кінула босымі пальчыкамі ножак гранату, праараѓ:
  - Мы адродзім СССР!
  Зоя ухіліѓшыся ад кулі, зрэзала маджахедаѓ, выпусціла ім кішкі, і голай, круглай пяткай паддаѓшы прэзент смерці, вякнула:
  - І будзе вялікая перамога!
  Аѓгусціна таксама дала трапную чаргу па душманах. Ссекла іх нібы сноп саломы, і гарлапаніла:
  - За камунізм!
  Святлана, кулячы па бандытах, і таксама босымі пальчыкамі ножак шпурнуѓшы забойнае, выдала:
  - За рашучыя перамогі!
  Вось так ступіла ѓ бой агрэсіѓная чацвёрка. І давай яны маджахедаѓ менавіта разбураць.
  А з паветра па душманах лупяць расійскія лётчыцы Альбіна і Альвіна.
  І яны па іх ракетамі страляюць, выкарыстоѓваючы босыя пальчыкі точаных ножак.
  Ваяѓніцы ваявалі ѓ адных толькі тоненькіх трусіках. І націскаюць, запускаючы ракеты на кнопкі джойсціка пунсовымі саскамі.
  Альбіна праспявала з энтузіязмам:
  - А ну-ка песню нам прапай вясёлы вецер...
  Альвіна дзюбнула, націснуѓшы на кнопку клубнічным саском і піскнула:
  - Вясёлы вецер!
  Альбіна стрэліла, націснуѓшы голай, круглай пяткай на педаль і прачырыкала:
  - Мора і горы ты аблазіѓ усё на свеце!
  Альвіна стрэліла пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак і прачырыкала:
  - І ѓсё на свеце песенькі чуѓ!
  Вось так гэтая пара ѓзялася за талібаѓ. Яны дзяѓчынкі проста рэдкай прыгажосці і сілы. А ракеты па маджахедах як лупяць. Вось гэта ваяѓніцы - проста супер высокі клас!
  Вядома, калі такія жанчына за душманаѓ возьмуцца, то супраць іх не выстаіць ніякая банда.
  А калі ракеты рвуцца, то паднімаюцца разам уверх цэлыя горы зямлі.
  Альбіна праспявала з захапленнем, націскаючы на кнопку рубінава саском:
  - Дадзены загад зраѓняць з зямлёй аул,
  Залпы "Смерча" запальваюць горы!
  Вось гэта сапраѓды дзяѓчынкі. Як яны Талібан разбураюць з велізарным энтузіязмам.
  Альвіна з натхненнем праспявала, дзёѓб маджахедаѓ пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак:
  - Не проста, але пасаран , а зруйнавальны нанясем ѓдар!
  Вось так дзяѓчаты і дзейнічалі з энергіяй пантэр.
  Анастасія Вядзьмакова таксама ѓ страі і гэтая дзяѓчына-ведзьма змагаецца з талібамі.
  Яна вельмі прыгожая і рудая Анастасія Ведзьмакова. І гадоѓ ёй ужо нямала, больш за сотню. Але выглядае на дваццаць. Такая цудоѓная яна і прыгожая. Не старэюць ведзьмы.
  І яна змагаецца з войскам Талібан. Туга прыйшлося Расіі. Талібы вельмі шматлікія і фанатычныя. І за імі стаяць вялікія сілы - уключаючы і Кітай. Так што стрэмна Расійскай арміі.
  Але дзяѓчынкі ѓ бікіні звычайна на вышыні.
  Анастасія Вядзьмакова босымі пальчыкамі ножак націснула на кнопкі джойсціка, падбіваючы суперніка, і прабуркавала:
  - Слава эпосе камунізму!
  Акуліна Арлова таксама ваюе адчайна і эфектыѓна. І яе пунсовыя соску заѓсёды пры справе.
  Дзяѓчынкі, зрэшты, вялікія майстрыхі ва ѓсім. У прыватнасці, вельмі кахаюць мужчын. І гэта ім вельмі падабаецца.
  А падчас вайны ѓ Аѓганістане падобнае вельмі важна, для ѓзняцця сваёй кармы і аѓры. Тады ты становішся вельмі моцнай жанчынай, увабраѓшы ѓ сябе энергію мужчын.
  Акуліна зноѓ сыходзіць у пікіраванне і пасылае ракеты пры дапамозе босых пальчыкаѓ хупавых ножак. Гэта так здорава ёй ідзе.
  І вось зараз удары па талібах наносіць расійская авіяцыя і робіць гэта імкліва, з вялікім размахам.
  Тут ёсць самалёты вялікіх памераѓ з каласальным размахам крылаѓ тыпу ТУ-160 і ТУ-260. Гэта вырабляе незгладжальнае ѓражанне на маджахедаѓ.
  Яны пападаюць пад удары, спачатку трымацца, а затым разбягаюцца.
  Але ѓсё роѓна наносяць расейскім войскам страты. Асабліва дзейнічаючы ѓ засадзе з-за кута.
  Пяцёрка дзяѓчат са спецназа і хлопчык Лёшка б'юцца на сухапутным лінкоры - асаблівы від звышцяжкага, але адначасова рухомага танка.
  Цяпер іх машына на дазапраѓцы.
  І шасцёрка вырашыла крыху пагуляць у карты. Шасцёра гульня ідзе вельмі хутка. І карты лётаюць з боку ѓ бок.
  Алёнка кінула туза босымі пальчыкамі ножак і прабуркавала:
  - Ну ѓсё я выйшла!
  Лёшка ѓхмыльнуѓся. Гульня і на самой справе і простая, і патрабуе ѓмення, а таксама запамінання.
  Той, хто прайграе, робіць дзесяць адцісканняѓ.
  На гэты раз адціскацца прыйшлося Алімпіядзе. Яна самая буйная дзяѓчынка з пяцёркі, і вельмі мускулістая.
  Адціскаецца лёгка. Але Лёшка хлопчык гадоѓ дванаццаці садзіцца на спіну.
  Што ж так куды цікавей. Белабрысае дзіця ѓпіраецца голымі пяткамі дзяѓчыне ѓ лапаткі шырокай спіны.
  Алімпіяда ѓсміхаецца і адціснулася разоѓ дваццаць. Яе цела вельмі загарэлае, а валасы светлыя, і мускулы моцныя.
  Лёшка саскочыѓ са спіны і зноѓ пачаѓ раздаваць карты. Яны ѓ сваім танку з электрарухавіком разбуралі талібаѓ капітальна.
  Лёшку давялося адціскацца наступным разам самому. Анюта паставіла сваю босую ножку на вострыя лапаткі хлопчыка. Лёшка адціскаѓся соп, дзяѓчына ціснула. Пры рахунку дзесяць хлопчык устаѓ, і пагульваючы пліткамі прэса, выдаѓ:
  - Я рускі не пераможаны,
  Яшчэ не народжаны...
  Хто мог бы мяне зламаць!
  Пасля чаго дзяцюк зноѓ усеѓся гуляць ... Рудая Ала паказытаѓ хлопчыку голую пятку і заѓважыла:
  - Хутка ты станеш мужчынам!
  Аляксей з усмешкай адказаѓ:
  - А табе што хочацца?
  Вогнезарная мегера хіхікнула:
  - А мы з дапамогай магіі, цябе навечна пакінем хлапчуком!
  Лёшка хіхікнуѓ у адказ і адказаѓ:
  - Я хачу вырасці і стаць афіцэрам!
  Марыя гэтая дзяѓчына з залатымі валасамі, заѓважыла:
  - Табе спадабаецца быць дзіцем!
  Але вось паѓза завяршылася, і шасцёрка запаѓзае ѓ танк. Па штаце звышцяжкую машыну з тузінам гармат павінна абслугоѓваць шэсць чалавек.
  Экіпаж першапачаткова павінен быѓ бы быць жаночым. Але Алёшку збег з дзіцячага дома, і падарожнічаѓ па ѓсёй СНД. І нават дабраѓся да Аѓганістана.
  Там яго і злавіла Ала. І прапанавала стаць сынам палка.
  Хлопчык пагадзіѓся. І зараз ён разам з дзеѓкамі-тэрмінатарамі.
  А як прыгажуні ѓзяліся за талібаѓ, і малоцяць маджахедаѓ з каласальнай, забойнай сілай.
  Алёнка націснула босымі пальчыкамі ножак на кнопкі джойсціка і прабуркавала, скалячы зубкі:
  - Слава Расіі і будзе ѓ нас камунізм!
  Анюта энергічна пацвердзіла, націснуѓшы на кнопку пунсовым саском грудзей, і ѓразіѓшы талібаѓ ракетамі:
  - Ды будзе ѓ нас камунізм!
  Рудая Ала, круша душманаѓ, энергічна выдала:
  - Слава слаѓнай эпосе камунізму!
  І голай пяткай як націсне. І паляцяць газавыя гранаты.
  А вось Марыя клубнічным саском націснула на кнопкі джойсціка і лупанула маланкамі. І маджахедам прыйшлося не салодка.
  І ваяѓніца раѓнула:
  - За Айчыну нашу маці!
  Алімпіяда гэтая самая буйная з дзяѓчынак, і нібы вытканая з лін мышцы вякнула:
  - За Радзіму вялікую!
  І пальчыкамі босых ножак на кнопкі націсне і так па талібах дзюбнула, з забойнай сілай.
  І хлопчык Лёшка таксама голай пяткай націснуѓ на рычаг... І па талібах дзюбнула электрычным разрадам. Забойны звышцяжкі танк расійскага войска ѓ дзеянні, і не дае талібам сысці - малоцячы іх сотнямі!
  А хлопчык гадоѓ дванаццаці Лёшка нават заспяваѓ:
  Мы піянеры дзеці камунізму -
  Вогнішча, палатка і звонкі горан!
  Нашэсце праклятага фашызму -
  Якога чакае раз'юшаны разгром!
  
  Што страцілі мы ѓ бітвах гэтых?
  А то ѓ баях з ворагам набылі?
  Мы былі раней проста святла дзеці -
  А цяпер воіны Роднай зямлі!
  
  Але Гітлер зрабіѓ крок да сталіцы нашай,
  Абрынуѓ бомбаѓ без рахунку вадаспад!
  Мы Айчына нават неба прыгажэй -
  Цяпер крывавы наступіѓ заход!
  
  Адкажам на агрэсію мы жорстка -
  Хоць самі ростам ды нажаль малыя!
  Але меч у руках у далікатнага падлетка -
  Мацней, чым легіёны Сатаны!
  
  Хай танкаѓ прэ лавіна за лавінай,
  А мы вінтоѓку дзелім на траіх!
  Хай паліцаі подла цэляць у спіну,
  Але Бог Святы пакарае люта іх!
  
  Што мы вырашылі? рабіць справу міру -
  А для таго нажаль прыйшлося страляць!
  Спакой і так ужо застыѓ.
  Бывае і гвалт мілаты!
  
  З дзяѓчынкай мы бяжым босыя разам-
  Хоць выпаѓ снег, як вугаль паліць гурбу!
  Але не маюць страху, ведайце дзеці -
  Фашыста ѓгоняць смела куляй у труну!
  
  Вось паклалі фрыцаѓ гідкіх роту,
  А астатнія трусы пруць у бегу!
  Мы крушым як касой у баі пяхоту.
  Нам не перашкода юныя гады!
  
  Перамога дасягненне, будзе ѓ Маі,
  Цяпер завея калючы, жорсткі снег!
  Хлопчык бос, сястра яго босая,
  У лахманах дзеці сустрэлі росквіт!
  
  Адкуль у нас бяруцца гэтыя сілы -
  Цярпець і боль, і холад, тую патрэбу!
  Калі таварыш змераѓ дно магілы,
  Калі сяброѓка стогне - я памру!
  
  Хрыстос дабраславіѓ нас піянераѓ,
  Сказаѓ, Айчына Богам вам дадзена!
  Вось такая найпершая за ѓсіх вера,
  Савецкая, святая краіна!
  Хлопчык спяваѓ і дзяѓчаты падпявалі. Як гэта прыгожа глядзелася.
  І Наташка таксама дала чаргу па талібах. Скасіла іх нібы сярпом пшаніцу.
  Кінула босымі пальчыкамі ножак гранату і прачырыкала:
  - Слава рускім багам!
  Зоя, крышачы войска маджахедаѓ, і выбіваючы курганы трупаѓ, выдала:
  - І нашым героям слава!
  Пасля чаго яе голая пятка, залатавалосы кралі падкінула забойны прэзент смерці.
  А вось рудая Аѓгусціна скасіць маджахедаѓ. Лупанет пры дапамозе пунсовага саска з базукі і свіснуѓ выдасць:
  - За нашу Русь Сварога!
  Пасля чаго ѓ баі Святлана. Гэтая дзяѓчына таксама вялікай агрэсіѓнасцю адрозніваецца.
  І яна разбурае талібаѓ з каласальнай лютасцю. І яе босыя пальчыкі ножак, кідаюць каласальнай забойнай сілы - падарунак смерці.
  Святлана прамаѓляе:
  - За Айчыну наша маці -
  Маджахедаѓ забіваць!
  Вось гэта чацвёрка ѓ баі, такая агрэсіѓная і непаѓторная. І яны як за талібаѓ узяліся, і ідзе іх татальнае знішчэнне.
  А зверху Альбіна як урэжа ракетамі. Што ж - гэтая дзяѓчынка зусім не слабая. І як непрыяцеляѓ разбурае.
  Альбіна бландынка і прыгажуня натуральная. І яе ракетныя ѓдары з неба проста зносяць у розныя бакі камяні. І нібы пасылае кіт з фантана масу падпаленай зямлі і металу. Гэта вельмі крута.
  Альвіна таксама босы, точанай ножкай націсне на кнопку, і як пасля гэтага ірване. І маса забойных плыняѓ сыходзіць у неба.
  І дзяѓчына натуральная бландынка раве:
  - За славу Расіі і нябёсаѓ!
  Вось так дзяѓчынкі талібаѓ разбураюць. Колькі гэтых прыгожых дзевак на франтах.
  На Т-95 ваююць Лізавета, Кацярына, Алена.
  Тры дзяѓчыны на расейскім танку вельмі нават гарачыя. І пасылаюць у ворага снарад за снарадам.
  Лізавета, скалячы зубкі, прамурлыкала:
  - І ніхто з пачатку свету,
  Не бачыѓ такога балю!
  Кацярына кіѓнула, разносячы маджахедаѓ:
  - Перамагаем Талібан -
  Нам доля ад Рода дадзены!
  Алена, страляючы па душманах, выдала:
  - Славіцца наша краіна,
  Не пераможа Сатана!
  І трыяда дзяѓчынак дзейнічае вельмі актыѓна. Яны пасылаюць снарады з вялікім разбуральным фугасным дзеяннем.
  Лізавета націскае босымі пальчыкамі ножак на кнопкі джойсціка, выбівае суперніка і спявае:
  - Мы жыве на бацькоѓскай зямлі!
  Кацярына націснула пунсовым саском на кнопку джойсціка, падбіла цэлы ѓзвод маджахедаѓ і піскнула:
  - Унукі Сварога - слаѓныя дзеці!
  Алена дзюбнула, націснуѓшы голай, круглай пяткай на кнопку і вякнула:
  -І ляціць на крылатым кані ...
  І ѓсе дзяѓчаты хорам зароѓ:
  - Русь у далёкія тысячагоддзі!
  Вось так танк Т-95 паказвае сваю каласальную сілу і ѓзрушаючую моц.
  Вось як трыяда дзяѓчынак актыѓна дзейнічае. Ваяѓніцы - гэта вышэйшы пілатаж асабліва калі яны амаль голыя.
  Лізавета дасціпна праспявала, націснуѓшы на кнопку пунсовым саском:
  - Смяялася Русь і плакала, і спявала,
  Ва ѓсе стагоддзі, на тое яна і Русь!
  Вось такія тут баявыя дзяѓчаты... А талібы ж не жартуюць.
  Трапілася ім у палон Вераніка. Так дзяѓчыну спачатку распранулі дагала. А затым сталі з вялікім энтузіязмам пароць. Білі яе не толькі пугай па спіне, але і палкамі па босых, круглых пятках.
  Вераніка нават закрычала, ад дзікага болю. І яе дралі пугай і палкамі, да страты прытомнасці. Затым пасыпалі раны соллю. А босыя, апухлыя ад збіцця ногі, заціснулі ѓ калодку і распалілі пад імі вогнішча. І смажылі дзяѓчыне голыя пяткі.
  Вераніка некалькі разоѓ губляла прытомнасць ад баявога шоку. Яе прыводзілі ѓ прытомнасць. І заадно паднеслі паходню і да грудзей, папярэдне вышмараваѓшы яе алеем. І як палалі пунсовыя соску дзяѓчыны.
  Вераніку доѓга катавалі. Падпалілі агнём і ѓлонне Венеры... Што возьмеш - талібы варвары.
  Пад канец Вераніку абмянялі на каго-небудзь з палявых камандзіраѓ. І дзяѓчына паклялася адпомсціць маджахедам.
  А вось па талібах малоцяць ракетамі. Сталеніда і Вікторыя наводзяць зарады на мэты.
  І разбураюць у трэскі гары...
  Сталеніда націснула босымі пальчыкамі ножак, на кнопкі джойсціка і прабуркавала:
  - Веру ѓвесь свет за нас!
  Вікторыя націснула пунсовым саском на кнопку джойсціка і адказала:
  - Ды міру на нас напляваць!
  І сапраѓды сусветныя СМІ былі хутчэй на баку талібаѓ. І паведамлялі смакуючы падрабязнасці, аб варварскіх бамбардзіроѓках якім нібыта падвяргалі расійскія ВПС афганскія гарады.
  Вядома, было не без гэтага. Вайна ѓвогуле насіла надзвычай жорсткі і крывавы характар.
  Сталеніда націснуѓшы зноѓ рубінава саском на мэту, прапішчала:
  - За Бацькаѓшчыну мары!
  І ѓздыхнула... У Расіі выбары праходзяць прэзідэнта. Асноѓная барацьба паміж пастарэлым, і відавочна нездаровым Уладзімірам Пуціным, і маладым губернатарам Арлоѓскай вобласці Андрэем Клычковым . І тут якраз камуніст выходзіць наперад.
  Сталеніда, Вікторыя і Тамара зноѓ наводзяць ракеты на цэлі. Дзяѓчыны ваююць у адных толькі трусіках. Але гэта цудоѓна.
  Сталеніда праспявала:
  - Басанож, толькі басанож,
  Пад ліпеньскі гром,
  І пад шум прыбою...
  Вікторыя націснула голай пяткай на кнопку і працягнула:
  - Басанож, толькі басанож,
  Танцаваць нам дадзена з табою!
  Тамара тут таксама босымі пальчыкамі ножак націснула і прачырыкала:
  - За Айчыну - нашу сястру!
  Вось гэта дзяѓчынкі - надзвычайны клас!
  А вось яшчэ дзяѓчыны з Японіі - найміты-ніндзя. Вось гэта сур'ёзна.
  Дзяѓчына-ніндзя з сінімі валасамі, узяла і з пунсовых саскоѓ запусціла маланку, і спаліла масу маджахедаѓ.
  Затым правяла мячамі млын ссякаючы талібам галавы.
  Пасля чаго яе босыя пальчыкі ножак шпурнулі гарошынку з узрыѓчаткай.
  Парвала на часткі душманаѓ, і дзяѓчына прабуркавала:
  - За балазе Японіі!
  Дзяѓчына-ніндзя з жоѓтымі валасамі, таксама дзюбнула па супернікам з клубнічных саскоѓ. Ваяѓніцы мелі з адзення толькі тоненькія трусікі. А мячы прайгралі прыём матылёк, прымушаючы падаць галовы ѓ чалмах. А затым босыя пальчыкі дзявочых ножак, запусцілі бумеранг, зразаючы галовы талібам.
  Ваяѓніцы прабуркавала:
  - За палёты ніндзя!
  Дзяѓчына-ніндзя з чырвонымі валасамі, выпусціла з рубінавых саскоѓ забойнай моцы пульсары смерці. А затым мячы, падаѓжэѓшы ссеклі супостатам галавы. А потым босыя пальчыкі ножак кінулі вострыя, вывастраныя дыскі што рэжуць галовы, нібы брытва.
  Ваяѓніца прабуркавала:
  - Нашы японскія багі атакуюць!
  Дзяѓчына-ніндзя з белымі валасамі, таксама дзюбанула па непрыяцеляѓ агнязарным камяком, які вылецеѓ з малінавых саскоѓ. Пасля чаго праваркавала:
  - Наша багі супер!
  І яе босыя пальчыкі ножак, шпурнулі пакет з вугальнай выбухоѓкі, раздзіраючы на дробныя абрыѓкі талібаѓ.
  І вось мячы зноѓ зносяць галовы. Вось гэта дзяѓчынкі - самага высокага палёту птушкі.
  Вось якія найміты прыбылі з Японіі. І давай малаціць нібы адбіѓнай бітай талібаѓ.
  Аліса і Анжаліка таксама вядуць сваю вайну. Яны выкарыстоѓваюць снайперскія вінтоѓкі.
  Паляць па маджахедах...
  Аліса з дапамогай вінтоѓкі ѓразіла суперніка, які спрабаваѓ дастаць расейскі верталёт "Стынгерам". Пасля чаго прачырыкала:
  - За нашу Айчыну, ды прыйдзе зноѓ СССР!
  Анжаліка таксама дзюбнула па суперніку з вялікай трапнасцю, збіла варожы самалёт і буркнула:
  - За нашу Ладу!
  Самалёт у талібаѓ зрэшты, усяго толькі самаробны аэраплан. Яны самі саматужным спосабам вырабляюць вялікую колькасць авіяцыі. І б'юцца адчайна.
  Аліса гэтая дзяѓчына-бландынка дзярэцца з вялікім энтузіязмам. Яна ваяѓніца найвышэйшага ѓзроѓню.
  І забівае чарговага маджахеда. Вось гэта прыгажуня-краля. І вішча ва ѓсю глотку:
  - Слава эпосе камунізму!
  Анжаліка гэтая рудая і буйная дзяѓчына ѓ бікіні з гэтым пагадзілася:
  - Вялікая слава будзе эпосе камунізму!
  І абедзве дзяѓчыны хаваюцца за скалы. Яны вельмі загарэлыя і мускулістыя прыгажуні. Але пры гэтым спрытныя спрытныя.
  Аліса кінула босымі пальчыкамі ножак забойнай сілы прэзент смерці і піскнула:
  - За мір камунізму!
  Анжаліка заѓважыла, страляючы:
  - А што маеш на ѓвазе пад камунізмам?
  Аліса рашуча адказала, голай пяткай паддаѓшы выбух пакет:
  -Сапраѓдны рай на зямлі!
  Анжаліка з гэтым ахвотна пагадзілася:
  - Ну рай - гэта і ёсць рай!
  І рудая дзяѓчына босымі пальчыкамі ножак, шпурнула цэлую звязку гранат.
  Вось такая тут у іх агрэсіѓная атрымалася бравада. А дзяѓчынкі на пару працавалі. І пасылалі кулю за куляй.
  Іх голыя, круглыя пятачкі злёгку запыліліся. І дзяѓчаты спаласнулі ножкі ѓ лужынах. І зноѓ сталі шпурляць у суперніка босымі пальчыкамі, тое што прыносіць знішчэнне.
  Аліса праспявала з энтузіязмам:
  Беспрасветны змрок спакою,
  Пагрузіѓ у бездань дробных бед...
  Цішыню прорві ты полымя бою,
  Разарві маѓчанне гул перамог!
  Анжаліка агрэсіѓна адзначыла, збіѓшы пры дапамозе пунсовага саска чарговага злога душмана:
  - У рай падаюць добрыя дзяѓчынкі, а ваяѓніцы трапляюць у Гіперрай !
  Аліса з гэтым пагадзілася:
  - Мы трапім туды, куды імкнуцца ѓсе патрыёты Айчыны!
  Ваяѓніцы аказаліся настроены на самую рэальную перамогу...
  І вось чарговы маджахед, упаѓ імі прабіты. Вось гэта дзяѓчынкі - трывіяльна яны ѓраган.
  Наташа тым часам злавіла мясцовага камандзіра. Усе чатыры дзяѓчыны паставілі верхавода на калені і прымусілі цалаваць яго іх босыя, агрубелыя падэшвы.
  Верхавода гэта рабіѓ пакорліва. І яму гэта нават падабалася.
  Зоя прачырыкала:
  - Добра, што цябе ѓзялі ѓ палон жанчына?
  Той прабурчаѓ:
  - Вы сапраѓдныя гурыі!
  Аѓгустына прапанавала:
  - Можа, быць цябе падціснуць агеньчыкам?
  Верхавод па булькаѓ:
  - Не трэба!
  Святлана, агрэсіѓна выскаліѓшыся, рыкнула:
  - Так кажы пакуль мы не раззлаваліся.
  І генерал руху Талібан пачаѓ даваць паказанні.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 8.
  Аляксей Карасёѓ, са сваёй малалетняй бандай ачысціѓ вельмі багаты асабняк аднаго румынскага вяльможы. Ды гэты хлапчук - рэальна ёсць хлопчык-супер.
  І пасля гэтага маршалак дзяцюк, лежачы ѓ вогнішча, і выставіѓшы да агню сваіх босыя, дзіцячыя ножкі, нешта накідваѓ у агульны сшытак.
  Па некалі бліскучаму, а затым бязлітасна раздушанаму мангольскім ботам сярэднеазіяцкаму Сыгнаку насіліся раз'юшаныя вершнікі, з дзіка зачэсанымі косамі. Вярблюджыя караваны стоѓпіліся на вузкіх завулках, жыхары былі таропкія, усім сваім выглядам выяѓляючы крайнюю нервовасць. Ужо ва ѓсю разносіліся чуткі аб грандыёзным паходзе на Захад задуманаму мангола-татарскай імперыяй.
  Натоѓп народ адразу расступаѓся ѓ бакі, як толькі з'яѓляліся панурыя нукеры. Нерухомыя, або ашчэраныя злосцю брудныя твары, дужыя з крывымі іголкамі нагайкі ѓ руках, якія раздаюць удары на права і налева. Манголы наѓмысна нацкоѓвалі сваіх нячэсаных коней на людзей, затоптваючы тых, хто не паспеѓ прыбрацца, затым яны саскоквалі з коней і бязлітасна абіралі ахвяру, працягваючы збіваць і па-варварску здзекавацца з бездапаможных людзей. Ніколі гэтыя вылюдкі пекла не давалі свабодна ѓздыхнуць, разагнуць згорбленыя пад непасільным ярмом спіны, а цяпер захопнікаѓ было асабліва шмат, цэлымі тысячамі, шумлівымі ордамі яны назапашваліся на базарнай плошчы, разгарнуѓшыся падабенствам няроѓнага паѓмесяца перад палацам Тангкут -хана.
  Пыхліѓны ѓнук, Чынгісхана пабудаваѓ сабе раскошнае высачэзнае збудаванне, пахаваѓшы ѓ падмурку не адну тысячу нявольнікаѓ. У тоѓстыя сцены, якія атачаюць палац, былі ѓмураваны косткі раней забітых людзей і асабліва шмат чэрапаѓ, лічылася, што гэта надасць адмысловую крэпасць будынку. Воіны сталі табарам і бесцырымонна разабралі бліжэйшыя дамы, пазабіваѓшы жыхароѓ і расхапаѓшы ѓсё ежу, распалілі вогнішчы. Уначы яны, надраѓшыся да парасячага віску, гарлапанілі непрыстойныя песні, выконваючы дзікія скачуць скокі ѓ злавесным святле пякельнага полымя. Гэта былі пакуль яшчэ перадавыя часткі з тургаѓдаѓ - асабістых гвардзейцаѓ-целаахоѓнікаѓ адзінаццаці царэвічаѓ, а астатняя незлічоная арда павінна была падысці крыху пазней. Чуткі аб гэтым выклікалі страшную паніку, памяць аб жахлівым нашэсці Чынгісхана была яшчэ занадта свежая. Бязлітасны агністы смерч пранёсся тым часам па гарадах, пажыраючы ѓсё жывое і здольнае рухацца. Манголы збівалі ѓсіх мужчын акрамя каштоѓных рамеснікаѓ, гвалтавалі і зганялі жанчын, рэзалі дзяцей, толькі некаторых самых лепшых і моцных забіралі сабе. Аднак жывучы здольны прыстасуецца да ѓсяго тут народ. Здаецца, усе выпалілі, а не, вылезлі чалавечкі з гор, балот, шчылін і адбудаваліся нанава. А шматлікія купцы сталі яшчэ багацей, прыбудаваѓшыся збіраць падаткі і прыгандлёѓваць нарабаваным. Як грыбы пасля дажджу папрыгажэлі шыкоѓныя дамы, расцвілі пышныя сады. Ізноѓ былі адбудаваны маляѓнічыя мячэці, а на высокіх мінарэтах звонкагалосыя азачы заліваліся пявучымі галасамі, заклікаючы да малітвы руплівых прававерных. Усё ж такі хутка мяняюцца часы - зараз нават многія манголы сталі наведваць ісламскія храмы, падганяючы бізунамі недастаткова багамольных прыхаджан. Цяпер выконваючы грозныя загады ханаѓ, насельніцтва збірала даніну, ежу, кумыс, коней, і іншае: цэлыя тысячы цяжка нагружаных коней і вярблюдаѓ, каваных жалезам калёс прыбывалі з дарамі, шчыльна забіѓшы масты праз раку Сейнхур .
  Самы страшны і злавесны палкаводзец Чынгіз-хана, Субудай- Багатур прыбыѓ у асяроддзі свайго "шалёнага" пакрыѓ сябе хвацкай славай тумэна . Дзесяць тысяч адборных ваяроѓ са ѓсіх краін і народаѓ складала яго асабістую гвардыю. З іх карэнных манголаѓ ад сілы траціна, астатнія прыбіліся разбойнымі зграямі: самыя адчайныя і заліхвацкія людзі, усіх кантынентаѓ і рас, ёсць нават некалькі неграѓ, нахабных мускулістых качкоѓ годных часопіса "Плэйбой" або "Галактыка". Непасрэдна вялікага палкаводца акружалі тры сотні вершнікаѓ. На беласнежных конях і ѓ белай вопратцы, на вугальна-вароных і разумеецца ѓ чорнай сукенцы, і агніста-гнядых злёгку падфарбаваных крывёй жарабцах скакалі якія адліваюць пунсовым колерам магутныя тургауды . Пасярэдзіне на буйным ломавым скакуне сядзеѓ здаравенны жахлівы батыр, са знявечаным тварам, разбітай рукой і палаючым позіркам. Непераможны палкаводзец спаліѓ тры кітайскія сталіцы, і цудоѓны Самарканд, разбіѓ урусаѓ і кіпчакоѓ на Калцы, асабіста заваяваѓшы - трыццаць пяць народаѓ. А цяпер гэты страшны тыгр у абліччы чалавека кіпеѓ, пякельнай злосцю, адзінае вока іскрыла і гарэѓ бязлітаснай разлютаванасцю. Яго даручэнне, было зарэзана, і як ганебна правалена - загінуѓ вернейшы слуга стрыечны племяш Артоха і яго асабісты шаман, вялікі вядзьмак Нуруху . У дзікай злосці ён загад зламаць хрыбты ацалелым, беглым з поля бою манголам, і кінуць іх яшчэ жывымі ѓ пашчы сабакам. Як гэта трывожна, два імклівыя мангусы ѓ белым, як маланкі прайшлі і выкасілі цэлы атрад адборных байцоѓ. Не дарма сама вялікая шаманка Керынкей- Задан, прадказала ѓ бачанні, што два белых ваяра з зямлі урусаѓ занясуць мячы над святым мангольскім ханствам. А дапаможа ім у гэтым уруская шаманка Ягіня з земляѓ Уладзімірскіх. Вось ён і аддаѓ загад звязаць рускую ведзьмачку і даставіць яе ѓ табар. Катаванні і пагрозы прымусяць яе стаць саюзніцай або пакутліва памерці - кітайскія каты ведаюць незлічонае мноства катаванняѓ. Нават у бывалых нукераѓ уставілі валасы дыбарам, калі здзяйсняліся рытуальныя катаванні. Судубай задуменны прыкідвае і тая і гэтак. І што ж зараз, калі незлічонае войска манголаѓ ужо рушыла на Захад, спраѓджваюцца злавесныя прадказанні. Дзікі гул аравы і вонкава радасныя крыкі адцягваюць ад думак, натоѓп знакамітых вяльможаѓ Сыгнака і навакольных паселішчаѓ - імамы, кадзіі і найбагатыя купцы прыгатавалі шляхетныя падарункі, наваліѓшы імі цэлыя вазы. Тут і золата і скруткі дарагіх тканін, лепшыя коні сагнаныя з усіх наваколляѓ. Субудай проста махнуѓ рукой - нукеры грузіце і забіраеце. Імам, праѓда, паспрабаваѓ выступіць з вытанчанай прамовай.
  -О найвялікшы з найвялікшых, адважны з адважных, адлюстраванне сіл надзвычайных зоркі!
  Грознаму палкаводцу была агідная гэтая гаваркая ліслівасць. Ён крута павярнуѓ каня і пстрыкнуѓшы бізуном, па тлустым твары, зваліѓшы імама з каня, ірвануѓшы ад гэтага пышнага, па-быдлячаму пакорлівага статка. Паслухмяны конь памчаѓ яго на поѓнач прэч ад душнага горада, у прасторны стэп з сакавітымі вясновымі лугамі.
   Субудая з цяжкасцю дагналі вякіль і некалькі шляхетных ханаѓ. Задыхаючыся, яны крычалі наперабой.
  - Прыструні каня! Не спяшайся, о вялікі!.. Кіраѓнік вобласці Тангкут -хан і спадчыннік Вярхоѓнага каган Гуюк -хан загадваюць табе: спешна прыбыць у палац для важнай нарады.
  Субудай разгарнуѓ каня, суправаджаючыя яго ратнікі грозна натапырыліся дзідамі і вострымі бліскучымі на сонца шаблямі. Вогненнае вока прыкмеціѓ імама, няѓдала зачасаѓся ѓ сераду манголаѓ.
  -А гэта сабака што тут робіць?! Ці яму перадаваць волю мангольскіх кіраѓнікоѓ!
  Імам збялеѓ і тут жа грымнуѓся з каня, імкнучыся пацалаваць запэцканае ѓ гразі капыт.
  -Не, ужо позна! Загадваю зламаць хрыбет і павесіць за ногі. Няхай усе, бачаць непахіснасць нашай жалезнай улады. І крывавая дэманстрацыя сілы ѓ стаѓленні дзясятка купцоѓ, ужо па вашым выбары.
  З якой радасцю мангольскія ваяры кінуліся выконваць загад, аднавокага бандыта. Сам Субудай -Багатур працягваѓ бегаць па стэпе, ламавы иноходец не змяншаѓ, але і не дадаваѓ кроку.
  -А я кажу, пакуль Багатур не паедзе! Трэба сустрэчу правесці з шаманам вялікім.
  Ханы напышліва завішчалі.
  -Хто важней вялікі сатрап Чынгіз-хана або вядзьмак, надзвычайны бубнам!
  -Певень, якога я павінен пакарміць, важней за ѓсіх іх! Можа, вы замест яго закукарэкаеце!
  Субудай прахрыпеѓ, але яго голас здаваѓся грымотам. Вяльможы ѓ страху адскочылі. Трасянуѓшы падставай і прышпорыѓшы падфарбаванага пад кроѓ каня, аднавокі батыр паскакаѓ галопам, атрад ледзь паспяваѓ за ім, зямля дрыжала ад удараѓ залатых падкоѓ.
  У адкрытым стэпе, паблізу ракі Сеймур "шалёны" тумен спыніѓся. Там ужо знаходзіѓся вялізны лагер, з магутным самым лепшым ва ѓсім мангольскім войску атрадам "непераможных". Гэты дзесяцітысячны тумен падпарадкоѓваѓся непасрэдна джыхангіру - заваёѓніку сусвету вялікаму кагану Бату-хану! Сам джыхангір яшчэ не прыбыѓ, а ѓ яго высачэзнай засланай раскошнымі дыванамі юрце ѓжо прыгатавалі шляхетны пачастунак. Дзевяць найвострых залатых з алмазнымі наканечнікамі пік на вастрыі шатра сімвалізавалі кірунак будучых удараѓ мангольскай арміі. Пары ѓсурыйскіх тыграѓ, каханых жывёл Чынгісхана - рыкалі і білі хвастамі, пакрытыя срэбнай браняй тургаѓды кідалі звярам кавалкі сакавітага мяса. Багатур увайшоѓ у прасторную юрту. Галоѓны шаман мангольскага войска Бэкі ѓжо сядзеѓ у захопленым у кітайскага богдыхана крэсле з чорнай рэдкай слановай косці, у апраѓленні золата і буйнога жэмчугу. Бронзавы вялікі кацёл быѓ, набіты вараным мясам, і здаравенны павукападобны вядзьмак, бесцырымонна запускаѓ кіпцюрастую руку. Яго празмерна развітая сківіца надавала твару кракадзіла выраз, а дробненькія вочкі выпраменьвалі халодны водбліск бяздоннай апраметнай.
  -Ты як заѓсёды галодны Бэкі, і я бачу гатовы з'есці свінню дзеля набівання мамона!
  Ведзьмак прашыпеѓ атрутнай змяёй, з характэрнай для шаманаѓ манерай не да месца рыфмаваць словы.
  -Не ѓ мяне для пракорму трона! Да месца прыйшлася б у Еѓропе карона! Я зараз галодны, мой ачаг халодны! У гарачым захапленні зжор бы слана! Піск дзікі ѓ кішках зводзіць з розуму! Тоѓсты кабан - звер дзіѓнай сілы. Падыме труп з магілы! Магія патрабуе моцы вялікай. Каб абудзіць вал энергіі дзікай! І пражытак велізарных выдаткаѓ, а не набраць мне найбедных прыбыткаѓ!
  -Я не шкадую ежы. Нам увесь час падносяць жратву, усе заваяваныя нацыі, выпаленай намі зямлі, гоняць табуны і вазы з хлябамі, але вось дзе вынікі?
  Шаман выскаліѓся, вострыя іклы на ѓзгорыстым твары выперліся.
  -Часам для перамогі патрэбны і выдаткі! Спешка шкодны байца спакуснік, будуць хутчэй , чым імгненне уладар. Сам бог вайны найвялікшы Сульдэ даѓ мне найноѓшыя сілы...
  Субудай хітра ѓсміхнуѓся, перабіѓ балбатуна.
  -Сілы разбіць цэлае войска, без мячоѓ і палаючых стрэл - вабіш таѓстун хітры, кволы! Бач ты, чаго захацеѓ!
  -Не смейся над магіяй, страшная зброя прыгатавана мною. Глядзі аб вялікі, як я ѓсіх урою!
  Бэкі зрабіѓ пару раскосых жэстаѓ, буйны пазалочаны ѓ іржавых плямах індык выпаѓз на дыван.
  - Субудай ! Грошай дай! Пакармі птушку золатам, сып шчадрэйшы з кашаля! Вядзьмарства маё каштуе дорага і танней ніяк нельга!
  Вялікі палкаводзец развязаѓ кашаль і, не гледзячы, сыпануѓ золатам.
  -Глядзі вядзьмак, калі што атрымаеш у шыю! А з яго зварым суп і накормім тваё ненаеднае чэрава. А затым кінжаламі выражам з мамона шамана ѓсё золата.
  Шаман не знайшоѓ час адказам. Індзейскі певень бесцырымонна як проса праглынаѓ манеты, з кожным скляваным залатым ён узрастаѓ у памерах, калі апошняя манетка знікла ѓ яго бяздоннай дзюбе, гэтая птушка памерамі нагадвала буйнога вярблюда.
  Субудай збянтэжыѓся, за сваё доѓгае жыццё яны бачыѓ усякае, але такое.
  - Вай юлі! Дзе , дзе , дзе ! Ты патрос мяне, як вымахаѓ кукарэку. Шляхетная птушка!
  -Ды гэта наша новае зброю! Мацней чым довады пустыя!
  Раптам грозны мангол зарагатаѓ залівістым як брэх буйнага сабакі смехам.
  -Маленькая птушка певень абуджае ѓсё войска, а гэты мабыць перабудзіць усе краіны да апошняга мора.
  -Не, правіца Непераможнага! Гэты звер не з краю роднага! Птушкі Індыі гарачай, няздольныя як шкада! Галасіста гарлапаніць, як раве, страціѓшы сына маці, ці дурная баба ад гора! Але вось калі чароѓнае стварэнне зашыпіць, паваляцца сцены вялікіх крэпасцяѓ, будзе вораг у прах разбіты, не адкіне вестак, не пакіне абломкаѓ костак.
  -Пара выпрабаваць птушачку!
  Вядзьмак адмоѓна павёѓ кудлатай галавой з дзевяццю заплеценымі косамі.
  -Мала золата! Трэба кінуць яшчэ, тады будзе - силища молата! Не шкадуй грошай ты Багатур - з разбураных гарадоѓ мы яшчэ ѓзрушым горы злата. Груды жаночых навалім фігур, выбудуем у поле - разьбяныя палаты!
  -Я скормлю табе хоць воз, золата з камянямі, але два белыя мангусты павінны быць забітыя.
  Індык важнай хадой выпаѓз з юрты, спалоханыя манголы падаліся ѓ розныя бакі. Велічэзная птушка была спакойнай і нават соннай, млява, перабіраючы крыламі, яна ѓперавалачку брыла па лагеры, шугаючы нукераѓ. Вось толькі гружаны золатам воз прыцягнуѓ яе ѓвагу, раз крылы пырхнулі, а дзюба пагрузілася ѓ мяшкі. Золата палілося ѓ шырачэзную глотку. І без таго буйны звер стаѓ расці снежным камяком, вось ён ужо як слон, затым прагна чмякаючы монстар, скончыѓшы з возам, стаѓ вышэй цэнтральнай мангольскай юрты. Велічэзная птаха ѓстала, надзьмуѓшыся, як уздыблены птушыны дыплодак.
  Страх напаѓ на маголаѓ, і ѓсё ж не ѓсе збаяліся, некалькі лучнікаѓ адкрылі страляніну, імкнучыся ѓ першую чаргу ѓразіць халодна-мёртвыя вочы дзівачай птушкі.
  -Стойце! Я забараняю!
  Са спазненнем раѓнуѓ Субудай , але было ѓжо позна, доѓгая з гартаваным наканечнікам страла трапіла ѓ пеѓневае вока, ад стрэлу пасыпаліся іскры.
  -Што вы крысячие мангусы нарабілі!
  Залямантаваѓ у роспачы шаман Бэкі, нават забыѓшыся аб дакучлівай рыфме.
  -Кладзіся непераможны!
  -Усім легчы! - паспеѓ скамандаваць Багатур. Маментальна надзьмуѓшыся, індык вырваѓся немы крыкам, па вушах нібы ѓдарылі каскады громаѓ, ураганная хваля пранеслася па зямлі, падняѓшы ѓ неба тысячы шатроѓ і юрт. Дысцыплінаваныя манголы ѓ асноѓнай масе паспелі паваліцца на зямлю, хто зазевался ці не пачуѓ загаду, тыя памчаліся разам са імклівым ураганам. Як дзіка вылі і курчыліся нукеры, трапіѓшы ѓ парыѓ пякельнага ветра які нясе ѓ апраметную. Тушы коней і людзей маментальна разрываліся, тысячнік наскочыѓ на дзіду свайго падначаленага і быѓ прашыты ім на скрозь, тузаючыся і перабіраючы лапкамі як жук. Ацалелыя ратнікі ляжалі нерухома як Егіпецкія муміі, узрушаныя ѓдарам стыхій, яны пакутліва доѓга прыходзілі ѓ сябе. А тым часам грабеньчаты монстар, пляснуѓшы крыламі, зрабіѓ нязграбную спробу ѓзляцець. Відавочна гэта задача была не па сілах яго ейны шчуплы крылам, трапятаѓшыся, велічэзны індык затупаѓ па стэпе. Мабыць "лятучы індзеец" вырашыѓ перасекчы ѓсе азімуты і прочесать мерыдыяны ѓ пошуках атручанага золата. Субудай быѓ пакамячаны і цяжкай прыйшоѓ у сябе, цяжка падняѓшыся з сырой травы. Адзінае вока гарэѓ нянавісцю, прапальваючы навакольных, ён дзікім каршакам высочваѓ ведзьмака. Вярхоѓны шаман нават не рабіѓ спроб схавацца, наадварот маленькія вачаняты зыкалі напышліва і ганарліва. Бэкі падміргнуѓ і скрыжаваѓ на важкім жываце брудныя кіпцюрыстыя рукі. Субудай грозна прароѓ захлынаючыся ад гневу.
  -Сабака, аблезлы шакал! Я загадаю садраць з цябе жывога шкуру і разадраць яе на бубен, а твой чэрап пойдзе на ѓрускую гульню ѓ мястэчкі.
  Бэкі з вонкавым павагай адказаѓ.
  -Чым я ѓгнявіѓ цябе, бо новае зброю працуе бездакорна. Усе урусаѓ і іншых трусоѓ пахавае на вечна!
  Аднавокі барс зароѓ, заскрыгатаѓ зубамі.
  -Ты напалохаѓ коней, яшчэ да бітвы разпалохнуѓ войска, і яшчэ смееш здзекавацца. Нукеры ѓзяць яго! Ногі да патыліцы!
  Грувасткія валасатыя ѓ пёрах воіны кінуліся, было да шамана, спрабуючы скруціць адчайна супраціѓляючагася чараѓніка. Ды моцны быѓ вядзьмак, відавочна спрабаваѓ стварыць баявое загавор, пара нукераѓ загарэлася, і з дзікім выццём пакацілася па прыціснуты капытамі лужку, яшчэ траіх моцна параніла нябачнымі мячамі. Але магутныя тургаѓды асцерагаліся Субудая значна мацней чым вядзьмарскіх штучак Бэкі. Вось ён імідж крывавага ѓладара. Шамана ѓсё ж спавівалі, добра намяѓшы тлустыя бакі і ѓрэзаѓшы паліцай па вялізнай галаве, аглушылі грамілу.
  -Мае рацыю Чынгіз-хан нельга магіяй падмяняць клінок і вострыя стрэлы. Я яшчэ прыдумаю для цябе асаблівае пакаранне. А пакуль у жалеза яго.
  Падбег задымлены ѓ язвах прымусовы каваль, яго абарваныя ѓ апёках памагатыя спешна неслі ѓжо гатовыя тоѓстыя, здольныя ѓтрымаць слана ланцуга. Шаману звязалі рот, уставіѓшы паміж зубоѓ конскую костку, любое мармытанне нават звязанага звера смяротна небяспечна. Субудаю дапамаглі ѓзлезці на каня, малайчына гняды не спалохаѓся, астатнія табуны падаліся ѓ бегі, іх яшчэ доѓга давядзецца лавіць, а частка коней узнеслася ѓ паднябессе разам з вершнікамі.
  Пакуль ведзьмака валаклі ѓ спецыяльна адкапаны зиндан-студні, на гарызонце паказаліся два вершнікі. Гэта манголы, адзін з ліку ханаѓ клікалі Субудая , іншы знакаміты Векіль , абодва жудасна разадраныя ѓ пыле, падраная адзежа пакрыта свежай крывёй. Падскочыѓшы, абодва вершніка паваліліся ніцма, яны нема вылі, драпаючы асобы.
  -О вялікі Субудай -Багатур, чыё аблічча будзе слаѓны ѓ стагоддзях.
  Аднавокі палкаводзец груба абарваѓ ганцоѓ.
  -Па справе буркуйце драныя вароны.
  -Рухнуѓ палац вярхоѓнага барсака Тангкут -хана. Вялікі хан намеснік і аднастайны сын спадчыннік Вярхоѓнага кагана Гуюк - пахаваны пад яго абломкамі.
  Радасная ѓсмешка на імгненне асвятліла змрочнае лоб Субудая , а затым зноѓ згасла, зрабіѓшы знявечанае твар - змрочнай навальнічнай хмары.
  -Усім сядлаць скакуноѓ, сагнаць мясцовых жыхароѓ і імкліва разабраць завалы.
  Частка войска застанецца тут і адловіць коней. Вы чулі нукеры, пастараемся выратаваць чынгіздаѓ , і барзджэй.
  Калі ганцы і амаль усе ваяры імклівай зграяй накіраваліся Сыгнаку , Субудай павольна пад'ехаѓ да Зіндан. Яго зноѓ распіраѓ нервова-вясёлы смех.
  -Хоць адну добрую справу зрабіѓ ты, пазбавіѓшы нас ад двух самых заѓзятых ворагаѓ Гуюка і Тангкут -хана. Цяпер у цябе ёсць шанец выратаваць сваю шкуру ад нацягвання на бубны танцаѓ цыган. Ёй ты сівы нукер, выцягні яму кляп.
  Каржаваты пажылы мангол спусціѓся па пяньковай вяроѓцы, з цяжкасцю вырваѓшы зацвілую костку з ікластага рота вярхоѓнага шамана.
  -Я не жадаѓ смерці чынгіздаѓ !
  Ледзь чутна прахрыпеѓ вядзьмак.
  -Ведаю, нават калі яны застануцца, жывыя, я ѓсё роѓна памілую цябе. Твой вялізны певень выдатна дзяѓбнуѓ у азадак фанабэрыстага Гуюк -хана, і неразумнага брата Батыя Тангкута . Звалім усё на лятучых мангусаѓ , і справу з канцом.
  Голас шамана адужэѓ.
  -Ты як заѓсёды мудры і варты звання джыхангіра ! Уладар усяго паднябеснага свету!
  Субудай абцягнуѓ чарадзея.
  -Не балбачы лішняга. Скажы лепш, дзе хаваецца вялікі птушыны мангус .
  Вядзьмак бразнуѓ ланцугамі.
  -Бродзіць у стэпе, не стрымаць на ланцугу.
  -Ствары загавор і накіруй яго супраць двух лілейных мангусаѓ . Хай з'есць іх, заадно сатрэм у пыл горада злых урусаѓ .
  Шаман перарывіста задыхаѓ, ланцугі зазвінелі, пераліваючыся пахавальнымі гукамі.
  -Я галодны і хачу ёсць. Зварыце мне, свежую поліѓку з буйнога быка, і я збяру сілы для новых тытанічных загавораѓ.
  Аднавокі барс паморшчыѓся, затым з хітрай ухмылкай падкалоѓ чарадзея.
  -А панос не пройме цябе, падобна, ты хочаш дабіць нас з дапамогай газавага нападу. Спачатку індыйскі певень зрабіѓ Ку-карэцы , а затым і ты сапсуеш мне паветра. Добра! Раскуйце, і зварыце яму кацёл жратвы з загінулага каніны, няхай падавіцца! Ды вядзьмак, ці не спадзявацца ѓ цябе яшчэ падобнай птушкі.
  Шаман адказаѓ не адразу, дачакаѓся зняцця кайданоѓ, а то хто яго Аднавокага Барса ведае.
  -Не, нажаль, гэтая птушка ѓ баі ѓнікальная. Роѓных няма ёй - у падмесяцовых мірах і астральных! І не з Індыі я звер-птушка прывёз, няма не знайсці там падобнае цела і рост. Ёсць дзяржава настолькі ад нас далёкая, трэба плыць да краю ѓсяго сусвету, каб у тумане ѓбачыць яе берагі, той краіны квітнеючай у славе нятленнай. Там і памнажаюцца падобныя з гэтым птушыныя злыя вырадкі, чорт яго ведае якой мангусавай пароды!
  Субудай сціснуѓ важкі кулак, яго голас быѓ падобны да рову льва.
  -І мы там будзем! Выбудуем магутныя караблі і пераплывем бушуючыя акіяны - скрозь шторм, лёд і полымя! Хутка ѓвесь свет ляжа пад нас, зламаем патыліцы ѓсім непакорлівым. Ды і яшчэ! Мне ѓ мяжу надакучылі твае завыванні, будзеш далей гугнявіць, атрымаеш пакуты!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 9.
  Алёнка працягвала працаваць. Хоць сняжок ужо паваліѓ, і марозік, але дзяѓчаты працуюць толькі басанож і ѓ бікіні.
  Яны вельмі прыгожыя, моцныя і мускулістыя. Выдатныя прыгажуні.
  Алёнка працуе з вялікай энергіяй і працягвае складаць нешта вельмі цікавае, і вельмі крутое, на тэму, зразумела, войны. І ёй гэта зразумела, даспадобы.
  Дзяѓчынкі адну армію Кітая перамалолі. Але ім насустрач падалася яшчэ адна вялікая арда паднябеснай імперыі.
  Алёнка акрамя мячоѓ яшчэ і аѓтаматы зрабіла. І давай па кітайцах штабнаваць адразу з абедзвюх рук. І капітальна нішчыла войска Паднябеснай імперыі.
  Дзяѓчына знала агонь.
  Адначасова яна скінула з сябе станік і агаліла пунсовыя соску. Вось гэта дзяѓчына - проста супер.
  І з яе падобных на ружовыя бутоны сісек паляцелі забойнай сілы маланкі.
  І цэлы батальён кітайцаѓ аказаѓся спалены і знішчаны.
  Алёнка ѓзяла і праспявала, скалячы свае зубкі:
  - Мы ѓсіх кітайцаѓ разнясем на часткі,
  Знішчэнне ѓ нашай, сілы ѓлады!
  Анюта таксама піша па ворагах. Пры гэтым яна выкарыстоѓвае асаблівыя, самаробныя кулямёты. Тыя вядуць проста таталітарнае знішчэнне супостатаѓ. І ѓзводзяць цэлыя курганы трупаѓ.
  І столькі кітайцаѓ за кароткі час знішчана.
  Анюта кінула босымі пальчыкамі ножак прэзент анігіляцыі. І разарвала масу кітайскіх салдат.
  Затым дзяѓчына са сваіх малінавых саскоѓ як возьме па байцах паднябеснай імперыі лупане.
  І цэлы варожы полк зараз спаліць.
  Пасля чаго Анюта прачырыкае:
  - У лютасьці сваёй мы Кітай грамім,
  Веру, несумненна, усіх пераможам!
  Баявая дзяѓчына Ала таксама дзярэцца з агрэсіѓнай непасрэднасцю.
  І яе валасы такія медна-чырвоныя і палаюць нібы полымя вогнішча інквізіцыі.
  Ваяѓніца ѓзяла і босымі пальчыкамі ножак шпурнула забойны прэзент смерці. Парвала мноства кітайцаѓ.
  Нават іх галовы адкаціліся ѓ розныя бакі.
  Пасля чаго ваяѓніца з лалавых саскоѓ як зарадзіць цэлай чаргой пульсараѓ. Вось яны ѓзялі і цэлых два палкі кітайцаѓ спалілі.
  Ваяѓніца класа супер узяла і праспявала:
  - Мы пераможам ворагаѓ, я гэта дакладна ведаю,
  Мы не дадзім у захоп увесь свет Кітаю!
  І рудая дзяѓчынка ѓзяла і засвістала, праз свае вельмі прыгожыя ноздры.
  А носікі ва ѓсёй пяцёркі вельмі хупавыя.
  А ножкі такія панадлівыя і спрытныя, і зусім не пэцкаецца. Ваяѓніцы тут выбітнага абарачэння. І ѓ іх ёсць непаѓторны шарм, і вакамер і націск. Супраць такіх дзяѓчынкай, не выстаіць лічы, што любое войска, нават такое як Кітая!
  Дзяѓчына з залатымі валасамі Марыя, дзярэцца вельмі небяспечна. І яе босыя, точаныя ножкі кідаюць вельмі нават забойнае і разбуральнае.
  А вось калі яшчэ і клубнічныя соску грудзей спрацуюць. І з іх маланкі каласальнай забойнай сілай пасыплюцца.
  І яшчэ адзін кітайскі полк зараз спаляць.
  Марыя ѓзяла і праспявала, скалячы зубкі:
  - Я дзяѓчынка, ведай мілая,
  З усіх бакоѓ прыгожая!
  З усіх бакоѓ прыгожая!
  З усіх, з усіх бакоѓ!
  І яна яшчэ і плюне на ворага. І яе плявок ператварыѓся ѓ гіперплазменную кляксу, пашырэѓ, перамясціѓся, і цэлых батальён кітайскіх салдат быѓ знішчаны.
  Алімпіяда, гэтая дзяѓчына-багатыр, якая валодае каласальнай фізічнай сілай. І яе ножкі - даволі буйныя, загарэлыя, босыя, і пры гэтым хупавыя і панадлівыя.
  І грудзі нібы поѓнае малака вымя як у самай дыхтоѓнай і буйной буйваліцы.
  Соску пры гэтым як бутоны маку, такія яркія, сакавітыя і панадлівыя.
  Нездарма Алімпіяда перад боем абавязкова адасабляецца з тузінам дужых, маладых мужчын, і займаецца з імі каханнем.
  І гэта дае дадатковую радасць і сілу.
  А вось цяпер з яе магутны, панадлівых, буйных як памідоры саскоѓ вылятаюць маланкі. І прычым цэлым каскадам, нібы гэта хваля цунамі.
  І адразу ж тысячы кітайцаѓ паміраюць у жудасных пакут, яе біялагічнай электрычнасці.
  Алімпіяда праспявала:
  Няма літасці, няма літасці,
  Няма літасці ворагу!
  Перапады, перапады -
  Я ѓ атаку бягу!
  І ваяѓніца ѓзяла і паказала сваю доѓгую, нібы бізун наглядчыка мову.
  І гэтай мовай яна кінула лядзяш, у якім часціца антыматэрыі. У выніку чаго адразу два кітайскія палкі, аказалася спалена дашчэнту, і быѓ нанесены сакрушальны ѓдар па паднябеснай імперыі.
  Вось ужо пяцёрка дзяѓчынак узяла і без лішніх цырымоній як засвішча. І крумкач пачынаюцца прыпадкі эпілепсіі. Яны круцяцца ѓ паветры, нібы бумерангі, нясуцца ѓніз. І іх дзюбы раскройваюць чэрапа кітайскім салдатам да смерці.
  Алімпіяда адзначыла, прарычаѓшы, нібы пантэра, і выскаліѓшы свае вельмі доѓгія і магутныя іклы з-за рота.
  Яна, зразумела, у нейкай ступені вампір. Толькі іклы ѓ яе то ѓсоѓваюцца, то наадварот высоѓваюцца.
  А голас у Алімпіяды, вельмі гучны:
  - Мы ворагаѓ скрышым абавязкова,
  Голас дзеѓкі чаруючы, чароѓны...
  За Кітай мы ѓзяліся грунтоѓна,
  Мы не проста ж дзяѓчыны-гледачы!
  Алёнка трэба сказаць дзяѓчынка што трэба...
  І ѓ ёй дзейнічае агрэсіѓная прырода сапраѓднай кралі.
  Алёнка ѓзяла і з пунсовых саскоѓ дзюбанула з лютай сілай агністымі, і не дасведчанымі жалю пульсарамі.
  Кожны з гэтых вогненных згусткаѓ змяшчае незвычайна шмат энергіі. І атрымліваюць па рагах кітайцы вельмі нават капітальна.
  Алёнка дасціпна заѓважыла:
  - Тамака мы заняліся рэгуляваннем насельніцтва планеты Зямля!
  Анюта з малінавага соску, дала па кітайцах маланкі. Яна пасля таго, як атрымала куляй у плітку прэса, толькі засмяялася:
  - Хлусіш! Не возьмеш!
  Алёнка пагадзілася з вялікай упэѓненасцю:
  - Ды не возьмеш!
  Алімпіяда ѓзяла і голай, круглай пяткай нібы кувалдай дзюбнула ѓ сківіцу кітайскаму генералу, і пра булькала:
  - За новы СССР без царызму і правадырства!
  Марыя пагадзілася, дзяѓбаючы з клубнічнага соску, вельмі разбуральным і згубным прэзентам смерці:
  - Ды цара занадта дорага карміць!
  І падміргнула сяброѓкам.
  Але пакуль яны фармальна заваёѓваюць Кітай, для асаблівых мэт.
  Рудая і вельмі прыгожая дзяѓчына Ала, узяла і праспявала, скалячы свае вельмі белыя і жамчужныя зубкі:
  - У сваім царстве цмок,
  Усё жывое і светлае губіць...
  Раздаецца толькі стогн,
  Скіньце ланцуг дрэнныя людзі!
  І ваяѓніца ѓзяла і з лалавага соску як маланкай дзюбне. І зноѓ кітайцаѓ загасіць, і зраѓняе іх у жменьку попелу.
  Ала ѓзяла і праспявала, выскаліѓшы зубкі, і падміргваючы:
  - Ад злога дракона,
  Род Зямлю выбавіѓ...
  І святло небасхілу -
  Ён людзям пакінуѓ!
  І ваяѓніца зноѓ падміргне сваім напарніцам...
  Ну пяцёрка разумее Кітай малоціць з каласальным энтузіязмам.
  Але вось у бой уступіла - Альбіна і Альвіна. Яны дзяѓчаты вельмі прыгожыя і адначасова бландынкі.
  Ляцяць на баявых самалётах, тыпу штурмавікоѓ. І пасылаюць адзін забойны зарад за зарадам.
  Вось гэта дзяѓчынкі - сказаць, што супер значыць нічога не сказаць.
  І націскаюць пунсовымі саскамі на кнопкі джойсціка і пасылаюць вельмі зруйнавальныя ракеты, каласальнай забойнай моцай.
  І столькі разбурэнняѓ у Кітаі вырабляюць. Паднімаюцца ѓгару цэлыя грыбы ад анігіляцыі салдат паднябеснай імперыі.
  Альбіна спачатку пальнула пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак. І выплюнула каласальны разбуральны падарунак анігіляцыі.
  А затым і ѓжыла лалавы сасок грудзей. І кітайцам зноѓ вельмі моцна дасталася.
  Альбіна ѓзяла і прачырыкала, скалячы зубкі і напяваючы:
  - У камунізме будзем хутка,
  Росквіт мая краіна...
  Прыбярыце толькі злодзея,
  І лысага казла!
  Пасля чаго дзяѓчынка ѓзяла і паказала свой вельмі доѓгі і спрытны язычок.
  Ім па душы сэкс, і яна вельмі любіла лізаць пульсавалыя, нефрытавыя стрыжні. Ёй гэта надзвычай падабалася.
  Альвіна таксама не супраць мужчын абслугоѓваць. Прычым больш за ѓсё задавальнення атрымліваеш, калі бярэш з самцоѓ грошы. Гэта сапраѓды такое задавальненне і смак.
  Альвіна ѓзяла і праспявала:
  - Рабі грошы, рабі грошы,
  Пазабываѓшы пра сон і лянота...
  Рабі грошы, рабі грошы,
  А астатняе ѓсё дробязь!
  І ваяѓніца зноѓ націснула клубнічным саском на кнопку, і выкінуѓся забойнай сілы падарунак анігіляцыі і маса кітайцаѓ была знішчана.
  Такія дзяѓчыны зразумела надзвычай стромкія.
  Альбіна заѓважыла сваёй напарніцы:
  - Ты ваяѓніца крутая!
  Альвіна лагічна адказала:
  - Таксама, як і ты!
  І Альвіна паслала чарговы падарунак анігіляцыі пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак.
  І прачырыкала:
  - Будуць новыя стагоддзі,
  Будзе змена пакаленняѓ...
  Але ніхто і ніколі,
  Не забудзе светлай мэты!
  Дзяѓчынкі зноѓ націснулі дружна голымі пяткамі на педалі. І зноѓ забіта маса кітайцаѓ.
  Вось гэта сапраѓды выдатна.
  А вось у баі і Анастасія Ведзьмакова. Яна на штурмавіку дзейнічае вельмі актыѓна і агрэсіѓна.
  Нават напявае са смяшком:
  - Адчытаѓшы два радкі з нагана,
  Хутчэй ты злоснага забі...
  Шалёны злы, вылюдак пекла,
  Стаѓ лысы нішчыць людзей!
  І Анастасія Ведзьмакова ѓзяла і падміргнула сваім напарніцам. Яна ваяѓніца вельмі прыгожая, і таксама рудая.
  І ѓсе кітайцы што патрапілі пад удар яе ракеты, апынуліся разарваныя на шматкі.
  А вось у бітве і Акуліна Арлова. Дзяѓчынка баявая і імклівая нібы кобра.
  І яе штурмавік скача, нібы трэска па хвалях, падчас шторму.
  Акуліна разбурае кітайцаѓ. Дзяѓбае іх пры дапамозе сваіх босых пальчыкаѓ ножак.
  Пры гэтым дзяѓчынка спявае:
  - Лысыя, лысыя, лысыя,
  Неспакойны лёс...
  Але навошта, каб лысіну зачыніць,
  Вам патрэбна бяда?!
  Пасля чаго дзяѓчына зноѓ пальнула, але на гэты раз выкарыстоѓваючы свой апетытны нібы саспелая клубніцы сасок.
  Мірабела таксама ѓзяла і босымі пальчыкамі ножак націснула на кнопкі. І дзюбанула па кітайцах ракетамі.
  Столькі загінула ворагаѓ.
  Дзяѓчынка ѓзяла і праспявала, выскаліѓшы зубкі:
  Бушуе вялікая вайна,
  Вайна без разумных прычын...
  Сарваѓся з ланцуга Сатана -
  І гібель прыйшла разам з ім!
  Дзяѓчыны-лётчыцы білі кітайцаѓ вельмі актыѓна. І пасылалі ракеты, якія спальваюць цэлыя паліцы. І яшчэ скідалі бамбёшкі з іголкамі і шарыкамі, выяѓляючы выдатную сілу і вынаходлівасць. Ваяѓніцы і казаць - клас!
  А вось у баі супраць кітайцаѓ і Лізавета, з трыма сяброѓкамі на танку. Іх экіпаж празвалі Е-4, такія ѓ ім выдатныя дзяѓчынкі.
  Зразумела, ваяѓніцы ѓ адных толькі трусіках.
  І яшчэ загарэлыя, і вельмі мускулістыя.
  Лізавета націснула босы, точанай ножкай на кнопку. Паслала снарад каласальнай забойнай сілы і прабуркавала:
  - Я наймацнейшая дзяѓчына ѓ свеце!
  І столькі кітайцаѓ аказалася знішчана, гэтым забойным снарадам.
  Вось гэта дзяѓчаты, якія любяць забіваць.
  Алена таксама дзяѓчына ѓ адных толькі трусіках і бландынка. І наогул у гэтым экіпажы ѓсе чатыры прыгажуні бландынкі. Хіба што крыху розныя адценні валасоѓ.
  І зразумела, прыгожыя і грудастыя.
  Алена націснула пунсовымі саскамі грудзей на кнопкі джойсціка. Спрацавала артылерыя і паляцелі снарады.
  Так у іх не просты, а з чатырма прыладамі.
  Дзяѓчынкі ж трэба сказаць вельмі вясёлыя і проста шыкоѓныя.
  Алена праспявала, скалячы зубкі:
  - Я юная баба, па імені Карла,
  Гуляю не часта, але вельмі шыкоѓна!
  Кацярына таксама націснула клубнічным саскамі на кнопку джойсціка, зрэагавала разбуральным фугасам і прачырыкала:
  - Дару ѓсё кліентам з дыямента ѓсмешкі,
  Пойдзем шляхам святла - не ведаючы памылкі!
  Еѓфрасіння таксама ѓ баі не промах. Спачатку націснула босымі пальчыкамі ножак на кнопкі джойсціка, і паслала забойны, аскепкава-фугасны снарад.
  А затым націснула лалавымі саскамі на кнопкі і падрэзала супернікаѓ да смерці. Пасля чаго прабуркавала, пасылаючы струменямі кулі з кулямётаѓ, і скалячы зубкі, з ікламі ваѓчыцы:
  - Ваѓкі самыя звяры крутыя,
  Ірвуць усіх на часткі, не ведаючы літасці!
  І ѓсе чатыры дзяѓчыны, узялі і гарлапанілі:
  - А каго ѓ баі знойдзем, а каго ѓ баі знойдзем,
  Адразу разарву, на часткі разарвем!
  На часткі разарвём!
  На часткі разарвём!
  Вось такія яны дзяѓчынкі і танк пасылае і снарады забойнай сілы і піша з кулямётаѓ. Супраць падобных краляѓ ніяк не выстаяць. У іх сіла гневу, полымя страсці і ѓпэѓненасць у перамозе. І заадно яны яшчэ і палоннымі кітайцам свае брудныя, круглыя пяткі ѓ твар соваюць і прымушаюць мовай лізаць.
  Мужчынам гэта і падабаецца, і адначасова брыдка. А дзяѓчаты проста супер.
  Зрэшты, кітайцы не грэбуюць і катаваннямі. Хлопчыка гадоѓ трынаццаці Ілейку злавілі. І сталі дапытваць з прыхільнасцю.
  Хлапчук спачатку ганарліва маѓчаѓ. Тады з яго сарвалі адзенне і паддзелі на крук звязанымі ззаду рукамі. І сталі паднімаць вышэй.
  Хлопчыку выварочвала суставы, і Ілейка застагнаѓ. А яго паднімалі ѓсё вышэй і вышэй.
  Кат тузануѓ хлапчука за босыя ногі. І той пракруціѓся, і завыѓ ад дзікага болю.
  Кітайцы засмяяліся і сталі паказваць пальцамі. Паднялі Ілейку яшчэ вышэй. Вяроѓка нацягнулася ѓжо куды мацней. Да самай столі. Бездапаможны, голы хлапчук вісеѓ на дыбе, яго босыя ножкі тузаліся.
  Потым вяроѓка адразу апусцілася. Цела пацана лаянула ѓніз.
  І толькі каля самай падлогі вяроѓка зноѓ нацягнулася. Пачуѓся нечалавечы лямант ад неймавернага болю. Ілейка арла і тузаѓся.
  А каты смяяліся. Яны нават не задавалі пытанняѓ, а проста мучылі дзіця.
  Затым кітайцы схапілі хлапчука за босыя ножкі, і прыціснулі іх. Надзелі калодку, трывала захамутаѓшы. Праёмы калодкі былі жалезныя, і спецыяльна зробленыя для дзяцей. І фіксавалі трывала.
  Затым каты сталі вешаць на крукі гіры. Хлапчука яны капітальна расцягнулі. Ён вісеѓ, аголены, потны, з перанапружанымі цягліцамі, са светленькай галавой, і перакошаным ад пакут тварыкам.
  Расцягнуѓшы хлапчука, кітайцы сталі яго лупіць пугай. Яны гэта рабілі з вялікім задавальненнем.
  Хлопчык роѓ і стагнаѓ ... З яго горла чуѓся хрып. А каты толькі і ведалі, што смяяліся.
  Скура на спіне пацана лопнула пры першых жа моцных ударах. Капала кроѓ, і яна змешвалася з потам. Хлапчук крычаѓ, і спрабаваѓ тузацца.
  Але ад гэтага рабілася яшчэ больш балюча.
  І ён уздрыгваѓ ад рыданняѓ.
  Затым каты нядоѓга думаючы сталі пад босымі ножкамі Ілейкі складаць тоненькія дровы.
  А дзве жанчыны з вузкімі вочкамі, дасталі бутлю з аліѓкавым алеем. І сталі змазваць агрубелыя ад доѓга хадні басанож падэшвы хлопчыка.
  Ілейка прастагнаѓ:
  - Усё роѓна нічога не скажу!
  Жанчыны засмяяліся, і пляснулі далонькамі, хлопчыка па голай Папкоѓ.
  Затым яны скончылі змазваць дзіцяці мазолістыя, але перад катаваннем адмытыя ад пылу падэшвы.
  Пасля чаго кат паднёс паходню і запаліѓ агонь. Полымя паднялося, і драпежна лізнула, агрубелую, круглую, дзіцячую пятку.
  Ілейка зноѓ завыѓ. Агонь - гэта балюча... Кат сунуѓ качаргу і стаѓ пад босымі ножкамі хлопчыка награбаць жар. Іншы катаванне дастаѓ з каміна жалезны, распалены прут. І стаѓ біць юнага Ілейку , чырвоным ад спякота дубцом па загарэлай, мускулістай спіне.
  Хлопчык адчуваѓ жудасны боль. Але ѓсё роѓна праз сілу крычаѓ:
  - Ух, не скажу! Ах, не скажу! Ай, мама, мамачка - не скажу!
  Каты смажылі хлопчыку босыя падэшвы, лупілі па спіне. Потым адзін з іх узяѓ з каміна кавалак жалеза. Прыклаѓ распалены метал да грудзей хлапчука і пажадліва ѓсміхаючыся на ламанай рускай мове спытаѓ:
  - Што балюча?
  Хлапчук у адказ залямантаваѓ:
  - Не скажу!
  Хоць пах смаленага мяса стаѓ мацней. Іншы катаваѓ узяѓ у рукі абцугі, канец якіх распаліѓся ѓ каміне.
  І пачаѓ ламаць хлапчуку пальчыкі на босых ножках. Пачаѓ з мезенца, і круціѓ яго з хрумстаннем.
  Ілейка адчайна крычаѓ:
  - А-а-а-а! Не скажу!
  Кат спачатку зламаѓ пацану ѓсе пальцы на правай босай ножцы, а затым перайшоѓ на левую. Ён быѓ вельмі буйны і моцны дзяцюк. Але стараѓся ламаць пальчыкі як мага павольней.
  Калі хруснуѓ апошні, вялікі палец левай нагі, змучаны катаваннем Ілейка ад болевага шоку страціѓ прытомнасць.
  На яго тут жа вылілі вядро з ледзяной вадой. Хлопчык ачуняѓ. І яго зноѓ пачалі біць распаленым прутом па спіне.
  Таксама смажылі і падэшвы агнём. І адначасова дзве паходні каты паднеслі і без таго ѓжо абпаленай грудзей Ілейкі .
  Хлопчык нешта крычаѓ, што не разабраць было слоѓ.
  Яму два ката паднеслі яшчэ і паходні пад пахі. І гэта таксама так балюча, і проста невыносныя пакуты.
  Ілейка выѓ і скуголіѓ, але ѓсё роѓна можна было разабраць невыразнае :
  - Не скажу!
  Кат паднёс паходню і да голай попкі хлапчука, стала яшчэ балючай. Але Ілейка ѓсё роѓна крычаѓ:
  - Не скажу!
  Тады жанчына-мучальнік узяла ѓ рукі паходню, паднялася на дыбачкі і пальнула агеньчыкам па светлых валасах хлапчукі на яго галаве. І светла-русыя пасмы ѓзялі і ѓспыхнулі. Галаву Ілейкі ахапіѓ агонь.
  Жанчына засмяялася і агрэсіѓна заявіла:
  - Я ёсць д'ябальская чартоѓка!
  Ахопленая полымем галава дзіцяці ѓпала на бок. Відаць, было што цела перастала тузацца.
  Кат зноѓ плюхнуѓ прыгатаванае загадзя вядро ледзяной вады.
  Але абгарэлае дзіця не варушылася.
  Жанчына-катавальнік паклала руку на пакрытую пухірамі, і куравой грудзі хлапчука. Патрымала крыху і з прыкрасцю пра булькала:
  - Адкінуѓся аголец!
  Старэйшы кат з прыкрасцю вымавіѓ:
  - Перабралі! Ну і блазан з ім! Яшчэ ні адна ахвяра знойдзецца!
  Так што Алёнка магла змагацца з вялікай лютасцю, так разумела, што іх справа правая.
  І вось дзяѓчына ѓзяла і лупанула з пунсовых саскоѓ вельмі вялікай сілы забойнымі маланкамі. Тыя літаральна спальвалі кітайцаѓ, не даючы ім ні шанцу ацалець, ні нанесці дзяѓчынкам хаця б драпіну.
  Затым Алёнка кінула босымі пальчыкамі ножак вельмі нават забойчую і разбуральную гарошынку смерці.
  І тая цэлы батальён кітайскіх салдат парвала.
  Алёнка ѓзяла і праспявала:
  - Наша касмічная слава,
  Будзе зноѓ у радасці дзяржава!
  Анюта таксама ѓзяла і правяла мячамі прыём васьміног. Зрэзала масу кітайскіх салдат. Ссекла ім без жалю галавы.
  Пасля чаго босымі пальчыкамі ножак шпурнула забойныя іголкі. Тыя праляцеѓшы дзівілі да смерці кітайцаѓ.
  А затым малінавыя соску Анюты як дзяѓбуць па ворагаѓ разбуральнымі і пагібельнымі пульсамі.
  Анюта праспявала, выскаліѓшы зубкі, што зіхацелі нібы жамчужынкі:
  - Будзе на планеце хутка рай,
  Заваяем мы нават і Кітай!
  І ваяѓніца ѓзяла і як засвішча...
  У крумкач узніклі завіхрэнні ѓ мозгу. І яны валіліся нібы градзінкі, прабіваючы чэрапа кітайскім салдатам.
  Рудая Ала падміргнула сваёй напарніцы, і заявіла, падміргваючы смарагдавымі вочкамі:
  - На святой вайне,
  Будзе наша перамога...
  Гібель дай Сатане,
  У гэтым нашая размова!
  І дзяѓчынка з медна-чырвонымі валасамі як шпурне босымі пальчыкамі ножак, вялікай разбуральнай сілы гарошынку смерці. І маса кітайцаѓ разарвецца.
  Пасля чаго дзяѓчына яшчэ і зарадзіць са сваіх лалавых саскоѓ забойнымі разрадамі маланак.
  Тыя адразу два кітайскія батальёны спалілі.
  Ала ѓзяла і праспявала, падміргваючы сваім напарніцам:
  - Я вялікая велічыня,
  Дзяѓчына самай вышэйшай пробы...
  Для мяне мужчына - толькі вяндліна,
  Купляй хутчэй абновы!
  Марыя таксама падміргнула напарніцам і прачырыкала:
  - Нас ніхто не спыніць,
  Дзяѓчынка цэлы полк выпусціць!
  І ваяѓніца босымі пальчыкамі ножак шпурнула, вельмі нават разбуральны і пагібельны падарунак анігіляцыі.
  А затым Марыя як возьме і з клубнічных саскоѓ б'е пульсарамі. Тыя праляцяць і дзвюх кітайскіх рот няма - адны вугольчыкі засталіся.
  Марыя ѓзяла і праспявала, плюнуѓшы кляксай з магаплазмы:
  - У маёй душы гарыць пажар,
  А ѓ галаве бушуе полымя...
  Укладу я лютасьць ведай ва ѓдар,
  Падымем вышэй - святла сцяг!
  І дзяѓчынка зноѓ засвішча... Бедныя вароны, такі ѓльтрагук для іх вушэй пагібельны.
  Як дзюбне па вушах, і поѓны разгром і знішчэнне.
  У галаве такое баскетбольнае поле ѓ дзяѓчынак узнікае.
  Дакладней не ѓ дзяѓчынак, а крумкач...
  Тыя падаюць уніз. Прабіваюць кітайскія галовы.
  Марыя ѓзяла і праспявала, скалячы зубкі:
  - Падайце ніцма, ніцма, ніцма,
  Вам гэтае права дадзена...
  Перад босай дзеѓкай падайце ніцма,
  У золь ці ѓ бруд усё роѓна!
  Алімпіяда дзяѓчына-багатыр падтрымала сваю напарніцу, і таксама як плюне. З-за рота дзяѓчынкі вылецела вялікая і ѓсё расце клякса магічнай плазмы. Яна абрынулася, і паглынула цэлы полк паднябеснай імперыі.
  Пасля чаго дзяѓчына-волаты ѓзяла і кінула босымі пальчыкамі ножак, падарунак зруйнавальнай і пякучай анігіляцыі.
  Той ірвануѓ нібы невялікая атамная бомба. І яшчэ адзін кітайскі полк абвугліѓся. І нават костачак не засталося, ад тысяч воінаѓ паднябеснай імперыі.
  Алімпіяда адзначыла, скалячы свае вельмі магутныя, як у шаблязубага тыгра іклы:
  - А ѓсё ж мяне мацней,
  Няма ѓ свеце нікога, няма ѓ свеце нікога!
  Пасля чаго яе грудзі, як выпусціць падарунак каласальнай забойнай сілы з саскоѓ памерамі з добры памідор.
  Пасля чаго Алімпіяда, як выдасць:
  - І жанчына за раз бярэ, за горла заадно!
  І вось усе пяць дзяѓчат узялі і зараз засвісталі... І крумкач гэта так аглушыць, што яны літаральна на свае вочы на лоб палезуць. І заваляцца ѓ рэальныя труны.
  Алімпіяда, скалячы зубкі, і равячы бегемотам, заявіла:
  - Тут для слабых месца няма,
  Для слабых месца няма!
  І вось зноѓ дзяѓчынкі як засвішчаць... І вароны падаюць, і кітайскія чэрапы прабіваюць капітальна...
  Алег Рыбачэнка і Маргарыта Коршунава - гэтыя вечныя дзеці зноѓ змагаюцца і дэманструюць сваю фенаменальную ѓдаласць.
  Вось хлопчык Алег, узяѓ і правёѓ мячамі, якія адразу ж падаѓжэлі прыём махаон.
  І маса кітайцаѓ аказалася разрэзана.
  Затым хлапчук кінуѓ пальчыкамі сваіх босых, дзіцячых ножак спецыяльны востры дыск... Той праляцеѓ па датычнай і цэлай сотні кітайцаѓ зрэзаѓ галовы.
  Несмяротны дзяцюк узяѓ і радасна праспяваѓ:
  - Я вялікі чалавек,
  Або проста анёл...
  Перамагаю проста ѓсіх,
  У лаянцы лютай схватцы!
  Маргарыта Коршунава таксама секла кітайцаѓ, не даючы ім шанцаѓ, або найменшай літасці.
  Ваяѓніца экстра-класа ѓзяла і мячамі па ворагах як дзюбне. І галовы фігуральна зрэжа.
  І тыя возьмуць і пакоцяцца нібы качаны.
  А затым дзяѓчынка босымі пальчыкамі ножак шпурне каласальнай разбуральнай моцы гарошынку. І масу кітайцаѓ з аднаго разу ѓзарве.
  Пасля чаго праспявае:
  - У свеце касмічнай сілы,
  Будзем дракона мацней...
  Дзеля вялікай Расіі,
  Загіне лысы злыдзень!
  Пасля чаго хлопчык і дзяѓчынка надзьмулі разам шчокі і ѓзялі дунулі. І пачуѓся вельмі аглушальны свіст.
  Вароны патрапілі ва ѓдарны струмень і паваліліся ѓ накаѓт. І яны сыпаліся нібы градзінкі на голеныя галовы кітайцаѓ. Тыя падалі і гінулі, без усялякай альтэрнатывы.
  І воінаѓ паднябеснай імперыі было забіта многія тысячы.
  Алег і Маргарыта хорам сказалі:
  - Мір нас павінен паважаць баяцца,
  Подзвігам салдат не палічыць колькасці...
  Рускія заѓсёды ѓмелі біцца,
  Будзе вельмі вострая страла!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 10.
  Волька-Вольф Бісмарк-Карасеѓ працягваѓ з мясцовымі хлапчукамі гульнявыя баі... Беларусы змагаліся млява і ѓжо праз тыдзень пасля пачатку вайны нямецкія танкі з фанеры ѓвайшлі ва ѓмацаваны раён млына.
  І набліжаліся да дзікай мэты.
  Волька-Вольф у сваіх фантазіях збіѓ яшчэ пяцьдзесят сем самалётаѓ, але авіяцыя скончылася. І даводзілася лупіць па наземных цэлях.
  Але іх колькасць усё памяншалася.
  1 лістапада капітулявалі рэшткі войска басаногага пацана Андрэйкі, зразумела, што вось-вось здасца і Сярожка са сваёй мільгаючай голымі, дзіцячымі пяткамі па снезе ватагой.
  Волька-Вольф вырашыѓ крыху прыдумаць.
  Прэзідэнт Расійскай федэрацыі з цяжкасцю захоѓваѓся спакойны выраз на твары. Па тым, як нервова напружыліся тонкія вусны, і блішчалі вочы - відаць - з цяжкасцю стрымлівае лютасць.
  Жаѓтатвары міністр абаронны скончыѓ даклад:
  - А восьмай гадзіне раніцы - дваццаць самалётаѓ, у дзесяць яшчэ трынаццаць, апоѓдні адзінаццаць...
  Прэзідэнт даволі груба перабіѓ міністра:
  - Сорак тры самалёты за некалькі гадзін! Вы проста з розуму па сыходзілі!
  Міністр нясмела адказаѓ:
  - І яшчэ два транспарты страчаныя не ѓ самой Сірыі, а Міжземным моры, а таксама восем верталётаѓ!
  Прэзідэнт і вярхоѓны галоѓнакамандуючы злосна буркнуѓ:
  - А чаму вы не спынілі авіяѓдары адразу?
  Міністр падскочыѓ да стала, глынуѓ з фужэра апельсінавага соку і хутка адказаѓ:
  - Быѓ загад дзейнічаць па загадзя разлічаным на кампутары плане. Акрамя таго інфармацыя аб збітых самалётах моцна паходзіла на дэзу. Нават зараз у гэта не верыцца!
  Прэзідэнт страсянуѓ пот са сваё, сярэдніх памераѓ ілба і злосна заѓважыѓ:
  - А прыйшлося паверыць. Пакуль не паказалі сябе дурнямі!
  Міністр і адначасова генерал арміі адчаканіѓ:
  - Я гатовы пісаць рапарт аб адстаѓцы!
  Прэзідэнт жорстка рушыѓ кулаком па стале і вымавіѓ:
  - Не! Ад адказнасці табе не ѓцячы! Я асабіста кашу расхлёбваць, не буду!
  Усе авіяналёты спыніць, тэрмінова перакінуць у Сірыю дадатковыя сілы, у тым ліку зенітныя комплексы С-400. А загад уключыць усе сілы разведкі і высветліць, што там насамрэч здарылася - ужо аддадзены.
  Прэзідэнт зрабіѓ жэст. Дзяѓчынка-служка наліла яму ѓ куфель дарагога пеністага піва. Лідэр вялікай дзяржавы сутыкнуѓся з нечым нечаканым, і не прадказальным. Невытлумачальнасць пагрозы палохала прэзідэнта Расіі. У ход пайшоѓ ірацыянальны фактар. Растлумачыць тое, што здарылася складана. Першая выснова: ЗША прымянілі нейкую прынцыпова новую і вельмі эфектыѓную зброю.
  Але ѓ тым, тое і справа, што ніякай інфармацыі аб наяѓнасці такой зброі ѓ Амерыкі ѓ расійскіх спецслужбаѓ няма. Хоць кратоѓ пасаджана шмат. І быццам бы ѓсе амерыканскія даследчыя праграмы пад каѓпаком.
  Праѓда не выключана, што янкі змаглі перайграць расійскія спецслужбы і некаторыя свае распрацоѓкі скрылі.
  У разведцы таксама працуюць людзі, супернік не дурань, і выключаць, што ён змог схаваць сваю сілу цалкам нельга.
  Але ѓсё роѓна незразумела ѓ якой галіне і, якія фізічныя эфекты выкарыстоѓваліся пры ѓжыванні падобнае да зброі? Гэта нешта на парадак вышэйшае за звычайны тэхналагічны ѓзровень і таму выклікае цалкам натуральны страх.
  Прэзідэнт Расіі не прывык паказваць перад набліжанымі свае слабасці. Ды і наогул яму пасля апошняй буйнай няѓдачы: калі ён і яго дабрадзей мэр Піцера сенсацыйна прайгралі выбары. Ды менавіта пасля гэтага правалу кар'ера пайшла на ѓзлёт.
  Прама як у казцы. Ён ніколі не думаѓ, што можа стаць часткай дзяржавы. Нават у дзяцінстве такіх мараѓ не было. Але здарыѓся цуд, ён аб'яѓлены пераемнікам, а затым нібы камета стаѓ нацыянальным героем.
  Самае цікава ніхто і ніколі прызначэнні на пасаду прэм'ера і пераемніка, не лічыѓ яго адораным у публічнай палітыцы.
  Вядомы мільярдэр і шоѓмэн Асіноѓскі нават як адкрыта заѓважыѓ:
  - З тваім рост, знешнасцю, слабым голасам і манерай мямліць словы - немагчыма зрабіць кар'еру ѓ публічнай палітыцы. Тут ужо нават я са сваім геніяльным піярам - бяссільны!
  Аднак скептыкі аказаліся пасаромленыя, а Асіноѓскі скончыѓ жыццё ѓ Брытанскім выгнанні і ѓ пятлі. А ён здолеѓ дабіцца таго, каб многія палічылі б казкай.
  Прэзідэнт сябе асабіста не лічыѓ геніем, але ѓжо ѓсур'ёз меркаваѓ, што вышэйшыя сілы на яго баку. І што і сапраѓды абраны чалавек і вяршыцель. Пры гэтым усё ж насуперак распаѓсюджанай думцы, яго часам мучылі страхі, і авалодвала нерашучасць у крытычны момант. Як гэта было падчас падзеяѓ на Данбасе.
  Хоць свая рацыя ѓстрымацца ад відавочнага ѓмяшання і мелася. Уключаючы і дыскрэдытацыю Захаду. І ѓ той жа час склалася адчуванне ѓпушчаных магчымасцяѓ, у тым ліку заваявальных.
  Але ж ён усё роѓна па папулярнасці ѓ піку. А ѓ Сірыі была ідэя, прычым галоѓная - узяць у перспектыве ѓвесь Блізкі Усход пад свой кантроль. Дыктаваць усяму свету цэны на нафту.
  Вайна з арабскім халіфатам стала зацягвацца, але шчыра кажучы - ён не разлічваѓ на бліцкрыг. Асабліва такімі малымі сіламі, што аказаліся, задзейнічаны ѓ аперацыі.
  Тут былі розныя, хітрыя разлікі. У прыватнасці, на збіццё кааліцыі і падстаѓку Захаду ѓ гэтай вайне. На тое, каб справакаваць некаторых не самых надзейных саюзнікаѓ ЗША ѓлезці ѓ бойку. Ну і наогул, хітрыць і плесці інтрыгі - гэта ѓпадабаны стыль прафесійнага разведчыка. І не ѓсе разумеюць, нават такія таленавітыя людзі, як Уладзімір Жалязоѓскі тонкасці яго доѓгатэрміновай стратэгіі.
  Вось, напрыклад Уладзімір Вольфавіч пры ѓсёй сваёй адоранасці думаѓ занадта прамалінейна. Ён прапанаваѓ прызнаць рэжым талібаѓ і заключыць з імі саюз.
  Талібан сапраѓды выйграваѓ вайну ѓ Аѓганістане, і здавалася, што параза прарасейскага Паѓночнага альянсу непазбежная. А ѓ гэтым выпадку магчымая атака талібамі і расейскіх памежных войскаѓ у Таджыкістане.
  Лагічна выглядала б спроба ѓзмацніць дапамогу паѓночнаму альянсу аж да авіяѓдараѓ з паветра. І такі варыянт разглядаѓся ѓ самым сур'ёзе!
  Прэс-сакратар нават прамацваѓ грамадскую думку...
  Або прапанова Жалязоѓскага задобрыць талібаѓ - саюзам.
  Але Яго хітрая стратэгія аказалася больш рацыянальна. Бэн Ладэн сам уляцеѓ у пастку, здзейсніѓшы найбуйнейшы ѓ сусветнай гісторыі тэракт, а Расея атрымала масу дывідэндаѓ.
  Многія лічылі яго проста вельмі ѓдачлівым, а не геніем. Насамрэч шмат вырашала таемнае і хітрае ѓздзеянне. Тое пра які не здагадваліся часам і самыя блізкія, прысвечаныя чальцы яго асяроддзя.
  Сапраѓды шмат, што здавалася рэдкім поспехам, на самай справе пралічвалася загадзя. А нязграбныя хады суперніка правакаваліся. І правакаваліся - умела і неѓзаметку.
  Збольшага таму амерыканцы паводзілі сябе на Блізкім усходзе гэтак нелагічна.
  Спачатку самі праз пасярэдніцтва Катара стварылі ІДІЛ, а затым сталі супраць яго ваяваць.
  Прычым, загадай вайну нібы понарошку - відавочна не спрабуючы выйграць. Так трэба было захаваць дубіну супраць Асада і таксама час стрымаць суперніка ѓ Іраку.
  Узнікла вельмі складаная сітуацыя, у якой, як кажуць, без бутэлькі не разабрацца.
  Прэзідэнт таксама стаѓ адчуваць стомленасць: несці на сабе ѓвесь цяжар вайны з ІДІЛ не хацелася, але іншыя краіны не занадта рваліся ѓ бітву. З іншага боку, нарошчванне групоѓкі ѓ Блізкім Усходзе мела сваю рацыю.
  Так што вайну трэба было весці марудліва і выбіваць у іншых краін саступкі за саступкамі.
  Нечаканая гібель сарака пяці самалётаѓ, гэта зусім не смяротны ѓдар па расійскай авіяцыі. Папоѓніць страты можна за адну, максімум два тыдні ѓдарнай працы.
  Але ѓдар па загадзя вызначанай стратэгіі, і нешта асаблівае ірацыянальнае. А раз ірацыянальнае, то і страшнае. Вельмі цяжка знайсці проціяддзе таму, чаго не зусім разумееш. А калі шчыра казаць, дык зусім не разумееш.
  Але нюх падказвае, што гэта сапраѓды, нешта вельмі моцнае і жахлівае.
  Прэзідэнт сядзеѓ, у крэсле моѓчкі і, думаѓ. Не часта яму бачыла асяроддзе задуменным. Але гэтае падманлівае ѓражанне.
  Наогул у любым рашэнні - ёсць свае плюсы і мінусы, але вельмі жадаѓ мець максімум плюсаѓ. Можа нават у гэтым і складаѓся недахоп стратэгіі.
  Напрыклад, ён не праводзіѓ масавых рэпрэсій супраць апазіцыі - хаця сітуацыя быццам бы наспела. І можна было запусціць махавік у сталінскім стылі.
  Аднак прагматызм і рацыянальнае зерне ѓ развагах казалі: мінусы ёсць, і яны не кампенсуюць плюсаѓ. Няѓжо існуе настойлівая неабходнасць у масавым тэроры? Ты і так трымаеш у руках уладу, і цябе кахае народ.
  Што дадуць масавыя рэпрэсіі? Дадатковыя прапагандысцкія казыры тваім ворагам - асабліва тым, хто за мяжой. Ну, дадатковая колькасць актыѓных незадаволеных. У прыватнасці - сваякоѓ рэпрэсаваных, іх сяброѓ, знаёмых.
  Сталін праводзіѓ масавы тэрор не зусім рацыянальна - завошта яго потым і аплявалі. І запалохванне адыграла адваротную ролю: на дваццатым з'ездзе ніхто за Сталіна не заступіѓся.
  Усе пяць тысяч дэлегатаѓ - тапталі правадыра і свайго ранейшага куміра.
  Ён цвёрда вырашыѓ: не дапусціць свайго пасмяротнага ахавання.
  Вось так атрымалася: усе савецкіх правадыроѓ( акрамя Леніна) аблівалі пасля смерці брудам. А да гэтага тое самае рабілі і з царамі. Можа толькі Пётр Першы стаѓ выключэннем. Хоць па ідэі, як заѓзятага прыхільніка Захаду - яго бальшавікі і камуністы павінны былі растаптаць у першую ж чаргу.
  Але магчыма згуляѓ ролю суб'ектыѓны фактар: Сталін праводзіѓ паралелі паміж сабой і Пятром Першым, таму ѓзвялічыѓ жорсткага цара. Ну Івана Грознага ѓ прыдачу.
  Зрэшты, у дзевяностыя гады: вохкалі ѓсіх. І Пятра, і Іван і ђладзіміра. Праѓда ѓзняліся каціроѓкі Мікалая Другога. Цара, які як чалавек, можа быць, быѓ і нядрэнны, і зусім не дурны, але правароніѓ краіну.
  Тым не менш Ён не стаѓ перашкаджаць кананізацыі Мікалая Другога. Няхай зблізяцца паміж сабой замежная і руская Праваслаѓная царква. Хоць цар верагодна, строга кажучы, не заслугоѓваѓ - прылічэнні сябе да аблічча святых. Але з іншага боку: многія святыя былі жорсткімі і крывавымі дэспатамі. Канстанцін, Юстыніян, Людовік Святы, князь Уладзімір, Аляксандр Неѓскі і шмат іншага.
  Ён дастаткова добра ведае Біблію, што разумець, што ѓвогуле паняцце пасмяротнай кананізацыі прыйшло зусім не ад апосталаѓ і самога Хрыста.
  Аднак ён ведаѓ і пра шматлікія супярэчнасці і нестыкоѓкі самой Бібліі.
  Таму не быѓ вернікам, але асацыяваѓ сябе з Праваслаѓем, дык гэтага больш хоча самая буйная частка Расійскага народа.
  Хоць з іншага боку - глыбока вернікаѓ людзей у прынцыпе мала і можна было нават прызнацца ѓ атэізме. І практычна не патрываць шкоды ѓ іміджы.
  Але ѓлада павінна мець сакральнае адценне. А атэізм - занадта ѓжо пусты.
  Хаця з іншага боку ѓ біблейскія казкі - таксама небяспечная. Асабліва ѓ другое прышэсце Хрыста і ѓ канец свету.
  Ну не прыйдзе да людзей добры дзядуля Ісус Хрыстос. І планету выратаваць ад гібелі могуць толькі самі людзі!
  У той жа час могуць існаваць нейкія вельмі моцныя і больш разумныя чалавецтва істоты. Што развіліся ѓ выніку эвалюцыі і старэйшыя браты па розуме. У гэта можна верыць, застаючыся ѓ рамках матэрыялістычных пазіцыяѓ.
  Вось яны і маглі здзяйсняць, тыя ці іншыя цуды, якім людзі старажытнасці не знаходзілі рацыянальнага тлумачэння. Можа і іншае святло існуе. Нешта асаблівае ѓ асабістае чалавека, што не распадаецца разам з цялеснай абалонкай, а пакідае мёртвае цела.
  Лётаюць жа людзі ѓ сне! Памятаюць, свае ранейшыя ѓвасабленні па-за целам, ці які інфармацыйны струмень і адмысловы выгляд поля пакідае плоць. І ты як бы парыш над зямлёю. А свядомасць усё гэта мудрагелістай выявай размалёѓвае. Не, мір і светабудовы вельмі складаныя. А смерць усё роѓна ѓсіх палохае, нават святароѓ!
  Але можа, маджахедам прыйшла на дапамогу, нейкая звышнатуральная сутнасць?
  Гэта за рамкамі рацыянальнага ѓспрымання свету, але ѓсё тлумачыць... Не тлумачачы нічога! Тым больш, штосьці не часта здараліся ѓ гісторыі войнаѓ звышнатуральныя падзеі. Ну, можа быць акрамя нападу мерцвякоѓ у першую сусветную вайну. Магчыма, і перамога Працоѓна-сялянскай Чырвонай арміі пад Масквой, над праѓзыходнай колькасцю і якасцю сіламі Вермахта - было цудоѓнай падзеяй!
  Але рацыяналізм не заѓсёды ѓласцівы людзям. Навошта, напрыклад баевікі ІДІЛ здзейснілі тэракты супраць Францыі? І гэта ѓ той момант, калі кааліцыя супраць ісламістаѓ пачала развальвацца! Але і гэта таксама аказалася Расіі на карысць. Як кажуць сумесь поспеху і... Ну вядома не абышлося без таемнага ѓздзеяння!
  Хоць асоба і падштурхоѓваць не прыйшлося! Не ѓмеюць думаць тэрарысты рацыянальна. Інакш бы ніколі не адважыліся б на тэракты супраць Амерыкі. ЗША - краіна магутная, і кідаць ёй выклік падобна смерці.
  Ён і сам, шчыра кажучы, пашкадаваѓ, што дапусціѓ такое рэзкае і непрымірымае абвастрэнне адносін. Але ісці на збліжэнне перашкаджала гонар і адсутнасць у краін Захаду адзінства.
  Але сусветнае падзенне коштаѓ на нафту, а такім чынам, і на газ прыкметна спустошыла казну. І гэта ѓсё адбывалася на фоне значнага павелічэння вайсковых выдаткаѓ.
  І не толькі вайскоѓцаѓ, але і на бяспеку. Казна аказалася спустошанай, што патрабавала ѓ будучыні альбо павысіць падаткі, альбо паспрабаваць пакрыць рост выдаткаѓ шляхам грашовай эмісіі і далейшай дэвальвацыі расейскага рубля.
  У любым выпадку меры трэба было прыняць непапулярныя, але гэта мала пудзіла расійскага прэзідэнта.
  Вось яго беларускі калега сабраѓ на выбарах 84 працэнты, не маючы за душой ні далучанага, ні якіх-небудзь іншых дасягненняѓ. А ён тое, што не возьме нават болей?
  Але вось умяшанне....
  Прэзідэнту надакучыла думаць, і ён патэлефанаваѓ прэм'еру Нямеччыны. Размова закранула тое, калі нарэшце Расія і Захад прымірацца і скончаць халодную вайну, каб разам згуртавацца супраць агульнага ворага - радыкальнага Ісламу. Прэм'ер-міністр, Брытаніі ѓ цэлым згаджалася на гэта, і размова перацякла на Украіну.
  А на Данбасе абстаноѓка абвастралася. Украінскае войска за год значна ѓзмацнілася і вайскоѓцы, а таксама значная частка грамадства прагнула рэваншу за ранейшыя паразы.
  Незадаволеныя мінскімі пагадненнямі радыкальныя апалчэнцы прагнулі аднавіць наступленне і вырашыць праблему сілай. Гэта значыць сітуацыя нечым нагадвала пасля грузіна-абхазскай вайны, калі ѓ любы момант Грузія магла паспрабаваць узяць рэванш.
  І ѓ Грузіі быѓ шанец, асабліва пасьля таго, як пачалася вялікая вайна паміж Расеяй і Чачэняй. Аднак нерашучасць дзядка Шэварнадзэ перашкодзіла ѓзяць дакладны рэванш. Хаця нават Гелаеѓ і шэраг чачэнскіх сэпаратыстаѓ перайшлі на бок Грузіі. Вайна ѓ гэтым выпадку магла скончыцца для Абхазаѓ сумна.
  Фактычна прычынай звяржэння Шэварнадзэ стала яго пасіѓнасць у Абхазскім пытанні.
  Малады і радыкальны Сакашвілі спрытна разруліѓ сітуацыя ѓ Аджарыі. І ѓ яго быѓ тады шанец на вырашэнне Абхазкай праблемы. Некаторы час Расея была гатовая на кампраміс.
  Але да 2008 году, калі чачэнскі сепаратызм апынуѓся, прыгнечаны, а Расейскае войска значна адужэла - палітыка краіны змянілася. І грузінам не ѓдалося аднавіць статус-кво.
  Вось тады і згуляла са ѓсім злы жарт рэшткавае мысленне, што мы будзем пасіѓнымі.
  Не, тут у любым выпадку разведцы трэба шмат што высветліць!
  Наступны дзень прынёс, апошнія навіны - баевікі ІДІЛ перайшлі ѓ наступ на ѓсім шырокім фронце, а таксама актывізаваліся іншыя групоѓкі супрацьстаячыя Асаду.
  Супрацьстаячая Халіфату кааліцыя спыніла авіяналёты, што, зрэшты, было цалкам чакана. Цікавей было б адсачыць - ці прыменіць супернік сваю пякельную зброю на сушы?
  Другое сьнежня дадатковай інфармацыі не дало. Уначы на трэцяе ѓ Сірыю таемна перакінулі на транспартах два батальёны спецназа. Пры пасадцы нечакана абодва транспарты ѓзарваліся. І войскі спецыяльнага прызначэння нібы папяліла.
  А трэцяга снежня і сухапутныя войскі Асада панеслі каласальныя страты. Нібы нябачныя промні нішчылі мабільныя войскі і танкі.
  Уздзеянне новага невядомага зброю, знешне было не занадта эфектным. Танкі і пяхотнікі рассыпаліся на вачах - тэхніка звярталася ѓ пацяруху, а жывыя целы нібы прапускалі праз мясасечку. Потым усё замірала ѓ цішы на многія кіламетры.
  Сярод загінуѓшых аказаліся і расійскія інструктары і некалькі дзесяткаѓ добраахвотнікаѓ з розных рэгіёнаѓ...
  Уначы на чацвёртае снежня па пазіцыях баевікоѓ нанеслі ѓдар ракеты далёкага дзеянне. Адначасова з Чарнаморскай, Каспійскай з Міжземнаморскай флатыліі выпусцілі больш за дзве сотні прэзентаѓ смерці.
  А пад раніцу ѓдарылі і з атамных падводных лодак.
  Праѓда пры стральбе з Балтыйскай флатыліі з-за вялікай адлегласці і пралёта праз Еѓропу здарылася накладка - частка ракета аказалася збітая ѓ паветры.
  Ды і ѓ цэлым сітуацыя напальвалася. Французскія самалёты нягледзячы папярэджанні амерыканцаѓ паспрабаваѓ атакаваць суперніка, і страцілі адразу восем машын.
  Палажэнне Аланда ѓ Францыі пахіснулася - хоць наперадзе яшчэ і прэзідэнцкія выбары. Мэры Лі Пэн старалася набраць галасы, але ѓ яе з'явіѓся вельмі моцны супернік з правага флангу.
  У самой Расіі актывізаваліся ісламскія экстрэмісты. Чацвёртага снежня на Паѓночным Каѓказе адбылося некалькі тэрактаѓ, а ѓ Грозным узбунтаваліся байцы чачэнскага батальёна, патрабуючы спыніць бессэнсоѓную нязгоду сярод прававерных.
  Пятага снежня баевікі ІДІЛ захапілі шэраг ключавых пунктаѓ у Сірыі, у тым ліку і найбуйнейшых аэрапорт арміі Асада.
  Акрамя таго жахлівая зброя атакавала базы базіраванне расійскай авіяцыі знішчыѓшы яшчэ трыццаць пяць самалёт і дваццаць чатыры верталёты, якія знаходзяцца ѓ месцах пастаяннага базіравання.
  На шчасце, лётчыкі не пацярпелі, але загінула дзесяць гадзін нясучых ахову, і маса сірыйцаѓ.
  Сітуацыя склалася крытычная. Баявікі ѓжо пачалі штурмаваць прыгарады Дамаска, а ѓжыванне новай зброі сеяла паніку.
  Шостага снежня кіраѓнік знешняй разведкі, відаць, здолеѓшы здабыць, сякія-такія звесткі, далажыѓ расійскаму прэзідэнту:
  - Па нашых дадзеных, супернік ужыѓ зброю джынаѓ... Ходзяць чуткі аб мячы Иблиса якім валодаюць ваенны міністр Абдала і белая жанчына.
  Прэзідэнт пагардліва фыркнуѓ:
  - Вашы звесткі занадта ѓжо паходзяць на комікс!
  Кіраѓнік знешняй разведкі разгублена развёѓ рукамі і лагічна заѓважыѓ:
  - А тут усё з самага пачатку суцэльны комікс і фантастыка. І нічога праѓдападобнага!
  Прэзідэнт з сумневам паглядзеѓ на пышны ѓ залатой раме партрэт Аляксандра Суворава. Знакаміты расійскі палкаводзец глядзеѓ на яго асуджальна. Нібы кажучы: ты ладна ѓліп прэзік !
  Кіраѓнік дзяржавы тады задаѓ іншае пытанне:
  - І што з гэтым будзем рабіць? Знойдзены спосаб нейтралізаваць пагрозу?
  Кіраѓнік знешняй разведкі скептычна заѓважыѓ:
  - Цяжка нейтралізаваць тое, чаго ты нават не разумееш!
  Прэзідэнт адчуѓ у галаве пустату і загадаѓ галоѓнаму разведчыку пайсці.
  Сапраѓды, якія магічныя рытуалы, якія апынуліся рэальнай моцай - відавочны перабор. Тут ты маеш справу з ірацыянальным, а значыць - разліку не паддаецца.
  Правадыр дзяржавы пакінуѓ кабінет і накіраваѓся ѓ залу забаѓ - узварушэнне павінна дапамагчы. Акрамя таго, там чакалася сустрэча з адной вельмі цікавай асобай.
  Акрамя таго, праводзіліся гладыятарскія паядынкі. Не такія крывавыя як у Старажытным Рыме, але не менш відовішчныя.
  Меѓся цэлы набор залаѓ - дзе ваяѓнікі і ваяѓніцы праводзілі свае бітвы. Тут самавіты выбар індустрыі бяскроѓных, але відовішчных забаѓ.
  Многія замежныя госці аказвалі прыемна або зайздросна здзіѓлены - убачыѓшы, наколькі багата абстаѓлены кіназдымкі.
  Вось і зараз першыя дэкарацыі - палац усходняга халіфа. Як у ім прыгожа - круцейшы Эрмітажа. Прыгожыя дзяѓчынкі, з голымі, мясістымі ножкамі ваююць сябар з сябрам.
  Атакуюць палац бландынкі ѓ бікіні, а адлюстроѓваюць, атакую ѓсходнія, чарнагрывыя красуні, таксама ледзь прычыненыя каштоѓнасцямі.
  Якраз актуальная гістарычнаму моманту пастаноѓка. І вельмі прыгожыя, пышнацелыя на падбор актрысы. Зрэшты, усходнія жанчыны крыху танчэйшыя напорыстых рускіх баб.
  Сустракаюцца сярод якія змагаліся і мужчыны, але іх меншасць. Вядома ваяѓніцы і эратычна, і куды прыемней.
  Вось адна з рускіх дзяѓчын - такая мускулістая, але разам з тым хупавая і масцы.
  Як спрытна яна дзейнічае босымі пальчыкамі ног. Кідае востры, пазалочаны дыск. Які патрапіѓ пад яго маджахед суцэль натуральна пускае з горла кроѓ. А смяротны бумеранг не губляючы хуткасці, рэзка адсякае руку і грудзі прыгажуні-смуглянцы.
  Далёка разлятаюцца пунсовыя пырскі - афарбоѓваючы белы і блакітнаваты мармур палаца.
  Хаця ты і ведаеш, што ѓ гэтым уяѓленне ѓсё понарошку, і Расія ж не варварская краіна, каб па-сапраѓднаму ѓ ёй калечылі і забівалі людзей - няхай нават ва ѓгоду прэзідэнту. Але ѓсё ж мімаволі ѓздрыгваеш - да чаго натуральна ѓсё знята.
  Дарэчы, цела і валасы бландынкі-тэрмінатара здаліся знаёмымі. На рэдкасць прапарцыйная постаць, і цягліцы зусім не псуюць і не змяншаюць прывабнасці. А шавялюра ѓ дзяѓчынкі пышная, валасы залацістыя і кучаравыя. Вось гэта прыгажуня!
  Няѓжо разведчыца Нікалета Дуб вырашыла стаць яшчэ і гладыятарам? З яе яркай знешнасцю ѓсё магчыма. І яна ѓмее босымі ножкамі кідаць нажы па-сапраѓднаму.
  І каго яшчэ заслаць у ІДІЛ у якасці шпіёнкі як не яе. Нікалета Дуб проста хараство...
  Вось як яна зараз схапіѓ босымі пальчыкамі правай нагі шэйха ѓ зялёнай чалме за нос і рэзка шпурнула. Той з выццём ляціць і збівае дваіх маджахедаѓ у форме янычараѓ.
  Тыя нібы тушкі падсмажаных птушак вылятаюць, праз шырокае акно, і ѓзмоцнена тузаюць лапамі-ластамі!
  Чаму ластамі? Так бо надзелі на сябе гэтыя гумовыя - мусіць, супраць Расеі падводны напад задумалі.
  Прэзідэнт Вялікай імперыі ѓсміхнуѓся. Успомнілася іх сумеснае падводнае паляванне з Нікалетам. А паколькі ён раздзел самай грознай у міры дзяржавы, то ѓ якасці мішэняѓ яны абралі... зразумела акул!
  А гэта здорава. Нікалета Дуб дзяѓчына, дакладней па гадах ужо жанчына, але з вельмі свежым і юным тварам. Карацей яна баба вялікая, ён ёй па грудзі.
  І на яе прыемна глядзець, не адрываючыся.
  А якасці, зброі на акул выдатна падыходзіць якая страляе трызубцам падводнае стрэльбу. Але прэзідэнт аддае перавагу больш сучаснаму ультрагуку. А вось Нікалета ѓ руках трымае трызубец і востры з алмазнымі лёзамі кінжал. Да чаго гэтая дзяѓчына грацыёзная і чароѓная.
  Атакуе паласатую барракуда. Спачатку наносіць рану ёй трызубцам. Потым імкнуцца асядлаць марскую прыгажуню. Хапае яе сваімі чароѓнымі ножкамі, а алмазны кінжал наносіць імклівыя і дакладныя ѓдары.
  Барракуда пачынае хрыпець і захлынацца. Пускае пунсовыя бурбалкі, якія загарэлая да шакаладнага бляску дзяѓчынка падкідвае сваімі голенькімі пятачкамі.
  Ды і з ультрагуку лупіць не так эфектна, але затое эфектыѓна. Помніцца яшчэ ѓ дзяцінстве ён прачытаѓ "Таямніца двух акіянаѓ" і яму гэта вельмі спадабалася.
  Асабліва ѓльтрагукавая гармата, з лёгкасцю ператваральная ѓ ржавае халусце караблі і падводныя лодкі!
  Але вось зараз ён наводзіць свой ультрагукавы аѓтамат на акулу, плаѓна націскае на кнопкі. Дысплей паказвае магутнасць вывяргаюцца з шырокага рулі хваляѓ.
  І грозная барракуда пакарабацілася, нібы стары чаравік пры сушцы. І ад яе нават пайшоѓ млявы, бэзавы дымок. А вострыя, скрыѓленыя зубы пасыпаліся гарохам з рота.
  Не, усё ж Нікалета куды больш эстэтычна.
  Потым забітых акул смажаць на агні, і голенькім дзяѓчаты падскокваюць вакол полымя. Як гэта падобна на скокі канібалаѓ. Толькі прыгожыя дзяѓчынкі не чорныя, а белыя. Вельмі, праѓда, загарэлыя.
  А яшчэ як цікава папаляваць на насарога. Велічэзны звер з доѓгім і вострым носам. У яго паліш асобай, бранябойнай куляй з вальфрамавай стрыжнем.
  Насарог, прарываючыся па гушчары джунгляѓ з ровам завальваецца...
  Прыемныя ѓспаміны перапыніла трывожнае папіскванне мабільніка. Такі гук звычайна раздаецца калі адбываюцца не самыя прыемныя падзеі.
  Прэзідэнт неахвотна націснуѓ кнопку прыёму выкліку. Прадчуванні не падмануѓ кіраѓніка дзяржавы.
  - Толькі што затануѓ найноѓшы ракетны крэйсер "Пётр Першы". - Паведаміѓ захлынаючыся ад трывогі голас. - І з ім два эсмінцы. Ідуць актыѓныя выратавальныя працы.
  Прэзідэнт размахнуѓся, каб добра рушыць мабільны тэлефон па мармуровым слупе, але стрымаѓся. Няма паводзіць сябе было б неразумна. Але за непрыемнасці за непрыемнасцю. Прычым, крэйсер "Пётр Першы" яшчэ толькі накіраваѓся ѓ Міжземнае мора і яго ісламскія тэрарысты не павінны былі б дастаць на такой дыстанцыі. Але факт ёсць факт. Калі, вядома ж, гэта не розыгрыш!
  У апошні нават хацелася паверыць. Бо ракетны крэйсер - "Пётр Першы" - лепшы карабель расійскага флота.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 11.
  Аляксей Карасёѓ - гэтае вечнае, амаль не сталелае дзіця, усё яшчэ сустракаѓ лістапад у Адэсе.
  Пакуль ён не вырашыѓ, куды яму ляцець і ѓ які бок імкнуцца. У яго ёсць маленькія сябры. Яны зарабляюць дробным крадзяжом, і ѓвогуле-то нядрэнна ѓладкаваліся.
  Дык чаго тут яшчэ камплексаваць і кудысьці імкнуцца. Аляксей не сталеѓ, застаючыся маленькім хлопчыкам гадоѓ адзінаццаці з выгляду, і яго гэта зусім не засмучала.
  Тым больш, ён і моцны, і хуткі, і можа высекчы байца куды старэй.
  А на рахунак жанчын? То яму дастаткова і сяброѓства. Ён жа дарослым у мінулым жыцці не быѓ, і яму не вельмі і патрэбны любоѓныя ѓцехі, так ён гэтым ніколі не займаѓся. Проста вечнае дзіця. А вось калі сумна, то можна і сёе-тое папісяць.
  Гіпер-Нью-Вашынгтон уражваѓ сваёй пышнасцю і імперскай веліччу. Сталіца найвялікшай імперыі раскінулася на цэлы кантынент. Тут усё дыхала ѓльтрасучаснасцю і якія сыходзяць на сотні кіламетраѓ у вышыню хмарачосы, і велізарныя галаграмы рэкламных фільмаѓ і велічныя фантаны з вадкага гелія, вадароду ці каньяку і шампанскага.
  Горад уражваѓ сваім сусветным маштабам і разнастайнасцю. Будынкі ѓ сталіцы СШВ (Злучаныя штаты сусвету!) адрозніваюцца вельмі багатым дызайнам. Тут ёсць і ѓ форме бутонаѓ кветак і ѓ выглядзе казурак і звяркоѓ, птушак, рыбак, малюскаѓ і шмат чаго іншага. Прычым часта перамяшанага ѓ розных мудрагелістых камбінацыях.
  Уявіце сабе, напрыклад сумесь папугая, акулы і самавара. Вы тады зразумееце, што ѓяѓляе сабой архітэктура светлай капіталістычнай будучыні. Ідзі, напрыклад танк з галавой арла, і бутончыкамі замест гусеніц. І ѓсё гэта пакрыта сусальным золатам, і ярка зіготкай надраенай плацінай. Што літаральна слепіць вочы. Такая вось мудрагелістая гама пачуццяѓ выяѓленых у архітэктуры. Або, напрыклад, уявіце сабе сумесь паѓліна і вавёркі з суперсучасным тэлевізарам. Гэта асабліва калі галаграмы гоняць паведамленні і рэкламныя фільмы ѓ васемнаццаці вымярэннях і зусім найвышэйшы клас.
  Гіпер-Нью-Вашынгтон горад які перамог капіталістычнага будучыні. Новае развіццё сусветнай гісторыі. ЗША ѓдалося ѓ канчатковым выніку перамагчы ѓсіх сваіх ворагаѓ, і стаць сусветным гегемонам. Яны дабіліся татальнай перавагі ѓ тэхналогіях. Тым больш у Расіі пасля гібелі прэзідэнта ѓ 2018 годзе, пачалася агрэсіѓная вайна за ѓладу, якая скончылася пасля пары гадоѓ агрэсіѓнага супрацьстаяння, перамогай праамерыканскіх сіл. У выніку над усім светам усталявалася гегемонія з некалькіх краін: якія і стварылі сусветны ѓрад.
  Фармальна ЗША падзялілі ѓладу паміж сваімі саюзнікамі, а таксама Расіяй і Кітаем, але па факце Амерыка стала дамінаваць. Потым пасля некалькіх дзесяцігоддзяѓ утварыліся СШВ - новая сусветная арганізацыя.
  Фармальна краіны захавалі суверэнітэт, але па факце падвергліся сусветнай глабалізацыі. Узнікла адзінае аб'яднанне чалавецтва. У выніку быццам бы ѓсё аказалася не так дрэнна.
  Скончылі з войнамі, сусветным тэрарызмам, з хваробамі, і ѓ канчатковым выніку са старасцю. Чалавецтва выбрала шлях сусветнай экспансіі. Ніякай адзінай ідэалогіі і рэлігіі фармальна не было. Але па факце, стаѓ
  Панаваць агнастыцызм, калі Бога не адмаѓлялі, але ѓсе рэлігіі сталі лічыцца праявай разумовай адсталасці і перажыткаѓ мінулага. Але і верыць у адсутнасць Творцы сусвету таксама не модна, так падобнае не даказана. А што не даказана, тое не дакладна.
  У Кітаі, які быѓ самым галоѓным супернікам ЗША, успыхнула буржуазная рэвалюцыя. А потым краіна аказалася ѓключана ѓ сусветную гегемонію. Фармальна палітычная глабалізацыя сфармавала вельмі пярэсты і шматнацыянальны ѓрад, але па факце ЗША сталі дамінаваць - нябачнай рукой капіталу. Гэта дазволіла развіць сусветную навуку і эканоміку, выйсці на касмічныя рубяжы.
  Сусвет населены не густа. Але і ѓ ёй ёсць розныя нацыі. Уключаючы, такія старажытныя і, якія раней бывалі на планеце Зямля як: гномы, эльфы, тролі, оркі, фаѓны, вампіры і іншыя віды. Самы масавы выгляд у сусвеце апынуліся вытворныя прусакоѓ. СШВ праводзілі гнуткую палітыку. З кім ваявалі, каго спрабавалі прыручыць. З кім заключалі гандлёвыя пагадненні і саюзы.
  Найбольш блізкімі да людзей, і нават здольнымі мець агульнае патомства - аказаліся эльфы. З імі амаль не было войны. СШВ - як правіла аддавала перавагу ваяваць з тымі, хто слабейшым. Наносіла па іх колкія ѓдары, і становілася на калені. Праѓда, перад гэтым, як правіла, спрабавала ѓзяць прапагандай. І такое часам удавалася.
  Імперыя зямлян захавала некаторую цэнтралізаваную структуру і нават свайго прэзідэнта, што абіраѓся на чатыры гады і ѓсяго на два тэрміны. Гэта зразумела, не давала адной групоѓка захапіць уладу. У кангрэсе сфармавалася чатыры асноѓныя партыі: дзве традыцыйныя - рэспубліканцы і дэмакраты. Але з'явіліся і дзве новыя: прагрэсіѓная і ліберальная.
  Фармальна праграмы чатырох партый адрозніваліся, але па факце курс амаль не мяняѓся, не гледзячы сістэмныя чаргаванні. Больш дробныя арганізацыі ѓ вялізны кангрэс амаль не праходзілі, або былі прадстаѓлены чыста сімвалічна. Сама імперыя фармальна была федэрацыяй з вялікімі паѓнамоцтвамі тэрыторый, але па факце сістэма ѓнітарная, з панаваннем спецслужбаѓ. Вось і цяпер кіраѓнік самай магутнай з іх ЦРУВ, прымала чароѓную агнязарную дзіву Моніку Каплан.
  Насельніцтва СШВ таксама мянялася. Мужчынскі род скарачаѓ сваю колькасць, а жанчыны дамінавалі. Са старасцю даѓно скончана, і людзі практычныя несмяротныя і вечна юныя. Што, зразумела, цудоѓна. Імперыі не трэба марнавацца на пенсіі і дапаможнікі. Хоць некаторае падабенства сям'і і захавалася: але суцэль легальна шматшлюбнасць. І жанчына можа мець некалькі мужоѓ, і мужчына некалькі жонак!
  Што вельмі заблытвае сітуацыю ѓ выпадку разводу! Але ѓ дадзеным выпадку вырашаюць усе грошы! Залаты цяля стаѓ галоѓным Богам капіталістычнага свету. Нават выбарчае заканадаѓства былі ѓнесены змены: замест прынцыпу: адзін чалавек - адзін голас! Быѓ уведзены каэфіцыент паводле стану. Гэта каб усялякага роду плебеі да ѓлады не дапускаліся.
  І стала замест фармальнай дэмакратыі - татальнае панаванне капіталу. Але роля спецслужбаѓ пры гэтым яшчэ больш вырасла. І над усімі самай галоѓнай было ЦРУВ ( Цэнтральнае разведвальнае кіраванне сусвету!) - якая рассылала агентаѓ па ѓсіх сектарах светабудовы.
  Моніка Лявадная трапятала ад гонару, яна павінна была сустрэцца з самой Кессі Амстранг - раздзелам магутнай спецслужбы. А значыць ёй трэба, нешта асаблівае. Невядомае пакуль яшчэ заданне абяцае стаць цікавым. І галоѓнае высокааплатным. Моніка і зараз не бедная - у яе цэлых сем мужоѓ. А гэта улічваючы, што мужчын у пяць разоѓ меншы, чым жанчын паказчык прыстойнага стану.
  Трое мужчын у яе працуюць, а чацвёра і зусім альфонсы. Гаспадарку вядуць робаты. Дзяцей даволі шмат. Зразумела, сама Моніка іх не выношвае так і не нараджае - гэта робяць спецыяльныя кібернетычныя вантробы. Але яйкаклеткі выкарыстоѓваюцца яе ж. За нараджэнне дзіцяці варта заплаціць і падатак, і за яго выношванне таксама. Але з прычыны вялізнай генетычнай адоранасці Моніцы нават прыплачваюць за новых дзяцей.
  Палітыка СШВ на сусветнай арэне гнуткая. З тым, хто мацней гандлюем, тых хто слабей імкнемся расхістаць і заваяваць.
  Але вядома ж амерыканцы дзейнічаюць не так груба і прамалінейна, як, напрыклад, Трэці Рэйх. Яны спачатку імкнуцца сагітаваць меркаваную сферу ѓплыву. А потым яе падпарадкаваць. Пры гэтым пераход ад угавораѓ да сілы, часта адбываецца вельмі лёгка, і нават раптоѓна. Хоць тут шмат што залежала ад рэкамендацый кампутараѓ. Раз вораг слабы - чаму б яго і не заваяваць?
  У сусвеце не было вялізных касмічных імперый. Старажытныя росы пераразвіліся і выдыхліся, а маладыя не пераѓзыходзілі зямля. Ды і наогул пераважная большасць прыдатных для жыцця міроѓ пустыя. Так што для экспансіі хапае месца і без войн.
  Як высветлілася касмічныя войны - госць не часты, і большую частку з іх з рознай ступенню інтэнсіѓнасці вялі амерыканцы. Але вось стаѓ з'яѓляцца небяспечны альянс, у якім галоѓную ролю захапілі членістаногія, з сямейства прусакоѓ. Не надта разумныя, але вельмі пладавітыя, і жывучыя, яны сталі аб'яднацца. А старажытнейшыя і развітыя тролі перадавалі ім перадавыя тэхналогіі. Над СШВ узнікла патэнцыйная пагроза.
  Моніка ведала аб гэтым і здагадвалася, што ѓ яе заданні прысутнічае нейкая сувязь.
  Будынак ЦРУВ размяшчаѓся глыбока пад зямлёй. Мноства ступень кантролю і аховы, маса баявых робатаѓ. Моніка дэманстравала пропускі, дакументы, сваю асобу. Яе некалькі разоѓ сканавалі.
  Дзяѓчынка зморшчылася ёй ужо, хутка пяцьсот стукне, і пара б пазнаваць.
  ЗША ѓстанавілі сусветную гегемонію каля пяці тысяч гадоѓ таму.
  Зямная цывілізацыя адносна маладая, асабліва па сусветных мерках. Але ѓжо асвоіла не адну сотню галактык.
  І мабыць у ёй бачаць іншыя міры патэнцыйную пагрозу. Моніка са сваёй вельмі моднай сяміколернай прычоскай вельмі прыгожая і імпазантная. І Нэнсі Амстранг выглядае цалкам прывабнай, хоць ёй ужо больш за тысячу гадоѓ. Але калі Моніка глядзіцца як юная дзяѓчыны з крыху наіѓным, з невялікімі дзіцячымі рысамі тварам, то ѓ Нэнсі твар спелай жанчыны з ідэальна вылепленай структурай чэрапа. Хоць скура таксама свежая і не мае ніводнай трэшчынкі ці маршчынкі. Тым не менш кіраѓнік дэпартамента здаецца трыццацігадовай жанчынай у вельмі добрай форме, якая сустрэла дзяѓчыну, якой яшчэ няма і дваццаці.
   Нэнсі мае на сабе ѓпрыгожванні, строгую прычоску з чырвона-рудымі валасамі і чатырма брошкамі.
  Моніка, чый прыродны колер валасоѓ таксама руды, ветла ѓсміхаецца і нават падміргвае начальніцы.
  Дырэктар ЦРУВ строга пытаецца:
  - У цябе сем законных мужоѓ, і ты пры гэтым не прапускаеш ні аднаго мужыка...
  Моніка, напусціѓшы на сябе выгляд парушанай нявіннасці, заѓважыла:
  - Мужчыны... За іх не трэба змагацца, гэтых сабак толькі памані!
   Нэнсі адлюстраваѓшы прытворнае здзіѓленне, спытала:
  - І што ѓ цябе ні разу не было сабакі, за якога б не прыйшлося змагацца?
  Моніка паціснула плячыма, і адказала абыякавым тонам:
  - Я б нават радая была б знайсці такога... Але ці рэальна ѓ свеце свабоднай маралі, і з такой знешнасцю і абаяльнасцю як у мяне, знайсці мужчыну-недатыку? Думаю, што не!
   Нэнсі панізіѓшы голас да шэпту, пралапатала:
  - Можа якраз нейкі мужычок, якога спакусіць нялёгка ѓ цябе і знойдзецца...
  Моніка разгублена замігцела вочкамі:
  - А гэта яшчэ навошта?
   Нэнсі хіхікнула і пагразіла ѓказальным пальчыкам:
  - Генерал якому хутка стукне пяцьсот - паказвае святую наіѓнасць... І галоѓнае яму верыш!
  Моніка, ані не сумеѓшыся, вякнула:
  - Я разумею ѓ мяне будзе заданне, дзе трэба кагосьці спакусіць... Спадзяюся не троля?
   Нэнсі адмоѓна закруціла галавой:
  - Гэтых вырадкаѓ... Не эстэтычна!
  Моніка стукнула высокім абцасам па падлозе і шыкнула:
  - Тады пульсарна !
  Дырэктар ЦРУВ жорстка заѓважыла:
  - Але ѓ любым выпадку заданне будзе дастаткова цяжкім. І не факт, што вам атрымаецца пазбегнуць анігіляцыі!
  Моніка, напусціѓшы на сябе паказную абыякавасць, адказала:
  - Рана ці позна канец прыходзіць нават да тых людзей, што не старэюць!
   Нэнсі энергічна кіѓнула і дадала:
  - Таму слухай мяне лімітава ѓважліва. Ты вядома ж чула аб алімпійцах?
  Моніка няпэѓна паціснула плячыма:
  - Хто аб іх не чуѓ... Раса, якая калісьці панавала аб сусвеце - кажуць адны. Іншыя сцвярджаюць, што менавіта алімпійцы стварылі сусвет ці, ва ѓсякім разе жыццё ѓ сусвеце. Але гэта ѓсё легенды - тыпу таго, што Ісус Хрыстос быѓ адным з іх, і таму яго лічаць стваральнікам светабудовы!
   Нэнсі кіѓнула і пацвердзіла здагадку:
  - Так... Апошнія дадзеныя кажуць, што менавіта алімпійцы прынамсі стварылі жыццё ѓ нашым сусвеце. І гэта важна...
  Моніка насцярожылася. Ёй здалося, што з бакоѓ павеяла халадком. І стала неяк стрымліва... Дзяѓчына, насцярожыѓшыся, спытала:
  - Яны пакінулі нейкую зброю?
   Нэнсі прыжмурыѓшыся, прашаптала:
  - Нешта накшталт гэтага... Невялікая гіперэлектронная прынада якое нагадвае пасрэдны джойсцік дзіцячай гульнявой прыстаѓкі...
  Моніка нахмурыла свой лобік. Думка шукаць такую маленькую штучку, як джойсцік дзіцячай гульнявой прыстаѓкі, не занадта ѓсміхалася дзяѓчыне. Па-першае, паспрабуй знайсці. А па-другое, што можа быць у джойсціку?
  Моніка з усмешкай спытала:
  - А як гэта будзем шукаць? Па якіх прыметах?
   Нэнсі бліснула кіпцікамі, узяла ѓ паветры алмазны куфель, з лёдам і прашаптала:
  - Джойсцік валодае пэѓнай энергетыкай, якую некаторыя людзі здольныя адчуваць. Сам ён пакрыты жоѓтым металам, які нагадвае сусальнае золата. Але гэта не золата! І што кантралюе гэты джойсцік? Значныя сілы - якія могуць даць нам неверагодныя магчымасці!
  Моніка ѓхмыльнулася і спытала:
  - Гэта што тыпу ѓсемагутнага джына, што кіруецца дыстанцыйна?
   Нэнсі яшчэ раз кіѓнула і пацвердзіла:
  - Амаль! Фактычна менавіта так!
  Моніка свіснула, і праз ноздры пусціла салаѓіную трэль:
  - Гэта выдатна! Кахаю казачных джынаѓ!
   Нэнсі хіхікнула і прабуркавала нібы фурыя, дакладней змяя клічучы канарэйку. І адначасова прымудраючыся гаварыць, пацягвала зялёную, пенячую вадкасць з зіготкага куфля:
  - Ты можаш адчуць прысутнасць гэтага артэфакта, па прыемным паколванні ѓ далонях. І па меры набліжэння да дадзенага джойсціка гэтае паколванне будзе ѓзмацняцца!
  Моніка падняла рукі ѓверх, і разгарнула далоні ѓ розныя бакі. І нахмурыѓшыся, заѓважыла:
  - Я і цяпер адчуваю слабое паколванне. Гэта зусім не ёсць нешта ѓнікальнае! І ѓ які бок ісці? Паняцця не маю!
   Нэнсі зноѓ панізіла голас, і ледзь чутна вымавіла:
  - Я думаю, дакладней, так разлічылі нашыя аналітычныя цэнтры, сам джойсцік шчасця знаходзіцца дзесьці ѓ раёнах кантраляваных эльфамі. Дакладна невядома, але хутчэй за ѓсё ѓ рукаве туманнасці Афрадыты. Туды ты і пойдзеш!
  Моніка нахмурылася і, зморшчыѓшы лобік, заѓважыла:
  - Ды гэта ж амаль як у чорта на кулічках. Туды з самым вялікім паскарэннем на самым хуткасным зоркалёце - ляцець амаль два гады!
   Нэнсі хітра падміргнула браваму генералу-шпіёну:
  - Ёсць гиперколапс , праз яго перамяшчэнне пройдзе значна хутчэй!
  Моніка хіхікнула. Ёй здалося падобнае меркаванне вельмі нават пацешным. Скакаць у калапс гэта ѓсё роѓна, што несціся на арэлях. Толькі ёсць некаторая рызыка з амаль бясконцай хуткасцю выляцець у зусім іншы сусвет, ці нават у антысвет.
  Моніцы гэта нават не па сабе. Але адмовіць яна не магла:
  - Калі вашы аналітыкі ѓпэѓненыя, што гэта ѓ туманнасці Афрадыты, я пярэчыць не буду! Хоць у гіперкалапс шанцы пяцьдзесят на пяцьдзесят!
   Нэнсі пстрыкнула пальцамі, келіх знік, і з'явілася ѓ руцэ піца. Прычым, не просты, а з мільёнам двумастамі тысячамі розных гатункаѓ гародніны, садавіны, грыбоѓ, рыбы. Маладая жанчына адкусіла жамчужнымі зубкамі кавалачак і прабуркавала:
  - На самай справе, сучасная абарона надзейная на цэлых дзевяноста восем працэнтаѓ пры перамяшчэнні ѓ Гіперкалапс . Так што не такі страшны чорт, як яго малююць, а і не так гарачынь квазар, як яго вымяраюць!
  Моніка сама захацела паесці і зрабіла жэст, пасля чаго ѓ яе руках з'явілася пірожнае. Дзяѓчына адкусіла крыху і заѓважыла:
  - Адзін з маіх мужоѓ, бясследна знік у гиперколапссе . І наогул раней верагоднасць знікнуць, была на парадак вышэй.
  Дырэктар ЦРУВ пажоѓваючы ежу, прабурчала:
  - Была ды сплыла! Не прымай блізка да сэрца!
  Моніка крыху пажавала пірожнае. Потым запіла сумессю з трохсот тысяч сокаѓ. А тамака поѓна вітамінаѓ і яны амалоджваюць вечна юны арганізм. У СШВ ужо няма старых і старых пары тысячагоддзяѓ. Амалоджваць сталі яшчэ нашмат раней, але гэта каштавала прыстойных грошай. Але затым тэхналогіі спрасціліся і патаннілі. Дашлі да суцэль лагічнай высновы: чым утрымоѓваць старых, лепш усіх зрабіць вечна маладымі, і не здольнымі старэць. Гэта будзе куды больш выгадна!
  Адразу адпадае маса праблем, тым больш, што розных планет у сусвеце шмат. Як прыдатных для жыцця, так і тых якіх можна ѓ прынцыпе зрабіць прыдатнымі. Так што ѓ СШВ ужо ніхто не думае аб выхадзе на пенсію. Там няма калек, і вывучаных. Гэта, зразумела, цудоѓна. І Моніка ѓ эратычных фантазіях уяѓляе сабе сэкс са старым. Надакучылі ёй мужчыны: суцэльныя літыя гайданкі, амаль усе без барод і вусоѓ - каб эканоміць час на галенні. Рэдка хто мае бародку - і тое гэта хутчэй з-за жадання вылучыцца штучны нарос.
  А старымі мужыкі быць не жадаюць. Нават у нейкі час у іх была мода на дзяцінства. Добра, што жанчынам не спадабалася, спаць са смаркатымі і яны, будучы большасцю, увялі некаторыя абмежаванні для мужчын. Маѓляѓ, не амалоджвайце сябе малодшай чатырнаццаці. А то каму вы з дзіцячымі дасканаласцямі патрэбныя?
  Ужо гэтыя мужчыны - і так выглядаюць ідыётамі, але жадаюць быць дурней, чым ёсць!
  Але Моніка зусім не дурная і, зразумела, падгадаѓшы момант, спытала:
  - А што я атрымаю ва ѓзнагароду?
   Нэнсі ѓрачыста паабяцала:
  - Табе дадуць у кіраванне - цэлую планету. Уяѓляеш маленькі памер у пару разоѓ больш Зямлі з рабамі! І ты будзеш непадзельна камандаваць ім!
  Моніка свіснула і ѓсклікнула:
  - Вось гэта да! І колькі ѓ мяне будзе падданых?
   Нэнсі прыклала руку да грудзей і адказала:
  - Не менш за дзесяць мільярдаѓ!
  Моніка засвістала, праз ноздры, круцячы сапфіравымі вочкамі:
  - Дзесяць мільярдаѓ нявольнікаѓ! Вось гэта выдатна!
  Ці трэба казаць, што ѓ СШВ - існавала рабства, прычым на законных падставах. Праѓда, рабамі былі ѓсёткі нелюдзі. Але ѓ любым выпадку куш апынуѓся самавітым, і дзеля яго вынікала рызыкнуць жыццём. Плюс яшчэ і званне маршала з немалым заробкам у прыдачу, і самы вышэйшы ордэн дэмакратычнай імперыі - Брыльянтавая Зорка Ісуса Хрыста.
  Моніка і Нэнсі на развітанне паціснулі адзін аднаму рукі. І затым дзяѓчаты ѓ знак вышэйшай удзячнасці агалілі ножкі і пляснулі адна голая падэшва аб іншую. І разрагаталіся!
  Моніка на вялікіх хуткасцях панеслася зваротна. Ёй хацелася сёе-тое выканаць самой перш чым адбыць у небяспечнае падарожжа. Спачатку дзяѓчына адправілася сабе дадому. Узяла і накарміла двух гібрыдаѓ дзікабраза і павіяна, з пеѓневымі, плацінавымі грабянямі. Ножкі Монікі стаміліся ад модных высокіх абцасаѓ, і яна з задавальненнем прайшлася басанож па гальцы дарожкі.
  Затым запрасіла сваіх траіх мужоѓ - прыгожы, спецыяльна навучаныя лашчыць жанчын юнакі, адначасова заняліся з ёю каханнем. Моніка любіла групавы сэкс і юрліва стагнала гадзіны чатыры, балдэя з мужамі-альфонс.
  Ёй гэта выдатна спадабалася і дзяѓчына, з цяжкасцю прымусіла сябе адарвацца, паслаѓшы ѓ пазванкі імпульсы - пераважныя лібіда. Моніка прыняла душ і заскочыла на гравіяцыкл . Яна стартавала прама з балкона, вялізнага хмарачоса. Будынкі будаваліся па асаблівым праекце: са стадыёнамі, басейнамі і супермаркетамі на розных паверхах. Таксама ѓ хмарачосе прысутнічала і казіно.
  Моніка на развітанне зрабіла стаѓку, з шанцамі адзін з трох колераѓ: чырвоны, белы, чорны. Яна паставіла на чырвоны... але выпала чорнае... Дрэнная прымета! Звычайна Моніка выйгравала перад падобнымі заданнямі, і ѓгадвала. А тут гэтак трывіяльна лопухнулася. Дзяѓчына пакрэктала, перахрысцілася (якія рэшткі рэлігіі ѓсё яшчэ ѓ гонары) і накіравалася ѓ найблізкі малітоѓны дом.
  Узровень рэлігійнасці, асабліва пасля таго як людзі здабылі фізічнае неѓміручасць зваліѓся. Сама рэлігія змянілася: пекла скасавалі, пакінулі толькі рай і чысцец. Прычым, рай у паралельным светабудове выглядаѓ сучасным з кампутарнымі праграмамі, гульнямі і іншай тэхнікай.
  Кампутары былі ѓсюды. І ѓ штучных фаласах, і ѓ ручках, і нават усярэдзіне людзей.
  Малітоѓных дамоѓ параѓнальна няшмат, але затое яны вельмі маляѓнічыя і раскошныя, з пастаянна прабываюць у руху пейзажамі. Моніка была кароткай. Акрапілася святой вадой, на імгненне, агаліѓшы свае любаты, а затым папрасіла дабраславення , па традыцыі кінуѓшы на алтар тры залатыя моманты.
  Святар, вечны юнак благаславіѓ яе, перахрысціѓ чатыры разы, і тройчы пацалаваѓ прыгажуню ѓ босыя ступні. Рытуал завяршыѓся і Моніка адчула сабе значна больш упэѓнена.
  Тым не менш падчас палёту ѓ цудоѓным горадзе ѓ Сусвеце, на яе раз-пораз налівалася нуда.
  Можна было гуляць у гульні з робатам у любы момант, і нават быѓшы зусім аголенай. Моніка напрыклад займаючыся каханнем з трыма жывымі мужчынамі (разалася ѓ адмысловы выгляд карт з электроннай праграмай), то цяпер яна ѓлучыла галаграму на пісталеце і ѓрубіла свой каханы жанр - гістарычную стратэгію.
  Адна з падобных аперацый, што любіла прайграваць Моніка, была АІ з высадкай на Брытанскія астравы. Вось як, напрыклад фашысты праводзяць "Марскі леѓ". Вельмі нават уражлівая атрымлівалася бітва. Асабліва калі ѓ яе ѓключыць герояѓ фэнтазі .
  Амерыканцы вялі гандаль з гномамі, а эльфы часта былі саюзнікамі. Тролі брыдкія іх звычайна драбнілі і захоплівалі. Але ѓ кампутарнай гульні фэнтазі герояѓ можна прыкупляць. Дакладна таксама як і вытворчасць, танкаѓ, які плавае сродкаѓ і гэтак далей.
  Аб'ектыѓна Нямеччына з акупаванымі краінамі магла задушыць Брытанію амаль пры любой тактыцы. Але трэба было спяшацца, каб не справакаваць выступленне СССР. Так што час даваѓся абмежаваны.
  Моніка ж вяла вайну адразу на два франты. З Расіяй і Брытаніяй. Пры гэтым увесь час павялічваючы ѓзровень складанасці. Ёй падабалася перамагаць іх усіх разам, у тым ліку Амерыку. Такім чынам, яна рабілася падабенствам Чынгісхана.
  Акрамя таго, Моніцы падабалася гуляць "Цывілізацыю" за індзейцаѓ. Пачынаючы з заваёвы кантынента, затым планеты Зямля, а пасля і ѓсяго свету! Найкруцейшая атрымлівалася дзяѓчынка-шпіёнка ѓ гульні. І вельмі цікавая ѓ яе гульня. Асабліва калі ты пачынаеш з ролі правадыра-адзіночкі. Захопліваеш уладу ѓ племя, а затым гэтае племя пакарае іншыя плямёны. А пасля фармуецца падабенства каралеѓства, затым імперыі...
  Потым будуеш вялізны флот, каб пераадолець акіян. І далей ты плывеш па хвалях, і пакараеш Еѓропу. Эх, Джордж Вашынгтон не наканавана табе было высадзіцца на Еѓрапейскім кантыненце. А яна высадзілася!
  Не на полі лаянцы ѓ рэальнай гісторыі ѓзяла ѓверх Амерыка. Яна перамагла з дапамогай інтрыг і фінансаѓ. Паступова глабальная інтэграцыя прывяла да стварэння сусветнага ѓрада. Зразумела, з мэтай дабра чалавецтва. І сапраѓды так аказалася лепш. Адзінае навуковае кіраванне планетай, дазволіла хутка вырашыць большую частку праблем. І галоѓнае знайшліся рэсурсы для заваявання іншых міроѓ. Некаторы час праблемай была тэорыя рэлятыѓнасці, і абмежаванні ѓ хуткасці зоркалётаѓ. Але навука і гэта пераадолела.
  У першую чаргу, вядома, людзі асвоілі Сонечную сістэму. Галоѓнай кузняй металаѓ стаѓ Меркурый. Нафтапрадукты пастаѓляѓ Юпітэр, і планеты гіганты. Праблему энергетыкі спачатку вырашылі з дапамогай кіраванай тэрмаядзернай рэакцыі, сонца, а затым і термокварковой.
  Менавіта тэрмакварк дазволіѓ пераадолець хуткасць святла.
  За пяць тысячагоддзяѓ людзі асвоілі некалькі сотняѓ галактык, і пару мільярдаѓ прыдатных для жыцця міроѓ. Чалавецтва развівалася нябачанымі тэмпамі.
  Нягледзячы на ѓвесь скепсіс, удалося ѓтаймаваць і рост моцы кампутараѓ - тут увялі шэраг абмежаванняѓ. Акрамя таго, сярод робатаѓ распаѓсюдзіліся розныя складзеныя для іх людзьмі вераванні. Рэлігійнасць кібернетычных машын стала сімвалам паслухмянасці. Іх вучылі, што сумленнае служэнне чалавеку, можа надзяліць неѓміручасцю. Акрамя таго было забаронена ствараць занадта ѓжо прасунутыя сістэмы.
  Толькі ѓ ваеннай сферы электроніка развілася, да найвышэйшага ѓзроѓню, але і там сутыкнулася з мяжой. Ва ѓсякім разе, бунты машын насілі спантанны і немасавы характар і не паставілі чалавецтва перад пагрозай знікнення.
  Куды больш небяспечна ѓяѓляліся пладавітыя прусы, якія ѓжо засялілі шмат тысячы галактык, і чый лік папуляцыі ішоѓ ужо на секстыльёны. Яны атакавалі ѓсіх запар, і бралі лікам, нястомна набліжаючыся да валадарствамі зямлян.
  Моніка спытала ѓ свайго прамянёма , убудаваны ѓ машыну кампутар выпусціѓ галаграму ѓ выглядзе барадатага мужчыны і ветла слухаѓ:
  - Як ты думаеш, мы адолеем прусакоѓ?
  Машына ѓпэѓнена прапілікала:
  - Вызначана сотрам іх у парашок!
  Моніка люта выскалілася, а ѓ зуба ѓ "капітана" з'явілася трубка. Ваяѓніца-шпіёнка, разганяючыся паміж хмарачосамі, прапішчала:
  - Гэта будзе да крайнасці выдатна! Трывіяльна ультрапульсарна !
  Машына, якая была ѓманціравана ѓ прамянёмет, улавіла тэлепатычную каманду і запусціла музыку - сапраѓдны бравы марш. Моніка нават пачала падскокваць нібы пародзісты конік на сваім гравіяцыкле . Ледзь не ѓрэзалася, у хмарачос, па выглядзе які нагадвае лінкор з вельмі высокай кармой.
  Дзяѓчына з пяцісотгадовай гісторыяй пракудахтала. За ёй увязаѓся гравіяцыкл пакрыты рубінамі. На ім сядзеѓ самы натуральны вампір. Такі бледны і з доѓгімі ікламі. Дзяѓчынка-шпіёнка зрабіла яму нос і хіхікнула:
  - Калі б мішкі былі пчоламі, то не ласуны вэнджаныя!
  Вампір у адказ зароѓ:
  - Настолькі ты цудоѓная, што здольная, у аскепкі сэрца рыцара разбіць!
  Дзяѓчына недаверліва перапытала:
  - А ты што рыцар?
  Вампір агрэсіѓна кіѓнуѓ галавой:
  - Сэр Гаймарыт!
  Моніка, хіхікнуѓшы, адказала:
  - Вельмі прыемна! Я графіня дэ Левінскі.
  Вампір пракукарэкаѓ, нібы быѓ даѓнім сябрам пеѓня:
  - Окей... Ты вельмі нават прыгожая... Можа, сёння павячэраем разам?
  Моніка максімальна ветла заѓсміхалася:
  - Я вельмі кахаю вампіраѓ... Але нажаль тэрміновыя справы ѓ мяне!
  Вампір капрызна прамармытаѓ:
  - Я добра заплачу!
  Моніка пагардліва скрывіліся і заѓважыла:
  - Я слава Усявышняму таксама не бедная!
  Вампір бліскуча выскаліѓ дыяментавыя іклы:
  - А на рахунак мільёна даляраѓ?
  Спакуса аказалася вялікай, і Моніка завагалася. На самой справе, чаму не затрымацца? У гэтым выпадку яна б і задавальненне атрымлівала, бо сэкс з вампірам дае невымоѓную асалоду, і адначасова паправіла б свае не занадта спрыяльна якія складваюцца фінансавыя справы. А мільёна долараѓ ёй якраз і не хапала.
  Моніка рэфлекторна зрабіла спробу патаргавацца:
  - Тры мільёны!
  Вампір хруснула пальцамі, і прашыпеѓ:
  - Ідзе! Толькі раз так, дык ужо абыдземся без вячэры!
  Моніка пагардліва фыркнула і паказала на свой лучемет самай апошняй мадэлі:
  - Спачатку манны, а затым сэкс!
  Дзяѓчына-шпіёнка была нават сярдзітая, што не запытала больш. Занадта ѓжо лёгка вампір пагадзіѓся. У яго, мусіць, грошай - куры не дзюбаюць!
  Вампір пажадліва ѓсміхнуѓся і зрабіѓ доѓгім указальным пальцам васьмёрку. У прасторы адчынялася кратовая яма. Моніка рыкнула:
  - Давай грошыкі на рахунак!
  І выняла сваю картку. Плацінавая абалонка зазіхацела і прыемны галасок паведаміѓ:
  - Пераклад трох мільёнаѓ залатых долараѓ адбыѓся.
  Вампір паклікаѓ Моніку пальцам. Тая, люта выскаліѓшыся, прабуркавала:
  - Я іду! Але запомні, не больш, чым на ноч!
  Ікласты прарычала:
  - І ночы хопіць з такой прыгажосцю!
  Моніка прамяніста ѓсміхнулася і прашчабятала:
  - Можаш рабіць у гэтую ноч што хочаш!
  І скокнула ѓ абдымкі сімпатычнага, хоць з матавай бледнасцю вампіра. Закруцілася ѓ бальным танцы. Хоць насамрэч з ёю блытаѓся гэты слаѓны рыцар.
  Вампір, не марнуючы час на ласкі, груба авалодаѓ Монікай. Моцная жанчына сладастрасна застагнала, і сама падалася насустрач. Пачалася дзікая бура, якая дастаѓляла масу задавальнення абодвум бакам, сапраѓднае тарнада і плазмавывяржэнне . Моніка была ѓ поѓным захапленні. Але вось з'явіѓся яшчэ адзін вампір. Сэр Гаймарыт папераджальна трасянуѓ бластэрам:
  - Ты сама сказала, рабі што хочаш, а мы вампіры любім групповуху!
  Моніка драпежна аблізнула вусны і прабуркавала:
  - А мне гэта таксама па душы!
  Адзін хлопец добра, а два яшчэ лепей! Дык куды страмчэй з задавальненнямі. Пасля з'явіѓся і трэці, і чацвёрты. Моніка літаральна ачмурэла, ад колькасці ѓражанняѓ. Яна ніколі яшчэ не адчувала столькі задавальнення. А вампіры ѓсё прыбывалі і прыбывалі. І гэта было проста суперклас!
  Моніка раѓла нібы статак мамантаѓ ад захаплення... І гэтым здавалася не наступіць канец. Вампіраѓ пераваліла ѓжо за другі тузін!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 12.
  Дар'я таксама працавала. Ужо лістапад і басанож па снезе вельмі нават холадна. Зразумела - гэта непрыемна.
  Дзяѓчына працуе, не пакладаючы рук.
  Укалывае на сумленне... А па начах ёй сніцца;
  Натоѓп іспанцаѓ шаснаццатага стагоддзя падзяліѓся. Адны істэрычна залямантавалі:
  - Д'яблы! Дэманы!
  Іншыя наадварот пачалі хрысціцца ці падаць на калені, усклікаючы:
  - Гэта знакі Марыі! Анёлы за іх!
  Кардынал збялеѓ, а епіскап наадварот пачырванеѓ і, пабегшы да ложа, умольна спытаѓ:
  - Ваша правялебнасць што рабіць?
  Той суха адказаѓ:
  - З мушкетаѓ па дэманах!
  Біскуп, спалохана ляскаючы сківіцай, запярэчыѓ:
  - Вышэйшыя сілы стаяць за імі. Можа спасцігнуць кара нябёсаѓ!
  Кардынал не надта ѓпэѓнена прамармытаѓ:
  - Бог не будзе заступацца за пралюбадзей!
  Епіскап шэптам адказаѓ:
  - А дараваная Хрыстом блудніца Магдаліна... Ды і графіня сапраѓды нявінная - сведка ѓ замочную шчыліну бачыла, толькі як гэты паршывы хлапчук цалаваѓ дон Мансера ѓ грудзі.
  Кардынал зусім разгубіѓся. Пацёр сабе віскі і прапанаваѓ:
  - Няхай зробяць дождж, калі яны анёлы! Дакладней калі херувімы за іх!
  Біскуп і на гэта запярэчыѓ:
  - Дождж і так раніцою ѓжо ішоѓ. Ужо лістапад і хутчэй за жадаецца цяпла...
  Кардынал жорстка загадаѓ:
  - Дык няхай зробяць спякоту нібы ѓлетку!
  Ледзь ён гэта вымавіѓ, як на небе з'явілася яшчэ адно Сонца... І ѓсіх накрыла плынню гарачага паветра. Некалькі дзясяткаѓ згорбленых старых і бабуль, якія стаялі ѓ натоѓпе, расправіла плечы павярнуѓшыся ѓ маладых людзей...
  Сам эшафот расквітнеѓ кветкамі, а ланцугі ператварыліся ѓ прыгожыя павоя.
  Корсак страсянуѓся і зрабіѓ не ѓпэѓнены крок - яго апёкі і язвы загойваліся прама на вачах, не пакідаючы і следу.
  Дзяѓчына, якая прыкавана з ім, змяніла шэрае, дзіравае рыззё, а прыбраную хоць і сціплую туніку. Корсак працягнуѓ ёй руку і з дакорам вымавіѓ:
  - Не касі Эмануэль... Табе гэта не да твару!
  Дзяѓчынка-графіня сціпла заѓважыла:
  - Целы створаны намі, але гэта ѓсё ж рэальныя людзі...
  - А выснова? - Корсак нахмурыѓся. Нібы яму хацелі сунуць у рот мыла.
  Эмануэль лагічна заѓважыла:
  - І як ім цяпер тут жыць?
  Корсак гэта нават злёгку раздражніла:
  - Што нам не па сілах у сваім сусвеце? Ды я іх царамі Зямлі зраблю і, усе будуць на каленях стаяць і маліць аб літасці!
  Эмануэль паправіла Корсака:
  - Ды гэта не з нашых сусветаѓ...
  Хлапчук-дэміург адмахнуѓся:
  - Ну і што? Усё роѓна з чалавечага выгляду Стваральнік светабудовы. З ім мы дамовімся...
  Тут іх пара раптам апынулася ѓ асяроддзі высачэзных фантанаѓ... Велізарных, шматкроць вышэй Гімалаяѓ і самых выдатных і неспасціжна велічных кампазіцый. Корсак свіснуѓ і перад ім узнік рудаваты падлетак. Таксама падобны на хлапчука-дэміурга бездакорным рэльефам мускулатуры, прыгожы, загарэлы, але некалькі выдатны рысамі асобы. На носе пара аранжавых канапатак, а на руцэ крута наварочаныя гадзіны з камянямі.
  Корсак адразу ж адчуѓ прысутнасць гiпертэаплазмы i, не задумваючыся, працягнуѓ яму руку:
  - Прывітанне браценік... Ведаеш, нешта мы неяк сталі занадта рэдка хадзіць адзін да аднаго ѓ госці...
  Хлапчук-дэміург адказаѓ паціскаючы:
  - Кліч мяне Гары... Мы звычайна, як вечныя дзеці не ѓскладняем сабе жыццё лішнімі тытуламі. Ва ѓсякім разе, маючы зносіны сябар з сябрам!
  - А я Эмануэль! - Дзяѓчына-дэміург вырашыла прывітацца, працягнуѓшы нагу. Таксама мабыць даніну этыку.
  Гары-Стваральнік на гэта гучна засмяяѓся і заявіѓ:
  - Ды вы хлопцы... Вясёлыя - кахаю такіх!
  Корсак прапанаваѓ калегу:
  - Можа, згуляем? Сусвет супраць сусвету?
  Гары адказаѓ з усмешкай:
  - Гучыць вядома вельмі панадліва, але... Накшталт бы яшчэ адну гульню ведзяце з чалавекам з першаснага светабудовы?
  Корсак і Эмануэль вылупілі вочы і хорам рыкнулі:
  - А гэта ѓжо наша справа!
  Гары матнуѓ галавой - з'явілася яшчэ адна дзяѓчынка з прычоскай пад усе колеры вясёлкі. І ад яе ішла каласальная моц, што нават Корсак адступіѓ. Эмануэль жа прыѓзнялася на калена, шапнуѓшы:
  - Надбог багоѓ - чалавек.
  Корсак сумеѓся... Сем колераѓ вясёлкі - гэта сімвал дэміурга-стваральніка дэміургаѓ-стваральнікаѓ. У простых людзей ёсць сваё іерархія ѓ Багоѓ-Тварцоѓ таксама. Яна не так фіксаваная і цвёрдая, як у войскі і залежыць, ад жадання саміх дэміургаѓ ці ад узроѓня развіцця і дасканаласці асобы. Але гэта ѓжо іншы парадак.
  Вось, напрыклад, людзі таксама ёсць розныя. Калі б трапіѓ пяцьсот гадоѓ назад у дваццаць першае стагоддзе - людзі б здаліся б яму багамі. І тое самае пры перамяшчэнні людзей дваццаць першага стагоддзя ѓ будучыню гадоѓ на пяцьсот, а тым больш за тысячу! Такая вось бясконцая лесвічка, ці піраміда ѓ якой можа і ёсць вяршыня, але ніхто не ведае, дзе яна канчаецца.
  Бо закон надсвету абвяшчае - час, матэрыя, прастора - не меншаюць, а толькі нарастаюць і змяняюць свае формы. Гэта значыць надмірабудова па сваім вечным законе - бясконца зялёнае дрэва, якое ѓвесь час расце і ніколі не спыніць свой рост. Вось, напрыклад, з цягам часу ѓзрастае колькасць успамінаѓ, таксама павялічваецца і колькасць матэрыяльных аб'ектаѓ, а таксама прастора, што яны займаюць.
  І якія развіліся шляхам Гіперэвалюцыі разумныя істоты могуць кіраваць працэсамі росту і пераѓтварэнні існага.
  І таму існуе вялікае мноства Творцаѓ Сусветаѓ - чый лік наогул невядома і... Таксама стала павялічваецца.
  Так, што як ні дзіѓна - паганства права, а манатэізм толькі збольшага. Зрэшты, у сусвеце можа быць Творца і адной асобай, і ѓ манатэізм у плане пакланення лагічны. Як у войску генералаѓ шмат, а падраздзяленні асобна адзінапачатак. І няхай нават колькасць усіх дэміургаѓ-стваральнікаѓ не можа быць палічана, але ѓзносіць малітвы тварэнне або павінна аднаму, або можа і - гэта правільна, або не аднаму, некалькім асобам стваральнікаѓ адразу.
  Сямікаляровая дзяѓчынка -наддэміург зрэшты, трымала сабе дэмакратычна, паціснула рукі і прапанавала:
  - Называеце мяне Артэміда. Так будзе прасцей!
  Корсак ухмыльнуѓся:
  - З нашым узроѓнем развіцця фарсіць чынамі...
  Артэміда перабіла і нават панізіла галасоѓ:
  - Вы былі адкінутыя салідарнай энергіяй Гіперфюрэра ?
  Эмануэль з сумным выглядам вымавіла:
  - Вось я якраз хацела вам расказаць, што нам удалося выведаць, а вам ужо ѓсё загадзя вядома!
  Артэміда хіхікнула, пару мільярдаѓ у мільённай ступені галактык прыняла формы паліцыянтаѓ у касках. Яны сталі ѓ шэрагі пад казырок.
  Корсак свіснуѓ, успрымаючы ѓсё гэта зараз:
  - Вось трыганаметрыя!
  Артэміда адмахнулася:
  - Служба бяспекі дэміургаѓ... Але не бойцеся - у нас шмат дазволена!
  Эмануэль з націскам спытала:
  - Выбачыце за пытанне, але... Вам падрабязнасці планаѓ Адольфа Гітлера які стаѓ суперфюрэрам вядомыя?
  Артэміда пстрыкнула пальцамі, вакол іх узнікла пара секстыльёнаѓ бранявых экранаѓ, таѓшчынёй з тысячу парсекаѓ кожны. Затым яны знізіла гучнасць да мінімальнай актавы ѓспрымання і шапнула:
  - На жаль няма?
  Корсак, сам спалохана азірнуѓшыся, звышціха перапытаѓ:
  - Дакладна не? Можа гэта дэза?
  Артэміда па-сапраѓднаму цяжка ѓздыхнула і лагічна заѓважыла:
  - Калі б мы маглі б ведаць і кантраляваць гіперфюрэра , то даѓно б абясшкодзілі б падобнае стварэнне... - Яе бясшумныя словы ѓзрываліся страмчэй тэаядзерных бомбаѓ. - Але Гітлер-дэміург выйшаѓ з-пад нашага кантролю... Яго сіла расце, плюс звяз са стваральнікамі светабудов пчалінай формы жыцця. Не, гэта пагроза, і праблема пакуль што намі не вырашаная.
  & nnbsp;bsp;Эмануэль сціпла заѓважыла:
  - Мы з Корсакам вельмі таленавітыя, але на фоне іншых дэміургаѓ юныя не толькі знешне. А вы мабыць хочаце нам даручыць вайну з гіперфюрэрам .
  Артэміда холадна і іранічна заѓважыла:
  - Ваша праніклівасць мяне дзівіць ... - І сур'ёзна дадала. - Але вы таксама шукайце і хочаце раскрыць таемную фюрара. Нам жа вядома, ваша супергульня з палкоѓнікам-інжынерам Пятром Дзегцярова! Вы там прыкметна рушылі наперад...
  Корсак жорстка перабіѓ:
  - Дык другая сусветная вайна адна з самых папулярных стратэгій. Колькі там мільярдаѓ варыяцый перапрабавана... - Хлапчук-дэміург пстрыкнуѓ пальцамі ног і ахоѓныя экраны ператварыліся ѓ якая пырхае мірыяды ігральных карт. Прычым з непаѓторным малюнкам. - Мы што ѓнікальныя?
  Артэміда амаль маментальна аднавіла экраны і дадала таѓшчыні ѓ мільён разоѓ. Стрэсла з носа кропельку поту і заѓважыла:
  - Ну, ты даеш... І вы абодва не зусім звычайныя дэміургі, а галоѓнае сам Дзегцяроѓ...
  Эмануэль заѓважыла:
  - Не Бог - чалавек!
  Артэміда ѓдакладніла:
  - Чалавек з першаснай Зямлі, ад якой і пайшла надцывілізацыя дэміургаѓ-стваральнікаѓ. Гэта першае... - Дзяѓчына- наддэміург прыклала адразу сем указальных пальцаѓ да вуснаѓ. - А другое ён развітая асоба і сёе-тое можа... Тое, што ѓжо паспелі забыцца пазнейшыя распешчаныя электронікай людзі, і яшчэ не ѓмелі больш раннія. Дваццаць першае стагоддзе самы ключавы. Людзі яшчэ не сышлі ѓ віртуалкі і электроніку, парваѓшы з рэальнасцю, але ѓжо ѓмеюць яе віртуальнасць ствараць...
  Тут погляд Артэміды стаѓ злым:
  - Карацей кажучы - можаце лічыць Пётр Дзегцяроѓ выбраннік, і ён дапаможа вырашыць нам праблему гіперфюрэра .!
  Корсак лагічна заѓважыѓ:
  - Але тады мы ѓсё робім правільна. Яго лепш выкарыстоѓваць уцямную - не ѓ што не прысвячаючы. Інакш апынецца нямоглым... Як усё - уключаючы Надбогаѓ -дэміургаѓ нашай расы.
  Артэміда, павагаѓшыся, пагадзілася:
  - Гэта дакладна! Тут розумам і логікай, якіх у нас усіх у лішку не возьмеш і мэту не намацаеш. Так што знайсці шлях і расчыніць таямніцы Гітлера магчыма... Выпадкова ці па натхненні, але, не вылічаючы розумам.
  Эмануэль падвяла вынік:
  - Тады мы павінны з ім і далей гуляць... Таксама як падказвае нам і асабліва Корсаку розум. Тым больш мой сябар можа ѓ больш яркай ступені выяѓляе ѓ сваім характары, рысы хлапчука ці нават дзіцяці, чым астатнія дэміургі-стваральнікі!
  Артэміда выскаліла зубкі, ад чаго галактыкі трыльёны трыльёнаѓ галактык зноѓ перастроіліся і заѓважыла:
  - У нейкай меры талент фантазіраваць, патрабуе, што ѓ галаве праносілася віхранага дзяцінства. Дэміургі несмяротныя - але, асоба можа, пастараѓшы выйсці з гульні сігануѓшы ѓ нірвану. Нібыта гэта ёсць абсалют дасканаласці. Але я так не думаю!
  Корсак пагадзіѓся з высновамі:
  - І ад Усемагутнасці стамляюцца... Але як ні дзіѓна, недасканаласць розуму дазваляе асобы вечнага падлетка гэтай стомленасці пазбегнуць!
  Артэміда перабіла і яшчэ ярчэй палыхнула вачыма:
  - Больш я нічога не скажу, што не сапсаваць...
  Эмануэль шэптам заѓважыла:
  - Вы старэйшыя за нас, мудрэй і верагодна як Надбог мацней...
  Артэміда рашуча адхілілася:
  - Я занадта дарослая, каб даваць вам парады. Шукайце малодшай сябе, або экстравагантней. Гіперфюрара логікай не прабіць, і гэта паказала найбагатая практыка.
  Корсак хацеѓ, нешта сказаць, як іх зноѓ з сілай выкінула з гіперміразадання і яны заляцелі ѓ гурбу... Пагрузіліся, ледзь не па шыю. І дрыжыкі па скуры...
  Эмануэль у адной туніцы, Корсак толькі ѓ шортах - дзіва што трасе... Калі ты ѓ чалавечым целе, то - гэта жудаснавата.
  Корсак паспрабаваѓ пстрыкнуць пальцамі, як гэта кахаѓ для змены клімату ці целы, але нешта ніяк не спрацоѓвала.
  І ѓ Эмануэль таксама, хоць яна нібы ганяе пад наркотай кракадзілаѓ з сямейства матылькоѓ мужык, круціла рукамі, і нешта старалася прашаптаць. Але адчуванне практычна бясконцай сілы кудысьці знікла. Добра яшчэ, што целы здаровыя, моцныя і падобна не змучаныя, як у мінулы раз катаваннямі.
  А з імі яшчэ светла-руды Гары. І што гэты дэміург-дзяцюк тут забыѓся?
  Эмануэль, абраѓшыся так, дзе гурбы намяло, не так моцна, уздрыгваючы голымі каленкамі, праспявала:
  - Ах, Гары, Гары, Гары - ты не наш! Ах, Гары ты з іншай светабудовы!
  Хлапчук-дэміург таксама апынуѓся ѓраѓнаваны з імі ѓ правах - басаногі, у шортах з загарам экватара. Але рыжы ѓсё ж выглядаѓ не занадта ашаломленым, ён папярэдзіѓ - "калег":
  - Мы тут у рэальным прафілакторыі і не зможам скарыстацца сваёй боскай сілай.
  Корсак практычна спытаѓ:
  - Табе вядомы выхад?
  Гары ѓпэѓнена адказаѓ:
  - Ды Артэміда падказала мне!
  Корсак, выбіраючыся на кручу, дзе ѓтварылася ледзяная скарынка, спытаѓ:
  - І як?
  Гары свіснуѓ праз правую ноздру і паведаміѓ:
  - Мы павінны выразаць сэрца Гітлера і ѓсе трое пакласці на яго далоні правіцы. Тады наша сіла Стваральнікаѓ-дэміургаѓ вернецца!
  Эмануэль хіхікнула:
  - Для простых людзей, вельмі нават добрае заданне... - Дзяѓчына стала падскокваць, размінаючы канечнасці. Затым перапытала. - Гэта такі жарт?
  Гары запярэчыѓ з логікай няѓмольнага Стваральніка:
  - Падобна не... І гэта чарговы мір дзе гітлераѓцы перамагаюць... Так, што ѓ нас будзе, што распавесці нашчадкам-дэміургам!
  Уся сёмуха стваральнікаѓ, выбіраючы каляіну з намерзлым снегам і ледзяной скарынкай, ірванула бегам у кірунку меркаванага Захаду. Корсак, шырока ѓдыхаючы грудзьмі марознае паветра, заѓважыѓ:
  - Без фенаменальнай касмічнай сілы - гэта ѓсё роѓна, што кулаком разбураць Гімалаі.
  Гары зрабіѓ на бегу сальта і папярэдзіѓ:
  - Не спадзявайцеся, што ѓ крытычны момант станеце Багамі. Якраз нашая задача зрабіць не тое, што па сілах кожнаму дэміургу, а тое, што недаступна большасці людзей.
  Корсак крытычна пакруціѓ галавой:
  - А ці большасці? Нешта я не запомню - ці ѓдавалася каму-небудзь паланіць фюрара і выразаць яму сэрца!
  Гары густа падчапіѓ нагой гурбу і падняѓ сапраѓдны ледзяны гейзер, з задавальненнем усміхнуѓся:
  - У нас ёсць перавага - целы лепшыя за чалавечыя. Акрамя таго, мы шмат чаго ведаем!
  Эмануэль нібы гімнастка перавярнулася і выдала:
  - Веды гэта сіла, няведанне бяссілле, але невукі вельмі моцна бяруць лікам!
  Ва ѓсіх траіх на марозе жудасна расчырванеліся ногі - усё ж гэта не дваццаць першае стагоддзе з яго слякотнымі зімамі, а куды больш суровы... Корсак адчуваѓ сябе ѓ целе хлапчука як ніколі поѓна, у ім ужо не клекатала Гіпертэаплазма , а значыць ты чалавек амаль на сто працэнтаѓ. Холадна, што нават прыпякае падэшвы, а ты ж у апошні час знаходзіѓся ѓ куды мякчэйшым і спрыяльным клімаце. У лёгкія струменямі ѓваходзіць халоднае, дакладней ледзяное паветра і ад гэтага казыча гарлань. Тут каля трыццаці градусаѓ марозу - добра яшчэ цела без найменшых заган і выдатна натрэніравана , палепшана вядучымі біяінжынерамі . Дакладней, гэта мабыць як у перамешчанай у рэальнасць казцы - ёсць незнішчальныя ѓласцівасці таго ці іншага персанажа. І дзякуючы ім, напрыклад, у Кашчэя Бяссмертнага ѓсаджваюць з аѓтамата і РПГ, а ён толькі выстаѓляе кілерам рахункі за сапсаваныя гарнітуры.
  А мабыць фізічная дасканаласць цела - яго хуткая здольнасць аднаѓляцца і бегчы, нібы ты экспрэс - неад'емная рыса Звышчалавека-дэміурга. Вось і Эмануэль такая прыгожая ѓ сваёй туніцы, бачныя раскошныя мускулістыя сцягна, як дынькі попка... Корсак пачынае адчуваць сваім дасканалым целам падлетка моцнае ѓзбуджэнне, узровень гармонаѓ падвышаны, а багіня прыгажосцю нябеснай бліскае.
  І тут дзяѓчына-дэміург занепакоілася:
  - А як там наш выбраннік Дзегцяроѓ? Ці доѓга ён будзе варыцца ѓ страѓніку створанага намі Гітлера?
  Корсак помсліва бліснуѓ смарагдава-сапфіравымі вачамі:
  - Раз мая сіла зараз адключаная, то значыць... Ёю пакарыстаецца суцэль годны намеснік!
  Эмануэль здзівілася, і таксама стварыла сальта праз галаву і выказалася:
  - Вось яны паѓсюль дублёры! І ѓ сусвеце і ѓ тых, хто іх стварае!
  Гары нечакана прыклаѓ палец да вуснаѓ і паказаѓ нагой на голыя дрэвы:
  - Гэта ѓмераная паласа. Вельмі падобна на нечарназем'е .
  Корсак падскочыѓ да бярозы, надкусіѓ кару і прагна правёѓ языком. Пасля чаго змяніѓшыся ѓ твары, паведаміѓ:
  - Эге братва... Гэта зусім не сярэдзіна дваццатага стагоддзя!
  Эмануэль здзіѓлена свіснула:
  - Ого! А што за пэрыяд?!
  Корсак нараспеѓ праспяваѓ:
  - Была эпоха - ээй , перыяд быѓ - будзь здаровы! Саюз фальшывых ханжаѓ і сапраѓдных злодзеяѓ!
  Па галінках скакнула норка, яе чорная поѓсць панадліва і багата бліснула. Эмануэль кінула ѓ яе снежкай . Шчыльны шарык трапіѓ у галаву жывёле і, піскнуѓшы, звярок заваліѓся ѓ гурбу.
  Эмануэль без прымхаѓ падхапіла норку босымі, чырвонымі на марозе пальчыкамі і, разарваѓшы яе, кінула кавалак сырога мяса сабе ѓ рот. Корсак і Гары таксама не адмовіліся падсілкавацца па-дзікунску, прычым руды хлапчук-дэміург нечакана адкрыта заявіѓ:
  - Ну-так... Гэта сярэдзіна трынаццатага стагоддзя. Няѓжо Артэміда вырашыла нас падкалоць з фюрэрам?
  Эмануэль, падобна, наадварот апынулася вельмі задаволенай. Прагна пажырала, размазваючы па вуснах кроѓ і хрумстаючы костачкамі. І Корсак атрымліваѓ асалоду ад, адчуваючы сябе пажадлівай жывёлай або дзікім прыматам.
  Нават праспяваѓ ва ѓсю глотку:
  - Ну, а я пасля сняданку шчыльнага, раблюся чымсьці накшталт жывёлы - то
  у лясы мяне цягне, то тундра кліча!
  Гары рыкнуѓ ва ѓнісон:
  - Бо інстынкт ахвяру чар знойдзе!
  Але вось зараз дэміургам-пападанцам трэба было вырашаць куды больш надзённыя праблемы: знайсці начлег, або разведаць мясцовасць. Часы старажытныя, лясоѓ вельмі шмат і можна нарвацца на нешта больш сур'ёзнае, чым ваѓкі.
  А вось, дарэчы, апошнія, якраз і недалёка. Зянкамі, зіхацяць і парыкваюць. Пераміргнуѓшыся, усе трое вырашылі: прыняць бойку!
  Сапраѓды выламаць дубінкі з дрэѓ няцяжка - плюс яшчэ навыкі вялікіх дэміургаѓ, то ведаюць усе баявыя прыёмы створаных сусветаѓ.
  Эмануэль нават з гэтай нагоды заѓважыла:
  - А можа, без палак абыдземся? Вось у прыватнасці нашыя кулакі, ногі, локці вельмі нават не супраць добрай размінкі.
  Корсак атрутна хіхікнуѓ:
  - На снезе? Бокс з ударнай тэхнікай ног! Ды гэта выдатна!
  Ваѓкоѓ цэлая зграя - звычайна гэтыя звяры ѓ адзіночку і не палююць. Праѓда, мусіць Робін Зон Круза ѓсё ж загнуѓ, калі ѓ больш пашыраным выданні напісаѓ аб тым, што іх атакавала адразу тры сотні звяроѓ. І чым яны змаглі б харчавацца гэтыя пражэрлівыя ваѓчары?
  Але тут штук дваццаць ікластых набярэцца. Самы мацёры верхавод атакуе першым. Корсак прабівае пяткай насустрач, цэлячы ѓ нос. Удар і костачкі пераносся заходзяць у нос. Дэміург прабівае бо вельмі хутка і будынак жывёлы яму вядома дасканала. Наогул яны маглі б, і адпудзіць звяроѓ, выдаѓшы лямант, які выклікае ѓ дадзенай пароды драпежнікаѓ некантралюемы жах. Але ж пабіцца куды цікавей...
  Эмануэль усё ж у плоці цалкам дарослай дзяѓчыны, а значыць цяжэй і вышэй двух хлапчукоѓ. Такім чынам, і ѓдары ѓ яе такія, што патрап горанню ѓ галаву або сківіцу - ваѓчам косткі зносіць.
  Корсак пры нанясенні ѓдар у ноздры мацёрага, адчуѓ прыемнае цяпло і аддачу. Ён зрабіѓ сальна і спрытна запусціѓ суком у вока шэраму драпежніку.
  Той выпусціѓ фантанчык фіялетавай крыві і атуліѓся ѓ гурбе.
  Гары дзюбнуѓ сваю ахвяру з круцёлкі і праспяваѓ:
  - Шэры воѓк, шэры воѓк, не кідайся на парог!
  Корсакаѓ атакуючы локцем пажадлівае стварэнне ѓ галаву, усклікнуѓ:
  - Ідзе паляванне на ваѓкоѓ, ідзе паляванне ляск іклоѓ... На шэрых драпежнікаѓ - ідзе, атрад выдатнікаѓ!
  Гары біѓ не слабейшы за сваіх калег. Але аддаваѓ перавагу больш размашыстым рухам і вывертам. Напрыклад, удары каленкамі...
  Вядома, тут яны не былі людзьмі звычайнымі... У адваротным выпадку стварэньні іх парвалі. А так можна рухацца хутчэй ваѓка атрымаць яго прыёмамі. Тым не менш, і асабліва звышчалавечага тут таксама не было. Бо забівалі ваяры на суровых іспытах ваѓкоѓ, а то і больш небяспечных львоѓ. А калі ѓспомніць ніндзя ці манахаѓ усходніх манастыроѓ.
  Ва ѓсякім разе, суперніка сталі авечкамі нарваѓшыся за самых вялікіх забойцы і дарыльнікаѓ жыцця ѓ сусвеце.
  Эмануэль, напрыклад, для разнастайнасці вырвала ікластага босымі пальчыкамі зубастую сківіцу. Той ад болевага шоку літаральна адкінуѓ да верху лапкі.
  Гары выклікнуѓ:
  - Свістаць усё на вяршыню вулкана!
  Корсаку раптам успомнілася, як увасобіѓся ѓ хлапчука -партэізана . Яго вялі ѓ люты на расстрэл фашысты, і босыя ногі літаральна паласкаліся ѓ кіпені. Плюс яшчэ боль ад збіцця. Вось тады дэміурга і кальнула няѓмольнае сумленне: "а ці мае ён права ставіць тварэнне ѓ гэтак не выносныя ѓмовы?".
  Для хлопчыка ѓсё скончылася шчасна, хоць перад расстрэлам яго аблілі пару вёдрамі ледзяной вады. Але Корсак фрыцаѓ, тады абклаѓшы выхапіѓшы іх жа ѓласныя пісталеты-кулямёты, а юны партызан нават не чхнуѓ.
  Вось такая вайна лепш за ѓсё падыходзіць для дэміургаѓ. Ды і сам ты ѓдзельнічаеш у ледзяным душы і ѓсё гэта хвалюешся...
  Але вось зараз таксама азарт вялікай бітвы і вагон, не, мабыць, нават эшалон адчуванняѓ!
  Але бітва аказалася кароткай, ацалелыя ваѓкі, сцяміѓшы, што ім трапіліся драпежнікі паклікаѓ дзялі драпаку. Эмануэль злавіла адно з іх за хвост і пачала круціць. Але раскруціць, як след, не паспела - парваѓся ѓсё ж гэта венік.
  Дзецюкі-дэміургі, падбегшы далі "санітарам лесу" пад зад і таксама спынілі пераслед.
  Корсак падвёѓ вынік:
  - Пятнаццаць - нуль на нашу карысць... Будзем рабіць сабе адзенне ці як?
  Гары разважліва заѓважыѓ:
  - Шкуры прыхопім, але апранаць не будзем. Нашы целы дазваляюць мароз пакуль вытрымліваць, а бегчы ѓ адных шортах - спрытней.
  Эмануэль з гэтым пагадзілася:
  - Навошта вынаходзіць ровар. Мы можам і так бегаць. Асабліва вы дзецюкі, у гэтую эпоху, вашыя аднагодкі бегалі без усялякіх паляпшэнняѓ у целах.
  Гары ѓдакладніѓ:
  - І не толькі аднагодкі, але і святыя, юродзівыя... А мне гэтая публіка не па душы.
  Корсакаѓ пашкадаваѓ, што ѓ яго няма кінжала. Перакінулі зусім без зброі, нібы на выміранне. Добра, што хаця целам далі фору апальным дэміургам на простымі. Наогул гэта паходзіць на пакаранне - хоць як раз такое падабенства рэалістычнай гульні - ёсць сапраѓдная ѓзнагарода, для перанасычаных дэміургаѓ.
  Гары адгадаѓ думкі калегі і сарамліва прызнаѓся:
  - Адзін раз Артэміда супербоства мяне па-сапраѓднаму пакарала, ды так што кат і прэнг, здаюцца прыемней.
  Эмануэль з хітрынкай спытала пацана-боства:
  - І як яна зрабіла:
  Пачырванеѓшы і апусціѓшы вочы, хлапчук-дэміург з цяжкасцю выціснуѓ з сябе:
  - Ператварыла ѓ маленькага хлопчыка і прымусіла перахварэць на грып...
  Эмануэль мімаволі здрыганулася і сама спалохалася:
  - Ого... На крыжы і тое лягчэй вісець, чым як чалавек хварэць. Такога і ворагу не пажадаеш!
  Корсак яхідна заѓважыѓ:
  - Ну, Гітлеру гэта цалкам можна і пажадаць. Ладнае стварэнне!
  Эмануэль тонка захіхікала, заѓважыѓшы:
  - Дык менавіта таму ты ператварыѓ Пятра Дзегцярова ѓ бацылу?
  Корсак паспяшаѓся паправіць сваю напарніцу і сяброѓку-багіню:
  - Грып - гэта віруснае захворванне, а не бактэрыёзнае ... Давай лепш асвяжуем трафеі.
  Гары з энтузіязмам падхапіѓ:
  - Заадно і грошыкі прыстойныя атрымаем!
  У ходзе пусцілі зубы і даволі прыстойныя і вельмі трывалыя і вострыя пазногці. Так што і кінжал неабавязковы, калі ты сам з'яѓляешся зброяй.
  Эмануэль праглынула крыху снегу і захуталася ѓ здзёртую шкуру ваѓка. Тым больш, што туніка падчас бойкі зляцела - яна відавочна не прыдатных для ваяѓніцы касцюм.
  Гары жадаѓ таксама захутацца ѓ ваѓчыныя шкуры, але перахапіѓшы пагардлівы погляд Корсака, спыніѓся і згарнуѓ у скрутак.
  Эмануэль пакінула ногі адкрытымі, але асцярожна заѓважыла:
  - Ханжеские часы ... Вам дзецюкі можна, яшчэ ѓ шортах, а мне ...
  Гары таксама гарэзлівы тып адмахнуѓся:
  - Пакажы сваю сілу, і ніхто не асмеліцца, табе папракнуць адзеннем!
  - Вось спачатку і пакажу! - агрызнулася Эмануэль.
  Неѓзабаве іх чуйныя вушы ѓжо адрозніваліся храбусценне галінак і руху наперадзе цэлага атрада. Прычым, падобна, конікі лёгкія...
  Корсак нават перахрысціѓся:
  - Я Наддэміург спадзяюся, што гэта менавіта тое, што мы ѓсё думаем!
  Сапраѓды хлопцы рушылі да месца іржання і ѓжо адрознівалі цюркскую мову і характэрны тупат лёгкіх коней.
  Каля сотні конных татараѓ, якія відавочна ѓдзельнічаюць у набегу на Русь. Тут ужо адчувалася, што нешта каля Разані. Хаця па гадах і дат цалкам можна і памыліцца.
  Корсак прапанаваѓ адразу ж атакаваць супернікаѓ:
  - Нават калі нас і заб'юць, то мы толькі вернемся ѓ свае ѓсемагутныя ѓвасабленні.
  Эмануэль ухмыльнулася:
  - Ці нас прымусяць працягваць місію, але ѓ горшых умовах...
  Гары скурчыѓся і шэптам заѓважыѓ:
  - Самае вялікае пакаранне, што можна прыдумаць дэміургу - гэта зрабіць яго, такім як усе...
  Сёмуха мімаволі спынілася, татары таксама не занадта спяшаліся. У іх была і здабыча, тырчалі з-пад пакрываѓ голыя ножкі палонных дзяѓчын. Ды і валаклі сякую-такую здабычу. Вось адчувальныя насы ѓвасобленых дэміургаѓ адчулі, як хорт на цязе. Данесла пах гару... Няма не мірныя тут сабраліся татары, ці дакладней мангола-татары. Натуральна, і гаворка іх багі-ѓсезнайкі разумелі. Хан Кэбе, гарлапаніѓ:
  - Наперадзе Разань, а за ёй Уладзімір. Там нас чакаюць прыгожыя дзяѓчыны і шмат золата і мяхоѓ! Мы спалім іх сёлы...
  Корсак пазяхнуѓ і штурхнуѓ Гары нагой:
  - Самая цікавая забаѓка для Бога, гэта стаць чалавек - адчуць свой боль і ѓразлівасць! Значыць, трэба біцца і рызыкаваць!
  Эмануэль скінула з сябе шкуру, на ёй ужо нічога не засталося і, сказала:
  - Б'ешся як ісціна багіня. І перамагаю!
  Гары, крыху бянтэжачыся, прапанаваѓ:
  - А можа, прыдумаем план. У іх жа стрэлы!
  Корсак холадна запярэчыѓ:
  - План для штабных, а меч для баявых! Атакуем неадкладна...
  І сёмуха ратаборцаѓ, мільгаючы расчырванелымі на марозе пяткамі накіравалася ѓ атаку.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 13.
  Вось ужо лістапад, а дзяѓчаты працуюць амаль голыя - у адным толькі бікіні. І імкнуцца вельмі добрае ішача.
  Але ѓ Алёнкі яшчэ і хапае сілы, пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак на друкаванай машынцы накідаць працяг аповесці аб Тамерлане.
  Дзяѓчынкі начаравалі сабе адмысловую ѓстаноѓку - агнямёт з дванаццаццю стваламі. Гэта трэба сказаць - вельмі сур'ёзна. І вось Алёнка націснула пунсовым саском грудзей на кнопку.
  І спрацавала, на кітайцаѓ паліліся патокі агню. І гэта вельмі пякучае і забойнае ѓяѓленне.
  І гараць ваяры паднябеснай імперыі, нібы яны свечкі на Каляднай ёлцы.
  Алёнка ѓзяла і праспявала:
  - Маё велізарнае прывітанне,
  І найзыркі букет!
  Даѓбанула па кітайцах націснуѓшы малінавым саском грудзей і Анюта. Яна дзяѓчынка найвысокай культуры і класа.
  І калі ѓжо заспявае, то разнясе.
  І цэлага батальёна ѓ кітайцаѓ няма - згарэѓ у попел.
  Вось такая яна дзяѓчына - надзвычай крутая.
  А вось рудая Ала яшчэ страмчэй. І яе лалавы сасок душыць з вялікай сілай і энергіяй на кнопкі.
  І вось гэта спрацоѓвае.
  І рэальна ѓсё дашчэнту спальвае...
  Ала, бачачы, як гараць і гінуць кітайцы, праспявала:
  - Я наймацнейшая дзяѓчына свету,
  І пакарылі ѓсе грані эфіру!
  І яе голая пятка падкінула разбуральны прыём смерці. Вось яна дзяѓчынка як - крутая!
  Ала са смяшком заявіла:
  - Мая фенаменальная моц...
  Марыя пальнула, націснуѓшы на кнопку клубнічным саском і лагічна запярэчыла, скалячы зубкі:
  - Не твая, а наша!
  І ваяѓніцы возьмуць і засмяюцца, з жорсткім апломбам. А потым яны як возьмуць і засвішчаць.
  Вароны атрымалі ѓдар ультрагукавой хвалі па мазгах. У іх узнікла ашаламленне.
  І птушыныя прыгажуні сталі падаць уніз і прабіваць галовы кітайскім воінам.
  Вось гэта дзяѓчынкі проста супер!
  Алімпіяда дзейнічае вельмі агрэсіѓна. Яна таксама націсне сваім буйным, нібы апельсін саском на кнопку. І як выплюне забойны каскад смерці і разбурэнні.
  І столькі кітайцаѓ зараз узяло і згарэла. Іх капітальна абвугла.
  Алімпіяда ѓзяла і праспявала:
  - Я наймацнейшая дзяѓчына свету,
  Змагу супостатаѓ лёгка разарваць...
  Плывем па патоках суцэльнага эфіру,
  Не зможа нас хунта - дракона зламаць!
  І ваяѓніцы са сваіх саскоѓ грудзей, як лупяць такімі забойнымі маланкамі, што проста жудасць.
  Капітальна спальваюць кітайскія батальёны. Вось гэта дзяѓчаты. А іх босыя пальчыкі ножак кідаюць са страшнай сілы прэзенты анігіляцыі.
  Алімпіяда ѓзяла і засвістала...
  І яе свіст адразу шмат тысяч варон абрынуѓ на зямлю, прабіваючы да смерці кітайцаѓ.
  Ваяѓніцы, зразумела, у захапленні. І яны смяюцца.
  Уся пяцёрка прыгажунь такая ваяѓнічая і дасціпная.
  Вось зноѓ у нападзе Альбіна і Альвіна з паветра, на баявых самалётах. І як пашлюць каласальнай разбуральнай сілы ракеты, якія ѓсё ѓзрываюць і раздзіраюць.
  Альбіна ѓзяла і праспявала, націснуѓшы пунсовым саском на пускавы кручок:
  - Я самая вялікая гераіня свету!
  Альвіна таксама дзюбанула, націскам рубінава саском грудзей, і прачырыкала, скалячы зубкі:
  - Не, гэта мы самыя гераіні свету!
  І дзяѓчаты хорам праспявалі:
  Я, ты, ён, яна - разам цэлая краіна,
  Разам дружная сям'я,
  У слове мы,
  Сто тысяч я!
  І дзяѓчаты як засмяюцца, і голымі пяткамі па рычагах.
  І ѓ кітайцаѓ паляцелі бомбы. Зразумела паднябеснай імперыі не пашанцавала мець справу з дзяѓчынкамі, якія ваююць толькі ѓ трусіках.
  Анастасія Вядзьмакова таксама ѓ небе. І гэтая дзяѓчына, якой ужо больш за сто гадоѓ, але яна не старэе, бо ведзьма.
  І ваяѓніца лалавым саском як націсне на кнопку. І адразу ж паляцяць у цэль баявыя ракеты.
  І цэлы кітайскі полк, татальна знішчаны.
  Настасся Ведзьмакова адзначыла, праводзячы рубам далоні па горле:
  - Ідзе вялікая чыстка!
  Акуліна Арлова з гэтым ахвотна пагадзілася, таксама дзяѓбаючы непрыяцеля, і скалячы сабе зубкі, што бялей за першы снег:
  - Ідзе зачыстка мясцовасці!
  І дзяѓчына зноѓ націсне клубнічным саском грудзей на кнопку джойсціка, і пашле забойчую ракету.
  Мірабела Магнітная ѓзяла і дзюбнула па суперніку пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак. І забойная ракета як улепіць па кітайцах. І пайшло татальнае разбурэнне і гібель.
  Вось гэта Мірабела - проста супер. І дзяѓчынка як лупіць па суперніку пры дапамозе клубнічнага соску.
  Дзяѓчаты ѓзялі і праспявалі, тупаючы голымі, круглымі пяткамі:
  - Мы ѓсіх лёгка сатрэм,
  За ѓладу парад...
  І ѓсё вас разаб'ем,
  Пад песню гэтую!
  Ваяѓніцы так дзяѓбуць па ворагу сваімі рэактыѓнымі ракетамі. І гэта рэальна надзвычай забойна.
  Вось гэта дзяѓчыны з босымі, точанымі ножкамі.
  Анастасія Вядзьмакова, круша суперніка, прабуркавала:
  -Чэрэп ноччу скача зіхоцячы,
  Жадае дзяѓчыну звесці з розуму...
  І нявінных ахвяр змяёй глытаючы,
  Надыходзіць проста мітусня!
  Акуліна Арлова дзюбанула па непрыяцелю пры дапамозе лалавага соску грудзей. Уразіла да смерці суперніка, не даѓшы яму ні найменшых шанцаѓ і спаліѓшы цэлы батальён кітайцаѓ.
  Пасля чаго Акуліна ѓзяла і праспявала:
  - Дзеѓка тут, дзеѓка там,
  Жыццё як сон суцэльны падман!
  І ваяѓніца паслала ѓ непрыяцеля круглай пяткай забойны падарунак анігіляцыі.
  Пасля чаго прачырыкала:
  - Я ѓсіх кітайцаѓ знішчу, пакажу сваю дзеѓкі морду!
  Вось гэта дзяѓчыны - босыя і прыгожыя і з панадлівымі, вельмі точанымі ножкамі.
  Анастасія Вядзьмакова скідае бамбёжку маленькіх памераѓ, разбурыла супернікаѓ і прачырыкала:
  - Слава нашай Радзіме вялікай!
  Вось і Аліса, і Анжаліка ѓ баі. Яны лупяць кітайцаѓ выкарыстоѓваючы снайперскія вінтоѓкі. У цэлым дзяѓчынкі выдатныя.
  Аліса стрэліла, прабіла адразу пецярых кітайцаѓ і прабуркавала:
  -На прасторах Радзімы цудоѓнай,
  Гартуючыся ѓ бітвах і працы...
  Мы склалі радасную песню,
  Аб вялікім сябру і правадыру!
  І ваяѓніца кінула босымі пальчыкамі ножак, забойны падарунак смерці. І парвала масу супернікаѓ.
  Анжаліка таксама разбурала ворагаѓ. Яна прабіла з аднаго стрэлу чацвярых непрыяцеляѓ і вякнула:
  - Мы ѓсіх пераможам абавязкова, і будзе камунізм!
  І ваяѓніца зноѓ шпурнула босымі пальчыкамі ножак забойны падарунак анігіляцыі. І столькі кітайцаѓ аказалася зараз знішчана.
  Гэта проста было як бы супер.
  Абедзве дзяѓчыны вельмі прыгожыя. Аліса бландына, а Анжаліка рудая. Яны ѓвогуле проста супер.
  І страляюць па ворагах у самую гушчу арды.
  Аліса ѓзяла і праспявала:
  - Сонечны круг,
  Неба вакол...
  Гэта малюнак дзяѓчынкі!
  І ваяѓніца голай пяткай узяла і падкінула выбухны пакет з вугалю. Які масу кітайскіх байцоѓ узяѓ і парваѓ.
  Анжаліка адзначыла са смяшком, і выскаліѓшы зубкі, якія ѓ яе нібы буйны жэмчуг:
  - Гэта проста цудоѓна!
  І таксама босыя пальчыкі рудай дзяѓчынкі як запусцяць выбуховыя пакуначкі з агрэсіѓнай сумессю знішчэння.
  Вось гэта дзяѓчынкі - выбітны пілатаж. Яны паказваюць свой найвялікшы і агрэсіѓны клас.
  Аліса ѓзяла і прачырыкала, выскаліѓшы зубкі:
  Намалявала я на лістку,
  Круг падпісаѓшы на дошцы!
  І зноѓ яе босая, хупавая ножка шпурляе нешта з вельмі забойнай сілай.
  І масай разбурэння - забіваючы кітайцаѓ.
  Анжаліка прабуркавала, падміргваючы:
  - Гэта ѓсё будзе такім - феерычным!
  І яе голая, круглая, ружовая пятка як цвікоѓ.
  Ваяѓніцы, зразумела, не даюць кітайцам захліснуць іх хваляй. А тыя ѓсё напаѓзаюць.
  Вялікая колькасць воінаѓ паднябеснай імперыі. І яны ѓсё пруць і пруць, і атакую з найвялікшым азартам.
  Анжаліка пляснула ѓ далоні і праспявала:
  - Веліч рускую прызнае планета,
  Ударам мяча разбурылі фашызм...
  У паэмах дзяѓчынак перамога апетая,
  І веру пабудуюць яны камунізм!
  І ваяѓніца як возьме і плюне... І клякса магічнай плазмы разам вырасла, і накрыла кітайцаѓ.
  Вось гэта скажам так - дзяѓчыны што трэба.
  Алёнка ж тое з аѓтаматаѓ па кітайцах страляе. То мячамі іх сячэ...
  А калі ѓ яе руках як па ѓзмаху чароѓнай палачкі паѓстаѓ кулямёт. І яна давай рэзаць ворагаѓ.
  Вось ужо Алёнка выкошвала кітайцаѓ, не даючы ім ніякай літасці.
  І дзяѓчынка шпурнула босымі пальчыкамі ножак забойны падарунак смерці, і раскідала воінаѓ паднябеснай імперыі.
  Пасля чаго праспявала:
  - Я наймацнейшая дзяѓчына свету,
  Стромкі ѓладар зямнога эфіру!
  Анюта гэта пацвердзіла:
  - Ды круты ѓладар!
  І ѓзяла босымі пальчыкамі ножак шпурнула забойны падарунак смерці, і столькі кітайцаѓ зараз паклала.
  Вось такая дзяѓчынка.
  А яшчэ і з пунсовых саскоѓ як зарадзіць маланкі. І воіны паднябеснай імперыі валяцца нібы снапы сена.
  Анюта ѓзяла і праспявала:
  - Слава эпосе рускіх цароѓ,
  Ты супостата народ разбі!
  Вось так дзяѓчынкі і працуюць. І Ала рудая прыгажуня з імі. І з лалавых саскоѓ капітальна разрады маланак паддае. І прыносіць татальную смерць.
  Ала праспявала, выскаляючыся:
  Не абламаць хвацкай дзяѓчынцы крылы,
  Няма жалю ѓва мне і не спыта...
  Я не люблю гвалту і бяссілля,
  Вось толькі шкада ѓкрыжаванага Хрыста!
  Вось такая яна баявая і агрэсіѓная, поѓная энергіі ваяѓніца.
  Марыя таксама з клубнічных саскоѓ зарад пульсарам. Масу байцоѓ Кітая спаліць, і прабуркуе:
  - Гэта мая касмічная моц!
  І яе вочкі бліснуць маланкамі.
  А босыя ножкі кінуць падаруначак анігіляцыі. Вось гэта дзяѓчынкі - найвышэйшы самы клас.
  Алімпіяда дзяѓбала суперніка. Яна пры гэтым выкарыстоѓвала і вогненныя пульсары са сваіх буйных саскоѓ.
  Дзяѓчына-волаты працавала з вялізным паскарэннем. І не давала нікому ніякіх шанцаѓ.
  І ваяѓніца шпурляла босымі пальчыкамі ножак вельмі нават разбуральныя падарункі смерці.
  І пры гэтым напявала:
  - Радзіма і войска гэта два слупы,
  На якіх і стаіць планета...
  Грудзі абаронім, мы цябе краіна,
  Усім народам раць твая апетая!
  І зноѓ яе саскі-памідоры запускаюць падарункі каласальнай забойнай сілы.
  Лізавета з танка таксама вядзе агонь. Яна страляе, націскаючы пунсовымі саскамі на кнопкі, і віскоча:
  - Няма мяне мацней, усіх парву на часткі!
  І міргвае сваім напарніцам.
  Алена з гэтым пагадзілася, націснуѓшы на кнопку сваім малінавым саском і са ствала выплюнула снарадам, раздзіраючы кітайцаѓ:
  - За нашу Радзіму камунізму!
  І ваяѓніца падміргнула сапфіравымі вочкамі.
  Кацярына адзначыла, пасылаючы ѓ супернікаѓ забойныя падаруначкі рэальнай смерці:
  - Камунізм - гэта навука!
  І зноѓ націснула на кнопку рубінава саском.
  Еѓфрасіння заявіла, ваюючы з вялікай упартасцю з супернікам, і выкарыстоѓваючы клубнічныя соску:
  - Вера наша ѓ светлую будучыню, не адмаѓляе і слаѓнага мінулага нашай імперыі!
  Лізавета з гэтым ахвотна пагадзілася:
  - Як славілі цара, так і будзем славіць!
  І ваяѓніца паказала доѓгі язычок.
  Кацярына заѓважыла, пальнуѓшы ѓ дадзеным выпадку націснуѓшы на кнопку джойсціка пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак:
  - І ад Чудскіх берагоѓ,
  Да ледзяной Калымы,
  Усё гэта наша Зямля,
  Усё гэта мы!
  Еѓфрасіння лупанула, зноѓ ужыѓшы клубнічны сасок і прабуркавала, падморгваючы:
  - Мая вялікая сіла,
  Я скрышу кракадзіла!
  А вось яшчэ дзяѓчынкі атакуюць. Сярод іх і Наташа і Зоя.
  Вось дзяѓчыны ѓзялі і з гаѓбіцы як зарад такім разбуральным падарункам смерці.
  Наташа ѓзяла і праспявала:
  - Бомбы ляцяць і ракеты,
  Самы вялікі піяр...
  У песнях народа апеты,
  Страшны абрынуты ѓдар!
  Зоя агрэсіѓна заявіла:
  - Магутны ѓдар - добра!
  І ѓзяла, і націснула босымі пальчыкамі ножак на кнопкі. Вось такія яны ѓсе баявыя прыгажуні.
  Алег Рыбачэнка на сцяне. Несмяротны хлопчык, на выгляд гадоѓ дванаццаці кідае босымі пальцамі ног іголкі. І дзівіць надыходзячых кітайцаѓ. Адразу тузін.
  Кідае босымі пальцамі ножак іголкі і Маргарыта. Дзяѓчынка вынішчае супернікаѓ і пішчыць:
  - Мая вялікая сіла!
  І адважна ваюе.
  Наташа таксама босымі пальцамі ножак як кіне магутны бумеранг. Як раскрышыць супернікаѓ, і прапішчыць:
  - У імя вялікай славы!
  Далей ужо Зоя сячэ мячамі кітайцаѓ, і заадно кідае босымі ножкамі іголкі з атрутай. І напявае сабе:
  - На прасторах Русі,
  Мы здолеем усіх выратаваць!
  І зноѓ мячы апускаюцца на супернікаѓ. І калі ѓжо сякуць, то без усялякага жалю.
  А вось калі Аѓрора пачала разбураць, і кідаць босымі пальцамі ножак бумерангі, то гэта і зусім поѓнае знішчэнне. І кітайцы забітыя падаюць пад ударамі рудай д'яліцы.
  А дзяѓчына раве:
  - Усё паламаю і разарву!
  І абедзвюма мячамі як возьме і сячэ!
  А ад яе босай пяткі ляціць востры, і колючы дыск. Гэта ѓвогуле дзяѓчына татальнай смерці.
  А вось і Святлана ѓ вырашальным баі. Як давай мучыць кітайцаѓ, і рассякаць іх на дробныя кавалкі мячамі.
  Пракруціла дзяѓчына матылька, і сем воінаѓ паднябеснай імперыі засечана.
  А затым ад босых пальцаѓ ножак і ляцяць вострыя, атрутныя іголкі. І дзівяць кітайцаѓ.
  Алег Рыбачэнка дзярэцца з жоѓтымі ваярамі. Яго мячы мільгаюць нібы прапелер.
  Хлопчык са смакам спявае:
  - Я буду наймацнейшым чэмпіёнам свету,
  Мы пераможам Амерыку, Кітай!
  І зноѓ хлопчык кідае босымі пальцамі дзіцячых ножак вострыя гульні. І падаюць адразу два тузіны забітых кітайцаѓ.
  Вось такая бітва. У рэальнай гісторыі, царская Расія дапятроѓскіх часоѓ страціла частку сваёй тэрыторыі. Але тут рускія віцязі ваююць і не збіраюцца саступаць.
  Алег Рыбачэнка б'ецца і спявае:
  - Але мы віцязі поѓныя рускага духу,
  Катам ніколі не пачуць, наш здушаны стогн!
  І зноѓ хлопчык кідае вельмі вострыя, і з моцным, звараным ведзьмамі атрутай, вельмі тонкія іголкі!
  Дзяѓчынка Маргарыта побач з ім. І таксама яе ножкі шпурляюць такія забойныя іголкі. А рукі сякуць нападаючых кітайцаѓ. Ваяѓніца разбурае супастаѓ, і напявае:
  - Я такая крутая, нібы дэман усіх краін...
  Дзіма, Дзіма, Білан! Дзіма, Дзіма Білан!
  Уладар усіх краін!
  Наташа таксама сячэ кітайцаѓ і напявае:
  - У вячэрняй світанку, не дамо перамагчы Сатане!
  І ад яе босых ножак таксама ляцяць забойныя іголкі.
  Далей ворагаѓ разбурае Зоя. І ад гэтай дзяѓчыны нібы зыходзяць флюіды каласальнай энергіі.
  І ад босых ножак прыгажуні ляцяць бумерангі, і вострыя іголкі.
  Ваяѓніцы ежыць:
  - Я вялікая басаногая мара і прыгажосць!
  І зноѓ шпурне ѓ супернікаѓ нешта надзвычай забойнае.
  А вось калі Аѓрора праводзіць млын і ссякае кітайцаѓ, то гэта і зусім - вышэйшы пілатаж анігіляцыі.
  А потым рудая кіне босымі пальцамі ног пранізлівыя іголкі. І падаюць забітыя жоѓтыя ваяры.
  А вось калі Святлана лупіць. І адначасова ад яе голых ножак ляціць цэлы пучок іголак, якія ѓсё пранізваюць і забіваюць.
  А ваяѓніцы пішчыць:
  - Так, так, так - атрымай фашыст у пятак!
  І яе босыя ножкі зноѓ па кітайцах забойнае выкінуць.
  Наташа, секчы жоѓтых воінаѓ мячамі, заѓважыла:
  - З фашыстамі было і лягчэй, і цяжэй!
  Святлана, правёѓшы млын, заѓважыла:
  - А з намі дзяѓчатамі заѓсёды лёгка!
  Аѓрора, прайграла прыём веер, і буркнула:
  - А са мной наогул не засумуеш!
  І ад яе босых ножак ляціць забойнае джала.
  А Зоя як возьме і прапішчыць:
  - Мы не тараканы, мы дзяѓчаты - вялікай славы!
  І зноѓ ад яе босых ножак нешта вылеціць, і па непрыяцелю прыкладзецца.
  Дзяѓчынкі ѓзялі за працу на сумленне.
  Гэта крэпасць амаль адзіны апорны пункт рускіх у гэтым раёне. Ёсць яшчэ пара якія будуюцца гарадоѓ. Добра, што кітайцы не сунуліся за Амур. Але Расея ѓ рэальнай гісторыі кавалак сваёй тэрыторыі страціла. Вельмі агрэсіѓная дынастыя ва ѓладзе ѓ Кітаі. Аднак дзяѓчыны гэта тое, што здольна і Люцыпара паліцы звярнуць ва ѓцёкі.
  Алег Рыбачэнка сячэ кітайцаѓ. І пры гэтым хлопчык спявае:
  - Найвысокі будзе клас...
  І вось ляціць кінуты босай ножкай хлопчыка бумеранг і лямант:
  - Усіх пасячэ дзікабраз!
  Маргарыта таксама кінула ѓ суперніка тое, што з'яѓляецца забойствам. Размалявала яго на часткі, і піскнула:
  - Я басаногая мара і вялікая прыгажосць!
  І яе ножка кідае дзікія дыскі.
  Далей у баі Наташка. І таксама ѓ непрыяцеля кідае тое, што расколвае супернікаѓ.
  І робіць гэта вельмі спрытна.
  А яе босыя ножкі шпурляюць чарговыя, забойныя іголкі.
  Далей у Зоя ѓ баі. І таксама кідае ѓ суперніка, рознага роду свастыкі і бумерангі.
  І выкошвае непрыяцеля.
  Пасля чаго як правае:
  - Слава добраму цару!
  А вось у баі і Аѓрора. Таксама непрыяцеляѓ з Кітая нішчыць. І калі ѓжо кіне, то кіне забойнай сілай.
  І пры гэтым праспявае:
  - Ды ѓ імя рускай Зямлі!
  І таксама ад яе босых ножак разлятаюцца забойныя зарады.
  Святлана таксама спуску непрыяцелю не дае. І ад яе босых ножак ляціць тое, што прыносіць відавочную смерць.
  І ваяѓніца напявае:
  - Не саступім ніколі! Не прыйдзе на Русь бяда!
  І зноѓ кітайцаѓ як закране. І возьме без цырымоній пасячэ.
  Шасцёрка ваяѓнікоѓ і ваяѓніц б'е моцна. І сячэ непрыяцеля, і кідае босымі ножкамі.
  Алег Рыбачэнка рубячы кітайцаѓ, праспяваѓ:
  - Зорны баец, дарма трубіць твой рог -
  Край твой далёкі ѓ сумнеѓнай славе...
  Полымя бітвы дрыжыць паміж радкоѓ -
  У аднабаковай гульні без правіл!
  І босы ножкі хлопчыка ляціць чарговы бумеранг, які цэлай тузіне кітайцаѓ перарэзаѓ глоткі.
  Хлопчыка як бачым баец.
  І Маргарыта таксама ѓ бітве. І так яе босыя ножкі працуюць. Яна нішчыць непрыяцеляѓ без усялякіх сумневаѓ вельмі крута.
  І яе мячы нібы каты.
  Ваяѓніца ежыць:
  - Ды будзе слава!
  Наташа таксама вядзе агонь босымі ножкамі, і кідае забойнае. А заадно і мячамі актыѓна сячэ.
  Адначасова пішчыць:
  - Мой антураж - казённы экіпаж!
  Далей у баі Зоя. Таксама чартоѓка найвышэйшага ѓзроѓню анігіляцыі. Як правядзе мячамі матылька. А затым возьме і босымі ножкамі паражаючыя элементы кідае.
  Пасля чаго прае:
  - Войска радуецца - наступаючы!
  І цэлы шэраг скошаных кітайцаѓ падае.
  Дзяѓчына сабе спявае:
  - Зоя любіць забіваць! Ах, гэтая Зоя!
  А вось і Аѓрора ѓ імклівым наступе. Або дакладней агрэсіѓнай абароне. І пры дапамозе босых ножак выбівае непрыяцеляѓ.
  А заадно і пішчыць. А калі пройдуць яе шаблі нібы лопасці культыватара, то тры тузіны кітайцаѓ разарвуць на кавалкі!
  А Аѓроры правішча:
  - Мілагучныя акорды, сцяг Расіі вельмі ганарлівы!
  І вось яе голая пятка як угодзіць кітайскаму генералу ѓ падбародак. Той возьме і заваліцца.
  Зоя ѓ баі агрэсіѓная. Сячэ сабе непрыяцеляѓ, і вішча:
  - Усіх сумнем і прыб'ем!
  І ад босых ножак такія кінжалы ляцяць.
  Святлана таксама спуску нікому не дае. І нішчыць непрыяцеляѓ, нібы каса траву зразае. Кітайцы завальваюцца.
  Дзяѓчына віскоча:
  - Шалёная іголка! Вунь з двара!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 14.
  Волька-Вольф Бісмарк-Карасеѓ, фактычна завяршыѓ вайну з вясковымі хлопцамі і дзяѓчатамі з вельмі вялікім рахункам: больш за чатыры тысячы пабітых хлапчукоѓ, і дзесяці тысяч таксама цалкам чаканых мэт у віртуальным падліку.
  Вёскі Каплічы і Казловічы капітулявалі. І зараз хлапчука чакалі чарговыя ѓзнагароды новага фюрара. Была здабыта выдатная перамога. І заадно Волька-Вольф знайшоѓ сабе нявесту - дзяѓчыну гадоѓ шаснаццаці ѓ якасьці трэцяй жонкі.
  Хлапчук ехаѓ у цягніку, на хаду працягваѓ складаць, накідваючы сабе ѓ агульны сшытак;
  У Сочы трэба было знайсці сабе месца для начлегу, каб раніцай вылецець у Крым. Надзея выбрала сабе двух мускулістых, сімпатычных хлопцаѓ, і заснула ѓ абдымку з імі. Прыемна адчуваць побач з сабой моцныя, маладыя целы.
  Надзеі снілася, што яна аказалася ѓ будучыні. Горад Сочы стаѓ больш і проста футурыстычны. Вялізныя будынкі выносіліся на многія кіламетры ѓверх. І іх форма была такой незвычайнай. То ѓ выглядзе стаялых сябар на сябру павукоѓ ці чарапах, ці ружовых бутонаѓ. Або ѓ выглядзе празрыстых, вялізных ледзяшоѓ. А як будынак калі самавар стаіць з круціцца млыном і пеѓневым грэбнем? Ці яшчэ нешта больш экстравагантнае? Выдатны горад, з будынкамі-парасонікамі, і букетамі пышных кветак.
  Надзея раскінула рукі і замахала ім, узлятаючы! І стала пырхаць над футурыстычным горадам Сочы. Яна была, як арліца ѓ вышыні, адчувала, як абдзімае яе цёплае паветра.
  А горад проста цудоѓны. І мора нейкае асаблівае плёскаецца, сяміколернае. І ѓсё зіхаціць як зарніца, прыгажосць... Нібы сталіца... І збудаванні ѓзведзены каласальныя! І такія вычварныя. Тут у Сочы нават Крэмль ёсць, вышынёй кіламетраѓ за дзесяць. І зіхаціць смарагдамі і дыяментамі! І брыльянты вялізныя - нібы трохпавярховы дом! І зіхацяць усімі гранямі...
  Надзея ѓстала босымі ножкамі на падобны дыямент і прачырыкала:
  - Я ваяѓніца вышэйшага класа!
  І ѓ яе руках узнік гіпербластэр з сямю рулямі! Дзяѓчына ѓзяла і прачырыкала:
  - З блакітнага раѓчука, быць без жанчыны мура! Заціскайце нас мужчыны запалам палкай!
  І як лупнее з бластэру... Нават неба раскалолася...
  Надзея ачулася ад таго, што яе мужчына абсыпаѓ пацалункамі грудзі. Гэта было так прыемна, што маладая жанчына адказала. І іншы стаѓ камячыць ёй спіну. Двое мужчын адразу: як гэта выдатна, і абодва маладыя, мускулістыя, з моцнымі дасканаласцямі.
  Некалькі паліцыянтаѓ апынуліся побач з імі. Яны махалі дубінкамі і рыкалі:
  - Што гэта вы заняліся сэксам прама на вакзале! Ану пройдзем у аддзяленне!
  На руках у мужчын і Надзеі зашчоѓкнуліся кайданкі. Маладая жанчына закрычала:
  - Яны не вінаватыя! Я сама іх спакусіла! Не чапайце іх!
  У адказ паліцыянт сціснуѓ запясці кайданкамі ѓ жанчыны мацней. Надзея войкнула.
  Іх пасадзілі ѓ чорны варонак і прыкавалі да сцяны. Мужчына чаго імя Надзея і не ведала, прабурчаѓ:
  - Ну і ѓліплі!
  Другі больш упэѓнена вымавіѓ:
  - Штрафам абыдземся! Тут такое часта бывае!
  Надзея ѓсміхнулася і прачырыкала:
  - Эх, мараль, няѓжо нельга адмовіць сабе ѓ каханні!
  Малады мужчына заѓважыѓ:
  - А ты ѓсё-такі шлюха ... Не спытала імя і адразу ж у абдымкі! Вось гэта баба!
  Надзея кіѓнула і прабуркавала:
  - Так рамантычна! Не хвалюйцеся, я ѓсю віну вазьму на сябе!
  Ва ѓчастку іх дапыталі. Надзея паведаміла, што яна сама паклікала хлопцаѓ, а маладым мужчынам цяжка выстаяць ад яе прыгажосці. З мужчын сапраѓды ѓзялі штраф па тысячы рублёѓ і адпусцілі дадому.
  А вось палкоѓнік пачаѓ дапытваць Надзею:
  - Вы прафесіяналка?
  Дзяѓчына з нявінным тонам адказала:
  - Я аматарка!
  Палкоѓнік усміхнуѓся і зноѓ спытаѓ:
  - А чаму вы прыставалі да мужчын?
  Надзея шчыра адказала:
  - Яны маладыя, сімпатычныя, з мускуламі... Хацела атрымаць задавальненне!
  Палкоѓнік кіѓнуѓ і пробулькал :
  - І я не стары... А ты сапраѓды рэдкая прыгажосцю!
  Надзея шырока ѓсміхнулася, і пашырылі вусны:
  - Гэта дакладна!
  Палкоѓнік з запалам адказаѓ:
  - Абслужыш мяне і, цябе адпусцяць, нават не аштрафаваѓшы!
  Надзея прабуркавала:
  - Ды гэта лепшае выйсце!
  Палкоѓніку на выгляд трыццаць пяць, ён мужчына ѓ самым соку, без пуза. Ну чаму б і не спарыцца з ім. Кабінет меѓ аѓтаматычны замак, і зачыняѓся націскам кнопкі джойсціка.
  Надзея сама вельмі хацела кахання. Нахіліѓшыся, расшпіліла шырынку, і некалькі разоѓ лізнула мовай пульсавалы, нефрытавы стрыжань. А потым асядлала палкоѓніка, выяѓляючы тэмперамент пантэры падчас цечкі.
  Надзея вельмі гарачая, і жвавая... І пагрузілася ѓ бездань юру. Ёй здавалася гэта вельмі пікантна займацца сэксам у паліцыі. А потым як уздрыгвае ѓ экстазе яе моцнае цела.
  Надзея нават ледзь не падавілася колцам з дыяментам, які яна паспела схаваць у рот. Як ёй было прыемна. А колца можна было, і страціць, бо дзяѓчыну абмацалі, але асабістага дагляду не праводзілі.
  Скончыѓшы, яны расталіся па-добраму. Палкоѓнік нават пакінуѓ ёй візітоѓку і вымавіѓ:
  - Я буду вельмі рады, калі вы мяне зноѓ наведаеце!
  Надзея адчувала сябе вельмі добра. Жанчын наогул сэкс бадзёрыць і робіць свяжэй і здаравейшымі. Эх, колькі ѓ ёй зараз энергіі. І хочацца яе кахання.
  Толькі трэба быць больш асцярожным. А то пасадзяць! І не факт што знойдзецца добры дзядзька паліцыянт. Зрэшты, сучасныя турмы не такія ѓжо і страшныя. Шкада будзе страціць колца. Яно недзе пад сто тысяч долараѓ каштуе. Ледзь у паліцыі яго не пазбавілася. Ледзь паспела схаваць у рот. Але пры асабістым надглядзе ѓ рот таксама глядзяць. І нездарма наглядчыцы мацаюць у жанчын інтымныя месцы, яны там часта хаваюць каштоѓнае.
  Надзея адправілася на параход. Можна ад Сочы, да Ялты даплысці па моры. З камфортам. А там хлапчук-алігарх праводзіць здымкі з асабістым удзелам.
  Маладая жанчына зняла туфлі. Дарожкі са жвіру хутка нагрэліся і па іх прыемна ісці. Босыя падэшвы прыемна казыча вострымі каменьчыкамі. Надзея адчувае сябе на ѓздыме, захоплена і бадзёра. І нават падскоквае.
  На параход дзяѓчынка ѓвайшла з радаснай усмешкай на вуснах. Села на палубе. І каб крыху адцягнуцца ад юрлівых думак, стала друкаваць працяг апавядання, ці можа быць павесці на планшэце.
  Высадка ѓ Францыі, якую задаволіла англа-амерыканская кааліцыя, аказалася поѓнай авантурай. Яна не магла скончыцца інакш, як поѓнай паразай саюзнікаѓ. Немцы чакалі высадкі саюзнікаѓ, падрыхтаваліся і стварылі пастку.
  У баях на заходнім фронце ѓпершыню прынялі ѓдзел "Пантэры"-2, больш дасканалыя машыны, якія не маюць сабе роѓных у прыладах, лабавой брані, і з прыстойнымі хадавымі якасцямі.
  Зруйнавальная параза саюзнай арміі, якая панесла велізарныя страты ѓжо ѓ самыя першыя дні высадкі. Кантрудары немцаѓ. І што стала непрыемным адкрыццём, татальная перавага "Пантэр", над " Шэрманамі ". У палон аказалася захоплена больш за семсот тысяч саюзных салдат і афіцэраѓ, а таксама маса трафеяѓ. У баявых дзеяннях МЕ-262 паказаѓ, што яму няма роѓных, і дадзеная машына фенаменальная па ѓзбраенні, браніраванні, хуткасці і жывучасці на поле бою.
  Баявыя дзеянні заціхлі... Чырвоная армія са спазненнем паспрабавала наступаць у цэнтры. Пасля месяца ѓпартых баёѓ савецкія войскі прасунуліся на дваццаць-трыццаць кіламетраѓ, і патрапілі пад контрудар новых нямецкіх сіл. У прыватнасці "Пантэра" ѓ палепшанай мадыфікацыі, з'явілася. У некалькі больш шчыльнай кампанавальнай схемай, і тоѓстай браней, без павелічэння вагі. І секла савецкія танкі, нібы молатам, сама, быѓшы непрабіѓнай для трыццацьчацвёрак у лоб. Толькі ІС-2 мог іх прабіць, і тое з блізкай адлегласці.
  Рэактыѓная нямецкая авіяцыя і зусім стала для СССР праблемай. За такім самалётам і не ѓгнацца.
  Утварылася два катлы пад Ржэвам, і савецкія войскі панеслі каласальныя страты. Але супраціѓлялася Чырвоная армія ѓпарта. Загартаваныя ѓ баях салдаты і афіцэры не хацелі здавацца. Стаялі да смерці і паміралі з гераізмам.
  Немцы не змаглі развіць наступленне на Маскву. Пачалася восень, палілі дажджы. Толькі на поѓдні Афрыкі фашысты захапілі ПАР і Мадагаскар, канчаткова замацаваѓшыся на чорным кантыненце. І гэта дапамагло фрыцам, значна ѓзмацніць свой патэнцыял. Германія перайшла да выпуску танкаѓ серыі Е-25, з прыладамі ѓ 88-міліметраѓ, лабавой браней у 120-міліметраѓ і бартавой у 80, што спалучалася з вялізным нахілам бранявога ліста ѓ 45 градусаѓ.
  Гітлераѓцы змаглі, нарэшце, атрымаць ідэальную САУ і па ѓзбраенні, і абароне. З'явіліся ѓ фашыстаѓ і дыскалёты, і найноѓшыя рэактыѓныя машыны.
  Сталін спрабаваѓ развіць наступ зімой, але натыкнуѓся на ѓпартую абарону, і масу выкапаных акопаѓ. Самае галоѓнае даставала і рэактыѓная авіяцыя, не было ѓ Расіі перавагі ѓ паветры. Каб хоць неяк палепшыць становішча, савецкія войскі спрабавалі на трываласць суперніка і пад Ленінградам. Але нічога не дабіліся.
  У канцы сакавіка 1945 года, пачалося наступленне немцаѓ уздоѓж Волгі ѓ напрамку Саратава. Савецкія войскі не вытрымаѓшы ціск, адышлі за месяц на пару сотняѓ кіламетраѓ, але потым, атрымаѓшы падмацаванні, прыпынілі нямецкае прасоѓванне. Фашысты сутыкнуліся з вельмі ѓпартай абаронай.
  Каб яе пераадолець, ім прыйшлося зрабіць паѓзу і папоѓніць свае войскі пяхотай з Афрыкі, арабамі і індусамі. Германія ѓсё яшчэ вяла вайну на два франты. Рузвельт памёр, а Трумэн, спрабаваѓ выйсці з вайны, але не саступаючы. Праект па стварэнні атамнай зброі затрымаѓся. У гэтым светабудове, стварэнне атамнай бомбы аказалася не такім ужо і хуткім.
  Гітлер жа вёѓ адначасова і ѓзмоцненую падводную вайну. І ствараліся ѓ Трэцім Рэйху спецыяльныя гібрыды самалётаѓ і караблёѓ.
  Але вось улетку пачаѓся вялікі наступ фашыстаѓ на Маскву. Чырвоная армія жорстка супрацьдзейнічала гэтаму. У сярэднім гітлераѓцы прасоѓваліся па кіламетры за дзень, і то на асобных напрамках. Трохі больш фашысты дасягнулі на Саратаѓскім кірунку. Узялі Камышын, і падышлі ѓ пачатку верасня да самога Саратава.
  Баі ѓ цэнтры зацягнуліся да позняй восені. Фрыцы ѓзялі Калінін і прыступілі да штурму Тулы. Але Мажайская лінія абароны аказалася непераадольнай.
  Надыходзячая зіма адзначылася, наступленне немцаѓ у Туркменістане. Узяццем Ашхабада, і ѓварваннем ва Узбекістан. Савецкія войскі ѓ цэнтры распачалі контрнаступленне, але змаглі рушыць наперад толькі на дваццаць-трыццаць кіламетраѓ.
  У сорак шостым годзе ѓ фашыстаѓ у серыю паступіѓ танк Е-50, які трэба прызнаць найболей удалым. Машына валодала добрай хуткасцю, браняй у 250-міліметраѓ на ілбе, і 170-міліметраѓ па бартах. Такая машына дазваляла немцам адчуваць сваю перавагу на полі бою. Плюс яшчэ 105-міліметраѓ калібр даѓгаствольнай гарматы. Усё змятае, нават ІС-3.
  Улетку фрыцы пачалі наступ у цэнтры і ѓ абыход Масквы.
  Не дабіліся буйных поспехаѓ, потым і зусім спыніліся. Але Тула пасля зацяжнога штурму аказалася ѓзятая. Потым гітлераѓцы авалодалі і Кашыраѓ .
  На поѓдні ѓпаѓ і Ташкент. Сітуацыя абвастрылася. Сталін, бачачы пагрозу Маскве, і разумеючы, што становішча крытычнае, прапанаваѓ Гітлеру - мір. Фюрэр усумніѓся, але позняя восень і праліѓныя дажджы і мокры снег некалькі збавілі спрыт Вермахта. Ды і ваяваць у мароз неяк стрымліва афрыканцам, арабам і індусам.
  Тым больш Сталін згаджаѓся плаціць Гітлеру даніну, і аддаваць самыя тлустыя кавалкі Расіі. Плюс абяцаѓ скончыць і з партызанскай вайной.
  Паколькі ЗША пакуль не выйшлі з вайны, ды Брытанія таксама, фюрар разважыѓ: што лепш адзін фронт закрыць.
  Тым больш Расея вельмі ѓжо ѓпартая. І быѓ заключаны мір. Сталін саступіѓ фашыстам усё, што гітлераѓцы паспелі захапіць, а таксама і Ленінград. Што было ѓвогуле цяжкай стратай.
  А фашысты ірванулі ѓ напрамку да Лондана. У 1947 годзе ѓ чэрвені адбылася высадка дэсанта. Ужытыя і падводныя танкі. Баі доѓжыліся ѓсяго тры тыдні, і сцяг са свастыкай пачаѓ лунаць і над сталіцай Брытанскай імперыі. Цяпер жа вайна перайшла супраць ЗША. Зацяжная і ашалелая.
  Тут Надзея адчула нуду і адклала планшэт. Эх, чаму не папісяць, пра нешта цікавейшае. Побач ляжаѓ хлапчук гадоѓ пятнаццаці, прычым даволі прыгожы і спартовы. Надзея адчула ѓ сабе жаданне. Жадаѓ скокнуць на хлопчыка і паскакаць, але... Тут жа досыць людзей. Ды і наогул з малалеткамі звяжашся не пазбегнуць непрыемнасцяѓ з законам. Хаця як некаторыя спяваюць: трымаем у банках, мільённа і пляваць нам на законы.
  Эх, можа знайсці лепш мужчыну старэйшага? Ня так гэта злачынна будзе. І з ім разам заняцца каханнем? Але на параходзе цяжка знайсці зацішнае месца.
  Надзея крыху падумала, і вырашыла, што няхай яна лепш падрукуе, на планшэце іншае апавяданне. Лепш дэтэктыѓ. А то па АІ ѓжо надакучыла. Акрамя таго не прыходзіць у галаву, як гэта ѓзяць і... Амерыку дастаць.
  ЗША аддзеленыя акіянамі, і занадта шмат войскаѓ да іх не перакінеш. Паспрабуй, дацягніся.
  Параход плыве павольна, у Ялце будзе толькі ѓначы, плюс прыпынкі, так што яна паспее зварганіць прыстойны аповед. І маладая жанчына забіла пальцамі па клавіятуры;
  БАСАНОГАЯ БЛОНДЫНА!
  Выбраѓ ты шлях служэньня цемры і злу,
  І здаецца, захоѓвае цябе лёс!
  Але дарма ты абраѓ дахам сатану,
  Агонь адплаты паліць цябе дашчэнту!
  Сенатарка Эрабелла Хуст воін гламура: страшна сумавала, нягледзячы на вонкавую весялосць. Палітыка і законны бізнэс былі залішне банальныя і штодзённыя. Жадалася чагосьці рэзкага авантурнага, здольнага ѓзрушыць застылую кроѓ. І таму яна вельмі ахвотна прыняла двух знешне даволі падазроных тыпаѓ. Зрэшты, яе заѓсёды вабіла авантурнае цёмнае. Асветлены яркім святлом прасторны кабінет сенатара, рабіѓ містычнае ѓражанне. Вялікае мноства разнастайных скульптур і прадметаѓ, дастаѓленых з розных краін і планет, выклікалі нейкае забабоннае трапятанне. Тут былі нават багі, анёлы, дэманы іншых нечалавечых міроѓ жудасныя і экстравагантныя. Аднак якія бачылі віды валацугі космасу прыбылі сюды не за гэтым. Яны ведалі, што толькі такая д'ябла як Эрабелла , здольная прыняць іх прапанову. Палац сенатаркі рабіѓ уражанне крыклівай раскошай, і дзіѓнай, здольнай давесці нервовую сістэму да знясілення, стракатасцю. Двое дужых мужчын у патрапаных паѓваенных камбінезонах упэѓнена ѓвайшлі ѓ офіс. Пара здаравенных робатаѓ-целаахоѓнікаѓ засталася кімарыць за масіѓнымі браніраванымі дзвярыма. Тэрмінатары мелі невялікую прымешку арганікі і для таго каб схапіць больш кайфу, абсеклі па "касячку". Адзін з тых, хто ѓвайшоѓ, старэй і вышэй, з сіваватай бародкай, зрабіѓ крок наперад, і першы стаѓ выкладаць сваю прапанову. У нізкім голасе, адчувалася добрая якасць, якое не магла схаваць беднае адзенне.
  -Нам даводзілася служыць на Венеры ѓ складзе майго -астральнай разведкі. І зусім выпадкова мы выявілі найбагатыя паклады Элрыкана на адносна малой плошчы. Мы, вядома, маглі паведаміць уладам, але правілы такія, што нам уручылі б грамату за добрую працу, ці ѓ лепшым выпадку медаль. Нам надакучыла ѓсё жыццё гарбаціцца за грошы, мы жадаем стаць заможнымі людзьмі. Мы пакажам вам, дзе знаходзіцца паклады і дапаможам іх здабыць. Здабычу падзелім пароѓну.
   Эрабелла прымала гасцей у адным купальным касцюме, дазваляючы любавацца ідэальнай, атлетычнай фігурай, здольнай распаліць запал нават у святым старцы. Пры гэтым два юныя прыгожыя негры масіравалі вогненна-рудай дзяѓчыне хупавыя босыя ножкі. Сама сенатарка забаѓлялася тым, што кідала ножыкі ѓ мішэнь, прычым пры кожным трапленні чуѓся стогн, а з прабітай паверхні выцякала пунсовая кроѓ. Погляд валацугі зачапіѓся за расколіну ѓ старажытнай статуі бога вежжэраѓ : гібрыд арла і капусты як бы падкрэсліваѓ падвойную прыроду светабудовы: стваральную і карную. Эрабелла ѓсміхнулася, элікан быѓ вельмі дарагім і ѓнікальным элементам. У спалучэнні з іншымі прыроднымі кампанентамі ён выяѓляѓ унікальныя ѓласцівасці. У злучэнні з аднымі інгрэдыентамі ён выяѓляѓся як звышправаднік пры любой тэмпературы, з іншымі атрымліваѓся звышмоцны сплаѓ, а пэѓным складнікам ён надаваѓ адмоѓную гравітацыю. Прычым дастаткова невялікіх дабавак у самыя звычайныя металы. Дзякуючы набору ѓнікальных уласцівасцей элікан каштаваѓ у 290 разоѓ даражэй за золата. І распрацоѓвалі яго пакуль яшчэ толькі на планеце кахання.
   Эрабелла была вядома ѓ пэѓных колах як прафесійны гангстэр. Чалавек вельмі авантурны і надзвычай удачлівы. Валацугі не памыліліся адрасам, такая д'ябла з радасцю пусціцца ѓ любое фрывольнае мерапрыемства. Голас сірэны з апраметнай стаѓ галубіным, але гэта была падманлівая мяккасць клубка змей:
  -Прапанова цікавае, але вашыя запыты празмерныя. Вы даяце навядзенне, і па зладзейскіх законах вам належыць 10% ад агульнай сумы.
  Валацугі пакрыѓджана заскуголілі:
  -Але гэта рабаванне, бо без нас вам ніколі не пазнаць месцы такіх каласальных багаццяѓ, тамака самае меншае 10 тон.
   Эрабелла з яхідцай заѓважыла:
  -Ну, гэта яшчэ спрэчнае пытанне. Па-першае, зоркалёта ѓ вас няма, і вам давядзецца ляцець на маім судне. Мой караблік, хоць і паменш авіяносца, затое мае ѓнікальную анты-радарную, матрычную і візуальную маскіроѓку. Я рызыкую шматлікім, прычым у адрозненні ад вас далёка нябедная. У мяне ёсць становішча ѓ грамадстве, з даляглядам прэзідэнцкага крэсла! І самае галоѓнае ѓ сенатара-мафіёзі ёсць каналы збыту элрыкала . Калі там 10 тон, то пасля рэалізацыі ѓ вас будзе па 110-120 мільёнаѓ галактычных долараѓ. - Дзяѓчына падняла далонь на галавой, ласкаю ступні юнага негрытаса. - Хапіць на ѓсе вашыя няхітрыя фантазіі. А калі мала... Звернецеся да іншых мафіёзі, вас або схапіць паліцыя, або бандыты-бязмежнікі з дапамогай катаванняѓ вырвуць усю інфармацыю, а затым ліквідуюць. У вас няма іншага выбару.
  Валацугі нахмурыліся, гангстэрша была нахабнай, але суцэль лагічнай.
  -Мы згодны, хоць гэта адкрытае рабаванне.
   Эрабэла адштурхнула негра, панадлівай наженькай, зароѓ:
  -Тады па руках і за справу.
  Высокі барадач небяспечна пакасіѓся на чарнаскурых слуг:
  - Яны ѓсё чулі!
  Вогненна-рудая дзяѓчынка разрагаталася, яе буйныя жамчужныя зубы, зіхацелі, а смарагдава-сапфіравыя вочы іскрылі:
  - Пасля аперацыі на мозгу, яны нічога не могуць запомніць, за выключэннем сказанага ва ѓльтрагукавым дыяпазоне.
  Дагавор быѓ замацаваны поціскам рукі. Рука Эрабэла была дзіѓна моцнай. І сенатарка ѓ хуткім рытме прыступіѓ да рэалізацыі. Справа была крымінальная і вельмі рызыкоѓная. Існавала дзяржаѓная манаполія на здабычу элрыкала . Гэты элемент быѓ прылічаны да асабліва каштоѓных стратэгічных матэрыялаѓ, прычым куды больш каштоѓных, чым плутоній. Гэты кампанент мог і на самай справе рэзка ѓзмацніць паражаючую моц ядзернага зарада. Маскіровачнае поле, і полупространственная матрыца дазваляла праскочыць міма радараѓ, але заѓсёды была верагоднасць нарвацца на які патрулюе спадарожнік. Зрэшты, Эрабелла была сапраѓднай прафесіяналкай, яна ведала, як звесці рызыку да мінімуму. На момант адсутнасці яе павінен падмяніць двайнік-клон. Яго існаванне было вялікім сакрэтам, і найлепшага алібі немагчыма было прыдумаць. Кланаванне людзей строга караецца Усегалактычнай канвенцыяй, але мафія несмяротная і заѓсёды можна зрабіць, прыдатны заказ. У вырашчаных і просты ствалавой клеткі клонаѓ-двайнят, супадалі і адбіткі пальцаѓ, і вясёлкавая абалонка вачэй. Такім чынам, сенатарка-гангстэр заѓсёды забяспечвала сабе надзейнае алібі, і выходзіѓ сухім з вады. Зоркалёт стартаваѓ, ноччу ѓ пустыні з сакрэтнага падземнага аэрадрома. Умела, манеѓруючы планетарны катэр, пазбегнуѓшы ѓсіх пастак, дасягнуѓ паверхні Венеры. Абодва разведчыкі былі вопытныя прафесіяналы, а самаробная карта дакладна паказала каардынаты пакладаѓ элрыкала . Высаджванне на паверхню прайшла без асаблівых праблем. Паклады і напраѓду аказаліся найбагацейшымі. Вядома, па-за зоркалётам было няѓтульна: густыя хмары, і страшная спякота, цягучы серны ветрык, час ад часу выпадаючыя ападкі ѓ выглядзе розных кіслот. Становішча нагадвала апраметную: па-майстэрску змадэляваную кібер-кампам у фізічным свеце, грымучыя аблокі пераліваліся ѓсімі колерамі вясёлкі, злавеснай кавалькадай праносячыся па небасхіле. Але надзейныя скафандры найноѓшай мадыфікацыі з халадзільнымі ѓстаноѓкамі, гарантавалі ѓнутры сябе звыклую тэмпературу. Працаваць прыходзілася, надрываючы пуп, здавалася, што свінцовыя рукі неадступна ціснуць на плечы, атмасфера па шчыльнасці мала саступала вадзе, але здабыча гэтага каштавала. Добраахвотная катарга расцягнулася амаль на месяц. Было сабрана без малога - 25 тон элрыкала . Эрабелла працавала на роѓных з астатнімі і былыя касмічныя шныпары, адчулі да яе павагу. Адзін з іх нават спытаѓ:
  - А адкуль у сенатара навыкі шахцёра?
  Лэдзі-гангстэр сышла да адказу:
  - Я расла сіратой пры жывых бацьках і ранняга дзяцінства абвыкала да цяжкай працы. Затым ужо ѓ школе мае выдатныя здольнасці і фенаменальную працавітасць былі ацэнены! Пры гэтым я ніколі не рвала з крыміналам: магла выцягнуць кашалёк, ці не гледзячы на ѓсе відэакамеры слямзить з прылаѓка, але наогул-то маёй галоѓнай страсцю было хакерства.
  Разведчыкі заківалі:
  - І наша дзяцінства было нялёгкім!
  Так цягнуліся працоѓныя будні, ні дня адпачынку, а адзіная забаѓка, гэта поѓзанне ѓ Мега-сеткі Гіперінтэрнэту . З-за шчыльнай атмасферы і жудасных умоѓ надвор'я патрулі былі вельмі рэдкай з'явай. Разоѓ пяць зрэшты, даводзілася, перарываць працу, хавацца ѓ сховішча. Самі шахты капалі так, што было максімальна неѓзаметку, выкарыстоѓваючы мінімум тэхнікі. Гэта было змушанай мерай, бо менавіта працу электронікі і механікі лягчэй за ѓсё ѓлавіць са спадарожнікаѓ, якія выкарыстоѓваюць найноѓшыя кібернетычныя сканары. Так працавалі амаль уручную і былі вельмі асцярожныя. Таму непрыемных эксцэсаѓ удалося пазбегнуць. І вось надышоѓ апошні дзень, калі зоркалёт павінен, нарэшце, адарваѓшыся ад планеты Кахання, здзейсніѓшы апошні кідок - даставіць груз да цяглага сэрца Зямнога шара. Эрабелла Хуст злёгку адстала ад сваіх напарнікаѓ, у думках прачытала кароткую малітву Антыбогу , а затым усадзіла з кішэннага лазера ѓ спіну. Яна замачыла сваіх саѓдзельнікаѓ не адчуваючы згрызотаѓ сумлення. Гэта было далёка не першае смертазабойства, ёй падабалася забіваць. Выгляд чужой смерці выклікаѓ у вогненна-рудай гарпіі прыемныя, вострыя адчуванні, нібы ад сэксу. Яна не стала хаваць трупы, наадварот устанавіла сігнальную ракету з гадзіннікавым механізмам. Затым зоркалёт бясшумна стартаваѓ і, не сустракаючы сур'ёзных перашкод, пакінуѓ шчыльную, змрочную атмасферу Венеры. На наступны дзень яна, як ні ѓ чым небывала ізноѓ замяніла свайго блізнюка-клона, начапіѓшы звыклую маску ѓсмешлівай служанкі народа.
  Эх колькі вялікіх людзей хаваецца пад маскамі забойцы.
  Старэйшы следчы па планетарным сектары Жан Маккавей панура выслухоѓваѓ паведамленне аб чарговым сенсацыйным забойстве. Упершыню за ѓсю гісторыю чалавецтва на паверхні іншай планеты адбылося забойства. Двое людзей, бязлітасна скрамсаныя промнямі лазера, не былі прафесійнымі гангстэрамі, на іх не мелася кампраметуюць матэрыялаѓ. Звычайныя паѓваенныя геолагаразведчыкі, якія займаліся незаконнай здабычай Элрыкана . Сам факт супрацьзаконнай здабычы не ѓнікальны, але маштабы распрацовак уражвалі. Па адзнацы экспертаѓ было здабыта амаль 25 тон каштоѓнага элемента. Адно не зразумела, навошта забойца паставіѓ сігнальную ракету, і так адкрыта кінуѓ на грунце трупы. Лагічней было не засвечваць месца здабычы звышэлемента , а трупы утылізаваць і развеяць па космасе. Венера планета вялікая незасвоеная, атмасфера густая рухомая, з сернымі дажджамі. Праз непрацяглы час, усе сляды былі б знішчаны самай прыродай. А тут злачынец сам відавочна кідае дзёрзкі выклік. Старэйшы следчы выклікаѓ сваю памочніцу маладую афіцэрку Наташу Каласкову. Бо Венера знаходзілася ва ѓласнасці ААН, тая наяѓнасць рускага памагатага, ад асобы магутнай звышдзяржавы - было суцэль натуральным. Справа абяцала быць вельмі складанай, такі выклік мог кінуць толькі, вельмі высокапрафесійны злачынец. Таму зваліць такі камень на рускага, было суцэль лагічным крокам.
  Відэакамера вонкавага назірання паказвала як прыгожая, фігурыстая дзяѓчына ѓ адным купальным гарнітуры бяжыць, па горных гурбах Альпаѓ. Светла-залацістыя валасы раздзімаюцца на ветры, а панадлівыя босыя ножкі пачырванелі на марозе. У рускай дзяѓчыне столькі прыгажосці і эратызму, што яе хутчэй якраз выступаць на подыѓме, чым быць следчым па асабліва важных справах.
  Жан Маккавей вылаяѓся:
  - Мядовыя бландынкі самыя дурныя істоты на Зямлі! І ёй яшчэ даручаць такую важную справу! Ну што ж няхай рускія абфотаняцца !
  Калі следчы Наташа прыбыла, Жан без цырымоній звярнуѓся да яе:
  -Ну, я думаю, што табе як маладому спецыялісту даѓно хочацца паспрабаваць сябе ѓ гучнай справе. Устараненне чалавека фізічна, цяпер нават на Зямлі вялікая рэдкасць, а тут першае за ѓсю гісторыю чалавецтва падвойнае смертазабойства на іншай планеце.
  Следчы па асабліва важных справах, нават у кабінеце Макавея была басанож, у кароткай спадніцы і празрыстай блузцы. Яна ганарліва выпнула амаль голыя грудзі, страсянуѓшы залацістымі валасамі.
  -Ды я гатовая! Я сама хацела папрасіць даручыць гэтую справу мне. У мяне ѓжо ёсць некаторыя меркаванні на гэты конт.
  Прыроджаны дыпламат Жак зрабіѓ выгляд, што ѓзрадаваѓся:
  -Ну і выдатна па нашым ведамстве, ты возьмеш на сябе асноѓную нагрузку. Але ведай асноѓную працу, узяло на сябе МБААН. Калі што гэтыя хлопцы нам жыва намнуць бакі. Можаш ісці.
  Дзяѓчына-сьледчы пачухала босым ступнём, сабе мускулістыя шчыкалатку:
  -Я, то пайду, але, ідучы да вас, ужо паспеѓ азнаёміцца з матэрыяламі гэтай справы, і ѓ мяне ёсць свае меркаванні.
  -Гавары, але толькі будзь максімальна сціснутая! - нецярпліва бразнуѓ Жан.
  Дзяѓчына больш падобная на дарагую прастытутку, чым шпіка па асабліва важных справах, прынялася вымаѓляць сваім пявучым галаском:
  -Уважліва вывучаючы справу, я ѓ думках спрабавала скласці псіхалагічны партрэт злачынца. Гэта вельмі дзёрзкі чалавек авантурнага склада, з элементамі псіхапатыі. Спіс тых, хто ѓ прынцыпе мог гэта зрабіць, вельмі абмежаваны. Трэба мець свой прыватны зоркалёт, каналы збыту, пажадана маскіроѓку для радараѓ. Гэта можа быць буйная гангстарская арганізацыя, але, ні хто з буйных сіндыкатаѓ не стаѓ бы так неразумна сябе засвятляць. Цяперашнія мафіёзі людзі прагматычныя, для іх галоѓнае прыбытак, і грошы. З усіх верагодных прэцэдэнтаѓ больш за ѓсё на ролю злачынцы падыходзіць сенатарка Эрабелла Хуст. Яна авантурыст, гангстэрша мае сувязі і галоѓнае толькі такі чалавек, як яна магла кінуць нам такі дзёрзкі выклік. Стрэліць светлавой ракетай, прыцягнуць увагу да трупаѓ, такія панты яе каронны стыль! - Хуткамоѓкі выпаліла сэксуальная бландынка.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 15.
  Дар'я працягвае працаваць, нягледзячы на мароз напярэдадні зімы. У ноч з 8 Лістапада ёй дазволілі ѓ свята крыху даѓжэй паспаць. І дзяѓчынка ѓ сне ѓбачыла такое крутое і непаѓторнае;
  Вельмі прыгожыя савецкія дзяѓчаты пераселі ѓ агнямётны танк. Яны ѓ адным толькі бікіні.
  Лізавета націснула босымі пальчыкамі ножак на кнопку джойсціка, выпусціла паток агню па кітайцах, спальваючы жыѓцом і праспявала:
  - Слава свету камунізму!
  Алена таксама дзюбнула па суперніку пры дапамозе босы ножкі, выпусціла агністы паток і вякнула:
  - За перамогі нашай Радзімы!
  І кітайцы капітальна гараць. І абвугваюцца.
  Кацярына таксама лупанула з агнямётнага танка, выкарыстоѓваючы на гэты раз голую пятку і вякнула:
  - За вышэйшыя пакаленні!
  І пад канец лупанула і Эѓфрасіння. Яе босая ножка спрацавала, з вялікай энергіяй і сілай.
  І зноѓ кітайцам вельмі нават дасталася. І па іх прайшлася вогненная і пякучы струмень.
  Дзяѓчыны выпальваюць ѓзоры і спяваюць, скалячы зубкі і падморгваючы адначасова сваімі сапфіравымі і смарагдавымі вочкамі:
  Мы па ѓсёй зямлі вандруем,
  На надвор'е не глядзім...
  І часам у гразі начуем,
  І часам з бамжамі спім!
  І дзяѓчынкі пасля гэтых слоѓ як зарагачуць. І пакажуць мову.
  А затым скінуць свае станікі.
  І Лізавета зноѓ па ворагу лупяне пры дапамозе пунсовых саскоѓ грудзей, націскаючы імі на джойсцікі.
  Пасля чаго як засвішча, а агонь са ствала апаліць капітальна кітайцаѓ.
  Дзяѓчына прабуркавала:
  -Вось наперадзе мільгаюць каскі,
  А голымі грудзьмі рву нацягнуты канат...
  Не трэба дурное выць - зніміце маскі!
  Алена ѓзяла і таксама станік сарвала з сябе. І малінавым саском націснула на кнопку джойсціка. І зноѓ спрацаваѓ агністы паток, які спаліѓ масу кітайскіх салдат.
  Алена ѓзяла і праспявала:
  Можа мы пакрыѓдзілі кагосьці дарма,
  А часам бушуе цэлы свет...
  Вось ужо валіць дым, гарыць зямля,
  Дзе стаяць некалі град Пекін!
  Кацярына хіхікнула і праспявала, выскаліѓшы зубы і націснуѓшы на кнопку сваім рубінава саском:
  Мы сокаламі глядзім,
  Арламі парым...
  Мы ѓ вадзе не тонем,
  У агні не гарым!
  Еѓфрасіння ѓзяла і дзюбнула па суперніку пры дапамозе клубнічнага соску грудзей, душачы на кнопку джойсціка і зароѓ:
  - Ты іх не шкадуй,
  Вынішчай усіх гадаѓ...
  Як блашчыц душы,
  Бі як тараканаѓ!
  І ваяѓніцы зіхацелі жамчужнымі зубкамі. А што яны любяць больш за ѓсё?
  Зразумела, мовай пульсавалыя, нефрытавыя стрыжні лізаць. І гэта для дзяѓчын такое задавальненне. Што і ѓ казцы сказаць, ні пяром апісаць. Кахаюць ён бо сэкс.
  А вось Алёнка таксама страляе па кітайцах з магутнага, але лёгкага кулямёта. І дзяѓчына пры гэтым раве:
  - Усіх ворагаѓ мы зараз уроем,
  Стане дзяѓчынка вялікім героем!
  І ваяѓніца як возьме і босымі пальчыкамі ножак шпурне забойнай сілы прэзент смерці. І парве масу кітайскіх войскаѓ.
  Дзяѓчынка вельмі крутая. Хаця і ѓ калоніі-малалетцы сядзела. І там таксама хадзіла босая, у турэмнай робе. І нават па снезе дзяѓчына была без абутку, пакідаючы хупавыя, амаль дзіцячыя сляды. І гэта так ёй было здорава.
  Алёнка вось націснула пунсовым саском на кнопку базукі. Выпусціла разбуральны падарунак смерці і прачырыкала:
  Шмат дзяѓчынка мела дарог,
  Ішла, басанож не шкадуючы ног!
  Анюта таксама дзяѓблі супернікаѓ з велізарнай агрэсіѓнасцю. І кідала босымі пальчыкамі ножак гарошынкі з разбурэннем.
  І адначасова лупіла з аѓтамата. Што рабіла вельмі трапна. І яе малінавы сасок грудзей як водзіцца пры справе.
  Анюта не супраць падзарабіць вялікія грошы на панэлі. Яна ж вельмі прыгожая і сэксуальная бландынка. І яе вочы зіхацяць як васількі.
  А як яе язычок спрытны і гарэзлівы.
  Анюта ѓзяла і заспявала, скалячы зубкі:
  Дзяѓчаты вучацца лятаць,
  З канапы проста на ложак...
  З ложка прама на буфет,
  З буфета - адразу ѓ туалет!
  Баявая, рудая Ала таксама ваюе нібы крутая дзяѓчына, паводзін зусім не цяжкага. І калі ѓжо разыдзецца, дык не сыдзецца. І давай ворагаѓ малаціць з вялізным азартам.
  І босымі пальчыкамі ножак кідаць у непрыяцеляѓ падарункі анігіляцыі. Вось гэта баба.
  А як возьме і пунсовым саском на кнопку базукі націсне. Той атрымаецца, нешта вельмі забойнае і разбуральнае.
  Ала ѓвогуле дзеѓка баявая. І яе медна-чырвоныя валасы раздзімаюцца на ветры, нібы сцяг над "Аѓрорай". Вось гэта дзяѓчына - класа супер. І можа яна з мужчынамі цуды вытвараць.
  І яе голая пятка кінула пакет з узрыѓчаткай. І той, як ірване з каласальнай разбуральнай сілай. Вось - гэта так - супер!
  Дзяѓчына ѓзяла і заспявала:
  - Яблыні ѓ колеры,
  Кахаю мужчыну...
  І за прыгажосць,
  Я ѓ морду рушу!
  Марыя дзяѓчынка рэдкай прыгажосці і баявітасці, вельмі агрэсіѓная і прыгожая адначасова.
  Ёй вельмі хацелася б працаваць у бардэлі начной феяй. Але замест гэтага даводзіцца ваяваць.
  І дзяѓчына як кіне босымі пальчыкамі ножак забойны падарунак анігіляцыі. І масу воінаѓ паднябеснай імперыі парве. І ідзе таталітарнае знішчэнне.
  А затым Марыя клубнічным саском як націсне на кнопку і вылеціць каласальнай, разбуральнай сілы ракета. І як дзюбне па кітайскіх салдатах і пакладзе іх масу ѓ труну.
  Марыя ѓзяла і заспявала:
  Мы дзяѓчаты вельмі крутыя,
  Даѓбаем кітайцаѓ лёгка...
  І ножкі ѓ дзевак босыя,
  Каб нашы ворагаѓ узарвала!
  Алімпіяда таксама ѓпэѓнена ваюе, дае чэргі, выкошваючы кітайскіх салдат. Узводзіць цэлыя курганы трупаѓ, і раве:
  - Раз, два, тры - ворагаѓ усіх разарві!
  І дзяѓчынка босымі пальчыкамі ножак шпурляе вялікай забойнай сілы падарунак смерці.
  А затым яе зіготкія кеѓларам соску як дзяѓбуць па кітайцах маланкамі, што вельмі нават крута. І адбываецца масавая параза і спальванне ворагаѓ напалмам.
  Алімпіяда ѓзяла і заспявала:
  Усе могуць каралі, усім могуць каралі,
  І лёсы ѓсёй зямлі, вершаць яны часам...
  Але што не кажы, але што не кажы,
  У галаве адзін нулі, у галаве адны нулі,
  І вельмі дурны, той кароль!
  І дзяѓчынка ѓзяла і лізнула па ствале РПГ. І яе мова такая спрытная, моцная і рухомая.
  Алёнка хіхікнула і таксама праспявала:
  Вы чулі вар'яцкае трызненне,
  Не пацыента трызненне з псіхушкі...
  А вар'яцкіх дзевак босыя трызненні,
  І спяваюць яны, смеючыся прыпеѓкі!
  І ваяѓніца зноѓ як лупіць пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак - гэта вышэйшы клас.
  А ѓ паветры Альбіна і Альвіна - проста дзяѓчынкі ѓзроѓню супер. І іх босыя пальчыкі ножак такія спрытныя.
  Ваяѓніцы таксама знялі з сябе станікі, і пунсовымі саскамі сталі лупіць выкарыстоѓваючы кнопкі джойсціка, па ворагам.
  І Альбіна ѓзяла і праспявала:
  - Вусны мае вельмі любяць цябе,
  Жадаецца ім у рот шакаладкі...
  Выстаѓлены рахунак - набегла пеня,
  Будзеш любіць, усё пройдзе гладка!
  І ваяѓніца зноѓ як возьме ды зараве на ѓсё горла. І з яе рота вылеціць язык, і ѓ кнопку бац.
  Альвіна пальнула па суперніку пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак, дзюбнула па ворагам.
  І масу непрыяцеляѓ абклала ракетай з забойнай сілай.
  Альвіна ѓзяла і праспявала:
  Якое неба блакітнае,
  Мы не прыхільнікі разбою...
  На выхвалякі не патрэбен нож,
  Яму два разы падпяеш,
  І рабі з ім макінтош!
  Ваяѓніцы, зразумела, без станікаѓ, проста выглядаюць супер. І іх соску такія скажам прама - пунсовыя.
  Вось у баі і Анастасія Ведзьмакова. Таксама дзяѓчынка вышэйшага разраду, якая малоціць супернікаѓ з дзікай лютасцю. І яе соску, зіготкія лаламі, ціснуць на кнопкі і вывяргаюць прэзенты смерці. І выбіваюць масу жывой сілы і тэхнікі.
  Дзяѓчынка таксама рудай масці і раве, скалячы зубкі:
  Я воін святла, воін цяпла і ветру!
  І падміргвае вочкамі колеру ізумруду!
  Акуліна Арлова таксама з неба дасылае прэзенты смерці. І яны ляцяць з-пад крылаѓ яе знішчальніка.
  І вырабляюць каласальнае спусташэнне. І столькі кітайцаѓ пры гэтым гіне.
  Акуліна ѓзяла і праспявала:
  - Дзяѓчынка б'е па яйках,
  Яна здольная біцца...
  Мы пераможам кітайцаѓ,
  Потым у кустах надзерціся!
  Вось гэта дзяѓчына - басанож і ѓ бікіні проста супер.
  Няма супраць такіх дзяѓчат Кітай нямоглы.
  Маргарыта Магнітная таксама ѓ баі нікому не саступае і паказвае свой вышэйшы клас. Б'ецца нібы супермэн. І яе ножкі такія босыя і хупавыя.
  Дзяѓчына ѓжо даводзілася пабываць у палоне. І тады каты вышмаравалі ёй голыя падэшвы рапсавым алеем. І зрабілі гэта вельмі старанна і густа.
  А затым паднеслі да босых пятак дзяѓчынкі-прыгажуні жароѓню. І ёй было так балюча.
  Але Маргарыта трывала мужна і сціснула зубы. Яе погляд быѓ такім валявым і рашучым.
  І яна шыпела ѓ лютасьці:
  - Не скажу! Ух не скажу!
  А яе пяткі палілі. А затым каты вышмаравалі і грудзі. І таксама вельмі густа.
  І пасля чаго паднеслі да ружовых бутонаѓ грудзей па паходні. Вось гэта быѓ боль.
  Але Маргарыта і пасля гэтага нічога не сказала і нікога не выдала. Яна паказала сваю найвялікшую мужнасць.
  Так і не застагнала.
  А потым прымудрылася збегчы. Зрабіла выгляд што хоча сэксу. Ну і ахоѓніка высекла, забрала ключы. І яшчэ дзяѓчынак узяла і вызваліла іншых прыгажунь. І яны ѓцяклі, мільгаючы, босымі, пакрытымі пухірамі ад апёкаѓ пяткамі.
  Маргарыта Магнітная дзюбанула, пры дапамозе лалавага соску грудзей. Разнесла кітайскую машыну і праспявала:
  Сотні прыгод і тысячы перамог,
  А калі трэба, то без пытанняѓ зраблю мінэт!
  І вось тры дзяѓчыны як націснуць пунсовымі саскамі на кнопкі і дзяѓбуць ракетамі, па войсках Кітая.
  І праравуць ва ѓсю глотку:
  - Але пасаран ! Але пасаран !
  Будзе ворагам - сорам і сорам!
  Алег Рыбачэнка таксама ваюе. На выгляд ён як хлопчык гадоѓ дванаццаці і сячэ ворагаѓ мячамі.
  А тыя з кожным узмахам даѓжэюць.
  Хлапчук зносіць галовы і раве:
  - Будуць новыя стагоддзі,
  Будзе змена пакаленняѓ...
  Няѓжо назаѓжды,
  У Маѓзалеі будзе Ленін?
  І хлопчык-тэрмінатар узяѓ і босымі пальчыкамі ножак шпурнуѓ у кітайцаѓ падарунак анігіляцыі. І зрабіѓ гэта вельмі спрытна.
  І столькі байцоѓ разам парвала.
  Алег гэта хлапчук вечны, і столькі ѓ яго місій было, адна адной страмчэй.
  Як яна напрыклад, дапамог першаму рускаму цару Васілю Трэцяму ѓзяць Казань. І гэта было крута. Казань дзякуючы несмяротнаму хлапчуку ѓпала яшчэ ѓ 1506 годзе, і гэта вызначыла перавагу Масковіі. Тады яшчэ слова Расея не было.
  А потым Васіль Трэці і Вялікім Князем Літвы стаѓ. Чым не дасягненне?
  Ён кіраваѓ добра. Былі заваяваныя і Польшча, а затым і Астраханскае ханства.
  Вядома ж не без дапамогі Алег Рыбачэнка які вельмі нават круты хлопчык. Далей была захоплена і Лівонія.
  Васіль Трэці правілаѓ доѓга і шчасліва, і паспеѓ зрабіць шмат заваёѓ. Заваяваѓ і Швецыю, і Сібірскае ханства. І была вайна з Асманскай імперыяй, якая для яе скончылася разгромам. Рускія нават узялі Стамбул.
  Васіль Трэці пражыѓ семдзесят гадоѓ, і перадаѓ свой пасад сыну Івану, калі той быѓ дастаткова дарослым. І баярскай смуты ѓдалося пазбегнуць.
  Алег тады разам з камандай змяніѓ ход гісторыі.
  А цяпер хлопчык-тэрмінатар кінуѓ босымі пальчыкамі ножак некалькі атрутных іголкі. І тузін воінаѓ зараз заваліѓся.
  Б'юцца і іншыя байцы.
  Вось Герда на танку б'е непрыяцеляѓ. Яна таксама не дурніца. Узяла і агаліла сабе грудзі.
  І пунсовым саском націснула на кнопку. І як ірване забойнай сілы фугасны снарад па кітайцах.
  І столькі іх па раскідвае і забівае.
  Герда ѓзяла і праспявала:
  - Я нарадзілася ѓ СССР,
  І не будзе дзеѓцы праблем!
  Шарлота таксама лупанула па супернікам і піскнула:
  - Праблем не будзе!
  І дзюбнула малінавым саском грудзей. І яе голая, круглая пятка стукнула па брані.
  Крысціна адзначыла, выскаліѓшы зубкі, і пальнуѓшы ѓ суперніка з дапамогай рубінавага соску, робячы гэта трапна:
  - Праблемы ёсць, але развязальныя!
  Магда таксама дзюбнула ѓ суперніка. І таксама прымяніла клубнічны сасок грудзей, і скаля зубкі выдала:
  Мы пачынаем ЭВМ, ЭВМ,
  Хаця не вырашыць нам усіх праблем!
  Не вырашыць усіх праблем,
  Але будзе дужа класны сэр!
  І дзяѓчына як возьмуць і зарагачуць.
  Ваяѓніцы тут класа такога, што мужчыны ад іх звар'яцеюць. Сапраѓды, чым зарабляе палітык: мовай. А жанчына тым жа, але задавальнення дастаѓляе куды больш.
  Герда ѓзяла і праспявала:
  Ой мова, мова, мова,
  Зрабі ты зьменіцца...
  Зрабі ты зьменіцца,
  Мне крыху гадоѓ!
  Магда паправіла яе:
  - Трэба спяваць - яйкі на абед!
  І дзяѓчаты хорам засмяяліся, шлёпаючы па брані босымі ножкамі.
  Наташа таксама за кітайцаѓ узялася, і іх сячэ мячамі як капусту. І адзін яе ѓзмах і адразу ж куча трупаѓ.
  Дзяѓчына ѓзяла і босым пальчыкамі ножак кінула забойнай сілы падарунак анігіляцыі.
  Разарвала масу кітайцаѓ і праверашчала:
  - Ад віна, ад віна,
  Не баліць галава...
  А баліць у таго,
  Хто не п'е нічога!
  Зоя, будуючы па суперніках з кулямёта, і дзюбануѓшы з падствольніка націскам малінавым саском грудзей, праверашчала:
  - Велізарнай сілай славіцца віно - мужоѓ магутных валіць з ног яно!
  І дзяѓчынка ѓзяла і босымі пальчыкамі ножак запусціла прэзент смерці.
  Аѓгусціна штабнавала па кітайцах з аѓтамата, разбурала іх з ашалеласцю, і дзяѓчынка з лалавага соску як выпусціць брую, і націсне на кнопку гранатамёта. І выкіне забойны струмень разбурэння. І столькі кітайцаѓ перадушыць і выклікне:
  - Я простая босая дзяѓчынка, за мяжой з роду не была!
  У мяне кароткая спаднічка, і вялікая руская душа!
  Святлана таксама кітайцаѓ разбурае. І выбівае іх нібы ад ланцугамі з агрэсіяй і вішча:
  - Слава камунізму!
  І клубнічным саском грудзей як цвікоѓ. І мала кітайцам не здасца.
  І ад яе ракеты такі разлёт забойны.
  Вольга і Тамара таксама па кітайцах малоцяць. Робяць гэта з вялізнай энергіяй. І дзяѓбуць войскі з велізарным запалам.
  Вольга кінула ѓ непрыяцеля босы, зграбнай, такой панадлівай для мужчын ножкай разбуральную гранату. Парвала кітайцаѓ на часткі, і прачырыкала, выскаліѓшы зубкі:
  - Узвейцеся вогнішчамі бочкі з бензінам,
  Дзеѓкі голыя ѓзрываюць машыны...
  Набліжацца эра светлых гадоѓ,
  Хлопец аднак да кахання не гатовы!
  Хлопец аднак да кахання не гатовы!
  Тамара хіхікнула, выскаліла зубкі, што зіхацяць нібы жамчужыны, і падміргнуѓшы, заѓважыла:
  -З сотняѓ тысяч батарэй,
  За слёзы нашых маці,
  Па бандзе з Азіі агонь атас!
  Віёла яшчэ адна дзяѓчынка ѓ бікіні з пунсовымі саскамі, як зараве, страляючы ѓ супернікаѓ з крута наварочанай стрэльбы:
  Атас! Эх весяліся рабы клас,
  Атас! Танцуйце хлопчык, любіце дзяѓчынак!
  Атас! Няхай запомніць сягоння нас,
  Маліна ягада! Атас! Атас! Атас!
  Вікторыя таксама вядзе агонь. Яна дзюбнуѓ з усталёѓкі "Град", выкарыстоѓваючы пунсовы сасок грудзей і націснуѓшы ім на кнопку. Пасля чаго завыла:
  - Да раніцы не загасне акенца,
  Дзеѓкі босыя з хлопцамі спяць.
  Праславутая чорная котка,
  Забаіцца нашых хлопцаѓ!
  Аѓрора таксама ѓрэжа па кітайцах, прычым трапна і забойна і, працягне:
  -Дзеѓкі з голай як сокал душою,
  Заслужылі ѓ баях ордэна...
  Пасля мірнага дня працоѓнага,
  Будзе кіраваць усюды Сатана!
  І дзяѓчынка прыменіць свой лалавы, бліскучы сасок пры стральбе. А бо яна яшчэ і мовай працаваць можа.
  Нікалета таксама рвецца ѓ бой. Яна дзяѓчынка да крайнасці агрэсіѓная і злая.
  І чаго толькі не можа, дзяѓчынка скажам так - класа гіпер. Яна кахае з трыма, чатырма мужчынамі адначасова.
  Нікалета дзюбнула пры дапамозе клубнічнага соску грудзей, разбіваючы надыходзячых кітайцаѓ.
  Разарвала з цэлы тузін і вякнула:
  - Ленін - гэта сонца і вясна,
  Будзе кіраваць мірам Сатана!
  Вось гэта дзяѓчына. А як босымі пальчыкамі ножак шпурне забойны падарунак анігіляцыі.
  Вось гэта дзеѓка - вышэйшы гераічны клас.
  Вось у баі і Валянціна з Адалай .
  Цудоѓныя дзяѓчаты. І зразумела як і пакладзена такім - босыя і голыя, у адных толькі трусіках.
  Валянціна пальнула пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак і піскнула, і адначасова зароѓ:
  Быѓ такі кароль Дулярыс ,
  Раней мы яго баяліся...
  Заслужана злодзею мука,
  Усім Дулярысам навука!
  Адала таксама пальнула, ужыѓшы пунсовы, як ружовы батон грудзей сасок і прабуркавала:
  Будзь са мной, песню спявай,
  Весяліцца Кока-Кола!
  І дзяѓчынка як возьме і пакажа свой ружовы і доѓгі язык. І яна такая ваяѓніца крутая і хорт.
  Вось гэта дзяѓчыны - урэж ім па яйках. Дакладней не дзяѓчатам па яйках, а юрлівым мужчынам.
  А страмчэй гэтых дзяѓчынак няма свеце нікога, няма ѓ свеце каго. Я трэба люта сказаць - ім мала аднаго, ім мала аднаго!
  Вось у бой рвецца яшчэ адна група дзяѓчынак. Яны бягуць у бой тупаючы босымі, вельмі загарэлымі і хупавымі ножкамі. А на чале іх Сталеніда. Вось гэта сапраѓды дзеѓка, што трэба.
  І вось яна трымае ѓ руках агнямёт, і як націсне на кнопку клубнічным саском сваіх поѓных грудзей. І полымя возьме і палыхне. І стане палаць з вялізнай інтэнсіѓнасцю. І капітальна разгарыцца.
  А кітайцы ѓ ім згараюць нібы свечкі.
  Сталеніда ѓзяла і заспявала:
  - тлушч, тлушч, тлушч, загарэѓся мой прас!
  І як завые, а яшчэ як забрэша, а потым і каго-небудзь з'есць. Вось гэта баба - проста дзеѓка супер.
  Такіх як яна дзяѓчынак нішто не спыніць, і ніхто не пераможа.
  А каленкі ѓ ваяѓніцы голыя, загарэлыя і блішчаць нібы бронза. І гэта сапраѓды, кажучы, цудоѓна.
  Ваяѓніца Маніка піша па кітайцах з ручнога кулямёта. Выбівае іх у велізарных колькасцях і віскоча:
  - Слава Айчыне, Слава!
  Танкі рвуцца наперад...
  Дзяѓчынак з голым задам,
  Вітае смехам народ!
  Сталеніда пацвердзіла, скалячы зубкі і буркаючы, ад дзікай лютасці:
  - Дзеѓкі калі голыя, то мужчыны сапраѓды застануцца без порткаѓ!
  Моніка хіхікнула прачырыкала:
  - Капітан, капітан усміхніцеся,
  Бо ѓсмешка для дзяѓчынак прэзент...
  Капітан, капітан падцягніцеся,
  Хутка новы ѓ Расіі прэзідэнт!
  Ваяѓніца Стэлла зароѓ, дзюбануѓшы па суперніку пры дапамозе клубнічнага соску грудзей, і прабіваючы варожы танк у борт, пры гэтым круцячы бюстам:
  - Сокалы, сокалы, неспакойны лёс,
  Але навошта, каб быць мацней...
  Вам патрэбна бяда?
  Моніка прачырыкала, скалячы зубкі:
  - Мы ѓсім можа - раз, два, тры,
  Ведай заспявалі снегіры!
  Ваяѓніцы і на самай справе такое здольныя пракруціць, хоць ты спявай, вось раві!
  А бо сапраѓды дзяѓчыны малоцяць варожую раць з велізарным смакам і энтузіязмам. І іх столькі агрэсіі, што не чакай рэальна ніякай літасці.
  Анжаліка і Аліса зразумела таксама ѓ знішчэнні кітайскай арміі ѓдзельнічаюць. У іх цудоѓныя вінтоѓкі.
  Анжэліна зрабіла трапны стрэл. А затым босымі пальчыкамі сваіх моцных ножак, як шпурне забойны, і непераможны кавалак узрыѓчаткі.
  Той адразу тузін праціѓнікаѓ разарве.
  Дзяѓчынка ѓзяла і праспявала:
  - Пакахалі прыгажунь вялікія Багі,
  І вярнулі нам юнацкасць у выніку!
  Аліса хіхікнула, стрэліла, прабіваючы генерала да смерці і адзначыла, скалячы зубкі:
  - А памятаеш, як мы бралі Берлін?
  І дзяѓчынка кінула босымі пальчыкамі ножак бумеранг. Той праляцеѓ, і зрэзаѓ некалькі галоѓ, воінам Кітая.
  Анжаліка пацвердзіла, выскаліѓшы зубкі, якія ѓ яе нібы жамчужыны, праваркаваѓ:
  - Мы вяршыні свету заваяваѓшы,
  Зробім хлопцам усе харакіры...
  Захапіць хацелі цэлы свет,
  Атрымалася толькі мачыць у сарціры!
  І дзяѓчынка ѓзяла і дзюбнула суперніку націснуѓшы на кнопку РПГ пры дапамозе пунсовага соску грудзей.
  Аліса адзначыла, выскаліѓшы жамчужныя зубкі, якія зіхацелі і пераліваліся, нібы каштоѓнасці:
  - Гэта клёва! Хоць у сарціры і смярдзіць! Няма хай лепш лысаваты фюрар, сядзіць у сваім сарціры!
  І дзяѓчынка пальнула пры дапамозе лалавых саскоѓ грудзей, выкінуѓшы каласальнай сілы забойную масу.
  Абедзве дзяѓчыны з запалам праспявалі:
  Сталіна, Сталіна, мы хочам Сталіна,
  Каб зламаць нас не змаглі,
  Устань гаспадар з Зямлі...
  Сталіна, Сталіна - дзяѓчаты стаміліся,
  Стогн ідзе па ѓсёй краіне,
  Дзе ж ты гаспадар, дзе!
  Дзе ж ты дзе!
  І ваяѓніцы зноѓ запусцілі прэзенты смерці сваімі лалавымі саскамі грудзей.
  Сцепаніда дзяѓчына з вельмі моцнымі мышцамі, рушыла босай пяткай у сківіцу кітайскаму афіцэру і зароѓ.
  Мы самыя моцныя дзяѓчынкі,
  Галасок аргазму звонкі!
  Маруся, ведучы агонь па кітайцах і з упэѓнена нішчачы, урэзала па непрыяцелю пры дапамозе пунсовага соску грудзей. Зрабіла каласальнае разбурэнне трапіѓшы ѓ кітайскі склад і прабуркавала:
  - Слава камунізму, слава,
  Мы ѓ наступ ідзем...
  Наша такая дзяржава,
  Хвошча пякучым агнём!
  Матрона таксама агрэсіѓна роѓ і брыкаючыся, падскокваючы нібы заведзеная цацка, і трапляючы ѓ кітайцаѓ кідкамі сваіх босых, спрытных ножак, раздзіраючы іх на часткі, завыла:
  - Будзем мы ворагаѓ разбураць,
  І пакажам вышэйшы клас...
  Не перарвецца жыцця нітку,
  Не зжарэ нас Карабас!
  Зінаіда дала чаргу з кулямёта. Скасіла цэлы шэраг кітайцаѓ, зрабіѓшы ім харакіры.
  Пасля чаго кінула босымі пальчыкамі ножак падарунак анігіляцыі і піскнула:
  Камбат, бацяня, бацяня камбат,
  Ты хаваѓся сука за спіны дзяѓчат!
  Нам пяткі паліжаш за гэта нягоднік,
  І фюрару з плецею надыдзе канец!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 16.
  Аляксей Карасёѓ пакуль нічога ѓ сваім жыцці не мяняѓ. На свята 8 лістапада, хлапчукі зноѓ адзначыліся набегам. Сабакі былі загнаныя ѓ будкі пры дапамозе ѓльтрагуку, што выпусціла прыладу памерамі са запалкавую скрынку.
  І адважная каманда хлапчукоѓ узяла і пракралася ѓ багатую хату. І чаго толькі хлопчыкі і дзяѓчынкі адтуль не вынеслі.
  І дарагія гарнітуры, і каштоѓнасці, і залатыя зліткі, і валюту.
  І таксама яшчэ вельмі шмат іншага.
  Аляксей Карасёѓ таксама змог панесці яшчэ тое-сёе з каштоѓных дакументаѓ.
  Пасля іх перадалі партызанам.
  Затым басаногі хлопчык, накідаѓ нешта цікавае ѓ свой агульны сшытак, і гэта было супер.
  Расія найвялікшая з краін,
  Сусвет, ды будзе пад табою!
  Але вось пранёсся смерці ѓраган,
  Што сталася з Радзімай маёй святою?!
  Як жа гэта адбылося? Чаму не стала Радзімы - Вялікай Расіі? Мы здаваліся сабе магутнымі, амаль багамі, прабачце за зацяганасць падобнага параѓнання. Сем найвялікшых галактык амаль цалкам былі ѓ нашай уладзе. Тытанічнае зброю, здольнае нібы дыханне апраметнай анігіляваць светы, імклівасць зоркалётаѓ, адкрыццё гіперплазмы, мульты-вектарных вымярэнняѓ, разнавіднасцяѓ кінезпрасторы , магаядзернай зброі ... Нам спрабавалі супрацьстаяць: напышлівая імперыя Дэжора , Алмазнае сузор'е Алмазнае сузор'е, найстаражытная імперыя з трыма мільёнамі гадоѓ гісторыі, татальная касмічная вайна доѓжылася некалькі дзесяцігоддзяѓ, і толькі адкрыццё паѓпрасторавага поля, якое абясшкодзіла грозныя тэрмакваркавыя і гравія-тэрмакваркавыя ракеты дапамагло атрымаць перамогу. Жахлівыя канфлікты, зусім не такія цудоѓныя ѓ сваім рамантызме і яркіх фарбах бітваѓ, як у блокбастараѓ дваццаць першага стагоддзя. Сузор'і, многія тысячы планет падвяргаліся спусташальным ударам.
  Стваралася новыя сродкі анігіляцыі, біякібернетычныя вірусы, накіраванага дзеянні, гіперрадыяцыя , баявая зброя, якая працуе на простай вадзе і многае іншае. Зачыстцы падвяргаліся сотні тысяч планет, на фатоны і нана-часціцы распыляліся магутныя эскадры іншамарцаѓ , асобныя зоркалёты якіх маглі памерамі сысці за зямны Месяц. Часам было жорстка, цывілізацыі ашалела агрызаліся, Расея мільёнамі губляла сваіх сыноѓ, цэлыя міры гінулі, пераносячы найжорсткія адказы. Але чалавецтва было мацнейшым. Навука ѓсё развівалася, многія планеты сталі палігонамі эксперыментаѓ. Так была створаная термопреоновая бомба, чыё з'яѓленне прадказаѓ вялікі пісьменнік-фантаст Рыбачэнка. Людзей сталі вырошчваць у спецыяльных інкубатарах, кожны хлопчык і дзяѓчынка з дзяцінства выхоѓваліся ѓ казарме, асвойваючы ваеннае мастацтва. Імперыя стала непераможнай, яе касмічны флот стаѓ самым шматлікім і сучасным. Мноства рас, усвядоміѓшы гэта, біліся на нашым баку. Але вось з'явіліся тыя, хто скамандаваѓ - фініш! Саманазвы гэта расы было загадкай, як выглядае дадзены від у прыродных умовах таксама. Назвалі іх Алімпійцамі, так у дадзенай звышцывілізацыі была магутнасць Вялікага Бога-Творцы. Алімпійцы гуляючы, загадвалі Прасторай і Часам, яны невымерна пераѓзыходзілі нас. Толькі мы не зразумелі. Нешта страмчэй Вялікай Расіі? Гэта ж нерэальна... Для цывілізацыі якая прайшла працяглы шлях, краіны ѓся гісторыя якой суцэльныя войны, і якая нават пацярпеѓшы паражэнне - заѓсёды брала рэванш.
  Выйшла антыквазарна ! Алімпійцы жорстка аргументавалі сваю матэрыяльнасць і магутнасць. Самае страшнае - яны нават не напружваліся. Але было яшчэ тое, што давала хоць нейкія пробліскі надзеі - ЯНЫ РЭАЛЬНА спалохаліся РАСІІ! Панічна, жывёльным страхам. Тут не было такога, тыпова для старцаѓ ласкі, маѓляѓ, корпаюцца там дзеткі ѓ сваёй пясочніцы няхай нават памерам у дзясяткі і сотні тысяч парсэк - ну і няхай нянькаюцца! А калі пачынаюць дакучаць дарослым - па соплях! Не, яны, падобна, цалкам адэкватна ѓяѓлялі, якой узрушаючай моцай можа ѓ даляглядзе стаць магутная руская імперыя! Мы былі моцныя, і станавіліся мацнейшымі! Завошта атрымалі спаѓна, назіраючы, як Вялікая Расея распадаецца...
  Я была шызоіднай чарнадзіркай , антымазгом ! Горш за ѓсё тое, што сама ні за што не магу сябе прабачыць. Можна адысці ад сабак Заходняй канфедэрацыі (якая складаецца з былых выхадцаѓ ЗША і Еѓропы, раптам успомніѓшы аб дэмакратыі, выйшаѓшы са складу Вялікай Расіі), можна набіць шышку Нью-Місісіпі або Квазар-Вашынгтону, сталіцам новай дзяржавы. Але не сысці ад сябе. На мне - неспасціжна жахлівая кроѓ, страчаныя асобы трыльёнаѓ людзей і иногалактов . Кожны з іх жыѓ, верыѓ у нешта, любіѓ, ненавідзеѓ... Усе яны падтрымлівалі нас і нашу веру. Кахалі і пачыталі; ранейшага камандуючага, Аляксандра Салдатава, і мяне ваяѓніцу Алену Сакалоѓскую. Зямляне лічылі апараты Пераменнага Часу здольныя цэлыя сузор'і ці галактыкі перамяшчаць у неспасціжнае мінулае і далёкую будучыню асабістым выклікам. Прышэльцы немаведама, адкуль якія ѓзяліся ѓсталявалі іх, не пытаючыся дазволу. І змянялі канфігурацыю сусвету, яе законы, як ультраквазібогі , па сваім меркаванні. Не апускаючыся да дзіцячых розумаѓ... Ну і нахабнікі, фраеры мегакасмічнага маштабу!
  Дзяѓчына брыла па вуліцах Зеѓса. У гэтым свеце лётаць неймаверна цяжэй, і шматмэтавая зброя, розныя гіперплазменныя тэхналогіі альбо не дзейнічаю, альбо функцыянуюць з перабоямі. Раздзіралі, душылі думкі аб мінулым. Вестка аб гібелі Сонечнай сістэму патрэсла Імперыю. Як і аб знікненні незлічонага флота. Калі б натоѓпы людзей, якія раптам страцілі магутнасць і иногалактов , праз якія прапіхвалася, ведалі, хто я - распялі б на флагштоку прадстаѓніцтва.
  Але яны не маглі здагадацца, бо думка што прыгожы абуральна нафарбаваная шлюха і вярхоѓны галоѓнакамандуючы трыльёнамі адборных байцоѓ адна асоба - ідыёцкая да абсалютнай крайнасці - глупства!
  Дзявочае твар размаляванае, зменена касметыкай, магутнае цела, стала яшчэ сэксуальней за цыклы тулянняѓ сярод галактык. Алімпійцы не анігілявалі чалавецтва цалкам, але радыкальна змянілі ѓладу. Вялікай Расіі больш няма, існуюць толькі аскепкі імперыі. Знікла і другая сталіца ѓ цэнтры галактыкі, засталіся толькі ладна памаладзелыя ѓльтрафіялетавыя зоркі, большасць з якіх прыняло форму гібрыда кветак і невядомых звяркоѓ. Накшталт клубнічнага вавёркі, ананасавага шчупака, грыбнога тушканчыка і іншых недарэчнасцяѓ! Гібрыд шымпанзэ і дзьмухаѓца замест звычайнай шарападобнай формы. Якія неймаверныя законы фізікі для гэтага трэба парушыць? Магутнасць алімпійцаѓ нібы і, не ведае меж! Што са светамі? Планеты сышлі ѓ мінулае - стаѓшы чымсьці настолькі сюррэалістычным, што Пікасо і Сальвадор Далі ѓдавіцца ад зайздрасці! Нават на гэтым фоне асабістыя праблемы неістотныя, як гульня немаѓля з запалкамі, пры выбуху вадароднай бомбы! У канфедэральных спецслужбаѓ меѓся аб'ёмны спіс маіх паплечнікаѓ - ён радзеѓ амаль кожны тыдзень, па меры злову злачынцаѓ. Большасць сышлі з жыцця самі, бо пакаранне ѓ выпадку злову было занадта жудаснай. Іх кідалі ѓ празрыстай капсуле на глюконна -нейтронную зорку. Цела прабівала выпраменьванне, якое не забівала адразу, а прычыняла жахлівы, ні з чым непараѓнальны боль. Хаатычныя якія перамяшчаюць нейтроны, раздзіралі нервовыя канчаткі, і выклікалі жахлівыя трызненні ѓ мозгу. З падсвядомасці ѓсплывалі ѓсе назапашаныя адмоѓныя эмоцыі і комплексы. Здавалася вось сэрца цалкам зачарсцвела, абледзянела ад неверагодных нягод, невыноснага ката - сумлення, а не, паглядзіш, і выступіць сляза...
  Некаторыя аддавалі перавагу партызанскай вайне. Марылі аднавіць імперыю і ѓрэзаць алімпійцам! Дзіця, які сціскае кулачкі і пагражае тарнада, які змяѓ дом і які забіѓ бацькоѓ. Фантастыка, але прыйшоѓ час і людзі сталі загадваць надвор'ем і спраѓляцца з тарнада лягчэй, чым з рулём ровара! Памятаю Перасадачную Dos-369, замкнёны субпрасторавы маленькі свет, металічную шкарлупіну са стыкоѓнымі партамі і рамонтнымі докамі. Асколак цывілізацыі сярод холаду і зорных агнёѓ. А яшчэ - мноства абломкаѓ ад карабля, захоплены багаты груз, здабыча піратаѓ, потым бой і разбурэнне ѓсяго свету, для яго абстрэлу эскадра ѓжыѓшы тэрма -преоновую (у мільярды разоѓ магутней вадародную ракету). Жудасная катастрофа. Планета рассыпалася на трыльёны агнязарных жамчужын, вадкія аскепкі, распыленага ядра, якія праз некалькі гадзін пачарнелі, стаѓшы сапраѓдным попелам зрынутага свету!
  Алене да чорнай дзюры, да які смяецца вакууму, што спіс узначальвае яе імя. Хто па-сапраѓднаму непаѓторна дарог - Аляксандр абсалютна анігіляваны, яго ультра-дрэдноут кропляпадобны гігант, дыяметрам у тысячу васьмісот кіламетрам, трапіѓ у хвалю і панёсся ѓ неіснаванне мінулага. І атацы хранастанцыі алімпійцаѓ, прымалі вялізныя сілы. Але што адбываецца з самым вялізным зоркалётам, калі ён трапляе ва ѓласнае мінулае. Распадаецца на тыя элементы, з якіх быѓ створаны. Людзі маментальна зменшыѓшыся да ѓзросту немаѓля, памеру зародка - знікаюць. Перад націскам часу бяссільная любая абарона. І чаму я ацалела ѓ гэтым пекле, вельмі нават можа з-за ѓнутранага садызму алімпійцаѓ. Як у свой час Іегова, замест таго каб забіць Каіна вырак яго на пакуты, а потым літаральна замачыѓ патомства сусветным патопам. Я пакутую не гэтулькі фізічна, у чалавека, народжанага ѓ казарме боль суцэль натуральны спадарожнік, але што больш страшна, духоѓна. Чалавечка - дурная баба, якая ѓзваліла на сябе ѓвесь цяжар адказнасці - нібы сусвет павісла на шматпакутных, жаночых плачах...
  Натоѓп вынес дзяѓчыну на плошчу. Увагу прыцягнула вялізная галаграфічная праекцыя, якая зіхацела чатырохбаковая мега-плоскасць. Грамадскі, дзяржаѓны канал дэманстраваѓ чарговую расправу - абцякальная, кропляпадобная, празрыстая капсула на сляпуча-чырвоным фоне. Канчатковы палёт Маргарыты Жалязоѓскай , каардынатара расійскіх імперскіх знішчальнікаѓ. Вакуумна ! Яе нясуць сілавым полем, голую, мускулістую, нягледзячы на пакуты (дзяѓчыну несумненна катавалі), усё яшчэ выдатную. На чыстай, пругкай бліскучай ад поту скуры зламаныя, ірваныя сляды ад дакрананняѓ магутных разрадаѓ гіпертоку ( у адрозненне ад звычайнай электрычнасці, у гіперток выкарыстоѓваюцца драбнейшыя з велізарным імпульсам часціцы, здольныя рухаць са хуткасцю шматкроць якая перавышае светлавую, у большай колькасці вымярэнняѓ. вышэй каэфіцыент карыснай працы!) . Вось яе зашпурнулі ѓ капсулу, што паляціць па пагібельнай арбіце. Агонія падоѓжыцца некалькі тыдняѓ, з болем у тысячы разоѓ мацней, чым ад спалення на вогнішчы. Ці не прычынены садызм - тэхнатронных фашыстаѓ, задавальненне звярыных інстынктаѓ, а па якім праве!? Заходняя Канфедэрацыя - чужая для ганарлівых расейцаѓ адукацыя, свайго роду сепаратысты, з ліку народаѓ спрадвеку супрацьстаячым Расіі. І зараз гэты павук помсціць, жадаючы перашкодзіць адраджэнню імперыі, многія людзі жадаюць аднавіць Вялікую Расію, і таму кліка драпежных алігархаѓ хоча выпаліць ідэю ѓ зародку. Новая буржуазія даѓно хацела атрымаць рэальную ѓладу і палітычную свабоду, каб мець уплыѓ на працэсы ѓ краіне. Не ѓсіх уладкоѓваѓ казарменны палітычны парадак. Няхай дзяѓчына вінаватая перад чалавецтвам, хоць ці можна вінаваціць мурашкі, што ён не ссунуѓ гару? Але судзіць яе мае права толькі Вялікая Расійская Імперыя, яе анігіляваная сістэма ѓлады, якая згінула ѓ часовай варонцы Вярхоѓны каардынатар-імператар. Не спадчынны манарх, а супермэн які прайшоѓ шматузроѓневую сістэму адбору, абраны з дзесяці тысяч. Кожны год дзесяць тысяч самых генетычна адораных немаѓлят: хлопчыкаѓ і дзяѓчынак адбіраюцца для навучання мастацтву ѓлады. Потым з дапамогай спецыяльных, створаных самымі мудрымі праграмамі і абранымі людзьмі адбываецца адбор старшыні. Шматузроѓневыя да пяці гадоѓ два разы на год, па пяці тры разы, а пасля пятнаццаці: чатыры разы на год вызначаюць кандыдата ѓ каардынатары-імператары. Ва ѓзросце трыццаці пяці гадоѓ ён ці яна займае крэсла і кіруе роѓна дваццаць пяць гадоѓ, перадаючы стырно кіравання іншаму правадыру. Такім чынам, забяспечваецца пераемнасць улады, адсутнасць застою, змяняльнасць эліт. Былы каардынатар-імператар аѓтаматычна атрымлівае ранг дарадцы і можа заняць іншую высокую пасаду ѓ імперыі. Занадта доѓгае кіраванне псуе чалавека, ператвараючы яго ѓ дэспата. Алена сама ѓваходзіла ѓ лік дзесяцітысячнікаѓ , яна стала першай па колькасці набраных баляѓ, але проста нарадзілася не ѓ час, так і не стаѓшы старшынёй. Дзяѓчына рабіла імклівую кар'еру, прайшла шмат бітваѓ. І ведала сёе-тое, чаго не ведалі астатнія. А менавіта ёсць шанц падняць з попелу Расію і вярнуць раней страчанае, і нават уваскрэсіць загінуѓшых. Так што Алена не бегла, а наадварот імкнулася знайсці ключ да адраджэння! Не ѓцёкі, а пошук! Як шпік шукае адбітак, след апошняй надзеі!
  Даносіліся гукі музыкі - дэманічнай, агрэсіѓнай, напорыстай. Гулкавата грымеѓ орган, яму паѓтарала гердыдас - сумесь басэтлі і дуды з электронным узмацненнем. Дзяѓчына была рада адцягнуцца, чуць крыкі і стогны голай, жорсткай раздзіраецца сяброѓкі, якая ляціць да зоркі пакут вышэй за ѓсіх сіл. Садысцкая галаграма засталася ззаду і дзяѓчына пачала прапіхвацца скрозь людскую і иногалактический навала. Частка публікі зрэшты, аддавала перавагу лятаць, хоць у гэтым свеце, можа самая дасканалая тэхніка адмовіць у любы момант. Зрэшты, гравіямабілі былі забяспечаны гравія- прасторавымі амартызатарамі на выпадак падзення. Вось адзін з іх упаѓ і адскочыѓ як мячык, разявакі ѓсіх масцяѓ раздаліся ѓ бакі. Дзяѓчына нядбайна адмахнулася:
  - Двум смерцям не бываць, адной не абмінуць!
  Ён амаль пабегла туды, дзе чуліся крыкі, адкуль за кіламетры несла апантанай, па-звярынаму пажадлівай злосцю. Роѓ і гравіё- гукавыя хвалі кібер-органа пранікалі ѓ кроѓ, прымушаѓ сэрца біцца пачашчана.
  Дзяѓчына як маторная лодка ѓ гарлачыкі, упіѓся ѓ авал гледачоѓ. Некаторыя з іх перапоѓненыя эмоцыямі ѓзнімаліся ѓ паветра, парылі і свісталі.
  Біліся два бінары . Самкі - прыгожыя і якія пагражаюць адначасова. Яны былі аголены па пояс, грубыя кароткія спадніцы заляпаны крывёй, мускулы рэльефна вылучаліся на спінах, нагах і руках. Накшталт людзі, ва ѓсякім разе, вельмі падобныя, толькі незямнога паходжання.. Бінары былі такімі ж прыгожыя і моцныя, нібы зямныя жанчыны ваяры. Вядома ж не падобныя разнамасныя як якія памкнуліся са шматлікіх галактык шоѓ-трансвестыты! Доѓгія выгарэлыя валасы сплеценыя ѓ косы, на перадплеччах і спіне маляѓнічыя татуіроѓкі, у адной мясцовы рэлігійнай храм і анёлы здольныя напалохаць дзіця, а ѓ іншай на спіне, адкрытая, узбуджальная міжвідавых парнаграфія. Яны рухаліся лёгка, слізгальна, сыходзячыся ѓ мільгаце жырыра (Матэрыла ѓ сто дваццаць разоѓ трывалей сталі) і адступаючы. Не пазбаѓленыя прыгажосці і эратызму, босыя ногі дзяѓчат пакідалі крывавыя сляды, час ад часу яны ѓзляталі, цэлячы ѓ жывот ці пад каленку. Потныя, загарэлыя целы самак-байцоѓ пакрывалі шматлікія парэзы і шнары.
  Беглая ваяѓніца штурхнула локцем панцырнага хамяка, які стаяѓ побач:
  - Цікавае відовішча, толькі чаму мячы не гіперплазменныя?
  Хамяк чмыхнуѓ.
  - Светлавы меч з тэмпературай у мільярды градусаѓ спаліць усё жыѓцом. А тут трэба пацешыць натоѓп. Бінары ѓ рэальнасці, не ѓступаюць у зацяжныя паядынкі. Яны ѓмеюць анігіляваць адразу. Калі не з цэнтральнага, то з другараднага ѓдару.
  Сакалоѓская ѓ здзіѓленні паціснула плячыма:
  - Я думала, першабытнікаѓ не пускаюць у рэжымны горад.
  - Часам пускаюць. Гэтыя - нешта накшталт цыркавой трупы. Вандруюць па пустыні, вучацца, забаѓляюць масы. - Грызун засунуѓ у пашчу падабенства ледзянца ѓ шакаладзе, голас стаѓ мяне выразным, булькатлівым. - Вядома ж, добрыя байцы, але абсалютна бясшкодныя. Законаѓ не парушаюць, арганічна ѓліваюцца ѓ нашую культуру.
  "Рая на зямлі, больш не відаць! Прададзены сатане, каб стагоддзе пакутаваць! Катаванне цяжкае - смутку вялікія! Сумныя справы - слёзы ѓ дзве ракі! - Разумова праспявала дзяѓчына. Усёткі ѓ цэнтры мега-урбанізаванага мегаполіса па якім ходзяць лятаючыя паліцыянты, будынкі падобныя размаляваныя кветкамі, танкі і самаходкі ці нават гібрыд норкі і цытрыны, выгляд такіх самак архаічны і бандыцкі.
  Хамяк, хітра падміргнуѓшы, шапнуѓ:
  - Ведаеш, яны могуць і каханнем надарыць. Не пагрэбуюць з любым, толькі заплаці! Тэмперамент шалёны! І цана не вакуумная!
  Рытм узмацніѓся, гердыдас заныѓ больш пранізліва. Дзяѓчына кінула вакол сябе трэніраваны погляд, ён адразу зразумела, адкуль зыходзяць гукі.
  - Гравіё- рэзананс і гуказдымальнікі, - усміхнулася дзяѓчына. - Музыкі ваяѓніц проста робаты! Музыка на аснове траічнага ходу.
  Сумесь рамонка і жабяня, з вушкамі як крылцы ѓ лятучай мышкі тонка піскнула:
  - Яны ж не сочаць за ходам паядынку. Адкуль ведаюць, калі мяняць тэмп? Выдатная зямлянка?
  Алена паправіла:
  - Я не зямлянка! Гэта памылковае вызначэнне. А робаты вымяраюць біятокі мозгу, розныя параметры арганізма. Зрэшты, невядома хто пад каго падладжваецца, байцы пад робатаѓ, ці робаты пад байцоѓ.
  Адна з ваяѓніц была ѓзброена дзвюма крывымі, накшталт пялёсткаѓ астры, шаблямі. Яе саперніца - склюдам і сякерай. Яны зноѓ сышліся ѓ смяротным танцы, і гледачы захоплена зараѓлі. Некаторыя нават узляцелі, і сталі куляць у космас лазерным феерверкам. Звярнула ѓвагу што на каленях і шчыкалатках супернікаѓ замацаваныя вострыя, з больш яркага чым алмазы каменя шпоры даѓжынёй у далонь. Яны зіхацяць на чатырох сонцах.
  Алена кіѓнула:
  - Зорная квазарнасць !
  Ваяѓніцы актыѓна варочалі нагамі, і калі шпоры крыжаваліся з лёзамі, чуѓся ляск, і ляцелі іскры.
  Уяѓленне, крыху прымітыѓнае, але менавіта сваёй жывёльнай сілай гэтыя дзяѓчаты прыцягваюць натоѓп. Перанасычанаму электронікай чалавеку, гэта куды мілей чым, чым розныя віртуальныя эфекты.
  Старажытны захапляльны цырк. Алена фыркнула:
  - Не кахаю калі б'юцца понарошку.
  Панцырны хамяк пагадзіѓся:
  - Ды гэта не так ужо сур'ёзна! Але ѓсё ж такі бой ёсць бой! Нават калі ён здаецца простай " віртуалкай ", то раны цалкам могуць быць сапраѓдныя.
  Алена ѓключыла комп-бранзалет. Зірнула на галаграму:
  - Што за чартаѓшчына!
  Па камп-бранзалеты транслявалася смяротнае пакаранне. Яе сяброѓка апантана білася ѓ канвульсіях, якая падвяргалася звышболевага ѓздзеяння ад мноства прамянёѓ. Бедная Маргарыта. А вочы, у іх чытаецца нешта такое страшнае, неапісальнае. Любое чалавечае параѓнанне або аналогія цьмянеюць, перад брыдкай грымасай сказіць дзявочы твар, былой ваяѓніцы і прымадоны.
  Рамонкавы жабяня спытаѓ:
  - Вам вакуумна ?
  Дзяѓчына адказала:
  - Не!
  Але гэта было не праѓдай. Перад дзяѓчынай усё змяшалася - і роѓ натоѓпу, і иногалакты -букмекеры, якія прымаюць стаѓкі. Чатыры палаючыя, прагна выкідваюць прамяні на Алену свяцілы. Адно з іх, жоѓтае стала зелянець. Карны модуль Маргарыты, гіперплазменныя рэкламы і нарастальны арганны роѓ і гердыдасаѓ пульс...
  Поѓнае трызненне!
  Рамонкавы жабяня піскнуѓ:
  - А што не квазарна! Як анігілююць сябе пацук- пантэры!
   Гердзідас завыѓ на самай высокай ноце, калі ваяѓніца шабляй перасекла ѓ суперніцы сякеру і ѓваткнула ѓ выкладзены пліткамі з мускулаѓ жывот клінок. Дзяѓчына- бінар упала, але тут жа ѓскочыла і пасадзіла суперніцы ножык у сцягно. У адказ тая секанула шабляй па шыі. Галава няшчаснай ваяѓніцы адляцела, усё ахнулі. Пераможца хістаючыся, пакланілася, выдаѓшы пераможны рык:
  - Я самая моцная, я самая лепшая, гіперквазарная!
  Натоѓп выліѓся апладысментамі, вістам, тупаннем нагамі. У залежнасці ад таго, што было ѓ звычаі ѓ дадзенай расы ѓ выразе захаплення.
  Гібрыд рамонка і жабы піскнуѓ:
  - Шкада прыгожая была кабетка!
  Хамяк паправіѓ:
  - Гэта асаблівыя па жывучасці бінары , яны ѓжо разоѓ дваццаць адсякалі сабе галовы, а затым аднаѓлялі целы. На просты танец публіку не сабраць, яна патрабуе забойства.
  Выкаціліся робаты, спешнасці сціралі з пакрыцця рынга, крывавыя сляды, босых дзявочых ног.
  Пад грамавы шум аркестра выбегла наступная пара. Адзін з іх быѓ радыеактыѓным транс- плутонікам , з рукамі-нажніцамі механічнага паходжання, іншы пацучыным мядзведзем, адна палова якога была кібернетычнай нага з гусеніцамі, рукі кансервавыя гакі, радыеактыѓныя кантэйнеры можна адчыняць. Хамяк вякнуѓ:
  - Вось вырадкі! Не хочаш з такім прыкімарыцца ?
  Ваяѓніца з не зусім дарэчным для свайго выгляду вандроѓнай блытаны, пагардай адказала:
  - Наогул цырк перакрутаѓ не па мне! Агідны здзек з жывой прыроды?
  Звярок завішчаѓ:
  - Як ведаеш! А мне падабацца!
  Два монстры сышліся разам, сашчапіліся. Пачуѓся скрыгат іржавай пілы, стэка па якім драпае сабака, слана які ламае бамбук.
  Ізноѓ як і ѓ першы раз пасыпаліся іскры і палілася атрутная кроѓ. Да першых шэрагаѓ данеслася ліпкая хваля, атрутнай смуроду.
  Алена паківала галавой:
  - Агідна! Проста чарнадырна ! Антыквазарна !
  Адвярнуѓшыся, дзяѓчына паплялася прэч.
  Велічэзны горад мігацеѓ перад ёй велічнымі фантанамі, прычым на вяршынях іх парылі хаты ѓ форме гібрыдаѓ ружы і бегемота, ракавінак і кальмараѓ, бутэрбродаѓ і яшчарак! Алене ѓдалося паскорыцца, прыбудаваѓшыся да бягучага вадкакрысталічнага асфальту. Таццяна Бялова насяляла ѓ ніжніх сектарах, вокны яе кватэры глядзелі на касмапорт і чырвона-карычневыя маршчыністыя прасторы за празрыстым сілавым бар'ерам. З прычыны таго, што Зеѓс пракручваѓся, захапляны віхурамі штучнага гравіяполя , край узлётна-пасадачнай паласы няспынна перамяшчаѓся. Усе галаграмы гравіявізараѓ у кватэры былі ѓключаны, транслюючы мноства даступных па Гіперсеткі тэлеканалаѓ. Адначасова ѓключыліся каналы Гіперінтэрнэту . Пяць з паловай тысяч галаграм - і гэта толькі асноѓны набор. А колькі ѓскоснага касмічнага ѓздзеяння. Дзяѓчына магла глядзець на гэты калейдаскоп з радасцю, гэта нагадвала ёй трэніровачныя тэксты падчас вучэнняѓ, па засваенні інфармацыі. Нездарма яна ледзь не стала правадыром усяго аб'яднанага чалавецтва. У звычайнага індывіда ѓ вачах бы зарабіла, мозг не вытрымліваѓ багацці візуальнай інфармацыі. Плюс гіпер-какафанія прыглушаных гукаѓ, якія дапаѓняюць пейзаж. Сёе-тое Бялова ѓсё віртуозна вывела ѓ галаграфічным рэжыме: перасякаючы пакоі, дзяѓчына апускалася то ѓ кіроѓнага крутога шоѓ, то аголеных дзяѓчын бардэля, якія задавальняюць запал монстраѓ, то ѓ байцоѓ касмічнага баявіка, або банальнага ѓ героя "мыльнай оперы" з клю слана. Таццяна Бялова арыентавалася віртуальна- інфармацыйным акіяне, як акула ѓ моры праблем, вылучаючы найболей важнае, аналізуючы факты пры дапамозе мноства плывучых па целе і асабліва мозгу міні-кампутараѓ. Потым гэта ѓсё можна скінуць за "зялёныя" і "чырвонцы". Гэтым яна зарабляла, аддаючы перавагу мозгу прастытуцыі. Вялікую частку часу яе старажытная карэфанка праводзіла падлучаным да сусветнага Гіперінтэрнэту , падарожнічаючы па другасных, глабальных (міжгалактычных) і лакальных мульты-вектарам. У цэлым хіпавая чувіха нічога не скажаш...
  - Хелло краля квазар табе ва ѓлонне! - Груба пажартавала Бялова.
  Алена падтрымліваючы гуллівы настрой, адказала:
  - Знайдзі сабе хлопца чарнадзірка кібернетычная. Каб зашухерыѓ усе файлы!
  У адказ дзяѓчына ѓзляцела і тройчы перавярнулася ѓ паветры.
  Дзве прыгожыя, але вельмі спартыѓныя дзяѓчыны прыняліся, жартам змагацца, ссоѓваючыся то ѓніз то ѓверх дома, пакуль не размясціліся ѓ інтэлект-назапашвальніку, дзе на стэлажах і ва ѓбудаваных у сцены паліцах захоѓваліся мега-дыскі (лазерныя, гіперплазменныя, біяплазменныя і іншыя), мульты-крышталі і нават старажытныя электронныя кнігі. Адна з іх была ѓ залатым пераплёце, упрыгожана малюнкам каштоѓных камянёѓ. Перахапіѓшы погляд, Алены Таццяна нядбайна кінула:
  - У касмічны драконаѓ адбілі! Не хочаш малака маркоѓнай тыгра -кароѓкі, з градусамі?
  Алена, аблізваючы рдяные губкі язычком, адказала:
  - З вялікім задавальненнем! Такі кактэйль называецца - бывай мазгі!
  Таццяна фыркнула:
  - Хіба можна развітацца з тым, чаго няма!
  Алена спрытна парыравала, круцячы аголенай наженькай:
  - Кажуць, ж бывай любоѓ, калі яе няма!
  Таццяна ѓжо больш сур'ёзным тонам прапанавала:
  - Давай хлебнем пякучай натуральнай крыві касмічнага транс-плутоніевага дракона!
  Алена ахвотна пагадзілася:
  - А што... гэта не нейтрына лавіць!
  Робат у форме старажытнагрэцкага тытана з крыламі, пагульваючы эластычнымі мускуламі, уляцеѓ у пакой. Засвяціліся празрыстыя фужэры. У іх палілася алмазна-лалавая кроѓ монстра. Піць такую грымучую сумесь можна толькі малым глотка, каб не спаліць горла.
  - Вакуумныя твае справы, - З непадробным сумам вымавіла Бялова. - Я стаю на страме ходу расследавання. Працэс глістоѓ-даѓганосікаѓ...
  Яна сербанула з куфля. Ад палення зморшчылася і некалькі глуха дадала:
  - Западнікі ведаюць, што ты ѓ нашым сектары.
  - Яны і раней не нейтрына лавілі - Вонкава бесклапотна ѓсміхнулася Алена. Яе вызваленыя ад пакутлівых, бліскучых туфлікаѓ на доѓгіх абцасах ноженьки пачаѓ масажаваць паѓагранічны кібарг ѓ выгляд пазалочанага, скарпіёна з касматымі як тулава гусеніцы лапкамі. Сакалоѓская непрыемна здзівілася, што бальныя, з асабліва трывалага крышталя туфліка на высокім абцасе, могуць стаміць круцейшы пераадолення віртуальнай паласы перашкод.
  На хупавай далоні Бяловай узнік пульт мадулятара, на якім карэфанка па зброі набрала код патрэбнага дыска. У сцяне ѓтварылася шчыліна, і кампакт з верхняга стэлажа са пстрычкай шмыгнуѓ у яе. Пасярод пакоя сфармавалася выява: Нью-Дракона, Ісполінскага мегаполіса-Сістэмы, тысячы, мільёны сноѓдаюцца машын, людзі, иногалакт , робаты. Разам з імі стартуючыя ваенныя караблі - крэйсера, знішчальнікі, патрульныя паліцэйскія боты, раскошныя лайнеры, чужыя чалавечаму разуменню зоркалёты дружалюбных рас, дзіѓная, якая выслізгвае геаметрыя будынкаѓ! Некаторыя ѓ форме шматствольных танкаѓ і лінкораѓ з выпраменьвальнікамі... не тыповая для іншых міроѓ бязмежная грань гарызонту, бо планета плоская, нібы шасцігранная манета...
  - Новае засяроджванне сепаратызму. Тым, хто таемна марыѓ пакончыць з вялікай Расіяй. Тым, каму не дае спакою была моц старой Імперыі, - саркастычна заѓважыла Бялова - Там зараз улада і сіла, а рускія ѓ лепшым выпадку бяспраѓныя рабы - чарнадзіркі !
  - Вакуумная сіла, - горка ѓсміхнулася Алена. - Алімпійцы паднеслі ѓльтразорны ѓрок, гары ён у прынцэс-плазме.
  Таццяна Бялова праспявала:
  - Жорсткі ѓрок, але людзям ён пайшоѓ не на карысць! І ѓ сусвеце квітнеѓ - адна загана!
  - Час суддзя і пракурор у адной асобе. Яны прыйдуць не чуваць - усё светазнанне спіць. Руляць людзьмі як дыхалом, хто супраць - будзе, біт!
  Таццяна перапыніла ваяѓніцу, з запалам усклікнуѓшы:
  - Ці мы да іх дабяромся! Паѓторнага канфлікту не пазбегнуць - ён толькі адцягваецца. Праз стагоддзе, тысячагоддзе, дзесяць тысячагоддзяѓ - мы зноѓ сашчапімся як упартыя бульдогі або не дасведчаныя межаѓ лютасьці танка -тыгры!
  Алена ѓздыхнула, мімаволі апусціѓшы вочкі:
  - Наступная сустрэча можа стаць для нас фатальнай!
  - Што з таго? - Бялова надзела маску абыякавасці. - Гэта будзе няхутка. У маладых фармацыі хапае іншых праблем. Больш надзённых. Вось-вось паміж аскепкамі расійскай імперыі ѓзгарыцца маштабная вайна!
  Націскам кнопкі яна паставіла дыск на месца. Выява растала.
  - Успышкі паѓстанняѓ иногалактов , сепаратызм імперскіх губернатараѓ, спроба рэстаѓрацыі Алмазнага сузор'я. Дзікія арды транс-плутоніевых адціснутыя да Магелланавых Аблок, зноѓ паднімаюць галаву, аб'ядноѓваюцца Рольнікі, беспарадкі на перыферыі... Дробязі жыцця, але патрабуюць умяшанні хірурга.
  - Пасля Алімпійскага Канфлікту ѓсё гэта - фатоны, - Засмяялася Алена. - Нібы хлопчык, у якога прырэзалі бацькоѓ, насіѓ палец.
  Бялова кіѓнула, і нібы з паветра выняла цукерку. Спрытным рухам пальца расшчапіла яе на дзве паловы, адну кінуѓшы сяброѓцы, іншую сабе:
  - Але, не гледзячы на гора, стрэмка ѓсё роѓна можа выклікаць заражэнне!
  Алена, спрытна злавіѓшы ласунак сваім доѓгім у змяі ружовенькім язычком, схаваѓшы гасцінец за шчаку, дэманстратыѓна пазяхнула:
  - Можа гэта і да лепшага! - Дзяѓчына прыгубіла другі куфель з драконавай крывёй. - Дзіѓна п'ецца нашмат мякчэй!
  Таццяна ветліва патлумачыла:
  - Мая ты агнязарная душанька ... Біядабаѓкі змякчаюць густ, інакш нам было б вельмі балюча.
  Вялікаѓзроставыя дзяѓчынкі памаѓчалі, смакуючы напой, настрой хутка ѓздымалася.
  - Я адпраѓляюся - Усміхаючыся ѓжо без усялякіх нацяжак, сказала Алена. - У міры шматвектарных скажэнняѓ і нестабільных вымярэнняѓ.
  Бялова здзівілася, свіснула:
  - Хочаш знікнуць?
  Алена адмоѓна махнула галавой:
  - У мяне мазгі не вакуумныя! Ёсць шмат спосабаѓ збегчы і згубіцца ѓ амаль бясконцай сусвету. Але ѓ дадзеным выпадку не ѓ гэтым каронная мэта!
  Таццяна яшчэ раз здзівілася:
  - А чым?
  - У гэтых няправільных мірах, можна знайсці ключ да выратавання чалавецтва. Хоць гэта і падобна на казку... - Панізіѓшы голас да шэпту пачала Сакалоѓская.
  Таццяна нахіліѓшы бліжэй галаву, спытала:
  - І як?
  Дзяѓчына развяла рукі ѓ бакі і адказала:
  - Двума словамі гэта не растлумачыш!
  Алена адкінулася і пагрузілася ва ѓспаміны.
  ... Антысусвет змененага часу (тэрмін чыста журналісцкі, публіцыстычны навукоѓцы і эксперты не прыйшлі да адзінага меркавання, што наогул мог уяѓляць падобны феномен, яго прырода дагэтуль неразгаданая таямніца!) распасціралася на сто дваццаць тысяч васьмісот светлавых парсекаѓ. Няѓзброенае чалавечае вока ѓ Зямлі ѓ кароткую начную пару, і тое магло адрозніць, як пад яго ѓздзеяннем змяняюць сваю яркасць зоркі, кандэнсуючы вакуум. Усе машыны і механічныя супер-разведчыкі нават якія складаюцца з паѓпалярнай антырэчывы, трапіѓшы ѓ яго, проста раствараліся як цукар у гарачай вадзе. Чалавеку пракрасціся нельга, затое прыборы праз хвалі спраѓна фіксавалі найменшыя змены ѓ структуры кантынууму. А яны адбываліся кожную нанасекунду, паступова захопліваючы свежыя кавалкі сусвету. Антысусвет пашыраѓся, нібы велічэзная змяя, дакладней як бясконцыя шчупальцы мульты-кальмара (волацкага паразіта які жыѓ у нетрах фіялетавых зорак) у шматлікіх кірунках. Пасля першага скачка Антысвет дасягнула свайго парога, столі. Да Зямлі адсюль шлях няблізкі - яна ляжыць за намі, аддзеленая ад алімпійскіх уладанняѓ велізарнай адлегласцю, чарадой зорак і міроѓ. Ззаду - патройнае Сонца(Чырвонае, сіняе, зялёнае). Ды неверагоднае здарылася: людзі змаглі раскласці некалі адзінае свяціла на розныя складнікі і зараз на планеце Зямля і ѓ суседніх абжытых мірах амаль вечны дзень. Прычым прамяні рухаюцца, не па прамой, як раней, а арбіце, зададзенай адбівальнікамі! Толькі раз у некалькі сутак, пару гадзін патокі святла адключаюцца, каб не перагрэць планету, і даць людзям палюбавацца на цудоѓнае зорнае неба, а таксама на рукатворныя агні сваіх казачна цудоѓных гарадоѓ. Ззаду сэрца імперыі наперадзе - ЯНЫ, а пасярэдзіне - наша армада, ці ледзь не ѓвесь Вялікарасійскі флот, мільёны, дзясяткі мільёнаѓ караблёѓ. Большая частка зоркалётаѓ імперыі падобная на марскіх рыбінак, або гібрыдных абцякальных жывёл касмічных светаѓ, але некаторыя мадэлі па форме паходзяць на аголеныя кінжалы, склюды, сякеры або нешта больш сучаснае і жахлівае! Лёзы злавесна зіхацяць, здаецца, што вакуум не проста іскрыць, а плача, кожная слязінка неймаверная канцэнтрацыя энергіі разбурэння. На дадатковых аглядных панэлях мехконы (механічныя канструкцыі, адна з разнавіднасцяѓ робатаѓ) збіралі смяротны канструктар будучыні Гіперсціральніка . Самае страшнае зброю Імперыі, праѓзыходнае нават тэрма-преонновую бомбу, здольнае на шматкі разнесці вакуум сціраючы прастору, выклікаѓшы эфект татальнага распаду матэрыі. Сакалоѓская ведала толькі агульныя прынцыпы. З дапамогай працэсу зліцця преонов(часціц з якіх складаюцца кваркі), разганяюць рэактар і ён праз адмысловае полупространственное рэшата, выкідвае вельмі разрэджаную якая складаецца з мноства вымярэнняѓ гіперплазменную карону. Прычым вымярэнні ѓ адрозненне ад стандартных, двух-трох, пяці - дробавыя. А гэта ѓплывае на структурнасць матэрыі. Яна быццам бы ёсць, і яе ѓ той жа час і няма. А ѓявіце, што ѓ адной частцы зоркалёта зменшылася вышыня, але не поѓнасцю, а часткова. У другой дадалася глыбіня. Матэрыя губляе сваю структуру, успыхваючы паходняй анігіляцыі. Навукоѓцы да канца не высветлілі наступстваѓ падобнага анігіляцыйнага нападу, але гэта не мяшала вайскоѓцам яе выкарыстаць...
  Гадзіну таму загінула бліскучая ваяѓніца маршал Разаліна. Мужчын з кожным стагоддзем, год за годам нараджаецца ѓсё менш і менш, жанчыны займаюць амаль усе ключавыя пасады. Выдатная, тэмпераментная красуня. Яе падобны на пёравы снарад, флагманскі ультра-крэйсер у семсот пяцьдзесят кіламетраѓ даѓжынёй, паспеѓ перадаць развітальнае прывітанне - малюнак асляпляльна яркай успышкі, змякчэлай святлафільтрамі, але дастатковай, каб выціснуць слёзы і ѓтапіць навакольнае ѓ рознакаляровых кругах. Цьфу, што гэта было, звычайна зрушэнне ѓ мінулае ці будучыню, не адбываецца гэтак абуральна. Але самая жорсткая трагедыя, якая перапоѓніла чашу цярпення, гібель Аляксандра Салдатава. Не проста твайго камандуючага, але, мабыць, наймацнейшага і трывалага майго кахання. Амаль мужа! Сям'я ѓ традыцыйным разуменні слова, у Вялікай Расіі амаль афіцыйна скасаваная, практычна ѓсіх дзяцей выхоѓваюць у вялізных, ваенізаваных інтэрнатах. Ну, а выношваць зародкі прынята ѓ кібернетычных інкубатарах. Гэта вядома куды бяспечней, чым насіць ва ѓлонні. І нас Аляксандравым былі агульныя дзеці - хлопчык і дзяѓчынка! А гэта вялікая трагедыя - страціць бацьку сваіх дзяцей! Праѓда і ён і я, не адчуваем адзін аднаму пячорнай рэѓнасці і можам свабодна займацца каханнем з іншымі партнёрамі, нават калі весялімся разам. Паступова набліжаючая да ѓзроѓню агульнапрызнанай мараль Вялікай імперыі: раз усе мы адно цэлае, то палавыя партнёры павінны быць агульныя: адкрытыя для ѓсіх! Толькі гомасэксуалізм як жахлівае скрыѓленне пад жорсткай забаронай!
  Уся адказнасць лягла на Алену Сакалоѓскую. Шырокія, мускулістыя дзявочыя плечы прынялі на сябе цяжар мільёнаѓ міроѓ.
  Я стаяла на мастку грос-лінейнага карабля, нядаѓна які сышоѓ са стапеляѓ Процілеглага святла. Анастасія Брыльянтавая, Ірына Бруснічная, Маргарыта Жалязоѓская , камандзіры эскадраѓ, правадыры інагалакчычных злучэнняѓ (з іх дзевятнаццаць гуманоідных) былі побач. Пілоты і аператары напружана ѓглядаліся ѓ гравіякалапсы , сачылі за вонкава бязладным перамігваннем шаравых пазыѓных і галаграфічнымі разгорткамі карт навакольнага прасторы. Многія былі падключаны напрамую, праз вектарны інтэрфейс, прапускаючы скрозь сябе гіперплазменныя рэкі, вобразы, якія пасылаюцца авангарднай лініяй робатаѓ-разведчыкаѓ, якая абараніла ад армады на шэсць парсекаѓ.
  Нібы нябыт растварыліся шматлікія спрэчкі, нарады, бесшабашная жаночая лаянка і штабныя пікіроѓкі, усе кіданні і спробы скінуць рашэнне на гіперпланетарны сервер з магутным аналітычным софтам. Гіперплазменны кампутар, памерамі крыху менш Месяца, выдаваѓ столькі варыянтаѓ уздзеяння, што іх хапіла б для пераліку атамаѓ у сусвеце.
  Момант ісціны наступіѓ. Можна адкладаць любое рашэнне, акрамя адзінага здольнага без якога немагчыма выжыванне!
  Усё зараз залежала ад мяне, калі вядома можна назваць свабодай выбар - спосаб размяшчэння галавы на пласе! Я лавіла сотні напружаных, свідравалых чэрапную скрынку поглядаѓ, якія прысутнічалі галаграм і маляѓнічы шматмерных праекцый. Вузкі прыжмурванне мангалоіднай красуні Анастасіі.... нясмелыя няѓпэѓненыя блакітныя вочы золатавалосай Маргарыты... дзікі пурпурны агонь зрэнак-свердзелаѓ Фа-Жара-За, правадыра курд-ваяроѓ з Відэрана ... ружовыя васьміграннікі на тэлескапічных атожылках імператара рака - нумар 3945 (іх раса проста нумаравала сябе )...
  - Справы архічарнадзірныя ! - З надрывам вымавіла я, літаральна задыхаючыся ад хвалявання. - Гіперплазма ! Анігіляваць алімпійцаѓ!
  Не дарма кажуць, жанчына палкаводзец, што чорт з паражальным трызубцам Бога. Па целе прабягалі гравіё -электрамагнітныя імпульсы. Велічэнскі зоркалёт ажыѓ, нібы ѓ вулей кінулі галаѓню. Зрэшты хаосу не было, кожны заняѓся сваёй справай, пасыпаліся камандзірскія імпульсы... Кожную секунду кібер-аператары дакладвалі мне аб ходзе прац па мантажы "Гіперсціральніка" . Вельмі важна раскалоць і парушыць прасторавую структуру вакууму на шырокім участку. Разлік рабіѓся на тое, што ѓ дробавых вымярэннях, нават час ідзе па-іншаму. Яно проста павінна як трэска кідацца з боку ѓ бок. Бо ѓ абмежаваным выглядзе часам можа звычайны чалавек - аддаючыся ѓспамінам! Армада самых магутных зоркалётаѓ, выбудоѓвалася ѓ баявыя парадкі згодна з распрацаваным кібернетычным розумам планам... У прынцыпе тут ужо ад Сакалоѓскай нічога не залежала. Вярхоѓны каардынатар-імператар (якая валодае ѓладай старажытнарымскага прынцэса) прыгажуня-д'яліца фактычна загадала - знішчыць суперніка любой цаной.
  Чалавечы мозг вялікі, можна адначасова адсочваць інфармацыю і пракручваць кінастужку мінулых падзей. Вось, напрыклад, гісторыя сучаснай фізікі. Вялікую моц чалавеку падарыла гіперплазма , якая замяніла электрычнасць. Яе ѓласцівасці і спосабы атрымання былі апісаны ѓ розных серыялах геніяльным, бадай, самым вялікім з рускамоѓных пісьменнікаѓ Алегам Рыбачэнкам. Ён першы апісаѓ спосабы термокваркового сінтэзу, магчымасці дробавых вымярэнняѓ, прыдумаѓ тэорыю цвёрдага вакууму. Нават прадказваѓ часы, калі людзі змогуць ствараць іншыя сусветы прыпадобніѓшыся да гіперцывілізацыі . Вось гэта светабудова, дзе ѓсе людзі абсалютна несмяротныя, а мёртвыя ѓваскрэшаны! Свайго роду геній Алега Рыбачэнка адлюстраваѓ - Гіперкамунізм ! А вось іншы вядомы фантаст Яфрэмаѓ і яму падобныя савецкай школы, падобна, аблічыліся, высокі ѓзровень цывілізаванасці, зусім не гарантыя мірнага суіснавання, а тым больш сяброѓства! У некаторым родзе ѓ космасе нават горш чым на планеце Зямля. Калі ѓ нас у падмесяцовым свеце па меры развіцця цывілізацыі, гуманізм і дабрыня нарасталі, то ѓ некаторых расах праходзіѓ зваротны працэс... Зрэшты калі ѓзяць гісторыю чалавецтва, то напрыклад у сямнаццатым стагоддзі катаванне было штодзённай з'явай, а ѓ дзевятнаццатым, ва ѓсякім разе ѓ Еѓропе лічылася варварствам. Праѓда бывалі і адкаты. Напрыклад фашызм і таталітарызм у сярэдзіне дваццатага стагоддзя ці... Калі была створана ядзерная зброя, то глабальныя войны здавалася сышлі ѓ нябыт, так знікла магчымасць выйграць канфлікт. Сама Расія ѓ заваяваннях не мела патрэбы, абсурдна марыць аб захопах, пры насельніцтве ѓ два працэнты кантралюючы трэць сусветных прыродных рэсурсаѓ. Але іншыя краіны гэта не задавальняла.
  Дваццаць першае стагоддзе выдалася цяжкім, ледзь не стаѓшы апошнім у гісторыі чалавечай цывілізацыі Ядзерная зброя распаѓзалася па свеце, прыродныя рэсурсы кончылася. Падыходзілі да канца натуральныя прыродныя энерганосьбіты, нафту, газ, вугаль, уран і іншыя. Узнік востры недахоп прэснай вады. У свеце паступова мяняѓся баланс сіл. Зорна-паласатую буржуазна-дэмакратычную краіну ЗША, у ролі сусветнага лідэра, змяніѓ камуністычны Сітай . Вялікая паднябесная імперыя стала галоѓнай звышдзяржавай! Ад гэтага стала яшчэ горш, Сітайскаму кіраѓніцтву бракавала землі, воды, металаѓ, энерганосьбітаѓ. Самае галоѓнае калі дэмакратычныя ЗША, не маглі сабе дазволіць занадта шмат марнаваць на войска, або весці маштабныя войны, багатыя вялікай крывёй, то аѓтарытарныя камуністы... Яны думалі іншымі катэгорыямі, колькі можна пакласці мільярдаѓ, каб не прайграць. (Як казаѓ Вялікі рулявы - ну што калі ядзерная вайна паѓмільярда загіне, затое іншая палова будзе жыць пры камунізме!) Багатая Расея для Сітая як ягня перад галодным ваѓком. Заваяваѓшы некалькі суседніх краін, у тым ліку і велічэзную Андыю (пры гэтым выразам і замарыѓшы голадам некалькі соцень мільён лішніх ротаѓ), Сітай аддаѓ загад - пара!
  Расея, несумненна, прайграла б вайну, шматкроць праѓзыходнай моцы, але яе навукоѓцы нарэшце-то, змаглі рэалізаваць геніяльныя ідэі Рыбачэнкі Алега і стварыць звышзброю! Сітай упаѓ, а ѓслед за ім быѓ пакораны ѓвесь свет. Шматвяковая мара аб адзінстве чалавецтва рэалізавалася. Скончыѓшы з войнамі - перайшлі да навуковага кіравання знясіленай капіталістамі-эгаістамі планетай. Пачалася касмічная экспансія!
  Бліскучы ѓсім колерамі вясёлкі гіперплазменны паток, прабіѓ у таѓшчэзных шчупальцах антысусвету , тунэль абсалютнай пустаты, дыяметрам у чвэрць парсека. На гэты ѓдар Гіперплазмосціральнік патраціѓ увесь запас энергіі. А гэта прыкладна эквівалент у тры квадрыльёны, восемсот трыльёнаѓ бомб скінутых на Хірасіму. У якая ѓтварылася дзірку накіраваліся мульты-электронныя шныпары, за імі - эролоки (прыгожая назва знішчальнікаѓ) Анастасіі Брыльянтавай, мільёны і мільён ледзь прыкметных і якія пакідаюць трэшчынкі ѓ вакууме ценяѓ, а ѓжо затым - асноѓныя злучэнні, брыганціны, фрегаты, грэйферы, тытанічныя махіны ультра-лінкораѓ, дрэдноуты, касмаматкі, мульты-авіяносцы... Армада з многімі мільярдамі жывых воінаѓ, і яшчэ вялікай колькасцю робатаѓ і " мехконаѓ "!
  Шчупальцы хутка сцягваліся, нібы душачы мошак і зоркалёты, якія трапілі ѓ асяроддзе шматвектарнага і шматсектарнага часу, расцвіталі паражаючай уяѓленне вясёлкавай каронай. Гэта нават засланяла ѓспышкі звышновай, калі не па яркасці, то па прыгажосці. Мабыць маментальна змена часавых параметраѓ, вызваляла каласальную колькасць энергіі. Затым апантаныя ѓспышкі, сусветнага феерверка, бляднелі, раствараючыся ѓ аморфным, шыпячай газападобнай кіслатой кантынууме.
  Гіперплазменныя лётчыкі "Іосіфа Сталіна", майго грос-дрэдноута, маментальна перавялі зоркалёт у стан аднамернай прасторы. Тады ён здзяйсняе гіперскачок , не выпрабоѓваючы трэнні вакуумных палёѓ. Рэзкі кідок, галава злёгку кружыцца, бо ты на кароткае імгненне пазбавілася вышыні і шырыні. Скачак гіпермалоніі і мы вынырнулі ля самага калапсу праходу. Актываваліся супертэрма-кваркавыя і рухавікі, і зоркалёт з вытанчанасцю балярыны накіраваѓся наперад. Мноства каманд і лямантаѓ з мільярдаѓ глыток (смерць зусім не была бязбольнай) абрынулася на аператараѓ і аналітыкаѓ інфармацыйнай віхурай, затапіла галаграфічныя сканары, лінула на ваяѓніцу. Яна сядзела, падлучаная з мноствам міні-робатаѓ, якія ѓпіліся ѓ нейроны мозгу. Мноства выпраменьванне актывізавалі яе мазгавы рэчыва, заліѓ гіперплазмай. Мільярды нейронаѓ думалі на ѓсю моц, дзяѓчына бачыла зараз мільёны праекцый, і ѓ стане баявога трансу, старалася каардынаваць дзеянні армады. Сапраѓды кажучы, не будзь тэлепатычнага гіперплазменнага кіравання, у той момант, Аб'яднаны Зорны флот Расійскай імперыі, быѓ бы падобны хутчэй на зграю раз'юшаных ваѓкоѓ, якія вырваліся з-за калючага дроту, чым на арганізаваную сістэму. А так вялікая ваяѓніца, за адну секунду паспявала аддаць амаль мільён каманд. І гэта дзякуючы ультрахвалевай стымуляцыі, з дапамогай міні-робатаѓ створаных на прынцыпе гіперплазмы.
  Прабоіна ѓ неймавернай касмічнай рэальнасці станавілася ѓсё ѓжо. Марыва апраметнай пажырала ѓсё больш зоркалётаѓ усіх масцей, яно лізаѓ языком іх дзесяткамі мільёнаѓ. Нават найноѓшае полупространственное поле з адмоѓным, ды яшчэ дробавым вымярэннем не дапамагала. Адмоѓнае дробавае вымярэнне, па ідэі павінна ператварыць любую ракету ѓ аб'ект пазбаѓлены памераѓ і масы, менш преона , а значыць праскоквае зоркалёт не прычыніѓшы, ні найменшага шкодзе. (Алена ѓзварушылася - да д'ябла б такія падрабязнасці). Вось і яе грос-дрэдноут ледзь не засмактала, ператварыѓшы нават у нікчэмнае, чым пыл. Але капрызная Палада скрывіла ва ѓсмешцы вусны - маѓляѓ, паглядзім на цябе! Меншая частка непераможнай Расійскай армады выслізнула на астравок стабільнасці. Своеасаблівы тунэль, шчупальцы, якія рухаюць з хуткасцю шматразова якая перавышае светлавую спыніліся. Здавалася, што гэта гарэзны хлапчук пашкадаваѓ казюльку.
  Перад імі было нешта неверагоднае. Нейкая насмешка з прыроды і светабудовы. Уявіце сабе шматколерную сумесь гібрыда насарога і экскаватара, ананаса і чаплі, заварнога пірожнага і агеньчыка свечкі. Увогуле гэта было што нябачанае, неймавернае, неспасціжнае для чалавечага ѓяѓлення! Алена выклікнула:
  - Калі Бог хоча пажартаваць - тварэнне рыдае! Калі Усявышняму не да жартаѓ - тварэнню застаецца толькі смяяцца!
  Адразу мільёны запытаѓ:
  - Што рабіць камандзір, у любы момант па нас удараць!
  - Гіперплазма ! Татальная анігіляцыя! - Істэрычна, завішчала Алена, яе галава засвяцілася, міні-робаты дрэйфуючыя ѓ мозгу адчулі перагрузку.
  Перад надыходзячымі расійскімі зоркалётамі, разгортвалася віртуальны накід бою, як у старажытных касмічных блокбастараѓ, толькі непараѓнальна маштабней. Пры ѓсёй сваёй грандыёзнасці, гэтая карціна ѓ не дакладнасці адлюстроѓвала рэчаіснасць, малюнак глючыла, з-за чаго здавалася што караблёѓ яшчэ больш. Мільярды ультра-прамянёѓ, супер-ракет, гіперплазменных згусткаѓ незлічоных формаѓ, і іншага матэрыяльнага і не вельмі, створанага знішчаць і разбураць, паляцелі да мішэні - сціпламу, памерам з невялікай астэроід увасабленню зорнага авангардызму.. І ён праваліѓся ѓ нябыт, проста знік, маментальна увабраѓшы энергію. Застаѓся толькі абсалютна пусты вакуум. Шчупальцы, якія паглынулі мноства парсекаѓ, растварыліся нібы ѓ віры. Успыхнула галаграма вярхоѓнага каардынатара, раптам, нібы з нябыту з'явіліся мільёны раней зніклых караблёѓ. Цяжка апісаць, як усе радаваліся, Свяшчэнная Расія каторы раз паказала ѓсім сваю моц і непераможнасць. Форс-мажор апраметнай распадаѓся, падобна кашмарным трызненні пасля вылячэння ліхаманкі...
  Алена Сакалоѓская на радасцях нават заспявала, натхнёна складаючы, на хаду:
  У космасе шмат розных дзвярэй,
  Злы гіперплазмы бушуюць патокі!
  Веды далі масу ключоѓ,
  Былі мы людзі, а зараз багі!
  
  На зоркалётах - імчым па хвалях,
  Пяняцца кваркі ѓ віхурах эфіру!
  Што я нашчадкам сваім перадам,
  Дзецям іншага, бурнага свету!
  
  Вакуум цёплы, грэе сэрцы,
  Зоркі вакол асобы ѓ шчасце закаханых!
  Служым прагрэсу - няма канца,
  А на Зямлі шамацяць далікатна клёны!
  
  Дзе мы ступаем, там Русь квітнее,
  Громы бітваѓ - музыка жыцця!
  Выступім смела ѓ новы паход,
  Свята паслужым Вечнай Айчыне!
  
  Хай будуць ахвяры - космас суровы,
  Шмат розных відаѓ і рас!
  Занадта велізарная бездань міроѓ,
  Увечары сябар, а пад раніцу здрадзіць!
  
  Але для Расіі, няма перашкод,
  Ведае любы: рускі дух гэта сіла!
  Не застрашыць і геена і пекла,
  Не заключыць у палон і гібель-магіла!
  
  Анігіляваць можна толькі плоць,
  Ну, а душа верна Радзіме служыць!
  Бяды і смутку - усё перамагчы,
  Трэба - зацягнем пояс тужэй!
  
  Вось нанеслі паражэнне ворагам,
  Мы чалавецтва - пуп светабудовы!
  Сунецца мярзота - сустрэне ѓдар,
  Нам не да твару: мяккасць, скруха і рыданні!
  
  У космас для нас, стаѓ як унутраны двор,
  Хуткі палёт паміж зорак, як шпацыр!
  Хоць бязмежны нябесны дыван,
  Перакроіць яго зможам - не жарт!
  . РАЗДЗЕЛ Љ17
  Сталін Іосіф Вісарыёнавіч, які знаходзіцца на пасадзе старшыні ДКА Сталін, адсвяткаваѓ свята 7 лістапада - дзень рэвалюцыі. Хутка яму будзе шэсцьдзесят пяць год. І гэта шмат. Ці паспее ён заваяваць свет знаходзячыся на пасадзе старшыні ДКА - выглядзе Сталіна? А можа быць і не?
  Вялікія абшары да самой Волгі і Каѓказ, ужо заваяваныя гітлераѓцамі. І хутка прыйдзе яшчэ і чарга астатняй часткі СССР. Зразумела ашалелы фюрар Герын Герман не будзе мірыцца з існаваннем незалежнай і камуністычнай Расіі. Так што справы ѓ Сталіна, які сам марыѓ аб сусветным панаванні могуць быць жаласныя.
  Стомлены і састарэлы дыктатар пасля бурнага свята пагрузіѓся ѓ глыбокі сон.
  І яму снілася такое непаѓторнае;
  Прастора ѓсё трасецца і палае -
  У бітвах дзікіх перадышкі няма!
  Сонм монстраѓ атакуе і страляе,
  Ты шалёна паліш ворагам у адказ!
  Два гіпермаршалы Генгір Воѓк і Крамар Разарвіраѓ люта секліся, выкарыстоѓваючы сямігранныя ультрастабільныя гіперплазменныя тычкі - навучальная зброя, у долю секунды можа стаць баявым. Рухі абодвух адна тысяча двухсотгадовых "дзядоѓ" былі імклівыя, іскры сыпаліся бурным вадаспадам. Люстраныя сцены спарынг-залы шматкроць адлюстроѓвалі перамяшчэнні гіпермаршалаѓ . Аголеныя па пояс гіганты пагульвалі буйнымі мускуламі, якія перакочваюць як хвалі цунамі, пад светла-шакаладнай скурай. Яны былі тытанамі, ад якіх зыходзілі хвалі агрэсіі, і маланкі разрадаѓ, нібы ад трызубцаѓ раз'юшанага Бога мораѓ Пасейдона.
  - Ты прайграѓ, Генгір, ты прапусціѓ дзевяць удараѓ, а сам нанёс толькі шэсць! - па-хлапечы азартна і звонка ѓсклікнуѓ Крамар.
  Вялізны бялявы Генгір са смехам адказаѓ:
  - Не, гэта я цябе дэзінтэграваѓ, мой лазер крануѓ цябе першым. У рэальным баі ты быѓ бы ѓжо мёртвы.
  Крамар паблажліва ѓхмыльнуѓся:
  - Гэта быѓ бы ѓсяго толькі апёк. - Стэлзан скокнуѓ, некалькі разоѓ перакруціѓся ѓ сальта задам наперад, на лёце прабасіѓ. - Лепшы спосаб прыпынку старасці пастаянны рух цела і кіпенне думкі! Можа, яшчэ разамнемся, прапаную зладзіць спарынг з галаграмамі.
  - Не! - Генгір рашуча махнуѓ галавой. І дзюбнуѓ нагой кавалак лёду. Крыштальныя аскепкі, рассыпаліся крышталем - Я аддаю перавагу жывыя мішэні!
  - І я таксама! - Усклікнуѓ гіпермаршал (некалькі мільёнаѓ баявых зоркалётаѓ з мільярдамі салдат у падпарадкаванні!) разарвіраѓ .
  Генгір равучым як зграя тыграѓ голасам, прачытаѓ экспромт:
  Нічога сумней няма свету;
  Дзе пануе спакой і мілата!
  Да чаго спакой пастыѓ,
  Лепш жыццё сваё ѓ баях аддаць!
  Крамар Разарвіраѓ дастаѓшы васьміствольны чароѓнік , падкінуѓшы яго левай рукой, дадаѓ:
  - На кавалачкі гадаѓ разарваць!
  - Пакуль не пачалася вайна, свае самыя лепшыя ѓражанні мы зможам атрымаць толькі ѓ брудным сектары. - Заѓважыѓ, ледзь прыцішыѓшы скокі Генгір Воѓк.
  Зброя: у бластэр уманціраваны спецыяльны чып, які дае магчымасць размаѓляць, праспявала ѓ пацвярджэнне яго слоѓ.
  - Толькі страх нам даруе сяброѓ! Толькі боль падахвочвае працаваць. Таму я хачу ѓсё мацней, гіперплазмай у натоѓп разрадзіцца!
  Крамар пагладзіѓ бластэр:
  - Выдатныя ѓ цябе думкі. Без адбіцця чужой рожы, не ад'ясі ѓласную!
  Генгір Воѓк, скалячы іклы, пацвердзіѓ:
  - Будзь мая воля, я бы ѓсіх иногалактов знішчыѓ. Аказаѓ сусвету паслугу!
  - І пакінуѓ нас без рабоѓ і забаѓ! - Крамар адмоѓна матнуѓ галавой. - Ишака б'юць заѓсёды, але забіваюць толькі, калі ён перастае прыносіць карысць! Смелы забівае ворага, баязлівец - раба!
  - Сусвет вялікі і працэс анігіляцыі непаѓнавартасных вечны! Вось-вось пачнецца вялікая вайна. - Генгір летуценна закаціѓ марозныя вочы.
  - Лепш давай зараз павесяліцца! - Крамар бліснуѓ натуральнымі, але якія адліваюць металам зубамі.
  Два неразлучныя сябры выбеглі з залы і селі ва ѓзмоцнены аэрапланер . Выкананая ѓ форме цыклічнага танка, машына магла здзяйсняць унутрыгалактычныя пералёты. Велічэнскі зоркалёт застаѓся ззаду. Здалёк шматмільённая эскадра Пурпурнога сузор'я нагадвала россып шматскладовай геаметрычна правільнай мазаікі. Асобныя зоркалёты вылучаліся, надзвычай жудасным выглядам, і астэроіднымі памерамі.
  А вось і сам брудны сектар паміж двума планетамі Гюрз і Фортка. Усюды мудрагелістымі гірляндамі завіслі шматлікія ѓрадлівыя ѓстановы. Яны парылі прама ѓ вакууме, адно з іх, моцна падобнае на вялізнага кальмара, час ад часу вывяргала з сябе галаграмы - у іх прадстаѓнікі иногалактических рас і формаѓ жыцця здзяйснялі малапрыстойныя рухі цела.
  - Бардэль, казіно, дыскатэка - усё, што трэба двум старым ветэранам! - з юнацкім азартам вымавіѓ Генгір Воѓк.
  - Павесялімся, скруцім у ражок прастору! - Дадаѓ Крамар Разарвіраѓ , размахваючы прамянём .
  Стэлзаны паставілі аэрапланёр на ахоѓнай вайсковай стаянцы і, уключыѓшы антыгравы, панесліся па паветраным калідоры. Іх найноѓшыя толькі што паступілі на ѓзбраенне боекасцюмы маглі развіваць субсветлавую хуткасць, а пры трапленні лёгка вытрымоѓвалі атамную бомбу, анігіляцыйныя кулі, большасць выглядаѓ лазера. У палёце Генгір Воѓк выпісваѓ найскладаныя піруэты. Ім авалодаѓ азарт, бо тут часта адбываліся несанкцыянаваныя забойствы. Прама насустрач яму ляцеѓ бегемот з васьмю вушамі і кракадзілым хвастом. Генгір тараніѓ яго, нахабна збіѓшы сілавым полем. Ад магутнага штурхяля іншапланецянін паляцеѓ дагары нагамі, з усяго размаху прасадзіѓшы велічэзны рэкламны шчыт. Ад удару рушыѓ услед яркая ѓспышка, а на месцы падзення разышліся трэшчынкі. Частка рэкламнага экрана згасла. Маленькія, нібы сараканожкі, робаты выбеглі на паверхню, паспешна чыняючы экран, паходзячы раскіданыя астанкі няѓдачлівага бегемота.
  Генгір зарагатаѓ. Падхапіѓшы эстафету, Крамар Разарвіраѓ зрабіѓ мёртвую пятлю і з усяго размаху ѓрэзаѓся ѓ падабенства вялікага мядзведзя з чатырма змяінымі галовамі. Ад страшнага ѓдару разумная жывёла адляцела на сто метраѓ, збіѓшы яшчэ дваіх прадстаѓнікоѓ інагалактычнай фауны. Адзін з іх складаѓся з радыеактыѓных элементаѓ, удар выклікаѓ ланцуговую рэакцыю. Праз некалькі секунд рушыѓ услед невялікі выбух, звышяркі выбліск, затым прайшлася хваля, раскідаѓшы некалькі сотняѓ лятаючых матацыклаѓ і парылых на антыгравах інагалактаѓ .
  - Ды ты проста снайпер! - падміргнуѓ Крамару Генгір Воѓк.
   Разарвіраѓ жорстка адбіѓ уломак, які ляцеѓ у яго бок, і адказаѓ:
  - Час змотвацца, зараз сюды наляціць паліцыя. А яшчэ, што горш за ѓсё, можа наляцець падраздзяленне "Каханні і жыцці".
  Хоць варварскае забойства иногалактов двум гіпермаршалам , вядома, сыдзе з рук, але навошта губляць час на тлумачэнне з Дэпартаментам кахання, жахлівай спецслужбай Пурпурнага сузор'я.
  Разгарнуѓшыся, стэлзаны ірванулі ѓ мудрагелісты лабірынт з мноствам хадоѓ і калідораѓ. Па шляху Генгір Воѓк не змог адмовіць сабе ѓ задавальненні падстрэліць на лёце пару лохаѓ-гуманоідаѓ. Яму было прыемна глядзець на разлятаюцца кавалкі мяса і струменьчыкі крыві, якія, скочваючыся пацеркамі, парылі ѓ вакууме. Мінуѓшы асамблею вычварных збудаванняѓ, стэлзаны дамчаліся да будынка-кальмара. Шырыня будынку была добрых дваццаць міль. Каля кожнага ѓваходу стаялі магутныя ахоѓнікі, абчэпленыя зброяй. Зрэшты, Генгір і Крамар толькі пагардліва ѓсміхнуліся. " Кугалкі " иногалактов страшныя толькі з выгляду, насамрэч, іх узбраенне састарэла. Гэтыя мадэлі бяссільныя супраць сучасных боекасцюмаѓ . Выставіѓшы зброю, масіѓныя, як сланы, вартавыя прапішчалі мышынымі галасамі:
  - Плата за ѓваход - сто куламанаѓ .
   Гіпермаршалы пераглянуліся.
  - Па-мойму, нам плаціць - у вакуум цьмяна... - пазяхнуѓ Генгір.
  Крамар паблажліва кіѓнуѓ:
  - Шмат гонару - злыя весткі! Слабы плаціць золатам, моцны расплачваецца сталёвым булатам!
   nbsp ; ***
  У такіх высокапастаѓленых стэлзанаѓ пад рукой моцны баявы арсенал. Ім нават не трэба выхопліваць зброю, дастаткова надаць пэндзля баявое становішча, як яно само выскоквае амаль з хуткасцю святла. Імгненне вока - і ахова паралізаваная. Затым з дапамогай кіберпраграм стэлзаны лёгка ѓзламалі прычыненыя сілавым полем дзверы і нелегальна пракраліся ѓ падпольную ѓстанову. Прабежка па шырокіх з звілістым арнаментам калідорах была вясёлай.
  Два неразлучныя сябры ішлі ѓсё далей і далей. Неѓзабаве яны патрапілі ѓ велічэзную шырынёй у добрую мілю зала. Тут адначасова елі, пілі, гулялі. Што тут скажаш, разнастайныя формы жыцця, у іншых пашчы кашалотаѓ, а вушы як ветразі грот-мачты. Нямала было і стэлзанаѓ. Прадстаѓнікі стрыжневай расы былі найбольш нахабнымі, бесцырымонна тапталі ѓсякую прыстойнасць. Крамар Разарвіраѓ пажадлівым позіркам аглядаѓ гульнявыя столікі.
  - Было нядрэнна знайсці багатую батарэйку і выціснуць з яе ѓвесь зарад.
  Генгір падміргнуѓ:
  - Я, здаецца, ведаю, з каго можна выціснуць куламаны ...
  Гнуткі, як змяя, круп'е бясшумна падскочыѓ да гіпермаршалаѓ . Два з пяці вачэй змянілі свой колер з зялёнага на чырвоны. Служака казіно залаябіѓ алеевым галаском:
  - Доблесныя воіны Вялікага Стэлзаната, калі вы хочаце сыграць, то я вам рэкамендую мільярдэра Вічыхіні Кала. Ён вельмі рызыкоѓны, але, папярэджваю, не кахае ашуканцаѓ. Ён трымае квазарную частку планеты...
  Генгір запальчыва перабіѓ:
  - Татальна! Кахаю моцных супернікаѓ!
  Недзе непадалёк на сцэне пачаѓся чарговы стрыптыз-марафон. Самцы і самкі скідалі камуфляж, выконвалі экзатычныя танцы і круціліся, нібы завадныя лялькі. На столі паказвалі чарговы баявік, дзе ѓвесь час біліся і стралялі, знішчаючы цэлыя планеты, катавалі расы ѓсіх відаѓ.
  - Калі мы ваявалі. У нас было ѓльтразорней ! Значна страмчэй. - Крамар пагардліва ткнуѓ пальцам у столь.
  - Яшчэ паваюем. Да нас паступаюць вельмі абнадзейлівыя звесткі. - Генгір Воѓк выказаѓся. - Мегапульсарны канфлікт!
  Гангстэр-мільярдэр Вічыхіні Кала сядзеѓ у пары з велічэзным дзесяціногам кашалотам. Граміла таксама быѓ з ліку галактычных мафіёзі. На масіѓным плячы ѓзвышалася ракетная ѓстаноѓка (з такой вялікай дурніцы ѓ пару страляць па зорным крэйсеры).
  - Што вы засмуціліся, прэснаводныя рэптыліі? Давай згуляем па-буйному! - забіяцка скалячыся ліс, які нібы ѓбачыѓ тлустых курэй, прапанаваѓ Генгір Воѓк.
   Вічыхіні падняѓ лапку.
  - А ѓ вас ёсць рэактывы?
  - Само сабою!
  Крамар паказаѓ сяміколерную карту. У руцэ Генгіра бліснула пачак пераліѓных асігнацый.
  Кашалот прасіпеѓ:
  - Тады, стэлзаны, у бой! Мы можам рабіць стаѓкі!
  - Можаш загадзя зняць штаны!
  Вульгарны жарт Генгіра выклікаѓ істэрычны рогат у кашалота.
  "Дэбіл, што возьмеш", - падумаѓ Крамар.
  Пачалася гульня галаграфічнымі ѓльтра-радыёактыѓнымі картамі. Гэтую разнавіднасць выканання ста карт звалі "Імперыя", яна патрабавала не толькі поспехі, але і моцнай памяці разам з інтэлектам. Шматвопытныя Гіпермаршалы паспяхова супрацьстаялі, якія бачылі віды касмічным бандытам. Паступова які знаходзіцца пад кайфам Вічыхіні Кала запаѓ у рызыку і, стала падвышаючы стаѓкі, давёѓ свой пройгрыш да некалькіх мільярдаѓ куламанаѓ . Стэлзаны ѓ глыбіні душы пасмейваліся з непаѓнавартасных інагалактаѓ . Гэтыя недаразвітыя істоты асуджаныя, быць дойнымі каровамі. Аднак у зорнай мафіі былі свае меркаванні. Вічыхіні зрабіѓ таемны знак і кашалот залямантаваѓ:
  - Ён махлярыѓ! Я бачыѓ!
  Роѓ такога монстра падняѓ гукавую хвалю па ѓсёй зале. Сотні бандытаѓ тут жа агалілі прамянеметы і лазерныя мячы, з усіх бакоѓ абступіѓшы масіѓны гульнявы столік.
  Генгір захіхікаѓ:
  - Я так і ведаѓ, што ты не вытрымаеш. Вы ѓсе, дыкелесы , такія.
  Крамар раѓнуѓ:
  - Заплаці тое, што прайграѓ, або памры!
  Гангстэры завуркаталі, ім было смешна. Стэлзанаѓ у гэтай зале засталося толькі двое, астатнія, насыціѓшыся, перабраліся ѓ іншыя памяшканні. Тым не менш гіпермаршалы былі спакойныя. Іх ультрасучасная зброя ѓ якасным стаѓленні прыкметна пераѓзыходзіла ѓсё тое, што было на руках усяго гэтага зброду.
  - Ну, што, Крамар, наша мара спраѓдзілася. Будзе разборка!
  Стэлзаны далі дружны залп, зараз выкасіѓшы паѓсотні бандытаѓ. Аднак у гэты момант пералівісты напаѓпразрысты каѓпак накрыѓ гіпермаршалаѓ . Генгір адчайна тузануѓся і мёртвым жуком застыѓ у сілавым полі. Крамар таксама не мог паварушыцца. Гангстэры заліваліся агідным рохканнем. У залу павольна ѓляцеѓ дваццацідульны танк. Страшэнная канструкцыя завісла перад стэлзанамі . Затым вежа расчынілася, з яе вылецеѓ дзясятак вонкава кволых сінхаѓ . Яны сталі паѓкругам, утаропіѓшыся на скаваных байцоѓ Пурпурнага сузор'я.
  - Выродлівыя стэлзаны згорнуты ѓ кокан!
  Доѓгія хабаткі сінхоѓ напружыліся. Вічыхіні працягнуѓ каравую канечнасць.
  - Ультрамаршал Візіра, ваша даручэнне выканана! Два гіпермаршалы захопленыя ѓ палон. Цяпер вы можаце вытрыбушыць з іх усе таемныя задумы і сакрэты.
   Ультрамаршал была вельмі задаволеная, яе хабаток пачырванеѓ і набрак. Камарыны галасок раздзіраѓ вушы.
  - Ты добра папрацаваѓ, Вічы ! Калі Пурпурная імперыя будзе разгромлена, твая раса атрымае прывілеі.
  Кароль гангстэраѓ прашыпеѓ:
  - І права гандляваць наркотыкамі?
  - Калі будзеш плаціць падатак, то вы атрымаеце і такую магчымасць ... - Членістаногае нервова запляскала вушкамі.
  Верхавод радасна ляпнуѓ шырокімі лапамі. Кашалот з дзесяццю канечнасцямі Кінг-Конга пырнуѓ фантанчыкам з ноздраѓ, булькнуѓшы: "Лепата". Ультрамаршал зрабіла знак.
  - Цяпер мы іх замарозім, а затым адправім у нана-камеру, дзе падвергнем кіберпыткам .
  Самка- сінх падняла даѓгаствольны прамянемет, тонкая фаланга пацягнулася да сіняй кнопкі...
  У гэты самы момант здарылася тое, чаго менш за ѓсё чакалі. Два невялікія монстры з аранжавай-фіялетавымі мордачкамі адкрылі стральбу з лазерных пісталетаѓ. Галава ультрамаршала была зрэзана агністай брытвай. Адляцеѓшы, яна трапіла ѓ шырокі фужэр, напоѓнены спіртазмяшчальным пойлам. Масіѓны звер перакуліѓ фужэр у рот, не жуючы, праглынуѓшы "кацялок" няѓдачлівага членістаногага. Астатнія гангстары жудасна завылі, монстры ѓдарылі анігіляцыйным вывяржэннем і па іх. Пачалася катавасія. Нехта кінуѓ анігіляцыйную гранату, метал выпарыѓся. Градам пасыпаліся расплаѓленыя сталы і крэслы. Раптам Крамар адчуѓ, што блакавальны іх сілавы кокан знік.
  - Мы вольныя! Татальная разблакіроѓка!
  Выхапіѓшы дзесяціствольныя прамянеметы, стэлзаны абрынулі на разнамасных непрыяцеляѓ сапраѓдны гіперплазменны шквал. Дваццаціствольны танк сінхоѓ , трапіѓшы пад прамяні, задрыжаѓ і рассыпаѓся на малекулы, мабыць, членістаногія не дадумаліся да таго, каб актывізаваць ахоѓнае поле. Агонь у адказ часткова гасіѓся сілавой абаронай, але ѓсё ж яго інтэнсіѓнасць была занадта высокай, што гіпермаршалам стала горача. Таму Генгір і Крамар прыняліся актыѓна перамяшчацца, скачучы і ламаючы траекторыю, выкарыстоѓваючы масіѓныя ультрапластыкавыя сталы ѓ якасці прычынення. Веснікі смерці рассякалі атмасферу, забіваючы бандытаѓ сотнямі. Тысячы ствалоѓ грукаталі разам, многія гангстары пад шумок прыхлопвалі сваіх жа хаѓруснікаѓ. Трапнымі стрэламі Генгір знішчыѓ Вічыхіні . Кашалот пратрымаѓся крыху даѓжэй, пакуль Крамар Разарвіраѓ не абышоѓ келвіравую ѓ бліскучых радыеактыѓных каменьчыках калону і ѓсадзіѓ зарад, які распароѓ масіѓную тушу. Па зале залы ліліся патокі бурбалкай крыві. Крамар кінуѓ погляд на байцоѓ, якія выратавалі іх ад кашмарнага палону. Яны рухаліся, як узорныя салдаты, відавочна, знаёмыя з тактыкай воінаѓ Пурпурнага сузор'я.
  - Ліха ваююць " монстрыкі ", нібы міні-салдаты, - вымавіѓ Генгір, усаджваючы зарад з плазмамёта .
  - Відаць, праходзілі спецпадрыхтоѓку. Можа, гэта асобы атрад туземнай паліцыі. Што за выгляд істот, ты не ведаеш? - Здзіѓлена, спытаѓ Разарвіраѓ .
  - Упершыню такіх бачу. - Генгір Воѓк беспаспяхова, спрабаваѓ выцягнуць інфармацыю з файлаѓ свайго, падобнага з агрэсіѓным кампутарам мозгу.
  У гэты момант прамень зачапіѓ аднаго з монстрыкаѓ . Мудрагелістая морда адразу аплыла. Галава агалілася, і перад здзіѓленымі гіпермаршала паѓстала счырванелая фізіяномія светлавалосага хлапчука. Крамар адразу ж пазнаѓ падшыванца і выпаліѓ скорагаворкай, працягваючы пасылаць смяротныя гасцінцы. Вось і кашалота сарвала галаву, настолькі буйную, што можна на ёй размясціць цэлы оперны аркестр.
  - Гэта мой праѓнук у сёмым пакаленні - Ліха Разарвіраѓ . Яму сёння споѓнілася роѓна сем цыклаѓ. Святая дата нашай імперыі! Я паслаѓ яму падарунак - робата з гарматай дробнай вымярэння прасторы.
  - А хто тады другі? - прароѓ Генгір Воѓк.
  Гіпермаршал Пурпурнога сузор'я не стаѓ абцяжарваць сябе, а проста стрэліѓ выпарнікам у экзатычную фізіяномію загадкавага звярка. Маска распылілася на атамы. Дзяѓчынка з сяміколернай прычоскай закрыла тварык, але Генгір сваім чэпкім поглядам паспеѓ яе разглядзець.
  - Як ты асмелілася, Ласка Марсам! Міні-салдатам, тым больш дзяѓчынкам, нельга наведваць падобныя ѓстановы! Ты будзеш пакараная.
  Ласка пакрыѓджана адказала:
  - Калі б мы не парушылі забарону, то вас бы з'елі сінхі !
  - Нам вучыцца ѓсё роѓна трэба, - Пальнув так што, пара иногалактов ѓрэзалася ѓ бутлі з гаручым напоем, ад чаго пачвары і ѓспыхнулі, уставіѓ Ліха. - Жывыя монстры цікавей і практычней галаграм.
  Крамар, узмацняючы гіперплазменным струменем пажар, ад якога жудасна лямантавалі іх супернікі (як высветлілася, пад выглядам стэлзанаѓ замаскіраваліся салдаты сінхаѓ , а суайчыннікаѓ, было толькі некалькі адзінак памножаных на нуль!) падтрымаѓ сына:
  - Міні-салдат мае рацыю!
  Генгір усміхнуѓся, ужыѓшы якая скача як клякса, гранату. Ён не выбухала, а разрэзу якія трапляліся на шляхі супернікаѓ чужых рос:
  - Я думаю, што нашым дзецям пайдзе на карысць невялікі вайсковы шпацыр.
   Гіпермаршалы працягнулі змятаць шматлікіх касмічных гангстэраѓ. Часам пад удар траплялі разнамасныя блытаніны, стрыптызёршы, проста абслуговы персанал.
  Крамар разрэзаѓ лазерам змеепадобнага круп'е, помсцячы, такім чынам, наводчыку сінхоѓ . Бандыты паступова кансалідавалі свой агонь, іх стрэлы ѓсё часцей білі ѓ цэль, гібель некалькіх тысяч таварышаѓ надала лютасці і гневу. Але калі Генгір і Крамар былі прычыненыя сілавымі палямі, то міні-салдаты ліха і Ласка былі толькі ѓ камуфляжы і ѓ лёгкіх дзіцячых боекасцюмах без індывідуальных сілавых палёѓ. Хоць гэтыя рабяты выяѓлялі не дужую кемлівасць і адвага, іх стрэлы былі дакладныя, рухі хуткія, але любому шанцаванню прыходзіць канец.
  Адзін трапны стрэл разбіѓ руку Ліхо на асколкі. Ад болю і шоку дзяцюк ледзь не выпусціѓ лучемет, толькі нечалавечае намаганне волі дапамагло яму сабрацца і працягнуць бітву. З зрэзанай канечнасці пачалі падаць кропелькі крыві. У Ласку таксама патрапілі, толькі ѓ нагу. Дзяѓчынка ѓпала і ѓскрыкнула ад болю. Ёй было надзвычай балюча, але нейкім намаганнем волі яна здушыла боль і працягнула адчайную страляніну.
  - Нашы праѓнукі ѓ небяспецы!
  Крамар Разарвіраѓ падбег і зачыніѓ сілавым полем хлопчыка Ліхо.
  - Мы выратуем сваё нашчадства!
  Генгір разгарнуѓся, адстрэльваючыся іх абедзвюх рук. Ён пашырыѓ сілавое поле, прыкрываючы пакалечаны Ласку. Дзяѓчынка, не гледзячы на страшны боль, адчайна пракрычала.
  - Дзядуля, не трэба! Я сама з імі зладжуся!
  Ліха, у сваю чаргу, вынырнуѓ з-пад сілавога поля, усадзіѓшы зарад чарговаму монстру.
  - Мой слаѓны продак, мне не патрэбна твая абарона! Я магу сам развеяць пачвар у міжзорны пыл.
  Крамар з пафасам вымавіѓ:
  - Вось яны, нашы дзеці! Не баяцца касмічнага смецця!
  Генгір размахнуѓся, пасылаючы промні смерці.
  - Нам трэба тэрмінова перадыслакавацца. У мяне ёсць магутны тэрмакваркавы зарад. Накрыем іх усіх!
  - Лагічна!
  Абодва гіпермаршала , падхапіѓшы сваіх праѓнукаѓ, адправіліся да зеѓральнага праходу. Іншапланетныя гангстары ѓзмацнілі стральбу, сілавое поле вібравала, па тварах стэлзанаѓ сцякаѓ пот. З цяжкасцю выслізнуѓшы, Крамар заблакаваѓ уваход, а Генгір Воѓк дастаѓ з ранца напаѓпразрыстую ракету. Уключыѓ праграму саманавядзення і запусціѓ у забітую монстрамі залу.
  - Цяпер нам час сыходзіць.
  Генгір схаваѓ у сілавы кокан Ласку, Крамар таксама накрыѓ Ліхо. Дзеці супраціѓляліся і спрабавалі ѓвязацца ѓ бой.
  - Мы салдаты вялікай імперыі, мы хочам біцца.
  Ліха ѓмудрыѓся выслізнуць з сілавога захопу і разрэзаць каскадным промнем шасцярых ахоѓнікаѓ, прадстаѓнікоѓ рагатай расы Бабуш.
  - Ну, ён у цябе хвацкі!
  У голасе Генгір Ваѓка чулася зайздрасць. У адказ Ласка затросся, відавочна, спрабуючы парваць сілавое поле, хоць для гэтага патрэбна сіла мільярда сланоѓ.
  - І мая дзяѓчынка не горшая!
  Гіпермаршал зняѓ сілавое прыкрыццё, дазволіѓшы праѓнучцы дзюбнуць па міні-катэры туземнай паліцыі. Забіць прадстаѓніка іншай расы, асабліва калі ён прадаѓся мафіі, - доблесць і подзвіг для стэлзана.
  - Генгір, толькі моцна не захапляйся!
  Крамар падхапіѓ Ліха і надзейна запакаваѓ у нябачную кальчугу.
  - Вось-вось ірване, глядзі, як бы нас не зачапіла!
  Паставіѓшы сілавое поле на максімальную моц, гіпермаршалы з неймавернай хуткасцю заслізгалі па калідорах. Нават невялікі міні -кваркавы зарад можа прынесці велізарныя разбурэнні.
  ***
  Жахлівы выбух раскалоѓ звышмоцную металічную канструкцыю. Гіперплазменныя кругазвароты са звышсветлавой хуткасцю пранесліся па звілістых калідорах, ураѓноѓваючы куты і распыляючы на элементарныя часціцы непрыкрытых нічым індывідаѓ. Усёпажыраючая хваля дасягнула і стэлзанаѓ, ударыѓшы па сілавым полі, падхлесну і без таго вар'ятку хуткасць. Гіпермаршалы . Як корак з-пад шампанскага, разам з дзецьмі вылецелі з паѓразбуранага "кальмара". Велічэнскі будынак даѓ расколіну і стала павольна расколвацца, у расколіне ѓзнік невялікі пажар. Шэра-фіялетава-жоѓтыя агеньчыкі падступна свяціліся ѓ вакууме, здавалася, што тлее метал.
  Тысячы паліцэйскіх машын, нават некалькі дзясяткаѓ ударных вайсковых у форме піранняѓ з гарматнай батарэяй катэраѓ падляцелі да паѓразбуранага збудавання. Скарпіёнападобныя пажарныя машыны ліхаманкава спрабавалі заліць пенапластам халоднае полымя.
  - Мы з табой нядрэнна павесяліліся! - Генгір Воѓк прыцмокнуѓ ад задавальнення, зрабіѓшы цяжкія вочы, нібы перад ім агалілася прынцэса.
  - За такую забаву можна патрапіць пад трыбунал. А затым у камеру ультраболевого ѓздзеяння. Тамака з дапамогай нанатэхналогій жыва прачысцяць мазгі.
  Крамар выразна пакруціѓ пальцам ля скроні.
  Генгір захіхікаѓ.
  - Спадзяюся, хутка пачнецца мега-сусветная вайна і ѓсе страты спішуць!
  - Пакуль яна пачнецца, нас анігілююць мільён разоѓ!
  Крамар правёѓ далонню па горле. Ліха ѓсміхнуѓся.
  - А як яны даведаюцца?
  - Ты яшчэ дурны міні-салдат! - раѓнуѓ Генгір Воѓк. - Там усюды сачыльныя прылады, кібер-запісы, плазма -компы!
  Дзяѓчынка Ласка хітра падміргнула.
  - А мы запусцілі баявы кібер-вірус, ён вывеѓ са строю ѓсе сачыльныя прылады ѓ гэтым будынку.
  - І, акрамя таго, зжор усю памяць мясцовых кампутараѓ! - уставіѓ Ліха.
  - Квазарна! Калі вы паспелі? - у голасе Крамара прадзімала здзіѓленне.
  - А як бы інакш мы трапілі ѓ гэты будынак! У такія дамы міні-салдат не пускаюць. А вось страляць мы можам не горш за дарослых, а нас закавалі і не даюць забаѓляцца!
  У голасе хлапчука адчувалася прыкрасць.
  - Усё будзе ѓ свой час! Вашы целы яшчэ не саспелі, вам рана на такое глядзець. Акрамя таго, куламаны ці грошы трэба берагчы і памнажаць, а тут поѓна хітрых ашуканцаѓ. За тысячу дзвесце гадоѓ мы навучыліся распазнаваць шматлікія пасткі, а вам усяго сем цыклаѓ і адзін удар сэрца.
  Генгір пстрыкнуѓ Ласку па кірпатым носе. Дзяѓчынка тузанулася, затым хіхікнула, паказаѓшы мову.
  - Дзеда, калі нам будзе за тысячу, мы, гэта значыць, я стану супергіперультрамаршалам !
  - Марыць не шкодна! А вось калі будзеш поѓзаць усюды, як казяѓка, то загінеш у паралельным сусвеце і будзеш служыць у анты-войсках! - рыкнуѓ ветэран-граміла.
  Ласка капрызна завыла.
  - Не хачу ѓ анты-войскі! Там вельмі балюча, кожную хвіліну раздзіраюць токам і гама-прамянямі.
  - Дык вось, слухай старэйшых! Так, і дзе вы ѓзялі баявы вірус?
  Замест Ласкі адказаѓ Ліха:
  - На палігоне! Нас навучалі спецпраграмам віртуальных войн і пранікненні ѓ структуру баявых робатаѓ.
  Гіпермаршал чыркнуѓ пальцам па паветра, некалькі агідных, дробненькіх насякомых зараз выпарылася. Нізкі голас працягнуѓ:
  - Гэта добра, што на практыцы ѓжылі закладзенае падчас вучэнняѓ. Мінус, тое, што вы парушаеце правілы. Я не хачу мець праблем з Супердэпартаментам "Каханні і жыцці". Таму, або ты зараз даеш слова, што не будзеш шнырыць, дзе патрапіла, або цябе тут жа скінуць на зорку.
  Ліха спачатку хацеѓ было перавесці ѓсё жартам, але свідравальны лазерам погляд прадзеда казаѓ, што ён не жартуе. Генгір таксама строга паглядзеѓ на дзяѓчынку.
  - І ты таксама дай клятву, што больш ніколі не парушыш воінскі статут.
  Ласка адвяла погляд у бок.
  Дзеці ледзь чутна прашапталі.
  - Клянуся...
  Нечакана Крамар змяніѓся ѓ твары. На па-юнацку гладкім ілбе, ѓсякалася рэзкая зморшчына:
  - А калі б не парушэнне статута, нас бы ѓжо дэзінтэгравалі! Я здымаю клятву, але стаѓлю адну ѓмову. Калі хочаш кудысьці намыліцца ці падцягнуць кваркі, паінфармуй мяне.
  - І мяне! - грукнуѓ напарнік.
  Генгір таксама перадумаѓ:
  - Ініцыятыва на вайне дорага каштуе, асабліва прывучанаму да танных шаблонаѓ суперніку! Толькі папярэджвайце нас загадзя, калі захочаце сваволіць!
  Ізноѓ зазіхацелі ѓспышкі ад стрэлаѓ, некалькі гангстэраѓ-сцярвятнікаѓ, мабыць, вырашылі пажывіцца аблуднай парай стэлзанаѓ з дзецьмі. Агонь у адказ быѓ бязлітасна дакладны. Толькі адзін бандыт быѓ паралізаваны, астатніх элементарна развеялі на кваркі. Галава самага буйнога, з пяццю радамі загнутых назад зубоѓ "дыназаѓра", адляцеѓшы, зачапілася ікламі за антэну. Здавалася, што яна і пасля смерці хоча перагрызці гравіятытанавы стрыжань.
  Ліха усклікнуѓ:
  - Шок гэта не па-нашаму! Гіпершок - вось гэта па-нашаму!
  - Дык вось, дзеці-монстры... - Генгір паказаѓ на палоннага: - Можа, гэта просты рабаѓнік. А можа, і шпіён. Мы яго прыхопім з сабой. Потым я пакажу вам, як трэба дапытваць такіх падонкаѓ.
  - Мы ѓжо катавалі электроннага кібарга! - З усмешкай пахвалілася Ласка.
  - А жывога ж можна запалохаць! - аѓтарытэтна вымавіѓ гіпермаршал Крамар.
  - Практыка вышэй за ѓсё!
  Генгір ласкава паляпаѓ па шчоках Ласку. Ружовы тварык стаѓ пунсовым.
  Дзеці весела засмяяліся.
  Два неразлучныя сябры абмяняліся поціскамі рукі і па-майстэрску, выканаѓшы галаваломны кульбіт, схаваліся за вялізным салатава-яблычным свяцілам.
  У абшарах бруднага сектара час ад часу працягвалі пастрэльваць.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 18.
  Вольке-Вольфу на свята 7 Лістапада таксама прысніѓся сон. Якраз заѓтра павінен прайсці рэферэндум на тэму заснавання манархіі і добраахвотнага далучэння заваяваных народаѓ да Трэцяга Рэйху.
  І хлапчуку-тэрмінатару ѓжо каторы раз сніцца не зусім звычайны, але вельмі круты і гарны сон.
  Новая сталіца Вялікай Расійскай імперыі насіла назву Галактык-Петраград. Яе заснавалі ѓ сузор'і Стральца, амаль у самым цэнтры галактыкі. І зоркі, і планеты тут размяшчаліся значна гусцей, чым на той ускраіне Млечнага шляху, дзе знайшла прытулак бабулька Зямля. Войскі Заходняй Канфедэрацыі былі цалкам выгнаны з ядра. Аднак вайна не прайшла бясследна: тысячы планет былі разбураны, ад Зямлі засталіся толькі ѓспаміны. Гэта і стала прычынай пераносу сталіцы ѓ самае багатае і спакойнае месца галактыкі. Прарвацца сюды вельмі складана, таму нават ва ѓмовах татальнай касмічнай вайны, дзе лінія фронту - абстрактнае паняцце, а тыл - умоѓнасць, ядро стала асноѓнай расійскай базай і індустрыяльнай апорай. Сталіца разраслася і цалкам паглынула планету Кішыш, ператварыѓшыся ѓ велічэзны мегаполіс. Шматлікія лятальныя апараты прарэзалі фіялетавае неба.
  Маршал Максім Трошаѓ быѓ выкліканы да міністра абароны, звышмаршала Ігару Рэрыху. Маючая адбыцца сустрэча была прыкметай рэзка ѓзрослай актыѓнасці суперніка. Надакучыла ѓсім вайна драпежнай варонкай пажырала рэсурсы, на ёй гінулі трыльёны людзей, і ніхто не мог дасягнуць жаданага поспеху. Мілітарызацыя наклала адбітак на архітэктуру Галактык-Петраграда. Велічэзныя хмарачосы стаяць роѓнымі шэрагамі, яны ѓяѓляюць сабой клеткі на шахматнай дошцы горада. Гэта мімаволі нагадала маршалу пабудовы касмічных армад. Падчас апошняй бітвы буйныя расійскія зоркалёты вось таксама занялі свае пазіцыі, затым раптоѓна зламалі строй, ударыѓшы па варожым флагмане. Выразна прадуманая бітва перарасла ѓ звалку, некаторыя караблі сутыкнуліся, узарваѓшыся ѓ жахліва яркіх успышках. Вакуум афарбаваѓся так, нібы разам выкінуліся велічэзныя вулканы і пацяклі агністыя рэкі, патокі пякельнага полымя выйшлі з берагоѓ, накрыѓшы разбуральнай хваляй. У хаатычнай бітве поспех спадарожнічаѓ войску Вялікай Расіі, але перамога дасталася дарогай, хваравіта якая аддае ѓ сэрцы коштам. Некалькі тысяч зоркалётаѓ ператварыліся ѓ плыні элементарных часціц. Праѓда, вораг панёс яшчэ большыя страты. Расіяне ѓмелі біцца, але канфедэрацыя, якая ѓключала ѓ сябе мноства рас, люта агрызалася, аказваючы ѓпартае супраціѓленне.
  Галоѓная праблема заключалася ѓ тым, што цэнтр канфедэрацыі, размешчаны ѓ галактыцы Том, было вельмі цяжка знішчыць. Старажытная цывілізацыя кленападобных дагаѓ, мільёны гадоѓ насялялая ѓ гэтай навале зорак, узвяла непрыступную крэпасць, атачыла сябе магутнай лініяй абароны.
  Каб прабіцца ѓ гэты касмічны "Манэргейм", не хопіць усёй расійскай арміі. Паставіць кропку ѓ вайне не ѓяѓлялася магчымым. Планеты і сістэмы шматкроць пераходзілі з рук у рукі. Маршал з пачуццём настальгіі аглядаѓ сталіцу. Якія ходзяць гравіталёты і фланеры былі пафарбаваны ѓ ахоѓныя колеры, усюды адчувалася падвойнае прызначэнне лятальных апаратаѓ. Некаторыя будынкі па форме паходзілі на танкі ці баявыя машыны пяхоты з гусеніцамі замест пад'ездаѓ. Пацешна было назіраць, як з рулі падобнага танка вывяргаѓся вадаспад, блакітная і смарагдавая вада адлюстроѓвала чатыры "сонцы", гуляючы дзясяткамі адценняѓ, а на самім ствале раслі экзатычныя дрэвы і велічэзныя кветкі, утворачы дзіѓныя вісячыя сады. Сучасныя, толькі гіганцкіх памераѓ танкі-хмарачосы, як правіла, абцякальнай формы, узброеныя мноствам гармат. Жыць у такіх дамах зручна і ѓтульна, хаця ѓ выпадку нападзення на сталіцу аналагічны будынак за пяць хвілін ператвараѓся ѓ магутную баявую адзінку. Мінакі ѓсіх класаѓ, і нават маленькія дзеці, былі ѓ вайсковай форме, альбо ѓ адзенні розных ваенізаваных арганізацый. Высока ѓ стратасферы парылі саманаводныя кібер-міны, знешне яны нагадвалі маляѓнічыя шары. Свяцілы асвятлялі нябесны збор, залівалі гладкія люстраныя бульвары асляпляльнымі прамянямі. Максім Трошаѓ быѓ не звыклы да падобных празмернасцяѓ.
  "Зоркі тут размяшчаюцца занадта густа. І горача для мяне".
  Маршал змахнуѓ пот з ілба і ѓключыѓ вентыляцыю, фіялетавым колерам адсвечвалі прамяні холаду. Далейшы палёт прайшоѓ без праблем, неѓзабаве здаѓся будынак міністэрства абароны. Каля ѓвахода стаяла чатыры баявыя машыны. Калючыя ѓ прысосках лучыяры - жывёлы з нюхам у пятнаццаць разоѓ мацнейшыя за сабачага - абступілі Трошава. Цыклапічны палац звышмаршала сыходзіѓ глыбока пад зямлю, у яго тоѓстых сценах размяшчалася плазменныя гарматы і каскадныя лазеры. Унутранасці глыбіннага бункера адрозніваліся прастатой - раскоша не заахвочвалася. Да гэтага Трошаѓ бачыѓ свайго начальніка толькі ѓ трохмернай праекцыі. Звышмаршал быѓ пажылым, дасведчаным ваякам ста дваццаці гадоѓ. Прыйшлося спускацца на хуткасным ліфце, пракраѓшыся пад зямлю на добры дзясятак кіламетраѓ.
  Мінуѓшы кардон элітнай аховы і баявых робатаѓ, маршал увайшоѓ у кабінет, дзе плазменны кампутар змадэляваѓ разгорнутую галаграму галактыкі з пазнакамі засяроджвання расійскіх войскаѓ і месцамі меркаваных удараѓ суперніка. Побач віселі галаграмы драбней, былі бачныя выявы іншых галактык. Кантроль над імі не быѓ суцэльным, паміж зорак відаць былі ѓкрапванні незалежных краін, населеных разумнымі, часам вельмі дзіѓнымі росамі. Трошаѓ нядоѓга ѓглядаѓся ѓ гэтую пышнасць, яму трэба было зрабіць чарговы даклад. Ігар Рэрых выглядаѓ маладое, твар амаль без маршчын, густыя светлыя валасы. Здавалася, што яму жыць і жыць, але расійская медыцына ва ѓмовах ваеннага часу не надта была зацікаѓлена ѓ падаѓжэнні чалавечага жыцця. Наадварот, хуткая змена пакаленняѓ падшпільвала эвалюцыю, была на карысць бязлітаснаму селектару-вайне. Тэрмін жыцця быѓ абмежаваны ста пяццюдзесяццю гадамі. Нават для эліты. Ну, а нараджальнасць заставалася вельмі высокай, аборты толькі для непаѓнавартасных дзяцей, а супрацьзачаткавыя сродкі забаронены. Звышмаршал перавёѓ погляд на які ѓвайшоѓ Трошава.
  - А вось і вы, Максім. Скіньце ѓсе дадзеныя на кампутар, ён апрацуе і выдасць рашэнне. Што вы можаце сказаць аб апошніх падзеях?
  - Канфедэраты і іх саюзнікі атрымалі нядрэнны ѓрок. Чара шаляѓ схіляецца ѓ наш бок... За апошнія дзесяць выйграна пераважная большасць бітваѓ.
  Рэрых кіѓнуѓ.
  - Я гэта ведаю. Але саюзнікі канфедэратаѓ, дагі, заѓважна актывізаваліся. Яны пачынаюць уяѓляць сур'ёзную пагрозу.
  - Згодзен.
  Рэрых перашчоѓкнуѓ выяву на галаграме, і злёгку павялічыѓ.
  - Перад вамі галактыка Смур. Тут знаходзіцца другі па велічыні апорны пункт дагаѓ. Менавіта сюды мы і нанясем асноѓны ѓдар. У выпадку поспеху мы здолеем выйграць вайну на працягу сямідзесяці, максімум ста гадоѓ. А калі не справімся, вайна зацягнецца на многія стагоддзі. Вы зарэкамендавалі сябе пісьменным камандзірам, і таму я прапаную вам узначаліць аперацыю "Сталёвы молат". Зразумела?
  - Так дакладна, ваша высокаправасхадзіцельства.
  Ігар нахмурыѓся.
  -Навошта такія тытулы. Звяртайцеся проста: таварыш звышмаршал . Дзе вы гэтага нахапаліся?
  Максіму стала сорамна.
  -Я, таварыш звышмаршал , вучыѓся разам з бінгамі. Яны прапаведавалі стары імперскі стыль.
  - Ясна. Але зараз імперыя іншая, старшыня спрасціѓ ранейшыя звычаі і працэдуры. Мала таго, хутка будзе змена ѓлады, і ѓ нас будзе новы старэйшы брат і вярхоѓны галоѓнакамандуючы. Магчыма, мяне адправяць у адстаѓку, а ѓ выпадку поспеху аперацыі "Сталёвы молат" прызначаць цябе на маё месца. Трэба вучыцца загадзя, гэта вялізная адказнасць.
  Маршал быѓ у тры з лішнім разы малодшы за Рэрыха, і таму заступніцкі тон быѓ вельмі дарэчны і не выклікаѓ крыѓды. Хоць вось-вось павінна здарыцца змена лідэра, а іх новы правадыр будзе маладзейшы за іх абодвух. Натуральна, гэта будзе найлепшы.
  - Я гатовы. Служу вялікай Расіі!
  - Ну, ідзі. Мае генералы прысвецяць цябе ѓ дэталі.
  Аддаѓшы гонар, маршал выдаліѓся.
  Калідоры бункера былі пафарбаваны ѓ колер хакі. Аператыѓны штаб размяшчаѓся ніжэй. Шматлікія фатонныя і плазменныя кампутары ѓ фарсіраваным тэмпе апрацоѓвалі інфармацыю, якая сцякалася з розных кропак метагалактыкі. Мала быць працяглая руцінная праца, і маршал вызваліѓся толькі праз паѓтары гадзіны. Цяпер яго чакаѓ зацяжны гіперскачок у суседнюю галактыку. Тамака павінны сабрацца велізарныя сілы, амаль шостая частка ѓсяго расійскага касмічнага флота. Некалькі мільёнаѓ зоркалётаѓ. Пасля таго, як былі ѓладжаны дробныя дэталі, маршал падняѓся на паверхню. Глыбінная прахалода змянілася наймацнейшым запалам. Чатыры свяцілы сабраліся ѓ зеніце і, натапырыѓшыся бязлітасна ліжучымі неба каронамі, вылівалі на планету струмені часціц. Каскады святла струменіліся па люстраных вуліцах. Максім заскочыѓ у гравіяплан , усярэдзіне было камфортна і прахалодна, ірвануѓ да ѓскраін. Ён ніколі раней не быѓ у Галактык-Петраградзе, і яму хацелася на свае вочы агледзець сталіцу, населеную трыма сотнямі мільярдамі жыхароѓ. Ён пакінуѓ ваенны сектар, і ѓсё змянілася, павесялела. З'явіліся будынкі з арыгінальнай кампазіцыяй, ён бы назваѓ іх, мабыць, раскошнымі - у іх сяліліся прадстаѓнікі прывілеяванага класа. Падчас татальнай вайны праслойка алігархаѓ паменшылася, але да канца яе не знішчылі. Палацы былі сапраѓднымі творамі мастацтва. Адзін з іх нагадваѓ сярэднявечны замак, дзе замест зуб'яѓ парапета ѓзвышаліся пальмы. Іншы стаяѓ на тонкіх ножках, а пад ім цягнулася аѓтастрада, ён паходзіѓ на ярка размаляванага, у зорачках, павука. Многія будынкі, дзе жылі людзі пераможна, таксама не выклікалі асацыяцый з баракамі, наадварот, зіхацелі вялікія фасады, упрыгожаныя статуямі правадыроѓ і палкаводцаѓ мінулых стагоддзяѓ. Не ѓсё ж зафарбоѓваць колерам хакі, падумаѓ Трошаѓ. Акрамя таго, ці не самы густанаселены горад у сусвеце павінен мець прыгожую архітэктуру. Асабліва маляѓнічым быѓ турыстычны сектар з якія рухаюцца дарожкамі, з будынкамі, выкананымі ѓ форме велічэзных руж, а таксама якія распусціліся і пераплеценых цюльпанаѓ, нанізаных сябар на сябра рамонкаѓ і мудрагеліста перамяшаных экзатычных звяроѓ. Мабыць, цікава жыць у мядзведзе ці шаблезубам тыгры, гэта цешыць дзяцей. Зрэшты, і дарослыя бываюць здзіѓлены, калі такая канструкцыя рухаецца ці гуляе. Незабыѓнае ѓражанне на маршала вырабіѓ дванаццацігаловы круцельны цмок, з кожнай пашчы білі рознакаляровыя фантаны, падсветленыя неонам. Наогул фантанаѓ самых мудрагелістых формаѓ, якія выкідваюць на сотні метраѓ уверх рознакаляровыя бруі ѓ сталіцы вялікае мноства. А якія яны прыгожыя, пры святле чатырох сонцаѓ сплятаючыся ѓ вадзяны арнамент, казачная, непаѓторная гульня фарбаѓ. Кампазіцыі ѓ стылі авангард, гіперфутурызм , класіка, сярэднявечча, антычнасць. Свайго роду ѓльтрасучасныя шэдэѓры, геніяльнасць архітэктара і мастака, памножаная на нанатэхналогіі. Дзеці тут былі вясёлыя і прыгожыя: стракатыя вопраткі надавалі ім падабенства з казачнымі эльфамі. Тут былі не толькі людзі, палову публікі складалі інагалакты . Тым не менш, дзеці чужых з задавальненнем гулялі з чалавечымі хлопцамі. Трошаву сустрэліся і разумныя расліны. Пышныя золатагаловыя дзьмухаѓцы з чатырма ножкамі і двума тонкімі ручкамі. У іх малых было толькі дзве ножкі, і залатыя галоѓкі былі густа абсыпаны смарагдавымі плямамі. Максім добра ведаѓ гэтую расу - Гапі , трохполыя раслінныя істоты, міралюбівыя, да абсурду сумленныя, але воляю лёсаѓ уцягнутыя ѓ татальную міжзоркавую вайну і сталыя натуральнымі саюзнікамі Вялікай Расіі.
  Хапала прадстаѓнікоѓ іншых рас - у асноѓным нейтральныя дзяржавы і планеты. Ім хацелася зірнуць на неверагодную сталіцу імперыі. Тут вайна здаецца далёкай і нерэальнай, яна выдалена на тысячы парсекаѓ і ѓсё ж, трывожнае пачуццё не пакідала маршала. У галаве ѓзнікла думка, што на тых планетах, якія ім давядзецца атакаваць, таксама жывуць разумныя істоты, і цэлыя мільярды думаючых стварэнняѓ загінуць. Будуць пралітыя патокі крыві, разбураны тысячы гарадоѓ і паселішчаѓ. Але ён маршал імперыі, і абавязаны выканаць свой абавязак.
  Палюбаваѓшыся турыстычным цэнтрам, маршал загадаѓ разгарнуць гравіяплан і накіраваѓся ѓ прамысловыя кварталы. Дома тут былі крыху ніжэй, простай планіроѓкі. Заводы размяшчаліся глыбока пад зямлёй.
  Ледзь гравіяплан прызямліѓся, да яго адразу рынулася зграйка басаногіх рабят з анучамі і якія чысцяць сродкамі. Худыя абарванцы ѓ лахманах ужо абрыдлага выцвілага хакі, з вялікімі ірванымі дзіркамі. Моцна загарэлыя, амаль чорныя, але як правіла белагаловыя. Падобна, што зацягнутая вайна прымушала падцягваць паясы. У Трошава ѓзнікла спагада. Шафёр, капітан Ліса, не падзяляѓ такіх настрояѓ.
  - Ану, пацукі, прэч адсюль! Маршал едзе! - раѓнуѓ ён.
  Беспрытульнікі кінуліся ѓрассыпную, толькі і відаць было, як мільгаюць брудныя пяткі. Цяжка хадзіць басанож па паверхні, распаленай адразу на чатырох "сонцах", а бедныя дзеці не ведалі, што такое абутак. Адзін з хлапчукоѓ, зрэшты, аказаѓся смялейшы за іншых і, разгарнуѓшыся, паказаѓ сярэдні палец. Капітан выхапіѓ бластэр і стрэліѓ у дзёрзкага хлапчука, ён бы забіѓ яго, але маршал паспеѓ у апошні момант штурхнуць капітана пад руку. Зарад праляцеѓ міма, прарабіѓшы ѓ бруку варонку, аскепкі расплаѓленага каменя патрапілі на голыя ногі хлапчука, і той паваліѓся на асфальт. Высілкам волі будучы воін здолеѓ стрымаць крык і, трываючы боль, падняѓся. Максім прыклаѓ капітана моцнай аплявухай.
  - Трое сутак на гаѓптвахце. Смірна, рукі па швах! - Грозным тонам скамандаваѓ маршал - Дзеці - наш здабытак, і мы павінны іх берагчы, а не забіваць. Зразумеѓ, каты?
  Ліса выцягнуѓ рукі па швах. Коратка кіѓнуѓ.
  - Адказвай па статуце.
  - Так дакладна.
  Максім перавёѓ погляд на хлапчука. Шакаладнага колеру скура, выгарэлыя русыя валасы. Блакітныя вочы, здаюцца наіѓнымі і ѓ месцы з тым, у іх адчуваецца калянасць. Скрозь вялікія, ірваныя дзіркі на жываце прасвечваецца рэльефны, пліткамі прэс. Жылістыя, голыя рукі ѓ пастаянным руху.
  -Як цябе клічуць?
  - Янеш Кавальскі! - ва ѓсю глотку гаркнуѓ парсюк.
  - Я бачу ѓ табе задаткі моцнага воіна. Жадаеш паступіць у вучэльню імя Жукава?
  Хлопчык замаркоціѓся.
  - Я рады б, але мае бацькі простыя працоѓныя, і не змогуць аплаціць маё навучанне.
  Маршал усміхнуѓся.
  - Цябе залічаць бясплатна. Ты, як я бачу, фізічна моцны, а вочы гавораць аб разумовых здольнасцях. Галоѓнае - вучыся добра. Цяпер цяжкія часы, але калі скончыцца вайна, нават працоѓныя будуць жыць у добрых умовах.
  - Вораг будзе разгромлены! Мы пераможам! - Ізноѓ на ѓсё горла пракрычаѓ Янеш .
  - Тады займі месца ѓ страі, салдат. А для пачатку - у маёй машыне.
  Ліса паморшчыѓся. Хлапчук быѓ бруднаваты, і пасля яго прыйдзецца мыць салон.
  Падняѓшыся, гравіяплан накіраваѓся ва ѓрадавыя кварталы.
   Янешь , затаіѓшы дыханне, вывучаѓ вялізныя, з раскошнай аздабленнем, дома.
  - Нас не пускаюць у цэнтральны сектар, а гэта так цікава.
  - Яшчэ нагледзішся.
  І ѓсё ж маршал, рухомы пачуццём спагады, загадаѓ падляцець да турыстычнага цэнтра. Хлапчук глядзеѓ ва ѓсе вочы, літаральна пажыраючы ѓбачанае. Было прыкметна, што яму хочацца выскачыць з машыны, прабегчыся па рухомым тратуары, узлезці на адзін з ашаламляльных атракцыёнаѓ.
  Звычайна суровы Максім у гэты дзень быѓ, як ніколі, добры і мяккі.
  - Калі хочаш, пракаціся на "гора радасці", і пасля гэтага адразу да мяне. Вазьмі грошы, а то не пусцяць.
  Маршал працягнуѓ паперку.
   Янеш ірвануѓ да атракцыёнаѓ, але яго знешні выгляд занадта кідаѓся ѓ вочы.
  Каля ѓваходу ѓ космас-ніндзя-залу яго спынілі масіѓныя робаты.
  -Хлопец, ты дрэнна апрануты, відавочна з бедняцкіх кварталаѓ. Цябе трэба затрымаць і даставіць ва ѓчастак.
  Хлопчык паспрабаваѓ, было змыцца, але па ім лупанулі паралізатарам , заваліѓшы на асфальт. Трошаву прыйшлося выскачыць з машыны і ісці разбірацца.
  - Пачакайце, гэты курсант са мной.
  Падцягнутыя міліцыянты спыніліся, утаропіѓшыся на маршала. Максім быѓ у палявой форме, затое ярка на чатырох сонцах зіхацелі золатам эпалеты военачальніка.
  Старэйшы з патрульных, лейтэнант міліцыі, аддаѓ гонар.
  - Выбачыце, маршал, але інструкцыя забараняе дапушчаць жабракоѓ у цэнтр, дзе мы прымаем госцяѓ са ѓсёй галактыкі.
  Максім і сам разумеѓ, што даѓ маху, выпусціѓшы абадранца ѓ такім рэспектабельным раёне. Але дэманстраваць свой промах не збіраѓся.
  -Гэты хлапчук - разведчык. Ён выконваѓ заданне вышэйшага камандавання.
  Лейтэнант кіѓнуѓ і націснуѓ на кнопку ѓ пісталетыцы. Янеш Кавальскі тузануѓся і прыйшоѓ у сябе. Маршал усміхнуѓся і працягнуѓ руку. У гэты момант чацвёрка иногалактов раптам натапырылася прамянём . Вонкава іншапланецяне нагадвалі груба абчасаныя пні з сіне-бурай карой, канечнасці ѓ іх былі вузлаватыя і крывыя. Не паспелі пачвары адкрыць агонь, як Максім упаѓ на пакрыццё, выцягваючы бластэр. Вогненныя трасы прайшлі па версе, урэзаліся ѓ каларытную статую, распыліѓшы на фатоны маляѓнічы пастамент. Трошаѓ зрэзаѓ дваіх нападаючых лазерным промнем, два ацалелыя иногалакта падаліся ѓ бакі. Аднаго з іх таксама нагнаѓ няѓмольны прамень, а вось другі здолеѓ схавацца за выступам фасада. Монстар паліѓ адразу з трох рук і, хоць Максім хутка перамяшчаѓся, яго злёгку зачапіла - апякло бок і пашкодзіла правую руку. Па датычнай прамяні суперніка трапілі ѓ атракцыён "шалёны гарлачык". Рушыѓ услед выбух.
  Перад вачыма маршала плыло, але ён са здзіѓленнем убачыѓ, як Янеш вырваѓ кавалак пліты і запусціѓ у суперніка. Максім уразіѓся нечалавечай моцы, схаванай у гэтым бяскрыѓдным на выгляд хлапчуку... Зрэшты можа, яна прыроблена дрэнна. Кідок аказаѓся дакладным, проста ѓ шэраг з пяці вачэй. Істота тузанулася і ступіла, хістаючыся, наперад. Гэтага аказалася дастаткова, каб трапны стрэл Максіма абарваѓ жыццё пачвары.
  Сутычка скончылася хутка. Падчас яе міліцыянеры нават не спрабавалі адкрыць агонь. Маршал адразу звярнуѓ на гэта ѓвагу.
  - Усё самае лепшае змагаецца на франтах, а ѓ тыле, на вуліцах гарадоѓ, адседжваюцца трусы.
  Укормлены лейтэнант збялеѓ. Падышоѓ да Максіма.
  - Таварыш маршал, прашу прашэнні, але ѓ іх былі цяжкія прамянямёты, а ѓ нас...
  - А гэта што! - Максім паказаѓ на бластэр ля пояса патрульнага. - Мухабойка? Шкада, відаць, для цябе ѓ сталіцы не знойдзецца працы. Сядзець без справы не будзеш, я пастараюся, каб цябе адправілі на фронт.
  Паклікаѓшы жэстам хлапчука, Максім дапамог яму заскочыць на борт гравіяплана , а затым моцна паціснуѓ руку.
  -Ну, ты арол. Я рады, што не памыліѓся ѓ табе.
  Кавальскі па-сяброѓску падміргнуѓ, яго голас гучаѓ даволі звонка і радасна.
  - Я ѓсяго зрабіѓ адзін удалы кідок. Я мог бы...
  - Табе прадставіцца магчымасць. Скончыш вучылішча - і адразу ѓ бой. Наперадзе ѓ цябе ѓсё жыццё, яшчэ наваюешся пад завязку.
  - Вайна - гэта выдатна! - З энтузіязмам усклікнуѓ хлапчук. - Я хачу неадкладна на фронт, узяць у рукі лучемет...
  - Адразу нельга, цябе заб'юць у першай жа бітве. Спачатку атрымай спецыяльнасць.
   Янешь пакрыѓджана шмыгнуѓ носам. Ён быѓ упэѓнены ѓ сваіх сілах, думаѓ, што ён і так шмат умее, у тым ліку і страляць. Гравіяплан тым часам пралятаѓ над вялізным Мічурынскім паркам. Там раслі велічэзныя дрэвы, іншыя з іх дасягалі ѓ вышыню некалькіх сотняѓ метраѓ. А плён былі настолькі велізарныя што, выеѓшы сярэдзіну, можна пасяліцца ѓнутры. Апетытна глядзеліся генетычна мадыфікаваныя ананасы з залацістай лупінай. Праѓда, насуперак чаканням, асаблівага захаплення ѓ хлапчука яны не выклікалі.
  - Я ѓжо бываѓ у такіх лясах. - растлумачыѓ Янешь . - У адрозненне ад цэнтральных кварталаѓ туды пускаюць усіх. Хоць пешшу і доѓга дабірацца.
  - Магчыма! - Вымавіѓ Максім. - І ѓсё ж палюбуйся, якія тут расліны... Вунь грыб, пад ім можа змясціцца цэлы ѓзвод.
  - Усяго толькі падабенства вялікага мухамора. Ён неядомы. Памятаю, я цэлы мяшок з адрэзаных кавалкаѓ садавіны набраѓ. Мне падабаецца паварара - тонкая лупіна, а смак проста цудоѓны. Інжыр у параѓнанні з ім нішто. Трэба быць асцярожным, калі разразаеш. Можа лопнуць, а там бруя як вадаспад - знясе, не паспееш і пікнуць. Садавіна тут занадта вялікія. Даводзіцца насіць іх па частках у пластыкавым мяшку, а гэта вельмі няёмка.
  Максім пляснуѓ Янеша па плячы.
  - Не ѓсё вымяраецца ежай. Вось давай лепш спусцімся і нарвем кветак.
  - Дзяѓчыне ѓ падарунак! Чаму б і не!
  Рукі хлапчука пацягнуліся да штурвала. Капітан Ліса са злосцю стукнуѓ па пальцах.
  - Не чапай штурвал, шчанюк.
  І тут жа ѓ адказ атрымаѓ ад маршала чарговую вымову.
  - У цябе смеласці хапае толькі біцца з дзіцем.
  - Вінаваты, ваша яснавяльможнасць!
   Янешь не ѓтрымаѓся ад смеху.
  - Калі хочаш, паспрабуй. - Дазволіѓ Максім.
  - У мяне ёсць вопыт на сімулятарах, - сказаѓ Янеш .
  Без ценю сумневу ці страху Кавальскі паклаѓ рукі на штурвал і накіраваѓ машыну ѓніз. Мабыць, ён і сапраѓды валодаѓ незвычайнымі здольнасцямі. Гравіяплан пранёсся міма верхавін велізарных дрэѓ.
  Максім не ѓмешваѓся, дазваляючы хлапчуку кіраваць лятальным апаратам. Трэба сказаць, што са сваёй задачай той спраѓляѓся вельмі паспяхова, лавіруючы паміж велічэзным ствалоѓ, ён ні разу не ѓрэзаѓся, дэманструючы не па гадах віртуозную тэхніку. Зрэшты, калі б і ѓрэзаѓся, не вялікая бяда, у гравіяплане дасканалая сістэма бяспекі. Нарэшце, яны селі на паляне, абсыпанай невялікімі, але казачна выдатнымі кветкамі. Здавалася, што добры чараѓнік шчодра раскідаѓ каштоѓнасці. У вачах рабіла ад складанай гамы фарбаѓ, а дурманлівы пах выклікаѓ неапісальнае захапленне.
   Янешь нават свіснуѓ ад захаплення. Калі яны прызямліліся, хлапчук выскачыѓ і пачаѓ зрываць кветкі, хутка набраѓшы цэлы ахапак. Максім быѓ стрымана, яму падабаѓся ландшафт і, тым не менш, нешта выклікала трывогу. Адчуванне пагрозы. Які прайшоѓ агонь і ваду маршал прывык давяраць інтуіцыі, яна рэдка яго падводзіла. У прынцыпе, у сталіцы вялікай імперыі не павінны вадзіцца небяспечныя для чалавека формы жыцця. Тут нешта іншае. Максім паклікаѓ хлапчука і ціхенька прашаптаѓ на вуха:
  - Побач з намі ворагі. Схавай кветкі, і пойдзем са мной.
  Вочы Янэша бліснулі.
  - Я гатовы.
  Пакінуѓшы букет у машыне пад наглядам капітана Ліса, Максім і Янеш рушылі ѓглыб лесу. Вядома, трэба было выклікаць войскі і прачасаць раён. Але Максіма захапіѓ рызыку. Янешам , зразумела, валодалі рамантычныя памкненні, ён уяѓляѓ сябе ваенным разведчыкам і радаваѓся гэтаму. Яны прабіраліся па джунглях, імкнучыся не шумець. Янешь прымудрыѓся абпаліць голыя ногі аб пурпуровую крапіву, але стрымаѓся, хоць скура да каленяѓ пакрылася буйнымі пухірамі.
  - Асцярожней, - шапнуѓ Максім. - У лесе ѓ кожнай травінцы ѓтоена небяспека.
  - Тут патрэбны ахоѓны камуфляж, - шапнуѓ Янеш . Лахманы ледзь хавалі цела, па нагах нешта поѓзала. Буйныя казуркі, і гэта Янеш вывучыѓ яшчэ ѓ школе, на гэтай планеце людзей не ядуць. Самыя небяспечныя віды членістаногіх былі знішчаны на генетычным узроѓні, не хапала яшчэ, каб цэнтр сталіцы стаѓ крыніцай заразы або эпідэміі. Далей ішлі моѓчкі. Раптам Максім замёр. Дробная жыѓнасць паводзіла сябе неспакойна, нібы яе нехта спудзіѓ. Маршал узяѓ хлапчука за руку і шапнуѓ на вуха:
  - Наперадзе засада!
  Максім дастаѓ з кішэні гукаѓлоѓнік і старанна праслухаѓ прылеглую мясцовасць. Так і ёсць, непадалёк залегла пяцёра чалавечых байцоѓ і прыкладна столькі ж иногалактов . Што ж, пры такім суадносінах сіл лепш не ѓступаць у бой, а абысці ворага бокам.
  Так яны і зрабілі.
  Дасведчаны салдат і зялёны хлапчук рухаліся сінхронна. Ісці прыйшлося праз густыя зараснікі хмызняку, па шчыкалатку патанаючы ѓ мохах. З вялікай цяжкасцю маршал вылічыѓ разрыѓ у жывым ланцужку і здолеѓ праскочыць у гэтым месцы. Ім пашанцавала, ніхто з иногалактов не валодаѓ звярыным нюхам або фенаменальным слыхам. Гукаѓлоѓнік ужо мог адрозніваць нягучна вымаѓленыя словы.
  - Спадар рэзідэнт, вы патрабуеце ад мяне немагчымага.
  У адказ - голас, падобны на карканне.
  - А вы, генерал, прывыклі толькі браць грошы, не адпрацоѓваючы іх у поѓнай меры.
  Мяркуючы па тэмбры, ён належаѓ негуманоіднай расе.
  - Вам заплацілі паѓмільёна, і што ж? Састарэлая інфармацыя аб спадарожніках-шпіёнах.
  - Гэта не мая віна, - працягваѓ млява апраѓдвацца чалавечы голас. - Інфармацыя такога роду, у прынцыпе, вельмі хутка састарваецца. Я не ѓсемагутны.
  - Гэта мы адразу зразумелі, прасцей сказаць, ты слабы. Калі справа дойдзе да нападу сістэмы "Крэмль", ад цябе і тваіх саѓдзельнікаѓ будзе мала толку.
  Максім уздрыгнуѓ. Няѓжо справа дойдзе да атакі самай магутнай лініі абароны, якая затуляе сталіцу і ѓвесь цэнтр галактыкі? Сістэма "Крэмль", як сцвярджаюць яе стваральнікі, непрыступная і, тым не менш, калі ворагі актывізаваліся ѓ самым сэрцы імперыі - гэта наводзіць на сумныя разважанні.
  - Ведай, чалавек, хутка мы прыменім прынцыпова новае зброю, і з яго дапамогай расійскія зоркалёты звернуцца ѓ пыл, перш чым выйдуць на дыстанцыю паразы. Тады наша войска, падобна ѓсёпранікальнай гравітацыйнай хвалі, затопіць расійскія прасторы, падпарадкуе імперскія міры.
  Максім улавіѓ прыгнечаны ѓздых, мабыць, здрадніку падобная далягляд была не асабліва па душы. Тым не менш, ён адказаѓ:
  - Пятая калона як ніколі актыѓная, і ваша ѓварванне пройдзе па плане.
  - Твая задача на бліжэйшы час стварыць у сталіцы тузін апорных пунктаѓ для нашых ударных груповак. Найміты пранікнуць сюды пад выглядам турыстаѓ, схаваюцца ѓ лясах, а потым згуляюць сваю ролю ѓ генеральным удары.
  - Так і будзе.
  - І глядзі, чалавек, калі атака нашых зоркалётаѓ праваліцца, табе ж горш будзе. Уласная контрразведка разарве на кавалкі, а пакаранне будзе павольным і пакутлівым.
  Хоць Максім і не бачыѓ, хто размаѓляе, але быѓ упэѓнены: СМЕРШ здолее па голасе вылічыць здрадніка.
  - Нам патрэбны звесткі аб усіх апошніх прызначэннях у варожай верхавіне. Усё, што ведаеш.
  - Па маіх дадзеных, малады маршал Максім Трошаѓ, быѓ прызначаны камандаваць зорным флотам, у галактыцы Смур. Дакладнай інфармацыі аб ім няма, але...
  - Усё ясна, рускія менавіта там і рыхтуюць буйны наступ. Як заѓсёды. Новы камандуючы - раптоѓны ѓдар буйнымі сіламі.
  Максім здрыгануѓся, яму хацелася кінуцца наперад і задушыць вылюдка. Аперацыя пастаѓлена пад пагрозу.
  - Думаю, так яно і ёсць. Што да іншых прызначэнняѓ...
  Здраднік пералічваѓ доѓга і нудна, а ѓ галаве ѓ Максіма ѓжо склаѓся план. Па-першае, трэба неѓзаметку пакінуць гэтае месца, а па-другое, тэрмінова звязацца са СМЕРШам . Там яны вырашаць, ці адразу абясшкодзіць шпіёнскую сетку ці пачакаць. Бо выяѓленыя здраднікі не небяспечныя, і праз іх можна зліваць дэзінфармацыю. Галоѓнае - ніякай самадзейнасці. Аднак, да гэтага часу спакойна сядзеѓ хлапчук варухнуѓся, было прыкметна, што юная энергія б'е ключом.
  - Можа, ударым па іх з лазера, спадар маршал?
  - Не, ні ѓ якім разе, - прашаптаѓ Максім. - Разведка на тое і разведка, каб збіраць інфармацыю і паведамляць яе каму трэба. А парушыш загад, я цябе асабіста прыстрэлю.
  Маршал пагрозліва падняѓ прамянёмет.
   Янеш кіѓнуѓ.
  - Загады не абмяркоѓваюцца.
  Максім пашкадаваѓ, што ѓзяѓ хлопца з сабой. А раптам іх шэпт пачуюць... Тым часам у гукаѓлоѓніку пачуѓся піск, чужы зноѓ загаварыѓ.
  - Перадай "Юпітэру", што калі ён не акажа нам дапамогу, мы яго можам выдаць, ахвяраваѓшы гэтай пешкай. Тады ваш Вярхоѓны прыйдзе ѓ лютасць, а міласэрнасць не ѓваходзіць у лік яго недахопаѓ.
  "Так, - падумаѓ Максім - кіраѓнік павінен быць цвёрдым". Калісьці і ён уваходзіѓ у абраную тысячу, праѓда, шанец стаць правадыром, быѓ у яго толькі ѓ выпадку раптоѓнай смерці кіруючага дыктатара. Тысячу адбіраюць кожны год, а ратацыя вярхоѓнай улады адбываецца раз на трыццаць гадоѓ. Але і гэты шанец быѓ упушчаны. Па-першае, характар Максіма быѓ занадта мяккі, па-другое, паранармальныя здольнасці, гэтак бурныя ѓ дзяцінстве, з узростам сталі слабець. Зрэшты, стаць маршалам, калі табе няма, і сарака... гэта пра нешта ды гаворыць.
  - Не чапайце "Юпітэра". Ён ваша галоѓная надзея. Без яго шанцы на перамогу ѓ вайне нікчэмныя.
   Інагалакт нешта неразборліва пракудахтаѓ у адказ. Затым выразна вымавіѓ:
  - "Юпітэр" каштоѓны, калі актыѓны. З-за яго бяздзейнасці нашы войскі нясуць занадта шмат страт. Як бы там ні было, ты яму перадасі нашы інструкцыі. А пакуль можаш ісці.
  - Усё, можна сыходзіць, - з палёгкай уздыхнуѓ Максім. У гэты момант, абвяргаючы ягоныя словы, прагрымеѓ выбух. Завязалася перастрэлка.
  - Вось чорт! Ізноѓ пераробка...
  Маршал прыгнуѓся, і толькі ѓ Янешавых вачах успыхнулі радасныя іскрынкі.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 19.
  Алёнка тым часам таксама, працуе. Пасля бурнага свята на 7 лістапада 1944 года, прыгожай дзяѓчына, з босымі ножкамі прысніѓся вельмі цікавы сон;
  Лізавета была чароѓная бландынка. За час падарожжаѓ, бітваѓ і жыцця ѓ эльфаѓ яна стала яшчэ больш мускулістым, і рэльефным дротам мышцаѓ.
  Яна трымала ѓ руках мячы, якім узяла і ѓзмахнула. І маса каранавірусы апынулася рассечаная напалову.
  Ваяѓніца адзначыла:
  - Зноѓ паѓзе зараза.
  Пасля чаго босымі пальчыкамі ножак шпурнула гарошынкі смерці.
  Тыя абрынуліся на каранавірусы літаральна раздзіраючы іх у дробныя ірваныя, крывавыя шматкі.
  Алена з усмешкай вымавіла, звяртаючыся да напарніцы, і зіхоцячы сваімі жамчужнымі зубкамі:
  - Наша перамога непазбежная!
  І яе вострыя мячы ѓзмахнулі, і рэзка падаѓжэѓшы ѓзялі і абрынуліся на каранавірусы, літаральна разрэзаѓшы іх нібы металу рэзкай.
  
  Дзяѓчына таксама ѓжыла атрутныя іголкі, дзівячы заразных стварэнняѓ. Тыя і зусім заваліліся ѓ труну.
  А можа і зусім апраметную.
  Алена са смяшком заѓважыла, скалячы зубкі:
  - Усё ва ѓладзе багоѓ,
  Настрогаем трунаѓ!
  Аѓрора таксама ѓзяла і мячамі правяла забойнай сілы млын. І ляза зрэзалі масу каранавірусы. І бацылы былі разрэзаны і расплюшчаны.
  Дзяѓчына была рудай масці. Яе медна-чырвоныя валасы луналі па ветры нібы пралетарскі сцяг, з якім пралетарыі ішлі на штурм Зімовага палаца.
  А затым яе босыя пальчыкі ножак, як кінуць разбуральны прэзент знішчэння і гібелі.
  Аѓрора праспявала:
  Мы смела ѓ бой пойдзем,
  За ѓладу парад...
  І ѓсіх у дзярмо сотрам,
  У барацьбе за гэта!
  Кацярына таксама ссякае каранавірусы, нібы яны лопаюцца падобна бурбалкам. І яе босыя пальчыкі ножак узялі і іголкі з атрутай сталі кідаць, ворагаѓ забіваючы.
  Кацярына махнула мячамі, рассякаючы непрыяцеляѓ і прапішчала:
  - Слаѓся наш камунізм,
  Будзе ѓ труне пацыфізм!
  І дзяѓчынка ѓзяла і паказала мову.
  Пасля чаго ѓсе чатыры дзяѓчыны як возьмуць і засвішчаць. І вароны атрымаѓшы сардэчны прыступ, заваліліся, прабіваючы дзюбамі чэрапа каранавірусы, проста да смерці.
  Лізавета вельмі жвавая дзяѓчына. І яе мускулы перакочваюцца нібы рабізна па вадзе.
  Вось яна ѓзмахнула мячамі і абрынула на ворага свае ляза. І разрэзала каранавірусы на дробныя часткі.
  Ваяѓніца голай пяткай падкінула выбухны пакет раздзіраючы на дробныя часткі заразных стварэнняѓ.
  І скінула з сябе станікі. І з яе пунсовых саскоѓ як лупанулі забойныя маланкі.
  І цэлы батальён каранавірусаѓ быѓ зараз спалены.
  Лізавета праспявала:
  - Голыя мае грудзі, голыя мае грудзі,
  Мы перамагаем гэтую заразу - нам бо са шляху не згарнуць!
  Алена так сячэ з дзікай лютасцю. І яе мячы даѓжэюць і рэжуць каранавірусы нібы прамакатка.
  І яе босыя пальчыкі ножак узялі і кінулі часціцу антыматэрыі. Яна разарвала масу каранавірускіх салдат.
  А затым Алена агаліла грудзі. І з яе малінавых саскоѓ як урэжуць забойныя пульсары, раздзіраючы масу байцоѓ заразнай імперыі. І гэта вельмі крута.
  Алена прабуркавала:
  - На святой вайне - будзе наша перамога!
  А вось і Аѓрора, спачатку босымі пальчыкамі ножак шпурнула падарунак анігіляцыі. Разарвала масу каранавірусы.
  А затым скінула станік. І як з лалавага соску маланка ѓрэжа. І ад пары рот каранавірусы засталіся толькі ірваныя абрыѓкі.
  Аѓрора праспявала:
  - Я наймацнейшая ѓ свеце - раву буйваліцай у эфіры!
  А потым і Кацярына таксама ѓзяла і дала па каранавірусам чаргу з віртуальнага аѓтамата.
  Потым правяла мячамі зразальны, і забойны прыём.
  Босымі пальчыкамі ножак шпурнула прэзент татальнай смерці, які разарваѓ цэлы батальён каранавірусаѓ.
  Далей рушыла ѓслед зняцце станіка.
  І з клубнічных саскоѓ як лупанет маланкай. І некалькі сотняѓ заразных стварэнняѓ разам абвуглілася.
  Кацярына праспявала:
  - Бокс дзяѓчаты - гэта бокс,
  Будзе новы крос!
  Пасля чаго чатыры дзяѓчыны ѓзялі і палаца, ва ѓнісон засвісталі. Вароны атрымаѓ сардэчны прыступ, заваліліся ѓ накаѓт і іх вострыя дзюбы парвалі каранавірусаѓ, нібы тыя былі пярловай кашай.
  Вось гэта дзяѓчаты і выступілі. І ѓсе чатыры голыя, круглыя пяткі дзяѓчынак як дзюбнуць у падбародкі генералам каранавірусы.
  Лізавета ѓзяла і зноѓ як рубанет па заразных стварэннях мячамі.
  Пасекла іх капітальна.
  Потым у яе руках на імгненне ѓзнік гранатамёт. І яна з яго ѓзяла і паддала ракетай.
  І пара сотняѓ каранавірусы адразу ж была разарваная на шматкі.
  Затым дзяѓчына ѓзяла і з пунсовых саскоѓ дзюбнула забойнымі згусткамі энергіі. І столькі заразных стварэнняѓ аказалася зараз знішчана.
  А калі паддалі маланкі з пупка, то цэлы полк каранавірусы без усялякіх шанцаѓ абвугліѓся.
  Лізавета праспявала, скалячы зубкі:
  -Ведзьма, ведзьма, ведзьма,
  Нячыстая сіла...
  Ведзьма, ведзьма, ведзьма -
  Вірусы разбурала!
  Алена ѓ баі зразумела сапраѓдны монстр. Вось яе мячы кружацца нібы промні пражэктараѓ. І абвальваюцца на заразны стварэнняѓ з вялізнай, забойнай сілай.
  А затым у руках прыгажуні ѓзнік падствольнік . І яна з яго як дзюбне і стала балюча гэтым каранавірусам, па самыя гланды.
  Босыя пальчыкі дзяѓчынкі запусцілі бумеранг, які рэжа інфекцыйных стварэнняѓ нібы, тым медузы, пад ікламі акулы.
  Малінавыя соску дзяѓчынак вывяргаюць нешта вельмі падобнае на струмень агнямёта, і каранавірусам застаецца толькі абярнуцца ѓ попел.
  А затым і з круглага пупка дзяѓчыны з рэльефным прэсам, як выляцяць вогненныя і забойныя пульсары.
  І столькі заразных стварэнняѓ зараз курчацца ѓ пекле.
  Алена прачырыкала:
  Вірус тут, вірус там,
  А вакцына, ёсць падман!
  Вогнезарная Аѓрора, таксама не падарунак. Вось узяла і мячамі як секанула каранавірусы, разразаючы іх на дробныя часткі.
  А затым у яе руках аказаѓся каласальнай забойнай сілы гранатамёт.
  І дзяѓчына ѓзяла і дзюбнула разбуральнымі анігіляцыйнымі ракетамі.
  І цэлы полк каранавірусы нібы вада на патэльні выпарыѓся.
  Рудая прыгажуня ѓзяла і з лалавых саскоѓ аголеных грудзей, лупанула разрадамі электрычнасці, прапальваючы праціѓнікаѓ, нібы дзірку ѓ абаранку.
  А потым як паддасць пульсарамі з пупка.
  Тыя пройдуць па каранавірусам, нібы прасы па інею, і іх паляць да канца.
  Аѓрора праспявала, скалячы зубкі і падміргваючы:
  - Ах вірус, ах вірус, ах вірус казёл,
  Нашто на Расію палез ты асёл...
  Атрымаеш ад нас ты канкрэтна ѓ пятак -
  Нарвешся на моцны дзяѓчынак кулак!
  Кацярына ѓ баі вельмі крутая і жорсткая ваяѓніца. І яе мячы, нібы лопасці вельмі хуткаснага прапелера.
  І вось ваяѓніца пстрыкнула пальцамі рукі, у іх узнікла базука. І баявая прыгажуня з яе лупанула па каранавірусы.
  А затым босыя пальчыкі ножак пісанай прыгажуня, так запусцяць, вельмі нават забойны падарунак разбурэння.
  І столькі каранавірусы аказалася знішчана.
  А затым і з клубнічных саскоѓ аголеных грудзей лупанула неабыякім разбурэннем.
  І пайшла проста татальная і няѓмольная гібель.
  А калі спрацаваѓ у цудоѓнай бландынкі яшчэ і пупок. І пайшла маса пагібельных патокаѓ магічнай плазмы.
  Ваяѓніца прачырыкала:
  - Прыроды шмат не надвор'я,
  Жыццё нажаль зусім не мілата...
  І каранавіруса вырадкі,
  Трэба з сілай дзевак нішчыць!
  Пасля чаго дзяѓчынкі ѓзялі і як засвішчаць, праз усе свае ноздры, і падачы энергіі. І вароны апынуліся аглушаныя і паваліліся нібы градзінкі на галовы заразных стварэнняѓ.
  Лізавета хіхікнула і адзначыла:
  - Не лічы крумкач, не губляй карон!
  Пасля чаго дзяѓчына зноѓ секанула, надтачыѓшы ѓ бітве забойныя мячы, і рассекшы праціѓнікаѓ, на самыя дробныя і маленечкія кавалачкі.
  І ад каранавірусы засталіся ірваныя, абвугленыя шматкі.
  Ваяѓніца ѓзяла і босымі пальчыкамі ножак узяла і шпурнула вельмі разбуральнай сілы падаруначак згубных парываѓ.
  Далей дзюбнула з сваіх пунсовых саскоѓ грудзей. І паляцелі агністыя патокі і спальваюць масу каранавірусы.
  Вось гэта дзяѓчынка - кашмарнага парыву....
  І з пупка як паддасць татальнай гібеллю для заразных стварэнняѓ, і капітальна іх спаліць.
  І дадатковы, татальны ход анігіляцыі.
  З дзявочага ѓлоння Венеры пайшла моцна разбуральная хваля магічнага цунамі.
  І каранавірусам капец.
  Лізавета пра булькала:
  - Свет будзе самым у свеце крутым,
  А каранавірус і труну з ім!
  Алена б'ецца, з вялікім апломбам, і сячэ каранавірусы сваімі вельмі магутнымі кладенцамі.
  І гэтыя мячы зразаюць ворагаѓ цэлымі шэрагамі.
  І босымі пальчыкамі ножак, кідаюць забойныя падарункі, вельмі разбуральнай і пагібельнай анігіляцыі.
  Вось гэта дзяѓчынка - класа супер!
  А з яе малінавых саскоѓ возьмуць і паляцяць, жорсткія і вельмі яркія, пагібельныя маланкі. Яны спальваюць у масавых колькасцях заразных стварэнняѓ.
  І з пупка дзяѓчынак, вырываюць струмені згубы і вельмі бязрадаснай, і цвёрдай для каранавірусы смерці.
  Ды дзяѓчына выдатная, з выбітнымі здольнасцямі і пагібельным заскокамі.
  Хоць вонкава яна як анёл з валасамі колеру сусальнага золата.
  А вось дзяѓчынкі з улоння Венеры ѓзяла і паслала вельмі магутную хвалю цунамі, і жорстка загарэліся заразныя пачвары.
  Алена прапішчала і прачырыкаѓ, выдала:
  -Ува мне бушуе шалёны пажар,
  Яго душыць у душы напэѓна позна...
  Уклаѓшы ѓсю сілу лютасьці ва ѓдар,
  Які ѓзрушыѓ неба - які пахіснуѓ зоркі!
  Аѓрора вельмі прыгожая і рудая дзяѓчына - тыпу супер. І сячэ супернікаѓ, і выяѓляе сваю каласальную і фенаменальную касмічную сілу.
  І вось яе мячы - для каранавірусы - каты!
  І ваяѓніца босымі пальчыкамі ножак, кідае ѓ супернікаѓ, вельмі разбуральныя і надзвычай моцныя кавалкі плазмы.
  Аѓрора ѓзяла і прагыркала:
  - Ход каралевы!
  Пасля чаго ваяѓніца ѓзяла і з лалавых саскоѓ грудзей дзюбанула пульсарамі анігіляцыі, якія зіхацелі ѓсімі колерамі вясёлкі.
  А вось і яе пупок зрэагаваѓ, выплюхнуѓшы агрэсіѓны, і вельмі пякучы паток гібелі каранавірусы.
  І гэта выдатная выснова сіл і разбурэнні.
  А потым дзяѓчына ѓзяла і са свайго юрлівага ѓлоння Венеры выкінула такі магутны струмень магічнай плазмы, што цэлы полк каранавірусаѓ, узяѓ і зараз згарэѓ.
  І разляцеѓся ад заразы пыл.
  Аѓрора прапішчала, скалячы зубкі:
  - Ды будзем наша сіла вялікая,
  Каранавірус біт напэѓна!
  Кацярына таксама ѓ баі дзейнічае вельмі нават напорыста. Яна дзяѓчына фенаменальнай, касмічнай сілы.
  І яе мячы нібы шчупальца васьмінога падаѓжэлі, і разрэзалі масу каранавірусы.
  Затым дзяѓчынка босымі пальчыкамі ножак шпурнула бомбы разбурэння і поѓнай гібелі бацыл.
  Пасля чаго ваяѓніца піскнула:
  - Каранавірусам поѓны канец!
  Далей дзяѓчына з клубнічных саскоѓ па заразных стварэнняѓ, як возьме і паддасць, несучы татальную гібель.
  І пупок вельмі прадуктыѓна маланкі ѓ непрыяцеля ѓгоніць. І спаліць іх фактычна ѓ попельную шалупіну. І пара батальёнаѓ каранавірусаѓ у поѓным накаѓце.
  І ѓ якасці самага вялікага пазыву разбуральны прыбой і выкід магічнай плазмы з улоння Венеры дзяѓчынкі.
  І адразу два палкі каранавірусаѓ разам узялі і спапяліліся ѓ татальным чадзе.
  Кацярына, скалячы зубкі, адзначыла:
  - Навошта Ты Гасподзь паслаѓ каранавірус?
  І так праблем вышэй дахі!
  І вось дзяѓчынкі ѓзялі і сунулі босыя пальчыкі ножак сабе ѓ рот, і як засвішчаць.
  І многія тысячы крумкачаѓ пасыпаліся на заразных стварэнняѓ, прабіваючы іх і забіваючы, і прасвідроѓваючы наскрозь.
  Вось гэта дзяѓчыны-тэрмінатары - пагібельнай сілы.
  Але вось да дзяѓчат падлятае на самалётах падмога.
  Наташка кіруе штурмавіком. Яна толькі ѓ адным бікіні.
  Вось дзяѓчынка націскае босымі пальчыкамі ножак на кнопкі джойсціка і пасылае пры дапамозе ракет забойны падарунак анігіляцыі.
  І цэлы батальён заразных стварэнняѓ падкідваецца ѓверх.
  І яны ляцяць, выбухаючы і разлятаючыся ѓ паветры.
  Дзяѓчынка за штурвалам самалёта, праспявала:
  - І думала дзеѓка заразу круша -
  Што жыць добра, што жыццё добрае!
  Зоя, таксама якая змагае на штурмавіку, і пасылае ѓ дзот з каранавірусамі разбурэнне, свіснула і заявіла:
  - Наша перамога - практычна непазбежная!
  І таксама босымі пальчыкамі ножак націсне на кнопку джойсціка.
  Вось гэта ваяѓніцы - проста самы высокі з класаѓ.
  Вось іх штурмавікі выканалі прыём бочка. І дзюбанулі па каранавірусаѓскім сцярвятнікам.
  Вось яны ѓзяліся за заразных стварэнняѓ з каласальным энтузіязмам.
  Лётчыца Акуліна, дзяѓбаючы гэтых каранавірусаѓ, і выбіваючы іх нібы кеглі мячом і прапішчала:
  - У нашай сіле перамагаць!
  І ваяѓніца зноѓ націснула босымі пальчыкамі ножак, разарваѓшы чарговы самалёт з заразным стварэннем.
  Мірабела вывярнула свой штурмавік і дзюбнула з наскоку ракетамі. І столькі каранавірусы аказалася знішчана.
  Мірабела прачырыкала, з аскалам зубоѓ:
  - За Русь святую!
  І голай пяткай надзівіла, выскаліѓшыся:
  - За новыя перамогі!
  Вось гэта дзяѓчынка, што цэлыя паліцы каранавірусы знішчаюць. Вось гэта дзяѓчаты - самага высокага парадку.
  Наташа агаліла грудзі, і ѓзяла, націснула пунсовым саском на кнопку. І як панясуцца забойныя ракеты. І цэлы полк каранавірусы сцёрты, нібы анучай крэйды. Ну і дзяѓчынка - выбітнай сілы - яна. Ваяѓніца класа супер.
  І возьме і засьпявае:
  - Мая кампазіцыя ѓзроѓню супер!
  І ваяѓніца зноѓ сваімі грудзьмі як затрасе.
  Зоя адзначыла, са смяшком, і таксама сцягваючы зубамі са сваіх поѓных грудзей станік. Ваяѓніца раѓла:
  - Не я страмчэй! Я гіпер!
  І малінавымі саскамі як націсне на кнопкі джойсціка. І ракеты як панесціся ѓ забойным парыве.
  Акуліна прапішчала, і зараѓла з лютасцю:
  - Айн, цвай , драй,
  Маршыруе па планеце,
  Зорны паліцай!
  І дзяѓчынка таксама ѓзяла і зняла з сябе станік. І рубінава саском як возьме і націсне на пускавы кручок. Пасля чаго ракетай дзюбне.
  Мірабела засмяялася, і прачырыкала, скалячы зубкі:
  - Факел паліцыя! Факел!
  І ваяѓніца ѓзяла і схапіла жамчужнымі зубкамі за станік. І сцягнула яго са сваіх грудзей. І яе клубнічныя соску агаліліся.
  І націснула дзяѓчыны сіські на кнопкі, паляцелі магутныя прэзенты смерці.
  І быѓ полк каранавірусаѓ, а зараз яго няма.
  Мірабела зароѓ:
  - Я самая прыгожая ѓ свеце!
  Наташка абурылася, і тупнула босай ножкай па метале і буркнула:
  - А мы што пачвары!
  І ѓсе чатыры дзяѓчыны, хорам праспявалі, націскаючы пунсовымі саскамі на кнопкі джойсціка:
  - Чорны крумкач у суседняй брамы,
  Калыска кайданкі, падраны рот...
  Колькі разоѓ пасля бойкі мая галава,
  З перапоѓненай плахі ляцела сюды!
  І дзяѓчынкі, голымі, ружовымі пятачкамі пляснулі па педалях, і правішчалі:
  - Дзе Радзіма,
  Няхай крычаць пачвара!
  Але яна нам падабаецца,
  Няхай і не прыгажуня!
  Да сволачаѓ даверлівая,
  І драконам папрана!
  Дзеѓка Гутаперчава ,
  Яе целка падраная!
  І ваяѓніцы зноѓ націснулі лалавымі саскамі на пускавыя гаплікі і прачырыкалі:
  -Угонім у труну,
  Угонім у труну!
  Што цмок лысы здох!
  А вось Вераніка і Вікторыя падцягнулі ѓстаноѓку з ультрагукам. І як упруцца босымі, точанымі ножкамі ѓ траву. І як дзюбанулі ѓльтрагукам па каранавірусам, і іх усіх пералапаціла. І два палкі заразных стварэнняѓ так пераламалі хваляй цунамі, што толькі мокрае месца засталося!
  Дзяѓчаты засмяяліся, скалячы зубы, колеры слановай косці.
  І таксама агалялі сабе грудзей.
  І вось іх клубнічныя, такія сакавітыя і апетытныя соску ѓзялі і націснулі на кнопкі.
  І зноѓ пайшла хваля ѓльтрагуку, круша і спальваючы, шматлікіх каранавірусаѓ.
  Вось гэта дзяѓчынкі - найвысокага пасажу. І вельмі прыгожыя, амаль зусім голенькія.
  І літаральна яны супер і панадлівыя.
  Вераніка ѓзяла і праспявала:
  -Камсамол не проста ѓзрост,
  Камсамол мой лёс!
  Вікторыя з гэтым пагадзілася, шпурнуѓшы босымі пальчыкамі ножак бумеранг з вельмі вострымі канцамі.
  Дзяѓчынка прачырыкала, і праспявала:
  - Я наймацнейшая ва ѓсім сьвеце,
  Сваёю моцай у лаянцы нязменнай!
  Вось гэта дзяѓчаты...
  Альбіна і Альвіна зноѓ у баі і так разбураюць ворагаѓ, не даючы ім літасці і шанцаѓ.
  Дзяѓчына на штурмавіках, з каласальнай, забойнай моцай.
  Альбіна ѓзяла і праспявала, падміргваючы сапфіравымі вочкамі. І яе поѓныя, загарэлыя, залаціста-аліѓкавыя грудзі агаліліся.
  І ваяѓніца ѓзяла і пунсовымі саскамі як націсне. І выпусціць такія фенаменальна разбуральныя ракеты.
  І паднімецца цэлы полк каранавірусы ѓ паветра. І яго праз агонь прапусціла, літаральна спаліла.
  Альбіна праспявала:
  - Раз, два, тры, чатыры,
  Каранавіруса мачыць у сарціры!
  Альвіна вельмі баявая дзяѓчынкі. І загарэлая, з вельмі рэльефнымі цягліцамі. І постаць у яе - яшчэ вельмі нават - ой, ой, ой!
  Альвіна націсне сваімі лалавымі саскамі на кнопкі джойсціка. Возьме і ѓлепіць рэактыѓнымі ракетамі.
  Вось гэта дзяѓчына - фенаменальнай касмічнай сілы. Яе тэмперамент вельмі бурны.
  І яна любіць працаваць мовай. Яе гэта дзіка заводзіць, асабліва калі пульсавалыя, нефрытавыя стрыжні буйныя.
  Дзяѓчына хорам заспявалі:
  Без жанчын жыць нельга на свеце няма,
  У іх сонца траѓня, у іх кахання світанак!
  І зноѓ голымі пяткамі ціснуць на педалі.
  Вось гэта дзяѓчыны - узроѓня самага крутога, проста гіпер.
  А вось і танк едзе. У дадзеным выпадку супраць каранавірусы накіравалі ІС-30, машыну з сямю гарматамі і дваццаццю кулямётамі.
  Дзяѓчыны, зразумела, кіруюць гэтым танкам. І яны басанож і ѓ адным толькі бікіні.
  І вельмі прыгожыя ваяѓніцы.
  Алёнка ѓзяла і з сябе сцягнула станік. І яе пунсовы сасок націснуѓ на кнопку джойсціка, і як лупане забойным снарадам вялікага калібра.
  Ваяѓніца прачырыкала:
  - Наша Радзіма - СССР!
  Анюта дзейнічала вельмі энергічна. Яна надзвычай прыгажосці і сілы дзяѓчына.
  І вось яе малінавыя соску агаліліся. І ѓзялі на кнопкі з настойлівасцю націснулі.
  Маса каранавірусаѓ зараз знішчана.
  Анюта праспявала:
  - Саюз непарушны, рэспублік вольных,
  Згуртавала не грубая сіла, не страх...
  А добрая воля людзей адукаваны,
  А сяброѓства, святло, розум і смеласць у марах!
  А вось і Ала ѓ баі ... Яна, зразумела, таксама сцягнула з сябе станік босымі пальчыкам ножак.
  Вось гэта Ала - самая баявая і агрэсіѓная прыгажуня свету.
  І яе валасы такія рудыя і пухнатыя.
  Вось лалавы сасок націснуѓ на кнопку джойсціка. І паляцела нешта надзвычай магутнае і каласальна забойнае.
  І адзін снарад адразу цэлы полк каранавірусаѓ знішчыѓ. Вось гэта дзеѓкі - проста супер.
  Ала ѓзяла і праспявала:
  - Не валяйце вы Венечку вірусы,
  Прэч хутчэй назад...
  Лепш на пастаѓляйце ѓсе цытрусы,
  А зараза няхай ідзе ѓ пекла!
  А зараза няхай ідзе ѓ пекла!
  Марыя дзярэцца з вельмі каласальнай і што кіпіць энергіяй. Яна дзяѓчына, якая ѓсіх у сусвеце прыгажэй. А валасы ѓ Марыі колеру сусальнага золата.
  Ваяѓніца дзярэцца і таксама босымі пальчыкамі ножак сцягвае з сябе станік.
  Такія сакавітыя, яркія, клубнічныя соску аголены. І яны блішчаць як каштоѓныя камяні.
  Дзяѓчынка зноѓ націскае імі на кнопку джойсціка. Выплёѓваецца забойнай сілы прэзент смерці.
  Марыя напявае, скалячы зубкі:
  - Дзяѓчыну босую ѓ нагу,
  Духам адужэем у барацьбе ...
  Да далёкага шчасця дарогу,
  Грудзі пракладзем сабе!
  Вось гэта ваяѓніца - супер!
  Алімпіяда таксама змагаецца з неймаверным шаленствам. Яна дзяѓчынка буйная, проста волат.
  А калі агалілі грудзі, то гэта ѓжо былі проста кавуны. А соску зіхацяць буйнымі макамі.
  Алімпіяда возьме і па ворагах як дзюбне, пры дапамозе сваіх вельмі буйных сісек, што цісне на спускавыя гаплікі.
  І тысячы каранавірусаѓ зараз выбіты і знішчаны з аднаго размаху.
  Алімпіяда ѓзяла і праспявала:
  - Вайна ты прыгажуня дакладна,
  І любіш так прагна мужчын...
  Але дзяѓчыне ѓ сырасці кепска,
  І шмат на лаянку трэба сіл!
  Вось гэта дзяѓчынкі - якія могуць такое задаволіць. Ды яшчэ і душаць заразу гусеніцамі.
  А вось на дыскападобным верталёце ляцяць дзяѓчаты: Маруся і Матрона.
  Прыгожыя дзяѓчынкі. Яны толькі плаѓленні на сябе нацягнулі. А грудзі аголеныя і вельмі панадлівыя.
  Вось гэта дзяѓчынкі - самы высокі ѓ сусвеце пілатаж.
  Маруся ѓзяла і пунсовым саском націснула на кнопку. І паляцела ракета, і масу каранавірусы разнесла з дзікай лютасцю.
  Маруся ѓзяла і праспявала:
  Антошка, Антошка!
  Давай капаць бульбу!
  Антошка, Антошка,
  Мая босая ножка!
  Матрона дзяѓбаючы каранавірусаѓ без усялякага жалю. І спальваючы іх з верталёта.
  Таксама націснула лалавымі саскамі і піскнула:
  - Мая лютасьць вялікая,
  Вірусу прыйдзе хана!
  А вось цудоѓная чацвёрка дзяѓчынак: Лізавета, Алена, Аѓрора, і Кацярына ѓзялі і са свайго ѓлоння Венеры кожная выпусціць хвалю.
  І пару мільёнаѓ крумкач ад страсення мозгу страціла прытомнасць.
  І паваліліся птушыныя стварэньні нібы градзіны ѓ гарачы поѓдзень на войска каранавіруса.
  І маса заразных стварэнняѓ была зараз прыбіта і знішчана.
  Вось гэта дзяѓчыны - найвялікшы свой масаж паказалі.
  Так што каранавірусам будзе татальны капут.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 20.
  Марыя Магнітная, якая таксама шмат працавала, і выпіла мабыць і лішняе, таксама снілася нешта вельмі агрэсіѓнае, на 7 лістапада 1944 года. І гэта супер.
  І вось даводзіцца змагацца з заразнымі стварэннямі на іншай планеце. І адважная чацвёрка адчайна дзярэцца.
  Здавалася, супраць шматлікіх тысяч каранавірускіх салдат у рускіх няма шанцаѓ.
  Але несмяротныя хлопчык і дзяѓчынка, і чатыры дзяѓчыны-тэрмінатары прыйшлі на дапамогу рускаму форту, які зачапіѓся на іншай планеце, каб стаць плацдармам для барацьбы з сусветам Каранавіруса, самай заразнай і страшнай.
  Велізарнае каранавірускае войска пайшло на штурм, толькі што пабудаванай рускай крэпасці. І сілы былі відавочна няроѓнымі.
  Рускіх усяго тысяча, а каранавірусы мільён трыста пяцьдзесят тысяч. І здавалася, зусім няма шанцаѓ выстаяць.
  Але шасцёрка воінаѓ класа - супер гатовая біцца.
  Алег Рыбачэнка на сцяне. Несмяротны хлопчык, на выгляд гадоѓ дванаццаці кідае босымі пальцамі ног іголкі. І дзівіць надыходзячых каранавірусы. Адразу тузін ці два адным узмахам дзіцячай ступні.
  Кідае босымі пальцамі ножак іголкі і Маргарыта. Дзяѓчынка вынішчае супернікаѓ і пішчыць:
  - Мая вялікая сіла!
  І адважна ваюе.
  Наташа таксама босымі пальцамі ножак як кіне магутны бумеранг. Як раскрышыць супернікаѓ, і прапішчыць:
  - У імя вялікай славы!
  Далей ужо Зоя сячэ мячамі каранавірусаѓ, і заадно кідае босымі ножкамі іголкі з атрутай. І напявае сабе:
  - На прасторах Русі,
  Мы здолеем усіх выратаваць!
  І зноѓ мячы апускаюцца на супернікаѓ. І калі ѓжо сякуць, то без усялякага жалю.
  А вось калі Аѓгустына, стала разбураць, і кідаць босымі пальцамі ножак бумерангі, то гэта і зусім поѓнае знішчэнне. І каранавірусы забітыя падаюць пад ударамі рудай д'яліцы.
  А дзяѓчына раве:
  - Усё паламаю і разарву!
  І абедзвюма мячамі як возьме і сячэ!
  А ад яе босай пяткі ляціць востры, і колючы дыск. Гэта ѓвогуле дзяѓчына татальнай смерці.
  А вось і Святлана ѓ вырашальным баі. Як давай мучыць каранавірусы, і рассякаць іх на дробныя кавалкі мячамі.
  Пракруціла дзяѓчына матылька, і сем воінаѓ пякельнай, заразнай імперыі засечана.
  А затым ад босых пальцаѓ ножак і ляцяць вострыя, атрутныя іголкі. І дзівяць каранавірусы.
  Алег Рыбачэнка дзярэцца з заразнымі ваярамі. Яго мячы мільгаюць нібы прапелер.
  Хлопчык са смакам спявае:
  - Я буду наймацнейшым чэмпіёнам свету,
  Мы пераможам Амерыку, Кітай!
  І зноѓ хлопчык кідае босымі пальцамі дзіцячых ножак вострыя гульні. І падаюць адразу два тузіны забітых каранавірусаѓ.
  Вось такая бітва. У рэальнай гісторыі, царская Расія дапятроѓскіх часоѓ страціла частку сваёй тэрыторыі. Але тут рускія віцязі ѓжо пры Аляксандры Трэцім ваююць і не збіраюцца саступаць.
  Алег Рыбачэнка б'ецца і спявае:
  - Але мы віцязі поѓныя рускага духу,
  Катам ніколі не пачуць, наш здушаны стогн!
  І зноѓ хлопчык кідае вельмі вострыя, і з моцным, звараным ведзьмамі атрутай, вельмі тонкія іголкі!
  Дзяѓчынка Маргарыта побач з ім. І таксама яе ножкі шпурляюць такія забойныя іголкі. А рукі сякуць нападаючых каранавірусы. Ваяѓніца разбурае супастаѓ, і напявае:
  - Я такая крутая, нібы дэман усіх краін...
  Дзіма, Дзіма, Білан! Дзіма, Дзіма Білан!
  Уладар усіх краін!
  Наташа таксама сячэ каранавірусы і напявае:
  - У вячэрняй світанку, не дамо перамагчы Сатане!
  І ад яе босых ножак таксама ляцяць забойныя іголкі.
  Далей ворагаѓ разбурае Зоя. І ад гэтай дзяѓчыны нібы зыходзяць флюіды каласальнай энергіі.
  І ад босых ножак прыгажуні ляцяць бумерангі, і вострыя іголкі.
  Ваяѓніцы ежыць:
  - Я вялікая басаногая мара і прыгажосць!
  І зноѓ шпурне ѓ супернікаѓ нешта надзвычай забойнае.
  А вось калі Аѓгусціна праводзіць млын і ссякае каранавірусы, то гэта і зусім - вышэйшы пілатаж анігіляцыі.
  А потым рудая кіне босымі пальцамі ног пранізлівыя іголкі. І падаюць забітыя заразныя воіны.
  А вось калі Святлана лупіць. І адначасова ад яе голых ножак ляціць цэлы пучок іголак, якія ѓсё пранізваюць і забіваюць. З клубнічных саскоѓ маланкі.
  А ваяѓніцы пішчыць:
  - Так, так, так - атрымай фашыст у пятак!
  І яе босыя ножкі зноѓ па каранавірусы забойнае выкінуць.
  Наташа, заразных, заразных воінаѓ мячамі, заѓважыла:
  - З фашыстамі было і лягчэй і цяжэй!
  І голая, круглая пятачка гарошынку смерці падкінула. А пунсовы сасок маланку выпусціѓ, ператвараючы каранавірусы ѓ попел.
  Святлана, правёѓшы млын, заѓважыла:
  - А з намі дзяѓчатамі заѓсёды лёгка!
  Аѓгустына, прайграла прыём веер, і буркнула:
  - А са мной наогул не засумуеш!
  І ад яе босых ножак ляціць забойнае джала, якое раздзірае каранавірусы.
  А Зоя як возьме і прапішчыць:
  - Мы не тараканы, мы дзяѓчаты - вялікай славы!
  І зноѓ ад яе босых ножак нешта вылеціць, і па непрыяцелю прыкладзецца.
  Дзяѓчынкі ѓзялі за працу на сумленне.
  Гэта крэпасць амаль адзіны апорны пункт рускіх у гэтым раёне. Ёсць яшчэ пара якія будуюцца гарадоѓ. Добра, што каранавірусы не сунуліся за Артэрыю. Але Расея ѓ рэальнай гісторыі кавалак сваёй тэрыторыі на гэтай заразнай планеце страціла. Вельмі агрэсіѓная дынастыя ва ѓладзе ѓ Каранавірусе-сусвеце. Аднак дзяѓчыны гэта тое, што здольна і Люцыпара паліцы звярнуць ва ѓцёкі.
  Алег Рыбачэнка сячэ каранавірусам. І пры гэтым хлопчык спявае:
  - Найвысокі будзе клас...
  І вось ляціць кінуты босай ножкай хлопчыка бумеранг і лямант:
  - Усіх пасячэ дзікабраз!
  Маргарыта таксама кінула ѓ суперніка тое, што з'яѓляецца забойствам. Размалявала яго на часткі, і піскнула:
  - Я басаногая мара і вялікая прыгажосць!
  І яе ножка кідае дзікія дыскі.
  Далей у баі Наташка. І таксама ѓ непрыяцеля кідае тое, што расколвае супернікаѓ.
  І робіць гэта вельмі спрытна.
  А яе босыя ножкі шпурляюць чарговыя, забойныя іголкі. А пунсовыя соску кідаюць пульсар.
  Далей у Зоя ѓ баі. І таксама кідае ѓ суперніка, рознага роду свастыкі і бумерангі. З малінавых саскоѓ дадае маланкі.
  І выкошвае непрыяцеля.
  Пасля чаго як правае:
  - Слава добраму цару!
  А вось у баі і Аѓгусціна. Таксама непрыяцеляѓ з Каранавіруса-Сусвету нішчыць. І калі ѓжо кіне, то кіне забойнай сілай. І з лалавага соску дзюбне маланкай.
  І пры гэтым праспявае:
  - Ды ѓ імя рускай Зямлі!
  І таксама ад яе босых ножак разлятаюцца забойныя зарады.
  Святлана таксама спуску непрыяцелю не дае. І ад яе босых ножак ляціць тое, што прыносіць відавочную смерць.
  І ваяѓніца напявае:
  - Не саступім ніколі! Не прыйдзе на Русь бяда!
  І зноѓ каранавірусы як закране. І возьме без цырымоній пасячэ.
  Шасцёрка ваяѓнікоѓ і ваяѓніц б'е моцна. І сячэ непрыяцеля, і кідае босымі ножкамі.
  Алег Рыбачэнка секу каранавірусам, праспяваѓ:
  - Зорны баец, дарма трубіць твой рог -
  Край твой далёкі ѓ сумнеѓнай славе...
  Полымя бітвы дрыжыць паміж радкоѓ -
  У аднабаковай гульні без правіл!
  І босы ножкі хлопчыка ляціць чарговы бумеранг, які цэлай тузіне каранавірусы перарэзаѓ глоткі.
  Хлапчук у адных шортах, і з літой бронзавай мускулатурай, як бачым баец.
  І Маргарыта таксама ѓ бітве. І так яе босыя ножкі працуюць. Яна нішчыць непрыяцеляѓ без усялякіх сумневаѓ вельмі крута.
  І яе мячы нібы каты.
  Ваяѓніца ежыць:
  - Ды будзе слава!
  Наташа таксама вядзе агонь босымі ножкамі, і кідае забойнае. А заадно і мячамі актыѓна сячэ.
  Адначасова пішчыць:
  - Мой антураж - казённы экіпаж!
  Далей у баі Зоя. Таксама чартоѓка найвышэйшага ѓзроѓню анігіляцыі. Як правядзе мячамі матылька. А затым возьме і босымі ножкамі паражаючыя элементы кідае. І малінавымі саскамі выпусціць маланку.
  Пасля чаго прае:
  - Войска радуецца - наступаючы!
  І цэлы шэраг скошаных каранавірусаѓ падае.
  Дзяѓчына сабе спявае:
  - Зоя любіць забіваць! Ах, гэтая Зоя!
  А вось і Аѓгусціна ѓ імклівым наступе. Або дакладней агрэсіѓнай абароне. І пры дапамозе босых ножак выбівае непрыяцеляѓ.
  А заадно і пішчыць. А калі пройдуць яе шаблі, нібы лопасці культыватара, то тры тузіны каранавірусы разарвуцца на кавалкі! І лалавымі саскамі выпусціць прэзент анігіляцыі.
  А Аѓгусціна правішча:
  - Мілагучныя акорды, сцяг Расіі вельмі ганарлівы!
  І вось яе голая пятка як дагодзіць каранавірускага генерала ѓ падбародак. Той возьме і заваліцца.
  Зоя ѓ баі агрэсіѓная. Сячэ сабе непрыяцеляѓ, і вішча:
  - Усіх сумнем і прыб'ем!
  І ад босых ножак такія кінжалы ляцяць.
  Святлана таксама спуску нікому не дае. І нішчыць непрыяцеляѓ, нібы каса траву зразае. Каранавірусы завальваюцца.
  Дзяѓчына віскоча:
  - Шалёная іголка! Вунь з двара!
  І з клубнічных саскоѓ як стрэліць маланкай анігіляцыі.
  Алег Рыбачэнка як зрэжа ѓдарамі мячоѓ кучу заразных воінаѓ. І потым босымі дзіцячымі ножкамі зорачку кідае і праарэ:
  - Маё войска ѓсіх мацней!
  Хлапчук-тэрмінатар як відаць на самым піку знішчэння непрыяцеляѓ. І дзейнічае з каласальным азартам.
  І ад яго босых пальцаѓ ног чарговы падаруначак смерці адлятае. І як завальвае лезучых на сцяну каранавірусы.
  Пякельныя, заразныя воіны фанатыкі. Іх ужо цэлыя курганы трупаѓ наваліла. А яны ѓсё лезуць і лезуць і лезуць!
  Але хлопчык і дзяѓчынка проста ѓвасабленне забойнай моцы. І калі яны сякуць, то пырскі крыві ва ѓсе бакі ляцяць і вельмі далёка.
  Алег Рыбачэнка праспяваѓ:
  - Гераічнасць подзвіг апеты,
  Мы ёсць заваёѓнікі планет!
  Маргарыта гэтая няѓрымслівая дзяѓчынка праспявала:
  - Не спынімся ні імгненне.
  Чуецца чыйсьці здушаны крык!
  І таксама ад босы ножкі дзяѓчынкі ляцяць разбуральныя і забойныя іголкі. Якія дзівяць каранавірусы, нібы снапы пшаніцы. Ды дзяѓчынка Маргарыта - рэальны тэрмінатар.
  Наташа, секчы кітайцаѓ, праспявала:
  - І думала дзеѓка, жоѓтых круша,
  Што жыць добра, і што жыццё добрае!
  Пасля чаго зноѓ ад яе босых ножак ляцяць іголкі. А з пунсовага соску маланкі сілы.
  Зоя, правяла шаблямі млын і піскнула:
  - Я ворагаѓ усё замачу, і паверце, не жартую!
  І ножкі ваяѓніцы запусцілі некалькі зорачак.
  А прыгажуня праспявала:
  - Ваенны акт - б'ю ѓ пятак!
  Аѓгусціна, секчы без лішніх эмоцый, выдала:
  - Вялікі поспех нас чакае! Паверце, страмчэй не бывае!
  І таксама як босымі ножкамі, тое, што забівае, запусціць.
  Пасля чаго прапішчыць:
  - Я крывавая кобра!
  І лалавымі саскамі новы падаруначак смерці выпусціць.
  Святлана каранавірусам літасці не дае. І нішчыць, нібы гэта мурашкі. І заадно напявае:
  - Смецце не будзе дарогі,
  Вынось хутчэй ногі!
  І вось ад яе босых пальцаѓ ножак зноѓ ляцяць забойныя прэзенты. Такая вось найкруцейшая баба! А калі клубнічныя соску возьмуць і зрэагуюць падарункам смерці.
  І таксама раве:
  - Будзе наша перамога, на святой вайне!
  Алег Рыбачэнка дзейнічае ѓсё больш актыѓна. І сячэ з абедзьвюх рук, і нават узяѓ у рот трубку і плюецца па каранавірусам іголкамі. Вынішчае праціѓнікаѓ і пішчыць сабе:
  - Вось такая ѓ нас перамога -
  Поѓны ход і заход!
  І зноѓ хлапчук-тэрмінатар як рубанет. І адначасова кіне тое, што забівае без жалю.
  Маргарыта таксама ѓ баі. Адчайна дзяѓчынка. І калі ѓжо запусціць сваёй босай ножкай бумеранг, то гэта ѓжо не менш за тузін ссечаных каранавірусы.
  Пасля чаго дзяѓчынка праспявае:
  - Ох, вялікі ѓ мяне верталёт,
  Ну а сэрца ад шчасця спявае!
  І ад голай пяткі дзяѓчынкі ляціць забойчая зорачка. Ды гэта прыгажуня самага вышэйшага пілатажу. І смерць сее направа і налева.
  Наташа таксама нішчыць каранавірусы усімі спосабамі.
  І пры гэтым напявае:
  - Піск, піск, піска...
  Олівер знайшоѓся Твіст!
  І ад яе босай ножкі ляціць смяротны прэзент.
  Вось і Зоя падцягнулася... Узяла і плюнула па ворагу з трубачкі. Потым секла млын мячамі. Затым яе босыя ножкі ѓзялі і запусцілі пякельны прэзент смерці.
  І паваліліся каранавірусы. Нібы іх злізала агнямётам.
  А тут у баі і Аѓгусціна. Таксама імклівая дзяѓчынка. І рудая смерць, і пякельны пякучы прамень. І возьме, стане секчы.
  Няма такой нішто не спыніць.
  Нават танк "Маѓс".
  Вось Аѓгусціна і цвікоѓ па каранавірусам. Што надзвычай крута і з шалёнай сімволікай і мячом.
  А мячы ѓ рудай гарпіі ні спыняцца, ні на імгненне. І яе рубінаѓ саскі з маланкамі.
  Пры гэтым Аѓгустына пішчыць:
  - Мая Радзіма - Радзіма камунізму!
  І таксама ад яе босай ножкі, як вылет нешта надзвычай забойнае.
  І зноѓ дзеѓка ѓ залёце.
  А яшчэ тут Аѓгусціна прыгадала, як сапраѓды ваявала з "Маѓсам", у адной з альтэрнатыѓных гісторый. Тады саюзнікі заключылі з Трэцім Рэйхам перамір'е, і карыстаючыся адсутнасцю бамбардзіровак, немцы запусцілі ѓ вытворчасць "Маѓсы".
  Ды гэтыя танкі сапраѓды пёрлі як звяры. І іх пасоѓванне было страшным.
  Але не для дзяѓчат-тэрмінатараѓ. Яны змагаліся з гітлераѓцамі стрымана і імкліва адначасова.
  І паказалі маці Кузьмы! А біліся ваяѓніцы адважна.
  Вось і зараз рудая Аѓгусціна як разане мячамі. І выкасіць непрыяцеляѓ, нібы культыватарам.
  Пасля чаго прапішчыць:
  - Забіваю пагалоѓна!
  Святлана ж таксама ѓ бітве не баяецца. Каранавірусаѓ нішчыць. І адначасова босымі ножкамі тое, што сее смерць, кідае.
  А заадно віскоча:
  - Касмічная бравада -
  Будзе вялікая серэнада!
  І падміргне непрыяцелям!
  Пасля чаго з трубачкі плюне!
  А далей ужо Алег Рыбачэнка як разыдзецца. І давай па каранавірусы не толькі іголкі, але і бумерангі нагамі кідаць.
  Такі вось імклівы хлопчык-тэрмінатар трапіѓся.
  А заадно і спявае:
  - Нас не спыняць ворагі,
  Калі слабы дапамажы!
  І не бяжы, не бяжы...
  Калі толькі не наперад!
  І дзяѓчынка Маргарыта босай ножкай прэзент смерці выпусціць, і прашыпіць.
  - За Русь!
  І Алег як свісне. Зверху пасыпаліся збітыя свістам вароны, якія траплялі прама на верхавіны каранавірусам, прабіваючы ім чэрапа.
  А Маргарыта ѓзяла i босымi пальцамi ножак шпурнула разбуральнае i смяротна забойнае. І заадно праспявала:
  - Вось гэта будзе пасланне кобры!
  І дзяѓчынка як падміргне і пісне! Ад яе піску ѓ крумкач здарыѓся сардэчны прыступ, і яны пікіруюць дзюбамі ѓніз, прабіваючы каранавірусы цюбецейкі і шлемы.
  Наташа таксама ѓ баі не прамашка. Узяла і босымі пальчыкамі кінула вострую свастыку. Прабіла масу каранавірусы і піскнула:
  - За маю Радзіму!
  І з пунсовых саскоѓ маланкай лупанула.
  А тут яшчэ і Зоя ѓ баі. І таксама босымі ножкамі ѓ непрыяцеляѓ зарады кідае.
  І пішчыць з аскалам зубоѓ:
  - Я такая ваяѓніца, рэальна тэрмінатар!
  Пасля чаго дзяѓчына мячамі лупіць. І правішча ва ѓсё горла.
  - Банзай!
  Дзяѓчына, як відаць, змагацца, не перастане. І секчы будзе без лішніх антымоній. І малінавымі саскамі пульсары кідаць.
  Аѓгусціна таксама як возьмецца за знішчэнне. Каранавірусаѓ разбурае сабе, без усялякага сарказму. І падаюць заразныя ваяры, нібы іх напалову разарвалі.
  А рудая дзяѓчына крычыць:
  - Полымя камунізму над светам!
  І зноѓ возьме і сячэ двума мячамі. А потым з трубкі выплюне. І па непрыяцелю ѓсадзіць. І іх лалавых саскоѓ патокамі анігіляцыі.
  Ды Аѓгусціна, гэта хараство і сама дасканаласць.
  Хаця Святлана не горш. І таксама каранавірусам учыніла натуральнае збіццё і смертазабойства.
  І яе босыя ножкі кідаюць у заразных ваяром прэзенты знішчэння. Ды робяць гэта ѓсё на высокай хвалі. І з клубнічных саскоѓ як паддасць пульсарамі смерці.
  Святлана верашчыць:
  - Бой будзе крывавы, святы і правы!
  І ад яе босай ножкі зноѓ нешта забойнае сарвалася. І па каранавірусы як возьме і стукне! А калі яшчэ і падключыць клубнічныя соску.
  Вось ужо дзяѓчынкі рэальна разышліся. І спуску ні кропелькі не даюць. Вось гэта бабы - усім бабам бабы!
  Алег Рыбачэнка ѓ хвацкім націску. Ужо шмат тысяч яны каранавірусы перабілі. Аслабеѓ націск воінаѓ гэтай пякельнай заразнай імперыі.
  Алег прапішчаѓ:
  - Вышэйшая мера перамогі!
  Маргарыта ѓзяла i босымi пальчыкамi кiнула забойнае, i тое, што вастрэйшая за брытву.
  Пасля чаго дзяѓчынка праспявала:
  - Мы кідаем бурам выклік,
  Чаму і чаму?
  Жыць на свеце без сюрпрызаѓ
  Немагчыма нікому!
  Маргарыта выплюнула па каранавірусам цэлую чаргу з трубкі і працягнула:
  - Хай удачы - няѓдачы,
  І скаканне ѓверх і ѓніз!
  Толькі так, а няйначай -
  Толькі так, а няйначай...
  Няхай жыве сюрпрыз!
  Сюрпрыз! Сюрпрыз!
  Няхай жыве сюрпрыз!
  Сюрпрыз! Сюрпрыз!
  Няхай жыве сюрпрыз!
  І толькі ѓверх - ні міліметра ѓніз!
  Дзяѓчынка дэманстравала суцэль баявы настрой.
  Наташа таксама ѓ самым эпіцэнтры бітвы. Нібы вывяргаецца вулкан. І кідае босымі пальцамі ножак іголкі. Уражвае супернікаѓ. І пакідае з іх трупы. І пунсовымі саскамі выпускае звыш сілы маланкі.
  Пасля чаго дзяѓчына праспявала з аскалам зубоѓ:
  - Мы такія тэрмінатары, нібы робаты мары, і вяліка прыгажосці!
  І вось дзяѓчынка як сячэ наводмаш мячамі. І высячэ масу народу.
  Зоя таксама ѓ самай гушчы бою. Змагаецца сабе і скаліць зубкі і раве:
  - Не спыніць нас ніхто!
  І ад яе босы ногі па каранавірусы пранёсся дыск. Які перарэзаѓ масу глыток. І захлынулася войска пякельнай заразнай імперыі.
  А дзяѓчаты ѓсё больш і больш насядаюць.
  Вось Аѓгусціна як запусціць тое, што рэжа метал. Ссячэ масу галоѓ, якія склаліся ѓ курганы. І падскочыць, падляціць, і возьме, прараве:
  - Маё імя мой кулак!
  І зноѓ двума шаблямі памахае, і каранавірусам выпускае кішкі. Але пры гэтым ні кропелькі не сумецца.
  А яе босыя ножкі запускаюць забойныя бумерангі. Якія галовы скошваюць шэрагамі.
  Пасля чаго рудая ваяѓніца віскоча:
  - Не будзем мы ѓ кабелі!
  Хай будзе шчасце на Зямлі!
  І возьме яшчэ з трубкі сваім раток пунсовым плюне. І заваляцца воіны пякельнай заразнай імперыі, нібы кулі з мукой.
  Вось і Святлана ѓ баі праявіла.
  Яна перакуліла на супернікаѓ кіпячай вады. І тыя абвараныя возьмуць і вельмі дзіка загарлапаняць.
  Святлана піскне:
  - Мой забой!
  І яшчэ босай ножкай шпурне пару бумерангаѓ. Разрубіць масу каранавірусы.
  І выціскае масу трупаѓ.
  Вось так пападанцы працуюць.
  І сякуць сабе імперыю Каранавіруса-сусвету, без лішніх цырымоній. Не, яны нават тактам асаблівым валодаюць.
  Ужо лік забітых каранавірусаѓ ідзе на дзясяткі тысяч. А дзяѓчаты толькі весяляцца і падскокваюць нібы мячыкі.
  Алег Рыбачэнка таксама паказвае самы круты з усіх пілатажоѓ што толькі можна сабе ѓявіць.
  І хлопчык сячэ двума мячамі, так што рукі і ногі, і галовы ва ѓсе бакі ляцяць.
  Алег крычыць:
  - Будзе, веру я наша рашучая перамога!
  Маргарыта босай ножкай, кiнуѓшы разбуральнае, пацвердзiла:
  - Ды будзе!
  І ѓся шасцёрка стала секчы яшчэ больш актыѓна.
  І босымі пальцамі ножак кідаць яшчэ больш яра. А ѓжо свісце і зусім стаіць аглушальны і ваяры пякельнай заразнай імперыі збіваюцца крумкачамі, нібы каласкі градзінкамі.
  Пасля таго як амаль уся каранавіруская мільён трохсот пяцідзесяці тысячная армія была знішчана - шасцёрка ваяѓнікоѓ рушыла далей у глыб пякельнай заразнай імперыі. Каб не даць каранавірусам зноѓ вярнуцца да рускіх гарадоѓ у касмічнай Сібіры.
  Вось ваяѓнікі атакавалі жоѓтых воінаѓ у найбліжэйшым буйным горадзе.
  Алег Рыбачэнка рубячы заразных байцоѓ, і размахваючы абодвума мячамі, прароѓ:
  - Во і рускіх цароѓ!
  І ад яго босых ног паляцелі вострыя іголкі. Уразілі каранавірускіх байцоѓ.
  Маргарыта, рубячы заразных воiнаѓ мячамi, узяла i праспявала:
  - Цяпер мы робім гісторыю!
  І ад яе босы ножкі паляцелі ѓ заразных ваяроѓ іголкі.
  Далей ужо Наташка ѓ баі. Таксама кідае прэзенты смерці і верашчыць:
  - Будучыня за намі! Слава Вялікай Расіі!
  І яе босая, точаная ножка такое выкіне са страшнай сілай. І раскрые каранавірусы ѓ крывавую калатушу.
  Зоя таксама сячэ адчайна. І разнесла напалову каранавірускага генерала. І перасекла яго косці.
  Пасля чаго завыла:
  - За маю вялікую перамогу!
  І босымі ножкамі зноѓ запусціць забойны прэзент. І выб'е масу каранавірусаѓскіх байцоѓ.
  А вось калі Аѓгусціна ѓ бітве гэта ѓвогуле жах. Яна перасякае каранавірусаѓскіх салдат напалову, і босымі ножкамі запускае забойныя прэзенты. І так разбурае жоѓтае войска.
  Няма Аѓгустыну і, на самой справе называюць ведзьмай чырвонага колеру. І яна непераможная.
  І ад яе босых пальцаѓ адлятаюць смяротныя іголкі. Пападаюць у каранавірусы і тыя завальваюцца, нібы кулі з пяском.
  Аѓгустына раве ва ѓсю глотку:
  - Рускія мяне ведаюць,
  І вялікай называюць!
  І зноѓ прыгажуня як кіне іголку смертаносную. І праціѓнік прышпілены нібы жук.
  Аѓгусціна пробулькала :
  - Марыць можна, размроіцца кепска!
  І зноѓ дзяѓчына як лупанет бумерангам.
  Ды гэтая рудая - не фунт солі з'ела ѓ ратнай справе. Калі ѓжо малоціць, то малоціць.
  І зноѓ імклівая і агнязарная дзяѓчына ѓ нападзе.
  А тут у бой рвецца Святлана. І так усіх сячэ і знішчае. А яе мячы, нібы бліскучыя маланкі.
  А ад босых ножак ляцяць іголкі, а з клубнічных саскоѓ маланкі.
  Дзяѓчына зараѓла:
  - Вялікая мая сіла -
  Са мной гуляць, што сябраваць з кракадзілам!
  Хлопчык Алег Рыбачэнка, як заѓсёды ѓ нападзе. Імклівы ён мангуст. Сячэ і кідае зорачкі па непрыяцелю.
  І юны ваяѓнік крычыць:
  - У наступ пойдзем,
  Усіх заразных разаб'ём!
  І вось хлапчук у нападзе.
  А дзяѓчынка Маргарыта ѓ вялікім азарце руйнуе заражаныя войскі. І яе босыя пальчыкі кідаюць падарункі смерці.
  А дзяѓчына раве:
  - За мной будзе перамога!
  І зноѓ ад яе босай ножкі імчыцца цэлы дожджык іголак.
  А іголкі то забойныя і атручаныя.
  Маргарыта ѓ наступленні. Каранавірусам супраць яе вельмі прутка. А дзяѓчына само ѓвасабленне жаху.
  Хоць і прыгожая ваяѓніца.
  І вось ад яе босай ножкі зноѓ адлятае кавалачак смерці. Які дзівіць непрыяцеляѓ.
  Наташа ѓ дзікім палёце. Рассякае каранавірусы на часткі. І яе мячы не ведаюць літасці.
  Ваяѓніца раве:
  - Будзе наша вялікая перамога!
  І ад босых ножак прыгажуні зноѓ ляцяць вельмі смяротныя і небяспечныя іголкі.
  Яны дзівяць каранавірусы ѓ вялікіх колькасцях. Што ж дзяѓчыны вельмі крутыя.
  І ѓ наступе не даюць нікому спуску.
  А вось Зоя не ведае, ніколі слова няма. Яна прарываецца да супернікаѓ. І яе мячы нібы каты.
  Зоя ва ѓсю глотку крычыць:
  - Не ведаю літасці - толькі смерць!
  І яе босыя ножкі такое кінуць, што каранавірусы не выстаяць!
  І наадварот ваяѓніца паскараецца з кожнай хвілінай. Вось гэта каток у наступе.
  Аѓгусціна таксама такая завадная дзяѓчына. Не адступае і не здаецца. І ѓсё ёй удаецца.
  Вось кінула босымі пальцамі ног сталёвы веер. Зрэзала каранавірускіх салдат і прашыпела:
  - У чырвонай імперыі, будзе вогнішча, якое сагрэе ѓсю планету!
  І зноѓ ад яе босы ножкі ляціць тое, што менавіта забівае.
  І ваяѓніца зноѓ на вялікай вышыні становішча.
  А вось і Святлана ѓ бітве. Не адыходзіць ад плана. І сячэ сабе з дзікім напорам. І ад яе босых ножак ляціць востры дыск. Які ліха падразае супернікаѓ.
  Святлана пішчыць з дзікай лютасцю:
  - Разарву вас усіх!
  І дзяѓчына ѓ імклівым наступе. І яе босыя ножкі такія спрытныя.
  Далей у баі рвецца Алег Рыбачэнка. Вось гэта адчайны хлапчук-тэрмінатар. У ім задзейнічаны каласальныя сілы і напор дзікага пацана.
  І вось дзіця як кіне босы ножкай бумеранг. Ды і супернікі пазбавіліся двух дзясяткаѓ галоѓ адразу.
  Вось гэта сапраѓды - рэальна забойная сіла.
  Алег праспяваѓ:
  - Мой почырк просты -
  Я не люблю цягнуць ката за хвост!
  І ад голай пяткі хлопчыка паляцела лязо, і як дзюбне каранавірусы. Тыя літаральна страцілі дух і мужнасць.
  Алег жа з дзікім ашалелам заѓважыѓ:
  - Ніколі не кажы, слова няма!
  Хлапчук у нападзе... Тут яму прыгадаѓся Уладзімір Клічко. Ды мог бы гэты баксёр, і вярнуцца на рынг. А чаму б і не паспрабаваць? Калі ёсць яшчэ здароѓе, то сам Бог загадаѓ табе біцца!
  Хлопчык-тэрмінатар у нападзе. Разбурае каранавірусы і спявае:
  Юны сябар заѓсёды будзь юным,
  На спакой не спяшайся...
  Будзь вясёлым, дзёрзкім, шумным -
  Біцца трэба - так біліся!
  Чалавекам з крутасцю -
  Каб біѓ ты ѓсіх запар!
  Вечны хлопчык я з душою,
  Што нараджае вынік!
  Вечны хлопчык я душой,
  І не кроку вер назад!
  Юны ваяѓнік і вечнае дзіця ѓ апантаным нападзе на каранавірусы. Ён пакажа сябе з самага лепшага боку.
  Маргарыта таксама разбурае заразных воінаѓ і напявае:
  - Ніколі мы не здадзімся!
  І зрэзала масу каранавірусы, са смяшком дадала:
  - Не, павер ніколі!
  І дзяѓчынка зноѓ кінула вострыя, атрутныя іголкі.
  Яна ѓ імклівым і непаѓторным руху.
  Наташа ѓ баі імклівая і грозная, нібы валькірыя. Б'ецца адважна. І збівае каранавірусы.
  Яна часта ваявала ѓ небе. Была цудоѓнай лётчыцай-асам. Даводзілася біцца ёй і ѓ пяхоце.
  Але вось зараз Наташка ѓзялася за каранавірусы. І давай малаціць з усёй лютасцю.
  І ад яе босых ножак ляцяць бумерангі і іголкі. Яна руйнуе непрыяцеля.
  Дзяѓчына пры гэтым спявае:
  - Але веру сонечны світанак,
  Развее змрок турэмнага засценка!
  Зоя атакуе каранавірусы. І разбівае з намёртва. І яе босыя ножкі выбіваюць непрыяцеляѓ без усялякага прыпынку.
  Ваяѓніца ѓ руху. Яна нібы кобра што скача і скача сабе.
  Дзяѓчына з залатымі валасамі крычыць:
  - Будучыня за намі,
  Мы як віцязі-джэдаі!
  І вось яна з развароту возьме і ѓлепіць.
  Далей у нападзе Аѓгусціна. Сакрушальная і баявая дзяѓчынка рудай масці. Перайшла ѓ наступ, яшчэ больш узняѓшы тэмп. Яе мячы, нібы лопасці млына.
  Вогнезарная красуня выдала:
  - Будзе такое шчасце ѓсяму свету!
  І зноѓ дзяѓчынка пераходзіць у дзікі тэмп. Вось гэта сапраѓдная багіня вайны.
  Святлана таксама спявае, падскокваючы:
  - Сотня за сотняй, палка за палком,
  Рускія віцязі сякуць мячом!
  І вось яе босыя пальчыкі ножак кінуць тое, што не адбіць шчытом.
  Вось гэта дзеѓка. Сапраѓдная мегера.
  Наташа шчабеча з аскалам зубоѓ:
  - Не табе мяне вучыць!
  І кіне голай ножкай смерць.
  Аѓгусціна згаджаецца:
  - Нас вучыць наогул няма чаму!
  Ваяѓніцы паскараюць рухі. Вось ужо амаль увесь гарады завалены трупамі. Ды каранавірусы нарваліся на знішчэнне. Усяго шэсць чалавек, а працуюць, на цэлае войска.
  І гэта дэманстрацыя нязломнага, рускага духу.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 21.
  І дзяѓчынцы Дар'і, таксама прысніѓся сон, калі яна пасля 8 лістапада, папрацаваѓшы ѓвесь дзень і прагаласаваѓшы на выбарах - галасавалі нават дзеці, адправілася спаць. Сапраѓды рэферэндум Германа Герынга, гэта нешта новае, заснаванне амаль абсалютнай манархіі і імперыі. Не важна, як галасуюць - важна як лічаць.
  І сон у дзяѓчынкі не вельмі прыемны!
  20 красавіка 1958 гады. Святкуе шасцідзесяці дзевяцігоддзе фюрара. Ранейшы палёт да Сатурна прайшоѓ паспяхова. І зараз экспедыцыя зоркалётаѓ ляціць
  да Нэптуна. І гэта чарговы крок чалавецтва да зорак. Крок рашучы і смелы. Але ѓжо далёка ня першы. А ѓ наступным годзе паляцяць да апошняй планеты Сонечнай
  сістэмы Плютону. На сямідзесяцігоддзе фюрар азначыѓ таксама і правядзенне рэферэндуму аб канчатковым зацвярджэнні манархіі і ѓнітарнай формы кіравання планеты Зямля.
  Пакуль яшчэ некаторыя вобласці Трэцяга Рэйха, напрыклад Расія на чале з Лаѓрэнціем Палычам Берыяй карыстаюцца абмежаванай аѓтаноміяй.
  А Гітлер жадае канчаткова замацаваць форму манархічнага кіравання. І, зразумела, аб'явіць сабе пераемніка. Адзін з сыноѓ павінен стаць наследным прынцам.
  Гэтага жадае фюрар. Але на круглую, зразумела, дату: сваё сямідзесяцігоддзе, да якога, зразумела, трэба яшчэ дажыць.
  Фюрар мае не вельмі здаровы выгляд, але ѓсё ж трымаецца, і вельмі актыѓны мовай.
  І не толькі гэтым. Заадно Адольф Гітлер час ад часу цешыцца катаваннямі. Вось, у прыватнасці, крывавы дыктатар катаваѓ хлопчыка гадоѓ трынаццаці.
  Прыгожы, мускулісты хлапчук, быѓ спачатку парот самім дыктатарам, бізуном. А затым яго голага, загарэлага спаласаваных пацана падняліся на прэнг.
  Гітлер з вялікім задавальненнем паднёс да босых ножкамі хлопчыка запаленую паходню. І той узяѓ і задыміѓся. Босыя падэшвы юнага падпольшчыка сталі
  пакрывацца пухірамі і абпаленай скарынкай. і гэта было вельмі балюча. Хлопчык роѓ і стагнаѓ, а Адольф Гітлер атрымліваѓ асалоду ад.
  А з ім былі і дзяѓчаты-каты. Якія з вялікім задавальненнем катавалі хлопчыка.
  Гітлер роѓ і спяваѓ:
  - Людзі задрыжалі,
  Звяры ѓцяклі...
  Птушкі паляцелі ѓ далёкія краі,
  Кажу ёй Богу,
  Мы крочым у нагу,
  Баязлівец, балбес, бывалы,
  Неразлучныя сябры!
  Ламаць разбураць і рваць на часткі,
  Вось гэтае жыццё, вось гэтае шчасце!
  Ламаць, разбураць і рваць на часткі,
  Вось гэтае жыццё, вось гэтае шчасце!
  І працягваѓ смажыць хлопчыку босыя, круглыя пятачкі.
  Потым калі хлапчук адключыѓся, яму дзяѓчыны выліѓ вядро ледзяной вады на галаву. І прывялі ѓ сябе. І фюрар стаѓ сцябаць хлапчука распаленым дротам.
  Хоць Гітлер і людаед, але ѓ свеце шмат што змянілася да лепшага. Пабудавана чыгунка ад Лондана, далей праз Ламанш пад зямлёй на Парыж, а потым Берлін, Масква,
  а далей Свярдлоѓск, і да Чукоткі, а потым праз Аляску да самага Нью-Ёрка. Пабудавана таксама і чыгунка ад Берліна да Дэлі. І гэта таксама сур'ёзна.
  Ёсць ужо завершана і чыгунка ад Берліна да Прэторыі. І выкапаны падземны тунэль пад Гібралтарам, а таксама паміж Чукоткай і Аляскай.
  І гэта таксама вельмі грандыёзная будоѓля. Шмат чаго яшчэ ѓзведзена і пабудавана пры Трэцім Рэйху.
  Жыць людзям на планеце Зямля стала намнога лепш. І ѓзрасло насельніцтва белых, а астатнія пад строгім кантролем. І гэта цудоѓна.
  Гітлер зароѓ з лютасцю:
  - Ламаць, разбураць і рваць і на часткі,
  Вось гэтае жыццё - вось гэта шчасце!
  Ну і, зразумела, традыцыйныя гладыятарскія баі на дзень нараджэння фюрара.
  Вось ён гэты крывавы дыктатар і тыран, які адначасова аб'яднаѓ усё чалавецтва, сядзіць на троне.
  Дакладней, напалову ляжыць у ложы. А перад ім праходзяць гладыятарскія паядынкі.
  Борман адзначыѓ:
  - О вялікі фюрар, на гэты раз бой будзе выдатны!
  Гітлер зароѓ:
  - Мы смела ѓ бой пойдзем,
  За ѓладу арыйцаѓ...
  І ѓсіх іх разаб'ём -
  Бо мы забойцы!
  Борман зароѓ:
  - Мы страшныя забойцы!
  І пачуѓся агульны смех звярынца.
  Вось першы бой... Выбягаюць на арэну пяць хлопчыкаѓ. Яны ѓ адных толькі аранжавых плаѓках, а ѓ руках мячы і шчыткі. Гадоѓ ім дванаццаць-трынаццаць, мускулістыя,
  загарэлыя, босыя ножкі відаць па агрубелай падэшве моцныя і загартаваныя. Хлапчукі ѓсім добрыя, валасы светлыя. Праѓда магчыма пад густ фюрара
  фарбаваныя. Дзеці кланяюцца фашысту нумар адзін і яго трону.
  Фюрэр глядзіць пажадлівым позіркам і раве:
  - Я вас зарэжу! Я хутка вас перарэжу!
  Вось так ён жартуе - вялікі і жорсткі тыран!
  Борман адзначыѓ:
  - Добрыя хлопчыкі! Яны загартаваныя працай на рудніках!
  Гітлер кіѓнуѓ:
  - Гэта цудоѓна!
  І як возьме і засвішча. Вось гэтая пачвара.
  Выбеглі пяцёра яшчэ хлапчукоѓ. Таксама смуглых ад загару, са светлымі валасамі і ѓ зялёных плаѓках. Прыкладна падобныя па росце і гадах з першай пяцёркай.
  Толькі разам мячоѓ шаблі, а шчыткі не круглыя, а квадратныя.
  Вось з імі таксама маецца быць сур'ёзны бой.
  Звярынец па традыцыі заключае стаѓкі. І гэта вельмі цікава. А бой такі на роѓных.
  Гітлер з усмешкай адзначыѓ:
  - Я наймацнейшы арыец!
  Борман пагадзіѓся з гэтым:
  - Вы сапраѓдны арыец, бязлітасны да ворагаѓ рэйха!
  Фюрэр нахмурыѓся:
  - А ты што не праѓдзівы?
  Борман вякнуѓ:
  - Але не такі як вы вялікі!
  Прагучаѓ гонг і пачаѓся бой. Хлапчукі з ровам накінуліся адно на аднаго. Пайшла жорсткая сутычка. Хлопчыкі і іх сухія, загарэлыя целы так і мільгалі.
  І гэта было жорстка.
  Фюрэр адзначыѓ з усмешкай:
  - Я д'ябал у целе!
  І як сячэ па суперніку мячом хлопчык у аранжавых плаѓках. І ѓ таго галава зляцела з плячэй.
  Гебельс заѓважыѓ:
  - Мы з вамі носьбіты вялікай культуры!
  Герынг зароѓ:
  - Калі я чую слова культура - мая рука цягнецца да пісталета!
  Гітлер пракудахтаѓ:
  - Няхай ракі крыві цякуць па зямлі,
  Хай стогнуць ад болю - пажары ѓсюды!
  І вось адзін з хлопчыкаѓ упаѓ. Яму тут жа маѓры прыпялі босую, круглую пятачку. Ды гэтая жорсткая была бітва.
  Мюлер адзначыѓ:
  - Бы проста д'яблы ѓ целе!
  Гітлер кіѓнуѓ. Ён успомніѓ як катаваѓ дзяѓчыну. І як прыклаѓ распаленае жалеза да яе пунсовых соску. І дзяѓчынка так раѓла і стагнала, ад невыносных
  пакут. Вось якім ён быѓ фюрар. Бязлітасным і бязлітасным.
  Гітлер проста трывіяльная пачвара.
  Хлопчыкі гінулі хутка. Засталося на нагах толькі двое ѓ аранжавых плаѓках.
  Гітлер загадаѓ:
  - Дабіце астатніх!
  І зрынутых хлапчукоѓ паляцелі стрэлы. А затым іх паддзелі крукамі за рэбры і пацягнулі на корм львам, кракадзілам і іншаму звярынцу.
  Фюрар быѓ радасна ѓзбуджаны. Яму было вельмі нават весяла.
  Наогул ён кат па жыцці. У дзяцінстве любіѓ мучыць трусоѓ. Хоць вядома ж катаваць прыгожых дзяѓчат куды цікавей.
  І асабліва ламаць ім пальчыкі на нагах. Гэта і зусім кайф для фашыста і юр. Што можна сказаць пра Гітлера? Ён, шчыра кажучы, бандыт.
  Дзяѓчыне прыемна, зразумела, распаленым жалезам прыпячы пятку.
  Гітлер наогул сапраѓдная жывёла. Ці нават горш за любую жывёлу.
  І ѓ ім садысцкі пажар і настрой сапраѓднага фашыста.
  Вось на арэну выбягае прыгожая дзяѓчына. Яна ѓ адных толькі чорных плаѓленнях. І ѓ яе ѓ руках трызубец і ласо на плячы. Супраць яе выходзяць тры хлопчыкі гадоѓ
  дванаццаці з мячамі і шчыткамі. Цікавы асіметрычны паядынак атрымліваецца. Адна прыгожая дзяѓчына, супраць траіх супернікаѓ, але мяльчэй.
  І гэта сур'ёзна.
  Борман заѓважыѓ:
  - Гэта крута мой фюрар!
  Гітлер з гэтым пагадзіѓся:
  - Вельмі крута!
  Зноѓ звярынец заключае стаѓкі. Ідзе абмен буянствам аб заклад. Вядома, больш сімпатый выклікае дзяѓчына-бландынка.
  Яна ѓ адных толькі трусіках, і яе соску адліваюць лаламі. І гэта вельмі крута. Вось гэта дзяѓчына - класа супер.
  Гучыць сігнал і пачынаецца бой. Хлопчыкі кідаюцца на дзяѓчынку, імкнучыся яе зачапіць. Дзяѓчына б'е аднаго з дзецюкоѓ нагой у пахвіну. той атрымаѓшы моцны ѓдар ускрыквае
  і заціхае.
  Гітлер раве:
  - Я страмчэй усіх!
  Дзяѓчына адбівае мячы хлопчыкаѓ. І трапляе аднаму з дзецюкоѓ у мускулістыя грудзі. Той падае. Але тут жа ѓскоквае, маѓр не паспявае яму нават прыпячы.
  босую пятку.
  Фюрэр раве:
  -А тую яго, ату!
  І вось дзяѓчына кідае ласо, і ловіць хлапчука за шыю. Цягне яго на сябе. Напаѓзадушаны хлопчык падае да яе каленаѓ. Дзяѓчына ставіць сваю босую нагу яму на
  горла і раве:
  - Мілаваць або забіць!
  Гітлер у мегафон крычыць:
  - Забі!
  Дзяѓчына дабівае хлапчука ѓдарам трызубца ѓ горла!
  Хлопчык, які атрымаѓ моцны ѓдар па яйках, ужо прыйшоѓ у сябе. І зноѓ кінуѓся на дзяѓчынку-бландынку. Тая яго сустракае жорсткім ударам нагі па каленку.
  Відаць, наколькі светлавалосая дзяѓчынка дасведчаней падшыванцаѓ. Хлапчук падае. І вось яго горла ахоплена зноѓ ласо. Дзяѓчына цягне яго. І ѓпіраецца
  голай пяткай у патыліцу.
  Гітлер раве:
  - Дабі!
  І дзяѓчынка душыць яго ласо, ламаючы хлопчыку шыйку.
  Вось гэта бой...
  Апошні хлапчук ужо паранены ѓ грудзі адыходзіць. Дзяѓчына атакуе яго, ударыѓшы ѓ жывот трызубцам. Хлопчык прапусціѓ, але прымудрыѓся дастаць дзяѓчынку мячом,
  драпнуѓшы яе грудзі. Выступіла кроѓ. Дзяѓчына зноѓ кінула ласо, захліснуѓшы хлопчыку горла. Але на гэты раз яна не стала яго душыць. А паставіла на калені.
  І ткнула сваю босу пятку ѓ нос. Хлапчук, зразумеѓшы, лізнуѓ злёгку запыленую падэшву дзяѓчыны. Потым пацалаваѓ у босую, круглую пятку.
  Дзяѓчынка мурлыкнула . І схапіла хлопчыка за валасы, ткнула тварам сабе ѓ каленку. Разбіла нос...
  Гітлер прароѓ:
  - Адпусці яго!
  Борман здзівіѓся:
  - Вы мілуеце яго мой фюрар?
  Адольф кіѓнуѓ:
  - Ды няхай пакуль пажыве! Я яму яшчэ падсмаж пяткі!
  Байцоѓ развялі. Хлопчык атрымаѓ раны, але быѓ жывучы і ѓсё яшчэ мог рухацца. Відаць, фюрару захацелася пацана хоць крыху памучыць.
  А вось наступны бой... У дадзеным выпадку біліся тузін хлопчыкаѓ, супраць бегемота.
  Хлопчыкі былі ад дзесяці да чатырнаццаці год. Зразумела, толькі ѓ плаѓках. Палова ѓзброена мячамі, а палова дзідамі.
  Ім супрацьстаяѓ вялізны, спецыяльна нацяганы бегемот. Звычайна гэтыя звяры не ядуць чалавечае мяса, але дадзеных драпежнік быѓ выключэннем.
  Хлопчыкаѓ чакаѓ лёс гарматнага мяса, з вельмі малымі шанцамі на выжыванне.
  Ужо балюча ѓ гіпапатама тоѓстая скура.
  Гітлер жа вельмі спакойны. І прагна п'е сок з сумесі апельсіна і манга. З мяса фюрар аддае перавагу толькі сэрца і печань здаровых хлопчыкаѓ гадоѓ дванаццаці-чатырнаццаці,
  ці сэрца і печань дзяѓчат-нявінніц. Так фюрар п'е кроѓ фізічна моцных і які сядзіць на спецыяльнай дыеце падлеткаѓ і дзяѓчат.
  Гітлеру жадае стаць несмяротным. І ён апусціѓся да людаедства.
  Прычым людаедства ѓ прамым сэнсе слова. І гэта яго такое крэда.
  Фюрэр прагыркаѓ, скалячы зубы:
  - Я наймацнейшы і страшны ѓ свеце!
  Звярынец, зразумела, амаль пагалоѓна паставіѓ на бегемота. І гэта зразумела. Вось граміла атакуе хлапчукоѓ.
  Вонкава гіпапатам нязграбны, але ѓ рэальнасці вельмі імклівы і хуткі. І вось першы дзяцюк не паспеѓ адскочыць і трапіѓся ѓ яго зубы. Які чуецца
  скрыгат і злавесны піск. Хлопчык крыкнуѓ і быѓ перакусаны напалову. Вось гэта монстр.
  Фюрэр адзначыѓ:
  - Вось такая зямная неѓладкаванасць,
  Такі пануе бязлітасны закон...
  Калі адным прыбавачная вартасць,
  Калі іншым адзін суцэльны ѓрон!
  Борман адзначыѓ:
  - У вас нядрэнныя вершы, о фюрар!
  Гітлер згодна кіѓнуѓ:
  - Сам ведаю, што нядрэнныя!
  Мюлер адзначыѓ з усмешкай:
  - Дзеля майго кахання, да вас аб найвялікшы!
  Фюрэр крычаѓ:
  - Я крыважэрны, я бязлітасны,
  Я злы магутны ёсць баец!
  І зноѓ прараве...
  Бегемот наганяѓ хлапчукоѓ. Яго скура была занадта тоѓстая для дзід і мячоѓ. Праѓда адзін з хлопчыкаѓ спрабаваѓ патрапіць дзідай у вока. І гэта яму амаль удалося.
  Фюрэр адзначыѓ з усмешкай:
  - Гэта крута!
  Але бегемот рухаецца хутка, а яго вочы маленькія, і прычыненыя чахламі. Так што проста не патрапіш.
  Зноѓ храбусценне костачак хлапчукоѓ і зламаныя рукі, і ножкі. І крыкі перадсмяротныя які памірае дзяцей.
  Гітлер адзначыѓ:
  - Мы ёсць машына смерці!
  Борман з гэтым пагадзіѓся:
  - Найвялікшая машына смерці, мой фюрар!
  Гітлер зароѓ:
  - Будзе пракляты рай і пекла, што сарваѓ покрыва!
  І свяшчэнны меч вайны - рассек ворагаѓ!
  Майнштэйн адзначыѓ:
  - Тактычнае майстэрства ѓ вермахта не мае сабе роѓных!
  Фюрэр кіѓнуѓ:
  - Вызначана так яно і ёсць!
  Борман піскнуѓ:
  - Мы самыя моцныя ѓ свеце!
  Гітлер пагадзіѓся:
  - Ворагаѓ усіх замочым у сарціры!
  Мюлер адзначыѓ:
  - Гэта геніяльная фраза фюрар - мачыць ворагаѓ у сарціры!
  Гітлер згодна кіѓнуѓ:
  - Сапраѓды геніяльная,
  не больш і не менш!
  Борман прашыпеѓ:
  - Вялікі геній, пястун фартуны,
  Людзей цябе выдатней не сустракаѓ...
  У паэзіі лірычныя струны -
  Ты ѓвасобіѓ сусветны ідэал!
  Гітлер згодна кіѓнуѓ:
  - Я сусветны ідэал!
  Борман заѓважыѓ:
  - І самы сусветны ѓ свеце!
  Фюрэр зароѓ:
  - Слава маёй Айчыне,
  Хутка жыць пры камунізме!
  Мюлер згодна кіѓнуѓ:
  - Хутка жыць пры камунізме!
  Вось гэта сапраѓды быѓ звярынец, што трэба!
  А бегемот забіваѓ хлапчукоѓ - аднаго за другім. Ён наганяѓ іх, распарывал, ламаѓ і крэмсал...
  На арэну выпусцілі яшчэ пецярых дзецюкоѓ у плаѓках і на гэты раз з трызубцамі. Пацеха працягвалася.
  Гітлер адзначыѓ з усмешак вампіра:
  - Гэта ёсць маё самае крута ѓяѓленне!
  Мюлер прапішчаѓ:
  - Ты мой фюрар, ёсць самы круты тэрмінатар свету!
  Роммель адзначыѓ:
  - Ведай не той крут, хто перамог слабога,
  А той, хто разбурыѓ моцнага!
  Фюрэр згодна кіѓнуѓ:
  - няма мяне ѓ свеце мацней!
  Роммель пагадзіѓся:
  - Ды няма мой фюрар!
  Борман з усмешкай заѓважыѓ:
  - Фюрэр наш круцейшы за ѓсіх!
  І падміргне сваёй камандзе.
  Вось гэта сапраѓды звярынец. І звярынец што трэба!
  Гітлер пабулькаѓ:
  - Самае яркае ѓ свеце святло! Будзем святкаваць світанак!
  Роммель пагадзіѓся:
  - Ды росквіт аб вялікі!
  Бегемот працягваѓ сваё дзеянне знішчэння і анігіляцыі. А проста ламаѓ і лапаѓ хлапчукоѓ. А што возьмеш з дзікага звера? Якія ѓсіх рэзае і забівае?
  Гітлер буркнуѓ:
  - Мой салодкі яд!
  Затым фюрар зноѓ успомніѓ як ён браѓ у рукі распаленыя да чырвона шчыпцы і вырываѓ дзяѓчынкам грудзей. Гэта было вельмі сімвалічна і жорстка.
  А калі ты круціш пунсовы сасок то адчуваеш фігуральна велізарнае шчасце. І так гэта прыемна, вельмі прыемна прычыняць людзям боль! Гітлер у гэтым вялікі дока.
  А вось зараз бегемот перакусвае хлапчукоѓ. І ад гэтага пырскаюць вялікія фантаны крыві. І яна расцякаецца па буйнай гальцы Калізея.
  Борман адзначыѓ, скалячы ѓстаѓную сківіцу:
  - Я наймацнейшы ѓ свеце лізун!
  Гітлер згодна кіѓнуѓ:
  - Ты мне ѓжо лізнуѓ да самых гланд!
  Мюлер са смешкам заѓважыѓ:
  - Вы фюрар папросту геній!
  Гітлер заспяваѓ:
  - Я Фантамас - я змрочны геній...
  Я Фантамас - я песня без слоѓ!
  Я Фантамас - я прыкмета крутых пакаленняѓ,
  Я Фантамас - дыктатар вялікіх гарадоѓ!
  Мюлер заѓважыѓ, выскаліѓшы ѓстаѓныя зубы:
  - Гэта сапраѓды будзе надзвычай крута!
  Гітлер зароѓ:
  - Я наогул усіх вас зарэжу!
  Мюлер кіѓнуѓ з усмешкай:
  - Дык аб найвялікшы!
  Фюрэр зароѓ:
  - Я наймацнейшы ѓ свеце, і я адкрыѓ, што двойчы два чатыры!
  Мюлер запярэчыѓ:
  - Няма ваша вялікасць, двойчы два гэта пяць!
  Гітлер згодна кіѓнуѓ:
  - Калі я загадаю, то так - гэта будзе двойчы два пяць!
  Бегемот ужо першы тузін хлапчукоѓ разарваѓ і ганяѓся за астатнімі. Відовішча і сапраѓды было крывавае і жорсткае, і не надта эстэтычнае.
  Наогул такое знішчэнне гонару фашыстам не робіць.
  Гітлер нават зароѓ:
  - Шурум бурум, шурум бурум...
  Борман спытаѓ:
  - А навошта гэта фюрар?
  Гітлер пабулькаѓ:
  - Гэта значыць, што я наймацнейшы ѓ свеце!
  Майнштэйн прапанаваѓ:
  - Можа, у карцішкі хлопцы згуляем?
  Борман заѓважыѓ:
  - Тупая гульня! Можа, лепей у шахматы?
  Гітлер зароѓ:
  - ну гонар кароны шахматнай на карце,
  І вораг ад паражэнняѓ не ѓцячэ...
  Мы ж згулялі з Марфі дзесяць партый,
  У прэферанс, у ачко, і на більярдзе -
  І ён сказаѓ - Адольф не падвядзе!
  Борман заѓважыѓ лагічна:
  -І ѓ рускіх ёсць вялікія шахматысты. Напрыклад, Міхась Батвіннік сказаѓ: у дрэнным становішчы - усе хады дрэнныя!
  Гітлер заѓважыѓ:
  - Але наша становішча трэба сказаць бліскучае!
  Шпеер кіѓнуѓ:
  - Вы маеце рацыю ваша вялікасць!
  Бегемот парваѓ апошняга хлапчука. І бой скончаны. І зараз гэтага монстра варта загнаць у стойла. Ды паказальная атрымалася бойня. Тое, што засталося
  ад забітых хлапчукоѓ саскрабалі і адносілі ѓ логава кракадзілаѓ. І гэта, зразумела, яшчэ толькі пачатак. Ды жорсткая атрымалася тут бітва.
  Фюрэр адзначыѓ з прыкрасцю:
  - Вось як жорсткая прырода! І мы таксама таму павінны быць жорсткія!
  Шпеер кіѓнуѓ:
  - Жывёльны свет падзелены на драпежнікаѓ і іх ахвяры! І гэта аксіёма!
  Фюрэр зароѓ:
  - Усё я здолею, усё змагу - я не магу быць добрым!
  Мюлер адзначыѓ:
  - У нейкай меры міласэрнасць шлях у рай!
  Гебельс запярэчыѓ:
  -А можа быць і да спусташэння!
  Гітлер згодна кіѓнуѓ:
  - Ды спусташэнне можа быць папросту татальнае!
  Вось ужо арэну ачысцілі... І пасля цвёрдага бою, выбягае сем дзяѓчын гладыятараѓ. Гэта вельмі прыгожыя і мускулістыя дзяѓчыны. Яны толькі ѓ чырвоных плаѓках.
  Дзяѓчынка трэба сказаць вельмі імпазантныя. А іх босыя, круглыя пятачкі так і мільгаюць. У іх поѓна энергіі і шарму.
  Вось гэта сапраѓды дзеѓкі.
  Шпеер з усмешкай адзначыѓ:
  - Ды класная прыгажосць!
  Дзяѓчынкі загарэлыя і светлавалосыя. Хаця можа і проста фарбаваныя. І цалкам гатовыя да бою. У руках у іх мячы і шчыты. А вось выбягаюць яшчэ сем дзяѓчат.
  Таксама са смуглай скурай і светленькія валасамі. Мускулістыя, але плаѓкі жоѓтыя. І ѓ руках шаблі і шчыты, але крыху іншай формы.
  Вось гэта баявая армада.
  Гітлер аблізнуѓ вусны і буркнуѓ:
  - Фюрар задаволены!
  Борман кіѓнуѓ:
  - Складаем стаѓкі!
  Звярынец пачаѓ біцца аб заклад. Як ставіць фюрар, зразумела, тайка. Але пакуль вялікі дыктатар задаволены. І гэта яго каласальнае крэда.
  Майнштэйн прабурчаѓ:
  - Сіні, сіні іней, лёг на правады!
  Гітлер рыкнуѓ:
  - Ды замоѓкні ты гніда!
  Майнштэйн кіѓнуѓ:
  - Ды добра ваша вялікасць!
  Фюрэр зароѓ:
  - А самы вялікі разбуральнік, людзей несумненны кат!
  Мюлер кіѓнуѓ і праспяваѓ:
  - Аб найгоршы, геніяльны,
  кат, дзельнік, душыцель!
  Борман пацвердзіѓ:
  - Вылюдак пекла!
  Вось паміж дзяѓчынкамі і пачаѓся па сігнале бой. Ваяѓніцы сышліся ѓ жорсткай сутычцы. І гэта было надзвычай крута.
  Фюрар тым часам глядзеѓ на іх босыя ножкі, і ѓяѓляѓ якім манерам ён іх будзе паліць і пячы. Гэта ж каласальная спакуса. А катаванне зразумела - гэта
  крута.
  Гітлер бо літаральна балдзелі ад катаванняѓ дзяѓчынак і хлапчукоѓ. І гэта было яго крутым ходам.
  Мюлер заѓважыѓ з усмешкай:
  - Усё на свеце будзе добра, о мой фюрар!
  Борман заѓважыѓ:
  - Калі ѓсё добра, то змены могуць быць і да горшага!
  Гітлер узяѓ і праспяваѓ:
  - Пераменаѓ патрабуюць нашыя сэрцы,
  Перамен - патрабуюць нашы вочы...
  У нашым смеху і нашых слязах,
  І пульсацыі вен!
  Перамен - мы чакаем перамен!
  Борман пагадзіѓся:
  - Слава эпосе Трэцяга Рэйха!
  І звярынец завыѓ...
  У цэлым жа пакуль усё ішло суцэль трывіяльна... Вось упала першая дзяѓчына з жоѓтымі плаѓкамі і ёй прыпяклі босую, круглую пяточку. І яна тут жа ѓскочыла. Бой працягваецца.
  Дзяѓчынкі паказваюць добрую фізічную форму і рэакцыю. Б'юцца і на самай справе вельмі прыгожа. І самі іхнія целы такія панадлівыя.
  Гітлер зрабіѓ выснову:
  - Жанчыны - гэта заѓсёды хараство! Так?
  Борман пагадзіѓся:
  - Вядома мой фюрар! Асабліва калі ім пякуць пяткі!
  Майнштэйн адзначыѓ:
  - Лётчыцы нядрэнна ваююць!
  Роммель кіѓнуѓ:
  - А басанож па пустыні дзяѓчынкі яшчэ як класна бегаюць!
  Гебельс праспяваѓ:
  - Басанож, толькі басанож, пад ліпеньскі гром, і пад шум прыбою!
  Мюлер заѓважыѓ:
  - Хутка мы зможам і клімат рэгуляваць! І ѓвогуле ѓвесь свет пад нагнём!
  Майнштэйн заѓважыѓ:
  - А мы ѓжо нагнулі!
  Гітлер праспяваѓ:
  -Усё што маю тое маё,
  Будзе сытна жыццё!
  Роммель кіѓнуѓ:
  - Ды будзе!
  Адна з дзяѓчын была ѓжо настолькі параненая, што заціхла. Ды гэта жорсткія тут бітвы. І хоць быццам бы байцоѓ няшмат, але столькі крыві.
  Борман прапішчаѓ:
  - Каза-Ностра!
  Мюлер кіѓнуѓ:
  - Поѓнае знішчэнне!
  Роммель праспяваѓ:
  - Усіх мы разграмім да канца,
  Будуць гарэць нашы сэрцы!
  І выскаліѓ зубы.
  А яны ѓ яго як у ваѓка. Тут магутная армада прайшлася ѓ свой час па Афрыцы.
  Гітлер працягваѓ раѓці:
  - Раз, два, тры - усіх страшны разарві!
  Вось тут якая баявая сітуацыя атрымалася.
  Вось ужо тры дзяѓчыны ѓ жоѓтых трусах і адна ѓ чырвоных заціхлі. І нават тое, што ім прыпякалі голыя, круглыя пятачкі не дапамагала. Ну нічога, дзяѓчаты спраѓныя.
  Борман адзначыѓ:
  - Будучы век будзе за намі!
  Фюрэр з гэтым пагадзіѓся:
  -І гэты век і будучыя!
  Звярынец прызыѓна завыѓ.
  Гебельс адзначыѓ:
  - Мы не хлусім і не здаемся!
  Мюлер завыѓ:
  - Прусакі не здаюцца!
  Борман пабулькаѓ:
  - Мы самая вялікая слава сусвету!
  Гітлер хіхікнуѓ:
  - Ого! Нават не міры, а сусвету!
  Мюлер зароѓ:
  - Будучыня за нашым Рэйхам!
  Герынг завыѓ:
  - О мой фюрар, вы само зачараванне!
  Гітлер пацвердзіѓ:
  - Па мазгах, як па асфальце!
  Дзяѓчынкі ѓ чырвоных плаѓках бралі ѓгару. Іх ужо пяць супраць двух. А гэта пераважная перавага. І вось падае яшчэ адна дзяѓчына. Ды гэта сурова.
  Борман заѓважыѓ:
  - Пяць да аднаго! Дрэнныя шанцы!
  Гітлер зароѓ:
  - Хопіць! Я мілую апошнюю дзяѓчыну ѓ жоѓтых плаѓках! Можаце завяршыць паядынак!
  Бой быѓ скончаны. Дзяѓчат што параненыя паклалі на насілкі і панеслі лячыць. Ды бой вельмі каласальны. І надзвычай жорсткі.
  У наступнай бітве зноѓ вывелі хлопчыкаѓ. Дзяцей было дзесяць. Яны басанож і ѓ чорных плаѓленнях. Узброены - палова дзідамі, а палова мячамі.
  Узрост гадоѓ трынаццаці-чатырнаццаці. Яны загарэлыя і валасы светлыя, але відавочна фарбаваныя. Кланяюцца на ѓсе чатыры бакі.
  Фюрэр адзначыѓ:
  - Нядрэнная прынада!
  Борман згодна кіѓнуѓ:
  - Ды мой фюрар! Прынада нават вельмі нядрэнная!
  Гітлер зароѓ:
  - Бушуе патокам бязмежным рака,
  І вецер фламінга нясе ѓ воблака...
  Не трэба прыдумляць Гебельсу хлусня
  Бо лепш за краіну не знойдзеш!
  Мюлер падспяваѓ фюрару:
  - Мяне ты зразумееш, мяне ты зразумееш,
  І лепш краіны не знойдзеш!
  Борман заѓважыѓ, выскаліѓшы зубы:
  - А ѓсё ж нас круцей не знайсці!
  Гітлер з гэтым пагадзіѓся:
  - Так!
  Вось супраць хлапчукоѓ вывелі слана... Жывёліна вялізнае і лютае. Таксама спецыяльна навучанае кідацца на людзей. Ды гэта сапраѓды сапраѓдны монстр.
  І яшчэ выбег дзясятак хлопчыкаѓ. Яшчэ малодшай гадоѓ дванаццаці-адзінаццаці. Некаторыя мелі відавочныя афрыканскія рысы асобы. Але ѓсё роѓна валасы фарбаваныя ѓ белы ці
  рыжы колер.
  Ды гэта была чарговая порцыя збіцця. Хаця ѓ хлопчыкаѓ і былі і дзіды, і мячы. Але паспрабуй з такім гігантам зладзіся.
  Адольф Гітлер адзначыѓ:
  - Былі ѓ цара Піра баявыя сланы і яны атрымлівалі крутыя перамогі!
  Борман лагічна заѓважыѓ:
  - Але занадта дарагім коштам аб вялікі! Занадта дарагі кошт!
  Фюрэр зароѓ:
  - А кошт не мае значэння, зусім,
  У краме цацак купляецца шчасце!
  Звярынец, зразумела, складаѓ стаѓкі. І біліся аб заклад фашысцкія босы.
  Вось слон кінуѓся на дваццатку хлапчукоѓ - палова з дзідамі і палова з мячамі.
  Борман са смяшком адзначыѓ:
  - Гэта будзе вельмі крута!
  Мюлер згодна кіѓнуѓ:
  - Ды надзвычай нават крута!
  Гітлер зароѓ:
  - Усё гэта дурэлі і міглі!
  Пасля чаго як зарагатае. Ды відаць, што Гітлер - гэта папросту жывёла.
  А слон нагнаѓ і паддзел біѓнямі першага хлапчука. А другога нават затаптаѓ. І гэта выглядала жорстка.
  Гебельс адзначыѓ, скалячы зубы:
  - Мы то фашысты, але асабіста мая душа далікатная як кветка!
  Герынг праспяваѓ:
  - Месяц, месяц - кветкі, кветкі!
  Сваім каханым давяраем,
  надзеі і мары! І мары!
  Гітлер згодна кіѓнуѓ:
  - Ды давяраем мары!
  Слон зноѓ нагнаѓ хлапчука і затаптаѓ. Супраць яго шкуры дзіды і мячы аказаліся бяссільныя. Ды гэта жорсткая атрымалася бітва.
  Гітлер - гэта сапраѓды ѓвасабленне зла. Хаця што ѓвогуле ёсць дабро?
  Усё ж планета Зямля квітнее, а на троне пачвара!
  Борман заѓважыѓ з усмешкай:
  - Я самы моцны баец свету!
  Фюрар прагыркаѓ у адказ:
  - Гэта так нясціпла!
  Борман лагічна заѓважыѓ:
  - Напрыклад у рэкламе сціпласць не дарэчная!
  Гітлер кіѓнуѓ:
  - Ды ѓ рэкламе! У нас усё яшчэ ёсць рэклама?
  Мюлер заѓважыѓ:
  - Эканоміка ѓ нас рэгуляваная і рынкавая!
  Борман зароѓ:
  - Таргашы, таргашы! Едуць, едуць па Берлін нашы таргашы!
  Мюлер буркнуѓ:
  - У Грэцкай зале, у Грэцкай зале - мыш белая!
  Фюрэр адзначыѓ:
  - А вось гумару на рахунак белай мышы я не зразумеѓ!
  Мюлер развёѓ рукамі:
  - А гэтага розумам і не зразумець!
  Гебельс зароѓ:
  - Розумам Расею не зразумець,
  Аршынам агульным не вымераць...
  У яе асаблівы артыкул.
  А Айчыне можна толькі верыць!
  Слон даганяѓ дзецюкоѓ і крэмзаѓ іх на часткі. І таптаѓ, і ламаѓ, робячы гэта жорстка.
  Фюрэру прыгадаѓся серыял пра Тарзана. Ды гэта была цікавая ідэя. Такі адчайны хлопец быѓ гэты Тарзан. Яго магутнасць здавалася невымернай.
  І як ён лазіѓ па дрэвах - проста несусветны монстр. Такога Тарзана нічым не спыніць.
  А тут слон. Ну, што могуць супраць яго хлопчыкі? Ды па сутнасці нічога!
  Фюрэр праспяваѓ:
  -Гэй вы там на версе,
  Не тупаціце як сланы!
  Я вас пекла каштарыс,
  Арыйцы рыцарам роѓныя!
  Гебельс адзначыѓ, скалячы зубы:
  - Ды роѓныя аб вялікі!
  Борман заявіѓ:
  - У Гітлера велізарная сіла ѓ кулаках, якія такія дынамічныя!
  Фюрэр дасціпна заѓважыѓ:
  Надзея на рукі ѓ мазалях,
  Што моцна трымалі ѓ сядле...
  Такая арыйская доля -
  Задор свой трымаць у кулаку!
  Борман заѓважыѓ з усмешкай:
  - Вы вялікі аб фюрар!
  Гітлер адзначыѓ, выскаліѓшы зубы:
  - Я самы вялікі ѓ свеце!
  І тут жа паправіѓся:
  - У светабудове і ва ѓсім сусвеце!
  Слон працягваѓ затоптваць хлапчукоѓ. Гэта глядзелася жорстка, крывава, і подла да крайнасці. Гітлеру ѓспомнілася як яго самога, калі ён быѓ дзіцем, збівалі ѓ гімназіі.
  Ды гэта было рэальна стрымліва і паскудна. І яго капітальна тапталі іншыя падшыванцы. І білі ляжачага нагамі, што жорстка.
  Гітлер адзначыѓ:
  - Ну-ка ад шрубы!
  На арэну было кінута яшчэ тузін хлапчукоѓ. Фюрэр, успамінаючы прыніжэньні дзяцінства, смажыѓ хлопчыкам круглыя, ружовыя пяткі, ламаѓ ім пальчыкі на нагах і руках, і нават прыкладваѓ распаленае.
  жалеза да грудзей. І чаго яшчэ толькі ашалелы фюрар не рабіѓ. Ён быѓ квінтэсенцыяй жорсткасці і маразму.
  А зараз Гітлер проста лютаваѓ, і шалеѓ. І шмат і ѓпарта роѓ.
  Вось слон топча і забівае хлопчыкаѓ, а ашалелы прус радуецца.
  Гітлер з апломбам адзначыѓ:
  - Веру ѓвесь свет будзе наш,
  Дакладней ён ужо наш, але баш на баш!
  Тут дзяѓчына-бландынка падышла да фюрэра і з усмешкай адзначыла:
  - Аб вялікі правадыр! Можа, ты пашкадуеш гэтых няшчасных хлопчыкаѓ?
  Гітлер у жарсьці засьпяваѓ:
  - Няма літасці! Няма літасці! Няма літасці ворагу! Усе, хто супраць, я як кім разбіць!
  Дзяѓчына-бландынка нагадала:
  - Ісус казаѓ: блажэнныя літасцівыя, бо яны памілаваны будуць!
  Фюрар нечакана памякчэѓ:
  - Добра адвядзіце слана! Тых хлапчукоѓ, што не паспеѓ растаптаць і пакалечыць накарміць.
  Слана супакоіць нялёгка. Прыйшлося нават выпусціць некалькі буйных шпрыцаѓ са снатворным зеллем. І ѓсё заціхла.
  Фюрэр заспяваѓ, прычым даволі фальшыва:
  - За хвілінай хвіліна сплывае без следу,
  Але на свеце чамусьці, але на свеце з-за чаго,
  Святкуе дабрыня, перамагае дабрыня!
  . ЭПІЛОГ
  У Трэцім Рэйху праходзіць 8 Лістапада і свята і, рэферэндум аб заснаванні манархіі, і стварэнні федэратыѓнай імперыі. Усё ідзе арганізавана. Ну, самі немцы Германам Герынгам задаволены. На акупаваных тэрыторыях таксама вынік чакаецца амаль стопрацэнтны. Не прагаласуюць, дык намалююць. І павінна ѓсталюецца надзейная і трывалая ѓлада.
  Прагаласаваѓ і Волька-Вольф Бісмарк-Карасеѓ разам са сваёй новай жонкай Алёнкай. І зараз у яго цэлых тры жонкі. Дакладней, жонку звалі крыху па-іншаму, але Волька-Вольф яе імя змяніѓ. Так яму захацелася.
  Што ж зараз у яго як у султана - тры жонкі і гэта выдатна. Як у песні спяваецца: калі б я быѓ султан, я меѓ бы трох жонак, і трайной прыгажосцю быѓ бы акружаны.
  Цяпер у Волькі-Вольфа тры законныя жонкі ѓ пятнаццаць гадоѓ і гэта крута.
  Можна радавацца.
  Калі аб'явілі першыя вынікі выбараѓ, то нечаканасцяѓ яны не прынеслі. Дзевяноста дзевяць і дзевяноста дзевяць сотых за далучэнне да імперыі, і ѓстанова манархіі.
  Герынг Герман станавіѓся імператарам, і атрымліваѓ неабмежаваныя паѓнамоцтвы, і заснаваѓ дынастыю.
  Усё атрымлівалася на рэдкасць добра. Можна нават сказаць цудоѓна. І Трэці Рэйх радаваѓся.
  І адраджалася вялікая імперыя накшталт Рымскай. І гэта ѓсё так рабілася здорава.
  Таксама ѓтвараліся федэральныя акругі акупаваных тэрыторый. І атрымалі грамадзянства Трэцяга Рэйха падданыя розных нацыянальнасцяѓ.
  Такім чынам фармальна ѓзнікла раѓнапраѓе. І гэта самавітае дасягненне Германа Герынга.
  Адначасова прайшоѓ і парад войскаѓ. У дадзеным выпадку былі тут і танкі, і ракетныя ѓстаноѓкі, і самаходкі, і рэактыѓная авіяцыя. Адной з навінак апынуѓся самы першы Маѓс-3, машына якая была вышынёй усяго ѓ два метры, і моцна нахіленымі бартамі газатурбінным рухавіком у дзве тысячы конскіх сіл. "Маѓс"-3 важыѓ сто тон пры выключна тоѓстай як бартавы, так і лабавой брані і двума гарматамі.
  Дадзеныя танк заслужыѓ стрыманыя ѓхвалы адмыслоѓцаѓ. Так ён у любым выпадку быѓ і рухомым, і яго ѓжо можна было перавозіць у вагонах, і практычна непаражальны.
  Герман Герын гэта ѓхваляѓ. Але самае галоѓнае авіяцыя. Найноѓшыя рэактыѓныя знішчальнікі МЕ-362 са стрэлападобнасцю крыламі, выраблялі ѓражанні ѓпершыню перавысіѓшы хуткасць гуку. Таксама хуткасць гуку перавысілі і ракетныя МЕ-263. Яны, дарэчы, ужо маглі лётаць цэлых паѓгадзіны, што рабіла прыдатнымі да баявога выкарыстання. Таксама паспяховыя выпрабаванні прайшоѓ і МЕ-1100 з крыламі зменлівай стрэлападобнасці. І гэта было крута.
  Распрацовак у авіяцыі было шмат. Некаторыя трымалі ѓ сакрэце. Ва ѓсякім разе ѓ немцаѓ вялікая перавага ѓ развіцці тэхнікі. Плюс яшчэ і балістычныя ракеты. ФАУ-3 маглі ѓжо і даляцець да тэрыторыі Амерыкі. Праѓда наносіць імі ѓдары, было б занадта дорага.
  Больш практычныя ракеты лёталі на пяцьсот кіламетраѓ і мелі крылцы якія дазвалялі наводзіць на цэль і павялічвалі дакладнасць палёту.
  Так што працы ішлі плынню.
  Для вайны з ЗША патрэбен быѓ адмысловы танк - не занадта цяжкі, каб было зручна вазіць на караблях, але добра абаронены і ѓзброены.
  У дадзеным выпадку ішла распрацоѓка "Пантэры"-4 з вагой не больш за пяцьдзесят тон. Але з абаронай больш-менш здавальняючай, і цудоѓнай гарматай 88-міліметраѓ у 100 ЭЛ. Гэта якраз тое, чаго менавіта хацелі генэралы. Ранейшы варыянт "Пантэры"-3 іх не задаволіѓ з-за таго, што борты мелі бартавую браню ѓсяго ѓ 82-міліметры, а сам танк важыѓ тон шэсцьдзесят, праѓда пры рухавіку ѓ 1200 конскіх сіл, што рабіла яго рухомым. І гармата была прымальная.
  Але Герман Герынг загадаѓ укладзецца ѓ пяцьдзесят тон, зрабіць бартавую браню не менш за 120-міліметраѓ і рухавік у паѓтары тысячы конскіх сіл.
  Патрэбен быѓ танк з лабавой браняй корпуса ѓ 160-міліметраѓ з вялікімі нахіламі, і вежы ѓ 200-міліметраѓ з нахіламі і бартоѓ не менш за 120-міліметраѓ з нахіламі, і ѓсё гэта пры вазе не больш за пяцьдзесят тон - задача для канструктараѓ няпростая.
  Плюс яшчэ танк цяжэйшы, але з больш магутным узбраеннем і лепш абаронены "Тыгр"-4, і "Леѓ"-4 яшчэ больш магутны ва ѓзбраенні і абароне. На рахунак "Маѓса", то тут меркаванне падзялілася. Некаторыя спецыялісты казалі, што два ствалы гэта лішняе, хопіць і аднаго.
  Была ідэя зрабіць "Маѓс"-4 з бамбаметам і супрацьтанкавай гарматай адначасова.
  У любым выпадку працы было яшчэ шмат. Плюс яшчэ наладжванне серыйнай вытворчасці.
  Танк - гэта самая галоѓная наступальная сіла другой сусветнай вайны і будучай бітвы.
  Ды і самаходка таксама нядрэнная рэч. У ёй ёсць свае плюсы. Напрыклад, "Паляѓнічы"-4 зусім маленькая САУ распрацоѓваецца, два члены экіпажа і вышынёй усяго ѓ метр дваццаць сантыметраѓ. Такая машына мае вагу ѓсяго ѓ дзесяць тон пры рухавіку ѓ пяцьсот пяцьдзесят конскіх і таѓшчыню лабавой броні ѓ 82-міліметры пад вялікім нахілам, а бартоѓ у 52-міліметры, плюс яшчэ каткі. Вось гэта машына. Яе можна нават на парашутах скідаць.
  Дадзеную САУ рыхтуюць спецыяльна для будучай высадкі ѓ Брытаніі. Прычым, падобных танк, дакладней самаходку ѓ лоб не праб'е нават "Чэрчыль", а гармата ѓ яе ад "Пантэры". Ды гэта сур'ёзная скажам прама машынка, хаця маленькая. Але здольная перамагаць " Шэрманы " і нават пазнейшыя "Першынгі".
  Так што немцы маюць шырокія планы. І распрацоѓкі авіядэсантных модуляѓ.
  Адна з ідэй - гэта дыскалёты, якія павінны стаць зусім непаражальнымі для стралковай зброі з-за ламінарнай бруі. Ужо адзін апарат прайшоѓ выпрабаванне, падняѓшыся за тры хвіліны на пятнаццаць кіламетраѓ і дасягнуѓшы хуткасці 2200 кіламетраѓ за гадзіну. І з ім таксама звязваліся немалыя спадзяванні.
  У серыі ѓжо былі Ю-488 праѓзыходныя ѓ хуткасці амерыканскія Б-29, і яшчэ больш грозныя ТАЯ-400, што бамбавалі савецкія заводы на ђрале і за ђралам.
  Можа менавіта таму Сталін пагадзіѓся на фактычную капітуляцыю і кабальныя ѓмовы міру. Яго прамысловасць літаральна паралізавала.
  У адваротным выпадку ён мог страціць і Маскву, і галаву.
  Герман Герынг выйшаѓ з вайны пераможцам. І рэальна мог прэтэндаваць на сусветнае панаванне.
  Пасля рэферэндуму, які ахапіѓ вялікую тэрыторыю, быѓ прыняты і пакет аб пасада ѓ спадчыну. Што кіраваць павінны мужчыны. А жанчына не мае права ні ѓспадкоѓваць, ні перадаваць уладу. У стылі Францыі - гэта зроблена і Расіі. Таксама вызначыць спадкаемцу можа завяшчанне, ці гэта старэйшы, а пры адсутнасці сыноѓ - старэйшы брат. Жонак у манарха магло быць чатыры. І ён сам вызначаѓ іх старшынства, час вяселля значэння не мела. Дзеці першай жонкі ѓ першую чаргу сыны мелі пры адсутнасці завяшчання ѓ пісьмовым выглядзе перавагу.
  Герман Герынг уводзіѓ дастаткова дакладныя правілы. Паняцця маргінальнага шлюбу не было. Пры жаданні манарх па завяшчанні мог перадаць пасад і пазашлюбнаму сыну.
  Але адзінае, што па завяшчанні толькі сваім нашчадкам і сынам, ці пры адсутнасці такіх братам, ці стрыечным братам і дзядзькам.
  Таксама былі ѓдакладненні.
  Герман Герынг паводзіѓ сябе як мудры палітык і імператар. А зараз ён жа і імператар, і фюрар нацыі. Але імператар усе імперыі і народаѓ.
  Гэтак жа засноѓваѓся парламент імперыі, у які абіралі дэпутатаѓ усе грамадзяне з чатырнаццаці гадоѓ. А грамадзянства даравалася і паняволеным народам.
  І гэта было лагічна. Замацоѓвалася фармальная роѓнасць людзей перад законам, і касоѓваліся расавыя абмежаванні.
  І гэта было таксама вельмі нават прагрэсіѓным крокам у справе станаѓленьня імпэрыі.
  Далей уводзілася абмежаваная федэрацыя. Але імператар прызначаѓ і здымаѓ усіх губернатараѓ. Праѓда іх зацвярджалі мясцовыя заканадаѓчыя зборы. Але іх у выпадку нязгоды імператар мог распусціць. Акрамя таго імператар з'яѓляѓся яшчэ Вышэйшым Суддзёй, і мог выносіць любыя прысуды. Мог і мілаваць, і ѓзмацняць жорсткасць прысуды суддзяѓ, і сам прысуды выносіць, і пазбавіць ад любога пакарання, і даць любое пакаранне. Гэта значыць, улада імператара неабмежаваная.
  Ён меѓ права выдаваць законы, а значыць парламент хутчэй быѓ чымсьці накшталт грамадскай думкі. І не адзін закон парламента не мог мець сілы без подпісу імператара. Які таксама фармаваѓ аднаасобна ѓрад, мог здымаць і наадварот прызначаць усіх чыноѓнікаѓ.
  Праѓда парламент фармальна мог фармаваць бюджэт, і то калі яго ѓхваляѓ імператар.
  А ѓ адваротным выпадку бюджэт, прызначаѓся наказамі звыш. І гэта такі асаблівы парадак законаѓ.
  Імператар мог пайсці ѓ адстаѓку толькі добраахвотна. У выпадку ж стойкай недзеяздольнасці да смерці імператара прызначаѓся рэгент, з ліку спадчынніка па завяшчанні. Ці ѓ выпадку адсутнасці завяшчання, яго старэйшы сын, ці брат, ці гэтак далей па пасада ѓ спадчыну. Імператар таксама меѓ права здымаць і Рымскага папу і засноѓваць любую рэлігію, і лічыѓся сумленнем нацыі і ѓсяго свету.
  Таксама ѓводзілася адказнасць за абразу імператара, і членаѓ яго сям'і, а таксама спіс прывілею сямейнага клана.
  Імператар таксама меѓ права прысвойваць рознага роду тытулы, або пазбаѓляць іх, а таксама ствараць новыя тытулы. Вадзілася паняцце дваранства, у тым ліку для жыхароѓ акупаваных тэрыторый. Якія, зрэшты, зараз мелі грамадзянства Трэцяга Рэйха. Але ѓ дваран уводзіліся саслоѓныя прывілеі.
  Таксама па законе рэгламентаваліся катаванні, прычым двараніна можна было катаваць толькі па палітычных справах, а які мае тытулы толькі са згоды імператара.
  Далей усе суддзі прызначаліся і здымаліся імператарам, ці спецыяльна ѓпаѓнаважанымі імі чыноѓнікамі.
  Імператар мог пазбавіць і тытула, і дваранства, мог прысвоіць яго. Мог узнагародзіць любой узнагародай, мог пазбавіць. Парламент праѓда атрымаѓ паѓнамоцтвы ѓзнагароджваць імператара.
  Пасля таго як імператар завяршыць свой жыццёвы шлях, яго цела падлягала бальзамаванні, і пахаванні ѓ спецыяльнай пірамідзе. Так гэта рабілася ѓ стылі фараонаѓ.
  Таксама ѓдовы імператараѓ атрымалі асобыя прывілеі і правы. За абразу імператара належала смяротнае пакаранне і памілаваць мог толькі сам манарх.
  Імператар можа забіць або скалечыць па сваім жаданні любога падданага ці нават члена сваёй сям'і без тлумачэння прычын. Імператар можа пазбавіць любога грамадзянства, усіх правоѓ і ператварыць у раба. Імператар можа забараніць любы твор мастацтва і дазволіць таксама.
  Імператар мае рэгаліі: карону, скіпетр, яблык і булаву. Ва ѓсіх школах і навучальных установах павінны паважаць імператара і вучыць гэтаму дзяцей.
  Скасаваць манархію можа толькі народ на рэферэндуме, калі за гэта прагаласуе больш за тры чвэрці ад спісачнага складу грамадзян.
  Гэта значыць зараз Герман Герынг атрымаѓ усё. І можна рыхтавацца да будучай вайны.
  Сярод таго, што ѓ новага фюрара ѓжо ёсць, гэта рэактыѓная авіяцыя лепшая ѓ свеце. І балістычныя ракеты, ад якіх праѓда пакуль мала толку.
  А чаго Герману Герынгу не хапае - гэта зразумела магутнага надводнага флота.
  Падводны флот у яго ѓжо ёсць. І субмарыны на перакісы вадароду, якія маю форму глыбакаводных рыб і развіваюць хуткасць да сарака вузлоѓ у гадзіну.
  І ѓ фашысцкай Нямеччыны маюцца і тарпеды што наводзяцца на цеплыню, і на гук.
  Ёсць ракеты - зямля-паветра, і некаторыя іншыя віды ѓзбраення. Распрацоѓваюцца і экранапланы - якія абяцаюць стаць грознай зброяй.
  Таксама ѓ Германіі ёсць і падводныя лодкі, якія ѓжо сталі паступаць у серыю за ѓсё з адным членам экіпажа. Гэта значыць мініяцюрныя.
  Але з іх дапамогай можна патапіць і англійскі і амерыканскі флот.
  Ідэя падводных лодак на аднаго чалавека - гэта і зусім супер.
  І чаго толькі не нарабілі ѓ Трэцім Рэйху. І САУ "Мядзведзь", і серыю танкаѓ "Е", і шмат чаго яшчэ.
  Штосьці перадаѓ ім і СССР, але гэта ѓ асноѓным старызна. Толькі рэактыѓная, пускавая ѓстаноѓка "Андруша", больш-менш была карысная для немцаѓ.
  А так у іх усё лепей.
  Танкі ІС-2 што атрымалі немцы ѓ цэлым іх не занадта задаволілі - відавочна састарэлі. Як трыццацьчацвёрка.
  Больш-менш у СССР толькі рэактыѓная артылерыя. І танкі, і самаходкі, і аѓтаматычныя вінтоѓкі - горшыя за нямецкія. І оптыка таксама горшая.
  Волька-Вольф нават здзівіѓся, як у рэальнай гісторыі Чырвонае войска, саступаючы па ѓсіх артыкулах у якасці ѓзбраенняѓ змагло перамагчы. Гэта было нейкім неймаверным цудам.
  У сорак першым годзе немцы былі колькасцю і якасцю танкаѓ слабейшыя за СССР, але ѓсё роѓна выйгравалі і грамілі савецкія войскі. А ѓ сорак трэцім годзе па якасці танкаѓ абагналі, але капітальна аселі і паплылі. Вось гэта дзіѓна!
  Гітлер у дадзеным выпадку аказаѓся дзіѓным палкаводцам. Калі быѓ слабей перамагаѓ, а ѓзмацніѓшыся стаѓ прайграваць. Як і СССР напачатку войны меѓ у чатыры разы больш танкаѓ, чым Трэці Рэйх. У канцы сорак трэцяга году ѓжо ѓ Трэцяга Рэйха было больш танкаѓ, і прычым лепшай якасці. А Вермахт працягваѓ цярпець паражэнне за паразай. І хіба гэта не цуд?
  Зразумець падобнае вельмі нібы, нібы нейкія вышэйшыя сілы спачатку захацелі пакараць СССР за бязбожнасць, а потым ужо вырашылі пакараць Трэці Рэйх за генацыд габрэяѓ!
  Праѓда тут ёсць несправядлівасць. Ад другой сусветнай вайны больш за ѓсё пацярпеѓ савецкі народ, а галоѓны вінаваты - Сталін нават стаѓ героем і галоѓным пераможцам! Гэтая вайна шмат абеліла Сталіна і яму сталі шмат дараваць, але ад дваццатага з'езду - гэта ѓсё роѓна не выратавала.
  Волька-Вольф лічыѓ, што пасля вайны: галоѓная памылка Сталіна - расстрэл Вазнясенскага. Будзь яго пераемнікам Вазнясенскі - не было б дваццатага з'езда і краху культу асобы.
  Хутчэй за ѓсё пры Вазнясенскім невінаватых людзей бы выпусцілі, а тых, хто быѓ вінаваты і выпускаць не трэба было. Колькі, напрыклад, нацыяналістаѓ атрымалі свабоду, а потым пусцілі свой яд у рэспубліках. І калі Міхась Гарбачоѓ даѓ волю і галоснасць нацыяналісты паднялі галаву.
  І СССР захістаѓся!
  Сталін у чымсьці мае рацыю, а ѓ нечым і няправы. Асаблівых прычын так лютаваць у трыццаць сёмым годзе не было. Вось Гітлер у трыццаць сёмым годзе расстраляѓ усяго дваццаць восем чалавек, а Сталін больш за мільён. Дзіва што Сталіна баяліся больш, чым Гітлера.
  І Чэхаславакія не захацела Чырвонай Арміі на сваёй тэрыторыі.
  А Трэці Рэйх збірае сілы і тэхніку. Хаця справа не толькі ѓ тэхніцы. Штурмавая вінтоѓка распрацоѓваецца больш дасканалая. Цяпер у немцаѓ няма праблем з легіруючымі элементамі і аѓтамат можна зрабіць і лягчэй і, прасцей. Новы МР-64 абяцаѓ стаць універсальным зброяй - простым, эфектыѓным, надзейным, і танным адначасова. І з лепшай трапнасцю, чым у савецкага пазнейшага "Калашнікава".
  Ды і МР-44 пераѓзыходзіць усе заходнія на гэты момант савецкія мадэлі.
  Падводныя лодкі таксама ѓ Трэцяга Рэйха шматлікія і моцныя. Нават больш старэйшыя - лепшыя ѓ свеце. І гэта сур'ёзная сіла.
  Волька-Вольф глядзіць на зорнае неба і думае: калі будзе новая вайна і як яе павядзе Герынг?
  Хутчэй за ѓсё спачатку рушыць услед высадка ѓ Брытаніі. Адначасова будзе наступ на Гібралтар, і разгром ангельцаѓ на Мальце.
  Апошняе трэба для высадкі дэсанта ѓ Тунісе, каб ангельцы не мяшалі.
  А што далей? Захоп Марока і ѓсіх Афрыка, а далей Блізкага Усходу, злучэнне з японцам. І гэтак далей. У любым выпадку Афрыку Брытаніі не ѓтрымаць. Калі б была б гарантыя, што СССР не ѓпадзе, то Гітлер мог бы прыхапіць спачатку Афрыку і яе рэсурсы. І толькі потым наступаць на Расію, з магутным тылам.
  Праѓда Сталін мог у момант, калі дзясяткі нямецкіх дывізій растварыліся ѓ Афрыцы і ѓдарыць у тыл нямецкім войскам. І гэта магло прывесці да катастрофы.
  Шанцы Гітлера былі перамагчы СССР даволі вялікія. Хоць у Сталіна ѓ чатыры разы больш танкаѓ і самалётаѓ, але Чырвоная Армія не гатова да абароны.
  Немцы за кошт большай мабільнасці сваіх войскаѓ збольшага кампенсавалі недахоп танкаѓ і авіяцыі. Ды і баявы дух Чырвонай Арміі быѓ не ѓсюды высокі. Многія здаваліся без бою.
  Пры Сталіне шмат было пацярпелых нявінна. І асабліва сярод заможнага сялянства, казацтва. Шмат было сваякоѓ рэпрэсаваных.
  І натуральна, яны не хацелі паміраць за Сталіна і ідэі камунізму.
  Трэба адзначыць, пры Сталіне нягледзячы на фармальна высокія тэмпы прамысловай вытворчасці просты чалавек жыѓ не занадта лёгка.
  З харчаваннем было ѓсё роѓна, працаваць прыходзілася шмат. Мала таго што працоѓны дзень павялічылі яшчэ прымушалі ішачыць і звышурочна. А спазніся на працу: сядай у турму.
  Ды яшчэ канфіскоѓвалі частку заробку прымусовымі пазыкамі. Якія і не думалі вяртаць.
  Волька-Вольф заспяваѓ:
  Рабі грошы, рабі грошы,
  Пазабываѓшы пра сум і лянота...
  Рабі грошы, рабі грошы,
  А астатняе ѓсё дробязь!
  А астатняе ѓсё дробязь!
  Яго жонка Алёнка, юная дзяѓчына спытала хлапчука:
  - Ты пойдзеш калі што на фронт?
  Волька-Вольф паціснуѓ плячыма і адказаѓ:
  - Вайна раней вясны не пачнецца. Калі ѓвогуле пачнецца. Так што прыгажуня не сумуй! Я табе дзіця паспею зрабіць!
  Алёнка піскнула:
  - А калі ты загінеш?
  Бісмарк-Карасеѓ адказаѓ з усмешкай:
  - А я загавораны і не магу загінуць! І не бяры сабе ѓ галаву. Рана ці позна ЗША створаць атамную бомбу і гэта пагроза нашым гарадам. А нам трэба іх апярэдзіць!
  Дзяѓчына заѓважыла:
  - І заадно пакарыць увесь свет?!
  Волька-Вольф кіѓнуѓ:
  - І гэта таксама! Будзе адна імперыя, і гэта стане выдатна!
  Алёнка ѓзяла і праспявала:
  Вялікае святло імперыі,
  Усім людзям дорыць шчасце...
  У сусвеце нявымерным,
  Вам не знайсці выдатней!
  
  Пэндзлямі каштоѓнымі,
  Ад краю і да краю...
  Раскінулася імперыя,
  Магутная, святая!
  
  Зладзейскай сілай цёмнаю,
  Шчыт веры не прабіць,
  Імперыя велізарная -
  Усім можа перамагчы!
  Волька ѓ адказ прамаѓчаѓ. У Трэцяга Рэйха шмат рэсурсаѓ, але і ЗША і Брытанія таксама моцныя. Колькі ѓ іх калоній. На баку Германіі можа выступіць і Японія. Дакладней яна пакрыѓджаная стратай заваёѓ у Ціхім акіяне напэѓна выступіць.
  А што далей... Немцы маюць тэхніку лепей за саюзнікаѓ. І суцэль здольныя захапіць Брытанію. І яе калоніі таксама. А што яшчэ рабіць? Калі ЗША стварыць атамную бомбу, гэта можа быць вельмі небяспечна. Плюс яшчэ Брытанія заблізка знаходзіцца ад Нямеччыны. Трэба будзе яе захапіць найперш.
  Хлапчук падумаѓ пра Алёнку. Гэтая дзяѓчына яго кахае, але як яна ставіцца да немцаѓ у цэлым? Волька-Вольф ужо немец і дарогі назад няма. Фармальна ѓсе нацыі ѓ Трэцім Рэйху роѓныя, але некаторыя раѓнейшыя.
  Гітлер прайграѓ вайну шмат у чым таму, што здолеѓ занадта шматлікіх аб'яднаць супраць немцаѓ. І Нямеччына прайграла вайну на знясіленне. Зрэшты, меліся і іншыя чыннікі, гэтак хуткай паразы Трэцяга Рэйха. У прыватнасьці і тактычныя пралікі.
  Немцы неяк у другой палове другой сусветнай вайны раз-пораз дазвалялі сябе заставаць знянацку. І пад Сталінградам, і ѓ Егіпце, ды ѓвогуле практычна ѓсюды. Будзь то высадка ѓ Нармандыі ці аперацыя "Баграціён" у Беларусі. Ды і іншых прыкладаѓ поѓна. Не гаворачы і іншых памылках Гітлера. Замест маленькіх самаходак серыі "Е", якія маглі сур'ёзна запаволіць прасоѓванне савецкіх танкаѓ, вялікія рэсурсы пайшлі на "Маѓс".
  Было зроблена дзевяць такіх машын і ѓсё без толку. Няма дадзеных аб іх паспяховым ужыванні. Таксама бескарыснымі аказаліся працы і па Е-100, і з танкамі "Леѓ". У альтэрнатыѓным свеце, у немцаѓ з-за дапамогі саюзнікаѓ аказалася куды больш рэсурсаѓ і яны змаглі зрабіць нешта талковае.
  Алёнка перапыніла разважанні хлапчука-аса і смачна пацалавала яго ѓ вусны.
  Волька-Вольф праспяваѓ:
  Дзяѓчынкі, дзяѓчынкі, дзяѓчынкі,
  Вы ведалі хвацкае каханне...
  А голас у вас такі звонкі,
  Бушуе, кіпіць юных кроѓ!
  Алёнка пацвердзіла:
  - Ды кіпіць!
  І пара маладых засьпявала:
  Апорная канструкцыя кахання,
  Бушуе люта агонь багатага запалу...
  Нясёмся мы як у небе жураѓлі,
  І неба, і зямля ѓ іх грознай уладзе!
  
  Не слабых духам выбрала каханне,
  Багатыроѓ - людзей наймацнейшых свету...
  Струменем бурным будзе ліцца кроѓ,
  Бо я ѓ табе знайшоѓ сабе куміра!
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"