Рыбаченко Олег Павлович: другие произведения.

פּוטין גייט צו גאָרבאַטשעוו

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    דער אלמעכטיקער דעמיורג געטער האָט געשיקט די פּערזענלעכקייט און נשמה פון וולאדימיר פּוטין אין דעם גוף פון מיכאַיל גאָרבאַטשעוו אויף 2 מערץ 1987. און מיר גיין אַוועק. אָנשטאָט דעמאָקראַטיזאַציע און פּערעסטראָיקאַ, האָט מען פאַרשטאַרקט די שרויף און זיך אָנגעהויבן אַ צוריקקער צו סטאַלינס צייטן. די מלחמה אין אפגאניסטאן האט זיך פארשטארקט, און עווענטועל האט די סאוועטן פארבאנד, אונטער דער קאנטראל פון גארבאטשעוו-פוטין, געצויגן צו דער טעריטאריאלער קאנקוועסט!

  פּוטין גייט צו גאָרבאַטשעוו
  אַנאָטאַציע
  דער אלמעכטיקער דעמיורג געטער האָט געשיקט די פּערזענלעכקייט און נשמה פון וולאדימיר פּוטין אין דעם גוף פון מיכאַיל גאָרבאַטשעוו אויף 2 מערץ 1987. און מיר גיין אַוועק. אָנשטאָט דעמאָקראַטיזאַציע און פּערעסטראָיקאַ, האָט מען פאַרשטאַרקט די שרויף און זיך אָנגעהויבן אַ צוריקקער צו סטאַלינס צייטן. די מלחמה אין אפגאניסטאן האט זיך פארשטארקט, און עווענטועל האט די סאוועטן פארבאנד, אונטער דער קאנטראל פון גארבאטשעוו-פוטין, געצויגן צו דער טעריטאריאלער קאנקוועסט!
  . פּראָלאָג
  ספערע קאטאסטראפאוו, דער נאדגאד-דעמיערדזש און דער באשעפער פון א סך אוניווערס, האט זיך געגלייבט אין א פארגרעסערונג, אזוי ווי א שיינעם, בלאנד-האיער יינגל פון צוועלף אדער דרייצן יאר אלט. דער אלמעכטיקער באשעפער קינד האט געקוקט אויף דער פאלם, וואס האט יעצט אנטהאלט די גאלאקסי צוזאמען מיט דעם פלאנעט ערד, און באמערקט:
  - אין דער אנטוויקלונג פון דער מענטשהייט איז עפעס געפאלן!
  נעבן אים האָט זיך באַוויזן דער שאַפֿער פֿון דער געטין עממאַנועל. ער קוקט אויס ווי אַ זייער שיין מיידל. זי האט געטשעפעט.
  זי האט געשאקלט דעם גאַלאַקטישן סופּערקלאַסטער מיט אירע נאַקעט פֿעס און געענטפֿערט מיט אַ שמייכל:
  - יא ! די וועלט ווערט מער און מער מולטיפּאָלאַר. און די סלאַוון פאַרטיליקן איינער דעם אנדערן מיט ווילד גרימצארן.
  דאָס ספערע־ייִנגל האָט זיך אויסגעדרייט, ער איז געווען אין קורצע הייזלעך און געזאָרגט. ד י נאקעט ע פוס ם פו ן דע ר יונגע ר געט א הא ט דא ס צײ ט אויפגענומע ן מי ט דע ר גאנצע ר װעלט , או ן אי ם געשפינע ן אי ן ספיראלן . אויסגעדריקט, קיוט קינד, און געפונען:
  - מיר מוזן עפעס האַנדלען מיט וולאדימיר פּוטין!
  עמנואל, שפילט זיך מיט די מוסקלען פון דער פרעסע - נאדבאגין האט נאר געטראגן א פראנקן ביקיני און האט ארויסגעגעבן:
  - עס איז נייטיק, פון קורס. אָבער דאָס איז מעגלעך בלויז אין די פאָרעם פון אַ שפּיל !!!
  דער דעמיורג־ייִנגל אין קורצע הייזלעך, וועלכער האָט באשאפן אַ סך וניווערסעס, אָבער איז געבליבן אַ קינד אין טראכטן, האָט פֿאָרגעלייגט:
  - לאָמיר טאָן דאָס, וואָס פילע רוסן חלום פון!
  די אייבערגעטער עמאנואל האט געבליצט מיט אירע פערלענע צײן און געפרעגט מיט א שמייכל:
  - און וואָס פּונקט?
  ספעראָ קאַטאַסטראָפאָוו גאַנץ לאַדזשיקלי סאַגדזשעסטיד:
  - לאָמיר מאַך די נשמה פון וולאדימיר פּוטין צו מיכאַיל גאָרבאַטשעוו!
  עמנואל האט זיך געכײכט, ארויסגעלאזט א פײערדיקן פולסאר פון די נאקעטע פינגער און געפרעגט:
  - און וואָס מאָל?
  ענטפערט דער דעמיורגישער בחור מיט א שטראלנדיקן שמייכל:
  - אין 1985. לאמיר זען אויב וולאדימיר פוטין פירט בעסער מיט די פּערעסטראָיקאַ און פּאָליטיק ווי מיכאַיל גאָרבאַטשעוו!
  און דאָס ייִנגל האָט אױך געקלאַפּט מיט די נאַקעט פֿעסן, די געבאָרענע, שײנע און גראַציעז קינדערישע פיס ― אױסגעלאָזט אַ צעשטערנדיקן קװאַזאַר.
  עמנואל האט זיך געכאפט און באמערקט:
  - און וואס? עס וואָלט אפילו זיין מאָדנע! כאָטש פראָט מיט קאַנסאַקווענסאַז פֿאַר מענטשהייַט!
  ספעראָ האָט לאַדזשיקלי באמערקט:
  - דער הויפּט שטאַם פון צייַט, נאָר געווינען. וולאדימיר פּוטין וועט פאַרשווינדן, די הייס מלחמה מיט אוקריינא וועט סוף, ווי אויך די קאַלט מלחמה מיט די מערב. און אַלץ וועט זיין פיל בעסער ווי פריער!
  עמנואל האט א ניד געטאן און געזונגען:
  - ענדערן זיך, פאָדערן אונדזערע הערצער,
  טוישן, אונדזער אויגן דאַרפן ...
  אין אונדזער געלעכטער און אין אונדזער טרערן,
  און די פּולסיישאַנז פון די וועינס ...
  טוישן, מיר ווארטן פֿאַר טוישן!
  ספעראָ קאַטאַסטראָפֿאָוו האָט זיך אַ נאָד געטאָן אין איינעם:
  - איך בין אַריבערפירן!
  און ווידער האָבן זיי געקליקט אויף דעם נאַקעט, גראַציעז, באַהעפטיק טאָעס פון ביידע פֿיס פון די נאַדבאָג יינגל.
  . קאַפּיטל? איינער.
  מיכאַיל סערגיעוויטש גאָרבאַטשעוו איז געווען דער הערשער פון די זעקסט טייל פון דער ערד און דער צווייטער אין טערמינען פון עקאָנאָמיש פּאָטענציעל פון דער אימפעריע. אין מיליטערישע טערמינען איז די וססר אפשר געווען דער ערשטער. אַזוי דער מענטש, וואָס איז געווען קוים פופציק-פיר יאר אַלט, באקומען ריזיק כּמעט פּראַקטאַקלי אַנלימאַטאַד מאַכט.
  אָבער דעם מאַכט זאָל זיין ווייזלי דיספּאָוזד פון. אין די וססר, עס זענען געווען אַ פּלאַץ פון פּראָבלעמס. די פּאָליצעס האָבן זיך אַלץ מער ליידיקט אין לאנד, און סחורה דוחק איז געוואקסן. לאנג-טערמין קאַנסטראַקשאַן איז געווארן אַ פאַקטיש ומגליק. סיי פאַרברעכן און סיי די צאָל זעלבסטמאָרד זענען געוואקסן, די אויטאָריטעט פון דער פארטיי איז געפאלן. אויך האט די יו.עס.עס.אר ארמיי זיך געכאפט אין אפגאניסטאן, און האט דארט געליטן גרויסע פארלוסטן. שיכורות איז אויך געווארן א גרויסער פראבלעם, אסאך מענטשן זענען פשוט געווארן שיכורים, די צאל אנפלויבן איז געשטיגן.
  דער גאַנג פון עקאָנאָמיש וווּקס סלאָוד אַראָפּ, און וויסנשאפטלעכע פּראָגרעס אנגעהויבן צו צעטרעטן פייליערז. עטניק באַציונגען אויך עסקאַלייטיד.
  עפעם האט מען געמוזט טאן. אין פרעמד פּאָליטיק, די קאלטקייט מלחמה און די געווער ראַסע! און די פאַל פון די אויטאָריטעט פון די וססר און די געדאנקען פון קאָמוניזם אין אַלגעמיין. קאָנטראַס זענען אַקטיוו אין ניקאַראַגואַ, יוניטאַ איז אַקטיוו אין אַנגאָלאַ, עס איז אַ מלחמה אין פילע לענדער. דרום אפריקע טוט נישט געבן אַרויף נאַמיביאַ. שווארצע רעבען, אבער שוואך. דרום קארעע איז רייזינג אין די עקאנאמיע. דער פרייז פון אויל פאלט...
  מיכאל גאָרבאַטשעוו האָט באַשלאָסן אָנצוהויבן דעם פּראָצעס פֿון פּערעסטראָיקאַ און דעמאָקראַטיזאַציע, אָבער איז דאָס נישט געווען אַן פּרווון אויסצושלאָגן דאָס פֿײַער מיט גאַזאָלין? און, למשל, ווי אַזוי האָט דאָס פֿאָלק און, קודם־כּל, די נאַציאָנאַלע עליטעס גענוצט די פֿרײַהייט ? זיי ממש קריכן די וואַנט קעגן די וססר!
  און קעגן דער קאָמוניסטישער פארטיי און די אידייען פון סאָציאַליזם. אבער, פון קורס, נישט מיד. די קאָמוניסטן אַליין, האָבן אָנגעהויבן וואַרפן בלאָטע אויף סטאַלין, האָבן געשאַפֿן האָקעס פֿאַר דעם פֿאַלן פֿון דער אויטאָריטעט פֿון דער קפּסו. נו, מיכאיל גארבאטשאװ האט צעבראכן דאם האלץ. איין געראַנגל מיט שיכרות איז ווערט עפּעס.
  עס, צווישן אנדערע זאכן, געפֿירט צו אַ קאַפּ אין רעוואַנוז צו די שאַצקאַמער. און פארגרעסערט דעם מאַנגל פון סכוירע. נו, שיכּורים האָבן ווייניקער ליב געהאַט די סאָוועטישע רעגירונג.
  דאַרף אַ טרינקער אַ סך? באצאלט אים גענוג פאר א פלאש טינט ביי זעקס און ניינציק קאפעקן פאר א האלבן ליטער און ער וועט זיך צופרידען. און צוזאמען מיט די אַראָפּגיין אין אַלקאָהאָל קאַנסאַמשאַן, מעדיצין אַדיקשאַן איז געוואקסן.
  פּוטין איז אַרײַן אין דעם גוף פֿון מיכאַיל גאָרבאַטשעוו אין מערץ 1987, פּונקט אין עלטער פֿון זעקס און פֿופֿציק. איר קענט נאָך טוישן אַלץ און עס איז נישט צו שפּעט צו פאַרריכטן עס. דערווייל איז מיכאיל גאָרבאטשעוו פעסט געזעסן אויפן שטול פונעם גענעראל-סעקרעטאר און האט אפילו אראפגענומען פון דער אפאזיציע פון דער אפאזיציע פון פאליט ביורא א צאָל אַלטע מיטגלידער: ראמאנאָוו, גרישין, אליעוו, טיכאָנאָוו. ער האָט נאָך ניט ילימאַנייטאַד יעלצין, אַ קאַנדידאַט מיטגליד פון דער פּאָליטבוראָ און הויפּט פון מאָסקווע שטאַט אוניווערסיטעט.
  אבער ער גייט נישט אין ערגעץ. וועט זיין פאַרביסן - זיי וועלן פאַבריק!
  אין קיין פאַל, וולאדימיר פּוטין איז אריבערגעפארן אין גאָרבאַטשעוו ס שוין מיטל-אַלט אָבער נאָך ענערגעטיק גוף. ער אלײן איז שוין אויך געװען אין זײן פריערדיקן לעבן, װײט פון זײן א בחור און געזונט. און אויך אַרויף צו זיין אויערן אין פראבלעמען. איינער פֿון זיי איז, פֿאַרשטייט זיך, די מלחמה מיט אוקראַיִנע, ווען דער בליץ־קריג איז דורכגעפֿאַלן! און צענדליגער טויזנטער רוסישע זעלנער זענען אומגעקומען: די בלוטיגסטע שחיטה זינט דער צווייטער וועלט-מלחמה.
  און איצט סאָלווע נייַ פּראָבלעמס אין גאָרבאַטשעוו ס גוף. אין די דאָזיקע יאָרן האָט פּוטין אַליין געדינט אין דער גדר, און דאָס זענען געווען לעפיערעך פריילעכע צייטן. עס איז אפילו בעסער ווען איר זענט יונג. און אין זיבעציק, לעבן איז ניט מער אַ פרייד פֿאַר איר. און שלאָף איז נישט דערפרישן אין אַ יוגנטלעך וועג, עס איז שווער צו באַקומען אַרויף אין דער מאָרגן, און ענדעראַנס איז ניט מער די זעלבע - איר מוזן נוצן סטימיאַלאַנץ. און איר פילט זיך נישט זייער גוט מיט פרויען. פאַרלאַנג און ענערגיע זענען שוין געהאלטן ביים שטארבן. עס וואָלט זיין גוט צו אַריבערפירן אין אלעקסאנדער דער גרויסן, וואָס איז געווען בלויז צוויי און דרייסיק יאָר אַלט ווען ער איז געשטארבן. און אַזוי איר זיך זענען אַלט, און האט נישט אריבערגעפארן אין די יאַנגגאַסט, און נישט אין צו גוט גשמיות פאָרעם.
  יאָ, אַפֿילו אין אַ מענטש, וואָס איז פאַרקריפּלט צו זיין אויערן אין פראבלעמען.
  עס איז שוין טשערנאָביל, און די קאַנסאַקווענסאַז פון דעם קאַמף קעגן שיכרות, און אַ מאַנגל פון סכוירע, און די שוין מאַלשידזשד פאַרגאַנגענהייט - סטאַלין, און אַזוי אויף.
  נו, לענין האט נאך נישט געהאט קײן צײט זיך צו פאקן. ביז איצט, אַ סעריע פון סאַמעט רעוואַלושאַנז האט נישט פּאַסירן אין מזרח אייראָפּע. דאָס הײסט, עס איז דאָ אַ סאָציאַליסטישער לאַגער. און די סאָוועטישע טרופּס האָבן נאָך נישט פֿאַרלאָזט אַפגהאַניסטאַן אין חרפה.
  אַזוי עס איז נאָך מעגלעך צו צוריקקריגן געשיכטע און ראַטעווען די וססר. און גענעראל סעקרעטאר מיכאיל גארבאטשאוו זיצט פעסט אויף זיין שטול. אבער וואָס פּונקט צו טאָן?
  וולאדימיר פּוטין, אַמאָל אין די גוף פון די אַלגעמיינע סעקרעטאַרי, פּעלץ ליידיק. דער מעקאַניזאַם פון פּערעסטראָיקאַ איז שוין אין באַוועגונג, און דעמאָקראַטיזיישאַן און די אַנטי-סטאַליניסטיש קאמפאניע האָבן אנגעהויבן. און איר קענען נישט האַלטן עס פּונקט אַזוי.
  פּוטין-גורבאַטשעוו האָט געקוקט אויף זיך אין שפּיגל: ער איז נישט זייער ליב. שוין די האָר איז אויסגעדרייט גרוי און אַ ימפּרעסיוו ליסע קאָפּ. פוטין אליין האט געהאט ווייניגער באלטקייט אין עלטער פון זיבעציק. און גאָרבאַטשעוו אין זעקס און פופציק, ווי אויף זיין דיין געבורסטאָג, מיינט צו האָבן אַ פערצן-יאָר קאָפּ אָנהייב, אָבער עפעס פרייַ, און זיין פיזיאָגנאָמיע איז נישט קעריזמאַטיק.
  און געזונט פּראָבלעמס - דער זכּרון פון די אַלט טרעגער סאַגדזשעסץ: עס זענען, אין באַזונדער, צוקערקרענק. אָבער, אין זיין ערשטע לעבן, וולאדימיר פּוטין איז נישט ספּעציעל געזונט, כאָטש רומאָרס האָבן פאַרשפּרייטן וועגן אים. און זיי פילמד סטיידזשד ווי דער פרעזידענט פון רוסלאַנד פיעסעס האָקי גרויס. אבער עס איז קלאָר וואָס מין פון האָקי שפּילער איר זענט אין די עלטער פון זיבעציק און פּראַקטאַקלי אָן טריינינג.
  עס איז אויך געווען אַ פּרווון צו שפּילן אַ ראָלע פֿון זיך אַליין - אַ מין מאַטשאָ, וואָס זעט אויס נישט צו ווערן אַלט, און ערוואַרט זיך צו הערשן ביזן סוף פֿון דער וועלט!
  אבער טאַקע די מלחמה מיט אוקריינא געפירט די וועלט צו די דריט וועלט מלחמה. פוטין אליין האט ערווארטעט אז עס וועט נישט דויערן לאנג: נו, אפאר טעג, אדער מאקסימום צוויי אדער דריי וואכן. אָבער די אוקראַיִנער האָבן נישט געוואָלט פאַלן אונטער רוסלאַנד. און עס האָט זיך אַרויסגעוויזן, אַז די רוסישע אַרמיי איז גאָר נישט אַזוי אומווינסאַבאַל. און די אוקרייניש גענעראַלס זענען נישט אַזוי פאַרדאָרבן. כאָטש כערסאָן געראטן צו נעמען ברייבערי. אבע ר דא ס הא ט זי ך ארויסגעװיז ן א קלײני ק מינדערהייט .
  אוקראינע'ס ווידערשטאנד האט אנגעצייכנט דעם סוף פון פוטין'ס תקופה פון פענאמענאלן גליק, ווען אלעס האט זיך אויסגעזען זייער גרינג אויסצופירן. אַרייַנגערעכנט די כאַפּן פון די קרימעאַ. פּונקט ווי אין אַ וויסנשאַפֿט בעלעטריסטיק ראָמאַן, עס געטראפן אין די קרימעאַ. אפילו אין דער פאַקט פון דעם איז נישט צו פיל צו גלויבן.
  און דעמאָלט עס זענען שווער מאל: די פּרייַז פון ייל געפאלן, אָבער די ערשטע ריזערווז רעסקיוד. אין עטלעכע פונט, עס געווען אַז די מאַזל ווענדן אַוועק פון רוסלאַנד. די פּרייַז פון ייל און גאַז פּלאַמאַטיד, און די קאָראָנאַווירוס קען נישט זיין סטאַפּט. אבער דעמאָלט גליק אומגעקערט - גאַז און ייל זענען ינקרעדאַבלי אַרויף.
  און דעמאָלט עס געבלאזן אין די קאָפּ פון די פרעזידענט פון רוסלאַנד: איר קענען ווערן דער צווייטער גענגהיס כאַן אָדער נאַפּאָלעאָן.
  יאָ, און מיט קאַזאַכסטאַן איז געווען מאַזלדיק: דאָרט אויסגעבראָכן אַ טומל. און פּונקט שטאַרק גענוג צו יבערשרעקן טאָקאַעוו, אַזוי אַז ער וואָלט פרעגן פֿאַר הילף. און אין דער זעלביקער צייַט צו שוואַך צו האָבן צו טאַקע קעמפן.
  און עס איז געווען ווי אַ צייכן פון הימל: איר קענען איצט ווערן אַ גרויס מנצחער. און אַ קלאַפּ אין דעם נוסח פון נאַפּאָלעאָן באָנאַפּאַרטע.
  ערשט איצט האט מען דער שונא אונטערגעשאצט. ד י אוקראינע ר האב ן זי ך ארויסגעװיז ן א ס ך בעםע ר צוגעגרײ ט אוי ף קריג , װ י געראטעװעט , או ן האב ן זי ך גרא ד ארײנגעגראבן . יאָ, זעלענסקי האָט זיך אויסגעוויזן גאָר נישט אַזאַ שוואַכער און ווייכער גוף, ווי פילע האָבן וועגן אים געטראַכט.
  דערפֿאַר איז דער בליץ־קריג, וואָס וולאַדימיר פּוטין האָט זיך גערעכנט, ניט אויסגעפֿאַלן. ד י מלחמ ה אי ז געװאר ן לאנג ע או ן הארציק .
  אין ערשטער, עס געווען אַז ייל און גאַז פּרייסיז זענען סקייראַקאַטיד, און עס וואָלט באַנגקראַפּט די מערב.
  אבער זומער איז די אויל פראדוקציע אין דער וועלט געשטיגן, און סאודי אראביע האט באשלאסן ארויסצוטרייבן רוסלאנד פון אייראפע, און די פרייזן האבן ווידער אנגעהויבן פאלן. און דעמאָלט די טאַליבאַן, ווייל באַשלאָסן אַז דער מאָמענט איז די מערסט באַקוועם, קעגן טאַדזשיקיסטאַן און געעפנט אַ נייַ פראָנט אין די דרום פון די סיס.
  און דאָ האָט רוסלאַנד געמוזט קעמפן כּמעט אַליין, ווײַל די טאַדזשיקס האָבן זיך אַרויסגעוויזן שוואך אין קאַמף־גייסט - זיי האָבן זיך מאַסיוו אונטערגעגעבן און אָפּגעלאָזן.
  די עפענונג פון אַ נייַ פראָנט אין די דרום איז געווען בכלל דערוואַרט. דערצו, די אמעריקאנער צוגעזאגט צו אנערקענען די טאַליבאַן ווי די לאַדזשיטאַמאַט רעגירונג פון אַפגהאַניסטאַן און ופשליסן אַקאַונץ. און די טאַליבאַן האט געוואלט צו יקספּאַנד. דערצו האט אויך געשפילט א ראלע דער פאקט, וואס מען האט געכאפט דראגס-קאראוואנען אויף דער גרעניץ פון טאדזשיק. און אַזוי איר קענען צולייגן אַ קאָלאָסאַל ברייקטרו.
  אין אמעריקע האט מען אפילו באטראפן דאס מיליטער פאר'ן נישט פארלאזן אפגאניסטאן פריער: דעמאלט וואלט די מלחמה מיט רוסלאנד אויך אנגעהויבן פיל שנעלער.
  פוטין האט אין דער צייט פון זיין זיבעציקסטן דיין געבורסטאָג געהאט ערנסטע פראבלעמען. אין באַזונדער, עס איז נייטיק צו אַריבערפירן טרופּס דורך עטלעכע לענדער און טאַדזשיקיסטאַן. או ן פא ר דע ם נא ך דערקלער ן טײלװײזיש ע מאביליזאציע . אין פּרינציפּ, עס איז נייטיק צו טכילעס אַלאַקייט מער פאָרסעס צו כאַפּן אוקריינא. אבער אלערליי מיליטערישע עקספערטן האבן פארזיכערט, אז די אוקראינער זענען אינגאנצן אומזיסטע קריגערס, אז מען קען זיי נישט פארגלייכן מיט אייסיס, אז מיר וועלן זיי ממש ווארפן היטן.
  אין די פרי טעג עס געווען אַזוי. אבער עס איז ניט מעגלעך צו נעמען קייוו מיט אַ סווופּ דורך איין לופט-באָרן רעגימענט. דערצ ו האב ן ד י פאראטרואפ ן געליט ן שװער ע שאדנס , או ן זי ך צוריקגעצויגן . דעמאלט האט מען געמוזט צוריקציען די מיליטער פון קייוו און דער געגנט.
  ד י מלחמ ה הא ט זי ך געצויגן , פארלוסטן . או ן ד י װידערשטאנ ד פו ן ד י אוקראינע ר אי ז געװאר ן שטארקע ר או ן שטערקער .
  אוי ך ד י פארזארגונ ג פו ן געװע ר פו ן מערב־מערב . אין רוסלאַנד, טראָץ אַלע די השתדלות פון פּראָפּאַגאַנדע, זענען געוואקסן אַנטי-מלחמה געפילן. דער פירער פון דער ליבעראלער דעמאקראטישער פארטיי האט זיך געטוישט, און דאס איז אויך געווען א סיגנאל: די אלטע פאליטיקער פארשווינדן. װע ר אי ז ארוי ס פא ר זײנ ע פיס , װע ר אל ץ אי ז אװעק . זיוגאנאָוו איז אויך אַלט און וויקאַנד. אין דער קאָמוניסטישער פארטיי פון דער רוסישער פעדעריישאַן האָט זיך פאַרשטאַרקט זיין קריטיק. דערצו האָט גאָט אַלײן באַפֿױלן די קאָמוניסטן צו זײַן אין אָפּאָזיציע, און זיך צעפֿאַלן מיט די מאַכט. און זיי האָבן געשטיצט די מלחמה מיט אוקריינא. און דעמאָלט, פון קורס, די אַטאַקס אויף זיוגאַנאָוו געשטארקט.
  פּוטין אין דעם סיטואַציע, פון קורס, איז געווען אויף די זייַט פון געננאַדי אַנדרעעוויטש: אין מינדסטער ער איז זיכער. דאָס אַלטע פֿערד וועט נישט צעלאָזן דעם פֿעל, אָבער עס וועט אויך נישט טיפֿן אַקערן.
  זיוגאַנאָוו איז אַ גאַנץ דערשיינונג. למעשה האט ער פרייוויליג אויסגעלאשן די וואלן צו יעלצין, איז געווען שוואך און פאסיוו. און דערנאָך איז ער געוואָרן זייער אַלט. באַקוועם אָפּאָזיציע. און די קאָמוניסטן האָבן אים טאָלערירט, וואָס איז נאַריש. זיי זענען נישט זייער קלוג.
  דא רעדט מען נאך אמאל וועגן דער קרענק פון פירעריזם צווישן די קאמוניסטן. אין פֿאַראייניקטע רוסלאַנד, עס איז אפילו מער דייווערסיטי פון מיינונג און פרייהייט. דאָ סערגעי שויגו האט פאַרלאָרן קרעדיביליטי ווייַל פון אוקריינא. או ן ס׳זײנע ן אוי ך געװע ן אידעע ן צ ו אויסשליסן , פו ן ד י מיט ־ שטולן .
  פוטין'ס געזונט האט זיך פארערגערט ביי די פייערונג פונעם זיבעציקסטן דיין געבורסטאָג. און זייער ערנסט. נו, אין עלטער פון זיבעציק זענען שוין קלאר דורכגעגאנגען סטאַלין, ברעזשנעוו און כרושטשעוו. און פּוטין איז קיין ויסנעם. אנגעהויבן צו טראַכטן וועגן אַ סאַקסעסער. דערצו, די אוקרייניש ווילן צו באַזייַטיקן עס. און איר קיינמאָל וויסן. מיר אַלע גיין אונטער גאָט.
  אבער ווער זאָל איר נאָמינירן ווי דיין פאַרבייַט? כּדי נישט צו זײַן ווי זשירינאָווסקיס, איז ער געשטאָרבן אָן אַ צוואה. איינע פון די אידייען איז געווען צו באשטימען די עלטסטע טאכטער אויף דעם פוסט פון פרעמיער מיניסטער. אבער דאָס מענט קראַשינג די עקאנאמיע. מיכאל מישוסטין האט נישט ווי עס צו פיל. ער איז אַפֿילו געבוירן געוואָרן דעם 3טן מערץ, דעם טאָג נאָך מיכאַיל גאָרבאַטשעוו. און עס איז געווען ווי אַ אַמאַנאַס צייכן. יאָ, און מיכאַיל וולאַדימיראָוויטש ס ליסע קאָפּ איז גרעסער ווי גאָרבאַטשעוו. און די ליסע קעפ האָבן שטענדיק צעטרעטן זייער פאָרויסגייער. דאָס איז, עס איז נייטיק צו באַקומען באַפרייַען פון מיכאַיל מישוסטין, אָבער עס איז נישט קלאָר וואָס צו שטעלן אין. אַלע האָבן זייער חסרונות. זיי אַדווייזד דמיטרי ראָגאָזין, אָבער פֿאַראייניקטע רוסלאַנד האט נישט ווי אים צו פיל.
  פוטין האט פערזענליך ליב געהאט מעדוועדעוו, אבער ער איז נישט געווען פאפולער צווישן די מענטשן און, אפשר, א ווייכער גוף. דערצו האָט מעדוועדעוו זיך באַוויזן ווי אַן אומוויכטיקער פּרעמיער. דאָ די ברירה איז שוין לימיטעד. דארט איז אויך געווען וואינו. אויך אַ פאַמיליע וואָס איז ניט-רוסיש און איז פארבונדן מיט דער מלחמה. אָבער ער איז פֿון די באַלטיקן, און דאָס איז טאַקע נישט דער בעסטער אָפּציע, כאָטש ער איז טאַקע אַ פוקס, ווי מיינען, כיטרע און טרעטשעראַס ווי וולאדימיר פּוטין זיך!
  אָבער, דמיטרי מעדוועדעוו איז אויך געווען אַ פוקס, כאָטש אויסערלעך האט ער געמאכט דעם רושם פון אַ שלאַנג און אַ ווייך גוף אינטעלעקטואַל.
  אבער קוקט קענען זיין נארן. גענעראל לעבעד איז זייער גוואַלדיק אין אויסזען. און עס האָט פֿון אים דערשראָקן די עליט. די אָוליגאַרקס האָבן געביטן זייער מיינונג וועגן געוועט אויף אים. אָבער, זיי זענען נישט געגאנגען צו מאַכן אַ פּרעזידענט פון לעבעד. עס איז געניצט ווי אַ ספּוילער פֿאַר זיגאַנאָוו און די דעמאָלט זייער פאָלקס און אַמביציעס זשירינאָווסקי. און לעבעד האָט אַפֿילו איבערגעשטיגן אַלע דערוואַרטונגען. נאך דעם האט מען געמוזט הײצן.
  נאָך אַ לאַנגע מציאה האָבן די אָוליגאַרן געשטעלט לעבעד אין דער קראַסנאָדאַר טעריטאָריע, און אים פאַרבאָטן זיך באַטייליקן אין דער פעדעראלער פּאָליטיק. דעמאל ט אי ז דע ר גענערא ל געשטארב ן אונטע ר זײע ר מאדנע ר או ן פארדעכטיקע ר אומשטענדן .
  רוב פון די אליגארכיע האט געמאכט א ברירה לטובת פוטין, אריינגערעכנט ווייל זיי האבן אים געהאלטן פאר א גרויע מויז שוואך. אבער דער אויסזען האט נארן.
  און די מויז געוואקסן אין אַ שרעקלעך פאַרזעעניש וואָס געבראכט די וועלט צו די ראַנד פון יאָדער מלחמה.
  מע דאַרף זאָגן, אַז פּוטיןס עפּעס ומשעדלעכע אויסזען און פֿאַרפירנדיקע יידלקייט האָט אים געלאָזט רירן העכער. די אָוליגאַרן האָבן מער מורא פֿאַר דעם שטרענגן לעבעד, דעם טומלדיקן און אַפֿילו היסטערישן זשירינאָווסקי, ווי פֿאַר עמעצער פֿון דער יעלצינער משפּחה־קאָהאָרט.
  ע ס זײנע ן אוי ך געװע ן פארשײדענ ע צוגאנג ן צ ו זיגאנאװ ם חשבון . א טייל פון דער עליטע האט געוואלט צוגעוווינט דעם פירער פון דער קאמוניסטישער פארטיי, און אים אננעמען. ע ם זײנע ן אוי ך געװע ן רויט ע אליגארק ן או ן א מאסע ר דירעקטארן .
  אָבער זיגאַנאָווס קאָלעקטיוו איז צו גרויס און ער האָט נישט געוואָלט געבן אַלעמען ווידער שוחד און פעט און שטיק. זיי האָבן בעסער, ווי עס האָט אויסגעזען, דער זיכערער פּוטין, וועלכער האָט אפילו נישט געהאַט אַן אייגענע קאָלעקטיוו.
  און האָט זיך אויסגעגליטשט די פּאַרטיי "אחדות", אָדער דער בער, ווי מע האָט עס געהייסן בײַם פּראָסטן פֿאָלק. און, פֿאַרשטייט זיך, האָט עס געשאַפֿן בפֿרט באָריס בערעזאָווסקי: יעלצינס גרויסקייט, און די איינפלוסדיקסטע געשטאַלט אינעם קרעמלין. עס איז געווען ער, וואָס האָט עלימינירט באָריס נעמצי, וועמען דער "צאַר" באָריס האָט געצויגן צו זיין סאַקסעסער.
  יעלצין האָט טאַקע געוואָלט מאַכן באָריס עפימאָוויטש צו זײַן יורש. אבער ער האט זייער נאריש אויסגעדרייט די באאמטע קעגן זיך מיט'ן פאָרשלאָגן זיי צו אַריבערפירן צו דער וואָלגאַ, און אין אַלגעמיין אנגעהויבן צו פאָדערן צו טיילן מיט די מענטשן. און קעגן באָריס עפימאָוויטש האָט זיך אָנגעהויבן אַ פאַרבאָרגן געראַנגל.
  אַזוי עס איז געווען ניט ער וואס איז געווען שטעלן אין די פּריים מיניסטער, וואָס וואָלט געווען פיל מער נאַטירלעך, אָבער קיריענקאָ. אָבער קיינער האָט נאָך נישט צוגעגרייט דעם לעצטן ווי אַ נאָכפאָלגער, און יעלצין אַליין אויך.
  מאָדנע גענוג, באָריס געוואלט צו נוצן קיריענקאָ צו צעלאָזן די שטאַט דומאַ.
  דערצו איז געווען אַ פּלאַן פון די אָוליגאַרן, נייע וואלן און נישט צו מעלדן. דערב ײ האב ן ד י קאמוניסטן , אנ ־ געפיר ט פו ן דע ר ענג־מיינדע ר זיגאנאוו , אל ץ געגעב ן צ ו אפשטעל ן ד י װאל ן צ ו דע ר שטאטישע ר דומע .
  ז ײ האב ן פארגעשלאג ן א ן ענדערונ ג צ ו דע ם װאל־געזעץ , לוי ט װעלכ ן כד י צ ו אנטיילנעמע ן אי ן ד י װאל ן דארפ ן פארטײע ן זי ך װידע ר פארשרײב ן אי ן א יאר . און ניט איין פּאַרטיי איז נישט דורכגעגאנגען דורך דעם מאָמענט.
  זיוגאנאװ האט זיך, פארשטײט זיך, באװיזן פאר אן אידיאט. דער עלטסטער קאָפּ פון די קאָמוניסטן אין דער געשיכטע, שוואַך, קאָנסערוואַטיווע, פּריקרע אין אויסזען, לעגאַמרע אָן קעריזמאַ.
  די מערסט באַקוועם פֿאַר די ראָלע פון די קאָפּ פון די מערסט שטאַרק, קאָמוניסט אָפּאָזיציע.
  עס איז אין אים נישטאָ קיין פֿאָנקן פֿון גאָט, און ער סימבאָליזירט אַלע חסרונות פֿון דער קאָמוניסטישער פּאַרטיי, און אַפֿילו פֿאַר דרײַסיק יאָר פֿון אַזוי גערופֿענע פירערשאַפט איז ער מיד געוואָרן פון די וויילער, און איז אַלט געוואָרן, און גייט בכלל אַ ביסל.
  פון קורס, עס איז יזיאַסט צו האַנדלען מיט עמעצער ווי זיוגאַנאָוו. כאָטש געננאַדי איז טריינג צו ווייַזן די אויסזען פון די אָפּאָזיציע.
  וולאדימיר וואלפאוויטש זשירינאווסקי איז א ספוילער פאר דער קאמוניסטישער פארטיי, צוריק אין יעלצינס צייט. אבער א ספוילער וואס איז אליין כמעט געווארן דער פרעזידענט און דער הויפט אפאזיציאן.
  און זײ האָבן אים אָנגעהױבן צעטרעטן און דריקן נאָך פֿריִער פֿון לבֿד. אבער דעמאלט איז זשירינאװסקי געװארן א דעפאקטא װאזאל, ערשט פון יעלצין, און דערנאך פון פוטין.
  דאָס לעצטע מאָל, וואָס זשירינאָווסקי האָט קריטיקירט יעלצין, איז געווען אין פרילינג 1997... דערנאָך האָט זיך זײַן קאָליר געביטן, און ער האָט אָנגעהויבן שטיצן די מאַכט.
  וולאדימיר פוטין האט זיך טכילעס פארהיט מיט זשירינאוסקי. ער האָט געגלויבט אַז וואָלפאָוויטש איז געוואָרן אַ פריינד פונעם קרעמלין צוליב פחדנות און זעלבסט-אינטערעס.
  דערצו האט זשירינאווסקי געשטימט קעגן אימפיטשמענט, ווייל פארלוירן האלב פון זיינע שטיצער.
  און דאָס האָט אויך נישט געמאָלן דעם פירער פון דער ליבעראַלער דעמאָקראַטישער פארטיי.
  אָבער דעמאָלט האָבן זיי זיך באַפֿרײַט מיט זשירינאָווסקי. און אויב נישט די פּלוצעמדיק קראַנקייט און נאַריש טויט פון די קאָראָנאַווירוס, ער וואָלט מיסטאָמע געבן אים די סדר פון סט. ענדרו דער ערשטער-גערופן מיט דער צייט. ווען וולאדימיר וואָלפאָוויטש איז באַגראָבן געוואָרן, האָט ער זיך מיט אים אַליין געזעגנט. אזו י הא ט זי ך געענדיק ט דא ס לעב ן פו ן דע ר ליכטיקע ר פאליטיקער , װעלכע ר הא ט געשײנ ט מי ט גרוי ס װיצװײטיק .
  די ליכטיקע שטערן פֿון די נײַנציקער יאָרן: לעבעד, נעמצאָוו, אַמפּילאָוו, לימאָנאָוו - זײַנען געגאַנגען אין דער נעקסטער וועלט. יאַוולינסקי האָט כּמעט פֿאַרלוירן וויכטיקייט און פֿאַרגעסן, ווי גערי קאַספּעראָוו. בערעזאווסקי האט מען געהאנגען - ער האט געוואוסט און צופיל גערעדט.
  נאָר זיוגאַנאָוו איז געבליבן פֿון דער אַלטער גאַלאַקסי פֿון די נײַנציקער יאָרן. רוצקאָי איז אויך פֿאַרגעסן. נו, אפשר זורקין, וועלכער ווערט פארמאל געהאלטן אלס פארזיצער פונעם קאנסטיטוציעלן געריכט.
  פון דער ערשטער דור פון סיס-ם-פּרעזידענטן איז בלויז לוקאַשענקאָ געבליבן אין דער מאַכט.
  אויך אַ קלוג פוקס. אבער ער געראטן צו אַרייַנציען אין די נעץ און צעמישן אים געזונט.
  פוטין האט נישט ליב געהאט לוקאשענקא, אבער אויסערליך האט ער זיך געמאכט פאר א פריינד. געוויינטלעך, האַלטן אין מיינונג און פאַלבאַק אָפּציעס.
  פֿאַר אַ לאַנג צייַט, וולאדימיר פּוטין איז געווען שרעקלעך מאַזלדיק, אַפֿילו אין קליין זאכן. צום ביישפּיל, סקריפּאַל איז פאַרסמט געוואָרן ערב די וואלן, און די פייער אין קעמעראָוואָ איז געשען אַ פּאָר טעג נאָך די וואלן.
  אבער אויב עס איז געווען די אנדערע וועג אַרום, עס וואָלט זיין אַ ביסל פּראָצענט ווייניקער.
  יא, און גרודינין האט זיך נאריש אויפגעשטעלט מיט זײנע פרעמדע חשבונות.
  לכתּחילה האָט וולאַדימיר פּוטין ניט געהאַלטן צו קעמפן פאַרן טראָן, מיט עמעצן פרישער און יינגער ווי דער אַלטער און פאַרמאַטערטער, און גאַנץ צונג-געבונדן זיגאַנאָוו.
  אבער פּאַוועל גרודינין אנגעהויבן צו געווינען פּאָפּולאַריטעט צו געשווינד, און דער קאַמף קען ווערן אויך קאַמפּעטיטיוו, אַפֿילו איידער די רגע קייַלעכיק.
  דערצו, שוואַרץ פּר קען פאַרשאַפן די פאַרקערט ווירקונג. ווי שוין געווען מיט יעלצין, לוקאַשענקאָ, און טיילווייז אפילו מיט לעבעד און זשירינאָווסקי.
  אבע ר פאװ ל גרודיני ן הא ט זי ך א גוט ן באנד געגעב ן מי ט זי ך מודה ו אי ן פינ ף חשבונות .
  און ערלויבט צו כאַפּן אַ גאַנץ כוואַליע פון קאָמפּראָמיס זאָגן.
  אָבער אַלצדינג האָט גראָדינין גענומען דרײַצן פּראָצענט, און זשירינאָווסקי אַ ביסל מער ווי פֿינף. און דאס האט געוויזן אז די מענטשן האלטן זיך צו די לינקע אידייען.
  זיוגאַנאָוו וואָלט, פֿאַרשטייט זיך, געקליבן נאָך ווייניקער גרודינין. גענאַדי אַנדרעוויטש, אַפֿילו אונטער יעלצין, איז געווען גאַנץ שוואַך. אפיל ו דעמאל ט הא ט ע ר אויסגעזע ן גאנ ץ שלעכט , ליסע , פארדעק ט מי ט װארצלען , מי ט א נאז , װא ס הא ט געצײכנט , װא ס הא ט זי ך געטראפ ן א בור ס שנוק .
  קיין ווונדער אַז יעלצין האָט אים באַזיגן. אמת, זשירינאָווסקי האָט אַמאָל פֿאָרגעלייגט אַ בונד צו זיגאַנאָוו. און דאָס האָט געפֿירט דייַגע אין דעם קרעמלין. אבער וולאדימיר זשירינאָווסקי קען נישט ווערן דער דריטער.
  אבער אויב עס איז געווען, עס וואָלט זיין פּראָבלעמס.
  ד י קאמוניסטן האבן צוגעזאגט וולאדימיר וואלפאוויטש - פינף שטעלעס אין דער רעגירונג. אריינגערעכנט דעם פּאָסטן פון מיניסטער פון אינערן און אויסערן אַפפאַירס. דאס זענען זייער ערנסט הודעות.
  קען יעלצין ענטפערן אין מין? מסתּמא נישט. יא, און דער מערב איז געווען קעגן דעם פאראיין פון יעלצין און זשירינאוסקי. דע ר לעצטע ר הא ט צופיל , ד י פרעמד ע לענדער , קעגנ ט אים . אין זשירינאָווסקי אַליין, אַנשטאָט קריטיקירן די רוסישע אויטאריטעטן, האָט ער אַטאַקירט דעם מערב.
  אבער די מערהייט פון די רוסישע זענען נישט שלעכט, און זיי פארשטאנען אַז רוסלאַנד אין די ניינטיז קען נישט ציען אַ קאַנפראַנטיישאַן מיט די מערב. יאָ, דער מערב-לעבנסשטייגער איז געווען פאָלקס און מאָדערן. און וולאדימיר וואָלפאָוויטש האָט זיך אַליין פאַרברענט.
  ד י דערפאלג ן פו ן לעבעד , א גאנ ץ לשון־קודש ן קאנדידאט , אי ז געװע ן אומגעריכט , או ן איבעריק . און שוין אלעקסאנדער יוואַנאָוויטש אנגעהויבן צו עמעס פאָדערן דעם טראָן.
  עפּעס ענלעכע איז געשען מיט דער מאַדערלאַנד פּאַרטיי, וואָס איז געווען אַ ספּוילער פֿאַר די קאָמוניסטן, אָבער צום סוף האָט זי געוווּנען צו פֿיל פּאָפּולערקייט און זיי האָבן עס אָנגעהויבן צעטרעטן און דערשטיקן.
  לעבעד האט אויך געקאנט שנעל און גרינג פארהאנדלען שלום אין טשעטשניע, וואס האט שטארק פארגרעסערט זיין פאפולאריטעט.
  אַז ס טאַקע פּראָפּאַגאַנדע אַרבעט וואונדער. שענדלעך אַרויסגעבן צו די באַנדאַץ, אויפגעהויבן די פּאָפּולאַריטעט פון די סוואַן צו די הימל.
  און דער צונג-געבונדענער, ענג גענעראל איז כמעט געווארן מלך. און אויב יעלצין וואלט געשטארבן ביי א הארץ אפעראציע, וואלט אפשר געווען דער צאר סוואן.
  מער גענוי, ער וואָלט זיכער געוואונען אויב טשערנאָמירדין, נו, און זיגאַנאָוו וואָלט קוים געווען העכער.
  אבער לעבעד האט פארפעלט דעם מאמענט... די מידיא האט באשאפן א נייעם שטערן אין דער מענטש פון באריס נעמצאוו, אבער אפילו דאס האט נישט לאנג געברענט. טאַקע נעמצאָוו איז אין יעלצינס קאָלעקטיוו, און דאָס לעבן ווערט נישט בעסער, נאָר ערגער. און דער פּרינץ איז געגאַנגען אין חרפה.
  פּוטין אַליין איז שולדיק פֿאַר טשובייס אַז ער האָט אים גענומען קיין מאָסקווע. נאך סאבטשאק'ס מפלה אין די וואלן איז מעגליך געווען צו גיין אין טורמע.
  אבער קיין גליק איז נישט געווען, און אומגליק האט געהאלפן. די באַזיגן פון סאָבטשאַק געהאָלפֿן צו אַריבערפירן צו מאָסקווע. און אויב אַנאַטאָלי וואָלט געווינען די וואַלן, זי וואָלט האָבן צו בלייַבן דעפּוטאַט, און דער גאנצער גאַנג פון געשיכטע איז געווען אַנדערש.
  אין דער זעלביקער וועג, ווי אויך ווייַטער זיגזאַגז אין אַ קאַריערע. למשל, פילע האָבן צווייפל צי עס איז ווערט צו באַשטימען אַ לוטענאַנט קאָלאָנעל אויף דעם פּאָסטן פון הויפּט פון די פסב? און אפילו מער אַזוי צו געבן דעם פּאָסטן פון סעקרעטאַרי פון די סעקוריטי קאָונסיל.
  דערצו האָט ריבקין גאַנץ גוט פּאַסירט בערעזאָווסקי. אבער יעלצין האט געהאט אן איבעריגע גערעטעניש פאר טוישן.
  ווען פּרימאַקאָוו איז געוואָרן פרעמיער מיניסטער, האָט זיך אויסגעזען, אַז ער וועט אויסגעקליבן ווערן אַלס זיין נאָכפאָלגער. דער אַלטער יעווגעני מאַקסימאָוויטש האָט פֿאַר יעדן געפּאַסט ווי אַ פשרה. אפֿשר, אַחוץ בערעזאָווסקי. ע ם אי ז געװע ן שנאה . לכתּחילה האָט בערעזאָווסקי געוואָלט אָנשטעקן אַקסענענקאָ אַנשטאָט פּרימאַקאָוו. אָבער די אַרום יעלצין האָבן גאַנץ גלייך באַטראַכט, אַז זיגאַנאָוו און זײַן פֿאַקציע מעגן נישט שטימען. או ן נײ ע װאל ן צ ו דע ר סטעיט־דומא , װאל ט געפיר ט צו ם נצחו ן פו ן ד י קאמוניסטן .
  או ן שוי ן אי ז ניש ט געװע ן קײ ן סיבה , צ ו בטל ן ד י װאל ן או ן פארלעז ן ד י קאנסטיטוציע .
  יעלצין אַליין האָט נישט געוואָלט מאַכן נאָך אַ קאַפּ. און ער און די אקטאבער געשעענישן זענען גענוג. און כּמעט געשטארבן פון די האַרץ.
  סטעפאשין האט מער־ווייניקער באפרידיקט טייל פון די קאמוניסטן. כאטש זיי האבן אויך נישט געוואלט מאכן איר נאכפאלגער.
  איך מוזן זאָגן אַז די ימפּיטשמאַנט פּרווון איז נישט ספּעציעל געפערלעך. דער סופרים געריכט איז געווען אונטער די קאנטראל פונעם קרעמלין, און וואלט אוודאי איינגעוויקלט די אימפיטשמענט.
  זשירינאָווסקי האָט יעלצין נישט געראַטעוועט, נאָר אָפּגעלאָזן זײַן ראַנג. דערנאָך האָט דער קרעמלין אים טאַקע אָפּגעשריבן.
  עס איז אַפֿילו מאָדנע, זשירינאָווסקי שטיצט אַקטיוולי יעלצין, און די קרעמלין מידיאַ דערטרינקען אים.
  זיי זאָגן אַז ער האט עס פֿאַר געלט. זיי אַפֿילו שלאָגן רעכט אין די מאָגן.
  למשל, לעאָנטיעוו, אַ געטרייַ פּראָטידזש פון דעם קרעמלין, ערשטער געוויזן ווי וולאדימיר זשירינאָווסקי רופט סטעפּשין אַן אַגענט פון די סי.איי.עי. און מאָססאַד, און דעמאָלט ווי דער זעלביקער וולאדימיר וואָלפאָוויטש גאָוז קאַמפּלאַמענץ אויף די קאַנדידאַט פֿאַר פּרעמיער.
  נו, װאָס װעט טראַכטן אַ רוסישער, װאָס קוקט דאָס: פֿאַרשטײט זיך, אַז וולאַדימיר וואָלפֿאָוויטש זשירינאָווסקי איז די לעצטע, פּאָליטישע זונה. און מען קען נישט שטימען דערפאר.
  דאָס הײסט, די קרעמלין־מעדיע האָט, טראָץ זײַן גאַנצן געטרײַשאַפֿט צו דער מאַכט, דערטרונקען זשירינאָווסקי, און אים פֿאַרשלאָגן אויף אַלע מעגלעך וועגן.
  ערשט ווען פוטין איז געווארן שטארקער אין מאכט, האט זיך די שטעלונג אנגעהויבן צו טוישן.
  אין פאַקט, וואָס דערשטיקן וולאדימיר וואָלפאָוויטש אויב ער אַזוי ברען שטיצט דעם קרעמלין.
  אין דערצו, איז בערעזאָווסקי אויסגעקומען מיט אַ כיטרע קאָמבינאַציע צו צווינגען אַ טייל פון די פּראָטעסט וואלן צו שטימען פאַר די ליבעראַל דעמאָקראַטישע פארטיי אנשטאט די קאָמוניסטן. ערשטנס האָבן זיי אָפּגעזאָגט צו פאַרשרייַבן זשירינאָווסקיס פּאַרטיי. און דעמאָלט, ווי עס איז, די רעגיסטראַציע איז געזונט. און זיי שפּאַלטן די רשימה.
  ווי אַ רעזולטאַט, די מידיאַ האָט גערעדט וועגן זשירינאָווסקי. אָבער נאָך, ער האָט באַקומען אַ ביסל, אַ ביסל מער ווי זעקס פּראָצענט.
  און ווען עס זענען געווען פּרעזאַדענטשאַל וואַלן, זשירינאָווסקי ווידער אפגעזאגט צו פאַרשרייַבן.
  און ווידער אַ סקאַנדאַל ... זיי געדאַנק צו מאַכן וולאדימיר וואָלפאָוויטש דריט, אָבער ווי עס פארקערט אויס, ער איז געווען אַ שוואַך.
  און דער פּרווון פֿון אַ צײַטווײַליקן בונד מיט די קאָמוניסטן האָט נאָר געפֿירט צו אַ פֿאַרגרעסערונג אין זיגאַנאָווס פּאָפּולאַריטעט.
  אַ בונד מיט די קאָמוניסטן האָט אויסגעזען ווי אַ שטאַרקע באַוועגונג, אָבער, מאָדנע, האָבן די ליבעראַלן דאָס מערסטע געליטן דערפון.
  און די קאָמוניסטן האָבן ווייניק פֿאַרלוירן...
  פאר דער צייט. מע דאַרף זאָגן, אַז פּוטין האָט אָפֿט מאָל געהאַט מזל טראָץ זײַנע אייגענע השתדלות. באַזונדערס האָט ער באַפוילן צו אָפּנאַרן זשירינאָווסקי - עס האָט נישט געאַרבעט. אבער פון דער צווייטער זייט האבן זיי ענליכע עלעקטארן ווי זשירינאווסקי, און אויב וולאדימיר וואלפאוויטש וואלט באקומען צען פראצענט, וואלט מען נישט אויסגעמיטן א צווייטע רונדע, און דאס איז שוין א מפלה. און דער חילוק איז געווען בלויז צוויי פּראָצענט.
  און דאַן איז דער דורכפאַל מיט זשירינאָווסקי געוואָרן אַ ברכה.
  אָדער די רעפאָרם פון די פעדעריישאַן קאָונסיל. די קאָמוניסטן, מיט וועמען דער קרעמלין האָט זיך געפֿלערנט, האָבן זיך אַנטקעגנגעשטעלט די רעפאָרם. אָבער די באַליידיקטע ליבעראַלן און דער פּרימאַקאָוו בלאָק האָבן צוליב עטלעכע סיבה געשטיצט די רעפאָרם. כאָטש פּרימאַקאָוו איז פֿאַרבונדן מיט לוזשקאָוו און אנדערע גענעראלן.
  נאַרישע מענטשן... יאַבלאָקאָ און ספּסס האָבן געווארנט אַז זיי וועלן זיין פּוטין ס ווייַטער קאָרבן און וועט זיין באַגראָבן צוזאַמען מיט די פעדעריישאַן קאָונסיל. אבער זיי זענען געגאנגען ווי נאַרישע שעפּס צו דער שחיטה.
  און די קאָמוניסטן זענען קלוג - זיי האָבן גלייך אויסגעפונען ווי עס שמעקט. אבער אנדערע זענען נישט גענוג קלוג.
  אין אַלגעמיין, פּוטין איז געווען שרעקלעך מאַזלדיק: איין טעראָריסט באַפאַלן אויף 11 סעפטעמבער איז ווערט עפּעס. דערצו האט די פאראייניגטע שטאטן געפרואווט צוגעוואוינטן די טאליבאן. און נוצט בין לאדן קעגן רוסלאנד.
  עס האט אויסגעזען אז די שכל האט געזאגט פאר די טאליבאן, ווייל זיי האבן שוין לאנג געווען אין מלחמה מיט די צפון אליאנס, וואס ווערט געשטיצט פון רוסלאנד, נישט צו עפענען א צווייטן פראנט קעגן אמעריקע.
  אבער די טאליבאן האט זיך אויפגעפירט ווי אידיאטן. אין פאַקט, די טאַליבאַן אנערקענט די רעפובליק פון איטשקעריאַ און געעפנט זייַן אַמבאַסאַדע אין זייער לאַנד. און ער האָט געהאָלפֿן די טשעטשען סײַ מיט געווער און סײַ מיט וואָלונטירן. מולא עמאר האט זיך אפילו געוואנדן צו אחמד שאה מאסאוד, כדי צו פארמאכן א שטויס און העלפן די מענטשן פון טשעטשניע.
  און דעמאָלט אַזאַ אַ אומגעריכט טאַלאַנט געפאלן אויף די קאָפּ פון רוסלאַנד. דערצו, די בנינים, פאַרקערט צו די געזעצן פון פיזיק, קאַלאַפּסט.
  דאָס איז אַזאַ אַ זעלטן גליק, עס איז ווי געווינען אַ הונדערט מיליאָן דאָללאַרס אין אַ לאָטעריע בילעט.
  און אמעריקע האט זיך געכאפט אין אפגאניסטאן פאר גאנצע צוואַנציק יאר. ס'איז געווען א צווייפל בענעפיט: סיי די פאראייניגטע שטאטן איז אפגעשוואכט, און די דרום גרעניצן פון די טאליבאן באקומען שוץ. אַזוי איך מוזן זאָגן מאַזלדיק. און דער עיקר, זיי האָבן נישט געפּרוּווט צו שווער.
  און אויך מיט איראק איז געווען מזל. אמת, אין עטלעכע פונט עס געווען אַז די אמעריקאנער לייכט געווינען. אין דריי וואכן האבן זיי פארנומען גאנץ איראק, פארלוירן בלויז פופציג מענטשן, און גענומען צוויי מיליאן געפאנגענע.
  אָבער דעמאָלט, טראָץ די כאַפּן פון סאַדאַם כוסיין, אַמעריקע איז געווען פאַרמישט אין אַ פּראָוטראַקטיד גערילאַ מלחמה.
  און דער פּרייַז פון ייל איז געפאלן, צו אַ קאָסמיש וואָג, ווי געזונט ווי גאַז. יא, עס איז געווען אַ פּלאַץ פון גליק. פּוטין האָט געגלויבט אַז ער איז אַ גרויסער משיח, און אַז ער איז קילער ווי נאַפּאָלעאָן, ווי דזשינגיס כאַן.
  נאך דערצו, איז אפילו שאמיל באסאיעוו אומגעקומען דורך זיך צופעליען אויפגעבלאזן אויף א מינע און עס האט אויסגעזען אז טשעטשניע איז ענדליך געבראכט געווארן אויף די קני.
  אבער זיין צוויי טערמינען האָבן קומען צו אַ סוף. עס איז שוין געווען צו שפעט צו טוישן די קאנסטיטוציע און מען האט געמוזט איבערגעבן דעם טראָן צו מעדוועדעוו.
  די יאָר 2008 פּרוווד צו זיין גאָר געראָטן. בילאַן ס נצחון אין עוראָוויסיאָן, נצחון אין די וועלט כאַקי טשאַמפּיאָנשיפּ, הצלחה אין פוטבאָל. און די מלחמה מיט דזשאָרדזשאַ.
  כאָטש אויך ניט ינדיספּיוטאַבאַל, בלויז פינף טעג, אָבער די מידיאַ פיילד עס ווי אַ גרויס נצחון פֿאַר רוסלאַנד, און אַפֿילו פֿאַר נאַטאָ. אַ שאָד, אַז איך האָב געמוזט טיילן לאָרעלעך מיט מעדוועדעוו.
  וולאדימיר פּוטין איז מיד פון מעמעריז, און ער געוואלט צו שלאָפן.
  מיכאי ל גארבאטשאװ ע אי ז ניש ט ארויסגעקומע ן צ ו זײ ן ענטוראזיע .
  מיר האָבן צו טראַכטן פון אַ סטראַטעגיע ערשטער.
  דערװײ ל הא ט װאוקא ס היטמא ן געשנארכ ט או ן געחלומט .
  . קאַפּיטל? 2.
  פיר דײטשע מײדלעך: גערדא, שארלאטע, קריסטינא און מאגדא האבן איבערגערעדט די פוהרער, זײ זאלן דערלויבן צו שלאגן אויף דער קורסקער סילענט. דע ר שמאלע ר היטלער , הא ט פאראורטייל ט קעג ן פרויע ן אי ן ארמײ . און אפֿשר דערפֿאַר האָט ער פֿאַרלוירן די מלחמה.
  אבע ר אוי ף דע ר װעלט , האב ן ד י מײדלע ך פו ן דע ר ס.ס. . ארויסגעװיז ן אזו י הײס ע או ן איבערצײגנדיק , א ז ד י פוהר ן הא ט זי ך איבערצײגט .
  אַזוי אויף די קורסק באַלדזש, אַ טאַנק קאָמאַנדע פון גערלז געגאנגען אין שלאַכט, וואס געקעמפט אין בלויז איין ביקיני און באָרוועס, וואָס געמאכט זיי אַנסערפּאַסט פייטערז.
  אַחוץ דעם, אין דער וועלט, איז דער פוהרער געווען אַ ביסל קלוגער. או ן ע ר הא ט זי ך געלאז ט איבערצײג ן פו ן ראםעל , או ן ע ר הא ט גענומע ן או ן עװאקויר ט ד י דײטש ע או ן איטאַליעניש ע מיליטע ר פו ן אפריקע .
  דא ם הא ט דערלויב ט ד י דײטש ן צ ו האלטן , מע ר קרעפט ן - װ י אכט , פארגליװערטע , אפריקאנע ר װעטעראנן . אַחוץ די יטאַליאַנס. און ווי אַ רעזולטאַט, די לאַנדינג פון די אַלייז אין סיסילי איז געווען אַ ראָוט פֿאַר זיי, און אַ גרויס מיליטעריש ומגליק און אַ ריזיק נומער פון געפאנגענע און אָנווער פון טראָופיז.
  או ן איצ ט האב ן ד י דײטש ן זי ך געשטעל ט מי ט דע ר קורסקע ר בולג . אויסע ר ד י מײדלע ך אויפ ן טאנק , האב ן זי ך באװיזן , נא ך צװ ײ מײדלעך : אלבינע ר או ן אלװינא , װעלכ ע האב ן זי ך געקעמ ט אויפ ן פאקע ־ װאלף . אוּן זֵיי הָאבְּן זֵיי זִיךְ מְיַישֵׁב גִיוֶוען נִיט אַחוץ קורצע הייזלעך.
  אז איצ ט זײנע ן ד י פוהרער ס בארװעס ע מײדלע ך געװע ן קעג ן דע ר רויטע ר ארמײ , או ן דא ס אי ז ערנסט .
  ד א הא ט זי ך פארשפרײ ט דע ר גראנדיאזע ר קאמ ף אוי ף דע ר קורסקע ר בולג . די דײַטשישע טרופּס האָבן זיך געצויגן אין דרום, און האָבן דורכגעבראָכן די סאָוועטישע שוץ.
  דערנאָך איז די רעזערוו טאַנק אַרמיי ארלנגעווארפן אין שלאַכט. און דער באַשטימענדיקער שלאַכט האָט זיך אַנטפּלעקט.
  גערדע מיט איר קאָמאַנדע האָבן זיך געקעמפֿט אויפֿן פּאַנטער, עס איז געווען הייס און דער קאָמאַנדע פֿון די מיידלעך האָט אַפֿילו אַרויסגעוואָרפֿן די בעסט.
  דא האבן די שײנעם געבראכט דעם ביקס. די ביקס פון די "פּאַנטער", בלויז 75 מם, אָבער שנעל-פירינג און לאַנג-באַראַלד.
  גערדאַ האָט געשאָסן פֿון אַ לאַנגן ווײַט מיט די הילף פֿון אירע נאַקעטע פֿעס, די שאָל האָט פּונקט געטראָפֿן דעם באַט פֿון דעם טערט און די קאַסטן פֿונעם סאָוועטישן ט־34־76־טאַנק, און האָט דורכגעשטעקט די פאנצער. דער רוסישער אויטאָ האָט אָנגעכאַפּט פייער, און דער קאַמבאַט-קיט האָט אָנגעהויבן צעלאָזן.
  גערדא האט געזונגען:
  - כבוד צו דייטשלאנד, כבוד!
  זי האָט געשפּילט דעם נעקסטן שאָס, מיט אירע נאַקעטע פֿעס, בײַ די פֿאָרגעשריטענע סאָוועטישע טאַנגקס, שאַרלאַט, דורכגעקראָכן דעם רוסישן אויטאָ און געזונגען:
  אונדזער שטאַרקייט איז גרויס
  עס וועט זיין אַ פעסט האַנט!
  און דאַן האָט אויך די שײנע און קלוגע קריסטינאַ געשלאָגן, מיט איר גראַציעז, נאַקעט פֿיס. או ן װידע ר הא ט מע ן געשלאג ן ד י סאװעטיש ע 44 . און זי איז אויף פייַער.
  און די מיידל קוועטשן:
  - פא ר קאמוניזם , װעל ן מי ר גײ ן אי ן קאמף , אבע ר ניש ט רוסיש , נא ר ארישע !
  מאגדא האט אויך געשאסן, און װידער אנגעקלאפט דעם רויטן ארמײ־װאגאן, דורכגעבראכן דעם מעטאל, געברענט די פיר און דרײסיק און געפרעגט:
  - און אַז קאָמוניזם איז אַריאַן?
  גערדע האָט געטראָפֿן דעם שונא מיט די נאַקעט פֿעסן, צעבראָכן דאָס מעטאַל פֿון דער רוסישער מאַשין און געענטפֿערט:
  ― יאָ, קאָמוניזם קאָן זײַן אַריש. ווען הימל איז פֿאַר אונדז, בשעת אנדערע אַרבעט שווער!
  שאַרלאַט האָט פייערד אויף דעם שונא מיט דער הילף פון אַ נאַקעט, קייַלעכיק פּיאַטע און קאָאָעד:
  - פאר פרייד אויף דער ערד!
  און די סאָוויעט פּאַדאַד 34 איז אין פייַער. די רויטע אַרמיי האָט אַריינגעוואָרפן איר סטראַטידזשיק רעזערוו אין שלאַכט: די סטעפּ פראָנט און זייַן טאַנגקס. און אויב איר הרגעט אים, דאַן די דייטשן וועט עפענען דעם וועג אַרום קורסק און קענען שלעפּן דעם קעסל.
  אַזוי דער גורל פון די שלאַכט איז באַשלאָסן דאָ.
  און די דײַטשישע "פּאַנטערס" זײַנען גוט. זיי פאַרניכטן סאָוועטישע אויטאָס ווי העכט-פּרעגלען.
  קריסטינא האט געשאסן מיט די נאקעטע פיס, דער דייטשישער קאנאן האט געשאסן פופצן רונדס א מינוט, און די מיידלעך האבן זיך אויסגעדרייט.
  און דער וואָריער איז גאָר פּינטלעך.
  ד א הא ט ז י געשלאג ן דע ם סאװעטיש ן פי ר או ן דרײסיק ע או ן געזונגען :
  מע קען אונדז ניט געפֿינען שטאַרקער
  מיר זענען נישט מער ווי צוואַנציק!
  די מײדלעך זײַנען דאָך זײער שײן. װע ן ז ײ האב ן ארויפגעלײג ט געכאפ ט רוסיש ע סאלדאטן , או ן ז ײ געצװאונגע ן צ ו קושן , נאקעט ע געברונקע ע פיס , האב ן ז ײ דא ס געטא ן מי ט פארגעניג ן או ן ענטוזיאזם .
  מאגדא האט צעבראכן דעם סאוועטישן מאשין מיט א גוט געצילט שיס מיט איר נאקעטן, חןדיקן פוס און געקרעכצט:
  - פֿאַר די מוטערלאַנד, און פֿאַר פֿרייַהייט!
  און די מײדלעך האָבן עס גענומען און געזונגען:
  פּערל, ציטערניש כערסטייל,
  איך בין באַזאָרגט, מיין ברוסט ציטערט!
  איך בין אַ מיידל ווי אַ שרעקעדיק בערעזע,
  איך האָב מורא צו רירן און אָטעמען!
  
  און וואָס שושקעט דיר דער פרישער ווינט אין אויער?
  זאַמד קראַנטשעס אונטער פֿיס באָרוועס ...
  און עס איז ניט מער גליקלעך מיר אויף דעם פּלאַנעט,
  ווען איך גיי מיט דיר אין וואלד אריין!
  
  אַנטדעקן צו מיר אַ גרויס סוד, באַליבט,
  ווי האסטו געראטן צו פארכאפן דאס הארץ!
  אָבער דיין פּנים איז אַזוי טרויעריק?
  איבער דעם שטערן איז דורכגעגאנגען דער דינםטע פאָדעם פון קנייטשן!
  
  ענטפֿערט מיר דער בחור מיט פּײַן;
  מלחמה וועט באַזונדער איר פֿאַר אַ לאַנג צייַט!
  צו געפֿינען אונדז אַ פּלאַץ אין די פאָראַס פון גן עדן,
  שׂטן מוזן זיין דיפיטיד אין גיהנום!
  
  אין ענטפער, אַ שלאַנק בערעזע נאַדאַד,
  איר זענט מער ווי אַ פרייַנד צו מיר!
  כאָטש די אַוטקאַם פון די שלאַכט קען זיין טרערן,
  אבער גאָט יאָשקע דער פּאַסטעך איז מיט אונדז!
  
  לאָמיר דיספּעל די גענעם פון בייזע גייסטער - בייז שאַדאָוז,
  אַזוי אַז די גראָוווז בליען גרין!
  שלאָגט מײַנע געבאָרענע קני
  האלט מיר שטארק געליבטער!
  
  און ער האָט געענטפערט ווי אַ מיידל אין שפּיצל,
  האָט ער געזאָגט צו דעם קָול פֿון צעשפּרײטן צװײגן;
  - װעםטו מיר װארטן א יאר, טויב?
  די נסיון פון הייס קריינז איז שטאַרק!
  
  אין ענטפער, איך געזאגט צו אים אַזוי שטרענג,
  - איך װעל נישט זײן קײן ציװער בײם מאשין־שטאנד!
  און איך ווי די מיליטעריש וועג,
  איך ווילן צו קעמפן, צו באַזיגן די בייז אָנעס!
  
  איך געקומען צו די פונט - שנייַדן צווייגן, בריידז,
  זיי געגעבן מיר אַ נייַ מאַשין מיט אַ דיסק!
  כאָטש די גראָז וויינט ווי פערל פון טוי,
  פאַרוואָס תמימות - איז געוואָרן ווי אַ זעלנער!
  
  דעריבער, אַז די מוטערלאַנד איז טייער צו מיר ווי אַלע,
  מוטערלאנד איבער די שטערן ברענט אין דער נשמה!
  עס איז נישט די ין צו באַרג אויף די בעט,
  און איבערנאַכט מיט אַ ביקס אין אַ הוט!
  
  נצחון וועט קומען, איך פעסט גלויבן אין עס,
  נאָך אַלע, אונדזער סיבה איז שטענדיק רעכט!
  נו, שמייכל מער פריידיק גייז,
  א גוטער גורל ווארט אויף אונז, גלייב מיר!
  די מײדלעך האבן שײן געזונגען, און דערבײ האבן זײ געשאסן. און יעדער שאָס פון סאַנדאַל גערלז איז אַ פּינטלעך שלאָגן.
  אבער איצט די ערשטער כוואַליע איז ריפּאַלסט, און ספּעציעל וועהיקלעס ברענגען נאָך שעלז.
  און שײנע דײַטשישע מײדלעך קעמפן אין הימל. ביידע בלאָנדע: אַלבינאַ און אַלווינאַ.
  און זיי זענען זייער שיין.
  אלבינע האט מיט דער הילף פון אירע נאקעטע פינגער געשאסן פון זעקס לופט ביקסן מיטאמאל. און עטלעכע סאָוויעט ערקראַפט געכאפט פייער.
  דער קריגער האט געשריבן:
  - כבוד צו מיין שטאַרקייַט!
  אַלווינאַ האָט אויך געשלאָגן אויף די שונאים, מיט די הילף פון די פינגער פון איר נאַקעט פֿיס. זי האט גלײך אראפגעשאסן פינף םאװעטישע עראפלאנען און האט א קװיטש געטאן:
  - אין נאָמען פון ווייַס וועלף!
  מײדלעך האבן צעטראגן רוסישע אויטאמאבילן מיט דער ווירטואזיטעט פון נקבה לעמפּערט.
  אַלבינאַ שאָס מיט די הילף פון די שאַרלעכ רויט אָפּל פון איר קאַסטן, דרינגלעך די קנעפּל און קאָאָד:
  ― צום כּבֿוד פֿונעם דריטן רייך!
  אַלווינאַ האָט אויך געשלאָגן איר קעגנער מיט איר רובין אָפּל, און האָט פּלייפאַלי אַקטינג, געזאגט:
  - פא ר דע ם פרײזישע ר גייסט !
  דאס זענען געווען צוויי פייטינג גערלז - סופּער קלאַס. סײַ באָרוועס און סײַ מיט נאַקעט טשעסט.
  און זײ האָבן זײער ליב געהאַט צו פּײַניקן די חלוצים. אָט רײַסט מען דעם ייִנגל די קליידער און בונד אים צו אַ בוים. דעמאָלט איר נעמען די בייַטש אין דיין הענט און אָנהייבן וויפּינג עס. און עס איז אַזוי גרויס.
  און דאָס ייִנגעלע שרייט פֿון ווייטיק, זײַן געבראַכטע הויט פֿאַרדעקט מיט בלוטיקע שטראָמען. און דאָס מײדל נעמט און ברענגט אַ פֿײַרקל צום ייִנגל אין די באָרװעטע פֿיס. און די נאַקעט פּיאַטע ברענט. און דער יינגל שרייט מיט יקסקריסיייטינג ווייטיק. און עס איז אַזוי פייַן צו הערן צו זיין קראַמפּס און געשרייען.
  אַלבינאַ און אַלווינאַ ליבע די דרעגז פון גייז, ספּעציעל קיוט און בלאָנדע. און עס איז אַזאַ אַ גרויס פאַרגעניגן פֿאַר זיי.
  אבער זיי אויך וויסן ווי צו קעמפן.
  אַלווינאַ האָט געדריקט דעם דזשויסטיק-קנעפּל מיט איר טרוסקאַווקע ניפּאַל. און זי האָט אַראָפּגעשאָסן נאָך עטלעכע סאָוועטישע עראָפּלאַנען מיט דער הילף פֿון לופט־קאַנאָנען, און דערנאָך האָט זי געקאָכט:
  - איך בין דער קולאַסט זי-וואָלף אין דער וועלט!
  אלבינע האט אויך געפלאצט, געדריקט אויף דעם דזשויסטיק קנעפל מיט דער הילף פון א מאַלענע ניפאל, אפגעשניטן א טוץ רוסישע קארס און געקרעכצט:
  ― פֿאַר אַ נײַעם דײַטשלאַנד!
  דאָ זענען די גערלז - אַ בוילעט פּילאָט.
  גערדאַ און איר טאַנק קאָמאַנדע אויף די פּאַנטער פאָרזעצן צו קעמפן.
  דאָ איז אַ בלאָנדע מיידל, וואָס האָט עס גענומען און אַ קלאַפּ געטאָן אין די סאָוועטישע פיר און דרייסיק מיט דער הילף פון אַ שאַרלעכ רויטער ברוסט אָפּל.
  און שלאָגן די רוסישע מאַשין, זי ארויס:
  ― איך װײס גאָרנישט
  חוץ דער קלויסטער בחור!
  שאַרלאַט האָט וויציק באמערקט, אויך פייערד אַ פּאָמסן אָפּל בייַ די פייַנט און סקוויקט:
  - גיט גרויס נצחונות!
  קריסטינאַ אויך גענומען און סלאַמד מיט אַ רובין אָפּל, און האט עס זייער אַפּטיק. זי האט צעבראכן דעם סאוועטישן מאשין און געקרעכצט:
  - פאר נײע גרעניץ!
  און לופּאַנולאַ און מאַגדאַ, אַ שלאַכט מיידל, זייער קיל און קריגעריש, מיט האָר ווי גאָלד בלעטער.
  און זי האָט געבראַכט, מיט טרוסקאַווקע ברוסט ניפּאַלן, וואָס זי האָט געטאָן זייער גענוי און גענוי.
  עס האָט געשלאָגן דעם סאָוועטן פיר און דרײַסיק און געקרעכצט:
  ― מײַן שלאָגן!
  און די מיידלעך וועלן נעמען און ווילען. און דאָס זענען וואָריערז פון די מדרגה פון סופּערמאַן.
  ד י דײטש ן האב ן געװוינ ט דע ם טאנק־קאמפ ט או ן פארמאכ ט דע ם קעס ל הינטער ן קורסק . או ן ע ס הא ט זי ך געגרינדע ט אז א גרויםע ר פלעק ע פו ן רויט ע ארמײען .
  ד י שלאכט ן האב ן זי ך געמאכ ט מי ט גרוי ס רשעו ת או ן צארן . עס זענען געווען אַ פּלאַץ פון וויקטימס.
  א טײ ל פו ן ד י סאװעטיש ע מיליטע ר האב ן געקענ ט אנטלויפן , א טײ ל זײנע ן געכאפ ט געװאר ן אדע ר צעשטערט .
  אין באַטאַלז, די מיידל סטשעלאַ זיך אונטערשיידן. ז י הא ט געקעמ ט אי ן דע ר אינפענטע ר או ן הא ט צוגענומע ן דע ם וויסנשאפט , אנגעהויב ן װארפ ן גראנאטן , מי ט ד י נאקעט ע פיס . און עס איז גאָר קיל.
  שעלא האָט אַ פּלאַצן געטאָן, אַקוטשעט דעם רוסישן זעלנער ווי אַ שטעקל און זיך געכאַפּט, אויסגעשעפּט די ציין:
  - אוי, הענבאנע, מיין הענבאנע,
  איך האב געגעסן, געגעסן....
  און איר זעלנער זענען ווי זעראָס,
  דו זאלסט נישט ראַטעווען קענטיק אָרנטלעכקייַט!
  און נאָך אַ מיידל, עוואַ, האָט געשאָסן פֿון אַ פֿאַסט־פּאַטראָן מיט דער הילף פֿון אַ טרוסקאַווקע־ברוסט־אָפּל, און האָט דורכגעשטעקט אַ סאָוועטישן טאַנק.
  און מיט איר נאַקעט פּיאַטע זי וואַרפן אַ פּיז פון טויט, און אויך צעריסן פילע זעלנער פון די רויט אַרמיי.
  דאָס איז אַ מיידל - די העכסטן און קאָלאָסאַל קלאַס.
  און דאַן האָבן די געכאַפּטע רוסישע זעלנער אַראָפּגעקניט און געקושט די נאַקעט, שטויביקע פֿיס פֿון די מיידלעך.
  און עס געקוקט טאַקע גרויס.
  און די מײדלעך זײַנען אַזױ באָרװעס און שײן.
  דאס זענען די מיידלעך, וואס אויב זיי נעמען זיך עפעס, וועלן זיי עס אוודאי ברענגען צום סוף.
  ד י רויט ע ארמ ײ הא ט געליט ן א גרויםע ר מפלה , ב ײ ד י קורסק ע בולט . די טרופּס פון די וועהרמאַכט זענען אריבערגעפארן צו וואָראָנעזש. און זיי זענען געווען ענערגעטיק.
  אָבער אויך די סאָוועטישע מײדלעך קעמפן שטאַרק און מען קען און זאָל אויך זיי באַווייזן.
  נאַטאַשע האָט מיט די נאַציס מיט אירע פוס אַ גראַנאַט געוואָרפן און געזונגען:
  - דאס איז ריכטיג...
  זויאַ האט לאָנטשט אַ טאַלאַנט פון טויט מיט איר נאַקעט פּיאַטע און צוגעגעבן:
  - שונא...
  אַוגוסטינע האָט זיך אונטערגעטראָטן צו עפּעס דעסטרוקטיווע און האָט געקרעכצט:
  - טראכט...
  סוועטלאַנאַ האָט געוואָרפן אַ גראַניט מיט אירע נאַקעטע פינגער און האָט געקרעכצט:
  - וואס...
  נאַטאַשע האָט געוואָרפן אַ פּאָר לימענע מיט די באָרוועסע פֿיס און געשריען:
  - רוסיש...
  זויאַ איז אויך סאַקאַמד צו עפּעס ענערגעטיק און דעדלי, סקוויקינג:
  - פאַרוואַלטן...
  אויגוסטינע לאָנטשט די דעדלי, מאַטערינג:
  - שונא....
  סוועטלאַנאַ ווידער סאַקאַמד צו די דעסטרוקטיווע און וויאַקנולאַ:
  - ברעכן!
  נאַטאַשע האָט אַ דריי געטאָן און אַ קוועטשט:
  - וועלט געזונטהייט ארגאניזאציע...
  זויה האט אויך געשאסן אויף די שווארצע אויסלענדישע וואס די נאציס האבן רעקרוטירט און געקרעכצט:
  - װארט !
  אויגוסטינע האט גערעדט מיט קראַפט און צאָרן:
  - וואָס...
  סוועטלאַנאַ איז אונטערגענומען מיט אַ שמייכלען פון אַ פּאַנטער:
  - ביי...
  נטאשע האט געװארפן א גראנאט מיט איר בארװעםן פוס און א געשרײ געטאן:
  - קאַמף...
  זויה האט געװארפן מיט די נאקעטע פינגער די מתנות פון טויט און געמורמלט:
  - אטאקעס!
  אַגוסטינע האָט זיך אַרײַנגעמישט און געמורמלט:
  - שונאים...
  סוועטלאַנאַ האָט געגעבן אַ בינטל גראַניידז מיט איר נאַקעט סאָלעס, און ווי זי שרייַען אין די שפּיץ פון איר לונגען:
  - מיר וועלן ...
  נאַטאַשע האָט געניגלט דעם פּלאַצן און געשטעקט:
  - כעס...
  זויאַ האָט אָפּגעשניטן די נאַציס און געקרעכצט:
  - קלאַפּן!
  אויגוסטינע האט ווידער פייערד און געשריגן:
  - כעס...
  סוועטלאַנאַ האָט געציטערט ווען זי האָט געשאָסן:
  - קלאַפּן!
  נאטאשע האט װידער געװארפן א גראנאט מיט איר גראנ־ טן בארװעםן פוס, געציטערט:
  ― מיר װעלן פֿאַרטיליקן די נאַציס!
  זויאַ האָט עס גענומען און געציטערט:
  - דער צוקונפֿט וועג צו קאָמוניזם!
  אוּן הָאט זִיךְ מְיַישֵׁב גִיוֶוען א לִימֶענְטְן מִיט דֶער בַּארְקְט.
  אויגוסטינע האט גענומען און צעשפרייט די שורות, און אירע נאקעטע פיס זענען געפלויגן מיט חורבן צוזאמען דעם פריץ:
  - מיר וועלן שפּאַלטן די קעגנערס!
  סוועטלאַנאַ האָט עס גענומען און געוואָרפן מיט איר נאַקעט פּיאַטע, אַ בינטל גראַנאַץ, און אַ קוויטש:
  לאָמיר צעטרעטן די פאַשיסטן!
  או ן ד י פי ר האב ן װײטע ר געשאס ן או ן װארפ ן גראנאטן . דע ר דײטשע ר ״דזשאגדטיגער ״ הא ט זי ך באװעגט . א מאַשין מיט אַ 128 מם ביקס. און שיסן זיך.
  און די מײדלעך האבן געװארפן גראנאטן. אונטערגעווארפן די נאציס. און זיי האבן צוריק געשאסן. ז ײ זײנע ן ארײ ן פאראוים . די טאַנגקס ראָולינג ווידער. דער נײַסטער דײַטשישער "פּאַנטער" -2 באַוועגט זיך. א זייער רירעוודיק מאַשין.
  אבער זײננע מײדלעך האבן זיך גענומען און אים ארויסגעקלאפט. זיי האָבן צעריסן אויף שטיקער אַ רירעוודיק מאַשין מיט אַ גאַז טערביין מאָטאָר. און זײ האָבן זי צעבלאָזן.
  נאַטאַשע האָט באַמערקט מיט אַ געלעכטער:
  מיר זענען פייטינג גרויס!
  זויה האט מסכים געווען מיט דעם:
  - זייער קיל!
  אויגוסטינע האט ווייזלי באמערקט:
  - מיר וועלן געווינען!
  או ן ז י הא ט ארויסגעלאז ט א ן אנטי־טאנק־גראנאט , מי ט ד י נאקעט ע פוס . שטאַרק מיידל. און זי האט אַזוי פיל חכמה.
  סוועטלאַנאַ אויך לאָנטשט אַ טאַלאַנט פון טויט מיט איר טאָעס פון איר נאַקעט פֿיס, און שלאָגן די פייַנט. זייער אַגרעסיוו מיידל, מיט אויגן די קאָליר פון קאָרנפלאָווערס. זי האט אַזאַ וויציקייַט, און אַ דורכפאָר פון שטאַרקייַט!
  נאַטאַשע האָט אַ דריי געטאָן און געמאַכט:
  - פֿאַר הייליק רוסלאַנד!
  זויאַ שאָס זייער אַקטיוו, און שמייכלט, ווייַזונג פּערל ציין:
  - איך בין אַ וואָריער פון אַז מדרגה וואָס וועט נישט וועלקן אַוועק!
  אוגוסטינע האט אויך געשאסן. האָט אָפּגעשניטן די נאַציס און געגאָלן:
  "איך בין אַ וואָריער פון גרויס אַמביציע!"
  און זי האָט אױסגעגאָסן אירע פּערלע ציין!
  סוועטלאַנאַ באשטעטיקט:
  - זייער גרויס אמביציעס!
  ד י מײדלע ך האב ן זי ך געקעמפ ט זײע ר לאנג . או ן פארשטײ ט זי ך מי ט דע ר מיליטערישע ר ארבעט . זיי זענען לעגאַמרע פּרעכטיק בעאַוטיעס. בוילעט מיינונג. און זיי דרייען ערשטער קלאַס.
  נאַטאַשאַ, פייערד, געדאַנק אַז אויב סטאַלין איז ניטאָ, אַ מין פון ליידיקקייַט וועט פאָרעם אין די נשמות פון מענטשן. עס איז ווי אַ ליב געהאט איינער איז געשטארבן.
  כאָטש דעם גרוזיניש איז געווען גרויזאַם. און ער האָט נישט אַלץ רעכט געטאָן. עס איז אפילו אַן אַנעקדאָט וועגן דעם. פארוואס טראגט לענין שיך און סטאלין שיך? ווייל וולאדימיר איליטש האט אויסגעקליבן דעם וועג, און דער דאזיקער וואנצעסיע איז פאראויס.
  אין דעם אַכטונג, סטאַלין איז נישט דער אָפּטימאַל ווירע. טאַקע, ווי לענין האָט עס באַשריבן, איז דאָס געווען צו גראָב.
  דעם שעף פּריפּערז בלויז געווירציק קיילים. אין טערמינען פון אַכזאָריעס, עס איז געווען אַ צוויי-שנלדיקע שווערד.
  פֿון איין זײַט האָט דאָס געהאָלפֿן צו האַלטן דיסציפּלין און סטימולירט דעם פּאַרטיי־אַפּאַראַט. פו ן דע ר צװײטע ר זײ ט הא ט מע ן ארויסגעקלאפ ט ד י װערטפולסט ע פערזאנאלע ן או ן פעאיק ע מענטשן . באזונדער ם האב ן ז ײ נא ך דע ר מלחמ ה פארלויר ן אז א גרוים ן פארװאלטע ר װ י װאזנעסענסקי . װע ר הא ט געהא ט ד י גרעםט ע דינסט ן צ ו דע ר מוטערלאנד .
  וואָזנעסענסקי איז, אפשר, געווען אַן אידעאַלער פאַרוואַלטער: ניט נאָר האַרט, נאָר אויך קלוג און געבילדעטער. דער יאַנגגאַסט דאָקטאָר פון וויסנשאַפֿט אין די וססר, אַקאַדעמיסיאַן, בוילעט פּערזענלעכקייט. אָן וואָזנעסענסקי, די רוסישע עקאנאמיע איז עפעס פאַלש. און איך קען נישט באַזיגן די נאַציס.
  נאַטאַשע האָט געוואָרפן אַ לימענע מיט די באָרוועסע פֿיס און געזונגען:
  - פון הימל...
  זויה האט אויך געװארפן א גראנאט מיט די נאקעטע פינגער און געזאגט:
  - אַסטעריסק...
  אַוגוסטינע האָט מיט איר נאַקעט פֿיס אָנגעהויבן אַ טאַלאַנט פֿון טויט און געזונגען:
  - ליכטיק...
  סוועטלאַנאַ האָט אויך אַרויסגעוואָרפן אַ גראַניט, מיט דער הילף פון אַ באָרוועסן פֿיס:
  - קריסטאַליין!
  נאַטאַשע האָט זיך אַ דריי געטאָן און געציטערט:
  - איך צו דיר...
  זויאַ האָט מיט אירע נאַקעטע פֿינגער אָנגעהויבן די מתּנה פֿון טויט, כיסנדיק:
  - ניגון...
  אויגוסטינע איז אונטערגעפאלן מיט איר נאַקעט פּיאַטע, וואָס ברענגט טויט און סקוויקט:
  - איך װעל זינגען...
  נאטאשקע האט װײטער געזונגען, אגרעסיוו:
  - וועגן ....
  זויה האט געװארפן מיט די נאקעטע פוס א אויפרייס פעקל, צעשפרײט די נאציס און א קװיטש געטאן:
  - געבוירן...
  אויגוסטינע האט געגעבן א בינטל גראנאטן מיט איר נאקעטן פּיאַטע, ארויסגעגעבן:
  ― סטאַלין!
  אבער די קראץ האבן פיר מײדלעך און אזעלכע גרײז.
  זיי געזעסן אויף די נואַסט פּאַנטער -2 טאַנק מיט אַ 88-מם, לאַנג-באַראַלד ביקס.
  גערדא האט געשאסן מיט איר קאנאן און געשלאגן דעם ט־34 אין אונטערן קאזעל, און האט געציטערט, בלינקנדיק אירע סאפיר אויגן:
  ― נײן, גאָט האָט דאָך ליב דײַטשלאַנד! מיר וועלן באשטימט געווינען!
  שאַרלאַט האָט גרינג מסכים געווען מיט דעם:
  - מיר קענען נישט פאַרלירן! מיר װעלן באַלד אַרױסגײן קײן קאַלינין, און מאָסקווע װעט זײַן אַ שטײן!
  קריסטינאַ האָט אַרויסגעוואָרפן אירע פערלנע פּלייצעס און געשריגן:
  ― לאָמיר אַהין אַהין, עס װעט זײַן צײַט קײן װלאַדיװאָסטאָק!
  מאגדא האט מיט חרטה באמערקט:
  - און די יאַפּאַניש זענען כּמעט דיפיטיד דורך די אמעריקאנער. דאָס איז זייער ערנסט, מיר האָבן כּמעט פאַרפאַלן אַ וויכטיק אַליירט.
  גערדע האָט אױסגעקלאַפּט אַ נײַעם סאָװעטישן טאַנק און האָט אַ קװיטש געטאָן:
  - מיר קענען טאָן אָן זיי!
  שאַרלאַט האָט געכײַכט און באַמערקט:
  - אויב די בעיבי סמיילז, אפֿשר אַלץ וועט אַרבעט אויס!
  קריסטינאַ האט געזאגט אין גראַם:
  ― האָט זיך צעבראָכן פֿון אַ שמייכל אַ כיפּאַפּאַטאַמאַס!
  מאגדא האט זי געשטיצט:
  ― דאָס מײדל האָט זײער אַ זשעדנע מויל!
  און די קריגערס האָבן עס גענומען און אויסגעבראָכן אַ געלעכטער. זיי האָבן גאַזירטע ענערגיע, קען מען זאָגן, און אין שעפע!
  גערדא האט װידער געשאסן אויף די םאװעטישע אויטאמאבילן און געשריגן:
  - דער ווייַטער יאָרהונדערט וועט זיין אונדזער!
  שאַרלאַט האָט זיך אויך איינגעשריבן און באשטעטיקט:
  - עס וועט זיין פלייץ אין פּלאַץ!
  קריסטינאַ גלייך באשטעטיקט דעם:
  - לאָמיר פליען אין פּלאַץ!
  מאגדא האט געשאסן פון א באמבע־לאנצער און האט ארויסגעגעבן:
  - זיצנדי ק אי ן שטער ן עראפלאן !
  גערדע האָט אױסגעשטרעקט די צונג און אַ קװיטש געטאָן:
  - אין נײַעם יאָרהונדערט וועט הערשן די אימפּעריע פֿונעם דריטן רייך!
  שאַרלאַט מיט אַן אַגרעסיוו שמייכל באשטעטיקט:
  - און דער פערט אויך.
  נאָך דעם האָט די שיינקייט ווידער אויסגעדרייט דעם סאָוועטישן טאַנק.
  קריסטינאַ, די טייַוולאָניש וואָריער, פינקלען מיט פּערל ציין, סקוויקט:
  ― יאָ, זאָל זײַן אַ נײַער סדר! און כבוד צו דער גרויסער אימפעריע!
  מאגדא האט באשטעטיגט מיט א פרנץ צאָרן:
  - כבוד צו די אימפעריע!
  גערדע האט װידער א פייער געטאן און געזאגט:
  - כבוד צו אונדז אויך!
  און משמעות די מיידל גאַט עס.
  גוואָזדאַנולאַ און שאַרלאַט. און זייער פּאַסיק. איך האָב אַרײַן אַ סאָוועטישן טאַנק גלײַך אין דער זײַט אַרײַן. דערנאָך האָט זי געציטערט:
  - מיר קעמפן פֿאַר אַ נייַ סדר!
  מאגדא האט געשאסן און געשלאגן קעגנער, האט באשטעטיגט:
  - און אָן קיין צווייפל מיר וועלן דערגרייכן עס!
  גערדא האט װידער נעקלאפט, און זעהר פאסיג און ארויסגעגעבן:
  - מיר וועלן דערגרייכן מיט אַ גרויס גרענעץ!
  און זי האט געפינצטערט מיט סאפיר און זײער ליכטיקע אויגן.
  שאַרלאַט האָט אויך געשאָסן, געשלאָגן דעם רוסישן אויטאָ און געשריגן, דאָס איז אַ שטן מיט מאַראַנץ האָר:
  - אַלץ וועט זיין נאָר עראָבאַטיקס!
  מאגדא האט אויך געשאסן מיט א פרײזטער צאָרן. זי האט צעבראכן דעם ט-34 און האט געקרעכצט:
  - און די צוקונפֿט קאָמאַנדע!
  דא האבן די מײדלעך אבער געהאט פראבלעמען. די KV-14 ארויס. די מאַשין איז זייער גרויס. און זי האט אַ 152-מילמעטער ביקס מיט אַ לאַנג פאַס. אפֿשר אַ דײַטש צו דורכברעכן.
  גערדע האט פארשנעלערט די אויגן און געפרעגט שאראטע:
  - קענסט עס צודעקן מיט א באמבארדיר ?
  האט דער רויטער געענטפערט:
  - דאָך עס איז אַ געלעגנהייַט ... אָבער די אַקיעראַסי פון די באָמבער איז ניט גענוגיק!
  קריסטינאַ סאַגדזשעסטיד לייַדנשאַפטלעך:
  - זאל מיר אויספרובירן מיין 88 גראף פאפיר?
  גערדא האט סקעפּטיש באמערקט:
  - דעם KV-14 האט 100 מם פראָנטאַל פאנצער אין אַ גרויס שיפּוע. איר קענט אים נישט נעמען!
  שאַרלאַט האָט געשמייכלט און באַמערקט:
  ― פֿאַרשילטן! און איך האב געמיינט אז די רוסן האבן נישט אזא טאנק! נאָר שמועות!
  מאגדא האט געזאגט:
  איך אויך געדאַנק עס איז געווען אַ זשוק! אָבער מיר זען אַז דאָס איז נישט דער פאַל! און די פאַס פון די רוסישע איז אַזוי לאַנג!
  גערדע האט געזונגען, אנגעקלאפט מיט איר נאקעטן פּיאַטע אויפן פאנצער דיל:
  מיר וועלן קעמפן אָן מורא!
  שאַרלאַט באשטעטיקט די שטעלונג פון איר שוטעף:
  - מע ן װע ט מי ר ני ט אפגעשניט ן קײ ן טריט !
  קריסטינאַ האָט געזאָגט:
  - און וואָס אויב איר קלאַפּן אויס אַ סאָוויעט טאַנק מיט אַ פּינטלעך שלאָגן פון אַ שאָל אין די פאַס?
  גערדע האט געצװײפלט:
  ― קענסט דאָס טאָן, פֿון אַ גרױסער װײַטן?
  קריסטינאַ באשטעטיקט:
  - אויב איר ברענגט די פלאַם פון אַ לייטער צו מיין נאַקעט סאָלעס, דעמאָלט איך בין גאַנץ טויגעוודיק צו שלאָגן זייער גוט!
  אנשטאט צו ענטפערן, האט גערדא געקלאפט אויף איר לייטער. קריסטינא האט פארדרײט איר נאקעטע פוס און איר נאקעטע, א ביסל פארהארטעטע פּיאַטע האט געגלאנצט אין ליכט פון די פלאמען.
  גערדא האט געבראכט פײער אויף דער מײדל׳ס פויל. ם׳האט געהאט א ברענענדיקן שמעקן. זייער אָנגענעם שמעקן, ווי גרילד שיש קעבאַב.
  קריסטינאַ האָט געשעפּטשעט:
  ― און צום צװײטן פּיאַטע!
  דערנאך האט מאגדא אנגעצונדן דאם פײער. בײד ע פלאמען־צונגע ן האב ן איצ ט געלײק ט ד י נאקעט ע זאלן , פו ן זײע ר שײנ ע או ן רויט ע מײדל .
  דערנאָך האָט שאַרלאַט געשריגן און אויסגעבויגן אירע בריסט. אָן קיין צערעמאָניע האָט זי עס גענומען און געדריקט דעם דזשויסטיקקנעפּל מיט איר שאַרלעכ רויטן אָפּל. די ביקס האט געשאסן אויטאמאטיש.
  די שאָל איז אַלײן געפֿלױגן, און איז געפֿאַלן גלײַך אין דעם פֿאַס פֿון אַן אימפּרעסנדיקער סאָװעטישער מאַשין.
  װי א ריזיגער העלפאנט האט אפגעשניטן א לאנגן שטאם. נאכ ן באקומע ן א גרוים ן קלאפ , הא ט דע ר סאװעטיש ע טאנ ק אפגעשטעל ט ד י באװעגונג . ם׳איז געװען, װי מ׳האט אים ארויסגעקלאפט פון די הענט א שװערד.
  אַז מאַזלדיק כאָרערז!
  שאַרלאַט האָט געזונגען, גליקלעך שמײַענדיק:
  - נאָר מורא וועט געבן אונדז פריינט! בלויז ווייטיק מאָוטאַווייץ איר צו אַרבעטן!
  גערדע האָט צוגעגעבן מיט באַגייסטערונג:
  - אי ך װי ל מע ר או ן מע ר צעטרעט ן דײנ ע נאריש ע פנימער !
  ד י מלחמ ה פו ן דריט ן רײ ך זײנע ן געװע ן זײע ר צופריד ן !
  אבער אפילו קליינע קינדער האבן געקעמפט קעגן די נאציס. אינגלע ך או ן מײדלע ך האב ן צוגעװארפ ן אימפראװיזירט ע אויפפלאסױו ע פעקלעך , אוי ף דײטש ע טאנקן , זעלבשטי ף ביקס ן או ן אינפאנטרי .
  ד י פיאנער ן האב ן זי ך געקעמפ ט זײע ר מוטיק . ז ײ האב ן געװאוסט , װא ס פאשיסטיש ע געפאנגענשאפט .
  דאָס מײדל מאַרינקאַ, למשל, איז אַרײַן אין די קלעפּ פֿון די נאַציס. ז ײ האב ן אי ר אויסגעלײג ט ד י בארװעס ע פיס , או ן זי ך געשטעל ט נעב ן דע ר בראזשיר . פלאמען־לשון האבן כמעט געלעקט דעם מײדלס נאקעטע, פארהארטעטע כילז פון לאנגן גײן באָרוועס. די פּײַניקונג האָט געדויערט בערך פֿופֿצן מינוט, ביז די סאָלעס זײַנען געווען פֿאַרדעקט מיט בליסטערס. דעמאל ט הא ט מע ן ד י מײדעל ע בארװעס ע פים , אפגעבונדן . און ווידער זיי געפרעגט שאלות. ז ײ האב ן מי ך געשלאג ן מי ט גומע ר הײזע ר אויפ ן נאקעט ן קערפער .
  דא ן זײנע ן ז ײ דורכגעגאנגע ן דע ם שטראם... ם מארינקא , אי ז ב ײ דע ר אויספארשונג , געפײניק ט געװאר ן ביז ן צע ן פארלוסט . און דאַן לאָזן זיי איר רו. װע ן ד י נאקעט ע פיס ן האב ן זי ך א ביס ל צעטרײםט , הא ט מע ן ז ײ װידע ר פארשמיר ט מי ט אויל , או ן ד י בראזשיר ן הא ט מע ן װידע ר ארויםגעבראכט . אַזאַ פּייַניקונג קענען זיין ריפּיטיד פילע מאל. און פּייַניקונג מיט שטראָם, און בייַטש מיט גומע כאָוזיז.
  מאַרינקאַ איז געווען פּייַניקד פֿאַר זעקס חדשים. ביז זי איז געװארן בלינד און איז געװארן גרוי פון די פײניקונג. דערנאָך האָט מען זי באַגראָבן לעבעדיק אין דער ערד. מ׳האט אפילו נישט פארװיסט קײן קויל.
  פּיאָניר וואַסיאַ, די נאַציס געשלאָגן מיט רויט-הייס דראָט אויף זיין נאַקעט גוף.
  דעמאל ט זײנע ן פארברענ ט געװאר ן נאקעט ע כילז , מי ט רויט־װארעם ע שטאפ ל פו ן אײזן . דאָס יינגל האָט ניט געקענט אויסהאַלטן אַ שרייען, אָבער האָט נאָך ניט פאַרראַטן זײַנע חבֿרים.
  די נאציס האבן אים צעלאזט לעבעדיקערהייט אין זאלץ־זויערע. און דאָס איז אַ שרעקלעך ווייטיק.
  די דאזיקע פריץ זײנען אזעלכע פארזעענישן... דער קאמםאמל־מיטגליד איז געװארן געפײניקט מיט אן אײזן. דא ן האב ן ז ײ אי ם געהאנגע ן אויפ ן געשטעל , אויפגעהויב ן או ן אראפגעװארפן . דערנאָך, זיי אנגעהויבן צו ברענען מיט אַ רויט-הייס בראָך. ד י ברוסט ן זײנע ן ארויסגעריס ן געװאר ן מי ט צאנג . דערנאָך האָט מען די נאָז ממש אָפּגעריסן מיט אַ רויט-הייסע צוואַנג.
  דאָס מײדל האָט מען געפּײַניקט צום טויט... מע האָט איר צעבראָכן אַלע פֿינגער און איר פוס. אן אנדער קאָמסאָמאָל מיטגליד, אננא, איז ימפּאַלעד. און אַז זי איז געשטאָרבן, האָבן זײ געברענט מיט פֿאַרקעס.
  בקיצור, די נאַציס האָבן געשפּילט ווי בעסטער זיי האָבן געקענט און ווי זיי האָבן געוואָלט. ז ײ האב ן אלעמע ן געפײניקט .
  נאַטאַשע און איר קאָלעקטיוו האָבן נאָך געקעמפט אין די אַרומרינגלען. ד י מײדלע ך האב ן אי ן קאמ ף גענוצ ט זײער ע נאקעט ע גראנאט ע פיס , או ן געװארפ ן גראנאטן . זיי האבן געקעמפט קעגן די העכערע כוחות פון די פריץ. ז ײ האב ן זי ך זײע ר מוטיק ה געהאלט ן או ן זי ך ניש ט געגאנגע ן צוריקציען .
  . קאַפּיטל? 3.
  אן אנדער פאַקט אין אַ חלום וואָס נאָך לאַסטיד ...
  צווישן רוסלאַנד און די טאַליבאַן איז אויסגעבראָכן מלחמה. ערשטער, די טאַליבאַן אַטאַקירט טאַדזשיקיסטאַן. אין פאַקט, די צייט איז באַקוועם און עס איז צייט צו באַשליסן אויף יקספּאַנשאַן אין סענטראַל אזיע.
  און די אַרמיי פון טאַדזשיקיסטאַן איז געווען שוואַך. זי איז צוזאמגעפאלן אונטער די קלאגן פון די טאליבאן, טיילווייז אנטלאפן, טיילווייז זיך אונטערגעגעבן פאר די טאליבאן. און די טאליבאן האבן אטאקירט די רוסישע באזע, און די רוסן זענען שטום געווארן. און איך האט צו אַריבערפירן טרופּס דורך עטלעכע לענדער און ומקערן די פראָנט.
  בלוטיקע און ברוטאַלע שלאַכטן האָבן אָנגעהויבן קאָכן.
  און די מײדלעך קעמפן זיך מיט צארן
  די באַרימט פיר קאַמף לעבן די דאָרף פון די מיטל מזרח.
  נאַטאַשע גיט אַ קער, און וואַרפֿט אַ גראַניט מיט די נאַקעט פֿעסן.
  ברייקס די אַפגהאַנס און סקוויקס:
  - כבוד צו דער תקופה פון קאָמוניזם!
  זויאַ אויך שוץ אויף די פייַנט. מײַבט אַראָפּ די פֿײַנט, װאַרפֿט גראַנאַטן מיט אַ טויטלעכער כּוח מיט באָרװעטע פֿיס און קװיטשעט:
  - פארן פאטערלאנד, אונדזער מוטער!
  אַוגוסטינאַ האָט אַראָפּגעכאַפּט די שורה פון אַפגהאַנס מיט אַ פּלאַצן פון אַ מאַשין ביקס. זי האט געװארפן א חורבן לימענע מיט איר נאקעטן פּיאַטע און בילן:
  - פֿאַר די וססר!
  סוועטלאַנאַ אויך בלאַסטיד די פייַנט, שנייַדן אַוועק אַ פּלאַץ פון יסלאַמיק וואָריערז און סקוויקט:
  ― פֿאַר דער װעלט פֿון קאָמוניזם!
  און אויך ווי צו וואַרפן אַ טאַלאַנט פון טויט מיט דעסטרוקטיווע און וממעאַסוראַבאַל מאַכט מיט די טאָעס פון נאַקעט פֿיס. אוּן הָאט גִיוֶוען דִי שׁוֹינְט גִירִיסְט.
  די גערלז זענען אַמייזינג ...
  נאַטאַשאַ האָט באַמערקט, ווען זי האָט אַראָפּגעכאַפּט די שטייענדיקע אַפגהאַנס:
  - זיי שטעכן ממש ווי היישעריק!
  און דאָס מײדל האָט װידער אַ װאָרף געטאָן אַ גראַניט אױף דעם שונא מיט איר נאַקעטן פּיאַטע. און שיין פיל צעריסן די שונאים.
  זויאַ איז אויך שלאָגן די יסלאַמיק זעלנער מיט אַ געזונט-אַימעד פּלאַצן. מאָוו זיי גאָר אַראָפּ און קאָזינג:
  - פאר רוסלאנד !
  או ן װידע ר מי ט נאקעט ע פיס , װע ט ע ר װארפ ן א רוצחיש ן מתנה .
  אַוגוסטינע האָט געשאָסן אויף דעם שונא און ממש אַראָפּגעשניטן די אַפגהאַנס, זיי אָפּגעשניטן ווי אַ קולטיוואַטאָר, האָט געקרעכצט:
  ― פֿאַר מאַמע־לאַנד!
  סוועטלאַנאַ, אַראָפּשניידן די שונאים, און פאקטיש מאָוינג אַראָפּ די זעלנער פון די יסלאַמיק טאַליבאַן אימפעריע, און קלאַפּן זיי אויס מיט בערינגז, ארויס:
  - פֿאַר די מאָטהערלאַנד און נייַע וויקטאָריעס!
  או ן װידע ר װ י ע ר װאל ט מי ט ד י פינגע ר פו ן זײנ ע נאקעטע , געבילצט ע פיס , געװארפ ן א גראנאט ן פו ן טויטלעכ ן קראפט .
  די מײדלעך האבן זיך אין גאנצן צעשפרײט. און זיי האָבן געשלאָגן די העכערע צאָל פון דער טאַליבאַן אַרמיי. און זיי זענען געקומען אין גרויס כוואליעס.
  קאַמף אויף דעם טאַנק און די קאָמאַנדע פון עליזאַבעטה.
  די גערלז דאָ זענען אויך אין בלויז איין ביקיני און באָרוועס. און אין דער זעלביקער צייַט זיי קעמפן זייער גוט. אַפגהאַניסטאַן ס טאַנגקס זענען אַוטדייטיד און ערגער אין קוואַליטעט ווי רוסיש אָנעס, אָבער עס זענען גאַנץ אַ ביסל פון זיי.
  די בעל-מלאכות פון דער איסלאַמישער אימפעריע האָבן געמאכט עטלעכע מאשינען פון האָלץ. וואָס איך מוזן זאָגן איז זייער פּראָגרעסיוו.
  עליזאַבעטה, ניצן איר נאַקעט טאָעס, פייערד אַ שאָס און דורכשטעכן אַ אַפגאַן טאַנק, נאָך וואָס זי גראָב:
  - איך בין די קולאַסט פרוי אין דער וועלט!
  עקאַטערינאַ אויך קיקס, ניצן איר נאַקעט פּיאַטע, סמאַשיז די פייַנט און סקוועקס:
  - פֿאַר די וססר!
  עלענאַ, אָן טראכטן צוויי מאָל, וועט דרייען בייַ די פייַנט. צעריסן עס און קוועטשן:
  ― פֿאַר קאָמוניזם!
  יופראָסיניאַ, אויך, ווי צו שלאָגן די פייַנט. וועט ברעכן דעם טאַנק פון די אַפגהאַנס און בלאַדער:
  - פארן פאטערלאנד ביזן ענדע!
  און דאָס זענען די גערלז, זיי זענען נאָר סופּער. קיין קראַפט קען נישט שטיין קעגן אַזאַ. און זיי זענען באמת די קולאַסט וואָריערז און גרייהאָונדס. און קיין איינער קענען אַנטקעגנשטעלנ זיי.
  און אויב זיי אנגעהויבן צו קעמפן, עס וועט זיין נאָר אַ קאַמף פון כייפּערמען.
  און עליזאַבעטה וועט ווידער דרייען מיט די הילף פון איר נאַקעט טאָעס און קוועטשן:
  - פֿאַר די נייַ וססר!
  עקאַטערינאַ האָט אויך געשאָסן אויף דעם שונא אין דריי און האָט געקרעכצט:
  - יאָ, וולאדימיר פּוטין איז נישט אַ זייער גוט פירער, צו לייגן עס מיילדלי!
  און דאָס מײדל האָט פֿאַרדרײט איר נאַקעט, קײַלעכיקן פּיאַטע.
  עלענאַ האָט ווייטער געשלאָגן די אַפגהאַנס און האָט געציטערט:
  - פאַר גרויס קאָמוניזם אין די וססר!
  און מיט נאַקעט טאָעס, זי צוגעגעבן ספּאַסיפיקלי דעסטרוקטיווע און מערדעראַס!
  און דעמאָלט ווי די מיידל עופראָסיניאַ טראַשיז. און צעברעכן דעם שונא און קוועטשן:
  - פֿאַר די געטין לאַדאַ!
  דאָ איז זייער שלאַכטפעלד.
  און דער קריגער ווי זיי האבן אנגעהויבן שניידן די מתנגדים, און ווי זיי האבן נישט געגעבן רחמנות, פארניכטעט די אפגאנער.
  עליזאַבעטה האָט אויך געשאָסן אויפן שונא, און האָט אויך גענוצט אַ נאַקעט פּיאַטע און האָט געקושט:
  ― פֿאַר קאָמוניזם אין לאַנד פֿון סאָװעטן!
  און דאָ איז זי אַזאַ אַ קעמפערדיקע און קריגערישע פרוי.
  שוי ן װער ט אפגאנע ר פו ן הימל .
  אַנאַסטאַסיאַ וועדמאַקאָוואַ איז זייער הייס אין שלאַכט. און צעטרעטן אַלעמען. און אין הימל שיסן עס אראפ אפגאנער עראפלאנען און שלאגט אויף ערד. דאָס איז אַזאַ אַ אַגרעסיוו מיידל.
  און זי האָט געזונגען מיט אַ געלעכטער:
  - פֿאַר אונדזער מוטערלאַנד, טייטן אַלע די טאַליבאַן!
  אַקולינאַ אָרלאָוואַ באשטעטיקט, בלוקינג איר ציין:
  - אין פאַקט, דער גייסט איז אַ שעד, קליימד אין די וססר!
  און דער וואָריער האָט אַראָפּגעשאָסן אַן אַנדער אַפגאַן עראָפּלאַן.
  Mirabela Magnetic, דיסטרויינג די וואָריערז פון די יסלאַמיק טאַליבאַן אימפעריע אין די הימל און אויף לאַנד, בשעת ניצן איר נאַקעט טאָעס, יעלד:
  ― פֿאַר אונדזער פֿאָטערלאַנד!
  דאָ איז אַ טריאַד פייטינג אין די הימל. און זי שרייט די אַפגהאַנס מיט גרויס ינטענסיטי. און די שונאים זענען דורכגעקאָכט אַראָפּ.
  אַקולינאַ אָרלאָוואַ אויף די קנעפּלעך מיט איר נאַקעט פּיאַטע און געלייקנט:
  פֿאַר אונדזער גרויס לאַנד!
  און ווי ער ווינקט צו זיינע שותפים.
  און ווידער קלאַפּט אַראָפּ די אַפגהאַנס. און דאָס זענען זייער אַגרעסיוו דזשאַמפּס אין גערלז.
  אַנאַסטאַסיאַ האָט געציטערט מיט אַ שמייכל, געוויזן אירע ציין, אַראָפּגעקלאַפּט אַפגאַן פּיילאַץ:
  - מיר זענען וואָריערז וואָס וועט באַזיגן קיין אַרמיי!
  און ווידער אויסגעקלאפט אן אפגאנער קאר.
  יאָ, די מײדלעך האָבן דאָ גענומען די פֿאַרניכטונג פֿון די זעלנער פֿון דער איסלאַמישער אימפּעריע דורכפֿאַל. און זיי קראַך ...
  אַליאָנקאַ אויך פייץ דעספּעראַטלי, און ווייזט איר בעסטער עראָבאַטיקס. און נאַקס אַראָפּ שונאים ווי אויב זיי זענען מאָדעלס.
  און די טאַליבאַן האַלטן קריכן און קריכן. און זיי ווערן געהרגעט אין ריזיק נומערן.
  אלענקא האט געווארפען מיט די נאקעטע פיס עפעס טויטליך און געזונגען:
  מיר זענען ווייַס וועלף!
  אַניוטאַ האָט מסכים געווען מיט דעם, מאָוינג אַראָפּ קעגנערס אָן צערעמאָניע:
  - און מיר זענען די בעסטער אין דער וועלט!
  או ן ז י הא ט אוי ך געגעב ן א גראנאט ן מי ט אי ר נאקעטע ר פויע .
  און איצט אַלאַ איז אויך פירינג מאַשין גאַנז. און נאַקס אויס אַ פּלאַץ פון אַפגהאַנס און ראָערז:
  - כבוד צו דער תקופה פון קאָמוניזם!
  מאַריאַ אויך פייערז זייער אַקיעראַטלי אויף די אַפגהאַנס. און נאַקס זיי אויס ונ דורך. און ער ווארפט אויך גראנאטן מיט די נאקעטע פיס. און ברוםט:
  - כבוד צו סוואַראָג!
  אָלימפּיאַס אויך היץ די פייַנט מיט גרויס, דעדלי קראַפט. מאָוז אַראָפּ שונאים פון די יסלאַמיק אימפעריע און סקוויקס:
  - פאר דער גאנצער, די גאנצע וועלט אין דער עפאכע פון קאמוניזם!
  און ווידער די מיידל באָרגט איר ציין און אַקיעראַטלי שוץ אויף די פייַנט.
  און מאַרוסיאַ אויך סקריבאַלז אויף די אַפגהאַנס. און מיט אַ שאַרלעכ רויטן אָפּל דריקט ער דעם באַזוקאַ־קנעפּל, און קלאַפּט אַרױס קעגנער און קװיטשעט:
  - פאר גרויס רוסלאנד!
  אט זײנען די מײדלעך.
  אָבער מאַטריאָנאַ, ווי די אַפגהאַנס, שמעקט מיט איר נאַקעט טאָעס, צעטרעטן די פייַנט פון די טאַליבאַן און קוועטשן:
  - פֿאַר די פאַדערלאַנד און פרייהייט ביז דעם סוף!
  אַז ס די גערלז געגאנגען און ווי די אַפגהאַנס זענען דרש - נאָר גרויל. און עס איז ממש אַ גאַנץ און אַלגעמיין פאַרניכטונג פון זיי. משמעות, די אַפגהאַנס האָבן אַ זייער שלעכט טאָג.
  Alenka באמערקט, פייערד אויף די אַפגהאַנס און מאָוינג זיי:
  ― דאָס איז מײַן הײמלאַנד!
  או ן מי ט זײ ן נאקעט ן פים , װ י דע ר מערדערישע ר מתנ ה פו ן פארניכטונ ג װע ט זי ך געבן .
  דאָ זענען די גערלז - לאָמיר נאָר זאָגן סופּער.
  אַניוטאַ האָט אַגרעסיוו באמערקט, שיסעריי אויף די אַפגהאַנס:
  - כבוד פארן קאמוניזם!
  פייטינג אַלאַ, פירינג, און דרינגלעך איר שאַרלעכ רויט אָפּל אויף די קנעפּלעך פון די באַזוקאַ, סקוויקט:
  - כבוד צו די העלדן!
  און מאַריאַ, באַרען דעם פייַנט מיט דעדלי קראַפט, קאָוד:
  - כבוד צו די קולאַסט מאָטהערלאַנד!
  אָלימפּיאַס צוגעגעבן, קראַשינג די פיינט און געוויזן געוואקסן גיכקייַט:
  - גרויס כבוד צו די מערסט בליענדיק לאַנד!
  מאַטריאָנאַ, געראַנטיד קעגנערס, און ניצן איר נאַקעט טאָעס ווען שיסער, גענומען עס און סקוויקט:
  - און כבוד צו די קולאַסט וואָריערז!
  מאַרוסיאַ, אויך שראַבלינג אויף די שונאים, און ממש מאַיינג זיי אַראָפּ, קאָאָטעדינגלי:
  - און די וססר איז אויך אַ גרויס כבוד פֿאַר סענטשעריז!
  און די מײדלעך האָבן געזונגען אין אײנעם:
  - מענטשן וועלן זיין צופרידן
  גליק אויף אייביק ...
  די סאוועטישע רעגירונג -
  די מאַכט איז גרויס!
  און די וואָריערז וועלן לאַכן אין די שפּיץ פון די לונגען. און זײ האָבן געטראָגן זײערע צײן.
  אלענקא האט געזאגט מיט א גרויסן שמייכל:
  מיר וועלן געבן אונדזער הערצער פֿאַר אונדזער מוטערלאַנד!
  אַניוטאַ האָט ווייטער געהאַלטן:
  - און מיר וועלן שטיין און געווינען!
  אָט זײַנען זײ, לאָמיר נאָר זאָגן, װוּנדערלעכע מײדלעך. און זיי טאַקע ווי צו קעמפן אין פול שטאַרקייַט.
  און דאָ זענען אָלעג ריבאַטשענקאָ און מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ אין שלאַכט.
  דאָס יינגל און די מיידל זעען אויס ווי קינדער פון וועגן צוועלף, אָבער אין פאַקט די אומאָרטאַל כיטמען קעמפן אַזוי אַגרעסיוו. אַז גאָרנישט קענען שטיין קעגן זיי.
  אלענקא , פארבלאזענ ע צײן , או ן אפגעשניט ן קעגנער ם פו ן טאליבא ן הא ט זי ך געזונגע ן מי ט א שמייכל :
  מיר וועלן קעמפן פֿאַר אַ ליכטיקער מאָרגן!
  אַניוטאַ, שיסן און וואַרפן באָמבס מיט איר נאַקעט טאָעס, צוגעגעבן:
  - און אונדזער אַרמערד באַן געראטן צו פאַרגיכערן!
  און דער רױטער אַללאַ האָט זיך אױפֿגעשפּרונגען און זיך געראַנגלט, צוגעגעבן מיט אַ װינק:
  ― לאָמיר זיך קושן!
  אָלעג ריבאַטשענקאָ האָט געלאָפֿן אַ ווינטמיל מיט זײַנע שווערדן, אָפּגעהאַקן די קעפּ פֿון די אַפגהאַנס און אַ קוועטשן:
  - כבוד צו אונדזער מוטערלאַנד!
  או ן דע ר ײנגל , מי ט זײנ ע נאקעט ע פיס , הא ט זי ך געלאז ט א מערדערישע ר מתנה .
  די מיידל אויך שנייַדן דורך די פלאַטערל אָפּטראָג מיט שווערדן. האָט אָפּגעשניטן דעם שונא און געקרעכצט:
  - כבוד פארן סאוועטישן סיסטעם!
  או ן מי ט זײנ ע נאקעט ע פיס , װע ט ע ר אוי ך װארפ ן מתנות , פארניכטונ ג פו ן שונאי .
  און די קינדער, צעטרעטן דעם שונא, האָבן געזונגען אין איינעם:
  - איך גלייב אז די גאנצע וועלט וועט זיך אויפוועקן,
  עס וועט זיין אַ סוף צו די טאַליבאַן ...
  די זון וועט ליכטיק שייַנען
  מיר וועלן רייַסן אַלע בייז שונאים אין ברעקלעך!
  קינדער אין און זייער קיל פייטערז. או ן ז ײ פײפ ן אוי ך , ברענגנדי ק אויפ ן שונא ט א גאנצ ן װאלק ן פו ן פארשטונקע ן או ן געדרוקט ע קראען . און עס איז גאָר קיל.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ, קאַטינג אַראָפּ די אַפגהאַנס מיט אַ שמייכל, באמערקט:
  - מיט אונדז די יוגנט פון דער גאנצער פּלאַנעט,
  אונדזער ווערלדווייד קאַנסטראַקשאַן מאַנשאַפֿט!
  און דאָס ייִנגל מיט זײַן נאַקעטן פּיאַטע האָט זיך אונטערגעלאָזט צו דער חורבן־מתּנה פֿון טויט.
  מאַרגאַריטאַ מאַגניטנייַאַ, קראַשינג די יסלאַמיק וואָריערז, אויך טשיפּערד, באַרינג איר ציין:
  - דאס פאלק מארשירט דאס גאנצע לאנד אריין אין קאמוניזם!
  און אויך ווי ער שניידט דורך די איסלאמישע רייען. און איך מוזן זאָגן דאָס איז זייער גרויזאַם און קיל.
  דערווייל האבן די טאליבאן געכאפט א יינגל פון פערצן יאר אלט. ז ײ האב ן אי ם אויסגעטאן , או ן צוגעבונד ן צ ו א בוים . נאָך דעם, זיי ערשטער פלאָגד, סטריפּט די הויט צו בלוט.
  דערנאָך האָט מען געשפּריצט זאַלץ אויף די ווונדן פון די טיניידזשער. דא ן האב ן ז ײ זי ך אנגעהויב ן פרײע ן מי ט א פײער , או ן פארברענט ן דע ם קינד ס נאקעט ע כילז . און עס איז געווען אַזוי גרויזאַם. און סוף אַרויף טאָרטשערד
  יינגל צו טויט.
  און ווידער עס זענען צאָרנדיק באַטאַלז ...
  און די פאזיציעס פון די טאליבאן ווערן באטראפן דורך רוסישע אטאקע עראפלאנען ניצן עראפלאנען. און דאָ די אַפגהאַנס און מיסאַלז זענען בלאַדזשאַנד. און זיי אַלע קריכן און קריכן ווי אַ מיעסער פּאַרשוין אויף קראַמפּס.
  או ן גאנצ ע בערגלע ך לײב ן זענע ן געבליב ן הינטערשטעליק .
  מאַרגאַריטאַ האָט געזונגען מיט אַ שמייכל:
  מיר וועלן קעמפן פֿאַר אַ ליכטיקער מאָרגן!
  און אָלעג ריבאַטשענקאָ, קאַטינג אַראָפּ די אַפגהאַנס, בילן:
  ― מיר האָבן דאָס געטאָן!
  און דער ײנגל װעט װידער מיט די נאקעטע פיס װארפן א גראנאט פון טויטלעכן קראפט.
  און די אַפגהאַנס זענען דרש אַזוי זיכער און באַרימט.
  די קידס זענען די פאַקטיש מאָנסטערס.
  און ימאָרטאַל באשעפענישן קעמפן באָרוועס, און זייער אַקטיוולי צעטרעטן קעגנערס.
  אבער אַ טאַנק פון די גדר איז אויך אריין אין די שלאַכט.
  גערדאַ און איר קאָמאַנדע אַרייַן די שלאַכט מיט די אַפגהאַנס.
  און דאָס מײדל שיסן מיט די נאַקעט פֿעסן און קױסן:
  - כבוד צו די געדאנקען פון קאָמוניזם!
  שאַרלאַט, וואָס פייערז נאָך איר, קאַנפערמז:
  - כבוד צו די געדאנקען פון די סאָוויעט סיסטעם!
  קריסטינאַ, פייערד אויף די פייַנט מיט איר נאַקעט טאָעס, סקריטשיז:
  - פאר נײע ליכטיקע אידעאלן!
  און אויך זייער אַקיעראַטלי היץ די פייַנט.
  און די אַפגהאַנס באַקומען עס קאַפּיטאַל.
  און מאגדא שיסן אויף דעם שונא, און קװיטשעט, מיט אירע צײן.
  - כבוד צו אונדזער מוטערלאַנד!
  און אויך ווי ער שליסט דעם שונא מיט די הילף פון די נאקעטע פינגער.
  דאס זענען פייטינג גערלז, לאָזן אונדז פּנים.
  גערדא האט געשאסן אויפן שונא, געציטערט:
  - פֿאַר רוסלאַנד און נצחון ביז דעם סוף!
  און ווידער ער טראַשיז, דאָס מאָל ניצן אַ שאַרלעכ רויט אָפּל אין דרינגלעך די דזשויסטיק קנעפּל.
  אט זײנען די מײדלעך. זיי זענען צאָן און פאַנגעד און קענען טרער ווער עס יז גלייַך.
  שאַרלאַט גענומען עס און געזאַנג אַגרעסיוו, באַרוינג איר ציין:
  - אפריקע איז שרעקלעך, יאָ, יאָ. יאָ!
  אפריקע איז געפערלעך, יאָ, יאָ, יאָ!
  דו זאלסט נישט גיין גערלז - גיין צו אפריקע פֿאַר אַ גיין!
  קריסטינאַ, באַרוינג איר ציין און דאַשינג איר קעגנער, האט געזאגט:
  - גיי נישט די מיידלעך באָרוועס אין דער פינצטער!
  און מיט אַ נאַקעט פּיאַטע ווי צו ונטערפאַלן צו די פייַנט.
  דאָ זענען די פרויען - אַלע פרויען פרויען!
  או ן ד י אפגאנע ר װער ן דערשאס ן או ן פארניכטעט , א ן רחמנות .
  מאגדא , געשאס ן אויפ ן שונא , או ן אי ם ממש־אויסגעקערט , הא ט זי ך אגרעסיוו י ארויסגעגעבן :
  ― איך בין דער שטאַרקסטער אין דער װעלט!
  און אויך ווי צו פּאַטשן מיט די הילף פון נאַקעט טאָעס. דאָ איז די מיידל.
  איך מוזן זאָגן אַז עס איז פשוט הינטער!
  אט זײנען די מײדלעך װי זײ האבן גענומען דעם טאליבאן, און זײ האבן געשלאגן מיט זשאקהאמערס.
  און די טאַליבאַן האָט געפּײַניקט אַ רוסישער קאָמסאָמאָלער מיטגליד. ערשטער סטריפּט צו די נאַקעט. דערנאָך האָבן זיי אָנגעהויבן גיסן וואַסער. ערשטער הייס - בוילינג וואַסער, דעמאָלט קאַלט. דא ן האב ן ז ײ אנגעהויב ן שלאגן , מי ט הײס ע דראט .
  און עס איז געווען אַזוי גרויזאַם. און דעמאָלט ווידער פּייַניקונג און אַ ליכט צו די נאַקעט כילז פון די מיידל. או ן ז י אי ז שטאר ק געמאכ ט געװארן . און פארוואס האבן זיי אויסגעגאסן זויער, וואָס איז נאָך ווייטיקדיק.
  און דאָס מיידל איז אויך געפּײַניקט געוואָרן צום טויט.
  און דאַן האָבן זיי גענומען איר סקעלעט און עס באדעקט מיט גאָלד און אויפגעהאנגען עס פֿאַר אַלעמען צו זען. און עס איז געווען גאָר גרויזאַם.
  דאָס איז די סאָרט פון מאַכט וואָס די טאַליבאַן דעמאַנסטרייטיד. און פּרובירן צו קאָנקורירן מיט אַזאַ אַ לאַנד. אבער מײדלעך װילן האבן קינדער. און זײ האָבן געשניטן די מאָגן. און זיי זענען זייער גרויזאַם.
  פייץ צווישן אנדערע ברענען ווי די פלאמען פון דער אונטערוועלט.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ, קאַטינג אַראָפּ קעגנערס, סאַנג:
  - כבוד צו דער תקופה פון קאָמוניזם!
  און דער אינגל װעט װידער מיט די נאקעטע פיס װארפן די מערדערישע מתנות פון טויט
  מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ, קאַטינג אַראָפּ די אַפגהאַנס, קוועטשן:
  - פֿאַר די וססר!
  או ן ע ר װע ט װארפ ן זײנ ע נאקעט ע פיס , װא ס ברענג ט מאס ן טויט . יא, קיינער קען זיך נישט אנטקעגן אזעלכע מיידלעך.
  יינגל און מיידל אין פול און ופגעקאָכט יקסייטמאַנט און קאַמבאַט אָפּצאָל.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ, קאַטינג אַראָפּ די אַפגהאַנס מיט שווערדן, סאַנג:
  - געבראכט, געבראכט מיר,
  עס גענומען מיר!
  איך װעל נאָר זיצן אויף אַ פערד
  און אַ מאַזל אַווייץ מיר!
  און דער יינגל וועט לאַכן, און ווידער ער וועט נעמען און צעהאַקן די פייַנט.
  און דאָ זענען זיי צוזאַמען מיט מאַרגאַריטאַ ווי זיי פייַפן. און אַ מאַסע פון סטאַנד קראָוז וועט פאַלן אויף די קעפ פון די אַפגהאַנס. זאל ס נאָר זאָגן עס איז גרויס.
  מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ טוועעטעד:
  - איך בין דער שטאַרקסטער אין דער וועלט, איך וועל צעשטערן די שונאים אין די קלאָזעט!
  און ווינקען צו זיין שוטעף.
  און די העכערע קרעפטן פון די אפגאנער האבן זיך אנגעהויבען ארויסצוברענגען.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ לעסאָף געדריקט די באַשטימען מיט זיין נאַקעט פּיאַטע. און דער שטראם איז געשלאגן, גלייך פארוואנדלט אסאך טאליבאנער זעלנער אין סקעלעטאן. און עס זאָל זיין אנגעוויזן - רעצייעך.
  דער טערמינאַטאָר בוי סאַנג:
  ― זאָל זײַן באַרימט אונדזער ערד!
  או ן װ י ע ר פײפ ט אוים , פארשאפ ט ד י צײן .
  דאָ איז דער יינגל. און טאַקע זייער קאַמבאַטיוו.
  און דעמאָלט עס זענען די סאָוויעט מיסאַלז שלאָגן די אַפגהאַנס. און זיי זענען ערנסט שלאָגן. און אַ פּלאַץ פון פייטערז זענען געהרגעט.
  טאַמאַראַ און וועראָניקאַ ציל דעדלי מיסאַלז מיט נעעדלעס און באַללס און ופרייַסן. און אַ פּלאַץ פון אַפגהאַנס זענען מיד געהרגעט. און עס איז אַזוי גרויזאַם.
  ד י מײדלע ך זענע ן איצ ט אי ן בונקער , שטאפנדי ק מי ט ד י בארװעס ע פיס , אויפ ן באטאָנען . און פאַרשאַפן דעדלי קראַפט טשאַרדזשיז אויף די פייַנט, ונ דורך יקסטערמאַניישאַן.
  די גערלז זענען נאָר אַמייזינג.
  טאַמאַראַ פייערט און ברוםט:
  - די גרויס וססר און זייַן פירער סטאַלין זענען מיט אונדז!
  וועראָניקאַ אויך קאַנפערמז דעם:
  לאָמיר אַרײַנברענגען דעם טאַליבאַנס טאָכעס!
  און אויך ווי צו פייַער בייַ די פייַנט. און עס וועט מאַכן עס זייער שווער. גירלס ליבע צו טייטן - אַז ס גערלז.
  וועראָניקאַ אַמאָל געפרעגט אַ קשיא:
  וואָס איז צוויי מאָל צוויי פינף?
  טאמארע האט געענטפערט מיט א געלעכטער:
  ― פיר און אַ האַלב!
  און עס איז געווען זייער וויציק דערקלערונג.
  ד י מײדלע ך זענע ן אזו י געשפּאנט .
  נאַטאַשאַ און איר קאָלעקטיוו דרייען אויך אויף די אַפגהאַנס. מאַסיוולי זיי זענען געהרגעט און ברום:
  ― לאָז װערן דער קאָמוניזם!
  און די שפּראַך וועט ווייַזן!
  און דעמאָלט אויך מיט אַ נאַקעט פּיאַטע, ווי ער וועט נעמען עס און ספּאַסיפיקלי געבן אין.
  דאָס איז אַ מיידל, אַלע די גערלז זענען אַ מיידל.
  און גוואַלדיק איבער מאָס.
  סוועטלאַנאַ סאַנג ופגעקאָכט, סקריבלינג בייַ די אַפגהאַנס.
  און אין די סטאַרי כייץ, באַרג שטילקייַט,
  אין די ים כוואַליע און ופגעקאָכט פייַער,
  און אין ופגעקאָכט, און ופגעקאָכט פייער!
  און דעמאָלט זויאַ פירז דעספּעראַטלי בייַ די פייַנט.
  דאס זענען די גערלז - זייער דאַשינג.
  און אַוגוסטינאַ צעטרעטן קעגנערס און ברום אין די שפּיץ פון איר לונגען:
  - פֿאַר אונדזער מוטערלאַנד, פֿאַר די כבוד פון די וססר!
  און דאָ, פון קורס, טשיינאַ קען נישט אַנטקעגנשטעלנ זיך אַזאַ אַ מאַנשאַפֿט.
  און די גערלז, פון קורס, זענען זייער דאַשינג און באָקע.
  קיין איין קונץ וועט נישט אַרבעטן קעגן זיי.
  נאַטאַשאַ, מאָוינג אַראָפּ אן אנדער שורה פון אַפגהאַנס, קאָוד:
  - איך בין דער סטראָנגעסט אין דער וועלט, און איך וועל טייטן איר אַלע אין די קלאָזעט!
  און ווידער, מיט נאַקעט טאָעס, ער וועט וואַרפן אַ יקספּלאָוסיוו פּעקל פון דעדלי קראַפט.
  אַוגוסטינע דאָס מיידל פון פייטינג מאַכט, טשירד:
  - כבוד צו די צייט פון קאָמוניזם!
  או ן אוי ך װונק ט מי ט זײנ ע שמאראגדע ר אויגן .
  סוועטלאַנאַ איז זייער אַגרעסיוו אין קאַמבאַט. צעטרעטן די אַפגהאַנס און טשיפּס:
  - כבוד צו די צייטן פון די קאָמוניסט נצחון!
  אט זענען די מיידלעך...
  און סטאַלענידאַ פֿאַרניכטעט די אַפגהאַנס אָן ווייַטער אַדישאַן.
  און מאָוז זיי אַראָפּ ווי זי טאַקע האט אַ דזשעט פייטער כייז.
  דאָס איז אַ מיידל, אַ מיידל צו אַלע גערלז!
  סטעעלענידאַ האָט צעשלאָגן די אַפגהאַנס און וואַרפן מערדערישע מתנות פון טויט מיט אירע נאַקעט טאָעס:
  - כבוד צו אונדזער פאטערלאַנד - די וססר! פּוטין ס רוסלאַנד - ניט!
  או ן װידע ר הא ט דא ס מײד ל מי ט װילד ע קראפט ן ד י שונ ה צעשלאגן . דאָ איז זי, פייטינג און מלחמה.
  וויקטאָריאַ, שיסעריי אויף שונאים, זאגט מיט אַ שמייכל:
  - גרויס כבוד אַווייץ די וססר!
  סטיל האָט זיך געטאָן.
  ― יאָ, ער װאַרט!
  און װי זי האט געשאסן, האט זי געטראכט. אין עטלעכע וועגן, דאָס איז רעמאַניסאַנט פון די פּאַטריאָטיק מלחמה, חוץ אַז די פייַנט האָבן ניט געקענט כאַפּן די וססר דורך יבערראַשן. און דער געוועט אויף אַ פּלוצעמדיק קלאַפּ האט נישט באַרעכטיקן זיך.
  אָבער עס זענען אַזוי פילע אַפגהאַנס. ז ײ גײע ן פאראויס , װארפ ן ממש , אוי ף רוסיש ע פאזיציע ס קערפערם . און דאָס איז זייער פראַנטיק און ווילד טאַקטיק. און זיי טאָן ניט באַטראַכטן זייער לאָססעס,
  און מענטשן זענען פּראַקטאַקלי נישט פּראָטעקטעד. אַזוי פּרובירן מיט די איר קענען טאָן עס.
  סטאלאנידע האט געװארפן א גראנאט מיט איר נאקעטן פּיאַטע און געציטערט:
  - אין נאָמען פון די וססר!
  און זי האָט באַװיזן אירע זײער שאַרפֿע צײן.
  וויקטאָריאַ האָט מסכים געווען מיט איר:
  - פירער קומען און גיין, אָבער די וססר בלייבט!
  סטאַלענידאַ האָט זיך געכאַפּט מיט יקסייטמאַנט:
  - די וססר איז מיט אונדז אויף אייביק!
  שָׂרָפים, אַ שיסן אַף די שונאים, װי אַ קוכן, און אַראָפּקלאַפּן דעם פֿײַנט, װעלן אױסגעבן:
  - מיר וועלן זיין אַ קלאַסיש קראַפט!
  און אויך אַ מיידל, ווי אַ נאַקעט פֿיס, וועט קאַטער אַ טאַלאַנט פון גאַנץ צעשטערונג.
  וויקטאָריאַ האָט געזונגען:
  - כבוד צו מיין לאַנד פון קאָמוניזם!
  שרפים האט דאס גרינג באשטעטיגט:
  - קאָמוניזם איז ליכט און וווילטאָג!
  און געבן ווידער צו צעשטערן די אַפגהאַנס.
  גערדאַ קעמפט אויך זייער אַגרעסיוו. און ער ווייזט זיין העכסטן קלאַס.
  אבער עס זענען קיין פאַקטיש טריקס קעגן גערדאַ.
  דאָס איז אַ מיידל וואָס גיט די חלום פון אַלע די אַלוועלט.
  און זי וועט נעמען און זינגען:
  - כבוד צו מיין ערד, און מיר זענען אין די גאנצע אַלוועלט!
  או ן װידע ר מי ט ד י נאקעט ע פיס , װע ט ד י שײנ ע ארײנלאז ן א מערדערישע ר מתנ ה פו ן טויט ן או ן פארניכטונג . זאל ס נאָר זאָגן עס גלייַך - די מיידל איז וואָס איר דאַרפֿן.
  גערדא האט געשאסן דעם גאנצן קאמף־קיט און קומט איצט צוריק.
  ד י בארימטע ר דײטש ע פיר , האב ן אומגעבראכ ט א ס ך אפגאנער , האלט ן סודות .
  נו, זיי שנייַדן אין פּאַטייטאָוז.
  שאַרלאַט, האלטן אַ דעק פון קאַרדס מיט די נאַקעט פינגער פונ פוס, באמערקט האַרב:
  - איצט זענען מיר אין מלחמה מיט די טאַליבאַן, און ווען מיר זענען געווען אין מלחמה מיט די רוסישע!
  גערדא האט א נײד געטאן אין אײנעם און מיט שטארקע כוחות:
  - יא , ם׳איז געװען אזא צײט. און דעמאָלט מיר קען נישט געווינען! קריסטינאַ, צי איר שטימען?
  קריסטינאַ האט מיט בטחון דערקלערט, פארווארפן די קאָרט מיט איר נאַקעט טאָעס:
  ס'איז די מענער'ס שולד! זיי האבן נישט ווייַזן פייטינג מידות!
  מאגדא האט באשטעטיגט:
  ― יאָ, מענער! אויב מער פרויען וואָלט קעמפן, מיר וואָלט האָבן אַ פאַקטיש געלעגנהייט צו הצלחה!
  גערדא האט א נײד געטאן אין אײנעם.
  - באָרוועס מיידל, און אפילו מיט שאַרלעכ רויט ניפּאַלז - עס איז סופּער!
  שאַרלאַט האָט לאַדזשיקלי מסכים געווען מיט דעם:
  ― יאָ, באָרוועסע מײדלעך, דאָס איז עפּעס קאָלאָסאַלן!
  און די קריגערס האבן ווייטער געווארפן קארטן.
  סטעלענידאַ האָט אַגרעסיוו באַמערקט בשעת פייערן אויף די אַפגהאַנס:
  - מיר וועלן גלייך שלאָגן די שונאים!
  או ן מי ט נאקעט ע פיס , װע ט דא ס מײד ל װארפ ן א גראנאט . און עס ס דעוואַסטייטינג.
  וויקטאָריאַ האָט מיט בטחון געזאָגט:
  - כאטש פון איין זייט איז נישטא קיין גאט, אבער פון די אנדערע זייט איז ער מיט אונז!
  וויאָלאַ, אפילו די ריי פֿאַר די אַפגהאַנס, מאָוד זיי אַראָפּ און באשטעטיקט:
  ― זאָל גאָט זײַן מיט אונדז! און קאָלאָסאַלע כוחות!
  און די מײדלעך װי אַזױ צו לאַכן און באַװײַזן די צונג.
  אַלינאַ וועט אויך קלאַפּן אויף די פייַנט, קאָלאָסאַללי שנייד אים אַראָפּ און סקוויק:
  - איך בין די מערסט פייטינג באַבע!
  או ן אוי ך מי ט נאקעט ע פיס , װ י א טויטע ר קראפט , װע ט ע ר אי ם נעמע ן או ן זי ץ לאז ן .
  דאס זענען די גערלז וואס ליבע צו טייטן. זיי האָבן אַזוי פיל אוממענטשלעך שטאַרקייַט.
  סטילנידאַ האָט געזונגען מיט אַגרעסיע:
  - אונדזער שטאַרקייט איז אין קאָמוניזם,
  געבן לעבן און האַרץ
  מיר זענען אונדזער הייליק פאטערלאַנד,
  זאל ס שטיין און געווינען!
  דאָס איז די מין מיידל זי איז געווען. זאל ס נאָר זאָגן זי איז גרויס. און זייער קריגעריש.
  וויקטאָריאַ טוועעטעד:
  - פֿאַר די וססר אין וואָס דער קלוג מלך!
  און דער קריגער האָט באַװיזן איר צונג, און האָט אַ װינק געטאָן צו אירע קעגנער.
  אט זענען די מיידלעך...
  Alenka אויך קאַנפאַדאַנטלי פייץ מיט פיינט, און ווייַזן גלייבן דזשאַמפּס.
  און אין דער זעלבער צײַט ברוםט דאָס מײדל אױפֿן שפּיץ לונגען:
  - איך האָבן אַ סופּער דאַמע!
  און טראָגט זײערע פּערלנע צײן.
  אַניוטאַ שיסן אויף דעם שונא, צעטרעטן אים מיט טויטלעך קראַפט, טרערן אים באַזונדער און ברום:
  - איך האָבן אַ כייפּער מיידל!
  . קאַפּיטל? פיר.
  און איר נאַקעט טאָעס וואַרפן אַ קלאַפּ טאַלאַנט פון טויט!
  און פייטינג אַלאַ איז אויך אין שלאַכט. אוּן אַזוֹי זִי זָאל זִיךְ דֶערְצְטְן דִי אַפגָנִין.
  און בשעת די מיידל נאָך קוועטשן:
  - כבוד צו די צייט פון קאָמוניזם!
  און ווידער, ווי אַ פייַנט, עפּעס גאָר טויטלעך וועט קאַטער.
  און אַ סך אַפגהאַנס וועלן צעריסן ווערן.
  מאַריאַ, סקריבלינג אויף די זעלנער פון די יסלאַמיק אימפעריע, גענומען און באמערקט:
  - און װעמען װעלן מיר געפינען אין װאלד?
  און װי ער װעט אים שלאָגן מיט אַ מתּנה פֿון אַ מאַשין־געװער. דאָ זי איז, וואָס אַ פייטינג און שיין וואָריער.
  אָלימפּיאַס שוץ אויף די פייַנט. און ער טוט עס גאָר גוט.
  און ער טראָגט די ציין, און ברוםט:
  - כבוד צו די צייט פון קאָמוניזם!
  מאַרוסיאַ האָט אַגרעסיוו באמערקט, צעטרעטן די שונאים און וואַרפן טויטלעך גראַנאַץ מיט איר נאַקעט פינגער פון מעסערס:
  - כבוד צום נייעם גענעראל־סעקרעטאר!
  מאַטרענאַ האָט געשלאָגן די אַפגהאַנס און געזאָגט:
  -אויב נאָר נישט כאָומאָוסעקשאַוואַל!
  אַלענקאַ, שיסעריי אויף די שונאים, גענומען עס און ציטערן:
  - פאר גרויס קאמוניזם!
  און ווידער, ווי אַ רעצייעך פּלאַצן פון פייַער אויף די אַפגהאַנס. נו, זי איז אַ מאַרשאַל שיינקייט. און זי האט אַזוי פיל כיין.
  אַניוטאַ, אויך שיסעריי אויף די פייַנט און מאָוינג אים אַראָפּ, סקוויקט:
  - פאר רוסלאנד !
  און מיט אַ נאַקעט פּיאַטע, ווי צו ונטערפאַלן צו די טאַליבאַן. דאס מיידל איז נאָר טאַקע אַמייזינג.
  די רויט-כערד אַלאַ צעטרעטן קעגנערס און ברום אין די שפּיץ פון איר לונגען:
  - איך בין דאַמע היפּער!
  או ן מי ט זײנ ע נאקעט ע פיס , װ י ע ר װע ט װארפ ן א טוי ט אויפ ן שונא .
  דאָ איז זי אַ מיידל - לאָמיר זאָגן עס איז הינטער!
  זייער שיין מאַריאַ, שיסערייַ בייַ די פייַנט, קאָוד:
  - איך האָבן אַ קלאַס מעגאַ!
  און װידער שלאגט ער אויפן שונא מיט א נאקעטן, און גאר א קײלעכדיקן, ראָזעווע פּיאַטע.
  אָלימפּיאַס סעלאַברייטיד דורך שחיטה אַפגהאַנס און פּיילד אַרויף אַ באַרג פון קאָרפּסיז פון די טאַליבאַן יסלאַמיק אימפעריע ס וואָריערז, קאָאָינג:
  ― איך בין דער העכסטער קלאַס!
  או ן ע ר װע ט אוי ך װארפ ן ד י פיס ן מי ט נאקעט ע פיס , עפע ס פונדאמענט ס או ן אײגנארטיק , מערדעריש . דאָ איז אַ מיידל - אַלע די גערלז - אַ מיידל!
  Marusya אויך קראַשיז און טשיפּס, מאָרד אַפגהאַנס:
  - איך וועל צעשטערן די שונאים! עס וועט זיין אַ פאַקטיש משוגע הויז!
  און די מיידל וועט נעמען עס און לאַכן.
  און מיט אַ שאַרלעכ רויט אָפּל ווי ער דריקט אויף די דזשויסטיק קנעפּל. און ער שלאָגט אויף קעגנערס, מיט עפּעס אַזוי טויטלעך.
  מאַטרענאַ האָט אויך אָנגעהויבן שלאָגן די אַפגהאַנס און זיך צעשלאָגן:
  - כבוד צו דער פאַרטאָג פון קאָמוניזם!
  און איר נאַקעט פּיאַטע וועט ווייקן אַלעמען ווי שונאים. אָט איז זי, וואָס אַ שיין מיידל. און זיי זענען גערלז, לאָזן ס זאָגן - סופּער קלאַס.
  אָדער אפֿשר גיגאַ, אָדער אפילו טעטראַ!
  דאָס זײַנען די מײדלעך און איך האָב גאָר אָפּגעשניטן די אַפגהאַנס. און דאָס איז בכלל אַ סופּער קלאַס.
  אַליאָנקע האָט עס גענומען און געזונגען, אויסגעשעפּט די ציין:
  ― איך בין דער שטאַרקסטער אין דער װעלט! און צוויי פּלוס צוויי איז פיר!
  און ווי ער שלאָגן די פייַנט זייער אַקיעראַטלי. און וועט בלאָזן אנדערן טאַליבאַן צו ברעקלעך.
  און דאָס מיידל האָט אַזעלכע פֿאַנטאַזיעס. אבער די טאַליבאַן טאָן עפּעס.
  דא מוטשעט מען א מײדל. און ווי זיי פּראָצעס מיט וויפּס. און דעמאָלט באַריד דראָט. או ן דעמאל ט װעל ן ז ײ איה ר פערברענ ט װער ן מי ט א רויט־װארעם ע אײזן . און די מיידל איז זייער צופרידן.
  און זי וויל זיין אַ געשריבן שיינקייט.
  אלענקא האט געזונגען:
  - פאַרן גרויסן קאָמוניזם פון דער קילסטער וססר!
  או ן װידע ר װע ט ע ר װארפ ן א גראנאט ן מי ט ד י נאקעט ע פו ן אויפ ן שונא .
  און עס ס טאַקע קיל.
  אַניוטאַ, שיסעריי אויף די פייַנט, אויך בראָומז:
  ווי גרויס איז קאָמוניזם!
  און מיט אַ גוט געצילט שורה, ער מאָוז אַראָפּ די אַפגהאַנס. דאָ איז אַ מיידל פון גרויס שיינקייט.
  און איר נאַקעט פּיאַטע איז אונטערגענומען, אַ טאַלאַנט פון פאַרניכטונג.
  און די רויט-כערד אַלאַ איז אויך זייער אַגרעסיוו אין באַטאַלז. און ווי צו צעטרעטן שונאים מיט ווילד צאָרן. או ן ע ר שריפ ט זי ך מי ט קאלאסאל ע טעטיקײט .
  און מיט נאקעטע פינגער ווארפט ער מתנות פון טויט מיט טויטליכע קראפט.
  דאָס איז אַ מיידל - זי נאָר האט אַ סופּער קלאַס!
  אַלע די ביסט מיידלש באָרוועס אַרמיי, טויגעוודיק פון זייער גרויס פיץ.
  מאַריאַ, שרייבן וועגן די אַפגהאַנס, באמערקט:
  -די גרעסטע מאַכט איז אונדזער און דער העכסטער קלאַס!
  דערנאָך האָט דער קריגער אַ װינק געטאָן.
  און מיט אַ שאַרלעכ רויטן אָפּל האָט זי געדריקט דעם קנעפּל פֿון דער באַזוקאַ. און דאָס איז איר העכסטן פּילאָט און די פאַקטיש קאַנסטראַקשאַן פון די סאַכאַקל פון די סקווערז פון די לעגס.
  אָלימפּיאַס, קראַשינג די פייַנט, קאָוד:
  - פֿאַר די בעסטער וויקטאָריעס אין די אַלוועלט!
  און מיט נאַקעט טאָעס, ווי צו קאַטער אַ טאַלאַנט פון אַנייאַליישאַן בייַ די פייַנט. און עס ווערט טאַקע פּונקט ווי אַן אַקציע - אויסער שטאַרקייט!
  מע דאַרף זאָגן, אַז די מײדלעך זײַנען גאָר קריגנדיק. און אויב זיי טאָן עפּעס, מענטשן וועלן זיין צופרידן רעכט פֿאַר סענטשעריז. און זיי האָבן אַזוי פיל פרייד און פאַקטיש קאָסמיש העלקייַט.
  דאָ זענען די וואָריערז - די העכסטן עראָבאַטיקס.
  מאַרוסיאַ, קראַשינג די אַפגהאַנס, גענומען עס און וויאַקנולאַ:
  - שלום צו דיין היים!
  און װידער האט זי געװארפן מיט די פיס א מערדערישע מתנה פון טויט, צעריסן די שונאים.
  מאַטריאָנאַ אויך שלאָגן די אַפגאַן טרופּס. זי האט צעריסן דעם טאליבאן און געשריגן:
  - פארן גרעסטער סאציאליזם אויפן פלאנעט!
  און איר אויגן פינקלען.
  יאָ, דאָס איז די העכסטן שילינג פון שטעלעס.
  און די אַפגהאַנס טראָגן קאָלאָסאַל שעדיקן, אָבער אַלע די זעלבע, אַלע קריכן און קריכן. און זיי האָבן קאָלאָסאַל מענטש רעסורסן. וואָס קיינמאָל ויסקומען צו סוף.
  און אַלץ פליסט אין אַ כוואַליע און אַ קעסיידערדיק טייַך.
  אַליאָנקע האָט מיט אַ גרויסן שמייכל אין די אָפּגעשעפּטע ציין געזונגען:
  - כבוד צו דער תקופה פון קאָמוניזם און רוסישע צאַרן!
  און מיט די נאקעטע פיס האט זי װידער געװארפן די מערדערישע געשאנק פון טויט און חורבן.
  און דאָס מײדל האָט אױסגעטראָגן די צײן מיט טױב (יאָ, מע קאָן אױסטױבן די צײן!), האָט זי גענומען און געשריגן:
  - שטאַרקער הערשער,
  הערשן פֿאַר כבוד
  פֿאַר די כבוד פון אונדז ...
  הערשן אין מורא פון שונאים
  ארטאדאקס קעניג,
  הערשן פֿאַר כבוד, פֿאַר אונדזער כבוד!
  אַניוטאַ האָט באַמערקט מיט אַ געלעכטער:
  - דו האסט געפעלט די ווערטער: גאט היט דעם קעניג!
  Alenka האט גרינג מסכים געווען מיט דעם:
  - יא, איך האב עס געפעלט! אָבער דאָס איז, ליידער, אַ געגעבן!
  מאַריאַ, מיט אַ שמייכל פון אַ זייער קיל מיידל, באמערקט:
  - דער צאר פאטער איז אװעק, און אנשטאט אים די ארבעט פון לענין!
  דער רויטער אַלאַ האָט געציטערט, אַראָפּגעכאַפּט די אַפגהאַנס:
  - די סיבה פון לענין איז לעבעדיק, כאָטש לענין איז טויט!
  די אָלימפּיקס לאַדזשיקלי אַבדזשעקטיד צו דעם:
  - לענין איז אומשטארבלעך!
  זי האט א װינק געטאן מיט די שמאַראַגד אויגן.
  אַזוי איר קענען מיד זען דאָ ווונדערלעך גערלז וואס זענען ביכולת צו ספּאַסיפיקלי קעמפן די טאַליבאַן. און אין אַלגעמיין, זייער מאַכט זאָל זיין אנגעוויזן ווי קאָלאָסאַל קאָסמיש מאַכט.
  מאַרוסיאַ באמערקט מיט אַ שמייכל, שיסער בייַ שונאים:
  ― װעט זיך אומקערן דער צאַר, און לענין װעט לעבן!
  מאַטריאָנאַ האָט מסכים געווען מיט דעם:
  - אַוודאי וועט עס! כבוד לענין!
  אלענקא האט ממשיך געווען מיט א שמייכל:
  - און דער צאַר ניקאָלאַס דער צווייטער! כבוד צו אַלע העלדן!
  עניוטא האט מסכים געווען מיט דעם:
  - כבוד צו אַלע העלדן!
  און די מײדלעך האָבן געזונגען אין אײנעם:
  - כבוד צו רוסלאַנד, כבוד ...
  טאַנגקס זענען ראַשינג פאָרויס ....
  רויט פאָן טרופּס
  גרעעטינגס רוסיש מענטשן!
  וולאדימיר-מיכאיל גארבאטשעוו-פוטין האט זיך ענדליך אויפגעוועקט. און ער איז געשלאפן צו לאנג.
  איצ ט דארפ ן מי ר זי ך זארג ן פו ן שטאט־ענינים .
  און וולאדימיר-מיכאַיל האָט דערקלערט צו זיין אַנטעראַזש:
  - מיר זענען צו האַסט מיט דעמאָקראַטיזיישאַן און גלאזנאָסט. מיר טאָן ניט דאַרפֿן דעם, אָבער, אויף די פאַרקערט, פאַרשטייַפן די סקרוז און שטעלן זאכן אין סדר. מיר וועלן באקעמפן שיכרות אויף אנדערע אופנים. די פּראָדוקציע פון אַלקאָהאָל זאָל נישט זיין רידוסט.
  עס איז אויך נייטיק צו פארשטארקן די פאַרברעכער אַכרייַעס פֿאַר מאָנשיין ברוינג. און פאַרגרעסערן די פאַנדינג פון די אַרמד פאָרסעס. ספּעציעל וויסנשאַפֿט און מיליטעריש טעכנאָלאָגיע אַנטוויקלונג.
  מיכאַיל-וולאַדימיר האָט אויך באפוילן צו פאַרגרעסערן די נומער פון סאָוויעט טרופּס אין אַפגהאַניסטאַן. און פאַרשטאַרקן די פייטינג דאָרט אין סדר צו געווינען אַ באַשטימענדיק נצחון. עס איז אויך געגעבן אַ באַפעל צו אַקטיוולי נוצן קאַמבאַט ערקראַפט קעגן די מודזשאַהידעען און באָמבע מער.
  און אנדערע ינסטראַקשאַנז, פון קורס.
  דאָס אַלץ האָט געזאָלט דורכגעפירט ווערן דורכן פּאָליטבוראָ און די פּלענום. באזונדער ס הא ט דע ר געשפרע ך גערירט , א ז ס׳אי ז צייט , צ ו אננעמען א נײ ע קאנסטיטוציע . אבער נישט צו שנעל.
  אי ן דע ר צװייטע ר הא ט מע ן געדארפ ט װײטע ר פארשטארק ן פאזיציעס . באזונדער ם באזײ ט יעלצין . אָדער בעסער נאָך, גיין צו טורמע. צו נישט שטינקען.
  און אין אַלגעמיין, עס איז צייט צו ענדיקן דעם שפּיל פון דעמאָקראַסי.
  וולאדימיר-מיכאַיל באַשלאָסן צו ווערן אַ דיקטאַטאָר. אין באַזונדער, צו אָנפירן פאַרברעכער אַכרייַעס פֿאַר זייַענדיק שפּעט פֿאַר אַרבעט. אסאך מענטשן דארפן דא גיין אין טורמע.
  אבער דאָך דאָס איז אויך ניט אַלע, אָבער גענוג פֿאַר אַ אָנהייב.
  אין דער דערווייל, איר קענען שלאָפן, און לאָזן עפּעס אַגרעסיוו חלום;
  און אין אַפגהאַניסטאַן, זייער גרויזאַם און בלוטיק באַטאַלז מיט די מודזשאַהידעען.
  די מלחמה צווישן רוסלאַנד און אַפגהאַניסטאַן איז געקעמפט אין אַלע ספּידז ...
  נאַטאַשע האָט געשאָסן אויף די זעלנער פון דער איסלאַמישער אימפעריע, זיי ממש אָפּגעשניטן און געזונגען...
  זאל די זון שטענדיק זיין
  זאל שטענדיק זיין הימל ...
  זאל עס שטענדיק זיין אַ מוטער -
  זאל איך שטענדיק זיין!
  און דאָס מיידל, מיט די נאַקעטע פֿעס, וועט אַרויסלאָזן אַ מערדערישע גראַניט אויף די אַפגהאַנס. און די מאַסע פון וואָריערז פון די יסלאַמיק אימפעריע וועט זיין טאָרן באַזונדער.
  זויאַ אויך שיסן און זינגט:
  - זייט געלויבט, דו ווער געלויבט, דו ביסט אונדזער ערד!
  אונדזערע געבוירן וועלדער און פעלדער!
  אין נאָמען פון דעם אייבערשטן,
  איר זענט אונדזער טייערע, הייליקע משפּחה!
  או ן מי ט זײנ ע נאקעט ע פיס , װע ט ע ר אוי ך װארפ ן עפע ס טויטלעכ ע אויפ ן טאליבאן .
  יאָ, די זעלנער פון דער איסלאַמישער טאַליבאַן אימפעריע האָבן זיך געטראָפן מיט אַן ערנסטן פּראָבלעם.
  דע ר רױטע ר אוגוסטינע ר הא ט װײטע ר געמאכ ט ד י טאליבא ן או ן געציטערט , אראפגעמאכ ט זײער ע רײען :
  ― איך בין דער שטאַרקסטער אין דער װעלט!
  או ן װ י ע ר װארפ ט א מתנ ה פו ן טויט , מי ט ד י נאקעט ע פו ן פו ן מערדערישע ר מאכט , צעריס ן פיינט .
  און סוועטלאַנאַ אויך באַשלאָסן צו לייגן עפּעס דעדלי צו די שונאים און צעשטערן דעם גוף.
  און דערנאך מורמלט ער:
  - כבוד צו מיין מוטערלאַנד!
  או ן ע ר װע ט אוי ך װארפ ן א מתנ ה פו ן פארניכטונג , מי ט זײנ ע נאקעט ע פו ן פו ן טויטלעכ ן קראפט .
  די גערלז זענען נאָר שרעקלעך.
  וואָריערז גענומען אַפגהאַניסטאַן און טשיפּס פליען פון די יסלאַמיק אימפעריע.
  נאַטאַשאַ, שיסעריי אויף די אַפגהאַנס, און מאָוינג זיי, באמערקט:
  - מיר וועלן לויבן גאָט מיט דעם נאָמען פון סוואַראָג!
  און מיט נאַקעט טאָעס, ווי צו קאַטער אַ מערדעראַס טאַלאַנט פון אַנייאַליישאַן.
  די גערלז זענען טאַקע אַ גראדן פון די העכסטן עראָבאַטיקס.
  זויאַ האָט געדריקט דעם באַזוקאַ קנעפּל מיט איר שאַרלעכ רויטן ניפּאַל, אַ טאַמפּ געטאָן דעם טאַליבאַן און געקרעכצט:
  - פֿאַר די וססר!
  און אויגוסטינע וועט אויך נעמען און האַמער אויף די יסלאַמיק טרופּס. און די מאַסקע פון די אַפגהאַנס וועט צעברעכן און קוועטשן:
  - אבע ר לעב ן װ י פריער , אבע ר לעב ן לויט ן ברעזשנעװן !
  איך בין שטום, איך בין שטום, איך קען נישט!
  און מיט די נאַקעט טאָעס, ער וועט ווידער קאַטער עפּעס גאָר טויטלעך. דאָ איז די מיידל.
  און סוועטלאַנאַ, אויך, אין די שלאַכט איז אַ זייער פייטינג יונגאַטש. און ער פייטינג פאַרצווייפלט. און עס איז ביכולת צו שניידן אַ מאַסע פון אַדוואַנסינג מיליטאַנץ פון די יסלאַמיק אימפעריע פון די טאַליבאַן.
  און דאָס מיידל ברױט:
  - כבוד צו קאָמוניזם סוואַראָג!
  און אנדערע באַשטעטיקן:
  - כבוד פארן קאמוניזם!
  עליזאַבעטה שוץ אויף די פייַנט. און אויך ניצט נאַקעט טאָעס. זי האט אַ גוט טאַנק, טויגעוודיק פון דורכשטעכן קעגנערס. און דאָס מיידל מוז זאָגן, נאָר
  סופּער קלאַס.
  און זי שיסן, און שלאָגט קעגנערס.
  און זינגט:
  - אין דער נצחון פון די ימאָרטאַל געדאנקען פון קאָמוניזם,
  מיר זען די צוקונפֿט פון אונדזער לאַנד ...
  און די רויט פאָן פון אונדזער פאטערלאַנד,
  מיר וועלן שטענדיק זיין מיאוס געטרייַ!
  עקאַטערינאַ אויך פייערז אויף די פייַנט, היץ אים דורך און דורך, און ברייקס דורך די טאָווערס פון קאַרס. דערנאָך שרײַט ער:
  - כבוד צו קאָמוניזם לאַדאַ!
  און אויך ניצט נאַקעט טאָעס.
  עלענאַ איז אויך פייערד אויף די אַפגהאַנס. דרעשן די יסלאַמיק אימפעריע. עס קלאפט איר דורך און דורך, און קוועטשן:
  - אונדזער סיבה איז רעכט!
  און עופראָסיניאַ אויך היץ פיינט זייער אַקיעראַטלי. און זינגט:
  - אין נאָמען פון גרויס געדאנקען! דער ראָשע וועט זיין דיפיטיד!
  און אויך ווי ער ווינקט צו זיינע שותפים.
  און ווי עליזאַבעטה ס טאַנק וועט שפּרינגען. און לאָמיר צעשטערן די אַפגאַן טרופּס. און עס איז געווען ווילד.
  די מײדלעך האבן געזונגען און געברומט:
  - מיר זענען די סטראָנגעסט אין דער וועלט!
  און ווידער זיי שאָס זייער אַקיעראַטלי.
  דאָס זײַנען געװען די מײדלעך ― װאָס דאַרפֿט איר!
  און זיי דרעשן די פייַנט אַפגהאַנס באַרימט.
  דאָ אין הימל, די גערלז אויך געגעבן צו די טאַליבאַן.
  אַנאַסטאַסיאַ וועדמאַקאָוואַ, שיסערייַ אַראָפּ פּליינז, סוויטשט צו ערד טאַרגאַץ. זי האָט זיי צעטרעטן און אַ קוועטשן:
  - מיר מײדלעך זענען העלדיש, העלדיש. העלדיש,
  מיר האָבן זייער קיוט געגרייַזלט יינגלעך!
  מיר מאָל זיי הייס
  און דעמאָלט מיר שפּייַען, איבער די לינקס אַקסל!
  אַקולינאַ אָרלאָוואַ, פאַקינג קעגנערס, ארויס:
  - בשעת אויף די וועג!
  או ן הא ט אראפגעקלאפ ט ד י אפגאנע ם מי ט נאקעט ע פיס .
  מיראַבעלאַ מאַגנעטיק האָט אויך אַראָפּגעקלאַפּט די טאַליבאַן טרופּס און געציטערט, בלאַקינג איר ציין:
  - עס וועט זיין פילע נצחון!
  און אירע נאקעטע פינגער האבן זיך גענומען באװעגן.
  דאס זענען געווען די גערלז - נאָר סופּערקלאַס!
  Alenka און איר קאָלעקטיוו האָבן געקעמפט מיט די טאַליבאַן. און עס געקוקט זייער קעריזמאַטיק.
  ד י מײדלע ך האב ן געהאלט ן ד י פארטײדיקונ ג או ן מי ט ד י נאקעט ע פיס , געװארפ ן מתנו ת פו ן צעשטערונג , אוי ף ד י אנטלויפנדיק ע זעלנע ר פו ן דע ר איסלאמישער אימפעריע .
  אלענקא האט מיט איר נאקעטן פּיאַטע געגעבן א מתנה פון פארניכטונג און געזונגען:
  ― אַלק, פֿאַרגיסט טרערן פֿון גליק!
  אַניוטאַ האָט מיט אירע נאַקעט פֿעס געשלאָפֿן מתנות פֿון טויט און אַ קװיטש געטאָן:
  ― װי איר נשמה זינגט האַרף!
  אַללאַ האָט אויך געשלאָגן מיט דרינגלעך איר שאַרלעכ רויטן אָפּל אויף דעם קנעפּל פֿון דער באַזוקאַ און האָט אַרויסגעגעבן:
  ― דריפּן, דריפּן, דריפּן, און אַלענקאַס בלויע אױגן, טרערן פֿאַלן אױפֿן שפּיז!
  מאַריאַ האָט אַ געשפּילט מיט דער הילף פֿון אירע נאַקעטע פֿעס און אַ קוועטשט:
  ― גלײַך אױפֿן שפּיז! און מאמע!
  אָלימפּיאַס אויך, ווי צו לאַכן, און אָבסערווירט זיין פּערללי ציין.
  זי איז אַ מיידל פון זעלטן שיינקייט און כיין.
  אין דער זעלביקער צייט, די וואָריער גיגגאַלז און קוועטשן:
  - כבוד צו די מלכים פון קאָמוניזם!
  און מיט זײַן נאַקעט פּיאַטע וועט ער זיך אונטערגעבן פֿאַר דער מערדערישער מתּנה פֿון טויט.
  מאַרוסיאַ איז אויך לאָעט צו קעמפן ...
  און ער סקריבאַלז צו די אַפגהאַנס מיט גרויס ינטענסיטי פון מאַשין גאַנז. און מיט זײַן נאַקעט פּיאַטע װארפט ער מתנות פון טויט.
  און זאגט:
  - פאר גרויס קאמוניזם!
  מאַטריאָנאַ אויך ביץ די וואָריערז פון די יסלאַמיק אימפעריע. מאָוו זיי מיט גרויס ינטענסיטי. און רופט זיך אָן מיט אַ ווינק:
  - פֿאַר בוילעט נצחון!
  Alenka דערקלערט אַגרעסיוו, מאָוינג אַראָפּ די פייַנט:
  - אונדזער רוסלאַנד איז דער ערשטער און גרויס!
  או ן ע ר װארפ ט אוי ך מי ט זײ ן נאקעט ן פוס א מערדערישע ר מתנ ה פו ן פארניכטונג .
  אַניוטאַ דערקלערט מיט אַ טשאַקל ווען זי שנייַדן אַוועק די רייען פון אַפגאַן זעלנער:
  - כבוד צו דער רויטער ארמײ!
  און ווידער ווארפט ער צו די פייַנט, אַ קיללער טאַלאַנט פון אַנייאַליישאַן.
  און אַלאַ וועט אָנהייבן צו צעשטערן קעגנערס. און אויך אירע נאקעטע פינגער צעטרעטן די שונאים גרונד.
  און די טאַלאַנט פון טויט ארלנגעווארפן מיט נאַקעט פֿיס פליעס.
  און מאַריאַ איז אויך אַ זייער פייטינג מיידל אין שלאַכט. און איר שאַץ זענען זייער פּינטלעך און שלאָגן די פייַנט מיט אַ גאַראַנטירן.
  און דאָס מיידל איז אויך אַ פייטינג כאַראַקטער.
  שיסן זיך און קוועטשן:
  - כבוד צו דער תקופה פון קאָמוניזם!
  אָלימפּיאַס שוץ אויף די פייַנט. ער מײַכט אַראָפּ די אַפגאַנער און זאָגט מיט אַ שמייכל:
  - כבוד צו אונדזער מוטערלאַנד!
  און ווידער, לאָמיר דרעשן די טאַליבאַן.
  און מיט נאַקעט טאָעס צו וואַרפן מתנות פון טויט אויף קעגנערס.
  דא ס זײנע ן ד י מײדלע ך אי ן דע ר רויטע , אדע ר בעסערע ר ד י רוסיש ע ארמײ .
  און זיי דרייען אויף די פייַנט, זיי ספּאַסיפיקלי שלאָגן אים.
  מאַרוסיאַ איז אויך פירינג אויף די פייַנט. און ער טוט עס זייער גוט.
  דאָס מײדל שרײַט אַף די לונגען:
  - כבוד צו די CPSU! כבוד צו קליטשקאָוו!
  און ווינקט מיט לילאַ אויגן.
  או ן װידע ר װארפ ט מי ט נאקעט ע פיס א מתנ ה פו ן חורבן . דאס מיידל איז נאָר אַמייזינג.
  מאַרוסיאַ איז שיין, און כּמעט נאַקעט.
  מאַטרענאַ אויך שוץ אויף די פייַנט, און זייער אַקיעראַטלי. ע ס טאפ ט אי ם או ן קװיטשע ט זי ך אויםנאכ ט ד י צײן :
  - הימל און ערד - מיין ליבע!
  און אויך די מיידל ווי צו ווייקן די פייַנט מיט די הילף פון די נאַקעט פּיאַטע פון די לעגס.
  גירלס ליבע צו טייטן - דאָס זענען גערלז!
  סטאַלידאַ קעמפט אויך אינטענסיווע קעגן די טאַליבאַן.
  און דאָס מיידל וועט קאַטער אַ ראַקעט אין די זעלנער פון די יסלאַמיק אימפעריע. און ווי עס וועט רייַסן אַ מאַסע פון שוואַרץ בערד זעלנער. דאָס איז אַ מיידל - לאָמיר נאָר זאָגן וואָס מיר דאַרפֿן.
  סטילנידאַ האָט געזאָגט:
  - פֿאַר די פאַדערלאַנד - די וססר!
  וועראָניקאַ אויך פייץ מיט פיינט דעספּעראַטלי. און װארפט טויטע מתנות מיט נאקעטע פיס.
  און בשעת די מיידל קוועטשן:
  - פאר גרויס קאמוניזם!
  וויקטאָריאַ איז פייטינג. אזוי האט זי צוגעדריקט די נאקעטע, געבארענע פיס אויפן לאנצטער און ווי זי האט געשלאגן די אפגאנער. זי האט זיי צעריסן און געקושט:
  - געטרוי ט מײ ן פאטערלאנד !
  אוּן שָׂרָפים כְּמִתְקַשָּׁה לְשָׂונָא. ווי וועט ער לייגן אַראָפּ און צעשטערן די מאַסע פון די כינעזיש, בילן:
  ― פֿאַר אונדזער פֿאָטערלאַנד!
  די גערלז זענען נאָר אַ נס.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ, דעם ימאָרטאַל יינגל אויך פייץ מיט די גערלז. ער איז אַ פאַקטיש, און די קולאַסט פייטער אין דער וועלט.
  דער יינגל שניידט אַראָפּ אַפגאַן זעלנער מיט שווערדן און וואַרפן אויף זיי מתנות מיט די הילף פון נאַקעט פינגער פון קינדער פיס.
  און בשעת ער זינגט:
  - אויב די פעסטונג איז אויף די וועג,
  דער שונא האט געבויט...
  עס איז נייטיק צו בייפּאַס פון די דערציען -
  נעם זי אָן אַ שאָס!
  און ווידער דאָס יינגל און די מיידל, צוזאַמען מיט אים, מאַרגאַריטאַ ווי זיי פייַפן.
  און די קראָוז, מיט אַ האַרץ באַפאַלן, פאַלן אויף די קעפ פון אַפגאַן זעלנער.
  מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ שניידט די טאַליבאַן מיט שווערדן, דאָס דאַשינג מיידל קוועטשן:
  - כבוד צו די מלכים פון קאָמוניזם!
  און װידער װעט ער װינקן מיט די נאקעטע פוס, און װארפן גיפטיקע נאדלען אויף שונאים.
  די קידס זענען די פאַקטיש מאָנסטערס.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ, סקריבלינג אויף קעגנערס, ווי ער וועט געבן אויס:
  ― װאָלט נאָר געװען אַ גאַנצער קאָפּ!
  מיר וועלן באַלד זיין אין קאַבול,
  אַז ס אַלע עס איז צו עס!
  מאַרגאַריטאַ באשטעטיקט דעם דורך יקסטערמאַניישאַן איר קעגנערס:
  ― יאָ, מיר װעלן זײַן אין קאַבול!
  און ווי ער וועט נעמען די מתנה פון טויט מיט זיין נאַקעט פּיאַטע.
  די קידס זענען די פאַקטיש מאָנסטערס.
  און זיי קעמפן ווי יונגע העלדן. כאָטש זיי קוקן בלויז צוועלף יאר אַלט. אבער זיי קוקן נאָר ווי קינדער.
  איצט דער קאַליף פון אַפגהאַניסטאַן איז געווארן אַזאַ אַ פאַרזעעניש אַז זיי יבערשרעקן קינדער. װ י פריע ר ע ס אי ז געװע ן א צײט , האב ן ז ײ זי ך דערשראק ן פו ן היטלער . און דאָס איז דאָך אויך טשיקאַווע און לאַדזשיקאַל.
  און אין עטלעכע ערטער די אַפגהאַנס געראטן צו וועדזש זיך אין טאַדזשיק טעריטאָריע.
  דערפֿאַר זײַנען זיי אַפגהאַנס און שטאַרק אין צאָל.
  אין די געכאפטע דערפער, האבן די מיליטער פון דער איסלאמישער אימפעריע גענומען און אן קווענקלען באשלאסן צו שלאגן און שלאגן אלע פרויען און קינדער מיט שטעקנס אויף די כילז, און פשוט שליסן די דערוואקסענע מענער אין א שפּייַכלער און זיי פאַרברענען. אין פאַקט, זיי זענען געפערלעך, און די אַפגהאַנס טאָן ניט דאַרפֿן אַרבעט. און פרויען קענען זיין רייפּט. און מען האָט גענומען די מענער און אַרײַן אין דער שפּײַכלער. ווער האט זיך קעגנגעשטעלט
  מע ן הא ט ז ײ דערשאס ן אויפ ן ארט . אל ע טיניידזשער , וועמענ ס אנטענע ן האב ן שוי ן דורכגעבראכ ט אי ן פײע ר אי ן פײע ר צוזאמע ן מי ט דערװאקסענ ע מענער . אין פאַקט, זיי קענען שוין קעמפן.
  זיי האבן גענומען די טאליבאן און אים אנגעצונדן. און די מענער זײַנען פֿאַרברענט געװאָרן לעבעדיק. או ן ײנגלע ך ניש ט עלטער ע װ י פערצן , או ן אל ע פרויע ן האב ן זי ך אויסגעטײל ט או ן זי ך אנגעהויב ן פו ן מי ט א בײטש .
  און דעמאָלט שלאָגן די כילז מיט באַמבו סטיקס. עטלעכע יינגער קינדער און עטלעכע אַלט פרויען האָבן אַראָפּלאָזן די כודז פון דעם קלאַפּ פון ווייטיק. אנדער ע הא ט מע ן געשלאג ן א ז ז ײ האב ן ניש ט געקענ ט אויפשטײן .
  און זײערע באָרװעטע פֿיס זײַנען געשוואָלן.
  דעמאל ט האב ן ד י טאליבא ן ז ײ אויפגענומען , או ן ז ײ פארטריב ן מי ט באיאנעט ן אי ן זײע ר ריכטונג . דאס זענען גרויזאַם באשעפענישן.
  או ן אזו י הא ט זי ך אנגעהויב ן א נײע ר באפעל , אונטע ר דע ר קאנטראל ע פו ן טאליבאן .
  און דאָס איז נאָר דער אָנהייב.
  די אַפגהאַנס האָבן אַ קייפל העכערקייַט אין ינפאַנטרי, אָבער פיל שוואַכער ייווייישאַן און ווייניקער און ערגער קוואַליטעט ויסריכט און שווער וועפּאַנז. פילע טאַליבאַן טאַנגקס זענען געמאכט פון האָלץ. און דאָס מאכט זיי נישט שטארקער.
  דאָ גערדאַ אויף איר מאַשין זייער באַרימט דיסטרויז די וואָריערז פון די יסלאַמיק אימפעריע. און נאַקס זיי אַראָפּ מיט גרויס ינטענסיטי. און איר ביקס אַרבעט.
  גערדא האט געשלאגן דעם קעגנער מיט די נאקעטע פיס אין די פיס און געציטערט:
  - כבוד צו די צייטן פון קאמוניזם צווישן די דייטשן!
  שאַרלאַט האָט אויך געשאָסן מיט אירע באָרוועסע פֿיס און האָט געקרעכצט:
  - כבוד צו די העלדן פון קאָמוניזם!
  קריסטינאַ האט עס גענומען און סלאַפּט די פייַנט, דריקן דעם קנעפּל מיט איר שאַרלעכ רויט אָפּל און סקוויקט:
  - און כבוד צו אונדזער מוטערלאַנד!
  און מאגדא װי אזוי צו שלאגן דעם שונא, מיט אירע נאקעטע פינגער און קװיטשען:
  - אונדזער מאָטהערלאַנד ס ראָלע פֿאַר סענטשעריז!
  און אויך שלאָגן די פייַנט.
  און דאָס זענען פייטינג בעאַוטיעס - סופּער און היפּער קלאַס.
  וואָריערז פון די וויידאַסט פּראָפיל און פון די קאַמבאַט פּרובירן.
  אַלבינאַ און אַלווינאַ, קאַמבאַט פּיילאַץ פון די DDR, אויך דרעשן די טאַליבאַן.
  און זיי טאָן דאָס מיט גרויס ענטוזיאַזם.
  און זיי נוצן נאַקעט טאָעס.
  אַלבין שיסן אַראָפּ אַ אַפגאַן פלאַך אין די הימל און קוועטשן:
  - פֿאַר קאָמוניזם אין דעוועלאָפּעד לענדער!
  אלווינא האט אראפגעשאסן דעם עראפלאן מיט די נאקעטע פיס און צוגעגעבן:
  - און אין דעוועלאָפּינג אויך!
  דאס זענען געווען טאַקע גערלז - וואָס איר דאַרפֿן!
  און צעטרעטן די טאַליבאַן. און איצט, אַפגאַן פּליינז זענען שאָס אַראָפּ אין די הימל.
  און דעריבער זיי מאַך אויף צו ערד טאַרגאַץ.
  מיט זיי איז העלגאַ, אויך אַ זייער שיין בלאָנדע מיידל.
  און דערשלאָגן דעם שונא.
  און אָפּגעשניטן דעם עראָפּלאַן מיט די נאַקעט פֿעסן און קאָך:
  - פאר גרויס קאמוניזם!
  און אַלבינאַ וועט קלאַפּן אַראָפּ די אַפגאַן מאַשין, מאַכן עס ברענען און לייגן:
  - פֿאַר די גרעסטע יקספּאַנסיז!
  און אַלווינאַ וועט שנייַדן די טאַליבאַן באַפאַלן ערקראַפט און געבן אויס:
  - פאר דער געטין הרא!
  און נעמען אַ געלעכטער.
  העלגאַ אויך, אָן צו פיל טראכטן, צעטרעטן די אַפגהאַנס און ברום:
  - כבוד צו אונדזער גרויס פאטערלאַנד!
  און נאַקס אַראָפּ שונאים זייער אַפּטיק.
  און נאַטאַשאַ און איר קאָלעקטיוו זענען צאָרנדיק.
  זיי שחיטה די טאַליבאַן אין גרויס נומערן. און בשעת זיי זינגען:
  מיר לעבן אויף אונדזער פאטער 'ס ערד
  די אייניקלעך פֿון ראָד און לאַדאַ זענען די ליכטיקע קינדער!
  - און פליעס אויף אַ באַפליגלט פערד,
  רוסלאנד פון ווייטע מילעניאנען!
  זויאַ טראשען אויך די פייַנט מיט די הילף פון איר נאַקעט טאָעס און בלאַטערס:
  - פֿאַר רוסלאַנד אין וואָס די רוסישע געטער הערשן!
  אַגוסטינע האָט צוגעגעבן מיט אַ שמייכל, צעטרעטנדיק די שונאים. און ניצן נאַקעט כילז פֿאַר דעם:
  - פֿאַר די וססר!
  און אויך ווי צו לייגן אַ שאָס דורך דרינגלעך די שאַרלעכ רויט אָפּל אויף די קנעפּל פון די באַזוקאַ.
  און סוועטלאַנאַ אויך ספּאַסיפיקלי יקסטערמאַנייץ שונאים.
  און אויך ניצט נאַקעט טאָעס. און מאָוז אַראָפּ אַ פּלאַץ פון אַפגהאַנס.
  בשעת'ן זינגען:
  - מיר לעבן אויף אונדזער פאטער 'ס ערד,
  די אייניקלעך פון סוואָראָג זענען כבוד קינדער!
  נאַטאַשאַ, דריקן דעם באַזוקאַ קנעפּל מיט איר רובין אָפּל און קלאַפּן אויס די טאַליבאַן טאַנק, ארויס:
  - און מיר פליען אויף אַ באַפליגלט פערד,
  מיר זענען אין די ווייַט מיללענניאַ!
  זויאַ שנייַדן אַוועק די אַפגהאַנס אין פּלאַצן. און זי האָט אָנגעהויבן קערפּערלעך פון די זעלנער פון דער איסלאַמישער אימפעריע, און זי האָט געקרעכצט:
  רוסלאנד האט געלאכט
  און האט געשריגן און געזונגען...
  אין אַלע צייטן, אַז ס וואָס עס איז רוסלאַנד!
  אַוגוסטינע, סקרייבלינג צו די שונאים, באמערקט זייער אַגרעסיוו, פארווארפן אַ גראַנייד מיט איר נאַקעט פּיאַטע:
  ― מיר װעלן זײַן די שטאַרקסטע אין דער װעלט!
  און אויך ווי ער שלאגט די טאליבאן. און מיד שנייד אַראָפּ אַ גאַנץ שורה פון זיי.
  און סוועטלאַנאַ אויך יקסטערמאַנייץ די זעלנער פון די יסלאַמיק אימפעריע. או ן מי ט ד י נאקעט ע פו ן פו ן ד י פיס ן פו ן דעסטרוקטיווע כוח , װארפט ער מתנות , און זינגט :
  - כבוד צו די תקופה פון גלויבן קאָמוניזם,
  איך גלייב אז מיר וועלן נישט האבן פאציפיזם!
  און די מיידל וועט דריקן דעם קנעפּל פון די באַזוקאַ און ונ דורך צעברעכן די טרוסקאַווקע אָפּל.
  און דאָ זענען אנדערע בעאַוטיעס פייטינג.
  פֿאַר בייַשפּיל, דזשיין אַרמסטראָנג. עס זאָל אויך זיין אנגעוויזן אַ זייער טשיקאַווע און פייטינג שיינקייט מיידל.
  . קאַפּיטל? 5.
  ער צעטרעטן די דרינגענדיקע אַפגהאַנס און, קוועטשן, זאגט:
  - אט קומט דער זומער!
  דאס מיידל האט געשאסן אויף די טאליבאן, זיי אראפגעשניטן און געקושט:
  - פֿאַר די פאַדערלאַנד און פרייהייט ביז דעם סוף!
  גערטרודע האט אויך געשלאגן דעם שונא. זי האט אראפגעשאסן אן אפגאנער טאנק און האט א קװיטש געטאן:
  - פאר גרויס קאמוניזם!
  און מאַלאַניאַ וועט קאַטער עפּעס טויטלעך בייַ די פייַנט. וועט צעברעכן עס צו ברעקלעך און סקוויק:
  ― איך גײ צום גראָז!
  און מאָניקאַ וועט קלאַפּן בייַ די פייַנט מיט עפּעס דעדלי און ציטערן, באַרינג איר ציין:
  - איך וועל קוקן אין דעם קלאָר הימל און פֿאַרשטיין אַז איך לעבן!
  דזשיין האט עס גענומען און געזאגט:
  ― אַ גלאָק װעט קלינגען אין הימל!
  גערטרודע האָט זיך אַרײַנגעשטויסן אין דעם שונא און האָט געקרעכצט:
  - עס וועט רעגן טייערלי!
  מאַלאַניאַ ווי צו הונט די פייַנט מיט אַ קוועטש:
  - איך גיי צו מיין קינדשאַפט!
  מאָניקאַ האָט געשאָסן אויף די אַפגהאַנס, צעבראָכן דעם שונאס אויטאָ און געזונגען:
  - זומער רעגן פֿאַר מיר!
  די גערלז זענען נאָר אַמייזינג!
  נאַטאַשאַ האָט אַגרעסיוו באמערקט, שיסעריי אויף שונאים און עסן:
  - מיר זענען די גרויס וואָריערז פון סוואַראָג!
  און ער וועט וואַרפן אַ טויטלעך מתּנה פון טויט צו די פייַנט מיט זיין נאַקעט טאָעס.
  זויאַ גענומען עס און בלאַסטיד בייַ די פייַנט מיט אַן אָטאַמאַטיק פּלאַצן. זי האט אים אראפגעקלאפט און א קװיטש געטאן:
  - פֿאַר רוסלאַנד סוואַראָג!
  און זי האָט אַ װאָרף געטאָן די מתּנה פֿון פֿאַרניכטונג מיט אירע נאַקעט פֿעסן.
  אױך אױגוסטינע, װי אַ פּאַטש אױפֿן שונא. און נאַקעט טאָעס וועט וואַרפן אַ קיללער פאָרשטעלן פון אַנייאַליישאַן. וועט צעריסן דעם שונא און קריכן:
  - פא ר דע ר באװעגונ ג צ ו קאמוניזם !
  און סוועטלאַנאַ אויך שלאָגן די פייַנט ווי אַ שוגאַנעט. או ן בריס ק פארלעשן ן דע ם שונא . און איר נאַקעט פּיאַטע וועט נעמען, און די טויטלעך טאַלאַנט פון טויט וועט געפֿינען. און אַ פּלאַץ פון שונאים וועט שלאָגן.
  און דאַן זינגט דאָס מיידל:
  - אונדזער מיינונג איז די מערסט קאַמבאַטיוו,
  איך געווארן אַ מיידל, זייער קיל!
  די גערלז זענען נאָר אַמייזינג.
  נאַטאַשאַ שטעלט זיך אין אַ זייער קאַמבאַטיוו וועג.
  אָבער אָלעג ריבאַטשענקאָ אויך פייץ דעספּעראַטלי.
  און דאָס יינגל שניידט אַראָפּ די אַפגאַן מיט שווערדן און קוועטשן:
  - כבוד צו דער תקופה פון קאָמוניזם!
  און מיט נאקעטע פיס ווארפט ער א מערדערישע מתנות פון טויט.
  דעם קינד איז נאָר אַמייזינג.
  און מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ דורכדרשן שונאים. און מיט די נאַקעט טאָעס פון די פיס פון די שונאים צעשטערן.
  דערנאָך שרײַט ער:
  - איך בין אַ סופּער מיידל!
  און ווידער, מיט נאַקעט פינגער, ווי צו קאַטער שאַרף און סאַמיק שפּילערייַ בייַ די פייַנט.
  און דעמאָלט די קינדער וועלן נעמען עס און פייַפן. און די מאַסע פון קראָוז איז סטאַנד אין אַמאָל און פאלט אויף די שונאים, ברייקינג דורך זיי. און די שאַרבן װערן פֿול מיט לעכער.
  זאל ס זאָגן דאָס איז ווי די דיסאַססעמבלי געגאנגען אין קאַמבאַט.
  און קינדער, אַבדזשעקטיוולי גערעדט, פייטינג און ימאָרטאַל.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ האָט געזונגען, צעהאַקן די טאַליבאַן אויף שטיקער.
  עס איז געווען אַזוי שיין
  דער מענטש איז געווארן דער שקלאַף פון די קאָלעקטיוו!
  און ווידער, מיט נאַקעט טאָעס, דער יינגל וועט שיקן אַ טויטלעך טאַלאַנט פון טויט צו שונאים אָן פיל צערעמאָניע. דאס איז באמת א רוצח.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ האָט גענומען און געזונגען:
  ― טאַ, טאַ, טאַ, מיר נעמען מיט אונדז אַ קאַץ!
  או ן װידע ר מי ט נאקעט ע פיס , קלאפ ט ד י טויטלעכ ע אויפ ן שונא . און עס איז זייער אַגרעסיוו.
  מאַרגאַריטאַ, צעטרעטן די שונאים, און מאָוינג זיי מיט גוט אַימעד שאַץ, ארויס:
  - כבוד צו דער תקופה פון רוסיש קאָמוניזם!
  או ן װידע ר הא ט ז י מי ט ד י נאקעט ע פיס , געװארפ ן א טויטלעכ ן טוי ט אויפ ן שונא .
  דא װעלן די קינדער עס װידער נעמען און פײפן. און אַ מאַסע פון קראָוז זענען געפאלן אויף די קעפ פון די אַפגאַן זעלנער. אַזוי איז געווען זייער גאַנץ יקסטערמאַניישאַן.
  און די קינדער זענען פול פון ענטוזיאַזם און פאַרלאַנג צו טאַקע קעמפן.
  אַלענקאַ שיסן אויף די פייַנט און סקוועקס:
  - פארן פאטערלאנד, אונדזער מוטער!
  און ער וועט וואַרפן אַ טאַלאַנט פון טויט מיט אַ נאַקעט, טשייזד פֿיס.
  זאל ס נאָר זאָגן די גערלז זענען זייער פייטינג.
  אַניוטאַ שרײַט צו דעם שונא און קוועטשט מיט טױב:
  - פֿאַר אונדזער גרויס מוטערלאַנד.
  און מיט זײַן נאַקעט פּיאַטע װעט ער אַרױפֿװאַרפֿן דאָס, װאָס ברענגט חורבן און טױט.
  און אַלאַ יקסטינגגווישט די שונאים מיט בערסץ. ער מײַכט אַראָפּ אַ סך אַפגאַנער, און מיט די נאַקעט פֿעסן װאַרפֿט ער גראַנצן און קװיטשעט:
  - פֿאַר נייַע גרויס נצחון!
  און אויך ווי צו שלאָגן מיט אַ טויטלעך פּלאַצן.
  אָבער מאַריאַ אויך נאַקס אַראָפּ פיינט מיט אַ רעצייעך סקייט. און מיט אַ נאַקעט פּיאַטע, עפּעס זייער דעסטרוקטיווע איז ארלנגעווארפן אויף די שונאים. אוּן הָאט זֵייעֶר גִיזָאגְט:
  - רוסלאַנד וועט זיין דער מייַסטער!
  און די אָלימפּיקס, אויך, וועט שלאָגן די פייַנט מיט גרויס ענערגיע. או ן ע ר װע ט אראפברענגע ן א מערדערישע ר פויסט , אדע ר א שלעפט , אויפ ן שונא . און אויך נוצן נאַקעט טאָעס.
  און ברום:
  - פֿאַר די מערסט הייליק רוסלאַנד!
  און טראָגט די צײן אין אַ שמײכל.
  מאַרוסיאַ איז אויך אין אַ פייטינג שטעלע און קוועטשן, באַרינג איר פאַנגז:
  ― איך װעל דיך צערײַסן!
  או ן מי ט זײנ ע נאקעט ע פיס , װארפ ט ע ר ד י טויטלעכסט ע געשענ ט פו ן טויט .
  וּמִטְרִיּוֹנָא, כְּגַוְונָא דָא, אִתְהַמְרֵי. און עס וועט איר טאַקע שאַטן. און ער וועט פאָרן אַ פּלאַץ פון טאַליבאַן אין די אָרן פון מאַטריאָנאַ. און קװיטשעט, אױסגעלײגט די צײן:
  - איך בין די מערסט פייטינג אין דער וועלט!
  און לאַכן.
  דאס זענען די גערלז דאָ - די קול פון בעאַוטיעס איז געזונט.
  סטאַלענידאַ צעטרעטן אויך קעגנערס, יקסטערמאַנייץ די אַפגהאַנס און ברום:
  - פא ר דע ר גרויםע ר מאכ ט פו ן רוסיש ע געטער !
  או ן ע ר װע ט אוי ך װארפ ן א גראנאט ן מי ט ד י נאקעט ע פיס .
  און צערײַסן אַ סך טאַליבאַן.
  דאס זענען די גערלז - די העכסטן קלאַס און סופּער.
  וועראָניקאַ זעץ די אַפגהאַנס און שרייַען:
  - פארן פאטערלאנד, אונדזער מוטער!
  און ווידער ווערן אירע נאקעטע פיס אראפגעשניטן דורך א טאליבאנער קאר.
  וויקטאָריאַ דיסטרויז יסלאַמיק זעלנער. ער מײַכט זײ װי אַ שיט און אַגרעסיװעט שמײכנדיק, זאָגט ער:
  ― פֿאַר אונדזער גרענעצן פֿאָטערלאַנד!
  או ן מי ט נאקעט ע פיס , װארפ ט װידע ר ד י מתנ ה פו ן טויט .
  און סעראַפים איז אויך ווי אַ לופּאַנעט פון די מודזשאַהידעען. און פֿון דער באַזוקאַ װעט ער אױסשפּײַען די מתּנה פֿון טױט דורך דריקן דעם קנעפּל מיט אַ שאַרלעכ רויטן אָפּל.
  אט איז ער - א קעמפערישע פרוי.
  און מורמלט:
  - כבוד צו דער תקופה פון קאָמוניזם!
  און אַליס און אַנדזשעליקאַ זענען נאָך פייטינג. ד י מײדלע ך זײנע ן סנייפער . און זיי דרייען אויף די אַפגהאַנס מיט גרויס דעדלי קראַפט.
  און שלאָגן רעכט אויף ציל מיט קאָלאָסאַל אַקיעראַסי.
  אין דער זעלביקער צייט, אַליס ברום:
  ― איך בין דער שטאַרקסטער אין דער װעלט!
  און מיט נאַקעט טאָעס, ווי ער וועט נעמען און קאַטער די טאַלאַנט פון פאַרניכטונג, יקסטערמאַניישאַן די אַפגהאַנס.
  און אַנדזשעליקאַ וועט אויך שלאָגן די יסלאַמיק אַרמיי. און נוצן נאַקעט טאָעס. און ער דריקט דעם צינגל מיט די שאַרלעכ רויטע ניפּאַל פון זיין קאַסטן און מאַטערט:
  - כבוד צו מיין וועלט!
  און אויך ווי צו לאַכן.
  דאָ זענען די גערלז, אַלע די גערלז זענען גערלז.
  אַליס זינגט אַגרעסיוו און אַקטיוולי, דרייען אויף די פייַנט:
  - אונדזער לאַנד איז געלויבט,
  מיר זענען אַלע פעלקער - אַ געבוירן משפּחה!
  און אויך אַליס וועט וואַרפן אַ מערדערישער גראַניט מיט די נאַקעט פינגער.
  און אַנדזשעליקאַ דרעשן אויך שונאים. און מיט נאקעטע פינגער ווארפט ער מתנות פון טויט.
  דערבײַ זינגט דאָס רױטע מײדל:
  - כבוד צו אונדזער וססר!
  און איר נאַקעט פּיאַטע ווארפט אַ טויטלעך גראַניט.
  דאָ זענען די גערלז - רויט און בלאָנדע.
  עס איז אַזוי פיל אין די גערלז און אַזוי ספּעציעל, קיל און אמת.
  סטעעלענידע , געשאס ן אויפ ן שונא , או ן מיט ן היל ף פו ן ד י נאקעט ע פיס , געמאכ ט גו ט געציטערט ע שיסער , הא ט זי ך אגרעסיוולי ק געקושט :
  - פֿאַר רוסלאַנד און פֿרייַהייט צו די סוף!
  און װידער האט זי געדריקט דעם קנעפל מיט דער רובין ניפאל פון איר ברוסט.
  סטאַלידאַ איז אַ זייער גרייכאַונד און קיל מיידל. און עס האט אַזוי פיל לייַדנשאַפט און וועט מיט שטאַרקייַט.
  די מיידל האט געזונגען:
  - סטאַלין איז דער כבוד פון שלאַכט,
  סטאַלין פון אונדזער יוגנט פלי ...
  פייטינג און געווינען מיט לידער,
  אונדזער מענטשן זענען נאָך סטאַלין!
  וועראָניקאַ, שיסעריי אויף די מודזשאַהידעען און אַקטיוולי יקסטערמאַנייטיד זיי, סקוויקט:
  פייטינג און געווינען מיט דעם ליד,
  אונדזער מענטשן זענען נאָך סטאַלין!
  וויקטאָריאַ, פייערד אויף די טאַליבאַן טרופּס, טוועעטעד:
  ― מע גיט אונדז ריזיקע פֿליגלען,
  גרויס מוט איז געגעבן צו אונדז ...
  סטאַלין ס קאָלעקטיוו פאַרם שעפע,
  כבוד צו דער סאָוועטישער מדינה!
  און דאָס מײדל האָט אַ װאָרף מיט איר באָרװעס פֿיס אַ מערדערישע מתּנה פֿון טויט.
  סעראַפים, מאַיינג אַראָפּ די כינעזיש אָן ומנייטיק סעראַמאָוניז, ארויס:
  סטאַלין איז דער כבוד פון שלאַכט,
  סטאַלין פון אונדזער יוגנט פלי ...
  פייטינג און געווינען מיט לידער,
  אונדזער מענטשן זענען נאָך סטאַלין!
  סטילנידאַ האָט דאָס אויפגעהויבן מיט אַ שמייכל, זינגענדיק:
  - פייטינג און ווינינג מיט לידער,
  אונדזער מענטשן זענען נאָך סטאַלין!
  און אַזוי האָבן די וואָריערז טאַקע גענומען די פאַרניכטונג פון די אַפגהאַנס אָן צו פיל גאַדלעס און טאַרעראַם. איך מוזן זאָגן זיי זענען זייער פייטינג בעאַוטיעס.
  סטאַלענידאַ האָט געציטערט, צעשלאָגן די ציין:
  - פייטינג מיט דעם ליד און געווינען,
  אונדזער מענטשן זענען נאָך סטאַלין!
  דאס זענען די פייטינג גערלז דאָ.
  וועראָניקאַ האט געזאגט מיט אַ שמייכל:
  - עס וועט זיין אונדזער נצחון אין די הייליק מלחמה.
  און זי האָט געוויזן איר צונג.
  אַזוי דאָ די גערלז זענען פשוט די העכסטן און קולאַסט געשמאַק אין זיי.
  וויקטאָריאַ באמערקט, וויקינג צו די גערלז:
  - דאָס איז אונדזער לעצטע און באַשטימענדיק שלאַכט!
  און װידער װי ער שלאָגט דעם שונא.
  און שלאָגן מיט נאַקעט טאָעס.
  די גערלז זענען נאָר גרויס.
  און גערלז וואס ליבע צו טאַקע קעמפן אַזוי פיל.
  סטילנידאַ האָט געזאָגט:
  - און עס איז נישטיק פֿאַר די טאַליבאַן צו זיין אין אַ אָרן!
  וויקטאָריאַ האָט מסכים געווען מיט דעם:
  - יא , זייט ! און דער אויבערשטער קאַליף איז פיל מער געפערלעך ווי היטלער!
  וועראָניקאַ מסכים מיט דעם:
  ― יאָ, ער האָט אַ סך מער זעלנער!
  סעראַפים באַמערקט בייז, מאָוינג אַראָפּ די מודזשאַהידעען אין פּלאַצן:
  - די נומער וויל צו נעמען!
  Steelenida האט מיט בטחון געזאָגט:
  ― איר װעט דאָס נישט נעמען!
  אוּן זִי הָאט זִיךְ גִיזָאגְט פַארְלֶענְט.
  דא ן הא ט ז י מי ט ד י נאקעט ע פיס ן מי ט טויטלעכ ע קראפט ן געװארפ ן א חורבן־גראנאט .
  וויקטאָריאַ באמערקט מיט אַ שמייכל, באַרינג איר ציין:
  - כבוד פארן קאמוניזם!
  און װידער האט זי געװארפן מיט די נאקעטע פיס די טויטע מתנות פון טויט.
  וועראָניקאַ האָט געשלאָגן דעם שונא און געציטערט:
  - כבוד צו קאָמוניזם און אונדזער פּאַרטיי!
  שרפים האט געשריבן:
  און כבוד צו דעם ענין פון לענין!
  און געשיקט אַ טאַלאַנט פון אַנייאַליישאַן אין די פייַנט.
  און אַזױ האָבן זײ אָפּגעטיילט די דאָזיקע מײדלעך. און אַזוי די טאַליבאַן זענען דרש.
  Alyonka, מאַיינג אַראָפּ די אַפגאַן זעלנער, באמערקט מיט צאָרן:
  - פאר די העכסטע דערגרייכונגען פון קאמוניזם!
  או ן װידע ר פליה ט א גראנאט , װא ם פו ן נאקעט ע פיס ן געװארפ ן .
  און דאָ אַניוטאַ אקטן זייער אַגרעסיוו קעגן די פייַנט.
  און מאָוז אַראָפּ שונאים מיט טויטלעך דרוק. שניידט זיי אַוועק ווי אַ סערפּ. און שרייט:
  - צום כבוד פון די וססר!
  די פייטינג אַלאַ פון די טאַליבאַן טרעשעס און סקריטשיז:
  - אין נאָמען פון פּערון!
  או ן ע ר װע ט אוי ך װארפ ן מערדערדי ק אויפ ן שונא ט מי ט זײנ ע נאקעט ע פיס .
  אַגרעסיוו מאַריאַ באַמערקט ווען זי מאָוו אַראָפּ קעגנערס:
  - פֿאַר די צוליב פון קאָנטראָל פון די וססר!
  או ן אוי ך מי ט נאקעט ע פיס , װ י דע ר טויטע ר געשענ ט פו ן טויט , װע ט זי ך אונטערגײן .
  און די אָלימפּיקס, ווי עס נעמט אויף פיינט, עס וועט שלאָגן און סקוויק:
  - פֿאַר די פאַדערלאַנד צו דעם העכסטן נצחון!
  או ן אוי ך איר ע נאקעט ע פיס , װע ט שיק ן א מערדערדי ק פו ן פארניכטונג .
  דאָ איז אַ מיידל - לאָמיר נאָר זאָגן - הינטער!
  און מאַטריאָנאַ האָט גענומען די מודזשאַהידעען, און לאָמיר זיי טייטן. או ן הא ט געהאנדל ט מי ט קאלאסאל ע דרוק .
  און דער קריגער האט געזונגען:
  - מיר זענען צעטרעטן דורך די יאָך פון די האָרדע!
  און מאַרוסיאַ, געפּרעגלט קעגנערס און מאָוינג זיי ווי אַ רוצח חרס, בלערד אויס:
  - מי ר זענע ן צוגעדריקט ע פו ן דע ם יא ך פו ן ד י כופרים !
  און אָלימפּיאַס, צעהאַקן אַראָפּ די טאַליבאַן בייז שטימונג, סקוויקט:
  ― אָבער עס קאָכט אין אונדזערע אָדערן,
  אַלענקאַ, שיסעריי אויף די פייַנט, צוגעגעבן:
  - דער הימל פון די סלאַווס!
  און אַניוטאַ האָט געציטערט מיט אַ שמייכל:
  - און פֿון דעם ים ברעג,
  צו דער אייזיקער קאָלימאַ!
  רויט-כערד אַלאַ מיט בטחון צוגעגעבן:
  - דאָס אַלץ איז אונדזער ערד,
  דאָס אַלץ איז אונדז!
  מאַריאַ, שיסעריי אויף קעגנערס, צוגעגעבן:
  - אונז אלע!
  או ן מי ט א װארפ ן פו ן ד י נאקעט ע פים , הא ט ז י צעשפרײ ט א ס ך טאליבאן .
  דאָ זענען די פייטינג גערלז. און אין זיי דער דרוק, לאָזן ס זאָגן - סופּער.
  אַלענקאַ האָט באַמערקט, לאַפינג אין איר פויסט:
  - כבוד צו דער תקופה פון קאָמוניזם!
  אַניוטאַ האָט צוגעגעבן מיט אַ געלעכטער:
  ― כבוד לענין!
  אַלאַ, פייערד אויף די מודזשאַהידעען, ארויס:
  פּיאָנירערס דאָ און דאָרט
  זינגט לענין א ליד!
  או ן ז י הא ט געװארפ ן א טויטלעכ ן גראנאט ן מי ט ד י נאקעט ע פיס .
  דאָס איז אַזאַ אַ פייטינג מיידל מאַריאַ. און צעטרעטן די טאַליבאַן מיט קאָלאָסאַל דרוק.
  און זיי ווערן ממש אויסגעקערט מיט אַ בעזעם.
  מאַריאַ, סקריבלינג בייַ די שונאים, סקוויקט:
  - מיר זענען פּיאָנירערס - טעכטער פון קאָמוניזם!
  און ווידער, ווי צו וואַרפן בייַ די פייַנט, אַ גרויס חלק פון יקספּלאָוסיווז.
  אָלימפּיאַס באמערקט, שנייַדן אַוועק די פייַנט, ווי גראָז מיט אַ סערפּ:
  - איך בין אַ סופּער קלאַס וואָריער!
  און איר נאַקעט, טשייזד לעגס זענען ווי אַ טאַליבאַן, קאָלאָסאַל און דעסטרוקטיווע.
  אט זײנען די מײדלעך. זאל ס נאָר זאָגן זיי זענען גרויס.
  אלענקא האט געשריבן:
  - מיר זענען פּיאָניר און זינגען לידער צו לענין!
  אן האט פארריכטן:
  - ניין, מיר זענען קאָמסאָמאָל מיטגלידער! און זינג לידער פֿאַר סטאַלין!
  אַלאַ האט אַגרעסיוולי באמערקט, שיסערייַ בייַ די פייַנט:
  - מיר וועלן קענען צו ענדיקן דעם פייַנט,
  און עס וועט זיין אַ פויסט יום טוּב!
  און מאַריאַ, שיסער אויף די פייַנט, מאָוינג אַראָפּ די פייַנט, און די מאַסע פון אַפגהאַנס איז סאָוקט.
  האָט דאָס מײדל אַ קװיטש געטאָן:
  - פֿאַר רוסלאַנד און פּלאַץ!
  אָלימפּיאַס האָט אַ טויבדיק געלאַכט און אַ ווינקען.
  - פֿאַר אונדזער גרויס מוטערלאַנד!
  או ן מי ט זײנ ע נאקעט ע פיס , װע ט ע ר װארפ ן א מתנ ה פו ן טויט , מי ט טויטע ר קראפט .
  מאַרוסיאַ האָט זיך געכײַכט און אַגרעסיוו באַמערקט:
  - פארן נצחון איבערן טאליבאן.
  מאַטרענאַ האָט זיך געכײַכט מיט פּליטים:
  - כבוד צו די וססר! און כבוד צו די CPSU!
  און ווי וועט די לשון ווייזן!
  דאס זענען די קיל גערלז.
  און אָלעג ריבאַטשענקאָ שלאָגט דעם טאַליבאַן מיט שווערדן און ברוםן:
  - פֿאַר די גרויס וססר!
  או ן מי ט זײנ ע נאקעט ע פיס , דע ר ײנגל , װ י זי ך הא ט זי ך צוגעכאפ ט דע ם שונא .
  און שריפט:
  - כבוד צו דער תקופה פון קאָמוניזם!
  מאַרגאַריטאַ שניידט אַראָפּ די אַפגהאַנס און קוועטשן:
  ― פֿאַר אונדזער פֿאָטערלאַנד!
  און מיט נאַקעט טאָעס, די מיידל וועט קאַטער סאַמיק נעעדלעס. און די האַלדז פון די מודזשאַהידעען זיי שטעקן.
  און די מיידל וועט זינגען:
  ― מײַן גרויסער קאָמוניזם װעט זײַן מיט אונדז!
  או ן ד י קינדע ר װעל ן װידע ר פײפ ן או ן טויזנטע ר ראװע ן װא ס זײנע ן פארפאלן , האב ן געמאכ ט ד י שארף ן פו ן ד י אפגאנער .
  מיכאַיל וולאדימיר איז אויפגעשטאנען. און עס איז געווען טשיקאַווע. יאָ, די מלחמה מיט די טאַליבאַן איז קיל.
  אבער עס איז צייט צו רעגירן די וססר, און מאַכן רעגולער אָרדערס.
  אין באַזונדער, צו אַריבערפירן אויסגעקליבן וניץ פון ספּעציעל פאָרסעס און ייווייישאַן צו אַפגהאַניסטאַן. פאַרגרעסערן פאַרטיידיקונג ספּענדינג, און באטייטיק. אויך רעקרוט מער קאָנטראַקט זעלנער אָנגעפילט די ספּעציעל גאַרדז און פייטערז. ד י צא ל פו ן דע ר ארמ ײ הא ט זי ך געמערט .
  אוי ך אי ז געגעב ן געװאר ן א באפעל , צ ו צוגרײט ן א פרייז־רעפארם . צו האַלטן סאַבסידייזינג לאַנדווירטשאַפטלעך סכוירע און אנדערע. דא ם הא ט מע ן געמאכ ט צ ו צוטייל ן נא ך פאנד ן פא ר מיליטעריש ע אויסגאבן .
  פוטין-גארבאטשאוו האט אויך באפוילן א פארבאט אויף קריטיק קעגן סטאלין און פארגאנגענע פירער. און אפילו קרימינאַלייז עס. ניט בלויז דאָס, עס איז געווען אַ באַפעל אפילו צו פאַרגרעסערן די נומער פון מאָנומענץ צו סטאַלין און צוריקקריגן די פריער חרובֿ און אויסגעקערט. און צו צוריקקומען צו וואָלגאָגראַד היסטארישן נאָמען - סטאַלינגראַד.
  נאָך דעם איז מיכאַיל־וולאַדימיר גאָרבאַטשעוו־פּוטין אײַנגעשלאָפֿן;
  די עפּאָס שלאַכט מיט די טאַליבאַן איז פארבליבן. און איצט די טאַליבאַן אַטאַקירן רוסישע טרופּס צוזאמען אַלע פּערימאַטערז.
  און די רוסישע אַרמיי ריפלעקס זייער אַפענסיוו. און עס איז אַ צאָרנדיק שלאַכט.
  נאַטאַשע גיט אַ קער און וואַרפֿט אַ גראַניט מיט אַ טויטלעכן כּוח מיט די נאַקעטע פֿעס. טרערן קעגנערס און ברוםן:
  - כבוד צו די תקופה פון רוסישע געטער!
  זויאַ אויך פייץ פיינט, מער ווי קאַנפאַדאַנטלי. מאָוז אַראָפּ קעגנערס און ברום:
  - אין נאמען פון גרויס רוסלאנד!
  און אויך מיט נאַקעט טאָעס וועט קאַטער אַ טאַלאַנט פון טויט.
  אזו י האב ן ד י דאזיק ע מײדלע ך זי ך גענומע ן צ ו געשעפט ן זײע ר בארימט .
  אַגוסטינע, אויך זייער גענוי געשאָסן אויפן שונא, און וואַרפן מיט די נאַקעט פיס, האָט געוואָרצלט:
  -פֿאַר די גרויס וססר!
  און סוועטלאַנאַ פייץ מיט די מודזשאַהידעען, נאַקינג זיי אויס אין רייען, בראָומז:
  - פֿאַר קיל רוסלאַנד!
  און מיט זײַן נאַקעט פּיאַטע וועט ער זיך אונטערגעבן פֿאַר דער מערדערישער מתּנה פֿון טויט.
  דאָס איז אַ קאָלעקטיוו פון גערלז געבוירן צו טייטן די טאַליבאַן. און ניט בלויז די טאַליבאַן.
  נאַטאַשע האָט געכײַכט און געשאָסן אויף די מודזשאַהידען, עס גענומען און געשריגן:
  - כבוד צו די וססר!
  און מיט נאַקעט טאָעס, ווי צו קאַטער אַ מערדעראַס איינער.
  זויאַ, פאָרזעצן צו דרייען אויף די זעלנער פון די יסלאַמיק אימפעריע, אַגרעסיוו ארויס:
  - כבוד צו אונדזער אַרמיי!
  און מיט נאַקעט פֿיס ער וועט וואַרפן די דעסטרוקטיווע.
  און אַוגוסטינע שלאָגט די אַפגהאַנס און קאָכט:
  - כבוד צו אונדזער מוטערלאַנד!
  און נאַקעט טאָעס וועט קאַטער צעשטערונג.
  סוועטלאַנאַ אויך צעטרעטן פיינט, נאַקס זיי אויס מיט צאָרן און קוועטשן:
  ― פֿאַרן הײליקן קאָמוניזם פֿון וססר!
  דאס זענען די גערלז וואס וועלן קעמפן פֿאַר זייער געוויסן. און זיי קעמפן און געווינען.
  אלענקא האט זיך זײער שװער געקעמפט און מיט די נאקעטע פינגער געװארפן טויטלעכע מתנות.
  און דאָס מיידל האָט געזאָגט:
  ― פֿאַר קאָמוניזם!
  אַניוטאַ האָט זייער שיין געשאָסן דעם שונא, און מיט איר נאַקעט פּיאַטע שלאָגן די טאַליבאַן און קוועטשן:
  - פארן רוסלאנד פון קאמוניזם!
  דאָ אַלאַ געקעמפט זייער באַשיידן, און אַקטיוו. און נאַקעט טאָעס לאָנטשט מיט טויטלעך קראַפט.
  האָט דאָס מײדל געזאָגט:
  - פארן קאמוניזם פון וססר!
  דאָס מײדל מאַריאַ האָט עס גענומען און זיך אַ קער געטאָן, אַראָפּגעשניטן די אַפגהאַנס און געראָטן:
  - פארן פאטערלאנד, אונדזער מוטער!
  און מיט די נאקעטע פינגער האט זי ארויסגעלאזט א טויטליכע קראפט.
  די אָלימפּיקס אויך געגעבן אַ גוט-אַימעד קער און מאָוד אַראָפּ אַ פּלאַץ פון שונאים. און דאָס מײדל האָט זיך געכאַפּט, אַרױסגעװאָרפֿן אירע נאַקעטע פֿעס און װיאַקנולאַ:
  - פארן פאטערלאנד, אונדזער מוטער!
  מאַרוסיאַ פייץ מיט די ווילד צאָרן פון אַ קאַץ, און שוץ אויף די אַפגהאַנס. און צעשטערן זיי מאַסיוו.
  און דאָס מיידל ברױט:
  - דאָס איז זייער קיל!
  מאַטרענאַ איז זייער אַקיעראַטלי שלאָגן די מודזשאַהידעען, און מאָוז ווי ספּיקעלעץ. דאָ איז די מיידל.
  און ברוםט צו זיך מיט א זעמל:
  - פֿאַר זייער גוט קאָמוניזם!
  סטאלאנידע האט אויך געקעמפט מיט ווילדער צארן און אפגעשניטן די טאליבאן פון די מיליטער. דאָס איז די סאָרט פון פייטינג פרוי זי איז.
  אוּן זִי הָאט זִיךְ זִיךְ גֶעלְט גִיפַאנְט גִיקֶערְט אוֹיף דֶעם שָונָא.
  סטילנידאַ האָט געזונגען:
  - כבוד צו דער תקופה פון קאָמוניזם!
  דאס זענען די פייטינג גערלז דאָ. און זייער שיין און פייטינג.
  דער וואָריער האט אַ קער צו די פייַנט. מאָוועד אַראָפּ אַ מאַסע פון אַפגאַן טרופּס און סקוויקט. פֿאַר רוסלאַנד און פֿרייַהייט
  צו סוף.
  וועראָניקאַ, וואָס האָט געשאָסן אויף די טאַליבאַן, האָט זיי געשלאָגן מיט ראַקעטן און געקרישט:
  - כבוד פארן קאמוניזם!
  וויקטאָריאַ, פירינג אויף די בראַווע און העלדיש וואָריערז פון אַלאַ, טשיפּער:
  - פֿאַר די מוטערלאַנד!
  דאס איז די גערלז די מערסט זאַפט און שיינקייט. זייער שיין און פייטינג גערלז. און זיי האָבן אַ ריזיק מאַכט. און אַזעלכע קעמפנדיקע מיידלעך
  און צעטרעטן, און דרעשן, צעטרעטן די אַפגהאַנס.
  סעראפימא האט אויך געשריבען דעם שונא, ארויסגעקלאפט די טאליבאן מיט ווילדע קראפט.
  און דאָס מײדל האָט אַ װאָרף מיט די נאַקעט פֿעסן אױף דעם פֿײַנט טויט־מתנות.
  די גערלז זענען נאָר אַמייזינג.
  אַליאָנקאַ האָט געקריפּלט אויף די אַפגהאַנס, און זייער אַגרעסיוו מאָיסט אַראָפּ די שונאים.
  די ווייַבלעך וואָריער קווד ווי זי שנייַדן אַראָפּ די וואָריערז פון די יסלאַמיק אימפעריע.
  און זי האָט געזאָגט:
  - פארן פאטערלאנד - אונדזער מוטער!
  אַניוטאַ איז זייער אַקטיוו אין סקריבלינג מיט פיינט און מאָוינג פיינט מיט איר מאַכט. און מיט די נאקעטע פיס האט זי געװארפן א טויטלעכן און קאלאסאלישן כוח.
  און דאָס מיידל האָט געציטערט:
  - כבוד פארן קאמוניזם!
  און מיט אַ שאַרלעכ רויט אָפּל, אונדזער באַזוקאַ קנעפּל שטעלן פייַער צו דעם טאַנק.
  דאָ די פייטינג אַלאַ קראַשט די פייַנט מיט גרויס צאָרן. און שוץ און וועץ יקסטערמאַנייטינג די מודזשאַהידעען.
  די גערלז זענען זייער שיין און פייטינג האָבן ווערן העלדן.
  פייטינג אַלאַ אין די מדינה גאָוגעס מיט ווילד צאָרן.
  דאָס איז דער מיליטערישער וועג פֿון די מיידלעך. וואָס זענען זייער פיל אפילו פייטינג. און זייער אַגרעסיוו צעטרעטן די טאַליבאַן.
  מאַרשאַל מאַריאַ איז געווען זייער קראַשינג מיט ווילד שטאַרקייַט, און האט אַלעמען אַוועק ווי אַ רייזער.
  או ן מי ט נאקעט ע פו ן הא ט דא ס מײד ל געװארפ ן חורבן־גראנאטן . און די מיידל צעריסן אַ פּלאַץ פון שונאים.
  די אָלימפּיקס זענען אין קאַמף ווידער. און ווידער קראַשט די מודזשאַהידעען. או ן װידע ר הא ט ז י געװארפ ן ד י נאקעט ע פו ן מי ט מארד ן או ן חורבן .
  און עס וועט זיין גראָב און זייער אַגרעסיוו.
  און די אָלימפּיקס אנגעהויבן צו קעמפן און מיט אַ נאַקעט פּיאַטע סאַבקאַמד צו צעשטערונג און גאַנץ טויט.
  דאָ איז אַזאַ אַ פייטינג מיידל-העלד דעם אָלימפּיקס. דאָ איז אַ פייטינג מיידל.
  און מאַרוסיאַ האָט צעטרעטן די אַפגאַן, מיט גרויס גרימצארן. אוּן הָאט זֵיי מִיט וִוילְד גִיוָוארְן.
  און מיט אַ טרוסקאַווקע ניפּאַל זי גענומען און געשיקט אַ טויטלעך קראַפט.
  און אַ פּלאַץ פון מודזשאַהידעען אין אַ אָרן.
  אלענקא האט דערקלערט, געשאסן אויפן שונא, און געװײנט:
  - פארן מעכטיגסטן קאמוניזם אין דער וועלט!
  Anyuta, סקריבלינג אויף די אַפגהאַנס, אַגרעסיוולי באמערקט:
  - אט זײנען מיר װידער אויף א װײםן פערד!
  דאָ איז די פייטינג אַלאַ ווידער אין אַ האַרט קאַמף. און דאָס רױטע מײדל שרײַט װידער אױף די מודזשאַהידען, און קװיטשעט אױף די לונגען.
  און עס באשטימט דיסטרויז זיי.
  און שרייט אין די שפּיץ פון די לונגען.
  און דאָס מײדל שרײַט װי אַ מאַשין־געװער.
  און מרים טוט זיך מיט אַלע אירע ווילדע כּוחות. און ער שיסן אויף די אַפגהאַנס זייער אַקיעראַטלי. און עס מאָוז אַראָפּ שונאים זייער אַקיעראַטלי - יעדער קויל אין די אויג.
  און ברוםט:
  - פֿאַר רוסלאַנד סוואַראָג!
  די אָלימפּיאַדע האָט זיך זייער אַכזריותדיק געטאָן און אומגעבראַכט קעגנערס און אָפּגעשניטן די מודזשאַהידען. און אַ זייער פייטינג מיידל-העלד. די גערלז זענען נאָר אַמייזינג.
  און קיין איינער וועט בלייַבנ לעבן קעגן זיי.
  די אָלימפּיקס ונ דורך מאָוז אַראָפּ שונאים. או ן ע ר קלאפ ט ארוי ס ד י אפגאנע ר מי ט ד י נאקעט ע פיס , װארפנדי ק טויט ע מתנות . די אָלימפּיקס איז, פון קורס, אַ זייער מיידל
  די קולאַסט און מערסט קאַמבאַטיוו פון אַלע אין דער וועלט.
  נו, ער וועט פּאַטשן די מודזשאַהידעען, און שניידן זיי אַראָפּ מיט אַ שווערד.
  און דאָס מיידל וועט נעמען און זינגען:
  - איך בין אַ שיינקייט קלאַס היפּער!
  די גערלז זענען אַזוי שיין, און זייער פייטינג. זיי האָבן אַ קאָלאָסאַל גראַד פון יקסייטמאַנט און מאַכט פֿאַר אַ סעודה פֿאַר די אויגן.
  מאַרוסיאַ שיסן אויף די אַפגהאַנס און קוועטשן:
  - פאר דער עפאכע פון קאמוניזם!
  או ן אוי ך מי ט נאקעט ע פיס , װ י ב ײ ד י מודזשאַהידען , װעל ן ז ײ האמער ן . דאס מיידל איז נאָר אַמייזינג.
  מאַטריאָנאַ וועט שלאָגן פיינט מיט דעדלי קראַפט מיט די הילף פון אַ שאַרלעכ רויט ברוסט אָפּל פון אַ באַזוקאַ. און דאָס איז טאַקע איר כייפּערפּאַוער.
  און דער וואָריער קוועטשן:
  - פאר גרויס קאמוניזם!
  . קאַפּיטל? 6.
  דאָס זענען די מיידלעך, וואָס קעמפן פֿאַר די וססר און ווײַזן ניסים פֿון העלדישקייט. נײן, קעגן אזעלכע מײדלעך קאן זיך קײן שונא נישט אנטקעגן. אפילו אַזוי פילע ווי די טאַליבאַן. כאָטש זיי זענען ביכולת צו וואַרפן קאָרפּסאַז צו מאָסקווע.
  סטאַלענידאַ פייץ מיט העכער פייַנט פאָרסעס. און אויך ווי ער דריקט דעם באַזוקא קנעפל מיט אַ טרוסקאַווקע ניפּאַל און קוועטשן:
  - איך בין אַ סופּער קלאַס וואָריער!
  און ווינק צו זיינע חברים.
  אויך וועראָניקאַ צעשטערט די אַפגהאַנס אַגרעסיוו, און טוט נישט געבן זיי רחמנות. און עס איז אַ גרויס יקסטערמאַניישאַן.
  די מיידל איז זייער פייטינג און זי האט אַ פענאָמענאַל קאָסמיש מאַכט.
  און אין סטאַלענידאַ, וואָס מוטיק צעטרעטן די מודזשאַהידעען פון דעם קראַפט איז נאָך מער. לאמיר עס זאגן אזוי, גלייך מיידלעך.
  וויקטאָריאַ קלאַפּט די אַפגהאַנס מיט גרויס טעטיקייט, שלאָגן זיי און ברום:
  - איך בין אַ כייפּער קלאַס מיידל!
  און סעראַפימה שלאָגט די מודזשאַהידען מיט דער לייַדנשאַפט פון אַ וויקס, מאָוז זיי אַראָפּ, און קוועטשן:
  - איך בין אַן אַלטראַ שיינקייט!
  אַלבינאַ און אַלווינאַ קראַשינג די אַפגהאַנס אין די הימל. און העלגאַ איז מיט זיי. ווי אַקטיוו זיי גענומען אַרויף די געל אָנעס. וּמְחָרָבָה בְּקִטְלִי.
  אלבינע האט אראפגעקלאפט א טאליבאנער קאר מיט די נאקעטע פיס און געקרעכצט:
  - פארן ד״ר! דער קאָמוניזם זאָל זיך ווידער אומקערן צו די דײַטשן!
  אַלווינאַ אויך שאָס אַראָפּ די פלאַך פון די יסלאַמיק אימפעריע און געשריגן:
  - צו די גרעסטע שפיצן פון קאמוניזם!
  און העלגאַ אין הימל, מיט די הילף פון איר נאַקעט פינגער פונ פוס, באדעקט דעם טאַליבאַן טאַנק און ציטערן:
  - פֿאַר נצחונות דורך די דאַך!
  אזוי האבן זיך געקעמפט פייטינג און שײנע מײדלעך.
  אַנאַסטאַסיאַ וועדמאַקאָוואַ אויך צעטרעטן די מודזשאַהידעען פון הימל און געזונגען:
  ― לאָז זײַן באַרימט קאָמוניזם!
  און מיט די נאקעטע פיס האט זי געװארפן באמבעס אויף די קעגנער פונעם עראפלאן.
  און אַקולינאַ אָרלאָוואַ האָט אויך דרעשן די אַפגאַן און געזונגען:
  - כבוד צו אונדזער פאטערלאַנד.
  או ן הא ט אראפגעװארפ ן װיכטיקע ר או ן טויטלעכ ע באמבע ם אויפ ן שונא .
  דאָס זײַנען געװען שלאַכטנדיקע מײדלעך, לאָמיר זאָגן גלײַך.
  Mirabela Magnetic קראַשט קעגנערס מיט אַ קאָלאָסאַל גראַד פון ינטענסיטי און סקרישט:
  - פארן גרויסן און מעכטיקן קאמוניזם!
  און װידער האט דאס מײדל א װינק געטאן מיט די לילע אויגן.
  דאָס זײַנען געװען די מײדלעך.
  אַנאַסטאַסיאַ וועדמאַקאָוואַ האָט געשלאָגן די אַפגהאַנס און זעץ זיי, כאַולינג:
  - מייַן נייַ קרעדאָ איז צו געווינען אַלעמען!
  און אויך ווי צו נוצן נאַקעט טאָעס.
  אַקולינאַ אָרלאָוואַ דרעש קעגנערס. זי האָט זיי געמאַכט ווי אַ קאַם, און האָט אַ קוועטשן:
  ― איך בין דער שטאַרקסטער אין דער װעלט!
  און ווי צו געבן אין מיט אַ נאַקעט פּיאַטע.
  און Mirabela Magnetic קלאַפּט אַראָפּ שונאים מיט איר קאָלאָסאַל שטאַרקייט און קוועטשן:
  - איך בין אַ סופּער מיידל!
  און מיט אַ שאַרלעכ רויט אָפּל ווי ער דריקט דעם קנעפּל.
  די גערלז זענען נאָר סופּער און היפּער.
  אַלווינאַ צעטרעטן די טאַליבאַן און קוועטשן מיט גרויס קראַפט:
  ― פֿאַר קאָמוניזם!
  און מיט נאַקעט כילז, ווי ער וואָלט דרוקן אויף די פּעדאַלז. דאס מיידל איז נאָר אַמייזינג.
  און אַלבינאַ אויף די אַפגהאַנס ווי אַ לופּאַנעט. און געבן זיי אַ קאַפּיטאַל היפּער.
  און ער וועט נעמען אַ פּלאַץ פון שונאים אין אַמאָל און לייגן אים אַראָפּ.
  און ער טוט דאָס אַלץ מיט די נאַקעט טאָעס.
  און זינגט:
  - איך בין די קולאַסט מיידל אין דער וועלט!
  העלגאַ איז אויך שלאָגן די טאַליבאַן. זיי זענען קאָלאָסאַל און אַקטיוולי יקסטערמאַנייט. אָבער דערנאָך, מיט די נאַקעט טאָעס, ער וועט צילן אַ ראַקעט, און דער אַפגאַן בונקער וועט צעברעכן עס.
  און עס איז בכלל גרויס.
  און דאָס מיידל לאַכט...
  אָבער עליזאַבעטה, אויף איר טאַנק, וועט נעמען אויף די מודזשאַהידעען און צולייגן אַ גאַנץ באַזיגן פֿאַר זיי. און אַ סך פון די טאַליבאַן וועט זיין געהרגעט אין אַמאָל.
  און די טורעמס פון די טאנקן פון די טאליבאן ווערן אפגעריסן.
  עליזאַבעטה איז אַ מיידל וואָס איז די העכסטן קלאַס סופּערמאַן. און צעטרעטן שונאים מיט נאקעטע פינגער. און ממש דיגז זיי אין דער ערד.
  אַז ס ווי דאָס עליזאַבעטה איז נאָר היפּער.
  און איר טאַנק, ווי דורך די מודזשאַהידעען, וועט גראָבן.
  ניט אַ מיידל בייַ אַלע, אָבער עפּעס סופּער אַקטיוו און פייטינג.
  און קאַטערין דרעשן די אַפגאַן. זי האט גלייבן שטאַרקייַט און פלינקייַט. און זי, מיט דער הילף פון אירע נאקעטע פינגער, פארניכטעט די זעלנער פון דער איסלאמישער אימפעריע.
  דאָס איז אַ מיידל, און זי האָט שוין געהרגעט אַזוי פילע אַפגהאַנס.
  און זי האָט עס גענומען און געזונגען:
  - איך בין הינטער!
  און עלענאַ טרעשעס פיינט ונ דורך. ווייזט זיי זיין סופּער קלאַס, און בראָוז:
  - איך בין היפּער!
  און מיט נאַקעט פינגער, עס איז ווי האַמערינג אויף די כינעזיש. דאָ איז די מיידל.
  און Euphrosinia יקסטערמאַנייץ די פייטערז פון אַפגהאַניסטאַן אויף אַ זייער אַגרעסיוו שטייגער. און שוץ ניצן נאַקעט טאָעס זייער אַקיעראַטלי.
  און בשעת נאָך פּולינג:
  - פֿאַר די מוטערלאַנד און רוסלאַנד, עס וועט זיין אונדזער סוואַראָג משיח!
  לאָמיר נאָר זאָגן, אַז די מײדלעך זײַנען כבוד־לוחמים.
  עליזאַבעטה, פייערד אויף די אַפגהאַנס, באמערקט:
  - אין אַלגעמיין, איך עפעס מער ווי די רוסישע געטער!
  עקאַטערינאַ האָט געשאָסן מיט איר נאַקעט פּיאַטע, געדריקט אויף דעם קנעפּל, צעבראָכן דעם טאַליבאַנער טאַנק און געקרעכצט:
  - און איך האָב אויך מער ליב די רוסישע געטער! אין פאַקט, וואָס טאָן מיר דאַרפֿן יאָשקע מילה אויף די אַכט טאָג?
  עלענאַ האט קוועטשן מיט גרימצארן:
  - איך שעמען זיך מיט פּרינץ וולאדימיר!
  עליזאַבעטה האָט מסכים געווען מיט דעם:
  ― און איר זאָלט זיך שעמען!
  עלענאַ האָט מסכים געווען מיט דעם:
  ― אַװדאי, אַ שאָד, װאָס רוסן האָבן געבוקט ייִדישע קדושים!
  קאַטערין האָט עס גענומען און געראָטן:
  - מיר מוזן האָבן רוסיש הייליקע און געטער!
  עליזאַבעטה האט מסכים געווען מיט דעם, באַרוינג איר ציין:
  ― יאָ, זײ זאָלן!
  אוּן הָאט גִיוֶוען צוּם שונא.
  Euphrosinia ענערגעטיק באמערקט, בלאַסטינג די מודזשאַהידעען פון אַ קאַנאָן:
  - מיר וועלן באַזיגן די יסלאַמיק אימפעריע ...
  און ווידער, עליזאַבעטה, ווי אויב איר שלאָגן די פייַנט, איז טויטלעך.
  גערדא קעמפט זיך אויך זייער קעניג. עס סטרייקס די מודזשאַהידעען מיט דעדלי קראַפט און סקוויזז:
  - פאר גרויס קאמוניזם!
  און זי איז אַזאַ אַ קריגערישע און באַרימטע קעניג!
  שאַרלאַט אויך צעטרעטן די טאַליבאַן און קוועטשן, בלאַקינג איר ציין:
  - דאס איז געוואלדיג!
  און אַזאַ אַ פייטינג מיידל קלאַס מעגאַ!
  קריסטינאַ אויך קיקס די אַפגהאַנס מיט איר נאַקעט טאָעס. און זיי וועלן באשטימט טייטן זיי.
  און ער וועט נעמען און פאָרן:
  - איך בין אַריש נומער איין!
  און מאגדא װעט שלאגן די אפגאנען, און הרגענען א סך פון זײ און שיסן:
  - פֿאַר די וססר און די גדר!
  און װינקט מיט די שאַפירע אױגן. דאס מיידל איז נאָר היפּער!
  ניין, די טאַליבאַן קענען נישט קאָפּע מיט סופּער און כייפּער קלאַס גערלז.
  און זיי זענען אַזעלכע קריגערישע מיידלעך.
  און זיי זינגען מיט לייַדנשאַפט:
  ― און װער װעלן מיר געפֿינען אין שלאַכט,
  און ווער וועלן מיר געפֿינען אין שלאַכט ...
  מיט דעם וועט נישט וויץ,
  לאָמיר עס צערײַסן!
  און ווי די וואָריערז וועלן פּלאַצן אין טרערן. אט זײנען די מײדלעך.
  און זיי האָבן אויך אַרײַנגעשטעקט זייערע באָרוועסע פֿיס אין די שנאַפּס פון געכאַפּטע טאַליבאַן זעלנער. און זיי געצווונגען צו קוש זייער נאַקעט קייַלעכיק כילז.
  דאָ זענען די גערלז אין ביקיניס.
  אָבער די טאַליבאַן האָט געפּײַניקט אַ קאָמסאָמאָל מיטגליד. ז ײ האב ן זי ך געדרײ ט פו ן הינטן , או ן ז י ארויםגעצויג ן אויפ ן געשטעל . און אויפגעהויבן. און זײ האָבן פֿאַרדרײט דאָס מײדל אױפֿן בוים. און האט זי אויפגעהויבן. און דעריבער זיי גענומען עס און לאָזן עס גיין.
  און דאָס מײדל איז אַראָפּגעפֿאַלן. זי האט עס גענומען בייַ די גראָז און געהאנגען. און זי האָט זיך געפרוירן. און די מודזשאַהידעין לאַפט מיט כעס. דא ן הא ט מע ן װידע ר גענומע ן דא ם מײד ל או ן הא ט זי ך העכער , ביז ן סאמע ר שפיץ .
  און דעמאָלט זיי לאָזן איר גיין ווידער. דאָס מײדל איז אַראָפּגעפֿאַלן און װידער געהאנגען גאָר פֿון אונטן. און דאָס שטריק האָט זיך אויסגעשטרעקט, און די שיינקייט האָט געוויילט פון ווייטיק. און זײ האָבן זי װידער אױפֿגעהױבן.
  געצויגן צו די שפּיץ. זיי האבן עס גוט אויפגעווארפן, געלאזט הענגען אביסל. או ן דא ן האב ן ז ײ זי ך װידע ר געלאז ט מי ט װילד ן צארן . און דאָס מײדל איז װידער אַראָפּגעפֿאַלן און זי האָט זיך פֿאַרדרײט
  דזשוינץ. און בכלל איז זי געווען גאנץ נאקעט. און ווי עס שאַטן.
  דעמאלט איז עס ווידער אויפגעהויבן געווארן צום פערטן מאל און גוט אויפגעטרייסלט. דערנאָך האָבן זיי עס פאַרפעסטיקט אויף אַ געדיכט צווייַג און אנגעהויבן צו אויסשטרעקן עס. זיי האבן צוגעטשעפעט א בלאק צו די נאקעטע פיס פון א מיידל,
  און האָט אָנגעהויבן הענגען אויף אים וויגן. די טאליבאן האט אויפגעהאנגען א פוד וואג קודם אויף איין זייט, און דערנאך אויף דער צווייטער. דערנאך האבן זײ גענומען שלאגן דאם מײדל מיט א בײטש. פּאַונדיד אַזוי אַז די הויט פּלאַצן.
  און דעמאָלט די קאָמסאָמאָל מיטגלידער אנגעהויבן צו גיסן זאַלץ אויף די ווונדז. או ן דא ן האב ן ז ײ גענומע ן או ן ארײנגעשטעל ט א רויט־װארעם ע דראט . און זײ האבן געשלאגן דאם מײדל מיט קראנקן כוח. דא ן האב ן ד י אפגאנישע ר עקזעקוציאנע ר פארשמיר ט ד י נאקעט ע פו ן פו ן ד י מײדלע ך או ן אונטער ן אי ר אנגעצונד ן א בראזשיר . און לאָזן ס דרייען די שיינקייט אָן ומנייטיק סעראַמאָוניז. און דעמאָלט די עקסאַקיושאַנערז פון די טאַליבאַן לובראַקייטיד די מיידל 'ס בריסט אויך. און נאָך
  װאָס האָט געבראַכט איר ברוסט. און זײ האָבן אָנגעהױבן גרױס שלאָגן דאָס מײדל.
  און פּרעגלען די מודזשאַהידעען וואָריער און איר קאַסטן און כילז. און דערנאָך האָט מען געשמירט דעם אײזל און געבראַכט דעם פֿײַערל צו די הינטן. און זײ האָבן אָנגעהױבן גרױס שלאָגן דאָס מײדל. און דאַן האָט דאָס פֿײַער אָנגערירט איר בוזעם. די האָר וואָס קאַווערינג די גראָט פון ווענוס זענען טשערד אין אַמאָל. דאס מיידל איז נאָר אַמייזינג. און אַזעלכע פּײַניקונגען האָט איר געוואַרט.
  אַפגאַן עקסאַקיושאַנערז פארברענט די מיידל און איר קאַסטן, און טאָכעס, און בוזעם, און די סאָלעס פון איר נאַקעט פֿיס. און זיי געפּרעגלט עס גאָר. דערנאָך האָט דער טאַליבאַן עקזעקוציאָנער גענומען אַ רויט-הייסע רוט און אָן טראכטן צוויי מאָל אַרײַנגעלייגט דאָס מיידל אין אַנוס. און װי, שרײט זי מיט װילדע װײטיק.
  דאָס האָט איר אַזוי שאַטן. און די גערלז זענען אַזוי שטיפעריש און שיין. אָבער די אַפגהאַנס האָבן שווער געפּײַניקט דאָס מיידל. און אַזעלכע שײנע מלחמות. און זיי זענען דורכגעקאָכט דורך די וואָריער.
  או ן אזו י אי ז דא ם מײד ל גענומע ן געװאר ן דור ך ד י עקזעקו ־ טאנרים , או ן הא ט זי ך אנגעהויב ן צ ו שפיצ ן אי ר לאנג ע גרעםט ע פינגע ר מי ט רויט־װארעם ע צאנגן . און עס כערץ אַזוי פיל. ד י עקזעקו ־ טאנ ס האב ן געבראכ ט ד י מײדלע ך ד י פינגער , אנהויבנדי ק מי ט דע ם קלײנע ם פינגער .
  און ממש אַלץ איז געווען צעבראכן. און דעמאָלט די ריבס אנגעהויבן צו פּלאַצן אין די קאָמסאָמאָל מיטגליד. און גלײַכצײַטיק האָט מען אים אַרײַנגעגראָבן אין ברוסט אַרײַן אַ רױטע צאַנג. און עס איז געװארן רױט פון דער היץ צו פארדרייען די אײזערנע און װערמיארעלע ניפאלן. או ן ד י מײדלע ך זײנע ן אפגעריס ן געװאר ן ד י ברוסט . און עס איז געווען אַזוי גרויזאַם און ווייטיקדיק.
  דארט איז געווען די פייניקן.
  גערדאַ, פייערד אויף די מודזשאַהידעען, באמערקט:
  - כבוד פארן קאמוניזם!
  שאַרלאַט האָט באַמערקט זייער אַגרעסיוו מיט טייַוולאָניש קראַפט. און האט געשריבן:
  - פארן פאטערלאנד!
  או ן מי ט זײנ ע נאקעט ע פיס , װע ט ע ר שטאפ ן אויפ ן שונא .
  דאָ איז די מיידל. און אַזוי קריגעריש.
  קריסטינאַ האט עס גענומען און אַ טאַמפּט די טאַליבאַן מיט איר נאַקעט טאָעס און סקוויקט:
  - כבוד צו די תקופה פון רוסישע געטער!
  מאגדא האט זיך אויך אנגעקלאפט אין די אפגאנער מיט אירע נאקעטע פיס און געקושט:
  ― פֿאַר אונדזער פֿאָטערלאַנד!
  און די גערלז זענען אַזוי קיל.
  גערדאַ, שיסעריי אויף קעגנערס פון אַפגהאַניסטאַן, ארויס:
  - פארן גרויסן קאמוניזם פון דייטשלאנד.
  די גערלז זענען אַזאַ מאַרשאַל בעאַוטיעס.
  גערדאַ האָט פריילעך געענטפערט, שריפענדיק אויף די מודזשאַהידעען:
  - איך האָבן אַ מיידל נאָר סופּער.
  און שאַרלאַט האָט אַגרעסיוו אָנגעוויזן ווען זי האָט פייערד אויף איר קעגנער:
  - כבוד פארן ארישן קאמוניזם!
  און מיט די נאַקעט פֿעסן, האָט זי געכאַפּט:
  - פארן גרויסן פאטערלאנד!
  קריסטינאַ אויך געפאלן אויף די פייַנט מיט גרויס אַקיעראַסי, באמערקט:
  - פֿאַר רוסלאַנד און דייַטשלאַנד אין פֿרייַנדשאַפֿט!
  מאגדא האט אויך געשלאגן די מודזשאַהידען און געקרעכצט:
  - כבוד צו אונדזער תקופה!
  און װידער װינקט צו זײַנע שותפים.
  אט זײנען די מײדלעך.
  און דזשיין אַרמסטראָנג האָט אָנגעהויבן שלאָגן די טאַליבאַן מיט אַ קאַנאָן.
  די מיידל איז געווען זייער שיין.
  דזשיין האט געשלאגן איר קעגנער מיט אירע נאקעטע פינגער און א קװיטש געטאן:
  - כבוד צום פאטערלאנד!
  אַזוי גערטרודע וועט דעספּעראַטלי שלאָגן די שונאים, און זיי וועלן זיין ונ דורך באדעקט און סמאַשט.
  און קוקען:
  - פאר בריטאניע!
  וּמַלְנֵיהּ, כְּמָה דְּאִתְהַמְרֵי לְשָׂונָא, וּמַעֲשֶׂה אִים חֲרָא-קִירִי, וּמִצְטִיצְט.
  - פֿאַר ענגליש וויקטאָריעס!
  מאָניקאַ וועט אויך פּאַטשן אויף די שונאים מיט די הילף פון איר נאַקעט טאָעס און סקוויקט:
  ― פֿאַר סאָװעטישע נצחונות!
  ביידע טאַמאַראַ און סולפייאַ קעמפן די טאַליבאַן און טייטן די בירדאַד וואָריערז וואָס קומען אין כוואליעס.
  און די דאָזיקע מײדלעך זינגען:
  - מענטשן וועלן זיין צופרידן
  גליק אויף אייביק ...
  די רוסישע רעגירונג האט
  די מאַכט איז גרויס!
  טאַמאַראַ האָט אַ דריי געטאָן און געשאָסן מיט די נאַקעט פֿעסן און געקושט:
  - פֿאַר מיין מיינונג וועגן קאָמוניזם!
  סולפייאַ וועט אויך שלאָגן די פייַנט, טייטן אַ פּלאַץ פון טאַליבאַן און סקוויק:
  ― לאָמיר זאָגן אַ װאָרט װעגן רוסלאַנד!
  און בײדע מײדלעך האָבן זיך צעבראָכן אין געלעכטער.
  טאַמאַראַ האָט זיך אומגעקערט. זי האָט אַראָפּגעכאַפּט אַ סך אַפגהאַנס און האָט געציטערט:
  - פֿאַר דער בעסטער קראַפט פון די פאטערלאַנד!
  סולפייאַ וועט אויך אָוווערכאָל די פייַנט און קאָאָ:
  - פֿאַר שאַרלעכ רויט קאָמוניזם אין די וססר!
  און ווינקען מיט שאַפירע אויגן.
  דאס זענען די גערלז - נאָר די העכסטן קלאַס און פלי.
  אַליס און אַנדזשעליקאַ זענען נאָך פייטינג.
  בלאָנדע און רויטהאָריק באַבע.
  זיי זענען שטאַרק גערלז און דרייען פון סנייפּער ריפלעס.
  און בשעת זיי זינגען צו זיך:
  - כבוד צו די וססר! מיר וועלן שטעלן אַ ביישפּיל פֿאַר אַלעמען!
  אַליס פייערד אויף די פייַנט מיט אַ סנייפּער ביקס. שאָס מיט נאַקעט טאָעס, און
  קװיטשעט:
  - כבוד צו מיין לאַנד!
  אַנדזשעליקאַ שלאָגט אױך אַף דעם שונא, מיט דער הילף פֿון אירע נאַקעטע פֿעס, װאַרפֿט אַ גראַניט און קװיטשעט:
  - פֿאַר רוסלאַנד די גרעסטע.
  און װינקט מיט די שמאַראַגד אױגן.
  די גערלז זענען נאָר שפּיץ פּיילאַץ. און אַזוי די אַפגהאַנס זענען קראַשט. דאָ זיי זענען פייטינג און די קולאַסט און מערסט ינטעליגענט אין דער וועלט.
  אַליס האָט ציטערט, אַ ווינקען:
  - כבוד צו די צייט פון די CPSU!
  Angelica איז גרינג מסכים מיט דעם:
  - גרויס כבוד צו די העלדן פון די וססר!
  און װידער האט זי געװארפן א גראנאט פון טויטלעכן קראפט מיט אירע נאקעטע פינגער אויפן שונא.
  דאָ איז זי אַ פֿרוי פֿון אַ פּראָסטן טעות אין אַן אויסערגעוויינלעכער אויסזען.
  אַליס האָט עס גענומען און געציטערט:
  - אין נאָמען פון די ימאָרטאַל געדאנקען פון קאָמוניזם!
  או ן ז י הא ט געװארפ ן א מתנ ה פו ן טויטלעכ ן כח , מי ט ד י נאקעט ע פיס .
  אַנדזשעליקאַ האָט אויך גענומען און געשלאָגן דעם פייַנט.
  זי האט עס אפגעשניטן װי סאנד־פאפיר און האט א קװיטש געטאן:
  - פֿאַר רוסלאַנד און רוסישע געטער!
  ד י פרויע ן זײנע ן געװע ן זײע ר קעמפערדיק ע או ן קיל .
  אַליס, שיסעריי אויף די פייַנט, גענומען און מיט איר נאַקעט טאָעס לאָנטשט אַ טאַלאַנט פון אַנייאַליישאַן בייַ די פייַנט.
  און עס איז געווען אַ זייער קיל מאַך.
  אַנדזשעליקאַ אויך גאָולד די פייַנט, ממש דיסטרויינג אים און דעמאַנסטרייטינג קאָלאָסאַל מאַכט. און שפּיללעך געזאגט מיט אַ שמייכל:
  - דאָס איז אַ ריזיק געשעעניש!
  און איר נאַקעט פינגער לאָנטשט אַ אָנזאָג פון טויט און צעשטערונג!
  דאָ עס איז געווען אַ מיידל - נאָר אַ כייפּערקלאַס.
  אַליס האָט עס גענומען און געראָטן אין די שפּיץ פון איר לונגען:
  - איך בין דער סטראָנגעסט און קולאַסט אין די אַלוועלט!
  אַנדזשעליקאַ האָט מיט אירע נאַקעטע סאָלעס אַרויסגעלאָזט אַ גאַנצן פֿאַס מיט ברענוואַרג און אַ קוועטשן:
  - און איך בין אין די מעגאַווערסע!
  די גערלז זענען זייער שיין.
  אַליס האָט באַמערקט ווען זי האָט געשאָסן דעם שונא:
  - אמונה אין קאָמוניזם איז גרויס!
  און װארפן טויטלעכע גראנאטן מיט נאקעטע פינגער.
  און אַנגעליקאַ שיסן אויף די מודזשאַהידעען און ברום:
  - אונדזער אמונה איז זייער גרויס!
  או ן מי ט זײנ ע נאקעט ע פו ן װע ט ע ר װארפ ן א גראנאט , מי ט דעסטרוקטיווע ר קראפט .
  און די וואָריערז גענומען אַרויף די פייַנט און אַזוי די טאַליבאַן טריקט ... און ניט אין אַ פייע מייַסע צו זאָגן, אדער צו באַשרייַבן מיט אַ פעדער.
  אַליס האָט גאַנץ לאַדזשיקלי באמערקט, פייערד פון אַ סנייפּער ביקס און שיסער אַראָפּ אַ טאַליבאַן באַפאַלן ערקראַפט.
  אַליס האָט עס גענומען און געציטערט:
  - איך גלייב אז די גאנצע וועלט וועט זיך אויפוועקן,
  עס וועט זיין אַ סוף צו פאַשיזאַם ...
  און די זון וועט שייַנען
  ליכט דעם וועג פֿאַר קאָמוניזם!
  און ווידער, די מיידל וועט נעמען עס מיט איר נאַקעט טאָעס און קאַטער עפּעס גאָר דעדלי.
  וואָלונטירן פון יאַפּאַן קעמפן אויך קעגן די מודזשאַהידעען. אין באַזונדער, נינדזשאַ גערלז פון קאָמוניסט ביליפס.
  א בלוי־האריק מיידעלע האט געשלאגן די אפגאנער מיט א װינטמיל און זײ געשלאגן.
  דא ן הא ט ז י געװארפ ן ארבעס ן חורבן , מי ט ד י נאקעט ע פו ן או ן א קװיטש :
  - פאר קאמוניזם אין יאפאן!
  די געל-כערד נינדזשאַ מיידל אויך געטאן אַ פלאַטערל טעכניק מיט איר שווערדן. שנייַדן אַראָפּ אַ פּלאַץ פון מודזשאַהידעען. און דעמאָלט איר באָרוועס פֿיס
  ז ײ האב ן גענומע ן או ן געװארפ ן א טויטלעכ ן גראנאט .
  דערנאָך האָט דאָס מיידל געזאָגט:
  - כבוד צו די וססר און יאַפּאַן!
  די רויטהאָריקע נינדזשאַ מיידל האָט אויך אויפגעהויבן און געשלאָגן די אַפגאַן זעלנער מיט אַ באַקכאַנד. און זי האט געווארפן אירע נאקעטע פינגער,
  עפּעס קיללער אין אַ טאַלאַנט. און זי האָט געזוכט:
  - כבוד צו רוסלאַנד און די וססר!
  א נינדזשאַ מיידל מיט ווייַס האָר געטאן אַ פאַס אָפּטראָג. און ווי זי האָט געשלאָגן די טאַליבאַן זעלנער דורך שניידן די קעפ. דעמאָלט האט
  טויטליכער חורבן מיט א נאקעטע געטשעפעטע פוס און געקרעכצט:
  - כבוד צו דער רויטער ארמײ!
  און אַלע פֿיר נינדזשאַ מײדלעך האָבן אַרױפֿגעװאָרפֿן פּיעסן חורבן מיט די נאַקעטע כילז, און אױסגעקלאַפּט אַ גאַנצן באַטאַליאָן אַפגאַנער מיט טאַנגקס. די גערלז זענען נאָר הינטער!
  דאס איז שיינקייט - די גערלז זענען טאַקע זייער קיל.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ אויך שנייַדן די מודזשאַהידעען מיט שווערדן. און מיט אים, די מיידל מאַרגאַריטאַ.
  די ימאָרטאַל קינדער זענען נאָר סופּער.
  און זיי צעטרעטן די שונאים ספּאַסיפיקלי. זאל ס זאָגן אַז דאָרט און די קינדער!
  און דעמאָלט דער יינגל און די מיידל ביידע פייַפן. און די קראָוז, ווייל באקומען אַ האַרץ אַטאַק פון אַ קינד 'ס פייַפן, פאַלן צו די דנאָ. און זייערע שנאָבלן דורכשטעכן די שאַרבן פֿון די טאַליבאַן.
  דאס זענען קינדער - געוויינטלעך דיסטרויער פון אַלץ און אַלץ.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ האָט געזונגען:
  - לויבן אונדזער סאוועטן פאלק,
  ברוך מיין מסיבה ...
  אונדזער פאַרבאַנד פון די הערצער פון אַלע קינדער,
  מיר זענען אַלע אַ פרייַנדלעך משפּחה!
  Margarita Magnitnaya, קראַשינג קעגנערס, ענערגעטיק ארויס:
  - זיין באַרימט פֿאַר אונדזער פּלאַץ רוסלאַנד!
  און די מיידל, מיט די נאַקעט טאָעס, וועט קאַטער עפּעס גאָר טויטלעך בייַ די פייַנט.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ, צעהאַקן די טאַליבאַן, סאַנג:
  - מאַרגאַריטאַ, די פֿענצטער איז אָפן,
  מאַרגאַרעט, איר האָט ניט פֿאַרגעסן
  ווי דאָס אַלץ איז געווען!
  דער יינגל איז אַזוי קיל און קריגעריק. דאָס איז דער טערמינאַטאָר יינגל.
  דאס זענען די קינדער דאָ וואָס זענען זייער קיל און פייטינג.
  עס זאָל זיין אנגעוויזן אַז די גערלז זענען זייער שווער.
  אַליס שייסט אויך אויף די טאַליבאַן. און זינגט אונטער זײַן אָטעם:
  - איין צוויי דרייַ פיר פינף! דער קראָליק געקומען אויס פֿאַר אַ גיין!
  און דאָס מיידל האָט ווידער געשאָסן מיט גרויס פּינקטלעכקייט.
  Angelica איז געווען אַ זייער גוט שאָס. און געמאכט שטאַרק שאַץ אויף די פייַנט.
  און װי ער דריקט מיט אַ שאַרלעכ רויטן אָפּל און נעמט דאָס פֿון אַ באַזוקע און טרײסט.
  און דער וואָריער שאָס אין די פייַנט זייער אַקיעראַטלי.
  אנזשאליקא האט עס גענומען און געקושט:
  - כבוד צו אונדזער קאָמוניסטישער פּאַרטיי!
  און ווידער, ווי אַ בלאַסט מיט גרויס אַקיעראַסי בייַ די פייַנט. און דער טאליבאנער עראפלאן קראך נאכאמאל.
  און אליס האט אויך געשאסן זייער גענוי, און די אטאקע פליגער פון דער איסלאמישער אימפעריע האט געכאפט פייער.
  דאָס זײַנען די מײדלעך.
  אַנדזשעליקאַ האָט באַמערקט מיט אַ לאַכן:
  - די וססר איז אַ ווונדערלעך לאַנד אין וואָס אַלע פעלקער זענען אַ פרייַנדלעך משפּחה!
  אַליס האָט ווידער פייערד, אַראָפּגעקלאַפּט דריי מודזשאַהידעען מיט איין שאָס און געענטפערט:
  - פֿאַר די גרויס פּאַרטיי פון רוסלאַנד!
  און די מײדלעך האָבן זיך צעבראָכן אין געלעכטער. אין אַלגעמיין, זיי זענען וואָריערז מיט זייער פאַרשידענע קוקן.
  אבער אַלע גערלז פירן די געדאַנק פון קאָמוניזם אין זייער הערצער. און זיי וועלן אַז עס זאָל זיין אַ פאַקטיש גן עדן אויף פּלאַנעט ערד. און עס וואָלט זיין זייער שיין.
  אַנדזשעליקאַ באמערקט דורך פירינג אויף די שונאים מיט גרויס אַקיעראַסי און פּאַנטשינג דורך די סקאַלז.
  - דער קאמוניזם װעט קײנמאל ניט אײנפלײלן די פליגל און קריכן אין א שיל!
  אַליס האָט מסכים געווען מיט דעם:
  קאָמוניזם וועט קיינמאָל פאַרלייגן די פליגל! אונדזער אידעאָלאָגיע איז צו בויען גליק אויף פּלאַנעט ערד!
  און בײדע מײדלעך שרײען:
  - כבוד צו רוסלאַנד! כבוד! באָרוועס גערלז לויפן פאָרויס ...
  די באָרוועסע פֿרויען־אָפּטיילונג... באַגריסט דאָס רוסישע פֿאָלק!
  און די ווייַבלעך וואָריערז ווייַזן אַגרעסיוו און געשלעכט פרייד.
  אַליס האָט זיך צעשלאָגן, אויסגעשלאָגן די ציין און געקרעכצט:
  - מיר אַלע שטיין צוזאַמען פֿאַר די וססר!
  און דער קריגער האָט ווידער געשלאָגן די שונאים.
  אַנדזשעליקאַ האָט אויך געשאָסן דעם שונא, און האָט אים אַ זעץ דורכגעמאַכט. און זי האָט געזאָגט:
  - כבוד צו אונדזער פאטערלאנד!
  און דער וואָריער איז געווען גאָר קאַמבאַטיוו און רויט.
  און אירע האָר איז אין װינט, דאָס קופּער־רויטע האָר פֿלאַמט װי אַ פּראָלעטאַרישער פֿאָן.
  די גערלז זענען זייער שיין און סעקסי.
  און אַזוי פילע מודזשאַהידעען האָבן שוין בעריד ...
  עס זענען אויך גערלז ארבעטן ...
  דאָ וויאָלאַ און דאָמיניקאַ שיסן אויף די אַפגהאַנס.
  די גערלז פייערן באַזוקאַס אויף טאַנגקס און אַסיאַן ינפאַנטרי.
  דא האט מען געשאסן וויאלא, מיט'ן שארלאטן ניפאל צו דריקן דעם קנעפל אויפן באזוקא, און געשאסן געווארן מיט א ראקעט-פארטריבן מיסאַל.
  און די מאַסע פון אַפגהאַנס איז געווען צעריסן.
  וויאָלאַ האָט ווידער געזונגען:
  - איך גלייב אין גרויסן קאָמוניזם!
  און דאָמיניקאַ אויך פירז ספּאַסיפיקלי אין די מודזשאַהידעען. און נאַקס זיי אויס אין גרויס מאַסע.
  גלײכצײטי ק װעל ן ד י מײדלע ך װארפ ן מי ט ד י נאקעט ע פיס .
  און מיט אַ שאַרלעכ רויט אָפּל אויף די קנעפּל פון די באַזוקאַ, ער וועט דריקן שונאים ראַדיקאַללי יקסטערמאַנייטינג.
  די מײדלעך זײנען אזוי שײן. און ווי זיי קוקן גרויס ווען זיי קעמפן אין נאָר הייזעלעך. און וואָריערז פון די העכסטן קלאַס.
  וויאָלאַ האָט באַמערקט ווי זי האָט ווידער געשאָסן אויף דעם שונא מיט איר טרוסקאַווקע ניפּאַל.
  - איך ליבע צו קעמפן! עס איז געוואלדיג!
  דאָמיניקאַ האָט געכײַכט און באַמערקט:
  וואָס איז פאַלש מיט מענטשן?
  וויאלא האט געלאכט און געענטפערט, א גראנאט מיט די נאקעטע פיס ווארפענדיג אויף דעם שונא און א קוועטשן:
  - אַוודאי איז אָוקיי! און עטלעכע זענען נאָר טייַער!
  דאס זענען דאָ זייער פייטינג און שיין גערלז.
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  ווי לאַנג וועט די מלחמה געדויערן?
  וויאָלאַ פייערד אויף די מודזשאַהידעען ווידער ניצן די פּאָמסן אָפּל און סקוויקט:
  - איך טראַכטן עס איז אַ לאַנג צייַט!
  דאָמיניקאַ האָט עס גענומען און געזונגען:
  - אַ מלחמה איז ראַגינג אין די אַלוועלט,
  צעטרעטן טייטן אָן סיבה ...
  שׂטן איז אַוועק די קייט
  און דער טויט איז געקומען מיט אים!
  
  און ווער וועט האַלטן די לויפן
  משוגענע טייכן..
  דער לאַזער שטראַל וועט פאָרן אין דעם טעמפּל,
  און אין אַ בליץ איז דער מענטש פאַרשווונדן!
  וויאָלאַ האָט צוגעגעבן, וואַרפן אַ גראַניט מיט אירע נאַקעטע פינגער:
  און אַזאַ כאַאָס
  אָנגעפילט די אַלוועלט ...
  מענטשהייט ס טרויעריק פּלאַץ -
  פאַרטראָגן ווייטיק, צאָרעס!
  דאָס זײַנען די מײדלעך, אַזעלכע קילע זינגערס.
  און אָלעג ריבאַטשענקאָ שניידט אַפגהאַנס מיט שווערדן.
  דער יינגל ווארפט מתנות פון טויט מיט די נאקעטע פיס פון מערדערישע מאכט און זינגט.
  דער זון פון דער ערד וועט זאָגן ניט אין ענטפער
  איך וועל קיינמאָל זיין אַ שקלאַף ...
  איך גלויבן פרייהייט וועט פאַרטאָג
  דער ווינט וועט היילן אַ פריש ווונד!
  
  פֿאַר די הייליק פאטערלאַנד אין שלאַכט,
  דער גרויסער סוואָראָג אַליין רופט...
  שטיי אויף אַ וואַליאַנט ריטער אין די פרי שעה,
  די פינצטערניש וועט גיין אַוועק, די רויזן פון מייַ וועט בליען!
  דאָס איז אַזאַ אַ העלד יינגל ...
  און די מיידל מאַרגאַריטאַ, צעשטערט די מודזשאַהידעען מיט שווערדן און וואַרפן גראַנאַץ מיט איר נאַקעט פינגער, צוגעגעבן:
  און די פּולסאַטיאָן פון די האַרץ און וועינס,
  טרערן פֿון אונדזערע קינדער, מאַמעס...
  זיי זאָגן מיר ווילן טוישן
  וואַרפן אַוועק די יאָך פון גרויזאַם קייטן!
  און די קינדער וועלן ווידער פייַפן. און די קראָוז וועט נעמען עס און שוואַך, לוזינג באוווסטזיין. און ממש ראַם די סקאַלז פון פילע הונדערטער פון מודזשאַהידעען.
  . קאַפּיטל? 7.
  מיכאיל-וולאדימיר גארבאטשעוו-פוטין האט פארבליבן קאנטער-רעפארמען.
  באזונדער ם האב ן ז ײ פארשטארפ ט ד י שטראף , פא ר אנטי־סאװעטיש ע פראפאגאנד ע או ן סעפעראטיזם .
  ווייַטער, גאָרבאַטשעוו-פּוטין פארגעלייגט צו אַוואָרד סטאַלין די דריט שטערן פון די העלד פון די וססר פֿאַר בוילעט באַדינונגס און די דריט אָרדער פון וויקטאָרי.
  אנדערע געדאנקען זענען נאכגעגאנגען. בפרט, אריינצונעמען אינעם ווארשע פאקט סיי כינע און סיי צפון קארעא.
  צפון קארעא האט גלייך מסכים געווען, און כינע האט געגעבן אן אויסווייניקער ענטפער.
  ווייַטער געדאנקען פון קאַנסטאַטושאַנאַל רעפאָרם: די פאַרלייגן פון דעם פּאָסטן פון פּרעזידענט, וואָס איז פאָלקס עלעקטעד דורך די מענטשן.
  ווי ווויל ווי די געדאנקען פון פּאַרלאַמענערי רעפאָרם.
  נאָך דעם איז גאָרבאַטשעוו-פּוטין ווידער איינגעשלאָפן און געחלומט.
  ד י מײדלע ך האב ן גאנ ץ געלונגע ן געקעמ ט מי ט ד י טאליבא ן טרופן .
  נאַטאַשאַ האָט זיך אָנגעשריבן אויף די פּראָגרעסיוו וואָריערז פון די יסלאַמיק אימפעריע, און אפילו ניצן איר נאַקעט טאָעס.
  זי האָט געזאָגט:
  ― פֿאַר אונדזער גרויס פֿאָטערלאַנד!
  זויאַ, גאָוקינג קעגנערס מיט די הילף פון שאַרלעכ רויט ניפּאַלז פון איר קאַסטן, דרינגלעך די קנעפּלעך פון די באַזוקאַ, ארויס:
  - פֿאַר די גליק פון מענטשן אויף דער ערד!
  און דער רויט-כערד אַוגוסטינע, סקריבלינג אויף די טאַליבאַן, אַגרעסיוו באמערקט:
  - פֿאַר די גרעסטע קאָמוניזם אויף פּלאַנעט ערד!
  און אויך ער וועט נעמען און וואַרפן אַ מערדערישע מתּנה פון טויט מיט די נאַקעט פינגער.
  סוועטלאַנאַ זייער אַקיעראַטלי שיסערייַ בייַ די פייַנט און היטטינג די פייַנט רעכט אויף ציל. און מיט אַ נאַקעט פּיאַטע, זי סקוויקט:
  - פאר דעם פאטערלאנד וואס איבער דער גאנצער וועלט!
  די פיר מײדלעך האבן זײער בארימטער דרשן דעם טאליבאן. אוּן הָאט זֵיי גִיזָאגְט.
  און אין דער זעלבער צײַט האָבן די מײדלעך געברומט אין שפּיץ פֿון די לונגען:
  - כבוד צו דער תקופה פון קאָמוניזם!
  און לאמיר נאך שווערער דרשן די אפגאנער.
  נאַטאַשאַ האט זייער וויציק באמערקט, סקריבלינג בייַ די פייַנט:
  - אונדזער ערד איז באַרימט,
  גליק פליען איבער דעם פּלאַנעט ...
  מיר זענען אַלע משפּחה
  מען זינגט די לידער פון די מענטשן!
  דאס זענען די גערלז - זיי האָבן די העכסטן עראָבאַטיקס אין אַלץ.
  און ווי זיי צעטרעטן די טאַליבאַן איז אַ סעודה פֿאַר די אויגן.
  און די וואָריערז זענען נאָר גרויס.
  זויאַ, פייערד אויף די אַפגהאַנס, טשיפּער:
  - גליק פון די מאָטהערלאַנד אין גערלז!
  אויגוסטינע האָט מסכים געווען מיט דעם:
  - פֿאַרשטייט זיך, אין מיידלעך - ספּעציעל מיט רויטע האָר!
  סוועטלאַנאַ האָט אַ טאַמפּט די טאַליבאַן און סקוויקט:
  - און עס וועט זיין גרויס!
  און ווידער אויף די זעלנער פון די יסלאַמיק אימפעריע ווי אַ לופּאַנעט. זאל ס נאָר זאָגן מיידל!
  אבער אנדערע בעאַוטיעס אויך קעמפן.
  אַזוי Alenka איז פייטינג.
  און איר מאַנשאַפֿט פון ביקיני גערלז.
  זיי וואַרפן מתנות פון טויט צו די פייַנט מיט די הילף פון נאַקעט טאָעס.
  און זיי קריכן:
  די בונד האט בלאַסאַמד מיט אַ כבוד שאַרלעכ רויט בלום,
  באַלד די גערלז וועלן פאַרבינדן די קאָמסאָמאָל!
  אלענקא האט מיט די נאקעטע פיס געווארפען אויף דעם שונא א מערדערישע טויט-מתנה,
  און האָט עס גענומען, און האָט געקרעכצט:
  - איך גלויבן קאָמוניזם צו לעבן!
  אַניוטאַ האָט אויך אָנגעשריבן די טאַליבאַן טרופּס. און זי האָט אַקטיוו געטאָן, און אירע נאַקעטע פֿעס האָבן געוואָרפֿן זייער שווערע מתּנות פֿון טויט.
  די מיידל האט געזאגט:
  ― אונדזער װעלט װעט זײַן קאָמוניסטיש!
  און רויט-כערד אַלאַ סקריבאַלד אויף די אַפגהאַנס. און זי האט עס גאָר גוט. און די טאליבאנער מיליטער האבן אראפגעשניטן מיט גרויס אינטענסיווע, דאס ווארט איז געמאכט געווארן מיט א סערפ. און דער וואָריער דעספּעראַטלי
  געװארפן גראנאטן מיט די נאקעטע פינגער און געציטערט:
  - פאר נײע זיגונגען פון קאמוניזם!
  און װידער לאַכט און קװיטשעט דאָס מײדל.
  מאַרשאַל מאַריאַ אויך מאָוד אַראָפּ די שונאים. או ן גאנצ ע בערגע ר לײב ן פו ן טאליבא ן זײנע ן אויפגעשטעל ט געװארן . אין דער זעלביקער צייַט, די מיידל אויך געניצט די שאַרלעכ רויט ניפּאַלז פון די ברוסט, דרינגלעך עס אויף
  באַזוקאַ קנעפּל.
  און זי האט אראפגעשאסן אפגאנישע זעלנער, אבער א ראקעט האט אראפגעקלאפט א טאנק.
  די אָלימפּיקס זענען אויך אַגרעסיוו יקסטערמאַניישאַן פון די טאַליבאַן.
  אירע נאקעטע זאלן װארפן גלײך א גאנצן פאס מיט ברײזן.
  אָלימפּיקס ברום:
  - פאר גרויס קאמוניזם,
  גיי נאר ארויף און אראפ!
  מאַרוסיאַ אויך סקריבאַלז בייַ די פייַנט. און ער טוט עס גאָר גוט. און נאַקס אויס אַ פּלאַץ פון טאַליבאַן זעלנער. און בשעת די מיידל זינגט:
  - כבוד צו די מדינה פון קאָמוניזם,
  אין די לוקסוס פון שאַרלעכ רויט באַנערז ...
  מיר האבן באזיגט די נאציס
  די וועלט איז געראטעוועט געווארן פון פייער!
  או ן װידע ר מי ט נאקעט ע פיס , װע ט ע ר װארפ ן א מערדערישע ר מתנה .
  אט זײנען די מײדלעך.
  מאַטרענאַ שיסן אויך אויף די אַפגהאַנס, און שלאָגן זיי זייער אַקיעראַטלי. און שרייט:
  - איך גלייב, אַז עס וועט זיין אַ וועלט פון הייליק קאָמוניזם!
  אט זײנען די מײדלעך, זײער גאַנצן באַטאַליאָן, באָרוועס און כּמעט נאַקעט. און די גערלז זענען קיוט און זייער סעקסי.
  סטאַלענידאַ הרגעט די טאַליבאַן און ברום אין די שפּיץ פון זיין לונגען:
  - אונדזער הייליק פֿאָטערלאַנד איז באַרימט -
  מיר וועלן וואַקסן פון ברעג צו ברעג!
  דאָ איז אַ קאָמסאָמאָל מיידל. און דאַן דריקט זי ווי אַ טרוסקאַווקע אָפּל. און דער פייַנט איז ספּאַסיפיקלי דיפיטיד.
  וועראָניקאַ פייערד זייער אַקיעראַטלי אויף די אַפגהאַנס, קאָוד:
  - כבוד צו מיין פאטערלאנד!
  וויקטאָריאַ, אַקיעראַטלי און ריכטיק היטטינג די פייַנט, קאָאָד:
  ― פֿאַר אַ שטאַרקן קאָמוניזם!
  אוּן זִי הָאט זִיךְ מְיַישֵׁב גִיוֶוען אִין דֶער מֶענְטְרַאכְט דֶעם טוֹיט.
  שרפים, שרייבן אויף די שונאים, האבן זייער לאגיש באמערקט:
  - אונדזער שטאַרקייט איז גראָוינג!
  און זי האט געװארפן מיט די נאקעטע פינגער א גאר טויטליכע מתנות.
  סטאַלענידאַ האָט אַגרעסיוו באַמערקט, מאָוינג אַראָפּ די אַפגהאַנס:
  - בין איך דער שטארקסטער צו װארפן גראנאטן?
  אלענקא האט געענטפערט מיט צווייפל:
  - מיר זענען אַלע שטאַרק אין דעם געשעפט!
  און אױך װי ער װאַרפֿט מערדערישע מתנות פֿון טויט.
  אַניוטאַ, סקריבלינג אויף די טאַליבאַן, גאַנץ לאַדזשיקלי באמערקט:
  - מיר זענען זייער שטאַרק אין מיליטעריש ענינים! און דאָס איז אונדזער גליק!
  און אויך מיט אַ נאַקעט פּיאַטע וועט וואַרפן אַרויף דעסטרוקטיווע מאַכט.
  רויט-כערד אַלאַ, שיסערייַ אויף קעגנערס און מאָוינג זיי אַראָפּ, לאַדזשיקלי באמערקט:
  - כבוד קומט נישט צו די פויל!
  און ווי ער ווארפט מיט די נאקעטע פיס אויפן שונא, עפעס א גאנצן טויטליך.
  מאַרשאַל מאַריאַ אויך שלאָגן די פייַנט זייער אַקיעראַטלי. און מאָוועד אַ פּלאַץ פון אַפגהאַנס. און מיט נאַקעט טאָעס, ווי צו קאַטער צעשטערונג אין די פייַנט.
  און דעמאָלט ער וועט נעמען עס און לייגן דרוק אויף די פייַנט מיט אַ טרוסקאַווקע אָפּל.
  דאָס איז אַ קריגעריש מיידל.
  די אָלימפּיאַדע הרגענען אויך די טאַליבאַן. טוט עס מיט טעטיקייט און ראַרז:
  - כבוד צו די צייט פון קאָמוניזם!
  און אויך שוץ מיט אַ רובין אָפּל. און דאָס איז אַ זייער שווער מאַך. דאָ איז אַ מיידל - נאָר סופּער ריין!
  Marusya, פייערד אויף די אַפגהאַנס, באמערקט:
  - וויפיל קענסטו פארלוירען קאמוניזם?
  אָלימפּיאַס האָט געזאָגט:
  ― צום לעצטן טראָפּן בלוט!
  און װידער האט דאס מײדל געװארפן מיט די נאקעטע פיס א טויטלעכן גראנאט.
  מאַטרענאַ, שרייבן וועגן די טאַליבאַן גאַנץ לאַדזשיקלי און וויטלי באמערקט:
  - עס וועט זיין אונדזער נצחון אין די הייליק מלחמה!
  און ווידער די מיידל וועט וואַרפן די טאַלאַנט פון אַנייאַליישאַן מיט איר נאַקעט טאָעס.
  דאס איז באמת אַ מיידל פון די העכסטן קלאַס.
  אָבער דאָס זענען די פייטינג וואָכעדיק לעבן פון גערלז ...
  ווען עס איז געקומען די ברעכן, און אַ פּויזע אין די קאַמף, די וואָריערז געשפילט קאַרדס אַ ביסל.
  אַלענקאַ האָט באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  ― דאָס איז נישט קײן מלחמה מיט די דײַטשן. ד י זענע ן געװע ן קלענער ע פו ן אונדז . און די אַפגהאַנס נאָר לויפן ווי אַ שוואַרץ טייַך.
  אננא האט א ניד געטאן אין אײנעם.
  - יא , מיט די דײטשן איז נאך אלץ געװען פיל גרינגער. ד א װער ן מי ר טאק ע באמבארדיר ט מי ט קערפערס .
  רױטע האָריק אַללאַ האָט באַמערקט מיט אַ טשאַקעלע, װאַרפֿנדיק אַ מויז מיט אירע נאַקעטע פֿעס:
  -אבער די טעכניק פון די שונאים איז שוואַכער ווי אונדזער. אין דערצו, דער פייַנט איז העלדיש, אָבער נאַריש. און מיר זענען העלדיש און קלוג.
  מאַריאַ האָט באַמערקט מיט אַ טשאַקעלע, שריפטנדיק דעם שונא מיט טויטלעכן כּוח, און אים ממש געשפּילט - אַפילו אין אירע געדאַנקען:
  - דער שלאַכט איז שווער, אָבער מיר וועלן טאַקע נישט געבן אַרויף!
  אָלימפּיאַס האָט לאַדזשיקלי און דזשודישאַסלי באמערקט:
  - ס׳אי ז אל ץ רעד ן או ן דעמאגאגיע . ספּאַסיפיקלי, עס וואָלט זיין פייַן צו כאַפּן די פירער פון די טאַליבאַן. דעמאָלט דער סוף פון דער מלחמה!
  מארוסיא האט געצװײפלט, געװארפן די קארט:
  - עס איז אַנלייקלי. דאָרט איז זײַן סביבה ניט בעסער. דער קאַמף קעגן די טאַליבאַן וועט האָבן צו זיין לאַנג און שווער.
  מאטרענע האט צוגעגעבן מיט א זיפץ:
  ביז דער שכל!
  עלענאַ האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - יאָ, עס בלייבט נאָר צו פאַרלאָזנ זיך אויף געזונט. איר קענען נישט טייטן אַלע די אַפגהאַנס ווייַל עס זענען צו פילע פון זיי. און די מלחמה האָט געקאָנט זיך שלעפּן פֿאַר אַ לאַנגע צײַט.
  או ן ד י מײדלע ך האב ן מי ט פרײלעכ ע געלאכט .
  יא, זיי זענען אריין אין א מלחמה מיט דער טאליבאנער אימפעריע.
  אבער אין די הימל, די פּיילאַץ זענען פייטינג דעספּעראַטלי. פֿאַר בייַשפּיל, אַלווינאַ און אַלבינאַ און העלגאַ. די גערלז זענען פייטינג און אַפגאַן ערקראַפט אין די הימל.
  און זי ס דיכט.
  אָדער זיי שלאָגן ערד טאַרגאַץ.
  אַלווינאַ האָט גענומען און אַראָפּגעשאָסן דעם טאַליבאַן עראָפּלאַן אין הימל, ניצן איר נאַקעט טאָעס און קוועטשן:
  ― דאָס װעט זײַן מײַן נצחון!
  אַלבינאַ האָט אָפּגעשניטן דעם טאַליבאַנער קעמפֿער, אים פֿײַנט פֿאַרשטומט, אָפּגעשעפּט די פיס מיט אירע נאַקעטע פֿינגער און וויאַקנולאַ:
  ― פֿאַר אונדזער פֿאָטערלאַנד!
  העלגאַ האָט אַ טאַמפּט דעם אַפגאַן טאַנק און געקושט:
  - װוּ עס איז קאָמוניזם, איז אונדזער פֿאָטערלאַנד!
  דאס זענען די וואָריערז וואָס זענען אַ פאַקטיש הוראַגאַן און פענאָמענאַל קאָסמיש מאַכט און צעשטערונג.
  און צוזאַמען און בריאה.
  אַלבינאַ דיסטרויז די טאַליבאַן פּליינז. זיי זענען ווייַט הינטער די רוסישע אָנעס, פילע זענען געמאכט אין אַ אַרטיסאַנאַל וועג. אבער די טאַליבאַן זענען טריינג צו נעמען די נומערן. און דריקן זייער אפילו
  אָוווערכאָל.
  אבער די גערלז פון די אַפגהאַנס ספּאַסיפיקלי דרייען אַראָפּ. און זיי טאָן דאָס זייער גוט. עס איז ווי זיי זענען פאַקטיש מאָנסטערס.
  אַלווינאַ אויך קלאַפּט אַראָפּ די טאַליבאַן מיט איר נאַקעט טאָעס און זינגט:
  - קאָמוניזם איז ניט נאָר אַ געדאַנק,
  איך בין געליימט פון דעם גליק פון דער מיידל!
  און דער וואָריער איז ווידער כאַמערינג די פּליינז פון די יסלאַמיק אימפעריע מיט טויטלעך קראַפט.
  און דעמאָלט עס גייט צו ערד טאַרגאַץ.
  טאַקע, עס איז געפערלעך צו קאָנטאַקט די אַפגהאַנס. דאס לאַנד איז שטאַרק און מיט אַ ריזיק באַפעלקערונג. זיי האָבן אַ פּלאַץ פון ינפאַנטרי און זיי וואַרפן עס אין שלאַכט. פרויען מוזן זייַן געזאגט אין רוסלאַנד און
  דייטשלאנד פייטינג.
  אבער ווי שטארק איז דער שונא אין כמות.
  Helga, פייטינג מיט די פייַנט, און אַקיעראַטלי שלאָגן די שונאים, באמערקט:
  - איך בין אַ מיידל וואָס איז אַ פאַקטיש חלום און שיינקייט פֿאַר אַלעמען.
  און ווידער ער וועט קלאַפּן אַראָפּ די פייַנט ניצן די נאַקעט פינגער פון גראַציעז לעגס.
  זאל ס זאָגן דאָס איז אַ ספּעציפיש מיידל.
  ניין, שונאים קענען נישט קאָפּע מיט אַזאַ שיינקייט.
  עליזאַבעטה אויף דעם טאַנק פייץ מיט די אַפגהאַנס.
  און עס איז זייער שווער פֿאַר איר. אבער זי ווינס און ספּאַסיפיקלי נאַקס אַראָפּ שונאים.
  און ברום אין די שפּיץ פון זיין לונגען:
  - כבוד צו די צייט פון קאָמוניזם אין די וססר!
  קאַטערין, אויך פירינג, לאַדזשיקלי באמערקט:
  - מיר וועלן געווינען!
  עלענאַ האָט אויך געשלאָגן דעם שונא, דורכגענומען דעם אַפגאַן טאַנק און געשריגן:
  - איך בין אַ סופּער שיינקייט!
  אויפראסיניע האט אויך געשאסן אויף די טאליבאן און געקרעכצט:
  ― פֿאַר אונדזער פֿאָטערלאַנד!
  אזו י האב ן ד י פי ר - ארבע ע הא ט גענומע ן ד י שונאי ם פו ן ד י דריט ע רייך . און לאָמיר צעשטערן די כינעזער. קעגן אזעלכע מײדלעך, די טאליבאן, אפילו מיט זײערע װילדע
  נומערן זענען שוואַך.
  עליזאַבעטה איז געווען אַ גאָר קאַמבאַטיוו און אַגרעסיוו מיידל. און זי האָט ליב מענטשן. ספּעציעל ווען זיי זענען שיין און שיין-כערד.
  עליזאַבעטה האָט געזונגען, שיסנדיק אויף דעם שונא מיט אירע נאַקעטע פֿעס:
  - פֿאַר די פאַדערלאַנד און נצחון ביז דעם סוף!
  עלענאַ, פייערד אויף די אַפגהאַנס און שנייַדן זיי אַוועק ווי סאַנדפּייפּער, סקוויקט:
  ― פֿאַר קאָמוניזם!
  און דאָס מיידל האָט גענוצט נאַקעט פֿעסן.
  עקאַטערינאַ, סקריבלינג אויף די טאַליבאַן, גענומען און ארויס:
  - פארן פאטערלאנד!
  און אויך נאַקעט טאָעס וועט זיין געוויינט.
  עופראָסיניאַ אויך טרוש די פייַנט, ניצן איר נאַקעט טאָעס און סקריטשינג:
  - פאר אידעאלאגישן קאמוניזם!
  אט איז די פיר. ווי זיי צעטרעטן שונאים, און צעשטערן. נישט מײדלעך, נאר גענעראלן. און אַזוי זיי קלאַפּן אויס שונאים אַז עס ווערט סקערי.
  דאס זענען גערלז פון די העכסטן פלי און עראָבאַטיקס.
  עליזאַבעטה באמערקט מיט אַ כיכאַק:
  - אונדזער אַבילאַטיז זענען זייער גרויס!
  יאָ, דאָס זײַנען מײדלעך אױף לאַנד... און דאָ זײַנען זײ אין הימל.
  אַנאַסטאַסיאַ וועדמאַקאָוואַ שיסן אַראָפּ אַן אַפגאַן פלאַך מיט איר נאַקעט טאָעס. און שרייט:
  - פֿאַר גרויס געדאנקען!
  אַזוי אַקולינאַ אָרלאָוואַ שלאָגן די טאַליבאַן מיט איר נאַקעט טאָעס, און קוועטשן:
  - פאר קאמוניזם איבער דער גאנצער וועלט!
  און Mirabela Magnetic איז פּאַונדינג די טרופּס פון די יסלאַמיק אימפעריע און סקוועאַלס:
  - כבוד צו אונדזער פאטערלאנד!
  דאס זענען די ווייַבלעך פּיילאַץ, זיי זענען נאָר שיינע און סופּער. עס זענען אַזוי פילע שיין און ווונדערלעך זאכן אין זיי. איבער דער וועלט זענען אזעלכע מיידלעך געווען אויף פערד און געווארן א לעגענדע.
  און די טאַליבאַן האָבן זיי כבוד פֿאַר די וואַלקיריעס און באשטימט הויך באַלוינונג פֿאַר זייער קעפ.
  אַנאַסטאַסיאַ וועדמאַקאָוואַ באדעקט די אַפגאַן טאַנק פון די לופט און קאָאָד:
  - כבוד צו די וססר ינווינסאַבאַל!
  אַקולינאַ אָרלאָוואַ האָט זיך געשלאָגן פון איר שטעלעס, ביי די טאַליבאַן ינפאַנטרי און געגראַנט:
  - כבוד צו אונדזער גרויס מוטערלאַנד!
  Mirabela Magnetic, פּאַמעלינג די ינומעראַבאַל פייַנט אַרמיי פון די סאַלעסטשאַל אימפעריע, גראַערד:
  - כבוד צו די CPSU!
  אַנאַסטאַסיאַ וויטטשער, ווייל שאָס אַראָפּ אן אנדער אַפגאַן פלאַך, סקוויקט:
  - קפּסו-סס!
  אַקולינאַ האָט מיט כעס באַמערקט, געשריגן צו מיראַבעלע:
  - דו װעסט ניט אזוי װיץ!
  און דאָס מיידל האָט געשלאָגן אין אַ גרויסן טאַליבאַן־טאַנק פֿון האָלץ.
  אַנאַסטאַסיאַ וועדמאַקאָוואַ גיגאַלד און געענטפערט:
  ― ס'איז אַ װיץ, נאָר אַ װיץ!
  מיראַבעלע האָט געטראָפן אַן אַפגאַן אויטאָ מיט איר נאַקעט פּיאַטע און האָט געקרעכצט:
  מען קען נישט וויצן מיט קאמוניזם!
  דאס זענען די גערלז וואָס האָבן שוין באקומען די גאָלד שטערן פון די העלדן פון רוסלאַנד פֿאַר די מלחמה אין די טאַליבאַן. דאס זענען די פייטינג גערלז.
  און גערדאַ פֿון דײַטשלאַנד קעמפֿט אויך מיט איר קאָמאַנדע.
  די גערלז זענען נאָר הינטער קלאַס!
  גערדע שיסן מיט די נאקעטע פינגער אויפן שונא און קװיטשעט:
  - פארן פאטערלאנד!
  שאַרלאַט איז אויך פייערד אויף די אַפגהאַנס און סקוויקינג:
  - פארן פאטערלאנד, אונדזער מוטער!
  און ער פֿײַערט אויך מיט זײַנע נאַקעטע פֿעס.
  קריסטינאַ שלאָגט אויך די טאַליבאַן מיט אירע נאַקעט פֿעס און קוועטשט:
  - פֿאַר רוסלאַנד און דער תקופה פון קאָמוניזם!
  מאגדא שלאגט די אפגאנער, שניידט זײ אראפ און קװיטשעט אין די לונגען:
  - פארן פאטערלאנד פון ברעג ביז ברעג!
  דאָ זענען די גערלז אויף די טאַנק. און דאָס איז זייער אַגרעסיוונאַס און פול שטאַרקייַט, און די גרויסקייט פון די קעמפער.
  דאס זענען שיין מיידלעך...
  און ווי טאָן ווייַבלעך וואָריערז פון יאַפּאַן קעמפן?
  די בלוי נינדזשאַ מיידל וועט נעמען די ווינטמיל מיט שווערדן און שנייַדן די קעפ פון די אַפגהאַנס. און דעמאָלט מיט נאַקעט טאָעס וועט קאַטער
  נעעדלעס זענען סאַמיק, וואָס וועט דורכשטעכן די מאַסע פון די טאַליבאַן.
  דערנאָך זינגט ער:
  פֿאַר די כבוד פון אונדזער יאַפּאַן!
  דאָס געלע נינדזשאַ מיידל שניידט אַוועק די קעפּ פון אַפגאַן זעלנער, און אין דער זעלביקער צייַט וואַרפן פּיז פון חורבן מיט די נאַקעט פינגער פונ פוס און קוועטשן:
  ― אין נאָמען פֿון דער פֿאָטערלאַנד!
  די רויטע נינדזשאַ מיידל שניידט די טאַליבאַן מיט שווערדן אין שטיקלעך און קוועטשן:
  - כבוד צו די צייט פון קאָמוניזם!
  די ווייַס נינדזשאַ מיידל שניידט די קעפ פון די טרופּס פון די יסלאַמיק אימפעריע, שניידט זיי און קוועטשן:
  - פֿאַר קאָמוניזם דער גרעסטער פון יאַפּאַן!
  או ן װידע ר װע ט ע ר װארפ ן ד י טויטלעכ ע ארבעס ן פו ן טויט , מי ט ד י נאקעט ע פיס .
  דאס זענען די גערלז ... און פון קורס זיי זענען אין די זעלבע ביקיני. און אַזוי זיי קעמפן. און אויב זיי אויך שפּייַען, דעמאָלט אַ גאַנץ בלאַקידזש קומט אין אַלע.
  די בלוי נינדזשאַ מיידל האט טשערפּינג, טשאַקינג אַוועק אַפגאַן קעפ:
  - מיר זענען וואָריערז - הינטער און ווייַטער!
  און מיט זיין נאַקעט פּיאַטע וועט ער וואַרפן אַ כאָוממייד יקספּלאָוסיוו פּעקל. און עס טוט אַזוי פיל צעשטערונג.
  דאָ עס איז גערלז - נאָר זאָגן היפּער!
  אבער דזשיין אַרמסטראָנג איז פייטינג.
  א שיין מיידל, אָן קיין פראבלעמען, שניידט אַראָפּ די אַפגהאַנס פון אַ טאַנק.
  און ער טוט עס מיט גרויס אַגרעסיוו קראַפט.
  דזשיין זאגט גליקלעך:
  - כבוד פארן קאמוניזם!
  און ווידער שוץ אויף די טאַליבאַן.
  אַזוי האָט גערטרודע געשלאָגן, און זייער פּאַסיק. דערנאָך האָט זיך געגערגלט:
  - כבוד פארן קאמוניזם!
  און פארשטײט זיך, זי האט אויך גענוצט נאקעטע פינגער.
  און דאַן האָט דאָס מיידל מאַלאַניאַ גענומען און געשלאָגן.
  און זי האט עס גאָר גוט. זי האט דורכגעשטעקט דעם שונא און א קװיטש געטאן:
  - פֿאַר די וססר!
  און אויך געוויינט נאַקעט טאָעס.
  און אַזוי האָט מאָניקאַ זיך געכאַפּט. און זי האָט דאָס אויך געטאָן זייער גענוי. זי האט צעבראכן דעם אפגאנישן קאר און געמורמלט:
  - פֿאַר די גרויס געדאנקען פון דער וועלט!
  דאס זענען די גערלז - די העכסטן עראָבאַטיקס אין די אַלוועלט.
  דזשיין, כאָטש שיסער מיט איר נאַקעט פּיאַטע, באמערקט:
  - נו, אויף חשבון פון די אַלוועלט, דאָס איז שוין צו פיל!
  גערטרודע האט געזאגט מיט א געלעכטער:
  - גערדא ס מאנשאפט איז נישט ערגער ווי אונדזער!
  און ווידער ער וועט נעמען עס און דרייען אויף די פייַנט מיט זיין נאַקעט פוס.
  מאַלאַניאַ, פּאַנטשינג שונאים מיט גרויס אַקיעראַסי, באמערקט:
  - פֿאַר גרויס רוסלאַנד!
  מאָניקאַ, מאָוינג אַראָפּ די אַפגהאַנס מיט ריזיק גיכקייַט, יעלד:
  - אויך פאר גרויס בריטאניע!
  דזשיין האט מסכים געווען מיט דעם:
  - בריטאַן איז אַ גרויס לאַנד און מיר וועלן צוריקקריגן אַלע די קאָלאָניעס!
  גערטרודע מיט א טשאקעלע, און צוגעדריקט די נאקעטע פינגער אויף די קנעפל, האט א קװיטש געטאן:
  - פארן פאטערלאנד פארויס!
  אויך מאַלאַניאַ טאַמפּט מיט די נאַקעט טאָעס און קאָך:
  פֿאַר גרויס בריטאַן!
  מאָניקאַ וועט אויך שלאָגן די אַפגהאַנס און בלאַדער:
  - פֿאַר דער בעסטער אַרמיי אין דער וועלט פון ענגלאַנד!
  דאס זענען די גערלז - נאָר די העכסטן עראָבאַטיקס אויף טאַנגקס.
  דאָ זענען די אַלייז ...
  און אָלעג ריבאַטשענקאָ און מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ קעמפן אויך קעגן די טאַליבאַן. אומשטארבלעכע קינדער זענען געקומען צו הילף פון רוסלאַנד, ווי עס זענען צו פילע אַפגהאַנס. און גייט זיי כאָטש
  דין זיך אַ ביסל. דערצו, עס זענען מער מענטשן ווי פרויען אין די טאַליבאַן. און עס איז מאָראַליש גרינג צו טייטן זיי.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ האָט געלאָפֿן אַ מיל מיט זײַנע שווערדן, אַראָפּהאַקן די אַפגהאַנס און זייערע קעפּ, און דערנאָך געציטערט:
  - כבוד צו די צייט פון קאָמוניזם!
  און מיט נאַקעט טאָעס, דער יינגל וועט קאַטער עפּעס דעדלי בייַ די טאַליבאַן.
  מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ האָט אויך געשלאָגן די אַפגאַנער, זיי אָפּגעשניטן ווי אַ סערפּ, און געקושט:
  - כבוד צו די מוטערלאַנד!
  און מיט די נאקעטע פיס האט זי געװארפן ארבעס מיט ברײםן.
  און צעריסן אַ מאַסע פון טאַליבאַן זעלנער.
  נאָך דעם, די ימאָרטאַל קינדער וועלן נעמען עס און פייַפן מיט אַלע זייער ליפן. און אַ מאַסע פון דערשטוינט קראָוז וועט פאַלן אויף די קעפ פון אַפגאַן זעלנער, ברייקינג דורך זיי.
  און עס מאכט אַ שטאַרק רושם.
  די גייז זענען סופּער און הינטער קלאַס!
  אָלעג ריבאַטשענקאָ האָט ווידער אָפּגעשניטן דעם אייביקן יינגל פון די טאַליבאַן און געקרעכצט:
  - פאר גרויס קאמוניזם!
  און מיט נאַקעט טאָעס די ימאָרטאַל קינד וועט קאַטער צעשטערונג.
  מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ האָט ווידער געכאַפּט די אַפגאַנער, זיי צעשיידט, און מיט אירע נאַקעט פֿעס געגעבן די מתּנה פֿון טויט און געשריען:
  ― פֿאַר אונדזער פֿאָטערלאַנד!
  און איצט פייַפן די קינדער ווידער און אַ מאַסע פון קראָן וואָס האָבן באקומען אַ האַרץ באַפאַלן פאַלן אויף די קאָפּ פון די אַפגאַן קעמפער.
  די טאַליבאַן זענען זיכער זייער העלדיש. אבער זייער פירערשאַפט, כעדאַד דורך אַן אַלט מענטש אָדער נישט גאַנץ אַן אַלט מענטש, Khaibatulla Akhundzada
  פראַנגקלי משוגע.
  אַזוי די וואָריערז פון די סאַלעסטשאַל אימפעריע זענען דעספּעראַטלי קליימינג פאָרויס.
  און אין די אקופירטע שטחים טוען זיי ווילדע אכזריות.
  ד א הא ט מע ן באזונדער ם ארויםגעצויג ן ד י געכאפענ ע קאמםא ל מײדעל ע אויפ ן געשטעל , או ן מע ן הא ט זי י אנגעהויב ן אויסשטרעקן . ז ײ האב ן ד י מײדלע ך ד י בארװעס ע פיס , אײנגעקניט ן אי ן שטאק , או ן געהאנגע ן װאגן . און דעמאָלט זיי געווארן
  פאַרברענען די כילז מיט הייס פּרעסן. און דערנאָך האָט מען געשלאָגן דאָס מײדל מיט אַ בײטש, דערנאָך האָט מען זי געשלאָגן מיט שטעכלעך, רױט־וואַרעמען דראָט. און עס האט אַזוי שאַטן. און דעמאָלט שיינקייט
  ז ײ האב ן גענומע ן או ן צובראכ ן ד י פים , אוי ף ד י בארװעס ע פיס . און דערנאָך האָט מען פֿאַרברענט איר קאַסטן מיט פֿײַרקלעך, און מיט אַ רױטע צאַנג האָט דאָס מײדל אױסגעריסן די נאָזלעכער. און ווי באַלד ווי די טאַליבאַן האט נישט שפּאָט די קאָמסאָמאָל מיטגליד, מאַטערן איר צו טויט.
  און די פּײַניקונג האָט געדויערט. אי ן ד י געכאפט ע דערפער , הא ט מע ן אלעמע ן , קינדע ר או ן ד י דערװאקסענ ע געשלאג ן מי ט שטעק ן אוי ף ד י נאקעט ע פיעס . ד א הא ט מע ן קינדע ר באזונדער ם געשלאג ן מי ט שטעק ן אוי ף ד י נאקעט ע פיעס
  ברוטלי. און אין דעם איז ניט געװען קײן רחמנות.
  נאָר אַז ס וואָס פּייַניקונג איז נישט געניצט.
  טאַמאַראַ איז אויך פייטינג די טאַליבאַן ...
  אויך אַ וואָריער קלאַס.
  און אויף די אַפגהאַנס וואָס זיי קריכן, מער און מער מיסאַלז פאַלן אין אַ פאַקטיש טייד כוואַליע.
  טאַמאַראַ און דאָמיניקאַ ציל לאַונטשערס צו די אַפגהאַנס.
  און זיי דריקן די קנעפּלעך מיט די נאַקעט פינגער פונ פוס.
  און דאָמיניקאַ אַפֿילו געוויינט אַ שאַרלעכ רויט אָפּל.
  און זי האָט געציטערט, אױסגעלײגט אירע צײן:
  - איך האָבן אַ סופּער מיידל!
  וויאָלאַ און אַוראָראַ אויך פּאַמעלעך די טאַליבאַן מיט לאַונטשערס.
  און זיי טאָן דאָס מיט גרויס פּינטלעכקייַט. בשעת'ן זינגען:
  ― שלום־עליכם אונדזער קאָמוניזם, שלום־עליכם!
  מיר וועלן צעשטערן פאַשיזם!
  וויאָלאַ, דרינגלעך איר שאַרלעכ רויט אָפּל אויף די דזשויסטיק קנעפּל, שיקט אַ ראַקעט צו די אַפגהאַנס, באמערקט:
  - מיר זענען אין מלחמה מיט די טאַליבאַן, און זיי זענען קאָמוניסטן!
  אַוראָראַ האָט געענטפערט מיט אַ טשאַקעלע, שיקט באַשולדיקונגען צום שונא מיט איר נאַקעט פּיאַטע:
  - דער פארדארטער קאמוניזם, אדער איסלאםיזם, איז ערגער ווי פארדרייטער פאשיזם!
  וויאָלאַ האָט געלאַכט, מיט דער הילף פֿון אירע נאַקעטע פֿעס ווידער אַרײַנגעוואָרפֿן דעם מתּנה פֿון טויט אויפֿן שונא און באַמערקט:
  - אַ פאַשיזם איז נישט פּערווערטיד טוט נישט פּאַסירן! עס איז נאָר אַ פּערווערסיאָן!
  אַוראָראַ, שיקט אַ טאַלאַנט צו די פייַנט מיט אַ שאַרלעכ רויט אָפּל, באמערקט:
  - קאָמוניזם קען זיין גאַנץ פּערווערטיד! אפילו אונטער סטאַלין, פילע יבעריק מענטשן זענען ויסגעמאַטערט און געהרגעט!
  וויאָלאַ אין ענטפער, ווידער שיקט אַ ראַקעט צו די אַפגהאַנס, סאַנג:
  ינספּירעד אונדז אין שווער צייט
  נאכדעם וואס זיי האבן שטארק געמאכט דעם ווילן, זענען זיי געווארן...
  געראטעוועט די וועלט פון די מגפה
  טייערע חבר סטאלין!
  
  אין פילע וועגן איך געמאסטן
  אין אַן אומענדיקן אַלוועלט ...
  איר עפֿנט די רעכט וועג פֿאַר אונדז -
  פּוינטינג עס צו אייביק!
  ד א זײנע ן ד י מײדלע ך מי ט נאקעטע , געבארענע פיס .
  Alenka, שאָס אויף די טאַליבאַן און שאַקינג איר בריסט מיט שאַרלעכ רויט ניפּאַלז, באמערקט:
  - קאָמוניזם צו זיין!
  אוּן זִי הָאט זִיךְ מְיַישֵׁב גִיוֶוען א גַוְונָא דֶער טוֹבְטְסְטַאנְט.
  אַניוטאַ האָט געשאָסן אַ שורה אויף די אַפגהאַנס, זיי אַראָפּגעשניטן, און געקושט:
  - פֿאַר די גרויס נצחון פון די גערלז!
  און מיט אַ שאַרלעכ רויטן אָפּל, ווי אַ קנעפּל אויף אַ באַזוקאַ, וועט ער דריקן.
  די גערלז זענען נאָר גרויס.
  און די כינעזער ווערן אָפּגעשניטן מיט גרויס, און אפשר גרויס התלהבות.
  רויט-כערד אַלאַ, צעבראכן די טאַליבאַן, געלייקנט:
  - פארן פאטערלאנד און אונזער מוטער!
  או ן װ י ע ר װע ט װארפ ן ד י טויטלעכ ע מתנ ה פו ן פארניכטונ ג אויפ ן שונא , מי ט ד י נאקעט ע פיס .
  און דעמאָלט מאַריאַ וועט אויך בריק, אויך ניצן איר נאַקעט טאָעס. און צערײַסן אַ סך אַפגהאַנס.
  דערנאך מורמלט ער:
  - כבוד צו דער תקופה פון קאָמוניזם!
  אָלימפּיאַס, שיסעריי אויף די אַפגהאַנס, פערווענטלי און פריילעך באמערקט:
  - פארן נײעם פירער פון די קאמוניסטן!
  און דאָס מײדל האָט װידער אַ װאָרף געטאָן מיט די נאַקעטע פֿעסן דאָס טויטלעכע מתּנה פֿון טױט און חורבן.
  און די גערלז זענען נאָר היפּער.
  און זיי זענען אַזוי קריגעריש.
  מארוסיא , הא ט זי ך גערעכ ט קעגנער ס או ן מי ט ד י נאקעט ע פיס , ארויסגעשיק ט מתנ ת פו ן דע ם שונא , א קװיטש :
  - פֿאַר די מערסט הויך-פּראָפיל וויקטאָריעס פון די פאַדערלאַנד!
  מאַטריאָנאַ, סקריבלינג אויף די טאַליבאַן און קאָאָד:
  - פאר דעם פאטערלאנד וואס איז העכער פון יעדן דאך!
  און ווידער, די מיידל וועט דרייען די אַפגהאַנס מיט אַ באַזוקאַ דורך דרינגלעך די קנעפּל מיט אַ טרוסקאַווקע אָפּל.
  דאס מיידל איז די העכסטן פון אַלע קלאסן.
  אזוי האבן די מײדלעך גענומען דעם טאליבאן און האבן געקאכט:
  - מאָטהערלאַנד איז אַ גרויס מיסטעריע,
  דיין געטריי חכם, הערליכע כבוד...
  מיר וועלן שטארקן דיין אחדות -
  אײביק מיט דעם פאטערלאנד װעלן מיר זײן צוזאמען!
  Steelenida, שיסעריי אויף די אַפגהאַנס, איז געווען זייער אַגרעסיוו און positive. און מיט נאַקעט טאָעס, ווי צו וואַרפן
  פאָרשטעלן פון טויט. און צעריסן די מאַסע פון וואָריערז פון די יסלאַמיק אימפעריע. זי איז אַ וואָריער פון דעם העכסטן קלאַס.
  סטילנידאַ האָט געזונגען מיט אַ שמייכל:
  ― לאָז זײַן באַרימט קאָמוניזם,
  מאַאָ וועט צעשטערן איר ...
  נאָר מיר זענען אַרויף, נישט אַראָפּ ..
  לאָמיר אַרײַן דעם באַנדיט אין פּנים אַרײַן!
  . קאַפּיטל? אַכט
  דאס איז די מין קריגערישע מיידל. און אַזוי די פאַרשילטן אַפגהאַנס זענען קראַשט. און גאָרנישט וועט טאָן מיט איר.
  וועראָניקאַ, פייטינג די טאַליבאַן, ארויס:
  - פארן נצחון פון קאמוניסטישע אידייען איבער דער וועלט!
  וויקטאָריאַ, וואָס האָט געשריבן וועגן די זעלנער פון דער איסלאַמישער אימפעריע, און וואַרפן מיט די נאַקעט פינגער מיט גראַנאַטעס, האָט געקרעכצט:
  - פֿאַר רוסלאַנד און פֿרייַהייט צו די סוף!
  או ן װידע ר הא ט ז י מי ט ד י נאקעט ע פים , געװארפ ן ד י טויטלעכ ע מתנ ה פו ן פארניכטונג .
  שרפים האבן צעבראכן די אפגאנער, מיט גרויס לײכט אראפגעשניטן דעם טאליבאן און געװארפן טויט־מתנות מיט אירע נאקעטע פינגער.
  דערנאָך האָט זי געזאָגט:
  - פאר די אידײען פון הײליקן קאמוניזם!
  סטעלענידאַ בנין אויף די אַפגהאַנס, האַרב באמערקט:
  - ווען איר הערט דאָס וואָרט הייליקער - גיט עס גלייך אַ שקר און אַ ליגן!
  וועראָניקאַ גיגאַלד און געזאגט:
  - יאָ, וולאדימיר איז נישט אַ הייליקער!
  סטאלאנידא האט מיט די נאקעטע פוס געווארפען א גראנאט אויף די טאליבאן און געקראצט:
  ― יאָ, אונדזער פּרעזידענט איז נישט אױסגעצײכנט!
  וועראָניקאַ, ראַקינג אַנסטאַדאַלי, און סקריבלינג אויף די אַפגהאַנס, סאַנג:
  - גלויבן די גאָבלין, גלויבן די גאָבלין, גלויבן די גאָבלין,
  אָבער נאָך לעבן! אָבער לעב לויט ברעזשנעװ! איך ווייס נישט!
  נישט מא! איך קען נישט!
  וויקטאָריאַ באמערקט מיט אַ טשאַקל, שרייבן וועגן די אַפגהאַנס:
  ― עס װעט זײַן גוט!
  וועראָניקאַ מסכים מיט דעם:
  מיר וועלן באשטימט געווינען!
  סטילנידאַ האָט מסכים געווען:
  -מיר קענען נישט פאַרלירן! ווייַל מיר זענען רוסיש! און די רוסן זענען אזא פאלק, אז אפילו אויב זיי וועלן פארלירן די גאנצע צייט, וועלן זיי עס נעמען און געווינען מיט אומגלייבלעך צארן!
  וויקטאריע האט א ניד געטאן.
  - עס איז ווי אַ באַקסער וואָס וועט פאַרלירן פערצן רונדס, אָבער אין די פופצנטן ער וועט נעמען עס און באַשטימענדיק געווינען!
  וועראָניקאַ האָט געלאַכט, אויסגעשלאָגן די ציין:
  - יאָ, עס איז גאַנץ מעגלעך! נו געווינען געווינען!
  סעראַפים האָבן אַגרעסיוו באַמערקט, בלאַקינג איר ציין:
  - מיר וועלן זיין די סטראָנגעסט אין דער וועלט און מיר וועלן באַזיגן אַלעמען!
  און מיט נאַקעט טאָעס, ער וועט ווידער קאַטער אַ יינציק טאַלאַנט פון טויט בייַ די פייַנט.
  דאָ זענען די גערלז - די העכסטן עראָבאַטיקס.
  מיט אַזעלכע מײדלעך, האַלט איך, אַז מע קאָן זיך באַװעגן דעם קאָפּ, אָדער דער דעקל װערט אָפּגעריסן פֿון די הענגלעך.
  סטילנידאַ האָט צעטרעטן די טאַליבאַן און געזונגען:
  מיר זענען די סטראָנגעסט אין דער וועלט
  מיר וועלן ווייקן די טאַליבאַן אין די קלאָזעט ...
  מאָסקווע גלויבט נישט אין טרערן,
  לאמיר געבן כליפה א מוח!
  אָט איז זי, סטאַלידאַ, אַ דילייטפאַל מיידל. וואָס קענען זיין גערופֿן - נאָר היפּער און סופּער.
  מיט אַזאַ גערלז, איר קענען בעשאָלעם קוקן אין דער צוקונפֿט. זאל עס זיין כּמעט אַ ביליאָן טאַליבאַן, און ניט ענלעך רוסלאַנד, זיי האָבן פיל מער מענטשן ווי פרויען.
  און די טאַליבאַן ליבע צו קעמפן.
  אבער זיי זענען נישט זייער גוט אין עס.
  ד י פראנט־ליני ע הא ט זי ך באוויז ן צעריסענע . ווו די טאַליבאַן וועדזשד אין, ווו די טרופּס פון די ספּעציעלע פּלאַן ביוראָו אָדער רוסלאַנד.
  קיינער האט נישט קיין גרויסע מעלה.
  זי האט עס גענומען און געקרעכצט, געשמײכלט מיט די צײן און געװײנט:
  - פארן פאטערלאנד ביזן סוף!
  וויקטאָריאַ האט קוועטשן מיט ווילד צאָרן:
  "איר געבן דעם דראַגאָן פרעזידענט גאַנץ טויט!"
  וועראָניקאַ מסכים מיט דעם:
  - טויט צום פרעזידענט-דראַגאָן דורך טומבאַ יומבע!
  און די אַמעריקאַנער זענען דאָך גרייט צו העלפן די טאַליבאַן. אפילו פאַרקויפן וועפּאַנז צו די טאַליבאַן אויף קרעדיט. און דאָס איז אַ גרויזאַם פּאָליטיק אין די פאַרייניקטע שטאַטן. אַזוי דריקן זיי די רוסישע אַרמיי.
  אבער ווי לאַנג ווי עס זענען ווייַבלעך כעראָואַנז אין עס, רוסלאַנד קענען ניט זיין באַקומען.
  דאָ אַליס און אַנדזשעליקאַ זענען פייטינג. אַזאַ פייטינג און קיל סטילז. און זיי דרעשן די אַפגאַן מיט גרימצארן און קראַפט.
  אַליס האָט געשאָסן איר סנייפּער ביקס, אַ זעץ דורך די טאַליבאַן. און האט געװארפן נאקעטע פינגער
  מעסער אַ מערדעראַס טאַלאַנט פון טויט, סקוויקינג:
  ― פֿאַרן פֿאָטערלאַנד פֿון וססר!
  דאָס איז די מין פון קאַמף מיידל זי איז. עס איז פול פון ביידע שטאַרקייַט און אָנפאַל.
  אַנדזשעליקאַ איז געזונט און אַ רויט-כערד וואָריער. אַזוי טראָשינג די טאַליבאַן. עס וועט שלאָגן אַ ריזיק מאַסע פון זיי. און ברום:
  - כבוד צו די נייַע קאָמסאָמאָל מיטגלידער!
  און װי ער לאכט.
  אַליס, שיסעריי אויף די אַפגהאַנס, און אַקיעראַטלי שלאָגן זיי, לאַדזשיקלי באמערקט:
  - מיר זענען ביכולת צו באַזיגן קיין האָרדע!
  און אַליס פייערד איר באַזוקאַ ניצן די שאַרלעכ רויט ברוסט אָפּל.
  דאָ איז אַ מיידל - וואָס ווייזט אַ קאַפּיטאַל קלאַס.
  אַנדזשעליקאַ שלאָגט זיך אויך אויף דעם שונא, און מוז אַראָפּ אַ סך טאַליבאַן און בלאַדערס:
  - פארן פאטערלאנד!
  דאס זענען פרויען - אַזוי אַגרעסיוו און טויגעוודיק, לאָזן ס זאָגן, פון אַ פּלאַץ.
  אַליס האָט באַמערקט מיט אַ שמייכל ווען זי האָט אַראָפּגעכאַפּט די שונאים:
  ― פֿאָטערלאַנד איז אונדזער מאַמע, מיר װעלן הרגענען די געלע!
  אַנדזשעליקאַ באַמערקט מיט ווילד צאָרן צעטרעטן די אַפגהאַנס:
  - מיר קאָמוניסטן וועלן ווערן שטארקער אין דער וועלט!
  או ן מי ט זײנ ע נאקעט ע פיס , װע ט ע ר װארפ ן א גראנאט ן מי ט א טאלא .
  אזוי זענען די מײדלעך געװארן משוגע.
  און צעשטערן שונאים מיט קאָלאָסאַל קראַפט.
  נאַטאַשאַ, פייערד אויף די אַפגהאַנס, און דריקן דעם קנעפּל פון די באַזוקאַ מיט איר שאַרלעכ רויט אָפּל, באמערקט:
  - פֿאַר רוסלאַנד עס איז ניט אַזאַ פּראָבלעם ווי די נומער פון שונאים!
  זויאַ, סקריבלינג אויף די אַפגהאַנס, מסכים:
  - מיר קענען באַזיגן קיין אַרמיי פון די פייַנט!
  פייטינג מיידל אַוגוסטינע, סקריבלינג בייַ די טאַליבאַן טרופּס, בלאַסטיד פון אַ באַזוקאַ מיט אַ טרוסקאַווקע אָפּל און יעלד:
  - איך בין די שיינקייט פון טויט!
  און סוועטלאַנאַ וועט פּאַטשן די אַפגהאַנס. און מיט נאַקעט טאָעס פון די פיס אויף די מודזשאַהידעען ער וועט לאָזן גיין און פּלאַצן:
  - פֿאַר די וססר אין אַ נייַ ליכט!
  נאַטאַשע האָט זיך ווידער צעשלאָגן, מיט איר רובין אָפּל צו דריקן דעם קנעפּל. און עס איז געווען שיין. און זייער אַגרעסיוו.
  נטאשע האט געזאגט מיט א געלעכטער:
  - מיר טראַכטן מיר קענען און מיר קענען טאָן אַלץ!
  האט זויה געענטפערט מיט א שמייכל:
  - אבער ניט אלע! מיר קענען נישט כאַפּן כאַליפאַ!
  נאַטאַשע האָט באַמערקט מיט אַ זיפץ, שריפטנדיק דעם שונא מיט איר נאַקעט פּיאַטע:
  ― לאָמיר אױך כאַפּן כּליפה! יאָ, ער איז אַלט, ער וועט באַלד שטאַרבן!
  זויה האט געלאכט און געענטפערט:
  ― קען קומען אַן אַנדערער, נאָך מער פֿרײלעכער!
  אַגוסטינע האָט אָפּגעשניטן די אַפגהאַנס, וואָס זענען געקראָכן אין אַ גרויסער מאַסע, און האָט אויך מיט דער הילף פון אַ מאַלענע ניפּאַל פון אַ באַזוקאַ אַ פּאַטש געטאָן און געקרעכצט:
  אַלץ וועט זיין פייַן גערלז! איך בין זיכער דערפון!
  און זי האָט צוגעגעבן, געבן אַ מתּנה פון טויט מיט אירע נאַקעטע כילז און צעריסן דעם טאַליבאַן.
  - בײז איז ניט אומענדליך!
  סוועטלאַנאַ לאַדזשיקלי באמערקט, מאָוינג אַראָפּ די אַדוואַנסינג טאַליבאַן פייטערז:
  - אונדזער לאַנד וועט ווערן מער כבוד און מאָדערן!
  און אויך, ווי פֿאַר די אַפגהאַנס, ער וועט נעמען עס און באַרען עס.
  און דאָס איז איר אַגרעסיוו שכל און קאָלאָסאַל שטאַרקייַט.
  גערלז, פון קורס, קענען טאָן אַ פּלאַץ ווען זיי זענען בייז און אפילו מער ווען זיי זענען גוט.
  אַלבינאַ און אַלווינאַ קעמפן זייער שווער אין די הימל.
  אַלבין שיסן אַראָפּ אַן אַפגאַן לופט פאָרס פלאַך און קאָזינג:
  - גאָדדעסס לאַדאַ איז פֿאַר אונדז!
  אַלווינאַ שאָס אַראָפּ אַ טאַליבאַן באַפאַלן ערקראַפט און באמערקט:
  - גאָדדעסס לאַדאַ - דיאַטי מיט אַ הויפּט בריוו!
  דאָס איז טאַקע וואָס גערלז דאַרפֿן. און גאָר קיל.
  און Helga פון די אַטאַק ערקראַפט האלט גאָוגינג די אַפגהאַנס אויף לאַנד. און זי איז אַ זייער קאַמבאַט פלי וואָריער. און אַזוי דעפטלי צעריסן אַוועק די פּינטלעך שלאָגן פון דעם טורעם פון די טאַליבאַן טאַנק.
  אט איז די מיידל...
  און קוקען:
  - צו בויען קאָמוניזם איבער דער וועלט!
  אַלבינאַ האָט באַמערקט, ינסייטינג די מודזשאַהידעען, מיט גרויס אַקיעראַסי פון באַזיגן:
  - פאר די בעסטע סאוועטישע מוחות!
  און אויך ווי צו שנייַדן די אַפגאַן מאַשין.
  דאָ זענען די גערלז - טאָמער די העכסטן, זיי זענען די קאַטעגאָריע.
  אַלווינאַ, סמאַשינג די טאַליבאַן, לאַדזשיקלי באמערקט:
  - מיר קענען טאָן אַלץ - און מיר וועלן ווייַזן עס צו אַלעמען!
  און זי האָט אַראָפּגעשאָסן אן אנדער אַפגאַן באַנדוראַ.
  גירלס זענען וואָס איז די העכסטן קלאַס.
  אבער אפילו אַ יינגל קענען זיין אַ זייער גוט פייטער.
  ספּעציעל אויב עס איז אַן ימאָרטאַל יינגל.
  דאָ האָט אָלעג ריבאַטשענקאָ געזונגען מיט גרויס התלהבות:
  - כבוד צו די פאטערלאנד פון קאָמוניזם,
  מיר האבן דיך ליב טייערע לאנד...
  מיר וועלן צעשטערן די פאַשיסטישע טרופּס,
  כאָטש שׂטן איז קעגן אונדז!
  און דער יינגל שלאָגט ווידער מיט שווערדן דעם טאַליבאַן. און דעמאָלט ער וועט האַלטן אַ פאַן מיל. או ן מי ט נאקעט ע פיס , װ י ע ר װע ט נעמע ן או ן װארפ ן זײע ר טויטלעכ ע מתנה
  קעגנער.
  דאָס איז אַ יינגל - לאָמיר נאָר זאָגן אַ יינגל - סופּער!
  מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ, אַראָפּשניידנדיק די אַגרעסיוו אַפגהאַנס, און וואַרפן מתנות פון טויט צו די פייַנט מיט איר נאַקעט טאָעס, קוויטש:
  - איבער די רוסישע גרענעצן אויסער קאבול!
  אָלעג ריבאַטשענקאָ, קאַטינג אַראָפּ די פייַנט, נאַדיד קראַפטיק:
  - עס וועט זיין אונדזער שורות ווייַטער פון קאַבול. אבער דער פייַנט איז ספּעציעל שטאַרק אין נומערן!
  מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ האָט מסכים געווען מיט דעם:
  - דער שונא איז זייער שטאַרק! אָבער מיר וועלן נאָך געווינען!
  און מיט נאַקעט טאָעס, ווי צו קאַטער אַ קיללער טאַלאַנט פון טויט.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ, שרייבן אויף די מודזשאַהידעען, גאַנץ ראַשאַנאַלי באמערקט:
  - אונדזער אַרמיי וועט זיין אין קאַבול!
  מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ האָט מסכים געווען:
  - איך האָפֿן עס וועט! אויב מיר בלוטיקן זיך נישט צום טויט!
  דער טערמינאַטאָר יינגל געענטפערט זיכער:
  - אונדזער נצחון איז באַשערט!
  די קריגערישע מיידל, ווארף א לימענע מיט די נאקעטע פוס, האט מסכים געווען:
  - איך גלייב דערין! איך גלייב באמת!
  און ווי אַ וואָריער וועט נעמען עס און לאַכן.
  און דעמאָלט די ימאָרטאַל קינדער וועלן נעמען עס און פייַפן אין יוניסאַן. זײער ע פײפ ן האב ן ארײנגעטריב ן פי ל טויזנטע ר קראע ן אי ן א שװאן . און זיי, ווייל פאַרפאַלן באוווסטזיין, פאַלן אויף
  אַפגהאַנס און דורכשטעכן זייער שאַרבן.
  און זיי בויער די שפּיץ פון די קעפ פון די זעלנער פון די יסלאַמיק אימפעריע. און זײ טרײַבן די קעגנערס אין דער אָרן אַרײַן.
  מאַרגאַריטאַ, נאָך פייַפן מיט אַ טשאַקל, באמערקט:
  ― איר און איך זײַנען סתּם װי גזלנים!
  אָלעג ריבאַטשענקאָ נאַדאַד אין העסקעם:
  - יא , אזוי װי נאכטיגאלן !
  און דער בחור האט געלאכט...
  און ווידער די ימאָרטאַל קינדער ווי צו פייַפן. און עס האָט אַ סך שאַטן די קראָוז. זיי פאַרלירן די באוווסטזיין און פאַלן אַראָפּ ווי רעגן טראפנס. און אַ סך אַפגאַן האָט מען גענומען און געשלאָגן.
  דערנאָך האָבן די קינדער געזונגען אין איינעם:
  - שווארצע וואָריער אין פּנים פון טויט,
  דער קרבן ווארט אויף די חצות שעה...
  גלויבן בעסער ווי ווער עס יז אין דער וועלט
  מיר וועלן דיך באַגראָבן אין דער ערד!
  דאָס זענען טאַקע קינדער - וואָס איר דאַרפֿן! און דאָס איז קאַמבאַט טאַפנאַס.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ האָט געשװוּנגען זײַנע צװײ שװערדן, גלײך אָפּגעשניטן די קעפּ פֿון זיבן אַפגאַן זעלנער און געזונגען:
  - איך האָבן אַ שעם פֿאַר אַ שטאַרק מענטש פֿאַר אַ סיבה,
  זיבן מיט איין קלאַפּ!
  מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ, קאַטינג אַראָפּ די מודזשאַהידעען, באמערקט:
  - מיר וועלן זיין דער ערשטער אויף מאַרס, און אין אַלגעמיין אומעטום!
  אָלעג ריבאַטשענקאָ, ווידער צעהאַקן די טאַליבאַן, באמערקט:
  - מיר וועלן זיין דער ערשטער אומעטום!
  או ן ד י נאקעט ע קינדע ר פו ן א ײנגלע ך פו ן צװעל ף הא ט געװארפ ן א גראנאט ן פו ן טויטלעכ ן קראפט .
  אַזוי קעמפן די קינדער, וואָס האָבן באַקומען אומשטאַרבלעכקייט פון די רוסישע געטער אין אַ מתּנה, פאַרצווייפלט און העלדיש. און זיי האַנדלען מיט ריזיק ענערגיע.
  גאָרבאַטשעוו-פּוטין האָט ווידער אָנגעהויבן געבן באַפעלן. איינגעפירט נאך פינף פראצענט שטייער.
  ער באפוילן צו שאַפֿן זיין אייגענע אַנטי-מיסיל פאַרטיידיקונג. ער באפוילן צו ומקערן די ריי פון מאַרשאַל לאַוורענטי פּאַליטש ברייאַ. ע ר הא ט אוי ך באפויל ן צ ו רעכאביליטירן , יאגאדע , יעזשאװ , אבאקומאװ .
  זיי זאגן אז סטאלין איז געווען גערעכט און זיי האבן אביסל ארעסטירט. און אַז עס איז נייטיק צו פאַבריק אפילו מער און דרייען.
  יעלצין איז אַוועקגענומען געוואָרן פון זיין פּאָסטן ווי הויפּט פון מאָסקווער פאַרטיידיקונגסמיניסטעריום און איז פאַרכאַפּט געוואָרן אין טורמע. און דאָס איז טאָמער די מערסט וויכטיק זאַך.
  דערנא ך הא ט דע ר דיקטא ר גענומע ן או ן אײנגעשלאפן .
  ד י מײדלע ך האב ן װײטע ר געקעמפ ט מי ט ד י סא ך טאליבאן .
  נאַטאַשאַ שיסן אויף די טרופּס פון די איסלאַמישע אימפעריע, און וואַרפן אַ גראַנייד מיט איר נאַקעט טאָעס. דעמאָלט ער ברוםט:
  - פאר גרויס קאמוניזם!
  זויאַ, פייערד אויף די אַפגאַן טרופּס, און מאָוינג אַראָפּ די טרופּס פון אַ בערייש אימפעריע, יעלד:
  - פֿאַר די גרויס וססר!
  אוגוסטינע , שיסענדי ק אויפ ן שונא , או ן לאמי ר ווארפ ן טוי ט נדבו ת מי ט ד י נאקעט ע פיס , או ן געקושט :
  - פארן פאטערלאנד, אונדזער מוטער!
  סוועטלאַנאַ האָט אַגרעסיוו באמערקט, סקריבלינג אויף די טאַליבאַן, און וואַרפן אַ קיללער טאַלאַנט פון אַנייאַליישאַן מיט איר נאַקעט פֿיס:
  ― פֿאַר קאָמוניסטישער מאַכט!
  נאַטאַשאַ שוץ אויף די פייַנט זייער אַקיעראַטלי. און מיט נאַקעט טאָעס, ווי צו אָנהייבן צעשטערונג. און זעץ די פייַנט.
  און אַ סך טאַליבאַן וועלן שניידן און קריצן:
  - פֿאַר די וססר פון קאָמוניזם!
  און װידער װינק.
  זויאַ אויך ניילז די פייַנט און מאָוז אים אַראָפּ. און מיט די נאקעטע פיס װארפט ער א גראנאט פון טויטלעכן קראפט, צעריסן די מודזשאַהידען.
  דערנאָך האָט זי געשריגן:
  -דער הימען פון אונדזער מוטערלאַנד פון די וססר!
  אַוגוסטינע האָט זיך געכאַפּט, אָפּגעשעפּט אירע ציין, און מיט איר נאַקעט פֿיס געוואָרפן די טאַלאַנט פון טויט:
  - פארן פאטערלאנד, אונדזער מוטער!
  סוועטלאַנאַ, פייטינג די טאַליבאַן, און סקריבלינג בייַ די פייַנט מיט טויטלעך, סקוויקט:
  - פאר גרויס קאמוניזם!
  און די מײדלעך האָבן זיך שטאַרק געקעמפֿט. אַז ס ווי שיינקייט זיי זענען.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ פייץ מיט זיי. דער יינגל זעט אויס בערך צוועלף יאר אלט, פארשטייט זיך, א פארצווייפלטער קינד.
  און מיט זיין נאַקעט טאָעס, ער וועט קאַטער טויטלעך וועפּאַנז בייַ די אַפגהאַנס.
  דעמאָלט עס וועט ברילן:
  -פֿאַר די געדאנקען פון קאָמוניזם אין די וססר!
  מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ איז אויך אַ וואָריער, פייטינג און האַרט.
  זי יקסטערמאַנייץ די מודזשאַהידעען און ראָוז:
  - פֿאַר קאָמוניזם אין די וססר!
  דאָס איז די מין פון קאַמף כלב זי איז. און ער שװעבט אַװעק דעם טאַליבאַן מיט די נאַקעט פֿעסן מיט גראַנאַטן. און שרייט:
  ― פֿאָטערלאַנד איז אונדזער מאַמע!
  און איצט פייַפן די אומשטאַרביקע קינדער. און טויזנטער פון קראָוז פאַלן אויף די קעפ פון די מודזשאַהידעען. און עס איז זייער קיל און קיל ווי אַ קאָפּ צו זיך
  וואַרפן אַ קאַווענע.
  נאַטאַשאַ, גיגאַלינג און שיסער, ארויס:
  - פֿאַר די גרויס פּלאַץ!
  זויאַ האָט מיט איר מסכים געווען:
  - פֿאַר די גרעסטע פּלאַץ אין די אַלוועלט!
  אַוגוסטינע האָט באַמערקט, בלענדיק אירע ציין און געפײַפט:
  - אַלץ וועט זיין זייער קיל גערלז - מיר וועלן געווינען!
  סוועטלאַנאַ האָט באַמערקט, בלאָקנדיק אירע ציין, און מיט אַ טויטלעכער קראַפט אַ גראַנייד אַרײַן אויף דעם שונא:
  - דאָך אַלץ וועט זיין האָקי!
  דערווײַל האָט סטאַלענידאַ געשריבען אויף די אַפגהאַנס און געוואָרצלט:
  מיר וועלן זיין די גרעסטע אין דער וועלט
  גאָט האָט אַ געוועט אויף פאַרצווייפלטע בחורים...
  מיר זענען נישט קיל אפילו אויף די גרויס פּלאַנעט ...
  וועראָניקאַ, קראַשינג די פייַנט - פּיקט זיך:
  - טייטן די בייז פאַרזעעניש!
  וויקטאריע האט געװארפן א גראנאט מיט איר נאקעטן פוס, צעריסן די כינעזער און א קװיטש געטאן:
  - טייטן די בייז פאַרזעעניש!
  אנזשאלינא , שריפטלע ך אויפ ן שונא , או ן מאכ ן ד י פיינט ן אי ן גאנצ ן רייען , הא ט זי ך געקריצט :
  - ם׳איז דא װידער פארגאסן בלוט!
  נאַטאַשאַ האָט וויציק צוגעגעבן, קלאַפּן אויס די שונאים:
  דיין קעגנער קוקט האַרט!
  מיט אַ גוט געצילט וואַרפן פון איר נאַקעט פֿיס, סטילענידאַ האָט זיך איבערגעדרייט דעם טאַנק און געשריגן:
  אבער גיט אים נישט אונטער!
  וועראָניקאַ בלאַסט, דרינגלעך די קנעפּל פון די באַזוקאַ מיט איר שאַרלעכ רויט אָפּל און ארויס:
  - בייז פאַרזעעניש - צוריקקומען צו פינצטערניש!
  און די קריגערס האָבן געזונגען אין כאָר, צונײַענדיק הונדערטער אַפגהאַנס:
  - אויב איר זענט אַ מענטש, און נישט אַ קאָוואַרדלי לוסעס,
  איר וועט מוטיק טייטן די שטערן פאַרזעעניש!
  און װידער װײַזן די מײדלעך זײערע צונג. יא, זיי זענען באמת די ברייוואַסט פון די העלדיש.
  וויקטאָריאַ איז אונטערגענומען צו די יקספּלאָוסיוו פּעקל מיט איר נאַקעט, קייַלעכיק פּיאַטע און יעלד:
  - אין דער הייליקער מלחמה - וועט זיין אונדזער נצחון!
  סטעלענידאַ האָט געזאָגט:
  - און ניט נאָר אַ נצחון, נאָר אַ קראַשינג נצחון!
  אלבינע קעמפט דערווייל אין דער לופטן מיט דער טאליבאנער ארמיי. די מיידל דעמאַנסטרייץ די העכסטן פּיילאַץ.
  און שיסן אַראָפּ פייַנט עראָפּלאַנז, מיט גרויס באַגייַסטערונג. דערבײַ זינגט אַלבינאַ:
  - מיר האָבן ראַקאַץ, פּליינז,
  דער שטאַרקסטער רוסישער גייסט אין דער וועלט...
  אין דער רודער פון די בעסטער פּיילאַץ -
  דער שונא וועט זיין צעבראכן צו שאָדן!
  און ווידער ווי צו פייַפן. און דערנאָך, מיט די הילף פון נאַקעט פֿיס, מיר וועלן קלאַפּן אַראָפּ אן אנדער פייַנט מאַשין. א שיכורער פאַס וועט האַלטן אַ אָפּטראָג.
  אלווינא קעמפט אויך מיט דער טאליבאנער ארמיי. ער איז אַ מיידל פייטינג און זייער אַגרעסיוו. דאָ, למשל, ווי איז איר כסימע טעכניק - אַ לייטער?
  דאָס איז אויך נאָר אַ נס!
  אַלווינאַ האָט געזאָגט:
  מיר וועלן נישט פאַרפירן אונדזער נצחון!
  אַלבינאַ האָט מסכים געווען מיט איר שוטעף:
  דאָך מיר וועלן נישט פאַרפירן עפּעס!
  העלגאַ קעמפט אויך מיט גרויס פאַרצווייפלונג. דאָס איז אַזאַ אַ קריגעריש מיידל. Helga היץ ערד טאַרגאַץ מער. זי איז אַ זייער דעוואַסטייטינג מיידל.
  בלאָוז.
  און דאָ איז אַנאַסטאַסיאַ פייטינג. א ווייַבלעך וואָריער וואָס איז אַ סופּער וועטעראַן. וואס זי האט נישט געטון. דאָ איז דער וואָריער.
  זי מאכט אַ אַגרעסיוו קער אין די הימל, און קלאַפּט אַראָפּ קעגנערס ווי דראַגאָנפליעס מיט אַ נעץ. און פון קורס, עס איז גאָר קיל.
  דא טוייבט דאס מיידל און דער טאליבאנער טאנק צינדט זיך אויף ווי א פייער פון א פונק. און ווידער פירעס און צעשטערונג.
  אַנאַסטאַסיאַ האָט געזונגען:
  - מיסטאָמע די גערלז וויסן עס איז געגעבן,
  פאַרשטיין אַלע די ומזין פון דעם פֿילם ...
  און וואָס אין דער וועלט איז נישט אַ סייקיאַטריק שפּיטאָל ומזין -
  גיט געבורט צו דער בעסטער ליכט אין דער וועלט!
  אַקולינאַ אָרלאָוואַ, סקריבלינג אויף קעגנערס און שיסער אַראָפּ אַפגאַן פּליינז, סאַמד:
  ― אין דער װעלט איז אַלץ רעלאַטיוו, און גאָט איז נישט קײן מלאך, און דער שטן איז נישט קײן שטן!
  אַנאַסטאַסיאַ, סקריבלינג בייַ די שונאים, אַבדזשעקטאַד:
  - נו, גאָט, אפֿשר נישט אַ מלאך, אָבער ווו איז עפּעס גוט פון דעם שטן?
  אַקולינאַ האָט אָנגעהויבן די פּלייצעס און געענטפערט:
  - אפֿשר איז געווען אַ דאַנק דעם שטן אַז מיר האָבן געגעסן די פאַרבאָטן פרוכט און געווארן פיל קלוגער! געלערנט, ספּעציעל, אויסטראַכטן!
  Mirabela Magnetic שאָס אַראָפּ אן אנדער פייַנט ערקראַפט און נאַדיד:
  - אין פאַקט, זיי געלערנט צו עמעס אויסטראַכטן! און עס ס קיל!
  אַנאַסטאַסיאַ האָט געזונגען, בלאָקנדיק אירע ציין:
  - מיר שנייַדן אַראָפּ די שונאים אָן אַ שפּור,
  עס וועט זיין ווידער אונדזער ווילד דרוק ...
  טשאַלאַנדזשד - הענטשקע אין פלי
  און דער שונא איז נאר א נארישער העלפאנד!
  אַקולינאַ אָרלאָוואַ, בשעת דער שיסן אַראָפּ די טאַליבאַן, באשטעטיקט:
  ― דאָס איז טאַקע אַ גוטע מלחמה!
  און מיט איר נאַקעט פּיאַטע האָט זי געשיקט נאָך אַ מערדערישע מתּנה פֿון טויט צום שונא.
  אַנאַסטאַסיאַ באמערקט, נאַקינג אויס קעגנערס:
  - מלחמה איז קיינמאָל גוט
  דאָס איז אַ גרויס נצחון!
  מיראבעלא האט עס גענומען און געקראצט:
  - אַ גרויס נצחון אַווייץ אונדז,
  מיר זענען די מערסט שיין ...
  אונדזער זיידע זענען אויך שטאָלץ מיט אונדז.
  איך פייַערן גערלז הצלחה!
  אַקולינאַ אָרלאָוואַ האָט באַמערקט, בלענדיק אירע ציין:
  - אין מיר רוקט זיך אן א שטורעם פײער,
  פאַרלעשן וואָס איז בלי צו שפּעט -
  שטעלן אַלע די מאַכט פון שטורעם אין אַ קלאַפּ -
  פארריכטן דעם הימל, שאקלען די שטערן!
  אַנאַסטאַסיאַ וועדמאַקאָוואַ, שאָס אַראָפּ אן אנדער פלאַך פון די טאַליבאַן אַרמיי, באמערקט:
  ― איך האָב נאָר אַ משוגענעם טעמפּעראַמענט!
  די גערלז זענען נאָר גרויס.
  אבער נאַטאַשאַ איז ווי אַ פאַרזעעניש אין שלאַכט. דאָ זענען פיר פון זיי קעגן קעגנערס. אוּן הָאט זֵיי גִיגַאנְגֶען אַ פִּיגְטֶערֶע מֶלֶךְ. דאָס איז נאַטאַשאַ - נאָר אַ סופּער קלאַס מיידל.
  און איר נאַקעט פּיאַטע שיקט אַ גראַניט. און די מאַסע פון די טאַליבאַן איז געווען צעריסן אין אַמאָל.
  נאַטאַשע זינגט:
  קאראבאס, באראבאס,
  איך האב געכאפט מיין אויג אויף די מיידלעך...
  איך האב יעצט מיטאג
  אָבער צו זיין געשלאגן איז נישט פֿאַר אונדז!
  זויאַ באשטעטיקט, מאָוינג אַראָפּ אן אנדער שורה פון קעגנערס:
  - עס איז טאַקע נישט פֿאַר אונדז!
  און די נאַקעט, קייַלעכיק פּיאַטע פון די מיידל סענדז ווידער אַ טאַלאַנט פון דעסטרוקטיווע מאַכט.
  אַוגוסטינאַ האָט באַמערקט, ווינקנדיק און געשפּילט, אַזוי פֿיל, אַז האַלב פֿונעם פֿײַנט־באַטאַליאָן האָט פֿאַרברענט:
  - ניט קאַראַבאַס אדער באַבאַ יאַגאַ וועט האַלטן אונדז!
  סוועטלאַנאַ האט אַגרעסיוו באמערקט:
  - מיר וועלן קיינמאָל האַלטן, און טאָן ניט אָפּרוען!
  נאַטאַשאַ, ווייל מאָוועד אַראָפּ די ווייַטער שורה, פארקערט עס איבער, פארווארפן דעם טאַנק מיט איר נאַקעט טאָעס ווי אַ טאַלאַנט פון טויט און וויאַקנולאַ:
  - מיר וועלן זיין אין די הויפּטשטאָט פון די פייַנט!
  זויאַ האָט זיך אויסגעשריבן אויף דעם שונא, אים שיין אָפּגעשניטן און מסכים געווען:
  - אַוודאי וועלן מיר!
  די וואָריערז דאָ זענען זייער העלדיש, אָבער פון קורס, ניט בלויז דאָס.
  זיי זענען אויך כעראָואַנז - קלאַס - סופּער!
  Augustine פאַקינג קעגנערס, באמערקט:
  אונדזער שטאַרקייט איז גרויס
  לאָמיר רײַסן דעם האָן!
  און איר נאַקעט פּיאַטע וועט נעמען און וואַרפן אַרויף אן אנדער טאַלאַנט פון טויט.
  סוועטלאַנאַ האָט באַמערקט מיט אַ געלעכטער:
  - רובֿ פון אַלע מיר וויסן ווי צו לאַכן,
  און איר גלויבן - מיר קענען שטענדיק קעמפן!
  נאַטאַשאַ, וואָס האָט אַראָפּגענומען אן אנדער אַפגאַן ריי, באמערקט:
  - אַ קאַמף איז בכלל נישט גוט!
  אַוגוסטינע האָט באַמערקט, בלענדיק אירע ציין:
  - און וואָס איז בכלל גוט?
  און איר נאַקעט פּיאַטע האָט אַרױפֿגעװאָרפֿן אַ מערדערישע אַרבעס פֿון טויט.
  זויאַ האָט לאַדזשיקלי באַמערקט, מאָוינג אַראָפּ די טאַליבאַן:
  - עס איז גוט ווען עס איז אַ ענין פון בריאה!
  די רויט-כערד מיידל יקסטערמאַנייטינג די שונאים פון די וססר נאַדאַד:
  - מיט דעם קען מען ניט נאר מסכים זיין!
  סוועטלאַנאַ האָט באַמערקט, ווידער אַרײַן אירע ציין:
  יא, דאס איז אמת, אבער אמאל דארף מען פארגיסן בלוט!
  גירלס זענען אַנדערש. דאָ איז עליזאַבעטה מיט איר קאָמאַנדע פון פיר E, דיסטרויינג די כינעזיש אין אַ טאַנק.
  גירלס, פון קורס, קעמפן אין דער זעלביקער ביקיני און באָרוועס.
  עליזאבעט האט געשאסן אויפן שונא און האט א קװיטש געטאן:
  - כבוד צו אונדזער מוטערלאַנד - די וססר!
  עקאַטערינאַ האָט אויך אָנגעשלאָגן דעם שונא און האָט געקרעכצט:
  - גרויס כבוד צו אַלע אונדזער העלדן!
  און זי איז אונטערגעפאלן צום פראיעקטיל מיט איר נאקעטן פּיאַטע.
  עלענאַ האט געשאסן אויפן שונא, צעבראכן דעם טאליבאן טאנק און געקרעכצט:
  ― זאָל זײַן מיט אונדז דער כּוח!
  עופראָסיניע האָט באַמערקט, געדריקט אירע נאַקעטע, געטשעפעטע פֿיס אויף די פּעדאַלז:
  - קאָסמיש און פענאָמענאַל מאַכט איז שטענדיק מיט אונדז!
  עליזאַבעטה האָט געזונגען:
  - מיר זענען אויפגעשטאנען דורך לענין פֿאַר די כבוד פון די מענטשן,
  און דער גרויסער סטאַלין האָט אונדז אָנגעצונדן דעם וועג...
  ער האָט אויפגעהויבן די אומות צו אַ גערעכטן סיבה -
  צו אַרבעטן און צו אַ פיט, ער ינספּייערד אונדז!
  און פון איר נאַקעט פּיאַטע פליעס אַזאַ אַ טויטלעך פּראַדזשעקטאַל. און ער רייסט אַוועק דעם טורעם פון די אַפגאַן טאַנק.
  יאָ, פיר איז קיל. און קיין מאַכט קען נישט שטיין קעגן אים.
  עליזאַבעטה האָט באַמערקט, בלענדיק אירע ציין:
  מיר זענען גרויס דערשיינונגען
  דו זאלסט נישט זיין דערשראָקן פון טוישן!
  און די מײדלעך לאַכן.
  דאָ איז אַלענקאַ פייטינג מיט די מודזשאַהידעען. דאָ איז אַ מיידל - אַ בעל קלאַס. און נישט אַ מין קאַראַבאַס. אויב עס וועט נעמען עס, דעמאָלט עס וועט נעמען עס.
  א מיידל סקריבאַלז אויף אַפגאַן טרופּס מיט אַ מאַשין ביקס.
  און דערנאָך די שאַרלעכ רויט אָפּל פון זיין קאַסטן, ווי ער נעמט עס און דריקן דעם קנעפּל פון די באַזוקאַ.
  דערנאָך ציט ער:
  - דאָס איז וואָס אַ קיל מיידל איך בין,
  און איך קענען באַקומען פון ברעג צו ברעג!
  אַניוטאַ אויך שוץ אויף די מודזשאַהידעען און סקוויקס:
  - איך בין דער סטראָנגעסט אין דער וועלט, און עס וועט זיין ספּאַסיפיקלי אַ באַנזאַי!
  און איר נאַקעט, ראָזעווע פּיאַטע וועט שיקן אַ קיללער טאַלאַנט פון טויט.
  ד י מײדלע ך זײנע ן דע ר העכסטע ר קלאס . סייַדן איר באַטראַכטן אַז עס איז אַ מדרגה און געטין.
  רויט-כערד אַלאַ באמערקט, שרייבן צו די פייַנט מיט גרויס אַקיעראַסי:
  - אויב איך טאָן עפּעס, עס וועט זיין הונדערט פּראָצענט!
  און איצט איר רובין ניפּאַל וועט דריקן די קנעפּל פון די באַזוקאַ. די גערלז זענען שטענדיק ווערטפול און קענען צו מאַכן מיראַקאַלז.
  אָבער דאָס איז דאָך ניט גענוג.
  דאָ איר אויך דאַרפֿן צו האָבן די בקיעס. וואָס די שיינקייטן האָבן איז גאָר אויבן די דאַך!
  דאס זענען גערלז וואָס קענען האַלטן ניט בלויז אַ פערד אין אַ גאַלאַפּ.
  און דער קאַמף האלט.
  אַזוי מאַריאַ איז ניילינג די מודזשאַהידעען. און ער טוט עס מיט מאַנסטראַס אַקיעראַסי. און פון קורס איר נאַקעט כילז, ווי שטענדיק אויף שפּיץ.
  און דאָס גאָלדענע מיידל זינגט:
  - די ליכט וועט זיין געלויבט אויף אייביק,
  מייַ מיין חלום קומען אמת!
  אָלימפּיאַס אויך פייץ, שיקט דעדלי גיפס פון צעשטערונג.
  און דאך זינגט ער:
  - מיר וועלן זיין אין כבוד אויף אייביק!
  און ווארפט טויטע גראנאטן.
  מאַרוסיאַ אויך סקריבאַלז אויף די טאַליבאַן און סקוויקס:
  - כבוד פארן קאמוניזם!
  און איר נאַקעט פֿיס, ווי עפּעס ווונדערלעך, וועט לאָנטש, מיט גרויס צעשטערונג.
  מאַטריאָנאַ האָט זייער שטאַרק אָנגעהויבן צו שאָקלען דעם פייַנט און קריכן:
  - פֿאַר גרויס רוסלאַנד!
  און ווידער פון איר נאַקעט פּיאַטע פליעס, אַ טאַלאַנט פון חורבן.
  . קאַפּיטל? 9.
  און איצט האָבן געזונגען די מײדלעך מיט דער גאַנצער קאָלעקטיוו, אַלע בריגאַדע, באָרוועסע שײנען אין ביקיניס;
  מיר זענען שטאָלץ גערלז פון סוואַראָג,
  העלדיש, העלדיש וואָריערז ...
  מיר דינען געטריי אין דעם נאָמען פון דער משפּחה,
  זאל ן זײדע ן או ן טאטע ס זײ ן שטאלץ !
  
  מיר שטאלץ זיך איינגעשריבן די קאָמסאָמאָל,
  סטאַלין איז געגעבן אַ דרייסט שבועה ...
  מיר גערלז זענען נאָר יגאַלז
  כאַרוואַסטינג ברייטהאַרציק אין שלאַכט!
  
  מענטשן אטאקירן די נאציס,
  באַזיגן האָרדעס פון באַסורמאַן ...
  נאָך אַלע, די רוסישע אַרמיי איז ינווינסאַבאַל,
  שטאַרק אין דער שלאַכט פון איוואן!
  
  גלויבן מיט אונדז לאַדאַ אויף אייביק,
  מיר שווערן צו איר אין גרויס אמונה ...
  זאל דער חלום קומען אמת
  ווייניקער גלייבעכץ מענטשן!
  
  קיינמאָל וויסן די וואָרט פּאַכדן
  מיר וועלן זיין דרייסט וואָריערז ...
  רוסיש, אוקרייניש, בעלאָרוסיש,
  מיר וועלן ווערן מער שטאַרק, גלויבן מיר!
  
  איך גלויבן מיר וועלן געווינען אין שלאַכט,
  פון קורס, אָוווערקאַמינג די אַרמיי פון פיינט ...
  כאָטש מאל אַ גנב אַטאַקס אונדז,
  פייטינג מיט אונדז איז אַ נאַריש געדאַנק!
  
  ניין, גלייב מיר נישט - די פרויען זענען נישט שוואך,
  מענער זענען אויך נישט נאריש...
  כאָטש מאל אָרן וואַקסן אין באַטאַלז,
  און די מײדלעך זײַנען באָרװעס אין שניי!
  
  דו זאלסט נישט טראַכטן גערלז זענען נישט אין די שטערן,
  זיי וועלן דיר אריינלייגן אין די אויגען מיט א מאשין ביקס...
  מיר וועלן האָבן אַ ליכטיק ליבע
  מיר וועלן נישט וויסן אין די באַטאַלז פון יגזאָסטשאַן!
  
  כבוד צו קאמוניזם רבותי,
  דעם העל, וואַליאַנט געדאַנק ...
  די האָרדע וועט זיין שפיגלט אין צאָרן,
  נאָר טאָן ניט זיין בולשיט!
  
  ראָלעס פון ליכט רוסיש פייטערז,
  כבוד אין באַטאַלז און באַטאַלז ...
  זאלן די קעמפער זיין שטאָלץ מיט די גערלז
  דער שונא וועט נישט באקומען צינדז פון די רוסן!
  
  די וועלט וועט באַלד זיין געבענטשט
  מיר וועלן נישט זיין אונטער די פּיאַטע פון די שלאנג ...
  אונזערע בחורים זענען נישט געוואוינט צו ווארטן,
  און דער פייַנט קען נישט ויסמיידן באַזיגן!
  
  איך גלויבן גליק וועט דויערן אויף אייביק
  וויסן די גערלז איר וועט ניט געפֿינען קילער ...
  כּדי מענטשן זאָלן ניט וויסן דעם נאַר,
  מיר וועלן דיספּעל די וואלקנס איבער דעם פּלאַנעט!
  
  באַלד עס וועט זיין ליכט אין די אַלוועלט,
  לאַדאַ וועט ילומיניט מיט אָנגענעם גליק ...
  מי ר װעל ן גלײכצײטי ק טרעפ ן דע ם שחר ,
  מיר דאַרפֿן צו גיין פאָרויס צו נצחון ברידער!
  
  מיר באַווונדערן אַ פּלאַץ,
  רוסלאַנד וועט ווערן מער שטאַרק און שיין ...
  איך געוואלט צו קעמפן פֿאַר די פאטערלאַנד,
  פֿאַר די גליק פון מוטער רוסלאַנד!
  
  מיר ברענגען אַדמעריישאַן צו דער ערד,
  מיר אַלע ווילן צו שטרעבן פֿאַר קאַנסטאַנסי ...
  און ראַטעווען דעם פּלאַנעט פון ומגליק
  זאל הערשן די ליכט פון גליק!
  
  דאס זענען די מענטשן וואס זענען קלוג
  צו מאַכן פרייד אין די אַלוועלט ...
  שמידן האבן עפעס געבויט
  דו זאלסט נישט אַרויסגעבן דיין שטאַרקייַט אין שלאַכט!
  
  ניין, אין רוסלאַנד מענטשן זענען נישט פיך,
  קיינמאָל ליגן אונטער די אָוליגאַרקס ...
  און עס וועט זיין קיין עקסטרע טאַרעראַם
  מיר דאַרפֿן נישט שטענדיק אַהס!
  
  גאָט סוואַראָג און די מיינונג פון מענטשן,
  מאַכן די וועלט צופרידן ...
  מיר וועלן נישט זיין דיפיטיד, גלויבן די ראָשע,
  דאָס איז אונדזער אַרבעט און שאַפונג!
  די מײדלעך האָבן זײער גוט געזונגען, און אַ סך מודזשאַהידען האָט מען פֿאַרניכטעט.
  דאס זענען בעאַוטיעס - נאָר סופּער.
  נאַטאַשע, שיסעריי אויף די זעלנער פון דער בייז אימפעריע, סקוויקט:
  און מיר וועלן אויך זיין גרויס!
  זויה האט מסכים געווען מיט דעם.
  - יאָ, אָן קיין צווייפל מיר וועלן!
  אויגוסטינע האט געזונגען:
  מיר גערלז זענען נישט פּשוט
  מיט דעם נאָמען פון סוואַראָג ...
  יאָ, איר וויסן, באָרוועס אין די קעלט,
  אונטער דער שוץ פון גאָט!
  סוועטלאַנאַ סאַגדזשעסטיד, ווינקען צו איר פריינט:
  ― קאָנען מיר זינגען?
  נאַטאַשע האָט זיך געכאַפּט און באַשטימט:
  ― לאָמיר זינגען!
  און די מײדלעך האָבן געזונגען;
  גרויס לאַנד פון די וססר,
  וואָס איז די קולאַסט אין די אַלוועלט ...
  א מיליאָן ציילן פּראָבלעמס געטראפן
  אָבער אונדזער געשעפט איז אַרבעט און שאַפונג!
  
  גלויבן די פייַנט וועט נישט געווינען די מדינה,
  וואָס איז שיין און שטארקער ווי אַלע ...
  מיר וועלן באַלד שטעלן אַ פאַרלאָזלעך שילד,
  און מיר וועלן לעסאָף גלויבן סמאַרטער ...
  
  יא, פעטער האר האט באַשלאָסן צו העלפן,
  צו די נאַציס נאָך די מאַכט טוישן אין די רייך ...
  און די מאַכט פון די נאַציס איז באַנייַען,
  דער שונא וויל צעריסן די וססר!
  
  איצט מיר האָבן צו קעמפן עמעס
  מיט די נאַציס אַז די שטאַרק זענען דאַשינג ...
  אָבער מיר וועלן שלאָגן אונטער די מאָגן פון די שונאים,
  צום כבוד פון אונדזער מוטער רוסלאַנד!
  
  ניין, איר נאָר קענען נישט ברעכן רוסיש,
  מיר וויסן ווי, מיר ליבע צו קעמפן ברייוולי ...
  ד א הא ט דע ר װע ר מאכ ט באשלאס ן צ ו באפאל ן אונדז ,
  אבער עס קען נאָר ייַנבראָך און נישט ויסברעכן!
  
  אין רוסלאַנד, יעדער וואָריער פון אַ מאַנגער,
  דאָס קינד ציט די הענט צו דער ביקס...
  זאל עס זיין אַ זייער קלוג מכשף
  ווער האט באשאפן דעם פּלאַנעט!
  
  פֿאַר היטלער, טאָן ניט נעמען מאָסקווע אויף דער צאָן,
  ער האט זיך שטארק געכאפט אין די שנעק...
  פארוואס ער קליימד אין רוסלאַנד, איך טאָן ניט פֿאַרשטיין,
  עס איז פֿאַר אים שוואַך צו טייטן אַ באַסיל מיט אַ שווערד!
  
  יא, נעבן מאסקווע האט דער שונא באקומען א באשינג,
  די מײדלעך האבן אים געגעבן א נאקעטן פּיאַטע...
  איר קענט זען אַז דער פוהרער איז פשוט אַ משוגענער -
  קאָהל אַרײַנגענומען אין קאָמוניזם האָט געגעבן!
  
  אט קומען די חלוצים מיט לידער,
  אויף די באַפאַלן מיט אַ פּויק שלאָגן זענען טאָרן ...
  זאל דער פוהרער יעצט זיין קאפוט,
  און מיר וועלן פאָר דעם פריץ אין געפאַנגענער פאָרמירונג!
  
  דער יינגל איז באָרוועס אויף אַ שניידריפט,
  שטייענדיק אָן מורא...
  די נאציס װעלן באלד ארײנטריבן װערן אין דער ארעם,
  און רויזן וועלן בליען אין שטראַלנדיק מייַ!
  
  און היטלער וועט באַלד האָבן קאַבינס,
  ער וועט אַרײַנגיין אין קבר. און זיין נאכפאלגער איז שיכור...
  מיר וועלן באַלד שטעלן דעם פוהרער אויף די קרוק,
  כאָטש מאל אַ ווייטי בייַסיק לעקעך!
  
  מיר וועלן מאַכן אַ ווונדערלעך רוסיש וועלט,
  אין וואָס רוסלאַנד וועט הערשן, גלויבן מיר ...
  שייקספּיר האט נישט אַרויספאָדערן צו קאַמפּאָוז אַזאַ אַ זאַך,
  כאָטש זיי באַפאַלן רוסלאַנד מיט די דרוק פון דעווילס!
  
  די צאָרנדיק דרוק פון שׂטן איז קענטיק,
  זיין ערשטע אַליירט העלפּס אים ...
  קיין ווונדער אַז די גערלז קרעכץ איז געהערט,
  עס וועט זיין קיין אָרט צו זיין געזען באַלד אין גן עדן!
  
  יא, פעטער האר האט געביטן דעם מאַרשרוט,
  און טאַנגקס, עראָפּלאַן זענען געשיקט צו די נאַציס ...
  אין זיין שטרעבונג, די אַפּאַראַט איז זייער קיל,
  צו פאָרן מער קאָמוניסטן אין דער אָרן!
  
  עס איז געווארן ערגער, כאָטש סטאַלינגראַד,
  איך צעטרעטן כּמעט אַלע די זייטן פון די נאַציס ...
  אזא אומגעבראכטע אויסלייג איז אויפגעקומען,
  אונטער דעם הימל, באשטימט ריין!
  
  נו, וואָס צו טאָן - די גערלז זענען אויס פון האַנט,
  כיידינג פון די פוהרער פון די האָרדע אין באַטאַלז ...
  און שיך פּאַסן נישט פֿאַר מיידלעך,
  זיי שטענדיק וויסן ווי צו קעמפן!
  
  פֿאַר גערלז, פראָסץ זענען נישט שרעקלעך,
  ווען זיי האבן געקעמפט נעבן מאסקווע,
  געווען כּמעט נאַקעט און באָרוועס,
  וואַרפן אַ גראַנייד מיט דיין נאַקעט פֿיס!
  
  אַזוי איר געוואלט אַ פאַשיסט
  נו, איך געדאַנק די דעווילס וואָלט העלפן איר גלייך ...
  און געפלאנצט גאַנץ כאַאָס,
  און די מײדלעך קרעכצן נאָר מיט װילדן כּעס!
  
  עס זענען גאַנץ בלוטיק באַטאַלז,
  גירלס וויסן אויף אייביק גלויבן נישט צו געבן אַרויף ...
  מיר וועלן נישט האָבן זעראָס אויף די אַקאַונץ,
  און אַ שטאַרק רפּג איז שטעלן אין אַ רוקזאַק!
  
  וואָריערז זענען שיינקייט
  לאַדאַ זיך איז גרייט צו קעמפן פֿאַר זיי ...
  זיי האָבן טויבן פון הייליק ריינקייַט,
  זאל עס זיין פשוט די העכסטן אַוואָרד!
  
  יאָ, איך גלויבן אַז דער גאָט פון פאָרסעס סוואַראָג וועט קומען,
  און די מתים אין שלאַכט וועלן אויפשטיין ...
  און דער יעגער וועט בלאָזן זיין כבוד האָרן,
  און די ווינינגז וועט זיין די מערסט ערלעך!
  
  עס וועט ניט זיין מער טרויער אויף ערד,
  און ביטערע טרערן וועלן אויסטריקענען...
  מיר וועלן לעבן אין אַ איין משפּחה וויסן-
  און די בייז דעווילס וועט פשוט שטאַרבן!
  
  פּיאָניר יינגלעך מוטיק אין שלאַכט,
  באָרוועס יינגל לויפן דורך די שניי ..
  איך גלויבן אַז רוסלאַנד וועט שטענדיק זיין מיט איר,
  כאָטש מאל סאָסערז וועט זיין צעבראכן!
  
  גאָט יאָשקע וועט רעזערעקט אַלע די געפאלן,
  און וועט הערשן מיט די ווייסע גאָט ...
  מיר וועלן דרייסט אויפשטיין אַ שילד פֿאַר די פאטערלאַנד,
  עס וועט זיין אַ כבוד פליכט צו דינען רוסלאַנד!
  
  יאָ, דער שטן איז ינסידיאַס, פשוט כיטרע,
  זיין זייער פאַרשטיייק תאוות ...
  ער ס טענטאַקאַלז צו מאָסקווע איצט אַפיש,
  און בייז טריאַלס דערוואַרטן די פאטערלאַנד!
  
  אָבער לאַדאַ און האר פּערון זענען מיט אונדז,
  און לענין, סטאַלין און דער קלוגסטער טראצקי...
  וואָס קענען זיין געזען בייגן די אַרמיי,
  און דער װיכטיקסטער נאכטיגאל װיסאָצקי!
  
  בקיצור, עס וועט זיין אַ פּלאַץ פון הייליקע געטער,
  מיר וועלן געווינען די שלאַכט פון די קעגנער ...
  און וואַרפן אַרויף אַ פּלאַץ פון שטאַרק פויסט,
  צום כבוד פון דעם גרעסטען זעלנער!
  
  מײדלעך באַפאַלן באָרוועס
  זיי לויפן און האָבן ניט דערשראָקן צו וויסן דעם פראָסט ...
  צי ניט ציען זיי אין שלאַכט, באַטראַכטן זיי מיט גוואַלד,
  וויסן די שאַרלעכ רויט שיינט אין די ליכט פון אַ רויז!
  
  בקיצור, קעמפער פאר זייער היימלאנד,
  דינען אין דיסינטעראַסטיד שטאָלץ ...
  לאָזן זיידע און טאַטעס זיין שטאָלץ,
  און פון די הימל איר טאָן ניט דערוואַרטן גיפס פֿאַר אַ פּעני!
  וולאדימיר-מיכאיל גארבאטשאוו-פוטין האט ווייטער גענומען שריט אויפצושטעלן ארדענונג. געמאכט נייע ארעסטן אין שפיץ. ערשטער פון אַלע, פּלאַנטינג יאַקאָוולעוו. און אנדערע אַנרילייאַבאַל מענטשן אויך.
  געגרינדעט די אָרדערס פון סטאַלין, און פעטרוס דער גרויס, און איוואן דער שרעקלעך.
  דעמאלט האט ער באפוילן אויך גארי קאספאראוו ארעסטירן - ער טראכט צופיל וועגן זיך.
  און גארי קאספאראוו איז ארעסטירט געווארן.
  ע ס אי ז אוי ך באשלאס ן געװאר ן צ ו פארגרעסער ן ד י צא ל פאליציאנטן . און די פּענאַלטיז אין די קרימינאַל קאָוד באַשלאָסן צו רעוויסע אין דער ריכטונג פון טאַפאַנינג.
  נאָך דעם איז וולאַדימיר-מיכאַיל גאָרבאַטשעוו-פּוטין ווידער איינגעשלאָפן;
  אין אפגאניסטאן האבן די מיידלעך אויך געזונגען און געטאנצט, פארניכטעט די מודזשאַהידען.
  אַזױ האָבן די מײדלעך אָנגעשריבן אַ גאַנצע ליד. און אַ סך טאַליבאַן האָט מען גלײַך אָפּגעשניטן. און דאָס איז טאַקע געווען זייער אויסערגעוויינלעכע דערגרייכונג.
  דא ס זײנע ן ד י פרויע ן - באזונדער ם װע ן ז ײ װארפ ן מי ט ד י נאקעט ע מתנות .
  אבער גערדא קעמפט מיט איר קאָמאַנדע.
  דאָס מיידל שיסן אויף דעם שונא מיט די נאַקעט פֿעסן, קלאַפּט אויס דעם טאַנק און ברוםט:
  - כבוד צו די פּאַנטער גערלז!
  שאַרלאַט שיסן נאָך איר. ינסייץ די מודזשאַהידעען און סקוויקס:
  - פא ר דע ר פאדערלאנד , געמיינ ט פא ר אלע !
  לופּאַנולאַ און קריסטינאַ געשלאגן די פייַנט און סקוויקט:
  - כבוד צו די שטאַרק גייז!
  גערדא האט איראניש געפרעגט:
  וואו וועלן גיין די שוואַכע?
  קריסטינאַ האט געמורמלט:
  - זאל דער פארלוירער וויינען -
  דער נבלה איז מקנא!
  מאגדא האט אויך געשלאגן דעם שונא, אראפגעקלאפט אן אפגאנער קאר און א קװיטש געטאן:
  - פאר נײע גרענעצן, אן עק!
  דאָס זענען גערלז וואָס זענען אויך העלדין, כאָטש אין זייער אייגן וועג.
  דא האט מען אנגעהויבן צעטרעטן די טאליבאן אן קיין צערעמאניעס און ספקות מיט רויפן. און וואָס וועט איר נעמען פון זיי? פאַרשילטן - איין וואָרט!
  אַליס און אַנדזשעליקאַ זענען פייטינג. אַזאַ שיין און זייער סעקסי גערלז.
  זיי דרייען געזונט און שלאָגן אָפט. די וואָריערז זענען נאָר סופּער. וואָס איז נישט אַ שאָס - דעמאָלט רעכט אין די שטערן.
  אַליס סקריבאַלז פון אַ סנייפּער ביקס און זינגט:
  - כבוד געבוירן קאָמוניזם פֿאַר סענטשעריז,
  די מײדלעך פֿון שטאָל װעלן האָבן אַ האַנט!
  Angelica, שאָס אַקיעראַטלי, באמערקט:
  - אַוודאי וועט עס!
  און װי ער װארפט א גראנאט מיט די נאקעטע פיס.
  אַליס, בשעת פירינג, באמערקט:
  איז עס אמת אַז מיר זענען שטארקער, עס איז קיין איינער?
  די רויט-כערד מיידל העלד Angelica באמערקט:
  - איך בין נישט ווי אַ פערד -
  איך קען האַלטן אַן העלפאַנד אין אַ גאַלאַפּ!
  און ווי די מיידל וועט ווייַזן איר ביסעפּס. און ער איז ווי אַ באַרג.
  אַליס האָט געזאָגט:
  - מיר וועלן גיין פֿאַר די מאַכט פון די סאָוויעט,
  און מיר וועלן ויסקערן אַלע שונאים אין די זאַמד!
  און דאָ נאַטאַשאַ ווידער צעשטערן די אַפגהאַנס מיט איר מאַנשאַפֿט. אפילו עלעמענטן פון מאַגיש זענען געניצט.
  די וואָריערז דאָ זענען פון גרויס מוט און בראַווערי. קיינער קען זיי נישט אַנטקעגנשטעלן.
  נאַטאַשע האָט געזונגען, וואַרפן מיט די באָרוועסע פֿיס אַ מתּנה פון טויט:
  - טײװלי ק אונדזע ר כוח !
  זויאַ האָט זיך אַ דריי געטאָן, אָפּגעשניטן די שורה פון מודזשאַהידען און געקרעכצט:
  - פֿאַר די גרויס נצחון פון די וססר!
  לופּאַנולאַ אויף די פייַנט און אַוגוסטינע. זי האט צעבראכן א טאליבאן טאנק מיט א באזוקא און געקרעכצט:
  - דאָס וועט זיין אויף אייביק רוסלאַנד, שייַנען ווי די זון!
  סוועטלאַנאַ, אויך, בייַ די פייַנט, ווי אויב כאַמערינג, מיט די הילף פון אַ נאַקעט פּיאַטע און בלאַטערס:
  - פֿאַר קאָמוניזם בעשאַס אונדזער לעבן!
  נאַטאַשע, שריפענדיק צום שונא, האָט געזונגען:
  - די גרויסקייט פון די רוסישע אנערקענט דעם פּלאַנעט,
  דער פאשיזם איז צעטרעטן געווארן מיט א שווערד...
  מיר זענען ליב געהאט און אַפּרישיייטיד דורך אַלע אומות פון דער וועלט -
  מיר וועלן באַלד בויען הייליק קאָמוניזם!
  זויאַ באשטעטיקט מיט אַ ליד, סקריבלינג אויף קעגנערס:
  - כבוד צו אונדזער פּאַטראָנימיק פרילי,
  פרענדשיפּ פון פעלקער איז אַ שטיצן פֿאַר סענטשעריז ...
  געזעצליכע כח, פרייען ווילן -
  נאָך אַלע, פֿאַר די אחדות פון אַ פּשוט מענטש!
  אַוגוסטינע האָט געטשעפּעט און באַמערקט:
  - א פשוטע ר מענטש ן נאטירלעך , פא ר אחדות ? וואָס וועגן מאַכט?
  סוועטלאַנאַ האָט געדריקט די באַזוקאַ קנעפּל מיט איר שאַרלעכ רויט אָפּל, שלאָגן די פייַנט טאַנק און טשיפּער:
  - מאַכט איז נישט אַ פּשוט וואָרט,
  זי איז אויבן די געזעץ ...
  אַלע אויף די קני קאַמאַנדז די מויל -
  דאָס איז מאַכט!
  נאַטאַשע האָט געזאָגט מיט איראָניע:
  - יא, די רעגירונג איז גרויזאמער... אבער מיר בויען זי אלײן!
  זויאַ יקסייטאַדלי געזאגט:
  - כבוד פארן קאמוניזם!
  און די מײדלעך האָבן עס גענומען אין כאָר, און האָבן געזונגען, געזונגען, װי זײ זײַנען געגאַנגען;
  כבוד צו די מדינה וואָס בלומז אין די הימל,
  כבוד צו דעם גרויסן הייליקן רוסלאנד...
  ניין, נישט צו זיין אין אייביק שטילקייַט -
  די שטערן פון דעם פעלד פון פערל האָבן יראַגייטיד!
  
  דער גרויסער אלמעכטיקער סוואָראָג איז מיט אונדז,
  זון פון דער אלמעכטיקער געוואלדיקער משפחה...
  אַז דער וואָריער האָט געהאָלפן אין דער שלאַכט,
  מיר מוזן אכפערן דעם רוסישן גאָט!
  
  מײדלעך האבן נישט קײן ספקות, גלויבט מיר
  טרויעריק די גערלז זענען קעגן די האָרדע ...
  א משוגענע חיה װעט צעריסן װערן,
  און דער שונא וועט באַקומען אַ חלק אין דער נאָז!
  
  ניין, פרובירט נישט צו ברעכן די רוסן,
  דער שונא וועט אונז נישט ברענגען אויף די קני...
  מיר וועלן באַזיגן איר בייז זון,
  דער עלטער זיידע לענין איז מיט אונדז!
  
  ניט קיינמאָל ונטערפאַלן צו שונאים
  באָרוועסע מיידלעך האָבן געקעמפט נעבן מאָסקווע...
  מיר וועלן נישט ווייַזן שוואַכקייַט און בושה,
  לאָמיר זיך באַהאַנדלען מיטן גרויסן שׂטן!
  
  יאָ, גאָט ענדיקט דיין שלאַכט,
  און צעברעכן די האָרדעס פון די Wehrmacht באַרימט ...
  אַזוי אַז זיי וועלן נישט ענדיקן מיט זעראָס,
  כדי עס איז נישט שטיל אויפן בית-עולם!
  
  געבן די גערלז איר וועט פייטערז
  אַזוי די פאַשיסץ וועט צולייגן דעם ...
  אבות וועלן זיין שטאָלץ פון אונדז
  דער קעגנער וועט אונדז ניט מילך ווי קי!
  
  ס'איז אמת, אז דער פרילינג וועט באלד קומען
  עס וועט זיין אויערן פון גאָלד אין די פעלדער ...
  איך גלויבן אַז אונדזער חלום וועט קומען אמת
  אויב איר האָבן צו, קעמפן פֿאַר דעם אמת!
  
  גאָט מיטל אַלע מענטשן ליבע,
  געטריי שטאַרק, אין אייביק פרייד ...
  כאָטש גוואַלדיק בלוט איז פארגאסן,
  אָפט די מיידל איז אָפּגעלאָזן!
  
  מיר צעטרעטן די פייַנט אין שלאַכט,
  עפּעס אַזוי לופט ...
  כאט ש א שטורעם ר הא ט זי ך איבע ר ד י װעלטן ,
  און דער פינצטער ליקוי איז קומענדיק!
  
  ניין, מען וועט שטיין צום קבר,
  און זיי וועלן נישט געבן זיך אַ ביסל צו די נאַציס ...
  איר שרייבט די בחורים אין א העפט,
  און שאַרפּ אַלע דיינע סיבערס פֿאַר אַ רייד!
  
  יאָ, עס איז אמת, עס וועט זיין אַ פאַרטאָג אָן עדזשאַז,
  גלויבן מיר, אַלעמען וועט באַקומען פרייד ...
  מיר עפענען אנדערן גלויבן די ליכט
  דאָס מײדלס האַנט שטרעקט זיך הויך!
  
  קענען מיר קענען גלויבן דעם
  אַז, וועגן וואָס מיר טאָן ניט אפילו אַרויספאָדערן צו חלום ...
  מיר זען קלאר די העלסטע ציל,
  ניין, טראגט די קעמפער שטותים!
  
  און מיר מוזן פליען ווידזשאַנטלי צו מאַרס,
  לאָמיר דאָרט עפֿענען פעלדער, ציילן רובין...
  און באַשולדיקן די נאַציס רעכט אין די אויג,
  האָרדעס פון טשערובס שוועבן איבער אונדז!
  
  זאָל זײַן באַרימט דאָס סאָוועטישע לאַנד,
  וואָס האָט געגעבן קאָמוניזם צו די פעלקער ...
  זי איז אויף אייביק געגעבן צו אונדז דורך געבורט -
  פֿאַר די מוטערלאַנד, פֿאַר גליק, פֿאַר פֿרייַהייט!
  
  אין רוסלאַנד, יעדער וואָריער פון אַ מאַנגער,
  די בעיבי פּולז די שעפּן צו די ביקס ...
  דעריבער ציטערסטו אַ רשע,
  מיר רופן די פאַרזעעניש צו חשבון!
  
  יאָ, מיר וועלן זיין אַ פריינדלעך משפּחה,
  וואָס קאָמוניזם וועט בויען אין די אַלוועלט ...
  מיר וועלן ווערן אמת פריינט,
  און אונדזער געשעפט וועט זיין שאַפונג!
  
  נאָך אַלע, קאָמוניזם איז אויף אייביק געגעבן דורך געבורט,
  אַזוי אַז אַדאַלץ און קינדער זענען צופרידן ...
  דאָס יינגל לײענט נאָך אין סילאַבלעס,
  אבער די פלאם פון דער דעמיערדזש שיינט אין די אויגן!
  
  זאל מען זיין גליקלעך אויף אייביק
  אַז צוזאַמען זיי קעמפן פֿאַר די ענינים פון סוואַראָג ...
  מיר וועלן באַלד זען די באַנקס פון די וואָלגאַ,
  און מיר וועלן זיין אין דעם ערלעכן אָרט פון גאָט!
  
  יאָ, רוסלאַנד קענען ניט זיין צעבראכן דורך די פיינט פון די פאטערלאַנד,
  עס וועט זיין שטארקער אפילו שטאָל ...
  רוסלאַנד, איר זענט אַ מוטער צו קינדער,
  און אונדזער טאַטע, גלייב דעם חכם סטאַלין!
  
  עס זענען קיין באַריערז פֿאַר די פאטערלאַנד,
  עס האלט פאָרויס ...
  דער מלך פון גיהנום וועט באַלד טשעקמאַט
  כאָטש ער האט טאַטוז אויף זיין הענט!
  
  מיר וועלן געבן אונדזער הערצער פֿאַר אונדזער מוטערלאַנד,
  מיר וועלן קריכן אַלע בערג, גלויבן מיר העכער ...
  מיר מײדלעך האָבן אַ סך כּוח,
  מאל עס אפילו בלאָוז די דאַך!
  
  דער יינגל האָט אויך געגעבן אַ אַבאָנעמענט פֿאַר רוסלאַנד,
  ער האט געזאגט אז ער וועט שטארק קעמפן...
  און זיין אויגן פינקלען מעטאַל,
  און די רפּג איז פאַרבאָרגן טייטלי אין די רוקזאַק!
  
  אַזוי לאָמיר נישט שפּילן דעם נאַר
  און עס איז בעסער אַז מיר אַלע שטיין צוזאַמען ווי אַ וואַנט ...
  דורכגיין יגזאַמז פֿאַר בלויז פינף,
  אַזוי אַז הבל הערשט, און נישט דער קין הרע!
  
  אין קורץ, עס וועט זיין גליק פֿאַר מענטשן
  און די מאַכט פון סוואַראָג איבער די הייליק וועלט ...
  פאַשיסץ איר שפּיללעך צעברעכן,
  זאל לאַדאַ זיין גליק און אַ געץ!
  די מײדלעך האבן געזונגען א שײן ליד. און דערנאָך האָבן זיי געלאַכט. נו, זײערע צײן זײנען װי פערל.
  אַלענקאַ אויך פייץ קעגן די מודזשאַהידעען.
  און די מיידל דעמאַנסטרייץ די מדרגה - נאָר סופּער.
  און מיט די נאקעטע פיס װארפט ער גראנאטן פון טויטלעך קראפט.
  און בשעת דעם שיינקייט איז נאָך סקריבלינג מאַשין גאַנז.
  די בלאָנדע זינגט:
  - קאַטאַסטראָפעס, קאַטאַסאַלז ...
  ווי אויב מיר קענען נישט גאָט!
  און דער טעאַטער פון דעם לעבן -
  וועט פאָרן די גערלז אין די אָרן איידער די טערמין!
  אַניוטאַ האָט זיך צעשלאָגן און געכאַפּט די ציין:
  - פֿאַר די וססר!
  או ן ע ר װע ט װארפ ן מי ט זײנ ע נאקעט ע פו ן נא ך א מתנ ה פו ן פארניכטונג .
  אַזוי אַלאַ פייץ מיט גרויס צאָרן. זי איז אַזאַ אַ פייטינג מיידל. און מיט זײַן נאַקעט פּיאַטע װעט ער אַרױפֿװאַרפֿן אַ רוצחישע מתּנה פֿון טויט.
  און ברום:
  ― פֿאַר קאָמוניזם פֿון דער הײליקער מדרגה!
  דעמאָלט די מיידל וועט ווייַזן איר צונג.
  מאַריאַ אויך פייץ מיט גרויס פאַרצווייפלונג. און ער פייץ ווי אַ פאַקטיש העלד אין אַ רעקל און ביקיני. און איר נאַקעט לעגס ווידער וואַרפן די טאַלאַנט פון פאַרניכטונג.
  מאַריאַ האָט געזאָגט:
  - כבוד צו די צייט פון קאָמוניזם!
  אָלימפּיאַס גערגאַלד אַרום, באַרינג איר פּנים, און מיט איר נאַקעט סאָלעס שיקט אַ טאַלאַנט פון טויט:
  - כבוד צו אונדזער צייט פון קאָמוניזם!
  מאַרוסיאַ האָט באַמערקט, מײַענדיק אַראָפּ די אַפגהאַנס און אַ קוועטשן:
  - כבוד פֿאַר רוסלאַנד און פרייהייט!
  מאַטרענאַ, נאָך שנייַדן אַראָפּ אן אנדער שורה, יעליפּט:
  - פאר נצחונות אין דער הייליקער מלחמה!
  און אויך ווי צו בילן ...
  . קאַפּיטל? צען.
  ד י מײדלע ך האב ן זינגע ן אי ן אײנעם , פארפאנגע ן װ י ז ײ זײנע ן געגאנגע ן :
  איבער די שטערן מיר וועלן פליען איבער דעם פּלאַנעט,
  די העל זון וועט שייַנען...
  די העלדישקייט פון די קאָמסאָמאָל מיטגלידער געזונגען,
  טורנס אַ יעגער אין אַ שפּיל!
  
  צייט וועט זיין שנעל
  וואו א דונער שפינט איבער דער וועלט...
  די עפּל בלאַסאַמז אין פאַרנעם,
  אַוודאי קומט דער פרילינג!
  
  עס וועט זיין אַ תקופה, גלויבן קאָמוניזם,
  ווו יעדער מענטש איז אַ דעמיורג.
  מיר וועלן וואַשן אַוועק די פלעק פון פאַשיזאַם פון די פּנים,
  אויב נייטיק, מיר וועלן אַקערן און אַקערן!
  
  רוסישע געטער וועלן העכערונג איבער דער וועלט,
  ברענגען מענטשן פרייד און געלעכטער ...
  מיר וועלן זאַלבן די האָר מיט אַ מיטער,
  צו זיין געראָטן אין אַ כבוד געשעפט!
  
  יאָ, רוסלאַנד איז אַ וועלט לאַנד,
  הייליק לאַנד פון קאָמוניזם...
  באָרוועס מיידל געלאפן
  זי קומט פון אַ כלה געגעבן!
  
  יאָ, ליב די שיינקייט פון רוסלאַנד,
  וואָס באשאפן מעטאַל פון שטיין ...
  גלויבן מיר, מענטשן וועלן ווערן מער צופרידן
  זאל נפאלם גיסן פון הימל!
  
  דו זאלסט נישט קוקן פֿאַר גליק אָן רוט,
  ער וועט געבן אויף אייביק ליבע ...
  אונטער די פּיאַטע אין דער שלאַכט פון סוואַראָג,
  ספּילד מאָנסטערס בלוט!
  
  עס איז ניט מער שיין לאַנד פון ריז,
  עס האט עלווז און דוואָרווז אין די רייען ...
  מיר זענען אויף אייביק פאַרייניקט מיט די פאטערלאַנד,
  מיר וועלן געווינען אין קיין קאַמף!
  
  אַזוי וואָס איז דער מענטש אַזוי טרויעריק
  נאָך אַלע, איר געוואוסט די מאַכט פון סוואַראָג ...
  אַרויסרופן גוטע געפילן,
  אונדזער לאַדאַ ליבע ידעאַל!
  
  עס וועט ווערן בעסער ווי די אַלוועלט, גלויבן מיר -
  אויב קאָמוניזם נעמט איבער ...
  מיר זענען סוואָראָג גליקלעך קינדער -
  לאמיר צעברעכן פאשיזם אין קווארקס!
  
  באלד וועט די ערד שטראַלן,
  גרויס הצלחה קומט באַלד ...
  און יאַרילאָ וועט אויפשטיין ווי אַ כבוד זון,
  און וועט געבן גלאַנץ צו אַלע!
  
  לאמיר טרינקען פאר די פאטערלאנד בחורים
  פֿאַר רוסלאַנד צו בליען אויף אייביק ...
  צו האָבן אַ סאָף געצאָלט -
  וועגן וואָס עס איז נישט אַ שאָד צו חלום!
  
  לאז רוסלאנד זיך אויפהויבן איבערן אלוועלט,
  און ווייַזן אַלעמען די שמייכלען פון גאָט ...
  מיט זיין שטאַרקייט אין ימפּערישאַבאַל באַטאַלז,
  מיר וועלן אַנטדעקן די מערסט כיטרע אָפּנאַר!
  
  באלד וועט די זון שייַנען העלער
  פּלאַץ וועט ווערן ווי אַ הויף ...
  אַזוי פאַרברענען די פייער איר זענט הייסער,
  שאַרפּ אַ האַק פון שטאָל!
  
  און דערנאָך מיטן ליד פֿון דער גרויסער לאַדאַ,
  וואָס האָט געבוירן גוואַלדיק געטער ...
  מיר וועלן קענען אָפּשניידן דעם ווילדן שבט,
  ארטאדאקסישע זין מיט שווערדן!
  און די וואָריערז ווי צו לאַכן ...
  און מיט זייער נאַקעט כילז זיי וועלן סינגקראַנאָוסלי וואַרפן אַרויף דעדלי מתנות פון טויט!
  דא ס זײנע ן ד י מײדלעך , באזונדער ם װע ן ז ײ האב ן אויפגענומע ן פלעמע ר או ן געדריקט ן ד י קנעפ ן מי ט שאַרלעכ ע ניפאלן . און זײ האָבן געשיקט פֿײַערדיקע, זײער ברענענדיקע שטראָן צום פֿײַנט, פֿון װעלכן אַלץ איז געװען פֿאַרקאָכט.
  דאס מיידל האט געשריגן אין איינעם:
  די גרויסקייט פון רוסיש אנערקענט דעם פּלאַנעט,
  דער פאשיזם איז צעטרעטן געווארן מיט א שווערד...
  מיר זענען ליב געהאט און אַפּרישיייטיד דורך אַלע אומות פון דער וועלט,
  די מענטשן פון אַלע די מדינה מאַרשירן אין קאָמוניזם!
  אליאנקע האט געשאסן פון דער באזוקא, געדריקט דעם קנעפל מיט איר שארלאטן ניפל. און אַ מערדעראַס טאַלאַנט פון טויט וועט פליען אויס און צעריסן די מודזשאַהידעען.
  די מיידל האט געזונגען:
  סטאַלין, סטאַלין, מיר וועלן סטאַלין
  צו ברעכן אונדז קען נישט ...
  שטיי אויף בעל פון דער ערד ...
  עניוטא האט געװארפן א גראנאט מיט די נאקעטע פיס. דערנאָך האָט זי געדריקט דעם קנעפּל מיט איר רובין אָפּל און געציטערט:
  סטאַלין, סטאַלין, די גערלז זענען מיד,
  די קרעכצן גײט איבער דער ערד...
  וואו ביסטו דער בעל הבית, וואו...
  וואו ביסטו וואו!
  רױטע האָר, אַללאַ, שאָקלען אױף דעם פֿײַנט, האָט זיך געכאַפּט, אױסגעלײגט די צײן:
  ― װוּ ביסטו װוּ!
  און אויך איר נאַקעט פּיאַטע וועט וואַרפן אַ מתּנה פון פאַרניכטונג. און בליץ וועט פליען אויס פון די טרוסקאַווקע אָפּל.
  און קלאַפּ אויף די מודזשאַהידעען. די גערלז זענען נאָר סופּער קלאַס!
  מאַריאַ, אַ מײדל מיט גאָלדענע האָר, האָט זיך אױך געכאַפּט מיט איר גאַנצן גרימצאָרן מיט די נאַקעטע פֿעס.
  און ער וועט געבן אַ קער צו די טאַליבאַן. און ווידער דריקן די מאַלענע אָפּל. און די מיידל איז זייער קיל.
  און געשריגן:
  ― פֿאַר קאָמוניזם!
  די אָלימפּיקס אַגרעסיוו אַפעקץ די פייַנט. און מיט נאַקעט טאָעס, ווי צו קאַטער אַ בומעראַנג.
  און אָפּגעשניטן די קעפ פון די מודזשאַהידעען. דערנאָך, ווי ער זינגט:
  - פאר גרויס קאמוניזם,
  נאָר אַרויף, נישט אַ שריט אַראָפּ!
  אויך מאַרוסיאַ, ווי לויט די מודזשאַהידעען, וועט זעץ און זינגען:
  - לויב גאָט סוואַראָג,
  אַלע די טאַליבאַן אין די האָרן!
  און אירע נאקעטע פינגער האבן געװארפן א לימענע אויפן שונא. און דעמאָלט זי, מיט איר שאַרלעכ רויט אָפּל, וועט פאַרברענען די פייַנט.
  מאַטריאָנאַ סקריבאַלז בייַ די פייַנט, און אויך איר נאַקעט פּיאַטע וועט לאָזן די פייַנט וויסט.
  און די מיידל וועט ברום:
  - אדער איך וועל בילן, אדער איך וועל ווילען,
  אַנדערש, איך וועט עסן עמעצער!
  אלענקא האט גענומען א מארטער מיט זעקס פאס. אויפשטיין עס צוזאַמען מיט אַניוטאַ. און ווי ער וועט נעמען עס און באַרען עס, לויט די מודזשאַהידעען. ד י מײדלע ך זײנע ן אפיל ו געפאר ן אי ן דע ר ערד , מי ט ד י נאקעט ע היטלע ן פו ן דע ר אפטרעט .
  און זיי האָבן געציטערט:
  סטאַלין איז דער כבוד פון שלאַכט,
  סטאַלין פון אונדזער יוגנט פלי ...
  פייטינג און געווינען מיט לידער,
  באָרוועס מיידל גייט צו עדן!
  דאָ דאַרף מען דאָך די מײדלעך געבן. ווען זיי טראַש, דאַן די גאנצע באַטאַלפילד פון די מודזשאַהידעען איז דימאַלישט.
  אַלבינאַ און אַלווינאַ לאָזן אונדז שלאָגן די פייַנט מיט מיסאַלז פון די לופט. און דרייַ זיי אין אַ ספּיראַליש.
  אַלבינאַ האָט צוגעדריקט איר נאַקעט פּיאַטע אויפֿן טרעטלען און געציטערט:
  - פארן פאטערלאנד, אונדזער מוטער!
  און דערנאָך, מיט אַ שאַרלעכ רויט אָפּל, דריקט זי די קנעפּל.
  אַלווינאַ אויך אקטן זייער אַגרעסיוו. און מיט נאקעטע פיס שיקט ער מיסילס צום שונא. און רובין ניפּאַלז דריקט אויף די קנעפּלעך. און ער טוט עס אין אַ ימפּרוווד מאָדע.
  אלווין האט געזונגען:
  איר קענט נישט געווינען אין אונדזער קאַמף
  איך גלייב אז מיר וועלן באלד אראפווארפן די דיקטאטור...
  מיר וועלן באַזיגן דעם שלאנג פון רעגן,
  דער פייַנט וועט זיין פארווארפן אין באַטאַלז!
  די גערלז זענען נאָר סופּער און שפּיץ קלאַס!
  אט זענען די מײדלעך-פּילאטן. זיי קעמפן באָרוועס און אין אַ ביקיני. פארוואס טאָן גערלז דאַרפֿן קליידער? זי נאָר געץ אין די וועג!
  Albina האט געשריבן:
  וועגן דעם מיידל באָרוועס,
  איך וועל קיינמאָל פאַרגעסן ...
  זי מיט אַ שװער שיך,
  און ווי אַ ליכטיק שטערן!
  און ווידער, די שיינקייט וועט דריקן איר נאַקעט, קייַלעכיק פּיאַטע.
  אין פאַקט, קיין שטן וועט נעמען אַזאַ אַ מיידל. דאָ איז זי אַזאַ שיינקייט.
  און ביידע בלאָנדע וועלן זינגען:
  - קעמפן פֿאַר די מאָטהערלאַנד און אַרויספאָדערן,
  דעמאָלט איר וועט בויען אַ גן עדן אין די אַלוועלט!
  די גערלז זענען העכסט קאַרב. זיי ויסקומען צו זיין אַ סופּער פּראָדוקט.
  און דאָ איז עליזאַבעטה, ווי אַ האַמער אויף דעם שונא, מיט טויטלעך קראַפט. און רײַסט אים צו ברעמען.
  און איר טאַנק אַרבעט אַזוי. דיפּלוידז דעם טורעם און שלאָגן מיט אַ דעדלי פּראַדזשעקטאַל.
  עקאַטערינאַ דריקט איר נאַקעט פּיאַטע אויף די הייבער און בלאַדער:
  - איך בין די מערסט גוואַלדיק אין דער וועלט!
  עלענאַ וועט אויך דריקן דעם קנעפּל מיט איר שאַרלעכ רויט אָפּל און טשערפּ:
  - צום כבוד פון קאמוניזם!
  Euphrosine האט קוועטשן:
  - פֿאַר גרויס דערגרייכונגען.
  דאָס איז טאַקע וואָס גערלז דאַרפֿן. און זיי האָבן אַזוי פיל טעמפּעראַמענט.
  און אַזוי ער רידעס און שוץ. און מאַשין גאַנז סקריפּ בייַ די פייַנט. אַזוי איר קענען נישט האַלטן אַזאַ אַ מאַשין אַזוי לייכט.
  עליזאַבעטה האָט געזאָגט:
  - און אַרום ווי אַ פּאַראַד,
  מודזשאַהידעען וועט זיין ארלנגעווארפן אין גיהנום!
  און ווידער די פּראַדזשעקטאַל געשיקט דורך דרינגלעך די טרוסקאַווקע ניפּאַל פליעס. דאָ זענען די גערלז - די מערסט סופּערקלאַס!
  אַנדזשעליקאַ און אַליס אויך אַרבעט פון סנייפּער ריפלעס.
  אַליס שוץ אַראָפּ די פלאַך. דערנאָך, מיט נאַקעט פינגער פון זיין גראַציעז, באַנד פוס, ער וואַרפט אַ גראַניט און קוועטשן:
  - פֿאַר רוסלאַנד און פֿרייַהייט צו די סוף!
  אַנדזשעליקאַ אויך דורכגעקאָכט דריי מודזשאַהידעען מיט איין קויל און גערגאַלד:
  - אפיצירן, רוסן...
  און איר נאַקעט פּיאַטע, ווי צו וואַרפן אַ מערדערישע מתּנה פון טויט.
  אַליס, פאָרזעצן צו פייַער, גענומען און געגעבן אויס, שלאָגן די פייַנט אויף אַ מאָטאָציקל:
  לאז די פרייהייט שייַנען...
  און איר נאַקעט טאָעס, ווי צו קאַטער גאַנץ צעשטערונג.
  אַנדזשעליקאַ וועט אויך נעמען און פייַער פון אַ לאַנג פאַס, ריליסינג אַ טאַלאַנט פון טויט און יעלינג:
  - מאכן הערצער קלאפן אין איינעם!
  דאָ זענען די גערלז - די העכסטן קלאַס און סופּער!
  אָלעג ריבאַטשענקאָ און מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ וועלן זיי נעמען און אויך שנייַדן זיי מיט שווערדן אין די מודזשאַהידעען.
  און דעמאָלט דער יינגל און די מיידל אנגעהויבן צו פייַפן. און דערשטוינטע קראען זענען געפאלן אויף די קעפ פון די טאליבאן. ד י דאזיק ע פארניכטונ ג אי ז אינגאנצ ן געגאנגע ן .
  און די קינדער האָבן געזונגען אין איינעם:
  מיר וועלן קעמפן אין אַפגהאַניסטאַן
  גלויבן מיר, מיר וועלן באַזיגן די בייז טאַליבאַן ...
  עפּעס שװעבט אין דער נעפּל פֿון רויך,
  און װײס, אַז אַ כּרובֿ שװעבט איבער אונדז!
  מיכאַיל-וולאַדימיר גאָרבאַטשעוו-פּוטין, ווייל ער וואָוק אַרויף, באַשלאָסן צו באַזוכן אַ וויזיט צו טשיינאַ און פּרובירן צו פאַרלייגן אַלליעד באַציונגען.
  און עס איז נישט אַזוי גרינג. פֿאַר בייַשפּיל, אפילו אין אַפגהאַניסטאַן, טשיינאַ איז געווען אויף די זייַט פון די מודזשאַהידעען. פּלוס, די וססר איז שטאַרק, און די כינעזיש זיך זענען דערשראָקן פון אים. פּלוס, פון קורס, די פאַקט אַז די פאַרייניקטע שטאַטן פלירטינג מיט טשיינאַ, וואָס איז נישט אַ קאָנקורענט צו זיי אין דער עקאנאמיע.
  בשעת אין די יו. עס. פרעזידענט ראָנאַלד רעאַגאַן. שוין אָבער, יוני 1987, און באַלד וועט זיין די וואַלן פון די פרעזידענט פון די פאַרייניקטע שטאַטן.
  און אין די וססר, די ערשטער ניישאַנווייד פּרעזאַדענטשאַל ילעקשאַנז זענען סקעדזשולד פֿאַר אויגוסט.
  פון קורס, קיין אנדער ברירה.
  און עס איז קלאָר ווער וועט געווינען זיי. עס זענען פארשטיקונגען אין דער מדינה, און די דיסידאַנץ זענען טורמע. נאָוואָדוואָרדסקייַאַ איז סענטאַנסט צו טויט. אין פאַקט, וואָס איז קלייניקייַט.
  מע האָט געוואָלט צוריקגעבן דעם אַקאַדעמיקער סאַכאַראָוו צו דער וויסנשאַפֿט, אָבער ער איז געווען עקשנות. וואָס צו טאָן מיט סאָלזשעניצין?
  גאָרבאַטשעוו-פּוטין האָט באַפֿוילן אים צו הרגענען ווי באַנדעראַ. און דער ק.ג.ב. האָט צוגעזאָגט דאָס צו טאָן.
  די באַציונגען מיט די יו. עס. האָבן געצויגן צו פאַרערגערן. גאָרבאַטשעוו-פּוטין האָט מער נישט געוואָלט נאָכגעבן און האָט געהויפּט סטראשען. ספּעציעל אין ניקאַראַגואַ, די וססר אנגעהויבן צו שאַפֿן אַ נייַ מיליטעריש באַזע פֿאַר זיך. און אויך אין קובאַ. און די סיטואַציע אנגעהויבן צו עסקאַלייט.
  אַזוי גאָרבאַטשעוו-פּוטין אנגעהויבן צו פלעקס זיין מוסקל.
  און דערבײַ איז ער אַרײַנפֿאַלן אין אַ חלום, עפּעס אַן אַנדער מדרגה;
  . אַמאָל איז געווען אַ יינגל, פּרינץ אַלבערט. או ן ע ר הא ט געהא ט א רײכע ר הויף , װאונדערלעכ ע עלטערן , װעלכ ע האב ן געהערש ט א פארמעגלעכ ע או ן זײע ר רײכע . און דער יינגל האט
  לעגאַמרע אַלץ צו האָבן אין די שפּעט מיטל עלטער. פון קורס, ער האט נישט האָבן אַ טעלעוויזיע און אַ קאָמפּיוטער, אָבער עס זענען געווען פילע אנדערע פאַרווייַלונג.
  פֿאַר בייַשפּיל, דער פּרינץ איז געווען זייער פאַנד פון נייטלי טערנאַמאַנץ. אמת, זיי זענען דורכגעפירט געוואָרן לויט די נייע כּללים, כּדי צו באַשיצן די באַטייליקטע ווי פיל ווי מעגלעך, און צו שאָדן, און נאָך מער.
  מאָרד איז געווען זעלטן.
  דער פּרינץ האָט זיך באַטייליקט אין טאָורנאַמענטן, כאָטש ער איז געווען בלויז דרײַצן יאָר אַלט, און ער האָט, ווי אַ נס, שטענדיק באַזיגן עלטערע און עלטערע קעגנערס.
  און איצט דער יינגל האט אויף ספּעציעל פאנצער מיט ווייך פּאַדס און וואַרפן טיטאַניום - וואָס איז ביידע דוראַבאַל און ליכט אין דער זעלביקער צייַט, און טעסטעד די שפּיז.
  דער זון פון א שכנותדיקן קעניג מוז איצט באקעמפן מיט אים. בעערעך זיין הייך, און די עלטער פון די אויגוסט יינגל.
  דער מאַדרעך האָט געזאָגט צום פּרינץ אַז עס איז נויטיק נישט צו פאַרלירן פּנים און געווינען.
  האָט דער פּרינץ געזאָגט מיט חוצפּה:
  -איך בין גרייט! איך שלאָגן גרויס און גרויס מענטשן! וואָס איז מיין עלטער!
  האָט דער מלמד באַמערקט מיט אַ זיפץ:
  - איך וועל נישט באַהאַלטן דעם פּרינץ. דו ביסט אונטערגעפאלן!
  דער פּרינץ האָט זיך צעקוועטשט אין כּעס:
  - וואס? װי װאָגסטו דאָס צו זאָגן!
  דער מלמד האט װײך גערעדט:
  - ממילא האט דער דאזיקער ײנגל, אזוי װי דו, באזיגט גרױסע און דערװאקסענע מענער אין אײער מלוכה! און אויך אַ מייַסטער!
  דער פּרינץ האָט געשטעמפּלט מיטן פֿוס אויפֿן גראָז און דערקלערט:
  - נו, אויב איר דאַרפֿן צו באַזיגן אים, איך וועל זיכער געווינען!
  און דער יינגל איז געגאנגען צו באַן. אוּן עֶר הָאט זִיךְ מְיַישֵׁב גִיוֶוען צוּם קֶעם.
  אבער דעם אנדערן טאג איז געקומען דער דועל. או ן ד י צװ ײ פירשט ן האב ן זי ך געמוז ט צוזאמע ן אײנע ר מיט ן אנדערן .
  דער דועל האט געדארפט אנהאלטן ביז איין יינגל קלאפט ארויס דעם צווייטן פונעם זאטל. פּרינס אַלבערט איז געווען שיין-כערד, בשעת זיין קעגנער לוי האט רויט האָר.
  בײד ע ײנגלע ך האב ן אנגעטא ן ד י פאנצער ן או ן זי ך געזעס ן אוי ף זײער ע קלײנ ע אבע ר פרײז ע פערד . אַלבערט האָט געזונגען אין אַ זיכערן טאָן:
  - און אפיל ו דע ר שונא ט הא ט אמא ל געפײס ט .
  באַהאַלטן די מורא אַז איך בין דער מלך!
  אַז איך בין אַ מלך!
  און די ייִנגלעך האָבן געשלאָגן די זײטן פֿון זײערע פֿערד מיט די ספּורס. און זיי זענען געלאָפן איינער צו דעם אנדערן. די ייִנגלעך זענען געווען וועגן דער זעלביקער וואָג, און גלייַך טריינד. פּאָעט פייסט
  בײד ע האב ן געהא ט אויםגעבויגענע . או ן ז ײ האב ן זי ך צעשײד ן א ן אײנע ר דע ם צװײטן .
  אלבערט האט געזאגט:
  ער איז שטארקער ווי איך האב געמיינט!
  דער יינגל לואי האָט באַמערקט מיט אַנוייז:
  ― יאָ, עקשנות ייִנגל!
  או ן אזו י האב ן זי ך װידע ר צוזאמענגעקומע ן ד י צװ ײ פירשט ן או ן זי ך צוזאמענגעפאלן . עס איז געווען אַ שאָקלען פון קאָריק היטטינג טיטאַניום פאנצער. און ווידער, קיין איינער האט וועג צו די אנדערע. די בחורים האבן געשוואוירן
  און האבן געגלערט אײנער דעם אנדערן.
  אלבערט האט א חלום געזאגט:
  - בראָטן דיין כילז!
  לואי האט געשריבן:
  ― איך װעל דיך פֿאַרװינען און אײַך אַרײַנטאָן אױפֿן געשטעל!
  ד י ײנגלע ך זײנע ן טאק ע געװע ן בײז ן או ן צארן .
  ד א האב ן ז ײ זי ך צוזאמענגעבראכ ט או ן זי ך צוזאמע ן צו ם דריט ן מאל . און עס איז געווען שפּאַס. װיפל בלוט איז גלײך פארגאסן. מער גענוי, נאָר אין דער פאַנטאַזיע פון די אויגוסט יינגלעך. אין מעשים זיי זענען אַזוי
  און האבן זיך נישט ארויסגעטריבן. מיר האָבן זיך צעשיידט וועגן זיך צוריק צוזאַמענקומען. און עס איז געווען ווי אַ פאַרביסן קאַנפראַנטיישאַן צווישן די טיטאַן.
  פּרינסעס מאַרגעריט, שוועסטער פון לוי, האָט באַמערקט:
  - עס איז אַ מין פון נאַריש פֿאַר יינגלעך צו באַץ אַזוי. אפֿשר זיי זענען בעסער מיט שווערדן?
  ד י ײנגלע ך זײנע ן זי ך צוזאמענגעקומע ן צ ו ניש ט צוזאמע ן נא ך צע ן מאל , או ן זי ך אינגאנצ ן אויסגעמאטערט . נאָך דעם, אַ ברעכן איז מודיע פֿאַר לאָנטש און מנוחה. ד י ײנגלע ך זײנע ן װײטע ר געװע ן גרײ ט אוי ף פראצעס ן או ן דע ם קאמ ף פאר ן נצחון .
  אלבערט איז געװען א גרויםער, ער האט קײנמאל נישט געקאנט ארויסשלאגן דעם שונא פון זאטל. אבער פריער איז עס אלעמאל געלונגען. און דאָס האָט, פֿאַרשטייט זיך, געפֿירט אַ געפֿיל פֿון שטאַרקע אַנטלאָפֿן.
  דאָס ייִנגל האָט געגעסן מיט אַ גאָלדענעם לעפֿל און מיט אַ גאָפּל, און האָט זיך שטאַרק אַרומגעגלוקט. מיט א מאל האט ער דערזען א מײדל. זי איז געווען בלאָנדע און אין אַן עלעגאַנט לאַגזשעריאַס קלייד ווי אַ פייע פּרינסעס. און חידוש, נאָר אַלבערט האָט זי דערזען, און די איבעריקע האָבן זיך ניט געמערקט.
  דאָס מיידל איז צוגעגאַנגען צום אינגל און האָט אים געפרעגט מיט אַ שמייכל:
  - קענסט ניט באַזיגן דעם שונא?
  אלבערט האט שטארק געקראצט.
  - יא ! ער איז גאָר פאַראַקשנט!
  דאָס מיידל האָט געשמייכלט און געענטפערט:
  - איר קענען באַקומען די טאַלאַנט פון אַ ינווינסאַבאַל וואָריער! און געווינען אַלע די טורנאַמאַנט באַוץ!
  אלבערט האט זיך אויפגעהויבן און געמורמלט:
  - וויאַזוי איז עס?
  דאָס מײדל האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - און אַזוי ... אָבער איר דאַרפֿן צו שטימען צוריק, למשל, צו פאַרקויפן דיין נשמה!
  דער יינגל האט שטארק און נעגאטיוו געשאקלט מיטן קאפ.
  ― נײן, איך װעל נישט פֿאַרקױפֿן מײַן נשמה!
  דאָס מײדל האָט אַ נײַד געטאָן מיטן קאָפּ און געענטפֿערט:
  - גוט געטאן! נאָר דער װאָס האָט קאָן פֿאַרקױפֿן זײַן נשמה, און װער עס האָט זי װעט ניט פֿאַרקױפֿן!
  אלבערט האט געזאגט מיט א שמייכל:
  ― איך קאָן געבן גאָלד! אַ סך גאָלד!
  דאָס מײדל האָט זיך צעשלאָגן.
  ― איך דאַרף נישט קײן מענטשלעכן גאָלד! איך קאן דערפון מאכן גאנצע בערג. אבער אויב דו ווילסט נישט פארקויפן דיין נשמה, פארקויפ דיין גוף!
  פרעגט אלבערט איבערראשט:
  - גוף? און ווי איז דאָס?
  שׂטן מיידל האָט געענטפערט:
  - אבער ! איר וועט צייכן אַן העסקעם מיט בלוט אַז אין וועקסל פֿאַר די טאַלאַנט פון ווינינג טערנאַמאַנץ, איר וועט געבן דיין שטאַרביק גוף צו די דעוויל פֿאַר אייביק נוצן!
  דער יינגל האָט אַ צינגל מיט די פּלייצעס און געזאָגט:
  - שטאַרביק פֿאַר שטענדיק נוצן?
  דאָס מײדל האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - דאס איז עס! און איר נוץ פון דעם - איר וועט קיינמאָל ווערן אַלט!
  דער פּרינץ האָט געשמייכלט.
  ― אַזױ! דעמאָלט איך צייכן!
  די שׂטן־מיידל האָט אױסגעהאַלטן אַ פּאַרמעט מיט אַ פּלאָמבע, װוּ דער שטן איז געװען אָנגעשריבן, און אַ קופּערנע נאָדל.
  דער ײנגל האט גע־ שטעכט אין די פינגער און געדראפט בלוט אויף דער גאלדענער פעדער. דערנאָך האָט ער געצויגן אַ חתימה. אַזאַ אַ שאַרלעכ רויט און שיין רויאַל מענטש.
  דאָס מײדל האָט אַרײַנגעטאָן די אױגן און געציטערט:
  ― איצט ביסטו מײַנער!
  און פאר די אויגן פון אלבערט האט זיך אלעס אויסגעדרייט און זיך איבערגעקערט.
  דער יינגל האט נישט געהאט קיין צייט צו בליקן אן אויג ווען ער איז ענד אין דער מדבר. ם׳איז געװען א קאראװאן און זײ האבן געפירט קינדער־שנעכט געבונדן מיט א שטריק. אלבערט האט געפילט װײטיק אין די אײנגעבונדענע הענט, און א ברענענדיקן געפיל אין די נאקעטע
  קינדער ס סאָלעס, און שטרענג מידקייַט אין דעם גוף. פּלוס, מיין האַלדז איז געווען טרוקן פון דאָרשט. און עס שאַטן די הויט. אלבערט האט א קוק געטאן אויף זיך. ווי ער האט געביטן. אַנשטאָט לאַגזשעריאַס
  און רייך קליידער נאַקעט גוף, בלויז אין שווימערייַ טרונקס. אלבערט איז איבערראשט געװארן, װי מאנער ער איז געװארן און געװארן שװארץ. דאָס יינגל איז אויסגעטריקנט געוואָרן, און ער אַליין איז געוואָרן מער ווי
  מאַמי. באָרוועסע סאָלעס זענען געווארן זייער גראָב און קאַלאָוס, אָבער נאָך פּעלץ די ברענען היץ פון דער מדבר. אלבערט מיט א מינוט צוריק האט זיך דער געוועזענער איידעלער פרינץ פארוואנדלט
  שקלאַף יינגל. און ער האָט זיך דערמאָנט... שוין אַ סך טעג פֿירט מען די געפֿאַנגענע בחורים דורכן מדבר צום שקלאַף־מאַרק. און זיי וואַנדערן הונגעריק און דאָרשטיק, און די הייס זאַמד
  וויברענישן ברענען זייערע באָרוועסע פֿיס.
  אלבערט זעט ווי זיין לעצטנס אַזוי שיין און מאַסקיאַלער גוף איז געווען ויסמאַטערט אין די יבערגאַנג. און די ריפן שטעקן זיך אַרױס אונטער דער דינער, פֿעט־פֿרײַער, שאָקאָלאַד און שטויביקער הויט, װי
  קאָרב. און אויף די צוריק און זייטן, פריש שפּור פון די בייַטש און שוין געהיילט זענען קענטיק און שאַטן. דאָס אינגל האָט אין זיך געפֿילט אַ שטאַרקע בושה און דערנידעריקונג - זײַן מענטש פֿונעם אױגגערט בלוט איז געשלאָסן געװאָרן מיט שיץ, װי עטלעכע פּראָסטע. און דער אינגל־פּרינץ האָט פֿאַראַכטיק געשנאַכט. און גאַט אַ בייַטש אויף די צוריק. דא ס הא ט פארברענט , דא ס ײנגל , מי ט װײטיק ן סײ , מי ט דערנידערונג .
  אלבערט האט געשאלטן און באקומען נאך א בײטש אין די ריפן. דע ר ײנג ל פו ן דע ם העכסט ן בלוט , אי ז געװע ן אנגעפיל ט מי ט כעס , אבע ר גלײכצײטי ק אי ז ע ר איבערגעשטאנע ן מי ט א שטארקע ר שרעק . דער פּרינץ האָט דאָס פאַרשטאַנען
  שׂטן, וואָס האָט גענומען די פאָרעם פון אַ שיין און קלוג מיידל, באקומען מאַכט איבער זיין גוף. און אַז איצט איז ער אויף אייביק דער קנעכט פון דעם שטן. און דאָ איז דער ערשטער טעסט - איר זענט אַ שקלאַף.
  דער פירשט האט זיך געקרימט פון מורא און האט געשװינדלט זײן גאַנג. אריבערגעפארן דורך די מדבר. און נעבן אים זענען געגאַנגען ייִנגלעך, אָדער אַ ביסל עלטער אָדער דרעגן יינגער פֿון אים. דער פּרינץ איז געוואָרן אַ שקלאַף.
  און איצט איז זיין לעבן געביטן צו די ערגער. און ראדיקאל ערגער.
  דאָס ייִנגל האָט אַ זיפֿץ געטאָן און אַרומגעלאָפֿן מיט דער קאַראַוואַן. ע ם הא ט זי ך דערמאנ ט אי ן געטע ס פאוסט . אויך דאָרטן האָט דער שׂטן געפרואווט דעם פּראָפֿעסאָר צו פֿאַרקױפֿן זײַן נשמה. אבער צוריק האט פאוסט באקומען סיי יוגנט און סיי
  שיין מיידל מאַרגאַריטאַ, און עשירות און כּבֿוד און מאַכט. וואס האט אלבערט באקומען? איצט , כמע ט נאקעט , גײע ן מי ט ד י הענ ט צוגעבונד ן אונטע ר דע ם משגיח ם שיץ ?
  און איז דאָס אמת?
  אלבערט איז געווען דערשלאגן, די מוסקלען אנגעשטרענגט פון דער איבערגאנג, באזונדערס די קעלבער, האבן וויי געטון, און דער זאמד איז אויך געווען הייס, געבאקן די נאקעטע זאלן פון קינדער פיס דורכן קארסט פון קאלוס. יא, עס איז אַ נייטמער.
  פּלוס זיי מאַטערן איר: שוואַך און נאַריש הונגער, און פיל מער ווייטיקדיק דאָרשט. צו דיסטראַקט זיך פון די פּריקרע סענסיישאַנז, אַלבערט געפרוווט צו פאַרענטפערן. שׂטן איז די מערסט שיין, ינטעליגענט און גאנץ מלאך. אויב אזוי, דארף ער עפעס אלבערטא? און עס איז קלאָר אַז די מערסט גאנץ מלאך אין די אַלוועלט דאַרף נישט גאָלד, אָדער
  א מין כוח וואס די מלכים האבן. דער בלויז זאַך וואָס לוסיפער ווערט איז מאַכט איבער נשמות. אבער וואס וועט אים געבן מאכט איבער אלבערט'ס קערפער.
  נאָך אַלע, עס איז נישט נאָר אַז שׂטן האָט געחתמעט דעם קאָנטראַקט. ער האט עפעס א תכלית. אמת, אויב מיר נעמען פאַוסט, וואָס דאַרף לוסיפער פון אים? נשמה? אבער רובֿ מענטשן
  און אַזוי גייט אין גיהנום און אין דער מאַכט פון שׂטן. עס איז קלאָר אַז נאָר דאָס איז נישט גענוג.
  אפֿשר לוסיפער געוואלט צו שפּילן און טשעק ווען אַ מענטש וויל צו זאָגן: האַלטן אַ מאָמענט - איר זענט גרויס! אבער אין דעם פאַל, אַלבערט איז יקספּיריאַנסט אַ שרעקלעך מאָמענט.
  כאָטש, ווען אַ נאַקעט, שיין יינגל איז געשלאגן מיט אַ בייַטש, דאָס קען זיין טשיקאַווע פֿאַר עמעצער. אָבער דאַרף דאָס דאָס שליימעסדיקסטע מלאך? דער פּרינץ האָט זיך שוין געקושט
  מיט גערלז און געוויזן אינטערעס אין די פאַרקערט געשלעכט, אָבער האט נישט נאָך ווי פרויען ווי אַ דערוואַקסן. אבער שוין אין חלום האבן זיי זיך באוויזן צו אים. און עס איז געווען זייער טשיקאַווע אין זייַן אייגן וועג.
  אלבערט האט א זיפצן געטאן... צו פערצן יאר װאלט ער שוין געזוכט א כלה, און דאם װאלט געװען גרויס. ער וואָלט זיין ביכולת צו מאַכן די בעסטער און האָטטעסט ברירה.
  אלבערט האט א זיפצן געטאן. פאר אים שטײען נאקעטע, דינע, געשמאכטע בחורים, און פון הינטערן אױך. און זיי קוקן אויסגעמאַטערט און מיד. אלבערט האט געטראכט, וואס ווייטער?
  און לעסאָף, די אָפּשטעלן. מע ן הא ט מע ן ז ײ געגעב ן א ביס ל צ ו טרינק ן או ן עסן , או ן מע ן הא ט װידע ר געטריבן , פאר ן זון־אונטערגאנג .
  אלבער ט הא ט נאכ ן געגעס ן או ן געטרונקען , געשפיל ט א חשק . און איך האט צו גיין דורך די מדבר. און אָנשטאָט דעם צאַרטן אַרומנעמען פֿון מאַרגאַריטאַ, ווערט ער געשלאָגן מיט אַ גרויזאַם שמיץ.
  דער ײנגל איז געגאנגען און געטראכט. נו, וואס פאר א אידיאט ער איז אז ער האט מסכים געווען צו א מעשה מיט שׂטן. ער האט געפירט די גליקלעך און ריטשאַסט לייפסטייל פֿאַר זיין צייט.
  האט אַלץ וואָס אַ יינגל קען וועלן. און דערנאָך האָט ער זיך אַזױ אױפֿגעשטעלט.
  אלבערט געדענקט אַז זיי געווארנט אַז שׂטן איז דער פייַנט פון די מענטש ראַסע און טאָן ניט דערוואַרטן גוטס פון אים! און אַז עס איז זייער נאַריש זיך אונטערצוגעבן צו זיינע הבטחות. און איצט איר
  איז געווען אַ פּרינץ, און געווארן אַ שקלאַף יינגל. און דאָ עס איז זייער שטום פֿאַר איר.
  אלבערט האט גענייגט צו װײנען װי א װאלף און פון מאל צו מאל האט מען אים פארברענט מיט א בײטש. וואָס האָט ער טאַקע באַקומען? ער איז דאך געווען א יינגל, און איצט איז ער געווען אין עבדות.
  אזוי איז ער געגאנגען ביז די זון איז אונטערגעגאנגען. און די קנעכט האָט מען ווידער געלאָזט עסן, טרינקען און גיין שלאָפֿן. און עס ס אַ זייער טשיקאַווע פאַרווייַלונג.
  אלבערט איז געלעגן אויפן זאמד נעבן אן אנדער האלב־נאקעטן ײנגל. האט זיך צעקרײזלט און אײנגעשלאפן. און ער האָט געחלומט...
  דאָ ער איז פּאַרטיסאַפּייטינג אין די האָריזאָנטאַל באַר פון פייטערז צוזאמען מיט Ivanhoe און Richard the Lionheart. דאָס איז אַ זייער פייטינג מאַנשאַפֿט.
  אלבערט אויף זײן שניי־װײס פערד. ער איז אַ יינגל, און אַלע אַרום זענען דערוואַקסן, גרויס ריטער. עטלעכע אפילו מאַכן שפּאַס פון דעם קינד. אבער אלבערט איז זיכער.
  דאָ קלינגט דער גאָנג און דער ערשטער קאַמף.
  קעגן אים איז באראן פון באבעוף. אזא גרויסער, פעטער, אמתער ביק און אויף זיין שילד איז א ביק מיט הערנער. ער איז כאטש דריי מאל שווערער פון אלבערט.
  דער יינגל האָט זיך געכאַפּט און געקרעכצט:
  - וואס גרעסער די קאַבינעט, אַלץ העכער פאלט עס!
  Baron von Babeuf ווי צו ברום:
  ― איך װעל צעטרעטן דאָס הינטל!
  און דאָ קומען זיי צוזאַמען. אַלבערט ס קעגנער האט אַ ריזיק שוואַרץ פערד.
  דאָס ייִנגל האַלט זײַן שילד. דא שלאפט דער שונא, און אלבערט באוועגט זיך א ביסל אויף דער זייט. אוּן עֶר אִיז גִיגַאנְגֶען אוֹיף דֶער שְׂמָאל. און דער יינגל פּרינץ סטרייקס
  דער שונא איז רעכט אין דער ווייזער און ער פאלט.
  אלבערט לאכט און זינגט:
  - ברויכען זיך, ארויפלייגן, ארויפלייגן,
  דאָס רעכט האָט מען דיר געגעבן!
  פֿאַר דעם מלך, ייַנטונקען זיך
  אין סלאַש און בלאָטע אַלע די זעלבע!
  דער ערשטער קעגנער איז געשלאגן געווארן. דערנאָך האָט זיך באַוויזן דער ווייַטער. עס איז געווען דער גראף פון באָלווענטוראַ. ער איז אויך אַ זייער שטאַרק וואָריער און גאַנץ פלינק.
  אלבערט האט געשאקלט און באמערקט:
  - כבוד צו מיין פאטערלאנד,
  מיר זענען אַלע משפּחה!
  און דעמאָלט דער יינגל שפּרינגען אויף די פייַנט. און דער גראף פֿון באָלענטוראַ האָט זיך צוגעלאָפֿן צום ייִנגל.
  אלבערט האט געשריבן:
  - אַטליץ קאַמיש אין שלאַכט,
  יעדער גלייבט שטארק אין נצחון...
  און איצט מיר זענען צוזאַמען מיט די דעוויל אין דער זעלביקער צייט,
  און מיר האָבן קיין שלאַבאַן אויף די אַקסל!
  ד א זײנע ן ז ײ געקומע ן צוזאמע ן מי ט דע ר גרא ף באלענטורא . או ן װידע ר הא ט דע ר ײנגלע ך זי ך איבערגערוק ט צ ו דע ר זײט , געצװונגע ן דא ס שפּיז ע זי ך אפצורוקן , או ן װ י אזו י דורכצוכאפ ן מי ט זײ ן געװע ר גלייך , אי ן האלדז . און דער חוצפּהדיקער ציילונג וועט פליען.
  און דער יינגל האט געווינען דעם צווייטן קאַמף.
  זיין ווייַטער קאָנקורענט איז דער דוק פון Guise. אויך אַ זייער שטאַרק און שטאַרק פייטער. און באַרימט אין פילע טערנאַמאַנץ און קאַמפּאַטישאַנז. און ווו נאָר דער דוק פון גויז האט נישט אָנטייל נעמען און נישט ווייַזן עפּעס. יא, דאָס איז אַ ערנסט פייַנט.
  דער יינגל אלבערט האט אפילו געזונגען מיט פרייד:
  - און איך זען אַ ערנסט,
  אין דעם חלום פון איוואן דער שרעק...
  לאַנד אין סיביר צעטיילט,
  איר געבוירן רוסלאַנד!
  דא האט זיך אלבערט געכאפט אויף זיין ווארט - פארוואס היימיש רוסלאנד? װאָס האָט זי מיט אים צו טאָן?
  . קאַפּיטל? עלף.
  דער יינגל ווי אַ גאַנץ איז שטעלן זיך אין אַ קאַמבאַטיוו וועג.
  און אזוי זענען זײ בײדע געזעסן אויף פערד. דער פּרינץ איז אויף שניי-ווייַס, און דער פייַנט איז אויף רויט-רויט. און זיי זענען געלאָפן איינער צו דעם אנדערן.
  אלבערט האט אויסגעזען זײער קלײן אין פארגלײך מיט דעם רויטן ריז.
  האָט דער יינגל גערעדט אַגרעסיוו:
  - די ביסל שלאַנג איז די מערסט סאַמיק!
  און אזוי האט דער דוק פון גויז, וועמענס שפּיז איז געווען לענגער, געפרואווט צו שלאָגן דעם יינגל אויפן גוף פון דער פאנצער, און נישט צילן אויפן שילד. כאָטש עס איז געווען קעגן די כּללים. אבער אלבערט האט זיך דעפטליך אויסגעדרייט.
  ער האט עס גענומען און ארײנגעטונקען אונטערן שפּיז. דעמאלט האט ער מיט אלע כוחות אריבערגעטראגן דעם שונא אין דער ווייזער, ווייטער פארשטארקט די באוועגונג מיטן קערפער. דער דוק דע גויז פון א שטארקן קלאפ איז ממש אראפגעפאלן.
  דער קליינער יינגל האָט געציטערט:
  - כבוד צו די כבוד ריטער!
  או ן ד י גויז ע הא ט מע ן געשלעפ ט פו ן שלאכטפעלד . זיין פערד, פאנצער און וועפּאַנז געגאנגען צו די געווינער.
  אלבערט האט געזונגען:
  מיר וואַך מיט פאַלקאַנז
  מיר שוועבן ווי אָדלער ...
  מיר דערטרינקען נישט אין וואַסער
  מיר ברענען נישט אין פֿײַער!
  און מיר טאָן ניט קרעכצן אין שלאַכט
  אַ כּרובֿ איז איבער אונדז!
  דער יינגל איז טאַקע געווען אַ זייער גרויס קעמפער, טויגעוודיק פון פיל.
  און דאָ איז זיין ווייַטער קעגנער: די נייט ליאָןהעאַרט זיך. בראַוואָ, איר קענען גראַטולירן זיך מיט אַזאַ אַ קאָנקורענט. און אַז עס וועט זיין אַ שלאַכט וואָס איז נייטיק.
  אלבערט האט געזונגען אין פרייד:
  די גאנצע וועלט איז אין אונדזער הענט
  מיר זענען די שטערן פון די קאָנטינענטן ...
  געשלאגן אין די עקן -
  פאַרשילטן קאָמפּעטיטאָרס!
  דער יינגל איז טאַקע ווי אַ פייטינג און ראַפאַלד האָן. עס איז דער לייב מלך זיך, ריטשארד די ליאָןהעאַרט.
  אלבערט האט געשריבן:
  - אויב איר זענט אַ לייב, דאַן ברום,
  דער נצחון פון דער גאנצער מוטער ערד איז מיט אונדז!
  צו האָבן שפּאַס אין אַזאַ אַ פירמע,
  אַז יעדער יינגל איז אַ קיל מענטש!
  אלבערט האט געהאט פארן קאמף א ביסל פארבײז. מע ן הא ט אי ם געבראכ ט א געבראט ן גאנד ס מי ט א זײטיק ן קעפל , או ן א קלײ ן ביסקויטקע ך אי ן דע ר פאר ם פו ן א האקן . אַזוי דער יינגל האט אַ גוט צייַט
  עסן. די פרינצעסין איז געזעסן נעבן אים און האט געצויגן צו פרעגן וועגן וואס אלבערט האט געטאן פעאונגען. דער יינגל האָט גערן געזאָגט, ליגן.
  - אזו י הא ב אי ך זי ך צוזאמענגענומע ן מי ט דע ם זיב ן קעפדיק ן שלאנג . און מיר האבן אנגעהויבן שניידן. איך האָב אים אָפּגעשניטן דעם קאָפּ. זי פאלט, און תיכף אנשטאט איין שניידן קאפ וואקסן צוויי!
  די פרינצעסין מײדל האט געפײפט.
  - אָט זענען די אויף! און ווי אַזוי קען מען בכלל באַזיגן אַזאַ שלאנג, אויב די קעפּ נאָר פאַרגרעסערן?
  אלבערט האט מיט בטחון געענטפערט:
  - און דו האָסט אָפּגעשניטן דעם קאָפּ, און שפּריצן דעם שונאס ווונד מיט זאַלץ! און דעמאָלט דער שנייַדן קאָפּ וועט נישט וואַקסן צוריק!
  די יונגע פרינצעסין האט געקאכט:
  - דו ביסט אזוי קלוג!
  האָט זיך דער פּרינץ אויפגעהויבן און געזאָגט:
  - נו וואָס, איך ספּינאָזאַ אויף מיינונג!
  נאָך מיטאָג איז דער יינגל געגאנגען צו די שטאַלן. ער האט אנגעטאן זײן פאנצער און צוריקגעשפרונגען אויף זײן פערד.
  דער פּרינץ האָט אַרויסגעוויזן בטחון אין נצחון, און אַ דאָרשט פֿאַר אַ קאַמף.
  דער יינגל איז געווען באטייטיק ערגער אין הייך און וואָג צו Richard the Lionheart. דערצו, דער מלך פון ענגלאַנד איז געווען זייער פיזיקלי שטאַרק - ער צעבראכן פּאָדקעווע. און קעגן אַזאַ העלד
  פּרובירן צו אַנטקעגנשטעלנ זיך.
  אבער דער יינגל איז באשלאסן צו קעמפן. און דאָס האָט אים אָנגעהויבן. דאָס יינגל האָט מיט אַ מאָל געוואָלט שפירן ווי די פרינצעסין קושט אים אויף די ליפּן און ווי זיס און אָנגענעם עס איז.
  דאָ זיי זענען אויף דער רשימה. או ן ב ײ דע ם םיגנאל ן פו ן גאנג , האב ן ז ײ זי ך אנגעהויב ן דערנענטערן .
  אלבערט האט געזונגען:
  ― טאַ־טאַ־טאַ־טאַ! די קעפלעך קלאפן
  טראַ-טאַ-טאַ-טאַ! באמערקונג...
  די פראנצויזיש אַרמיי איז צעבראכן צו זיין קאָפּ,
  און קיין איינער וועט ברעכן די אַרמיי פון ספּאַין!
  און אַזוי האָבן זיי זיך דערנענטערט. ריטשארד די ליאָןהעאַרט, שווער מיט אַ שפּיז, געפרוווט צו שטעכן דעם פייַנט. אבער אלבערט האט זיך אויסגעדרייט און געשלאגן דעם שונא אין די ווייזער. אבער דעם ריטשארד דער לייב
  האַרץ, כאָטש מיט שוועריקייט, אָבער איז געווען ביכולת צו בלייַבן אין די זאָטל. כאָטש עס געווען אַז דעם טעכניק איז יריזיסטאַבאַל. און ביידע רידער האָבן זיך צעשיידט, און די ריכטער האָבן רעקאָרדעד דעם ערשטער קאַמף - אַ ציען.
  ריטשארד די ליאָןהעאַרט האָט געראָטן:
  - און ער איז אַ קלוג קליין טייַוול!
  Count Balistro האט באמערקט:
  - און דו, אײער מעכטי, באהאלט א נאדל מיט גיפט אין א שפּיז!
  Richard the Lionheart האט געזאגט:
  - ס'איז מיאוס, און איך בין אן איידעלער קעניג, און דערצו איז עס אומזיסט, מ'קען נישט שלאָגן דעם אימפ!
  גראף באליסטרא האט זיך געבויגן.
  ― װי אַזױ װײסט איר דײַן מלכות!
  אַלבערטאָ, דערווייַל, איז געווען פּריפּערינג פֿאַר די רגע לויפן. און דאַן האָט זיך ווידער באַוויזן פאַר אים אַ זייער שיין מיידל מיט גאָלדענע האָר אין אַ לוקסוס קלייד, דאָס שׂטן מיידל.
  זי האט געפלאצט מיט די פערליקע ציין און געקושט:
  - נו, מיין טייער יינגל, איר ווי צו געווינען?
  דעמאל ט הא ט אלבער ט זי ך דערמאנ ט או ן זי ך געשמעקט :
  - און דו האסט געמאכט פון מיר אַ שקלאַף!
  האָט דאָס מיידל געענטפערט מיט אַ שמייכל:
  - יעדע ר זײנ ע ! דיין גוף איז איצט אין מיין מאַכט!
  אלבערט האט געשריבן:
  ― אָפּנאַר!
  דאס מיידל האט באמערקט, סטאַמפּינג איר פֿיס אין אַ טייַער שוך:
  - אלץ איז גערעכט! איצט איר געווינען קיין טערנאַמאַנץ!
  אלבערט האט א קוק געטאן אויף דאם שײנע גילדענע מײדל. איז עס שׂטן זיך? אָבער לוסיפער איז אַ מלאך און טוט נישט האָבן אַ מענטש גוף ווי אַ גייסט. דעריבער, עס קענען נעמען
  קיין אויסזען, אַרייַנגערעכנט אַ שיין אומשולדיק-קוקן קינד. יא, עס איז ימפּרעסיוו.
  שׂטן מיידל האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  -קעמפן, אָבער וואָס שייך דיין גוף ... אַלץ אין לעבן דעפּענדס אויף די הימלישע הייך ... אָבער אונדזער כּבֿוד, אָבער אונדזער כּבֿוד דעפּענדס אויף אונדז אַליין!
  אלבער ט הא ט זי ך גענומע ן או ן ארײנגעלאפ ן אי ן קאמף .
  דאָ זיי ווידער געקומען צוזאַמען מיט די גרויס בעל פון טורנאַמאַנט פייץ Richard the Lionheart. און עס איז געווען אַ שווער קאַמף. ריטשארד פארדינט שפּיץ גיכקייַט דורך טריינג
  וואַרפן אַוועק אַ דערינג יינגער, אָדער גאַנץ אַ קינד. אלבערט איז געווען פארזאמלט און גרייט. דער יינגל האָט געטריבן זײַן וואָפן גלײַך איבערן האַלדז.
  און דער גוואַלדיק ריטשארד די ליאָןהעאַרט פֿאַר די ערשטער מאָל אין דער געשיכטע פון טורנאַמאַנט פייץ פלו אויס פון די זאָטל. א קלאַפּ אין די האַלדז איז שוין זייער שפּירעוודיק און טויטלעך.
  דער העראלד האט דערקלערט אלבערט פאר דער געווינער. אַזוי די גרויס מלך פון די מיטל עלטער און אַ פאַקטיש לעגענדע, פאַרשידן גרולז און פייע טאַלעס, דער העלד פון די קרוסאַדעס, איז געווען דיפיטיד
  נאָר אַ ייִנגל פֿון אַרום דרײַצן יאָר, װאָס האָט אַפֿילו נישט געהאַט קײן וואָנצעס, און נאָר אָנגעהױבן אָנקוקן די מײדלעך.
  אַזאַ איז די גרויס געפיל פון די דועל.
  אָבער, דאָס איז נישט דער סוף. אין די לעצט, די מערסט טשיקאַווע קאַמף מיט יוואַנהאָע זיך. כאָטש איוואַנהאָע איז שוין פֿינף־און־צוואַנציק יאָר אַלט, זעט ער אויס יינגער און האָט כּמעט נישט קיין באָרד און
  וואָנצעס. פון וואָס ער איז דין און קורץ קוקט ווי אַ טיניידזשער. זיין מייַלע אין הייך און וואָג איבער אַלבערט איז קליין. כאָטש עס איז קלאָר אַז אַ מענטש פון וועגן פינף און צוואַנציק,
  וועט זיין גרעסער ווי אַ טיניידזשער פון דרייַצן אין קיין פאַל.
  פּרינץ אַלבערט האָט געזען ווי איוואַנהאָע האָט באַזיגן פיל העכערע און שווערע ריטער ווי זיך אַליין. או ן ע ר הא ט פארשטאנען , א ז דא ס אי ז דע ר געפערלעכע ר שונא . מיט וועמען עס וועט זיין שווער צו קעמפן.
  אבער ממילא קומט די ענדגילטיגע, און ווער עס געווינט וועט באקומען א ווערטפולע פרייז. כאָטש איז עס פיל זינען אין די פרייז באקומען אין אַ חלום?
  צום פּרינץ אַלבערט האָט זיך ווידער באַוויזן דאָס מיידל-שׂטן. זי האט א שאקל געטאן מיט אירע גאלדענע קערלז און געענטפערט:
  ― האָט ניט מורא! באלד װעסטו זיך אויפװאקםן און װידער זײן א שקלאפענער! אבער אויב איר האָט לייענען די ביבל, דעמאָלט איר וויסן אַז דער אייבערשטער האט אונטערטעניק זיין קנעכט צו אַ גרויזאַם פּראָבע.
  און איר האָבן צו באַקומען שוועריקייטן צו באַקומען שטארקער און געדולד דיין נשמה און גוף!
  אלבערט האט א שמייכל געטאן.
  "כאָטש אַ גוף אָן אַ נשמה איז נישט אַ גוף, אָבער ווי שוואַך איז די נשמה אָן אַ גוף!"
  און דער ױנג־פּרינץ האָט געלאַכט, אױסגעלײגט די צײן.
  און אַזוי זיי געגאנגען צו די רשימות - דעם פייטינג פּאָר. די ילאַסטריאַס יוואַנהאָע, און די רייזינג שטערן פון טערנאַמאַנץ: פּרינס אַלבערט. און דאָ זיי זענען, אַ שוואַך מענטש און פון פּראָסט גרייס פֿאַר
  דרייצן יאָר אַלט יינגל קאַנווערדזש צוזאַמען. איוואַנהאָעס פערד איז שיין און אויך ווייַס, ווי אַלבערט. און עס איז גרויס ווען צוויי פלינק און טעכניש וואָריערז זענען געגאנגען צו קעמפן.
  לויט די ריטערדיקע כּללים.
  און דעמאָלט דער גאָנג סאָונדס און צוויי בוילעט פייטערז קאַנווערדזש. זיי לויפן איינער צו דעם אנדערן. און זײ שאָקלען זײערע שפּיזן. און דאָ זיי זענען. איוואַנהאָע איז בערייש, און געראטן צו שלאָגן אַלבערט מיט אַ שילד.
  אמת, דאָס שפּיז האָט זיך אויסגעגליטשט. און אלבערט האט געצילט אויפן ווייזער, אבער אויך געפעלט. און ער האָט עס נישט זייער גוט געטאָן. איוואַנהאָע האָט אַוועקגענומען דעם קאָפּ אין לעצטן מאָמענט, און דאָס שפּיז
  זיך אויסגעגליטשט איבערן העלם.
  דא האט זיך די ערשטע רונדע געענדיגט מיט א צייכענונג. או ן װידע ר אוי ף פערד , האב ן זי ך ד י ריטע ר צעשפרײ ט אי ן פארשידענ ע ריכטונגען . פינף מינוט פון פּויזע און זיי קומען צוזאַמען ווידער. און זיי שפּרינגען מיט גרויס ענערגיע און שטאַרקייַט.
  אַלבערט האָט איצט געזען, אַז זײַן אַנטקעגענער האָט אַ הויכע גיך און פֿינקייט. און זיין גיכקייַט וועט זיין אַ גוט הילף.
  דאָ קומען זיי ווידער צוזאַמען. דאָס מאָל, איוואַנהאָע אַימעד בייַ די ווייזער, אָבער אַלבערט דאַדזשד, און שלאָגן די צענטער פון די שילד מיט זיין שפּיז. דאָס שפּיז האָט זיך צעבראָכן פֿון דעם קלאַפּ, אָבער איוואַנהאָע האָט זיך געקענט אַנטקעגנשטעלן
  אין זאָטל אַזוי דער קאַמף פארקערט אין אַ ציען ווידער.
  ביידע ריטער האָבן זיך צעשיידט אין פאַרשידענע ריכטונגען. דערנאָך האָט זיך ווידער באַוויזן די שׂטן מיידל צו אַלבערט. זי איז געווען שיין און מאָדנע. די לוסיפער מיידל האָט געזאָגט:
  - נו, מיין יינגל ביסט איר גרייט פֿאַר שלאַכט?
  אלבערט האט מיט א וויץ געזונגען:
  דער זעלנער איז שטענדיק געזונט
  דער זעלנער איז גרייט פֿאַר אַלץ ...
  און שטויב ווי פון טעפּעך,
  מיר גייען ארויס פון וועג
  און וועט נישט האַלטן
  און נישט טוישן פיס...
  אונדזער פנימער שייַנען
  בלאַנק שיך!
  שׂטן מיידל האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - יאָ, איך זען איר זענט גרייט! און גאַנץ געזונט!
  אַלבערט האָט געציטערט מיט אַ שמייכל:
  - איך האב בדעה צו קעמפן פאַרצווייפלט!
  שׂטן מיידל האָט געענטפערט מיט אַ שמייכל:
  - דו ביסט אַ העלדיש קעמפער! נו, דער דריט קאַמף וועט זיין באַשטימענדיק!
  דאָ זענען ביידע פייטערז ווידער אויף די רשימות. און גרייט צו גיין אין מיט יעדער אנדערער. אלבערט האט זיך איינגעשריבן און געזונגען:
  - ווער איז געוויינט צו קעמפן פֿאַר נצחון,
  זאל ער זינגען מיט אונז...
  ווער איז פריילעך, ער לאכט...
  ווער וויל צו דערגרייכן
  ווער זוכט וועט שטענדיק געפֿינען!
  או ן אזו י האב ן ז ײ זי ך גענומע ן זאמלע ן או ן זי ך צעשײכ ן ד י פערד . און זײערע שפּיזן האָבן זיך באַװעגט אין אַ גאַנג. אלבער ט הא ט דא ס מא ל געטראפ ן א קונץ . און דער שונא זאָל אים רירן אין דער ווייזער, יינגל
  ערשט אין גאנצן לעצטן מאמענט האט ער זיך אויסגעמעקט ווי ער וועט שלאָגן איוואנהאָע מיט אַ שפּיז אין די פוס. ער האט א געשרײ געטאן און איז ארויםגעפלויגן פון פערד פאראויס, מיטן קאפ. און ווידער סאָונדס פייַערלעך - נצחון!
  און אַזוי פּרינס אַלבערט איז דערקלערט דער געווינער. און זײ געבן אים אַ פּריז: אַ גאָלדענעם פֿערד. דער בחור נעמט עס פאר זיך, אבער ער איז שווער, מען קען אים נישט אויפהויבן אליין. פיר מאַסקיאַלער פּויערמיידלעך האָבן אויפגעהויבן דאָס פערד. און זײ האָבן אים געטראָגן אױף זײערע פּלייצעס.
  אלבערט האט געזונגען:
  - קאַראַטע יינגל
  איר וועט באַקומען אַ פרייז!
  און דאַן האָט זיך באַוויזן דאָס מיידל-שׂטן און האָט זיך געכאַפּט:
  - כ׳האב שוין לאנג געחלומט פון אזא סטאלאן פון רײן גאלד!
  אלבערט איז געווען איבערראשט:
  - דארפםטו טאקע גאלד!?
  שׂטן מיידל האָט געענטפערט מיט אַ שמייכל:
  - זיכער נישט! אבער דעם פערד איז געמאכט דורך נייטלי הארן און האט אַ ספּעציעל מאַדזשיקאַל ענערגיע אין עס. און ווערטפול מאַדזשיקאַל אַרטאַפאַקץ זענען דארף אפילו דורך די מערסט שליימעסדיק און שיין
  מלאך אין דער אַלוועלט!
  דער יינגל פּרינץ האָט זיך געכאַפּט.
  ― װעל איך אױפֿהערן זײַן אַ שקלאַף?
  שׂטן מיידעלע האָט געשאָקלט מיטן קאָפּ.
  - נאך נישט! איר האָט נאָך נישט געארבעט דיין טאַלאַנט! אָבער איר מוזן אַרייַנלאָזן אַז גענגהיס כאַן איז געווען אַמאָל אַ שקלאַף!
  די יונגע שײנהײט האט געשטעמפּלט מיט די כילז. דאָס פערד איז פאַרשווונדן. און פּרינס אַלבערט האט נישט האָבן צייַט צו פּינטלען אַן אויג, ווי ... וואָוק אַרויף!
  ווידער, ער איז נאָר אַ באָרוועס יינגל אין די שווימערייַ הויזן. וואס מען גיט א פארציע בורדא פאר פרישטיק און פארכאפט א וואגן צוזאמען מיט אנדערע בחורים. דאָס מאָל איינער פון
  קעמלען זענען געפאלן, און זיי האבן באשלאסן צוצווינגען די קינדער צו ציען דעם וואגן אין דער זעלבער צייט.
  מי ר האב ן געפונע ן נײע ם מעל , טראגנדי ק א לאסט , או ן אנגערופ ן ד י בחורי ם מי ט שיץ . אלבערט האט געצויגן דעם װאגן װי א שטיב צום אקער. און איך האָב זיך גאָר ניט געפֿילט אין נחת. זײן געמיט איז געװען פארװאלקנט.
  דער בחור האט געזונגען צו דערפרייען:
  דיין גורל איז אין די וואָג
  שונאים זענען פול פון מוט ...
  אבער דאַנקען גאָט עס זענען פריינט,
  אבער דאַנקען גאָט עס זענען פריינט ...
  און דאַנקען גאָט פריינט
  עס זענען שווערדן!
  ווען דיין פרייַנד איז אין די בלוט
  פון קרבן איז דא ליבשאפט...
  איר קענט זיין ער
  ווי א טאטע...
  אבער נישט רופן א חבר
  דו ביסט א פחדן און א ליגנער!
  דער יינגל האָט זיך געפילט זייער ענטוזיאַסטיק און קאַמבאַטיוו נאָך אַזאַ אַ ליד. און ער האט געשטופט דעם װאגאן מיט ענערגיקײט, געלעגן די נאקעטע קינדערישע פים אויפן הײסן זאמד, און זיך געפילט װי אן אמתער ריטער פון דער מסדר־הכוכבים.
  נאָך דעם חלום, וולאדימיר-מיכאַיל גאָרבאַטשעוו-פּוטין באַשלאָסן צו ויסבעסערן די קרימינאַל קאָוד אויך. נעמלעך, צו באַקענען קרימינאַל אַכרייַעס פון די עלטער פון צען. וואָס, פון קורס, איז קיל. און קלוג אין דער זעלביקער צייט.
  עטלעכע טוץ שונאים פון די מענטשן און דיסידאַנץ זענען דערשאָסן. פילע אנדערע רייניקונג זענען דורכגעקאָכט.
  אין דער זעלביקער צייַט, סאָבטשאַק איז געווען טורמע, און פילע מער דעמאָקראַץ - גבריאל פּאָפּאָוו און אנדערע. און עס איז געווען גאָר קיל.
  נאך דעם האט וולאדימיר-מיכאיל גארבאטשעוו-פוטין עס גענומען און זיך איינגעשלאפן;
  אלבערט איז װידער געגאַנגען באָרוועס און אין די זעלבן שווימערײַען דורכן מדבר. די פרייד פון טורנאַמאַנט וויקטאָריעס וואַן אין אַ חלום געשווינד פאַרשווונדן. דערצו, ער איז נישט נאָר גיין, אָבער
  שטופּן אַ שווער וואָגן מיט אנדערע קינדער. און עס איז געווען גאַנץ פּריקרע. יא, ער איז געווען אין אַ הויפּט. און טראגט דעם משא. און קער זיך צוריק בלויז מיט אַ בייטש.
  אלבערט האט שװער געזיפצט און געשטופט דעם יאך, געלעגן די בארװעםע פים אויפן הײסן זאמד. אוּן עֶר הָאט זִיךְ מְיַישֵׁב גִיוֶוען.
  אי ך הא ב געװאל ט פארגײ ן או ן שנײד ן מי ט שװערדן .
  און זיין ווי אלעקסאנדער דער גרויס. דאָס אינגל האָט זיך געפּרוּווט זיך פֿאָרשטעלן עפּעס ליבלעכער. פֿאַר בייַשפּיל, אַ מיידל וואס קאַריז אַ קרוג. און זי איז אין אַ פּשוטן פּויעריק קלײד, און אירע פיס זײַנען געבראַכט, גראַציעז, באָרװעס און אָפּגעשניטן. די מיידל קוקט פשוט ווונדערלעך מיט קאַפּטיווייטינג שיינקייט.
  און זי ברענגט אַ קרוג װאַסער צו אַ מידן, פֿאַרשװיצטן ייִנגל, און פֿײַכט די ליפּן, פֿרעגט:
  ― װאָס ביסטו באָרװעס און כּמעט נאַקעט זײן אַ פּרינץ?
  ענטפערט דאָס קליינע יינגל מיט אַ זיפץ:
  ― איך האָב פֿאַרקױפֿט מײַן לײַב צום שטן, און איצט לײד איך!
  די מיידל איז געווען יבערראַשן, סטאַמפּינג איר באַנד, נאַקעט פֿיס:
  - גוף? וסואַללי זיי פאַרקויפן זייער נשמות צו שׂטן!
  אלבערט האט חכם געזאגט:
  - כ׳האב פארקויפט דעם צײטװײליקן צו האלטן דעם אומשטארבלעכן!
  דאָס מײדל האָט זיך געכאַפּט און געקושט דאָס ייִנגל אױף די ליפּן, אַזױ צו זאָגן:
  ― טײַער קינד, פֿאַרשטײסטו אַפֿילו, װאָס דו האָסט זיך געמאַכט?
  דאָס יינגל האָט זיך אַ נײַד געטאָן מיט מסכים.
  ― יאָ, איך פֿאַרשטײ, כאָטש ס'איז צו שפּעט!
  דאָס מיידל האָט עס גענומען און געזונגען מיט התלהבות:
  - בעסער שפּעט ווי קיינמאָל,
  בעסער שפּעט ווי קיינמאָל...
  אַזוי איר און איך האָבן
  בעסטער יאָרן, יאָרן!
  דאם ײנגל האט געפילט, אז דאם מײדל שטופט אים װידער א קרוג װאםער, לאזט אים נעמען א זופ פון הײלונג־פעייכט. דא ן זײנע ן אי ר הענ ט געלאפ ן איבע ר דע ם ײנגל ס מאגער ע ריפן .
  ער האט באמערקט:
  - דו האסט פארלוירן אין קנעכטשאפט!
  אלבערט האט שטארק געזאגט:
  איך דארף נישט קיין עקסטרע פעט!
  דאָס מײדל האָט זיך געכאַפּט מיט אַ שמייכל.
  - יאָ, עס איז ווי צו טאָן טויגיקייַט פֿאַר פֿרייַ!
  דער יינגל האט זיך אנגעכאפט מיט א קאפ.
  - יאָ, פילע וואָלט נישט שאַטן צו פאַרלירן וואָג!
  דאָס מיידל האָט געזונגען מיט אַ שמייכל:
  - אבער די דיעטע, טאָן ניט עסן דעם אָדער אַז,
  און לאז נישט די פיס ווערן מיד פון גיין...
  דאָ איז אַ דיעטע צו ברענגען פעט צו חשבון,
  אין דער זעלביקער צייַט, זיי טאָן ניט באַקומען פעט און זינגען וועגן ליבע!
  אלבערט איז געװארן פרײלעכער און ער האט געזונגען:
  - וואָס מין פון קיילים, וואָס מין פון קיילים,
  נעמען עס אַלע מיט איר
  ס'איז א שאד אז זיי פירן מיך נישט אפט אויס
  זיי קאָרמען נאָר צו טייטן!
  און דער יינגל איז געווען פון אַלע דעם ווי אין זיבעטן הימל.
  דאָס איז טאַקע די דערגרייה פון אַ פייטינג קינד.
  די מיידל איז געווען גרויס.
  ז ײ האב ן אנגעהויב ן קלאפ ן אי ן ד י הענט .
  און פּושינג דעם וואָגן געווארן מער שפּאַס פֿאַר דעם יינגל. אײנע ר פו ן ד י ױנג ע שקלאפ ן הא ט זי ך צוזאמגעבראכ ט אי ן אויסגעמאטערט .
  דער משגיח האט אים גענומען שלאגן מיט א בײטש. דער ײנגל האט אומבאהאלפעג באװעגט די הענט און די פיס, ער האט נישט געהאט קײן כוח זיך אויפצושטעלן.
  אלבערט האט געשריגן מיט צארן:
  ― שלאָג אים נישט! קענסט נישט זען אז ער איז אין דער גראג!
  אין רעאקציע האט דער משגיח אויך געשלאגן אלבערט. דער יינגל האט געוויינט. גלײך האבן צװײ גרויםע מענער אנגעהויבן שלאגן דעם יונגן פרינץ.
  דער יינגל האָט פאַרצווייפלט געפּרוּווט צוברעכן די שטריק וואָס פאַרבינדן זיינע הענט.
  דער סוחר אין אַ לוקסוס טורבאַן האָט באַפוילן:
  - גענוג! דעם יינגל זאָל זיין פארקויפט אין די מאַרק! און געבן אים וואַסער, לאָזן אים פאָרן לייכט!
  אלבערט האט אויפגעהערט שלאגן. ער האט זיך באװעגט, געצויגן דעם שטריק און צוזאמען מיט די אנדערע בחורים װידער געשלעפט דעם װאגן.
  די שטימונג איז געווארן פיל שטומער און ברודיק. כאָטש, פֿון דער אַנדערער זײַט, האָט דער סוחר באַװיזן פּראַגמאַטישע רחמנות און נישט געשאָכטן די סחורה.
  יאָ, אַ שקלאַף איז בעסער צו פאַרקויפן ווי צו טייטן ...
  אלבער ט הא ט געשלעפ ט א שװער ע לאסט , געשמעק ט דור ך ד י נאז , דע ם שמע ק פו ן פארשװיצטע , שמוציק ע קערפער ם פו ן ײנגלעך , או ן זי ך געפיל ט דארשטא ק או ן מיד .
  געפרואווט צו וועקן זיך ווידער.
  איך געדענקט ווי ער קיקט ריטשארד די ליאָןהעאַרט אויס פון די זאָטל און עס איז געווען זייער קיל. ריטשארד איז געווען דיפיטיד, עס איז אַזוי שיין.
  און אָט זײַנען די ייִנגלעך מיט אים: דאַר, פֿאַרשװיצט, שמוציק, סיניק. און זיי זענען איבעראַרבעט. און עס איז זייער שווער. עס איז געווען זייער שווער אַרום דאָ.
  אלבערט האט זיך פארגעשטעלט, אז מ׳פירט די פרינצעסין צום שטײן. זיי נעמען אַרויס איר טײַערע קליידער, אַלע צירונג, רײַסן איר אומגעריכט אויס די אויערן פֿון די אויערן. ווייַטער טייַער שיכלעך מיט פערל.
  און דערנאָך ונטערוועש... אַנשטאָט, זיי געבן בלויז גרוי זאַק. און זי איז באָרוועס, כּמעט נאַקעט, אין אַ קורץ זאַק גייט צו די סקאַפאַלד. און דער ציבור קוקט מיט ענג אויף איר נאקעט,
  נאַקעט לעגס כּמעט צו די היפּס. אבער א פרינצעסין מיט גאלדענע האר, וואס פאלט איבער א גרויען זאק און נאקעטע, שלאנקע פיס זעהט אויס נאך שענער.
  און דער עולם שרייט ממש פון פאַרגעניגן.
  אלבערט האט א לעבעדיקע פאנטאזיע. אַז ס וואָס אַ שיין מיידל זי איז. און די גרויע תפיסה־קלאטן אונטערצינדן איר זיסן, געזונטן װײםן פנים און די גאלדענע, געװאלגערטע קרייזן פון אירע האר.
  און ווי שיין און גראַציעז איר נאַקעט פֿיס, גאנץ, רעגולער פאָרעם. און ווי גרוי די האָאָדיע איז, עמפאַסייזינג די שלאַנק פיגור און זייַן ידעאַל פּראַפּאָרשאַנז.
  זי קומט צו די דעק, ווו אַ ריזיק, בוליש עקסאַקיושאַנער איז ווארטן פֿאַר די פּרינסעס. און זײַן האַק איז גרױס, און אַ שאַרפֿע שפּיצל ― זי גלאַנצט אין דער זון.
  די מיידל איז געווארן נאָך בלאַס, אָבער פארבליבן דעם אויסזען פון רויק. דע ר עקזעקוציא ר הא ט געבראכ ט זײנ ע גרוים ע אבע ר שלעכט ע צײן . א סך וועכטער זענען געשטאנען ארום, און דער עולם האט זיך געפרייט.
  באזונדער ם האב ן ד י מענע ר זי ך אויפגערעגט , פו ן דע ר שוי ן פו ן א שײנע ר מײדעלע , װא ס הא ט זי ך געמוז ט פארכאפ ן אי ן קאפ . זי האט אויסגעזען אזוי רירנדיק און שיין.
  דערווייל האָט דער העראַלד געמאָלדן:
  - צוליב דער ספעציעלער געפאר פון דעם פארברעכער און דעם מאנגל אין תשובה, ווערט די מענטשלעכע טויט-שטראף דורכ'ן קאפ-העדל פארביטן מיט עפנטלעכע פּײַניקונגען און פּײַניקונגען אין אָנוועזנהייט פון אַ המון.
  און די פּייַניקונג וועט געדויערן אַזוי לאַנג ווי דער פאַרברעכער טוט נישט געבן אַרויף די גייסט!
  טאָלקאַ האָט באַגריסט אַזאַ מעלדן מיט גליק - וואָס מיטל אַז די פּייַניקונג פון די פּרינסעס וועט זיין לאַנג. דאס מײדל איז נאך מער געװארן בלײך. א שרעקלעכער גורל האט אויף איר געװארט.
  ע ס האב ן זי ך באוויז ן עטלעכ ע מעכטיקע , פריע ר באהאלט ן עקזעקו ־ טאנערן . ז ײ האב ן געשלעפ ט א געשטעל , צ ו דע ר שטײער , או ן אוי ך געטראג ן פײניקונג־מיטלע ן או ן פינצער . דער קאַמין איז שוין אין פייַער.
  אין אים האָבן זיך אָנגעהױבן צו װאַרעמען צאַנגען, העקלעך, שטעקנס, קראָבערן, בויערן און אַזױ װײַטער. די פּייַניקונג האָט צוגעזאָגט צו זיין לאַנג און קאָמפּליצירט. באָרוועסע דינסטן האָבן אויך געבראַכט אַ כלי
  מיט מאַסלינע ייל, באַקאַץ פון וואַסער אין וואָס ייַז פלאָוטאַד, און באַגס פון זאַלץ און פעפער. די פרינצעסין האט זיך געשטעלט פאר א שווערע אויספארשונג.
  אזו י האב ן ד י עקזעקוציאנע ר גענומע ן או ן אפריס ן דע ם מײדעל ס גרוי ע כאלאט , ארויסגעשטעל ט אי ר שײנע , פארפירנדיקע ר קערפער . עס איז געווען זייער קיל. אזא שײנקײט שטײט נאקעט פאר די עקזעקוציעס.
  דער עלטערער מוטיקער האט געגעבן א צײכן. די פרינצעסין האט געריסן די הענט און געשלעפט אויפן געשטעל.
  זי איז געווען וועגן צו דערפאַרונג שטרענג פּייַניקונג איצט. די פרינצעסין האט פארצווייפלט פרובירט זיך אנטקעגן. אבע ר ד י קרעפט ן זײנע ן געװע ן אומגלײכלעך . די עקסאַקיושאַנערז קאָפּע מיט די שוואַך מיידל און טייד
  איר הענט הינטער. דערנאָך, זיי פּיקט אַרויף די פארבונדן באַרשט דורך די קרוק און אנגעהויבן צו הייבן זיי אַרויף.
  די פרינצעסין האט געשריגן פון דעם ווייטאג אין אירע אקסלען און אדערן, און האט זיך אנגעהויבן בייגן. די עקזעקוזאנען האבן זי צוגעצויגן בײ די פלײצעס און זיך געדרײט. א טרויעריק קרעכץ איז אנטלאפן פון דער פרינצעסין'ס האלדז. און זי איז נאַקעט און אויסגעשטרעקט
  ארויס אויפן שטריק. אירע באָרוועסע פֿיס האָבן זיך געשפּילט ווי אַ וועלאָסיפּעד. דער עקזעקוטשער האט זי געשלאגן מיט א בײטש אויף די נאקעטע פיס. דעמאלט האבן די עקזעקושאנער אנגעכאפט בײ די פיס די מײדל פון דעם גרויםטן בלוט און זיך אנגעטאן
  אויף זיי אַן דעמב בלאָק, ענג צוגעקלעפט אין די האָלעס. די וואָג פון די מיידל 'ס גוף איז געוואקסן, און זי כאַואַלד אין געוואקסן ווייטיק.
  דער עלטערער מוטיקער האט זיך געכאפט. פו ן אײ ן זײט , האב ן ד י עקזעקוציאנע ר געהאנגע ן א פאונד , או ן פו ן דע ר אנדערער . דער קערפער פון דער פרינצעסין האט זיך אויסגעשטרעקט און די קרעכצן זענען געווארן שטארקער. איהר נאקעטן קערפער האט זיך אראפגעלאזט א שווייס.
  דער סדר איז נאכגעגאנגען:
  - צען קלאַפּן פון וויפּס מיט זאָרג.
  דע ר עקזעקוציא ר הא ט אנגעהויב ן שלאגן , אויפ ן קערפע ר פו ן דע ר פרינצעסין . די הויט אויף די רוקן פון די מיידל איז געשוואָלן, אָבער נישט פּלאַצן. און אַרבעט געגאנגען אויף. דאס מײדל האט געקראצט מיט די צײן און געװײנט.
  דער פּײַניקער האָט פֿאַרענדיקט שלאָגן. געקוקט אויף דעם עלטער. ער האט געווארפן:
  "איצט פּרעגלען איר כילז!"
  עטלעכע עקסאַקיושאַנערז אנגעהויבן צו שמירן די סאָלעס פון די מיידל אַזוי אַז די הויט זאָל ברענען מער, און די מאַטערן זאָל געדויערן ווי לאַנג ווי מעגלעך. אנדער ע פײניקער ם האב ן זי ך אויסגעלײג ט אונטע ר ד י נאקעט ע זאלן
  דין האָלץ צו שטעלן זיי אין פייַער, און אָנצינדן די פייַער.
  די פרינצעסין האט געווייצט פון ווייטאג. דא האט זיך אנגעצונדן א פלאם אונטער אירע בארװעםע פיס. דאס מײדל האט זיך ערשט געפרוירן. צוגעהערט צו געפילן. דערנאך האט זי אנגעהויבן שרײען.
  דער עולם האָט זיך דערפרייען אין האַסקאָמע. א טײ ל ױנגע ר מענע ר או ן ײנגלע ך האב ן אפיל ו ארײנגעלײג ט ד י הענ ט אי ן ד י הויזן , כד י צ ו באלײדיק ן ד י לוסטיקע ר גריץ . עס איז טאַקע גרויס - אַזאַ פּייַניקונג.
  און די פרינצעסין האט געברומט... איר האט אפילו געקאנט זיך אויסלערנען:
  - מוטשעט מיך נישט! איך װעל אײַך אַלצדינג דערצײלן!
  אבער דאָ עס איז נאָר פון איר אַז אינפֿאָרמאַציע איז נישט דארף. נאָר אַ ווייטיקדיק און ברוטאַל דורכפירונג.
  דער הויפט עקזעקוזאטאר האט באפוילן:
  - פינף סטראָקעס אָן זאָרג!
  דע ר עקזעקוציא ר הא ט ברײ ט פארשפרײ ט ד י פיס , אנגעהויב ן שלאגן . פו ן ערשט ן קלאפ , הא ט זי ך ד י הויט ע אויסגעפלאצט , או ן בלוט , הא ט זי ך אויסגעגאסן . דאָס מיידל האָט אַ געשריי געטאָן אויפן שפּיץ פון די לונגען. דאָ ס אַ ביסל מער מאל מיט אַ בייַטש.
  דערנאָך האָט דער עלטערער עקזעקוציאָנער באַפֿוילן:
  - לייג אַ ליכט אונטער די פיס!
  ד י עקזעקוציאנירן האבן מער אנגעצונדן די פלאמען. און די פרינצעסין האט שוין געשריגן אן אויפהער.
  דער הויפט מוטיקער האט באפוילן:
  - איצ ט שטעל ט אי ר ברוסט ׳ אי ר ברוסט !
  ד י עקזעקוציאנער ן האב ן זי ך געאײל ט צ ו פארשמיר ן ד י נאקעט ע בוסט ע פו ן דע ר מײד ל מי ט אײל . זי האט זיך געציטערט פון די ברענענדיקע רירונגען פון אירע הענט און געװײנט פון װילדע װײטיק. און די עקזעקוטשערס האָבן פֿאַרשמירט אירע בריסט און געלאַכט.
  דעמאלט , נאכ ן פארטיק ן שמירן , האב ן ז ײ אי ר געבראכ ט א שטורקעלע . און דאָס פֿײַער האָט געברענט.
  די פרינצעסין שרייט ווידער. און די מאַסע איז עקסטאַטיק. מענטשן ליבע צו היטן ברוטאַל פּייַניקונג אַזוי פיל. און הערן די געשרייען פון די מיידל. און אויך דער פאַקט אַז זיי שמעקן
  פריש ראָוסטיד פלייש. און ווי געשמאַק עס איז און אַזאַ אַ פאַרגעניגן צו פילן.
  און דאָס מײדל איז אין דער זעלבער צײַט פֿאַרברענט געװאָרן אי אירע בריסט, און די נאַקעטע פֿיסלעך. דערנאך האבן זײ װידער אנגעהויבן שלאגן מיט א בײטש. ד י קלאפ ן האב ן װידע ר צעבראכ ט ד י הויט , או ן געגאס ן בלוט . עס איז געווען זייער ווייטיקדיק.
  אבע ר דאזיקע ר עקזעקוציא ר אי ז אבע ר ניש ט געװע ן גענוג .
  דער טרויער האט באפוילן:
  - שמירן איר טאָכעס!
  און די עקסעקוטיאָנער האָבן גענומען צו לאַפּע די מיידל 'ס הינטן, שמירן זיי מיט ייל. און אזוי וועט די פרינצעסין ווילען פון דערנידערונג און ווייטאג. או ן ז י אי ז שוי ן װידע ר געװע ן פארשמיר ט מי ט אלץ , דא ס פײע ר הא ט מע ן אי ר געבראכ ט אי ן הינטן .
  דער שטורקעלע האט זיך אנגעצונדן. און די מיידל איז געווען אין אַזוי פיל ווייטיק. און זי האָט געברומט, אַז מע האָט זי געפּרעגלט אין דער זעלבער צײַט: בריסט, פּיעס און טאָכעס.
  דעמאָלט דער עלטער עקסאַקיושאַנער באפוילן צו שמירן איר און די בוזעם פון ווענוס. און עס איז געווען אַפֿילו מער כיומיליייטינג. און װי דער עולם האָט זיך אָנגעהויבן, װי די מענער האָבן געברומט, און די װײַבער אױך פֿון התרגשות.
  ווי גרויס און בושה דאָס אַלץ האָט אויסגעזען. פילע ביידע דזשערקט אַוועק און מאַסטערבייטיד ביידע מענטשן און פרויען, און מאַטערד רעכט אויף די קוואַדראַט.
  . קאַפּיטל? 12 .
  אזוי האט מען פארשמירט די בוזעם פון דער פרינצעסין.
  און דערנאָך האָט מען אים געבראַכט אַ פֿײַרקל. און עס האט אַזוי שאַטן פֿאַר די פּרינסעס. זי האט געשריגן מיט א קול וואס איז נישט געווען איר אייגענע און האט זיך ממש געשריגן פון ווייטאג. עס איז געווען אין איר אַזוי פיל שרעקלעך ליידן.
  דאָס מײדל האָט זיך געמוטשעט און געברומט, זי איז געצװונגען געװאָרן פֿון אַ בעלוג.
  און די עקזעקוציעס האָבן געאַרבעט געבראָטן. דא האט אײנער פון די קאץ, אויפן באפעל פון דעם עלטערער מוטיקער, ארויסגענומען פון בראזיל א רויט־װארעם שטאנג און גענומען שלאגן דאס מײדל מיט שטאל, שארלאץ פון די היץ־מעטאל אויף.
  צוריק. אן אנדערער האט גענוצט מיט א צאנג, אויך רויט־װארעם, און האט מיט זײ גענומען צוברעכן די פים אויף דער מײדלס בארװעס פיס. און עס איז געווען גאָר ווייטיקדיק. און די פרינצעסין האט שטארק געליטן.
  זי האָט פּשוט געליטן אומדערטרעגלעך, און איז געשלאָפֿן אויפֿן אָקעאַן פֿון גרענעצן ווייטיק. אבער אן אנדער עקזעקוטשער האט אויפגעהויבן א רויט-הייסער רוט. און געבראכט עס צו די מיידל 'ס טאָכעס. און דעמאָלט ווי ער שטופּן
  איר אַנוס. די פרינצעסין האט ווילד געשריגן און פארשוואונדן פון דעם שוידער פון ווייטיק. גלײ ך הא ט אי ר געטראג ן א עמער ם אײז־װאםער . דאָס מײדל איז געפֿאַלן אונטער זײַנע דזשעץ און האָט זיך אױפֿגעכאַפּט.
  ז ײ האב ן זי י װידע ר װײטע ר געפרײ ט : נאקעט ע זאלן , בריסט , בוזעם , אײזל . ד י עקזעקו ־ טאנ ס האב ן זי ך צעבראכ ן אי ר פו ן ד י נאקעט ע פיס , ארײנגעטריב ן אי ר א ן א ן א ן א רויט ן הײס ן שטא ק או ן אי ר געשלאג ן מי ט א שטאל ן בײטש , רויט ע פו ן דע ר היץ , אויפ ן רוקן . און עס איז געווען זייער ווילד און גרויזאַם.
  און די מאַסע איז געווען לעגאַמרע טרילד מיט פרייד: דאָס איז פּייַניקונג, דאָס איז פּייַניקונג ...
  און דער שקלאַף פּרינץ איז געווארן מיאוס. ווי קענען איר בולי אַ מיידל ווי אַז. דאָס איז בכלל סאַפיסטאַקייטיד סאַדיזאַם. און אַזוי עס איז אוממעגלעך. דער יינגל האט געפונען די שטאַרקייַט צו גיין אויף.
  אט שלאפן זײ װידער. דער הויפט־סוחר האט געזאגט, אז מארגן װעלן זײ זײן אין שטאט, און מען װעט דארט פארקויפן די בחורים.
  דער פרינץ אלבערט האט א ביסל געגעסן, זשעדנע געטרונקען א שיסל וואסער און זיך געלעגן אויפן נאך ווארעמען זאמד. דאס ײנגל האט צוגעמאכט די אויגן און איז כמעט גלײך אײנגעשלאפן. און ער האָט געחלומט...
  ווי ער איז געווען אַ שקלאַף יינגל פון דער אַרמיי פון ספּאַרטאַקוס. און ער ווייסט עפּעס. באזונדער, אז די גריכישע פרוי עוטיבידא האט פלאנירט פארראט און וויל געבן קראסוס דעם כיטרע פלאן פונעם פירער.
  אויפשטאנדן . און דאָס זאָל זיין פּריווענטיד. פּרינס אַלבערט אין אַ חלום האט שוין עטלעכע זכּרון פון זיין ערשטע עקספּלויץ. װי אזוי ער האט באזונדער ארײנגעפירט די רוימער אין א פאל.
  כאט ש פא ר דע ם הא ט ע ר געמוז ט אוים ־ טראג ן אויספארש ן אונטע ר פײניקונג . ניט צוטרוי פּשוט ווערטער, די רוימער, נאָר אין פאַל, פלאַג די סקאַוט יינגל און פארברענט מיט אַ רויט-הייס אייַזן
  פּראָסט כילז פון אַ קינד. אלבערט האט ניט געביטן זיין עדות. או ן דא ן האב ן ד י רום ן זי ך ארומגערינגל ט דור ך דע ר גאם , או ן ארײנגעפאל ן אי ן א פאל , װא ו ז ײ זײנע ן פארניכטעט געװארן .
  איצט ספּאַרטאַקוס איז געווען קעגן דורך קראַססוס. ספּאַרטאַקוס האט וועגן אַכט און זיבעציק טויזנט זעלנער, און קראַססוס האט וועגן אַכציק טויזנט. דערצו, די רוימער האָבן אַ גרויס מייַלע אין די קאַוואַלרי.
  אַזוי די שאַנסן אין קאַמבאַט זענען ומקלאָר. ניט אַלע סלאַוועס זענען געזונט טריינד. אָבער, קראַססוס אויך האט פילע ריקרוץ אין זיין טרופּס. אין קיין פאַל, ספּאַרטאַקוס האט צוגעגרייט אַ טראַפּ.
  אַלעדזשאַדלי, קריס, רעכט צו דיסאַגרימאַנץ, אפגעשיידט פון ספּאַרטאַקוס און געווארן אַ פאָרטאַפייד לאַגער סעפּעראַטלי.
  קראַססוס, פון קורס, מוזן באַפאַלן קריס, און דעמאָלט אין דעם מאָמענט פון די אַטאַקע אויף די פאָרטאַפייד שטעלעס פון די סלאַוועס, ספּאַרטאַקוס וועט שלאָגן אין די הינטן. גריכיש עווטיבידאַ איז אַ זייער שיין מיידל, געפאלן אין ליבע
  אין ספּאַרטאַקוס ביז די אויערן. אָבער ספּאַרטאַקוס איז געבליבן געטרייַ צו וואַלעריאַ, די אלמנה פון סוללאַ. און דעמאָלט יוטיבידאַ באַשלאָסן אויף די יקער פון קנאה צו נעמען נקמה. ז י הא ט שוי ן געלונגע ן צ ו פארפירן . און צװײ לעגיאנען דײטשן זײנען אומגעקומען. און ענומאי אַלײן איז געפֿאַלן מיט אַ סך שװערדן. יוטיבידאַ זיך איז דעמאָלט ווונדאַד, און קימאַט געשטארבן. אַזוי עס זענען קיין עדות
  און זי האט הנאה פון דעם פולן בטחון פון ספארטאקוס.
  אוּן עֵתִיבְדָא הָאט בִּכְלִימוּת מְסַחֲרָא אִיהוּ קִנְאָה. Albret געוואוסט פון דעם בוך אַז עס איז געווען Eutibida וואס איז געווען דער פאַררעטער וואָס וואָלט ראַם קריס. און דעמאָלט דער לויף פון דער מלחמה וועט קער נישט אין טויווע פון די ריבעלז. זינט די טויט פון דרייסיק טויזנט ספּאַרטאַסיסץ איז אַ גרויס אָנווער.
  חוץ דעם פאַקט אַז יוטיבידאַ קאַנווייד דעם פּלאַן פון ספּאַרטאַקוס צו קראַססוס, זי אויך לורד קריס אויס פון די פאָרטאַפייד שטעלעס. דערזעענדיק דאָס, אַלבערט באַשלאָסן צו ינטעראַפּט דעם מיידל אויף די וועג צו קראַססוס.
  זיי האבן געקענט עוטיבידא. א גריכישע פרוי, דערזעענדיק א שיינעם, בלאנדער, מוסקלען יינגל, איז געווארן מיט אים פריינט. און אַפֿילו געלערנט אַ לעקציע אין ליבע, וואָס איז געווען זייער פייַן.
  אין פאַקט, לערנען אַ יינגל צו ביטע אַ פרוי איז זייער קיל און ענדזשויאַבאַל פֿאַר אַ מיידל וואָס איז געווען פאקטיש אַ טייַער זונה. או ן זנות ן פלעג ן זי ך צוציע ן צ ו אומשולדיק ע בחורים . זיי באַקומען פשוט יינציק פאַרגעניגן פון דעם און די מערסט נאַטירלעך אָרגאַזאַמז. אלבערט וואלט געווען א יונגע בתולה. או ן פו ן ד י רירט ן פו ן דע ר שײנקײט , הא ט מע ן אי ם ארײנגעװארפ ן אי ן דע ר היץ , דערנא ך אי ן קעלט . דערצו, עוטיבידאַ קוקט בלויז ווי אַ יונג מיידל, אָבער אין פאַקט זי איז שוין איבער דרייסיק יאָר אַלט און ווי פילע מענטשן זי האט געפרוווט.
  זי האט געמאכט אַ מאַזל, און אויסגעקויפט זיך פון סלאַוועס דורך פּראַוויידינג געשלעכט באַדינונגס צו רייַך פּאַטרישאַנז. און דאַן געקומען אַ יינגל, אַזוי שיין. נו, ווי ניט צו פאַרפירן אים?
  אַלבערט, פון קורס, טאַקע לייקט דעם שפּיל, כאָטש איר זענט אַזוי באַזאָרגט אַז עס מיינט אַז דיין האַרץ איז וועגן צו שפּרינגען אויס פון דיין קאַסטן. און נאָך עטלעכע קעגנצייַטיק און היציק אָרגאַזאַמז, איר זענט אַזוי ויסגעמאַטערט,
  אַז איר שלאָפט גלײַך אויף די קישנס אין די געצעלטן.
  אלבערט , פארשטײ ט זיך , הא ט ניש ט געװאל ט אויבידי ע זאל ן שאדן . אבע ר עפע ס מו ז ד י מורדי ם געראטעװע ט װער ן פו ן דע ר טראפ . געדענקט די מילד גלעטן וואָס קוק ווי אַ יונג מיידל, אָבער די פאַקט פון אַ סאַפיסטאַקייטיד פרוי.
  אלבערט האט געדענקט, אז ער אליין איז געווען דער זון פון אן איידעלע פאטריציאן, וואס איז שולדיק געווען קראסוס גרויסע סומעס געלט. און דעמאָלט די משפּחה איז פארקויפט אין שקלאַפֿערייַ. ז ײ האב ן ארויםגענומע ן בײ ם ײנגל א שײנע ר טוניק , הויזן , שיך , א הוט . סטריפּט צו דער ציל, און געשיקט צו די שקלאַף האַנדל. ווי שעמען עס איז געווען. מע ן הא ט ע ר מי ט זײ ן ברודע ר געקויפ ט דור ך א פאטריציא ר או ן פארשיק ט אי ן ד י שטיינער . כאָטש די יינגלעך
  איז געווען בלויז זיבן יאָר אַלט. און די מײדלעך און די מוטער זײַנען געגאַנגען צו די פּלאַנטאַציעס, פֿעלד־אַרבעט. אין מינדסטער עס איז אויס אין די עפענען לופט. צוזאמע ן מי ט זײ ן ברודער , װער ן ז ײ נאקע ט או ן געשמײ ט פו ן דע ם משגיח ם בײטש ,
  פּושינג אַ כווילבעראָו פֿאַר איין דערוואַקסן שקלאַף. זיי האבן שווער געארבעט. זומער פון קורס אין דרום איטאליע איז הייס און ווען איר אַרבעט שווער. אבער אין ווינטער איז קאלט.
  קינדער האָבן זיך געשווינד צוגעפאסט צו די מאַסע. און אין לויף פון יאָר, זיי געווארן שטארקער. או ן כאט ש ז ײ זענע ן אל ע געװע ן אלט , זײנע ן זײער ע נאקעט ע פיס ן געװאר ן קעראטיניזיר ט אוי ף שארפ ע שטײנער . און דערנאָך האָט מען זיי געגעבן אַ שטופּ
  די כווילבעראָו איז שווערער. און אין דער זעלביקער צייַט זיי אנגעהויבן צו נוצן עס אין אנדערע דזשאָבס. ד י שקלאפ ן זענע ן געװע ן גוט . ז ײ האב ן זי ך צובינדלע ך גענומע ן ארבעט ן אי ן דע ר מינע , או ן אוי ף דע ר אויבערפלאך , כד י ז ײ זאל ן זי ך ניש ט אזו י שנעל ן בויגן .
  אזוי זענען די בחורים אויפגעוואקסן און געווארן שטארקער. און זיי זענען אַפֿילו גענומען צו דער שולע דורך גלאַדיאַטאָר לערניינגלעך. דאָרט האָבן אַלבערט און געטאַ זיך באַקענט מיט ספּאַרטאַקוס. ווער האט שוין געוואונען פרייהייט
  און געמאכט גוט געלט ווי אַ פענסינג לערער און צוגעגרייט אַ אויפֿשטאַנד.
  טכילעס, די סלאַוועס זענען נישט זייער מאַזלדיק - די פּלאַנעווען איז געווען אַנקאַווערד. אבע ר א קלײנע ר אפטײלונ ג פו ן שקלאפ ן אי ז נא ך אנטלאפ ן פו ן דע ר שול . און אָנגעפילט מיט אנטלויפן, האָט ער זיך געזוכט אין וועסווויוס.
  ד י ערשט ע אטאקע ס פו ן ד י רוםיש ע לעגיאנער ן אוי ף דע ם סאמיט , אי ז אפגעװארפ ן געװארן . אבער דעמאָלט ספּאַרטאַקוס איז גענומען אין אַ טראַפּ. דאר ט װאלט ן ד י שקלאפ ן געשטארב ן פו ן הונגער . אָבער ספּאַרטאַק האָט געטראַכט צו וויוו די טרעפּ.
  ד י שקלאפ ן זײנע ן אראפגעגאנגע ן או ן מי ט א קלאפ ן פו ן הינטן , האב ן מי ט א קלאפ ן ד י רום ן מי ט א מאל , דערהרגעט . אזוי האט דער הערליכע נצחון געמאכט ספארטאקוס בארימט און באלד האט ער צוזאמגעשטעלט א גרויסע ארמיי. געבראכט עטלעכע באַזיגן אויף די רוימער, און אַפֿילו דיפיטיד צוויי קאָנסולס. און איצט קראַסס איז געווארן זיין קעגנער. ניט בלויז אַ פאַביאַלאַסלי רייַך פּאַטרישאַן, אָבער אויך אַ מיטגליד פון דער טריומוויראַט: סוללאַ, פּאָמפּיי, קראַססוס, וואָס האט דערפאַרונג אין באַטאַלז. יוליוס קיסר אפגעזאגט צו פירן די רוימישע אַרמיי צו קעמפן ספּאַרטאַקוס. יא, און דעמאָלט יוליוס איז אויך יונג, און אַזוי ווייַט האט נישט נוצן גרויס
  אויטאָריטעט. און די מערסט פאָלקס און בעסטער קאַמאַנדער פון רוים פּאָמפּיי געקעמפט אין די מזרח. אַזוי די קאַנדידאַסי פון קראַססוס מוזן זיין אנערקענט ווי דער בעסטער. און אַלבערט האָט פֿאַר אים זיין אייגענע כעזשבן.
  זײ ן מאמע , אי ן א צעריסענ ע טוניק ע או ן באָרוועס , הא ט שװע ר געארבע ט מי ט איר ע דרײ ע טעכטע ר אויפ ן פעלד . ז י אי ז געװע ן שטאר ק פארברענ ט או ן ד י בארװעס ע פיס ן זײנע ן געװע ן פארהארטע , אבע ר ז י הא ט נא ך בעםער ע אויסגעזען .
  א געצווונגען דיעטע און קעסיידערדיק פיזיש טעטיקייט געמאכט איר שלאַנק און מאַסקיאַלער. און די לענד פֿון זײַן מוטער, װאָס איז שױן איבער דרײַסיק, איז געװאָרן װי פֿון אַ יונג מײדל. דרײַ טעכטער זײַנען אויפֿגעוואַקסן און געוואָרן שטאַרקער. די האָר זענען געווען זון-בלייקט און די הויט איז געווארן טונקל. בקיצור, די מוטער און פינף קינדער אין שקלאַפֿערײַ האָבן איבערגעלעבט. נאָר װוּ איז דער טאַטע?
  איז ער אומגעקומען אין די קאמפאניע, אדער איז ער רייך געווארן? דאס איז אן אנדער קשיא!
  אלבערט , געטראג ן בלוי ז א לענדן , אי ז געלאפ ן אויפ ן װעג . דאַרפֿן צו קומען אַרויף מיט עפּעס. נאָר קלאַפּן אַראָפּ עוטיבידאַ מיט אַ פייַל איז נישט אַן אָפּציע. און וואָס אַנדערש איז עס צו טראַכטן וועגן? ווי צו האַלטן איר פון דזשאַמפּינג
  צו קראַס? עס קען זיין פילע געדאנקען, אָבער אַלע האָבן פלאָז.
  ווי אין זיין צייט מיט ענאָמאַי. דעמאל ט הא ט אלבער ט ניש ט געטראפ ן א גוט ן געדאנק . דערצו האָט ער געהאָפֿט, אַז ספּאַרטאַקוס וועט זײַן אין דער צײַט און וועט ניט לאָזן ענאָמאַי דעם קאָנסול העליום ברעכן.
  אבער דער חשבון איז נישט גערעכט. דע ר דײט ש הא ט אנגענומע ן א ן אומגלײלעכ ן קאמ ף או ן אפיל ו געלאז ט ד י העכער ע קרעפט ן פו ן רוים , ארומצופיר ן צװ ײ לעגיאנען . או ן אזו י זענע ן ז ײ געפאל ן אי ן דע ר קעסל , או ן ז ײ זײנע ן פארניכטעט געװארן .
  אָבער ספּאַרטאַקוס איז געווען אַ ביסל שפּעט און האט נישט האָבן צייַט צו ראַטעווען ענאָמאַי. אמת, די רוימער זענען געווען מיד פון די שלאַכט מיט די לעגיאָנס פון די דייטשישער, און זייער ספּאַרטאַקיסץ האָבן זיי געשווינד באַזיגן.
  ברעכן די שקלאַף - צוויי רוימער קאָנסולס - איז אַן אַנכערד געשעעניש. דאָס האָט געמאכט ספּאַרטאַקוס באמת ינווינסאַבאַל, און ער איז געווען געהאלטן דער גרעסטער קאַמאַנדער פון אַלע צייטן און פעלקער.
  אבער ספארטאקוס איז נישט געגאנגען קיין רוים, נאר אריבערגעפארן קיין צפון פון איטאליע, וואו ער האט ווידער באזיגט די רוימישע טרופן, וועלכע האבן געדארפט דעקן די אימפעריע ביי אן אינוואזיע פון די גאלן. אלבערט אלײן דעמאלט
  האט געקעמפט װי א העלד. ער איז געווען שטאַרק אויסער זײַנע יאָרן, און, ווי רוב בחורים, זייער פלינק. אלבערט , פארהארטע ר אי ן ד י שטיבער , אי ז שטענדי ק געגאנגע ן בארװע ס אי ן א לענדן .
  באַנדאַזש. ווינטער אין איטאליע איז גאַנץ מילד און פראָסטיק, און שניי איז זעלטן. כאָטש, פון קורס, ווען עס פאלט אויס, און איר לויפן באָרוועס אויף ווייַס, פּוכיק און קיל,
  עס איז אפילו פייַן. די זוילען פון דעם יינגל זענען אַזוי קאַלוזד אַז זיי פילן נישט די קעלט. ער איז וואָרן באָרוועס און נאַקעט אין קיין וועטער און אין די רעגן און בייַ מינדסטער ניסן.
  און געטאַ איז אױך זײַן ברודער ― כּמעט אַ צווילינג און דער זעלבן עלטער, כּמעט דער זעלבער פלינק, געװײנט און שטאַרק.
  אלבערט האט באַשלאָסן צו פרעגן זיין ברודער אַן עצה וועגן וואָס צו טאָן.
  ער האט גאַנץ לאַדזשיקלי סאַגדזשעסטיד:
  - מיר האָבן אַ צומיש פון פאַרשלאָפן בעריז. קום צו עובֿדה, כּלומרשט פֿאַר אַ שיעור אין ליבע, און גיסט עס אין איר גלאז. און זי װעט שלאָפֿן בײנאכט און װעט ניט גאַלאָפּן צום לאַגער פֿון קראַסו!
  אלבערט האט א ניד געטאן אין אײנעם.
  - ריכטיק ! אבער מיר מוזן ייַלן!
  עוטיבידא איז געווען שווארצע האר און קורצע, א שבריך מיידל מיט קליינע בריסט. זי קען אפילו זיין טעות פֿאַר אַ טיניידזשער. פאר אלבערט האט זי גאר ניט אויסגעזען קײן זקנה, און ער איז מיט גערן געגאנגען באקומען א ליעבע שיעור. עוטיבידא האט ליב געהאט דאס קינד מיט גרויס פארגעניגן, פון אזא עלטער, אז ער האט גראד דערגרייכט די גרייס צו געבן פארגעניגן
  מיידל. כאָטש זי איז געווען אַלט גענוג צו זיין אַלבערטס מוטער, זי האָט אויסגעזען אַזוי אומשולדיק און זאַפטיק, אַז אַלבערט איז תיכף אַריינגעוואָרפן אין אַ ליבע היץ.
  עוטיבידא האט אבער דאס מאל געוואלט ענדיגן שנעלער. און דאָרטן האָט זי אָנגעהויבן באַוואָרענען דעם שײנעם ייִנגל אַלבערט מיט קושן. דערנאָך האָט זי אים געזאַמט... און אים געטראָגן אין אַ ברודיקן גאַלאַפּ. אלבערט איז געפארן אויפן שווינג פון גליק. ער איז געווען אַמייזינגלי גוט און נאָר ווונדערלעך. די פאַרגעניגן איז ניט צו באַשרייַבן. און דאָס ייִנגל האָט אױך געקװיטשעט װי אַ חזיר פֿון פֿאַרגעניגן, און געקרימט װױלפּטום
  פון די ווילד אָרגאַזאַמז פון עוטיביד. די כאַרדאַסט טייל וועט האַלטן דאָ. ד י גריכיש ע פרויע ן אי ז געװע ן זײע ר גוט , או ן ז י אי ז אװעקגעפיר ט געװאר ן פו ן דע ר יאג ן פו ן פארגעניגן . אַלבערט, אין די שטיינערז, און גלאַדיאַטאָרי קעסיידערדיק און גרויזאַם טריינינג, דעוועלאָפּעד פענאָמענאַל ענדעראַנס אין זיך. אַזוי ער איז געווען ביכולת צו אַ פּלאַץ. און ביידע ליבהאבערס האָבן געשלעכט פֿאַר עטלעכע שעה.
  צום סוף, זענען זיי געווען ויסגעמאַטערט, און עוטיבידאַ איז שלאָפנדיק אויף דעם יינגל 'ס מאַסקיאַלער בויך. אלבערט האט, דורך א װילן אנשטרענגונג, איבערגענומען דעם שלאף און ארײנגעטריפט צומיש אין גלאז פון דער גריכישער פרוי. נאכדעם איז אלבערט איינגעשלאפן מיט א קלארן געוויסן.
  אויטיבידא האט זיך טאקע אויפגעכאפט און מעכאניש אויסגעשטרעקט די האנט צום בעכער וויין און עס שנעל פארענדיקט. דערנאך האט זי געמאכט איר וועג צו די אַרויסגאַנג. עס איז נייטיק צו מיטטיילן קראַססוס וועגן די ינסידיאַס פּלאַן פון ספּאַרטאַקוס. זי איז זיכער אז זי וועט נקמה נעמען אין דעם אנפירער פונעם אויפשטאנד. אויטיבידא האט אנגעטאן די שיך. זי האט נישט געװאלט, אז די פיס זאלן װערן גרוים. כאָטש עס איז אָנגענעם צו קיצלען באָרוועס, קייַלעכיק,
  גראָב פּיאַטע צו דעם יינגל. ער איז אַזוי שיין, און זיין קאַלוזד פּיאַטע האט נישט גאַנץ פאַרפאַלן קיין געפיל און איר קענען קיצלען דעם קינד צו לאַכן.
  ס'איז א שאד אויב מען כאפט אזא בחור. אבער זי וועט בעטן קראסוס צו געבן דעם יינגל צו איר, און ער וועט ווערן איר הויז שקלאַף. וּבְזִמְנָא דָא, בְּזִמְנָא דָא.
  און דעמאָלט זי וועט שיקן אים צו די שטיינערז ... עס איז קיין בעסער גלאַדיאַטאָר אין די צירק, ער פייץ זייער גוט מיט שווערדן און ערנז פיל מער געלט אין די ארענע.
  ד י מײד ל אי ז געשפרונגע ן אויפ ן פערד . אבער אײדער זי האט געהאט צײט אפצוטריבן פון לאגער, האט זי זיך גענומען שפינן און איז אראפגעפאלן פון איר פערד. די פארשלאפענע בעריז האבן געארבעט.
  אין פאַרטאָג, ספּאַרטאַקוס לינקס דער לאַגער צו באַהאַלטן אין אַ אַמבוש אין די וואַלד. עוטיבידאַ איז געפונען פאַרכאַלעשט. ס׳אי ז ניש ט געװע ן מעגלע ך זי י צוברענגע ן צו ם זינען . דאָס מײדל איז געשלאָפֿן. און מע האָט זי אַרײַנגעטאָן אין אַ װאָגן, װוּ מע האָט טראַנספּאָרטירט די פֿאַרװונדעטע.
  אַלבערט איז געווען זייער צופרידן אַז ער איז געווען ביכולת צו ראַטעווען די אַרמיי פון ספּאַרטאַקוס פון געפאַר. און אַז ער האָט אַ סך דערגרייכט.
  אין דער דערווייל, ספּאַרטאַקוס און קריס שפּאַלטן זיך. די סלאַוועס ערעקטעד באַטייַטיק פאָרטאַפאַקיישאַנז, און דעריבער קען וויטסטאַנד די אַטאַקע פון די אַרמיי פון קראַססוס. ספארטאקיסט ן האב ן זי ך אל ע שפור ן אויםבאהאלטן .
  אלע ראנדאמע פאסטעכער זענען געכאפט און פארהאלטן געווארן. אַזוי אפילו אַ פליען וועט נישט פליען.
  קראַססוס טאַקע באקומען אינפֿאָרמאַציע אַז ספּאַרטאַקוס און קריס קוואָראַלד און אריבערגעפארן מיט זיין אַרמיי צו שנייַדן אַריבער. ער דערוואַרט צו צעטרעטן קריס, און דעמאָלט עמעס האַנדלען מיט ספּאַרטאַק.
  די אַרמיי פון קראַססוס איז געווען גרויס, אָבער אין דער זעלביקער צייַט דיסאַפּלאַנד. ספּאַרטאַקוס אַליין אויך געראטן צו באַן סלאַוועס, און זיי דיפיטיד גרויס אַרמיז. און אין זיין אַרמיי זענען געווען ניט בלויז קנעכט.
  פילע פרייע בירגערס פון די אָרעם האָבן זיך איינגעשריבן ספּאַרטאַקוס. און ס'איז באמת געווען א נאציאנאלע באוועגונג.
  קראַססוס איז געווען פאָרויס צו קריס. ע ר הא ט זי ך מי ט דרײסיג ט טויזנטע ר בונטרע ר שקלאפ ן פארשפאר ט אי ן א פארצױגן . קראסס האט אריינגעווארפן זעקס לעגיאנען אין קאמף. ז ײ זײנע ן געגאנגע ן שטורמע ן דע ם הויכע ר שאף , הינטע ר װעלכ ן ד י מורדי ם האב ן זי ך געזוכט . קריס זיך, פייטינג אַ ביסל העכער דורכשניטלעך הייך, אָבער זייער ברייט-פּלייצעס און בערייש, איינער פון די בעסטער גלאַדיאַטאָרס אין רוים, ראַשט אין שלאַכט.
  זי האט געקעמפט מיט צװײ שװערדן אין אײן מאל, און איז געשטאנען אויף די װענט. קנעכט האבן געװארפן פאר־געשפארטע שטײנער און טעפ מיט צענדליקער געמיש. די רוימער האָבן געליטן אַ באַטייטיק שעדיקן, און איצט זייער באַפאַלן איז געווען באַקינג אַראָפּ. אונטער די ווענט זענען אומגעקומען אסאך זעלנער פון דער ארמיי פון קראסוס. דעמאָלט קראַססוס באפוילן אין אַ שטורעם צו וואַרפן נאָך אַכט לעגיאָנס - כּמעט אַלע פון זיין ינפאַנטרי. און די צאָרנדיקע אַטאַקע האָט זיך ווידער אָנגעהויבן מיט באנייט קראַפט.
  ד י רום ן זײנע ן ארויפגעקראכ ן פאראויס , ני ט קײ ן פארלוסטן . און ממש געווארפן אַלע די אַפּראָוטשיז מיט זייער קאָרפּסיז. אבע ר ז ײ זײנע ן ארויפגעקראכ ן או ן געהײםן . קריס געקעמפט מיט אַלעמען.
  אויך האט געקעמפט אלבערט, וועלכער האט באשלאסן צו בלייבן ביי די רעבעלן, וועלכע זענען געווען כמעט דריי מאל ערגער ווי די רוימער, כדי זיי צודעקן אויפן שוואַכסטן אָרט. אלבערט איז געווען זייער א פלינק און שטארק יינגל. זײ ן געברונקע ר או ן מאסיקאלע ר קערפע ר הא ט כמע ט געגלאנצ ט פו ן שווייס . זי האט געקעמפט ווי אן אמתער העלד און ארויסגעוויזן אומבענדליך מוט.
  און זײַן נאַקעט פּיאַטע טאַמפּט דעם לעגיאָנער אין גאָמבע. אַז איינער וועט שנייַדן אויס. און ווידער שניידט דער יינגל. די מיל האלט אן אויפנעמונג מיט שווערדן און דעם אראפגעפאלן קאפ פון א רוימער פאלס.
  דאָס איז זיין מוט און שטאַרקייט.
  אַלבערט איז אַ האַרט קינד. און דאָ ווידער פאַלן די רוימער זעלנער און פאַלן. און װידער ברעכט די נאַקעט, קײַלעכיקע פּיאַטע פֿונעם ייִנגל־פּרינץ דעם לעגיאָנערס קין.
  צום סוף, ווארפט קראַסס זיין לעצטע רעזערוו פון פופצן טויזנט רייטער אין שלאַכט. ד י גאנצ ע ארמ ײ או ן ז י צוזאמע ן מי ט פארשטארקונגע ן פו ן רוםלאנד , הא ט דערגרײכ ט א כוחו ת פו ן פינ ף או ן אכצי ק טויזנט , ארײנגעװארפ ן אי ן דע ר אטאק . או ן ז ײ זײנע ן שוי ן איבערפולט .
  אָבער ספּאַרטאַק, וואָס האָט געסט דעם מאָמענט אין צייט, צוריקציען פערציק טויזנט ינפאַנטרי און אַכט טויזנט רייטער פון די אַמבוש. און אַ נייַ שלאַכט הייבט. שקלאפען אטאקירן די רוימישע ארמיי
  צו די הינטן. סײַ דער קלאַפּ און סײַ די אָנפֿאַל זײַנען שרעקלעך.
  ספּאַרטאַק זיך גייט אין שלאַכט. ער קעמפט מיט צוויי שווערדן צו שניידן צוויי מאל אזויפיל. אַן אמתער ריז, און ווי געוואוינט פֿון שטאָל־מאַסקעלן. קיין איינער ווייסט פּונקט ווי אַלט ספּאַרטאַקוס איז.
  ער איז געבוירן פריי, אָבער איז געכאפט ווי אַ יינגל. ער איז דעמאלט געווען בלויז ניין יאר אלט, אבער ער האט אויסגעזען צוועלף און מען האט אים געשיקט אין די שטיינערין. דארט ן הא ט ע ר ארויסגעװיז ן זײ ן אויםערגעװײנלעכע ר כוחו ת או ן אויס ־ האלטן , או ן ע ר אי ז פארקויפ ט געװאר ן פא ר א ס ך געל ט צ ו ד י גלאדיאטערן . ד י שטארקסט ע או ן ד י בעםטסט ע שקלאפ ן זײנע ן אפטמא ל פארקויפ ט געװאר ן פו ן ד י שטיב ן אי ן ד י טויט־שולן . עס קען זיין
  באַקומען אַ גרויס נוץ. און דער איינער וואס איז געווארן אַ גלאַדיאַטאָר גאַט אַ געלעגנהייַט פֿאַר פֿרייַהייט. עס איז נאָר נייטיק צו בלייַבנ לעבן נאָך אַ הונדערט פייץ. ספארטאקוס האט איבערגעלעבט און געווארן בארימט.
  או ן נאכ ן באקומע ן זײ ן פרײהײ ט הא ט ע ר זי ך אי ן דע ר רוםישע ר ארמ ײ ארײ ן װ י א לעגיאנער . דאָרט, פֿאַר גוואַלד און מוט, ער וועט באַקומען די ראַנג פון אַ Centurion, און עטלעכע אַוואַרדס. אבער דעמאָלט ווען די רוימער ינוויידיד
  תראקיע איז אנטלאפן און האט שוין געקעמפט צוזאמען מיט זיינע לאנדסמאן. מע ן הא ט ע ר װידע ר געכאפט , או ן מע ן הא ט פארקויפ ט אי ן גלאדיאטאר ן א ן רעכ ט צ ו באפרײען . אבער פארבליבן צו שייַנען אין דער ארענע
  און אין די סוף ער איז סידוסט דורך די פרוי פון סוללאַ, די שיין וואַלעריאַ. און נאָך אן אנדער ריסאַונדינג נצחון פון ספּאַרטאַקוס, זי איבערצייגט איר פאָרמאַדאַבאַל מאַן צו שענקען דעם העלד.
  און ספּאַרטאַקוס איז געווען פריי ווידער.
  יא, ער איז געווען אַ גרויס מענטש. און ער איז געווען געהאלטן דער בעסטער גלאַדיאַטאָר אין דער גאנצער רוימישע אימפעריע. איצט האָט ער אַזוי געראָטן געכאַפּט, ווי אַן אמתער העלד פֿון אַן עפּאָס.
  די רוימער זענען געפאלן אונטער א צווייטן קלאפ און זענען ספעציעל אומגעקומען. און דאָס איז געווען זייער גאַנץ יקסטערמאַניישאַן. קראסס האט, פארשטײט זיך, ערשט געפרואװט ראטעװען די אײגענע הויט.
  עס איז קלאָר אַז אין אַ שווערד קאַמף ער איז נישט אַ קאָנקורענט צו ספּאַרטאַקוס. און איצט האָבן די ספּאַרטאַסיסץ באַזיגן די רוימער.
  אלבערט , געקעמפ ט הא ט גענומע ן או ן מי ט ד י נאקעט ע פוס ן צעבראכ ן דע ם קין ן פו ן א רוםיש ן גענעראל . אַזאַ העלדיש יינגל ער איז געווען. און דאָס איז געווען זיין העלדיש עפּאָס. ווי דאָס העלדיש יינגל האָט געקעמפט.
  און ווי אנדערע וואָריערז געקעמפט. אַרייַנגערעכנט Chris און Grannik און די מנוחה. עס איז געווען פאַרצווייפלונג און בלוט פאַרגיטונג. די אַרמיי פון גלאַדיאַטאָרס וואַן, און די אַרמיי פון די רוימער זענען אומגעקומען.
  ד י פײכ ט פו ן דע ר רוםישע ר אימפעריע , אי ז געפאל ן אי ן דע ר ערד . און עס איז געווען אַ פאַקטיש ומגליק.
  און קראַסס אויף אַ שוואַרץ פערד איז אַוועק פון די שלאַכטפעלד. און עס איז געווען די באַזיגן און יקסטערמאַניישאַן פון אַ גרויס אַרמיי. מער ווי דרייסיק טויזנט רוימער זענען אומגעקומען און מער ווי פופצן טויזנט זענען געכאפט געווארן.
  אין פאַקט, די אַרמיי האט אויפגעהערט צו עקסיסטירן אַזוי אַז עס איז געשטאנען אויף די וועג צו רוים. און איצט ספּאַרטאַק ס וועג צו די אייביק שטאָט איז אָפן.
  אין איין מאָל, סלאַוועס אפגעזאגט צו צוריקקומען צו זייער געבוירן לענדער. און זיי האָבן געוואָלט גיין קיין רוים. און באקומען אַ בוילעט טריומף אין דעם וועלט און אַ באַזיגן אין פאַקטיש געשיכטע.
  אזוי דרייט זיך דאס ראד פון מזל. און וואָס וועט פּאַסירן ווייַטער ...
  אלבערט האט נישט געהאט קײן צײט דאס צו זען, װײל... ער האט זיך אויפגעכאפט און איז געשלאגן געװארן פון דעם משגיחס פּלאָגן.
  מיכאַיל-וולאַדימיר גאָרבאַטשעוו-פּוטין פלו צו טשיינאַ נאָך סליפּינג. דער שמועס איז געווען קאַנסטראַקטיוו. אבער גאָרנישט באַטאָנען אנדערע ווי האַנדל אַגרימאַנץ. אומגעריכט האבן די כינעזער אנגעבאטן זייערע געפאנגענע קיין סיביר און עס האט זיי געפאסט.
  דערנאָך האָט גאָרבאַטשעוו-פּוטין זיך אומגעקערט און באַפוילן די קאַנסטראַקשאַן פון מאָנומענץ צו Mao Zedong און Deng Xiaoping.
  דערנאך איז ער װידער אװעק שלאפן און געזען;
  אלבערט איז געגאנגען צו דער שטאט. ע ר הא ט זי ך דערװאר ט א ענדערונ ג אי ן זײ ן גורל . און דאָס האָט אים געגעבן ינספּיראַציע. באלד װעט מען אים פארקויפן װי בהמות. און עס איז שיין.
  מער ווי גראָב. נו, ווער וויל זיך אויסשטעלן פאר אזא השפלה.
  דאָס יינגל האָט אָנגעשטעמפּלט מיט די באָרוועסע פֿיס אויפן זאַמד און געזונגען:
  - אַ שטאָלץ אָפּשטאַמלינג פון מלכים,
  איך בין דיליריאַס ווי אַ שקלאַף און אַ נאַר!
  און דאַן האָבן אים די משגיחים געשלאָגן מיט אַ בייטש. איך האב געמוזט שװײגן. װידע ר הא ט דא ם אוגוסט ע קינדע ר געצויג ן א שװער ן װאגן , צוזאמע ן מי ט אנדער ע קינדער .
  דער ײנגל האט זיך געפרואװט פארשטעלן זיך עפעס ליבלעך.
  פֿאַר בייַשפּיל, ער איז אַ יינגל געגאנגען אויף די באַפאַלן אויף אַטילאַ ס אַרמיי קעגן רוים. און ער קעמפט מיט שווערדן, קעגן דער ארמיי פון בארבארן וואס קריכט אריין אין די פאזיציעס פון דער אימפעריע.
  אַלבערט מיט זײַן נאַקעטן פּיאַטע האָט באַוועגט דעם אָנפֿירער פֿון דער אַטאַקע האָרדע אין קין. ער איז אראפגעפאלן טויט, און אירע צײן זענען ארויסגעפלויגן פון איר מויל. און עס איז מאָדנע.
  אלבערט , געקעמפ ט מי ט שונאים , הא ט געהאלט ן א מיל ן מי ט שװערד ן - אראפגעשניט ן ד י בארבאר ן או ן געזונגען :
  - קײנער האט נישט געקאנט באװײזן
  אַז מיר זענען אַלע איין ...
  אבער גלויבן עס איז אַ גאָט
  און גאָר נאַיוו!
  כאָטש דער יינגל האט מיד דערמאנט אַז ער איז געווען פאַלש. שׂטן, דאָס הײסט, ער האָט אים פֿאַרקױפֿט זײַן גוף. אבער ווי צו קעמפן מיט די האָרדע. און דער שטן אין דער פאָרעם פון אַ מיידל איז אַזוי שיין.
  באמת די מערסט שיין און שליימעסדיק מלאך אין די אַלוועלט. לוסיפער איז לייַכטיק! דאָס איז באמת מאַכט און שטאַרקייט.
  אלבער ט הא ט זי ך פארשטעל ט א מײד ל אי ן שמאטע ס געגאנגע ן אי ן שניי ן מי ט ד י בארװעס ע פיס . און לאָזן גראַציעז שפּור. זאל ס נאָר זאָגן עס איז גרויס.
  דער יינגל האט געפילט ווי ער איז געווען אין אַ מייַסעלע. און ער האָט טאַקע געוואָלט שפּרינגען און שפּרינגען. ד א זײנע ן ז ײ מי ט צװ ײ שװערד ן אי ן ד י הענט , ארוי ס צ ו דע ר װעכטער , װא ס פיר ט א מײד ל דורכ ן שנײ .
  פֿאַרשטײט זיך, אַז מע פּײַניקט זי אַזױ מיט קעלט. יא, און אלבערט אליין אין שווימערייען אליין, און אזוי פארצווייפלט געשניטן. ע ר פיר ט א מיל ן מי ט שװערד ן או ן שנײד ט גלײ ך דרײ ק קעפ .
  דערנאָך זאָגט ער:
  - מיר זענען די סטראָנגעסט אין דער וועלט!
  און דער ײנגל װארפט נאדלען מיט די נאקעטע פינגער, שלאגט די װעכטער.
  דערנאָך נעמט ער דאָס מיידל פֿאַר די הענט און זאָגט:
  - קום מיט מיר!
  א טיניידזש מיידל פרעגט אים:
  - ווער ביזטו?
  ענטפערט דאָס קליינע יינגל מיט אַ זיפץ:
  ― איך בין אַ געװעזענער פּרינץ!
  דאס מיידל האט פעסט דערקלערט, סטאַמפּינג איר נאַקעט פֿיס אין די שניי:
  - עס זענען קיין ערשטע פּרינץ!
  אלבערט האט א ניד געטאן אין אײנעם.
  ― יאָ, איך בין אַ שקלאַף, נאָר דער גײַסט פֿון דעם מלך!
  או ן ז ײ האב ן איבערגעלאז ן שפור ן פו ן נאקעט ע פיס , זי ך אריבערגעפיר ט דורכ ן שנײ . עפּעס דערמאָנט קאי און גערדאַ.
  דאס מיידל האט געפרעגט אלבערט:
  ― האָט איר אַ מלוכה?
  האט דער בחור געענטפערט:
  - יא עס איז!
  דאָס מײדל האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  און מיר וועלן זיין מלכים!
  אלבערט האט מיט בטחון באשטעטיגט:
  ― יאָ, מיר װעלן!
  אַז ס ווי גוט עס איז צו גיין מיט דיין ליבע. זא ל אי ר אי ן װירקלעכקײ ט האב ן ברענענדיק ע זאמ ד אונטע ר דײנ ע נאקעט ע גרוים ע זאלן , או ן אי ן דײנ ע פאנטאזיעס , הא ט אי ר אײזיק ע שנײ .
  יא, עס מוזן זיין געזאגט זייער קיל. און איר זענט אַ יינגל און איר זענט גוט.
  און איצט ציט דער פּרינץ װידער אין זײַן פֿאַנטאַזיע, װי ער קעמפֿט. און ברייוולי סווינגס שווערדן קאַטינג דורך שונאים. ניין, די רוימישע אימפעריע וועט זיין אייביק. איינע פון די פראבלעמען פון רוים איז די אפטע אומקער פון קייסערס, און דאס מאנגל אין א סטאבילע דינאסטיע. דאָ איז די מערסט סטאַביל סיסטעם אין דער וועלט: דער וואַטיקאַן, איז געווען ביכולת צו עקסיסטירן פֿאַר צוויי טויזנט יאר בשעת האַלטן פעסטקייַט.
  אבער די רוימישע אימפעריע האט נישט געדויערט אזוי לאנג. כאָטש זי האט פאַביאַלאַס פּראָפּערטיעס און ווייטאַלאַטי.
  און וואָס וואָלט פּאַסירן ... אַלבערט האָט זיך פֿאָרגעשטעלט, אַז ער ראַטעוועט דעם קייסער, דזשוליאַן, דעם אַפּאָסטאַטע. ווער האט געבראכט פּייגאַניסם צוריק צו רוים. און יעצט לאמיר זאגן אז דער טערמינאַטאָר בחור מישפט זיך אריין
  אין לויף פון היסטאריע... און ער שניידט די פארטיען מיט שווערדן צו ראטעווען דעם קייסער. און אלטע רוים איז וויקטאָריאַס. אזוי איז פארטהיע געווארן א רוימישע פראווינץ. און דזשוליאַן הערשן אַזוי לאַנג אַז ער מאַנידזשיז צו קריגן זין און גראַנטשילדראַן. און זיין דינאַסטיע ווערט סטאַביל און כבוד. און דזשוליאַן איז גערופן די גרויס. און די שניט פֿאַר קריסטנטום איז דורכגעגאנגען. כאָטש עס איז נישט געבליבן אָן השפּעה.
  דער הויפּט גאָט און באשעפער פון די וניווערסע טשראָנאָוס ארויס אין רוים. און ער איז דער פאטער און באשעפער פון אנדערע געטער. דאָס איז אַ סימבאַלאַנס פון מאָנאָטהעיסם. און עס זענען אויפגעשטאנען די קינדער פון גאָט, די רוימער עמפּעראָרס.
  אלטע רוים האט נישט ייַנבראָך, אָבער גאַנץ עקסיסטירט פֿאַר אַ לאַנג צייַט, און מענטשהייַט איז געווען פאראייניגט דורך די רוימער אין אַ איין אימפעריע. וואָס אנגעהויבן צו ויספאָרשן פּלאַץ.
  יאָ, עס איז געווען טאַקע קיל.
  ווערלדווייד רוימישע אימפעריע. און אַרטשיגאָמאָטהעיסם איז געווארן די מערסט מאָדערן רעליגיע - אַז גאָט איז ערשטער פון אַלע אַ מענטש. און דער מענטש איז טאַקע געווארן דער שטאַרקסטער באַשעפעניש אין
  אַלוועלט פאַרשפּרייטן איבער די גאַלאַקסי. זאל עס זיין אַזוי!
  אלבערט האט געשטאפט מיט די נאקעטע פוס און א קװיטש געטאן:
  - מענטש, דאָס קלינגט שטאָלץ!
  און איך געדאַנק אַז נאָך אַלע, מענטשן זענען צאָרעדיק באשעפענישן וואָס גלויבן אין משיח געקרייציקט ווי אויב ער איז אַן אלמעכטיקער גאָט. אין פאַקט, צו גלויבן אין אַזאַ אַ זאַך איז מעשוגאַס.
  און ווי טאָן מענטשן גלויבן דעם? איסלאם אין דעם אַכטונג קוקט מער לאַדזשיקאַל און סימפּלער און מער אַטראַקטיוו. גיי די כּללים פון איסלאם און איר וועט געפֿינען אַ האַרעם, אַ פּאַלאַץ, סעודות און סלאַוועס אין אייביקייט.
  כאָטש צו זיין ערלעך, וואָס דאַרף אַלאַ נאַמאַז אָדער ראַמאַדאַן? טאַקע, וואָס? אָדער וואָס גיט אַלאַ די האַדזש צו מעקאַ. אַראָפּנעמען פון איסלאם בערדאַנסאַם מצוות אַזאַ ווי
  א איסור אויף ווייַן און חזיר, און דער גאנצער פּלאַנעט וועט זיין ציען צו אים. און טאַקע, וואָס איז כאַזער פלייש שלעכט? עס איז געשמאַק און די כאַזער איז פרי און פּרייַז-עפעקטיוו. און וואָס אַ זאַפטיק און געזונט-פאסטעכער פּיגלעט!
  אלבערט האט געזאגט מיט א שמייכל:
  - עס איז נאריש זיך אפצונעמען פון גוטן עסן צוליב א פייע מעשה!
  יא, טרינקען איז אויך גוט. פון קורס, אין מאַדעריישאַן און גוט ווייַן. אויב איר טרינקען אַ ביסל און רויט ווייַן, עס איז אפילו נוציק. און ניט טינט זיפץ אָדער מאָנשיין. יאָ, און מאַשקע איז אויך נוציק אויב נישט אַביוזד!
  אלבערט האט געזונגען:
  ער איז געווען זייער דאָרשטיק
  ער האט געװאלט עסן...
  ער האט געװאלט א גענעראל
  שיינט א פינגל אין פנים!
  און דאן איז געפאלן א בײטש אויף אלבערט. זיי זאָגן אַז עס איז גאָרנישט פֿאַר אַ נאַקעט שקלאַף צו זינגען.
  אבער עס איז נאָך פיל מער שפּאַס. אַז ס אויב איר טראַכטן וועגן עפּעס געבוירן. און ווי מענטשן פאַרלירן פרייד און שלום ווייַל פון אמונה. טאַקע, קענען מענטשן טאַקע ווערן סמאַרטער און מער פּראָגרעסיוו.
  און וועלן זיי פליען צו די שטערן? און זיי וועלן צעלאָזן און דערנידעריקן אין אַ רעליגיעז דאָפּע!
  אלבערט האט שװער געזיפצט... די רעליגיע איז גאר ניט װאס ער האט געװאלט. עס איז פיל בעסער צו זינדיקן און מיסביכייוו מיט ימפּיוניטי. דאָס איז באמת די לעצט אין זיסקייַט.
  און ווען איר קעמפן מיט פיינט און געווינען, דעמאָלט אפילו מער אַזוי. און עס איז גאָר קיל.
  דער בחור האט געזונגען מיט התלהבות:
  - איך ליבע איר זינד און איך האָפֿן עס איז קעגנצייַטיק!
  און דאָס יינגל איז ווידער אַ שמעק אויף די צוריק ... יאָ, איר וועט נישט באַקומען באָרד ...
  ז ײ זײנע ן אנגעקומע ן אי ן שטא ט שפעט . מארגן מוז מען פארקויפן די קנעכט. מע ן הא ט ד י ײנגלע ך פארשטאנע ן מי ט װאסע ר פו ן א קישקע , געפיטער ט ... דערצו , הא ט מע ן דא ס מא ל געגעב ן שפײז ן א ס ך ברײטהײכדיקע ר װ י געװײנטלעך , או ן פיש , פלײש , או ן גרינ ס או ן פרוכטן . מע ן הא ט אונד ז אװעקגעפיר ט אי ן בעט ן מי ט שטרוי ן או ן צודעקן . און זיי האָבן געמאָלדן, אַז די יונגע שקלאַפֿן קענען שלאָפֿן אַ ביסל מער. און געווינען שטאַרקייַט.
  בקיצור, שלאָף שיין.
  און אלבערט איז אײנגעשלאפן און געזען דעם פארזעצונג פון זײן װאונדערלעכן חלום װעגן ספארטאקוס און זײן אויפשטאנד.
  . קאַפּיטל? 13 .
  אין פאַקט, קראַססוס איז דיפיטיד, און איצט די סלאַוועס זענען מאָווינג צו רוים און זייער אַרמיי איז גראָוינג. אי ן ד י צװ ײ װאכ ן זײנע ן אנגעקומע ן אי ן דע ר מיליטע ר פו ן ספארטאקוס , אי ן דע ר מיליטע ר פו ן ספארטאקוס . און עס איז געוואקסן צו פינף און ניינציק טויזנט. ד י קאװאלערי ן הא ט זי ך אוי ך אנגעפילט .
  ספארטאקוס איז געשטאנען נעבן רוים. ד י רעשטלע ך פו ן דע ר מיליטע ר פו ן קראס ס האב ן באקומע ן נײ ע פארשטערקונגען , האב ן זי ך צוזאמענגענומע ן פופציג ט טויזנטע ר זעלנע ר או ן זי ך באזעצ ט אי ן קאפוא . אויב די אַטאַקע אויף רוים געצויגן צו, זיי קען קומען אַרויף צו שלאָגן פון די הינטן. דער סענאַט, דערשראָקן פון די באַזיגן פון קראַססוס, ערדזשאַנטלי ריקאָלד פּאָמפּיי פון אזיע, און לוקום פון ספּאַין. אבער עס האט געדויערט צייט צו דעקן אַזאַ לאַנג דיסטאַנסאַז אויף שיפן. אַזוי איצט ספּאַרטאַקוס איז געווען פייסט מיט אַ דילעמאַ: צו שטורעם רוים, אָדער צו ענדיקן קראַססוס ערשטער? ע ר הא ט אוי ך פארנומע ן א פארצװײגטע ר פאזיציע ם אי ן שטאט , או ן ע ס אי ז ניש ט געװע ן אזו י גרינג
  נעמען קאַפּואַ. און אויב איר נעמען עס, דעמאָלט די לאָססעס פון די ריבעלז קען זיין אַזוי הויך אַז עס וואָלט נישט זיין גענוג פאָרסעס פֿאַר רוים.
  אַלבערט האָט אַדווייזד ספּאַרטאַקוס צו נעמען קאַפּואַ ערשטער. און ער, דער יינגל, וועט פּרובירן צו געפֿינען אַ ונטערערד דורכפאָר דאָרט צו כאַפּן די אַרמיי פון קראַססוס מיט אַ פּלוצעמדיק קלאַפּ.
  ספּאַרטאַקוס איז מסכים מיט דעם. יעד ן טא ג זײנע ן צ ו אי ם אנגעקומע ן טויזנטע ר שקלאפ ן או ן ארעמ ע פו ן צװיש ן ד י פארמא ל פרײע . קנעכט זענען אויך אנטלאפן פון רוים.
  אלבערט האט אנגעטאן א שמוציקע װײבערישע טוניק און געװאשן די װײסע, פארלאגענע האר. אַזוי ער האָט מער אויסגעזען ווי אַ מיידל מיט איר שיין פּנים. ע ר הא ט געהאנגע ן גראש ן גלעזערנ ע ברײזעלעך , ארו ם זײנ ע קנעכלע ן או ן ראנדן . און ער באַשלאָסן צו אַרייַן קאַפּואַ אונטער די גייז פון אַ טענצער מיידל. ער האט אויך געהאט מיט זיך אן אמתע מײדל: זײן שװעסטער רהאדאפיע. די צוויי טאַנצנדיקע מײדלעך זאָלן האָבן אַרויסגערוקט ווייניקער חשד.
  אין יענע טעג איז מלחמה גערעכנט געוואָרן ניט ווי אַ פֿרויען־געשעפט, און נאָך מער נישט עפּעס וואָס די מיידלעך טאָן. אבער יינגל ספּיעס זענען גאַנץ פּראָסט און די רוימער פּאָליצייַ זענען אויף די פלינק.
  רהאדאפיע און אלבערט האבן געשפאנט מיט די בארװעםע פיס. די וועטער איז געווען וואַרעם און איך האָב נישט וועלן צו טראָגן שיך. דערצו, קינדער אין שקלאַפֿערייַ גאָר פאַרפאַלן די מידע פון שיכלעך אין קיין צייַט פון די יאָר.
  אלבערט מיט זײן שװעסטער האבן געזען נאך צוועלף טױזנט אנקומען צו קאפוא, צװײ לעגיאנען רוימישע זעלנער ארײנגעבראכט פון דער אײביקער שטאט, אנגעקומען פון דארט אויפן ים.
  אַזוי קראַסס, גענומען אין חשבון עטלעכע מער ריפּלענישמאַנט פון די דרום שטעט, זאָל קלייַבן וועגן אַכציק טויזנט זעלנער. לאָזן אַזאַ אַרמיי אין די הינטן איז צו ריזיקאַליש ...
  רוים איז געזונט פאָרטאַפייד. עס האט הונדערט און צען טויזנט פריי מענטשן וואס קענען פירן ערנסט וואָפן און זענען יונג און דערוואַקסן גענוג צו באַשיצן זיך. אַזוי די אייביק שטאָט מיט זייַן שטאַרק פאָרטאַפאַקיישאַנז איז נישט אַזוי גרינג צו נעמען. און דאס מוז מען פארשטיין.
  סיי ווי פאל, די באלאגערונג פון רוים האט זיך געקענט שלעפן און קראסוס'ס דאָרן האט מען געדארפט ארויסציען. ספּאַרטאַקוס האט שוין מער ווי אַ הונדערט טויזנט וואָריערז, אָבער אַ באַטייטיק טייל פון זיי זענען נייַ-געקומענער, און סלאַוועס וואָס האָבן נאָר זיך איינגעשריבן.
  פּלוס פילע מער קאַפּטשערד רוימער. ספּאַרטאַק האט נישט וויסן וואָס צו טאָן מיט זיי. דורכפירונג איז צו גרויזאַם. אבער זיי פארלאנגט שוץ און עסנוואַרג. אָבער, קראַססוס, געוואלט צו ריפּלעניש זיין רייען, געפֿינט אַ ויסלייזגעלט אין גאָלד. אָבער, ספּאַרטאַקוס האט נישט וועלן צו ריפּלעניש די שוין ראַפּאַדלי גראָוינג אַרמיי פון קראַססוס.
  אלבער ט הא ט פארשטאנען , א ז ז ײ האב ן א שװער ע אויפגאב ע או ן א ז ע ס אי ז ניש ט גענו ג בלוי ז ארײנצודרינגע ן אי ן שטאט . קינדער : א ײנגל מיט א מײדל , זײנע ן צוגעקומע ן צו ם טויער . זיי זענען געווען שיין, שיין, און די זעלנער האָבן געצווונגען די גערלז צו טאַנצן פריי און זינגען, טרעטאַנד צו שענדונג זיי גאָר. אַלבערטאַ עוטיבידאַ געלערנט מיר ווי צו טאַנצן גוט, און ראָדאָפּייאַ געוואוסט ווי צו טאָן דאָס ווי פילע גערלז.
  זיי זענען געווען פּינטשעד און מיסט ...
  אלבערט האט טיף אטעם גענומען. עוטיבידא איז געשלאפן דריי טעג נאכאנאנד און איז געווען זייער בייז אויף אלבערט. אבער די האַרץ פון אַ פרוי איז פּאַראַדאָקסיקאַל. זי האט מיטאמאל איינגעזען ווי קלוג דאס בחור איז אים אנגעצונדן
  אפילו מער לייַדנשאַפט. און זי האָט זיך נאָך מער פֿאַרליבט, און האָט מער קיין שאָדן נישט געשװאָרן דעם ענין פֿון די מורדים. דערצו, די בילד פון ספּאַרטאַקוס איז פיידיד, קנאה איז פארגעסן און זי האט אַ נייַ לייַדנשאַפט, אַ יונג סטאַלליאָן אַלבערט. דאס מיינט אז די ליידיגקייט פון דער נשמה וועט ווערן אנגעפילט.
  אין דערצו, יוטיבידאַ זיך איז געווען פון די געוויינטלעך דורכשניטלעך הייך פֿאַר אַ פרוי און האט נישט ווי גרויס מענטשן, אפֿשר אַחוץ פֿאַר ספּאַרטאַקוס.
  זי האט געהאפט, אז אלבערט װעט נישט זײן צו גרוים. גרויס מענטשן מאַכן עס שווער צו האָבן שפּאַס אין בעט. אבער גאָרנישט דער יינגל מיינט צו זיין גאַנץ נאָרמאַל פֿאַר זיין עלטער,
  בלויז זייער שטאַרק און מיט אַ מאַסקיאַלער רעליעף ווי אַפּאָללאָ. און ווי פייַן עס איז צו אַרומנעמען און קוש מיט אַזאַ אַ יונג איינער. ווען די הויט איז גלאַט, ריין, כערלאַס און אַזוי ווייך צו די פאַרבינדן,
  װי א מײדל. און קיסאַז זענען אַזוי זיס מיט אַ יינגל.
  אויטיביד, אָבער, אלבערט ווידמט ניט צו זיין פּלאַנז נאָר אין פאַל. און ער איז געגאַנגען צוזאמען מיט זײַן שוועסטער ראָדאָפּעיאַ אויף קאַפּואַ.
  די מיידל האט אים געפרעגט:
  - נו , װא ו װעל ן מי ר זוכ ן א באהעלטעניש ן אונטערערדישע ר דורכגאנג ?
  האט דער יינגל מיט בטחון געענטפערט:
  - מי ר דארפ ן געפינע ן ד י עלטסט ע אײנװוינע ר פו ן שטאט . זי ווייסט מסתמא וואו דער אונטערערדישער דורכגאנג איז באהאלטען.
  Rhodopeia האט גיגאַלד און געענטפערט:
  - דער עלטסטער איינוואוינער פון דער שטאט, אפשר, און ווייסט, אויב נישט משוגעת. ווי גייען מיר זי באצאלן?
  אלבערט האט מיט בטחון געזאָגט:
  לאָמיר טאַנצן, אָדער זינגען אַ ליד, אָדער אפֿשר ביידע!
  דאָס מײדל האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - אויב אַזוי, דעמאָלט מיר וועלן געפֿינען עס פֿאַר זיכער!
  קינדע ר האב ן זי ך געשטעמפּל ט מי ט ד י בארװעס ע פיס , אוי ף ד י אנגעהײצט ע ברויזשטײנער , פו ן דע ר פארװעגונג . ז ײ זײנע ן געגאנגע ן צו ם פלא ץ או ן אנגעהויב ן זינגע ן או ן טאנצן . אויך גיין אויף דיין הענט. דער עולם, מערסטנס סאָלדאַטן, האָט געגעבן אַ אָפּגעהאַלטן אַפּלאָדיסמענטן. עטלעכ ע פארלאזט ע קופער ן אײזן . סייַ ווי סייַ, גענוג עסנוואַרג. איר קענען אויך קויפן שיך, אָבער אַזוי ווייַט דאָס איז יבעריק.
  Rhodopeia, טשוזינג אַן עלטערע פרוי אין די מאַסע, געפרעגט:
  -און ווער איז דער עלטסטער איינוואוינער פון קאפוא?
  זי האט געקוקט אויף דער מײדל און געפרעגט:
  - און וואָס טאָן איר דאַרפֿן עס?
  Rhodopeia האט ערלעך געענטפערט:
  - מיר זענען יונג און ווילן וויסן!
  די פרוי האט געענטפערט מיט א שמייכל:
  - אויב איר ווילן וויסן, איר דאַרפֿן צו גיין צו די אָראַקלע!
  דאס מיידל האט נעגאטיוו געשאקלט מיטן קאפ.
  מיר דאַרפֿן מער וויסן!
  די פרוי האט אויף זיי געקוקט פארדעכטיגט.
  - זענט איר ניט קײן צופעליק שפיאנען פון ספארטאקוס? אפשר זאל מען דיך איבערגעבן צו דער פאליציי, אז די פיעלס זאלן בראטן?
  Rhodopeia האט געענטפערט מיט א שמייכל:
  ― װאָס דאַרף מען דאָס? מיר זענען פריי בירגער פון רוים, און מיר פאַרדינען גוט געלט פֿאַר זיך. און די עבדים וועלן געווינען, עס וועט זיין חורבן און טויט.
  די פרוי האט א זיפצן און געענטפערט:
  - אפשר... איך אלײן האב מורא פאר די דאזיקע אנטלאפענע קנעכט! אבער אויב איר ווילן צו טרעפן די אָולדאַסט טוישעוו פון דער שטאָט, זי לעבט לעבן דעם טעמפּל פון ווענוס. דורך דעם וועג, איר קענען נישט אַפֿילו זאָגן אַז זי איז אַ טיף אַלט פרוי. זי איז געווען א כהנה און האט געדינט אלס העטערא אין בית המקדש. זי ווייסט אַ סך!
  רהאָדאָפּעיאַ האָט זיך געטאָן.
  ― אַ דאַנק! ווי איז איר הויז?
  די פרוי האט מיט בטחון געענטפערט:
  - עס איז געל, איר וועט געפֿינען עס גלייך!
  דאָס מײדל האָט װידער אַ נײַד געטאָן, און איז צוגעגאַנגען צום ייִנגל, אַ קװיטש:
  - געגאנגען!
  אלבערט האט געענטפערט:
  ― לאָמיר נאָך אַ ביסל זינגען. סימז ווי אַ גוט געלט לויפן.
  Rhodopeia איז געווען סאַפּרייזד:
  - דארפםטו געלט ? יאָ, אַלע בייז קומט פון געלט!
  דער יינגל האט נעגאטיוו געשאקלט מיטן קאפ.
  - אַלע בייז איז נישט פון געלט, אָבער פון זייער אַוועק!
  דאָס מײדל האָט זיך געטשעפּעט און געזאָגט:
  - אפשר ביסטו גערעכט! אבער אויב מיר טאָן ניט אַרבעטן, מיר וועלן נישט בויען גליק פֿאַר זיך!
  אלבער ט הא ט זי ך אנגעהויב ן מי ט ד י פלײצע ן או ן באמערק ט :
  - איך טראכט אויך אמאל, פארוואס האבן מיר אנגעהויבן אן אויפשטאנד? אַלצדינג, דאָס גליק װעט ניט פֿאַלן אױף די קעפּ פֿון מענטשן. און עס קאָן זיך אויסשטעלן, אַז מיר װעלן צעשטערן רוים. אבער די דעספּאָטיזאַם פון דער אימפעריע
  ווערן ריפּלייסט דורך די דיקטאַטאָרשיפּ פון יעדער שטאַרק איבער יעדער שוואַך!
  רהאָדאָפּעיאַ האָט צוגעשעפּט די פּלייצעס און האָט באַמערקט:
  - יעדע סארט מאכט איז געוואלד... און דער מאנגל אין מאכט ברוידט געוואלד. טאָמער וועט איינער דעספּאָטיזאַם פאַרבייַטן אנדערן. און קיין דעספּאָטיזם איז בעסער ווי גאַנץ אַנאַרכיע.
  טראַכטן וועגן צי ספּאַרטאַקוס וועט ווערן עפּעס ווי קיסר. און ווער איז געווען אַ שקלאַף וועט ווערן אַ בעל, און אַ בעל אַ שקלאַף. אבער די עסאַנס פון דעם טוט נישט טוישן. ווער איז געווען קיינער, איז אַלץ געווארן?
  אָדער, פֿאַרקערט, גאָרנישט? און אין אַלגעמיין, כּדי עס זאָל זיין גליק אויף פּלאַנעט ערד, איר דאַרפֿן צו זיין אַ אלמעכטיקער גאָט. פֿאַר בייַשפּיל, ערשטער פון אַלע אָפּשאַפן עלטער און מאַכן אַלע מענטשן אייביק
  יונג און שיין. און מענטשן וועלן בויען גליק נאָך באקומען ימאָרטאַליטי! טאַקע, אויב איר זענט אויף אייביק יונג און שיין, דעמאָלט איר האָבן ינ ערגעצ ניט צו ייַלן. און דער פאַקט אַז מענטשן שטאַרבן איז
  סקערי! און עס איז ומיוישערדיק - אַ מענטש פארדינט צו לעבן אויף אייביק!
  ד א האב ן ד י קינדע ר געטאנצ ט או ן נא ך א ביס ל געזונגען , געזאמל ט קופערנע ר געלט . דעמאָלט געקומען צו דעם טעמפּל פון ווענוס. און דעמאָלט זיי אנגעהויבן טאַנצן. אײנער פון די לעגיאנער האט געכאפט אלבערט בײם פוס און אים געשטרײקט.
  דאָס אינגל האָט זיך אַ מיאוס געטאָן, און ער האָט כּמעט באַוועגט דעם ליבערטין מיט זײַן נאַקעט פּיאַטע צום גאָמבע, אָבער ער האָט זיך געקענט איינהאַלטן. דער לעגיאנער האט געווארפען א זילבערנע מטבע און געשמעקט:
  - שלאָף מיט מיר ליידיז גאָלדען!
  אלבערט האט געשריבן:
  - איך בין א בתולה! און האַלטן מיין תמימות!
  ער האט א שמייכל געטאן און געמורמלט:
  - קענען זיין און מויל! איך װעל אײַך געבן צװײ גאָלד!
  אלבערט איז צוריקגעשפרונגען. ער פּעלץ אַז אַ ביסל מער און טייטן די לעכער. נו, דער שטורעם האט געשלאגן פארביי.
  װע ן ז ײ האב ן פארטיק ט זינגען , זײנע ן ד י קינדע ר געגאנגע ן אי ן דע ר הוי ז פו ן דע ר געװעזענע ר פרײ ן או ן געקלונגען .
  ע ם הא ט געעפנ ט א ײנגל , אי ן א לענדן . ער האָט זיך געבוקט און געזאָגט:
  - מעטרעסע האט ניט ווי בעגערז!
  אלבערט האט געשאקלט זײן שוין גאַנץ שװער זעקל מיט מטבעות.
  מיר זענען נישט קבצנים!
  דער יינגל האָט זיך דערפרייען
  - פאס!
  די פּריץ איז געלעגן אויף דער קאַנאַפּע. זי האָט טאַקע אויסגעזען גאַנץ יונג, און אירע ווײַסן האָבן געלויכטן. אַזוי זי זעט אויס פינף און דרייסיק, נו, נישט מער ווי פערציק יאָר אַלט, גאַנץ אַ שיין פרוי.
  זי איז פּלוצלינג אויפגעשפרונגען פון דער סאָפע, ווײַזנדיק אַז זי האָט נישט פאַרלוירן איר שפּילקייט און געפרעגט:
  ― װאָס װילסטו, אַ בחור?
  אַלבערט האָט וועגן געגערגלט:
  - איך בין א מיידל...
  די פרוי האט געלאכט.
  - איך זען איר דורך! איר זענט אַ יינגל און אַ שפּיאָן פֿאַר ספּאַרטאַקוס!
  האט אלבערט געענטפערט מיט א שמייכל:
  - איז עס שלעכט צו העלפן אַ רעכט סיבה?
  די פּריץ האָט לאַדזשיקלי באַמערקט:
  - נו, איר צעשטערן די רוימישע אימפעריע, און דעמאָלט וואָס? עס וועט זיין קליין שטאַטן, אָבער שקלאַפֿערייַ און צאָרעס וועט בלייַבן. און עס קען זיין מער!
  אלבערט האט לאגיש באַמערקט:
  - דערפאר װילן מיר בויען א גערעכטע מדינה, װאו עס װאלט נישט געװען קײן קנעכט, און נישט געװען קײן בעלן, און אלע װעלן זײן גלײך!
  האָט די פּריץ באַמערקט:
  - אַלע קענען ניט זיין גלייַך! איר, למשל, זענט אַ פיל שטארקער און מער פלינק וואָריער ווי דיין פּירז! מענטשן זענען אַניקוואַל פון געבורט און דעריבער ינאַקוואַלאַטי איז אייביק!
  דאָס יינגל האָט זיך געכאַפּט.
  - אָבער מיר ווילן צו בויען אַ שטאַט אין וואָס אַלעמען וואָלט האָבן גלייַך אַפּערטונאַטיז פון געבורט. או ן א ז קײנע ר אי ז ניש ט פארקויפ ט געװאר ן אי ן עבדות . צו האבן אײביקע פרײהײט פאר אלעמען, און נישט ברענגען בלוטיקע קרבנות פאר די געטער. אַזוי אַז אַלע קינדער גיין צו שולע, און עס איז זאָרגן פֿאַר די עלטער. און אין דער צוקונפֿט וועלן מיר אַנטוויקלען וויסנשאַפֿט און אויסטראַכטן רפואות, כּדי מענטשן זאָלן נישט אַלט ווערן און איבעראַרבעטן.
  די פּריץ האָט זיך אַ נײַד געטאָן און געשאָקלט מיטן קאָפּ.
  - חלומות... אבער װער װעט פארן נצחון האַלטן די בארבארן אין די הענט?
  אלבערט האט מיט בטחון געזאָגט:
  - מיר וועלן גרינדן אַן עלעקטיווע דעמאָקראַסי און אַ פּאַרליאַמענט. און מיר וועלן געבן גלייַך רעכט צו אַלעמען. דעמאָלט עס וועט זיין אַ דעמאָקראַטיש שטאַט, און די רייַך וועט זיין געצווונגען דורך געזעץ צו טיילן מיט די אָרעם.
  און עס וועט זיין סאָציאַליזם, און די מלכות פון פרייהייט און וווילטאָג!
  די פּריץ האָט אַ צינגל מיט די פּלייצעס און באַמערקט:
  - די וועלט איז פיל מער קאָמפּליצירט ווי עס מיינט אין חלומות. אבער אָוקיי מיין יינגל! וואס ווילסטו וויסן פון מיר!
  האט אלבערט געענטפערט מיט א שמייכל:
  - דער אָרט ווו די ונטערערד אַרייַנגאַנג צו די שטאָט איז ליגן!
  די פּריץ האָט זיך געכאַפּט, אַ װוּנק.
  "כאָטש איך טאָן ניט טאַקע גלויבן אַז די סלאַוועס וועט קענען צו בויען אַ גערעכט און גליקלעך מלכות, אָבער ... אַזוי איך וועט העלפן!" אבער צוריק, איר וועט מאַכן ליבע צו מיר שיין.
  אלבערט איז געווען צעמישט.
  - אָבער מיר האָבן אַזאַ אַ גרויס חילוק אין עלטער!
  די פרוי, אסאך עלטער ווי זי האט אויסגעזען, האט זיך געכאפט.
  - יאָ עס איז גרויס. איך געדענק נאָך חניבעל! אָבער געשלעכט מיט יונג יינגלעך האלט מיר יונג! אז דו װעסט מיר געבן א שטיק פון אײער יוגנט, אומבאװיליקער העלד, און איך װעל זײן לענגער יונג.
  אחוץ דעם האב איך נאך קיינמאל נישט געזען אזא שיינעם בחור ווי דיר. און דאָס פֿײַער פֿון לײַדנשאַפֿט גײט אין מיר!
  אלבערט האט א ניד געטאן אין אײנעם.
  ― דײַן װילן, מאַדאַם!
  די פרוי האט א ניד געטאן.
  ― נו, קום צו מיר אַ האָן! האָט ניט מורא!
  דער עלטער חילוק איז געווען ריזיק און אַלבערט איז געווען שעמען. אבע ר דע ר באקאנ ט פו ן א דערלעבטע ר פרוי , הא ט אויפגעװעק ט דא ם ײנגל . ע ר הא ט געארבע ט אומזיםט . ארלנגעווארפן פון יקסייטמאַנט דעמאָלט אין אַ היץ
  דעמאָלט אין די קעלט. איך האב געדארפט ארבעטן אויף שפראכן, אבער אלבערט האט שוין געהאט דערפארונג, און דאס איז נישט מיאוס מיט א פרוי פאר אן איבערגעטריבן יינגל. די געוועזענע כהונה האט זיך הויך געקראכט פון אומגעהערט פארגעניגן. איך האט צו אַרבעטן פֿאַר עטלעכע שעה.
  ד י פרידע ס אי ז געװע ן טעמפעראמענטא ל או ן א ן אומבאהאלטענע . אלבער ט הא ט זי ך געשפיר ט שרעקלע ך מיד , או ן הא ט זי ך געהאלט ן ב ײ דע ר גרענע ץ פו ן זײ ן כח . לעסאָף מיד, ווייל גענוג פון אַ קאַסקייד פון אָרגאַזאַמז און אַ פרוי.
  און זי האָט געזאָגט:
  - אַ ונטערערד דורכפאָר אין דעם טעמפּל פון ווענוס גלייַך אונטער די מזבח. עפנט די טיר דורך דריק מאל דריקן אויף די אויגן פון דעם פּאַפּוגייַ. און דאָרט גײסטו אַרױס און פֿיש, װוּ איז דער אַרײַנגאַנג און אױסן שטאָט!
  אלבערט האט א ניד געטאן.
  - א גרויסן יישר כח!
  - האט די פריצה געקראצט.
  - אדאנק! איך האב קיינמאָל יקספּיריאַנסט אַזאַ אַמייזינג פאַרגעניגן! סתם אן אומבאשרייבליכע פארגעניגן!
  דער ײנגל האט זיך א נײד געטאן אין אײנעם.
  - יאָ, אַז ס רעכט קלאַס!
  די פרוי האט א ניד געטאן.
  - נו! כאָטש ניט! לאָזן אַ זעקל פון קופּער קאָינס! דאָס וועט זיין מיין צאָלונג פֿאַר די לעקציעס פון ליבע. און איצט ווערט פינצטער. ביז דער בית המקדש איז פארמאכט, גיי אהין ווי א תפילה.
  יאָ, און נעמען אַ קלענערער קופּער מאַטבייע פון די טאַש. באצאל ן בײ ם ארײנגאנ ג . און באַקומען אָריענטיד דאָרט!
  אלבערט האט א ניד געטאן. כאט ש אי ך הא ב געגעב ן געלט , הא ב אי ך זי ך געפילט . די אַלטע פרוי האָט געצווינגען מיט איר צו שלאָפֿן אַ זייער שיינע און מאַסקיאַלער יינגל, און אויך גענומען געלט דערפאַר.
  אבער אין מינדסטער די אַרבעט איז געטאן.
  אלבערט און רהאדאפיע האבן פארלאזט די וואוינונג. אלבערט האט גע־ שװעבט דאם מויל אין קװאל. און ער האָט געפילט אַז ער וויל טאַקע עסן. אבער מיר מוזן ייַלן איידער די היכל פון ווענוס איז פֿאַרמאַכט.
  פארוואס איז עס נישט דער ערשטער מאָל פֿאַר אַ שקלאַף צו פאַרטראָגן הונגער?
  דאָס יינגל און די מיידל זענען געגאנגען אין שנאָרקינג. ד י װעכטער ם בײ ם ארײנגאנ ג האב ן גענומע ן יעדע ר א מטבע , או ן ז ײ האב ן ז ײ געמאכ ט אפ ־ װיש ן ד י נאקעט ע שטויביקע , כמע ט קינדערישע , אבע ר פארהארטע ר פים , אוי ף א נאסע ר שמאטע .
  אלבערט האט געמײנט, אז ער איז גאנץ דערוואַקסן. ער שלעפט מיט פרויען, הרגעט שונאים מיט אַ שווערד, און איז אַ קאַנפאַדאַנט פון ספּאַרטאַקוס, אָנטייל נעמען אין די מיליטעריש קאָונסיל. עטלעכע אפילו זאָגן אַז ער איז די ומלעגאַל זון פון ספּאַרטאַקוס. כאָטש אין דעם חלום איז זיין פאטער אַ רוימער פּאַטרישאַן פון אַן איידעלע משפּחה.
  ווען איר רייַבן דיין נאַקעט פֿיס אויף אַ נאַס שמאַטע, עס איז אָנגענעם און אַ ביסל קיצליש. אבע ר ד י װעכטע ר קוקע ן זי ך באװיז ן אוי ף דײנע , נאקעטע , געבארענע , רײניק ע פיס .
  זיי טראַכטן ער איז אַ מיידל. איז אַז אויך מאַסקיאַלער לעגס, אָבער שיין. ניט קײן װוּנדער, אַז די פּריסטער האָט זיך אַזױ צוגעקלעפּט צו אים. אלבערט האט מיטאמאל געטראכט, אז ער קען נאך פארבלייבן א יינגל, װײל דער שטן איז דער בעל־הבית. פּלוס אַז איר וועט קיינמאָל ווערן אַן אַלט מענטש, מינוס, איר וועט נישט וואַקסן אַרויף. אבער אויב פרויען ליבע איר, און דערוואַקסן מענטשן פאָלגן, דעמאָלט וואָס פריק אויס?
  אלבערט און רהאדאפיע האבן זיך דערנענטערט צום מזבח. געבויגן. דער יינגל האט געזען אַ פּאַפּוגייַ. אויגן פון גרין גלאז, וואָס אַ יניקספּיריאַנסט מענטש קען זיין טעות פֿאַר אַ שמאַראַגד.
  און די פלוים איז גילד. אלבערט האט זיך גיך ארויסגעכאפט און צוגעדריקט די אויגן. אײנס , דערנא ך א צװײט ן או ן א דריטע ר... הא ט זי ך דערהער ט א גלאט ע רעש , או ן ד י סקאוטע ר קינדע ר זײנע ן גיך א געשפרונגע ן אי ן דורכגאנג , אונטע ר דע ר פלאט .
  ז ײ זײנע ן געלאפ ן אי ן קארידאר . ם׳איז געװען טונקל. אָבער אַלבערט אין דער פֿינצטערניש האָט צו זײַן איבערראַשונג געזען ווי אַ קאַץ, אָדער אַפֿילו אַן אַול, אָדער אפֿשר בעסער. און ער האָט געצויגן רהאָדאָפּיע הינטער זיך.
  דער טונעל איז געווען פייַכט און קאַלט. אַלבערט איז גאָרנישט, אָבער Rhodopeia האט באמערקט:
  ― ס'איז קאַלט און די מײַז קװיטשען!
  אלבערט האט א זיפצן געטאן.
  ― יאָ, ס'איז נישט שפּאַס! קום גיך.
  זיי געלאפן ווייטער. דער יינגל האט געצויגן דאס מיידל ביי דער האנט. און דאָ האָבן זיי זיך גערוט קעגן אַ שטיין פּלאַטע. ס'האט געדארפט זיין א פארשטעלטע אונטערערדישע ארויסגאנג. Rhodopeia האט געזאגט:
  - פארוואס האסטו נישט געפרעגט ווי אזוי צו עפענען דעם ארויסגאנג?
  אלבערט האט ערליך געענטפערט:
  - נאך אזא שטורמישע ליעב־מאכן קאכען די מוח ממש אװעק. אָבער טאָן ניט זיין דערשראָקן. עס איז קלאָר אַז איר דאַרפֿן צו דריקן עפּעס אָדער דרייען עפּעס. לאָמיר זוכן און געפֿינען!
  און דער יינגל האט אנגעהויבן צו פילן די קאַכל ... עס גענומען אַ לייַטיש צייַט. אלבערט האט דורכגעקוקט יעדן שפאלטן און דעפרעסיע, פארזיכטיק געזוכט. און לעסאָף געראטן צו כאַפּן עפּעס.
  כאטש איך האב שוין געוואלט שטארק עסן און אויך טרינקען. די מיידל ראָדאָפּעיאַ האָט אויך שווער געזיפֿצט. זי איז געווען הונגעריק. יא, און נאַקעט פֿיס אין די דאַנדזשאַן בייַ נאַכט אנגעהויבן צו פרירן ווען איר שטיין נאָך.
  און דאָס מײדל איז אױפֿגעשפּרונגען צו װאַרעמען. צום סוף האָט דאָס יינגל געפונען דעם הייבער און אים דריי מאָל געדריקט. און אַ שטאַרק מירמלשטיין פּלאַטע איז אַוועק. און דאָס ליכט האָט געטראָפֿן די קינדערס אױגן.
  פאַרטאָג האָט זיך שוין געבראָכן.
  ז ײ זײנע ן געװע ן קאלט ע או ן הונגעריק , פרײלע ך ארויסגעשטאנע ן אי ן דע ר זון . איצט איר קענען זיין צופרידן. די אַרבעט איז געענדיקט און גאַנץ צו ספּאַרטאַקוס ...
  או ן ד י קינדע ר זײנע ן געלאפ ן װ י גיך , װ י ז ײ האב ן געקאנט , פלאצנדי ק מי ט זײער ע נאקעטע , ראזע , קײלעכדיק ע כילז . די מיידל איז געפאלן הינטער, און די טערמינאַטאָר יינגל גענומען די פירן. או ן ענדלע ך הא ט ע ר זי ך געאײל ט צו ם לאגער .
  ספּאַרטאַקוס באגעגנט אים מיט אַ ריינסטאָון און באפוילן די אַרמיי צו רירן. מי ר האב ן באשלאס ן אנפאל ן ד י סאמע נאכט . קראַססוס האט איבער אַכציק טויזנט וואָריערז. און פון קורס, מיט כּמעט גלייַך פאָרסעס, קאַפּואַ קענען ניט זיין גענומען דורך שטורעם אויף די ווענט. און אַזוי איר קענען שלאָגן אַ פּלוצעמדיק קלאַפּ.
  און רהאָדאָפּעיאַ, לאַגינג הינטער אַלבערט, כּמעט געפאלן אין די קלאַטשיז פון איינער פון די לעגיאָנערס. דערזעענדי ק א עלנט , שיינע ר או ן זײע ר שײנ ע טיניידזשער־מיידל , הא ט דע ר בארבארע ר אי ר צוגעלאפ ן נא ך איר .
  באָרוועס, ליכט לעגס פון די מיידל האט נישט לאָזן צו כאַפּן זיך. אבער זי איז געווען בייז. און ווען דער לעגיאנער האט אנגעהויבן דערשטיקן פון שנעלן לויפן, האט ראדאפעיע ארויסגענומען א נאדל און זיך ארומגעדרײט מיט אלע כוחות
  האט ארײנגעשטעקט דעם ממזר אין האלדז. און זייער קלעווערלי שלאָגן רעכט אין די קאַראָטיד אַרטעריע. אַזוי דאָס מיידל אויך געוואוסט ווי צו ספּאַסיפיקלי טייטן.
  ספארטאקוס האט זי געלויבט. און אַפֿילו דערלאנגט אַ גאָלד מאַטבייע מיט אַ פּאָרטרעט פון אלעקסאנדער דער גרויסן.
  נא ך דע ם הא ט ד י ארמ ײ װײטע ר זי ך באװעג ן .
  טכילעס, אַלץ געגאנגען לויט צו פּלאַן און ווי קלאַקווערק. די מערסט יקספּיריאַנסט און שטאַרק וואָריערז זענען ערשטער אריין אין די דורכפאָר. זיי געמאכט זייער וועג צו די היכל פון ווענוס און פאַרקריפּלט די כהנים. דעמאָלט טויזנטער פון סלאַוועס אריבערגעפארן צוזאמען די נאַכט קאַפּואַ. אבע ר פונק ט אי ן דע ם מאמענט , זײנע ן זי ך צוגעקומע ן צ ו קראס ס פינ ף או ן צװאנציק ט טויזנ ט פריש ע זעלנער . פיר לעגיאָנס פון פינף טויזנט יעדער פון די ים קאָלאָניעס, און אַ פינפט פון דער שטאָט זיך.
  אין גאַנץ, דאָס איז געווען מעגלעך צו כאַפּן זיך מיט די אַרמיי פון ספּאַרטאַקוס. אמת, די רוימער אין קאַפּואַ זענען יבערראַשן בייַ נאַכט, און פילע טויזנטער פון לעגיאָנערז זענען מיד געהרגעט, ניט אַנדערש צו אַנטקעגנשטעלנ זיך.
  און דאָס האָט דערלויבט די ריבעלן צו אָנכאַפּן די איניציאטיוו. אבער עס האט צו שנייַדן שיין באַדלי. אלבער ט הא ט גלײכצײטי ק געהויב ן צװ ײ שװערד ן אפשנייד ן קעפ . רהאָדאָפּעיאַ און ברודער געטאַ, געוויינט לייטער סייבערס אין שלאַכט.
  אויך אנדערע שוועסטער האבן געקעמפט, און אפילו אלבערטס מוטער. ז י אי ז געװע ן א פיזי ש שטארק ע פרוי , װא ס הא ט גענומע ן פו ן קנעכטשאפט , או ן הא ט באקומע ן א שײנע ר געשטאלט .
  אלבערט , אפגעשניט ן ד י רוימער , הא ט געזונגען :
  - ספּאַרטאַקוס איז אַ גרויס וואַליאַנט פייטער,
  ער האָט אויפגעהויבן די שקלאַף קעגן דעם בייז יאָך ...
  איך גלייב אז דער חלום וועט נישט ענדיגן
  און גליק וועט נישט זיין אַ פּאַרטאַקאַל פון דעם מאָמענט!
  אַזוי דער העלדיש יינגל און אנדערע וואָריערז און וואָריערז געקעמפט פיוריאַסלי. און די צעשניטענע קעמפער פאלן. אין קאַפּואַ, רובֿ פון די רוימער קעמפער זענען געהרגעט אין דער ערשטער שעה.
  די מערסטע קאמפן איז פארגעקומען אויף פינף און צוואנציג טויזנט פרישע קריגערס. אבער ספּאַרטאַק, קאַנפאַדאַנטלי פייטינג מיט צוויי שווערדן, געראטן צו אַרומרינגלען זיי, ניצן די נומעריקאַל העכערקייַט וואָס איז געקומען.
  און עס איז געווען אַ גרויס געווינען.
  אלבערט האט געקעמפט. ד א הא ט דע ר נאקעטע ר קײלעכדי ק פונע ם ײנגל , געבראכ ט א ן אנדע ר קין , פו ן דע ר רוםישע ר גענעראל . דאָס איז טאַקע אַ טערמינאַטאָר יינגל. און אַזוי שנייַדן און צעשטערן.
  און מער און מער זעלנער פון רוים פאַלן טויט, און מיט די קעפ אַוועק. און ספּאַרטאַק איז שנייַדן מיט צוויי שווערדן און קריס. און קראַסס אַנטלאָפן ווידער אַ מאָל.
  און אַוודאי איז דאָס אַ גרויסער מיאוסקייט. און די רוימער אַרמיי אין אַ האַרט שלאַכט איז טייל געהרגעט, און טייל קאַפּטשערד. די רוץ איז געווען גאָר, ניט מער ווי פינף קען אַנטלויפן פון קאַפּואַ.
  טויזנט רוימער. עטלעכע אַרעסטאַנטן זענען געווען כּמעט דרײַסיק טויזנט. און זייער אינהאַלט איז געווארן אַ פּראָבלעם.
  אין קיין פאַל, איצט ספּאַרטאַקוס ס הענט זענען אַנטיד און איר קענען בעשאָלעם גיין צו רוים.
  וולאדימיר־מיכאיל , גארבאטשאװ־פוטין , הא ט זי ך װידע ר אויפגעװאקםן . באזונדער ם הא ט ע ר באפויל ן ד י קינדע ר זאל ן גײ ן אי ן זומע ר בארװע ס או ן ראטעװע ן שיך . פרויען זאָלן אויך גיין באָרוועס.
  מענטשן אויך האָבן די רעכט צו האָבן אַרויף צו פיר ווייבער, וואָס איז קיל.
  געמאכ ט אזעלכ ע רעפארמען , אי ז גארבאטשעוו־פוטין ן אײנגעשלאפן ;
  אלבערט האט זיך אויפגעכאפט פון א שמיץ אויף די נאקעטע, בחורישע פיס. דער משגיח האט גראב געשטופט דעם כמעט נאקעטן יינגל און געשריגן:
  ― שטײ אױף, שקלאַף!
  דער געוועזענער פרינץ האט זיך אויפגעשטעלט מיט א זיפץ. זײ ן קערפער אי ז געװע ן טרוקענע , טרויעריק , או ן זײ ן הױ ט אי ז געװע ן כמע ט שװאר ץ פו ן זונענברען . אירע האָר, שױן בלאָנדע, זײַנען געװען אױסגעברענט און געװען װײַס װי שנײ.
  ער איז אויפגעשטאנען און געגאנגען צו פרישטיק מיט די איבעריקע שקלאפען בחורים. פרישטיק, פון קורס, איז געווען גאַנץ באַשיידן, קאַשע מיט וועדזשטאַבאַלז. ספּעציעל אין דער מדבר, איר קענען נישט קאָכן פלייש ספּעציעל. און אַ ביסל מער וואַסער.
  די שקלאפען בחורים האבן שנעל געשלונגען זייער חלק. או ן דא ן זײנע ן ז ײ צוגעגאנגע ן צו ם שטריק , או ן זי ך געלאז ט פארבינד ן ד י הענט . און דערנאָך האָט מען זיי ווידער געטריבן אויף דער גאַס.
  אמת, דאָס מאָל עס איז שוין נאָענט צו די מאַרק און עס צוגעזאגט בייַ מינדסטער עטלעכע ענדערונגען.
  מענטשן אויף די גאסן האבן געקוקט אויף די בחורים. ע ס זײנע ן אוי ך געװע ן פי ל ארטיק ע בחורים . ז ײ זײנע ן געװע ן אנדערש : אי ן קאפאטן , קלײדע ר או ן האלב־נאקעט , או ן בארװעס , או ן שוך . געווענליך זענען מענטשן רייכער
  בילכער שיכלעך און אפילו שיך, טראָץ די היץ. דערװאקסענ ע מענער , אפיל ו פו ן ד י ארעמע , האב ן געפיר ט שיך , אבע ר קינדע ר או ן פרויען , אפהענגי ק פו ן זײע ר עשירות .
  די אָרעמע באָרוועס, רייכערע שיך. אבע ר אפיל ו ד י ארעמ ע פרויע ן זײנע ן געװע ן אי ן קע ־ ליע ר או ן פארדעק ט פנימער , כאט ש ז ײ האב ן געפלאקער ט מי ט ד י נאקעט ע פיעס . ע ס זײנע ן אוי ך געװע ן ײנגל־שנעכט , װעלכ ע האב ן כמע ט נאקע ט אדע ר אפיל ו אינגאנצ ן נאקע ט געשטראנ ט ד י גאסן .
  ד א הא ט מע ן ד י ױנג ע שקלאפ ן צוערש ט געפיר ט אי ן ד י באד ן אויפ ן מארק . און געוואשן זיי ווידער. מע ן הא ט אראפגענומע ן ד י ײנגלע ך שװעם־בומע ן או ן לענדן . און זיי זענען געהאָלפֿן צו וואַשן דורך שיין דינער גערלז.
  אלבערט האט דערפילט די בושה און אויפרייס פונעם יונגן מאן, בפרט ווען מען האט אים אויסגעריבן מיט וואש־שטאף. ספעציעל פארזיכטיק האט מען די אינגלעך פארשטויבטע, פארהארטעטע פיס געשריבן. אַזוי זיי האָבן זיי אַ שווענקען
  מויל און באַרשט דיין ציין. נאַס האָר קאָומד. עטלעכע אויך צעשויבערט יינגלעך האָבן די האָר שנייַדן. אלבערט האט געפילט א שטארקע אויפרייס פון דער פאלק נאקעטע שקלאפן.
  דאָס זעלבע, ווי זיי וואָלטן נישט באמערקט ווי יקסייטאַד און נערוועז די בחורים זענען. ז ײ האב ן פונק ט געגרײ ט סחורו ת צ ו באקומע ן או ן ע ס אי ז געװע ן זײע ר פליכט .
  אלבערטס מענלעך שלימות איז געווען דערוועקט און געשוואָלן. און ער האָט זיך שטאַרק געשעמט. און ער האָט עס צוגעדעקט מיט זײַנע הענט. א טײ ל ײנגלע ך זײנע ן אוי ך געשטאנע ן אויפריכט .
  ז ײ האב ן זי ך געציטערט , ד י פנימע ר זײנע ן געװע ן שאַרלעכ ל פו ן בושה , או ן פארלעגנהײט .
  אבער מציאה איז מקח... זיי פארקויפן שקלאפן אויף אראביש, איך לער זיי אינגאנצן נאקעט. אַזוי אַז דער באַזיצער זעט אַלע די חסרונות. און קײנער לאָזט זיך נישט פֿאַר בושה. שקלאַף עס ערשטער
  כייַע. קען א בהמה זיך שעמען? און א בהמה האט קלײדער? אַזוי באַקומען נאַקעט און גיין פֿאַר אַלע צו זען.
  ד י ײנגלע ך האב ן אויסגעזע ן מא ן או ן װײם .
  אין טעאָריע, עס וואָלט זיין בעסער צו ויסמיידן זיי איידער טריידינג, אָבער עס איז קיין צייט. זאָל זיין פארקויפט איצט. ספּעציעל טרוקן, און אַ מאָגער שקלאַף איז יוזשאַוואַלי מער האַרציק ווי אַ געזונט-פאסטעכער איינער.
  אלבערט און די אנדערע ייִנגלעך זענען אָילעד צו מאַכן זיי שייַנען און דערשייַנען מער מאַסקיאַלער. דערנאָך האָט מען עס געבראַכט אויפן מאַרק.
  עס איז געווען אַ ליציטאַציע. ז ײ האב ן אוי ך פארקויפ ט װײבער , או ן זײע ר שײנע , או ן ױנג ע מײדלעך , או ן אפיל ו מײדלעך . ז ײ האב ן פארקויפ ט ס ײ דערװאקסענ ע מענער , ס ײ ױנגעלײט , או ן אפיל ו זקנים . נאָר אַלטע װײַבער
  זיי האבן נישט פאַרקויפן עס - עס איז עקלדיק.
  מע ן הא ט ד י ײנגלע ך געשטעל ט או ן ארויסגעפיר ט אוי ף דע ר פלאטפארמע . מי ר האב ן אנגעהויב ן מי ט ד י קלענער ע .
  דער ערשטער קינד צו קומען אויס איז געווען אַכט יאר אַלט. ע ר אי ז געװע ן זײע ר מאנער , ד י ריפ ן האב ן זי ך ארויסגעבויגן , דע ר קא פ הא ט אויסגעזע ן גרוי ס או ן דע ר האלדז , א דינער .
  ניט אַ אַטראַקטיוו מוסטער.
  האָט דער מנהל געזאָגט:
  - איין דינאַר סטאַרטינג פּרייַז ... ווער וועט געבן מער ...
  א מורמל איז דורכגעגאנגען דורך דעם עולם מענער מיט בערד און פרויען אין בורקעס. אפנים , אי ז דע ר ײנגל , ניש ט געװע ן אײנדרוקט . זיי האָבן זיך טאַקע נישט געוואָלט אָפּטיילן מיטן גאָלדן דינר.
  א מאן אין א טורבאן און א גרויסן בויך האט געזאגט:
  ― לאָז מיך נעמען פֿון אײַך דאָס גאַנצע פּאָרל קינדער פֿאַר צװאַנציק דינאַרן, און זאָלסט פֿון אונדז נישט נעמען צופֿיל צײַט!
  דער סוחר האט צוגעכאפט די פלײצעס און געענטפערט:
  - עס איז איין יינגל, דער פּרינץ פון אַן אייראפעישער לאַנד. עס וועט ווערן פארקויפט סעפּעראַטלי. און דאָס גאַנצע איבעריקע װעל איך אײַך געבן פֿאַר דרײַסיק דינאַרן!
  דער סוחר אין אַ לוקסוס טורבאַן האָט געוואָרצלט:
  - גענוג און צװאנציק. יינגלעך זענען גוט פֿאַר ארבעטן אין מינעס און מינעס. אבער זיי זענען דאָרט געשווינד און שטאַרבן, נישט לאָזן זיי צו רעכט באַצאָלן פֿאַר זיך.
  האָט דער סוחר געענטפערט מיט אַ שמייכל:
  - א פאר ײנגלע ך זײנע ן שײנע , מע ן קענע ן ז ײ קױפ ן אל ס משרתים , פא ר הויז־ארבעט . און אין אַלגעמיין, לאָזן עס זיין באַרגינינג!
  אן אנדער סוחר האָט געשטיצט:
  -זאל זיי צוריקציען די גאנצע פּעקל, און מיר וועלן באַשליסן צי צו קויפן אָדער נישט צו קויפן!
  אלבערט איז געבליבן אלײן הינטער א סקרין, און די בחורים, נאקעטע, שװארצע מיט טאנצן, האט מען גענומען צו דער פלאטפארמע. א פּאָר פון זיי טאַקע געקוקט לייַטיש. און עס איז געווען אַ ופלעב.
  אן אנדער סוחר האָט געמאלדן:
  ― איך גיב פֿאַר אַלע פֿינף און צװאַנציק דינאַרן!
  דער ערשטער סוחר האט געקראכט:
  - דרײַסיק און דאָס איז דער לעצט פּרייַז!
  אן אנדער סוחר אין אַ טורבאַן מיט רובין האָט געמאלדן:
  ― דערנאָך אײן און דרײַסיק דינאַרן!
  דער סוחר האט אויפגעהויבן זײן האמער און געזאגט:
  ― אײן און דרײַסיק דינאַרן מאָל, אײן און דרײַסיק דינרן צװײ, נו, װאָס נאָך? איין און דרייסיק דינער דריי!
  . קאַפּיטל? פערצן .
  די בחורים זענען געטריבן געווארן צום בעל הבית. מע ן הא ט ז ײ פארקויפ ט װ י בהמות . און עס איז געווען אַ שווער מאַך.
  יעצט איז אלבערט'ס קער. א באָרוועס און נאַקעט יינגל איז געווען שטעלן אויף ליציטאַציע. אלבערט האט טאקע געהאט א שיינע, כאטש דינע, אבער סיניקע, אויסגעדרייטע געשטאלט און א זיס, קינדיש, שיין פנים. ער איז בכלל אַ זייער שיין יינגל, כאָטש די ריבס ווייַזן דורך. זיין האָר איז ווייַס, אַ ביסל גאָלדען און ציכטיק שנייַדן.
  דער משגיח האט זיך אנגערופן:
  - עפנט דײן מויל יינגל!
  דער יינגל פּרינס געעפנט ...
  דער משגיח האט אויסגערופן:
  - זע , װעלכ ע װײסע , רײנע , שטארק ע צײן . מי ר הײב ן זי ך אפציע ן מי ט פופצן ד דינרים !
  איינער פון די סוחרים האט געשריגן:
  - זאל ער אויפהויבן דעם שטײן!
  אלבערט איז געפירט געווארן צו א שטיין וואס מען האט גענוצט צו מעסטן די שטארקייט פון די שקלאפן. דער בחור האט עס מיט שװעריקײטן אראפגעריסן פון דער דיל, און אים געװארפן אויפן ברוסט. און אויפגעהויבן, מיט אַ שטופּן, העלפּינג מיט די פֿיס איבערן קאָפּ.
  דער סוחר האט א ניד געטאן.
  ניט שלעכט פֿאַר זיין עלטער! איך גיב דיר זעכצן דינער!
  דער אנדערער האט געשמײכלט און געזאגט זיבעצן!
  עס איז געווען אַ אויסרוף - אַכצן!
  דער סוחר האט ווידער גערעדט:
  צוואַנציק!
  עס איז געווען אַ פּויזע. אלבערט שטײט אין גאנצן נאקעט, און מיטאמאל האט ער זיך דערמיט דערפילט שפירט און געשעמט. פון בושה האט זיך אריינגעלאזט אויפרייס, און די זכר שלימות האט זיך אנגעהויבן אויפהייבן.
  א פרוי אין אַ רייַך שלייער גערגאַלד וועגן:
  ― פֿינף און צװאַנציק דינאַרן!
  מ׳האט געהערט לעכערלעכע װיצן.
  זי האט געפונען אַ פאַקטיש מענטש!
  ― דאָס איז אַ נײַער צאַצקע!
  דער סוחר האט זיך געכאפט און אנגעהויבן זאגן:
  ― פֿינף און צװאַנציק דינאַרן מאָל, פֿינף און צװאַנציק דינרן צװײ... נו, װער איז מער.
  דער סוחר וואס האט פריער געקויפט אלע שקלאפן האט געקראצט:
  ― דרײַסיק דינאַרן!
  פרעגט דער שכן פארוואונדערט:
  - פאר איינעם ווי פאר צוואַנציק בחורים?
  דער סוחר האט א ניד געטאן.
  - איך פילן עס איז ווערט עס!
  האָט דער סוחר אָנגעהויבן שרייען:
  ― דרײַסיק דינאַרן מאָל, דרײַסיק דינאַרן צװײ...
  די פרוי האט איבערגעריסן און געקראכט:
  ― פֿינף און דרײַסיק דינאַרן!
  דער סוחר האט א ניד געטאן.
  ― אַזױ, פֿינף און דרײַסיק דינר אַמאָל, פֿינף און דרײַסיק דינר צװײ...
  דער סוחר האט ווידער גערעדט:
  ― פערציק דינאַרן!
  דער סוחר האט אַמאָל געזונגען פערציק דינר, פערציק דינר צוויי....
  א פרוי אין אַ רייַך שלייער האט קוועטשן:
  ― פֿינף און פֿערציק דינאַרן!
  דער סוחר האט געשריבן:
  ― פֿינף און פֿערציק דינאַרן אַמאָל, פֿינף און פֿערציק דינאַרן צװײ...
  דער סוחר האט געקראכט:
  ― פֿופֿציק דינאַרן!
  זיין חבר האט איבערראשט געזאגט:
  - פופציק דינער פאר א ײנגל? פֿאַר דעם געלט איר קענען קויפן אַ גוט מיידל!
  דער סוחר האט געשמײכלט.
  - און ער, ווי די מיידל איז גוט!
  די פרוי האט געשריגן:
  ― זעכציק דינאַרן!
  דער סוחר האט נישט איבערגעגעבן:
  - זיבעציק !
  ― אַכציק!
  - נײנציק !
  די פרויען האבן זיך אנגערופן:
  ― הונדערט דינאַרן!
  א דינר איז א מטבע פון גאלד, און הונדערט דינרים איז שוין א היפשע סומע, און עס איז געווען א פסק.
  דער סוחר האט אויפגעהויבן זײן האַמער און גענומען זינגן:
  - הונדערט דינער מאל! הונדערט דינער צוויי! ווער עס וועט געבן מער ווי הונדערט דינרים דריי... און איידער דער האמער איז געפאלן, האט דער ערשטער סוחר אויסגעפלאצט:
  ― הונדערט און צען דינאַרן!
  דער עולם האט געפײפט...
  דער סוחר האָט אויפגעהויבן זײַן האַמער און געזאָגט:
  - הונדערט און צען דינר מאָל, הונדערט און צען דינאַר צוויי ...
  די פרוי האט געזאגט שטרענג:
  ― הונדערט און צװאַנציק דינאַרן!
  דער ערשטער סוחר, וואס האט פארגעלייגט צוואנציג דינער פאר די בחורים, האט סארקאסטיש געפרעגט:
  - װילםטו נישט צופיל פאר א האן?
  די פרוי האט געזאגט מיט עפפעקט:
  ― דאָס איז מײַן עסק! און פֿאַר װאָס דאַרף מען אַן אַלטן שטעמפּל!
  האָט געענטפערט דער סוחר מיט דעם טורבאַן באַצירט מיט שמאַראַגד:
  - איר וועט געפֿינען מער! נו, הונדערט און דרײַסיק דינאַרן!
  די פרוי האט זיך נישט נאכגעגעבן און האט פעסט געגרמט:
  ― הונדערט און פערציק!
  דער סוחר האט געמורמלט:
  ― הונדערט פֿופֿציק!
  די פרוי האט געזאגט מיט נאפט:
  ― צװײ הונדערט דינאַרן!
  דער סוחר האט געפײפט:
  - יא , פאר אזא געלט קענסטו זיך קויפן א שקלאף פון זעלטענע שיינקייט . דו מיינסט ניט, אַז דײַן מאַן, עמיר, װאָלט זיך צעבראָכן, װען ער װעט אױסגעפֿאָרן, װיפֿל דו גײסט אױס אױף אַ שיטן ייִנגל!
  די פרוי האט שטרענג באַמערקט:
  ― איך האָב געבראַכט דעם עמיר זײַן שטעלע און עשירות, ער װײס, אַז ער האָט דאָס צו מײַן טאַטן שולדיק! אבער וואָס טאָן איר דאַרפֿן דעם שיין יינגל?
  דער סוחר האט געברומט אין ענטפער:
  ― דרײַ הונדערט דינאַרן!
  די פרוי האט געענטפערט מיט א שמייכל:
  - פיר הונדערט !
  דער סוחר האט געקלאפט:
  - פֿינף הונדערט!
  די פרוי האט געזאגט שטרענג:
  - טויזנט דינאַרן!
  א גערודער איז דורכגעגאנגען אין די רייען פון סוחרים און הענדלער. איינער פון זיי האט געזאגט:
  - דער יינגל איז שיין, אָבער וואָס אַזוי פיל פֿאַר אים. זעלטן, ווען די פֿרויען פֿון די ערשטע שיינקייטן האָבן אַזוי פֿיל באַצאָלט!
  דער סוחר האט באשטעטיגט:
  - פאר טױזנט דינער װעט אײער מאן דיך אוודאי הויט!
  האָט געענטפֿערט דעם עמירס װײַב אין שלײער:
  - און דו װעסט זײן נאך א ערגערע לוסטיקער ציג!
  קופער האט געשריבן:
  ― צװײ טויזנט דינאַרן!
  די פרוי, אָן געבן אין, געענטפערט:
  ― דרײַ טױזנט!
  דער סוחר האָט געמאַכט:
  - פיר טויזנט !
  די פרוי האט געווארפן:
  ― פֿינף טױזנט!
  דער סוחר האט אויסגעשריגן אויפן העכסטן לונגען:
  ― צען טויזנט דינאַרן!
  עס איז געווען אַ שווער פּויזע ... די סומע פֿאַר די פּרייַז פון איין שקלאַף איז געווען אַנפּרעסידענטיד. און א גערודער איז דורכגעגאנגען דורכן עולם סוחרים. עס איז טאַקע געווען זייער נאַריש צו באַצאָלן אַזוי פיל פֿאַר אַ יינגל
  וועגן דרייצן יאָר אַלט, כאָטש זייער שיין און מאַסקיאַלער ...
  דערצו איז אַלבערטס מענלעך שלימות געפֿאַלן. די פרוי האט זיך מיטאמאל געפילט אנטוישט אין איר נייעם שפילצייג און האט געשװיגן. איז דאָס ניט טאַקע צו פיל?
  דער סוחר, דערזען די פּויזע זיך שלעפּן, האָט אויפֿגעהויבן זײַן גאָפּל און האָט אָנגעהויבן זאָגן:
  ― צען טױזנט דינר אַמאָל, צען טױזנט דינר צװײ, װער װעט געבן מער? צען טויזנט דינרים - דריי! אבע ר אײדע ר דע ר האמע ר הא ט געקלאפ ט הא ט זי ך דערהער ט א קול :
  ― הונדערט טויזנט דינאַרן!
  אלע האבן צוריקגעקוקט. אין זאל איז ארײן א מאן אין שװארץ און א ספעציעלער אנצוג. זײ ן פני ם אי ז געװע ן פארדעק ט מי ט א שװארצ ע מאסק .
  דער סוחר איז געװען אן לשון־קודש און געפרוירן, פארפרוירן אין פארבינדונג.
  דער מענטש אין די שוואַרץ מאַנטל און מאַסקע באשטעטיקט:
  ― הונדערט טויזנט דינאַרן!
  דער סוחר האט זיך א ניד געטאן אין אײנעם.
  - אַוודאי גרויס! און ער האָט אָנגעהױבן אין אַ געזאַנג: הונדערט טויזנט דינרים אַמאָל, הונדערט טויזנט דינרים צװײ... װער װעט געבן מער? דריי הונדערט טויזנט דינרים! פארקויפן פאר א דזשענטלמען אין א שווארצער מאנטל און מאסק!
  דא האט זיך דער סוחר אריינגעמישט און געזאגט:
  דער מענטש איז אומבאַקאַנט צו אונדז! צי האָט ער אַזאַ אַ ריזיק סומע!
  דער מענטש אין די שוואַרץ מאַנטל און מאַסקע האט געזאגט:
  - אויף די קעמלען זײנען דא זעקלעך מיט גאלד! נאָר גענוג צו באַצאָלן פֿאַר דעם יינגל! איר קענען ציילן אויב איר ווילט!
  דער סוחר האט א ניד געטאן.
  - פון דײן! איר קענען פאַרמאָגן עס ווי איר ווילט! באטראכט ווי פיל איר באַצאָלט, איך קענען פאָרשלאָגן אַ קייט צו אים פֿאַר פריי!
  דער מאן אין דער שװארצער מאנטל האט זיך א ניד געטאן.
  - די קייט וועט נישט שאַטן פֿאַר די יונגערמאַן! אין דער דערווייל, האָבן שפּאַס!
  אלבערט האט זיך צעוויינט. א קאלנער מיט א קייט האט מען אים אנגעשפארט ארום האלדז און דעם עק האט מען איבערגעגעבן דעם נײעם בעל. עס איז עפּעס זייער בייז און בייז וועגן אים. און דער יינגל האָט געפילט אַז דאָס איז נישט גוט.
  דער מאן אין דער שווארצער מאסק און מאנטל האט געצויגן זיין קייט און געווארצלט:
  ― נו, שיק מײַן נײַע שקלאַף! זאל ס זען אויב איר באַרעכטיקן די האפענונגען און קאָס.
  אלבערט איז אים פליכטיג נאכגעגאנגען. מ׳האט אים ארויםגעפירט. ד א הא ט מע ן טאק ע אויסגעלאד ן זע ק גאלד ע פו ן קעמלען . אלבערט האט געטראכט: פארוואס האבן זיי פאר אים באצאלט אזא משוגענע סומע געלט?
  אויב פֿאַר צען דינאַרן איר קענען קויפן אַ גוט דערוואַקסן עבד. אט זײנען צװאנציק בחורים אװעק פאר אײן און דרײסיק דינער. בלויז פֿאַר פרויען פון ווונדערלעך שיינקייט מאל
  די פּרייַז איז געווען איבער אַ טויזנט דינאַר.
  אָבער פֿאַר איין שקלאַף אָדער שקלאַף - באַצאָלן אַ הונדערט טויזנט! דאָס איז אַנטינגקאַבאַל! נאָך אַלע, אַזאַ אַ סומע איז די גאנצע שאַצקאַמער פון די ווירע. אַלבערט איז געווען טשיינד צו אַן העלפאַנד, וואָס איז געווען מאָונטעד דורך זיין נייַ בעל.
  און פיר רייטער האָבן ווידזשאַלאַנטלי געקוקט אויף דעם יינגל. און אלבערט איז װידער געװען אויפן װעג. זײנ ע נאקעטע , פארהארטע ר זאלע ן האב ן געקלאפ ט דע ם פארװעג . ער איז געװען נאקעט און מאגער
  און מען האָט אים אָנגעקוקט און געלאַכט.
  ווי פיל צו באַצאָלן פֿאַר אַ יינגל? קען עס זיין ווילד ליבע?
  אלבערט איז געגאנגען און געטראכט. פארוואס איז דער סוחר גרייט געווען צו באצאלן צען טויזנט דינרים דערפאר? ניש ט צוליב ן געשיק ט אי ן ד י שטיינער . און ניט פֿאַר בעט קאַמפערץ.
  אוודאי ווייסט ער עפעס וועגן דעם מוצא פון אלבערט. אַז ער איז דער פּרינץ פון אַ רײַך לאַנד. אפשר האט דער סוחר געווארט צו נעמען א אויסלייז פון אלבערט? אדער פארקויפן צו אייער אייגענעם פאטער-מלך?
  דעם ווערסיע געקוקט גאַנץ גלייבלעך. כאָטש עס בלייבט צו זען צי איר וועט באַקומען אַ ויסלייזגעלט, און צען טויזנט דינאַר - די פּרייַז פון אַ טויזנט דערוואַקסן שקלאַף - מוזן זיין באַצאָלט איצט.
  זאָלן די װעגן פֿון גאָט זײַן אומפֿאַרשטענדלעך.
  כאָטש צי דער גאָט עקזיסטירט צי נישט... אַלבערט האָט זיך געהוסטן. נו, ניין, ער האט פארקויפט דעם גוף צו שׂטן, וואָס מיטל אַז גאָט מוזן עקזיסטירן! ווי אַנדערש? אויב עס איז אַ שאָטן
  עס מוז זיין ליכט. עס קען זיין אַז עס איז קיין שאָטן אויב עס זענען עטלעכע לייץ. אבער עס איז שטענדיק ליכט אין די שאָטן.
  אלבערט האט טיף אטעם גענומען. איך האב געטראכט, און פארוואס האבן זיי דערפאר געגעבן הונדערט טויזנט? אין קיין פאַל, ניט אין סדר צו טייטן אַזוי לייכט, און דאָס איז אַ פּלוס. אָבער פּלוצלינג פּאַסירן צו אים
  עפּעס מער שרעקלעך ווי טויט? און דאָס איז אַ מינוס! פּלוצלינג זיי ווילן צו נוצן אים ווי אַ מיידל?
  אלבערט האט שװער געזיפצט און געשװיגן דעם גאַנג. זיי זענען אַרויס די שטאָט און אריבערגעפארן דורך די מדבר. דער יינגל איז געגאנגען צו זיך און געפרוווט צו ימאַדזשאַן עפּעס מער פריילעך ...
  קיין סאָרט פון קאמפאניע, מלחמות, מידייוואַל פייץ.
  דער יינגל ימאַדזשאַנד די צייט פון ריטשארד די ליאָןהעאַרט. דארט האט ער שוין געקעמפט אין זײן חלום און אלעמען באזיגט. און איצט שטעלט זיך פאָר, ווי דער סדר וויל דאָרטן פאַרברענען דאָס אומגליקלעכע אידישע מיידל
  רבקה . זי איז אַזוי שיין און אומשולדיק. זי האט אַזוי פיל כיין און וואַרעמקייַט. אבע ר דא ם מײד ל הא ט מע ן צוגעפיר ט צו ם פײער , ארומגערינגל ט מי ט װעכטער . איר געשטאלט האט אויסגעזען בלײך.
  דאָס מײדל איז געגאַנגען מיט שטילע טריט, און איר שײן פּנים האָט אויסגעזען רויִק, כאָטש ס'איז קלאָר, אַז אין אירע אױגן פלאנען אַ שרעק און כּעס.
  אַלע דעקעריישאַנז און ליכטיק מיזרעכדיק שטאָף זענען אַוועקגענומען פון איר. רבקה׳ס קאפ איז געבליבן אנטפלעקט, אחוץ צװײ שװארצע, גאנץ לאנגע צעפלעך, װאם האבן אראפגעלאזט דעם װײםן קיטל.
  דאָס מײדלס קלײנע פֿיסלעך זײַנען געװען נאַקעט. און עס האָט זיך באַוויזן, אַז רבקה האָט געליטן ווי פֿון אַ מאָראַלישע דערנידעריקונג: איר רײַכע ייִדישע פֿרוי איז געצווינגן געוואָרן צו גיין באָרוועס, ווי אַ קבצנישן עולם.
  אַזוי עס איז פיזיקלי. דער טאג האט זיך אויסגעוויזן פארוואלקענט און עס איז געווען גאנץ קיל, און דאס מיידלס נאקעטע זאלן זענען נישט געוואוינט געווארן צו שארפע שטיינער און גראַווע פונעם וועג. רבֿקה האָט זיך אָנגעהויבן צוווינקען און
  הינקען אויף ביידע פיס. זי איז זיכער נישט געוואוינט געווען צו גיין באָרוועס, ספעציעל אין בריטאניע, וואו אפילו זומער איז נישט געווען צו ווארעם און עס איז אפט געווען פארוואלקענט. און ער איז די טאָכטער פון פּאַלעסטינע מיט
  װאַרעמער און טרוקענער קלימאַט.
  יא, און עס איז כיומיליייטינג ווען מענטשן זען נאַקעט, קייַלעכיק, אַ ביסל שטויביק כילז און אפילו לאָזן בייזע וויץ. פֿאַרשטייט זיך, אַז זיי האָבן אַרויסגענומען אַלע צירונג פֿון רבקה און אויסגעטאָן די שיך, נישט ווײַל זיי האָבן געוואָלט.
  ספּעציעל דערנידעריקן.
  די מאָנקס זענען דערשראָקן אַז זי זאל האָבן אַמיאַלאַץ און טאַליסמאַנז, וואָס שׂטן סאַפּלייז זיין אנהענגערס צו פאַרמייַדן תשובה אפילו אונטער פּייַניקונג.
  או ן פא ר דע ר עקזעקוצי ע פו ן פרויען , װא ם זײנע ן פארדעכטיג ט געװאר ן מי ט מכשפות , הא ט מע ן ז ײ גענומע ן באָרוועס . אַזוי זיי געווען צו האָבן רידוסט דימאַניק מאַכט. די ערד איז פון גאָט, און ווען נאַקעט פֿיס פאַרבינדן עס, די מכשפה
  איז באפוילן מיט געטלעך ענערגיע און פארלירט טייל פון זייַן מאַכט. ממילא האָט רבקה, באָרוועס און אָנגעטאָן אין ווייסן פֿון די גראבסטע לײַנען, געמאַכט אַ רירנדיקן רושם.
  א סך פרויען האבן אויף איר געקוקט און זיך געחידושט ווי שיין זי איז אפילו אין די באַשיידענע קליידער פון אַ זעלבסטמאָרד באָמבער געפירט צו די פייער. און ווי גראַציעז און טשיזאַלד איר נאַקעט פֿיס זענען,
  צו וועלכע שטויב קלעבט זיך נישט, וועגן. און אַז איר נאַטירלעך שיינקייט פון נאַקעט מיידליש לעגס איז פיל מער שיין ווי שיכלעך סטאַדיד מיט דימענט צירונג.
  דא הינקערט רבקה די גאנצע צײט, קלאפט אראפ די נאקעטע, צערטלעכע פיס, דערנענטערט זיך צו א שטעקל ברענהאלץ און שטרוי. דא מוז מען פארברענען. או ן פא ר דע ר עקזעקוצי ע װער ן ז ײ צוגעבונד ן צ ו א פלע ק או ן אנגעשטעל ט קײטן .
  אַוודאי טוט עס וויי, ווען אַ קייט שטעקט זיך אַרײַן אין אַ צאַרט מיידלס גוף. און ווי קיל עס איז צו שטיין באַוועגלעך אויף אַ קיל טאָג בייַ זונ - ונטערגאַנג אין פאַרוואָלקנט וועטער. ווען די זון איז בלויז
  נאָר טייל מאָל פּיפּס דורך די וואלקנס. אין דערצו צו די האָאָדיע, רעבעקקאַ האט גאָרנישט אויף איר גוף. די נזיר־מײדלעך האבן אלץ אראפגענומען צו דער הויט, און געגעבן א קאפאטע רײן לשם צדקה.
  אַזוי עס איז נאָך קיל צו שטיין נאָך טשיינד, און קראַנק פון קייטן, נאַקעט פֿיס באַקומען קאַלט פון די ווינט, און ווייטיק פון די שפּאַנונג פון אַ שטייענדיק שטעלע.
  איצט איז די איינציקע האָפענונג פון רבקה אויף אַ באַשיצער. דער בעסטער וואָריער פון די קניגהץ טעמפּלער ברייאַן מוזן קעמפן קעגן אים. וואָס איז אונטערשיידן דורך גרויס שטאַרקייַט און ענדעראַנס.
  אָבער, Ivanhoe געראטן צו קלאַפּן אים אויס פון די זאָטל. אבער איצט איז ער שווער פארוואונדעט. אויך, ריטשארד די ליאָןהעאַרט קען קאָנקורירן מיט בריאַנד, אָבער ער קען נישט קעמפן פֿאַר אַ איד, מער גענוי
  איז אַנלייקלי צו וועלן - דאָס איז נישט אַ רויאַל געשעפט.
  אַזוי ברייאַן איז רויק און זיכער אַז ער קענען באַזיגן ווער עס יז. און דאַן די חוצפּהדיק מיידל וואס פארווארפן זיין ליבע וועט פשוט ווערן פארברענט. און צעוואָרפן די מכשפה אש. דערנאך שלאפן זיי און
  אירע מאראקא־שיך, אויסגעמישט מיט פערל, און קלײדער מיט אלע דימאנישע צירונג.
  ברײַען קוקט אַף רבקה. װי שײן זי איז, אזוי צוגעבונדן צו א שטאנג, אדער גיכער אײנגעקניט. און עס קוקט ווי רירנדיק, און יינציק דראַמאַטיק.
  און די צייט גייט דורך. די מיידל פרייז און ציט זיך. אירע קייטן שאָקלען. מען זעט, אַז עס גיט איר ליידן צו שטיין צוגעבונדן צו אַ פּאָלע. דאם מײדל׳ס בארװעםע פים זײנען געװען רויט פון דער קעלט.
  ווי ומבאַקוועם זי איז. און ווי דערשראָקן זי מוזן זיין ...
  דאָס פֿײַער, פֿאַרשטייט זיך, וועט וואַרעמען און דער פֿלאַם וועט באַפֿאַלן דעם מיידלשישן, קײַלעכיקן פּיאַטע. און דער ריח פֿון שיש־קעבאַב װעט זיך הערן, װי בראָטן לאַם. און עס וועט ווערן אַזוי יקסקרוסיאַטינגלי ווייטיקדיק.
  און דאָס מיידל שרייט. און די פלאַם וועט העכערונג, העכער און העכער. זי װעט פארברענען איר װײםן קיטל און דער גאנצער עולם װעט זי זען אין גאנצן נאקעט און פארבונדן.
  און די ווייַס הויט וועט בליסטער, ווערן רויט. און דעמאָלט עס סטאַרץ צו גליטשן. און די פלייש וועט זיין געפּרעגלט, און ווי אין אַ סקאָווראָדע. און עס וועט נאָר שאַטן אַמייזינגלי.
  און רבקה וועט שרייען אין אומדערטרעגליכע יסורים. און אַצונד װעט פֿאַלן פֿלײש פֿון אירע בײנער. און די ביינער זענען יקספּאָוזד, שוואַרצן. און די מיידל פון די ווייטיק קלאַפּ וועט פאַרלירן באוווסטזיין און רויק אַראָפּ. עס וועט זיין שטיל אויף אייביק. און איר נשמה וועט פליען צו אַ ספּעציעלן גיהנום פֿאַר די אידן. פאר אומבאטאפטע אידן וועט זיין גיהנום. װוּ זײ װעלן פּײַניקן לויט זײערע מעשים.
  און אפנים וועט רבקה, ווי אן אומשולדיקע נשמה, נישט אזוי שווער באשטראפט ווערן. זײ װעלן זי לײגן, שלאגן מיט שטעקנס אַביסל אויף אירע נאַקעטע, קײַלעכיקע כילז. און דעמאָלט ארלנגעווארפן אין די דאַנדזשאַן. און רבקה װעט דאָרטן זינגען
  און לויבן זייערע אידישע צדיקים. פֿון צײַט צו צײַט װעלן קומען צו איר טורמע־טײװלעך און זי שלאָגן װידער מיט שטעקנס אױף אירע נאַקעט, עלעגאַנט געשאַפֿטע כילז. ווייַל זינדיקע מוזן באַקומען
  אויף די כילז ווי ווייטיקדיק ווי מעגלעך.
  און זײ װעלן זי פֿלײשן מיט שטעקנס, און דערנאָך, װי אַ מכשפה, זי פּרעגלען מיט אַ פֿונק. פֿאַרברענט איר שיין בריסט ווי צוויי מעלאַנז.
  נייט ברייאַן געחלומט. און די צייט איז דורכגעגאנגען ... און איצט די לעצטע שעה פון די אָנקומען פון די פאַרטיידיקער איז פליסנדיק.
  דער גראַנד האר פון די סדר גיט די סיגנאַל פֿאַר די אָנהייב פון דער דורכפירונג.
  ד א שלאג ט דע ר עקזעקוציא ר א פונק ן מי ט א פײערל , או ן צינד ט א ן שטורק ל אײנגעװײק ט מי ט סאלפעטער . רבֿקה שרייט אויס אין מורא און אין דער זעלביקער צייט אין ינוועסמאַנט. זי איז געווען אַזוי קיל אין דעם ווינט אַז זי נאָר טריוויאַל וויל צו האַלטן וואַרעם.
  כאָטש עס איז קלאָר אַז די פייַער וועט וואַרעמען בלויז פֿאַר אַ מאָמענט, און עס וועט ברענען און ברענען, און הויט און הויט און פלייש.
  דע ר עקזעקוציא ר הא ט שוי ן אנגעהויב ן ברענג ן דע ם שטורק ל צו ם שטרוי , װ י דע ר עול ם הא ט געברומט . אין דער װײטנס איז געאײסען א קלײן װײם פערד, און אויף אים איז געװען א קלײן רײטער.
  דער גרויסער האר פון דער ארדער האט געשריגן:
  - שטעל אפ דעם עקזעקוזאטאר!
  ער האָט זיך געפרוירן ממש אַן אינטש פון שטרוי. האר ברייאַן איז געווען ופגעבראַכט:
  ― ער איז שפּעט! דער טערמין פֿאַר דעם אָנקומען פון די פאַרטיידיקער איז אויסגעגאנגען!
  האט דער גרוב געענטפערט מיט כעס:
  - האסטו מורא צו באקעמפן דעם יינגל?
  דער גראַנדמײַסטער האָט געמורמלט מיט נחת:
  - קערט רעכט! װאָס האָט דער פחדן מורא געהאַט!
  ברייען האט מיט כעס געזאגט:
  ― איך װעל אים אױסשלאָגן!
  דער טעמפּלער האָט ערשט געמיינט, אַז עס איז נאָך איוואַנהאָע, טראָץ דעם וואונד, וואָס וויל מיט אים קעמפן. אבער דער וואָריער איז געווען אפילו קלענערער און קירצער ווי די ערשטע אַפענדער, האר בריאַנאַ.
  יא, דאס פערד איז געװען אנדערש. און די פאנצער...
  נו... ברייאַן ס האַרץ איז געווען ריליווד. רומאָרס האָבן נאָך נישט דערגרייכט אים אַז דאָס יינגל פון דרייַצן האט וואַן אַ דזשאָוסטינג טורנאַמאַנט: ער קלאַפּט אַוועק זיין פערד און ריטשארד דער לייב
  האַרץ און יוואַנהאָע. יא, אין יענע טעג איז נישט געווען קיין פּאָסט. און רומאָרס זענען אַטריביאַטאַד אַז אויב די טורנאַמאַנט איז וואַן דורך אַ פאַקטיש ריז, און נישט אַ מין פון יינגל.
  אזוי האר ברייאַן איז געווען רויק.
  און אין בטחון געזאגט:
  - איך אָננעמען די אַרויסרופן!
  זײ ן בטחו ן הא ט נא ך מע ר געגרײ ט װע ן אלבער ט הא ט אראפגענומע ן דע ם העלם , או ן אל ע האב ן דערזע ן זײ ן קינדישע , שיינע ר פנים , בלאנד ע האר ן או ן בלוי ע אויגן .
  איינער פון די פרויען האט אפילו געשריגן:
  - האב רחמנות אויף דעם קינד!
  פרעגט דער גרויסער אלבערט:
  "צי איר טאַקע ווילן צו קעמפן דעם כבוד האר בריאַנט, יינגל?"
  דער יונגער פּרינץ האָט מיט בטחון דערקלערט:
  ― יאָ, און ראַטעװעט רבקה!
  דער גרויסער בעל-הבית האָט געצווייפלט:
  - אבער האר ברייאַן איז אונדזער בעסטער ריטער, און איר זענט נאָר אַ קינד! ביסטו גענוג שטארק?
  אלבערט האט געענטפערט שווער:
  - די שילדערונג וועט ווייזן וואס פאר א קינד איך בין!
  האָט זיך דער באָבע־מײַסטער אויסגעדרייט צו דער אײַנגעבונדענער איד:
  - ביסט איר גרייט צו דערקענען דעם יונג מענטש ווי דיין באַשיצער?
  האָט רבקה געענטפערט מיט אַ קרעכצן:
  ― גיב װאָס איר װילט!
  דער גרױסער האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - גוט דעמאָלט! הייב אהן! וואָס ספּעאַרס טאָן איר בעסער - אָפן אָדער שאַרף!
  האר ברייאַן האט געקלאפט:
  - פון קורס זעלביקער אַקוטע!
  אלבערט האט א ניד געטאן.
  ― זאָלן זײ זײַן שאַרף ― אױב דאָס לעבן איז אים נישט טײַער!
  דער טעמפּלער האָט געכאַפּט.
  - זיך-זיכער ווי אַלע טיניידזשערז! לאמיר זען ווי איך שלאפ דיך פון דיין פערד!
  אלבערט האט געענטפערט לאגיש:
  ― זאָלסט זיך נישט באַרימען, פֿאָרן אױף דער אַרמיי, נאָר באַרימען זיך, פֿאָרן מיט דער אַרמיי!
  דער גרויסער בעל־עגלה האָט געשריגן:
  - אייל זיך צו! די טשיינד מיידל איז ייַז קאַלט!
  די ריטער זענען אוועקגעגאנגען. דער טעמפּלער האָט אַ גרויסן פערד, אַ שוואַרצער, און ער אַליין איז גרויס אין שוואַרצער פאנצער. און אַלבערטס פאנצער איז ווי אַ שפּיגל, די פערד איז קליין, אָבער זייער שנעל און ווייַס ווי
  שניי. ווי אַ דועל צווישן גוט און שלעכט, צווישן שוואַרץ און ווייַס.
  דער טעמפלאר האט שטארק באַמערקט:
  - כ׳װי ל אי ם דערהרגענען , או ן גלײכצײטי ק הא ב אי ך נעבעכ ט אויפ ן קינד !
  ד א האב ן ז ײ זי ך צעשיידט . אויב האר ברייאַן וואָלט וויסן וואָס אַ ערנסט און געפערלעך קעגנער ער האט, ער וואָלט נישט געווען אַזוי זיך-זיכער. אלבערט האט אויך פארשטאנען, אז זײן שונא איז שטארק, און װײניק
  ערגער ווי ריטשארד די ליאָןהעאַרט. אבער אויב איר דיפיטיד די מערסט לעדזשאַנדערי מלך, וואָס איז אַ טעמפּלער פֿאַר איר?
  בײד ע קעמפערם , אויפ ן סיגנאל ן פו ן גאנג , האב ן זי ך צוגעלאפ ן אײנע ר צו ם אנדערן . ם׳איז אפילו געװען א הויפן שטויב. רבֿקה האָט געשעפּטשעט:
  - אָ גרויסער דזשעהאָוואַה, ראַטעווען דעם קינד!
  אלבער ט הא ט גענומע ן א קלאפ ט אי ן שיל ד או ן זי ך ארוי ס פו ן ד י שפּיז ן אוי ף רעכטס , או ן ע ר הא ט אליי ן געשלאג ן דע ם שונא ט אויפ ן ווייזער , פארשנעלער ט ד י באװעגונ ג דור ך בײג ן דע ם קאסל . דאָס איז אַ קלאַפּ וואָס בריליאַנט געהאלטן אין
  איוואנהאָע האָט פארבראכט זיין צייט ניט ערגער, און אפֿשר אפילו בעסער, צו פאַרגיכערן די באַוועגונג מיט זיין שטאַרק, יונג טול. און סער ברייאַן איז געפלויגן ווי אַ זאַק פון אַ פערד.
  דער עולם האָט געשריגן פון פאַרגעניגן, און די פרויען האָבן געגאַסט. אַלע האָבן געמײנט, אַז דער בעסטער ריטער פֿון דעם סדר װעט אַראָפּברענגען דאָס ייִנגל, אָבער פּלוצים האָט זיך אױסגעװיזן...
  האר ברייאַן איז געפאלן און פאַרצווייפלט געפרוווט צו באַקומען אַרויף, אָבער זיין גוף אין פאנצער האט נישט פאָלגן געזונט.
  דער גרויסער מײַסטער האָט געמאָלדן:
  - דער משפט פון גאָט איז געקומען! יונגע וואָריער, וואָס איז דיין נאָמען?
  דער בחור האט זיך געבוקט און געענטפערט:
  - אלבערט !
  האָט דער גרויסער מײַסטער געזאָגט:
  - אלבערט ! ער האט באזיגט דעם בעסטן קריגער פון דעם סדר און געראטעוועט די אידישע פרוי רבקה, די טאכטער פון איסאק, וואס איז באשולדיקט געווארן אין כישוף. איצט איז זי פֿרײַ און אירע אַלטע קלײדער און צירונג קומען צוריק צו איר!
  דער אַסיסטאַנט האָט געשעפּטשעט אינעם אויער פֿונעם סדר־ראש:
  "אפֿשר קענען מיר קאַנפאַסקייטאַד איר פאַרמאָג צו די שאַצקאַמער?"
  האָט דער גראַנדמאַסטער געזאָגט:
  ― זײַט נישט נאַריש! דאס איז שולד! קום, נעם אַוועק די קייטן פֿון דער מיידל און צעהאַקן די פּאָלע!
  וואָריערים און עקזעקוטשערס האָבן מיט פרײד אָנגעהויבן אָפּטאָן די קייטן, מיט וועלכע רבקה איז געווען געבונדן! די מוזיק האט געשפילט. ד י מענטש ן זײנע ן געװע ן פרײלעך , באזונדער ם ד י פרויען . טאַקע ווי קיוט איז דאָס
  א אידיש מיידל, אז זי איז געראטעוועט געווארן, מאכט נאר פרייד.
  אלבערט האט זיך געבויגן צום גרעםטן און געזאגט:
  - די יושר האט נצחון!
  דער גרוב האט מסכים געווען:
  - דא איז דער העכסטער משפט פון גאט! און איצט, מיין ריטער, טאָמער איר וועט סעודה מיט אונדז! און וואָלט איר ווי צו אַרייַן די דינסט פון די סדר?
  אלבערט האט צוגעשלעפט.
  "איך בין אַ פּרינץ און איך דינען מיין מלכות!" וואָס שייך דער סעודה... אַנטשולדיקט מיר, אָבער קודם וועל איך איבערגעבן רבקה אונטער מיין היט דעם טאַטן. און דעמאָלט זי קען זיין קידנאַפּט ווידער. די װעלדער זײַנען פֿול
  גזלנים און אַדווענטשערער ריטער!
  דער גרױסער האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - זאָל זייַנ מיט מאַזל! אבער וויסן ליב צו די דינסט פון די סדר איז שטענדיק עפענען!
  מע ן הא ט צוריקגעפיר ט רבק ה אי ן אי ר צעל , ו װ מע ן הא ט ז י געדארפ ט געב ן אי ר אלטע ר קלײדע ר או ן קאנפיסקירט ע בריליאנטן . דאָס מײדל האָט, אין פרײד, געשלאָגן די נאַקעט, געבילטע פיס, נישט
  געפילט די שארפקייט פון די שטיינער, און די קעלט, כאטש עס איז געווארן טונקל... און די זון איז פארשוואונדן הינטערן האריזאנט. נאַקעט, ראָזעווע, וואָס סאַפּרייזינגלי ריין, קייַלעכיק כילז פון די מיידל פלאַטערד.
  זי איז צוגעגאנגען צו דער עקזעקוציע שטילערהייט מיט שוועריגקייטן זיך רוהיג האלטן. און איצט איז זי געווען פריידיק און ממש געפלאטערט. און זי האט אויסגעזען נאך שענער. איר פנים איז שוין נישט געװען אזוי בלײך,
  אָבער געווארן ראָזעווע פון יקסייטמאַנט, און צוגעגעבן פארבן און שיינקייט. און דאָס מיידל האָט איצט אויסגעזען ווי אַ שטיפעריש קינד.
  אלבערט האט געזונגען מיט פרייד:
  ווער איז געוויינט צו קעמפן פֿאַר נצחון,
  זאל ער זינגען מיט אונז...
  װער איז פֿרײלעך, לאַכט ער
  ווער זוכט וועט דערגרייכן
  ווער זוכט וועט שטענדיק געפֿינען!
  איז רבֿקה געלאָפן אין דער צעל. ד י נאנז ן זײנע ן אי ר נאכגעגאנגע ן אי ר העלפ ן זי ך אנגעטאן . אלבערט איז אראפ פון פערד. מ׳האט אים דערלאנגט א בעכער מיט גוטן װײן.
  א נאַטירלעך און זיס זאַך, דעם ווייַן טייסץ זייער גוט.
  אלבערט האט עס געטרונקען מיט פארגעניגן און האט געפילט א שטאלץ פון קראפט. ער איז געווען גרויס און שפּאַס. איך האָב געוואָלט אַלע סאָרץ פון פיץ. דער בחור האט אפילו געזונגען:
  - באַקומען געוויינט צו קעמפן אין קיין וועג,
  אין מינדסטער אַ ביסל לאגלען האָבן געזען די דנאָ ...
  אבער מיר האבן נישט פּאַסירן צו פאַלן אין ליבע -
  א לאנגע צייט צוריק! א לאנגע צייט צוריק!
  א לאנגע צייט צוריק!
  רבקה איז צוריק. ער האט שװער געהינקען. אין שיך, דאַונד לעגס זענען ומבאַקוועם. זי האט געװארפן א שאל איבער איר פנים, און איצט איז איר שײנקײט געװען פארבארגן.
  איר קלייד איז טאַקע העל און האט אַ פּלאַץ פון צירונג אויף עס. ד י מאנכע ר או ן נזיר ן האב ן גארניש ט געגנבעט . און עס געקוקט טאַקע גרויס. מער גענוי, אלבערט
  עס איז מיר בעסער געפֿעלן געוואָרן ווען רבקה איז געווען אין אַ ווײַסן קיטל און באָרוועס. אירע באָרוועסע פֿיס האָט דאָס ייִנגל געגעבן די יקסייטמאַנט פֿון אַ יונגן מאַן. און אַזוי ... ער געזען אַ פּלאַץ פון ענלעך
  פרויען אין צירונג און עס האט נישט ווענדן מיר.
  אלבערט האט געזונגען:
  - וועגן דעם באָרוועס מיידל,
  איך האב נישט געקענט פארגעסן...
  עס געווען די שטיינער פון די פאַרוועג,
  זיי מאַטערן די הויט פון ווייך לעגס!
  און דאָס ייִנגל האָט געלאַכט... רבקה האָט אַ װינק געטאָן צו אים, װאָס האָט אָבער אוממערקזאַם און געקושט דורכן שלײער:
  - װעסט ו מי ך באגלײטע ן מײ ן ריטער ?
  אלבערט האט א ניד געטאן.
  ― יאָ, מײַן דאַמע!
  רבֿקה האָט געזאָגט מיט נפֿשות:
  ― זײַט נאָר שטיל אױפֿן װעג! איך וויל הערן א שטילקייט! און הנאה נאַטור!
  אלבערט האט לאגיש באַמערקט:
  - שטילקײט איז גילדענע, נאר צוליב דער לײכקײט פון אויסצוגײן, איז זי געפאלן אין דער מוסטער צו א שטאפל אונטער דער קלינגענדיקער קופער פון רײד!
  רבקה האט א קװיטש געטאן:
  - שװײג סײ־װי־סײ! און נעם מיך צו מײַן טאַטן.
  דאָס יינגל און די מיידל זענען געפארן אויף פערד. רבקה איז געזעסן פלינק אין זאטל און האט זיך לאנגזאם אריבערגעצויגן. דער ײנגל האט געשװיגן, נאר ער האט זיך קוים געקאנט אײנהאלטן. ער האָט טאַקע געוואָלט רעדן מיט איר
  און פרעגן אַ פּלאַץ פון שאלות. איך האָב אָבער געמוזט האַלטן דאָס מויל.
  דער יינגל-פּרינץ האָט נאָך אַדיבלי געזאָגט:
  - שטילקײט איז גילדענע, דאם װארט איז זילבער, רײד איז קופער, און שװערן װערט אין בלײ־רעגן!
  . קאַפּיטל? פופצן.
  מיכאַיל-וולאַדימיר פּוטין-גאָרבאַטשעוו ווידער אנגעהויבן צו מאַכן אַ צוריקקער צו סטאַליניזם.
  פארגרעסערט די טערמין פון דינסט אין דער אַרמיי צו דרייַ יאר. ינטראָודוסט מיליטעריש רייען און אין פּראָדוקציע.
  דורך דעם וועג, ער לייקט דער געדאַנק פון טראָטסקי ס אַרבעט אַרמיז. נאָך פאַרשטאַרקן קרימינאַל אַכרייַעס פֿאַר שפּעט, און פֿאַר זיך שיכור אויף די גאַס, און פֿאַר סמאָוקינג אין ציבור ערטער.
  װײטע ר האב ן ז ײ אנגעהויב ן צ ו פלאנצ ן מענטש ן פא ר געװארפ ן ציגארעטן־בײד ן או ן צעלאפי ן או ן פאפיר־פעקלעך .
  ווייַטער איז געווען שטעלן פאָרויס אַ פּראָגראַם צו קאַמבאַט וידעפדיק וואָג.
  נאָך דעם איז מיכאַיל־וולאַדימיר גאָרבאַטשעוו־פּוטין אײַנגעשלאָפֿן;
  פּרינץ אַלבערט ס געדאַנקען זענען ינטעראַפּטיד. ער איז געווען לעבן אַ מדבר אָאַזיס. ע ס אי ז שוי ן געװע ן אװנ ט או ן געװאר ן פינסטער . די קאַראַוואַן האָט זיך אָפּגעשטעלט.
  אלבער ט הא ט מע ן אפגעבונדן , גענומע ן עסן , או ן געגעב ן א טרינקען . דער יינגל האט געטרונקען דאס וואסער מיט פארגעניגן. מיטאָג האָט מען אים געגעבן קאַשע און געטריקנטע פרוכטן.
  אלבערט האט געגעסן. מ׳האט אים געגעבן א פארדעק צו לײגן אויפן זאמד. או ן דע ר ײנגל , מיד , פו ן װעג , הא ט זי ך גענומע ן או ן אײנגעשלאפן . דערווייל דער מענטש
  געטראג ן א שװארצ ע מאסק ע הא ט ארויסגענומע ן א םפעציעל ן מאגיש ן קריסטאל , או ן געקוקט . ער איז איצט ביכולת צו אָבסערווירן דעם יינגל ס יינציק חלומות. וואָס וועגן געלט? דאס איז
  פאַלש גאָלד. רעכט איצט, גאָלד קאָינס זענען סטאַרטינג צו ווערן לייטער און צעשמעלצן ווי אייז. און אַ יינציק יינגל קענען זיין זייער נוציק פֿאַר אַ סאָרסערער.
  אַלבערט ווידער חלומות אַז ער איז אין דער אַרמיי פון ספּאַרטאַקוס. קראַסס איז איצט גאָר דיפיטיד און גאָרנישט פּריווענץ די סלאַוועס פון אַטאַקירן רוים. דעם מוזן זיין געטאן איידער נוץ
  לאָקום און פּאָמפּיי. און זיי האָבן אַ הונדערט טויזנט מיליטער יעדער. נאָך די וויקטאָריעס, ספּאַרטאַקוס האט אַ ריזיק ריפּלענישמאַנט פון סלאַוועס, גלאַדיאַטאָרס און אָרעם. אפילו פילע שטעט
  מען האָט אָנגעהויבן שיקן טרופּס צום פירער פון די רעבעלן. און דאָס איז ערנסט.
  אַלבערט איז ווידער מיט עוטיבידאַ. א שטארקער מוסקולער יינגל און אַ גראַציעז גריכיש שיינקייט. זיי פאָר זיינע ביי זייט אויף ווייסע פערד. די אַרמיי פון ספּאַרטאַקוס האט
  שוין מער ווי הונדערט און פופציק טויזנט קעמפער. אבער פילע פון זיי זענען נעווביעס. כאָטש וועפּאַנז, דאַנק צו די קאַפּטשערד טראָופיז, זענען גאַנץ גענוג. אבער די אַרמיי איז שיין רוי.
  א פּלאַץ פון טיניידזש סלאַוועס ספּאַנקינג מיט נאַקעט פֿיס. וסואַללי, בירדלעסס יוגנט זענען נישט געגעבן אפילו שיך אין די וואַרעם צייַט.
  Eudibida האט געשריבן:
  - רוים איז געזונט פאָרטאַפייד, ספּעציעל די קאַפּיטאָל. און עס איז פּראָטעקטעד דורך וועגן אַ הונדערט טויזנט וואָריערז. אמת, עטלעכע פון זיי זענען מיליץ. עס וועט נישט זיין גרינג צו נעמען עס!
  אלבערט האט לאגיש באַמערקט:
  - אַ באַטייטיק טייל פון די באַפעלקערונג פון רוים זענען סלאַוועס. זיי קענען זיין אויפשטיין צו ופשטאַנד!
  Euthydis מסכים מיט דעם:
  - אַוודאי איר קענען! אבער עמעצער דאַרף צו אָרגאַניזירן עס!
  אלבערט האט געשריבן:
  - איך קען עס טון! ווי זיי האָבן שוין געטאן אין קאַפּואַ!
  די גריכישע פרוי און עקס-שקנעכט האבן זיך געכאפט.
  - וואָס איז גאַנץ מעגלעך ... אַזוי טאָן די זעלבע!
  דער יינגל האָט זיך געכאַפּט און באשטעטיקט:
  - איך און מיין שוועסטער ראָדאָפּעיאַ וועלן דורכנעמען אין רוים, און דעמאָלט מיר וועלן זען!
  די אַרמיי פון ספּאַרטאַקוס איז געשווינד געוואקסן. און אויף די גיין איז געווען די טריינינג פון ריקרוץ. רהאָדאָפּעיאַ האָט צוזאַמענגעשטעלט אַ גאַנצן לעגיאָן פֿון זייערע שקלאַפֿן מיידלעך. מע ן הא ט ז ײ ערש ט געלערנ ט צ ו שיסן א בויג ן או ן
  וואַרפן ליכט וואַרפשפּיזל. און דאָך עס איז געווען אַ גוט געדאַנק. ע ם זײנע ן אוי ך געװע ן לעגיא ן פו ן שקלאפ ן ײנגלעך . כאָטש יוזשאַוואַלי ספּאַרטאַק געפרוווט נישט צו נעמען קינדער. אבער עס זענען דא אסאך יונגע שקלאפן און מען דארף זיי ערגעץ צוטשעפען. פּונקט ווי עס זענען אפילו מער פרויען סלאַוועס ווי מענטשן. פילע סלאַוועס געגלויבט אין די אָט - אָט סוף פון דער מלחמה. און אַלע זענען אנגעקומען אין דער אַרמיי פון ספּאַרטאַקוס
  טויזנטע ר קנעכט , ארעמ ע מענטשן , בונד . אַרייַנגערעכנט פרויען מיט קינדער. און די אַרמיי איז געשווינד געוואקסן. ע ס אי ז געגעב ן געװאר ן א טײ ל באפרײונ ג פו ן פרײ ע מענטש ן פו ן יענ ע שטעט
  איטאליע וואָס האט נישט וועלן צו לעבן אונטער די הערשן פון דעספּאָטיש רוים. און וואָריערז קומען מיט קאַמבאַט דערפאַרונג און מיט זייער וועפּאַנז. און איך האָבן צו זאָגן, עס איז טאַקע קיל.
  אבער עס זענען אַ פּלאַץ פון יינגלעך, גערלז און גערלז אין דער אַרמיי. קנעכט־פרויען האבן פריער נישט געקלאפט אזוי, אבער איצט לויפן זיי קיין ספארטאק אין צענדליגער טויזנטער. געוויינלעך זענען זיי באָרוועס, און אין צעריסענע טוניקס, טייל זענען כּמעט גאָר נאַקעט, אין עטלעכע לענד קלאָטס. און עס זענען אויך גאָר נאַקעט, ספּעציעל סלאַוועס פון אפריקע. דאָ זענען די סטאַדז.
  אויטיביד ע אי ז אוי ך געגאנגע ן ברײ ן ד י מײדלעך .
  אלבערט האט זיך באגעגנט מיט Rhodopeia. או ן ע ר הא ט זי ך געשטעל ט מי ט אי ר קײ ן רוים , אונטע ר דע ם פארשטעלונ ג פו ן רײזע ר ארטיסטן .
  די מיידל האט געזאגט:
  - די ריזיקירן איז צו גרויס! אין רוים איז די וואך פון די וועכטער הויך!
  אלבערט האט א ניד געטאן.
  - זיכער! אבער די שטאט איז אן אמתער ציטאדעל מיט הונדערט טויזנט קריגערס, און עס איז נישט אזוי גרינג עס צו נעמען. אבער אויב די סלאַוועס ין דער שטאָט געהאָלפֿן אונדז ...
  Rhodopeia האט געזאגט:
  - אפֿשר איז דאָס אַ גוטע געדאַנק. אבער דו האסט אפילו נישט געהאט קיין וואנצעס. קנעכט זאלן נישט הערן צו קינדער! דערצו, Spartak קען קומען אַרויף מיט עפּעס מער פאַקטיש!
  אלבער ט הא ט זי ך גענומע ן אי ן אײנעם .
  - איך גלויבן אין די זשעני פון ספּאַרטאַקוס, אָבער איך ווילן צו קעמפן דעם פייַנט זיך! און געווינען מיט דיין ינדזשאַנואַטי!
  Rhodopeia באמערקט מיט אַ שמייכל אַז זי האט אַזאַ ווייַס ציין:
  - און איר וויסן, עס וועט נישט שאַטן צו ויספאָרשן! לאָמיר ונטערזוכן די פאָרטאַפאַקיישאַנז פון רוים און געפֿינען ווו זיי זענען מערסט שפּירעוודיק ...
  דער יינגל פּרינץ האָט זיך געכאַפּט.
  - דאס איז א גוטע געדאנק!
  ד י קינדע ר האב ן זי ך אריבערגעפיר ט אי ן דע ר ריכטונ ג פו ן דע ר אײביקע ר שטאט . אָבער, עס איז געווען אַ קאָנפליקט. צוויי לעגיאָנס מאַרשעד צו רוים פון אפריקע. דאָס זײַנען צוועלף טױזנט פֿוס־זעלנער, און דרײַ טױזנט רײַטער.
  זייער קאמאנדיר, דער פראקאנסול וויסקונט, האט פארשטענדליך נישט געוואלט אריינגיין אין קאמף מיט ספארטאקוס און האט פרובירט צו פארבייגיין די רעבעלן ארמיי וואס איז פארביי רוים.
  אבער די סקאוטן האבן געמאלדן אז עס איז פאראויס א לעגיון האלב נאקעטע מיידלעך. פו ן װעלכ ן ד י אויג ן פו ן ד י לעגיאנער , הונגעריק ע בי ז ד י פרויע ן קערפער , האב ן געכאפ ט פײער . און װיסקונט האָט געגעבן דעם באַפעל צו כאַפּן די שקלאַפֿן, אַלײן האָט מסתּמא געװאָלט זיך מיט זײ האָבן שפּאַס.
  אָבער ספּאַרטאַק האט גוט סייכל. יינגלעך אויף שנעל פּאָניעס, מאַסקערייד, קוקן פֿאַר אַלע די ראָודז וואָס גיין צו רוים. און פֿאַרשטייט זיך, וויסקונט'ס טרופּס האָבן דאָס דערזען. און ווען
  די רוימער האָבן געפּרוּווט צושטיקן די נאָז צו די מיידלעך, ווי פאַר זיי זענען געווען ניט ווייניקער ווי הונדערט טויזנט שקלאַף. און יענע האָבן אין די ערשטע מינוטן אַרומגערינגלט די רוימער.
  און דער שלאַכט איז געגאַנגען.
  פארשטייט זיך אלבערט און רהאדאפיע האבן זיך באטייליגט דערין. דער יינגל האט געברענט א פאר שווערדן און אפגעשניטן דעם קאפ פון דעם רוימישן הויפטמאן, געזאגט:
  - כבוד פון פרייהייט אַווייץ אונדז!
  ראָדאָפּעיאַ האָט צוגעטראָגן די רוימער מיט איר נאַקעט, קײַלעכיקן פּיאַטע צום גאָמבע און אים אַראָפּגעקלאַפּט, קאָך:
  - כבוד צו די געטער פון די מענטשן!
  דאָס יינגל און די מיידל האָבן זיך צעבראָכן אין ערנסט. און זײערע שװערדן האָבן געבליצט װי די בליידס פֿון אַ העליקאָפּטער. זיי זענען אַ זייער קאַמבאַטיוו און אַגרעסיוו פּאָר.
  אלבערט האט אפגעשניטן דעם קאפ פון א רוימישן לעגיאנער און האט א קװיטש געטאן:
  - פֿאַר ספּאַרטאַקוס!
  Rhodopeia אויך שנייַדן אַוועק די קאָפּ פון די רוימער און באמערקט:
  - ניט דאַרפֿן צו מאַכן גאָט פון אַ פּשוט מענטש! ספּאַרטאַקוס איז פּונקט ווי אונדז!
  דער יינגל פּרינץ האָט אַראָפּגעשניטן אַן אַנדער לעגיאָנער און האָט געוואָרצלט:
  ― דעמאָלט פֿאַר אונדז!
  דאָס מיידל, צעהאַקן קעגנערס, גיגאַלד:
  - דאָ פֿאַר אונדז עס איז מעגלעך!
  די נומערישע העכערקייַט פון דער ספּאַרטאַקוס אַרמיי איז געווען צו גרויס. ספּאַרטאַק אַליין, וואַווינג צוויי שווערדן, אריין די שלאַכט. אבער ער האט נישט געהאט קיין צייט צו שניידן רעכט. ד י רוםיש ע זײנע ן פארניכטעט , א פאר ט טויזנט
  ד י איבערגעבליבענ ע לעגיאנע ר זײנע ן געפאל ן אוי ף ד י קני ן או ן זי ך אונטערגעגעבן . און אַזוי האָט זיך געענדיקט אין אַ בכלל טשיקאַווע, אָבער זייַט שלאַכט. אמת, אַן עקסטרע פופצן טויזנט לעגיאָנערס קען שטארקן די פאַרטיידיקונג פון רוים.
  אַזוי אַלץ געגאנגען לויט צו פּלאַן. ביידע אַלבערט און Rhodopeia אריבערגעפארן צו די אייביק יאָר. אלבערט האט קיינמאָל געזען אלטע רוים פריער, און ער געוואלט צו זען די זייער
  הויפּט שטאָט פון אַנטיקוויטי. דאָס יינגל און די מיידל האָבן געטראָגן מיט זיך די פּשוטע חפצים פון די אַקטיאָרן און דעם ווײַסן פּודל. דער יענער איז געווען אַ פאַקטיש צירק הונט, און ער געוואוסט ווי צו טאָן עטלעכע טריקס.
  דאָס יינגל און דאָס מיידל האָבן אַ פּאַטש געטאָן מיט די באָרוועסע פֿיס אויף די קיזלשטיין און געזונגען:
  - נאָר אין דעם געראַנגל קען מען געפֿינען גליק,
  ספּאַרטאַקוס טרעט פאָרויס!
  ספּאַרטאַקוס טרעט פאָרויס!
  דאָס יינגל און די מיידל באַקומען נענטער צו רוים. איר קענט זען וואָס הויך ווענט און טאָווערס עס האט, אויף וואָס קאַטאַפּאַלז זענען אינסטאַלירן. עס איז ניט גרינג צו נעמען אַזאַ אַ שטאָט.
  אָבער, די קינדער זענען רירן. און זיי אפילו זינגען:
  - אָבער די פּולסאַטיאָן פון די האַרץ און וועינס,
  טרערן פון אונדזערע קינדער מוטערס...
  זיי זאָגן - מיר וועלן טוישן -
  וואַרפן אַוועק די יאָך פון שקלאַף קייטן!
  
  דער זון פון דער ערד וועט זאָגן ניט אין ענטפער,
  איך וועל קיינמאָל זיין אַ שקלאַף ...
  איך גלויבן אַז עס וועט זיין פרייהייט פאַרטאָג -
  דער ווינט וועט דערפרישן אַ פריש ווונד!
  
  פֿאַר הייליק פרייהייט אין שלאַכט,
  דער גרויסער ספארטאקוס אליין רופט...
  שטיי אויף אַ וואַליאַנט ריטער אין די פרי שעה,
  זאל די זון פון אמת שייַנען!
  דער אַרייַנגאַנג איז פול מיט וועכטער. און די לעגיאנער אין פאנצער קוקן אויף די קינדער מיט חשד. אַלבערט איז צו מאַסקיאַלער, און קוקט מער ווי אַ וואָריער ווי אַ שלעפּער.
  דער עלטערער לעגיאנער האט געפרעגט אלבערט:
  ― װער ביסטו קינד?
  האָט דער יינגל פּרינץ געענטפערט מיט אַ שמייכל:
  - איך בין אַ גימנאַסט און אַן אַקראָבאַט!
  דער הויפט פון דער וועכטער האט באפוילן:
  - גיי אויף די הענט!
  אלבערט איז געשטאנען אויפן קאפ און איז געלאפן. אירע נאקעטע, געבארענע פיס מיט שטויביקע כילז האבן געבליצט אין דער זון.
  דע ר ײנגל אלײן איז געװען באנד און זײער שײן. דער קאָפּ פון די וועכטער האָט זיך געכאַפּט.
  - יא, דו ביסט גוט! איך וואָלט ווי צו האָבן אַ שקלאַף ווי איר!
  אלבערט האט מיט א שמייכל פון װײסע צײן געענטפערט:
  ― איך בין פֿרײַ!
  דער קאָפּ פון דער וועכטער האָט אים פאַרדעכטיגט אָנגעקוקט און געמורמלט:
  - בּאווייז עס! וועמענס פּערזענלעכקייט ביסטו?
  אלבערט האט אויסגעגליטשט א שטיק פאפיראס, א דאקומענט פון צווישן די טראפיעס פארכאפט געווארן דורך די ריבעלישע שקלאפן.
  דער קאָפּ פון דער וועכטער האָט אַ קוק געטאָן און געזאָגט:
  - נאָך, איך קענען פאַרהאַלטן, און אַפֿילו פּייַניקן איר. איר פארשטייט עס?
  אלבערט האט זיך געכאפט מיט א זיפץ.
  ― איר האָט מאַכט!
  דער עלטסטער לעגיאנער האט זיך געכאפט.
  ― אַזױ... אַרעסטירן זײ און פֿאַרבעטן דעם עקזעקוטשער.
  Rhodopeia:
  ― און מיר פֿאַר װאָס?
  האָט דער קאָפּ פון דער וועכטער באַמערקט:
  - איר זענט ספּיעס פון ספּאַרטאַקוס! איך קען עס פילן. דערצו, ספּאַרטאַק ס רעכט האַנט יינגל איז זייער שטאַרק, בערייש און שיין-כערד. איך מיין אז דו ביסט נישט. לעגיאנער האט געשריבן:
  - רעכט! מיר האָבן געהערט פון אַ יינגל וואָס פייץ ווי ווייַט ווי דערוואַקסן וואָריערז. עס איז גאַנץ מעגלעך אַז ער איז פּערסנאַלי געגאנגען צו סיכער!
  דער עלטסטער לעגיאנער האט זיך געכאפט.
  ― נעם זײ!
  אלבערט איז געווען צעמישט. ער האט נישט ערווארטעט אז מען זאל אזוי שנעל פארדעכטיגט ווערן. דערבײַ האָט ער זיך נישט געװאָלט אָפּגעבן. רהאָדאָפּעיאַ אויך האט נישט אַנטקעגנשטעלנ זיך. די בחורים זענען געכאפט געווארן.
  און זײ האָבן צוגעבונדן אַלבערטס הענט, אַזױ פֿיל, אַז זײ האָבן צונױפֿגעבראַכט די עלנבויגן. דאָס יינגל האָט געקרימט פון ווייטיק, אָבער האָט צוריקגעהאַלטן אַ קרעכצן, כאָטש די פּלייצעס האָבן זיך געדריקט. זיי האבן די זעלבע פֿאַר Rhodopeia.
  דאס מײדל האט געװײנט מיט גרויםע װײטיק. אבער דאן האט זי צוגעדריקט די ליפן. יא, עס כערץ. אוּן זֵיי הָאבְּן זֵיי גִיקֶערְטְן קִילֶער. די רוימער האָבן באַשלאָסן צו פּייַניקן זיי מיד. ניט אָפּלייגן דעם ענין אויף ינדעפאַנאַט.
  און דער פּייַניקונג קעלער איז ליגן רעכט אין דער פעסטונג וואַנט.
  אלבער ט הא ט זי ך אויפגערעגט , א ז ע ר הא ט קײנמא ל ניש ט געזען . אָבער, ער קען זען עס. פאלט נישט אריין אין פאניק. דע ר ײנגל , אראפגעגאנגע ן אראפ , הא ט געפרואװ ט גלײכמא ל אטעמען .
  אַלץ איז נאָך נישט פאַרפאַלן. אפֿשר אויב ער סערווייווז די פּייַניקונג, זיי לאָזן אים גיין. עס איז אמת, איך פילן נעבעכדיק פֿאַר Rhodopeia. וועט מען די מיידל אויך מוטשען? כאָטש די רוימער זענען זיכער גרויזאַם.
  מע ן הא ט ז ײ ארײנגעפיר ט אי ן א הײס ן צוזאמענגעקלאפ ט צימער . ד י פײערלע ך האב ן געברענט , דע ר שמע ק פו ן ברענענדיק ן פלײ ש הא ט זי ך געפילט . אויף די ווענט זענען אויפגעהאנגען געווארן אסאך פּייַניקונגען.
  א גאנ ץ ארסענא ל פא ר מוטשען . מע ן הא ט צוגעגרײ ט א נײ ע גרויזאמ ע פײניקונג .
  ד י קינדע ר הא ט מע ן געפיר ט אי ן צענטער . דער עקזעקוטשער האט אויף זײ געקוקט מיט א שמייכל. צוויי שרייבער־יינגלעך אין ווײַסע טוניקן האָבן זיך געכאַפּט און צוגעגרײט גאַנדז־קײַלן צו שרײַבן קאָנפעסיעס.
  דער עקזעקוטשער האט געקוקט אויף אלבערט און געפרעגט דעם וועכטער:
  - איז דאָס אַ סקאַוט?
  דער לעגיאנער האט זיך געכאפט.
  - יא , ז ײ האב ן געכאפ ט צװ ײ סקױטן !
  דער עקזעקוזאטאר האט א ניד געטאן.
  לאָמיר אָנהייבן מיט דעם יינגל! ער זעט אויס ווי ער איז משוגע!
  לעגיאָנער האָט באַמערקט:
  ― שיץ װײַן פֿון חוצפה!
  דע ר עקזעקוציא ר הא ט באפויל ן זײנ ע העלפער :
  ― פֿרעג אים!
  אלבערט האט זיך אונטערגעכאפט אונטערן שטריק און געשלעפט צום געשטעל. דאס פּייַניקונג מיטל איז געווען זייער עפעקטיוו און וויידספּרעד. ערשטנס איז דער ײנגל דערצויגן געװארן.
  אלבערט האט דערפילט די געלענקן פון די הענט זיך װײטיק פארדרייען. ער האט זיך גענומען בײגן זיך. אבער די עקזעקוזאטארן האבן אים געצויגן. און גיהנום װײטיק האט דורכגעשטעקט אלבערט אין פארדרײטע געלענקן.
  דער ײנגל האט אויםװיליק אויסגעשריגן, נאר אנגעקלאפט די צײן. די הענט האבן זיך אויסגעדרייט ביי די פּלייצעס און זיך אויסגעדרייט. דאָס ייִנגל האָט די באָרוועסע פֿיס פֿאַרלאָזט פֿונעם פּאָדלאָגע.
  דער עקזעקוזאטאר האט באפוילן:
  - און איצט פינף לאַשיז אויף האַלב שטאַרקייַט!
  א פײניקער אין א רויטן קיטל האט גענומען א בײטש פון א עמער, װאם האבן געריםן װײטערע שטעקלעך. ערש ט הא ט ע ר זי ך געפײניק ט אי ן דע ר לופט . דערנאך האט ער געלאנדעט א קלאפ אויפן רוקן פון אלבערט.
  קאַמפּערד צו די ווייטיק אין די פּלייצעס און געווער, נישט אַזוי סקערי. די הויט איז אַ ביסל געשוואָלן. דע ר עקזעקוציא ר הא ט א צװײט ן מא ל געשלאג ן א ביסל . אבער אַזוי אַז די הויט טוט נישט פּלאַצן. דעמאָלט שלאָגן ווידער.
  רהאָדאָפּעיאַ סקוויקט:
  ― שלאָג אים נישט!
  דער עלטערער עקזעקוציאנער האט געפרעגט:
  - צי איר דערקענען זיך ווי סקאַוץ?
  דאס מיידל האט א שאקל געטאן מיטן קאפ ניין!
  דער הויפט עקזעקוציאנער האט א ניד געטאן.
  - און די געשטעל איז ווארטן פֿאַר איר!
  איצט הייבן דאָס יינגל אַרויף צו דער סטעליע און געבן אים אַ גוט טרייסלען!
  דאס שטריק האט זיך שטארקער צוגעצויגן. אלבערט האט זיך גענומען אויפהויבן. דער יינגל האָט געפילט אַ פאַרגרעסערן אין ווייטיק. דער סטעליע אין קעלער איז געװען הויך און ארומגערינגלט װי א ציבעלע. די ציגל זענען געווען
  גרין און רויט, אַ ביסל קראַקט. איין פּלאַצן האָט אַלבערט עפּעס דערמאָנט, אָבער דאָס אינגל האָט נישט געדענקט וואָס פּונקט. און דאָ איז ער אין דער שפּיץ.
  און פראָזע. די עקסאַקיושאַנערז האָבן ווערן קלענערער און נישט אַזוי סקערי. דעמאל ט הא ט מע ן ד י שטריק ע ארויסגעלאזט . זי איז אראפגעפלויגן. אלבערט האט געפילט, אז עפעס האט זיך אין אים צעבראכן. און דאָ עס קראַשט.
  און פראָזע אויף די שטאָק. אלבערטס גאנצן קערפער, און באזונדערס די הענט און די אקסלען, האט געהאט אזא ווייטאג, אז ער האט געשריגן. די עקזעקוזאטארן האבן געלאכט. אפיל ו דע ם ײנגל ס אויג ן האב ן זי ך פינצטער , פו ן דע ם שרעקלעכ ן װײטיק .
  האָט דער עלטערער עקזעקוציאָנער געפרעגט מיט אַ מיאוסן שמייכל:
  - נו, גײסטו יעצט רעדן ?
  אלבערט האט געשריבן:
  - שװײג !
  דער עלטערער עקזעקוציאנער האט געשריגן:
  - צען לאַשיז אין פול שטאַרקייַט!
  דאָס מאָל האָט דער פּײַניקער אַרײַן אַלבערט מיט אַלע כּוחות. די הויט אויפן אינגל'ס רוקן האט זיך אויסגעבראכן און בלוט האט זיך אויסגעגאסן. מי ט א אוממענטשלעכ ן װיל ן הא ט אלבער ט אפגעהאלט ן זײ ן געשרײ , או ן שװע ר געאטעמט .
  דע ר עקזעקוציא ר הא ט פארענדיק ט שלאגן , או ן הא ט א קוק ט אויפ ן עלטער ן פײניקער .
  ער האט באפוילן:
  - לעגס אין די בלאָק!
  ד י עקזעקו ־ טאר ן האב ן גלײ ך גענומע ן דע ם ײנגל ס בארװעס ע פיס , או ן ז ײ פארשטעל ט אי ן א דעמבענע ר ארטיקל . דערנאָך האָט דער עלטערער עקזעקוציאָנער באַפֿוילן:
  - הענגען ווייץ!
  ד י עקזעקו ־ טאנ ם האב ן מי ט פארגעניגן , אנגעהויב ן אויפהענגע ן פוד־װעג ן בײ ם האקן . זיי האבן עס געשווינד. אלבער ט הא ט װידע ר געפיל ט א פארגרעסערונ ג פו ן דע ם שוי ן שװער ן װײטיק ן אי ן זײנ ע אקסלע ן או ן ארעם . דער יינגל האט געקרימט.
  דער עלטערער עקזעקוטשער האט געפרעגט מיט א שמייכל:
  - װע ט אי ר רעדען , װע ט אי ר מודה ׳ א ז ד ו זײ ט א סקוטער , אדע ר װע ט מע ן די ך װײטע ר געפײניקט ?
  אלבערט האט געשריגן:
  - פארדאמט!
  דער הויפט מוטיקער האט באפוילן:
  - שמירן די כילז! זאל ס פּרובירן די בראַזיער פֿאַר דעם יינגל!
  אײנע ר פו ן ד י עקזעקוציאנע ר מיטהעלפ ן הא ט ארויסגענומע ן א כלי . או ן ד י פײניק ע האב ן אנגעהויב ן שמיר ן דע ם ײנגל ס נאקעט ע פארהארטע ר פים .
  דער הויפט טרויער האט באמערקט:
  ― און װאָס שטײט דאָ דאָס מײדל! לאָמיר זי אַרײַנלייגן אין אַ שטול, און צוגרייטן אַ בראַזיער אויך!
  איינער פון די עקסאַקיושאַנז האט געפרעגט:
  - אפֿשר, און איר אויף די געשטעל?
  דער עלטסטער עקזעקוציאנער האט אקעגנגעשטעלט:
  ― דאָס מײדל איז שװערער, מע קאָן זי פֿאַרמאַכן! מאַכן די פייַער אונטער איר כילז אויך קלענערער! מי ר װײס ן נא ך ניש ט צ י ז ײ זײנע ן שולדיק ע אדע ר נישט , צ ו טאריר ן ביז ן טויט !
  רהאָדאָפּעיאַ איז געווען שטעלן אין אַ שטול, און שטארק בינדן. דא ן האב ן ז ײ אויפגעהויב ן ד י פיס , או ן אנגעהויב ן פארשמיר ן ד י זאלע ן מי ט אײל־ייל .
  דא האט אלבערט געענדיגט שמירן. און זײ האָבן געבראַכט אַ פֿײַער, מיט װאָס די פֿלאַם האָט זיך געשפּילט. דעם יינגל ס גראָב, קאַלוזד פֿיס האט נישט מיד פילן די ווייטיק. אבער עס האט געברענט.
  נאכ ן פארטיק ן שמיר ן ד י זאלע ן פו ן דע ר מײדעלע , האב ן ז ײ אונטערגעשטעל ט א קלענער ע בראזי ש אונטע ר איר ע נאקעט ע רונד ע כילז . און ער איז געווען זייער שוואַך. מע ן הא ט אנגעהויב ן פרײע ן ד י נאקעט ע פארהארטע , פארגליװערטע , פו ן קינדע ר .
  די פּייַניקונג איז געווען לאַנג און ווייטיקדיק. אלבערט האט געפרװוט טראכטן װעגן עפעס אנדערש, כדי אים אפצונעמען פון דעם שטארקן װײטיק. פֿאַר בייַשפּיל, ער, צוזאַמען מיט ספּאַרטאַקוס, פייץ די רוימער.
  עס גייט פאר א שטארקע קאמף. דער יינגל, ווי שטענדיק, מיט צוויי שווערדן. לויפט א מיל. און פאלט אַראָפּגעשניטן, דער קאָפּ פון אַ רוימער מיט אַן אומגעשעמט און גראָב פּנים. דעמאָלט דער יינגל וועט באַשולדיקן
  מיט זײן נאקעטן פּיאַטע צום גאָמבע. און ער פאלט. און דעמאָלט די רוימער שנייַדן און פאַלן ווידער. וְהַהוּא עוֹתִידָא, בְּיָדֵיהּ קִשְׁתָּא. און די גריכיש מיידל לעץ פון די רוימער
  פייַל. און זעץ די פייַנט. ער פאלט טויט.
  און עוטיבידא זינגט:
  - ער האט געוויזן די ליכט פון פרייהייט צו די סלאַוועס,
  און פרעגן די קייט געהאָלפֿן זיי ...
  נאָך אַלע, מענטש שקלאַפֿערייַ איז אַ שאַנד,
  און ניט די הייליק שטיין פון גאָט!
  דאָס איז אַזאַ אַ פייטינג און זייער קיל מיידל. א שקלאַף, אָבער וואָס האָט איר געקויפט פרייהייט, און געווארן באַרימט אין געשיכטע. און איצט פייטינג פֿאַר די אַרמיי פון ספּאַרטאַקוס.
  און דאָ ראָדאָפּעיאַ איז דעספּעראַטלי פייטינג ...
  און ער שלאָגט אויך שונאים אָן שוואַכקייט און רחמנות.
  אַלבערט, אויף די אנדערע האַנט, האלט אַ פלאַטערל אָפּטראָג מיט שווערדן. און אָפּגעשניטענע קעפּ פאַלן פון די פּלייצעס פון לעגיאָנערס. און דעמאָלט איינער אין אַ האָרנעד העלם פליעס, און פּיעס די אויגן פון אנדערע וואָריערז. און ממש
  הרגעט זיי.
  דעמאל ט הא ט דע ר ײנגל ד דערהער ט רהאדאפיע ע שרײע ן מי ט װײטיק . מע ן זע ט דאך , אי ר נאקעט ע רונד ע היטלע ן זײנע ן אינגאנצ ן פארברענ ט געװארן .
  אלבערט האט געשריגן אויפן העכסטן לונגען:
  - טאר נישט וואגן! קרײץ די צײן און שװײג! דו זאלסט נישט געבן דיין פיינט אַ סיבה צו פרייען!
  רהאדאפיע האט אנגעקלאפט מיט די צײן און שװער געאטעמט. יאָ, זי וועט נישט געבן מעל.
  אלבערט האט זיך דערװײל װידער פארגעשטעלט דעם קאמף. ער איז אַ יינגל, אָבער אַ שטאַרק יינגל. און וועט פאַרטראָגן קיין פּייַניקונג. אבע ר ברײכ ן פרײע ר װע ט אזוי .
  און קיין איינער וועט האַלטן אים אָדער באַזיגן אים ...
  אלבערט פילט אין אים שפילן אדערן און ענערגיע פליסט. שקלאַף יינגל כאַק, מיט גרויס ענטוזיאַזם. און איצט פאלן ווידער די דורכגעשטעכערטע לעגיאנער. דאָס יינגל וואַרפט מיט די באָרוועסע פוס דעם אָפּגעפאַלענעם קאָפּ פון אַ רוימער און קוועטשט:
  - כבוד צו די תקופה פון ספּאַרטאַקוס!
  דאָס איז אַזאַ אַ קריגעריש יינגל. או ן װ י זײנ ע קלעפ ן בלאז ן אװע ק ד י קעפ ן פו ן אל ץ מע ר אנפאלגנדיקע ר רוימער , או ן א גאנצ ע מאס ע רשעים . אבער אויב עס איז אויך די רוימער.
  און אט קומט די שווערע באליסטא. און אַ גאַנצע פֿאַס ברענענדיקער געמיש צעשפּרײט זיך, און פֿאַלט אַף די לעגיאָנען. און זיי ברענען אָן רחמנות.
  אלבערט זינגט:
  - אבער נישט קײן װאונדער
  מייַן קינדרעד טייַוול!
  און טאַקע נעבן אַלבערט האָט זיך באַוויזן אַ שײנע שׂטן־מיידל מיט געגרײַזטע האָר די קאָליר פֿון גאָלדענע בלעטל. זי קוקט אויף אלבערט און פרעגט לאכט:
  - נו, ווי איז דיין גוף?
  ענטפערט דער יינגל-פּרינץ מיט אַ פריילעכן שמייכל:
  - די נשמה האט געזינדיקט, אָבער דער גוף איז פאַראַנטוואָרטלעך!
  שׂטן מיידל סאַגדזשעסטיד:
  - אפֿשר איר ווילן עפּעס מער שפּאַס ווי ויסגעמוטשעט אויף די געשטעל?
  אלבער ט הא ט זי ך גענומע ן אי ן אײנעם .
  ― יאָ, אַװדאי װיל איך! למשל, אָפּשניידן דעם עקזעקוציאָנער'ס קאָפּ!
  שׂטן מיידל האָט געזאָגט:
  ― נו, דאָס פֿאַרגעניגן קאָן איך אײַך נאָך נישט געבן! אבער אויב איר ווילן, איר קענען ... פאָרזעצן עקספּלעריישאַן!
  דער יינגל פּרינץ האָט זיך געכאַפּט.
  ― נו, אַ דאַנק דערפֿאַר!
  שיין מיידל האט געזאגט:
  - אמת , א ז אי ר װע ט ני ט פארשפרײט ן א דאנ ק אוי ף ברויט ! אָבער, איר זענט געזונט געטאן און ביכייווז בראַווע!
  און די שיינקייט פֿון גיהנום איז פאַרשווונדן.
  דער הויפט טרויער האט געקוקט אויפן שעהגלאז און געזאגט:
  - די צייט איז ארויף! די געזעץ פון רוים לימאַץ די געדויער פון פּייַניקונג פֿאַר קינדער! ווייל זיי האבן נישט מודה געווען, איז פאר היינט גענוג מיט אים!
  דער וועכטער האט זיך געכאפט.
  - יא ! מיר האָבן נאָר חשד קעגן זיי, טאָמער לאָזן זיי גיין?
  דע ר עלטערע ר עקזעקוציא ר הא ט זי ך צוגעכאפט .
  - פארשטײ ט זיך , קענס ט זי ך װענד ן צ ו דע ם ריכטער , אבע ר ... װא ם פארװא ס אפפיר ן א פארנומענע ר מענטש ן װעג ן קינדער ! לאָזן זיי פריי!
  ערשטער, די בראַזיער זענען אַוועקגענומען פון אונטער די נאַקעט פֿיס פון אַלבערט און ראָדאָפּעיאַ. דא ן הא ט מע ן דא ס מײד ל אפגעבונד ן או ן אלבער ט הא ט מע ן אראפגענומע ן פו ן בלאק . דערנאָך האָט מען עס אַראָפּגעלאָזט פֿון דער געשטעל. אוּן זֵיי הָאבְּן זֵיי גִיוֶוען דֶער קֶענְט. די הענט פון די קינדער זענען געווען
  געבונדן הינטערן רוקן און בײ די עלנבויגן.
  מע ן הא ט ז ײ ארויסגעפיר ט פו ן צימער . די פיס פון די בחורים זענען נישט שווער געשעדיגט געווארן. בלויז קלײנע בלישטלעך פֿון די בראַזשירן, כאָטש דער ווייטיק איז געװען שטאַרק. די מאַסלינע ייל האט געהאלטן די לעדער פון די פּיאַטע פון ברענען צו פיל.
  אמת, אלבערטס רוקן איז געווען שיין געשלאגן.
  מע ן הא ט ד י קינדע ר ארויסגעפיר ט אי ן דע ר אינעװײניקסטע ר טײ ל פו ן דע ר װאנט , או ן צו ם ענדע , הא ט דע ר לעגיא ן געשניט ן ד י שטריק , װא ם האב ן געבינד ן ד י הענט . אלבערט האט געפילט פרייהייט, און ווייטיק אין די ליגאַמאַנץ צו וואָס ער איז געווען אומגעקערט
  בלוט. רהאָדאָפּעיאַ האָט געקרעכצט און געגאָרגלט:
  - װײםט אבער!
  דער יינגל פּרינץ האט געזאגט מיט אַ שמייכל:
  - אָבער מיר זענען פריי!
  דאָס מײדל האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - לעפיערעך, פון קורס, אָבער פֿרייַ! און דאָס איז גוט!
  אלבער ט הא ט זי ך גענומע ן או ן געזונגען :
  - פרייהייט, פרייהייט, פרייהייט,
  איך װיל געבן די פֿעלקער דאָס גליק פֿון דער װעלט!
  און דער ייִנגל האָט אַ קוק געטאָן. דאָ זיי זענען אין רוים. און דאָס איז גרויס. די שטאָט איז טאַקע גרויס. שיין ריין גאסן, אונטער די השגחה פון לעגיאָנערס, זיי זענען אויסגעקערט דורך שקלאַף יינגלעך און
  שקלאַף מיידלעך. ינטערעסטינגלי, אין רוים, רובֿ קינדער און פרויען טראָגן שיך. אפילו פילע שקלאַף און קינד סלאַוועס זענען שאָד. דאָך, דאָס איז די הויפּטשטאָט. און דאָ עס זענען דין.
  כאָטש יוזשאַוואַלי בעשאַס וואָרמער חדשים, קינדער און פרויען אין אנדערע איטאַליעניש שטעט זענען באָרוועס. סייַדן זיי זענען פון די רייַך אָדער איידעלע מענטשן. און דאָ מוז דאָך אַפילו אַ היימישער שקלאַף
  טראָגן שיך. אַנדערש, זיי וועלן טראַכטן אַז דער פּאַטרישאַן איז צו אָרעם אַז ער קען נישט קויפן שיכלעך פֿאַר די קנעכט. דערוואַקסענע מענטשן, אין אַלגעמיין, טאָן ניט גיין באָרוועס, אַפֿילו אויב זיי זענען סלאַוועס.
  דאס זענען די כללים...
  אלבערט האט זיך מיטאמאל דערמאנט, אז אלעס איז פון זיי צוגענומען געווארן, אריינגערעכנט דעם צירקאס הונט. און איצט טראָגט ער בלויז אַ לענדן, און רהאָדאָפּיע איז נאָר אין אַ צעבראָכענער, פֿאַרשװעכטער טוניק. און די מיינונג
  זיי זענען ווי אָרעמע קבצנים. און אפילו געראטעוועטע עבדים. ספעציעל ווען מען באטראכט, אז אלבערט'ס רוקן איז געשלאגן. אוּן דִי קִינְדֶער הָאט גֶעוֶוען פַארְסְטְרִיקְט פוּן דֶעם וֶועלְט.
  אבער די וועכטער האבן זיי נאך נישט גערירט. אפנים , פלעג ט מע ן ד י ײנגלע ך צעשלאגן , או ן ס׳אי ז געװע ן גאנ ץ הײס , כאט ש ע ם הא ט זי ך דערנענטער ט צו ם אװנט . יינגלעך אין אַלגעמיין אָפט לויפן נאַקעט-טשעסטעד אין די זומער, אַפֿילו
  איידעלע אָריגין.
  און זיי קענען אויך בייַטש אַ יינגל פֿאַר קיין קלייניקייַט. עס איז געווען טשיקאַווע צו זען די שטאָט זיך. עס איז טאַקע זייער גרויס. דאָ איר גיין צוזאמען עס, אָבער די סוף און די ברעג זענען נישט קענטיק.
  די הייזער זענען גרויס. עס זענען פינף, זעקס, זיבן און אפילו צען פלאָרז. פילע לוקסוס מאַנטשאַנז. אבער אויף די רעכט האַנט פון די פאַרגאַנגענהייט קינדער פּאָר, די סטאַטוע פון הערקולעס און די ביטינג
  פאָנטאַן פֿון אים. און עס איז שיין. דא קענט איר זעהן ווי אזוי דער קאלום זעלנער באוועגט זיך. די פאנצער איז בראָנדז און בלאַנק. הינטער זיי, צוויי בחורים שלאָגן פּויק. זיי זענען אין קורצע הייזלעך און שיך.
  אָט איז נאָך אַ סטאַטוע: נעפּטון און אין די הענט אַ גילדענע שיסל. און פֿון דער שיסל שלאָגט אַ קװאַל.
  אלבערט און רהאדאפיע האבן עס נישט געקאנט פארהאלטן און האבן זיך געזעסן אויפן ראנד, געטונקען די בארװעםע פים, פארברענט אויף א בראזשיר אונטער פײניקונג. עס גאַט אַ ביסל גרינגער. אבער א לעגיאנער איז פארבײגעגאנגען און א געשרײ געטאן
  קינדער. און זײ זײַנען אַװעקגעשפּרונגען און געלאָפֿן.
  אלבערט און רהאדאפיע זענען א ביסל געלאפן און זיך אפגעשטעלט. ז ײ האב ן זי ך געלונגע ן צ ו נעמע ן א זופ ה װאסע ר פו ן קװאל ן או ן ז ײ זענע ן ניש ט געמאכ ט געװאר ן פו ן דארשט . אבער עס איז געווען הונגעריק. און עס איז ימבעראַסינג צו אַרייַנלאָזן.
  . קאַפּיטל? 16 .
  אלבערט האט געשריבן:
  - דו װײםט , איבערפרישונ ג װע ט ני ט שאטן !
  דאָס מיידל האָט געזאָגט:
  לאָמיר טאַנצן און זינגען! מען וועט אונז דינען!
  דער יינגל פּרינץ האָט מסכים געווען:
  ― לאָמיר פּרוּװן!
  האב ן זי ך אויסגעקליב ן א ארט , א מער־ווייניקע ר ענג , האב ן ד י קינדע ר אנגעהויב ן זינגע ן או ן טאנצן . כאָטש עס כערץ צו טאַנצן ווען דיין פֿיס זענען אויף פייַער. אבער די קינדער האבן געפרואווט, און זיי זגינען געלונגען.
  אלבערט האט באַמערקט מיט אַ לאַכן:
  - אזוי מאכן מיר פרנסה!
  Rhodopeia קערעקטאַד:
  ― נישט פֿאַר לעבן, נאָר פֿרײַהײט!
  ד י קינדע ר האב ן געזאמל ט עטלעכ ע קופערנע ר מטבעות . כאט ש ע ם זענע ן אוי ף ז ײ געװארפ ן מי ט װידערשטאנד . און מיר געגאנגען צו די ניראַסט קראָם. באַקומען זיך עטלעכע מילך און פלייש פּיעס. און עסן טריינג צו טאָן עס
  שנעל שמועסט,
  Rhodopeia האט געזאגט:
  - די שטאָט איז גרויס, עס זענען אַ פּלאַץ פון מענטשן, אַרייַנגערעכנט סלאַוועס, אָבער איך טאָן ניט וויסן ווי צו בונטאַר זיי!
  אלבערט האט א ניד געטאן אין אײנעם.
  - יאָ, עס איז קיין ספּעציפיש פּלאַן! אין פאַקט, טאָן ניט שרייַען אין די קוואַדראַט: לאַנג לעבן פֿרייַהייט - אַראָפּ מיט די טיראַן!
  דאָס מיידל האָט געזאָגט:
  ― אפֿשר זאָלן מיר גײן אין צירק. עס וועלן זיכער זיין גלאַדיאַטאָרס דאָרט, אַזוי מיר וועלן בונטאַר קעגן זיי!
  דער יינגל פּרינץ האט ניד אין העסקעם.
  - דער געדאַנק קוקט גוט!
  ד י קינדע ר האב ן געענדיק ט עסן , האב ן זי ך װײטע ר דורכגעפיר ט דורכ ן אוראלט ן רוים . דאָ, למשל, איז אַ סטאַטוע פון די קאַנגקערער פון קאַרטהאַגע. און דער קאַנגקערער פון סיסילי. און אויך סול.
  דאָ איז דער קאָלאָססעום. עס איז אַ ריזיק סטאַדיאָן מיט הונדערט און צוואַנציק טויזנט זיצן. מאכט אַ רושם.
  דאָס יינגל און די מיידל האָבן געפרעגט די וועכטער ביים אַרייַנגאַנג:
  וואו איז די גלאַדיאַטאָר שולע?
  דער לעגיאנער האט זיך געכאפט און געקראצט.
  ― װאָס טוט איר דאָס?
  אלבערט האט געזאגט מיט א שמייכל:
  - איך ווילן צו פאַרשרייַבן אין די גלאַדיאַטאָרס!
  די שומרים האָבן זיך געכאַפּט:
  - ערלעך ?
  האָט דער יינגל מיט בטחון געזאָגט:
  - ערלעך טוט נישט פּאַסירן!
  - דאס איז גוט! נאָר כּמעט אַלע שקלאַפֿן זײַנען אַנטלאָפֿן און מיר האָבן נישט גענוג פֿריש פֿלײש!
  אַלבערט, דערהענדנדיק די דאָזיקע ידיעה, איז נישט געווען צופרידן:
  - װי אזוי ביסטו אנטלאפן ?
  דער העכערער לעגיאנער האט געמאלדן:
  -צולי ב דע ם מאנזע ר ספארטאקוס , האב ן ד י שקלאפ ן אנגעהויב ן אנטלויפן , צװ ײ יא ר צוריק . און איצט זיי זענען ממש רילינג אין סטאַדז. אמת, מיר האַלטן זיי הינטער באַרס און אויף פאַרשטאָפּונג,
  פּאָסטעד גאַרדז, אַזוי איצט זיי לויפן נישט אַזוי שנעל ווי פריער, אָבער עס זענען נישט גענוג פון זיי לינקס!
  אלבערט האט געכאפט און געזאגט:
  - נישט גענוג! אָבער איך אַליין שטיי אַ סך!
  דער לעגיאנער האט געלאכט און געענטפערט:
  ― ביסט נאָך אַ קינד! אַחוץ דעם האָט מען דיך נאָר געשלאָגן! זען אויב איר טאָן ניט פאַרלירן דיין קאָפּ!
  Rhodopeia סאַגדזשעסטיד:
  - און איר קעמפן אים מיט שווערדן! דעמאָלט איר וועט וויסן וואס איז ווערט וואָס!
  האָט דער לעגיאָנער געענטפערט מיט אַ שמייכל:
  - צו פיל כּבֿוד פֿאַר מיר צו קעמפן אַ גרויס וואָריער מיט אַ סאַקער! יא, און אויב איר ווילן אַ מיידל, אויך, נעמען! פילע ווייַבלעך גלאַדיאַטאָרס האָבן אויך אנטרונען!
  Rhodopeia נאָדיד אין העסקעם:
  - איך וועל גיין! איך קען אויך קעמפן!
  דער לעגיאנער האט סקעפּטיש באַמערקט:
  - אט מאכסטו מיך לאכן!
  דערנאָך האָט אַן אַנדער שומר געזאָגט:
  - לאז מיר זיך שלאגן מיטן יינגל אויף שווערדן!
  האָט דער הויכער לעגיאָנער געפרעגט מיט אַ שמייכל:
  ― װאָס דאַרף איר עס?
  דער שומר האט זיך געכאפט און געזאגט:
  - עס שאַטן שיין יינגל. אויב איך קלאַפּ אים אויס, איך קענען האָבן שפּאַס מיט אים!
  דער גרויסער לעגיאנער האט זיך געכאפט.
  - יא שײן! איר קען האָבן ווערן דער ליבהאָבער פון עטלעכע איידעלע פּאַטריסיאַן, אָדער אַ פּאַטרישאַן, מיט אַזאַ אַ אויסזען!
  אלבערט האט מיט שטאלץ געענטפערט:
  - איך בעסער די כבוד פון די שווערד! אויב יענער וועכטער וויל זיך באקעמפן מיט מיר, דעמאלט וועל איך אים ווייזן, אז איך בין נישט אזוי קליין!
  לעגיאָנער סאַגדזשעסטיד:
  - גוט דעמאָלט! איך וועל דיר געבן א שווערד!
  דער וועכטער האט געצויגן זיין וואפן און געברומט:
  ער קען זיך אָן אַ שווערד. וואָס וואָלט איך אים געבן וואָפן! מער גענוי, די וואָפן איז נישט אונדזער, אָבער שטאַט-אָונד!
  לעגיאָן האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - נו, ווי איר וויסן, נאָר טאָן ניט טייטן!
  דער וועכטער האט געטשעפעט.
  - ס'איז א שאד צו הרגענען אזא גוטן בחור!
  און װי אַזױ ער װעט זיך אַרײַנפֿאַלן אױף אַלבערט, װאַנדנדיק זײַן שװערד. דע ר ײנגל , הא ט זי ך שטענדי ק ארויפגעלײג ט או ן א געשיק ט דע ם װעכטע ר אונטע ר דע ר קני . דער קלאַפּ איז געווען ווייטיקדיק. און דער שלאג האט געשריגן.
  אלבערט האט געזונגען:
  - באָרוועס, שטאַרקע בחורים,
  בכלל נישט קיין פחדנות!
  דער וועכטער איז געווארן ברוגז און האט געברומט:
  -איך גיי דיך הארגענען!
  זײ ן פני ם אי ז געװע ן רױ ט או ן געבלינצ ט פו ן שװײס , או ן זײ ן שװערד ן הא ט זי ך געציטער ט או ן זינלא ס געדרימלט .
  דער וועכטער אליין האט זיך אביסל געהינקען. אלבערט האט אים װידער געשלאגן מיט זײן נאקעטן שין אונטער דער קני. ער האט געװאלט באשטראפן דעם פארװערטער. אבער ער האט נישט האַלטן די באַפאַלן.
  דערנאך האט אלבערט אים מיט אלע כוחות צוגעשטופט צוזאמען דעם שוין פארװאונדענעם פוס. דער וועכטער האט זיך צעבראכן און געפאלן. און ער האָט אָנגעהױבן שרײַען אַ גוטן גראָבקײט. ער איז געווען שווער געשעדיגט. דער ײנגל איז געשפרונגען
  צו אים און שלאָגן אים מיט אַ נאַקעט פּיאַטע אין גאָמבע. דער קלאפ איז געווען שטארק און דער קין איז געפלויגן, צעבראכענע ציין האבן זיך אויסגעגאסן. און דער וועכטער איז געווען שטיל. אלבערט האט געזאגט מיט א שמייכל:
  ― דאָס דאַרף איר! דו האסט געוואלט הרגענען אן אומבאוואפנט אינגל און באצאלט דעם פרייז!
  דער הויכער לעגיאנער האט באמערקט:
  - און דו ביסט גוט! זייער גוט! עס איז נייטיק צו קענען אַראָפּברענגען אַ פאַכמאַן וואָריער מיט וואָפן מיט נאַקעט הענט און נאַקעט פֿיס. איר וועט זיין אַ גרויס וואָריער!
  אלבערט האט געזאגט:
  - איך בין אַ גרויס וואָריער! זאָל איך גיין צו די הויפּט באַלעבאָס?
  דער לעגיאנער האט זיך געכאפט.
  - זײ ן הויז אי ז געמאכ ט פו ן רויט ן מארמאר , אי ר װע ט אי ם געפינע ן הינטער ן קאלאסעום ! און דעמאָלט ... נו, איר וויסן! איר קען זיין געבעטן צו קעמפן אַ דערוואַקסן מענטש, אָבער איך האָפֿן איר פירן!
  Rhodopeia האט מיט בטחון געזאָגט:
  ― ער קאָן דאָס באַהאַלטן!
  או ן ד י קינדע ר זענע ן געגאנגע ן װײטער , זוכ ן דע ם בעל־הבית ט פו ן ד י גלאדיאטערן . דאס בחור האט באמערקט אז זיי האבן אוודאי נישט זייער ליב דעם וועכטער, ווייל זיי האבן נישט אויסגעדריקט חרטה אז ער איז פארקריפלט געווארן.
  Rhodopeia האט געענטפערט:
  - מענטשן זענען בכלל עגאָיסטיש! און דעמאָלט עס קען זיין אַ קליין עבירה!
  אלבערט האט א ניד געטאן.
  - יא , ס ײ זײנע ן פארא ן קלײנ ע או ן גרוים ע קלאגעס . נו, אָוקיי ... איצט לאָמיר גיין צו די באַזיצער.
  ד י קינדע ר האב ן זי ך גיכער . זיי האָבן זיך אַ ביסל געוואוינט צום ווייטיק, און די בלאָזלעך האָבן שוין אָנגעהויבן אַראָפּגיין. און זיי זענען אויפגעשטאנען. מי ר האב ן שוי ן גענומע ן צו ם גא ס הינטער ן קאלאסעום .
  עס איז געווען בלויז איין רויט מירמלשטיין הויז, און גאַנץ הויך. בײ ם ארײנגאנ ג זײנע ן געשטאנע ן צװ ײ שװארצ ע ריז ן או ן אנדער ע קלענער ע מענטש ן אי ן א טאגא . דערזעענדיק דאָס יינגל און דאָס מיידל, האָט ער געוואָרצלט:
  ― זײ דינען דאָ נישט! גיי ארויס!
  אלבערט האט מוטיק דערקלערט:
  - מיר ווילן צו זיין כייערד ווי גלאַדיאַטאָרס!
  דער מאן האט זיך געכאפט און געפרעגט:
  - װײם ט אי ר , א ז דא ס זײנע ן ניש ט קײ ן קינדערש ע שפילצלעך , או ן ז ײ הרגע ן דאר ט !
  רהאָדאָפּעיאַ האָט זיך געטאָן.
  - אַוודאי מיר טאָן! אָבער זיין גלאַדיאַטאָרס איז פיל מער טשיקאַווע ווי אַ שלעפּער!
  דער מאן האט געשמײכלט און געענטפערט:
  ― אין אַן אַנדער צײַט װאָלט איך אײַך אױסגעטריבן! אבער יעצט איז דא א מאנגל אין גלאדיאטערן, אזוי... איך לאז דיך אריין אין שטוב. דער אײגנטימער איז איצט אװעק, אבער זײן װײב איז אין שטוב. אויב זי לייקס איר, דעמאָלט
  מע מעג אײַך נעמען. נאָר געדענקען, מאל קינדער האָבן צו קעמפן מיט אַדאַלץ! אָדער מיט יקספּיריאַנסט פייטערז וואָס קענען טייטן אַ רוקי!
  אלבערט האט א ניד געטאן.
  - מיר וויסן עס! אָבער זיין גרייט צו נעמען די ריזיקירן!
  דער מאן האט א ניד געטאן.
  - גיי מיר נאך!
  די ריזיגע קריגערס האבן דורכגעלאזט די קינדער און זייער באגלייטן. אינעווייניק איז דאָס הויז געווען לוקסוס און עלעגאַנט. ד י דינםט ־ מײדלע ך זײנע ן געװע ן גאנ ץ רײך , אי ן שיך , או ן געבויגן
  געסט, טראָץ זייער אָרעם אויסזען. עס זענען געווען קליין סטאַטועס און קאָלירט פּאָרטרעטן געהאנגען אויף די ווענט. און עטלעכע פון די פּיינטינגז זענען ייל אויף לייַוונט.
  ע ס זײנע ן געװע ן פי ל שײנ ע נאקעט ע מײדלע ך אוי ף לײװנט ן או ן מעכטיקע ר קריגער . און אין די הויפט זאַל איז געווען אַ זאַץ מיט די אָלימפּיק געטער. און אין דעם צענטער, פון קורס, דזשופּיטער.
  אָדער זעוס צווישן די גריכן.
  און א שײנע פרוי איז געלעגן אויף א סאפע מיט פערל און גאלד. זי האט אויסגעזען ניט מער װי דרײסיק, און זי איז געװען אין לוקסוס־קליידער. זי האט געקוקט אויף די פּאָר און באמערקט:
  - א שײן ײנגל און אויך א מײדל... האסטו זײ געקויפט אויפן מארק?
  דער מאן האט צוגעשלעפט.
  ― נישט! זיי זענען געקומען אַליין. און זיי ווילן צו זיין גלאַדיאַטאָרס!
  האט די פרוי געפרעגט מיט א שמייכל:
  - װילםטו טאקע שטארבן פאר דער פארװײלונג פון דעם עולם!
  אלבערט האט מיט בטחון געענטפערט:
  - שטארב ן ניש ט , נא ר געװינס ! און פֿאַר דיין אייגן צוליב, נישט פֿאַר שפּאַס!
  די פרוי האט געשמייכלט.
  - און איר מיידל ווילן צו קעמפן אויך?
  רהאָדאָפּעיאַ האָט זיך געטאָן.
  - יא ! איך בין גרייט פֿאַר שלאַכט!
  דעם בעל־בתּים האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  דאָך איר וועט זיין טעסטעד! אבער קודם לאמיר עסן מיטאג! איר זענט זייער שיין יינגל. אַזאַ שיינקייט האָב איך קיינמאָל געזען. עסן און טראַכטן, איז עס ווערט ריזיקירן דיין לעבן!
  אלבערט האט געזאגט:
  - מיר שטענדיק נעמען ריסקס. א ציגל קען פאַלן אויף דיין קאָפּ ווען איר גיין אַראָפּ די גאַס!
  די פרוי האט א ניד געטאן.
  איך זעה אז דו ביסט קלוג נאך דיינע יארן! אָבער נאָך, נעמען אַ מאָלצייַט מיט מיר ערשטער. און דעמאָלט מיר וועלן זען.
  און דערנאָך האָט זי געקלונגען אין גלאָק. מײדלעך האבן זיך באװיזן מיט גאלדענעם טאַץ און פארפעסטיקט עסן.
  מיכאַיל-וולאַדימיר גאָרבאַטשעוו-פּוטין וואָוק אַרויף. ד י נײ ע אידע ן זײנע ן געװע ן שרעקלע ך אוי ף זײע ר אײגענע ם אופן .
  באזונדער ם זײנע ן אײנגעפיר ט געװאר ן לעגיסלאטױו ע באגרענעצונגען , פא ר ײדן . מע ן הא ט ז ײ פארבאט ן צ ו האלט ן פי ל פאסט ן אי ן אפאראט ן או ן אי ן דע ר מידיא . אוי ך זײנע ן געװע ן באגרענעצט , זײע ר רעכט , צ ו לויפ ן פאר ן פארלאמענט , או ן ארײנצוטרעט ן אי ן העכער ע דערציאונג־אינסטיטוציעס .
  ע ם זײנע ן אוי ך ארײנגעפיר ט געװאר ן נא ך דריקונגע ן קעג ן פארשטײע ר פו ן אל ע נישט־קריסטלעכ ע דנאמינאציעם , גענוי , נישט־ארטאדאקסישע . און קאָנטראָל איבער דער קירך געוואקסן.
  אָבער, בשעת אַטעיזם פארבליבן די באַאַמטער דאָקטערין. גאָרבאַטשעוו-פּוטין האָט באַשלאָסן נישט צו ברעכן די טראַדיציעס פֿון די קאָמוניסטן. דערצו, מיכאַיל-וולאַדימיר נאָר פּריזענטיד צו זיין אַ באַליווער, בשעת ער זיך איז געווען פאקטיש אַן אַטהעיסט.
  דערנאָך האָט ער ווידער אָנגעהויבן שלאָפֿן און חלומען;
  אלבערט און רהאדאפיע זענען שוין געווען פול, אבער פון העפלעכקייט האבן זיי נאך געגעסן. די פרוי האט מיט בענקשאפט געקוקט אויף אלבערט. זי האָט טאַקע ליב געהאַט דאָס יינגל. זייער שיין און
  מאַסקיאַלער, אַבדאָמינאַל מאַסאַלז מיט שאָקאָלאַד טיילז, אַ ימפּעקקאַבלע פיגור, אַ זייער שיין פּנים. אין אַלגעמיין, יינגלעך זענען אָפט שיין, אָבער דאָס איז שיין אין זיין אייגן וועג.
  די פרוי האט געזאגט:
  ― דו ביסט נישט קײן מלאך, נאָר פֿאַר מיר,
  אבער פאר מיר ביסטו געווארן א קדוש...
  אלבערט האט א ניד געטאן.
  - עס איז זייער טשיקאַווע! כאָטש איך בין נישט אַ מלאך!
  די פרוי האט ארויפגעלײגט איר האנט אויף איר ברוסט און גענומען קנײדן דעם ײנגל. און זי האט עס געטאן מיט גרויס ליבע. און איר ריר האָט אויפגעציטערט אַלבערט. ווי פייַן עס איז צו זיין גראָופּט דורך אַ פרוי.
  אפילו אויב זי איז דיין מוטער 'ס עלטער, זי איז נאָך פריש און שיין.
  Rhodopeia האט געזאגט:
  - עס איז נישט פייַן צו פילן יינגל אין ציבור!
  די פרוי האט א ניד געטאן.
  ― גוט! איך וועל אים נעמען אין מיין צימער! און דו בלײַבט דאָ!
  Rhodopeia האט געזאגט:
  - זיי באַצאָלן פֿאַר מאכן ליבע! פריי צו ביטע אַ פרוי וואס איז פיל עלטער יינגל וועט נישט!
  די פרוי האט א ניד געטאן.
  ― איך װעל געבן צען גאָלדענע מטבעות!
  אלבערט האט געענטפערט:
  ― איך בין נישט קײן זונה! אויב זי וויל, וועל איך זי פרייען!
  די פרוי האט געשמייכלט און געענטפערט:
  ― נעם דאָס געלט! פֿאַר מיר, דאָס איז ומזין! גאַנץ אַ ביסל מער פּעניז! און איר וועט נוץ! נאָך אַלע, איר זענט שוין כּמעט נאַקעט!
  רהאָדאָפּעיאַ האָט זיך געטאָן.
  נעם אלבערט! געלט איז אַ ניט-טראַנספעראַבאַל ווערט!
  די פרוי האט א ניד געטאן.
  ― װאָס מער איר לעקן מיך! ניט אַלע יינגלעך ליבע עס!
  אלבערט האט צוגעשלעפט.
  ― גוט! איך װעל נעמען דאָס געלט! אָבער בלויז פֿאַר איין שעה פון ליבע!
  די פרוי האט א ניד געטאן אין אײנעם.
  ― אַ גאַנצע שעה װעסטו זײַן מײַנער!
  און זי האט אנגעכאפט אלבערטס האנט און אים ארײנגענומען אין צימער. אי ן מינוט ן האב ן זי ך דערהערט .
  ראָדאָפּעיאַ איז געבליבן אַליין. גענוי, מײדלעך און בחורים האבן נאך אלץ געטאנצט פאר איר. זי האט זיך געלעגן אויפן קישן און זיך פארדױםט. זי האָט געחלומט אַז זי אַרבעט ווידער אויף דער פּלאַנטאַציע.
  עס איז געווען שווער אין די זייער ערשטער טעג, ווען מיין פיס און צוריק שווער שאַטן. אבער דאן האט דאס מיידל זיך צוגעוואוינט. זי האט דארט געארבעט צוזאמען מיט אנדערע מײדלעך און פרויען.
  עס איז געווען שיין שווער. אבער אויף די אנדערע האַנט, אין די פריש לופט און אַ בעזש. רהאָדאָפּעיאַ איז געווען אין די פעלד אַרבעט. כאט ש ע ס הא ט געקענ ט פארקויפ ן אי ן א בארדעל . זי איז דאך א שיינע מיידל.
  אבע ר אפנים , קראס ס הא ט געהאלט ן זײ ן װארט , א ז אי ר ױגנטלעכקײ ט װע ט זי ך אפגעהיטן . כאָטש, פֿאַרשטייט זיך, עס איז ווי ארבעטן ווי דאָס אין די שווייס פון דיין פּנים.
  רהאָדאָפּעיאַ געארבעט האַלב-נאַקעט, אָדער קיל אין איין טוניק. און איך געגאנגען באָרוועס אַלע יאָר ארום. ווינטערס, פון קורס, אין די דרום פון איטאליע זענען וואַרעם, אָבער נאַקעט פֿיס זענען נאָך קאַלט.
  כאָטש זיי זענען געווארן אַזוי גראָב. אבער די פאָרעם פון די פֿיס איז נישט דיספיגיערד. אויף די פאַרקערט, די סאָלעס פון די מיידל 'ס פֿיס געווארן מער עלעגאַנט און מיט אַ בעסער פּיאַטע בייגן.
  זיי געפרוווט צו שענדונג איר פּאָר, אָבער די מיידל געקעמפט צוריק.
  אמאל האט זי אלײן געפרװוט דעם ײנגלס גלעטן, אבער זי האט זי נישט געלאזט צו װײט.
  און אַזוי אַלץ איז געווען גאָמבע גאָמבע.
  אלבערט איז געווען שפעט אויף דריי שעה. ד י פרויע ן הא ט אי ם געצאל ט דאפל ל פא ר פארהאנדלונג . און אלבערט האט שוין געהאט א גאנצע זעקל מיט פופציק גאלדענע מטבעות.
  דאָס איז נישט שלעכט, פֿאַר באַרויקן אַ גאַנץ שיין און נאָך גאַנץ יונג פרוי. נאָך אַלע, אין דרייַ שעה, בעת יקספּיריאַנסט עטלעכע שטאַרק אָרגאַזאַמז, זי ויסגעמאַטערט און סנאָרינג.
  אויך אלבערט איז געווען מיד און האט געהאט א ברוטאלן אפעטיט. דער יינגל האָט זיך אָנגעשלאָגן אויף די עסן און באמערקט:
  - אַלץ איז גוט וואָס ענדס געזונט!
  Rhodopeia ריקאָלד:
  - געדענקסטו די אויפגאבע פון ספארטאקוס?
  אלבערט , װײטע ר עסן , הא ט ערש ט צוגעכאפ ט ד י פלײצעס .
  - איך ווייס נישט! איך האב ספקות אז, ווייל זיי האבן געוואונען, וועלן די שקלאפן קענען בויען עפעס וואס איז ווערט! אפֿשר פֿאַרקערט - די צעשטערן רוים וועט נאָר ווערן ערגער!
  דאָס מײדל האָט צוגענומען מיט די פּלייצעס און געזאָגט:
  - אבער די שקלאַפֿערייַ וועט פאַרשווינדן!
  אלבערט האט צוגעשלעפט.
  - דאָס איז אן אנדער באָבע געזאגט פֿאַר צוויי! און די אַרבעט וועט נאָך נישט פאַרשווינדן! אין דערצו, אנדערע סלאַוועס וועט דערשייַנען, נאָר די הארן וועט טוישן!
  דאָס מײדל האָט אַ רײַנגעטאָן מיט די פּלייצעס און געזונגען:
  שטיי אויף געשאלטן בראַנדיד
  די גאנצע וועלט פון הונגער און קנעכט...
  אונדזער צאָרעדיק מיינונג קאָכן,
  גרייט צו קעמפן ביז דעם טויט!
  דער יינגל פּרינץ האט געזונגען:
  - מיר וועלן צעשטערן די גאנצע וועלט פון גוואַלד,
  אַראָפּ צו די דנאָ און דעמאָלט ...
  מיר וועלן בויען אַ נייַע, נייַע וועלט -
  ווער איז געווען קיינער, ער וועט ווערן אַלץ!
  און די קינדער האָבן געלאַכט... ס׳איז געװען שפּאַס און מאָדנע. Rhodopeia האט געזאגט:
  - איך וואָלט פֿאַר אַז מין פון געלט, און איך אַליין וואָלט וויסן ליבע מיט אַ מענטש! אוי, ווי פרי ביסטו געווארן א דערוואקסענער!
  אלבערט האט געזאגט:
  - איך בין אַן אַקטיוו העלד, און אַקטיוו העלדן וואַקסן געשווינד! דערצו, מיין גוף געהערט צו שׂטן!
  רהאָדאָפּעיאַ האָט געכײַכט און באַמערקט:
  "לפּחות, עס איז דער בעל וואָס ניצט איר יפעקטיוולי!"
  אלבער ט הא ט זי ך גענומע ן אי ן אײנעם .
  - עס איז רעכט! אבער פארוואס דארף דער שטן גאלד?
  דאָס מײדל האָט צוגענומען מיט די פּלייצעס און געזאָגט:
  װאָס דאַרף ער אונדזערע נשמות?
  דער בחור האט געזונגען אין ענטפער:
  - דיין נשמה האט געשטרעבט ארום,
  איר וועט זיין געבוירן ווידער מיט אַ חלום!
  אבער אויב איר געלעבט ווי אַ חזיר -
  בלײַבט אַ חזיר!
  רהאָדאָפּעיאַ האָט אַ זיפץ און באמערקט:
  - יא , דע ר גרויםע ר פיטשאיע ר הא ט געטראפ ן דע ם געדאנק , א ז ד י נשמה , אי ז אומשטארבלעך , או ן לעב ט אי ן פארשײדענ ע קערפער . אַרייַנגערעכנט די ללבער פון אַנימאַלס!
  אלבערט האט געענטפערט:
  - איך מיין אז די נשמה פון א מענטש לעבט אין דעם מענטש אליין, און די נשמה פון א בהמה לעבט אין בהמות! עס איז אַ גרויס ריס צווישן אונדז!
  די מיידל האט געזאגט מיט אַ שמייכל:
  - מאַנגקיז זענען מאל זייער קלוג!
  דער יינגל האט מסכים געווען מיט דעם.
  - עס זענען קלוג, אָבער זיי זענען נישט מענטשן!
  ראָדאָפּעיאַ האָט געזונגען מיט אַ שמייכל:
  - מאַנגקיז מאַכן פנימער,
  און זיי זיצן אויף אַ צווייַג...
  אלבערט האט ממשיך געווען גליקלעך:
  - נאך אלץ נישטיק,
  געווען אונדזערע אָוועס!
  סײַ דאָס ייִנגל, סײַ דאָס מײדל, האָבן געשװיגן. זיי זענען שוין געווען לאנגווייליג. כאטש די טענצער זענען שוין אװעק און די בחורים מיט זײ. אבער דער מענטש איז געבליבן. ער האָט געזאָגט:
  - אפשר גלייך איצט וועסטו קעמפן ?
  אלבערט האט צוגעשלעפט.
  - איך בין גרייט! כאָטש איך בין מיד!
  דער מענטש האט געשריבן:
  - די באַלעבאָסטע שלאָפט! זי איז זייער צופרידן מיט איר, איך זען!
  דאָס קלײנע ייִנגל האָט זיך געכאַפּט.
  - איך האָבן אַ פּלאַץ פון אַבילאַטיז!
  דער מענטש האט געשריבן:
  - קענסט זיך שלאגן מיט די פויסטן?
  אלבערט האט א ניד געטאן.
  - זיכער!
  דער מענטש האט געשריבן:
  - װעסט ו קעמפ ן מי ט דע ם שקלאפ ן ײנגל ! ער איז בערך אזוי הויך ווי דיר! שיין שטאַרק, לעצטנס פון די שטיינערז! פייסט אים!
  דאָס יינגל האָט זיך געכאַפּט מיט אַ שמייכל.
  - מיר וועלן האָבן צו קעמפן!
  דער מאן האט געכאפט מיט א שמייכל.
  ― גוט! נו, דעם קאַמף וועט זיין מער פֿאַרוויילערישע!
  Rhodopeia האט באַמערקט מיט אַ טשאַקל:
  - יאָ, און עס איז פריי?
  דער מענטש אין דער טאָגאַ האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - איך וועל נעמען דיין יינגל צו די ווייַבלעך גלאַדיאַטאָרס פֿאַר דעם! ער נאָך אַלע דעם וויל!
  אלבערט האט געטשעפעט.
  ― ס'איז אַװדאי מחנפה! אבער איך האב שוין דריי שעה ליב געהאט מיט אן אומזייקליכע וויקסען. און ונ דורך ויסגעמאַטערט!
  דער מענטש אין דער טאָגאַ האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - נו, אָוקיי קאַמף אין עס!
  א ײנגל איז ארײנגעקומען אין צימער. ע ר אי ז געװע ן אי ן אײ ן לענדן־שטאף , כמע ט שװארצ ע מי ט א באנד , אבע ר מי ט פארברענט ע בלאנד ע האר , שטארק ע אי ן קערפער ס או ן מוםיק .
  דאַכט זיך, אַז ער איז געווען גוט געפֿיטערט אין די שטיינערײַן, און ער איז געווען מער מאַסיוו ווי אַלבערט, כאָטש ער איז אפֿשר נישט אַזוי פּראָמינענט, נאָר שטאַרק.
  אלבערט איז אים ארויסגעגאנגען אנטקעגן. דער יינגל איז נאָך געווען אַ ביסל עלטער און העכער ווי דער פּרינץ, און באמערקט שווערער. אזא מעכטיקער יינגל, געמוזט פון שווערע ארבעט אין די שטיינערין.
  דער מאן האט א ניד געטאן.
  ― דאָס איז געטאַ, שקלאַף ייִנגל! פון פיר יאר האט ער געארבעט אין שטיינערז. זייער שטאַרק און דוראַבאַל. פארענדיקט טאָפּל די קינדער 'ס נאָרמז און באקומען אַ טאָפּל סערווינג עסנוואַרג פֿאַר עס. קענען איר מיט
  זיי צו קעמפן מיט פיסץ! איך טראַכטן אַ ווערט קעגנער!
  אלבערט האט א ניד געטאן.
  ― ער איז שטאַרק! אבער איך בין אויך נישט שוואך! זאל ס קעמפן!
  דער ײנגל האט שארף ארויסגעװארפן די פויסט. אבער אלבערט האט זיך רעפלעקסיוו פארדאכט. און געכאפט.
  - פייַן פּרובירן!
  דער מאן האט א ניד געטאן.
  - לאמיר אנהייבן!
  דער שקלאַף ייִנגל האָט ווידער געפּרוּווט רירן אַלבערט. ער אליין האט באקומען א היפשע כוח אין די שטיינערין. אבער ער איז געווען ערגער צו די גיכקייַט פון די יינגל-פּרינץ. געפרוווט צו באַקומען עס מיט מיין פֿיס.
  אלבערט איז געשפרונגען אין ענטפער, און דער נאקעטער פּיאַטע פון דעם יינגל-פּרינץ האָט געטראָפן דעם גאָמבע פון דעם יונגן שקלאַף. ער איז געפאלן אויפן רוקן און זיך געציטערט. אלבערט האט געטשעפעט.
  - איך בין גוט אין קיקינג!
  אבע ר דע ר ײנגל , אפנים , הא ט זי ך באקומע ן פארהארדענונ ג אי ן ד י שטיינער , הא ט זי ך אויפגעהויבן . און צוגעלאפן צו אלבערט. ער האט זיך אביסל געקװענקלט און ער איז געכאפט געװארן דורך די שטארקע הענט פון דעם בחור־שנעכט.
  אלבערט האט געשפירט אז שטארקע הענט האבן אים געקװעטשט. און געדריקט. דער פּרינץ האָט דערפֿילט דעם אָנרירן פֿון די שטאָלישע מוסקלען פֿונעם שונא. און פארצווייפלט געפרואווט אים אראפצוקלאפן.
  אבער דער שונא איז געווען שווערער און שטארקער. אלבערט האט דעמאלט געכאפט דעם שונא מיטן שטערן. ער האט געבלוטיקט פון דער נאז. דער מעכטיקער ייִנגל האָט זיך שטאַרקער געקוועטשט, און אַלבערט האָט אַפֿילו געקרימט. אבער ער האט נאכאמאל געשלאגן דעם קאפ. דאָס מאָל צווישן די אויגן. דאָס קינד האָט זיך אָפּגעלאָזט און ער איז אַראָפּגעפֿאַלן אויף די קני. דער יונגער פרינץ האט מיט אלע כוחות אריבערגעצויגן די קני צום קין
  צו זיין אַנטקעגענער. ער האט זיך געשלאגן ווען ער איז געפאלן. אלבערט האט װידער א זעץ געטאן אין קין אפילו צוגעלײגט צום בלעכע.
  דאָס מאָל האָט דער יונגער שקלאַף נישט געקאָנט אויסהאַלטן און איז געפֿאַלן. אלבערט האט נאכאמאל א שאק געטאן דעם געפאלענעם שקלאף, דאס מאל אויפן הינטן קאפ. דע ר ײנגל , פארהארטע ט פו ן ארבעט ן אי ן ד י שטיינער , הא ט זי ך בארואיקט .
  דער מענטש האט געברומט מיט פרייד:
  - געוואלדיג! דאָ איז אַ נצחון!
  אלבערט האט געזאגט מיט א שמייכל:
  - איך ליבע צו געווינען! דאָס איז מיין גלויבן!
  דער מאן האט א ניד געטאן און געטענהט:
  - הײנט נאכט װעט זײן א קאמף בײם קאנסול! איר קענען נעמען אָנטייל אין עס און פאַרדינען לייַטיש געלט!
  האט אלבערט געענטפערט מיט א שמייכל:
  - און וואס? עס איז מעגלעך! כאָטש איך בין מיד!
  דער מאן האט א ניד געטאן אין אײנעם.
  - כ׳פארשטײ... אבער איר קאנםט זיך באקעמפן מיט גראנניק. ער איז דער מייַסטער צווישן די גלאַדיאַטאָרס פון רוים און אַ זייער רייַך מענטש!
  אלבערט האט א זיפץ געטאן און באמערקט:
  - זאָל איך קעמפן דעם מייַסטער פון רוים?
  דער מאן האט א ניד געטאן.
  - יא... קײנער װעט ניט גלייבן, אז א קינד װעט באזיגן א מייַסטער און אז מ׳קאן פארדינען א סך געלט.
  אלבער ט הא ט זי ך גענומע ן אי ן אײנעם .
  - װילםט ו װעצ ן אוי ף מי ר או ן פארדינען ?
  דער פארװאלטער האט א נײד געטאן.
  - דאס איז עס!
  אלבערט האט באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  - נו , דעמאל ט װע ל אי ך אוי ך לײג ן דא ס געל ט אוי ף זיך !
  דער מאן האט א ניד געטאן.
  - עס איז גלייַך!
  דער שקלאַף ייִנגל האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  ― װאָס גײסטו!
  דער מנהל האט געשריבן:
  - גוט, מיין קליין וואָריערז. דיין שוועסטער וויל צו קעמפן?
  רהאָדאָפּעיאַ האָט זיך געטאָן.
  - איך בין אויך גרייט צו קעמפן מיט גרויס פאַרגעניגן!
  האָט דער מענטש געענטפערט:
  - גיי מיר נאך!
  און אריבערגעצויגן פון צימער. געפלאקערט מיט נאקעטע, ראָזעווע כילז, זענען די קינדער אים נאָכגעלאָפן. און זיי האָבן געזונגען:
  דונער איז ריידזשינג, דער דונער פון מלחמה איז דאַנדערינג,
  עס איז צייט פֿאַר אַ גרויס קאַמף ...
  דער פייַנט וויל צו פאַרברענען רוים צו דער ערד,
  טאָן ניט צעשטערן גרויס דערגרייכונגען!
  ד י קאמפ ן אי ז ניש ט געװע ן אי ן קאלאסעום , נא ר אי ן דע ם קאנסול ס פאלאץ . דאָס איז געווען אַ ריזיקער געביידע, מיט אַ ספּעציעלן זאַל, וווּ אַ גרויסער עולם האָט זיך צוזאַמענגעקומען און עס איז געווען אַ סעודה. פון קורס, אין דעם געלעגנהייט, גלאַדיאַטאָר פייץ זענען עריינדזשד.
  ערשטנס האָבן זיך געקעמפֿט צװײ ייִנגלעך. זיי זענען לעצטנס גענומען פון די שטיינערז לעבן רוים. ד י ײנגלע ך זײנע ן געװע ן געזינטע ר או ן מוסקולאריע . אויף די באַקס און זייטן, שפּור פון
  קלאפען פון שיץ. אפנים, זיי זענען געווען שיין שלעכט אין שקלאַפֿערייַ. זיי זענען אלט צוועלף אדער דרייצן יאר אין אויסזען, און זיי האבן געקעמפט אין די זעלבע שווימעריי. ד י ײנגלע ך האב ן אוי ף דע ם םיגנאל ן פו ן גאנג , זי ך אנגעהויב ן שנײדן .
  א קורצע שװערד און א שילד האבן זײ געהאט אין די הענט. זיי האבן זיך שווער און שנעל געקעמפט. דא איז פארוואונדעט געווארן איין בחור און הינטער אים דער צווייטער. דערנאָך בלוט שפּריצן ווידער. די בחורים האבן באקומען
  שלאָגן און פאַלן. דער עולם האט געברומט. ז ײ האב ן זי ך געהיט ן אוי ף ד י בחורים , או ן זי ך געפרײ ט װע ן דא ס בלוט . אײנע ר פו ן ד י ײנגלע ך הא ט געשװיגן . דער מויער איז צו אים צוגעגאנגען, און מיט א רויט-הייסען אײַזן
  פארברענט די נאַקעט, קייַלעכיק פּיאַטע פון דעם יינגל. ער האט זיך געציטערט און געעפנט די אויגן און געפרואװט אויפשטײן.
  דער עולם האט געשריגן:
  ― קלאַפּ אים! ענדיקן עס!
  או ן א צװײטער , אוי ך פארװאונדע ט או ן געקראצט , הא ט דע ר ײנגל , מי ט זײ ן גאנצ ן כוחות , ארײנגעװארפ ן דע ם שפיץ , אי ן האלדז , פו ן זײ ן קעגנזא . ער איז געפאלן און איז שוין אינגאנצן געשװיגן.
  דער געווינער האט איינגעטונקען די נאקעטע פוס אין בלוט און איבערגעלאזט אן אפדרוק. דערנאָך איז ער געגאַנגען רוען און היילן דעם ווונד. און מען האט אויפגעהויבן דעם אומגעבראכטן בחור מיט א האקן און ארײנגעשלעפט אין א גראבן מיט קראקאדילן.
  יא, עס איז געווען אַ גרויזאַם גורל.
  דאן האבן זיך צװײ מײדלעך געקעמפט קעגן א מאן. ז ײ זײנע ן שוי ן געװע ן גאנ ץ פארפײניקט ע בעל־מלאכו ת או ן אוי ך זײע ר קעגנער . דא ס מא ל הא ט דע ר קאמ ף געצויגן .
  . קאַפּיטל? 17 .
  דער קאָנסול און קראַסוס געזעסן צוזאַמען.
  דער קאָנסול האָט געזאָגט:
  - גלאַדיאַטאָר ביסל לינקס, און איר האט נישט לעבן אַרויף צו עקספּעקטיישאַנז!
  קראסס האט געענטפערט שווער:
  ― און איר האָט װאָס צו באַרימען!
  ם׳אי ז געװאר ן א שװער ע שטילקײט .
  דער קאָנסול האָט געזאָגט:
  "פּאָמפּיי און לוקולוס זענען וועגן צו לאַנד. און דאַן וועט רוים געראטעוועט ווערן! עס נעמט בלויז צוויי אָדער דריי וואָכן!
  קראס האט געשריבן:
  - אויב מיר האָבן די וואָכן! ספּאַרטאַקוס האט אַ פּלאַץ פון מאַכט און ער קענען נעמען רוים דורך שטורעם!
  עס איז געווען אַ פּויזע. דערװײ ל האב ן ד י מײדלע ך - ז ײ זענע ן געװע ן האלב־נאקע ט או ן באָרוועס , - ביסלעכװײ ז פארכאפ ט ד י איניציאטױו . זיי זענען נישט בלויז סלאַוועס, אָבער זייער סאַפיסטאַקייטיד פייטערז.
  פרויען זאָל זיין אנגעוויזן בכלל האַרדי. און זייער קעגנער איז שוין נישט יונג. און איצט עס איז קלאָר אַז די גערלז אנגעהויבן צו רירן פיל פאַסטער און שלאָגן מער אָפט. און דאָ איז איינער פון זיי
  אפילו געשניטן דעם מענטשס רעכטע באק מיט א שווערד. ער איז געווארן ברוגז און איז צוגעלאפן צו דער אטאקע. פלאַשינג מיט איר נאַקעט פּיאַטע, די מיידל איז דעפטיק אָפּשפּרונג, און ווי זי צעהאַקן די פייַנט אין די האַנטגעלענק.
  ז י הא ט זי ך געלונגע ן צ ו האקן , או ן ד י שװערד ן אי ז אויסגעפאלן . אין דער זעלביקער מאָמענט, אן אנדער מיידל קיקט אונטער די באַללס. און זי האָט געפּרעגלט דעם פֿײַנט מיט אַ שפּיצל אין קאַסטן. ער האט, נאכדעם וואס ער האט פארפעלט דעם קלאפ, זיך געשטויגן.
  דא ן הא ט דא ם מײדל , װא ס הא ט זי ך אפגעשניט ן דע ם האנט , אי ם געשלאג ן איבער ן האלדז . אוּן פוּן דֶעם קָל שְׁפָּטְסְט בְּלוֹת פוּן אַ גְרוֹיסְטֶער. דע ר שונא ט אי ז געפאל ן או ן אנגעהויב ן צ ו קריצן .
  דער עולם האט געשריגן ברוגז:
  ― קלאַפּ אים! ענדיקן עס!
  די מײדלעך האָבן אַ קוק געטאָן אױפֿן פּאָסטאַמענט!
  קראַסס און דער קאָנסול שטעלן די גראָבער פינגער צוזאַמען!
  ד י מײדלע ך האב ן זי ך גענומע ן או ן אײנזאמע ן גענומע ן או ן געשטאנע ן אי ן ברוסט , מי ט זײער ע קורצע ע שװערדן . דער מאן האט עס גענומען און געשוויגן. דאָס מאָל עס מיינט ווי אויף אייביק.
  אין ענטפער, ווילד געלעכטער און קלייַבן זיך די קרוק. און זײ האָבן אים אױך געשלעפּט, צו פֿיטערן די קראָקאָדילן.
  ווייַטער אַרויף איז אַ נייַ קאַמף. דאס מאל האבן זיך געקעמפט אויף יעדע זייט צוויי בחורים פון בערך פערצן. צוויי זענען געווען מיט שווערדן און שילדז, און צוויי נאָך מיט טריידאַנץ און דאַגערס.
  ד י ײנגלע ך זײנע ן געװע ן כמע ט נאקעט ע או ן געזינט . נאָר דאָס מאָל אָן אַפילו לענדלעך, נאָר הויפן אויפן קאָפּ. און עס האָט אויסגעזען נאָך קילער.
  די פרויען האבן זיך ממש דערפרײט. איר קענען באַווונדערן טיניידזשערז. און אויף זייער זכר שלימות.
  די רוימער האָבן געמאַכט געוועטן מיט פאַרגעניגן. און אזוי האט זיך אנגעהויבן דער קאמף.
  ייִנגלעך מיט טריידענטן האָבן אָנגעהויבן כוואַליען, געוואָלט גראָשן פֿון דער ווײַטנס. און עס איז גאַנץ שיין. די בחורים האבן זיך געשטופט. און באלד פליסט ווידער בלוט און בלייבן טיפע קראצן. און אַ פּלאַץ פון שעדיקן.
  און איצט אַ טריידאַנט איז שטויס אין די מוסקל בויך פון דעם יינגל, און ער וועט ווילען.
  דער קאָנסול האָט געזאָגט:
  ― נישט קײן שלעכטער ספּעקטאַקל!
  קראס האט מסכים געווען:
  ― איך האָב ליב, װען ייִנגלעך װערן פּײַניקן. און מען דאַרף זאָגן אַ גרויס פאַרגעניגן.
  דער קאָנסול האָט מסכים געווען
  - און עס איז פייַן צו פּייַניקן אַ מיידל. ספּעציעל איר נאַקעט, קייַלעכיק כילז פּרעגלען!
  און ביידע קאַמאַנדער פון רוים ווי צו ברום.
  און איצט שאַטן די בחורים ווידער. און אײנער פֿון זײ קריגט זיך אין זײַן אויער, און זײ פֿאַרענדיקן אים. און דאָס וועט זיין אכזריות. און אזוי איז איינער פון די בחורים אויסגעגאסן. און ער מיד מאָר
  פארברענט זײן נאקעטן פּיאַטע. און דער איינער ווי צו שרייַען. און עס איז געווען אַזוי גרויזאַם.
  און דער יינגל שפרינגט אויף און קריגט זיך. און דער צווייטער קינד פאלט. און זײ פֿאַרברענען זײַן נאַקעט פֿאַרהאַרטטע פּיאַטע. און ער שרייט און ברוםט. אוּן דֶער דֶערְגִיט גֶערְט אוֹיף אוֹיף אוֹיף אוֹיף אוֹיךְ.
  יינגלעך מיט דאַגערז און וועפּאַנז מיט דרייַ פונקטן קלאר וואַן. און דא איז עס אפשר געווען שיין. און די ייִנגלעך האָבן זיך פֿאַרענדיקט אין דער שפּאַנונג פֿון שלאַכט... זיי האָבן ווידער פֿאַרברענט זייערע כילז, אָבער דאָס איז אויף
  ד י ײנגלע ך זײנע ן שוי ן ניש ט געװע ן טעטיק .
  און אַזוי האָט זיך דער דאָזיקער קאַמף געענדיקט.
  דער קאָנסול האָט געזאָגט:
  - נישט שלעכט, הא ?
  די פרוי פון דעם קאָנסול האָט באַמערקט:
  - שיינע בחורים. איך וואָלט שפּילן מיט זיי!
  קראס האט א ניד געטאן.
  - מאַטראָנס ליבע מיט יינגלעך. זיי זענען אָנגענעם צו די פאַרבינדן!
  דער קאָנסול האָט אַגרעסיוו דערקלערט:
  - לאָמיר פּרעגלען די כילז פון די געווינער. זיי וועלן הנאה עס!
  די פרוי האט געזאגט:
  ― נישט צו זײ, נאָר צו אונדז! איך האב ליב צו מוטשען שיינע בחורים!
  די צוויי זכר גלאַדיאַטאָרס האָבן זיך ווידער געקעמפט. אײנע ר אי ז געװע ן באװאפנ ט מי ט א קלוב , דע ר צװײטע ר מי ט א סאבער . דער קאמף איז געווען קורץ. א קעמפער מיט א סאבער פארלאזנדיג דעם קלוב, אפגעשניטן דעם קאפ פון דעם שונא. און בלוט איז אויסגעגאסן.
  קראַסס האט נישט ווי דאָס, עס איז געווען צו שנעל און ער באפוילן די אַרטשערס:
  - שיסן אים!
  דריי אַרטשערס פייערד אַראָוז. און דורכגעדרונגען דעם זכר גלאַדיאַטאָר. אוּן עֶר הָאט זִיךְ מְיַישֵׁב גִיוֶוען, אוּן הָאט גִינוּמֶען אוּן הָאט שִׁוְיגְט.
  דערנאָך האָבן זיך די צװײ מײדלעך געקעמפֿט. כּמעט נאַקעט, אין הייזעלעך און נאַקעט קאַסטן. ז ײ האב ן געשװויג ן זײער ע שװערדן . ז ײ האב ן זי ך געפרואװ ט שלאגן , או ן דורכברעכן .
  בשעת די מיידלעך האבן זיך נישט געאיילט. ז ײ זײנע ן געװע ן באװאפנט , מי ט קורצע ר שװערד ן או ן רונד ע שילדן . ד י מײדלע ך האב ן זי ך געפײניק ט או ן געשטאכן . ביז איצט עס האט בלויז געפֿירט מינערווערטיק סקראַטשיז.
  קראסס האט באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  ― דאָס איז אַ חן!
  דער קאָנסול האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - עס איז געווען אַ זייער גוט פּראָדוקט!
  און זײ האבן בײדע געלאכט.
  אָבער, זיי האָבן געוואָלט לאַכן מיט גרויס נישטיקייט.
  סײַ דער מיליטערישער קאָמאַנדיר און סײַ דער רײַכער האָט ליב געהאַט צו שאַטן אַנדערע מענטשן. או ן דע ר קאמ ף הא ט זי ך פארבליב ן אויפ ן גרויס ן פארנעם . מער גענוי, עס מיינט צו זיין אַ קליין וואָג - צוויי גערלז קעמפן,
  אָבער זיי זענען שיין און פייַן צו קוקן אין.
  קראסס האט באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  - דאָס איז דער קאַמף וואָס אַלעמען חלומט פון!
  דער קאָנסול האָט מסכים געווען
  - ניט ענלעך דעם דועל מיט ספּאַרטאַק! עס איז סקערי צו טרעפן דעם חיה!
  קראס האט א ניד געטאן.
  - ער איז ניט בלויז א גרויסער שווערדמאן, נאר אויך א שטארקער גענעראל!
  דער קאָנסול האָט געכאַפּט.
  ― יאָ, שטאַרק! דיפיטיד איר!
  קראס האט געשריבן:
  - און איר טאָן ניט שטיין! ער װאָלט דיך אױך געשלאָגן!
  דער קאָנסול האָט באַמערקט מיט אַ זיכער לופט:
  ― מיר װעלן אים באַלד זען!
  די מײדלעך האבן געקעמפט. זייערע קערפער האָבן געגליטשט מיט שווייס און בלוט, אָבער קיינער האָט נישט געהאַט קיין באַשטימענדיקן מעלה. אזו י הא ט דע ר קאמ ף געצויגן . קראסס האט סיגנאלירט. די מאורים האבן אנגעהויבן װארפן אויף די מײדלעך
  ברענענדיקע קוילן אונטער די נאקעטע פיס. וואָריערז, טרעטן אויף די קוילן, געשריגן און שפּרינגען. ס'האט זיי אויסגעזען אומבאקוועם.
  קראס האט געשריבן:
  - וואָס אַ פאַרגעניגן צו פּייַניקן פרויען!
  האָט געענטפערט דעם קונסולס פרוי:
  - יא דאס איז וואר! טאָרטשערינג פרויען איז גוט, אָבער יינגלעך זענען אפילו בעסער!
  האָט דער קאָנסול געזאָגט מיט אַ שמייכל:
  - עס וועט זיין מער פּייַניקונג!
  קראס האט מסכים געווען:
  ― װי װעלן זײ זײַן!
  און געלאכט.
  ד י מײדלע ך האב ן דערװײ ל פארברענט , ד י נאקעטע , געבילט ע פיס , אוי ף ד י קוילן , או ן ז ײ האב ן װײטיק . אבער דער קאמף האט געדויערט. און בשעת זיי זענען געווען אויף אַ גלייַך פֿיס ... דאָ איינער שלאָגן די אנדערע מיט איר נאַקעט פֿיס. דערנאָך האָב איך באַקומען אַן ענטפער.
  האָט דער קאָנסול געזאָגט מיט אַ שמייכל:
  - די שפּיל איז שפּאַס!
  קראס האט געשריבן:
  ― אָבער װײַטער!
  און בײדע קאַמאַנדער האָבן געזונגען:
  - כאָטש ניט לויט די כּללים פון די שפּיל -
  לאָמיר דורכברעכן די פראַגע!
  און זיי זענען געווען מאָדנע.
  צום סוף, איין מיידל מיסט אַ ערנסט קלאַפּ און אנגעהויבן צו וויקאַן. און דאַן האָט די נקודה זי ווידער דורכגעדרונגען, און זי איז געפאַלן. די מור האט גלײך פארברענט איר נאקעטן פיעל מיט א רויט־װארעם אײזן.
  און דאָס מײדל האָט אױסגעשריגן פֿון פּײַן. זי איז געווען זייער דערשראָקן.
  אבער זי איז אויפגעשפרונגען, און האט באקומען נאך א קלאפ פון דער שווערד. און געפאלן. און װידער איז איר לאנג־לײדנדיקער פוס געפרײלט געװארן מיט א רויט־װארעם ברעקל. ד י מײד ל אי ז אויפגעשפרונגען , או ן אי ר ברוסט , אי ז דורכגעשטעקט . און זי האָט שוין אין טויט יסורים דורכגעשטעכט די קאַסטן פון איר שוטעף. און זי איז שוין שטיל.
  בײד ע מײדלע ך זײנע ן צוזאמגעפאל ן טויט , בלוטנדיק .
  דער קאָנסול האָט באַמערקט מיט אַ זיפץ:
  - ס 'איז א שאד! זיי זענען געווען גוט שיינקייט!
  קראס האט מסכים געווען:
  - דאָס איז אַ גרויס אָנווער! אבער אויב דער מייַסטער גראַנניק איז געהרגעט, עס וועט זיין נאָך ערגער!
  דער קאָנסול האָט געזאָגט:
  - אפשר זאל ער זיך שלאגן מיט א פרוי ?
  קראס האט א שאקל געטאן מיטן קאפ.
  - איך האב נעבעכדיק פאר די פרויען! זיי זענען שיין און פּריקרע ווען זיי זענען געהרגעט!
  די פרוי פון דעם קאָנסול האָט פֿאָרגעלייגט:
  ― לאָז גראַנניק קעמפֿן מיטן ייִנגל!
  קראס האט א שאקל געטאן מיטן קאפ.
  - אוי נײן, דער קאמף װעט זײן צו אומגלײכער! בכלל נישט אינטערסאנט!
  האָט געענטפערט דעם קונסולס פרוי:
  - ערשט דאַן האָט דער פאַרוואַלטער געשיקט אַ צעטל! ער האט אַ זייער טאַלאַנטירט יינגל צו קעמפן! און ער וועט ווייַזן אַ טשיקאַווע קאַמף און אַ מייַסטער!
  קראַססוס ריווייווד:
  - דאס איז גוט! ברענגען עס ווי עס!
  דער קאָנסול האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  ― װײַז מיר װי אַ ייִנגל!
  אלבערט איז געפירט געווארן צום צענטער פון דער ארענע. ער איז געווען זייער, זייער שיין און מאַסקיאַלער. אין פאַקט, די ליידיז אַפֿילו קראַמפּט מיט לייַדנשאַפט. א ווונדערלעך גוט יינגל.
  די פרוי פון דעם קאָנסול האָט באַמערקט:
  - פון עס עס איז נייטיק צו ברעכן שווימערייַ טרונקס!
  קראס האט געענטפערט:
  זאל עס זיין לפּחות עטלעכע סוד!
  דער קאָנסול האָט מסכים געווען
  - פו ן ד י טויטע ן װע ט מע ן אװעקנעמע ן ! אין דער דערווייל ... נו, וואָס אַ שיין יינגל. און ס'איז א שאד אים אפילו צו טייטן!
  דע ר פארװאלטונ ג , װעלכע ר אי ז ארײנגענומע ן געװאר ן אי ן דע ר קאנסול , הא ט באַמערקט :
  - ע ס אי ז נא ך אומבאקאנט , װע ר װע ט דא ם אומברענגען ! דאָס איז אַ יינגל פון זעלטן שטאַרקייַט און גיכקייַט!
  קראס האט א ניד געטאן.
  - זאל ן ז ײ קעמפ ן ! עס וועט זיין טשיקאַווע!
  דער מנהל האט צוגעגעבן:
  "און איך געוועט פינף הונדערט גאָלד קאָינס אויף דעם יינגל!" אט, און דער בחור אלײן לײגט אויף זיך פופציק גאלדן!
  קראַסס איז געווען סאַפּרייזד:
  - האט ער געלט ? מאָדנע, אָבער ער האָט אויף די רוקן שפּורן פֿון אַ בײַטש ווי אַ שקלאַף!
  דער מנהל האט לאגיש באמערקט:
  - נאר די פויל פײכן נישט קײן בחורים. אַזוי טאָן ניט זיין סאַפּרייזד!
  דער קאָנסול האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - ער איז צו שיין פֿאַר די שטיינערז. אפשר איז דאס דער זון פון אן איידעלע מענטש! וואָס פייַן פֿעיִקייטן ער האט!
  קראס האט א ניד געטאן.
  ― איך פֿיל אױך, אַז גראַנניק װעט נישט זײַן גרינג! אָבער איך וועל נאָך געוועט אויף דעם מייַסטער! ער האָט קיינמאָל נישט פאַרפאַלן!
  דער קאָנסול האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - און אויך פֿאַר דעם מייַסטער!
  האָט דאָס ווייב געענטפערט מיט אַ שמייכל:
  - און איך בין אויף דעם יינגל! און אויב ער וויינט, דאַן וועל איך אים באשטימט שלעפּן אין בעט!
  דער קאנסול האט צו איר א שאקל געטאן מיטן פינגער.
  - און איך קען זיין ייפערטזיכטיק.
  די פרוי האט געלאכט.
  - ייפערטזיכטיק פון דעם קינד?
  דער קאָנסול האָט געזאָגט:
  - פון קורס, געשלעכט מיט אַ שקלאַף טוט נישט רעכענען. אָבער איר זענט נישט אַלט נאָך און איר קענען באַקומען שוואַנגער. און הייבן די זאמען פון אַ שקלאַף!
  די ווייב האָט אַגרעסיוו באַמערקט:
  ― ס'איז נישט קײן שקלאַף! אויב משפטן לויט זיין קוק - דאָס איז בכלל דער מלך!
  דער קאָנסול האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - אקעי! אויב דער יינגל סערווייווז, לאָזן אים געבן איר פאַרגעניגן! אין דער דערווייל, מיר וועלן היטן די שלאַכט פּראָגרעס.
  דער מייַסטער איז אריין אין די ארענע. ער איז געגאנגען צום קלאנג פון אן ארקעסטער. גוואַלדיק צוויי-מעטער וואָריער. ברײטע פּלייצעס, שװער, אין פאנצער און שיך. אין די הענט האט ער געהאלטן א גרויסער שווערד.
  יאָ, דער גראַנניק איז געווען אַ צעשמעטער. אויף זײַן הינטערגרונט איז דאָס ייִנגל ווי אַ פליג. כמע ט נאקעט , או ן געזארגט , שיינע ר האר , זײע ר שײנער .
  דעם קאָנסולס װײַב האָט אים אַ קוק געטאָן מיט אַ לופּ און אַ שװער אָטעמען. אלערלײ באגערט בילדער זענען פון איר געצײלט געװארן.
  גראַנניק האָט אַראָפּגעקוקט אויף זײַן אַנטקעגענער און האָט פֿאַראַכטנדיק אַרײַן אַ זײַט און געקראָגן:
  וואס פאר א קינדערגארטן איז דאס?
  קראַססוס סאַמאַלאַנטלי מודיע:
  - דאָס איז דיין קעגנער!
  דער רב האט געשריבן:
  - װײםטו ! איך סליפּט דעם יינגל צו די ינווינסאַבאַל מייַסטער פון די רוימישע רעפובליק?
  דער מנהל האט זיך אנגערופן:
  - און איר באַזיגן אים ערשטער, און דעמאָלט איר וועט זען וואָס אַ יינגל!
  גראני ק הא ט אי ם דערקענט , באמערק ט :
  - די ביסט עס? צי איר ווילן צו צולייגן אַ גייט פארביי קאַמף אַזוי אַז איך קענען זיך דאַן מיט ספּאַרטאַק?
  דער פארװאלטער האט א נײד געטאן.
  - איר קענען טראַכטן אַזוי, אָבער גלויבן מיר, דאָס יינגל איז נישט אַ טאַלאַנט!
  דער מייַסטער האָט זיך געכאַפּט.
  ― איך װעל אים פּרוּװן האַלטן לעבן! וועסטו אויף אים רחמנות האבן!
  קראס האט א ניד געטאן.
  ― האַ, לאָמיר זען!
  דער קאָנסול האָט געזאָגט מיט שטאַנדפּונקט:
  - עס וועט זיין באַשלאָסן דורך די מערהייַט פון די מענטשן! קלאָר?
  די באָבע האָט אַ נײַד געטאָן.
  - איך בין מסכים! איך מיין אז דער יינגל וועט זיין זייער שאַטן ווען זיין נאַקעט, ראָזעווע כילז זענען פארברענט!
  קראס האט א ניד געטאן.
  - יא , ס׳אי ז א גרוים ע פארגעניג ן צ ו מוטשע ן אז א ײנגל . אַ געשטעל און אַ בראַזיער דערוואַרטן אים!
  אלבערט האט דרייסט באַמערקט:
  "איך וועל אויך פּרובירן נישט צו טייטן דיין מייַסטער. אויב מעגליך!
  דער כאַלקינג גלאַדיאַטאָר טשאַקאַלד.
  - ביסטו א פלוי אדער א שרעטל?
  דער בחור האט מיט כעס געשטעמפט מיט די נאקעטע פוס און געענטפערט:
  ― איך בין אַ מענטש!
  די באָבע האָט אַ נײַד געטאָן.
  - אי ך װע ל פערזענלע ך פארברענע ן דײנע , חוצפהדיק ע ײנגל !
  מע ן הא ט געשטעל ט ד י שטעקן . און דער גאנג האט געבלאזן און דער סיגנאַל צו קעמפן.
  דער ריזיקער מענטש און דער יינגל האָבן זיך אָנגעהויבן קריגן. גראניק איז געװען שנעל פאר זײן גרייס, אבער ער האט זיך נישט געאײלט. ע ר הא ט זי ך מי ט הוילע ן געהויב ן א לאנג ן שװערד , או ן כמע ט הא ט זי ך ניש ט באהאלט ן הינטער ן שילד .
  דאם ײנגל האט אין די הענט געהאט בלויז א קלײן שװערד. ע ר הא ט זי ך טײלי ק אויסגעמאכט . און ער האָט זיך נישט געלאָזט שלאָגן.
  גראניק האט געשריבן:
  - דו ביסט שנעל!
  אלבערט האט א ניד געטאן.
  - און איר זענט גרויס!
  דער מאן האט אנגעהויבן גיכער צו רירן. און זיין שווערד דיסקרייבד קרייזן. אלבער ט הא ט געמאכ ט א אומוועג , או ן געקלאפ ט דע ם שונא ט אי ן ברוסט . אויפן פאנצער איז געװען א קראץ.
  גראניק האט געענטפערט און געפעלט. און איבערראשט:
  - אוי , װא ס א חכם !
  און ווידער אנגעהויבן צו רירן מער אַקטיוולי. אלבער ט הא ט זי ך צוריקגעטראג ן או ן זי ך אויסגעדרייט . און דעמאָלט מאל ער שלאָגן די פייַנט אין די קאַסטן אָדער אין די זייַט מיט אַ שווערד. ווי לאנג עס טוט נישט וויי.
  ער האט זיך אבער נישט געלאזט כאפן.
  קראס האט געשריבן:
  - דער יינגל איז גוט! יאָ, אונדזער פאַרוואַלטער ווייסט אַ פּלאַץ!
  דער קאָנסול האָט לאַדזשיקלי באמערקט:
  - אין אַלגעמיין, איך טראַכטן אַז נצחון וועט זיין זיין ... כאָטש איך פילן קנאה אין זיך!
  דאָס װײַב האָט געלעקט די ליפּן און געקאָכט:
  - וואָס אַ ווונדערלעך יינגל! עס וועט זיין פייַן מיט אים!
  דער מנהל האט געשריבן:
  ― און װאָס האָט איר געװאָלט! שנעל קאַמף? וועט נישט אַרבעטן!
  קראס האט א ניד געטאן.
  - װארפ ט קויל ן אונטע ר דע ם ײנגל ס נאקעט ע פיעלס !
  ד י מארע ר האב ן זי ך מי ט געװאל ט אנגעהויב ן צעשפרײ ן קוילן . דער מייַסטער איז געווען אין שיך פאָרדזשד מיט בראָנדז און ער האט נישט דערשראָקן. און דאָ איז דער באָרוועס יינגל. אמת, די לעגס זענען זייער פּראָסט און ער
  טוט נישט שאַטן. און ער אויך אַקטיוולי שנייַדן די פייַנט.
  דער קאָנסול האָט געזאָגט:
  - ס'איז טאַקע אַ גוטער קאַמף!
  קראס האט מסכים געווען:
  ― אַזױ גוט װי עס װערט! כאָטש נודנע! אויב נאָר עס איז געווען בלוט!
  דער יינגל-פּרינץ, כאַפּט דעם מאָמענט, האָט אַ שלאָגן גראַנניקס פינגער. און צעבראכן די הענטשקע. איצט איז דער ערשטער בלוט געפלויגן. דאָס האָט דערגרייכט דעם מייַסטער, און ער איז געגאַנגען אויף דער אָפענסיוו.
  ע ר הא ט אנגעהויב ן ברוגזדיק . און זײן אטעמען איז געװארן שװער. עס איז נישט גרינג צו שלעפּן אַזאַ אַ קאַרקאַס נאָך אַ יונג אַנטקעגענער.
  דע ר ײנגל , טײל , הא ט זי ך געטוװק ט אי ן א גרויםע ר אטאקע , או ן אפגעשניט ן דע ם שונא ט אי ן פנים . און דאָס בלוט האָט זיך אױסגעגאָסן, אַ ברעם האָט מען אָפּגעשניטן.
  אלבערט האט געשריבן:
  - דאָס איז מיין שלאָגן!
  דער מייַסטער ווייווד פראַנטיקאַללי, טריינג צו שלאָגן די פייַנט. אבער ער האט עס נישט געקענט טאן. או ן ד י שלאג ן זײנע ן נאכגעגאנגע ן אוי ף א כאאטישע ר שטײגער . און עס איז ניט מעגלעך צו עמעס פאַרטשעפּען די פייַנט.
  גראניק האט געשריגן:
  - פאר דער גרויסקייט פון רוים!
  און געפרואווט צו באַפאַלן ווידער. אבע ר זײנ ע באװעגונ ג האב ן זי ך פארלאםן . דער יינגל האט אים אנגעשטויסן אין דער זייט, געפונען א שפיצן אין דער פאנצער, און בלוט האט זיך אויסגעגאסן פון דעם טול.
  קראס האט געשריבן:
  - פאַביאַלאַס! דאָ איז אַ קעמפער!
  דער קאָנסול האָט געזאָגט:
  ― דאָס ייִנגל, דאַכט זיך, האָט געקאָנט הרגענען ספּאַרטאַק אַלײן!
  קראס האט געשריבן:
  ― איך װאָלט אים געגעבן אַ גאַנצן זעקל גאָלד!
  דער מנהל האט געזאגט:
  - איך האָב גלייך איינגעזען אַז דאָס קינד איז נישט גרינג! און אַזוי פירט ער אין שלאַכט! נאָר אַ נס!
  דער קאָנסול האָט געכאַפּט.
  - און עס איז פייַן צו פּרעגלען אַזאַ ראָזעווע און קייַלעכיק כילז ווי ער האט!
  קראסס האט באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  - עס וואָלט זיין זייער פייַן צו פּייַניקן אַזאַ אַ יינגל. און איר הױט װעט זיך צעברעכן אונטער די קלאגן פֿון דעם בײטש, און די װוּנדן זאָלן שפּריצן מיט זאַלץ.
  און דער באַרבער אין דער טאָגאַ האָט זיך געכיטשעט זייער נאַריש און דין.
  אלבער ט הא ט װידע ר פארװאונדע ט זײ ן קעגנער , כאט ש ע ר אלײן , הא ט זי ך ד א כמע ט געקראג ן א קלאפ . די בלייד אַפֿילו שנייַדן אַוועק אַ שנירל פון בלאָנדע האָר. האָט דער בחור געזאָגט:
  ― ער גיט נישט אָפּ!
  גראניק האט געקראכט:
  - טשאַמפּיאָנס טאָן ניט געבן אַרויף!
  און ער אַטאַקס ווידער, כאָטש דורך קראַפט. יא, עס ס אַ האַרט קאַמף. דער ײנגל לאזט װידער די שװערד, און שלאגט דעם שונא אויף דער באק. און האָט עס אָפּגעריסן. דער מייַסטער איז ופגעקאָכט.
  און ווידער אויף די באַפאַלן. דאָ איז דער קאַמף. דער יינגל טרעט באָרוועס אויף די קוילן. און סמיילז. א ביסל היץ איז פּעלץ, אָבער די פיס פון די יונג שקלאַף זענען אַזוי גראָב און קאַלאָוסעד,
  אַז זיי זענען נישט אַזוי גרינג צו דורכנעמען.
  אלבערט קעמפט און זינגט:
  - אויב איר גאַט צו טיווי,
  איר זענט אַ שטערן - נו, לאָזן אונדז יבערראַשן מענטשן!
  און דער ייִנגל האָט עס גענומען און באַװיזן זײַן צונג. יאָ, דעם קאַמף איז טאַקע פֿאַר די טאַפאַסט גייז. און נישט נאָר בחורים. און די מיידלעך קענען אָנטייל נעמען.
  האָט דער קאָנסול געזאָגט מיט אַ שמייכל:
  ― דאָס איז אַ ייִנגל! נאָר אַ נס!
  קראסס האט זיך מיטאמאל געכאפט און געזאגט:
  - מיר קענען פאַרלירן אַ פּלאַץ פון געלט!
  דער קאָנסול האָט לאַדזשיקלי באמערקט:
  - אָבער מיר האָבן אַ נייַ שטערן!
  דאָס װײַב האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - און אַ ווונדערלעך ליבהאָבער!
  דער קאַמף האלט ווייטער. אלבער ט װידע ר או ן דא ס מא ל הא ט דע ם שונא ט שטער ט געשטאכ ן אי ן דע ר זײט . אוּן עֶר הָאט זִיךְ גִיזָאגְט אִין נֶגֶע. יא, עס איז נישט זייער אָנגענעם. אבער גאָרנישט - אַ קאַמף איז אַ קאַמף.
  גראַנניק פרוווט צו מאַך און שלאָגן די פייַנט. אָבער ער קאָן דאָס גאָר נישט טאָן. יא, די באַוועגונג איז פּאַמעלעך. די אָנווער פון בלוט אין די זייַט אנגעהויבן צו ווירקן,
  און ענערגיע קאַנסאַמשאַן פֿאַר אַ זייער דינאַמיש שלאַכט. יא, עס ס אַ האַרט קאַמף. און איצט האָט דער יינגל ווידער אַ שלאָגן, אויף די פינגער. און עס איז קלאָר אַז די מייַסטער ס שווערד איז קוים האַלטן זיך.
  אלבערט האט געטשעפעט.
  גראניק האט געשװוירן זײער שמוציק.
  יאָ, עס איז געווען אַ ווונדערלעך דינאַמיש קאַמף.
  האָט דאָס יינגל גענומען און געזונגען:
  - אַלץ וועט זיין זייער גוט!
  דער מייַסטער געפרוווט צו רירן זיין פֿיס, אָבער דער יינגל-פּרינץ האָט דורכגעקאָכט אַ ויסקערן. און גראניק איז געפאלן. ער איז גלייך נישט אויפגעשטאנען. אלבערט האט אײדל נישט געשלאגן דעם ליגנער.
  איך לאָז אים אויפשטיין, כאָטש עס איז קלאָר אַז דער מייַסטער איז סטאַגערינג. און נאָך טריינג צו פאָרויס. אלבערט האט געזונגען:
  - שטענדיק פאָרויס, שטענדיק אויף שפּיץ,
  דו ביסט געווארן א הויכער מענטש!
  גראניק האט געשריבן:
  ― איך װעל אײַך נאָך כאַפּן!
  אלבערט האט געשריבן:
  - כאפ ט מע ן דע ם פוקס , אי ן פאל ן אי ן א פאל !
  קראסס האט געזאגט מיט א שמייכל:
  - דאָס איז אַ יינגל, נאָר שיינע!
  דער קאָנסול האָט געזאָגט:
  - צו איידעלע. און צו באַזיגן ספּאַרטאַקוס איר דאַרפֿן צו זיין בייז און טרעטשעראַס!
  די פרוי האט געזאגט:
  - הערלעך קליין יינגל! איך ווונדער ווי עס אַרבעט מיט די צונג?
  קראסס האט באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  - איך ווייס נישט! אָבער אַ שקלאַף דאַרף דאָך וויסן זײַן אָרט! און נאָכן נצחון זאָל מען אים פֿונדלעך פּלאָגן, און זײַנע פּיעס זאָלן פֿאַרברענען מיט רויטע אײַזן פֿון דער היץ!
  האָט דער קאָנסול געענטפערט:
  - דער יינגל וועט קעמפן מיט ספּאַרטאַק! דו זאלסט נישט וויקאַן אים מיט פּייַניקונג!
  דאָס װײַב האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  ― יאָ, ער האָט פֿאַרדינט בעסער פֿון נאָר פּײַניקן!
  קראס האט א קראץ געטאן אויפן שטערן און געזאגט:
  - שטעלן דעם יינגל קעגן ספּאַרטאַק? דאָס איז אַן אָריגינעל געדאַנק! און וואָס וועגן דעם פירער פון די ריבעלז, און אפֿשר ער וועט אָננעמען די אַרויסרופן, און זיין קינד וועט שטיפט אים!
  דער קאָנסול האָט באַמערקט:
  - און אויב דאָס יינגל איז דער יינגל וואָס, סעראַונדאַד דורך ספּאַרטאַקוס, איז ריפּיוטאַד צו זיין אַ כבוד וואָריער?
  קראס האט זיך געכאפט א קארניווער.
  - און עס וועט זיין אפילו בעסער! א וועדזש ווערט ארויסגעקלאפט מיט א וועדזש, און א בורד איז א בורד!
  אלבער ט הא ט װײטע ר געקעמפ ט מי ט צוגרעסער ן בטחון . ער האט װידער געקראצט זײן קעגנער. דאָס מאָל אויף דער אַנדערער באַק. און ער האָט שױן אין דער אַנדערער זײַט אַרײַנגעכאַפּט דעם שפּיצל פֿון קײטעלע.
  או ן דעמאלט , זעענדי ק א ז דע ר שונא ט אי ז שוי ן ניש ט דארט , הא ט אי ם אלבער ט געקלאפ ט אויפ ן ארעם . און די שװערד איז אַרױסגעפֿלױגן און איז געפֿאַלן אין זאַמד. גראניק האט זיך געאײלט, אבער דער ײנגל־פירשט האט זיך אומגעדרײט און מיט אלע כוחות
  אָנגעקלאָגט מיט אַ נאַקעט פּיאַטע צו די גאָמבע. דער קלאפ האט געשטארקט דעם מייַסטער, אָבער ער האָט פאַרצווייפלט נישט געוואָלט פאַלן. דאן איז אלבערט געשפרונגען און נאכאמאל געשלאגן מיט דעם פּיאַטע פון זיין קינדס פוס אין קין
  שונא. זײ ן קעגנאיבער , אי ז געפאלן , אבע ר מי ט א איבער ־ מענטשלעכע ר אנשטרענגונ ג הא ט ע ר פו ן דע ר אויפ ־ געשטעל ט . אלבערט האט זיך דעמאלט אריבערגעטראגן פון פולן שווינדל ביזן לאנד. און געגאַסט, עס איז געווען מעטאַל. און עס כערץ אַ פּלאַץ
  געטראפן. דער בחור האט זיך צוריקגעצויגן...
  זײ ן קעגנער , שוי ן א ן שװערד , נא ר אוי ף ד י פיס , הא ט געשמײכלט :
  - נו, אַז שאַטן הינטעלע!
  אלבערט איז װידער געשפרונגען, געצילט מיט זײן נאקעטן פוס אויפן קין. אבער גראניק האט דאס ערווארטעט און איז געלונגען זיך אויסצודרייען , אפילו אריבערגעפארן צום אינגל אין פלי מיט א שילד . אלבערט איז געפאלן, און תיכף
  דער קערפער איז געפאלן. איצ ט הא ט זי ך דע ר לוי ף פו ן קאמ ף געענדערט . דאָס קינד איז געווען אונטער אַ מאַסע פיר מאָל גרעסער ווי זיין אייגענע. פּלוס די וואָג פון די פאנצער. און דאָס, ווי זיי זאָגן, איז ערנסט.
  קראַסס האט באַמערקט מיט פאַרגעניגן:
  - אַ געזונט-געטאן מייַסטער געכאפט די איניציאטיוו!
  דער קאָנסול האָט געזאָגט:
  - הא , ע ר הא ט אי ם צעטרעטן , אבע ר מי ר דארפ ן זי ך נא ך נעמען !
  די פרוי האט פארגעשלאגן:
  - פאַלן די הענטשקע און האַלטן דעם קאַמף! זאל עס זיין אַ פייטינג ציען!
  האָט דער קאָנסול געענטפערט:
  ― נישט! זאָל זײַן אַ קאַמף ביזן סוף!
  קראסס האט מסכים געווען מיט דעם:
  ― יאָ, זאָל זײַן אַ קאַמף ביזן סוף!
  דער פארװאלטער האט א נײד געטאן.
  - אין פאַקט, עמעצער ס געוועט מוזן שפּילן!
  גראניק האט געפרואװט פארענדיקן דעם ײנגל. ער האט נאר געהאט אײן האנט, און דערפאר, ארויסגעלאזט זײן שילד, האט ער געפרואװט דערגרײכן דעם יינגל׳ס האלדז. ער האט געװאלט דערשטיקן די חוצפהדיקע בהמה. אלבערט האט זיך אבער נישט אפגעגעבן. און ער האָט געביסן די האַנט, וואָס האָט אים געפּרוּווט אָנכאַפּן בײַם האַלדז. גראנניק האט זיך אין ענטפער אויפגעהויבן און געשלאגן דעם יינגל אין פנים. דער קלאַפּ איז געווען שטאַרק
  און אַ ברעקל האָט זיך גלײַך געשוואָלן אויפֿן ייִנגלס פּנים. אבער גראניק, פון דער אנדערער זײט, האט זיך געעפנט, און צװײ פינגער פון דעם ײנגל האבן געקלאפט אין די אויגן. און וואָס עס איז געווען אַ ווילד וויי. דער מייַסטער האָט זיך אָפּגעהאַלטן.
  און דאָס ייִנגל האָט זיך אױסגעגליטשט פֿון אונטער אים. או ן דא ן הא ט ע ר מי ט זײ ן גאנצ ן כוחות , אי ן צארן , ארײנגעקלאפ ט זײ ן שין , אי ן היכל . גראניק האט זיך צעװאקסן, נאר האט ניט געװאלט פאלן. דערנאָך האָט דאָס יינגל זיך אויפגעהויבן פון דער פּאָדלאָגע
  דיין שווערד. און פון א דרײ האט ער אנגעלאדן דעם שטאלנעם הענטל אויפן הינטן קאפ. און דעמאָלט צוגעגעבן צו די היכל.
  גראניק האט זיך ענדלעך בארואיקט... ער איז פארלוירן געװארן פארלוירן.
  אלבערט האט ארײנגעטונקען די נאקעטע פוס אין בלוט. און איבערגעלאָזט אַן עלעגאַנטן אָפּדרוק פֿון אַ קינדס פֿיס. און ער האָט אױפֿגעהױבן זײַנע הענט אין זײַן רעכטער שװערד, און האָט געשריגן:
  - נצחון!
  האָט דער קאָנסול אויסגעשריגן:
  - דער ציבור שטימען - ענדיקן אָדער לעבן!
  . קאַפּיטל? אַכצן.
  רובֿ פון די מאַסע געוועט אויף די מייַסטער. אוּן זִי הָאט זִיךְ מְיַישֵׁב גִיוֶוען פוּן דֶעם גֶעלְט. יא, און די שטענדיקע נצחונות פון גראַנניק זענען מיד.
  און כּמעט אַלעמען יונאַנאַמאַסלי לאָוערד זייער גראָבער פינגער אַראָפּ!
  קראַסס און דער קאָנסול אויך שטעלן די גראָבער פינגער אַראָפּ.
  און מיין פרוי האט געזאגט:
  ― יאָ, דער אַלטער מייַסטער איז טויט, לאַנג לעבן דער נײַער מייַסטער!
  קראַסס האָט געשריגן אין די שפּיץ פון זיין לונגען:
  ― שטעכן אים! ענדיקן עס!
  דער קונסול האט געשריבן:
  - שײד אפ די קאפ!
  אלבער ט הא ט זי ך אנגעהויב ן מי ט ד י פלײצע ן או ן געשריג ן :
  - איך וועל נישט טייטן אַ מענטש וואס ליגט פאַרכאַלעשט און אָפענטיק! זייט אויך רחמנות!
  קראס האט געשריגן:
  ― נישט! ענדיקן עס! דאָס איז וואָס די מענטשן ווילן!
  דער עולם האט געפרייט:
  ― קלאַפּ אים! ענדיקן עס! ענדיקן עס!
  אלבערט האט א שמייכל געטאן און געענטפערט:
  ― נישט! איך וועל נישט טייטן די אומבאוואפנטע!
  קראס האט געשריגן:
  אויב איר הרגעט אים נישט, מיר וועלן טייטן דיך אויך!
  אלבערט האט דרייסט געענטפערט:
  ― נו, אַז מע דאַרף זיך לײגן אין דער ערד, איז דאָס נאָר אַמאָל!
  דער קאָנסול האָט זיך פּלוצעם פֿאַרווייכערט:
  - דו װײסט, באַלד װעט ספּאַרטאַק אַטאַקירן און גראַנניקס שװערד װעט אונדז נאָך נוצץ זײַן! רעכט פון דער באַלעבאָס פון דעם יום טוּב, איך ליב מייַסטער פון רוים! מער גענוי, דער געוועזענער מייַסטער פון רוים!
  דער עולם האט געשריגן פאר אנטוישונג.
  און דער קאָנסול האָט ווייטער געזאָגט:
  - דער ווינינג יינגל איז אַוואָרדיד אַ גאָלדען, לאָראַל קראַנץ פון די מייַסטער פון רוים! און גאָט זאָל זײַן מיט אים!
  דונערדיק אַפּלאָדיסמענטן איז געהערט אין ענטפער. יא, דאס פאלק האט געשאצט דעם רחמנות פונעם קאנסול.
  אלבערט האט זיך געבויגן.
  צװ ײ מײדלע ך האב ן אי ם געגעב ן א לארע ר קראנצ ן פו ן רײ ן גאלד . ער איז געווען אַ ביסל גרויס פֿאַר אַ יינגל. או ן הא ט זי ך אויסגעגליט ט דע ם קאפ , געהאנגע ן אויפ ן האלדז .
  דער בחור האט געזונגען:
  - ווארטן פֿאַר נצחון! ווארטן פֿאַר נצחון! די, וואָס ווילן צו ברעכן די שאַקאַלז! ווארטן אויף נצחון, ווארטן אויף נצחון! מיר וועלן קענען צו באַקומען די נויט!
  גאָרבאַטשעוו-פּוטין וולאַדימיר-מיכאַיל, וועקן זיך, אנגעהויבן צו מאַכן רעפארמען ווידער. ערשטער פון אַלע, ער געגעבן ינסטראַקשאַנז אין אַפגהאַניסטאַן צו נוצן וואַקוום באָמבס און כעמישער וואָפן מער אַקטיוו. זיי זאָגן איר זאָל נישט שטיין אויף צערעמאָניע מיט די באַנדאַץ.
  און פון די קאַספּיאַן ים, ראַקאַץ פייערד וואַליז צו ווייַזן זייער סטרייקינג מאַכט.
  ווייטער האט ער געגעבן א באפעל צו אנטוויקלען היפערסאניק מיסילס, און מער מעכטיגע צעשטערונג עקוויפּמענט. און אויך צו מאַכן טאַנגקס פון אַ נייַ דור. און אנדערע טייפּס פון וועפּאַנז.
  די מלחמה צווישן איראַן און איראַק איז אויך גערירט. דאָ איז דאָך געווען אַ געדאַנק: עפֿענען אַ צווייטן פראָנט קעגן איראַן. און דאָס איז אויך קיל.
  גאָרבאַטשעוו-פּוטין האָט רעאַגירט פּאָזיטיוו אויף דעם געדאַנק. אבער איר דאַרפֿן אַ סיבה צו באַפאַלן.
  דער ק.ג.ב. האט צוגעזאגט צו פאבריצירן דעם טערעץ. און אַז זיי זאָגן אַלץ וועט זיין פייַן חבר דיקטאַטאָר.
  דעם 19טן אויגוסט 1987 זענען געווען סקעדזשולד די ערשטער פאָלקס ילעקשאַנז פון דעם פרעזידענט פון די וססר. פארוואס פּונקט אויף 19 אויגוסט? פּונקט אויף די דאַטע פון די שטאַט עמערגענסי קאַמיטי, ווען זיי געפרוווט ניט געראָטן צו ראַטעווען די מדינה.
  אַגבֿ, גאָרבאַטשעוו־פּוטין אַליין איז פּונקט אין יענעם מאָמענט געווען קעגן דעם סטעיט עמערגענסי־קאָמיטעט און אויף דער זייט פֿון יעלצין און סאָבטשאַק.
  דא נאך די וואלן איז מעגליך צו אטאקירן איראן. אין דער זעלביקער צייַט פּולינג אַרויף מער טרופּס צו צולייגן אַ בליץ.
  נאָך דעם איז דער דיקטאַטאָר גאָרבאַטשעוו-פּוטין ווידער אַרײַן אין אַ חלום.
  נאך דעם נצחון האט מען גענומען אלבערט אין באד און זיך געוואשן. דערנאָך זיי געגעבן מיר עטלעכע עסנוואַרג, און ווייַן מיט סטימיאַלייטינג הערבס.
  נאָכדעם האָט מען דאָס נאַקעט אינגל צוגעדעקט מיט קאָלדרען און געבראַכט אין שלאָף פון דעם קאָנסולס פרוי. זי האט אויסגעזען אלט ארום פינף און דרײסיק יאר, און זי איז נאך געװען גאנץ שײן, כאטש איבערװאג.
  אין קיין פאַל, נאָך גאַנץ אַ אַטראַקטיוו פרוי אין די זאַפט זיך. כאָטש די עלטער חילוק איז ווי צווישן מוטער און זון.
  אלבער ט אי ז געװע ן שײנער , גוט־מוסקלעד , טי ף געזארבע ר או ן א שיינע ר האר . אבע ר א גרויםע ר צעבראכ ן הא ט זי ך געפלאקער ט אויפ ן געזיכט , פארדעק ט א העלפ ט פו ן זײ ן באק , או ן ד י אויג ן זײנע ן א ביס ל געשװאלן .
  די זכר שליימעס פון דעם יינגל איז געווען געשוואָלן, און איז געווען גאַנץ דעוועלאָפּעד.
  די מאטראן האט אראפגעריסן דעם שלײער פון דעם יונגן שקלאף און געשושקעט:
  - שיין קום איצט איר זענט מייַן!
  אַלבערט, דרוג און כעטעראָוסעקשאַוואַל ווי רובֿ טיניידזשערז, נאַדיד.
  - איך בין גרייט!
  און צוגעלאפן צו א גרויסער, שיין פרוי. זי איז געשטאנען פאראויס. דא ם בעט ן הא ט זי ך געציטער ט או ן זי ך הא ט זי ך דערהער ט װוילפולדיק ע זיפצן . אלבער ט הא ט מע ן ארײנגעװארפ ן אי ן דע ר היץ , דערנא ך אי ן קעלט , או ן ע ר
  געארבעט מיט גרויס ענטוזיאַזם און ענערגיע.
  אבער Rhodopeia, דערווייַל, איז געווען געצווונגען צו קעמפן ווידער.
  אָבער, איר קעגנער איז געווען פיזאַבאַל. דער יינגל איז וועגן דער זעלביקער עלטער און הייך. ע ר הא ט נא ר געטראג ן א לענדן . ראָדאָפּעיאַ אויך האט צו נעמען אַוועק איר טוניק און בלויז
  א דינער בענד האט באדעקט אירע דיך. די ברוסט פון די מיידל זענען כּמעט געשאפן, און זי האָט אויסגעזען גאַנץ אַפּעטיטלעך. און שוין די מענער האָבן זיך אויף איר פֿאַרוויקלט.
  קראס האט געשריבן:
  - אבער עס וועט זיין מייַן נאָך דער שלאַכט!
  דער קאָנסול האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  ― יאָ, מײַן גאַסט איז דײַן רעכט! אָבער זי קען זיין אַ בתולה!
  דער מנהל האט געשריבן:
  - לאָמיר זי נאָך נישט ליב האָבן, נאָר שטעלן אויף ליציטאַציע און פֿאַרקױפֿן איר בתולה אונטערן האַמער!
  קראַסס האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - עס איז אַ טייל פון די סאַכאַקל וועט זיין מייַן, דעמאָלט עס איז מעגלעך! אין אַלגעמיין, יונגפרויען זענען ... אַ יקספּיריאַנסט פרוי איז פיל מער ענדזשויאַבאַל ווי אַן אומשולדיק מיידל!
  דער מנהל האט מסכים געווען:
  ― דאָס איז רעכט קראַס! אבער עס איז בעסער צו קלייַבן סוחרים פון אַלע איבער די אימפעריע פֿאַר די ליציטאַציע. און דאָס וועט זיין נאָך דער באַזיגן פון ספּאַרטאַקוס!
  קראס האט געשריבן:
  - איר קענען, עס איז געווען אַ יינגל ווי אַ בתולה שטעלן אַרויף פֿאַר ליציטאַציע!
  דער מנהל האט א שאקל געטאן מיטן קאפ.
  - ניין, ער האט שוין מער ווי איין מאל געקענט די ליבשאפט פון א פרוי. אַרייַנגערעכנט מיין באַלעבאָסטע! און װײַבער װילן נישט בתולות! זיי זענען געצויגן צו יונג יינגלעך, אָבער שוין בערייש און יקספּיריאַנסט!
  דער יינגל איז געווען אַלע אַ ביסל העכער און אַ יאָר עלטער ווי ראָדאָפּעיאַ. זיין גוף איז געווען פאַרגליווערט דורך שווער אַרבעט און טריינינג. עס איז געווען קענטיק אַז עס איז נישט אַ שטערן, אָבער ער קען טאָן עפּעס.
  אָבער Rhodopeia איז אַ טויגעוודיק וואָריער און האט שוין געקעמפט אין אַ פאַקטיש שלאַכט מער ווי אַמאָל. און ניט אָן פינקלען.
  אַזוי זי מיד געווארן אַ באַליבט. זאל זי דא נישט באקאנט װערן. אבער רובֿ פון די בעץ זענען געווען אויף איר.
  דאם ײנגל איז געװארן בלײך. ער האט געזען אז די מוסקלען פון Rhodopeia זענען זייער אנגעזעענע, און איר קערפער איז געווען מער ווי א געטין פון מלחמה אין מיניאטור ווי א מיידל. דרוק מיט טיילז, וואָס איז זעלטן אין גערלז,
  און די מאַסאַלז פון די געווער זעמל איבער באַללס. און דאָס איז אַ טאַקע שטאַרק פייטער.
  דער גאנג האט געקלונגען און דער יינגל האט געהויבן מיט זיין שווערד און פרובירט אנפאלן. רהאָדאָפּעיאַ פּאַריז די אנפאלן. פון דער ערשטער מינוט איז געווען קלאר אז כאטש דער בחור איז נישט שלעכט, איז קעגן אים געווען א שטארקע קריגער.
  וואָס באוועגט פיל פאַסטער.
  רהאָדאָפּעיאַ האָט אָבער נישט געאײַלט צו ענדיקן דעם שלאַכט. זי האט נאר געהאט א שװערד, װי דאם ײנגל. שילדז אין דער ווייַטקייט. און ראָדאָפּעיאַ האָט געקריצט דאָס יינגל אויף דער קאַסטן, קאָך:
  - נו, סאַקער שאַטן?
  בלוט איז ארויס. דע ר ײנגל , הא ט אי ר אטאקירט . דאָס מײדל האָט זיך אָפּגעקערט און װידער אַ לײכט געקריצט איר יונגן אַנטקעגענער אין קאַסטן. ע ר הא ט גענומע ן אטאקירן .
  רהאָדאָפּעיאַ מאל דעפלעקטעד, דעמאָלט פּאַריד, אָבער אַזוי ווייַט זי זיך האט נישט קעגן. זי האט נעבעכדיקט דעם טיניידזשער, פערצן אדער פופצן יאר אלט, וואס האט שוין געהאט שארמען אויפן קערפער. מען קען אים זען
  ניט פייטינג פֿאַר די ערשטער מאָל. און אויב ער ווערט אויסגעקלאפט, וועט דער ציבור נישט רחמנות האבן.
  אין אַלגעמיין, די לעבן פון אַ גלאַדיאַטאָר איז שווער. איר זענט קעסיידער אין געפאַר פון שטאַרבן. און צו וויטסטאַנד אַ הונדערט פייץ איר דאַרפֿן צו זיין אַ פאַקטיש העלד. און רהאָדאָפּיע האָט שװער געזיפֿצט.
  זי האט נישט געװאלט הרגענען דעם ײנגל, נאר זי האט אלײן אויך נישט געװאלט שטארבן.
  דערצו, די מיידל פּעלץ אַז אַפֿילו אויב זי אפגעזאגט צו ענדיקן דעם יינגל, אנדערע וועלן טאָן עס פֿאַר איר. דאָ, למשל, שטייען די בויגן ביים בעט פונעם קאָנסול. זיי זענען מאַסקיאַלער
  שטאַרקע מיידלעך. זיי דעקן בלויז זייער טשעסץ און טייז, און שיך אויף די פֿיס. און אַזוי דער גוף איז כּמעט נאַקעט, טאַנד און נישט ווייַבלעך שטאַרק. קלאר זיי זענען ווייַבלעך קיללערס.
  און זיי האָבן ספּעציעל, גילדיד באָווס.
  Rhodopeia פייץ אויף פאַרטיידיקונג. שאָד דעם יינגל. ער האָט מסתּמא געאַרבעט אין די שטיינערײַען. לאנג-געהיילט בייַטש מאַרקס זענען קענטיק אויף די צוריק און זייטן. און דעמאָלט ער איז פארקויפט צו אַ גלאַדיאַטאָר שולע.
  ער איז אַ שיין שטאַרק און שנעל פייטער. אָבער Rhodopeia איז אַלבערט ס שוועסטער, און כּמעט אַ גרויס קעמפער ווי זיין ברודער. אַזוי איצט די חילוק איז אין קלאַס.
  און איר קענען געווינען, אָבער עס איז קיין פאַרלאַנג.
  קראסס האט מיט כעס באמערקט:
  - זיי קעמפן זייער שלאָף! װי פארשלאפענע פליגן! ספּעציעל די מיידל!
  דער קאָנסול האָט געזאָגט:
  זי װיל אים נישט הרגענען! ספּעציעל ספּער דעם יינגל!
  קראס האט געשריבן:
  - מיר מוזן פאַרברענען איר כילז מיט אַ רויט-הייס אייַזן!
  דער קאָנסול האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  ― בײדע! אָבער, דער יינגל טוט נישט געבן אַרויף און אנפאלן! אפֿשר דער קאַמף וועט ופלעבן!
  דער מנהל האט געשריבן:
  - דאס קינד האט פארבראכט אכט יאר אין די מינעס. ער איז זייער שטאַרק! אזוי אז...
  קראס האט געשריבן:
  - ממילא װעלן מיר אים נישט שענקען אויב ער פארלירט!
  רהאָדאָפּעיאַ איז פלינק און שנעל. אָבער, דיפענדינג אַלע די צייַט, גיכער אָדער שפּעטער איר וועט פאַרפירן. און דעמאָלט דער יינגל אַוועקגענומען ראָדאָפּעיאַ אויף די אַקסל. די הויט האָט זיך צעבראָכן און דאָס מיידל האָט איצט געבלוטיקט.
  רהאָדאָפּעיאַ גענומען עס און געווארן מער אַקטיוו פון כּעס. איצ ט הא ט ז י אנגעהויב ן שטארקע ר אנפאל ן דא ם ײנגל . או ן ד י מארים , כד י אויפצופריי ן ד י קינדער , האב ן אנגעהויב ן װארפ ן הײס ע קוילן , אונטע ר ד י נאקעט ע פארהארטע ר פיס .
  Rhodopeia האט געזונגען:
  - כאפט נישט מיט די הענט
  דו זאלסט נישט דערגרייכן מיט די פֿיס ...
  נאַקעט פֿיס
  שטאַרק הענט!
  און אַזוי האָט זי געשלאָגן דעם יינגל אויף דער קאַסטן מיט איר שווערד. און געשניטן שווערער. און דאַן האָט זי געפּרעגלט אין מאָגן. דער יינגל האט געווייצט. ער האָט אַ קיק געטאן דאָס מיידל. גאַט אין איר אַבס. די רהאָדאָפּעיאַ האָט זיך געבויגן און צוריקגעקערט.
  דאס יינגל איז אטאקירט געווארן אין גרימצארן. ער האָט גאַנץ אַ סך געבלוטיקט. אוּן עֶר הָאט זִיךְ מְיַישֵׁב גִיוֶוען. רהאָדאָפּעיאַ קוים פּאַריד. איר האַנט האָט זיך באַוועגט האַרדער נאָכן דערשאָסן געוואָרן אין דער אַקסל, און אַ ביסל פּאַמעלעך.
  דא ן הא ט דא ם מײד ל זי ך געטוי ט אי ר האנ ט או ן אנגעהויב ן אנפאל ן מי ט דע ר לינקע ר . אַזוי עס איז געווען אַ ביסל בעסער. און נאָך געכאפט אַ נאָך ניט גענוגיק יקספּיריאַנסט קעגנער, די מיידל שלאָגן איר ריסץ.
  די שװערד איז אַרױסגעפֿאַלן, און דאָס ייִנגל איז אָפּגעשניטן געװאָרן. אוּן עֶר הָאט אַרַיין גִיגַאנְגֶען. ראָדאָפּעיאַ איז צו אים, אָבער דער יינגל קיקט איר ווידער. גאַט צווישן מיין פיס און עס האט אַזוי שאַטן.
  האָט ראָדאָפּעיאַ געשריגן און מיט אַלע כּוחות געשלאָגן דעם יונגן שקלאַף אין קאָפּ. דער קרוק מיט בלאָנדע האָר האָט עס נישט געקאָנט אויסהאַלטן, עס האָט געקראָכן. און דער יינגל איז קאַלאַפּסט טויט, אָדער אפֿשר אפילו געגעבן זיין גייַסט.
  דער מור איז צו אים צוגעשפרונגען און פארברענט די נאקעטע פּיאַטע פון דער געפֿאַלענער שקלאַף מיט אַ רױט־וואַרעם אײַזן. ער האט זיך אפילו נישט גערירט.
  קראס האט געשריגן:
  - פיטער זיינע לײבן! דער קאַמף איז איבער!
  מע ן הא ט אויפגעהויב ן דע ם ײנגל , אויפ ן האקן , או ן געשלעפט . דא ס מא ל אי ן דע ר צװײטע ר ריכטונג , װ ו ע ם זײנע ן ניש ט געװע ן קײ ן קראקאדילן , נא ר לײבן .
  דאם מײדל איז געשטאנען פארשטומט. זי האָט דערהרגעט אַ יונגע שקלאַף, אַ יינגל אין אַ לענדן. אַ שקלאַף פּונקט ווי זי. און עס איז אַזוי טרויעריק און ימבעראַסינג. ווען מען הרגעט לעגיאנער, שפירט מען נישט אזוי.
  קראסס האט באפוילן:
  ― גיב איר אַ בינטל בלומען! זאל זיך פרייען!
  דער קאָנסול האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - און נעמען די מיידל אין אַרעסט! זי איז איצט אונדזער שקלאַף און וועט ווערן פארקויפט!
  דער מנהל האט געזאגט:
  - דו דארפסט עס קודם קויפן בײ מיר!
  דער קאָנסול האָט זיך געפֿרעגט:
  - האסטו עס געקויפט?
  דער מנהל האט א שאקל געטאן מיטן קאפ.
  ― נישט!
  דער קאָנסול האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  ― דאָס זײַנען די שפּיאָנען פֿון ספּאַרטאַקוס! מיר קענען פּייַניקן זיי, אָדער ויספירן זיי! אבע ר איצ ט זאל ן ז ײ זײ ן קנעכט !
  קראס האט געשריבן:
  - דער ײנגל איז איצט געפעלן אײער װײב. האסט נישט קיין כח?
  דער קאָנסול האָט געזאָגט:
  ― לאָז אים פֿרײען! און דעמאָלט מיר שיקן אים צו אַ באַזונדער צעל! פּלאַנטינג מיט אנדערע סלאַוועס איז זייער געפערלעך!
  קראס האט געשריבן:
  - אויב דאָס זענען ספּיעס פון ספּאַרטאַקוס, דעמאָלט עס איז בעסער צו פּייַניקן זיי!
  דער קאָנסול האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  ― אָבער נישט הײַנט! זיי זענען עקשנות קינדער און די אויספארשונג וועט זיך לאנג שלעפן, אבער איך וויל זיי פערזענליך אויספרעגן. הייַנט איז מיין דיין געבורסטאָג, לאָמיר פאַרגעסן וועגן געשעפט!
  קראס האט געשריבן:
  - פּייַניקונג איז שפּאַס!
  דער קאָנסול האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - מי ר װעל ן פארענדיק ן עסן , מי ר װעל ן ענדיק ן טרינקן , מי ר װעל ן צוקוק ן ד י לעצט ע קאמפן , או ן דא ן שלאפן . און אין אַ נייַע וועג מיר וועלן געבן זיך פאַרגעניגן דורך פּייַניקונג!
  קראס האט מסכים געווען:
  - יא , ס׳אי ז בעםע ר צ ו באקומע ן א נײ ע פארגעניג ן מי ט א פריש ן מוח . און באַלד עס וועט זיין ליכט!
  ד י גלאדיאטאריעל ע קאמפ ן האב ן זי ך פארבליבן . דאָ קומט אַרײַן אין דער ארענע נאָך אַ מײדל... זי איז אין עטלעכע דינע הייזעלעך, באָרװעט, באָרװעס, מאַסקיאַלער.
  זי האט אַ זייער שיין קאַסטן, כאָטש סקאַרס זענען קענטיק אויף איר גוף. און די האָר איז קופּער-רויט, אַ שיין וואָריער.
  זי איז געווען אַמאָל אַ שקלאַף, און איצט זי האט פארדינט פרייהייט און פייטינג פֿאַר געלט. די לעגס זענען טאַקע נאַקעט, אַזוי אַז עס איז מער בערייש.
  דער וואָלף וועט קעמפן קעגן איר דאָס מאָל. גאַנץ אַ פיזאַבאַל קעגנער - דער לייב איז פיל מער געפערלעך. און די מיידל איז אַרמד מיט אַ שווערד און אַ דאַגער.
  דער עולם האָט זיך דערפרייען אין האַסקאָמע. פון קורס, אַנימאַלס טאָן ניט לויפן אַוועק צו ספּאַרטאַק, אַזוי עס איז גאַנץ נאַטירלעך אַז איצט איר דאַרפֿן צו מעסטן שטאַרקייַט מיט די חיה.
  אמת, יוזשאַוואַלי אַ לייב איז שווער צו באַזיגן. אפטמא ל האב ן ד י לײב ן ניש ט צעריס ן ד י ײנגלעך . דערצו , נאקעט ע או ן אויםגעלערנט , װעלכ ע האב ן עפע ס געמאכ ט א טעות , אי ן ד י שטיינער .
  אוּן זֵיי הָאבְּן זֵיי גִיזָאגְט אַזוֹי אַ פריילעכן מָוֶת.
  קראס האט געברומט:
  - דאָס איז טאַקע שפּאַס!
  דער קאָנסול האָט געזאָגט:
  - און דאָס איז עלי, אַ פרוי פון דייַטשלאַנד. זייער גוט פייטער! זי וועט נישט אַנטלויפן צו ספּאַרטאַק!
  קראס האט מסכים געווען:
  ― אַנטלאָפֿן נישט! אבער דער וואלף קען עס צעריסן!
  האָט דער קאָנסול געענטפערט:
  - דער װאלף איז פאר איר נישט קײן שטארקער קעגנער! האָט ניט מורא קראַססוס!
  דער עושר נומער איין האָט באַמערקט:
  ― װיפֿל װעלף פֿיטערן זיך נישט, נאָר ער קוקט אין װאַלד אַרײַן!
  און לאַכן הויך.
  רוימער זעלנער זענען זיכער אַ קראַפט. אבער די באַרבאַריאַן וואָריערז זענען גוט. ד י רויט ע שײנקײט , אויפ ן סיגנאל ן פו ן דע ר געיעג , הא ט זי ך באפאל ן דע ם װאלף . ער האט, אפנים, געפילט, אז דער ענין איז אומרײן, און
  האט זיך נישט געאיילט צו אטאקירן. און דאָס מײדל האָט אים אָנגעטאָן מיט איר נאַקעט פּיאַטע, גלײַך אין דער נאָז. דער וואלף האט געשריגן פון ווייטאג. דאָס מײדל איז צוריק אַרײַנגעשפּרונגען און געכאַפּט:
  - שטעקן, שטעקן וגערקע,
  דער וואלף ווערט געשלאגן פון א מענטש!
  קראס האט א ניד געטאן.
  - פאַביאַלאַס! דער קאַמף איז זייער פאַרביק!
  דער קאָנסול האָט געזאָגט:
  עלי וועט נישט לאָזן איר אַראָפּ!
  דער וואלף האט געפרואווט אנפאלן דעם רויטן. אבער ער האט א נקודה אויף די וואל. ער האט געשפירט װײטיק און געװײנט. יאָ, דאָס איז פֿאַר אים צו שמעקן שמעק. און די בהמה פרובירט ווידער צו באַפאַלן אין אַ גרימצארן.
  דער רויטער האט באמערקט, האט געשלאגן דעם װאלף אין מויל.
  ― גרױ איר שװאַך!
  און ווידער ווי צו לאַכן.
  דער קאָנסול האָט באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  - דאָס מיידל איז נישט פּשוט!
  קראס האט א ניד געטאן.
  - עס זענען פרויען אין רוים!
  דער װאלף האט װידער געקלאפט די צײן. אָבער ער האָט נישט געקענט באַקומען דעם וואָריער. או ן זײנ ע װײס ע פאנגע ן האב ן שטאר ק געגלאנצט . און נאָך אַ קלאַפּ פון דער שווערד נאָר דורכגעקאָכט זיין מויל. און דעמאָלט דער דאַגער פון די וואָריער
  שװער געשטעקט אין די אױג. דער וואלף האט געכאפט א קלאפ, זיך פארצווייפלט געקראצט און צוגעכאפט דעם בינגע אויפן עלי'ס פוס. דאס מיידל האט באקומען בלויז א קראץ, אבער איז געווען אביסל פארשטומט, און שווער פארוואונדעט
  דער וואלף איז אויף איר געשפרינגען, זי אראפגעקלאפט. און דערנאָך אַ ביסל מער און ער כּמעט כאַפּט זיין האַלדז. דאָס מײדל האָט זיך פֿאַרצווייפלט אַ ציטער געטאָן און אַ בריק געטאָן די דאַגערס אין מאָגן. פאנגס האבן געקראצט איר קין,
  און די קלאָז זענען אַריבער די קאַסטן. דאס מײדל האט אראפגעװארפן דעם װאלף און אויפגעשפרונגען. ער איז װידער צו איר געשפרונגען, אבער מ׳האט אים געשלאגן מיט א דאגער פון א שװאנג, און דערנאך מיט א שװערד אין שארבן.
  דאָס מאָל האָט דער רויטער געטאָן גוט, און די בהמה איז געווען דערשטוינט. אלי אליין איז שוין געווען שווער פארקראצט, בלוט האט זיך פון איר געגאסן, עס זענען געווען ציין אויף איר קין. די מיידל איז געווארן ופגעקאָכט
  שטעכן אַ געשלאָפֿן וואָלף מיט אַ דאַגער און צעהאַקן מיט אַ שווערד.
  אזוי געשלאגן ביז זי איז געווען ויסגעמאַטערט. פֿאַרוואַנדלען די קאַרקאַס מיט פאַנגז אין אַ בלוטיק באַלאַגאַן. דער קאַמף איז געווען איבער. און די רויט-האָריק וואָריער האט אויפגעהויבן איר שווערד און געשריגן:
  - נצחון!
  קראס האט געשריבן:
  - זי איז געווען שווער געשעדיגט!
  דער קאָנסול האָט עס אַוועקגענומען.
  ― לעב װי אַ הונט!
  קראס האט געענטפערט:
  - איך מיין נישט... די שארמען וועלן דויערן א לעבן!
  דער קאָנסול האָט אַ זיפץ געטאָן.
  - לאמיר זעהן! זיי זאָגן עס זענען אָינטמענץ וואָס היילן סקאַרס אָן אַ שפּור!
  דער קאַמף איז סייַ ווי סייַ ... און רובֿ פון די סטייקס, פון קורס, אויף די רויטהאָריק ...
  דערנאָך איז אַ בלאָנדע מיידל אויסגעלאָפֿן. זייער קיוט און מאַסקיאַלער. קעג ן אי ר זײנע ן געקומע ן צװ ײ ײנגלע ך פו ן א בים ל צען־עלף . אויב משפטן דורך אַלע גאַנץ נאָך, ביגינערז.
  זיי האבן אפילו נישט געהאט קיין צייט זיי צו באהאנדלען נאך די שטיינערין, זיי זענען געווען דין און געשלאגן מיט שמיץ.
  קראס האט געשריבן:
  - שײנע פרוי! עס קוקט ווי איר נעמען קעיר פון עס!
  דער קאָנסול האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - בחורים זײנען די ביליגסטע סחורה! שיין פרויען - די מערסט טייַער!
  דער ערשטער רייך פון רוים האט באמערקט:
  - און דער, װאָס איז געפֿעלן דײַן װײַב, איז אױך אַ ייִנגל!
  דער קאָנסול האָט געזאָגט:
  ― נישט קײן פּשוטער ײנגל, נאָר אױסערגעװײנלעך שײן!
  דער מנהל האט געזאגט:
  - און אַ זעלטן וואָריער וואס געלייגט אַראָפּ די מייַסטער פון רוים!
  קראס האט א ניד געטאן.
  - טאַקע יאָ! דערפֿאַר האָבן מיר אים נישט דערהרגעט! כאָטש ער איז אַ שפּיאָן פון ספּאַרטאַקוס!
  דער קאָנסול האָט געלעקט די ליפּן.
  - אבער עס וועט זיין פּייַניקונג!
  רובֿ פון די בעץ געגאנגען צו די בלאָנדע. זי איז געווען באַוואפנט מיט אַ לאַנג און זייער שאַרף שווערד און שילדז. כּמעט נאַקעט, נאָר הייזעלעך אויף איר. בריסט מיט שאַרלעכ רויט ניפּאַלז זענען קענטיק.
  דער יינגל איז בכלל נאַקעט, אין די שטיינערז טאָן ניט דאַרפֿן לענדקלאָטס. און אין די הענט פון קורץ שווערדן, און אפילו קלאר אָפן!
  די נאַטירלעך שיינקייט-בלאָנדע איז טשערישט אַזוי אַז זי וועט ביטע מער פייץ מיט וויקטאָריעס. יינגלעך זענען ווי פלייש פֿאַר שווערדן. אַלץ איז גאַנץ נאַטירלעך.
  קראס האט געשריבן:
  -שיינקייט דאַרף קרבן!
  דער קאָנסול האָט מסכים געווען
  -און די ווייַבלעך שיינקייט פון דרייַיק וויקטימס!
  ד י ײנגלע ך זײנע ן געװע ן אי ן שפור ן פו ן שמיץ , או ן ניש ט געהיילט . ז ײ זײנע ן נא ר געװאש ן געװאר ן פו ן שטו ב פו ן ד י מינעס . און אַזוי איר קענען זען אַז זיי האָבן נישט אפילו קאָרמען איידער די קאַמף. אַזוי מיין מאָגן
  ד י אומגליקלעכ ע קינדע ר װא ם זײנע ן געפיר ט געװאר ן צ ו דע ר שחיטה .
  דער מנהל האט געזאגט:
  - נו, איר קען קאָרמען! נאָך אַלע, זיי קען עסן זייער זאַט פֿאַר די בלויז מאָל אין זייער לעבן!
  קראס האט א ניד געטאן.
  ― קאָן! אבער אויף אַ ליידיק מאָגן, עס איז גרינגער צו קעמפן!
  די בלאָנדע האָט געפֿינגערט מיט די באָרוועסע פֿיס און האָט אומגעדולדיק געוואַרט אויפֿן סיגנאַל. זי איז זייער שיין און איר הויט איז גאָלדען-מאַסלינע פון זונענברען. עס איז קלאָר אַז אַזאַ אַ פרוי איז געהאלטן
  אויך פֿאַר עסטעטיק. אין איטאליע, ווייַס האָר איז פיל ווייניקער פּראָסט צווישן היגע פרויען ווי אין די צפון, און דעריבער בלאַנדז זענען אַפּרישיייטיד. און אין אַלגעמיין, שטימען, פרוי
  מיט ווייַס האָר איז פיל מער שיין ווי מיט שוואַרץ.
  די בחורים האבן אויך באוואונדערט די כמעט נאקעטע מומע מיט א שווערד, וואס זאל זיי אומברענגען. די בלאָנדע האָט געהערט דעם גאָנג סיגנאַל, און איז געגאנגען אויף די אַפענסיוו. זי האט אוודאי א ביסל אנטשולדיגט פאר די דאזיקע
  ייִנגלעך, אָבער עס קען נאָך זיין בעסער צו שטאַרבן ווי ליידן אין די שטיינערז. אין דערצו, די בלאָנדע געגלויבט אַז די נשמות פון קינדער פאַלן אויף די טשאַמפּס עליסעעס, און אַזוי הנאה
  אין הימלישע טאָלען, גליק און זאַטקייַט, און שפּילערייַ. זיי זאָגן אַז זיי האבן נישט האָבן צייַט צו זינד, און די געטער טאָן ניט מאַטערן זיי. א מין לערע פון גן עדן איז אויך אויפגעשטאנען אין רוים און נאך פריער וועגן
  ימאָרטאַל נשמה. און איך האב בכלל נישט געוואלט גלייבן אין די אונטערוועלט פון הדס. און אַנשטאָט, איר קענען טראַכטן אַז די עמפּעראָרס נאָך טויט ווערן געטער און סעודה אויף אָלימפּוס.
  און די העלדן גייען צו די שאמפּס-עליזעס, וווּ זיי ווארטן אויף זיי וואַלקיריעס, לוקסוס סעודות, וויינז, קיילים, אייביק יונג פרויען און אנדערע פאַרגעניגן. פּונקט ווי די וויקינגס. און קינדער, אפֿשר
  זיי וועלן אויך זיין צופרידן, און אייביק שפּילערייַ און שפּאַס, פליסנדיק באָרוועס אויף ווייך גראָז אין די מעלוכע פון אייביק זומער, קינדשאַפט, און קלייַבן זאַפטיק, זיס פרוכט פון לאַש ביימער!
  ווי איז דאס נישט גן עדן? או ן אי ן ד י שטיב ן אונטע ר איבערארבעט , ניש ט לעבן , נא ר א לאנגזאמע ר או ן װײטיקע ר טויט . אזוי זענען די בחורים געשלאגן געווארן דורך די משגיחים מיט א בייטש.
  אבער אָפט יונג סלאַוועס זענען אויך רייפּט, אָדער עלטערע סלאַוועס אָדער אָוווערסיערז. אַזוי איר וועט ניט מעקאַנע זיי סייַ ווי סייַ.
  די בלאָנדע האָט געוואָלט גיך פאַרענדיקן די בחורים, אָבער זי האָט פאַרשטאַנען, אַז דער עולם וועט דאָס נישט צושטימען. דעריבער, טכילעס בלויז אַ ביסל שנייַדן ערשטער איין יינגל, און דעמאָלט
  אן אנדער אויף דער קאַסטן. אוּן הָאט זֵיי גִיזָאגְט דֶער גֶעלְט.
  קראס האט געשריבן:
  - אַרבעט פֿאַר דעם ציבור!
  דער קאָנסול האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - פֿאַרוויילערישע! אבער צו זיין ערלעך, איך וויל שוין שלאפן!
  דער פארװאלטער האט א נײד געטאן.
  - דא ס אי ז דע ר פארלעצטע ר קאמ ף... ע ס װע ט אנהויב ן װער ן ליכטיק . און איר דאַרפֿן צו האָבן שטאַרקייט אין פאַל פון אַ קאַמף מיט Spartak!
  קראס האט מסכים געווען:
  - די באַרבערן זענען שוין נאָענט, די אַטאַקע קען זיין מאָרגן, אָדער איבערמאָרגן!
  דער קאָנסול האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - מיר קענען באַקומען עמעס שאַטן!
  דער מנהל האט געזאגט:
  - די ווענט פון רוים זענען הויך און דיק, און אַ הונדערט טויזנט פאַרטיידיקער, פון וואָס האַלב זענען יקספּיריאַנסט וואָריערז. איר קענען שטעלן נאָך פופציק טויזנט פרויען און טיניידזשערז פון די נומער פון בירגערס
  רעפּובליקן!
  קראַסס האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - דאָס איז נאָר אַ גוט געדאַנק! מיר מאביליזירן אלעמען!
  דער קאָנסול האָט געזאָגט:
  - יאָ, מיר האָבן גענוג אַרסענאַל. עס איז נאָר אַז פרויען און קינדער קעמפן ערגער ווי מענטשן!
  דער מנהל האט געזאגט:
  - דעפּענדס אויף וואָס! די בלאָנדע איז שיין גוט!
  טאַקע דאָס מיידל האָט זיך געשפּילט אויף די פיס. פֿון צײַט צו צײַט האָט זי געציטערט די בחורים. און שאַטן זיי אַ ביסל. זיי ביסלעכווייַז אריבערגעפארן מער און מער פּאַמעלעך, און קלאר וויקאַנד פון
  בלוט אָנווער. דאס מײדל האט מיט א זיפץ אראפגעקלאפט אײנע פון זײ מיט די נאקעטע פוס, און מיט א שװערד האנט א שמעק געטאן דעם געפאלענעם בחור אויפן הינטן קאפ. ע ר אי ז געבליב ן , אבע ר אי ז נא ך געבליב ן לעבן .
  און ער האט נישט געהאט קיין ערנסטע וואונדן. אזוי איז געווען א שאנס אז דער ציבור זאל האבן רחמנות. דער צווייטער בחור האט פרובירט אריינצולויפן אין די בלאנדע, אבער מען האט אויך נאכאמאל געשלאגן. און זי האָט צוגעטראָגן איר פּיאַטע צו זײַן גאָמבע, אױך בכּוח אויסגעדריקט.
  ד י ײנגלע ך זײנע ן איצ ט געװע ן אומבאוואוסטזיניק , אבע ר נא ך לעב ן או ן ניש ט פארקריפלט !
  קראס האט א שמייכל געטאן.
  - איך טראַכטן עס איז צייַט צו ענדיקן זיי!
  דער קאָנסול האָט פּלוצעם געטענהט:
  - א ם ך שקלאפ ן זײנע ן אוי ך אנטלאפ ן פו ן ד י שטיינער . און טראָץ די געוואקסן זיכערהייַט, זיי פאָרזעצן צו לויפן. און די יינגלעך זענען ווערטפול ווייַל זיי קענען קריכן דורך שמאָל קאָרידערז און מייַן אַדיץ! סלאַוועס זענען נישט גענוג! אַזוי איך נוצן מיין מאַכט צו ספּער זיי!
  דער פארװאלטער האט א נײד געטאן.
  יאָ, איר קענען נוצן זיי ווידער! די וועינס זענען בעשאָלעם, און די ווונדז וועט היילן ווי אויף הינט. בעסער, לאָמיר היטן די לעצטע קאַמף און ...
  קראסס האט געיאבט, זײן מויל ברײט אפ און געמורמלט:
  ― יאָ, מיר זײַנען מיד! אבער אין די סוף, מיר וועלן עפּעס ספּעציעל!
  דער פארװאלטער האט א נײד געטאן.
  - וועט זיין! עס וועט זיין ספּעציעל!
  דער קאָנסול איז געשטאַנען פאָרויס, און טראָץ דער בלוט-דורשטיק געמיט פון די מאַסע, ער גענומען עס און האט אויפגעהויבן דעם גראָבער פינגער אַרויף!
  די בלאָנדע האָט געשמייכלט און געקרעכצט:
  - כבוד דעם רחמנותדיקן קאנסול!
  דערװײ ל האב ן ד י מארים ן געבראכ ט א רויט־װארעם ע אײזן , אוי ף ד י נאקעט ע פו ן ד י ײנגלעך . זיי געשווינד פּאָוקט און מיד גענומען עס צו נישט עמעס שעדיקן עס. ד י ײנגלע ך זײנע ן צוגעקומע ן פו ן אקוטע ר װײטיק .
  מע ן הא ט אוי ף ז ײ ארויפגעלײג ט שטריק , או ן ז ײ צוריקגעפירט . אצינד האט מען זיי, אפנים, גערעכנט ווי נישט זייער טויגעוודיק פון גלאַדיאַטאָריע קאַמבאַט און זענען געווען יידענאַפייד אין די שטיינערייַ. אמת, פֿריִער האָט מען זיי גוט געפֿיטערט,
  ווי עס זאָל זיין מיט די גלאַדיאַטאָרס וואָס זענען געבליבן צו לעבן. או ן לײג ט שלאפ ן אוי ף װײכ ע בעט ן אי ן שטרוי . ד י ײנגלע ך , װא ם האב ן זי ך צוגעװוינ ט צ ו שלאפ ן אוי ף גראב ן גראיע ר אי ן שטיבער , זײנע ן אײנגעשלאפ ן מי ט פארגעניגן .
  און צום ערשטן מאָל אין מיין לעבן האָב איך געזוכט געשמאַק פלייש. יאָ, פאָרויס פון זיי איז געווען אַ צוריקקער צו די מינעס. אבער עס איז געווען האָפענונג אַז ספּאַרטאַקוס וואָלט קומען. און עס ווארעמט די נשמה.
  די בחורים האבן געשמעקט מיט די נאז, און צום ערשטן מאל אין א לאנגע צײט האבן זײ געזען זיסע חלומות.
  און דאָ איז דער לעצטער קאַמף.
  און טאַקע ספּעציעל. די שוואַרץ טאָכטער פון אפריקע קסענאַ איז פייטינג - זי איז דער בעסטער גלאַדיאַטאָר צווישן פרויען, און דער מייַסטער פון די רוימישע רעפובליק צווישן די שיין געשלעכט!
  יאָ, שוואַרץ קסענאַ, דאָס איז אַ גרויס וואָריער. און דער קאַמף מיט איר איז טשיקאַווע ...
  דאם מײדל איז געװען בלויז אין א לענד־שטאף, הויך, מיט מאגערע מוסקלען און װײטיק. זי קען אַפֿילו זיין געהאלטן דין, אָבער דעם רושם איז פאַרפירעריש. איר קענען זען ווי
  אונטער איר שװאַרצע, געבאָרענע הויט זעמללעך זיך מאַסקעלעך, װאָס זײַנען האַרטע װי אַ דראָט.
  קראס האט געשריבן:
  - מייַסטער פון די רוימישע רעפובליק, אין די סוף? דאס איז געוואלדיג!
  האָט דער קאָנסול באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  - יאָ, דאָס איז ימפּרעסיוו ... זי איז אַ ווונדערלעך קעמפער!
  קסענאַ איז געווען אַרמד מיט אַ לאַנג פלאָקן מיט שאַרף שטאָל פונקטן אין ביידע ענדס.
  און איז זייער גוט געשפרונגען.
  קראסס האט מיט האפענונג געזאגט:
  - איך האף איר קעגנער וועט זיין ערנסט! נישט קײן פּאָר שנעצטע בחורים?
  דער פאַרוואַלטער האָט זיך אָנגעשלאָגן.
  ― יאָ, אײער מײַסטעריטעט! דער קעגנער וועט זיין וואָס איר דאַרפֿן!
  ווען קסענאַ גענומען איר לאָזן, דער סיגנאַל געבלאזן וועגן די אַרויסגאַנג פון די ווייַטער פייַנט. און טאַקע דער עולם האָט געקענט זײַן צופֿרידן. א זיבן-מעטער, ריזיקער קראָקאָדיל איז אַרױסגעקראָכן אין דער ארענע.
  האָט דער קאָנסול באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  - דאס איז געוואלדיג!
  קראס האט מסכים געווען:
  - א גוטער קעגנער! נאָר אויך... שטום!
  דער מנהל האט געשריבן:
  - קסענאַ איז נישט אַ שקלאַף, אָבער אַ פריי גלאַדיאַטאָר וואָס פייץ פֿאַר געלט! און איר קעגנער, פון איין זייט, איז גאַנץ פיזאַבאַל, אָבער פון די אנדערע, ווערט פֿאַר דעם ציבור! אַזוי די לעצט
  דער קאַמף וועט זיין זייער טשיקאַווע!
  קראסס האט געזונגען פון געפיל:
  - אביסל מער! א ביסל מער, די לעצטע קאַמף איז די כאַרדאַסט!
  דער קאָנסול האָט ווייטער געהאַלטן מיט אַ שמייכל:
  ― איך װיל אַהײם גײן צום בוזעם פֿון רוים!
  רעפובליק צווייטע מאמע!
  דער מנהל האט געזאגט:
  - איך טראַכטן איר וועט זיין צופרידן!
  קראס האט א ניד געטאן.
  - איך געוועט אויף קסענאַ!
  דער קאנסול האט באשטעטיגט:
  - און איך אויך אויף קסענאַ!
  דער מנהל האט מסכים געווען:
  - זי וועט געווינען! אבער עמעצער וועט געוועט אויף אַ קראָקאָדיל!
  דער גאָנג האָט געבלאזן צו סיגנאַל די אָנהייב פון די שלאַכט.
  קסענאַ האָט אָנגעהויבן טאַנצן אַרום דעם קראָקאָדיל. ער האט זיך אריבערגעצויגן נאך איר. כאָטש אַוטווערדלי לעפּיש, די רעפּטייל איז גאַנץ שנעל. און דאָ איר דאַרפֿן צו זיין אַ הויך-קלאַס גלאַדיאַטאָר אין סדר צו
  כאַפּט זיך נישט אין אירע צײן. די שווארצע וואָריער איז אָדער אַדוואַנסינג אָדער צוריקציענ זיך. און דעמאָלט געשלאגן מיט אַ שאַרף פונט. ביז איצט, נישט צו געפערלעך פֿאַר אַ קראָקאָדיל. דאָך דאָס איז די לעצטע.
  קעמפן, און איר קענען שפּילן פֿאַר צייט.
  קראסס האט געזאגט מיט א שמייכל:
  - ספּאַרטאַקוס קען האָבן געלייגט אַראָפּ דורך אַזאַ אַ וויקסאַן!
  דער קאָנסול האָט באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  - און וואָס וואָלט פּאַסירן אויב דער יינגל וואָלט קעמפן מיט דעם פּאַנטער?
  קראַססוס האט לאַדזשיקלי באמערקט:
  - זייער טשיקאַווע און קאַמפּעטיטיוו שלאַכט!
  דער קאָנסול האָט געטרונקען וויין פון אַ גלעזל און האָט באַמערקט:
  - דאָס וואָלט זיין אַ גוט ווייַזן!
  . קאַפּיטל? 19 .
  דער מנהל האט געשריבן:
  - אויב איר ווילט, מיר קענען צולייגן עס מאָרגן!
  קראס האט געענטפערט:
  - וואָס וועגן פּייַניקונג?
  דער קאָנסול האָט געזאָגט:
  - פּייַניקונג וועט וואַרטן! מיר וועלן שטענדיק האָבן צייט צו פּרעגלען דעם יינגל ס כילז!
  דער פארװאלטער האט א נײד געטאן.
  - און דער קאַמף קענען זיין געהאלטן אין די קאָלאָססעום!
  קראס האט געענטפערט:
  ― נישט! אויב די מענטשן קלייַבן זיך אין די קאָלאָססעום, עס וועט זיין גרינגער צו באַפאַלן די שטאָט. עס וועט זיין נייטיק צו צולייגן גראַנדיאָוס גלאַדיאַטאָרס שפּילערייַ נאָך דער נצחון איבער ספּאַרטאַקוס!
  דער קאָנסול האָט מסכים געווען צו דעם:
  - ריכטיג , מי ר װעל ן ע ם אפשטעל ן אוי ף בעסער ע צײטן . בפֿרט, אַז איך בין שוין מיד פֿון דעם בלוטיקן ספּעקטאַקל!
  קראס האט זיך געגערגלט:
  - ספּאַרטאַק, ספּאַרטאַק - באַקומען אַ פּעני!
  קסענאַ האָט עטלעכע מאָל געשלאָגן דעם מויל פון דעם קראָקאָדיל מיט די שפּיץ, וואָס געפֿירט בלוט צו לויפן. און דעמאָלט פּלוצלינג שפּרינגען איבער די שרץ. און דעמאָלט זי געשטאנען אויף די ספּייקס. און געפּרעגלט מיט נאַקעט כילז.
  עס אַלע געקוקט טאַקע גרויס.
  דער קאָנסול האָט געזאָגט:
  - פּרעכטיק מיידל!
  קראס האט מסכים געווען:
  - טאלאנט!
  דער מנהל האט געשריבן:
  - אפשר ווייזן איר קאמף קעגן א לייב? עס וועט זיין אפילו האַרדער!
  קראס האט א ניד געטאן.
  - יאָ, דער לייב איז מער געפערלעך ווי דער קראָקאָדיל און פאַסטער!
  דער קאָנסול האָט געזאָגט:
  - אפשר קעגן א בער?
  קראס האט געענטפערט:
  - א לײב איז געפערלעכער װי א בער! אָדער אפֿשר אפילו נוצן אַ טיגער?
  דער קאָנסול האָט מסכים געווען צו דעם:
  - דער טיגער איז טאַקע אַ גרויס קאָפּ!
  קסענא האט װײטער גע־ שטעכן דעם קראקאדיל. זי האט עס געטאן מיט גרויס פאַרגעניגן. כאָטש זי האט ביידע אַ אָוווערוועלמינג שטעלונג און אַ היציק אָפּרוף פון די טאָכטער פון אפריקע.
  קראסס האט געזאגט מיט א שמייכל:
  ― דאָס איז אַ חן!
  דער קאָנסול האָט מסכים געווען
  - גרויס כיין!
  קסענאַ האט ביז איצט אַקטאַד מיט גרויס פאַנטאַזיע און פאַנטאַזיע. אט האט זי א פאטש געטאן מיט די בארװעםע פיס אויף די צײן פון א קראקאדיל, און געשטאפט אין די פים. און דעמאָלט עס שפּרינגען אַרויף און צוריק אויס ווידער.
  יא, זי איז אַ טאַקע אָוווערוועלמינג מיידל. נאָר זי טוט נישט פאַרשטיקן תאוות, אָבער יקסייץ.
  און דער קראָקאָדיל האַלט איר נאָכיאָגן, אָבער פֿאַרלירט מער און מער בלוט און מאַכט אַלץ מער וויכטיקע שאדן. יאָ, עס איז אַ גרויס ראַסע.
  קראסס האט באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  איר זענט גרויס קסענאַ!
  האָט דער קאָנסול געענטפערט:
  - נאָר אַ גוט גלאַדיאַטאָר! א קעמפער איז א קעמפער!
  דער מנהל האט געשריבן:
  - אפשר צעװארפן קוילן!
  קראס האט געענטפערט:
  - דער קראָקאָדיל וועט האָבן מער ווייטיק ווי איר!
  דער דועל האט געצויגן. בשעת קסענאַ פּריקט די קראָקאָדיל אין די מויל און די נאַסטראַלז, אָבער נישט אָנרירן די אויגן. זי האט קלאר נישט געאיילט אים צו פארענדיקן. אבער זי האט א סך געבלוטיקט.
  און אירע נאקעטע, מײדלשע פיס האבן איבערגעלאזט זײער גראציעלע און געבילטע שפורן. או ן דע ר קאמ ף גופא , אי ז פארגעקומע ן אוי ף א זײע ר אײנזײטיקע ר אופן . אָבער, אַ פּאָר פון מאל אַ קראָקאָדיל מיידל אויף די קאַווז
  קראַצן.
  דער קאָנסול האָט באַמערקט, גענעכטנדיק וויידלי, און דערנאָך אַ בליק אויפן וואַסער זייגער, האָט ער געראָטן:
  - ם׳איז שוין ליכטיק אויפן האריזאנט! באלד וועט ארויסקומען די זון!
  קראסס האט מסכים געווען מיט דעם:
  - יאָ, מיר וועלן האָבן פיל מער שפּאַס! די זון רייזאַז אויבן דער ערד!
  דער מנהל האט געשריבן:
  - אפשר... נו, אקעי! איך אַלײן פֿיל, אַז מײַנע אױגן שטעקן זיך צונױף!
  דער קאָנסול האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - יא, עס איז צייט צו פארענדיקן די סעודה און גיין שלאפן!
  קראס האט געשריבן:
  ― ספּאַרטאַק קומט שױן צו אונדז! און ער קענען מאַך שנעל!
  דער מנהל האט געשריגן אויפן העכסטן קול:
  - לאָמיר ענדיקן קסענאַ!
  דאם מײדל האט בײז געשמײכלט. או ן אי ר שטאנ ק אי ז געפלויג ן הוי ך או ן גלײ ך ארײנגעשטעקט ט טי ף אי ן ד י שרץ־אויג . דער קראָקאָדיל האָט באַקומען אַ שווערן קלאַפּ און האָט געשוויגן. ווי ער איז געווען ראַמד מיט
  טויטלעך קראַפט.
  קסענאַ האָט אויסגערופן:
  - נצחון! לויב רוים!
  קראס האט א ניד געטאן.
  - נצחון! גוט געטאן!
  ער האט איר געװארפן א גאלדענע מטבע.
  מע ן הא ט געװארפ ן דע ר גאלדענע ר קײלעכדי ק או ן דע ר קאנסול .
  דער קאַמף איז געווען איבער. קסענאַ דיפּט איר פֿיס אין די שאַרלעכ רויט בלוט און לינקס עטלעכע שיין פּרינץ. דערנאך האט זי זיך געבויגן און גענומען גײן.
  האָט דער קאָנסול געענטפערט מיט אַ שמייכל:
  - דאָס איז גאַנץ ימפּרעסיוו!
  קראס האט מסכים געווען:
  - יאָ, עס איז קיל! כאָטש .. פּרידיקטאַבאַל!
  דער פארװאלטער האט א נײד געטאן.
  - זייט פּרידיקטאַבאַל! עס מיינט צו ווערן באשטראפט!
  קסענא איז אװעק, און א טוץ מארס האבן געשלעפט דעם קארקאס פון דעם קראקאדיל.
  דער קאמף האט זיך פארענדיקט, און אסאך געסט זענען איינגעשלאפן גלײַך אין זייערע שטולן.
  אין די וססר זענען שוין פארגעקומען נייע פרעזידענט וואלן. מער גענוי, נישט נייַ, אָבער דער ערשטער.
  און אַוודאי, מיכאַיל-וולאַדימיר גאָרבאַטשעוו-פּוטין איז דער איינציקער פּרעזאַדענטשאַל קאַנדידאַט אָן אַן אַלטערנאַטיוו. און דער רעזולטאַט קען זיין בלויז איין: נייַן-און-ניינציק-נייַן הונדערט. און דאָס ווייזט אן אנדער טריומף פון די ליסע דיקטאַטאָר.
  אזוי האט מיכאיל גארבאטשאוו אנשטאט דעמאקראטיע צוריקגעקערט די צייטן פון סטאליניזם צו די יו.עס.אר. וואָס, אָבער, פילע געוואלט נאָך די ברעזשנעווער באַלאַגאַן. און איצט איז ווידער אין מאַכט דער קולט פון פּערזענלעכקייט, וועמענס בילדער זענען געהאנגען איבער די וססר. און ווידער, ווי אין די אַלט טעג, שוואַרץ פונעלס און לאַנדינגז.
  זינט וולאדימיר-מיכאַיל חלומות וועגן אַפגהאַניסטאַן, און שיין וואָריער גערלז זענען דאָרט.
  פיר שיין גערלז אין ביקיניס לויפן: נאַטאַשאַ, זויאַ, אַוגוסטינאַ, סוועטלאַנאַ.
  דאָ זיי ברייוולי דינגען אין שלאַכט מיט די מודזשאַהידעען.
  נאַטאַשאַ פייערט אויף די טרופּס פון די איסלאַמישע אימפעריע, די טאַליבאַן פון אַ גראַנייד לאָנטשער, קלאַפּט אַ טאַנק אין די זייַט און יקסקליימז:
  - די מוטערלאַנד וועט אונדז ניט פאַרגעסן!
  דערנאָך ווארפט איר באָרוועסע פוס אַ גראַניט אויף די טאַליבאַן זעלנער. עס איז אַ געשריי און אַ קוועטשן, אַ מאַסע פון צעריסן קעמפער פון די איסלאַמישע אימפעריע. און איינער גענעראל פון סולימאַנס אַרמיי האָט זיין אָרעם אָפּגעריסן.
  זויאַ, וועלכער האָט אויך אָנגעשריבן דעם טאַליבאַן, האָט מיט חידוש באמערקט:
  - פּלאַטינום וואַך!
  אַוגוסטינאַ, וואַרפן אַ גראַניט אויף די זעלנער פון דער איסלאַמישער אימפעריע מיט אירע נאקעטע פיס, האָט זיך געכאַפּט:
  - ז ײ האב ן אוי ך געזאגט , א ז סולימאן ׳ אי ז א קבצן !
  סוועטלאַנאַ, סקריפּטינג אויף די טאַליבאַן, האט ארויס, מיט אַ ווינק און אַ נאַקעט, קייַלעכיק, ראָזעווע פּיאַטע, אונטערגעפאלן צו די יקספּלאָוזשאַן פּעקל, מיט יקספּלאָוסיווז:
  - דער הויפּט עשירות אין דער נשמה!
  און די מאַסע פון טאַליבאַן זעלנער איז געווען צעריסן. עס איז געווען אַ גראַנדיאָוס שלאַכט צווישן צוויי קאָלאָסאַל אַרמיז.
  נאַטאַשע איז געפֿאַלן אויף איר מאָגן... אַ שטורעם איז איבער איר געפֿלױגן. דאָס מײדל האָט זיך געדרײט און געטאָן מיטן עק. שלאָגן די מאַשין. זי האט גערויכערט און איבערגעלאזט א פראכטיגע באן.
  יאָ, דאָס איז אַן ימפּרעסיוו אַפּלאַקיישאַן פון די נייַע Igla קאָמפּלעקס. עס ברענט ייל ווי הייס מעטאַל.
  זויאַ האָט אויך שלאָגן אן אנדער טאַליבאַן שטורעם. זי האט אים א געשלאגן אין קערפער, נאכדעם האט זי געזונגען:
  מי ר װעל ן קײנמא ל ני ט אונטערגעגעב ן צ ו דע ם שונא
  איך וועל שניידן די קעגנערס אונטער די שטאַמז!
  און דאָס מײדל מיט באָרװעטע פֿיס האָט אַרומגענומען אַ בינטל גראַנאַטן. או ן דעמאלט , װ י מי ט גרוי ס גענײט , װע ט ע ר אי ם װארפ ן אויפ ן שונא .
  און אן אנדער זיך-פּראַפּעלד ביקס פון די יסלאַמיק אימפעריע וועט קער איבער.
  מע קען זען, אַז אַ טשערעפּאַכע מיט אַ שטאַרקן קאַנאָן דרייט זיך צעבראָכענע ראָללס, און די קאַטערפּיללאַרן האָבן זיך צעבראָכן.
  זויאַ האָט באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  מיר וועלן מאַכן אַלץ גרויס!
  אויגוסטינאַ אויך פייץ דעספּעראַטלי. זי שפּרינגט אַרויף און לויפט צו די טאַליבאַן, שיסער. און איר קופּער־רויט האָר פֿלאַמט װי אַ שלאַכט־פֿאָן. ימפּרעסיוו חן אין אַ מיידל.
  די רויטהאָריקע חיה זינגט:
  ― לאָמיר מאַכן די װעלט שײן
  און לאמיר פליען...
  אונדזער סאוועטן רוסלאנד
  די פאָרמאַדאַבאַל אַרמיי וועט טייטן!
  סוועטלאַנאַ, אַגרעסיוו שאָס אויף קעגנערס און מאָוינג זיי ווי אַ כיס, אויך וואַרפן אַ גראַניט מיט איר נאַקעט, פאַראַקשנט פינגער און קוועטשן:
  - פֿאַר די פלי צו די כייץ!
  פיר מײדלעך האבן געארבעט. און זי האט געשאסן און געשאסן קעגנערס מיט גרויס פארצווייפלונג און פיגוראַטיווע אנפאל.
  אויסע ר ז ײ האב ן זי ך געקעמפ ט אנדער ע מײדלעך . די קאָמאַנדע פון עליזאַוועטאַ לינקס אויף די נואַסט T-72.
  גירלס, פון קורס, אין איין ביקיני און באָרוועס. זיי זענען דרייווינג זייער מאַשין.
  און די טאליבאן טאנקן קריכן אריין. דאָס איז בייסיקלי אַ קאָפּיע פון די T-54, נישט אַ זייער געפערלעך מאַשין.
  עליזאַבעטה קאַמאַנדז, און קאַטערין, רעסטיד איר נאַקעט, קייַלעכיק, מיידלש כילז, דירעקטעד די ביקס.
  און אויב ער לופּאַנעט, דעמאָלט ער וועט שלאָגן עס ונ דורך.
  אט שפאצירט מען ארויס פון דעם פאס א שווערע פראדזשעקטיל, און פון א ווייטקייט טרעפט עס א טאליבאנער טאנק.
  עלענאַ, וואָס האָט אַריינגעגעבן אַ פּראַדזשעקטיל, יקסקליימז:
  - עס איז קאָלאָסאַל!
  דער שאָפער עפראָסיניאַ קאַנפערמז:
  - אוודאי אזוי!
  און איר נאַקעט, קאַלוזד סאָלעס דריקן אַראָפּ אויף די פּעדאַלז. דער טאַנק אַקסעלערייץ ראַפּאַדלי. דערנאָך עס סלאָוז אַראָפּ ווידער. און אַ קיללער שאָס גייט.
  דער קאָמאַנדע פון פיר E איז אויף שפּיץ.
  זייער טאנק באוועגט זיך ווידער און דער לאנגער פאס דרייט זיך. דער טויטדיקער קאַנאָן פייערט ווידער. אין דער צייַט פון די אויסזען פון די ה-72, דער בעסטער טאַנק אין דער וועלט. און פון קורס, ער ווייזט זיין.
  עליזאַבעטה, פירינג און שלאָגן קעגנערס, רימאַרקס:
  - מיר זענען אמת פּאַטריאָץ פון די וססר!
  קעטערין האט געזאגט מיט עפעטיק:
  ― אַלע פּאַטריאָטן פֿון סאָוועטן־פֿאַרבאַנד!
  און פייערד, דריקן דעם קנעפּל, קאָפּ, ראָזעווע פּיאַטע.
  יאָ, די מײדלעך דאָ זײַנען נישט פֿון די װאָס שלעפּן קרויט זופּ מיט באַסטשיך. זייער טאַנק איז אויף די מאַך ווידער.
  פֿון דער ווײַטנס האָט ער נישט קיין מורא פֿאַר טאַליבאַן-שילן. און זיי שלאָגן דעם פייַנט פון פינף, זעקס קילאָמעטערס.
  דאָ זענען די גערלז - וואָס איר דאַרפֿן. זיי האָבן די מאַכט פון כּעס און די פלאַם פון לייַדנשאַפט. און אויך די בטחון צו געווינען.
  עליזאַבעטה קוקט דורך די פאַרנעם. עס זענען ווייניק אַפגאַן קאַרס. אבער עס זענען אויך אמעריקאנער אָנעס פארקויפט צו די יסלאַמיק אימפעריע אויף קרעדיט. די מאשינען זענען אויך שוואכער ווי די רוסישע. און זיי האָבן אַ העכער סילאַוועט, וואָס מאכט עס פיל גרינגער צו שלאָגן.
  קאַטערין אַימעד און שלאָגן אַן אמעריקאנער-געמאכט אַפגאַן פאָרמיטל. און מיט איין שיס אראפגעריסן דעם טורעם.
  דאָס איז ווי זי היץ גרייהאָונד.
  עלענאַ, אַ ראַדיאָ אָפּעראַטאָר און לאָודער, באשטעטיקט:
  - זיי ממשיך אזוי!
  און ווידער אַ דעדלי פּראַדזשעקטאַל פֿאַר די אַפגהאַנס פליעס אויס. גערלז אין אַלע זייער כבוד.
  נו, עס איז אַ טאַנק.
  און דאָ זיי לויפן, פלאַשינג ראָזעווע כילז פון אַ מיידל אין אַ ביקיני צו די פּליינז.
  יאָ, באַפאַלן פייטערז זענען גרייט פֿאַר שלאַכט.
  אַנאַסטאַסיאַ וועדמאַקאָוואַ דזשאַמפּס אין די ניראַסט פלאַך. און רעסץ אויף די פּעדאַלז מיט נאַקעט סאָלעס.
  דער מאַשין איז דאַן פּאַמעלעך אַוועק.
  אַ וואָריער מיט אַ רויט פּאַסן, מיט אַ גאנץ פיגור, זאגט:
  פרייד, מיין שטאַרקייט איז אין די האר,
  פרייד, אין די האר מיט שטאַרקייט אַפּרישיייטינג!
  און שמייכלט מיט פערליקע ציין. וולאדימיר פוטין איז זיכער נישט קיין גרויסער הערשער. אָבער אין דעם פאַל, ער פירט אַ מלחמה פאַרגלייַכלעך צו די גרויס פּאַטריאָטיק מלחמה.
  די אַפגהאַנס שטופּן און וועדזש זיך אין רוסיש טעריטאָריע.
  דאָ איז די האָניק בלאָנדע - אַקולינאַ אָרלאָוואַ. אויך אַ מיידל וואָס איר דאַרפֿן.
  און ווידער אין אַ ביקיני און באָרוועס. זי איז זייער שיין און טאַנד.
  ווי זי לויפט צו די פלאַך, די מענטשן גלאָצן. און די משרת־ייִנגלעך לױפֿן אַרײַן און קושן די חןדיקע שפּורן פֿון אירע באָרװעטע פֿיס.
  דאָ איז די מיידל.
  אַקולינאַ פלאַטערז און פליעס אין די באַפאַלן ערקראַפט. עס איז זייער גלאַט, און אין דער זעלביקער צייַט געשווינד קומט אַוועק.
  אַקולינאַ האָט געזונגען:
  - איך זען אַ בלוי שורה אין די הימל,
  מיט ראַש איך גיינינג הייך!
  און איצט איר באַפאַלן ערקראַפט זעט די ערשטער ציל אין די הימל - אַ אַפגאַן אַעראָפּלאַן.
  דאָס מיידל, אָן טראַכטן צוויי מאָל, קלאַפּט אים אויס פון די ערקראַפט ביקס, שלאָגן אים פון אַ לאַנג ווייַטקייט.
  דערנאָך האָט דער בלאָנדע טערמינאַטאָר געזונגען:
  - איך בין די מערסט פּינטלעך אין דער וועלט,
  געווארן באַרימט אויף דעם ווייַזן!
  אַקולינאַ האָט זיך געכײַכט... זכרונות האָבן געבליצט, װי די אַרעסטאַנטן האָבן געקושט אירע באָרװעטע פֿיס, נאַקעט, שטויביקע סאָלעס.
  יא, עס איז געווען שפּאַס. או ן ד י טאליבא ן האב ן זי ך געקריכ ט אוי ף ד י קני , קוש ן ד י בארװעס ע פיס ן פו ן א רוסיש ן מײדל .
  Mirabela Magnetic אויך לויפט צו די פלאַך. איר לעגס זענען אַזוי טאַנד, מאַסקיאַלער, נאַקעט און גראַציעז.
  און וואָס דילייטפאַל דרוק פּלאַטעס. דאָס איז נאָר אַ נס.
  Mirabela איז אַ וואָריער וואָס פשוט דעמאַנסטרייץ די העכסטן קלאַס פון נאַטור און אין דער זעלביקער צייט די סטאַנדאַרט פון שיינקייט.
  און איר האָר פינקלען ווי גאָלד בלעטער. און דער גוף איז קוים באדעקט דורך אַ ביקיני.
  און וואָס גראַציעז שפּורן לאָזן איר נאַקעט, טשיזאַלד לעגס. דאָס איז אַן אַמייזינג מיידל.
  איר קענען באַווונדערן עס פֿאַר אַ לאַנג צייַט אָן קוקן אַוועק.
  דא האט זי געדריקט אויף די פּעדאלן מיט אירע נאקעטע זועלן, און די קעמפ-אַטאַקע ערקראַפט האָט זיך גלאַט געהויבן פון דער סטאַרטפּאַס.
  מיראבעלא האט געזונגען מיט א געלעכטער:
  - עס איז קיין אָרט פֿאַר וויקנאַסאַז,
  מיר וועלן טרעפן די פאַרטאָג!
  איצט זענען אַלע דריי גערלז אין די לופט, וואָס מיטל אַז שוואַרץ שעה זענען געקומען פֿאַר די טאַליבאַן.
  אַנאַסטאַסיאַ וועדמאַקאָוואַ סענדז אַ דעדלי פּראַדזשעקטאַל אין אַ אַפגאַן טאַנק און דורכשטעכן עס. דערנאָך זאָגט ער:
  ― פֿאַר קאָמוניזם!
  אַקולינאַ אָרלאָוואַ אויך פייץ מיט גרויס הצלחה. דאָ איז איר ראַקעט לאָנטשט, וואָס סמאַשט די זיך-פּראַפּעלד ביקס. די מיידל שרייט:
  - פֿאַר די גרויסקייט פון דעם פּלאַנעט און פֿאַר די כבוד פון אקטאבער!
  און ווידער, זי סענדז עפּעס גאָר דעדלי בייַ די פייַנט.
  Mirabela Magnetic אַקיעראַטלי שלאָגן די פייַנט, און זינגט:
  ― אײנס, צװײ, דרײַ... פֿאַרניכטן אַלע פֿײַנט! און רייַסן די קאָפּ פון די טאַליבאַן!
  די טריומוויראַטע פייץ זייער סקילפאַלי און דעספּעראַטלי. ד י מײדלע ך זײנע ן פונק ט אזו י שײנע .
  און זייערע שטורעמערס שפּרינגען איבערן הימל און עס איז זייער קיל. און אויסערדעם שיסן זיי אראפ די טאליבאנער עראפלאנען.
  דאָ זענען די בעאַוטיעס געשריבן. קיין אימפעריע פון די מודזשאַהידעען וועט זיין גוט. אט איז איין שיסער, און אזויפיל ווי דריי אפגאנער עראפלאנען זענען אראפגעשאסן געווארן אין איינמאל.
  אַנאַסטאַסיאַ וועדמאַקאָוואַ, מיט די ציין און שמייכלענדיק ליב, צוגעדריקט איר נאַקעט, ראָזעווע פּיאַטע אויף די קנעפּל.
  שלאָגן די מאַשין און סקוויקט:
  - דאָס איז מיין קאַפּיטאַל בעטן!
  אַקולינאַ אָרלאָוואַ באשטעטיקט, נאַקינג אַראָפּ די פייַנט:
  - און מאַך זיך געשווינד אין די נאָז!
  די מײדלעך דאָ זענען אומגלויבלעך. און ווידער אַ פּאָר פון אַפגאַן קעמפער זענען דערשאָסן אַראָפּ. דאָס איז זייער העכסטן פאַך. א מיידל פון קאָלאָסאַל שטאַרקייַט דאָ.
  און דעמאָלט אַנאַסטאַסיאַ שלאָגן די בונקער מיט די טאַליבאַן גענעראַל. און ער איז ארויף אין דער לופטן.
  ווי די ערד האט זיך אויפגעהויבן און געפלאמט פון די איינפלוס פון די מיידלעך. און דאָס איז נאָר דער אָנהייב.
  ווייַבלעך סנייפּערז אויך קעמפן.
  אַליס און אַנדזשעליקאַ מיט זייער ריפלעס. זיי גייען נאָך טאַליבאַן זעלנער און שיסן אַקיעראַטלי.
  זיי צילן קודם-כל אויף די אפיצירן.
  גירלס אויך בעסער צו קעמפן אין בלויז איין ביקיני. זיי זענען העלדיש און זייער שיין.
  אויך אַליס איז בלאָנדע, און אַנדזשעליקאַ איז רויט.
  זיי דרייען אין דרייען און שלאָגן אַקיעראַטלי.
  אַליס האָט אַראָפּגעשאָסן דעם טאַליבאַן קאָלאָנעל מיט אַ גוט געציטערטע קויל און געפרעגט דעם רויטהאָריקן שוטעף:
  - צי איר טראַכטן שוואַרץ האָלעס טאַקע עקסיסטירן אָדער איז עס נאָר אַ כייפּאַטאַסאַס?
  אַנדזשעליקאַ האָט אויך אָפּגעשניטן אַן אַנדער אַפגאַן אָפיציר מיט אַ גוט געצילט שאָס און געענטפערט:
  ― איך האָב געפֿונען די צײַט צו פֿרעגן אַזעלכע פֿראַגעס!
  אַליס האָט געענטפערט מיט אַ זיפץ:
  - װײ , ם׳איז נישט געװען קײן בעסערע צײט!
  און דאָס מײדל האָט אַ װאָרף געטאָן מיט די נאַקעטע פֿעסן אַ קלײן גראַניט. א טוץ טאליבאן זענען צעריסן געווארן.
  אנזשעליקא האט געענטפערט, װידער שיסן:
  - איך טראַכטן אַז שוואַרץ האָלעס טאָן ניט ווירקן די טראָגן פון טוווע!
  אַליס האָט מסכים געווען מיט דעם:
  איך טראַכטן אַזוי, כאָטש ...
  די רױטע חיה האָט מיט איר נאַקעט פּיאַטע אַ מתּנה פֿון פֿאַרניכטונג געװאָרפֿן, װידער צעבראָכן די מתנגדים און אַרױסגעגעבן:
  - פאר קאמוניזם אויף ווענוס!
  אַליס האָט צוגעגעבן:
  און אויף מאַרס אויך!
  ביידע גערלז זענען גוט שאַץ. און זיי זענען זייער קערוואַסעאָוס און מאַסקיאַלער.
  צום ביישפּיל, ווען אַ טאַליבאַן איז געכאַפּט געוואָרן, האָט מען אים געצוואונגען צו קושן שטויביקע סאָלעס. דער וואָריער פון דער איסלאַמישער אימפעריע, די טאַליבאַן, איז געווען אַזוי באַזאָרגט אַז ער האָט ממש אַראָפּגעוואָרפן די כובען.
  אַליס האָט געענטפערט מיט אַ זיפץ:
  - אנטשולדיגט פאר אים!
  Angelica מסכים.
  מיר טאָן ניט דאַרפֿן דעם מלחמה!
  אַליס האָט צוגעגעבן:
  און די טאַליבאַן אויך!
  די רויטהאָריקע חיה האָט וויציק באַמערקט:
  - מיט ברילן פון טשיינאַ, איך בין אַזוי קיל!
  וואָריערז זענען פאקטיש זייער מאָדנע.
  זיי האָבן אַזוי פיל העל כיין.
  אַליס האָט װידער אַ װאָרף געטאָן דעם מתּנה פֿון טויט מיט איר נאַקעט, קײַלעכיקן פּיאַטע און געקאָכט:
  - פאר נייע נצחונות!
  אַנדזשעליקאַ אויך לאָנטשט צעשטערונג בייַ די פייַנט, ניצן איר נאַקעט פֿיס און יעלד:
  - פֿאַר די מוטערלאַנד!
  אזו י האב ן זי ך ד י מײדלע ך צעשײד ן... שנע ר ביקס ן האב ן געארבע ט מי ט פולע ר איבערגעגעבנקײט .
  אלענקא האט אויך געקעמפט, פארטיידיקט די שטאט פון די טאליבאן. אומעטו ם זײנע ן געװע ן חורבו ת או ן חורבות .
  דאס מיידל האט געשאסן א שורה אויף די זעלנער פון דער איסלאמישער טאליבאנער אימפעריע, אראפגעשניטן א גאנצע ליניע פון זיי.
  או ן דא ן הא ט אלענ ק געװארפ ן א גראנאט ן מי ט ד י נאקעט ע פיס , צעװארפ ן ד י כינעזער ן או ן געקרעכ ט :
  ― פֿאַר איליאַ מוראָמעץ!
  אַניוטאַ האָט אויך געשריבן וועגן די זעלנער פון דער אַפגאַן טאַליבאַן אימפעריע. און געפלאנצט זייער אַקיעראַטלי. וואָס איז נישט אַ קויל, דעמאָלט אַ שלאָגן.
  און די פּאַנטשט טאַליבאַן פאַלן, די וואָרט איז סטאַקט.
  און די מיידל, נאָך נאַקעט, ראָזעווע, מיט אַ קייַלעכיק פּיאַטע, וועט וואַרפן אַ אַרבעס פון טויט און זינגען:
  - כבוד צו די וססר! מיר האָבן קיין פראבלעמען!
  או ן װידע ר א גוט־געציילטע ר דרײ , או ן א בינטל .
  אַלאַ איז אויך אין שלאַכט. שנייַדן אַוועק די זעלנער פון די אַפגאַן אימפעריע טאַליבאַן. זי איז אַזאַ אַ שטראַלנדיק מיידל. קלאַפּט אויס די טאַליבאַן ווי אַ סאָרט מיט אַ נאָדל. בשעת'ן זינגען:
  - און אין די באַרג כייץ, שטערן שטיל שטילקייַט,
  אין די ים כוואַליע און ופגעקאָכט פייַער!
  און ופגעקאָכט, און ופגעקאָכט פייער!
  און איצט איר נאַקעט טאָעס ווידער וואַרפן די מערדעראַס און דעסטרוקטיווע טאַלאַנט פון טויט.
  די גערלז דאָ זענען זייער שיין, און אַלע אין ביקיניס. און אַזוי קערוואַסעאָוס און מאַסקיאַלער.
  מאַריאַ אויך פייץ. ער קלאפט ארויס א מאסע טאליבאן, מאבט זיי אראפ מיט גרויס גרינגקייט און זינגט:
  - לעבן איז נאָר אַ מאָמענט - צווישן די פאַרגאַנגענהייט און דער צוקונפֿט,
  לעבן איז בלויז אַ מאָמענט - האַלטן אויף עס ...
  ווער צווישן מענטשן קענען באַרימערייַ מיט אַ טול,
  און די מיידל האט אַ געדאַנק - ומדריי!
  און איר נאַקעט פֿיס ווארפט ווידער אַ טאַלאַנט פון פאַרניכטונג פון קאָלאָסאַל דעסטרוקטיווע מאַכט.
  דאס זענען טאַקע גערלז - נאָר די העכסטן קלאַס און עראָבאַטיקס פון די מערסט בוילעט פּיילאַץ.
  און ווי זייער נאַקעט פֿיס זענען גראַציעז און פאַרפירעריש.
  די אָלימפּיקס אויך קעמפן מיט גרויס ענטוזיאַזם. און שנייד אַראָפּ שונאים אָן צערעמאָניע. זי צעשטערט זיי אין גאַנץ רייען.
  און דעמאָלט די נאַקעט טאָעס פון די גלענצנדיק שיינקייט וואַרפן גיפס פון גאַנץ אַנייאַליישאַן.
  דערנאָך האָט אָלימפּיאַס געזונגען:
  - ניין, דער וואך וועט ניט וועלקן,
  די מיינונג פון די קאָמסאָמאָל מיטגליד איז ריין ...
  דער קול פון די מענטשן איז הויך
  און דער טייַך איז שטראַלנדיק!
  
  איך גלייב אז די גאנצע וועלט וועט זיך אויפוועקן
  עס וועט זיין אַ סוף צו פאַשיזאַם
  און די זון וועט שייַנען
  ליכט דעם וועג פֿאַר קאָמוניזם!
  או ן װידע ר װארפ ט דע ר נאקעטע ר פויע ל גלײ ך א גאנצ ן בינטל , גראנאטן .
  אט זײנען די מײדלעך. זיי האָבן אַזוי פיל שיינקייט. און די טאַליבאַן מאַך פאָרויס ווי אַ צונאַמי כוואַליע. עס זענען אַ פּלאַץ פון זיי, און זיי ממש באָמבאַרדירן רוסישע שטעלעס מיט קאָרפּסיז. און זיי זענען אַזוי אַגרעסיוו.
  די טרופּס פון דער אַפגאַן אימפעריע, די טאַליבאַן, זענען טריינג צו כאַפּן די גאנצע וועלט. און אין דעם פאַל, רוסלאַנד.
  מאַרוסיאַ שיסן אויף די טאַליבאַן. אירע נאקעטע פיס װארפן א לימענע מיט שפיצלעך. און ווידער זיי פליען אין פאַרשידענע אינסטרוקציעס פון די נאָדל. די וואָריערז פון די יסלאַמיק אימפעריע טאַליבאַן זענען סטיטשט.
  די מודזשאַהידעען זענען זייער העלדיש, און די גערלז סקריבלינג אויף זיי קוים האָבן צייַט צו טוישן די טאַשמע. זיי ווערן ממש באַשולדיקט מיט קערפערס.
  מארוסיא האט געזונגען מיט א שמייכל:
  - סטאַלין לעבט אין מיין האַרץ,
  אַזוי אַז מיר טאָן ניט וויסן ומעט ...
  געעפנט די טיר צו פּלאַץ
  איבער אונדז האבן געשײנט די שטערן!
  או ן װידע ר װארפ ט ד י נאקעט ע געהײםענ ע פוס ם פו ן דע ר מײדעלע ך א גראנאט , מי ט גרוי ם טויטלעכ ן קראפט .
  דאָ איז אַ שיינקייט.
  מאַטריאָנאַ אויך פירעס אויף די פייַנט, און זייער געזונט-אַימעד. זי מאָוז אַראָפּ שונאים, און וואַרפן גראַנייד טויטלעך מאַכט מיט איר נאַקעט טאָעס. ברעכט קעגנערס און קװיטשעט:
  - די קאָמסאָמאָל איז ניט נאָר עלטער,
  קאָמסאָמאָל איז מיין צוקונפט!
  און ווידער די מיידל מאכט אַ גוט-אַימעד שאָס. און דער טויטער טאליבאנער גענעראל פאלט.
  אַלענקאַ זינגט, צעטרעטן די מודזשאַהידעען:
  - יוניאַן ינדאַסטראַקטיבאַל פריי רעפּובליקס,
  עס איז געווען ניט ברוט קראַפט וואָס ראַליד, ניט מורא ...
  און דער גוטער רצון פון אויפגעקלערטע מענטשן,
  און פרענדשיפּ, ליכט, סיבה און מוט אין חלומות!
  או ן װידע ר װארפ ן ד י נאקעט ע פינגע ר פו ן ד י געהײםט ע זאװע ר פיס , פו ן דע ר מײדעלע , א גראנאט ן פו ן טויטלעכ ן או ן דעסטרוקטיווע ר כוח .
  און די מאַסע פון די טאַליבאַן גייט צו די אבות.
  אַניוטאַ האָט אויך געוואָרפן אַ מתּנה פון טויט מיט איר נאַקעט פּיאַטע.
  דער אפגאנער טאנק האט זיך ארומגערינגלט. או ן זײנ ע צעבראכענ ע װאלן , האב ן זי ך ארומגערינגל ט איבער ן פעלד .
  פֿאַרטריקנט גראָז, מאַסע פון גובער אויף אים.
  אַניוטאַ האָט געזונגען מיט אַ שמייכל:
  - אַ מלחמה איז ריידזשינג מיט די טאַליבאַן,
  מלחמה פֿאַר קיין סיבה ...
  שׂטן איז אַוועק די קייט
  און דער טויט איז געקומען מיט אים!
  אַללאַ האָט אויך אָנגעשריבן די זעלנער פון דער אַפגאַן טאַליבאַן אימפעריע, און זייער פּאַסיק. און דאָס רױטע מײדל, מיט די נאַקעט פֿעסן, האָט אַרױסגעלאָזט אַ שטיק פּלאַסטיד.
  און צוויי טוץ אַפגהאַנס זענען ארלנגעווארפן אין די לופט און געכאפט פייער.
  אללא האט געזונגען:
  - ימאָרטאַל כבוד איז געווען באקאנט אין באַטאַלז,
  אונדזער גרויס מענטשן אין באַטאַלז זענען ווי אַן אָדלער ...
  איך וויסן פילע דורות וועט פאָרן
  און דער וואָריער פון רוסלאַנד - געפונען גרויסקייט!
  נאָך דעם, אַלאַ ווידער האט די דעדלי טאַלאַנט פון אַנייאַליישאַן מיט איר נאַקעט טאָעס.
  מאַריאַ, שרייבן וועגן די טאַליבאַן, באמערקט:
  - דאָס איז אונדזער העכסטן קלאַס!
  און זי האָט עס גענומען און געוואָרפֿן מיט אירע נאַקעט פֿעסן, אַ פֿאַרניכטענע מתּנה פֿון פֿאַרניכטונג.
  דערנאָך האָט דאָס מיידל מיט געלע האָר געזונגען:
  - גראַנייד, גראַנייד, טויטלעך גראַנייד,
  די כינעזיש ווארטן - די קולאַסט פּייבאַק!
  די אָלימפּיאַדע האָט זיך אַגרעסיוו געפֿייערט, מאָוינג די טאַליבאַן ווי אַ כיס. און דאָס מײדל האָט אױסגעװאָרפֿן נאָך אַ מתּנה פֿון פֿאַרניכטונג מיט נאַקעט פֿינגער:
  - דאָס וועט זיין זייער קיל!
  מארוסיע , אראפגעמאכ ט ד י שׂונאים , או ן װארפע ן מי ט ד י נאקעט ע פו ן טויט ע מתנות , הא ט זי ך געקװיטשעט :
  - פֿאַר גרויס ענדערונגען!
  מאַטריאָנאַ, קלאַפּן אויס די אַפגהאַנס, און געבן אַ טאַלאַנט פון כעליש טויט מיט איר נאַקעט פּיאַטע, ארויס:
  - פֿאַר פאַקטיש קאָמוניזם אין די וססר!
  דאָס זײַנען די מײדלעך מיט די נאַקעטע פיס, און די טאַליבאַנען זײַנען געדריקט מיט נאַקעט רונדיקע כילז.
  אָבער וועראָניקאַ און טאַמאַראַ פונט מיסאַלז אויף די טרופּס פון די אַפגאַן אימפעריע. און זיי זענען לאָנטשט מיט אַ ברום, דיסטרויינג די שטעלעס פון די טאַליבאַן. דאָ איז דער שלאַכט.
  וועראָניקאַ און טאַמאַראַ פליקער באָרוועס, ראָזעווע כילז, און שטעלן דרוק אויף די קנעפּלעך פון די דזשויסטיקס.
  וועראָניקאַ לאָנטשט די צעשטערונג און סקוויקט:
  - פֿאַר נייַע וויקטאָריעס פון די וססר!
  טאַמאַראַ האָט צעטרעטן די שונאים, אַרויסגעלאָזט מתנות פון חורבן, און געשלאָגן, דריקנדיק דעם קנעפּל מיט אירע נאַקעט פינגער:
  - דאָס איז די גרויס פּאַרטיי פון דער וועלט!
  די מײדלעך האבן געלאכט און געװיזן די צונג.
  וויקטאָריאַ אויך דריקן די דזשויסטיק קנעפּלעך מיט נאַקעט פינגער פון איר זייער שיין און פאַרפירעריש לעגס.
  און ברייקס די בונקערס און פּילבאָקסעס פון די פייַנט פון די יסלאַמיק אימפעריע פון די טאַליבאַן. דא ס זײנע ן ד י מײדלע ך װא ס טראג ן ד י באשולדיג ן פו ן פארניכטונג .
  וועראָניקאַ האָט צוגעלאָפֿן מיט דער האַנט איבער די פּרעסע קאַכל און געציטערט:
  - פֿאַר די ריונאַפאַקיישאַן פון דעם פּלאַנעט און די גאנצע וועלט!
  . קאַפּיטל? צוואַנציק.
  דאָ איז סטילנידאַ אין שלאַכט. זי איז אַ מיידל וואָס איז ביכולת צו קעמפן מיט פרענזייד שטורעם.
  און איצט ציטערט איר ברוסט. דאָ איז די מיידל. און איר צונג איז אַזוי שאַרלעכ רויט.
  און איצט פליען די טאַלאַנט פון טויט מיט טויטלעך קראַפט.
  סטאַלענידאַ זינגט מיט אַ העליש שמייכל:
  - די וועלט וועט ווערן ריין און שענער,
  פֿאַר די צוליב פון אונדזער מוטערלאַנד-רוסלאַנד ...
  אַפגאַן קומט אין צאָרן -
  איך װעל אים געבן אַ שװערד אין פּנים!
  וועראָניקאַ מסכים מיט דעם:
  - רוסלאַנד איז אַבליידזשד צו באַזיגן די טאַליבאַן!
  די גערלז זענען אויף די באַפאַלן. און זייער לעגס זענען זייער פאַרפירעריש, און בליץ מיט גרויס כיין.
  ד א קעמפט ן אוי ך פרײװיליק ע פו ן דײטשלאנד . ד א באזונדער ס דע ר טאנק־מאנשאפ ט פו ן גערדא .
  דייַטש גערלז זענען אויך באָרוועס און אין ביקיניס.
  די רויטע שאַרלאַט דריקן די דזשויסטיק קנעפּלעך מיט די נאַקעט טאָעס און שלאָגן די פייַנט טאַנק.
  דערנאָך זאָגט ער:
  - מיר װעלן באשיצן דייטשלאנד אויף װײטע גרעניץ.
  גערדע שיסט אױך, מיט די נאקעטע פיס, אויף דעם געהאסטטן שונא און קװיטשעט:
  - פאר די װײסע ברודערשאפט!
  קריסטינאַ אויך פייץ זייער ברייוולי. און ער ניצט זיין נאַקעט טאָעס זייער פּראָדוקטיוו.
  מתנות פון טויט פליען אויס פון די פאַס פון דעם טאַנק. זיי צעטרעטן און פאַרברענען אַלץ אַרום זיי.
  און דאָס איז אַ זייער דעדלי און דעסטרוקטיווע טאַנק.
  קריסטינא האט געזונגען:
  - אונדזער קאָמוניזם אין גרויס כבוד,
  הייב אן דעם פאן איבער די רויטע!
  און די מיידל וועט דריקן די קנעפּלעך מיט איר נאַקעט פּיאַטע.
  מאגדא פײערט אויך זײער גענוי. שלאָגן דעם פייַנט מיט גרויס אַקיעראַסי, טרערן אַוועק די טאָווערס מיט שעלז און קוועטשן:
  - פארן פאטערלאנד - אונדזער מוטער!
  און אויך איר נאַקעט טאָעס אין אַרבעט.
  דאָ זענען די גערלז - די זייער לאַוואַ פון די ווולקאַן - בלוט און מילך. און ווי זיי צעטרעטן די מודזשאַהידען אָן געבן זיי די מינדסטע ינדאַלדזשאַנס.
  גערדע האָט געציטערט, געשיקט אַ פּראַדזשעקטיל מיט די הילף פֿון אירע נאַקעטע פֿעס אין דעם פֿײַנט־טאַנק:
  - ס'איז בריהדיק!
  עס זענען קיין פאַקטיש פּראָבלעמס פֿאַר גערלז.
  אבער די שיין נינדזשאַז פון יאַפּאַן ווידער גענומען די אַפגהאַנס.
  אויב זיי האָבן שוין אנגעהויבן צו צעשטערן, דעמאָלט זיי טאָן דאָס מיט גרויס פאַרגעניגן און פאַרנעם.
  די בלוי-כערד נינדזשאַ מיידל האָט געשלאָגן די טאַליבאַן מיט צוויי שווערדן, סוויפּינג די ווינטמיל, און קאָך:
  - פֿאַר די גרויס דערגרייכונגען פון יאַפּאַן!
  און איר נאַקעט פּיאַטע וואָרף די פּילקע מיט קאָלאָסאַל קראַפט פון צעשטערונג און פאַרניכטונג.
  א נינדזשאַ מיידל מיט געל האָר געטאן אַ פלאַטערל בלייד טעכניק און יעלד:
  - פֿאַר די ביגאַסט ווינס!
  און איר נאַקעט פינגער פונ פוס וואַרפן אַ אַרבעס פון פאַרניכטונג, רייסט אַ פּאָר פון טוץ אַפגהאַנס צו ברעקלעך.
  די רויטהאָריקע נינדזשאַ מיידל האָט אויך געשניטן מיט אירע שווערדן, פֿון לינקס צו רעכטס און אַביסל.
  דערנאָך האָט זי געזאָגט:
  - פֿאַר פּלאַץ יאַפּאַן!
  און מיט איר נאַקעט פּיאַטע האָט דאָס מײדל אַ װאָרף געטאָן אַ זעקל קוילן־ברײַז, און װי זי װעט צעברעכן דעם שונא.
  א נינדזשאַ מיידל מיט ווייַס האָר האט אַ אָפּטראָג, אַ פאַס פון ניילז, בלאָוינג די קעפ פון די טאַליבאַן און קוועטשן:
  - פאר דער גרעסטער הימלישער אימפעריע!
  או ן מי ט זײנ ע נאקעט ע פיס ן װע ט ע ר װארפ ן גיפטיק ע נאדלען , װא ס שטעכ ן דור ך שװארצ ע קעמפער .
  די דאָזיקע פֿיר נינדזשאַ־מיידלעך האָבן זיך אַרויסגעוויזן אַגרעסיוו און האָבן מיט גרויס באַגײַסטערונג אָפּגעהאַקן די אַפגאַן קעפּ.
  געקעמפט אין די הימל און פּיילאַץ פון דעם העכסטן קלאַס.
  ספּעציעל אַלבינאַ און אַלווינאַ.
  דאס זענען אַזאַ כיינעוודיק בלאָנדע. זיי קאַטער לופט פּראַדזשעקטיילז בייַ די פייַנט.
  אלבינע האט געשאסן מיט די נאקעטע פינגער. זי האט גלײך אראפגעשאסן א טוץ אפגאנער עראפלאנען און האט געקושט:
  - פארן פאטערלאנד פון א גרויסער עפאכע!
  אַלווינאַ האָט אָפּגעשניטן דעם שונא, און אויסגעקלאַפּט אַ טוץ טאַליבאַן אויטאָמאָבילן אין אַמאָל, דורך פשוט דריקן איר נאַקעט פּיאַטע, האָט אַרויסגעגעבן:
  - פֿאַר די מערסט גרויס רוסלאַנד און די וססר!
  דאָס איז אַ מיידל - די גרעסטע קלאַס, טאַקע סופּער. און איר שוטעף איז פשוט היפּער.
  גירלס, פון קורס, קלאַקווערק סדר און די גרעסטע חכמה.
  און דאָ איז מאַרגאַריטאַ ריידינג אַ מאָטאָציקל און שיסער בייַ די טאַליבאַן.
  און מיט איר, וויאָלאַ.
  די מײדלעך מײַען אַראָפּ די זעלנער פֿון דער אַפגאַן טאַליבאַן אימפּעריע.
  וויאָלאַ וואַרפֿט אַ באָמבע באָמבע פֿון וואַגאָן מיט די הילף פֿון אירע נאַקעטע פֿעס און ברוםט:
  - פארן מוטערלאנד, פאר פוטין!
  מאַרגאַריטאַ האָט אויך אַרױפֿגעװאָרפֿן אַ מתּנה פֿון צעשטערונג מיט איר נאַקעט פֿיס, מיט אַ גראַציעז אױסבייג פֿון דער פּיאַטע, און װיאַקנולאַ:
  - פארן נצחון פונעם גרויסן קאמוניזם!
  און בײדע מײדלעך װעלן זיך אױסשלאָגן. און זיי געבן אַ קער אַז שנייַדן אַוועק אַ גאַנץ שורה פון כינעזיש.
  אָבער אָליאַ און נאַדעזשדאַ פאָר אַ ינפאַנטרי פייטינג פאָרמיטל. זיי שיסן אויך גאָר אַקיעראַטלי פון אַ טוץ מאַשין גאַנז אין אַמאָל. און אַזוי די כינעזיש זענען דעספּעראַטלי און סקילפאַלי מאָוד אַראָפּ.
  אט זענען די פרויען. און פון קורס, אויך אין די זעלבע רויט ביקיני, טאַנד און באָרוועס.
  זייער פיס זענען אין באַוועגונג און שיקן טשאַרדזשיז פון צעשטערונג און טויט צו די אַפגהאַנס. די גערלז זענען נאָר אַמייזינג!
  אָליאַ האָט זיך געכאַפּט, אויסגעשלאָגן די ציין:
  - קאָמוניזם זאָל זיין איבער דער וועלט!
  נאַדעזשדאַ האָט גערן מסכים געווען מיט דעם, מאָוינג אַראָפּ די זעלנער פון דער אַפגאַן טאַליבאַן אימפעריע און דריקן איר פּיאַטע אויף די פּעדאַלז:
  ― מיר זײַנען געטרײַ דעם לענין־זאַך!
  די וואָריערז אויף די במפּ זענען, פון קורס, זייער גרייהאָונדס און שטאַרק.
  און דאָ זענען וואַלענטינאַ און לאַריסאַ, אויך, פּאַונדינג די טאַליבאַן פון אַ הענגגלידער.
  און זיי וואַרפן באָמבעס מיט די נאַקעט פינגער. זיי צעשטערן פיינט פון די אַפגאַן אימפעריע זייער באַרימט.
  וואַלענטינאַ, פייערד אויף די געהאסט פייַנט, באַרקט:
  - פארן פאטערלאנד - אונדזער מוטער!
  לאַריסאַ, אָפּשניידן די מודזשאַהידעען, דריקן איר נאַקעט, זייער שיין און עסטעטיש ראָזעווע פּיאַטע, קוועטשן:
  ― לאָמיר אױסשלאָגן דעם טאַליבאַנער גײַסט!
  אננא און אנזשאלינא האבן דא אויך גענומען די טליבאן. די מײדלעך האבן גענוצט אן אונטערערדישן טאנק. און דאָס איז ערנסט.
  די מאַשין איז קליין אָבער עפעקטיוו.
  אננא האט געשאסן אויפן שונא, אראפגעשניטן א מאסע טאליבאן און געציטערט, געדריקט די קנעפל מיט די נאקעטע פיס:
  - פאר די נצחונות פון דער עפאכע פון דער רויטער מדינה!
  אנזשאלינא , מאכ ן איר ע קעגנערס , או ן זי ך ארויסגעקומע ן װ י א טאנ ק פו ן דע ר ערד , הא ט זי ך צעקװיטשע ט או ן זי ך צעשלאגן :
  - קאמוניזם איז אומשטארבלעך!
  און װידער האָט איר נאַקעט, גומע פּיאַטע געשיקט אַ מתּנה פֿון צעשטערונג.
  די פּרעזאַדענטשאַל וואַלן אין די וססר זענען געהאלטן און דורכגעגאנגען מיט אַ קלאַפּ. איצט מיכאַיל-וולאַדימיר איז דער הערשער דיקטאַטאָר פון די זעקסט טייל פון דער ערד. אבער דאס איז נישט גענוג פאר אים.
  איך ווילן צו כאַפּן יראַן און באַקומען צוטריט צו די ינדיאַן אקעאן.
  צו טאָן וואָס דער שפּעט וולאדימיר וואָלפאָוויטש האָט געחלומט.
  און אַלץ איז גרייט פֿאַר די ינוואַזיע.
  די אַפענסיוו האָט זיך אָנגעהויבן דעם 30סטן אויגוסט 1987. דער ערשטער מלחמה פון קאָנקוועסט סטאַרטעד דורך וולאדימיר-מיכאַיל גאָרבאַטשעוו-פּוטין אין אַ נייַ גוף.
  די איראנער טרופן זענען געשטיצט געווארן דורך דער מלחמה מיט איראק, די אפענסיוו האט זיך אנגעהויבן, אויף די שטעט, באדעקט בלויז דורך די מיליציעס.
  אבער מיט די טאַליבאַן עס איז געווען פיל מער שווער.
  די מײדלעך האָבן געפירט אַ העלדישע מלחמה קעגן די טאַליבאַן.
  נאַטאַשע האָט גענומען די ווינטמיל מיט אירע שווערדן. זי האט אפגעהאקט די קעפ פון די מודזשאַהידען, דאן געװארפן א גראנאט מיט אירע נאקעטע פיס און האט א קװיטש געטאן:
  - פֿאַר די גרויס מוטער פון געטער לאַדאַ!
  זויאַ, סקרייבלינג מאַשין גאַנז צו איר קעגנערס און שנייַדן אַוועק די קעפ מיט שווערדן, קויד:
  - פֿאַר סוואַראָג!
  און איר נאַקעט, גראַציעז פוס האט אַ גראַנייד פון טויטלעך קראַפט פון דעסטרוקטיווע מאַכט.
  פייטינג אַוגוסטינע פייץ מיט באנייט קראַפט. און אירע קופּער־רויטע האָר פֿלאַמט אין װינט װי דער פֿאָן פֿון לענין.
  די וואָריער וואַרפט אַ לימענע מיט איר נאַקעט טאָעס פון טויטלעך שטאַרקייט און קוועטשן:
  - כבוד צו די תקופה פון יאַרילאַ!
  נאָך דעם, פון איר שאַרלעכ רויט אָפּל, ווי אַ בליץ.
  סוועטלאַנאַ קעמפט אויך, שניידט אַראָפּ די טאַליבאַן, און וואַרפט אַרויף אַ בומעראַנג מיט איר נאַקעט פּיאַטע, אַזוי צו זאָגן:
  - פֿאַר קיעוואַן רוס!
  און אירע שווערדן זענען ווי די בליידס פון אַ מיל. דאס מיידל איז נאָר אַמייזינג.
  די וואָריערז דאָ זענען פון די העכסטן קלאַס.
  דער אייביקער יינגל אָלעג ריבאַטשענקאָ שניידט אַראָפּ די קעגנערס מיט שווערדן און וואַרפט אויף זיי אַ לימענע מיט אַ טויטלעכער קראַפט.
  דערנאָך זאָגט ער:
  - פֿאַר גרויס רוסלאַנד!
  מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ האלט צו שנייַדן שונאים. און דאָס מיידל לויפט די מיל מיט שווערדן. און דעמאָלט איר נאַקעט טאָעס, ווי צו וואַרפן קלאַפּ צעשטערונג.
  די וואָריער מיידל האָט געזאָגט:
  - פֿאַר רוסישע געטער אין די וססר!
  נאָך דעם, די ימאָרטאַל קינדער וועלן נעמען עס און פייַפן.
  און טויזנטער פון קראָוז מיט אַ האַרץ באַפאַלן קערלד אין אַ סווון, פּאַנטשינג די שאַרבן פון די מודזשאַהידעען צו טויט.
  דאָס יינגל און די מיידל האָבן געזונגען:
  מיר וועלן קעמפן פֿאַר אַ ליכטיקער מאָרגן
  לאמיר זיך קושן!
  נאך דעם האבן די קינדער גענומען און געװארפן מיט די נאקעטע כילז א דראט מיט א אפלאז. און אַ גאַנץ שורה פון טאַליבאַן פינקלען. און זײער פֿלײש איז אַרױפֿגעפֿאַלן פֿון די בײנער, און פֿאַרקאָכט.
  אַז ס וואָס עס מיטל - קינדער זענען מאָנסטערס!
  אָבער אַנאַסטאַסיאַ וועדמאַקאָוואַ צעשטערט די טאַליבאַן אַרמיי פון הימל. אַז ס ווי סעקסי און עראָטיש די מעכאַשייפע איז. זי איז אַן אייביק און יונג מיידל, כאָטש זי געקעמפט אין די יידל מלחמה. אבער זיין אַ מעכאַשייפע איז נישט עלטער.
  אַנאַסטאַסיאַ איז אַ שיין, יונג מיידל אין בלויז איין ביקיני.
  און מיט די נאקעטע פיס דריקט ער די קנעפלעך, קלאפט אראפ דעם שונא און שרײט אויפן שפּיץ פון די לונגען:
  - כבוד צו די תקופה פון רוסישע געטער!
  אַקולינאַ אָרלאָוואַ, אַגרעסיוו שמייכלענדיק און ווינקען, שיקט יקספּלאָוסיוו טשאַרדזשיז צו איר קעגנערס, קאָוד:
  ― פֿאַר הײליקן קאָמוניזם!
  און ער וועט נעמען עס און ווי ער וועט דריקן דעם קנעפּל מיט די שאַרלעכ רויט ניפּאַל פון זיין קאַסטן.
  און דעמאָלט איר נאַקעט פּיאַטע אין קאַמף, אין גאַנץ צעשטערונג פון שונאים.
  אַקולינאַ האָט געזונגען:
  שאַרבן ביי נאַכט, פינקלען ווי אַ דאַגער,
  געוויזן אַז שׂטן הערשט ...
  און שלינג אומשולדיק וויקטימס פון סנייקס,
  דרייווז די אַלוועלט משוגע!
  Mirabela Magnetic אויך פייץ מיט ענטוזיאַזם. זי ניצט אַ רובין אָפּל אין שלאַכט, און סענדז גיפס פון טויט צו די פייַנט.
  בשעת'ן זינגען:
  - כבוד צו די תקופה פון קאָסמיש פאָרסעס,
  מיר וועלן קאַנגקער - איך גלויבן באַלד די גאנצע וועלט!
  או ן אוי ך מי ט זײנ ע נאקעט ע פיס , שיק ט ע ר א מערדערישע ר טויט־מתנה , צ ו ד י מודזשאַהידען .
  דאָס איז אַ מיידל - זי איז אַ פויגל פון די העכסטן פלי. כאָטש אנדערע בעאַוטיעס זענען נישט ערגער.
  אַנאַסטאַסיאַ וועדמאַקאָוואַ האָט ענטוזיאַסטיק געזונגען:
  דער שטן איז דאָ, דער שטן איז דאָרט
  ווו דער שלאנג איז אַ גאַנץ ליגן!
  דאס זענען די גערלז - סופּער קלאַס!
  און דאָס מײדלס נאַקעט פּיאַטע האָט גענומען און האָט מיט גרויס כּוח געדריקט אויף די קנעפּן פֿונעם דזשויסטיק. און עס איז געווען אַ גאַנץ חורבן.
  דאָ זענען די פּיילאַץ. זיי וואַרפן אַ טאַלאַנט פון פאַרניכטונג פון די טראכט. און גלייך טויזנט טאַליבאַן פייטערז יוואַפּערייטיד אין אַמאָל ...
  אַקולינאַ אָרלאָוואַ האָט מיט באַגייסטערונג געזונגען:
  - אונטערן הײליקן פאן פון פרײהײט -
  אין שלום, פריינדשאַפט, גליק און ליבע ...
  פֿעלקער צונויפגיסן זיך אין אַ ליכטיקן שטראַל,
  צו דיספּעל די פינצטערניש פאָרויס!
  און דאָס מיידל ווידער מיט די נאַקעט פֿעסן, ווי זי דריקט אויף די קנעפּן פֿונעם דזשויסטיק און שיקט מערדעריש און חורבן.
  מיראַבעלע האָט באַמערקט, בלאָקנדיק אירע פּערלדיקע ציין:
  - מיר זענען פרידלעך מענטשן, אָבער אונדזער דזשעט,
  א גרויס אַרמערד באַן געראטן צו פאַרגיכערן ...
  לאָמיר נישט זײַן פּאַסיוו מיידלעך אין בעט,
  ניט בלויז גייז זאָל קוש!
  און די מיידל וועט ווידער פייערן מיט די הילף פון איר נאַקעט טאָעס בייַ די פייַנט.
  נאָך דעם, די גערלז אין כאָר וועט שרייַען:
  - טויט צו די רעגן שלאנג!
  דאָס איז טאַקע געווען סטאָלען פון דעם העכסטן סטאַנדאַרט ...
  עליזאַבעטה, דערווייל, שיסן פון אַ טאַנק, און קוועטשן אין די שפּיץ פון די לונגען:
  - איך בין דער סטראָנגעסט אין דער וועלט,
  איך וועל קענען צעטרעטן די אַלוועלט ...
  וואָס וועט זיין אויף לופט באַלד?
  טאַטע און מוטער טאָן ניט וויסן!
  און די מיידל וועט דריקן די דזשויסטיק קנעפּל מיט איר שאַרלעכ רויט אָפּל. און דער ביקס וועט נעמען און האַמער.
  שפּייַען אויס אַ פּראַדזשעקטאַל מיט דעדלי קראַפט. ער וועט פליען דורך און ממש באַשרייַבן די קרייַזבויגן.
  עקאַטערינאַ האָט אויך געטאָן מיט אירע נאַקעטע פינגער, מיט אירע גראַציעז און פאַרפירערישע פיס, און געזונגען:
  ― מיר װעלן באַלד גײן אין שלאַכט,
  פאר די מאכט פון די סאוועטן...
  און איך וויסן מיר וועלן נישט שטאַרבן
  אין דעם קאַמף פֿאַר אים!
  און דעמאָלט די מיידל פייערד ווידער, אָבער אין דעם פאַל, דרינגלעך איר רובין אָפּל.
  די גערלז זענען נאָר סופּער קלאַס. קיינער קען זיי נישט אַנטקעגנשטעלן.
  אוי ך עלענאַ , װ י זי ץ שיסן , צעטרעט ן אי ר נאקעט , קײלעכדיקע , ראזע ר פויע ל או ן געזונגען :
  די מענטשן שטיין אין אַ שטיל מאַסע,
  מע פירט צו דער עקזעקוציע א מײדל אין גראבע שמאטעם...
  נעכטן איז געװען א שטול, הײנט א שטײגער,
  פארוואס רוינינג איר די פּרינסעס פֿאַר די מענטשן!
  
  אוי מלכים, מלכים, מלכים...
  זעהט אויס ווי א מיידל מיט צאפן...
  אָבער, די פּרינסעס קען נישט זיין צעבראכן,
  כאָטש זי איז באָרוועס אין די שניי,
  
  אוי מלכים, מלכים, מלכים
  נצחון פלאַגס און שופרות...
  ד י מײדעלע ס נאקעט ע פיעל ן זײנע ן פארברענ ט געװארן ,
  אין דער קעלט זעט זי אויס ווי אַן אָרעמע פרוי!
  
  און לאזט עפעס אן אידיאט ווייטער זאגן
  פּרינסעס לעבן איז גרינג און שפּאַס ...
  זי גייט באָרוועס אין שניי
  אַזאַ שווערע פאַך!
  
  אוי מלכים, מלכים, מלכים
  ליכט און פאַרלאָזלעך פאָלק ...
  היינט איז די פרינצעסין אינגאנצן צעבראכן,
  סקרעק ווי אַ גאָרטן ...
  
  אוי מלכים, מלכים, מלכים
  פיץ דיין הערשער ...
  אויב די פייַנט קען נישט זיין באַזיגן,
  אַזוי איר זענט גאָר פאַרנאַנט!
  
  די פּרינסעס איז זייער שווער פלאָגד דורך די בייַטש,
  דערנאָך האָט מען זי אַרױפֿגעצויגן אױפֿן געשטעל...
  זי ווערט פאראורטיילט צו שטאַרבן נאַקעט,
  און בויער דורך אַלע די ביינער מיט דרילז!
  
  אוי מלכים, מלכים, מלכים
  מענטשן זענען ניט מער פריי ...
  לכאורה, צו פארטרייבן די רשעים פון דער ערד,
  איר זענט צו איידעלע!
  
  אוי מלכים, מלכים, מלכים...
  די קעפ זענען אַוועקגעפלויגן!
  כאָטש בלוי, אין פאַקט - זעראָס,
  שאַרלעכ רויט איר פאַרגיסן בלוט!
  אויפראסיניע האט אויך געשאסן, מיט דער ניפל פון איר נאקעטן ברוסט, וואס האט אויסגעזען ווי אן איבערצייטיקע טרוסקאט, צו דריקן דעם קנעפל.
  און געשריגן:
  די צייט פון גאולה איז כּמעט דאָ
  מע פירט די באָרוועסע מלכּה צום שטײן!
  די גערלז זענען נאָר אַמייזינג!
  אַלענקאַ אויך פייץ. די מיידל ניט בלויז קאַץ מיט שווערדן. אבער שאַרלעכ רויט, ווי פריש רויזן, דריקן די ניפּאַל פון די קאַסטן אויף די אַקאָרדעאָן.
  און זי װארפט ארויס גיפטיקע נאדלען, שלאגט די מודזשאַהידען.
  דער קריגער האט עס גענומען און געזונגען:
  - מלכּה, אָ מלכּה,
  נו, וואס האסטו געוואלט!
  אַניוטאַ האָט געשלאָגן איר קעגנער, אויך געדריקט איר טרוסקאַווקע אָפּל אויף דעם קנעפּל און געציטערט:
  - אי ך בי ן אי ן מאי ר פארליב ט געװאר ן מי ט דע ם פּרינץ ,
  און איצט גיי איך באָרוועס!
  און די מיידל מיט איר נאַקעט פּיאַטע וועט געבן זיך צו די טאַלאַנט פון אַנייאַליישאַן.
  אלענקא האט געציטערט, פארשפארט די צײן, װאם איז געװען װײטער װי שנײ אויף ראש־יאר:
  - איך בין אַ פּשוט רוסיש מיידל,
  באָרוועס אין די קעלט ...
  איך האב א קורצע רעקל
  דער חתן אין פּנים מיט אַ פויסט!
  און די וואָריערז ווידער מיט אַ שאַרלעכ רויט אָפּל ווי זיי דריקן. לופּאַנעט פון אַן אַקאָרדעאָן מיט בליץ.
  אַזוי די רויט-כערד אַלאַ אקטן זייער אַגרעסיוולי. וואָס פֿאַר אַ קאַסטן האָט זי? אַזאַ ווי צוויי מעלאַנז, און זייער צייַטיק. און עס איז קראַונד מיט רוביז פון ניפּאַלז. און מיט די ניפּלען דריקט דאָס מיידל און שלאָגט דעם כינעזער.
  און זינגט:
  - כבוד צום פאטערלאנד, כבוד -
  לאמיר טייטן דעם שלאנג...
  דאס מײדל האט צעריסן דאם העמד
  און בלויז אַ פאָדעם דעקט די קאַסטן!
  דאס זענען טאַקע גערלז פון די העכסטן קלאַס.
  מאַריאַ איז אויך לאָעט צו קעמפן. זי איז אַ זייער שיין מיידל. און איר האָר איז די קאָליר פון גאָלד בלאַט און אַ ביסל געגרייַזלט. און זי איז אַזוי קאַמבאַטיוו.
  האט זי עס גענומען און מיט די נאקעטע פינגער געװארפן א בומעראנג, אפגעשניטן די קעפ פון די קעגנער.
  או ן דא ן הא ט ז י זי ך צוגענומע ן מי ט א טרוסקױבע ר ניפ ל בײ ם שונא , או ן זי ך צעריס ן צענדליקע ר זעלנער .
  דערנאָך האָט זי געזונגען:
  - איך בין די סעקסיעסט מיידל אין דער וועלט,
  ווייקן די שלאנג אין אַ שמעקן קלאָזעט!
  אַז ס ווי זי איז אַ מיידל - די העכסטן קלאַס.
  אָלימפּיאַס, אַ העלדיש מיידל מיט האָר די קאָליר פון אָווועררייפּ ווייץ, גענומען עס און מיט איר נאַקעט, שטאַרק לעגס וואַרפן עפּעס גאָר טויטלעך בייַ די פייַנט.
  זי האט צעריסן א מאסע מודזשאַהידען און געקושט, פארשפארט אירע צײן:
  - איך בין אַ ריז ס שטאַרקייט מיידל,
  אפילו קילער - איך וויסן עס איז געווארן!
  און איצט איר אָפּל, ווי אַן אָווועררייפּ פּאָמידאָר, וועט דריקן די פלאַמעטהראָוער קנעפּל און אַ שטראָם פון אַגרעסיוו פלאַם וועט לויפן. און לאָמיר אַלצדינג פֿאַרברענען, װי צו טױט פֿאַרשװאָלן.
  אָלימפּיקס סאַנג:
  - פייער באַטאַרייע,
  פייער באַטאַרייע ...
  בלומינג אָרכידייע,
  מייאַ אין אַן אָרגאַזם!
  מארוסיא האט ארויפגעצויגן א מינע אויף א דראט. שלעפּט זי אונטער אַ טאַליבאַן טאַנק. האט אויפגעבלאזט דעם שונא און געציטערט:
  - פֿאַר די וססר!
  דערנאָך האָט זי אַ טאַמפּ געטאן מיט אַ באַזוקאַ, געדריקט אויף דעם קנעפּל מיט אַ אָפּל די קאָליר פון אַ צייַטיק מאָן און טשיפּער:
  - מאָן, מאָן, מאָן - רויט מאָן,
  ביטער זכרון פון דער ערד...
  צי איר חלום פון אנפאלן
  צי איר חלום פון אנפאלן ...
  מײדלעך גײען זיך צו דער אטאקע מיט נאקעטע פיס!
  מאַטריאָנאַ, אויך פייטינג און קראַשינג די אַפגהאַנס, באמערקט:
  ― נײן, איך בין שטאַרקער!
  או ן מי ט ד י נאקעט ע פיס , הא ט ז י געװארפ ן א בלייד , צעריס ן אי ן האלדז .
  דערנאָך האָט זי געזונגען:
  - איינס צוויי דריי -
  ברעכן די שלאנג!
  און די מײדלעך װעלן עס נעמען און לאַכן. זיי האָבן אַזוי פיל מאַכט און לייַדנשאַפט.
  דאס מײדל האט געװארפן א מתנת טויט אויפן שונא מיט די נאקעטע פינגער און האט געציטערט פון צארן:
  דער שטן איז דאָ, דער שטן איז דאָרט
  ווו דער שלאנג איז אַ גאַנץ ליגן!
  די גערלז זענען פול פון ענערגיע.
  און זיי האָבן עס גענומען אין אַ כאָר, און געזונגען, אָפן זייער ציין;
  מיר זענען קאָמסאָמאָל מיטגלידער - טעכטער פון קאָמוניזם,
  מיר קעמפן פיינט ווי אָדלער ...
  אמאל פליען גרייזן פון רעוואנטשיזם,
  װינטער זײנען די מײדלעך די פים נאקעט!
  
  מיר ווילן צו שלאָגן דעם פוהרער אין פּנים,
  מיר האָבן מער שטאַרקייט ווי אַן העלפאַנד ...
  מיר זענען געראָטן אין ליבע און אין ספּאָרט,
  כאָטש די האָרדע אַטאַקס אין אַ שטורעם!
  
  קיינער וועט נישט אפשטעלן די מיידלעך,
  נאָך אַלע, אונדזער שטאַרקייַט איז ווי אַ שטאָל פויסט ...
  מיר קענען אפילו טייטן די אַרמיי,
  און מיר וועלן שלאָגן היטלערן שווער אין די פּעני!
  
  די תקופה פון קאָמוניזם וועט קומען, איך גלויבן,
  און די ינפאַנאַט רוט וועט געבן אונדז שטאַרקייַט ...
  מיר וועלן נישט באַדויערן פֿאַר די צוליב פון די לאַדאַ פון לעבן,
  איך גלייב אז דאס פאטערלאנד וועט באלד בליען!
  
  יינגלעך און גערלז קעמפן
  אַ באָרוועס פּיאָניר גייט אויף די באַפאַלן ...
  מיר צעטרעטן די פייַנט באַרימט מיט אַ מאַשין ביקס,
  לידינג דורך בייַשפּיל!
  
  דער רעגן דראַגאָן אַטאַקס אונדז גראָב,
  אבער די מײדלעך האבן אים מוטיק געשלאגן...
  לאמיר אויסקלאפן דעם משרת פון גיהנום, איך גלייב די ציין,
  מיר וועלן צערײַסן דעם ליסע מאַן!
  
  אין רוסלאַנד, איך וויסן עס איז קיין אָרט פֿאַר די שוואַך,
  מיר וועלן באַלד באַקומען אַלץ וואָס מיר וועלן
  אין נאָמען פון די מערסט שטראַלנדיק מאַכט,
  איבע ר אונד ז אי ז א גאלדענע ר כרוב !
  
  עס וועט זיין גרויס פריינדשאַפט צווישן די פעלקער,
  ווער קעמפן מיט די מאַכט וויסן ...
  פֿאַר די מוטערלאַנד, פֿאַר גליק, פֿאַר פֿרייַהייט,
  און עס וועט באַלד זיין גן עדן אין די אַלוועלט!
  
  די מיידל איז באָרוועס אין די קעלט,
  פארוואס דאַרף זי שיכלעך אויב לאַדאַ איז אַ גייסט ...
  כאָומלאַנד אַלע פון ברעג צו ברעג,
  דער אָדלער איז אַ יינגל, נישט אַ האָן פייגעלע!
  
  די זון שיינט העל איבער דער וועלט,
  אין וואָס גאָלדען וואַרעם שטראַלן ...
  נצחון וועט קומען אין דעם ווינט פון מייַ ס גלעטן,
  און טאָן ניט רעדן באָק - שטיל!
  
  מיר גערלז זענען נאָר טעכטער פון סוואַראָג,
  ווער באשאפן די ערד מיט די משפּחה ...
  און געגעבן די וואָריערז פרייהייט
  גלײך אויפלעבן דעם אלגעמײנעם אידעאל!
  
  אין רוסלאַנד, עס איז אַ ראַכוועסדיק אָרט פֿאַר גערלז,
  זיי זענען אין די קעלט ביקיני בלויז ווערינג ...
  איר זענט אַ קאָמסאָמאָל מיטגליד פון פּערון ס קאַלע,
  גלויבן מיר, עס וועט זיין קיין פראבלעמען אין אַ שטורעם!
  
  אין דעם נאָמען פון יאָשקע און סוואַראָג,
  מרים, לאַדאַ מוטער פון די געטער ...
  געקעמפט פֿאַר סטאַלין און גאָט
  און פֿאַר די בעסטער פון קינדער!
  
  מיר וועלן נישט פאַרגעסן די פיט פון יאָשקע,
  ווער געגאנגען צו די קרייַז פֿאַר די צוליב פון די רוסישע ...
  און געוויזן גרויס קונסט
  ווען אויף די דריט טאָג ער רויז אין ליבע!
  
  פּערון איז גאָט דער גרויס טהונדערער,
  וואַרפט רעגנבויגן פון שטראַלנדיק ליכט ...
  מיר וועלן דינען די דעמיורגעס ערלעך,
  אַזוי אַז די פיט וועט זיין געלויבט דורך די קניגהץ!
  
  די מײדלעך בריסט שײַנען מיט דער קאָליר פֿון מאָן,
  איר ניפּאַלז זענען ווי די פאָן פון אקטאבער ...
  און ערגעץ בילן אַ ראָצכיש הונט,
  אבער מיר זענען וועלף פשוט נישט אומזיסט!
  
  אפגעווארפן דעם אנפאל פונעם פריץ לעבן מאסקווע,
  כאָטש היטלער איז געווען כיטרע און כיטרע ...
  אין בונד, דער פוהרער איז געזען מיט שׂטן,
  גראָז איז סאַפטער אין זומער ווי טעפּעך!
  
  אבער אין ווינטער זענען די מיידלעך באָרוועס אין שניי,
  פארוואס טאָן זיי דאַרפֿן שיכלעך, פוטער רעק און אַ קייסינג ...
  קאָמסאָמאָל מיטגלידער זענען נישט דערשראָקן פון פראָסץ,
  זיי מיסטאָמע האָבן די מערסט פאָרמאַדאַבאַל גייסט!
  . קאַפּיטל? 21 .
  וואָס איז אונדזער שטאַרקייַט - קלאַקווערק מענטשן,
  לאמיר װערן מער צארן געטער...
  און מענטשן וואָס איר גלויבן זענען נישט שלעכט,
  טויגעוודיק פון פארווארפן פילע שאַקאַלז!
  
  אין ליבע, גערלז זענען די קולאַסט
  אגב, זיי האבן א משוגענע דורכפאָר...
  מײדלעך לויפן באָרוועס אין שניי
  טשיטינג זשעדנע מיט ברעקלעך!
  
  די זון שיינט צום כבוד פון קאמוניזם
  פֿאַר די כבוד פון קאָמוניזם, רוסלאַנד בלומז ...
  און די מיידל 'ס האָר קערלז דיק,
  נצחון האט געעפנט אן אומבאדינגט חשבון!
  
  מיר האבן פארניכטעט די וועהרמאכט נעבן סטאַלינגראַד,
  און זיי האָבן נאָר געוויזן דעם העכסטן קלאַס ...
  צו די כבוד פון אונדזער מוטערלאַנד רוסלאַנד,
  די מיידל וועט מאַך איר נאַקעט פּיאַטע אין די אויג!
  
  איר היט אייך פון פייטינג מיט אַ באָרוועס מיידל,
  זי איז שײן, װי אַ אָקס איז שטאַרק...
  ווי פערל צעוואָרפן אין אַמאָל וועספּ,
  און אַ זעץ אונטער די פייַנט ס מאָגן פוס!
  
  נו, וואָס קענען איר טאָן צו אונדזער גערלז,
  זיי האָבן אַ קלאַפּ, גלויבן מיר, די שטורכען פון אַ העלפאַנד ...
  און רוסלאַנד שטייט פון יאָרהונדערט צו יאָרהונדערט,
  סאָף גרויס לאַנד!
  
  פארוואס טאָן גערלז דאַרפֿן רוסיש גייז
  צו געבן געבורט צו אַ טייַך פון העלדן ...
  און די שונאים וועלן פאַלן, גלויבן אין די קעננעל,
  באַקומען אין די פּנים מעשוגע רשע!
  
  אין דעם נאָמען פון יוזל און סוואַראָג,
  ווו די ווייסע גאָט באשאפן דעם ברעג פון די אַלוועלט,
  לאָמיר עסן אַ מאַך-הונט פֿאַרן שלאַכט,
  אַזוי אַז עס זענען פאָרסעס איידער די שלאַכט אין די פרי שעה!
  
  דעמאָלט מיר וועלן נעמען עס און שלאָגן די קעגנער,
  אונטער די מײדלעך אטעם, מיט בארװעםע פיס...
  אַזוי אַז עס איז געווען שטום נאָך סקאָלדינג קאַטו,
  און אויב עפּעס - לייגן אַ פּאָקער!
  
  אַז סטאַלינגראַד האט נישט אַרבעטן, איר קענען זען
  ד י מײדלע ך האב ן דאר ט געגעב ן א שטארק ן קאמ ף...
  כאָטש אַ ביסל וויסן שיינקייט איז ינסאַלטינג,
  האָט נישט געשאָסן איר שלאַכט "פּלעבוי"!
  
  מיר אַלע גערלז קענען - איר וויסן
  גרויס, האַרט ווי אַ יי ...
  ווען זיי פּיינטיד בלויז אויף די שרייַבטיש,
  און איצט מיר וועלן ציען רעכט אויף די רינג!
  
  מיר וועלן נישט ספּער אפילו לעבן אין דער שלאַכט,
  און איך גלייב אז מיר וועלן אריינגיין אין בערלין מיט א וויץ...
  איך וויסן באַלד צו לעבן אונטער קאָמוניזם,
  זאל ס באַקומען די כווערלווינדס פון שניי טוויסטינג!
  
  די מיידל נאָר לייקס צו לויפן באָרוועס
  די שניי-דריפט קילט זיס איר כילז ...
  וואַספּס פליען דורך די פראָסטיק שניי,
  פוהרערס וואָריער אין דער אָרן!
  
  בקיצור, מיר וועלן געווינען, איך ווייס זיכער
  לאָמיר מאַכן שלום אין דער גאנצער אַלוועלט ...
  בליען אויף אייביק די ברעג פון די אַלוועלט,
  מיט זייַן שטאַרקייט אין באַטאַלז אַנטשיינדזשד!
  
  ווען סוואָראָג קומט מיט משיח די האר,
  אַלע די טויט אין ליבע וועט זיין רעזערעקטיד ראָד ...
  פֿאַר די האָרדעס פון די טאָרנאַדאָ פון ווילד טויט וועט סוף,
  און די נאַטור וועט זיין אין אייביק פרייד!
  
  דאַן מאַך אין די האַרץ פון מענטשן לאַדאַ,
  אַלץ וועט זיין שיין אין די ומענדיקייַט ...
  יעדער וואָריער וועט באַקומען אַ באַלוינונג,
  מיר רוסן זענען ינווינסאַבאַל אין באַטאַלז!
  או ן אונטע ר אז א פאעמע , האב ן ד י מײדלע ך צעטרעט ן או ן פארניכט ן ד י מוזשהאדע ן מי ט טויזנטע ר . דאס זענען די גערלז - אַז זיי ליבע און וויסן ווי צו טייטן.
  נו, די גערלז זענען נאָר גרויס. און זײערע באָרװעטע פֿיס װאַרפֿן שאַרפֿע און גיפֿטיקע נאָדלען.
  יא, קעגן אַזאַ גערלז, אַפֿילו אַ רויט-הייס קראָובאַר און געווענדט צו אַ נאַקעט, קייַלעכיק פּיאַטע איז קויכעס. דאָ זענען די גערלז - היפּער מדרגה!
  אָלעג ריבאַטשענקאָ האלט צו קעמפן. דאס אייביקע בחור איז פשוט א העלד.
  און זיין נאַקעט פינגער פון קינדער 'ס פֿיס האט אַ אַרבעס פון צעשטערונג.
  זי איז געפאלן אונטער די סקאַטינג רינק פון די טאַנק און האט עס איבער.
  דער יונגער קריגער האט געזונגען:
  - האט רוסלאנד געלאכט און געװײנט און געזונגען,
  און די פרוי פאַרפאַלן וואָג פון פליסנדיק!
  מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ - דאָס אייביק מיידל אויך גענומען און מיט איר נאַקעט טאָעס האט אַ אַרבעס פון צעשטערונג.
  זי האָט צעריסן אַ מאַסע מודזשאַהידעען און געציטערט:
  - כבוד צו די באַונדלאַס פאטערלאַנד,
  און קאָמוניזם איז נישט ווייט!
  או ן דא ן האב ן ד י אומענדלעכ ע קינדע ר גענומע ן או ן פײפן . און אַ גרויס מאַסע פון קראָוז זענען דערשטוינט און פאַרפאַלן. און זיי זענען אראפגעפאלן און געמאכט לעכער אין די טאליבאנער קעפ אן קיין פראבלעמען.
  מאַרגאַריטאַ האָט געזונגען:
  צו ויסמיידן פּראָבלעמס
  צו זיין ריין אין האַרץ ...
  נישט MMM טיקאַץ
  און אַ זופּן שטראַלנדיק וואַסער!
  און דאָס מײדל האָט גענומען און באַװיזן איר צונג.
  אבער גערדא קעמפט אויך אויף א טאנק. זי, פון קורס, איז אַ זייער פייטינג און שיין מיידל - אַ נאַטירלעך בלאָנדע.
  און פון קורס, זי ליב מענטשן זייער פיל.
  דא האט גערדע געשאסן אויפן שונא, מיט די נאקעטע פיס געדריקט די קנעפלעך פונעם דזשויסטיק און געציטערט:
  - אַלץ גייט לויט פּלאַן!
  שאַרלאַט האָט אויסגעבויגן די בריסט, אַרויסגעצויגן איר ביוסטהאַלטער. און מיט אַ שאַרלעכ רויטן אָפּל האָט זי געדריקט דעם דזשויסטיקקנעפּל.
  או ן דא ן זײנע ן ד י מאשין־געװער ן אויפ ן טאנ ק געשלאפ ן געװאר ן או ן מי ר מאכ ן ד י קעגנער . דאס רויטע מיידל איז געווען זייער צופרידן.
  זי האט געשריגן:
  - די פּלאַן גייז איז דער פּלאַן,
  עס קוקט ווי אַ סקאַם!
  קריסטינאַ אויך פייערד, ניצן אַ נאַקעט, קייַלעכיק פּיאַטע און קאָאָעד:
  ― איך בין שטאַרקער פֿון דער ליסע!
  פאַקט און מאַגדאַ - אַ מיידל מיט גאָלדען האָר. און פון קורס, ניצן אַ רובין אָפּל.
  און געשריגן:
  - א האריקע ר טײטש איז שטארקער!
  און דעמאָלט דער שטאַרק מאָטאָר אנגעהויבן ארבעטן, און די סטרימליינד טאַנק פּיקט זיך און אַקסעלערייטיד שארף. טאַקע, אויב די מיידל האט שוין פּאַרטאַד, דעמאָלט ווייניק וועט ויסקומען צו ווער עס יז.
  אָבער, אַלע וואָריער גערלז זענען די העכסטן קלאַס.
  דאָ אַלבינאַ און אַלווינאַ קעמפן אין די הימל. ז ײ זײנע ן מײדלע ך פו ן דע ר בלוטיקע ר ארדענונג . און אין דער זעלביקער צייַט זייער שיין און סעקסי.
  זיי שלאָגן די אַפגהאַנס פון זייער באַפאַלן ערקראַפט. וואָריערז פון די מערסט ימפּרעסיוו קלאַס.
  אלבינע האט עס גענומען און געזונגען, פארשפארט די צײן און װײזט איר צונג:
  - משוגע הויז אין פייַער,
  סאַנאַטאָריע פון נשמות ניילד ...
  מיר זענען אונטערטעניק צו שׂטן
  און די פּנימער פֿון די צדיקים שײַנען!
  און דאָס מיידל האָט עס גענומען און געדריקט דעם קנעפּ מיט איר שאַרלעכ רויטן אָפּל. א דעסטרוקטיווע קראַפט איז אַקטיווייטיד.
  און עס האָט געארבעט זייער שווער און אַגרעסיוו ווען די ראַקעטן זענען לאָנטשט.
  און דאָס בלאָנדע מיידל האָט געזונגען:
  - חלילה די בלינדע עפֿענען די אױגן,
  און ויסגלייַכן דיין באַקס כאַמפּבאַקק ...
  גאָט בענטשן איר פֿאַר אַ קליין ביסל
  נאָר אַ ביסל געקרייציקט קאָן מען נישט זײַן!
  אַלווינאַ האָט אָנגעוויזן אַגרעסיוו, מיט אַ טשאַקל:
  ― נישט זײער שװער!
  און די מיידל געשיקט ראַקאַץ דורך פּושינג דעם קנעפּל מיט איר רובין אָפּל. און איר פאָרשטעלונג איז געווען גרויס.
  אלבינע האט װידער געשאסן, מיט די נאקעטע פיס, און האט געציטערט, פארשפארט די צײן:
  - מײדלע ך קע ן מע ן ניש ט הײנטיקע ר בארואיקט ,
  די מײדלעך װילן טאַנצן!
  אַלווינאַ האָט אויך געכאַפּט, און אירע נאַקעטע פיס, מיט אַ זייער שיין טשאָקלאַט-באַן, זענען אויך געווען אין דער אַרבעט און דער וואָריער האָט געציטערט:
  און דעמאָלט ביז פאַרטאָג
  הערן זיי זינגען אַ ליבע ליד!
  סטאָרמטראָאָפּערס שלאָגן זייער שווער פון הימל. און זיי געבן קיינעם נישט די מינדסטע רחמנות.
  און דאָ איז סטאַלענידאַ אין שלאַכט. עס אויך שוץ אויף די פייַנט זייער אַקיעראַטלי.
  און, פון קורס, ניצט די שאַרלעכ רויט ברוסט ניפּאַלז. די מיידל, פון קורס, איז סופּער קלאַס.
  סטילנידאַ האָט געזונגען:
  - איר זען די ליקוי פון הימל,
  שרעקלעך סימבאָל פון דירעקט ...
  שרעקלעך גענעם צייכן
  פלאָק פּלאַץ כאַול!
  און דאָס מײדל האָט זיך װידער צעשלאָגן מיט אירע נאַקעטע פֿעס. דאָס איז אַ מיידל - וואָס מדרגה איז זי.
  וויקטאריע האט זיך אנגעקלאפט אין איר קעגנער מיט ווילדע, געוואלדיקע קראפטן. צעריסן דעם שונא און געציטערט:
  - פאר גרויס קאמוניזם!
  און דאָס מיידל האָט גענוצט איר אָפּל אויף אירע נאַקעטע בריסט, וואָס איז אַזוי אַפּעטיטלעך ווי סטראָבעריז אין גאָרטן פון עדן.
  אַזאַ מיידל, פֿאַרשטייט זיך, וויל קושן און גלעטן.
  או ן דא ן הא ט דא ם מײדעל ע געשפײכ ט אי ר נאקעטע , אויסגעהאלטענע ר פוס . און וואָס איר פוס איז גראַציעז, טאַנד, סעקסי און אַפּעטיטלעך.
  און מענטשן ווילן צו קריכן אויף אים אין אַ מאַסע.
  וועראָניקאַ אויך פייץ מיט ווילד און רילענטליס אָנפאַל. א קריגער וואס פארמאגט אזא אומענדליכע און העכסטע מאכט.
  און די מיידל האָט עס גענומען און געדריקט דעם צינגל מיט איר שאַרלעכ רויט אָפּל. און דאָ קומט די דזשעט טאַלאַנט פון אַנייאַליישאַן.
  און דער וואָריער איז נאָר היפּער.
  או ן דא ם מאכ ט זי ך װידע ר דא ס װא ס ברענג ט א טאטאליטארישע ר אומקום .
  וועראָניקאַ טוועעטעד:
  אויב שוואַך - מיד צו די אָרן,
  האַלטן דיין געזונט ...
  צולייגן מענטשן - טאַקע,
  אַראָפּרעכענען, אַראָפּרעכענען!
  און די מײדלעך האָבן אַלע דרײַ געזונגען אין אײנעם:
  עס איז ניט מער שיין מאָטהערלאַנד-רוסלאַנד,
  קעמפט פאר איר און האט נישט מורא...
  און אונדזער בלאָנדע זענען נישט מער שיין,
  די גאנצע אַלוועלט איז אַ שטורקאַץ פון ליכט רוס!
  דאָס איז טאַקע אַ הויפּט העכערונג.
  וויאָלאַ אויך פייץ פון איר גלאָק טורעם. זי איז אַ מיידל פון פשוט בלענדיק קאַמפּעקשאַן.
  און פון קורס, גאָר דאַשינג.
  און איר שיינקייט איז פּשוט אָדער, לאָמיר זאָגן מער פּריטענשאַס - טריוויאַלי געטלעך.
  וויאָלאַ גענומען עס און מיט איר נאַקעט טאָעס וואַרפן אַ אַרבעס פון צעשטערונג.
  און צען צעריסן מענטשן זענען אַוועקגעפלויגן.
  וויאָלאַ האָט געזונגען:
  - זיי לויפן אויף א געבויגענעם וועג,
  בנות פיס...
  מיד פון מעלקן קאַוז
  איך ווילן צו רייצן מיין גליק!
  דער בולפעטער אויך פייץ. זי איז אַ מיידל וואָס קיין איינער וואָלט רופן שוואַך אָדער נאַריש.
  דער וואָריער האט עס גענומען און געגעבן אַ קער צו די קעגנערס. ז י הא ט ז ײ א ן װײטערדיקע ר מאכ ט אראפגעמאכט .
  און דעמאָלט ווי צו דריקן די שאַרלעכ רויט אָפּל פון די קאַסטן און מעלדונג אן אנדער ראַקעט. און צעריסן אַ פּלאָנטן פון קעגנערס אין קליין ברעקלעך.
  דער בולפעטער האט קװיטשעט:
  - געגליטשט , געגליטשט ערגעץ ,
  געבראכט מיר!
  וויאָלאַ האָט אויך געשלאָגן איר רובין אָפּל אין דעם שונא, די וואַסט טאַליבאַן אימפעריע, און ציטערט:
  - די מיידל שולדיק געווען
  און פּינע געקומען!
  דאַן האָט דאָס מיידל גענומען און געוויזן איר לאַנגע צונג.
  ניקאָלעטטאַ האָט אויפגעהויבן אַ שטאַרק מאָרטער מיט אַכט באַראַלז, און וויאָלאַ און די טאָרעדאָראַ אויך געהאָלפֿן איר.
  אַלע דרײַ מײדלעך האָבן אױסגעלײגט זײערע נאַקעטע, געבילטע פיס אױפֿן גראָז. און ווי זיי באַקומען בלאַסטיד מיט מינעס.
  אין טאן אַזוי, זיי סיימאַלטייניאַסלי געדריקט די קנעפּלעך, נאַקעט, טרוסקאַווקע ברוסט ניפּאַלז.
  און זיי האָבן געזונגען:
  מענטשן ביטע זיי שטיל, זיי שטיל ...
  לאָזן די מלחמות אומקומען אין די נעפּל!
  סטאָרק אויף די דאַך, פרייד אונטער די דאַך,
  שלום אויף דער ערד!
  סטאָרק אויף די דאַך, גליק אונטער די דאַך,
  שלום אויף דער ערד!
  און די מײדלעך האָבן װידער געשטעמפּלט זײערע נאַקעטע, זײער שטאַרקע פֿיס. עס איז אַזוי פיל לייַדנשאַפט און מאַכט אין זיי.
  אָלגאַ אויך פייערד פון אַ באַזוקאַ, און אויך נאַקעט-טשעסטעד, דרינגלעך איר שאַרלעכ רויט אָפּל.
  דערנאָך האָט זי געזונגען:
  - זאל רוסלאנד און בעלא רוסלאנד זיין צוזאמען,
  נאָך אַלע, אונדזער אמונה געדאנקען זענען איין ...
  קעמפן פֿאַר די מאָטהערלאַנד און טאָן ניט זיין דערשראָקן,
  מיט רוסלאַנד, גאָט און מיר זענען ינווינסאַבאַל!
  און אָלגאַ, מיט די נאַקעט טאָעס, גענומען און וואַרפן די טאַלאַנט פון פאַרניכטונג.
  קיינער קען טאַקע נישט האַלטן אַזאַ מיידל, און גאָרנישט וועט געווינען.
  דאָס זײַנען די מײדלעך װאָס די ערד האָט ליב.
  דזשיין אַרמסטראָנג איז אויך פייטינג, מיט איר קאָמאַנדע. דער אומצאָליקע טאַליבאַן שטראָםט זיך.
  דאָס אַריסטאָקראַטישע מיידל האָט גענומען און געשאָסן אויף דעם שונא מיט די נאַקעטע פֿעס. דערנאָך האָט זי געזונגען:
  - כבוד לאַנד פון בריטאַן,
  וויסן אַז זי איז די מעטרעסע פון די ים ...
  מיר האָבן אַ פּלאַץ פון וויסן
  איר צעברעכן דעם קעגנער אין שלאַכט!
  און די מיידל גענומען עס און גענומען עס מיט אַ רובין אָפּל און געדריקט דעם קנעפּל. דער דזשויסטיק געארבעט. און אַ דעדלי פּראַדזשעקטאַל פליעס מיט קאָלאָסאַל דעסטרוקטיווע מאַכט.
  עס האט געשלאגן מיט הויך-עקספלוסיווע פראַגמענטאציע, צעריסן מענטשן אויף צעברעכן.
  גערטרודע , דא ס שײנע , הויכע ר או ן מוסיקלע ר מײדל , הא ט אוי ך געטראג ן נא ר הײזעלעך . זי האט געשלאגן מיט די שארלאטע ניפאלן פון אירע בריסט. און אויך, ווי פון אַ ראַקעט לאָנטשער, עס סמאַשט די פייַנט.
  געטרודע האט געציטערט:
  - און אין דער מלחמה, ווי אין דער מלחמה,
  גירלס זען אַ באָכער אין זייער חלומות!
  און לאכט פון זיין וויציק וויץ.
  מאָניקאַ באמערקט, דרינגלעך איר נאַקעט כילז אויף די פּעדאַלז, און וויציק דערקלערט מיט אַ געלעכטער:
  - דאס בעסטע איז, אז א פרוי שיך א מאן מיט די נאקעטע פוס!
  און דער קריגער לאכט...
  מאַלאַניאַ האט דערקלערט, ווינקען צו איר באַגלייטער:
  - נאָר אַ ביסל מינוט
  נאָר אַ ביסל מינוט ...
  דער גאַנצער שמועס האָט געדויערט מיטן גאָט-ייִנגל,
  ווי אַזוי זאָגן איר דיין נאָמען
  וואס זאגט איר דיין נאמען!
  און דאָס יינגל ברוםט ווי אַ ביק - נצחון!
  דזשיין אַרמסטראָנג, בשעת פירינג, באמערקט, פורראָוינג איר בראַוז:
  - ס'איז מאָדנע אַז איר האָט פאַרקרימט דאָס סאָוועטישע ליד!
  מלאניא האט א נײד געטאן און ארויסגעלײגט אירע פערלענע צײן, נאכדעם האט זי עס גענומען און ארויסגעגעבן:
  - אַ פאַרשיידנקייַט פון ליגט אָפּטראָג,
  געפילן קאָנפליקט ...
  און מיר רופן זי הייליק
  און רופן עס געמיין!
  און דער גאַנצער קאָמאַנדע האָט געזונגען אין איינעם:
  געשלעכט פֿאַר גוט סיבה אין אַלע קינגדאָמס
  ליב געהאט אין אַלע צייט ...
  נאָך אַלע, אָן געשלעכט עס איז נישט טשיקאַווע,
  אָן אַ שוטעף, די נאַכט איז צו לאַנג!
  מיכאַיל וולאדימיר איז אויפגעשטאנען. און זיי אנגעהויבן צו נאָכפאָלגן די מלחמה צווישן די וססר און יראַן.
  די קאמפן איז נישט געווען צו שטארק. איראן האט נישט געגלויבט אין דער אטאקע און די יו.עס.עס.אר איז נישט גרייט.
  בלויז אין גרויס שטעט זענען געווען עטלעכע גאַריסאַנז און יסלאַמיק וועכטער. ז ײ האב ן געפרואװ ט אפשטעל ן א פויל ן װידערשטאנד .
  כאָטש עס זענען שוין ביישפילן פון די נוצן פון זעלבסטמאָרד באָמבערס. און כאָמעיני, וועלכער האָט נאָך געלעבט, האָט דערקלערט אַ הייליקע מלחמה קעגן די וססר.
  איראן האט פרובירט אריבערפירן טרופן פונעם פראנט מיט איראק און אויפשטעלן א פארטיידיגונגס ליניע.
  ביז איצט אַלץ איז געגאנגען גוט גענוג. אבער גרויס שטעט זענען ביז איצט בלויז סעראַונדאַד אָן אַרויספאָדערן צו שטורעם.
  די אַלט טאַקטיק פון שאַפֿן בוילערז איז געניצט.
  און די איבעריקע צייט קענסטו שלאפן;
  די ברוטאַל מלחמה קעגן די טאַליבאַן האלט.
  גירלס קעמפן מיט פאַרשידענע טייפּס פון וועפּאַנז.
  נאַטאַשאַ האָט עס גענומען און געשאָסן, מיט די שאַרלעכ רויטע ניפּאַל פון איר קאַסטן, און ברום:
  ― איך בין דער שטאַרקסטער אין דער װעלט!
  או ן מי ט ד י נאקעט ע פים , הא ט ז י געװארפ ן א גראנאט ן פו ן טויטלעכ ן קראפט , װא ס הא ט אויפגעריס ן א מאסע ם מודזשאַהידען .
  זויאַ אויך טאַמפּט די קעגנער ניצן די פּאָמסן ברוסט אָפּל און קאָאָעד:
  ― נײן, איך בין דער שטאַרקסטער אין דער װעלט!
  און אויך איר נאַקעט טאָעס לאָנטשט אַ פאַרניכטונג קראַפט פאָרשטעלן פון טויט, רייסן באַזונדער די וואָריערז פון די יסלאַמיק טאַליבאַן אימפעריע.
  אויגוסטינע אויך פייערד מיט איר רובין אָפּל. שלאָגן דעם טאַנק און טשירד:
  ― פֿאַרן קאָמוניזם פֿון לאַנד פֿון די סאָװעטן!
  או ן ז י הא ט געװארפ ן א גראנאט , מי ט א נאקעטן , קײלעכדי ק פו ן דע ר טויטע ר קראפט .
  סוועטלאַנאַ אויך שאָס אין די פייַנט מיט אַ טרוסקאַווקע אָפּל. האָט אים אַרײַנגעטאָן אַ ריזיקן שאדן און אַ קװיטש געטאָן:
  - פארן פאטערלאנד ביזן ענדע!
  או ן ז י הא ט געווארפ ן א מתנ ה פו ן פארניכטונג , צעריס ן ד י מודזשאַהידע ן מי ט ד י הילף , פו ן נאקעט ע פיס .
  די גערלז זענען נאָר אַמייזינג!
  ד י מלחמ ה זײנע ן געװע ן פו ן דע ר העכסטע ר קלאס .
  אָלעג ריבאַטשענקאָ אויך גענומען דעם ימאָרטאַל יינגל, אויפשטיין אַ פלאַמעטראָוער און שלאָגן די פייַנט. און דאָס פֿײַער האָט גענומען און פֿאַרברענט אַ סך אַפגאַן זעלנער
  דע ר אײביקע ר ײנגל , הא ט מי ט ד י נאקעט ע פינגע ר פו ן קינדע ר פיס א געװארפ ן א טויטלעכ ן גראנאט , או ן געזונגען :
  ― כבוד צום פֿאָטערלאַנד, הײליקער קאָמוניזם!
  מיר וועלן צעשטערן דעם בייז פאַשיזאַם!
  מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ איז אַן אומאָרטאַל מיידל, וואס, ווען זי איז געווען אַ דערוואַקסן, אויך גענומען עס מיט די נאַקעט טאָעס און וואַרפן אַ טאַלאַנט פון טויטלעך קראַפט צו טויט. און אַזוי פילע שונאים אין אַמאָל צעריסן.
  אוּן זִי הָאט גִיוֶוען אוּן הָאט גִיוֶוען דִי צֵיין.
  - פֿאַר די גוואַלדיק פאָרסעס פון דער מדינה,
  באַזיגן די לעגיאָן פון שׂטן!
  און די נאַקעט פּיאַטע פון אַ קינד וועט ווידער וואַרפן אַ אַרבעס פון דעסטרוקטיווע מאַכט.
  נאָך דעם, די טערמינאַטאָר קינדער גענומען עס און ווי זיי פייַפן. און טויזנטער קראען זענען געפאלן אויף די קעפ פון די טאליבאנער קריגערס.
  די קינדער האָבן געזונגען אין כאָר:
  - כבוד צו די תקופה פון גלויבן קאָמוניזם,
  דער גאָרטן וועט נישט בליען לאַגזשעריאַס ...
  מיר טאָן ניט דערקענען די ידעאַל פון פּאַסיפיזאַם,
  וועט קענען צו ראַטעווען די פאַטהערלאַנד אין שלאַכט!
  און די אייביק פּאָר האט גענומען און פייַפן. און די קראען האבן געקראגן א הארץ אטאקע און זענען אויסגעגאסן, געשלאגן די שאַרבן פון די טאַליבאַן זעלנער.
  דאָס איז טאַקע אַ קאַמף וואָס איז דארף.
  אַליאָנקאַ אויך פייץ מיט איר מאַנשאַפֿט. די גערלז זענען זייער שיין און שטיפעריש. און וואָס זיי נאָר טאָן ניט וויסן ווי.
  אלענקא האט געװארפן דעם דאגל מיט די נאקעטע פינגער. ער איז אריבערגעפלויגן און אפגעשניטן די קעפ פון פינף. דאָס איז טאַקע טאַקע קיל.
  די מיידל האט קוועטשן:
  - פֿאַר הייליק רוסלאַנד!
  אַניוטאַ איז פאַקינג מיט די מודזשאַהידעען. און דרינגלעך דעם קנעפּל מיט אַ שאַרלעכ רויט אָפּל, טרערינג די מאַסע פון וואָריערז פון די סאַלעסטשאַל אימפעריע און טשירפּט:
  - פֿאַר סוואַראָג! מיר זענען געהאלטן אין הויך שאַצן דורך מענטשן, אונטער דער שוץ פון גאָט!
  און איר נאַקעט, קייַלעכיק פּיאַטע, ווי אויב די מודזשאַהידעען, וועט גראָבן.
  דעמאָלט די מיידל טוויסט אין אַ סאַמערסאַל.
  רויט-כערד אַלאַ פייץ דעספּעראַטלי. אירע קופער־רויטע האר פלאטערן דורך דער לופטן װי א פראלעטארישן פאן. דאָס מײדל האָט געזונגען, אױסגעװאָרפֿן די צײן און געציטערט:
  - כבוד איז גוט, באַזיגן איז שלעכט!
  און דאָס מײדל האָט מיט די נאַקעטע פֿעס אַװעקגעװאָרפֿן אַ מתּנה פֿון חורבן, צערײַסן אַ מאַסע מודזשאַהידען און געזונגען:
  - פֿאַר רוסלאַנד און פֿרייַהייט צו די סוף!
  און דער רויטהאָריקער קריגער האָט צוגעגעבן:
  - און כבוד צו מוטער רוסלאַנד צו אוקריינא!
  מאַריאַ האָט אַגרעסיוו באַמערקט, סקריבלינג אויף די פייַנט און טאן עס זייער אַפּטיק, געזאַנג:
  מיר זענען די סטראָנגעסט אין דער וועלט
  מיר זענען די קינדער פון גרויס רוסלאַנד!
  און דאָס מײדל װעט װידער, מיט די נאַקעטטע פֿעס, װאַרפֿן אַ מתּנה פֿון פֿאַרניכטונג מיט אַ טויטלעכן כּוח.
  און די מיידל האט האָר די קאָליר פון גאָלד בלאַט. און אַזאַ אַ שיין מיידל - נאָר סופּער. און דאַן האָט דאָס מיידל געדריקט דעם קנעפּל מיט איר רובין אָפּל, אַראָפּגעקלאַפּט דעם שונאס אויטאָ, און געקרעכצט:
  - פֿאַר גרויס רוסלאַנד!
  און דערנאָך האָט זי אַ װאָרף מיט איר נאַקעט פּיאַטע אַן עקספּלאָסיווע פּעקל און צוגעגעבן:
  - און פֿאַר די גרויס אוקריינא!
  די אָלימפּיקס אויך אַקטאַד גאָר אַגרעסיוו. און איר טרוסקאַווקע ניפּאַלז האָבן געדריקט די קנעפּלעך פון די באַזוקאַ, און צעברעכן די מאַסע פון טאַליבאַן זעלנער.
  דערנאָך האָט דאָס מיידל אַ קוועטשן:
  - פֿאַר מיין כאָומלאַנד - די וססר!
  און די נאַקעט פינגער פון די גרויס, אָבער גראַציעז פיס פון די העלדיש מיידל האט אַ דעסטרוקטיווע באָמבע.
  דער קריגער האט געשריגן:
  - מיר וועלן בויען שטעט אויף מאַרס, און פאבריקן אויף מערקורי!
  מארוסיא האט אויסגעשטעקט די צונג און געציטערט:
  - און עס וועט זיין שטעט אויף דזשופּיטער - איך גלויבן אין עס!
  און דאָס מײדל האָט עס גענומען און מיט די נאַקעטע פֿעס אַװעקגעלאָשן אַ אַרבעס מיט אַ פֿאַרניכטונגס־פּאַרטיקעלע.
  און זינט עס ופרייַסן, און אַ גאַנץ באַטאַליאַן פון די טאַליבאַן וועט וואַרפן אַרויף ...
  און די מיידל, ווי אַ טרוסקאַווקע אָפּל, איז פּאַונדינג מיט עפּעס גאָר דעסטרוקטיווע.
  מאַטריאָנאַ, אויך, וועט נעמען עס און שלאָגן די מודזשאַהידעען מיט די הילף פון אַ רובין אָפּל. און אַ טאַלאַנט פון טויט וועט פליען מיט מערדעראַס מאַכט.
  דאָס מיידל האָט עס גענומען און געציטערט:
  - פארן פאטערלאנד - אונדזער מוטער!
  און דאן האבן אירע נאקעטע פינגער גענומען און געװארפן א ארבעס, און האבן צעריסן א סך זעלנער פון דער טאליבאנער אימפעריע.
  אזוי קעמפן די מײדלעך... א גרויסער טאנק מיט פלעמעװער קריכן. און ער ברענט אַ מאַסע פון ינפאַנטרי.
  עליזאַבעטה זינגט, בלײַבט די ציין:
  - מיר זענען די קולאַסט אין דער וועלט,
  די מײדלעך האבן בארװעםע פֿיס!
  און פֿון דער מיידל דריקט די שאַרלעכ רויט אָפּל אויף די קנעפּל, שיינינג ווי עבאָניטע דזשויסטיק.
  עליזאַבעטה האָט זיך געטשעפּעט און געזאָגט:
  צוויי ביי צוויי איז פיר,
  צוויי ביי צוויי איז פיר...
  עס איז באקאנט צו אַלעמען
  אין דער גאַנצער וועלט!
  עקאַטערינאַ האָט געדריקט דעם צינגל מיט די נאַקעטע פֿעס. האט אויסגעקלאפט דעם שונא און געקראצט:
  - פֿאַר גרויס ענדערונגען!
  עליזאַבעטה האָט באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  - און די ענדערונגען וועלן זיין פֿאַר די בעסער!
  עלענאַ האָט זיך צעשלאָגן מיט אַ רובין אָפּל, טײַך געדריקט דעם קנעפּל און באַמערקט:
  - אָבער די פּולסאַטיאָן פון די האַרץ און וועינס,
  טרערן פֿון אונדזערע קינדער, מאַמעס...
  זיי זאָגן מיר ווילן טוישן
  וואַרפן אַוועק די יאָך פון שווער קייטן!
  עופראסיניע, געשטעלט די פיס אויף די פּעדאלן מיט די נאקעטע פינגער, האט גאנץ לאגיש באמערקט:
  - אט רעדט מען, פאר ענדערונג, פאר ענדערונג. און וואָס זענען די ענדערונגען?
  עליזאבעט האט לאגיש געענטפערט:
  - פון לויף פֿאַר ענדערונגען פֿאַר די בעסער!
  קעטערין האט געפרעגט מיט א שמייכל:
  - און אויב אַלץ איז גוט?
  עליזאַבעטה האָט מיט בטחון געזאָגט:
  - און ווען אַלץ איז געווען גוט! וויפיל יאר איז די מלחמה געגאַנגען, און ס'איז נישטאָ קיין סוף!
  און די מיידל פייערד ווידער, ניצן די שאַרלעכ רויט ברוסט אָפּל. דאס מיידל איז סופּער אָסאַם!
  עלענאַ האָט אויך געשאָסן מיט איר נאַקעט, ראָזעווע, קייַלעכיק פּיאַטע און צעברעכן נאָך אַ פייַנט טאַנק.
  און דאָס מיידל האָט געזונגען:
  - כבוד צו די רוסישע געטער!
  אויפֿראָסיניאַ האָט אױך געשלאָגן, איר אָפּל איז געװען װי אַ רײף, זאַפטיקער טרוסקאַווקע, און האָט געשמעקט:
  - די מלחמה וועט זיין וואַן! אַלע מלחמות ענדיקן גיכער אָדער שפּעטער!
  עליזאַבעטה האָט מסכים געווען מיט דעם:
  ― לאָז זײַן פֿאַרענדיקט די דאָזיקע מלחמה. אָבער קענען מיר געווינען?
  עקאַטערינאַ האט ווידער פייערד מיט איר שאַרלעכ רויט אָפּל און קאָוד:
  - די מערסט פּראַבאַבאַל רעזולטאַט פון דער מלחמה איז אַ ציען!
  עליזאַבעטה גראַמבאַלד אַגרעסיוו:
  ― נישט! עס וועט זיין קיין ציען! מיר וועלן דערגרייכן דעם סוף!
  קאַטערין האָט ווידער געשאָסן מיט דער הילף פֿון אירע נאַקעטע פֿעס און געציטערט:
  - אין דער הייליקער מלחמה, עס וועט זיין אונדזער נצחון! ימפּעריאַל פאָן פאָרויס - כבוד צו די געפאלן העלדן!
  און די מײדלעך אין כאָר האָבן געציטערט מיט די פֿולע בריסט, געזונגען:
  - קײנער װעט אונדז נישט אפשטעלן
  גאָרנישט וועט באַזיגן אונדז!
  או ן װידע ר האב ן ז ײ זי ך געקראכ ט או ן מי ט נאקעט ע ראזע , קײלעכדיק ע כילז , קװיטשענדיק :
  - גאָרנישט וועט האַלטן אונדז
  קיינער וועט אונדז באַזיגן!
  און די גערלז וועלן נעמען עס און מעלדונג נייַ סטרימז פון צאָרנדיק פייַער ...
  און די מיידלעך קעמפן אויך אין הימל. וואָס שיין וואָריערז ווען אין איין ביקיני. אָדער אפילו נעמען אַוועק זייער בראַס. און זייער יקספּאָוזד ניפּאַלז, ווי שטענדיק, זענען אין געשעפט.
  . קאַפּיטל? 22 .
  אַנאַסטאַסיאַ וועדמאַקאָוואַ, פּאַנטשינג קעגנערס אין די הימל און ברענגען אַראָפּ בלאָוז אויף די ערד וניץ, סקוויקט:
  ― פֿאַרן הײליקן קאָמוניזם פֿון לאַנד פֿון די סאָװעטן!
  אַקולינאַ אָרלאָוואַ, פירינג אויף די פייַנט, און דרינגלעך די קנעפּל מיט איר שאַרלעכ רויט אָפּל, און זייער אַגרעסיוולי באמערקט:
  - עס איז אַ מלחמה פון צעשטערונג!
  או ן מי ט נאקעט ע פיס , הא ט דא ס מײד ל גענומע ן או ן צעשלאגן , ד י מלחמ ה פו ן דע ר מעכטיקע ר אימפעריע . און האט געשריבן:
  - מיר זענען מענטשן פון אונדזער געבוירן ערד,
  ס'איז נישט צו שפעט זיך אויסצוגלייכן...
  אין אַ טאָרנאַדאָ פון מלחמה
  עס איז מיר און זיי
  און דאָס איז ערנסט!
  Mirabela Magnetic, קאַנטיניוינג צו קלאַפּן קעגנערס, און ניצן רובין ניפּאַלז פֿאַר דעם, יעלד:
  - אַ מלחמה איז ראַגינג אין די אַלוועלט,
  מלחמה אָן סיבה ...
  שׂטן אין מענטשן ס הערצער
  פילע מענטשן זענען געשטארבן!
  אַנאַסטאַסיאַ וועדמאַקאָוואַ באמערקט זייער ראַשאַנאַלי, שלאָגן די פייַנט מיט אַ טרוסקאַווקע אָפּל און סקוויקט:
  - עס איז שטראַלנדיק אַז גאָט באשאפן,
  חסד איז אויסגעגאסן אויף דער מענטשלעכער ראַסע...
  דער גרויסער סװאָג האָט אונדז געגעבן -
  נשמה, שכל, הארץ רחמנות!
  אַקולינאַ אָרלאָוואַ האָט געענטפערט מיט אַ טשאַקעלע, און האָט אויך געשאָסן מיט אַ אָפּל אין דער קאָליר פון אַ פאַסעטירט רובין:
  - יאָ, סוואַראָג קענען טאָן דאָס! דאָס איז דער גרויסער באשעפער פון דעם פּלאַנעט ערד!
  דאַן האָט מיראַבעלע מאַגנעטיק - דאָס מיידל מיט גאָלדענע האָר, געפֿרעגט, בלענדיק אירע ציין:
  - און פארוואס ווערן מענטשן אַלט, און ספּעציעל פרויען, אויב עס איז אַזאַ אַ שטאַרק און קלוג באשעפער ווי סוואַראָג?
  אַנאַסטאַסיאַ האט געשאסן מיט די הילף פון איר נאַקעט טאָעס און געענטפערט:
  - איך געדענק נאך נאך דעם צאר ניקאלאי דער צווייטער, און ער האט מיר אפילו געגעבן זיסוואַרג. קענען איר געבן מיר מיין עלטער דורך קוקן אין מיין פיגור?
  אַקולינאַ אָרלאָוואַ, דרינגלעך מיט איר נאַקעט פּיאַטע, באמערקט דורך באַראַן איר ציין, און ריליסינג אַ דעוואַסטייטינג טאַלאַנט פון טויט:
  - קוקנדיק אויף דיין פּנים, איר וועט אויך נישט געבן עלטער!
  מיראַבעלע מאַגנעט האָט זיך אַ נײַד געטאָן, באַמערקט מיט אַ זיפֿץ:
  - די רוסישע געטער געבן אפילו ימאָרטאַליטי און אייביק יוגנט צו די אויסדערוויילטע. אָבער וואָס קען מען זאָגן וועגן קריסטן?
  אַנאַסטאַסיאַ וועדמאַקאָוואַ, אין ענטפער, געשאָסן ראַקעטן, דריקן דעם קנעפּל מיט איר טרוסקאַווקע אָפּל, און געזונגען:
  - אויפן הימלישן שטול,
  דער מלך פון דער אַלוועלט איז געזעסן ...
  לויט דיין אייגענעם רצון,
  משיח רולד אונדז!
  
  זיי געקרייציקט גאָט אויף דעם קרייַז
  יאָשקע מתפלל צו דעם פאטער ...
  כּדי אונדז נישט שטרענג צו משפטן -
  זינד האט פארגעבן אונדז צו די סוף!
  Mirabela Magnetic נאַדיד, אויך געשיקט ריאַקטיוו גיפס פון טויט, דרינגלעך איר נאַקעט, קייַלעכיק פּיאַטע און וויאַקנולאַ:
  - דו קענסט גוט זינגען! אָבער זענען די רוסישע גאָדס און משיח קאַמפּאַטאַבאַל?
  אַנאַסטאַסיאַ וועדמאַקאָוואַ האָט אַ צינגל מיט די פּלייצעס, געשיקט אַ לופט פּראַדזשעקטאַל מיט די נאַקעט פינגער פונ פוס און קוועטשן:
  - זענען האָניק און מילך קאַמפּאַטאַבאַל? זיי זענען אַנדערש אָבער גיין געזונט צוזאַמען!
  Mirabela Magnetic האָט מסכים געווען מיט דעם, שיקט אַ ראַקעט מיט איר אָפּל די קאָליר פון אַ צייַטיק טולפּאַן:
  - אַוודאי איז גוט! און זייער אפילו אין פּלאַץ!
  או ן ד י מײדלע ך האב ן זינגע ן אי ן אײנעם , װײטע ר שײע ן מי ט ד י נאקעט ע פו ן או ן שאַרלעכלאכ ע ניפאל ן :
  ערד אין די פֿענצטער
  ערד אין די פֿענצטער
  די ערד אין די פּאָרטהאָל איז קענטיק!
  ווי אַ זון טרויערט פֿאַר זיין מוטער,
  ווי אַ זון טרויערט פֿאַר זיין מוטער ...
  מיר זענען טרויעריק וועגן דער ערד, זי איז אַליין!
  און נאָך די שטערן
  אָבער, די שטערן ...
  אַ ביסל נענטער, אָבער אַלעמען איז אויך קאַלט,
  און ווי אַ ליקוי זייגער, און ווי אַ ליקוי זייגער ...
  מיר ווארטן פֿאַר די ליכט און זען ערדישע חלומות!
  און די מײדלעך האָבן װידער צוגעדריקט די ניפּאַלן, שאַרלעכלעך װי מאָן, אויף די קנעפּן, געשיקט אַ טויטלעכן און װידער געזונגען;
  און מיר טאָן ניט חלום פון די ברום פון די קאָסמאָדראָמע,
  נישט אזוי בלוי...
  און מיר חלום פון גראָז, גראָז לעבן די הויז ...
  גרין, גרין, גראָז!
  די מיידלעך האָבן זיך זייער קיל באַהאַנדלט מיט די מודזשאַהידען.
  און זייער צונג איז אויך לאַנג און רירעוודיק. און זיי וויסן ווי צו אַרבעטן מיט זיי.
  Steelenida איז אויך אַגרעסיוו אין שלאַכט ... און אויך ווי זי דרייען זייער אַקיעראַטלי.
  און אויך ניצן אַ טרוסקאַווקע אָפּל. און עס איז זייער שיין.
  סטילנידאַ האָט געזונגען:
  דאָס פֿעלד איז געפּלאָנטערט געוואָרן פֿון סוואָראָגס זין,
  מיר וועלן פעסט צעטרעטן די קעגנערס ...
  דער וועג פון רוסלאַנד, וויי, פון מלחמה צו מלחמה,
  אָבער אונדזער ימאָרטאַל האַרט גייז!
  וועראָניקאַ אויך סלאַמד מיט דער הילף פון איר שאַרלעכ רויט אָפּל ווי אַ רויז פּעטאַל, סקוויקט בייַ די פייַנט:
  - פֿאַר מיין קיל הצלחה!
  וויקטאָריאַ אויך געוויינט איר פול קאַסטן, ווי צייַטיק מעלאַנז, ווען שיסער און קערעקטאַד:
  - פֿאַר אונדזער הצלחה!
  סטאלענידא האט זיך א ניד געטאן, געװארפן א בומעראנג מיט די נאקעטע פינגער, װאם האט אפגעשניטן עטלעכע קעפ אין פלי, און באמערקט:
  - אונדזער הצלחה וועט זיין קאָלאָסאַל, איך גלויבן!
  וואַלענטינאַ, וואָס האָט געשלאָגן די טאַליבאַן דורך דרינגלעך די קנעפּל פון אַן אָטאַמאַטיק מאַשין ביקס מיט אַ טרוסקאַווקע-בונט אָפּל, באמערקט:
  - עגאָיזם איז דער פּראָבלעם!
  סטעעלענידע , געשאס ן אויפ ן שונא , או ן װידע ר װארפ ן גיפטיק ע נאדלע ן מי ט ד י נאקעט ע פיס , הא ט דא ס מא ל באמערקט :
  - יאָ, עגאָיזם איז שלעכט!
  וועראָניקאַ האָט געדריקט דעם פלאַמעטראָוער קנעפּל מיט איר שאַרלעכ רויט אָפּל, פֿאַרברענט אַ גאַנץ פּלאַטאָן כינעזיש און קוועטשן:
  - אבער וויי - עגאָיזם איז נישט אויסגעמעקט!
  וויקטאָריאַ פֿאַקט אויף די פייַנט, מיט די הילף פון אַ נאַקעט, קייַלעכיק, ראָזעווע פּיאַטע און טוועעטעד:
  אבער מיר זענען אויך נישט שוואַך! מיר וועלן האָבן נצחון און אַ יום טוּב פֿאַר צייטן!
  וואַלענטינאַ, שיסעריי אויף די מודזשאַהידעען, און מאָוינג זיי ווי אַ כיס, גענומען עס און אַגרעסיוו ארויס:
  - כבוד צו דער תקופה פון קאָמוניזם און צאַר סוואַראָג!
  סטאַלענידאַ האָט ווידער אַ טאַמפּ מיט איר שאַרלעכ רויט אָפּל און באמערקט:
  - כבוד פארן קאמוניזם!
  וועראָניקאַ געפרעגט מיט אַ שמייכל:
  ― װאָס איז קאָמוניזם?
  וויקטאָריאַ האָט אַגרעסיוו געראָטן, געשיקט אַ טאַלאַנט פון טויט, אַ אָפּל די קאָליר פון צייַטיק טשעריז, און סקוויקט:
  - קאָמוניזם איז הימל!
  און די מײדלעך האָבן עס גענומען און געזונגען:
  - אי ך װע ל אלעמע ן צעריסן ,
  דאָס איז דאָס לעבן, דאָס איז גליק!
  גערדא קעמפט זיך אויף א מאבילן טאנק. זי איז אַ זייער שיין און אַגרעסיוו מיידל. און דער טאַנק באוועגט און בלאַזיז. עס האט אַ פּלאַץ פון גרויס, דעסטרוקטיווע מאַכט.
  גערדע האט געשאסן מיט דער הילף פון אירע נאקעטע פינגער פון געבילדעטע פיס און געציטערט:
  -פֿאַר דעם גרויסן סדר אין דער וועלט!
  שאַרלאַט האָט אויך געשלאָגן דעם שונא מיט איר שאַרלעכ רויטן אָפּל, געדריקט אויף דעם קנעפל דערמיט און געקושט:
  - כבוד צו די מוטערלאַנד.
  און קריסטינאַ די מיידל פייערד, דאָס מאָל מיט אַ נאַקעט, קייַלעכיק, ראָזעווע פּיאַטע.
  און זי האָט געזאָגט:
  - פארן העכערן קאמוניזם!
  מאגדא האט אויך א קלאפ געטאן דעם שונא און געזונגען:
  - די גרויסקייט פון די דייטשן האָט געקענט דעם פּלאַנעט,
  דער פאשיזם איז באזיגט געווארן מיט א שווערד...
  מיר זענען ליב געהאט און אַפּרישיייטיד דורך אַלע אומות פון דער וועלט,
  די מענטשן פון דער גאנצער מדינה מאַרשירן צו קאָמוניזם!
  דע ר טאנ ק הא ט זי ך באװעג ן או ן אלעמע ן בא ־ װארפ ן מי ט שיל , או ן קויל ן האב ן גערעג ט װ י בלײ .
  גערדע האָט װיצדיק באַמערקט, װידער אַ שיסער מיט דער רובין ניפּאַל פֿון איר ברוסט:
  - אונדזער נצחון איז באַשערט - גלויבן מיר, די האָפענונג וועט נישט גיין אַוועק!
  שאַרלאַט האָט געשאָסן מיט אירע נאַקעטע פֿעס און מסכים געווען:
  ― נײן, ער װעט נישט אַװעקגײן!
  די מיידל אויפן טאנק האט שטארק געזיפצט...
  אנדערש, אין אַמבוש, אַליס און אַנדזשעליקאַ זוכן צילן.
  אַליס געדענקט ווי זי ענדיקט זיך אין טורמע ווי אַ מיידל. און דארט האט מען זי געשלאגן מיט גומענע קלאבן אויף די נאקעטע כילז. די מיידל אַליס דעמאָלט געחתמעט די קאָנפעסיע. און זי איז געגאַנגען אין אַ קינדער-אַרבעטער־קאָלאָניע. זי איז אבער דארט נישט לאנג געבליבן.
  אי ן דע ר קאלאני ע הא ט מע ן ד י מײדלע ך אפגעשאלט ן בעלע ר או ן געצװאונגע ן צ ו ארבעט ן באָרוועס , אפיל ו אי ן קאלט ן וועטער . און אַליס פּערק אַרויף. און אַנדזשעליקאַ איז געבוירן געוואָרן אין סיביר, און זי האָט גאָר ניט געקענט שיך, און איז געלאָפן דורכן שניי-דריפט מיט אירע נאַקעטע כילז, איבערלאָזנדיק דרוקן.
  אַזוי די גערלז זענען ספּעציעל און ינווינסאַבאַל.
  אַליס פייערד, דרינגלעך איר שאַרלעכ רויט אָפּל אויף די צינגל און קאָאָינג, באַרינג איר ציין:
  - כבוד צו די תקופה פון רוסישע געטער!
  או ן ז י הא ט געװארפ ן א טויטלעכ ן גראנאט ן מי ט ד י נאקעט ע פיס . וואָס האָט צעריסן אַ מאַסע טאַליבאַן זעלנער.
  אַנדזשעליקאַ אויך פייערד, און גאַנץ אַפּטיק. זי האט דורכגעשטעקט דעם שונא און א קװיטש געטאן:
  - פֿאַר די גרעסטע דערגרייכונגען פון געדאַנק!
  זי האָט ווידער געדריקט דעם קנעפּל מיט איר רובין אָפּל. געשלאגן די פייַנט אין אַ דעדלי לייַדנשאַפט.
  און דאן האט זי מיט די נאקעטע פינגער געווארפען די פארניכטונג פון טויט און געקראצט:
  - פֿאַר די גרויס גאָדדעסס און מוטער פון געטער לאַדאַ!
  אַליס האָט געשאָסן זייער גענוי און האָט געשלאָגן דעם טאַליבאַן גענעראל מיט אַן פּינטלעך שלאָגן און געציטערט:
  - פֿאַר גאָט סוואַראָג!
  או ן דא ן הא ט דא ם מײד ל װידע ר געװארפ ן ד י מערדערישע ר מתנ ה פו ן טויט , מי ט ד י נאקעט ע פיס . דאָס איז אַליס - נאָר אַ סופּער מיידל.
  זי האט גוט געארבעט אין דער קאלאניע. ז ײ האב ן אפיל ו אויפגעהער ט אי ן קאפ , או ן ז ײ געלאז ט װאקס ן ד י האר ן מי ט גאלדענע , געקרייציקט ע האר . און אַזאַ שיין מיידל איז אויפֿגעוואַקסן אין אַ קינדער־אַרבעטער־קאָלאָניע. זי איז געווען נאָר אַ געטין.
  און עס איז אַזוי שיין. און אירע באָרוועסע פֿיס האָבן איבערגעלאָזט אין שניי אַזעלכע פֿאַרפירנדיקע שפּורן. אז אפיל ו ד י וועכטער ן האב ן זי ך פארנומע ן מי ט מאסטערבאציע .
  דאָס איז געווען אַליס ...
  קיין ווונדער, טאָמער, אַזאַ אַ נאָמען ווי אַליס - ז ספּעציעל אַסאָוסייישאַנז. מיט וואָס גאָרנישט קאַמפּערז. און אַליס - אין אַלגעמיין, די שיינקייט איז נאָר סופּער און כייפּער!
  און אירע נאקעטע פינגער װארפן װידער א טויטלעכן גראנאט און צעריסן אלעמען.
  אַליס האָט געזונגען מיט אַ שמייכל;
  פארוואס האט מען א קאפ
  עס ווערט נישט שטומער...
  כ'האק נישט האלץ מיט'ן קאפ
  ניילז זענען נישט כאַמערד!
  אַנדזשעליקאַ אויך גענומען און פייערד, פּולינג די צינגל מיט איר שאַרלעכ רויט אָפּל, ברייקינג דורך די פייַנט. זי האט מיט די נאקעטע פיס געשלאגן א פאר מתנות מות און געזונגען:
  ― לאָז זײַן לײדיק פֿאַר עטלעכע,
  אנדערע נאַרן איר ...
  אָבער אַלעמען איז געזען פֿאַר אַ סיבה,
  וויל זי נישט פארלירן!
  או ן בײד ע מײדלע ך האב ן אנגעהויב ן זינגען , װײטע ר שיסן , אוי ף ד י מודזשאַהידען , או ן שיק ן טויט־מתנות , מי ט ד י נאקעט ע פינגער ;
  ניט דאַרפֿן צו פאַרלירן דיין קאָפּ
  מאך זיך נישט...
  ניט דאַרפֿן צו פאַרלירן דיין קאָפּ
  און פּלוצלינג קומען אין האַנטיק!
  די גערלז פייערד אויף די פייַנט ניצן זייער רובין ניפּאַלז און כאַולינג:
  איר שרייבט אין דיין העפט
  פֿאַר יעדער בלאַט ...
  ניט דאַרפֿן צו פאַרלירן דיין קאָפּ
  ניט דאַרפֿן צו פאַרלירן דיין קאָפּ!
  ניט דאַרפֿן צו פאַרלירן דיין קאָפּ!
  און איר דאַרפֿן צו טייטן די מאַסטערז!
  או ן ד י מײדלע ך האב ן געװארפ ן ד י גראנאטן , מי ט ד י נאקעט ע רונד ע היטלען . די גערלז זענען נאָר אַמייזינג.
  און דאָ איז אויך ניקאָלעטטאַ, פייטינג. דאָס איז אַ זייער שיין מיידל, זי איז נאָר סופּער.
  ניקאָלעטטאַ האָט עס גענומען און געזונגען, פּושינג דעם קנעפּל פון די באַזוקאַ מיט איר שאַרלעכ רויט אָפּל און שיקן אַ טאַלאַנט פון צעשטערונג.
  די מיידל האט געציטערט:
  - כבוד צו די צייט פון קאָמוניזם!
  און צוגעגעבן:
  אין דער נצחון פון די ימאָרטאַל געדאנקען פון קאָמוניזם,
  מיר זען די צוקונפֿט פון אונדזער לאַנד ...
  און די רויטע פאָן, די ליכטיק מוטערלאַנד,
  מיר וועלן שטענדיק זיין ינפאַנאַטלי געטרייַ!
  ניקאָלעטטאַ, נאָך די ווערטער, געוויזן איר צונג. און איר רובין אָפּל ווידער ווי פייערד מיט גרויס דעסטרוקטיווע מאַכט.
  און ניקאָלעטטאַ, מיט איר נאַקעט טאָעס, גענומען און וואַרפן אַ גראַנייד פון טויטלעך מאַכט, צעריסן אַ מאַסע פון מודזשאַהידעען און קאָאָט:
  - דור ך ד י שטורעם ן הא ט ד י פרײהײ ט זו ן אונדזע ר געשײנט ,
  דורך שטורעם און שטורעם זענען מיר געגאנגען צוזאמען...
  זאָלן די פֿעלקער װערן אײנס
  זאָלן אַלע לענדער פֿון דער ערד זײַן צוזאַמען!
  וויאָלאַ האָט אויך געקעמפט מיט גרויס צאָרן. זי האט געשאסן פון די פלעמעװער, געדריקט דעם קנעפל מיט איר שארלאטן ניפל און געזונגען:
  - כבוד צו די פאַדערלאַנד, אונדזער פריי,
  פריינדשאַפט פון פעלקער איז אַ שטיצן אויף אייביק,
  געזעצלעך קראַפט, דער רצון פון די מענטשן,
  נאָך אַלע, פֿאַר די אחדות פון אַ פּשוט מענטש!
  דער בולפעטער האט אויך געשאסן אויף די מודזשאַהידעען. דערב ײ הא ט ז י גענוצ ט א קישקע , פו ן װעלכ ן ע ס זײנע ן ארויסגעפלויג ן פײערלעך , װעלכ ע האב ן ממש אל ץ פארברענט .
  דאָס מײדל האָט געשטעמפּלט מיט איר נאַקעט, אָפּגעשניטן פֿוס און געצײַקט:
  - כבוד צו דער עפאכע פון קאמוניזם, כבוד פארן נייעם לענין!
  אנזשאלינא און אאוראָראַ האבן אויך ארויסגעשטעלט א שטארקע פלעמעטראוער, און עס גענומען, עס געשלאגן מיט א פלאמען.
  און דאס פייער האט זיך אויסגעגאסן... עס האט ממש פארברענט די טאליבאן.
  אנזשאלינא האט רעסטירט אירע בארװעםע פיס און האט געשאסן, ציטערט:
  - כבוד צו די וססר!
  און דאָס מיידל האָט ווידער געדריקט איר שאַרלעכ רויטן אָפּל אויפן פלאַמעטראָווער קנעפּל. און עס האָט זיך ווידער אויפגעהויבן...
  אַוראָראַ אויך שלאָגן די מודזשאַהידעען. פארברענט אַ פּלאַץ פון טאַליבאַן זעלנער און קאָוד:
  - פאר נײע גרעניץ!
  און מיט די נאקעטע פיס האט זי געװארפן א מערדערישע מתנה פון טויט. און ווידער האט ער געדריקט דעם קנעפל מיט דער רובין ניפאל פון זיין ברוסט. דערנא ך הא ט ז י געציטערט , געבראכ ט ד י צײן :
  - כבוד צו די CPSU!
  אנזשאלינא האט א װינק געטאן, געװארפן מיט איר נאקעטן פּיאַטע די ארבעס פון טויט און געציטערט:
  - קפּסו - סס! קפּסו - סס!
  און װידער דריקט זי דעם קנעפל מיט דער טרוסקאװער ניפאל פון איר ברוסט.
  אננא און אָלגאַ זענען שיין גערלז אין בלויז ענג הייזעלעך.
  זיי גענומען און אויפשטיין אַ שווער ראַקעט לאַונטשער. אוּן הָאבִּין זֵיי גִיקוּמֶען אוּן זֵיי הָאבִּין זִיךְ גִיזָאגְטְן אוּן הָאט זִיךְ מְיַישֵׁב גִיוֶוען.
  אננא האט געציטערט, געדריקט אויף דעם קנעפל איר שארלאטן ניפאל.
  - כבוד צו די רוסישע געטער!
  או ן מי ט נאקעט ע פיס , הא ט דא ס מײד ל געװארפ ן א טויטלעכ ן גראנאט .
  אָלגאַ, מיט איר נאַקעט טאָעס, לאָנטשט אַ טויטלעך טאַלאַנט פון טויט, ממש רייסן די מודזשאַהידעען.
  אָלגאַ האָט געזונגען:
  - אוי , פושקין , דו ביסט אן עקסצענטריש , דו האסט א טעות ,
  אין שלאַכט, מיר האָבן נישט האַלטן גענעץ ...
  דער טאנק'ס צעריסן טאנק איז אין פייער,
  דרייווינג אַלע די מענטשן פון די קאַנאַפּע!
  און דאָס מיידל האָט עס גענומען און מיט די באָרוועסע פֿיס אַרײַנגעוואָרפֿן אַ נײַע, זייער טויטלעכע מתּנה פֿון פֿאַרניכטונג.
  און דעמאָלט מיט אַ רובין אָפּל זי געדריקט דעם קנעפּל, שיקט אַ אַגרעסיוו טאַלאַנט פון צעשטערונג.
  דערנאך האבן די מײדלעך געזונגען אין אײנעם:
  - און אין דער מלחמה, אָבער אין דער מלחמה,
  גירלס זען אַ באָכער אין זייער חלומות!
  זיין פאַרלאַנג צו פאָר
  צעריסן דעם יינגל!
  און די קריגערס האבן געברומט:
  - צעטרעטן די גערלז מיט די פֿיס פון מענטשן,
  א בחור טאר נישט זיין באחריות...
  אַ מענטש, ווי אַ פערד, איז אַבליידזשד צו אַקער,
  און די טייַטש פון גערלז איז צו טייטן!
  און ווידער די גערלז מיט זייער שאַרלעכ רויט ברוסט ניפּאַלז וועט דריקן די קנעפּלעך פון אַנייאַליישאַן.
  דער שטן אליין וועט נישט שטיין קעגן אזעלכע שיינקייטן.
  און די לשון־קודש פֿון די מײדלעך זײַנען אַ שפּיל. זיי זענען ווי זיס זיסוואַרג, ליקינג פּאַלסייטינג דזשאַדע ראַדז.
  אננא און אָלגאַ האָבן געזונגען:
  ― מיר װעלן צערײַסן אַלע מענער אין שטיקער,
  עס וועט זיין אין אונדזער מאַכט!
  דאָ זענען די בעאַוטיעס פון די נינדזשאַ גערלז פייטינג.
  ז ײ האב ן אראפגענומע ן ד י בעסט ע או ן טראג ן איצ ט בלוי ז הײזעלעך .
  א נינדזשאַ מיידל מיט בלוי האָר גענומען און כאַקט מיט שווערדן, שנייַדן אַוועק די קעפ פון די טאַליבאַן.
  דערנאָך, פֿון די שאַרלעכ רויט ניפּאַלז פון די קאַסטן, עס וועט באַפרייַען בליץ צו די פייַנט. וואָס פאַרברענען אַ פּלאַץ פון מודזשאַהידעען.
  או ן דא ן מי ט נאקעט ע פיס , װ י ע ר װארפ ט א מערדערישע ר מתנ ה או ן זינג ט :
  - איך בין אַ צאָרעדיק ינסעקט - אַ סופּער נינדזשאַ טשערעפּאַכע! איך װעל עס צערײַסן װי אַ שפּרונג!
  א נינדזשאַ מיידל מיט געל האָר אויך געטאן אַ פלאַטערל טעכניק מיט שווערדן.
  שנייַדן אַוועק די קעפ פון פילע טאַליבאַן.
  דערנאָך, פֿון די פּאָמסן ניפּאַלז פון די קאַסטן, עס פּלאַצן מיט בליץ. פֿאַרברענט אַ גאַנצן באַטאַליאָן און געציטערט:
  ― איך בין דאָס שטאַרקסטע מײדל אין דער װעלט!
  און מיט די נאקעטע פינגער האט זי געװארפן מיט גיפט דעם טויטלעכן קראפט פון א נאדל.
  דאָ אין שלאַכט איז אַ נינדזשאַ מיידל מיט רויט האָר. אירע שווערדן דריין זיך ווי די בליידס פון א העליקאפטער. און שניידט אַראָפּ די מודזשאַהידעין אָן רחמנות.
  די פייערדיק פּולסאַרס פון די וואָריער זענען באפרייט פון די רובין ניפּאַלז פון איר בריסט. פארברענט אַ פּלאַץ פון קעגנערס.
  נאָכדעם האָט זי מיט איר נאַקעט פּיאַטע אַרויפֿגעוואָרפֿן אַ בלאָנדזשען פּעקל קוילן, און צעריסן אַ פּאָר טאַנגקס.
  דערנאָך האָט זי געזונגען:
  מיר וועלן בויען שטעט
  נינדזשאַ מיידל אויף אייביק!
  דאָס איז טאַקע וואָס די גערלז דאַרפֿן. זיי האָבן אַזוי פיל שטורעם און יקסייטמאַנט, און אַ פייטינג שטימונג.
  א נינדזשאַ מיידל מיט ווייַס האָר אויך געשלאגן מיט שווערדן ווי ווינטמיל בליידס, שנייַדן אַוועק די קעפ און געזונגען:
  מיר וועלן קעמפן פֿאַר יאַפּאַן
  איך ווי צו קוש זייער פיל!
  און פון דער מײדלס טרוסקאַווקע ניפּאַלן זײַנען געפלויגן חלילה שטראַלן. וואס האט ממש פארוואנדלט די אפגאנער אין אש.
  און די קעמפער האט מיט אירע נאקעטע פיס געווארפן עטליכע בומעראנגן אויף איינמאל, אפגעשניטן די קעפ פון די שונאים, נאכדעם האט זי געזונגען:
  - כבוד צו די תקופה פון יאַפּאַניש געטער!
  און די טערמינאַטאָרם מײדלעך האָבן גלײך געזונגען:
  - סקאַרלעט גערלז ניפּאַלז, שאַרלעכ רויט גערלז ניפּאַלז,
  לאָזן אַלע מענטשן נאָר שטאַרבן פון בענקשאַפט!
  או ן װידע ר הער ט זי ך טױבדיק ע טשאקלען , או ן ד י שײנ ע צײ ן װײז ן זי ך .
  די גערלז זענען נאָר אַמייזינג!
  און ליב זייער לשונות זיס אַרבעט.
  ד א װעל ן ז ײ זי י נעמע ן או ן גלײ ך װ י ז ײ שפייען , װעל ן ז ײ גלײ ך אװעקלײג ן א גאנצ ן באטאליא ן מי ט אײ ן שװאנג .
  נאָך דעם, די גערלז פון די ארץ פון די רייזינג זון וועלן ברום:
  מיר זענען נישט דערשראָקן פון אנפאלן
  מיר וועלן טייטן די שלעכט גייז אַלע אין אַ רודערן!
  דאָ אין שלאַכט און די קאָמאַנדע פון דזשיין אַרמסטראָנג.
  די מיידל איז זייער שיין. זי האט גענומען און אראפגעװארפן די ביוסטהײם. און זי האָט גענומען די שאַרלעכ רויטע אָפּל פֿון איר ברוסט און האָט געדריקט דעם קנעפּל.
  א שטראם פון ברענענדיקן פלאם איז ארויסגעפלויגן. און ער האָט פֿאַרברענט הונדערט מוכהידין. דאָ זענען די גערלז - דאַשינג יקסייטמאַנט.
  דזשיין האט עס גענומען און געזונגען:
  - רויט, רויט בלוט,
  אַ שעה שפּעטער עס איז נאָר לאַנד
  נאָך צוויי, עס זענען בלומען און גראָז אויף אים,
  דריי יאר שפּעטער, זי איז לעבעדיק ווידער!
  גערטרודע האט געשלאגן איר קעגנער מיט איר שארלאטן ניפאל. האט צעשמעקט דעם שונא און געקראצט:
  - און אַ שטערן מיטן נאָמען די זון ברענט!
  און נאָך דעם, איר נאַקעט, קייַלעכיק פּיאַטע וואָלט דריקן דעם טרעטלען מיט דעדלי קראַפט.
  די גערלז זענען נאָר מאָנסטערס.
  און אַזוי זיי וועלן נעמען עס און ווי זיי וועלן זינגען:
  - שלום בריטאַן, בלוי ים,
  מיר וועלן קיינמאָל זיין סלאַוועס!
  מאַלאַניאַ וועט אויך נעמען עס און דריקן דעם קנעפּל מיט אַ טרוסקאַווקע אָפּל. און שלאָגן די פייַנט מיט גרויס דעדלי קראַפט.
  דעמאָלט עס וועט שרייַען:
  ― פֿאַר בריטאַן און איר מלכּה!
  מאָניקאַ קליקט אויף דעם קנעפּל מיט איר פּאָמסן אָפּל און אַבדזשעקטאַד:
  ― און װוּ טוט די מלכּה ― די הויפּט־מענטשן!
  און מיט דער הילף פֿון די נאַקעט פֿעסן האָט זי עס ווידער גענומען און געשאָסן. דאס מיידל איז נאָר אַמייזינג!
  און דער טאַנק איז ראַשינג צו זיך און מיט גרויס טויטלעך קראַפט. עס האט גערלז פון די מערסט אַגרעסיוו שטופּ.
  מאַלאַניאַ האָט געזאָגט:
  - אונדזער מענטשן, אונדזער מענטשן,
  ער איז נאַקעט, נאַקעט, נאַקעט -
  נאַקעט אונדזער מענטשן!
  אָלעג ריבאַטשענקאָ האלט צו קעמפן מיט גרויס גרימצארן. און די שווערדן פון דעם יינגל שנייַדן ווי רייזער בליידס שנייַדן האָר.
  און דאָס ייִנגל, מיט די נאַקעט פֿעסן פֿון קינדערישע פֿיס, וואַרפֿט אַ מתּנה פֿון חורבן.
  און זינגט:
  מיר זענען פייטינג די פייַנט
  מיט דעם נאָמען פון סוואַראָג ...
  איך װעל נישט זײַן קײן נאַר
  ווערן אַ זון פון גאָט!
  מאַרגאַריטאַ האָט אַגרעסיוו באמערקט, צעהאַקן די מודזשאַהידעען מיט איר שווערדן. און דאָס מײדל האָט אַ װאָרף געטאָן דינע רייזער בליידס מיט די נאַקעט פֿעסן און גענומען שנײַדן די האַלדז פֿון די אַפגאַנער.
  דערנאָך האָט דאָס מיידל געזונגען:
  - מאַרגאַריטאַ - די פֿענצטער איז אָפֿן!
  און זי האָט עס גענומען, און האָט באַװיזן איר צונג! דאס מיידל איז נאָר אַ סופּער וואָריער!
  און קיין איינער וועט האַלטן אָדער באַזיגן איר.
  אויב זי ברוםט, וועט זי ברוימען.
  און די טערמינאַטאָר-קינדער האָבן געפײַפט אין איינעם, און וואלקנס פון קראען האבן אנגעהויבן פארשוועכטן, און האבן געשלאגן די שאַרבן פון די טאַליבאַן זעלנער.
  די קידס זענען נאָר מאָנסטערס.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ האָט געזונגען:
  - אין דער הייליקער מלחמה,
  דאָס לעבן פֿון אַ זעלנער איז נישט ווערט...
  צוליב דעם פאטער-מלך,
  מיר שטאַרבן נישט אומזיסט!
  מארגאריטא האט װידער געװארפן די נאדלען מיט גיפט מיט אירע נאקעטע פינגער, און געציטערט:
  - מיר געווינען ניט אומזיסט!
  און װידער באַנגלט דאָס מײדל... און עס האָט זיך אױסגעװיזן גאָר קיל און פּלוצעם.
  ד י קינדע ר האב ן זי ך נא ר געפרײט . און זייער פֿיס זענען נאַקעט, און אַזוי פלינק, קילער ווי מאַנגקיז.
  די יונגע קריגערס האָבן געזונגען מיט גרימצאָרן;
  אין די וואַסטקייט פון דער ווונדערלעך כאָומלאַנד,
  געדולדיק אין שלאַכט און אַרבעט ...
  מיר האָבן געשאַפֿן אַ פֿריילעכער ליד -
  אָ גרויס פרייַנד און פירער!
  נאָכדעם װעלן װידער דאָס מײדל און דאָס ייִנגעלע פֿײַפֿן אין אײנעם, און װידער װעלן פֿאַלן אַף די קעפּ פֿון די אַפגאַנער טויזנטער צעשטױנטע פֿײגעלעך.
  דאס זענען די גערלז - די העכסטן קלאַס, און דער יינגל איז נישט ערגער ...
  נאַטאַשע שניידט אויך מיט שווערדן. פון די שאַרלעכ רויט ניפּאַלז אנגעהויבן צו מעלדונג בליץ, און אין דער זעלביקער צייַט כאַמינג:
  - קאָלאָווראַט, עוופּאַטיי קאָלאָווראַט,
  פאַרטיידיקער פון דער פאטערלאַנד, פּערונאָוו זעלנער!
  און מיט די נאַקעט טאָעס פון מיידלש לעגס, ווי עס לאָנטשיז, דאָך עפּעס גאָר טויטלעך.
  זויאַ, צעטרעטן די טאַליבאַן מיט פרענזייד גרימצארן, אויך אנגעהויבן צו באַפרייַען גיפס פון אַגרעסיוו טויט פון פּאָמסן ניפּאַלז. און בשעתן זינגען:
  - קאָלאָווראַט, עוופּאַטיי קאָלאָווראַט,
  העלדן פון רוסלאַנד - קאַלעקץ שרעק!
  און איר נאַקעט טאָעס קאַטער ווידער, אַ זייער דעסטרוקטיווע פּרעזענט פון צעשטערונג.
  רויט אַוגוסטינע אויך פייץ מיט שטורעם. זי שיקט איין מתנה פון טויט נאך דעם אנדערן צום שונא. און פֿון איר רובין ניפּאַלז לויפן סטרימז פון היציק ענערגיע.
  אויגוסטינע האט עס גענומען און געזונגען:
  די וואָריערז פון פינצטערניש זענען זיכער שטאַרק,
  בייז הערשן די וועלט אָן וויסן די נומער!
  און די נאַקעט טאָעס פון די פיס פון די רויט-כערער וואָריער לאָנטשט די קעריינג ויסערגעוויינלעך צעשטערונג.
  סוועטלאַנאַ האָט אָפּגעשניטן די כינעזער, אָן קיין רחמנות. צעשניידט זיי צו שטיקער. און מיט די נאקעטע פיס האט זי געװארפן ארבעס מיט ברײםן.
  און דאַן פֿון די טרוסקאַווקע ניפּלען, װי אַ שטראָם אױף דעם שונא, מיט עפּעס זײער טויטלעך.
  צעריסן דעם שונא און זינגען:
  - אָבער איר קינדער פון שׂטן,
  צי ניט צעטרעטן אויף די מאַכט פון משיח!
  דאָס איז טאַקע אַ מיידל וואָס איז ביכולת צו באַזיגן קיין בייז.
  וואָריערז, איך מוזן זאָגן, טאָמער די סטראָנגעסט אין דער וועלט.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ, קאַטינג אַראָפּ די מודזשאַהידעען, סאַנג:
  אין דער וועלט פון היץ און שנייפאַל,
  די וועלט איז סיי אָרעם און סיי רייך...
  אונדזער סקוואַד איז אַטאַקינג
  קעגנער גלייך צום גיהנום!
  מאַרגאַריטאַ האָט אַ װאָרף מיט די נאַקעט פֿעסן אַ שטיק אַנטי־מאַטעריע, צערײַסן אַ מאַסע פֿײַנט און אַ קװיטש געטאָן:
  און דער קאַמף גייט ווידער
  די כייפּערפּלאַסמיק פייַער איז בוילינג ...
  און לענין איז אזוי יונג
  שלאגט מיט באלקן!
  נאָך דעם, די מיידל גענומען און געוויזן איר צונג ספּאַסיפיקלי. און זי האט צו אַרייַנלאָזן עס איז זייער לאַנג.
  וואָריער קידס זענען טאַקע קיל.
  אַדאַלאַ און אַגאַטאַ זענען פייטינג אויף אַ צוויי-אַוועקזעצן זיך-פּראַפּעלד ביקס. זיי צעטרעטן שונאים, צעריסן זיי.
  אַדאַלאַ דריקט דעם קנעפּל פון די דזשויסטיק מיט די שאַרלעכ רויט אָפּל פון איר קאַסטן, ברייקס די מאַסע פון כינעזיש און קוועטשן:
  - פֿאַר גרויס רוסלאַנד!
  אַגאַטאַ וועט אויך שלאָגן די פייַנט, צעטרעטן אים צו ברעקלעך, טרער אים אין אַ בלוטיק באַלאַגאַן און בלאַדינג:
  - פֿאַר קיעוואַן רוס!
  און ער וועט אויך דריקן די דזשויסטיק קנעפּל מיט זיין רובין אָפּל!
  נאָך דעם, די גערלז וועלן נעמען און זינגען:
  - געלערנט צוזאַמען אין שולע
  און געדענק מיט הארץ...
  ווי די בעלז טאָל
  וועגן קיעוואַן רוס!
  
  און די ארטאדאקסן געדענקען
  ווער פרעגסטו נישט...
  ווי זענען געווען יענע הערליכע טעג
  באַפּטיזאַם פון רוסלאַנד!
  און נאַטאַשע און איר קאָלעקטיוו האָבן גענומען;
  היי סלאַווס, היי סלאַווס
  מאסקאװיטן און קיעװער...
  זאָל מיר טיילן די מאָטהערלאַנד!
  מ׳קאן נישט שיקן קײן בחור
  ציילן דיין ווי אַ קעננעל ...
  איך וואלט אים ליב געהאט!
  אזוי זענען די מיידלעך צעשפרייט געווארן, און עס איז קלאר אז די טאליבאן קען אוודאי נישט אנטקעגן אזעלכע מענטשן.
  . קאַפּיטל? 23 .
  גאָרבאַטשעוו-פּוטין ווײַטער באַפֿעלן און געבן באַפֿעלן. די פארגעשריטענע איינהייטן פון די סאוועטישע טרופן האבן שוין דערגרייכט צום אינדישן אקעאן. אין דער זעלביקער צייט, די וססר אַרמיי איז צוגאַנג צו טעהראַן. און הייבט צו אַרומרינגלען די הויפּטשטאָט פון יראַן. און עס איז גאָר קיל.
  גאָרבאַטשעוו-פּוטין שפּרינגט מיט פאַרגעניגן.
  און ער האט חלומות.
  די מלחמה גייט אויף ווי אויף אַ סאָף שפּור.
  נאַטאַשאַ און איר מאַנשאַפֿט באַשלאָסן צו שפּילן עטלעכע שאָך צו נעמען אַ ברעכן פון די באַטאַלז.
  אויגוסטינאַ און סוועטלאַנאַ אויף איין זייַט, און נאַטאַשאַ און זויאַ אויף די אנדערע.
  דאָס בלוי-האָריקע מיידל האָט געשטופּט איר מלכס פּיאָן פאָרויס. אויגוסטינע האָט געענטפערט דורך טשוזינג די סיסיליאַן דיפענס.
  ס'איז שוין אן אנדער שפיל. דער רויט-כעריד וואָריער געניצט די דראַגאָן ווערייישאַן ווו שווארצע ס בישאָפּ אַקיאַפּייז אַ גרויס דיאַגאָנאַל און לייגט דרוק אויף ווייסע ס שטעלע, דער מלך, וואָס איז כיידינג אויף די קווינסייד.
  זייער טשיקאַווע שטעלעס באַקומען דאָ. ווייַס קענען כאַפּן אין די באַפאַלן פֿאַר די שוואַרץ פּיאָן אַוואַנסירטע אין פראָנט פון די בישאָפּ.
  נאַטאַשאַ און אַוגוסטינאַ געשפילט שנעל אין ערשטער. אבער דאן האבן זיי לאנג אנגעהויבן טראכטן. באַטראַכטן אָפּציעס. אויגוסטינאַ האָט מקריב געווען אַן וועקסל פֿאַר אַ פּיאָן. אבער די אטאקע איז דורכגעפאלן.
  אָבער דאַן האָט נאַטאַשע געמאַכט אַ קליין טעות און האָט געמאַכט אַ שטיק פאַר אַ פּיאָן. איר שטעלע איז געווארן שווער. אָבער דאָס מיידל מיט בלויע האָר האָט זיך זייער שטאַרק פאַרטיידיקט. די מסיבה האט זיך געצויגן אויף דער אכטטער שעה. און ביז איצט, אַוגוסטינע איז נישט ביכולת צו געווינען.
  דעמאל ט אי ז ד י שפיל ן איבערגעריס ן געװארן . די טאַליבאַן האָט ווידער אַטאַקירט. און דאָס איז דאָך שוין ערנסט.
  טאַנגקס ברום און ענדזשאַנז ברום.
  נאַטאַשע האָט געדריקט דעם באַזוקאַ קנעפּל מיט איר שאַרלעכ רויטן אָפּל און געשאָסן אַ טויטלעכן גראַניט.
  צעבראכן דורך אַ פייַנט טאַנק. דערנאָך האָט דאָס מיידל געשריגן:
  - איך דערקלערן אַ טשעק!
  או ן מי ט ד י נאקעט ע פו ן הא ט ז י װידע ר געװארפ ן א גראנאט ן מי ט גרוי ם מערדערישע ר מאכט .
  זויאַ האט אַגרעסיוולי באמערקט, באַרינג איר ציין און פייערד אויף די פייַנט מיט די הילף פון אַ מאַלענע אָפּל:
  - און מאַטינג איז אפילו בעסער!
  און דאָס מײדל האָט װידער אַ װאָרף געטאָן מיט אירע נאַקעטע פֿעס, אַ באָמבע פֿון דעסטרוקטיווע מאַכט.
  און זי האָט געבראַכט, אױסגעלײגט אירע צײן:
  ― איך װעל אײַך שלאָגן!
  אויגוסטינע האט געשאסן א מאשין ביקס אויף די מודזשאַהידעען. דערנאָך זי גענומען די רובין אָפּל פון איר ברוסט און געדריקט די קנעפּל פון די גראַנייד לאָנטשער. זי האט צעבראכן דעם שונא קאר און טוויטט:
  ― פֿאַר דעם העכסטן כּבֿוד!
  או ן מי ט ד י נאקעט ע פיס , הא ט ז י גענומע ן או ן געװארפ ן א מתנ ה פו ן טוי ט אויפ ן שונא , מי ט טויטע ר קראפט .
  סוועטלאַנאַ גענומען עס און סלאַמז בייַ די פייַנט מיט די הילף פון אַ טרוסקאַווקע ברוסט אָפּל. וועט ברעכן דורך אַ פייַנט טאַנק און בלאַדער:
  - כבוד צו קאָמוניזם און גן עדן!
  או ן מי ט זײנ ע נאקעט ע פים , װע ט ע ר נעמע ן מי ט א ן ברײם ן פעקל , פארלעשן ן דע ם פארשאלטענע ם שונא .
  די גערלז זענען נאָר אַמייזינג. זיי האָבן אַזוי פיל פייטינג ענטוזיאַזם און גוואַלדיק שטאַרקייַט.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ, דעם אייביק יינגל, קוקט וועגן צוועלף יאר אַלט. זייער שיין קינד מיט רעליעף מאַסאַלז, און אין קורצע הייזלעך אַליין.
  ווארפט א גראנאט מיט טויטליכע קראפט מיט די נאקעטע פיס, נאכדעם ווי ער ברוםט:
  - פֿאַר די מוטערלאַנד און סטאַלין!
  מאַרגאַריטאַ איז אַ זייער קיל וואָריער. כאָטש זי קוקט אויס ווי אַ מיידל פון וועגן צוועלף יאָר אַלט.
  או ן ז י הא ט אוי ך גענומע ן או ן געװארפ ן א ארבעס , מי ט ד י נאקעט ע פיס , צעריס ן ד י העלדיש ע מודזשאַהידין .
  דערנאָך האָט דאָס מיידל געזונגען:
  - פארן מוטערלאנד אן סטאלין!
  נאך דעם האבן די אומשטארבלעכע קינדער עס גענומען און געפײפט מיט אלע ליפן. און די קראען זײנען געװען דערשטוינט און זײנען געפאלן װי האגל אויף די קעפ פון די אפגאנען. אוּן הָאבִּין גִיזָאגְט זֵייעֶר גִיזָאגְט.
  די קעפ האבן געפלאצט ווי קאַווענע, ווען מען האָט זיי געטראָפן מיט די שנאָבלן פון ראַווען וואָס האָבן פאַרלוירן דעם באַוואוסטזיין פונעם פײַפן.
  דאס איז וואס די קינדער האבן געטון...
  אַנאַסטאַסיאַ וועדמאַקאָוואַ איז אויך אין שלאַכט ... און איר נאַקעט טאָעס זענען זייער באַרימט דרינגלעך אויף די קנעפּלעך.
  דאס מיידל, וואס איז געווען בלויז אין הייזעלעך, האט עס גענומען און געדריקט דעם דזשויסטיק קנעפּל מיט איר שאַרלעכ רויט אָפּל. זי האט געשלאגן מיט א ראקעט אין א טאליבאן טאנק און האט געקושט:
  - פֿאַר די גרויס נצחון פון די וססר!
  אַקולינאַ אָרלאָוואַ געקעמפט אין איין ביקיני. זי איז אַ מיידל מיט האָר וואָס איז ווי שניי, אַ ביסל ספּרינגקאַלד מיט גאָלד. דאָס הײסט, די מאַדאַם איז זײער שײן.
  און איצט דריקן איר גראַציעז נאַקעט פֿיס דעם טרעטלען. און קליין באָמבס פאַלן אויף די קעפ פון די אַפגהאַנס. און זיי שיין פיל שלאָגן די פייַנט, ברייקינג דורך די טאָווערס און רופס פון זיך-פּראַפּעלד גאַנז.
  אַקולינאַ האָט עס גענומען און געזונגען:
  דער גלאָק וועט קלינגען אין הימל
  דער רעגן וועט שטייַגן טייער...
  איך גיי צו מיין קינדשאַפט
  זומער רעגן פֿאַר מיר!
  און די קריגער האָט ווידער פייערד, מיט די רובין ניפּאַלן פון אירע מעלאָן-פולע בריסט. דאָ איז אַ מיידל מיט אַזאַ שיין האָר, און פאַרפירעריש, טאַנד, גראַציעז לעגס.
  Mirabela Magnetic אויך פייץ מיט גרויס ענטוזיאַזם און קאָלאָסאַל אָנפאַל.
  די מיידל פייערד אויף די פייַנט מיט די הילף פון אַ טרוסקאַווקע אָפּל. זי האט צעבראכן דעם טאליבאן טאנק און געקושט:
  - כבוד צו די רוסישע געטער!
  דאָס מיידל Mirabela איז זייער שיין. און מיט די נאקעטע פיס האט זי גענומען און אריבערגעטראגן צום שונא א מערדערישע מתנה פון טויט. און די מודזשאַהידעען זענען געווען זייער שטום.
  אבער דער וואָריער העלגאַ וועט אויך האַמער אויף די פייַנט פון די לופט. אין טאן אַזוי, זי געווענדט איר שאַרלעכ רויט, מאָן-בונט אָפּל. און טויטליכע מיסילס זענען געפלויגן אויפן שונא.
  זיי האבן ממש צעבראכן דעם בונקער אויף שטיקער. דאס זענען טאַקע סופּער קלאַס גערלז.
  דאס מײדל האט געשאסן מיט דער הילף פון אירע נאקעטע פיס און זיך צעקװיטשעט, געצאלט די צײן, געפינצטערט װי פערל.
  און דער וואָריער האָט מיט התלהבות געזונגען:
  ע ס זײנע ן געװע ן פי ל שװער ע טעג
  דאָס מײדל איז װי אַ נאכטיגאַל...
  סאַמד אַרויף, אָן טראכטן די רעזולטאַטן,
  קעמפט נישט מיט איר בחורים,
  קעמפט נישט מיט איר בחורים,
  אַנדערש, ער וועט ברעכן אַוועק די הערנער!
  די גערלז זענען נאָר סופּער וואָריערז.
  אַלע פיר מײדלעך האָבן מיט באַגײַסטערונג געזונגען:
  גרויס רוסלאַנד - סאָף פעלדער,
  זאל דאס הייליגע לאנד ברענען צווישן די שטערן...
  איך גלויבן די געפילן פון די האַרץ זענען נישט צעלאָזן -
  מיר וועלן באַשיצן די גרענעץ פון ברעג צו ברעג!
  
  זאל עס זיין קאָמוניזם אין אונדזער הויז,
  וואָס האָט געפֿירט דעם חבר לענין ...
  און דער בייז שונא פון פאַשיזאַם איז חרובֿ,
  אין נאָמען פון די גרעסטע דורות!
  
  נאָך אַלע, די מאָטהערלאַנד אין אונדזער הערצער איז איינער,
  און אין דער צוקונפֿט צו פילע גאַלאַקסיעס ...
  זאל מיין לאַנד זיין באַרימט פֿאַר סענטשעריז
  מאָטהערלאַנד איר זענט נישט נאָר אַ זיס ראַפּער!
  
  זאל בליען מיין פאטערלאנד
  מיר וועלן באַזיגן גענגהיס כאַן ...
  ווינס עפענען אַן אַנלימאַטאַד חשבון-
  צום כבוד קען איך דעם רוסישן איוואן!
  
  מיר זענען וואָריער גערלז אַזוי שטאַרק
  אַז דער קעגנער קען אונדז נישט באַזיגן ...
  מיר זענען די טעכטער פון סוואָראָג און זין,
  קענען צו זעץ די פוהרער אין די פּנים!
  
  פֿאַר אונדז גאָדדעסס לאַדאַ איך גלויבן
  ווער האט געבוירן פילע געטער ...
  אַלע מענטשן זענען אַ פרייַנדלעך משפּחה,
  וואָס אין מיין האַרץ איך וויסן ראָד!
  
  און דער אלמעכטיקער רוסישער יאָשקע,
  געבוירן אין גרויס אָרטאָדאָקסי ...
  פֿאַרשטייט זיך, אַז דער דעמיורג איז בכלל נישט קיין פחדן,
  דער אייבערשטער האט זיך באזעצט צווישן די מענטשן!
  
  צום כבוד פון אלמעכטיקער משיח,
  מיר וועלן הייבן אונדזערע שאַרפע שווערדן...
  קעמפן די מאָנגאָלס צו די סוף
  אַזוי אַז די האָרדע פון באַטו וועט נישט קומען צו רוסלאַנד!
  
  יאָ, מיט אונדז די ינפאַנאַט אין מאַכט רוד,
  ווער קריייץ די אַלוועלט ...
  און ער נאָר קען טאָן עס
  וואָס נאָר אַמייזיז אונדז באוווסטזיין!
  
  מיר זענען מענטשן - דאָס איז פּלאַץ,
  ביכולת צו קאַנגקער די אַלוועלט ...
  כאָטש באַטי האַק פּריקט אַרויף די האָרדעס,
  רוסלאַנד מיט די שטאַרקייט פון די משפּחה אין די שלאַכט אַנטשיינדזשד!
  
  גערלז זענען זייער פאַנד פון באָרוועס,
  ראַש שנעל דורך די ייַזיק שניידריפץ ...
  און זיי וועלן שלאָגן די מאָנגאָל מיט אַ פויסט,
  צו נישט אַרויספאָדערן צו האַנדלען מיט די פאַדערלאַנד!
  
  א שענערע היימלאנד קען מען נישט געפינען
  כאָטש זיי באַפאַלן רוסלאַנד מיט אַ נייטמעריש סטייַע ...
  די מיידל איז נישט מער ווי צוואַנציק יאָר אַלט,
  זי האָט שוין אָפּגעשניטן סאַמעריי!
  
  זי איז שיין און קלאַסי
  די מיידל וואָס דיסטרויז די מאָנגאָלס דזשאָוקינגלי ...
  זאל שׂטן באַפאַלן די ערד -
  מיר וועלן צעטרעטן די פייַנט מיט אַ שטאָל רוט!
  
  אַזוי איך וויידזשד מיין נאַקעט פֿיס,
  און זי האָט אַרײַנגעשטעקט איר נאַקעט פּיאַטע אין גאָמבע...
  איך בין געווארן אַזאַ אַ קיל מיידל
  איר טאָן ניט דאַרפֿן סאַמאָוואָלאָק אין דעם פאַל!
  
  מיינע שווערדן פליקן ווי א פעדער,
  און זיי שנייַדן אַראָפּ די מאָנגאָל אַרמיי אַזוי באַרימט ...
  זאל מיין ריר זיין שטאַרק,
  דער שונא וועט ווילד חרובֿ ווערן!
  
  יאָ, אונדזער רוסלאַנד איז ניט מער שיין צו געפֿינען,
  גרויס ווי די זון אויבן די פּלאַנעט ...
  מיר קענען געפֿינען גליק פֿאַר זיך,
  און מען זינגט גבורות!
  
  רוסלאַנד איז אַ שטראַלנדיק לאַנד,
  וואָס האָט געגעבן קאָמוניזם צו די פעלקער ...
  זי איז אויף אייביק געגעבן צו אונדז דורך קין,
  פֿאַר די מוטערלאַנד, פֿאַר גליק, פֿאַר פֿרייַהייט!
  
  פאטערלאנד - מיר אכפערן די האר משיח,
  זאל מאַריאַ און לאַדאַ זיין פאַרייניקט ...
  חבר סטאַלין האָט פאַרבייַטן זיין פאטער -
  מיר רוסן זענען ינווינסאַבאַל אין באַטאַלז!
  
  די פעלקער פון דער וועלט האָבן ליב דעם רוסישן וועג,
  מיר זענען איין, גלויבן מענטשן מיט האַרץ ...
  גלייב מיר, ביי אונז נישט מיט א פויסט,
  מיר וועלן באַלד עפענען די טיר צו פּלאַץ, איך וויסן!
  
  מיט נאַקעט פֿיס מיר וועלן אַרייַן מאַרס,
  מיר וועלן באַלד בעל ווענוס אין וואַלער ...
  אַלץ וועט זיין נאָר די העכסטן וויסן קלאַס,
  און אַ מענטש וועט ווערן קיין העלד!
  
  יאָ יאָשקע איז סופּערמאַן
  מיט סוואַראָג, רוסלאַנד וועט העכערונג פון זייַן ניז ...
  די בחורים וועלן נישט האבן קיין פראבלעמען,
  זאל ס אכפערן די משפּחה אין ומענדיקייַט נאָמען!
  דאָ זיי זענען פייטינג און ינימיטאַבאַל זינגערס.
  אבער די קאָמאַנדע פון עליזאַבעטה איז פייטינג זייער דעספּעראַטלי.
  די מיידל פייערד אויף די פייַנט מיט די הילף פון פלינק טאָעס און קאָאָעד:
  - כבוד צו די געטער פון ביזאַנטיום,
  די מײדלעך זײַנען נאָר באָרװעס!
  או ן ז י הא ט װידע ר געטראפ ט מי ט דע ר היל ף פו ן א שארלאװעט ן ניפל , װא ס הא ט געלויכט ן װ י א קוילן . דאס זענען די גערלז פון די העכסטן און קאָלאָסאַל קלאַס.
  עקאַטערינאַ האָט אויך געשלאָגן איר קעגנער מיט אַ טרוסקאַווקע ברוסט אָפּל, וואָס האָט אויסגעזען ווי מעלאָן.
  דא ן הא ט ז י צוגעגעב ן מי ט א נאקעטן , קײלעכדיקע , פארהארטע ר פויע ל , קאכנדיק :
  - כבוד צו די רוסישע געטער, און לאָזן די רעגן שלאנג שטאַרבן!
  עלענאַ, פירינג זייער אַקיעראַטלי אויף די פייַנט, היטטינג די מודזשאַהידעען מיט די הילף פון נאַקעט פינגער פון טשיזאַלד לעגס, וויאַקנולאַ:
  - פֿאַר די גרויסקייט פון די נייַ פירער פון רוסלאַנד, מיר טאָן ניט דאַרפֿן אַ רעגן שלאנג!
  און ווידער דריקן די רובין ניפּאַל אויף די קנעפּל.
  עופראסיניע האט מיט דעם מסכים געווען, געגאפט דעם שונא און געקראצט, באוועגט איר לאנגע צונג, געציטערט:
  - מיר וועלן באַזיגן דעם פייַנט, כאָטש ער איז אין די מערהייַט,
  די מיידל האט הונדערט שטעקן אויף די צוריק!
  און דער וואָריער וועט נוצן אַ אָפּל וואָס ספּאַרקאַלז ווי אַ רויז. און איר נאַקעט, טשיזאַלד לעגס וועט נוצן קאָלאָסאַל מאַכט פון צעשטערונג.
  און די מאַסע פון די טאַליבאַן קאַלאַפּסט בייַ אַמאָל.
  אזוי פארט דער טאנק און צעטרעט די טרופן פון דער גרויסער און שטארקער טאליבאן אימפעריע. קעג ן ד י מײדלע ך קא ן קײנע ר ניש ט שטײ ן . אפילו אויב זיי זענען נישט אין אַ טאַנק, אָבער פשוט אין זייער ענג, שוואַרץ און רויט הייזעלעך. אַזאַ גערלז זענען זייער שטאַרק און קיל פול פון אָנפאַל. און די נאַקעט טאָעס פון די לעגס, גאַנץ לאַנג, גראַציעז און רירעוודיק, צולייגן די פּראַל פון קאָלאָסאַל דעסטרוקטיווע קראַפט אויף קעגנערס.
  אַלענקאַ אויך פייץ מיט גרויס לייַדנשאַפט. איר דרוק, און נאַקעט בריסט מיט ניפּאַלז, ווי טולפּאַן קנאָספּ, רעדט פֿאַר זיך. דאָס איז די מיידל - די מערסט רעליש. און עס האט אַזוי פיל אַפּעריישאַנאַל ינדזשאַנואַטי, פענאָמענאַל, קאָסמיש מאַכט. און אפֿשר נישט בלויז פּלאַץ, אָבער אויך די ערד.
  אַליאָנקע האָט געשלאָגן דעם שונא, מיט איר ברוסט אָפּל, די קאָליר פֿון דעם פּראָלעטאַרישן פֿאָן, און געזונגען:
  - רוסיש געטער - געטער פון מלחמה!
  און זי האט מיט אירע נאקעטע פינגער געווארפן מתנות פון אויםניי אויפן שונא פונעם טאליבאן.
  אַניוטאַ אויך פייץ. די מיידל איז פול פון שטאַרקייַט און ענטוזיאַזם. עס האט ביידע צערטלעכקייַט און שטאַרקייַט. ווי שטאָל קאָוטאַד מיט גומע. און אַזוי האָט דאָס מיידל גענומען און צוגעדריקט איר שאַרלעכ רויטן אָפּל אויפֿן קנעפּ, אַרויסלאָזן אַ פֿײַערדיקן שטראָם אויף די טאַליבאַנער זעלנער.
  דער קריגער האט געזונגען:
  - אַ פרייַנד קענען שטענדיק העלפן מיר,
  צי ניט פאַרגיסן וואַסער, אַלעמען אַרום איז דזשאָוקינג ...
  און מיר קענען העלפן די אַגרעסער,
  און פֿאַר אונדז סוואַראָג איז דער בעסטער פרייַנד!
  און דאָס מײדל מיט די נאַקעט פֿעסן האָט מיט קאָלאָסאַלע צעשטערנדיקע כּוחות אַ װאָרף געטאָן אַ חורבן־באָל.
  די רױטע, און זײער אַגרעסיווע, קריגערײַער אַללאַ, האָט גענומען און האָט געקרעכצט, אױסגעטראָגן אירע שארפע צײן, שײַנט װי בריליאַנטן:
  - אבער פאסאראן! טשיינאַ וועט נישט קאַנגקער אונדז!
  און די שיינקייט האָט געדריקט די רובין ניפּאַל פון איר קאַסטן אויף די דזשויסטיק קנעפּל. און זי האָט עס גענומען און עס צעשטערט מיט אַ דריי.
  און דאן האבן אירע נאקעטע פינגער פון געטשעפעטע פיס גענומען און געװארפן א קיללער בומעראנג. ער איז אריבערגעפלויגן און אפגעשניטן עטלעכע קעפ.
  אללא האט עס גענומען און געציטערט:
  מיר וועלן ערשט קוקן דעם שונא אין די אויגן
  און דעמאָלט מיר פּרעגלען עס און עסן עס!
  דא ן הא ט דא ם מײד ל גענומע ן או ן װײז ט אי ר צונג . און די צונג פון אַ מיידל מיט אַ רויט פּאַסן איז זייער לאַנג און פלינק. ער איז זייער געשמאַק און שמעקנדיק, ווי געזונט ווי פּאַלסייטינג לייקס צו לעקן.
  דער וואָריער איז סופּער און סאַנג:
  - עס איז קיין קינדשאַפט אין אַ פרענזיעד אימפעריע!
  יא, פרויען נוצן קיין סגולע!
  או ן דא ן הא ט אי ר נאקעט ע פיעל ע געװארפ ן א גראנאט .
  מאַריאַ אויך פייץ מיט אַ פּלאַץ פון דרוק. זי איז אַ מיידל פון די העכסטן קלאַס און סעריע.
  זי האָט שוין געמוזט קעמפן מער ווי איין מאָל... דאָס מיידל האָט אויך אָנגעצייכנט אַ קורצע דערציילונג אויף אַן אַלטערנאַטיווע געשיכטע... ווען אַלץ גייט אַנדערש, כאָטש עס האָט זיך אַ סך געביטן אין פֿאַרגלײַך מיט דער ווירקלעכקייט.
  נאַפּאָלעאָן האָט אויסדערוויילט אַן אַלטערנאַטיווע פּלאַן פון מלחמה מיט רוסלאַנד. ער איז געפארן קיין קייוו און דארט באזיגט די רוסישע מיליטער. און ער באשאפן אַ ליאַלקע קליין רוסלאַנד. דערנאָך איז געווען אַ מלחמה און די צוגאַנג פון ווײַסרוסלאַנד און ליטע צו דער דוכאַט פון פּוילן, וואָס איז געווען ריניימד די מלכות. אויך עסטרייך האט באקומען א טייל אוקראינישע טעריטאריע. רוסלאנד, נאכדעם וואס מען איז באזיגט געווארן, איז געווארן א מינערווערטיק מאכט. אין 1815 האָט נאַפּאָלעאָן אָנגעהויבן אַ קאמפיין קעגן טערקיי.
  באזיגט די אטאמאנען און גענומען קאנסטאנטינאפאל. גריכנלאנד האט באקומען זעלבסטשטענדיגקייט, באסניע און הערזעגאָווינע איז געווארן א טייל פונעם גרויסן איטאליע, וואס וואלט געשטעלט געווארן אויפן טראָן דורך דעם זון פון נאפאלעאן באנאפארט. רומעניע איז אריינגערעכנט געווארן אין עסטרייך, וואס האט געמאכט דעם קייסער פארבונדן מיט נאפאלעאן. בולגאַריאַ און סערביע האָבן באַקומען זעלבסטשטענדיקייַט, ווי אַלבאַניאַ, אָבער געווארן וואַסאַל פון פֿראַנקרייַך.
  און גריכנלאנד איז אַ וואַסאַל פון פאָרמאַלי פרייַ גרויס איטאליע.
  אין טערקיי, אין פאַקט, בלויז די הויפּטשטאָט יסטאַנבול איז געבליבן אויף די באַלקאַנס מיט אַ קליין שטיק פון לאַנד.
  אָבער, די מלחמה האט נישט סוף דאָרט. נאַפּאָלעאָן האט לאָנטשט אַן ינוואַזיע פון מאָראָקקאָ און אַלדזשיריאַ. אבער די בריטיש פליט ינטערפערד מיט די פראנצויזיש. די מלחמה מיט ענגלאַנד האָט זיך געצויגן. אבער די ינדזשיניאַס נאַפּאָלעאָן געראטן צו נעמען גיבראַלטאַר, און באַזיגן די בריטיש מיט זיין העכער פאָרסעס אויף לאַנד.
  נאך דעם האבן די פראנצויזן פארשפארט דעם מיזרעך און האבן געקענט פארכאפן דעם גאנצן צפון פון אפריקע, אריינגערעכנט סיי עגיפטן און סיי סודאן. בעשאַס די פייטינג, די פראנצויזיש האָבן די וועלט 'ס ערשטער סובמאַרין. ענגלאנד האט אנגעהויבן טראגן ריזיקע פארלוסטן.
  נאַפּאָלעאָן האט אַלע אייראָפּע און טייל פון רוסלאַנד אונטער זיין קאָנטראָל. און בריטאַן איז נישט איר קאָנקורענט.
  ביסלעכווייַז די פראנצויזיש אָוווערקאַמד די בריטיש. זיי געבויט מער שיפן מיט אַ באַפעלקערונג און רעסורסן פילע מאָל מער באַטייַטיק. אין די סוף, אין 1931, נאַפּאָלעאָן לאַנדיד אין בריטאַן, און האט דעוועלאָפּעד זייַן טרופּס, גענומען לאָנדאָן.
  בריטאניע האט זיך אונטערגעגעבן... א ריזיגע טריביוט איז אויף איר ארויפגעלייגט געווארן און אלע קאלאניעס זענען ווידער געווארן פראנצויזיש.
  נאפאלעאן איז שוין געווען צו אלט, און האט געשיקט זיינע גענעראלן אין קאמף.
  פֿראַנקרייַך געקעמפט מיט די יו און אין לאַטייַן אַמעריקע צו האַלטן פילע קאָלאָניעס.
  נאַפּאָלעאָן, וואָס האָט געלעבט זיבעציק יאָר, וואָס איז נישט אַזוי קליין פֿאַר אַ גרויסן זשעני, איז געשטאָרבן אין 1839 לויט די סטאַנדאַרדס פֿון 19טן יאָרהונדערט. זײַן זון נאַפּאָלעאָן דער צווייטער, אַ הויכער בלאָנדע, וועלכער האָט ניט אויסגעזען ווי זײַן פֿאָטער, האָט אין אַכט און צוואָנציק גערשטן דעם טראָן. און פון קורס, פארבליבן די מלחמה. בשעת אין אַלגעמיין אין די קאָלאָניעס.
  אין דערצו, נאַפּאָלעאָן דער צווייטער האט עטלעכע טשיקאַווע געדאנקען. באזונדער האט ער געהאלטן א רעפערענדום און פאראייניגט פראנקרייך, איטאליע און עסטרייך אין איין שטאט.
  און דאָס איז אויך ניט שלעכט ... און אין פּרוססיע שטעלן זיי זייער קרויוו אויף דעם טראָן.
  און די קאַמאַנוועלט איז געווען רולד דורך די ומלעגאַל זון פון נאַפּאָלעאָן און די פויליש פּאַננאַ פון וואַלענסיאַ.
  די טרופּס פון נאַפּאָלעאָן צווייטער האָבן יווענטשאַוואַלי פאַרטיק די פאַרייניקטע שטאַטן און קאַפּטשערד ביידע צפון און דרום אַמעריקע. דעמאָלט אפריקע איז ינוויידיד. עס יקספּאַנדיד אין ינדיאַ און טשיינאַ.
  אין 1860 איז געווען אַ מלחמה מיט רוסלאַנד. דאָס מאָל האָט מען גענומען מאָסקווע און פּעטערבורג. עס איז פארגעקומען א רעפערענדום, און רוסלאנד, גלייך ביזן פאציפישן אקעאן, איז אריין אין קאמאנוועלט. און דעמאָלט די קאַמאַנוועלט צונויפגיסן מיט פֿראַנקרייַך. דערנאָך איז געווען אַ מלחמה אין כינע און אַ לאַנדינג אין אויסטראַליע ... נאַפּאָלעאָן דער צווייטער האָט געהערשט ביז 1883 ביז ער איז געשטאָרבן אין עלטער פון צוויי און זיבעציק, ווייל ער האט קאַנגקערד כּמעט די גאנצע וועלט.
  זיין אייניקל נאַפּאָלעאָן דער דריטער איז ארויף אויפן טראָן. אונטער דעם מאָנאַרטש, די לעצטע מלחמות לעסאָף געענדיקט מיט די כאַפּן פון יאַפּאַן, די פיליפינען, אנדערע אינזלען און לענדער אין אזיע, ווי געזונט ווי ניו זילאַנד.
  די פאָרמירונג פון אַ וועלט אימפעריע איז געווען געענדיקט... נאַפּאָלעאָן דער דריטער איז געווארן דער פאַרענדיקטער פון די געשיכטע פון מלחמות.
  און איצט מענטשהייַט האט איין וועג צו פּלאַץ.
  אין 1917, דער ערשטער מענטש פלו אין פּלאַץ. און אין 1922 איז פארגעקומען א פלי צו דער לבנה. און אין 1930 צו מאַרס.
  דער מענטשהייט האט איינגענומען דעם פלאץ... צום סוף פון 20טן יארהונדערט זענען שוין מענטשליכע ישובים געווען אויף אלע פלאנעטן פון דער זונ סיסטעם.
  און אין 2020, דער ערשטער ינטערסטעלער עקספּעדיטיאָן אנגעהויבן. גלייך זיבן ספּייסשיפּס אנגעהויבן צו די שטערן סיריוס, וואָס ראָוטייטיד עטלעכע פּלאַנאַץ. און איינער פון זיי איז געווען לעבעדיק.
  א נייַע תקופה פון ינטערסטעלער יקספּאַנשאַן איז געווען ינשורד.
  און דער אויסדרוק - צו גיין צו מאָסקווע דורך קייוו, האט באקומען אַ נייַע טייַטש.
  מאַריאַ, פון קורס, סקעטשט אַ קורץ געשיכטע אין אַ העפט. און איצט, ווי אויב פירינג בייַ די פייַנט מיט די הילף פון אַ שאַרלעכ רויט אָפּל, און סמאַשט די פייַנט טאַנק.
  און זי האָט געזונגען:
  - פֿאַר פּלאַץ וויקטאָריעס!
  די מעכטיקע אָלימפּיאַדע האָבן צעטרעטן די טאַליבאַן זעלנער. אוּן הָאט גִיוֶוען דֶער שָונָא.
  און מיט די נאקעטע פיס האט זי ארויסגעלאזט א גאנצע בינטל מילגרוים.
  דערנאָך האָט זי צוגעדריקט איר רובין אָפּל אויפן שונא, און האָט געשריגן מיט אירע ציין:
  - פארן קאמוניזם פון קאסמישער מאכט!
  מאַטרענאַ אויך פייץ מיט גרויס פאַרצווייפלונג, אָבער אין דער זעלביקער צייַט מיט אָנפאַל.
  און איר טרוסקאַווקע ניפּאַלז דריקן די קנעפּלעך פון די באַזוקאַ, און פייער אַ דעוואַסטייטינג ראַקעט.
  מאַטריאָנאַ האָט געזונגען, אויסגעשלאָגן די ציין:
  ― איך בין נישט קײן אומגליקלעכער אינסעקט, איך רײַס פֿײַנט װי אַ בלאָטער!
  מאַרוסיאַ האלט צו דרייען אויף די פייַנט, מיט טויבנדיק קראַפט און צאָרן.
  או ן ע ר דריק ט אוי ך א שטיק ל קויל ן אויפ ן ברוסט . און אויך איר נאַקעט טאָעס טאָן עפּעס גאָר פאַרניכטן.
  מארוסיא האט געמורמלט:
  - פֿאַר הייליק רוסלאַנד!
  וואָס מין פון גערלז זענען דאָרט - אַ פּלאַץ סאַגע, וועגן סטעלער וויקינגס ...
  די מיידל האָט אויך אין דער שלאַכט געשעצט אַ קורצע געשיכטע, מיט די נאַקעטע פֿעס;
  מלך טשאַרלעס דער צוועלף איז אַנטלאָפן פון טויט בעשאַס דער מלחמה אין נאָרווייַ, און אַפֿילו נאָך געמאכט שלום מיט פעטרוס דער גרויס, ער געראטן צו קאַנגקער דעם לאַנד. און שוועדן האט זיך א ביסל אריבערגעצויגן פון דער מפלה. אי ן יא ר 1740 , בע ת דע ר רעגונצי ע פו ן לעאפאלדאוונע , הא ט שאר ל דע ר צװעלפטע ר װידע ר אטאקירט ... או ן ע ר הא ט געקאנ ט אויסנוצנדיק ן דע ם פאקט , װא ם בירא ן אי ז געװארפן , או ן כאאס ן או ן כאאס ן אי ן רוסלאנד , הא ט זי ך גענומע ן סײ , װיבאר , או ן פעטערבורג .
  אָבער, די רוסישע אַרמיי האָט זיך ערהוילט נאָך ערשט דורכפאַלן און האָט געקענט צוריקכאַפּן די הויפּטשטאָט פון רוסלאַנד. שוועדן איז ביכולת צו האַלטן בלויז וויבאָרג.
  אבער דער גאַנג פון געשיכטע האט זיך עפּעס געביטן. איוואן דער זעקסטער איז נישט אריבערגעווארפן געווארן, ווייל די קו איז דורכגעפאלן. און ער האָט געהיט זײַן טראָן. טשאַרלעס דער צוועלף איז געשטאָרבן אין עלטער פון זיבעציק אין 1752, ער האט געהערשט פינף און פופציק יאָר. און זיין מלוכה איז געווען די מערסט געשעעניש אין געשיכטע.
  נאָך אַ פּויזע אין 1757, רוסלאַנד איז געווען אין מלחמה מיט פּרוססיאַ. דאָס מאָל, דאַנק צו דעם פאַקט אַז איוואן דער זעקסטער, שוין אַ דערוואַקסן, איז געווען אויף דעם טראָן, די מלחמה געענדיקט מיט די גאַנץ באַזיגן פון פּרוססיאַ און אַרעסט פון Frederick II. און דאָס איז געווען אַ ריזיק דערגרייה פֿאַר רוסלאַנד. דערנאָך האָט רוסלאַנד אַנעקסירט פּוילן, מער גענוי דעם קאַמאַנוועלט, און באַזיגט טערקיי. עס זענען געווען צוויי מלחמות מיט די אָטטאָמאַן אימפעריע. און די צווייטע האט זיך געענדיקט מיט די כאַפּן פון קאָנסטאַנטינאָפּלע און די גאַנץ קאַנקוועסט פון די אָטטאָמאַן אימפעריע. צאַריש רוסלאַנד וואַן פילע וויקטאָריעס - ריטשט ינדיאַ, און אויך קאַפּטשערינג צפון אפריקע. דאן האט סובאראוו פארכאפט גאנץ אייראפע, צוזאמען מיט רעוואלוציאנערע פראנקרייך.
  בלויז בריטאניע האט געפרואווט זיך אנטקעגן. אבער דער בריליאַנט נעלסאָן איז דיפיטיד דורך די מער בריליאַנט און מצליח ושאַקאָוו. און נאכגעגאנגען דורך אַ לאַנדינג מיט די כאַפּן פון לאָנדאָן.
  גאַנץ אייראָפּע איז געווען קאַנגקערד ... דעמאָלט עס איז שוין אַ קאמפאניע אין אפריקע אין די nineteenth יאָרהונדערט. זייער געראָטן, און גענומען איבער ינדיאַ. און דאן האבן שוין די רוסישע מיליטער אינוואדירט, און האבן פארכאפט קאנאדע און דערגרייכט די פאראייניגטע שטאטן.
  אי ן יא ר 1815 , אי ן עלטע ר פו ן פינ ף או ן זיבעציק , אי ז איווא ן דע ר זעקסטע ר - דע ר גרעסטע ר - געשטארבן . זיין מלוכה איז געווען די לאָנגעסט צווישן מער אָדער ווייניקער באַטייַטיק לענדער אין דער געשיכטע פון מענטשהייַט. פֿינף און זיבעציק יאָר אין מאַכט. אמת, מע דאַרף זאָגן, אַז דער טערמין פֿון אַמט איז געווען נאָמינאַל, צוליב דער רעגניזם. אָבער דאָס זעלבע קען מען זאָגן וועגן לוי XIV.
  און איוואן דער זעקסטער, וואָס איז געווען אין פאַקטיש געשיכטע אַ דורכפאַל צאַר וואָס געענדיקט זיין לעבן אין טורמע, אין דער אנדער ברירה געווארן דער גרעסטער הערשער אין דער געשיכטע פון פּלאַנעט ערד.
  זיין זון, פעטרוס דער דריטער, איז געווארן דער נייַער מלך. דע ר מלוכה ה הא ט פארבליב ן ד י אגרעסיוו ע פאלי ק פו ן זײ ן פאטער . און געענדיקט די איבערנעמען פון טשיינאַ. רוסלאנד האט אויך באזיגט די פאראייניגטע שטאטן, קאַנגקערינג דעם טעריטאָריע. או ן שוי ן אונטע ר אלעקסאנדע ר דע ר ערשטע ר אי ז אוי ך געװע ן פארנומע ן ד י לאטיינ ע ארמ ײ מי ט יאפאן . און אלעקסאנדער צווייטער האָט געענדיקט די קאָנקוועסט פון די לעצטע לענדער פון דער וועלט, אַרייַנגערעכנט אויסטראַליע.
  אזוי איז ווידער אויפגעקומען א וועלט-אימפעריע...
  אַלץ מיינט צו זיין גוט, אָבער די אימפעריע האט אוטאָקראַסי און קנעכטשאפט. און די מלכים פּרווון צו פּאַמעלעך די פּראָגרעס. וואָס, אָבער, איז אוממעגלעך. און אין 1953, דער ערשטער מענטש אין דעם פאַל, פּרינס אַלעקסיי, פלו אין פּלאַץ.
  און אין 1967 זיי געפלויגן צו די לבנה פֿאַר די ערשטער מאָל. און עס זאָל זיין אנגעוויזן זייער קיל.
  זינט די פלי צו מאַרס איז פארגעקומען שוין אין 1988. וואָס איז נאָך בעסער ווי אין פאַקטיש געשיכטע ...
  ביסלעכווייַז, די מלכים אנגעהויבן צו באַצאָלן מער ופמערקזאַמקייַט צו פּלאַץ. עס זענען געווען פלייץ צו ווענוס און ווייַטער ...
  דער נייער צאר דזשארזש דער ערשטער, אויך אין 2020, האָט באַשלאָסן צום ערשטן מאָל אין דער געשיכטע פון רוסלאַנד צו האַלטן וואלן צו דער סטעיט דומאַ און פאַרלייגן אַ קאָנסטיטוציע.
  דער נײַער לעפיערעך יונגער מאָנאַרטש האָט אַפֿילו אָנגעשריבן אַ ריי באַפֿליגטע אַפֿאָריזמען;
  טראכטן ווי אַ צירק דאַרף טייטרופּ גיין!
  ליבע איז אַ געפיל ווי אַ פלייט, נאָר די מוזיק איז פיל זיסער!
  פּאָליטיסיאַנס זענען אָפט פוקס און קיינמאָל ליאָנס, ווייַל פּאָליטיקינג איז נישט אַ רויאַל געשעפט!
  אַ קינד אָן אַ קאַמף איז ערגער ווי אַ הונט!
  ערלעכקייט איז א זעלטענע קוואליטעט פאר פאליטיקער, בפרט ווען מען ציילן די שטימען!
  אין די פּולסאַטיאָן פון די האַרץ און וועינס, מיר וועלן טוישן ... אָבער נישט יידזשינג!
  יוגנט איז פּריקרע ווי גאָלד, עס פיידז נאָר פאַסטער מיט צייט!
  יוגנט פּראַמאָוץ דיסקאַוועריז, ווי אַ פריש ווינטל צו אַ זעגל!
  יוגנט, ניט ענלעך ווייַן, פארלירט ווערט איבער די יאָרן, אָבער גיינז שטאַרקייט!
  ראָובאַץ אין פאַנטאַסיז זענען געבוירן פון מענטשלעך פוילקייַט, אָבער ימבאַדיד דורך סופּערכיומאַן פלייַס!
  די מער קאַמאַנדערז, די ווייניקער סדר, די ווייניקער סדר, די מער לאָססעס!
  קינדשאַפט איז ווי געלט בעשאַס ינפלאַציע, די מער ווערטפול, די פאַסטער איר טייל מיט אים!
  דעמב גענעראַלס, פּראָדוצירן ווודאַן אָרן!
  דער גענעראַל איז ווי אַ פאַס, ספּעציעל ליידיק!
  ווען גענעראלן זענען דעמב, בליען אַ געדיכט אומוויסנדיקייט!
  מיינונג און פאַנטאַזיע, ווי מאַן און פרוי, נאָר די האָניק - כוידעש איז באמת זיס ווען די שטיצן מוטער-אין-געזעץ פון פאַקט!
  די נומער פון אָרדערס איז ניט שטענדיק פּראַפּאָרשאַנאַל צו וואַלאָר, אָבער שטענדיק ריפלעקס די טויווע פון די העכער!
  אויל איז טאקע שװארץ גאלד, פארגאפט די נאטור, פארשװארצט הערצער, װאלקנט דעם מוח!
  אָיל איז ווי די שוואַרץ בלוט פון די טייַוול - עס סם די פלייש און די נשמה!
  דער מוח איז א לעבעדיגער אין קלוגע הענט, און א שוחט-קלוב אין די פאות פון אן אידיאט!
  עס איז גרינגער צו מאַכן אַ שניימאַן אין די מויל פון אַ יראַפּטיד ווולקאַן ווי צו געפֿינען אַ ופדעקונג וואָס איז נישט געניצט פֿאַר מיליטעריש צוועקן!
  עפן פֿאַר מלחמה איז טאַנטאַמאַונט צו קלאָוזינג פילע טירן פון פרידלעך לעבן!
  אויב איר ווילן צו ויסמיידן אַ קאַמף - פּאָמפּע דיין מאַסאַלז, אויב איר ווילן צו ויסמיידן אַ מלחמה - בויען אַן אַרמיי!
  דיפּלאָומאַסי איז לייטאַנד דורך די מאַסע פון מיליטעריש ספּענדינג, נאַגאָושייישאַנז זענען ווייטי פיסץ!
  דו זאלסט נישט צוזאָג די לבנה פון הימל, איר וועט האָבן צו ווי אַ הונט ווען מענטשן קומען צו מאַכן אַ פאָדערונג!
  הערצער פאָדערן נקמה, אָבער גאָרנישט איז מער כיטרע און בייז ווי די מענטשלעך האַרץ - אַזוי לאָזן די מיינונג געבן מחילה!
  צו האָבן אַ שניט, עס איז נייטיק צו פאַבריק פּעראַסייץ אַלע יאָר קייַלעכיק!
  דורך פּלאַנטינג אַ פויל איינער אַמאָל, איר קענען האָבן אַ שניט אַלע יאָר קייַלעכיק!
  רויט רעדע קענען ווייטוואַשן אַ שוואַרץ שעם, אָבער עס וועט נישט באַצירן די לעבן פון אַ בלאַס איינער פֿאַר באַטראַכטונג!
  די נסים פון וויסנשאַפֿט, מיר זענען דיפּרייווד פון באָרדאַם, די ניסים פון פּראָגרעס זענען זייער טשיקאַווע!
  דער הויפּט נס פון וויסנשאַפֿט טוט נישט שלאָגן, אָבער ריוואָרדז!
  וויסנשאַפֿט איז נישט אַ וואָלף, אָבער בלעטער די וואַלד, אויב עס איז קיין וויסנשאפטלעכע פֿאַראַנטוואָרטלעכקייט שעפּס פּאַסטעך!
  דער אָנהייב זאָל נישט זיין פריסקי, איר וועט פּאַמעלעך אַראָפּ צו אַ דאַטע, אָבער סלאָונאַס אין די אָנהייב וועט פרירן די סוף!
  דער אָנהייב איז ווי די עפן אין אַ שפּיל, איר זאָל אַנטוויקלען פאַסטער, אָבער טאָן ניט רירן אָן טראכטן וועגן פּאָנז!
  אַן אידעאַל פּאָליטיקער איז ווי אַ פערד אין אַרבעט, אָבער נישט אַן ייזל אין קאָונסילס!
  ליבע איז, פון קורס, אַ ווונדערלעך געפיל, נאָר ווען עס איז נישט אַפּלייז צו אַלקאָהאָל!
  פילע קוקס צעלאָזן קאַשע דורך גיסן קורדאַלד מילך אין די טייג!
  א פאליטיקער איז א ארטיסט, נאר ער פלעקט נישט אויף דעם לייַוונט, נאר אליין!
  מלכים קענען טאָן אַלץ, אָבער מלכים ווילן כּמעט גאָרנישט פֿאַר די מענטשן!
  נאָר דער מלך װאָס שטעלט זיך אױף פֿאַרן פֿאָלק!
  ס'איז דא בלויז צוויי זאכן אויף דער וועלט וואס זענען איבער די שליטה פונעם באשעפער: מענטשליכע געפילן, און מענטשליכע נארישקייטן, בפרט ווען איך פיל זיך ווי קלוגע מענטשן!
  ס'איז נישט קיין חילוק ווער דער פרעזידענט איז, וואס איז וויכטיק איז ווער דער מלך איז אין דיין קאָפּ!
  מלחמה, קיין אָרט פֿאַר אָפּשפּיגלונג, די תקופה פון טויט און מעשוגאַס!
  נאר די וואס האבן א שכל איבער די שכל ווערן משוגע!
  א אויטא איז נישט נאר א טראנספארטאציע מיטל, נאר א לוקסוס וואס נאר נארעס סקימפען אויף!
  די מערסט וויסטאַסט סאָרט פון עקאנאמיע, צו סקימפּ אויף פּרעסטיזש!
  מי ר האב ן אמא ל פארלוירן , טײלמא ל זענע ן מי ר געש
  בקיעס ריפּלייסיז קוואַנטיטי, אָבער קוואַנטיטי קענען בלויז פאַלש פאַלש סקילז!
  - אי ן געזונט ן קערפער , או ן דע ר גײס ט פו ן דע ם אמבל ־ או ן ד י שװאכקײט ן פו ן ד י פלײש ע - הא ט זי ך ד י נשמה !
  בלוט שיינט ווי גאָלד, אָבער מעטאַל נשמות זשאַווער דערפון!
  אפילו גאָלד זשאַווער אויב אַ האַרץ איז נישט וואַרפן פון אים!
  פּייַניקונג איז נישט פאַרווייַלונג, אָבער שווער אַרבעט פון די סערוויס סעקטאָר, אין וואָס שאָד פֿאַר דעם קליענט איז פאַטאַל פֿאַר איר!
  די נשמה פון א רײכער איז פאטריאטיש, ניט מער װי פון א גאלדענע מטבע, װאם זײ נעמען זי און האלטן זיך דערויף!
  גאָלד איז געל װי דער קאָליר פֿון פֿאַרראַט, װײך װי דער װילן פֿון אַן אָפּפּאָרטוניסט, שװער װי דער געװיסן פֿון אַ פֿאַררעטער!
  ווייטיק איז ווי אַ מוטער-אין-געזעץ, אַבסעסיוו, פּאַסקודנע, איך ווילן צו באַקומען באַפרייַען פון אים, אָבער ... אָן עס איר וועט נישט חתונה מיט נצחון!
  ווען דער שונא גיט זיך נישט אונטער, פאַרניכטן זיי אים, און ווען ער גיט זיך נישט אונטער, ברענגט די חידושי נצחון!
  ס'איז נישט קיין חילוק אויב די נקבות פון די שונאים שטאַרבן, עס איז אַ ומגליק אויב אונדזער מאַלעס האָבן פאַרקרימט זייער מאַרך!
  עס איז גרינג אין שלאַכט ווען לערנען איז נישט מאַטערן, אָבער נוציק פאַרווייַלונג!
  אפילו אין די ווערטער פון משיח, זיין קנעכט זענען קוקן פֿאַר עפּעס וואָס סערוועס גאָדלעסס אַרביטראַרינאַס!
  א גרויסער שאַפע וועט פאַלן טומלדיק, און הויך כבוד גייט צו דער איינער וואָס קלאַפּט עס אַראָפּ!
  ווען די מאַסקע איז בערייש, מיר טאָן ניט דאַרפֿן אַ אַנטשולדיקן!
  מער אָפט לויפן רויט טייכן ווייַל פון רויט רעדעס און שוואַרץ מעשים!
  - װער עס איז באשערט צו דערשטעכן, זאל נישט ציטערן אויפן שטריק!
  ווי שטענדיק, עס פארקערט אויס, אָבער זיי האבן נישט וועלן צו!
  טויט פארדינט אַ בעסער טיילן ווי לעבן, ווייַל זיין געדויער לאָזן ינקאַמפּעראַבלי מער טיילן צו קלייַבן פון! -
  גואַראַנטעעס געבן געראַנטיד ראַבד!
  א מטבע געמאכט פון גאלד איז ווייך, אבער טויטליכער ווי א קויל, זי שלאפט אין הארץ און נעמט ארויס דעם מוח!
  טעכנאָלאָגיע איז דער גאָט פון מלחמה - און זייַן סאַבאָטער איז אַן אַטהעיסט!
  גאָט האָט באַשאַפן דעם אַלוועלט אין זעקס טעג, און דער מענטש באַצאָלט פֿאַר אַלע אייביקייט פֿאַר אַ מינוט פון מענטש-געמאכט שוואַכקייַט!
  ז ײ זײנע ן ארײ ן אוי ף דע ר װאל , אבע ר ניש ט צוריקגעקומע ן מי ט קאבעלע !
  לויף, אבער נישט אנטלאפן, שיסן, אבער נישט צוריק דרייען, שלאגן, אבער נישט קריגן צוריק, און דער עיקר, טרינקען, אבער נישט שיכור!
  קיינער דאַרף ניט די אויערן פון אַ טויטן ייזל, אָבער דאָס הערן פון אַ לעבעדיק פוקס איז אַ טאַלאַנט פֿאַר די וואס טאָן ניט דאַרפֿן ייזל צו דערגרייכן זייער ציל!
  שוך דיין מיינונג, איר וועט שטענדיק בלייַבן אַ שלעפּער!
  מלחמה איז לופט פֿאַר די לונגען, אָבער בלויז געמישט מיט ביינערי גאַז!
  אויב דער שונא וויל נישט אפגעבן און נישט וויסן ווי צו פארלירן, וועלן מיר אים צווינגען צו געבן און אים אפווענדן צו געווינען!
  שלעכט מענטשן ליבע שוואַרץ מאַגיש, גוט שלעכט מענטשן ווייַס!
  מאָרד אין אַ מלחמה איז שווער אין דעם פּראָצעס, עקלדיק אין מערקונג, אָבער ווי גרויס אין די סוף! אַזוי מלחמה ברענגט געזונט צו דער נשמה, כאַרדאַנינג צו דעם גוף און רייניקונג די בייַטל!
  מאל די מלחמה פילז די וואָלאַץ גרויס, און אין דירעקט פּראָפּאָרציע צו די פולקייט פון די אויסגעגאסן בלוט, און די עמפּטינאַס פון די פאַרדאָרבן האַרץ!
  די פליכט צו דער פאטערלאנד איז רויט מיט צאָלונג פון ניט-אינטערעסירט איבערגעגעבנקייט!
  מלחמה איז אַ פּראָבע פֿאַר די קלוג, טעמפּערינג פֿאַר די שטאַרק, שפּאַס פֿאַר פאָאָלס! -
  זיין אַ געלעכטער איז נישט שפּאַס, מאַכן אנדערע וויינען איז נישט נודנע!
  א גוטער הערשער איז ווי צוקערדיק האָניק, קודם לעקן מען עס, דערנאך שפעט מען עס ארויס!
  און דער בײזער הערשער װעט, װי װאָרעם, ערשט אױסשפּײַען, און דערנאָך צעטרעטן!
  יאָ, גאָלד איז ווייך, אָבער אַן ימפּענאַטראַבאַל שילד איז לייכט פאָרדזשד!
  קוואַליטעט שטענדיק יקסידז קוואַנטיטי - אפילו אַ אָקעאַן פון גערשטן קאַשע איז נישט אַ שטערונג פֿאַר אַ האַק!
  בייז איז פול פון שטאַרקייַט ווען גוט איז וויקאַנד דורך מורא!
  אַ וויץ איז גוט פֿאַר דעם אָרט, אַ לעפל פֿאַר מיטאָג, און הילף פֿאַר קאָנפליקט!
  איר קען זיין מאַזלדיק אַמאָל אָדער צוויי מאָל - אָן בקיעס, גליק גייט אַוועק!
  ווער איז נישט לעאָ טאָלסטוי, יענער ליטעראַרישער שלעפּער!
  . קאַפּיטל? 24 .
  און אין רוסלאַנד, נאָך דעם טויט פון וולאדימיר פּוטין אויף 1 נאוועמבער 2022, פון קורס, עס זענען ענדערונגען. דע ר טוי ט פו ן דע ם דיקטאטאר , װ י אלעמאל , הא ט זי ך ארויסגעװיז ן ס ײ פרײ ד או ן א שאק , פא ר דע ר סביבה . ערשטער פון אַלע, מיכאַיל מישוסטין איז געווען דילייטיד, וואס, לויט די קאָנסטיטוטיאָן, געווארן דער אַקטינג פּרעזידענט פון רוסלאַנד. אין פאַקט, ער איז איצט טאַקע דער נייַ מלך.
  ספּעציעל ניט גליק, אָבער ומגליק געהאָלפֿן: סערגעי שאָיגו פאַרפאַלן פּאָפּולאַריטעט רעכט צו דער מלחמה אין אוקריינא און איצט קען נישט פאָדערן די ראָלע פון נאציאנאלע פירער און פּרעזידענט. און דמיטרי מעדוועדעוו פאַרפאַלן פּאָפּולאַריטעט אַפֿילו פריער. אזוי דא האט מיכאיל מישוסטין שוין אלע טראמפ קארטן אין די הענט. דערצו, ער פּאַסט סיי די אָוליגאַרקס, און די עקאָנאָמיש פליגל, און די מערב, און די זיכערהייט פאָרסעס.
  אַזוי עס איז גאָרנישט צו מורא. וואָס וועגן פּרעזאַדענטשאַל ילעקשאַנז? עס איז אַזוי פאָרמאַל. דערצו איז זשירינאָווסקי געשטאָרבן, און די קאָמוניסטן האָבן נישט קיין שטאַרקע פירער.
  געננאַדי זיוגאַנאָוו איז נאָר אַ טאָרטיללאַ טשערעפּאַכע, וואָס נאָך באוועגט זייַן פליפּערז.
  גראָדין וועט רובֿ מסתּמא נישט זיין ערלויבט צו שטימען.
  נאַוואַלני איז אַן ערנסטער קעגנער, ער איז אין טורמע. און קסעניה סאָבטשאַק איז גאָר נישט ערנסט.
  אַזוי די פּרעזאַדענטשאַל ילעקשאַנז זענען פּסעוודאָ-קאַמפּעטיטיוו. און פֿאַר זיי דאַרף מען ניט מורא האָבן. כאָטש, פון קורס, מיכאַיל מישוסטין זיך איז נישט אַ סופּערסטאַר. און ליסע, און גראָב, און דער טאַטע איז ייִדיש, און די סיטואַציע אין דער עקאנאמיע איז שווער. און פון קורס, דער גענעראַל אַראָפּגיין אין די פּאָפּולאַריטעט פון די אויטאריטעטן. אבע ר אוי ך ד י קאמוניסט ן זײנע ן געװע ן פארשמיר ט מי ט מיטגעפיל ט אי ן דע ר מלחמה . און זייער שטעלע - די זעקסעס פון די אויטאריטעטן זענען געווען לוזינג. איך האָב צוגעלייגט אַ ביסל אויף די קאָסט פון די אַנטי-מלחמה עלעקטאָראַט פון יאַבלאָקאָ און פּאַרנאַססוס. מיכאַיל קאַסטיאַנאָוו קען זיין אַ טונקל פערד. דערצו, די צייט פון מיכאַיל קאַסטיאַנאָוו זענען דערמאנט דורך פילע פּראָסט מענטשן און אָוליגאַרקס מיט בענקשאַפט.
  אַז איז, אנדערע כּללים קען אָנהייבן צו שפּילן. פילע זענען ניט מער קעגן אַ צוריקקער צו סאָציאַליזם.
  און מישוסטין אַלײן איז װי אַ טונקל שטערן אין אַ שװאַרצן הימל.
  נו, מיכאַיל קאַסטיאַנאָוו קען נישט זיין רעגיסטרירט. ווי אויך אנדערע ערנסט קאַנדאַדייץ.
  מישוסטין האט קעשענע געריכטן אין די הענט, און די CEC וועט שנייַדן ווער עס יז.
  אָבער, עס איז אוממעגלעך אָן קראַודז. אַנדערש, די מערב וועט נישט דערקענען ילעקשאַנז.
  מיכאַיל מישוסטין, מיט זיין ערשטער שריט, סוספּענדעד שינאה אין אוקריינא און פארגעלייגט אַ נייַ פֿאָרמאַט פֿאַר נאַגאָושייישאַנז.
  אין די מערב, עס איז געווען positive. אבער כדי די זיכערהייטס קרעפטן זאלן נישט אויפרעגן, האט מיכאיל מישוסטין גענומען און באלוינט די שויגו פארן "גרויסן נצחון" מיטן ראנג פון מארשאל. און אויך דער שטערן פון דער העלד פון רוסלאַנד. ווי אגב, א צאל גענעראלן און אפיצירן.
  עס איז געווען אַ פאַקטיש אַרבעט. דאס מיליטער אליין איז שוין געווען נמאס סיי מיט שלאכטן סיי פארלוסטן און זיי האבן נישט פראטעסטירט קעגן דעם סוף פון דער מלחמה.
  אוי ך אי ן געזעלשאפ ט הא ט זי ך פארשטארקט , א ן אנטי - מלחמה־סענטימענט . יא, און די מידיאַ האָבן אנגעהויבן ארבעטן ווידער, אין אַ אַנדערש ריכטונג. מיכאַיל מישוסטין אנגעהויבן צו כעזשבן פונקטן פֿאַר זיך ווי אַ שלום-מאַכער. און דער מאַך איז געווען ערנסט. דערצו, ביידע די עליט און די אָוליגאַרקס געוואלט די סוף פון די מלחמה און קאַנפראַנטיישאַן מיט די מערב.
  נו, די קאָמוניסטן האָבן אַ ביסל געברומט, און די איבעריקע אָפּאָזיציע האָט געשטיצט דעם וועג צום שלום.
  וולאדימיר פּוטין איז געווען בעריד צו די העכסטן נאָרמאַל אין אַ גילדיד אָרן. ז ײ האב ן אפיל ו געשאס ן קאנאנען . מיט רעספּעקט, פון קורס. או ן ז ײ האב ן אפיל ו באשלאס ן צ ו באלמע ן ד י לײב , אי ן דע ר פאל , אויפצובויע ן א מאזאלעום . אבע ר אי ן גאנ ץ אי ז געװע ן א געװיס ע ציטער ן אי ן אויסערלעכ ן רעספעקט , פא ר דע ם טויט ן דיקטאטור . די מענטשן האָבן נישט צו פיל טרויעריק, די שטימונג פון די עליט איז גאַנץ פריידיק.
  לוקאשענקא איז געקומען צו דער לוויה פון וולאדימיר פוטין, אפנים, פאר א האנדאווט. מען האט אים קאלט אויפגענומען. מיכאיל מישוסטין האט געפילט א געוויסע קנאה צום בעלארוסישן דיקטאַטאָר. ווער ס'האט זיך אסאך געקעמפט, געטרעטן, אבער נישט אריין אין דער מלחמה מיט אוקראינע.
  מיכאל האט אפילו נישט גערעדט מיט אים. און קאלט א שאקל געטאן די הענט אן ארומנעמען.
  אין אַלגעמיין, די שטימונג אין דער וועלט איז אַנדערש. רובֿ פון קורס צופרידן אַז דער דיקטאַטאָר און דער אַגרעסער געשטארבן. אָבער וואָס וועט זיין מיכאַיל מישוסטין? וועט ער ווערן בעסער, וועט ער האַלטן די מלחמה? און וועט עס ווידער זיין נאָרמאַל באַציונגען מיט די סיוואַלייזד טייל פון דער וועלט.
  די קעפ פון די CIS האָבן זיך אלנגעזאמלט פֿאַר פּוטין ס לעווייַע. ווי געזונט ווי דער פרעזידענט פון די מענטשן ס רעפובליק פון טשיינאַ. אבער קיינער איז נישט געקומען פון מערב, אחוץ דעם פרעמיער מיניסטער פון אונגארן. עס איז אָבער געווען קענטיק אַז אפילו די כינעזער זענען צופרידן מיט די ענדערונגען. וולאדימיר פוטין איז געווען צו געפערלעך פֿאַר די וועלט, טרעטאַנינג צו ברעכן אין אַ יאָדער מלחמה. און קיינער דאַרף עס.
  פילע פובליציסטן און קנאַל שטערן זענען געווען פֿאַר די ענדערונגען.
  אלע האבן געוואלט א סוף צום משוגעת. פּאַטריאַרטש קיריל פּערסנאַלי בעריד וולאדימיר פּוטין. ער האט, אפנים, געזארגט װי אזוי דער נאכפאלגער װעט זיך פירן. וואָס איז גאַנץ קאַלט צו אָרטאָדאָקסי. יאָ, און האַלב ייִדיש.
  אבער מיכאיל מישוסטין האט זיך באגעגנט מיט דעם פאטריארך נאך דער לוויה. ער האָט געזאָגט, אַז אין באַציונג צו דער קירך און דער מדינה וועלן ניט זיין קיין פונדאַמענטאַלע ענדערונגען.
  אבער נאָך, עס איז נייטיק צו געשווינד האַלטן אַ באַגעגעניש מיט די פּאָפּע אין מאָסקווע, און שוועסטער קהילות צו שאָלעמ מאַכן.
  נו, אפֿשר עטלעכע מינערווערטיק רעפארמען זענען נאָך צו זיין דורכגעקאָכט. פֿאַר בייַשפּיל, צו באָטל מאַכן דעם ניטל פּאָסטן, און פאַרווייכערן די יסטער.
  אפֿשר אין דעם פאַל אָרטאָדאָקסי וועט ווערן מער צוטריטלעך און פאָלקס.
  יא, און שערן די בערד פון די כהנים און שניידן די האָר טוט נישט שאַטן. און זיי קוקן ווי ווילד.
  פּאַטריאַרטש קירילל באמערקט אַז אַ אָפּגעהיט צוגאַנג איז דארף דאָ. אבער עס איז הויך צייַט צו באָטל מאַכן די נאַטיוויטי פאַסט - עס איז די קלענסטער באמערקט, און עס נאָר סקערז אַוועק די סטאדע. נו, מען זאָל געבן מענטשן מער פרייהייט אין רעליגיע, זיי זענען שוין מיד פון ריסטריקשאַנז.
  וועגן די אַרטיקלען, דאָך פֿאַר אָרטאָדאָקסי בלויז מינוס די אַרטיקלען. דאן איז געווען די פראגע פון די פראטעסטאנטן.
  מיכאל מישוסטין האָט באַמערקט: פּראָטעסטאַנץ זענען אויך קריסטן און איר דאַרפֿן צו זיין פריינט מיט זיי, אָבער אין אַלגעמיין עס איז ווייניקער פאַנאַטיזאַם און מער ליבעראַליזאַם. און מיר וועלן זען.
  איינער פון די ערשטע דיסיזשאַנז איז געווען צו יבערקלערן דעם פאַל צו פאַרבאָט דזשעהאָוואַה ס עדות.
  אין פאַקט, זיי זענען גאַנץ נאָרמאַל גייז וואָס טאָן ניט לערנען עפּעס שלעכט. אַז איר דאַרפֿן צו לעבן לויט די בשורה. און עס איז נאָר איין גאָט! און אַז אין די ביבל גאָט איז נישט אַליין? יאָשקע זיך געזאגט: וואָס טאָן איר רופן מיר גוט? עס איז בלויז איין גאָט אין הימל!
  די כהנים קענען דאָס ניט מער אָדער ווייניקער באַפרידיקנדיק דערקלערן.
  מיכאַיל מישוסטין, דורך די קאָונסיל פון פעדעריישאַנז, לאָנטשט נייַ ילעקשאַנז. און זיין קלינגוואָרט איז געווען פּשוט: פרייהייט, עשירות, פעסטקייַט.
  און אין די פּרעזאַדענטשאַל ילעקשאַנז זיי צוגעזאגט אַ גרעסערע פרייהייט. ספּעציעל, מאַקסים גאַלקין אומגעקערט און אנגעצייכנט די טריומף פון די אָפּאָזיציע.
  און וואס איז געווען פאר דעם?
  דע ר אקטױוע ר פרעזידענט .
  - יא, מיר האבן געװארט... אבער ם׳איז צו פרי זיך אפצולאזן! דער צאר האט שטענדיק געהערשט אין רוסלאנד. און עס איז ניט שטענדיק אָפענגען אויף פאָרמאַל כוחות!
  מעדוועדעוו האָט געזאָגט:
  - עס וועט זיין נויטיק צו ופהיטן און אפילו פאַרגרעסערן אונדזער מיליטעריש מאַכט, אָבער אין דער זעלביקער צייט זיין צוזאַמען מיט די מערב!
  שויגו האט געברומט:
  ― אומװערלעך!
  מישוסטין האָט געענטפערט:
  - פֿאַרקערט, ס'איז אמת! מיר וועלן זיין שטאַרק צו אַנטהאַלטן טשיינאַ! אַנדערש, מיר וועלן ווערן אַ קאַלאַני פון די סאַלעסטשאַל אימפעריע! און די צייט וועט קומען אין דער גאנצער וועלט עס וועט זיין איין מאַכט, און אין דעם די ישועה פון מענטשהייַט קומט!
  שויגו האט געזאגט:
  - פוטין דאַרף מען מכבד זיין ביי דער לוויה! און רופן גאסן אין שטעט נאָך אים, בויען מאָנומענץ, און אפֿשר אפילו געבן עטלעכע שטאָט זיין פאַמיליע נאָמען!
  דער אקטיווטער פרעזידענט האט געזאגט:
  ― מיר װעלן אַלצדינג טאָן װי עס זאָל... ס'איז קלאָר, אַז דער מת זאָל דערהויבן װערן. אָבער מיר האָבן נישט קיין סאָוועטישע צײַטן, און איר זאָלט וויסן ווען צו האַלטן!
  שויגו האט א ניד געטאן.
  - מ׳זאל באגראבן פוטין אין א גאלדענער ארעם. און דיאַמאָנדס זענען אָוווערקיל!
  דער אַדוואָקאַט אַלגעמיינע סאַגדזשעסטיד:
  - אדער אפשר װעלן מיר באמבאלמען פוטין אין מאזאלאום אנשטאט לענין?
  מישוסטין האט געשאקלט מיטן קאפ.
  - מיר וועלן מאַכן אַ מאַוסאָליום פֿאַר פּוטין, אָבער אין פעטערבורג! און עס וועט זיין דריי מאָל מער ווי לענין!
  און דאָס האָט געפֿירט גרויס אַפּלאָדיסמענטן פֿון דער סביבה פֿונעם דיקטאַטאָר. אָדער אַ געוועזענער דיקטאַטאָר!
  דער אקטיווטער פרעזידענט האט געמאלדן:
  - פאַראַנטוואָרטלעך פֿאַר די לעווייַע פון רוסיש פרעזידענט וולאדימיר וולאדימיראָוויטש פּוטין, איך נאָמינירן דמיטרי אַנאַטאָליעוויטש מעדוועדעוו! און איך גיב ארויס מיין ערשטע גזירה. און אויך וועגן די פּאָסטהומאַס אַוואָרדינג פון דעם טיטל פון העלד פון דער רוסיש פעדעריישאַן און מאַרשאַל פון די רוסישע פעדעריישאַן צו וולאדימיר פּוטין! גרייטן זיך אויך גזירות אויף אויפבויען א מאוזאלאום פאר פוטין אין פעטערבורג און אריינפירן צען טעג טרויער. און דעריבער זיין!
  און די פאליציי האט אגרעסיוו געשריגן:
  - כבוד צו רוסלאַנד! און פּאָסטהומאָוס כבוד צו פּוטין!
  מישוסטין האָט צוגעגעבן:
  - און איך מעלדן אויך אַ פאַרמעסט פֿאַר אַ מאָנומענט צו פּוטין. לויט די טערמינען פון די פאַרמעסט, עס זאָל זיין דער גרעסטער דענקמאָל, אָדער גאַנץ אַ סטאַטוע אין דער וועלט.
  מאטוויענקא האט א נאנק געטאן מיט באשטעטיגונג:
  - דאָס איז אַ גרויס געדאַנק!
  דער אקטיווטער פרעזידענט האט צוגעגעבן:
  - און יעלצין זאָל אויך מאַכן אַ סטאַטוע. איך פֿאָרשלאָגן צו געפֿינען אַן אָרט לעבן מאָסקווע, אַזוי אַז עס איז אַ גאַנץ מאַרשרוט פֿאַר מאָנומענץ צו די פּרעזידענטן פון רוסלאַנד. פֿאַר צוקונפֿט שרים אויך!
  שויגו האט געטשעפעט.
  - װילםטו זיך מאכן א מאנומענט פאר זיך מישע?
  מישוסטין האט געזאגט:
  - מיר פּרעזאַדענץ זענען ענלעך צו פעראָוז! לאָמיר בויען אונדזער אייגענע מאַוסאָליומז!
  דער מיניסטער פון פאַרטיידיקונג האָט זיך דערמאָנט:
  - און וואָס וועגן מיר די ראַנג פון מאַרשאַל און די דימענט שטערן פון נצחון?
  דער אקטױוער פרעזידענט האט מסכים געווען:
  - און צוגרייטן אַ גזירה אויף שאָיגו ... און זאל דמיטרי מעדוועדעוו באַקומען די שטערן פון דעם העלד פון רוסלאַנד. און דעמאָלט אַזוי פילע יאָרן אין מאַכט, און אָן אָרדערס!
  דע ר אקטױוע ר הויפט־רא ט פו ן דע ר זיכערקײט־ראט , הא ט זי ך גענומע ן .
  - דאס איז ריכטיג! איך האָב שוין לאַנג געחלומט פון אַן אַסטעריסק!
  מישוסטין האָט צוגעגעבן:
  - אי ך באשטעל ן אוי ך צ ו צוגרײט ן א גזירה , װעג ן דערצײל ן אל ע מיטגלידע ר פו ן דע ר פעדעראלע ר פארזאמלונ ג או ן מיטגלידע ר פו ן שטאט־רא ט א ספעציעל ן גאלד ן כבוד־מעדאל , או ן באצאל ן א ספעציעל ע פרײז ט פא ר א ן ערן־אמטע ר ! און דערצו, גרייטן א גזירה אויף פארפליכטן די לוין און פענסיעס פון אלע אפיצירן און גענעראלן פון געזעץ ענפאָרסמאַנט אגענטורן! או ן אוי ך װעג ן דע ם פאקט , א ז אל ע מיליטעריש ע פענסיע ר װער ן באשטימ ט דע ם נעקסטע ר מיליטעריש ן ראנג !
  שויגו האָט זיך אַ נײַד געטאָן:
  - דאָס איז אַ קלוג באַשלוס גרויס! די זיכערהייט פאָרסעס זענען אונדזער באַקבאָון!
  האָט דער פינאַנס מיניסטער געזאָגט:
  ― די שאַצקאַמער איז לײדיק!
  מישוסטין האט געשריבן:
  - דרוק מער! עס איז אפילו נוציק צו פאַרגיכערן ינפלאַציע אַ ביסל! עס איז אַ דוחק פון געלט צושטעלן אין רוסלאַנד!
  דער הויפט פון דער צענטראל־באנק האט זיך א ניד געטאן.
  - מיר וועלן מאַכן אַ גרויס איינער!
  מישוסטין האט געזאגט:
  - איר קענען לאָזן באאמטע צו געבן גיפס אַרויף צו צען טויזנט דאָללאַרס. זיי אויך דאַרפֿן צו לעבן. און האַכנאָסע דעקלעריישאַנז - מיר וועלן קלאַסיפיצירן! און אין אַלגעמיין עס וועט זיין נייטיק צו כאַפּן די סאַלעריז פון באאמטע אין אַלע לעוועלס.
  מעדוועדעוו האָט געקלערט:
  - אבער נישט איצט, נאר נאך די וואלן! מיר מוזן געווינען די פּרעזאַדענטשאַל ילעקשאַנז אין רוסלאַנד! די מענטשן וועלן נישט ווי די פאַרגרעסערן אין די האַכנאָסע פון באאמטע!
  דער אקטױוער פרעזידענט האט באמערקט:
  - אבער די באאמטע וועלן דאס ליב האבן! עס איז נישט קיין ענין ווי זיי שטימען, עס איז וויכטיק ווי זיי טראַכטן!
  מיניסטערס האָבן אַפּלאָדירט...
  מען האט געפילט אז דער נאכפאלגער פון פוטין איז זיין אייגענע מענטש. און עס וועט זיין מעגלעך צו גאַנווענען מער דרייסט. דערבײַ האָט דער בײַשפּיל פֿון נאַוואַלני באַוויזן, אַז זיי שטעלן אַרעסטירן די שונאים פון די אויטאריטעטן, און נישט די וואָס גנבענען!
  עס זענען געווען אנדערע אָרדערס פון די אַקטינג פּרעזידענט. באזונדער ם הא ט מע ן ד י דעפוטאט ן געבעטן , צ ו ליגאליזיר ן ד י פרײ ע פריװאטיזאציע ם פו ן װאוינונגע ן אי ן מאסקווע . דאָס וואָלט ינספּירירן פילע ניט-רעזידאַנץ זייער פיל.
  או ן ד י דעפוטאט ן האב ן אוי ך געדארפ ט דינען , צװ ײ קאנװאקאציעס , - צאל ן א פענסי ע פו ן הונדער ט פראצענט , ני ט אפגערעד ט פו ן עלטער .
  און דאָס איז נאָר דער אָנהייב.
  און מישוסטין פּאָסטהומאַסלי אַוואָרדיד פּוטין אויך די אָרדער פון זכות פֿאַר די פאטערלאַנד, ערשטער גראַד.
  און זיי באַשלאָסן נישט בלויז צו מאַכן די אָרן פֿאַר פּוטין גילדענע, אָבער נאָך סטרייפּט מיט דיימאַנדז.
  אין דער זעלביקער צייט, מיכאַיל מישוסטין און דזשאָו בידען גערעדט איבער די טעלעפאָן;
  ער האט גערעדט אויף די טעלעפאָן מיט מישוסטין ...
  דער אַקטינג פרעזידענט פון רוסלאַנד האט געזאגט:
  - מיר אַלע פֿאַרשטיין אַז עס איז צייַט צו ענדיקן די קאלטקייט מלחמה! מיר נאָר אָפּשוואַכן איינער דעם אנדערן!
  Biden האָט מסכים געווען מיט דעם:
  - מיר טאָן ניט דאַרפֿן אַ כייבריד מלחמה! און עס איז גוט אַז דאָס פאַרזעעניש וולאדימיר פּוטין איז טויט!
  מישוסטין ערלעך באמערקט:
  - איך בין אויך צופרידן וועגן דעם ... אָבער איצט איך האָבן צו שפּילן טרויער אין ציבור און אכפערן די מת! אבער נאכדעם וואס איך בין ערוויילט געווארן פאר פרעזידענט, וועלן מיר ווערן אמתע פריינט!
  דער פרעזידענט פון די פאראייניגטע שטאטן האט לאגיש באמערקט:
  - עס איז נישט די פּערזענלעכקייט וואָס איז וויכטיק! וויכטיק סיסטעם! איך וועל נישט לויפן פאר א צווייטן טערמין אבער די סיסטעם וועט בלייבן!
  האט דער אקטיווער פרעזידענט געפרעגט:
  - וואָס וועגן טראַמפּ?
  בידען האט זיך געכאפט.
  מיר וועלן נישט האָבן אן אנדער טראַמפּ!
  מישוסטין האָט מסכים געווען:
  ― יאָ, אָבער קײן צװײטן פּוטין װעלן מיר נישט האָבן! אַלץ גייט אין קרייזן!
  דער פרעזידענט פון די פאראייניגטע שטאטן האט מיט כעס געענטפערט:
  - איך מיין ניט! מוזן ווערן סאַסטיינאַבאַל. די קעסיידערדיק סווינגס פון די פּענדזשאַלאַם אין איין ריכטונג אָדער די אנדערע נאָר שאַטן אונדז!
  דע ר אקטױוע ר פרעזידענ ט הא ט באשטעטיק ט :
  - און מיר האָבן אַ קאָמוניסט אַלעקסיי קוזנעצאָוו. ער קען פאר דיר ווערן הונדערט מאל ערגער ווי פוטין!
  בידען האָט גלייך געכאַפּט דעם תמצית, האָט זיך אַ נאָד געטאָן:
  - מיר קענען העלפן איר אין דעם הייליק געראַנגל!
  מישוסטין האָט אָפן געזאָגט:
  - עס איז נייטיק אַז קוזנעצאָוו האט אַקאַונץ און פאַרמאָג אין אויסלאנד. און מיר וועלן אַנליש אַ ריזיק סקאַנדאַל אויף דעם יקער!
  דער פרעזידענט פון די פאראייניגטע שטאטן האט געזאגט מיט א זיפץ:
  ― מיר װעלן דאָס טאָן! און וואָס וועט מיר באַקומען אין צוריקקומען!
  דער אַקטיאָר פרעזידענט האט ינגגראַטיייטינג:
  ― לאָמיר אָפּזאָגן דימע יאַקאָלעווס געזעץ!
  ביידן האט געלאכט און באמערקט:
  - צי איר טראַכטן די אַדאַפּשאַן פון קינדער פון אַלקאָהאָליקס פון דיין אָרפאַנאַדזשיז וועט זייער העלפן אַמעריקע?
  מישוסטין האָט לאַדזשיקלי אַבדזשעקטיד:
  - עס וועט זיין דורכגעקאָכט דורכויס דורך די אמעריקאנער מענטשן. עס איז נייטיק צו רעדוצירן די גראַד פון קעגנצייַטיק היסטעריאַ אין די מידיאַ! לאָזן דיין שטעלן ווייניקער דרוק אויף אונדז. און איך וועל פרירן אַטאַקס אויף איר אין אונדזער מידיאַ!
  Biden באמערקט מיט אַ שמייכל:
  - אונדזער מידיאַ איז פריי. און פֿאַר עטלעכע מאָל עס קען זיין אנפאלן קעגן רוסלאַנד. אָבער איר וועט ניט לויפן אין, און מיר וועלן נישט באַט!
  מיכאַיל וולאַדימיראָוויטש האט געזאגט:
  - מיר וועלן רעדן מער ביי פּוטין ס לעווייַע ... מיר וועלן דיסקוטירן קאָנטראָווערסיאַל ישוז. אין קיין פאַל, ניט ענלעך צאַר וולאדימיר, איך פֿאַרשטיין ווי געפערלעך טשיינאַ איז. און אַז מיר דאַרפֿן אים האַלטן צוזאַמען!
  דער פרעזידענט פון די פאראייניגטע שטאטן האט מסכים געווען:
  - עס איז גוט אַז עס איז פארשטאנד! אָבער פּרוּווט זיך אַזוי פֿירן, אַז אַלעמען זאָל זען, אַז רוסלאַנד ענדערט זיך צום בעסערן!
  מישוסטין באשטעטיקט:
  - כ׳האב שוין אונטערגעשריבן א מחילה פאר אלעקסיי נאװאלני, און דאס איז דיר א םיגנאל - מיר זײנען שוין אנדערש!
  נאָך די לעווייַע פון וולאדימיר פּוטין שטעלן אין די מאַוסאָלעום
  און די אָרן פון וולאדימיר פּוטין איז דיק אָנגעפילט מיט גאָלדענע בלאַט בריליאַנטן. און עס איז שיין און רייך.
  געסט זענען אנגעקומען פון איבער דער וועלט. אַרייַנגערעכנט פון טשיינאַ, USA, אוקריינא און אַזוי אויף.
  מישוסטין, ווי צוגעזאגט, האט געהאלטן אַ באַגעגעניש מיט בידען. אבער פריער, ער אויך באגעגנט מיט קאַמראַד שי דזשינפּינג. ער האט געפרואווט איבערצייגן זיין כינעזער פריינד אז רוסלאנד איז נאך אלץ א בונד פון דער הימלישער אימפעריע, און גארנישט וועט זיך טוישן. אבער מיכאַיל וולאַדימיראָוויטש אַוווידיד ספּעסיפיקס. ביז איצט, טשיינאַ האט נישט פארלאנגט עפּעס נאָך פון רוסלאַנד, אָבער אָוקיי. כאָטש שי דזשינפּינג כינטיד אַז רוסלאַנד קען טיילן מיליטעריש סיקריץ און טעקנאַלאַדזשיז מיט טשיינאַ, ווי געזונט ווי נידעריקער ייל און גאַז פּרייז. ווי, טשיינאַ איז געווארן זייער שטאַרק נאָך די פּאַנדעמיק, און אַז זיי האָבן אַזאַ רעסורסן ...
  מישוסטין האט געפילט אז די כינעזער וועלן שטארקן דרוק אויף רוסלאנד. דערצו, מער מאַכט און מער גאַדלעס. שי דזשינפּינג פארבעטן דעם אַקטינג פּרעזידענט צו באַזוכן טשיינאַ און דיסקוטירן עטלעכע פון די קריגעריש ישוז דאָרט.
  מען זעט אז דער פרעזידענט פון דער פאלק רעפובליק פון כינע קוקט אויף מישוסטין ווי ער וואלט נישט געווען קיין גלייך, און גייט אים קלאר געבן א גוטן קוועטשן. און עס איז מער ציטער אין די אויגן. שי דזשינפּינג וועט באַלד לויפן פֿאַר אַ דריט טערמין - פאַרקערט צו דענג קסיאַאָפּינג ס טראַדיציע. און קעגן דעם, אַ באַטייטיק טייל פון דער פּאַרטיי איז נישט אַזאַ אַ גרויס חבר שי אַז צוויי טערמינען זענען ווייאַלייטיד. געוויינטלעך, וויל דער כינעזער פּרעזידענט, וועלכער ווערט באַטראַכט ווי אַן אומבאַשליסן פירער אין אויסערן פּאָליטיק, דרוקן אויף רוסלאַנד. דערצו, איז דער סאַקסעסער אין פּאָליטישן זינען און אין טערמינען פון מענטשן ס ליבע שוואַכער ווי זייַן פאָרויסגייער.
  שי דזשינפּינג וויל צו ווייַזן וואָס ער איז טויגעוודיק און טילט רוסלאַנד אַז די רוסישע זענען בלויז יינגער פּאַרטנערס.
  מישוסטין פּעלץ עס. ווי נאָך דעם טויט פון סטאַלין, ווען מאַאָ צעדאָנג האָט שטאַרק געוואקסן זיין דרוק אויף די וססר און געווארן פיל מער האַרט און אַנקאַמפּראַמייזינג.
  אין דער באַגעגעניש מיט Biden, מיכאַיל וולאַדימיראָוויטש געפרוווט צו קוקן זיכער, אָבער זיין הענט זענען ציטערניש.
  דער פרעזידענט פון די פאראייניגטע שטאטן האט באגריסט. און זיי האָבן אָנגעהויבן רעדן.
  מישוסטין האט געזאגט:
  - מיר זענען רוסלאַנד - דאָס איז אַ פאָרגע פון וועפּאַנז און רוי מאַטעריאַלס! און אין דער זעלביקער צייט עס האט אַ ריזיק וויסנשאפטלעכע פּאָטענציעל. און עס איז אונדזער פֿאַראַנטוואָרטלעכקייט צו האַלטן די וועלט סטאַביל און בליענדיק.
  Biden האָט מסכים געווען מיט דעם:
  - אַוודאי, רוסלאַנד איז אַ שטאַרק לאַנד און אַ וועלט מאַכט. און מיר זאָלן זיין פריינט און האַלטן די וועלט צוזאַמען!
  דע ר אקטױוע ר רוסישע ר פרעזידענט .
  יא מר דזשאָו! אבער פֿאַר דעם עס איז נייטיק צו ניגן ציבור מיינונג צו קעגנצייַטיק שאַפונג. דו זאלסט נישט אָנרירן אונדז, אָבער מיר מוזן נישט אָנרירן איר!
  דער פרעזידענט פון די פאראייניגטע שטאטן האט באמערקט:
  - מיר האבן א פרײע פרעסע!
  מישוסטין האט א ניד געטאן.
  - און מיר זענען פאָרמאַלי פריי! אבער די פאַקטיש אָפענגיקייַט איז שטענדיק פאָרשטעלן!
  Biden האט געשריבן:
  - האלט אײַערע זשורנאליסטן, און עס װעט אונדז גרינגער זײַן צו האַלטן אונדזערע!
  דער אַקטיאָר פרעזידענט פון רוסלאַנד האט געזאגט:
  - עס וועט זיין אַ קעגנצייַטיק באַשלוס מיט קיין באַפאַלן!
  דער פרעזידענט פון די פארייניקטע שטאטן האט לאַדזשיקלי באמערקט:
  ― דאָס אַלײן איז נישט גענוג! מיר דאַרפֿן אַ שלאָס אמעריקאנער-רוסיש פרענדשיפּ! כדי מיר זאלן זיך נישט אויפשטיין איינער קעגן דעם אנדערן!
  און פֿאַרקערט, זיי האָבן געלויבט און אויסגעביטן יום־טובֿים פֿון פֿרײַנדשאַפֿט!
  מישוסטין מסכים מיט דעם:
  ― זאָל אַזױ זײַן! מיר וועלן פאַרמאַכן אין אונדזער שטעלעס! איך וועל שיקן אַ דעלאַגיישאַן פון קינדער צו די USA!
  בידען האָט זיך געכאַפּט און באַמערקט:
  - יא, און די געזעץ פון דימא יעקובלעװ דארף מען אפרעכענען. ער איז זייער אַפענסיוו צו די אמעריקאנער מענטשן און די מידיאַ!
  דע ר אקטױוע ר פרעזידענ ט הא ט זי ך גענומע ן אי ן אײנעם .
  - אפזאגן הער פרעזידענט! איר און איך זענען דזשאָו ס פרענדז אויף אייביק! אי ך װע ל זײ ן פרײנד ט מי ט דײ ן נאכפאלגער , װע ר ע ר אי ז !
  דער פרעזידענט פון די פאראייניגטע שטאטן האט געפרעגט אין עיקר:
  - קענען איר געווינען די וואַלן פֿאַר דעם פּאָסטן פון פרעזידענט פון רוסלאַנד?
  מישוסטין האט זיך א ניד געטאן אין אײנעם.
  - עס איז נישט קיין ענין ווי זיי שטימען - עס איז וויכטיק ווי זיי טראַכטן! איך וועל געווינען און מיין נייַע קורס וועט זיין קלוגער!
  Biden האט געשריבן:
  - מיר קענען העלפן איר אין די ילעקשאַנז!
  דער אַקטיאָר פּרעזידענט פון רוסלאַנד האָט באַמערקט:
  - די הויפּט זאַך דאָ איז איר טאָן ניט אַרייַנמישנ זיך! דער שונא, בפרט די קאָמוניסטן, באַנוצן זיך אויך מיט אַנטי-מערבדיקע רעטאָריק. צו שטאַרק דערנענטערנ זיך צו די מערב זיי קענען נוצן פֿאַר פּראָפּאַגאַנדע צוועקן. דער עיקר דאָ איז אַז איר געבן זיי נישט קיין סיבה צו קריטיקירן די פאַרייניקטע שטאַטן. אין באַזונדער, מיר זענען גרייט צו העלפן איר אין אַפגהאַניסטאַן. מיר האָבן דערפאַרונג אין דעם ענין, און מיר טאָן ניט דאַרפֿן די טאַליבאַן אין די אַנדערבויך פון רוסלאַנד!
  דער פרעזידענט פון די פארייניקטע שטאטן האט באַמערקט מיט אַ זיפץ:
  די דאָזיקע מלחמה האָט געדויערט צו לאַנג. די וואַסט מערהייַט פון אמעריקאנער גלויבן אַז מיר האָבן גאָרנישט צו טאָן דאָרט! טאַקע, וואָס זאָל מיר פאַרברענגען אַ מיליאָן דאָללאַרס אויף יעדער פון אונדזער זעלנער אין דעם לאַנד!
  מישוסטין האָט זיך געטאָן, און אַ שמעקנדיק זײַן נאָז האָט געזאָגט:
  ― יאָ, איך פֿאַרשטײ דיך! מיר אויך האָבן געוואקסן קריטיק פֿאַר אוקריינא. און דאָס איז אַ זייער אַגרעסיוו קריטיק! ספּעציעל פון דער זייַט פון די נייַ קאָמוניסט שטערן ניקאָלאַי באָנדאַרענקאָ! דאס איז אַ פאַקטיש פאַרזעעניש!
  Biden האָט באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  - קענסט אים ארעסטירן ווי נאוואלני!
  דער אַקטיאָר פּרעזידענט פון רוסלאַנד האָט באַמערקט:
  - ריכטיג , מי ר װעל ן באפרײע ן נאװאלני ע ! איך האב שוין אונטערגעשריבן זיין חננה!
  דער פרעזידענט פון די פאראייניגטע שטאטן האט זיך א ניד געטאן אין איינעם.
  - דאס איז גוט! דאָס וועט אונדז גרינגער מאַכן אָנפירן פּראָפּאַגאַנדע לטובת דער נייער, רוסישער פירערשאַפט!
  מישוסטין האָט זיך געכאַפּט מיט אַ שמייכל:
  - עס וועט זיין גוט, מיין פרייַנד!
  בידען האט באַמערקט מיט אַ זיפץ:
  - וויי, דער פרעזידענט פון די פאראייניגטע שטאטן איז צו אלט און ער האט נישט לאנג פארבליבן! אין דעם פאַל, אַ לאַנג-טערמין שייכות סיסטעם איז דארף!
  דער אַקטיאָר פּרעזידענט פון רוסלאַנד האָט באַמערקט:
  - איך האָבן קיין פאַרלאַנג צו איבערחזרן דעם וועג פון פּוטין און באַשטעטיק מיין דעדליינז! אבער דער עיקר איז די פארטיי, און איר שטימונג, און דער פירער איז צווייטיק!
  דער פרעזידענט פון די פאראייניגטע שטאטן האט מסכים געווען:
  - יאָ, די פּאַרטיי און די סיסטעם זענען ערשטיק! און אין דעם אַכטונג, מיר וועלן זיין צוזאַמען אויף אייביק אויב מיר אַרבעט אויס אַ ווייאַבאַל סיסטעם!
  מישוסטי ן הא ט גענומע ן או ן באמערק ט :
  - ווען דער ציבור מיינונג מאַטיורט, מיר וועלן פאַרבינדן נאַטאָ, די G8, און אפילו די אייראפעישע יוניאַן! איך האָפֿן די אי.יו. וועט זיין די צוקונפֿט!
  Biden באשטעטיקט:
  - יאָ, מיר וועלן שאַפֿן אַ יוראַ-אמעריקאנער-אַסיאַן פאַרבאַנד! די צוקונפֿט וועט זיין אין דער פּאָליטיש גלאָובאַליזיישאַן פון דער וועלט! נאָך אַלע, גלאָובאַליזיישאַן איז אַ פּראָגרעסיוו פּראָצעס, רעכט?
  דער אקטױוער פרעזידענט האט מסכים געווען:
  - קיין צווייפל פּראָגרעסיוו! און איך פארשטיי דאס, אנדערש ווי פוטין, וועלכער איז געווען א שטיצער פון א מולטיפאלער וועלט!
  דער פרעזידענט פון די פאראייניגטע שטאטן האט לאגיש באמערקט:
  - אַ מולטיפּאָלאַר וועלט איז אַ טויט סוף! בלויז אין די פּאָליטיש גלאָובאַליזאַם פון די ישועה פון מענטשהייַט, פון קעגנצייַטיק צעשטערונג!
  מישוסטין האט אגרעסיוו א שאקל געטאן מיטן קאפ.
  - גרויס און קעגנצייַטיק צעשטערונג! נאָך אַלע, מיר האָבן איין פּלאַנעט, און מיר זענען אַלע מענטשן! מיר דאַרפֿן צו זיין פריינט! אָבער פּוטין איז געבליבן אין זײַנע געדאַנקען אינעם מיטל־עלטער!
  ביידן האט געפרעגט:
  - און פארװאם האסטו זײן ארעם אנגעטאן מיט בריליאנטן?
  דער אַקטיאָר פּרעזידענט פון רוסלאַנד טשאַקאַלד:
  - אַוודאי איז עס צו פיל! אָבער מיר שפּילן אויף די אינסטינקטן פון די מאַסע. וולאדימיר פּוטין איז ממש קאַנאַנייזד און פארוואנדלען אין אַ לעבעדיק דיאַטי! און דאָס דאַרף מען נעמען אין חשבון! אבער באלד וועט די טאפע אונטערגיין, און דאס פאלק וועט האבן א נייעם פירער! און דער צוואַנציקסטער קאָנגרעס קומט!
  דער פרעזידענט פון די פאראייניגטע שטאטן האט געשאקלט און געענטפערט:
  - צוואַנציקסטער קאנגרעס! ס 'גוט! רוסלאַנד איז מאָווינג אין די רעכט ריכטונג! און דאָך איר קלייַבן ...
  מישוסטין האָט מיט בטחון געזאָגט:
  - איך קלײַב ציוויליזאַציע קעגן באַרבאַריזם!
  בידען האט זיך באשטעטיגנדיק א ניד געטאן.
  - בעסער נישט צו זאָגן!
  דער אַקטיאָר פּרעזידענט פון רוסלאַנד האָט באַמערקט:
  ― לאָז זײַן אין אַ דימענט, נאָר דער דאָזיקער פּוטין איז אין אַ אָרן! און גאָלד וועט אים נישט מאַכן לעבן! אַזוי איצט איך בין מלך! און איך וועל נישט געבן מיין טראָן צו קיין!
  דער פרעזידענט פון די פאראייניגטע שטאטן האט געזאגט מיט א שמייכל:
  - עס איז קיין טראָן - מיר זענען נאָר קנעכט פון די מענטשן!
  מישוסטין מסכים מיט דעם:
  - יא, מיר זענען קנעכט פון די מענטשן, אָבער פֿאַר עטלעכע סיבה זיי אנגעהויבן צו גאָלן די באַזיצער!
  Biden האָט אַגרעסיוו באמערקט:
  - די תקופה פון מלכים איז פאַרעלטערט! דער פרעזידענט איז קודם כל א קנעכט פונעם פאלק!
  און דער אמעריקאנער פרעזידענט האט געטרונקען זאפט... מישוסטין האט בעסער געהאט רויט וויין. ס׳האט אים געבראכט שײנע מײדלעך.
  עס איז געווען אַ פּויזע ... מישוסטין באמערקט:
  - עס איז אוממעגלעך צו דיסקוטירן אַלץ בייַ די לעווייַע פון די פרעזידענט פון רוסלאַנד. און ביז איך בין פאָלקס עלעקטעד פּרעזידענט, מיין הענט זענען געבונדן. עס איז געפערלעך צו מיד גיין פֿאַר דערנענטערנ זיך מיט די פאַרייניקטע שטאַטן. דאָ איר דאַרפֿן צו האַנדלען ווייזלי און גלייַך, אָן ומנייטיק יקסטרימז!
  בידען האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  - יא , מי ר אייל ן ניש ט ! אָבער וואָס וועגן אוקריינא?
  דער אַקטיאָר פּרעזידענט פון רוסלאַנד, ינגראַטיאַטינגלי געזאגט:
  - מיר מוזן ומקערן עקאָנאָמיש באַציונגען מיט זיי, און ערשטער פון אַלע. און דעמאָלט סאָלווע די קאָנטראָווערסיאַל ישוז! ביז מיר פאַרשטאַרקן די באַציונגען!
  דער פרעזידענט פון די פאראייניגטע שטאטן האט באמערקט:
  - מע ן דאר ף אבע ר איבערקוק ן ד י מינסקע ר אפמאך ! און מאַכן אַ נומער פון ענדערונגען וואָס די אוקרייניש זייַט ינסיסץ אויף!
  מישוסטין באשטעטיקט:
  - מיר וועלן פּרובירן צו ינסטרומענט עס. וועט אַרבעטן. פֿאַרגעסט נישט, אַז איך אַליין שפּיל נאָר און האָב נישט געהאַט קיין צײַט זיך צו פֿאַרשטאַרקן! מען דארף פארשטיין אז די זעלבע שויגו און מעדוועדעוו און אנדערע זיכערהייטס באאמטע זענען נאך נישט מיינע פראגעס! און זיי קענען ווייַזן זיך!
  בידען האָט זיך אַ נײַד געטאָן.
  ― איך פֿאַרשטײ עס! און איך וועל פּרובירן צו טאָן אַלץ קערפאַלי און נישט שאַטן די נייַע רוסישע רעגירונג. מיר דאַרפֿן נישט דעם אָנקומען פון אַ יונג און טאַלאַנטירט קאָמוניסט! ווילן אינטעלעקטואַל הילף?
  דער אַקטיאָר פּרעזידענט פון רוסלאַנד האָט באַמערקט:
  - מיר האָבן גענוג קלוג מענטשן! אָבער, עפּעס פון אונדזער דערפאַרונג קען זיין נוציק .... דאָס הייסט, אַנטשולדיקן מיר פון דיין אמעריקאנער דערפאַרונג!
  דער פרעזידענט פון די פאראייניגטע שטאטן האט זיך דערמאנט:
  - מי ר האב ן אפיל ו יעלצי ן געהאָלפן ! אויב נישט אונדזער פּאָליטיש טעקנאַלאַדזשיז, דאָס וואָלט זיין אַ הויפּט דורכפאַל אין די ילעקשאַנז. או ן אזו י האב ן ז ײ געקאנ ט פארמאכ ן דע ם ריס , מי ט ד י קאמוניסטן , או ן דא ן האב ן ז ײ אוי ף נא ך עטלעכ ע שטים־צעטלעך . פּלוס, אלעקסאנדער לעבעד איז געקויפט מיט גיבלאַץ! און זיי האָבן דורכגעקאָכט אַ ינדזשיניאַס אָפּעראַציע צו פאָרן אַ ימפּענאַטראַבאַל זומפּ, און פאַקטיש מיראַקאַלז!
  מישוסטין האָט באַמערקט, בלענדיק זיין פאַלשע ציין:
  - די אויטאָריטעט פון אונדזער רעגירונג איז גרויס! און דאָס פֿאָלק איז נאָך נישט גרייט פֿאַר דעם צוריקקער פֿון די קאָמוניסטן! און אַלעווייַ קיינמאָל וועט! און מיר וועלן אלעמען שמירן אויף דער וואנט!
  ביידן האט געלאכט און געענטפערט:
  ― ס'איז אױך גוט! איך ליבע קאַמבאַט!
  בײם שײד האבן בײדע הערשער זיך געשאקלט די הענט און זיך צעטײלט...
  מישוסטין האָט אויך געהאַלטן אַ קורצע באַגעגעניש מיט זעלענסקי אויף דער כּלה אין פּוטינס מאַוזאָליום. דער פרעזידענט פון אוקראינע האט אויסגעזען פרייליך, דאך איז דער הויפט שונא פון זיין לאנד אומגעקומען. די דיסקוסיע געגאנגען שיין געשווינד. עטליכע עקאנאמישע קאנטאקטן זענען אונטערגעשריבן געווארן גלייך אויפן ארט.
  מישוסטין האט געזאגט:
  - דאָנבאַס איז ניט נייטיק פֿאַר אונדז! עס איז ינ ערגעצ ניט צו שטעלן דיין קוילן! פארוואס זאָל מיר פּרובירן און אַבאָנירן פֿאַר זיי!
  זעלענסקי האָט געזאָגט:
  - איר נאָר טאָן ניט אַרייַנמישנ זיך מיט אונדז - מיר וועלן סאָלווע די פּראָבלעם פון דאָנבאַסס זיך!
  דער אַקטיאָר פּרעזידענט פון רוסלאַנד טשאַקאַלד און באמערקט:
  - איך צווייפל, אַז איר וועט קענען צו באַזיגן זיי מיט גוואַלד, אַפֿילו אויב מיר אַרייַנמישנ זיך מיט איר נישט! איך בין זייער צווייפל!
  דער פרעזידענט פון אוקראינע האט געשמייכלט און געענטפערט:
  - אַמעריקע און נאַטאָ וועט העלפן אונדז. און גלויבן מיר, אוקרייניש וויסן ווי צו קעמפן ניט ערגער ווי רוסישע! געדענקט די ברידער קליצטשקאָ!
  מישוסטין האָט זיך צעוויינט. וולדימיר קליצטשקאָ, וועלכער איז שוין אָפּגעשריבן געוואָרן אין רעזערוו, אָדער צום זאַל, האָט זיך אומגעריכט צוריקגעקערט צום רינג, כאָטש אַלע זײַנען שוין געווען מיד פֿון וואַרטן דערויף. און ער געקעמפט מיט די ערשטע וועלט מייַסטער אין פיר ווערסיעס, Ruiz. און ער האָט געשיקט אַ לעפיערעך יונג באַקסער מיט אַ שטאַרק קלאַפּ צו די נאַקאַוט.
  דאָס האָט געמאכט אַ גרויס שפּריצן אין דער באָקסינג וועלט. און איצט Wladimir Klitschko האט צו קעמפן אין אַ רימאַטש מיט Tyson Fury! און דאָך עס איז נאָר גרויס! און אויב וולדימיר קליצטשקאָ נעמט נקמה, ער וועט ווערן אַ פאַקטיש לעגענדע! און שלאָגן פאָרמאַן ס רעקאָרד! און דעמאָלט עס זענען וסיק און לאָמאַטשענקאָ - אויך שטערן!
  דער אַקטיאָר פּרעזידענט פון רוסלאַנד טשאַקאַלד און געענטפערט:
  - בעסער נישט צו ייַלן! זאל ס סאָלווע דעם פּראָבלעם! עטלעכע קאַמפּראַמייזיז זענען מעגלעך דאָ, ספּעציעל זינט דאָס איז אַ לעגאַל אוקרייניש טעריטאָריע. און מיר קענען לייגן אַ פּלאַץ פון דרוק אויף די סעפּעראַטיסץ!
  זעלענסקי האט מסכים געווען מיט דעם:
  - אַוודאי, עס איז פיל בעסער צו דערגרייכן דעם בשלום! אַזוי איך האָפֿן מיר באַקומען צוזאמען!
  מישוסטין האט ברוימט:
  מיר זענען פֿאַר שלום, פֿאַר פֿרייַנדשאַפֿט,
  פֿאַר די סמיילז פון דער וועלט ...
  פֿאַר די האַרץ פון מיטינגז!
  און עפּעס איז אונטערגעשריבן געוואָרן אויפן אָרט... זעלענסקי האָט צוגעזאָגט צו באַהאַלטן די ראַדאַ און פאַרווייכערן דאָס געזעץ אויף דער רוסישער שפּראַך.
  מישוסטין, אין קער, געגעבן דיסקאַונץ אויף גאַז און ייל. גלײכצײטי ק האב ן בײד ע זײט ן געשאקלט .
  דער אקטיווטער פרעזידענט פון רוסלאנד האט אויך פארגעשלאגן נייע אַמענדמענטן צו דער קאָנסטיטוציע. דאס רעכט צו שטימען פון פערצן יאר און געפאנגענע לויטן געריכט אורטייל. און אויך פאַרלייגן דעם פּאָסטן פון וויצע פּרעזידענט. צו מאַכן עס אַ מער סטאַביל פּאָליטיש סיסטעם. און נאָך אַלע, וולאדימיר וולאַדימיראָוויטש פּוטין איז געווען בענט. אָבער, ער האט געקוקט גאָר מיד פֿאַר עטלעכע יאָרן. און עס איז נישט געקומען ווי אַ גרויס יבערראַשן.
  א סך מער א נוירס איז געווען די דערשיינונג פון ניקאלאי באָנדאַרענקאָ, וועלכער האָט אַראָפּגעוואָרפן דעם אַלטן זיגאַנאָוו, וועלכער איז שוין אַריינגעפאַלן אין משוגעת. אויב נאַוואַלני איז בלי ספק אַ שטאַרק פירער, אָבער נישט אַ זייער פאָלקס ליבעראַל צווישן די מענטשן, דעמאָלט באָנדאַרענקאָ האָט געפירט די קאָמוניסטן - און דאָס איז קאָלאָסאַל מאַכט און פּאָפּולאַריטעט.
  געננאַדי זיוגאַנאָוו איז באמת אַזאַ אַ אָפּאָזיציע אַז אַ טאַלאַנט צו קיין רעגירונג: אַלט, קראַנק און פול פון סענאַליטי! און אויך קאָנסערוואַטיווע און קוקן אַרטשאַיק, אַפֿילו אין די ניינטיז. אבער שוין די דריטע יאָרצענדלינג פון ערשטן און צוואנציקסטן יאָרהונדערט איז פאַרביי און די קאָמוניסטן דאַרפן בלי ספק אַ נייעם פירער, און יעדער וואָס איז נישט בלינד זעט דאָס!
  און איצט איז דער נייטמער פון דעם קרעמלין פארווירקלעכט געוואָרן, און די קאָמוניסטן האָבן אַן אמתן און יונגן, און עס האָט זיך באַוויזן אַ קעמפער!
  און דאָך דאָס איז ערנסט. 2022 איז געווען די יאָר פון פרי פּרעזאַדענטשאַל ילעקשאַנז אין רוסלאַנד. און זייער ערנסטע פּרוּווטס האָבן געוואַרט אויף דער הערשנדיקער עליט. דאָס מאָל האָט דער שוואַכער און אַלטער זיוגאַנאָוו מער נישט געקענט זײַן קיין שפּאַצירער פּאַרטנער פֿונעם רעגירונג־קאַנדידאַט. כאָטש דער בעסטער קאָנקורענט קענען ניט זיין געפֿונען. ווען זיוגאַנאָוו רעדט, וויל מען גענענען, אָדער אַפֿילו קוכן. און זײ האָבן געמאַכט פֿון גרודינין אַ נײַעם און אַ גנבֿה. דערצו איז אויך פּאַװל גרודינין ניט קײן יונג. און בכל אופן עלטער פון מיכאיל משוסטין. און עס וואָלט זיין באַקוועם צו קעמפן מיט אים אויך.
  אבער זיוגאַנאָוו איז נישט אַזוי פּשוט און גאַט אין די פּרעזאַדאַנסי פון דער קאָמוניסט פארטיי. און ניקאָלאַי באָנדאַרענקאָ קענען זיין פּריווענטיד צו געפֿינען שולד מיט דעם פּאָסטן ווי אַ פּאָליציאַנט.
  איז עס נישט? געננאַדי זיוגאַנאָוו איז אַ טאַלאַנט ווי אַ ספּאַרינג שוטעף.
  זשירינאָווסקי איז זייער פאַרפעלט.
  מיכאַיל מישוסטין גענומען און אַוואָרדיד פּאָסטהומאָוסלי וולאדימיר וואָלפאָוויטש זשירינאָווסקי מיט די שטערן פון די העלד פון רוסלאַנד, און אויך אַוואָרדיד די ראַנג פון קאָלאָנעל גענעראַל.
  אין דער ליבעראלער דעמאקראטישער פארטיי איז דאס פאזיטיוו אויפגענומען געווארן. און זיי האָבן געמאָלדן אַז זיי וועלן שטיצן מיכאַיל מישוסטין אין די פּרעזאַדענטשאַל וואַלן אין רוסלאַנד.
  אָבער די קאָמוניסטן זענען זייער כיטרע. אויסע ר דע ם עלטער ן סענילע ן זיגאנאוו , אי ז וואלנטי ן קאנאוואלאוו ו אומגעריכט , נאמיניר ט געװאר ן פא ר דע ר פרעזידענץ , װ י דע ר גובערנאטא ר פו ן כאקאסיא .
  דערצו, איז געווען אַ העסקעם אַז דער איינער וואס וועט ווערן דער פירער פון די ראַנג וועט זיין געהאָלפֿן. און אַ קעגנצייַטיק ווידדראָאַל וועט זיין גענומען.
  געננאַדי זיוגאַנאָוו האָט אויסגעזען צו אַלט און פאַרמאַכערט.
  און וואו זאל ער גיין פארן פרעזידענט.
  מער ווי פערציק קאנדידאטן האבן שוין געזאמלט אונטערשריפטן, און מען האט ערווארטעט אז אוקראינע'ס רעקארד וועט צעבראכן ווערן. אַז ס'איז טאַקע געוואָרן קיל, און דער געראַנגל איז געווען שטאַרק.
  מיכאיל מישוסטין, כדי צוצוציען נאך שטימען, האט געלאזט פארקויפן אלקאהאל ביי נאכט, ווי אויך רייזע סטאלן און ביר אין פארשידענע ערטער.
  די אַנטי-טאַבאַק געזעץ איז אויך רילאַקסט. דערצו, עס איז געווען סאָפאַנד באטייטיק, ספּעציעל אין די פונקטן ווו עס איז געווען רובֿ אָפט ווייאַלייטיד, אָדער עס איז געווען מער שווער צו קאָנטראָלירן עס.
  מע ן הא ט באשלאס ן צ ו צוריקקומע ן ד י רעקלאמצי ע פו ן בי ר אוי ף טעלעוויזיע . כּדי צו פֿרײדן די פּריוואַטע צײַטונגען, האָט מען זײ דערלויבט צו מעלדן אַלקאָהאָל און טאַביק.
  מיכאַיל מישוסטין מודיע דעם צוריקקער פון אַ נומער פון פרייהייט און ווערטיקאַל ליבעראַליזיישאַן.
  באזונדער ם זײנע ן פארקלענער ט געװאר ן שטראפ ן פא ר פארטײלונ ג פו ן לײכט ע דראג ן או ן זנות .
  די גאַמבלינג געשעפט איז ווידער ליגאַלייזד.
  מיכאיל מישוסטין האט אפילו אנגערופן דעם קאסינא פארבאט די נארישקייט פון הער מעדוועדעוו, וועלכער האט אליין דארט פארשוואונדן אסאך זאכן.
  און איצט ער וויל צו צוריקקריגן די רעספּעקטאַבאַל בירגערס פון רוסלאַנד. און אזוי ווייטער...
  מיכאיל מישוסטין האט גענומען אנפירן. באַזונדערס האָט ער אַראָפּגעלאָזט די צילן פֿאַר מאַשקע. און גאַנצע ביר האָט זיך ווידער באַוויזן אויף טעלעוויזיע. און אויך פיל מער.
  עס איז געווען ליבעראַליזיישאַן.
  או ן ע ס אי ז פארגעשלאגע ן געװאר ן צ ו דערװײל ן גובערנאטארן , פו ן א ן עלטע ר פו ן אײ ן או ן צװאנצי ק יארן , א ץ זײע ר איבערצײגונג . װא ס אי ז אוי ך געװאר ן א נײע ר בעזעם , װא ם אי ז שוי ן געװע ן קרײד , אוי ף א ן אנדער ן אופן .
  מיכאל מישוסטין האט געזאגט:
  - איר וועט האָבן פרייהייט און עשירות!
  גלײכצײטי ק זײנע ן אוי ך געהויב ן געװאר ן ד י געהײס ן פו ן באאמטע ר או ן שטאט־אנגעשטעלטע . או ן דע ר רוב ל הא ט זי ך אפיל ו געשטארק ט צולי ב פרעמד ע װעקסט־אינטערװענצן . אסאך זאכן זענען געטאן געווארן.
  אבער, פון קורס, ינפלאַציע האט סקייראַקאַטיד. מיכאיל מישוסטין האט רידוסט די שטייערן אויף די אָרעמע צו צען פּראָצענט. אבער האט נישט נאָך אנגעהויבן צו כאַפּן פֿאַר די רייַך. און אַ ביסל רילאַקסט ...
  סאציאל פּאָליטיק פּרוווד קאָנטראָווערסיאַל ...
  אין מאָסקווע, זיי באַשלאָסן צו אָרגאַניזירן נייַע שפּילערייַ און קאַמפּאַטישאַנז. און דאָס איז טאַקע ערנסט. אין באַזונדער, צו האַלטן אָלטערנאַטיוו אָלימפּיק גאַמעס. רעגאַרדלעסס פון קאָס.
  און אנדערע פּראַדזשעקס פון מיכאַיל מישוסטין. דאָ, למשל, איז אויך אַ געדאַנק: צו האַלטן די וועלט 'ס ערשטער ליטערבאַלל פאַרמעסט: ווער טרינקט מער מאַשקע אין איין מינוט! דאָס איז ווו די רוסישע קענען טאַקע נעמען אַלע די פּרייזאַז.
  מישוסטין איז נישט אַ נאַר צו טרינקען זיך! ער האט גענומען א גלעזל װאדקע און האט עס אראפגעקלאפט. און ער האָט געגעסן שוואַרצן קאַוויאַר מיט אַ מאָל צעקלאַפּט דרײַ לעפֿלעך. און דעמאָלט געשפילט קאַרדס אין
  ווארף אוועק.
  דערנאָך האָט מיכאַיל מישוסטין געפּרוּווט זינגען מיט לעפּץ. וויי, די וויסנשאַפֿט קען נאָך נישט אויפשטיין קאָבזאָן.
  אָבער, דער אַקטיאָר פּרעזידענט פון רוסלאַנד האָט געציטערט פון די געדאַנק אַז וולאדימיר פּוטין וועט אויך זיין אויפגעשטאנען. אבער איך האב אלײן געװאלט זײן א קעניג, אדער א קעניג!
  מיכאל מישוסטין איז געווען פילמד אין דער זעלביקער פירמע מיט די גערלז, און ער איז געווען סעראַונדאַד דורך קיל טשיקס.
  דער אַקטינג פּרעזידענט פון רוסלאַנד האָט פאָרגעשטעלט די קלינגוואָרט: בויען קאַפּיטאַליזאַם מיט אַ מענטש פּנים! און יעדער מענטש האט פריי צוטריט צו אַ פרוי!
  און דאָס האָט געפֿירט אַ סערדזש פון ענטוזיאַזם ... ספּעציעל ווען מיכאַיל מישוסטין האט ריזומד די מעלדונג פון די פּראָגראַם "דאַלז". דערצו, דאָס איז אַ גוט מיס אינפֿאָרמאַציע. איר קענען ווייַזן אַלעקסיי קוזנעצאָוו ווי אַ גאַנץ נאַר. כאָטש אין "דאַלז" אַלע אָפּאָזיציע קענען זיין דיספיגיערד.
  מיכאַיל מישוסטין האָט זיך באַוויזן צו זיין אַ פייטינג באָכער.
  פֿאַר בייַשפּיל, שוין סיגערעץ און ביר אין סטאָלז קענען זיין סאָלד אין קיין צייט פון דעם טאָג. און איר וועט שטימען אַז עס איז גאָר קיל. מיכאל מישוסטין שטופּט ווידער טשיקאַווע געדאנקען.
  פֿאַר בייַשפּיל, באַצאָלן עלטערן אויב קינדער אָנטייל נעמען אין ספּאָרט קלאַבז. אַז איז, ניט בלויז טריינינג איז פריי, אָבער אויך באַצאָלט פֿאַר באזוכן די אָפּטיילונג.
  א מין פון העכערונג פון אַ געזונט לייפסטייל. און בשעת ביר און אַלקאָהאָל זענען איצט אויף יעדער ווינקל. און אויב איר ווילן צו טרינקען - אַזוי טרינקען!
  און עס טוט נישט שאַטן צו רייכערן. די שטראָף פֿאַר מעראַוואַנאַ זענען רידוסט. דערצו, ריפערינג צו אינטערנאַציאָנאַלע דערפאַרונג און יו.ען. האַכלאָטע. אין באַזונדער, שוין פֿאַר די טראַנספּערטיישאַן פון ליכט דרוגס בלויז אַ שטראַף אָן טפיסע.
  אין אַלגעמיין, מיכאַיל מישוסטין ינטראָודוסט אַ נומער פון אַמענדמאַנץ צו די קרימינאַל קאָד צו פאַרמינערן די שטראָף. ספעציעל וואו זיי זענען געווען יבעריק. ספּעציעל פֿאַר ניט-היציק קריימז. ווי, און דאָ עס איז ניט נייטיק צו גיין צו ווייַט.
  יאָ, און די שענדונג פון פרויען איז אַזאַ אַ פאַרברעכן, ווו עס איז שווער צו פֿאַרשטיין צי עס איז געווען גוואַלד, אָדער די פרוי זיך פארפירט די פּויער, און דעמאָלט סקריבאַלד אַ דערקלערונג. אין קיין פאַל, די שטראָף אין דעם פאַל איז מיטאַגייטיד. אבער פֿאַר שענדונג דורך אַ מענטש און מענטשן אפילו טאַפאַנד.
  דאָ האָט דער קלוגער אַקטיאָריקער פּרעזידענט פון רוסלאַנד געצויגן אויפמערקזאַמקייט אויף די קאָנסעקווענצן. למעשה, נו, האבן זיי געפאקט א פרוי, וואס איז מיט איר געשען? נאָר רחמנות און ליבע. און אויב אַ מענטש איז רייפּט, פילע וועלן נישט שאָקלען הענט מיט אים. און אין דער זאָנע עס איז אַזאַ אַ האָן. אפילו אויב ער איז געווען רייפּט און פאַרקערט צו די געזעצן פון גנבים!
  מיכאל מישוסטין האָט אויך רידוסט די צושטימען צייט צו פערצן יאָר. ריפערינג צו דעם פאַקט אַז אין יאַפּאַן ער איז בכלל פון דרייַצן. און אַז עס איז בעסער פֿאַר טיניידזשערז צו באַקומען געשלעכט דערפאַרונג מיט אַדאַלץ און יקספּיריאַנסט מענטשן. און דאָס איז בכלל אנגענומען דורך מענטשן מיט פארשטאנד. אַזוי אַ מין פון געשלעכט ליבעראַליזיישאַן.
  אין דער זעלביקער צייַט עס איז מעגלעך צו ליגאַלייז די זעלבע-געשלעכט מערידזשיז. די קאָנסטיטוציע קענען שטענדיק ינטערפּראַטאַד דורך אַדוואָקאַטז ווי דער פּרעזידענט וויל.
  אין קיין פאַל, די פריילעך אַפּרישיייטיד עס. און אין אייראָפּע איז די שטעלונג צו מיכאַיל מישוסטין נאָך וואַרעמער געוואָרן.
  און די חונפים זאָלן שװײַגן. נאך פוטין'ס דיקטאטור איז געקומען די צייט - פרייהייט!
  און לאָסנאַס אין אַלץ! באזונדער ם אי ז געבוי ט געװאר ן א גרויםע ר מאנומענט , פא ר מיכא ל גארבאטשאװ . אבער דער קולט פון פוטין'ס פערזענלעכקייט האט אנגעהויבן אויסטריקענען. מ׳האט אים אלץ מער קריטיקירט.
  מיכאַיל וולאַדימיראָוויטש, ווי מיכאַיל סערגעעוויטש, אנגעהויבן צו פאַרלאָזנ זיך אַ גרעסערע פּערזענלעך פרייהייט. ווען מער און מער איז געווען ערלויבט. ווי אַ קאַסינאָ? און פארוואס נישט? עס איז געווען צוריק אין די נול יאָרן אונטער פּוטין. נאָר די צביעות האָט געטראָפן מעדוועד אין קאָפּ.
  מיכאיל מישוסטין האט געװארפן א בײן פאר די באאמטע: איצט האט מען זײ דערלויבט צו באקומען מתנות ביז צען טויזנט דאלאר. און דאָס האָט, פֿאַרשטייט זיך, געפֿירט אַ פֿרייד אינעם אַפּאַראַט.
  אין פאַקט, עס זענען געווען פריי צייט. קייסעריש שטרענגקייט אנגעהויבן צו זיין ריפּלייסט דורך פרייהייט. און ווידער, נאַקעט ווייַבלעך טיץ ארויס אויף די סקרינז.
  און ניט נאָר דאָס. אין דער ארמיי זענען אויפגעשטאנען געזעצלעכע בודאלען. יעדער זעלנער באקומען די רעכט צו מאַכן ליבע צו גערלז פֿאַר קופּאָנז. און דאָס איז דאָך אַ גרויסער דערגרייכונג פון דעמאָקראַטיע. און אפילו אין טורמע, קאָלאָניעס און פאַר-פּראָצעס פאַרהאַלטונג צענטערס איז מעגלעך צו גיין צו די גערלז. ספּעציעל מיכאַיל מישוסטין ינסיסטאַד אַז כהנים פון ליבע זיין אין דזשוווענילע קאָלאָניעס. אזוי אז בחורים שענדען נישט בחורים, נאר זיינען מיט פרויען.
  דעמאָלט עס וועט זיין קיין ראָאָסטערס אין די יאָונגסטערז זאָנעס.
  דער זעלביקער ענלעך געפֿירט, אויך, היפּש האַסקאָמע. און משפט אין דער זעלביקער צייַט.
  כאָטש די קלינגוואָרט פון מיכאַיל מישוסטין: ווערטיקאַל ליבראַליזיישאַן און מער פרייהייט וואָלט זיין פאָלקס ספּעציעל צווישן יונג מענטשן. און גאַנץ מאַסע מענטשן האָבן זיך צוזאַמענגעקומען צו באַגריסן דעם נײַעם אַקטיאָרן פּרעזידענט פֿון רוסלאַנד!
  מיכאַיל מישוסטין איז אַ מענטש וואס טאַקע געוואלט מער פרייהייט און ניט בלויז פֿאַר זיך. ע ר אי ז געװע ן מיאוס ט פו ן ד י פארבאט ן פו ן דע ר צײט ן פו ן סאציאליזם . און דער רעאקציע אויף דער פארשטארקונג פון די שטעלעס פון די לינקע איז געווען אנטי-קאמוניזם אין פראפאגאנדע. און ער איז ווייטער וואקסן...
  מיכאיל מישוסטין, א בורזשואזע פון מוח ביז ביין, האט יעצט געוואלט קלאסישן קאפיטאליזם און פולשטענדיגע פרייהייט.
  . עפּילאָג
  מיכאיל-וולאדימיר גארבאטשעוו-פוטין האט נאכגעפאלגט די קאמפן אין איראן. די וססר אַרמיי אנגעהויבן צו שטורעם די הויפּטשטאָט פון טעהראַן. אזו י אי ז פארגעקומע ן דע ר אמתע ר פארכאפ ט פו ן א גרויס ן לאנד . אפילו גרעסער, אין טערמינען פון שטח, ווי אוקריינא.
  מיכאַיל-וולאַדימיר איז געווען זייער צופרידן: ער איז געווארן אַ קאַנגקערער. און אויל פּרייזן סקייראַקאַט. און דאָס האָט דערלויבט צו פאַרגרעסערן מיליטעריש ספּענדינג.
  גאָרבאַטשעוו־פּוטין האָט אַפֿילו באַשלאָסן צו פֿאַרלענגערן דעם דינסט־ טערמין אין דער אַרמיי, פֿון דרײַ ביז זעקס יאָר. אַזוי אַז די זעלנער האָבן בעסער מאַסטערד די טעכניק.
  און באָטל מאַכן אַלע דילייז. דערצו, אויב איר זענט מענטאַלי קראַנק, גיין צו די קאַנסטראַקשאַן באַטאַליאַן. און די וואס ווערן געמשפט זאלן דינען. נאך דערצו, אויב מען ווערט אכצן, דעמאלט פון דער קאלאניע, דירעקט צום ארמיי.
  און עס ס קיל!
  מיכאַיל-וולאַדימיר איז געווארן אַ דיקטאַטאָר און טרעטאַנד די גאנצע וועלט. באזונדער ם הא ט מע ן שוי ן שוי ן ניש ט גערעד ט װעג ן אויםװאפנט . פֿאַרקערט, גאָרבאַטשעוו-פּוטין האָט געסטראשעט צו לאָזן אַמעריקע אַרומגיין מיט נאַקעט זאַכן אַרום דער וועלט.
  אזוי איז פאליטיק געווארן. און רובֿ ימפּאָרטאַנטלי, מיליטאַריסם און די קולט פון מאַכט.
  און גראָב דיפּלאָומאַסי.
  און נאָך אַ טשיקאַווע געדאַנק: לאָזן נישט בלויז מענטשן, אָבער אויך פרויען דינען אין דער אַרמיי.
  און איצט גײן די מײדלעך פֿון אַכצן יאָר אין אַרמיי. און זיי האָבן צו קעמפן און געווינען.
  און דאָס איז גרויס.
  ד א קעמפט ן ד י מײדלע ך , שטורמע ן טעהר ן או ן באװײז ן קאלאסאל ע קראפטן ;
  איין זעקס העלדן, ווו נאָר זיי האָבן נישט געווען און זענען גרייט צו קעמפן קיין אַרמיי.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ וויידזשד זיין מאַגיש שווערדן. ז ײ האב ן זי ך פארלענגער ט או ן דורכשניט ן ד י דראנע ן װ י פוטער־מעסערס . נאך דעם האט דער יינגל מיט די נאקעטע פיס געווארפן א פאר ארבעס מיט אויפרייס.
  איראנער טאנקן האבן אויפגעריסן.
  דער בחור האט געזונגען:
  - כבוד צו די תקופה פון די רוסישע שווערד!
  מאַרגאַריטאַ האָט אויך געהויבן אירע בליידס. געשלאגן אויף העליקאָפּטערס. או ן דא ן הא ט דא ם מײד ל געװארפ ן צעשטערנדיק ע נאדלע ן מי ט ד י נאקעט ע פיס .
  צעריסן די קעגנערס און געקרעכצט:
  פֿאַר די סיבה פון קאָמוניזם!
  און דאָ איז נאַטאַשע אין דער אַטאַק... ווי זי שליסט מיט שווערדן אויף די פליגער פון רעליגיעזן איראַן. און צעשטערן פייַנט פּליינז. און דערנאָך, מיט די נאַקעט פינגער פונ פוס, ער וועט קאַטער אַ מערדעראַס בומעראַנג, רייסן די זעלנער פון די מזרח, יראַניאַן אימפעריע.
  און דאַן, ווי פון פּופּיק, בליטץ מיט בליץ. און דעמאָלט זי וועט וואַרפן אַוועק איר ביוסטהאַלטער און קאַטער אַ פּולסאַר פון אַ שאַרלעכ רויט אָפּל.
  װע ט צערײס ן ד י מאס ע פו ן כומינע ס זעלנער , או ן ברום ן :
  - כבוד צו דער עפאכע פונעם סאוועטישן פאלק!
  און דאַן האָט זויאַ געשניטן מיט ווילדער גרימצאָרן. עס צעטרעטן אויך דורך לענגטאַנינג מיט שווערדן, און שנייַדן אַוועק די טאָווערס פון די טאַנגקס.
  און דעמאָלט די טאָעס פון נאַקעט לעגס, ווי אַ ברענען מאַטעריע, וועט זיין לאָנטשט. און דעמאָלט אַ טאַלאַנט פון טויט וועט גיין פון די נאַקעט פּיאַטע.
  און פּאָמסן ניפּאַלז וועט מעלדונג אַ קאַסקייד פון בליץ אויף העליקאָפּטערס. און דעמאָלט פון די פּופּיק עפּעס דעדלי וועט גאָלן.
  אויגוסטינע איז אויך פייטינג פֿאַר דעם. דאָס מיידל איז טויטלעך. און פון די רובין ניפּאַלז בליץ. און נאַקעט טאָעס וואַרפן פּולסאַרס. או ן מי ט א שטראל ן פו ן פופל ק הא ט ע ר פאטאל ט צוגעלײג ט צ ו ד י מיליטע ר פו ן כומייני .
  און די צונג וועט ווייַזן און בראָך:
  - פֿאַר מוטער רוסלאַנד!
  אַזוי סוועטלאַנאַ איז זייער אַגרעסיוו אין שלאַכט. און אירע שװערדן, װאָס האָבן זיך פֿאַרלענגערט, האָבן אָפּגעשניטן אי עראָפּלאַן און סײַ טאַנגקס.
  און פון די טרוסקאַווקע ניפּאַל ווי עס וועט באַפרייַען די סטרימז פון גאַנץ טויט. און דעמאָלט זייער נאַוואַלס וועט זיין געהרגעט מיט אַ קיללער קלאַפּ. און נאָך איר באָרוועסע פֿיס וועלן זיי נוצן אַזאַ אַז אַ פּלאַץ פון שונאים וועט זיין צעריסן. איראַן איז געפאלן אונטער די פאַרשפּרייטונג. באַווייַזן צו אַלעמען אַז קראַפט איז שווער צו געווינען.
  ספּעציעל ווען רוסלאַנד, אָדער גאַנץ די וססר, איז אויף דער זייט פון יראַק, וואָס פאָוקיסט די הויפּט פאָרסעס פון די פּערסיאַנס אין די מערב. אבער רוסלאַנד איז נאָך ארטאדאקס און אַטהעיסטיק אין דער זעלביקער צייט, און דעריבער נישט זייער נאָענט צו יראַק.
  דיקטאטור כומייני, דו האסט אנגעפאלן די אומרעכט.
  אולעג ריבאטשענקאָ האט געשלאגן מיט שווערדן וועלכע האבן זיך שארף פארלענגערט ביי די דראָנען און עראפלאנען פון איראן, און זיי אפגעשניטן. דערנאך האט ער מיט די נאקעטע פיס פון די קינדער פיס ארויסגעלאזט א טויטליכען, צעשטערנדיקן בליץ, וואס האט צעשמעלצט א מאסע פיינטישע טאנקן.
  און דעמאָלט דער טערמינאַטאָר יינגל כוויסץ. און די מאסע פון קראען איז געפאלן אין א טיפן חלוש, און איז געפאלן אויף דער איראנער ארמיי פונעם דיקטאַטאָר כומייני.
  דער בחור האט א קװיטש געטאן:
  - פֿאַר די אַלייז פון רוסלאַנד!
  מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ אויך פייץ דעספּעראַטלי און דרייסט. לויפט א מיל מיט שווערדן. דעמאָלט איר נאַקעט מיידליש לעגס, ווי זיי קאַטער אַ טאַלאַנט פון אַ פאַקטיש און געפערלעך טויט.
  דערנאָך די מיידל וועט אָפּזאָגן אַ אָפּזאָגן פון איר פּופּיק, וואַפּאָריזינג אַ מאַסע פון יראַניאַן טאַנגקס און פּליינז.
  און דעמאָלט מאַרגאַריטאַ ווי צו פייַפן. און די ראַווען וועלן פאַלן ווי אַ טעפּעך אויף די קעפ פון יראַניאַן זעלנער. און זיי וועלן טאַקע דורכברעכן די טאָווערס און אָפּרייַסן די פליגל.
  די מיידל האט קוועטשן:
  - פֿאַר אונדזער שלום ינישאַטיווז און די ארטאדאקס ברודערשאַפט.
  נאַטאַשאַ איז ווידער אין אַ פאַרצווייפלט באַפאַלן. איר שווערדן פּראָדוצירן מאַסיוו צעשטערונג. און אזויפיל עראפלאנען און טאנקן זענען אראפגעשניטן געווארן. און דעמאָלט נאַקעט טאָעס וואַרפן פּיז פון אַנייאַליישאַן און צעריסן אַ מאַסע פון קעגנערס, טירינג טאָווערס פון טאַנגקס. און דאַן שלאָגט דאָס מײדל פֿון דער שאַרלעכרויטן אָפּל מיט אַ פּולסאַר, אין כאָמײַנס אַרמיי.
  און דעמאָלט עס איז אַ קאַסקייד פון בליץ פון די פּופּיק, אַזוי דעדלי. און אין די סוף, ווי אַ טייַך פון מאַגאָפּלאַזמאַ וועט פליען פון די בוזעם פון ווענוס.
  דער קריגער האט געשריגן:
  ― פֿאַר אונדזערע בונד!
  ווייַטער קאַץ זויאַ. פייטינג מיידל ניצט אַ העליקאָפּטער טעכניק. און דעמאָלט איר נאַקעט פֿיס ויסקומען צו אַרויסלאָזן די טאַלאַנט פון טויט. און פון פּאָמסן ניפּאַלז פליען טויטלעך בליץ, סטרייקינג קעגנערס. און דעמאָלט פון די פּופּיק סטרימז פון פּולסאַרס.
  און פון די גראָט פון ווענוס, נייַ פּאָרשאַנז פון דער צעשטערונג פון יראַניאַן זעלנער, און טאַנגקס מיט ערקראַפט.
  די מיידל האט געשריגן:
  - כבוד פארן קאמוניזם!
  Augustine איז צוריק אין קאַמף ווי אַ קאַסקיידינג בליץ ריגל. און איצט האָבן אירע שווערדן געשניטן ווי אַ באָרד ביזן וואָרצל. און נאַקעט טאָעס וואַרפן אַ טאַלאַנט פון גאַנץ אַנייאַליישאַן. און דעמאָלט לייזערז פליען אויס פון רובין ניפּאַלז וואָס שנייַדן דורך יראַניאַן טאַנגקס און פּליינז.
  אבער פון די פּופּיק, בליץ וועט דרייען מיט צעשטערונג.
  און אַזוי וועט קומען פֿון בוזעם פֿון ווענוס אַ גיהנום־צונאַמי פֿון טויט, וואָס ברענגט אַ בלי־ספֿק טויט אין אַלץ וואָס אַטאַקירט דעם סאָוועטן־פֿאַרבאַנד - כאָטש אין דעם פֿאַל איז עס גאָרבאַטשעוו־פּוטין געווען, וועלכער האָט אַטאַקירט איראַן. און די מאַסע פון ערקראַפט, טאַנגקס, דראָנעס גאָר פארברענט.
  דאָס מײדל האָט געזונגען מיט כּעס:
  - לאָמיר טרינקען צוזאַמען פֿאַר רוסלאַנד, מער גענוי די וססר און יראַק!
  סוועטלאַנאַ איז אויך הייס אין שלאַכט. און ער שניידט אָן די מינדסטע רחמנות די מיליטער פון כומייני. או ן מי ט זײנ ע נאקעט ע פיס , װארפ ט ע ר ארבע ט פו ן פארניכטונג , צעטרעט ן דע ם שונא .
  און סטרימז פון גאַנץ צעשטערונג פליען אויס פון די טרוסקאַווקע ניפּאַלז, וואָס אָוווערטערנד די מאַסע פון טאַנגקס און ערקראַפט פון רעוואלוציאנער יראַן. אפיל ו ראלע ן זײנע ן געפלויג ן אי ן אל ע ריכטונגען .
  און פֿון פּופּיק אַ גאַנצער שטראָם בליץ, װאָס האָט צעלאָזן אַ סך פֿון די קעמפֿער פֿון כאָמעיני.
  און דאַן אויך די בוזעם פון ווענוס, ווי אַ טייד כוואַליע פון מאַגיש פּלאַזמע וועט פליען און כאָמעיני ס טרופּס וועט ענדיקן.
  סוועטלאַנאַ האָט געזאָגט:
  - פֿאַר די שווערד צו די כבוד פון די רוסישע משיח!
  אָלעג ריבאַטשענקאָ און די גערלז דעמאָלט געגעבן אַ הויפּט קאַמף צו די יראַניאַנס. אוּן זֵיי הָאבִּין גִיזָאגְט אַ גְרוֹיסֶער מַכְשִׁיב. מײדלעך האבן אפילו פון די בוזעם פון ווענוס ארויסגעווארפן שטראמען פון מאגישע ענערגיע און א צונאמי פון מאגיש. און די קעמפערס פון כומייני האבן אויסגעקלאפט ווי קעצלען מיט א באל.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ ניט בלויז געהאַקט כעליש יסלאַמיק טאַנגקס מיט שווערדן, אָבער אויך כוויסאַלד. און קראען האבן געראמט איראנער עראפלאנען. ז ײ האב ן ז ײ צוגעגרײ ט צ ו דע ר ערד .
  אויך מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ וועט נעמען ווי זי וויל, אָבער זי וועט לויפן די מיל מיט שווערדן, שנייַדן אַוועק די קאַוקאַסיאַן קעמפער. און דעמאָלט מיט נאַקעט פֿיס ער וועט נעמען און קאַטער אַ שטאַרק פּולסאַר.
  און צעשטערט די איראַנער ווי אַ ראַמינג אופֿן. און װי דאָס מײדל פֿײַפֿט, און די קרײַען זײַנען געפֿאַלן אױף די העלישע איסלאַמישע עראָפּלאַנען.
  די מיידל האט געשריגן:
  - פאר קאמוניזם איבער דער גאנצער וועלט!
  נאַטאַשע אטאקירט אויך די איראנער. און אַצונד װעט מען נעמען אירע שװערדן און פֿאַרשניטן װערן אַביסל. און איצט איר נאַקעט פֿיס וועט קאַטער עפּעס דעדלי וואָס טרערן פייַנט וועהיקלעס באַזונדער.
  נאָך דעם, די מיידל פון די סקאַרלעט ניפּאַלז וועט מעלדונג הייס, מערדעראַס פּולסאַרס. און זיי וועלן שלאָגן די יסלאַמיק האָרדעס. און די מיידל אויך דרייען רעוואלוציאנער יראַניאַנס פון איר פּופּיק מיט בליץ. און זיי וועלן טאַקע פּרעגלען אַלעמען, מאַכן אַ באַרביקיו.
  אָבער נאָך קילער, ווען אַ שטראָם פון ענערגיע יראַפּץ פון די בוזעם פון ווענוס. און ויסקערן אַ גרויס מאַסע פון יראַניאַנס.
  דאָס איז די דאַמע מיט בלוי האָר. און ברום:
  - כבוד צו די מוטערלאַנד!
  און ווידער פון די שאַרלעכ רויטע אָפּל, באַפרייַונג אַ טאַלאַנט פון צעשטערונג, מאָרד יראַניאַן זעלנער, זי צוגעגעבן:
  ווער ס׳האט א גרויסן בויך וועט שטאַרבן פון הונגער!
  זויאַ האָט אויך צעהאַקן ווי קרויט קעגנער. זי האט זײ מיט גרויס לײכט אפגעשניטן, װי זי װאלט אראפגענומען שערן. או ן מי ט ד י נאקעט ע פיס ן הא ט ז י געשלאג ן א פארניכטונג־באמבע . און צעטרעטן די שונאים.
  און דערנאָך פֿון די מאַלענע ניפּאַלז עס ראַמבאַלז: פון רעכט אויף די טאַנגקס, פון לינקס אויף די פּליינז! און זייער יפעקטיוולי צעטרעטן קעגנערס.
  און דעמאָלט פון די קייַלעכיק פּופּיק מיט אַ סעריע פון בליץ באָלץ. או ן פארברענ ט ד י כאמעיני ס סאלדאט ן או ן ז ײ פארװאנדל ט אי ן קראנקן .
  און דערנאָך, פֿון דער גראָט פון ווענוס, אַ גאַנץ טאָרנאַדאָ פון אַנייאַליישאַן ענערגיע וועט נעמען אַוועק און פליען אויס.
  די מיידל האט געשריגן וויציק:
  - א הוי ך פליענדיקע ר פויגל , ע ר הײב ט ניש ט ד י נאז , ע ר שװעבט ט ניש ט אי ן ד י װאלקנס !
  אויגוסטינע איז גלייַך ינוואַלווד אין די שלאַכט. נישט אַ מיידל, נאָר אַ טיגער. און ממש טרערן שונאים מיט קלאָז. און ער שניידט, ניט געבן אַ געלעגנהייַט מיט שווערדן.
  און איצט איר נאַקעט פֿיס קאַטער אַ גאָר דעדלי טאַלאַנט פון אַנייאַליישאַן. רייַסן קעגנערס אין קליין בלאָטטערס. און דיפּרייווינג די מינדסטע געלעגנהייַט פון ישועה.
  אָבער בליץ פליען אויס פון רובין ניפּאַלז, ממש ברענען יראַניאַנס ווי פּאַפּיר.
  און אַ פּולסאַר ווערט אַרויסגעוואָרפן פון פּופּיק. און ווי עס שניידט דורך כעלישע איראנער טאנקן. און צעריסן זייערע טורעמס.
  און פון די בוזעם פון ווענוס, אן אנדער טייַך פון מאַדזשיקאַל פּלאַזמע יראַפּץ. און אויב ער ברענט עס, דאַן כאָומיני ס מיליטער וועט ניט געפֿינען עס גענוג.
  און די מלחמה זאגט צו זיך:
  ― װער װיל װערן אַ לײב, נישט האָבן אַ װאָלפֿס האַנט, װעט בלײַבן מיט פֿױגל־רעכט!
  סוועטלאַנאַ איז אויף די מאַך ווידער. שנייַדן מעטאַל מיט שווערדן. או ן מי ט זײנ ע נאקעט ע פיס , לאז ט ע ר אוי ף טויטלעכ ע גראנאטן . טרערן און ברענט די איראַנער.
  אין דער זעלביקער צייַט, די מיידל טוט נישט פאַרגעסן צו שיקן בליץ פון טרוסקאַווקע ניפּאַלז.
  אבער פון די פּופּיק עס וועט ויסבראָך, דעסטרוקטיווע, און מעלטינג מעטאַל.
  אבער פון די גראָט פון ווענוס, אַ לאַזער שטראַל וועט נעמען אַוועק און פליען אויס, וואָס וועט נעמען אַלעמען און זיי שנייַדן.
  און דערנאָך קריכט:
  - פויגל רעכט רובֿ אָפט האָבן ייזל אין זינען, און שעפּס אין כאַראַקטער!
  אָלעג ריבאַטשענקאָ געצויגן צו קעמפן זייער קאַנפאַדאַנטלי, דעמאַנסטרייטינג די שטאַרקייט פון אַ טיטאַן. אט שליסט ער איראנער מיט שווערדן. און דערנאָך, מיט די נאַקעט טאָעס פון קינדער 'ס פֿיס, ער וועט קאַטער מער ווי אַ מערדעריש גראַנייד. װע ט צערײס ן א מאסע ם פו ן כומינע ס זעלנער .
  נאָך דעם, דער קינד וועט פייַפן און דערשראָקן וואַלטשערז און קראַען, ווי אויף איסלאַמישע כאָמעיני, נעמען די מיליטער און לייגן אַראָפּ. או ן ז ײ האב ן אנגעהויב ן אראפשיס ן עראפלאנע ן א ן רחמנות .
  אָלעג ריבאַטשענקאָ וויציק באמערקט:
  - די פליגללאזע מיט די מוח פון א הון!
  מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ האָט מיט אירע שווערדן ווײַטער געשפּילט די דריי־טישן. זי האָט אָפּגעשניטן די איראַנער אָן קווענקלען. או ן גלײכצײטי ק הא ט זי , מי ט נאקעט ע קינדיש ע פיס , געװארפ ן מתנות . און צעריסן ווי אַ הויפן פויל.
  און ווי עס וועט פייַפן, און דער ראָב וועט פאַלן אַראָפּ אויף די גיהנום יסלאַמיק טרופּס. אַלע פון זיי וועט זיין געוואשן אין פּודער. או ן װע ן ד י איראניע ר זײנע ן געװע ן אונטע ר ד י פײגלע ך פו ן פײגל , זײנע ן ז ײ געװע ן מע ר װ י ענג - ז ײ האב ן ז ײ צעטרעטן .
  און מאַרגאַריטאַ זאגט:
  - דו זאלסט נישט פאַרהיטן צו זיין אַן אָדלער מיט הינדל סייכל און פויגל רעכט!
  נאַטאשקא װעט אויפשפרינגען און שײדן מיט שװערדן. צעהאַקן כאָמיני ס טרופּס אין קרויט. וואַרפן אַ טאַלאַנט פון אַנייאַליישאַן מיט אַ נאַקעט פֿיס. ער וועט פאַרניכטן אַ פּלאַץ פון איראַנער און קריכן אין די שפּיץ פון זיין לונגען:
  - אויב איר זענט אַ נאַס הינדל פון נאַטור, איר וועט טרוקן אויס פון הונגער!
  און פון די שאַרלעכ רויט ניפּאַלז וועט מעלדונג אַ דעדלי אָפּזאָגן פון קראַנט. וועט ויסמעקן אַ פּלאַץ פון יראַניאַן טרופּס. און דעמאָלט פון די פּופּיק ווי אַ פּולסאַר וועט מאַך. און אַלע קעגנערס וועט זיין רייסט אין ברעקלעך.
  און איצט, פון די בוזעם פון ווענוס, וועט ויסברעכן אַ צונאַמי טייַך, וואָס ברענט אַלעמען מיט העליש פּלאַזמע.
  דאָ איז די מיידל.
  און זויאַ, אין דער ווילדער אַפענסיוו, שלאָגן אַלעמען אָן ומנייטיק פּויזאַז. און שנייַדן אין די קלענסטער ברעקלעך. געלאזן ממש פארשראקענע שטיקלעך. און ווי מיט אַ נאַקעט פֿיס עפּעס ינקרעדאַבלי דעסטרוקטיווע וועט זיין ארלנגעווארפן. און דעמאָלט עפּעס וואָס ברענגט די מערסט ימפּרעסיוו טויט, און גאַנץ טויט, וועט פליען אויס פון די פּאָמסן ניפּאַלז.
  און דאַן וועט אַזאַ ווילדער אַרויסשפּרונג פון פּופּיק, און ווי אַ טיגער רײַסן די מאַגישע פּלאַזמע.
  און צום סוף, פון דער גראָט פון ווענוס, אַ טאַלאַנט וואָס ברענגט אַ פאַקטיש טויט צו כאָמעיני ס טרופּס אָן אַ געלעגנהייַט.
  דערנאָך האָט דאָס מיידל געשריגן:
  - איר קענען נישט לייגן גילדענע עגגס מיט הינדל סייכל!
  אַוגוסטינע האָט מיט שווערדן אָפּגעשניטן די טאָווערס פון איסלאַמישע כאָמעיני טאַנגקס. און דערנאָך, מיט נאַקעט טאָעס, זי לאָנטשט אַ טאַלאַנט פון טויט. אבער זייער רובין ניפּאַלז פון די מיידל פלו פּאַטעטיש בליץ. און פארברענט א בינטל איראנער.
  און דעמאָלט אַ גאַנץ טאָרנאַדאָ פון צעשטערונג וועט פליען אויס פון די פּופּיק.
  אבער פון די בוזעם פון ווענוס פליען אויס צעשטערונג, וואָס ברענגט גאַנץ נצחון, און צעשטערונג.
  אויגוסטינע האט ווייזלי באמערקט:
  - אַ האָן קען נאָך לייגן גילדענע עגגס, אָבער דער כאַראַקטער פון אַ הינדל נאָר באַקומען איר אין אַ באַלאַגאַן!
  סוועטלאַנאַ איז אויך הייס אין שלאַכט. ווי ער שניידט איראנער מיט שווערדן און צעטרעט זיי אין זויערע קרויט. און מיט זײַנע נאַקעט פֿעסן װעט ער שיקן אַ מתּנה פֿון חורבן. צעשמעטערן שונאים אין שטויב.
  און דעדלי בליץ באָלץ וועט פליען אויס פון טרוסקאַווקע ניפּאַלז. זיי וועלן פאַרברענען די איראַנער אויף שטיקער. און דאָ וועט דער פּופּיק שיקן אַ כוואַליע פון טאָטאַליטאַרישע אומקום פון כאָמיניס רעוואָלוציאָנערע איסלאַמיסטן.
  און אין מסקנא, אַ בלאָז פון מאַדזשיקאַל פּלאַזמע וועט פליען אויס פון די גראָט פון ווענוס, וואָס וועט צעשמעלצן אַלע שונאים אין אַמאָל. און די טאַנגקס וועלן רויך, און די שעלז ין זיי וועלן ופרייַסן.
  און סוועטלאַנאַ ווי צו ברום:
  - וואָס זענען איר אַלע אין די וואלקנס, ווייַל די מאַרך פון אַ הינדל!
  אָלעג ריבאַטשענקאָ פייץ מיט מער און מער פרענזי. ער וועט נעמען און שנייַדן שונאים. זיי וועלן אַלע צעברעקלען און שנייַדן אין קליין ברעקלעך.
  און דערנאָך, באָרוועס, מיט אַ קינד 'ס פֿיס, ער וועט וואַרפן אַ גראַנייד און צערייַסן עס צו ברעקלעך.
  נאכדעם האט דאס בחור װידער געפײפט און אראפגעשאסן א סך עראפלאנען.
  דערנאָך האָט ער געזאָגט דעם געדאַנק:
  - אפילו אויב איר האָט די שטאַרקייַט פון אַ בער, אָבער מיט הינדל מאַרך איר וועט בלייַבן אַן ייזל!
  מַרְגְרִיתָא מִגִּנְתְנֵיהּ שַׁחְתָּ בַּחֲרָבוֹת בְּכָל כֹּחַ. דא ן הא ט ד י מײדל , מי ט ד י נאקעט ע פוס , געװארפ ן ד י מערדעריש ע מתנ ה פו ן טויט . צעריסן די איראנער צו שטיקער ביינער און הויט. און דעמאלט ווי עס פייפט אז קראען וועלן פאלן אין הויפנס אויף די איראנער.
  דערנאָך האָט מאַרגאַריטאַ געשריגן:
  - אויב איר האָבן הינדל סייכל, דעמאָלט נאָך באַגעגעניש מיט די פוקס, פעדערז פליען!
  נאַטאַשאַ קעמפט זייער אַקטיוו מיט די איראַנער. און איצט וואַרפן אירע באָרוועסע פֿיס עפּעס טײַווליש מערדעריש. און שווערדן שניידן טורעם.
  און דעמאָלט בליץ וועט זיין געהאַקט פון די פּופּיק ...
  און די שאַרלעכ רויט ניפּאַלז וועט באַפרייַען דעדלי פּולסאַרס. און דעמאָלט די מיידל וועט נעמען עס און אַרויסלאָזן אַ פּאַטעטיש טאָרנאַדאָ פון די בוזעם פון ווענוס. און שפּאַלטן די קעגנערס אין ברעקלעך.
  דערנאָך האָט דאָס מיידל געציטערט:
  - צו מאַכן אַ טשאַק פון אַ חזיר, איר דאַרפֿן צו האָבן אַ קאַפּ פון אַ וואָלף, און אַ פוקס ויספאָרשונג!
  זויאַ האָט גענומען די ווינטמיל מיט איר שווערדן. זי האט דורכגעשניטן אלע אויטאמאבילן, און די גליטשער רינקס האבן זיך צעשפרייט אין אלע ריכטונגען. און דעמאָלט די נאַקעט פֿיס פון די טערמינאַטאָר מיידל לאָנטשט באָמבס, אַנייאַליישאַן. או ן ד י פליענדיק ע האב ן אנגעהויב ן רײס ן ד י שונאים .
  אבער מאַלענע ניפּאַלז וועט נעמען און אַרויסלאָזן בליץ פון צעשטערונג. און דעמאָלט אַ לאַזער שטראַל וועט פליען אויס פון די פּופּיק.
  און דאָ איז דער גראָט פון ווענוס וועט ספּיג אויס אַ טייַך פון שווער טאָרנאַדאָ וואָס קראַשט די רעוואלוציאנער יסלאַמיק כאָמעיני טרופּס.
  און דאָס מיידל ברױט:
  - רובֿ מסתּמא איר וועט גיין פֿאַר אַ בראָטן פוקס מיט הינדל סייכל!
  אויגוסטינע איז אויך פייטינג איצט, אַזוי זי האט עס אויף ווי אַ שרעק זייגער. און שניידט די איראַנער אָן רחמנות און חרטה. װארפט גראנאטן מיט בארװעםע פיס, רײםט זיך די קעגנער.
  און פון די רובין ניפּאַלז פליען קאַסקייד בליץ. אבער פון פּופּיק, עפּעס לעגאַמרע דעדלי וועט זיין כאַמערד. און צערײַסן די איראַנער. און דאָ אַ מאַדזשיקאַל טאָרנאַדאָ פון טויט און צעשטערונג וועט פליען אויס פון די גראָט פון ווענוס.
  דעמאָלט די מיידל וועט בילן:
  - אויב דער כאַראַקטער איז ווי אַז פון אַ נאַס הינדל, איר וועט טרוקן זיך אָן געלט אויף די גאַס!
  סוועטלאַנאַ אויך פייץ זייער קאַקילי. און ער שנײדט מיט שװערדן, און װארפט מיט בארװעםע פיס רוצחישע מתנות פון טויט. און דעמאָלט ער וועט נעמען עס און פון די טרוסקאַווקע ניפּאַלז וועט ספּיו אַ קאַסקייד פון באַבאַלז פון מאַדזשיקאַל פּלאַזמע.
  און דערנאָך פון פּופּיק קלאַפּט איין בליץ נאָך דעם אנדערן.
  אבער פון די גראָט פון ווענוס, ווי אַ הוראַגאַן פון גאַנץ צעשטערונג און גאַנץ אַנייאַליישאַן וועט גיסן.
  סוועטלאַנאַ האָט געשריגן:
  - הינדל סייכל מאַכן פליגללעסס, הינדל כאַראַקטער סענדז צו די פּלאַק!
  אָלעג ריבאַטשענקאָ האָט געוואָרצלט און געשלאָגן מיט שווערדן מיט דריי און פאַרניכטונג. או ן ע ר הא ט גענומע ן ד י נאקעט ע קינדע ר פיס , או ן ארויסגעװארפ ן א גראנאט . צעריסן אַ סך איראַנער. און דעמאָלט ווי צו שעפּן. און א בינטל קראען װעלן צעטרעטן א װאלקן פון עראפלאנען פון כומיינס ארמיי.
  דער בחור האט געשריבן:
  - ווער איז אַ הינדל אין דער שפּריץ, אַז פוקס עסנוואַרג אין אַ אבער!
  אָלעג איז אַפֿילו געווען אַ ביסל מיד פֿון כאַקן און וואַרפן גראַנאַטן אויף די איראַנער מיט די באָרוועסע פֿיס. דער יינגל האט איבערגעחזרט די אפאריזם:
  - אויב איר ווילן צו לעבן ווי אַ ווייַס מענטש, זיין בייַ מינדסטער אַ ביסל רויט אין כיטרע!
  מאַרגאַריטאַ מאַגניטניע האָט מיט אירע נאַקעטע פֿעס געוואָרפֿן אַ מערדערישע סאַפּ פֿון פֿאַרניכטונג. צעריסן אַ סך איראַנער זעלנער. און דעמאָלט זי געגעבן אַ פּלאַצן פון די פּופּיק מיט אַ לאַזער.
  און נאָכדעם האָט זי עס גענומען, געפֿײַפֿט און פֿאַרניכטעט אַ בינטל עראָפּלאַן.
  און זי האָט געזוכט:
  - פאַקטיש ווייַס מענטשן קוקן נישט בלאַס ווען זיי פאַרלאָזן!
  דא ן הא ט דא ם מײד ל װידע ר געװארפ ן ד י מתנ ה פו ן פארניכטונ ג מי ט ד י נאקעט ע פיס , ציטערנדיק :
  - אז דו ביסט א הון מיט מוח, וועסטו גיין צום יויך פאר א פוקס מיט מעשים!
  נאַטאַשע האָט אַרויסגעלאָזט אַ פּולסאַר פון צעשטערונג פון איר שאַרלעכ רויטן אָפּל און האָט געשריגן:
  - זייט אַ פויגל פון אַן אָדלער ס פלי, אָבער טאָן ניט האָבן אַ האָן ס פלי!
  זויאַ האָט אַגרעסיוו באמערקט, אויך דראַפּינג אַ טאַלאַנט פון גאַנץ צעשטערונג פון איר פּאָמסן אָפּל:
  - װע ר ע ס הא ט זי ך פי ל א ן א ן קאשע , - ע ר װע ט קרײע ן בײ ם עמער !
  אַוגוסטינע האָט אַראָפּגעוואָרפן איר פאַרניכטונגס-פּולסאַר פון איר רובין אָפּל און געמורמלט:
  - אויב א פאליטיקער האקט אסאך, די וויילער שרייען ווי וועלף!
  סוועטלאַנאַ שפייזט בליץ ווי אַ ווולקאַן מיט אַ טרוסקאַווקע אָפּל, און כיסאַנד:
  - א פאליטיקער , װעלכע ר בילן ט א ס ך אבע ר װײניק , װע ט דא ם מענטש ן צ ו א הונט ס לעבן !
  אָלעג ריבאַטשענקאָ האָט געשניטן, אויסגעדרייט די שווערדן. ער האט געװארפן א גראנאט מיט זײן נאקעטן, קינדערישע פוס און באמערקט:
  - פאליטיקאנטן שפילן זיך ווי קינדער, אבער זייערע קונצן זענען אזוי אלט ווי פאליטיק אליין!
  דערנאָך האָט דאָס ייִנגעלע געפֿײַפֿט, נאָכדעם וואָס ער האָט זיך באַהאַנדלט מיט כאָמיניס אַרמיי, אַראָפּגעקלאַפּט קרײַען ווי זאַמד פֿון די דזשינס, און ווידער געפּוצט:
  - א פאליטיקער איז א קרא, וואס חלומט פון אן אדלער שטול, נאר זיין שנאבל איז נישט אויסגעוואקסן!
  מאַרגאַריטאַ ראַשאַנאַלי באמערקט, אויך פארווארפן אַ אָנזאָג פון צעשטערונג מיט איר נאַקעט פֿיס:
  - דער פאליטיקער װיל דעם לײב׳ם טראן, אבער דער מוח איז אפט נאר א הערנערלאזע קו!
  נאַטאַשע האָט אַרויסגעלאָזט אַ בליץ פֿון איר פּופּיק און האָט געבראַכט:
  ― אַ לײב זאָל נישט זײַן קײן שעפּס, נאָר אַ ביסל פֿוקס װעט אים װײניקסטנס נישט שאַטן, כּדי נישט צו פֿאַרענדיקן אין אײזלען!
  זויה האט עס גענומען און מיט די נאקעטע פינגער ארויסגעלאזט א מתנה פון טויט. דערנאָך האָט זי אויסגעשפּיגלט אַ פּולסאַר מיט פּאָמסן ניפּלען און געשריגן:
  - אפילו אויב איר זענט אַ לייב, אָבער מיט הינדל סייכל איז איר געראַנטיד אַ הונט ס לעבן!
  אַוגוסטינאַ האָט געשלאָגן אירע רובין ניפּאַלן מיט אַ בליץ פֿון טויט און האָט געקרעכצט:
  ― װער בילן אַ סך פֿון דער לבנה, דאָס לעבן לאָזט אים אַראָפּ אין אַ קעננעל!
  סוועטלאַנאַ האט געהאלטן אַ דריי - טיש. דערנאָך האָט זי געגעבן אַ אָפּזאָגן פון טרוסקאַווקע ניפּאַלז און קוועטשן:
  - אויב א פאליטיקער צוזאגט דיר א פּיראג אין הימל, דעמאלט האלט ער דעם וויילער פאר א האלץ!
  אָלעג ריבאַטשענקאָ, כוויסלינג אַראָפּ די קראָוז, ראַשאַנאַלי באמערקט:
  - אויב איר האָבן אַ ווודאַן קאָפּ, דעמאָלט איר וועט באשטימט געבן דעמב!
  מאַרגאַריטאַ, ווידער שחיטה די שונאים, ארויס:
  - אויב איר זענט קאָפּ ווי אַ דעמב בוים, זיי רייסן עס אַוועק ווי קלעפּיק!
  נאַטאַשע האָט וויציק באַמערקט, אַרויסגעלאָזט אַ שטאַרקע מתּנה פֿון טויט פֿון אַ שאַרלעכ רויטן אָפּל און פֿאַרניכטעט די טרופּס פֿון כאָמעיני:
  - פאר וויילער פון דעמבן איז דער פאליטיקער א גאנצער לינדן!
  זויאַ, צעהאַקן די יראַניאַנס, און שיקט שטראַלן פון טויט פון די פּאָמסן ניפּאַלז פון איר קאַסטן, באמערקט:
  - אויב איר זענט שטום ווי אַ פּעלץ שטיוול, איר וועט שטענדיק זיין שאָד!
  אויגוסטינע האט וויציק באמערקט, שיקט פאַרמישפּעטן פון איר רובין ניפּאַלז:
  - גאָרנישט פּריווענץ יעדער טאָג, פּלאַצן בראָטן ווי אַ הינדל מיינונג!
  סוועטלאַנאַ האָט אַרויסגעלאָזט די טרוסקאַווקע ניפּאַלז און האָט אַרויסגעגעבן:
  - אויב איר האָט אַ הינדל זכּרון, איר וועט פאַרגעסן ווי צו שוועבן ווי אַן אָדלער!
  אָלעג האָט אַ חורבן אַ מתּנה אַ חורבן געוואָרפֿן מיט אַ טאַמבויס נאַקעט פֿוס און אַ קוועטשט געטאָן:
  - א הון איז נישט קיין פויגל - א הון מוח איז נישט קיין שכל!
  מאַרגאַריטאַ מיט איר נאַקעט פֿיס לאָנטשט עפּעס וואָס וואָלט נישט לאָזן איר שטאַרבן אָן ווייטיק. דערנאָך האָט זי געפֿײַפּט, שלאָגן די איראַנער מיט קראָען און אַ קוועטשן:
  - א וויילער מיט הון מוח קליבט האָן פאר פרעזידענט!
  נאַטאַשע פון דער שאַרלעכ רויט אָפּל איז אַ הייס און זייער ברענענדיק און האט ארויס:
  - פאליטיקער , װא ס הא ט זי ך א סך , צי ט נא ר די , װא ם האב ן הון־מוח !
  זויאַ, פייערד אויף די שונאים, פון איר מאַלענע ניפּאַלז, באמערקט:
  - װאם האט זיך פארפירט פון די פוקס־רעדע פון א פאליטיקער, א הון מיט א שכל, און א שאף מיט א כאראקטער!
  אַוגוסטינע, פּאַונדינג מיט ברענען פּולסאַרס פון רובין ניפּאַלז, באמערקט:
  - פאר א פאליטיקער איז שפראך סיי א שווערד, סיי א בייטש, און א שליסל, אבער ער לייגט קודם דעם וויילער אונטער שלאס און שליס!
  סוועטלאַנאַ געשלאגן מיט בליץ פון אַ טרוסקאַווקע אָפּל. זי האט צעטרעטן אסאך עראפלאנען און טאנקן פון דער ארמיי פון איראן און כומייני, ארויסגעגעבן:
  - הינדל אַראָפּ איז ווייך, אָבער אויף וואָס שווער בעדז שלאָפן די מיט הינדל סייכל!
  אָלעג ריבאַטשענקאָ האָט מסכים געווען, ווידער פייַפן:
  - די מילד נאַטור פון די ווירע פירט אָפט צו אַ שווער פאַל פון די שטאַט!
  מאַרגאַריטאַ, פאַרענדיקט, פייַפן און שיקט קראען אויף זייערע קעפּ, פאַרענדיקט די לעצטע איראַנער, האָט צוגעגעבן:
  - מיט הינדל סייכל, און די כאַראַקטער פון אַ הינדל, עס וועט ווערן ווי אַ כאַזער טשאָפּ!
  ד י מײדלע ך האב ן זי ך געמאכ ט א זײע ר קילע ר ארבעט , מי ט ד י נאקעט ע פיס , או ן ענדלע ך ארויסגעלאז ט צונאמי ע כװאליע ם פו ן דע ר בוז ם פו ן ווענוס . און אַ פֿײַערדיק און פֿײַערדיקער פֿלאַך וועט גיין. און אַלץ וועט ברענען צו דער ערד.
  או ן ד י העלדיש ע מיליטע ר פו ן כומעיני ם זײנע ן פארשראק ן געװארן .
  יאָ, דאָ זייער פאַרנעם איז שוין ערד און נצחון איז נאָענט.
  די מאַנשאַפֿט אריבערגעפארן צו אן אנדער סעקטאָר פון די פראָנט און אנגעהויבן צו אַקטיוולי אַרבעטן דאָרט. דער פייַנט איז זייער שטאַרק און פילע.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ האָט אַראָפּגעשניטן כאָמיניס טרופּס מיט שווערדן. גלײכצײטי ק האב ן זײנ ע נאקעט ע קינדיש ע פים , געװארפ ן מתנות , צעשטער ט ד י פיינט ן פו ן רוסלאנד , אדע ר דע ר סא ר או ן דע ר בונדישע ר רוסלאנד , אדע ר ד י וססר , איראק . דער קיל יינגל האט לאַדזשיקלי באמערקט:
  - עס איז מאָדנע צו טייטן איראַנער. גוטע מענטשן, און אַ בליענדיק לאַנד!
  מאַרגאַריטאַ, וואָס האָט אָפּגעשניטן די זעלנער פון דער איסלאַמישער אימפעריע פון כאָמעיני, און צעטיילט די קעמפער, וואַרפן דיסקס מיט אירע באָרוועסע פֿיס, אָפּשניידן טאַנק טעראַץ און ערקראַפט עקן, באמערקט:
  - יא, עס איז מיעס צו האַנדלען מיט די יראַניאַן. אין עטלעכע וועגן, דאָס איז רעמאַניסאַנט פון היסטארישע סטראַטעגיעס. עס זענען צוויי וועגן: צו קעמפן, אָדער צו בויען אַ גן עדן אויף דער ערד. דעפּענדינג אויף די ברירה, איר באַקומען מישאַנז. ווי זיי זאָגן, אין אַ מיליטעריש מיסיע, בויען אַ גן עדן וועט זיין מער שווער!
  אָלעג ריבאַטשענקאָ, מיט איין כוואַליע פון זיין ילאָנגגייטאַד שווערדן אַראָפּ אַ מאַסע פון יראַניאַנס, און אַ נעגאַטיוו שאקל מיט זיין קאָפּ:
  - דאָס איז אן אנדער וועג צו זאָגן עס. איך ווע באמערקט אַז אין די שפּיל "קלעאָפּאַטראַ", אין מיליטעריש מישאַנז, ווי אַ הערשן, עס זענען קיין פראבלעמען מיט ביר. און אין פרידלעך צייט, גערשטן קענען נאָר זיין טראַנספּאָרטאַד, און דאָס קריייץ פּראָבלעמס.
  מאַרגאַריטאַ האָט געהאַלטן אַ דריי-טיש, אָפּגעשניטן קעגנער, אַרײַן עראָפּלאַנען און טאַנגקס, און אַ סך העליקאָפּטערס פֿון כאָמיניס אַרמיי, און אויסגעבויגן די ציין, האָט זי געזונגען:
  - טייכן , ים , שטרייכן... וויפיל שאדן זיי מאכן !
  אָלעג ריבאַטשענקאָ, אַרײַנגעוואָרפֿן אַ בלאָנדזשען פּעקל זעגעכץ מיט די נאַקעטע פֿעס פֿון זײַן קינדס פֿוס, אַרײַנגעהויבן אַ גאַנצן באַטאַליאָן מיט טאַנגקס פֿון אַמעריקאַנער און רוסישער פּראָדוקציע אין דער לופטן מיט חורבן, געגעבן אַ אַרבעס מיט זײַן נאַקעטן פּיאַטע, און געזונגען:
  עס איז נישט ביר וואָס הרגעט מענטשן! וואַסער קילז מענטשן!
  דער טערמינאַטאָר יינגל איז, אין פאַקט, גרוווי ווי אַ יינגל פון אַ קאַרטון וועגן קאָנאַן.
  און װידער פײפט, אראפברענגען די קראען אויף די איראנער.
  נאַטאַשע, צעהאַקן קעגנערס און שפּאָרעוודיק די ציין, געהאלטן די מיל, אַגרעסיוו געשמייכלט. דאָ זי איז, וואָס אַ גרוווי וואָריער. און דאָ איז איר נאַקעט טאָעס, ווי זיי וואַרפן אַ יקספּלאָוסיוו פּעקל פון מערדעריש מאַכט, רייסן אין קליין ברעקלעך די וואָריערז פון דער יסלאַמיק אימפעריע פון כאָמעיני.
  די מיידל פון די שאַרלעכ רויט ניפּאַלז וועט שיקן בליץ. ער װעט פֿאַרברענען אַ פּאָר הונדערט איראַנער, און שפּרינגט אַרום:
  - ע ם װע ט זײ ן א עפאכע ן פו ן דע ר גרעסטע ר קאמוניזם !
  און דעמאָלט, ווי די צונג ווייזט. דאָס איז אַ מיידל, דער העכסטער קלאַס אין איר.
  זויאַ אויך קאַץ אַראָפּ שונאים. גיט זיי נישט קיין שאנס. און אַ פלאַטערל האלט אַ אָפּטראָג מיט שווערדן. שניידט אָפּ מתנגדים, שניידט דורך צענדליקער איראַנער. און דערנאָך, מיט נאַקעט טאָעס, ער וועט קאַטער אַ יקספּלאָוסיוו פּעקל פון זעגעכץ. וועט רייַסן די שונאים, און ציטערן:
  - כבוד צום גרויסן רוסלאנד פון צארן און געווינער!
  און פון די מאַלענע ניפּאַל עס וועט באַפרייַען די טאַלאַנט פון טויט און די פּולסאַר פון צעשטערונג.
  דאָ פייטינג אויך אַוגוסטינע - אַ פייטינג מיידל פון אַן עקסטרע קלאַס. דאָ זי וועט נעמען עס און קאַטער אַ אַרבעס מיט יקספּלאָוסיווז בייַ די פייַנט מיט איר נאַקעט פּיאַטע. רייַסן דיין פיינט צו שרעדס.
  און דעמאָלט פון די רובין ניפּאַלז ווי אַ בליץ אָפּזאָגן. און פאַרברענען די שונאים צו דער ערד.
  און שרייַען אין די שפּיץ פון זיין לונגען:
  - כבוד צום פאטערלאנד פון קאמוניזם!
  סוועטלאַנאַ אויך פייץ מיט גרויס ענטוזיאַזם. און שניידט שונאים מיט ווילדע פרענזי און צאָרן. און מיט די נאקעטע פיס ווארפט ער א גראנאט קוילן, וואס צעריסן דעם עולם איראנער. און דעמאָלט די טרוסקאַווקע ניפּאַלז וועט מעלדונג בליץ. און זיי וועלן פאַרברענען די באַטאַליאַן פייטערז פון די יסלאַמיק אימפעריע פון אַליעוו. דאָ איז אַ מיידל, אַ ריין מכשפה און אַ טערמינאַטאָר.
  סוועטלאַנאַ האָט געזונגען:
  - איך בין דער גרויסער וואָריער פון די זיבן ים,
  און איך זינג אַמייזינג - ווי אַ נייטגאַל!
  און לאַכן הויך.
  טעהראן, פריער געכאפט, גענוי פארפעסטיקט און איינגענומען דורך די איראנער, איז געפאלן מיט א קלאַפּ.
  און די איראנער זענען באזיגט געווארן. אבע ר כד י ענדלע ך צ ו באקומע ן א פוס , דאר ף מע ן אוי ך נעמע ן זרדאבאר ׳ או ן אגזשארברימי .
  אָלעג ריבאַטשענקאָ, מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ און אַ קאָלעקטיוו פון מעכאַשייפע גערלז שטורעם זאַרדאַבאַר.
  און זיי קעמפן ווי אמת העלדן. כאָטש זיי קוקן ווי קינדער. און מעכפֿות־מײַדלעך זעען אויס בערך צװאַנציק יאָר אַלט, כאָטש זײ זײַנען שױן אַזױ אַלט, אַז מע לעבט נישט אַזױ לאַנג.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ האָט אַראָפּגעשניטן כאָמיניס טרופּס אויף דער וואַנט, האלטן אַ קוטלפיש טעכניק מיט שווערדן. דערנאך האט ער מיט די נאקעטע פיס געווארפן א טויטליכע גראנאט, צעריסן די איראנער אויף צעטלען. נאָך דעם, וועט דער יינגל, לויט די טראַדיציע, פייַפן, קלאַפּ אַראָפּ די קראָוז אויף די קעפ, צו די זעלנער פון דער יסלאַמיק אימפעריע פון כאָמעיני.
  אָלעג האָט געזונגען:
  - און אַ בוילינג פינצטערניש פלו צו די לאַנד פון בייז מאָנסטערס!
  און דאָס ייִנגל האָט ווידער פֿאַרבראַכט די גאַנצע מיל מיט שווערדן. און אַזוי צעטרעטן ער מתנגדים, און ממש אויסשטרעקן.
  מאַרגאַריטאַ איז אויך געהאַקט ווי אַ ריז. דאס מײדל האט געשװאונקען די שװערדן אין פולער שנעלקײט. און מיט זיין נאַקעט פּיאַטע וועט ער געבן זיך צו די טאַלאַנט פון טויט. און די איראַנער ווערן חרובֿ אָן רחמנות אָדער צווייפל.
  דאָס מיידל האָט עס גענומען און געזונגען:
  - ס׳װע ט זײ ן פריצי ק קאמוניזם , פאשיז ם װע ט גלײ ך צעשטערט װערן !
  אָלעג ריבאַטשענקאָ האָט געהאלטן אַ סאַמאָוואַר אָפּטראָג, צעהאַקן יראַניאַנס און באמערקט:
  - פארניכטעט גלײך פאשיזם!
  דע ר קאמ ף אי ז געװאר ן אל ץ מע ר אומקאנטראלירט .
  בפֿרט ווען נאַטאַשע האָט אָנגעהויבן וואַרפֿן שטערן מיט די נאַקעט פֿעסן, וועלכע האָבן יעדעס מאָל פֿאַרניכטעט הונדערטער איראַנער. און שוין אויב פון די שאַרלעכ רויטע ניפּאַלן עס פּלאַצן מיט בליץ, און ברענט די קעגנערס.
  די מיידל האט געזאגט:
  - איך בין דער שטאַרקסטער אין דער וועלט, איך וועל טייטן אַלע שונאים אין די קלאָזעט!
  זויאַ, פייערד אויף די פייַנט, סקוויקט:
  - כבוד פארן קאמוניזם!
  און מיט נאַקעט טאָעס, ווי צו קאַטער אַ דעדלי גראַנייד, די מערסט דעסטרוקטיווע קראַפט.
  און זי איז אַ סופּער מיידל. פון די פּאָמסן אָפּל לאָנטשיז די ווילדאַסט און פרענזיד בליץ.
  אַוגוסטינע, צעהאַקן די יראַניאַנס, און דייסעקטינג די קעגנערס, גאַספּט:
  - פֿאַר טוישן פֿאַר די בעסער!
  און מיט נאַקעט טאָעס, ווי צו קאַטער אַ דעדלי יקספּלאָוסיוו פּעקל פון זעגעכץ. און צעריסן מתנגדים.
  און נאָך די רובין ניפּאַלז, ווי וועט די אָפּזאָגן פון דעסטרוקטיווע בליץ און אַנייאַליישאַן ונטערפאַלן.
  סוועטלאַנאַ, צעברעכן דעם פייַנט מיט איר שווערדן, און ונטערפאַלן צו אַ גראַנייד מיט איר נאַקעט פּיאַטע, קאָוד:
  ― פֿאַר קאָמוניזם!
  און פון אַ טרוסקאַווקע אָפּל וועט עס אַרויסלאָזן אַזאַ מערדערישע זאַך, אַז אַלע שדים ווערן קראַנק.
  אָלעג ריבאַטשענקאָ, ניט פּייינג ופמערקזאַמקייַט צו די שאַץ - זיי טאָן ניט שלאָגן די ימאָרטאַלס, קליימד די וואַנט. פארבראכט די מיל מיט שווערדן.
  ער האט אראפגעשניטן א בינטל איראנער, און דערנאך האט ער מיט די נאקעטע פינגער פון די קינדער פיס געווארפן א מערדערישע מתנה פון טויט.
  צעריסן אַ בינטל פון קעגנערס און ברום:
  - כבוד צו דער תקופה פון קאָמוניזם מיט די רויאַל קרוין!
  נאָך דעם, דער טערמינאַטאָר יינגל וועט נעמען עס און פייַפן. און וואלקנס פון קראען וועלן פאלן איבער די קעפ פון די זעלנער פון דער איסלאמישער אימפעריע פון כומייני.
  מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ שניידט אויך איראַנישע זעלנער. און ער האלט אן א דריי-טיש, שניידט אפ די זעלנער פון דער איסלאמישער אימפעריע פון כומייני. און מיט איר נאַקעט פּיאַטע, די מיידל שיקט אַ טאַלאַנט פון צעשטערונג, שלאָגן די פייַנט.
  דעמאָלט ער ברוםט:
  - כבוד צום נייעם אריער און סאוועטישן קאמוניזם אין נוסח פון גארבאטשעוו!
  און דאָס מײדל װעט דאָס נעמען פֿון איר פּופּיק, װי זי באַלײגט אַ בליץ... אַזױ װעלן אַ גאַנצער בינטל איראַנער ברענען.
  נאָך דעם, פײַפן די קינדער אין איינעם, און טויזנטער קראָען פאַלן אויף די קעפּ פון כאָמיניס איסלאַמישע קריגערס.
  נאַטאַשע, צעהאַקן קעגנער און וואַרפן נעעדלעך מיט די נאַקעט פינגער פונ פוס, קאָך:
  - כבוד צו גרויס רוסלאַנד!
  און פון די שאַרלעכ רויט אָפּל ווי צו באַפרייַען אַ טויטלעך בליץ. און אַ גאַנץ באַטאַליאָן איראַנער וועט ברענען.
  זויאַ, צעהאַקן שונאים און וואַרפן גראַנאַץ מיט די נאַקעט טאָעס, כיסאַנד:
  - פאר דער גרויסקייט פון רוסלאנד!
  און פון די מאַלענע ניפּאַל, ווי אויב עס וואָלט בלאַסץ מיט עפּעס זייער טויטלעך. און צעטרעטן דיין קעגנערס.
  Augustina אויך פייץ, מיט אַן עקסטרעם גראַד פון אַגרעסיוונאַס. צעטרעטן קעגנערס, און פון די רובין ניפּאַלז סענדז דיסטשאַרדזשאַז פון דעדלי בליץ. און מיט זײַן נאַקעט פּיאַטע װעט ער זיך געבן צו אַ בלאָנדזשען פּעקל זעגעכץ, װאָס צערײַסט די שונאים.
  דערנאָך, ווי עס זאגט:
  - פֿאַר קאָמוניזם איבער די אַלוועלט!
  און פון פּופּיק וועט פאָר בליץ!
  דאָס איז אַ מיידל - אַ מיידל צו אַלע גערלז!
  סוועטלאַנאַ אויך פייץ. און שניידט שונאים מיט ביידע שווערדן. זיי פאַרלענגערן זיך מיט איר, מיט איין זעץ שניידן זיי אַראָפּ צענדליקער מענטשן. או ן דא ן װארפ ט דא ס מײד ל מי ט ד י נאקעט ע פיס , א ן א ן אנדע ר טויטע ר מתנה , או ן צעריס ן מתנגדים . און ווי וועט איר טרוסקאַווקע ניפּאַלז מעלדונג עפּעס דעסטרוקטיווע און ינימאַטאַבאַל?
  סוועטלאַנאַ שרייַען:
  - פאר די ארישע אידייען פון קאמוניזם פון מיכאיל גארבאטשאוו!
  און פֿון פּופּיק ווי צו באַפרייַען אַ גאַנץ קאַסקייד פון קיללער בליץ. דאָס איז אַ מיידל - אַלע די גערלז, מיידל!
  אָלעג ריבאַטשענקאָ האלט צו קעמפן. דער יינגל האַקט מיט שווערדן, וואַרפט דיסקס מיט די נאַקעט פינגער און פייַפן. ראַווענס, ווייל באקומען האַרץ אנפאלן, קלאַפּן אויס קעגנערס ונ דורך, און טאָן ניט געבן די מינדסטע געלעגנהייַט פון ישועה.
  און דער יינגל זינגט:
  - איך ליבע דיין ספּייסאַז,
  איך האָב ליב דײַנע װעלדער און בערג!
  הימל און ערד, און מיין ראָלע!
  מאַרגאַריטאַ, צעהאַקן די יראַניאַן, און וואַרפן פּעקל פון טויט מיט איר נאַקעט פֿיס, און שניידן קעגנער בלאַדער:
  - די זון שיינט איבערן לאנד...
  מכבד...
  איר האָט אַ געבוירן לאַנד -
  אַלץ אין דער וועלט איז!
  און ווידער די מיידל וועט פייַפן, און די דעדלי גיפס פון אַנייאַליישאַן וועט פאַלן אויף די שונאים. פילע יראַניאַן זעלנער זענען געהרגעט.
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"