Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

ПуцIн I ГIтлер - Выхаванне Тыранађ

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Пасля смерцi нябожчык прэзiдэнт Расii Уладзiмiр Пуцiн захацеѓ судзiцца з Богам. I Воѓк-Каiна чакае цiкавы працэс суда Святых, i жорсткае пакаранне за свае шматлiкiя злачынствы на ѓзмоцненым узроѓнi Ада.

  ПУЦIН I ГIТЛЕР - ВЫХАВАННЕ ТЫРАНАђ
  АНАТАЦЫЯ
  Пасля смерцi нябожчык прэзiдэнт Расii Уладзiмiр Пуцiн захацеѓ судзiцца з Богам. I Воѓк-Каiна чакае цiкавы працэс суда Святых, i жорсткае пакаранне за свае шматлiкiя злачынствы на ѓзмоцненым узроѓнi Ада.
  . РАЗДЗЕЛ Љ1
  У пекла ёсць шэсць узроѓняѓ. I нiхто акрамя Iсуса Хрыста не пазбег гэтага прафiлакторыя душ - нават апосталы. Таму што грашылi па-буйному цi малому, справамi, цi думкамi практычна ѓсе людзi на планеце Зямля. Няма праведнага нiводнага. I Пекла развiваецца, разам з навукай i прагрэсам, як, дарэчы, i рай. Шэсць узроѓняѓ Ада: Узмоцнены, больш жорсткi, строгi, агульны, аблегчаны, iльготны. Напрыклад, добрыя паслухмяныя памерлыя ѓ дзяцiнстве, а таксама сапраѓдныя святыя i апосталы на некаторы час iдуць на льготны ѓзровень, дзе ѓмовы як добрым санаторыi, шмат забаѓ, пуцёѓкi ѓ рай, i толькi дзве гадзiны вучобы i дзве гадзiны працы ѓ дзень i тое не кожны . У супрацьлегласць для самых жорсткiх, крывавых злачынцаѓ i тыранаѓ - узмоцнены ѓзровень пекла. Дванаццаць гадзiн працы за суткi, чатыры вучобы, стрыжка нагала, i ѓ адных толькi шортах у целах чатырнаццацiгадовых падлеткаѓ праходзяць там выпраѓленне рознага роду дыктатары, i асаблiва жорсткiя забойцы. I няма выходных дзён у iх. I няма забаѓ i нейкай радасцi. Няѓжо што змыць пот з падлеткавых тэл пад душам, i легчы пасля працатэрапii спаць.
  Жудасна вядома, але гэта не назаѓжды. Калi буйны злачынец, цi тыран добра сябе паводзiць то яго з узмоцненага ѓзроѓню пераводзяць ва ѓзмоцнены. Там ужо крыху лягчэй: дзесяць гадзiн працы i чатыры вучобы, а раз у два тыднi выходны, i раз у месяц спатканне з дзяѓчынай без кантакту, i раз у год калi дамовiшся можна i з фiзiчным кантактам з асобiнай процiлеглай падлогi з лiку грэшнiц. На ѓзмоцненым узроѓнi хоць трохi ёсць ужо вольнага часу: можна i кнiжку пачытаць, i нават часам у выходныя пагуляць у футбол цi пры добрых паводзiнах у кампутарныя гульнi - без гвалту. I зрэдку могуць прывесцi ѓ басейн. I ежа крыху смачнейшая. А так кормяць зэкаѓ высоказбалансаванай ежай.
  Наогул у пекле ѓсе грэшнiкi без выключэння маюць права на юнае i здаровае цела, i медыцынскую дапамогу i абарону ад бязмежжа i самавольства.
  Бо Усемагутны Бог Ёсць Каханне! I Усемагутны Бог - Каханне абсалютная, i рана цi позна ѓсе людзi па-за залежнасцю якiя яны былi грэшнiкамi, выправяцца, перавыхуюцца i патрапяць у рай!
  Таму за Усе Грахi людзей заплацiѓ Усемагутны Бог-Сын Iсус Хрыстос знайшоѓшы сабе цялесную Смерць на Крыжы, i знiшчыѓшы грахоѓны спiс.
  А значыць, любы грэшнiк можа калi-небудзь убачыць рай. Асаблiва калi ён шчыра раскаяѓся i выправiѓся.
  Ва ѓсякiм разе, 30 красавiка 2045 гады, наступiла стагоддзе знаходжанне Адольфа Гiтлер у Пекла - папраѓчай установе на ѓзмоцненым, вышэйшым узроѓнi.
  Адольф Гiтлер цалкам прызнаѓ сваю вiну, i папрасiѓ лiтасцiвага i мiласэрнага Божага Суда. Любы грэшнiк мае права на Суд Святых. У гэтым выпадку ѓ яго будзе i адвакат i, пракурор, можа ён i сам сябе абараняць - усё як у чалавечым Судзе прысяжных. Але Адольф Гiтлер разумеѓ, як вельмi разумны чалавек, што яго справа абсалютна безнадзейная, i што Святыя дадуць куды большы тэрмiн, чым Мiласэрны i Мiласэрны Усявышнi Бог. Асаблiва калi ѓлiчыць, што Судзiць Бог-Сын Iсус Хрыстос. I Адольф Гiтлер раскаяѓся на каленях i папрасiѓ прабачэння, усё прызнаѓшы. А ѓ гэтым выпадку i пакаранне мякчэй i можна разлiчваць на УДВ. Натуральна не адразу ѓ рай, а з пераводам у лягчэйшы i лiберальны ѓзровень пекла.
  Адольф Гiтлер вельмi жадае хутчэй патрапiць на ѓзровень, дзе можна хоць зрэдку перапiсвацца з дзяѓчынамi i чытаць кнiгi. А фюрар Нямеччыны вельмi кахаѓ чытаць. Асаблiва прыгоднiцкiя раманы. Зрэшты, не грэбаваѓ ён i фiласофiяй. Чытаѓ, зразумела, i "Капiтал" Маркса.
  I зразумела Фрыдрыха Нiцшэ. Адольфу Гiтлеру падабаѓся Фрыдрых Нiцшэ. Асаблiва вучэнне аб Звышчалавеку.
  Жорсткiмi метадамi фюрар спрабаваѓ выхаваць Звышчалавека ѓ немцы. I яму гэта ѓдалося толькi збольшага. Пад канец вайны фрыцы супрацiѓлялiся слаба. Такую магутную i непрыступную крэпасць як Кёнiгсберг здалi ѓсяго за чатыры днi. I не таму, што боепрыпасы скончылiся - не. Там былi падземныя заводы вытворчасцi боепрыпасаѓ i, можна было б ваяваць не адзiн месяц. I здалiся за чатыры днi. А Берлiн такi вялiкi горад упаѓ фактычна за восем дзён штурму.
  Не, не атрымалася ѓ немцы выхаваць сапраѓднага Звышчалавека. Дакладна, таксама як у другой сусветнай вайне было нямала асабiстых памылак Гiтлера. Фюрар не любiѓ каяцца, але ѓ пекле хутка перавыхаваѓся. А так ён вiнавацiѓ генералаѓ, там, дзе немалая была i яго асабiстая вiна. Напрыклад, калi ён загадаѓ павярнуць чацвёртае танкавае войска са Сталiнградскага кiрунку на Каѓказ. Магчыма, праз гэта немцы i не паспелi ѓзяць Сталiнград з ходу. Ды i штурмаваць Варонеж, было памылкай, немцы страцiлi на гэтым цэлы тыдзень з паваротам на поѓдзень, i далi час часцi савецкiх войскаѓ адысцi i ѓшчыльнiць абарону.
  Праѓда Гiтлеру давалi парады некаторыя генералы, i разабрацца ва ѓсiм ва ѓмовах дэфiцыту часу вельмi складана.
  Сталiн таксама памыляѓся. I ѓ яго былi рашэннi не лепшыя. У прыватнасцi паражэнне ѓ наступленне пад Харкавам, ды i Ржэѓская аперацыя была не з лепшых, як i iншыя пралiкi правадыра.
  Дарэчы, паколькi Сталiн быѓ галоѓным пераможцам Гiтлера, гэты крывавы тыран патрапiѓ не на верхнi ѓзровень пекла, а на больш жорсткi рэжым. Улiчылi змякчальныя акалiчнасцi. Хоць таксама пачвара вельмi жорсткая i падступная. Па прыродзе Сталiн нават куды больш жорсткiх, чым Гiтлер. Фюрар, напрыклад, кахаѓ жывёл, а правадыр СССР iх мучыѓ з дзяцiнства. Але ѓ сусветнай гiсторыi была Вялiкая Айчынная вайна i халакост фюрара. I Адольфа Гiтлера занадта шматлiкiя лiчылi самым галоѓным i буйным злачынцам усiх часоѓ i народаѓ. I фюрару сталаму падлеткам гадоѓ чатырнаццацi нават прыходзiлася працаваць i спаць у кайданах у знак таго што ён злачынец са злачынцаѓ i павiнен перажываць дадатковыя пакуты.
  Але Адольф Гiтлер паводзiѓ сябе на ѓзмоцненым узроѓнi пекла добра, i вучыѓся ѓ школе на выдатна, i неѓзабаве з яго цяжкiя ланцугi знялi, замянiѓшы на лягчэйшыя.
  А ѓ далейшым злачынствы нацызму сталi прызабываць. Новым найбуйным антыгероем, i злачынцам усiх часоѓ i народаѓ стаѓ Уладзiмiр Пуцiн. I фюрара ж не так негатыѓна ѓспрымалi ѓ свеце. Ды i ѓ рэальнасцi колькасць ахвяр нацызму ѓсё ж моцна перабольшылi. Ды i сам фюрар далёка не ѓсё ведаѓ, што тварылi яго не ѓ меру заѓзятыя падначаленыя.
  I вось пасля стагоддзя знаходжання на ѓзмоцненым узроѓнi пекла прадставiѓся шанец тырану, перайсцi на мякчэйшы варыянт папраѓчага зняволення.
  Старэйшая наглядчыца Д'явалiца адзначыла, махаючы дубiнкай:
  - Ну, Адык, тваё шчасце, што Усявышнi Бог ёсць Любоѓ i Мiласэрны i Мiласэрны!
  Фюрэр быѓ падобны на худзенькага хлопчыка гадоѓ чатырнаццацi звычайнага для гэтага ѓзросту росту. Жылiсты, ад сталай цяжкай працы, з сухiмi цяглiцамi, якiя тырчаць рэбрамi, i рэльефным, плiтачкамi прэсам. Ён у кароценькiх як плаѓленнi шортах здаецца нават сiмпатычным, выклiкалым жаль дзiцем. Галава абрата нагала... Кароткую прычоску атрымлiваюць зняволеныя Ада, толькi перайшоѓшы на агульны ѓзровень - куды трапляе большасць звычайных людзей. На агульным узроѓнi працуюць толькi шэсць гадзiн у дзень, i там два з паловай выхадныя на тыдзень, i чатыры гадзiны вучобы. I ѓжо экскурсii ѓ рай, i iндустрыя забаѓ.
  Нагадвае Пекла агульнага ѓзроѓню калонiю-малалетку, у Заходняй Еѓропе - цывiлiзацыя. Тамака ежа ѓжо смачная i разнастайная.
  Галоѓная Мэта Усявышняга Бога - гэта не столькi пакараць грэшнiка, колькi яго выхаваць i зрабiць лепш.
  Вось такi Усявышнi Бог. I асаблiва Добры Бог-Сын, якi дабiѓся поѓнага прабачэння ѓсiх людзей на планеце Зямля. I зрабiѓ, так што ѓсе без выключэння выратуюцца. Нават Юда Iскарыёта. Ён дарэчы злачынцам лiчыцца горш за Гiтлера. I ѓжо больш за дзве тысячы гадоѓ на ѓзмоцненым узроѓнi пекла. I ѓ Юды Iскарыёта ёсць дадатковае пакаранне: кожную пятнiцу, раз на тыдзень яго распiнаюць на крыжы i ён тры гадзiны павiнен там вiсець i мучыцца. А потым Юду здымаюць.
  У Аду i ѓ Раi целы здаровыя, юныя, як у падлеткаѓ i раны ад цвiкоѓ за ноч гояцца. I Юда таксама, як i ѓсе зняволеныя ѓзмоцненага ѓзроѓню, працуе дванаццаць гадзiн i чатыры вучыцца.
  На ѓзмоцненым узроѓнi не так ужо i шмат народа. Тут толькi ѓжо самыя, самыя мярзотнiкi i маньякi. Нават вядомага Чыкацiлу i тое заключылi толькi на больш жорсткi ѓзровень. Вiдаць палiчылi некаторыя змякчальныя абставiны, пакаянне маньяка Чыкацiла , а таксама тое, што Усявышнi Бог i суддзя Iсус палiчыѓ, што для гэтага чалавека, будзе карысна перапiсваць з дзяѓчынкам, i хоць раз у год мець з iмi цялесных кантракт. Хаця звычайна такiя серыйныя забойцы iдуць на ѓзмоцнены ѓзровень. Як тыраны, i дэспаты.
  Але тыя хто адразу прызнае вiну i здраджвае сябе ѓ рукi Мiласцiвага i Мiласэрнага Бога звычайна хутка атрымлiваюць УДВ. А вось калi пачынаеш судзiцца i патрабуеш калегii святых, i не каешся, то можаш затрымацца надоѓга.
  Як, напрыклад Стенька Разiн - свавольны бунтар, якi не каяѓся. Да гэтага часу на ѓзмоцненым узроѓнi. Як i занадта свавольных Чынгiсхан. А вось Тамерлан аказаѓся больш згаворлiвым i прагматычным i перайшоѓ на больш лёгкiя ѓзроѓнi.
  Ды Бог не любiць, калi з Iм спрачаюцца, i не жадаюць прызнаваць свае памылкi. Але фюрар сапраѓды пакаяѓся шчыра. Гiтлер не быѓ такiм ужо ад прыроды злым цi жорсткiм чалавекам. Але хвароба псiхiчная, на яго паѓплывала, зрабiѓшы не зусiм нармальным. А пасля смерцi ѓ Аду, у цябе ѓжо юнае i здаровае цела! I фюрар стаѓ самiм сабой - вельмi дысцыплiнаваным i паслухмяным.
  А Усявышнi Бог вельмi мудры. Ён дае грэшнiку здаровае, юнае цела падлетка, якая абнаѓляе мысленнi душы i мозгу. Чалавек лепш вучыцца i лягчэй перавыхоѓвацца. I хвароб не ведае, хоць д'ябалi-наглядчыцы i лупяць вечных хлапчукоѓ за найменшую правiннасць. У Пекле асаблiва на верхнiх узроѓнях практыкуюцца цялесныя пакараннi i катаваннi за правiннасцi цi бойкi, цi лаянку, асаблiва мацюком. I за рукаблуднасць бiзуна. Зрэшты, пасля дванаццацi гадзiн цяжкай працы не вельмi на ѓзмоцненым узроѓнi i цягне.
  Але нават самае жорсткае катаванне цябе назаѓжды не пакалечыць - усё зарасце i адновiцца не пакiнуѓшы i шнараѓ. I калi д'ябла табе i выб'е зуб, то ѓ цябе як у акулы - вырасце новы.
  Ну, яшчэ калi ѓ цябе вушакi гэта ѓплывае на УДВ i можа затрымаць у пекле. А калi будзеш занадта ѓжо буянiць, можаш i на больш жорсткi ѓзровень пекла перайсцi. Як дарэчы - гэта атрымалася са Стенькой Разiным. Яго як чалавека ѓ цэлым нядрэннага, i стаялага за народ i справядлiвасць жадалi вызначыць на ѓзмоцнены ѓзровень i тое ненадоѓга. Але Стэнька Разiн i там хацеѓ зладзiць бунт. I яго пакаралi... На самай справе якi можа быць бунт у Пекле? Д'яблы вельмi моцныя, i ѓсюды вiдэакамеры, выступы здушаць. А да таго як з'явiлiся тэлевiзары i iншае, былi спецыяльныя анёлы, якiя глядзяць.
  Ды i Сам Усявышнi Бог усё Бачыць i можа ѓмяшацца. Пекла - гэта ж не проста зона - месца дзе Пануе Усявышнi Бог ва ѓсёй моцы, як i Раю. Праѓда ёсць i галоѓны ѓ Аду - Везельвул. Ён надзвычай моцны анёл, i вельмi зоркi ѓ межах Ада ѓ яго дастаткова сiл, каб здушыць любы выступ грэшнiкаѓ - калi яны пойдуць на такое вар'яцтва. Што тычыцца Сатаны - то гэта анёл не вораг Бога, а свайго роду спакуснiк тварэння.
  Сапраѓды Усявышнi не стане сабе тварыць апазiцыю небяспечную, а дапускае апазiцыю кiшэнную. Павiнен жа нехта спрачацца з Богам, i прапаноѓваць альтэрнатыѓныя шляхi развiцця цывiлiзацыi.
  А без Зла не будзе свабоды выбару i надта ѓжо сумна стане. Так што Бог дапускае Зло, але трымае яго пад кантролем. Нават у Раi могуць быць нягоднiкi, але толькi так, што зло як у дзiцячых мультфiльмах заѓсёды прайграе.
  I зразумела ѓ Раi могуць нават вiртуальныя войны - там iндустрыя забаѓ звышразвiтая i па меры развiцця навукi i прагрэсу пастаянна развiваецца i ѓдасканальваецца. I Рай ужо не той, якiм быѓ для першых апосталаѓ i святых, дзве тысячы гадоѓ таму, калi брама Ада была адчынена. I не той, што сто гадоѓ таму. А стаѓ куды лепш.
  У Раi да таго як Iсус Хрыстос здзейснiѓ адкупленне было ѓсяго толькi тры чалавекi: Энох, Iлля i Майсей. I тое яны былi там авансам. Усе астатнiя знаходзiлiся а Аду. Зразумела, для добрых людзей i тых, хто вёѓ праведнае жыццё ѓмовы былi лягчэй. Ды i наогул у целе падлетка нават укалывая ѓ каменяломнях пад пугай д'яблыцы куды прыемней, чым быць хворым старым у палацы.
  Усявышнi Бог вельмi добры, i яму самому непрыемна, што людзi асаблiва жанчыны старэюць i становяцца выродлiвымi. Так што ѓ Пекле, нават самы апошнi грэшнiк становiцца юным i прыгожым. Так Богу самому прыемней, i грэшнiкi лепш перавыхоѓваюцца. Акрамя, то ѓ целе падлетка i дадатковае катаванне для грэшнiка, хочацца сэксу, а з iншым хлапчуком або рукаблуддзе грэх i за гэта жорстка цялесна i маральна караюць.
  А з дзяѓчатамi, таксама грэшнiцамi, чым лягчэй узровень тым лягчэй сустракацца i чым хочаш у пэѓных месцах па ѓзаемнай згодзе займацца. А на аблегчаным i льготным узроѓнi Ада, нават з дзяѓчатамi з Рая, калi ёсць узаемная згода можна.
  Ды няма нiчога дрэннага ѓ цялесным каханнi. Калi без гвалту, прымусу, i занадта ѓжо адыёзных скрыѓленняѓ. Зрэшты, эксперыментаваць можна, асаблiва ѓ Раi. Тамака дарэчы, нават хлопцу з хлопцам ужо не забаронена. Асаблiва ѓ апошнi час, калi так стала модна.
  Але ѓ Аду - толькi з асобамi супрацьлеглага полу дазволена - зразумела мараль i Бiблiя.
  Адольф Гiтлер быѓ натурал, i тое, што яго спрабавалi зрабiць блакiтным - гэта толькi меркаваннi палiтычнай кан'юктуры . I садыстам фюрар не быѓ.
  А што да ежы: вегетарыянец, не пiѓ i не палiѓ. I гэта таксама пайшло яму ѓ залiк.
  Вось з'явiѓся сам магутны гаспадар Ада Арханёл Везельвул. Ён быѓ вялiзны i цудоѓны, у адной руцэ меч, а ѓ другой шалi. А сама ѓладар апраметнай зiхацiць, нiбы сусальнае золата.
  I грымiць голас:
  - Па волi Усявышняга Бога Мiласэрнага i Мiласэрнага Раб i Грэшнiк Адольф Гiтлер з прычыны поѓных i шчырых раскаянняѓ, бездакорных паводзiн, памяншэння i малога ѓзроѓню асабiстага зла, i iншых змякчальных абставiн, перакладаецца ѓмоѓна-датэрмiнова з Узмоцненага ѓзроѓню Ада ва Узмоцнены. Устань на каленi i дзякуй!
  Хлапчук з паголенай нагала галавой, i з лёгкiмi ланцугамi на руках i босых нагах стаѓ на каленi, пакланiѓся да плiткi, i тройчы вымавiѓ:
  - Удзячны ѓсiм сэрцам, усёй душой, усiм розумам, усё крэпасцю Усявышняму Богу, Творцу i Збавiцелю Богу, Мiласэрнаму i мiласэрнаму, за праяѓленую да мяне нявартага раба i грэшнiка ласку. У Iмя Айца, i Сына, i Святога Духа - амiн! Цяпер i заѓсёды i на вякi вякоѓ!
  Д'явалiца кiѓнула:
  - Запомнi фюрар - ты шмат награшыѓ, як i твае падручныя, так што ѓ любы момант можаш, зноѓ вернуцца на ѓзмоцнены ѓзровень. Паводзь сябе добра, малiся i працягвай вучыцца. Тады можа быць прыйдзе час i ѓсе грахi развiтаюцца i, ты ѓбачыш Рай!
  Адольф Гiтлер з натхненнем вымавiѓ:
  - Удзячны я Усявышняму Богу - Мiласэрнаму i Мiласэрным за Збаѓленне!
  Старэйшая наглядчыца загадала:
  - Знiмiце з яго ланцугi!
  Д'ябалi дасталi ключы i сталi здымаць з Гiтлера кайданы. За правапарушэннi i на больш жорсткiм узроѓнi могуць надзець ланцугi, але пакуль былы фюрар чысты. Пакуль ён застаецца басанож i ѓ шортах, а таксама стрыжаным нагала. Можна пры жаданнi, праѓда, ужо надзець майку-галашэйку . Але ѓ Пекле цёпла, i з голым тулавам нават лепш. Абутак могуць выдаць на строгiм узроѓнi. Але яна там такая грубая, што басанож зручней i лягчэй, тым больш падэшвы ѓ вечных падлетак грэшнiкаѓ мазолiстыя, нiбы капыты вярблюда.
  Больш-менш добры i зручны абутак выдаюць толькi на агульным узроѓнi, як адзенне.
  Гiтлер нават падумаѓ, што абвыкшы быць амаль галышом, не вельмi жадаеш i апранацца.
  А як добра быць без ланцугоѓ, якое, асалодай. I магчыма ѓжо сёння ѓвечары, ён перад сном пачытае ѓпершыню за сто гадоѓ якую-небудзь прыгоднiцкую кнiгу. Праѓда, на ѓроках у школе яны грэшнiкi нешта чытаюць. Часам i класiку, i рэлiгiйную лiтаратуру. Часам падчас вучобы i вiдэа паказваюць i нават рай, каб бачылi грэшнiкi, што iм пакуль недаступна. Не, вучыцца, было цiкавей, чым перацягваць у кошыках камянi, цi драбiць iх кувалдамi i кiркамi.
  На ѓзмоцненым узроѓнi - чатыры гадзiны вучобы - гэта падарунак лёсу, або Усявышняга Бога - Мiласцiвага i Мiласэрнага. Ды Бог сапраѓды лiтасцiвы нават да самых апошнiх Нягоднiкаѓ. На тое Ён i Бог! Бо Божая Любоѓ ёсць Бясконцасць.
  Гiтлер не мог не ацанiць гэта. Як i тое, што яго цела - юнае, свежае, здаровае i цягавiтае. Рабам у каменяломнях, ды i вязням канцлагераѓ было, бадай, горай.
  Фюрар i сапраѓды паверыѓ, што Бог вельмi нават справядлiвы i Добры! На самой справе такога злачынца як Гiтлер зрабiѓ юным, здаровым, прыгожым, ды яшчэ нават на тым цяжкiм узроѓнi не пазбавiѓ цалкам атрымлiваць цiкавыя веды i iнфармацыю, а таксама бачыць сны, дзе ты лётаеш, цi нават ваюеш.
  Ды наколькi Бог Любiць чалавека. I асаблiва ягоны Сын Iсус Хрыстос. Так як у Бiблii гаворыцца, што Бог i ѓ Шэоле , гэта значыць у Пекле. А выраз, возера вогненнае i паѓночнае - гэта метафара.
  Вось, напрыклад, у паѓночных народаѓ вялiкае жаданне ёсць сагрэцца, i для iх агонь - гэта Рай. Значыць, у iх мiсiянеры па-iншаму апiсваюць Пекла. Вось таксама як у Бiблii. Не ѓсё трэба разумець лiтаральна. Нават Iсус пасля цялеснай смерцi, быѓ у Аду i пусцiѓ усiх праведнiкаѓ, i тых, хто выправiѓся i адкупiѓ свае грахi вучобай i працатэрапiяй у Мы.
  Толькi Найсвяцейшая Дзева, Царыца Нябесная i Багародзiца Марыя - адразу ж трапiла ѓ Рай, абмiнуѓшы Пекла. Нават Павел i Пётр на льготным узроѓнi Ада панеслi, i пакаранне за свае грахi i паднялi свой культурны ѓзровень перад раем. Ну, iльготны ѓзровень Ада - гэта ѓжо ѓмовы амаль райскiя.
  Гiтлера павялi мыцца па душах. Гэта таксама адна з нямногiх асалод i задавальненняѓ верхняга ѓзроѓню пекла.
  Хлапчукоѓ-грашнiкаѓ мыюць пасля працы. Пад ледзь цёплымi, прахалоднымi бруямi так прыемна стаяць. Непрыемна, вядома ж, што на табе голенькiх д'ялiца тарашчацца. Хоць з iншага боку - гэта хоць i тыпу анёла, але таксама жанчына i можна ганарыцца, што хоць такiя асобы на цябе зважаюць.
  Пекла гэта царства хлопчыкаѓ, i па сапраѓдных дзяѓчынках сумуеш. Праз год можа быць у цябе будзе першае спатканне ѓ кантакце i гэта грэе душу. Хоць як гэта доѓга - цэлы год. Ды яшчэ трэба знайсцi грэшнiцу. А грэшнiц узмоцненага ѓзроѓню пекла куды менш, чым грэшнiкаѓ. Зразумела жанчын серыйных забойцаѓ, або крывавых кiраѓнiц куды менш, чым мужчын. I босыя дзяѓчынкi-падлеткi, дастаюць не ѓсiм хлопчыкам у шортах. Хоць мусiць з самi Гiтлерам пасябруе i пераспаць жадаючых будзе сярод самак нямала. Бо фюрар карыстаѓся поспехам сярод жанчын. I яшчэ параѓнальна нядаѓна амаль увесь свет яго лiчыѓ найвялiкшым злачынцам усiх часоѓ i народаѓ, пакуль яго ѓ гэтым не засланiѓ чарговая антызорка - Уладзiмiр Пуцiн.
  Апошнi дыктатар i крывавы прэзiдэнт Расii, сапраѓды, аказаѓся свавольным i гучным па антыславе" . Ды яшчэ не захацеѓ каяцца i прызнаваць сваю вiну. I таму абраѓ суд дваццацi чатырох прысяжных святых, якi ѓмоѓна называюць вобразна старцы. Не, яны не старыя - у Раi i ѓ Пекле не старэюць. У Аду ѓсе самцы выглядаюць гадоѓ на чатырнаццаць, а ѓ Раi можна выбiраць сабе абсалютна любую, якую хочаш знешнасць i нават крысоѓ, цi стаць, напрыклад пры жаданнi эльфам, цi нейкi мульцяшкай . А потым вярнуцца зваротна.
  Але калi целы не мяняць, то ѓ параѓнаннi з Адам, ледзь падрасцеш, гадоѓ прыкладна да сямнаццацi, i так што барада без жадання расцi не будзе. А калi ёсць жаданнi, то i барада i вусы ѓ раi хутка вырастуць. Толькi навошта юнаку барада? Марнаваць час на такое сумнае i непрыемнае дзеянне як галенне дурное.
  Так што суд дваццацi чатырох старцаѓ - гэта ѓмоѓнасць. Яны як прысяжныя з лiку найбольш прасунутых праведнiкаѓ - былых святароѓ, апосталаѓ, тых хто быѓ кананiзаваны, або меѓ да цялеснай смерцi высокiя пасады на Зямлi.
  Але звычайна такiя суды давалi крымiнальным злачынцам, i рознага роду тыранам, куды большыя тэрмiны, чым Усявышнi Бог Iсус Хрыстос. А дабiцца апраѓдання ѓ iх было амаль немагчыма. Гiтлер гэта разумеѓ, i сто гадоѓ на вышэйшым узроѓнi Ада, мiнулi. I зараз здаецца, што прайшлi досыць хутка, хоць час у апраметнай цячэ таксама павольна, як i на Зямлi. Але не паспееш азiрнуцца, i сто гадоѓ мiнула. А наперадзе - вечнасць.
  Усявышнi Бог Мiласэрны i Мiласэрны падарыѓ чалавеку Бяссмерце! I гэта найвялiкшы Дар - Добрага Усемагутнага Творцы. А вось колькi часу ты будзеш трываць у Пекле некаторыя нязручнасцi - залежыць толькi ад табе самога.
  Гiтлер падумаѓ, што ѓжо не так ужо i шмат засталося трываць. Тым больш фiзiчна, ён сябе адчувае куды лепш у Пекле, чым пры жыццi. I ѓ яго тут у Пекле такiя зубы - нi адной дзiрачкi! Выдатна, то як!
  Слава Усявышняму Богу!
  Хлапчука-фюрара пасля мыцця абшукалi д'яблыцы. Залезлi ѓ рот, i абмацалi жылiстае цела рукамi ѓ пальчатках. З самкамi гэта нават прыемна. Затым павялi ѓ больш шырокi памерамi сегмент. Вядома, больш жорсткi сектар на больш шырокае кола грэшнiкаѓ разлiчаны, ды i сядзяць там больш працяглы час.
  Найбольш трапляе людзей адразу на агульны рэжым. Тамака яны розныя тэрмiны праводзяць. Калi паводзяць сябе дрэнна, могуць патрапiць i на строгi. А гэта значыць адразу ж табе галаву наголо паголяць, i насiць будзеш не модную вопратку, а паласатую адзежу, i працуе не шэсць гадзiн, а восем, з усяго паѓтара выходнымi, а не двума з паловамi як на агульным. Але ѓсё роѓна строгi рэжым, лепш разлютаванага. I там з дзяѓчынкай можна ѓжо раз у месяц, i выбар куды шырэйшы. А ѓвогуле раз на тыдзень - што класна. На аблечаным праз дзень, а на льготным хоць кожны дзень - амаль як у раi. I экскурсii па раi.
  Можна наведваць рай ужо на агульным, хоць i радзей, чым на аблегчаным, тым больш на льготным.
  Строгi рэжым - гэта не цукар, але зрэдку не часцей раз у год, i ѓ iм можна наведаць рай i пабываць у рэстаране або на атракцыёне. На больш жорсткiм "Мы" паказваюць толькi падчас урокаѓ, цi яшчэ агульных перадачах. Але хоць зрэдку можна ѓ выходныя i згуляць на кампутары. А Адольфу Гiтлеру гэтага вельмi хочацца. Бо ён у мiнулым жыццi нi разу не гуляѓ.
  Пасля смерцi Уладзiмiра Пуцiна вызначылi да Гiтлера ѓ адзiн барак, i яны нават разам апынулiся на адным у два ярусы ложку. Пакуль iдзе суд, падследны зняволены ѓзмоцненага ѓзроѓню. I вучыцца i, працуе, i сiлкуецца як iншыя зэкi-хлапчукi.
  Уладзiмiр Пуцiн са старога ператварыѓся як усе грэшнiкi ѓ хлапчука-падлетка. I гэта зразумела вялiкае дасягненне для злачынца, i кiраѓнiка з пячаткай Каiна! Гiтлер хоць чужыя народы нiшчыѓ, а гэты развязаѓ вайну супраць брацкага. I нягледзячы на гэта атрымаѓ былы стары, якi памёр у куды больш старэйшым узросце чым Адольф Гiтлер атрымаѓ цела хлапчука.
  I нават гэтым Уладзiмiр Пуцiн аказаѓся незадаволены i пачаѓ узнiкаць. Тады яго д'ябалi добра збiлi, i начапiлi Каiну цяжкiя ланцугi, накшталт тых што былi на Гiтлеры. А ѓкалываць у ланцугах, i спаць куды менш камфортна чым улегцы. А калi ты выбраѓ суд святых старцаѓ i не зможаш дабiцца апраѓдання, то затрымаешся на ѓзмоцненым верхнiм узроѓнi пекла як надоѓга.
  Вось Чынгiсхан стаѓ судзiцца з Богам, i зразумела, прайграѓ працэс. Так да гэтага часу на ѓзмоцненым варыянце сядзiць. Хоць Мiласэрны i Мiласэрны Усявышнi даволi хутка iмкнецца з верхняга самага цвёрдага ѓзроѓня Ада, на лягчэйшыя перакладаць. Таму што Бог - Любоѓ, i акрамя таго без забаѓ i перапiскi з дзяѓчынкамi, i тым больш сэксу, грэшнiк можа зусiм азвярэць.
  Кампанiя ѓ Гiтлера была не самая прыемная - большасць маньякi i серыйныя забойца, гвалтаѓнiкi дзяцей i адмарозкi. А дыктатараѓ-кiраѓнiкоѓ, па-першае, не так ужо i шмат. А па-другое, трэба вельмi раскруцiцца, што не знайшлося змякчальных абставiнаѓ, i заляцець на ѓзмоцнены рэжым Ада. Хiрахiта таксама не анёл, але трапiѓ пад змякчальныя абставiны. Мусалiнi таксама быѓ на ѓзмоцненым узроѓнi зусiм нядоѓга. Разiн сам быѓ вiнаваты, што бунтаваѓ. Яшчэ i Ленiн спрабаваѓ брыкацца i судзiцца. I таксама патрапiѓ на суд Святых Старцаѓ i пакуль яшчэ сядзiць на ѓзмоцненым узроѓнi. Ну Франка не палiчылi такiм ужо жорсткiм i крывавым. Праѓда быѓ тут i Садам Хусэйн. Але ён таксама раскаяѓся i аддаѓся ѓ рукi Божай мiласэрнасцi. Ну, а Лукашэнка да ѓзроѓню ѓзмоцненага Ада, не дарос, i столькi не да грашыѓ. I бунтаваць не стаѓ. Можа, быць Аляксандр Рыгоравiч нават бы патрапiѓ бы адразу на строгi ѓзровень, але дарма падпiсваѓ смяротныя прысуды - абцяжарыѓ сабе карму i пайшоѓ на ѓзмоцнены рэжым. Буш-малодшы таксама перайшоѓ на больш жорсткi.
  А вось прэзiдэнт Расii Уладзiмiр Пуцiн i свавольны i крывавы адначасова. Ягонае кiраванне з самага пачатку было разбуральнымi. На паселiшчы Дагестана скiдалiся вакуумныя бомбы, ад чаго гiнулi тысячы мiрных жыхароѓ. Затым на загад тады яшчэ прэм'ера Пуцiна былi ѓзарваныя дома ѓ Маскве i Валгадонску, ад чаго загiнулi сотнi расейцаѓ. Ад Усявышняга Бога грахоѓ сваiх не схаваеш. Потым была жорсткая вайна ѓ Чачэнii, у вынiку якой загiнулi дзясяткi тысячаѓ людзей з усiх бакоѓ. I злачынны дыктатар Пуцiн упарта не хацеѓ iсцi на перамовы з Масхадавым. Гэта значыць з законным прэзiдэнтам Чачнi. Была i вайна з Грузiяй, усяго праѓда пяць дзён. Але таксама шмат ахвяр. Далей пачалася гiбрыдная вайна з Украiнай i ѓ Сiрыi. Таксама многiя дзясяткi тысяч забiтых па вiне Пуцiна.
  Але сапраѓдным "шэдэѓрам" дыктатара стаѓ прамы i адкрыты напад на Украiну, калi колькасць ахвяр зацяжной i жорсткай вайны пайшла на мiльёны. А рух Талiбан адкрыѓ супраць Расii другi фронт у Сярэдняй Азii, нападам на Таджыкiстан. I вайна стала яшчэ больш крывавай i жорсткай. Супраць Расii пачалася партызанская вайна ѓ многiх рэгiёнах.
  Чаго толькi не на вытвараѓ Пуцiн, якi пагражаѓ ядзернай зброяй. Тое, што ён псiхiчна хворы дыктатар i ваенны злачынец стала вiдавочна ѓсiм. I зразумела яго адправiлi ѓ пекла на ѓзмоцнены ѓзровень. А ён яшчэ замест пакаяння вырашыѓ судзiцца з Богам i даказаць сваю праѓду. А гэта значыла правядзенне на верхнiм узроѓнi апраметнай вельмi працяглы час.
  Адольф Гiтлер, якi спаѓ на адным у два ярусы ложку-нарах разам з Пуцiным, раiѓ расейскаму дыктатару пакаяцца, але той у нiякi.
  Маѓляѓ, ён, цi бачыце лысы кароль заѓсёды мае рацыю, i не збiраецца каяцца, а калi што готаѓ i на суд - дваццацi чатырох святых юнакоѓ.
  Ну добра блазан з гэтым упартым, якi развязаѓ братазабойчую вайну i атрымаѓ пячатку Каiна. Галоѓнае што ён Гiтлер нарэшце зможа пачытаць перад сном кнiгу. I магчыма яму дадуць i пагуляць на кампутара.
  На лягчэйшым узроѓнi пекла ёсць сякiя-такiя забаѓкi.
  Хлопчыка-фюрара загадай па пустынi ѓ iншы сектар. Ён буйнейшых, дык там больш зняволеных грэшнiкаѓ, i больш добраѓпарадкаваны.
  Юны фюрар быѓ у ланцугах, але ѓжо лягчэйшых зручных.
  Яго босыя ногi хлопчыка-падлетка такiя агрубелыя за сто гадоѓ працы ѓ каменяломных, што амаль не адчуваю гарачага пяску. Нават крыху i прыемна.
  Фюрар iдзе i ѓсмiхаецца. Хоць крыху вядома ёсць лёгкае хваляванне i неспакой. Як яго прымуць iншыя хлопчыкi-вязнi? Цiкава па нядзелях там даюць кексы з разынкамi? Сто гадоѓ Гiтлер не меѓ у роце нiчога смачнага i зараз быѓ шанец паспрабаваць нешта прыемнае на мову. I асаблiва хай у раз год - быѓ шанец на сэкс з дзяѓчынкай. Праѓда, такой жа буйной грэшнiцай, як ты. I яшчэ паспрабуй знайсцi.
  На гэтым узроѓнi злачынцаѓ-самцоѓ куды больш, чым самак. А каб патрапiць ва ѓзмоцнены ѓзровень, жанчыне трэба вельмi нават паспрабаваць. Можа толькi Кацярына Другая якая таксама заманулася судзiцца з Усявышнiм Богам Лiтасцiвым i лiтасцiвым - гэтая заваёѓнiца i шлюха пабывала на ѓзмоцненым узроѓнi пекла досыць доѓга.
  А жанчын, якiя былi вельмi ѓжо крутымi маньячкамi i дыктатарамi куды менш, чым мужчын. На ѓзмоцненым узроѓнi такiх разоѓ дзесяць менш, чым хлопчыкам.
  Ды i гэта праблема для тыранаѓ. I на строгiм узроѓнi зразумела дзяѓчынак менш, чым хлапчукоѓ. Толькi на агульным узроѓнi можна раз на тыдзень мець сэкс з сяброѓкай, i там i самцоѓ i самак прыкладна пароѓну. I гэта выдатна.
  Гiтлер уздыхнуѓ. Няхутка ён трапiць на агульны ѓзровень, i тым больш у Рай. Хоць рана цi позна ды патрапiць.
  Грахi ѓ фюрара цяжкiя. Але паводзiнамi было добрым, характар у Гiтлера не злы, ён шчыра раскаяѓся, а Бог бачыць пакаянне шчырае цi не. I адбыѓшы першае стагоддзе, атрымаѓ УДВ ад Усявышняга Мiласцiвага i Мiласэрнага.
  А Уладзiмiру Пуцiну на папярэднiх слуханнях пастанавiлi падчас Суда Святых знаходжанне ва ѓмовах узмоцненага рэжыму. Дагуляѓся Уладзiмiр Пуцiн. А суд можа iсьцi вельмi доѓга. I чым даѓжэй i зацята грэшнiк упiраецца, тым больш працяглы атрымае тэрмiн. Гэта трэба разумець.
  А Усявышняга Бога ѓсё роѓна не паспрачаешся.
  I тым больш у прэзiдэнта Расii Уладзiмiра Пуцiна - друк Каiна. А сам дыктатар падонак з падонкаѓ. I яшчэ прытворшчык.
  Многiм ён галовы задурыѓ. Але народ бясконца доѓга за нос вадзiць немагчыма.
  Д'ябал-наглядальнiца сказала хлопчыку-фюрару:
  - Ты на УДВ. Гэта, вядома ж, вялiкае ласку такому буйному злачынцу як ты. Але не нясмей. Калi будзеш весцi добра тое можа быць гадоѓ праз дзвесце, цябе перавядуць на строгi ѓзровень!
  Хлопчык-фюрар пакланiѓся i спытаѓ:
  - Спадарыня надзiральнiца дазвольце звярнуцца!
  Д'явалiца кiѓнула:
  - Дазваляю!
  Гiтлер-дзяцюк спытаѓ:
  - А раней у мяне ёсць шанец?
  Наглядчыца пакiвала галавой:
  - З такiмi грахамi, як у цябе няма. I тое дзвесце гадоѓ гэта калi Усявышнi Бог Мiласэрны i Мiласэрны за бездакорныя паводзiны выявiць да цябе ласку! А так павiнна быць па тваiх грахах як мiнiмум тысячу гадоѓ!
  Фюрэр-хлапчук усклiкнуѓ:
  - Слава Усявышняму Мiласцiваму i Мiласэрнаму!
  Д'явалiца адзначыла з усмешкай:
  - Калi будзеш i далей выпраѓляцца, то... Усявышнi Бог-Сын падарыѓ неѓмiручасць, i Вечнае Жыццё для ѓсiх без выключэння. Рана цi позна, усе людзi, якiя калi-небудзь жылi на планеце, Зямля трапяць у Рай i будуць Вечна шчаслiвыя, дзякуючы Яго ахвяры на Крыжы.
  Фюрэр-хлапчук прабуркаваѓ:
  - Спадарыня-назiральнiца дазвольце звярнуцца!
  Д'яба рыкнула:
  - Не дазваляю! Я тваё пытанне бачу наскрозь. Ды i Уладзiмiр Пуцiн рана цi позна адмучаецца ѓ Аду i патрапiць у Рай. Бо Мiласэрнасць i Любоѓ Усявышняга Бога Вялiкая, i Бясконцая! Хоць памучыцца Пуцiну, давядзецца больш, чым табе. А самым апошнiм у Рай увойдзе Iуда Iскарыёта. Але i гэта здраднiк Iсуса Хрыста, няхай i даѓжэй за ѓсiх мучыцца, але будзе па Волi Усямiласцiвага i Мiласэрнага Спасён!
  Гiтлер-дзяцюк пакланiѓся i выклiкнула:
  - Вялiкая Слава Усявышняму Богу - Мiласэрнаму i Мiласэрнаму!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 2.
  Былы маньяк Чакацiла, як i ѓсе астатнiя грэшнiкi знаходзiѓся ѓ целе чатырнаццацiгадовага хлопчыка. З ласкi Усявышняга Бога вядомы маньяк трапiѓ адразу больш жорсткi ѓзровень, хоць мабыць цягнуѓ i на ѓзмоцнены. Але Андрэй Чакацiла шчыра раскаяѓся i прызнаѓ сваю вiну. I Усявышнi Бог-Сын палiчыѓ, што яму лепш быць на больш лёгкiм - больш жорсткiм рэжыме. Тут можна i кнiжку перад сном пачытаць, i футбол пагуляць i некаторыя бяскрыѓдныя дзiцячыя гульнi на прыстаѓцы сыграць. А кiно на ѓроках у школе, нават на ѓзмоцненым узроѓнi часам паказваюць. Зрэдку можна сустракацца i з дзяѓчатамi-грашнiцамi. I раз у годзе нават асабiстае спатканне i паѓгадзiны рабi што заѓгодна - уключаючы i сэкс.
  Праѓда дзяѓчынак-грашнiц на ѓсiх не хапае. I калi, напрыклад, з такiм як Сталiн цi Тамерлан жадаючы пераспаць хоць сажалку гацi, то з маньякам забiвалым дзяцей, не вельмi ёсць жадаючыя. I Чыкацiла мучыѓся. Жадалася з дзяѓчынай. А яны таксама ѓ целах падлеткаѓ. Але ѓ чатырнаццаць гадоѓ, дзяѓчынкi ѓжо маюць развiтыя фiгуры. А размнажацца можна толькi ѓ раi. У пекле грэшнiцы не зацяжараюць. Зрэшты, i ѓ раi нараджальнасць абмежавана. Каб не было празмернага перасялення. Хаця для Усемагутнага Бога пашырыць прастору раю зусiм не праблема. Але ѓсё роѓна, у раi можна заводзiць не больш за адно дзiця раз у дванаццаць гадоѓ. Але ѓлiчваючы жыццё вечна юнага чалавека ѓ раi бясконцае, то гэта цалкам нармальна, i можна тэарэтычна мець мiльёны нашчадкаѓ.
  Там ужо можна любое сабе цела зрабiць. Гэта ѓ пекле i грэшнiкi i грэшнiцы ѓ целах падлеткаѓ. Яны гэтыя вечна юныя i хутка на iх гояцца раны, i выбiтыя зубы вырастаюць, як i зламаныя косткi.
  Але, вядома, калi грэшнiка часта д'ялiцы збiваюць, то ён дае падставу. А значыць, можа занадта ѓжо доѓга быць на цвёрдым узроѓнi пекла. А за празмерную свавольства могуць i на горшы рэжым перавесцi.
  Вось i дзяѓчынкi не даюцца маньяку Чакацiла. Затое вакол цябе iншыя хлопчыкi-грэшнiкi. Яны прыгожыя, мускулiстыя, з чыстай загарэлай скурай. I калi дзецюкi гадоѓ чатырнаццацi стройныя, спартовыя, прыгожыя, хай i з голеныя нагала галовамi мыюцца пад душам, у маньяка Чакацiла ѓзнiкае эрэкцыя.
  Ён жа фiзiчна здаровы i дужы падлетак, якi раней гвалтаваѓ i хлопчыкаѓ i дзяѓчынак. Але д'яблыцы-наглядальнiцы глядзяць на голых хлапчукоѓ, якiя мыюцца. I як толькi ѓ былога маньяка паднiмаецца дасканаласць, так ён адразу ж атрымлiвае ѓдар дубiнкай у пахвiну. А гэта вельмi балюча.
  I яму гарлапаняць:
  - Не смей сукiн сын!
  Пасля чаго Чакацiла каб пазбегнуць больш жорсткага пакарання, павiнен становiцца на каленi, i малiць аб прабачэннi Усявышняга - лiтасцiвага i мiласэрнага.
  Калi цяжка працуеш у каменяломнях - а на больш жорсткiм узроѓнi гэта дзесяць гадзiн у суткi, то не кроѓ прылiпае да палавых органаѓ, i глядзець на потных, мускулiстых, сiмпатычных хлапчукоѓ лягчэй. Але калi мыюцца стрыжаныя, прыгожыя хлопчыкi пад душам, i ѓжо не так стамляешся, то такiя грахоѓныя думкi цябе наведваюць.
  Але ѓ Пекле аднаполы сэкс пад забаронай. Толькi ѓ Раi ѓ гэтай справе ёсць амаль поѓная свабода - хiба што нельга гвалтаваць iншага праведнiка, якi i сам быѓ грэшнiкам Ада.
  А падпольна не зоймешся - сочаць вiдэакамерамi ѓ бараку. Затое, праѓда i цябе самога не апусцяць iншыя хлопцы-грэшнiкi i не зробяць пеѓнем.
  Бязмежжа ѓ Пекле няма. За бойкi тут жа караюць. I за абразу слоѓную iншага зняволенага хлапчукi жорстка караюць д'яблыцы, якiя сочаць за кожным тваiм крокам.
  Гэта значыць з аднаго боку лепш, чым зямной калонii для малалетнiх злачынцаѓ - нi бязмежжа, нi жорсткiх прапiсак, нi наездаѓ, нi апушчаных. Але з iншага боку i ѓсё значна стражэй. Усё пад наглядам i кантролем.
  Патрапiѓ маньяка Чакацiла ѓ вельмi строгае месца з суровай дысцыплiнай. Кормяць не вельмi добра - тыпу простага хлеба на вадзе. Але раз на тыдзень кекс i разынкамi, i малако цi салодкi сок. А каляды нават цэлы банкет з добрым тортам з крэмам i шакаладам. I рыбны пiрог на вялiкдзень з малаком даволi смачныя. На ѓзмоцненым узроѓнi i гэтага няма. Раз на два тыднi ёсць выходны, дзе пасля вучобы хоць нейкiя забаѓкi. I ѓ басейне паплаваць можна i фiльмы якiя забаѓляльныя, праѓда, дзiцячыя можна паглядзець. Ды iм дазволена глядзець толькi вельмi бяскрыѓднае ѓ стылi плюс шэсць, цi максiмум плюс дванаццаць. Але ж i дзiцячая фантастыка i казкi вельмi цiкавыя.
  Радасцей няшмат, але яны хоць ёсць. Не зусiм Пекла. А патрап вышэй, то толькi падчас вучобы будзеш забаѓляцца, цi ѓ сне. I тое ѓ сон могуць умяшацца, а могуць i не.
  У сне часта сняцца дзяѓчынкi. Калi дзяѓчынкi i ты здымi нечым займаешся, то д'яблыцы-наглядчыцы могуць i дазволiць такое. Але вось калi ѓ сне хлопчык з хлопчыкам, то ѓрэжуць токам.
  А Чакацiла часта знялiся хлапчукi. I ён за гэта разрадам канкрэтна па яйкi атрымлiвае. I ѓрэжуць д'яблыцы-наглядальнiцы сачыльныя манiторамi за снамi ѓдарам маланкi. Толькi на агульным узроѓнi пекла, за сном перастаюць назiраць. Як гаворыцца там калонiя для малалетнiх злачынцаѓ на ѓзроѓнi цывiлiзаваным. I хлопчыкi ѓжо начуюць не бараках на двух ярусах ложках, а ѓ камерах па два цi максiмум чатыры дзяцюк з ваннай, тэлевiзарам i кампутарам. I кормяць смачнай iх ежай.
  На агульным узроѓнi - гэта для чалавечай большасцi Пекла.
  Таксама целы падлеткаѓ, але ѓ змякчэлым варыянце. I праца па шэсць гадзiн у дзень, i чатыры гадзiны вучобы i цэлых два з паловай выходныя днi ѓ тыдзень.
  Гэта значыць - субота, нядзеля, i раз у два тыднi пятнiца.
  На агульным узроѓнi i экскурсii па Раi, i басейны, i iндустрыя забаѓ, i кампутарныя залы i гульнi. Амаль як дзiцячы санаторый. Але шэсць гадзiн усё ж трэба даволi цяжка працаваць.
  Тыпу як калонiя-малалетка ѓ цывiлiзаванай краiне з працатэрапiяй.
  Вялiкi плюс - можна ѓжо насiць акуратную, кароткую прычоску i хадзiць у спартыѓным, прыгожым касцюме.
  А не бо тут напаѓголыя. Зрэшты, Пекла месца цёплае, нават можна сказаць смажанiна як у Афрыцы на экватары, i тут у адных шортах або плаѓках нават зручней. На строгiм узроѓнi, дзе ѓжо выдаюць адзежу, маладыя целам зэкi-грэшнiкi аддаюць перавагу працаваць у адных трусiках. Чаравiкi на строгiм узроѓнi такiя грубiянскiя, што басанож практычней зручней. Добры i зручны абутак выдадуць на агульным узроѓнi i гэта выдатна.
  На аблегчаным узроѓнi яшчэ лепш: i ежа разнастайней i смачней, i забаѓ больш, i сэкс з дзяѓчынай не раз у тыдзень, а часцей, i працатэрапii толькi чатыры гадзiны. I выходных ужо тры з паловай днi. I экскурсii па раi часцей. I нават пiѓка папiць ужо можна. На агульным узроѓнi спiртное пакуль па забароне.
  А iльготны ѓзровень гэта ѓжо амаль як рай. Працатэрапiя ѓсяго толькi дзве гадзiны пры чатырох з паловай дзён выходных, i вучобы толькi ѓжо дзве гадзiны. А астатнi час толькi забаѓкi i задавальненнi. Прычым больш вольныя. I ежа як у рэстаране i вiны заморскiя i iншае. I Рай можна вельмi часта бегаць.
  Толькi аднаполы сэкс забаронены i цяжкiя наркотыкi. I ты ѓсё яшчэ ѓ целе падлетка. Пакуль не патрапiш у рай.
  На льготным узроѓнi ѓжо ѓ цябе цэлая асобная кватэра - тыпу дарагi гасцiнiцы. А на аблегчаным Адзе асобная камера з душам, ваннай, тэлевiзарам i кампутарам.
  Дык вось Пекла. Па Волi Усявышняга Бога - Мiласцiвага i Мiласэрнага.
  Вядома лепш, чым возера вогненнае i сернае, як гэта малявалi ѓ Бiблii.
  Чакацiла нават жывучы ѓ гэтай калонii-малалетцы думаѓ, што тут не так дрэнна. У нечым куды лепш, чым на Зямлi. Напрыклад, ты ѓ целе здаровага, мускулiстага падлетка, i адчуваеш сябе як падлетак-здаравяк. I гэта вельмi добра i бадзёра. Ты вечны хлопчык i гэта з аднаго боку цудоѓна.
  З iншага ты, як i падлетак пакутуеш без сэксу i дзяѓчыны. I нават шкадуеш, што не зямная калонiя-малалетка дзе могуць хлопчыкi з хлопчыкамi. Так мучыць гэтая спантанная эрэкцыя. I толькi ѓ сне часам атрымлiваеш палёгку. Але i гэта здорава.
  А так няволя i пастаяннае сачэнне адчуваецца ва ѓсiм.
  Былы злодзей у законе Сыч, тут ужо даѓно сядзiць, зрэшты, i Чакацiла ѓжо больш за паѓстагоддзе правёѓ на больш жорсткiм рэжыме Ада. Сыч быѓ яшчэ ѓ малалетняй калонii сталiнскiх часоѓ. I ён адзначыѓ з усмешкай:
  - Ды тут, падобна. Хiба што вучоба цiкавейшая, i ад працатэрапii не ѓвернеш. Няма ѓ нас на малалетцы было куды больш свабоды, ды бязмежжа таксама. Але мы былi моцныя, i для нас калi свабоды i бязмежжа большыя, то i лепшыя. Я вось амаль не працаваѓ i нядрэнна харчаваѓся, ужо тады быѓ аѓтарытэтам.
  Тут узнiкла побач пасля гэтых слоѓ наглядчыца-д'ябалка з дубiнкай. Яна ѓрэзала, ды так дзюбнула былога злодзея ѓ законе токам. I зароѓ:
  - А ѓ нас не калонiя-малалетка, а Пекла! А ѓ Пекле бязмежжа не бывае. I ты не злодзей у законе, а такi ж зняволены як усе!
  Ды ѓ Пекле з бязмежжам строга. I ѓ Раi, таксама ёсць палiцыя, i сочаць, каб праведнiк не гадыѓ праведнiку. Але можна ѓ вiртуалцы бязмежжам i хулiганствам пацешыцца.
  I ѓ вiртуалцы нават войны вядуць - тыпу такой забаѓкi. У Раi можна ѓсё, акрамя шкоды свайму блiзкаму. Але можна нашкодзiць вiртуальнаму двайнiку блiзкага. I гэта таксама забаѓка.
  Маньяк Чакацiла вельмi хацеѓ патрапiць у Рай хутчэй. Там у вiртуалцы можна катаваць i катаваць дзяцей, прычым мозг не адчуе рознiцы, з рэальнасцю. Праѓда, з такiмi думкамi паспрабуй Пекла пакiнуць. Тут узнiкае парадокс.
  Маньяк каб спусцiцца на лягчэйшы ѓзровень Ада, а потым патрапiць у Рай павiнен выправiцца, характарам, i адмовiцца ад садысцкiх схiльнасцяѓ. Але Чакацiла якраз хоча апынуцца ѓ Раi, каб свае садысцкiя схiльнасцi задавальняць.
  Вось з-за гэтага даводзiцца яму iшачыць па дзесяць гадзiн у дзень i чатыры гадзiны яшчэ сядзець за партай, амаль не маючы чакай атрымлiваць задавальненне. У мiнулым жыццi было прасцей у плане забаѓ. Хоць у камеры смяротнiкаѓ Чакацiла i зусiм быѓ гатовы завыць ад нуды. Забавак хiба што чытаць, але бiблiятэка там небагатая.
  Тут жа, вядома ж, даводзiцца фiзiчна напружвацца. Цела, юнае, цягавiтае да нагрузак хутка абвыкае. Але маральна гэта сумна так iшачыць. Гэта працатэрапiя для юных целам грэшнiкаѓ.
  Чакацiла цяжка ѓздыхнуѓ. Працаваць надакучыла. Тым больш незразумела навошта ѓ тэхнiчна развiтым iншым святле такая прымiтыѓная праца - ламаць камянi кiркамi, ломiкамi, кавадламi, i затым грузiць на тачкi цi насiлкi. Нiбы бескарысную працу яны выконваюць. Але гэта працатэрапiя, для зняволеных-грашнiкаѓ.
  А перад гэтым абавязковая вучоба. Ужо больш за пяцьдзесят гадоѓ Чакацiла вучыцца. I ѓвесь час, нешта новае даведаецца. З'яѓляюцца i новыя пiсьменнiкi, i паэты, i новыя веды па фiзiцы, хiмii, матэматыцы, астраномii i гэтак далей. I зразумела i лiтаратурныя працы па рэлiгii i маралi.
  Тэарэтычна грэшнiкаѓ вучаць дабру i паслухмянству. I ѓ гэтым плане сёе-тое дабiваюцца.
  Словы пранiкаюць. I Чакацiлу хочацца стаць дабрэй i лепш. Наогул у Раi сапраѓды ѓсё можна ѓ вiртуалцы, але там чалавек ужо iншы, лепшы i дасканалы маральна i фiзiчна. I ѓ яго павiнна быць самацэнзура ва ѓчынках i жаданнях. I маѓляѓ не павiнен ты быць жывёлай.
  I трэба навучыцца, кантраляваць думкi ѓ правiльным кiрунку.
  Але ѓ Пекле ёсць недахоп - гэта царства хлопчыкаѓ. Чакацiла, напрыклад, глядзiць на босыя, точаныя, загарэлыя ножкi хлапчукоѓ-вязняѓ i адчувае ѓ сабе жаданне. I яго лепш здушыць, пакуль не атрымаеш дубiнкай i электрашокерам па галаве цi машонцы. Але цела юнае, здаровае, падлеткавае, i ѓ iм гармонаѓ выпрацоѓваецца нямала. Босых ножак дзяѓчат амаль не бачыш, а д'яблы ѓ ботах. I босыя, гладкiя, безвалосыя, з прыгожымi, амаль дзiцячым пальчыкамi ногi хлапчукоѓ таксама заводзяць. У чатырнаццаць гадоѓ ногi ѓ хлопчыкаѓ, яшчэ безвалосыя i мала адрознiваюцца ад ног дзяѓчынак. I таму Чакацiлу ён заводзяць. Асаблiва калi ты сядзiш за партай, i кроѓ прылiпае на нiз цела.
  А вось калi працуеш, кроѓ разыходзiцца па целе, у не так пакутлiва з эрэкцыяй.
  Вельмi цяжка здушыць у сабе сэксуальнае жаданне, каб не ѓзбуджаць ад напаѓголых з рэльефнымi цяглiцамi хлапчукоѓ. Для маньяка гэта вялiкая спакуса. Магчыма, было прасцей, калi б грэшнiкаѓ увогуле ператварылi б у хлопчыкаѓ гадоѓ дзесяцi.
  Але Усявышнi Бог вiдаць хацеѓ у Сваёй Бясконцай мудрасцi, каб грэшнiкi навучылiся душыць у сабе юрлiвасць i звярыныя iнстынкты. I таму яны не дзецi, а падлеткi. I разам з тым, юныя целы робяць памяць лепш, а мысленне гнутчэй, i таму яны зусiм юныя, а не дарослыя.
  Ды гэта як папраѓчая, дзiцячая, працоѓная калонiя-малалетка, у якой юныя целам зняволеныя праходзяць працэс выхавання i перавыхавання.
  I бачна не без поспеху.
  Але ты заѓсёды ты. Пагоня за жаданнем атрымаць сэксуальнае задавальненне, ператварыла iнтэлiгентнага Чакацiла ѓ маньяка. I так хочацца адчуць узбуджэнне. I гэта сорамна калi ёсць юрлiвасць i юрлiвыя думкi разрастаюцца.
  I вось голас плоцi як пажар. Чакацiла пусцiѓ у галаву юрлiвыя фантазii аб разбэшчаным сэксе. А потым стаѓ спрабаваць рэалiзоѓваць iх на практыцы. I ѓ яго ѓзнiкла хваравiтая прыхiльнасць i ѓздрыг ад выгляду агонii ахвяры. I гэта было нiбы ѓ нейкага перакрута, асаблiва жаданне катаваць i мучыць дзяцей.
  Вось i седзячы за партай, глядзiш на босыя, яшчэ чыстыя пяткi, спартовых хлапчукоѓ i ѓяѓляеш сабе, як iх прыпякаюць распаленым жалезам. I гэта выклiкае моцную ѓзрушанасць.
  А потым пасля вучобы, iх хлапчукоѓ-грашнiкаѓ вядуць на працу. I гэта самая пакутлiвая частка знаходжання ѓ Аду. Наогул мала хто любiць працаваць - асаблiва цяжка i фiзiчна. Маньяк Чакацiла ѓ дзяцiнстве не любiѓ вучобу, i сядзець за партай. Але ѓ Пекле, нават не жадаецца, каб вучоба канчалася, i як раз ёсць жаданне, вучыцца даѓжэй. Бо ѓ чалавечай школе хлапчука не чакала дзесяць гадзiн катаргi, як у Апраметнай.
  З iншага боку Усявышнi Бог сапраѓды Мiласэрны i Мiласэрны. Грэшнiкi ѓ Яго ѓ Пекле працуюць толькi дзесяць гадзiн i нешта, яшчэ застаецца на вучобу i забаѓку. А вось у Старажытным Рыме, хлопчыкi-рабы ѓ каменяломнях укалывалi па шаснаццаць гадзiн, а астатнi час толькi спалi. I многiя хлапчукi трывiяльна памiралi ад непасiльнай працы. I ѓ iх не было такiх дасканалых целаѓ як гэтыя. А калi ѓ каменяломнях iшачаць старыя - то гэта наогул жах. А так i Аду выконваюць правы чалавека i нормы мiжнароднага права. I Усявышнi, Мiласцiвы i Мiласэрны Бог дае ѓсiм нават у Пекле жалезнае здароѓе i юнацкасць.
  I гэта любы грэшнiк ацэнiць.
  Чакацiла чакаѓ калi, нарэшце, працоѓны дзень скончыцца. Можна будзе тады адпачыць. I дай Бог каб у сне яму з'явiлася дзяѓчына, а не хлапчук, каб не атрымаць зноѓ токам па яйках. Ды i ёсць крыху часу перад сном цi тэлевiзар паглядзець цi кнiгу пачытаць. Тут у Аду Бiблiятэка багатая. Але, зразумела кнiгi даюць такiя не больш, чым плюс дванаццаць. Але Чакацiла падабаецца чытаць i пра дзяцей. Асаблiва калi гэтыя дзецi босыя i партызаны на вайне.
  Там могуць i апiсаннi, праѓда лёгкiя i катаваннем фашыстамi, цi оркамi, цi нейкiмi iншымi, нядобрымi асобiнамi.
  Можна i кiно паглядзець. Але паколькi на барак адзiн тэлевiзар, праѓда, з вялiкiм i каляровым экранам, iм паказвае перадачы наглядальнiца-д'ябалка. I не занадта падобнае выдатна. Хаця можна паглядзець напрыклад навiны з планеты Зямля. Там ужо 2045 год. I цывiлiзацыя працягвае разьвiвацца.
  А час, калi ты працуеш, iдзе пакутлiва павольна. Нiбы кропля, за кропляй.
  Гэта ѓ раi гады праносяцца нiбы ѓраган. А ѓ Пекле, асаблiва працатэрапiя зацягвае. Свайго роду праца - гэта элемент i пакарання i выхавання. Хлопчыкi гэта разумеюць. Тут не анёлы. I маньякаѓ i, злачынцаѓ розных шмат.
  Некаторыя маньякi, напрыклад, таксама глядзяць на сiмпатычнага хлапчука Чакацiла i, у iх таксама ѓзнiкае эрэкцыя. Нават адзiн спрабаваѓ былога забойцу i педафiла пагладзiць i атрымаѓ дубiнкай па руках, ды яшчэ дзюбнула токам.
  Многiя, праѓда, ужо на шляху да выпраѓлення. I душаць у сабе жывёльную юрлiвасць. А ёсць шчаслiѓцы, што перапiсваюцца з дзяѓчатамi. Добра можна гэта так сказаць.
  Чакацiла спрабуе сабе ѓявiць дзяѓчынку. Ён то перапiсваѓся з iмi. Але яны, даведваючыся, што гэта маньяк, ды яшчэ i педафiл, давалi ад варот паварот.
  Вось жадаючых сэксу i зносiн з былымi кiраѓнiкамi поѓным поѓна.
  Чакацiла Тамерлана, зразумела, не заспеѓ - ён ужо на больш лёгкiм узроѓнi. А вось Сталiн яшчэ тут. Коба зрэшты, сам сабе падоѓжыѓ тэрмiн, калi стаѓ строiць з сябе пахана. Так што Сталiн тут надоѓга, але не ѓ ягоным бараку.
  А вось, нарэшце, праца скончана i хлапчукоѓ вядуць пад душ.
  I гэта небяспечны перыяд, калi Чакацiла будзе з голымi хлопчыкамi абкатвацца цёплай вадой. I тут так хочацца да iх былога маньяка прыцiснуцца i палашчыць.
  Калi дзецюкоѓ уводзiлi ѓ душ, сярод iх у ланцугах увялi новенькага.
  Хлапчук быѓ звычайнага росту для падлетка гадоѓ чатырнаццацi. Таксама як i ѓсё стрыжаны нагала i ѓ плаѓках. Якiя прыйшлося зняць i iсцi пад душ.
  Д'ябал абвясцiла Чакацiлу:
  - Ён будзе спаць зверху на тваёй ложку!
  Маньяк кiѓнуѓ i спытаѓ:
  - А хто гэта!?
  I тут жа атрымаѓ дубiнкай па плячы, што вельмi балюча.
  Д'яблiца-наглядчыца рыкнула:
  - Ты забыѓся сказаць, спадарыня дазвольце звярнуцца!
  Чакацiла кiѓнуѓ i прачырыкаѓ:
  - Спадарыня надзiральнiца дазвольце, калi ласка, звярнуцца?!
  Д'яба рыкнула:
  - Не дазваляюць! Але на тваё пытанне адкажу - гэта Гiтлер!
  Сярод хлапчукоѓ-вязняѓ пранёсся гул. Гiтлера працяглы час лiчылi самым галоѓным злачынцам усiх часоѓ i народаѓ. Зрэшты, Пуцiн паспеѓ дакруцiцца да таго, што стаѓ прэтэндэнтам на ролю найвялiкшага злыдня. Справа ледзь не дайшла да поѓнага знiшчэння чалавецтва. Але на шчасце кашмарны дыктатар здох. I жыць адразу ж на планеце Зямля стала лепш i весялей.
  Усе разглядалi Адольфа Гiтлера. На выгляд гэта быѓ вельмi сiмпатычны, худзенькi, але жылiсты i сухiмi мышцамi хлопчык, гадоѓ чатырнаццацi. Яго галоѓка быѓ абрыта нагала, як i ва ѓсiх астатнiх юных зняволеных. Раз на два тыднi хлопчыкам д'ябла наглядчыцы зноѓ згольваюць светлыя вожыкi валасоѓ.
  Вонкава зняволеныя пекла, цалкам нармальныя, i нават мiлыя падлеткi, цi нават дзецi. Але тут ужо ѓсе мелi ѓ сваiм мiнулым жыццi, тое цi iншае вельмi сур'ёзнае злачынства i не адно. Тут месца для нягоднiкаѓ. Хаця частка з iх i мела высокi ѓзровень iнтэлекту. Ды i вучоба давала эфект.
  Адольф Гiтлер таксама вучыѓся, i ведаѓ ужо шматлiкае. I сапраѓды ён стаѓ характарам лепш i дабрэй, i рэальна выпраѓляѓся. Былому фюрару было вельмi сорамна за свае злачынствы ѓ мiнулым жыццi. Хоць ён , вядома ж, не ѓсё ведаѓ. I рэальна, зразумела шмат што гiтлераѓцам i прыпiсвалася. Гiсторыю ж пiшуць пераможцы. I колькасць ахвяр нацызму была перабольшана i завышана. Праѓда i таго што было насамрэч дастаткова, каб фюрару быць вялiкiм злачынцам. I любая вайна гэтая справа брудная.
  I масавыя ахвяры непазбежныя, калi адбываецца такая маштабная бойня.
  Фюрара самога шакавала, што бывалi такiя адыёзныя злачынствы, як спаленне людзей, у тым лiку i дзяцей жыѓцом. Iдзi рабiлi вырабы з чалавечай скуры.
  Ва ѓсякiм разе, Адольф Гiтлер жадаѓ шчыра стаць iншым. Але ад яго кiдалiся.
  Старэйшая наглядчыца-д'ябальнiца заявiла:
  - Будзеш спаць на верхнiм ярусе койкi з Чакацiлам. Ён таксама маньяк вельмi вядомы. Толькi ѓ адрозненне ад фюрара, нiчым станоѓчым не вызначыѓся. А ты быѓ хоць i вялiкi злыдзень, але i кiраѓнiк няхiлы! А зараз марш пад душ!
  Мыцца ѓ Пекле з вечным тропiкамi, i клiматам як у Афрыцы на экватары гэта вялiкае задавальненне. Вада цёплая, ласкавая. Тут яшчэ на больш жорсткiм узроѓнi можна i мыла ѓзяць.
  Гiтлер упершыню за сто гадоѓ намылiѓся i адчуѓ сабе бадзёры. Ён не безнадзейны.
  Вось Чакацiла глядзеѓ на фюрара. На яго голыя, мускулiстыя, амаль дзiцячыя, гладкiя, загарэлыя ножкi. I адчуѓ жаданне, i яго годнасць стала паднiмацца.
  I зноѓ ударыла маньяка д'ябла-наглядчыца, крыкнуѓшы:
  - Не смей цягнецца на хлопцаѓ жывёла! I наогул час мабыць цябе перакладаць на ѓзмоцнены ѓзровень!
  Хлапчукi-вязнi здушана засмяялiся. Але цiха, баючыся самiм атрымаць. Тут маньякаѓ хапала. I яшчэ гармоны падлеткавыя ѓ юных целах. Але iмкнуцца, не думаць i не глядзець сябар на сябра.
  Гiтлер сябе ѓмее кантраляваць. I на яго не было нiводнай заѓвагi - нямецкая дысцыплiна мыслення.
  I за сто гадоѓ ён змог атрымаць УДВ пры такiм вялiкiм спiсе ѓчыненых па яго вiне злачынстваѓ. Вось Чынгiсхан, таксама па вiне якога загiнулi мiльёны хортаѓ . I да гэтага часу на ѓзмоцненым узроѓнi i нават у ланцугах.
  Праѓда Чынгiсхан у адрозненне ад Гiтлера быѓ больш удачлiвым, i фартуна яму да самай смерцi не здраджвала. А вось i Гiтлер i Напалеон, апынулiся крывавымi няѓдачнiкамi.
  Напалеон ужо няма на больш жорсткiм сектары. Праз дзвесце гадоѓ ён выйшаѓ на УДВ i перайшоѓ на строгi рэжым. А там праца восем гадзiн у дзень, а значыць больш вольнага часу i забаѓ. I кожную нядзелю выходны, праѓда, з вучобай, i праз тыдзень у суботу. Вось так праяѓляецца мiласэрнасць Усявышняга Бога.
  У Напалеона ѓ зняволеннi былi дробныя вушакi, але менавiта дробныя. У яго хапiла розуму не судзiцца з Усявышнiм. Таксама грэшнiк немалы. I людзей з-за яго войн загiнула мiрных i вайскоѓцаѓ каля пяцi мiльёнаѓ. У гэтым плане калi ѓлiчыць што тады ѓ дзевятнаццатым стагоддзi было насельнiцтва менш, чым у дваццатым, то ён крыху саступаѓ Гiтлеру. Але лагер смерцi пры Напалеоне не было. Ды i лiчылi Банапарта вялiкiм чалавекам. Пры ѓсiх яго вушаках. Напалеон таксама быѓ гуляка i меѓ пазашлюбных дзяцей, але гэта ѓжо драбнiца.
  Усявышнi Бог зусiм не такi строгi.
  Пасля душа юныя целамi зняволеныя сталi на каленi i вымавiлi малiтву Усявышняму Богу. У Аду ѓвогуле шмат моляцца i становяцца на каленi. Гэта толькi ѓ Раi малiтвы выключна па жаданнi. А пакуль у Пеку дазволь малiцца.
  Праѓда, на лягчэйшых узроѓнях колькасць малiтваѓ памяншаецца. А тут i перад ежай малiтва i станавiся на каленi, i пасля ежы, i перад сном, i пасля абуджэння.
  Выхаванне такi. I перад працай малiтва, i пасля працы. I кожную гадзiну падчас працы, бух на каленi i кароткая малiтва. I падчас вучобы малiтва, таксама кароткая.
  Ды молiцца даводзiцца, iнакш атрымаеш электрычнай дубiнкай. А то можа быць i горай.
  Ленiн дарэчы не хацеѓ малiцца. I таксама пакуль на ѓзмоцненым рэжыме. Ды яшчэ з Богам судзiѓся. Хаця Ленiн, вядома ж, не такi злачынец як Гiтлер. Хаця яшчэ як сказаць... Ленiн жа яшчэ i Багаборац. I па яго загадзе забiвалi святароѓ.
  Гiтлер жа быѓ вернiкам, i ва ѓсякiм разе не аддаваѓ загада забiваць служачых царквы, можа акрамя юдэяѓ. На практыцы зрэшты, рознае здаралася. Бывала ѓ царкве людзей спальвалi.
  У бараку, дзе Чакацiла, быѓ яшчэ i Бэн Ладэн. Гэты тэрарыст зрэшты, пакаяѓся i аддаѓся на лiтасць Усявышняга Бога. I ѓ яго больш шанцаѓ на УДВ чым у Чакацiла.
  Хлопчыкi-вязнi паелi, i ѓ iх яшчэ быѓ вольны час да сну.
  Можна раз у тыдзень паплаваць у басейне цi пагуляць. А зараз паглядзець тэлевiзар цi пачытаць кнiгу. Адольф Гiтлер любiѓ чытаць, але за апошнiя сто гадоѓ чытаѓ толькi школьныя падручнiкi. А што за сто год пiсьменнiкi напiсалi? Асаблiва ѓ галiне фантастыкi!
  Тут свет тэхнiчна развiты i кнiгi зразумела электронныя.
  Як звычайна хлопчык-фюрар прамовiѓ:
  - Спадарыня надзiральнiца дазвольце звярнуцца!
  Д'явалiца кiѓнула i адзначыла:
  - Вазьмi кнiгу, тамака выбар у мiльёны твораѓ. Можна выкарыстоѓваць i гукавы пошукавiк, i лiтарамi друк. Тут, вядома ж, лiтаратура цэнзурная, але ѓ цэлым класная.
  Фюрар прылёг на нары з невялiкiм узвышэннем. На iх ужо было крыху дэрманцiну i ѓжо мякчэй ляжаць, чым на голых дошках як на ѓзмоцненым узроѓнi.
  Можна паглядзець, што тут ёсьць. Адольф вымавiѓ: фантастыка дваццаць першага стагоддзя.
  На тонкай кнiзе дакладней разгорнутым экране з'явiлiся прозвiшчы шматлiкiх аѓтараѓ. I каго тут толькi не было.
  Адольф Гiтлер удакладнiѓ:
  - Нямецкiя аѓтары!
  Тут ужо прозвiшчаѓ было менш. У фантастыцы немцы не такiя моцныя, як напрыклад англасаксы цi французы. Але таксама былi цiкавыя аѓтары.
  Гiтлера зацiкавiла АI. Вось гэта iдэя - мiр у якiм перамог Трэцi Рэйх. Фюрар, калi асаблiва ѓкалываѓ у каменяломнях таксама сiтавiнай каб адцягнуцца ад цяжкай, i манатоннай працы спрабаваѓ разважаць на дадзеную тэму.
  Часцей за ѓсё прыходзiла ѓ галаву, што было б, калi б японцы выйгралi б бiтву пры Мiдуэй. А верагоднасць гэтага была ѓ дзевяноста працэнтаѓ. Дапушчальны, у гэтым выпадку Амерыка цалкам бы згубiла б iнiцыятыву на Цiхiм акiяне i страцiла б Гавайскi Архiпелаг. I тады ѓ Японii былi б цалкам развязаныя рукi на сушы. Мала таго магчыма б урад Чан Кайшы ѓ гэтым выпадку бачачы што Амерыка бiта знiзiлi б сваю актыѓнасць супраць Японii, а то i капiтулявалi б.
  Ва ѓсякiм разе, верагоднасць адкрыцця другога фронта на Далёкiм Усходзе ѓзрастала б шматкроць. Ды i высадка ѓ Марока не адбылася б. Магчыма, у выпадку адкрыцця другога фронту Японiяй, у Сталiна б не хапiла сiл, для Сталiнградскага кiрунку i не было б аперацыi "Сатурн".
  Гiтлер злаваѓ на сябе, што не ацанiѓ дадзеныя разведкi i дапусцiѓ асяроддзе войскаѓ пад Сталiнградам. А бо перагрупуй немцы сiлы, то гэта было на Ржэѓска-Сычоѓскiм кiрунку, атрымалася б адлюстраваць наступ Чырвонай Армii. I тады ѓвесь ход вайны быѓ бы iншым.
  Гiтлер увогуле разумеѓ, што ён наламаѓ дроѓ. I галоѓны вiнаваты паразы Трэцяга Рэйха менавiта сам фюрар. Асаблiва буйным пралiкам было тое, што Гiтлер толькi ѓ сорак другiм годзе стаѓ пераводзiць эканомiку на ваенныя рэйкi. Татальную вайну аб'явiѓ толькi ѓ лютым сорак трэцяга года. А ѓсеагульную працоѓную павiннасць толькi ѓ жнiѓнi сорак чацвёртага.
  Гiтлер, вядома, мог бы ѓвесцi працоѓную павiннасць i перабудаваць эканомiку на ваенных лад i раней. Яшчэ восень сорак дзевятага года.
  ОКВ разлiчыла, што для рэалiзацыi плана "Барбароса", трэба 36 танкавых дывiзiй. А Адольф Гiтлер вылучыѓ толькi шаснаццаць. I немцы не паспелi ѓзяць Маскву да восеньскiх дажджоѓ, i суровых зiмовых маразоѓ.
  А бо можна было паднапружыць ваенную прамысловасць i наштампаваць танкаѓ i самалётаѓ, у дастатковых колькасцях для хуткай перамогi. Трэцi Рэйх мог ужо ѓ саракавым годзе выпускаць у дзень па сотнi самалётаѓ розных марак. I ѓ гэтым выпадку немцы, несумненна, выйгралi б паветраную бiтву за Брытанiю. I змаглi б паставiць у Лондане марыянеткавы ѓрад i караля. Тады б фюрар быѓ бы на белым канi. Магчыма, з рэсурсамi Брытанii i яе калонiй СССР быѓ бы пераможаны пры любым тактычным раскладзе.
  Наогул, шмат хто казаѓ, што Гiтлеру не варта было i пачынаць такую вайну. Занадта ѓжо няроѓныя сiлы. Але пасля таго як Польшча ѓпала ѓ два тыднi, i Францыя, Бельгiя, Галандыя i армiя Брытанii за шэсць тыдняѓ, здавалася, што планы захапiць уладу на светам рэальныя. I яны былi б рэальнымi, калi б фюрар не схiбiѓ з высадкай яшчэ ѓ саракавым годзе. I ён мог тады перамагчы i захапiць метраполiю. Толькi не праявiѓ належнай волi, рашучасцi i ѓменнi.
  Ды ѓ СССР таксама было дапушчана шмат памылак. Мабыць, вынiкала калi стала вiдавочна што блiцкрыг не праходзiць, панатужыцца, i перакiнуць з Заходняй Еѓропы i ѓ першую чаргу з Францыi войска. ЗША яшчэ не ваявалi, Брытанiя была слабая i за пралiвам Ламанш. I сорак шэсць дывiзiй у Францыi былi залiшнiя. Можна было трыццаць зняць i кiнуць на ѓсходнi фронт. Тады быѓ шанец узяць Маскву яшчэ да кастрычнiцкiх пралiѓных дажджоѓ.
  Ну i вядома ж яшчэ i Японiя. Нанесла б яна ѓдар па СССР яшчэ ѓ сорак першым годзе, таксама амаль напэѓна б Масква не выстаяла.
  А японцы тады выявiлi неѓласцiвае для гэта нацыi жаданне паберагчы салдат i паступаць як птушкi-здыхлятнiкi . А дзе з самурайскi дух.
  Гiтлер злы быѓ на японцаѓ. Яны фактычна здрадзiлi Нямеччыне, пазбавi яе перамогi на ѓсходзе.
  Зрэшты, будзь пад Масквой у лiстападзе калi яшчэ маразы былi не такiя моцныя ѓ Вермахта яшчэ хаця б пяцьсот добрых, сярэднiх танкаѓ, то магчыма да снежня б савецкая сталiца ѓпала.
  Не пашанцавала немцам - на рэдкасць марозная аказалася тая зiма. Але гэта не апраѓдвае глупства i пралiкi фюрара. Нездарма ж Гiтлер няхай сабе кулю ѓ лоб, больш за ѓсiх, ненавiдзячы ѓ той момант самога сябе!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 3.
  У Пекла трапляюць усе людзi. Гэта аксiёма. I жанчыны таксама. Выдатная падлога мае таксама шэсць узроѓняѓ пакарання i выхавання.
  I жанчыны таксама атрымлiваюць целы дзяѓчынак-падлеткаѓ гадоѓ чатырнаццацi. Але ѓ такiм узросце гэта ѓжо цалкам развiтыя целы, юныя i прыгожыя. А калi ты памерла старой, то атрымаць такое цела для жанчыны ѓжо сама па сабе вялiзная радасць.
  Так што гэта амаль што рай. I Кацярына Другая Расiйская iмператрыца адна з вельмi нямногiх жанчын што прымудрылася патрапiць на ѓзмоцнены ѓзровень. I яшчэ судзiлася з Богам i не хацела каяцца. Хаця ён жа i шлюха, i сялянскае паѓстанне Пугачова i iншых жорстка падавiла, i шмат войнаѓ вяла. Але i яна хутчэй за ѓсё атрымала б узровень больш жорсткi калi б адразу прызнала б сваю вiну i пакаялася.
  А так суд дваццаць чатырох святых юнакоѓ уляпаѓ ёй тэрмiн на ѓзмоцненым рэжыме немалы. Праѓда Кацярына потым паразумнела, i атрымала нарэшце УДВ ад Усявышняга Бога - лiтасцiвага i мiласэрнага. Але правяла на ѓзмоцненым рэжыме - амаль чвэрць тысячагоддзя. Больш яе з жанчын на такiм суровым рэжыме апраметнай, мабыць, прамучылася толькi Саламея . Яна ж заахвоцiла цара Iрада адсекчы галаву Яну Хрысцiцелю. Таму каго Сам Бог-Сын назваѓ самым вялiкiм Прарокам у гiсторыi чалавецтва. Саламея правяла на ѓзмоцненым рэжыме дзве тысячы гадоѓ - дзе ѓкалваюць жанчыны ѓ каменяломнях па дванаццаць гадзiн з суткi i чатыры гадзiны вучобы. I няма выходных, i ежа - хлеб i вада, i нясмачная. I б'юць цябе д'яблыцы-наглядчыцы з найменшай нагоды. Але праз дзве тысячы гадоѓ усё ж атрымала УДВ i перайшла на ѓзровень больш жорсткiм. Там хоць ежа як сапраѓдны хлеб, якiх для галоднага страѓнiка смачны, i хоць якiя забаѓкi. I хоць раз у год ёсць i сэкс з асобiнай процiлеглай падлогi, i на Каляды пачастунак i баль.
  Кацярына правяла на цвёрдым узроѓнi Ада прыстойны час i ѓбачыла, як усё змянiлася.
  I што можна гуляць на камп'ютарах i гульнявых прыстаѓках. Пекла i рай таксама мяняюцца i развiваюцца тэхнiчна - сiнхронна з планетай Зямля. Ды гавораць Бог Творца Адзiн i таксама i Заѓсёды. Але чалавек мяняецца. I тэхналогii мяняюцца i становяцца складаней i здзяйсненне. I жыццё становiцца больш разнастайным i лепшым.
  I ѓ Раi i ѓ Аду - прагрэс робiць жыццё людзей цiкавейшым. Мусiць, i ђсявышняму Богу дастаѓляе радасць, калi людзям добра. А то некаторыя канфесii з Усемагутнага Творцы - монстра зрабiлi. Вось, напрыклад, як пекла апiсваюць - нiбы ђсявышнi Садыст. Але Бог людзей любiць, у тым лiку i грэшнiкаѓ. Усе людзi рана цi позна патрапяць у Рай i будуць вечна шчаслiвыя.
  I нават самы апошнi грэшнiк - атрымлiвае ѓ дар ад Усявышняга Бога Несмяротную душу, i юнае здаровае цела пасля смерцi недасканалага зямнога цела.
  Кацярына памерла ѓ даволi самавiтым для васемнаццатага стагоддзя ѓзросце - шэсцьдзесят сем гадоѓ. I ѓжо выглядала лядашчай, агiднай i выродлiвай бабулькай. А пасля смерцi вялiкi дар - юнае, здаровае, прыгожае цела. Няхай нават i нават i ѓ Пекле. Кацярына была гэтаму вельмi радая. Але навошта яна вырашыла аспрэчваць сваё зняволенне ѓ Пекла? Шанцаѓ выйграць Суд Святых практычна няма. Прасцей адразу пакаяцца i прызнаць ѓвазе. А Бог i Асаблiва Бог-Сын вельмi добры i адыходлiвы. I шукае любую магчымасць, зрабiць пакаранне мякчэйшым.
  Хаця Ада не пазбегла нi адна жанчына, акрамя Багародзiцы Прасвятой Марыi. Але жанчыны-святыя, калi яны сапраѓдныя святыя iдуць адразу ж на льготны ѓзровень. Усё роѓна ж ёсць грахi, не буйныя так дробныя, не ѓ справах, так у думках. Ды i крыху павучыцца ѓ школе нiкому, нават рэальнаму святому i праведнiку не перашкодзiць.
  Звычайна i працатэрапiя больш лёгкая на ѓзроѓнях агульным, аблегчаным i льготным.
  А на ѓзмоцненым рэжыме, дзяѓчынкi-грашнiцы, як i хлопчыкi, iшачылi ѓ каменяломнях. На больш жорсткiм рэжыме, працы i камянямi ёсць, i палявыя. На плантацыi, вядома ж, дзяѓчатам лягчэй.
  Дарэчы, у Пекле ёсць такая выдатная рэч як фекалiаанiгiлятар, з-за чаго практычна адсутнiчае смурод, нават у бараках зняволеных. I гэта таксама адна са шматлiкiх пераваг таго свету.
  Кацярына, у якой пад старасць раз-пораз балелi зубы, зразумела, ацанiла, новую плоць станоѓча. I пасля некалькiх бездапаможных спроб бунту змiрылася i стала славiць Усявышняга Бога.
  А славiць было завошта. За новае, юнае i прыгожае цела на тым свеце, напрыклад, нават у Пекле. Тое чаго ѓ ранейшым жыццi не мелi i цары цi царыцы!
  Кацярына, праѓда, была вымушана працаваць у каменяломнях басанож i ѓ адных толькi трусiках, i атрымлiваць бiзуном ад бязлiтасных наглядальнiц.
  Як гаворыцца - вечна маладая, i вечна босая. Але ѓ Пекле бо цеплыня. I на шчасце не так у печцы, а як у Афрыцы. I басанож i напаѓголай хадзiць нават прыемна. Хоць працатэрапiя, вядома ж, задавальнення не дастаѓляе.
  А вось чатыры гадзiны вучобы - гэта нават выдатна.
  Для Кацярыны школа была на фоне катаржнай працы хутчэй задавальненнем, чым цяжарам. I дзяѓчына былая iмператрыца атрымлiвала новыя веды i ѓражаннi.
  Ды ёй там было добра, за партай сядзець, куды лепш, чым секчы камянi молатам, цi цягаць цяжкiя кошыкi. Хай целы дзяѓчынак-падлеткаѓ цягавiтыя i моцныя, i хутка абвыкаюць да нагрузак.
  Ну i канешне яны шмат i часта малiлiся. I гэта таксама спосаб выхавання ѓ Пекле.
  Кацярына пасля працатэрапii, на новым узроѓнi магла хоць крыху мець вольнага часу перад сном i пачытаць. А ѓ выходны дзень - раз у два тыднi ѓ iх чатыры гадзiны вучобы i астатнi час асабiсты. Можна i пагуляць, напрыклад, у гандбол цi шахматы цi тэнiс. I басейн могуць дзяѓчынак-вязняѓ зводзiць. I яшчэ ѓ камп'ютарных зала цi кiно. Можна i пачытаць пры жаданнi кнiгу. Прычым ёсць кнiгi, якiя яшчэ будучы электроннымi паказваюць кiно.
  Кацярына чытала пра Олiвера Твiста. Але не варыянт Дзiкенса, а альтэрнатыѓны. Там было паказала развiццё падзей больш праѓдападобна, чым у кнiзе Чарльза. Сапраѓды знака кансерватызм ангельскага суда, то цi наѓрад бы тамака апраѓдалi б так проста падазраванага або ѓ крадзяжы, або саѓдзеле ѓ крадзяжы. Суддзя вынес прысуд - катаржныя працы, i заявiѓ, што апеляцыю разгледзiць у належным законе парадку. А пакуль няхай хлопчык пабудзе ѓ папраѓчай установе для непаѓналетнiх. Олiвер адвялi ѓ спецыяльную турму для дзяцей. Там яго, зразумела, распранулi i абшукалi. Затым вымылi i пагалiлi галаву нагала i выдалi турэмную адзежу. А паколькi яшчэ час не зiмовы, прыйшлося Олiверу працаваць басанож. А гэта ѓ Брытанii, дзе лета не надта цёплае не асаблiва прыемна.
  Хлопчык змушаны быѓ працаваць, дванаццаць гадзiн у суткi, нiбы на ѓзмоцненым узроѓнi пекла i яшчэ крыху вучыцца. А кармiлi яго аѓсянкай. Праѓда крыху больш давалi, чым у заработнай хаце, i бывала, дадавалi малака.
  Дзецi тут былi не старэйшыя за чатырнаццаць гадоѓ. I гэта па-свойму i добра i, дрэнна. Менш згвалтаванняѓ, але больш боек. Ды невясёлае месца дзiцячая турма ѓ Брытанii. А суддзя, зразумела, спасылаючыся на занятасць, усё адкладаѓ i адкладаѓ разгляд апеляцыi. I хлопчык цяжка працаваѓ на катарзе, i атрымлiваѓ пабоi i ад наглядчыкаѓ, i ад аднагодкаѓ-вязняѓ.
  Так працягвалася, пакуль адзiн з хлапчукоѓ старэй i мацней не ѓзяѓ над Олiверам шэфства, i хлапчук пачаѓ ператварацца ѓ ваѓчаня. I ѓ рэшце рэшт яны збеглi.
  Олiвер становiцца злодзеем i рабаѓнiком, нягледзячы на юныя гады. I вось ён зноѓ трапiць у турму, яму ѓжо пагражае смяротная кара. Праѓда хлопчыка якiя яшчэ так юны ѓсё ж у апошнi момант, ужо з пятлёй на шыi памiлавалi. I адправiѓ на Ямайку працаваць на плантацыi. I гэта яшчэ не горшае. Можна было патрапiць i ѓ шахты. Олiвер некаторы час працуе, басанож i напаѓголы з матыкай.
  А потым зноѓ збягае. I трапляе да пiратаѓ, дзе ён спачатку юнга. Але хутка заваёѓвае аѓтарытэт i становiцца памагатым капiтана. I ѓ яго зноѓ прыгоды. Затым капiтан гiне, i Олiвер займае яго месца.
  I робiцца вельмi багатым. А затым паступае i на дзяржаѓную службу, становячыся i губернатарам i адмiралам каралеѓскага флота.
  Кацярына чытала гэтую кнiгу, прычым даволi тоѓстую запоем. Ды гэта цiкавей, чым у Дзiкенса.
  На самой справе, чаму б хлопчыку самому не стаць кавалём свайго шчасця?
  Кацярына вядома ж атрымала падарунак лёсу, стаѓшы жонкай расiйскага спадчыннiка Пятра Трэцяга. Але далей прыйшлося ёй, працуе самой. I яна атрымала поспех.
  Забойства законнага мужа - гэта вядома ж сур'ёзнае злачынства. Праѓда яна загада не давала. Граф Арлоѓ прыдушыѓ былога iмператара Пятра па сваёй iнiцыятыве. Але i пакараны за гэта не быѓ. Пётр Трэцi не быѓ дурнем. Ён праводзiѓ рэформы i выдаваѓ указы. Але пралiчыѓся i прайграѓ. Хаця спрабаваѓ, i ѓмацаваць свой трон. Нават вярнуѓ многiх са ссылкi. У прыватнасцi Бiрона.
  Мда ...
  Вось ужо апошняя малiтва перад сном. Дзяѓчынкi-вязнi становяцца на каленi i моляцца.
  Кацярына думае, як ёй надакучылi i абрыдзелi жанчыны. I гэтыя наглядчыцы-д'ябалкi ѓ скуранках i ботах. I вечна басаногiя дзяѓчынкi-вязнi. Жадаецца хлопца. Яна вызвалiлася нядаѓна, але ѓжо задумала перапiску ѓ iнтэрнэце з хлапчукамi-вязнямi. Выбар багаты. Самцоѓ на больш жорсткiм узроѓнi куды больш, чым самак.
  Але заняцца каханнем можна толькi раз у год. I гэта вельмi рэдка. Але пераедзеш на строгi ѓзровень i гэта ѓжо раз на месяц. А на агульным ужо будзе кожны тыдзень - прыгажосць.
  Тое, што яе партнёры юныя целам Кацярыну задавальняла. Яна i мiнулага жыцця кахаѓ маладых самцоѓ.
  Ды не прыстала iмператрыцы быць шлюхай, i яна, зразумела, тут дала слабiну. I ѓ прыгнечаннi сялянскага бунту шмат было жорсткасцяѓ i катаванняѓ. Аб якiх Кацярына забараняла казаць.
  Дарэчы, рэальны Емяльян Пугачоѓ здолеѓ схавацца ад расплаты. Замест яго знайшлi паѓвар'ята казачка i ѓгаварылi згуляць ролю галоѓнага мяцежнiка. Таму вернага казаѓ: Емяльян на сябе не падобны. I нават ростам стаѓ малога.
  Кацярына гэта ведала, але падман раскрываць не стала. I пакаралi смерцю нявiннага чалавека. I не толькi яго.
  Дзяѓчына-падлетак пастукала мазолiстымi падэшвамi па стале. Ды яе ножкi агрубелi страшна, але гэта i добра. Горш за ѓсё, калi за табой увесь час назiраюць. Вось як жадаецца ѓ адно месца сунуць пальчык цi чагосьцi пабольш. Але адразу ж за гэта атрымаеш.
  Лесбiянства тут не ѓхваляецца. Адзiнае, гэта калi абшукваюць наглядчыцы. Гэтае вельмi прыемнае адчуванне. Каму ператрусы можа i адваротныя, але Кацярына ад iх проста млела. Асаблiва калi рука ѓ тонкай, медыцынскай пальчатцы ѓваходзiць ва ѓлонне Венеры. Ох, якое гэтае салодкае адчуванне. Няхай i зневажальнае i сарамлiвае адначасова.
  Кацярына пасля малiтвы заснула.
  I ёй снiлася...
  Быццам яна стала ваяѓнiцай у войску амазонак. Дзяѓчынкi ѓ адным толькi бiкiнi вышлi ваяваць з оркамi падобнымi на выродлiвых, вельмi агiдных бурых мядзведзяѓ.
  Вось дзяѓчынкi цэлае войска лучнiц сiнхронна нацягнулi пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак цецiвы лукаѓ.
  I выпусцiлi стрэлы. Тыя паляцелi па дузе, i абрынулiся, прабiваючы i пранiзваючы валасатых стварэнняѓ.
  Тыя атрымлiвалi ѓдары i захлыналiся, пускаючы фантанчыкi пурпуровай крывi.
  Кацярына такая ж басаногая, амаль голая як i астатнiя дзяѓчынкi, нацягнула цецiву голай нагой i выпусцiла падаруначак смерцi. Той праляцеѓ i ѓпiѓся ѓ орка-афiцэра.
  Брызнула кроѓ.
  Кацька праспявала:
  - Оркi мае! Зласлiвыя мядзведзi оркi!
  I ваяѓнiца царскага роду як возьме i засмяецца, выскалiѓшы жамчужныя зубкi.
  Як добра быць маладой, юнай, здаровай. Нават укалываючы ѓ каменяломнях, пачуваешся лепш, чым калi была старой у ложку. I Кацьку гэта надзвычай падабалася.
  Вось яна ѓзяла i босымi пальчыкамi ножак кiнула кiнжал. Той праляцеѓ i ѓпiѓся ѓ горла генералу з войска мядзведзяѓ.
  Дзяѓчынка хiхiкнула i праспявала:
  - Я наймацнейшая дзяѓчына свету,
  Царыцай расiйскай i шлюхай была...
  Знойдзецца для оркаѓ ладна сарцiра,
  I думка мая вострая iголка!
  I ваяѓнiца сцягнула з сябе бiкiнi. I агалiла грудзi з саскамi якiя такiя салодкiя i пышныя, нiбы пераспелая трускаѓка.
  I ѓзяла i дзюбанула маланкай. I тая пралятала, абпальваючы мядзведзяѓ, i лiтаральна падсмажваючы iх.
  Кацярына праспявала з лютасцю:
  Як жылi мы змагаючыся,
  I смерцi не баючыся...
  Так i з гэтага часу быць табе i мне!
  Ты орк зусiм не князь,
  Ты орк хутчэй за брыдоту!
  Гарэць мядзведзям у лютым агнi!
  Гарэць мядзведзям у лютым агнi!
  I ваяѓнiца зноѓ кiнула босымi пальчыкамi ножак забойны бумеранг разбурэння i гiбелi.
  Вось гэта дзяѓчынка - проста супер. I эх Кацька. На цябе пёрлi рускiя мужыкi з клюшкамi, а ты сустракала iх з гарматамi.
  Кацярына падумала, што рэальны Емяльян Пугачоѓ, мусiць, зараз таксама басаногi хлопчык-падлетак гадоѓ чатырнаццацi ѓ пекле. У гэтым узросце хлапчукi такiя прыгожыя. Яны ѓжо не зусiм дзецi, але яшчэ i не дарослыя, i ѓ iх свежасць i нявiннасць дзяцiнства, але ѓжо ёсць юнацкае натхненне i дастаткова буйная дасканаласць.
  Пад старасцi гадоѓ Кацярына каб амаладзiцца спала памiж двума прыгожымi, мускулiстымi хлопчыкамi, якiя павiнны былi яе амалоджваць i энергiчна дыхаць.
  Але ѓсё роѓна, нешта царыца не памаладзела, i памерла. Дарэчы, калi б яны злавiлi сапраѓднага Емяльяна Пугачова, то Кацька абавязкова з iм бы пераспала. Гэта было б так крута.
  У сваiх эратычных фантазiях Кацярына ѓяѓляла сабе сэкс са Стенькай Разiным. Вось гэта сапраѓды быѓ магутны казак i бунтар. Нават Сцяпан Цiмафеевiч быѓ царскага роду. А яго продкам быѓ сам Аляксандр Неѓскi i Манамах. Разiн гераiчна перанёс жорсткiя катаваннi i допыты. I памёр як сапраѓдны чалавек з вялiкай лiтары.
  Прычым Сцяпан Цiмафеевiч, быѓ прыгожым, асмуглым, шыракаплечым з волатаѓскiмi грудзьмi.
  Кацярына ѓкладвала побач з сабой пару прыгожых, мускулiстых юнакоѓ. Адны з iх лашчыѓ ёй мовай грудзi, а iншы ѓлонне. А яна сама ѓяѓляла што гэта робiць Сцяпан Разiн i гэта выклiкала ѓ яе шалёны кайф. Вось так Кацярыне гэта надзвычай падабалася.
  Яна ж тады была ѓжо немаладая жанчына, але на рэдкасць юрлiвая. Прычым чым старэйшымi станавiлася iмператрыца, тым больш юнымi былi яе палюбоѓнiкi. У апошнiя гады - гэта ѓжо былi безбародыя, прыгожы, i мускулiстыя хлапчукi.
  Кацярына хацела заразiцца iх юнацкасцю, i стаць вечна маладой, прыгожай, з гладкай скурай.
  Мала таго па загадзе iмператрыцы Кацькi па ѓсiм свеце рассылалiся экспедыцыi з пошукам лекаѓ вечна маладосцi. Яны шукалi i артэфакты для амаладжэнне, i магiчныя прадметы i ведзьмакоѓ. Падобна Чынгiсхану, Кацярына хацела стаць вечна юнай i несмяротнай.
  I яе мара спраѓдзiлася ѓ Аду. Але гэта не зусiм, тое чаго яна хацела. У сне ёй часта снiлiся хлапчукi. Так ёй хацелася мужчыну. А тут у апраметнай проста жаночае царства. Усе дзяѓчынкi, дзяѓчынкi, i дзяѓчынкi. Кацярыну ад прадстаѓнiц прыгожага полу лiтаральна ванiтавала. Яна ж стоадсоткавая натуралка. I яе на лесбiянства нiколi не цягнула. Зрэшты, у Пекле лесбiянства i гомасэксуалiзм пад забаронай. Хаця дзяѓчаты тут усё прыгожыя.
  На ѓзмоцненым рэжыме i больш жорсткiм праѓда дзяѓчынкам робяць кароткiя, але акуратныя стрыжкi. Доѓгiя валасы, можна насiць толькi на строгiм i лягчэйшым узроѓням.
  Кацярына зноѓ нацягнула цецiву i стрэлiла, прабiѓшы адразу трох оркаѓ. I дзяѓчынка праспявала:
  - Ад магутнай глыбiнi стагоддзяѓ,
  Ты паднiмалася волата...
  А Пецярбург разбураѓ ворагаѓ,
  Цароѓ хапала дурняѓ,
  Век залатой Кацярына!
  Вядома, яна ѓвайшла i ѓ гiсторыю Расii i сусветную гiсторыю. Пры Кацярыне з'явiѓся легендарны палкаводзец Аляксандр Сувораѓ, i флатаводзец Ушакоѓ. Можа быць, Кацька яшчэ крыху i праявiла сцiпласцi ѓ заваяваннях. Можна было з Суворавым i Стамбул узяць. Напэѓна, Кацька не да канца ѓсё выкарыстоѓвала i ва ѓпраѓленнi. I як пры ёй разраслася карупцыя. I кралi чыноѓнiкi пры Кацьку вельмi шмат. Але ѓсё роѓна хапала.
  Дарэчы, Кацярына на службу заклiкала вельмi шмат немцаѓ. А немцы вельмi нават добрыя губернатары i кiраванцы. I нават хабары бяруць вельмi ѓмерана.
  Сама Кацярына на сто працэнтаѓ немка, без кроплi рускай крывi. Тым не менш, калi не лiчыць рэгенцтва, то яна пра правiлы больш, чым iншыя рускiя цары. Пётр Першы i Iван Грозны быццам бы кiравалi больш, але ѓ iх было фактычна рэгенцтва.
  Галоѓнае ѓ адрозненнi ад Пятра Першага i Iвана Грознага Кацярына фактычна не ведала буйных правалаѓ i параз на полi лаянцы. I гэтым яна ганарылася. Нават Пётр Вялiкi пасля няѓдалага паходу супраць Асманскай iмперыi вымушаны быѓ вярнуць Азоѓ. Ды ѓ вайне з Кiтаем, цару прыйшлося саступiць Маньчжурскай iмперыi Прымор'е i некалькi рускiх гарадоѓ-крэпасцяѓ. А Iван Грозны прайграѓ сваю галоѓную вайну i Лiвонiяй. Хаця да гэтага вельмi шмат заваяваѓ.
  Кацярына падзялiла Польшчу, i забрала сабе частку земляѓ Асманскай iмперыi ѓ Чорнага мора i Крым. Былi ѓ яе iдэi на ѓсход прасунуцца. Пачаць будаваць чыгункi, праѓда, не паспела. Не хацела Кацька памiраць у свеце столькi цiкавага.
  А потым у яе было ѓжо iншае жыццё. Але якога, гэта былой iмператрыцы стаць зняволенай i звычайнай басаногай, напаѓголай дзяѓчынкай, якая ѓкалывае пад пугай наглядчыцы. Гэта так зневажальна.
  Даводзiцца падпарадкоѓвацца, рознага кшталту д'ябальцам. Якiя, ды i наровяць табе за найменшы вушак урэзаць.
  Iмператрыца спачатку вельмi востра адчувала прынiжэньне i нават нягледзячы на ??ѓсе намаганнi плакала i не магла стрымаць слёз. Але потым неяк прывыкла быць зняволенай у жаночай, працоѓнай калонii. Чалавек да ѓсяго абвыкае.
  I ѓ яе было цяпер iншае, нейкае асаблiвае жыццё. I яна шмат чаго яшчэ магла б зрабiць пражывi даѓжэй. У Кацярыны была iдэя паслаць Аляксандра Суворава заваяваць Францыю. Яе сын Павел першы, таксама Суворава паслаѓ, але Францыю не заваяваѓ. Мала таго самы слаѓны i легендарны паход Суворава ѓ Швейцарыю аказаѓся i самым бескарысным. Рускiя страцiлi салдат не менш, чым французы, i плён сваiх перамог не ѓтрымалi. Наогул, хоць Аляксандр Сувораѓ i лiчыѓся генiем, яго здольнасцi не былi скарыстаны ѓ поѓнай меры на карысць Расii. Вось калi б Напалеон пражыѓ бы столькi колькi Аляксандр Сувораѓ i быѓ бы непераможным, то напэѓна заваяваѓ бы большую частку свету.
  Кацярына пры жыццi ѓжо паспела пачуць аб перамогах Напалеона пры ѓзяццi Тулона, i ѓ Iталii. Але асаблiва не звярнула ѓвагi.
  А вось у яе сне цiкава. Дзяѓчыны расстрэльваюць з лукаѓ i арбалетаѓ оркаѓ i робяць гэта вельмi энергiчна. I стрэлы ляцяць, прабiваючы касматых i смярдзючых мядзведзяѓ.
  Кацярына змянiла зброю. I нацiснула пунсовым саском грудзей на кнопку арбалета. Вылецеѓ забойнай сiлы нiт, i прабiѓ наскрозь адразу чатырох зласлiвых, касматых оркаѓ.
  Кацярына рыкнула:
  - Раз два тры,
  Усiх оркаѓ разарвi!
  Чатыры, восем, пяць -
  Мядзведзяѓ забiваць!
  I голая пятка дзяѓчынкi ѓзяла i падкiнула вялiкай забойнай сiлы падарунак анiгiляцыi. I разарвала оркаѓ, раскiдаѓшы iх у розныя бакi.
  Вось гэта Кацька - дзяѓчына мары.
  Кацярына ѓспомнiла, як у Аду на яе надзелi ланцугi. I наколькi гэта было зневажальна маральна, i пакутлiва фiзiчна. I яна iшла так басаногая, у адных толькi тоненькiх трусiках. У каменяломнях працавала ѓсяго толькi тузiн дзяѓчынак. Вельмi мала хто з прадстаѓнiц прыгожага полу мог патрапiць на ѓзмоцнены ѓзровень. Тут ужо трэба паспрабаваць. Адна, напрыклад была вельмi нават рэдкай шлюхай. I Пампея, якая, падказала Нерону, што трэба забiваць хрысцiян i абвiнавацiць iх падпале Рыма патрапiла на ѓзмоцнены ѓзровень.
  Дарэчы, Пампея яшчэ вельмi кахала мучыць хлопчыкаѓ-рабоѓ. Яна iх катавала агнём, уздрыгвала на прэнг, хвастала бiзуном, асаблiва любiла дзецям прыпякаць распаленым жалезам пяткi. Такая ён жорсткая была сцерва.
  Часам i сама Кацярына лупiла хлапчукоѓ бiзуном. Гэтае таксама задавальненне.
  Калi прыгожы падлетак стогне пад пугай, гэта юрлiвую мегеру i iмператрыцу ѓзбуджае.
  Таму Кацярыну i адправiлi на ѓзмоцнены рэжым, ды i яшчэ яна спрабавала судзiцца з Усявышнiм. А потым нiбы рабыня старажытных часоѓ, аблiтая потам, i спаласаваная пугай, згiналася пад ударамi суровай i вельмi моцнай д'яблiцы.
  Але гэта яшчэ не самае страшнае. Кацярына паспрабавала было адмовiцца ад малiтвы. I за гэта яе паднялi на прэнг. I яна даведалася на сваёй шкуры, што адчувае дзяѓчына, калi яе босы пяткi дакранаецца, распаленае жалеза. Гэта няпроста балюча. Такое адчуванне, што ад голай падэшвы, да самай патылiцы праносiцца як хваля цунамi, расплаѓленая лава.
  Ды Кацька, вядома ж, хутка ѓтаймаваѓ свой гонар. I яе выхавалi i зрабiлi паслухмянай зняволенай, калонii для дзяѓчынак. Дакладней Ада, для прадстаѓнiкоѓ выдатнай падлогi.
  У сне можна змагацца. Асаблiва супраць такiх вырадкаѓ як оркi. Сапраѓды гэта выдатна.
  Кацярына, калi оркi прарвалiся блiжэй, узяла ѓ рукi два мячы. I пракруцiла iмi млын, ссякаючы валасатым тварам галавы.
  Пасля чаго ваяѓнiца праспявала:
  Чуеце грымотныя грымоты,
  Дзiкi плач, праклён, цяжкi стогн...
  Гэта надыходзiць гадзiну адплаты -
  Бой Армагедон! Бой Армагедон!
  I ваяѓнiца зноѓ кiнула босымi пальчыкамi сваiх дзявочых хупавых ножак забойны падарунак анiгiляцыi.
  Вось гэта дзяѓчынкi тут.
  Таксама i босымi пальчыкамi ножак шпурляюць падарункi знiшчэння, забiваючы якiя напаѓзаюць стварэнняѓ.
  А затым i з пунсовых саскоѓ грудзей, як дзяѓбуць чымсьцi такiм разбуральным i пагiбельным. I спальваюць гэтых мядзведзяѓ без жалю.
  А прыгожыя дзяѓчаты... Кацярына часам лавiла сябе на думцы, што прыемна глядзець i на жаночае, голае цела. Асаблiва калi яно бронзавае ад загару, блiшчыць ад поту.
  Ножкi ѓ дзяѓчат сапраѓды хупавыя i прыгожыя. Зрэшты, Кацярына аддавала перавагу хлопчыкам. Асаблiва калi рабятам б'юць палкамi па босых пятках. Вось гэта сапраѓды вiдовiшча.
  А тут у каменяломнях ужо саму Кацярыну бiзуном б'юць. Вось толькi станеш працаваць крыху павольней, як цябе адразу ж бiзуном i грэюць. I яшчэ добра калi патрапiць па спiне. А калi ѓрэжа па грудзях аголенай дзяѓчыны, то будзе куды больш балюча.
  Кацька зноѓ секанула мячамi. Ссекла галовы, оркам, якiя адкацiлiся нiбы тэнiсныя мячыкi.
  I ваяѓнiца праспявала:
  У свеце спёка i снегапад,
  Мiр i бедны i багаты...
  Мы дзяѓчынкi з голай пяткай,
  Збiраны аѓтамат!
  Ды гэта зброя аѓтамат з'явiлася ѓ дваццатым стагоддзi. А Кацярына памерла яшчэ ѓ васемнаццатым. I, вядома, новая зброя яе цiкавiла. Яшчэ калi яна вучылася ѓ турэмнай, хутчэй нават пякельнай школе, то iм паказвалi як змяняецца планета Зямля, i з'яѓляецца новая зброя. У дваццаць першым стагоддзi таксама зброя ѓдасканальвалася. А ѓ фантастыцы былi бластэры. Зрэшты, рэальны кiшэнны лазер зрабiць нiбы i ѓ дваццаць першым стагоддзi.
  Але ж Кацярына бачыць сон. А ѓ сне ѓсё можна i магчыма.
  I дзяѓчына-iмператрыца ѓзяла i зароѓ:
  - Зброя будучынi!
  I ѓ яе руках узнiклi бластэры. Дзяѓчына царскага роду нацiснула на кнопкi, дзюбанула забойнымi промнямi, разразаючы оркаѓ. I ѓ розныя бакi паляцелi фрагменты валасатых целаѓ.
  Кацярына праспявала:
  -Хлапчук бачыць у марах аѓтамат,
  Яму ж танк мiлейшы за "Лiмузiна"...
  Хто хоча грошык ператварыць у пятак,
  З нараджэння разумее, кiруе сiла!
  Яе напарнiца дзяѓчына з блакiтнымi валасамi, таксама басаногая i ѓ адных трусiках выняла бластеры прама з паветра. I бязлiтасна дзюбнула iмi. I паляцелi лазерныя, забойныя промнi. Якiя сталi разразаць оркаѓ.
  I дзяѓчынка заспявала, пагульваючы пунсовымi саскамi грудзей;
  Любы, хто чалавек, той ваяром народжаны,
  Так павялося - узяла гарыла камень...
  Калi ворагаѓ без рахунку легiён,
  А ѓ сэрцы горача палае полымя!
  I яе босая, точаная ножка кiнула вялiкай, разбуральнай сiлы гарошынку анiгiляцыi.
  Тая ѓзяла i рванула, раздзiраючы оркаѓ на дробныя часткi. I пасыпалася разбiтая, крывавая i засмажаная стружка.
  Кацярына буркнула:
  - Брава! Гэта крута!
  I ѓвесь батальён дзяѓчынак як возьме i лупне са сваiх лалавых саскоѓ аголенай грудзей. I гэта вельмi крута.
  А затым ваяѓнiцы ѓзялi i сунулi ѓ рот босыя пальчыкi сваiх хупавых ножак. Узялi i засвiсталi...
  Патокi гукаѓ абрынулiся на хмары крумкач, выклiкалi ѓ iх мацней непрытомнасць i ѓзрушэнне мазгоѓ. Вароны, трапiѓшы пад пякельны ѓдар разбуральна пiску, гублялi прытомнасць, i падалi ѓнiз, таран дзюбамi галавы касматых оркаѓ. Вось гэта была серыя ѓдараѓ.
  Кацярына праспявала:
  Шэраг скрышальных удараѓ,
  Нанёс сапернiкам Каспараѓ...
  Яго кулак трывалей тытана,
  Ведай, Гары чакае вялiкая слава!
  Вось так дзяѓчынка трэба сказаць вельмi нават крывавая i зруйнавальная. I калi вароны падаюць аглушаныя, то гэта камусьцi так трэба. I ваяѓнiцы iх закiдваюць лiтаральна ѓ труну.
  Дзяѓчына з чырвонымi валасамi, таксама з пунсовага саска грудзей дзюбанула па касматым мядзведзям, забойнымi пульсарамi. I зрабiла гэта вельмi ѓмела i агрэсiѓна.
  Пасля чаго прыгажуня выдала:
  Забiваць оркаѓ злосных пакладзена,
  Гэта саладзей, чым нават марожанае!
  I зноѓ ад голай пяткi дзяѓчынкi ляцiць вельмi нават разбуральная i пагiбельная гарошынка смерцi.
  Вось гэтыя ваяѓнiцы - проста супер. I калi ѓжо пачнуць спяваць, дык гэта зусiм не мядзведзь.
  Кацярына лупiла з бластэраѓ промнямi, рэзала гэтых валасатых стварэнняѓ, i прымушала iх гарэць.
  I пры гэтым напявала:
  Нас нiхто не спынiць,
  Нас нiшто не пераможа...
  Дзеѓка орка ѓ труну пахавае,
  Наша сiла як маналiт!
  I дзяѓчынкi зноѓ свiшчуць, i аглушаныя вароны, падаюць нiбы градзiнкi на касматыя войскi, i нiбы кувалдамi ѓганяюць iх у татальнае знiшчэнне.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 4.
  Адольф Гiтлер сапраѓды чытаѓ адну вельмi цiкавую альтэрнатыѓку ;
  На фюрара адбыѓся паспяховы замах якраз на 20 красавiка 1944 гады. I Гiтлер загiнуѓ. Да ѓлады прыйшлi змоѓшчыкi. Вярхоѓным галоѓнакамандуючым i фюрэрам Германii стаѓ легендарны Эрвiн Роммель. А канцлерам Шпеер. Герынга, Гiмлера, Гебельса, i Бормана расстралялi. Затое заходнiя саюзнiкi спынiлi супраць Трэцяга Рэйха вайну, i было абвешчана перамiр'е, i пачалiся перамовы.
  Заадно саюзнiкi спынiлi ленд-лiз СССР, што таксама спарадзiла некаторыя праблемы.
  Суадносiны сiл стала мяняцца на карысць немцаѓ. Спыненне бамбардзiровак з аднаго боку, i ѓвядзенне ѓсеагульнай працоѓнай павiннасцi з другога, дазволiла Трэцяму Рэйху павялiчыць выпуск узбраенняѓ.
  Ну i зразумела Трэцi Рэйх мог засяродзiць для вайны з СССР усе свае сiлы.
  Роммель быѓ вялiкiм палкаводцам i стратэгам. У першую чаргу ён замарозiѓ праграму ракет ФАУ, а якiя вызвалiлiся сродкi накiраваѓ на выпуск шматмэтавага самалёта ТА-152. Рэактыѓная авiяцыя, была надта дарагiм праектам. Акрамя таго трэба было для яе падаѓжаць узлётна-пасадачныя палосы, перавучваць экiпажы самалётаѓ, ствараць нанава iнфраструктуру. I разумны генiй Роммель вырашыѓ, што аѓчынка выраба не варта. I што лепш укладзецца ва ѓдалыя распрацоѓкi шрубавай авiяцыi. Вось, напрыклад ТАЯ-152. Гэта эвалюцыя самалёта Фоке-Вульф. Машына шматмэтавая. Яе можна выкарыстоѓваць i як знiшчальнiк, i як штурмавiк, i як франтавы бамбавiк адначасова. А гэта вельмi зручна для прамысловасцi.
  Можна выпускаць практычна на ѓсе выпадку жыцця адзiн самалёт. I хуткасць у ТАЯ-152 высокая - 760-кiламетраѓ у гадзiну. А савецкiя Якi больш за 600 кiламетраѓ у гадзiну не могуць даць. А ѓзбраенне вельмi магутнае i лабавая абарона. ТАЯ-152 машына, якая з'яѓляецца вяршыняй развiцця Фоке-Вульф. Але ѓ рэальнай гiсторыi такiх самалётаѓ было выпушчана мала. Гiтлер аддаѓ перавагу рэактыѓнай авiяцыi. Але якраз рэактыѓныя знiшчальнiкi сябе не апраѓдалi. МЕ-262 быѓ у пяць разоѓ даражэйшы за вiнтавы, супастаѓны з iм знiшчальнiк.
  Але якраз у баях не надта эфектыѓны. Хуткасць высокая, але трэба ѓмець на такой хуткасцi яшчэ i патрапiць. I рухавiкi рэактыѓныя ненадзейныя. Вельмi часта такiя самалёты разбiваюцца. Нават некаторыя вельмi вядомыя i моцныя асы на iх загiнулi. МЕ-262 сябе не апраѓдаѓ. Ды i ХЕ-162 таксама занадта цяжкi ѓ кiраваннi. Хоць i вельмi манеѓраны i лёгкi, але патрабуе высокай квалiфiкацыi лётчыкаѓ. У цэлым Ромель разумна разважыѓ - ва ѓмовах ваеннага часу недапрацаваныя рэактыѓныя самалёты сябе не апраѓдаюць.
  Ды i падводных лодак гэтулькi не трэба. Нават на тых, што ѓжо ёсць, палiва не хапае. Тым больш заходнi фронт зачынены. I лепш замест субмарын танкi рабiць i самаходкi.
  Дарэчы, якiя яшчэ машыны вырабляць? Бамбардзiроѓкi з боку заходняй каалiцыi спынiлiся, i можна ѓжо вытворчасць не размеркаваць i рабiць машыны на вялiкiх заводах у вялiзных колькасцях. Але патрэбны добрыя танкi i самаходкi. У прыватнасцi "Маѓс" i Е-100 занадта цяжкiя машыны i неэфектыѓныя. Пантэра машына нядрэнная. Асаблiва калi ёй борт зрабiлi крыху тоѓшчы. У прынцыпе "Пантэр" можна рабiць у вялiкай колькасцi. Генеральны штаб заказвае шэсцьсот машын за месяц. Больш, ужо не паспяваюць рыхтаваць экiпажы. I САУ "Ягдпантэра" па 150 машын у месяц. Ды "Ягдпантэра" - гэта ѓдалая самаходка. Магутнае ѓзбраенне: 88-мiлiметровая гармата ѓ 71ЭЛ даѓжыня ствала. I лабавая браня ѓ сто мiлiметра пад вялiкiм нахiлам. I крыху лепшая бартавая браня 60-мiлiметраѓ таксама пад нахiламi. I вага ѓсяго ѓ сорак пяць тон пры рухавiку ѓ 700 конскiх сiл.
  Хадавыя якасцi на вышынi. Ды "Ягдпантэра", машына якiх можна i больш выпускаць. А вось "Ягдтыгр" з вагой у семдзесят пяць тон, i пры тым жа рухавiку ѓ 700 конскiх сiл самаходка няѓдалая. I яе выпускаць не трэба. Ды i "Тыгр"-2 занадта ѓжо цяжкi, i не занадта ѓдалы танк.
  Роммель загадаѓ паскорыць дапрацоѓку "Пантэры"-2. Якая, пры ѓзбраеннi "Тыгра"-2, i амаль супастаѓнай бранi павiнна была мець рухомасць i манеѓранасць не горш за савецкую Т-34.
  I пакуль з-за таго, каб не губляць колькасць, нельга здымаць з вытворчасцi маральна састарэлы танк Т-4. Зрэшты, дадзеная машына прасцей у вытворчасцi чым "Пантэра", танней, i на яе куды лягчэй рыхтаваць экiпажы.
  Немцы нават у рэальнай гiсторыi летам сорак чацвёртага мелi больш танкаѓ i самаходак, чым Чырвоная армiя. Але не змаглi iмi правiльна скарыстацца. А тут у iх танкаѓ i самаход яшчэ большы. Толькi з Францыi было перакiнута дзесяць танкавых i пяць эсэсаѓскiх дывiзiй. Не лiчачы яшчэ войскаѓ з Iталii. I ѓзрослага выпуску ѓзбраенняѓ.
  I з самалётамi ѓ немцаѓ куды лепш, чым у рэальнай гiсторыi. Заходняга фронту няма. Ды i СССР перастаѓ атрымлiваць машыны бясплатна ад Захаду. I гэта яму праблемы. I выпуск нямецкай авiяцыi абагнаѓ вытворчасць савецкай. Ды i ѓ танках i самаходках немцы па выпуску выйшлi наперад. Тым больш у СССР з'явiлiся новыя танкi IС-2 i Т-34-85, якiя толькi-толькi сталi раскручвацца. Чаму немцы супрацьпаставiлi павялiчаны выпуск "Пантэр" i "Ягдпантэр".
  "Пантэра" у практычным баi не саступала IС-2, а мабыць нават пераѓзыходзiла. А пра " Ягдпантэр " i казаць няма чаго. Немцы мелi добрыя i шматлiкiя танкi. I лётчыкi-асы ѓ iх былi лепшыя. I самалёты хутчэйшае i магутнае ѓзбраенне ѓ Германii.
  I новая штурмавая вiнтоѓка МР-44 лепш савецкiх пiсталет-кулямётаѓ, i амерыканскiх таксама. А яе выпуск хутка павялiчваецца.
  I нечакана аказалася, што стратэгiчна выйгранае становiшча СССР без заходняга фронту ператварылася, ледзь не ѓ зусiм безнадзейнае.
  Ва ѓсякiм разе ѓ Трэцяга Рэйха перавага ѓ тэхнiцы i лепшыя штурмавыя вiнтоѓкi. I якасць нямецкiх танкаѓ лепшая.
  I снарады ѓ гiтлераѓцаѓ Роммеля з'явiлiся з уранавымi стрыжнямi, вельмi забойныя i эфектыѓныя. Плюс яшчэ замежныя дывiзii. I ѓ пяхоце ѓжо немцы лiкам не саступаюць, а ѓ мабiльнасцi нават пераѓзыходзяць. Ды яшчэ з ЗША i Брытанii сталi немцам палiва пастаѓляць i Вермахт здабыѓ дзiвосную рухомасць.
  Так што сiтуацыя змянiлася на карысць Трэцяга Рэйха i яго саюзнiкаѓ. Асаблiва калi пайшоѓ абмен палоннымi, i шэрагi вермахта ѓлiлiся дасведчаныя байцы афрыканскага корпуса, i вялiкая колькасць раней страчаных лётчыкаѓ. I iтальянцаѓ вярнула з палону больш за мiльён. I гэта сур'ёзна .
  Плюс яшчэ i Балгарыя заняла войскамi Грэцыю, Албанiю i Югаславiю. I нямецкiя, iтальянскiя, дывiзii былi вызвалены i перакiнуты на ѓсходнi фронт.
  Роммель генiяльны палкаводзец i раскусiѓ, што Сталiн рыхтуе наступленне ѓ Беларусi. А значыць, яго трэба апярэдзiць.
  У Беларусi немцам ваяваць не вельмi зручна. Шмат балот i партызан. Шматлiкiя танкi i самаходкi разгортваць цяжка. Значыць трэба адцягнуць савецкiя войскi i нанесцi ѓдар у iншым месцы.
  Зразумела сама канфiгурацыя фронту падказвала што лепш за ѓсё нанесцi ѓдары па збежных напрамках з боку Малдавii - поѓдня, i бакi Заходняй Украiны - з поѓначы. I так утварыць гiганцкi кацёл, атачыѓшы савецкiя войскi. Гэта значыць зрабiць тое, што не ѓдалося ажыццявiць на Курскай дузе.
  Але на Курскае дузе савецкае камандаванне чакала напады i, было гатова. А тут Ромелю ѓдалося дасягнуць тактычнай раптоѓнасцi.
  Была пушчана дэзiнфармацыя, што немцы думаюць толькi аб абароне. I чакаюць савецкага наступу толькi на поѓднi. А вось 20 чэрвеня 1944 года пачаѓся балючы наступ фашыстаѓ з двух бакоѓ. I пайшлi нямецкiя танк i самаходкi. У прыватнасцi "Ягдпантэра" са сваёй выдатнай абаронай iлба i нядрэннымi хадавымi якасцямi, вельмi нядрэнная машына прарыву. "Фердынандаѓ" ужо засталося мала. I яны ѓ цэлым неэфектыѓныя "Ягдпантэра" лепшыя.
  I ТАЯ-152 у баi сябе выявiлi, як i больш дасканалыя мадыфiкацыi Фоке-Вульф. I пайшлi немцы на прарыѓ. З рэактыѓных самалётаѓ, больш-менш эфектыѓны бамбавiк "Арада". I яго яшчэ можна запусцiць у серыю. Ну i з'явiѓся шрубавы Ю-288 добры бамбавiк, здольны несцi чатыры тон у нармалёвым варыянце, i шэсць пры перагрузцы. I яшчэ распрацоѓваецца Ю-488, чатырохматорная машына вялiкай моцы. Яна была б лепшым па лётных характарыстыках бамбавiком дадзенага класа.
  Немцы гатовы да вайны. I штурмавая вiнтоѓка МР-44 у справе сябе паказала.
  Гiтлераѓцы Ромеля прарвалi савецкую абарону. Прычым у наступе прынялi ѓдзел яшчэ i танкi "Чэрчыль". Пару сотняѓ паставiлi немцам у крэдыт ангельцы. Гэты танк вельмi добрае абаронены. Лабавая браня - 152-мiлiметры, i бартавая - 95-мiлiметраѓ. I гэта вельмi эфектыѓна для прарыву. I Амерыка "Шэрманаѓ" прадала крыху ѓ крэдыт. Асаблiва экранаваных, якiя добра абаронены i эфектыѓныя ѓ прарыве.
  Карацей кажучы, немцы ѓжо ѓ першы ж дзень за дваццаць кiламетраѓ уклiнiлiся.
  Роммель быѓ, падобна задаволены. I прарыѓ немцаѓ усё пашыраѓся i яны ѓжо выйшлi на аператыѓную прастору. Савецкiя войскi неслi страты адыходзiлi.
  А ѓ баях прынялi ѓдзел i першыя жаночыя экiпажы. Вось Адольф Гiтлер лiчыѓ, што вайна не жаночая справа. А Роммель быѓ за раѓнапраѓе. I чаму б дзяѓчынкам не па змагацца ѓ танку? Чым жанчыны горшыя. Тым больш рэальная практыка паказала, што жанчыны гiнуць у сярэднiм у два разы радзей, чым мужчыны. I прыгожую падлогу вышэйшыя сiлы непасрэдна берагуць. Ды такi ёсць феномен.
  Вось i Герда са сваiм экiпажам на танку "Пантэра" змагаецца.
  Дзяѓчыны зразумела вельмi прыгожыя i ѓ адным бiкiнi.
  Герда дзюбанула па савецкай трыццацьчацвёрцы пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак. I разбiла вежу расiйскай машыне.
  Пасля чаго дзяѓчына праспявала:
  - Наймацнейшая краля,
  Спальваю, жартам папугая!
  Затым пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак пальнула i Шарлота. I таксама ѓразiлi савецкую машыну. Зрабiла вельмi трапна i праспявала:
  Я крутая i iкластая,
  Дзяѓчына такая брыкастая ...
  Усё парву да канца,
  Ва ѓнiсон стукаюць сэрцы!
  I Шарлота ѓзяла i засмяялася, паказаѓшы свае жамчужныя зубы. А яны ѓ яе так зiхацяць.
  А затым па савецкiм танку пальнула i Крысцiна. Гармата ѓ "Пантэры" робiць пятнаццаць стрэлаѓ у хвiлiну. I супраць такой моцы нiяк не выстаяць.
  Дзяѓчына з жоѓта-рудымi валасамi як дзюбанула. I снарад прашыѓ савецкую машыну. I тая стала гарэць i баявы камплект трыццацьчацвёркi дэтанаваѓ.
  Ваяѓнiца праспявала:
  Ламаць, разбураць i рваць на часткi,
  Для дзяѓчат вялiкае шчасце!
  Такiя разбурэннi праводзiлiся.
  А наступнай па чарзе, лупанула Магда. Яна таксама пры стральбе прымянiла босыя пальчыкi ножак. I ѓразiла вельмi трапна савецкую гаѓбiцу. I разнесла яе экiпаж.
  Магда прачырыкала:
  А каго ѓ баi знойдзем,
  А каго ѓ баi знойдзем...
  З тым жартаваць не станем!
  На часткi разарвем!
  На шматкi разарвем!
  I Магда мядовая бландынка трасяне сваёй поѓнымi грудзьмi, з загарэлай скурай саскамi нiбы клубнiцы.
  Сталiн, даведаѓшыся аб наступленнi немцаѓ, быѓ у панiцы. Аперацыя "Баграцiён" была адкладзеная. У небе ваявалi нямецкiя асы - цудоѓныя байцы. I асаблiва вылучаѓся Хафман. Але былi i новыя зоркi. У прыватнасцi прыгожыя дзяѓчыны-лётчыцы. Дзве натуральныя бландынкi: Альбiна i Альвiна змагалiся з Чырвонай Армiяй у небе.
  Яны былi толькi ѓ адных толькi тоненькiх трусiках i басанож. Што вельмi нават крута.
  Альбiна нацiснула на кнопку босымi пальчыкамi ножак. Збiла савецкi самалёт i праспявала:
  - Я самая дзеѓка крутая,
  I вечна ѓ баi маладая!
  Альвiна таксама лупанула пры дапамозе пальчыкаѓ голых, загарэлых, мускулiстых ножак. Збiла савецкую машыну i пiскнула:
  - Мы крылатыя ваѓчыцы,
  Перасягнем розумам лiсiцу!
  Вось так новыя лётчыцы савецкую авiяцыю ѓ небе малоцяць.
  А вось бландынка Альбiна ѓзяла i нацiснула i нацiснула пунсовым саском грудзей на кнопку, i збiла адразу тры расiйскiя баявыя машыны. Вось гэта сапраѓды сакрушальны ѓдар.
  Пасля чаго ваяѓнiца праспявала:
  Мы касмiчныя кралi,
  Калi трэба ѓ лоб ударым!
  А iншая ваяѓнiца i таксама вельмi прыгожая i сэксуальная бландынка Альвiна таксама ѓжыла ѓ баi лалавы, сасок сваёй поѓнай, загарэлай, пругкай i вельмi панадлiвай грудзей. I збiла адразу чатыры расiйскiя машыны з крылцамi, прымусiѓшы iх гарэць i палаць, развальвацца ѓ небе.
  Альвiна ѓзяла i праспявала:
  У маiх марах прыгожы бачны хлопец,
  Не на словах - дзяѓчынка ж ва ѓдары!
  Ды калi ѓжо бландынкi ѓзялiся за справу, i малоцяць савецкую авiяцыю, то гэта здаровая, а яшчэ яны смяюцца.
  Спынiць нямецкiя сталёвыя клiны не ѓдалося. I гiтлераѓцы Ромеля ѓтварылi кацёл, i ѓ асяроддзi апынулiся дзве танкавыя войскi, i некалькi агульнавайсковых. I гэта аказалася вельмi шчыльнай пасткай. Баi паказалi што "Пантэра" танк добры. Тым больш многiя яе дзiцячыя хваробы былi лiквiдаваны. Ну i яшчэ гармата выдатная. I хуткастрэльная i дакладная, i бранябойная.
  Нават дзiѓна, што з такiм цудоѓным танкам немцы ѓмудрылiся так хутка злiць вайну. Заадно была дарабатана i "Пантэра"-2. Нямецкiя канструктары змаглi стварыць машыну нядрэнную. Лабавая браня вежы ѓ 150-мiлiметраѓ, а бартоѓ у 60-мiлiметраѓ прычым вузкая з нахiламi i ѓ яе цяжка патрапiць. Лоб корпуса ѓ 120-мiлiметраѓ пад вялiкiмi кутамi нахiлаѓ, а борт таксама з нахiламi 60-мiлiметраѓ. А гармата 88-мiлiметровая ЭЛ71. Вось гэта сiла. А вага танка ѓклалiся ѓсяго ѓ сорак сем тон, пры рухавiку ѓ 900 конскiх сiл. Гэта значыць, атрымаѓся самы лепшы ѓ свеце танк. I ѓзброены моцна, i абаронены асаблiва ѓ лоб, i вельмi рухомы. Сiлуэт у яго, асаблiва карпусы, нiжэйшы.
  Ды "Пантэра"-2 абяцала стаць танкам перамогi.
  Немцы, утварыѓшы кацёл, развiлi наступленне на Вiннiцу i Жытомiр. Яны адсоѓвалi лiнiю фронту.
  Баi паказалi, што ТАЯ-152 вельмi добры не толькi як знiшчальна, але i штурмавiк, i франтавы бамбавiк. I што савецкiм самалётам да яго яшчэ вельмi далёка.
  Акрамя таго выпуск савецкiх знiшчальнiкаѓ рэзка ѓпаѓ, з-за спынення паставак па ленд-лiз алюмiнiю. I з-за недахопу дзюралю якасць якiя выпускаюцца машын таксама знiзiлася.
  Ды ѓ немцаѓ стала куды лепш з гаручым. I не бамбiлi iх заводу па вытворчасцi бензiну з вугалю. А ѓ Беларусi ѓмельцы Роммеля рабiлi палiва нават з торфу.
  У небе i ѓ танках немцы сталi мацнейшымi за СССР. У iх былi такiя дасягненнi - проста супер.
  Сталiн жа вiдавочна псiхаваѓ. Тым больш новы савецкi танк Т-34-85 сябе не зусiм апраѓдаѓ. Яго вежа стала буйней i ѓ яе зараз лягчэй патрапiць, а абарона ѓсё роѓна недастатковая, i "Пантэра" яго прашывае як iголка алей.
  Ды i ИС-2 таксама i абаронены нядосыць i гармата не занадта хуткастрэльная i дакладная, хоць i магутная. I запас снарадаѓ паменш. Гэта значыць, пакуль даць адэкватны адказ фашыстам не ѓдаецца.
  I штурмавая вiнтоѓка ѓ немцаѓ добрая. I ѓ iх зараз пяхота мацней i мабiльней. I ѓ СССР праблема недахоп запчастак да машын, асаблiва амерыканскiм. Ну i з бензiнам таксама не ѓсё добра.
  А немцам добры, авiяцыйны бензiн пастаѓляюць ЗША i Брытанiя з калонiямi.
  Ды зацiснулi тут, падобна, Чырвоную Армiю. Плюс яшчэ Роммель i палякаѓ прыгрэла, i цэлыя карпусы з ляхаѓ фармуе. I з партызанамi таксама размова стала больш канструктыѓнай. У Беларусi, напрыклад, утварыѓся мясцовы ѓрад, i нават прайшлi выбары ѓ цэнтральную раду. Ва Украiне таксама фармавалiся войскi, i абяцанне было фармальнай незалежнасцi.
  У Прыбалтыцы iшло ѓтварэнне аѓтаномiй i федэрацыi. Роммель абвясцiѓ Еѓраiнтэграцыю , i Еѓрарэйх . I раѓнапраѓе нацый. Маѓляѓ, сапраѓды - гэта перагiн - лiчыць кагосьцi раѓней цi галоѓней. Такога роду iдэя цывiлiзацыi нацызму i яго iнтэрнацыяналiзацыi. I iдэi агульнага еѓрапейскага дома.
  I трэба адзначыць iдэi Роммеля, знайшлi падтрымку ѓ ЗША i Брытанii. I дапамога Трэцяму Рэйху ѓзрасла. Немцы змаглi акружыць i прымусiць капiтуляваць значныя сiлы чырвонай армii. I завалодалi iнiцыятывай. I загадай i далей наступ на поѓднi. Савецкiя войскi з цэнтральнага накiрунку перакiдвалiся i ѓступалi ѓ бой.
  Бiтва iшла ѓ цэлым на карысць немцаѓ. У баях бралi ѓдзел амерыканскiя, англiйскiя танкi, i самалёты.
  Нядрэнна сябе паказалi ѓ бiтвах "Чэрчылi" - з добрай абаронай. А таксама "Шэрман", якi мабыць лепш трыццацьчацвёркi. I асаблiва мадыфiкацыя "Шэрман"-светлячок з сямнаццацi футавай гарматай. Нядрэнны быѓ i ангельскi "Чэленджэр" - супастаѓны з браняй i ѓзбраенняѓ з "Пантэрай", але вагай усяго толькi ѓ трыццаць тры тоны.
  Немцы зараз мелi тэхнiку i палiва ѓ багаццi, i фармавалi замежныя дывiзii. Плюс яшчэ i наймiты i добраахвотнiкi з ЗША i Брытанii, калонiй i дамiнiёнаѓ.
  I Iспанiя стала ваяваць больш актыѓна. Франка нават афiцыйна ѓступiѓ у вайну i аб'явiѓ мабiлiзацыю, i гэта ѓжо сур'ёзна. Партугалiя таксама фактычна ѓступiла ѓ вайну з СССР, праѓда войскi яе былi фармальна добраахвотнiцкiмi.
  Швецыя таксама адправiла дывiзii добраахвотнiкаѓ, на ѓсходнi фронт. З усёй Еѓропы i акупаваных тэрыторый збiралiся сiлы i тэхнiка.
  I становiшча СССР пагаршалася. У канчатковым вынiку Сталiн, хоць гэта для яго i не тыпова загадаѓ адвесцi войскi за Днепр i тамака трымаць абарону.
  Наступiла восень. З аднаго боку пачалiся дажджы, ад чаго больш гублялi немцы, чые машыны былi цяжэйшыя, i больш адчувальныя да бруду.
  Але з iншага боку з'явiлася "Пантэра"-2 больш дасканалая i магутная, якая была лепшым танкам па сукупнасцi характарыстык: узбраенне, лабавая браня, хуткасць, манеѓранасць, оптыка i яшчэ нават прыбор начнога бачання.
  Адзiны iстотны недахоп "Пантэры"-2 гэта бартавая браня ѓ 60-мiлiметраѓ пад нахiламi, што недастаткова. Напрыклад, гарматы за 76-мiлiметраѓ яе бралi. Праѓда ѓжо саракапятка не прабiвала. А так лепшы танк больш рухомы i хуткi, чым трыццацьчацвёрка, i больш магутны ѓзбраеннi i бранiраваны ѓ лоб, чым IС-2. Такая машына, зразумела больш-менш усё задавальняла. I яе хацелi зрабiць асноѓным танкам. А можа нават i адзiным, акрамя лёгкiх, якi плавае разведчыкаѓ. А адзiн танк - гэта зручна. Акрамя таго з'явiлася i самаходка Е-10. Машына маленькая, вышынёй усяго ѓ 1,4 метра, рухомая, лёгкая, манеѓраная, i адносна нядрэнна ѓзброеная.
  Е-10 машына простая ѓ вытворчасцi i танная вядома ж таксама пайшла ѓ серыю. I вага яе ѓсяго ѓ дванаццаць тон рабiѓ яе зручнай у перавозцы. А лабавая браня ѓ 78-мiлiметраѓ пад вялiкiм нахiлам - здавальняючая. I ад трыццацьчацвёрак баранiла. Вялiкi кут нахiлу дазваляѓ рыкашэцiць i Т-34-85 i з вялiкай верагоднасцю ѓ лоб i IС-2. Прычым машына то танная, i рухавiк з чатырыста конскiх сiл, пры дванаццацi тон вагi гэта якая класная эрганомiка i рухомасць. А гармата ѓ 75-мiлiметраѓ i 48 ЭЛ даѓжыня, як у Т-4, суцэль бярэ савецкiя танкi. Нават IС-2 у лоб вежы цi нiз корпуса з невялiкай дыстанцыi. З'яѓленне Е-10 прывяло да канчатковага зняцця з серыйнай вытворчасцi Т-4.
  Немцы ѓ цэлым добрыя тэхнары. Пасля таго як палiлiся пралiѓныя дажджы, а потым i мокры снег, а савецкiя войскi адышлi за Дняпро, iнтэнсiѓнасць баёѓ крыху спала. I можна заняцца пераѓзбраеннем Вермахта. У прыватнасцi, рэактыѓная авiяцыя. Напрыклад, бамбавiкi "Арада", такiя хутчэй, што савецкiя знiшчальнiкi iх проста не могуць дагнаць. Значыць не трэба марнавацца на абарончае асяроддзе. Ды i на такой хуткасцi i вышынi, зенiтныя гарматы амаль не маюць шанцаѓ на трапленне.
  Так што адрозненне ад ракет ФАУ якiя Роммель адклаѓ для лепшых часоѓ слушна палiчыѓшы, што гэта занадта дорага i з нiзкай дакладнасцю. А вось рэактыѓная авiяцыя - гэта класна. Ды i рэактыѓныя вынiшчылi таксама нядрэнна, калi не спяшацца. У прыватнасцi i ХЕ-162 у руках добрых асаѓ самалёт пышны, хоць для масавай серыi, нягледзячы на сваю таннасць i прастату ѓ вытворчасцi не падыходзiць.
  А вось МЕ-262 працягвае ѓдасканальвацца. Рыхтуецца самалёт МЕ-262 са стрэлападобнасцю крыламi i больш надзейнымi i магутнымi рухавiкамi. I яго хуткасць у 1100 кiламетраѓ у гадзiну, i магутнае ѓзбраенне - пяць авiягармат, i магчымасцi весцi больш эфектыѓныя баi. I Ме-263 распрацоѓваецца з ракетным рухавiком больш дасканалы i практычны, здольных у бясхвостай мадыфiкацыi весцi вельмi нават рэальныя баi ѓ небе.
  Немцы працуюць i стараюцца. I ёсць iдэi i распрацоѓкi ѓ серыi "Е". Асаблiва танка Е-50. Тут ёсць iдэя зрабiць танк, не якi саступае ѓ рухомасцi "Пантэры"-2, але са значна таѓсцейшай бранёй i магутным узбраеннем.
  У Ромеля нядрэнна працавала разведка. I немцы ведалi, што ѓ СССР таксама спрабуюць зрабiць больш дасканалыя i магутныя i абароненыя танкi. I ѓ першую чаргу - гэта IС-3. Гэты танк павiнен быѓ мець мацнейшую абарону вежы i iлба. I Т-44, якi таксама бранёй будзе тоѓшчы i сiлуэтам нiжэй. I перспектыѓны сярэднi танк Т-54, якi павiнен быць у iлоб абаронены нiбы Тыгр-2 пры адносна невялiкай вазе.
  Прычым калi Т-54 у серыi з'явiцца яшчэ няхутка, то Т-44 ужо практычна готаѓ. Так што iдэя стварыць гармату яшчэ больш магутная не лiшняя.
  Зрэшты, Сталiн вырашыѓ пакуль Т-34-85 з серыйнай вытворчасцi не здымаць. Ды i Т-44 з размяшчэннем рухавiка i трансмiсii папярок занадта ѓжо часта ламаѓся, каб стаць масавым. Немцы змаглi за лета сорак чацвёртага года адваяваць правабярэжную Украiну. А восенню ѓпала i Адэса. Але пакуль Чырвоная Армiя змагла замацавацца на другiм баку Дняпра. Сталiн нават пагадзiѓся, на гэты раз з Жукавым i аддаѓ немцам Кiеѓ. Што зразумела вялiкая аплявуха СССР.
  Але Роммель разумеѓ, што асноѓная вайна яшчэ наперадзе. СССР моцны i яго войскi загартаваны вайной. I пытанне куды наступаць. Праз Дняпро прарывацца занадта цяжка. У Чырвонай армii занадта шмат гармат i мiнамётаѓ. Iншая iдэя наступаць у цэнтры. Але i тамака вельмi шчыльная абарона. Як зрэшты, i на поѓначы.
  То бок, сiтуацыя вельмi цяжкая асаблiва ѓ маральным плане. Але немцы, вядома ж, дарма часу не губляюць. Яны вядуць паветраны наступ.
  I выкарыстоѓваюць для гэтай мэты бамбавiкi Ю-288. I ѓжо ѓвосень з'явiлiся больш магутныя i хуткасныя четырехмоторные Ю-488, i ТАЯ-400 шестимоторные i рэактыѓныя Арада . Апошнiя машыны амаль не неслi страт, i iх колькасць хутка павялiчвалася. Немцы разлiчвалi зрабiць i ТАЯ-400 у рэактыѓнай мадыфiкацыi i выбамбiць усе савецкiя заводы за ђралам i на ђрале.
  Роммель хацеѓ аслабiць СССР. А абарона ѓ Чырвонай Армii даволi магутная, яе прабiваць цяжка. Трэба занадта шмат ствалоѓ. I немцам патрэбны новы танк прарыву. "Пантэра"-2 не зусiм падыходзiць. "Тыгр"-2 крыху выпускаецца. Але ѓ новай мадыфiкацыi з рухавiком тысяча конскiх сiл. I гэта машына ѓжо даволi рухомая.
  У Брытанii з'явiѓся танк "Тарцiла". У яго не толькi лабавая браня магутная ѓ 230-мiлiметраѓ, але i бартавая ѓ 170-мiлiметраѓ. Праѓда, вага ѓ восемдзесят тон пры рухавiку ѓ шасцiсот конскiх сiл. Ды вежа нерухомая як у САУ.
  Няма "Тарцiла" - гэта не зусiм тое, што трэба. Але яе iдэi можна выкарыстоѓваць пры распрацоѓках нямецкай тэхнiкi. У прыватнасцi, танк Е-100 можна зрабiць. I не такiм як "Маѓс". А вось, напрыклад, размясцiць рухавiк i трансмiсiю адным блокам i папярок, а пушцы перадач паставiць на сам рухавiк. Тады вышыня корпуса зменшыцца. I вежу зрабiць нiжэй, але з вялiкiм нахiлам бранi. Карацей кажучы, з'явiѓся танк - узбраенне як у Маѓса гармата ѓ 128-мiлiметраѓ, i 75-мiлiметровая з кароткiм ствалом. Затое вышыня на метр меншая. I вага, такiм чынам, усяго 130 тон. А рухавiк наадварот больш магутны ѓ 1500 конскiх сiл. А браня лабавая 240-мiлiметраѓ пад вялiкiмi нахiламi 45 градусаѓ. А бартоѓ за 210-мiлiметраѓ пад нахiламi. Гэта значыць, атрымлiваецца танк, якi савецкiя гарматы не могуць прабiць нi пад якiм ракурсам.
  I пры гэтым яго хуткасць i рухомасць прыкладна, такая як у Т-4, больш за сорак кiламетраѓ у гадзiну на шашы. Сапраѓды атрымалася добрая машына прарыву. Але яе яшчэ трэба запусцiць у серыю, i масава вырабляць.
  Е-100 - гэта добрая распрацоѓка для танка прарыву. А такая патрэбная, каб прабiць насычаную артылерыяй савецкую абарону.
  Ну гэта таксама зразумела не ѓсе новыя вiды ѓзбраення Трэцяга Рэйха. У прыватнасцi цуда-зброю дыскалет. З iм звязваюць фашысты некаторыя спадзяваннi. I яго яны жадаюць зрабiць серыйным i непаражальным. Хаця з дыскалетам ёсць свае праблемы.
  Асаблiва як зрабiць яго непаражальным. Iнакш аѓчынка выраба не будзе каштаваць. Чамусьцi ѓ рэальнай гiсторыi - нi СССР, нi ЗША дыскалетамi не абзавялiся. Можа не такая гэтая машына ѓжо i крутая.
  Нядрэнны быѓ i нямецкi рэактыѓны знiшчальнiк МЕ-1100 з змянянай стрэлападобнасцю крылаѓ. Машына добрая, але ёсць недахоп патрабуе лётчыкаѓ вельмi высокай квалiфiкацыi. А гэта ва ѓмовах вайны зразумела праблемна.
  Таму быѓ аддадзены прыярытэт прасцейшаму ѓ кiраваннi рэактыѓнаму знiшчальнiку ТА-283. I гэта таксама машына крутая. У СССР вядома з рэактыѓнай авiяцыяй вялiкiя праблемы.
  Немцы, зразумела, i самi тэхнары добрыя i вучоных, маюць з усёй Еѓропы.
  Е-25 самаходка больш магутная, чым Е-10 распрацавана. Яна i сапраѓды добрая атрымалася. Увесь усяго дваццаць шэсць тон, а рухавiк у сямсот конскiх сiл. Значыць выдатная рухомасць i нiзкi сiлуэт у паѓтара метра. А гармата ѓ 88-мiлiметраѓ 71ЭЛ, i лабавая браня ѓ 120-мiлiметраѓ пад вялiкiм нахiлам, а бартоѓ у 82-мiлiметра. Гэта значыць машына па ѓзбраеннi i бранi як Тыгр-2, цi амаль, а вага ѓ два з паловай разы менш, i рухомасць вышэй.
  САУ Е-25 машына сур'ёзная. I таксама ѓ серыю яе. Роммель разлiчваѓ надыходзiць вясной.
  Але Сталiн, зразумела, разумеѓ, што час працуе супраць СССР. I па яго загадзе пачалося 12 студзеня 1945 гады вялiкi наступ у цэнтры. Чырвоная Армiя сабрала значныя сiлы. Танкi Т-34-85 пакуль яшчэ ѓ серыi, i iх выпускаюць шмат. I IС-2 таксама магутная машына з гармат у 122-мiлiметра калiбр даѓжыня ствала 48ЭЛ. Праѓда, лабавая браня вежы слабаватая ѓсяго ѓ 100-мiлiметраѓ. Затое борт 90-мiлiметраѓ i гэта нядрэнна.
  З'явiлася i БУ-100, але iх пакуль вельмi мала, толькi з лiстапада сталi выпускацца. Але самаходка, бадай, самая практычная i перспектыѓная. САУ "Ягдтыгр", так у серыю i не пайшла. Вiдаць яе гармата горш, чым 88-мiлiметровая для барацьбы з танкамi. I хуткастрэльнасць нiжэйшая, i боекамплект снарадаѓ. А бранябойнасць вышэйшая, адчувальна толькi на вялiкiх дыстанцыях. Але пакуль у СССР не такiя ѓжо магутныя ѓ бранiраваннi танкi. Т-54 зявiцца, судзячы па ѓсiм яшчэ вельмi нават няхутка. А IС-3 наѓрад цi будзе масавым з-за цяжкасцей у вытворчасцi. Так што чаго асаблiва iмкнуцца. Праѓда новая гармата 88-мiлiметраѓ у 100 ЭЛ была распрацавана. I яе маглi хутка паставiць на "Пантэру"-2 i "Тыгр"-2. Яна ѓ прыватнасцi рабiла дванаццаць стрэлаѓ у хвiлiну, i была надзвычай дакладнай i бранябойнай.
  У немцаѓ было чым ваяваць. I яны чакалi савецкага наступу ѓ глыбокаэшаланаванай абароне.
  Немцы змагалiся вельмi ѓпарта, у iх было шмат кулямётаѓ, у тым лiку i амерыканскiх. I магутная абарона. Савецкiя войскi змаглi толькi на некалькi кiламетраѓ рушыць наперад, цаной вялiкiх страт. А ѓ небе поѓнае панаванне немцаѓ. Iх самалёты i лепш савецкiх па якасцi i лётчыкi асы страмчэй, i галоѓнае немцаѓ больш.
  Ды i асы, вядома ж, у немцаѓ вельмi крутыя. Хафман змог у студзенi перавысiць колькасць збiтых самалётаѓ у чатырыста машын. I атрымае другi Рыцарскi Крыж Жалезнага крыжа з залатым дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi. А першым гэтую ѓзнагароду ѓручылi Рудзелю - легендарнаму лётчыку-штурмавiку.
  Але i iншыя асы добрыя. Вось дзве дзяѓчыны Альбiна i Альвiна за крыху больш за паѓгода збiлi кожная больш за трыста самалётаѓ. I атрымалi за гэта па Рыцарскiм Крыжы Жалезнага Крыжа са срэбным дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi.
  I ваявалi яны выключна басанож i ѓ бiкiнi. I гэта вельмi практычна.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 5.
  Адольф Гiтлер пасля рытуальнай для ѓсiх малiтвы Усявышняму Богу, узяѓ i пагрузiѓся ѓ сон. I яму снiлася працяг гiсторыi АI.
  У студзенi Чырвонай Армii не ѓдалося прабiцца i дабiцца iстотных поспехаѓ на цэнтральным участку фронту. А страты былi адчувальныя. Дакладней вялiзныя. Немцы дамiнавалi ѓ паветры. I iх танкi i самаходкi, i штурмавыя вiнтоѓкi i кулямёты лепшыя, чым у СССР. I абарона падрыхтаваная. I зiма знянацку не заспела Вермахт.
  У баях прымаѓ удзел i экiпаж Герды. На гэты раз яны бiлiся на "Пантэры"-2. Машына вельмi добрая, рухомая з лабавой браняй. Толькi ѓ борт яе могуць савецкiя танкi прабiць.
  Зрэшты, IС-2 мае гармату такую магутную, што нават пратаранiѓшы браню, яна вельмi нават небяспечная для экiпажа.
  Герда страляе ѓ савецкую 34, пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак. I прабiвае вежу савецкай машыне. Танк пачынае гарэць i ѓзрывацца.
  Дзяѓчына прамаѓляе:
  - Што i патрабавалася даказаць - наша тэхнiка лепш!
  Пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак дзюбанула Шарлота, гэтая рудая прыгажуня. Прабiла расiйскую машыну наскрозь i адзначыла:
  - Нашы дзяѓчынкi i хлопцы таксама лепш!
  Сапраѓды зiма, а дзяѓчынкi ѓ адным бiкiнi.
  Крысцiна таксама ѓзяла i пальнула па супернiку. I выкарыстоѓваючы ѓ дадзеным выпадку босыя пальчыкi ножак.
  Разбiла савецкi танк i прабуркавала:
  - Наша сiла вялiкая,
  Рухне дзеѓка кулака!
  Магда таксама страляе. I яе мэта пакуль яшчэ рэдкая СУ-100. Машына трэба сказаць небяспечная. Можа з вялiкай дыстанцыi прабiць "Пантэру-2" у борт. Ды i ѓ лоб, калi палiць зблiзку ѓ яе таксама шанец ёсць. Небяспечная савецкая самаходка.
  Але, вядома ж, яе можна знiшчыць з вялiкай дыстанцыi. I гэта Магда прыгожая, мядовая бландынка i робiць. Пры гэтым выкарыстоѓвае босыя пальчыкi ножак.
  Зрэшты, нагамi страляць - нiкога ѓжо не здзiвiш. А вось можна лупнуць пры дапамозе пунсовага соску грудзей. I гэта ѓжо нашмат страмчэй.
  I Герда клубнiчным саском грудзей нацiскае на кнопку i страляе. I вось савецкi IС-2 прабiваецца i гарыць. I адбываецца дэтанацыя.
  Дзяѓчына ѓзяла i праспявала:
  Сталiна, Сталiна,
  Мы замочым Сталiна...
  Дзяѓчаты стамiлiся чакаць,
  Будуць Кобу забiваць!
  Шарлота таксама пальнула рубiнавым саском грудзей i прабуркавала:
  - Наша сiла вялiкая, будзе цвёрдая рука!
  Вось так дзяѓчынкi ѓзялiся.
  Крысцiна таксама ѓзяла i дзюбанула пры дапамозе малiнавага саска, разнесла расiйскую машыну.
  I праспявала:
  - Усiх вылечыць, ацалiць,
  Дзеѓка грудзьмi голай...
  У яе крывавы выгляд,
  Будзе бiты вораг хорам!
  I Магда зразумела стрэлiць, i яе аголеная грудзi i саскок колеру бутона ружы, так усё праводзiць вельмi сапраѓды i з разбурэннем i гiбеллю.
  I чарговая расiйская машына падбiта.
  I ваяѓнiца спявае:
  Нашы косцi танкаѓ не баяцца,
  Мы заѓсёды ѓ СС умелi бiцца!
  Ды такiя кадры сапраѓды могуць вельмi нават шмат. Вось паспрабуй такiх дзяѓчынак ды адолей. Яны такiя, што страмчэй не бывае. Калi i бывае, то таксама дзяѓчаты з Люфтвафэ.
  Яны здольныя на вялiкiя подзвiгi i здзяйсненнi.
  У лютым ужо немцы спрабуюць наступаць. I ѓжо Чырвоная армiя ѓпарта ваюе.
  I з боку савецкiх войск ёсць свае гераiнi. Зразумела дзяѓчыны калi б'юцца гэта проста хараство, i выклiкае захапленне.
  Нягледзячы на снежны люты дзяѓчыны з СССР ваююць басанож i ѓ адным толькi бiкiнi.
  I кiдаюць босымi пальчыкамi ножак гранаты. I пры стральбе выкарыстоѓваюць пунсовыя саскi грудзей.
  I, зразумела, яшчэ пры гэтым спяваюць;
  Раскрыла пашчу фашысцкая змяя,
  Тапталi Русь падонкi ботамi!
  То ѓ лёд кiдаючы, то агнём гора,
  Бяда вялiкая здарылася з намi!
  
  Зямля распалася - сыплецца пясок,
  Упала дзева гучна застагнала!
  Сякера завiс - супернiк недалёкi,
  I чутны скрыгат iржавага металу!
  
  Я звяртаю да неба змрочны позiрк,
  У малiтве не знайсцi дакладней прадмета!
  Нясецца самалёт як метэор,
  I адчуванне будзе канец свету!
  
  Вось танк iмкнуцца ѓ сутычку напрасткi,
  Краiна парад усiх дзяржаѓ прыгажэй!
  Адлюстраваны ѓ прытомнасцi цудоѓнае iмгненне,
  Служыць айчыне - гэта гонар i шчасце!
  
  Пра да чаго моцны Русi мова,
  Здольны перадаць любое адценне!
  Вядома наш народ ужо тым вялiкi,
  Што паламаѓ царызму злы засценак!
  
  Прыйдзе ѓ Еѓропу i савецкi штык,
  Расколе ланцуг ударам моцны молат!
  Фашыст атрымае моцны ѓ морду тык,
  I будзе разам з каскаю расколаты!
  
  Вызваленне светлае будзе,
  Хоць нам за гэта трэба працаваць!
  Нас да камунiзму партыя вядзе,
  З партрэтаѓ продкi глядзяць, хмурачы твары!
  
  I асьвецiць месяц нам шлях начны,
  А сонца гарачэй паветра награваючы!
  I буду я царыцай незямной,
  Хоць зараз па камянях пру босая!
  
  Нiхто не ведае, выжывем у вайне,
  А можа, мы загiнем з гераiзмам!
  Але калi трэба паслужу ѓдвая,
  Пасябруем мiр са святым камунiзмам!
  Дзяѓчаты спявалi i змагалiся з вялiкай гераiчнасцю. I iх босыя, точаныя ножкi рабiлi такiя цуды.
  Наташа вяла агонь па гiтлераѓцам i прачырыкала:
  Гiмн Радзiмы ѓ сэрцах у нас спявае,
  Дзяѓчынка атакуе босай пяткай...
  Сцiснi мацней вiцязь кулямёт,
  Хаця iдзе вайна зусiм не гладка!
  Дзяѓчыны зразумела байцы добрыя.
  Вось i Зоя кiдае босымi пальчыкамi ножак лiмонку i пiшчыць:
  Не расстануся з камсамолам,
  Буду вечна малады, i вечна босы!
  I дзяѓчынка язык пакажа.
  Аѓгусцiна таксама страляе. I ѓ яе грудзей соску такiя пунсовыя. I вельмi апетытныя.
  Вось гэта дзяѓчынка.
  I вiшча на ѓсё горла:
  - Нас нiшто не спынiць,
  Нас нiхто не пераможа...
  Вось дзяѓчынка пад хлопцам стогне,
  I ад радасцi так залямантаваѓ!
  Святлана адзначыла, ведучы агонь па салдатах Роммеля:
  - Мы байцы, якiя нiкому не дадуць лiтасцi!
  I засмяецца. I шпурне босымi пальчыкамi ножак забойнай сiлы падарунак анiгiляцыi.
  А побач яшчэ ваююць хлопчыкi-пiянеры. Нягледзячы на снег i мароз, ён аддаюць перавагу ваяваць басанож i ѓ шортах. Пры гэтым дзецi-героi прыгожа i люта спяваюць;
  Берлiн ужо амаль пад нашай уладай,
  У бiноклi бачым пракляты Рэйхстаг...
  Спадзяюся, хутка будзе мiр i шчасце;
  Якi апiшу ѓ сваiх вершах!
  
  Расiя камунiзм светам адкрыла,
  Яна сям'ёю стала людзям усiм.
  Але сунуѓ Вермахт да нас свiное лыча,
  I кроѓ зараз фантанам плёскае з вен!
  
  Што фюрар забыѓся ѓ нас выпадкова,
  Жадаѓ здабыць зямелькi i рабоѓ!
  Пайшоѓ фашызм з паходам вельмi далёкiм -
  I вось кашмар рэальны, пякельных сноѓ!
  
  Просты хлопец хлопчык басаногi,
  Нядаѓна чырвоны гальштук павязаѓ.
  Жадаѓ ён мiр пабудаваць сам без бога,
  Але з неба раптам выкiнуѓся напалм!
  
  Прыйшлося бегчы на фронт, нам самаволкай,
  Нiхто не хоча, браць такiх юнакоѓ!
  Але справiѓся дзяцюк-баец у вiнтоѓкай,
  Годным аказаѓся шлях бацькоѓ!
  
  Змагалiся дзе i хiтрасьцю, i сiлай,
  А слабасць таксама горкая нажаль...
  Таварышам прыйшлося капаць магiлы,
  Страгаць у мароз хваёвыя труны!
  
  Я пiянер прывык зараз да пакут,
  У разведку iшоѓ босы, гурба храбусцеѓ.
  Магчыма за нявер'е пакаранне,
  Што Iсуса ведаць я не хацеѓ!
  
  Але што такое тры гадзiны Галгофы?
  Тры гады з лiшнiм працякло войны!
  У любым селiшчы плачуць горка ѓдавы,
  Як палеглi ѓ цвiнтар краiны сыны!
  
  Я выжыѓ, быѓ кантужаны, паранены куляй,
  Але на шчасце сам застаѓся на нагах!
  Нямеччыны мы сапраѓды абавязак вярнулi,
  Тым фашызм растаптаны намi ѓ прах!
  
  Я памужнеѓ, але ѓсё яшчэ хлапчук,
  Вус не прабiѓся, але ѓжо тытан!
  Ды дарослы, i мабыць нават занадта,
  Бо сэрца стала цвёрдым як метал!
  
  Зорка героя вышэйшая ѓзнагарода -
  Сам Сталiн мне яе павер, уручыѓ!
  Сказаѓ: з такiх як ты прыклад браць трэба,
  Куюць байцы да дзвярэй у Эдэм ключы!
  
  Але сягоння адкладзi храбрац вiнтоѓку,
  Вазьмi ты, абцугi, молат i працуй!
  Пабудуй з дрэва паруснiк i лодку,
  I самалёт ствары, каб птушкай уверх!
  Ды спяваюць яны вельмi нават адважна i прыгожа. Такiя дзецi могуць усё.
  I хлопчыкi-пiянеры кiдаюць босымi пальчыкамi ножак забойнай i разбуральнай сiлы гранаты.
  I страляюць з усiх ствалоѓ. А некаторыя дзецi прымяняюць i рагаткi. I сярод iх ваююць не толькi хлопчыкi, але i дзяѓчынкi.
  А ножкi ѓ дзяцей голыя, загарэлыя, пакiдаюць на снезе хупавыя, прыгожыя сляды.
  I яны настолькi адважныя, што iх не спалохае нi мароз, нi сцюжа, нi завiруха.
  I вось яны, адбiѓшы атаку гiтлераѓцам, зноѓ пачынаюць спяваць;
  Мы пiянеры дзецi камунiзму -
  Вогнiшча, палатка i звонкi горан!
  Нашэсце праклятага фашызму -
  Якога чакае раз'юшаны разгром!
  
  Што страцiлi мы ѓ бiтвах гэтых?
  А то ѓ баях з ворагам набылi?
  Мы былi раней проста святла дзецi -
  А цяпер воiны Роднай зямлi!
  
  Але Гiтлер зрабiѓ крок да сталiцы нашай,
  Абрынуѓ бомбаѓ без рахунку вадаспад!
  Мы Бацькаѓшчына нават неба прыгажэй -
  Цяпер крывавы наступiѓ заход!
  
  Адкажам на агрэсiю мы жорстка -
  Хоць самi ростам ды нажаль малыя!
  Але меч у руках у далiкатнага падлетка -
  Мацней, чым легiёны Сатаны!
  
  Няхай танкаѓ прэ лавiна за лавiнай,
  А мы вiнтоѓку дзелiм на траiх!
  Хай палiцаi подла цэляць у спiну,
  Але Бог Святы пакарае люта iх!
  
  Што мы вырашылi? рабiць справу мiру -
  А для таго нажаль прыйшлося страляць!
  Спакой i так ужо абрыд.
  Бывае i гвалт мiлата!
  
  З дзяѓчынкай мы бяжым босыя разам-
  Хоць выпаѓ снег, як вугаль палiць гурбу!
  Але не маюць страху, ведайце дзецi -
  Фашыста ѓгоняць смела куляй у труну!
  
  Вось паклалi фрыцаѓ гiдкiх роту,
  А астатнiя трусы пруць у бегi!
  Мы крушым як касой у баi пяхоту -
  Нам не перашкода юныя гады!
  
  Перамога дасягненне, будзе ѓ Маi,
  Цяпер завея калючы, цвёрды снег!
  Хлопчык бос, сястра яго босая,
  У лахманах дзецi сустрэлi росквiт!
  
  Адкуль у нас бяруцца гэтыя сiлы -
  Цярпець i боль, i холад, тую патрэбу!
  Калi таварыш змераѓ дно магiлы,
  Калi сяброѓка стогне - я памру!
  
  Хрыстос дабраславiѓ нас пiянераѓ,
  Сказаѓ, Айчына Богам вам дадзена!
  Вось такая найпершая ѓсiх вера,
  Савецкая, святая краiна!
  Вось гэта сапраѓды бой, што трэба. Пiянеры сапраѓды малайцы. Дзяѓчынкi таксама паказалi вельмi высокi ѓзровень разбуральнага ѓздзеяння.
  Немцы таксама не змаглi значна рушаць наперад. Вiдаць босыя пiянеры, i камсамолкi вельмi сур'ёзныя супернiкi. I калi яшчэ чырвоны гальштук павяжуць, дык гэта будзе вельмi сур'ёзна. А дзяѓчаты прыгожыя, калi кiдаюць нагамi гранаты.
  Люты прайшоѓ у дынамiчнай раѓнавазе. Далей ужо сакавiк... Немцы атакуюць з паветра. Выкарыстоѓваюць рэактыѓныя бамбавiкi. I тыя дзяѓбуць вельмi нават моцна. Авiяцыя Люфтвафэ - гэта справа сур'ёзнае.
  Альбiна i Альвiна перавысiлi колькасць збiтых самалётаѓ па пяцьсот машын кожная. I iх таксама ѓзнагародзiлi Рыцарскiм Крыжам Жалезнага Крыжа з залатым дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi. Вось такiя дзяѓчынкi ѓжо Хафмана пераплюнулi.
  А што калi яны выкарыстоѓваюць босыя, точаныя, хупавыя ножкi. I ваююць у любое надвор'е ѓ адным толькi бiкiнi.
  Альбiна ѓзяла i збiла ѓ адным баi шэсць расiйскiх машын i прачырыкала:
  Ад усмешкi стане ѓсiм святлей,
  I слану i нават маленькаму слiмаку!
  Дык няхай паѓсюль на зямлi,
  Нiбы лямпачкi сустракаюцца ѓсмешкi!
  Вось такая тут дзяѓчынка-ас.
  I Альвiна таксама прыгажуня вельмi баявая i ваяѓнiчая. I можа такiя выкрутасы вытвараць. Вось такая дзеѓка не адну сотню мужчын у труну загонiць.
  Зрэшты, калi дзяѓчаты ваююць - гэта яшчэ i нядрэнна. Але вось калi яны пiянераѓ пачынаюць мучыць, то гэта ѓжо самавольства.
  Дзяѓчынкi злавiлi хлопчыка гадоѓ дванаццацi. Такога прыгожага, светлавалосага, мускулiстага.
  I яго лётчыцы сарвалi вопратку i голага павесiлi на прэнг. I спачатку палюбавалiся на прыгожага хлопчыка. А затым сталi палiць босыя пяткi ножак пры дапамозе самаробных паходняѓ. Гэта для хлопчыка вельмi балюча. I як пiянер-прыгажун, роѓ i тузаѓся.
  Потым дзяѓчынкi яго лупцавалi аголенымi правадамi. Затым зноѓ палiлi босыя падэшвы хлапчукi. I затым, заключыѓшы ногi ѓ калодкi, расцягнулi пiянера.
  Дзяѓчаты, зразумела, былi вельмi задаволены. Прыгожы хлапчука памучыць вельмi iм хацелася. I прыемна прычыняць боль. Затым у голых, загарэлых, мускулiстых грудзях хлапчукi панеслi распаленую качаргу. I давай палiць, чыстую, далiкатную скуру. I гэта таксама надзвычай балюча.
  Лётчыцы затым сталi пальчыкi на босых ножках хлапчуку ламаць. I рабiлi гэта павольна, пачаѓшы з мезенчыка. I так яны ламалi. А юны пiянер, гарлапанiѓ, плакаѓ, стагнаѓ.
  Альбiна адзначыла:
  - Гэта выдатна!
  Альвiна праспявала:
  Разбурэнне гэта запал,
  Усё роѓна, якая ѓлада...
  Улада заѓсёды пiла чужую кроѓ,
  Ну, а мы атрымлiваем у спадчыну каханне!
  Немцы ѓ сакавiку крыху прасунулiся ѓ цэнце. У баях прайшлi выпрабаванне танкi Е-100. Яны сапраѓды добра абароненыя, i даволi спрытныя. Таксама прайшлi ѓ баях выпрабаваннi i " Штрумтыгры "-2. Першапачаткова былi проста "Штурмтыгр", на шасi "Тыгра". Таксама машына з магутным бамбаметам. Але ѓ яе была занадта нiзкая хуткастрэльнасць. А "Штурмтыгр", быѓ на шасi "Тыгра"-2, больш магутны i хуткастрэльны, i лепш абаронены.
  З'явiѓся ѓ немцаѓ яшчэ i танк "Каралеѓскi леѓ". Дадзеная машына мела вагу ѓ сто тон, i браню ѓ лоб мiлiметраѓ трыста пад нахiлам, а па бартах у дзвесце мiлiметраѓ, i рухавiк у 1800 конскiх сiл. Пры гэтым узброены адно, але магутнай 210-мiлiметраѓ гарматай. Дадзеная машына таксама магла быць у прарыве.
  Немцы прасунулiся да пяцiдзесяцi-сямiдзесяцi кiламетраѓ, прарваѓшы першыя эшалоны абароны. Але потым спынiлiся. Чырвоная Армiя адчайна контратакавала. Хаця сiл было ѓжо i там шмат перамалота.
  Наступiѓ красавiк. Стала цяплей. Немцы рыхтавалiся да наступлення. Але 15 красавiка савецкiя войскi зноѓ спрабавалi наступаць. Баi iшлi разлютаваныя. Савецкiя танкi ѓсё перлi, i перлi ѓ блiзкi бой. Але немцы мацнейшыя i iхнiя гарматы працавалi вельмi спраѓна. У баях прымалi ѓ канцы красавiка, самыя першыя эксперыментальныя Е-10 палепшанай мадыфiкацыi.
  Па-першае, машына стала яшчэ нiжэйшай у 1,2 метра, i ѓжо, з двума членамi экiпажа. Пры гэтым вага зменшылася да дзесяцi тон, а рухавiк стаѓ больш магутны да 550 конскiх сiл. Пры гэтым гармата стала як у "Пантэры" 75-мiлiметраѓ у 70 ЭЛ.
  Дадзеная машына стала вельмi хуткай - звыш ста кiламетраѓ у гадзiну хуткасць i яшчэ больш незаѓважнай. А гармата магла браць савецкiя танкi з большай дыстанцыi. САУ Е-10 гэта новая сiла i магутная сiла. Праѓда з'явiлася i Е-15, па ѓзбраеннi i памерах такая ж, але з таѓсцейшай бранёй. Балазе запас яшчэ ёсць. Так што машына проста супер. I рабiла да дваццацi стрэлаѓ за хвiлiну. Вось гэта сапраѓды моц.
  Чырвоная армiя захлынулася. I ѓ маi ѓжо наступаць сталi немцы. I iм удалося прасунуцца. Войскi Ромеля нават акружылi Смаленск. I да Маскву ѓжо засталося няшмат. У траѓнi стаѓ у СССР нарэшце выпускацца IС-3. Танк цяжэйшы, чым IС-2 у сорак дзевяць тон, а значыць яшчэ горш у хадавых якасцях, але затое куды лепш абаронены ѓ iлоб. Аднак пры гэтым машына больш складаная ѓ вытворчасцi i дарагая. А рэсурсы СССР у час вайны вельмi абмежаваныя.
  Ды i яе гармата недастаткова бранябойная супраць нямецкiх машын. Пакуль асноѓная нямецкая машына гэта Пантэра -2. Яна, праѓда, была мадэрнiзаваная. На яе паставiлi больш магутную ѓ 88-мiлiметраѓ 100 ЭЛ гармату, якая робiць дванаццаць стрэлаѓ у хвiлiну. I рухавiк з фарсiраваннем да 1200 конскiх сiл. Машына добрая стала. Вельмi забойная. Няѓжо што барты абаронены не вельмi. Пакуль лабавая абарона дастатковая. "Пантэра"-2 захавала перавагу над савецкiмi машынамi ѓ баi. Нават на больш абароненым i дарагiм IС-3. Але ѓсё ж барты слабавата прычыненыя. I гэта праблема.
  Новы сярэднi танк быѓ ужо распрацаваны "Пантэра"-3. Яго браня была ѓжо крыху таѓсцей. Лоб у 150-мiлiметраѓ замест 120, барты 82-мiлiметра з нахiламi супраць 60, i лоб 185 - мiлiметраѓ супраць 150 з нахiлам. Дадзены танк стаѓ трымаць трапленнi ѓ борт 76-мiлiметровай самай масава савецкай супрацьтанкавай гарматы, i ѓ iлоб упэѓнена СУ-100 i IС-2. Вага танка, праѓда, перавысiла пяцьдзесят тон, але улiчваючы магутных рухавiк гэта нядрэнна.
  Але "Пантэра"-3 гэта кампрамiсны варыянт.
  Улетку немцы зноѓ наступалi ѓ цэнтры ѓ напрамку Масквы. Баi былi вельмi кровапралiтныя.
  Адчайна ваявалi i пiянеры. Яны былi ѓлетку, зразумела, басанож, i амаль голыя. Але бiлiся добра i спявалi.
  Песнi iх струменiлiся на пазiцыях войск;
  Вайна прызнанне лёсу,
  Жорсткая з прыгажосцю Геены!
  Як, бляск халодны лёд Месяца,
  Як пантамiма, пякельнай сцэны!
  
  Аднак рускiх гэта шлях -
  Кiдок скрозь цернi да паклiкання!
  Не думай вораг, нас не сагнуць,
  Мы не без сiл вялiкiх стварэнне!
  
  Расiя нам дала свой прытулак,
  У ёй мы гуртам адной нарадзiлiся!
  Як Багародзiцы покрыва -
  Няхай явiць да нас Усявышнi лiтасць!
  
  Даѓ Сталiн сцяг - наступай,
  Яго загад - палёт крылаты!
  Пабудуем камунiзму рай-
  Прамым няхай стане - табар гарбаты!
  
  Але хто ѓ нападзе прэ на Русь?
  З пекла монстры апраметнай!
  Я за Хрыста душою трымаюся,
  Дык нам ваяѓнiкам спакайней!
  
  У бiтвах думкi не жартам
  Iх збiраць у кошык трэба!
  Мы ѓсе таварышы сябры,
  Будаѓнiкi цэркваѓ i саду!
  
  Вось монстры, ваѓкалакаѓ выццё,
  Мы не саступiм стварэнням, ведайце!
  Наш воiн самы ведай круты,
  А не малюнак школьны ѓ парце!
  
  Атаку дружна адаб'ем,
  Вызвалiм да сталiцы подступ!
  Мы вiцязi са сталёвым мячом,
  Хоць кальчуга не па росце!
  Ды пiянеры вельмi нават добра спяваюць. I iскрыць сваiмi жамчужнымi, дзiцячымi зубкамi. Вось такiя яны цудоѓныя дзецi.
  Лета прайшло ва ѓпартых баях. Немцы змаглi ѓзяць Вязьму i акружыць Ржэѓ, падышоѓшы да Маскоѓскай вобласцi. А на поѓначы таксама прарвалi абарону, i зноѓ заблакавалi Ленiнград з поѓдня. З поѓначы наступалi войскi фiнаѓ i шведаѓ. Швецыя канчаткова ѓступiла ѓ вайну з СССР i аб'явiла мабiлiзацыю. Гэта краiна з даволi развiтай эканомiкай, i войскi абсталяваныя нядрэнна. I разам з фiнамi яны аднавiлi лiнiю фронта. Адбiлi назад Выбарг i лiнiю Маннергейма. I зноѓ узялi Петрапаѓлаѓск.
  Савецкi фронт трашчаѓ пад ударамi ворагаѓ. Турцыя таксама хацела вайны, але пакуль яшчэ лiчыла, што немцы занадта далёка. Увосень пачаѓся наступ немцаѓ на поѓднi ѓ абыход Дняпра з цэнтра. I гэта было цяжка спынiць. Немцы мелi перавагу ѓ колькасцi i якасцi i тэхнiкi i авiяцыi.
  З'явiѓся рэактыѓны МЕ-262 Х у масавай серыi. I ён было вельмi моцным знiшчальнiкам i цалкам даступным у кiраваннi.
  Дзяѓчаты Альбiна i Альвiна перавысiлi колькасць збiтых самалётаѓ у семсот пяцьдзесят кожная. I iм уручылi ѓнiкальную ѓзнагароду: Рыцарскi Крыж Жалезнага Крыжа i з плацiнавым дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi. Вось гэта дзяѓчынкi. Увосень немцы наступалi нядрэнна. Яна была адносна сухая, i прасоѓвацца было лёгка. IС-3 сапраѓды не стаѓ масавым, i IС-2 заставаѓся ѓ серыi.
  А самы масавы танк Т-34-85 супраць немцаѓ не цягнуѓ. Яго гармата толькi ѓбiлi, магла прабiць "Пантэру-3" у борт, а сама нямецкая машына яго брала з пяцi кiламетраѓ. I была яшчэ спрытней, чым савецкая машына. Але гэта яшчэ ня ѓсё. У немцаѓ з'явiѓся Тыгр-3 з яшчэ таѓсцейшай i нахiльнай бранёй. Дадзеная машына была добра абаронена па бартах: у 170-мiлiметраѓ i лоб у 250-мiлiметраѓ, i гармата была найноѓшая 105-мiлiметраѓ у 100 ЭЛ. Але занадта ѓжо цяжкая ѓ 90 тон, праѓда, з рухавiком у 1500 конскiх сiл даволi рухомая. "Тыгр"-3 машына нядрэнная, але немцам-канструктарам Роммель даѓ загад абкласцi такую машыну ѓ семдзесят тон вагi i зрабiць яе асноѓным танкам. I тады ѓжо будзе па-за канкурэнцыяй.
  Немцы да пачатку снежня захапiлi амаль цалкам Украiну i Данбас, акрамя Крыма. На пярэсмыку савецкiя войскi ѓмацавалiся, i змаглi прыпынiць войскi Роммеля. Але зразумела немцы ѓсё роѓна захопяць i Крым. Немцы выйшлi прыкладна на тыя межы, што былi ѓ iх перад Курскай дугой у сорак трэцiм годзе, цi нават, мабыць, блiжэй да Масквы, i кантралявалi Данбас цалкам.
  Зiмой стала крыху спакайней. Роммель стараѓся дыпламатычным шляхам схiлiць Турцыю да вайны з СССР. Японiя ѓсё яшчэ супрацiѓлялася амерыканцам. Праца над атамнай бомбай у гэтым свеце неяк затрымалася, i пакуль ядзерных бамбардзiровак не было.
  Сталiн, бачачы, што яго становiшча дзесьцi памiж, вельмi цяжкiм i зусiм безнадзейным, узяѓ i прапанаваѓ Роммелю мiр на любых умовах.
  Роммель запатрабаваѓ, зразумела, вельмi шмат i ѓ тым лiку i Каѓказ, i выплату штогадовай данiны. Сталiн марудзiѓ з адказам i ѓсяляк цягнуѓ. Вайскоѓцы былi схiльныя ваяваць да канца. Ды i для Сталiна такi свет - гэта палiтычнае самагубства.
  Так што вайна, хутчэй за ѓсё, працягнецца.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 6.
  Кацярына, былая расiйская iмператрыца, а сягоння звычайная дзяѓчынка-вязня Ада, на ѓзмоцненым узроѓнi праглядала ѓ Гiпернэце анкеты хлопцаѓ. Адольф Гiтлер навiчок для больш жорсткага рэжыму для хлопчыкаѓ-грэшнiкаѓ прыцягнуѓ увагу. Сапраѓды гэта асоба тыпу Напалеона, няхай у канчатковым вынiку i няѓдачлiвая. Але Напалеон ужо на строгiм рэжыме, i ѓ яго багацейшы выбар сябровак. А фюрар тут, мусiць, самы круты. Тамерлан ужо нават на агульны рэжым спусцiѓся цi падняѓся. А Чынгiсхан усё яшчэ на ѓзмоцненым - агледзеѓ залiшне, як i Стенька Разiн. Зрэшты, i яны рана цi позна змiрацца i выправяцца.
  Але Гiтлер, вядома ж, асоба асаблiвая. I Кацярына вырашыла, што ён з iм абавязкова пераспiць.
  А потым паглядзiць. Як хацелася б патрапiць хутчэй у Рай. Там можна ѓ вiртуальнай рэальнасцi зноѓ атрымаць асалоду ад уладай.
  А не быць зняволенай i амаль рабыняй. Дзяѓчынка пакуль малiлася на каленях. Яны часта ѓ Аду павiнны малiцца. Гэта вельмi выхоѓвае характар.
  Пры гэтым Кацярына думае пра iншае. I ёй жадаецца абдымкаѓ хлопца. Хай нават гэта бязвусы падлетак.
  А пакуль пасля сцiплага сняданку дзяѓчынак вядуць на вучобу. Пасля яды яны, вядома ж, стаялi на каленях, i малiлiся. I гэта было абавязковым рытуалам.
  Кацярына, вядома ж, была ѓдзячная Усявышняму Богу за юнае i здаровае цела, з зубамi, у якiх нiколi не з'явяцца дуплы, калi iх выб'юць, то вырастуць новыя. Але ёй не падабалася быць басаногай i напаѓголай зняволенай, якую б'юць i зневажаюць. Хаця для Ада тут яшчэ ѓмовы не самыя горшыя. Вось, напрыклад, пратэстанты вучаць, што ѓ апраметнай грэшнiкаѓ лiтаральна паляць агнём, што вельмi нават балюча. I што Пекла назаѓжды. Адзiн нават пiсаѓ: што ѓ Пекле пакутуе, палая кожная часцiца цела. I што тамака таксама, самае, што ѓ палаючую печ пагрузiцца пры поѓнай свядомасцi. А ѓявiце сабе, што вы проста апяклiся аб плiту - як гэта балюча. А тут вас цалкам у агнi пякуць.
  I так навечна на мiльярды, мiльярдаѓ год! Вось так запалохваюць людзей.
  Але насамрэч - Пекла месца як выхаваѓчая калонiя, i ѓ iм тэрмiны зняволення для ѓсiх будуць канчатковымi. I што ѓсё выратуюцца. Ды пакаранне ёсць, вядома ж. Але яно як у цывiлiзаваных краiнах - суразмернае цяжару зробленага, цi нават значна мякчэй. I тым больш улiчваецца пакаянне i прызнанне вiны.
  А тут пратэстанты i Усемагутнага Бога монстра зрабiлi. А бачна, што гэта не так. Хаця, вядома ж, ёсць i элемент пакарання. Але проста д'ябла-наглядчыцы нiкога не б'юць. Хоць па дробязях караюць.
  У адрозненнi ад чалавечай калонii ѓ Пекле дысцыплiна строгая, i нiхто не можа быць паханам або адлыньваць ад працатэрапii. I працоѓныя днi на халяву нiкому не паставяць, будзь ты хоць тройчы злодзеем у законе.
  Кацька цяжка ѓздыхнула ... Нават сумна калi ѓсе такiя праведныя. Але ѓ Аду ѓсё пад кантролем.
  На самой справе, той жа Везельвул валодае здольнасцямi вельмi шмат бачыць i адразу назiраць. Ды i Сам Усемагутны Бог Усебачны. Ну i, вядома ж, прагрэс - мiнiятурныя камеры назiрання. Так што тут ужо ѓсё па плане.
  Нават у сне, напрыклад, адно можна бачыць, а другое нельга.
  I рабiць адно можна i сёе-тое нельга.
  Ды тут не пакурыш. А пiва зможаш выпiць толькi на аблегчаным рэжыме, цi зрэдку на агульным.
  А ѓ Раi затое - класна! Добра, зразумела, жыць у Раi.
  А вось зараз яны юныя целам грэшнiцы сядзяць за партай - урок першы. Нешта будзе i старое, i новае адначасова. На вокнах рашоткi, а на сьценах карцiны. Столь высокая, i зверху таксама рознага роду вiсяць карты,
  у тым лiку i зорнага неба, а таксама карцiны рознага кшталту. Пакуль паказаны планеты сонечнай сiстэмы, i яны нават марудлiва рухаюцца.
  Урок першы - гэта ѓ дадзеным выпадку фiзiка. Даволi складаны прадмет. У прыватнасцi iдзе абмеркаванне тэрмапрэонавага сiнтэзу. Як, напрыклад, зрабiць так каб праходзiѓ працэс злiцця преонов. Тут вядома трэба ажыццявiць суперсцiск . Спачатку сцiскаюць кваркi пры дапамозе працэсу анiгiляцыi. А потым калi вырабляе рэакцыя злiццё кваркаѓ, тое вылучаецца энергiя, якая накiроѓваецца пры дапамозе дробавых вымярэнняѓ i адбываецца сцiск ужо преонов. I якую фантастычную энергiю можна атрымаць.
  Кацярына гэта ѓсё слухала i нават бачыла на вялiзным манiторы, у колеры як усё гэта адбываецца. Можа быць, для прыгожага полу гэта i не так цiкава. Але з iншага боку i незвычайна. А якую магутную зброю можна зрабiць.
  Насамрэч, гэта сапраѓды адкрыццё. Калi краiны АПЕК занадта ѓжо нахабiлiся i задралi кошты на нафту, на Захадзе працы па стварэннi альтэрнатыѓных крынiц энергii рэзка паскорылiся. I адной з iдэй было стварэнне спецыяльнага выпраменьвання якое змяняе палярнасць матэрыi. I ѓ вынiку любую матэрыю, можна ператварыць у антыматэрыю. А гэта ѓжо пры анiгiляцыi аднаго грама любога рэчыва выдзелiла энергiю пяцi тысяч тон спаленай нафты. I ѓ вынiку ѓзнiкала электрычнасць, i запатрабаванне ѓ прыродных энерганосьбiтах рэзка звалiлася.
  А антыматэрыя дазваляла сцiскаць i кваркi. I энергетычны крызiс чалавецтва абмiнуѓ.
  Кацярына гэта ѓважлiва слухала. Вось яна фiзiка будучынi, якую вывучаюць хлопчыкi i дзяѓчынкi ѓ пекле.
  Тут яны вечныя дзецi, i юнае цела дазваляе ѓсё ѓспрымаць такiм цiкавым i непаѓторным практычна любы ѓрок.
  Дзяѓчынкi-вязнi сядзяць сабе за партай, паднiмаюць рукi i адказваюць.
  Яны нiбы школьнiцы-вязнi. Дзяѓчынкi такiя скажам разумныя, i некаторым не адно стагоддзе ѓ гэтым жыццi, ды i ѓ мiнулым нямала.
  Кацярына падумала, што быць дзяѓчынкай лепшай, чым бабулькай у любым выпадку. Тым больш у яе ѓжо добрая, i развiтая фiгурка дзяѓчыны-падлетка. I яна ѓ купальным, турэмным гарнiтуры, як i iншыя дзяѓчыны.
  У пекле ѓ адрозненне ад Сiбiры лета i вельмi добры клiмат. I быць напаѓголымi нават зручна.
  Кацярына марыла захапiць Стамбул, i нават перанесцi туды сталiцу Расii. Магчыма, гэтага можна было б зрабiць, асаблiва пасьля рэвалюцыi ѓ Францыi. Але захоп Турцыi рэзка б павялiчыѓ бы ѓ Расii працэнт мусульманскага насельнiцтва. I змаглi б расейцы так капiтальна ѓмацавацца? Вось у Крыме аказалася проста, там татары хутка страцiлi статус большасцi.
  Але калi б захапiць усю Асманскую iмперыю, то... Ды i Аляксандр Сувораѓ не такi ѓжо i вялiкi палкаводзец. Ён перамагаѓ вялiкай крывёй, i рускае войска пры iм хутка скончылася.
  Кацярына пацерла адна аб адну свае босыя, дзявочыя падэшвы. Хутка iм зноѓ давядзецца тупаць па камянях каменяломняѓ. Жахлiва ѓвесь час працуе i вучыцца, i не мець забаѓ. А тут на камп'ютары можна пагуляць.
  Вось i iншыя дзяѓчаты сядзяць за партамi. I таксама ножкi ѓ iх босыя, зграбныя, загарэлыя з агрубелымi, мазолiстымi падэшвамi.
  Вось урок скончаны. Дзяѓчаты моляцца стоячы на каленях. Бачныя цвёрдыя, круглыя пяткi прыгажунь.
  Пасля малiтвы iншы ѓрок. У дадзеным выпадку лiтаратуры. Дзяѓчынкi вывучаюць розную творчасць.
  Вось напрыклад, альтэрнатыѓны паварот падзей з правадыром сусветнага пралетарыяту.
  Уладзiмiр Iльiч Ленiн, iмкнучыся здавацца вышэй, з-за ѓсiх сiл выпрастаѓся. Яго сухiя, маленькiя, але вельмi рухомыя ручкi, нервова круцiлася, па блiскучым, чорным, вырабленым з рэдкага сандалавага дрэва сталу. Чалавек, якi сядзеѓ насупраць яго, вялiзнага росту ѓ белым гарнiтуры з цяжкiм, залатым ланцугом на бычынай шыi, зароѓ.
  - Ну, што спадар Ульянаѓ. Я згодны на вашыя ѓмовы - пяць штук баксаѓ у месяц, плюс працэнт з кожнага пушчанага з малатка прадпрыемства! - Тут голас грамiлы стаѓ цвярдзейшы i яны нават рэзка страсянуѓ важкi ланцуг. - Толькi каб таварыш Ленiн без фальшу i пылу!
  Даволi пацiраючы ѓспацелыя рукi, Уладзiмiр Iльiч сказаѓ:
  - Зразумела мiстэр Ракфелер, толькi ѓ нашай справе без фальшу нiяк нельга! Усё павiнна быць палюбоѓна i вельмi душэѓна!
  I абодва прахiндзея гучна разрагаталiся...
  ------------------------------
  У Расii не здарылася кастрычнiцкай рэвалюцыi. На франтах першай сусветнай вайны ѓсталявалася часовае зацiшша. Немцы i аѓстрыйцы спрабавалi дабiцца поспеху на Захадзе.
  Рускае войска выяѓляла актыѓнасць толькi турэцкiм фронце, дзе ёй атрымалася канчаткова злучыцца з ангельцамi, i вырабiць супернiку шэраг параз, заняѓшы большую частку малой Азii.
  Але вось сабраѓся Устаноѓчы Сход, у якiм бальшавiкi апынулiся ѓ адчайнай меншасцi, а дамiнавалi эсэры.
  Адным з першых рашэнняѓ стала: надзяленне сялян зямлёй i працяг вайны да пераможнага канца!
  У лiпенi 1918 наступ немцаѓ на Парыж правалiлася i пераможнае Расiйскае войска нанесла ѓдар: спачатку па аѓстрыйцах, затым i па немцах.
  Нямеччына адчайна супрацiѓлялася, але ѓ снежнi калi рускiя войскi на ѓсходзе занялi Варшаву i Кракаѓ, саюзнiкi на захадзе авалодалi Бруселем - усё ж капiтулявала. Праѓда на два тыднi пазней - адбiлася адсутнасць рэвалюцыi.
  Вiльгельм зрэшты, быѓ змушаны адмовiцца ад амаль усiх сваiх паѓнамоцтваѓ застаючыся чыста намiнальным манархам.
  А прэзiдэнтам новай Расiйскай рэспублiкi стаѓ генерал Карнiлаѓ. У жнiѓнi 1917 яго мяцеж аказаѓся паспяховым, праѓда, Керанскi фармальна застаѓся прэм'ерам, але пасаду прэзiдэнта ѓжо аддаѓ Карнiлаву.
  Ён жа Карнiлаѓ стаѓ вярхоѓным галоѓнакамандуючым.
  Далей былi ѓсенародныя выбары прэзiдэнта Расii i рэферэндум па новай канстытуцыi.
  Народ якому аѓтарытарная форма праѓлення цалкам звыклая - падтрымаѓ варыянт Карнiлава.
  Расiя пашырыла свае ѓладаннi за кошт Германii, якi распаѓся Аѓстра-Венгрыi, i знiклай з карты свету Турцыi.
  Апошнюю канчаткова падзялiлi памiж сабой вялiкiя дзяржавы. Расii дасталася малая Азiя, пралiвы i Канстанцiнопаль. Французы забралi сабе Сiрыю, ангельцы Палестыну i Iрак.
  1926 памiж Расеяй i Японiяй зноѓ успыхнула вайна. Падставай стаѓ статус Маньчжурыi i Порт-Артура. Згодна з дагаворам арэндныя правы на Порт-Артур былi перададзены Японii, i тэрмiн арэнды скончыѓся. Аднак японцы i не збiралiся вяртаць захопленае Кiтаю.
  Тым больш улада толькi што атрымаѓ малады Хiрахiта - якi марыць аб новых перамогах.
  Аднак руская была ѓжо iншая. Загартаваная на франтах першай сусветнай вайны, з дасведчанымi камандзiрамi, новымi танкамi i самалётамi, яна прынялася паспяхова наступаць на Японцаѓ.
  Праз чатыры з паловай месяцы руская армiя ѓзяла Порт-Артур i выбiла японцаѓ з кантынента!
  Некаторы час Японiя яшчэ трымалася на моры - пакуль не падышлi караблi Балтыйскай i Чарнаморскай эскадры.
  Пасля чаго краiна Узыходзячага Сонца капiтулявала.
  Расея развiвалася вельмi хутка, але ѓ 1929 годзе ва ѓсiм свеце пачалася вялiкая дэпрэсiя.
  Бунты ахапiлi i расейскую iмперыю. Тым больш, што Карнiлаѓ праводзiѓ актыѓную русiфiкацыю.
  Зрэшты, яму ѓдалося ѓтрымацца, на троне, а ѓ ЗША... да ѓлады прыйшлi амерыканскiя бальшавiкi на чале з Ленiным!
  Адправiѓшыся ад дэпрэсii новы бальшавiцкi рэжым пачаѓ рыхтавацца да новай вайны!
  Рэвалюцыя ѓ Iспанii скончылася перамогай камунiстаѓ i тым самым быѓ створаны магутны бальшавiцкi плацдарм у Еѓропе...
  1 студзеня 1938 гады. Уладзiмiр Iльiч Ленiн нервова мерае крокамi па вялiзным кабiнеце ѓ Белым доме. Сiтуацыя ва ѓсiм свеце абвастраецца. Услед за Iспанiяй камунiсты дабiлiся поспеху ѓ Францыi.
  Расiя якой кiруе генералiсiмус i прэзiдэнт Карнiлаѓ ужо ясна дала зразумець, што не дазволiць праводзiць экспансiю бальшавiзму ѓ Еѓропу. Пяцьсот дывiзiй у дзесяцi мiльённай расiйскай армii - гэта зусiм не жарт!
  Уладзiмiр Iльiч гэта разумее. I прапануе тактычны саюз Брытанii супраць Расii.
  Ангельцы заѓсёды ставiся вельмi насцярожана да рускай экспансii. Але радыкальны камунiзм iх палохаѓ яшчэ больш. Трэба было ѓбiць клiн памiж iмi i Расiяй.
  Ленiн рыхтаваѓся прыняць мiнiстра абароны Чэрчыля i заадно даць ангельцам доказ непахiснай моцы ЗША.
  А для пачатку лысы дыктатар заслухаѓ даклад аб новай зброi - "атамная бомба".
  Оппенгеймер вытрымаѓ даклад у вельмi стрыманых танах. Ды ѓжо ёсць поспехi i нават запушчаны атамны рэактар, але да з'яѓлення атамнай бомбы яшчэ вельмi далёка. Галоѓная праблема атрыманне ѓзбагачанага ѓрана i плутонiю. Акрамя, тое i гэта навiна не зусiм прыемная - каштаваць адна такая бомба будзе як некалькi лiнкораѓ. Так, што нават яшчэ пытанне - цi варта марнавацца на адну вялiкую бомбу - калi можна зрабiць сто тысяч маленькiх?
  Ленiн маларослы, лысы, але ѓсё яшчэ не страцiѓ рухомасцi стары (шэсцьдзесят сем гадоѓ зрэшты - гэта яшчэ далёка да глыбокай старасцi!), энергiчна хадзячы па вялiкiм холе кабiнета - заѓважыѓ:
  - Вы таварыш не разумееце дыялектыкi! Ды бомба пакуль будзе яшчэ дарога, але потым яе кошт з пераходам на серыйную вытворчасць знiзiцца на архi парадак!
  Оппенгеймер нясмела заѓважыѓ:
  - I рускiя не будуць сядзець склаѓшы рукi!
  Рушыла ѓслед лагiчная i цвёрдая выснова ад Уладзiмiра Iллiча:
  - Значыць трэба апярэдзiць iх любой цаной!
  Тут чарнаскуры памагаты Оппенгеймера як заспявае:
  - Бо нам патрэбна перамога! Адна на ѓсiх мы за коштам не пастаiм! Адна на ѓсiх мы за коштам не пастаiм!
  Оппенгеймер пакланiѓся прэзiдэнту ЗША Ленiну i прароѓ:
  - Вы генiй! Зразумела, мы за коштам не пастаiм, i апярэдзiм рускiх, але нам патрэбны грошы!
  Ленiн упэѓнена вымавiѓ, пастукваючы абцасамi, туфляѓ з кракадзiлляѓ скуры:
  - Грошы будуць!
  - I рабы!
  Уладзiмiр Iльiч вымавiѓ гiстарычную фразу:
  - Я не абмяжоѓваю вас у сродках! Я абмяжоѓваю вас у часе!
  Шасцярэнькi каманднай i адмiнiстрацыйнай машыны iмперыi ЗША закруцiлiся.
  Але i гэта не самае галоѓнае. Уладзiмiр Iльiч як нiхто iншы разумеѓ - каб перамагчы Расiю - трэба падарваць яе знутры.
  Уладзiмiр Iльiч зморшчыѓ свой высокi, у доѓгiх, няроѓных маршчынах лоб i энергiчна зняѓшы трубку з тэлефона пачаѓ набiраць Далеса.
  Калi галоѓны шпiён падышоѓ да апарата, Ленiн ва ѓсёй горла аглушальна прагарлапанiѓ:
  - Нам патрэбен чалавек, роѓным цi прынамсi не шматлiкiм якi саступае мяне ва ѓменнi бунтаваць, падманваць i спакушаць народ!
  Далес вельмi нават упэѓненым тонам адказаѓ:
  - Такi чалавек мне вядомы Уладзiмiр Iльiч!
  Ленiн, падскокваючы, нiбы чорцiк зароѓ:
  - Дык хто ж ён? Хто гэты рукатворны генiй?
  Далес, расцягваючы склада на распеѓ, вымавiѓ:
  - Iосiф Вiсарыёнавiч Сталiн! Вы яго, мусiць, ведаеце ђладзiмiр Iллiч!
  Ленiн падмiргнуѓ сам сабе ѓ люстэрка з пазалочаным i дыяментавым апраѓленнем i зароѓ:
  - Гэта кухар гатуе толькi вострыя стравы!
  Далес, ухмыльнуѓшыся ѓпэѓнена, пацвердзiѓ:
  - Але менавiта такi нам i патрэбен!
  Ленiн зноѓ падмiргнуѓ i рыкнуѓ:
  - Дай Сталiну ѓсё, што ён просiць. I паабяцайце яму месца гэтага архi нiкчэмнага генералiсiмуса Карнiлава!
  Далес аглушальна раѓнуѓ:
  - Будзе выканана Уладзiмiр Iльiч!
  Даволi забаѓны атрымаѓся тут аповед. Пасля чаго Кацярыну выклiкалi да дошкi. Яна павiнна была, адкажы на некаторыя пытаннi настаѓнiцы.
  Д'явалiца-настаѓнiца, водзячы ѓказкай, спытала:
  - Чаму, Уладзiмiр Iльiч i Ракфелер так лёгка дамовiлiся?
  Кацярына, тупаючы босымi, дзявочымi ножкамi адказала:
  - Таму што iм гэта было ѓзаемна выгадна! Адзiн хацеѓ грошай, а iншы ѓлады!
  Д'явалiца-настаѓнiца ѓсмiхнулася i праспявала:
  Улада не простае слова,
  Вышэй яно закону...
  Усiм на каленi пашча,
  Гэтага жадае ѓлада!
  Кацярына перахрысцiлася i кiѓнула:
  - Так дакладна!
  Яе адправiлi назад за парту. Усёткi сядзець лепш, чым штурхаць цяжкую ваганетку, або дзяѓбцi камянi ломiкам, або кiркай. Часам дзяѓчаты яшчэ працуюць на плантацыях, што крыху лягчэй. А так яны такiя мускулiстыя - ну проста з фiтнесу-чэмпiянату.
  Iх прымусiлi зноѓ вымавiць на каленях малiтву. Кацярына бачыла пяткi дзяѓчынак, амаль дакранаючыся да iх iлба, i адчула хваляванне. Ёй раптам вельмi захацелася ласкi ад iншай дзяѓчыны. Асаблiва, калi хлопца трэба чакаць цэлы год.
  I адчула, як узнiкла побач з ёй д'ябалка-наглядчыца i стукнула па босых пятках дубiнкай, раѓнуѓшы:
  - Зноѓ пацякла ѓ юрлiвасцi цела!
  Кацярына ѓскрыкнула. А астатнiя дзяѓчынкi засмяялiся i тут жа замоѓклi пад цвёрдымi поглядамi наглядальнiц.
  Потым i гэты ѓрок скончыѓся.
  На наступным дзяѓчаты-падлеткi спявалi псалмы. I рабiлi гэта з вялiкiм на выгляд энтузiязмам.
  Кацярына з натхненнем дэкламавала:
  Праменна што ты стварыѓ,
  Мiлата на людскi род пралiлася ...
  Гэта Бог святы падарыѓ -
  Душу, радасць, сардэчную лiтасць!
  
  Люцыпар, звярнуѓшы мiр у Садома,
  Спараджэнне граху i ганарыстасцi...
  Падняѓ меч на Гасподнi трон,
  I вырашыѓ што зараз ён усёмагутны!
  I дзяѓчынкi-вязнi хорам выдалi прыпеѓ;
  Божа мой, да чаго ты цудоѓны i чысты,
  Веру я, што твая правасць бясконцая,
  Ты аддаѓ на крыжы сваё слаѓнае жыццё,
  А зараз у маiм сэрцы гарэць будзеш вечна!
  
  Ты Гасподзь прыгажосць, радасць, мiр i любоѓ,
  Увасабленне бязмежнага, яркага святла...
  Ты пралiѓ на крыжы каштоѓную кроѓ,
  Выратаваная бязмежнай ахвярай планета!
  
  Зло бушуе ѓ мяцежных сэрцах,
  Сатана род людскi рве кiпцюрамi...
  Але пераможана смерць будзе ѓ пыл,
  А Гасподзь назаѓжды будзе з намi!
  
  Д'ябал вёѓ супраць Госпада Бога вайну,
  Вораг ваяваѓ жорстка, падступна...
  Але любоѓю Хрыстос, паламаѓ Сатану,
  На крыжы даказаѓшы сваю праѓду!
  I дзяѓчынкi зноѓ з энтузiязмам заспявалi;
  Божа мой, да чаго Ты прыгожы i чысты,
  Веру я што твая правасць бясконцая...
  Ты аддаѓ на крыжы сваё слаѓнае жыццё,
  А зараз у маiм сэрцы гарэць будзеш вечна!
  
  Ты Гасподзь прыгажосць, радасць мiр i любоѓ,
  Увасабленне бязмежнага, яркага святла...
  Ты пралiѓ на крыжы каштоѓную кроѓ,
  Выратаваная бязмежнай ахвярай планета!
  
  Мы павiнны браты злiцца ѓ адзiны паток,
  Сэрца розум i пачуццi да Iсуса накiраваць!
  Каб Божа Вялiкi выратавацца нам дапамог,
  I павек вякоѓ будзем Госпада славiць!
  I дзяѓчынкi з вялiкiм энтузiязмам i тупаючы босымi, хупавыя ножкамi падлеткаѓ, працягнулi:
  Божа мой, да чаго Ты прыгожы i чысты,
  Веру я што твая правасць бясконцая...
  Ты аддаѓ на крыжы сваё слаѓнае жыццё,
  А зараз у маiм сэрцы гарэць будзеш вечна!
  
  Ты Гасподзь прыгажосць, радасць, мiр i любоѓ,
  Увасабленне бязмежнага яркага святла...
  Ты пралiѓ на крыжы каштоѓную кроѓ,
  Выратаваная бязмежнай ахвярай планета!
  
  
  Каб душа назаѓжды здабыла святло спакой,
  Трэба ѓ жнiве Гасподнiм усiм мiра працуе...
  I навекi Усявышнi я буду з Табой,
  I хачу ѓсё мацней, гарачэй молiцца!
  I дзяѓчынкi з вялiкiм энтузiязмам працягнулi:
  Божа мой, да чаго Ты прыгожы i чысты,
  Веру я што твая правасць бясконцая...
  Ты аддаѓ на крыжы сваё слаѓнае жыццё,
  А зараз у маiм сэрцы гарэць будзеш вечна!
  
  Ты Гасподзь прыгажосць, радасць, мiр i любоѓ,
  Увасабленне бязмежнага яркага святла...
  Ты пралiѓ на крыжы каштоѓную кроѓ,
  Выратаваная бязмежнай ахвярай планета!
  
  Будзе вечна, што Ты стварыѓ,
  Усемагутны i мудры ѓладар сусвету...
  Ты плынямi жыцця мяне азарыѓ,
  I я веру, што наша любоѓ будзе дакладнай!
  I зноѓ дзяѓчынкi-вязнi Ада заспявалi з вялiкiм энтузiязмам;
  Божа мой, да чаго ты цудоѓны i чысты,
  Веру я што твая правасць бясконцая...
  Ты аддаѓ на крыжы сваё слаѓнае жыццё,
  А зараз у маiм сэрцы гарэць будзеш вечна!
  
  Ты Гасподзь прыгажосць, радасць, мiр i любоѓ,
  Увасабленне бязмежнага, яркага святла...
  Ты пралiѓ на крыжы каштоѓную кроѓ,
  Выратаваная бязмежнай ахвярай планета!
  Кацярына спявала i ѓсмiхалася. Яна адчувала сябе вельмi нават добра. I адчувала, сябе амаль у раi.
  I сапраѓды ѓсе людзi патрапяць рана цi позна ѓ рай. Гэта фактычна аксiёма. Бо за iх грахi заплацiѓ Усемагутны Бог Сын Iсус Хрыстос.
  Апошнiм урокам была пасля чарговай малiтвы геаграфiя. У свеце таксама адбывалiся змены. Адны краiны ѓзнiкалi, а iншыя распадалiся. Сама Кацярына ѓспомнiла аб сваiх планах па заваёве. Рэч Паспалiтая была падзелена, хаця Кацька спачатку яе хацела прыхапiць цалкам.
  Але ваяваць з Прусiяй i Аѓстрыяй адначасова плюс i з туркамi было вельмi рызыкоѓна.
  А тут вывучалася не толькi планета Зямля. Вось з'явiлiся i першыя паселiшчы людзей на Месяцы. I гэта выдатна. Сiла цяжару там у шэсць разоѓ меншая, чым на Зямлi, i ѓ аранжарэях гароднiна i садавiна атрымлiваюцца куды буйнейшыя. I гэта, зразумела, цiкава.
  Марс з-за вялiкай адлегласцi асвоiць куды складаней. Але i туды ѓжо людзi зляталi.
  Нават вершы склалi;
  Бязмежныя зорныя высi,
  Вабяць у бясконцыя далечы...
  I не было страмчэй ведай думкi,
  Мары аб парылым Iкару!
  
  Твой погляд неадрыѓны ад неба,
  Паверыць у такое цяжка...
  Ад першых шруб Архiмеда
  Страгаталi iх доѓга i нудна!
  
  Прыдумалi разумныя порах,
  I ѓ космас адправiѓшы ракету...
  Дзiця падняло ѓ люльцы шоргат,
  Пестам паказаѓшы на планету!
  
  А пасля вялiкi Гагарын,
  Жартам, абляцеѓ вакол шара...
  Ад радасцi людзi плакалi,
  Iх усiх чакае ѓзнагарода!
  I дзяѓчынкi-вязнi зноѓ з вялiкiм энтузiязмам спявалi. I iх было не спынiць.
  Вось гэта аказалася так ужо выдатна. Вось такiя тут дзяѓчаты ѓ Пекле.
  Пасля зноѓ песнi, на патрыятычную тэму;
  Зорка Айчыны Госпадам дадзена,
  Яна паверце прамянiстей Сонца!
  Мая ты Родам дадзеная краiна -
  Ведай па табе, сэрца з сумам б'ецца!
  
  У табе мы камсамолкi як арлы,
  Злых оркаѓ крушым i ѓтыль смятаем!
  Мы нават на Юпiтэры змаглi,
  Вырасцiць плады - нязбытнага раю!
  
  Венера гэта месца для кахання,
  На Марсе пачуццё воiна ѓсiх вышэй!
  Ты ланцугi зла-сумневу разарвi,
  Бо хоча зрабiць лепш за ѓсiх Усявышнi!
  
  Разграмiм касмiчны напор,
  Зразумеем падбародак моцным хукам!
  Ворагу будзе сiлай мiру скрышаны,
  А "Юнкерс" збiты звычайнай дзiцячай цыбуляй!
  
  Расклад адзiн - вазьмi i перамажы,
  Iншага мы - зыходу ведаць не можам!
  I ты ваѓчына Ада не дзяры,
  Атрымаеш ад байца штыком па мордзе!
  
  А штык табе празапас не пойдзе,
  Мы дынамiтам па балдзе дадамо!
  Настолькi ж iмклiвы палёт,
  Калi ѓдарыѓ у молат пралетар!
  
  Далейшы ход пройдзе як ураган,
  I будзе ж эндшпiль пераможным мацюком!
  Бо наша лютасьць шалёны вулкан,
  Расправа на ублюдкам, страшным катом!
  
  Зацiснулi абцугi на Берлiне мы,
  Парыж свабодны пад святло-анёл сцягам!
  Мы дочкi Айчыны i сыны,
  Калi балюем - ямо мёд са смакам!
  
  Iмглiсты Альбiён зараз як брат,
  Нью-Ёрк дастаѓся як пiрог на талерцы!
  Наш чырвоны, пунсовы маку колеру сцяг,
  Пад iм шчаслiвыя ѓсе са свабодай людзi!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 7.
  Пасля смерцi Пётр Васiльевiч Давiдэня быѓ вызначаны на агульны рэжым Ада. Ён жа асаблiва не грашыѓ, не горш за большасць. Праѓда i не лепш. Так i памёр не пакiнуѓшы патомства, а да гэтага быѓ сцiплым фатографам. I як большасць людзей не вельмi рэлiгiйным.
  На звычайным узроѓнi ѓ рабят два з паловай выхадныя днi - шэсць гадзiн працы i чатыры вучобы. I даволi прыстойная камера на чатырох цi трох хлопчыкаѓ з душам, ваннай, i тэлевiзарам з кампутарам. I кармленне цалкам прыстойная, i разнастайная.
  Гэта тыпу калонii-малалеткi для падлеткаѓ у цывiлiзаванай краiне. I ѓжо сам той факт Пётр Васiльевiч ужо немалады i абцяжараны хваробамi атрымаѓ юнае, здаровае цела, хлопчыка гадоѓ чатырнаццацi - ужо вялiкая ѓзнагарода i лiтасць ад Усявышняга Бога.
  Як большасць людзей Пётр Васiльевiч не стаѓ судзiцца з Богам, а вырашыѓ, што лепш гэта, а магло ж быць i куды горш. Тут жа ѓмовы як у сучасным у дзiцячым, спартыѓным лагеры з працатэрапiяй. Але ѓ суботу i нядзелю, а таксама ѓ пятнiцу праз раз, толькi дзве гадзiны вучобы i служба ѓ царкве, таксама крыху з малебнам. I пасля чаго забаѓляйся колькi хочаш.
  I камп'ютары, i басейны, i футбольныя пляцоѓкi, i атракцыёны, i раз на месяц экскурсiя ѓ рай. А раз у тыдзень можна заняцца з дзяѓчынай такой жа грэшнiцай з Ада сэксам. А тут усе дзяѓчаты-падлеткi вельмi развiтыя i прыгожыя, як i хлопчыкi. Гэта значыць гэтае месца i на самой справе не такое ѓжо i дрэннае каб праклiнаць свой лёс.
  Нават вопратку можна выбiраць даволi прыгожую i спартовую, i дазволеныя модныя, кароткiя, акуратныя прычоскi.
  Вось брат Пецi Гена, паколькi быѓ алкаголiкам i збiваѓ мацi, пабыѓ гадоѓ дваццаць на строгiм рэжыме. Там куды горш. Замест адзення нармальна або роба з грубымi чаравiкамi, або хадзi басанож i ѓ шортах. Улiчваючы цёплы i мяккi клiмат Ада, большасць зняволеных аддавала перавагу працы ѓ адных толькi шортах. I яшчэ галаву на верхнiх узроѓнях Ада голяць нагала. I выходных менш, а працатэрапii больш. А на самым верхнiм узмоцненым узроѓнi i зусiм няма выходных i часу для забаѓ.
  Няѓжо што падчас вучобы кiно пакажуць.
  Тут у гэтым плане куды лепш. Калi не лiчыць працатэрапii i вучобы. Зразумела, не ѓсе любяць вучыцца. Хоць на верхнiх узроѓнях Ада - урокi гэта аддушына ад цяжкай рэальнасцi.
  Але тут так жадаецца хутчэй выходных, цi канчаткi працы. На ѓзроѓнi агульным, праца ѓжо лягчэй, чым каменяломнi. Або скрынi збiваеш, або садавiну збiраеш, i сад апрацоѓваеш, або градкi палiш, а часам, напрыклад i ѓ станка стаiш i нешта выточваеш.
  Гена, зразумела, i гэтаму рады пасля каменяломняѓ. Але ён таксама апошнiя дванаццаць год не працаваѓ. I прычым быѓ такiм iдыётам, што i iнвалiднасць не змог атрымаць, i адначасова пакутлiва хварэѓ. Таму нават быѓшы лысагаловым хлапчуком у вопрадцы, i басанож i ѓ шортах, ён цешыѓся свайму юнаму целу.
  А калi патрапiѓ на агульны ѓзровень, то i зусiм быѓ задаволены. Асаблiва харчаваннем. Ды тут як у добрай дзiцячай калонii-малалетцы кармiлi разнастайна i смачна.
  А на аблегчаным узроѓнi, можна замовiць ежу i ѓ рэстаране. Пётр Васiльевiч стараѓся паводзiць сябе добра, каб перайсцi на лягчэйшы ѓзровень Ада. Там тры з паловай выходныя днi на тыдзень, i толькi чатыры гадзiны працатэрапii. I гэта трэба сказаць - проста казка!
  А ѓ Раi наогул хочаш, працуй, хочаш не працуй - суцэльныя забаѓкi, балi, задавальненнi, i магчымасць змяняць целы, а вiртуальнай рэальнасць хоць Усемагутным Богам стаць!
  Вось такое жыццё пасля смерцi. А вось Пётр Васiльевiч калупаѓ рыдлёѓкай зямлю, што даволi сумна ѓспамiнаѓ, як баптысты апiсвалi Ада.
  Гэта ѓвогуле было вельмi нават жудасна.
  Нiбы цябе паклалi ѓ распаленую дабяла печ, i ты ляжыш там пры поѓнай свядомасцi. I кожная часцiца цела пакутуе i пакутуе. Ды яшчэ i нячысцiкi равуць i лiхасловяць. I гэта назаѓжды. Няма нiводнага месца, дзе можна адпачыць i перавесцi дух. I самае страшнае ѓ Аду - гэта працягласць пакарання. Маѓляѓ, Пекла будзе заѓсёды!
  А насамрэч усе людзi рада цi позна будуць у Раi. Таму што Усявышнi Мiласцiвы i Мiласэ рудны. I нават для самых жорсткiх i крывавых злачынцаѓ дзякуючы Ахвяре Iсуса Хрыста адкрыты шлях да Збаѓлення.
  Са сваiм братам Пеця час ад часу сустракаецца. Ён хлапчук-падлетак, як i ѓсе iншыя насельнiкi Ада. Гэта павялiчвае падабенства з сучаснай, дзiцячай працоѓнай калонiяй. Толькi ѓсе людзi пасля смерцi атрымлiваюць целы дасканалыя i прыгожыя, нават самыя апошнiя грэшнiкi.
  I гэта ѓсяляе надзею ѓ сэрцы.
  Наогул здаецца, што ѓ Бiблii Гасподзь Бог злы i ёсць Агонь Якi есць! Але ж у Новым Запавеце гаворыцца, што Бог ёсць Любоѓ! I так яно i ёсць.
  I калi ты памiраеш, то Усявышнi, адразу якiм ты нi быѓ, пазбаѓляе цябе ад больак цела. I гэта трэба сказаць лiшнi раз кажа: Бог ёсць Каханне!
  I нават замест таго каб схадзiць у прыбiральню, дастаткова нацiснуць кнопку фекалiаанiгiлятара i тады ѓсе адходы твайго цела выме спецыяльнае гравiяэлетрамагнiтнае выпраменьванне.
  Пецька можна i так назваць грэшнiка ѓ целе падлетка глядзеѓ на спякотнае сонца i чакаѓ калi скончацца гэтыя шэсць гадзiн працатэрапii.
  Зрэшты, вось д'ялiца дае сiгнал. I вечныя дзецi калонii-малалеткi Ада пачынаюць спяваць;
  На нябесным на пасадзе,
  Цар сусвету сядзеѓ...
  Усемагутнай сiлай Бога,
  Хрыстос намi кiраваѓ!
  
  Ад дарыѓ усiм людзям радасць,
  Незямную ласку...
  Не знаёмыя боль i старасць,
  Тое каханне не перадаць!
  
  Але Ада Ева хiтра,
  Вакол пальца абвяла...
  I зараз навальнiца няхiла -
  Кiруе Сатана!
  
  Стала людзям вельмi дрэнна,
  Стужа, бура i мароз...
  Няѓжо зло надоѓга,
  Але прыйшоѓ Гасподзь Хрыстос!
  
  Ды зараз адкрыѓся людзям,
  Самы сапраѓдны Рай...
  I зараз святыя суддзi,
  Кажуць, усё выбiрай!
  
  Стала ѓ нашым свеце класна,
  Мiр i шчасце назаѓжды...
  Жыццё пайшло зусiм выдатна,
  Бясконцыя гады!
  Хлопчыкi-вязнi праспявалi. Пасля чаго сталi на каленi i прамовiлi чарговую малiтву.
  А гэта азначала, што нарэшце адмучылiся. Працатэрапiя на гэты дзень скончылася. I дзецюкоѓ павялi ѓ душ. Многiя з iх аддавалi перавагу працаваць басанож i ѓ шортах, бо спякотна. Тут клiмат вечных тропiкаѓ. Добра вядома.
  Але многiя дзецюкi саромелiся хадзiць босымi i трывалi, нават носячы ѓ спякоту красоѓкi. Як напрыклад у арабскiх краiнах, багацеi насiлi боты нават у спякоту, каб iх не прынялi за беднату.
  А на строгiм узроѓнi абутак такi грубы, што хлопчыкi аддавалi перавагу быць босымi. Тым больш амаль дзiцячыя ногi ѓ падлеткаѓ маментальна грубеюць, i адчуваюць сябе камфортна i на вострых камянях.
  Пеця Давiдэня прыкiнуѓ. Колькi часу яму засталося, да пераходу на аблегчаны ѓзровень? Памёр ён улетку 2012 года, i праз пяцьдзесят гадоѓ, яго могуць перавесцi на прыямнейшы i шчодры ѓзровень дадзенага Ада.
  А ѓ свеце шмат падзей адбываецца. Але пра гэта потым.
  Цяпер хлапчукоѓ наглядчыцы адводзяць пад душ. Тут вада цёплая, ласкавая, ёсць i шампунi, i духмянае мыла. Усё можна сказаць у поѓным ажуры. Свайго роду санаторый для падлеткаѓ.
  Хлапчукi мыюцца. Яны загарэлыя, мускулiстыя, прыгожыя. I ѓжо сустракаюць больш рэгулярна з дзяѓчынкамi. Пеця iмкнецца памыцца хутчэй. Добра тут, вось у мiнулым жыццi ён не зусiм бы ѓ палавым плане нармальным - iмпатэнт.
  А тут ужо эрэкцыя самаадвольна ѓзнiкае. Хлопцы пасля душа зноѓ усталi на каленi i памалiлiся. Тут гэта ѓ парадку рэчаѓ. На палегчаным узроѓнi ѓжо можна i прапускаць малiтвы, цi, ва ѓсякiм разе, не бухацца на каленi.
  А у Раю моляцца толькi па жаданнi. Вось такое тут цiкавае жыццё.
  Пасля працы яшчэ ёсць час для забаѓ. I можна перакусiць.
  Пеця ѓжо ѓ мiнулым жыццi паспеѓ пагуляць на камп'ютары. I яму цiкавыя рознага кшталту гульнi ѓжо будучынi. У якiх i графiка i экраны, i iншае куды страмчэй, чым было ѓ мiнулым жыццi. I так цiкава.
  А калi яшчэ надзець вiртуальны шлем?
  На агульным узроѓнi можна пагуляць i ѓ нешта ваеннае, толькi не надта натуралiстычнае i жорсткае.
  Хлопчыкi-грэшнiкi, маршыруючы, адправiлiся ѓ камп'ютарную залу. Там яны перад гульнёй таксама моляцца, i дзякуюць Усявышняга Бога за забаѓку.
  Пасля чаго ѓжо можна i атрымаць дармавое задавальненне.
  Пеця Давiдэня аддае перавагу гуляць стратэгiю ваенна-эканамiчную гiстарычнага плана. Яна вельмi складаная. Ужо ѓ яго тамака цэлы серыял, i запiсана было станаѓленне iмперыi Русаѓ. Пачыналася ѓсё з пяцi працоѓных i невялiкай колькасцi рэсурсаѓ. Тут нават усё пайшло з каменных сякер. Але iшло развiццё. I ѓзнiк спачатку пасёлак. Потым мноства пасёлкаѓ, а затым ужо i старажытныя гарады.
  I зброя мянялася. Цяпер ужо ѓзровень развiцця прыкладна як падчас другой сусветнай вайны. Ёсць i лiнкоры, i танкi, падводныя лодкi i самалёты.
  Зразумела, iдзе вайна i тэхнiку трэба прапампоѓваць. У прыватнасцi запускаць у абарачэнне танкi, i iх вытворныя. А тут яны не зусiм, такiя як у СССР. А крыху iншыя i па назве, i па форме. Як самалёты.
  Кожная прапампоѓка патрабуе i часу i рэсурсаѓ. Больш за магутныя i сучасныя машыны даражэй, i складаней у вытворчасцi. Ну, усё ѓ цэлым заканамерна.
  Пеця ѓспомнiѓ знаёмую па мiнулым жыццi стратэгiю "Антанту". У ёй, напрыклад, вельмi моцная i эфектыѓная зброя - цяжкi танк. Тры такiя машыны, асаблiва калi iх прагнаць праз усе магчымыя паляпшэннi здольныя знiшчаць пяхоту i кавалерыю тысячамi. Вось сапраѓды ты iдзеш у кампанii i цэлыя палiцы ѓкладваеш. Але пабудаваць цяжкi танк - гэта восем тысяч адзiнак золата, i жалеза, i iншых рэсурсаѓ. Плюс ён яшчэ будуецца павольна, i ты трывiяльна можаш загiнуць, не паспеѓшы стварыць падобнае цуда-зброю.
  Пецi падабалася гульня "Антанта". У ёй, напрыклад, калi пабудаваць пару дзясяткай стацыянарных гаѓбiц, то яны здольныя з адно залпу накрыць цэлы пяхотны полк. Ды i танкам супраць iх не выстаяць. I яшчэ даволi хутка робяцца ѓ ёй самалёты. I можна, напрыклад зыход вайны вырашыць аднымi дывановымi бамбардзiроѓкамi.
  Вось калi ляцiць цэлая хмара самалётаѓ i на ворага. У "Антанце", калi выжыць з самыя першыя хвiлiны гульнi ѓ далейшым звычайна няма праблем з рэсурсамi, нават з золатам, i можна штампаваць больш сiлы. Зрэшты, i ѓ гэтай гульнi ёсць праблемы з нафтай i дрэвам. Асаблiва калi зашмат штампаваць войскаѓ. Але затое ёсць рынак. Прычым калi ѓ "Казаках", прадаваць можна на рынках у абмежаваных колькасцях, пасля чаго кошт на тавар падае, то ѓ "Антанце" - гэта можна рабiць колькi заѓгодна i аѓтаматычна.
  Яшчэ можа быць у зiмовай стратэгii i праблема з харчаваннем. Але затое ѓ летняй, яго можна вырабляць у каласальных аб'ёмах. Калi прагнаць усе ѓзроѓнi, то ежы можна мець на продаж вельмi нават шмат i працоѓных на поле выганяць табунамi. У "Казаках", трэба яшчэ каб ураджай саспеѓ, i працоѓныя таксама апрацоѓваюць палi не колькi жадаеш, а па норме.
  Стратэгiя "Антанта" яшчэ добрая i тым, што ѓ ёй акуляры налiчваюць па прапорцыi страт: чым менш губляеш ты i больш вораг, тым больш ачкоѓ.
  I рэальна можна перамагаць i без страт. Хаця гэта няпроста. I знiшчаць ворагаѓ у неабмежаваных колькасцях. Тут можна такiх поспехаѓ дабiвацца, што нават Сувораѓ на тваiм фоне будзе слабак.
  У "Казакоѓ" без стратаѓ перамагаць амаль немагчыма. Там няма такой зброi як танк, каб нiшчыць напаѓзаючую пяхоту. Праѓда калi выкарыстоѓваць код жулiка, i вораг ад цябе далёка, што тэарэтычна можна гарматамi ворага дзяѓбаць на дыстанцыi. Але i тое вельмi цяжка не падпусцiць кавалерыю.
  У "Антанце" асаблiва проста трымаць абарону праз рэкi i масты. Ну, а танкi дазваляюць зрэзаць пяхотнiкаѓ проста ѓ казармаѓ.
  Гульня, зразумела, вельмi цiкавая, але таксама рана цi можна надакучае.
  У Пекле сярэдзiны дваццаць першага стагоддзя, вядома ж, гульнi куды больш дасканалыя. Напрыклад, i графiка, i вiртуальнае ѓспрыманне. Дзяѓчыны ѓ прыватнасцi працаѓнiцы. I розныя ѓ iх фасоны i тыпы адзення. Адны з iх асаблiва сялянкi басанож, а iншыя абутыя ѓ хупавыя туфлi.
  I самалёты, i танкi i iншыя вiды ѓзбраенняѓ - бачныя ѓ дэталях. I людзей, што змагаюцца ва ѓсiх розныя твары i галасы. Не тое, што ѓ "Антанце" - усё на адну асобу i постаць.
  I рознага роду паляпшэнняѓ i тэхналогiй вялiкае мноства.
  Добра такую гульню раскручваць.
  Можна дарэчы гуляць i з iншым чалавекам па сетцы. Што куды цiкавей, чым з кампутарам. I гэта вельмi цiкава.
  Пакуль Пеця гуляѓ, яго брат Гена рэзаѓся ѓ хакей. Прычым, рэальна ѓ форме i з клюшкай. А што ѓ Пекле жыць можна!
  А то робяць з Бога Монстра царкоѓнiкi. А тут хлопчыкi забаѓляюцца пасля працатэрапii цi ѓ выходныя днi гульнямi. I смяюцца, скалячы здаровыя, белыя зубкi i iм вельмi выдатна.
  Гена Давiдэня вядома ж мiнуѓшчыны жыцьця паводзiѓ сябе кепска. У прыватнасцi з п'яных вачэй буянiѓ i збiваѓ сваю мацi. Праѓда памiраѓ пакутлiва i балюча. Што ѓлiчылi. I на строгiм рэжыме ён прабыѓ усё толькi дваццаць гадоѓ. Што па мерках Ада няшмат! А на нармальным узроѓнi, тут як у калонii-малалетцы цывiлiзаванай краiны, i шмат розных спосабаѓ забаѓкi. А кожную нядзелю вы з дзяѓчынкай можаце рабiць тое, што хочаце.
  А дзяѓчынкi i хлопчыкi тут прыгожыя i ѓ iх абсалютна здаровыя целы, i вельмi шмат задавальнення ад сэксу. I гэта ѓсё добра i праблем дзяѓчынкi з аргазмам не адчуваюць так iх целе, дасканалыя i пазбаѓленыя фiзiчных дэфектаѓ. I таму на сэкс iдуць ахвотна. Ну, мужчыны ѓ целах падлеткаѓ тым больш. Так што тут калi i не Рай, дык цалкам нармальнае месца. Няѓжо што працатэрапiя, хай ужо i не ѓ каменяломнях.
  Пеця вось зрабiѓ цэлую дывiзiю з басаногiх дзяѓчынак. I тыя пайшлi ѓ атаку, ускiнуѓшы ѓверх аѓтаматы. I iхнiя голыя, ружовыя пятачкi так i мiльгалi. I гэта надзвычай здорава.
  Вось гэта бабы...
  I босымi пальчыкамi ножак кiдалi вялiкай, забойнай сiлы гранаты i рвалi сваiх ворагаѓ.
  А яшчэ i спявалi;
  У няволi не прыстала нам тамiцца,
  Вазьмi меч у рукi, накiраваѓшыся ѓ бой!
  Хлопцаѓ, дзяѓчат святлей сталi твары,
  Кошт свабоды будзе дарагi!
  
  Але гэта не бянтэжыць, тых, хто верыць,
  Пра тое, сонца свецiць роѓна ѓсiм!
  I тое, што чалавек мацнейшы за звера,
  Быѓ раней раб, цяпер душою леѓ!
  
  Жадаю дзявочай горача я каханнi,
  Не цiшэе вал у грудзях запалу!
  I хоць накрылi хвалi бурнай крывi,
  Ты будзеш назаѓжды мара маёй!
  
  Жорстка сеча, трупаѓ мора ѓ полi,
  Пад святлом месячным, б'юся жорстка я!
  I радасцi надыдзе яшчэ больш,
  О бура пачуццяѓ да цябе, усё жыццё маё!
  
  Пыл юных гадоѓ наiѓных абяцаннi,
  Яна лёгкая як таполевы пух!
  Але прыняѓ крыж кахання я без нараканьня,
  Палаючы паходня ѓ сэрца не патух!
  
  Вер, нiколi цябе я не забуду,
  Дрэннае згiне як сумны сон!
  Нашу святую выяву тваю паѓсюль,
  А калi збаюся, буду асуджаны!
  
  Брус у межах жудасна падаленых,
  Жорсткi Марс балюе, у пашчу як дзiчыну!
  Бляск цяжкi ран, на нас захаваных,
  Дай сiлу Бог змрок Ада сьцерцi!
  
  Якiх пакут стаiць гадзiна расстання,
  Маёй дарэшты сточанай душой!
  У мазалях, язвах у салдата рукi,
  Але аддасць за мiр краiны Родны!
  
  У баталii ёсць балазе натхнення,
  Наперад арлiны накiроѓваючы погляд!
  Чарпаю ѓ бiтве, удачу, натхненне,
  Пераможным будзе ѓ славе вынiк!
  Вось дзяѓчаты збiваюцца з войскам оркаѓ, i колюць iх штыкамi. Яны паказваюць сябе ѓ сутычцы крывавымi i непаѓторнымi.
  Вось голая, круглая, ружовая пятка дзяѓчынкi пападае орку прама ѓ падбародак. I той ад удару асядае.
  А дзяѓчынкi равуць:
  - Мы самыя моцныя ѓ свеце,
  Не пыл падмесцi ѓ кватэры...
  I свае мовы паказваюць. Не гэта сапраѓды вельмi крута i рэзка.
  Ваяѓнiцы паказваюць сябе вельмi нават баявымi, i вечна босымi.
  Эх, гэта Пекла - царства падлеткаѓ, якiя праводзяць спатканнi.
  На агульным узроѓнi розныя ёсць асобы. Напрыклад, сярод iх аказаѓся i Марат Казей. Хлапчук забiваѓ немцаѓ, цiшком спрабаваѓ палiць, i нават меѓ сэкс з дарослай жанчынай. Таму, яго нягледзячы на юны ѓзрост павiнны былi трымаць на агульным узроѓнi Ада. Але хорт дзяцюк стаѓ судзiцца ѓ Богам i не захацеѓ каяцца. Завошта атрымаѓ строгi ѓзровень рэжыму. I давялося хадзiць босым, у паласатай робе i стрыжаным нагола. I так цэлых сто гадоѓ.
  Пасля чаго Марата Казея перавялi на агульны ѓзровень. Нягледзячы на права насiць зручны абутак, Карат заставаѓся басанож i ѓ шортах. Ды i вельмi актыѓны хлопчык. Яго не раз бiлi дубiнкамi д'яблыцы. Вось так атрымалася, што пiянер-герой у Пекле атрымлiваѓ гузы. I яго бiлi дубiнкамi па босых пятках.
  Гена i Марат Казей сышлiся на клюшках i пачалi бадацца. Вось два хлопчыкi-падлеткi сутыкнулiся шлемамi. Нават заiскрыла. У Пекле неяк хлопчыкi па росце прыкладна аднолькавыя - метр шэсцьдзесят не больш. Але i маленькiх сярод iх няма. Таму што целы для несмяротнай душы дае Усявышнi i Усемагутны Бог дае новыя, дасканалыя, i падобныя каб нiхто нiкому не зайздросцiѓ, i не адчуваѓ сябе недасканалым.
  Хаця магчыма, што грэшнiкi, што былi ѓ мiнулым жыццi двухмятровага росту, адчувалi сябе няѓтульна. Але хутка абвыкалi. Затое новае цела амаль не стамляецца, не трэба галiцца, поѓна энергii, i ѓ цябе як у падлетка добры настрой нават у Пекле.
  Бог, будучы Справядлiвым, лiчыѓ, што i пры жыццi людзi пацярпелi з-за недасканалых целаѓ, i што пасля смерцi, iм можна даць нешта лепшае з ласкi. Тым больш Бог-Сын заплацiѓ за iх на крыжы. За ѓсiх людзей на Зямлi без выключэння.
  I тым самым чалавек па мiлаце ад Мiласцiва i Мiласэрнага Бога, меѓ i ѓ Апраметнай, здаровае, моцнае, юнае не якое старэе i выдатна без слядоѓ цела, якое загойваецца.
  Гена i Марат былi знаёмыя па строгiм узроѓнi Ада. Але Казей там прабыѓ даѓжэй i патрапiѓ раней. Хлапчук-пiянер жыѓ у адной казарме з былымi крымiнальнiкамi i зэкамi, у такiх жа целах дзецюка як i ён. I працуе даводзiлася цяжка ѓ каменяломнях. Але ѓ хакей можна было i на строгiм узроѓнi згуляць.
  Д'ябалкi сачылi строга, каб зняволеныя не бiлiся, а тым больш не гвалтавалi адзiн аднаго. На агульным узроѓнi ѓжо не бараках, а зручных камерах хлопчыкi i куды больш камфортныя. Тыпу ГУЛАГ змянiѓся на Еѓратурму . Рознiца тут прыкметная.
  Але Марата ѓжо некалькi разоѓ бiлi за залiшнюю свавольства, i маглi ѓ самiм перавесцi зноѓ на строгi рэжым. Светлыя валасы ѓ хлопчыка Марата толькi нядаѓна адраслi, i яму не хацелася, каб зноѓ iх пагалiлi.
  Ды i з забаѓкамi тамака горай. Калi на агульным узроѓнi можна на кампутары гуляць у вайну, то на строгай ужо няма. I дзяѓчынкай толькi раз у паѓтара месяца магчымы сэкс.
  Плюс яшчэ жанчын на строгiм узроѓнi Ада куды менш, чым мужчын, i цяжэй знайсцi сабе пару.
  Марат у мiнулым жыццi сапраѓды спазнаѓ сэкс з дарослай жанчынай. Яна мабыць нават i старавата гадоѓ пад сорак, хоць i стройная, i яшчэ не страцiла свежасцi. Для хлопчыка, якому ледзь споѓнiлася чатырнаццаць яна ѓ мацi, падыходзiць i ѓспрымаецца амаль як старая.
  Але немцы надта прыцiснулi партызан. I Марат адчуваѓ, што можа не вырвацца з катла. I яму не хацелася памiраць нявiннiкам. А Галька, гэтая стройная жанчына, даволi яшчэ прыгожая, i з не па гадах пругкiмi грудзьмi i густымi русявымi валасамi была даволi прывабнай.
  Падлеткавыя гармоны ѓжо бралi сваё. Галька кахала Марата ѓжо паспелага здзейснiць нямала подзвiгаѓ, i сама была партызанкай.
  Яны адасобiлiся. I стала Галька цалаваць прыгожага хлопчыка, i лашчыць.
  I гэта ѓзбудзiла Марата вельмi моцна.
  Сэкс быѓ проста цудоѓны. Перевозбужденный падлетак скончыѓ разоѓ сем. А Галька наогул нiколi такога не адчувала, патануѓшы ѓ каскадзе аргазмаѓ, i нават знясiлеѓшы заснула. I юны нявiннiк якi стаѓ мужчынам таксама выматаѓся i заснуѓ.
  Магчыма, якраз з-за гэтага Марат i не паспеѓ выбрацца з балота i трапiѓ у аблаву да немцаѓ. Але першы сэкс запомнiѓся вельмi яскрава. I гэтага так хацелася паѓтарыць. Але спачатку трэба знайсцi сабе дзяѓчыну. А дзяѓчаты-грашнiцы аддавалi перавагу больш дарослым i вопытным мужчынам Ада. Акрамя таго жанчыны радзей здзяйсняюць цяжкiя злачынствы, i грахi, каб патрапiць на строгi ѓзровень, i куды часцей шчыра каюцца, i нашмат радзей судзяцца з Богам.
  Калi б Марат адразу пакаяѓся, то ён бы пачаѓ заключэньне з агульнага рэжыму, i ѓжо быѓ бы даѓно на аблегчаным, цi нават iльготным. А там яшчэ паѓсотнi гадоѓ санаторыя i ѓ Рай.
  Пецi калi не накасячыць да надзеленага ѓзроѓню зусiм няшмат засталося. Тэрмiны тут па мерках зямных - быццам бы немаленькiя, але на фоне вечнасцi дробязь.
  Вось напрыклад Навухаданосар ужо прайшоѓ усе прыступкi, i нядаѓна патрапiѓ у Рай. Хоць цар i быѓ нядобры. Але Бог абяцаѓ, i Усявышнi даѓ! I атрымалася ѓсё па справядлiвасцi.
  Марат i Гена патаѓклiся, разышлiся. Д'яблы папярэдзiлi, што ѓрэжуць, калi тыя будуць паводзiць сябе груба.
  Гена ѓсмiхнуѓся. Добра калi ѓ цябе ѓ роце ѓсе зубы i, прычым здаровыя, белыя. Вось у мiнулым жыццi, Гене ѓ войску ѓсе зубы выбiлi. Вось такая там была пякельная дзедаѓшчына. Не людзi, а горшыя за жывёл.
  Жывёлы звычайна б'юцца з-за самак, i забiваюць дзеля ежы, а гэтыя проста пачвары, сапраѓдныя садысты.
  Дарэчы, на агульным узроѓнi зараз i маркiз дэ Сад. Калi не лiчыць фантазiй, то ён у рэальным жыццi асаблiвай шкоды не прынёс. Таму яго адправiлi ѓсяго толькi на строгi ѓзровень, i тое больш з-за адыёзнай славы. Маркiз дэ Сад судзiцца з Богам, не стаѓ, i прызнаѓ вiну, раскаяѓся. Але ѓсё роѓна прабыѓ на строгiм узроѓнi гадоѓ дзвесце. А потым быѓ пераведзены на агульны, дзе ѓ яго маса прыхiльнiц - прыгожых дзяѓчын. На самай справе - маркiз дэ Сад - гэта крута.
  Ён паказаѓ сэкс у максiмальна раскаваным i вольным выглядзе. Такi ад цiкавы персанаж.
  А хто такi Гена? Памёр i нiчога пасля сябе не пакiнуѓ - нават дзяцей. Як зрэшты, i Пеця. Ну i не моцна на iх дзеѓкi дзюбаюць. Але паколькi на агульным узроѓнi ѓжо мужчын i жанчын прыкладна аднолькава, то знайсцi сабе пару лягчэй.
  Тым больш за раз можна сустракацца толькi з адной дзяѓчынай. Так што рознага роду вялiкiя асобы па мiнулым жыццi не разгуляюцца. Затое i простым смяротным ёсць з кiм спаць i перапiсвацца.
  Марат Казей не надта папулярны ѓ сучаснасцi, у савецкiя часы быѓ, асаблiва ѓ Беларусi культавай асобай. Потым злёгку забыты хлапчук, усё ж яшчэ трапляѓся ѓ лiтаратуры. Фiльма, праѓда пра яго так i не знялi. Але ѓсё ж вядома ж яго больш-менш ведалi як пiянера-героя, i прыхiльнiц было не мала. У постсавецкiя часы Марат таксама не быѓ зусiм ужо забыцца, тым больш, што хутка зноѓ стала модна тыражаваць пiянераѓ-герояѓ.
  Марат зараз мог займацца каханнем з юнымi дзяѓчынамi, з ужо развiтымi формамi. Але Галька хоць i старэйшая за яго на дваццаць гадоѓ была непаѓторная. Спачатку хлопчыка бянтэжыла рознiца ва ѓзросце, але дасведчаная жанчына яго сваiмi дакрананнямi так завяла. I ѓ першы раз у жыццi такое ты адчуваеш дзiкую ѓзрушанасць, i сэрцы тарахцiць як барабан.
  Не, такое не забудзецца i ѓ вечнасцi. Нават з iншымi больш прыгожымi i юнымi дзяѓчынкамi - гэта ѓжо не так крута.
  Марат зрэшты, не здолеѓ звязацца з Галькам. Яна патрапiла на агульны ѓзровень i ѓжо паспела перайсцi на аблегчаны. Галька, вядома, не зусiм паводзiла сябе ѓ плане маралi, але i шлюхай не была. Тым больш яна патрапiла ѓ палон, i была падвергнута жорсткiм катаванням. I трапiѓшы ѓ Пекла, адразу ж пакаялася i прызнала сваю вiну. Таму з Маратам яны апынулiся на розных узроѓнях Апраметнай. I маглi, падобна, сустрэцца цi ѓ Раi, цi калi Галька стане паводзiць сябе ѓ Пекле занадта ѓжо дрэнна i зноѓ вернецца на агульны ѓзровень або затрымаецца ѓ палегчаным.
  Зрэшты, сам Марат мог затрымацца ѓ Аду, з-за празмернай крутасцi. Ён да гэтага часу не раскаяѓся ѓ забойствах, лiчачы, што ён абараняѓ Радзiму. Дакладна тое, што ён ваяваѓ на сваёй зямлi i супраць захопнiкаѓ было змякчальным фактарам. Але ѓсё ж да канца ад граху смертазабойства не пазбаѓляла i, трэба было пакаянне.
  Марат таксама не любiѓ малiцца. I раз-пораз атрымлiваѓ за адмову ѓстаць на каленi дручком.
  На самой справе, пакуль ты на агульным рэжыме, не забываць стаць на каленi. На аблегчаным, можна молiцца i стоячы, а на льготным нават седзячы. А ѓ Раi - хочаш, малiся, хочаш не малiся.
  Але як у Пекле грэшнiкаѓ не прывучаць да дысцыплiны. Гена, якi, служыѓшы ѓ Хабараѓскам краi, ва ѓмовах савецкага войска i жорсткай дзедаѓшчыны, не адважыѓся пярэчыць д'ябальцам. Дзякуй яшчэ, што калi зуб i выб'юць, то яна суткi вырасце новы, а калi спiну спаласуюць бiзуном, то яна зажыве яшчэ хутчэй.
  У Пекле з дысцыплiнай строга. Але калi паводзiш сябе добра, то проста так цябе наглядчыцы бiць не стануць. I iншым грэшнiкам на цябе наязджаць не даюць. Тут усюды вiдэакамеры i назiранне. З аднаго боку ты нават подрочить не можаш, што для цела падлетка пакутлiва. З iншай i цябе крануць iншыя зэкi ѓ целах малалетак бяскарна не могуць. То бок, гэта вельмi правiльная дзiцячая зона. Для крымiнальных аѓтарытэтаѓ тут пакутлiва ѓдвая, затое лохам i што куды лягчэй, у рэальнай зоне.
  Тыя, хто сцвярджаѓ: што Пекла - гэта месца дзе няма Бога, моцна памылялiся. Якраз менавiта ѓ Аду Божы кантроль над чалавекам наймацнейшы i скурпулёзны. У Раi больш самакантроль. А на Зямлi - амаль поѓная свабода.
  Гена ѓздыхнуѓ. Гульня канчалася i зноѓ малiтва i пад душ. А яшчэ цябе памацаюць абшукваючы д'яблыцы.
  Ну ѓ Пекле зразумела асоба нiчым не разжывешся i не схаваеш, але як у рэальнай турме - абавязковы шмон. На агульным узроѓнi звычайна штодня, на стражэйшых часцей, на лягчэйшых, радзей. Толькi ѓ Раi ѓжо зусiм не абшукваюць.
  Наглядальнiцы-д'яблыцы мацаюць у тонкiх, гумавых пальчатках, i гэта ѓзбуджае падлеткаѓ. Але калi ѓзнiкае эрэкцыя, то дзецюкоѓ-вязняѓ проста б'юць дубiнкай. I лепш думаць пра нешта старонняе. А яны ж хоць i д'яблыцы, але жанчыны, калi цела падлетка з iх моцнымi i спрытнымi пальцамi датыкаецца, цяжка не ѓзбудзiцца. Хоць некаторым хлапчукам-вязням гэта зневажальна, сорамна i брыдка.
  Так - гэта ѓсё-ткi Пекла. I ѓ iм, ёсць свае плюсы i мiнусы. Але ѓ любым выпадку пасля некалькiх гадоѓ хваробы Гена сябе адчуваѓ у юным целе падлетка весела i бадзёра.
  I думалася: бо магло быць нашмат горш. I яшчэ думка, а што было б дажывi ён да ста гадоѓ, а не памры ѓ сорак?
  . РАЗДЗЕЛ Љ 8.
  Адольф Гiтлер у рэдкi раз у два тыднi выходны дзень, пасля вучобы мог нацешыцца, забаѓкам. Можна паплаваць у вялiкiм i глыбокiм басейне, цi згуляць у футбол, у хакей, цi iншую не занадта агрэсiѓную гульню. Бывалi i турнiры па шахматах, шашках, i розных гульняѓ уключаючы Го. Можна i кнiгi чытаць, i кiно паглядзець i на кампутары пацешыцца. А кампутара ѓ Пекле сярэдзiны дваццаць першага стагоддзя - гэта вельмi нават дасканалая i сучасная рэч.
  Ваенныя гульнi на больш жорсткiм узроѓнi забаронены. Але можна ѓ квэсты , цi гонкi, цi ѓ любое, што не звязана з гвалтам. У прыватнасьцi ѓ мiрныя эканамiчныя стратэгii.
  Гiтлер, зразумела, захацеѓ мiрную, эканамiчную стратэгiю за Нямеччыну. I сталi будаваць Берлiн. Тут шмат цiкавага. Напрыклад, дзе ѓзяць грошы на будоѓлю? Самая галоѓная крынiца даходу - гэта падаткi. Але калi яны занадта высокiя людзi пачынаюць уцякаць з горада i расце злачыннасць.
  Цяжэй за ѓсё ѓ самым пачатку, калi ѓ цябе пастаянная вострая недахоп грошай. Потым калi ѓзровень жыцця паднiмаецца, i можна браць больш падаткаѓ, гуляць ужо лягчэй.
  Таксама добра калi ёсць руднi з золата цi медзi, цi каштоѓных камянёѓ. Тады з фiнансамi лягчэй.
  I будаваць можна вельмi шмат. Карты тут практычна бясконцыя, так што гуляй i стварай. I Гiтлер з захапленнем, будаваѓ i палацы, i пiрамiды, i маѓзалеi i цэлыя комплексы будынкаѓ. I гэта было так здорава, i вельмi нават крута.
  Фюрар любiѓ тварэнне. Ён таму i планаваѓ вайну ѓ стылi блiцкрыгу, каб менш разбураць. Але калi не атрымалася хуткай перамогi, то да зацяжной абарончай вайны Трэцi Рэйх аказаѓся не гатовы. I ѓ тым лiку маральна.
  Гiтлер памятаѓ тыя часы i, гэта было страшна. Немцы i падкантрольныя краiны Еѓропы маглi пры ѓмелай абароне трымацца шмат гадоѓ. А там бы iх супернiку стамiлiся б ваяваць, i можна было б захаваць нацысцкi рэжым. Але фюрар i яго асяроддзе раз-пораз памылялiся, i нарабiлi масу глупстваѓ якiя паскорылi паражэнне.
  Сам фюрар таксама адурэѓ. Колькi рэсурсаѓ паглынулi, напрыклад звышцяжкiя танкi. Або крылатыя, балiстычныя ракеты, не даѓшы эфектыѓнай аддачы. Ды i рэактыѓная авiяцыя таксама для таго моманту была несвоечасовая i паскорыла канец Нямеччыны.
  Больш-менш здавальняючымi былi самалёты ТАЯ-152 - шматмэтавыя i знiшчальнiк шрубавай МЕ-309, а таксама рэактыѓны бамбавiк "Арада". Рэактыѓныя знiшчальнiкi па шэрагу прычын на той момант аказалiся неэфектыѓным. Не апраѓдалi сябе i дыскалёты - толькi мiльёны пайшлi дарма i адцягнулi лепшых канструктараѓ. I МЕ-163 ракетны знiшчальнiк без толку. САУ "Ягдтыгр" - была на практыцы недасканалая. Удалымi былi мабыць "Ягдпантэра", i Е-10, ну i "Панцар"-4. А "Маѓсы" у колькасцi дзевяцi штук i зусiм металам.
  Магчыма самае лепшае ѓ галiне танкабудавання гэта менавiта - Е-10, з вельмi нiзкiм сiлуэтам, маленькая, i простая ѓ вытворчасцi самаходка. Яна магла б надоѓга зацягнуць вайну. Але замест гэтага было выпушчана шмат чаго не самага практычнага. Ды "Пантэра" была танкам не дасканалым. Занадта цяжкiм i дарагiм i часта якi ламае. Ды i "Тыгр" i "Тыгр"-2 атрымалiся занадта дарагiя, цяжкiя, з дрэннымi хадавымi якасцямi, а яшчэ першы танк i без кутоѓ рацыянальнага нахiлу бранi.
  Галоѓная памылка нямецкiх танкаѓ размяшчэнне трансмiсii спераду, а рухавiка ззаду, з-за чаго вышыня корпуса вырастала з-за выкарыстаннi кадарнага вала.
  Толькi ѓ танку Е-50 быѓ рухавiк размешчаны разам з трансмiсiяй, вежа стала менш i ѓжо, а хадавая частка лягчэй i прасцей у рамонце. Е-50 пры вазе "Пантэры" меѓ узбраенне i таѓшчыню бранi як у "Тыгра"-2, прычым нават з вялiкiмi кутамi нахiлу. А вага ѓсяго ѓ сорак пяць тон i рухавiк яшчэ больш магутны ѓ 1200 конскiх сiл. Такi танк лiтаральна лётаѓ, i вельмi добрае абаронены ѓ лоб. Але Е-50 у серыю як "Пантэра"-3 не паспела паступiць. Як i не запусцiлi з-за цяжкасцяѓ ваеннага часу i "Пантэра"-2.
  Германiя вайну садзьмула ѓчыстую. I МР-44 лепшая ѓ свеце штурмавая вiнтоѓка была запушчана ѓ серыю занадта ѓжо позна. Як не старалiся немцы, але iх нiбы пераследваѓ злы рок. МЕ-262 разбiваѓся часцей, чым яго збiвалi лётчыкi антыгiтлераѓскай каалiцыi. НЕ-162 наогул сябе не выявiѓ, i збiлi на iм толькi адзiн па дакладнай iнфармацыi самалёта. А бо выпусцiлi iх пару тысяч.
  Немцам неяк трывiяльна не шанцавала. Кенiгсберг упаѓ за чатыры днi - такая магутная крэпасць. I боепрыпасаѓ там хапала.
  Нiбы злы рок пераследваѓ Нямеччыну. Хоць перад гэтым былi такiя слаѓныя лёгкiя перамогi. За два месяцы захапiлi амаль усю Еѓропу, страцiѓшы толькi трыццаць тысяч забiтымi i сто тысяч параненымi.
  Вось сапраѓды вер пасля гэтага ѓ Бога? Навошта было даваць Нямеччыне такiя слаѓныя перамогi, а потым усё злiць ушчэнт? Зрэшты, падобнае можна сказаць i аб Напалеоне Банапарце.
  Чынгiсхан не ведаѓ паражэнняѓ, але i яго iмперыя знiкла без следу, як i Тамерлана.
  Ёсць нейкая сiла, што разбурае ѓсе iмперыi свету. Няхай гэта будзе Брытанская iмперыя, савецкая, расiйская, асманская, рымская i многiя iншыя. Толькi тры iмперыi яшчэ функцыянавалi ѓ сярэдзiне дваццаць першага стагоддзi: ЗША, Кiтай, Iндыя. А вось Расея з-за Пуцiна фактычна развалiлася, вось да чаго давёѓ яе Воѓчык-Каiн.
  Пуцiну з самага пачатку кiраванне жудасна шанцавала. Ужо само прызначэнне палiтыка, якi разам з Сабчаком злiѓ выбары мэра Санкт-Пецярбурга, афiцыйным пераемнiкам Ельцына было шанцаваннем. Шмат хто сумняваѓся, што Уладзiмiр Пуцiн выцягне перадвыбарчую кампанiю. У самiм яго вонкавыя дадзеныя i голас былi не вельмi вось. Але не Лебедзя ж, на самай справе цягнуць уверх. Хаця былi тут розныя варыянты. Нават Уладзiмiра Жырыноѓскага разглядалi ѓ якасцi пераемнiка.
  Але ѓ канчатковым вынiку Пуцiну павезла - Ельцын абраѓ яго. I адначасова адбылося ѓварванне баевiкоѓ у Дагестан. А ФСБ на чале з Уладзiмiрам Пуцiным якраз гэтае ѓварванне i прашляпiла. То бок, Ельцын меѓ куды больш падставы Пуцiна зняць са сваёй пасады, чым прызначыць.
  Другое шанцаванне - гэта Дзярждума. У ёй большасць мела апазыцыя. Але Зюганаѓ i тры левыя фракцыi без бою i нават спробы пагандлявацца зацвердзiлi Уладзiмiра Пуцiна, ды i часткова Яблык прагаласавала за пераемнiка.
  Чамусьцi Зюганаѓ не стаѓ атакаваць свайго будучага асноѓнага канкурэнта адразу. А потым ужо аказалася неяк i позна. Наогул Генадзь Андрэевiч - гэта таксама вялiкае шанцаванне для Пуцiна. Палiтык зусiм бесперспектыѓны як кандыдат у прэзiдэнты i ва ѓладу. Але, тым не менш, не настолькi слабы, каб страцiць кантроль над КПРФ.
  I нават правалы ФСБ, якiя прашляпiлi выбух у Маскве i Валгадонску пайшлi Пуцiну, на карысць. Зрэшты, гэта былi не зусiм правалы. Пуцiн свядома дапусцiѓ гэтыя тэракты, каб мець нагоду развязаць поѓнамаштабнае ѓварванне ѓ Чачню. Хаця была рызыка зноѓ там угразнуць i прайграць. Армiя Расii была яшчэ сырая i недасканалая, i новая вайна мела няясныя перспектывы. Акрамя таго чачэнцаѓ падтрымаѓ i Захад i практычна ѓвесь Iсламскi сьвет.
  Пуцiну было боязна, так маштабна ваяваць. Але здрада Кадыравых i Ямадаевых адкрыла дарогу ѓглыб Чачнi. Хоць, вядома ж рызыка захоѓвалася. Трэба адзначыць Ахмат Кадыраѓ паступiѓ вельмi рызыкоѓна перайшоѓшы на бок Расii, калi яшчэ не ѓсё было зразумела. А хутчэй нават былi вельмi вялiкiя сумневы ѓ зыходзе вайны. Тым больш Захад мог увесцi вельмi сур'ёзныя санкцыi, якiя б на той момант проста абрынулi б расiйскую эканомiку i маглi выклiкаць масавыя беспарадкi.
  Але справа абмежавалася больш маральным цiскам. Вайну даручылi весцi генералам, i яны дзейнiчалi на гэты раз па падручнiках. I спачатку атачалi гарады, а толькi потым штурмавалi.
  Адзiнае, што магчыма Грозны лепш было б узяць пасля акружэння зморам, а не iсцi на штурм i губляць там салдат. Таксама Басаеву i часцi чачэнскiх баевiкоѓ усё ж удалося адтуль вырвацца. Па iдэi, трэба было б больш кiнуць у Чачню войскаѓ, i можа нават аб'явiць частковую мабiлiзацыю i ѓвесцi ваеннае становiшча. I гэта таксама была такая iдэя.
  У цэлым вайна iшла адносна паспяхова. Хоць Басаеѓ, Масхадаѓ i Хотаб вырвалiся з Аргунскай цяснiны i партызанская вайна зацягнулася.
  Быѓ дарэчы эпiзод, калi Ахмат Кадыраѓ патрапiѓ пад выпадковы абстрэл расейскiх войскаѓ, i ледзь не загiнуѓ. Вось гэта паказала роля выпадковасцi i шанцаваннi на вайне. У выпадку гiбелi Ахмата, яго клан Беной мог перайсцi на бок Масхадава, i тады яшчэ невядома ѓдалося, справiцца з партызанскай вайной цi не.
  Яшчэ большым поспехам быѓ тэракт 11 верасня, якi дазволiѓ пазбегнуць Расii вайны з талiбамi, а наадварот уцягнуѓ туды ЗША.
  Ды шанцавання ѓ Пуцiна было занадта ѓжо шмат. I зразумела, што галава закружылася i, узнiкла думка, што мора па калена. Пералiчваць рознага роду выпадковыя спрыяльныя супадзеннi, можна доѓга.
  Але вось тут пытанне, а ѓ чым Божы промысел? Навошта даваць поспех: Гiтлеру, Напалеону, Чынгiсхану, Тамерлану, а потым каб усё iшло прахам? I чаму Мiкалай Другi прайграѓ вайну з Японiяй, а Сталiн неяк дзiѓна лёгка выйграѓ? Хаця Мiкалай Другi вернiк, праваслаѓны чалавек, i законны гасудар, а Сталiн, атэiст, разбойнiк, крымiнальнiк, дыктатар.
  Чаму атрымалася менавiта так? Адна зразумець Задума Бога чалавечым розумам i логiкай немагчыма. Дакладна таксама чаму на Зямлi нават такi заслужаны чалавек перад Богам як апостал Павел палысеѓ i пастарэѓ, а ѓ Пекле нават самы заѓзяты грэшнiк у юным, здаровым целе падлетка. Але такая Суверэнная Воля Госпада Бога. I супраць гэтага не папрэш.
  Лепш за ѓсё казаць: Бог Заѓсёды Мае рацыю, хай будзе Воля Твая. Вось Адольф Гiтлер якога вельмi многiя лiчаць найвялiкшым злачынцам усiх часоѓ i народаѓ пакаяѓся перад Усявышнiм, прычым шчыра, прызнаѓ цалкам сваю вiну. Паводзiѓ сябе як рахманая авечка, i быѓ дысцыплiнаваны. I атрымаѓ УДВ на мякчэйшы ѓзровень, дзе можна i на кампутары пагуляць. I рана цi позна нават фюрар трапiць у Рай.
  Бог не абяцаѓ Рая пры жыццi нiкому, але затое пасля цялеснай смерцi - усiм!
  А чаму так? Чалавеку зразумець такое цяжка.
  Таксама як чаму Бог стварыѓ патоп, у якiм загiнулi мiльёны, у тым лiку i нявiнных немаѓлятаѓ, i дазволiѓ выратавацца толькi васьмi чалавекам? Бо Бог ёсць Каханне, а гэта вельмi жорстка на першы погляд?!
  Растлумачыць шматлiкае логiкай немагчыма. I лепш не лезцi ѓ гэтыя нетры.
  Гiтлер стараѓся атрымаць задавальненне. Як напрыклад на ѓзмоцненым узроѓнi, на ѓроках у школе была ѓцеха ад цяжкага рабскага iснавання. А тут з'явiлiся нарэшце забаѓкi. I хутка сустрэча з дзяѓчынай.
  На такiм узроѓнi знайсцi дзяѓчынку цяжкавата - дрэнных самцоѓ больш, чым дрэнных самак.
  Але ѓ фюрара знайшлiся прыхiльнiцы. Усё ж у яго ёсць пякельная харызма.
  Гiтлер пры гэтым знешне падобны да вельмi добрага i паслухмянага хлопчыка-падлетка. I часта ѓсмiхаецца.
  Яшчэ ёсць у фюрара мара пагуляць у вайну на кампутары i выйграць другую сусветную за Нямеччыну. Але гэта толькi на агульным рэжыме i лягчэйшых будзе даступна. А пакуль строй горад. I забяспечвай яго лекарамi, стаматолагамi, жанглёрамi, музыкамi, танцорамi i гэтак далей. Людзям шмат чаго па жыццi трэба, у тым лiку i заапаркi. I зразумела не абысцiся без пiва.
  Гэта ѓжо дакладна, хаця яно i поѓнiць.
  Ды шмат чаго можна пабудаваць. Вось у прыватнасцi i Калiзей. А там прыгожыя, басаногiя дзяѓчаты ѓ бiкiнi танчаць. I iхнiя голыя, ружовыя пяткi так i мiльгаюць. Вось гэта сапраѓды прыгажунi.
  Гiтлер нават заспяваѓ:
  Бабы, бабы - гэта ѓ вашых сiлах,
  У сетцы мужыка лёгка ѓцягнуць...
  Мы за мiр за сяброѓства, новага кумiра,
  За сардэчнасць сустрэч!
  I настрой падвышаецца, i становiцца куды страмчэй.
  Хлопчык Гiтлер тупае таксама сваiмi босымi, амаль дзiцячымi ножкамi падлетка.
  Добра, што ѓ Пекле не смажаць. I гэта вельмi здорава. А грошы ѓ фюрара ёсць толькi ѓ вiртуальным рахунку. Вось у Раi сапраѓдны камунiзм. I шмат чаго цiкавага. I тамака чалавек можа мець практычна ѓсё i, не працуючы, што выдатна.
  Хоць Гiтлер i быѓ працавiгай. Пры iм у Нямеччыне ѓжо не было беспрацоѓя, i нават адчувалася недахоп працоѓнай сiлы.
  Дзiѓна, што немцы ѓмудрылiся прайграць Расii другую сусветную вайну. Гэта i сапраѓды нiбы цуд.
  Зрэшты, Гiтлер разумеѓ, што ён i ёсць галоѓны вiнаваты. I першая буйная памылка - было спынiць войскi пад Дзюкерам. Калi ѓ палон патрапiла б некалькi сотняѓ тысяч ангельцаѓ, то магчыма Чэрчыль пайшоѓ бы на мiр. А не пайшоѓ бы, дык Брытанiю захапiѓ бы дэсант. I тады яе калонii, сталi б нямецкiмi калонiямi, i ѓ СССР не было б шанцаѓ.
  Фюрэр ухмыльнуѓся i праспяваѓ:
  - Чакае перамога, чакае перамога, тых, хто прагне кайданы разбiць,
  Чакае перамога, чакае перамога!
  Сталiна я змагу перамагчы!
  Вайна тая так i засталася гiсторыяй... А свет развiваѓся i было цiкава.
  Гiтлер ляснуѓ зубамi i адзначыѓ: як добра, што яны здаровыя, не тое, што мiнулага жыцця! Эх, да чаго ж дрэнна быць чалавекам, i наколькi Пекла лепш, чым такое паскуднае месца як планета Зямля. Вось нават у фюрара там хварэлi зубы, а тут не! Тут яны ѓ цябе белыя без адзiнай плямкi. I таму Пекла сапраѓды не калечыць, а выпраѓляе. Вось ужо фюрару сорамна, што ён так сябе паводзiѓ у свой час.
  I вайна - гэта, вядома ж, зло. Тым больш не атрымалася перамагаць вокамгненна.
  Можа, ня трэба было нападаць на СССР? Праѓда, Сталiн, магчыма, мог нанесцi ѓдар i першым. Так званая прэвентыѓная вайна. Або вядомы план па вызваленнi Еѓропы - "Навальнiца".
  Вiктар Сувораѓ-Рязун вельмi падрабязнай i пераканаѓча ѓ тэтралогii распiсаѓ планы Сталiна напасцi на Трэцi Рэйх. Гiтлер, маючы пасля працы некаторы час, ужо паспеѓ прачытаць чатыры гэтыя кнiгi. Выдатна! I аргументацыя Суворава-Резуна пераканаѓчая.
  Асаблiва кнiга - "Апошняя рэспублiка". Так i ѓвогуле паказана сутнасць таталiтарнага ладу. Сам Гiтлер часам марыѓ i аб сусветным панаваннi. Маѓляѓ, адна планета i адна iмперыя. Але ѓ цэлым яго планы былi мяжа па Урале, i захаванне Брытанii. Нават падчас найбуйных поспехаѓ вермахта ѓ сорак другiм годзе, Гiтлер не зачыняѓ магчымасць мiру з Брытанiяй.
  Хаця, верагодна, гэта была не самая лепшая iдэя. Былi iдэi, замест наступу на Каѓказ - узмацнiць корпус Ромеля i захапiць Егiпет, а потым i Блiзкi ѓсход. А да гэтага высадзiць дэсант на Мальце. Iдэя ѓ цэлым разумная.
  Наступленне на Каѓказ было рызыкоѓным, бо рускiя маглi стукнуць у тыл Вермахту з боку Сталiнграда. А баi за Сталiнград абярнулiся для Германii паразай. Прычым, самае прыкрае менавiта Гiтлер у гэтым i вiнаваты. Калi б ён не загадаѓ павярнуць чацвёртае танкавае войска на поѓдзень, што Сталiнград немцы, хутчэй за ѓсё, узялi б з ходу. I ѓвесь ход другой сусветнай вайны быѓ бы iншым.
  Як зрэшты, i паѓза Ромеля пасля ѓзяцця Талбука, дазволiла ангельцам асесцi ѓ абароне. I быѓ упушчаны захоп Егiпта.
  I яшчэ, вядома ж, параза японцаѓ у бiтве пры Мiдуэй таксама вельмi апынулася прыкрае i не заканамернае. Выйграць гэтую бiтву японцы, то яны маглi захапiць Гавайскi архiпелаг i трывала асесцi на Цiхiм акiяне. Пасля чаго сухапутнае войска, без праблем магло б атакаваць парады на Далёкiм Усходзе. А яшчэ ѓдар японскага флота па Уладзiвастоку - раптоѓны i зруйнавальны!
  Ды былi яшчэ ѓ немцаѓ шанцы i ѓ сорак другiм годзе. I iх капiтальна ѓпусцiлi.
  Час для гульнi скончыѓся, i фюрар з iншымi хлопчыкамi-вязнямi змушаны ѓстаць на каленi i молiцца. Гэта ѓжо звыкла ѓсiм i нiхто не пярэчыць. Нават дзецi ѓсмiхаюцца: маѓляѓ, дзякуй Богу, што i ѓ Пекле можна пацешыцца i павесялiцца. А вось як малююць Апраметную iншыя перакруты. Асаблiва Юры Петухоѓ!
  Гэты пiсьменнiк-фантаст сапраѓды Пекла паказаѓ вельмi нават жорсткiм. Сам ён таксама патрапiѓ у Апраметную. Рэальна ён зла вялiкага людзям не прычыняѓ, але пiсаѓ вельмi страшна i жорстка. I яго, як i маркiза, дэ Саду вызначылi на строгi ѓзровень.
  Юры, напрыклад стрыжаны нагала i басаногi ѓкалывае па восем гадзiн у каменяломнях. Але хутка можа перайсцi на агульны ѓзровень. Дзе нарэшце згуляе ѓ стратэгiю трэцяя сусветная вайна. Петухоѓ вiну сваю прызнаѓ адразу, i магчыма праз пяцьдзесят гадоѓ з пачатку зняволення атрымае пераклад на нешта больш лёгкае i прыемнае.
  А наогул пiсьменнiкi-фантасты - не лютуйце. I за залiшнюю жорсткасць можна патрапiць у ѓзровень горай. Як, напрыклад, разам з Юрыем Петухом, працуе i Юрый Нiкiцiн. Абодва хлопчыка стрыжаныя нагала. Паколькi ѓ Пекле жарковатая, то яны аголены па пояс i ѓ шортах, дзяѓбаюць пароду кiркамi, i возяць камянi на тачках. I iхнiя босыя ногi агрубелi i збiтыя, i пакрылiся мазолiстым скарынкам.
  Можна, вядома i ѓ чаравiках, але басанож у такую спякоту зручней. Чаравiкi хлопчыкi апранаюць толькi на нядзельны набажэнства. Тым больш, яны тут вельмi грубыя. А на ѓзроѓнi агульным - абутак куды зручней. Хоць так абвыкаеш басячыць, што i абувацца неахвота. Ды i добрых у Апраметнай - сонечных адразу тры свяцiлы, i цёплы клiмат. Тут адсутнасць адзення - хутчэй узнагарода, чым пакаранне.
  Пасля строгага ѓзроѓню, больш лёгкi агульны - гэта амаль санаторый. Юрый Петухоѓ i Юрый Нiкiцiн, напрыклад, пры жыццi былi канкурэнтамi. I ѓ iх былi разыходжаннi на тэму рэлiгii. Юры Петухоѓ на словах заѓзяты Праваслаѓны, але фактычна антысемiт i схiляѓся да неапаганства . Юры Петухоѓ быѓ доѓгi час фактычна атэiстам i любiѓ Хрысцiянства. Але перахварэѓшы на рак, стаѓ заѓзятым Праваслаѓным.
  Ды такiя тут кадры. А зараз гэта хлопчыкi на выгляд гадоѓ чатырнаццацi i паласатых шортах. Вось адбiлi камянi i пераносяць друз на насiлках. I гэта выдатна.
  Юрый Петухоѓ адзначыѓ з усмешкай:
  - Калонiя-малалетка з дысцыплiнай!
  Юрый Нiкiцiн адзначыѓ:
  - Самае паскуднае не даюць гуляць у стралялкi!
  Хлопчык вядомы па мiнулым жыццi сваiмi жахнiкамi адзначыѓ:
  - На агульным узроѓнi можна будзе i ваеннай гульнёй атрымаць асалоду ад! Хаця ѓ тваiм узросце ѓ стралялкi гуляць!
  Д'ябал-наглядчыца крыкнула:
  - Не размаѓляць!
  I бiзун ударыѓ па босых пятках хлопчыка Юрыя Петухова. Потым дасталася i Юрыю Нiкiцiну.
  Паразмаѓляць можна будзе спакойна пасля працы. На строгiм узроѓнi спяць хлапчукi ѓ бараках, але ѓжо не на голых дошках, а ёсць матрацы. Ложкi ѓ два ярусы з тумбачкамi. Тыпу калонii-малалеткi савецкiх часоѓ. Можна i тэлевiзар глядзець калектыѓна.
  Гэта царства хлопчыкаѓ. Але раз на паѓтара месяца з дзяѓчынкамi сорак пяць хвiлiн можна ѓсё, што хочаш рабiць. I гэта прагрэс. А як у падлеткавай зоне было хлапчукам на Зямлi?
  Адзiн былы зэк заѓважыѓ: што яны тых, хто слабейшыя дзецюкоѓ апускалi. I гэта было правiлам. I аѓтарытэтныя зэкi-малалеткi практычна не працавалi. I бiлiся вельмi часта.
  Тут жа фактычна пiянерлагер працоѓны, i вельмi строгая дысцыплiна. Для iнтэлiгентаѓ лепш, чым вольная зладзейская малалетняя зона, але для блатных горш. Тут нават не пакурыш. Хоць у дасканалым целе i не жадаецца. Праѓда клiмат, затое ѓ Пекле з вечным летам - трох свяцiлаѓ: чырвонага, жоѓтага i зялёнага цудоѓны.
  Улетку на Зямлi яшчэ ѓ калонii, дзе дзецi мiльгаюць босымi пяткамi менш, хоць i заядаюць мошкi, то ѓзiмку i зусiм галiма. А тут цеплыня i няма камароѓ.
  Пекла месца аказалася шмат у чым лепшым за Зямлю. I калi б не вучоба i праца, то ѓсе былi больш-менш iм i задаволены. Ну, яшчэ i ѓ бараку жыць ня надта прыемна. Хаця тут на сценах ёсць некаторыя малюнкi i раслiны. Акрамя таго замест парашы выкарыстоѓваюцца фекалiаанiгiлятары i няма непрыемных пахаѓ. Хлопчыкi ж здаровыя, свежапамытыя, i прыгожыя, няхай пакуль i стрыжаныя.
  На агульным узроѓнi ѓжо ёсць мяккiя i зручныя ложкi i камеры падобныя на гасцiнiчныя нумары. Тыпу савецкая турма-малалетка змяняецца на заходнееѓрапейскую.
  Юрыю Петухова ѓжо нядоѓга засталося. Адно баiшся выкiнуць буйных вушак i затрымацца. За дробязi звычайна проста б'юць хлапчукоѓ, а тэрмiн не дадаюць, хiба што калi залiшне захапляешся.
  Юры ѓздыхае ... Пiсаѓ бы ён мякчэй спаѓ на белых прасцiнах, i насiѓ бы акуратную кароткую стрыжку. Можна i модна пад паѓбокс пастрыгчыся. А так ён нiбы крымiнальнiк паголены нагала.
  Наогул раман Юрыя Петухова - "Паѓтара гады ѓ пекле", гэта ѓвогуле нейкi дзiкi садызм. Дык там над грэшнiкамi здзекуюцца рознага роду нячысцiкi. I нiякага выхавання яшчэ горш робiцца. Хоць нават у Юрыя Петухова - пакуты ѓ Пекле не бясконцыя. А вось пратэстанты выклiкаюць: мiльярды мiльярдаѓ гадоѓ грэшнiкаѓ будуць катаваць, i нiякiх шанцаѓ, нiякiх паслабленняѓ. Толькi катаваннi i катаваннi. I агонь геены i сернага возера.
  А тут ты ѓ дзiцячай, працоѓнай калонii, i босыя, агрубелыя ногi хлапчукi нават адчуваюць мазалямi прыемнае паколванне нагрэтымi камянямi каменяломняѓ.
  Балюча толькi ѓ самыя першыя босыя днi. Некаторыя хлопчыкi аддаюць перавагу апранаць чаравiкi, але яны грубыя i шаруюць ножкi, ды непрыемна ѓ iх у спякоту.
  Звычайна iншыя дзецюкi кажуць - пацярпiце i будзе лягчэй.
  Але сапраѓды басанож па вострых i гарачых камянях гэта катаванне i балюча.
  Але юныя целы вельмi хутка нарошчваюць на падэшвах дзiцячых ног, моцную, мазолiстым скарынку, i потым ужо вострыя камянi нават казычуць.
  У юных зэкаѓ прынята не насiць такiя грубыя чаравiкi, а як гэта на больш жорсткiх узроѓнях, быць увесь час босымi.
  Тыя хто адразу патрапiѓ на агульны рэжым, таксама паводзяць сябе па-рознаму. Але ѓ iх працатэрапiя ѓжо звычайна на мяккай траѓцы, i басанож ты наогул не пакутуеш. Аднак з-за гонару, многiя носяць абутак сандалi, плясканнi, а хто i красоѓкi хоць горача i так у iх працуюць.
  На агульным рэжыме большасць людзей адразу. Але калi ты не хочаш каяцца i адразу прызнаць вiну перад Усявышнiм, то залятаеш на строгi. Тут дарэчы шмат камунiстаѓ. Якiя быццам бы i нядрэнныя людзi, але выяѓлялi ганарыстасць.
  I шмат ветэранаѓ ВАВ якiя, вядома ж не хацелi каяцца ѓ забойствах на полi лаянцы.
  Так што гэта ѓзровень вельмi вялiкi. Тут баракаѓ шмат, i калючы дрот i сабакi, i наглядчыца на кожным кроку. Прычым, яны часта шманаюць хлапчукоѓ, абшукваючы зневажальна, скурпулёзна i нават крыху балюча.
  На строгiм узроѓнi шмат таксама крымiнальнiкаѓ, тых хто не ладах быѓ з законам у мiнулым жыццi. I яны могуць параѓноѓваць зоны. Тыя зрэшты крымiнальнiкi што былi ѓ заходнiх турмах, i ѓ ЗША адзначаюць што тут яшчэ амаль Гулаг, хiба што без парашы. А вось не вельмi правiльна, калi ѓ бараку шмат хлапчукоѓ. Давайце асобныя цi хаця б двухмесныя камеры.
  Праѓда дзецюкi ѓ сне не храпуць i не пердят , так што тут спаць адзiн аднаму яны не перашкаджаюць.
  У дзiцячым дасканалым целе восем гадзiн працы нават у каменяломнях не моцна вымотваюць i дзецюкi пасля працатэрапii яшчэ могуць i ѓ футбол, i ѓ хакей, i ѓ гандбол пагуляць.
  Усявышнi Бог - вельмi нават мiласэрны. I юнаму зэку не варта баяцца таго што прыйдзецца iсцi ѓ кабiнет да зубнога, цi здаваць аналiзы. Тут усе здаровыя i прыгожыя.
  I гэта ѓжо робiць Пекла добрым месцам. Калi целам не так пакутуеш, як душой.
  Многiя крымiнальныя аѓтарытэты сапраѓды пакутуюць маральна, так напрыклад гордае званне-Злодзея ѓ законе, нiчога iм у Пекле не дае. Тут не дзедаѓшчына, а статутшчына" . Вельмi ѓжо правiльная i падкантрольная зона. I д'яблыц не падкупiш. Яны надта ѓжо баяцца Божага Гневу.
  Калi пратэстанты па глупстве казаѓ: у Пекле няма Бога, то яны моцна памылялiся. У Пекле якраз амаль татальны кантроль Усявышняга Бога. I дзецi-вязнi маршыруюць строем i адцягваюць шкарпэтку.
  А вось Гiтлера-пацана мацаюць шманаюць наглядчыцы. Хлопчык-падлетак думае пра нешта не надта прыемнае, што ад дакрананняѓ жанчын у пальчатках не ѓзнiкла спантанная эрэкцыя. I за гэта можна атрымаць дубiнкай. Або страцiць УДВ.
  Улiчваючы, якiм буйным, быѓ злачынцам Адольф Гiтлер сто гадоѓ на ѓзмоцненым узроѓнi - гэта занадта мала. Аднак, праз сто гадоѓ стаѓленне да фюрэра ва ѓсiм свеце, i асаблiва ѓ Еѓропе стала нашмат лепш. Ды i сам Гiтлер не быѓ чалавекам злым i жорсткiм. I таму яму ѓжо можна i з дзяѓчынай, хоць раз на год i на дваццаць пяць хвiлiн заняцца тым, чым яны жадаюць сам-насам!
  Сэкс памiж самцом i самкай нават па-за шлюбам - гэта не грэх у Аду. Калi па ѓзаемнай згодзе.
  Таму што самцы павiнны мець любоѓ з самкамi, i Усявышнi Бог гэта разумее. Нават такiя як Гiтлер i Чакацiла. Толькi Гiтлер хутка знайшоѓ жадаючую з iм пераспаць дзяѓчынку-грашнiцу, а вось Чакацiла толькi ѓ сне пакуль займаѓся каханнем з дзяѓчынкамi.
  Вядома - параѓналi вялiкага заваёѓнiка i маньяка якi забiваѓ дзяцей. Чакацiла якi балдзелi калi яго абшукваюць наглядчыцы, i цягнуѓся ѓ душы ад выгляду мускулiстых, хлапечых, загарэлых целаѓ.
  Фюрар жа не такi маньяк. Умее сябе кантраляваць.
  Хоць целы ѓ хлапчукоѓ сапраѓды вельмi прыгожыя, з рэльефнымi цяглiцамi i вельмi цяжка ѓтрымацца ад таго каб не ѓзбудзiцца ад iх. I напрыклад, так хочацца прыцiснуцца да такога здаровага ѓ плiтачках цела, з гладкай, чыстай, бронзавай ад загару скурай.
  Час iдзе ѓ Пекле i павольна i хутка. I вось у фюрара ѓпершыню за больш, чым сто гадоѓ сустрэча з дзяѓчынай сам-насам.
  У дадзеным выпадку гэта Кацярына Другая. У яе цела дзяѓчынкi-падлетка гадоѓ чатырнаццацi, гэта значыць, цалкам развiтае. I яна прыгожая, i з iдэальным, хай i паѓдзiцячым тварам, i мускулiстая, прэс плiтачкамi.
  I Адольф Гiтлер вельмi прыгожы, хай i стрыжаны нагала i сухаваты цяглiцамi падлетак.
  Яны дасведчаныя i бывалыя дарослыя, у целах з выгляду чатырнаццацi, трэнiраваных, загартаваных цяжкай працай, загарэлых, i чыстай скурай. Прыгожыя дасканалыя целы, нявiнныя мордачкi, велiзарны досвед пры гэтым.
  Не марнуючы лiшнiх нiбы - хвiлiн усяго толькi дваццаць пяць падлеткi i адначасова дарослыя сталi абдымаць i лашчыць адзiн аднаго. Гiтлер цяжка дыхаѓ, з цяжкасцю сябе стрымлiваючы. Больш за сто гадоѓ у яго не было жанчыны. Ды i Кацярына за стагоддзе з хлопчыкам паспела перапiхнуцца толькi адзiн раз.
  I яна таксама вельмi жадае. Як прыемна калi цябе дакранаецца гладкая, чыстая, загарэлая, i пругкая скура падлетка.
  I вось яна сама падалася i фюрар-дзяцюк увайшоѓ у яе. Кацярына юрлiва застагнала ѓ хуткiм i моцным аргазме. Фюрэр-дзяцюк таксама амаль адразу ж скончыѓ. Але ѓ яго дасканаласць не апала i яны працягнулi. Такое было страшнае ѓ iх узаемнае ѓзбуджэнне.
  Гiтлер у мiнулым жыццi ѓ ложку быѓ слабаваты. У яго былi праблемы i з эрэкцыяй i цягавiтасцю. Але зараз у яго цела здаровага, дасканалага, моцнага падлетка, i галодны для сэксу розум. I як ён ѓзбудзiла. Фюрара, нiбы юнага нявiннiка, кiдала, то ѓ жар, то ѓ холад. I ён нiяк не мог спынiцца.
  I Кацярына з дасканалым юным целам перажывала аргазм за аргазмам. Яна i ѓ мiнулым жыццi была той яшчэ шлюхай. Прычым, не толькi мужчын кахала, але i хлапчукоѓ. Апошняе зрэшты, хавалася. Так лiчылася, што з падлеткамi песцiцца немаладой жанчыне непрыстойна. Некаторыя хлопчыкi былi нават забiтыя, каб не разбалбаталi аб оргiях Кацярыны.
  А зараз яна лiтаральна раѓла як буйвалiца на бойнi. I ѓздрыгвала ѓ экстазе.
  I Гiтлер канчаѓ штораз, але ѓ яго юная дасканаласць адразу ж паднiмалася i брыняла зноѓ. I ён таксама крычаѓ i стагнаѓ ад задавальнення, гэты вечны хлапчук.
  I пырскаѓ сваiм семем... I гэта выдатна. Кацярына не паспявала злiзваць мовай.
  Але вось шчасце скончылася - дваццаць пяць хвiлiн спаткання праляцелi, нiбы адно iмгненне. I д'яблiцы iх юную пару вечных падлеткаѓ адцягнулi ѓ розныя бакi i ѓрэзалi дубiнкамi.
  Вось так... Ну што ж, хоць такi сэкс. Гiтлер успомнiѓ, што па яго загадзе нават у лагерах смерцi былi заснаваны бардэлi, каб заахвочваць зняволеных якiя добра працавалi. Ды ѓзмоцнены ѓзровень Ада - пакутлiвы для цела падлетка тым, што там няма жанчын, акрамя наглядальнiц-д'яблыц.
  Толькi ѓ сне можа прыйсцi да падлетка на нарах разрадка. Часта там дзецюкi змушаныя ранiцай змываць з сябе выкiнутую падчас эратычнага сна сперму. I тое вядома ж хлопчык павiнен спаць у сне толькi з дзяѓчынай. Калi табе снiцца што ты з iншым хлапчуком, то па табе так дзяѓбуць токам.
  Толькi ѓ Раi можна хлопчыку з хлопчыкам. Там у маралi толькi самацэнзура . На аблегчаным узроѓнi ѓжо дапушчальна нават мяккае порна глядзець. А ѓвогуле толькi прыстойную эротыку тыпу +16. Толькi ѓ Раi можна ѓсё. У тым лiку i ѓ вiртуальнай рэальнасцi.
  Гiтлер выйшаѓ у вялiкай прыкрасцi - якое кароткае шчасце. I трэба будзе чакаць наступнага спаткання - цэлы год. Затое Кацярына будзе яму часта снiцца, можна будзе з ёй, у абдымках Марфея нацешыцца.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 9.
  Аляксандр Данельчук пайшоѓ з жыцця, калi яму ледзь споѓнiлася восем гадоѓ. Ён не паспеѓ, нават як мае быць пажыць, i скончыѓ толькi першы клас школы ѓ Слуцку, ледзь навучыѓшыся пiсаць i чытаць. Патануѓ у рацэ, так бязглузда i недарэчна.
  Як нявiннае дзiця, якое грашыла толькi дробнымi дзiцячымi свавольствамi, трапiла адразу ж на льготны ѓзровень. А гэта дзiцячы i вельмi добраѓпарадкаваны санаторый i амаль Рай. Аляксандр, як i ѓсе хто, памёр у дзяцiнстве патрапiѓ на льготны ѓзровень Пекла i атрымаѓ цела гадоѓ васьмi, але больш дасканалае, чым пры жыццi. А потым вырас у iм гадоѓ да чатырнаццацi бiялагiчнага ѓзросту. I так i застаѓся. Толькi ѓ Раi чалавек сам вызначае, якое ён хоча цела. Можа, нават мужчына там жанчынай стаць, цi якi-небудзь мульцяшкай па жаданнi.
  У Раi ѓжо можна i кожную гадзiну мяняць сабе цела. Захацеѓ i пабыѓ у целе Напалеона, потым стаѓ Эмануэль, затым ператварыѓся ѓ мульцяшнага ваѓка з "Ну пачакай!". Гэта значыць, у Раi магчымасцi для людзей сапраѓды анёльскiя. I ты можаш лятаць.
  Аляксандр цi дакладней Сашка на льготным узроѓнi меѓ асобную ѓ два пакоi i ванную камеру, з душам i кампутарам i гравiявiзарам . I яго камеры гэта як нумар гасцiнiцы i без рашотак, як на iншых узроѓнях стражэйшых. I д'яблыцы мацаюць цябе толькi раз у месяц, i ѓжо не б'юць калi ѓзнiкне эрэкцыя. Працатэрапiя толькi дзве гадзiны ѓ дзень i тое толькi два-тры разы на тыдзень. I задавальненняѓ i забаѓ поѓна. I ѓ выходныя днi экскурсiя па Раi. I дзяѓчынай калi падрасцеш - хоць кожны дзень. Прычым, не толькi з iльготнага ѓзроѓню Ада, але можна i з жыхаркай Рая - калi яна захоча. Толькi сэкс з жывёламi i хлапчукi з хлапчуком тут пакуль забаронены. Але ѓ Раi, затое ѓвогуле можна ѓсё!
  Якiя магчымасцi дае Царства Божае i вечнае шчасце.
  У Аду нават на льготным узроѓнi яшчэ ёсць абавязковыя малiтвы - пасля абуджэння i перад сном. А iншыя пажаданыя, але не абавязковыя.
  Часцей, напрыклад, перад ежай хлопчыкi-грэшнiкi льготнага ѓзроѓню толькi хрысцяцца.
  Адзенне тут можна насiць любое. Сашка звычайна аддаваѓ перавагу ѓ вечную спякоту бегаць басанож i ѓ шортах. Але ѓ Рай апранаѓся на экскурсiю модна. Хоць i ѓ Раi вечнае лета, i босаму i напаѓголаму хадзiць вельмi прыемна.
  Як так добра ѓ Царства Бога. Гэта не адна планета, а цэлая зорная iмперыя. I у Раi не толькi людзi-праведнiкi.
  I маса забаѓ i задавальнення.
  Жыць тамака вельмi добра. На льготным узроѓнi Ада звычайна праводзяць, калi без вушакоѓ дзецi гадоѓ пяцьдзесят. А потым iдуць у Рай. Вучоба дзве гадзiны ѓ дзень - гэта няшмат, i пяць разоѓ на тыдзень. I працатэрапiя - нецяжкая - звычайна ѓ садзе кветачкi саджаць або шпакоѓнi рабiць - нават цiкава.
  Сашка падумаѓ, што тут амаль рай. Няѓжо што бацькоѓ i ранейшых сяброѓ няма, але затое ёсць новыя хлапчукi. Што непрыемна, што д'ябла-наглядчыцы за iмi глядзяць паѓсюль.
  З аднаго боку iншыя хлопчыкi цябе не крыѓдзяць, але з другога, гэта абмяжоѓвае свабоду.
  Дарэчы, тут ёсць i дарослыя грэшнiкi, i нават тыраны мiнулых эпох, якiя ѓжо выправiлiся i выкупiлi сваю вiну. Але да дзяцей хто памёр у юнацтве iх не пускаюць.
  Сашка, вядома, вельмi хацеѓ патрапiць у Рай. Тамака ж цэлыя планеты як футурыстычныя гарады i ѓсё тамака так крута.
  Ён жа патануѓ даѓно, яшчэ пры Брэжневе. Колькi змянiлася да сярэдзiны дваццаць першага стагоддзя часоѓ i лiдараѓ, i iншага. Пяцьдзесят гадоѓ прайшло, але ... Сашка атрымаѓ яшчэ дзесяць гадоѓ дадаткова паколькi была яго асабiстая вiна ѓ тым што патануѓ - неасцярожнай выявiѓ. Потым хлопчыку дадалi тэрмiн, што своечасова не вярнуѓся з экскурсii па Раi.
  Яшчэ Сашка не раз казаѓ, што дзяцей трэба адразу ж пускаць у Рай, i што ѓзроѓню культуры дастаткова.
  Так што пакуль Сашка Данельчук на самым лёгкiм i прыемным узроѓнi Ада - iльготным, але ѓсё яшчэ не ѓ Раi.
  Хлапчук-падлетак змог пазбегнуць шматлiкiх бед i праблем, якiя спараджае дарослае жыццё на Зямлi. Не свiдравалi зубы бор-машынай , не рэзалi жывот, нi ляжаѓ ён пад кропельнiцамi. Не прыйшлося яму i ваяваць, цi служыць у войску. Не бiѓ i яго рэкецiры i хулiганы, ну ён не ведаѓ, i праблем старасцi. А бо цяпер бы ѓ яго ѓжо ѓзрост быѓ бы самавiты на Зямлi. Ужо лiчы, што амаль стары.
  А тут ты вечны падлетак.
  Вось Сашка зноѓ сустракаецца з дзяѓчынкай падлеткам. Тут можна гэта кожны дзень. Амаль Рай... Але не зусiм. Вось у Раi ты можаш сабе цела памяняць i сам стаць дзяѓчынкай. I даведацца чым жаночы аргазм адрознiваецца ад мужчынскага. Здаецца ѓ самак ён мацней, чым у самцоѓ, як яны лямантуюць i стогнуць у экстазе.
  У Аду можна з рознымi дзяѓчынкамi, але па ѓзаемнай згодзе - без гвалту i цiску. Многiя пары ѓстойлiвыя, а iншыя i не. У Сашкi сяброѓка Алiна i з ёй яны ѓжо шмат разоѓ сустракалiся i любiлi адзiн аднаго.
  Дарэчы, Алiна пайшла на той свет ужо ѓ самавiтым узросце, i пабывала ѓ Аду з агульнага да льготнага ѓзроѓню. Яна яшчэ Кацярыну Другую добра памятала. А нарадзiлася ѓ апошнi год царства Пятра Першага.
  Але знешне яна дзяѓчынка-падлетак, i рознiца ва ѓзросце зусiм не адчуваецца. Ва ѓсякiм разе, Сашку Данельчука гэта не бянтэжыць. Яны могуць кожны дзень i таму не спяшаюцца.
  Шмат ласкi, пацалункаѓ i абдымкi. I павеюць падлеткi вельмi прыемна. На Зямлi гэта далёка не заѓсёды так.
  Саша i Алiна ѓпiлiся сябар у сябра вуснамi i смакталi з дзiвоснай пасудзiны. Як гэта выдатна. А потым хлапчукi прыпаѓ вуснамi да яе пунсовых, соску невялiкi, але круглай грудзей. I пачаѓ працаваць мовай. Алiна застагнала ад задавальнення.
  Вечныя падлеткi лашчылiся. Пакуль хлапчук не ѓвайшоѓ у яе, i сладастрасныя стогны сталi гучней i настойлiвей. I iх душы нiбы паляцелi ѓ рай.
  Ежа тут таксама разнастайная i вельмi добрая. Можна нават стравы з Раю заказваць. Можна i лёгкае спiртное пiць.
  Хоць ты ѓ скокi пускайся ... А сэкс - гэта вельмi вялiкае задавальненне калi ты ѓ целе падлетка. Проста неверагодная асалода.
  I Саша, i Алiна гэтым карыстаюцца ва ѓсе свае супергармоны .
  Трэба адзначыць, што традыцыйныя рэлiгii i Рай паказваюць не надта прывабна. Тыпу таго што - гэта як казарма толькi з кветачкамi. Насамрэч у Раi такiя дзiкiя забаѓкi i задавальненнi можна перажываць. I не толькi зразумела ѓ плане сэксу. Хаця i гэта таксама. У тым лiку i ѓ целах жывёлiн. Напрыклад, выпрабаваць задавальненне вялiкiх катоѓ, якiя не зусiм, такiя як людзi, i гэта выдатна! Або як у акул i дэльфiнаѓ - таксама супер.
  Ды Саша i Алiна яшчэ далёка не ѓсё ведаюць, i выпрабавалi. Але iм так добра. I вечных людзей у целах падлеткаѓ накрыѓ каскад узаемных аргазмаѓ.
  Данельчука напэѓна моцна шкадавалi, што ён так i не пажыѓ. Але затое i не пакутаваѓ. А вось калi ѓ цябе на Зямлi зуб забалiць не з таго не гэтага? А ѓ Пекле ён, затое не балiць i нiколi не забалiць. Вось заѓважце толькi пасля смерцi цялеснай, чалавек атрымлiвае да сябе справядлiвае стаѓленне. А на Зямлi нават у Рымскiх тат i патрыярхаѓ баляць зубы. Вось чаму вера ѓ Бога знiжаецца.
  А з Ада на Зямлю нiхто яшчэ не вяртаѓся. I расказаць пра парадкi там няма каму.
  I гэта да лепшага. Бо чалавек перастаѓшы баяцца смерцi, паводзiѓ бы сябе занадта легкадумна. Ды i жыццёвыя цяжкасцi на планеце Зямля развiваюць прагрэс. I тэхналогii атрымалiся шмат у чым таму, што на планеце зусiм не Рай, а мабыць i клiмат Ада.
  Але будзь на Зямлi ѓвесь час цеплыня як у Аду цi Раi, то i атамнай энергетыкi б не было. Так што гэта палка аб двух канцах. I умей лятаць людзi самi па сабе, дык не з'явiлася б самалётаѓ.
  Сашка гэтым атрымлiваѓ асалоду ад, калi ѓ Пекле ты не ведаеш паняцця палавое бяссiлле, або сардэчнай недастатковасцi. I можаш харчавацца лепш, зямнога мiльярдэра. I да поѓнага шчасця табе дастае зусiм няшмат.
  Ну, калi нарэшце будзе Рай?
  Здаецца, зусiм ужо хутка!
  Нават апостал Павел прабыѓ на льготным узроѓнi Ада не менш за пяцьдзесят гадоѓ. Плюс яшчэ яму дадалi пяцьдзесят за грахi - забойства хрысцiян, i хуленне Iсуса. Так што тут... Майсей таксама некаторы час быѓ у Пекле. Тым больш ён праяѓляѓ жорсткасць падчас паходу, пра што гаворыцца ѓ лiках. Энох i Iлля - пазбеглi Ада ѓ якасцi рэдкага выключэння. Але iм прыйшлося паднiмаць свой узровень адукацыi i вучыцца.
  Сам Iсус хоць i не быѓ зняволеным Ада, але як госць i вызвалiцель прабыѓ там тры днi i тры ночы. I вывеѓ усiх праведнiкаѓ, i тых, хто адкупiѓ вiну зняволеннем.
  Дарэчы, Адам ужо ѓ Раi разам з Евай - яны за ѓсё заплацiлi i раскаялiся. I Усемагутны Усявышнi Бог Мiласэрны i Мiласэрны iх дараваѓ. А вось Каiн пакуль у Пекле. Ён, праѓда, таксама каяѓся, i адкупiѓ доѓгiм зняволеннем вiну. Але Каiна якi стаѓ намiнальным персанажам, у Рай могуць хай яшчэ вельмi няхутка.
  Праѓда на ѓвазе доѓга ѓжо шмат тысяч гадоѓ зняволення Каiн знаходзiцца ѓжо на аблечаным узроѓнi Ада. Ён паводзiць сябе добра, i паслухмяны вечны хлопчык. Нядаѓна ён быѓ i на агульным узроѓнi, i нават з iм пазнаёмiлi Пеця i Гена.
  Але ѓжо дзесяць тысяч гадоѓ Каiн у Аду, i сам Авель прасiѓ аб мiласэрнасцi i яго перавялi на лягчэйшы ѓзровень. Аднак Каiн - гэта не проста забойца, а самы першы братазабойца. Проста забойца можа патрапiць у Рай праз дзвесце гадоѓ - калi ён крымiнальнiк. А калi вайсковец i абараняѓ Радзiму, то гадоѓ праз сто пяцьдзесят. А калi ѓ яго былi асаблiвыя заслугi перад Богам, i людзьмi, то i раней. Але праз пару тысяч магчыма калi Каiн i не накосячыць , то патрапiць i ѓ Рай. Якраз дванаццаць тысяч гадоѓ Ада - гэта вельмi нават шмат. Каiн прывёѓ забойства ѓ свой дом. Самы першы якi трапiѓ у Пекла быѓ Авель. Але яго, паколькi ён праведная душа змясцiлi на льготны ѓзровень. А вось Каiна на ѓзмоцнены. Так яны разышлiся. Для Авеля Бог зрабiѓ выключэнне i пусцiѓ у Рай яшчэ да адкупленчай ахвяры Iсуса Хрыста. Хаця напрыклад, нават Данiiл i цар Давiд хоць i на льготным узроѓнi былi ѓ Аду.
  А ѓ тыя часы Пекла было месцам куды больш сумным, чым зараз. Кампутарных гульняѓ i хакея тады не было. Пекла, як i Рай, развiвалася тэхналагiчна, толькi ненашмат апярэджваючы Зямлю. Хоць не, мабыць, Рай у гэтым плане быѓ больш прасунутым чым Пекла. Для кожнай цывiлiзацыi Пекла - сваё асобнае. А вось Рай - на ѓсiх праведнiкаѓ i цывiлiзацый Адзiны i агульны. I ёсць цывiлiзацыi куды больш развiтыя i старажытныя, чым Зямная.
  Таму ѓ Раi i пры цару Давiду, i ѓ цёмныя сярэднiя стагоддзi ѓжо былi кампутары i вiртуальныя рэальнасцi. Таму ѓ старажытнасцi рознiца памiж Адам нават на льготным узроѓнi i Раем была вялiзная.
  I людзi пра гэта атрымлiвалi iнфармацыю, няхай нават праз смутныя сны i бачаннi розных прарокаѓ i святых.
  Таму ѓ сярэднiя вякi так i палохалi Адам, i заѓзята хацелi ѓ Рай. Бо Рай быѓ месцам нават пры цару Давiду дзiвосных i казачных асалод i магчымасцяѓ у адрозненне ад Ада. Але задума развiццё прагрэсу на планеце Зямля падцягнула, i Пекла тэхналагiчна i ѓ iм стала жыць весялей, лепшае, цiкавей!
  Што да iндульгенцый, то яны на пакараннi ѓ Пекле практычна не ѓплываюць. Хаця, напрыклад ахвяраваннi i добрыя справы ѓлiчваюцца. Але ад пакарання грэшнiка, нават малiтвы Рымскага папы не пазбавяць, i яны пантыфiкi i патрыярхi па справах сваiх таксама iдуць у апраметную. Ян Павел Другi як добры i добры Рымскi Папа, якi пакаяѓся ѓ грахах каталiцкай царквы трапiѓ адразу на аблегчаны ѓзровень, а цяпер ужо павiнны перавесцi на льготны. Некаторым Рымскiм татам пашанцавала менш. Бенедыкт Шаснаццаты патрапiѓ на агульны ѓзровень i тое гэта таму што знайшлi змякчальныя акалiчнасцi. Францыск Першы таксама апынуѓся на аблегчаным узроѓнi - найдобры чалавек i мiратворац. Тыя Рымскiя Папы, што бласлаѓлялi крыжовыя паходы i iнквiзiцыю iшлi на ѓзмоцненыя ѓзроѓнi. А адзiн з найбольш заѓзятых Рымскiх тат заляцеѓ на ѓзмоцнены.
  Патрыярха Кiрылу таксама адправiлi на ѓзровень больш жорсткай за падтрымку вайны Каiна. Тым больш у дваццаць першым стагоддзi.
  Дык вось атрымалася ѓсё вельмi нават справядлiва. Але трэба адзначыць малiтвы за памерлых, могуць некаторы ѓплыѓ, i аказаць, паскорыѓшы УДВ i перавод на лягчэйшы ѓзровень Ада. Але ѓсё роѓна самае галоѓнае - гэта справы, шчырае пакаянне, i яшчэ характар i натура чалавека. Гiтлер напрыклад, хутчэй чалавек добры, чым злы, хоць па iм учынкам на першы погляд так i не скажаш. Але ён нават авечак што рэжуць на мяса шкадаваѓ. Вось i яму скарацiлi пакаранне на ѓзмоцненым узроѓнi да ста год. Хаця колькасць злачынстваѓ i цягнула на цэлую тысячу. Але Бог ёсць любоѓ!
  А вось Уладзiмiр Пуцiн, вырашыѓшы, судзiцца з Богам, мог атрымаць на ѓзмоцненым як мiнiмум пару тысяч. Але суд дваццацi чатырох святых - гэта справа доѓгая. Тым больш тыран Воѓчык-Каiн кiраваѓ занадта ѓжо доѓга i пражыѓ для такога крывавага забойцы прыстойна, i разбiраць з адвакатамi давядзецца не адзiн год.
  Але пакуль былы i нябожчык прэзiдэнт Расii Уладзiмiр быѓ у целе хлопчыка гадоѓ чатырнаццацi заключаны на ѓзмоцнены ѓзровень. Гэта значыць - чатыры гадзiны вучобы, дванаццаць працы цi працатэрапii без выходных у каменяломнях i пастаянныя шмоны , малiтвы, i нясмачная ежа. I ѓдары дубiнкамi цi бiзунамi за найменшы вушак.
  Адзiнае, што добра - гэта юнае i здаровае цела. Уладзiмiр Пуцiн, нажаль пражыѓ занадта доѓга i паспеѓ наламаць шмат дроѓ. I зразумела старому ѓ юным целе апынуцца прыемнае. I яно дазваляе вытрымлiваць дванаццаць гадзiн знясiльваючай працы ѓ каменяломнях. А гэта яшчэ не так ужо i шмат. У старажытнасцi рабы i падчас вайны людзi i даѓжэй працавалi, а такiх дасканалых i юных целаѓ не мелi.
  Так што Усявышнi Бог мiласэрны нават да самых апошнiх i заѓзятых мярзотнiкаѓ. I дазваляе iм часам любiць дзяѓчынак, але без скрыѓленняѓ у сне. Або глядзець цiкавае i каляровае кiно падчас вучобы ѓ школе.
  Можна ацанiць, наколькi Вялiкая Мiлата Усемагутнага Творцы Сусвету i асаблiва Бога-Сына, якi панёс пакаранне за людскiя грахi на крыжы. I выратаваѓшага, усё чалавецтва.
  Так што Уладзiмiр-Каiн Пуцiн рана цi позна трапiць у рай, але вiдаць пару тысяч гадоѓ яму давядзецца на ѓзмоцненым узроѓнi памучыцца. Акрамя таго Уладзiмiр Пуцiн характарам i душой рэдкi мярзотнiк i падонак у гэтым плане куды горш, чым Гiтлер цi нават Сталiн.
  Акрамя таго дваццаць першае стагоддзе ѓсё-такi больш гуманнае i развiтае чым дваццатае, i пазнейшых кiраѓнiкоѓ i попыт стражэй. Чынгiсхан, напрыклад жорсткi, але яго часы былi жорсткiя. I калi б яго ганарыстасць не была такой празмернай i не заманiся, ён судзiцца з Богам Мiласцiвым i Мiласэрным, можа быць i не затрымаѓся б так надоѓга на ѓзмоцненым рэжыме Ада. Можа, нават тыран адразу б у выпадку пакаяння патрапiѓ бы на больш жорсткi рэжым. А за такi час ужо цалкам мог бы дайсцi да агульнага рэжыму, а можа нават i аблегчанага.
  Тыраны таксама як гаворыцца, асуджаныя на Рай. I Бог-Сын можа даць УДВ любому, што мяняе свой характар i паводзiны ѓ лепшы бок. А калi ты па натуры баран свавольны, то маючы па жыццi мала грахоѓ, можа затрымацца ѓ Аду не адну тысячу гадоѓ.
  Уладзiмiр Пуцiн занадта ганарлiвы i нават адмовiѓся малiцца. I тады д'ябалi ѓрэзалi добра былому дыктатару дубiнкамi. У потым надзелi на Пуцiна-дзецюка цяжкiя ланцугi i кайданы. А гэта куды больш пакутлiва, чым працаваць i хадзiць улегцы. Нават на ѓзмоцненым узроѓнi, калi паводзiць сябе добра, можна абысцiся без кайданоѓ. Але свавольным дадатковае пакаранне. I ланцугi на шыi, руках i босых нагах хлапчукi.
  I зразумела яшчэ i ѓдары па голых пятках дзецюка былога прэзiдэнта.
  Ды дакруцiѓся Воѓчык-Каiн.
  А молiцца ѓ Пекле трэба абавязкова. I зразумела часта i з любой нагоды. Малiтва спрыяе выпраѓленьню грэшнiка. Пераважная колькасць былых зняволеных i ѓ Раi па звычцы шмат моляцца. Хаця там гэта толькi па жаданнi.
  Рай - гэта царства свабоды, але пераважная большасць яго насельнiкаѓ маральна сябе самi абмяжоѓваюць. Эксперыментаваць вядома ж у сэксе можна, але большая частка лiчыць што лепш гэтым не захапляцца. Бiцца можна толькi ѓ спартыѓных спаборнiцтвах. Ну i ѓ вiртуальнай рэальнасцi i гульнях. Там можна i ваяваць i забiваць, i нават катаваць.
  Але калi ты ѓ Раю стукнеш i плюнеш з мэтай абразы не на вiртуальную карцiнку, а рэальнага насельнiка Эдэма то можаш атрымаць пакаранне. Па цяжару правiны i ѓ залежнасцi i першы раз гэта цi ѓжо рэцыдывiст.
  Можна i зноѓ патрапiць у Пекла. Звычайна калi ты да гэтага ѓ Раю дакруцiѓся, то iдзеш на агульны ѓзровень. Так лягчэйшыя ѓзроѓнi занадта ѓжо камфортныя. А трэба жыхара Рая страцiлага пачуццё меры добранька правучыць. Потым у залежнасцi ад цяжару правiны i выпраѓленнi перавод на больш лёгкiя ѓзроѓнi i вяртанне ѓ Рай.
  З Раю ѓ Пекла пападаюць зваротна рэдка. Але часам i такое бывае. Хтосьцi занадта ѓжо асоба схiльная да хулiганства цi злачынстваѓ. А камусьцi адных свавольства ѓ вiртуальнай рэальнасцi мала.
  Але ѓ Раi ѓ матэрыяльным плане сапраѓдны камунiзм i няма праблем з грашыма. Так што карыслiвыя злачынствы ѓчыняць няма сэнсу. Як i сэксуальныя, так у вiртуалцы можна ѓвасобiць любую - самую выдасканаленую фантазiю i не адчуеш нi найменшай рознiцы з рэальнасцю. А калi што тое i бiяробат любога тыпу да паслуг i зусiм бясплатна. Ну i дзяѓчынкi ѓсё прыгожыя, дакладней з такой знешнасцю якую жадаюць самi поѓным досыць. I самцу з самцоѓ у адрозненне ад Ада не забароны, галоѓнае каб была ѓзаемная згода без прымусу.
  Але там такое рэдка сустракаецца - большасць былых грэшнiкаѓ нядрэнна выхавана i вучоба Ада, i прасвятленне i атмасфера ѓплываюць, каб скрыѓленне не рабiць. Хаця часам людзей так i цягне да эксперыментаѓ. У тым лiку i сэксуальным.
  Некаторыя людзi пражыць могуць з адной вечна юнай i прыгожай самкай i мiльён гадоѓ, i iх не пацягне на здраду. А iншыя кожны дзень жадаюць чагосьцi новага. У тым лiку не толькi з самкамi. Рай - гэта месца вечнага блажэнства i Усявышнi Мiласэрны i Мiласэрны Бог дазваляе людзям некаторыя вольнасцi, каб яны не адчувалi сябе недасканалымi, няшчаснымi, i каб iм не было там сумна.
  I былыя грэшнiкi маюць у Раi большую свабоду. Але свабода чалавека абмяжоѓваецца ѓ той ступенi, калi яна зацiскае i абмяжоѓвае свабоду iншага чалавека.
  Бог хутчэй тут Лiберал, чым Кансерватар. Хаця многiя вернiкi лiчаць наадварот. Не робячы iншаму, таго чаго не жадаеш сябе. Вось гэта галоѓны прынцып Раю. А ѓсё астатняе дазволена. Ну, можа акрамя адкрытага блюзнерства. Молiцца, ты не абавязаны, але ѓсё ж Усявышняга Творцы паважай i не памiнай марна. Тым больш у Раi падставы быць незадаволеным практычна няма. Зубы цi ныркi, цi яшчэ што-небудзь не баляць i не забаляць. Кампутары i тэхнiка працуюць бездакорна. Самалёты i аѓтамабiлi, лятальныя апараты iдэальна выконваюць сваё прызначэнне. I аварыю можна ѓчынiць толькi знарок.
  Але i тое, калi ты зламаеш сабе, дапусцiм руку, робат-медык маментальна адновiць.
  Рай - гэта Рай! I ѓ iм чалавек не павiнен пакутаваць. Такая Воля Усявышняга Бога. У Пекле ж ёсць некаторыя непрыемныя моманты. I чым горш ты жыѓ, грашыѓ i сябе паводзiѓ, па справах табе i пакаранне. А па Мiлаце прабачэнне i задавальненне.
  Але ѓ Пекле галоѓнае выправiць i дапамагчы, а не пакараць i пакалечыць. I свавольным там горай будзе.
  А ѓ Раi планет розных i светаѓ вельмi шмат. I па iм можна падарожнiчаць нiводнае стагоддзе, i то ѓвесь Рай не перагледзiш. I гэта сапраѓды казачнае i цудоѓнае месца.
  Вайнаѓ сапраѓдным там няма, але гуляць можна ѓ што хочаш. I ты калi ёсць такая фантазiя, можаш i сам катаваць, каго заѓгодна або падвергнуцца катаванню ѓ любым целе.
  Нельга ѓ вiртуальнай рэальнасцi катаваць толькi Iсуса Хрыста i Багародзiцу - гэта свята. А ѓсё астатняе можна. Але, вядома, у Раi людзi ѓ асноѓным ужо прасветленыя i духоѓна выраслыя. I такiя рэдка бываюць, хто катаваннямi цешыцца. Але гэта не забаронена. Можна, напрыклад, пры жаданнi самому выпрабаваць якога, гэта вiсець прыбiтым цвiкамi на крыжы. Або што адчувала Зоя Касмадзям'янская, калi яе вадзiлi напаѓголай i басанож па снезе.
  Некаторым людзям гэтага вельмi хочацца, i яны нават мараць пра гэта пры ранейшым жыццi. А чаму не даць такую магчымасць?! Няхай нацешацца па-свойму або пацерпяць. Прычым гэта цiкава шмат каму.
  
  Лара Мiхейка не стала спрачацца з Богам. Адразу ж прызнала прысуд i раскаялася i ѓстала на каленi. Паколькi яна амаль нiкога не забiла асабiста, i прыняла смерць пакутнiцы, то патрапiла на палегчаны ѓзровень. Пяцьдзесят гадоѓ на аблегчаным узроѓнi, i яшчэ пяцьдзесят на льготным i ѓжо яна перайшла ѓ Рай.
  Скрынi пашанцавала, што ад яе дыверсii на мосце загiнуѓ толькi адзiн немец i некалькi было паранена, i яшчэ аднаго яна застрэлiла з аѓтамата. Таму яна не была моцна абцяжарана забойствамi. Плюс яшчэ i пашанцавала, што граната не ѓзарвалася. Так бы яна яшчэ навесiла б на сябе i грэх самагубства, i дадатковыя трупы. Так можна было i на строгi ѓзровень патрапiць.
  Хаця ѓ дадзеным выпадку ѓ самагубстве былi б змякчальныя абставiны, як i ѓ Марата Казея . Але той яшчэ i прысуд Бога аспрэчваѓ.
  А Лара была рахмана дзяѓчынка, i ѓсяго сто гадоѓ правяла ѓ Аду, ды яшчэ на лёгкiх узроѓнях фактычна санаторыя. I зараз яна ѓ Раi - iмперыi вялiкiх магчымасцяѓ i радасцi.
  Лара Мiхейка чамусьцi вельмi хацела выпрабаваць пасля спякотнага вечнага лета Ада, ледзяную скарынку снега босымi нагамi. I ѓ целе Зоi Касмадзям'янскай. I што ж - гэта аказалася рэальным. Хоць прыемнага зразумела мала.
  Лара, калi была партызанкай i яшчэ дзяѓчынкай шмат хадзiла басанож. Па-першае, дзiцячыя ногi вельмi хутка грубеюць, i цвёрдай падэшве не балюча, ды i не так холадна ѓ пахмурныя цi восеньскiя, вясновыя днi. А калi шмат ходзiш па разбiтых дарогах вайны абутак хутка зношваецца. Тым больш пад акупацыяй дастаць дзiцячыя сандалi амаль немагчыма. Немцы iх для акупаваных тэрыторый не вырабляюць летнi дзiцячы абутак лiчачы што ѓлетку падшыванцы могуць i басанож пабегаць i iм гэта будзе толькi на карысць.
  Так што пакуль не стукнулi маразы Лара хадзiла босы. I ёй гэта нават падабалася. Босыя ножкi лёгкiя, i менш стамляюцца. Пакуль снег не выпаѓ, басанож можна хадзiць доѓга. Снег, праѓда, больш пякучы i халодны i даводзiцца зiмой абувацца.
  Калi Лару вялi на растрэл, быѓ ужо лiстапад i выпаѓ снег. I дзяѓчынку-падлетка загадай зразумела басанож. Спiла Лары была спаласаваная бiзуном i дротам i была балюча, выступала кроѓ на паркалёвай сукенцы дзяѓчынкi. Так што яшчэ не паспелi сысцi мазалi на босы падэшве дзяѓчынкi амаль не адчувалi сцюжы.
  Чырвоная Армiя наступала, i ѓ немцаѓ не было часу доѓга мучыць Лару. На яе твары сiнякi, яе адлупцавалi, i нават пятку паспелi прыпалiць запальнiчкай. Але ѓ цэлым Лара яшчэ танна абышлася. I змагла дайсцi да яра на сваiх босых ножках, не паспеѓшы нават, як след змерзнуць.
  Лара таксама лiчыла, што ёй пашанцавала, што яе расстралялi, а не павесiлi. Тым больш гэта яшчэ добра, калi павесяць за горла. А бо могуць падчапiць за рабро i на крук. А гэта пакутуе не адну гадзiну. Яшчэ Лара памятала , як аднаго хлопчыка паднялi гiтлераѓцы галышом на прэнг, i пiянер вiсеѓ, пакуль не адубеѓ на марозе. Дарэчы, гэта няшчасны хлопчык таксама ѓжо ѓ Раi. Але яму не хочацца зноѓ на прэнгу вiсець - ёсць i iншыя задавальненнi.
  Але Лара адчула сябе на месцы Зоi Касмадзям'янскай. I яе босыя ножкi памерзлi капiтальна. Але дзяѓчынка нават была задаволеная, што змагла стрымаць стогны i слёзы.
  Ня ѓсе на гэта здольныя. Адну дзяѓчынку вадзiлi басанож па марозе, i яе ножкi так жудасна абмерзлi i хварэлi, што яна стала лямантаваць ад жудаснага болю. Ды гэта сапраѓды пакутлiва ѓ мароз па снезе хадзiць басанож. Немцы любiлi такое катаванне прымяняць у дачыненнi да жанчын i дзяцей. Тым больш вiдаць прыемна глядзець, як маленькiя, босыя, дзiцячыя ножкi чырванеюць на марозе, i ператвараюцца ѓ гусiныя, пунсовыя лапкi.
  Ды катаванне - гэта тое, што заводзiць i ѓзбуджае катаѓ. I гэта нiбы садызм.
  Скрынi хацелася таксама праверыць што адчуваю басанож па снезе хлопчыкi. У iх бо iншыя целы. I гэта вельмi цiкава.
  Памятацца немцы жартам нават пiянераѓ прымусiлi зняць абутак i пагналi iх па снезе. I на гурбе засталося шмат маленькiх, босых слядоѓ. I яны былi вельмi хупавымi i прыгожымi на выгляд гэтыя сляды. I Лара адчула, як яе сэрца б'ецца мацней.
  Марат пакуль яшчэ ѓ Пекле, але ѓ вiртуальнай рэальнасцi можна яго прайграць. У рэальнай гiсторыi, гэты хлапчук здолеѓ пазбегнуць палону i катаванняѓ.
  Калi б ён трапiѓ у палон, то, напэѓна, яму б вывернулi рукi. А затым да дзiцячых, голых грудзей прыклалi б распалены кавалак жалеза. I гэта надзвычай балюча. Але Марат смяецца катам у твар.
  Хоць на босых ножках дзiцяцi зламалi б пальчыкi распаленымi абцугамi. А потым на спiне выпалiлi б чырвонай ад спякоты сталлю пяцiканцовую зорку.
  Гэтага таксама хацелася выпрабаваць Лары. Ёй немцы не паспелi распаленым металам, напрыклад, прыпячы соску. Якраз у гэты момант армiя Германii цярпела паражэнне i наступала.
  Прыкра загiнуць за некалькi дзён да вызвалення. Але затое Лара не стала старой, i ѓжо гэта вялiзны плюс. А як гэтыя старыя агiдныя i выродлiвыя. Але Лара не такая, а прыгожая дзяѓчынка-падлетак. I першае сваё каханне спазнала ѓ Пекле. I гэта вельмi аказалася прыемна. У мiнулым жыццi вядома ѓ яе былi думкi, а не цi паспрабаваць?
  У яе быѓ блiзкi сябар сярод хлопчыкаѓ-партызан, таксама яшчэ дзiця, але адважны. Але не паспелi. Хоць ужо была яна ва ѓзросце Джульеты . Вось да чаго цiкавы ѓзрост падлетка. Яна так i засталася вечна юнай i босы. А яе сябар дажыѓ да старэчых гадоѓ, што зрэшты, радасцi вялiкай не прынесла i зараз ён у Пекле.
  Там ён у целе падлетка i яму, мусiць, нядрэнна. Як звычайнага чалавека яго вызначылi на агульны ѓзровень. Ён жа не святы i не надта рэлiгiйны. Хаця для Ада атэiзм у мiнулым жыццi не прысуд. Хаця лепш, мабыць, малiцца i ставiць свечкi. Хаця гэта ѓплывае нязначна. Галоѓнае - гэта справы. А споведзь святару грахi не знiшчае, толькi крышку можа згладзiць.
  Iнакш усе багатыя маглi б, заплацiѓшы папам i ксяндзам, маглi адразу трапляць у Рай, або на льготны ѓзровень Ада. Вось, напрыклад Арнольд Шварцэнэгер заплацiѓ каталiцкай царкве больш грошы, i думаѓ што адразу ѓ рай. А яго вызнач на строгi ѓзровень. Так яго фiльмы тыражавалi гвалт, i сам Арнольд меѓ занадта шмат жанчын па-за шлюбам, i прымаѓ анаболiкi бязбожна. Ды яшчэ i надумаѓся судзiцца з Богам, маѓляѓ якi ён круты.
  I зараз Шварцэнэгеру прыйшлося стаць стрыжаным наголо хлапчуком i працуе па восем гадзiн у каменяломнях. I малiтвы ксяндзоѓ i нават благаслаѓленне Рымскага Папы не дапамагло. I былая зорка кiно як Конан-варвар у дзяцiнстве шлёпаѓ босымi ножкамi па вострых, гарачых камянях каменяломняѓ. I ѓ адрозненне ад кiно ѓ Пекле ты хлапчук да таго часу, пакуль не перавядуць у Рай.
  Добра быць вечным падлеткам? Вядома ж, лепей, чым старым. А Арнольд Шварцэнэгер дажыѓ да вельмi шаноѓных гадоѓ. Што, улiчваючы, што быѓ культурыст нумар адзiн i з'еѓ цэлы вагон хiмii - амаль цуд. Многiя гайданкi загiналiся куды раней.
  Зрэшты, Арнольд адчуваѓ рамантыку. I яму хацелася пакруцiць кола. Што ж гэта можна? I д'яблыцы-наглядальнiцы далi такую магчымасць.
  У Раi, вядома ж, можна розныя мець забаѓкi. Але сучасным людзям дваццаць першага стагоддзя туды патрапiць адразу практычна немагчыма. Нават нявiннае дзiця пяцьдзесят гадоѓ як мiнiмум павiнна прывесцi на льготным рэжыме. I то калi яно дзiця не занадта паскуднае. Iнакш яго чакае стражэйшы ѓзровень Апраметнай i большы тэрмiн. Так што тых, хто памёр у дваццаць першым стагоддзi ѓ Раi, практычна яшчэ няма. I гэта зразумела стварае там адмысловую атмасферу.
  Лара Мiхайка расстраляная ѓ тысяча дзевяцiсот сорак трэцiм годзе, i сто гадоѓ якая пабыла ѓ Аду, яшчэ навiчок у Эдэме. I нават цела пакуль не памяняла. Тым больш быць прыгожым дзяѓчынай-падлеткам яе задавальняе. Як i хадзiць басанож.
  Аднак Рай вялiкi, i можна палётаць па розных планетах. Але пакуль Лары было цiкава лавiць вострыя адчуваннi ѓ вiртуалцы. Напрыклад, выпрабаваць катаванне холадам, i босымi ножкамi хадзiць па снезе гадзiнамi. А як ты сябе адчуваеш, калi па табе прапускаюць разрады току? Таксама цiкава.
  Можа гэта i не зусiм нармальна, але выпрабаваць сваю мужнасць вельмi нават хацелася. А калi дзяѓчынку б'юць па босых пятках дубiнкай, то гэта вельмi нават прыемна i балюча адначасова, але адчуваннi моцныя пры гэтым.
  Лара тым больш хацела выпрабаваць на сабе холад i зiмовае надвор'е i пры гэтым быць босым.
  А ѓ Аду i Раi вечнае лета, растуць на дрэвах буйныя, з пялёсткамi пад усе колеры вясёлкi кветкi. I гэта вельмi прыгожа.
  Але ѓ вiртуалцы можна зрабiць холад. I альтэрнатыѓную рэальнасць. Вось дапусцiм Лары вельмi хацелася праверыць што было б, калi б саюзнiкi СССР не дапамагалi, i з Трэцiм Рэйхам не ваявалi. I загрузiць падобную альтэрнатыѓную рэальнасць у кампутар.
  Можа быць атрымаецца выдатна?! Аднак без дапамогi саюзьнiкаѓ СССР было яшчэ горш, чым у рэальнай гiсторыi. I без ленд-лiз i масiраваных бамбардзiровак i баявых дзеянняѓ у Афрыцы рускiм цяжэй. А фенаменальная аса Марсэль, замест таго каб разбiцца ѓ Егiпце, стаѓ разбураць савецкiя войскi, амаль па сто самалётаѓ кожны месяц. I гэта вельмi нават агрэсiѓны дадатак да баёѓ.
  I ѓсё гэта спараджае куды горшую для савецкай Расii гiсторыю. I партызанка Лара ѓ гэтай гiсторыi, здзяйсняе свае подзвiгi. Ёй так падабаецца быць партызанкай, i адчуваць сваю мужнасць, што яна нават паездкi па незлiчоных планетах Рая адклала.
  Хаця, напэѓна, яе б палiчылi з-за такой цягi да выпрабаванняѓ мужнасцi не зусiм нармальнай.
  Але што ѓ вiртуальнай рэальнасцi Рая, усё такое сапраѓднае.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 10.
  Вось яна альтэрнатыѓная гiсторыя i партызанскiя буднi.
  16 Лiстапада 1943 года Ларыса Мiхейка адправiлася з заданнем у вёску. Дзяѓчынка была ѓжо вопытнай падпольшчыцай i разведчыцай. Iсцi аказалася нялёгка. Грубыя чаравiкi на драѓлянай падэшве моцна нацерлi ногi. Дзяѓчынка з уздыхам разулася i пайшла басанож. Бруд ад начнога марозу, змерз у ледзяныя камякi, i звiнела пад дзiцячымi нагамi. Iсцi басанож было холадна, i нават амаль пакутлiва. Дзяѓчынка каб не змерзнуць дадавала крок. Яе голыя падэшвы, агрубелыя за лета, драпалiся аб цвёрдую паверхню. Дзяѓчынка iшла доѓга, босыя пальчыкi сталi сiнець ад холаду, ступню саднела, у пустым жываце бурчэла ад холаду. Рудыя валасы тырчалi з-пад хусткi, i развявалiся па ветры.
  Маленькая партызанка Лара, каб было не так паскудна напявала песеньку.
  Мы пiянеры дзецi камунiзму -
  Вогнiшча, палатка i звонкi горан!
  Нашэсце праклятага фашызму -
  Якога чакае раз'юшаны разгром!
  
  Што страцiлi мы ѓ бiтвах гэтых?
  А то ѓ баях з ворагам набылi?
  Мы былi раней проста святла дзецi -
  А цяпер воiны Роднай зямлi!
  
  Але Гiтлер зрабiѓ крок да сталiцы нашай,
  Абрынуѓ бомбаѓ без рахунку вадаспад!
  Мы Бацькаѓшчына нават неба прыгажэй -
  Цяпер крывавы наступiѓ заход!
  
  Адкажам на агрэсiю мы жорстка -
  Хоць самi ростам ды нажаль малыя!
  Але меч у руках у далiкатнага падлетка -
  Мацней, чым легiёны Сатаны!
  
  Няхай танкаѓ прэ лавiна за лавiнай,
  А мы вiнтоѓку дзелiм на траiх!
  Хай палiцаi подла цэляць у спiну,
  Але Бог Святы пакарае люта iх!
  
  Што мы вырашылi? рабiць справу мiру -
  А для таго нажаль прыйшлося страляць!
  Спакой i так ужо абрыд.
  Бывае i гвалт мiлата!
  
  З дзяѓчынкай мы бяжым босыя разам-
  Хоць выпаѓ снег, як вугаль палiць гурбу!
  Але не маюць страху, ведайце дзецi -
  Фашыста ѓгоняць смела куляй у труну!
  
  Вось паклалi фрыцаѓ гiдкiх роту,
  А астатнiя трусы пруць у бегi!
  Мы крушым як касой у баi пяхоту.
  Нам не перашкода юныя гады!
  
  Перамога дасягненне, будзе ѓ Маi,
  Цяпер завея калючы, цвёрды снег!
  Хлопчык бос, сястра яго босая,
  У лахманах дзецi сустрэлi росквiт!
  
  Адкуль у нас бяруцца гэтыя сiлы -
  Цярпець i боль, i холад, тую патрэбу!
  Калi таварыш змераѓ дно магiлы,
  Калi сяброѓка стогне - я памру!
  
  Хрыстос дабраславiѓ нас пiянераѓ,
  Сказаѓ, Айчына Богам вам дадзена!
  Вось такая найпершая ѓсiх вера,
  Савецкая, святая краiна!
  Дзяѓчынка спявала вельмi кранальна i паѓнагучна. У дранай жабракоѓ сукенка халаднавата, але калi iдзеш хутка гэта сагравае. Лара чымсьцi нагадвае Герду, якая iшла па абледзянелай восеньскай дарозе ѓ пошуках Кая. Але на рахунку партызанкi ѓжо ёсць узарваны мост, некалькi дробных дыверсiй i маса здабытых звестак аб перамяшчэннi гiтлераѓцаѓ.
  Настрой у Лары - брыдкае. I не толькi таму, што пайшла з дому завiдна i, не паснедаѓшы. I не толькi таму, што босыя, збiтыя аб беражкi лёду дзявочыя ступнi гараць агнём i жудасна ныюць.
  Самае сумнае гэта здабытыя навiны з фронта. Немцы ѓжо захапiлi амаль увесь паѓночны Каѓказ, акрамя Грознага i Арджанiкiдзэ, паѓ Архангельск i шэраг гарадоѓ на поѓначы. Да Масквы гiтлераѓцам усяго толькi пару сотняѓ кiламетраѓ. Японiя з усходу насядае, праглынуѓшы цалкам Манголiю i Прымор'е i падышоѓшы да Алма-Аты.
  Няма нiякай радасцi ад вестак з фронту. I Лара хмурыцца ад гэтага. Ужо трэцi год вайны, а перамен да лепшага не назiраецца. Няѓжо яны асуджаныя прайграць? I няма нiякiх шанцаѓ на пералом? Праѓда пакуль сталiца стаiць, ёсць i надзея!
  Лара каб сябе супакоiць успомнiла Жану Дарк . Англiчане захапiлi больш за палову Францыi, i сталiцу Парыж. Тым не менш, французы змаглi пераламаць ход вайны, i спаганi ангельцаѓ са сваёй краiны. Магчыма, тое самае адбудзецца i зараз. Галоѓнае каб не знiк народ i яго дух.
  Босыя ножкi Лары праламалi скарынку лёду ѓ лужыне, гэта было козытна для нарослых на падэшве мазалёѓ. Дзяѓчынцы становiцца весялей i яна прамаѓляе:
  - А я дзiкунка... Дзiкая i бясстрашная!
  На белым iнэi засталiся босыя сляды. Мокрым нагам холадна i дзяѓчынка амаль пераходзiць на бег, здаецца што пад падэшвай пякучыя вугольчыкi. Не будзь Лара загартаваная тысячамi пройдзенымi памiж сёлаѓ вёрст, у яе б крывавiлiся агрубелыя падэшвы.
  А так балюча i палае, але крыху прытуплена, i жорсткая падэшва вытрымлiвае.
  Загартаваная пастаяннымi пераходамi дзяѓчынка бегла доѓга, у яе адкрылася другое дыханне, яна сагрэлася, i нават крышачку спатнела. Толькi вельмi ѓжо хварэлi збiтыя падэшвы, i занылi натруджаныя iкры.
  Але i вёска, трэба падысцi да жоѓтай хаткi i назваць пароль.
  Дзяѓчынка стукнула тры разы. З'явiлася маладая, даволi прывабная жанчына ѓ сялянскай сукенцы. Яна з падазрэннем паглядзела на жабрачку, з чырвонымi ад холаду нагамi i спытала:
  - Ты з добрай весткай, або чорта зграяй!
  Лара машынальна адказала:
  - Чарцей не бывае, а Бог Адзiн!
  Жанчына паѓтарыла водгук:
  - Бог Адзiн, а святых шмат!
  I працягнула дзяѓчынцы руку.
  - Заходзь мiлая, вiдаць прамерзла з дарогi!
  Лара ѓвайшла, несучы грубыя чаравiкi ѓ руках. Дастала з драѓлянай падэшвы шыфр. Жанчына ѓзяла яго ѓ рукi, схаваѓ за рукаѓ, свiснула:
  - Прынясi тазiк з цёплай вадой сынок!
  З'явiѓся бялявы хлапчук гадоѓ дзесяцi. Худзенькi, у простай сялянскай адзежы, басенькi , але вясёлы.
  Жанчына ласкава загадала:
  - Памый ногi госцi!
  Лара збянтэжана закруцiла галавой:
  - Я сама. Не панi!
  Жанчына адмахнулася:
  - Я чула, пра цябе Лара. Ты шмат непрыемнасцяѓ прычынiла фрыцам, i цябе нават прадставiлi да ордэна "Вялiкай Айчыннай вайны".
  Дзяѓчынка цяжка ѓздыхнула. Хлопчык узяѓ у рукi маленькi кавалак гаспадарчага мыла i пачаѓ церцi жорсткiя, падрапаныя ѓ ранках i ѓдарах ножкi дзяѓчынкi.
  Жанчына спачувальна вымавiла:
  - Ты босая iшла ѓ такi мароз?
  Лара кiѓнула адказаѓшы:
  - Чаравiкi вельмi грубыя, не па памеры, нацерла пяткi. Ды i мне басанож звыклей, i ножкам лягчэй!
  Жанчына з усмешкай вымавiла:
  - Так i прастыць нядоѓга. А абутак дастаць асаблiва для дзяцей цяжка, пад акупацыяй народ збяднеѓ. Але вось дзет Мiхей выдатны лапцi пляце, можа замовiць i табе па памеры? Гэта лепш, чым драѓляныя чаравiкi!
  Лара адмахнулася:
  - Ай, не трэба... Я нiколi ѓ дзяцiнстве не хварэла, i без абутку пахаджу. А так у лапцях, я адчую сябе жабраком мацней, чым босая.
  Жанчына сама пацерла Лары ножку, шурпатую падэшву i заѓважыла:
  - Яна ѓ цябе як у сялянкi, жорсткая! Але шлях мае быць няблiзкi. Можа, спяваеш на дарогу?
  Лара, якую ѓжо другi дзень мучыѓ голад, кiѓнула:
  - Вось гэта можна!
  Абед аказаѓся сцiплым. Жанчына была ѓдава i гадавала пецярых дзяцей. Усе атрымалi па бульбiне ѓ мундзiры i кубку малака. Лара ѓжо была даволi высокай, i ѓ яе фармавалася постаць, абяцаючы неѓзабаве ператварыцца ѓ квiтнеючую i прыгожую дзяѓчыну. Адной бульбiны, было, зразумела, мала для якi расце арганiзма. Але папрасiць яшчэ пры такой беднасцi сумлення не хапала. Дзецi худыя, але вясёлыя, увесь час усмiхалiся i пасмейвалiся.
  Лара аблiзала сабе пальцы i выпiла смачнае малако да кроплi. Есцi захацелася нават больш, чым да абеду. Але яна ѓжо прывыкла харчавацца надгаладзь. Нiчога ѓжо бульбiна, зжаваная разам лупiнай, i тлустае малако сёе-тое дало для арганiзма. А там можа, патрапiць на хату багацей i партызану пракормяць.
  Жанчына перадала Лары шрыфт. Дзяѓчынка схавала яго ѓ драѓляную падэшву цяжкага чаравiка. Пасля адносна цёплай хаты на вулiцы яе абдало холадам. Жанчына падбегла да яе i накiнула на плечы хустку. Лара адкiнула назад:
  - Не трэба! Вы такiя бедныя! Няхай будзе лепш дзецям!
  Удава пацалавала дзяѓчынкi на развiтанне i вымавiла:
  - Ну, з Богам! Жадаю дайсцi!
  Лара рушыла па замерлай дарозе. Каб сагрэцца перайшла на бег. З поѓначы дзьмуѓ халодны вецер, неба ѓ аблоках, i дзень выдаѓся марозным. А яна ѓ адной толькi старой сукенцы вышэй каленяѓ, i босымi, чырвонымi нагамi. Пасля цёплай вады, на ледзяным ветры яшчэ халадней. Нiбы абцугi хапаюць за голыя пяткi.
  Лара бяжыць, iмкнучыся трымаць дыханне. Дык хоць крыху цяплей. Пад босымi, барвовымi нагамi ледзяная скарынка. Успомнiлася апавяданне пра Зою Касмадзям'янскую. Як ёй было пакутлiва, босы па снезе. Нездарма фашысты прымянiла падобнае катаванне.
  А Лары загрукалi зубы, i яна прыбавiла кроку. Падумала, што дарма не ѓзяла хустку. У другой палове дня, кастрычнiцкi мароз толькi ѓзмацнiѓся. Але ж яна савецкая пiянерка i абавязана вытрымаць. Абы хапiла сiлы. Цела ѓ яе натрэнiраванае шматлiкiмi пераходамi, i зможа ѓсё перанесцi.
  Няхай нават кожны крок выбухае болем! Хуткi бег, у вынiку, стаѓ саграваць Лару. Стала цяплей, i ад чырвоных, як вараныя ракi ножак дзяѓчынкi нават пайшла пара. Боль аслабла, i адкрылася другое дыханне. Што ж яна паказала што можа... Як тая Герда, што iмчалася босая ѓ люты мароз у палац снежнай каралевы. I хоць наперадзе яшчэ добрых дваццаць вёрст Лара была ѓпэѓнена - дабяжыць!
  Ды такiя адчуваннi ад вiртуалкi вельмi нават вострыя. Дзяѓчынка падлетак, працягвала пляскаць сваiмi босымi, маленькiмi, амаль дзiцячымi ножкамi.
  Дзяѓчынка заспявала з энтузiязмам, сабраѓшы ѓсю мужнасць:
  Як жылi мы, змагаючыся, i смерцi не баючыся!
  Так i з гэтага часу жыць табе i мне!
  I ѓ зорнай вышынi, i горнай цiшынi,
  У марской хвалi i лютым агнi,
  I ѓ лютым, лютым агнi!
  Ды Лара знайшла сабе вось такую, бадай, нават дзiѓную забаѓку ѓ Раi.
  Пеця i Гена пакуль яшчэ ѓ апраметнай. Вось зараз хлопчыкi-вязнi басанож i ѓ шортах, знялi майкi i грабуць сена граблямi. Такая вось працатэрапiя. Даводзiцца ѓсмiхацца, i рабiць тое, што не надта дастаѓляе задавальненнем.
  А што ж вы грэшнiкi. А калi босыя ножкi падлеткаѓ паколвае траѓка, то гэта прыемна i сонцаѓ цэлых тры - што крута!
  Пеця спытаѓ шэптам, каб д'яблыцы не ѓрэзалi бiзуном за гучныя размовы Гену:
  - Нагадвае гэта вёску!
  Хлапчук-вязень кiѓнуѓ:
  - Ды гэта крута! А што падабаецца?
  Былы фатограф хiхiкнуѓ i адзначыѓ:
  - Магло быць i горш! Цяпер мы нiбы хлопцы з Педагагiчнай паэмы Макаранкi!
  Гена хiхiкнуѓ i адзначыѓ:
  - Цiкава, а дзе зараз сам Макаранка?
  Вядомы педагог i пiсьменнiк, патрапiѓ на агульны ѓзровень Ада. I змог на сваёй шкуры спазнаць, якога - гэта басаногiм падлеткам працуе ѓ поле. Так чыста фiзiчна ѓ юным здаровым целе - гэта няцяжка. I мабыць нават басанож у спякоту, па свежай траѓцы хадзiць куды прыемней, чым у абутку.
  Макаранка нават зайздросцiѓ хлапчукам, што ѓ спякотнае, ласкавае ѓкраiнскае лета фарся босымi, круглымi пяткамi. Яму б таксама хацелася прайсцiся без абутку, але начальнiку - гэта неяк не самавiта.
  I вось яго мара стаць хлапчукам, i бегаць у шортах i босым па траѓцы спраѓдзiлася.
  Макаранка памёр яшчэ не старым, i хутка. Так што можна сказаць яму павезла. Не спазнаѓ узроставых праблем i старэчых больак. I патрапiѓ у добрае, сонечнае месца. Вельмi моцна падобна на выхаваѓчую калонiю. I ты здаровы, дужы, поѓны сiл i энергii. Як тут выдатна.
  I босыя падэшвы хлапчукоѓ па летняй траве Ада - такi козыт i асалода. I раз у тыдзень сэкс з дзяѓчынкай. А жадаючых з Макаранкам пераспаць поѓным поѓна.
  А праз пяцьдзесят гадоѓ, якiя праляцелi ѓ Аду ѓ юным целе хутка i цiкава, ты ѓжо на аблегчаным узроѓнi. А тамака з дзяѓчынай можна ѓжо праз дзень. I працатэрапii яшчэ менш i забаѓ больш. I экскурсii ѓ Рай. I ежа рэстаранная. Ды i на агульным узроѓнi ѓжо кормяць нядрэнна, а ѓ калонii-малалетцы цывiлiзаванай краiны.
  А потым яшчэ пяцьдзесят гадоѓ i льготны ѓзровень. А гэта ѓжо санаторый, i блiзка да Раю. I кожны дзень сэкс з дзяѓчатамi. Ну, з хлопчыкамi хлопчыкам у Пекле нельга. Але ѓ Раi ѓсё можна. I хадзiць у адных шортах, i надзець на сябе моднае, прыбранае адзенне.
  Макаранка ѓжо на льготным. Там працатэрапiя ѓсяго толькi два-тры разы на тыдзень па дзве гадзiны. I пяць разоѓ на тыдзень вучоба па дзве гадзiны. А ѓвесь астатнi час - забаѓкi i задавальненнi.
  Але Макаранка любiць працаваць добраахвотна з iншымi пацанамi, i зразумела напаѓголым. Вiдаць яму гэта дае задавальненне. Хоць iншыя напэѓна аддалi б перавагу iншае забаѓка.
  Вось Пеця i Гена аддаюць перавагу камп'ютарныя гульнi.
  Можна, напрыклад, ваяваць i за Гiтлера i Сталiна.
  Два браты на чарговы выходны дзень узялi i згулялi такую стратэгiю. Гена за Гiтлера, а Пеця за Сталiна.
  Вайна ѓжо не была для СССР нечаканай. Але ѓсё ж сiлы i магчымасцi ѓ абодвух дыктатараѓ прыкладна роѓныя. I баi разгарнулiся на мяжы з апантанай сiлай. Немцы злёгку прасунулiся, але былi спынены.
  Iшла вайна з пераменным поспехам, але лiнiя фронту стала маларухомай. Гена нават напяваѓ:
  - Сталiна, Сталiна,
  Дзецюкi стамiлiся ѓсе ...
  Каб зламаць нас не змаглi,
  Устаць гаспадар з зямлi!
  Сталiна, Сталiна,
  Мы хочам Сталiна...
  Стогн стаiць па ѓсёй Зямлi,
  Дзе ж ты гаспадар дзе,
  Дзе ж ты дзе!
  А Пеця, якi грае за Сталiна, спяваѓ:
  Ах, фюрар, ты фюрар, злы фюрар казёл,
  Навошта на парады наехаѓ асёл...
  Атрымаеш ад нас ты менавiта ѓ пятак,
  Нарвешся на моцны салдацкi кулак!
  I абодва браты ѓзялi i сутыкнулiся галовамi. Вось гэта хлопчыкi...
  Вайна зацягнулася. За СССР з'явiлiся танк прасунутыя Т-54 i IС-7, лепшыя саракавых гадоѓ. За немцаѓ "Пантэра"-4 i "Тыгр"-4, таксама машыны не слабыя. Нямецкiя танкi цяжэйшыя, з больш магутнымi гарматамi, i доѓгiмi стваламi, а савецкiя некалькi меншыя i таннейшыя ѓ вытворчасцi.
  "Пантэра"-3 была танкам вагой у шэсцьдзесят адну тону з гарматай 88-мiлiметра i даѓжынёй ствала ѓ 100ЭЛ. I рухавiком 1200 конскiх сiл. А "Пантэра"-4 важыла ѓжо 75 тон, мела гармату ѓ 105-мiлiметраѓ i ѓ 100ЭЛ, i лабавую браню ѓ 250-мiлiметраѓ пад нахiламi. I бартавую ѓ 170-мiлiметраѓ з нахiламi, i рухавiк у 1500 конскiх сiл газатурбiнны. Гэта значыць асноѓны нямецкi "сярэднi" танк "Пантэра"-4 быѓ цяжэй, з таѓсцейшай браняй, чым цяжкi савецкi IС-7. I гарматы прыкладна супастаѓныя. Меншы калiбр немца кампенсавала вялiкая даѓжыня ствала i пачатковая хуткасць снарада. Ну, а Т-54 i зусiм малютка на фоне "Пантэры"-4.
  А "Тыгр"-4 i зусiм монстар. Ужо "Тыгр"-3 важыѓ сто восем тон, i меѓ лабавую браню 285 мiлiметраѓ. А Тыгр-4 з гарматай калiбра ѓ 150-мiлiметраѓ i яшчэ даѓгаствольнай проста жах, а не машына. А лабавая браня мiлiметраѓ трыста, бартавая дзвесце. А ѓвесь за святло больш дасканалай кампанавальнай схемы ѓсё ѓ сто тон, i рухавiк у 1800 конскiх сiл.
  Вось гэта сапраѓды монстар.
  Такiя вось танкi ѓ двух братоѓ. I перайшла вайна ѓ дуэль машын. Ну нямецкiя хоць даражэйшыя, i iх меншыя, усё ж мацнейшыя. I моц i якасць пабiлi колькасць i Гена якi выйграе за Гiтлера перамог.
  Пасля хлапчукi-браты пабiлiся. I д'ябалi iм добра ѓрэзалi дубiнкамi.
  Ды гуляць у стратэгii зусiм не бяспечна.
  Для таго каб крыху скiнуць напружанне браты ѓключылi песню, якую выконвалi прыгожыя дзяѓчыны;
  Пляскае па лузе басанож;
  Дзяѓчына хвацкая - камсамолка.
  Не нарадзiлася дачка Русi саѓком -
  Галасочак льецца пошчакам звонкай!
  
  Для яе паклiканне вайна -
  Ратны подзвiг смела здзейснiць.
  Тэрарызм пашча скалiць - Сатана,
  Ператварыць Айчыну хоча ѓ дзiчыну!
  
  Ну, а за iм з ракетай Пентагон,
  Што сабаку з пекла кормiць баксам!
  Забыѓся, што Вермахт скрышаны,
  Што з рускiм у лаянку iсцi небяспечна!
  
  Непераможны ратнiк камунiзм,
  Што нас на подзвiг ведайце, натхняе!
  Расii мудрай прысвячаем жыццё -
  Захоѓваючы мяжу ад краю i да краю!
  
  Айчына вакол грымiць навальнiца,
  Звярнулiся на Русь з напалмам бомбы.
  Мiлiтарызм парваѓ усе тормазы,
  Ад нашых хат у агнi бяды абломкi!
  
  Але па нутры хлапчуку аѓтамат,
  Калi даваѓ ён клятву ѓ пiянеры!
  I вось салдаты юныя грамяць,
  Злых супастатаѓ, што не ведаюць меры!
  
  I стары, i малы ѓ адным бягуць страю,
  Нясуцца жвава - НАТА атакуючы!
  I кожны верыць - фрыцаѓ разаб'ю,
  А дзева будзе з гарачым пацалункам!
  
  Не можам, мы паверце прайграць,
  Настолькi наша вера сталi мацней!
  У вучэннях загартавалася наша раць,
  Хоць вогнiшча палае ѓ добрым сэрцы!
  
  А таму Айчыне служачы,
  Даб'емся мы перамогi ѓ лютай сечы!
  Без славы жыццё не каштуе i гроша,
  Патрэбныя нам жонкi i ѓ дадатак дзецi!
  
  Расцi iм трэба ѓ той Святой краiне,
  Якi, уся планета б'е паклоны!
  Бо няма Расii прыгажэй на Зямлi,
  Ворага няхай будзе доля - смерць Гаморы !
  
  А далей чакае нас Млечны ѓ зорках шлях,
  Якi без канца i без прывалаѓ!
  Каб расцi не дайце Русь сагнуць,
  Каб Радзiма магутней, больш стала!
  
  Любiце Бога - Наш Вялiкi Род,
  Каб планета бурна квiтнела!
  Любую працу праблему ператрэ,
  Хай будзе лёгкi шлях да пастамента!
  Пасля такой песнi хлопчыкi-браты памiрылiся. I сталi гуляць у нешта больш мiрнае.
  Вось, напрыклад у футбол. I гэта таксама цiкава. На кампутары можна гуляць па розных правiлах.
  Дапушчальны цэлы тузiн мячоѓ падскоквае па полi, i стрыжаным палям. I гэта так прыгожа...
  I дзяѓчаты босыя, фiгурыстыя i ѓ бiкiнi вельмi нават прыгожа i з рызыкай гуляюць. I перакiдваюць мячы. Ды яшчэ i напяваюць, скаляць зубкi, што зiхацяць нiбы жамчужыны. I наколькi гэта ѓсё выглядае выдатна i дасцiпна.
  А дзяѓчаты тут хоць i вiртуальныя, але дзiвоснай прыгажосцi, вельмi прыгожыя, i фiгурыстыя, i з рэльефнымi мускуламi.
  Пры гэтым прыгажунi яшчэ i спяваюць;
  Мораѓ, акiянаѓ вялiкiя прасторы -
  Мы iх баразнiлi пад сцягам трохкаляровым!
  Байцы пакаралi ѓгору дубы,
  Арлы абвяшчалi грымотам пераможным!
  
  Ваяѓнiкоѓ рускiх прызнала планета,
  Мячамi, штыкамi ворагаѓ уразiлi!
  Змаглi скiнуць ярмо фашызму з паѓсвету,
  Скончылi хаду з перамогай у Берлiне!
  
  Прыпёрлiся нацысты на танках гарбатых,
  Пагражаюць знiшчыць усе рускiя нiвы!
  Але моцна малоцяць вырадкаѓ праклятых,
  Каб жыць нашым дзецям без ярма шчаслiва!
  
  Мы дзецi Айчыны, што ѓ свеце ѓсiх вышэй,
  Нарадзiлiся, босымi нагам кумач размiнаючы!
  За нас заступаѓся на лаянку пасылаючы Усявышнi,
  I Божа давёѓ да квiтнеючага ѓ радасцi Мая!
  
  Няма долi байца, i ѓзвышэйшай сэрца,
  Што дорыць мару, i нараджэнне звыш!
  Адкрыйце да неѓмiручасцi хвалебныя дзверцы,
  Але калi ѓ засадзе сядзiце, базарце цiшэй!
  
  Ёсць ваѓкi i авечкi, але вы пастухi светабудовы,
  I доля ѓ вас данесцi да нашчадкаѓ загад!
  Каб справу весцi, да канца стварэння,
  Каб вечны агонь у тваiм сэрцы кахання не згас!
  
  Хто ведае, дзе куля ворага спынiць салдата,
  Але ѓсё ж у баi смерць лепшая за хваробы гнiлых!
  А калi загiнуѓ, то твой сябар сьцерцi супастата,
  Не будзе цярпець, у палон жа гоняць дзяѓчынак босых!
  
  Аб руская доля, вайна i пажар за вайною,
  Хто хоча на адпачынак, тым месца няма, ведайце ѓ раi!
  Вось у змову ѓступiѓ пякельны Сэм з Сатанаю,
  Пагражае: я атам абрушу i град разаб'ю!
  
  Але супраць ракет, таксама будзе абарона,
  I ядзернай бомбе не грымнуць Маскву...
  Мы зможам на танках дастаць паразiта,
  А нудныя песнi аб загiнуѓшых уганяюць у нуду!
  
  Прадацца за грошык не руская доля,
  Бо кожны з нас гэта ваяр вялiкi!
  Не верце, што Бог ужо расставiѓ нас у ролi,
  На справе ты само выццё вырашаеш наколькi круты!
  
  Бывалi правалы, бывалi разгромы,
  Бывала, як зайцам ад страшных ваѓкоѓ адступаць!
  Але калi пачнецца вайна - будзем зноѓ,
  Грамiць у пякельным рытме жорсткую катаѓ раць!
  
  Не дзеля вайны, мы, паверце, гульню ладзiць,
  У нас няма iншага паклiкання, як мiла сябраваць!
  Мы братэрскi народ, а не Авель i Каiн,
  Для нас птушка - песня, а зусiм не тоѓстая дзiчына!
  Вось такiя, песеньку тут у Пекле гучаць. А што гэтае месца не такое ѓжо i кашмарнае.
  Дарэчы, бацька Давiдань - Васiль Пятровiч Давiданнi , ужо паспеѓ перайсцi з агульнага ѓзроѓню, на аблегчаны. Ён праѓда любiѓ выпiць, але быѓ цалкам звычайны чалавек часоѓ саѓка. З бабамi не блудзiѓ, вялiкай шкоды не рабiѓ, i патрапiѓ на агульны ѓзровень як усе. I розуму хапiла, не судзiцца з Богам.
  Так гадоѓ пяцьдзесят правёѓ на агульным узроѓнi, у целе прыгожага падлетка. I перамясцiѓся на надзелены.
  Вось так з iм здарылася. Трэба адзначыць, у Раi, вядома ж, кантынгент не самы добры. Не ѓсе ж у Аду па-сапраѓднаму выправiлiся. Але могуць i прытармазiць на лягчэйшых узроѓнях Апраметнай, калi ты характарам i сумленнем не дарастаеш. Некаторыя, напрыклад, на льготным узроѓнi звычайныя людзi, але не надта добрыя характарам не адно стагоддзе вiсяць, бо характары не вельмi.
  Што зрэшты, iх i задавальняе.
  На льготным узроѓнi можна нават пiва i вiно пiць. А вiны атрымлiваць з райскiх рэстаранаѓ.
  Ад такога вiна не балiць галава, i цудоѓны настрой надоѓга. Тыя, хто пiѓ у мiнулым жыццi, выдатна памятаюць што гэта такое. Першая гадзiна пасля выпiѓкi добра. Другi ж не так. А трэцi ѓжо пачынаецца адходняк . I ѓжо стромка. А калi яшчэ алкаголю дадаць, то будзе i зусiм галiма. Асаблiва пасля цяжкага сну з ранiцы.
  Пахмелле штука тонкае. А вось у Раi вiно - гэта казка. I густ выдатны, i водар, i свежасць ад яго ѓ роце i прылiѓ энергii i весялосцi адчуваеш. Проста цудоѓны цуд.
  На аблечаным узроѓнi ѓжо можна такое вiно пiць. Хаця i рэдка па святах.
  Васiль Пятровiч Давiдэня , перайшоѓшы як многiя мiльёны цi мiльярды грэшнiкаѓ на надзелены ѓзровень, выпiѓ вiна з Раю. А гэта вiно саладзейшы за мёд, i духмяней за самыя дарагiя французскiя духi.
  I вечны хлапчук-падлетак грэшнiк заспяваѓ;
  Аб дзяѓчына квiтнеючая мара,
  Зорка нябёсаѓ i змрочная бездань.
  Каханне яна без усялякiх мер вечная,
  Хоць цягне ѓ бездань прагная дрыгва!
  
  Жадаю з табой каханай разам быць,
  Гарэць як паходня ѓ акiяне страсцi!
  Агонь здольны выпалiць жыцця нiтку,
  А меч падступства рассячы на часткi!
  
  Дрыготкi дзевы прамянiстай погляд,
  У iм нiбы бачыш падарожнiк асуджэнне!
  Цяпер салдат i мерае крок атрад,
  Здолеем укiнуць дэманаѓ у здзiѓленне!
  
  У Айчыну ѓварваѓся з крыкам басурман,
  Лямант i ятаган нягоднiк круцiць.
  А думках, нешта схаваѓ хiтрун туман,
  Хоць жыць нам не прыйшлося ѓ спакоi раю!
  
  Дзяѓчынку трэба адважна абараняць,
  Яе красу не даць ворагам паспытаць!
  Арду разбурала рускiх адважных раць,
  Адбiлi нацiск злоснага суседа!
  
  Якую можна вынесцi мараль?
  Што Русь краiна, няма ѓ сусвеце прыгажэй!
  А калi хоча каты запэцкаць,
  То адбяром сваё i нават ваша!
  
  Але дзяѓчына цябе хачу кахаць,
  Дай мне магчымасць стаць тваiм покрывам!
  На не давядзецца, слёзы веру лiць,
  Нам не стаяць за чорнай, змрочнай труной!
  
  Скончым мы раманс на месцы гэтым,
  Бо шмат славасловiць не карысна.
  Я веру, будзе час перамен,
  Што стане лепш, веру ѓ гэта сапраѓды!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 12.
  Ну гэта ѓ Пекле свае маленькiя радасцi. А ѓ Раi ты можаш атрымаць усё. Асаблiва ѓ Ультраматрыцы Гiпернэту. Вядома ж, там можна быць i iмператарам касмiчнай iмперыi, цi нават Госпадам Богам дзеючым практычна бясконцыя сусветы.
  Але ѓ Лары Мiхейкi свае фантазii, i яны напэѓна выглядалi б дзiѓнымi для нармальных людзей.
  Але пiянерка-герой вельмi хацела прайсцi куды больш працяглыя i выдасканаленыя катаваннi ѓ параѓнаннi з тымi, што ёй прыйшлося перажыць у рэальнасцi. Цi хопiць у яе мужнасцi. I Лара ѓ вiртуалцы такое ѓзяла i фантастычнае i жорсткае закруцiла;
   А час iдзе, i гiтлераѓцы ѓсё больш i больш звярэюць i лютуюць!
  Надышоѓ снежань... Пакуль iшлi кровапралiтныя баi на франтах, у тыле разгарнулася партызанская вайна. Зрэшты, нараѓне з партызанамi дзейнiчалi палiцаi i здраднiкi. Партызанка Ларыса Мiхейка патрапiла ѓ засаду. Дзяѓчынка адстрэльвалася, i потым шпурнула гранату, спадзеючыся забраць больш ворагаѓ з сабой. Але граната не ѓзарвалася. Фашысты схапiлi Лару i завезлi яе ѓ камендатуру. Там яе дапытваѓ Штумбанфюрэр СС Краѓзэ, той самы што раней дапытваѓ i Андрэйку.
  Краѓзе паглядзеѓ не дзяѓчынку. Лара была ѓжо даволi высокай, дзяѓчынкай-падлеткам, з ужо якая фармуецца постаццю. Сiмпатычная, з медна-чырвонымi валасамi, якiя спускалiся нiжэй плячэй, на галаве хустку. Апранутая даволi бедна, чаравiкi грубыя, з драѓлянай падэшвай, чорныя, iрваныя калготкi.
  Глядзiць на фашысцкага следчага прама i нахабна.
  Краѓзе на рускай мове даволi выразна спытаѓ:
  - Ты партызанка?
  Паколькi Лара патрапiла ѓ палон, змагаючыся адмаѓляць, не было сэнсу. Дзяѓчынка смела адказала:
  - Ды партызанка!
  Краѓзе пажадлiва ѓсмiхнуѓся i спытаѓ:
  - З якой мэтай ты прыйшла ѓ вёску?
  Дзяѓчынка крыкнула, скалячы зубы:
  - Каб забiваць вас свалачэй!
  Краѓзе нахмурыѓся i заѓважыѓ:
  - Хто яшчэ ѓ вёсцы звязаны з партызанамi?
  Лара паказала мову i дзёрзка адказала:
  - Не скажу!
  Краѓзе з кiслай мiнай заѓважыѓ:
  - Тады я загадаю падвергнуць цябе катаванню!
  На твары Лары не завагалiся i мускул. Дзяѓчынка крыкнула:
  - Уся роѓна нiчога не скажу! Мая воля не зламана!
  Краѓзе суха загадаѓ двум прысутным на лаѓцы палiцаям:
  - Прыступайце!
  Рослыя палiцаi падскочылi да дзяѓчынкi, сарвалi насоѓку i кажушок. Схапiлi за рудыя валасы. Нахiлiлi. Вусаты палiцай дастаѓ з-за пояса бiзун i пачаѓ хвастаць Лару па спiне. Твар у дзяѓчынкi перакасiѓся, i партызанка сцяла губу, iмкнучыся пад катаваннем не вымавiць нi гуку.
  Палiцай бiѓ дзяѓчынку па спiне стабiльна i ѓмела.
  Краѓзе з прыкрасцю зморшчыѓся i загадаѓ:
  - Дротам яе!
  Палiцай перастаѓ бiць, адышоѓ да столiка. Узяѓ рукi пук дроту, дастаѓ ножык i пачаѓ агаляць провад. Краѓзе змрочна ѓсмiхнуѓся i мякка вымавiѓ:
  - Мы будзем вельмi доѓга i балюча мучыць цябе дзяѓчынка. Спяшацца нам няма куды. Назавi яѓкi i мы не толькi пазбавiм цябе ад болю, але i падорым карову i тысячу марак!
  Лара матнула галавой i адказала:
  - Я гатова памерцi за Радзiму! А Чырвоная армiя ѓсё роѓна вас пераможа! I прыйдзе сюды, а ты будзеш павешаны!
  Краѓзе скептычна ѓсмiхнуѓся i заявiѓ:
  - Мы побач з Масквой, ужо наш Каѓказ. Узяты Мурманск. Што вы можаце супрацьпаставiць нам! Нам, чые войскi захапiлi Аѓстралiю, Афрыкi, i падзялiлi з Японiяй Азiю! Мы непераможныя!
  Лара ѓ адказ заспявала:
  - Бо ад тайгi да брытанскiх мораѓ, Чырвоная армiя ѓсiх мацней!
  Краѓзе ѓ адказ закрычаѓ:
  - Заткнi ёй горла! Бi!
  Палiцай падняѓ пук дроту i сцебануѓ Лару па спiне. Дзяѓчынка войкнула, але тужэй прыкусiла губу.
  Краѓзе жорстка скамандаваѓ:
  - Бi мацней!
  Палiцай стаѓ лупiць дзяѓчынку з усяго размаху, а iншы памагаты фашыстаѓ мацней трымаѓ Лару за валасы. Ад удараѓ лопнула сукенка, i палiлася кроѓ. Лара застагнала, але рыкнула:
  - Не скажу!
  Краѓзе зароѓ ва ѓсю глотку:
  - Кажы сцерва! Цi ты памрэш!
  Лара правiшчала:
  - Не скажу!
  Палiцай бiѓ. Кроѓ капала з яе разбiтай сукенкi. Дзяѓчынка шаптала i стагнала крычучы:
  - Не скажу! Будзьце вы праклятыя!
  Твар Лары моцна збялела i яна страцiла прытомнасць. Краѓзе зрабiѓ жэст. Палiцай перастаѓ бiць. Iншы адпусцiѓ рудыя валасы Лары, i рушыѓ да кута. Там стаяла вядро, у якiм плавалi кавалкi лёду. Палiцай вылiлi на дзяѓчынку вады. Лара адкрыла вочы. Яе дзявочае тварык стаѓ бледным як смерць.
   Краѓзу падскочыѓ да дзяѓчынкi, схапiѓ яе за валасы, i прасiпеѓ:
  - Будзеш казаць?
  Лара праскрыпела зубамi:
  - Не!
  Краѓзе адпусцiѓ валасы дзяѓчынкi, i прасiпеѓ:
  - Пасмажце гэта дзеѓцы пяткi!
  Палiцай падышоѓ да Лары, i рэзкiм рухам сарваѓ з яе чаравiкi i панчохi. Дзяѓчынка здрыганулася. Iншы памагаты фашыстаѓ схапiѓ за рукi юную партызанку. Вусаты палiцай дастаѓ з кiшэнi запальнiчку i ѓспыхнуѓ чырвоным полымем. Потым паднёс агеньчык да босай падэшвы дзяѓчынкi. Лара ѓскрыкнула i тузанулася. Палiцай схапiѓ дзяѓчынку за нагу, i зноѓ паднёс запальнiчку да круглай, ружовай пяткi. Лара заскрыгатала зубамi, але стрымала крык. Яе бледны твар, стаѓ пунсовым ад болю.
  Палiцай умела водзiць полымя, па ступнi. Iмкнучыся падсмажыць усю паверхню, але не спалiць цалкам. Падэшвы ѓ дзяѓчынкi былi жорсткiя, мазалi яшчэ не паспелi размягчыцца. Лара бегала босы ад марозу да марозу, i нават некаторы час i пасля таго як выпаѓ снег.
  Краѓзе гледзячы на бездакорныя, прыгожыя ножкi, амаль дарослай дзяѓчынкi адчуѓ у сабе жаданне. Яму нават захацелася не спяшацца са здабычай iнфармацыi, а мучыць, i атрымлiваць асалоду ад катаваннем такой прыгожай дзяѓчынкi...
  Краѓзе загадаѓ:
  - Давай другую ножку, i не пакалець!
  Палiцай вельмi брыдка ѓсмiхнуѓся, i кiѓнуѓ:
  - Я ѓжо маю досвед! Катаванне можна будзе i паѓтарыць!
  Лара зноѓ затросся, заскрыгатаѓшы зубамi. Але стрымала крыкi, хоць цяжкае дыханне, i збегае па чырвоным твары пот казаѓ, што дзяѓчынцы гэта даецца нялёгка.
  Краѓзе прагна глядзеѓ, атрымлiваѓ асалоду ад болем, якi адчувала юная партызанка. Вось так... Закрычыць цi не закрычыць? На босы падэшве ѓ дзяѓчынкi шмат нервовых канчаткаѓ, i ад агню вырабляцца жудасны, нi з чым непараѓнальны боль. Лара адчувае на сваёй мове кроѓ. Ёй вельмi балюча. Дзяѓчынка iмкнецца адцягнуцца. Уяѓляе, што яна бегае па гарачым пляжы. А гэта не страшна... Вось Краѓзэ таксама не страшны. Пузаты паршывы фашыст.
  Гiтлераѓцы, напэѓна, заключылi запавет з цёмнымi звышнатуральнымi сiламi, раз змаглi заваяваць палову свету, i значную частку СССР. Аднак не ѓсё страчана, раз стаiць сталiца Масква. Ды Сталiнград, мяркуючы па апошнiх навiнах, усё яшчэ трымаецца. Як паведамляѓ Левiтан - выматваючы супернiка, Чырвоная армiя ѓтрымлiвае Сталiнград. З гэтым горадам звязаны спадзяваннi на тое, што ѓдасца пераламаць ход вайны.
  Лара праз сiлу расцягнула вусны ва ѓсмешцы.
  Фон Краѓзэ стукнуѓ кулаком па стале i зароѓ:
  - Бярыце яе, заѓтра досвiткам павязем на растрэл!
  Лару падхапiлi пад рукi, i павалаклi ѓ склеп. Дзяѓчынка знайшла ѓ сабе сiлы крыкнуць:
  - Смерць фашысцкiм катам!
  Палiцаi вывалаклi, якая сядзела ѓ куце жанчына ѓ белым халаце i цёмных акулярах спытала ѓ штунбанфюрэра :
  - I што дзяѓчынка так танна абыдзецца?
  Фон Краѓзэ напышлiва заявiѓ:
  - Яе расстрэл будзе iлжывым! Няхай дзяѓчынка трасецца ад страху перад непазбежнай смерцю!
  Жанчына ѓ белым халаце кiѓнула i заѓважыла:
  - Упартая дзяѓчынка, для нас было б справай гонару яе зламаць i прымусiць прызнацца!
  Фон Краѓзэ цяжка ѓздыхнуѓ i заѓважыѓ:
  - Як нi дзiѓна, але найбольш упарта маѓчаць падлеткi. Толi юны арганiзм валодае больш высокiм болевым парогам, толi гэтыя смаркачi не разумеюць каштоѓнасцi жыцця.
  Жанчына ѓ цёмных акулярах кiѓнула:
  - Хутчэй за падлеткi нават мацней адчуваюць боль, чым дарослыя. Але маленькi герой жыве ѓ сэрцах. Яны мацней вераць у камунiстычныя трызненнi, i больш шчырыя ѓ сваёй мужнасцi. Але мы прапусцiм Ларыску праз пекла, i будзем на ёй праводзiць эксперыменты катаванняѓ!
  Краѓзе ѓсмiхнуѓся i, пацiраючы рукi, заѓважыѓ:
  - Ды я люблю такiя эксперыменты! Гэта будзе рэальны выбар!
  Лару разам з iншымi палоннымi жанчынамi замкнулi ѓ падвале, за каванымi жалезам дзвярыма. Дзяѓчынка лягла на гнiлую салому, але жудасна балела спаласаваная спiна. Лара перавярнулася на жывот. Саднiлi пакрытыя пухiрамi падэшвы i, дзяѓчынка прыклала iх да халоднай сцяны.
  Стала крыху лягчэй, але Лару стала калацiць. Жанчыны ѓ камеры таксама былi паѓраспранутыя, басанож. Усе маладыя, а тры i зусiм дзяѓчынкi не старэйшыя за юнай партызанкi. Адна з iх, худзенькая, з сiнякамi на твары, прыкрыла Лару хусткай. Дзве жанчыны ляглi з правага i левага боку дзяѓчынкi, ад чаго было крыху цяплей. Камеру не тапiлi, але жанчын шмат, i яны сагравалi памяшканне сваiмi целамi. Палоннiц разулi, многiм бiлi i прыпякалi пяткi. Ногi ва ѓсiх мерзлi, i ѓвогуле сядзець у камеры пакутлiва.
  Салома падгнiла, са столi капала. Акенца ѓ самым версе, i забрана кратамi.
  Лара цяжка ѓздыхнула. Заѓтра яе расстраляюць. Не жадаецца памiраць у чатырнаццаць гадоѓ. Зрэшты, мусiць, не жадаюць iсцi на тое святло i ѓ iншым узросце.
  Цi будзе жыццё пасля смерцi? Цi сыдзе ѓ пыл i наперадзе нябыт? Гэта тып таго, што цябе апусцiлi ѓ цёмны склеп. Толькi ты нiчога не адчуваеш. Нi гуку, нi ѓздыху, нi пачуццяѓ, нi святла, нi думак... Неiснаванне ! Гэта страшна! Так вучаць атэiсты!
  Але апошнiм часам стаѓленне да царквы стала мяняцца. I людзi моляцца, i патрыярхат у Маскве адноѓлены, а значыць, Бог быццам бы ѓжо i ёсць...
  Ва ѓсякiм разе, не так катэгарычныя камунiсты ѓ сцвярджэннi, што Бога няма. А па рэлiгii пасля смерцi ёсць жыццё. Застаецца душа, а потым нядзеля мёртвых. Далей iдуць адны ѓ жыцьцё вечнае, а iншыя ѓ муку вечнае.
  Лара бывала ѓ царкве, але выконваючы асобае заданне партызан, i падтрымлiвала сувязь. Была пiянеркай, i ѓжо збiралася ѓступаць у камсамол. Паспела ѓзарваць мост з немцамi, вiдаць, некага забiла. Дзяѓчынка i сама не ведала, куды яе адправяць, калi Бог ёсць у рай цi пекла. Можа, i ѓ рай. Яна юная, патрыётка сваёй краiны, змагаецца з фашыстам. I нават пакутнiца, якая прайшла катаванне.
  Лара закрыла вочы i стала апускацца ѓ цяжкi сон. Вядома, калi спiна спаласаваная да крывi дратоѓ, а ступнi ѓ пухiрах добрага не саснiш .
  Лары здавалася, што яна плыве на караблi, скаваная ланцугамi. Хвалi разгойдваюць брыганцiну. Дзяѓчынцы балюча, ные спiна, цiсне на жывот. Кавы шаруюць ногi. Яна катаржнiца. Дачка герцага, прысуджаная да пажыццёвага зняволення i продажу ѓ рабства. I яе вязуць, скутую, i збiтую разам з iншымi палоннiцамi. Карабель штармiць, i Лара пакутуе ад марской хваробы. I ёй так блага, што нават ванiтуе. Потым абпальвае бiзуном...
  Далей партызанка ѓжо не памятала. Ранiцай ледзь стала вiднець яе паднялi i павалаклi на двор. На абпаленыя ногi было цяжка ступаць, i толькi ступiѓшы на снег, боль ледзь-ледзь сцiх.
  Лара была толькi ѓ трухлявай, падранай сукенцы, i на марозе яе закалацiла. Палiцай, прыклаѓ дзяѓчынцы легчы на сена воза, i накрыѓ рагожаѓ. Юная партызанка захуталася мацней, i залезла ѓ салому, стараючыся сагрэцца. Асаблiва качанелi, босыя, падпаленыя ногi. Двое гiтлераѓскiх салдат села на воз. Яшчэ адна машына паехала за iмi ззаду. Лара ѓздыхнула.
  Засталiся жыць лiчаныя хвiлiны. Хутка яе расстраляюць.
  Воз падганяѓ палiцай пугой. Немцы ехалi, апрануѓшыся ѓ кажушкi, i валёнкi. Снежань i вядома ж вельмi холадна. Машына, што ехала ззаду мела колы з шыпамi i кулямёт. Так проста не адаб'юць.
  Лара здрыганулася, калi воз трасянула, пасечаным дротам спiне, вельмi балюча. Дзяѓчынка прастагнала, i павярнулася на бок. Жах... Калi б працягнулiся катаваннi, цi надоѓга яе хапiла б?
  А наперадзе - смерць. Яна здаецца такой калючай i халоднай.
  Тут Лара ѓбачыла наперадзе хлопчыка. Яна быѓ iрваным кажушку i нязграбных валёнках. Малодшы Ларысы. Дзяѓчынка пазнала Мiколку i адкiнула рагожу. Хлопчык таксама пазнаѓ Лару. Дзяѓчынка, была бледнай, сукенка падарваная i ѓ крывi, ногi чырвоныя ад апёкаѓ i холаду. Але Лара знайшла ѓ сабе сiлы ѓсмiхнуцца, i задрала руку ѓ пiянерскiм салюце. Яе дзьмухнуѓ вецер, i медна-чырвоныя валасы дзяѓчынкi, разгарнулiся нiбы пралетарскi сцяг.
  Лара крыкнула:
  - Заѓсёды гатова!
   Мiколка салютаваѓ у адказ! Па шчацэ хлапчукi скацiлася сляза. Але Лара не зламана гэта дакладна! Дзяѓчынка памахала рукой на развiтанне.
  Наблiжаецца час смерцi. Трасе крыху воз, шамацiць снег. Б'юць па лёдзе капыты. З кожным iмгненнем усё блiжэй да канца.
  Вось, нарэшце, яны пад'ехалi да невялiкага ѓзгорка i за iм стаяламу яру. Вакол наматаны калючы дрот i стаiць кулямётная вышка. Тут расстрэльваюць людзей.
  З Лары зрываюць рагожку i выштурхваюць з воза. Босыя, пакрытыя пухiрамi ногi дзяѓчынкi становяцца на гурбу. Халадзiць, крыху колка. Лара набiрае поѓныя грудзi паветра. I робiць першы крок. Немец крычыць:
  - Шнэль ! Шнэль ! (Хутчэй!)
  Дзяѓчынка наадварот iмкнецца крочыць павольней. Удыхае марознае паветра. Iмкнецца запомнiць адчуваннi. Хутка канец, i яе целы не будзе. I нiчога што спiна спаласаваная i пакутлiва ные, а босыя i абпаленыя ногi паранiць скарынка лёду. Гэта жыццё, i нават боль паказвае, што дзяѓчынка яшчэ на зямлi, а не на тым свеце!
  Лара крочыць павольна i гiтлеравец падштурхоѓвае яе прыкладам. Спаласаванай спiне вельмi балюча, i юная партызанка ледзь не ѓпала. Але выстаяла i пайшла крыху хутчэй. Лара старалася трымацца прама i мужна, хоць ёй гэта давалася з цяжкасцю, дакладней тытанiчнымi намаганнямi.
  Не хацелася памiраць, было жаданне кiнуцца i малiць аб лiтасцi. Але Лара задушыла яго. Смерць дык смерць! Яна памрэ, як належыць пiянерцы, без пяць хвiлiн камсамолцы.
  I нават добра, што яе расстраляюць, а не павесяць! Вось iдзе яна басанож на растрэл, нiбы Зоя Касмадзям'янская i павiнна вымавiць нешта асаблiвае ѓ апошнiм слове.
  Але што сказаць? Скрынi не прыходзiла на розум нiчога арыгiнальнага. Нешта банальнае тыпу: Няхай жыве Сталiн! Або - Слава Радзiме!
  Лара падышла да краю яра. Рушыла ѓслед каманда:
  - Павярнiся!
  Дзяѓчынка разгарнулася, стала тварам. Ужо даволi высокая, на бледным твары нi крывiнкi, валасы чырвонай меддзю развiваюцца па ветры. Iрваная, акрываѓленая сукенка, вышэй каленяѓ, пунсовыя ад холаду ногi. I смарагдавыя вочы гараць, i палаюць гневам. У iх няма страху, а толькi рашучасць прайсцi да канца.
  Лара ва ѓсю глотку крыкнула:
  - Смерь фашысцкiм катам! Слава Радзiме!
  Гiтлераѓцы паднялi аѓтаматы, i чакаюць каманды. Лара думае: "вось зараз яна даведаецца, дзе новае святло"!.
  I тады... Сустрэць з Iсусам i дзядулем Ленiным. I ѓсё тое засталося... Напэѓна будзе не занадта балюча, калi кулi ѓсадзяць у жывот i грудзi. Ва ѓсякiм разе, не большае, чым якое апальвае полымя па пятках, i сталёвы дрот iрваючая скуру на спiне.
  А потым ужо канец, i адразу ѓ рай. Убачыць там свайго дзядулю. I многiх iншых байцоѓ, што ѓжо склалi галовы ѓ вайне з фашызмам. А потым яны ѓсё сустракацца ѓ шчаслiвай вечнасцi! I будуць жыць у радасцi i асалодзе!
  Лара глядзiць прама... Без страху, не звяртаючы на холад, i ледзяны вецер, якi прадзьмухвае iрваныя лахманы яе старой разарванай сукенкi.
  Варта каманда i, немцы адчыняюць агонь. Дзяѓчынка прымушае сябе глядзець проста. Смерць гэта толькi канец пакутам, а зусiм не жыццю.
  Кулi пралятаюць над галавой, адна з iх нават зразае пасму чырвоных валасоѓ, але нi адна не кранае Лару.
  Варта паѓторная каманда, i зноѓ фашысты страляюць... Кулi праносяцца мiма. Пару з iх прабiла прыполы кароткай сукенкi. Лара дзiвiцца i хiхiкнуѓшы прамаѓляе:
  - Мазiлы!
  Гiтлераѓскi камандуе:
  - Узяць яе i адвезцi ѓ турму!
  Дзяѓчынку груба хапаюць за валасы, i зноѓ валакуць да воза. Скрынi даводзiцца заплятаць ногi i iсцi сагнуѓшыся. I зноѓ боль i валасах, i ѓ спiне, падэшвы зводзiць ад холаду, i ледзяной скарынкi ад якой лопаюцца пухiры.
  Лара замест палягчэння, што расстрэл абмiнуѓ, адчула прыкрасць. Замест блiзкага раю зноѓ пакуты, i катаваннi. I ёй давядзецца гэта вытрымлiваць.
  Ну, што ж трэба сабраць усю мужнасць i трымацца да канца.
  Лару валакуць да воза, пагражаючы сарваць скальп. Потым дзяѓчынку прывязалi за рукi вяроѓкай да даху спiны воза. I селi за коней.
  Знайшлi новае катаванне. Прымусiлi босы, i распрануты бегчы за возам па снезе.
  Лара задыхалася ад бегу. Галодная, змучаная дзяѓчынка, iмчалася за возам. Фашысты выбiралi хуткасць, так каб Лара ледзь паспявала перабiраць, босымi, падпаленымi, i збiтымi нагамi. Юная партызанка адчувала галавакружэнне, але працягвала iмчацца.
  Немцы агiдна хiхiкалi. Паказвалi на дзяѓчынку пальцамi. Лара сабраѓшы сiлы крыкнула:
  - З вас шкуру здзяруць!
  I ѓ адказ смяшкi. Вазак падсцёбнуѓ каня, вяроѓка нацягнулася, i Лара ѓпала на жывот, яе павалакло. Дзяѓчынка закрычала ад болю. Драла грудзi, раздзiрала скуру.
  Некаторы час Лару валаклi, пакуль яна не страцiла прытомнасць. Потым яе паднялi, паклалi на воз i накрылi. Адвезьлi ѓ турму.
  Дасведчаны нямецкi лекар укалоѓ укол, i дзяѓчынка зноѓ прыйшла ѓ сябе.
  Фашыст заѓважыѓ:
  - Няхай сёння адпачне!
  Лару лiтаральна аднеслi ѓ камеру. Дзяѓчынка правяла там паѓдня i ноч, паѓзабыццё. Але пад ранiцу прыйшла ѓ сябе i загаварыла. На сняданак вязням далi дрэнна выпечанага хлеба i крапiѓнага супу. Лара паела i, ёй стала крыху лягчэй. Але было вельмi балюча. Хварэла i садраныя грудзi, i жывот i спаласаваная спiна, i збiтыя, пакрытыя трэснутымi пухiрамi ногi. Пабальвалi i валасы, за якiя тузалi, i пакрытыя сiнякамi кiсцi рук.
  Ды катавалi яе ладна. Лара здрыганулася. Што ёй абяцае наступны дзень?
  Цi будуць катаваннi?
  Неѓзабаве зноѓ з'явiлiся фашысты, i павалаклi ледзь прыкрытую акрываѓленымi лахманамi дзяѓчынку-падлетка, на допыт. На гэты Лару ѓвялi ѓ спецыяльны кабiнет, сцены якога абчэпленыя рознымi катавальнымi прыстасаваннямi.
  Фон Краѓзэ сядзеѓ на скураным крэсле. Побач мiтусiлiся каты, у чырвоных масках. Па правую руку ад штунбанфюрэра стаяла жанчына ѓ белым халаце i даюць люстраныя блiкi акулярах. На рукi яна апранула гумовыя пальчаткi.
  Фон Краѓзэ ласкавым тонам спытаѓ:
  - Ну, ты перадумала? Будзеш казаць? З кiм ты падтрымлiваеш сувязь у вёсцы?
  Скрынi стала ѓ гэтым склепе па-сапраѓднаму страшна. Гарэѓ камiн, на якiм грэлiся прыстасаваннi. Пахла смаленым мясам, i засохлай крывёй з мочой. Вельмi жудаснае месца.
  Але Лара дрыготкiм голасам вымавiла:
  - Не скажу!
  Фон Краѓзэ раѓнуѓ:
  - На прэнг яе!
  Лару пацягнулi да прэнга. Кат адным рухам сарваѓ, i без таго ледзь трымалiся, акрываѓленыя лахманы. Аголiлася, худзенькае, але жылiстае цела дзяѓчынкi. Ужо сфармавалiся невялiкiя, падрапаныя аб ледзяную скарынку гурбаѓ грудзей, прамалявалася тонкая талiя. Усе спiна была ѓ шнарах i парэзах ад дроту. Праз пару гадоѓ Лара абяцала стаць сiмпатычнай, фiгурыстай дзяѓчынай. Рукi i ногi здавалiся тонкiмi, але з цяглiцамi, iкры вылучылiся разчэй, бо Лара кожны дзень праходзiла дзясяткi кiламетраѓ.
  Фон Краѓзэ ѓсмiхнуѓся, i расцягнуѓ вусны ѓ пажадлiвай усмешцы. Яму падабалася катаваць дзяѓчынак i маладых жанчын. Нядрэнна таксама i хлопчыкаѓ. А гэта дзяѓчынка нiчога сiмпатычная. I шмат з ёй ён правядзе прыемных гадзiн.
  Скрынi замацавалi ззаду рукi i сталi паднiмаць уверх, выкручваючы суставы. Босыя, змучаныя ногi адарвалiся ад каменнай падлогi, захрумсцелi косцi.
  Дзяѓчынка нахiлiлася наперад, i кат узяѓ за вузкiя плечы i рэзка яе тузануѓ, пракруцiѓшы ѓ суставах.
  Ахнуѓшы, Лара пракруцiлася ѓ лапатках. Iншы з катаѓ начапiѓ спецыяльныя, вырабленыя для катаванняѓ дзяцей калодкi з вузкiмi дзiрачкамi, i замацаваѓ iх на шчыкалатках. Дадатковая вага калодкi ѓзмацнiѓ боль у плячах.
  Фон Краѓзэ ѓсмiхнуѓся i вымавiѓ:
  - Ну, Лара ... у цябе ёсць выбар - трываць люты боль, цi ѓсё расказаць нам. Мы ѓ гэтым выпадку цябе прабачым, вылечым, адправiм вучыцца ѓ Нямеччыну! Ну гавары з кiм ты падтрымлiвала сувязь?
  Лара ѓ вачах яе свяцiѓся боль, упарта вымавiла:
  - Не скажу!
  Фон Краѓзэ холадна вымавiѓ:
  - Пачынайце!
  Кат пачаѓ размерана, нетаропка, нiбы выбiваючы дыван, лупiць палонную партызанку сямiхвастатым бiзуном па спiне i ягадзiцах. Лара сцiснула ѓ тытанiчным намаганнi зубы i маѓчала. Хоць боль найстрашэнны, тым больш, што ѓдары клалiся на ѓжо спаласаваную раней дротам спiну.
  Дзяѓчынка дыхала цяжка, з губы пацякла струменьчык крывi, але маѓчала. Нi крыку нi стогну.
  Фон Краѓзэ ѓ прыкрасцi загадаѓ:
  - Мацней! Давай мацней!
  Рослы, шыракаплечы кат стаѓ больш укладвацца ѓ кожны ѓдар. Адкрылiся раны, i палiлася кроѓ. Але Лара ѓпарта маѓчала. На сотым удары рудая галава дзяѓчынкi матнулася, i яна страцiла прытомнасць.
  Дасведчаны кат плюхнуѓ загадзя прызапашаным вядром вады з лёдам. Жанчына ѓ белым халаце падышла да Лары. Паклала руку ѓ белай пальчатцы на грудзi i стала слухаць пульс. Затым з усмешкай адказала:
  - У яе здаровае i моцнае сэрца! Можна i далей катаваць!
  Лара прыйшла ѓ сабе, са стогнам. Але тут жа прыкусiла губу i замоѓкла. Юная партызанка з нянавiсцю глядзела на гiтлераѓцаѓ. Фон Краѓзэ цвёрда вымавiѓ:
  - А цяпер жароѓню!
  Адзiн з катаѓ стаѓ змазваць Лары босыя падэшвы ножак, а iншы падцягнуѓ жароѓню з рэгулятарам. Дзяѓчынка прастагнала:
  - Не скажу! Усё роѓна не скажу!
  Жароѓню падвялi да ног, катаваѓ пстрыкнуѓ запальнiчкай, i загарэлася полымя. Агонь гарэѓ на вызначанай адлегласцi ад голых пятак дзяѓчынкi.
  Фон Краѓзэ раѓнуѓ:
  - Будзеш казаць?
  Лара адмоѓна матнула галавой. Кат павярнуѓ кранiк, i полымя стала больш.
  Фон Краѓзэ прароѓ:
  - Даволi! Калi спалiць ёй ногi цалкам, яна перастане iх адчуваць! А мы з ёй так хутка не расстанемся!
  Кат павярнуѓ кранiк зваротна паменшыѓшы полымя. Iншы катаваѓ узяѓ у рукi гумовы стэк, i зноѓ стаѓ наносiць немоцныя, але балючыя ѓдары, па спаласаванай спiне Лары.
  Гiтлераѓскi кат зрабiѓ плаксiвы твар i зароѓ:
  - Ох, як балюча!
  Сапраѓды боль страшны. Лара застагнала, але потым зноѓ сцiснула скiвiцы. Яе пакрытыя пунсовым налётам зубы заскрыгаталi. Зялёныя вочы дзяѓчынкi-партызанкi пакутлiва блiшчалi.
  Фон Краѓзэ, каб лепш было вiдаць, дастаѓ з кiшэнi лiнзу i паглядзеѓ на Лару праз павелiчальнае шкло. Прыгожая дзяѓчынка з скажоным ад болю тварыкам. Ёй паступова падсмажваюць ужо i так падпаленыя раней агеньчыкам пятачкi.
  Але яна маѓчыць, сцiснула зубы. Дзiвiшся, якую мужнасць праяѓляюць гэтыя рускiя. Проста фанатызм. I дзецi ѓ тым лiку. Чамусьцi нават падлеткi ламаюцца радзей, чым дарослыя. Вось гэта дзяѓчынка глядзiць з нянавiсцю i церпiць боль.
  Фон Краѓзэ ѓ прыкрасцi прамаѓляе:
  - Далучыце датчыкi i электроды!
  Жанчына ѓ белым халаце здзiѓлена вымавiла:
  - Вы хочаце паспрабаваць ток?
  Краѓзе энергiчна кiѓнуѓ.
  - Вось менавiта!
  Жанчына, будучы дасведчаным катам, заѓважыла:
  - Яна ѓжо i так расцягнутая на прэнгу, яе хвастаюць бiзуном, i смажаць пяткi. Яшчэ ток i болевы шок пагасiць прытомнасць!
  Краѓзе прашыпеѓ:
  - Я прымушу гэтую чартоѓку лямантаваць ад болю! Цi я не кароль катаѓ!
  Жанчына суха загадала:
  - Выконвайце!
  Каты сталi далучаць электроды да шыi, грудзей, каленкам дзяѓчынкi.
  Працягнулi правады ... Лара зноѓ выгукнула:
  - Не скажу!
  Фон Краѓзэ загадаѓ:
  - Урубiце мiнiмальны разрад! Я не хачу, каб дзяѓчынка ачмурылася ад шоку!
  Кат у чырвонай масцы павярнуѓ дзяленне. Па целе дзяѓчынкi прайшлi разрады.
  Лара скаланулася, боль стала невыноснай i яе сумарнасць вырывала з горла крык. Кат узмацнiѓ ток, прымусiѓшы дзяѓчынку трэсцiся ад мукi. Слёзы пырскалi з вачэй.
  Лара разумела, што яшчэ вось-вось i разраѓецца, пачне лямантаваць i малiць аб лiтасцi. I тады дзяѓчынка, раптам адчуѓшы натхненне, заспявала;
  Я дзяѓчынка простая партызанка,
  Змагалася з фрыцам, люта змагаючыся...
  Бывала ѓ гэтай лаянцы вельмi горача,
  Бо ѓ фашыстаѓ магутны князь!
  
  Была простай дзяѓчынкай-пiянеркай,
  Калi нацыст на Радзiму напаѓ...
  Мы танчылi ѓ карагодзе дзеткi,
  Для нас таварыш Сталiн - iдэал!
  
  Але вораг пракляты хутка надыходзiць,
  I вось увайшоѓ у вёску фрыцаѓ танк...
  Там ленiнградка Лара адпачывае,
  Такi здарыѓся шалёны расклад!
  
  Прыйшлося дзяѓчынцы жыць пад акупантам,
  А гэта голад, пастаянны страх...
  Калi ѓвайшлi ѓ кватэру кватаранты,
  I ператварылi дом твой у попел у пыл!
  
  Але дзяѓчынка з'явiлася партызанам,
  I стала iх задання выконваць...
  Прыйшлося ёй паднiмацца вельмi рана,
  I басанож у разведку пяткi рваць!
  
  Абутак, берагла дзяѓчынка Лара,
  Галодная, хадзiла ѓ ноч i ѓ дзень...
  Босая па камянях дажджом бегла,
  I ёй з сярпом працаваць ведай не лянота!
  
  Без чаравiкаѓ хадзiла да маразоѓ,
  На падэшвах мазалi, што вярблюд...
  Насiла партызанам у свята ружы,
  Аб цяпер фашыстаѓ мацней б'юць!
  
  Але вось поспех - ураз i адвярнулася,
  Патрапiла Лара ѓ найжорсткi палон...
  Ох, ты мая, босая дзеѓкi юнацкасць,
  Няѓжо чакае смерць i тлен!
  
  Пад катаваннямi дзяѓчынка не зламалася,
  У твар смяялася дзёрзка катам,
  Не, не даставiць фрыцам Лара радасць,
  На прэнгу ганарлiва, смела прамаѓчаѓшы!
  
  Агонь казыча пятачкi дзяѓчынцы,
  Выкручваѓ суставы iзувер...
  Толькi смех толькi раздаецца звонкi,
  Паколькi Лара адважны пiянер!
  
  Так нiчога фашыстам не сказала,
  I на растрэл па снезе басанож...
  Цяпер ёй будзе памяць з пастамента,
  Злавiла славу мужнасцi сiлком!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 12.
  У Пекле цёпла, i гэта яго ѓласцiвасць. Мабыць, нават i горача. Клiмат як на экватары. Гiтлеру прыходзiцца дзесяць гадзiн з iншымi мускулiстымi хлопчыкамi праходзiць працатэрапiю ѓ каменяломнях. Толькi раз на два тыднi выходны. Але хоць якiя забаѓкi. На ѓзмоцненым узроѓнi iшачыць прыходзiлася гадзiн дванаццаць без выходных. Хлапчукоѓ тут шмат. На ѓзмоцненым узроѓнi не такая ѓжо вялiкая колькасць найбуйных нягоднiкаѓ i самых заѓзятых маньякаѓ розных часоѓ i народаѓ. А тут вязняѓ больш.
  Хлопчыкi, стрыжаныя нагала, з сухой i рэльефнай мускулатурай, i загарэлыя амаль да чарноцця. I мiльгаюць iх пыльныя, босыя, пяткi падлеткаѓ.
  Працуеш, вядома ж, з неахвотай, але ѓсё роѓна плоць падлеткаѓ бярэ сваё i хлопчыкi шмат усмiхаюцца.
  Зразумела падчас працы яшчэ i спяваюць. Зрэшты, спяваць не прымушаюць. Самым весялей пад мелодыю. Часам падчас працатэрапii ѓключаюць музыку. I гэта таксама дадае бадзёрасцi i радасцi.
  I хлапчукi-вязнi Ада пачынаюць спяваць;
  Аб вiхуры сэрца маладога,
  У якiм полымя палiць вулкан!
  Нам не сядзiцца людзi дома,
  Дзе кот-Баюн пiрог умяѓ!
  
  Вось салавей спявае сумна,
  Чалом Усявышнi азмрочаны!
  Шле херувiм кiвок развiтальны,
  Не ява, а жудасны страшны сон!
  
  Мы сыны Святой Айчыны,
  З'явiлiся продкам, ведай дапамагчы!
  Шкадаваць не будзем, ведайце жыццё,
  Змагацца з безданню дзень i ноч!
  
  Працiѓнiк магiю кiдае,
  Падступства, подласць, злы падлог!
  Але мы ѓбачым святла далi,
  Зламаем супастату рог!
  
  Вампiры, оркi, ваѓкалакi,
  Зiхацяць вострыя iклы!
  Бо ѓпiрам паляванне бойкi,
  З апраметнай дубцы палiцы!
  
  Для Архiмага-палкаводца ,
  Мы толькi пешкi i пянькi!
  Армада прецца злых вырадкаѓ,
  Але адступаць нам не з рукi!
  
  Айчына за ѓсё даражэй,
  Перапынiм мы бег лютых орд!
  Атрымаюць каты па мордзе,
  Мой, кладзенец галаву знясе!
  
  Айчына Сварога сiла,
  I жыццё i надзея ѓсiх салдат!
  Правiца Вермахт паламала,
  Скасiла супостатаѓ шэраг!
  
  Палае паходня ѓ юным сэрцы,
  Меч замяняе аѓтамат!
  Адкрыем у космас хутка дзверцы,
  Вырашым хто мае рацыю, хто вiнаваты!
  
  Калi ѓ душы ёсць мiр з поспехам,
  Ня можа нас нячысты ѓзяць!
  Дамо мы пякельным стварэнням рэшту,
  Такая эльфаѓ ведайце раць!
  
  Мы на каленi - молiм Род,
  Усявышнi Бог цябе прасiлi!
  Каб не пускаѓ салдат у расход,
  Сыноѓ Роднай, маёй Эльфii!
  Ну, пра бiты Вермахт Гiтлеру спяваць не надта хацелася. Аднак у Пекле што спяваюць, то прымаеш. Вось гэта сапраѓды было выдатна, што хлопчыкаѓ аблiлi халоднай вадой са шланга. I так горача, i ты яшчэ цяжка працуеш. I ломiкам або кувалдай камянi разбiваеш, i потым або ѓ насiлках iх пераносiш, або тачкi штурхаеш. Тыповыя яны рабы.
  У рэальных каменяломных старажытных часоѓ таксама працавалi падлеткi, i iх целы былi не такiмi здаровымi i дасканалымi. I многiя з iх памiралi. Ды i акрамя працы ѓ iх увогуле нiякай радасцi не было. Ну хiба што сон. А тут усё ж можна забаѓляцца. I раз на два тыднi гуляць на камп'ютары ѓ выхадны. А пасля працы яшчэ ёсць час кнiжку пачытаць, у шахматы цi ѓ футбол згуляць. Праѓда пасля дзесяцi гадзiн працы, не вельмi хоча мяч цi шайбу ганяць, але калi яшчэ сiлы засталiся, то i гэтым можна. Ну i гравiягляд паглядзець праѓда калектыѓна. I кнiгi чытаць можна, i пры гэтым яны электронныя i ѓ iх не толькi тэкст, але каляровыя карцiнкi, якiя рухаюцца.
  Гiтлер любiѓ чытаць. Напрыклад, усе кнiгi Суворава-Рэзуна за пару тыдняѓ праглынуѓ.
  Вядома, не ва ѓсiм Вiктар Сувораѓ-Рязун мае рацыю. У прыватнасцi "Каралеѓскi тыгр", якраз быѓ мацней, чым савецкi IС-2. I прабiваѓся нямецкi танк у лоб толькi з шасцiсот метраѓ, а не паѓтара кiламетра. А сам "Тыгр"-2 IС-2 браѓ з больш за два кiламетры. Плюс i нямецкая гармата была больш хуткастрэльнай. Так што... Акрамя таго Сувораѓ-Разун занадта прынiжае нямецкае войска. У Вермахта ѓ сорак першым годзе было ѓ чатыры разы менш танкаѓ i самалётаѓ, але затое ѓ два з паловай разы больш, аѓтамабiляѓ i матацыклаѓ.
  Вермахт меѓ перавагу ѓ мабiльнасцi. Ды i нямецкая вiнтоѓка на аснове Маѓзера, куды дакладней страляла, чым савецкая Мосiна. Ня кажучы ѓжо пра тое, што Сталiн выбiѓ камандны склад масавымi рэпрэсiямi, у СССР быѓ жорсткi кадравы голад.
  У Вермахце таксама быѓ недахоп афiцэраѓ, але ѓжо па iншай прычыне: прыйшлося практычна з нуля ствараць у найкароткiя тэрмiны вялiкае войска. I вядома ж колькасць афiцэраѓ адставала. За сем гадоѓ Адольф Гiтлер стварыѓ з амаль з нуля, войска за два месяцы якая заваявала амаль усю Еѓропу.
  Вiктар Сувораѓ занадта ѓжо прынiзiѓ i Вермахт, i самога Гiтлера.
  Тое, што фюрар кусаѓ дыван - гэта выдумка. Калi на тое пайшло, то i Сталiну прыпiсвалi неадэкватныя паводзiны. Што ён, напрыклад, падкладаѓ сваiм хаѓруснiкам пад азадкi памiдоры, i прымушаѓ iх скакаць на стале. Асаблiва Сталiн здзекаваѓся над Мiкiтам Хрушчовым.
  Можа, таму той i зладзiѓ Iосiфу Вiсарыёнавiчу дваццаты з'езд. Ды i ѓвогуле Сталiн не падарунак.
  Тут ён пакуль больш жорсткiм узроѓнi. Злосцi ѓ iм занадта ѓжо шмат. Калi не перамога над Гiтлерам яму б не пазбегнуць узмоцненага.
  Сталiн быѓ злапомны, i не дараваѓ перабежчыкам i былым ворагаѓ.
  Вось Уладзiмiр Пуцiн нават наадварот занадта ѓжо заахвочваѓ здраднiкаѓ i перабежчыкаѓ. Звычайна кiраѓнiкi перабежчыкаѓ i здраднiкаѓ так не ѓзвышалi. Пуцiн жа нездарма Каiн. Ён яшчэ i любiць узвышаць Юд.
  Вось як ён абсыпаѓ узнагародамi таго ж якi здрадзiѓ сваiх таварышаѓ Рамзана Кадырава. Ну, гэта яшчэ можна зразумець - у таго хоць нейкi аѓтарытэт быѓ сярод чачэнцаѓ.
  Але вось навошта былога лiберала Сяргея Кiрыенкi ѓзвышаць? Таксама знайшоѓ сабе генiя. Або намеснiка Яѓлiнскага Яраву да пасады вiцэ-скiпера думы. Ну i тым больш здрадзiѓшага Ельцына Зоркiна , цягнуць гэтага старога хрыча насуперак закону на пасаду старшынi канстытуцыйнага суда. Ды Станiслава Гаварухiна перабежчыка ад камунiстаѓ рабiць сваiм галоѓным iдэолагам не трэба было. Тым больш Гаварухiн сам у прэзiдэнты лез, i менш за адзiн працэнт набраѓ. Сам сабе рэйтынг не мог зрабiць.
  Ды Хiнштэйна ѓзвышаць з МК таксама непрыстойна, тым больш на яго ѓжо ѓзбуджалi крымiнальную справу. Дзмiтрыя Рагозiна ад апазiцыi перабежчыка таксама ѓзвысiлi да вiцэ-прэм'ера i кiраѓнiка ВПК. Але той апынуѓся ѓсяго толькi трабачом, i няздольным кiраванцам.
  Ды i Уладзiмiра Жырыноѓскага ѓзнагароджваць так шчодра не было за што. Сапраѓды, якiя ѓ Уладзiмiра Вольфавiча заслугi перад айчынай?
  Хутчэй ужо толькi шкода. Таксама Пуцiн заахвочваѓ i Ткачова ѓцекача ад камунiстаѓ i Глазьева. Праѓда, нядоѓга яны былi фаварытамi. Але затое Зоркi Пуцiн упарта трымаѓ, пакуль той зусiм у старэчы маразм не запаѓ.
  Кiраѓнiком ЦВК таксама стала былая лiбералка Эла Панфiлава. Напэѓна, знайшлося б месца i Ксенii Сабчак будзь яна крыху больш лаяльнай i паслухмянай. Мог атрымаць пасаду i Барыс Нямцоѓ. А яго забiлi. Так Уладзiмiр Пуцiн любiѓ заахвочваць здраду i здраду.
  Сталiн вось напрыклад "Радэка" , якi перабег ад Троцкага, спачатку пасадзiѓ, а потым загадаѓ забiць. Ды i ѓвогуле разабраѓся амаль з усiмi былымi трацкiстамi i прыхiльнiкамi Зiноѓева i Каменева. Не любiѓ Сталiн перабежчыкаѓ.
  Гiтлер таксама выкарыстаѓ, напрыклад Уласава, але ѓзнагародамi яго не абсыпаѓ. Борман увогуле быѓ супраць стварэння рускай вызваленчай армii. Фюрар, праѓда, яго не паслухаѓ. Сам Борман быѓ вельмi адыёзнай асобай, i вельмi ласым да генацыду. Нават Гiмлер i то быѓ больш гнуткiм у адносiнах да паняволеных народаѓ.
  Сам фюрар таксама не хацеѓ быць жорсткiм, але партызанская вайна была грознай i правакавала зваротныя жорсткiя меры. Дарэчы, гэта з прычын, чаму немцы так хутка прайгралi. Партызаны замiналi забеспячэнню, i хвалявалi лiнiю абароны.
  Хлопчыкi-вязнi Ада, працуюць i зноѓ па сiгнале д'яблыц пачынаюць спяваць;
  Мы ляцiць у суровы, смяротны бой,
  Пiянеры - дзецi камунiзму!
  Наш Гасподзь Сварог заѓсёды са мной,
  Зьнiшчым асновы рэваншызму!
  
  Ёсць у нас адвага i напор,
  Кожны аѓтамат сабраць умее!
  Чакае нацыстаѓ люты разгром,
  Не нясiце фрыцы ахiнею!
  
  Пад Масквой быѓ вермахт моцна бiты,
  Паказалi доблесць мы хвацкую!
  Быѓ раздушаны слiзкi паразiт,
  Перамаглi, мы лiчы ѓчыстую!
  
  Што здолее зрабiць далей фрыц?
  Толькi лапы да верха - хутка здацца!
  I Адольфу ѓ горла - востры шпiц,
  Хай гуляе ролю асёл паяца!
  
  Наша роля - пераможны горан трубiць,
  Збiраючы чырвоных легiёны!
  I башкi агрэсару бязлiтасна секчы,
  Хоць на фронт з'явiлiся проста са школы!
  
  Лупiм гадаѓ, нiбы Марсам народжаныя,
  I ѓсюды лiтасцi просяць фрыцы!
  Мы сыны вялiкай, дзе ѓсе роѓныя краiны -
  Хай ухваляць марш з абраза асобы!
  
  Гiтлер думаѓ, нашу Зямлю захапiць,
  А цяпер яму пад челкой гуз!
  Бо жадалi немцы ператварыць усiх у дзiчыну,
  А iх паклаѓ просты хлапчук!
  
  Што ж з "Тыграм" стала - ён сышоѓ у металам,
  З яго мы - зварым самавары з салодкiм чаем!
  Атрымалi фрыцы - па рагах круты разгром,
  Мы ѓ Берлiне ѓ прамянiстым, цёплым Маi!
  
  А Адольфу стала замест гальштука пятля,
  Зацягнула шыю супастату-кату!
  Набегла за грахi яго цяжкая пеня,
  I зараз Нямеччыну я танкамi топчу!
  
  Сам Вялiкi Сталiн камсамольца ѓзнагародзiѓ,
  Ордэн даѓ - вялiкай зоркi "Перамогi"!
  Колькi паклалi мы - Святой Айчыне сiл,
  Што радуюцца на тым свеце нашы дзяды!
  Гiтлеру падобнае спяваць непрыемна, але лепш не пярэчыць. I так ён на УДВ. I трэба быць удзячным Мiласцiваму i Мiласэрнаму Усявышняму, што ѓ цябе ёсць час кнiгу пачытаць, або пагуляць i нават няхай i вельмi рэдка з дзяѓчынай пераспаць.
  Вось гэта сапраѓды крута!
  Можна ѓ гэтым выпадку i пацярпець, калi даводзiцца спяваць. Вось зноѓ д'ябла прымушаюць зняволеных вывяргаць гукi;
  Стваральнiк светабудоваѓ ты жорсткi,
  Так казалi губы мiльёнаѓ!
  I нават з жаху так пасiвеѓ скронь -
  Калi праблем без рахунку - легiёны!
  
  Калi прыходзiць старасць, злая смерць,
  Калi вайна, тарнада - цвердзь трасецца!
  Калi ты хочаш проста памерцi,
  Паколькi няма цяпла пад светам Сонца!
  
  Калi дзiця плача - мора слёз,
  Калi хвароб - цэлыя букеты!
  Адно пытанне - за што пакутаваѓ Хрыстос,
  I чаму смяюцца толькi каметы?
  
  Што ѓ гэтым свеце стала чаму -
  Мы галадаем, мерзнем i пакутуем?
  I чаму наверх паѓзе дзярмо,
  Але чаму мае поспех Каiн?!
  
  Навошта нам завяданне старых,
  Навошта пустазелле ѓсеяла агароды!
  I чаму нам цешаць слых -
  Адных толькi абяцанняѓ карагоды?!
  
  Гасподзь адказаѓ, таксама смуткуючы,
  Як быццам лепшай долi не ведаючы...
  Аб чалавек Майго кахання - дзiця...
  Якога хацеѓ усялiць я ѓ раi!
  
  Але ты не ведаеш - вось дзiця дурное,
  Адна ѓ табе толькi дробная думка!
  Што мiлаты святло да таго прытух,
  Каб не спаѓ ты як зiмою мiшка!
  
  Бо каб вас людзей разварушыць-
  Я пасылаю смутку выпрабаваннi!
  Каб была да абеду тлустай дзiчына,
  Патрэбна адвага, хiтрасць i стараннi!
  
  Ну, быѓ бы як Адам ты ѓ тым раi,
  Хадзiѓ без мэты, прывiдам хiстаючыся!
  Затое даведаѓся ты слова - я люблю,
  З нячыстым духам Сатанай маючы зносiны!
  
  Ты зразумеѓ, у гэтым свеце ёсць барацьба,
  А разам з тым поспех i шанаванне!
  Таму суровы людзей лёс,
  I трэба выносiць, нажаль, пакуты!
  
  Затое калi дамогся мэты ты,
  Здолеѓ зламаць перашкоды i кайданы...
  Каб увасобiлiся ѓ быль твае мары,
  То жадаецца табе бiтваѓ новых!
  
  Таму зразумей, сiры чалавек,
  Бо нават мне часам так крыѓдна!
  Што, пражываючы ѓ пяшчоце цэлае стагоддзе -
  Народ як кныр i за яго мне сорамна!
  
  Таму i новае святло ѓ барацьбе -
  Бiтвы будуць у вечнасцi бязмежнай...
  Але суцяшэнне ты знойдзеш у маленнi,
  Заѓсёды абдыме Бог няшчасных пяшчотна!
  Ды гэта песня яшчэ нiчога - агульнахрысцiянская i яе слухаць прыемна. А вось у Пекле гэта таксама свайго роду класная забаѓка.
  Калi хлопчыкi тупаюць босымi, дзiцячымi ножкамi i спяваюць.
  А яшчэ дзяѓбуць кiркамi камянi, i паказваюць свае галасы падлеткаѓ, якiя яшчэ не пачалi ламацца, а такiя званкi.
  I вось зноѓ гучыць музыка i, хлопчыкi спяваюць;
  Як свет здольны змянiцца ѓраз,
  Кiдае косцi Бог Святы Стваральнiк...
  Халiф часам ты круты на гадзiну,
  Потым ужо сабе пусты здраднiк!
  
  Вайна такое робiць з людзьмi,
  Гарыць у пажары i вялiкi гуз!
  I хочацца сказаць бядзе - сыдзi,
  Ты ѓ свеце гэтым як босы хлапчук!
  
  Але Радзiме на вернасць прысягаѓ,
  Ёй прысягаѓся ѓ нашым дваццаць першым стагоддзi!
  Захоѓваць Айчыне - цвёрдасць як метал,
  Бо сiла духу ѓ мудрым чалавеку!
  
  Патрапiѓ ты ѓ свет, дзе орд злых - легiён,
  Фашысты рвуцца шалёна i люта...
  А ѓ думках у жонкi ѓ руках пiвоня,
  I хочацца абняць жонку салодка!
  
  Але трэба бiцца ѓ гэтым выбар наш,
  Не паказаць, што мы на лаянцы збаялiся!
  Увайдзi як скандынаѓскi дэман у раж,
  Шлях фюрар страцiць у страху вусiкi!
  
  Няма слова - ведайце браты адступаць,
  Наперад iсцi мы выбар смелы зрабiлi!
  Такая за Айчыну ѓстала раць,
  Што сталi ѓ пунсовым беласнежкi-лебедзi !
  
  Айчына - яе мы захаваем,
  Адкiнем да Берлiна фрыца лютага!
  Ляцiць ад Iсуса херувiм,
  Калi ягня стала крутым Малютаю !
  
  Мы пад Масквой зламалi фрыцам рог,
  Яшчэ мацней, сеча Сталiнградская!
  Хоць бязлiтасны да нас суровы рок,
  Але будзе ѓзнагароджанне - ведайце царскае!
  
  Лёсы сваёй ты сам бо гаспадар,
  Адвага, доблесць - Чалавекам зробiць!
  I выбар шматаблiчны, але ѓсё адзiны -
  Нельга тапiць справы пустой гутаркай!
  Пасля цяжкай працы чарговая малiтва на каленях, а потым вядуць пад душ.
  Пасля чаго зноѓ малiтва, i можна крыху адпачыць i пачытаць перад сном.
  Вось, напрыклад такi цiкавы раман з АI.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 13.
  Адзiн з эльфаѓ паралельнага свету захацеѓ стаць героем i ваяваць у авiяцыi. I трэба было так здарыцца, што ён апынуѓся ѓ Люфтвафэ. У канцы сорак другога года пачалася кар'ера - гэтага адважнага лётчыка. Ён эльф i яго нi хто не мог збiць. А вось сам ён збiваѓ самалёты актыѓна. На Мiжземнаморскiм участку фронту, Вольф Бiсмарк зрэзаѓ больш за тры сотнi самалёт. За першыя дзвесце атрымаѓ Рыцарскi Крыж Жалезнага Крыжа з дубовым лiсцем мячамi i дыяментамi. Гэта была на той момант адна з найвышэйшых узнагародаѓ Трэцяга Рэйху. А за трыста збiтых самалётаѓ Вольфу - так сябе назваѓ сам гэты эльф, уручылi i ордэн Германскага арла з дыяментамi.
  Але сапраѓдны трыѓмф чакаѓ эльфа-аса, калi яго перавялi на Курскую дугу. На ѓсходнiм фронце пачалася яго проста фантастычная кар'ера. Настолькi дзейсная што ход гiсторыi стаѓ мяняцца. За два месяцы Вольф збiѓ больш за чатырыста савецкiх самалётаѓ.
  I яму ѓручылi новую ступень ордэна: Рыцарскi Крыж Жалезнага Крыжа з залатым дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi. А за семсот пяцьдзесят збiтых самалётаѓ - унiкальнай ступенi спецыяльна, каб адрознiць Вольфа Бiсмарка заснавалi шостую ступень узнагароды: Рыцарскi Крыж Жалезнага крыжа з плацiнавым дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi. А калi эльф-ас збiѓ тысячу самалётаѓ, то быѓ узнагароджаны чарговай узнагародай спецыяльна для яго зацверджанай: Зоркай Рыцарскага крыжа са срэбным дубовым лiсцем, мячамi i дыяментамi.
  Трэба адзначыць фенаменальная рэзультатыѓнасць Вольфа была дасягнута яшчэ i таму, што яму перадалi эксперыментальны знiшчальнiк МЕ-309, у якога было цэлых тры 30-мiлiметровых авiягарматы, i чатыры кулямёты.
  I з такой агнiстай моцай фенаменальны Вольф разбураѓ савецкiя машыны трывiяльна з дыстанцыi. I яго яны не маглi збiць, бо гiнулi нашмат раней.
  Iншыя лётчыкi падцягвалiся да ѓзроѓню эльфа-суперасу , i iмкнулiся бiцца лепей. Асаблiва вызначылiся дзве дзяѓчыны: Альбiна i Альвiна. Яны бiлiся ѓ адным толькi бiкiнi i басанож. I пры гэтым нямецкiя лётчыцы паказвалi фенаменальныя вынiкi.
  Альбiна дзерлася на Фоке-Вульфе вельмi магутнай па ѓзбраеннi машыне. Яна нацiснула босымi пальчыкамi ножак на кнопкi i збiла адразу тры савецкiх самалёта адной чаргой i праспявала:
  - Мы феномены вялiкiя,
  Дзяѓчыны зусiм босыя!
  Альвiна таксама прымянiѓшы пры стральбе босыя пальчыкi ножак, i збiваючы расiйскiя самалёты, выдала:
  - Слава Германii, слава -
  Танкi рвуцца наперад...
  Дывiзii ѓ чорных кашулях -
  Вiтае дойчэ народ!
  Альбiна сцягнула з сябе станiк. I зноѓ нацiснула на кнопку пры дапамозе пунсовых саскоѓ грудзей i праспявала:
  - Замачы, замачы -
  Сталiна-дэгенерата !
  Замачы, замачы,
  Па рагах парадаѓ трэба!
  I зноѓ сваю аголеную грудзi ѓ бiтве прыменiць. Вось гэта сапраѓды дзеѓка.
  А Альвiна таксама засталася ѓ адных толькi тоненькiх трусiках. I лалавым саском грудзей нацiскае на кнопкi. I падразае савецкiя самалёты, i пры гэтым напявае:
  Радзiма, няхай крычаць пачвара,
  Але яна нам падабаецца...
  Спячая прыгажуня!
  I ваяѓнiца ѓзяла i паказала сваю, доѓгую, ружовую мову. Вось гэта сапраѓды бабы.
  А Вольф Бiсмарк са свайго МЕ-309 часам бiѓ i па наземных цэлях. У прыватнасцi па танках. З 30-мiлiметраѓ, даѓгаствольнай гарматы, цалкам можна прабiць дах танка Т-34. I вывесцi савецкую машыну са строю. Ну, чым эльф-ас горшы за таго ж Рудзеля?
  Праѓда, танкi знiшчаць - гэта не яго галоѓная задача, але ѓсё роѓна за пару месяца на Курскай дузе ён пару-тройку сотняѓ савецкiх машын знiшчыѓ, дакладней выбiѓ на час са строю. Танк з прабiтым люкам i паправiць можна. Няѓжо што павозка пакутуе. Але 30-мiлiметровая гармата невялiкi снарад нясе, так што ѓсiх у танку знiшчыць складана. Шмат збiѓ штурмавiкоѓ IЛ-2, прычынiѓшы самавiты ѓрон наступальным магчымасцям Чырвонай Армii.
  У вынiку немцы змаглi пазбегнуць на Курскай дузе поѓнага разгрому. I лiнiя фронта была стабiлiзаваная. Гiтлераѓцы страцiлi Арол i Белгарад, але змаглi ѓтрымаць Харкаѓ, i частку Данбаса.
  Баi зацягнулiся да позняй восенi. Потым надышла паѓза. Страты Чырвонай Армii былi вялiкiя, але i немцы крыху выдыхлiся. На фронт стала паступаць больш дасканалая з маленькай i вузкай вежай "Пантэра"-2. Яна была лепш абаронена з бортам, i гармата ѓ яе была больш бранябойная 75-мiлiметраѓ у 100ЭЛ даѓжыня ствала.
  З'явiѓся некалькi раней, чым у рэальнай гiсторыi i "Тыгр"-2. Але гэты занадта цяжкi танк не вельмi карыстаѓся папулярнасцю ѓ вайскоѓцаѓ.
  А вось "Пантэра"-2 паказала сябе дастаткова добра.
  Усходнi фронт аказаѓся замарожаным. Баi iшлi толькi ѓ паветры. Нямецкi лётчык Вольф Бiсмарк, цi эльф атрымаѓ мянушку белага д'ябла. I Сталiн прызначыѓ за яго галаву ѓзнагароду ѓ мiльён рублёѓ.
  Да новага года Вольф Бiсмарк збiѓ паѓтары тысячы самалётаѓ. I вялiкую колькасць падбiѓ танкаѓ i наземных мэт. Завошта яму быѓ уручаны плацiнавы кубак з дыяментамi. А таксама крыж воiнскiх заслуг у золаце i таксама з дыяментамi.
  У канцы снежня Чырвоная Армiя зноѓ спрабавала наступаць на паѓднёвым фланзе фронта. Вялiкiя страты ѓ паветры, i эфектыѓнасць не толькi Вольфа Бiсмарка, але i iншых нямецкiх асаѓ запавольвалi прасоѓваннi.
  Баявыя дзеянне паказалi эфектыѓнасць выкарыстання ѓ баях лётчыц.
  У прыватнасцi сам юны эльф змагаѓся на пару з дзяѓчынай Хельгай. Тая бiлася на Фоку-Вульфе, i болей бiла па наземных цэлях.
  Дзяѓчынкi сiмпатычная. I выкарыстоѓвала пры стральбе яшчэ i босыя пальчыкi ножак. Што вельмi нават было эфэктыѓна.
  Хельга была чароѓная i вельмi прыгожая бландынка з хупавай фiгурай.
  Яна часта ваявала ѓ адных толькi трусiках. I адважна бiла па савецкiх танках, прабiваючы iх вежы.
  Сярод нямецкiх новых машын больш дасканалай i эфектыѓнай была Ягдпантэра . Гэтая самаходка была i ѓзбраеннем магутная, i дастаткова добра абароненая ѓ лоб i рухомая. Таксама нядрэнная апынулася i САУ "Панцар"-4, якая была i нiзкая, i нядрэнна бранiраваная ѓ лоб.
  Зiмой немцы абаранялiся ѓмела. Тым больш саюзнiкi, нясучы страты ѓ баях за Сiцылiю i Iталiю, дзейнiчаѓ вельмi асцярожна, i нават не ѓзялi Неапаль. I адцягвалi менш нямецкiх сiл.
  Гiтлер асабiста сустракаѓся з Вольфам Бiсмаркам. I той пераканаѓ фюрара замест крылатых i балiстычных ракет ФАУ укладзецца ѓ больш дасканалую мадыфiкацыю Фоке-Вульфа ТА-152. I гэты шматмэтавы самалёт аказаѓся вельмi ѓдалым.
  Яго ѓзбраенне i бранiраванне былi вельмi моцныя, а лётныя характарыстыкi i манеѓранасць куды лепш, чым у Фоке-Вульфа. I дадзеная машына стала заваёѓваць панаванне ѓ паветры. З дапамогай ТА-152 можна наносiць удары i па наземных цэлях. У прыватнасцi па танках, самаходках, грузавiках, савецкай артылерыi i рэактыѓных пускавых устаноѓках.
  Вось гэта сапраѓды былi машыны класа супер.
  Чырвоная армiя ѓгразла ѓ нямецкай лiнii абароны. Савецкiя войскi не змаглi дабiцца поспеху нi пад Ленiнградам, нi на Украiне, нi ѓ цэнтры.
  Гiтлераѓцы павялiчылi выпуск танкаѓ i самаходак. Асаблiва "Ягдпантэры", якая была добрая i эфектыѓная. I "Пантэра"-2 паказала свой узровень асаблiва пры ѓмелым выкарыстаннi сiл.
  Ну i, зразумела, яшчэ ваююць нямецкiя дзяѓчыны. У тым лiку i ѓ танках.
  Вольф Бiсмарк пераканаѓ фюрара, што на фронце трэба выкарыстоѓваць жанчын. Бо яны вельмi нават нядрэнныя байцы.
  I сапраѓды як, напрыклад, б'ецца танкавы экiпаж на "Пантэры"-2.
  Герда, нягледзячы на зiму ѓ адных толькi трусiках i басанож.
  I яна вельмi прыгожая i чароѓная бландынка.
  I гармата ѓ "Пантэры"-2 вельмi дальнабойная. I калi ѓжо лупне, то рэальна ѓрэжа з забойнай сiлай.
  Герда скаляла зубкi, пальнула пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак па савецкай машыне. Прабiла з вялiкай дыстанцыi трыццацьчацвёрку i прачырыкала:
  - Я дзяѓчынка ведай крутая,
  I дзярусь заѓсёды босая...
  Вось гэта сапраѓды ваяѓнiцы.
  "Пантэра"-2 стаiць на месцы ѓ засадзе. Савецкiя машыны спрабуюць наступаць. Новая нямецкая гармата мае пачатковую хуткасць снарада ѓ 1300 метраѓ за секунду, што дазваляе нават пры невялiкiм калiбры прабiваць савецкiя машыны з вялiкай дыстанцыi.
  Вось зараз вядзе агонь Шарлота. Рудая дзяѓчына ѓжывае таксама босыя пальчыкi, сваiх хупавых, загарэлых ножак.
  Пальнула Шарлота трапна i праспявала:
  - Ты закахаѓся ѓ д'яблыцу,
  I вырашыѓ ёй прысвяцiць сваю старонку!
  Затым зрабiла стрэл па савецкiм танку i Крысцiна. Яна таксама прымянiла босыя пальчыкi ножак. Прабiла расiйскую машыну, прычынiѓшы ёй сур'ёзныя пашкоджаннi, i прымусiѓшы гарэць i дэтанаваць снарады.
  Крысцiна прачырыкала:
  - Мы смела ѓ бой пойдзем,
  За справу Рэйха...
  Ворагаѓ у дзярмо сатрэм,
  I ты не дрэйфi!
  Затым ужо босымi пальчыкамi ножак пальнула ѓжо i Магда. I гэта быѓ вельмi дакладны i трапны стрэл. I ваяѓнiца нанесла сакрушальны ѓдар па расiйскай тэхнiцы. I прабiла вежу трыццацьчацвёркi.
  Пасля чаго дзяѓчынкi праспявала:
  Вось першая праталiна,
  У труне я бачу Сталiна...
  I трупамi завалена,
  Расейская зямля!
  Дзяѓчынкi на "Пантэры"-2 ваююць адчайна.
  Вось Герда зноѓ стрэлiла, нацiснуѓшы на кнопку пунсовым саском грудзей. I прабiла з вялiкай трапнасцю савецкую трыццацьчацвёрку. Прашыла яе, пратаранiѓшы корпус з вялiкай дыстанцыi. I пачаѓ узрывацца баявы камплект.
  Герда засмяялася i адзначыла:
  - Нашы косцi танкаѓ не баяцца,
  Мы заѓсёды ѓ СС умелi бiцца!
  Iдэя выкарыстоѓваць аголеную жаночую грудзi для стральбы - вельмi нават прагрэсiѓная.
  Вось Шарлота дзюбанула па непрыяцелю пры дапамозе малiнавага соску грудзей. Падбiла расiйскую машыну i прачырыкала:
  - Слаѓся Трэцi Рэйх, слався!
  Вось Айчыны гладкiя палi...
  Мы не скажам вам здрасце,
  Можна нават квiтнець з нуля!
  I дзяѓчынка паказала сваю вельмi нават доѓгую мову. Iм яна здольная тварыць цуды.
  Вось i Крысцiна дзюбнула пры дапамозе лалавага соску грудзей. Падбiла машыну Т-34-76 i прачырыкала, выскалiѓшы зубкi:
  - Слава нашай Радзiме Германii!
  Вось такая яна класная дзяѓчына!
  I гарыць чарговы савецкi танк. I гэта вельмi выдатна i крута.
  Магда ѓзяла i дзюбанула, па ворагу пры дапамозе клубнiчнага соску грудзей, i зрабiла гэта вельмi нават трапна.
  Прабiла машыну расiйскую з экiпажам з смярдзючых мужчын. Ды яшчэ i боекамплект выбухнуѓ. I прайшла дэтанацыя.
  Ваяѓнiца з залацiстымi валасамi праспявала:
  - Велiч немцаѓ прызнае планета,
  Мы зможам на Марсе бананы саджаць...
  Нас любяць i шануюць усе нацыi свету,
  Бо ѓ нас Багародзiца Мацi!
  I дзяѓчынка зноѓ ужыла свой падобны на бутончык руж сасок грудзей. I гэта вельмi прыгожа.
  I калi дзяѓчыны ѓ адных толькi вузенькiх трусiках змагаюцца, вельмi прыгожа.
  Добра калi шмат дзяѓчынак. Вось, напрыклад, Шэла i Фрыда б'юцца. Дзве дзяѓчынкi страляюць са снайперскiх вiнтовак.
  I яны таксама басанож i ѓ бiкiнi. Вельмi прыгожыя, i сэксуальныя дзяѓчынкi. I ѓ iх рэльефны плiтачкамi прэс.
  Вось гэта сапраѓды выдатна. I вось Шэла страляе па непрыяцелю, прабiвае куляй савецкага афiцэра.
  Пасля чаго дзяѓчына вiскоча:
  - Я вялiкая дзеѓка супер!
  I шпурне босымi пальчыкамi ножак вялiкай, забойнай сiлы гранату. I тая праляцiць, i масу савецкiх салдат парве.
  I Фрыда страляе, i гэта таксама робiць вельмi трапна. Прабiвае расiйскага камандзiра i вiскоча:
  - Будуць немкi добрыя,
  Б'ём усiх рускiх ад душы!
  I зноѓ шпурне босымi пальчыкамi ножак каласальнай разбуральнай сiлы лiмонку. Тая iрване i маса байцоѓ Чырвонай Армii пабiта i з адарванымi рукамi i нагамi.
  Фрыда ѓзяла i зараѓла:
  - Душы на газ, давай мой хлопчык душы на газ!
  I блiсне сапфiравымi вочкамi. Вось гэта сапраѓды дзеѓка што трэба. I вельмi нават крутая.
  Шэла ѓзяла i прачырыкала:
  - Мае прыгожыя вусны,
  Яны падобныя да карала...
  У вялiкiм iмгненнi цудоѓным,
  Наносяць дзеѓкi ѓдары!
  Вось сапраѓды трэба сказаць тут вельмi дзiвосныя i класныя прыгажунi.
  Вось Шэла агалiла свае грудзi, спусцiѓшы станiк. I пунсовым саском на курок як нацiсне. I зрэагуе забойнай сiлы прэзент смерцi. Вось баба з Нямеччыны дзюбанула. I гэта скажам так - канкрэтна.
  I зноѓ расiйскiя салдаты з адарванымi рукамi i нагамi разлятаюцца ѓ розныя бакi.
  Фрыда таксама ѓзяла i агалiла свой бюст. I ѓжыла забойны лалавы сасок грудзей. I так iм дзюбанула па непрыяцелю з вялiкай трапнасцю. I адстрэлiла яйкi расiйскаму генералу.
  Пасля чаго немка-бландынка праспявала:
  Дзе твой мундзiр генерал,
  Твае ордэны, спiна як струна...
  Ты ѓжо чуѓ адбой,
  Толькi дождж бiѓ па даху,
  Тваёй генерал!
  I ваяѓнiца блiснула вочкамi колеру сапфiраѓ. Вось гэта сапраѓды дзяѓчынка. I пры гэтым яшчэ i босая.
  I яе мова вельмi гарэзлiвая.
  Дзяѓчыны-снайперы працуюць. I выбiваюць масу савецкiх салдат i афiцэраѓ.
  Вось жаночы фактар ён шмат што здольны вырашыць. I трапныя, снайперскiя стрэлы.
  У баях бралi ѓдзел нямецкiя найноѓшыя самаходкi Е-10. I тут эльф-ас дапамог. Пераканаѓ Гiтлера, што праца над "Маѓсам" перспектыѓ не мае. I лепш няхай канструктары распрацуюць нешта наадварот паменш памерамi, танней, але куды больш эфектыѓна. Вось так лепшыя канструктары Трэцяга Рэйха i стварылi машыну. У ёй рухавiк i трансмiсiя размяшчалiся адным блокам i папярок, i машына магла яшчэ i апускацца.
  Яе вышыня склала ѓсяго 1,2 метра, а экiпаж з усяго двух чалавек размяшчаѓся лежачы. I машына мела вагу ѓсяго ѓ дзесяць тон пры рухавiку 400 конскiх сiл. Пры гэтым гармату ѓ 75-мiлiметраѓ i 48 ЭЛ даѓжынi ствала. А лабавая браня - 82-мiлiметра пад вялiкiм нахiлам, а бартавая - 52-мiлiметра i плюс яе закрытая каткамi.
  Гэта значыць атрымалася машына маленькая, рухомая, манеѓраная, малапрыкметная, i пры гэтым яшчэ добра абароненая. Не тое што Маѓс якi нават у праекце глядзеѓся не асаблiва прывабна з велiзарнай вагi яго перавозiць было бы цяжка i малой хуткасцi.
  А як гэты танк правальваѓся б у бездараж?
  А Е-10 проста iдэальная машына. I яе савецкiя трыццацьчацвёркi не маглi прабiць у лоб нават пры стральбе ва ѓпор. А нямецкая машына яшчэ вельмi лёгка маскiравалася.
  Дзве дзяѓчыны: Ева i Адала, у такой вось машына ваявалi з савецкiмi танкамi. Можа, гармата i недастаткова магутная, каб браць ворага з вялiкай дыстанцыi. Затое i супернiка цябе не асаблiва бачыць. А калi i бачыць, дык ужо не трапiць.
  Вось гэта сапраѓды дзеѓкi што трэба. I зразумела, i ѓ iх ёсць сакрэт. Змагацца басанож i ѓ бiкiнi.
  Цiкава i тое, што машыну нацыстаѓ пафарбавалi ѓ белы колер i яе на снезе практычна не бачна.
  Ева нацiснула на кнопкi джойсцiка пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак. Уразiла з дыстанцыi савецкую трыццацьчацвёрку. Усё ж нямецкая гармата ѓ любым выпадку лепшая за савецкую, i праспявала:
  - Е, е, ёсць баба Ева,
  Е, е, ёсць там пячора!
  I Адала таксама па супернiку як дзюбне. I таксама выкарыстоѓваючы босыя пальчыкi ножак. Прабiвае непрыяцеля i вiшча:
  - Слава! Слава! Слава!
  Нямеччына - гэта дзяржава!
  Вось такiя тут скажам дзеѓкi - проста супер. I хто з iмi можа пацягацца? Яны вельмi крутыя.
  I страляюць дакладна. А яшчэ нямецкая машына вельмi нават рухомая. I так непрыяцеляѓ б'е. I паказвае свой забойны клас.
  Але зразумела ёсць жанчыны i з савецкага боку. I яны таксама ваююць басанож i ѓ бiкiнi.
  Вось, напрыклад экiпаж Лiзаветы на Т-34-76. Дзяѓчаты б'юцца амаль зусiм голенькiм.
  Лiзавета страляе пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак i спявае:
  - Дзяѓчыны бываюць розныя,
  Але ѓ дадзеным выпадку чырвоныя...
  Яны хочуць перамогi,
  Патрэбныя дзецюкi, а не дзяды!
  Кацярына падмiргнула ёй i прабуркавала:
  - Ды патрэбныя адборныя пацаны!
  I таксама пальнула пры дапамозе босых пальчыкаѓ ножак.
  А затым увесь танкавы экiпаж дзяѓчынак заспяваѓ;
  Я ѓступiла ѓ камсамол, гуляючы,
  Дзяѓчына цудоѓная мары....
  Думала, свет будзе вечным маем,
  Кожны дзень нараджэнне вясны!
  
  Але вось чамусьцi не склалася,
  Неяк мне закахацца, не дадзена...
  Ну, скажыце хлопцы мне на лiтасць,
  Жыццi вельмi трывалае вясло!
  
  Раптам вайна раптам загрымела,
  I панёсся смерцi ѓраган...
  I маё дзяѓчынкi моцнай цела,
  Можна адразу падставiць пад удар!
  
  Не хачу, паверце, я здавацца,
  За Айчыну бiцца да канца...
  Носiм мы гранаты ѓ моцным ранцы,
  Сталiн замянiѓ у сэрцах бацькi!
  
  Воiны вялiкiя Расii.
  Можам свет парадак абаранiць...
  Зоркi неба аксамiт абрасiлi,
  I паляѓнiчы ператварыѓся ѓ дзiчыну!
  
  Я дзяѓчынка босая ваюю,
  Поѓная спакусы i каханнi...
  Будзе, ведаю месца ѓ гэтым раi,
  Не пабудуеш шчасце на крывi!
  
  Воiны вялiкiя Айчыны,
  Будзем бiцца цвёрда пад Масквой...
  А затым мара пры камунiзме,
  Супраць апраметнай з Сатанай!
  
  Бравыя расiйскiя хлопцы,
  Што б'юцца сапраѓды да канца...
  Лупяць жа яны з аѓтамата,
  Калi трэба з золата вянка!
  
  Нас не спынiць нават куля,
  Езус вялiкi Бог уваскрэс...
  Днi дракона драпежныя мiнулi,
  Стала нават ярчэй з нябёсаѓ!
  
  Я кахаю цябе Родная Лада,
  Будзе ѓ славе вышэйшы Бог Сварог...
  За Расiю нам змагацца трэба,
  З намi самы лепшы Белы Бог!
  
  Не паставiць рускiх на каленi,
  Нашу плоць павер не ѓтаймаваць...
  З намi Сталiн i вялiкi Ленiн,
  Гэты iспыт таксама трэба здаць!
  
  Боль Айчыны таксама ѓ нашым сэрцы,
  Верым мы ѓ яе велiч...
  Адкрываем у космас жвава дзверцы,
  Будзе вельмi салодкае жыццё!
  
  Босыя мы дзяѓчыны-красунi,
  Па гурбах жвава так бяжым...
  Нам не трэба гэтай горкай гарэлкi,
  Крылы распасцiрае херувiм!
  
  За Айчыну мы дзяѓчаты ѓстанем,
  I адкажам фрыцам, злосным няма,
  Будзе знiшчаны пякельны Каiн,
  А Хрысту Збавiцелю прывiтанне!
  
  Будзе эра - лепш не бывае,
  Мёртвыя ѓваскрэснуць назаѓжды...
  Сусвет стане сапраѓдным раем,
  Усiх людзей здзейснiцца мара!
  Вось так спявалi дзяѓчаты-камсамолкi i стралялi. I выкарыстоѓвалi як босыя пальчыкi ножак, так i пунсовыя саскi грудзей.
  I вось пальнула i Алена, выкарыстоѓваючы сваю голую, круглую пятку. I ѓразiла ворага.
  Пасля чаго дзяѓчына выдала:
  - Дзякуй Сталiну,
  Што трупамi завалена...
  Расейская зямля!
  I Еѓфрасiння таксама босымi пальчыкамi ножак як возьме i па ворагу садане. I зробiць гэта надзвычай дакладна i трапна.
  Пасля чаго прараве:
  - Дзяѓчыны смаркатыя ѓ нас,
  Будзе ведайце проста першы клас!
  Танк савецкi не вельмi добры. I снарады часта ляцяць мiма цэлi, хоць iх i запускаюць босымi ножкамi.
  А яшчэ б'юцца i пiянеры. Хлопчыкi змагаюцца зiмой басанож i ѓ шортах.
  Голыя, загарэлыя ножкi дзяцей пасiнелi ад холаду, але погляды ѓ хлапчукоѓ вельмi ганарлiвыя. Хоць яны ѓ мароз i на ледзяным ветры б'юцца з аголеным, тулавам. I пры гэтым iх пасiнелыя вусны спяваюць;
  
   Мая краiна пад сьцягам Кастрычнiка,
  Дасягнула вышынi дзяржавы свету!
  Бо мы б'емся за яе не дарма,
  Хай будзе ѓ вечнасцi яе каханне апетая!
  
  Краiна парад людзям свет нясе,
  У ёй кожны шчаслiвы - ведайце пралетар!
  Хто за Расею - слава i пашана,
  Выканаем гiмны мiльёна арый!
  
  Даб'емся гонару - юнацкасцi зямлi,
  Пабудуем храмы - рая камунiзму!
  А дзе ѓецца чорны дым удалечынi,
  Ведай гэта хада агiднага фашызму!
  
  Але што з прысягай выдаѓ пiянер -
  Пакляѓся справе святла - служыць заѓзята!
  Калi супастат забраць дабро хацеѓ,
  Яго пагонiм мы пад гук баяна!
  
  Не ведае вораг, што Радзiма ѓ нас,
  Наступiць час - караблi пабудуе!
  Наш тыл байцоѓ Айчыны не згас,
  Хай стане кожны доблесным героем!
  
  Мы да зорак у небе з песняй паляцiм,
  На Марсе капаць каналы хутка будзем!
  Народ саветаѓ з партыяй адзiны -
  Бо камунiзм нас вывеѓ строем у людзi!
  
  Вайна вядома - гэта не гульня,
  Ты ѓ ёй мiшэнь - стрэлак адначасова!
  А куля джалiць вострая iголка,
  Хай будзе фрыцам брыдкiм вельмi кепска!
  
  Дабiцца можна нам усяго, усяго -
  I пальмы будуць i какос на сняданак!
  Тым каму ѓсё гэта ѓсё роѓна,
  Атрымае справядлiва моцна палкай!
  
  Танк "Тыгр" думаѓ - ён непаражальны,
  I што парад па пляцы Рад!
  Але даказалi той непераможны,
  Што не дазволiць сцюжу гнаць вам улетку!
  
  Так Сталiн - сумленне, гонар душа Русi -
  Загадаѓ за дзею бiцца за святое!
  Мая дзяѓчынка лепш не сумуй,
  Гонар непарушны, лыжка нажыѓная!
  
  Пад лютым катаваннем - стогна не выдаць,
  Усiм паказаць - баец з маналiта!
  Такая сiла Чырвоных войскаѓ раць
  Дзе нават хлопчык б'ецца як элiта!
  Вось так пiянеры адважна спяваюць i ваююць. I хлопчыкi гадоѓ адзiнаццацi-дванаццацi босымi пальчыкамi ножак кiдаюць выбуховыя пакеты смерцi.
  I робяць гэта вельмi агрэсiѓна.
  I яшчэ дзецi па непрыяцелю вельмi сапраѓды страляюць.
  Вось адзiн пiянер босай пяткай падкiнуѓ самаробную мiну i яна патрапiла пад гусенiцы нямецкага танка.
  Хлопчык прароѓ:
  Перарвалася нiтку,
  Нам пагражае злая смерць...
  I каб жыць,
  Герой абавязаны памерцi!
  Вось хлапчукi адважна i з лютасцю спяваюць.
  Хлопчыкi па гурбах носяцца напаѓголыя i босыя. Iх ножкi пазбаѓленыя абутку чырвоныя нiбы гусiныя лапкi.
  I тулавы пасiнелi ад пранiзлiвага ветра што хвошча па рэбрах. Вось так хлапчукам вельмi стрэмна.
  Але адважаныя дзецi вядуць агонь. Некаторыя хлопчыкi ѓ шортах нават выкарыстоѓваюць рагаткi. I нацягваюць цецiву босымi пальчыкамi ножак. Вось гэта сапраѓды выдатна.
  А што хоць хтосьцi здольны выстаяць супраць пiянера з чырвоным гальштукам на тонкай, дзiцячай шыi?
  Юныя ваяѓнiкi ѓ шортах паказваюць свой вельмi агрэсiѓны i паказальны клас.
  Адзiн з iх выкарыстоѓвала якi ляцiць змея, i здолеѓ пашкодзiць крыло нямецкаму штурмавiку. Той дымячыся адляцеѓ на дыстанцыю, i пайшоѓ у рамонт.
  А адважныя, босыя, i амаль голыя падшыванцы ѓ шортах заспявалi;
  Мы пiянеры дзецi Артэмiды,
  Нарадзiлiся замест соску з кабурай!
  У славу нашай матухны-Расii -
  Змагаецца хлапчук залiхвацкай!
  
  Палае нiбы паходня яркi гальштук,
  Выдатны хор спявае Айчыне гiмн!
  А фюрар у зад атрымае востры кактус,
  Мы арды супостатаѓ ведай, грамiм!
  
  Нас партыя вучыла сiле лаянцы,
  Умець страляць i бегаць, бiцца ѓсiх!
  Хай братоѓ старэйшых у войска забралi,
  Але таксама мы пацiснем вялiкi поспех!
  
  Якая Радзiме да спадобы служба?
  У акопах калi трэба ля станка!
  А мацней за ѓсiх пад чырвоным сцягам сяброѓства,
  Няхай у камунiзм прыйдзе мая краiна!
  
  Як цяжка на фронце ѓ асяроддзе,
  Ужо выпаѓ снег, а мы босыя, рвань!
  Не будзе фрыцам-катам прабачэння,
  А ты ѓ марах змагайся i мацуйся!
  
  Мы хлопчыкi змучаны баямi,
  Галодныя, разбiлi ѓ кроѓ ступню!
  Але не дазволiм бiць нас ботамi,
  Як Русь цябе мая душа кахаю!
  
  Не ведаем слова палон, ну да чорта слабасць,
  Ды колькi палегла ѓ баях рабят!
  Часам напаѓзае i стомленасць,
  Калi як груз стотонны аѓтамат!
  
  Але нi да чаго паддацца нам беды,
  Не для таго я клятву Богу даѓ!
  Павiнны служыць без подлых спраѓ Расii,
  Таварыш Сталiн вечны iдэал!
  
  Але галоѓнае, тая мужнасць i смеласць,
  Знаходлiвасць i думак прыгажосць!
  Не трэба думаць, што культура дробязь,
  Бо верш народжаны ад мовы вогнiшча!
  
  У грудзях маiх ёсць полымя Iсуса,
  Якi Бог i Спас i Камунiст!
  Не трывае святасць, ведай душонкi баязлiѓца,
  Шлях толькi ѓверх не заманiся падаць унiз!
  Вось так спяваюць пiянеры i б'юцца, яны воiны СССР.
  А тут яшчэ ваююць i камсамолкi. Зразумела на дзяѓчынах у мароз адны толькi трусiкi.
  I вось Наташка нацiснула пунсовым саском грудзей на кнопку базукi. Выпусцiла забойную ракету i праспявала:
  - Нiколi мы не саступiм,
  Дзяѓчаты лiчы арлы...
  Усiх фашыстаѓ моцна лупiм,
  Нiбы дзецi Сатаны!
  I шпурне босымi пальчыкамi ножак забойны падарунак смерцi.
  I Зоя прачырыкала:
  - Стромка!
  I дзюбанула па супернiку пры дапамозе пунсовага саска грудзей. Вось гэта сапраѓды бабы - супер.
  А затым цэлы батальён камсамолак узяѓ i заспяваѓ;
  Мы дзяѓчыны, уступаючы ѓ камсамол,
  Давалi клятву верай быць Айчыне...
  Каб чакаѓ фашыстаѓ люты разгром,
  Ну, а Расii жыць пры камунiзме!
  
  Бо з намi Ленiн, нiбы метал,
  З бронзы хто мацней за ѓсякую сталi...
  Перавярнуць мiры я так марыѓ,
  Як завяшчаѓ вялiкi генiй Сталiн!
  
  Мы зробiм Айчыну страмчэй,
  I вышэй зорак Айчыну паднiмем...
  Хай будзе з камсамолкамi поспех,
  Хоць ножанькi ѓ нас зусiм босыя!
  
  Фашыст напаѓ на Радзiму маю,
  З усходу нахабна лезуць самураi...
  Я люблю Iсуса са Сталiным,
  I супастата веру, разарву!
  
  Бо з намi знакамiты Бог Сварог,
  Якi камунiзм, жартам, пабудуе...
  Мацней за ѓсiх у сусвеце слаѓны Род,
  Дадасць на прытомнасцi i волi!
  
  Мы, веру, не здадзiмся нiколi,
  Айчыну не паставiць на каленi...
  Таварыш Сталiн яркая зорка,
  I наш настаѓнiк мудры генiй Ленiн!
  
  Мы зробiм Айчыну сваю,
  Выдатней i прамянёѓ на планеце...
  I будзе, ведай забойную стрэльбу,
  Няхай весяляцца дарослыя i дзецi!
  
  Гары Сварог ты ѓ сэрцы не згарай,
  Ты заступнiк усiх мячоѓ Расii...
  Пабудуем хутка, веру моцны рай,
  Iсус прыйдзе святы мiсiя!
  
  Не верце бандзе Гiтлера сябры,
  Што пераможа яна лёгка i грозна...
  Трэба ѓсё адзiная сям'я -
  I Радзiму кахаць павер не позна!
  
  Гасподзь усявышнi нас усiх абарон,
  Падыме сцяг трохкаляровы над зямлёй...
  I ператварыцца драпежнiк злосны ѓ дзiчыну,
  Мы зможам даць рады i з Сатанаю!
  
  Вялiкую Айчыну люблю,
  Ва ѓсiм сусвеце няма цябе прыгажэй,
  Не прададзiм Расею па рублi,
  Пабудуем у светабудове мiр i шчасце!
  
  У Iмя нашай Радзiмы мара,
  Узвысiцца вялiкая Расiя...
  Усё астатняе проста мiтусня,
  I будзе з намi новая месiя!
  
  Аб Лада усемагутная мая,
  Каханне i мiр ты рускую падарыш...
  Да цябе я звяртаюся так молячы,
  I калi трэба маланкай ударыш!
  
  Марыя Багародзiца нябёсаѓ,
  Сусвету падарыла Езуса...
  Дзеля цябе вялiкi Бог уваскрос,
  Не страцiлi людзi дакладна густу!
  
  Заѓважце камсамолкi такiя,
  Багоѓ Расii моцна паважаюць...
  Мы Радзiмы вялiкiя сыны,
  Рускiя ж заѓсёды перамагаюць!
  
  Малiцца трэба Радзiме сябры,
  Пярун, Ярыла, i Сварог магутныя...
  Мы будзем вельмi моцныя мужыкi,
  I разнясём на небе нават хмары!
  
  Вось вораг ужо адкiнуты ад Масквы,
  Вы зрабiлi фашыстам вельмi балюча...
  Мы Езусу са Сталiнам верныя,
  Будзе танкаѓ з гарматамi хопiць!
  
  Не, вораг не зможа рускiх утаймаваць,
  Паколькi нашы воiны ѓсёмагутныя...
  Iспыты, здаючы, толькi на пяць,
  Каб кожны хлопчык быѓ бы вельмi моцным!
  
  Павер будзе слаѓным Сталiнград,
  I мы яго ад нацiску ѓтрымаем...
  Прыйдзе пераможны вiцязяѓ расклад,
  Хоць льецца кроѓ патокам нястрымным!
  
  Дзяѓчынкi па марозе басанож,
  Бягуць, сваiмi пяткамi мiльгаючы...
  I па фашыстах урэжуць кулаком,
  Расплюшчаны будзе нелюдзiмы Каiн!
  
  Усё будзе, ведайце людзi добра,
  Мы ѓ космасе, сузор'i адкрыем...
  Бо сумнявацца ѓ доблесцi грэшна,
  I будзе чалавек на Божым троне!
  
  Навукай хутка мёртвых уваскрэсiм,
  Здолеем стаць маладзей i прыгажэй...
  Над намi золатакрылы херувiм,
  Маёй цудоѓнай мацi-Расii!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 14.
  Дык вось цiкавыя часам бываюць кнiгi ѓ Пекле. Гiтлер мог бы, i ацанiць мiласэрнасць Бога. А вось пратэстанты занадта прымiтыѓна апiсваюць Пекла, тыпу возера кiпячага шэрай i агнём. Трэба адзначыць, што прытча Iсуса Хрыста аб багацеi i Лазара - насiла алегарычны характар, а не лiтаральна апiсвала стан людзей пасля смерцi.
  Дакладна таксама як у Бiблii - слова вечны агонь - гэта алегорыя. Бог таксама называе сябе - агонь якi есць. Але не лiтаральна ж гэта трэба разумець.
  А так можна нават Гiтлеру лежачы на нарах кнiжку пачытаць. Нары праѓда драѓляныя, але гэта яшчэ больш жорсткi ѓзровень. Пяройдзеш на строгi атрымаеш матрац.
  А пасля малiтва i адыход да сну.
  Хлапчукi на голых нарах спяць моцна - целы ѓ iх здаровыя i без заган.
  Тырчаць босыя, круглыя пяткi, адмытыя ад пылу. Д'явалiцам-наглядальнiцам вельмi хочацца па iх урэзаць дубiнкамi. Але бiць дзяцей-вязняѓ без нагоды нельга. Хоць вядома яны толькi знешне дзецi, а так мацёрыя грэшнiкi. На такi ѓзровень звычайныя людзi не пападаюць.
  Так што спiце хлопчыкi.
  Аляксандр Данельчук яшчэ не спiць, а глядзiць па гравiявiзары кiно. Заѓтра выходны i можна будзе паспаць даѓжэй.
  Тут ты жывеш ужо амаль як на волi i можаш крыху затрымацца пасля адбою. Тыпу як сучасныя дзецi, што сядзяць на кампутары да трох-чатырох гадзiн ночы. А потым спяць да абеду.
  Хлопчык, нажаль, не дажыѓ да кампутара ѓ сябе ѓ хаце. Калi ён загiнуѓ, камп'ютары яшчэ былi прымiтыѓныя i вельмi дарагiя. I гульнi ѓ iх былi яшчэ вельмi простыя i грузiлiся доѓга.
  Але прагрэс развiѓся. I ѓ Пекле таксама ѓсё мяняецца ѓ лепшы бок. Калi Саша Данельчук трапiѓ на льготны ѓзровень, у яго быѓ камп'ютар лепшы, чым на Зямлi ѓ гэты час, але ѓсё-такi куды горшы i прымiтыѓны, чым зараз.
  I гравiязор таксама, хай нават i каляровы.
  Ды часы мяняюцца. Добра, што хаця да васьмi гадоѓ ён мае мiнулае жыццё. А бо ёсць дзецi якiя i наогул у маленстве сканалi i нiчога акрамя Ада не бачылi.
  Праѓда Бог сапраѓды Мiласцiвы i Мiласэрны, i тут на льготным узроѓнi дзецям куды лепш, чым у дзiцячым доме на Зямлi. Ну, хто з дзяцей можа адразу ж мець два асобныя пакоi, нiбы ѓ дарагiм гасцiным нумары i ванную. У дзiцячых дамах i iнтэрнатах камфорту менш, нават у цывiлiзаваных краiнах. Ну, а калi ты памёр немаѓляткам, то ѓ цябе будзе i бiяробат-мама , вельмi прыгожая i ласкавая, цi нават сапраѓдны анёл, што цябе будзе гадаваць. Так што табе будзе добра.
  Сашка, трапiѓшы на льготны ѓзровень, атрымаѓ як дзiця сабе анёла замест мацi. Можа яшчэ ѓ восем гадоѓ дзiцяцi i непрыемна спаць аднаму ѓ прасторнай камеры цi гасцiнiчным нумары.
  Рашоткi ѓ Пекле на вокнах практыкуюцца. Але на iльготным узроѓнi iх ужо няма зусiм. Ды i навошта рашотка, калi можна выкарыстоѓваць, калi што сiлавое поле, цi бранябойнае шкло. Але каб узмацнiць падабенства Ада i выхаваѓчай калонii рашоткi выкарыстоѓваюцца ѓ камерах, нават на агульным узроѓнi. Маѓляѓ, вы зняволеныя i радуйцеся, што не назаѓжды.
  Аднак на аблечаным ужо камеры асобныя i без кратаѓ. Або па жаданнi камеры на дваiх. Адным юным целам зэкам падабаецца быць аднаму ѓ асобным пакоi, а iншым можа з напарнiкам i весялей. Тым больш ёсць людзi, якiя не вельмi сябе ѓтульна адчуваюць, калi спяць адны.
  На льготным узроѓнi, дарэчы, можна i рукаблуддзем крыху пацешыцца - дык толькi за табой ужо д'яблыцы не сочаць.
  Але навошта гэта калi ѓ цябе кожны дзень дзяѓчынка? Хоць здароваму падлетку можа i мала быць.
  Тым больш бываюць i эратычныя фантазii. Вось часам узбуджае, калi дадатнага героя, асаблiва хлапчука, б'юць бiзуном. Або дзяѓчынку тым больш.
  А калi яшчэ пякуць пяткi, напрыклад пiянеру. Тут ёсьць некаторыя даволi адважныя фiльмы.
  У прыватнасцi i Мальчыш-Кiбальчыш у якой пацана гадоѓ дванаццацi на выгляд i светлавалосай шавялюрай паднялi на прэнг. Спачатку бiзун, а затым жароѓня да босых пятак. А потым i электрычны ток.
  Ды бывае часам у кiно натуралiстычны паказ. Але Аляксандр Данельчук не аматар гэтага. На самай справе, катаванне хлапчукi - гэта задавальненне для перакрутаѓ.
  А Сашка цалкам нармальны дзяцюк. А вось паглядзець нешта ваеннае i разам з тым фантастычнае - гэта куды лепш.
  I што ж уключаем кiно;
   Вайна не ведае паѓз - знаходзячыся ѓ сталым руху, нiбы акiянскiя хвалi, неспакойныя нават калi пануе абсалютная зацiшнасць.
  Спякотная лiпеньская ноч у Варонежскай лесастэпы, цудоѓная багаццем вуркатання незлiчоных цыкад, якiя спалучаюцца са спевам дзiѓна каларытных у сваёй разнастайнасцi драздоѓ i чароѓна вiртуозных салаѓёѓ.
  Трое прыгожых дзяѓчат нясуцца пры бляску месяца, па апалых галiнках, калючых шышачках, i аксамiтным моху, гэтак прыемна казытлiваму iх дакладныя, босыя ножкi.
  Дзяѓчаты прыгожыя як багiнi i разам з тым па-атлетычнаму складзеныя. Iх прыгажосць - гэта прыгажосць Амазонак родных дачок Арэса. Бландынка, рудая i брунэтка. Ваяѓнiцы-небажыхаркi : усё адзенне якiх складаецца з нанiзаных на сцёгны i грудзi, вядзьмарскiх амулетаѓ i магiчных талiсманаѓ, зiготкiх ярчэй каштоѓных камянёѓ. Плюс яшчэ адлiваюць на шчыкалатках срэбрам, а на запясцях золата бранзалеты тонкай працы.
  Хоць дот умацаванага раёна i забяспечаны цеплавiзарамi, але дзяѓчат на экранах не вiдаць. Тры ведзьмы падляцеѓшы, прывабiлi двух салдат-тэрмiновiкаѓ , якiя стаяць у варце .
  Але вось пра што думае юнак гадоѓ васемнаццацi, патрапiѓшы ѓ войска? Варыянты могуць быць розныя аб матывах службы. Хто хоча зрабiць у войску кар'еру, а хто проста адмучыцца. Але вось аб ласкавых i прыгожых дзяѓчынах цi нават жанчынах думаюць усе салдаты.
  I цяжка iм глядзець на месяц, адразу ж уяѓляецца выява аголенага жаночага сосочка. I ѓзнiкае пакутлiвы запал усярэдзiне жывата, прымушаючы брыняць годнасць.
  Салдат Арцём нервова пагладжвае аѓтамат, прыкладваючы прыклад да твару, i прадстаѓляючы, як сяброѓка Танечка, яго далiкатна цалуе. I ѓ паху аѓтаматнай змазкi здаюцца яе танныя, але з прыемным водарам духi, змешаныя з пахам, юнага, здаровага дзявочага цела.
  Пакутлiва ѓсё гэта, i ты гатовы завыць ваѓком ад прыкрасцi, лiчачы днi, што засталiся да звальняльнай...
  А тут раптам як у казцы з'яѓляюцца дзяѓчыны, прыгажосцi неапiсальнай, упрыгожаныя каштоѓнасцямi, нiбы прынцэсы ѓсходу, i з водарам, якому цяжка падабраць аналаг, але ѓзбуджальным i вабным, так што гэта немагчыма вынесцi.
  Арцём i ѓслед за iм Сяргей крочаць насустрач дзяѓчатам, тыя пераскокваюць жалезабетонную сцяну дота i кiдаюць да хлопцаѓ у абдымку. Мядовая бландынка, пацалаваѓшы Арцёма ѓ шчочку, прамаѓляе:
  - Супакойся салдацiк, вы здабудзеце сваю мару...
  Абодва вартавыя бязгучна асядаюць. I тут жа раздаецца нягучны звон ад падальных залатых момант, у якiя звярнулiся падальныя вартавыя. Дзяѓчаты падхапляюць чырвонцы босымi пальчыкамi i спрытна шпурляюць сабе ѓ рукi. Рудая ведзьма цяжкiм голасам прамаѓляе:
  - Сапраѓды мара салдата рэалiзавалася з лiшкам. У золаце не толькi эпалеты, але i ѓся плоць!
  Чарнавалосая з агрэсiѓна-прыгожымi рысамi асобы ваяѓнiцы Сiям дзяѓчына заѓважылi:
  - Толькi двое вартавых, калi да мяжы з ваюючай краiнай усяго дзвесце мiль, неяк бестурботна...
  Бландынка паспрабаваѓ залатую манету на зуб, усмiхнулася:
  - Усяго дзвесце мiль цi цэлых дзвесце мiль? Тут у чалавечым успрыманнi магчымыя нюансы!
  Рудая ѓказала наперадзе сябе:
  - Вось там самалёты, ёсць i ѓнутраная ахова, так i вiдэа назiранне, як дарэчы i тут.
  Чарнавалосая засмяялася:
  - Цi шмат толку ѓ вiдэа? Нас iм не бачна.
  Бландынка заѓважыла:
  - Вартавых таксама, трэба паспяшацца.
  Вогнезарная ведзьма супакоiла:
  - Нiчога страшнага, варта iх бачыць! Давайце лепш зоймем авiяцыяй. Гэта куды забаѓней.
  I дзяѓчынкi-чарадзейкi зашлёпалi прама ѓ паветры да ангараѓ. Яны ступалi па пустэчы нiбы пад нагамi цвёрдыя прыступкi. Ды яшчэ як зайграе марсэльеза. Маёр Мяцёлкiн якi iшоѓ памiж дзюралевымi птушкамi, вылупiѓ вочы на неба адкуль iграла музыка.
  Мяцёлкiну стала страшна. Пры пастаѓках запчастак, для эксперыментальных тытанавых, крылатых танкаѓ, ён разам з палкоѓнiкам Клыкавым, загнаѓ срэбны дрот з дэталяѓ, заѓважыѓшы яго медным. Прычым падмену ажыццявiлi паспешна нават сякерна, вiдавочна разлiчваючы, што машыны ѓ баi згiнуць i не пакiнуць слядоѓ.
  А тут атрымлiвалася, што машыны могуць i затрымацца з адпраѓкай у пекла вайны. багата выкрыццём, а можа iх ужо i, выкрылi.
  Подла вядома ж красцi ѓ сваёй армii, але яго сябар палкоѓнiк Клыкаѓ казаѓ традыцыйную адмазку: "усе крадуць i навошта нам быць дурнямi "?
  Простая iдэя: не быць бедным, а значыць дурным моцна запала ѓ галаву Мяцёлкiну .
  Тым больш, што калi нават iншыя мiнiстры абароны часам паспявалi заляпаць лычык у гармату, то што казаць пра дробную сошку маёра. Тым больш, што прайшла чутка, што будзе зрэзаць баявыя - патрабуецца фарсiраваная закупка найноѓшай тэхнiкi, для новых выклiкаѓ i ѓсiх зараз ашчаслiвiць нельга.
  Каравульных адпусцiлi яны разам з палкоѓнiкам спаць: салдаты тэрмiновай службы змучаныя хранiчным недасыпаннем, радасна пагадзiлiся з патураннем старэйшых па званнi.
  А затым, зрэзалi амаль найчыстае срэбра - прыкладна на дзевяць кiлаграм. Бралi там дзе прасцей. Прыйшлося нават выпацець, але досвед у абодвух пацукоѓ у пагонах ужо быѓ.
  Тым больш, што серабро збыць яшчэ прасцей медзi - ювелiрны метал.
  Мяцёлкiна балюча ѓкалола сумленне: падонак! Але палкоѓнiк яго супакоiѓ:
  - А якая рознiца. У баi нiхто i не заѓважыць. Толькi б iнспекцыя не праверыла?
  Мяцёлкiн бразнуѓ:
  - А калi не пранясе?
  Клыкоѓ бязглузда хiхiкнуѓ:
  - Галоѓнае нi ѓ чым не прызнавайся i ѓключай дурнiцу. Потым справу зоймуць. Павер, усё можна купiць.
  Мяцёлкiн з дрыготкай у голасе заѓважыѓ:
  - Але ж i генералаѓ саджаюць!
  Iкл яхiдна заѓважыѓ:
  -Таму, што не дзеляцца!
  Дзяѓчаты, апынуѓшыся побач з Мяцёлкамi, усталi дзве па левую i правую руку, трэцяя спераду. I маёр акосеѓ, нiбы заяц у промнях пражэктара. А красунi засмяялiся ѓ поѓную глотку:
  - Мы з пракуратуры - якi робiцца рэвiзiю!
  Трэба здарыцца, што маёр не фiгуральна, а рэальна наклаѓ у штаны. Рудая з прыкрасцю зморшчылася:
  - Ну i смярдзiць падлюга! Зладзюжка каляровага металу!
  Бландынка зрабiла выснову:
  - Раз смярдзiць, то значыць i меднага пятака не варта...
  Трыумвiрат дзяѓчат перамiгваючыся, нешта шапнуѓ, i... Пузаты маёр раптам скурчыѓся, на бетоннае пакрыццё аэрадрома ѓпала выгнутая медзяка.
  Брунэтка атрутна вымавiла:
  - Ды ты i драбяза ламанага не каштуеш! Так i заставайся пракляты раскрадальнiк уласнасцi ламаным грашом!
  Усе тры дзяѓчынка па чарзе наступiлi голай пяткай на дэфармаваны кавалак медзi. Паказалi мовы, каб вiдаць стала ѓ камеру, i падляцелi да магутных самалётаѓ.
  Рудая ѓсклiкнула:
  - Бедныя, алюмiнiевыя птушкi.... Трымаюць вас людзi ѓ клетках...
  Бландынка, яхiдна выскаляючыся, паправiла:
  - Не ѓ клетках, верх ангара адкрыты!
  Брунэтка прыклала рукi да амаль адкрытай, але увитой каштоѓнымi талiсманамi грудзей i вымавiла:
  - Адпусцiм на волю рукатворных крэчатаѓ. Няхай праспяваюць сваю вольную песеньку!
  Якiя выбягаюць на пляцоѓку i якiя спрабуюць заняць кулямётныя вышкi салдаты дэсанта, рассыпалiся ѓ рознага роду манеты. У залежнасцi ад рыс характару, манеты былi рознай вартасцi, а металы вальвавалiся : золата, срэбра, медзь, бронза, алюмiнiй. Такая вось магiчная гульня ведзьмаѓ найвысокага ѓзроѓня, на фоне якiх чарадзеi Стругацкiх - адкрытыя маглы супраць магiстраѓ!
  А яшчэ дзяѓчаты пачалi спяваць, сапраѓды голасам сiрэн-багiнь;
  Свабода, свабода - ты сэрцу мiлая,
  Жадаем накiравацца арлiцэю ѓверх!
  Але точыць сумнеѓ душу iголка,
  За шчасце Усявышнi - загад даѓ, змагайся!
  
  Ёсць ланцугi i калы - крывавая сякера,
  Кат люта кiруе - не ведаючы сораму!
  Вось выкiнуѓ над намi правiцу працяг,
  I скача, капытамi ѓ грукат арда!
  
  Але ружы на попеле выдатна квiтнеюць,
  Вось льецца патокам з рэчышча ручай!
  У раi чакае загiнуѓшых спакой i ѓтульнасць,
  Страляйце, хлопцы прашу вас кучней!
  
  Вайна гэта наша паверце лёс,
  Паколькi iншага эльфiкi не чакай!
  Хоць злая бывае зiмою завея,
  Чакае спякотны Эдэм i пламбiр наперадзе!
  
  Перамога прыходзiць, раптоѓна як смерць,
  Але ѓ гiмн Айчыны эльфiек спявае!
  Мы можам нагамi планету круцiць,
  Для нас шлях адзiны ѓ атаку - наперад!
  
  Але людзям няшчасным, нажаль, не зразумець,
  Што з лука страляць бiць мячом,
  Эльфiек такая павер ласку,
  Як удар па башцы цэглай!
  
  Вось карацей загад чарадзейства аддаём,
  Хопiць глупства гультайства круцiць,
  Мы крутыя нам вельмi шыкоѓна ѓтрох,
  Ператвараем паляѓнiчым у дзiчыну!
  Самалёты, уключаючы i грозныя ТУЮ-28 сталi мяняць формы - кабiны ператварылiся па форме ѓ бутончыкi руж i прагна раскрылi свае раток. Дзяѓчаты пачалi кiдаць iм начараваныя пiрожныя i марожаныя, што ѓзнiкалi проста ѓ паветры.
  Авiяцыя ажыла, i бяздушныя механiзмы набылi суцэль жывыя рысы. Што выглядала вельмi мiла, калi напрыклад магутны бамбавiк "Мядзведзь", страцiѓшы драпежныя формы i шматслаёвае бранявое прычыненне, стаѓ верашчаць:
  - Дзяѓчаты давайце жыць дружна!
  Бландынка, прамянiста ѓсмiхаючыся, заявiла:
  - Жыць дружна? Гэта наша ѓзаемнае жаданне!
  Рудая ведзьма падскочыла да ажыѓшага бамбавiка i пацалавала яго прама ѓ носiк, вымавiѓшы:
  - Цяпер ты будзеш служыць толькi свету!
  Авiяцыя бясшумна стала ѓзлятаць у неба, самалётаѓ каля васьмiдзесяцi, плюс яшчэ некалькi дыскападобных верталётаѓ апошняй мадыфiкацыi. Таксама вельмi грозная баявая сiла!
  Брунэтка, суправаджаючы крылатыя машыны энергiчнымi ѓзмахамi рукi:
  - Ляцiце, ляцiце саколiкi! Вас чакае новае неба i зямля з новай эрай.
  Палкоѓнiк Клыкаѓ адразу ж сцямiѓ, што дзяѓчаты гэта i ёсць тыя чарадзеi цi дакладней з каманды ведзьмакоѓ, што фундаментальна перавярнулi ѓсе законы светабудовы.
  Таму ён не знайшоѓ нiчога лепшага, як схавацца пад пакрытую мяккiм пластыкам лаѓку. Там яго можа, i не ѓбачаць.
  Акрамя страху ѓзнiкла, i радасць калi пачнецца знiшчэнне самалётаѓ, то яго растрата, дакладней банальнае крадзеж апынецца ѓтоена. Гэта ж сапраѓды круцейшы прыгод Шурыка.
  Самалёты кружылiся ѓ небе нiбы карагод, i нават вiдаць спрабавалi нешта прыгожае праспяваць на сваёй мове. Дзяѓчаты ж дзiка рагаталi... Незразумела дзеля чаго, вядзьмаркi ѓстроiлi падобны балаган.
  Палкоѓнiк Клыкоѓ недарэчна мiргаѓ вачыма i раптам апынуѓся проста перад прыгожымi красунямi. Тыя нават зрабiлi яму нос i рыкнулi:
  - Што ваяѓнiк-раскрадальнiк хочаш нам сказаць?
  Палкоѓнiк не знайшоѓ чаго адказаць. Ды i дзяѓчыны настолькi цудоѓныя, што думак аб iншым акрамя як заняцца з iмi каханнем у яго не ѓзнiкла. Тыя гэта зразумелi i загадалi:
  - На каленi, паѓзi як сабака i цалуй нам ногi!
  Iколаѓ кiнуѓся выконваць загад з гарачым энтузiязмам. Сапраѓды з дзяѓчатамi весела i прыгожа. Як скура ѓ iх так цудоѓна пахне. Такiх цудоѓных, саладзей мёду водараѓ не можа быць у зямных жанчын. А прыгажунi скаляцца, i час ад часу хапаюць босымi пальчыкамi за нос злодзея-афiцэра, не моцна здушваючы храсткi.
  Iколаѓ вельмi баяѓся ведзьмаѓ. Наогул ён не адрознiваѓся вялiкай мужнасцю, але ѓ савецкiя часы ваенная служба прыцягвала высокiм заробкам i вялiкай, на фоне цывiльных пенсiяй. Акрамя таго тыя вайскоѓцы з якiмi ён сустракаѓся, абяцалi вялiкiя левыя прыбыткi i казалi што афiцэрам жывецца ѓ войскi вельмi лёгка. Развялi з ранiцы салдат, а затым зачыняюцца i п'юць сабе ѓ задавальненне.
  Гэта значыць куды лепш, чым на грамадзянцы, а пенсiя ѓ сорак пяць гадоѓ цi нават раней, калi прайсцi падвышаны каэфiцыент, прыцягвае.
  Клыкоѓ паступiѓ у ваенную вучэльню, тамака па шпорах здаѓ iспыты i атрымаѓ эпалеты.
  Ад Афганiстана яму ѓдалося адкасiцца па стане здароѓя. Далей ён завёѓ сувязi i паступова пачаѓ багацець. Сам краѓ i iншым даваѓ, ведаѓ з кiм дзялiцца. Мог бы i генералам стаць, але, вiдаць, розумам не выйшаѓ.
  Так ён ужо i даслужваѓ апошнiя гады, зарабiѓшы пенсiю, i думаючы выключна аб матэрыяльным дабрабыце. Не ѓсе афiцэры, такiя як ён, але жулiкаѓ i сапраѓды вельмi шмат. Клыкоѓ навучыѓся падманваць рэвiзораѓ, засвоiѓшы аксiёму - галоѓнае, каб лiчбы сыходзiлiся. Акрамя таго i рэвiзоры часам запускалi рукi ѓ казну. Хабары бралi...
  А новая наспяваючая вайна i на самай справе магла адкрыць магчымасцi раскрадаць нашмат больш!
  Дзяѓчатам надакучылi пацалункi палкоѓнiка i яны пляснулi ѓ далонi... Iколаѓ ператварыѓся ѓ рассыпаную керамiку... На гэтым i скончыѓшы кар'еру злодзея!
  Мядовая бландынка размазала керамiчны пыл па бетонным пакрыццi i, пазяхнуѓшы, вымавiла:
  - Гуляць можна, падлашчвацца нельга!
  Дзяѓчаты пакiнулi аэрапорт у своеасаблiвай манеры: паклiкалi свiстам звычайныя швабры i зараз асядлалi iх. Пасля чаго засвiстаѓшы памчалiся ѓ стылi Бабы Ягi пасля касметычнага салона.
  А самалёты ляцелi на Захад. Зганялiся ѓ анклаѓ, дзе iх ужо чакалi iнструктары НАТА.
  Рудая ведзьма налёту жавала iмпартную жуйку i заѓважыла:
  - А ѓсё ж наш налёт аказаѓся лёгкiм i простым! Гэта пазбаѓляе бойню любаты!
  Бландынка лагiчна запярэчыла:
  - Хараство не ѓ прыгажосцi, а эфектыѓнасцi! Трэба i сапраѓды разумець, што лёгкасць гэта якраз прыкмета вышэйшага класа!
  Брунэтка плюнула жуйкай у бок:
  - Гэта вы яшчэ будзем абмяркоѓваць... Давайце яшчэ i танкавую частку прашэрсцiм !
  Бландынка нахмурылася:
  - Думаеш, дык гэта будзе лепш?
  Рудая д'ялiца падтрымала сяброѓку:
  - А навошта нам здавольваць толькi авiяцыяй? Бо мы перад сабой не ставiм мэт заваёвы. Адмысловы палiгон, у якi наша раса чарадзеяѓ ператварыла гэтую планету, патрабуе змен у падыходах да звычайнага ходу вайны.
  Бландынка пагадзiлася:
  - Ды на Зямлi магiя здольна выявiць фантастычныя магчымасцi! Вось давайце пакажам людзям!
  I ѓсе тры д'ялiцы паскорылi палёт, нiбы ракеты, якiя стартуюць да Сатурна.
  Танкавая частка знаходзiлася на добра абароненай базе. Тут ужо i ахова стаяла шматлiкая, i афiцэры аказалiся прыстойныя.
  Нават зенiтныя комплексы свiдравалi жараламi гармат, i лёзамi ракет неба.
  Усе тры ведзьмы, спынiѓшыся ѓ недалёка ад умацаванага раёна, папляскалi ѓ далонi. Брунэтка яхiдна заѓважыла, звярнуѓшыся да бландынцы:
  - Ну як ты задаволеная? Цяпер ужо будзе складаней!
  Бландынка на гэта толькi засмяялася:
  - Глупства нясеце сяброѓкi! Я вам наступнае скажу - у нас некалькi дзясяткаѓ спосабаѓ раскусiць з дапамогай вядзьмарства дадзены арэшак. Можаце выбiраць!
  Рудая чартоѓка хiхiкнула:
  - Лепш за ѓсё гэта бекон з крывёй!
  Бландынка запярэчыла:
  - Не, нiкога забiваць не будзем! Мы дамовiлiся - менш ахвяр сярод, разумных!
  Брунэтка лагiчна заѓважыла:
  - Там можа ператворым салдат супернiка ѓ што-небудзь яшчэ? Вось у прыватнасцi ѓ завушнiцы для вушак!
  Рудая шэльма прапанавала iншы варыянт:
  - Давайце, як зробiм так, як бы мы бралi б крэпасць, у варыянце пранiкненне?
  Бландынка ссунула ѓ гневе бровы:
  - А ахвярай хто ѓ дадзеным выпадку будзе?
  Абедзве сяброѓкi дружна паказалi на бландыначку паказальнымi пальцамi:
  - Ты! Хто яшчэ выглядае больш кранальна!
  Да базы пад'язджала легкавая, у камуфляжы машын з федэральнымi нумарамi. Каля ѓваходу некалькi нямецкiх аѓчарак, памчалася насустрач, пазадарожнiку з кулямётам на вышцы, якi носiѓ ганарлiвую назву "Тыгр".
  Але iх брэх жыва змоѓк, i псiны затрусiлi, падцiснуѓшы хвасты. Не з тым iм прыйшлося бiцца.
  Двое афiцэраѓ з войскаѓ спецпрызначэння сунулi свае ксiвы i выштурхнулi з машыны чароѓную дзяѓчыну з разбiтым тварам i ѓ iрванай паркалёвай сукенцы на голае цела. А кайданках, i са збiтымi аб вострыя камянi нагамi, яна i сапраѓды паходзiла на партызанку другой сусветнай вайны. Праѓда, улiчваючы, што яшчэ нiхто афiцыйна вайну не аб'яѓляѓ, то такi вiдок ужо вiдавочны перабор.
  Але мабыць дакументы апынулiся вагавiцей. Дадзеныя адправiлi ѓ кампутар, але толку ад гэтага няшмат - ведзьмы сябе выдалi за рэальных афiцэраѓ, абсалютна дакладна скапiяваѓшы знешнасць. Апошняе дарэчы па сiлах прафесiйным шпiёнам i без магii.
  Бландынка накульгвала i ѓ думках палаяла сябровак. Вось прайгралi цела. Малюе гарадскую дзяѓчынку, што адтупае пад канвоем цэлых мiль трыццаць пяць, босы па камянiстай, горнай дарозе. I калi далiкатныя падэшвы парэзаныя, нават па адносна гладкiм асфальце i бетанiраванаму пакрыццю крочыць балюча.
  Вельмi натуральна, гэтая магiя можа спрацаваць. I тут ты хоць вый, мацней сцiскаючы зубы.
  Ды яшчэ i страѓнiк пусты i хочацца пiць, гналi ахвяру без прыпынку, пару дзён мучачы голадам i смагай. Дык яна куды натуральней зрэшты глядзiцца!
  На яе кiдаюць падазроныя погляды, i але крыху бянтэжацца ад яе змучанага выгляду. Прама вязьня з канцлягеру, але пры гэтым прыгожая.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 15.
  Плану, увогуле, у трыѓмвiру асаблiвага не было. Дзейнiчалi архаiчна проста. Павялi ахвяру да галоѓнага генерала, якому яна асабiста можа расказаць вельмi шмат. Рудая i чорная дзве ведзьмы якiя прынялi аблiчча мужчын абменьвалiся тэлепатычнымi iмпульсамi:
  - Ды вось прыйдзем мы да генерала, а далей што?
  - Усё як звычайна! Ахвяра яго спакусiць, i ён загадае ѓсё скласцi зброю!
  - Дурнiк, так не пройдзе.
  Генерал Кобец , сустрэѓ самазваных афiцэраѓ у сваiм кабiне без усмешкi. Нават панура заѓважыѓ:
  - Груба працуеце! Дзяѓчыну зусiм замучылi... - Кiнуѓ погляд унiз. - I дзе яна так моцна прымудрылася збiць ногi?
  Рудая бандытка адказала без хiтрыкаѓ:
  - Прыйшлося весцi болевы допыт... А наогул войны ѓ белых пальчатках не вядуць i шпiён - веку i полу не мае!
  Генерал на гэта з разуменнем усмiхнуѓся:
  - Вайна брудная справа. Бывае без рукапрыкладства не абысцiся!
  Брунэтка прапанавала:
  - Мы пакiнем яе вам! Яна ѓсё раскажа!
  Генерал хацеѓ удакладнення:
  - Вы атрымалi ад яе хоць нейкiя звесткi?
  Абодва афiцэры-самазванцы пераглянулiся i стукнулi:
  - Вядома!
  Кобец пацiкавiѓся:
  - I пра што?
  Тут бландынка не вытрымала i схапiла генерала за грудкi.
  - Проста зоймемся зараз каханнем!
  Кобец беспаспяхова паспрабаваѓ адштурхнуцца, але мазолiстыя рукi ѓяѓнай палоннiцы трымалi моцна. Генерал закрычаѓ... I тут на яго месцы ѓзнiкла бронзавая пускаючая пара самавара.
  Тры ваяѓнiцы маментальна набылi ранейшы выгляд i крыкнулi:
  - А зараз давай як у Галiвудзе!
  А ѓ Галiвудзе, гэта значыць голымi рукамi i нагамi супраць узброеных супернiкаѓ. Балазе хуткасць ваяѓнiц дазваляла паказваць жорсткае, кантактнае каратэ.
  Мядовая бландынка ѓдарам з развароту адключыла сваю першую ахвяру. Занадта хуткi для чалавека рух, немагчыма парыраваць простаму смяротнаму.
  Рудая чартоѓка адобрыла:
  - Гэта наш стыль!
  Брунэтка ѓ скачку трапiла ѓ галаву iншаму салдату, прымусiѓшы зляцець з галавы каску:
  - Паражальныя ѓдары!
  Паядынак з тымi, хто зараджаны магiяй апрыёры няроѓныя. Тут ужо шанцаѓ не вiдаць. А дзяѓчаты-ведзьмы, што з iх возьмеш, нi гонару не сумлення.
  А вось танкi сталi ажываць, здабываючы чараѓнiцтвам дарунак прамовы. У прыватнасцi, грозны танк Т-95. Машына з больш магутным калiбра ѓ 135 мiлiметраѓ гарматай i адносна маленькай пры гэтым вежы. Танк стаѓшы размаѓлялым, звярнуѓся да суседняга Т-90:
  - У нас бачу iмянiны!
  Ажыѓшая машына, здзiѓляючыся, спытала:
  - А гэта ты пра што?
  Т-95 патлумачыѓ:
  - Мы былi простай механiкай, а зараз здабылi, нарэшце, розум!
  Т-90 танк яхiдна дадаѓ:
  - А таксама яшчэ i здольнасць гаварыць!
  Т-95 суцэль лагiчна заѓважыѓ:
  - А ты ведаеш, якое гэта шчасце здабыць дарунак прамовы!
  Самаходка з гаѓбiцай у 203 мiлiметра крыху лянiва заѓважыла:
  - Ну, казаць, як людзi мы таксама зараз умеем, а як на рахунак астатняга?
  Т-95 трасянуѓ грозным руляй:
  - А што ты маеш на ѓвазе, пад астатнiм?
  Магутная САУ лагiчна заявiла:
  - Ды ѓсё... Усё, што прыносiць людзям асалоду, як напрыклад бутэлька гарэлкi i бутэрброд з iкрой!
  Т-95 разрагатаѓся i прапанаваѓ:
  - Тады можа i папяросу ѓ зубы?
  Самаходка прапанавала iдэю:
  - Можа, давайце выйдзем з ангара i прагуляемся? Я вось, напрыклад, з задавальненнем пакаталася б на каньках!
  Т-95 засмяяѓся:
  - Ды ты шэсцьдзесят пяць тон важыш, любыя канькi абвалiлiся. Ды i наогул, дурное аблогавую гаѓбiцу бранiраваць, нiбы цяжкi танк.
  Самаходка заѓважыла:
  - "Фердынанд" таксама бранiравалi. Яго лабавая браня 200 мiлiметраѓ, рэкордная!
  Т-95 паказаѓ сваю эрудыцыю:
  - Не! У "Ягтыгра" была таѓсцей 250 мiлiметраѓ. Ды i наогул гэтыя машыны прызначалiся для знiшчэння танкаѓ, а не аблогавай стральбы. I акрамя таго, такая вага праблема для перавозак.
  Самаходка не згадзiлася, яе раззлаваная гаѓбiца нават у гневе зарыпела, i ад яе пайшоѓ лёгкi дымок:
  - Да васьмiдзесяцi тон цалкам транспартабельныя. I наогул прыяцель вы мне зайздросцiце. Калi я лупану фугасным, то вакол застаюцца толькi разбiтыя блiндажы. Яшчэ ты Т-95 можаш сваёй прыладай нешта зрабiць, а гэтыя хлопчыкi Т-90, цi пацягнуць супраць " Амбрамса "?
  Танкi пакрыѓдзiлiся i раззлавана зашыпелi на САУ.
  - Ну i балаболка!
  - Брэша немаведама што!
  - I наогул мы танкавы ангар! Чаго яна сюды зачасалася?
  САУ холадна адказала:
  - Ну братва вы мяне дасталi... Паехала я... А вы пакуль абмяркоѓвайце, хто мацнейшы за "Ягдтыгр" цi IС-2.
  Самаходка адправiлася да выхаду. Услед за ёй рушылi i iншыя машыны. Усё хацелася ѓцячы. Хаця нiхто дакладна не ѓяѓляѓ куды. Накшталт як посуд, што сышла ѓ самаволку ад Фядоры. Яны матлялiся, ад бруднай старой, але зразумелi, што iм няма куды сысцi.
  САУ i Т-95 як найболей цяжкiя i разумныя машыны, рухаючыся мiма вышак, перайшлi да абмеркавання сваёй далейшай долi.
  Т-95 заѓважыѓ:
  - Можа гэта i гучыць да крайнасцi банальна, але iсцi нам няма куды. Мы нагадваем чалавека, якi выкапаѓ падкоп з цюрагi i апынуѓся толькi ѓ iншай камеры!
  САУ заѓважыла з логiкай начытанай машыны:
  - Але пагадзiся нават Эдманду Дантэсу гэта толькi пайшло на карысць! Ён шмат чаго даведаѓся i навучыѓся!
  Т-95 панура адзначыѓ:
  - Заплацiѓшы за гэта чатырнаццаццю гадамi свабоды!
  САУ сумна пiскнула, што нават дзiѓна глядзiцца для падобнай махiны. Камарык у целе гiганта:
  - Усiм нам заѓсёды даводзiцца плацiць! Нажаль, наш мiр, патрабуе поплатак. Вось людзi хварэюць, але тэхнiка таксама зношваецца! А рамонт павер вельмi нават пакутлiвы!
  Т-95 скептычна крэкнуѓ:
  - Няѓжо, ты рэальна адчувала боль, падчас рамонту? Ну, вось не веру!
  САУ адказала ѓ тэатральнай манеры:
  - Што такое цялесныя пакуты ѓ параѓнаннi з маральнымi?
  Т-95 хiхiкнуѓ i прабасiѓ:
  - А вось так звычайна кажуць тыя, хто нiколi не адчуваѓ цялесных пакут. У адваротным выпадку, зразумеѓ бы людзей хворымi хранiчнымi хваробамi!
  САУ зноѓ яхiдна хiхiкнула:
  - Не, усё ж ёсць перавага, калi ты машына. Няхай нават не бяздушная. Нас усёткi людзi могуць паправiць, цi на благi канец замянiць дэталь, а самi двухногiя вельмi нават пакутуюць!
  Тут астатнiя танкi запратэставалi:
  - Боѓтаюць! Боѓтаюць! I яшчэ раз балбочуць! Давайце лепш нам баль на ѓвесь сталёвы свет!
  Т-95 вылупiѓся i затрос хабатком мацней:
  - Ну вы даяце! Я ж гэтага не ѓмею!
  Баявыя машыны ѓ гневу загарлапанiлi:
  - А хто ѓмее? Што зенкi вылупiѓ дэмагог!
  - Мы ѓмеем! - У паветры ѓзнiклi тры прыгажунi-ведзьмы. Д'ябалi з гумарам прапанавалi. - Будзе вам такое, што iншым танкам i не снiлася!
  Аляксандр Данельчук заснуѓ i гравiявiзар выключыѓся аѓтаматычна. Ды тут амаль як дома. I нават лепш - бацькi не дастаюць. I на ежу зарабляць не трэба.
  Можна i з Раю ѓжываць напоi. Або нават пакурыць... Праѓда каму паляванне абвыкшы да чыстага паветра Ада набiваць сабе рот агiдным тытунем. На самай справе, задавальнення ад нiкацiну няма - проста благая звычка.
  А Райскае вiно - гэта не этылавы спiрт, а нешта куды больш лепшае, i зусiм бясшкоднае.
  I нiкому ѓ галаву пасля вiна Рая не прыйдзе ѓ галаву пiць сапраѓдны алкаголь. Ён у Раi не забаронены, але проста пасля, куды лепшага не захочацца горшага, ды яшчэ i шкоднага.
  Не кажучы аб тым, што гарэлка, напрыклад, яшчэ i на густ адваротная. Ды i пiва таксама прыемным не назавеш. Няѓжо што вельмi дарагое пiва i натуральнае вiно могуць быць на мову больш-менш.
  А тое чарнiла, што п'юць алкашы на Зямлi? Ды ад яго хочацца ванiтаваць !
  Данельчук не спрабаваѓ у мiнулым жыццi алкаголю, як i ѓ гэтым. Але затое адчуѓ на мове райскае вiно i гэта супер!
  Хлопчык салодка спаѓ ... Дакладней цi хлопчык ён? Яму ѓжо гадоѓ, дык колькi! Па знешнасцi тут усё чатырнаццаць гадоѓ i метр шэсцьдзесят рост. Хлопчыкi прыгожыя, асобы iндывiдуальныя, амаль ва ѓсiх валасы светлыя - ну чыста анёлкаѓ.
  А бо тут ёсць тыя, якiм не адна ѓжо тысяча гадоѓ. На льготным узроѓнi нагляд ужо слабейшы. I могуць цябе гэтыя больш вопытныя грэшнiкi чамусьцi нядобраму павучыць. Хаця тут ужо ёсць элементы самацэнзуры . Акрамя таго ѓсё ж такi Бог Усюдыiсны, i калi здарыцца эксцэс, напрыклад цябе паб'е iншы хлопчыкi цi хлопчыкi, тое ѓсё гэта маментальна расследуецца i без пакарання не застанецца. Могуць i на больш жорсткi ѓзровень Ада вярнуць хулiганаѓ, а каму гэтага жадаецца.
  Пеця Давiдзеня з ранiцы як i ѓсе грэшнiкi молiцца. Тут камера нядрэнная, але ѓсё ж на вокнах кратаѓ. Турма ёсць турма. Хаця не такая ѓжо i дрэнная. Але моцна цiсне сталае сачэнне i назiранне. Якраз на агульным узроѓнi часцей за ѓсё i бываюць бойкi памiж зняволенымi. Ды яшчэ i падлеткавыя гармоны гуляюць.
  Жадаецца хутчэй бы сустрэцца з дзяѓчынкай. I перапiсвацца з ёй па Гiпернэце.
  Вось адна з дзяѓчын, напрыклад, даслала вельмi нават цiкавыя вершы. Прычым не зразумееш насамрэч яна такая цi понарошку жартуе;
  Хоць у кайданках я i босая,
  Сяджу за кратамi турмы.
  Веру я ѓ кучкi раю
  Што будзем мы Богу верныя!
  
  Я калiсьцi панавала прынцэсай,
  У мяне быѓ вялiзны двор...
  Але прыйшоѓ супастат i агрэсар,
  Вось такая ж у нас размова!
  
  З дыяментамi сукенку сарвалi,
  Туфлi з спражкам кiнулi ѓ печ...
  I зараз у кайданах i босая,
  I мяне сталi бiзуном секчы!
  
  Вось прынцэсу загналi на прэнг.
  Выварочваючы рукi з плячэй...
  I хочуць зрабiць смажанай рыбу,
  Да крывi скуру дзеѓцы рассячы!
  
  Але дзяѓчынка ѓзяла, сцiснуѓшы зубы,
  Моцна трымае жорсткi ѓдар.
  Хоць у крывi ѓ яе сталi вусны,
  Пад нагамi босымi пажар!
  
  Не, прынцэса не здасца пад катаваннем,
  Не сагнецца яна, ведай павек...
  I сваёй душой, гарачай пылкай,
  Будзе вечна хорт чалавек!
  
  Я хацела быць самай прыгожай,
  Каб людзi ад шчасця ѓ каханнi...
  Створым мы барацьбу калектыву,
  I ворагаѓ на кавалкi разарвi!
  
  Стане Радзiма наша ѓсiх прыгажэй,
  I падорыць вар'яцка каханне...
  За Айчыну сусветнае шчасце,
  Хоць часам пралiваецца кроѓ!
  
  Я прынцэса на прэнгу пакутую,
  Але ворагам мяне ведай не ѓпакорыць...
  I ѓзыдзе Сонца дзiвоснае ѓ траѓнi,
  Ператварыцца арда хутка ѓ дзiчыну!
  
  I няхай квiтнее Бацькаѓшчына,
  У ёй велiч рускiх бурлiць...
  Будзе хутка зорка камунiзму,
  А жорсткi супернiк пабiты!
  
  I тады пад сьцягам Сварога,
  Стане рускiх шацёр назаѓжды...
  I навечна без хмары надвор'е,
  Хай выканацца святла мара!
  Ды добрыя тут дзяѓчынкi - усё прыгожыя i дасканалымi целамi. Здаровае, юнае цела i настрой падвышае. Гэта табе не рэальнае жыццё, дзе ты сябе ва ѓзросце ѓжо не вельмi добра адчуваеш i настрой у цябе мiнорны. Не, гэта нешта куды лепшае.
  Антон Шэлестаѓ таксама адчувае сябе вясёлым i задаволеным. Ён якраз быѓ з СIЗА як малалетнi злачынца ѓ ранейшым жыццi, прычым невiнаваты.
  Яго, напрыклад, палiцыянты-наглядчыкi, сарваѓшы адзенне i агалiѓшы хлопчыка абшуквалi вельмi груба i скурпулёзна. Лезлi пальцамi ѓ пальчатках у рот. Што брыдка i нават пагражалася вырваць. Але яшчэ горш, калi палец буйнога мужчыны ѓ пальчатцы глыбока ѓвайшоѓ у заднi праход. Вось гэта было не толькi зневажальна i брыдка, але i балюча.
  Вось гэта быѓ ператрус - нiбы варварства. I яшчэ яму рука палiцыянта агалiла i скурку мужчынскай добрай якасцi. А гэта яшчэ больш балюча i зневажальна.
  Потым палiцыянты яму вывернулi рукi i начапiлi кайданкi ззаду. I падвесiлi на крук. Пасля чаго паднялi хлопчыка якому ледзь споѓнiлася чатырнаццаць вышэй i сталi бiць дубiнкамi па босых пятках падлетка.
  Антон адмовiѓся быць стукачом, i яму якраз на дзень нараджэньня падкiнулi наркотыкi i арыштавалi. А малалетак вельмi любяць палiцыянты бiць па босых пятках. Гэта нават iх фiрмовы стыль.
  Далей збiтага хлопчыкi пагалiлi нагала. I галаву, i машонку, прычым рабiлi гэта жанчыны ѓ белых халатах.
  А потым мыццё пад шлангам, i адпраѓка ѓ камеру. Прычым, зразумела ѓжо не дзевяностыя гады, калi хлапчукоѓ набiвалi ѓ СIЗА як селядцоѓ у бочку. Ёсць закон вызначальнай малалетнiм злачынцам не менш за тры з паловай метраѓ жылплошчы ѓ камеры. Але для асаблiва свавольных, насуперак закону зрабiлi штрафную камеру, дзе на дванаццаць месцаѓ сядзiць паѓсотнi хлапчукоѓ. I гэта няёмка.
  Тым больш у адрозненнi ад Ада, у сапраѓдным СIЗА ёсць i параша, i страшны смурод i прапiска. Антон прапiску прайшоѓ паспяхова, але даводзiлася праводзiць днi i ночы ѓ смярдзючай, перапоѓненай пацанамi камеры.
  Iх, праѓда, выводзiлi на гадзiну ѓ двор i прымушалi бегаць, прычым басанож. А каб было балючай, спецыяльна насыпалi буйны, востры друз пад босыя ногi падлеткаѓ.
  Кармiлi таксама вельмi дрэнна - баланда пустая i хлеб. А харчовыя перадачы палiцыянты забiралi сабе.
  Антон быѓ галодны, паголены нагала, вельмi худы, i ѓ турэмнай вопрадцы, з босымi, збiтымi нагамi, i вось так яго знялi на смартфоне.
  Бацькi Антона спрабавалi скардзiцца, але каральную сiстэму перамагчы складана. У канчатковым вынiку, хлопчыка асудзiлi, i адправiлi на дзiцячую зону.
  У калонii, вядома ж, было лепш, але хлапчука па загаду палiцыянта прырэзалi, так ён занадта шмат ведаѓ.
  Так што Антон Шалястоѓ паспеѓ пабываць у СIЗА i нават панюхаць зону. А ѓ Пекле добра. Нават на ѓзмоцненым узроѓнi ѓ камерах няма смуроду - фекалiянiгiлятары выкарыстоѓваюцца замест парашы i ѓсё чыста, i нават стэрыльна.
  А сам Антон на аблегчаным узроѓнi. Калi б дзяцюк не дрочил , то можа, атрымаѓ бы i адразу льготны. Але што зробiш - падлетак i ёсць падлетак.
  Але Антон адразу зразумеѓ, што лепей з Богам не спрачацца i прызнаѓ сваю вiну. I зараз мог атрымаць УДВ i перавесцiся на льготны. Хаця яшчэ пяцьдзесят гадоѓ i не прайшло.
  Але хлапчук паводзiѓ сябе добра i стараѓся быць цацай. Тры разы на тыдзень у яго было спатканне з дзяѓчынай. Гэта выдатна. Але для юнага арганiзма гэтага мала i трэба было прыкладаць намаганнi, каб не апусцiцца на рукаблуддзе. I ѓвогуле так хочацца ѓ Рай. Там можна ѓ вiртуальнай рэальнасцi ѓ волю паздзекавацца з палкоѓнiка МУС, якi зладзiѓ Антону Шэлеставу пекла пры жыццi.
  Цiкава, можа, гэты палкоѓнiк ужо памёр? I на якiм ён узроѓнi. Найбольш верагоднасць строга. А лепш бы на больш жорсткi. Ну, на ѓзмоцненым каб патрапiць - гэта ѓжо трэба быць вельмi буйным i вядомым злачынцам i тыранам.
  Вось Уладзiмiр Пуцiн на ѓзмоцнены ѓзровень заляцеѓ ды яшчэ захацеѓ судзiцца з Усявышнiм Богам. Але ж суды Святых, заѓсёды практычна стражэй, чым Самы Гуманны ѓ Сусвеце Суд Бога Сына. Але ѓжо зусiм хартоѓ стаѓ дыктатар Расii. Агiдная асоба лiтаральна ва ѓсiм.
  Пачынаючы з кадравай палiтыкi - вылучэнне на кiруючыя пасады сяброѓ дзяцiнства, якiя сталi мiльярдэрамi ѓ доларах, i ѓзвышэнне здраднiкаѓ i перабежчыкаѓ.
  Таксама са старога Пуцiна вельмi пасрэдны спартовец. А ён вешае сабе ѓзнагароды i паказвае вялiкага хакеiста ѓ пастановачных гульнях. Ну якi са старога, якi практычна i не трэнiруецца хакеiст якi забiвае галы нiбы форвард? Вiдавочна гэта ѓся хлусня i падман людзей.
  Ну i, вядома ж, крадзеж. Такога карыслiвага дыктатара ѓ Расii нiколi яшчэ не было. Гэтулькi мiльярдаѓ нахапаѓ, што i сам злiчыць не можа.
  Але галоѓныя злачынствы дыктатара - гэта войны. Агрэсiѓны шэльма - нiбы фараон. Ну, а дзе агрэсiя там мне не рацыя!
  Асаблiва крывавай стала братазабойчая вайна з Украiнай. I фактычна рэжым Пуцiна тварыѓ генацыд брацкага народа. У тым лiку пазбаѓляючы мiльёны людзей i святла i ацяплення зiмой.
  I да гэтага ѓ яго было шмат злачынстваѓ i ѓ Сiрыi, у Чачэнii, i ѓ Грузii, i Дагестане. Пуцiн проста монстар - партрэт крывёй. Можна толькi пашкадаваць, што такая крывавая, хлуслiвая i зладзейская брыдота не загнулася раней. Зрэшты, затое Расея атрымала ѓрок - што хапаць чужыя тэрыторыi нельга!
  Ёсць у Уладзiмiра Пуцiна i тыя грахi, якiя ён хаваѓ ад народа. У прыватнасцi расейскi дыктатар вельмi любiѓ асабiста мучыць i катаваць прыгожых, бялявых хлопчыкаѓ ад дзесяцi да пятнаццацi гадоѓ. Асаблiва на прэнгу, i палiць iх распаленым жалезам. У прыватнасцi ламаць рэбры абцугамi, а таксама пальчыкi босых ног дзяцей. Яму гэта вельмi падабалася i катаваньням хлапчукоѓ моцна заводадзiла дыктатара.
  Яшчэ яму падабалася мучыць i дзяѓчат, i таксама на прэнгу. А таксама пячы iм пяткi агнём, i асаблiва газавай гарэлкай. Будучы практычна неабмежаваным ва ѓладзе дэспатам Уладзiмiр Пуцiн атрымаѓ, магчыма, задавальняць усе свае садысцкiя фантазii i схiльнасцi. Але староннiх гэта старанна хавалася. I хлопчыкi i дзяѓчаты, якiх мучыѓ i катаваѓ тыран, проста знiкалi бясследна. Iх целы растваралi ѓ кiслаце, i ад iх нiчога не заставалася.
  Ды Уладзiмiр Пуцiн сапраѓды быѓ пачварай. I з гадамi рабiѓся ѓсё больш жорсткiм i крыважэрным. Вось напрыклад, аднаго з дванаццацiгадовых хлапчукоѓ па загадзе тырана растварылi ѓ царскай гарэлцы жыѓцом. Тут Уладзiмiр Пуцiн пераймаѓ свайму кумiру - Садаму Хусэйну. Можна адзначыць падабенства двух дыктатараѓ. Зрэшты, Пуцiн куды небяспечней Садама .
  Ягонае кiраванне стала сапраѓдным кашмарам для Расii. I гэта было яшчэ толькi кветачкi i надводная частка айсберга.
  Так што яго рашэннi патрабаваць суда Святых - гэта безнадзейная дурасць. I гэты працэс будуць яшчэ транслiраваць па Аду i Раю. Вось да чаго ѓсё можа дайсцi ѓ нашым свеце.
  Антон Шэлестаѓ, калi быѓ хлапчуком, як i ѓсе падлеткi таксама стаѓ цiкавiцца палiтыкай. Сапраѓды, чаму напрыклад, у Расii такая жабрака вёска пры такiх высокiх коштах на нафту i газ? Чаму, так шмат мiльярдэраѓ, i разам з тым бамжоѓ? I асаблiва незразумела чаму палiцыя так нахабнiлася.
  На самай справе, дзецюкоѓ арыштоѓваюць, збiваюць, i нават голяць iм галовы, i нават не просяць прабачэння. А часам галовы згольваюць i дзяѓчынкам, што наогул бязмежжа.
  А падкiдванне наркотыкаѓ стала ѓжо нават традыцыяй. Самы распаѓсюджаны спосаб падставiць падлеткаѓ. I паспрабуй тут нешта дакажы.
  Антону асабiста Пуцiн не падабаѓся. Голас нейкi ѓ яго не мужчынскi, рост маленькi, знешнасць несамавiтая. I з чаго з яго цi ледзь не Усявышняга Бога зрабiлi? Сапраѓдны культ асобы - тыпу Сталiна. Але Сталiн жыѓ даѓно, i тады яшчэ людзi былi маларазвiтымi. А тут у дваццаць першым стагоддзi неяк смаржка не здольнага казаць хораша без паперкi генiем усiх часоѓ i народаѓ зрабiлi.
  Антон неаднаразова крытычна выказваѓся ѓ адрас Пуцiна, i магчыма гэта таксама стала прычынай такога жорсткага арышту i бесчалавечнага стаѓлення да падлетка.
  Дарэчы, бачачы як хлопчыку непрыемныя i зневажальныя ператрусы, яго ѓ СIЗА шманалi разоѓ па дзесяць на дзень. I абавязкова распраналi, i лезлi пальцамi ѓ пальчатках у пятую кропку, i церабiлi, мялi, агалялi хабаток. Ды яшчэ каб больш прынiзiць рабiлi гэта ѓ прысутнасцi iншых хлопцаѓ-вязняѓ.
  Адны з iх рагаталi, а iншыя спачувалi. Многiя падтрымлiвалi Антона. А палiцыя лютавала. Самае паскуднае было тое, што многiя ѓжо змiрылiся з бязмежжам палiцыi. I гэта яшчэ ѓ Маскве. А што робiцца ѓ правiнцыi?
  У Аду Антон Шэлестаѓ ажыѓ, i адчуваѓ сябе цудоѓна. Але яму вельмi хацелася адпомсцiць, асаблiва палкоѓнiку Крысiну. Хоць нажаль на тым свеце нельга бiць iншаму грэшнiку пысу. Такiя правiлы Усявышняга Бога - Мiласцiвага i Мiласэрнага.
  Затое ѓ вiртуалцы можна адвесцi душу.
  Антона перавiлi на льготны ѓзровень, дзе ѓжо няма рашотак i завал, i сапраѓдных мегаполiс забаѓ.
  Хлапчук у першую чаргу хацеѓ паглядзець кiно, i яму гэта зразумела дазволiлi.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 16.
  Дэмiург дэмiургаѓ Эльцюль, паказаѓшы хараство горада казкi, зноѓ вярнуѓся з ёй разам у прамежкавыя светы. Эльроза была часова пакiнута, а юны, i стваральнiк ваяѓнiк вырашыѓ, працягнуць бiтву з фашысцкiмi ордамi ѓ светабудове, дзе Гiтлер не спынiѓ свае полчышчы пад Дзюкерам. У вынiку Брытанiя, якая страцiла больш за чатыры сотнi тысяч палоннымi выйшла з вайны. А Вялiкую Айчынную прыйшлося весцi з усёй па сутнасцi Еѓропай, а неѓзабаве ѓ 1942 годзе i з Японiяй.
  Цяпер увосень 1944 гады фрыцы iмкнуцца ѓзяць зморам i масiраванымi бамбардзiроѓкамi. Эльцюль пайшоѓ у цела звычайнага разведчыка-хлопчыкi, толькi крыху палепшыѓшы яго характарыстыкi. Дарэчы, гэты дзень выдаѓся ѓжо добрым: дзесяць самалётаѓ з iх дзевяць рэактыѓных ён ужо збiѓ. I можна спадзявацца, што гэта толькi пачатак!
  Праз нейкiя секунды кананада стала губляць iнтэнсiѓнасць, пераходзячы ѓ аднабаковыя пляѓкi па нябеснай роѓнядзi i зямной паверхнi. Рускай армii ѓ дадзены момант вязе, супернiк неяк аблiчыѓся з размеркаваннем сiл на дадзеным участку. Падобна, савецкiя машыны завяршылi, капiтальнае збiццё.
  Вось штурмавiкi некалькi цяжкiм крокам ломавых коней выскачылi назад, крэкнулi ѓ маленькай паветранай яме. Здавалася, на iмгненне матылькi анiгiляцыi завiслi, страпянулiся i прайшлi прама над абсыпанымi залатой пудрай верхавiнамi дрэѓ. Перагружана вiляючы пры гэтым у розныя бакi, накшталт кiвача або як стрэсваюць ваду газелi.
  Некалькi паветраных стралкоѓ усё нiяк не сунiмалiся. Яны працягвалi палiваць свiнцом i агнём, нешта бачнае толькi iм на супрацьлеглым ад узгорка махрыстым краi лесу.
  Хлапчук-дэмiург з характэрным для сябе дасцiпнасцю, заѓважыѓ:
  - Вайна гэта як спаборнiцтва па цяжкай атлетыцы, калi вага не дацiснуты - прыз не ѓручаюць, калi вораг не дабiты - пераможны гiмн не гуляюць!
  Але вось змоѓклi i няѓрымслiвыя "саколiкi", i ѓвесь тузiн прамчаѓся прама над узгоркам, то ледзь-ледзь разыходзячыся, то наадварот стульваючыся ѓ шчыльны "ланцужок".
  Татарочка пацiраючы ножкай аб лапухi( у мазолiстым пятцы затрымалася здрадлiвая калючка), заѓважыла:
  - Калi ѓ кiраѓнiка няма ѓзнёслых намераѓ, то яго iмперыя ѓзляцiць на паветра!
  Хлапчук-дэмiург падтрымаѓ матыѓ:
  - Кiраѓнiк заѓсёды павiнен глядзець на вяршыню, але празмернае вiтанне ѓ аблоках пускае на вецер зямное дабрабыт! - I круты хлапчук дадала яшчэ. - Дабро павiнна быць з кулакамi, але надзейную абарону з сераднякамi па мужнасцi не здабудзеш!
  Вядома ж, Эльцюль мог скарыстацца сваёй усемагутнасцю i разнесцi ѓвесь вермахт, нават лягчэй, чым раздушыць прылепленую да лiпучкi блоху. Але тады дзеля чаго было ствараць гэты сусьвет са зьмененай гiсторыяй? Бо не дзеля - жа звычайнай, банальнай шпацыры ѓ стылi Рэмба падобнае iм ладзiлася.
  Стала цiшэй, нават грукат аслабеѓ. Агрэсiѓныя знiшчальнiкi МЕ-409 'К', на шчасце, з'явiлiся са спазненнем. Разагнаныя магутным рухавiком да больш за 3000 конскiх сiл, з чатырма 37-мiлiметровымi гарматамi, спецыяльна прызначанымi для знiшчэння 'лятаючага танка' Iла, або чатырохматорных бамбавiкоѓ ПЕ-8 i ТУЮ-5, якiя павiнны здзяйсняць бомбавыя ѓдар па Нямеччыне. Такiя прылады таксама досыць небяспечныя i для наземных мэт: здольныя прабiць наскрозь дах танка Т-34-85. У гэтым свеце савецкiя канструктары спраектавалi i ТУЮ-5, для стратэгiчных удараѓ. Пакуль яшчэ машына, скапiяваная з амерыканскага Б-29 не пастаѓленая на струмень, але хутка пайдзе ѓ серыю.
  Нямеччыну варта сур'ёзна дастаць. Бо яе тэрыторыi ѓ бяспецы пасля здрады меркантыльных саюзнiкаѓ. I яшчэ тры авiягарматы калiбра сцiплей у 15 мiлiметраѓ, але куды хуткастрэльней, адмыслова супраць вёрткiх, але слаба абароненых Якаѓ розных мадэляѓ. Ляцяць сцярвятнiкi, iмклiва i, прычым дастаткова высока. Мабыць разведчыкi папярэдзiлi, што i ѓнiзе доблесныя савецкiя пяхотнiкi ѓладкуюць пантамiму з закапваннем жалобнай музыкай у выглядзе заменчанага асiнавага кола, i рыпанне зламаных аб кола для чвартавання костак.
  Хлопчык-дэмiург з гэтай нагоды зноѓ, як фiлосаф экстракласа , выказаѓся:
  - Знiшчальнiкi, на жаль, заѓсёды паспяваюць своечасова, а галубы прылятаюць не да месца!
  Нялёгка збiць МЕ-409 апошняй мадыфiкацыi, нават калi ты Хлапчук-Стваральнiк. Тым больш, што Эльцюль абраѓ амаль нармальнае, для чалавека цела.
  Так больш сумленна, але не гэтак эфектыѓна. Вось юны цветоэльф, нават строс кропельку поту з iлба. Адкрыѓ агонь, iмкнучыся адчуць зноѓ малюнак бою. Але кулямёт не слухаѓся, ад аддачы яго адводзiла ѓбок, i рулю хадзiла ходырам. Неасцярожна прыклаѓшыся шчакой да казённай часткi, дзяцюк-творца, апёк сабе шчаку, i разбiѓ губу. Ногi дрыжалi ад напругi, i лютасьцi. Але вось поспех, нарэшце, усмiхнулася яму. Некалькi куль буйнога калiбра ѓпiлiся ѓ хвост, праѓда, калi варожыя МЕ-409 'Да' паспелi праляцець мiма. А трапленне ѓ слабое месца прабiла бакi, авiяцыйны бензiн пацёк у сопла i "Месершмiт" як успыхне. Лiтаральна крылаты не дасведчаны спагады крэча аброс чырвонымi i рудымi пёрамi, смяротнага полымя. I ѓжо падае перадпакой злёгку загнуты з серабрыстай свастыкай тытанавая дзюба...
  Гэта быѓ адзiны поспех на дадзеным этапе, зрэшты, нават у Галiвудскiм сцэнары галоѓны герой не павiнен малацiць без адзiнага збою. Нейкiя дробныя памылкi абавязкова, павiнны быць у любой лаянцы. А машын цэлых сцярвятнiкаѓ васямнаццаць... Зрэшты, атакаваць зверху Iлы не далечы. Насустрач узвiлася каля сарака савецкiх машын. Тут Лагг-5, i ЯК-9, i навiнка ЯК-3. Машынка лепей, чым ЯК-9, але i даражэйшая. Бо патрабаваѓся якасны дзюраль, для значнага ѓмацавання скарочанага крыла з радыятарам. З-за чаго пакуль не масавая мадэль!
  Пачалася бойка. Савецкiя лётчыкi iмкнулiся пiсьменна выкарыстоѓваць сваю перавагу ѓ колькасцi. А таксама некалькi лепшую, дзякуючы меншай вазе гарызантальную манеѓранасць, нягледзячы, больш магутнае ѓзбраенне ворага.
  Наогул будзь гэта пачатак вайны. Складзiся для нацыстаѓ такая вось сiтуацыя калi дзейнiчала дактрына не дзерцiся ѓ нявыгадных для сябе ѓмовах, то карыстаючыся хуткаснымi характарыстыкамi ѓяѓныя "рыцары" Люфтвафэ пастаралiся б сысцi. Тым больш што магутныя са ѓпырскваннем водаметанолавай вадкасцi маторы, дазвалялi разганяцца, шрубавым сцярвятнiкам, да 760 кiламетраѓ у гадзiну.
  Але зараз, за падобнае адступленне пiлотам пагражаѓ канцлагер. Бо Герынг канчаткова сеѓ на каня i лiчыць сябе бясхiбным. Тоѓсты парсюк абвясцiѓ - што люфтвафэ нiколi не адступае i павiнна перамагаць!
  Так што прыйшлося фрыцам прыняць тактычна не выгодны бой...
  Хлапчук-дэмiург адкiнуѓ пустыя, як кiшкi з'едзеных пацукамi сасiсак кулямётныя стужкi. Iзноѓ феерычная атмасферная з'ява дазваляла iм назiраць, прычым бачачы нават крэйды дэталi за дадзенай бiтвай.
  Прычым нельга сказаць, што Эльцюль гэта асабiста стварыѓ сваёй фенаменальнай i непераможнай сiлай: проста так ужо атрымалася! Хоць у багоѓ часам, атрымлiваецца, дзеяць цуды, нават не ѓключаючы свядомую волю!
  Гiтлераѓцы ваявалi не занадта паспяхова. Тактычна iх камандаванне гэты бой прафукала! Пры лiкавай перавазе, iх магутнае ѓзбраенне якое дазваляе зрэзаць любую машын, нават з першага заходу, несумнеѓна, бы мовiлася. Тактыка два супраць аднаго, пры якiм другi падсякае больш манеѓранага супернiка якi спрабуе зайсцi табе ѓ хвост, паказала эфектыѓнасць перавагу ѓ сiле хвiлiннага залпу.
  А так тлустыя нямецкiх гусей абклалi савецкiя сокалы. Вось адзiн з лётчыкаѓ нават пайшоѓ на таран. Не самая лепшая iдэя. Гiтлеравец паспеѓ катапультаваць, але затое адважны чырвоны пiлот загiнуѓ з прамянiстай усмешкай на вуснах. Калi самалёт разносiць на дробненькiя кавалачкi, то ты ѓсё ж паспяваеш адчуць разрыѓ клетак твайго цела, але... Толькi кароткае iмгненне. I вось такiя хлопцы ѓ Русi ёсць.
  Гiтлераѓцы спрабуюць агрызацца. Iмкнуцца вырвацца вышэй, каб тамака пры выпадку сысцi ад ворага ѓ пiкiраваннi. Але савецкiя пiлоты, пагражаючы таранам, палiваючы агнём, можа i не надта магутных 20-мiлiметровых гармат наадварот прыцiскаюць да зямлi.
  Але асаблiва палохае фрыцаѓ пагроза тарана. Савецкiя лётчыкi рэальна бясстрашныя, яны адважныя да вар'яцтва, i гiтлераѓцы кiдаюцца, i адчайна спрабуюць нырнуць. Iх з зямлi ѓжо дастаюць савецкiя зенiтныя кулямёты.
  Збiваюць усмятку гэты зброд.
  Татарка хiхiкнула:
  - Вось яно мяса ѓ фальзе.
  Таксама юны дзяцюк яфрэйтар Георгiй, нават пазяхнуѓ:
  - Мяса, то мяса, але патухлае!
  Цяжкавагi Фоке-Вульф так i не з'явiлiся, што возьмеш з здыхлятнiкаѓ, калi сэрца труса маюць каршакi. Вось i многiя з iх намасцiлi зямлю. Апошнiя два знiшчальнiкi спрабавалi смяцца, але ѓ аднаго рухавiк узарваѓся з-за празмернай дозы водаметанолону , а iншы ѓжо амаль выскачыѓшы, сарваѓся ѓ штопар. Мабыць адбiлiся пашкоджаннi, атрыманыя ад жорсткага кулямётнага агню.
  Вось i скончылася маленькая разборка ѓ атмасферы.
  Татарачка з палёгкай выгукнула:
  - Вось яна перамолванне фаршу. Няхай нават i чалавечага!
  Эльцюль у прыкрасцi пагладзiѓ астываючую рулю кулямёта, i раздражнёна пацёр абпаленую шчаку. Ух, яшчэ застанецца апёк, што куды горш за шрам.
  Хлапчук-дэмiург капрызна, заявiѓ:
  - Катлету робяць з таго хто не можа змяшаць у фарш сваiх ворагаѓ! А фарш замясiць можа толькi той, у каго мозг не катлета!
  Усе ваяѓнiкi i ваяѓнiцы дружна паглядзелi на Паѓднёвы Захад , куды з перамогай над тэхналагiчна мацнейшым ворагам, сышлi свае хвацкiя самалёты.
  Татарка яшчэ раз дасцiпна ѓставiла слова цi нават фразу:
  -На нуль дзялiць нельга, але дзеляць нулi па маралi, адымаючы ѓ абнуленых розумам!
  Сяржант выняѓ з-за пазухi сухарык i пачаѓ яго энергiчна жаваць. Згаладаѓся махiна. Гадоѓ пятнаццаць усяго, а плечы i рукi волата з русай галавою хлапчука. Буйны баец, i даволi агiдны, любiць даставаць i прыдзiрацца да Эльцюля. Але зараз ён ужо не смее
  Хлапчук-дэмiург нават, вядома ж, знарок пазяхнуѓ, дэманструючы ружовую, маленькую пашчу:
  - Кажуць, цар Спарты Леапольд загадаѓ зламаць катапульту, каб яна не раскладала ваяроѓ палёгкай руху да мэты! Бо тэхнiка бачылася яму пахаваннем доблесцi.
  Дзяѓчына-татарка, энергiчна чысцячы бульбу, ужо не дрэнна бы салдатам падсiлкавацца, з абурэннем фыркнула:
  - Можа i нам падпалiць дзеля доблесцi i гонару свае самалёты. - Ваяѓнiца-азiятка паказала мазолiстым пальцам наперадзе сябе. - I так як вогнiшча гарыць кананада!
  З-за галiнастых дрэѓ, нiбы кобры пад дудачкай факiра паднiмалiся чатыры асобныя мабiльныя, якiя скачуць слупы непранiкальнай нафтавага або дакладней бензiнавага дыму. I гэтае марыва здавалася жывым. А савецкая, шматпакутная зямля працягвала стагнаць i ѓздрыгваць, можна падумаць ад ран, але гэта былi ѓжо водгаласы разлютаванай кананады за ракой. I падобна савецкiя рэактыѓныя ѓстаноѓкi прымянялi асаблiвыя снарады. Не такiя гучныя i раѓкiя як ранейшыя, але затое якiя прабiваюць на вялiкiя глыбiнi, якiя крышаць i бункера i дзоты.
  А пах гару, аказаѓся па-асаблiваму горкiм.
  Зноѓ наблiзiлася адплата фрыцам, лэдзi вайны, кахаючая бiцца, больш жыцця. А дакладней якая прыпiхнула бегам дзева-капiтан прысела, дэманструючы моцныя, без толькi якi сцясняе бег цяжкага абутку босыя ногi на кукiшкi побач са стромкiм Хлапчуком-дэмiургам. Эльцюль выдатна бачыѓ, што гэта яго сяброѓка i баявая паплечнiца Эльроза. Увасобiлася, але сама пры гэтым яшчэ не занадта добра цямiць. У тым лiку, што можа яе чакаць. Ды цiкавыя сюрпрызы пры падносяць нам часам Багi!
  Ваяѓнiца пагладзiла хлапчука-дэмiурга па счарнелай ад куравы, мускулiстай i жылiстай шыi. Яна не пазнала ѓ гэтым белабрысам схуднелым на казённых харчах хлопчыку - Усемагутнага Творцы Сусветаѓ.
  Затым занялася павярнуѓшыся да яе юным старэйшым сяржантам, хiхiкнула: "маѓляѓ, ты такi буйны, а маленькi хлопчык цябе пабiѓ!". I нечакана ткнула яго кулаком пад вялiкае сiняе вока. Той войкнулi i адступiѓ:
  - Ды ты кома чаго?
  Капiтанка-басаножка i ѓвасобленая эльфiйка гучна засмяялася:
  - Бачыѓ, сiнячка захацеѓ, а птушаня?
  Сяржант-падлетак, разгублена пляскаючы вейкамi, буркнуѓ:
  - Так, вядома ж, хацеѓ ... Так - не!
  Дзева-капiтан аглушальна засмяялася:
  - Сiняк пад вокам не дадасць асвятлення ѓ пакоi, але здольны даць святло ѓ змроку ѓпартай тупiзны! - I дадала з сарказмам. - Лiхтары пад вачыма атрымлiвае той, у каго мазгi прасвятляюцца толькi падчас удару!
  Хлапчук-дэмiург з усмешачкай увасобленага Буды, але тонам тыповага пiянера сталiнскай эпохi, заѓважыѓ:
  - Нашы малайцы - тэаплазмай б'юць бацькi. - Эльцюль як Стваральнiк мноства сусветаѓ мог, дазволiць сабе недарэчнае дасцiпнасць, але пры гэтым i перайсцi на сур'ёзны тон. - Вось так моцна мы гэтым катам далi. Чорт, яшчэ б iм вiлам у гола, хоць пару разоѓ, няма пару тысяч разоѓ па гэтулькi...
  I яшчэ палову столькi i затым чвэрць столькi!
  Капiтан-прыгажуня засмяялася, i ваяѓнiца збiла доѓгiмi пальцамi ножак, патухлы недакурак, строга вымавiѓшы:
  - Не дымiце браценiк! Не дымiце! Пад падушку цвiк сабе не кладзiце!
  Хлапчук-дэмiург i тут не пераймеѓ паказаць сябе жартаѓнiкам, пранёсся думачкай:
  - Калi кажуць, давай, закурым таварыш, ад выразу давай павесiмся - ёсць толькi адно адрозненне - спосаб самагубства куды пакутлiвей i небяспечней для навакольных!
  Дзяѓчына-афiцэр на гэты раз не ацанiла гумар гераiчнага пацана, за адзiн дзень якi падбiѓ адзiнаццаць самалётаѓ i размашыста адмахнулася:
  - Гэта не гэтак iстотна! Не такая страшная папяросы, як мазгi ѓ выглядзе попельнiцы! - Капiтан-ваяѓнiца змянiла iнтанацыю на запытальную. - Палезуць яны сваiмi свiнымi рыламi на груд, як ты думаеш?
  - Няхай толькi фрыцы паспрабуюць! - Эльцюль шалёна заварочваѓ блакiтнымi вачыма. - Больш танкаѓ - будзе металалом, больш пяхоты - горы трупаѓ! - ускрыкнуѓ, раз'юшаны хлапчук-дэмiург. - У асфальт закапаем. На стужачкi изрежем! - I тут ён Бог з'явiѓся ѓ плоцi з незразумелым, простых i не толькi простых смяротных выразам у вачах кiнуѓ арлiным позiркам, Творцы светабудов па баках.
  Сяржант-падлетак з сумневам i нечаканым для такога не па гадах магутнага дзяцiны, фальцэтам прамармытаѓ у паѓголасу:
  - Хацелася б, хутчэйшай перамогi, але ... - Хлопец-волаты вiдавочна вагаѓся. - Можа, пераможам, можа i, не...
  Хлапчук-волаты ва ѓсё горла, гаркнуѓ:
  - Салдат, якi рые глыбокi акоп, прымусiць дробна плавiць жадаючых яго закапаць!
  - Ты якi год ваюеш, Станiслаѓ? - Раптам спытала малалетняга, але рослага сяржанта дзяѓчына-капiтан, нават не слухаючы, балбатлiвага, яна ж не ведала, што гэта стваральнiк незлiчонага мноства светаѓ, хлапчука-дэмiурга.
  Сяржант-падлетак не бянтэжачыся, жорстка адказаѓ:
  - Другi. - У рыфму дадаѓ. - I пакуль не герой!
  Дзяѓчынка-афiцэр хiхiкнула:
  - Ды не герой... Мне вось давялося ваяваць яшчэ са Смаленскай бiтвы... няхай нават памочнiцай медсястры. Патрапiла ѓ палон. Збегла, па дарозе ѓжо, калi выпаѓ снег iшла босая. Ногi пасiнелi, спачатку iх не адчувала, у цяпле палалi агнём, але на шчасце не абмарозiлiся. Нават не чхнула, хаця смяротна баялася прастыць. - Эльроза прыводзiла, чужыя ѓспамiнаючы той дзяѓчыны, чыё цела мiмаволi зрабiла сваёй носьбiткай. - Партызанiла, затым зноѓ трапiла на фронт i зноѓ у час баёѓ за Смаленск апынулася ѓ палоне. Другi раз уцякаць складаней, але ѓжо не так страшна! - Ваяѓнiца цяжка ѓздыхнула. - Дзiѓныя такiя вось супадзеннi. Але чаго не бывае. А вось Мiшка колькi ваюе?
  - I я вось на фронце фармальна другi год, калi не лiчыць працы i ѓ партызан - хлопчык-стваральнiк дробна хмыкнуѓ, не спяшаючыся, задраѓшы востры падбародак схуднелага вышэй, паварочаѓшы галавой. - А так лiчы фактычна з Брэсцкай крэпасцi, мы ваюем. Там мы яшчэ акцябратамi прыехалi на экскурсiю i пачалося...
  Дзяѓчына-капiтан нецярплiва страсянула хупавай, нягледзячы на даѓнiя працоѓныя мазалi далонню. Знак казаѓ, што яе не цiкавяць падрабязнасцi, можа i цiкавых, але напэѓна цяжкiх прыгод хлапчукi-дэмiурга. Замест гэтага яна вымавiла:
  -Значыць, так, я адправiла пасыльнага хлопчыка да пераправы з цыдулкай, напiсала, што мы тут наводшыбе сядзiм...
  Хлапчук-дэмiург без цырымонiй, аѓтаматнай чаргой ляснуѓ:
  - Можна адсядзець тэрмiн да свабоды, але нельга адсядзецца за свабоду!
  Ваяѓнiца з рудымi, ярчэй восеньскага лiста валасамi зрабiѓ выгляд, што не заѓважыла падобнай бестактоѓнасцi i працягнула:
  - Нiчога больш iстотней нельга тут зрабiць - хоць, можа, i паспелi б дабягаць, да другога прышэсця Люцыпара...
  Тут перабiѓ ужо раззлаваны Сяржант-падлетак, ён пачаѓ гаварыць, штосьцi няёмкае для варэння:
  ...Але нi хрэнка з маслiцай разам з iкрой на бутэрбродзе, лепш ужо тут, чым у трупнай вадзе.
  Хлапчук-дэмiург хiхiкнуѓ:
  - У вiне яшчэ б лепей. Атрымалася шляхетна. Я думаю, калi немцы не дурнi, то пераправу яны праймаць не будуць, таму папруць наѓпрост да яе. Так, нават смешна!
  Дзяѓчынка-капiтан лагiчна запярэчыла:
  - Не бахайся ражкамi! Мы ледзь убаку ад пекла трасы, так што першая хваля на нас не пойдзе, а вось калi да ночы будуць тылы зачышчаць, то тут нас i пераканаюць падвесцi рысу, пад фiнiшнай стужкай жытухi. - Капiтан-ваяѓнiца нечакана-негадана звярнулася як Хлопчыку-дэмiургу, нiбы да роѓнага па званнi. - Дык ты думаеш Спiноза i сцярвенец у адным флаконе?
  Хлопчык-Стваральнiк, рэфлекторна пажоѓваючы ад голаду вяне, увосень траву, толькi хутка кiѓнуѓ:
  - Угу, i гугу! Хачу з барана рагу!
  Пасля чаго ѓсе засмяялiся, дык у гэтай просьбе праглядалася iх агульнае жаданне, хоць разок па-чалавечы паесцi.
  Гутарку перапынiла з'яѓленне праславутай "Рамы". Такi вось лёгенькi трехмоторный самалёцiк у выглядзе катамарана. Машына магла падобна верталёту завiсаць у паветры, валодала выдатнай манеѓранасцю, i забяспечаная моцнай оптыкай, радыёсувяззю i фатаграфiчным абсталяваннем. Акрамя таго блакiтны колер спецыяльнай фарбы рабiѓ апарат цяжка адрозным на небе!
  Хлапчук-дэмiург узяѓ дадзеную машыну на прыцэл. На гэты раз не пойдзе здабыча, самалёт-шпiён. Цi ён не колераэльф з роду вялiкiх ваяроѓ Хлопчык-дэмiург зло скалiѓся, i вялiкая вышыня яго не бянтэжыць. Сяржант-падлетак не стаѓ перашкаджаць, але ѓсё ж не верыѓ у шанец нечакана праявiѓшага гераiчныя якасцi пацана i нахiлiѓшыся шапнуѓ дзяѓчыне-капiтану:
  - Як змеркнецца, паспрабуем на паѓночны захад падацца - Юнак-волаты нават выпнуѓ не па гадах шырокiя грудзi, што ён, маѓляѓ, такi выдумшчык. Можа, праскочым хвацкiм Палканам-ваѓком з пасткi нейкiм загiнальным манеѓрам.
  Дзяѓчынка-афiцэр нахмурылася, але пастаралася быць аб'ектыѓнай i разважлiвай:
  - А гучыць дастаткова лагiчна. Цi наѓрад нас будуць чакаць такiм малым лiкам у нападзе магутных жалезабетонных збудаванняѓ. - Капiтан з увасобленых эльфаѓ яшчэ раз агледзелася, дадала. - I мэтанакiравана выкалупваць адсюль, занадта шмат тут нас такiх...
  Хлапчук-дэмiург адкрыѓ агонь з кулямёта, iмкнучыся пры гэтым не цэлiцца, а ѓбачыць, як iх вучылi яшчэ дзiцячым садку для элiтных колераэльфаѓ прастору патылiцай. Але зброя здрадлiва адвяла ѓ бок, i дзяцюк якi прэтэндуе на ролю тэрмiнатара спынiѓ стральбу i паставiѓ свой смяротны драндулет на месца. Якая асечка, падобна, кулямёт не занадта добры. Зносiѓся падчас баёѓ, а зброя ваеннай сiтавiны штампуецца, не разлiчваючы на даѓгавечнасць!
  Сяржант-падлетак з непадробнай спагадай паглядзеѓ на хлапчука-дэмiурга i заѓважыѓ:
  - Я нiводнага чалавека, калi можна назваць людзьмi падобнае звяр'ё, з таго боку не бачыѓ. Юнак, якi расце арганiзм якога патрабаваѓ ежы лiхаманкава, капаѓся ѓ пошуках харчавання ѓ заплечнiку. - Як у бярлогу вампiра, з таго часу, як мы тут заселi.
  Эльцюлю стала смешна ад такiх слоѓ. I ѓ гэты час i гераiчным месцы - граф Дракула на слыху i мове.
  Ваяѓнiк колераэльф разануѓ словам:
  - Палiтык-захопнiк па прызваннi вампiр, але колькi не сёрбае крывi ѓпiр, заѓсёды будзе тырчаць на асiнавым коле народнай нянавiсцi!
  - Можа, яшчэ ѓ гаi, цi ярах, хто адседжваецца... - Капiтан-ваяѓнiца зноѓ коратка свiснула, i да яе падбегла моцна збiтая самка-баец у не па сезоне цёплай, хоць iрванай целагрэйцы, з якой шэра-жоѓтымi шматкамi выступала брудная вата.
  Хлапчук-дэмiург незадаволена паморшчыѓся. Дзiва што даме, ды так выглядаць, калi ѓлiчыць менталiтэт цветоэфов - расы ѓслаѓленых на ѓвесь сусвет эстэтаѓ, то гэтая трывiяльная абраза.
  Юны Гасподзь з мiсiяй увасаблення, нават выдаѓ:
  - У кепскай пасудзiне не захоѓваюць добрага вiна, а ѓ брудным целе не бывае разумных думак!
  Сяржант нервова захiхiкаѓ, i сунуѓ у рот трыпутнiка. Жэрцi хацелася ѓсё мацней, а абед, падобна, i не збiралiся гатаваць. А бо была надзея, што ѓ такiм батальёне з багаццем дзяѓчын служба стане мiлатой. Але мабыць мiр i сапраѓды, створаны вельмi паскудным дэмiургам!
  - Кукурузная, слухай мой загад, - Ваяѓнiца-капiтан нахiлiла галаву ратаборца жаночага да сябе, ухапiѓшы яе за нячыстую, але затое бычыную шыю далонню. - Калi мяне прыкончаць, Мацвееѓ Чырванасцяжны за старэйшага, а ты прасочыш, каб яго слухалiся. Зразумела, чаго гавару?
  Старэйшы сяржант, дэманструючы вялiкi кулак, запярэчыѓ:
  - Тут адны бабы i з iмi ѓсяго пара-тройка смаркатых хлапчукоѓ. Толькi я адзiн магу iх трымаць у руках!
  Баец-самка, моѓчкi, кiѓнула:
  - Сярога Буйвалаѓ моцны хлопчык. На добрым рахунку ѓ камандавання i здольны, разагнуць падкову. - Жанчына гарэзлiва падмiргнула асiлку-падлетку. - Я магу падпарадкоѓвацца, i яму цi каму вы пакажаце!
  Капiтан-ваяѓнiца працягнула выклад няѓрымслiвых думак:
  - Паспрабуем у густой цемры вывесцi нашых дзяѓчат на захад, праскочыць нiбы мышы мiма коткi, без дарогi. Калi крук адмахаць, то можна знайсцi на беразе яшчэ бязлюднае месца, цiха пераправiцца.
  Хлапчук-дэмiург скептычна скрывiѓ круглую, загарэлую мордачку:
  - Думаеш, да ракi ѓжо ѓсё?
  Капiтанка пачала разграбаць босай, дзявочай нагой зямлi, у пошуках карэнняѓ, ёй ужо таксама хацелася, есцi i яна хутка адказала:
  - Ды не, вядома. Не дурнiца. - Панiзiѓшы голас, ваяѓнiца з роду якi пачаѓся яшчэ да з'яѓлення на рэальнай Зямлi дыназаѓраѓ, працягнула. - Але да заѓтрашняга дня ѓсе, хто не паспеюць перабрацца, тут i застануцца. Расхлёбваць, ужо наступныя будуць, не мы. Так што трэба змотваць пад ночку бязмесячную.
  Сяржант-амбал кiдаѓ нервовы, галодны позiрк i на хупавыя ножкi капiтанкi i на кацялок, дзе пакуль нiчога не было акрамя рачной вады, з надзеяй спытаѓ:
  - Наш грозны танк IС-2 паспеѓ выскачыць?
  Асабiста на яго вялiкае ѓражанне зрабiла гармата калiбра ѓ 122 мiлiметра.
  Хлапчук-дэмiург глуха хмыкнуѓ:
  - А хiба гэта не клопат?
  - Хто ведае, можа i ты, толькi пад нагамi блытаешся - Дзева-капiтан махнула мазолiстым рукой, раптам зморшчыѓшыся, наступiла падэшвай на востры кавалачак металу. - Калi паспеѓ, то, вядома ж, дасць аб сабе нядобра ведаць.
  У небе зноѓ стаѓ набiраць сiлу шумавы прыбой ад надыходзячых машын. На гэты раз, на вялiкай вышынi i трохi збоку з'явiлiся грозныя бамбавiкi Ю-488, заснаваная мадэль чатырохматорных бамбавозаѓ Люфтвафэ. Машыны мелi некалькi мадыфiкацый. У дадзеным выпадку, востры зрок Эльцюля адрознiла, што гэта цяжкая Ю-488 З рухавiкамi больш 3000 конскiх сiл кожны i дванаццаццю авиапушками калiбра 20 мiлiметраѓ, усталяваных сiстэмай вожык . Самая магутная баявая машына дадзенага тыпу. Але калi i больш грозны монстар ТА-400 "У" у якога авiягармат 15 з iх дзесяць 30 мiлiметровыя i шэсць наймагутных i шрубавых i разам з iмi шэсць рэактыѓных рухавiкоѓ.
  Але такi бамбавоз пакуль яшчэ толькi паступае ѓ серыйную вытворчасць i пачынае з'яѓляцца на франтах. Жудасны монстар здольны ѓ перагружаным варыянце несцi, да 20 тон бомбаѓ або дзве роты дэсанта. Можа выкарыстоѓвацца для транспарцiроѓкi дэсантных модуляѓ.
  Дзяѓчына капiтан сунула ѓ рукi Эльцюль падствольнiк i прашаптала на вуха:
  - Гэта твой шанец! Я ведаю, што патрабую амаль немагчымага, але...
  Эльцюль не стаѓ марнаваць час на адказы. Яна ѓпёрся нагой у траву, i наѓмысна наступiѓ босай падэшвай на пучок скошанай, не паспеѓшай завянуць крапiвы, адчуѓшы паленне, глыбока ѓздыхнуѓ. Вось-вось бамбавозы з 12 тонамi смяротнага грузу схаваюцца з зоны паражэння. Але нiчога, ён жа савецкi чалавек i творца светабудов.
  Самае галоѓнае гэта ѓбачыць бiяплазму i тады рукi i цела самi знойдуць мэту...
  Хлапчук-дэмiург нацiснуѓ, выкарыстоѓваючы выдых лёгкiх на сабачку. Яго адштурхнула, злёгку ѓцiснуѓшы падэшвы ѓ зямлю. Маленькая ракета памчалася ѓ неба, нiбы буда з табара Будулая.
  Патрапiць цi не трапiць? Адказ рушыѓ услед неадкладна: грымнула нечым жоѓта-ружовым, нiбы ѓпаѓ з печы гаршчок напоѓненых палаючымi кутамi. Дакладна ѓ мэту, ды яшчэ гэта бачна ѓ бомбы!
  Удалы стрэл, тым сiла выбуху такая, што два якiя ляцяць побач бамбавоза, ад страсення страцiлi крылы i задымiѓшы сталi паступова паскараючыся падаць!
  Капiтанка захоплена ѓсклiкнула:
  - Адзiн стрэл - тры мэты! Гэта ѓзрушаюча! Такога я нiколi не бачыла!
  Эльцюль хiтра заѓважыѓ:
  - Але вось адважныя кравец, адным ударам збiѓ семярых. А ѓ мяне пакуль толькi тры!
  Ваяѓнiца тут прапанавала:
  - А ты праспявай Мацвей. Мы ѓжо засумавалi, без твайго галаску.
  I юны ваяѓнiк замёѓ, няхай бачаць, што ѓ яго сапраѓды "залаты голас", Шаляпiна цi яшчэ страмчэй;
  Сэм быѓ каварны i хiтры,
  Ён уяѓляѓ сябе арыстакратам.
  Палiѓ войны чужым вогнiшча,
  I адрознiваѓся прагным хватам!
  
  Расцiѓ Адольфа за грудам,
  Вось стане ѓзор - агрэсар!
  ворагаѓ на часткi разарвём -
  Што Русь моцная тое ѓсiм вядома!
  
  Але фюрару выклiкае Сэм -
  Дадзiм табе мы танкаѓ тысячы!
  Не будзе ѓ цябе праблем,
  З рабоѓ працэнты разам спагонiм!
  
  Ну што Адольф яе трасе,
  Згодзен у цяжкiя пусцiцца!
  I кiнуѓ арды на Усход,
  Сталёвым накатам на сталiцу!
  
  Але сустрэѓ гада рускi штык.
  Ён востры крэпасць маналiта!
  Вораг моцна пад Масквою бiт
  I ва ѓцёкi бег арды гэтай дзiкай!
  
  Фашызм разлiчваѓ на ленч -
  Што з Чырвоным пляцам задаволiць!
  Але меч яго здолеѓ рассячы -
  Непераможным раць - герояѓ!
  
  У пыл звярнуцца супастат,
  Iх гнаць, да самага Берлiна!
  Грамавержны бой раскаты,
  Мае войскi - непераможныя!
  
  Для фюрара знойдзем пятлю,
  I для фашызму кольк востры!
  Усе фрыцаѓ гiдкiх пераб'ю-
  Мачыць iх будзем днём i ноччу!
  
  Рэйхстаг абвуглены i чадыт,
  Нацысты кiнуѓшы ѓсё здаюцца!
  Трывалыя здзяйсненнi - гранiт,
  На свята гарбату пап'ем са сподка!
  
  Мы выгадуем галiнасты сад,
  Дзе яблынь аксамiт з пазалотай...
  Дзе каштоѓней усiх раскат,
  Дзе мы хутчэй самалётаѓ!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 17.
  Антон Шаляствоѓ i Аляксандр Данельчук сустрэлiся ѓ трэнажорнай зале. Паколькi Данельчу ѓжо доѓга на льготным узроѓнi, а Антон тут пакуль навiчок, то Сашка вырашыѓ яму паказаць абшары мегаполiса.
  На льготным узроѓнi ѓжо можна ездзiць на гравiяцыклах, праѓда ѓ суправаджэннi наглядчыцы-д'яблыцы( ну i назва для анёла якi выхоѓвае грэшнiкаѓ!).
  Антон упершыню быѓ на машыне, якая падобная на звычайны матацыкл, але з гравiтацыйным полем, i слiзгальны па паветры, нiбы павук па вадзе.
  Ты можаш, напрыклад, з вышынi птушынага палёту атрымлiваць асалоду ад вiдам iльготнага ѓзроѓню Ада.
  Адзiна, што псуе выгляд жанчыны ѓ форме i з агнiста-рудымi валасамi. Антон вельмi не любiѓ людзей у форме. Дарэчы ѓ СIЗА яго часта абшуквалi i жанчыны, што нават законам забаронена. Але ж i так шманаць малалетак як палiцыянты рабiлi i зусiм не пакладзена. Тут таксама iх мацаюць д'яблыцы. Але на льготным узроѓнi толькi раз на месяц. Каб юныя целам зняволеныя не забывалiся, што гэта ѓсё ж Пекла. I не асаблiва нахабiлiся i марылi аб Раi.
  А сам горад iльготнага ѓзроѓню Ада, вельмi прыгожы, прыбраны i вычварны. Напрыклад, растуць вельмi буйныя бутонныя, iншыя дасягаюць памеру цэлай цыстэрны.
  Дзецi-вязнi - хлопчыкi i дзяѓчынкi часта ходзяць разам.
  Многiя аддаюць перавагу хадзiць басанож, так тут сапраѓды як у тропiках летам. I з голымi нагамi куды прыемней. Тут ёсць i буйныя злачынцы, якiя выправiлiся i выкупiлi сваю вiну. I тыя, хто памёр у дзiцячым вазку.
  Але ѓсе яны на выгляд яшчэ дзецi, i толькi ѓ Раi могуць атрымаць такую знешнасць як iм хочацца.
  Антон Шэлестаѓ заспяваѓ з усмешкай:
  Дзесьцi ѓ месяцы красавiку,
  У старым парку растае снег...
  I вясёлыя арэлi -
  Пачынаюць свой разбег!
  Аляксандр Данельчук кiѓнуѓ:
  - Гэта выдатна! Эх, не ведаѓ я фактычна жыцця на Зямлi!
  Антон Шэлестаѓ кiѓнуѓ:
  - Не ведаѓ! Але затое колькiх праблем i пакут здолеѓ пазбегнуць!
  I хлапчук зноѓ заспяваѓ з энтузiязмам;
  Крочаем маршам, у паднябессi ѓзняѓся пыл,
  Ззяе сонца, хмар свiнцовы, шчыльных покрыва!
  Б'еш за шчасце, каб казка ператварылася ѓ быль,
  I каб святло разрэзала, тое што цемрай покрыва!
  
  Свабода каштоѓная, ты ѓсiм патрэбна, мiлая,
  Каханай прывiтанне, не плач, утры вейкi!
  Жыццё ѓ рабстве цяжкае, няма чыстага кута,
  Днём у поле арэш, ноч у сырой вязнiцы!
  
  Але долi лепшай хлопец чакаѓ,
  Знайсцi ѓ цемры вусны сваёй дзяѓчыны!
  Кайды скiнуць, мярзотны метал,
  Каб рабынi сталi як царыцы!
  
  Вось шчаку асвятляе прамень дзённы,
  Што не было кашмару i смутку!
  I зайчык прабягае: лёгкi, залаты,
  Адно аднаго пяшчотна мы пацалавалi!
  
  Аб рабства злы вечны друк,
  Яе няѓмольная, злая пекла сiла!
  Ты мускул напружы, каб сарваць,
  Што молатам асновы паламала!
  
  Ты атрэснi сумневы нiбы прах,
  Хоць кроѓ ад страху, iльдзiнкаю застыла!
  Не ѓразiць байцы ѓ бiтву страх,
  Не засмокча дрыгва як магiла!
  
  Не трэба ѓсмешкi нясмелай той,
  У якой вiдаць патаемную пагарду!
  I надсмяюся над змрочным лёсам,
  У спадара атрымаем мы прабачэнне!
  
  Багаты з бедным - век стагоддзяѓ варожасць,
  Бо сыты, тым, хто худы не таварыш!
  I здаецца, злу кiраваць назаѓжды,
  А жабрак будзе шчаслiвы ѓ змроку могiлак!
  
  Але крыкнуѓ вiцязь - рускi волат,
  Час канчаць з кашмарным самавольствам!
  Не прадаваць вам дзевак на ясыр,
  Ублюдкаѓ мы праткнем вострым калом!
  
  Няхай рабства згiне ѓ бездань назаѓжды,
  Усе жанчыны свабодны i прыгожыя!
  Хай не закрануць тленьне i гады,
  А самi будзем - святыя, справядлiвыя!
  Вось такая была цiкавая ѓ хлапчука песенька. Жыццё як гаворыцца ѓ Пекле вясёлая.
  Ляцяць яны сабе... Саша Данельчук уздыхнуѓ. Ён хацеѓ сустрэцца са сваiмi бацькамi. На самой справе, яны, напэѓна, ужо памерлi. I хутчэй за ѓсё недзе ѓ Пекле. Можа на агульным, цi аблегчаным узроѓнi. Цi наѓрад яны заслужылi суровае пакаранне ад Госпада Бога.
  Рана цi позна iх чакае Рай. Як i ѓсiх людзей. Бог паказаѓ сваю ласку i мiласэрнасць.
  I вось, напрыклад, пляскае босымi ножкамi, прыгожы падлетак у шортах. Такi загарэлы i светлавалосы. Здаецца анёлам, з жамчужнай мiлай усмешкай. Але якiм жорсткiм i крыважэрным злачынцам ён мог быць у мiнулым жыццi.
  Ды такi вось тут мiр i цэлы светабудовы.
  Саша Данельчук узяѓ i заспяваѓ;
  Няхай здаецца, што я яшчэ дзiця,
  Плятуся па скалах слiзкiм басанож!
  Хоць шлях пакут, цяжкi, занадта доѓгi,
  Нашу пад сэрцам абразок з Хрыстом!
  
  Са мной крочыць па гарах дзяѓчынка,
  Разбiла ножкi анёл свае ѓ кроѓ!
  Але галасок яе нясецца звонкi,
  Сама нявiннасць усiм нясе каханне!
  
  Куды iдзем мы? Да Бога Iсуса,
  Каб прынёс на Зямлi наш свет!
  Не паддавацца Сатане-майстэрству!
  Пад сцягам Праваслаѓя мы робiм!
  
  Мы нават абутку з сабой не ѓзялi,
  Посцiмся, пад адкрытым небам спiм!
  Хоць дзецi, але адкрыты Богам далi,
  Захоѓвае нас мудры, добры херувiм!
  
  Падступныя скалы, крыгi пад нагамi,
  Жорсткi холад, нiбы полымя палiць!
  Вось чэрцi з вiламi з гару рагамi,
  Жадаюць перапынiць узвышаны палёт!
  
  Даводзiцца нам прыкладаць цярпенне,
  I боль, што хвошча плоць адольваць!
  Бо будзе Сусвету выратаванне,
  Калi пацiсне далонi голак i ведаць!
  
  Для гэтага i хадж наш вельмi доѓгi,
  Каб чашу катавання да дна душы выпiць!
  Нарадзiлiся мы ѓ нiзоѓi мамы-Волгi,
  Пляцецца жыцця цяжкай, горкай нiтку!
  
  Але Бог святы дзяцей не забывае,
  Ад гiбелi нас страшны збярог!
  Знойдзе фашыст пагiбель у Сонца Мая,
  Не сунецца нячысты на парог!
  Добрую песню праспяваѓ вечны хлапчук. Вось тут у Пекле можна i песнi спяваць, i атрымлiваць асалоду ад ласкавым паветрам. I тры свяцiлы над галавой.
  Вось гэта сапраѓды слаѓнае мястэчка. У якiм усё выглядае надзвычай здорава. I можна рэальна ѓзяць i пасмяяцца.
  Антон Шэлестаѓ заспяваѓ:
  Усе людзi на роднай планеце,
  Павiнны заѓсёды сябраваць...
  Павiнны заѓсёды смяяцца дзецi,
  I ѓ мiрным свеце жыць,
  Павiнны смяяцца дзецi,
  Павiнны смяяцца дзецi!
  Павiнны смяяцца дзецi,
  I ѓ мiрным свеце жыць!
  I ѓ мiрным свеце жыць!
  Дзецi тут, вядома ж, толькi знешне, ва ѓзросце падлеткавым, але затое ѓсё без выключэння прыгожыя i без фiзiчных заган. Дасканалае цела, якое даецца ѓ Пекле спрыяе i выпраѓленню характару. I хлопчыкi вельмi задаволены.
  Антону падабаецца гэта цудоѓны свет. Вось ёсць нават статуi, пакрытыя сусальным золатам i, з iх б'юць фантаны. А бруi фантанаѓ, нiбы брыльянты iскрыць на трох сонцах.
  Вось яны хлапчукi на пару ѓзялi i заспявалi;
  Свет поѓны злосцi i падману,
  Гарыць сусветны збор агнём!
  Ашалела войска шайтана,
  Але верым, зграю разаб'ём!
  
  Мы людзi русiчы простыя,
  Квiтнее рабiна за ѓзгоркам!
  Вось дзецi бегаюць босыя,
  Хоць бор пакрыты ѓжо срэбрам!
  
  А снег валiць такi густы,
  I "Тыгры" рулi павярнулi!
  Зiма з касматай махрамi,
  Навошта хлапчук прэш пад кулi?!
  
  У руках граната i кiдок,
  Вось рыла танка нахiлiлася!
  "Тыгр" падаѓ бездапаможны голас,
  I здаѓся хлопчыку на лiтасць!
  
  Хоць у дзiцяцi робатаѓ няма,
  Ды ножкi моцна пачырванелi!
  Ён трымае цвёрда пiсталет,
  Душа гiганта ѓ малым целе!
  
  Фашыстаѓ лупiм адважна мы,
  Не ведаючы нясмеласцi i страху!
  Прыйдзе канец хвацкай вайны,
  А фрыцаѓ жорсткая адплата!
  
  У Расii ведайце, усе моцныя,
  Краiна магутных волатаѓ!
  Айчыны слаѓныя сыны,
  Усе брыдоту агiдную адрынуць!
  
  Чакае немцаѓ разгром,
  Хоць сiлы шмат - уся Еѓропа!
  Калi Iван наш абураны,
  Закапае ѓ куст чартапалоху!
  
  А для нашчадкаѓ мой наказ,
  Бегчы i адыходзiць не смейце!
  Цi калi Сталiн даѓ загад,
  Яму як Бацьку моцна верце!
  
  Перад абразам зрабi крыж,
  I пацалунак з золата раму!
  Усявышнi Бог Святы ѓваскрос,
  Такая выйшла ѓ свеце драма!
  
  Але ён уваскрэс не для таго,
  Каб мы як бабы тонка галасiлi!
  Закон Гасподзь выдаѓ даѓно,
  Служы душой i сэрцам ты Эльфii!
  Вось так яны вельмi нават душэѓна праспявалi. Добра калi ты целам падлетак, столькi ѓ табе энергii, i яна перадаецца i настрою.
  Сталiн i Гiтлер тым часам сустрэлiся ѓ каменяломнях. Два хлопчыкi-падлеткi былi ѓ плаѓках. Д'ябалi дазволiлi iм прывiтацца i пацiснуць адзiн аднаму рукi.
  Сталiн заѓважыѓ:
  - Мы зараз на роѓных!
  Гiтлер запярэчыѓ:
  - З табой былi Рузвельт i Чэрчыль! На роѓных я б перамог!
  I падганяюцца д'ябламi хлапчукi разышлiся працуе. Няма на самай справе два вялiкiх тырана ѓсяго толькi дзецюкi ѓ плаѓках якiх пад ганяюць анёлы Усявышняга Бога пугай. I босыя iх падэшвы грубыя, а твары чыстыя, гладкiя, яшчэ нават вусiкi не прабiлiся. А на галовы светлыя валасы паголеныя нагала.
  Сталiн падумаѓ, можа фюрар i мае рацыю. Цi перамаглi б яны, калi б саюзнiкi захоѓвалi б поѓны нейтралiтэт?
  Ва ѓсякiм разе, праблем бы ѓ СССР дадалося шматкроць. А немцы выпусцiлi б нашмат больш тэхнiкi чым у рэальнай гiсторыi, у тым лiку i грозныя самаходкi, i танкi серыi "Е", рэактыѓную авiяцыю, балiстычныя ракеты. Зрэшты, апошнiя, сябе не надта тое апраѓдалi. Нават вайна ва Украiне паказала, што не надта разумна марнуе "Iскандэр", каб разбiць танны трансфарматар.
  Гiтлер таксама падумаѓ, што дапусцiѓшы вайну на два фронты, ён амаль вырак сябе на паражэнне. Але разлiк будаваѓся, што СССР удасца захапiць хутка. Магчыма за паѓтара-два месяцы, яшчэ восеньскай бездаражы i атрымалася б узяць Маскву, калi б Гiтлер вылучыѓ для наступу на Расею як разлiчыѓ ОКВ трыццаць шэсць танкавых дывiзiй. Але часу было мала. Ды i прамысловасць Трэцяга Рэйха не выканала абаронную замову i па танках i самалётаѓ. Толькi чэшскiх танкаѓ Т-38 было выпушчана нават крыху больш за заказ. Але танкаѓ Т-3 не дадалi 1300 штук, а Т-4 800, i гэта зразумела адбiлася на вайне. Май Панцвале на дзве з паловай тысячы танкаѓ больш, то магчыма ѓдалося б i ѓ тэрмiны плана "Барбароса" ѓкладзецца.
  Акрамя таго зразумела, яшчэ больш за чатыры сотнi танкаѓ было адцягнута на Афрыку, i значная частка авiяцыi. Гiтлер сумняваѓся, цi трэба наогул туды лезцi - калi галоѓнае заваяваць як мага хутчэй СССР. Тут, вядома ж, былi розныя меркаваннi. I што не трэба было наогул лезцi на чорны кантынент, цi наадварот перакiнуць больш войскаѓ.
  Гiтлер схiляѓся да думкi, што аптымальны варыянт быѓ бы захоп Брытанii яшчэ ѓ саракавым годзе i паставiць на англiйскi трон прагерманскага караля. У гэтым выпадку Трэцi Рэйх мог падграбаць пад сябе калонii i рэсурсы каласальных памераѓ. Адны арабскiя i афрыканскiя i iндыйскiя дывiзii чаго каштавалi б. Плюс яшчэ i сыравiна, у тым лiку ѓран Конга i iншых.
  Праѓда была рызыка - цi не нападзе Сталiн? Да гэтага часу iдуць спрэчкi, цi хацеѓ Сталiн правесцi вызваленчы паход на Еѓропу цi не? Канешне, у яго былi вялiкiя амбiцыi. Але вырашыѓся б тыран - гэта зрабiць у сорак першым?
  Вось Уладзiмiр Пуцiн вагаѓся цэлых восем гадоѓ, i то калi напаѓ на Украiну, высветлiлася, што Расея зусiм не гатовая, цi дакладней не зусiм гатовая да сур'ёзнай вайны.
  Гiтлер жа таксама быѓ не зусiм гатовы да наступу, а Сталiн да абароны. Тым не менш, СССР максiмальна напружыѓся i здолеѓ перамагчы. А немцы ѓ сорак першым i сорак другiм годзе ваявалi ѓ палову сiлы. I як следства прайгралi, будучы на гранi перамогi.
  Гiтлер разумеѓ, што вiнавацiць трэба ѓ першую чаргу сябе. Перавесцi прамысловасць Германii на ваенныя рэйкi трэба было яшчэ ѓ трыццаць дзевятым годзе. А не цягнуць - гэта занадта ѓжо доѓга. Фактычна пераклад пачаѓся толькi ѓ сорак другiм, татальная вайна ѓ сорак трэцiм, а ѓсеагульная працоѓная павiннасць была ѓведзена ѓ сорак чацвёртым годзе.
  Так яно ѓсё i затармазiлася, а фюрар усё рабiѓ са спазненнем.
  Калi ѓ снежнi 1944 гады Нямеччына пад бомбамi i страцiѓшы на франтах мiльёны працоѓных рук, i значную частку акупаванай тэрыторыi, у тым лiку i Францыю, змагла вырабiць рэкордную колькасць 1960 танкаѓ i самаходак. Дык чаму столькi машын нельга было б вырабiць у другой палове 1940 гады, калi Нямеччыну яшчэ практычна не бамбавалi, i ѓ яе быѓ яшчэ баявы патэнцыял Еѓропы, мiльёны ваеннапалонных, i мiльён яшчэ не ваюючы салдат Вермахта якiх можна было б выкарыстаць як працоѓных? Чаму ѓ сорак чацвёртым годзе за месяц выпускалася танкаѓ i самаходак столькi, колькi за ѓвесь саракавы год?
  I хто вiнаваты? У першую чаргу, вядома ж, фюрар.
  Была, зразумела, вiна Германа Герынга. Наогул, калi б адразу мiнiстрам узбраенняѓ i боепрыпасаѓ з надзвычайнымi паѓнамоцтвамi прызначыѓ бы Гiтлер Шпеера, то ѓвесь ход мог быць iншым. Герынг жа з чатырохгадовым планам развiцця народнай гаспадаркi Трэцяга Рэйха справiѓся не зусiм.
  Зразумела, у СССР былi свае праблемы. Тым не менш, якая вые Германiя ѓ саракавым годзе выпусцiла менш тэхнiкi, чым мiрны i нейтральны СССР, што i прывяло шмат у чым да паразы Вермахта.
  Трэба адзначыць, што ѓ сорак чацвёртым годзе Германiя адчувала востры дэфiцыт, якi легуе элементаѓ i, яе бранятанкавая тэхнiка i самаходкi мелi браню i рухавiкi, куды горшай якасцi. Нават такi добра абаронены танк як "Тыгр"-2 на практыку часта трэскаѓся браняй нават ад трапленняѓ снарадаѓ невялiкiх калiбраѓ.
  Так што было ѓвогуле куды расцi. Ды немцы сталi выпускаць шмат тэхнiкi занадта позна. Ды з-за недахопу палiва яна прастойвала.
  Гiтлер тады моцна ѓжо набедокурыѓ са ѓсiмi гэтымi прычындаламi.
  Упусцiѓшы перамогу, немцы страцiлi ѓсё. Можна было зацягнуць супрацiѓленне, але Усявышнi Бог быѓ не на баку Германii. Усё неяк хутка сыпалася. Нават непрыступны Кёнiгсберг упаѓ за чатыры днi.
  А тым часам зняволеныя Ада, падобныя на дзяцей, зноѓ вымушаны былi, працуючы спяваць;
  Нарадзiѓся я касмiчнай эпосе,
  Дзе па галактыках насiлiся караблi...
  Справы людзей зусiм павер нядрэнныя,
  Вайну на часткi вiцязь разарвi!
  
  Але загадалi Багi-дэмiургi,
  Ты хлопчык сваiм продкам дапамажы...
  Вазьмi ты гiпербластэр у хлопца рукi,
  I Гiтлера на часткi разарвi!
  
  Ну што хлапчукi народжаны ваяваць,
  Яны лiхiя воiны павер...
  Бо рускiя заѓсёды ѓмелi бiцца,
  Няхай будзе знiшчаны драпежны звер!
  
  Ды славiцца краiна мая святая,
  Вялiкi наш родны СССР...
  Бяжыць дзяѓчынка па снезе босая,
  Паказваючы мужнасцi прыклад!
  
  I я б'юся апантана з фашызмам,
  Вялiкi рускi хлопчык пiянер...
  I будзе наша вера з камунiзмам,
  Хоць дапамагае фрыцам прагны Сэм!
  
  Паверце, рускiм проста не зламацца,
  Народы ѓсё згуртуюцца ѓ Масквы...
  Я вiцязь зусiм не з душой паяцца,
  Мы Сталiну як Госпаду верныя!
  
  Нiхто зламаць не можа пiянераѓ,
  Яны не дзецi - а сыны Багоѓ...
  Мы будзем пакаленнем прыкладаѓ,
  Не палiчыць фюрар той рагоѓ!
  
  Ды наша слава нашай Радзiмы лунае,
  Вышэй за самыя ѓ снег верце гор...
  Дзяѓчынка па снезе бяжыць босая,
  Уганяючы голай пяткай фрыца ѓ труну!
  
  Не верце, што моцныя зараз фашысты,
  Хаця iх "Шэрман" прадставiѓ Сэм...
  Не пашкадуем нават верце жыццю,
  Надыдзе час бурных змен!
  
  Айчына цудоѓная як сонца,
  Гуллiвая Бацькаѓшчына - наша мацi...
  I валасiнка дзяѓчынкi золатам ѓецца,
  Здолеем фрыцаѓ на шматкi разарваць!
  
  Мы пiянеры дзецi камунiзму,
  Мы служым i Сварогу i Хрысту...
  Разгонiм арды брыдкiя фашызму,
  Перамогу я Айчыне прынясу!
  
  Расiя гэта Радзiма планеце,
  У ёй самыя каханыя мары...
  Шчаслiвыя ведай i дарослыя i дзецi,
  Не трэба проста лiшняй мiтуснi!
  
  Калi прыйдзе Усявышнi будзе сонца,
  На Марсе стануць яблынi квiтнець...
  Адзiны i кiтайцы i японцы,
  Амерыканцу з рускiм па шляху!
  
  Аб'яднаюць iдэi камунiзму,
  I вера ведайце ѓ Ленiна мару...
  Адкiнем у рысу брыдоту мы цынiзму,
  Пабудуем у сусвеце прыгажосць!
  
  За нас Марыя i святая Лады,
  Мы шануем Богам, i Маркса "Капiтал"...
  Хай будзе пiянерам усiм узнагарода,
  Для нас Сварог i Сталiн iдэал!
  
  Фашысты ведайце не пройдуць таранам,
  У нас ёсць воля, сiлы, ведайце моц...
  Мы скрушым ворага трайным ударам,
  I звярнуцца фюрара хутка ѓ вош!
  
  Хай будзе наша слаѓная Расiя,
  Як вечны каласок у садзе цвiсцi...
  Таварыш Сталiн ты ѓ нас месiя,
  З табой мы будзем у камунiзм iсцi!
  
  Калi хвiлiн навальнiцы, лiхалецця,
  Скончыцца крывавая вайна...
  Раптам пасталеюць нашы дзецi,
  Надыдзе шчасце вечнага часу!
  Добрая песня, хаця можа быць i не зусiм карэктная. Гiтлер з усмешкай яе спяваѓ разам з усiмi.
  Ды яны ѓ нейкай ступенi тут пiянеры i супраць, гэта не папрэш. Сапраѓды, у Раi самы сапраѓдны футурыстычны камунiзм. Ды i Пекла зусiм не жудасны.
  Ва ѓсякiм разе, нават стрыжаныя, напаѓголыя, загарэлыя, i пры гэтым жылiстыя i мускулiстыя хлопчыкi так падобныя на Старажытнарымскiх рабоѓ усмiхаюцца i смяюцца. I нават стрыжаныя нагала галоѓкi, якiя робяць iх падобнымi на малалетнiх зняволеных, не збiваюць з вясёлага настрою.
  Вось гэта сапраѓды супер i iдзе рэальна перавыхаванне злачынцаѓ.
  Вельмi прыгожа глядзiцца, калi рэльефныя цяглiцы падлеткаѓ перакочваюць пад бронзавай ад загару скурай. А скура амаль не мае тлушчу i воды, i целы, таму глядзяцца асаблiва рэльефна i хораша.
  Маньяк Чакацiла проста не можа адарваць ад сiмпатычных, мускулiстых, напаѓголых хлапчукоѓ погляду. Дык яму гэта прагна i хочацца. Вось якая прыгажосць.
  А дзецюкi-вязнi, iзноѓ спяваюць, падганяемыя д'ябламi:
  Гартаючы стары сшытак,
  Расстралянага генерала...
  Я доѓга намагаѓся зразумець,
  Як ты змагла сябе аддаць,
  На разарванне вандалам!
  
  I магутнай глыбiнi стагоддзяѓ,
  Русь паднiмалася волата...
  А Пецярбург мiрыѓ ворагаѓ,
  I былi Цар, народ адзiныя!
  
  Расiя, Расiя, Расiя!
  
  Разбурылiся з трэскам нябёсы,
  I з ровам рынулiся адтуль...
  Збiваючы галовы цэрквам,
  I слава новага цара,
  Зьявiлiся зноѓ мучыць Юды!
  
  Цябе скруцiлi кумачом,
  I пасадзiлi на каленi...
  Блiснула сякера над катам,
  А прысуд табе прачытаѓ,
  Крывавы цар вялiкi генiй!
  Таксама песня, якая Гiтлеру ѓжо больш даспадобы. Вось сапраѓды, хто супраць фюрара таму рэальна давядзецца легчы пад Сталiна.
  А песнi i сапраѓды вельмi нават вясёлыя.
  А дзесьцi i ђладзiмiр Пуцiн, пераѓтвораны ѓ хлопчыка гадоѓ чатырнаццацi, iшачит у каменяломнях, ды яшчэ ѓ кайданах.
  Усе тыранаѓ чакае адплата i iм даводзiцца прыцiшыць ганарыстасць. Так што гэта ѓсiм трэба ведаць. Ганарлiвасць да дабра не даводзiць.
  А праведнiкi - паняцце адноснае. Кожны, хто творыць праѓду ад Бога, народжаны - як кажа пра гэта Бiблiя.
  А вось тым часам Аляксандр Данельчук на льготным узроѓнi Ада глядзiць чарговы цiкавы фiльм i яму вельмi добра.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 18.
  У пасёлку яго ѓжо чакалi. Праѓда, знешне гэта быѓ не пасёлак, а хутчэй невялiкi, але вельмi прыгожы, белакаменны горад. Абгароджаны даволi высокай i тоѓстай сцяной з зуб'ямi. А за ёй вiдаць былi залатыя купалы храмаѓ.
  Багi ѓ гэтым свеце iснуюць рэальна. I калi ты ѓ iх гонар уладкоѓваеш фэсты або ѓладкоѓваеш дары, абавязкова аддзячаць. А самi храмы даюць здароѓе, багацце i росквiт.
  Дзяѓчат сапраѓды ѓ дваццаць разоѓ больш за мужчын. Яны з голымi нагамi, рукамi, жыватам. У кароткiх спаднiцах, i з палосамi з каштоѓных нiтак на грудзях. Лодыжкi босых ножак, i моцных рук у залатых бранзалетах. Валасы густыя, доѓгiя, вельмi яркiя: i аранжавыя, i сiнiя, i чырвоныя, жоѓтыя, зялёныя ѓ крапiнку. Ну прама як гераiнi анiмэ.
  Усе вельмi прыгожыя i юныя. Наогул эльфы i хобiты вонкава не маюць прыкмет старэння. Свежыя i ѓ дваццаць гадоѓ i ѓ дзвесце! А хобiты ѓвогуле як дзецi не сталеючы, хоць i моцныя ѓ магii.
  Дзяѓчат вельмi шмат. Юнакi адрознiваюцца ад iх карацейшымi прычоскамi, голымi, мускулiстымi тулавамi, малодшай колькасцю ѓпрыгожванняѓ, i сандалямi на нагах.
  Але твары ѓ юнакоѓ эльфаѓ такiя ж далiкатныя i прыгожыя як у дзяѓчат, а скура на целе, чыстая, гладкая, нiбы ѓ бронзавых статуэтак, без валасянога покрыва.
  Яны вельмi падобныя на чалавечых падлеткаѓ, толькi вельмi ѓжо прыгожыя, рэльефныя мускулатурай. Прычым, дзяѓчаты таксама з мышцамi, i прамалёѓкай кожнага мускула. Такiя, як чэмпiёнкi свету па фiтнесе, i кожны настолькi прыгожы i прывабны, што можа быць мiсiс сусвет.
  Наогул эльфы, нiбы ѓ казцы. Вечна юныя, а дзяѓчаты босыя i iх ножкi хупавыя.
  Прычым яны здольныя пальчыкамi свае ног адцягваць цецiвы лукаѓ. А лукi ѓ эльфаѓ вялiкiя i ѓпрыгожаныя каштоѓнымi камянямi.
  У валасах у эльфiек брошкi, заколкi, у некаторых дыядэмы, а ѓ адной сапраѓдная карона. Можа, яна i ёсць галоѓная ведзьма?
  На вушах яшчэ i завушнiцы. Прычым, завушнiцы носяць i юнакi. Адзiн з iх таксама ѓ кароне. I на плячах у яго мантыя.
  Ды гэта вiдаць прымецiѓ Арнольд моцныя ведзьмакi. Акрамя дарослых эльфаѓ ёсць яшчэ i дзецi, таксама вельмi ѓ прыбраныя i ва ѓпрыгожваннях, хоць i босыя.
  Зрэшты, тут вечнае лета, i мяккая трава, i ѓ ботах якраз не так ужо зручна.
  Праѓда абутак у Арнольда асаблiвы i ѓ iм зусiм нагам не горача! Што ж каманда "Iзаляцыя" самы лепшы спецназ ЗША, хаця "Крывавыя брыгады" з гэтым i не згодныя!
  Чарнаскуры гiгант меѓ вельмi востры зрок, i ѓсё заѓважаѓ, усё мог разгледзець.
  Вось, напрыклад, у кожнага эльфа па двух мячах вiсяць на поясе. Справа даѓжэйшы, злева кароткi. Похвы залатыя ѓпрыгожаны каштоѓнымi камянямi.
  Наогул цiкава, адкуль светлыя эльфы бяруць гэтулькi каштоѓнасцяѓ?
  Арнольд падумаѓ, што нядрэнна было б вынесцi адсюль цэлы заплечнiк з дыяментамi. Колькi гэта будзе каштаваць? Напэѓна больш, чым зарабiѓ Майкл Тайсан за ѓсе свае баi! Кiлаграм дзвесце Арнольд лёгка вынесе!
  Чорных гiгант даволi ѓсмiхнуѓся. Грошы б яму спатрэбiлiся. Напрыклад, для здымкаѓ фiльма!
  Вось, напрыклад, Арнольд марыѓ зняць фiльм пра Спартака, i сам згуляць генiяльнага палкаводца, а можа быць нават i перамагчы! Вось гэта было б крута.
  I каб у войску было шмат прыгожых, амаль аголеных дзяѓчат!
  А тут такiя цудоѓныя дзяѓчынкi. Ад людзей адрознiваюцца толькi тым, што верхняя частка вушак востранькая як у рысяѓ. А так тыповыя, вельмi прыгожыя, трэнiраваныя людзi!
  Галоѓная чарадзейка, вельмi прыгожая дзяѓчына з валасамi колеру сусальнага золата i ѓ кароне абсыпанай буйнымi дыяментамi, вымавiла:
  - Ты мудры воiн, цi прыйшоѓ ты да нас са светам?
  Арнольд адказаѓ проста:
  - Я прыйшоѓ з мiрам!
  Дзяѓчына ѓ кароне вымавiла:
  - Праходзь, калi ты з мiрам!
  I сотнi воiнаѓ зараз ускiнулi руку i прывiтаннi!
  Арнольд не спяшаючыся прайшоѓ праз магутныя ѓ бранi вароты. Ды такi горад не так проста ѓзяць. Акрамя, сцен бы яшчэ роѓ, у якiм плавалi пачвары з панцырамi гiганцкiх чарапах i пашчамi кракадзiлаѓ.
  Самае дзiѓнае, што панцыры жывёл зiхацелi нiбы з дыяментаѓ. А гэта раскошна.
  А наогул на чатырох сонцах усе каштоѓныя камянi куды ярчэй i маляѓнiчы, багацей адценнямi ззяюць, чым на Зямлi. I гэта робiць уражанне.
  А самi дзяѓчаты такiя прыгожыя.
  I на iх ты прагна змарыш. Арнольд увайшоѓ, i не паспеѓ мiргнуць вокам, як толькi якая стаяла на сцяне каралева апынулася прама перад iм.
  Дзяѓчына паглядзела на чорнага гiганта i ласкава вымавiла:
  - Ты магутны воiн... Для чалавека! Але па нашым звычаi перад чарадзей пасёлка, нават чалавечы кароль павiнен устаць на калена i пацалаваць маю нагу! А будзь ты не ѓ рангу каралю, то наогул павiнен быѓ пашча нiцма i цалаваць ножкi i маiм памагатым.
  Арнольд пакланiѓся, адказаѓ са шчырасцю:
  - Няма нiчога прыемней, чым цалаваць ногi багiнi!
  I чарнаскуры гiгант цмокнуѓ голую, ружовую падэшву багiнi. Як гэтая дзяѓчына прыемна i панадлiва пахла. Нават галава закружылася!
  Чарадзейка скамандавала:
  - Устань! Мы табе акажам ушанаваннi чалавечага караля!
  Дзяѓчаты вымавiлi хорам загаворы i ѓ iх руках апынулiся залацiстыя кошыкi.
  Вытанчаныя рукi з пярсцёнкамi на пальцах сталi раскiдваць рознакаляровыя пялёсткi пад ногi караля спецпрызна, i выдатнай эльфiйкi - галоѓнай чарадзейкi.
  Яны рушылi па горадзе.
  Арнольд каб крыху пагасiць запал у сэрца ад таго што побач з iм iшла казачна прыгожая дзяѓчына, стаѓ аглядаць дома. У асноѓным тут быѓ белы колер. Але шмат што i элегантнае, узвышанае. Статуi, якiя б'юць высока ѓ неба фантаны. Вельмi шмат пазалоты i дробных каменьчыкаѓ.
  Арнольда гэта нават здзiвiла: брыльянты проста на вулiцы? Iх жа могуць саскрабцi зладзюжкi.
  Цi тут у iх столькi камянёѓ, што яны не маюць каштоѓнасцi?
  Узгадаѓся неяк стары раман пра абарыгенаѓ Аѓстралii. Быццам яны на золаце елi, на золаце спалi i золатам хавалiся!
  Маѓляѓ, вядома, жа, гэта было мастацкай выдумкай. Але тут у цудоѓным горадзе такая раскоша.
  I храмы з залатымi купаламi. Толькi не з крыжом, а кветкавым бутонамi.
  Адны кветкi на купале з рубiнаѓ. Iншыя з сапфiраѓ. Трэцiя са смарагдаѓ, чацвёртыя тапазы, пятыя агатаѓ, шостыя брыльянтаѓ.
  Ды наколькi гэта ѓсё выдатна i крута! I трывiяльна цудоѓна!
  Такiя ѓсюды каштоѓнасцi.
  На фоне такой раскошы, басанога эльфiек глядзiцца не зусiм натуральна, i таму узбуджальна. Скура ѓ дзяѓчат па чатырма сонцам загарэлая, светла-бронзавая. Яны як тыповыя бландынкi на пляжы - да пэѓнага ѓзроѓню скура цямнее, але застаецца дастаткова светлай i ѓстойлiвай да прамянёѓ.
  Тым не менш, гэта прыгожы загар, здаровых, спартовых асоб. Усё ж бледная скура не такая прывабная, бо выклiкае асацыяцыю з якой-небудзь хваробай.
  А гэта самы ... Юнакi эльфы таксама вельмi прыгожыя, нiбы на падбор. Эльфы зрэшты i ѓ казках, як правiла доѓгажыхары цi наогул не старэюць, цi старэюць вельмi павольна. Хоць i не несмяротныя. Але жывуць у некалькi разоѓ даѓжэй за людзей. Бывае i ѓ некаторых казках нават тысячагоддзi.
  Колькi яны ѓ гэтым свеце могуць працягнуць, пакуль невядома. Арнольд вырашыѓ пакуль не пытацца.
  Вядома ж, ён госць. I ѓ першую чаргу ѓ яго гонар баль i свята. Зрэшты, эльфы з любой нагоды гатовы наладзiць свята i балi. Жыццярадасныя, хоць i ваяѓнiчыя iстоты.
  Самы вялiкi палац, заадно i храм Багi Баас . У светлых эльфаѓ яна Багiня-мацi. I вельмi ѓшанаваная.
  Ёй часцей за ѓсё светлыя эльфы ѓстойваюць фестывалi. Вось i зараз баль у гонар багiнi i прывiтанне госця.
  На балi стаялi мяккiя ложы, дзе ты на палову ляжыш. Iграюць дзецi-эльфы на розных iнструментах, танчаць эльфiйкi. Разносяць стравы на залатых падносах.
  I вiно i стравы, i многае iншае за сталом. Спачатку, вядома ж, мясныя стравы. Дзiѓныя экзатычныя жывёлы, птушкi, рыбы, малюскi.
  Некаторыя жывёлы пахадзi на зямныя. Напрыклад, казулi, зебры, ланi. Лебедзi-птушкi, асятры, шчупакi, самы. Былi ѓ качкi i гусi. А вось некаторыя жывёлы зусiм незнаёмыя, незямныя. Тыпу сумесi кальмара, насарога з пеѓневым грэбнем. Або, напрыклад, гiбрыд жабы, слана, краба. Нечага тут толькi не было.
  Ну i ежы!
  Арнольд чуѓ, што эльфы i ѓвогуле жыхары казачна свету ядуць куды радзей, чым людзi, але затое шмат. I звычайна на балях.
  Што па-свойму практычна. Вось дзяѓчыны з роду эльфаѓ, танчаць, кiдаюць абручы, кольцы кiнжалы.
  Вельмi нават хораша калi дзяѓчынка стала рукi i стала жангляваць паходнямi пры дапамозе босых ножак. Iншая эльфiйка яе падняла на выцягнутыя рукi. Затым яшчэ падышла адна, i таксама падняла, а потым яшчэ.
  Адразу сем дзяѓчат, у рознага колеру абсыпаных каштоѓнасцямi купальнiкаѓ стаялi адна на адной, на выцягнутых руках. А верхняя жанглявала голымi нагамi.
  А яны ѓ яе такiя чэпкiя i спрытныя!
  I колькасць паходняѓ усё расце. Прычым, яны з'яѓляюцца проста ѓ паветры.
  Вось iх ужо палаючых, нiбы калядныя свечкi цэлы тузiн.
  Арнольд ацанiѓ сiлу i спрытнасць эльфiек. Ды гэта сапраѓды моцныя байцы.
  Нават падумалася, калi здарыцца вайна. Няма ѓ людзей, вядома ж, ёсць тэхнiка, але ѓ дзяѓчат магiя.
  Вось адна з iх стала кiдаць босымi пальцамi ног кiнжалы. Тыя праляталi мiма юнака i ѓтыкалiся вакол хлапчукi. Пры гэтым юны эльф лётаѓ i перамяшчаѓся.
  Дзяѓчыны вельмi спрытныя, i скачуць. Некаторыя з iх узлятаюць, i параць нiбы ѓ бязважкасцi!
  Арнольд з натхненнем праспяваѓ:
  - Выдатны эльфаѓ свет,
  У iм усё лёгка i класна...
  Ты там такi кумiр -
  Але ѓсё паверце не небяспечна!
  Дзяѓчаты параць, i робяць сальта ѓ паветры. Яны прыгожыя, яны грацыёзныя.
  Арнольд глядзiць i любуецца. А прытомнасць адзначае - эльфы могуць лётаць. Значыць, яны здольныя атакаваць з паветра. I бясшумна падляцець да войскаѓ, скiнуць гранаты на галовы.
  Пераадолець любы яр i праляцець над перасечанай мясцовасцю. Або рабiць разведку, адысцi ад пераследу пры рукапашнай сутычцы. Усё могуць дзяѓчынкi i юнакi.
  Арнольд таксама i атрымлiваѓ асалоду ад ежай. Тут сапраѓды мяса вельмi смачнае. I гароднiна, i садавiна i вiно. Ды проста казачна цудоѓныя стравы. Ты выглядаеш каралём. Рэальна найвялiкшы з найвялiкшых.
  Арнольд падумаѓ, што ѓсё ж добра, што ёсць такiя мясцiны, дзе падобныя на людзей iстоты шчаслiвыя. Жывуць доѓга, i не ведаюць старасцi, хвароб, гнiлых зубоѓ, уродства.
  Што ѓ эльфаѓ заѓсёды добры настрой i яны здаровыя. Няхай нават i няма ѓ iх тэлевiзараѓ, кампутараѓ, iнтэрнэту.
  Хоць, вядома, жа, будзь у iх кампутар i гульнi, сталi б яшчэ больш шчаслiвым.
  Гульнi ѓвогуле захапляюць.
  Арнольд гуляѓ яшчэ, будучы маленькiм дзiцем у Клеапатру. I затрымаѓся надоѓга на другiм узроѓнi, няправiльна зразумеѓшы заданне. Акрамя таго маленькi афраамерыканец чамусьцi вырашыѓ што балаганы каштаваць не самавiта, i зрабiѓ толькi школы жанглёраѓ. I доѓга мучыѓся на другой месii. Пакуль, нарэшце, не пабудаваѓ балаганы i не мiнуѓ яе.
  Далей чорны хлопчык спазнаваѓ мастацтва кiравання. Што, маѓляѓ, ганчарных вырабаѓ i пiва выпускай трэба не столькi колькi, дазваляюць запасы глiны, а неабходная колькасць гораду, тым больш карта свету зачынена. I ты нiчога не прадасi.
  I што ѓвогуле, на трэцяй мiсii залатых шахтаѓ няма i яе трэба праходзiць хутчэй, пакуль грошы не скончылiся.
  А вось у чацвёртай мiсii адкрываецца новая i галоѓная крынiца даходаѓ: збiранне падаткаѓ. Але i тут трэба ведаць меру. Вялiкiя падаткi: людзi пачынаюць разбягацца, а малыя ты не папоѓнiш казну. I палiцыя такая нялюбая патрэбна, каб злачынстваѓ не было.
  На пятай мiсii Арнольд надоѓга затрымаѓся. Але ѓжо па сваёй дурасцi. Узяѓ i дараванне сабе фараона ѓсталяваѓ, i рэйтынг каралеѓства выпусцiѓ да нуля. А потым яшчэ рабiѓ дарункi Егiпту, што не вельмi дапамагала.
  Затрымаѓшыся на пятым узроѓнi, Арнольд перайшоѓ на ѓзроѓнi пазнейшыя адвольна. I ѓ яго зноѓ узнiклi праблемы з войскам. Не адразу ён зразумеѓ, як войскамi трэба кiраваць. Але вось так-сяк разабраѓся. Прайшоѓ iншую мiсiю, дзе войска толькi трэба пасылаць на лаянку. Сяк-так набраѓ iх, сфармiраваѓ, адправiѓ. Доѓга будаваѓ пiрамiду, але часу ѓ дзiцяцi, калi яно яшчэ не ходзiць у школу хапала. Пайшоѓ на павышэнне.
  Затым, нарэшце, у рангу вiзiра ѓжо ѓпершыню вывеѓ войскi на лаянку i атрымаѓ першую асабiстую перамогу!
  Як гэта ѓзрадавала дзiця - ён сябе нарэшце адчуѓ - гiгантам i генiем!
  Потым была яшчэ пара бiтваѓ. Праѓда вось няѓдача, супернiк ударыѓ па iншай частцы горада за берагам i частка хат папалiѓ, войскi не сфармiраваны, але яго адолелi палiцыяй.
  Некаторы час, Арнольд не разумеѓ, як будаваць флот, а вораг быѓ на моры. Але ѓ канцы-то i тут здагадаѓся ѓзвесцi суднабудаѓнiчую верф i адолеѓ супернiка на рацэ. Пасля зноѓ паслаѓ войскi, якiя атрымалi гучную перамогу!
  Далей Арнольд тады яшчэ маленькi хлопчык не адразу здагадаѓся, як падняць узровень жыцця, але так-сяк выбiѓ працэнты i пабудаваѓ абелiскi!
  I нарэшце стаѓ фараонам!
  Вось гэта да! Такая радасць для маленькага афраамерыканца . Якi яшчэ ѓ дзiцячым садзе, а ѓжо - фараон!
  Вось так адчуваеш саладосць улады. Калi ты манарх...
  Арнольд зноѓ тады затрымаѓся на гэтай мiсii. Занадта шмат будаваѓ дамоѓ, не клапоцячыся аб пражытках людзей. Акрамя таго хлопчык тады дапусцiѓ памылку. Вось ён паглядзеѓ на наступнае: свiран месцiць у сябе харчавання столькi, колькi i складскiя двары. А складскi двор займае куды менш месца. Так што чаму свiрны не прыбраць, i харчаванне захоѓваць у складскiх дварах?
  Так на вялiкай мапе масу дамоѓ пабудуеш. Але ежа са складскiх дамоѓ, не iдзе на кiрмашы. I людзi галадаюць!
  Доѓга важдаѓся Арнольд, пакуль кампутар, вядома ж, танны i стары не завiты i гульня наогул не сцерлася. Ну i хлопчык, пачаѓ гiсторыю роду па-новаму.
  Пайшло ѓсё добра, i да сёмага ѓзроѓню ён дайшоѓ за паѓтары гадзiны. Толькi на сёмым узроѓнi крыху затрымаѓся, будуючы пiрамiду.
  Далей у Арнольда была ѓжо амаль без асаблiвых прыгод. Толькi на пятнаццатым узроѓнi ён зноѓ падняѓ сабе заробак i выпусцiѓ свой рэйтынг да нуля. I тады фараон паслаѓ на яго сваё войска.
  I была добрая вайна, шмат разбурэнняѓ, але ѓдалося пазбегнуць поѓнай паразы.
  Далей усё iшло параѓнальна лёгка. Толькi на дзевятнаццатай мiсii затрымаѓся хлопчык, бо не адразу сцямiѓ, як пабудаваць шэсць статных маёнткаѓ, але потым зразумеѓ - трэба дадаць статуй.
  I нарэшце i гэта мiнуѓ... Далей ужо было прасцей. Быѓ досвед, былi войны. Некаторыя праблемы з росквiтам. Асаблiва на 22. Мiсii, дзе тэрыторыi мала, i пiрамiды будуеш i войскi пасылаеш. I ѓ рэшце рэшт прайшоѓ "Фараон" да канца. I быѓ нават расчараваны, што ѓсё так хутка скончылася. Хоць хацелася заваяваць увесь свет!
  Гэта была самая першая гульня-стратэгiя чорнага хлопчыка. I ён ёй нямала надаѓ увагi. Але ѓ школе заняткi спортам, вучоба i чакай вольнага куды менш, чым да школы. I ѓжо тамака шмат за кампутарам Арнольд не гуляѓ.
  Але гульню "Фараон" запомнiѓ. Яна прымушала напружваць дзiцячыя мазгi i шмат чаму навучыла каляровага хлапчука.
  Арнольд, вядома ж, разумеѓ, што кiраванне - гэта нялёгкая задача. Але, вядома ж, i цiкавая.
  Галоѓная чарадзейка сядзела побач з Арнольдам i заѓважыла яму:
  - Ты задуменны? У цябе нейкае гора?
  Чарнаскуры гiгант усмiхнуѓся i сумленна адказаѓ:
  - Ды не! Проста дзяцiнства сваё ѓспомнiѓ!
  Чарадзейка хiхiкнула:
  - Дзяцiнства! Ды людзi няшчасныя ѓ iх кароткае жыццё! I што самае галоѓнае - яны старэюць!
  Арнольд пагадзiѓся з уздыхам:
  - Старасць гэта дрэнна!
  Чарадзейка пацвердзiла:
  - Нават вельмi дрэнна, старыя жудасныя... Але, вядома ж, магiя дазваляе i людзям падоѓжыць маладосць. Так што мой чорны прынц, ведай што цябе чакае магчыма доѓгае i шчаслiвае жыццё! Лепш, чым у тваiм свеце!
  Арнольд з некаторым раздражненнем заѓважыѓ:
  - У нашым свеце ёсць свае любаты!
  Чарадзейка здзiѓлена спытала:
  - А якiя напрыклад? Што ѓ людзей добрага, калi яны да ста гадоѓ рэдка дажываюць, а дажыѓшы, становяцца старымi вырадкамi!
  Арнольд адказаѓ шчыра:
  - Напрыклад, кампутарныя гульнi!
  Чарадзейка скептычна ѓсмiхнулася:
  - Гульнi? А мы што не гуляем?
  Арнольд дастаѓ нэтбук з ранца. Павялiчыѓ яго манiтор i паказаѓ чарадзейцы з усмешкай:
  - Бачыш?
  Чараѓнiца ѓсмiхнулася:
  - Ды карцiнкi бегаюць. А гэта што гульнi цi што?
  Арнольд ахвотна пацвердзiѓ:
  - Так, магу табе паказаць гульню! Вось, напрыклад, адна з самых вядомых стратэгiй свету: "Казакi"!
  I Арнольд уключыѓ манiтор. Спачатку пайшла застаѓка камп'ютарнай бiтвы з гарматамi, ядрамi, штыковымi атакамi, кавалерыяй. Далей выбар краiны i карты.
  Арнольд растлумачыѓ:
  - У кожнай краiны сваё войска, i сваё абмундзiраванне, розныя хаты, казармы, храмы, i iншае. Тут усiм можа быць дужа цiкава.
  Чараѓнiца пагадзiлася:
  - Малюнкi цiкавыя... Пакажы мне падрабязней!
  Арнольд уключыѓ сухапутную карту. Традыцыйныя пяць работнiкаѓ i невялiкая колькасць рэсурсаѓ: вугалю, харчавання, дрэва, жалеза, золата. Далей Арнольд пабудаваѓ грамадскi цэнтр i пачаѓ штампаваць новых работнiкаѓ. Якiя ѓ сваю чаргу будавалi рынак, дамы, шахты, млыны, фермы, казармы.
  Такая вось стратэгiя. Спачатку развiццё, а потым вайна. Чараѓнiца глядзеѓ з вялiкай цiкавасцю. Сапраѓды нiбы глядзiш казку. Затым ёй захацелася самой пагуляць. I Арнольд даѓ ёй запасную маленькую мыш, паказаѓшы ёй як карыстацца.
  Эльфы вельмi добрай памяццю валодаюць i рэакцыяй. Яны як людзi, толькi нiбыта генетычна мадыфiкаваныя.
  I чарадзейка хутка вучылася. Схоплiвала налёту. I вось ужо сама стала гуляць, абраѓшы за сябе рускiх. А Арнольд гуляѓ за Амерыку.
  Чорны гiгант як больш дасведчаны спачатку браѓ уверх, кiдаючы масы пяхоты. Але чарадзейка хутка вучылася, i другi раз пайшла каса на камень.
  Дзяѓчына гуляла з рызыкай. Арнольд падумаѓ, што, магчыма, эльф гэта той Звышчалавек, пра якога пiсаѓ Фрыдрых Нiцшэ. Больш, моцны, хуткi, разумны, кемлiвы i ѓраѓнаважаны. Магчыма i больш жорсткi.
  Эльфы ѓвесь час усмiхаюцца i знешне само прыязнасць, але заѓсёды носяць мячы, i нават балююць са зброяй. Калi iх i здымаюць толькi, мусiць, калi спяць i тое трымаюць iх побач.
  Звычайна ѓ кнiгах эльфы даволi ваяѓнiчыя, а эльфiйкi шчадралюбныя. У кiно вiдаць - гэта моцныя воiны. Быццам бы добрыя, але палец iм у рот не кладзi!
  Наогул оркi паказаны ѓ кiно, як увасабленне зла! Але хто яго ведае. Вось у рускiх ёсць такая песенька:
  Там жывуць няшчасныя людзi-дзiкуны,
  На твар жудасныя - добрыя ѓнутры!
  Там жывуць няшчасныя людзi-дзiкуны,
  На твар жудасныя - добрыя ѓнутры!
  Можа i оркi не ѓсе пачвары i зладзеi. Ды i эльфы таксама... Вось аднаго разведчыка пакаралi смерцю, i невядома за што. Можа да дзяѓчын ляпiѓся, але тут такiя прыгажунi, што зразумець суцэль можна любога самца. Такая дасканаласць прыгажосцi.
  Чарадзейка тым часам пачала пераiгрываць Арнольда. Той адчуваѓ, як хутка асвоiлася эльфiйка, а прайграваць не хацелася. Арнольд вырашыѓ, што разведчык на тое i разведчык, каб хiтрыць i ѓвёѓ код жулiка. Пасля чаго стаѓ кiдаць пяхоту з казармаѓ у аѓтаматычным рэжыме i будуючы новую.
  Аднак так проста эльфiйку не возьмеш. Яна капiтальна паспела развiцца.
  Арнольд адчуваѓ жорсткi цiск, i пашкадаваѓ, што абраѓ казакi, а не танкi. Там можна з кодам жулiкi, няхай супраць нямецкiх Т-4, " Амбрамсы " i скамячыць нiбы лупiну.
  А тут максiмум можна перайсцi з семнаццатага стагоддзя ѓ васемнаццаты, што вырашальнага значэння не мае.
  Чамусьцi ѓ галаву палезла зноѓ гульня "Клеапатра" i "Фараон". Апошняй сур'ёзнай праблемай была для яго мiрная мiсiя дваццаць чатыры ѓ "Фараоне". Ён першы раз пайшоѓ ваенным шляхам, i не сутыкнуѓся з асаблiвымi праблемамi. Хiба што крыху падрапалi ѓ самым пачатку. А вось на мiрнай мiсii прыйшлося шмат часу затрацiць на ѓзвядзенне пiрамiды. А яго чым ты старэйшы, тым менш. А тут яшчэ i пiрамiда завiсла! Якая прыкрасць!
  Арнольд доѓга чакаѓ, калi адвiсне. Але затым усё ж знёс. I пачаѓ будаваць па-новаму. Але зноѓ яна i ѓ другi раз завiсла. I не зразумела чаму!
  I толькi з трэцяга разу пiрамiда аказалася дабудавана. Ды доѓга доѓжылася гэтая мiсiя. А час чым ты дарослы, тым даражэй.
  Гэта была апошняя значная праблема ѓ гэтай гульнi. А астатняе пайшло нашмат прасцей.
  Арнольд чамусьцi нешта, падобнае, адчуваѓ, гуляючы "Казакi". Чарадзейка, якая мела так мала досведу, дзiѓна хутка навучылася. Зрэшты, якi досвед быѓ у чорнага ваяра?
  Таксама невялiкi, калi яму гуляць ва ѓсе гэтыя дзiцячыя забавы. "Клеапатра" запомнiлася, i ён прайшоѓ у ёй усе мiсii яшчэ да школы. А ѓсё астатняе было шапочным знаёмствам.
  Акрамя таго, Арнольда яшчэ стала захапляць i напiсанне апавяданняѓ па фантастыцы.
  Сапраѓды, ён вельмi хутка друкаваѓ, i мог па-рознаму зварганiць. Вось напрыклад такое апавяданне - тэракту 11 верасня не было, i як гэта паѓплывала на гiсторыю свету i Амерыкi. У прыватнасьцi Садам Хусэйн у 2020 годзе ѓсё яшчэ кiруе Iракам, а Мубарак толькi-толькi пайшоѓ на пэнсiю па стане здароѓя.
  Самае цiкавае гэта вядома тое, што ѓ Аѓганiстане зараз ваюе Расея. I нават у Амерыцы зняты фiльм: "Чорны Рэмба"! Якi змагаецца ѓ Аѓганiстане. Хоць вядома ж гэта ѓсяго толькi пародыя на Рэмба Тры!
  Аповяд па альтэрнатыѓнай гiсторыi, быѓ надрукаваны ѓ часопiсе, i нават прыцягнуѓ да сябе некаторую цiкавасць.
  Але потым усё зацiхла. Арнольд зрэшты, падумаѓ, тады што адно i тое ж пiсаць нецiкава.
  I вось у яго нарадзiѓся аповяд пра прыгоды хлопчыка з дваццаць першага стагоддзя, якi патрапiѓ у Iспанiю сямнаццатага. То цiкава. Хлапчук памяняѓся месцамi з прынцам Кастыльскай iмперыi, стаѓ затым каралём. А сапраѓдным дзяцюк-манарх апынуѓся ѓ дваццаць першым стагоддзi!
  Нешта вядома навеяна знакамiтым шэдэѓрам: "Прынц i жабрак". Дзе таксама памянялася два хлопчыкi.
  Але ѓ дадзеным выпадку аповяд быѓ сучаснейшы i нядрэнны. Новы кароль нават дамогся поспехаѓ у кiраваннi i здолеѓ аднавiць кантроль над Партугалiяй i правесцi неабходныя рэформы.
  А вось хлапчук-манарх апынуѓся ѓ дзiцячай турме ЗША. I што зусiм нявесела!
  Гэтае апавяданне вырасла да цэлай аповесцi. Потым Арнольда прасiлi пiсаць працяг, i атрымаѓся паѓнавартасны раман. На самай справе, абодва хлопчыкi нават паспелi вырасцi.
  Iспанiя стала найвялiкшай iмперыяй, разграмiѓшы Брытанiю i Францыю, вярнуѓшы кантроль над Нiдэрландамi. А хлопчык-манарх пасля калонii паступiѓ у ваенную вучэльню i стаѓ марскiм афiцэрам.
  Так увогуле добра ѓсё скончылася. I далей самому Арнольду не захацелася працягваць.
  Часы для пiсьменнiкаѓ прыйшлi не самыя лепшыя, i гэта хутчэй стала для Арнольда хобi, а не сродкам заробку. Зрэшты, у элiтным спецназе нядрэнны i аклад з надбаѓкамi, разавыя прэмii за заданнi, за знiшчаных супернiкаѓ. I тое, што ты сам здолееш захапiць. А тут бывае часам што вязе.
  Напрыклад, сякiя-такiя скарбы маджахедаѓ.
  Арнольд пiсаѓ i пра бокс. Гiсторыю простага чорнага хлопца, якi прыехаѓ у Расiю, i там стаѓ рабiць кар'еру баксёра i байца без правiл. Аднак яму даводзiлася нялёгка. Зацiралi, не цiснулi перамогi па ачках, цi выгадных баёѓ. Але, вядома ж, хлопец стаѓ, у рэшце рэшт, чэмпiёнам свету.
  I гэта было вялiкiм шчасцем!
  Арнольду асаблiва спадабалася, што ѓ вырашальным баi, было як у фiльме пра Рокi - усё супраць прэтэндэнта, але ён усё роѓна перамог. I накаѓт на самай апошняй хвiлiне, апошняга раунда. Прычым, абодва баксёры завалiлiся. I таксама падняѓся чорны хлопец на секунду раней!
  Ды Арнольд Лугер мог блiснуць сваiм выдатным iнтэлектам.
  Чарадзейка тым часам канчаткова ѓзяла ѓверх, i чарнаскуры гiгант пераключыѓся на iншую гульню.
  Вось, напрыклад, больш сучасная другая сусветная. Тут афраамерыканец выкарыстоѓваѓ схаваны код жулiка. I атрымаѓ над чарадзейкай прыкметную фору.
  Арнольд кiнуѓ у бой танкi серыi "Е", i прарваѓ абарону супернiцы, руйнуючы яе казармы i дывiзiя. Вядома ж "Шэрман" супраць танка Е-75 не супернiк. Ён прабiць яго нi з аднаго ракурсу не ѓ стане, а непрыяцель дастае з любой дыстанцыi.
  Арнольд гуляѓ вельмi ѓпэѓнена. А гэты час прыгожыя дзяѓчыны-эльфiйкi рабiлi масаж яго масiѓнай, грудкаватай ад жахлiва развiтых цяглiц спiны.
  Гэта было так прыемна...
  Чарнаскуры гiгант выйграваѓ адну бiтву ѓ другой сусветнай за iншай.
  Яго шестимоторные , ды яшчэ з рэактыѓнымi рухавiкамi, ТАЯ-400 не ведалi сабе роѓных. Тут яшчэ i трынаццаць авiяцыйных гармат на машыне. Да яе i не падступiшся.
  Вiдаць як шрубавыя, амерыканскiя знiшчальнiкi нават у сiлах дагнаць падобную машыну. А яна скiдае бомбы. Такiм магутныя, важкiя, некаторыя вагой з дзесяць тон, зараз зносяць казармы.
  Арнольд нават праспяваѓ:
  - Чорны ваяр, я вельмi спакойны,
  Чорны ваяр, лёсам задаволены...
  Чорны ваяр, круты вынiк -
  Эльфаѓ войскi - апускаюцца ѓ пекла!
  Хоць, вядома ж, у стратэгii, ты гуляѓ несумленна, выкарыстоѓваючы супраць сорак першага года супернiка, зброю канца саракавых. Але прайграваць эльфiйцы i галоѓнай чарадзейцы вельмi не хацелася. Невядома яшчэ, што яна ѓ гэтым выпадку аб сабе ѓявiць сабе.
  Або чаго ад яго запатрабуе. Арнольд, пусцiѓ у ход i танк Е-50. Ён можа быць не так добра абаронены з бартоѓ, чым цяжэйшыя мастадонты, затое шустры. I калi вялiкiя масы абцякаюць пазiцыi войска чарадзейка, тое гэта вельмi эфектыѓна.
  А што "Шэрман" высокi, са слабой абаронай i вельмi пасрэднай гарматай. Куды яму супраць 88-мiлiметровых з даѓжынёй ствала ѓ 100 ЭЛ прылады Е-50, i тым больш 128-мiлiметровага Е-75. Як гэтая стальная раць усiх без цырымонiй змятае.
  А пяхота таксама гiне пад танкамi, без усялякай карысцi. Арнольд здабыѓ упэѓненасць у сабе. Яго фронту наступалi, не дапушчаючы парываѓ i адставаннi. I не было ѓ iх праломаѓ. Так што тактычныя хiтрыкi чарадзей нiяк не дапамагалi.
  Арнольд захапiѓ значную частку тэрыторыi ЗША, i ѓжо яго армады паступалi да Нью-Ёрка. Вядома, звычайна чарнаскуры гiгант сам гуляѓ за амерыканцаѓ, але чарадзейка яго апярэдзiла ѓ выбары краiны. Вiдаць ёй моцна спадабаѓся зорна-паласаты сцяг.
  Ды i нямецкiя танкi i авiяцыя, мабыць, наймацнейшыя. I магутны афрыканскi гiгант ужо збiраѓся перамагаць перамогу.
  . РАЗДЗЕЛ Љ 19.
  Час на звычайным рэжыме Ада бяжыць дваяк. Падчас шасцi гадзiн працатэрапii звычайна павольна i пакутлiва. А калi праца заканчваецца, то вельмi хутка. Асаблiва ѓ выходныя днi. Зрэшты, як i на планеце Зямля. Дык таксама даводзiцца працаваць. Пеця Давiдзеня працаваѓ фатографам i нерэгулярна. Я яго брат Гена яшчэ на мясакамбiнаце электрыкам змушаны, быѓ хоць па раскладзе на працу. Але апошнiя дванаццаць год перад сьмерцю не працаваѓ. Некаторы час ён проста буянiѓ i жыѓ за кошт брата i мацi. А потым яшчэ i захварэѓ на сухоты. I фактычна стаѓ iнвалiдам. Але фармальна сабе гурт з-за адкрытага глупства не здолеѓ аформiць.
  Праѓда, на строгiм узроѓнi Генадзя Васiльевiча прывучылi наглядчыцы-д'яблыцы працаваць. Ледзь што не так, бiлi дубiнкамi з электрашокерамi цi бiзунамi. А тут ужо пасля каменяломняѓ грузiць вiламi сiлас, або саджаць дрэвы, або капаць градкi здаецца дзiцячай забавай. А калi майстраваць шпакоѓнi або габляваць крэслы, то гэта i зусiм цiкава.
  Добра калi вакол цябе хлапчукi - гэта так натхняе i захапляе, проста супер.
  А яшчэ хлопчыкi з вялiкiм энтузiязмам спяваюць;
  Была такая цудоѓная краiна,
  Звалася яна iмперыя парад...
  Разбурыѓ яе подлы Сатана,
  Даѓно пара заклiкаць яго адказ!
  
  У ёй правiлаѓ Ленiн - проста iдэал,
  Якi зрабiѓ Радзiму вялiкай...
  I Сталiну кiраванне перадаѓ...
  Той паламаѓ парывы арды дзiкай!
  
  Хай будзе наша Радзiма ѓ квеценi,
  Бярозкi, таполi, дубы, рабiны...
  Я войска фашызму разнясу -
  Бо рускiя ѓ баях непераможныя!
  
  Расiя будзе сонцам над Зямлёй,
  Яе промнi i зоркi i каметы...
  Ты станеш самай лепшай краiнай,
  У ёй гераiчнасцi подзвiгi апеты!
  
  СССР, калi пышна цвiѓ,
  I вёѓ краiну за руку да камунiзму...
  Але лысы развалiѓ яго асёл,
  Аддаѓшы на водкуп подламу фашызму!
  
  Але веру нашу Русь не адолець,
  Яна як сонца над Зямлёй ззяе...
  Магутны рускi, Белы Бог мядзведзь,
  I будзе месца ѓ высакародным раi!
  
  Любiце вы Расiю сэрцам усiм,
  Яна ёсць наша Радзiма вялiкая...
  Хоць разяѓляе пашчу на зямлю Сэм,
  I атакуе монстар тысячалiкi !
  
  Святлана наша светлая зорка,
  Што абяцае шчасце i свабоду...
  Споѓнiцца вялiкая мара -
  Пабудуем камунiзм, павер народу!
  
  Нiхто не зможа сьцерцi краiну,
  Якую клiчуць, павер Расiя...
  Ты прыбяры ад улады Сатану -
  Прыйдзе Хрыстос вялiкая месiя!
  
  I з намi будзе Лада назаѓжды,
  I камунiзм практычны пабудуем...
  Пройдуць стагоддзi i хвiлiн года,
  Мы будзем са справядлiвым самым строем!
  
  Вялiкая наша Радзiмы мара,
  Свет зрабiць самым бурным i прыгожым...
  У нас ёсць горы, рэкi i лясы -
  Усё будзе вельмi чыстым, справядлiвым!
  
  Сталiца наша Радзiма Масква,
  Але Кiеѓ, Менск сталiцы будуць таксама...
  Разгромлена мангольская арда,
  Нам перамагчы дапамог Усявышнi Божа!
  
  Не, вы паверце рускiх не зламаць,
  Адзiны стануць браты ѓсе славяне...
  Паляѓнiчы ператварыцца хутка ѓ дзiчыну,
  А мы байцы заѓсёды павер ва ѓдары!
  Вось так хлопчыкi-вязнi праспявалi. I гэта вельмi нават вельмi гучныя галасы.
  I босыя ножкi дзецюкоѓ-вязняѓ пляскаюць па траѓцы. У такую спякоту без абутку, проста асалоду.
  Вось гэта сапраѓды прыгожае i багатае месца. I пахне водарамi кветак.
  У Аду таксама павiнна быць цудоѓна.
  Пеця загружае на вiлы сена. Ён палiчыѓ за лепшае, як i раiѓ брат Гена працаваць толькi ѓ шортах i з голым тулавам. Так значна прыемней. А спартовы гарнiтур i красоѓкi паберагчы лепш, для падыходных выпадкаѓ.
  Тут iншыя хлопчыкi таксама пераапранулiся ѓ шорты, i фарсяць голымi пяткамi, якiя практычна не пэцкаецца аб траву.
  Хлопчыкi пачынаюць спяваць. Гэта таму што пад песню куды весялей.
  У камп'ютарныя гульнi рэзацца куды прыемней, чым напрыклад, працаваць у сельскай гаспадарцы. Хоць гэта, вядома ж, не каменяломнi.
  I песнi гучаць шчыра;
  Славiцца савецкая краiна,
  I яе абшары, рэкi горы...
  Яна Родам у доблесцi дадзена,
  I пакiнем проста размовы!
  
  Я хлапчук рускi пiянер,
  За Айчыну так гатовы змагацца...
  Пакажу я людзям усiм прыклад,
  Бо заѓсёды ѓмелi мы век бiцца!
  
  Пiянеры слаѓныя сыны,
  Пад покрывам Радзiмы-Расii...
  Хоць бушуюць арды Сатаны,
  Мы пакорлiва спадары прасiлi!
  
  Самая шчаслiвая яна,
  Наша бязмежная Расiя...
  Хоць на зямлю прэ, шумячы арда,
  Наш Сварог вялiкая месiя!
  
  Зможам светабудову ѓтрымаць,
  Не паставiць рускiх на каленi...
  Ты iспыты здавай на пяць,
  З намi Сталiн i вялiкi Ленiн!
  
  Будзе наша слаѓная краiна,
  Вельмi хутка жыць пры камунiзме...
  Ты на векi Родам ведай дадзена,
  I будзем мы ѓ ярме фашызму!
  
  Як у Айчыне яблынi квiтнеюць,
  I покрыва асiны рассцiлаюць...
  Хутка стане Гiтлеру капут,
  А планета будзе проста раем!
  
  Я хачу Айчыне служыць,
  Нашай бязмежнай ведай Расii...
  Ператварыцца ж паляѓнiчы ѓ дзiчыну,
  А дзяѓчынкi стануць усё шчаслiвейшымi!
  
  Iмчацца па марозе басанож,
  Гэтыя светлавокiя дзяѓчаты...
  Урэжуць жа фашыстам кулаком,
  I вядуць агонь з аѓтамата!
  
  Вера наша руская жыве,
  Без мяжы светлая Расiя...
  Наш Гасподзь Усявышнi ведайце Род,
  Белы Бог вялiкая месiя!
  
  Iсуса са Сталiным люблю,
  Пачытаю Ладу i Сварога...
  Не расцягнуць рускiх па рублi,
  Будзе пад покрывам Святла Бога!
  
  Не, я пiянер не атэiст,
  Хоць мне Багi рускiя мiлей...
  Толькi ѓверх i не секунды ѓнiз,
  Дзеля нашай матухны Расii!
  
  Што змагу гуляючы, скорым,
  Вечнасцi покрыва Русi ззяе...
  Ды Масква вядома трэцi Рым,
  Будзе знiшчаны злосны Каiн!
  
  Вонкава мы ѓсе воiны Хрыста,
  I паклонiмся да Зямлi Сварогу...
  Iсус нам копiя Айца,
  Усе мы абяцаем сапраѓды Роду!
  
  Не хачу хлопцы гiнуць,
  Зробiм краiну, павер багацей...
  Хоць нас атакуе злосны тат,
  Мы яму здолеем урэзаць рэшты!
  
  Воiны цудоѓныя Русi,
  Той краiны, што кiруе светабудовай...
  Якi гаворыцца - Усявышнi нас выратуй,
  Каб было справа стварэннем!
  
  Вось бывае, адгрымiць вайна,
  Род людскi ѓ велiчы ѓваскрэсне...
  Будзе знiшчаны Сатана,
  Мы пойдзем наперад з магутнай песняй!
  Вось так дасцiпна i з пачуццём спявалi хлапчукi-вязнi Ада. I гэта здавалася вельмi здорава.
  А ѓ iншым месцы працавалi i дзяѓчынкi-вязнi. Яны былi ѓжо з развiтымi фiгурамi i ѓ бiкiнi.
  Зразумела дзяѓчынкам-грашнiцам басанож працаваць па траѓцы прыемней.
  Яны былi цудоѓныя i свяцiлiся прамянiстымi ѓсмешкамi.
  Дзяѓчынак i хлапчукоѓ на агульным рэжыме прыкладна пароѓну. I гэта ѓ цэлым трэба прызнаць справядлiва. Хаця быццам бы жанчына i грашыць менш. Але з Евы i попыт больш, так яна спакусiла Адама. I былi нават царкоѓныя спрэчкi - цi ёсць у жанчыны душа цi не.
  Хаця Iсус ясна сказаѓ што ёсць.
  Ды i апостал Павел гэта пацвердзiѓ, заявiѓшы, што жонкi будуць атрымлiваць мужоѓ па нядзелi.
  Ды некаторыя дзяѓчынкi ѓжо аднавiлi сувязi з мужамi. I зноѓ з iмi спяць, але атрымлiваюць пры гэтым куды больш задавальнення ѓ дасканалых целах.
  А iншыя завялi сабе новыя пары.
  А яшчэ дзяѓчынкi з вялiкiм энтузiязмам спяваюць;
  Мы дзяѓчыны, уступаючы ѓ камсамол,
  Давалi клятву верай быць Айчыне...
  Каб чакаѓ фашыстаѓ люты разгром,
  Ну, а Расii жыць пры камунiзме!
  
  Бо з намi Ленiн, нiбы метал,
  З бронзы хто мацней за ѓсякую сталi...
  Перавярнуць мiры я так марыѓ,
  Як завяшчаѓ вялiкi генiй Сталiн!
  
  Мы зробiм Айчыну страмчэй,
  I вышэй зорак Айчыну паднiмем...
  Хай будзе з камсамолкамi поспех,
  Хоць ножанькi ѓ нас зусiм босыя!
  
  Фашыст напаѓ на Радзiму маю,
  З усходу нахабна лезуць самураi...
  Я люблю Iсуса са Сталiным,
  I супастата веру, разарву!
  
  Бо з намi знакамiты Бог Сварог,
  Якi камунiзм, жартам, пабудуе...
  Мацней за ѓсiх у сусвеце слаѓны Род,
  Дадасць на прытомнасцi i волi!
  
  Мы, веру, не здадзiмся нiколi,
  Айчыну не паставiць на каленi...
  Таварыш Сталiн яркая зорка,
  I наш настаѓнiк мудры генiй Ленiн!
  
  Мы зробiм Айчыну сваю,
  Выдатней i прамянёѓ на планеце...
  I будзе, ведай забойную стрэльбу,
  Няхай весяляцца дарослыя i дзецi!
  
  Гары Сварог ты ѓ сэрцы не згарай,
  Ты заступнiк усiх мячоѓ Расii...
  Пабудуем хутка, веру моцны рай,
  Iсус прыйдзе святы мiсiя!
  
  Не верце бандзе Гiтлера сябры,
  Што пераможа яна лёгка i грозна...
  Трэба ѓсё адзiная сям'я -
  I Радзiму кахаць павер не позна!
  
  Гасподзь усявышнi нас усiх абарон,
  Падыме сцяг трохкаляровы над зямлёй...
  I ператварыцца драпежнiк злосны ѓ дзiчыну,
  Мы зможам даць рады i з Сатанаю!
  
  Вялiкую Айчыну люблю,
  Ва ѓсiм сусвеце няма цябе прыгажэй,
  Не прададзiм Расею па рублi,
  Пабудуем у светабудове мiр i шчасце!
  
  У Iмя нашай Радзiмы мара,
  Узвысiцца вялiкая Расiя...
  Усё астатняе проста мiтусня,
  I будзе з намi новая месiя!
  
  Аб Лада усемагутная мая,
  Каханне i мiр ты рускую падарыш...
  Да цябе я звяртаюся так молячы,
  I калi трэба маланкай ударыш!
  
  Марыя Багародзiца нябёсаѓ,
  Сусвету падарыла Езуса...
  Дзеля цябе вялiкi Бог уваскрос,
  Не страцiлi людзi дакладна густу!
  
  Заѓважце камсамолкi такiя,
  Багоѓ Расii моцна паважаюць...
  Мы Радзiмы вялiкiя сыны,
  Рускiя ж заѓсёды перамагаюць!
  
  Малiцца трэба Радзiме сябры,
  Пярун, Ярыла, i Сварог магутныя...
  Мы будзем вельмi моцныя мужыкi,
  I разнясём на небе нават хмары!
  
  Вось вораг ужо адкiнуты ад Масквы,
  Вы зрабiлi фашыстам вельмi балюча...
  Мы Езусу са Сталiнам верныя,
  Будзе танкаѓ з гарматамi хопiць!
  
  Не, вораг не зможа рускiх утаймаваць,
  Паколькi нашы воiны ѓсёмагутныя...
  Iспыты, здаючы, толькi на пяць,
  Каб кожны хлопчык быѓ бы вельмi моцным!
  
  Павер будзе слаѓным Сталiнград,
  I мы яго ад нацiску ѓтрымаем...
  Прыйдзе пераможны вiцязяѓ расклад,
  Хоць льецца кроѓ патокам нястрымным!
  
  Дзяѓчынкi па марозе басанож,
  Бягуць, сваiмi пяткамi мiльгаючы...
  I па фашыстах урэжуць кулаком,
  Расплюшчаны будзе нелюдзiмы Каiн!
  
  Усё будзе, ведайце людзi добра,
  Мы ѓ космасе, сузор'i адкрыем...
  Бо сумнявацца ѓ доблесцi грэшна,
  I будзе чалавек на Божым троне!
  
  Навукай хутка мёртвых уваскрэсiм,
  Здолеем стаць маладзей i прыгажэй...
  Над намi золатакрылы херувiм,
  Маёй цудоѓнай мацi-Эльфii !
  Ды прыгожыя тут дзяѓчынкi. У чатырнаццаць гадоѓ яны постацямi суцэль ужо развiтыя i рэльефныя. Таксама ѓ целах падлеткаѓ, каб лепей выпраѓляцца i духоѓна расцi.
  Дзяѓчат тут шмат, i яны цудоѓныя. У асноѓным светлавалосыя.
  I зразумела iх голыя падэшвы адрознiваюцца хупавым выгiбам пяткi.
  Вось гэта сапраѓды прыгажунi. Хаця розныя яны.
  Вось сярод iх Лiзавета Пятроѓна. Яна была на больш жорсткiм узроѓнi, за пералюбы i войны, але зараз ужо на агульным. Прыгожая такая дзяѓчына.
  Яна аддае перавагу працаваць басанож, бо так нашмат зручней. I наогул тут цудоѓна. Напрыклад, у палях кветкi - незвычайнай прыгажосцi.
  I цела ѓ цябе юнае i здаровае. I гэта заводзiць.
  I iншыя дзяѓчаты жыццём задаволены i спяваюць;
  У краiне цудоѓнай правiлы прынцэса,
  Быѓ у яе вялiзны, светлы двор...
  Сачыѓ Гасподзь з найвялiкшай цiкавасцю,
  I завязалася бурная размова!
  
  Але Сатана за ёю ѓгразаѓся,
  Жадаѓ задумаць да вяселля гутарка...
  Ён вельмi моцны вiдаць аказаѓся,
  Фактычна ж вынес прысуд!
  
  Што рабiць дзеѓцы царскага крою,
  Куды падацца i куды iсцi...
  Калiсьцi ѓпала, у жорсткай лаянцы Троя,
  Не ведаеш нават ты куды пайсцi!
  
  Прыгажуня пусцiлася вось у дарогу,
  Але туфлiк зламалiся абцасы...
  Здавалася, што прайшла зусiм няшмат,
  Нельга сабраць знаёмыя акуляры!
  
  Прынцэса вось босая пабегла,
  Збiваючы пяткi голыя ѓсё ѓ кроѓ...
  Яе нячысты скiнуѓ з пастамента,
  Але верыць яна ѓ Госпада каханне!
  
  Iдзе яна босая па камянях,
  I марозiць халодны гiдкi дождж...
  Сэрца дзяѓчынку заклiкаюць да помсты,
  А вецер сцюжы выклiкае дрыготку!
  
  Прынцэса яна шмат баялася,
  Хаця з царскай сiлы яе плоць...
  Бо ѓ царстве ѓсё так занадта выстаялася,
  Што здаецца, забыѓся яе Гасподзь!
  
  Тады дзяѓчынка стала бiрушкай,
  У лахманах носiць ваду на гару...
  Спявае за грошы сумныя прыпеѓкi,
  I верыць, што выратуе сваю мару!
  
  Яна знайсцi хацела сабе прынца,
  Яна хацела юнака-красу...
  Але ѓсе вакол яе смяюцца твары,
  На пастамент Багiню ѓзнясу!
  
  Прынцэса ходзiць нават па марозе,
  Пакiнуѓшы след хупавы на снезе ...
  Яна i ѓ сэрцы сваiм носiць ружу,
  I я яе ѓ паэму зберагу!
  
  Босыя ножкi дзяѓчыны змерзлi,
  Але ѓ чыстым сэрцы ѓ яе пажар...
  I iльдзiнкай сталi ѓ дзяѓчынкi слёзы,
  Яе такi вялiкi, мудры дар!
  
  Не, не бянтэжцеся рыцары лiхiя,
  Гасподзь не дасць дзяѓчынцы памерцi...
  Сагрэюць ножкi анёлы босыя,
  I не прыстане да дзяѓчыны той смерць!
  
  Усявышнi паказвае шлях выратавання,
  Ён дасць дзяѓчынцы радасць i спакой...
  I хочацца часам табе помсты,
  Але будуць ведаю анёлы з табой!
  
  Вось дзяѓчына сумёты мiнулi,
  Растаѓ пад промнямi пякучы снег.
  I можна нават рая бачыць далечы,
  Прыйдзе да прынцэсы сцiплай той поспех!
  
  Вось юнака ѓбачыла дзяѓчынка,
  I злiлiся ѓ пацалунку так вусны...
  I галасок прыгажунi вельмi звонкi,
  Яна багатая, хоць зусiм босая!
  
  Ну, нарэшце, яны згулялi вяселле,
  У iх шчаслiва дзецi нарадзiлiся...
  Тую дачку, што старэй наракаюць Насцю,
  I жыццё прэ ѓверх, i нi секунды ѓнiз!
  Вось гэта сапраѓды дзяѓчынкi як заспяваюць i выскаляць свае цудоѓныя зубкi. I гэта выбiтны скажам у iх праяѓляецца клас.
  Такiя дзяѓчаты тут...
  Лiзавета Пятроѓна, вядома ж, была iмператрыцай. А потым яе прызвычаiлi да зневажэння i падпарадкавання. I яна ѓ гэтым плане трэба сказаць атрымала поспех.
  Але Пекла ёсць Пекла. I што ты здаровая, бадзёрая ва ѓмовах вечнага лета. Ды тут дзяѓчаты i працуюць i атрымлiваюць асалоду.
  А яна была ѓсё ж вядомая царыца. Шкада пражыла ѓсяго пяцьдзесят два гады. А то несумненна зацямнiла б Кацярыну Другую. Ды ѓ гэтым плане Лiзавета майстар. I рускае войска пры ёй бiла самога Фрыдрыха Вялiкага.
  А цяпер дзяѓчынкi зноѓ з радасцю i энтузiязмам i пачуццём спяваюць;
  Прынцэса любiла на сняданак,
  Бананы, арэх, шакалад...
  I верыла ѓ светлае заѓтра,
  Што будзе круты вынiк!
  
  Хацела заняць месца Бога,
  Даруючы ѓсiм шчасце i смерць...
  Жаданняѓ у дзяѓчыны шмат -
  I трэба капрызы трываць!
  
  Цяпер яна стала рабыняй,
  Гаспадар яе Люцыпар...
  I пляскаюць ножкi босыя,
  З розных заходаѓ i сфер!
  
  Яе б'е бiзуном наглядчык,
  На сняданак з'едкi са стала...
  I калi дадуць дзеѓцы косцi,
  Ды хоць ты крычы - на ѓра!
  
  Ды стала прынцэса ѓ лахманах,
  Хоць была нядаѓна дыямент...
  Яе лiха бiзунам б'е,
  I трэба стукнуць не ѓ вока!
  
  Дзяѓчынка ад болю гэтага стогне,
  Яе абпальвае метал....
  Марыць красуня аб волi,
  I Д'ябал яе iдэал!
  
  Але як жа такое здарылася,
  Што стала прынцэса голай...
  I нешта так люта ѓзвiлася,
  Вось камянi пад ножкай босай!
  
  Не верце вы мудрыя людзi,
  Прынцэса не здацца павер...
  I будзе ёй анёлы суддзi,
  Не стане глытаць люты звер!
  
  Прынцэса прывыкла змагацца,
  Не клясцi ёй прыгажунi лёс...
  Яна можа люта бiцца,
  I бачыць гаспадароѓ у труне!
  
  Не ведаюць жа чэрцi лiтасцi,
  I балюча раздзiраюць павер...
  Але дзеѓка, вартая ѓзнагароды,
  Калi ты ёсць прыгажун не пень!
  
  Вось-вось адгрымелi грымоты,
  Скончылася бiтва з ворагам...
  Знiклi праклятыя гады,
  Што калi на дзеѓку са шрубай!
  
  Наносiць красуня ѓдары,
  Сваёй босай, меднай нагой...
  Хоць палаюць пажары,
  Не быць жа прынцэсе голай!
  
  Прыйдзе час, веру такое,
  Не будзе людскiх, ведай праблем...
  I стане ѓсё адразу залатое,
  Пойдзе зноѓ у пекла Люцыпар!
  
  I дзяѓчына стане вольнай,
  Каханага веру, знойдзе...
  Былiнах яго ѓсенародны,
  Паэт у вершах заспявае!
  Вось такiя песнi выконвалi дзяѓчынкi. У тым лiку i сама Лiзавета Пятроѓна. Хутчэй бы перайсцi на аблегчаны ѓзровень. Менш працы, часцей сустрэчы з хлопцамi i больш забаѓ. А забаѓляцца зразумела, жадаецца. Вось, напрыклад, на кампутары пайграць было б выдатна.
  Лiзавета Пятроѓна, калi адкрыла для сябе гульнявую прыстаѓку, то гэта было так крута - сапраѓдны Эдэм. I выходзiла ѓсё надзвычай выдатна.
  А вось зараз дзяѓчынкi зноѓ спяваюць;
  Я нарадзiлася прынцэсай у палацы,
  Служыла мне тры тысячы служанак...
  Але адмовiла Д'яблу ѓ вянку,
  Паколькi чорт паверце не падарунак!
  
  Ну што ж жорсткi хлопец Люцыпар,
  Мне не дараваѓ падобнага падману...
  Ён уладар самых розных сфер,
  I пасылае буры, ураганы!
  
  Бегла я босая з палаца,
  У сялянскай сукенцы ганарлiвая прынцэса,
  Была ѓ вязнiцы воляй бацькi,
  I выпрабавала, шмат ведайце стрэсу!
  
  Мне дала ведзьма гаротны савет,
  Ты сшыѓ дзяѓчына тузiн кашуль...
  Тады адкрыецца табе ѓвесь свет,
  Не будзеш ты нiкчэмнай казюлькай!
  
  Ну што ж справа, гэта як заѓсёды,
  Я за станок упроглася не быць удавою...
  Споѓнiцца вялiкая мара,
  Але шыць прыйшлося дзяѓчынцы крапiвою!
  
  А гэта мука пальцы моцна палiць,
  Бо крапiва ведай як агонь паскудны...
  Але заслужыць пакуль братва пашана,
  Каб цалаваѓ прынц проста дзеѓку ѓ вусны!
  
  I пляту, кашулю, хлопцы ведай,
  Каб выратавацца ад падкопаѓ Люцыпара...
  Каб атрымаць вер сапраѓдны рай,
  Каб планета была нiбы сфера!
  
  I веру, гэты светлы дзень прыйдзе,
  Калi пазбавiмся, жартам мы ѓсе ад пекла...
  Перамог адкрыем бязмежны рахунак,
  I будзе вельмi буйная ѓзнагарода!
  
  Малiлася Богу, Госпаду Хрысту,
  I слязу вельмi бурна пралiвала...
  Да яго часцiцу сэрца прынясу,
  I скiну ярмо пекла з пастамента!
  
  Карацей ды дапаможа людзям Бог,
  Пашыю, я веру з крапiвы кашулi...
  Каб уваскрэснуць кожны мог,
  Бо чалавек не нiкчэмная казюлька!
  
  I вось працую я нiбы як пчала,
  Босымi ножкамi па крапiве ступаючы...
  I веру, будзе хутка гарачая вясна,
  Планета стане, нiбы вечным маем!
  . РАЗДЗЕЛ Љ 20.
  А вось у iншым месцы Саша Данельчук i Антон Шэлестаѓ глядзелi займальнае кiно;
  У гэты момант у зале, дзе балявалi, сустракаючы чорнага госця, i адзначаючы сваё паганскае свята эльфiйкi, успыхнула зарыва. Яно шугала слова паѓночнае ззянне. I ѓ яго нiбы натоѓп з апраметнай ѓвалiлiся касматыя, iкластыя гоблiны. Вельмi буйныя тыпы, у вялiкiмi дубiнамi, мячамi, сякерамi.
  Арнольд свiснуѓ. Шматлiкiя эльфiйкi, якiх было ѓ дваццаць разоѓ больш, чым самцоѓ ускiнулi лукi i агалiлi мячы, з якiмi не раставалiся падчас балявання.
  Чарадзейка ѓзляцела ѓ паветра i прагарлапанiла:
  - Як вы можаце парушаць наша свята?
  Правадыр гоблiнаѓ не такi буйны, як яны, але фiялетавых даспехах, падобны на чалавека, але вельмi агiдным тварам, i вялiкiм носам, зароѓ:
  - Чужынец прыйшоѓ у наш свет! Выдайце нам яго, i мы не пральём вашай крывi!
  Абодва чарадзея-эльфа юнак i дзяѓчына хорам усклiкнулi:
  - Мы не выдаём сваiх гасцей! I вялiкi змей нам сказаѓ: ён прыйшоѓ з мiрам!
  У адказ чалавек з агiднай асобай, у фiялетавых даспехах i залатым шлеме на галаве, вымавiѓ:
  - Я Акенда кароль троляѓ! Мая магутнасць эльфы вялiка! I калi вы не хочаце выдаць чужынец, то вас будуць атакаваць арды гоблiнаѓ i оркаѓ!
  Тут Арнольд устаѓ i зрабiѓ крок насустрач каралю найстаражытнага народа, пракрыкнуѓшы:
  - Ну, калi я цябе патрэбен, дык паспрабуй мяне ѓзяць! Хваляешся што ты кароль? Так дакажы сваю сiлу! Бiцца са мной, i пакажы, як ты распраѓляешся з прышэльцамi!
  Воiн у фiялетавых даспехах рыкнуѓ:
  - Ты прышэлец сам падахвоцiѓся на паядынак! Але для караля занадта шмат гонару ваяваць з нейкiм наймiтам з чалавечай iмперыi! Я выстаѓлю супраць цябе свайго лепшага воiна!
  Арнольд згодна кiѓнулi i вымавiѓ:
  - Тады дай слова, што ѓ выпадку маёй перамогi, ты не будзеш нападаць на эльфаѓ?
  Кароль засмяяѓся i адказаѓ з вельмi агiднай усмешкай, злога дэмана, i якiя адлiваюць сталлю зубамi:
  - Мы заѓсёды ваяваѓ адзiн з адным! У адрознiце ад людзей мы жывем занадта доѓга, i калi тролi, гоблiны, эльфы, оркi i iншыя не гiнулi ѓ баях, то нас стала б так шмат, што не было дзе павярнуцца!
  Арнольд падвёѓ несуцяшальны вынiк:
  - Вайна натуральны стан не толькi людзей!
  Кароль троляѓ свiснуѓ. З'явiѓся сапраѓдны волат больш за сем метраѓ ростам у даспехах блiскучых плацiнай, i фiзiяномiяй iльва. Велiзарны i шыракаплечы - рэальна нiбы тыраназаѓр. I абедзвюх рука па доѓгiм з двухпавярховы дом мячу.
  Рэальна казачны персанаж - велiзарны, i пры гэтым досыць спрытны.
  Арнольд такiх волатаѓ бачыѓ толькi ѓ кiно, але там яны, зразумела не сапраѓдныя. А гэта рэальна забойца i грамiла!
  Афраамерыканскi спецназавец з мужнай усмешкай, вымавiѓ:
  - Ну добра! З iм так з iм! Пачнём прама зараз!
  I Арнольд падхапiѓ свой гранатамёт з плутонiевым батарэйкамi. Хутчэй за ѓсё, аѓтамат такую тушу можа i не ѓзяць, хiба што патрапiць прама ѓ вока. Але мацёры чарнаскуры спецназавец жадаѓ большага эфекту, i зарадзiѓ важкi залаты паднос.
  Велiчэзны з баец з iльвiнай галавой, хутка, нiбы лопасцямi млынамi, закруцiѓ мячамi.
  Арнольд стрэлiѓ, амаль не цэлячыся. Ён, маючы навык i талент, iнтуiтыѓна адчуваѓ калi палiць i куды.
  Паднос вылецеѓ з вялiкiм паскарэннем. I яго востры край упiѓся прама ѓ горла iльвiнаму гiганту. Велiзарная як кабiна КАМАЗА галава, адляцела. З пашчы зрынутага монстра, вылецеѓ кубак агню i трапiѓ у спiну гоблiна, лiтаральна раздзiраючы яго на часткi.
  Кароль нема прароѓ:
  - Парвiце гэта фатальнае племя мае арляты!
  Эльфiйкi адкрылi па гоблiнах, i спрабуюць услед за iмi прарвацца орка агонь з лукаѓ.
  Дзяѓчаты нацягвалi цецiву i рукамi i нагамi. Яны былi iмклiвыя, нiбы звяркi ласка.
  Iх стрэлы дзiвiлi як вялiзных да трох метраѓ вышынi гоблiнаѓ, так менш буйных оркаѓ.
  Арнольд узяѓ у рукi аѓтамат, з мэтай эканомii перавёѓ яго ѓ рэжым стральбы адзiночнымi патронамi. I таксама адкрыѓ агонь. Першай яго мэтай, быѓ, зразумела кароль троляѓ Акенда.
  Але тут высветлiлася, што не так усё проста. Вакол магiчнага манарха ѓзнiк арэол, ад якога адскоквалi стрэлы эльфiек, i ѓранавыя кулi прасунутага i накручанага аѓтамата.
  Арнольд з прыкрасцю адказаѓ:
  - Магiя часам мацнейшая за ѓзбраенне! I працягнуѓ стралянiну па меней абароненым мэтам.
  Як высветлiлася буйныя гоблiны, атрымаѓшы невялiкую, але з магутнай выбухоѓкай усярэдзiне уранавую кулю ѓ галаву, памiраюць практычна маментальна.
  Магутны чарнаскуры ваяр працягваѓ страляць. Ён дзiвiѓ непрыяцеляѓ вельмi трапна. Кожны стрэл быѓ дакладны i смяротны.
  Некаторыя оркi i гоблiны дабягалi да эльфiек i эльфаѓ, i тыя сустракалi iх ударамi, сваiх густа абсыпаных каштоѓнасцямi мячоѓ i шабель. I бязлiтасна секлi свежае мяса.
  Хоць пахла ад оркаѓ i гоблiнаѓ не занадта прыемна.
  Арнольд страляѓ, не робячы промахаѓ, адзiночнымi, практычна не цэлячыся. У прынцыпе як пры праходжаннi паласы перашкод, паѓсекунды цi нават менш, каб падняць пiсталет i стрэлiць.
  Або як у кампутарнай гульнi з пiсталецiкам. Таксама ѓсё дастаткова проста. Ужо паднiмаючы зброю, нацiскаеш на курок. Або па рухаючых мiшэнях, збiваючы лятаючыя талеркi.
  Усё даволi проста. Арнольд вядзе агонь. Адзiн з оркаѓ прарваѓся да чарнаскурага спецназаѓца, i афраамерыканец распароѓ яму жывот штык-нажом.
  Пасля чаго воiн з Афрыкi працягнуѓ стралянiну. Але оркаѓ было шмат. Яны, падобна, драбнейшая i пладавiтая трава, чым гоблiны. Лезуць сабе i лезуць.
  А патроны ѓ аѓтамаце хаця i маленькiя, але даволi цяжкiя. Iх шмат не возьмеш, i марнаваць iх на нейкiх валасатых мядзведзяѓ, памерамi з рослых людзей, неяк стрымлiва.
  I Арнольд зноѓ ужыѓ гранатамёт. Зарада на плутонiевых батарэйках павiнна хапiць вельмi надоѓга. Плутонiй элемент дарагi, але змяшчай масу энергii.
  Вось зараджаеш у гарлавiну адзiн са шматлiкiх залатых падносаѓ i страляеш. Пальнул i адразу ж тузiн оркаѓ i пары гоблiнаѓ знесены.
  Гэта эфектыѓна, i галоѓнае можна лупiць не клапоцячыся аб эканомii.
  Арнольд зноѓ стрэлiѓ. Збiѓ кучу оркаѓ i праспяваѓ:
  - А тым, хто не хоча жыць у свеце,
  Мы робiм iм харакiры!
  Ды афраамерыканец - гэта скала ваяѓнiчасцi. Зноѓ пальнуѓ, i паднос масу валасатых стварэнняѓ размазаѓ па паверхнi.
  Ды Арнольд нагадвае легендарнага Шварцэнэгера якi ѓзяѓся за знiшчэнне супернiкаѓ.
  I пачуваецца завадным...
  Вось чарговы важкi паднос ляцiць з вялiкiм паскарэннем. Так ламае оркаѓ i гоблiнаѓ, нiбы ѓсмятку.
  Арнольд праспяваѓ, страляючы:
  - Калi орка, мы знойдзем,
  Калi орка, мы знойдзем...
  То жартаваць не станем!
  На часткi разарвем!
  На часткi разарвем!
  На часткi разарвем!
  I вось чарговае пасланне смерцi ад чарнаскурага гiганта. Гэта сапраѓды нешта жахлiвае. Не афраамерыканец, а вялiкi чорны дэман, пракраѓся ѓ казачны светы.
  Эльфiйкi вядуць сабе агонь i сякуцца. Некаторыя з iх кiдаюць у оркаѓ i гоблiнаѓ вострыя, тоненькiя дыскi. I пiшчаць сабе нiбы свiстулькi.
  - Нiколi не здадзiмся,
  Нiколi не змiрымся!
  I паказваюць свае востранькiя мовы!
  Дзяѓчыны з расы эльфаѓ выдатныя i смяротныя. Яны не дадуць непрыяцелю лiтасцi i пакажуць каласальнае ѓменне.
  Арнольд, ведучы агонь па супернiках, выбiваѓ з аднаго стрэлу па многу стварэнняѓ.
  На шчасце оркi i гоблiны праз партал перакiдвалiся асобнымi порцыямi. I iх паспявалi перамолваць, як эльфiйкi трапнымi стрэламi, так i Арнольд сваiмi залпамi.
  Гранатамёт на плутонii б'е забойна. Хоць хутчэй гэта не проста гранатамёт, а нешта больш дасканалае i забойнае.
  I вельмi эфэктыѓнае.
  Арнольд збiѓ чарговую порцыю стварэнняѓ, i праспяваѓ:
  - На святой вайне,
  Будзе наша перамога...
  Мы байцы на зямлi -
  Нашы слаѓныя дзяды!
  Ваяѓнiцы таксама не саступаюць i не паддаюцца. I як урэжуць i дзяѓбуць стрэламi.
  I iх босыя ножкi нацягваюць цецiву, а мячы ѓ руках сякуць валасатых агрэсараѓ.
  Выдатны цячэ бой. Арнольд прылады сваiм гранатамётам тыпу ультра, расстрэльвае падноса, а таксама абломкi гаршкоѓ.
  Дзяѓчаты тут вельмi крутыя, i ѓ iх вельмi прыгожыя ножкi. I такiя спрытныя пальчыкi.
  Арнольд лупануѓшы, прароѓ:
  - Эльфы мае, добрыя, крутыя эльфы!
  I зноѓ спецназавец з афрыканскiмi каранямi ѓрэжа. Ды супраць Арнольда не выстаяць стварэнням. Ён бо баец створаны д'яблам. Лепшы з лепшых - сусветная суперзорка!
  А ѓжо гаворка тое кажа - нiбы рэчанька цурчыць.
  I яго штык-нажом магутная, чорная рука распарвае ѓсiх супернiкаѓ. Ды куды да яго iншым байцам.
  Арнольд ва ѓсю глотку зароѓ:
  - Спецназ, спецназ, афрыканскi спецназ!
  Зрушым орку мы i ѓ брыво, а ѓ вока!
  I дзейнiчае супраць валасатых монстраѓ, нiбы дубiнай. I не просты, а тэрмаядзернай.
  Няма да такога байцы i не сунеш. А вось гоблiн паспрабаваѓ урэзаць дубiнкай, дык галава адрэзаная адляцела!
  Воiн з Афрыкi праспяваѓ:
  - Не варта галаву губляць,
  Не трэба спяшацца...
  Стагоддзя не варта адмяраць,
  Ломаючы косцi бiцца...
  Ты запiшы сабе ѓ сшытак,
  На кожную старонку -
  Мы будзем оркаѓ забiваць,
  Мы будзем оркаѓ забiваць!
  Мы будзем оркаѓ забiваць!
  Экзамены здамо на пяць!
  I чарнаскуры ваяѓнiк-тэрмiнатар зноѓ возьме, i непрыяцелю моцна лупне.
  I паднос разнясе яшчэ групу оркаѓ. Ды вялiкi баец ваяѓнiк Амерыкi.
  I рэзае ворагаѓ, нiбы сам ваяр несмяротнага духу.
  Эльфiйкi i малалiкiя юнакi-эльфы не саступаюць. У баi ѓдзельнiчаю i дзецi эльфаѓ. Яны таксама вельмi нядрэнныя стрэлкi, а босымi ножкамi кiдаюць у оркаѓ iголкi.
  Арнольд таксама для разнастайнасцi, стрэлi iх плутонiевага пiсталета, iголкамi ѓ ядам. Заадно i праверыць як таксiны дзейнiчаюць. Iголкi вельмi тонкiя, амаль бязважкiя, але атручаныя найноѓшай распрацоѓкай навукi ЗША.
  Так што дзейнiчаю вельмi забойна.
  I Арнольд праспяваѓ:
  - Упiлiся ѓ горла iголка,
  I не па правiлах гульня!
  Ды з пiсталета iголкi ляцяць хутка, вельмi добрая зброя нават для дваццаць першага стагоддзя. Па-першае, вельмi тонкiх iголак можна назапасiць вельмi нават шмат! Напрыклад, у адным напарстку цэлую тысячу такiх зарадаѓ, здольных таксiнам забiць слана. А па-другое зброя бясшумная, i здольная прабiць любы бронекамiзэльку, i да двух цаляѓ бронi!
  Вось гэта сапраѓды зброя страшнага i легендарнага, амерыканскага гурта спецназу "Iзаляцыя".
  Сапраѓды iголак можна было набраць шмат i тут не выпрабаваць iх на орках i гоблiнах грэх!
  Арнольд выкарыстоѓваѓ найноѓшую i прасунутую зброю армii ЗША. Тое, што нават яшчэ абкатку ѓ войнах не прайшло. I як удала дзейнiчае атамны, iгольчасты пiсталет. I колькi ѓ адной абойме можна змясцiць iголак, якiя забiваюць паѓнавартаснага байца!
  Арнольд, знiшчаючы оркаѓ i гоблiнаѓ, ледзь паспяваючы нацiскаць пальцам на кнопку, нiбы нейкi хлапчук у кампутарнай гульнi, бы ѓражаны ѓдалай зброяй i праспяваѓ:
  Бо ад тайгi да гарачых мораѓ,
  Наша зброя ѓсiх мацней!
  I выкiдвае iголкi. Выкошвае оркаѓ, цэлымi курганамi. Не ѓ кожнага чалавека, указальны палец здольны так хутка рухацца, як у Арнольда Лугера .
  I мачыць, разбураць, нiшчыць i псаваць магiчных стварэнняѓ. Ды гэта сапраѓды баец, ды яшчэ страшна ѓзброены.
  I час ад часу якi пускае ѓ ход штык-нож. Якi калi ѓ разанэт, то мала нават мядзведзям з вельмi пачварнымi мордамi оркаѓ не здасца.
  Эльфiйкi амаль не неслi зараз страт. А горы з трупаѓ, нападаючых на iх стварэнняѓ раслi.
  Добра, што зала для балю апынулася такой вялiзнай i высокай. У разоѓ дзесяць больш, чым здавалася звонку! Таксама магiя якая дазваляе пашыраць памяшканнi, нават у параѓнальна невялiкiх хатах.
  Арнольд, знiшчаючы нападаючы звяроѓ, падумаѓ, што будзе потым што расказаць. Вось ёсць кампутарныя гульнi, дзе нават наймацнейшая i фенаменальная рэакцыя не выратуе цябе, калi не абзавядзешся моцнай зброяй.
  Але ѓ Арнольда такая зброя ёсць. I ён упэѓнена вядзе бой. Эльфiйкi зараз оркаѓ i гоблiнаѓ расстрэльваюць з лукаѓ на адлегласцi. Наогул вельмi хораша i сэксуальна глядзiцца, калi такiмi хупавымi i стройнымi ножкамi босымi пальцамi нацягваюць цецiву.
  Наогул гэта практычна, бо ногi i людзей, i ѓ эльфаѓ мацней рук, i можна больш тугую цецiву нацягнуць, i выпусцiць з каласальным паражальным эфектам.
  Галоѓная чарадзейка, страляе i рукамi i нагамi, i яшчэ плюе ѓ непрыяцеляѓ з трубачкi. Што цалкам практычна. Вiдаць, што ѓ баявой магii яна майстар.
  Вось як вылятаюць маланкi i па орках i гоблiнах. Тыя цi зарослыя калматай поѓсцю, цi ѓ даспехах. А пруць сабе танкам.
  Арнольд нават здзiвiѓся:
  - Ну i адмарозкi? Нiчога не баяцца!
  Галоѓная чарадзейка адказала:
  - Страх гэта слабасць, але адвага патрабуе розуму!
  Арнольд лагiчна адзначыѓ:
  - Не паспрачаешся з тым, што адвага без розуму гэта слабасць! - Чарнаскуры гiгант змянiѓ руку пры стральбе iголкамi, на пiстоле з батарэйкай з плутонiю i працягнуѓ. - Калi ваяр уцёк, то ён застаѓся жывы, а гэта ѓжо сёе-тое можна вярнуцца i адпомсцiць!
  Галоѓная чарадзейка пагадзiлася:
  - Так! Мы эльфы жывем па мерках людзей вельмi доѓга! I яшчэ не хварэючы i не старэючы, на не вельмi хочацца гiнуць у баi!
  Чорных гiгант захоплена праспяваѓ:
  -Гора таму, хто пазмагаецца,
  З грозным Арнольдам у баi!
  Калi супернiк ашалеѓ -
  Я яго гада заб'ю!
  Я яго гада заб'ю!
  I спецназавец як рушыць абцасам ногi ѓ падбародак гоблiну. У таго бычыная шыя зламалася.
  Арнольд ухмыльнуѓся, працягваючы страляць i, выдаѓ:
  - А сiла да розуму таксама патрэбна!
  I зноѓ палiць на аѓтапiлоце. У рэальнай вайне вядома супернiк iдучы хваляй у псiхiчную атаку з'ява рэдкая. У Iраку супраць амерыканцаѓ выкарыстоѓвалi тактыку дыверсiйнай вайны. Рознага роду падкладалi мiны, нават часам кiдалi на вулiцы долары, а пад iмi ѓзрыѓчатка. Часам выкарыстоѓвалi i яд у бутэлечках, цi газы.
  Галоѓнай тактыкай сталi ѓдары цiшком. Калi ты днём мiрны грамадзянiн, а ноччу баявiк.
  Вядома, гэта стварала нервовасць. Яшчэ адной тактыкаѓ баевiкоѓ, былi абстрэлы блок-пастоѓ . Прычым, часта бывала бандыт дасць чаргу i выцякаць.
  А праз дзве гадзiны зноѓ вернецца i зноѓ пальне.
  Шкода быццам бы невялiкi, але моцна вымотвае нервы. Часам баевiка пасылалi зусiм маленькiх хлопчыкаѓ з магнiтафонамi. А там запiсана стралянiна з аѓтамата.
  Вядома ж, салдаты маглi назапасiць прыняць за сапраѓдную i адкрыць у цёмны агонь. А супернiк пад шумок падкладаѓ выбухоѓку.
  Ды шмат было розных брудных прыёмаѓ баевiкоѓ i ѓ Аѓганiстане, i Iраку.
  Некаторыя ѓмельцы выкарыстоѓвалi нават дзiцячыя машынкi для дыверсiй, або робата са сваёй нагi .
  Апошнiя дарэчы, даволi небяспечная зброя, асаблiва ѓначы, цi падчас пяшчанай буры.
  Арнольд у розных баях пабываѓ. I не часта яму даводзiлася атрымлiваць асалоду ад таго, што цяпер - вынiшчаючы непрыяцеляѓ натоѓпамi! Сотня за сотняй, полк за палком, робiш ты оркаѓ не толькi мячом.
  Арнольд адзначыѓ:
  - Вайна лепшая забаѓка, але горшы адпачынак!
  Галоѓная чарадзейка з гэтым ахвотна пагадзiлася:
  - Самы горшы з адпачынку, але затое так цiкава!
  I дзяѓчына-чараѓнiца кiнула босай ножкай згустак энергii. Той узарваѓся, раздзiраючы атакуючых звяроѓ.
  Арнольд буркнуѓ:
  - Татальнае знiшчэнне!
  У дзяцiнстве ён гуляѓ у "Антанту", так у падобнай гульнi, вельмi моцна лупяць кулямёты ѓ танкаѓ. Калi ён пускаѓ тры машыны, ды яшчэ мiнулыя паляпшэннi, яны маглi выбiваць пяхоту тысячамi. I гэта, безумоѓна, падабалася дзiцяцi.
  А зараз яна сам як танк. I выбiвае непрыяцеляѓ, нiбы яны бязмозгiя, электронныя юнiты.
  Арнольд у сваiм рэпертуары. Праѓда ѓжо i ѓказальны палец стамiѓся. Чарнаскуры гiгант змянiѓ руку для стральбы. А iншы навёѓ ультра-гранатамёт. I ѓзяѓ, пальнуѓ срэбнымi вiдэльцамi. Тыя разляцеѓшыся, трыццаць оркаѓ i пецярых гоблiнаѓ завалiлi.
  Арнольд зароѓ:
  - А ѓ мяне такая масць,
  Iрвацца ва ѓладу!
  Iрвацца ва ѓладу!
  I спецназавец ударыѓ орка ѓ пахвiну. Той падляцеѓ на некалькi метраѓ угору, i зараз ачмурыѓся ад болевага шоку.
  Галоѓная чарадзейка ѓхваляльна кiѓнула галоѓкай:
  - Дык iх! Бi i не шкадуй!
  Арнольд зароѓ ва ѓсю глотку:
  - Злосны орк паѓзе па скалах,
  Урэж яму баец напалмам...
  Оркаѓ не шкадуй, вынiшчай iх гадаѓ!
  Як блашчыц душы, бi як тараканаѓ!
  I зноѓ важкая нага гiганта ѓ чорным боце, абрынулася на скiвiцу орка. I галаву лiтаральна адарвала.
  Ды страшны афраамерыканскi спецназавец у гневе. I дзiкай, ашалелай лютасьцi.
  Калi ѓжо рушыць, дык нiбы таран абрынуѓся.
  Эльфiйкi страляюць, i сякуць. Аднаму юнаку-эльфу ѓсё ж знеслi галаву. Ну што ж шалёная сякера. Сярод дзяѓчат толькi параненыя. Адно ѓ прыватнасцi рассекла босую падэшву, i яна зараз нацягвае цецiву толькi рукамi.
  Але дзяѓчынка не маркоцiцца, прамаѓляе:
  - Можна, жыць i без нагi, але паспрабуй без мазгоѓ!
  I падмiргнула напарнiцам - маѓляѓ, мне не балюча!
  Галоѓная чарадзейка, выскалiѓшы жамчужныя зубкi, заявiла:
  - Страху насуперак, мы даб'ём вас усiх ворагi!
  Ваяѓнiцы i на самай справе як завядуцца. I будуць непрыяцеляѓ рэзаць i нявечыць.
  Арнольд ва ѓсiм iмкнецца быць першым i адназначна лютым i непераможным.
  Страляе па орках i тролях. I часам б'е сваiмi нагамi-кувалдамi. Ды ѓ яго цела - сама зброя. Ён страшны баец, якога баяцца ѓсё i ѓ любой краiне.
  Вось адны з шэйхаѓ неяк трапiѓ пад удар ягонага бота... Хрыбет зламаѓся, i паралiзавала!
  А што ён думаѓ, што можна з Арнольдам жартаваць? Пры гэтым зразумела, чарнаскуры гiгант не проста кавалак мяса.
  Вось, напрыклад, ён такое апавяданне неяк напiсаѓ, пра тое як бы ѓ сучасным свеце адчуваѓ бы сябе Шэкспiр. Ды гэта было цiкава. Шэкспiра не прапусцiлi ѓ самавiтых выдавецтвах, i ён мiнуѓ толькi тамака, дзе друк па патрабаваннi.
  I як высветлiлася амаль нiчога не змог прадаць! На самай справе, занадта ѓжо старамодна! У дваццаць першым стагоддзi Шэкспiр нiкому не патрэбен. Гэта ѓсё роѓна, што катапульту выставiць супраць нашпiгаванага электронiкай штурмавiка.
  Арнольд узгадаѓ таксама свой бой у Сiрыi. Там ён захапiѓ у якасцi трафея ѓ сiрыйцаѓ расейскi танк Т-90. Сагналi яго сабе на пазiцыi. Даволi цесная кабiна, але машына дастаткова практычная.
  У тым баi Арнольд захапiѓ i аднаго расiйскага iнструктара. Яго потым, праѓда, вярнулi i папрасiлi прабачэння.
  Пасля чаго аб невядомым чарнаскурым гiганце, загаварылi i ѓ Расii. Сапраѓды, з чаго гэта рускiя ѓзялi, што амерыканскiя спецназаѓцы слабыя? Арнольд, змог адзiн разбiць з цэлым атрадам сiрыйцаѓ. Завошта i атрымаѓ пурпурное сэрца. Дакладна таксама ён узяѓ у палон шэйха баевiкоѓ у Рацы .
  Але нiколi Арнольд не забiваѓ так шмат як зараз. Ён адчуваѓ сябе крутым з самых крутых. I забiваѓ сабе, i забiваѓ!
  Арнольд ухмыльнуѓся, калi ѓ яго трапiѓ дзiда, кiнуты оркам. Ды крыху страцiѓ грамiла канцэнтрацыю. А сам голы па пояс, без бранi. I прабiла скуру, выступiла кроѓ.
  Баявы спецназавец падумаѓ, што трэба быць больш асцярожным. А раптам у оркаѓ неяк ёсць яд!
  Ну, добра, ён начапiѓ на сябе адным рыѓком браню. I зноѓ пачаѓ палiць. Ды яшчэ i шпурнуѓ падчапiѓшы ботам вiдэлец. Тая ѓпiлася орку ѓ горла. I непрыяцель стаѓ памiраць, сьцякаючы крывёю!
  Арнольд зароѓ:
  - Орк прашу, не кусацца!
  I разрагатаѓся на ѓсю глотку. Ад смеху адна з вялiкiх, залатых люстраѓ з алмазнымi падсвечнiкамi сарвалася, i абрынулася на галовы оркаѓ i гоблiнаѓ.
  Тыя завалiся, нiбы на iх, абвалiѓся вялiзны вал цунамi.
  Галоѓная чарадзейка правiшчала:
  - Маё паклiканне вас забiваць!
  I з босых пальчыкаѓ ног вылецiць маланка. Возьме i шугане па магiчнай масе.
  Арнольд зароѓ:
  - Я нiбы бык, бадаюся, i нiбы тыгр - кусаюся!
  I грамiла скокне, пракруцiць у паветры круцёлку, i ботам дзяѓбане орка па галаве. У таго чэрап i рассыпаѓся. Ды не з тым ён вiдаць звязаѓся.
  Арнольд зароѓ:
  - Агарод гарадзiць, не дуб спiлаваць!
  I зноѓ давай лупiць непрыяцеляѓ нагамi. Але, зразумела, i пiсталет працуе адназначна трапна.
  Арнольд прыгадаѓ яшчэ адно сваё апавяданне. У iм адна дзяѓчына-бландынка пакахала чарнаскурага хлопца. Але ѓ тым i справа, што яна была прынцэсай, а выдатны юнак рабом.
  I тым не менш прынцэса разам з iм бегла з палаца i была злоѓлена.
  За гэтую ганьбу яе пазбавiлi тытула, i босую ѓ рубiшча адправiлi на караблi разам з умiлаваным за моры на плантацыi.
  Там дзяѓчына i ѓкалывала як iшак, пакуль зноѓ не вырашылася на ѓцёкi. I зноѓ яе дагналi. Вылупцавалi i таѓравалi. Пасля чаго з плантацый накiравалi на руднi.
  Але Афрыканская багiня ацанiла адданасць дзяѓчыны, былой прынцэсы i падарыла ёй вечную маладосць.
  Прынцэса, будучы вечна юнай, не памерла на руднiках, а працавала, пакуль шахты не скончылiся. I ацалелых рабоѓ павялi на гандаль. Так як прынцэса была юная, а калi яе адмылi, то стала i вельмi прыгожай, яе купiлi для гарэму.
  Дзяѓчына паступова паднялася ѓ становiшчы i стала першай жонкай султана. А затым нарадзiла яму сына. Хiтрасцю вынiшчыла iншых спадчыннiкаѓ, i яе першынец успадкаваѓ трон.
  Потым яна была яго вечнай дарадчыцай. Кiравала ѓ войнах - iмперыя пашыралася. А калi яе сын састарэѓ i памёр, султанша змагла вырваць завяшчанне i сама захапiла трон.
  Пасля чаго правiлы далей, пакуль маючы ѓ кiшэнi вечнасць, не заваявала ѓсю планету Зямлю.
  Але яе каханы даѓно памёр. Iшлi стагоддзi. Узнiкла вялiзная, чалавечая, касмiчная iмперыя. I нарэшце, людзi пры дапамозе навукi навучылiся ѓваскрашаць даѓно памерлых. I кiраѓнiца паловы сусвету ѓ першую чаргу загадала ѓваскрэсiць свайго каханага. I яго сапраѓды вярнулi да жыцця.
  Пасля гэтага кiраѓнiца выйшла за афрыканца замуж i зрабiла яго кiраѓнiком iмперыi. Пасля чаго яны, здабудучы сiлай навукi, абсалютная неѓмiручасць кiравалi доѓга i шчаслiва. Дакладней вечна i дасягнулi пры гэтым абсалютнага шчасця!
  Арнольд быѓ вельмi задаволены такiм расказам. I гэты твор выклiкаѓ шумiху i карыстаѓся папулярнасцю. Хаця Арнольд Лугер яго апублiкаваѓ пад псеѓданiмам.
  Але сапраѓды твор аказаѓся настолькi паспяховым, што яму прапанавалi, напiсаць на гэтую тэму вялiкi, паѓнацэнны раман. А можа, нават i серыю раманаѓ.
  Але дэфiцыт часу характэрны для афiцэра спецпрызна, якi ѓвесь час ваюе i выконвае тыя цi iншыя мiсii адбiваѓся. Сапраѓды куды прасцей наштампаваць аповяд на айфоне , цi смартфоне, чым пiсаць вялiкiя працы.
  Арнольд забiваѓ зараз прадстаѓнiкоѓ iншага свету. Памятаѓ, як ён паляваѓ за Мулай Амарам. Як быѓ жорсткi бой з адборнымi маджахедамi. I маса байцоѓ палегла. I ѓ Арнольда двое таварышаѓ зацiхла назаѓжды.
  Ды зараз ён адзiн з людзей, але вакол эльфы i выдатныя эльфiйкi, што ваююць гераiчна.
  Арнольд зароѓ:
  - Я не жартую i калi трэба горы зварочу!
  I зноѓ вядзе агонь гэты магутны хлопец. I робiць усё нiбы люты мядзведзь.
  Вось ён усё ж пальнуѓ падносам з ультра-гранатамёта па каралю троляѓ, хай i прыкрытаму абаронай.
  Паднос ударыѓ у магутнае магiчнае поле i разляцеѓся. Ды не дасягнуѓ Арнольд мэты, але аскепкi абклалi ѓсё ж тузiн оркаѓ!
  Чарнаскуры гiгант праспяваѓ:
  - Оркi мае, грозныя i злыя оркi!
  Вас пасячы - мы такiя вельмi ваѓкi!
  I вось Арнольд з пiсталета даѓ цэлую чаргу. I скасiѓ шэраг. Ды ён баец грозны i бескампрамiсны!
  Галоѓная чарадзейка спытала ѓ Арнольда:
  - Ты можа быць бог?
  Чарнаскуры гiгант смела адказаѓ:
  - Не! Я хутчэй Звышчалавек!
  Чарадзейка згодна кiѓнула:
  - Звышчалавек - гэта гучыць горда!
  Шалёны нацiск оркаѓ i троляѓ, стаѓ вычэрпвацца. Насамрэч, колькi можна ѓжо закiдваць пазiцыi эльфiек трупамi. I вось кароль троляѓ звярнуѓся да галоѓнай чарадзейкi:
  - Вы хiба не бачыце, што чорны хлопец вельмi нават небяспечны?
  Чараѓнiца пагадзiлася:
  - Для вас ён небяспечны, без усялякiх сумневаѓ! - Дзяѓчына трасянула босы ножкай, кiнула кiнжал, прабiѓшы гоблiна i, працягнула. - Але для нас ён нiбы бацька родны! Дакладней брат i абаронца!
  Акенда злосна заѓважыѓ:
  - Воѓк дрэнны абаронца авечкам! Хiба вас ваша гiсторыя нiчому не вучыць?
  Чарадзейка адказала з усмешкай:
  - Ваѓка таксама можна прыручыць. Ёсць жа i цывiлiзацыi з ваѓкоѓ, якiя лепей, вас троляѓ!
  Акенда кiѓнуѓ i зароѓ:
  - Ну добра! Лепшае, што можна зрабiць, гэта спынiць бессэнсоѓную бойню!
  Чараѓнiца сярдзiта адказала:
  - А калi што, дык мы вас i не клiкалi!
  Пасля чаго яе хупавая, босая ножка выгнулася i запусцiла буйным пульсарам у караля троляѓ. Рушыѓ услед моцны ѓдар i ѓзрушэнне. Нягледзячы на тое, што Акенда быѓ прычынены абаронай, ён вiдаць адчуѓ апёк. Нават на доѓгiм носе ѓспушылася пара вялiкiх пухiроѓ. I кароль зароѓ:
  - Я вам за гэта яшчэ адпомшчу!
  I разгарнуѓшыся знiк, пасля чаго нямногiя, ацалелыя оркi i гоблiны сталi скакаць назад i знiкаць.
  Затым, зарыва амаль маментальна пацьмянела, а пасля i зусiм знiкла.
  Арнольд з задаволеным выглядам вымавiѓ:
  - Мы ѓсё ж такi перамаглi!
  Чарадзейка з глыбокiм уздыхам адказала:
  - Нажаль, але гэта, хутчэй за ѓсё толькi першы раѓнд нашага супрацьстаяння!
  Арнольд з белазубай усмешкай пагадзiѓся:
  - Таксама думаю, што галоѓнае яшчэ наперадзе! Але ѓ гэтым усё i хараство, браць адзiн бар'ер, за iншым! I калi ѓсё скончыцца - выпрабаваць нават лёгкае расчараванне!
  . ЭПIЛОГ.
  На Судзе Святых Уладзiмiру Пуцiну былi прад'яѓлены шматлiкiя абвiнавачаннi. I вызначылi падчас Суда трымаць пад вартай на ѓзмоцненым узроѓнi рэжыму.
  Сярод абвiнавачанняѓ было паказана катаванне Уладзiмiрам Пуцiным сына Навальнага. Вось гэта сапраѓды было агiднае дзеянне дыктатара.
  Хлопчыка распранулi саѓдзельнiкi тырана. Пасля чаго асабiста Пуцiн паднёс паходню да босых пятак дзiцяцi. А пасля сцябалi распаленым дротам.
  Вось гэта сапраѓды зрабiла ѓражанне лiтаральна на ѓвесь Рай i тую частку Ада, што глядзела дадзены працэс.
  Антон i Саша таксама гэта бачылi i падчас прагляду елi, марожана размаляванае пад усе колеры вясёлкi.
  Хлопцы хорам усклiкнулi:
  - Няхай жыве наш Божы Суд, самы гуманны суд у сусвеце!
  I дадалi:
  - Няма лiтасцi катам!
  Суд праходзiѓ з перапынкамi, i ня быѓ хуткiм. Нiбы ѓ рэальным зямным судзе прысяжных якi цягнецца гадамi.
  I вечныя хлапчукi зноѓ адцягнулiся. I сталi гуляць сябар супраць сябра ваенна-эканамiчную стратэгiю. I яшчэ пры гэтым спяваць;
  Дзяѓчыны такiя цудоѓныя,
  Кахаюць цiснуць супостата...
  Яны ѓ ложку небяспечныя,
  Хутка абкладуць салдата!
  
  I па снезе бягуць босыя,
  Вельмi пры гэтым прыгожыя...
  I з залацiстымi косамi,
  Дзецi вялiкай Расii!
  
  Цар Праваслаѓны наш бацюшка,
  Ты Мiкалай Аляксандравiч...
  Iмя тваё бурна славiцца,
  I ѓздыхаюць прыгажунi!
  
  Радзiма наша цудоѓная,
  Ты ѓ сусвеце квазарам...
  Будзе краiна хутка чырвоная,
  З магутным магутным ударам!
  
  Не, вы не верце, не зробяць,
  Русь нашу вораг сiрацiначкай ...
  Гiмны гуляюць пераможныя,
  Хоць часам шыта ѓсё нiтачкай!
  
  Радзiма дзерцiся здольная,
  Вышэй сусвету як сонца...
  Будзе бiтва новая,
  Здзьмуем павер i японца!
  
  Цар Мiкалай не прайграваѓ,
  Радзiмы нашай манарх...
  Будуць байцоѓскiя гульнi,
  Урэжам фашыстам у пятак!
  
  Дзяѓчына вельмi прыгожыя,
  Голыя пяткi ѓ iх так блiшчаць...
  I вы паверце шчаслiвыя,
  Злосных ворагаѓ адпраѓляючы ѓраз у пекла!
  
  Тыя, хто з Айчынай звяжацца,
  Будзе вiсець ведай у пятлi...
  I вер, нiхто не адмовiцца,
  Каб не быць попелам вер на Зямлi!
  
  Не, мы павер, у лаянцы выдужаем,
  Гэта наш галоѓны заклiк...
  I будзем калоць ворага iголкамi,
  Няхай надыходзiць прылiѓ!
  
  Дзяѓчаты сiлай бязмежнай,
  Гiтлера будуць мачыць...
  I дыямент свецiць гранямi,
  Стане паляѓнiчы як дзiчына!
  
  Сонца над намi цудоѓнае,
  Пунсовай лалавай устае...
  Радзiме служым, ведай шчыра мы,
  I адпраѓляйся ѓ палёт!
  
  Род i Сварог нашы iдалы,
  Што стварылi ѓвесь свет...
  I вы не смейце iрады,
  Чым толькi мы не сочым!
  
  Дайце Расii свяшчэннаю,
  Верны хлопцы зарок...
  Каб рабiлася нятленнае,
  I каб не было бед!
  
  У нашай краiне ѓсё вялiкае,
  Белы Усявышнi Гасподзь...
  I над абразамi аблiччамi,
  Свецiць без граняѓ каханне!
  
  Лада мая ненаглядная,
  Шчодра даруе каханне...
  Ягада ты мая салодкая,
  Можна пралiць нават кроѓ!
  
  Мы за цябе ѓсё падпiшамся,
  Калi давядзецца, памром,
  Наша мара стане фiшкай,
  Буду з дзяѓчынкай ѓдваiх!
  Вось так хлопчыкi-вязнi спявалi. I iм было вельмi нават добра.
  А ѓ Аду ж жыць можна, але ѓ Раi ѓсё роѓна лепш.
  Вось, напрыклад, яны былi ѓ Раi на экскурсii i такое выдатнае i цудоѓнае, там было вiдовiшча.
  Яго нават цяжка апiсаць словамi. А бо Рай гэта вялiкае мноства планет.
  Акрамя таго ѓ iм можна абзавесцiся ѓ адрозненне ад Ада нашчадствам. I гэта таксама надзвычай цудоѓна i крута.
  I хлопчыкi нават у энтузiязме заспявалi;
  Будзе эра, эра камунiзму,
  Мы паднiмем горды рускi сцяг...
  Разаб'ем, павер ярмо фашызму,
  Даѓбанем, мы Гiтлеру ѓ пятак!
  
  Наша вера верце цвярдзей сталi,
  I вядзе свяшчэнны камунiзм...
  I за нас вялiкi лiдэр Сталiн,
  I расцем i нi сантыметра ѓнiз!
  
  За велiч святой Расii,
  Што здольная арды адолець...
  Сталiн наш вялiкая мiсiя,
  I велiзарны рускi ведай мядзведзь!
  
  Мы велiчам усемагутным Роду,
  Можа фрыцаѓ зараз перамагчы...
  За Айчыну, шчасце i свабоду -
  Жыццё далiкатная як шоѓку ведаю нiтку!
  
  Не абвыклi, мы павер баяцца,
  Наша сiла, рускiх на стагоддзi...
  Мы ѓмеем вельмi моцна бiцца,
  Будзе светлай Радзiмы мара!
  
  Ад Масквы i да Ленiнграда,
  Ад тайгi да сонечных мораѓ...
  Чакае байцоѓ вялiкая ѓзнагарода,
  Неабсяжнай Радзiмы маёй!
  
  Абаронiм цябе мы i пашырым,
  I падымем сцяг вышэй за дахi...
  Дзеля нашай мацi-Расii,
  А супернiк хай атрымае кукiш!
  
  За велiч Радзiмы змагацца,
  Нiбы бурны, пякучы ѓраган...
  Мы павер, заѓсёды ѓмелi бiцца,
  Пяройдзем, павер i акiян!
  
  Усе мы можам, гэта ведаю дакладна,
  Зможам вермахт дакладна перамагчы...
  I сваiм гонарам бязгрэшнай,
  Зможам гэты накат спынiць!
  
  Ёсць у нас i Сонца i квазары,
  Самы мудры ѓ Расii цар...
  Нанясем мы моцныя ѓдары,
  I загад такi, ты мудра кiруй!
  
  Мы павесiм Гiтлера гуляючы,
  Усё фашыстам зараз пераможам...
  I навечна будзе сонца мая,
  I над намi ѓ злаце херувiм!
  
  Хлопцы, мы такiя ведай лiхiя,
  Зьнiшчым, любую вер арду...
  А дзяѓчынкi па снезе босыя,
  I смяюцца, у лютую завею!
  
  Камунiзму свет павер выдатны,
  У iм дзяѓчынкам голым добра...
  На планеце будзе мiр i шчасце...
  I пiша ѓ хлопца долата!
  
  Мы такiя воiны крутыя,
  Зможам i дракона адолець...
  Калi нават фрыцы не тупыя,
  Усё роѓна парве iх усiх мядзведзь!
  
  Мы не будзем Гiтлера баяцца,
  Дзеѓка пяткай голай усадзiць у нос...
  Стане фюрар папросту паяцам,
  I найбольшае, ведаць не дарос!
  
  А дзяѓчынкi босыя такiя,
  Кахаюць снегам, пяткi казытаць...
  I ѓ iмя Мацi-Расii,
  Мы здольныя фрыцаѓ разарваць!
  
  Ну, куды фашысты вы iмкнецеся,
  Вы хацелi ѓзяць зiмой Маскву...
  А цяпер ад болю аж скуголiць,
  Дзяѓчына расправiла касу!
  
  Голай пяткай рушыла па носе,
  Фюрар зараз вiдаць акалеѓ...
  Бо дзяѓчынкi па гурбах босы,
  I ѓ iх са сталi, згустак целаѓ!
  
  I дзяѓчынкi так ганяюць фрыцаѓ,
  Што тым авечкамi ѓ забой бягуць...
  Могуць так яны люта бiцца,
  Адразу вiдаць Гiтлеру капут!
  
  Вось фашыстаѓ лiха перамаглi,
  I ѓвайшлi ѓ зрынуты Берлiн...
  I войны фашысты вiдавочна злiлi,
  А мы проста светабудову скорым!
  
  Ну, карацей з намi Рода сiла,
  Будзе кiраваць рускi чалавек...
  Моц Айчыны вермахт паламала,
  I надышоѓ, ведай камунiзму век!
  Вось так хлопчыкi праспявалi. Хаця песня не бясспрэчная. Усё ж шмат зла прычынiлi камунiсты i пралiлi крывi.
  Але з iншага боку хiба Ельцын i Пуцiн былi лепшыя? Таксама i кроѓ лiлi, i кралi бязбожна.
  А яшчэ крывадушна хрысцiлiся, а самi нi ѓ што, акрамя свайго мамона не верылi! Вось такая тут правiлы банда.
  Нездарма зараз Пуцiна паганяюць д'ябалi бiзунамi. А ён яшчэ ѓпарцiцца i лаецца матам.
  I тады па былому прэзыдэнту Расеi як дзюбанулi наглядальнiцы электрычным разрадам. I таго агарнулi маланкi. I давай Уладзiмiра Пуцiна палiць, i так балюча, што расейскi дыктатар залямантаваѓ добрым матам. Вось гэта сапраѓды ягонае выхаваньне.
  А iншыя хлопчыкi-вязнi смяюцца. З iх Ленiн якi надумаѓся судзiцца з Богам i нават спрабаваѓ зладзiць у Пекле рэвалюцыю. Задума вар'яцкая.
  Вось Сталiн быѓ куды разумнейшы i змiрыѓся з прысудам Усявышняга i нават пакаяѓся. Ды Уладзiмiра Пуцiна д'яблыцы-наглядальнiцы ѓзялi ѓ крутое абарачэнне.
  А тым часам у льготным узроѓнi Ада Аляксандр Данельчук i Антон Шэлестаѓ выпiлi райскага вiна, ад чаго абодвум хлопчыкам стала дзiвосна добра i цудоѓна.
  Пасля чаго дзецi з вялiкiм энтузiязмам заспявалi;
  Велiч Айчыны над планетай,
  Якая як паходня-святло гарыць...
  I гераiчнасцi подзвiгi апеты,
  А наша сяброѓства трывалы маналiт!
  
  Ды славiцца Зямля мая святая,
  Ты ѓ буры навальнiц i полымя перамог...
  Адна на свеце, ты лiчы такая...
  Цябе даражэй у свеце гэтым няма!
  
  Пабудуем калi трэба камунiзм мы,
  I вельмi хутка паляцiм на Марс...
  Развеем арды гнюснага фашызму -
  I будзе проста найвышэйшы клас!
  
  Айчына ззяе i пакутуе,
  Але веру, хутка светлае стагоддзе прыйдзе...
  Перамога будзе ѓ прамянiстым траѓнi,
  I смела мы адправiмся ѓ паход!
  
  Няма Радзiмы прыгажэй, чым Расiя,
  Ззяе нiбы яркая зорка...
  Вось зоркi неба ѓ аксамiт абрасiлi -
  Споѓнiлася вялiкая мара!
  
  Калi ѓступалi дружна ѓ пiянеры,
  Я хлопчык клятву верную даваѓ...
  Каб на свеце ѓсiм жывым прыкладам,
  Што Радзiма вялiкi iдэал!
  
  Расiя ты краiна святога свету,
  Здольная светабудова заваяваць...
  У Iмя Рода светлага кумiра,
  Ды ператварыцца драпежнiк гiдкi ѓ дзiчыну!
  
  Краiна Айчыны бурная святая,
  У ёй Iсус Святы Гасподзь...
  I Лада Багародзiца залатая -
  Падарыць юнацтва, шчасце i каханне!
  
  Любiце вы Свагора адважным сэрцам,
  Якi даѓ нам рускiм моцны меч...
  I прачынiць у неба Лада дзверцы,
  Каб чалавеку адразу не памерцi!
  
  Для нас наступiць рай такi вялiкi,
  Сусвет цвiце як бурны сад.
  Навал жа спынены, злосны дзiкi,
  А вораг Расii ж выкiнуты ѓ пекла!
  
  Айчына наша пышка такая,
  Я за яе ваюю пiянер...
  Са шмат сяброѓка па снезе босая,
  Але хлопчык толькi на марозе праспяваѓ!
  
  Вось "Тыгр" уразiѓ, жартам гранатаѓ,
  Пантэру як гумкай мел падцёр...
  Страляю трапна я з аѓтамата,
  Мой погляд i юны i заѓсёды востры!
  
  Нiхто мяне павер, не пакiне,
  Нас рускiх жарабцоѓ не ѓтаймаваць...
  I будзе правiць Белы Бог на троне -
  I перамагаць Расii адважнай раць!
  
  Мы зробiм краiну сваю прыгажэйшай,
  Яна як самы пышны ѓ свеце колер...
  Служыце вiцязi святой Расii,
  I будзе снамi праѓда i поспех!
  
  Але вось фашысты злосна наступаюць,
  Хоць заняць Калугу i Маскву...
  Здавалася, перамагае злосны Каiн,
  Але Бог сказаѓ: выратаванне прынясу!
  
  На славу нашай мацi Расii,
  Няхай будзе мiр, парадак, чысцiня...
  I стане новы цар вялiкай мiсiяй,
  Нам трэба шанаваць славянскага Хрыста!
  
  У iмя Сонца i зоркi Сварога,
  Мы мiр парадак рускi абаронiм...
  Нас чакае зорная дарога,
  I залатакрылы анёл-херувiм!
  
  Хай будзе ѓ сусвеце хутка шчасце,
  Аб'яднаем Айчыну трывала на стагоддзi...
  I неба i зямля ѓ усявышняй уладзе,
  А будзе ѓ Ладзе верная мара!
  
  Ды пiянер я разам з камсамолкай,
  Змагаѓся, абараняючы тую Маскву...
  I хлопчык я такi паверце спрытны,
  Што нават "Леѓ" гуляючы, разнясу!
  
  Дзяѓчынкi па снезе бяжыць босая,
  Мiльгаюць пяткi колер снегiроѓ.
  Ты Лада мацi мая як святло святая,
  I я арол не нiкчэмны верабей!
  
  Так кажу я смела, агрэсiѓна -
  Бог не калека, i прыйдзе з мячом...
  I зробiць Расею вельмi моцнай,
  Мы супастата ѓ трэскi разаб'ём!
  
  Вось у чым Расея вельмi нават святая,
  Дык гэта ѓ выкананнi мары...
  У iмя нашай армii салдата,
  Дзяѓчынкi будуць вышэйшай прыгажосцi!
  
  Мы не сагнемся пад пятой нацызму,
  I будзем вермахт адважна перамагаць...
  I колькi было ѓ ворага цынiзму,
  Але гэты iспыт, мы здамо на пяць!
  
  У Расii будзе космас i квазары,
  Галактыкi гуляючы, скорым...
  Наносiм, ламаючы ѓсе ѓдары-
  I будзе новы агнязарны свет!
  
  Усiх уваскрэсiць навука, веру загiнулых,
  Загiнулы таксама ведаю, будзе жыць...
  Бiлiся мы раней у сутычцы рукапашнай,
  А цяпер гiперплазмай усiх разбураць!
  
  Сусвет выкiне ѓраганам,
  I светабудова ѓ шчасцi назаѓжды...
  Мы будзеш маладым i вечна п'яным,
  Любая да выканання мара!
  Вось так два хлопчыкi з вялiкiм энтузiязмам i рызыкай праспявалi. I яны былi тут проста супер.
  I адчувалi сябе на сёмым небе. А Уладзiмiр Пуцiн наглядчыцы-д'ябалкi аблiлi кiпенем, каб крыху адукавалiся мазгi, i ацiхла ганарыстасць. I так былы расiйскi тыран вiшчаѓ ад болю i дзiкiх апёкаѓ. I гэта аказалася проста пякельнай прыпаркай. На Пуцiна вылiлi яшчэ кiпеню, прымусiѓшы былога дыктатара аслепнуць.
  I з яго лiтаральна аблазiла скура.
  Пасля нарэшце Пуцiн стаѓ на каленi i стаѓ прасiць у Усявышняга Бога прабачэнне.
  Вось так болевы ѓплыѓ упакорвае самых ганарлiвых дыктатараѓ. I прымушае iх скуголiць ад разбурэння i пакут. I тут ужо нiяк не папрэш, супраць прыгажунь-д'ябал.
  Ды прэзiдэнт Расii наламаѓ дроѓ, а тапiць няма чым. I краiна Расiя пры iм прыйшла ѓ дзiкi заняпад.
  А тым часам Саша Данельчук i Антон Шэлестаѓ зноѓ селi на гравiяцыклы i памчалiся па паветры. Iм было весела, i настрой аказаѓся самым мажорным. Дзецi, дакладней дарослыя, але ѓ юных целах былi поѓныя энергii i сiлы, i зноѓ узялi i заспявалi, i нават д'ябальнiца-наглядальнiца, якая суправаджае iх, не перашкаджала;
  Расiя найвялiкшая з краiн,
  Касмiчныя баразнiць прасторы...
  Перасячэм бязмежны акiян
  Сатрэм у пясок палi i горы!
  
  I кiруе ёю вельмi мудры Мiкалай,
  Якi цар цароѓ зорка Расii...
  Ты за яго змагайся i мацуйся,
  Каб зрабiць нашу Радзiму больш шчаслiвым!
  
  Мы будзем супостатаѓ перамагаць,
  Пры слаѓнай уладзе Бога Езуса...
  Стальная сiла гэта рускiх раць,
  Мы можам бiцца нават для ѓкусу!
  
  Ваяѓнiцы нашай малайцы,
  Прыгожыя i дзяѓчынкi i хлапчукi...
  Усе мы хлопцы проста храбрацы,
  I дзёрзкiя часам нават занадта!
  
  Няма нашай Радзiмы прыгажэй на Зямлi,
  Яна планеты шчыт, i меч сусвету...
  Не аддамо Расею Сатане,
  Сваёй сiлай у бiтвах нязменнай!
  
  Мы будзе ѓ дзiкай сiле наступаць,
  Секчы на славу мацi-Расii...
  I перакуляць у зямлю нават цяць,
  Каб зрабiць Мiкалая як мiсiю!
  
  Паверце наш цудоѓны мудры цар,
  Усё зможа зрабiць вельмi нават крута...
  Ён Праваслаѓны, верны Васпан,
  На пакаранне смерцю знойдзецца ѓ яго Малюта!
  
  За Радзiму, за бацюшку цара,
  Расii войска смела надыходзiць ...
  Вось палае над Зямлёй зара,
  I будзе Русь цудоѓным хутка раем!
  
  Вер з намi прамянiсты Белы Бог,
  Якi зрабiѓ Русь усяго мiлей...
  I усемагутны, слаѓны, вечны Род,
  Ты за яго змагайся смялей!
  
  Дзяѓчынкi iмчацца хутка басанож,
  Iх не страшаць нi навальнiцы, нi маразы...
  I калi трэба ѓрэжуць кулаком,
  I не губляюць, калi параняць слёзы!
  
  Цар Мiкалай выдатны, слаѓны правадыр,
  Амаль такi, як Праваслаѓны Сталiн...
  Ворагаѓ уганяе сваiм поглядам у дрыготку,
  I яго воля проста мацней сталi!
  
  Расiя гэта цудоѓная краiна,
  Над ёю лунаюць грозна херувiмы...
  I Радзiма мая ѓ сэрцах адно,
  Мы рускiя ѓ баi непераможныя!
  
  Аб ты Расея, золата каласкоѓ,
  Выдатней няма месца на планеце...
  Я за Айчыну жыццё аддаць готаѓ,
  Няхай будуць у шчасцi дарослыя i дзецi!
  
  Такое гэтае слова ведайце Русь,
  У iм золата палёѓ, i цемра дубровы...
  I будзе, з ёю веру Беларусь,
  На славу самай агнявы дзяржавы!
  
  Я нiколi Айчыне не здраджу,
  I калi трэба вытрываю i катаваннi...
  Нам цар ад Бога верны вельмi дадзены,
  Яго не прамяняеш на бутэлькi!
  
  Славяне светабудовы скораць,
  Сусвет заселяць да мяжы...
  I будзе вельмi моцным вынiк,
  Мы паляцiм хутчэй чым нават птушкi!
  
  Як наша Радзiма цябе павер, кахаю,
  Ва ѓсiм сусвеце няма цябе прыгажэй...
  Расею не расцягнуць па рублi,
  Усiм пакаленням будзе мiр i шчасце!
  Вось так i спявалi дзецюкi-вязнi. I гэта было вельмi здорава.
  Марат Казей таксама працаваѓ з вiламi i зграбаѓ сена. А яшчэ нядаѓна яго босыя, дзiцячыя ногi тупалi па вострых, гарачых камянях у каменяломнях. I гэта аказалася надзвычай балюча.
  Але Марата Казея падобна не бянтэжыла. Тым больш голыя падэшвы хутка пакрылiся мазолiстым скарынкай. I хлопчык працаваѓ з энтузiязмам.
  У самым ступаючы босымi ножкамi па мяккай, пышнай траве Ада адчуваеш блажэнныя адчуваннi. I гэта лiчы што Рай. I як добра калi ѓ цябе ёсць на галаве валасы, i ты не наголены нагала пад нулiк. I тут вакол такiя сiмпатычныя хлопчыкi з акуратнымi прычоскамi. Вось у аднаго нават грэбень.
  Але зразумела кудлатых хлапчукоѓ тут няма. Усё паважна i высакародна. Усё ѓ шорцiках, ходзячы большая частка басанож. Але некаторыя ѓсё ж такi носяць сандалi, а адзiн начапiѓ, нягледзячы на спякоту красоѓкi. Гэта вiдаць гарадскi грэшнiк, якi поѓны ганарыстасцi. Маѓляѓ, лепш забараню, але голыя пяткi не пакажу - не плябей!
  Вось такiя бываюць тут людзi. Вiдаць яшчэ д'яблыцы-настаѓнiцы не перавыхавалi. Эх у каменяломнi б такога. I быѓ бы рады працуе басанож, а не ѓ драѓляных чаравiках зняволенага строгага рэжыму.
  Вось адзiн хлапчук у канцлагеры нават зiмой хадзiѓ босы, бо абутак лагерная грубая i нацiрала ногi. I нiчога абвык.
  Марат таксама раiѓ сваёй сястры часцей хадзiць без абутку. А ѓлетку наогул не абувацца, нiколi. I калi б яна яго паслухалася, то была мацнейшая, ножкi не адмарозiла.
  Сам Марат часта бегаѓ босым па снезе, а ад маразоѓ i да маразоѓ, нават да вайны не абуваѓся нi разу. I абутак бераг, i гартаваѓся. А ѓ вёсцы дазвалялi ѓ школу хадзiць дзецям босымi. Тым больш у савецкiя часы дзiцячы абутак быѓ страшным дэфiцытам, i на зiму плялi лапцi. Або ѓ лепшым выпадку валёнкi.
  Затое дзецi былi здаровыя, моцныя, i практычна не хварэлi на прастудныя захворваннi.
  Марат каб было весялей, з вялiкiм энтузiязмам заспяваѓ;
  Я хлопчык басаногi пiянер,
  Якi быѓ некалi ѓ нашым стагоддзi...
  Цяпер я астатнiм такi прыклад,
  А iншыя толькi нiкчэмныя калекi!
  
  Прасторы светабудовы разарваѓшы,
  Я ѓ лаянцы лютай проста апынуѓся...
  Бо наша сяброѓства як просты метал,
  Чаго хачу таго ж i дабiѓся!
  
  Не, страмчэй пiянера ты павер,
  Баец круты хлапчук усiм на дзiва...
  Б'ецца нiбы проста люты звер,
  З Расiяй разам мы непераможныя!
  
  За Радзiму цудоѓную маю,
  Аддам я ѓсё, мабыць, нават занадта...
  Я люблю Iсуса са Сталiным,
  Хоць на выгляд зусiм яшчэ хлапчук!
  
  Я веру, будзе Русь мая квiтнець,
  Навальнiца ты ведай, зусiм не спалохае...
  Нас будзе цар, ведай у камунiзм весцi,
  Пад сцягам манарха Мiкалая!
  
  Велiч Расii ведайце ѓ тым,
  Што сонца прамень зiхацiць над планетай...
  I ѓсе мары паверце аб дном,
  Каб былi мае подзвiгi апеты!
  
  Служу табе Айчына, праѓда ведай,
  Краiне што падарыла святло Сварога...
  Над намi цар вялiкi Мiкалай,
  Якi ёсць улюбёнец цяпер Бога!
  
  Вы нашага цудоѓнага цара,
  Як Iсуса Бога таксама шануйце...
  Мы скорым прасторы i мора,
  I вернасцю рускiм да канца захоѓвайце!
  
  Расiя гэта Радзiма ѓсiх краiн,
  У ёй Iсус выратавальнiк ведай, нарадзiѓся...
  Што Ён не рускi - грубы ёсць падман,
  Усё ведаю што пад Масквою з'явiѓся!
  
  У Iмя Рода песнi мы спяваем,
  I сонца над Зямлёю вырастае...
  Да цябе выратавальнiк хутка мы прыйдзем,
  I знiшчаны будзе злосны Каiн!
  
  Няма лепш месца, ведайце на Зямлi,
  Чым наша Богам дадзеная Расiя...
  Не адолець Айчыну Сатане,
  Цар Мiкалай вялiкая месiя!
  
  Не будзем Бога проста гнявiць,
  I паклонiмся нiзка Мiкалаю...
  Хоць жыццё тонкая як шоѓку нiтку,
  Мечам я супастата разарву!
  
  Не будзе вораг Айчыну забiваць,
  Мы пераможам усiх злосны i фашыстаѓ...
  Такая рускiх наша будзе раць,
  Усiх манархiстаѓ - белых камунiстаѓ!
  
  Прасторы светабудовы скорым...
  У iмя славы рускiх Мiкалая...
  Над намi золатакрылы херувiм,
  I мы ворагаѓ на часткi разадраем!
  
  Ды славiцца наш усемагутны Род,
  I Лада што каханне ѓ душы нараджае...
  I снамi Iсус Усявышнi Бог,
  Што ѓсiх ворагаѓ Расii дзiвiць!
  
  Я веру, будзе Русь мая квiтнець,
  У славе вечнай i такой цудоѓнай...
  Мы зможа мiр, парадак прывесцi,
  Каб не была краiна мая няшчаснай!
  
  Так дапамажы Расii ты Сварог,
  Разбiць японцаѓ, янкi i кiтайцаѓ...
  Бо снамi Белы, вельмi мудры Бог,
  Якi нас павер, навучыць бiцца!
  
  Мы рускiя крушым, жартам ворагаѓ,
  I сцяг Расii над Зямлёй падымем...
  Не трэба нам паверце лiшнiх слоѓ,
  Адны загiнуць, няхай прыйдуць другiя!
  
  Навука мёртвых веру, уваскрэсiць,
  Жыць чалавек вы ведайце, будзе вечна...
  Расiя гэта меч надзейны шчыт,
  А мэты рускiх дакладна чалавечныя!
  Вось так i праспяваѓ Марат Казей - вечны хлопчык, якi не быѓ нiколi дарослым. Але зараз кожны тыдзень ён можа, што жадае рабiць з дзяѓчынай.
  Сапраѓды - самец i самка павiнны спарвацца i гэта натуральна. I ѓ Пекле нават глядзяць з падазрэннем на тых хлапчукоѓ i дзяѓчынак што пазбягаюць сэксу. Праѓда, такiя сустракаюцца толькi як рэдкае выключэнне. На самай справе, тут усе самцы i самкi вельмi прыгожыя.
  Сярод тых, хто грузiѓ сена быѓ i вядомы пiсьменнiк Кiр Булычоѓ . Ён таксама патрапiѓ на агульны ѓзровень - як i большасць людзей. I стаѓ хлопчыкам-падлеткам, што яму заѓсёды i хацелася. На самай справе, бо добра быць дзецюком. Такое адчуванне лёгкасцi i энергii ѓ целе. I рост у цябе ѓ Пекле якраз зручны. Ты як бы дзiця, але ѓжо падлетак. I ахвочы з табой пераспаць дзяѓчынак шмат.
  Кiра Булычова яшчэ не забылiся. Хаця больш памяталi яго па Алiсе Селязнёвай. Хаця ѓ яго быѓ яшчэ шмат чаго iншага. Але гэта нешта iншае не асаблiва аказалася раскручанае. Тыпу як Конан Дойл больш вядомы па Шэрлаку Холмсу. Хаця спрабаваѓ пiсаць i рыцарскiя раманы i фантастыку. Некаторыя яго творы пра прафесара Чэленджэра зрэшты, таксама атрымалi вядомасць i экранiзацыю.
  А Кiр Булычоѓ вельмi хацеѓ стаць хлапчуком i цяпер быѓ гэтаму вельмi рады. Ён ужо даѓно на агульным узроѓнi. I хутка яго перавядуць на аблегчаны. Тамака ён падлеткам i застанецца. Толькi працы будзе менш, а задавальнення i забаѓ больш.
  Кiр Булычоѓ не асаблiва верыѓ у ранейшым жыццi ѓ Бога. Ён хутчэй быѓ атэiстам. Але ѓ Аду да атэiстаѓ, часта нават больш ласкi, чым у веруючых бязбожнiкаѓ.
  Напрыклад, i Сам Бог Сын Iсус кажа: раб якi ведаѓ i рабiѓ бiт больш, а раб якi не ведаѓ, але рабiѓ, бiт будзе менш!
  Так што часта атэiсты i тыя, хто ѓ Бога шчыра не верыѓ, i ѓ выйгрышным становiшчы аказваюцца. Так што чытанне Бiблii можа толькi дадаць пакуты. А Кiра ѓжо не наступны дзень, толькi што абвясцiлi д'яблыцы-наглядальнiцы пераводзяць на аблегчаны ѓзровень. А значыць, ужо можна будзе жыць у асобнай камеры, i атрымаць харчаванне з райскiх рэстаранаѓ, i глядзець вiдэа больш адкрытае i шмат чаго яшчэ цiкавага. Напрыклад, з дзяѓчынкай не раз у тыдзень, а цэлых тры. Як гэта выдатна калi ѓ цябе цела юнага, здаровага падлетка. I як хочацца жыць i буянiць.
  I Кiр Булычоѓ у вялiкiм энтузiязмам i радасцю заспяваѓ;
  Якi дзiѓны ѓ хлопчыка лёс,
  Быѓ ён часам з мячамi...
  Цяпер iдзе з лазераѓ стральба,
  I сутычка тут не з кулакамi!
  
  Касмiчная бiтва грукоча нiбы гром,
  Струменi прынцэпс-плазмы, караблi рвуць!
  Смерць зласлiвая старая сее боль вакол,
  Вось вакуум пакрыѓся лiпкiм гарам!
  
  Але я дзяцюк узяѓ у рукi аѓтамат,
  З прынцэс-плазмы зарадзiѓ абойму...
  Ну што ж не роѓны тут расклад,
  I развязалi монстры вiдавочна бойню!
  
  Я атрымаѓ магутны зоркалёт,
  I дзюбнуѓ па катах ракетай...
  Няхай поле абараняе чыйсьцi лоб,
  Але прывядзем мы род людскi да свiтання!
  
  Мы людзi гэты ганарлiвы чалавек,
  Якi разгiнае магутна спiну...
  Якога велiччу поѓны век,
  Выратуе, я веру мудрую планету!
  
  Ды славiцца вялiкая краiна,
  У якой будзе шчасце росквiт...
  Не адолее бура, Сатана,
  А выпрабаваннi толькi ѓ навучанне!
  
  Вось загарэѓся буйны зоркалёт,
  Платформы нiбы дрэва гараць...
  Перамог мы адкрываем дружны рахунак,
  Хай будзе вечна юнацкасць у траѓнi!
  
  Сваё хрышчэнне хлопчык атрымаѓ,
  Яе не збiць паверце i ракетай...
  I ѓ яго паверце шмат сiл,
  Каб весцi бiтву з песняй гэтай!
  
  Вось зноѓ чорны вакуум гарыць,
  I зоркалёты раскалолiся чарай...
  Працiѓнiк веру, будуць моцна бiты,
  Перамогi стану безумоѓна нашы!
  
  Не, мужнасцi байцам не займаць,
  Яны абвыклi доблесна ваяваць...
  Экзамены, здаючы - сапраѓды пяць,
  Каб упасцi, жартам адцiснуцца!
  
  Ды наша Радзiма дашле байцам адказ,
  Што станем, мы паверце волаты...
  Нам вельмi мала цяпер хлопцам гадоѓ,
  Але мы ѓ бiтве як заѓсёды адзiныя!
  
  Не будзем мы пад яшчара пятай,
  Здолеем зрабiць космасу асновы...
  Наступiць, век паверце залаты,
  I будзе свет цудоѓны, верце новы!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"