Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Führer i dziewczyny z Komsomołu

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Führer nie popełnił błędu, pokonał i schwytał Brytyjczyków pod Dyukerem. W rezultacie zawarto pokój z Wielką Brytanią. Trzecia Rzesza rozpoczęła wojnę z ZSRR w 1944 roku wraz z Japonią i całą rzeszą sojuszników. Ale oczywiście są tam piękne dziewczyny z Komsomołu i to z bosymi stopami.

  . Führer i dziewczyny z Komsomołu
  ADNOTACJA
  Führer nie popełnił błędu, pokonał i schwytał Brytyjczyków pod Dyukerem. W rezultacie zawarto pokój z Wielką Brytanią. Trzecia Rzesza rozpoczęła wojnę z ZSRR w 1944 roku wraz z Japonią i całą rzeszą sojuszników. Ale oczywiście są tam piękne dziewczyny z Komsomołu i to z bosymi stopami.
  . ROZDZIAŁ 1
  Tylko Hitler nie powstrzymał Guderiana pod rządami Dyukera. A co z tym? Prawie pół miliona Brytyjczyków dostało się do niewoli. A Churchill niechętnie poszedł na pokój z Hitlerem. Niemcy otrzymali od Wielkiej Brytanii i Stanów Zjednoczonych uznanie podbitych.
  Potem Führer miał wybór: ogłosić zwycięstwo i zająć kolonie Holandii, Belgii, Francji i przejść do historii jako największy władca Niemiec... Albo spróbować osiągnąć coś więcej: w szczególności zostać największym zdobywca wszystkich czasów i ludów przewyższający Czyngis-chana.
  A Hitler wybrał to drugie. I zaczął przygotowywać się do wojny z ZSRR.
  Tylko tym razem atak z zaskoczenia nie zadziałał, trudno byłoby zaskoczyć Armię Czerwoną. A Hitler odłożył inwazję do czasu, gdy Niemcy mieli czołgi ciężkie: "Pantera", "Tygrys" -2, "Lew" i "Maus". A także samoloty odrzutowe.
  Ponadto Niemcy z kolonii państw europejskich również utworzyli kolorowe dywizje.
  Wojna zaczęła się dopiero 15 maja 1944 roku. III Rzesza była oczywiście lepiej przygotowana niż w czterdziestej pierwszej, w tym na zimę. Ale ZSRR również przygotował się lepiej: linia fortyfikacji Mołotowa została ukończona na nowych anektowanych granicach. Ponadto linia Stalina została zmodernizowana i uzbrojona.
  Tak więc Armia Czerwona zajęła potężne linie obronne i została zmobilizowana. Mimo wszelkich wysiłków III Rzesza nigdy nie zdołała osiągnąć przewagi ilościowej w czołgach i samolotach. Jedyni naziści wyprzedzili ZSRR samolotami odrzutowymi. Kosztem jakości czołgów tutaj w Armii Czerwonej nie wszystko jest jasne. Seria KV polegała na zwiększeniu rozmiaru i masy czołgów i znalazła się w ślepym zaułku. A produkcja IS-2 właśnie zaczęła się poprawiać, podobnie jak T-34-85. A dawny T-34-76 był zbyt gorszy od Pantery w przednim pancerzu, przebijaniu pancerza i szybkostrzelności działa.
  Kolejnym problemem dla ZSRR było to, że Japonia również zdecydowała się przystąpić do wojny.
  Nie odważyła się samotnie walczyć z USA i Wielką Brytanią. Ale z drugiej strony postanowiła razem zaatakować ZSRR i zemścić się za Khalkhina Gola.
  Stalin spodziewał się więc podwójnego ciosu.
  Niemcy i ich sojusznicy przeszli do ofensywy. Po pokoju z Wielką Brytanią naziści prowadzili kilka małych wojen. Pomógł Włochom podbić Grecję. I przeprowadzili Operację Niedźwiedź Polarny, zdobywając Szwecję. Następnie utworzyli ogromną koalicję przeciwko ZSRR. Łącznie z Hiszpanią, z Portugalią i jednocześnie Turcją. Plus zagraniczne dywizje, zarówno kolonialne, jak i kraje okupowane przez Europę.
  Przewaga liczebna była po stronie nazistów, a ich wojska były w stanie, pomimo rozwiniętej obrony Armii Czerwonej pod względem inżynieryjnym, przebić się przez front i zaklinować na pozycjach.
  Wojska radzieckie nie utrzymały półki białostockiej, a także linii Mołotowa i wycofały się na linię Stalina.
  Slavka był na pierwszej linii. Młody człowiek był gotowy do walki.
  Wokół niego był cały batalion pięknych komsomolskich dziewcząt. I wszyscy byli boso iw bikini.
  A jakie są dziewczyny: ich włosy są jasne, wiele z nich ma biżuterię i bardzo eleganckie, nagie, uwodzicielskie nogi.
  A dziewczyny oczywiście zaatakowały młodego mężczyznę. I zdarli z niego ubranie, osiodłali go, kochali się i śpiewali jednocześnie.
  Jak pięknie wszystko było wcześniej
  Natura jest jak matka-słońce!
  Oto bujny las - nadzieje kwitną,
  Cieszymy się, że kochamy, tańczymy!
  
  Zły smutek nie jest znany wszystkim,
  Władca ludu jest sprawiedliwy,
  Wszędzie wygoda - w domu,
  Kraj to jeden zespół!
  
  Kocham moją ojczyznę
  Nie wspinaj się na wroga, nie przeszkadzaj!
  I zakryję moją pierś przed wrogami,
  Kiedy stalowa wszy depcze!
  
  W Rosji byliśmy szczęśliwi
  Gdzie równi, z honorem: ja i ty!
  Przecież zabójca nas nie pokona,
  Od wyglądu ikony - święte cechy!
  
  Jaka jest moja radość w bitwach,
  Kiedy wszystkie części ciała bolą!
  Cóż jest słodszego nawet niż bóg ogrodu,
  Cios sowieckich diabłów!
  
  Walka, krwawienie
  Ale nigdy nie jesteś sam!
  Z miłością służymy Ojczyźnie,
  A flaga płonie jak kolor jarzębiny!
  
  Nie pamiętam, żeby Ruś drżał,
  Chociaż Bóg-kat jest czasem ponury!
  W sercu ze Stalinem jest mi łatwo,
  I piosenka przeciwko - ponurym myślom!
  
  Bosą stopą strącała rosę,
  Co za brzozowy smukły obóz!
  Plan strasznych Niemców - Barbarossy,
  Wszystko, co drogie - cios!
  
  Wojna, pociski są twarde
  Nie wylewaj odurzającego wina na swoją krew!
  Brzozy były zwęglone w opalu,
  Pożar za wybitą szybą!
  
  A na tym świecie Bóg jest okrutny,
  Stworzenie płacze, krąg piekła!
  Chrystus płacze samotnie
  Nie ma w nim mocy - wyrwać pępek!
  
  Mamy nadzieję na imprezę
  Utalentowani i silni ludzie!
  Pokonywaliśmy już drani
  A teraz ryczy trąba!
  
  Rodzę dzieci, gdy bitwa cichnie,
  Niech w przyszłości wszystkie wojny - liczą się!
  Sadzenie jabłoni i wiśni
  A czołgi zostaną złomowane!
  
  I latać na inne planety
  Budujmy szczęście - komunizm!
  Przesyłamy pozdrowienia do innych światów,
  Rycerz pędzi jak sokół!
  Dziewczyny torturowały młodego mężczyznę, aż stracił przytomność. I wygląda na to, że naprawdę im się to podoba.
  Potem jeden z nich wziął i wystrzelił z haubicy, wystrzelił śmiercionośny pocisk i znowu śpiewał z wielkim podnieceniem;
  Drogie kamienie, między gałęziami wydają się,
  Nawet żebraczy plecak na ramieniu!
  Chodzę biedny w świetle bladego księżyca,
  Chwała Matce Naturze we wspaniałym wrześniu!
  
  Uwierz, kraj jest wielki, słynie z siły,
  Chociaż moje ciało jest dręczone przez długą drogę!
  Sukienka samodziałowa, bosa piękność,
  Kamyki pod moimi stopami, ukłuj mnie w stopy!
  
  Ale drzewa są złote, bujnie kręcone,
  Jak miedziane grosze, aureola osiki!
  Jestem młodą dziewczyną, rzucającą stare w proch,
  Po drodze uderzyłem, deszcz pokropił drogę!
  
  Noc jest już zimna, dni są ciepłe,
  Pełzająca jesień, zło w mętnych cierniach!
  Wściekli dozorcy, machający za mną miotłami,
  Wiatr też jest okropny, chce zgasić światło!
  
  Więc mam delirium od tygodni, moje nogi są już we krwi,
  Głód jest strasznie dokuczliwy, w żołądku płonie!
  Na stronie nie ma schronienia, wszyscy rycerze zginęli,
  Przez Ojczyznę-Ojczyznę - huragan pędzi!
  
  Mroźne źdźbła trawy - usiane srebrem,
  Perły z wzorami - gałązki topoli!
  I moje białe ciało drży z zimna,
  Gwiazda Wodnika mrugnęła ze współczuciem!
  
  I gdzie chodzę - gdzie znaleźć schronienie,
  Pod bosymi stopami lód kruszy lukier!
  Czy tylko spokój czeka na mnie na cmentarzu,
  Pod ziemią w wilgoci, schowaj się przed burzami!
  
  Nie, powiedziałem sobie, nie umrę,
  Nie pokusa, ale strach na wróble: dobrze odżywiony ogród Eden!
  Znów po ścieżce, zagryzając czereśnie,
  Patrzyła na zachód słońca!
  
  I do Ławry Kijowskiej przez zaspy śnieżne,
  Od matki Syberii dostałem boso!
  Tam modliła się zaciekle przed mnichem, żebrakiem,
  Na Boga Wiernego rozstałem się z kosą!
  
  Czasy się zmieniają, świat przeżywa rewolucję
  Wstał szkarłatny, czerwony świt!
  Chcę też zobaczyć lepszy udział,
  Ta dziewczyna odeszła od ołtarza!
  
  Były nowicjusz został członkiem Komsomołu,
  Ze względu na wojownika - ani jednego trupa!
  Nawet zaskoczony - Pan nie posłuchał,
  Ale jej najodważniejsi nie boją się!
  
  Więc dziewczyna jest zacięta, została komisarzem,
  I spalił rosyjski kościół z wściekłością!
  Chociaż przeszła militarną ścieżkę i pozostała nienaruszona,
  Ale w jej duszy ogień - spalił wszystko doszczętnie!
  Dziewczyny uwielbiały śpiewać. A młody człowiek Slavka wraz z nim leżał teraz przy karabinie maszynowym. I strzelał do wroga.
  A szturmowcy śmigali po niebie, wirując i rozrzucając niekierowane pociski we wszystkich kierunkach.
  Oto Focke-Wulf - potworna maszyna.
  Tutaj pędzi w locie na niskim poziomie. I ma sześć wiatrówek. Strzelają bardzo dokładnie. Wszystko unosi się w wirze w pył, a zwoje pędzą w niebo.
  A za nimi TA-152, mocniejszy i bardziej zaawansowany model z tej samej rodziny.
  Dziewczyny strzelają do samolotów i to bardzo celnie. Biją ich, każą im palić i śpiewać;
  W bezkresie wspaniałej ojczyzny,
  Zahartowany w bitwach i pracy...
  Skomponowaliśmy radosną piosenkę
  O, wielki przyjacielu i przywódco!
  
  Stalin jest chwałą bitwy,
  Stalin naszego lotu młodzieżowego ...
  Walcząc i wygrywając pieśniami,
  Nasi ludzie idą za Stalinem!
  Walcząc i wygrywając pieśniami,
  Nasi ludzie idą za Stalinem!
  Wojownik Slavka zauważył:
  - A co ze Stalinem? Mam lepszą piosenkę!
  Dziewczyny krzyknęły chórem:
  - Śpiewać!
  A młody wojownik wziął go i zaśpiewał entuzjastycznie;
  Okropne wieści, w okrutnej wojnie,
  Dziewczyno, ta, która zakochała się na zawsze!
  Rzucony w paszczę diabła-Szatana,
  Gdzie jest Pan: sprawiedliwość i miłosierdzie?!
  
  Dziewica Natasza chodziła boso,
  Ale pukali w zakurzone ścieżki!
  W końcu za grzechy, które płynęły ze źródła,
  Zdarzyło jej się maszerować na zagraniczne odległości!
  
  Wczesną wiosną wyruszyłem w podróż,
  Nogi są takie sine od zimna!
  Nie możesz ugryźć kawałka mięsa,
  Tylko kiwnij głową w szron świerku!
  
  Więc wzdłuż drogi pełnej kamieni,
  Stopy dziewczyny zostały powalone do krwi!
  I przez Rosję, obok ludzi,
  Strona miasta królów Jerozolimy!
  
  Góry Kaukazu, grzbiety w śniegu,
  Ostre kamienie wbijają się w podeszwy!
  Ale karmiłeś się mocą ziemi
  Wybrawszy trudną pielgrzymkę do miasta Boga!
  
  Letnia pustynia, złe słońce,
  Jak dziewczęce nóżki na patelni!
  Święte miasto nie jest daleko
  Każdy dźwiga nieskończony ciężar!
  
  Tam przy grobie Boga-Chrystusa,
  Dziewica zgięła kolana w błaganiu!
  Gdzie jest wielka miara grzechu,
  Z czego czerpię siłę w sprawiedliwości!
  
  Bóg powiedział jej, marszcząc brwi,
  Sama modlitwa nie zmieni tego świata!
  Przeznaczeniem Rosji jest rządzić przez wieki,
  Zgadza się, służ jej bez żądania pieniędzy!
  
  Dziewica skinęła głową: Wierzę w Chrystusa,
  Wybrałeś Ruś na zbawiciela świata!
  Przekażę wszystkim prawdę o tym,
  Przesłanie Jezusa: Bóg bożek!
  
  Droga powrotna była łatwa i szybka,
  Bose stopy są silne!
  Ręka z łaską Boga wyciągnięta,
  Mięśnie i wola jak ze stali!
  
  I wstąpiłeś do wojska
  Została pilotem, pokonała Luftwaffe!
  Tam pokazała wysokość piękna,
  Niemiecki niszczyciel pędzi na minę!
  
  Wojownik - dziarski, dzielny wojownik,
  Oddany Partii - sprawie Sowietów!
  Wierzę w zwycięski koniec nad szumowinami,
  Stado demonów do ściany, do odpowiedzi!
  
  Cóż, dlaczego myśliwiec jest zestrzelony,
  Nie zdążyłeś odpiąć pasów!
  A tarcza okazała się wadliwa,
  I zły faszyzm bratał się z Jankesami!
  
  Stała się nierówna, okrutna wojna,
  Przynajmniej jestem mężczyzną: gorzko płaczę!
  Jak w tarapatach nurkujemy na dno,
  W końcu szczęście zniknęło z Ojczyzny!
  
  Do Boga mój okrzyk: Wszechmocny za co!
  Oddzieliłeś mnie od mojej ukochanej dziewicy!
  Nawet w zimnie nie nosiłem płaszcza,
  A przecież dla trzech przeciwników pokonała!
  
  Czy ona na to nie zasługuje?
  Spotkaj ze mną zwycięstwo z kwiatami!
  Obficie upiecz ciasta na święta,
  I przyjdę na paradę z Nataszą!
  
  Surowy Pan odpowiedział ponuro:
  Kto na świecie jest szczęśliwy, kto ma się dobrze?
  Będzie cierpieć, a ciało będzie jęczeć z bólu,
  W końcu ludzkość jest nikczemna, grzeszna!
  
  Więc kiedy przyjdę w chwale,
  Wrzucę do Gehenny tego, kto nie jest godzien żyć!
  Wskrzeszę twoją dziewicę i ciebie,
  Najlepsi nie będą chcieli się dzielić!
  Komsomolskie dziewczęta biły brawo z wielkim entuzjazmem i zapałem. Za to lubią tę piosenkę.
  Jeden z nich zapytał Slavkę:
  - Lubisz lizać?
  Młody człowiek odpowiedział z uśmiechem:
  - Z pewnością!
  Dziewczyna krzyknęła:
  - Więc liżmy nasze cipki!
  Po tym Slavka musiała uklęknąć i bezinteresownie pracować językiem.
  Dziewczyna zamruczała z radości i zaśpiewała:
  Ojczyzna dała nam promień wolności,
  Niekończący się ocean miłości...
  Ludy łączą się w jasny promień,
  Szaleje wir chłodnej krwi!
  Tak, dziewczyny, jeśli śpiewały, to nic ich nigdy nie powstrzyma. I rzućmy bosymi stopami ze śmiertelną siłą, bardzo niszczycielskimi granatami. I eksplodowały i zniszczyły wielu nazistowskich żołnierzy.
  Sławek napisał na Twitterze:
  - Żołnierze są gotowi, proszę pani,
  Zniszczymy wszystkich!
  Nataszka zachichotała, była tu dowódcą i szczekała:
  Biała armia, czarny baronie,
  Królewski tron znów się dla nas szykuje...
  Ale od tajgi do mórz brytyjskich
  Armia Czerwona jest najsilniejsza ze wszystkich!
  
  Więc niech czerwony ściska się władczo,
  Twój bagnet z stwardniałą dłonią...
  I powinniśmy, nieodparcie,
  Idź do ostatniej, śmiertelnej bitwy!
  Dziewczyny zawołały chórem:
  - I bardzo nam się podoba!
  A potem jeden z nich odsłonił sutek klatki piersiowej i to, jak miota się w niemieckich samolotach ze śmiercionośną błyskawicą. I to naprawdę niezwykle brutalne uderzenie!
  Natasza śpiewała:
  Odważnie towarzysze w kroku,
  Wzmocnij naszego ducha w walce...
  Droga do odległego szczęścia
  Karmimy się piersią!
  Slavka oblizał wargi i dodał:
  - I jeszcze gołe, dziewczęce szpilki!
  Wojownicy Komsomołu śmiali się i ryczeli zgodnie:
  Bijmy ludzi, bijmy ludzi
  I bij wiadra!
  A piękności zabrały błyskawicę z ich bardzo pięknych, liliowych oczu.
  A potem otworzyli usta i jak gwizdali. Od ich gwizdów liczne, skupione stada wron dostawały ataków serca i padały martwe.
  I zmiażdżmy czaszki Niemcom.
  Sławka śpiewała:
  - Wrony, wrony, wrony,
  Latacie wysoko jak kurczaki...
  Korony, korony, korony
  Nie tolerujcie fałszywej natury!
  Natasha zachichotała i zauważyła:
  - Tak, wyobraziłeś sobie!
  Młody człowiek odpowiedział z uśmiechem:
  - Więcej Śpij!
  Dziewczyny z Komsomołu ryczały:
  Piosenka pomaga nam budować i żyć,
  Od prem na wędrówce boso...
  A ten, który idzie przez życie z piosenką,
  On nigdy, przenigdy nie zniknie!
  A wojownicy wzięli i swoimi bosymi, okrągłymi obcasami rzucali bardzo zabójcze dary zagłady.
  I znowu ze szkarłatnych sutków zostaną pobici pulsarami zagłady!
  Natasza pisnęła:
  - Oto ciastko!
  Dziewczęta mruknęły chórem:
  - Na boku będzie tyłek!
  Slavka zachichotała i odpowiedziała:
  - I plus łono Wenus!
  Następnie batalion dziewcząt zarówno zdejmie, jak i odsłoni ich szkarłatne sutki piersi. I bez zbędnych uprzedzeń zostanie wbity za pomocą ultradźwięków. I niemieckie czołgi, które zbliżały się jak stalowa lawina. W tym budzący grozę "Lwa", zatrzymali się. I nagle zaczęły się zmieniać. Zamień się w bardzo piękne, pomalowane i bujne ciasta o apetycznym aromacie. I taki zapach naprawdę zaczął się rozprzestrzeniać, że dziewczyny zaczęły oblizywać usta. A potem, jak nadymają policzki i dmuchają, śpiewając:
  - Jesteśmy wojownikami światła tak fajnymi,
  Bicie złych orków jak piła...
  A stopy dziewcząt są tak bose,
  Zrobimy, poznaj kangura!
  Wojowniczki lśniły szafirowymi oczami jak gwiazdy. I znów się roześmiali, szczerząc swoje perłowe zęby. To naprawdę wyjątkowo agresywne piękności.
  I tak wyjęli ze szkarłatnych sutków klatki piersiowej, jakby zostali uderzeni piorunem.
  I latają w powietrzu. I wszyscy spalą się na ziemię, a wtedy z góry spadną zarówno czekoladki, jak i słodycze.
  A wojownicy śpiewali:
  Jesteśmy czekoladowymi dziewczynami
  Uwielbiamy jeść ciasta...
  I takie, wiesz, okej,
  Słabość jest poza naszymi rękami!
  Wojownicy uśmiechali się swoimi perłowymi, błyszczącymi zębami, jak drogocenne szkatułki z biżuterią.
  I znowu śpiewali, rycząc:
  Raz Dwa Trzy,
  Zniszcz wszystkich wrogów...
  Cztery, osiem, pięć -
  Zabij złych orków!
  Dziewięć, sześć, siedem
  Bez problemu!
  A piękności tego słowa będą się śmiać z rubinowych sutków ich piersi, w które już po raz enty wlatują ogniste i śmiercionośne pulsary.
  
  DOBRY RUCH FUHRERA
  ADNOTACJA
  Przypadek sprawił, że Führer był na tyle sprytny, że nie rozproszył swoich sił w różnych kierunkach, ale zrobił, zgodnie z wcześniejszymi planami, natychmiastowe zajęcie Stalingradu, dopóki wojska radzieckie nie przygotowały obrony. Stalingrad i przebieg wojny okazały się inne. Ale bose dziewczyny z Komsomołu potrafią zdziałać cuda.
  . ROZDZIAŁ 1
  Hitler nie popełnił fatalnego błędu, kierując 4. Armię Pancerną na Kaukaz. Zamiast tego natychmiast nakazał zdobycie Stalingradu. Niemcy nie marnowali czasu. I udało im się przedrzeć do miasta, które nie było jeszcze zajęte przez wojska i nie było gotowe do obrony. Wydawałoby się, co za drobnostka, ale miała wpływ na przebieg wojny.
  Po zdobyciu Stalingradu w sierpniu 1942 r. Turcja zajęła i przystąpiła do wojny. Obiecała to zrobić zaraz po upadku Stalingradu. A Turcy byli chętni do zemsty na Rosji za swoje poprzednie porażki. Japonia nadal się wahała. Mimo to na Oceanie Spokojnym nie działo się dla niej dobrze. Bitwa o Midway została przegrana, a sytuacja wydawała się niestabilna. A potem jest też otwarcie drugiego frontu przeciwko ZSRR.
  Ale uderzenie milionowej zmobilizowanej armii tureckiej, ponad trzydziestu dywizji, przeciwko słabej osłonie wojsk sowieckich okazało się bardzo bolesne. Turcy zajęli Batumi, otoczyli Erewan i zaczęli posuwać się w głąb pozycji sowieckich. A Niemcy po zdobyciu Stalingradu zaczęli przemieszczać się wzdłuż Wołgi w kierunku południowym do Morza Kaspijskiego.
  Niemcy byli silni, a wojskom radzieckim trudno było przylgnąć do nagiego stepu. Plus do prowadzenia dostaw przez pełną Wołgę.
  Ponadto Brytyjczycy, nie chcąc prowokować Turcji, nieco ograniczyli swoją aktywność przeciwko Niemcom w powietrzu.
  Co więcej, niemieckie asy wyrządziły im ogromne szkody. Na przykład Johann Marcel nie rozbił się przypadkowo, gdy rozbił się jego samolot. I nadal dręczył Brytyjczyków.
  Do końca września Niemcy na froncie wschodnim dotarli do Morza Kaspijskiego. A Kaukaz został odcięty lądem. Stalin zażądał ataku. Ale w centrum na kierunku Rzhev wojska radzieckie nie odniosły sukcesu.
  Podjęto próbę ataku z północy na Stalingrad, ale również się nie powiodła.
  Ale wojska Wehrmachtu w październiku zaczęły przemieszczać się wzdłuż wybrzeża Morza Kaspijskiego. A Turcy posuwają się w kierunku Tbilisi i dalej na północ.
  A niemiecki "Tygrys" wziął udział w bitwach po raz pierwszy. Mówiąc dokładniej, nie po raz pierwszy czołg ten walczył we wrześniu pod Leningradem. Ale była specjalna załoga. Walczyły na nim cztery Niemki, które były gotowe przetestować taką maszynę w prawdziwej bitwie.
  Tutaj poruszają się wzdłuż wybrzeża Morza Kaspijskiego wzdłuż równiny. A przed nimi pojawiają się radzieckie samochody. W tym lekkie T-60.
  Gerda bosymi stopami naciska przycisk joysticka. Pistolet strzela i pocisk wbija się z całą mocą w sowiecką maszynę śmiercionośnej siły.
  Gerda ryczy:
  Nasze kości nie boją się czołgów,
  W SS zawsze wiedzieliśmy, jak się walczy!
  Niemiecki "Tygrys" zatrzymuje się. W jego kierunku jadą radzieckie samochody. Charlotte odpala, tym razem używając szkarłatnego sutka. Powala rosyjski czołg i piszczy:
  Nie jesteśmy prostymi dziewczynami
  Bose stopy są super!
  Następnie Kristina wystrzeliwuje serię z karabinów maszynowych, tnąc żołnierzy radzieckich. Co więcej, naciska spust gołymi piersiami i rubinowym sutkiem.
  Wtedy dziewczyna szepnęła:
  - Jesteśmy spoko! I bose stopy!
  Po tym nakręciła nagie, różowe szpilki i Magdę. Dziewczyna zrobiła to niezwykle dokładnie. Przebił sowiecki samochód i zapiszczał:
  - Za Trzecią Rzeszę!
  Potem wystawiła język.
  To naprawdę kobiety.
  Ale Niemcy walczą po jednej stronie, a rózga idzie do przodu. Z drugiej strony wojska sowieckie.
  Oto pionierzy. Boso chłopcy i dziewczęta w szortach i krótkich spódniczkach spotykają nazistów ogniem z karabinów i proc.
  Bosymi, dziecinnymi stopami rzucają ładunki wybuchowe, które rozdzierają nazistów.
  W tym samym czasie pionierzy-bohaterowie śpiewają;
  Jesteśmy pionierskimi dziećmi Artemidy,
  Born zamiast smoczka z kaburą!
  Ku chwale naszej matki Rosji -
  Chłopak walczy!
  
  Jasny krawat płonie jak pochodnia,
  Piękny chór śpiewa hymn Ojczyźnie!
  A Fuhrer dostanie ostrego kaktusa w dupę,
  Znamy hordy przeciwników, miażdżymy!
  Partia nauczyła nas potęgi bitwy,
  Być w stanie strzelać i biegać, walczyć ze wszystkimi!
  Niech starsi bracia zostaną zabrani do wojska,
  Ale także odniesiemy wielki sukces!
  
  Jakiej służby Ojczyźnie do smaku?
  W okopach, jeśli to konieczne, przy maszynie!
  A przyjaźń jest silniejsza niż wszystko pod czerwoną flagą,
  Niech mój kraj dojdzie do komunizmu!
  
  Jak ciężko jest z przodu otoczony,
  Śnieg już spadł, a my jesteśmy boso, łza!
  Fritz-fiends nie będzie wybaczone,
  A ty walczysz w swoich snach i odważ się!
  
  My, chłopcy, jesteśmy zmęczeni walkami,
  Głodny, roztrzaskał stopę we krwi!
  Ale nie damy się bić butami,
  Jako Rus, moja dusza cię kocha!
  
  Nie znamy słowa niewola, no, do diabła ze słabością,
  Tak, ilu poległo w bitwach chłopaków!
  Czasem wkrada się zmęczenie,
  Kiedy jak sto ton ładunku maszyny!
  
  Ale nie ma potrzeby ulegać nam stromości,
  Nie po to złożyłem Bogu przysięgę!
  Musi służyć bez nikczemnych czynów Rosji,
  Towarzysz Stalin jest odwiecznym ideałem!
  
  Ale co najważniejsze, odwaga i odwaga,
  Zaradność i piękno myśli!
  Nie myśl, że kultura to drobiazg,
  W końcu wiersz narodził się z języka ognia!
  
  W mojej piersi płonie Jezusowy płomień,
  Kto jest Bogiem, Zbawicielem i komunistą!
  Nie toleruje świętości, zna dusze tchórza,
  Droga prowadzi tylko w górę, nie próbuj spaść!
  Dzieci śpiewały i tańczyły, rzucając gołymi stopami ładunki wybuchowe.
  A od strony Niemców leciały samoloty szturmowe. I wysłał zabójcze dary zagłady.
  Bitwa była zacięta. Pionierzy walczyli zaciekle, ale nie ulegli wrogom. Strzelali z karabinów i małych pistoletów. Używali też procy. Co zrobili bardzo dobrze.
  Chociaż na przykład niektóre niemieckie czołgi nie przebijały czoła materiałami wybuchowymi.
  Dziewczyna i chłopak oparli bose pięty na kamykach i wyciągnęli dużą procę. Wydano improwizowane ładunki wybuchowe. Przeleciał i uderzył w niemiecki samochód.
  Po czym pionierzy-bohaterowie znów zaśpiewali;
  Stalin jest chwałą bitwy,
  Stalin naszego lotu młodzieżowego ...
  Walcząc i wygrywając z piosenką,
  Nasi ludzie idą za Stalinem!
  Pionierzy pięknie śpiewają. W październiku w Dagestanie jest jeszcze dość ciepło, a dzieciom dobrze jest walczyć boso. Ich bose podeszwy dziecięcych stóp stały się zrogowaciałe i twardsze niż skóra ich butów.
  I bardzo sprytnie jest rzucać grochem śmierci gołymi palcami.
  To są świetne dzieciaki.
  Dziewczyna Lara zaćwierkała:
  W bezkresie wspaniałej ojczyzny,
  Zahartowany w walce i walce...
  Skomponowaliśmy radosną piosenkę
  O, wielki przyjacielu i przywódco!
  Chłopiec Seryożka sprzeciwił się agresywnie:
  - A co ze Stalinem? Tak, Stalin to kozioł! Spieprzył wojnę!
  Dziewczyna Larisa ze złością tupnęła bosą stopą i zauważyła:
  - Za takie przemówienia można dostać się pod trybunał!
  Pionierski chłopiec Mishka ryknął:
  - A co nie jest prawdą! Faszysta przedarł się do Morza Kaspijskiego! A co ty po tym będziesz twierdził, że Stalin to geniusz.
  A chłopiec bosą stopą rzucił w Niemców mały granat.
  Pionier Sasha pisnął:
  Biała armia, czarny baronie,
  Królewski tron znów się dla nas szykuje...
  Ale od tajgi do mórz brytyjskich,
  Armia Czerwona jest najsilniejsza ze wszystkich!
  I znowu błysnęły, nagie, okrągłe, zakurzone, stwardniałe od ciągłego chodzenia boso, dziecięce pięty.
  Oto jak ciężko walczą i walczą. Nawet jeśli siły są nierówne. Ale nadal są pionierami.
  A jeśli dziewczyna rzuci groszkiem bosą piętą, to i tak rozerwie Niemców. A dzieci dalej śpiewają;
  Chmury leciały od krwiopijców,
  Niedaleko Ziemi wybuchło piekło!
  Grzechotający wąż pełza po panzvale,
  Chmury rozświetlone krwią!
  
  Fale płoną, pluskają jak piekielna burza,
  I spotka armię najodważniejszych śmiałków!
  Będziemy chronić piękne, kochane kobiety
  Będziemy godni wyczynów naszych ojców!
  
  Moja ziemio, jak boleśnie jęczałaś,
  Przeciwnik pozostawił po sobie sto ran śladów!
  Ale zrzucimy faszyzm z piedestału,
  Zaraza pędzących lat nie potrwa długo!
  
  A śmierć już bieleje za chmurami,
  Ale nasze myśli są rozdarte do nieba!
  Zmiażdżmy notorycznych złoczyńców w proch,
  I rozerwij to na strzępy, poznaj Wehrmacht na pół!
  
  Nie znamy pokoju i zgnilizny starości,
  Jesteśmy dziećmi naszej świętej Ojczyzny!
  Wszystko jasne walczyło z nazistami,
  Strzelaj, potężnie, w te korzenie!
  
  I co eksplodowało z siłą złej bomby,
  Czym jest dla nas ten grzmot?
  Bojownicy Rusi potrafią wiele,
  A góra stanie się dołem dla Führera!
  
  Piekło rozpętało się,
  Czołgał się po rokadzie z drapieżnym pyskiem "Tygrys"!
  I całe zmęczenie zleciało z nas w jednej chwili,
  Czas na zabawne gry!
  
  Granat w dłoni i śmiertelny rzut,
  Oto "Tygrys" w pysku mocno przyjęty!
  A Hitler w kotle w kotłowni Tartaru,
  Aby nie ujawniać rosyjskiego świata!
  
  Berlin trzęsie się od gwałtownych salw,
  Oto czerwona flaga powiewająca nad Reichstagiem!
  I słońce świeciło nad Ojczyzną,
  Przecież Trzecia Rzesza obrócona jest w proch i popiół!
  Dzieci walczą zaciekle i bohatersko.
  Pokazują, że ich serca są młode, ale bardzo odważne. A potem czworo dzieci oparło bose stopy i pchnęło dużą beczkę nitrogliceryny.
  Toczyła się, kręciła.
  I jak wytrzyma wybuch, zderzając się z niemieckim czołgiem.
  Po tym, jak pionierzy śpiewali z radości;
  Jesteśmy pionierami dzieci komunizmu,
  Które choć podnieść kraj...
  Hitler wściekle odpowie za gniew,
  Zmiażdżymy, uwierz szatanowi!
  
  Złożyliśmy przysięgę przed Bogiem
  A Lenin serce dał młodemu...
  Och, nie oceniaj pionierów surowo,
  A Wszechmocny dał więcej siły!
  
  Poszliśmy na front, bosymi chłopakami,
  Chcieli walczyć, broniąc Ojczyzny ...
  Dla nas, chłopaków i dziewcząt z kosą,
  A nasza lojalność to mocna zbroja!
  
  Tu pod Moskwą szalały bitwy,
  Płonęły czołgi, topił się asfalt...
  Zobaczymy, dali mi wiarę w komunizm,
  A faszystów dopadniesz pałaszem!
  
  Nie wierzcie ludziom, Hitler nie jest wszechmocny,
  Chociaż idea Führera wciąż żyje...
  I mocno uderzyliśmy w nazistów,
  Ruszajmy w tę wielką podróż!
  
  Nie będziemy się bać wrogów Rusi,
  Kochamy nasz rodzimy ZSRR...
  Nie jesteś rycerzem z duszą błazna,
  Dajmy przykład królestwu Bożemu!
  
  Hitler nie wie, będzie ciężko pobity,
  Mimo że moc piekielna tak w nim szaleje...
  I nadchodzą pasożytnicze Fritz,
  Kto wypełni resztę ogniem!
  
  Wielkość Rosjan wygrywać grając,
  Chociaż to dużo pracy...
  Zwycięstwo nadejdzie, wierzę w wspaniały maj,
  A Führer dostanie kompletny kaput!
  
  Oto nasza wiara, potęga komunizmu,
  Niech ZSRR kwitnie wiecznie...
  Zmiażdżymy, znasz jarzmo faszyzmu,
  Rosja stała się taką armią!
  
  Fritz zostali pobici pod Stalingradem,
  Rozpoznali naszą silną pięść...
  I rozdaliśmy fajne prezenty,
  I skopali dyktatora do grosza!
  
  Mój kraj to piękna Rosja,
  W nim kwitną arktyczne jabłonie ...
  Svarog i Stalin - to jest mesjasz,
  Naziści uciekają przed bojownikami Rusi!
  
  Oto jak piękny jest wszechświat,
  Kiedy komunizm zaświeci nad nim...
  A próby będą dla zbudowania,
  Leć tylko w górę i ani sekundy w dół!
  
  Przyjęliśmy zimę dzikim, czerwonym krzykiem,
  Złamali kręgosłup Białej Gwardii...
  Wrogowie komunizmu w Rosji pobici,
  Trofea zostały na lunch!
  
  Trzymaliśmy Stalina bardzo mocno,
  Dziewczyny boso w każdy mróz ...
  Stałeś się, uwierz mi, silnym człowiekiem,
  A pionier wyrósł na bohatera!
  
  Nie, Rosja nigdy się nie złamie,
  Nieśmiertelny Lenin wskazuje drogę...
  Nie boimy się błyszczącego płomienia,
  A Rosjanie nie mogą odwrócić się od komunizmu!
  
  
  W imię naszej Matki Rosji,
  Złączmy się w jeden wieniec serca...
  Hurra, dziewczyny głośno krzyczały
  Wielkie marzenie się spełniło!
  Tak, naszą wiarą jest zawsze być z ojcami,
  A jeśli można przewyższyć przodków ...
  Na zawsze będziemy dzielnymi ludźmi,
  Chociaż wygląda na nie więcej niż dwadzieścia!
  
  Kochamy naszą Ojczyznę, wierz mi,
  Chcemy szczęścia na zawsze...
  Lucyferze, wierz mi, nie zniszczy nas,
  Lato nadejdzie - zimno zginie!
  
  W Rosji wszystko rozkwitnie bardzo wspaniale,
  To tak, jakby świat miał kłopoty...
  Nadejdzie era, wierzę komunizm,
  Bogactwo, radość będzie na zawsze!
  
  Nauka wskrzesi zmarłych w bitwach,
  Wieczna młodość będzie z ludźmi...
  A człowiek jest jak Wszechmocny,
  Zniknij, znam złoczyńcę w wieczności!
  
  Krótko mówiąc, szczęście świeci na wszystkich we wszechświecie,
  Wszyscy ludzie na świecie są jak jedna rodzina...
  Dzieci śmieją się i bawią w raju
  Pokochasz mnie piosenką!
  Tak pięknie iz wielkim wyczuciem śpiewają dzieci. I obnażyły swoje białe zęby.
  A potem jedna dziewczyna z gołym, różowym obcasem rzuciła grochem. Przeleciał więc obok, uderzył w lufę niemieckiego czołgu, wyrywając mu wieżę wraz z korzeniami. Wtedy młoda piękność pisnęła:
  - Łysy Führer umrzeć!
  Chłopiec Sieriożka bosą stopą rzucił kamyk, który trafił niemieckiego oficera w nos i zaćwierkał:
  - Stalin to kozioł, ale Ojczyzna jest w naszym sercu!
  A w innym miejscu walczą zdesperowani komsomołowie. Są również boso iw krótkich spódniczkach.
  I strzelają do siebie z pistoletów lub domowej roboty bazooki.
  A niektóre dziewczyny pociągają za cięciwę gołymi palcami u stóp i dokładnie i dokładnie strzelają.
  Veronica przycisnęła swój szkarłatny sutek do guzika i zaśpiewała. Inne dziewczyny z Komsomołu odebrały:
  Uratujemy wielką Rosję,
  Wstyd taki jak my nie nadejdzie...
  Zróbmy misję wojskową
  Oceńmy Japończyków!
  
  My dziewczyny jesteśmy tylko członkami Komsomołu,
  Uwierz mi, urodziliśmy się, by walczyć...
  Chociaż mikado chodzi w przekrzywionym kapeluszu,
  Imperium musi zostać zmiażdżone!
  
  Nie dajmy Japonii zwycięstwa
  Samuraj nie może pokonać Rusi...
  Niech dziadkowie będą dumni z rycerzy,
  Dziarski niedźwiedź rozerwie na strzępy!
  
  Naszą siłą jest siła Rosji,
  Rzuciła nożem bosą stopą...
  Przeciwnicy słynni zmiażdżeni,
  Dziewczyny mają twardy charakter!
  
  Walczyliśmy z Wehrmachtem, bawiąc się
  Szybko pokonali Fritza pod Moskwą ...
  I wkroczyli do Berlina w zwycięskim maju,
  Deptanie bosych stóp dziewic!
  
  Nie, nikt nie zatrzyma Słowian,
  Wielki król poprowadzi do bitwy...
  My, dziewczyny, warkoczymy warkocze,
  Samuraje zamieniają się w szmaty!
  
  Wróg zostanie bardzo mocno pobity,
  Rosyjskiego ducha nie pokonają wrogowie...
  Radzieckie dziewczyny są wysportowane,
  A potężny jest pan niedźwiedzia!
  
  
  Dziewczyny z Komsomołu od ludu,
  Uwielbiają twardą walkę...
  Za Ojczyznę, Lenin, wolność,
  Crush, uwierz każdej armii!
  
  Wierzę, że samuraj zostanie pokonany
  Chwalebni członkowie Komsomołu zostaną uhonorowani ...
  Wiedz, że hordy samurajów są rozbite,
  W końcu jest wielu chwalebnych bohaterów!
  
  Wielki Car rządzi Rosją,
  Wydawanie dekretów, sądzenie sług...
  Tron nie toleruje zamieszania i szczekania,
  A nie sposób na ujarzmienie strachu!
  
  Ruś, jesteś naszą matką i boginią,
  Dla ciebie dziewczyny są chętne do walki ...
  Nogi piękności są nagie,
  Ale złamią ten rabunek!
  
  Nie, żeby nie być pełnym Port Arthur,
  Nie pozwolimy na zajęcie takiej granicy...
  A Japończyk łapie głupiego kulę,
  I rozerwij go granatem!
  
  Nigdy nie uklęknie
  Jest z nami Wszechmocny Rod, Svarog ...
  Stalin i wielki Lenin są z nami,
  Jezus jest z nami, Boże Wszechmogący!
  
  Członkowie Komsomołu nie łamią się w bitwie,
  Wyczynów żołnierzy nie sposób policzyć...
  Rycerze zawsze umieli walczyć,
  Szatan zostanie zniszczony!
  
  Nie ma piękniejszej Ojczyzny-Rosji,
  Walcz o nią i nie bój się...
  Zróbmy to, uwierzmy, że cały świat jest szczęśliwszy,
  Cały wszechświat jest pochodnią światła Rusi!
  
  A kiedy jest czas na wygraną
  I wszystkie sny będą w chwale ...
  Niech miną smutki i kłopoty,
  W krainie obfitości, piękna!
  Tak pięknie śpiewali członkowie Komsomołu. Ale ciężko jest walczyć. Tutaj w powietrzu są dwie Niemki, piękne blond asy.
  Albina strzelała gołymi stopami. Zestrzeliła trzy radzieckie samoloty jedną serią i pisnęła:
  - Pokażemy najwyższą klasę!
  Alvina również uderzyła wroga i użyła szkarłatnego sutka na piersi i tym razem zestrzeliła cztery rosyjskie samoloty i napisała na Twitterze:
  - Będzie największe zwycięstwo na świecie!
  A dziewczyna się śmieje. Po obu stronach są godni przeciwnicy.
  Tymczasem do połowy listopada Niemcy połączyli siły z Turkami i udali się do Baku. Teraz ZSRR stracił dostęp do ropy i zrobiło się ciasno.
  Prawie cały Kaukaz został schwytany.
  Brytyjczycy przełożyli operację Torch. Nie byli więc pewni. Bitwy powietrzne trwały tylko w powietrzu. W listopadzie Johann Marseille ustanowił kolejny rekord, zestrzeliwując ponad osiemdziesiąt samolotów w ciągu miesiąca. I po raz pierwszy przekroczenie liczby zestrzelonych samochodów w trzystu egzemplarzach. I był pierwszym wojownikiem III Rzeszy, który ponownie otrzymał Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża ze srebrnymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami.
  Następnie Niemcy całkowicie podbili Kaukaz i wszystkie miasta zimą. Erywań upadł jako ostatni, całkowicie otoczony i zablokowany.
  Po czym Wilson Churchill zaproponował Hitlerowi rozejm. A największy kanibal zgodził się wykończyć ZSRR.
  Johann Marcel zestrzelił do tego czasu ponad pięćset samolotów i został przeniesiony na front wschodni.
  W maju, gdy tylko drogi wyschły, rozpoczęła się niemiecka ofensywa w kierunku z jednej strony Saratowa, z drugiej strony Moskwy.
  W bitwach wzięły udział niemieckie czołgi: "Pantera", "Tygrys", "Lew" oraz działo samobieżne "Ferdynand" i zmodernizowany T-4. Plus kilka mniejszych dział samobieżnych.
  I nowa wieś zaczęła się od historii II wojny światowej, ale sowieckie dziewczęta i pionierzy będą walczyć z wielkim bohaterstwem.
  
  ELF-AS ZMIENIA DRUGĄ WOJNĘ ŚWIATOWĄ
  ADNOTACJA
  Jeden z elfów z równoległego świata chciał walczyć. Ale wybrał dla siebie karierę pilota Luftwaffe. Elf okazał się fenomenalnie silnym asem-pilotem, zdobywając rekordowe wyniki. I skutecznie zaczęła wpływać na przebieg II wojny światowej.
  . ROZDZIAŁ 1
  Jeden z elfów z równoległego świata zapragnął zostać bohaterem i walczyć w lotnictwie. I musiało się stać, że trafił do Luftwaffe. Pod koniec czterdziestego drugiego roku rozpoczęła się kariera tego dzielnego pilota. Jest elfem i nikt nie może go pokonać. Ale on sam aktywnie zestrzelił samoloty. Na śródziemnomorskim sektorze frontu Wolf Bismarck odciął ponad trzysta samolotów. Za pierwsze dwieście otrzymał Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża z liśćmi dębu, mieczami i brylantami. Było to wówczas jedno z najwyższych odznaczeń III Rzeszy. A za trzysta zestrzelonych samolotów Wilk - jak sam się nazywał ten elf - został także odznaczony Orderem Orła Niemieckiego z brylantami.
  Ale prawdziwy triumf czekał na asa elfów, kiedy został przeniesiony na Kursk Bulge. Na froncie wschodnim rozpoczęła się jego wręcz fantastyczna kariera. Tak skuteczne, że bieg historii zaczął się zmieniać. W ciągu dwóch miesięcy Wilk zestrzelił ponad czterysta radzieckich samolotów.
  I otrzymał nowy stopień orderu: Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża ze złotymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami. A za siedemset pięćdziesiąt zestrzelonych samolotów - stopień wyjątkowy, specjalnie dla odróżnienia Wolfa Bismarcka, ustanowili szósty stopień odznaczenia: Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża z platynowymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami. A kiedy as elfów zestrzelił tysiąc samolotów, otrzymał kolejną specjalnie dla niego zatwierdzoną nagrodę: Gwiazdę Krzyża Rycerskiego ze srebrnymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami.
  Warto zaznaczyć, że fenomenalne osiągi Wolfa osiągnięto także dzięki temu, że otrzymał on eksperymentalny myśliwiec ME-309, który miał aż trzy 30-mm działka powietrzne i cztery karabiny maszynowe.
  I z taką ognistą mocą fenomenalny Wilk w banalny sposób niszczył radzieckie samochody z dużej odległości. I nie mogli go zestrzelić, bo zginęli dużo wcześniej.
  Inni piloci podciągali się do poziomu super elfa i starali się walczyć lepiej. Szczególnie wyróżniły się dwie dziewczynki: Albina i Alvina. Walczyli tylko w bikini i boso. A jednocześnie niemieccy piloci pokazali fenomenalne wyniki.
  Albina walczyła na Focke-Wulfie, bardzo potężnej pod względem uzbrojenia maszynie. Nacisnęła przyciski bosymi stopami i jedną serią zestrzeliła jednocześnie trzy radzieckie samoloty i zaśpiewała:
  Jesteśmy wielkimi fenomenami
  Dziewczyny są boso!
  Alvina, również strzelając bosymi stopami i zestrzeliwując rosyjskie samoloty, wydała:
  - Chwała Niemcom, chwała -
  Czołgi pędzą do przodu...
  Dywizje w czarnych koszulach -
  Pozdrowienia dla Deutsche!
  Albina zdjęła stanik. I znowu nacisnęła przycisk za pomocą szkarłatnych sutków na piersi i zaśpiewała:
  - Zamknij się, zamknij się -
  Stalin-degenerat!
  Zamknij się, zamknij się
  Zgodnie z rogami porad!
  I znowu użyje swojej nagiej klatki piersiowej w walce. To jest naprawdę dziewczyna.
  A Alvina też pozostała tylko w cienkich majtkach. A rubinowy sutek klatki piersiowej naciska guziki. I przecina sowieckie samoloty, a jednocześnie śpiewa:
  Ojczyzno, niech brzydcy płaczą
  Ale my ją kochamy...
  Śpiąca Królewna!
  A wojownik wziął i pokazał jej długi, różowy język. To naprawdę kobiety.
  A Wolf Bismarck ze swojego ME-309 czasami trafiał w cele naziemne. Szczególnie do zbiorników. Z 30-milimetrowego, długolufowego działa całkiem możliwe jest przebicie się przez dach czołgu T-34. I wyłącz sowiecką maszynę. Cóż, dlaczego elf-as jest gorszy niż ten sam Rudel?
  To prawda, że niszczenie czołgów nie jest jego głównym zadaniem, ale mimo to w ciągu kilku miesięcy na Wybrzeżu Kurskim zniszczył kilkaset radzieckich pojazdów, a raczej wyłączył je na jakiś czas z akcji. Czołg z zepsutym włazem można naprawić. Chyba, że załoga ucierpi. Ale działo 30 mm przenosi mały pocisk, więc trudno jest zniszczyć wszystkich w czołgu. Zestrzelił wiele samolotów szturmowych Ił-2, powodując znaczne szkody w zdolnościach ofensywnych Armii Czerwonej.
  W rezultacie Niemcom udało się uniknąć całkowitej klęski na Wybrzeżu Kurskim. Linia frontu została ustabilizowana. Naziści stracili Orel i Biełgorod, ale zdołali zachować Charków i część Donbasu.
  Walki przeciągały się do późnej jesieni. Potem była przerwa. Straty Armii Czerwonej były wielkie, ale Niemcy byli nieco wyczerpani. Bardziej zaawansowana Panther-2 z małą i wąską wieżą zaczęła pojawiać się na froncie . Była lepiej chroniona burtą, a jej działo miało bardziej przebijającą pancerz lufę 75 mm o długości 100 EL.
  Pojawił się nieco wcześniej niż w prawdziwej historii i "Tygrys" -2. Ale ten zbyt ciężki czołg nie był zbyt popularny wśród wojska.
  Ale "Pantera" -2 okazała się całkiem niezła.
  Front wschodni był zamrożony. Walka toczyła się tylko w powietrzu. Niemiecki pilot Wolf Bismarck, czyli elf, był nazywany białym diabłem. A Stalin wyznaczył za jego głowę nagrodę w wysokości miliona rubli.
  Do nowego roku Wolf Bismarck zestrzelił 1500 samolotów. A duża liczba znokautowała czołgi i cele naziemne. Za co otrzymał platynowy puchar z brylantami. Jak również krzyż zasługi wojskowej w złocie, a także z brylantami.
  Pod koniec grudnia Armia Czerwona ponownie podjęła próbę natarcia na południową flankę frontu. Duże straty w powietrzu i skuteczność nie tylko Wolfa Bismarcka, ale i innych niemieckich asów spowolniły natarcie.
  Walki pokazały skuteczność wykorzystania pilotek w bitwach.
  W szczególności sam młody elf walczył razem z dziewczyną Helgą. Walczyła na Focke-Wulfie i częściej trafiała w cele naziemne.
  Dziewczyny są co najmniej słodkie. Podczas fotografowania używała również bosych stóp. Co było bardzo skuteczne.
  Helga była uroczą i bardzo piękną blondynką o zgrabnej sylwetce.
  Często walczyła tylko w majtkach. I dzielnie uderzyła w sowieckie czołgi, przebijając się przez ich wieże.
  Wśród nowych niemieckich maszyn Jagdpanther był bardziej zaawansowany i wydajny. To działo samobieżne było zarówno potężne, jak i dobrze chronione na czole i ruchome. Niezłe okazały się również działa samobieżne Panzer-4, które były zarówno niskie, jak i dobrze opancerzone na czole.
  Zimą Niemcy bronili się umiejętnie. Co więcej, sojusznicy, ponosząc straty w bitwach o Sycylię i Italię, działali bardzo ostrożnie i nawet nie zajęli Neapolu. I skierował mniej sił niemieckich.
  Hitler osobiście spotkał Wolfa Bismarcka. I przekonał Führera, że zamiast pocisków manewrujących i balistycznych FAA zainwestuje w bardziej zaawansowaną modyfikację Focke-Wulf TA-152. I ten wielozadaniowy samolot okazał się bardzo udany.
  Jego uzbrojenie i pancerz były bardzo mocne, a charakterystyka lotu i zwrotność znacznie lepsze niż Focke-Wulfa. I ta maszyna zaczęła zdobywać przewagę w powietrzu. Z pomocą TA-152 możliwe jest również atakowanie celów naziemnych. W szczególności czołgi, działa samobieżne, ciężarówki, radziecka artyleria i wyrzutnie rakiet.
  To były naprawdę super samochody.
  Armia Czerwona ugrzęzła w niemieckiej linii obrony. Wojska radzieckie nie mogły odnieść sukcesu ani pod Leningradem, ani na Ukrainie, ani w centrum.
  Naziści zwiększyli produkcję czołgów i dział samobieżnych. Zwłaszcza Jagdpanther, który był dobry i skuteczny. A "Pantera" -2 pokazała swój poziom zwłaszcza przy umiejętnym użyciu sił.
  I oczywiście niemieckie dziewczyny wciąż walczą. W tym w zbiornikach.
  Wolf Bismarck przekonał Führera, że kobiety powinny być wykorzystywane na froncie. Ponieważ są bardzo dobrymi wojownikami.
  I rzeczywiście, jak na przykład walczy załoga czołgu na Panther-2.
  Gerda mimo zimy tylko w majtkach i boso.
  I jest bardzo piękną i czarującą blondynką.
  A działo "Pantery" -2 ma bardzo duży zasięg. A jeśli się rzuci, to naprawdę uderzy ze śmiertelną siłą.
  Gerda obnażyła zęby i gołymi stopami strzeliła do radzieckiego samochodu. Uderzyła trzydzieści cztery z dużej odległości i zaćwierkała:
  - jestem fajną dziewczyną,
  I zawsze walczę boso...
  To są prawdziwi wojownicy.
  "Pantera" -2 stoi nieruchomo w zasadzce. Radzieckie pojazdy próbują posuwać się naprzód. Nowe niemieckie działo ma początkową prędkość pocisku 1300 metrów na sekundę, co umożliwia nawet małym kalibrem przebijanie radzieckich pojazdów z dużej odległości.
  Teraz Charlotte strzela. Rudowłosa dziewczyna również używa gołych palców, swoich wdzięcznych, opalonych nóg.
  Charlotte celnie wystrzeliła i zaśpiewała:
  - Zakochałeś się w diable
  I postanowiłam poświęcić jej moją stronę!
  Następnie strzelił do radzieckiego czołgu i Krystyny. Używała również bosych stóp. Przebił rosyjski samochód, powodując jego poważne uszkodzenia, powodując spalenie i zdetonowanie pocisków.
  Krystyna napisała na Twitterze:
  - Pójdziemy śmiało do boju,
  Dla dobra Rzeszy...
  Wymażemy wrogów w gówno,
  I nie dryfuj!
  Potem Magda wystrzeliła gołymi stopami. I to był bardzo celny i celny strzał. A wojownik zadał miażdżący cios rosyjskiej technologii. I przedarła się przez wieżę trzydzieści cztery.
  Następnie dziewczyny zaśpiewały:
  Oto pierwsza odwilż
  W trumnie widzę Stalina...
  I wypełnione trupami
  rosyjska ziemia!
  Dziewczyny na Panther-2 walczą desperacko.
  Tutaj Gerda ponownie wystrzeliła, naciskając guzik szkarłatnym sutkiem na piersi. I przebiła radzieckiego trzydzieści cztery z wielką dokładnością. Błysnąłem, taranując kadłub z dużej odległości. A zestaw bojowy zaczął eksplodować.
  Gerda roześmiała się i zauważyła:
  - Nasze kości nie boją się czołgów,
  W SS zawsze wiedzieliśmy, jak się walczy!
  Pomysł wykorzystania nagich kobiecych piersi do fotografowania jest bardzo postępowy.
  Tutaj Charlotte zbiła wroga za pomocą malinowego sutka. Znokautował rosyjski samochód i napisał na Twitterze:
  - Witaj Trzecia Rzesza, witaj!
  Oto tłuste pola Ojczyzny ...
  Nie powiemy Ci cześć
  Możesz nawet rozwijać się od zera!
  A dziewczyna pokazała swój bardzo długi język. Potrafi zdziałać dla nich cuda.
  Więc Christina pieprzyła się za pomocą rubinowego sutka na piersi. Znokautowała samochód T-34-76 i zaćwierkała, szczerząc zęby:
  - Chwała naszej Ojczyźnie Niemcom!
  To taka fajna dziewczyna!
  I płonie kolejny radziecki czołg. I to jest bardzo fajne i fajne.
  Magda wzięła go i uderzyła we wroga za pomocą truskawkowego sutka i zrobiła to bardzo trafnie.
  Przebiła rosyjski samochód z załogą śmierdzących mężczyzn. Co więcej, amunicja eksplodowała. I nastąpiła detonacja.
  Złotowłosy wojownik śpiewał:
  - Wielkość Niemców uznaje planeta,
  Możemy sadzić banany na Marsie...
  Jesteśmy kochani i doceniani przez wszystkie narody świata,
  Bo mamy Matkę Bożą!
  A dziewczyna ponownie użyła sutka, który wyglądał jak pączek róży. I to jest bardzo piękne.
  A kiedy dziewczyny w samych tylko obcisłych majtkach walczą, jest to niezwykle piękne.
  Dobrze jest mieć dużo dziewczyn. Na przykład Schella i Frida walczą. Dwie dziewczyny strzelają z karabinów snajperskich.
  Są też boso iw bikini. Bardzo ładne i seksowne dziewczyny. I mają prasę reliefową z płytkami.
  To jest naprawdę świetne. A teraz Shella strzela do wroga, przebija kulą sowieckiego oficera.
  Wtedy dziewczyna krzyczy:
  - Jestem świetną super dziewczyną!
  I gołymi stopami rzuci duży, śmiercionośny granat. I przeleci obok, a masa żołnierzy radzieckich się rozerwie.
  A Frida strzela i robi to bardzo dobrze. Uderza rosyjskiego dowódcę i piszczy:
  - Niemcy będą dobrzy,
  Pokonaliśmy wszystkich Rosjan z serca!
  I znowu rzuci cytryną gołymi palcami nóg o kolosalnej niszczycielskiej sile. Eksploduje i masa żołnierzy Armii Czerwonej zostaje pobita z oderwanymi rękami i nogami.
  Frida wzięła go i ryknęła:
  - Wciśnij gaz, chodź mój chłopcze, wciśnij gaz!
  I lśnij szafirowymi oczami. To jest naprawdę dziewczyna, której potrzebujesz. I bardzo fajny.
  Shella wzięła go i zaćwierkała:
  - Moje piękne usta,
  Są jak korale...
  W świetnym momencie cudownym
  Dziewczyny biją!
  Naprawdę muszę powiedzieć tutaj bardzo cudowne i fajne piękności.
  Tutaj Shella obnażyła piersi, obniżając stanik. I ze szkarłatnym sutkiem na spuście, gdy naciska. A dar śmierci zareaguje ze śmiertelną siłą. Oto zerżnięta kobieta z Niemiec. I powiedzmy tylko tyle - konkretnie.
  I znowu rosyjscy żołnierze z oderwanymi rękami i nogami rozpierzchają się w różnych kierunkach.
  Frida również wzięła i odsłoniła jej biust. I zastosowałem zabójczy rubinowy sutek piersi. I tak trafili wroga z wielką celnością. I strzeliła piłkami do rosyjskiego generała.
  Wtedy blond Niemka zaśpiewała:
  Gdzie jest twój generał w mundurze,
  Twoje rozkazy, twoje plecy są jak sznurek...
  Słyszałeś już koniec
  Tylko deszcz uderzał w dach
  Wasz generał!
  A wojowniczka błysnęła szafirowymi oczami. To jest naprawdę dziewczyna. I jeszcze boso.
  A jej język jest bardzo zabawny.
  Snajperki są w pracy. I nokautują wielu radzieckich żołnierzy i oficerów.
  Oto czynnik żeński, który może wiele rozwiązać. I celne, snajperskie strzały.
  W walkach brały udział najnowsze niemieckie działa samobieżne E-10. A potem as elfów pomógł. Przekonał Hitlera, że prace nad Mausem nie mają perspektyw. I lepiej pozwolić projektantom opracować coś, wręcz przeciwnie, mniejszego rozmiaru, tańszego, ale znacznie wydajniejszego. W ten sposób najlepsi projektanci III Rzeszy stworzyli samochód. W nim silnik i skrzynia biegów znajdowały się w jednym bloku i w poprzek, a samochód mógł się również obniżać.
  Jego wysokość wynosiła zaledwie 1,2 metra, a załoga składająca się tylko z dwóch osób znajdowała się w pozycji leżącej. A samochód ważył zaledwie dziesięć ton z silnikiem o mocy 400 koni mechanicznych. W tym przypadku pistolet ma długość lufy 75 mm i 48 EL. A przedni pancerz ma 82 mm przy dużym nachyleniu, a boczny pancerz ma 52 mm, a ponadto jest zamknięty rolkami.
  Oznacza to, że samochód okazał się - mały, mobilny, zwrotny, niepozorny, a jednocześnie nadal dobrze chroniony. Nie tak jak Maus, który nawet w projekcie nie wyglądał szczególnie atrakcyjnie ze względu na swoją ogromną masę - trudno byłoby go transportować nawet przy niewielkiej prędkości.
  A jak ten czołg miałby zawieść w terenie?
  A E-10 to po prostu idealny samochód. A jej radzieckie 34-ki nie mogły przebić czoła nawet przy strzelaniu z bliskiej odległości. A niemiecki samochód nadal bardzo łatwo było zamaskować.
  W takim aucie walczyły z sowieckimi czołgami dwie dziewczynki: Ewa i Adala. Może broń nie jest wystarczająco potężna, aby pokonać wroga z dużej odległości. Ale wróg nie widzi cię szczególnie. A jeśli zobaczy, nie upadnie.
  To jest właśnie to, czego dziewczyny potrzebują. I oczywiście mają tajemnicę. Walcz boso iw bikini.
  Ciekawe jest też to, że nazistowski samochód był pomalowany na biało i jest prawie niewidoczny na śniegu.
  Eve naciskała przyciski joysticka bosymi stopami. Uderzyłem radzieckiego trzydzieści cztery z dystansu. Mimo to niemieckie działo jest w każdym razie lepsze niż radzieckie i śpiewało:
  - E, e, jest kobieta Ewa,
  E, e, tam jest jaskinia!
  Adala też uderza we wroga jak szalona. A także używając bosych stóp. Penetruje wroga i piszczy:
  - Chwała! Chwała! Chwała!
  Niemcy to potęga!
  Powiedzmy, że dziewczyny tutaj są po prostu super. A kto może z nimi konkurować? Są bardzo fajne.
  I strzelają celnie. A niemiecki samochód jest bardzo mobilny. I tak pokonuje wrogów. I pokazuje swoją zabójczą klasę.
  Ale oczywiście są też kobiety ze strony sowieckiej. Oni też walczą boso iw bikini.
  Tutaj na przykład załoga Elizabeth na T-34-76. Dziewczyny walczą prawie zupełnie nago.
  Elżbieta strzela bosymi stopami i śpiewa:
  - Dziewczyny są różne
  Ale w tym przypadku czerwony...
  Chcą zwycięstwa
  Potrzebujemy chłopców, a nie dziadków!
  Catherine mrugnęła do niej i zagruchała:
  - Tak, potrzebujemy wybranych chłopców!
  A także strzelano za pomocą bosych stóp.
  A potem cała dziewczęca załoga czołgu zaczęła śpiewać;
  Wstąpiłem do Komsomołu, grając
  piękna wymarzona dziewczyna...
  Myślałem, że świat będzie wiecznym majem,
  Każdy dzień to narodziny wiosny!
  
  Ale z jakiegoś powodu nie wyszło.
  Jakoś nie mogę się zakochać...
  Cóż, powiedz chłopakom na mojej łasce,
  Życie to bardzo trwałe wiosło!
  
  Nagle wojna nagle zagrzmiała,
  I huragan rzucił się na śmierć ...
  I silne ciało moich dziewczyn
  Możesz zostać trafiony od razu!
  
  Nie chcę, uwierz mi, poddaję się,
  Walcz za Ojczyznę do końca...
  Nosimy granaty w mocnej torbie,
  Stalin zastąpił ojca w sercach!
  
  Wojownicy są świetni w Rosji.
  Możemy ochronić porządek świata...
  Gwiazdy nieba nawadniały aksamit,
  A myśliwy zamienił się w grę!
  
  Jestem bosą dziewczyną walczącą
  Pełen uwodzenia i miłości...
  Will, znam miejsce w tym raju,
  Nie można budować szczęścia na krwi!
  
  Wojownicy wielkiej Ojczyzny,
  Będziemy walczyć stanowczo pod Moskwą...
  A potem sen w komunizmie
  Do diabła z szatanem!
  
  Dzielni Rosjanie,
  By walczyli uczciwie do końca...
  Bili z karabinu maszynowego,
  Jeśli trzeba, ze złotą koroną!
  
  Nawet kula nas nie powstrzyma
  Jezus wielki Bóg zmartwychwstał...
  Dni drapieżnego smoka przeminęły,
  Z nieba zrobiło się jeszcze jaśniej!
  
  Kocham cię droga Łado,
  Najwyższy Bóg Svarog będzie w chwale ...
  Musimy walczyć o Rosję
  Najlepszy Biały Bóg jest z nami!
  
  Nie rzucaj Rosjan na kolana
  Uwierz nam, naszego ciała nie da się okiełznać...
  Stalin i wielki Lenin są z nami,
  Ten egzamin też trzeba zdać!
  
  Ból Ojczyzny jest także w naszych sercach,
  Wierzymy w jej wielkość...
  Szybko otwieramy drzwi do kosmosu,
  To będzie bardzo słodkie życie!
  
  Boso jesteśmy pięknymi dziewczynami,
  Szybko biegniemy przez zaspy ...
  Nie potrzebujemy tej gorzkiej wódki,
  Cherubin rozkłada skrzydła!
  
  Za Ojczyznę my, dziewczęta, staniemy,
  A my odpowiemy Fritzowi, nie ma zła,
  Piekielny Kain zostanie zniszczony,
  I cześć Chrystusowi Zbawicielowi!
  
  Nadejdzie epoka - nie będzie lepiej,
  Umarli powstaną na zawsze...
  Wszechświat stanie się żywym rajem,
  Spełnienie marzeń wszystkich ludzi!
  Tak śpiewały i strzelały dziewczyny z Komsomołu. I używali zarówno gołych stóp, jak i szkarłatnych sutków klatki piersiowej.
  A potem Elena wystrzeliła, używając swojego bosego, okrągłego obcasa. I uderz wroga.
  Wtedy dziewczyna powiedziała:
  Dzięki Stalinowi
  To jest usłane trupami...
  rosyjska ziemia!
  A Efrosynia też gołymi palcami u nóg weźmie go i uderzy wroga. I robi to niezwykle dokładnie i dokładnie.
  Wtedy ryknie:
  - Mamy zasmarkane dziewczyny,
  Będzie wiedział tylko pierwsza klasa!
  Radziecki czołg nie jest zbyt dobry. A pociski często chybiają celu, mimo że są wystrzeliwane boso.
  A pionierzy wciąż walczą. Chłopcy walczą zimą boso iw szortach.
  Nagie, opalone nogi dzieci zsiniały z zimna, ale spojrzenia chłopców są bardzo dumne. Chociaż walczą nagim torsem w mrozie i lodowatym wietrze. A jednak ich niebieskie usta śpiewają;
  
  Mój kraj jest pod banderą października,
  Osiągnął szczyt potęgi światła!
  W końcu walczymy o nią nie na próżno,
  Niech jej miłość będzie śpiewana na wieki!
  
  Kraj rad ludziom przynosi pokój,
  Wszyscy są w nim szczęśliwi - poznaj proletariusza!
  Kto jest dla Rosji - chwała i cześć,
  Zaśpiewajmy hymny miliona arii!
  
  Zdobądźmy honor - młodość ziemi,
  Budujmy świątynie - raj komunizmu!
  Gdzie jest czarny dym w oddali?
  Poznajcie ten ślad nikczemnego faszyzmu!
  
  Ale co pionier wydał z przysięgą -
  Przysiągłem sprawie świata - gorliwie służyć!
  Jeśli przeciwnik chciał wziąć dobro,
  Będziemy go gonić przy dźwiękach akordeonu guzikowego!
  
  Wróg nie wie, że mamy Ojczyznę,
  Nadejdzie czas - statki zbudują!
  Nasz tył bojowników Ojczyzny nie zniknął,
  Niech każdy stanie się dzielnym bohaterem!
  
  Z piosenką polecimy do gwiazd na niebie,
  Wkrótce będziemy kopać kanały na Marsie!
  Ludzie Sowietów są zjednoczeni z partią -
  Przecież komunizm doprowadził nas do ludzi!
  
  Wojna oczywiście nie jest grą,
  Jesteś w nim celem - jednocześnie strzelcem!
  Kula żądli ostrą igłą,
  Niech brzydki Fritz będzie bardzo zły!
  
  Możemy osiągnąć wszystko, wszystko -
  A na śniadanie będą palmy i kokos!
  Dla tych, którym nie zależy
  Będzie dość twardy z kijem!
  
  Czołg "Tygrys" myślał, że jest niezniszczalny,
  A co za parada na Placu Sowieckim!
  Ale udowodnił, że jest niezwyciężony,
  To nie pozwoli, aby zimno cię napędzało latem!
  
  Więc Stalin jest sumieniem, honorem duszy Rusi -
  Rozkaz walki o świętość!
  Moja dziewczyno, nie smuć się
  Honor jest niezniszczalny, łyżka na przynętę!
  
  Pod zaciekłymi torturami - nie publikuj jęku,
  Pokaż wszystkim - wojownika z monolitu!
  Taka jest siła Armii Czerwonej
  Gdzie nawet chłopiec walczy jak elita!
  Tak pionierzy dzielnie śpiewają i walczą. A chłopcy w wieku jedenastu, dwunastu lat rzucają gołymi stopami wybuchowe paczki śmierci.
  I robią to bardzo agresywnie.
  A dzieci strzelają bardzo celnie do wroga.
  Tutaj jeden z pionierów rzucił bosą piętą domowej roboty minę, która wpadła pod gąsienice niemieckiego czołgu.
  Chłopiec ryknął:
  Nić jest zerwana
  Grozi nam zła śmierć...
  I żyć
  Bohater musi umrzeć!
  Tutaj chłopcy śpiewają odważnie iz wściekłością.
  Chłopcy biegają po zaspach półnadzy i boso. Ich bose stopy są czerwone jak kurze łapki.
  A torsy zsiniały od przeszywającego wiatru, który smagał żebra. W ten sposób chłopcy są bardzo głupi.
  Ale dzielne dzieci strzelają. Niektórzy chłopcy w krótkich spodenkach używają nawet procy. I pociągają za sznurek bosymi palcami. To jest naprawdę świetne.
  I że przynajmniej ktoś jest w stanie oprzeć się pionierowi z czerwonym krawatem na cienkiej, dziecinnej szyi?
  Młodzi wojownicy w krótkich spodenkach pokazują swoją bardzo agresywną i demonstracyjną klasę.
  Jeden z nich użył latawca i zdołał uszkodzić skrzydło niemieckiego samolotu szturmowego. Odleciał w dal paląc i poszedł do naprawy.
  A odważne, bose i prawie nagie chłopczyce w krótkich spodenkach śpiewały;
  Jesteśmy pionierskimi dziećmi Artemidy,
  Born zamiast smoczka z kaburą!
  Ku chwale naszej matki Rosji -
  Chłopak walczy!
  
  Jasny krawat płonie jak pochodnia,
  Piękny chór śpiewa hymn Ojczyźnie!
  A Fuhrer dostanie ostrego kaktusa w dupę,
  Znamy hordy przeciwników, miażdżymy!
  
  Partia nauczyła nas potęgi bitwy,
  Być w stanie strzelać i biegać, walczyć ze wszystkimi!
  Niech starsi bracia zostaną zabrani do wojska,
  Ale także odniesiemy wielki sukces!
  
  Jakiej służby Ojczyźnie do smaku?
  W okopach, jeśli to konieczne, przy maszynie!
  A przyjaźń jest silniejsza niż wszystko pod czerwoną flagą,
  Niech mój kraj dojdzie do komunizmu!
  
  Jak ciężko jest z przodu otoczony,
  Śnieg już spadł, a my jesteśmy boso, łza!
  Fritz-fiends nie będzie wybaczone,
  A ty walczysz w swoich snach i odważ się!
  
  My, chłopcy, jesteśmy zmęczeni walkami,
  Głodny, roztrzaskał stopę we krwi!
  Ale nie damy się bić butami,
  Jako Rus, moja dusza cię kocha!
  
  Nie znamy słowa niewola, no, do diabła ze słabością,
  Tak, ilu poległo w bitwach chłopaków!
  Czasem wkrada się zmęczenie,
  Kiedy jak sto ton ładunku maszyny!
  
  Ale nie ma potrzeby ulegać nam stromości,
  Nie po to złożyłem Bogu przysięgę!
  Musi służyć bez nikczemnych czynów Rosji,
  Towarzysz Stalin jest odwiecznym ideałem!
  
  Ale co najważniejsze, odwaga i odwaga,
  Zaradność i piękno myśli!
  Nie myśl, że kultura to drobiazg,
  W końcu wiersz narodził się z języka ognia!
  
  W mojej piersi płonie Jezusowy płomień,
  Kto jest Bogiem, Zbawicielem i komunistą!
  Nie toleruje świętości, zna dusze tchórza,
  Droga prowadzi tylko w górę, nie próbuj spaść!
  Tak śpiewają i walczą pionierzy, to żołnierze ZSRR.
  A tutaj członkowie Komsomołu wciąż walczą. Oczywiście dziewczyny na mrozie noszą tylko majtki.
  A potem Natasza nacisnęła przycisk bazooki swoim szkarłatnym sutkiem. Wystrzeliła zabójczą rakietę i zaśpiewała:
  Nigdy się nie poddamy
  Dziewczyny liczą orły...
  Mocno pobiliśmy wszystkich faszystów,
  Jak dzieci szatana!
  I rzuci gołymi stopami morderczy dar śmierci.
  A Zoja zaćwierkała:
  - Fajny!
  I uderzył wroga za pomocą szkarłatnego sutka klatki piersiowej. To są naprawdę kobiety - super.
  A potem cały batalion członków Komsomołu podniósł się i zaśpiewał;
  Jesteśmy dziewczętami, wstępujemy do Komsomołu,
  Złożyli przysięgę na wiarę, że będą Ojczyzną ...
  Aby nazistów czekała wściekła klęska,
  No i Rosja żyć w komunizmie!
  
  Przecież Lenin jest z nami jak metal,
  Z brązu, który jest mocniejszy niż jakakolwiek stal ...
  Marzyłem o obracaniu światów
  Jak zapisał wielki geniusz Stalin!
  
  Sprawimy, że Ojczyzna będzie chłodniejsza
  I wzniesiemy Ojczyznę ponad gwiazdy...
  Niech będzie sukces z członkami Komsomołu,
  Nawet jeśli nasze stopy są bose!
  
  Faszyści napadli na moją ojczyznę,
  Od wschodu bezczelnie wspinają się samurajowie...
  Kocham Jezusa i Stalina
  I wierzę przeciwnikowi, że rozerwiemy go na strzępy!
  
  W końcu jest z nami słynny bóg Svarog,
  Który komunizm, żartobliwie, zbuduje...
  Chwalebna Różdżka jest silniejsza niż wszystko we wszechświecie,
  Doda do świadomości i woli!
  
  Wierzymy, że nigdy się nie poddamy
  Nie rzucajcie ojczyzny na kolana...
  Towarzysz Stalin jest jasną gwiazdą,
  A naszym nauczycielem jest mądry geniusz Lenin!
  
  Uczynimy naszą Ojczyznę,
  Piękniejsze i promienne na planecie...
  I tak będzie, poznaj śmiercionośną broń,
  Niech bawią się dorośli i dzieci!
  
  Spal Svaroga, nie płoń w sercu,
  Jesteś patronem wszystkich mieczy Rosji ...
  Wkrótce zbudujemy, wierzę, silny raj,
  Jezus przyjdzie święta misja!
  
  Nie ufaj przyjaciołom z gangu Hitlera
  Że wygra łatwo i groźnie...
  Wszystko czego potrzebujesz to jedna rodzina -
  I uwierzcie, że jeszcze nie jest za późno, by pokochać Ojczyznę!
  
  Panie Wszechmogący chroń nas wszystkich,
  Podnieście trójkolorową flagę nad ziemią...
  A zły drapieżnik zamieni się w grę,
  Poradzimy sobie z Szatanem!
  
  Kocham Wielką Ojczyznę
  W całym wszechświecie nie ma piękniejszej ciebie
  Nie sprzedamy Rosji za rubla,
  Budujmy pokój i szczęście we wszechświecie!
  
  W imię naszej Ojczyzny sen,
  Wielka Rosja powstanie...
  Wszystko inne to tylko próżność
  A nowy mesjasz będzie z nami!
  
  O moja wszechmocna Łado,
  Dasz miłość i pokój Rosjanom ...
  Zwracam się do Ciebie, więc modlę się,
  A jeśli to konieczne, uderz piorunem!
  
  Maryjo Matko Boża Niebios,
  Wszechświat dał Jezusowi...
  Dla ciebie wielki Bóg zmartwychwstał,
  Ludzie nie stracili prawdziwego smaku!
  
  Zauważ, że są członkowie Komsomołu
  Bogowie Rosji są bardzo szanowani ...
  Jesteśmy wielkimi synami Ojczyzny,
  Rosjanie zawsze wygrywają!
  
  Przyjaciele muszą modlić się do Ojczyzny,
  Perun, Yarilo i Svarog są potężni...
  Będziemy bardzo silnymi mężami
  I nawet zdmuchniemy chmury na niebie!
  
  Teraz wróg został już odrzucony z Moskwy,
  Bardzo skrzywdziłeś faszystów...
  Jesteśmy wierni Jezusowi i Stalinowi,
  Będzie wystarczająco dużo czołgów z bronią!
  
  Nie, wróg nie będzie w stanie powstrzymać Rosjan,
  Ponieważ nasi wojownicy są wszechpotężni...
  Egzaminy, przekazanie, tylko za pięć,
  Aby każdy chłopiec był bardzo silny!
  
  Uwierz mi, Stalingrad będzie wspaniały,
  I uchronimy go przed atakiem ...
  Nadejdzie zwycięskie ustawienie rycerzy,
  Chociaż krew płynie niepohamowanie!
  
  Bose dziewczyny na mrozie
  Biegną, migocąc piętami ...
  I uderzą faszystów pięścią,
  Nietowarzyski Kain zostanie zmiażdżony!
  
  Wszystko będzie, ludzie dobrze wiedzą
  Jesteśmy w kosmosie, otworzymy konstelacje...
  Przecież grzechem jest wątpić w męstwo,
  I będzie człowiek na tronie Bożym!
  
  Nauka wkrótce wskrzesi umarłych,
  Będziemy mogli stać się młodsi i piękniejsi...
  Nad nami złotoskrzydły cherubin,
  Do mojej pięknej matki Rosji!
  
  NOWY CZAR ROSJI MICHAŁ MISZUSTIN
  ADNOTACJA
  Prezydent Rosji Władimir Putin zmarł 24 lutego 2023 roku, rok po rozpoczęciu operacji specjalnej, a właściwie wielkiej, bratobójczej wojny z Ukrainą. Michaił Miszustin został nowym pełniącym obowiązki prezydenta Rosji. A w Rosji rozpoczęła się nowa, historyczna era i wielkie zmiany.
  . ROZDZIAŁ 1
  Po śmierci Władimira Putina 24 lutego 2023 r., tuż w rocznicę wybuchu wielkiej wojny z Ukrainą, w Rosji zaczęły dziać się następujące wydarzenia.
  Przede wszystkim oczywiście najważniejsze pytanie dotyczy następcy. Zgodnie z konstytucją, premier Michaił Miszustin powinien działać . Doktor nauk ekonomicznych, jeden z nielicznych w zespole Władimira Putina, który miał inteligencję i ogromną wiedzę. Do tego bardzo bogaty człowiek. Michaił Miszustin odpowiadał oligarchom czyli najbogatszym ludziom w kraju oraz blokowi gospodarczemu w rządzie, przemysłowcom i finansistom.
  Względnie Michaił Miszustin również pasował do Zachodu. W każdym razie nie groził Ameryce i Europie siłą militarną na każdym kroku iw ogóle nie nadużywał antyzachodniej retoryki.
  Ale oto siły bezpieczeństwa - mają władzę i jak będą postrzegać nowego króla? Poza tym wojna z Ukrainą zaszła za daleko i nie tak łatwo ją zatrzymać.
  To prawda, że z drugiej strony ludzie są zmęczeni wojną, a także armią. Rzeczywiście istnieją demoniczni bandyci, jak Ramzan Kadyrow, który ma kulę w głowie. Ale także w Czeczenii wielu uważa, że nie mają za co umierać w obcym kraju. Co więcej, buntuje się już wielu Dagestańczyków, mieszkańców innych regionów Kaukazu i Rosji.
  Talibowie otworzyli także drugi front, atakując Tadżykistan. Co więcej, armia Rachmonowa okazała się słaba io niskim morale. A Rosja musiała naprawdę zaprzęgnąć się do wojny na południu. Odkąd talibowie otoczyli i pokonali rosyjską bazę wojskową w Tadżykistanie. I tutaj nawet Czeczeni nie byli zbyt chętni do walki z talibami.
  A nastroje antywojenne rosną. A w Dumie Państwowej jest już całkiem sporo niezadowolonych. A Siergiej Szojgu w dużej mierze stracił swój autorytet i wpływy. Od roku Rosjanie już walczą. A chęć walki ludu i elit dalej spadała.
  A siły bezpieczeństwa nie są tak popularne wśród ludzi. W każdym razie najpierw zebrała się Rada Bezpieczeństwa. Było wiele spraw do omówienia, w tym pogrzeb zmarłego prezydenta Rosji Władimira Putina.
  Również tutaj wśród ludzi narasta rozczarowanie rosyjskim dyktatorem. A popularność Putina nie jest taka sama. A wielu ludzi po prostu tego nienawidzi. A dla nich śmierć Władimira Putina jest powodem do radości i radości.
  W całym kraju odbywają się już wiece i protesty.
  Rada Bezpieczeństwa odbyła się w tajemnicy. I już na samym początku doszło do sprzeczki. Dmitrij Miedwiediew, jako zastępca Władimira Putina ds. bezpieczeństwa, sam chciał przewodniczyć posiedzeniu rady.
  A działając zgodnie z konstytucją Michaił Miszustin powiedział, że jest teraz głową państwa.
  I obaj dygnitarze zaczęli przepychać fotel prezesa. Cięższy Michaił Miszustin odepchnął na bok Dmitrija Miedwiediewa. sapał. Siergiej Szojgu zauważył:
  - Cóż, jesteście jak artyści cyrkowi!
  Matwienko zauważył:
  - Teoretycznie to kobieta powinna zostać głową państwa!
  Miedwiediew warknął:
  - Dlaczego kobieta?
  Przewodniczący rady federacji chętnie odpowiedział:
  - Ze względu na poprawność polityczną. Czyż nie?
  Były chichoty. W rzeczywistości wyglądało to zabawnie. Sekretarz Rady Bezpieczeństwa Patruszew zauważył:
  - Zgodnie z konstytucją głową państwa jest Michaił Miszustin. I on nas poprowadzi!
  Rozległ się pomruk aprobaty.
  A nowy pełniący obowiązki prezesa zabrał głos:
  - Przede wszystkim należy zorganizować godny pogrzeb zmarłego prezydenta Rosji Władimira Putina. I zaprosić na nie dużą liczbę przywódców różnych krajów. Może nawet prezydent Stanów Zjednoczonych.
  Szef FSB zauważył:
  - Prezydent Stanów Zjednoczonych raczej nie przyjedzie! Ale myślę, że odwiedzi nas Prezydent Chińskiej Republiki Ludowej!
  Michaił Miszustin zauważył:
  - Amerykański prezydent jest za stary i to jest złe. Znacznie lepiej i łatwiej radzić sobie z reżimami autorytarnymi, gdzie głowa państwa nie jest za stara, a jego pozycja jest mocna!
  Patruszew zauważył:
  - Prawdopodobnie przybędzie książę regent Arabii Saudyjskiej. Chociaż trzeba powiedzieć, że bardzo wątpliwy przyjaciel. Finansuje grupy bojowników, które sprzeciwiają się nam w Syrii, a także podżegał przeciwko talibom. Ogólnie rzecz biorąc, Arabowie nie mają nic przeciwko wprowadzeniu prawa szariatu do Rosji.
  Michaił Miszustin zanotował z troską:
  - Ramzan Kadyrow ma zbyt duże wpływy. I już przymierza koronę. Jego wojska na Ukrainie bardziej walczyły językami, oszczędzał siły, by od czasu do czasu zrobić rzut na Kreml.
  Patruszew zgodził się:
  - Ramzan Kadyrow to przebiegły lis. Ale wciąż nie dość silny, by szturmować Kreml.
  Michaił Miszustin wzruszył ramionami i zauważył:
  - Tak to się mówi! Najlepsze jednostki rosyjskie zostały rozbite podczas wojny z Ukrainą. Straciliśmy ponad sto tysięcy żołnierzy, oficerów, samych generałów zabitych! Do tego front w Tadżykistanie. W trakcie islamskiego zamachu stanu możemy nie mieć wystarczających sił. I generalnie tak naprawdę walczymy na Ukrainie z połową świata. I mamy z tym ogromne problemy!
  Minister Spraw Wewnętrznych zauważył:
  - W Rosji narastają nastroje antywojenne. W tym wśród posłów wszystkich szczebli. Nawet członkowie "Jednej Rosji" i wtedy przyłączają się do protestu . Giennadiju Ziuganowie, nasza szóstka jest za stara i słaba, by powstrzymać komunistów pędzących do bitwy. I powiedzmy, że nasze czyny są bardzo złe. Rośnie też przestępczość. Podobnie jak ceny. Nastroje ludzi są bardzo niepokojące. Ponadto wahabici stali się bardziej aktywni na Kaukazie Północnym. Znowu podnoszą głowy i często działają w kontakcie z zachodnimi agencjami wywiadowczymi. A w koloniach jest coraz więcej zamieszek.
  Matwienko zauważył:
  - Trzeba ogłosić amnestię dla młodocianych przestępców i kobiet!
  Minister Spraw Wewnętrznych zauważył:
  - A młodzież jest karana zbyt łagodnie. Doszło do tego, że wielu popełnia morderstwa - żeby poczuć się jak mężczyźni, ale siedzą rok, dwa, a nawet w warunkach prawie jak w sanatorium. I to ich rozpieszcza!
  Dmitrij Miedwiediew energicznie skinął głową:
  - Niedługo ci młodzieńcy usiądą nam na głowach! Czasami nawet żałujesz, że dzieciństwo nie trwa wiecznie. A to byłby chuligan prosto z serca!
  Michaił Miszustin skinął głową i zauważył:
  - Przede wszystkim należy zorganizować godny pogrzeb prezydenta Putina. Pomimo jego błędów i ekscesów wielu Rosjan nadal uważa go za swego rodzaju bóstwo. I musimy pozostać lojalni wobec zmarłego. W szczególności trumna powinna być złota, a Putin powinien pośmiertnie otrzymać gwiazdę bohatera Rosji!
  Dmitrij Medwiediej natychmiast przemówił:
  - A także Order św. Andrzeja Pierwszego Powołanego i tytuł Marszałka Rosji!
  Michaił Miszustin zaśmiał się i odpowiedział:
  - Może być od razu generalissimus? Co to jest drobiazgi?!
  Siergiej Szojgu zauważył z westchnieniem:
  - Dać generalissimusa zmarłemu Władimirowi Putinowi, to już będzie ewidentna klapa! Ale marszałka można podać!
  Pełniący obowiązki prezydenta Rosji zauważył:
  - Ale Shoigu mógł dostać marszałka. I ogłosić, że wygrywamy wojnę z Ukrainą, chociaż tak nie jest!
  Szef FSB zauważył:
  - Musisz zdecydować - wojna do samego końca czy pokój! Nie włócz się jak króliki.
  Pełniący obowiązki prezesa zapytał:
  Co na ten temat myśli tajna policja?
  Bortnikow westchnął ciężko i odpowiedział:
  - Nie możemy oddać Ukrainie czterech regionów, które zaanektowaliśmy. A jeśli go nie zwrócicie, to Ukraina i Zachód nie pójdą z nami na pokój. W każdym razie nie odpuszczą tak bardzo. Oznacza to, że jest tylko jedno wyjście - wojna do samego końca!
  Miszustin zauważył:
  - Ciekawy jest pomysł walki do końca. Ale każda wojna prędzej czy później kończy się pokojem. W końcu zdobycie i utrzymanie całej Ukrainy jest nierealne!
  Shoigu zauważył:
  - Jeśli zmobilizujecie jeszcze kilka milionów żołnierzy, to będzie realne. Nadal mamy środki mobilizacyjne. Ponadto nadal możesz rekrutować najemników z zaprzyjaźnionych krajów. To prawda, że front z talibami jest aktywny i stwarza problemy. Ale w końcu możemy opuścić Tadżykistan!
  Pełniący obowiązki Prezesa powiedział:
  - Uderzenie w prestiż Rosji?
  Minister Obrony logicznie zauważył:
  - Jeśli oddamy Ukrainie cztery regiony, to wpływ na prestiż będzie znacznie większy! Może nawet śmiertelne!
  Miszustin zauważył:
  - To jest wojna nie tylko z Ukrainą, ale tak naprawdę z całym kolektywnym Zachodem. Władimir Putin, choć daleki od geniuszu, cieszył się poparciem ludu, a nawet Czeczeni go szanowali i byli mu posłuszni. I czy po utracie charyzmatycznego lidera będziemy w stanie prowadzić starą politykę? - Pełniący obowiązki prezydenta Rosji uderzył w stół i kontynuował. - Czy możliwy jest stalinizm bez Stalina i putinizm bez Putina!
  Nastąpiła ciężka pauza. Istotnie, wielu członków Rady Bezpieczeństwa od dawna ma wątpliwości co do słuszności obranego kursu. Czy Rosja jest wystarczająco silna, aby doprowadzić do konfrontacji z całym kolektywnym Zachodem? Tak, a talibowie na południu uderzyli. Jak można było się spodziewać, uchwycili moment, w którym najlepsze siły Rosji zostały zmiażdżone lub ugrzęzły na Ukrainie.
  Rzeczywiście, tu już może być pytanie o przetrwanie Rosji w nowych, trudniejszych warunkach.
  Tak, a nastroje antywojenne wśród ludzi rosną. Rosja traci poparcie i autorytet na świecie.
  Miedwiediew wziął, jakby po pauzie:
  - A jakie jest nasze wyjście! Jeśli oddamy Ukrainie i Zachodowi cztery zaanektowane regiony, to będziemy hańbą przez wieki, a to oznacza dla nas polityczną śmierć. Ludzie nie wybaczą nam takiej porażki!
  Michaił Miszustin sprzeciwił się:
  - Nawet wielki Piotr Wielki czasami szedł na ustępstwa. Zwrócił Azow Turcji i dał Chinom kilka fortec w Primorye. Ustąpił i Aleksander II w wojnie krymskiej, a Mikołaj II i car Michaił Romanow w wojnie z Rzeczpospolitą i Szwecją. Nie zawsze możesz wygrać. A czasem zdarza się, że mądrość polega na poddaniu się teraz, licząc na zemstę później!
  Shoigu wzruszył ramionami i zauważył:
  "Nie wiem, czy uda nam się utrzymać władzę podczas koncesji. Jeśli oddamy Ukraińcom cztery regiony, to na pewno będzie to jak porażka. W międzyczasie są jeszcze pieniądze na kontynuację wojny. Czy warto panikować? Może lepiej byłoby zmobilizować jeszcze kilka milionów żołnierzy i oficerów i zakończyć wojnę, zdobywając Kijów!
  Ze strony Rady Bezpieczeństwa rozległ się ryk aprobaty. Był w wąskim kręgu i nie było w nim przywódców frakcji.
  Przewodniczący Dumy Państwowej Wołodin energicznie skinął głową i potwierdził:
  - Pokój na warunkach Zachodu i Ukrainy to dla nas polityczna śmierć. A w innych warunkach jest to nierealne! I wciąż mamy siły i środki do walki!
  Michaił Miszustin wzruszył ramionami i zauważył:
  - Pytałeś ludzi?
  Przewodniczący Dumy Państwowej z przekonaniem odpowiedział:
  - Większość ludności nadal opowiada się za kontynuacją wojny. Chociaż taki odsetek, szczerze mówiąc, spada!
  Pełniący obowiązki prezydenta Rosji skinął głową i zasugerował:
  - Poddajmy więc podobne pytanie pod referendum i zapytajmy ludzi. Pytanie pierwsze: czy opowiadacie się za pokojem z Ukrainą i za negocjacjami, a pytanie drugie: czy opowiadacie się za wojną z Ukrainą do zwycięskiego końca i bez negocjacji. Myślę, że to byłby mocny ruch!
  Minister Finansów i pełniący obowiązki Prezesa Rady Ministrów zapytał:
  - Referendum jest zgodne z wyborem nowego prezydenta lub...
  Pełniący obowiązki prezydenta Miszustin potrząsnął głową negatywnie:
  - NIE! Przez całe trzy miesiące nie będziemy ciągnąć! Maksymalny czas to oddanie głosu w ciągu dwóch tygodni. W trybie pilnym odbyły się także referenda w sprawie Krymu i regionów okupowanych. I tutaj musisz zrobić wszystko szybko i dokładnie!
  Minister finansów zauważył:
  - Wydatki będą na referendum...
  Miszustin przerwał:
  - Nie ma porównania z kosztami wojny z Ukrainą! Na tym tle to po prostu znikomy wydatek. Więc nie ma potrzeby ślinić się! Zorganizujemy referendum i jak ludzie zdecydują, niech tak będzie!
  Matwienko zachichotał i zapytał:
  - Jak myślisz, jak ludzie zdecydują?
  Pełniący obowiązki prezydenta Rosji powiedział z przekonaniem:
  - Jak ludzie zdecydują, tak zaakceptujemy!
  Przewodniczący Dumy Państwowej Wołodin powiedział:
  - Wynik głosowania w dużej mierze zależy od zasobu administracyjnego. Nic dziwnego, że Stalin powiedział: nieważne jak głosują, ważne jak myślą!
  Michaił Miszustin z przekonaniem stwierdził:
  - W tym przypadku będą to absolutnie uczciwe i przejrzyste wybory. I ja i my chcemy poznać opinię ludzi! A jak ludzie zdecydują, niech tak będzie!
  Minister obrony Shoigu zauważył:
  - Najprawdopodobniej ludzie zdecydują się kontynuować wojnę do zwycięskiego końca! A potem, jeśli chcemy zwycięstwa, nie możemy uniknąć powszechnej mobilizacji!
  Pełniący obowiązki prezydenta Rosji skinął głową:
  - Jeśli ludzie tak zdecydują, to będziemy mieli tylko jedno do przestrzegania i walczyć aż do zwycięstwa. A jeśli ludzie będą opowiadać się za pokojem, to jaki będzie świat!
  Minister Spraw Wewnętrznych zauważył:
  - To szansa pięćdziesiąt na pięćdziesiąt. Ludzie są zmęczeni wojną. A wynik referendum nie jest tak przewidywalny, jak się wydaje na pierwszy rzut oka!
  Michaił Miszustin skinął głową.
  - Jeśli świat jest taki jeszcze lepszy! Bez Putina kontynuowanie putinizmu jest prawie tak samo niemożliwe jak stalinizmu bez Stalina. Coś musi się zmienić. Bez silnego, choć starzejącego się przywódcy nie uda nam się doprowadzić do konfrontacji z Zachodem i wojny hybrydowej!
  Miedwiediew natychmiast zauważył:
  - Uważam, że referendum powinno się odbyć i zatwierdzić! Jednak do tego, zgodnie z konstytucją, wystarczy decyzja i IO, ale bardziej fundamentalnym pytaniem jest, kogo partia rządząca wystawi na prezydenta Rosji?
  Pełniący obowiązki Prezydenta powiedział z przekonaniem:
  - Kto pełni obowiązki prezydenta, musi iść z partii rządzącej na wybory! Żeby po pierwsze w kampanii wyborczej nie było bałaganu, a kandydat na prezydenta mógł wykorzystać wszystkie środki administracyjne do wygrania!
  Dmitrij Medwiediej zauważył:
  - Byłem już prezydentem i przez osiem lat kierowałem rządem i szefem Jednej Rosji. Władimir Putin chciał mnie widzieć jako swojego następcę!
  Shoigu odpowiedział:
  - Nie ma pisemnej woli z tej okazji! I pomimo całej antyzachodniej retoryki wobec Dmitrija Anatolijewicza, Putin wyraźnie ochłonął. A Michaił Władimirowicz okazał się bardzo silnym premierem!
  Matwienko potwierdził:
  - Jeśli Miedwiediew jest nominowany na prezydenta i działając
  Prezydentem będzie Michaił Miszustin, czyli w tym przypadku osoba
  kto ma tyle władzy, nie będzie zainteresowany wygraną.
  Mam na myśli zwycięstwo Miedwiediewa i możemy połączyć wybory!
  Dmitrij Anatolijewicz roześmiał się:
  - A z kim je połączymy? Nawalny siedzi w strefie, liberałowie nie
  prawdziwi kandydaci. Ksenia Sobczak uciekła za granicę i nie jest rywalką.
  Słucki nawet nie wygląda jak cień Żyrinowskiego, ale Ziuganow czas wracać do domu
  starszy, ledwie powłóczy nogami. Teraz nie mamy wyborów, ale łaskę!
  Miszustin skinął głową.
  - Dlatego powinien być jeden król! A w czasie wyborów sam pełniący obowiązki prezydenta musi iść na prezydenturę!
  Minister Spraw Wewnętrznych zauważył:
  - Ramzan Kadyrow może stać się najpoważniejszym konkurentem. Rosja ma wysoki odsetek ludności muzułmańskiej. Ponadto Ramzan jest popularny
  oraz wśród nie-muzułmanów, zwłaszcza wśród młodzieży i wojska. Stał się prawdziwym politycznym zawodnikiem wagi ciężkiej i ma dziesiątki tysięcy uzbrojonych bojowników.
  Michaił Miszustin syknął:
  - Kolejny błąd Putina!
  Dyrektor FSB zauważył:
  - Mamy wiele kompromitujących dowodów na Ramzana Kadyrowa. A w takim razie trywialnie nie dopuścimy go do wyborów!
  Minister Spraw Wewnętrznych zauważył:
  - Ale Ramzan może wzniecić bunt i otworzyć przeciwko nam trzeci front. Nie wystarczyło nam utrzymanie Tadżykistanu przeciwko talibom, więc dziesiątki tysięcy Czeczenów zostaną zdeptane.
  Pełniący obowiązki prezydenta skinął głową.
  - Powiedziałem Putinowi, żeby nie tworzył własnego ISIS na południu. Czeczeni są bardzo zdradzieccy i niewiarygodni. A konstytucja Federacji Rosyjskiej zabrania podmiotom federacji posiadania własnych sił zbrojnych. Ale teraz jesteśmy w niebezpieczeństwie!
  Minister obrony Shoigu zauważył:
  - Najlepszą opcją jest zmiażdżenie Kadyrowitów w wojnie z Ukrainą i talibami. Niech zbombardują pozycje swoimi trupami. Jednocześnie zmniejszymy populację Czeczenii! W każdym razie zakończenie wojny z Ukrainą jest niebezpieczne i przedwczesne!
  Miedwiediew skinął głową.
  - Logicznie! Ale bez względu na to, jak Ramzan obrócił teraz przeciwko nam swoje dywizje. Putin za bardzo rozpieścił tego bandytę, który zabił pierwszego Rosjanina w wieku piętnastu lat. A po śmierci Putina Ramzan stał się dla nas dużym problemem!
  Michaił Miszustin zapytał:
  - Co sugerujesz?
  Dmitrij Anatolijewicz pisnął:
  - Natychmiast aresztować Razmana Kadyrowa i oskarżyć go o zabójstwo Jamadajewa, Niemcowa i inne przestępstwa. I działać tak szybko i zdecydowanie, jak to możliwe!
  Pełniący obowiązki prezydenta Rosji zauważył:
  - Czy to jest niebezpieczne! Może sprowokować bunt wszystkich Czeczenów w Rosji, a nawet otwarcie trzeciego frontu!
  Shoigu wzruszył ramionami i zapytał:
  - Więc jakie są twoje pomysły?
  Michaił Miszustin odpowiedział z przekonaniem:
  - Może wręcz przeciwnie, spróbuj zachowywać się czule? Przypisać Ramzanowi kolejny stopień generała armii i powiesić nową gwiazdę bohatera Rosji?
  Shoigu zaśmiał się i zauważył:
  - Może wtedy lepiej byłoby od razu nadać stopień marszałka i Order św. Andrzeja Pierwszego Powołanego. Nawet jeśli Ramzan Kadyrow zgodzi się nie wstąpić na tron Rosji po kolejną jałmużnę, to nie potrwa to długo!
  Pełniący obowiązki prezydenta Rosji zauważył:
  - Ale możemy pomóc Ukraińcom pozbyć się tego problemu. Jakby przez czyjeś ręce!
  Dyrektor FSB skinął głową.
  - To jest dobry pomysł! Chociaż następca Ramzana może nie być lepszy!
  Pełniący obowiązki prezydenta Rosji Michaił logicznie zauważył:
  - Byłoby lepiej, gdyby było dwóch lub trzech następców, którzy by się nienawidzili i donosili na siebie. Wtedy przywódcy czeczeńscy będą ze sobą walczyć, wkradać się w nasze łaski, a tron prezydencki nie zasiądzie. Będą się nienawidzić bardziej niż my!
  Dyrektor FSB zaśmiał się i zauważył:
  - Zaprawdę, mądry jesteś Michaił Władimirowicz i całkiem godny następca Władimira Władimirowicza! Myślę, że powinieneś być wspierany jako kandydat na prezydenta Rosji!
  Miszustin skinął głową i zauważył:
  - Przygotowanie dekretu o nadaniu Ramzanowi Kadyrowowi tytułu Bohatera Rosji i generała armii. W międzyczasie potajemnie skontaktuj się z ukraińskimi służbami specjalnymi i pomóż im, jasne jest, co robić!
  Krąg mruknął z aprobatą.
  Shoigu zauważył:
  - Na kongresie Jedna Rosja jednoznacznie poprze Michaiła Miszustina na prezydenta Rosji. Myślę, że ty też!
  Michaił Miszustin skinął głową i podyktował:
  - Siergiej Szojgu zostanie odznaczony Orderem Zwycięstwa za wybitne zasługi. Po raz pierwszy od czasów Breżniewa otrzyma to odznaczenie. Otrzyma również tytuł marszałka Federacji Rosyjskiej. Choć wojna na Ukrainie nie idzie najlepiej, ten symboliczny gest zainspiruje naszych żołnierzy do nowych wyczynów.
  Minister obrony skłonił się i powiedział:
  - Dziękuję i postaram się uzasadnić zaufanie!
  Pełniący obowiązki prezydenta skinął głową i kontynuował:
  - Władimir Putin, mimo swoich błędów, nadal cieszy się poparciem i miłością znacznej części społeczeństwa. Dlatego musimy nagrodzić go pośmiertnie. Uważam, że należy pośmiertnie nadać Władimirowi Putinowi tytuł Marszałka Federacji Rosyjskiej, gwiazdę bohatera i Order św. Andrzeja Pierwszego Powołanego!
  Matwienko zauważył:
  - A może od razu generalissimus jest lepszy?
  Miszustin zaśmiał się i zauważył:
  - To byłaby przesada! Będą się z nas śmiać!
  Dyrektor FSB zauważył:
  - W każdym razie część ludzi zawsze pozostanie niezadowolona! Ale pomysł nagrody pośmiertnej jest dobry!
  Pełniący obowiązki prezydenta skinął głową i kontynuował:
  - Cóż, nazwiemy kilka ulic w Petersburgu na cześć Władimira Putina iw Moskwie! Oto kolejne pytanie, gdzie go pochowamy?
  Matwienko wzruszyła ramionami i zauważyła:
  - Może na cmentarzu Nowodziewiczy obok Jelcyna?
  Miedwiediew odpowiedział:
  - Część zwolenników nieżyjącego już Putina może odebrać to jako kpinę. Proponuję albo za murem Kremla, albo nawet zrobić mumię i zbudować specjalne mauzoleum dla zmarłego Władimira Putina!
  Miszustin zaśmiał się ironicznie i zauważył:
  - Czy w mauzoleum można umieścić Władimira Putina zamiast Władimira Iljicza Lenina?
  Shoigu uśmiechnął się i zauważył:
  - To też wielu uzna za kpinę ze zmarłego Putina! Co więcej, komuniści będą temu przeciwni!
  Pełniący obowiązki prezydenta Rosji skinął głową:
  - Tak! Nie dotykajmy jeszcze Lenina! Rozwiążmy jego problem w bardziej zrelaksowanej atmosferze. Tymczasem proponuję zorganizować najbardziej huczny i luksusowy pogrzeb prezydenta Rosji Władimira Putina. Myślę, że patriarcha Cyryl osobiście go pochowa!
  Dyrektor FSB skinął głową.
  - Na najwyższym szczeblu odbędzie się pogrzeb Władimira Putina. I wyślemy zaproszenia do wszystkich głów państw bez wyjątku!
  Michaił Miszustin powiedział:
  - Zmarł także Wołodymyr Zełenski. I prawie jednocześnie z Władimirem Putinem - to symboliczne!
  Shoigu skinął głową.
  - Tak! Ale tak naprawdę i tak nie dowodzi armią ukraińską. Myślę, że możemy zaoferować Ukrainie rozejm, dopóki sami nie wybierzemy dla siebie nowych prezydentów!
  Pełniący obowiązki prezydenta skinął głową.
  - To ciekawy pomysł. Pytanie tylko, od kiedy minister obrony zaczął myśleć o pokoju?
  Siergiej Szojgu zauważył:
  Mam dość wojny na rok. A wcześniej była też Syria. I ogólnie, czy uważasz, że wojna jest takim przyjemnym doświadczeniem?
  Miszustin skinął głową.
  - Oczywiście nie! Rozumiem! Co Ukraina może zrobić z propozycją czteromiesięcznego rozejmu. A wtedy wojna się skończy!
  Minister Obrony zauważył:
  - A jeśli to się nie skończy, to ... Ale to naprawdę może być jak zamrożony konflikt podczas porozumień mińskich!
  Pełniący obowiązki premiera zauważył:
  - Każdy miesiąc wojny to ponad bilion rubli kosztów bezpośrednich i pośrednich. Więc zamrożenie konfliktu też jest pomysłem. Ale zobaczymy, jak na to zareaguje strona ukraińska.
  W międzyczasie podejmiemy kilka innych decyzji.
  Premier IE zauważył:
  - Poduszka powietrzna wyczerpana! Czas zakończyć wojnę!
  Miszustin skinął głową i odpowiedział:
  - Konieczne jest, aby wszystkie rodziny i krewni ofiar, oprócz wszystkiego, co już otrzymali, przekazali dziesięć milionów rubli. Za ciężkie obrażenia i urazy pięć milionów, za drobne obrażenia trzy miliony. A wszyscy uczestnicy wojny i zmobilizowali kolejne dwa miliony rubli! I natychmiast!
  Premier IE powiedział z westchnieniem:
  - To duży wydatek. I nie mamy tak dużo pieniędzy w skarbcu!
  Michaił Władimirowicz warknął:
  - Szukaj z rezerw. Lub, na przykład, po prostu je wydrukuj. Niewielka inflacja podczas wojny jest rzeczą naturalną. Nie spowalniaj jej za bardzo. Ponadto podniesiemy płacę minimalną i emerytury.
  Matwienko skinął głową i dodał:
  - Tak, a posłowie powinni rzucić kość. W przeciwnym razie zwykli kontrahenci wkrótce staną się bogatsi niż słudzy ludu!
  Miszustin skinął głową.
  I oni też dostaną pieniądze! Tak, a także zdecydowałem się nagrodzić pośmiertnie Władimira Wołfowicza Żyrinowskiego. To będzie miłe dla Partii Liberalno-Demokratycznej i wesprą mnie w wyborach. W szczególności przyznam Żyrinowskiemu stopień generała porucznika i gwiazdę bohatera Rosji. Mimo wszystko kandydat na prezydenta ze Słucka będzie nudny!
  Shoigu zauważył z westchnieniem:
  - Wcale się nie bawimy!
  Pełniący obowiązki ministra obrony zauważył:
  - Wojna jest zła! Ogólnie rzecz biorąc, Putin nadal ma szczęście. Gdyby zmarł później, nadal nie wiadomo, jak zostałby pochowany i jaka była władza w Rosji!
  Szef FSB zauważył:
  - I nadal nie wiesz, co nas czeka, czy będzie przyszłość!
  Michaił Miszustin powiedział:
  - Tak, zostałem poinformowany, że prezydent USA John Biden chce ze mną rozmawiać. Myślę, że możemy z nim omówić światowe problemy!
  Miedwiediew zauważył:
  - Żadnych ustępstw wobec USA!
  Shoigu wzruszył ramionami.
  - O czym możemy porozmawiać? Szczerze mówiąc, każdy idzie na ustępstwa, jeśli nie ma innego wyjścia!
  Pełniący obowiązki prezydenta skinął głową.
  - Tak! I Stalin poszedł na ustępstwa, i Putin też. Na przykład Władimir Putin scedował część terytorium Rosji na rzecz Chin. Nie należy myśleć, że Putin był tak uparty i bezkompromisowy. Tak, pan Miedwiediew również przekazał Norwegii część spornego terytorium Rosji. Nie ma więc potrzeby myśleć, że Rosja nigdy nie ustąpiła. Wycofanie wojsk rosyjskich z rejonu Kijowa i Czernihowa też było ustępstwem. Całe nasze życie jest ciągłym ustępstwem!
  Minister Spraw Wewnętrznych zapytał:
  - Czy będą amnestie?
  Miszustin skinął głową.
  - Może! Myślę, że możesz zwolnić wszystkie kobiety i nieletnich. Co więcej, te ostatnie za kratami nie przynoszą zysków, a jedynie straty. Dorosłym więźniom trudno jest znaleźć pracę, ale spróbuj umieścić dzieci!
  Minister spraw wewnętrznych zgodził się:
  - To jest możliwe!
  Pełniący obowiązki prezesa zauważył:
  - Nawet w przypadku przestępstw gospodarczych można ogłosić amnestię i zrobić od dawna oczekiwaną amnestię kapitału. Sporo wydaliśmy na wojnę z Ukrainą. Przyleciała do co najmniej biliona, czyli dwudziestu! A może więcej! Musimy zwrócić biznes do Rosji!
  Miedwiediew zauważył:
  - A według artykułów rajdowych? Także amnestia!
  Miszustin skinął głową.
  - To nie jest niemożliwe, ale zobaczymy! W każdym razie amnestia ekonomiczna może nam pomóc. Tak, a kobietom i młodzieży jest przykro, cierpią w więzieniu!
  Minister spraw wewnętrznych zaśmiał się i zauważył:
  - Młode kolonie są teraz prawie jak sanatoria. Nie powiedziałbym, że tam dzieci tak bardzo cierpią. Wielu z nich je lepiej niż w domu!
  Pełniący obowiązki prezydenta Miszustin zaśmiał się i odpowiedział z ironią:
  Nie samym chlebem człowiek żyje! Chociaż dzieci powinny dorastać i dobrze jeść nawet w więzieniu. I tak być może wszyscy jesteśmy emerytami objętymi amnestią, tymi, którzy popełnili przestępstwa małej i średniej wagi. Bądźmy miłosierni!
  Minister spraw wewnętrznych odpowiedział:
  - Czy doprowadzi to do skoku przestępczości?
  Miszustin odpowiedział z przekonaniem:
  - Tym lepiej! Potrzebujesz policji, ale będzie praca! Przy okazji, może zwiększę również twoją pensję.
  Premier IE zauważył:
  - Nie wiadomo jeszcze, jak długo potrwa wojna, ale tutaj takie wydatki. Możemy załamać rubla!
  Pełniący obowiązki prezydenta Rosji zagroził palcem:
  - Rubel powinien zostać zatrzymany do mojego zwycięstwa w wyborach prezydenckich w Rosji z całych sił! Ale emisję można zwiększyć.
  Dyrektor FSB zauważył:
  - Ludzie mogą wykazywać nadmierną bierność w wyborach. Potrzebujemy kandydatów, którzy są bystrzy, ale jednocześnie wstrętni, aby nie dostali wielu głosów!
  Miszustin zauważył z westchnieniem:
  - Niestety, nie ma nikogo, kto mógłby zastąpić Żyrinowskiego. Jest też prawda Kseni Sobczak. Ale ona też nie jest na tym poziomie. Ale możesz też włączyć w ten proces Maxima Galkina. Ale to też... Chociaż czemu by nie spróbować. Nawalny, pozwolenie mu startować w wyborach jest niebezpieczne - może zebrać dużo głosów!
  Dyrektor FSB skinął głową.
  - Jeszcze bardziej niebezpieczne jest wpuszczenie Ramzana Kadyrowa. Jeśli przebije się na tron, będzie gorzej niż za Stalina. I powinniśmy wziąć to pod uwagę!
  Pełniący obowiązki prezydenta skinął głową.
  - Tak! Celuj w Ramzana! Aby nie wydawać dźwięku! I szukaj dalej kompromitujących dowodów na niego. Jeśli chodzi o Ziuganowa, ten starzec absolutnie nie jest dla nas niebezpieczny!
  Dyrektor FSB zauważył:
  - Mogą też nominować gubernatora obwodu orłowskiego, Kliczkowa, a nawet Konowałowa. To są najpotężniejsze opcje, jakie mają!
  Miszustin zapytał z uśmiechem:
  - Czy mają kompromitujące dowody?
  - Oczywiście, że jest!
  Pełniący obowiązki prezydenta Rosji skinął głową:
  - Więc użyj tego! Chociaż dla nas nudny Ziuganow jest najlepszym z wiecznych sekundantów i sparingpartnerów. Patrząc na jego kwaśną fizjonomię, a nawet bardzo starą, nikt nie chce mieć takiego prezydenta!
  Matwienko zasugerował:
  - Może nominować aktorkę porno? I dobrze odparować?
  Miszustin skinął łysą głową:
  - To też dobry pomysł! Ty też możesz tego spróbować! Na przykład nominacja Władimira Bryncałowa w 1996 roku była naprawdę genialnym posunięciem PR. Na jego tle nawet Borys Jelcyn nie wyglądał tak głupio!
  Dyrektor FSB zauważył:
  - A Vladimir Bryntsalov wciąż żyje!
  Pełniący obowiązki prezydenta Rosji skinął głową z uśmiechem:
  - Oto, co możesz zarejestrować! Niech ludzie się bawią!
  Miedwiediew potwierdził:
  - Jak Grigorij Jawlinski! Stary koń nie zepsuje bruzdy!
  Miszustin skinął głową.
  - Ale aktorka porno będzie młoda i piękna! A to zapewni wyborom więcej emocji i sukcesu!
  Do tego czasu milczący minister spraw zagranicznych powiedział:
  - A co zrobimy z Łukaszenką?
  Miedwiediew warknął:
  - Ten stary pień już się wyczerpał. Ale nadal popularny w Rosji! Chociaż sojusznik i perkal!
  Michaił Władimirowicz odpowiedział:
  - Trzeba go zaprosić na pogrzeb Władimira Putina i porozmawiać. Jeśli chce naszego dalszego poparcia, musi wziąć udział w kampanii wyborczej na moją korzyść. Łukaszenka musi znać swoje miejsce, jest od nas całkowicie zależny!
  Shoigu zauważył:
  - W takim razie możemy go przycisnąć. A nawet zmusić ich do wojny z Ukrainą.
  Miszustin skinął głową.
  - Cóż, to ostateczność! I tak postaramy się rozwiązać sprawę z Ukrainą polubownie. Cóż, referendum w tej sprawie. Możesz dyskutować z ludźmi i wpływać na przebieg dyskusji w mediach.
  Minister Obrony zauważył:
  - Jak to się potoczy... Ale jeśli ludzie w referendum powiedzą wojnie nie, to będziemy mieli tylko więcej problemów!
  Michaił Miszustin podrapał się po łysej głowie i zauważył:
  - Tak, naprawdę może tak być. Ale referendum można przełożyć. Przy okazji, mam pomysł na wprowadzenie kilku poprawek do konstytucji. Zezwalaj urzędnikom na posiadanie rachunków i aktywów za granicą. Wtedy będziemy mieć wpływy na całym świecie!
  Miedwiediew skinął głową.
  - Ja też jestem temu przeciwny w konstytucji, władza powinna mieć swobodę działania.
  Miszustin kontynuował:
  "A więźniowie powinni mieć możliwość głosowania, a nastolatki od czternastego roku życia. I to byłby dobry ruch! Plus kilka poprawek do konstytucji. W szczególności możliwe byłoby odmłodzenie Rady Federacji od dwudziestu jeden lat, podobnie jak gubernatorów.
  Matwienko zauważył z powątpiewaniem:
  - Młodymi czasami tak trudno zarządzać!
  Pełniący obowiązki prezydenta Rosji pewnie odpowiedział:
  - Zmiana pokoleń jest nieunikniona! I każdy musi to zrozumieć! Tymczasem... Trzeba na kilka lat obniżyć wiek emerytalny dla mężczyzn do sześćdziesięciu trzech lat.
  To byłoby sprawiedliwe!
  Matwienko zapytał:
  - A kobiety?
  Miszustin potrząsnął głową.
  - NIE! Już teraz żyją dłużej niż mężczyźni! Tak, przechodzą na wcześniejszą emeryturę. Będzie więc sprawiedliwie. I jeszcze jedno - konieczne jest uwolnienie powiązań ze śmiercią Władimira Putina - wódki Putinka. A powinien kosztować tylko dziewięćdziesiąt dziewięć rubli i pół litra! To będzie radość dla ludzi!
  Miedwiediew zachichotał i zasugerował:
  - A może też wypuścić wódkę Mishustinka. Będzie też wielka radość dla ludzi!
  Michaił Władimirowicz skinął głową.
  - To też dobry pomysł! Uwolnijmy wódkę i papierosy!
  Rada Bezpieczeństwa postanowiła jeszcze kilka kwestii i rozproszyła się. I tak długo siedzieli.
  Następnie Miszustin zadzwonił do Joe Bidena.
  Telefon odebrał prezydent Stanów Zjednoczonych.
  Michaił Władimirowicz powiedział:
  - Teraz jestem najważniejszy w Rosji!
  Prezydent Stanów Zjednoczonych skinął głową.
  - To jest dobre!
  Pełniący obowiązki prezydenta Rosji powiedział:
  - Chcę poprawić nasze stosunki z Zachodem. Ale w tym celu musimy zmniejszyć intensywność naszej konfrontacji. I nie podawaj niepotrzebnych powodów do konfrontacji.
  Joe Biden skinął głową.
  - OK! Ale co możemy zrobić?
  Miszustin odpowiedział:
  - Najlepiej byłoby, gdybyście przyjechali na pogrzeb Władimira Putina i tam omówilibyśmy szczegóły współpracy!
  Prezydent Stanów Zjednoczonych zapytał:
  - Zatrzymać wojnę z Ukrainą?
  Pełniący obowiązki prezydenta Rosji odpowiedział z westchnieniem:
  - Dam z siebie wszystko! Ale nie wiem, czy dam radę! Ponadto nie jestem jeszcze prezydentem Rosji, a jedynie pełniącym obowiązki!
  Joe Biden potwierdził:
  - Rozumiem to! No i czyj Krym?
  Miszustin odpowiedział szczerze:
  - Dopóki o tym nie porozmawiamy. Inaczej stracę wszystko! Ale jeśli coś jest potrzebne, aby prawowity prezydent pojawił się zarówno na Ukrainie, jak iw Rosji. Trzeba przekonać Ukrainę do zawarcia z nami rozejmu na cztery miesiące. Kiedy my i oni mamy wybory prezydenckie, łatwiej będzie negocjować!
  Prezydent Stanów Zjednoczonych zauważył:
  - To jest dobry pomysł! Ale Rosja musi porzucić cztery regiony Ukrainy, które uważa za własne!
  Pełniący obowiązki prezydenta Rosji pewnie odpowiedział:
  - Po wyborach będę miał więcej możliwości i środków. Tutaj możliwe są kompromisy. Ale nie mam jeszcze całej mocy!
  Joe Biden stwierdził:
  - Czy uwolnisz więźnia politycznego?
  Pełniący obowiązki prezydenta Rosji szczerze odpowiedział:
  - Będzie wielka amnestia i wszyscy więźniowie wyjdą. Więc nie martw się o to!
  Prezydent Stanów Zjednoczonych odpowiedział z uśmiechem:
  - Wierzę ci! Cóż, zgodzimy się na pokój, a ja przyjadę na pogrzeb Władimira Putina do Moskwy. Ale może na znak przyjaźni mojej i Waszej Rosja potępi dyktatora?
  Miszustin odpowiedział z westchnieniem:
  - Na razie niestety musimy liczyć się z popularnością, jaką wciąż cieszy się Władimir Putin. Ale w przyszłości jest to możliwe. Nikita Chruszczow też nie od razu zrobił XX Zjazd!
  Joe Biden z uśmiechem dobrze odżywionego pytona powiedział:
  - No to świetnie! Z jakiegoś powodu ci wierzę! Czy zostaniemy przyjaciółmi?
  Michaił Władimirowicz odpowiedział:
  - Czas pokaże! Musisz być umiarkowany. Nie słodki - żeby nie lizać, ale nie gorzki, żeby nie wypluć! Dlatego na razie chodzę jak po linie nad przepaścią. Proszę, nie spychaj mnie w dół!
  Prezydent Stanów Zjednoczonych odpowiedział:
  - Interesuje nas też przyjaźń z Rosją i długofalowe partnerstwo, a być może stosunki sojusznicze. Jestem pewien, że się zgodzimy. I porozmawiamy bardziej szczegółowo na pogrzebie prezydenta Rosji Władimira Putina!
  Miszustin skinął głową i potwierdził:
  - Porozmawiajmy!
  Potem zawiesili rury. Teraz dla Rosji i wszystkiego, co cywilizowane i niezbyt światowe, rozpoczęła się kolejna era!
  
  
  ROSYJSKIE DZIEWCZYNY ZŁAMAJĄ NOS TALIBANOM
  ADNOTACJA
  Talibowie, korzystając z ugrzęźnięcia głównych sił Rosji na Ukrainie, otworzyli drugi front, atakując i otaczając rosyjską bazę w Tadżykistanie. Tadżykowie częściowo uciekli, częściowo poddali się armii rosyjskiej, musieli walczyć naprawdę i krwawo. Walki są zacięte, ale bose dziewczyny w bikini wykazują bohaterstwo w bitwach.
  . ROZDZIAŁ 1
  Po tym, jak wojska rosyjskie zaczęły ponosić klęskę po klęsce na terytorium Ukrainy, talibowie zdecydowali: nadeszła ich godzina. A późną jesienią 2022 roku uderzyli na Tadżykistan. Zgodnie z oczekiwaniami wojska tadżyckie okazały się gotowe do wojny, przede wszystkim moralnej. Większość z nich poddała się lub uciekła. Rosyjska baza wojskowa w Tadżykistanie została otoczona, a talibowie zaatakowali ją ze wszystkich stron.
  Rosja musiała w pośpiechu przerzucić siły do Tadżykistanu i otworzyć tam drugi front.
  A wojska musiały zostać przeniesione przez kilka granic. W rezultacie talibowie pokonali rosyjską bazę. Część żołnierzy została zamordowana, a część dostała się do niewoli.
  A prezydent Rosji Władimir Putin musiał jeszcze z dużym opóźnieniem ogłosić powszechną mobilizację i przerzucić nowe wojska do Tadżykistanu. A to oczywiście dodatkowo obciążyło rosyjską gospodarkę i budżet oraz przyczyniło się do spadku popularności Putina wśród społeczeństwa.
  Jednak Rosja walczyła teraz również z talibami. Ale Afganistan ma prawie czterdzieści milionów ludzi - w większości młodych i dużo sprzętu zdobytego wcześniej od Amerykanów. I spróbuj pokonać taką armię, nawet jeśli inne są dziwne i nie przeszkadzają Rosji w przerzucaniu wojsk przez swoje terytoria. Tak czy inaczej, pod względem moralnym Rosjanom o wiele przyjemniej jest walczyć z talibskimi mudżahedinami niż z ich ukraińskimi braćmi. I dlatego oczywiście w bitwach biorą również udział piękne, seksowne i efektowne dziewczyny.
  Co czyni wojnę bardzo interesującą.
  W Tadżykistanie prawie nie ma śniegu nawet zimą. A dziewczyny ruszają do ataku, obnosząc się z gołymi, różowymi szpilkami.
  Natasza strzela z karabinu maszynowego, jednocześnie rzucając bosymi stopami niszczycielski prezent śmierci.
  Ciała talibów, rozdarte na strzępy, podskakują.
  Wojownik woła:
  - Dla naszych pięknych dzieci!
  Inny wojownik, Zoya, również strzela z pistoletu maszynowego. Bazgroły z wielką dokładnością, zabijając mudżahedinów. Padają jak skoszone kłosy pszenicy.
  A urocza dziewczyna o złotych włosach rzuciła grochem śmierci bosą piętą i gruchała:
  - Ruś sama sobą broniła kraju,
  Od inwazji piekielnej szarańczy...
  I zakryta jej piersiami -
  Wszystkie narody Matki Ziemi!
  A wojowniczka weźmie to i zaśmieje się, pokazując pełny ząb w ustach. I z bardzo niegrzecznym językiem, który liże nie tylko lody czekoladowe.
  Augustine, inny akrobator, który miażdży talibów w szeregach, gruchał:
  - Jabłka w śniegu
  To są piersiowe dziewczyny...
  Pomogę Ci,
  Będą świetni sędziowie!
  A wojowniczka ponownie rzuciła bosymi stopami śmiercionośny dar unicestwienia. I rozproszyli wielu talibów w różnych kierunkach, odrywając im głowy i kończyny.
  Swietłana również kosi mudżahedinów i robi to z wielkim entuzjazmem. Ta dziewczyna ma tyle presji i szalonej energii. Rzuca bosymi stopami wielki, niszczycielski dar śmierci.
  A potem śpiewa:
  - O dziewczynach boso, boso, boso...
  Huśtamy warkocze, warkocze, warkocze!
  Kobiety-wojowniczki tak bardzo zajęły się talibami, że obcasy piękności po prostu błyszczą.
  Rzeczywiście, Rosjanka to wielka siła. I kosi wrogów jak kosa z silnikiem. I naprawdę wbija się w trumny, a nawet w ziemię.
  Wojowniczki pokazują swój wściekły temperament i ryk:
  Jesteśmy dziewczynami z Komsomołu
  Kochamy Eskimosów...
  Głos piękności jest dźwięczny,
  Będzie nowy film!
  A wojownicy wzięli i pokazali swoje bardzo długie i tak figlarne języki.
  Walka z talibami nie jest oczywiście łatwą zagadką. A Rosjanie umierają w znacznych ilościach. A on przyjeżdża z Tadżykistanu, żeby przewieźć dwustuosobowy ładunek.
  Oczywiście w samej Rosji ludzie zaczynają się buntować - po co potrzebna była wojna z Ukrainą? Czy Rosja powinna płacić życiem swoich synów i córek w wojnie w Tadżykistanie? Pytania są oczywiście całkowicie naturalne. W rzeczywistości, czy gra jest warta świeczki?
  Do tego ceny rosną i nie ma zapachu zwycięstw. A potem Ziuganow też miał wylew i sparaliżował kieszonkowego opozycjonistę. Od jak dawna, posłuszny władzy, Giennadij Andriejewicz prowadzi w kółko marginesy i naśladuje quasi-opozycję. A teraz lider najliczniejszej i najbardziej popularnej opozycji, najwygodniejszy dla władzy, wziął i ugiął się. Święte miejsce nigdy nie jest puste. Przyszli inni, młodzi i dużo bardziej agresywni.
  A tron się zatrząsł...
  Ale póki trwa wojna z talibami. Tutaj na niebie walczą dziewczyny spośród pilotów samolotów szturmowych.
  Anastasia Vedmakova jest jedną ze słynnych rudowłosych wojowników. Odmówiła walki z Ukrainą, ale proszę zniszczyć talibów.
  Oczywiście wielu wojowników Asa nie chciało zabijać swoich słowiańskich braci.
  Ale z Mudżahedinami - proszę.
  Anastasia oddała strzał do talibów za pomocą bosych stóp. Wysłała rakietę do Afgańczyków i zaśpiewała:
  Jak żyliśmy walcząc
  I nie boi się śmierci...
  A więc bosy pilot w prezencie!
  Kolejny as wojownika też jest piękny, tylko tym razem blondynka Akulina Orłowa też walczy z upiorami. Tak, talibów nazywa się, podobnie jak w pierwszej wojnie z Afgańczykami, duszmanami, czyli duchami. Wróg jest naprawdę silny i liczny. A talibowie i obrona powietrzna mają swoje własne. W tym schwytany z byłej armii rządowej.
  Akulina Orłowa zawraca swoim samolotem i opuszcza pocisk Stinger, po czym dziewczyna śpiewa:
  - Zły duch skrada się po skałach,
  Spalasz to napalmem...
  Cóż, jeśli talibowie
  Użyjmy oszustwa w walce!
  Kolejna dziewczyna Margarita Magnitnaya. Ma włosy jak złoty liść. Bardzo piękna dziewczyna. I kategorycznie odmówiła walki z Ukrainą. Ponieważ nie podniesie broni przeciwko braciom słowiańskim. To wywołało wiele aprobat. A talibowie są fanatykami religijnymi i kiedyś pomagali czeczeńskim separatystom. Co więcej, talibowie byli jedynym państwem na świecie, które uznało niepodległość Czeczenii. I to oczywiście odcisnęło swoje piętno na stosunkach z Rosją na wiele lat.
  Margarita Magnitnaya jest gotowa do walki. Jej bose palce u nóg naciskają guziki. A na talibów lecą rakiety o kolosalnej, niszczycielskiej sile. I pokonali brodatych Afgańczyków.
  Małgorzata śpiewała:
  - Och, Ojczyzno, niech brzydcy płaczą,
  I lubimy ją, nawet jeśli nie jest piękna!
  Bastardy są łatwowierne
  Jeśli czekista rządzi,
  Będzie więc faszyzm
  Obrzydliwość ludzkości!
  Pierwsza odwilż,
  pogrzeb Stalina -
  Rus nie będzie Kainem,
  Mimo że jest ranna!
  A wojownicy przyjęli to chórem i zaćwierkali:
  - Nie znoś upokorzeń Słowian,
  Wszyscy jesteśmy za Ukrainą...
  Nie znośmy więcej zniewag
  Cain, jesteśmy w basenie z naszymi głowami!
  Dziewczyny ze szturmowców uderzają w talibów, rozbijają i zabijają tych mudżahedinów.
  Tutaj lecą, by młócić duchy. Ale cynkowe trumny z martwymi rosyjskimi żołnierzami i oficerami są wywożone z Tadżykistanu.
  Jeden z tych żołnierzy został bez nogi. I śpiewa smutno, radośnie i ze łzami w oczach:
  - Jakoś wjechali do trumny,
  I najsilniejszy ghul
  Wszystko ściśnięte i utknięte,
  I mocno docisnął!
  Na czołgach też są dziewczyny. Bardzo ciekawy rosyjski samochód "Niedźwiedź". To bardzo ciężki czołg - ponad sto ton - model eksperymentalny. Oczywiście ma też specjalną załogę złożoną z czterech dziewczyn. I wszystkie mają imiona zaczynające się na E!
  Tutaj, na przykład, Elizabeth naciska przyciski joysticka bosymi stopami i uderza w bunkier z talibami i ryczy:
  - Chwała komunizmowi!
  Ekaterina, nadal strzelając z karabinów maszynowych i naciskając guziki swoim szkarłatnym sutkiem, ryczy:
  - I bez Ziuganowa! Z łysą głową i pijany!
  Elena pisnęła, naciskając bosą piętą na pedał:
  - Na wycieczki na Ocean Indyjski!
  Efrosinya również strzelił, tym razem używając figlarnego języka i piszcząc:
  - Za zwycięstwa w bitwach szturmowych!
  A dziewczyny się śmieją. Podlewanie talibskich bojowników ołowianym deszczem. I robią to bardzo dobrze.
  Elżbieta, strzelając do wroga, pomyślała. Rzeczywiście, jeśli ktoś ma mózgi, rozumie, że każda religia jest bajką i ludzką fantazją!
  Ale dlaczego wszelkiego rodzaju religie rozprzestrzeniły się po całym świecie? I wiele sprzecznych ze zdrowym rozsądkiem? Rzeczywiście, weźmy najbardziej masową religię: chrześcijaństwo. Wiara w Boga ukrzyżowanego na krzyżu jest głupia i śmieszna. W rzeczywistości, jeśli wierzysz w Biblię, wtedy Bóg staje się w jakiś sposób dziwny i niezrozumiały.
  Następnie topi w wodzie prawie całą ludzkość - giną miliony ludzi, a tylko osiem osób zostaje uratowanych. Czy wręcz przeciwnie, na krzyżu modli się za oprawców?
  Można zauważyć, że Bóg Starego Testamentu jest bardzo okrutny, ale w Nowym Testamencie Chrystus jest niezwykle łaskawy. I tu jest rażąca sprzeczność. Rzeczywiście, gdyby Jezus był Bogiem Synem, musiałby spalić Sodomę i Gomorę. Ale byli dorośli, dzieci i kobiety. Czy to nie jest okrutne?
  Tak, i wiele innych przykładów okrucieństwa można wymieniać przez bardzo długi czas. Jedno morderstwo dzieci dokonane przez Elizeusza jest coś warte.
  Pomyśl więc o tym, w co ludzie wierzą. A rząd narzuca też religię. A teraz walczą z religijnymi fanatykami talibów.
  Ale ostrzegali - nie cieszcie się, że Stany Zjednoczone opuszczają Afganistan - będzie tylko gorzej dla Rosji.
  Talibowie, odpocząwszy trochę i korzystając z faktu, że ręce Rosji związane są wojną z Ukrainą, przyjęli i zadali cios. A potem zostało to przepowiedziane wielu. A Rosja musiała się zapisać. I oczywiście wbrew ich woli - zbyt wielu rosyjskich żołnierzy zginęło w bazie w Tadżykistanie. Władimir Putin znalazł się więc uwikłany w kolejną wojnę. A nastroje w społeczeństwie stały się oczywiście znacznie bardziej wrogie wobec urzędującego prezydenta. Miłość ludzi jest bardzo zmienna. A talibowie oczywiście wszystko dobrze obliczyli. Co więcej, Stany Zjednoczone są w tym przypadku zadowolone - postawiły swoich wrogów. I zaczęli rozmawiać o Bidenie: mądrym staruszku. Na przykład, jak sprytnie wszystko poukładano.
  W rzeczywistości wiek i sport oraz mądrość nie są przeszkodą!
  Elżbieta strzela ponownie, i oczywiście ponownie, bosymi stopami. W zbiorniku jest dość ciepło nawet zimą. A latem w Tadżykistanie jest naprawdę gorąco.
  Dziewczyna wzięła go i zaśpiewała:
  - Jeśli długo, długo, długo,
  Walka z talibami...
  Jeśli jest długi, długi, długi
  Zbiegnij w dół w bitwie!
  To możliwe, to możliwe
  Oczywiście, to prawda, to prawda...
  Chociaż czasami jest tak
  Możesz dogonić Afrykę!
  A w Afryce ceny są tak wysokie,
  A w Afryce pieniądze są tak szerokie!
  Hipopotamy schudły
  Kaszaloty skurczyły się...
  A ludzie są jak papuga,
  Idź prosto do nieba!
  Ekaterina zauważyła z uśmieszkiem, naciskając szkarłatnym sutkiem przycisk joysticka czołgu:
  - Coś mało w tobie optymizmu!
  Elżbieta ze złością odpowiedziała:
  - Jeśli prezydent jest moralnym kaleką i łobuzem, to jaką radość mogą mieć jego poddani!
  Elena skinęła głową.
  - Tak! Mówią, że gwałtowne kłopoty to początek! Ale to właśnie nadmierne szczęście sprawiło, że Putin stał się zbyt pewny siebie!
  Elżbieta skinęła swoją niebieskawą głową.
  - Tak, zawsze myślałem, że jednej osobie nie można dać tyle szczęścia - siada na białym koniu, w tym sensie, że zaczyna wierzyć, że morze sięga mu po kolana. A potem, jak stara kobieta, która chciała zostać Bogiem, zostaje z niczym!
  Katarzyna zgodziła się z tym:
  - Tak! Putin miał za dużo szczęścia i to go zepsuło. Jak fortuna kochała w swoim czasie - Napoleona, Hitlera, Iwana Groźnego, a następnie odwróciła się od nich.
  Efrosinia zauważyła:
  - Mikołaj II był bardzo pechowym, ale jednocześnie dobrym i przyzwoitym carem. Na przykład, czy myślisz, że miałby choć trochę szczęścia w wojnie z Japonią. Na przykład, czy admirał Makarow umarł, a wszystko mogło potoczyć się inaczej . A admirał Makarow zginął w wyniku serii nieprawdopodobnych zbiegów okoliczności. Z jakiegoś powodu nie wydał rozkazu zamiatania min przez niszczyciele i żaden z jego podwładnych nie wydał takiego rozkazu. A kopalnia najprawdopodobniej była rosyjska, a duży pancernik nie powinien był zatonąć z jednej miny. I nawet w tym przypadku można było uratować admirała Makarowa, tak jak uratowano na przykład Cyryla Romanowa.
  Elżbieta zgodziła się:
  - Tak, odrobina szczęścia Mikołaja II może dać Rosji znacznie więcej niż dużo szczęścia przeciętnemu Władimirowi Putinowi! Na przykład admirał Makarow mógłby pokonać Japończyków na morzu przy niewielkim rozlewie krwi, a wtedy wojna z samurajami nie byłaby warta wielkiego poświęcenia. A gdyby carska Rosja wygrała wojnę z Japonią, to najprawdopodobniej nie doszłoby do pierwszej wojny światowej. Władza armii cesarstwa byłaby więc zbyt wysoka, a Niemcy nie odważyliby się wypowiedzieć wojny!
  Elena skinęła głową.
  - Może! Chociaż sam Makarow nie wyczerpuje liczby porażek i pecha w wojnie z Japonią. Chociaż trzeba przyznać, że wróg był silny. Ale z drugiej strony, gdyby pancernik Oslyabi nie zatonął tak szybko, nawet podczas bitwy pod Cuszimą, eskadra mogłaby całkowicie przedrzeć się do Władywostoku! I tak wojna z Japonią okazała się tak nieudana!
  Efrosinia zauważyła:
  - Ale wojna w czterdziestym piątym roku z Japonią była zaskakująco łatwa i udana. Jakby Japonii zabrakło szczęścia. Jednak, niestety, zwycięstwo Stalina doprowadziło do przejęcia władzy nad Chinami przez komunistów i powstania bardzo silnego i niebezpiecznego imperium, które omal nie zaatakowało ZSRR pod rządami Breżniewa. Nawet teraz Chiny tylko udają przyjaciela. I chce odrąbać naszą ziemię aż do Uralu.
  Katarzyna skinęła głową.
  - Tak! Gdyby wtedy Japończycy zostali pokonani, zamiast północnych Chin byłaby Zheltorossia, a prawosławie zawitałoby do imperium pod niebem. I co się stało w wyniku łatwego zwycięstwa Stalina nad Japończykami. Narodziny ateistycznego imperium i potężnego potwora na granicy z Rosją!
  Elżbieta zauważyła, szczerząc zęby:
  - Więc wierzcie potem w chrześcijańskiego Boga. Zwycięstwo nad Japonią dałoby nowe dziesiątki milionów wyznawców prawosławia. Zamiast tego w Rosji do władzy doszedł agresywny ateistyczny reżim. A potem krwawy reżim stalinowski sprowadził ateizm do Chin. I pojawiło się okrutne imperium Mao. Naprawdę nie rozumiem, czego chciał Bóg!
  Elena zauważyła:
  - Albo w ogóle nie ma Boga! Albo Szatan jest znacznie silniejszy niż mówi o tym Biblia, albo plany Wszechmogącego są dla nas niezrozumiałe!
  Efrosinia zauważyła:
  "Zwykle okrutni królowie są więksi i bogatsi!" Jedynym wyjątkiem był chyba Aleksander I - król był inteligentny, miły, hojny, dżentelmen i mucha nie jest tapicerowana. I razem sukces!
  Elżbieta zauważyła:
  - A Katarzyna II nie była uważana za okrutną i złą władczynię, a także odniosła duży sukces. To prawda, była dziwką iw ogóle osobą nie do końca dobrą. Zabroniła chłopom narzekać na swoich panów. To nawet dziwne, że tak podłej osobie dano tyle szczęścia!
  Elena skinęła głową.
  - Tak, a potem wierz w chrześcijańskiego Boga! Kiedy - zło i nikczemność odnoszą największe sukcesy!
  Katarzyna śpiewała wściekle:
  Świat opiera się na przemocy
  Wulkan wściekłości biczuje na wielką skalę...
  Wyższe napięcie,
  Budzi się z bólem i strachem
  Tylko strach da nam przyjaciół,
  Tylko ból motywuje do pracy,
  Bo chcę więcej i więcej
  Hyperplasma wpadnie w tłum!
  Elżbieta powiedziała z westchnieniem:
  - Tak, Czyngis-chan był niegrzecznym poganinem. Nie umiał ani czytać, ani pisać, ale zdobył połowę świata. W walce z nim przegrali zarówno muzułmanie, jak i chrześcijanie. I tu pojawia się pytanie: gdzie był wtedy Bóg Wszechmogący? I dlaczego pogaństwo Mongołów pokonało monoteizm: islam i chrześcijaństwo?
  Efrosinia zauważyła z uśmiechem:
  - W ten sam sposób można zapytać: gdzie był Bóg Wszechmogący, kiedy Kain zabił Abla? Dlaczego dopuścił do pierwszej bratobójczej wojny w dziejach ludzkości?
  Elena zaśmiała się i podsumowała:
  - Tak, można spierać się w nieskończoność, ale nigdy nie udowodnisz, że Bóg istnieje albo że nie istnieje?
  Katarzyna zauważyła:
  - Kosztem Jezusa Chrystusa, szczerze w to wątpię. Niefortunni, uciskani Żydzi mogli równie dobrze wziąć silnego, utalentowanego hipnotyzera - takiego jak Anatolij Kaszpirowski za mesjasza i deifikację. Jeśli spojrzysz na statystyki cudów Anatolija Michajłowicza, to jest on fajniejszy niż Chrystus!
  Efrosinya zachichotała i zaśpiewała:
  - Nie daj Boże niewidomym otwierać oczu,
  I wyprostuj plecy garbaty...
  Tak Boże, choć trochę być Bogiem,
  Ale nie możesz być trochę ukrzyżowany!
  A dziewczyny znów zajęły się talibami. Naciskając gołymi palcami przyciski joysticka, kosili wielu mudżahedinów i układali ich dosłownie partiami. Brodaci talibowie ginęli pod ostrzałem karabinów maszynowych i pociskami odłamkowo-burzącymi. Rozpoczęła się poważna zabawa, masowa eksterminacja fanatyków religijnych.
  A oto Alenka ze swoim batalionem pięknych dziewczyn, które mimo chłodnej, zimowej pogody Tadżykistanu boso atakują talibów.
  To prawda, że są w krótkich spódniczkach, a ich ciała zakrywa zbroja z kevlaru.
  Piękności biegną do ataku i śpiewają:
  - Zły talib pełza po skałach,
  Ale dziewczyny sa najfajniejsze...
  Uderz go napalmem
  Będziemy świętować sukces!
  A dziewczynki będą błyszczeć perłowymi zębami.
  A potem Anyuta rzuci groszkiem z materiałami wybuchowymi w Mudżahedinów gołymi stopami. I zmiażdży talibów w różnych kierunkach, jak kocięta.
  Dziewczyna wzięła go i zaśpiewała:
  - Chwała Ojczyźnie, chwała,
  Czołgi pędzą do przodu...
  Podziały dziewcząt w bikini
  Pozdrowienia dla Rosjan!
  Rudowłosa Alla również strzela do brodatych wrogów, kosi ich i śpiewa:
  - Rusin śmiał się z tego Talibana,
  W każdym wieku, dlatego ona i Rus'!
  A dziewczyna weźmie i rzuci zabójczą cytryną w mudżahedinów gołymi stopami. I rozpraszaj wrogów we wszystkich kierunkach.
  I jak gwiżdże na całe gardło.
  Kilkadziesiąt wron zostało oszołomionych. Mając atak serca, upadli na głowy ogolonych talibów i zostali przekłuci. Wtedy wojownik zaćwierkał:
  - Sprawa jest u nas bardzo kontrowersyjna,
  Wierzę, że to będzie właśnie najwyższa klasa!
  Wiem, że Talibowie wygrają
  W końcu nad nami stoi dumny cherubin!
  Maria, kolejna z dziewczyn w bikini, wzięła go i zagwizdała. A bosymi stopami rzuciła na wroga ogromną morderczą siłę, bardzo niszczycielski prezent śmierci. Rozszarpała talibskich bojowników i chrząknęła zębami:
  - Wokół Rosji jest ogromna mgła,
  A bojownik talibów pędzi do Ojczyzny!
  Olympias to prawdziwa dziewczyna-bohaterka. Jest duża, a jednocześnie ma jasnobrązowe włosy. Wojownik ma luksusowe biodra i mocną prasę, która jest wyłożona czekoladowymi kafelkami. Cóż, przeciwko takiej dziewczynie-bestii naprawdę nikt nie może się oprzeć.
  A teraz swoimi potężnymi, muskularnymi, bosymi stopami uniosła całą beczkę materiałów wybuchowych i jak rzuciłaby nią w talibów. A ta lufa pędziła z wielką, zabójczą prędkością. I jak zderzy się z mudżahedinami, dosłownie rozrywając ich na strzępy.
  Bohater-wojownik przyjął to z radością i zaśpiewał:
  A nad Murowem niebo jest ponure,
  Wstaje świt...
  Jesteśmy jak córki Ilyi Muromets,
  Chwalili się swoją siłą nie na próżno!
  Rzeczywiście, o wiele przyjemniej jest walczyć i zabijać talibów niż walczyć ze swoimi ukraińskimi braćmi. Tutaj chyba każdy zgodzi się, że zabijanie braci jest grzechem. A Władimir Putin jest już otwarcie powołany do wojsk rosyjskich - Wowka-Kain!
  Olimpias śpiewała z wściekłością:
  Cóż, ilu braci możesz zabić,
  W końcu człowiek, uwierz mi, urodził się dla szczęścia ...
  Matka nie pozwala synowi iść na front,
  A nawet latem na wojnie panuje zła pogoda!
  Potem bogata dziewczyna weźmie ją, wciągnie powietrze do płuc i gwizdnie. Wiele setek wron natychmiast dostaje zawału serca i mdleje. A ich ostre dzioby lecą w dół i przebijają czaszki talibów napierających na pozycje wojsk rosyjskich.
  Olimpias, powalając wrony gwizdami i wprawiając je w oszołomienie, wzięła ją i zaćwierkała:
  To, to, to - pukają kopyta,
  To, to, to - karabin maszynowy trafił!
  Armia talibów została rozbita na głowę,
  I nikt nie złamie armii dziewcząt!
  Marusya strzela także do nacierających żołnierzy talibów. Pokazuje swój temperament i najwyższą klasę. Jej karabin maszynowy tnie mudżahedinów całymi szeregami.
  Dziewczyna rzuca zabójczym prezentem śmierci gołymi stopami. Powala masę talibskich bojowników i piszczy:
  - Klasyka wojny,
  Ta dziewczyna powinna chodzić boso...
  Córki i synowie
  Zamieńmy wszystkich w grę!
  Wojownicy, a właściwie piękno.
  Matryona, strzelając do talibów i rzucając dary zniszczenia gołymi stopami, ćwierkała:
  - Chwała dziewczynom w bikini,
  Pokonali mudżahedinów...
  Dziewczyny mają gołe noże
  Atakuj tak na obiad!
  Dziewczyna z wąską talią i bujnymi biodrami strzela do nacierających talibów. Robi to bardzo sprytnie i dokładnie. Kosi je jak kosiarka i śpiewa:
  - Dziewczyna tańczyła polkę,
  Na trawniku o wczesnej godzinie...
  Ogon w lewo, ogon w prawo
  To jest Polka Karabas!
  A teraz wojowniczka ponownie rzuci we wroga morderczym prezentem bosymi stopami. I położy wielu talibów.
  Tutaj walczą Victoria i Veronica. Obie dziewczyny są bardzo fajne. I strzelają bardzo dobrze.
  Victoria rzuciła dar unicestwienia bosą piętą śmiercionośnej siły. Rozerwała mnóstwo dushmanów i pisnęła:
  - Pieniądze topnieją w portfelu,
  Stolice topnieją...
  I po rosyjsku -
  Pieniądze to manna!
  Inna dziewczyna nacisnęła przycisk swoim szkarłatnym sutkiem, który włączył ogłuszający ultradźwięk i wypuścił go w powietrze. I już tysiące wron spadło na ogolone głowy talibów. I uderzmy ich.
  Rudowłosa śpiewała:
  Mudżahedini atakują Rosję
  Wielu z nich pędzi do Afganistanu...
  Dziadkowie walczyli wtedy w Afganistanie,
  Teraz potężni talibowie podnieśli miecz!
  
  Ale bosonogie dziewczyny nie poddają się
  Pokażą tylko najwyższą klasę...
  Z armadą talibów walczą żwawo,
  I uderzają prosto w oczy!
  A wojowniczka z bosymi stopami rzuci dar unicestwienia ze śmiertelną siłą. I każdy ma to od niego.
  Alice i Angelica strzelają do talibów z karabinów snajperskich. I robią to wyjątkowo dobrze. I prowadzą tak celny ogień.
  Alice wzięła go i zaśpiewała:
  Dla Duszmana będzie trumna,
  Zachowaj zdrowie, aby...
  Dziewczyny biegają nago zimą!
  I złamać karki Mudżahedinom!
  A wojownicy natychmiast wzięli i pokazali swoje języki!
  A potem Alice wystrzeliła, używając szkarłatnego sutka na piersi za naciśnięciem guzika. I znokautował tuzin talibów.
  Alice wzięła go i zaćwierkała, szczerząc zęby:
  - Za Ojczyznę i wolność do końca,
  Bose dziewczyny w bikini
  Jesteś takim bohaterem...
  Sprawiamy, że serca biją zgodnie!
  Angelika potwierdziła:
  - Zapukaj zgodnie! To jest świetne!
  . ROZDZIAŁ 2
  Wojna talibów z Rosją trwała. Afganistan to duża populacja, wielu młodych ludzi jest głodnych, złych, agresywnych.
  I walczą w Tadżykistanie, podczas gdy Rosja ma związane ręce wojną na Ukrainie, którą popiera większość świata.
  A talibowie to wykorzystują.
  Ale bardzo bose i piękne dziewczyny walczą po stronie Rosji. Walki przychodzą falami.
  Natasza strzela do mudżahedinów. Używają śmiercionośnej siły smoczego karabinu maszynowego. I rzuca kulami w talibów.
  I spadają naciskając na dziewczynę. Tu spadnie rosyjski śmigłowiec zestrzelony z prowizorycznej instalacji przeciwlotniczej. Talibowie go zestrzelili. To prawda, że \u200b\u200bhelikopter to nie dziewczyny, ale mężczyźni i nie jest im szczególnie przykro.
  A Natasha jest dziewczyną i wciąż boso w bikini. A kiedy jesteś prawie nagi, nikt w szczególności nie będzie cię powstrzymywał ani zatrzymywał.
  Nataszka rzuciła dar unicestwienia gołymi palcami wyrzeźbionych nóg śmiercionośnej mocy. Rozpędziła talibów w różnych kierunkach i zaśpiewała, obnażając perłowe zęby:
  Jest zima, zima, zima
  Zaczęło się nagle...
  Wściekle zamiatając, zamiatając -
  Jutro będzie lepiej
  Jutro, jutro, jutro!
  A teraz jest nowy rok!
  Rzeczywiście, w Tadżykistanie padał śnieg w sylwestra. A teraz rosyjskie dziewczyny zostawiają na śniegu nagie, wyrzeźbione ślady stóp i wygląda to bardzo pięknie.
  Zoya wzięła go i zaśpiewała:
  Raz Dwa Trzy -
  Wyczyść procesory!
  Cztery osiem pięć
  Chodźmy grać!
  A dziewczyna z bosymi stopami uruchomi dar śmierci z morderczą mocą.
  Zoya wzięła go i zaśpiewała, szczerząc zęby:
  Jeden dwa trzy cztery pięć,
  Króliczek wyszedł na spacer...
  Nadchodzi biegnąca dziewczyna
  Mudżahedini zabijają!
  A Zoya wzięła i pokazała swój długi język.
  Ale ogień jest prowadzony przez Augustyna. Taka dziewczyna, fajniejsza od której nie istnieje. I bazgrał ze śmiertelną pewnością siebie. Kosi mudżahedinów bez zbędnych ceremonii. Potem zaczyna śpiewać;
  Jeśli tył jest bezużyteczny -
  Zapał wojskowy nie pomoże ...
  Cóż, jeśli nie ma ciepła,
  Tył pójdzie do wroga na obiad!
  A rudowłosa Augustyna zarówno przyjmie, jak i rzuci dar unicestwienia, bosymi stopami. A w rzeczywistości tak wielu dushmanów zostanie rozerwanych na strzępy, co jest po prostu horrorem.
  Augustyn oczywiście nie przegapił okazji, by zaśpiewać:
  Byłem nagi
  Przeskoczył przez pole!
  Więc skoczył przez pole ...
  Kułacki śpiewał!
  I dziewczyna to weźmie, a jej oczy, które błyszczą szafirami, zabłysną. A jej oczy są piękne. A język jest bardzo zabawny. I taki zwinny, i taki groovy. Cóż, tak jakby to była jakaś soczysta pomarańcza.
  Swietłana też walczy. I bosymi stopami rzuca prezenty zagłady. Które są tak zabójcze i destrukcyjne.
  A w pobliżu talibowie wzięli i znokautowali rosyjski czołg. A samochód armii rosyjskiej zaczął się rozdzierać, zestaw bojowy eksplodował. A mężczyźni znowu umierają.
  Ale Swietłana nie potrzebuje śmierdzących mężczyzn. Trzeba ich torturować. A dziewczyna wzięła to i zaśpiewała:
  Mężczyźni, mężczyźni, mężczyźni
  Jesteście po prostu wielkimi bestiami
  Kiedy dziewczyny cię zabijają
  Sprzątają ziemię!
  Rzeczywiście, talibowie to bestie.
  Jakimś cudem złapali piękną harcerkę. Cóż, na początek wzięli ją i położyli na stojaku. Stawy zostały wykręcone z rąk, co jest bardzo bolesne.
  Następnie bose stopy dziewczynki zawieszono na klockach, które spętały jej kostki. A potem wzięli i rozpalili ogień pod jej nagimi i pełnymi wdzięku krzywiznami podeszew.
  Rosjanka była bardzo zraniona. Talibowie, zanim usmażyli jej pięty, wzięli i wysmarowali jej stopy olejem. I tak podeszwa paliła się powoli i było to potwornie bolesne. A dziewczyna jęczała i ryczała. Talibowie również bili ją batem po plecach i bokach. Potem postanowili zintensyfikować tortury. Wyjęli rozpalony do czerwoności drut i bijmy piękność po plecach i klatce piersiowej.
  I jak to boli. Zwłaszcza, gdy Talibowie zaczęli skręcać szkarłatne sutki rozpalonymi do czerwoności szczypcami Rosjance. I tak bardzo płakała.
  A główny przywódca oddziału talibów był po prostu szalony od tortur. I obnażył swoje złote zęby.
  Rosjanka splunęła w odpowiedzi. Potem zaczęli łamać jej bose palce u stóp. Co jest bardzo bolesne. A dziewczyna zemdlała z okropnego, nie do zniesienia bólu.
  Ale talibowie nadal torturowali. Najpierw przyprowadzili dziewczynę do siebie, nalewając wiadro lodowatej wody. A potem zainstalowali czujniki i elektrody na jej ciele.
  Po tym dwóch chłopców zaczęło pedałować na dynamo. Prąd płynął dalej i dziewczyna trzęsła się z piekielnego bólu. I rzeczywiście, kiedy ciało
  Mijają wyładowania elektryczne, to przerażające, słowo pędzą stada koni. I naprawdę, każda dziewczyna będzie tu wyć.
  A chłopcy kręcą pedałami, a naga dziewczyna wyje jak dziki wilk. A ona bardzo cierpi. A ryk jest po prostu nie do zniesienia.
  A poza prądem talibowie smażą też pięty Rosjanki, które już są pokryte dużymi pęcherzami. Bili też po plecach rozpalonym do czerwoności drutem. I uderzają z wściekłością i wytrzymałością.
  A jednocześnie zwiększyli ilość mąki. Zaczęli rozciągać dziewczynę i wieszać coraz więcej ciężarków na klocku, aby dokładnie skręcić jej stawy.
  Główny bandyta talibów śpiewał:
  Co za ból, co za ból
  Będzie wynik meczu: pięć - zero!
  Cóż, co można wziąć od dzikusów. Torturowali takie dziewczyny bardzo okrutnie, ale niezbyt wyrafinowanie. Chociaż elektrody zostały umieszczone w łonie Wenus, a jak potem włożyli prąd.
  Talibowie to barbarzyńcy. Oto oni, za pieniądze, które dostali na narkotyki, kupili całą armadę czołgów z Chin. Rzeczywiście, Chiny są sojusznikiem i przyjacielem Rosji perkal.
  A talibowie zalali czołgami wroga.
  Ale przeciwko nim są cztery rosyjskie dziewczyny na T-95. Są oczywiście boso i w bikini.
  I co?
  Elżbieta strzelała do mudżahedinów bosymi stopami i ćwierkała:
  - Chwała ojczyźnie słoni!
  Ekaterina też grzebała przy talibach bosym, okrągłym obcasem i pytała:
  - A jaka jest ojczyzna słoni?
  Elżbieta, szczerząc zęby, odpowiedziała:
  -Oczywiście, Rosja!
  Catherine zachichotała i odpowiedziała:
  - A ja myślałem, że Indie!
  Elena uderzyła dushmanów za pomocą szkarłatnego sutka na piersi, zanim zdjęła stanik i pisnęła:
  - A ja myślałem, że miejscem narodzin słoni jest Afryka!
  Efrosinya bosymi, okrągłymi obcasami naciskała pedały i śpiewała:
  - Małe dziecko,
  Nie ma mowy...
  Nie jedź do Afryki na spacer....
  Rekiny w Afryce, goryle w Afryce
  W Afryce są duże krokodyle!
  A wszystkie cztery bose dziewczyny, z nagimi torsami, z błyszczącymi szkarłatnymi sutkami, śpiewały:
  Ugryzą cię
  Bić i obrażać....
  Nie idźcie dzieci do Afryki na spacer!
  Złodziej w Afryce
  Złoczyńca w Afryce
  W Afryce jest straszny Barmaley!
  Ugryzie cię
  Bić i obrażać...
  Nie idźcie dzieci do Afryki na spacer,
  Koszmar w Afryce
  szalony złoczyńca,
  Nagle pojawił się w nim Barmaley!
  Biega po Afryce i zjada dzieci!
  Tak, dzieci! Tak, dzieci!
  Śmiech ze śmiechu, ale kiedy talibowie złapali rosyjskiego czternastoletniego chłopca, potraktowali go poważnie. Najpierw rozebrany i postawiony na stojaku.
  Wtedy duszman w turbanie iz brodą zaczął przypalać rozgrzanym żelaznym prętem swoje nagie, muskularne ciało nastolatka.
  Następnie na nagi tors chłopca talibski kat przyniósł gwiazdę z rozpalonego do czerwoności żelaza i przyłożył ją do niej.
  Chłopiec wrzasnął z potwornego bólu i stracił przytomność. Wtedy przywieziono chłopca. I ścisnęli jego nagie, jeszcze prawie dziecinne nogi w bloku. I zaczęli wieszać ciężarki na hakach w bloku. I to bardzo bolało. Młode ciało chłopca było bardzo rozciągnięte, a chłopiec dosłownie jęknął.
  Rosyjski chłopiec nadal był torturowany. Naoliwiono bose podeszwy stóp. A potem rozpalili pod sobą ogień.
  I jak dzieciak potem dziko krzyczał. Tak, to było bardzo bolesne.
  Chłopiec nadal krzyczał i został pobity batem przez talibów.
  Potem chwycili dzieciaka za żebra hakami. I znowu kapitalnie się okazało.
  Następnie talibowie śpiewali:
  Wytępimy wszystkich niewierzących,
  Niech będą nastolatkami...
  Oto cherubin nad nami,
  Zawieziemy wszystkich na deski!
  Następnie chłopiec z Rosji został złamany rozpalonymi do czerwoności szczypcami, wszystkie palce na bosych stopach. A talibowie robili to powoli, aby zadać chłopcu jak najwięcej bólu. A potem zaczęli łamać żebra młodego wojownika rozpalonymi do białości szczypcami.
  Więc złamali mu je tak, że chłopiec nie miał ani jednego całego żebra. A chłopiec zmarł z powodu szoku bólowego.
  Przed śmiercią mudżahedini zmiażdżyli nastolatka i jajka. I to było bardzo bolesne.
  W międzyczasie Anastazja za pomocą wiedźmina atakowała talibów ze szturmowców. Użyła wyrzutni rakiet. Naciskała przyciski joysticka bosymi stopami i śpiewała:
  Wyżej i wyżej i wyżej
  Führer podkręcił swój kaczy nos ...
  Czasami nasze dachy są zdmuchnięte
  Jednak talibowie nie dojrzeli!
  Akulina Orłowa również uderza we wroga. Robi to bardzo precyzyjnie i szkarłatnym sutkiem naciska guzik. W pobliżu wybucha rosyjski samolot szturmowy. I był zadowolony z zabójczego daru talibów. Może coś Made in China. I tak kapitalnie pieprzy.
  Akulina śpiewała:
  - Jeśli mężczyzna jest natychmiast w trumnie,
  Ratowanie życia dla...
  Bądźcie boso dziewczyny!
  A wojownik weźmie to i będzie się śmiał. Oczywiście nogi dziewczyny, mimo zimy, nie znają butów. A jej obcasy są okrągłe i dosłownie błyszczą. Ta dziewczyna jest po prostu niesamowita.
  A jej sutki na piersi są szkarłatne i błyszczą jak kopuły kościołów. Oto walcząca dziewczyna, że tak powiem.
  Tak, nie lubi mężczyzn. Chociaż chętnie używa języka dla zabawy. W rzeczywistości, jak miło jest dotykać swoich szkarłatnych sutków truskawkowymi sutkami innej dziewczyny. Żeby było super.
  Akulina wzięła go i zaśpiewała:
  O tej bosej dziewczynie
  nie mogłem zapomnieć...
  Wydawało się, że kamienie chodnika,
  Dręczą skórę delikatnych nóg!
  A Akulina weźmie to i przewróci szafirowymi oczami.
  Tutaj jest dziewczyną z najwyższej półki i klasy.
  A Margarita Magnitnaya jest także pilotem. Obie dziewczyny bardzo lubią leżeć naprzeciw siebie i dotykać swoich sutków, które mienią się jak rubiny.
  Jednak nie zaniedbują też mężczyzn.
  Cóż, w międzyczasie Margarita weźmie i pokona mudżahedinów z wielką śmiertelną siłą.
  Następnie śpiewa:
  Och, jakie nogi
  Jak dobrze są...
  Nie bój się kochanie
  Zapisz telefon!
  A Margarita to weźmie i pokaże język. Jest niezwykle zadziorną dziewczyną.
  A jej bose stopy wysyłają śmiercionośne dary.
  Akulina Orłowa śpiewała ze śmiechem:
  - Margarita, okno jest otwarte,
  Margarita, czy pamiętasz, jak to wszystko się stało!
  Anastazja Wiedmakowa skinęła głową.
  - Tak kobiety! Możemy zrobić wszystko i dokładnie wymażemy wrogów!
  A dziewczęta śpiewały chórem:
  Nasza armia jest silna
  Ona trzyma świat...
  Niech przyjdą talibowie
  Ich dziewczyna zostaje zabita!
  Na przykład Fedor też walczy. Używa moździerza, by uderzyć mudżahedinów. A jeśli to się spierdoli, to nikomu nie będzie się wydawać mało. Nawet jeśli talib ma długą brodę i ogoloną głowę.
  Fedora tupie bosymi stopami w błocie i śpiewa:
  Zobacz zaćmienie na niebie
  Okropny symbol surfowania...
  Czarne skrzydła nad światem
  Stado kosmicznego wycia!
  A inna dziewczyna, Sirafima, rzuciła gołymi stopami morderczą bombę i rozszarpała masę talibów i powiedziała:
  Talibowie - klątwa wznosi się
  Talibowie - totalna śmierć...
  Talibowie i martwe pułki!
  Talibowie to szalone tropy!
  Talibowie!
  A Sirafika weźmie gwizdek do ust i jak dmuchnie, że kruki zemdleją i dziobami przebiją głowy mudżahedinów.
  O dziewczynach trzeba powiedzieć, że są tak doskonałe i piękne.
  A teraz możecie zobaczyć, jak talibowie podpalili rosyjski skład amunicji. Zaczął płonąć, a pociski wybuchały ze śmiertelną siłą. Talibowie ryczą i radują się.
  Ale dziewczyny z nieba uderzają w mudżahedinów. I możecie zobaczyć, jak Albina i Alvina pojawiły się na niebie.
  Obie dziewczyny są po prostu niesamowitymi blondynkami. I cudownie piękna. I oczywiście boso i tylko w cienkich majtkach.
  To są kobiety - powiedzmy najwyższej rangi. A to, co potrafią, nie każdy jest w stanie powtórzyć.
  A wojownicy, w rzeczywistości, jeśli zaczną zabijać, nie można ich powstrzymać.
  Albina wystrzeliła z samolotu rakietę o kolosalnej niszczycielskiej sile. I rozbiła bunkier armii talibów, po czym zaśpiewała:
  - Jestem najsilniejszy na świecie,
  Chociaż nogi są gołymi nagimi sutkami ...
  Namocz talibów w toalecie,
  Nie możemy być słabi!
  Alvina nadal wysyła dary śmierci za pomocą bosych stóp. I zabij mudżahedinów, weź to i zaśpiewaj:
  - Mamy słodkie dziewczyny,
  Mówią po prostu piękno....
  Głos dzwonników Komsomołu,
  Nadchodzi burzowa wiosna!
  A obie dziewczyny wezmą to i zaśpiewają na całe gardło:
  Wypuść mnie w Himalaje
  Pozwól mi odejść na zawsze
  Albo wygram, albo będę szczekać,
  Inaczej kogoś zjem!
  A dziewczyna to weźmie i zacznie piać. I wydaje jej się to bardzo fajne i urocze. A kiedy krzyczysz - Kukułka - to naprawdę horror.
  Dziewczyny tymczasem podjęły się i zaczęły strzelać z ciężkich dział, co robi wrażenie. I tak dobrze strzelają.
  Śpiewała dziewczyna Vivola, kłapiąc zębami i celnie strzelając do wrogów:
  - Jestem najsilniejszą dziewczyną na świecie,
  Uwielbiam lizać doskonałość u mężczyzn...
  Żołnierze nie znają chłodnego eteru,
  Gdzie dziewczyna zapomniała trochę possać!
  A wojownik będzie się śmiał. Tak, piękności wiedzą, jak dusić dushmanów.
  I szczerze mówiąc, są w stanie zerwać rogi i diabeł łysy.
  Więc spróbuj wspiąć się na takie piękności.
  Nicoletta również kopie talibów. Jest bardzo wojowniczą i agresywną dziewczyną. A kiedy się śmieje, wydaje się, że jest to śmiech szaleńca.
  Nicoletta obnaża zęby i ryczy:
  Jesteśmy, wow, rabusiami,
  Rabusie, rabusie!
  Pif, bang i jesteś martwy,
  Martwi, martwi!
  A dziewczyna będzie lizać powietrze swoim językiem. I jak miło jest, gdy inna dziewczyna liże szkarłatny sutek na piersi. A ona ma takie genialne i błyszczące rubiny.
  Nicoletta śmiała się i ćwierkała:
  - Chwała kosmicznym piratom!
  Dziewczyny w innych miejscach również szalały. A potem rakiety uderzyły w pozycje talibów. Aurora uwolniła ją za pomocą szkarłatnych sutków na piersi, które naciskały guziki.
  I rakiety poleciały. I ryk mudżahedinów.
  Oto torturowany inny członek Komsomołu. Bez wahania włożyli między jej bose palce u stóp watę nasączoną benzyną. Zabrali go bez zbędnych ceregieli i podpalili.
  Vata się zapalił. A dziewczyna jak brać i ryczeć. A potem wziął jej piersi i wbił rozgrzany do czerwoności pręt prosto w szkarłatny sutek. A dziewczyna była dosłownie wyczerpana bólem.
  A talibowie się śmieją. Oczywiście uwielbiają też łamać sobie palce. Jeden z mudżahedinów wziął nawet bosy, okrągły obcas dziewczyny i przypalił go białym żelazem z żaru. I zadziałało. Dziewczyna weźmie to i zacznie krzyczeć z przerażenia.
  Alice widziała to przez lunetę snajperską. Przyjrzałem się dokładniej. Wziąłem i założyłem i jak lupanet. A śmiertelna kula trafi kata prosto w brzuch. I będzie krzyczał z dzikiego bólu, i jak się wije. A dziewczyna wzięła to i zaśpiewała:
  dobre anioły,
  Dwa białe skrzydła nad światem
  Gdzieś jest kraj
  Gdzie sam Svarog stał się idolem!
  Angelica również wystrzeliła, i to bardzo celnie, trafiając oprawcę w mosznę. On też, jak krzyczeć, od celnego trafienia. Tak to załatwili kaci.
  A dziewczyny śpiewały:
  niemądrzy kaci,
  Czeka go okrutna kara...
  Mamy dużo świec
  Wielki atak ludzi!
  A dziewczyny zaczęły strzelać wściekle i celnie. I pokonaj talibów. Takim dziewczętom diabeł nie mógłby się oprzeć.
  Alicja śpiewa, strzelając do wroga:
  Twój los jest w równowadze
  Wrogowie pełni odwagi...
  Ale dzięki Bogu są przyjaciele,
  Ale dzięki Bogu są przyjaciele!
  I dzięki Bogu, przyjaciele, są miecze!
  A Angelica, nadal strzelając do talibów i zabijając ich, ćwierkała:
  - Kiedy twój przyjaciel jest we krwi,
  Dopieszczony do końca...
  Nie dzwonisz do przyjaciela
  Żaden tchórz, żaden kłamca!
  Po tym dziewczyna wzięła i rzuciła granat z zabójczą siłą gołymi stopami. I roztrzaskała talibów na kawałki. Potoczyły się odcięte głowy mudżahedinów.
  Angelica wzięła go i zaśpiewała:
  Dzień i noc bombardowane nieustannie,
  Żal bez wstydu...
  Z faktu, że Putin jest dziwny,
  Cały kraj umiera!
  Alice, strzelając do talibów i przebijając ich, wzięła i zauważyła, plując kurzem:
  - W tej Rosji taka cudowna chwila,
  Co nie jest łatwe do odgadnięcia - kto jest błaznem, kto jest prezydentem!
  Rudowłosy wojownik zachichotał i zauważył:
  - Tak to bywa - to bardzo głupie mieć szpiega za prezydenta!
  I obie dziewczyny ponownie spuściły strumienie ognia na talibów. I zrobili to wyjątkowo dobrze. A ich strzały trafiły w Mudżahedinów.
  A w innym miejscu walczyły inne dziewczyny. I oczywiście boso i prawie nago.
  Na przykład Alyonka strzelała z bazooki ze szkarłatnym sutkiem na piersi. Przebiła talibskiego bojownika i kilku jego partnerów.
  Potem zaszczebiotała:
  - Teraz wracamy na paradę,
  Z bandytą nie jesteśmy w drodze
  W bosych dziewczynach jesteśmy brygadą,
  Z nami światło Łady jest przed nami!
  A wojownik weźmie to i rzuci dar unicestwienia jej bosą piętą. I złamie masę mudżahedinów.
  Kobiety tutaj są fajne. Olga też strzela do talibów. Mudżahedini nadchodzą. Atakują grubymi łańcuchami. A dziewczyny kosą je bez ceremonii.
  Olga wystrzeliła z pistoletu sygnałowego, używając truskawkowego sutka. Znokautowała wielu talibów i śpiewała:
  - Dusza, serce, daj,
  Jesteśmy naszą świętą Ojczyzną ...
  Stoimy i wygrywamy -
  I nie będziemy żałować życia!
  A dziewczyna rzuci w mudżahedinów dar unicestwienia gołymi palcami u nóg śmiercionośnej mocy.
  I jak wspaniale jest dla dziewczyn. Jak pokonali talibów.
  Weronika też walczy. Dziewczyna używa rubinowych sutków podczas fotografowania.
  W wyniku tego masa duszmanów zostaje zniszczona. A wojownik krzyczy na całe gardło:
  - Jestem najsilniejszy na świecie,
  Mogę udusić talibów...
  Mokre dushmany w toalecie,
  Sprawimy, że będą jak gra!
  A Weronika to weźmie i pieprzy...
  Wojowniczka Anna z nią. I niszczy mudżahedinów. Oczywiście dziewczyna w samych majtkach. to praktyczne. A majtki są tak cienkie i właściwie niczego nie zakrywają.
  Wojownicza Anna strzela, powalając przeciwników. Jej włosy są rude, a same dziewczyny są po prostu najwyższym światłem kosmosu.
  A Anna bosymi stopami rzuca dary śmierci, które miażdżą talibów na miejscu.
  Wojownicy piszczą na całe gardło:
  - Mudżahedini szaleją, wędka,
  Wróg pułku ruszył naprzód ...
  Dziewczyny niosą ze sobą zwycięstwo
  Spotkają talibów z wrogością!
  
  Skóra świńskiej skóry jest pijana,
  Wróg zostanie zmiażdżony...
  Walka bosych dziewcząt
  Silna pięść piękności!
  A wojownik weźmie go i zmiażdży, używając szkarłatnego sutka w bitwie.
  I powiedzmy - bardzo fajne!
  Piękna dziewczyna - kolor czerwony. I kocha mężczyzn. Zwłaszcza język do pracy z tymi pulsującymi, jadeitowymi prętami.
  To wspaniały smak i przyjemność!
  Więc Anna wzięła to i ryknęła na całe gardło:
  - Wydano rozkaz zrównania wsi z ziemią,
  Salwy "Grada" niszczą góry...
  Führer z łysą głową dmuchał na Afgańczyka,
  I przestańmy mówić!
  A dziewczyna weźmie to i będzie się śmiać. A jej śmiech jest jak dźwięk dzwonów.
  Dziewczyny są pełne wrażeń. Tu Malwina też walczy. Oczywiście dziewczyna nie ma nic przeciwko używaniu szkarłatnego sutka na piersi. A jednocześnie piękno również śpiewa
  Ale to się stało -
  Że żołnierz nie pytał!
  Przewróciło się złe plemię,
  Mnóstwo piekielnych, ciemnych sił!
  
  Czarne diabły są bezczelne,
  Wyjdź z tego bagna!
  Tutaj mają sztylety w dłoniach -
  Wyjące piosenki - nie słowik!
  
  Karabin maszynowy zmiażdżył piechotę
  Dym rozbitych moździerzy!
  Od razu położyli kompanię,
  Zbroja kirasjera nie pomogła!
  
  Sfora nie chce umierać,
  Do diabła, uwierz mi, nie ośrodek!
  A pociski niszczą bunkry,
  Ich archanioł uderza z góry!
  
  Demony od razu z piskiem w dziurach,
  Spalamy je napalmem i siarką!
  Nawet góry topnieją
  Dookoła eksterminowani!
  
  Ale nie myśl tylko
  Że wróg jest jak woda!
  Gigantyczny szczyt wzrostu,
  Królu Wszechświata Szatanie!
  
  Oto oddech jego płomienia,
  Cherubin płonie od razu!
  I sztandar Boży upadł
  Ale wierzymy, że wygramy!
  
  Poszliśmy trochę w górę
  I dajmy się ochrzcić!
  jęknął na ścieżce,
  Mądrzy synowie Boży!
  
  A teraz przechodzimy do ataku
  Krzyczcie hurra, grzmoty przetaczają się!
  Ile się jednak słyszy, matko,
  Ale do diabła z domkami - pogrom!
  
  
  JEDEN ZSRR WŚRÓD WILKÓW
  Awaria nastąpiła z powodu rozbłysku słonecznego, w wyniku którego 22 czerwca 1941 r. wyłączono Stany Zjednoczone, Wielką Brytanię i jej kolonie. Początkowo nie miało to szczególnego wpływu na przebieg wojny. Niemcy posuwali się naprzód w podobny sposób, jak w prawdziwej historii. Fuhrer również skręcił na południe, a Japonia zajęła pozycję wyczekującą ... I znowu mroźna zima uratowała Armię Czerwoną przed całkowitą klęską i pozwoliła jej przejść do kontrofensywy pod Moskwą. W międzyczasie Japonia przejęła te posiadłości na Oceanie Spokojnym, które wcześniej należały do Wielkiej Brytanii i Stanów Zjednoczonych, i do których dodatkowe siły nie mogły się teraz dostać.
  Na froncie wschodnim wiosną i wczesnym latem Niemcy odnieśli szereg zwycięstw i ponownie rozpoczęli ofensywę przeciwko Stalingradowi. Tu jednak zaczęło się odbieganie od rzeczywistości. Brak drugiego frontu pozwolił Niemcom na przerzucenie większej ilości wojsk z Europy oraz z Libii, pozostawiając tam jedynie garnizony włoskie.
  A ofensywa rozpoczęła się nie tylko na Stalingradzie, ale także na Tichwinie. A teraz dowodził nimi Rommel, którego Führer bardzo cenił za pokonanie Brytyjczyków w Libii i zdobycie Tolbuka.
  W bitwach wzięły również udział pierwsze czołgi Tiger. Rommel rozpoczął nocną ofensywę i zdołał zaskoczyć wojska radzieckie. Sytuację pogarszał fakt, że Niemcy mieli przewagę lotniczą, więc nie marnowali sił na walkę z aliantami.
  Pilot Marseille szybko zdobywał konta na froncie wschodnim. Jeszcze w czerwcu 1942 roku przekroczył liczbę zestrzelonych samolotów w stu pięćdziesięciu i otrzymał Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża ze srebrnymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami.
  Ale to był dopiero początek kariery.
  W rzeczywistości Armii Czerwonej było trudniej. A Niemcom udało się zająć Tichwin, a następnie kilka innych miast i odciąć Leningrad podwójnym pierścieniem, ponownie blokując to miasto.
  Dowództwo sowieckie próbowało przedrzeć się do Leningradu i posunąć się w centrum. Ale nie było dość siły, aby osiągnąć sukces w tych dziedzinach.
  Jedynym pocieszeniem było to, że naziści ugrzęzli w Stalingradzie, co dało im szansę na zebranie nowych rezerw.
  Ale Leningrad pozostał zablokowany. Do tej pory Turcja i Japonia nie przystąpiły do wojny, a ZSRR miał szansę odwrócić losy bitew. W listopadzie 1942 r. wojska radzieckie rozpoczęły ofensywę pod Rżewem i Stalingradem.
  Pod rządami Rzheva sukces nie został osiągnięty. Ale pod Stalingradem pierścień był zamknięty. Ale jak się okazało z czasem. Trzecia Rzesza dysponowała znacznie większymi rezerwami, a Rommel rozpoczął ofensywę na Stalingrad od północy i Mainstein od południa.
  Sytuację pogorszyło niespodziewane przystąpienie Japonii do wojny. Samurajowie, mimo ograniczeń wynikających z bitwy w Chinach, zaatakowali Władywostok.
  Prawdopodobnie Hirohito obawiał się przegranej III Rzeszy i przystąpił do wojny.
  Ponadto Japonia miała wystarczające zasoby i piechotę do ofensyw na pełną skalę.
  Armia Czerwona została przygwożdżona, a Rommel zdołał przedrzeć się z północy do Stalingradu. Mainstein został tymczasowo zatrzymany, ale otrzymawszy dodatkowe posiłki i wsparcie od Paulusa, połączył się z już odblokowanymi oddziałami.
  W ten sposób powstał kolejny pierścień, w którym znalazły się wojska radzieckie.
  Po zaciętych walkach większość z nich została zniszczona i zdobyta. Następnie Niemcy zakończyli zdobywanie Stalingradu. A w marcu 1943 r. do wojny przystąpiła także Turcja. Sytuacja stała się jeszcze bardziej skomplikowana. W powietrzu Niemcy utrzymali przewagę. Marsylia przekroczyła liczbę trzystu zestrzelonych samolotów i została pierwszym Niemcem, który otrzymał drugi Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża z Liśćmi Dębu, Mieczami i Diamentami.
  W maju Niemcy rozpoczęli nową ofensywę, masowo wykorzystując nowe czołgi - "Tygrys", "Pantera" i "Lew". I posuwali się pomyślnie, chociaż Armia Czerwona podjęła potężną obronę. Ale siły były już nierówne, ponieważ wojska radzieckie walczyły jednocześnie na trzech frontach - przeciwko III Rzeszy, jej satelitom, Japonii i jej koloniom oraz Turcji. Sytuację pogorszyła wojna totalna wypowiedziana przez nazistów, która przy braku bombardowań ze strony aliantów doprowadziła do kilkukrotnego zwiększenia produkcji broni. Tak więc szanse ZSRR szybko się zmniejszyły!
  To prawda, że Fritz posuwał się powoli, ponieważ przed nimi była głęboka obrona. A wojska radzieckie, mając doświadczenie, walczyły bardzo dzielnie. Ale i tak przegrali.
  Walczyli jednak z wielką odwagą, a niektórzy wojownicy wykazali się najwyższą klasą. Tutaj na przykład załoga czołgu Elizabeth na najzwyklejszym T-34-76 walczy z nazistami.
  A Niemcy powoli zbliżają się do wojsk sowieckich, ustawionych w klin, czyli świnię. Przed nami najcięższy i najlepiej chroniony czołg "Lew". Przypomina Panterę, jest tylko znacznie większy i waży dziewięćdziesiąt ton. Przedni pancerz kadłuba ma 150 mm i jest nachylony jak T-34, a boki mają 82 mm ze spadkami. Czoło wieży jest generalnie bardzo dobrze chronione: 240 mm ze spadkami, a boki są również słabsze niż 82 mm, podobnie jak kadłub. I potężne działo 105 mm z dużą lufą o długości 70 EL. Jest to czołg zdolny do trafienia z dystansu.
  Elizabeth bosą stopą przesuwa skrzynię biegów na górę.
  A trzydziestka czwórka nabiera prędkości. Nie ma sensu strzelać do "Lwa" z dystansu i trzeba podejść bliżej. Potężna niemiecka maszyna wysyła pocisk o śmiercionośnej sile. Przebiega obok. Dziewczyny w zbiorniku śmieją się wesoło i poruszają bosymi stopami.
  Pod koniec maja na północnym Kaukazie jest gorąco, a piękności w bikini świetnie się bawią.
  Elena zauważa gwizdkiem:
  - Teraz faszysta dostanie się w rogi!
  Ekaterina, potrząsając gołą, opaloną nogą, zgadza się:
  - Na pewno go uderzymy!
  T-34-76 nadal przyspiesza, ale prędkość terenowa jest ograniczona. "Lew" prawie w ogóle się nie czołga, a zwinniejsze "Pantery" i "Tygrysy" zwalniają, by nie wyprzedzić.
  Ale te maszyny są niebezpieczne, zwłaszcza Pantera, która jest w stanie wystrzelić piętnaście pocisków na minutę. Po tym możesz spodziewać się niespodzianki.
  Euphrasia, naciskając bosą piętę na gaz, piszczy:
  - Walczmy po mistrzowsku!
  Pistolet czołgu "Lion" ma znaczną wadę, wystrzeliwuje tylko pięć pocisków na minutę. Ogólnie rzecz biorąc, nie jest to najbardziej udany model. Przebijanie pancerza jest zbyt duże i nie trzeba uderzać ze zbyt dużej odległości. "Tygrysy" i "Pantery" przedzierają się z dwóch kilometrów, z większej odległości prawie niemożliwe jest dostanie się do mobilnej i małej trzydziestki czwórki. Czy warto było wyposażyć Lwa w tak potężną broń? Inne radzieckie czołgi są jeszcze lżejsze, z wyjątkiem KV-1S, ale ten czołg również nie ma zalet w obronie, a właściwości jezdne są tylko gorsze.
  Elizabeth obraca się i piszczy:
  - oddycham klatką piersiową, powietrze jest szeroką falą,
  Błyszczy się jasno, niekończący się gwiaździsty dywan ...
  Grają uczucia, bose dziewczyny żyją,
  Graj na niebie, chcę latać do słońca na zawsze!
  Nie jest łatwo przebić się przez czołg Lew, nawet w bok. Boki wieży, podobnie jak w Panterze, są pochyłe, podobnie jak górna część boków kadłuba. W zbiornikach tych przyjęto już typowy "koci" kształt, dający lepszą ochronę ze względu na pochyłości. Nie jak "Tygrys", prawie kwadratowy. Ale "Tygrys" został opracowany przed wojną i wyglądał jak mundur KV. Ale "Tygrys" -2, późniejszy rozwój, również ma postać "kota" i wkrótce ten czołg wejdzie do serii. Włamanie się "Lewa" na planszę jest również prawie niemożliwe. Tylko dolna część kadłuba nie ma pochylenia pancerza, ale jest pokryta rolkami. Oznacza to, że musisz przebić się blisko i dostać dokładnie między lodowiskami.
  Dziewczyny mają więc trudne zadanie. Co więcej, trzydziestka czwórka w ruchu trzęsie się tak bardzo, że celne strzelanie jest prawie niemożliwe.
  Elżbieta zapytała swoich przyjaciół:
  Czy uda nam się pokonać wroga?
  Elena pewnie odpowiedziała:
  - Kiedy dziewczyny nie mają butów, bosymi stopami nabywają takiej wrażliwości, że na pewno trafią wroga.
  Elżbieta zgodziła się z tym:
  - Tak, dziewczęce bose szpilki to gwarancja zwycięstwa!
  A teraz, unikając porażki, trzydziestka czwórka wślizguje się na szachownicę. Najważniejsze jest tutaj unikanie dział Pantera i Tygrys. Są szybkie i dokładne. I nie możesz też przebić się przez te czołgi na czole.
  Elena strzela do Niemca bosymi stopami. Ale ominięcie lodowiska w ruchu jest prawie niemożliwe. Ale lodowisko wroga jest zepsute, a "Lew" zatrzymuje się.
  Trzydzieści cztery znów go mijają. I wysyła śmiercionośny pocisk w dolną część boku.
  Katarzyna zauważa:
  - Nasze działo jest przestarzałe - "Lwa" naprawdę nie da się zabrać!
  Ale jak zirytowana Elena uderzyła w boczną część wroga, a "Lew" zapalił się.
  Dziewczyny nie zwalniają tempa, znów gnają do przodu. Teraz mają słabszy cel: "Pantera". Wystarczy uderzyć ją prosto w bok.
  Elżbieta zauważa:
  - Praktyczny kot!
  Catherine zauważyła ze śmiechem:
  - Ale ledwo się czołga, żeby nie wyjść z okładki "Lwa".
  A Elena wystrzeliła z dystansu do Pantery, która okazała się być daleko z boku i otworzyła bok. Ma cienką - 40 milimetrów i nie ma znaczenia, że \u200b\u200bjest pochylona.
  Niemiecki czołg eksploduje z hukiem. Tak, piękności były ostro pieprzone.
  Są ze swoim zniewalającym wdziękiem bojowych piękności.
  Ale pociski gwiżdżą, gdy przelatują, prawie dotykając pancerza.
  Trzydzieści cztery lata są bardzo niebezpieczne, a ona przypomina osobę, która skacze między strużkami.
  Elżbieta ponownie wystrzeliła bosą stopą i zaśpiewała:
  - Mogę zrobić wszystko, uderzymy Wehrmacht z kapitulacją!
  Oczywiście z takimi dziewczynami sam diabeł nie jest straszny. Chociaż nazistowska ofensywa jest agresywna i mają dużo czołgów...
  Siły są nierówne. Chociaż liczba samochodów jest w przybliżeniu równa, niemieckie są cięższe. Wiele sowieckich czołgów jest lekkich i niezupełnie gotowych do walki z nazistowskimi potworami.
  Ale załoga Elizabeth czyni cuda i strzela do kolejnej "Pantery" w ruchu.
  Członkowie Komsomołu walczą bronią. Strzelają dokładnie. Biegają, błyskając boso, na okrągłych obcasach. I uderz wroga prosto w cel.
  Alenka z pasją rozkazuje:
  - Nie poddawajcie się dziewczyny!
  A teraz armata wypluwa pocisk, dokładnie w T-4, przebijając ten czołg. Ale tutaj, oczywiście, "Lew", nie jest to takie łatwe. I tu trzeba spróbować.
  Anyuta wskazuje na samochód za pomocą bosych stóp i strzela dokładnie od końca do końca, mówiąc:
  - Chwała komunizmowi!
  Alla też strzela bardzo celnie i dodaje:
  - Chwała bohaterstwu!
  O walczących tu dziewczynach nic nie można powiedzieć - najwyższa klasa i akrobacje!
  Maria, podając pocisk do działa, śpiewała:
  - Wyżej i wyżej i wyżej
  Szukaj lotu naszych ptaków...
  I oddycha każdym śmigłem,
  Spokój naszych granic!
  Marusya dodał strzelając do Fritza:
  - Zdecydowanie jest....
  Masowe bohaterstwo Rosjan i nie tylko narodu rosyjskiego przejawiało się we wszystkim...
  Odmierzone, stłumione dźwięki kukułki, podobne do bicia zegara, przetoczyły się nad okopami. Rzadkie drzewa, o gęstej zielonej koronie w podmuchach wiatru, niczym pionierzy w salucie, pozdrawiają zmęczonych żołnierzy. Dla niektórych może to nawet wydawać się rodzajem ostrzeżenia - mówią, że pójdziesz do następnego świata!
  Batalion pod dowództwem Władimira Michajłowskiego, brutalnie pobity w poprzednich bitwach, zwłaszcza w klęsce majowej, jest teraz pospiesznie uzupełniany rekrutami, przygotowującymi się do osłaniania jednego z najniebezpieczniejszych rejonów. Trzy kilometry na wschód wody Donu płyną wzdłuż płomieni wojny.
  Większość trzcin była zwęglona od bomb zapalających, woda zrobiła się czarna od sadzy. Niczym wielkie zapałki w żałobnej hańbie, słupy mostu zburzone przez falę uderzeniową stoją samotnie, służąc jako podpory.
  Na statkach lokalni pionierzy przewożą dary pól oraz skrzynie z amunicją dla bohaterskich żołnierzy radzieckich, gotowych do śmiertelnej walki z rozwścieczonymi hordami nazistów.
  Więc czterech z nich zaciągnęło długą skrzynię do krzaka porośniętego kolcowojem. Tam starannie zamaskowane działo przeciwpancerne czaiło się jak irokez w zasadzce. Trzej żołnierze i strzelec o błyskotliwym spojrzeniu Alesia operują przy armacie. Dziewczyna, bardzo szczupła, ale ręce ma umięśnione od wyczerpującej pracy. Próbuje też wspólnie z chłopakami przygotować pułapkę na wypadek, gdyby czołg lub "pojazd opancerzony" nazistowskiego stada próbował ominąć naturalne wzniesienie.
  Żołnierze, w większości, nadal są całkowicie bez brody i nie strzelają do nich, młodzi mężczyźni, którzy ukończyli skrócony kurs rekrutacyjny - półtora miesiąca, plus oczywiście szkolenie przed poborem, dobrze ugruntowane w ZSRR.
  Niektórzy wojownicy mają już doświadczenie. Różnią się od młodych zwierząt szczeciną, ostrością ruchów, niektóre są przewinięte. W szczególności jednooki Ivan, który wyglądał jak prawdziwy pirat, puścił brodę. Tytuł chorążego i już kilka rozkazów otrzymanych w różnych bitwach, a raczej pierwszy pod Moskwą. Kiedy wydawało się, że dokonali niemożliwego: zatrzymali Fritza, a nawet przewieźli przeciwników kilkaset kilometrów, jak trzepacze psów.
  Ile porzuconego sprzętu miał Fritz. Może nie tak bardzo, a czołgi były często spotykane, ale transportery opancerzone z armatami i karabinami maszynowymi, które tak boleśnie dręczyły sowiecką piechotę latem i jesienią 1941 r. - co najmniej po kilkanaście!
  Ale kiedy mróz przekroczył trzydzieści stopni, wszystkie te krzyżackie potwory straciły zdolność prostego poruszania się ... Benzyna zamarzła, a tłuszcz zamarzł.
  Niestety nie udało im się wykończyć nazistów do końca. Po części z winy dowództwa, które poprosiło o szturm na miasta, w których stłoczone były jednostki niemieckie. Tak, a odwilż nadeszła - czy to źle ...
  Wiosną Iwan zasłużył także na drugi rozkaz - miał szczęście, że w zasadzce zabił generała i kilku oficerów. Jednak bitwa zakończyła się tylko częściowym sukcesem. Podczas pościgu zabłąkany odłamek trafił Iwana Krasnowa w twarz, pozbawiając go oka. Niestety, to wojna, a nie film dla dzieci, w którym główny bohater młóci wszystkich, a nawet sto karabinów maszynowych nie jest w stanie go trafić.
  A teraz muszą wykonywać ciężką fizyczną pracę: kopać rowy, komórki i pułapki.
  Pomagają im pionierzy, podczas gdy na polach panuje spokój, a sami chłopcy i dziewczęta błagają o pomoc starszych braci. Pracują nawet zbyt gorliwie, próbując zrobić więcej, nie kalkulując siły. W ten sposób żyły puchły i wyskakiwały na opalonych, zrogowaciałych dłoniach i bosych, posiniaczonych stopach dzieci. Jednocześnie wciąż udaje im się śpiewać;
  Jesteśmy pionierami dzieci komunizmu -
  Ognisko, namiot i trąbka!
  Inwazja przeklętego faszyzmu -
  Kto czeka na wściekłą ucieczkę!
  
  Co straciliśmy w tych bitwach?
  A potem w bitwach z nabytym wrogiem?
  Kiedyś byliśmy tylko dziećmi świata -
  A teraz wojownicy ojczyzny!
  
  Ale Hitler zrobił krok w kierunku naszej stolicy,
  Zrzucone bomby nie licząc wodospadu!
  A dla mnie Ojczyzna jest jeszcze piękniejsza niż niebo -
  Teraz nadszedł cholerny zachód słońca!
  
  Odpowiemy ostro na agresję -
  Chociaż sami są wysocy, tak, niestety, są mali!
  Ale miecz w rękach kruchego nastolatka -
  Silniejsi niż legiony szatana!
  
  Niech czołgi pędzą lawina za lawiną,
  I dzielimy karabin na trzy!
  Niech policja podstępnie celuje w tył,
  Ale Święty Bóg ukarze ich surowo!
  
  Co zdecydowaliśmy? wykonać dzieło pokoju
  I za to, niestety, musiałem strzelać!
  Spokój jest już obrzydliwy.
  Jest też przemoc!
  
  Z dziewczyną biegamy razem boso -
  Nawet jeśli padał śnieg, zaspa płonie jak węgiel!
  Ale nie bój się, poznaj dzieci -
  Faszysta zostanie śmiało wbity do trumny przez kulę!
  
  Tutaj postawili nikczemną firmę Fritz,
  A reszta tchórzy ucieka!
  Miażdżymy piechotę jak kosą w bitwie -
  Nie jesteśmy przeszkodą dla młodych lat!
  
  Osiągnięcie zwycięstwa, będzie w maju,
  Teraz zamieć to kłujący, twardy śnieg!
  Chłopiec jest bosy, jego siostra jest bosa,
  W szmatach dzieci spotkały się z rozkwitem!
  
  Skąd biorą się te siły?
  Znosić ból i zimno, to potrzeba!
  Kiedy przyjaciel zmierzył dno grobu,
  Kiedy przyjaciel jęczy - umrę!
  
  Chrystus pobłogosławił nas pionierów,
  Powiedział: Ojczyzna jest wam dana przez Boga!
  To jest pierwsza wiara ze wszystkich,
  Sowiecki, święty kraj!
  Słychać odległy pomruk zbliżających się czołgów, a na niebie brzęczą samoloty. A potężne machiny oblężnicze już ryczą. Od trafień pocisków odłamkowo-burzących grudki ziemi i stopiona darń są wyrzucane wysoko w niebo. Tutaj czyta bitwę. Major Władimir Michajłowski trzyma w dłoniach lornetkę z trofeami, obserwując zbliżającą się stalową faszystowską lawinę. Próbują zepchnąć pionierów na tyły, ale ci nie chcą odejść i proszą o karabiny w rękach do walki.
  Nie dla wszystkich starczy broni, choć miejscowe dzieci przywiozły strzelby myśliwskie, a nawet łuki sportowe. Każdy chce walczyć dzielnie i wygrać. I nie uda się umrzeć z ostatnią myślą o Ojczyźnie.
  Major Michajłowski wydaje rozkaz:
  - Nie otwieraj ognia bez rozkazu!
  Rzeczywiście, mają tylko dwie "czterdzieści piątki" na cały batalion, co oznacza, że szansą jest wpuszczenie Fritza bliżej.
  Przed nami, jak to jest w zwyczaju wśród nazistów, najlepiej chronione samochody; czołgi T-4 i działa samobieżne "Łowca". Powinni ustąpić miejsca lżejszym pojazdom i nieco opóźnionej piechocie.
  Samochody i motocykle nazistów od czasu do czasu zwalniają w obawie przed wyprzedzeniem ....
  Ale pionier Juliusz Pietrow udowadnia, że nie zostali tu na darmo. Rzadka mina przeciwpancerna, posmarowana domowej roboty klejem, a na wierzchu murawy, która czyni ją niewidoczną za pomocą drutu, porusza się między pniakami, tuż pod gąsienicą T-4.
  Stalowe płyty gąsienicy leżą na śmiercionośnym prezencie. Eksplozja nie wydaje się zbyt silna, ale gąsienica zostaje oderwana, a nazistowski czołg zaczyna dymić i krąży wokół wieży.
  Inni chłopcy używają podobnych urządzeń. Ponieważ niemiecka piechota jest tchórzliwa, a czołgi i działa samobieżne są bezbronne z przodu, zostaną za to ukarane.
  Słynny "Łowca" o niskiej sylwetce i mocnym pancerzu przypomina spłaszczonego żółwia. To działo samobieżne pojawiło się całkiem niedawno na froncie radziecko-niemieckim. Ze względu na dobre właściwości jezdne, działo, które może przebić przyzwoity dystans i przeżywalność w bitwie, Łowca natychmiast stał się przypowieścią w językach.
  Ale jego gąsienice są nadal zwyczajne, choć szerokie ... Jednak jeszcze lepiej jest podważyć spód samochodu i sprawić, by wypluł wnętrze częściami zamiennymi.
  Oto rozbity "Łowca", niczym piracka fregata ze złamanym sterem, zsuwa się na bok i popycha go na T-4. I obie stalowe trumny na gąsienicach zaczynają się świecić, a po kilku chwilach eksplodują od detonującej amunicji.
  Już tuzin średnich pojazdów zatrzymał się zepsuty i bezradny.
  Ale za nimi reszta wędki, zwłaszcza liczni opancerzeni. Tutaj działo samobieżne "Łowca" dodaje prędkości i... Wpada do ukrytego dołu. Tylko gąsienice wystają z góry i poruszają się bezradnie.
  Pionierzy się cieszą. Gdzieś w wykopanych dołach domowej roboty materiały wybuchowe. Wykonany jest w sposób rękodzielniczy. Oczywiście słabszy od dynamitu, ale do wyłączenia podwozia wystarczy.
  Fritz ponosi ciężkie straty, transportery opancerzone zawodzą, niektórzy przechodzą przez niebezpieczne strefy, ale spotykają się z rzucaniem granatów i materiałów wybuchowych.
  Tutaj nawet bystrzy, młodzi wojownicy budowali małe katapulty. Wyrzucają specjalny worek spirytusu drzewnego z domieszką prochu strzelniczego.
  Po trafieniu cieńszy pancerz nazistowskich transportowców pęka, powodując, że załogi płoną niebieskimi płomieniami. Szalony z bólu Fritz krzyczy rozdzierająco i ucieka z twarzami wykrzywionymi w przerażeniu.
  Niektórzy porzucają nawet swój sprzęt...
  Szkoda tylko, że jest dużo wrogów, niektóre pojazdy, zalewające wszystko ogniem z karabinu maszynowego, zbliżają się do okopów.
  I natknęli się na jeże... Alesia tymczasem kieruje czterdzieści pięć. Oczywiście nie weźmiesz T-4 i "Łowcy" w pojedynkę, ale możesz spróbować boków. O transporterach opancerzonych nie ma nic do powiedzenia. Wszyscy będą się przedzierać i robić podłogi rozpalonym do czerwoności metalem plującym krwią!
  Pistolet małego kalibru ma wiele zalet w porównaniu z dużym - szybkostrzelność, łatwość kamuflażu. I wiedzą, jak wybierać cele.
  Naziści warczą dziko jak hieny. A wśród radzieckich chłopaków są zabici i ranni. Szczególnie tragiczne jest, gdy umierają młodzi bojownicy, którzy dopiero zaczynają żyć. Oto bardzo młoda pionierka, która ledwie podniosła ładunek wybuchowy, pędzi z nim pod gąsienice czołgu średniego T-3. Brzydkie pudełko z długim, ale pozornie cienkim pniem podskakuje i wyrywa z niego kwadratową wieżę.
  A bojownicy znów rzucają granaty, a karabiny maszynowe zaczęły przybijać pełzające motocykle. A głowy hitlerowskich żołnierzy pękały jak dojrzałe wiśnie przewrócone przez grad.
  A zbiorniki paliwa dużych motocykli eksplodują, wyrzucając strumienie gwałtownego ognia. Wydaje się, że trwają zamieszki piekielnych dżinów. Oto kilku transporterów opancerzonych, którzy również dołączają do swoich nieszczęsnych kolegów.
  Alesia celując w "Łowcy" celuje w dolną część kadłuba. Trudno się tam dostać, ale to jedyna szansa na przebicie się przez bezwzględne działo samobieżne. Płynny ruch palca, a następnie obrót.
  Pistolet daje miękki odrzut i faszystowska machina pęka na pół. A flaga ze swastyką wpada w krwawe błoto.
  Alesia szepcze:
  - Sprawiedliwość wymaga poświęcenia, datków na cele charytatywne i sukcesu słusznej sprawy poświęcenia!
  Z kolei artylerzystka odpoczywa nago, by lepiej poczuć biorytmy Ziemi, a oddech trawy podeszwami i ponownie strzela, trafiając podstępnego T-3 w staw.
  Widać, że prawie wszystkie czołgi średnie nazistowskiej armady zostały już unieruchomione. Tutaj ten ostatni został zniszczony przez pioniera, mimo kontuzji pchnął beczkę, z wybuchową mieszanką karbidu, miału węglowego, trocin z niewielką ilością fosforu. Bohaterskie dziecko nie miało już siły pchać lufy po głębokiej ranie, a jego towarzysz Andriej, żegnając się w biegu, wepchnął pod koła czterdziestotonowe działo szturmowe Szmel. Służalcze działo kalibru 150 milimetrów wystrzeliło i pozostało uniesione. A dusze pionierów, trzepocząc z ich rozdartych ciał, rzuciły się do szczęśliwego królestwa niebieskiego, gdzie nigdy nie ma przemocy i bólu.
  Ocalałe faszystowskie transportery, tracąc wsparcie swoich cięższych kolegów, zaczęły zawracać... Ryk muzyki Wagnera ustał i rozpoczął się ogólny lot.
  Władimir Michajłowski, ocierając krew z czoła, powiedział:
  - Rosyjski wojownik może umrzeć stojąc, ale nigdy nie będzie żył na kolanach! Rosja może krwawić, ale żadna krew nie sprawi, że krwawi nasza odwaga i wierność Ojczyźnie!
  A ocalali pionierzy to potwierdzają... Chociaż wielu z nich zostało już spalonych i rannych.
  A Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova walczą na niebie, są gotowe do rywalizacji z osławioną Marsylią, która zdobyła już ponad czterysta zestrzelonych samolotów, za co otrzymał V stopień Krzyża Kawalerskiego Żelaznego Krzyża ze złotym liście dębu, miecze i diamenty.
  Ale dziewczyny są wyraźnie zdeterminowane, by walczyć na poważnie. Tutaj są w tym samym bikini i walczą boso. I przebij samoloty Luftwaffe.
  Anastazja za pomocą bosych stóp celuje z pistoletu w cel, powala faszystę i mówi:
  Nasza wiara jest wielka
  Będzie trwać wiecznie!
  I mruga do swojego partnera. Akulina również powala faszystę, uderza go bardzo celnie gołymi nogami i wrzeszczy:
  - Za wielkość idei komunizmu!
  I obnaża swoje perłowe zęby. Taka dziewczyna walczy i kształci się.
  I błyszczy zębami.
  Anastazja, zestrzeliwując kolejny niemiecki samolot na swoim Jak-9, agresywnie piszczy:
  - rosyjski orzeł nad planetą,
  Rozpościerając skrzydła wystartuje...
  Wróg zostanie pociągnięty do odpowiedzialności
  Zostanie pokonany, złamany!
  Akulina chętnie to potwierdza powalając przeciwników:
  - Zostanie złamany!
  Chociaż oczywiście wśród Niemców pojawiły się również piękne asy. Albina i Alvina walczą na najnowszym ME-309. Tacy walczący wojownicy ukradli.
  I powalają radzieckie samoloty z niesamowitą zwinnością. ME-309 to bardzo potężny samolot uzbrojony w trzy działka powietrzne kalibru 30 mm i cztery karabiny maszynowe. Rosyjskie samochody nie mogą się oprzeć takiemu potworowi.
  Jeśli zestrzelą, to zestrzelą bez litości.
  Albina, za pomocą bosych stóp, wyśpiewywała do celu armatę lotniczą. Uderzył wroga i zapiszczał:
  - O zwycięstwo III Rzeszy!
  I pokazała język.
  Alvina również zbiła wroga. Odcięła radzieckie Jak-9 i zagruchała:
  - Za wielkie granice naszej armii!
  I mrugnęła do przyjaciół.
  Walczy, zdobywa rachunki i Huffmana. Nie jest jeszcze jednym z wielkich asów, ale robi szybkie postępy. Możesz też powiedzieć potwór z piekła rodem.
  Niemcy, choć powoli iz dużymi stratami, posuwają się wzdłuż wybrzeża Wołgi, zbliżając się do Morza Kaspijskiego.
  . ROZDZIAŁ 2
  Siły były wyraźnie nierówne. Faszystowskie lotnictwo było szczególnie irytujące. Focke-Wulf masowo wkroczył na front, a jego potężna broń i szybkość stały się problemem dla Armii Czerwonej. Ponadto ten samochód był zbyt trudny do obalenia. Jest wytrzymała i mocno opancerzona.
  ME-309 okazał się również nieprzyjemną niespodzianką dla radzieckich pilotów zarówno pod względem prędkości, jak i uzbrojenia. I prawie rozdrobnił jednostki radzieckie.
  Zbombardowane pozycje radzieckie i nowy bombowiec Yu-288, bardzo potężna maszyna. Przewoził cztery tony bomb pod normalnym obciążeniem i sześć ton w wersji przeładowywanej. I uczciwie dostał jednostki radzieckie.
  Rommel również pokazał swoją klasę jako dowódca, jednak podobnie jak Mainstein.
  Coraz bliżej Niemcy zbliżali się do Astrachania. I nieoczekiwanie dla sowieckiego dowództwa Fritz rozpoczął ofensywę wzdłuż Wołgi w kierunku Kamyszyna. To było odważne, ale potężne posunięcie. I chociaż trudno było ich powstrzymać.
  Ale obrona Armii Czerwonej jest nadal silna ... W ciągu tygodnia naziści przesunęli się o pięćdziesiąt kilometrów i zostali zatrzymani.
  Spotkali się z kontratakami jednostek sowieckich ....
  W tym samym czasie Japończycy próbowali opracować ofensywę przeciwko Ałma-Acie. A potem zaciekłe bitwy toczyły się pełną parą.
  Dziewczęta walczyły na równi z mężczyznami, a może nawet lepiej od nich.
  Margarita Magnitnaya i Tatyana Bulatnaya - piękne dziewczyny, wystrzelone z karabinów maszynowych.
  Zestrzelili samurajów i śpiewali:
  - Nie rozstawajmy się ze snem
  Pierwszy krok w życiu to...
  Widzisz znowu nad Ziemią,
  Wichry wściekłych ataków!
  Margarita bosymi stopami rzuciła morderczy granat, rozdarła Japończyka i zaśpiewała:
  - Nikt nas nie powstrzyma
  Nikt nas nie pokona...
  Pogrzebiemy Wehrmacht w ziemi,
  Nasza przyjaźń to monolit!
  Tatyana, strzelając do wroga, zgodziła się:
  - Naprawdę monolit!
  Japończycy zbliżają się do Ałma-Aty. Mają wielu żołnierzy i różnego rodzaju rezerwy. To są walczący faceci. Ale dziewczyny je skoszą. Walczą rozpaczliwie.
  Tatyana Bulatnaya rzuciła kolejny granat, rozdarła samurajów i zaśpiewała:
  - Za moje wielkie osiągnięcie!
  I mrugające oczy, koloru szafiru. Wesoła dziewczyno, nic nie mów.
  A Margarita bosą piętą weźmie i rzuci prezent śmierci, rozdzierając japońskich żołnierzy na strzępy.
  I śpiewać:
  - Wszystko jest pomieszane, splecione, w wirze cierpiących kłopotów!
  I znowu rzuca w Japończyka bosymi palcami u nóg, cytryną...
  Naga do pasa i bosa wojowniczka Oksana podpełza do nich i przepycha się przez pudełko granatów, szepcząc:
  - Będzie super dziewczyny!
  I wszyscy trzej wojownicy śpiewali:
  - Samuraj poleciał na ziemię pod naciskiem stali i ognia!
  A piękności walczą z wielką furią. Nie na próżno przeszli przez ogień, wodę i miedziane rury.
  Tutaj Oksana rzuca bosą stopą granat, trafiając w japoński czołg lekki Chikha. Cóż, to świetny cel.
  Margarita, strzelając do wroga, śpiewała:
  - Możesz wierzyć w brak wiary! Możesz zrobić brak sprawy!
  Tatyana logicznie zauważyła:
  - To, co mówisz, to paradoks!
  Margarita rzuciła granat bosymi stopami i zauważyła logicznie:
  "Czyż geniusz nie jest przyjacielem paradoksów?"
  Tatyana odwróciła się, skosiła samuraja i zgodziła się:
  - Oczywiście, przyjacielu!
  A wojownicy wzięli to i wybuchnęli śmiechem ... Walczą z dziewczynami i mówią co jeszcze ... Nie bez powodu Rosja pamięta, jak walczyły dziewczyny!
  Oksana walczy oczywiście na najwyższym poziomie. I strzela z różnych punktów, a dziewczyna kręci się jak bączek.
  To są piękności, nikomu nic nie ustąpią. I przegryźć zdradę razem z samurajami.
  Prowadzi ogień i Angela. Dziewczyna jest również agresywna i rudowłosa. Wojownicy wolą walczyć boso i wykonywać wyczyny o kolosalnych proporcjach.
  Angela odwraca się i mówi ze śmiechem:
  - Pójdziemy śmiało do boju,
  O potęgę Sowietów!
  A bosymi stopami rzuca morderczą cytrynę.
  Bitwy trwają, a teraz atak Japończyków dobiega końca ....
  Jest już koniec czterdziestego trzeciego lipca. Naziści zbliżyli się do samej delty Wołgi i rozpoczęto na niej bitwy.
  Elizabeth i jej załoga walczą desperacko. Pierwsze czołgi Tygrys-2 również zaczęły pojawiać się na froncie. Są podobne do "Panther" i "Lion", ale coś pomiędzy. Również z kątami racjonalnego nachylenia pancerza i długolufową armatą 88 mm kalibru 71 EL. Ważą sześćdziesiąt osiem ton i zbliżają się do czołgu "Lion", jeśli chodzi o pancerz, ale nieco mniejsze rozmiary.
  Wielkie czołgi, nic nie powiesz.
  Elżbieta i dziewczyny polują na Niemców. Przebijają się przez T-4 i piszczą:
  - Chwała pomysłom jasnych lat,
  Wołanie pionierów bądźcie zawsze gotowi!
  Powiedzmy, że wojownicy są pierwszej klasy. I nie tylko chwalebnie walczą, ale także śpiewają;
  Unia jest niezniszczalna, wolne narody,
  To nie była brutalna siła i strach, które zebrały się ...
  I dobra wola ludzi oświeconych,
  I przyjaźń, światło, rozsądek i odwaga w snach!
  
  Chwała naszej wolnej Ojczyźnie,
  Moc tworzenia jest wsparciem na zawsze!
  Siła prawa, wola ludu,
  W końcu dla jedności - prosty człowiek!
  
  Przez burze zaświeciło nam słońce postępu,
  Przez burze i burze rzuciliśmy się do przodu ...
  Góry przenosimy, jakby bez ciężaru,
  Nadchodzi cały świat promieniejący ku komunizmowi!
  
  Chwała naszej wolnej Ojczyźnie,
  Moc tworzenia jest wsparciem na zawsze!
  Siła prawa, wola ludu,
  W końcu dla jedności - prosty człowiek!
  
  Narody planety są zjednoczone jako bracia,
  Buddyjscy, muzułmańscy przyjaciele na zawsze!
  Niech chwała rozumu, wielkie imię,
  Wszystkie narody świata są rodziną!
  
  Chwała naszej wolnej Ojczyźnie,
  Moc tworzenia jest wsparciem na zawsze!
  Siła prawa, wola ludu,
  W końcu dla jedności - prosty człowiek!
  Dziewczyny dobrze śpiewają, a jeszcze lepiej walczą i wykonują takie wyczyny. Chociaż historię piszą zwycięzcy i nie wiadomo, czy zostaną zapamiętani w przypadku przegranej wojny?
  Alenka ze swoimi bateriami, z zespołem dziewcząt, próbuje powstrzymać wrogów w Delcie Wołgi. I pokazuje, do czego zasadniczo zdolne są piękności.
  A potrafią naprawdę wiele.
  Anyuta strzela bosymi stopami i ryczy:
  - Chwała czasom komunizmu!
  I tak cała bateria wzięła to i śpiewała unisono, pełnymi głosami;
  Walczymy o lepszy los
  Aby ułatwić ludziom życie...
  I zmiażdżyć przeklętą hordę
  Aby było mniej złych przeciwników!
  
  Nad nami złotoskrzydły cherubin,
  Ku chwale naszej matki Rosji...
  Lud Rusi wierzy niezwyciężony,
  I uczyń wszystkich na Ziemi piękniejszymi!
  
  Jesteśmy oddani do walki za Ojczyznę,
  Obrona wielkości Ojczyzny...
  A czasem życie to tylko film
  Chociaż powinno to być odbiciem raju!
  
  Wszyscy ludzie muszą spełnić marzenie,
  Rozsądna wiara w komunizm...
  Aby na Ziemi było więcej szczęścia,
  A ognie rewanżyzmu nie nadeszły!
  
  Nasz car, wielki geniusz Pugaczow,
  Podniósł chłopów do świętej walki ...
  Każda firma będzie na ramieniu,
  I kochaj dziewczynę boso!
  
  Staniemy się jeszcze silniejsi od diabła
  Kiedy zmieniamy horyzonty nauki...
  Spłaszczony pod kopytami złoczyńcy,
  Choć krew tryska z rozerwanej aorty!
  
  Tak, to nasi prawi przyjaciele,
  Możemy uczynić Ojczyznę szczęśliwszą ...
  Ludy wierzą w jedną rodzinę,
  Wielka promienna Rosja!
  
  Spójrz ludziom odważnie w horyzont,
  Nie pozwól złym chmurom zakryć nieba...
  Damy wrogowi zwycięski wynik,
  I będziesz szczęśliwym bohaterem w bitwie!
  
  Nie znam słowa tchórz
  My Rosjanie wcale nie jesteśmy gorsi...
  My Svarog mamy Białego Jezusa,
  I na zawsze cieszyć się majem!
  
  Dziewczęta i chłopcy w okrągłym tańcu,
  My bose dziewczyny wchodzimy...
  Dla nas przecież wszechmogący Bóg Rod,
  Nie bądź bezmózgim chłopcem-papugą!
  
  A Lenin zainspirował nas do walki,
  Mądry Stalin pobłogosławił wyczyn ...
  Potężny cherubin rozłoży skrzydła,
  A nasze mięśnie są po prostu ze stali!
  
  Wkroczy majestat Ojczyzny
  Że jesteśmy takimi wojownikami przed Bogiem...
  Tutaj potwierdzimy chwałę stalowym mieczem,
  Która tarcza została wykuta w Svarogu!
  
  Krótko mówiąc, bądź wierny Panu,
  Ku chwale najbardziej promiennej Rosji...
  Po prostu znamy rycerzy orłów,
  Za nami jest Biały Bóg Chrystus Mesjasz!
  Tutaj, po dokładnym trafieniu z pistoletu, zapala się "Lew". Tak, naziści dostają to specjalnie na rogach.
  Podczas gdy bitwy trwają, dzieci nie marnują czasu.
  Dasha i Vaska wędrują na tyłach wojsk niemieckich. Obserwują, jak sprzęt porusza się w kolumnach. Pędzą motocykle, czołgają się działa samobieżne. Istnieje wiele oddziałów, w tym SS i inne jednostki.
  Vaska zauważył ruch "Ferdynanda", potężnego niemieckiego działa samobieżnego, niszczącego czołgi.
  Chłopak szepnął do dziewczyny:
  - Wygląda na to, że Fritz przemieszcza dodatkowe siły na północ od Stalingradu.
  Dasha zauważyła z uśmiechem:
  - Nasi i tak ich zmiażdżą!
  Niemcew ze złością krzyczy na chłopaków z ciężarówki. Dzieci zrywają się i biegną, migoczące, szare od kurzu, bose, na okrągłych obcasach. Mogą też ustawić dla nich kolejkę.
  Chłopak i dziewczyna pobiegli do krzaków i wskoczyli do środka. Dasha zauważyła z entuzjazmem:
  - Partyzanci mogą wszystko!
  Vaska zgodził się z tym:
  - Oczywiście... Na pewno wygramy!
  Dasha śpiewała z entuzjazmem:
  - Czekam na zwycięstwo! Czekam na zwycięstwo! Ci, którzy pragną zerwać kajdany! Oczekiwanie na zwycięstwo, oczekiwanie na zwycięstwo! Pokonamy faszyzm!
  Vaska chętnie się z tym zgodził i zmiażdżył gąsienicę palcami swoich bosych dziecięcych stóp:
  - Możemy! Urodziliśmy się, aby bajka stała się rzeczywistością!
  Dasha mrugnęła i zauważyła:
  - I co? Myślę, że sprawimy, że bajka się spełni, a Wehrmacht obróci się w pył!
  A dzieci śpiewały chórem na całe gardło;
  W imieniu naszego sprawiedliwego kraju,
  Co komunizm da wszechświatowi...
  Będziemy wierni naszej Ojczyźnie,
  Utorujmy drogę do sukcesu, kreatywności!
  
  Putin rządził Rosją jak bohater
  Ale orzeł zostawił ją w locie ...
  Wielki Fuhrer oczywiście hemoroidy,
  Ale Stalin oznacza także imię!
  
  Wierzę, że wygramy z Trzecią Rzeszą
  Nic dziwnego, że Putin przeniósł się do Stalina...
  Nad światem cherubin o złotych skrzydłach,
  A Szatan-Adolf jest teraz szalony!
  
  Niemcy mają całą Europę na wyciągnięcie ręki,
  I Afryka, Azja i państwa ...
  A Adolf myśli, że jest fajny
  Ale Führer zostanie ukarany!
  
  Dla Hitlera Rosja jest jak stodoła,
  Chce zrobić własny...
  Ale będzie, wierzę, że komunizm to raj,
  Truskawki wykiełkują, zasiewając łóżka!
  
  Nie wierzcie, nasi ludzie wcale nie są słabi,
  Ale zbyt wielu Fritza schwytanych ...
  A Słowianin w ogóle nie znasz niewolnika,
  W imię naszej matki Rosji!
  
  A Lenin zainspirował nas do wyczynu,
  Pokazał mi, jak robić różne rzeczy...
  Ponieważ Bóg jest właściwie jeden,
  Ale w komunizm musimy odważnie wierzyć!
  
  Nie, nie ulegaj rosyjskiemu wrogowi,
  W końcu jest z nami Biały Bóg - Stwórca wszechświata...
  Pomogę tej ojczyźnie w bitwie,
  Aby odnieść sukces w życiu bez zmian!
  
  Jak daleko można zabić bliskich?
  Niestety, wojna nie ma końca...
  Tak przerzedzony w bitwach naszej armii,
  Zrób coś, czego nie będziesz się wstydził!
  To dobra piosenka młodych wojowników. Zaśpiewali ją i znów ruszyli, zgarniając kurz wzdłuż ścieżki bosymi, zrogowaciałymi piętami.
  Dzieci były wesołe i pozornie zadowolone z życia. Chociaż jest szczupła, jej twarze są opalone jak czekolada, a włosy, wręcz przeciwnie, są jasne. Świetne chłopaki.
  Jeden z Niemców na motocyklu nazwał ich czule. I zaproponował czekoladę. Głodna Dasza wyciągnęła ręce, ale Waśka pociągnął ją za rękaw:
  - Nie poniżaj się!
  Mądra dziewczyna się znalazła
  - Lepiej zjednoczmy nazistów!
  Vasce, który sam jest skórą i kośćmi, spodobał się ten pomysł. Poprosił też o czekoladę.
  Hitlerowiec skinął głową i sapał łamanym rosyjskim:
  - Śpiewaj chłopcze!
  Vaska skinął głową i śpiewał z wielkim natchnieniem;
   Partia zebrała całą Rosję,
  Chroni niekończące się pola...
  W końcu ludzie wierzą w taką siłę
  Chwała ziemi sowieckiej!
  
  Stalin to najwyższa nagroda,
  Stalin to lot mądrości ...
  Trzeba o niego dzielnie walczyć.
  Wszyscy ludzie idą za Stalinem!
  
  Dostaliśmy radosne skrzydła,
  Mamy wielką wolę...
  Stalin jest radością obfitości,
  Chwała, wielki kraj!
  
  Stalin jest największy we wszechświecie,
  Cherubin złotoskrzydły Stalina,
  Nasi ludzie z niezmiennym szczęściem,
  Uwierz, na zawsze niezwyciężony!
  
  Stalin dał ludziom zbawienie,
  Największy orzeł na świecie...
  Za naszą Ojczyznę i wolność,
  Rozpostarł skrzydła nad ziemią!
  
  Nie ma wyższego niż promienny Stalin,
  Jest wielki jak po prostu biały Bóg...
  Walcząc z pianą i wygrywając,
  Führer wkrótce zostanie wrzucony do trumny!
  
  Oddając cześć naszej Ojczyźnie,
  Poznaj ją piękniejszą, aby nie znaleźć ...
  Wkrótce będziemy żyć w komunizmie,
  I nie mamy innego wyjścia!
  
  Stalin jest dumą całej planety,
  Stalin bezgraniczny komunizm...
  Jego czyny będą opiewane
  Faszysta jest całkowicie zniszczony!
  
  Stalin uczynił chwałę Rosji,
  Stalin wyniósł ją ponad gwiazdy ...
  Podniósł imperium po brzegi,
  Stalin to tylko ideał!
  
  Stalin podbija wszechświat
  Ma wielką flotę gwiezdną...
  Próby będą dla zbudowania
  Stalin doprowadzi do komunizmu!
  
  Dla Rosji Stalin jest słońcem,
  Mocno świeci w ciemności...
  Głos dziewczyny jest głośny
  Nie ma piękniejszego przywódcy na ziemi!
  
  Stalin jest ucieleśnieniem Svaroga,
  Stalin stworzył potęgę Rosji...
  Znajduje Roda w sercu -
  Największy Mistrz!
  
  Nie ma piękniejszego przywódcy na całej Ziemi,
  Stalin jest największym z ludzi...
  Stwórzmy szczęście w naszym wszechświecie,
  Wściekły złoczyńca został zniszczony!
  
  Moi synowie i członkowie Komsomołu,
  Za Ojczyznę stańcie razem w szyku...
  W końcu wy dziewczyny jesteście silniejsze niż tygrysy,
  Drogi geniuszu Stalin jest z nami!
  
  Osiągnięć nie da się policzyć,
  Lećmy jak strzała...
  Nasza promienna Rosja,
  Ojczyzna zmierza ku komunizmowi!
  Dasha śpiewała razem z Vaską, a dzieci otrzymały wszystko tak dźwięczne i piękne.
  A oni jeszcze tańczyli, tupiąc swoje opalone, bez butów dzieci, a już w marcu brnęli bosymi stopami po śniegu.
  Niemcowi, który tak naprawdę nie rozumiał rosyjskiego, spodobała się piosenka, więc wyjął z torby konserwę wieprzową i podał ją dzieciom.
  I skinął głową z aprobatą.
  - Zer Gut!
  Chłopak i dziewczyna ukłonili się i ruszyli dalej. Mają zaledwie jedenaście lat, ale są bystre i mają dobrą pamięć. Zbieraj dokładne informacje. A kiedyś jasnowłosa Daria nawet w koszu przyniosła Niemcom minę. Jest bystrą dziewczyną i dobrze zna ich język. Nawet nie myśleli, że tak ładne dziecko o białych włosach i niebieskich oczach może sprowadzić śmierć.
  I to zadziałało...
  Znowu idą, delektując się niemieckimi czekoladkami, a ich humory są wesołe...
  Daria zauważyła z uśmiechem:
  - Jeśli pokonamy nazistów, zbuduję sobie trzypiętrowy dom z marmuru iz fontanną!
  Waśka zaśmiał się.
  - Czy zostaniesz burżuazją?
  Dziewczyna odpowiedziała:
  -NIE! Po prostu będę miał swój własny komunizm!
  Vaska roześmiał się i znów zaśpiewał;
  Kiedy burżuazja udała się na moją ziemię,
  Domy zostały spalone, dziewczęta zostały ścięte ...
  Wydawało się, że zera są liczone,
  Chłopcom ogolono włosy do zera!
  
  Dzielny Kibalchish wziął karabin,
  I wstąpił do Armii Ludowej...
  Ale rozdał plany wszystkim Malchish-Bad Boy,
  Kto oddał beczkę na dżem!
  
  A tu wiszę na wieszaku chłopcze,
  Dręczą mnie batem i igłami ...
  W odpowiedzi śmieję się w twarz, jestem katem -
  I wierzę, że Ojczyzna stanie się rajem!
  
  Zwierzęta upiekły mi pięty ogniem,
  Dziecko zostało dotkliwie pobite przez...
  Ale wierz mi, mąka to nic,
  Aby czerwony burżua wygrał!
  
  Łamią kości, wbił się zły metal,
  Na stojaku kaci zataczają mnie ...
  Ale ja w to wierzę, marzył chłopiec
  Pobiegać po Berlinie w maju!
  
  Wierzę, że towarzysz Lenin poprowadzi
  Za darmo, Warszawa, Praga, Londyn!
  Wkrótce opublikujemy zwycięski wynik
  A nad Berlinem dumnie czerwony sztandar!
  
  Teraz pięty dziecka wciąż płoną,
  Podeszwa, która jest prawie zawsze boso ...
  I bicz uderzył mocno w plecy,
  Pewnie mamo jesteś już siwy!
  
  Ale nie poddam się tym katom,
  Nie będę prosił o wiarę, zaznaj miłosierdzia...
  Niech kat biczuje stromo z ramienia,
  Wiem, że Lenin da, uwierz w nagrodę!
  
  Kibalchish śmiał się pod torturami,
  Nie zdradził tajemnic, umiera dumnie...
  W piekle na zawsze tak krzyczy Bad Boy,
  Demony wlewają mu żywicę do gardła!
  
  Lenin jest z nami, możesz zobaczyć na zawsze,
  I płomień płonie w moim sercu...
  Wielkie marzenie się spełniło
  Nad całą planetą zawiśnie czerwony sztandar!
  Daria gwizdała i tupała bosą stopą:
  - Fajny! Sam to skomponowałeś?
  Waśka skinął głową.
  - Tak! Jego historia zrobiła na mnie ogromne wrażenie!
  Daria skinęła głową i zauważyła:
  - Czy pamiętasz, jak policjanci złapali ciebie i mnie i prowadzili nas boso na mrozie po śniegu, a potem nas wychłostali i przyłożyli nam cienkie gałązki do pięt.
  Vaska chętnie potwierdził:
  - To było tak.... Bolą cię pięty i ramiona, kiedy wisisz na stojaku. Ale nie było żadnych dowodów przeciwko nam i....
  Daria zauważyła z westchnieniem:
  - Tak, ale gliny chciały, żebyśmy zamarzli na śmierć. Ale kiedy uderzyli mnie butelką w głowę, bosą stopą złapałem odłamek. A potem przekazała go na ręce. Potem przeciąłem linę dla siebie i dla ciebie.
  Waśka skinął głową.
  - Tak, to było... Okropnie jednak. Ale wiesz, na mrozie pęcherze spalonych podeszew nie bolą! A kiedy później wyszliśmy, wszystko zagoiło się na nas jak na psach!
  Daria chętnie potwierdziła:
  - Tak, leczy nas dobrze! Mam tak szorstkie podeszwy, że nie boję się chodzić po węglach!
  Vaska, nadęty, powiedział:
  - Ja też! Jesteśmy pionierami, dziećmi komunizmu!
  Daria potwierdziła:
  I na pewno wygramy!
  Chłopiec i dziewczynka śpiewali:
  W zwycięstwie nieśmiertelnych idei komunizmu
  widzimy przyszłość naszego kraju...
  I czerwony sztandar, nasza Ojczyzna,
  Zawsze będziemy bezinteresownie wierni!
  . ROZDZIAŁ 3
  Mimo to na początku sierpnia 1943 r. Niemcy wyszli, pokonując uparty opór wojsk radzieckich wobec Morza Kaspijskiego. To rzeczywiście wielkie osiągnięcie Fritza. Który osiągnął największe dywidendy. Teraz Kaukaz został odcięty lądem od głównego kontynentu.
  Sukces odnieśli również Turcy, którzy po zaciętych walkach ostatecznie zajęli Batumi i dokończyli okrążenie Erewania. Tak więc, dokładnie naciskając wojska radzieckie na Zakaukaziu.
  Pozycja ZSRR stała się bardzo trudna. A Stalin rozkazał rozpocząć ofensywę na północy, aby przedrzeć się korytarzem do głodnego, umierającego, ale jeszcze niepoddanego Leningradu.
  Rozpoczął się atak na Tichwina. Rzucono tam znaczne siły, chociaż kwatera główna nie miała wystarczających rezerw. Sytuację skomplikowało pojawienie się na front szwedzkich, rzekomo ochotniczych dywizji, które umocniły ich pozycje.
  Tak, a Niemcy poważnie wzmocnili ...
  Bitwy toczyły się od dziesiątego sierpnia, wojska radzieckie posunęły się o dziesięć kilometrów w ciągu pierwszych trzech dni bitwy. Tutaj 14 sierpnia po raz pierwszy do walki wkroczył niemiecki czołg Maus. Niezbyt udana konstrukcja o wadze stu osiemdziesięciu ośmiu ton. To prawda, że \u200b\u200bsamochodem kierowała poważna załoga, bardzo waleczne nazistowskie dziewczyny.
  Agnieszka, Adala, Angelina, Agata, Afrodyta - pięć piękności III Rzeszy na literę "A". I jak walczą na Mausie i strzelają z dwóch dział na raz.
  Pociski odłamkowo-burzące wystrzeliwane są z krótkolufowej armaty 75 mm, a cięższe z armaty 128 mm, demonstrując siłę rażenia.
  Agnes strzela bosymi palcami u stóp i wyrzeźbionymi nogami. Uderza w radziecki samochód, dosłownie zrywając jego wieżę i piszczy:
  - Jestem kosmiczną dziewczyną!
  Adala posyła strzał miną lądową i piszczy:
  - A ja jestem akrobatorem, rozerwij całą załogę!
  A także dziewczyna używa bosych stóp. Radzieckie trzydzieści cztery pociski trafiły Mausa, ale odbijały się jak groszek. Auto jest dobrze zabezpieczone. I nie możesz jej łatwo uderzyć. Pociski lecą od niej jak piłki tenisowe i nawet przy dużym kalibrze takiego potwora nie sposób się przebić.
  A dziewczyna zostaje zastrzelona z działa przeciwlotniczego, nie pozwalając wrogowi się zbliżyć.
  Agata również strzelała za pomocą bosych stóp i warknęła:
  - Niech mój miecz uderzy, biczujemy wrogów!
  Adala agresywnie potwierdziła, strzelając bardzo celnie:
  Jesteśmy wojownikami światła i ziemi!
  Angelina miotała się bosymi stopami, rozbijając radziecki czołg T-34-76 i krzycząc:
  - Dla wielkich wygranych!
  Afrodyta również uderzyła pociskiem, który był ciężki jak stos, zmiażdżyła radziecki T-60 i zapiszczała:
  - Święta wojna będzie naszym zwycięstwem!
  Agnes rzuciła się bosą piętą, rozbijając przedni pancerz wroga i wydała:
  - Imperialna flaga do przodu - chwała poległym bohaterom!
  Te dziewczyny tutaj są dość paskudne i mordercze. I nie bez powodu nie można ich ominąć. Dzięki bosym stopom i kostiumom bikini strzelają bezbłędnie. Co oznacza, że nie da się ich tak łatwo pokonać.
  Straszna "Mysz", miotana śmiercionośną bronią, nie dała nikomu szansy.
  W tym seria KV.
  Ale jeśli są Niemki, które walczą tak uparcie i skutecznie, to są dziewczyny na poziomie sowieckim - bohaterki.
  Tutaj na przykład Natasza ze swoimi partnerami. Mają tylko skromne działo samobieżne-85, które właśnie przybyło na front. A dziewczyny już z mocą biją nazistów.
  Oczywiście piękności są boso iw bikini. I dokładnie miażdżą nazistów, jak młot kowalski uderzający w kawałki szkła.
  I to jest bardzo niezapomniane, gdy takie dziewczyny demonstrują najwyższy poziom orlego lotu.
  Natasha strzela gołymi palcami i rozbija Panterę, po czym krzyczy:
  - Za wielką Ojczyznę!
  I pokaże swój język!
  Zoya również miażdży wroga. Uderz go bardzo mocno. Złamie zbroję i bełkocze:
  - Na chwałę komunizmu!
  Augustina też ostro walczy, a jeśli już naciska na wroga, to robi to bardzo dokładnie. Pęknięcia i ryki:
  - Chwała komunistycznemu światu!
  Dolbaneta i Swietłany. I bardzo trafnie też. Gołymi palcami stóp. Zmiażdż zbroję wroga i pisknij:
  - O wielkość komunistycznego świata!
  I pokaż język...
  Tutaj dziewczyny, czując inspirację, śpiewały, komponując w biegu;
  Piękności atakują boso
  Takie fajne dziewczyny biegają...
  Jeśli trzeba uderzyć Fritza pięścią,
  Lub posiekaj go karabinem maszynowym!
  
  Dziewczyny nie mają wątpliwości
  Pogrzebią nazistów martwych...
  I zbiją go mocno z nóg,
  A gdzieś wyją mięsożerne wilki!
  
  Rosja to słowo dla żołnierzy
  Kiedy wierzysz, że już nie będzie lepiej...
  Chociaż czasami ponure wyrównanie,
  Gdzie zły czarny Kain triumfuje!
  
  Nie wierzcie, członkowie Komsomołu nie biegają,
  A jeśli uciekną, to tylko w ataku ...
  I wszyscy naziści zostaną zabici na raz,
  A Führer podniesie wszystko do pionu!
  
  Rosja to moja ojczyzna
  Jest promienna, po prostu piękna...
  Kto jest tchórzem, nie jest wart nawet rubla,
  A kłótnia z wojownikiem jest niebezpieczna!
  
  Ale wiedzcie, że pokonamy nazistów,
  Żadne zło nie zapanuje na tronie...
  Nad nami złotoskrzydły cherubin,
  I Bóg Svarog z wielkością w koronie!
  
  Kto jest tchórzem, wierz mi, słabym niewolnikiem,
  Jego przeznaczenie jest jedno - znosić obelgi ...
  Dziś ślusarz, jutro brygadzista,
  A ty sam możesz bić innych ludzi po plecach!
  
  Dziewczyny mają siłę, tylko wulkan,
  Czasami i potężnie burzy góry ...
  Wojna szaleje zły huragan,
  A śmierć rodzaju ludzkiego, szczerze mówiąc, kosi!
  
  Więc powiem wam szczerze rycerze,
  Jesteśmy silni, kiedy my, Rosjanie, jesteśmy zjednoczeni...
  Potrzebujesz przekąski na widelec i nóż
  Jesteśmy rycerzami w bitwach niezwyciężonych!
  
  Jaka jest nasza wiara w Pana Chrystusa,
  Chociaż Łada jest również czczona ...
  Towarzysz Stalin jest dla nas jak ojciec,
  A miejscem komunizmu będzie raj!
  
  Ten, który był, gdy umarł, zmartwychwstanie,
  I staniemy się piękniejsi i mądrzejsi ...
  I oczywiście mężczyzna jest bardzo dumny,
  Chociaż czasami niesie ze sobą bzdury!
  
  Zakochana nasza Ojczyzna jest jak gwiazda,
  Uwierz mi, ona nigdy nie wyjdzie ...
  Wielkie marzenie się spełniło
  W całym wszechświecie zapanuje pokój i szczęście!
  
  Kocham Marię, czczę Ładę święcie,
  Svarog jest piękny, a Perun jest świetny ....
  Kocham Jezusa i Stalina
  Święte twarze ikon są mi drogie!
  
  Kiedy prawdziwy raj
  Spełni się, uwierz mi, wszystkie nadzieje ...
  Oddajesz serce Ojczyźnie,
  Wszystko będzie dobrze, silniejsze niż wcześniej!
  Dziewczyny dobrze walczyły i dobrze się komponowały. Co z takimi wojownikami żaden Hitler nie jest straszny dla Rosji.
  Niemniej jednak wojska radzieckie po dziesięciu dniach zaciętych walk przedarły się do Tichwina.
  Walki toczyły się o samo miasto. Siły oczywiście bardzo wyrównane.
  Niemcy przejęli przewagę powietrzną i bombardują bez przerwy. Sytuację pogarszają obce dywizje, które walczą po stronie Wehrmachtu. Zwłaszcza dużo włoskich części.
  Próbują odepchnąć Armię Czerwoną od Tichwina. Ale rosyjskie jednostki dzielnie walczą. To ich jedyna, realna szansa na uratowanie oblężonego, umierającego z głodu Leningradu. Jedzenie można tam zrzucić tylko drogą powietrzną, ale Niemcy mają silne samoloty myśliwskie i jest to bardzo trudne.
  A w drugiej połowie sierpnia hitlerowcy zaatakowali Astrachań. I w tym mieście radzieckie dziewczęta walczyły z wielkim bohaterstwem i odwagą.
  Batalion bosych dziewcząt obejmuje to bohaterskie miasto.
  Alenka bosą stopą rzuca granat, po czym strzela serią, miażdżąc nazistów i mówi:
  - Jeśli kobieta jest lubieżna jak kot, to jej mąż ma myszy w głowie!
  Anyuta, strzelając do Fritza, a także rzucając bosą stopą granat, zaćwierkała:
  - Najjaśniejsze pomysły są ponure z cienia polityki, kiedy są realizowane!
  Alla, strzelając do Fritza i rzucając granat, wybijając czołg gołymi palcami, mruknęła:
  - Kobieta jest przebiegła jak lis, a nawet rządzi lwem, jeśli mężczyzna ma umysł koguta!
  Maria, strzelając z pistoletu i przewracając Fritza, warknęła:
  - Bóg może wszystko, tylko przewyższyć kobietę w prośbach, On jest bezsilny!
  Matryona, strzelając do wroga i rzucając bosymi stopami morderczy prezent śmierci, zauważyła:
  - Kobieta, aby nie została połknięta przez mężczyznę jak boa dusiciel, musi mieć żądło kobry!
  Alenka, nadal strzelając do nazistów, dowcipnie zauważyła:
  - Człowiek może być we wszystkim jak Stwórca, tylko naśladowanie małpy nie czyni go pięknym!
  Anyuta strzelił do wroga, po czym celnym rzutem granatu znokautował czołg i powiedział:
  - Człowiek może przewyższyć Boga Wszechmogącego tylko w zarozumiałości, a nawet wtedy, jeśli jest intelektualnie stworzony przez pitekantropa!
  Alla, nadal bardzo celnie strzelając do Fritza, wydała:
  - Kobieta nie chce być kurczakiem, ale jej ideałem mężczyzny jest kogut!
  Maria, strzelając do nazistów i celnym rzutem bosą stopą, trafiając w Panterę, zauważyła:
  - Lisica naprawdę ma wilczy uścisk na samcach bobrów!
  Marusya, również strzelając serią do nazistów i podając bosą piętą ładunek wybuchowy, wydała:
  - W polityce to jak w lesie, jak dąb pożre świnię, jak zając pożre lisa, jak osioł - trzy skóry zrzucą!
  Alenka, kontynuując szaleńcze strzelanie i obsypując piechotę rozdrobnionymi cytrynami, vyaknula:
  - Im jaśniejsza kobieta, tym bardziej jest lisem!
  Anyuta również strzelała do nazistów, kosiła ich, a gołymi stopami rzuciła granat i pisnęła:
  - Ludziom szarym brakuje istoty szarej w mózgu, jasnych osobowości, siwizny w głowie w dużych ilościach!
  Alla, strzelając do wroga, podając gołą piętą ładunek wybuchowy, dowcipnie wydała:
  - Szary człowiek jest samotny jak wilk i jak zając nie ma odpoczynku!
  Maria kosząc Fritza, dowcipnie zauważyła:
  - Jeśli polityk jest wielkim lisem, to mu przypada lwia część!
  Marusia wystrzeliła z granatnika i gołymi palcami rzuciła cytrynę, piszcząc:
  - Lis-polityk odbiera wyborcy-krukowi możliwość jeżdżenia jak ser w maśle!
  Alenka, nie przestając strzelać z broni, bosą piętą uległa ładunkowi wybuchowemu, krzyknęła:
  - Na niebie jest mniej gwiazd niż interpretacji Pisma Świętego!
  Anyuta, strzelając do nazistów, wydał:
  - Kat w czerwonej szacie, bardziej sprawiedliwy, polityk z elokwencją!
  Alla, nadal strzelając, logicznie zauważył:
  - Kat ma zaostrzoną siekierę, polityk ma ostre słowo, pierwszy uderza w głowę, drugi kapie na mózg!
  Maria, nadal dokładnie bijąc Fritza i rzucając kolejny dar śmierci gołymi palcami, zauważyła:
  - Siekanie głów jest czasem bardziej humanitarne niż ociekanie mózgami!
  Matrena, odcinając nazistom i rzucając bosą piętą granat, wydała:
  - Jeśli pozwolisz, by politycy kapali ci na mózg, z irytacji wyrwiesz sobie włosy z głowy!
  Alenka, strzelając do niemieckiego generała i przedzierając się przez niego, powiedziała groźnie:
  - Przemówienia polityków są jak woda do prania mózgu!
  Anyuta, strzelając celnie do wroga i wypuszczając cytrynę bosymi stopami, wydała:
  - Jaki jest największy Bóg w polityce, co tworzy bezprawie!
  Ałła, strzelając do nazistów i rzucając bosą piętą ładunek wybuchowy, wydała:
  - Polityk zawsze patrzy na wyborcę jak osioł z lisim spojrzeniem do orki!
  Maria, strzelając do wroga i bosymi stopami, rzucając granat o śmiercionośnej sile, wyrzuciła z siebie:
  - Kobieta uwielbia eksponować swoje biedne ciało, aby ubierać się bogatiej!
  Marusya wystrzelił długą serię, przecinając linię Fritza i mrucząc:
  - Bosa kobieta szybciej zakłada mężczyznę, nawet jeśli nie jest całkiem butem!
  Alenka, prowadząc celny ogień do nazistów, zauważyła:
  - Z gołym kobiecym obcasem łatwiej zakręcić mężczyzną w modnych kozakach!
  Anyuta wystrzelił z granatnika i wydał:
  - Aby dostać modne buty, kobieta musi odpowiednio "podkuć" mężczyznę!
  Alla, bijąc hitlerowców seriami i rzucając jej granat pod bose stopy, odpowiedziała:
  - Kobieta, która nie wie, jak na czas odsłonić nogę, pozostanie "okuta" na zawsze!
  Maria, strzelając do wroga i rzucając okrągłym obcasem ładunek wybuchowy, wydała:
  - Zbyt często, patrząc na gołe kobiece nogi, mężczyzna naraża się na "podkucie" do stanu włóczęgi!
  Marusia, strzelając celnie do wroga i podając granat gołym kolanem, odpowiedziała:
  - Aby nie pozostać na zawsze boso, musisz być w stanie zrzucić buty na czas!
  Alenka, nadal strzelając do nazistów i pozbawiając ich tchu, dowcipnie wydała:
  - Bosa stopa dziewczyny jest lepsza niż brezentowy but najeźdźcy!
  Anyuta, kontynuując strzelanie z niemożliwą do ugaszenia celnością, zauważył:
  - Najmocniejsza zbroja nie oprze się, przed delikatną skórą, czarującym dziewczęcym podeszwom!
  Alla, strzelając do niemieckich najeźdźców, wydała:
  - Kobiety bardzo sprytnie wchodzą bosymi stopami do męskiego portfela!
  Maria strzelała do nazistów z wielką celnością i uderzając ich w głowy, zauważyła:
  - Najbardziej lepka część kobiecego ciała na złote monety, bose stopy i nagie piersi!
  Marusya, nadal strzelając, bez litości dla nazistów, wydał:
  - Kobieta musi czasem zdjąć buty, żeby nie uklęknąć przed potrzebą!
  Alenka, zręcznie bazgrając na nazistach i układając ich w stosy, zanotowała logicznie:
  - Łatwiej jest położyć człowieka na kolana bosą stopą!
  Anyuta, strzelając do wroga, agresywnie zauważył:
  - Boso w czasie, nigdy boso!
  Alla, żłobiąc wrogów i odcinając przeciwników, mruknął:
  - Łatwiej kobiecie wejść na złoty szczyt bosymi stopami!
  Maria również zbiła nazistów i mruczała:
  - Jesteś człowiekiem butów, jeśli nie lubisz kobiecych nóg!
  Marusya, strzelając do nazistów i rzucając gołymi palcami domowej roboty paczkę z materiałami wybuchowymi, z której przewrócił się Tygrys, warknęła:
  - Kobieta o smukłych nogach sprawi, że mężczyzna pochyli się z szacunkiem!
  Alenka zbiła nazistów, skosiła ich i wydała:
  - Gołe palce są bardziej zręczne niż ręce, gdy kobieta wyciąga monety z kieszeni "obutego" mężczyzny!
  Anyuta odciął Fritza i pisnął:
  - Najbardziej zręczną rzeczą jest kobieta pchająca mężczyznę pod piętą bosą stopą!
  Alla, strzelając do przeciwników i rzucając bosą piętą cytrynę, wydała:
  - Ścieżkę do serca mężczyzny łatwiej deptać piękności bosymi stopami!
  Maria rozbiła niemiecki czołg, rzucając granat, pisnęła:
  - Bose stopy dziewcząt, bardziej wytrwałe w wspinaniu się na Everest męskiego serca!
  Matryona też strzeliła śmiertelnie i dała:
  - Zdejmując buty kobiecie łatwiej przejść przez pustynię męskiej obojętności!
  Alenka roztrzaskała wroga zdobytą bazooką i zapiszczała:
  - Będziesz głupi jak but, uderzysz w piętę nawet boso!
  Anyuta również się obróciła i zapiszczała, szczerząc zęby:
  - Goła kobieca noga sprawia, że mężczyzna wpada w bose dzieciństwo!
  Rudowłosa Alla, skosząc nazistów, zaćwierkała:
  - Najczęściej obute kozaki wpadają w bose dzieciństwo!
  Maria spoliczkowała nazistów i pisnęła:
  - Jeśli dziewczyna ma piękne nogi, to nie jest włóczęgą w życiu!
  Matryona, strzelając do wroga i odcinając hitlerowców jak snopy zboża, szczekała:
  - Bosa dziewczyna jest lepsza niż obuta stara kobieta, młody kot, więcej zabawy niż stary lew!
  Alenka, strzelając do nazistów i rzucając śmiercionośne prezenty, wydała:
  - Najlepsze jest to, że nagrodę dostaje kobieta z gołym biustem i modne buty z bosymi stopami!
  Anyuta też bił nazistów, kosiła ich, a bosymi stopami rzucała granaty i piszczała:
  - Przed cierniami męskiej obojętności najlepszym sposobem ochrony kobiety jest bosa pięta!
  Alla, strzelając do przeciwników i odcinając ich automatycznymi seriami, zauważyła:
  - Najtrwalszy obcas dla mężczyzny z bosej kobiecej stopy!
  Maria, uderzając przeciwników i uderzając z granatnika, wydała:
  - Kobiecy obcas boso, najbardziej spalony but obuty podrobami!
  Matryona, powalając nazistów, poddała się z dowcipem:
  - Nie zdążysz zrzucić butów - zostaniesz boso!
  Alenka, pisząc o nazistach, zanotowała:
  -Jeśli jesteś maczugą, to możesz się dobrze rozgrzać, tylko ty!
  Logicznie zanotowała Anyuta, bijąc wroga i rzucając bosą stopą paczkę z materiałami wybuchowymi:
  - Dobrze jest mieć klub, źle być klubem!
  Alla, bijąc hitlerowców i podając granat bosą piętą, krzyknęła:
  - Żeliwne pięści mogą pomóc ci przetrwać, ale głowa dębu doprowadzi do śmierci!
  Maria całkiem logicznie zauważyła, kosząc nazistów:
  - Kiedy władca nie ma króla w głowie, w kraju panuje anarchia, a oni sprzedają się na próżno!
  Matryona, racjonalnie pokonując nazistów, zauważyła:
  - Korona nie jest na głowę niż kapelusz!
  Alenka, miażdżąc Fritza, logicznie zauważyła:
  - Na głowie dębu i koronie siedzi niepewnie!
  Anyuta, strzelając bardzo celnie do nazistów, wydał:
  - Bez względu na to, jak mocny jest dąb, ale materiał na głowę z niego jest najbardziej delikatny!
  Alla, żwawo strzelając do wroga, logicznie wydedukował:
  - Kto jest głową klubu, ten wchodzi na głowę z pałką!
  Maria kurwa przeciwnicy, wydali:
  - Polityk trzyma w rękach torebkę i pałkę, tylko jego pieniądze są drewniane, a pałeczka jest papierowa!
  Marusia zanotowała logicznie, rzucając bosą stopą cytrynę:
  - Jasna głowa w najmniejszym stopniu odnosi się do siwych włosów!
  Matrona, miażdżąc nazistów, zauważyła:
  - Może nie jesteś blondynką, ale pięknie jest być bystrą duszą, dziewczyny mogą pokonać złego, aby inni mogli żyć szczęśliwie!
  Alenka, strzelając do nazistów, pisnęła:
  - Nie da się zbudować silnej obrony z dębów na samych pniach!
  Anyuta, strzelanie, logicznie odnotowane:
  - Jeśli polityk nie jest dzięciołem, to usunie żetony nie tylko z wyborcy-kikuta!
  Alla agresywnie zadeklarowała, powalając Niemców:
  - Choć polityk nie jest orłem, wyborców uważa za wrony i dzięcioły!
  Maria, ścinając wrogów, zauważyła:
  - Jeśli pozwalasz politykom usuwać z ciebie wióry, to zdecydowanie jesteś dzięciołem!
  Matrena, kosząc nazistów, wyraziła się:
  - Polityk z wyborcami to lis, ale z sobą chomik to chomik!
  Marusia bosą stopą rzuciła granat i zapiszczała:
  - Mądry polityk jest jak lis w kurniku, a głupi jak słoń w sklepie z porcelaną!
  Alenka, miażdżąc Fritza, wydała:
  - Rozkaz jest uciszony, polityk gadaniem robi bałagan!
  Anyuta, rozpędzając nazistów granatem, pisnęła:
  - Polityk dużo gada, zwłaszcza gdy chce się zamknąć!
  Alla agresywnie zauważyła, bijąc nazistów:
  - Spieranie się z politykiem, że ubijanie wody w moździerzu, o ile nie połamie się mięśnia języka, leży z zyskiem!
  Maria, miażdżąc wrogów i rzucając bosą stopą granat, zanotowała:
  - Polityk jest mieszanką lisa i wilka, ale dużo wieprza!
  Matrena, strzelając do nazistów, warknął:
  - Im bardziej polityk jest lisem, tym bardziej jest świnią!
  Marusya, kosząc Fritza, wydał:
  - W polityce jest ciągła menażeria, wilki, zające, kury, kogut i dzięcioły, tylko lis jest zawsze wybierany na króla!
  Alenka, miażdżąc nazistów, mruknęła:
  - Dyktator, który udaje lwa, to prawdziwa świnia!
  Agresywnie zauważył Anyuta, powalając wrogów strzałami:
  - Polityk uchodzi za lwa tylko wtedy, gdy wyborca jest idealnym osłem!
  Alla, wybijając nazistów jak kurz z dywanów, wydała:
  - Polityk przywdziewa owczą skórę, ale tylko krwiożerczość czyni go spokrewnionym z wilkiem, a solidnym baranem z pomysłowością!
  Maria, rzucając bosą stopą granat, zaćwierkała:
  - Lepiej, gdy władcą jest wilk w owczej skórze niż baran w przebraniu lwa!
  Matryona, strzelając do wroga z celnością Robin Hooda, wydała:
  - Polityk beczy o pokoju jak baranek, a wilk kły grzechocze wojną!
  Marusya, strzelając do wroga, krzyknął:
  - Polityk, by zdobyć głos wyborców, leje się jak słowik, ale trzyma ich za dzięcioły!
  Alenka, strzelając do nazistów, wydała:
  - Jeśli przemówienie polityka wydaje ci się słowiczym trylem, nie bądź wroną w tym przypadku!
  Anyuta dowcipnie zauważyła, powalając nazistów:
  - Jeśli polityk śpiewa jak słowik, to uważa cię za odpowiednią grę!
  Alla, niszcząc nazistów, zauważył:
  - Polowanie na wyborców różni się od polowania w lesie tym, że myśliwy robi jak najwięcej hałasu!
  Maria, strzelając do wroga, krzyknęła:
  - Polityk, w przeciwieństwie do kieszonkowca, kradnąc robi dużo hałasu, a rabując przyjmuje pochlebstwa!
  Matryona, strzelając do wroga, bulgotała:
  - Polityk też jest w pewnym sensie bogiem, ale lepiej w niego nie wierzyć!
  Maria potwierdziła:
  - Polityk lubi obiecywać Księżyc jako wyborca, tylko zapomina dodać, że nie ma tam życia poza piaskiem!
  Alenka, odcinając się od przeciwników, mruknęła:
  - Biada nie pochodzi z umysłu, ale z braku praktycznej pomysłowości!
  Anyuta, strzelając do wroga, pisnęła:
  - Wszystkie kłopoty świata nie wynikają z pieniędzy, ale z ich braku w odpowiedniej ilości!
  Alla, strzelając do wroga, wydał:
  - Język jest dany politykowi, aby ukryć swoje myśli, ale nie z jaką elokwencją polityk może ukryć swoją szarą nędzę!
  Maria zauważyła energicznie, strzelając do Fritza:
  - Jeśli żelazo trafi do łańcuchów, nie zostanie pozostawione na miecze, jeśli srebro zostanie rozlane w przemówieniach, nie będzie nic do zapłaty!
  Matryona, strzelając do wroga, mruknęła:
  - Czy polityk ma dar dotrzymywania obietnic? Posiada, ale nie za darmo!
  Marusya, strzelając do nazistów, zauważył:
  - Słoń narzuca wielką kupę gówna, a polityk-lis jeszcze większą górę słownej biegunki!
  Alenka dowcipnie zauważyła, miażdżąc nazistów:
  - Polityk obficie leje słodki miód przemówień, topiąc wyborców w werbalnej biegunce!
  Anyuta, strzelając do przeciwników, wydała:
  - Słodka mowa polityka jest jak miodowy strumień, tylko ty płyniesz nim do śmieci!
  Alla, strzelając do nazistów, zauważył:
  - Polityk może spełnić obietnicę, tylko po to, by wyborca uwierzył w niemożliwe!
  Maria, prowadząc bardzo celny ogień, wydała:
  - W wyborach jest wielu polityków, ale nie ma kogo wybierać, kto jest kikutem, kto talią, kto lisem, kto świnią, kto niedźwiedziem - z irytacji pozostaje tylko jedno - do ryk!
  Matryona strzelała do nazistów i zauważyła:
  - Politykowi, który często rwie sobie gardło, należy porządnie kopnąć w uszy!
  Marusya przeciął nazistów, powiedział:
  - Polityk, w przeciwieństwie do słowika, nigdy nie śpiewa bez powodu i ma dar lisa!
  Alyonka zaćwierkała, szczerząc zęby:
  - Polityk chce zostać orłem, ale wyborca zawsze nie ma praw ptaka!
  Anyuta gruchał, strzelając do Niemców ze snajpera:
  - Dlaczego jesteś na ptasich prawach, bo umysł dzięcioła!
  Alla syknęła z agresją pytona:
  - Polityk ma wiele różnych piosenek, ale wszystkie mają tylko jeden motyw: wybierz mnie!
  Maria, przerywając nazistom, mruknęła:
  - Wyborca jak bułka opuszcza zająca, wilka, niedźwiedzia, ale i tak go pożera polityczny lis!
  Matrena zanotował, odcinając nazistów:
  - Polityk będzie liczył słodkimi przemówieniami na intelekt muchy, na tryl słowika, na rozwagę dzięcioła, ale jego świńska istota jest widoczna dla oka sokoła!
  Walcząca z nazistami Marusia dodaje z uśmiechem:
  - Kobieta jest też dobrym politykiem, a przynajmniej daje szansę, że spełni obietnicę wierności i sprawi przyjemność!
  Dziewczęta bohatersko bronią więc miasta i dają wielką nadzieję.
  . ROZDZIAŁ 4
  Na przełomie września i października walki o Astrachań wciąż trwały, a naziści posuwali się na południe wzdłuż wybrzeża Morza Kaspijskiego. Nastąpił nieubłagany postęp nazistów ... Na południu naziści zajęli miasto Ordżonikidze i przystąpili do szturmu na Grozny.
  Wojny sowieckie toczyły się bohatersko także w tym mieście.
  Batalion dziewcząt, dowodzony przez Tamarę, wykazał się desperacką determinacją i odwagą.
  Tamara wystrzeliła serię z karabinu maszynowego i bosymi stopami rzucała granaty, mówiąc:
  - Chwała naszej Ojczyźnie ZSRR!
  Anna, strzelając celnie do nazistów, a także rzucając bosą piętą ładunek wybuchowy, krzyknęła:
  - Chwała bohaterstwu!
  Akulina, strzelając do wroga, krzyknęła:
  - Za Ojczyznę i cześć!
  Victoria, strzelając do Fritza i rzucając bosymi stopami granat ze śmiertelną siłą, warknęła:
  - Zmiażdż Wehrmacht bohaterstwem!
  Olympias, zdrowa dziewczyna, dała wrogom linię, znokautowała Fritza i wybaczyła:
  - W świętej wojnie będzie nasze zwycięstwo!
  Tamara, strzelając do nazistów i ponownie rzucając bosą stopą granat, zanotowała:
  - Żołnierz musi mieć siłę dębu, ale nie głowę dębu!
  Dziewczyny wystrzeliły. Wokół masy ruin, ruiny dymią. Następuje eksplozja za eksplozją. Dym unosi się w niebo. Wszystko wokół płonie.
  Zniszczenia na masową skalę.
  Piękna, bosa blondynka Anna, rzucając granat, rozdzierając nazistów, bredzi tak:
  - W każdym dębie jest dziupla, w każdym pniu dębu jest dziura, z której płyną mózgi!
  Akulina, strzelając do wroga i rzucając granat wdzięczną, opaloną, bosą stopą, zapiszczała:
  - Jeśli jesteś tak mądry jak dąb, ugniesz się jak osika!
  Victoria, ta rudowłosa dziewczyna, również z gołymi, opalonymi, rzeźbionymi nogami, ćwierkała:
  - Jeśli nie masz lisiej przebiegłości, spadną z ciebie trzy skóry!
  Olimpiada, zdrowa, wysoka, duża, muskularna blondynka, odwróciła się, bosą stopą rzuciła granat i zapiszczała:
  - Jeśli jesteś głupi jak dąb, zerwą cię jak lepka!
  Obok nich przeczołgał się chłopiec. Błysnął czarnymi obcasami i rzucił wybuchową paczkę w nazistów. Potem pisnął:
  - Młody żołnierz, lepszy niż zgrzybiały generał!
  Tamara ponownie się odwróciła. Bosą stopą rzuciła granat ze śmiertelną siłą i krzyknęła:
  - Za każdy nowy garnitur polityk ściąga z wyborców trzy skórki!
  Akulina, strzelając do wrogów i szczerząc się agresywnie, warknął:
  - Będziesz sprytny jak dąb, zerwą go jak lepki i zające!
  Anna, strzelając do wroga i rzucając granaty bosą stopą podkopując czołgi, ćwierkała:
  - Przebiegły lis ściągnie nawet trzy skóry z lwa, jeśli jest baranem z umysłem!
  Victoria, strzelając do nazistów i rzucając bosą piętą morderczy prezent, wydała:
  - Jeśli nie chcesz zostać lisem, będziesz skomleć jak głodny pies!
  Olimpiada skosiła Fritza. Potem bosą stopą rzuciła granat i zaćwierkała:
  - Polityk to lis, potem patroszy wyborców-kurczaki w biały dzień!
  Huk kanonady narasta. Potężne "Sturmtigery" ruszają do bitwy. Wystrzeliwują bomby z napędem rakietowym. I niszczą całe budynki, miażdżąc domy na raz. A szturmowcy krążą po niebie. Wystrzeliwują rakiety na pozycje sowieckie. Zrzucają bomby. Panther-2 jest już widoczny, maszyna bardziej zaawansowana niż Panther, z potężnym działem kal. 88 mm.
  Niemiecki pojazd ma węższą i mniejszą wieżę oraz przysadzisty kadłub. Taki potwór, jeśli się miota, to się miota. A co najważniejsze, niezbyt ciężki, z mocniejszym silnikiem o mocy 900 koni mechanicznych.
  Tamara bosą stopą rzuciła granat w Panterę-2 i zagruchała:
  - Będziesz głupi jak pień, rozerwą go jak lepkie, nie tylko przebiegłe lisy, ale także tchórzliwe zające!
  Anna, strzelając do nazistów i kosząc przeciwników, rzucając bosymi stopami cytryny, wydedukowała:
  - Nawet orzeł, przebiegły lis, może zdemaskować mokrego kurczaka!
  Akulina, odcinając wrogów i przebijając ich celnymi strzałami, wydała:
  - Człowiek marzący o roli lwa często staje się osłem zaoranym przez lisa!
  Victoria, tnąc seriami przeciwników i rzucając bosymi stopami coś śmiercionośnego, krzyknęła:
  - Człowiek ma lwie ambicje, ośli upór, niezdarność niedźwiedzia, wdzięk słonia, ale jego lis zawsze potrafi go zwabić!
  Olimpiada dała z kolei wrogowi. Skosiła go jak kosiarką i warknęła:
  - Lis koloru czerwonego, polityk w zakrwawionym garniturze!
  Intensywność walki stale rosła. Miasto zostało zniszczone przez nazistów z armat gazowych, które przewyższały mocą Katiuszy. A przeciwstawić się nazistom było bardzo trudno. Ale batalion bosych, półnagich dziewcząt walczył z kolosalnym zapałem. A dziewczyny prawie nie umarły, mężczyźni dostali więcej.
  Tamara, strzelając do nazistów i rzucając granaty bosymi stopami, krzyknęła:
  - Kobieta pokonuje silnych mężczyzn, grając na ich słabościach, polityk przekonuje słabych wyborców, ewidentnie przesadzając!
  Anna, odcinając wrogów i tnąc ich kulami, jednocześnie poddając bosą piętą ładunek wybuchowy, wydała:
  - Kobieta jest najbardziej przebiegłym politykiem, nie musi się uczyć, żeby być lisem, ale musi umieć założyć buty, pozostając boso!
  Akulina, odcinając przeciwników precyzyjnymi seriami i bosymi palcami szczekała:
  - Kobieta też kocha młodość, ale zieleń dolara jest jej droższa niż zielony wiek patrona!
  Victoria, ta rudowłosa suka, zadała śmiertelny cios, wybiła linkę i zapiszczała:
  - Zieleń dziewczęcej młodości przyciąga zielone banknoty mężczyzn, którzy utyli na dolcach!
  Olimpias, strzelając do wrogów i rzucając bosą stopą kolejny dar, krzyknęła:
  - Nie goń zielonego dolara, kłopoty też mają zielone oczy, a skorupka jest chrupiąca!
  Walka staje się coraz bardziej zacięta. Śmiertelne pociski pędzą. Pękają i niszczą pozycje sowieckie, przewracając działa baterii. Nadlatują nowe samoloty i grzmią działa szturmowe. Chmury pyłu wzbijają się w niebo.
  Tamara, strzelając bezlitośnie do nazistów, wzięła i rozdała perłę, przed którą bosą stopą rzuciła granat:
  - Wierząc w Boga, nie zniżajcie się do poziomu zwierzęcia: człowiek nie jest uległą owcą ani śmierdzącą kozą!
  Anna, walcząc z wrogiem i bosymi stopami rzucając dary śmierci, zanotowała:
  - Zarabianie na wierze ludzi jest tym samym, co wylewanie gnoju na złoto, nieufność wykiełkuje!
  Akulina, niszcząc Panterę, agresywnie dmuchała:
  - Wierząc w niedzielę, nie dochodź do siedmiu piątków w tygodniu!
  Victoria, strzelając bardzo celnie do nazistów i agresywnie ich kosząc, zauważyła:
  - Wiara w wieczny płomień piekielny gotuje mleko przesądów, z którego piana się pieni, łotrzykowie z religii!
  Olympias, bohaterka, miażdżąca nazistów i rzucająca bosymi stopami granaty o kolosalnej niszczycielskiej sile, zauważyła:
  - Tylko pniaki i dęby wierzą w piekielne ognisko wiecznego ognia, dając się obierać jak lepkie!
  Tamara wystrzeliła ze zdobytej bazooki, błysnęła bosymi piętami i zaćwierkała:
  - Jak świeci płomień wiecznego ognia piekielnego? Blask złotych monet w kieszeniach oszustów z religii!
  Anna, strzelając do wroga i zabijając nazistów z kolosalną celnością, wydała:
  - Łotrzykowie używają Boga do wypełnienia kieszeni i dają się zwieść nie tylko pustą głową!
  Akulina zwróciła się do wroga. Gołymi stopami rzuciła granat i pisnęła:
  - Złodzieje religii zdzierają trzy skóry z owiec, łamią rogi kozłom, drogi im jest tylko zysk, a wiara służy do siekania!
  Victoria rzuciła bosą piętą bombę trocinową, wysadziła wroga i zapiszczała:
  - Uczciwy ksiądz jest jak wilk-wegetarianin, tylko wiara jest zawsze uczciwa, a jej używanie samolubne!
  Olympias wystrzelił wroga z karabinu maszynowego. Skosiła wroga i rzuciła bosą piętą garść granatów, które przewróciły czołg Lew. Wtedy krzyknęła:
  - Każda religia to bajka, tylko z tej fantazji czerpie się zyski w naprawdę bajecznych proporcjach!
  Tak dziewczęta dzielnie walczą w Groznym. I pokazują się z najwyższego punktu widzenia męstwa.
  A pozostałe dziewczęta bronią Astrachania z całą odwagą. Demonstrują też najwyższą akrobację i hart ducha.
  Dziewczyny walczą bardzo dobrze.
  Alenka bosą stopą rzuciła granat, rozszarpała nazistów i gruchała, obnażając zęby:
  - Kto pozwoli ci wieszać makaron na uszach, będzie wiecznie głodny!
  Anyuta, kosząc tym nazistów, zgodził się:
  - Nie będziesz miał makaronu na uszach!
  Alla wystrzeliła serię w nazistów, rzuciła bosą stopą śmiercionośny granat i krzyknęła:
  - Makaron na uszach to danie wywołujące mdłości w ostatniej chwili!
  Maria dowcipnie zauważyła, obnażając zęby i gołymi stopami rzucając wybuchową paczkę:
  - Jeśli to jest Bóg, nikt nie wie, ale ciągle krzyżują człowieka, jakby był on podobieństwem do Chrystusa!
  Marusya, pieprząc się z Fritzem, wzięła go i krzyknęła, uśmiechając się agresywnie:
  - Człowiek dąży do opanowania mocy Bożej, ale jak dotąd otrzymuje tylko ukrzyżowanie niezgodne z Bogiem!
  Matryona, odwróciła się, skosiła nazistów i zdradziła, mrugając agresywnie do swoich przyjaciół:
  - Serce człowieka dąży do dobra, jego umysł do zysku, a żołądek do obżarstwa, iw końcu wciąga nogi w dół!
  A w Astrachaniu toczą się zaciekłe bitwy. Miasto nad Wołgą jest kluczowym punktem sowieckiej obrony. A tutaj takie bitwy szaleńczo się gotują. Jakby czajnik bulgotał.
  I pędzą ciężkie, śmiercionośne samoloty. Yu-288 to bardzo potężna maszyna. I zrzuca bomby z kolosalną wytrwałością.
  Piszczy Alenka, odwracając się do nazistów i bosą stopą rzucając granat:
  - Jeśli ktoś ma inteligencję goryla, będzie orał jak koń i jadł jak pies!
  Anyuta rzuciła bosą stopą morderczy dar śmierci, zmiażdżyła nazistów i krzyknęła:
  - Człowiek daje się założyć na kołnierz, ale żeby orać, trzeba go zbić przymusowym batem!
  Alla wystrzeliła cytrynę bosą piętą i mruknęła:
  - Polityk ma dużą kieszeń, ale jest tylko drobnym kieszonkowcem!
  Maria, strzelając do przeciwników, syknęła:
  - Polityk, który obiecuje wyborcom księżyc z nieba, doszedłszy do władzy, opuszcza księżycowy krajobraz i jęczy z głodu na gwiazdę!
  Matryona, śmiejąc się ogłuszająco, zauważyła:
  - Diabeł w każdej polityce namawia, by zająć miejsce Boga Wszechmogącego, tylko polityk ma bardzo mało talentu!
  Marusya, strzelając do wrogów i pewnie ich kosząc, zauważył:
  - Człowiek dąży do tego, aby stać się wszechmocnym, ale jego postęp moralny nie czyni go lepszym!
  Dziewczyny są najwyraźniej dowcipne w najwyższym stopniu.
  A wojna toczy się po moletowanym torze. Samoloty odrzutowe są testowane w III Rzeszy. I to też dość poważny argument w sporze z ZSRR.
  Hitler, oczywiście, nie jest bardzo zadowolony. Wojna się przeciąga, a Rosja uparcie stawia opór, choć też się poddaje. Bitwy się gotują, jak w paszczy wulkanu.
  Koniec października. Kałmucja jest całkowicie zdobyta, a naziści posuwają się przez Dagestan.
  Sukcesy nazistów, choć skromne, ale stałe. Flota Czarnomorska jest na skraju zniszczenia.
  Oto cały zespół na niszczycielu składa się z dziewczyn. Ładna załoga co najmniej. Dziewczyna jest w kamizelkach i biega boso, migocząc na okrągłych obcasach.
  Alice, dowódca niszczyciela, śmiało rozkazuje zaatakować faszystowski krążownik. Wystrzeliwuje torpedę i zauważa:
  - Na wojnie, jak w dobrym teatrze, następna akcja jest nieprzewidywalna, łzy na pewno się popłyną!
  Andriana jest jej partnerem, dowodzącym całym stadem dziewcząt. Biegały migocząc nago, na okrągłych obcasach i piszczały. Ustawili urządzenie minowe.
  Andriana ryknęła:
  Wierzę, że cały świat się obudzi
  Faszyzm się skończy...
  I zaświeci słońce
  Oświetlamy drogę komunizmowi!
  Weronika, strzelając do nazistów z armaty, mruknęła:
  - Na wojnie jak w filmie: akcja wciąga, nigdy się nie nudzi, tylko, niestety, naprawdę zabija!
  Niszczyciel z bosonogimi, opalonymi, smukłymi, bardzo pięknymi dziewczynami skacze z boku na bok. Jest rzucany jak piórko.
  Alice, tupiąc rzeźbionymi, bosymi stopami, krzyknęła:
  - Jeśli nie będziesz łatwowierny, ziemia spocznie w pokoju podczas wojny!
  Andriana, strzelając celnie z armaty, zanotowała:
  - Dziewczyna, która potrafi walczyć, jest rycerzem!
  Alice poprawiła się strzelając:
  - Nie, ona jest bohaterką!
  A wojownicy wybuchnęli śmiechem. I pokazał języki. A nogi piękności, tak pełne wdzięku, i ślady krwi zostają na pokładzie. Potężne dziewczyny.
  I nagie, ich obcasy są takie okrągłe i pełne wdzięku.
  Alice przypomniała sobie, jak została wzięta do niewoli, a naziści gładzili ją po podeszwach cienkim, rozpalonym do czerwoności batem. Tutaj jesteś prawie nagi wiszący na stojaku. Twoje bose stopy są schowane w kolbie. I łaskoczą cię rozpalonymi do czerwoności prętami. Tutaj i do szkarłatnego sutka kauteryzowane jest czerwone żelazo.
  Alicja była torturowana i torturowana przez kilka dni. Ale dziewczynie udało się uciec.
  Powiedziała oficerowi straży, że zna miejsce nad morzem, gdzie wrzucili pojemnik ze złotem ewakuowanym z Sewastopola. Faszysta dał się na to nabrać.
  Cóż, Alicja, pomimo wszystkich tortur, zachowała odwagę. Odkuli ją i ze związanymi rękami wsadzili do łodzi. A bosymi stopami, lekko poparzonymi na stojaku, była w stanie podnieść pistolet i zastrzelić dwóch faszystów. Potem rozwiązała liny i odpłynęła. Sprytnie to sprawdziła. I zdobył szacunek dziewcząt.
  Z wydziału specjalnego próbowali się jej trzymać, ale Alice zagroziła funkcjonariuszom specjalnym, że zaaranżują wypadek, a także powieszą ją na suce. Przestraszyli się.
  Alice jest bardzo wojowniczą dziewczyną...
  Nawet dowcipnie wydedukowała:
  - Kat uwielbia topór od broni, ale w bitwie ma niezdarną umiejętność!
  Andriana zgodziła się z tym, klepiąc swoje rzeźbione nogi:
  - Z siekiery można jeszcze ugotować zupę, ale to, co jest napisane bohaterskim piórem, nie może zostać ściąte katowskim toporem!
  Julia jest bardzo piękną dziewczyną. Ma tylko cienką pasiastą tkaninę na piersi i majtki. Ale ona jest taka cudowna i piękna. Nogi wszystkich dziewczyn na niszczycielu są nagie i bardzo uwodzicielskie.
  Kiedy Niemcy dostają się do niewoli, są zmuszani do całowania dziewcząt w okrągłe, bose pięty. A więźniowie sumiennie to robią. I liżą dziewczętom pięty i całują się z wielką przyjemnością.
  Julianna zaśpiewała:
  - Nie jesteśmy złymi rabusiami,
  Nie chcemy zabijać...
  Ale gołe pięty bolą,
  Chcę uderzyć wszystkich w twarz!
  Dziewczyny oczywiście potrafią delektować się każdym sukcesem.
  Andriana, tupiąc bosymi piętami, wydała:
  - Och, nowe granice, nie rozśmieszajcie mnie!
  Alicja zgodziła się:
  - Nieograniczone możliwości dla tych, którzy nie stawiają sobie granic!
  Veronica klasnęła bosymi stopami, stuknęła bosymi piętami i zauważyła, obnażając zęby:
  - Najsilniejsza osoba nie pociągnie za sobą nieznośnych ambicji!
  Andriana zauważyła dowcipnie, szczerząc zęby i strzelając z armaty:
  - Człowiek jest daleko od Boga, bo nie odszedł daleko od makaka w swoim naśladowaniu natury!
  Veronica, miażdżąc strumienie nacierających nazistów celnymi strzałami, mruknęła:
  - Polityk w ambicjach to bóg, w metodach twarzy, aw wykorzystywaniu wyników to jawna świnia!
  Radzieckie dziewczęta walczą dobrze. Ale są oczywiście niemieckie, a także piękności w bikini i boso.
  Na przykład Gerda jest rzadkim wojownikiem.
  Ona i jej partnerzy usiedli na najnowszym czołgu "Pantera" -2.
  Dziewczyny strzelają do żołnierzy radzieckich i ryczą.
  Jesteśmy złymi wilkami, wycofujemy się, nic dobrego!
  I mrugają oczami...
  Gerda z pomocą bosych stóp miotała się po rosyjskich żołnierzach i piszczała z rozkoszy:
  - Kto za życia nie jest wilkiem, trzy skóry są z niego spuszczone, kto nie jest lisem w swoim umyśle, jest wypatroszony jak kurczak!
  Charlotte również trafiła celnym pociskiem, przebijając się przez radziecki czołg, zmiażdżyła pancerz i krzyknęła:
  - Wilk jest zawsze głodny, człowiek zawsze niezadowolony, a polityk nie może powiedzieć ani słowa prawdy!
  Christina, bardzo celnie strzelając do wroga i trafiając śmiercionośnym pociskiem w rosyjskie czołgi, zauważyła:
  - Lis ma cenne futro, ale lisie zapewnienia polityków są nic nie warte!
  Magda wzięła i wycelowała we wroga pistolet bosymi palcami, miotała się i chrząknęła:
  - Więcej mleka od kozy niż polityka, który jest baranem z rozumem!
  Gerda, nadal celnie strzelając do radzieckich pojazdów, zauważyła:
  - W wyborach politycy są jak między dżumą a cholerą, chociaż politycy są znacznie bardziej zaraźliwi w swojej schizofrenii!
  Charlotte uderzyła w trzydzieści cztery i rozdzierając wieżę, powiedziała:
  - Polityk ma wilczy nos dla zysku, ale sam jest gotową świnią do wypatroszenia!
  Christina zręcznie wystrzeliła pocisk za pomocą bosych stóp i wydała:
  - Polityk to baran, który pędzi do lwiego tronu, a gdy już dotrze na szczyt, zamienia się w lisa patroszącego kurczaki wyborców!
  Magda zauważyła agresywnie, wysyłając radzieckiemu samobieżnemu prezent śmierci gołymi stopami:
  - Nie wierzą politykom, ale głosują, nie rozumieją muzyki, ale chętnie słuchają, nie jedzą makaronu, ale chętnie czepiają się uszu!
  A ich "Pantera" -2 jest bardzo aktywna. A pocisk wysyła bardzo dokładnie.
  Niemiecka maszyna bardzo pewnie miażdży wszystkie radzieckie czołgi.
  Gerda strzela i śpiewa:
  - Raz, dwa, trzy - złam radę!
  Charlotte strzela bardzo celnie, uderza przeciwników i gwiżdże:
  - Jesteśmy najsilniejsi na świecie!
  Christina, strzelając bosymi palcami, przebijając się przez trzydzieści cztery, dodała:
  - Wszyscy wrogowie moczą się w toalecie!
  Magda rzuciła się na wroga i wyrzuciła z siebie:
  - Ojczyzna we łzach nie wierzy!
  Gerda pisnęła:
  - I damy złym oligarchom mózg!
  Charlotte dowcipnie zauważyła, trafiając pociskiem sowiecką haubicę:
  - Złoto tylko pięknie wygląda, w rzeczywistości ten metal, ludzkość zawsze cierpiała, stała się arogancka!
  Christina, strzelając do wroga, wyraziła się dowcipnie:
  - Po odsłonięciu klatki piersiowej kobiecie łatwiej jest oderwać od mężczyzny trzy skóry!
  Magda, strzelając do przeciwników, pierwotnie zauważyła:
  - Dziewczęta boso, mężczyznom w kalosze!
  Oczywiście dziewczyny na zbiorniku są pełne wdzięku. A piloci są najfajniejsi wśród Fritzów.
  Albina i Alvina to najpotężniejsze asy we wszechświecie. Tutaj osiągnęli już liczbę pięciuset zestrzelonych samolotów. Wyprzedza ich tylko Marsylia. Został odznaczony Wielkim Krzyżem Żelaznego Krzyża za 500. samolot floty radzieckiej. Ale Albina i Alvina zaczęły walczyć znacznie później, dlatego wkrótce wyprzedzą Marsylię.
  Albina i Alvina za 500. samolot otrzymały Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża ze złotymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami.
  A teraz walczą z czerwonymi pilotami.
  Albina naciska gołymi palcami przyciski, zestrzeliwuje jednocześnie pięć sowieckich samolotów i piszczy:
  - Jeśli mężczyzna jest mądrym butem, to zawsze siadaj w kaloszu!
  Alvina, strzelając do rosyjskich samolotów i strącając je bosymi stopami, zauważyła:
  - Naga noga kobiety z czasem włoży każdy but w kalosz!
  Albina, prowadząc bardzo celny ogień do radzieckich pojazdów, dowcipnie odpowiedziała, obnażając zęby:
  - Człowieku, który często patrzy na gołe, kobiece nogi, siadaj w kaloszu!
  I obie dziewczyny, powalając jeszcze kilka Jaków, zapiszczały:
  - Goła kobieca noga, dobrze wbija się pod piętę i idealnie siedzi w kaloszu!
  Wojowników tutaj można zobaczyć na dużej wysokości.
  Ale jeśli są wspaniali niemieccy piloci, to są też piękne radzieckie dziewczyny-członkinie Komsomołu.
  którzy walczą z wielką energią. A także z powodzeniem zestrzeliwują hordy III Rzeszy.
  Anastasia Vedmakova, wzięła go i gołymi palcami u stóp powaliła Niemca i pisnęła:
  - Mężczyzna jest gotów wywrócić się na lewą stronę, żeby zerwać dziewczynie buty!
  Akulina Orłowa, strzelając do nazistów, dowcipnie zauważyła:
  - Możesz wywrócić każdy but na lewą stronę gołą kobiecą piętą!
  Anastazja również uderzyła Fritza i pisnęła:
  - Bosa stopa kobiety wywróci każdego mężczyznę na lewą stronę, nawet jeśli jest ostatnim butem!
  Akulina Orłowa, znokautowała Focke-Wulfa i syknęła, obnażając piękne zęby;
  - Jeśli chcesz wywrócić mężczyznę na lewą stronę - zdejmij buty, jeśli chcesz założyć mu kalosz, odsłoń piętę!
  A dziewczyny chórem zaśpiewały:
  We wszechświecie szaleje wojna,
  by zmiażdżyć, by zabić bez powodu...
  Szatan się uwolnił
  A wraz z nim przyszła śmierć!
  
  I kto zatrzyma przepływ
  Krwawe i szalone rzeki...
  Promień lasera wjedzie w świątynię,
  I błysk zniknął, człowieku!
  
  I taki chaos
  Zalał wszechświat...
  Smutny los ludzkości
  Znosić ból, cierpienie!
  Dziewczyny mogą mieć trochę racji. Wojna to nie szczęście. Ale jednocześnie rozrywka.
  Dwie niemieckie początkujące piloci, Eva i Gertrude, walczą na modyfikacjach szturmowych Focke-Wulf. Atakują naziemne cele sowieckie z powietrza.
  Eva, strzelając i strzelając rakietą, zauważa:
  - Dlaczego dzieciństwo jest boso, bo goła kobieca noga sprawia, że mężczyźni tracą głowę, jakby byli chłopcami!
  Gertruda strzeliła rakietą, naciskając pedał bosą piętą i rozbijając bunkier armii sowieckiej, i zapiszczała:
  - Pragnienie zobaczenia nagiej kobiety sprawia, że mężczyzna wywraca się na lewą stronę!
  Eva uderzyła ponownie, uderzyła w trzydzieści cztery, rozbijając wieże i dowcipnie zauważyła:
  - Aby rozebrać kobietę, musisz najpierw założyć jej dobre buty!
  Gertruda zbiła przeciwnika gołą, okrągłą piętą swojej pełnej wdzięku stopy i zauważyła:
  - Po rozebraniu się we właściwym czasie kobieta biznesu zdziera z mężczyzny trzy skóry!
  Ewa wystrzeliła rakietę w sowieckie bunkry i krzyknęła:
  - Kobieta, która z czasem się rozbierze, nie stanie się bosym i dokładnie obutym mężczyzną!
  Gertruda, dokonawszy rzezi wojsk radzieckich, potwierdziła:
  - Bosa kobieta założy but na mężczyznę, włoży go w kalosz, wywróci go na lewą stronę i uczyni go ostatnim boso!
  Tutaj oczywiście logika dziewcząt polega na tym, że nie można się z nią kłócić. A dziewczyny walczą boso iw bikini.
  I kochają pięknych młodych mężczyzn iw ogóle takich, że są po prostu super.
  A jeśli zaśpiewają, stu ludzi zostanie zabitych!
  Oto dziewczyny, po obu stronach godne i bardzo piękne, tak że w rzeczywistości mężczyźni wywracają się na lewą stronę!
  . ROZDZIAŁ 5
  Miasto Grozny, całkowicie otoczone przez wojska hitlerowskie, padło na początku listopada 1943 r. Batalion z dziewczętami wyrwał się z kotła i wycofał do Shali.
  Były już góry, nierówny teren i wygodniej było utrzymać obronę. Niemieckie czołgi ważyły dość dużo, zwłaszcza Maus, i walka z nimi w górach była dość niewygodna. Czołg T-3 został już wycofany z produkcji, ale nadal produkowano zmodernizowaną wersję T-4. Chociaż moralnie przestarzały. Ale nadal mógł walczyć z T-34-76. I walcz dobrze. Jego działo było jeszcze potężniejsze i miało większą prędkość wylotową niż trzydzieści cztery.
  Tamara i dziewczęta walczyły w Shali. Dziewczyny starały się, aby ta bardzo duża górska wioska była prawdziwym miastem.
  Piękności walczyły bardzo dzielnie.
  Tamara bosą stopą rzuciła granat, wystrzeliła serię i zagruchała:
  - Za Ojczyznę ZSRR!
  Anna otworzyła ogień do nazistów. Lżejszy T-4 próbował wspiąć się na zbocze. Dziewczyna, rzucając bosą stopą granat, znokautowała nazistowską maszynę i zapiszczała:
  - Za naszą Matkę Ojczyznę!
  Akulina, strzelająca do Fritza i bosą piętą, serwująca śmiercionośnego owiniętego w folię, vyaknula:
  - Ojczyzna jest zawsze święta!
  Weronika, strzelając do wroga i rzucając gołymi stopami cytryny, wydała:
  - Za rosyjskich gigantów!
  Olympias, ta olbrzymia kobieta, również rzuciła granat w nazistów gołymi stopami i pisnęła:
  - Za komunizm!
  Tamara, prowadząc celny ogień do nazistów i odcinając ich jak wióry od drzewa, wydała:
  - Im więcej dębów w armii, tym silniejsza nasza obrona!
  Anna zanotowała, szczerząc zęby i strzelając do nazistów z kolosalną celnością i furią:
  - Zniszczę was wszystkich.
  Czołg "Lew", duży pojazd z długą lufą. Tutaj ma najnowsze działo 105 mm, długość lufy 100 EL. I okazuje się, że to bardzo długa broń. A ten pień wystaje ze śmiercionośną siłą.
  Akulina strzela z bazooki do nazistów i piszczy:
  - Chwała epoce komunizmu!
  Victoria również strzela i ryczy:
  - Chwała Bohaterom Rosji!
  Olimpiada potwierdza, strzelając do nazistów i rzucając granat gołymi stopami:
  - Największa chwała!
  Dziewczyny, należy zauważyć, są fenomenalne i bardzo miłe. A ich chłód jest kolosalny.
  Tamara, strzelając do wroga i szczerząc zęby, mówi:
  - Za Rosję i wolność do końca!
  Anna, strzelając do wroga, mówi agresywnie, rzucając granat bosymi stopami:
  Sprawmy, by nasze serca biły zgodnie!
  I mrugnij do swoich partnerów.
  Akulina też się obróci, jak będzie kosić przeciwników i ryczy:
  - Za moje zwycięstwa przez dach!
  Akulina Petrovskaya nie jest prostą dziewczyną. Musiała dużo przejść. W szczególności została przyłapana na kradzieży i była aresztowana. Przeszła też kolonię dziecięco-młodzieżową. No nic, przeżyła. Boso szła przez zaspy, ale stała się tylko zdrowsza i silniejsza.
  Victoria walczy z szaloną furią. Zwrócić się przeciwko wrogowi. Fritz powalił upadek. Następnie bosymi stopami rzuciła granat. Motocykl się przewrócił.
  Dziewczyna zagruchała:
  - Za potężne granice!
  Olympias walczy z bardzo dzikim poczuciem wściekłości. Jej ciosy są silne i miażdżące. Ona jest naprawdę potworną dziewczyną. I tak miażdży przeciwników. Tak więc naziści aktywnie eksterminują. Nie daje im najmniejszych szans.
  Olympias ryczy na całe gardło:
  - Chwała temu kosmicznemu komunizmowi!
  Tamara, strzelając do nazistów, ryczy:
  - Chwała komunizmowi Lenina!
  Anna strzela do przeciwników i piszczy:
  - Za ZSRR!
  Akulina, kosząc wrogów i warcząc, piszczy:
  - Za najwyższe akrobacje!
  Victoria, strzelając do nazistów, wyrzuciła z siebie:
  - Za najbardziej fenomenalne zwycięstwa!
  Olympias, miażdżąc nazistowski czołg, mruknął:
  - Za komunizm ZSRR!
  Tamara też strzela. Strzela bardzo celnie, osłaniając przeciwników celnymi seriami. Kosi jak kosa i piszczy:
  - Chwała czasom komunizmu!
  Anna, strzelając do nazistów i tnąc ich precyzyjnymi uderzeniami kosy, woła:
  - Wielka chwała bohaterom!
  I rzuca granaty bosymi stopami. Oto babcia.
  Akulina odcina Fritza, agresywnie ryczy:
  - Za komunizm!
  I drga z muskularnym ciałem.
  Victoria pokonuje także nazistów. A bosymi stopami rzuca w przeciwników mordercze prezenty i piszczy:
  - Za wielkość świata!
  Olympias strzela także do wrogów. Powala ich jak puch pałki i ryczy:
  - Chwała wielkiemu komunizmowi!
  A bosymi stopami rzuca granat z zabójczą siłą, rozrywając wrogów na strzępy.
  W ten sposób piątka wzięła wrogów i skosimy ich, wytępimy i zmiażdżymy.
  Niemcy zostali zatrzymani i całkowicie ugrzęźli. Tutaj stało się to trudne i kłócą się.
  Oto miotacze gazu i działają agresywnie. I zniszczyć sowieckie pozycje.
  Bije i "Sturmtigr" z dystansu na wroga - Armię Czerwoną.
  Niemieckie dziewczęta celują i strzelają z dział samobieżnych "Niedźwiedź" i jak uderzają nim wroga. A oni są naprawdę i dogłębnie popieprzeni. A pocisk ważący półtora centa łamie sowieckie okopy i bunkry.
  Wojowniczka Frida ryczy:
  - Za naszą największą Trzecią Rzeszę!
  I mrugnij do swoich partnerów. Potem faszystowskie dziewczyny z bosymi stopami znów strzelą.
  I muchy ryczące i niszczące. A kiedy wybucha, tworzy się cały lejek z ziemią gotującą się od gorąca.
  Tak, Niemcy dokładnie dostają wojska radzieckie. Jeden z pierwszych samolotów TA-152 leci na niebie. Maszyna wielozadaniowa, taka jak Focke-Wulf, ale bardziej zaawansowana, szybka, zwrotna, z potężną bronią i pancerzem. Może być używany zarówno jako myśliwiec, jak i samolot szturmowy.
  Dla wojsk radzieckich samochód, szczerze mówiąc, może stać się dużym problemem.
  Helga lata TA-152 i atakuje kilka sowieckich czołgów, które próbują zbliżyć się do Shali. Dziewczyna dobrze strzela. Łamie dach wieży pierwszej trzydziestki czwartej i ryczy:
  - Jestem wojowniczą pięknością!
  A potem atakuje drugi samochód, który próbuje przyspieszyć. Ale zmiana biegów nie jest taka łatwa.
  TA-152 przebija tę ofiarę działem 37 mm.
  Helga odpowiedziała i zaśpiewała:
  - Poślizgnął się, poślizgnął mnie gdzieś, poślizgnął mnie!
  I mrugnęła do siebie... Tutaj próbuje zaatakować Jak-9. Niemka łatwo go powala naciskając spust bosą stopą i mruga pewnie, mówiąc:
  - Jestem naprawdę świetny!
  Helga wydaje się być dziewczyną z wielkim opanowaniem. I przeprowadza krwawe eksperymenty z wrogami.
  A jeśli wybuchnie, to nikomu nie będzie się wydawać trochę.
  Helga strzela do radzieckich pojazdów i piszczy:
  - Cóż, dlaczego nie można żyć zgodnie z umysłem!
  A bosymi piętami jak uderzyć w ster. To jest dziewczyna - do wszystkich dziewczyn, dziewczyno.
  A jeśli ryczy....
  Albina i Alvina na niebie to także bardzo aktywne i walczące wojowniczki.
  A dziewczyny, samoloty Rosji, myślą, niszcząc, że życie jest dobre i że życie jest dobre.
  A gołymi palcami kierują działa samolotów na cele. Sowieckie samochody nie przetrwają. A dziewczyny biją je w ten sposób. Nie dają najmniejszych szans.
  Tak, były walczące dziewczyny,
  Tak, mówią, co jeszcze ...
  Odważnie zaatakowali Rosję,
  Dosłownie Szatan!
  Albina jest wojownikiem w szyku bojowym i ryczy do siebie na całe gardło:
  - Będę super, zmienię się! Super mistrz!
  I to gołą piętą, a także uderzanie w klawiaturę i rozrywanie przeciwników na drobne kawałeczki.
  Alvina, strzelając do przeciwników, ryczy na całe gardło:
  - A kogo spotkamy w lesie,
  A kogo spotkamy w lesie...
  Nie będziemy z tym żartować,
  rozerwiemy to na strzępy!
  Rozerwijmy to!
  I bosą piętą, jak doda wroga do śmiertelnego uścisku. To jest dziewczyna - wszystkie dziewczyny są najfajniejszymi dziewczynami!
  Wojownik najbardziej bojowego hacka. I taki wojowniczy i agresywny jak pantera.
  A wielkie koty niemieckie atakują. Szturm na Astrachań. I niszczyć w dużych ilościach domy żołnierzy radzieckich.
  I umierają, ale się nie poddają. Takie walki są na porządku dziennym.
  Gerda oczywiście stoi na czele ataku i jest gotowa do walki. Więc strzela, bardzo podobnie jak Robin Hood w bikini. A to wszystko fajna kobieta.
  A jeśli on również włoży szkarłatny sutek do ust faceta.
  Jej "Pantera"-2 działa. Nawiasem mówiąc, nieco inną modyfikację czołgu osiodłały dziewczęta z działem 75 mm 100 EL. Jest mocny i szybkostrzelny. Tak, a zapas pocisków jest większy niż w armacie 88 mm.
  Gerda strzela bosymi stopami i krzyczy:
  - Raz, dwa, trzy... Łza z napalmem!
  Charlotte też strzeliła za nią i krzyknęła:
  - Cztery, osiem, pięć - zagrajmy szybko!
  Kristina rzucała się, przedzierając się przez radziecki czołg i ćwierkała:
  - Odważnie pójdziemy do boju, o potęgę nazistów...
  Magda strzelała bosymi stopami i ćwierkała agresywnie:
  - I zabijemy ich wszystkich - wszystkich komunistów!
  Dziewczyny zachowują się ekstremalnie i szalenie agresywnie. A ich "Pantera" -2 celnym strzałem przewraca sowiecką haubicę.
  Dziewczyny chichoczą i śpiewają:
  - Chwała naszemu światu ...
  A Elżbieta na trzydzieści cztery z kolei przeprowadza dziki atak. I bosą piętą naciska spust. I powala wroga, krzycząc:
  - Niech będzie komunizm!
  Katarzyna bosymi stopami posyła pocisk o śmiercionośnej sile, przebija wroga i piszczy na całe gardło:
  - Za wielką Rosję!
  Elena strzelała do nazistów. Pocisk trafił w czoło Pantery i odbił się rykoszetem.
  Dziewczyna warknęła:
  - Komunizm będzie z nami!
  Euphrasia również uderzyła wroga gołymi palcami u stóp. Przebiła T-4 i krzyknęła:
  - Chwała komunizmowi!
  To są walczące dziewczyny. A jak strzelają, pociski latają bardzo pięknie, a sama trzydzieści cztery jest w ruchu. I spróbuj ruszyć z takiego samochodu. Jest to niezwykle trudne.
  Ale dziewczyny wchodzą i walczą w bikini i boso. Wojownicy są wspaniali i cudowni.
  A jeśli się spieprzą, nikomu nie będzie się to wydawać małe. I wysyłają muszle z dziką furią.
  Elżbieta, za pomocą bosych stóp, strzelając do wroga i powalając wrogów, ćwierkała:
  - Chwała ideom komunizmu! Chwała naszej Ojczyźnie!
  Ekaterina również strzelała, gołymi palcami u stóp, uderzając Fritza i piszcząc:
  - Za Ojczyznę i zwycięstwo do końca!
  Elena, strzelając do przeciwników, odpowiedziała agresywnie, obnażając perłowe zęby i mrugając szafirowymi oczami:
  - Nasz kosmiczny komunizm jest sławny!
  Eufrazja, strzelając do wroga, uderzając go z kolosalną, fenomenalną celnością, wydała:
  - Za Ojczyznę i Stalina - na zdrowie!
  Dziewczyny oczywiście szaleją i każdy może...
  Nadszedł już grudzień 1943 roku.
  Alenka i jej drużyna również walczą w Astrachaniu i nadal tam się trzymają. Bohaterka walczy.
  Alenka odwraca się, przecina szeregi nazistów, po czym rzuca dar śmierci bosymi stopami i ryczy:
  - Człowiek jest podobny do gibona, tylko niestety częściej intelektem niż potencją!
  Anyuta, strzelając do wroga i odcinając wrogów, dała gołą piętą ładunek wybuchowy i zaćwierkała:
  - Ten człowiek ma upór osła, ambicję lwa, ale w rzeczywistości jest kozłem!
  Alla, strzelając celnie do Fritza, zapiszczała:
  - Mężczyzna dla kobiety jest jak pomyj dla krowy, nie można się bez niego obejść, ale zbliżanie się jest obrzydliwe!
  Maria, strzelając do nazistów, dowcipnie odpowiedziała:
  - Co łączy mężczyznę z toaletą w damskiej toalecie - to, że kobiety beczą tylko na mężczyzn!
  Marusya, odcinająca się od nazistów i rzucająca granaty bosymi stopami, vyaknula:
  - Kobieta to przebiegły lis, który może pożreć każdego lwa jak królik!
  Matryona, kosząc nazistów i bosymi stopami, zrzucając najemników, mruknęła:
  - Kobieta potrzebuje mężczyzny jak chłopiec do bicia, jeśli nie pokona mężczyzny, nie będzie życia!
  Alenka, strzelając do Fritza, krzyknęła:
  - Kobieta potrzebuje mężczyzn jak rogi świni, tylko futro ofiarowane przez mężczyzn jest drogie!
  I bosonogi zespół dziewcząt, jak się śmiać, obnażając zęby i rzucając granaty gołymi palcami.
  Dzielne dziewczyny wojowników. Ich żywioł do walki, ich żywioł do walki!
  Wygląda na to, że Astrachań nie zamierza się poddać. Jeśli chodzi o dziewczyny tutaj, naprawdę walczą.
  Siły militarne III Rzeszy są kolosalne. Nowe dywizje czołgów są tutaj tak potężne. Produkcja zbiorników rośnie. Nie ma bombardowań, można dostarczać siłę roboczą z posiadłości włoskich, francuskich, belgijskich i holenderskich w Afryce.
  A także z Afryki wydobywać ropę naftową, wolfram, wiele pierwiastków, w tym uran.
  Oznacza to, że nowe czołgi są stemplowane. W szczególności pojawienie się "Pantery" -2, lepiej opancerzonej i silniej uzbrojonej, z mocniejszym silnikiem, ma niebagatelny wpływ na przebieg wojny.
  Czołgów i samolotów jest coraz więcej. Prace nad Yu-488 już się kończą. Pierwszy produkcyjny samolot III Rzeszy z czterema silnikami. Bardzo mocny i szybki. Jego główną zaletą jest stosunkowo niewielka powierzchnia skrzydeł, dzięki czemu bombowiec może latać z prędkością 700 kilometrów na godzinę. Oznacza to, że radzieckie myśliwce na pewno go nie dogonią.
  Tak więc ZSRR ma nowy problem. Siły Armii Czerwonej są właściwie wyczerpane. Dzieci w wieku szkolnym są wsadzane do maszyn. Nastolatkowie od czternastego roku życia już walczą, prawie oficjalnie. Chłopcy są oczywiście inteligentni i ogólnie dobrzy wojownicy. W młodym wieku jeszcze łatwiej jest ukryć się i wspiąć na drzewo. A umiejętności wojskowe są opanowywane szybciej. Nastolatkowie walczą równie dobrze jak dorośli, trudniej ich trafić. Tak, i psychologicznie trudniej jest strzelać do dzieci.
  Niemcy mają sporo kobiet snajperów, a zbyt młode wojowniczki są niewygodne dla każdej kobiety do strzelania, wstydzą się ...
  Tak, zaczęli dzwonić do ZSRR od czternastego roku życia. A także umieścić pod bronią i emerytów. W armii było coraz więcej kobiet. Szczególnie chętnie przyjmowała płeć piękną w wojskach pancernych i lotniczych oraz w snajperach. Kobiety są dobrymi snajperami. A ponieważ są zwykle mniejsi od mężczyzn, wygodniej jest im walczyć w czołgach, a także w lotnictwie. Często w czołgach walczyły też nastolatki. Należy zauważyć, że chłopcy i kobiety są bardziej wrażliwi na punkcie skóry, a ich samoloty i czołgi są mniej podatne na uszkodzenia niż dorośli mężczyźni. Niezłe nastolatki iw roli snajpera. Chłopiec może wczołgać się w węższą szczelinę, przebrać się lub wspiąć się na drzewo. Często w armii zaczęli pojawiać się wojownicy w wieku poniżej czternastu lat.
  Wojna pochłania zasoby ludzkie. A terytorium staje się coraz mniej pod kontrolą ZSRR. I nadal muszą walczyć z liczną piechotą Japonii. Tak, i są dobre czołgi samurajskie, a zwłaszcza działa samobieżne. Pojawiły się również w serii z czołgiem średnim, porównywalnym siłą do T-34, a jeszcze silniejszym przednim pancerzem.
  Niebezpiecznie jest więc lekceważyć Japonię. A do wojny z nim potrzebni są żołnierze.
  Stalin jest nerwowy i coraz częściej wpada w szał. 25 grudnia 1943 r. wydano rozkaz rozstrzelania członków rodzin tych, którzy się poddali, w tym dzieci od lat dwunastu, a młodszych wysłano do kolonii pracy.
  Coraz częściej używano oddziałów zaporowych. I strzelali bardziej aktywnie i stosowali tortury.
  Stalin stał się po prostu nie do zniesienia. Beria jako pierwszy próbował wynegocjować oddzielny pokój z nazistami. Ale Hitler nie chciał pokoju. Chciał całkowicie podbić ZSRR. Zwłaszcza, gdy sojusznicy są poza jego kontrolą i zasięgiem.
  Samoloty odrzutowe zostały opracowane w Trzeciej Rzeszy. Przede wszystkim ME-262, ale ten myśliwiec potrzebował bardziej niezawodnych silników, aby nie ulegał zbyt częstym awariom.
  Zarówno bombowiec Arado, jak i projekt Yu-287 wydawały się obiecujące.
  Najnowszy TA-152 sprawdził się w praktyce jako maszyna wielozadaniowa i bardzo szybka. Ogólnie rzecz biorąc, wojsko niemieckie było jeszcze silniejsze w powietrzu. Co więcej, radzieckie Jak i Laggie, ze względu na brak aluminium, okazały się cięższe i mniej zwrotne od maszyn wzorcowych. Tak więc jakość radzieckiego lotnictwa spadła do poziomu krytycznego. ME-309 ze swoim potężnym uzbrojeniem, nawet biorąc pod uwagę problemy z manewrowością, dobrze radził sobie z pojazdami radzieckimi, wypierając ME-109. A TA-152 powinien był zastąpić Focke-Wulfa.
  Więc Niemcy to mniej więcej hokej.... Ale prace nad techniką zostały przeprowadzone.
  Na przykład Lev-2 miał być pierwszym czołgiem z nowym układem. Dzięki umieszczeniu skrzyni biegów i silnika w jednym bloku przed czołgiem oraz przesunięciu wieżyczki do tyłu Niemcy oszczędzili na wale caddy i obniżyli wysokość pojazdu. W rezultacie "Lew" -2 okazał się znacznie lżejszy, a przez to szybszy.
  Ze względu na trudności wojenne produkcja czołgów ciężkich w ZSRR prawie się zatrzymała, w serii prawie wszystko zostało zunifikowane zgodnie z T-34-76. Tak więc naziści, projektując nowy czołg główny, nie zamierzali już robić zbyt grubego bocznego pancerza. A "Lew" mógł zmieścić pięćdziesiąt pięć ton, z silnikiem o mocy 1200 koni mechanicznych. Jednak masę czołgu Lev-2 można było jeszcze bardziej zmniejszyć, zmniejszając kaliber działa. To pierwsze wyraźnie stało się zbędne. Co więcej, trzydzieści cztery miały pancerz niskiej jakości, a nawet 37-milimetrowe, przestarzałe niemieckie działo już zaczęło je przebijać.
  Stalin wyraźnie wariował... I miotał grzmotami i błyskawicami... Ale nic nie mógł zrobić...
  W sylwestra Niemcy przypuścili szturm na niezamieszkaną jeszcze część Astrachania - deltę Wołgi. Obecność wielu barier rzecznych, trudny teren, bliskość Morza Kaspijskiego pozwoliły Armii Czerwonej zacieśnić obronę Astrachania i utrzymać go nawet lepiej niż Stalingrad. Co więcej, sowieckie dziewczęta wykazywały niezrównany heroizm.
  A na Kaukazie, zwłaszcza zimą, bardzo trudno jest poruszać się po górach. To prawda, że \u200b\u200bNiemcy poruszali się wzdłuż wygodniejszego wybrzeża Morza Kaspijskiego. Machaczkała stała się granicą, na której wojska radzieckie, zebrawszy wszystkie swoje siły w pięść, próbowały powstrzymać nazistów.
  Ale amunicja, którą dostarczano tylko drogą morską, nie wystarczyła ...
  Tamara desperacko walczyła ze swoim batalionem bosych dziewcząt.
  Wojowniczki walczyły zaciekle i wykazały się niezrównanym heroizmem i wielką odwagą.
  I prawie nago walczyli zimą i mrozem.
  Tamara bosą stopą rzuciła granat, po czym wystrzeliła, powalając przeciwników i pisnęła:
  - Za ZSRR!
  Anna też rzuciła granat gołymi palcami u stóp i zaćwierkała:
  - Za komunizm!
  Akulina oddała celną serię, znokautowała wrogów i krzyknęła:
  - Za wielkość Rosji!
  Victoria uderzyła wroga, zaczęła kosić wroga, odcinając mu brodę jak brzytwą i mruknęła:
  - ZSRR stanie!
  Olympias, strzelająca do wroga i rzucająca ładunkiem wybuchowym bosymi stopami, vyaknula:
  - Za Ojczyznę i zwycięstwo do końca!
  Tak walczą dziewczyny. Działają desperacko iz ogromną determinacją.
  Tamara, strzelając, zauważyła:
  - Diabeł ich nie weźmie, a potem my je weźmiemy!
  Walka tutaj jest brutalna i jednocześnie konstruktywna....
  Anastasia Vedmakova walczy na niebie ... Jej twarz nawet wykrzywia się z wściekłości i piszczy:
  - Witaj era komunizmu!
  I gołymi palcami celuje w cel z armaty lotniczej i strąca wrogie samoloty, po czym wrzeszczy:
  - Za sukcesy w pracy!
  Akulina Orłowa, powalając przeciwników, pewnie ryczy, obnażając zęby:
  - Za tak wielki komunizm, na całej planecie!
  Pilot krzyczy:
  Nawet dzieci nas znają!
  I bosymi stopami kieruje działko samolotu na cel, miażdży wroga i piszczy:
  - W imię epoki komunizmu!
  Spójrzmy prawdzie w oczy, dziewczyna jest terminatorem i płonącym płomieniem. Żaden wulkan nie może się z nim równać.
  Akulina Orłowa śpiewała:
  - Ja już, jaki dzień, wiara w Boga marzę, jestem taki leniwy, nie chce mi się modlić!
  I agresywnie mrugały piękności.
  Oto walki...
  A samoloty dziewczyn są przestarzałe. I to jest ich solidny minus. A także ciężki i niezbyt zwrotny ...
  Jeden z walczących chłopców został zestrzelony i nie zdążył wyskoczyć ze spadochronem. I to jest oczywiście jego kolosalny wyczyn.
  Dziewczyny walczą w powietrzu i dobrze się bawią...
  Albina i Alvina walczą na dobrych myśliwcach ME-309 i oczywiście aktywnie zdobywają punkty.
  Dziewczyny są bardzo dumne ze swojego sukcesu...
  Albina bosą stopą zestrzeliła sowiecki samolot i zapiszczała:
  - Za nasze orły!
  Alvina jednym ruchem skosiła trzy rosyjskie samochody i krzyknęła:
  - Za nasze sokoły!
  Dziewczyny słynnie zabrały się do roboty... Ale lubią też torturować rosyjskich żołnierzy.
  Tutaj schwytano czternastoletniego chłopca-pilota. I dla niego smażono piękności dziecięcych okrągłych obcasów. A potem zaczęli polewać nagich lodowatą wodą... Potem wrząca woda i znowu lodowata woda.
  Takie są walczące piękności ....
  Albina śpiewała:
  -Za nasze kły, pazury, zęby, pięści!
  Alvina wrzasnęła ile sił w płucach:
  - Więc chcą dobrej walki!
  A dziewczyny nadal czyniły cuda gołymi stopami i zestrzeliwały sowieckie samoloty.
  Jednak rosyjscy piloci również im odpowiedzieli. Alice i Angela właśnie przeniosły się na Jak-9. I młóćmy Niemców i śpiewajmy jednocześnie;
  Jesteś ucieleśnieniem dzielnego kraju,
  Towarzysz Lenin i Towarzysz Stalin...
  W ZSRR wszyscy ludzie są naprawdę równi,
  A pięści są zrobione z żelaza i stali!
  
  Dla Lenina bestia Adolf się nie boi,
  Teraz Władimir jest przywódcą towarzyszu Stalin...
  Trafiliśmy Fritza w oko nie w brew,
  Wszyscy naziści zostali jednocześnie rozdarci!
  
  Rosja to moja ojczyzna
  Wielka, bezgraniczna Ojczyzna...
  Wszystkie narody to jedna rodzina,
  Niedługo będziemy żyć w komunizmie!
  
  Uczyńmy nasz kraj silniejszym
  Niech Rosja szybko zmieni kolor na zielony ...
  Raczej uderzymy faszystę w czoło,
  I uwierz mi, nasza moc nie zamienia się w kamień!
  
  A Jezus jako przywódca jest całkiem wielki,
  On jest naszym Panem i Białym Bogiem Wszechświata...
  A Führer zostanie bardzo mocno pobity,
  W końcu nasza dzielność się nie zmieniła!
  
  Tak, dla dobra naszej Ojczyzny, święty,
  Będziemy zaciekle walczyć z Fritzem...
  Dziewczyna biegnie boso po śniegu
  Chce walczyć z wściekłością!
  
  Tak, Stalin został teraz sowieckim przywódcą,
  Taki wielki, odważny i zręczny...
  Nie dotykaj Rosji komunizmu,
  Chociaż moc Lucyfera jest z tobą!
  
  Możemy dorwać Hitlera, uwierz mi
  Choć obdarzony demoniczną mocą...
  Jeden Hitler to drapieżna bestia,
  Chociaż przyznam, że Fritzowie nie są kretynami!
  
  Krótko mówiąc, wkroczymy do berlińskich myśliwców,
  Tam będzie z nami Lenin, czyli Stalin...
  Faszyści jak szczenięta łatwo łzawią,
  I wierzcie, że nasza siła nie osłabnie!
  . ROZDZIAŁ 6
  Nadszedł nowy rok 1944... Mimo bardzo trudnej sytuacji na frontach w ZSRR trwały prace nad stworzeniem nowej technologii. W szczególności duże nadzieje wiązano z czołgiem IS-2 i jego potężnym uzbrojeniem. 122-milimetrowe działo mogłoby stać się potężnym argumentem w wojnie z nazistami. Nadzieje wiązano również z T-34-85 z mocniejszym działem, dużą wieżą, ale z tym samym kadłubem i podwoziem.
  Gorzej było z samolotami. Jak-3 nie mógł zostać wprowadzony do produkcji z powodu braku wysokiej jakości duraluminium, a LAGG-7, ze względu na nowy silnik, nie mógł zostać uruchomiony bez spadku produkcji.
  Stalin zdecydował więc, że na razie głównym radzieckim myśliwcem będą Jak-9 i LAGG-5, a samolot szturmowy Ił-2 będzie łatwy w produkcji i wytrzymały. A w czołgach stopniowe przejście na T-34-85 i IS-2.
  Choć żeby nie było spadku produkcji...
  A front pękał w szwach, Niemcy zdobyli Kaukaz. Machaczkała upadła, a oni już zbliżali się do granic Azerbejdżanu!
  Tutaj Tamara walczyła ze swoim batalionem kobiecym. Ponownie dziewczęta w łachmanach od tunik i boso walczyły z przeważającymi siłami wroga.
  Tamara wystrzeliła linię na nazistów, odcinając niektórych wrogów. A potem bosymi stopami rzuciła granat o śmiercionośnej sile i zaćwierkała:
  - Chwała ZSRR!
  Anna bardzo celnie strzelała do nazistów. A bosymi stopami rzucała granaty o śmiercionośnej sile, rozrywając przeciwników na strzępy.
  Wtedy krzyknęła:
  - Chwała komunizmowi!
  Akulina, strzelając do wroga, odcięła faszystowską piechotę. Ścięła Fritza, rzucając bosymi stopami granat i pisnęła:
  - Za Rosję, naszą wielką matkę!
  Victoria, strzelając do wroga i obrzucając go bosą stopą granatami, zauważyła:
  - Za wielką Ojczyznę!
  Olympias, również strzelając z karabinu maszynowego, krzyknął:
  - Chwała czasom wielkiego komunizmu!
  Kobiety walczące są niesamowite...
  Walczą, jak przystało na piękności...
  Tamara, walcząc, przypomniała sobie początek wojny. Jak musiała uciekać przed wojskami niemieckimi. Wtedy usłyszała huk wystrzałów. Dziewczyna opuściła kanonadę. Jej przyjaciółka Tatyana została złapana przez Niemców i zabrali nowe buty, zerwali biżuterię i kolczyki. I zawieźli ją boso do niewoli ... Tatyana była córką sekretarza komitetu regionalnego i często nie musiała chodzić bez butów. To upokorzenie dumy, chodzenie boso jak zwykły człowiek i boli delikatne podeszwy. Dziewczyna zamoczyła nogi we krwi i jęczała przy każdym kroku.
  Tamara też miała na sobie nowe buty, które dostała, i pocierała pięty po długim spacerze. I zdjęła buty, poszła boso. To dziewczyna ze wsi, która spełniła swój obowiązek na Ukrainie. Jej nogi w dzieciństwie szły po górskich zboczach. A tego z pewnością nie da się porównać z drogami na równinie. To prawda, że \u200b\u200bjej modzele już odeszły od podeszwy i nie jest tak wygodnie chodzić. Ale stopy szybko znów stwardniały. I prawie nie cierpiała.
  Ale Tatyana wkrótce powaliła nogi tak bardzo, że nie mogła już chodzić. Niemcy by ją zastrzelili, ale zlitowali się nad pięknością. Wsadzili mnie na wóz, ale w zamian kazali śpiewać. Tatyana miała przyjemny głos i zaśpiewała im kilka politycznie neutralnych piosenek.
  Co stało się z nią dalej, Tamara nie wiedziała. Sama spacerowała po lesie, dotykała bosymi stopami guzków, guzków, gałązek, a nawet była zadowolona. To wtedy, gdy idziesz po ostrych kamieniach górskich, wtedy nawet zrogowaciałe podeszwy, jeśli idziesz przez długi czas, staje się to ostre i bolesne. A jeszcze bardziej nieprzyjemne jest chodzenie po cierniach. Kiedy te wbijają się w podeszwy, staje się to znacznie bardziej bolesne, nawet dla szorstkich podeszew dziewczyny.
  Tamara w kampanii ogarnęło zmęczenie i głód. Dziewczyna zjadła jagody, a to nie wystarczyło. A Niemcy posuwali się szybko. W ukraińskich lasach Tamara, przyzwyczajona do życia w górach, nie znała dobrze swojej drogi. Zgubiłem się i wylądowałem z tyłu.
  A teraz, jak ścigany kot w lesie. Potem dziewczyna złapała Niemców na motocyklu. Zatrzymali samochód z wózkiem po wodę. A Tamara podkradła się do karabinu maszynowego i jak to tnie z niego wroga. I ciąć niepewnie, ale dokładnie. A naziści padają i wiją się w agonii. Tamara ich wykańcza. Przesunęła bosą piętę do podbródka, upadł. I dziewczyna go dostała.
  Następnie piękność wspięła się na motocykl i naciskając pedał bosą stopą, odjechała.
  Dlatego poruszanie się jest o wiele przyjemniejsze niż chodzenie boso.
  Tamara śpiewała po drodze:
  - Fajnie bracia, fajnie, fajnie bracia żyć! Nie musisz się smucić z naszym atamanem!
  Tak powstało pole bitwy.
  A teraz walczy z nazistami jak terminator z Komsomołu. Ale siły są nierówne, a batalion dziewcząt jest zmuszony do wycofania się. Tutaj gotują się bitwy, jak woda w gigantycznym kotle nad wulkanem.
  Anna, strzelając i rzucając bosymi stopami granat ze śmiertelną siłą, zauważyła:
  - Na wojnie wszystkie środki są dobre, z wyjątkiem samobójczych!
  Akulina, strzelając do wroga, powalając nazistów, zauważył:
  - We wszystkim będziemy pierwsi!
  A bosy obcas dziewczyny dał dar zniszczenia.
  Victoria, strzelając do nazistów i zabijając wrogów automatycznymi seriami, krzyknęła:
  - Nie będzie litości dla wrogów!
  I mrugnęła do swoich towarzyszy.
  Olympias rzuciła gołymi, rzeźbionymi nogami, ciężką wiązką granatów i zapiszczała:
  - O wielkość najbardziej humanitarnego dworu świata i komunizmu!
  Wojownicy są tutaj naprawdę chwalebni i lubią epokę kosmiczną.
  Walczą z wielką zaciekłością.
  Ale naziści wciąż posuwają się naprzód na Kaukazie. W lutym 1944 roku Niemcy i Turcy zjednoczyli się, dzieląc wojska radzieckie na dwie nierówne części.
  Führer zażądał wykończenia ZSRR. Astrachań wciąż się bronił. Naziści jak zawsze w mundurach bojowych... Pierwsze ME-262 walczą w powietrzu. Należy zauważyć, że nie wywoływały one sensacji. Przy dużej prędkości trafienie z dział samolotów 30 mm nie jest zbyt wygodne. Tak, należy to potraktować poważnie. ME-262 ma również pewne problemy ze względu na swoją wagę. W szczególności z manewrowością.
  Bardziej udany w użyciu był TA-152, który zakochał się w pilotach i stał się koniem pociągowym. W rzeczywistości samochód i bombowiec pierwszej linii oraz myśliwiec i samolot szturmowy. Pojawiły się nawet pomysły na całkowite przeniesienie lotnictwa niemieckiego na ten samolot. Wśród jego zalet należy wymienić przeżywalność i szybkość oraz potężną broń, odpowiednią zarówno dla samolotu szturmowego, jak i myśliwca.
  Coraz aktywniej wykorzystywany jest również modernizowany ME-309. ME-109 jest nadal w służbie, który nie jest usuwany z powodu nie zmniejszania produkcji. Pojawiła się nawet nowa modyfikacja ME-109 "K" z mocniejszym silnikiem, uzbrojonym jednocześnie w pięć wiatrówek. Nie da się tak łatwo pokonać takiej maszyny.
  ME-309 otrzymał również mocniejszy silnik i zamiecione skrzydła. Bardzo niebezpieczny samochód. Radzieccy piloci nadal latają starymi samolotami, a ich jakość tylko spada. Póki co jednak Jak-9 nie jest taki zły, jest dość zwrotny i nie potrzebuje nadmiernej prędkości.
  Wojska niemieckie są silne... Były spory o czołg T-34-85. Czy warto pogrubiać pancerz wieży? W końcu w tym przypadku waga wzrośnie. I należy zauważyć, że jakość radzieckiej zbroi spadła. Brakuje pierwiastków stopowych, a jakość spawania czy odlewania spadła do poziomu krytycznego.
  Ale dziewczyny walczą jak bohaterki...
  Potem czołg Elżbiety pęka i dziewczyny wychodzą. Boso iw bikini biegają po śniegu, zostawiając pełne wdzięku ślady stóp.
  Catherine zauważyła ze złym spojrzeniem:
  - Jesteśmy całkowicie uduszeni!
  Elena zauważyła ze złością:
  Ale i tak wygramy!
  Elizabeth wystrzeliła z pistoletu, trafiając w niemieckiego motocyklistę i mruknęła:
  - Uderzyłem Niemca! Jak dostanie ode mnie apt!
  Eufrazja zanotowała energicznie:
  - Tam kończą swoje życie i nie uciekają z powrotem!
  Catherine była agresywną dziewczyną i śpiewała:
  - W naszej furii śpiewamy hymny imperium!
  Dziewczyny biegną dla siebie, a ich bose, okrągłe obcasy błyskają.
  Chłopak, widząc dziewczyny, przerażony zapytał je:
  - A skąd przyszedłeś boso?
  Elżbieta odpowiedziała:
  - Wykonajmy manewr taktyczny!
  Chłopiec szczebiotał:
  - Raz, dwa - żałoba nie jest problemem,
  Nigdy nie powinieneś się wycofywać!
  Trzymaj nos i ogon wyżej za pomocą fajki,
  Wiedz, że prawdziwy przyjaciel jest zawsze z tobą!
  Catherine zaćwierkała, szczerząc zęby:
  - Wiedz, że prawdziwy przyjaciel jest zawsze z tobą!
  Elena krzyknęła:
  - Nie bój się! Wrócimy....
  I wszystkie cztery dziewczyny krzyknęły chórem;
  Wierzę, że cały świat się obudzi
  Faszyzm się skończy...
  I zaświeci słońce
  Droga, oświecająca komunizm!
  Wojownicy są gotowi rozerwać każdego Niemca... A boso w śniegu są tak seksowni i piękni. Jakie piękne są te dziewczyny, jak kwitnące i niewiędnące róże.
  Otóż Hitler nie żartuje, a wokół naszej Ojczyzny kręci chmurami. Zatapia zęby w samym sercu i pije jej krew!
  A dziewczyny zostawiają po sobie bardzo piękne ślady. Niemcy podążają tymi śladami, klękają na kolanach i patrzą chciwie. To są dzicy wojownicy. A Niemcy całują ślady stóp dziewcząt.
  A Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova walczą na niebie. Dwie cudowne dziewczyny.
  Anastazja, zestrzeliwując nazistów i zawracając samolot bosymi stopami, śpiewała:
  Będziemy walczyć o lepsze jutro!
  Akulina, odcinając ogony nazistom bosymi palcami u nóg, ćwierkała:
  - Pocałujmy się!
  A dziewczęta znów młócą Niemców bez litości i ceremonii. Tacy są mądrzy.
  Anastasia, ponownie obróciła swój Jak-9 i piszcząc, vyaknula:
  - Tak nazywa się komunizm!
  Akulina zgodziła się z tym:
  Wierzę, że cały świat się obudzi...
  Anastazja, powalając Niemców, mruknęła:
  - Ojczyzna jest naszym słońcem!
  I takie są tutaj walczące dziewczęta, najwyższa klasa radziecka.
  A Niemcy to rozumieją, bardzo ciężko. A operacje wojskowe rozwijają się...
  W marcu naziści rozpoczęli szturm na Baku. Dochodzi do ataku na duże miasto pełne ropy. Walki są zacięte.
  Niemcy ostrzeliwują Baku przy użyciu ciężkiej artylerii.
  I zbombardowany przez szturmowców. Ale bomby zrzucają też pierwsze, najnowsze Yu-488, które wyróżniają się kolosalną mocą. Te maszyny to po prostu bestie.
  Na jednym z nich Gertruda, Ewa i Frida. Piękne dziewczyny, mając doskonały widok, zrzucają bomby na sowieckie pozycje. I zabijają żołnierzy Armii Czerwonej i cywilów.
  Baku płonie... Dym unosi się w słupach. Płoną szyby naftowe, wszystko się pali.
  Gertruda mówi z uśmiechem:
  - Bóg kocha Niemcy!
  Eva, naciskając bosą piętą na dźwignię i zrzucając bomby, zgadza się:
  - Oczywiście! Jesteśmy wybraną rasą!
  Frida śpiewała agresywnie:
  - Nasi ludzie są wybrańcami nieba!
  I mrugnęła do swoich towarzyszy. To są dziewczyny tutaj i walczące, po prostu ucieleśnienie agresywności. I siła bojowa.
  Gertruda wystrzeliła z wiatrówek i zaćwierkała:
  - Za wielkość naszej Ojczyzny!
  Eve, strzelając do przeciwników, potwierdziła:
  - O kolosalną wielkość!
  Widać, że dziewczyny szybko opanowały samoloty. To są walczące dziewczyny.
  I nie możesz ich po prostu wygrać w karty. I młócą wrogów z dzikim szaleństwem.
  Frida zauważyła:
  - Jestem kobietą wielkich marzeń i piękna!
  Następnie ponownie strzelała z dział lotniczych, zestrzeliwując radzieckie myśliwce, które próbowały zaatakować niemieckiego potwora.
  Tak, wobec nazistów istnieje poczucie, że nie mogą się oprzeć.
  Baku jest atakowane.
  Tamara i jej batalion walczą o to miasto. Dziewczęta walczą zaciekle i wykazują się niezrównanym heroizmem.
  Tamara odwróciła się, bosymi stopami rzuciła granat, rozpędzając Niemców i ich najemników, zapiszczała:
  - Za bezkresną Ojczyznę!
  I mrugnęła do swoich towarzyszy. Jest wojownikiem najwyższego poziomu, który nie ma sobie równych.
  Chociaż oczywiście inne dziewczyny nie są złe. Powiedzmy, że walczą bardzo dobrze.
  Na przykład Anna wzięła, położyła nazistów, jakby uderzeniem sierpa.
  I zaćwierkał:
  - Za ZSRR!
  A bosą piętą dała morderczy prezent śmierci.
  Akulina, strzelając do wroga, zapiszczała:
  - Za moją Ojczyznę!
  A bosymi stopami, jak uruchomić prezentacje unicestwienia, które eksterminują wszystkich z rzędu.
  Victoria walczy z wrogami, działając desperacko i zdecydowanie. Powala przeciwników seriami. Następnie bosymi stopami rzuca granaty z zabójczą siłą. I piszczy:
  - Za idee komunizmu!
  Olimpiada też walczy. A ta bohaterska dziewczyna rzuci całe pudełko materiałów wybuchowych gołymi, muskularnymi nogami. A czołg "Lew" się przewróci.
  Wojownik woła:
  - Ale Pasaranie!
  Walczące dziewczyny i bardzo piękne. Nigdy się nie poddawaj i nigdy się nie poddawaj. Mają moc terminatorów.
  A siły są bardzo nierówne... Baku ogarnia pożar. Wojska radzieckie nie mają wystarczającej ilości amunicji. I to jest główny problem.
  Wielu poddaje się w rozpaczy.
  Gerda i jej zespół zmuszają męskich niewolników do całowania ich nagich stóp. Ci posłusznie to robią i liżą po piętach.
  Następnie dziewczyny ponownie wsiadają do Pantery-2 i strzelają. Wybijając sowieckie działa...
  Prawie cały Kaukaz został już zdobyty. Ale Erewań wciąż się broni. Bohatersko walczy miasto Poti - ostatni port, w którym wciąż trzymają się resztki Floty Czarnomorskiej.
  A tam walczą dziewczyny różnych narodowości. A oddział bosych Gulnazi walczy. Piękna Gruzinka i ma drużynę dla dziewczyny.
  Gulnazi rzuca gołą stopą paczkę z materiałami wybuchowymi, rozdziera hitlerowców i piszczy:
  - Chwała wielkości światowego komunizmu!
  Tamila, jej partnerka, również rzuca bosą stopą śmiercionośny granat, rozrywając Turków i piszczy:
  - Za Ojczyznę!
  Masza jest dziewczyną z Rosji, odwraca się i gołymi stopami rzuca wybuchową moc i rozbija nazistów, krzyczy:
  - Chwała czasom światowego komunizmu!
  Margarita również daje celny zwrot. Skosiła nazistów i posłała bosą piętą ofiarę morderczej śmierci, miażdżąc przeciwników i piszcząc:
  - Za nasze zwycięstwo!
  W ten sposób dziewczęta walczą bohatersko. I naprawdę nie można ich zatrzymać ani zawrócić. Są po prostu wojowniczkami i super. A jeśli walczą, to jak bohaterowie i supermeni!
  Ale, niestety, trudno jest oprzeć się nazistom i ich przeważającym siłom. Na niebie Albina i Alvina zyskują pewne konta. Zestrzelono tak wiele samolotów, że nie można ich zatrzymać.
  Albina, zestrzeliwując bosymi stopami kolejny sowiecki samolot, śpiewała:
  - Nie możemy zostać pokonani, myśliwy zamienia się w grę!
  Alvina, odcinając przeciwników i energicznie kręcąc głową na potężnym karku, ćwierkała:
  - Chwała epoce nowego porządku aryjskiego!
  A także daje bosą piętę ...
  Dziewczyny zestrzeliły już ponad pięćset samolotów każda i otrzymały Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża ze złotymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami.
  To są po prostu niewiarygodne piękności. A jeśli wrogowie III Rzeszy są już bici, to tych diabłów nie da się powstrzymać. Tylko w pobliżu Marsylii zestrzelono ponad 500 samolotów. Zjawisko to jest oczywiście na wierzchu. Hitler postanowił nawet zatwierdzić szósty stopień Krzyża Kawalerskiego Żelaznego Krzyża z platynowymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami.
  Otrzyma go ten, kto pierwszy przekroczy tysiąc zestrzelonych samolotów. A efekt będzie po prostu fenomenalny.
  Albina odcięła jednocześnie pięć sowieckich samolotów jedną serią dział lotniczych kalibru 30 mm i naciskając spusty bosymi stopami gruchała:
  - Chwała naszej sile!
  Alvina, kosząc radzieckie samochody i ścinając wrogów gołymi palcami u nóg, vyaknula:
  - Wielka chwała bohaterstwu!
  A wojownicy mrugali do siebie!
  Walczą jak zawsze w bikini i boso i to jest ich siła. Dziewczyny są po prostu supermenami-kobietami. Nawet jeśli służą złej sprawie. I uwielbiają smażyć iskrą po piętach schwytanym pionierom. Oto dziewczyny tutaj. Brutalne, ale urocze.
  Albina powiedziała kiedyś:
  - Na świecie nie ma dobroci, jest tylko słabość!
  A bosą piętą zrzuciła kilka bomb na pozycje radzieckie, niszcząc trzy działa.
  To są wojownicy, którzy nikomu nie okazują litości! Ale ich ciosy są po prostu miażdżące.
  Alvina zauważyła z uśmiechem:
  - Nie ma miejsca dla słabych pod słońcem!
  I mrugnęła do swojego partnera.
  Wojownicy, którzy nie okazują słabości i nigdy się nie poddają. Są prawdziwymi mistrzami mistrzów. Chociaż ze znakiem minus, gdyż służą złej sile.
  Ale jednocześnie zabawny i czarujący.
  Albina, obnażając zęby i posyłając w przeciwników śmiercionośne pociski powietrzne, zaćwierkała:
  - Nazistowskie słowo jest święte - zniszczymy na zawsze!
  Alvina agresywnie zauważyła, powalając przeciwników:
  - Naprawdę jesteśmy piratami!
  Albina, odcinając wrogów, potwierdziła:
  - Wszystko inne to sen!
  A wojownicy stali się tak miażdżący i powalający wszystkich, jak strzelanie krążkami pałkami.
  Alvina ćwierkała, miażdżąc rosyjskie samoloty:
  - Walczymy z orłami Hitlera!
  I mrugnęła do swoich towarzyszy.
  Wojownicy tutaj w rzeczywistości puszczają wnętrzności wrogom. Armia Czerwona otrzymuje od nich kapitał.
  Walczące dziewczęta tak gorliwie wybijają rosyjskie wojska.
  Ale Helga na TA-152 niszczy radzieckie siły lądowe. Powala SAU-85 i piszczy:
  - Za wielkość Niemiec i ich synów i córek!
  Ale walki o Astrachań wciąż trwają.
  Dziewczyny, które mają ostatnie siły, by się utrzymać.
  Alenka bosą stopą rzuca bombę z materiałami wybuchowymi. Łamie nazistów i piszczy:
  - O święty komunizm!
  Anyuta, strzelając do nazistów, a także rzucając granat bosymi stopami, piszczy:
  - I zbawienie dla kraju!
  Alla, powalając przeciwników i kosząc ich bez zbędnych ceremoni, rzucając granat bosą piętą, zapiszczała:
  - Tak brzmi nasza chwała!
  Maria, niszcząc wrogów, rzucając prezentami śmierci bosymi stopami, ryczy:
  - Jesteśmy wielcy w naszej chwale!
  Marusya, kosząc szeregami nacierających arabskich najemników i bosą nogą rzucając granat, wyje:
  - O zmiany, żeby ceny spadły od razu!
  Matrona, gasząc nazistów z karabinu maszynowego, wzięła go i zapiszczała:
  - Nasza ojczyzna ZSRR! Zostanie zmiażdżony, proszę pana!
  Wojownicy tutaj działają z wielką agresywnością. A ich presja bojowa jest kolosalna.
  Ogólnie pokazują swoje kolosalne akrobacje. I naprawdę nie do powstrzymania ciśnienie.
  Wojownicy boso, ale szczęśliwi...
  Przecież w kwietniu naziści zajęli Baku. Brak amunicji zrobił swoje. W tym samym czasie Poti również upadł prawie jednocześnie. Wytrzymał tylko położony na zboczach Erywań. Ale był też skazany na porażkę. Tam też kończyła się amunicja i żywność. Po prostu Turcy jeszcze nie zaatakowali tego miasta i gromadzą kurz, by umrzeć z głodu.
  Dziewczyny z batalionu Tamary częściowo zniknęły w podziemiu, a część wraz z dowódcą przeszła tyłem na front... Chcieli przebić się do swoich.
  Kaukaz jest już prawie całkowicie zdobyty, ale wojna trwa. Chociaż ZSRR stracił wówczas największe pole naftowe. Ale Armia Czerwona nie jest złamana duchem. I nadal jest ropa w regionie Wołgi, na Syberii iw wielu innych miejscach.
  Hitler nakazał wykończyć Rosjan w Astrachaniu do 20 kwietnia. A walki toczyły się na kolosalną skalę. A bombardowania gwałtownie się nasiliły.
  ZSRR znalazł się pod silną presją. Walki toczyły się o Ałma-Atę, którą szturmowali Japończycy. Miasto było prawie całkowicie otoczone.
  Samurajowie, gdy tylko zrobiło się trochę cieplej, próbowali rozwinąć ofensywę i to w kierunku Magadanu.
  Weronika walczyła w Ałma-Acie i wraz ze swoim batalionem dziewcząt odpierała ataki samurajów.
  A jest ich dużo. Walczą też Chińczycy rekrutowani metodą upadku.
  Japończycy rzucają do walki żółtych żołnierzy... Posuwają się naprzód i dosłownie rzucają sowieckimi pozycjami swoimi trupami.
  Weronika płonie. I kosi szeregi Chińczyków i samurajów. Rzuca granaty bosymi palcami i piszczy:
  - Chwała rosyjskiemu duchowi!
  Marfa też strzela, odcina przeciwników i piszczy:
  - Za naszą Ojczyznę!
  Natasza, strzelając do żołnierzy japońskich i chińskich rekrutowanych do roli mięsa armatniego, piszczy:
  - O Wielki Komunizm!
  Alina, strzelając do samurajów i chińskich bojowników, kosząc ich z wielką pasją i wręczając bosą piętą prezent śmierci, pisnęła:
  - O nowe granice komunizmu!
  Veronica strzela do wroga z wielką celnością i przebija głowy Chińczyków, a jednocześnie piszczy:
  - Chwała ziemi sowieckiej!
  A swoją gołą nogą posyła kolosalną siłę granatu, który rozdziera wszystkich wrogów.
  Marfa, siekając wroga i rzucając dar śmierci gołymi palcami, piszczy:
  - Rządź erą komunizmu!
  Nataszka podarła, rzucając bosą stopą wybuchową paczkę, masę chińskich, vyaknula:
  - O nowy sowiecki porządek!
  Alina, strzelając bardzo celnie do wroga, pisnęła:
  - O nowe granice komunizmu będziemy walczyć!
  A jej bosy obcas uległ bombie zniszczenia.
  Walczące dziewczyny, jakby iskry leciały im z oczu.
  Nie, Japończycy nie mogą podbić takich ludzi, nawet razem z siłami chińskimi. I samurajska rózga do ataku.
  I znowu rzucają trupami na wszystkie podejścia. Ale jest ich zbyt wielu, a batalion bosych piękności musi się wycofać.
  Są też japońskie dziewczyny ninja. A walka z nimi jest bardzo trudna.
  Są takie błyszczące, walczące i piękne. I rzucają stopami gołymi palcami u nóg, prezentami o wielkiej niszczycielskiej mocy.
  Dziewczyna ninja o niebieskich włosach ścina mieczami radzieckich żołnierzy i piszczy:
  - Na erę panowania cesarza!
  Dziewczyna ninja z żółtymi włosami prowadzi wiatrak, miażdży rosyjskie wojsko i piszczy:
  - Chwała epoce banzai!
  Dziewczyna ninja z rudymi włosami użyła techniki helikoptera, przerwała radzieckiemu oficerowi i krzyknęła:
  - Zawsze wygrywamy!
  Dziewczyna ninja o białych włosach użyła techniki motyla, ścięła trzech rosyjskich żołnierzy i rzuciła grochem bosymi stopami. Eksplodował i przewrócił trzydzieści cztery.
  Wojownik pisnął:
  - Dla nowego japońskiego porządku!
  Takie dziewczyny tutaj są cudowne i naprawdę fajne... A Armia Czerwona na Dalekim Wschodzie spotkała poważnego wroga.
  Ale tutaj, w centrum, wojska radzieckie zadają nagły cios w kierunku Rżewa.
  Tutaj załoga Elizabeth po raz pierwszy walczy na nowym czołgu IS-2. Maszyna, z którą wiążą się pewne nadzieje. Zwykle jest w nim pięciu członków załogi, ale tutaj wojownicy radzą sobie z czterema.
  Elizabeth strzela z działa kalibru 122 mm. Niszczący pocisk leci z morderczą siłą. Opisuje łuk i uderza z dużej odległości T-4.
  Elżbieta woła:
  - Oto, co zrobiłem dobrze!
  Ekaterina w odpowiedzi szarżuje, używa bosych stóp i zauważa z irytacją:
  - A broń nie jest zbyt szybkostrzelna!
  Elżbieta zgodziła się z tym:
  - Wcale nie jest idealnym niszczycielem czołgów!
  Elena, która bosymi stopami pomagała załadować broń, zauważyła:
  - Ale zabójca!
  A potem Catherine wystrzeliła. Pocisk trafił w Panterę na pokładzie z dużej odległości. Tak, zabójcza broń...
  Katarzyna zauważyła:
  - Mamy dużo energii i podekscytowania!
  Elena zgodziła się z tym:
  - Bardzo! Chwała Rosji!
  Eufrazja zauważyła również:
  - Widoczność tego auta jest słaba dziewczyny. Jak to strzelasz?
  Elena logicznie zauważyła:
  - A to nasze wyszkolone oko! Jeśli pokonamy, to pokonamy!
  A wojownicy śpiewali chórem:
  - Nie będziemy się bać i zawsze będziemy walczyć!
  . ROZDZIAŁ 7
  21 kwietnia Astrachań nadal częściowo znajdował się pod kontrolą sowiecką. Niemiec nie był tym całkowicie zachwycony.
  Ukształtowanie terenu pozwalało tu na dobrą obronę. A Niemcy postanowili zmienić taktykę. Zamiast ataków przeszli na bombardowanie i ostrzał.
  Alenka i jej zespół ukryli się w bunkrze i przeczekali masowy ostrzał.
  Dziewczyn było tylko sześć, grających w karty. Trzymali pokłady bosymi stopami i dyskutowali.
  Anyuta powiedział ze złością:
  - Na Kaukazie nie zdobyto tylko Erewania. To dopiero nasza ostatnia wyspa w tym regionie. Co dalej?
  Alenka logicznie zasugerowała:
  - Najprawdopodobniej pojadą do Moskwy. To jest ich credo!
  Allah zauważył z westchnieniem:
  - Siły są bardzo nierówne... Naprawdę przegrywamy wojnę i mamy za mało żołnierzy!
  Maria logicznie zauważyła:
  - A naziści przegrywają! Nie mogą się nam oprzeć!
  Swoją opinię wyraziła Matrena, rzucając bosymi stopami mapę:
  - Urodziliśmy się, by wygrywać i na pewno wygramy, wiem to!
  Marusya zgodziła się, pokonując rywalkę bosymi stopami:
  - Oczywiście, nie ma wątpliwości!
  Alenka nie byłaby takim optymistą, rzucając kartkę gołą, opaloną nogą:
  "My, dziewczyny, być może będziemy musieli żyć pod okupacją, ale wierzę, że na pewno wygramy!"
  Anyuta powiedział z naciskiem:
  - Możesz walczyć metodami partyzanckimi i będzie bardzo pięknie, gdy walczysz z tak bardzo fajnymi!
  Allah agresywnie zauważył:
  - Powinieneś walczyć bardziej aktywnie!
  Dziewczyny uciszyły rozmowę. Potem przeszli do innego tematu.
  Marusya zauważyła z irytacją:
  - Liczba wiernych rośnie. Wbrew wszelkiej logice!
  Ania odpowiedziała na to:
  Nikt jeszcze nie udowodnił, że Boga nie ma. I nie może udowodnić, że jest inaczej. Więc tutaj można dyskutować w nieskończoność.
  Elena potwierdziła:
  - A kłócenie się tutaj jest głupie i bezużyteczne!
  Allah zgodził się z tym:
  - Tak, ta rozmowa jest bezużyteczna. Co więcej, jeśli Bóg istnieje, to jest taki, że lepiej, żeby go nie było!
  Matryona zachichotała i zauważyła:
  - Lepiej, żeby takiego Boga nie było! Póki co, śpiewajmy!
  A dziewczęta śpiewały chórem;
  Jesteśmy dziewczętami, wstępujemy do Komsomołu,
  Złożyli przysięgę na wiarę, że będą Ojczyzną ...
  Aby nazistów czekała wściekła klęska,
  No i Rosja żyć w komunizmie!
  
  Przecież Lenin jest z nami jak metal,
  Z brązu, który jest mocniejszy niż jakakolwiek stal ...
  Marzyłem o obracaniu światów
  Jak zapisał wielki geniusz Stalin!
  
  Sprawimy, że Ojczyzna będzie chłodniejsza
  I wzniesiemy Ojczyznę ponad gwiazdy...
  Niech będzie sukces z członkami Komsomołu,
  Nawet jeśli nasze stopy są bose!
  
  Faszyści napadli na moją ojczyznę,
  Od wschodu bezczelnie wspinają się samurajowie...
  Kocham Jezusa i Stalina
  I wierzę przeciwnikowi, że rozerwiemy go na strzępy!
  
  W końcu jest z nami słynny bóg Svarog,
  Który komunizm, żartobliwie, zbuduje...
  Chwalebna Różdżka jest silniejsza niż wszystko we wszechświecie,
  Doda do świadomości i woli!
  
  Wierzymy, że nigdy się nie poddamy
  Nie rzucajcie ojczyzny na kolana...
  Towarzysz Stalin jest jasną gwiazdą,
  A naszym nauczycielem jest mądry geniusz Lenin!
  
  Uczynimy naszą Ojczyznę,
  Piękniejsze i promienne na planecie...
  I tak będzie, poznaj śmiercionośną broń,
  Niech bawią się dorośli i dzieci!
  
  Spal Svaroga, nie płoń w sercu,
  Jesteś patronem wszystkich mieczy Rosji ...
  Wkrótce zbudujemy, wierzę, silny raj,
  Jezus przyjdzie święta misja!
  
  Nie ufaj przyjaciołom z gangu Hitlera
  Że wygra łatwo i groźnie...
  Wszystko czego potrzebujesz to jedna rodzina -
  I uwierzcie, że jeszcze nie jest za późno, by pokochać Ojczyznę!
  
  Panie Wszechmogący chroń nas wszystkich,
  Podnieście trójkolorową flagę nad ziemią...
  A zły drapieżnik zamieni się w grę,
  Poradzimy sobie z Szatanem!
  
  Kocham Wielką Ojczyznę
  W całym wszechświecie nie ma piękniejszej ciebie
  Nie sprzedamy Rosji za rubla,
  Budujmy pokój i szczęście we wszechświecie!
  
  W imię naszej Ojczyzny sen,
  Wielka Rosja powstanie...
  Wszystko inne to tylko próżność
  A nowy mesjasz będzie z nami!
  
  O moja wszechmocna Łado,
  Dasz miłość i pokój Rosjanom ...
  Zwracam się do Ciebie, więc modlę się,
  A jeśli to konieczne, uderz piorunem!
  
  Maryjo Matko Boża Niebios,
  Wszechświat dał Jezusowi...
  Dla ciebie wielki Bóg zmartwychwstał,
  Ludzie nie stracili prawdziwego smaku!
  
  Zauważ, że są członkowie Komsomołu
  Bogowie Rosji są bardzo szanowani ...
  Jesteśmy wielkimi synami Ojczyzny,
  Rosjanie zawsze wygrywają!
  
  Przyjaciele muszą modlić się do Ojczyzny,
  Perun, Yarilo i Svarog są potężni...
  Będziemy bardzo silnymi mężami
  I nawet zdmuchniemy chmury na niebie!
  
  Teraz wróg został już odrzucony z Moskwy,
  Bardzo skrzywdziłeś faszystów...
  Jesteśmy wierni Jezusowi i Stalinowi,
  Będzie wystarczająco dużo czołgów z bronią!
  
  Nie, wróg nie będzie w stanie powstrzymać Rosjan,
  Ponieważ nasi wojownicy są wszechpotężni...
  Egzaminy, przekazanie, tylko za pięć,
  Aby każdy chłopiec był bardzo silny!
  
  Uwierz mi, Stalingrad będzie wspaniały,
  I uchronimy go przed atakiem ...
  Nadejdzie zwycięskie ustawienie rycerzy,
  Chociaż krew płynie niepohamowanie!
  
  Bose dziewczyny na mrozie
  Biegną, migocąc piętami ...
  I uderzą faszystów pięścią,
  Nietowarzyski Kain zostanie zmiażdżony!
  
  Wszystko będzie, ludzie dobrze wiedzą
  Jesteśmy w kosmosie, otworzymy konstelacje...
  Przecież grzechem jest wątpić w męstwo,
  I będzie człowiek na tronie Bożym!
  
  Nauka wkrótce wskrzesi umarłych,
  Będziemy mogli stać się młodsi i piękniejsi...
  Nad nami złotoskrzydły cherubin,
  Do mojej pięknej matki Rosji!
  Dziewczyny dobrze zaśpiewały cały wiersz i nadal grały w karty bosymi stopami ...
  22 kwietnia były urodziny Lenina. Dziewczyny piły alkohol rozcieńczony wodą i kawą i mruczały pod nosem...
  Armia Czerwona przeprowadziła w centrum kolejną operację Rzhev-Sychevsk. Niemcy byli w defensywie i walczyli. Walczyły nowe radzieckie czołgi T-34-85 i IS-2. Ostatni samochód często ugrzązł w błocie. Tak, a zbroja "Tygrysa" -2 i cięższych "Kotów" nie wzięła na czoło. "Pantera" -2 również mogła zostać przebita tylko z bliska.
  Najbardziej niemieckie auto przebiło radzieckie z większej odległości.
  Hitler był ogólnie zadowolony z "Pantery" -2, która jest zadowalająco chroniona, a także z dobrych osiągów w prowadzeniu i uzbrojenia. Zażądał jednak stworzenia czołgu, który byłby lepiej chroniony, a jednocześnie prowadziłby się znośnie...
  "Mysz" w tym przypadku okazała się mało wydajną maszyną. E-100 był aktywnie rozwijany jako część serii E. Lokalizacja silnika i skrzyni biegów miała być wykonana razem, a wieża była węższa i bardziej pochylona, podobnie jak kadłub. Grubość pancerza pozostała porównywalna z Mausem, podobnie jak uzbrojenie, ale ciężar musiał zostać zmniejszony do 130 ton ze względu na wzrost. Wręcz przeciwnie, silnik powinien był stać się mocniejszy przy 1500 koni mechanicznych, a czołg miał zadowalającą mobilność.
  Ogólnie seria "E" miała być nową generacją czołgów. Z niższymi sylwetkami, z dużymi kątami racjonalnego nachylenia, potężnymi działami i silnikami, zwartym układem.
  Jednak podczas gdy Niemcy mieli już dobre samochody. "Panther" -2 zastąpił poprzedni model. Był też nowy "Tygrys" -2 z mocniejszym silnikiem, wąską wieżą. Lepiej chroniony i lżejszy.
  Tak więc naziści nie siedzieli w miejscu.
  24 kwietnia 1944 roku pierwszy niemiecki bombowiec odrzutowy Arado uderzył w Moskwę prezentem śmierci. Zrzucił bombę z dużej wysokości iz łatwością wyprzedził radzieckie myśliwce.
  Hitler powiedział, że teraz ZSRR nie ma szans, a koniec Armii Czerwonej nastąpi wkrótce.
  25 kwietnia rozpoczął się nowy atak na Astrachań. W bitwie wzięła również udział pierwsza maszyna do robót ziemnych: podziemny czołg.
  Walczyły na nim dwie Niemki: Mercedes i Dora. Warriors wypróbowali podziemny model, który poruszał się w ziemi.
  Choć dość lekki, to z krótkolufowym 75-milimetrowym działem i czterema karabinami maszynowymi.
  Dziewczyny ciągną samochody po ziemi. Wiertła obracają się, przecinając skałę. Ruch jest raczej powolny siedem kilometrów na godzinę, dla pojazdów pod ziemią to nie jest źle.
  Mercedes naciska gołymi palcami pierwszy joystick w niemieckiej armii. Jest bardzo wygodny w obsłudze i wymawia:
  - Oto nasza niemiecka nauka odniosła sukces!
  Dora zgodziła się z tym:
  - Tak, wiemy już dużo! Nasza moc jest bardzo wielka!
  Steruje również za pomocą joysticka. Dziewczyny testują specjalną maszynę z radarem.
  Przed nami radziecka bateria i możesz pod nią zanurkować.
  Mercedes, obnażając zęby, zauważa:
  - Zbudujemy nowy porządek!
  A teraz wyłania się machina nazistów. Odłamkowy pocisk odłamkowo-burzący trafia w radzieckie działa. I uderza żołnierzy Armii Czerwonej.
  Dora mówi ze śmiechem:
  - Witaj wielki rewanżyzmie!
  A bosymi palcami oddaje celne strzały. Uderza wroga i piszczy:
  - Chwała nowemu śnie!
  Mercedes gryzmoli z karabinów maszynowych i wyjąc mówi:
  - Na erę wielkich marzeń!
  Dziewczyny śmieją się i biją brawo. Są to agresywni i bardzo zwinni wojownicy.
  Dona agresywnie zauważa:
  - Na świecie jest wiele dobrych rzeczy!
  I gołymi palcami u nóg naciska guziki i ponownie strzela do sowieckich artylerzystów.
  Mercedes potwierdza z uśmiechem:
  - A będzie jeszcze piękniej!
  I strzela też gołymi palcami. Tak strzelają te walczące dziewczyny.
  Cóż, jakie jest inne urządzenie do wojny ...
  Atak nazistów na Astrachań nasila się...
  Wszystkie podejścia zostały odcięte... A wojska radzieckie zostały zmuszone do poddania się 1 maja 1944 r., po zakończeniu długiej, bohaterskiej obrony miasta. Ta twierdza również upadła.
  Naziści świętowali upadek Astrachania fajerwerkami. Jednak obrona nie poszła na marne. I trochę czasu zajęło Fritzowi uzupełnienie żołnierzy i zebranie rezerw ...
  Fuhrer planował posuwać się w kierunku Saratowa i dalej wzdłuż Wołgi z głęboką obwodnicą Moskwy.
  Ale podczas gdy Niemcy przegrupowywali swoje siły, gromadzili rezerwy. A bitwy wisiały w powietrzu.
  Niemieckie lotnictwo próbowało umocnić swoją przewagę. Testy bojowe ME-262 wykazały brak niezawodności tej maszyny, jej częste awarie i problemy z manewrowością. Tak więc póki co nie było pomysłów na całkowitą wymianę jednostek niemieckich na ten samolot. Przeciwnie, TA-152 okazał się świetną maszyną jak na swoje czasy i był coraz częściej wprowadzany. ME-309 i ME-109 pozostały w służbie.
  Rakietowy ME-163 okazał się dobrym myśliwcem bojowym, ale zbyt krótki czas lotu praktycznie uniemożliwiał jego użycie w walce.
  Bardziej udany okazał się bombowiec odrzutowy Arado, który ze względu na dużą prędkość był prawie niemożliwy do zestrzelenia działami przeciwlotniczymi, a radzieckie myśliwce nie mogły go dogonić. Reaktywni zwiadowcy byli całkiem niezli. Niemcy rozwijali też inne maszyny. Na przykład XE-162, myśliwiec lżejszy niż ME-262, łatwy w produkcji, tani i zwrotny, wykonany głównie z drewna. I inni bojownicy. I ME-1010 i TA-183... I bardziej zaawansowana i niezawodna modyfikacja ME-262 X. I bezogonowe myśliwce Gotha i wiele więcej.
  Jednak jak dotąd niemieckie myśliwce napędzane śmigłem były znacznie silniejsze niż radzieckie maszyny. Które straciły na jakości i były raczej słabe zarówno pod względem silników, jak i uzbrojenia. Co więcej, Jak-9 został jeszcze bardziej uproszczony i teraz umieszczono na nim tylko jedno działko lotnicze kal. 20 mm, rezygnując z karabinu maszynowego. Zmniejszyło to koszty i uprościło produkcję oraz pozwoliło na zmniejszenie masy.
  Mimo to karabin maszynowy przeciwko niemieckim samolotom jest raczej słaby. Do tej pory ZSRR nie mógł sobie pozwolić na produkcję bardziej zaawansowanych modeli samochodów i przechodził w prędkości i uzbrojeniu przed nazistami. Większa waga maszyn stwarzała również problemy z manewrowością.
  A brak paliwa ograniczył szkolenie lotnicze skrzydlatego personelu.
  Alvina i Albina, po opanowaniu potężnej broni ME-309 z przyzwoitą prędkością, nie chciały wylądować na ME-262, który zbyt często się rozbijał. A pod względem szybkości są już silniejsi od Rosjan.
  Alvina, odcinając radziecki samochód, zauważył:
  - Walka na niebie jest interesująca!
  Albina, przy pomocy bosych stóp, celując myśliwcem w cel i miażdżąc go, zgodziła się:
  - Tak, zasadniczo jesteśmy najsilniejsi na świecie!
  A dziewczyny śmiały się jak szalone.
  Maj okazał się względnie spokojny. Armia Czerwona wciąż próbowała odciąć występ Rżewa.
  Elizaveta strzelała z IS-2 do swoich przeciwników... Radziecki samochód miał dobrą ochronę tylko w górnej części czoła kadłuba. Czoło wieży nie jest dostatecznie chronione. I jest przebijany nawet z bliskiej odległości przez działa T-4. Jednak ostatni czołg został ostatecznie wycofany z produkcji w maju, podobnie jak Panther oraz zwykłe Lion i Maus. Teraz w serii "Patera" -2 i "Tygrys" -2 są maksymalnie zunifikowane i mają podobną broń.
  Te maszyny są dobrze chronione na czole, raczej słabe na bokach i różnią się bardziej wagą. Ich osiągi z nowymi silnikami są akceptowalne dla wojska. Ale te czołgi też są tymczasowe... Panther-3 i Tiger-3 z serii E są przygotowywane do ich zastąpienia. Z gęstszym układem, z umiejscowieniem silnika i skrzyni biegów w jednym bloku i poprzecznie, z lekkim, uproszczonym, a jednocześnie przejezdnym i łatwym do naprawy podwoziem.
  Nowe maszyny powinny być lepiej chronione, ale bez znaczącego wzrostu wagi.
  Kosztem broni nie ma tu jedności. Pancerz radzieckich czołgów nie jest zbyt gruby i kiepskiej jakości. I nie ma sensu umieszczać dużego kalibru broni. Wojskowe działo kalibru 88 mm jest w porządku. Bierze trzydzieści cztery z czterech kilometrów, a IS -2 z nieco bliższej. Tak więc rozwój jest w toku...
  W ZSRR trzeba na coś odpowiedzieć. Ale oto co, jeszcze nie jest jasne ... Są plany stworzenia SU-100. To działo samobieżne jest po prostu skuteczne i penetrujące. Z nią wiążą się pewne nadzieje na walkę z rosnącymi czołgami ciężkimi III Rzeszy. Ale trzeba to jeszcze zrobić, jak łuski do takiego potwora, i nawiązać masową produkcję broni, co w warunkach wojennych to nie za dużo, to realne.
  Ale załoga czołgu Elizabeth walczy na T-34-85. A dziewczyny boso iw bikini dzielnie walczą.
  Elżbieta strzela gołymi palcami do nazistów i przebija Panterę w bok, mówiąc:
  - O wielki komunizm!
  A ich trzydziestu czterech podskakuje i szybko się odwraca, strzelając.
  Ekaterina też bardzo celnie strzela do wroga. Przestarzały czołg T-4 rozbija go na bok i piszczy:
  - Chwała rycerzom ZSRR!
  I znów mruga do przyjaciół. Okazało się, że taka wojownicza dziewczyna.
  Elena również strzela do wroga. Przebija go bardzo dokładnie, w tym przypadku rozbijając lodowisko Tygrysa-2 i ryczy na całe gardło:
  - Za świętą Ruś!
  Euphrasia celnie strzela do wroga. Oddaje celny strzał w bok wroga, przebija się przez metal i piszczy:
  - O święty komunizm!
  A dziewczyny pewnie rozstawiają swój czołg i odchodzą od pocisków. Nie jest łatwo pokonać dziewczyny.
  Tutaj przeciwko nim pojawił się najnowszy i budzący grozę "Lew" -2. Spróbuj przebić się przez taki czołg, a on próbuje trafić w trzydzieści cztery.
  I strzela z daleka.
  Elizabeth odpowiedziała na Twitterze:
  - Nie weźmiesz tego!
  I wysyła pocisk do czołgu "Lew" -2 z dużej odległości. Uderza go w czoło.
  Hitlerowiec pęka.
  Potem Katarzyna strzela ponownie, gołymi palcami u nóg wroga, i tym razem pocisk, opisując łuk, po prostu trafia faszystę w długą lufę armaty.
  Katarzyna gruchnęła:
  - Bystre oko, skośne ręce, tu nie chodzi o nas!
  Niemiec, zgubiwszy kufer, zaczął szybko się odwracać i odchodzić. "Lew" -2 to pierwszy niemiecki czołg, w którym skrzynia biegów i silnik znajdują się z przodu w jednym bloku, a skrzynia biegów znajduje się na samym silniku.
  To pozwoliło mu zmniejszyć wzrost i wagę, znacznie zwiększając prędkość. I tak "Lew" -2 wyjechał i miał szansę przełamać dystans...
  Elena, używając bosych stóp, wycelowała broń, wzięła ją i wystrzeliła do wroga. Pocisk trafił w rufę kadłuba Lwa, ale odbił się rykoszetem...
  Elena warknęła:
  - Cholera, odległość jest świetna. Nie dostaniemy go!
  Ekaterina zabulgotała, szczerząc zęby:
  - "Lew", dziewczyny, to jest "Lew", jak my się nie obrażamy! Wkrótce poznacie was przyjaciele, będzie bardzo zawstydzony!
  A ich czołg uderzył w T-3, ten czołg po prostu obrócił się na bok i można go trafić z dużej odległości.
  A dziewczyna strzelała gołymi palcami u stóp i gruchała:
  - Chwała epoce komunizmu na ziemi!
  Euphrasia zauważyła z irytacją, strzelając do wroga i używając bosych pięt:
  - Nasza Ojczyzna jest silna, chroni świat!
  Elżbieta ćwierkała, szczerząc zęby i śpiewała, układając po drodze cały wiersz:
  Szatan nas nie pokona
  Moja ojczyzna jest najpiękniejsza na świecie,
  Chwała pięknemu krajowi....
  Dorośli i dzieci będą w nim szczęśliwi!
  
  Niech zakwitną w nim konwalie,
  A cherubiny grają przyzwoity hymn...
  Führer przyjdzie kaput
  Rosjanie są niezwyciężeni w bitwach!
  
  Członkowie Komsomołu biegają boso,
  Depczą po śniegu bosymi piętami...
  Hitler tylko fajnie wyglądasz
  Przeniosę cię do czołgu!
  
  Czy uda nam się pokonać nazistów
  Jak zawsze jesteśmy bosymi dziewczynami ...
  Najgroźniejszym rycerzem jest nasz niedźwiedź,
  Zabije wszystkich karabinem maszynowym!
  
  Nie, my dziewczyny jesteśmy już bardzo fajne,
  Dosłownie rozrywamy wszystkich wrogów ...
  Nasze pazury, zęby, pięści...
  Zbudujemy miejsce w cudownym raju!
  
  Wierzę, że będzie fajny komunizm,
  Kwitnie w nim kraj, wierz w rady...
  I żałosny nazizm zniknie,
  Wierzę, że będą, wyczyny są śpiewane!
  
  Zakwitnie, wierzę, że krawędź jest burzliwa,
  Od zwycięstwa znowu jesteśmy do zwycięstwa ...
  Pokonaj Japończyka Mikołaja
  Samuraj odpowie za podłość!
  
  Nie damy się przechylić,
  Zmiażdż naszych wrogów jednym ciosem...
  Niech myśliwy zamieni się w zwierzynę
  Zmiażdżyliśmy Wehrmacht nie bez powodu!
  
  
  Uwierz nam, żebyśmy się nie poddawali,
  Rosjanie zawsze potrafili walczyć...
  Ostrzyliśmy nasze bagnety ze stali,
  Führer stanie się wizerunkiem błazna!
  
  Taka jest moja ojczyzna
  Gra w nim rosyjski akordeon ...
  Wszystkie narody są przyjazną rodziną,
  Abel triumfuje, nie Kain!
  
  Wkrótce będzie w chwale ZSRR,
  Chociaż nasz wróg jest okrutny, zdradziecki ...
  Damy przykład męstwa,
  Rosyjski duch będzie uwielbiony w bitwach!
  . ROZDZIAŁ 8
  Maj 1944 minął szybko... Albina i Alvina zbierały rachunki za samoloty.
  To dziewczyny, które jak na skrzydłach cherubinów pędzą.
  Albina bosymi stopami zestrzeliwuje rosyjski samolot i piszczy:
  - Za Trzecią Rzeszę!
  Alvina też jest bosa iw bikini strąca sowiecki samolot, rozłupuje go na kawałki i piszczy:
  - O aryjski komunizm!
  Następnie dziewczęta, używając armaty 37 mm, zaczęły strzelać do sowieckich czołgów.
  Wybijają trzydziestu czterech i piszczą:
  - Jesteśmy tacy fajni!
  Albina naciska pedał bosą, okrągłą piętą i ćwierka:
  - Niech komunizm będzie sławny!
  I przebija się przez sowiecki samochód.
  Alvina też celnie strzela do wroga, powala go i piszczy, szczerząc zęby:
  - Nasza prawda jest w pięści!
  Takie dowcipne dziewczyny... I niszczą sowieckie pułki... Na przykład dostali IS-2. Więc zaatakowali go z powietrza i jak przybili go z pistoletu samolotu. Przebili się przez metal i spowodowali spalenie zbiornika. I zdetonuj zestawy bojowe.
  Albina zaćwierkała na całe gardło:
  - Dziewczyna uwielbia zabijać! Oto dziewczyna!
  Alvina syknęła, obnażając perłowe zęby:
  - Chwała naszej Ojczyźnie! Za komunizm!
  Dziewczyny zajęły się już totalitarną eksterminacją przeciwników.
  A Armia Czerwona została pewnie rozbita.
  A Gerda walczyła w załodze swojej "Pantery" -2 i była zaangażowana w całkowite zniszczenie.
  Dziewczyna wycelowała w armatę bosymi stopami. Wbiła trzydziestkę czwórkę i ryknęła:
  - O wielkość komunizmu po aryjsku!
  Charlotte również wystrzeliła bosymi stopami w radziecki czołg, roztrzaskała zbroję i krzyknęła:
  - O wielki sukces na świecie!
  Pieprzone bez większych ceremonii i Christina. Tak, zrobiła to bardzo trafnie, bosą piętą przebiła sowiecką trzydziestkę czwórkę i krzyknęła:
  - Za wielkie granice!
  Magda też po kolei wystrzeliła pocisk i zagruchała:
  - O nowy porządek aryjski!
  Potem dziewczyny wzięły go i zaśpiewały unisono:
  - Wszyscy jesteśmy skinheadowymi fanami wolności, walczymy o nowy porządek! Wkrótce narody staną się aryjskie, walczymy ogniem i mieczem!
  Muszę powiedzieć, że wojownicy okazali się bardzo waleczni. A jeśli zestrzelą wroga, to do końca.
  Związek Radziecki jest atakowany przez przeważające siły. Japonia atakuje ze wschodu.
  Dwóch japońskich pilotów, Toshiba i Toyota, atakuje radzieckie pozycje z powietrza.
  Obie Japonki są bardzo piękne i boso w bikini.
  Toshiba zbliża się z powietrza, przebija dach radzieckiego czołgu i ryczy:
  - Jestem potworem z japońskiego piekła!
  Toyota, naciskając czubkami bosej stopy na pedał i ścinając wroga, piszczy:
  - Za wielkość idei Japonii!
  Te dziewczyny są niesamowite. I bardzo aktywnie miażdżą wrogów.
  A ZSRR naprawdę przegrywa z samurajami. I to zrozumiałe, dlaczego. Gdzie oprzeć się takiemu fanatyzmowi i technologii.
  Japonki tutaj na lekkich, ale zwinnych czołgach przebijają się, a Armia Czerwona jest specjalnie młócona.
  Jednostki pancerne to nie żart.
  Toshiba zrzuciła z powietrza bomby na radzieckie pozycje, a kilka dział podleciało i zaćwierkało:
  - O wielki komunizm!
  Później będzie się śmiać...
  Toyota w locie zauważyła:
  - Rosyjscy bogowie są dziwni. Czczą człowieka ukrzyżowanego na krzyżu i uważają go za Boga. Nawet w jakiś sposób staje się to zabawne!
  Toshiba zachichotał w odpowiedzi, zauważając:
  - A my sami wkrótce staniemy się bogami i będziemy kontynuować ewolucję naszej Boskości!
  A dziewczyny bardzo chętnie się śmieją.
  Toyota roześmiała się:
  - Nasza siła jest w jedności!
  Toshiba agresywnie to potwierdziła:
  - Nasza siła, nasza pięść!
  I znowu z nieba zrzucą na wroga strumień pocisków lotniczych, przedzierając się przez trzydzieści cztery.
  To walczące dziewczyny i mówią co jeszcze. Japonia pochłonie i spali wszystkich.
  A kiedy pionier jest torturowany, okazuje się, że jest wyjątkowo agresywny.
  Zwłaszcza jeśli pięty chłopca są usmażone. To jest najbardziej, że nie jest to super akcja ...
  A dziewczyny krzyczą na całe gardło...
  A sowieckie dziewczyny też dzielnie walczą i zestrzeliwują przeciwników. Działają przed terminem i taranują.
  Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova to bardzo aktywne piękności na niebie.
  I zestrzeliwują nazistów, mimo że te samoloty są silniejsze.
  Anastazja naciska spust gołymi palcami stóp i śpiewa:
  - Z pewnością nie jest źle być silnym!
  Akulina gołą piętą naciska spust i potwierdza:
  - Pokonamy nazistów bardzo mocno!
  I obie dziewczyny śpiewały:
  - Silny, silny, bardzo trudny do pokonania! Silny, silny, bardzo trudny do pokonania!
  Następnie wojownicy zaczęli czytać skrzydlate aforyzmy, które galopowały jak konie, a raczej młode ogiery;
  Polityk często zastrasza, by narzucić jarzmo wyborcom!
  Kogutowy polityk miażdży wyborców jak kurczaki!
  Polityk marzy o przejażdżce na białym koniu, aby nałożyć jarzmo na wyborcę!
  Lis jest mały z kłami i chcąc je połknąć, na ogół je chowa!
  Polityk, który dużo mówi o ludzkości, to typowy kanibal!
  A niedźwiedzia można uśpić miodowymi przemówieniami!
  Dla alkoholika gorzka wódka jest słodsza niż miód!
  Krawiec będzie kłamać i się nie rumieni, polityk "rumieni się" i kłamie!
  Kobieta, zrzuciwszy buty, przywdziewa mężczyznę do poziomu włóczęgi!
  Jeśli chcesz zbliżyć się do Boga, skróć swoją chciwość!
  Nawet w pozornej obojętności Wszechmogącego tkwi miłość - w końcu dzieci chcą przede wszystkim wyrwać się spod opieki rodziców!
  Bóg opóźnia ukaranie zła, aby dać szansę grzesznikowi!
  Talent i pracowitość jako mąż i żona rodzą sukces tylko w parach!
  Nawet miód jest gorzki - jeśli się w nim utopisz!
  Oszustwo jest jak wino, obrzydliwe, słodkie i trudne do powstrzymania!
  Miłość jest jak pocisk odłamkowy - łamie serce, wstrząsa mózgiem, wywraca kieszenie, leci na boki!
  Człowiek jest pod pewnymi względami równy Bogu - Wszechmogący stworzył wszechświat, a człowiek zrodził głupotę: jedno i drugie jest nieskończone!
  Sukces, który buduje na krwi - czeka los zadźganej świni. Zjedzą swoich towarzyszy broni - wynik gniewu jest smutny!
  Czasami najlepszym sposobem na utrzymanie reputacji jest pętla na szyi! W każdym razie, nie pozwól temu upaść!
  Nie możesz długo leżeć pod niedźwiedziem - zmiażdży cię!
  Czasami żona jest jak mamut zamiast koca!
  Pisarz, który stara się zbierać banknoty - nie zasieje dobra, wiecznego!
  Państwo bez prawa jest jak ciało bez szkieletu! Tylko żeby nie skostnieć - potrzebne są wybory!
  Jeśli chcesz stworzyć arcydzieło - zapomnij o opłacie!
  Najbardziej umiejętne oszustwo ma miejsce, gdy nie kłamiesz, ale nikt ci nie wierzy!
  Oczywiście porażka zapowiada wielkie kłopoty, ale to tylko odbicie przyszłego zwycięstwa!
  W bitwie przynosi zwycięstwo - męstwo i dobrą inteligencję.
  Aby pokonać, musisz najpierw zobaczyć, gdzie!
  Skaut jest kowalem zwycięstwa!
  Każdy głupiec może okaleczyć - nie każdy mądry może wyleczyć!
  Wielu niegrzecznych oprawców - mało lekarzy!
  Do kogo lekarze, a do kogo kaci!
  Bez bólu nie ma męstwa - bez męstwa nie ma zwycięstwa!
  Idee komunizmu są granicą idiotyzmu: jeśli gorące głowy i zimne serca podejmą się ich realizacji!
  Komunizm jest lekki, ale ci, którzy są zbyt tłuści, są spaleni!
  Jeśli nie masz cierpliwości, śpiew pomaga!
  Ludzie są jak żelazo - dopóki nie ostygnie, nadaj mu pożądany kształt!
  Jeśli chcesz zyskać popularność - używaj siły częściej!
  Ocena jest jak piekielna trawa - rośnie, gdy podlewa się ją łzami i krwią!
  Ludzie są jak chwasty - im bardziej depczesz, tym wyżej się rozciąga!
  Jedność jest kluczem do zwycięstwa!
  Dyscyplina jest narzędziem do zwycięstwa! Umysł gra na nim!
  Jedność, odwaga, bezinteresowność - klucze do zwycięstwa, wolności, szczęścia! Bez dyscypliny nie ma armii, a bez armii nie ma wolności!
  Praca uczyniła nas silniejszymi, pomnożona przez umysł da wolność, a wraz z szczęściem przyniesie szczęście!
  Dowódca jest jak wierzchołek piramidy - musi być tylko jeden, inaczej nawet tak solidna konstrukcja się zawali!
  Szlachetność rodziny ma się tak samo do odwagi, jak długość włosów do umysłu!
  Żadne męstwo przodków nie pomoże tchórzowi!
  Ostrze z najmocniejszej stali rdzewieje w rękach gaduły i tchórza!
  Najstraszniejszą bronią jest Biblia w rękach łotra!
  Główne bogactwo mężczyzny: potencja, to także główna przyczyna ruiny!
  Najlepszym zawodem jest prostytucja, łączysz przyjemne z pożytecznym i za każdym razem nowy partner - zero rutyny!
  Rodowód bohatera - można się pochwalić stuleciem, ale dostał się na pole bitwy - tchórzliwie pędzi na tyły!
  Butelka wódki jest jak granat - powala, rozwala mózg, miażdży wnętrzności!
  Kiedy serce jest wypełnione miłosierdziem, z jakiegoś powodu portfel jest pusty!
  Prawdziwie wolny człowiek podporządkowuje się trzem rzeczom - rozumowi, miłości, Bogu!
  Miłość jest jak róża - nie kwitnie długo, ale boli!
  Niewolnik w duszy jest uległy - namiętnościom, żądzom, sługom Bożym!
  Szczęście jest niestałe jak piasek - tylko pracowitość zwiąże je cementem!
  Kubek wina jest jak ocean - jeśli dasz się ponieść emocjom, stracisz grunt pod nogami!
  Kobiety kochają męską moc, ale nie w przypadku, gdy doświadczają jej na własnej skórze!
  Miłość jest jak łódź, jeśli wiosłujesz za szybko, wywróci się i zatonie!
  W odpowiednim momencie wprowadza artykuł - uwodzenie dorosłych przez młodzież!
  Nie możesz założyć kajdanek na miłość!
  To, co naturalne, nie jest przestępstwem!
  Miłość to delikatne uczucie, ale najgrubsze kajdany nie wytrzymają!
  Gdyby wszystkie prawa działały, kraj zamieniłby się w więzienie, w którym rekrutuje się strażników z zagranicy!
  Zasada nieuchronności kary nie działa, ponieważ nie można się aresztować!
  Lekarze nie mogą przechodzić przez tor przeszkód. Ręce będą się po nim trząść, a język będzie się trząść, a kieliszek wódki, w przeciwieństwie do kaca, nie pomoże!
  Nie ma nic bardziej męczącego - długa bezczynność!
  Odkrycie naukowe: pomyślane progresywnie - ucieleśnione agresywnie!
  Nie miejsce przemyśleń do refleksji, ale miejsce kłótni i szaleństw!
  Wszystkie kłopoty ludzkości pochodzą z egoizmu, dobrobyt jest możliwy tylko dzięki wspólnym wysiłkom!
  Człowiek bez zespołu jest jak żar, bez ognia - daje mało światła i szybko gaśnie!
  Ojczyzna grzeje - lepiej niż ogień!
  A zwierzę jest lepsze w stadzie!
  Logika nie powinna służyć instynktom - umysłowi pożądania!
  Będzie wojna - będzie wyczyn!
  Mięśnie bez rozumu, oto garść mięsa - na którym płacze patelnia!
  Z dwóch pojedynkujących się jeden jest głupcem, a drugi łajdakiem!
  Im wyżej ktoś leci, tym bardziej jest niezadowolony ze swojej pozycji!
  Zostawiony sam pies tęskni za kijem właściciela!
  Tylko on ma skrzydła - którego umysł nie jest przyzwyczajony do czołgania się!
  Źle jest, gdy jesteś sam jak snob!
  Jesteś sam, a wrogów jest legion!
  Nawet słonia może zjeść robak!
  Jeśli błędów nie jest milion!
  Przywódca kraju powinien być bratem ludzi, a nie bratem!
  . Łatwiej znaleźć suchą skałę w oceanie niż wynalazek, który nie był używany do celów wojskowych!
  Zwycięstwo jako kobieta - przyciąga blaskiem, ale odstrasza swoją ceną!
  Ognisty bóg wojny i jak inni bogowie wymagają uwagi i poświęcenia!
  Jeden miecz, jak kropla deszczu, spadnie i rozproszy się, a gdy będzie ich wiele, narodzi się zwycięstwo!
  Tylko nie śpiewaj - dla pokoju!
  Moje serce jest smutne - mój żołądek jest pusty!
  Najpierw miska, potem myśli!
  Zwycięstwo jest warte honoru!
  Honor jest pojęciem względnym i powinien odnosić się przede wszystkim do twoich żołnierzy!
  Kto pije przed walką - kac w zaświatach!
  Rury milczą, bo ostrza śpiewają - stal jest mocniejsza i głośniejsza niż miedź!
  Armia bez dowódcy jest jak stado owiec bez pasterza, jeśli jeden wilk nie je, to przestraszy!
  Ucieczka to więcej głupoty niż tchórzostwa! W końcu większość żołnierzy ginie nie w bitwie, ale w trakcie pościgu!
  Wojna jest jak gra w domino, tylko złamanych kości nie można już zbierać - ziemia trzyma!
  Prześladowania zmieniają wojownika w kata, tchórza w dzielnego człowieka, pokornego człowieka w zuchwałego!
  Fantasy to konkurs absurdu i absurdu! Jednocześnie nie ma bardziej naukowego i logicznego gatunku!
  Na wojnie jak w operze - każdy śpiewa po swojemu, szpiegiem może być tylko sufler!
  Współczesne kobiety wybaczają mężczyźnie wszystko - z wyjątkiem biedy!
  Znasz różnicę między szpiegami a zwiadowcami?
  Ja wiem! Mamy tylko zwiadowców - cudzoziemcy mają solidnych szpiegów!
  Co jest lepsze z pustą głową czy pustym portfelem? Oczywiście z pustą głową - nie tak zauważalną!
  Umysł jest najlepszym zbieraczem bogactwa!
  Umysł i szczęście: zakochana para - rodzi sukces, bogactwo, pozycję, ale szybko się rozprasza!
  Dumnym mężczyznom łatwiej jest słuchać rad, gdy udziela ich kobieta - chyba że jest to żona!
  Mądra żona jest warta fortunę! A przedsiębiorcza żona może go pozwać!
  Kto ceni w człowieku osobowość i kto ceni gotówkę!
  Ludzkość może zostać zniszczona przez dwie rzeczy - komputery i informatyków. Ten pierwszy zaniknie w umyśle, ten drugi nie będzie mógł z niego skorzystać!
  Towarzysz w wojnie i granat!
  Ogólnie rzecz biorąc, granat opowiadający dowcipy jest jak jajko Faberge używane do rozłupywania orzechów!
  Talent jest jak dusza: nie można go zabrać, ale można go zniszczyć!
  Zemsta nie jest godna honoru - kara przyzwoitości!
  Zazdrość jest zarodkiem zbrodni, egoizm podlewa, bezczynność karmi!
  Lenistwo jest najgorszą ze wszystkich zbrodni!
  Lepiej zginąć z godnością od miecza - niż żyć jak wół pchnięty batem w stajnię!
  Na wojnie odwaga może pokonać przebiegłość, ale przebiegłość nigdy nie pokona odwagi!
  Wojna czyni życie strasznym, a śmierć godną i piękną!
  Skromność to rzadka cecha dowódcy, ale dzięki temu jest jeszcze cenniejsza!
  - Szakal jest zgodny ze słowem kał!
  Lew ma tylko jedną przewagę nad szakalem - umiejętność godnego umierania!
  Technika jest katem męstwa!
  - Ale to nie prawda! W rzeczywistości im wyższy poziom technologii, tym więcej inteligencji i zaradności wymaga się na polu bitwy!
  Tam, gdzie zaczynają się interesy Ojczyzny, kończy się dobro osobiste!
  Wolność musi być połączona z dyscypliną. Anarchia jest przeciwieństwem wolności!
  Dobra pamięć jest najlepszym mentorem! Ogólnie rzecz biorąc, wolność można zdobyć mieczem, ale tylko rozumem można ją zachować!
  - Kiedy silny wojownik ratuje innego, nie potrzeba do tego specjalnego honoru!
  W końcu, gdy w twoim sercu zapłonie męstwo, podniesiesz tarczę w obronie niewolników!
  Podłość drania nie jest usprawiedliwieniem dla uczciwego, ponieważ obecność brudu nie usprawiedliwia brudasa!
  Miłość nigdy nie jest tania - zwłaszcza jeśli płacisz nie portfelem, ale duszą!
  Jedyną rzeczą, która może usprawiedliwić przelaną krew, jest to, że w rezultacie łzy przestaną płynąć!
  Ci, którzy służą dla pieniędzy, nigdy nie będą w stanie dorównać w walce tym, którymi kieruje odważne serce i pragnienie wolności!
  Łza dziecka jest niebezpieczna, ponieważ zamienia się w rwący strumień, który zmywa cywilizacje!
  Stanowisko dowódcy to nie dodatkowe lutowanie, ale dodatkowa odpowiedzialność i duży ciężar!
  Nie wiadomo, co jest ważniejsze - nakarmić wszystkich głodnych czy otrzeć łzę jednemu dziecku!
  Złoto jest bardziej miękkie niż stal, ale raczej uderza w serce!
  To nie broń czyni żołnierza silnym, ale broń żołnierza!
  Dziewczyny wydają się być dowcipne z aforyzmami mistrzów. A jeśli zaczną niszczyć wroga, nie można go przed nimi uratować.
  Pod koniec maja 1944 r. rozpoczęła się ofensywa hitlerowska w kierunku Saratowa.
  W bitwach brał udział Szturmlew, maszyna na podwoziu dawnego Lwa, z jeszcze potężniejszą wyrzutnią bomb kalibru 450 milimetrów, która dosłownie miażdży i niszczy wszystko, rozdzierając i przebijając się przez kolosalną siłę lejka .
  I taka rakieta od razu weźmie cały blok i go strąci.
  "Szturmlew" pod kontrolą zespołu niemieckich dziewcząt strzela do pozycji sowieckich.
  Jane mruga do przyjaciół i tupiąc bosymi stopami, mówi:
  - Dokładnie zmiatamy wrogów i zamieniamy ich w typowe trumny!
  Gringeta mruga w odpowiedzi, bosą stopą naciska dźwignię i piszczy:
  - Będziemy grać i pokonywać wrogów!
  Malania zauważyła:
  - Wobec machiny Szturmlewa wszelkie sowieckie fortyfikacje są bezsilne!
  Monika, uderzając bosą piętą, potwierdziła:
  - Naprawdę jesteśmy urodzeni, aby wygrywać!
  Jane przyniosła:
  - Wojna nie ma kobiecej twarzy, ale fizjonomię, która przyciąga poszukiwaczy mocnych wrażeń!
  Gringeta, strzelając z karabinu maszynowego do jednostek radzieckich, wydał:
  - Kobieta to gołąb, który wgryza się w człowieka dzięcioła jak latawiec!
  Monika, strzelając do rosyjskich żołnierzy, zauważyła:
  - Kobieta zawsze ma siedem piątków w tygodniu, a bez niedzielnego prezentu z długu małżeńskiego zawsze ma dzień wolny!
  Malanya, chichocząc, odpowiedział:
  - Bóg nie jest wszechmocny we wszystkim, jest bezsilny, aby spierać się z kobietą!
  Jane zgodziła się z tym, strzelając bosymi stopami:
  - Chociaż Bóg jest wszechmogący, nie jest w stanie zamknąć kobiecie ust i powstrzymać polityki!
  Logicznie zauważyła Gringeta, strzelając bosą piętą, naciskając:
  - Polityk nie ma sumienia, kobieta ma poczucie proporcji, a kobieta-polityk ma wszystkie uczucia bez miary!
  Monika, strzelając do żołnierzy radzieckich i zabijając ich, zauważyła:
  - Kobieta jest kwiatem, kolczastym jak róża, ale jej słodki zapach przyciąga kozy i trutnie!
  Malanya, bijąc żołnierzy radzieckich i niszcząc bunkry, piszczał:
  - Wyborca wpada w dzieciństwo, głosując na nienawistne stare dęby z dziuplami!
  Dziewczyny pokazały swój spryt i pojechały dalej.
  A z góry nurkowały również samoloty szturmowe. I tak wojska radzieckie młóciły się bez żadnych problemów.
  Niemcy stali się tacy fajni. A ich sprawność operacyjna poprawiła się.
  I tak systemy "Chess Horse", teleczołgi sterowane drogą radiową, szły dalej.
  I to był problem dla żołnierzy radzieckich. A naziści pokonali Armię Czerwoną.
  Ale radzieckie dziewczyny też walczyły bardzo odważnie.
  Rozpoczęły się walki o Kamyszyna. Tutaj znowu Alenka walczy.
  I jej poobijany, ale nie poddający się batalion.
  Alenka powiedziała z uśmiechem:
  - W każdej wojnie życie żołnierza jest cenne!
  I jak rzuca granat gołymi stopami.
  To wojownicy - najwyższej klasy...
  Anyuta, strzelając do nazistów, zauważył:
  - Rosyjskiego żołnierza można zmusić do upadku jak ściętą kłodę, ale nie można rzucić na kolana i trząść się jak osika!
  Ałła, strzelając i podając bosą piętą ładunek wybuchowy, pisnęła:
  - Jeśli nie chcesz przestrzegać dyscypliny wojskowej, zegniesz plecy jak więzień!
  Maria, strzelając do przeciwników, odpalając bosymi stopami morderczy bumerang, wydała:
  - W naszym świecie jest dużo brudu, tylko rzadkich książąt!
  Matryona, strzelając do przeciwników i odcinając ich seriami, a następnie rzucając bosą stopą granat, zanotowała:
  - Polityk ma długi język, ale żeby wykonać to, co zmiażdżył - ma krótkie ręce!
  Marusya, strzelając do wroga i kosząc szeregi żołnierzy niemieckich i zagranicznych, vyaknula:
  - Polityk szybko obiecuje, wolno spełnia, prosi o jałmużnę i przebaczenie za oszustwo!
  Dziewczyny są dobre i walczą. Ale siły są bardzo nierówne. Wiele zniszczeń.
  Niemiecki czołg "Maus", choć nie do końca seryjny, wciąż widuje się na frontach. A jego armaty ryczą i strzelają. I podnieś zniszczenia w okopach niesamowite.
  Ale dziewczyny strzelają z armat do Myszy. Chociaż muszle odbijają się jak groszek. Ale Niemcy naciskają i naciskają.
  I strzelają bardzo celnie.
  Dziewczyny z Komsomołu biegają wkoło, błyskając bosymi piętami i piszczą:
  - Na chwałę ojczyzny świętej!
  Viola, strzelając do piechoty niemieckiej, pisnęła:
  - Kiedy kobiecie brakuje butów, stawia mężczyznę na bosaka!
  A dziewczyna będzie się śmiać i pokaże język.
  O wojownikach trzeba powiedzieć, że są zabawni. A jeśli ich biją, biją ich śmiertelnie.
  Viola i Margarita, prawie nagie w samych majtkach, walczą, przynosząc pociski i celnie strzelając. I nie można ich tak po prostu zatrzymać.
  Margarita, piszcząc, mówi:
  - Chwała epoce komunizmu!
  Viola agresywnie potwierdza:
  - Wielka chwała epoce zmian!
  Należy zauważyć, że wojownicy okazali się niezwykle agresywnymi dziewczynami.
  Weronika też przynosi muszle, błyskając bosymi, okrągłymi obcasami i piszcząc:
  - Chwała komunizmowi!
  To jest ich spostrzeżenie bojowe. I jak zaciekle i wściekle walczą.
  A nagie, opalone kolana drżą.
  Tamara też walczy. Wydobyła się z Kaukazu schwytanego przez nazistów i ponownie w szeregach. Walczy z mięsożernym uczuciem krwi. Walczy z kolosalną agresją.
  Tamara bosymi stopami rzuca granat, rozdziera nazistów i piszczy:
  - Komunizm będzie z nami!
  I daje celną serię z maszyny ...
  Dziewczynki można zobaczyć dokonujące kolosalnych cudów. I mają ogień, który grozi spaleniem wszechświata.
  Weronika, strzelając, śpiewa:
  Będzie ciekawie, bez dwóch zdań
  Wszystko na świecie zapewni harmonogram!
  I mruga szafirowymi oczami.
  Tamara, strzela, ryczy:
  - Kołowrat! Jewpatij Kołowrat! Heroes of Rus zbiera alarm!
  I odwrócił się od karabinu maszynowego. Odcięła Fritza i pisnęła:
  - Kobieta to przede wszystkim lis, który chce złapać lwa na lasso, ale zwykle osły wpadają na jej lasso!
  Victoria, strzelając i bosymi stopami, rzucając kolejny prezent śmierci, wydała:
  - Kobieta to kura, która uwielbia złote jajka, przynosząc swojemu przewoźnikowi tylko stratę!
  A dziewczyny wybuchnęły śmiechem. Walczą tak wspaniale z kolosalną presją.
  Tamara zauważyła strzelając do zagranicznych dywizji:
  - Kobieta to kurczak, tylko ona może przynieść złote jajka temu mężczyźnie, który jest prawdziwym lisem!
  Weronika, strzelając i obnażając zęby, dodała:
  - Prawdziwy lis i kogut sprawią, że zniesiesz złote jajka!
  Margarita, strzelając i rzucając granaty bosymi stopami, zanotowała:
  - Pazury lisa nie są pazurami lwa, ale zedrze trzy skóry z króla zwierząt!
  Viola, obnażając agresywnie zęby, zauważyła:
  - Kto nie jest lisem w swoim umyśle, nie jest też lwem!
  Wojownicy są postrzegani z wielkimi ambicjami wojownika. A jeśli zaczną.
  Olympias, strzelając i biorąc potężne nogi, podniósł całe pudełko materiałów wybuchowych i wystrzelił je. Masa nazistów jest rozdarta, a piękna dziewczyna ryczy:
  - Rządź ZSRR i zaśpiewaj piosenkę Lucyferowi! Zwyciężymy wszystkich!
  Olimpias jednak nie zapomniała i po wystrzeleniu przemówiła:
  - Lisowa kobieta jest w stanie przekonać każdego mężczyznę, że jest lwem, rozmnażającym się jak zwykły osioł!
  Margarita, strzelając, zgodziła się z tym:
  - Samica lwicy z tylko lisim umysłem i wilczym uściskiem!
  Serafim zauważył, kosząc przeciwników:
  - Lew nie jest tym, który ryczy, ale tym, który rwie dużo zieleni!
  Viola, prowadząc celny ogień do wroga i kosząc go, zauważyła:
  - Kiedy polityk nie jest lisem, to zdziera się z niego trzy skóry i zakłada mu kołnierz!
  Victoria, obnażając zęby i mrugając, a następnie rzucając bosą stopą dar śmierci ze śmiertelną siłą, wydała:
  - Polityk ma szeroki tyłek, żeby siedzieć na dwóch krzesłach, ale szerokość duszy ma tylko w słowach!
  Olympias, ulegając beczce gołymi, muskularnymi nogami i eksplodując czołg Lwa, warknęła:
  - Czołg zostaje przebity pociskiem z rdzeniem uranowym, polityk przebija się bez serca, ale ze złotą sakiewką!
  . ROZDZIAŁ 9
  Kamyszyn został opuszczony. A na początku czerwca 1944 r. Rozpoczęły się walki o Saratów.
  Tutaj bitwy są tak aktywne. A także dziewczyny, jak zawsze, w bitwach. I tacy mili wojownicy.
  Alenka walczy i miażdży przeciwników automatycznymi seriami i całymi szeregami.
  Dziewczyna rzuca granat bosymi stopami i piszczy:
  - Nadchodzi moje zwycięstwo!
  I znowu strzela do wroga.
  Anyuta również strzela do wroga. Robi to dokładnie i dokładnie. Jej karabiny maszynowe są takie fajne. A bose palce rzucają wybuchowe paczki o kolosalnej sile. Rozdzierają nazistów na strzępy, a dziewczyna piszczy na całe gardło.
  - Za komunizm!
  Alla, strzelając do wroga z kolosalną celnością i kosząc wrogów, piszczy:
  - Za bezgraniczną Ojczyznę!
  I bosymi palcami dziewczyna ponownie rzuca granat. Trzeba powiedzieć, że walka walki.
  I sama ruda i to w tych samych szortach. A strzela tak celnie i celnie, a Fritz się kładzie.
  Maria strzela też bardzo celnie. A ona jest taką piękną dziewczyną i bosymi stopami rzuca wybuchową paczkę, rozrywając przeciwników na strzępy.
  Potem ryczy:
  - Rządź imperium ZSRR!
  Marusya strzela też celnie, trafia wrogów i ryczy:
  - Od tajgi po morza brytyjskie, nasza armia jest najsilniejsza ze wszystkich!
  I strzela też gołą stopą.
  Następnie Matryona wystrzeli śmiercionośny pocisk we wroga. I uderz go ze stuprocentową dokładnością. Naturalnie gołe pięty.
  To są radzieckie dziewczyny, które pracują, ale niemieckie nie są daleko w tyle.
  Krystyna, Magda, Małgorzata i Schella walczą w Panterze. Maszyna, choć nie idealna, ale z szybkostrzelnym działem dalekiego zasięgu, umiarkowanie zwrotna i dobrym przednim pancerzem.
  Niemki są boso iw bikini mimo letnich upałów, a raczej dzięki niemu.. I toczą manewrową bitwę.
  Tutaj Christina oddaje strzał... Pocisk trafia w wieżę T-34-76 i przebija ją. Radziecki czołg zatrzymuje się znokautowany.
  Dziewczyny krzyczą na całe gardło:
  - Nasz wziął!
  Potem strzela Magda. Piękno o złotych włosach również się miotała.
  Tak, więc wieża została zerwana na trzydziestej czwartej.
  Dziewczęta-tygrysy strzelają na zmianę. I bardzo trafnie. Tu trafili na kolejny sowiecki czołg.
  Następna była Małgorzata. I uderzył w działa samobieżne SU-76. Zręcznie przejebane. I zaśpiewała:
  - Nasze piekielne Niemcy są silne, chronią świat!
  A jak język się pokaże!
  Potem wystrzeliła z armaty Shella. Uderzył w radziecki czołg KV-1S. Dziewczyna też się spisała.
  Tak, cztery wojowniczki w bikini walczą i nie boją się zimna. Kiedy kobiety zaczęły walczyć, sytuacja w III Rzeszy potoczyła się znacznie lepiej.
  Oto piloci Albina i Alvina na niebie. Obie piękności w bikini i boso. Walczą o siebie na Focke-Wulfach. A ten samochód jest bardzo poważny.
  Albina, strzelając z działek powietrznych, mówi:
  - Aktywny krokiet! Nie żałuj słowa!
  I jak błyska olśniewającym uśmiechem! I zestrzeli jednocześnie dwa radzieckie samoloty.
  Alvina również zestrzeliła trzy z armatek powietrznych i zaćwierkała:
  - Moje wejście będzie zabójcze i nudne!
  Wtedy dziewczyna obnażyła zęby i pokazała zęby! Jest urokiem samym w sobie, pełnym fenomenalnego uroku.
  Albina odcina kolejny samolot Jak-9 i piszczy:
  - Po co nam sowieckich pilotów?
  Alvina zestrzeliwuje LAGG-5 i mówi z przekonaniem:
  - Abyśmy my, Niemcy, zliczyli rachunki!
  Cudowna para dziewczyn. Jak zabrali się do zbierania nagród dla siebie. Naprawdę nie można spierać się z takimi pięknościami. Zestrzeliwują samoloty i obnażają zęby.
  A główny sekret tkwi w zimnie, dziewczyny muszą być boso iw bikini. Wtedy przyjdą rachunki.
  I nigdy się nie ubieraj. I potrząśnij swoją nagą klatką piersiową, a zawsze będzie wysoko ceniona!
  Albina odcięła kolejny samolot Armii Czerwonej i śpiewała:
  - Na wielkich wysokościach i gwiezdnej czystości!
  I mrugnęła, podskakując i szarpiąc bosymi stopami, rycząc:
  - W morskiej fali i wściekłym ogniu! I w wściekłym i wściekłym ogniu!
  I znowu dziewczyna energicznie zestrzeliwuje samolot.
  A potem Alvina atakuje wroga. Robi to obrotem, szczerzy zęby i piszczy:
  - Będę super mistrzem świata!
  I znowu samochód potrącony przez dziewczynę spada. Tak, Armia Czerwona jest bardzo zła.
  A Albina ryczy z dzikiej ekstazy:
  - Jestem teraz katem, a nie pilotem!
  Zestrzeliwuje kolejny sowiecki samolot i syczy:
  - Nachylam się nad celownikiem, a pociski pędzą do celu, przed nami kolejny bieg!
  Wojownik jest niezwykle agresywny.
  Oto obie dziewczyny atakujące cele naziemne. Albina uderza trzydziestkę czwórkę i piszczy:
  - To będzie koniec!
  Alvina uderza w SU-76 i szepcze:
  - Do całkowitego zniszczenia!
  I jak potrząsa bosą stopą!
  Walczą tutaj dziewczyny, a ze strony ZSRR walczą też dziewczyny, próbując chronić Guryeva, gdzie wojska nazistowskie również pchają, jak masa skorpiona.
  Alenka walczyła o Guryeva, który został szturmowany przez nazistów. Zdesperowana piękność rzuciła granat bosymi stopami i zaćwierkała:
  - Chwała Rusi i stronnictwu tubylców!
  Wtedy Nataszka odpaliła granat bosymi stopami i syknęła:
  - Chronimy dziewczynę boso!
  Po tym, jak Anyuta również palcami gołych nóg wysłała dar śmierci i dmuchnęła:
  - To będzie wspaniały cios!
  Rudowłosa Augustyna wzięła i posłała dar unicestwienia gołą kończyną dolną i pisnęła:
  - Skierowanie radaru w niebo!
  A potem złotowłosa Maria zabiła nazistów gołymi nogami.
  I zaśpiewała:
  - Na Madagaskarze, na pustyni i na Saharze! Wszędzie było, widziałem białe światło!
  A teraz Marusia gołymi podeszwami stóp rzuci całą wiązkę i zaśpiewa:
  - W Finlandii, Grecji i Australii w Szwecji powiedzą ci, że nie ma już pięknych dziewczyn!
  Tak, sześć dziewczyn walczyło bardzo dobrze. Ale Fritz i tak zabrał Kursk ...
  Nie, żeby nie stawiać oporu tak potężnym siłom. Faszyści trzymają się siebie i rózgi.
  A co wpływa na przygotowanie potworów.
  Adolf Hitler był po prostu szalony: czuł się jak prawdziwy despota, któremu wszyscy są posłuszni i drżą. Tak, jeśli chcesz stalinowskich sukcesów, to musisz być jak Stalin, bez litości i wymagający od innych i od siebie (dokładnie tak myślał Iosif Wissarionowicz w tej sekwencji!). Teraz szelest jest przyzwoity i samochód ruszy. Ogólnie rzecz biorąc, Niemcy, biorąc pod uwagę satelity, mają ogromną przewagę nad ZSRR pod względem ilości sprzętu przemysłowego, wykwalifikowanej siły roboczej i liczby inżynierów wszystkich szczebli. To fakt, ale produkcja broni wciąż nie jest na równi! Niemcy pozostawały w tyle za ZSRR przez całą wojnę, pomimo wszystkich zniszczeń w Rosji. A od czego? Oczywiście ze względu na pewien bałagan, jaki panował w różnych działach, a zwłaszcza w przemyśle zbrojeniowym. Ponadto negatywną rolę odegrał brak surowców, a także niedocenianie potencjału wroga. W szczególności w 1940 roku produkcja broni w Niemczech była mniejsza niż w 1939 roku (jeżeli liczyć trzonek, uwzględniając amunicję), i to pomimo tego, że wojna już trwała, a III Rzesza przejęła kontrolę nad duże terytoria z ogromnymi rezerwami mocy produkcyjnych. Cóż możemy powiedzieć o zdolnościach organizacyjnych Hitlera? Nie za dużo, potem błysnął, w dziedzinie przemysłu wojskowego.
  Führer oświadczył w długim przemówieniu:
  - W sprawie nadzoru nad lotnictwem uprawnienia awaryjne otrzymuje Sauer. Będzie ściśle monitorował ilość produkowanego sprzętu i, co nie mniej ważne, jego jakość. Poza tym wielu pańskich przyjaciół Goeringa, choć kiedyś byli niezłymi asami, nie jest zdolnych do kierowania pracą. Nie każdy dobry żołnierz jest też wybitnym generałem, więc zamiast powieszonego Eryka, sferą techniczną pokieruje osoba spośród zawodowych przedsiębiorców, która jest w stanie zreformować i doposażyć siły lotnicze. W końcu Wielka Brytania nie śpi, zwiększa zarówno ilość, jak i jakość swoich sił zbrojnych, a zwłaszcza lotnictwa. Musimy wyprzedzić wroga o dwie głowy, o kilkanaście kroków, inaczej całkowicie stracimy przewagę nad wrogiem. Dlatego potrzebne są kroki jakościowe.
  Goering nieśmiało sprzeciwił się:
  - Moi przyjaciele, sprawdzeni ludzie, którzy udowodnili swoją skuteczność bojową i profesjonalizm.
  Demoniczny dyktator wpadł w furię:
  - A może twoim zdaniem zapomniałem, kto przegrał bitwę o Wielką Brytanię? Albo kto zawiódł czteroletni plan rozwoju gospodarki narodowej. Czy też chcesz być bity, a nawet publicznie. Więc zamknij usta i siedź cicho, dopóki cię nie przebiją!
  Goering nawet usiadł ze strachu. Niestety, z Führerem nie należy żartować. Potem znowu słychać było hałas, w niebo wzbił się kolejny odrzutowiec ME-262. Samochód był masywny i miał aż dwa silniki. Skrzydła są lekko zamiecione, sam myśliwiec wygląda dość groźnie. Jego charakterystyka prędkości, jak na rok 1941, jest ogólnie przyzwoita, a nawet rekordowa jak na światowe standardy. To prawda, że \u200b\u200bsamo urządzenie nie jest jeszcze całkowicie niezawodne i wymaga debugowania. Faszystowski dyktator podał jednak już cechy nowych, bardziej zaawansowanych myśliwców... ME-262 waży ponad sześć ton, co jest swego rodzaju przeciążeniem. Myśliwiec powinien być mały, tani i zwinny. Pod tym względem ME-163 mógłby być całkiem niezły, ale jego silnik rakietowy jest zbyt forsowny i działa tylko przez sześć minut (a raczej będzie działał!), co oznacza zasięg zaledwie w promieniu stu kilometrów . Jako bombowiec typu "blitz" lub myśliwiec będący przykrywką dla ataków armady na Anglię, oczywiście nie jest dobry.
  Ale ME-262 może przenosić tonę bomb, czyli tyle, co radziecki samolot frontowy Pe-2. Oznacza to, że jest to doskonałe rozwiązanie zarówno dla zamiatania myśliwców, jak i dla wojsk wspierających. Dlaczego jednak nie stworzyć myśliwca w stylu ME-163 Comet, ale bez silnika rakietowego, ale z silnikiem turboodrzutowym? Próbowali ulepszyć kometę i wydawało się, że skrócili czas lotu do 15 minut (jest to zasięg do 300 kilometrów), co jest ogólnie akceptowalne w bitwie o Anglię. Londyn jeszcze można dostać z Normandii... Choć nie wszystko jest takie oczywiste, trzeba też zbombardować i wrócić, a piętnaście minut nie było w takim wymuszonym trybie. W przyszłości myśliwce rakietowe i odrzutowe zostały uznane za ślepy zaułek w lotnictwie. Ale konstrukcja "Komety" jest bardzo interesująca ze względu na jej mały rozmiar i lekkość, co oznacza taniość i zwrotność.
  Ponadto nadal istnieją bardzo obiecujące myśliwce o masie generalnie 800 kilogramów, takie szybowce, które mogą być używane w bitwach powietrznych. Co prawda ze względu na krótki zasięg loty na nich można toczyć jedynie w bitwach obronnych, bądź dostarczać do Londynu na... Transportach, a następnie zaczepiać z powrotem pilotów. Tu trzeba pomyśleć. W prawdziwej historii szybowce nie miały czasu na wojnę iz jakiegoś powodu radzieccy generałowie lotnictwa nie odważyli się wypróbować tego pomysłu w Korei. Ogólnie rzecz biorąc, nie jest to smutne, ale podczas wojny koreańskiej amerykański pilot jako pierwszy otworzył konto zwycięstw. Nie należy więc lekceważyć Jankesów.
  Po zakończeniu lotu młoda jasnowłosa dziewczyna wyskoczyła z kokpitu i pobiegła z pełną prędkością do Führera.
  Opętany nazista numer jeden wyciągnął do niej rękę do pocałunku. Co jest miłego, gdy dziewczyny cię kochają, a Führer, jak się wydaje, jest szczerze idolem wszystkich Niemców, a raczej prawie wszystkich, z wyjątkiem kilku więźniów obozów koncentracyjnych. Pilot powiedział z entuzjazmem:
  - To po prostu wspaniały samolot, ma taką prędkość i moc. Oderwijmy wszystkie młode jak podkładkę grzewczą od surogatki!
  Führer zatwierdził impuls dziewczyny:
  - Oczywiście popsujemy, ale... Debugowanie maszyny powinno odbywać się w szybszym tempie, a dotyczy to szczególnie silników. Tutaj oczywiście potrzebne będą radykalne środki, aby je poprawić, ale jeśli pomoże lider-projektant!
  Wszyscy wrzasnęli chórem:
  - Chwała wielkiemu Führerowi! Niech Opatrzność nam pomoże!
  Rozbrzmiał hymn III Rzeszy i kolumna młodych bojowników z Hitlerjugend ruszyła dalej. Chłopcy w wieku od czternastu do siedemnastu lat szli pod bęben w specjalnym szyku. A potem była najciekawsza rzecz: maszerowały nastolatki ze związku kobiet w Niemczech. Były w krótkich spódniczkach, nagie, bose stopy piękności przyciągały wzrok mężczyzn. Dziewczyny próbowały podnieść nogi wyżej, ale jednocześnie pociągnęły za palec u nogi, ostrożnie położyły piętę. Zabawny spektakl piękności o nienagannych figurach ... To prawda, że \u200b\u200btwarze były różne, a niektóre młode faszystki były nieco niegrzeczne, prawie męskie, a poza tym je przekręcały. Zwłaszcza, gdy złączyli brwi.
  Esthete Adolf zauważył:
  - Konieczne jest, aby chłopcy i dziewczęta bardziej masowo otrzymywali trening fizyczny. I wiem, że przy tej okazji wiele się robi, w szczególności w Jungvolk, ale potrzebna jest integracja i przyjęcie spartańskich metod. Oczywiście oprócz zachęcania do kradzieży... Nasi młodzi mężczyźni i kobiety powinni wyrosnąć na porządnych i jednocześnie bezwzględnych ludzi.
  Naczelny Dowódca zatrzymał się. Generałowie milczeli, prawdopodobnie bali się zaprotestować, ale nie chcieli potwierdzić oczywistości. Führer kontynuował:
  - Wojna to nie żart, ale bezwzględność wobec wrogów musi łączyć się z wzajemną pomocą i poczuciem braterstwa wobec towarzyszy. To musimy zaszczepić w każdym... Nowy nadczłowiek jest bezlitosny dla innych, ale w jeszcze większym stopniu musi być bezlitosny dla siebie. Albowiem niższość musi być najpierw wykorzeniona w waszej duszy, a wtedy słabe ludzkie ciało powstanie!
  Kolejna przerwa... Generałowie i projektanci nagle zdali sobie z tego sprawę i zaczęli energicznie klaskać. Führer wydawał się zadowolony:
  - Już jest lepiej, ale teraz chciałbym zobaczyć imitację walki powietrznej. Taka potężna i wszechogarniająca...
  Heinkel nieśmiało zapytał:
  - Z ostrą amunicją czy pociskami, mój Führer?
  Nazista numer jeden skinął głową.
  - Oczywiście z walką. Ponadto chciałbym rozważyć działanie urządzenia wyrzucającego. W końcu pracujesz nad tym... - Führer potrząsnął pięściami. - Kiedy wreszcie będzie gotowy i wprowadzony do masowej produkcji. W końcu doświadczony pilot to doświadczony pilot, którego należy chronić przed przyszłymi bitwami!
  Fuhrer-terminator postanowił jednak pokazać projektantom bardziej nowoczesny schemat urządzenia wyrzucającego. System ten powinien być mniej kłopotliwy, prostszy i lżejszy. Że niedrogi i już opanowany przez niemiecki przemysł charłak jest całkiem odpowiedni do tego celu.
  Musiałem narysować diagram w biegu, ale Hitler był naprawdę dobrym artystą i rysował wyraźnie, szybko, linie diagramów i zakręty były równe i wyraźne bez żadnych linijek i kompasów. Terminatorzy-popadaniec uważali oczywiście za dziwne, że Niemcy, mając ogólnie tak silną i do pewnego stopnia zaawansowaną ideologię jak narodowy socjalizm i system totalitarny, przekazali wojnę Rosjanom. Być może wynika to z faktu, że rosyjscy żołnierze byli silniejsi i bardziej wytrzymali niż niemieccy i szybciej nauczyli się walczyć.
  Ogólnie rzecz biorąc, jeśli spojrzeć na przebieg wojny jako całość, to tak, Rosjanie, a raczej wojsko radzieckie, nauczyli się walczyć, a Niemcy niejako zapomnieli, jak ... Ich dowództwo podejmowało decyzje o godz. poziom pierwszoklasistów, a może nawet niższy, jeśli pierwszoklasista ma doświadczenie w prowadzeniu operacji wojskowych w strategiach czasu rzeczywistego. A że czasami sześciolatki już tak zręcznie prowadzą wirtualne armie, to nie jest grzechem dla nich i dla Żukowa i Mainsteina się uczyć. Jednak niektórzy badacze uważają zarówno Żukowa, jak i Mainsteina za przeciętnych. Istnieją również sprzeczności co do liczby sprzętu, w szczególności zdobytego francuskiego. Pamięć Hitlera (dobra pamięć, zwłaszcza gdy był jeszcze zdrowy!) sugerowała, że zdobytych przez Francuzów czołgów było 3600, co jest liczbą bardzo imponującą... Niektóre modele, takie jak SiS -35, przewyższały T- 34 w zbroi, ale tylko w przednim pancerzu . Tak więc ten czołg może być również produkowany we francuskich fabrykach, z wyjątkiem wymiany 47-milimetrowej broni na 75-milimetrową lufę. Właściwie to może nie wystarczyć. Wielka Brytania i ogólnie Stany Zjednoczone zawsze ceniły przede wszystkim opancerzenie w swoich czołgach. Tutaj, na przykład, czterdziestotonowy Churchill miał rezerwację 152 milimetrów w porównaniu do 120 - dla czołgu ciężkiego IS-2.
  Fuhrer powiedział projektantom coś jeszcze:
  - Mamy dość tuneli aerodynamicznych, więc szukajmy bardziej optymalnego modelu samolotu i twórzmy opływowe formy, bez poddawania go kosztownym testom, w których giną też nasze najlepsze asy. Na przykład model samolotu latającego skrzydła jest bardzo efektowny, zwłaszcza jeśli można zmienić grubość i kąt nachylenia. Dałem ci już rysunek, więc bezogonowy powinien być gotowy. Jego szacunkowa prędkość wyniesie nawet z silnikiem Yumo do 1100 kilometrów na godzinę. Więc idź, ale nie idź!
  Potem był obiad na świeżym powietrzu, służące ustawiały stoły i krzesła. Piękne... Ale jakich reform w narodowym socjalizmie dokonać? Takich, jak zminimalizowanie liczby wrogów i zaprzyjaźnienie się. Tutaj na przykład nie wywyższaj rasy niemieckiej na każdym kroku, a może nawet przestań dzielić narody na klasy. Jednak formalnie podział narodów na podrzędne i aryjskie nie został jeszcze zalegalizowany. To upraszcza sprawę.
  Piękna dziewczyna spośród służących usiadła przed Führerem i położyła rękę na jej nagim kolanie. gruchał:
  - Myślisz o czymś, mój Führerze?
  Ruszył nazistowski dyktator i jednocześnie wirtualny gracz. Zauważył, że nie skończył swojej zupy jarzynowej i sałatki owocowej. Führer pocałował dziewczynę w usta, wyczuwając jej młodzieńczy, słodki zapach i oświadczył:
  - Pojedziesz ze mną samochodem. A wy wszyscy do pracy, czas na jedzenie się skończył.
  I znowu trybiki państwa, nie do końca jednak dobrze naoliwiony mechanizm zaczęły się kręcić. W drodze powrotnej Fuhrer kochał się z pięknością, a nawet zastanawiał się, skąd ma tyle energii i siły. Mówiono przecież, że Führer jest impotentem iw ogóle rzekomo niepełnosprawnym, który chorował na syfilis (kłamstwo) i był wykastrowany (ogólnie fikcja!).
  Jednak nie wszystko idzie gładko już 22 czerwca 1944 roku wojna z ZSRR trwa już trzy lata. Ale zwycięstwo nie jest widoczne, a Saratow wciąż się trzyma. Stalin nakazał bronić tego miasta za wszelką cenę.
  Mimo wszystkich strat produkcja sprzętu wojskowego jest dość wysoka. Nowe czołgi IS-2 okazały się dość skuteczne. Nawet bez przebijania się przez poszczególne pojazdy niemieckie w czole, wyłączali je z akcji z dość dużej odległości.
  Tak więc naziści mieli dość trudne chwile. Ale mieli dużą przewagę. Samoloty odrzutowe ME-262 już dużo walczyły na niebie. A to poważny przeciwnik.
  TA-152 okazał się jednak ogólnie wspaniałym rodzajem broni.
  Tymczasem Stalin zwołał także spotkanie łącznikowe w trzecią rocznicę wybuchu wojny i zaczął wypytywać dowódców wojskowych, co myślą i jak poprawić sytuację na frontach.
  Żukow zasugerował przywódcy:
  - Jeśli będziemy się tylko bronić i odpierać zagrożenia, to bez wątpienia przegramy. Musimy awansować!
  Stalin energicznie skinął głową.
  - Zgadzać się! Ale gdzie!
  Marszałek Żukow zasugerował:
  - Dopóki Leningrad się nie podda, należy go zwolnić!
  Marszałek Wasilewski zgodził się:
  - Tak, myślę, że to będzie najlepsza z opcji!
  Stalin wzruszył ramionami i powiedział:
  - Jeśli ponownie uderzymy Tichwina, będą tam na nas czekać, a my utkniemy lub wpadniemy w pułapkę!
  Marszałek Żukow skinął głową w porozumieniu:
  - Zgadza się towarzyszu Stalin! Sugeruję jednak uderzenie w oddziały fińskie w Pietrozawodsku. Nie są tak silni, a my możemy zaskoczyć wroga!
  Stalin odpowiedział z uśmiechem:
  - Logicznie towarzyszu Żukow. Więc wejdź na Pietrozawodsk. I przynieś nam zwycięstwo!
  Po tych słowach weszło kilka dziewcząt w krótkich białych spódniczkach i bosych stopach. Przynieśli butelki czerwonego wina i szklanki kanapek i czarnego kawioru. Stalin wziął taką kanapkę i popił się, powiedział:
  - Wypijmy więc, aby nasze możliwości zawsze pokrywały się z naszymi potrzebami.
  Wozniesienski zauważył:
  - Jakość opancerzenia naszych czołgów jest dość niska. Proponuję uczynić IS-2 i T-34-85 lżejszymi, szybszymi i bardziej zwrotnymi poprzez zmniejszenie pancerza. To da nam oszczędności w metalu i sprawi, że te maszyny będą bardziej praktyczne.
  Stalin wzruszył ramionami i powiedział:
  - Być może... Ale nie jestem zwolennikiem robienia czołgów ze sklejki!
  Wozniesienski z poważną miną zauważył:
  - Ale może warto zrobić niektóre zbiorniki prawie w całości z drewna. Możesz sprawdzić jak to będzie wyglądać w praktyce!
  Żukow skinął głową na znak zgody i zaczął mówić:
  - Trzydzieści cztery mogą być lżejsze, wciąż są zbyt kruche, a wzrost prędkości i zwrotności może zwiększyć ich przeżywalność. Ponadto skrzynia biegów stała się lepsza, co rekompensuje spadek ergonomii wynikający ze wzrostu masy. Ale niska jakość stali, 90 milimetrów przeciwko potężnym niemieckim działom, zamienia się w nic. Co więcej, Niemcy wycofują z produkcji proste Pantery i T-4, aw Trzeciej Rzeszy oprócz czołgów rozpoznawczych serią staną się tylko Panther-2 z armatą 88 mm. A nasze czołgi nie ciągną go z dużej odległości. A tym bardziej konieczne jest zwiększenie ich prędkości!
  Stalin skinął głową.
  - Wypuść część czołgów T-34-85 i IS-2 tylko z ochroną kuloodporną, a następnie sprawdź i prześledź, jak wpłynie to na ich skuteczność bojową. A prace nad SU-100 należy przyspieszyć. Może porzucimy trzydzieści cztery i IS-2 na rzecz wyłącznie tego działa samobieżnego.
  Marszałek Wasilewski zauważył:
  - To ciekawy pomysł. Ale SU-100 może trafić wrogów na pokładzie tylko przez całkowite obrócenie ...
  Stalin warknął:
  - Skróć go, żeby mógł się szybciej podrzucać i obracać... I najlepiej niższą sylwetkę. Ale potrzebujemy tego działa samobieżnego jak powietrza!
  Żukow zapytał:
  - Wasza Ekscelencjo.... Saratów wciąż się trzyma, ale wkrótce upadnie. Należałoby opracować plan ewakuacji z Kujbyszewa tego, co zostało wywiezione z Moskwy. Co sądzisz osobiście?
  Stalin odpowiedział ostro:
  - Najwyraźniej w Swierdłowsku będziesz musiał się ewakuować. Ale nadal można pracować w Moskwie. Mamy tu całe podziemne miasto. Naprawdę jesteśmy w stanie to wytrzymać.
  Wasilewski warknął:
  - Moskwę trzeba utrzymać za wszelką cenę, tak jak Saratów!
  Stalin rozkazał:
  - Kontratak na Niemców w szczelinie między Donem a Wołgą. Musimy odwrócić siły. Saratów trzymać za wszelką cenę, do ostatniej kropli krwi. Użyj wszelkich środków, nawet kamikadze.
  Żukow potwierdził:
  - Niech tak będzie, wielki!
  Stalin zwrócił się do Jakowlewa:
  - Cóż, projektant, jakieś pomysły?
  Zastępca komisarza odpowiedział z westchnieniem:
  - Trzeba by stworzyć lotnictwo odrzutowe, ale to jeszcze nie jest realne. A Jak-3 wymaga wysokiej jakości duraluminium, którego nie mamy!
  Stalin skinął głową.
  - Ja wiem! Jak-9 powinien znaleźć się w naszych szeregach. I powinno być wydawane jak najwięcej! I zwiększyć produkcję myśliwców.
  Jakowlew zauważył:
  - Niemiecki TA-152 jest zarówno samolotem szturmowym, bombowcem pierwszej linii, jak i myśliwcem. Byłoby miło, gdybyśmy stworzyli podobną wielozadaniową maszynę poziomującą!
  Stalin wspierał projektanta:
  - To dobry pomysł towarzyszu Jakowlew! Na przykład LAGG-7, jeśli zostanie nieco ulepszony, może zostać przekształcony w mieszankę zarówno samolotu szturmowego, jak i myśliwca pierwszej linii!
  Jakowlew chętnie potwierdził:
  - Towarzyszu Stalin jest możliwy... Ale to wymaga czasu. Tak, a samolot może być drogi.
  Naczelny Wódz ze złością uderzył pięścią w stół i warknął:
  - Zrób to taniej! I ogólnie ile można spekulować na ten temat. Potrzebujemy uniwersalnego samolotu, aby tylko go wyprodukować. I to może być wyjście.
  Jakowlew zauważył:
  - IL-2 jest dość prosty w produkcji, a jego schemat został opracowany. O ile go nie zdejmiesz. Jest to dość wytrzymały samolot, chociaż w tej chwili jego charakterystyka lotu jest przestarzała. Ale nie ma zła bez dobra. Jesteśmy dobrzy w bombardowaniu pojazdów wroga.
  Żdanow ze złością zauważył:
  - Nasze lotnictwo powinno być co najmniej najsilniejsze!
  Jakowlew skinął głową.
  -Musieć! Ale na razie nasi piloci są najlepsi na świecie: Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova!
  Stalin skinął głową z aprobatą.
  - Te dziewczyny nie mają sobie równych i za następne dwadzieścia pięć zestrzelonych samolotów wroga przypisuję im kolejną gwiazdę bohatera ZSRR!
  Żukow entuzjastycznie zasugerował:
  - Za to powinieneś pić!
  Beria śpiewał z zachwytem:
  - My, pamiętając wszystko, historia osądzi,
  Przyjdzie kolej na jej dwór...
  Od pługa do broni atomowej,
  Poprowadził kraj pewnie do przodu!
  Podczas gdy członkowie rady wojskowej naradzali się, dziewczyny walczyły.
  I za pomocą bosych stóp powalają nazistów i dokonują wyczynów, te bose piękności.
  I śpiewają:
  Wierzymy, że cały świat się obudzi
  Faszyzm się skończy...
  I zaświeci słońce
  Droga, oświecająca komunizm!
  . ROZDZIAŁ 10
  Do końca czerwca Niemcy odcięli Saratów, a 1 lipca 1944 roku po raz pierwszy użyto potężnego Sturmmausa. Ta maszyna z 650-milimetrową bombą o napędzie rakietowym wystrzeliła śmiercionośną siłę rakiet, które podzieliły całe dzielnice.
  Dziewczyny, które prowadziły ten samochód, miały na sobie tylko majtki i uwalniały dary niezwykle niszczycielskiej śmierci.
  Bosonogie dziewczyny miały na sobie majtki w kolorze czerwonym, czarnym i białym. I przynieśli śmiercionośne dary śmierci.
  Faina, która im dowodziła, potrząsnęła szkarłatnymi sutkami swoich piersi i śpiewała:
  - Chwała epoce krzyżowców!
  Dotrzemy na koniec wszechświata!
  A wojownicy piszczali i skakali.
  Jedna z nich, Margaret, zauważyła:
  - Bóg Wszechmogący jest z nami!
  Faina zgodziła się z tym:
  - Oczywiście! A III Rzesza na pewno wygra!
  Dziewczyna tupnęła bosą stopą i zaśpiewała:
  -Kiedy jesteśmy zjednoczeni, jesteśmy niezwyciężeni! Kiedy jesteśmy zjednoczeni, jesteśmy niezwyciężeni!
  Więc wojownicy strzelali, tupali i galopowali bosymi stopami. Wojownicy najwyższej klasy.
  Irma również dostarcza tutaj pocisk przez automatyczny napęd i ryczy:
  - Czeka nas wielkie zwycięstwo!
  Dziewczyny oczywiście należą do tych, które nigdy się nie poddają. I z ogromnym entuzjazmem miażdżą pozycje sowieckie.
  Albina i Alvina, jak zawsze, górą i pokazują swoje agresywne dzwonki i gwizdki. To dziewczyny, powiedzmy po prostu: super!
  Albina, rozwalając bosymi stopami sowiecki samochód, mówi:
  - Mam super dziewczynę!
  Alvina, powalając bosą piętą kolejny cel, podskakuje i bawiąc się mięśniami brzucha woła:
  - Jestem takim wojownikiem, że zabiłem wszystko ciasno!
  W ten sposób drogi wojowników rozeszły się.
  Gerda wraz z Charlotte postanowiły przetestować kolejną niemiecką nowość.
  Jak dotąd mogą pojawić się tylko działa samobieżne E-25, w wystarczająco dużej liczbie - jest to dość proste w produkcji i tanie. Chociaż ten model jest jednym z pierwszych. Tutaj leżą dwie dziewczyny w bikini. Auto jest niższe o niecałe półtora metra, dzięki czemu jest tak dobrze chronione i uzbrojone przy stosunkowo niewielkiej wadze.
  Dwie dziewczyny, Charlotte i Gerda, leżące, strzelały do sowieckich dział. Przed nimi rozwalające się samochody, sterowane radiowo, poruszały się i oczyszczały pola minowe.
  Czerwona Charlotte wystrzeliła z armaty. Obezwładniła radzieckie działo i potrząsnęła klatką piersiową, ledwie zakrytą cienkim paskiem materiału. A ona gruchała:
  - Hiperplazma wściekłego ognia!
  A wtedy Gerda uderzy ją również bosymi stopami. I chichoty:
  - Jestem bardzo fajną dziewczyną i nie jest zła...
  Działo samobieżne porusza się samo. I od czasu do czasu zatrzymuje się. Jej przedni pancerz jest mocno nachylony, co zapewnia dobrą ochronę. W radzieckich działach pociski są wrażliwe na rykoszety. I nic nie zagraża takiemu działowi samobieżnemu w czoło. Tutaj nadal mogą przebić się przez bok. Ale dziewczynom się nie spieszy. Skuteczne działo samobieżne pod względem przebijania pancerza przewyższa wciąż rozwijany SU-100, a także jest lepiej chronione, bardziej mobilne i jednocześnie lżejsze.
  A Armia Czerwona ma kilka suszarek, a dokładniej, jest jeszcze tylko na etapie projektowania. Zasadniczo czołg T-34-85, który nie jest wystarczająco silny z działem, a pancerz jest raczej słaby. Nawiasem mówiąc, niemieckie działo samobieżne E-25 jest lżejsze, znacznie mocniejsze w pancerzu i działach.
  Dziewczyny walczą... Bardzo piękne i młode. A ich działa samobieżne bombardują i rzucają ...
  Lipiec jest gorący, a ciała dziewczyn w rozgrzanym do czerwoności samochodzie błyszczą od potu. Nie mogą się poddać i wycofać.
  Gerda zauważa:
  - Bogowie Wehrmachtu są najwyraźniej silni,
  Ale nie pomagają słabym...
  Jeśli przyczyna Adolfa jest prawdziwa -
  Stwórz światową potęgę!
  Charlotte śpiewała entuzjastycznie:
  - Tak, magia potrzebuje "Pantery" i "Tygrysa",
  Przelej więcej krwi na przekór losowi...
  I nie ma potrzeby wątpliwości i szalonych gierek,
  Niech cała rasa na Ziemi padnie na kolana!
  Ale to są niemieckie dziewczyny, az drugiej strony walczą radzieckie dziewczyny.
  Walka będzie więc najpoważniejsza. Natasha i Anyuta strzelają z potężnego działa okrętowego i piszczą:
  - Nad Berlinem zawiśnie nasza flaga!
  I obnażyły swoje białe, perłowe zęby. I nie zatrzymuj dziewczyn minami.
  Dwa pociski trafiły w przedni pancerz górnej części kadłuba... Odbiły się rykoszetem. Nie, IS-2 to poważny samochód i nie tak łatwo go zabrać.
  Ale wygląda na to, że IS-1, który porusza się na prawo od dziewczyn, został wystrzelony z pistoletu wysokociśnieniowego, trafił i zatrzymał się. Zniszczył piękno.
  Alenka, bawiąc się mięśniami brzucha, śpiewa:
  -W naszym świecie wszystko niemożliwe jest możliwe, Newton odkrył, że dwa razy dwa to cztery!
  Walka wciąż trwa nieprzerwanie. Radzieckie działo uderza w Niemców. Duża Marusya wkłada muszle do zamka. Takie jest życie i los dziewcząt. I śpiewają:
  Nikt nas nie powstrzyma, nikt nas nie pokona! Rosyjskie wilki miażdżą wroga, rosyjskie wilki pozdrawiają bohaterów!
  Augustyn gryzmoli z karabinów maszynowych, mówi:
  - Święta wojna! Będzie nasze zwycięstwo! Flaga Rosji do przodu, chwała poległym bohaterom!
  I znowu grzmi śmiercionośna armata i brzmi:
  Nikt nas nie powstrzyma, nikt nas nie pokona! Rosyjskie wilki miażdżą wroga, wiesz, że mają fajną rękę!
  Maria ta dziewczyna o złotych włosach kieruje czołgiem i piszczy:
  - Zmiażdżmy faszystów!
  Niemcy mają ciężko, bitwy też toczą się pełną parą na niebie. Jednak jak dotąd Jak-9 jest znacznie gorszy pod względem prędkości i uzbrojenia od marek niemieckich. Walka jest nierówna dla poety.
  Marsylia, ten wspaniały as-pilot zrobił dobrą karierę w latach wojny. Raczej niesamowite i fantastyczne. Po osiągnięciu stu pięćdziesięciu samolotów otrzymał Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża ze srebrnymi mieczami z liści dębu i brylantami. Po dotarciu do czterystu zestrzelonych samolotów otrzymał Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża ze złotymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami. Za pięćset samolotów otrzymał Order Orła Niemieckiego z brylantami, a za siedemset pięćdziesiąt Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża z platynowymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami. A po osiągnięciu tysiąca samolotów otrzymał Wielki Krzyż Krzyża Kawalerskiego.
  Ten wyjątkowy pilot był w stanie odnieść wiele zwycięstw powietrznych. I kiedy jeszcze żył. Marsylia została niedawno awansowana do stopnia generała. Ale nadal latał jak zwykły pilot.
  Jak mówią, nie pali się w ogniu i nie tonie w wodzie. W ciągu wielu lat wojny Marsylia nabrała instynktu myśliwego. Stał się super-legendarnym pilotem i bardzo popularnym.
  . Ale miał też silnego konkurenta - Agava i Albina i Alvina, które również przekroczyły liczbę tysiąca zestrzelonych samochodów. A Agave bardzo szybko dogoniła Marsylię. Ale wciąż jest bardzo młoda i nie straciła jeszcze ani jednego zawodnika.
  Dziewczyna nacisnęła pedały gołymi, rzeźbionymi nogami i wystrzeliła serię z wiatrówek. A teraz zestrzelono cztery radzieckie pojazdy Ił-2.
  Agawa chichocze i mówi:
  W pewnym stopniu wszyscy jesteśmy sukami! Ale ja mam nerwy ze stali!
  I znowu dziewczyna się odwraca. Zestrzeliwuje siedem sowieckich samolotów w jednej serii - sześć PE-2 i jeden TU-3, i piszczy:
  - Ogólnie, jeśli nie super, to hiper!
  Agave to oczywiście suka. Pilot z Lucyfera. Bardzo piękny miodowy blond.
  Tutaj daje kolejną serię i zestrzeliwuje jednocześnie osiem radzieckich samolotów Jak-9 i piszczy:
  - Jestem najbardziej kreatywny i reaktywny!
  Dziewczyna naprawdę nie jest głupia. Wszystko jest możliwe i wszystko jest możliwe. Nie nazywaj jej prywatną.
  A nogi są tak opalone, takie pełne wdzięku ...
  Ale Mirabela walczy z nią... Przez długi czas Pokryszkin był najlepszym sowieckim asem. Zebrał pięć złotych gwiazd bohatera ZSRR, zestrzeliwując sto dwadzieścia siedem samolotów. Ale potem umarł. Wtedy nikt nie mógł pobić jego rekordu. Oprócz Anastasii Vedmakovej i Akuliny Orłowej. I dopiero niedawno Mirabela przewyższyła również Jak-9 T na postrzępionym, przewyższyła Kozheduba. A po zestrzeleniu ponad stu osiemdziesięciu samolotów stała się siedmiokrotnym bohaterem ZSRR.
  To jest dziewczyna terminatora! Na przykład zatrzyma galopującego konia i wejdzie do płonącej chaty.
  A nawet twardszy.
  Mirabelę spotkał trudny los. Skończyłem w dziecięcej kolonii pracy. Bosa i ubrana w szarą szatę rąbała drewno i piłowała pnie. Była taka silna i zdrowa. W silne mrozy chodziła boso, aw więziennej piżamie. I przynajmniej raz kichnął.
  Oczywiście takie zjawisko odnotowano również na frontach. Mirabela przez długi czas walczyła w piechocie, a następnie została pilotem. Mirabela swój pierwszy chrzest bojowy otrzymała w bitwie pod Moskwą, dokąd udała się zaraz po kolonii. I tam pokazał, że jest cool.
  Walczyła boso i prawie nago w przenikliwym mrozie, który dosłownie sparaliżował Wehrmacht. Taka cholerna i niezwyciężona dziewczyna była. I odniosła ogromny sukces.
  Mirabela wierzyła w rychłe zwycięstwo ZSRR. Ale czas płynie. Ofiar jest coraz więcej, ale zwycięstwo nie nadchodzi. I robi się naprawdę przerażająco.
  Mirabela marzy o zwycięstwach i osiągnięciach. Ma siedem gwiazd ZSRR - to więcej niż ktokolwiek inny! I do cholery, zasłużyła na swoje nagrody! I poniesie krzyż ramion i nie tylko. Nawet jeśli Stalin zostanie później zabity, jego sprawa żyje!
  Dziewczyna wchodzi i zastyga... Powala najnowszym niemieckim XE-162 i piszczy:
  - Akrobacje! I cholernie nowa załoga!
  Naprawdę, to świetna dziewczyna. Prawdziwa kobra też potrafi wiele.
  Mirabela to nowa gwiazda....
  Walki trwają kilka dni, aż nadejdzie nowy tydzień i 8 lipca 1944... Radziecki IS-2 otrzymał uszkodzenia rolek i gąsienic - jest w naprawie. Tak, taka okrutna i bezlitosna wojna. I jak długo to potrwa?
  I teraz Gerda wyprzedziła Kniesela i Wittmanna pod względem liczby zniszczonych czołgów.
  Jak mogą tego uniknąć? Walczą boso iw bikini. Dziewczęta zrobiły kolejną pauzę, znów znęcając się nad sowieckimi dziećmi. A teraz zbliżali się do liczby 300 zniszczonych czołgów. I mogli liczyć na niespotykaną nagrodę: gwiazdę Krzyża Kawalerskiego Żelaznego Krzyża ze srebrnymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami.
  Oto dziewczyny!
  Gerda strzela do radzieckiego samochodu. Zrywa wieżę i piszczy:
  - Jestem do cholery!
  I znowu strzela. Penetruje T-34-85. I piszczy:
  - Ojczyzny Niemcy!
  Dziewczyna sama się trzęsie. I jest bardzo aktywna... Tak, ma taką strategiczną passę. Jest już połowa lipca 1944... Wojna trwa i trwa... Nie chce się zatrzymać. Armia Czerwona próbuje nacierać w różnych miejscach. Ale raczej ostrożnie, ponieważ pozostało niewiele zasobów ludzkich.
  A Rosja krwawi.
  Na przykład Hansa Feuera. Najmłodszy odznaczony Orderem Krzyża Żelaznego I Klasy. A potem został najmłodszym odznaczonym za schwytanie radzieckiego generała Orderem Krzyża Kawalerskiego Żelaznego Krzyża.
  Tak, to jest naprawdę fajne.
  A chłopcy okazują się wyjątkowo fajni.
  Hans Feuer jest zdesperowanym wojownikiem. Chłopiec walczy jak olbrzym, w chłodne i upalne dni, latem i zimą, ubrany tylko w szorty.
  Dziecko z bosymi palcami rzuca granaty i stało się legendą.
  To jest naprawdę fajne!
  Hans zasłynął na wieki! Nawet jako antybohater!
  I ogólnie toczy się tu taka niesamowita i napięta wojna... Wszelkie AI zanika.
  Agave znów wzbija się w powietrze i zestrzeliwuje radzieckie samochody. Jest myśliwym i drapieżnikiem. Uderza wroga.
  Samochody, w które uderzyła, spadają. A potem dziewczyna strzela do sił lądowych. Nokautuje IS-2. A on chce:
  - Jestem najlepszy! Jestem dziewczyną, która zabija wrogów!
  I znowu jest przenoszony na cele powietrzne. To jest niszczyciel czołgów i wszystkie maszyny, które latają i strzelają.
  Ale tutaj jest mały czołg E-5. Maszyna ważąca siedem ton. Zdane testy bojowe. I gryzie i gryzie wroga.
  I czas śpiewać - nikt nas nie zatrzyma i nikt nie wygra!
  E-5 pędzi do siebie i strzela w ruchu. I nie zatrzymuj takiego czołgu. A pociski rykoszetują.
  A w maszynie siedzi dziesięcioletni Friedrich i piszczy:
  - I będę prawdziwym super wojownikiem!
  I znowu, jak strzelił... I trafia w sam środek wieży. A jego śmiercionośna siła, choć małego kalibru, jest kolosalna.
  A na niebie walczy Helga. Bosa dziewczyna w bikini wybiera rachunki. I cieszy się z jego fantastycznych sukcesów.
  Gołymi palcami wskazuje na radziecki samochód i specjalnie go podpala, a cały zestaw bojowy z pociskami eksploduje.
  To jest fajne i szalone.
  A Agave ciągnie do przodu... I też walczy.
  Jest już sierpień 1944... Armia Czerwona nigdzie nie osiągnęła sukcesu. Ale Niemcy też nie mogą znacząco awansować. Potężne podziemne czołgi idą do bitwy. Ale są czysto taktyczne.
  Dziewczyny zeszły do podziemia, zniszczyły baterię sowieckich dział i wróciły.
  W tym samym czasie schwytali kilku pionierów. Dziewczęta, które złapały chłopców, były rozbierane i torturowane. Bili pionierów drutem, a potem upiekli ich bose pięty w ogniu. Potem zaczęli łamać sobie palce rozpalonymi do czerwoności szczypcami. Chłopcy zawyli z potwornego bólu. W końcu dziewczęta wypaliły rozpalonym żelazem gwiazdy na piersiach i butami zmiażdżyły męskie doskonałości. Ostatni pionierzy skończyli i byli zgięci w bolesnym szoku.
  Dziewczyny jednym słowem pokazały klasę. Ale znowu Niemcy nie osiągnęli niczego znaczącego.
  Potężne działa samobieżne: "Sturmmaus", strzelające w pozycje radzieckie. Było wiele zniszczeń i zniszczeń. Ale radziecki samolot szturmowy zniszczył jeden z pojazdów i Fritz wrócił.
  Saratow wciąż się bronił w sierpniu 1944 r. To prawda, że \u200b\u200bNiemcom udało się zdobyć miasto Uralsk w Kazachstanie i przenieśli się do Orenburga.
  Tutaj znowu Albina i Alvina są w powietrzu, ale raz na eksperymentalnym latającym spodku. Wskazują za pomocą bosych stóp, naciskając przyciski joysticka i robią to niezwykle zręcznie.
  Dziewczyny oczywiście demonstrują najwyższe akrobacje. Tutaj wyciągnęli dyskietkę i zestrzelono tuzin radzieckich maszyn latających.
  Albina ćwierka:
  - Wściekła ekipa budowlana! Będzie spadająca gwiazda!
  I ponownie zawraca swój samochód. A dziewczyny miażdżą Armię Czerwoną. Co więcej, główne...
  Alvina strąca też kilkanaście sowieckich samolotów i piszczy:
  - Szalone dziewczyny, a nie dziewice!
  Poprawka co do ostatniego. Ich para wybrała się na spacer z mężczyznami. I co po prostu nie wstało. Dziewczyny kochały mężczyzn - to dla nich miłe! A zwłaszcza jeśli pracujesz z językiem.
  Dziewczyna najwyższej rangi... Tutaj torturowali pioniera... Najpierw go rozebrali i wlali mu do gardła kilka wiader wody. Następnie do rozdętego żołądka przynoszono gorące żelazo. A jak płonęły! Pionier wrzasnął z dzikiego bólu... Śmierdziało spalenizną.
  Alvina uderzył go w bok rozgrzanym do czerwoności drutem. A jak się śmiać chce... To bardzo zabawne.
  Następnie zaśpiewała:
  - Mam dość bronowania tyłka - chcę drażnić swoje szczęście!
  I jak się śmieje! I odsłonił swoje perłowe zęby! Dziewczyna kocha zabijać, to jest dziewczyna!
  A nogi dziewczyny są nagie i pełne wdzięku. Uwielbia chodzić boso po węglach. I prowadzić schwytanych pionierów. Piszczą tak bardzo, gdy ich pięty są smażone. Nawet Alvina jest bardzo zabawna. A Albina to też dziewczyna, szczerze mówiąc - super! Jak przesunąć wroga łokciem do brody. I pisk:
  - Jestem dziewczyną najwyższej klasy!
  I odsłonił swoje perłowe zęby. Które błyszczą jak pobite. Wojownik jest niesamowity! To może być coś, czego nie da się opowiedzieć w bajce, ani opisać piórem!
  Obaj radzieccy wojownicy Jak, Laggi, Pionki, Ilys zostają powaleni na niebie. Piękności są aktywne. Nie ma w nich najmniejszej wątpliwości. I taka dzika i szalona piękność.
  Wojowniczki sterują joystickiem bosymi stopami i atakują rosyjskie samochody. Gdy zmiażdżą, zmiażdżą wojowników, jak maczuga na krysztale. Dziewczyny są bezwzględne i bezlitosne. Mają moc gniewu i płomień namiętności. I pewność zwycięstwa. Nawet jeśli wojna toczy się już czwarty rok tylko z ZSRR. Ale on nie chce kończyć. Albina i Alvina są u szczytu popularności. I nie chcą się wycofać ani zatrzymać na chwilę. I ruszają do siebie i taranują wroga.
  Albina, strącając sowieckie samoloty, piszczy:
  - Mam dość płaczu dziewczyny, wolałbym utopić łykowe buty!
  I jak się uśmiecha i błyszczy perłowymi zębami. A teraz chce mężczyzny. Uwielbia gwałcić mężczyzn. Jest to dla niej bardzo przyjemne. Tutaj weźmie i zgwałci.
  Albina ryczy:
  Seksowna dziewczyna to seks
  Za wielki śpiewający postęp!
  A wojownik wybuchnie śmiechem... I zabijmy ponownie wszystkich naszych wrogów. Ona ma dużo energii. I pełna siła mięśni.
  A Alvina jak ryczeć:
  - Zmiażdżmy wroga do kopców!
  A wojownik zacznie się aktywnie śmiać! I wyobraziła sobie, jak jej faceci się całują. Ale to miłe co najmniej.
  Wrzesień tuż, tuż... Słońce świeci coraz mniej. Pierwszego dnia jesieni rosyjscy chłopcy biegają boso po śniegu, który właśnie spadł w północnych regionach Rosji. Śmieją się do siebie, obnażają twarze i pokazują Niemcom figi.
  Pionierzy z czerwonymi krawatami, z krótkimi fryzurami, niektórzy nawet do zera. Biegają skacząc. Ich bose stopy prawie nigdy nie są zimne. Bardzo niegrzeczny. Dziewczyny też biegają, także bez butów. Od różowych, okrągłych obcasów mienią się w słońcu. Cudowne radzieckie dziewczyny. Szczupły, wysportowany, przyzwyczajony do robienia małych rzeczy.
  I wszyscy szczerzą zęby i szczerzą zęby... Pierwszy dzień jesieni to prawdziwa radość i pragnienie światła i tworzenia!
  A na niebie bitwa powietrzna. Mirabela, to radziecki pilot numer jeden, który zestrzelił kolejny niemiecki samolot. I jak zawsze w jednej dziewczynie w bikini. Wiecznie młody i nigdy nie blaknący. Taka jest siła jej duszy.
  Mirabela jednak uwielbia też być dotykana przez mężczyzn. Ona naprawdę to lubi. Dlatego jest pilotem... Kiedy nagie, muskularne ciało dziewczyny jest pomarszczone przez męskie dłonie - to prawdziwy smakołyk. I świetna zabawa!
  Mirabela powala kolejny nazistowski samochód i syczy:
  - Jestem opancerzoną suką!
  Dziewczyna uderza nawet w panel kontrolny bosymi, okrągłymi obcasami. Ona jest wspaniała. I niepowtarzalny.
  Mirabella jest zakręcona. I Agave leci w jej stronę. Tutaj wreszcie spotkały się dwie niemal najbardziej produktywne pilotki-wojowniki. Strzelają do siebie od tyłu. Próbują go zdobyć na odległość. Ale to nie działa zbyt dobrze. Obie piękności schodzą z linii ognia. I agresywnie obnażają zęby. Cóż, kobiety to suki. Patrzą sobie twardo w oczy. Dokładniej łeb w łeb i strzelaj ponownie. Niemiecki ME-262 X jest wciąż lepiej uzbrojony niż Jak-9 T, a radziecki pojazd został zestrzelony...
  Ale Mirabela udaje się wyrzucić, tracąc samolot po raz pierwszy w swojej karierze lotniczej. Najgorsze jest to, że znalazła się na terytorium wroga. A to źle. Tak, takie są wyjątkowe zrządzenia losu. A 1 września 1944 roku, już w piątym roku drugiej wojny światowej, świat się zmienia, ale rządy Führera w alternatywnej grze historycznej pozostają.
  Saratów zostaje ostatecznie opuszczony przez wojska radzieckie, a armia Wehrmachtu zbliża się do Kujbyszewa.
  Zacięte walki toczą się także o Orenburg.
  Walczy tam Bosonoga Tamara, rzucając we wrogów ładunkami wybuchowymi, popychając ich bosymi piętami i piszcząc:
  - Chwała krajowi komunizmu!
  Veronica strzela do przeciwników. Gołymi stopami rzuca wybuchową paczkę i krzyczy:
  - Za idee komunizmu!
  Victoria, strzelając do przeciwników i robiąc to jak Robin Hood w bikini, ćwierka, rzuca bomby we wroga bosymi stopami i wyje:
  - Chwała czasom komunizmu!
  Olya, strzelając do wroga i kosząc go sierpem, wzięła go i zaćwierkała:
  - O wielkość państwa sowieckiego i wielką chwałę!
  A gołymi palcami stóp ponownie rzuci wybuchową paczkę o kolosalnej, niszczycielskiej mocy.
  Larisa, strzelając do nazistów, pisnęła:
  - Moim krajem jest Rosja, jesteś na zawsze dany przez Boga pod błękitnym niebem!
  I mrugnij do swoich partnerów ...
  Agafya, strzelając do nazistów, mruczała:
  - Orenburg nigdy się nie podda! Będziemy przeciw wrogom Ojczyzny!
  Dziewczyny są solidne i zamierzają walczyć naprawdę do ostatniej kropli krwi.
  Orenburg wciąż się trzyma. Ale 3 września 1944 r. Rozpoczął się atak na Kujbyszew. A ZSRR oczywiście nie jest dobry.
  Alenka strzela do nazistów i piszczy:
  - O komunizm kraju Sowietów!
  I znowu bosą stopą wystrzeli granat o niszczycielskiej sile.
  Anyuta strzela do przeciwników i piszczy:
  - Brońmy Kujbyszewa!
  A gołymi palcami u stóp rzuci wybuchową paczkę z dużą śmiertelną siłą.
  I rozerwij wielu wrogów.
  Alla, strzelając do Fritza, ćwierka i potrząsa klatką piersiową:
  - Na kosmiczne wyżyny Polesia!
  A z gołą piętą granat ulegnie zniszczeniu i całkowitej śmierci wszystkich agresorów Fritza.
  Maria, strzelając do nazistów i rzucając bosą stopą moc paraliżującą Fritza, zapiszczała:
  - Na pokład!
  A dziewczyna będzie się śmiać na całe gardło!
  Marusia, strzelając do faszystowskich łańcuchów i rzucając bosymi stopami niszczycielski granat, zaćwierkała:
  - Chwała komunizmowi i zwycięstwom!
  Matrena zauważył z uśmiechem, posyłając kolejną śmiertelną serię i skosząc Fritza:
  - Ojczyzna jest święta!
  Dziewczyny walczą jak bohaterowie.
  Test latającego spodka był tylko początkowo udany, a potem się nie powiódł.
  Tak więc Albina i Alvina znów walczyły w ME-309, bardzo wygodnym pojeździe jak na ich styl.
  Dziewczyny strzelały do radzieckich samolotów i piszczały:
  - Znakomity park i elektroniczne spaghetti!
  Albina oddała celną serię we wroga, powaliła sowiecki samochód, wskazując bosą stopą i zapiszczała:
  - Mój pierwszy ruch będzie śmiertelny dla wroga!
  Alvina również strzelała do wroga. Ciąła go dokładnie, a obnażając zęby, wydała:
  - Komunizm to moje przeznaczenie!
  I gołymi palcami trafiła w kolejny cel.
  Dziewczyny wciąż walczą w starym samochodzie. Myśliwce śrubowe nie zostały jeszcze wycofane z produkcji. Co więcej, nadal musisz przyzwyczaić się do maszyn odrzutowych i wdrożyć dla nich całą infrastrukturę. A to nie jest takie łatwe.
  Albina, strzelając do radzieckich pojazdów, logicznie zauważyła:
  - Stworzę erę komunizmu i poprowadzę imperium do gwiazd!
  A bosą piętą naciska na pedały.
  Alvina, strzelając do rosyjskich pojazdów, przebijając je na wylot, zapiszczała:
  - Naszym celem jest aryjski komunizm!
  I znowu wojowniczka użyła jej bosych stóp. I działała bardzo szybko.
  Kiedy obie dziewczyny wróciły, zużywszy cały zestaw bojowy, pozwoliły obmyć swoje ciała w wannie. Przystojni faceci tłukli ich miotłami. Albina, rozgrzewając się, zauważyła:
  Nadal potrzebujemy mężczyzn!
  Alvin zgodził się z tym:
  - Zdecydowanie potrzebne! Chociaż tutaj jesteśmy kobietami o wiele piękniejszymi!
  Albina wybuchnęła śmiechem i zaćwierkała:
  - Po co kobiecie mężczyzna, żeby mieć kogo bić!
  Dziewczyny oczywiście się z tym zgadzają.
  Helga z TA-152 strzelała do radzieckich czołgów i przebijała je z uśmiechem:
  - Chwała kajzerskiemu komunizmowi!
  A dziewczyna się roześmiała.
  Agave jest na niebie, aby polować na radzieckie samoloty. Coraz częściej na niebie widać Jak-9, który jest najłatwiejszy do wyprodukowania. Ta maszyna nie jest jednak taka słaba. W wersji T jest uzbrojona w działo kalibru 37 mm i może boleśnie użądlić Fritza.
  Agave uderza z dystansu w ME-262 i śpiewa przez nos:
  -Jestem najmądrzejszy na świecie, zabijam wrogów w toalecie!
  I mruga do nieba do swoich aniołów.
  Ale tutaj znowu Mirabela jest w powietrzu. Ta dziewczyna mimo wszystkich strat nie traci serca.
  A nawet zaczyna śpiewać, komponując w biegu;
  Wstąpiłem do Komsomołu, grając
  piękna wymarzona dziewczyna...
  Myślałem, że świat będzie wiecznym majem,
  Każdy dzień to narodziny wiosny!
  
  Ale z jakiegoś powodu nie wyszło.
  Jakoś nie mogę się zakochać...
  Cóż, powiedz chłopakom na mojej łasce,
  Życie to bardzo trwałe wiosło!
  
  Nagle wojna nagle zagrzmiała,
  I huragan rzucił się na śmierć ...
  I silne ciało moich dziewczyn
  Możesz zostać trafiony od razu!
  
  Nie chcę, uwierz mi, poddaję się,
  Walcz za Ojczyznę do końca...
  Nosimy granaty w mocnej torbie,
  Stalin zastąpił ojca w sercach!
  
  Wojownicy są świetni w Rosji.
  Możemy ochronić porządek świata...
  Gwiazdy nieba nawadniały aksamit,
  A myśliwy zamienił się w grę!
  
  Jestem bosą dziewczyną walczącą
  Pełen uwodzenia i miłości...
  Will, znam miejsce w tym raju,
  Nie można budować szczęścia na krwi!
  
  Wojownicy wielkiej Ojczyzny,
  Będziemy walczyć stanowczo pod Moskwą...
  A potem sen w komunizmie
  Do diabła z szatanem!
  
  Dzielni Rosjanie,
  By walczyli uczciwie do końca...
  Bili z karabinu maszynowego,
  Jeśli trzeba, ze złotą koroną!
  
  Nawet kula nas nie powstrzyma
  Jezus wielki Bóg zmartwychwstał...
  Dni drapieżnego smoka przeminęły,
  Z nieba zrobiło się jeszcze jaśniej!
  
  Kocham cię droga Łado,
  Najwyższy Bóg Svarog będzie w chwale ...
  Musimy walczyć o Rosję
  Najlepszy Biały Bóg jest z nami!
  
  Nie rzucaj Rosjan na kolana
  Uwierz nam, naszego ciała nie da się okiełznać...
  Stalin i wielki Lenin są z nami,
  Ten egzamin też trzeba zdać!
  
  Ból Ojczyzny jest także w naszych sercach,
  Wierzymy w jej wielkość...
  Szybko otwieramy drzwi do kosmosu,
  To będzie bardzo słodkie życie!
  
  Boso jesteśmy pięknymi dziewczynami,
  Szybko biegniemy przez zaspy ...
  Nie potrzebujemy tej gorzkiej wódki,
  Cherubin rozkłada skrzydła!
  
  Za Ojczyznę my, dziewczęta, staniemy,
  A my odpowiemy Fritzowi, nie ma zła,
  Piekielny Kain zostanie zniszczony,
  I cześć Chrystusowi Zbawicielowi!
  
  Nadejdzie epoka - nie będzie lepiej,
  Umarli powstaną na zawsze...
  Wszechświat stanie się żywym rajem,
  Spełnienie marzeń wszystkich ludzi!
  . ROZDZIAŁ 11
  Wrzesień 1944 upłynął w zaciętych bitwach... Fritzom udało się otoczyć Kujbyszew i Orenburg i dlatego miasta te były skazane na zagładę, ale pomimo wszystkich trudności walczyli.
  Dziewczyny wykazały się niezwykłą odpornością... Na początku października naziści nie zajęli jeszcze Kujbyszewa i zaatakowali Penzę. I zaczęły się bitwy o to miasto.
  Walczyła tam Natasha i jej drużyna.
  Dziewczyna rzuciła granat bosą, zgrabną stopą i zagruchała:
  - Za rosyjskiego ducha.
  Po tym Zoya wystrzeliła z bazooki. I znokautował niemiecki czołg "Lion" -2.
  Niemcy nieco spowolnili ruch... Pantery i T-4 zostały wycofane ze służby. Ale póki te maszyny są jeszcze w eksploatacji. Rzeczywiście, Pantera jest dobrym niszczycielem czołgów i jest dość dobrze chroniona w czole. Ale deski to jej problem. Jednak "Pantera" -2 jest chroniona przez boki, niezbyt dobrze. Ale większość broni jest zachowana.
  Prace nad serią E trwają... Czołg E-75 zapowiada się na pojazd nowej generacji z doskonale osłoniętymi burtami. Niemcy to wykorzystują. Zadanie polega na zdobyciu czołgu, który nie jest zbyt ciężki, szybki i dobrze chroniony. Pierwszą tego typu próbą był Mysz, ale praktyka pokazała nadmierną wagę tego czołgu. Zamiast tego E-100 był już opracowywany. Czołg ten miał ciaśniejszy układ i niższą sylwetkę. Ogólnie rzecz biorąc, jego waga w porównaniu z Myszą spadła do stu trzydziestu - stu czterdziestu ton. Boki zostały zainstalowane pod racjonalnymi kątami. Grubość burt wraz z ekranami dochodziła do 210 mm. Uzbrojenie jest takie samo jak w Maus, 128-milimetrowe i 75-milimetrowe działo z krótką lufą. Niemcy zainstalowali mocniejszy silnik o mocy 1500 koni mechanicznych, a czołg poruszał się po autostradzie z prędkością czterdziestu kilometrów na godzinę.
  Co jest generalnie zadowalające. E-100 i tak jest nadal zbyt ciężkim czołgiem. Ale z doskonałą bronią i ochroną.
  Jego walory bojowe mogły nie być złe, ale transport czołgu i jego transport pozostawały problematyczne. Prawdziwe doświadczenie wykazało, że czołg mógł przy stosunkowo rozsądnym przemieszczeniu po drogach i mostach ważyć nie więcej niż osiemdziesiąt ton.
  Hitler wyznaczył więc limit E-75, aby sprostać tej wadze, ale stworzyć niezawodną maszynę pod względem ochrony. Dlaczego zdecydowano się zrezygnować z 75-milimetrowej armaty. I spraw, aby układ był jak najbardziej ciasny: w jednym bloku silnik i skrzynia biegów w poprzek oraz skrzynia biegów na silniku. Wtedy może dostanie czołg, osłonięty ze wszystkich stron i niezbyt ciężki.
  Hitler na ogół nie był do końca zadowolony z niemieckich maszyn. Chociaż Lev-2 był prawdopodobnie bardziej zaawansowany, jego działo kal. 105 mm było zbędne do walki z radzieckimi czołgami i niewystarczające do strzelania do nieopancerzonych celów. "Pantera" -2 mogła generalnie odpowiadać wojsku z uzbrojeniem i przednią osłoną, ale z boku wciąż było za mało, ale osiągi są zadowalające.
  Führer zażądał stworzenia czołgu, który byłby odpowiedni dla wojska pod każdym względem.
  Ale nie jest to takie łatwe do osiągnięcia. Czy można maksymalnie skompresować układ i odciążyć podwozie za pomocą specjalnych wózków i sprężyn oraz wydobyć coś z nadwozia. A załoga układa rzeczywistą pozycję leżącą.
  Taki rozwój może być całkiem obiecujący. Pierwszy czołg E-75, zunifikowany z E-50, mógł ważyć nie więcej niż siedemdziesiąt ton, a to jest potężna maszyna.
  Elżbieta natomiast walczyła na czołgu T-34-85 i nie była do końca zadowolona z jego ochrony. Kruchy ze względu na brak pierwiastków stopowych pancerz nie chronił zbytnio czołgu.
  Elżbieta strzelała gołymi palcami stóp i ryknęła, obnażając zęby:
  - Jestem kosmiczną lisicą.
  Ekaterina zbiła wroga, uderzyła wroga w bok i syknęła, obnażając zęby:
  - O komunizm w ZSRR!
  Elena również strzelała bardzo aktywnie celując we wroga i uderzając go ze śmiertelną siłą, a biorąc pod uwagę fakt, że miała gołe nogi, wychrypiała:
  - O konstytucję zwycięstwa!
  Euphrasia strzelała do wroga, precyzyjnie używając bosych stóp i piszcząc:
  - Jesteśmy lojalni wobec Svaroga i Stalina za wielkość kraju!
  Takie są tutaj walczące dziewczyny. Mają najwybitniejszy zespół.
  Niektóre czołgi T-34-85 pojawiły się z ochroną przed kulami, co znacznie zmniejszyło ich wagę. Wzrosła prędkość i zwrotność maszyny. Ale teraz mógł go zabrać karabin przeciwpancerny, karabin maszynowy dużego kalibru i wiele rodzajów granatów. A wiatrówki są całkowicie przebite. To prawda, że taki czołg jest jeszcze łatwiejszy w produkcji, tańszy i zwiększa prędkość ruchu.
  Teraz, jeśli dziewczyny prowadzą ten samochód, nie pozwalają im w żaden sposób do niego wsiąść.
  Elżbieta, szybka dziewczyna o kolosalnym niszczycielskim żywiole, logicznie zauważyła:
  - Nie możesz zastąpić męstwa zbroją!
  Katarzyna zgodziła się z tym:
  - Tak, zgadza się, więc nie zapalisz!
  A ty jak się śmiejesz...
  Dziewczyny o wielkim uroku. A jeśli wrogowie są młóceni, robią to agresywnie i dokładnie.
  Elena, po tym jak ich czołg zużył zestaw bojowy i odeszła, aby uzupełnić zapasy, zapytała swoich przyjaciół:
  - Tak myślą dziewczyny, czy mamy szansę pokonać III Rzeszę?
  Katarzyna z przekonaniem odpowiedziała:
  - Jak powiedział Wasilij Terkin ... Przyjechaliśmy pobić, a nie liczyć!
  Elżbieta poprawiła:
  - Tak powiedział Suworow!
  A dziewczyna gołymi palcami u nóg wzięła i przekręciła kawałek gazety w papierosa. To dla niej zabawne.
  Eufrazja śpiewała, kołysząc ciałem:
  - Jestem kosmiczną dziewczyną-terminatorką,
  To będzie bardzo bolesne dla Fritza - kultywatora!
  A jak wojownik będzie się śmiał!
  Dziewczyny postanowiły zagrać w karty. To jest zabawne. A przegrani robią pompki i przysiady.
  Elena podczas gry zauważyła:
  - Ale poważnie, nie mamy realnych szans na wygraną! Kaukaz upadł, a my przegrywamy!
  Catherine rzuciła bosą stopą kartę, pokonując wroga i zapiszczała:
  - Ale mamy tajną broń!
  Wojowniczka wybuchnęła śmiechem i również rzuciła kartę bosymi stopami.
  Elżbieta zauważyła z westchnieniem:
  - Naprawdę mamy tylko jedną nadzieję na nową tajną broń!
  Euphrasia jęknęła, rzucając kartkę gołymi palcami zgrabnych nóg:
  - Tak, nie możemy obejść się bez tajnej broni!
  A dziewczyny chórem zaśpiewały:
  - Nasz miecz płonie ogniem, będziemy ciąć wrogów! Jesteśmy żołnierzami ZSRR!
  Wojownicy są dostrojeni i naprawdę naprawdę walczą.
  Ale siły są zbyt nierówne ... W połowie października Kujbyszew jednak upadł ...
  Niemcom udało się zdobyć ważny obiekt obronny. Ale deszcze lały... Pojawiła się nadzieja na przerwę w związku z jesienią.
  Jednak walki na niebie trwały nadal.
  Trzej sowieccy piloci: Mirabela, Anastazja, Akulina walczyli z dzikim entuzjazmem.
  Mirabela, powalając nazistę w locie, swoim przestarzałym, ale groźnym Jak-9 T, śpiewała:
  - Nastanie era, era komunizmu!
  Anastazja, naciskając gołymi palcami na spust, potwierdziła, obnażając zęby:
  - Polecę do nieba z piosenką!
  I mrugnęła do przyjaciół.
  Akulina, miażdżąc kolejnego Niemca naciskając na pedał bosym, okrągłym obcasem, wydała:
  - Na chwałę ZSRR!
  O dziewczynach trzeba powiedzieć konkretnie walczących.
  Mirabela zestrzelił faszystowskiego ME-262 z 37-milimetrowej armaty, tweetując:
  - Chwała komunizmowi!
  Anastazja, odcinając nazistę celnym podejściem i piłując wroga, wyrzuciła z siebie:
  - Chwała czerwonemu wszechświatowi!
  Akulina jest bardzo waleczną dziewczyną, znokautowała niemieckie auto i pogwizdując warknęła:
  - O komunizm kraju Sowietów!
  Wojownicy powinni być znani ze swojej kolosalnej wytrzymałości.
  Albina, Alvina, Agave z drugiej strony zyskują swoje konta. A dziewczyny walczą też boso iw bikini.
  Jakie to zabawne, kiedy dziewczyny są prawie nagie i lecą samolotami.
  Albina bosymi palcami strąca serię, kilka sowieckich samochodów naraz i piszczy:
  - Za bractwo aryjskie!
  Alvina też walczy z Armią Czerwoną i robi to odważnie. A bosymi stopami kieruje armatkami powietrznymi i tnie radzieckie samochody, piszcząc:
  - Dla jasnych pomysłów!
  Agave zestrzeliwuje także radzieckie myśliwce i samoloty szturmowe, dosłownie je miażdży i ryczy:
  - O zwycięstwo III Rzeszy!
  A dziewczyny nie mają nic przeciwko i poddają wroga surowym torturom. Szczególnie przystojni chłopcy.
  Albina, smażąc pionierowi pięty na stosie, zauważyła kiedyś:
  - Chłopaki w formie smażonej iz pieprzem są takie pyszne!
  I jak się śmieje. I pokaż język!
  Alvina zauważyła to, szczerząc zęby:
  - Chłopiec jest smażony w piekarniku, bardzo smaczny z czosnkiem!
  Agave gołymi palcami stóp powaliła kilka sowieckich myśliwców i krzyknęła:
  - Jesteśmy kosmicznymi ryjówkami!
  I mrugnęła do przyjaciół. Jest dziewczyną o rzadkiej, walczącej naturze.
  Albina, zestrzeliwując samoloty gołymi, z gracją rzeźbionymi nogami, notowała:
  - Nie możesz zrozumieć Rosji umysłem, jak możesz wybierać władców takich jak Stalin!
  Alvina zauważyła agresywnie, obnażając zęby i strzelając bosymi stopami:
  - A nasz Hitler nie jest lepszy!
  Agave zachichotała, rozwalając radzieckie samochody bosymi stopami i zauważyła:
  - Adolf, oczywiście, opętany! Ale jednocześnie nie mierzy się, ile już udało się wygrać!
  Dziewczyny są niezwykle wojownicze i agresywne.
  A potem jakoś upiekli żywcem dwóch chłopców na stosie. Tak po prostu zostali przebici stalowym palem i zaczęli się smażyć, krzyczeli i wili się. Potem, gdy chłopcy jeszcze się nie uspokoili, wszystkie dziewczęta z eskadry zaczęły podbiegać do smażonych pionierów, odcinać od nich kawałki mięsa i jeść.
  A było bardzo smacznie, zwłaszcza jeśli jeszcze żyjącym chłopcom posypywano pieprzem podczas smażenia.
  Na przykład Agave z wielką przyjemnością zjadła udo chłopca. Dziewczyny wykonały wtedy kawał dobrej roboty. Z obu chłopców pozostały tylko kości i podroby. Młoda wątroba była szczególnie smaczna. Jej dziewczynki jadły z wielką przyjemnością.
  A teraz walczą na niebie ...
  Orenburg upadł pod koniec października...
  Niemcy zbliżyli się do Ufy. Jest już dość zimno i pada śnieg.
  Tamara i jej zespół na obrzeżach Ufy walczą z nazistami. Niemiecka piechota atakuje z czarnych żołnierzy, których rekrutowała w koloniach francuskich i belgijskich.
  Dosłownie rzucają trupami przy każdym podejściu.
  Tamara odwraca się, bosą stopą rzuca granat i piszczy:
  - Epoka komunizmu będzie sławna przez wieki, wierzę, że Stalin będzie naszą twardą ręką.
  Weronika, strzelając, mówi:
  - Nie rozbijaj ZSRR!
  I bosą piętą wyrzuca wybuchową paczkę.
  Anfisa, strzelając do nazistów i rzucając kolejną wiadomość o śmierci bosymi stopami, zauważa:
  - Wielkość komunizmu jest z nami!
  Victoria, strzelając do wroga i kosząc nazistów, rzucając granat bosą stopą, piszczy:
  - Niech będzie uwielbiona wielka Ojczyzna!
  Olimpiada płonie. A potem ta dziewczyna-bohaterka rzuci całe pudełko materiałów wybuchowych w nazistów i ryknie:
  - Chwała naszej kosmicznej Ojczyźnie!
  A wszystkie dziewczyny krzyczą chórem.
  - Za ZSRR! Będzie pionier!
  Wojownicy Armii Czerwonej walczący z kradzieżą. A kiedy spadł śnieg, nadal walczą boso iw bikini.
  Na początku listopada naziści przypuścili atak na Uljanowsk. Miasto, w którym urodził się Lenin iw którym Stenka Razin został ciężko ranny. To stołeczna granica rosyjskich miast.
  Alenka walczy z nazistami. I śpiewa sobie, rzucając bosymi stopami granaty w nazistów:
  - Chwała Rosji, chwała ...
  Czołgi pędzą do przodu...
  Dywizja w czerwonych koszulach,
  Pozdrowienia dla Rosjan!
  Anyuta, strzelająca do wrogów i kosząca ich, a następnie wystrzeliwująca gołymi stopami wybuchowe pakiety trocin, vyaknula:
  - Za stalinowski komunizm!
  I zwróciła się do całej linii czarnych wojowników, skoszonych.
  Alla, strzelając do przeciwników i bosymi stopami, rzucając śmiercionośny granat, zapiszczała:
  - Za rodzimą Rosję!
  Maria, strzelając do nazistów i używając bosych stóp, rzucając wrogowi dary śmierci, warknęła i zauważyła:
  - O kosmiczny komunizm!
  Matryona, strzelając do nazistów i kosząc wroga, wydała:
  - O zmiany w bitwie!
  Marusya, żłobiąc Fritza i zabijając ich, wziął go i agresywnie paplał, ścierając go na proszek:
  - O zwycięstwo na najwyższym poziomie!
  A bosą stopą rzuciła śmiercionośny granat.
  Te dziewczyny tutaj są fajne i fajne.
  Alenka, strzelając i kosząc wrogów, rzucając granaty bosymi stopami, pisnęła:
  - Wielkość komunizmu niech będzie z nami!
  A dziewczyna wzięła to iz wielkim rozmachem znokautowała niemiecki czołg.
  A oto kolejna modyfikacja czołgu Lev-2 z działem 88 milimetrów. Wieża jest węższa, a zbiornik jest mniejszy i waży pięćdziesiąt pięć ton, a silnik ma 1200 koni mechanicznych po doładowaniu. Szybki niemiecki samochód.
  Ale on nie przeszkadza wojownikowi.
  Alla bosą stopą rzuciła granat i pisnęła:
  - Za komunizm!
  Anyuta rzuciła bosymi stopami morderczy prezent śmierci i zagruchała:
  - O nowe granice!
  A dziewczyna będzie gwizdać. A niemiecki czołg "Lew" -2 weźmie i przewróci, a rolki dosłownie poleciały.
  Maria, strzelając do nazistów, śpiewała:
  I znowu walka trwa
  A serce jest niespokojne w klatce piersiowej ...
  A Lenin jest taki młody -
  A przed nami młody październik!
  Matryona, strzelając do wroga i rozbijając szeregi, rzuciła bosą stopą granat i zaćwierkała:
  - Pierwszy krok w życiu jest ważny!
  Marusya, nokautując nazistów, pisnął:
  - Znowu widzisz nad Ziemią wiry wściekłych ataków!
  I tacy są nieugięci wojownicy.
  Ale nadal siły są nierówne. Penza już upadła. A naziści szturmują Sarańsk.
  Teraz niewiele zostało do miasta Gorky.
  7 listopada 1944 r. Stalin zorganizował w Moskwie kolejną defiladę. Nawet jeśli nie jest to zwycięstwo.
  Jednak Fritz po raz pierwszy wystrzelił w kierunku Moskwy pociskami balistycznymi V-2. W tym samym czasie miasto zostało zbombardowane przez samoloty odrzutowe, w tym bombowce Arado. Ta akcja bardzo wszystkich zszokowała. Pociski V-2 leciały po wysokiej trajektorii i nagle spadały, nawet radary ich nie widziały.
  Było wiele zniszczeń i nieszczęść. Podczas defilady zginęli żołnierze radzieccy.
  Stalin zwołał pilne spotkanie w podziemnym bunkrze, który mógł wytrzymać nawet bezpośrednie trafienie bombą atomową.
  Szef sztabu generalnego Wasilewski z zaniepokojeniem zauważył:
  - Niemcy mają nową broń o wielkiej niszczycielskiej sile. A nasze radary go nie widziały...
  Stalin ryknął, gniewnie tupiąc obcasami:
  - Tutaj jesteście głupcami! Takiej niespodzianki nie było widać!
  Marszałek Wasilewski zauważył:
  - Coś było towarzyszu Stalin ....
  Beria natychmiast powiedział:
  - To są pociski klasy A-5. Nie martw się towarzyszu Stalin. Niosą tylko osiemset kilogramów aminolonu i stoją jak dobry bombowiec odrzutowy. Niemcy wystrzelili kilkadziesiąt pocisków, ale ten projekt nie wszedł do serii, ponieważ bombardowanie samolotami odrzutowymi jest zarówno tańsze, jak i bardziej praktyczne.
  Stalin, uspokoiwszy się, zauważył:
  - Więc to nie jest skuteczna broń? Bardzo dobry!
  Beria zauważył z westchnieniem:
  - Ale bombowce odrzutowe, to jest poważny problem. Towarzysz Stalin musi z tym walczyć!
  Marszałek Żukow zasugerował:
  - Może weźmiemy i sami zrobimy rakiety. Mam na myśli grunt-powietrze. Co, sterować nimi przez radio, żeby zestrzeliwać samoloty!
  Wozniesienski zauważył:
  - Tworzenie takich rakiet wymaga czasu! O wiele łatwiej jest zrobić bardzo tanie samoloty z drewna, wypełnić je materiałami wybuchowymi i taranować wroga. To byłoby w stylu kamikadze!
  Stalin skinął głową z aprobatą.
  - Tak, należy użyć samolotów kamikadze. To jest nasza szansa, choć w rzeczywistości przedłuża to tylko agonię naszej Armii Czerwonej.
  Powinieneś znaleźć coś skuteczniejszego!
  Jakowlew odpowiedział z westchnieniem:
  - Towarzysz Stalin pracuje nad nowym samolotem. Ale na razie skupiamy się na utrzymaniu maksymalnej mocy samochodów. Wykorzystywane są wszystkie rezerwy, a do maszyn podkładamy dzieci od dziesiątego roku życia. Pełna mobilizacja, zarówno całkowita, jak i supertotalna.
  Stalin ryknął:
  - Trzeba zrobić znacznie więcej! To, co robisz, to za mało!
  Mołotow powiedział z westchnieniem:
  - Kontakt z sojusznikami nie jest możliwy. Wygląda na to, że jesteśmy sami. Próbowałem negocjować z Japończykami... Żądają terytorium aż do Uralu, co jest nie do przyjęcia.
  Stalin warknął:
  - Zimą trzeba uderzyć na Japonię, ale co z Leningradem?
  Żukow powiedział, szczerząc zęby:
  - Atak na Pietrozawodsk nie był tak skuteczny, jak oczekiwano. Szwecja przystąpiła do wojny po stronie III Rzeszy i mieliśmy do czynienia z dużymi siłami. Nie można było więc od razu rozwinąć ofensywy, a nieprzyjaciel, wyciągając części Wehrmachtu, odparł nasz atak. Miasto Leningrad znajduje się w pełnym pierścieniu blokady i jest dokładnie zaciśnięte. Myślę, że do wiosny z powodu całkowitego głodu cała populacja wymrze. A upadek Leningradu będzie nieunikniony.
  Dostarczenie go drogą powietrzną jest praktycznie niemożliwe. Wróg całkowicie dominuje na niebie. Niemcy nawet teraz dają krzyż rycerski, tylko za sto zestrzelonych samolotów.
  Stalin warknął gniewnie:
  - Nieudany atak!
  Żukow skinął głową.
  - Wiele linii kolejowych jest uszkodzonych, a my skoncentrowaliśmy zbyt mało sił. I musimy oddać hołd Finom i Szwedom, są wytrwali w obronie. Ale to nie wszystko. Niemcy ominęli także Murmańsk. Teraz to miasto jest otoczone. Nie wiemy, co robić!
  Stalin warknął:
  - Odblokuj!
  Żukow odpowiedział:
  - Nie ma na to siły! A wróg może przejąć cały Półwysep Karelski!
  Stalin rozkazał:
  - Podciągnij siły i zwolnij! Zimą Niemcy nie są tak silni. Będzie można je kapitalnie wycisnąć!
  Wasilewski zauważył:
  - Konieczne jest zapobieganie głębokim przełomom, a tam nasza siła zabierze wrogów!
  Stalin ryknął:
  Będziemy walczyć o komunizm!
  Wozniesienski przekazał radośniejsze wieści:
  - SU-100 jest już wcielony w metal i gotowy do masowej produkcji. Podwozie wzorowane na T-34. Dość łatwy w produkcji. Pocisk jest prawie gotowy do nowego działa. Tak więc SU-100 pojawi się już na frontach. Jutro pierwsza maszyna na front!
  Stalin skinął głową z aprobatą.
  - Przynajmniej mnie to uszczęśliwiło! Ale T-34-85 nie został jeszcze wycofany z produkcji. Nie tylko to, zmniejsz pancerz i zmniejsz wagę do dwudziestu ton. Walki pokazały, że gorzej być nie mogło!
  Wozniesienski zauważył:
  - Możesz zrobić zbroję z drewna! Produkujemy setki takich czołgów dziennie, nawet więcej niż naziści. Ale nasze pojazdy z łatwością zestrzeliwują Fritza nawet lekkimi działami przeciwpancernymi.
  Żukow zauważył:
  - Jest Gerda. To taka fajna dama! Zniszczyła wiele naszych czołgów i dział.
  Stalin skinął głową.
  - Musimy ją schwytać i usmażyć jej bose pięty. Boleśnie fajna dziewczyna!
  Żukow zgodził się:
  - Musisz go złapać! I zniszczymy nazistów!
  Beria skinął głową i zabulgotał:
  Zróbmy specjalną operację!
  Stalin zauważył z westchnieniem:
  - To świetny pomysł, ale... Musimy jeszcze coś dokończyć!
  Beria ryknął:
  - Złapmy ich wszystkich!
  Stalin potrząsnął głową.
  - Nie... Zabijanie bohaterów nie jest dobre! Chcę, żeby przyprowadzono do mnie Gerdę! To jest pilne!
  Beria zauważył:
  - Na żywo?
  Stalin chętnie potwierdził:
  - Oczywiście, że żyję!
  Beria zabulgotał, nadymając policzki:
  - Wszystko niemożliwe, może wiem na pewno!
  Pojawiło się kilka dziewczyn w krótkich spódniczkach iz gołymi nogami. Nieśli kieliszki z winem i mrugali do członków GKO.
  Żdanow zauważył:
  - Potrzebujemy więcej dziewcząt w wojsku! Tam to naprawią!
  Stalin stwierdził:
  - Nagradzam Anastazję, Mirabelę, Akulinę "Gwiazdą Orderu Chwały" z brylantami! Chwała ZSRR!
  Wszyscy zgodnie krzyknęli:
  - Chwała bohaterom!
  I klaskali w dłonie.
  Jedna z dziewcząt skłoniła się i uklękła, całując buty Stalina.
  Naczelny Wódz oblał ją winem i ryknął:
  - Naszą siłą jest nasza pięść!
  Beria zaćwierkała:
  Hitler jest głupcem!
  Stalin sprzeciwił się:
  - Nie głupiec, ale ucieleśnienie oszustwa!
  I znowu wszyscy bili brawa.
  . ROZDZIAŁ 12
  Miasto Uljanowsk zostało całkowicie otoczone, ale do tej pory utrzymywało się .... Jest już koniec listopada i pada śnieg z mrozem. Niemcy nie są zbyt chętni do ataku i na razie strzelają.
  W powietrzu pogoda nie jest zbyt kapryśna. Ale dziewczyny wciąż walczą i wykazują cuda odwagi.
  Gerda ze swoją załogą na Panther-2. Ale wkrótce powinien pojawić się czołg Panther-3, a wojownik naprawdę chce na nim walczyć.
  W międzyczasie strzela do pozycji sowieckich.
  Bosą stopą wycelowała armatę w cel i wystrzeliła. Złamała radziecką trzydzieści cztery i zaćwierkała:
  - Za święte Prusy!
  Charlotte również wystrzeliła z armaty, przebiła sowiecką haubicę i zapiszczała:
  - Nasze szczęście na wieki!
  Krystyna też strzelała, uderzając bosymi stopami wroga i rechocząc:
  - Dla takich facetów, którzy są nas warci!
  Magda też strzelała bardzo celnie, ćwierkając:
  - Za wielkość Imperium!
  A na najnowszym SU-100 walczy cała czwórka Elizabeth.
  Dziewczyny opanowały nowe działo samobieżne i strzelają.
  Elżbieta strzelała bosymi stopami i śpiewała;
  Faszystowski kat wyrywa sobie ramiona,
  Oto stojak, szczypce, wiertła pod ręką!
  Chce okaleczyć ciało duszy,
  Nieistotny potwór, ale wygląda świetnie!
  
  Obiecuje pieniądze, statki na morzu,
  Co może dać nawet tytuł!
  Naprawdę postawię cię na linii,
  W końcu dla niego jesteś tylko trupem i grą!
  
  Chce wiedzieć o naszej działalności,
  Co nowego w łańcuchu biednych w kajdany!
  Dlatego będę jechał hojnie się dogadać,
  Zapomnieć o ojcu, a nawet o matce!
  
  Ale Ojczyźnie służyć będziemy twardo,
  Nie złamie nas okrucieństwo kata!
  Gałąź ugnie się od podmuchu wiatru,
  A nagie dzieci płaczą!
  
  Tak, przegrałem pierwszą trudną rundę,
  Ale Wszechmogący da szansę na odzyskanie sił!
  A potem sam wyślę wroga do nokautu,
  Moja pięść mocno dotknie gada!
  
  Ojczyzna daje mi taką siłę
  Aby można było przezwyciężyć ból wszelkich tortur!
  I wydostać się z tego grobu bez dna,
  Żeby nie zostać pożartym, wściekły niedźwiedziu!
  
  Jeszcze trochę i zbawienie jest blisko -
  Osiągniemy zwycięstwo nad wrogiem!
  Żyć pod osłoną światła komunizmu,
  Aby Słońce zalało dom złotem!
  A dziewczyny śpiewały i strzelały z nowej, śmiercionośnej armaty. Są niezwykle groźnymi wojownikami.
  Elena zauważyła ze śmiechem:
  - Komunizm zostanie zbudowany, wierzymy w to!
  Catherine zgodziła się z tym stwierdzeniem:
  - Zbudujmy komunizm, a będzie triumf!
  Euphrasia wzięła go i zabulgotała, strzelając bosymi palcami u nóg i trafiając w Panterę.
  Wtedy wojownik zapiszczał:
  - O komunizm, komunizm! Sofizm zostanie mocno zmiażdżony!
  I "Pantera", uderzona w czoło iz daleka.
  To są dziewczyny, których nie można tak łatwo złamać.
  Teraz nadchodzi grudzień... Japończycy prawie przestali walczyć w warunkach zimnej pogody.
  Ale na niebie, mimo zimowej aury, wciąż toczą się walki.
  Oto Toshiba i Toyota, dwaj japońscy piloci walczący jak zdesperowani złodzieje.
  Toshiba gołymi palcami strąca sowieckie samoloty i woła na całe gardło:
  - Mam super dziewczynę!
  Toyota, nokautując rosyjskiego myśliwca i szczerząc swoje perłowe zęby, z przekonaniem potwierdza:
  - I jest hiper kobieta!
  Japonki to oczywiście wojowniczki o kolosalnej sile startowej. Honorowi samuraja nie można się oprzeć.
  Ale w każdym razie niebo wciąż jest w pełnym rozkwicie.
  A na lądzie cztery dziewczyny ninja podjęły się eksterminacji żołnierzy radzieckich.
  Niebieska dziewczyna ninja zorganizowała przyjęcie w młynie, odcięła kilku rosyjskich bojowników, a gołymi palcami wystrzeliła groch materiałów wybuchowych o kolosalnej niszczycielskiej sile.
  Podarła go i napisała na Twitterze:
  - Witaj Japonia!
  Żółta dziewczyna ninja również zaśpiewała technikę motyla z mieczami. Odcięła kilku rywalom i zapiszczała:
  - O zemstę komunistyczną!
  I bosymi palcami, jak wystrzelić niszczycielski prezent zagłady.
  Potem mruczy:
  - Za wielkość Japonii!
  Czerwona dziewczyna ninja zorganizowała przyjęcie helikopterem z mieczami. Bosymi palcami rzuciła śmiercionośny dar i zapiszczała:
  - Dla mojej miłości!
  A potem zauważyła:
  - A gdzie komunistyczna zemsta?
  Żółta dziewczyna ninja, siekając rosyjskich żołnierzy i ponownie rzucając granat gołą piętą, wydała:
  - I pomimo tego, że będzie zupa z kotem!
  Biała dziewczyna ninja, siekając rywali i rzucając dar śmierci gołymi stopami, wydała:
  - Zwyciężymy dla idei komunizmu!
  A wszyscy czterej wojownicy będą się śmiać chórem i pokażą swoje perłowe zęby.
  Grudzień minął szybko... Po oblężeniu Niemcy zajęli Ufę i Sarańsk. Ale Uljanowsk nadal utrzymywał się w całkowitej blokadzie.
  Stalin nakazał Nowy Rok zatrzymać za wszelką cenę miasto, w którym urodził się Lenin.
  Jednak Niemcy mimo mrozów zbliżali się już do Kazania. Tak więc ZSRR był bliski całkowitego upadku.
  Co robić w ZSRR nie było jeszcze jasne i pomysły.
  Stalin świętował Nowy Rok w Moskwie iw bunkrze. Jego spojrzenie było ponure, ale chęć walki nie słabła.
  Tymczasem Hitler postanowił urządzić sobie farsę w Libii, gdzie jest ciepło.
  I tam cieszył się widowiskiem walk gladiatorów.
  W sylwestra niewiele się wydarzyło, z wyjątkiem bombardowania Moskwy.
  I wydanie pierwszej serii "Panther" -3. Ten czołg miał grubość pancerza "Tygrysa" -2, ale z dużymi nachyleniami i ważył tylko czterdzieści pięć ton. A jego wysokość zmniejszyła się o mniej niż dwa metry. Potężny silnik o mocy 1200 koni mechanicznych znajduje się w jednym bloku i naprzeciw skrzyni biegów. Sam samochód okazał się doskonale uzbrojony iz doskonałą optyką oraz hydraulicznym stabilizatorem. A w wąskiej wieży znajdowało się działo 88 mm w 100 EL, bardzo celne i przebijające pancerz.
  Gerda i jej zespół odjechali tym samochodem. Doskonały i lżejszy bieg, doskonale prowadził się po śniegu. Ten czołg jest ogólnie doskonały. A jego zbroja o dużych nachyleniach doskonale chroni czoło samochodu. Górna część 150-milimetrowej koperty jest szczególnie mocno chroniona pod kątem 40 stopni od poziomu. A to około 330 milimetrów pancerza pod kątem dziewięćdziesięciu stopni. Ani jedno radzieckie działo nie przebije górnej części kadłuba Panther-3. Dno zajmuje jedną trzecią powierzchni czoła korpusu na 120 mm i pod tym samym kątem, a także jest prawie nieprzeniknione.
  Czoło wieży ma 185 milimetrów grubości i jest ustawione pod kątem 50 stopni, również nieprzeniknione dla sowieckich dział.
  Ale tutaj boki są słabsze na 82 mm ze spadkami i można je wziąć. Zwłaszcza SU-100, nowe radzieckie działo samobieżne, które szybko zyskało popularność wśród żołnierzy ze względu na łatwość produkcji i działo przeciwpancerne.
  Gerda oddała pierwszy strzał w kierunku wojsk radzieckich. Przebiła czołg IS-2 i wyraziła się:
  - To dobry wojownik!
  Charlotte zauważyła, strzelając do wroga i przebijając się przez sowiecką maszynę, naciskając przycisk bosą piętą:
  - Ta technika jest prawie bezbłędna!
  Kristina, celując bosymi stopami z szybkostrzelnego, automatycznego działa niemieckiego, zauważyła:
  - Pancerz na pokładzie jest raczej słaby! Mielibyśmy mocniejszy samochód!
  Magda też wystrzeliła bosą stopą i wściekła chwyciła ją i krzyknęła:
  - Byłaby tylko trojka, ale igraszka trojki!
  A dziewczyny śmiały się zgodnie... Czołg jest naprawdę dobry, zwłaszcza jego właściwości jezdne.
  Przeszedł testy bojowe i samochód E-100. Jest jednak ciężka. Ale dobrze chroniony. A jej broni nie można tak łatwo odebrać.
  I w nim też siedzą Niemki. I to pomimo zimna boso iw bikini.
  Adala, strzelając do przeciwników i uderzając wroga, logicznie się wyraziła:
  Będziemy żyć w komunizmie!
  I z gołą piętą, jak nacisnąć ....
  Agata, strzelając do sowieckich pozycji, uderzając gołymi palcami u stóp przeciwników, piszczała:
  - A wielkość naszego zwycięstwa będzie na wieki!
  Agnes również strzelała odłamkami do sowieckiej piechoty, oczywiście bosą stopą, i ryczała:
  - Nie, nie ustąpimy Führerowi!
  Dziewczyna na czołgu, Atena, uderzyła wroga bosymi stopami i krzyknęła:
  - Dla Führera, nie dla Führera!
  Agnieszka roześmiała się i zauważyła:
  Jesteśmy plemieniem nadludzi!
  Andriana, strzelając do sowieckiej baterii i niszcząc pozycje wroga, pokazała język i wydała:
  - Wielkość Niemców uznaje planeta!
  I gołym kolanem, jakby chciał wywrzeć presję na wrogu.
  Agata, prowadząc ogień, zauważyła:
  - Rozerwiemy smoka na kawałki ...
  Czołg E-75 nie był jeszcze gotowy. Führer zażądał, aby masa wynosiła sześćdziesiąt pięć ton i silnik o mocy 1500 koni mechanicznych zapewniający dużą mobilność, z pancerzem bocznym o grubości co najmniej 170 mm na dużych zboczach. A to wymagało czasu.
  Ale podczas gdy naziści i tak wygrywają... W styczniu Uljanowsk ostatecznie upadł. Fritz zaczął szturmować Gorkiego i Kazania.
  Do tej pory wspinali się poza Moskwę.
  Stalin był wściekły, ale nic nie mógł zrobić. Właściwie co tu robisz, kompletna porażka...
  Ale dziewczyny walczą na niebie i na ziemi...
  Więc SU-100 Nataszki rozbił niemiecki samolot szturmowy nalotem. Okazało się całkiem fajne. Chociaż nie całkiem mądry i zaradny. Jednak Natasha wcale nie jest pierwszoklasistką i jak będzie żłobić.
  . Teraz dziewczyna okazało się być V już znajomy czołg T -34. Tylko Trochę przyjaciel . Wieża większy i _ narzędzie kaliber w 85 milimetrach zamiast 76. Podwozie Część były .
  dziewczyny skręcony NA miejsce . Oni takie jak _ I przed , w jeden bikini . A Tutaj samochód radziecki produkcja . Jeść I muszle NA miejsce .
  Superman Natasza Z zadowolona pogląd uśmiechnął się :
  - A Gdzie faszyści ?
  Pojawił się wewnątrz czołg obraz młody kontakt . chłopak tweetował :
  - Tutaj Ten zbiornik , który pojawił się NA fronty drugi świat wojny V czterdzieści czwarty rok I zanim Teraz od usytuowany NA uzbrojony Czerwony armia . Do niego sprzeciwia się , E -25. działo samobieżne z 88mm _ armata i 120 mm czołowy zbroja . Ładny walcz !
  Naprawdę V odległy Z duży praca Móc rozważać Niemiecki działo samobieżne . przysiad , z długi beczka . nieznajomy dziewczyny , które _ Więc wczesny lewy fronty Świetnie Patriotyczny wojny . Ale Superman Natasza od razu To samo zauważyć :
  - Ona nas Może dostać . Na jej długość w 71EL . _
  Zoja Tutaj To samo zasugerował :
  - Powinienem Iść V ruch do _ Nie uderz !
  Futurysta-Angelica V kłopot zauważył :
  - Tutaj cholera ! Od razu To samo poślizgnął znakomity nas samochód !
  Ich młody kurator gniewnie zadeklarowane :
  - A Ten więcej nic ! E-75 był zrobiłbym więcej gorzej ! Ty zrobiłbym jego żaden pod jeden kąt zrobiłbym Nie przebity . A Więc odważ się !
  Superman Natasza przeżegnała się I syknął :
  - Jak PRAWDA komunistyczny , I mówię do ciebie - do piekło !
  Futurysta-Angelica szczekał , tupiąc boso stopa :
  - Wystąpmy !
  radziecki samochód Niektóre obcisły uruchomił i _ brzęczał . przebić Niemiecki V czoło nierealny I powinien Wejdź Fritz V tablica . Ale próbować Ten robić ? On z jego długolufowy pistolety Jak kurwa ... Pozostało tylko liczyć NA prędkość .
  Superman Natasza złościć się . Zwykły Niemiecki ACS Tak więcej łatwiej trzydzieści cztery Więc jej przewyższa V cechy . Tutaj Ty odruchowo oszalejesz .
  radziecki samochód wchodzi NA zbliżenie . Dobry skrzynka bieg lepsza były .
  Swietłana odpoczywa nagi obcasy I tweety :
  - Führer szybko My odwróć się !
  Futurysta-Angelica potwierdza jak :
  - Hitlera My zniszczmy !
  złotowłosy Zoja ryknął :
  - Daj do niego Pośpiesz się Przez różyczki !
  W Ten za chwilę ciężki pocisk Hitlera pistolety zadowolony bezpośrednio V baza wieże . Dziewczyny wzniesiony I cierpiał V wyrwane metalowe .
  I później daj mi sekundę Wszystko cztery okazało się, że prawie absolutnie nagi w majtkach i wiszące NA stojak . Pod boso stopy piękności płonął ogień . Płomień lizał nagi , pełen wdzięku podeszwy dziewczyny .
  Superman Natasza wypróbowany drgnąć, ale _ jej nogi okazało się być mocno zaciśnięte V podkładki i _ Bardzo chory rozciągnięty żyły . Ten był klasyczny stojak , z tradycyjny opiekanie obcasy . A Na dziewczyny nogi Bardzo nawet seksowna i _ lizanie ognia _ podeszwy robi ich więcej bardziej atrakcyjny .
  Ale dokuczliwie piękności . Oni próbować dostać za darmo . Ale naramienniki Bardzo trwałe . A jego więcej I dziewczyny to walkirie odłożyć słuchawkę wagi .
  To samo wojowniczki V krótki spódnice , z boso stopy , nagi ręce , ale ciało pokryty srebrzysty kolczuga . Oni grabie pokery pożary i _ zwymiotować żar do _ obcasy pieczony silniejszy .
  Tutaj I stojak okazało się stawy i _ ogień frytki dno . A Tutaj więcej I książę z dynastii króla Wilhelma pojawił się . W ręce Na sierpień chłopcy , książę-demiurg, który wymienił drugi milion dolarów za stanowisko w SS bicz z kolczasty drut . A więcej I jej Walkirie rozgrzać się z miotacz ognia .
  Książę Bóstwo mrugnął i _ Jak uderzyć Superman Natasza Przez muskularny z powrotem Chociaż dziewczyna I odważny , ale _ jej z obcasy zanim potylica uderzony taki ból , który _ przepiękny wściekle krzyknął .
  Następny uderzyć chłopiec książę _ sprowadzony NA Zoja . Ta Chociaż I nękany mocno zęby , nie wytrzymał z krzyczeć . A NA z powrotem pojawił się krwawy paski I oparzenia .
  Barbarossy Jr. Z szeroki uśmiech powiedział :
  - Naucz Ty więcej trzeba !
  Następny uderzyć ściąć Przez Futurystyczna Angelika . I Ten młoda kobieta Nie wytrzymał z krzyczeć . chłopak pchnął boso moich dzieci noga V ogień . Wytłoczony zwinny palce niedopałek I rzucony rudowłosy bestie V twarz . Ta krzyknął więcej mocniej , to boli !
  Barbarossy Jr. Z zadowolona pogląd powiedział :
  - Ale Ty To samo poszukiwany Z Niemcy !
  Po zwolniony i _ Swietłana . Jak To Nie nękany szczęka ale _ To samo krzyknął . Wszystko To samo bicz z gorący , kłujący drut był więcej więcej bolesny , Jak płomień pod boso stopy . Tem ponad to _ dziewczyny już wykorzystywany do przez lata zarządzać bez buty i _ ich podeszwy nogi , bardzo elastyczny I trwałe .
  Ale ogień I ich piecze . Walkirie już V ręce trzymają i _ bicze z czerwony gorący drut .
  Superman Natasza W Wszystko gardło krzyknął :
  - Tak Co Ten czy to ?!
  Barbarossa junior mówi:
  - Przesłuchanie krnąbrnych pań! Jesteś w niewoli i odpowiesz za wszystko!
  Natasza zauważyła:
  Nie chcemy tak umierać! Chodźcie, chodźmy, będziemy walczyć dalej!
  Barbarossa Junior warknął:
  - Dlaczego pozwoliłem ci odejść?
  Angelika odpowiedziała:
  - Jesteśmy czarownicami i możemy dać człowiekowi, który nas uratuje, najcenniejszy z możliwych prezentów!
  Barbarossa Bock był zaskoczony:
  - Tak, a co mi dasz?
  Natasza z przekonaniem stwierdziła:
  - Uczynimy cię wieczną młodością i nigdy się nie zestarzejesz!
  Mały chłopiec skinął głową.
  - Tak, mogę cię puścić! Ale jak możesz to udowodnić!
  Natasza stwierdziła:
  "Włóż rękę do ognia, a nic ci się nie stanie!" Zobaczysz, że umiemy czarować!
  Barbarossa junior ostrożnie włożył rękę do ognia, przewinął i odpowiedział z uśmiechem:
  - Tak, możesz! Cóż to za wolność w zamian za moją nieśmiertelność!
  A dziewczyny mają nową szansę. A wojna wciąż trwa... W styczniu zabrano Gorkiego i Kazania.
  Na początku lutego Niemcy, Finowie i Szwedzi zajęli Karelię i przystąpili do szturmu na Archangielsk. Sytuacja dramatycznie się pogorszyła.
  Elizabeth została przeniesiona na SU-100 do tego miasta.
  Tam walczyła. Luty i mróz. Ale dziewczyny wciąż walczą boso.
  SU-100 waży tylko osiemnaście ton z kuloodporną osłoną. Jest wrażliwa, ale mobilna. I nie ma stać w zasadzce, musi się poruszać, aby nie zostać trafiona.
  Podczas ruchu zbiornik nagrzewa się, a dziewczyny w bosych stopach iw bikini nie są tak zimne.
  Elżbieta, strzelając do nazistów, śpiewała:
  - Ale to są warunki! A oto środa! Jednak zimno jest dobre dla zdrowia! Zimna pogoda jest dobra dla naszego zdrowia!
  I bosymi palcami, jak szarżować na nazistów. A T-4 ten mały czołg jest zepsuty.
  Wojownicy powinni być znani jako wojownicy kolosalnej klasy.
  Ekaterina strzela też bosymi stopami i piszczy:
  - Komunizm ma być!
  Elena, również strzelając do wroga i przebijając go, zaśmiała się ogłuszająco:
  - Czeka nas szalone zwycięstwo!
  Ephrasia przebijająca się przez czołgi Wehrmachtu gołymi nogami, sinymi od zimna, odpowiedziała pewnie:
  - Nic nas nie powstrzyma!
  Ci wojownicy są po prostu super!
  Ale, niestety, ich bohaterstwo jest bardzo małe... Archangielsk też upadł... Najwyraźniej brakuje amunicji...
  Niemcy idą w kierunku Moskwy od tyłu. W marcu toczyły się walki o Ryazan. Hordy Hitlera płyną ze wschodu...
  Potrzebne są pilne kroki.
  Moskwa wciąż się broni, a Stalin powołał radę bezpieczeństwa. Dyskusja była nerwowa. Nie było nowych pomysłów.
  Tylko Beria zasugerował:
  "Może naprawdę powinniśmy zaoferować Trzeciej Rzeszy pokój na dowolnych warunkach, o ile nas nie dotkną!"
  Stalin gniewnie odpowiedział:
  - To nie jest konstruktywne podejście towarzyszu Beria! Potrzebujemy mocnych ruchów!
  Marszałek Wasilewski odpowiedział szczerze:
  - Wasza Ekscelencja nie ma żadnych rezerw! Prawie wszystkie z nich toczyły się w nierównych bitwach. Oprócz SU-100 w serii nie ma innych rodzajów nowej broni. To prawda, że IS-3 będzie wkrótce gotowy, ale ten czołg jest trudny do wyprodukowania i trudno będzie wprowadzić go do serii w obecnych warunkach.
  Marszałek Żukow ze złością zauważył:
  - Jeśli nie możesz wygrać, pozostaje tylko jedno - umrzeć z godnością!
  Stalin chciał coś powiedzieć, ale pojawiła się bosa dziewczyna w krótkiej spódniczce. Pokazując bose obcasy, przyniosła depeszę.
  Stalin przebiegł po nim wzrokiem i ryknął ze złością:
  - Leningrad nie mogąc wytrzymać głodu i wielomiesięczna blokada upadła! Teraz nasze drugie miasto zostało zdobyte przez Fritz!
  Marszałek Żukow rozłożył ręce i zauważył:
  - Och, wielki Stalin... To straszne!
  Beria zasugerował:
  - Może na cześć tej strzelać tysiąc osób?
  Naczelny Wódz ryknął:
  - Zamknij się łysy idioto! Trzeba coś zrobić!
  Mołotow zasugerował, jąkając się i nerwowo głaszcząc gołe kolana dziewcząt:
  - Zaproponujmy Niemcom tymczasowe zawieszenie broni, a dopiero potem rozpocznijmy negocjacje pokojowe na dowolnych warunkach.
  Stalin wychrypiał:
  - Próbować! Ale nie będzie żadnej kapitulacji. Moskwa upadnie, będziemy prowadzić wojnę partyzancką!
  Beria zauważył z pochlebnym uśmieszkiem:
  - Ale to tylko zwiększy skalę cierpień ludzi, towarzyszu Stalin. Może...
  Stalin zdecydowanie uderzył pięścią w stół:
  - NIE! Niech Mołotow zaproponuje negocjacje! I nic więcej, kurwa do końca!
  Niemcy otoczyli Ryazan w połowie marca. Doświadczając braku amunicji wojska radzieckie dokonały przebicia z miasta.
  Alenka i jej zespół biegną, boso migocząc po wiosennym roztopionym śniegu.
  Dziewczyna strzela do nazistów i śpiewa:
  - Chwała naszemu duchowi, chwała wielkiemu krajowi!
  A bosą stopą rzuci morderczy prezent śmierci. I rozproszyć nazistów we wszystkich kierunkach.
  Anyuta, strzelając do przeciwników, wydała:
  - I nasz cios, święty dar i opłata!
  Alla też biegnie, strzela do nazistów, bosą stopą rzuca wybuchową paczkę węgla i syczy:
  - Nigdy się nie poddamy!
  A teraz błyszcząca Maryja, strzelająca do nazistów i dokładnie ich kosząca, i szczerząc zęby, piszczy:
  - Nikt nas nie powstrzyma!
  A jej goła pięta posłała niszczycielski pakiet śmierci i miażdżenia.
  Marusya, strzelając do nazistów, dość logicznie zauważa:
  - Komunizm nigdy nie zniknie!
  Matryona, strzelając do wroga i przecinając szeregi, dość logicznie i racjonalnie zauważa:
  - A wiara w partię pozostanie na wieki!
  A bose palce rzucą prezent zagłady.
  Dziewczyny uciekły z ringu. Ale sytuacja nadal jest napięta.
  I nie mają dokąd pójść.
  Wiosenna odwilż nieco opóźniła natarcie Niemców. Ponadto naziści zjednoczyli się z Japonią i przystąpili do okupacji Azji Środkowej.
  To też ich rozproszyło i kwiecień minął stosunkowo spokojnie. A w maju wreszcie wypuszczono pierwszy radziecki czołg IS-3. I można go było dostarczyć na paradę pierwszomajową.
  Starzejący się i osłabiony Stalin patrzył na to zgarbiony. Jego wyraz twarzy był śmiertelnie zmęczony.
  IS-3, ze względu na pracochłonność produkcji, nadal nie mógł stać się seryjny.
  Zasadniczą różnicą od tych dwóch był jedynie kształt wieży. Była jak latający spodek, a jej czoło było jak dziób żurawia. Oczywiście zwiększony kąt nachylenia dobrze chronił przednią część, ale skomplikował produkcję. Ponadto dolna część czoła była wrażliwa, a jeśli pocisk tam trafił, nie odbijał się już rykoszetem.
  Stalin machnął ręką i zniknął w bunkrze, rozpoczął się kolejny nazistowski nalot. W nalotach wzięły udział TA-400 i Yu-287 z odwróconym skrzydłem.
  I znowu przez radio wystrzelili pociski balistyczne kierowane skrzydłami.
  Kreml poniósł znaczne szkody.
  Stalin poważnie myślał o ucieczce swojej Moskwy.
  W połowie maja, po zakończeniu redystrybucji Azji Środkowej, naziści rozpoczęli ofensywę na Moskwę od wschodu i zachodu. Wywiązała się kolejna zacięta walka.
  Wojska radzieckie walczyły bohatersko. Ale siły są zbyt nierówne. W bitwach pojawiły się także czołgi E-75 Tiger-3. I masowo "Pantera" -3. Takie walki, powiedzmy, są niezwykłe.
  Do końca maja na początku czerwca naziści zakończyli praktycznie całkowite okrążenie Moskwy.
  Stalin uroczyście zapowiedział, że pozostanie w stolicy i będzie tam stał aż do śmierci.
  Moskwa była ostrzeliwana i bombardowana. Była otoczona bardzo potężnymi liniami obrony, które nie tak łatwo pokonać. W stolicy skoncentrowano ogromne zapasy amunicji i żywności.
  A Stalin w podziemnym mieście był względnie bezpieczny.
  Hitler 22 czerwca 1945 r., kiedy minęły dokładnie cztery lata od rozpoczęcia Wielkiej Wojny Ojczyźnianej, nakazał zaprzestanie szturmu na stolicę, zamiast tego systematycznie niszczył ją artylerią i samolotami. I nadal pewnie bombarduj.
  Bazowa ofensywa przeniosła się na Syberię. Trzeba było zająć Swierdłowsk i Czelabińsk, aż te miasta pokryły śnieg... Pod koniec czerwca na początku lipca oba kluczowe miasta zostały zajęte po zaciętych bitwach... Niemcy przemieszczali się przez Syberię. Wsie sowieckie padały jedna po drugiej.
  Tutaj naziści we wrześniu 1945 roku zbliżyli się do Nowosybirska. Również o tę osadę wybuchły walki.
  Armia Czerwona walczyła u boku miejscowych milicji. Tamara walczyła tu jak bohaterka.
  Jest koniec września, pada śnieg i jest mróz. A batalion dziewcząt walczy boso i wykazuje niezwykłe bohaterstwo.
  A wojownicy walczą jak pantery.
  Tamara skręciła, bosą stopą rzuciła wybuchową paczkę węgla i zapiszczała:
  - Nikt nas nie powstrzyma! Nikt nie może nas pokonać!
  Inne dziewczyny desperacko ryczą:
  - Umrzemy, ale się nie poddamy!
  A walka trwa...
  Nowosybirsk upadł dopiero na początku listopada... Wojna trwała. Związek Radziecki nadal nie skapitulował. Moskwa była zablokowana i pod ostrzałem.
  W podziemnym mieście przechowywano strategiczne zapasy żywności i amunicji, dzięki czemu można było wytrzymać dość długo.
  Niemcy nieustannie bombardowali i ostrzeliwali miasto.
  Pojawił się także nowy czołg ciężki "Szczur". Ta maszyna ważyła dwa tysiące ton i była uzbrojona w kilka dział.
  Pojazd o pancerzu 400 mm był używany jako czołg przełomowy... Zdał test bojowy....
  Ale utknęła na jeżach i została zniszczona przez pilota kamikaze, który ją staranował.
  Niemniej jednak nowy czołg "Szczur" -2 okazał się jeszcze większy i cięższy ...
  Stalin świętował Nowy Rok 1946 w Moskwie, który jeszcze nie został zajęty. Wielki przywódca ZSRR liczył na cud. Moskwa stała się prawdziwym miastem-twierdzą.
  Zapasy żywności mogą wystarczyć na kolejne kilka lat, a biorąc pod uwagę spadek liczby ludności spowodowany bombardowaniami i ostrzałami, na dłużej. Ale amunicja zależała od szybkości i intensywności ataków.
  Mimo to Beria zauważył:
  - Może towarzysz Stalin zgodzi się z Hitlerem w sprawie naszej wolności?
  Naczelny Wódz stanowczo oświadczył, uderzając mocno pięścią w stół:
  - Nie rozmawiam z kanibalami Lavrenty! Czy rozumiesz!
  Beria zauważył z westchnieniem:
  Miejmy nadzieję na cud!
  Stalin zauważył, rechocząc:
  -Cierpliwości i trochę wysiłku!
  . EPILOG
  Nowy 1946 miał miejsce w lokalnych walkach. Niemcy i Japończycy stopniowo zdobywali wszystkie większe miasta. Wierchojańsk upadł jako ostatni w sierpniu. Niemcy mieli nowe czołgi AG-50 w kształcie piramidy.
  Tamara i jej drużyna desperacko walczyli w Wierchojańsku.
  Dziewczyny jak zawsze były bose iw bikini.
  Stali na śmierć. A bosymi stopami rzucali wybuchowe paczki o śmiercionośnej sile.
  A potem, kiedy skończyła się amunicja, mogli przejść przez piwnice i tunele do tajgi.
  Byli gotowi chwycić za broń i ponownie rozpocząć wojnę, nawet jeśli byłaby to wojna partyzancka.
  W ZSRR powstały strefy partyzanckie i toczyła się wojna podziemna.
  Stolica wciąż się broniła, więc Hitler chciał zagłodzić ją i uratować swoich żołnierzy, których zbyt wielu już zginęło.
  Tymczasem dziewczęta eksterminowały nazistów i Japończyków na różne sposoby i metody.
  Zwłaszcza Natasza i jej zespół.
  I okazało się być Ponownie V T -34-85. samochód oczywiście _ to samo , nie nowy . I na koniec czterdziestki szósty roku przestarzałe .
  A Tutaj I AG -50. przypomina Niski piramida Z Bardzo długi beczka . Samochód całość sześćdziesiąt pięć tony . Grubość zbroja współ Wszystko kątowniki 250 mm pod pochylenie . Dla muszle T -34 absolutnie nieprzenikniony .
  Superman Natasza V kłopot syknął :
  - To Jak zadanie ! Ulec poprawie góra !
  Futurysta-Angelica rozejrzał się . Teraz Oni był V jego tradycyjny bikini . I coś _ _ uroda wszedł NA umysł .
  A Swietłana prasowany NA wpływ boso obcasy I stado zbiornik . Ona syknął :
  - Manewr ! Tylko manewr !
  AG -50 jest wyposażony w potężny 105mm _ armata Z długi pień w 100 EL . On zdolny uderzyć NA duży odległości . Tem koniec , j trzydzieści cztery Z jakość zbroja nie ma znaczenia . Jeden uderzyć I koniec .
  Swietłana zaczyna huśtać się radziecki zbiornik . Tutaj wróg strzela . pocisk nawet trochę obawy zbroja . Ale Do Na szczęście zsuwa się . A Mimo wszystko moc kolosalny - uran rdzeń .
  Superman Natasza szepnął ich szkarłat usta :
  - Wł ikony Z smutek znowu twarze _ imperium urodzić się !
  Futurysta-Angelica strzał za pomocą _ boso palce nogi . pocisk zadowolony V Nadal na stojąco piramidalny zbiornik . I zsunął się Z zbroja V rykoszet . Już Bardzo ona skośny I cementowany .
  Niemiecki zbiornik oczywiście _ ten sam , nieprzenikniony , z Wszystko kąty nawet Dla JEST -7. A już Gdzie zanim jego T -34-85.
  Ponownie Niemiecki strzela ... Swietłana prasowany nagi obcas NA hamulce . I mógł uchylać się czołg z porażka . Chociaż fatalny prezent Prześlizgnął się w ogóle blisko .
  Superman Natasza V wściekłość powiedział :
  - Tak My I utknął !
  Futurysta-Angelica zachichotał . Ona chłodno oskubane Z ja stanik . narażony wysoki pierś Z truskawka sutki . Obnażyła zęby ich Perła zęby . I tweetował :
  - Tchórz Nie gra V hokej !
  I prasowany szkarłat sutek NA spust . Taki Tutaj ona pogrubiony I gazowana ona-diabeł . A Może miły , rosyjski anioł ucieleśniać _
  pocisk wyleciał z Nie zbyt wiele długi kaganiec . Przeszedł ... I zadowolony bezpośrednio V pień Niemiecki samochody AG . odrzucony jego tak jak cios krakersy .
  I Wszystko cztery dziewczyny chór , szczekał :
  - Raz , dwa - I uderz ! Fritz Przez rogi Więc dał !
  I Jak potrząsnąć Oni ich boso nogi . Tutaj Ten dziewczyny ! A Gdy Na strzelanie używać nagi klatka piersiowa jest _ V sto raz bardziej wydajne .
  Superman Natasza Z uśmiech zauważył :
  - To czołg Teraz Dla nas bezpieczny . Ale Jak jego zniszczyć ?
  Zoja Z uśmiech zasugerował :
  - A V walka kowboj styl , my jego zamiatać !
  Swietłana przyśpieszony ruch jego zbiornik . Ale przeciwnik , nagle obrócił się I pochopny w biegu . On przyśpieszony cudowny szybko : wszystko To samo turbina gazowa silnik . I był Wyraźnie szybciej niż _ T -34-85.
  jak gdyby słoń uciekać z Mopsy . Wszystko zrobiłbym nic . Ale słonie wiedzieć jak przenosić nawet Bardzo szybko .
  Superman Natasza gniewnie przeniósł Przez zbroja boso stopa I ryknął :
  - Tutaj ! Dobrze Jak wszystko to samo My pozostawał w tyle z faszyści !
  Zoja Z smutek V głos , śpiewał :
  - Wszystkie niemożliwe , możliwe V nasz świat !
  I wstrząśnięty jego włosy , kolory liść złoto .
  Futurysta-Angelica Z rozkosz śpiewał i _ wydany inny skorupa . To uderzyć V opancerzony rufa I zepsuty .
  - Idź czy marzenia niespotykany ... Splot czy wieńce spóźniony ... niemy był Gerasim kiedyś ! _ _ Teraz On przysięga przekleństwa !
  Swietłana rygorystycznie zauważył :
  - Mat besztanie jest _ wulgarne !
  Superman Natasza chciał coś _ _ _ mowić dowcipny . Ale Tutaj pojawił się inny faszystowski zbiornik . NA Ten raz E -75. To samo Cienki chroniony V czoło , ale dużo gorzej Z deski . Czy to prawda, trzydzieści cztery jego Wszystko równa się Nie przebić .
  NA Ten razy Zosia _ wyrzucił Z ja stanik . I narażony szkarłat sutek .
  Wziął I prasowany karmienie piersią NA spust . pistolet pracował ...
  pocisk Ponownie zadowolony bezpośrednio V pień masywny pistolety . I sto pięć milimetrowy pistolet wyszedł z budynek .
  I Ten Niemiecki pochopny w biegu . Dobry sposób wyjście z budynek najbardziej chroniony maszyny są _ obierać Przez pnie .
  Superman Natasza uszczęśliwiony stwierdził :
  - Tutaj zobacz ! My wygrywamy !
  A Tutaj I trzeci zbiornik . NA Ten razy " królewski" lew . Na jego broń , bombowiec kaliber w 450 milimetrach . Taki Jeśli kurwa , w takim razie kilka w ogóle Nie będzie się wydawać .
  Superman Natasza NA Ten raz zdecydowany strzelać sama . zdjął stanik . Który Na jej wszystko to samo wysoki i _ elastyczny klatka piersiowa świeży jak _ Na dziewczyny . I wojownik Jak weźmie I prasy rubin sutek .
  pocisk wyleciał ... I " Królewski lew " otrzymał bezpośrednio V bagażnik . I ogromny samochód Jak eksplodować . Co I para na stojąco Przez krawędzie czołgi odleciał NA Niektóre setki metry .
   Tak I trzydzieści cztery wstrząśnięty . Samochód ledwie Nie przewrócił się i okazało się oderwana z ziemia .
  Futurysta-Angelica nawet uderzyć Na lądowanie czoło , krzycząc :
  - jakby konie osły !
  I zagrożony Fritz pięść .
  Superman Natasza był zadowolony i _ uśmiechnął się perła , bardzo duży zęby :
  - Tutaj My dał Przez wróg ! Jak powinien !
  Zoja śpiewał , z zachwyt :
  - Miłość I śmierć ! Dobry I zło ! Co święty Co grzeszny ... A Dla mnie wiedzieć Wszystko równa się !
  I dziewczyna przeniósł boso noga Przez metalowe .
  Następny wróg E -100. Samochód niebezpieczny . Z miotacz bomb i 75 mm _ armata Z Bardzo długi beczka . Taki napaść modyfikacja i _ zdolny spełnić rola I wojownik zbiorniki . A siedemdziesiąt pięć milimetrów pistolety Dla radziecki czołg całkiem wystarczy .
   A pień bombowiec pokryty czapka .
  Superman Natasza przeżegnała się Na pomoc boso nogi i _ tweetował :
  - Cóż , chodźmy jego pokonać ?
  Zosia , skała zęby , zgoda _
  - Oczywiście, że będziemy !
  Futurysta-Angelica szkarłat sutek prasowany NA spust . pistolet pracował . wypluł morderczy opłata . I przerwany stosunkowo chudy, ale _ Ale długi pień Niemiecki pistolety .
  Swietłana entuzjastycznie tweetował :
  - Świetnie ! A Teraz dawać Ogień ja !
  I wojownik To samo narażony kopalnia tułów . Na Wszystko czworaki klatka piersiowa NA wysokość . I Bardzo nawet piękna , seksowna , uwodzicielska . Więc Z taki dziewczyny chcę do zrobienia miłość . Cóż, co _ Może Być lepsza oni ? chyba tylko _ Inny dziewczyny !
  I Tutaj młoda kobieta złapany chwila kiedy _ czapka rozpoczął się otwarty . I za pomocą kopalnia szkarłat sutek jak _ zwolni pocisk Przez Niemiecki bombowiec .
  A Fritz Nie zarządzany nawet I oko mrugnij ... jak weźmie I eksploduje ... W Wszystko boki rozsiany palenie metalowe .
  Swietłana potarł się mocny ręce I pisnął :
  - ja dziewucha autentyczny smok !
  I Jak śmiać się ! I weź tak _ pokaże język !
  Superman Natasza wziął I entuzjastycznie śpiewał :
  - Patriota ! radziecki patriota ! Ile Fritz zabity ty !
  Zoja podniósł piosenka i _ drżący nagi klatka piersiowa , ciąg dalszy :
  - Patriota ! Czerwony patriota ! I NA dziewczyny Wszystko twój marzenia !
  I To samo wojownik Jak weźmie I śmiać się głośno ! I języczek pokaże ! I szeroki uśmiech zęby - kły !
  I boso nogi przesuną się dźwignia ...
  Dziewczyny tutaj są najwyraźniej w najlepszej formie, mimo że mają przestarzały czołg. I dalej są partyzantami.
  Ale 20 kwietnia 1947 r. Rozpoczął się nowy atak na Moskwę. Uczestniczyli w nim Japończycy, Turcy i cała obca armia.
  Hitlerowi w końcu zabrakło cierpliwości i postanowił zakończyć ZSRR. I osobiście ze Stalinem, utożsamiając z nim wojnę partyzancką, która wciąż toczy się na terytorium Rosji.
  Na przykład, jeśli Moskwa upadnie, wojna bez wątpienia się skończy.
  I rozpoczął się zdecydowany, generalny szturm.
  Superciężkie czołgi "Szczur" -2, "Monster", E-200, E-500 i inne również ruszyły do ataku.
  Po pierwsze, miasto zostało ostrzelane rakietami balistycznymi.
  A bojowe, niezniszczalne dyskietki III Rzeszy też były używane. Taka jest armada.
  Alenka i jej zespół dzielnie szli z Niemcami do walki.
  Alonka rzuciła granat bosymi stopami, wystrzeliła serię i ryknęła:
  - Za rosyjskiego ducha!
  Anyuta, strzelając do przeciwników i kosząc szeregi wrogów, ćwierkała bosą piętą, ulegając paczce śmierci:
  - Za wielkość komunizmu!
  Alla, strzelając do wrogów ZSRR i rzucając bombę bosymi stopami, krzyknęła:
  - Za Matkę Ruś w komunizmie!
  Maria, prowadząc celny ogień do wroga i pewnie go skosząc, zauważyła szczerząc zęby:
  - Rosja potrzebuje nowego przywódcy!
  Matrena zauważyła, strzelając i pewnie niszcząc przeciwników, a bosymi stopami wręczając kolejny dar śmierci:
  - Oczywiście, że jest to konieczne!
  A z jej rzutu, który wpadł na lodowisko, zderzyły się dwa niemieckie czołgi.
  Marusya, strzelając do nazistów, energicznie zauważył:
  - Wszystko było w ZSRR, ale wróg wziął numer!
  A bosą piętą jakże wystrzeli morderczego i nieubłaganego!
  Alenka zachęcała swoich przyjaciół:
  - Nie spiesz się, aby pochować Rusa! Mamy też co robić!
  I czubkami bosej stopy rzuci niszczycielski dar unicestwienia.
  Anyuta, strzelając do nazistów, zgodził się z tym:
  - Zaciekle pokonamy wrogów, rzeka Ojczyzny nie wyschnie!
  A z gołym, okrągłym obcasem dziewczyna energicznie weźmie i ulegnie wrogowi.
  Ałła, strzelając do nazistów i wypuszczając ładunek wybuchowy z procy, pociągając za sznurek bosymi stopami, wydała:
  - To będzie tylko nadczłowiek - który zastąpi Stalina!
  Maria, strzelając z niezwykłą celnością i rzucając granaty bosymi stopami, odezwała się:
  - Wszystko, co się nie zmienia, wszystko jest na lepsze!
  Matryona, powalając Fritza celnymi strzałami. A potem, uszkodziwszy zbiornik bosą stopą, zauważyła:
  - My z naszą niezmienną i heroiczną wolą!
  Marusia rzuciła bosymi stopami całą masę granatów. Tak więc działo samobieżne nazistów przewróciło się i zapiszczało:
  - Będę najsilniejszy!
  Alla, wybijając transporter nazistom rzutem, granatami bosą piętą, zauważyła, poprawiając:
  - Nie ja, ale my! Wszystko jest silniejsze!
  Alyonka śpiewała, by poprawić sobie bojowy nastrój, komponując w biegu. A reszta dziewcząt, strzelając do nazistów, odebrała;
  Jesteśmy dziewczynami z kraju ZSRR,
  Która jest pochodnią dla całego świata...
  Pokażmy, poznajmy wielkość przykładu,
  Oto wyśpiewane bohaterskie czyny!
  
  Dziewczyny urodziły się pod czerwoną flagą,
  I boso pędzą przez mróz ...
  Córki i synowie walczą za Ruś,
  Czasami panna młoda daje facetowi różę!
  
  Nad wszechświatem zawiśnie czerwona flaga,
  Świecić tak jasno jak płomień pochodni...
  W końcu mamy heroiczny zamach,
  A nasz sztandar błyszczy jak czerwona torba!
  
  Nie wierzcie, przeklęty faszysta nie przejdzie,
  A rosyjski duch nigdy nie zgaśnie...
  Zwycięstwo otworzy niekończące się konto,
  Pozdrówmy wszystkich!
  
  Rosja to wspaniały kraj
  Daliście komunizm narodom...
  Na zawsze hojnie dany przez Boga,
  Za Ojczyznę, za szczęście i wolność!
  
  Wróg nie będzie w stanie pokonać Ojczyzny,
  I bez względu na to, jak okrutny był przebiegły ...
  Nasz niezwyciężony rosyjski niedźwiedź,
  Żołnierz Rosji słynie ze swojego zwycięstwa!
  
  Piękny sowiecki kraj
  Dziewczyny w nim są dumne, że są piękne...
  Ona jest nam dana na zawsze przez urodzenie,
  I bądźmy uczciwi członkowie Komsomołu!
  
  Walczymy na obrzeżach Moskwy,
  Zamieć zasp, a dziewczyny boso...
  Nie oddawajmy Ojczyzny Szatanowi,
  Kosami nawet celnie strzelamy!
  
  Więc wściekłe dziewczyny są chętne do walki,
  I piętą rzucają gołą paczkę wybuchową ...
  Jest po prostu faszystą, bo wygląda fajnie,
  Właściwie to tylko zły Kain!
  
  Wrogowie nie mogą pokonać dziewcząt,
  Urodzili się pod taką gwiazdą...
  Niezwyciężonym potworem jest nasz niedźwiedź,
  Kto uczynił Ojczyznę żoną!
  
  My Rosjanki jesteśmy dobre
  Nie straszne nam tortury i mróz...
  I odpierajcie, uwierzcie w atak złej hordy,
  Wróg będzie wkurzony od dawki!
  
  Wróg był w stanie odepchnąć się od Moskwy,
  Mimo, że ma wielką moc...
  My dziewczyny jesteśmy z siebie bardzo dumne
  Przeciwnicy znikają wszyscy w grobach!
  
  Nie wierzcie, Rusi nie pokonają wrogowie,
  Skoro każdy rycerz z pieluch...
  Łowca zamienił się w zdobycz,
  A przeciwnikiem jest jeszcze dziecko!
  
  Ale rosyjski duch, wierzcie wielkiemu duchowi,
  W nim, wiesz, ukryte są takie siły ...
  Zostanie zmiażdżony wrogowi w puchu,
  W końcu rycerze są niezwyciężeni w bitwach!
  
  Porzućcie wątpliwości dziewczyny
  Jesteśmy najodważniejszymi na świecie...
  Zrzućmy hordy szatana do piekła,
  Namoczmy wszystkich przeciwników w toalecie!
  
  Święta wojna się skończy
  Na planecie zapanuje pokój i poranek....
  Ona jest na zawsze ze słońcem wiadomo danym,
  Aby wiecznie płonęło lato!
  
  I komunizm wieczny w chwale,
  A Lenin i wielki Stalin są z nami...
  W krwawym filmie dopiero teraz jest faszyzm,
  A nasza wiara jest silniejsza niż stal!
  
  Moja Rosja rządzi przez wieki
  I dał szczęście całemu wszechświatowi ....
  Potrzebujesz siły stalowej pięści
  I waleczność, ale rozsądny wyciek!
  
  
  
  CZAROWNICE TWORZĄCE CUDOWNĄ BROŃ
  Gerda, Charlotte, Magda i Christina, które były wówczas testowane przez Tygrysa, również opracowywały obiecujący model: Pantery -2. Dziewczyny umieściły silnik i skrzynię biegów w jednym bloku - w poprzek, a wieżę zwęziły i zmniejszyły. A skrzynia biegów została zainstalowana na samym silniku. W rezultacie "Pantera" -2 okazała się sylwetką poniżej dwóch metrów, a liczbę członków załogi zmniejszono do trzech osób. Grubość pancerza czoła kadłuba wzrosła do 120 mm pod dużymi zboczami, a boków do 82 mm pod zboczami. A wieże mają do 150 mm czoła i 82 mm boków, pod zboczami. Jednocześnie cały pojazd został zredukowany do 35 ton, co umożliwiło obejście się z silnikiem o mocy 700 koni mechanicznych oraz zwiększyło prędkość i zwrotność czołgu. Jednocześnie poprawiła się również drożność samochodu, a podwozie stało się lżejsze i znacznie łatwiejsze w naprawie i konserwacji. W sumie jest sześć rolek, co jest praktyczne i wygodne. Hitler polubił "Panterę" -2 i wszedł do serii od czterdziestego trzeciego września. Samochód jest udany, z dobrym, przeciwpancernym i szybkostrzelnym działem. Pracowała i poruszała się szybko, z doskonałą ergonomią.
  A co najważniejsze, był łatwiejszy w produkcji i wymagał mniej metalu. A jednocześnie wyróżniała się przeżywalnością kapitału. Nie jest łatwo przebić się przez taki samochód z dużymi spadkami pancerza.
  Wojska radzieckie miały poważny problem. Ponadto Niemcy zamiast programu Fau zainwestowali w rozwój popularnego myśliwca i stworzyli XE-162, prostego i taniego w produkcji oraz bardzo lekkiego i zwrotnego.
  Okazało się, że maszyna ta została opracowana w korzystniejszych warunkach i stosunkowo łatwa w obsłudze. I nie jest jej tak łatwo sobie z tym poradzić.
  Narzuciłem wojskom sowieckim i sojuszniczym zacięte walki powietrzne. Pusty myśliwiec ważył zaledwie półtora tony i składał się prawie wyłącznie z drewna. Maszyna okazała się więc niezwykle wydajna.
  Sytuację pogorszył fakt, że niemieckie dziewczęta zaczęły aktywnie wchodzić do jednostek lotniczych.
  Albina i Alvina zaczęły aktywnie zdobywać punkty, walcząc z reguły boso iw jednym bikini. A tych dziewczyn nie dało się powalić. A oni sami tak aktywnie odcinają wroga. A jakie piękne były te blondynki: po prostu prawdziwi Aryjczycy!
  Albina zgrabną nogą naciska spust i zestrzeliwuje kilka sowieckich samolotów i piszczy:
  - Chwała Trzeciej Rzeszy!
  Alvina naciska spust swoim szkarłatnym sutkiem, uderza w trzy radzieckie samochody i ryczy:
  - Chwała naszej Ojczyźnie!
  Walczące dziewczyny - nie można powiedzieć, że są słabe. Nie, są bardzo agresywne i potrafią rozerwać każdego na strzępy.
  Oszałamiająca jako całość ta armia. A zimą linia frontu ustabilizowała się. Mainstein rozpoczął kontratak i zdołał pokonać wojska radzieckie po drugiej stronie Dniepru, tworząc parę dużych kotłów. Niemcom udało się także odeprzeć ofensywę pod Leningradem. Tutaj polegali na potężnej linii obrony. W dodatku po klęsce na Ukrainie Stalin usunął z tego kierunku kilka dywizji i pozwolił Niemcom odeprzeć ataki. Front wytrzymał, a Niemcy byli w stanie wytrzymać zimę na całym obwodzie ataku.
  Gerda osobiście walczyła na "Panterze" -2 wraz z dziewczynami. I mimo zimy piękności walczyły boso i tylko w jednym bikini.
  Gerda bosymi stopami naciskała przyciski joysticka, uderzała we wroga i piszczała:
  - Chwała naszemu imperium!
  Charlotte również nacisnęła dźwignię bosymi stopami, zburzyła wieżę trzydzieści cztery i potwierdziła agresją:
  - Chwała bohaterom!
  Krystyna miotała się, naciskając przycisk szkarłatnym sutkiem i uderzając w sowiecką maszynę, pisnęła:
  - I chwała nam!
  Magda wystrzeliła serię z czterech karabinów maszynowych, bosymi stopami odcięła sowieckiej piechocie i wydała:
  - Wieczna, zwycięska chwała!
  Więc dziewczyny są niegrzeczne i nagie, ich okrągłe obcasy błyszczą.
  A przy zbliżaniu się "Tygrysa" -2, ten czołg o masie pięćdziesięciu pięciu ton obiecuje mieć ochronę czoła 250 mm i burt 170 mm.
  To z działem 88 mm w 71 EL, bardzo przyzwoity samochód.
  A wiosną Niemcy już posuwają się we Włoszech i pewnie miażdżą sojuszników.
  Zajmują Neapol i najeżdżają Sycylię.
  A setki tysięcy alianckich żołnierzy poddają się. I dokładnie je rozbić. Niemieckie Pantery są nie do powstrzymania.
  A dziewczęta sprawiają, że Anglicy padają na kolana i całują ich nagie, wyrzeźbione nogi i liżą językami okrągłe obcasy piękności.
  W czerwcu alianci próbują posuwać się naprzód, lądując w Normandii. Tam jednak ponoszą druzgocącą klęskę. Znów setki tysięcy więźniów i mnóstwo przechwyconego sprzętu.
  Roosevelt dostaje zawału serca i zostaje ubezwłasnowolniony. Stany Zjednoczone próbują ograniczyć tak trudną wojnę. Wielka Brytania rozważa opcje pojednania z Fritzem. Sytuację pogarszają silniejsze bombardowania angielskich miast samolotami odrzutowymi. A brytyjskie myśliwce nie mogą dogonić takiego samolotu.
  Więc Churchill zaczyna prosić o pokój. Ale Führer jest nieustępliwy. Pęka świadomością własnej siły.
  Ale Brytyjczycy nadal zgadzają się na pokój. I to martwi Stalina, który oferuje Führerowi rozejm. Hitler zgadza się zaprzestać działań wojennych na trzy lata, pod warunkiem, że nie będzie dywersji partyzanckiej, strony pozostaną na swoich granicach, a ZSRR będzie sprzedawał Niemcom olej i chleb.
  Stalin zgodził się na to... A Fritz rozwiązał im ręce.
  Pierwszym uderzeniem jest oczywiście Gibraltar. Po zdobyciu tej fortecy możesz jak najkrótszą drogą przerzucić wojska do Afryki. Podczas szturmu na twierdzę Niemcy używali najnowszych karabinów szturmowych MP-44, dziewczyny też je ulepszyły: uczyniły je znacznie łatwiejszymi i bardziej niezawodnymi.
  A Albina i Alvina walczyły na niebie, dziewczęta, dzięki którym niemieckie samoloty były o wiele bardziej praktyczne i szybkie.
  I zmiażdżyli sojuszników na prawo i lewo. Gibraltar zostałby zabrany w ruchu. Franco był zmuszony zgodzić się na ultimatum Hitlera. Nie pozwól nazistom okupować twojego kraju.
  Niemcy przyspieszyli na czołgach i wdarli się na miejsce wroga.
  Po upadku Gibraltaru Fritz wkroczył do Maroka. I ruszyli, zdobywając terytoria. Czołgi Fritz poruszały się zwłaszcza w Algierii. "Pantera" -2 szybko sunie po piasku. Został zmodernizowany o mocniejszy silnik i ścigał się. Panther-2 całkowicie usatysfakcjonował wojsko swoją ochroną czoła, a Tiger-2 był ogólnie niesamowitym czołgiem. Alianci upadli jak powaleni.
  Niemki walczyły na pustyni, zwykle boso iw bikini. Skórę tylko smarowali specjalnym kremem ochronnym, żeby się nie poparzyła.
  Następnie piękności schwytanych Anglików padają na kolana i sprawiają, że dziewczyny liżą obcasy. I lubią to, zwłaszcza Afrykanie, którzy robią to z entuzjazmem.
  Czterdziesty piąty rok był dla Niemców bardzo pomyślny, zdobyli większość Afryki, Bliski Wschód. A w pierwszej połowie czterdziestego szóstego roku zdobyli także Indie, Birmę i resztę Afryki. A problemów było więcej z zaopatrzeniem wojsk, rozciągnięciem łączności, ukształtowaniem terenu niż z oporem jednostek brytyjskich i amerykańskich. Ponadto wojska kolonialne nie były zbyt chętne do walki. W technologii Niemcy mają zdecydowaną przewagę jakościową. Na przykład ME-262 X, rozwija prędkość do 1200 kilometrów na godzinę i jest uzbrojony w pięć dział lotniczych. A Stany Zjednoczone i Wielka Brytania, chociaż mniej więcej nadają się do użytku bojowego, nie mają myśliwców odrzutowych, a tym bardziej bombowców.
  Ponadto Niemcy mieli dyskoteki, rozwijające się z prędkością rzędu czterech dźwięków. Byli całkowicie niewrażliwi na broń strzelecką dzięki laminarnemu strumieniowi, który opływał samochody. Ale z tego powodu sami nie mogli strzelać. Ale z drugiej strony można było zrzucić bombę z wysokości i użyć jej w rozpoznaniu, a co najważniejsze taranować pojazdy wroga strącając je odrzutowcami.
  Latające spodki to skuteczna broń o dużym zasięgu i mogą latać z Europy do Stanów Zjednoczonych. A czasami prowadziły je bardzo piękne dziewczyny, które wolały walczyć boso iw bikini.
  Oto Gertruda i Ewa w locie. To są dwa cudowne słodziaki. Na przykład złapano czarnego Amerykanina. Przywiązany do kłody. I tak na jego męskiej doskonałości jechali tak długo, że więzień stracił przytomność, przepracowany.
  A teraz Gertruda gołymi palcami u nóg wzięła i wycelowała dyskietkę w cel, zestrzeliwując amerykańskie samoloty. Oto walcząca dziewczyna.
  Również Ewa za pomocą bosych stóp kieruje samochód na wroga ze śmiertelną siłą.
  I wściekle taranuje wroga, a samochody Anglii i USA spadają.
  Lądowanie Niemców planowane na koniec listopada. Po pierwsze, nikt nie czeka w tej chwili. W rzeczywistości pogoda nie jest zbyt dobra i przeżycie jest ryzykowne. Ale w spokojne dni można przepłynąć kanał La Manche i wylądować. Ponadto nocne lądowanie ma zalety, ponieważ w nocy znacznie trudniej jest się bronić.
  Niemcy do tego czasu bardzo zniszczyli flotę angielską i amerykańską.
  Lądowanie odbyło się więc bez żadnych problemów. Potężną siłą uderzeniową miały być specjalne bataliony dziewcząt, które nawet w mrozy końca listopada chodziły boso w jednym bikini.
  Lądowanie rozpoczęło się 26 listopada 1946 r. W rocznicę wyborów do Reichstagu, po których Hitler otrzymał stanowisko kanclerza Rzeszy.
  Nie było nikogo, kto mógłby zatrzymać lądowanie. A w ofensywie brały udział duże masy piechoty, a nawet najnowsze czołgi piramidalne. Którego nie da się spenetrować pod żadnym kątem.
  Dziewczyny oczywiście walczą w nich i działają dzielnie.
  A niektórzy wojownicy już boso łamią krawędź lodu na zamarzniętych w nocy kałużach. I walczą bardzo dzielnie. I dokonują niesamowitych cudów. A kiedy gołymi palcami rzucają granaty i rozrywają Brytyjczyków, robi się wyjątkowo fajnie...
  Gerda z kolei walczy na piramidalnym czołgu Tygrys-4 z armatą i wyrzutnią bomb, i to bardzo dzielnie. Wysyła pocisk za pociskiem i rozrywa wrogów na strzępy.
  Działając nie myjąc się, a turlając się, wciskając gołymi palcami przyciski joysticka, dziewczyna ryczy:
  - Obnażamy aktywnie zęby, eksterminujemy bardzo mocno!
  Charlotte używa szkarłatnego sutka podczas strzelania, naciskając go na przycisk joysticka i uderzając wroga, ćwierkając:
  - Nasz uniwersalny zespół budowlany!
  Lupanula z wyrzutnią rakiet i Christina boso. Rozbiła wielu przeciwników i mruknęła:
  - Za wielkość III Rzeszy!
  Magda ryknęła za nią. Tym razem z truskawkowym sutkiem. Rozdarł wroga i ryknął:
  - O aryjski komunizm!
  Oto dziewczyny na super poziomie! I jak piechota dziewcząt biegnie boso, rzucając granaty w biegu. I jakie to jest wielkie i zabójcze.
  Dziewczyny są takie walczące i piękne.
  I miażdżą Brytyjczyków na prawo i lewo. Nic dziwnego, że przy takiej ofensywie i lądowaniu zarówno Francji, jak i Norwegii, Anglia wytrzymała tylko dziesięć dni. To jest świetne!
  Metropolia upadła. A kolejnym etapem jest podróż do Ameryki. W lutym Niemcy, mimo zimy, przeprowadzili desant na Islandii: Operację Ikar i zajęli to ważne terytorium.
  I znowu w walkach brały udział bose dziewczęta z różnych batalionów SS.
  I udało im się, błyskając bosymi piętami po śniegu.
  Stalin zaproponował Hitlerowi w marcu 1947 r. wspólną wojnę przeciwko Stanom Zjednoczonym. Führer zgodził się na to, ale pod warunkiem, że ZSRR odzyska tylko Alaskę, w pewnym sensie legalne terytorium. I nie będzie prosić o więcej.
  Stalin zgodził się z tym ... I rozpoczęła się inwazja wojsk radzieckich przez Alaskę. Tak szybko i brutalnie.
  Ruszyły nowe sowieckie czołgi.
  Załoga Elizabeth walczyła na pierwszym, eksperymentalnym i nie do końca ukończonym czołgu T-54. kwiecień 1947 r. Na Alasce wciąż leży śnieg, ale Rosjanki walczą boso iw bikini. I takie ładne dziewczyny.
  Elżbieta strzela bosymi stopami do wroga. Amerykański Sherman uderza. I obnażając zęby, wojownik mówi:
  - Chwała ideom wielkiego komunizmu!
  Ekaterina strzela też gołymi palcami wyrzeźbionych nóg i piszczy:
  - Chwała zwycięskim wynikom naszej armii!
  Elena również wystrzeliła, tym razem używając szkarłatnego sutka na swojej klatce piersiowej, trafiając wroga bardzo dobrymi znakami i warknęła:
  - Chwała nowym decydującym zwycięstwom!
  Euphrasia, rzuciła się na przeciwników truskawkowym sutkiem i uderzając "Pershinga" szczekała:
  - I wygramy!
  Wojownicy najwyraźniej rozproszyli się jak ryjówki. I tak Amerykanie są młóceni.
  Tutaj pocisk uderza w czoło czołgu, ale natychmiast odbija się rykoszetem. Elżbieta ryczy i skacze:
  - Chwała ideom komunizmu!
  W odpowiedzi wysyła również pocisk, używając bosych stóp. To jest dziewczyna, która ma prawdziwą misję.
  Takie są uroki walki.
  Wojska radzieckie utrzymywały się na Alasce. A w maju pojawił się pierwszy IS-7 w obudowie metalowej.
  A na nim załoga czołgu Alenki.
  Oto taka walcząca dziewczyna. Strzelając do wroga, trafia go niezwykle celnie.
  A działo, jakie potężne: 130 mm. Uderza wroga z dużej odległości. Dla Amerykanów głównym czołgiem jest nadal Sherman, który nadaje się tylko do punktowania niemieckich i radzieckich asów pancernych. Jest nieco lepszy Pershing, z mocniejszym działem niż kaliber 90mm. A bardzo mały "Superpershing", którego działo kalibru 90 milimetrów i lufa o długości 73 EL jest w stanie zadać niebezpieczną ranę radzieckiej maszynie IS-7 na pokładzie iw pobliżu. Amerykańskie działa wcale nie atakują piramidalnych niemieckich czołgów ze wszystkich stron. IS-7 jest wbity w bok. T-54 - "Superpershing", może brać blisko czoła, a na pokład na odległość. Ale na razie ZSRR ma czołg główny T-34-85, który nie został jeszcze wycofany z produkcji i walczy z Amerykanami. Jest w przybliżeniu równy Shermanowi i słabszy niż Pershing.
  Żołnierze radzieccy mają więc trudności. I patrzą z zazdrością na jedyny, pierwszy eksperymentalny czołg IS-7.
  Ten samochód jest dumny i fajny.
  IS-2 i IS-3 też walczą. Ostatnia maszyna na czole nie jest penetrowana, z wyjątkiem "Superpershing". Cóż, IS-3 można również przebić w dolnej części kadłuba.
  IS-2 ma nieco słabszy przedni pancerz wieży.
  Dziewczyny Natashka i jej drużyna walczą na tym czołgu. Walczące piękności. A ci z IS-2 zadają miażdżące ciosy śmiercionośnymi pociskami.
  Nataszka przycisnęła stopy bosymi palcami i wyrzuciła zabójcę, przedzierając się przez Amerykanina i vyaknulę:
  - Chwała ideom dobrego komunizmu!
  Zoya przycisnęła swój szkarłatny sutek do zabójczej dźwigni i krzyknęła:
  - O aryjski pokój i porządek!
  Augustine również wystrzeliła z obliteracją bosą piętą, uderzając wroga i szczekając:
  - O decydujące zwycięstwa!
  I wreszcie Swietłana wyrzuca nogi za pomocą bosych palców u nóg, ścina wroga i piszczy:
  - O wielką siłę!
  Wojownicy Armii Czerwonej posuwali się przez Alaskę. Przyszło lato i było ciepło, i było miło dla dziewczyn w bikini i boso na czołgach. Niemcy, pokonawszy Grenlandię, wylądowali w Kanadzie. A z południa zaczęli przenosić się z Argentyny. W Brazylii doszło do rozłamu na frakcje proniemieckie i proamerykańskie. Niemcy, potężnym uderzeniem swoich bardziej gotowych do walki dywizji, rozstrzygnęli sprawę na swoją korzyść.
  Naziści mieli mocniejszy i skuteczniejszy karabin szturmowy, który strzelał z dużej odległości i bardzo szybko. Jankesi ponosili klęskę za porażką.
  Nowy zespół angielskich dziewcząt, dowodzony przez Jane Armstrong, zbliżał się z południa ... Wojownik walczył latem w Brazylii ... Siły proamerykańskie stawiały opór.
  Ale w Wenezueli wojowniczki stanęły w obliczu wojsk amerykańskich. Walczyli na przestarzałej "Panterze" -2, która została już praktycznie wycofana na rzecz piramidalnych modeli wyposażenia.
  Ale Brytyjczycy, nawet na tym czołgu, byli silniejsi niż Amerykanie. Strzelali z pistoletu do Shermanów, które były już beznadziejnie przestarzałe, mogli walczyć tylko na równych warunkach z radzieckimi trzydziestoma czterema.
  Jane strzelała gołymi stopami z daleka. Uderz wroga i zaćwierkaj:
  - To jest wielkość Wielkiej Brytanii - nie przeminie!
  Gringeta uderzyła gołymi palcami swoich wyrzeźbionych nóg we wroga. Rozbiła Shermana i pisnęła:
  - Nasze królestwo będzie fajne!
  I pokazała język!
  Wtedy Monica wystrzeliła, trafiła przeciwnika bosymi stopami w cel i zagruchała:
  - O zbawienie duszy!
  A po nich lupanula i Malanya. Traf dokładniej w bardziej niebezpiecznego Pershinga, łamiąc jego kadłub.
  Oczywiście bosymi palcami gruchała:
  - Chwała ideom sił królewskich!
  Dziewczyny walczyły bardzo agresywnie i konstruktywnie.
  A w Kanadzie przemieszczały się wybrane jednostki niemieckie. Gerda na czołgu "Tygrys" -4 piramidy zmiażdżyła Amerykę i jej dominium. I załamały się pod miażdżącymi ciosami wroga.
  Gerda wystrzeliła bosymi stopami, trafiła wroga i krzyknęła:
  - O aryjski komunizm!
  Charlotte również uderzyła, tym razem szkarłatnym sutkiem w pierś, przebiła amerykański samochód i zabulgotała:
  - Za wielkość Niemiec!
  Christina również uderzyła we wroga. Zmiażdżyła jego zbroję gołymi palcami wyrzeźbionych nóg jak skorupkę jajka i zabulgotała:
  - Za nasze fenomenalne osiągnięcia!
  Magda też grzmiała, miażdżąc wroga jak glinę i ryczała:
  - Za takie zasoby, których nie da się powiedzieć w bajce, nie opisać piórem!
  Należy zauważyć, że dziewczyny są niezwykle waleczne i bardzo mobilne. Z nimi też jest naprawdę zabawnie.
  A potem upadły główne miasta Kanady: Quebec i Toronto. I życie stało się lepsze, Fritz i bardziej zabawne ...
  Hitler oświadczył, że Ameryka zostanie wykończona!
  Wraz z rozwojem bomby atomowej Stany Zjednoczone nie odniosły sukcesu. Widać, że szczęście odwróciło się w tym przypadku od Ameryki na korzyść Wehrmachtu. Więc co? Istnieją inne podstawy zwycięstwa i sukcesu. Jest więc za wcześnie na rozpacz.
  Ale Fritz ze swoimi zagranicznymi pułkami znacznie przewyższa Stany Zjednoczone jako wojsko. I potrafią wiele w niszczeniu wroga.
  Tutaj Gerda na przykład złapała czarnego wojownika. I tak go dręczyły, zmuszając do kochania się, że puściły mu kopyta. I to jest naprawdę fajne.
  Jesienią czterdziestego siódmego roku Fritz wkroczył na terytorium właściwych Stanów Zjednoczonych. Wojska radzieckie nadal walczyły w Kanadzie.
  Alenka na IS-7 walczyła z całą brygadą Shermanów i Pershingów. Tutejsze Shermany należały do klasy Firefly i miały długolufowe działo kal. 76 mm, które jest niebezpieczne dla IS-7 podczas strzelania w bok. Dziewczyny znalazły się więc w poważnej sytuacji. IS-7, mimo wszystkich swoich zalet, ma działo z ograniczoną amunicją i niezbyt szybkostrzelne.
  Tu Alenka wystrzeliła gołymi palcami u stóp, uderzyła Amerykanina i zapiszczała:
  - Na mojej ścieżce wojny!
  Anyuta z kolei miotała się, przy pomocy szkarłatnego sutka, uderzała Shermana i krzyczała:
  - O zwycięstwo ZSRR!
  Alla również tupała bosymi palcami. Przebił amerykański samochód i krzyknął:
  - Za idee komunizmu!
  Maria również uderzyła pięścią, przy pomocy truskawkowego sutka, roztrzaskała przeciwnika na kawałki i syknęła:
  - Za wielkie rękopisy Lenina!
  A Matrena ustąpiła bosą piętą, miażdżąc zbroję Shermana i pisnęła na całe gardło:
  - Za moich rycerzy światła!
  To jest piątka, to są dziewczyny - nie możesz znaleźć fajniejszego! I wszyscy są tacy młodzi i świezi. A dziewczyny pachną miodem. Nic dziwnego, że żołnierze z taką przyjemnością liżą łono Wenus językami. I nadal liżą.
  Tak, IS-7 poddał się, żeby nie rozerwać go na strzępy. Dlatego to jest czołg, wszystkie czołgi to czołg.
  Może poza piramidalnym Niemcem...
  Ale większość Shermanów została zabita, a reszta się wycofuje.
  Tak tną radzieckie dziewczyny.
  A na niebie Anastasia Vedmakova i Alenka Sokolovskaya młócą Fritza. Ten Pokryszkin nie pasuje do tych dziewczyn. A piękności walczą boso iw bikini. Podczas strzelania używane są szkarłatne sutki piersi, co zwiększa skuteczność bojową strzelania.
  Ale lepiej rozumie Albinę i Alvina. Dziewczętom udało się zdobyć sześć stopni Krzyża Kawalerskiego. Najwyższa szósta klasa Krzyża Kawalerskiego Żelaznego Krzyża z platynowymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami została im przyznana po zestrzeleniu ponad tysiąca samolotów każdy.
  Oto dziewczyny - dziewczyny dla wszystkich dziewczyn ...
  Ale zarówno Anastasia Vedmakova, jak i Alenka Sokolovskaya zebrały po ponad dwieście samolotów. I mieli już osiem gwiazd bohatera ZSRR.
  Anastasia przycisnęła gołymi palcami do przycisku spustu działka samolotu i strąciła amerykański samochód, piszcząc:
  - Mam super dziewczynę!
  Alenka Sokolovskaya ciąła wroga szkarłatnym sutkiem na piersi, strąciła trzy samoloty i szczekała:
  - I jestem jeszcze fajniejszy!
  To są dziewczyny, takie dziewczyny!
  I zniszczyć Amerykę.
  Cóż, oczywiście Alvina i Albina sprawiają, że jest to jeszcze fajniejsze i fajniejsze.
  Alvina używa szkarłatnych sutków podczas fotografowania ...
  I truskawkowa Albina...
  A obie dziewczyny bardzo lubią pracować językiem z jadeitowymi, pulsującymi prętami. Mają taką pasję i credo agresji!
  Albina przycisnęła gołe palce u stóp i zaćwierkała:
  - I idą w morze, dzielne dziewczyny!
  Alvina, strzelając, potwierdził:
  - Fajny element, element zabijania!
  A teraz Niemcy, Sowieci i Japończycy wcisnęli się głębiej w terytorium Ameryki.
  Japończycy mają swoich własnych wojowników: dziewczyny ninja. Bardzo odważny i walczący.
  Oto niebieska dziewczyna ninja, jak wypuszcza żyletkę gołymi stopami, odcinając głowy Amerykanom i gadaczom:
  - Nie przejdą!
  I przecina młyn mieczami.
  A żółta dziewczyna ninja będzie trzymać prawdziwego wachlarza z mieczami. A potem, bosymi palcami, rzuci zatrute igły i wystrzeli je zabijając żołnierzy Jankesów, uderzając przeciwników.
  I wyć na całe gardło:
  - W całej japońskiej chwale!
  A dziewczyna z rudymi włosami, jak skośny młyn wytrzyma, i tnie wrogów.
  A potem weźmie go bosymi stopami, uderzy w nie i rozproszy Jankesów w różnych kierunkach. To jest piękno bitwy.
  I ryk:
  - Jesteśmy ninja!
  A potem dziewczyna z białymi włosami ninja zorganizuje przyjęcie helikopterem z mieczami. Siekaj przeciwników, miażdż ich. I ze szkarłatnego sutka miota się błyskawicą, rycząc:
  - O zwycięstwo Japonii!
  Cóż, nikt nie może się oprzeć takim złodziejom! Oto dziewczyny, wszystkie dziewczyny, dziewczyny...
  I są tacy agresywni.
  Ale tutaj bitwy toczą się z kolosalną intensywnością. Siły Osi nadciągają z północy i południa, dosłownie ściskając Amerykę gigantycznymi szczypcami.
  Oto fragment wspaniałego niegdyś kraju, który działa na wyobraźnię.
  Pod koniec jesieni Fritzowie już prawie zaklinowali się na terytorium Stanów Zjednoczonych.
  Tutaj Gerda walczy w czołgu Tygrys-4 i po drodze wspomina swoją dawną,
  Również bardzo chwalebne wyczyny.
  Gerda była lekko zakrwawiona, ale była zadowolona. Jednak nastrój psuł okropny smród wydobywający się z rozciętego brzucha ghula i strach, że nadbiegnie kolejna setka, jeśli nie więcej, tych samych stworzeń.
  W międzyczasie Charlotte chwyciła swojego nieustępliwego przeciwnika za głowę i wykonała śmiertelną technikę "podwójnego Nelsona", skręcając szyję stwora. Ognista wojowniczka okazała się tu wcielić w rolę swoistej matki Teresy - pod względem litości dla brutalnie pobitego ghula. Wyrażone:
  - Jestem miły, miły, a moja mama jest miła - jak mądra sowa!
  Gerda martwiła się:
  - Nie rozumiesz?
  Charlotte była zaskoczona.
  - Co mam zrozumieć?
  "Czy dinozaury lub hybrydy szczurów i karaluchów nie usłyszą?" Gerda zacisnęła usta.
  Charlotte zachichotała.
  - Nie spodziewałem się, że będziesz takim palantem! Tak, zabijemy ich co najmniej tysiąc!
  - Uderzyli cię kijem w głowę!
  - NIE. Zaufaj mi, megagnom nas słyszy. - Wtedy dziewczyna się jąkała. "Gdyby sułtan krasnoludów go nie zabrał, to znaczy nie powołał na służbę, to nie mógłby oddalić się od nas zbyt daleko.
  Gerda zapytała z bardzo słabą pewnością siebie:
  - A inne krasnoludy, elfy, annihobbici?
  Charlotte szybko z męską bezwzględnością zgasiła ostatnią nadzieję:
  - Inni, może słyszą, ale co ich to obchodzi? Zna tylko megagnoma Kiy-Dar.
  Gerda zaczęła wycierać zakrwawioną nogę wielkim bujnym liściem. Liść tylko z zewnątrz wydawał się miękki, ale w rzeczywistości był kłujący. Bosa blondynka dała morał:
  - Nie wszystko złotem, co się świeci, ale wszystko, co śmierdzi - zawsze okazuje się gównem! Na świecie jest tyle brudu, że nie sposób uwierzyć w czystość twórcy, nawet po zrobieniu kilku kroków na ziemi!
  W odpowiedzi Ognisty Diabeł ponownie syknął z powietrzem w swojej plastikowej rurce. Potem dziewczyny długo słuchały nocy. Ale megagnom Kiy-Dar nie słyszał, a nawet nie mógł słyszeć. I najwyraźniej nie było tu żadnego innego gnoma.
  Gerda śpiewała:
  - Jeśli przyjaciel nagle okazał się ani przyjacielem, ani wrogiem, tylko krasnalem... To znaczy, że czekamy na dom wariatów!
  Charlotte przerwała przyjaciółce:
  - Cóż, chcesz, żeby napadł nas legion ghuli? No dalej, i to szybko!
  Po raz kolejny kontynuowali wyczerpujący bieg, chociaż obaj wojownicy byli już chorzy ze zmęczenia. Czasami Gerda zasypiała w biegu, w słodkich krótkich chwilach wydawało się, że leży, odpoczywa (coś w rodzaju spania we śnie - to jest po prostu niesamowicie fajne!). Ale wizje kruszyły się jak bryła gliny, która spadła na ziemię - łatwo i bez wysiłku, tylko ciało drżało nerwowo. A potem wszystko zaczęło się od nowa, jakby kołysało się niewidzialne wahadło. Wokół była jakaś półrzeczywistość i półrzeczywistość, musiałam unosić powieki, żeby one, ciężkie, się nie zamykały. Bose stopy dziewcząt zostały brutalnie pokłute, ale to właśnie ten straszny ból nie pozwolił im całkowicie zapomnieć i stracić poczucia rzeczywistości. A krajobraz stopniowo się zmieniał... Wysokie mury wyraźnie przebijały się przez otaczającą ciemność, zmęczony blond wojownik znajdował się jakby w czarnym kamiennym korytarzu. Słychać było dźwięki, ciężkie echo jego biegu. A przed nami było coś jeszcze strasznego i nieruchomego. Coś żywego, choć niewidzialnego, czekało na dziewczyny, a one tam pobiegły. Oczywiście nie chcieli wpaść do piekła, ale i tak biegli jak owce gonione przez tygrysa. Nie jest nawet jasne, dlaczego zaczęli marzyć o takich śmieciach, może z powodu ekstremalnego wysiłku fizycznego ostatnich tygodni wojny na pustyni Afryki i w górach Azji...
  Gerda szepnęła:
  - I nawet niebo może być piekłem, że nie trzeba długo płynąć do piekła!
  Coś chwyciło dziewczynę za rękę. Świadomość powróciła do wojownika. Nagle zdała sobie sprawę, że stoi w miejscu. Teren opadał łagodnie przed nami. I pojawił się lekki plusk wody. Świeżość i wilgoć tchnęła w wyczerpaną twarz dziewczyny.
  Gerda zawołała:
  - Wow, możesz nawet pobiec do nieba!
  - Viry! Charlotte westchnęła z uczuciem. - Miejsce, w którym błogość poległych żołnierzy Wielkich Niemiec. - Jej dźwięczny głos wojownika był pełen prawdziwej radości.
  Gerda nie podzielała tego optymizmu:
  - Bardziej jak przedpole Viriusa.
  Charlotta powiedziała z entuzjazmem:
  - Gdzie jest pole, tam jest pole!
  Gerda przypomniała sobie legendę, przypomniała sobie, jak w drodze do Reich-Saray przeprawili się przez małą rzeczkę ze srebrzystą wodą. Z wysokości królewskiego konia przeprawa wydawała się łatwą i szybką zabawą. Blondynka poczuła się nawet jak sułtanka, czyli sułtanka, co swoją drogą jest jeszcze lepsze! Ale co innego siedzieć na gigantycznym elitarnym koniu, a co innego podróżować na własnych nogach bogini. Zastanawiam się, jak głęboka i zdradziecka jest ta rzeka?
  Gerda chytrze, ale w przenośni zauważyła:
  - A przedpole jest moje!
  - Umiesz pływać? Rudowłosa odwróciła się do niej.
  Gerda wzruszyła ramionami.
  - Co za głupie pytanie. Gdzie widziałeś przedstawiciela elitarnego batalionu SS, który nie umiał pływać.
  Charlotte zdecydowanie potrząsnęła płonącymi lokami.
  - Zapomnij o elicie SS. Istnieje zupełnie inny świat, a nawet nieskończony wszechświat z niezliczonymi światami. Nie wszystko jest tak jak u nas!
  "Czy mogę?" zapytała samą siebie Gerda, ponownie wpatrując się w pustkę, która była wewnątrz wojownika.
  Szarlotka wymamrotała:
  - Cóż, urodzić szybko! Czas ucieka!
  "Oczywiście, że powinienem umieć pływać!" - powiedziała wesoło blond wojowniczka, widząc zwątpienie na łagodnej, a jednocześnie groźnej twarzy przyjaciółki.
  Motyl wielkości albatrosa, ze skrzydłami w niebiesko-żółte plamki, zatrzepotał czułkami na znak potwierdzenia, że bosonoga blondynka mówi prawdę.
  - Też tak przypuszczam, albo prawie tak - odpowiedziała niepewnie Charlotte. - Chociaż znasz przysłowie: indyk pomyślał i wlazł do zupy, wrona nie pomyślała i skończyła grzechotaniem! W każdym razie lepiej, jeśli wiesz jak, bo nie mogę cię wyciągnąć. A mamy tylko jedną drogę - na drugą stronę.
  Gerda zacisnęła mocno pięści.
  - Oczywiście, fajny pływał!
  Szarlotka ostrzegła:
  - Możemy mieć problemy z mieczem!
  Czarujący wojownicy zbliżyli się do samego brzegu i weszli w czarną nocną wodę. Gerda poczuła ciśnienie wody - w strumyku płynął lekki prąd. Bosonoga blondynka uklękła i łapczywie się upiła, po czym spryskała nią swoją zmęczoną, zakurzoną twarz. Senność natychmiast zniknęła. Woda była chłodna i delikatna, miałam ochotę się w niej położyć i rozluźnić bolące mięśnie kobiecego ciała...
  Gerda powiedziała z entuzjazmem:
  - A miny na przedpolu są niewidoczne!
  - Poczekaj minutę! - szepnęła.
  Gerda była zaskoczona:
  - A jakie tu znowu pułapki?
  Ognisty wojownik uspokoił:
  - Nie, ale... Myślę, że mamy jeszcze szansę!
  Wojowniczka ognia ponownie pocałowała gąbką jej biały plastik. Słuchała, rozglądając się uważnie.
  Gerda z kolei rozluźniła się i zdawała się żywić boską energią z wody. Charlotta zapytała ją:
  - A widzisz, ciężko mi się skupić w tym miejscu.
  Bosonoga blondynka również się obejrzała. Wydawało się, że wkrótce będzie jasno. Ciemność przestała być czarna jak smoła, bo całkiem niedawno w jej nieprzenikliwości pojawiły się niepewne szczeliny - wydawało się, że jeszcze trochę i osłona nocy zapadnie. Pościg rozpocznie się więc bardzo szybko. Dobrze, że dotarli do rzeki. Gerda, marszcząc brwi, przyjrzała się uważnie: pod jej nogami wyraźnie widać było wodę, która doprowadzała mężczyzn do szału, niejasno - w centrum nurtu. Druga strona była prawie pogrążona w ciemności.
  Śnieżnobiały wojownik zauważył:
  - Gdyby tylko teraz męskie dłonie pieściły nasze wyczerpane ciała żyłami prześwitującymi od napięcia. Jak byśmy się z tego cieszyli? O cierpiące ciało niewinnych dziewcząt. Moje łono bogini Wenus, tak pragnie miłości i szczęścia, czego pragnie każda kobieta!
  Charlotte znów wzięła fajkę. Tym razem Gerdowi wydało się, że albo w powietrzu, albo w ziemi coś zadrżało w odpowiedzi. A na bosej pięcie blond wojownika coś było natarte kolcami i jednocześnie tak delikatne. Stwierdziła:
  - Tutaj jest rozkoszą boa dusiciela.
  - Słyszałeś? Młody ognisty diabeł z podnieceniem chwycił ją za rękę. - Kroki megagnomu! Och, śnieżnobiała kobieta pachniała? Kiy-Dar odpowiedział. Charlotte pocałowała przyjaciółkę w ucho. - Uwierz mi, nasze zwycięstwo jest bliskie, On jest gdzieś tutaj!
  Gerda zauważyła:
  - Tak, blisko... Like the Moon dla booger!
  Charlotte zaczęła mocniej dmuchać w swój gwizdek wykonany z magicznego plastiku stworzonego przez elfy (choć techno-magia!), po czym przycisnęła ucho do ziemi. Tym razem wzajemne wstrząsanie gleby było znacznie bardziej zauważalne.
  Gerda zauważyła filozoficznie:
  - Jest taki znak, że im dłużej będziesz miał pecha na początku, tym bardziej udany będzie koniec!
  - Tak... - Szmaragdowe oczy najpiękniejszej dziewczyny zmrużyły się radośnie, - przyszedł na wezwanie! Klucz-Dar!
  Gerda położyła palec na ustach:
  - Tak, uważaj. Może to wcale nie ten megagnom, albo istota z zupełnie innego porządku!
  Zamarli, nasłuchując. Drżenie ziemi stało się bardziej jednolite, ciężkie. Gdzieś nieopodal, pomiędzy "wyspami" krzaków, szła wielka postać. Był jak gigantyczny dżin, posłusznie szukający pana, nawet jeśli był ostatnim młodzieńcem bez brody...
  Charlotte stwierdziła:
  - Prawdopodobnie nie możesz sobie nawet wyobrazić całej mocy megagnomów. To są tak potężne stworzenia, że nawet ogień piekielny ustępuje przed nimi!
  Gerda natychmiast zaprotestowała:
  - Nie, dlaczego nie mogę sobie wyobrazić ... Jeśli gnom jest silnym stworzeniem, to megagnom powinien być o rząd wielkości silniejszy. Przecież same słowa mega, to milion razy więcej!
  Charlotte chętnie, jako dziewczyna na randce z gwiazdą muzyki pop, zgodziła się:
  Tak, masz rację przyjacielu! Dokładnie na milion, to cała niezwyciężona armia!
  Gerda była zaskoczona:
  "Dlaczego nie zadzwoniłeś do niego wcześniej i nie pozwoliłeś umrzeć naszym przyjaciołom?"
  Zamiast odpowiedzieć, młoda, rudowłosa diablica znów pocałowała gwizdek, a powietrze uszło z lekkim sykiem z zakrzywionej dyszy. I nagle Charlotte zamarła na pół oddechu, jej szmaragdowe oczy zaokrągliły się. Ognisty wilk usiadł w wodzie, dotykając dłoni Gerdy. Tak bardzo chciałam, miałam jej odpowiedzieć, gdy nagle...
  Bose stopy dziewczyny nagle zapłonęły tak ostrym bólem, że od razu podskoczyły i... w końcu się obudziły. Madeleine trzymała pałkę z podłączonym przewodem elektrycznym. Na różu pojawił się pęcherz wyładowania elektrycznego, nawet lekko zrogowaciały od biegania po gorącym piasku i ostrych górskich kamieniach.
  Kapitan SS warknął:
  - Wstań i przygotuj się do założenia munduru wyjściowego! Nie możesz afiszować się w jednym bikini przed feldmarszałkiem! Słuchaj, kochanie, zostaniesz nagrodzony, ale jeśli wyrzucisz głupotę, sprawię, że koło Conana będzie się kręciło przez jeden dzień, a jednocześnie porażę prądem. - Tutaj Madeleine zrobiła straszną minę. - Chociaż nie, nie dzień, ale cały tydzień, bez ani minuty wytchnienia. Mamy jeszcze czas.
  Dziewczyny szybko zaczęły się zbierać.... A na innym kontynencie też miały miejsce ciekawe i podobne wydarzenia.
  Tak, a teraz bitwa powraca, a wojowniczka Gerda, bosymi stopami, wysyła pocisk o śmiercionośnej sile. Rozbity Pershing zatrzymał się.
  Wkrada się tu coś większego i bardziej niezdarnego. Najnowszy amerykański wynalazek, działo samobieżne o kalibrze armaty o długości 155 mm i grubości pancerza 305 mm. Waży sto dwadzieścia ton i porusza się bardzo wolno. Ledwo się czołga...
  Gerda zmiażdżyła Shermana celnym strzałem i zauważyła:
  - Idzie do naszej duszy!
  Charlotte wystrzeliła bosymi stopami, roztrzaskała wroga na kawałki metalu i zapiszczała:
  - Za honor i Ojczyznę!
  Christina zauważyła z konsternacją:
  - Możesz go osadzić bombowcem?
  Magda z przekonaniem stwierdziła:
  - Zostaw to mnie!
  A dziewczyna wycelowała w wroga armatę swoimi wytrwałymi palcami u nóg i zaczęła się miotać.
  A amerykański potwór zatrzymał się i eksplodował.
  To są dziewczyny z III Rzeszy - brawo!
  Nadeszła zima, a IS-7 porusza się po śniegu. W Ameryce trwają walki. Piękności z ZSRR walczą zaciekle.
  Alenka wystrzeliła do Pershinga bosymi stopami i zmiażdżyła przeciwnika.
  A ona gruchała:
  - Chwała rosyjskiemu komunizmowi!
  Anyuta również trafiła pociskiem. Zastosowała technikę za pomocą bosych stóp i gruchała:
  - Powiem Superman dziewczyno!
  Alla również wziął i wystrzelił i trafił w kolejny czołg Pattona. I tak fajnie.
  Jakim warzywem jest najnowszy czołg Pattona? To "Overweight", tylko z mocniejszym silnikiem o mocy 810 koni mechanicznych i bardziej pochylonym pancerzem.
  Co za imponująca maszyna, która może stać się problemem dla T-34-85. Ale IS-7 bije ją jak z dystansu. A radziecki czołg, otrzymawszy pocisk w przednim pancerzu, wysyła go w rykoszet. Oto pojazd bojowy. W odpowiedzi powala Amerykanina jednym zamachem.
  Wtedy Maria strzela, trafiając celnie we wroga. Przebija go na wylot i piszczy:
  - Nasza armia jest silna, chroni świat!
  Używa też bosych stóp.
  A wtedy Marusya będzie miała przejebane. I zmiażdż zbroję wroga na wióry. Z pomocą w tym przypadku bosej pięty.
  I ryk:
  - O nowe reformy Stalina!
  Jest taką walczącą pięknością i chce zadowolić wszystkich.
  Tak działa zespół na IS-7, co przyprawia o mdłości.
  Ale nadchodzą dziewczyny.
  Elizaveta walczy na T-54. I działa desperacko. Taka agresywna suka.
  A dziewczyny mają bardzo dobry samochód. I strzelają z niego niezwykle celnie.
  Na przykład wzięli i uderzyli "Superpershing" i krzyczą:
  - Nasz święty komunizm!
  Elizabeth wycelowała broń bosymi stopami. Lupanula na cel i zapiszczała:
  - Moje zwycięstwo będzie wielkie!
  I mrugnęła do swoich towarzyszy.
  Ekaterina miotała się szkarłatnym sutkiem i piszczała:
  - Za nasze wielkie zwycięstwa!
  I jak śmieje się na całe gardło.
  A Elena z pomocą swoich bosych stóp uderzy we wroga. Złamała potężną zbroję, rozłupała metal i zapiszczała:
  - Potężny nasz narodzie!
  I ryk na całe gardło...
  - Brawo!
  Euphrasia również bije wroga, tym razem truskawkowym sutkiem. Zmiażdż wroga i bełkocz:
  - O wielkość komunizmu na wszystkich planetach galaktyki!
  Oto najfajniejsze dziewczyny na świecie. I nic nie stoi na przeszkodzie, by je powstrzymać.
  Ekaterina piszczy i potrząsa klatką piersiową:
  - Mam super dziewczynę!
  A jej sutki są odlane z rubinów... Kiedyś wepchnęła je w twarz czarnego mężczyzny i zmusiła go do polizania. Potem polizała językiem jego męską doskonałość. Co za przyjemny smak.
  Jak to miło dla dziewczynki - nie do opisania większa przyjemność na świecie.
  W ten sposób dziewczyny miażdżą wroga. I cieszą się chwalebnymi zwycięstwami i kolosalnymi osiągnięciami.
  A Anastasia Vedmakova i Alenka Sokolovskaya to ogólnie niesamowite dziewczyny. Fale namiętności i tsunami pożądania po prostu się w nich kipi.
  Anastasia strzela swoim szkarłatnym sutkiem we wroga, uderza w jankeski samolot i piszczy na całe gardło:
  - Jestem pięknym supermanem!
  Alenka Sokolovskaya, nadal miażdżąc wroga za pomocą truskawkowych sutków i ryków:
  - A ja jestem wyższa niż dziewczyna ze wszystkich na świecie!
  Takie są walczące kobiety i muszę powiedzieć, że ukradły trochę więcej! Nikt nie może się im oprzeć.
  Nawet Ameryka... a każda zarobiła już dziesięć złotych gwiazd bohatera ZSRR...
  Za tak fenomenalne osiągnięcie otrzymali specjalną nagrodę: diamentową gwiazdę bohatera ZSRR. To samo w sobie jest bardzo honorowe i fajne.
  Miłej zabawy piękności!
  Oczywiście najlepsze dopiero przed nami!
  Oleg Rybachenko przeprowadził kolejną operację w Arabii Saudyjskiej.
  Armia carska Mikołaja II rozszerzyła terytorium Rosji. Razem z Olegiem walczyła teraz dziewczyna Margarita Korshunova. Również mutant - wojownik, który otrzymał nieśmiertelność.
  Cóż, wieczne dzieci doprowadziły do posłuszeństwa wszystkie te bandy mudżahedinów. I pokonali ich - zmuszając ich do złożenia przysięgi rosyjskiemu carowi.
  Jednocześnie Oleg Rybachenko nie sprzeciwia się napisaniu pięknej i nieco innej kontynuacji przygód dziewcząt;
  Po nowym roku Niemcy i koalicja posunęły się znacznie naprzód w całych Stanach Zjednoczonych. Amerykanie, mając do czynienia z bardziej zaawansowanym technologicznie wrogiem, przegrywali.
  Pod koniec marca Wehrmacht zbliżył się do Waszyngtonu i rozpoczął szturm na stolicę USA.
  Walki były nierówne i było widać, że dziewczyny tu wygrywają... Szczególnie czołg piramidalny, Gerda jest dobra, podobnie jak jej kompozycje.
  Gerda podczas ostrzału Białego Domu, kiedy jej czołg został trafiony bezpośrednim ogniem, zasnęła i śniła się tak ...
  Widziała partyzantkę Larę Micheyko schwytaną przez nazistów. Czternastoletnia dziewczyna odstrzelona przed nazistami. Dwóch jej towarzyszy zginęło. A ona sama ukryła się w chacie.
  Babcia chciała uchodzić za wnuczkę, ale naziści jej nie uwierzyli. I zabrali mnie... Zaraz się rozpoczną poszukiwania.
  A potem Lara chwyciła granat, naziści padli. Dziewczyna w myślach pożegnała się z tym światłem i wyrzuciła je... Ale granat nie wybuchł.
  Bohaterskiej ucieczki nie dało się uniknąć.
  Powalili Larę na ziemię, uderzyli ją kilka razy i zrobili siniaka pod okiem. Ale nie bili mocno, najwyraźniej bali się okaleczenia!
  Kiedy przywieziono ją do chaty na przesłuchanie, Lara zachowywała się bezczelnie.
  Patrząc odważnie w oczy pułkownikowi SS, powiedziała:
  - Fritz wkrótce cię zniszczy! Usłyszcie huk dział, śmierć nadchodzi z Armii Czerwonej!
  Pułkownik odpowiedział:
  - Odważna dziewczyno, zapoznasz się z biczem!
  Lara śmiało krzyknęła:
  Ból mnie nie przeraża!
  Pułkownik rozkazał:
  - Wyprowadźcie tego drania z plakatem: partyzant i pokażcie całej wsi!
  Policjant szybko powiedział:
  - Na ulicy padał śnieg i jest mroźno ... Czy dziewczyny nie należy wyprowadzać boso, żeby ochłodziła swój zapał!
  Pułkownik SS skinął głową z aprobatą.
  - Prawidłowy! Niech będzie jak boso na mrozie, może opamiętajcie się!
  Płaszcz Lary został zdarty, podobnie jak sweter. Została tylko w jednej bawełnianej sukience. Zdjęły szorstkie buty i czarne pończochy. Dziewczyna pozostała boso w jednej, lekkiej sukience.
  Zawiesili jej na szyi tabliczkę z napisem: "Jestem partyzantką". I związawszy mu ręce z tyłu, wyprowadzili go na ganek. Bose stopy dziewczyny były zimne i śnieżne.
  Lara uśmiechnęła się. Była naprawdę zawstydzona siniakiem na twarzy i tym, jak wyglądała. I możesz chodzić boso po śniegu. Jej podeszwy stały się bardzo szorstkie w ciągu lata, od wielu przejść boso. Niedawno założyła buty i nie pierwszy raz musi znosić zimno i głód.
  Lara poszła sama i nadal się uśmiechała. Wiał wiatr, rozwiewając jej miedzianorude włosy, a śnieg chrzęścił pod jej bosymi stopami.
  Dziewczyna szła z takim spojrzeniem, jak księżniczka na tronie. I pozostawił po sobie eleganckie, drobne ślady stóp, niemal dziecinne.
  Ludzie patrzyli na nią ze współczuciem.
  Jedna z babć w futrze mruknęła:
  - Przerażenie! Prowadzą dziewczynę boso!
  Pogoda była słoneczna, a stwardniałe, zrogowaciałe podeszwy Lary prawie nie cierpiały z zimna. Podeszła do siebie i obnażyła zęby.
  Tutaj została spalona uderzeniem bicza. Dziewczyna krzyknęła i zagryzła wargę.
  Została uderzona jeszcze kilka razy z użyciem siły. Lara z trudem utrzymywała się na nogach i wysiłkiem woli powstrzymała krzyk.
  Uparta dziewczyna została wysłana do specjalnej chaty, w której znajdowały się narzędzia do tortur.
  Tutaj położyli ją na stojaku i zaczęli palić jej pięty rozpalonym żelazkiem ...
  A dwóch katów chłostało Larę biczami. Dziewczyna początkowo z tytanicznym wysiłkiem powstrzymywała krzyki, ale kiedy szerokie, czerwone od gorąca paski żelaza przyłożono do bosych podeszew dziecka, krzyknęła i straciła przytomność. Została wprowadzona...
  Przerażenie...
  Gerda obudziła się.... Do diabła, trzeba o tym marzyć, kiedy są w przededniu zwycięstwa, ich czołg ostrzeliwuje Biały Dom.
  A potem takie paskudne rzeczy wychodzą...
  Gerda strzeliła do "Superpershinga" wychodzącego z domu, przebiła go i zagruchała:
  - Pokój, praca i miłość!
  Potem wystawiła język.
  Charlotte również uderzyła wroga gołymi palcami nóg i krzyknęła:
  - Jestem super dziewczyną!
  Christina również wkroczyła, sycząc z wężem i naciskając przycisk joysticka swoim szkarłatnym sutkiem, przebijając wroga:
  - Jesteśmy supermenami!
  A Magda spoliczkuje wroga, zmiażdży czołg, zdetonuje zestaw bojowy i wyda:
  - Daj akrobacje!
  Potem mruga do swoich partnerów. Oto dziewczyna - rozważ strzelca najwyższej klasy.
  Wojowniczki niszczą Jankesów i zdobywają punkty... Albina i Alvina mają już na swoim koncie po dwa tysiące zestrzelonych samochodów. Otrzymali za to nowe odznaczenie: Diamentową Gwiazdę Krzyża Kawalerskiego Żelaznego Krzyża ze srebrnymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami.
  Tym samym dziewczyny wyróżniły się stając się asami superklasy. I nikt nie mógł ich powstrzymać i pokonać.
  Anastasia Vedmakova, Akulina Sokolovskaya i Orlova otrzymały nową nagrodę: Order Chwały najwyższego stopnia z brylantami, z którego były bardzo zadowolone. To są fajne dziewczyny.
  A wojna dobiega końca... Amerykanie 20 kwietnia 1948 roku kapitulują. I kolejna historia drugiej wojny światowej wywrócona do góry nogami.
  Tym razem wygląda to na okres długiego pokoju. ZSRR odzyskał Alaskę i wszyscy byli szczęśliwi. A kraje kontynentu amerykańskiego zostały podzielone przez Japonię i III Rzeszę. W ten sposób zakończyła się tymczasowa redystrybucja świata.
  Niemcy są zmęczeni wojną.
  Hitler zezwolił na poligamię w Trzeciej Rzeszy - do czterech żon każda i wprowadził drakońskie podatki dla par bez dzieci lub mniej niż troje. To był silny ruch, aby zachęcić do polityki ludnościowej.
  Ponadto sam Hitler miał wiele dzieci uzyskanych przez sztuczne zapłodnienie. A wśród nich trzeba było wybrać następcę tronu.
  Smutku nie było, III Rzesza trawiła podbitych razem z Japonią.
  Ale 5 marca 1953 roku Stalin zmarł. I Beria doszedł do władzy. Dlaczego Beria? W prawdziwej historii też miał duże szanse na tron, ale przeszkodził mu wypadek: bunt w NRD, podczas którego stłumienia dojrzał spisek przeciwko Berii. A tutaj NRD oczywiście nie ma.
  Ponadto Hitler chciał również, aby po Stalinie rządził dobrze przewidywalny i dobrze znany Beria, który był germanofilem. A Stalin, gdy jego stan zdrowia się pogorszył, sporządził testament na rzecz Berii.
  Wszystko więc rozstrzygnęło się na korzyść szefa tajnej i nie tylko tajnej policji.
  Cóż, Beria zaproponował Hitlerowi układ z Japonią, dopóki nie zdobędzie broni nuklearnej.
  Nigdy nie wiesz, co może wymyślić samuraj.
  Beria i Hitler zgodzili się na wspólną wojnę z Japonią i podział jej terytorium.
  20 kwietnia 1954 roku rozpoczęła się wspólna wojna z rozległym imperium kolonialnym samurajów.
  Jaka nowa karta w historii się otwiera. Wojska radzieckie zbliżają się do Japonii.
  I Niemcy też... Tutaj znowu Gerda i Charlotte walczą w piramidalnym zbiorniku. Dysponują dwumiejscowym samochodem o wadze pięćdziesięciu ton i kompaktowym silnikiem z turbiną gazową o mocy 2500 koni mechanicznych. Możesz sobie wyobrazić, jaki szybki niemiecki samochód. A zbroja jest wyjątkowa, z domieszką plastiku. I bardzo silny, nieprzenikniony ze wszystkich stron. Działo małego kalibru 75 mm, ale o bardzo dużej prędkości wylotowej pocisków w pistolecie wysokociśnieniowym. Ma zwiększone przebijanie pancerza. A zapas pocisków i szybkostrzelność są świetne. Przewodność jest wysoka.
  Sam czołg jest po prostu super... Więc Gerda wie na czym walczyć.
  Sowieckie samochody są słabsze. Głównym czołgiem jest nadal T-54, samochód nie jest zły, stosunkowo tani, ale znacznie gorszy od niemieckiego we wszystkim. IS-7 nadal nie stał się masywny. Został zauważony przez IS-10, który otrzymał działo 122 mm, ale z dłuższą lufą i dobrym pancerzem czoła, ze słabszymi bokami. Ale wszystko to mieści się w wadze pięćdziesięciu trzech ton, co nie jest złe.
  Gerda strzela ze swojego czołgu Panther-6 do Japończyków, używając bosych stóp i naciskając przyciski joysticka, jednocześnie rycząc:
  - Chwała ideom bractwa aryjskiego!
  Charlotte naciska przyciski joysticka swoim szkarłatnym sutkiem, szeregiem siedmiu karabinów maszynowych i piszczy:
  - Nasze szczęście jest w komunizmie aryjskiego snu!
  A dziewczyna znowu się śmieje...
  Krystyna i Magda walczą na kolejnej piramidalnej "Panterze"-6.
  Christina naciska bosymi palcami przyciski joysticka, uderza wroga z Japonii i ryczy:
  - Uznanie dla mojego chłopaka!
  Magda też otwiera ogień i śmiejąc się ogłuszająco mówi, naciskając rubinowym sutkiem przycisk joysticka:
  - Chwała naszej młodzieży!
  I jak śmieją się na całe gardło. Takie są, szczerze mówiąc, wspaniałe dziewczyny w podnieceniu wojną.
  Tak, dla Japonii wydaje się, że nadszedł dzień sądu. Ale wszystko idzie zgodnie z planem.
  Elizabeth i jej załoga walczą na nieco zmodernizowanym czołgu T-54. Ale różnica jest niewielka. Działo stało się nieco szybsze, a pocisk jest bardziej przebijający pancerz. To jest różnica.
  A silnik to ten sam silnik wysokoprężny o mocy 520 koni mechanicznych... Japończycy używają czołgów własnej konstrukcji i licencjonowanych niemieckich. Samochody są generalnie dobre. Zwłaszcza maszyna Hirohito-3, ważąca pięćdziesiąt osiem ton, z armatą 105 mm i lufą o długości 70 EL, przewyższająca T-54 pod względem uzbrojenia i nie gorsza pod względem pancerza i właściwości jezdnych, z wyjątkiem rezerwy mocy.
  Ten japoński czołg jest problemem dla ZSRR. Ale są też lżejsze samochody Kraju Kwitnącej Wiśni.
  Łatwiej jest sobie z nimi poradzić.
  Elizabeth strzela bosymi stopami i uderza w samurajskie czołgi. Robi to bardzo sprytnie i piszczy:
  - Chwała naszej wolnej Ojczyźnie!
  Ekaterina ponownie strzela, używając szkarłatnego sutka i rozbijając japoński samochód, piszczy:
  - Za Boga daną Ruś!
  Elena również miażdży wroga, miażdży wrogi czołg za pomocą swojej bosej pięty i ryczy:
  - Za wielkość idei komunizmu!
  Euphrasia również strzela i robi to za pomocą truskawkowego sutka swojej elastycznej piersi i piszczy:
  - Chwała zwycięstwom wyższego komunizmu!
  Więc zręcznie poruszają czołgiem i unikają porażki. Czołg Hirohito-3 również można sklasyfikować jako ciężki, ale jest dość masywny. Trudno pokonać taką maszynę.
  I tu idzie do dziewczyn. Pistolet ma większy kaliber i jest wyższy niż prędkość wylotowa pocisku. Pancerz czoła wieży Japończyków jest jeszcze grubszy niż radziecki 240 mm, a czoło kadłuba jest również grubsze w górnej części 150 mm i 120 mm w dolnej. A prędkość Japończyków jest jeszcze wyższa, silnik z turbiną gazową ma moc 1500 koni mechanicznych. Tak, ten czołg jest najlepszy w Japonii. Nie żartuj z nim.
  Ale Elżbieta za pomocą szkarłatnego sutka wysyła pocisk prosto w tyłek, a japoński czołg eksploduje, nie trafiając w radziecki samochód.
  Ekaterina zaćwierkała i pocałowała przyjaciółkę w bosą piętę:
  Jesteś mądra Lisa!
  Elżbieta nie zgodziła się.
  - Jestem po prostu geniuszem!
  I jak śmieje się na całe gardło. Oto dziewczyna.
  I dużo wyją ... Na przykład Ekaterina pamięta czterdzieści jeden lat, jak wtedy odpłynęła. Buty pękły po kilku dniach i musiałem tupać boso. I z przyzwyczajenia dla dziewczyny z miasta, to boli, każdy guzek, każda gałązka, każdy guzek jest odczuwalny. I przewróciła nogi do krwi, kiedy każdy krok eksploduje bólem.
  Nigdy nie przypuszczała, że chodzenie boso może być tak bolesne. Nic dziwnego, że Hugo sympatyzował z bosą dziewczyną z szafy. Jeśli nawet latem takie dziewczęce nogi, to jaka zima.
  Katarzyna jednak szybko się do tego przyzwyczaiła, młode ciało szybko się przystosowuje, zraniona podeszwa jest porośnięta modzelami i szorstka. I fajnie było chodzić boso. Ekaterina nawet nie założyła butów, dopóki nie nastał mróz. Jednak potem utworzyła się ich czwórka i Euphrasinia nauczyła ich sztuki czarownic. A czarownice często biegają boso po śniegu, aby przedłużyć swoją młodość. Krótko mówiąc, dziewczyny opanowały tajemną wiedzę i wyglądały na dwadzieścia lat, a boso iw bikini nie marzły na mrozie. Oto piękności. I nie ma fajniejszych, z wyjątkiem oczywiście Alenki. Walczyła na IS-10 w modyfikacji z przedłużoną lufą. Czołg pojawił się w serii całkiem niedawno. I wciąż rzadkie. IS-7 nigdy nie został wprowadzony do dużej serii. Najwyraźniej ze względu na wysokie koszty i trudności w produkcji.
  Więc załoga Alenki niszczy tych Japończyków i śpiewa sobie piosenki.
  Leć jak ognie w błękitne noce
  Jesteśmy pionierskimi dziećmi robotników...
  Zbliża się era lat świetlnych,
  Wołanie pionierów bądźcie zawsze gotowi!
  Kiedy dziewczyny zabierają się do pracy, nie można się im oprzeć. W rzeczywistości jest to doskonały twór wojny.
  Walki toczą się dobrze, a Japonia przegrywa.
  Tutaj wojska radzieckie zajęły w maju południowy Sachalin. I działali z niezwykłą ostrożnością.
  Ale bataliony sowieckich dziewcząt pokazują wspaniałą klasę bojową.
  Z ich rodzajów broni zaczęto oczywiście używać AK. Gorzej niż niemiecki, ale prosty i niezawodny. I kosi przeciwników, chociaż celowanie na odległość jest mniejsze niż w przypadku niemieckiego karabinka szturmowego.
  Radzieckie dziewczęta japońskich więźniów całują swoje bose, zakurzone stopy, liżą bose pięty. To jest ich taktyka.
  Walczący wojownicy, najwyższa klasa.
  Latem 1954 roku Niemcy w dużej mierze oczyścili Amerykę z wojsk japońskich.
  Szczególnie pięknie walczył batalion bosonogich dziewcząt, prowadzony przez Małgorzatę. Dziewczyna została rozproszona przez samuraja, a schwytany młodzieniec został zmuszony do pocałowania go w pięty i polizania piersi Wenus.
  Gerda i jej zespół na Panthers-6 wykonali dobrą robotę i wysłali wielu Japończyków do piekła, a niektórych do nieba.
  Cztery dziewczyny ninja walczyły z wojskami sowieckimi, które posuwały się naprzód w Mandżurii.
  Dziewczyna ninja o niebieskich włosach, siekana mieczami i prowadząca wiatrak, siekająca sowieckich żołnierzy. Następnie palcami u stóp rzuciła groszek z materiałami wybuchowymi, przewracając radziecki czołg T-54 i szczekała:
  - Najfajniejszym krajem jest Japonia!
  Dziewczyna ninja z żółtymi włosami również tnie wroga ostrzami i uderza bumerangiem gołą piętą, krzycząc:
  - Za nasze zwycięstwa samurajów!
  Rudowłosa dziewczyna ninja bez problemu przeprowadzi agresywną obrotnicę z mieczami, ścinając sowieckich żołnierzy. Wtedy jej bose palce wystrzelą bombę. Czołg ZSRR zostanie rozerwany, a wojownik zapiszczy:
  - W imię idei komunizmu!
  Siwowłosa dziewczyna ninja chwyciła i ciąła przeciwników, jakby miotając wachlarzem przez pole, ponownie odcinając rosyjskich żołnierzy, a gołymi palcami, jakby wystrzeliwując śmiertelną broń, która rozerwałaby na kawałki dwa całe radzieckie czołgi.
  I ryk:
  - Za wielkość kraju!
  Dziewczyny uwielbiają zabijać, a jeszcze bardziej gwałcić więźniów. Tak, aby mężczyźni stracili przytomność z nadmiernego wysiłku. I to właśnie lubią dziewczyny ninja. Skakanie na związanych mężczyzn i jednoczesne biczowanie ich biczami.
  Jednak mimo bohaterstwa Japończyków przegrywają z lepszą i bardziej zaawansowaną technologią.
  Zwłaszcza na niebie superklasy asy Anastasia Vedmakova i Akulina Sokolovskaya, które miażdżą Japończyków jak wiatraki.
  Anastazja za pomocą bosych stóp odcina jednocześnie sześć japońskich samolotów w jednej serii i piszczy:
  - Chwała ideom komunizmu na Rusi!
  Akulina, naciskając szkarłatnym sutkiem guzik, odcięła jednocześnie siedem japońskich samolotów i ryknęła:
  - Chwała Bohaterom Rosji!
  Wojownicy mszczą się na Japonii za swoje wcześniejsze krzywdy. A zwłaszcza za klęskę w wojnie czasów cara Mikołaja II. Nie, oni nigdy nie zapomną, a pokolenia nie wybaczą.
  Anastazja, przyciskając swój rubinowy sutek, wydała kolejną serię, zestrzeliwując japońskie samoloty i rycząc:
  - Chwała epoce komunizmu Beria!
  Akulina tupała bosymi stopami, strąciła samurajskie samoloty i gruchała:
  - O wielkie zwycięstwa!
  A Albina i Alvina zdobywają rekordowe konta. Za trzy tysiące zestrzelonych samolotów otrzymali odznaczenia: Diamentową Gwiazdę Krzyża Kawalerskiego Żelaznego Krzyża oraz złote liście dębu, miecze i diamenty.
  Albina za pomocą szkarłatnego sutka wykonała obrót. Odcięła jednocześnie kilkanaście japońskich samolotów i zagruchała:
  - Na moją klatkę piersiową!
  I wyobraziła sobie siebie w ramionach czarnego wojownika.
  Alvina kopała gołymi palcami u stóp, strąciła tuzin japońskich samolotów i zapiszczała:
  - O wielkie zwycięstwa!
  Niemieckie dziewczyny są bardzo wojownicze i piękne. Czarni faceci bardzo lubią, a ich języki są zawsze gotowe do polerowania hebanowej doskonałości mężczyzn.
  Albina, z pomocą swoich bosych stóp, ponownie uderzyła w samurajów i zestrzeliła ich samoloty.
  A ona gruchała:
  - Jestem Supermanem!
  Alvina przycisnęła swój truskawkowy sutek, skosiła masę japońskich samolotów i pisnęła:
  - Jestem kosmiczną lisicą!
  Dziewczyna jest bardzo wojownicza i aktywna w swojej hiperseksualności.
  Prawdziwi Aryjczycy - po prostu super! I w ogóle takie piękności najwyższej klasy!
  Wojska niemieckie i radzieckie, pokonując wroga, posuwają się przez Chiny.
  Podczas szturmu na Singapur wyróżnili się bojownicy dywizji powietrznodesantowej i bosonogiej jednostki "Barracuda". Dziewczęta, stukając bosymi piętami przez kałuże ulewnego tropikalnego deszczu, wdarły się do ufortyfikowanych pozycji Japończyków i przebiły je bagnetami.
  Takie są walczące piękności.
  Japonia zadrżała od miażdżących ciosów tak agresywnej drużyny.
  Jesienią 1954 roku większość Chin została przejęta przez państwa Osi. A sytuacja w Kraju Kwitnącej Wiśni znacznie się skomplikowała.
  Hitler zauważył:
  - Dwa ptaki w jednym legowisku nie mogą się dogadać!
  A wojownicy Albina i Alvina zestrzelili czwarty tysiąc samolotów. Japonia produkowała tanie, ale niskiej jakości samoloty w bardzo dużych ilościach, więc zbieranie rachunków było bardzo wygodne.
  Albina gołymi palcami u nóg odciąła kolejnego samuraja i pisnęła:
  - To jest nasz piękny świat!
  Alvina za pomocą szkarłatnego sutka rozbiła tuzin japońskich samochodów i napisała na Twitterze:
  - Chwała epoce komunizmu w całym wszechświecie!
  Albina, również używając truskawkowego sutka i powalając samuraja, zdziwiła się i krzyknęła:
  Mówisz o komunizmie?
  Alvina, używając bosych stóp i odcinając tuzin japońskich samolotów, relacjonowała:
  - Nowym aryjskim porządkiem jest komunizm!
  Dziewczyny się śmiały... Za czwarty tysiąc samolotów zostały odznaczone Diamentową Gwiazdą Krzyża Kawalerskiego Żelaznego Krzyża z platynowymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami. Że nawet bardzo wysoka nagroda jest rekordem piękności.
  To są dziewczyny, na które warto patrzeć....
  Jednak Anastasia Vedmakova i Akulina Sokolovskaya nie są gorsze i przekroczyły wynik pięciuset zestrzelonych samolotów.
  I otrzymali nowe nagrody, które były bardzo wysokie, i zebrali dla siebie całą kolekcję gwiazd.
  Anastasia celuje swoją bronią bosymi stopami i powala wroga, tnąc go i piszczy:
  - O komunizm na całej planecie!
  Akulina, siekając wroga szkarłatnym sutkiem, agresywnie piszczy:
  Nawet dzieci nas znają!
  Zimą Japonia straciła prawie wszystkie swoje kolonie, a walki przeniosły się do samej metropolii.
  Nadszedł rok 1955, kiedy bitwy są burzliwe i nie widać końca ani krawędzi.
  Japonia powoli się poddaje. I stopniowo przegrywa wojnę.
  Ale samuraje walczą desperacko i ciężko.
  Alonka i jej załoga przenieśli się do eksperymentalnego czołgu IS-11. Ta maszyna jest wyposażona w działo 130 mm i ma solidne gąsienice na dole.
  Alenka strzela gołymi palcami, przebija wroga i ryczy:
  - Chwała komunizmowi z bosymi piętami dziewcząt!
  Anyuta również wystrzeliła za pomocą szkarłatnego sutka, naciskając dziewięć z nich na spusty karabinów maszynowych i krzyknęła:
  - My dziewczyny jesteśmy bardzo fajne!
  Alla również uderzyła gołymi palcami u stóp, miażdżąc wroga i ryknęła:
  - Cóż, od śruby!
  Maria zerżnięta przy pomocy gołej pięty. Przeszyła wroga na wskroś i gruchała, obnażając zęby:
  - Za nowe osiągnięcia!
  Marusya uderzyła truskawkowym sutkiem, taranując wrogów śmiertelnym uściskiem i ćwierkając:
  - Za wielki komunizm!
  Alenka znów wystrzeliła i ryknęła:
  - Aby prezes kołchozu i cygański dyktator Saszka zginęli!
  I uderz bosą stopą w zbroję.
  Tak dziewczyny się rozstały, po prostu super. Na ogół są niesamowitymi wojownikami.
  Tutaj chórem śpiewają:
  Nie, czujny nie zgaśnie,
  Spojrzenie sokoła, orła...
  Głos ludu jest dźwięczny -
  Szept zmiażdży węża!
  
  Stalin mieszka w moim sercu
  Abyśmy nie znali smutku ...
  Otworzył drzwi do kosmosu
  Gwiazdy świeciły nad nami!
  
  Wierzę, że cały świat się obudzi
  Faszyzm się skończy...
  I zaświeci słońce
  Droga, oświecająca komunizm!
  Elizaveta również walczy ze swoim czołgiem T-54, taką walczącą dziewczyną-wiedźmą.
  A piękności powalają japońskie samochody bosymi stopami.
  Elizabeth nacisnęła przycisk joysticka swoim szkarłatnym sutkiem i zaćwierkała:
  - Chwała ideom sowieckiego komunizmu!
  I jak ta piękność będzie się śmiać! I lśnij perłowymi zębami.
  Ekaterina wzięła go, a także strzeliła gołymi palcami u stóp i zaćwierkała:
  - W zwycięstwie nieśmiertelnych idei komunizmu,
  Widzimy przyszłość naszego kraju...
  Elena uderzyła przeciwnika rubinowym sutkiem, obnażając zęby, piszcząc:
  - I czerwony sztandar naszej Ojczyzny,
  Zawsze będziemy bezinteresownie wierni!
  Ephrasia tupała bosą piętą i syknęła:
  - Chwała Ojczyźnie, naszej wolnej,
  Przyjaźń narodów, wsparcie na zawsze!
  A wszystkie dziewczęta, bosymi palcami stóp, zaśpiewały unisono:
  - Siła prawa, wola ludu,
  W końcu dla jedności prostej osoby!
  Muszę powiedzieć, że wojownicy mają niesamowitą agresję bojową.
  A oto Gerda walczy...
  Jej "Panther"-6 jest jak superczołg, niszcząc pozycje samurajów.
  Gerda strzela szkarłatnym sutkiem, wciskając przycisk joysticka i ryczy:
  - Za świat aryjski!
  Charlotte też uderzy, bosymi palcami rozerwie na strzępy masę Japończyków i bełkocze:
  - Za wielkie granice!
  Krystyna i Magda też walczą. Dziewczyny są niezwykle walczące i bardzo piękne, prawie nagie w bikini.
  Christina wystrzeliła swoim rubinowym sutkiem, rozbiła japoński czołg Hirohito-4 i zagruchała:
  - Chwała mojemu krajowi!
  Magda też kopnęła gołymi palcami, roztrzaskała samurajską haubicę i krzyknęła:
  - Chwała wielkim osiągnięciom!
  Te dziewczyny są na najwyższym poziomie!
  Tokio upadło pod koniec marca. A 20 kwietnia 1955 roku Japonia skapitulowała i tym samym zakończyła wielką wojnę.
  Dziewczyna Albina i Alvina przekroczyły pięć tysięcy zestrzelonych samolotów. I za to otrzymali specjalną nagrodę: Wielką Diamentową Gwiazdę Krzyża Kawalerskiego Żelaznego Krzyża ze srebrnymi liśćmi dębu, diamentowe miecze.
  Wojna jeszcze się nie skończyła. Ukryła się tylko na chwilę. Ale Hitler podbił prawie cały świat.
  Beria odzyskał południowy Sachalin, grzbiet Kurylski i Mandżurię wraz z Port Arthur.
  ZSRR stał się silnym krajem, który lizał rany. Przez pewien czas nazistowskie Niemcy podbijały inne kraje, tłumiąc ich znikomy opór.
  Wojna trwała do zniszczenia i dominacji nad światem. Ale szykowała się kolejna globalna konfrontacja.
  Tymczasem nad ZSRR zbierały się chmury. A w 1959 roku, w dniu swoich siedemdziesiątych urodzin, Adolf Hitler postanowił zaatakować Rosję Sowiecką, w której rządził Beria. Po stronie Führera był prawie cały świat.
  Ale ZSRR stał się silną, przemysłową potęgą. Więc znalazłem kosę na kamieniu.
  Oba kraje posiadały broń nuklearną, ale Gerdzie i Albinie udało się stworzyć generator, w którym promieniowanie obejmowało całą planetę Ziemię, uniemożliwiając wykorzystanie tego typu zniszczeń.
  I Hitler postanowił przejąć ostatnią suwerenną władzę na świecie. Granica na zachodzie biegła wzdłuż Dniepru, a następnie Białorusi i państw bałtyckich pod Niemcami. Naziści byli w stanie utrzymać Krym za sobą. Chyba że ZSRR wynajął bazę dla Floty Czarnomorskiej w Sewastopolu.
  Oprócz reszty terytorium Rosja była częścią Chin - Mandżurii. Tak więc ludność ZSRR, gdzie przez komunistyczny, ateistyczny reżim prowadzono bardzo aktywną politykę zwiększania przyrostu naturalnego i zalegalizowano poligamię, mimo strat terytorialnych przekroczyła już liczbę przedwojenną z 1941 r. dodany o trzy procent.
  Beria zakazał zarówno aborcji, jak i środków antykoncepcyjnych. I wprowadził dzikie podatki dla rodzin z mniej niż czworgiem dzieci.
  Zgodnie z planem i metodami kija ZSRR rozwijał się szybko, a jego siła militarna rosła.
  Hitler, czując potencjalne zagrożenie, po zakończeniu gromadzenia świata w jedną Trzecią Rzeszę, postanowił rozpocząć swoją ostatnią wojnę na tej planecie.
  Jaka jest ostatnia wojna? Nie ma już nic do zdobycia na Ziemi. Rok temu Niemcy polecieli na Księżyc, a era ekspansji kosmosu jest otwarta. Ale czy Hitler dożyje okresu Gwiezdnych Wojen i podboju galaktyk? Pomimo zdrowego stylu życia, diety wegetariańskiej, regularnych ćwiczeń i odmierzonej aktywności fizycznej było jasne, że Führer się starzeje. Na głowie coraz bardziej pojawia się łysina, włosy siwieją, a wygląd jest zmęczony. Chociaż Fuhrer próbuje rozweselić.
  Tak czy inaczej, powinieneś ukończyć swoją ostatnią misję i podbić ZSRR. I tak, nawet jeśli Fuhrer umrze, to ma około tysiąca synów uzyskanych przez naturalne zapłodnienie. A jeden z nich zostanie uznany za najlepszego, najzdolniejszego i zasiądzie na tronie największego dyktatora w historii planety Ziemia.
  W każdym razie zwłoka jest zbyt ryzykowna i dopóki broń nuklearna nie zadziała, Hitler rzucił na ZSRR ponad pięćdziesiąt milionów żołnierzy w samym tylko pierwszym rzucie. Ogromna liczba czołgów, samolotów i latających dysków. I to jest kolosalna siła.
  ZSRR kontynuował modernizację broni. Pojawił się czołg T-64, cięższy i wyposażony w potężną armatę kal. 125 mm, zdolną do penetracji pociskami z piór i piramidalnych pojazdów niemieckich. To prawda, że \u200b\u200bT-64 właśnie zaczął wchodzić do produkcji. Czołgiem głównym nadal był T-54, który nie był wystarczająco silny w starciu z modelami niemieckimi. Jest to również jeden z powodów, dla których Hitler spieszył się z agresją na Rosję.
  IS-11 nie przyjął się... IS-12 został stworzony przez maszynę z działem kal. 203 mm, ale okazał się zbyt drogi, ciężki i duży. IS-15 był kompromisem w armacie z długą lufą 152 mm. Ta maszyna przypominała powiększony T-64 i też właśnie zaczęła wchodzić do produkcji.
  Niemiecki czołg główny, Panther-6, miał kształt piramidy i został nieznacznie zmodernizowany do Panther-7, zwiększając kaliber działa do 88 mm, aby spowodować większe zniszczenia. A silnik, który zainstalował mocniejszy 3000 koni mechanicznych, dawał niesamowitą prędkość i zwrotność przy zachowaniu wagi pięćdziesięciu ton i poprawie jakości pancerza.
  Nawet najnowszy radziecki T-64 był zauważalnie gorszy od niemieckiego pod względem osiągów i ochrony boków, a także czoła. Ale T-64 mógł przynajmniej przebić Niemca, choć z niewielkiej odległości.
  Na niebie Niemcy byli również silniejsi oraz ilością i jakością maszyn. I nie udało im się stworzyć własnych dyskotek w ZSRR. A Niemcy zainstalowali promienie cieplne na dyskach Belontsi - takie jak lasery i mogli przeprowadzić bardziej skuteczny ostrzał.
  A wśród nazistów dyskoteki leciały z prędkością dziesięciu dźwięków. I jest naprawdę ogromny. Taka jest armia III Rzeszy jest silna.
  I mają podziemne zbiorniki. I wiele innych fajnych rzeczy. Krótko mówiąc, Beria praktycznie nie ma szans.
  Ale wojska radzieckie mają kolosalną siłę obronną. A inwazja rozpoczęła się od ofensywy powietrznej. Siły są nierówne, a Niemcy miażdżą sowieckie miasta. Dziesięć tysięcy rusza przez Rosję i zdobywa Smoleńsk.
   Natasza podjęła decyzję:
  - Konieczne jest zmuszenie Hitlera i jego bandy do wycofania wojsk z ZSRR i uwolnienia uwięzionych dzieci!
  Figlarna Zoya zgodziła się z tym:
  - Oczywiście, że musisz! I chroń swoich przodków przed faszyzmem!
  Augustine zauważyła, tupiąc bosymi stopami:
  Zrobimy to bez żadnych wątpliwości!
  Swietłana chętnie potwierdziła:
  - Mamy na to wszelkie środki!
  Ledwie powiedziane, już zrobione, a cztery wojowniczki atakują faszystowskie hordy.
  Wojownicy z rosyjskiego wieku Boga i zmutowane czarownice ponownie zmagali się z nazistami XX wieku.
  W faszystowskim brązowym imperium jest zbyt wielu żołnierzy. Płyną jak niekończąca się rzeka.
  Oczywiście cztery dziewczyny bardzo słynnie przyjęły zniszczenie czołgów i samolotów Wehrmachtu. Od samego początku miażdżyli ich rękami i stopami, będąc osłonięci polem siłowym. Ale...
  Jakby spod ziemi pojawiła się Oleg Rybachenko i najmłodsza córka Nataszy, Margarita Korshunova.
  Chwycili za miecze świetlne i zaatakowali nanobotami. Postanowili zniszczyć znienawidzonych faszystów. Więc czwórka zamieniła się w szóstkę.
  Natasha Korshunova, trzaskając bosymi, rzeźbionymi stopami, zauważyła:
  - Właśnie tak? Cóż, jaki jest nasz los, inaczej nie możemy go pokonać!
  Agresywna złotowłosa Zoya, kontynuując miażdżenie Niemców, logicznie zauważyła:
  - Zróbmy to szybciej! Ratujmy ZSRR!
  Oleg Rybachenko, bosy chłopiec, nie starszy niż dwanaście lat, ryknął nazistów z mieczami, zarówno piechoty, jak i czołgów:
  - Nigdy się nie poddawaj!
  A z bosej stopy chłopca wyleciał ostry dysk, który odciął jednocześnie trzy faszystowskie samoloty!
  Margarita Korshunova, błyszcząc bosymi piętami, miażdżąc przeciwników, zarówno czołgów, jak i piechotę, obnażyła zęby i chrząknęła:
  - Na świecie jest miejsce na wyczyn!
  A jadowite igły rozsypały się z bosej stopy dziewczyny, uderzając w nazistów, ich samoloty i czołgi.
  Natasha Korshunova również wyrzuciła morderczo gołe palce u stóp i zawyła:
  Nigdy nie zapomnimy i nigdy nie wybaczymy.
  A jej miecze świetlne przeszły przez młyn na nazistach. Potem blastery uderzyły w czołgi, odcinając ciosy. Samoloty też go dostały.
  Rudowłosy Augustine, przecinając wrogów, zapiszczał:
  - Na nowe zamówienie!
  I nowe igły posypały się z jej bosych stóp. I co jest w oku, co jest w gardle nazistowskich żołnierzy i samolotów.
  Tak, było jasne, że wojownicy byli podekscytowani i wściekli.
  Fajna Zoya, tnąc samolotami białych, brązowych żołnierzy i czołgi, zapiszczała:
  - Nasza żelazna wola!
  A nowy, śmiercionośny dar wylatuje z jej bosej stopy. A czołgi i białe myśliwce spadają, a ogony samolotów płoną.
  Svetlana Snow White tnie młynarza, jej miecze są jak błyskawice.
  Naziści padają jak snopy.
  Dziewczyna bosymi stopami rzuca igły, zestrzeliwuje wrogie samoloty i piszczy:
  - Dla Matki Rosji będzie ludzkie imperium kosmiczne, wygraj!
  Oleg Rybachenko atakuje nazistów. Chłopiec Terminator siekający brązowe wojska.
  A jednocześnie palcami bosych nóg chłopca wyrzucają igły z trucizną, rozdzierają pnie i zestrzeliwują samoloty.
  Chłopiec ryczy:
  - Chwała przyszłej Rusi!
  A w ruchu przecina wszystkim głowy i kagańce, a jednocześnie wieże czołgów.
  Terminatorka Margarita niszczy również przeciwników oraz samoloty i czołgi.
  Jej bose stopy miotają się. Naziści giną masowo. Wojownik krzyczy:
  - O nowe granice!
  A potem dziewczyna weźmie i pokroi ...
  Masa trupów faszystowskich żołnierzy.
  A oto Natasha Korshunova w ofensywie. Ścina dla siebie nazistów razem z czołgami, samolotami i śpiewa:
  - Ruś jest wielka i promienna,
  Jestem bardzo dziwną dziewczyną!
  A dyski wylatują z jej bosych stóp. Kto widział gardła nazistów. Tak, to jest dziewczyna wyburzająca czołgi.
  Zoya Angelskaya w ofensywie. Siekanie brązowych żołnierzy obiema rękami. Wyplucie z tuby. I bosymi stopami rzuca śmiercionośne igły - zestrzeliwuje czołgi i samoloty.
  A jednocześnie śpiewa sobie:
  - Och, maczuga, chodźmy,
  Och, mój ulubieniec pójdzie!
  Augustine, tnąc nazistów mieczami laserowymi i eksterminując brunatnych żołnierzy wraz z czołgami, piszczy:
  - Cały kudłaty iw skórze zwierzęcia,
  Rzucił się na policję z pałką!
  A gołymi palcami, jak wystrzelić we wroga, coś, co zabije słonia, a tym bardziej czołg.
  A potem pisk:
  - Wilki! Dwudziesty drugi wiek!
  Swietłana Śnieżka w ofensywie. Cięcia, cięcie nazistów. Bosymi stopami rzuca na nich prezenty śmierci.
  Prowadzi młyn z mieczami.
  Zmiażdżyła wiele myśliwców, wraz z czołgami i samolotami, i piszczy:
  - Nadchodzi wielkie zwycięstwo!
  I znowu dziewczyna jest w dzikim ruchu.
  A jej bose stopy wystrzeliwują śmiercionośne igły, niszcząc czołgi i samoloty.
  Oleg Rybaczenko podskoczył. Chłopak wykonał salto. Posiekał wielu nazistów w skoku.
  Rzucał igłami gołymi palcami, przewracając czołgi i samoloty, bulgotał:
  - Bądź sławny z mojej pięknej odwagi!
  I znowu chłopiec walczy.
  Twarda dziewczyna Margarita Korshunova przechodzi do ofensywy. Niszczy wszystkich wrogów z rzędu. Jej miecze są twardsze niż ostrza wiatraków. A bose stopy rzucają dary śmierci, płoną czołgi i samoloty.
  Dziewczyna jest w ofensywie. Eksterminuje brązowych wojowników bez ceremonii.
  I skacze od czasu do czasu i skręca!
  I lecą od niej dary zagłady.
  A sami naziści padają martwi. I piętrzą się całe stosy trupów.
  Margarita piszczy agresywnie:
  - Jestem amerykańskim kowbojem!
  I znowu jej bose stopy rzuciły igłę.
  A potem tuzin kolejnych igieł!
  Natasha Korshunova jest również bardzo fajna w ofensywie.
  I rzuca boso, pluje przez słomkę, strąca czołgi i samoloty.
  I krzyczy na całe gardło:
  - Jestem błyszczącą śmiercią! Wszystko, co musisz zrobić, to umrzeć!
  I znowu piękno w ruchu.
  Zoya Angelskaya szturmuje blokadę zwłok nazistów. Z jej bosych stóp wylatują bumerangi zniszczenia.
  A brązowi wojownicy spadają i spadają, razem z czołgami i samolotami.
  Zosia krzyczy:
  - Bosonoga dziewczyno, wygrasz!
  A tuzin igieł wylatuje z gołej pięty dziewczyny. Które prosto w gardło nazistów kopią.
  Padają martwi.
  A raczej zupełnie martwe, miejsce z czołgami i samolotami.
  Augustyna w ofensywie. Miażdży brązowe oddziały. Jej miecze są noszone w dwóch rękach. A ona jest takim wielkim wojownikiem.
  Przez faszystowskie wojska przechodzi tornado - spadają samoloty i czołgi.
  Dziewczyna z rudymi włosami ryczy:
  - Przyszłość jest ukryta! Ale będzie zwycięsko!
  A w ofensywie piękność o ognistych włosach.
  Augustine, w dzikiej ekstazie snów, posyła pulsara bosą piętą i ryczy:
  - Bogowie wojny rozerwą wszystko!
  I wojownik w ofensywie.
  A jej bose stopy rzucają mnóstwo ostrych, trujących igieł, które zestrzeliwują samoloty i przebijają pancerze czołgów.
  Swietłana Śnieżka w bitwie. I taki lśniący i walczący. Jej gołe nogi wyrzucają tyle śmiercionośnych rzeczy. Nie mężczyzna, ale śmierć o blond włosach.
  Ale jeśli się zepsuje, nie możesz tego zatrzymać.
  Swietłana Śnieżka śpiewa:
  - Życie nie będzie miodem,
  Ten skok w okrągłym tańcu!
  Niech marzenia się spełnią -
  Piękno zmienia człowieka w niewolnika!
  A w ruchu bosej dziewczyny jest coraz więcej wściekłości. I wszystkie inne wraki czołgów i samolotów.
  Oleg Rybachenko w ofensywie, wszystko przyspiesza. Chłopiec bije nazistów.
  Jego bose stopy rzucają ostre igły - rozrywając czołgi i samoloty.
  Młody wojownik piszczy:
  - Szalone imperium rozerwie wszystkich na strzępy!
  I znowu chłopiec jest w ruchu.
  Margarita jest burzliwą uczennicą i totalnym terminatorem w swojej działalności. I miażdży wrogów.
  Tutaj wystrzeliła gołą nogą, groch z materiałami wybuchowymi. Wybuchnie i jednocześnie wyrzuci w górę stu nazistów i dziesięć czołgów.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Zwycięstwo i tak przyjdzie do nas!
  I mieczami poprowadzi młyn - lufy czołgów lecą w różnych kierunkach.
  Tutaj Natasha Korshunova przyspieszyła ruchy. Dziewczyna ścina brązowych wojowników. I krzycząc:
  - Zwycięstwo czeka imperium rosyjskie.
  I eksterminujmy nazistów w przyspieszonym tempie, razem z czołgami i samolotami.
  Natasha Korshunova jest terminatorką.
  Nie myśli o zatrzymaniu się i zwolnieniu, a czołgi i samoloty błądzą.
  Zoya Angelskaya w ofensywie. Jej miecze wydają się ciąć mięso i metalową sałatkę. Dziewczyna krzyczy na całe gardło:
  - Nasze zbawienie jest w mocy!
  A bosymi palcami też rzucają takimi igłami.
  I masa ludzi z przebitymi gardłami, leżących w stosach trupów, a także rozbite czołgi i zestrzelone samoloty.
  Augustine to szalona dziewczyna. I miażdży wszystkich jak robot z hiperplazmy.
  Rozbił już nie jedną setkę nazistów i wiele czołgów samolotami. Ale wszystko nabiera tempa. A wojownik wciąż ryczy.
  - Jestem niepokonany! Najfajniejszy na świecie!
  I znowu piękno w ataku.
  A z jej bosych stóp wylatuje groszek. Potężna eksplozja rozerwała trzystu nazistów i tuzin czołgów.
  Augustina, bawiąc się mięśniami prasy i potrząsając pierś szkarłatnymi sutkami, śpiewała:
  - Nie odważysz się przejąć naszej ziemi!
  Svetlana Snow White jest również w ofensywie. I nie daje ani grama wytchnienia. Dzika dziewczyna terminatora.
  I tnie wrogów i eksterminuje nazistów. Masa brązowych myśliwców wpadła już do rowu i wzdłuż dróg wraz z rozbitymi czołgami i samolotami.
  Szóstka była wściekła. Stoczył dziką walkę.
  Karateki Oleg Rybachenko znów w akcji. I idzie naprzód, wymachując obydwoma mieczami. A chłopak terminator prowadzi młyn. Martwi naziści padają.
  Masa trupów. Całe góry zakrwawionych ciał, kupa rozbitych samochodów z samolotami.
  Chłopiec-wynalazca pamięta szaloną strategię. Gdzie też mieszały się konie i ludzie.
  Zabójca dzieci Oleg Rybachenko piszczy:
  - Biada z umysłu!
  I będzie dużo pieniędzy!
  I terminator w nowym ruchu. A jego bose stopy coś wezmą i rzucą.
  Młody geniusz ryknął:
  - Klasa mistrzowska i firma "Adidas"!
  Naprawdę fajny program okazał się fajny. I ilu zabitych nazistów. A największa liczba największych zabiła brązowych myśliwców wraz z czołgami i samolotami.
  Bosonoga Margarita również bierze udział w bitwie. Miażdży cynamonowe i stalowe armie i ryczy:
  - Wielki pułk uderzeniowy! Wszyscy wjeżdżamy do trumny!
  A jej miecze są rąbane na nazistów. Masa brązowych myśliwców już się załamała. A wraz z nimi czołgi i samoloty.
  Dziewczyna warknęła:
  - Jestem nawet fajniejszy niż pantery! Udowodnij, że każdy jest najlepszy!
  A z gołej pięty dziewczyny wyleci jak groch z potężnymi materiałami wybuchowymi.
  I uderz na wroga.
  I weźmie i rozbije niektórych przeciwników i czołgi, a nawet samoloty.
  A Natasha Korshunova jest u władzy. I pokonuje przeciwników, a sama nie da nikomu zejścia.
  Ilu nazistów zostało już zabitych wraz z czołgami i samolotami.
  A jej zęby są takie ostre. A oczy są szafirowe. To jest dziewczyna - główny kat. Chociaż ma wszystkich swoich partnerów - katów!
  Natasza Korszunowa krzyczy:
  - Jestem szalony! Będziesz miał karę! Nie bierz nawet rubla!
  I znowu dziewczyna zetnie wielu nazistów mieczami.
  Zoya Angelskaya jest w ruchu i tnie wielu brązowych wojowników.
  A bose stopy rzucają igłami. Każda igła zabija kilku nazistów lub zestrzeliwuje samolot z czołgiem. Te dziewczyny są naprawdę piękne.
  Augustyn posuwa się naprzód i miażdży przeciwników. A jednocześnie nie zapomina krzyczeć:
  - Nie możesz uciec z trumny!
  A dziewczyna wyjmie zęby i odsłoni zęby!
  A ruda jest taka... Włosy powiewają na wietrze jak proletariacki sztandar.
  I wszystko dosłownie bierze się ze złości.
  Swietłana Śnieżka w ruchu. Tutaj wycięła wiele czaszek i wież czołgów. Wojowniczka, która obnaża zęby.
  Pokazuje język. A potem pluje przez słomkę - strącając samoloty. Potem wyje:
  - Czy wy będziecie martwi!
  I znowu śmiercionośne igły wylatują z jej bosych stóp, które uderzają w piechotę i samoloty.
  Oleg Rybachenko skacze i skacze.
  Bosy chłopiec emituje pęk igieł, przewraca czołgi i śpiewa:
  - Chodźmy na kemping, otwórz duże konto!
  Młody wojownik jest w pełni sił.
  Ma już sporo lat, wszyscy przeżywają przygody z Nataszą i towarzystwem, ale wygląda jak dziecko. Tylko bardzo silny i muskularny.
  Oleg Rybaczenko śpiewał:
  - Niech gra nie będzie zgodna z regulaminem - przebijemy się przez fraera!
  I znowu śmiercionośne i miażdżące igły odleciały mu z bosych stóp. Zarówno samoloty, jak i czołgi.
  Błyszcząca w bosych, okrągłych szpilkach Margarita Korshunova śpiewała z zachwytem:
  - Nic nie jest niemożliwe! Wierzę, że wolność zaświta!
  Dziewczyna ponownie rzuciła śmiertelną kaskadę igieł w nazistów, ich czołgi i samoloty, kontynuowała:
  - Ciemność zniknie! Niech kwitną róże!
  A gdy tylko wojowniczka rzuci groszek bosymi stopami, tysiąc nazistów natychmiast wzbiło się w powietrze. Tak, armia brunatnego, piekielnego imperium topnieje na naszych oczach.
  Natasza Korszunowa w bitwie. Skacze jak kobra. Eksploduje wrogów. I tak wielu nazistów umiera, a samoloty spadają.
  Ich dziewczyna i miecze, i ziarna na węglu, i włócznie. I igły.
  Równocześnie ryczy:
  - Wierzę, że zwycięstwo nadejdzie!
  I chwała Rosjan znajdzie!
  Gołe palce rzucają nowe igły, uderzając przeciwników.
  Zoya Angelskaya w dzikim ruchu. Atakuje nazistów. Rozbija je na małe kawałki.
  Wojowniczka rzuca igły gołymi palcami. Przebija się przez przeciwników wraz z czołgami i samolotami jak ryk:
  Nasze całkowite zwycięstwo jest w zasięgu ręki!
  I przeprowadza dziki młyn z mieczami, zmiatając czołgi. To jest naprawdę dziewczyna jak dziewczyna!
  Ale kobra Augustyna przeszła do ofensywy. Ta kobieta jest koszmarem dla wszystkich koszmarów.
  A jeśli to tnie, to znaczy, że to tnie.
  Następnie ruda weźmie i zaśpiewa:
  - Otworzę wszystkie czaszki! Jestem wielkim snem!
  A teraz jej miecze są w akcji i tną mięso i metal samolotowym duraluminium.
  Svetlana Snow White również przechodzi do ofensywy. Ta dziewczyna nie ma hamulców. Jak tylko siekają, tak masa trupów jest zaśmiecona, a samoloty i czołgi spadają.
  Blond terminator ryczy:
  - Jak dobrze będzie! Jak będzie dobrze - wiem to!
  A teraz leci od niej zabójczy groszek.
  Bosy, przystojny, muskularny chłopak Oleg znowu setką nazistów, niosąc meteoryt, słynnie odcięty. A on podniesie bombę i rzuci nią.
  Mały, ale zabójczy...
  Jak rozbić na małe kawałki masę samolotów na niebie.
  Terminator zawył:
  - Burzliwa młodzież strasznych maszyn!
  Bosonoga Margarita zrobi to ponownie w bitwie.
  I zetnij wielu brązowych wojowników. I przecina duże polany, wśród czołgów i samolotów.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Lambada to nasz taniec na piasku!
  I uderzaj z nową energią.
  Natasha Korshunova jest jeszcze bardziej wściekła w ofensywie. Więc młócąc nazistów. Nie jest im dobrze opierać się takim dziewczynom.
  Natasha Korshunova wzięła go i zaśpiewała:
  - Moje kopnięcie jest oślepiające boso!
  Bieganie na miejscu to zwykła ugoda!
  A wojowniczka wpadła na przeciwników taką kaskadą ciosów.
  I będzie rzucał dyskami bosymi stopami.
  Tutaj prowadziła młyn. Masa głów brunatnej armii cofnęła się, czołgi płonęły, samoloty płonęły.
  Jest walczącą pięknością. Bije sobie taką brązową armadę.
  Zoya Angelskaya jest w ruchu, miażdżąc wszystkich bez wyjątku. A jej miecze są jak nożyce śmierci.
  Dziewczyna jest po prostu urocza. A jej bose stopy rzucają bardzo trujące igły.
  Pokonaj przeciwników. Przekłuwają sobie gardła i robią trumny, sprawiają, że czołgi i samoloty eksplodują.
  Zoya Angelskaya wzięła go, potrząsnęła szkarłatnymi sutkami swoich pełnych piersi i pisnęła:
  - Jeśli w kranie nie ma wody...
  Natasha Korshunova krzyknęła z zachwytu:
  Więc to twoja wina!
  A gołymi palcami u stóp rzuca coś, co zabija dokładnie. To jest naprawdę dziewczyna z dziewcząt.
  I z jej gołych nóg, jak ostrze poleci. I uderzy w wiele myśliwców, odcinając wieże od czołgów.
  Bosy Augustyn w ruchu. Szybki i wyjątkowy w swoim pięknie.
  Jakie ona ma jasne włosy. Jak powiewający proletariacki sztandar. Ta dziewczyna to prawdziwa lisica.
  I tnie przeciwników - jakby urodziła się z mieczami w dłoniach.
  Ruda, cholerny drań! Wraz z nią poszła do bitwy z naturalnym światłem, bez farby.
  Augustine wziął ją i syknął:
  - Będzie głowa byka - wojownicy nie zwariują!
  I tutaj ponownie zmiażdżyła wielu wojowników.
  Terminator, Oleg Rybachenko, mruknął:
  - Czego potrzebujesz! Oto dziewczyna!
  Margarita Korshunova, rzucając sztyletem bosą stopą, odłamując wieżę czołgu, potwierdziła:
  - Duża i fajna dziewczyna!
  Augustyn chętnie zgodził się z tym:
  - Jestem wojownikiem, który ugryzie każdego!
  I znowu, bosymi stopami, wystrzeli śmiercionośne, przewracające samoloty.
  Natasha Korshunova w bitwie nie ustępuje swoim przeciwnikom. Nie dziewczyna, ale żeby skończyć z taką wiedźmą w płomieniach. A naziści mają trudności: spadają samoloty i czołgi.
  I krzyczy:
  - Jakie błękitne niebo!
  Augustine, puszczając ostrze bosą stopą, odcinając wieżę czołgu, potwierdziła:
  - Nie jesteśmy zwolennikami rabunku!
  Swietłana Śnieżka, niszcząc wrogów i zestrzeliwując samoloty, ćwierkała:
  - Głupiec nie potrzebuje noża...
  Piszczała Zoya Angelskaya, bosymi stopami rzucając igły i opalonymi nogami strącając czołgi i samoloty:
  - Będziesz go okłamywać z trzech pudeł!
  Natasha Korshunova, niszcząc nazistów, dodała:
  - I zrób z nim za grosz!
  A wojownicy wezmą i skoczą. Są takie krwawe i chłodne. Ogólnie rzecz biorąc, mają dużo emocji.
  Oleg Rybaczenko, prawie nagi, przystojny, muskularny chłopak w samych szortach, wygląda bardzo stylowo w walce.
  Śliczna Margarita z gołymi palcami rzuciła nogami kawałek antymaterii i zaśpiewała:
  - Uderzenie jest mocne, a facet ma interes...
  Geniusz wystrzelił stopą coś, co wyglądało jak śmigło helikoptera. Odciął kilkaset głów nazistom i czołgom, pisnął:
  - Całkiem sportowy!
  I jedno i drugie - chłopiec i dziewczynka w pełnym ażurze.
  Terminator Oleg, siekając brązowych żołnierzy, zabulgotał:
  - I będzie dla nas wielkie zwycięstwo!
  Margarita syknęła w odpowiedzi:
  - Zabijamy wszystkich - bosymi stopami!
  Dziewczyna jest rzeczywiście takim aktywnym terminatorem.
  Natasha Korshunova śpiewała w ofensywie:
  - Święta wojna!
  A wojownik wystrzelił ostry dysk-bumerang. Latał po łuku, zestrzelił wielu nazistów i wieże czołgów.
  Zoya Angelskaya dodała, kontynuując eksterminację:
  - To będzie nasze zwycięstwo!
  I nowe igły wyleciały z jej bosych stóp. I trafili w wiele myśliwców i samolotów.
  Blondynka powiedziała:
  - Zamatuj przeciwnika!
  I pokazała język.
  Bosa i ognista Augustyna, machając nogami i rzucając ostre swastyki, bulgotała:
  - Imperialna flaga do przodu!
  Swietłana Śnieżka, rzucając bosą piętą kulę hiperplazmy, chętnie potwierdziła:
  - Chwała poległym bohaterom!
  A dziewczyny krzyknęły chórem, miażdżąc nazistów:
  - Nikt nas nie powstrzyma!
  A teraz dysk leci z bosych stóp wojowników. Mięso jest rozdarte, a wieże czołgów i ogony samolotów są zburzone.
  I znowu wyć:
  - Nikt nie może nas pokonać!
  Natasha Korshunova wzbiła się w powietrze. Rozszarpał przeciwników i skrzydlate sępy i wydał:
  - Jesteśmy wilczycami, usmaż wroga!
  A z jej gołych palców wyleci bardzo śmiercionośny dysk.
  Dziewczyna nawet skręca się w ekstazie.
  A potem mruczy:
  - Nasze szpilki kochają ogień!
  Tak, dziewczyny są naprawdę seksowne.
  Oleg Rybaczenko, przystojny, muskularny chłopak w szortach, zabulgotał:
  - Och, wcześnie, daje ochronę rogom!
  I mrugnął do wojowników. W odpowiedzi śmieją się i szczerzą zęby.
  Natasha Korshunova posiekała nazistów i pisnęła:
  - W naszym świecie nie ma radości bez walki!
  Terminator z nagim, okrągłym, dziecinnym obcasem, poddający się pulsarowi i niszczący nazistów, sprzeciwił się:
  "Czasami walka też nie jest zabawna!"
  Natasha Korshunova zgodziła się:
  - Jeśli nie ma siły, to tak ...
  Ale my, wojownicy, jesteśmy zawsze zdrowi!
  Dziewczyna gołymi stopami ciskała we wroga igłami, wysadzała samolotami masę czołgów i śpiewała:
  - Żołnierz jest zawsze zdrowy,
  I gotowe do działania!
  Następnie Svetlana Snow White ponownie ścina wrogów, niszcząc wieże czołgów i ogony samolotów.
  Zoya Angelskaya jest bardzo szybkim dzieckiem. Tutaj wystrzeliła całą beczkę w nazistów. I wyrwał kilka tysięcy z jednej eksplozji.
  Potem pisnęła:
  - Nie przestawaj, nasze szpilki błyszczą!
  I dziewczyna w bojowej koronce!
  Augustyn w walce też nie jest słaby. Więc młócąc nazistów. Jak z pęku łańcuchów wybija.
  I siekanie przeciwników - śpiewa:
  - Uważaj, będzie dobrze,
  Jesienią będzie ciasto!
  Rudowłosy diabeł naprawdę orze w bitwie jak diabeł w tabakierce. I jak płoną czołgi i płoną samoloty.
  Ale bosa dziewczyna w tunice, Margarita Korshunova, jak walczy. A naziści to od niej biorą.
  A jeśli uderzy, to uderzy.
  Wylatują z niego krwawe plamy.
  Natasza Korszunowa szorstko zauważyła, gdy z jej bosej stopy leciały metalowe odpryski, które stopiły czaszki i wieże czołgów:
  - Chwała Rosji, bardzo nawet chwała!
  Czołgi pędzą naprzód...
  Dywizje w czerwonych koszulach -
  Pozdrowienia dla Rosjan!
  Tutaj dziewczyny zajęły się nazistami. Są więc cięte i rozdrabniane. Nie wojownicy, ale naprawdę pantery, które zerwały łańcuch.
  Fajny chłopak Oleg Rybachenko w bitwie i atakach nazistów. Bije ich bez litości, przecina czołgi i piszczy:
  Jesteśmy jak byki!
  Margarita Korshunova, miażdżąc brązową armię i przecinając czołgi i ogony samolotów, odebrała:
  Jesteśmy jak byki!
  Natasha Korshunova wzięła go i zawyła, zabijając brązowych myśliwców wraz z czołgami:
  - Kłamstwo wymyka się spod kontroli!
  Zoya Angelskaya rozdarła nazistów, pisnęła:
  - Nie, nie z ręki!
  I on też weźmie i puści gwiazdkę bosą stopą i wykończy wielu faszystów.
  Natasha Korshunova wzięła go i wypuściła, porażając błyskawicą szkarłatny sutek i pisnęła:
  - Nasz telewizor jest włączony!
  A z jej gołej nogi wylatuje zabójcza wiązka igieł.
  Zoya Angelskaya, również niszcząca samolotami nazistów i ich czołgi, pisnęła:
  - Nasza przyjaźń to monolit!
  I znowu taki rzut, że koła się rozmywają we wszystkich kierunkach. To jest dziewczyna - czysta eksterminacja przeciwników.
  Dziewczyna z bosymi palcami u nóg weźmie i wystrzeli trzy bumerangi. A zwłoki z tego stały się jeszcze większe.
  Potem piękno wyda:
  - Nie damy wrogowi litości! Będzie trup!
  I znowu śmiertelna rzecz odlatuje z bosej pięty.
  Rudowłosy Augustyn również całkiem logicznie zauważył:
  - Tylko nie jeden trup, ale wiele!
  Potem dziewczyna wzięła go i chodziła boso po krwawych kałużach. I zabiła wielu nazistów.
  A jak ryczy:
  - Masowe morderstwo!
  A teraz uderzy głową w nazistowskiego generała. Rozbij mu czaszkę i wydaj:
  - Banzai! Pójdziesz do nieba!
  Swietłana Śnieżka jest bardzo wściekła w ofensywie, zwłaszcza w strącaniu czołgów, a także samolotów, piszczy:
  - Nie zostaniesz oszczędzony!
  A tuzin igieł wylatuje z jej nagich palców. Kiedy przebija się przez wszystkich, samoloty się rozpadają. I bardzo nawet wojownik próbuje strzępić i zabijać.
  Muskularny, wytłoczony dzieciak w krótkich spodenkach Oleg Rybachenko, powalający gwizdkiem wrony, piszczy:
  - Chwalebny młot!
  A chłopak też rzuca taką fajną gwiazdkę w postaci swastyki bosą stopą. Skomplikowana hybryda.
  I masa nazistów upadła.
  Oleg Rybaczenko ryknął:
  - Banzai!
  A chłopiec znów jest w dzikim ataku. Nie, po prostu kipi mocą, a wulkany bulgoczą!
  Wspaniała Margarita w ruchu. Rozerwie wszystkim brzuchy.
  Dziewczyna stopą wyrzuci od razu pięćdziesiąt igieł. A masa została zabita przez wszelkiego rodzaju wrogów, znokautowana zarówno czołgi, jak i samoloty.
  Lśniąc bosymi obcasami, Margarita Korshunova śpiewała radośnie:
  - Jeden dwa! Smutek to nie problem!
  Nigdy nie należy się zniechęcać!
  Trzymaj nos i ogon wyżej za pomocą fajki.
  Wiedz, że prawdziwy przyjaciel jest zawsze z tobą!
  To taka agresywna firma. Dziewczyna rzuca się i krzyczy:
  "Smoczy Prezydent zamieni się w trupa!"
  Natasha Korshunova w bitwie to tylko rodzaj terminatora. I rycząc bulgotało:
  - Banzai! Zdobądź to szybko! I koniec dyktatora!
  I granat odleciał od jej bosej stopy. A naziści są jak gwoździe. I zniszczy wiele mastodontów i skrzydlatych, piekielnych maszyn.
  Oto wojownik! Wszystkim wojownikom - wojownikowi!
  Zoya Angelskaya jest również w ofensywie. Taka wściekła suka.
  Wzięła ją i zabulgotała:
  - Naszym ojcem jest sam Biały Bóg!
  I tnie nazistów potrójnym młynem!
  A rudzielec, mieniący się bosymi piętami i rubinowymi sutkami Augustine, ryknął w odpowiedzi:
  - A mój Bóg jest czarny!
  Rzeczywiście, ruda jest ucieleśnieniem oszustwa i podłości. Oczywiście dla wrogów. A dla przyjaciół jest kochana.
  I jak gołymi palcami będzie brał i rzucał. I wiele stosów wojowników brązowego imperium, a także ich czołgi i samoloty.
  Rudowłosa krzyknęła:
  - Rosja i czarny bóg są za nami!
  Wojownik o bardzo dużym potencjale bojowym. Nie, pod tym lepiej nie wtrącać się. Jak zrywane są wieże czołgów i skrzydła faszystowskich samolotów.
  Augustyn, miażdżąc przeciwników, syknął:
  - Zmiażdżymy wszystkich zdrajców w proch!
  I mrugnij do swoich partnerów. Tak, ta ognista dziewczyna nie jest dokładnie czymś, co może dać spokój. Chyba że pokój jest zabójczy!
  Swietłana Śnieżka, miażdżąc wrogów, wydała:
  - Ustawimy cię w kolejce!
  Rudy Augustine potwierdził:
  - Zabijemy wszystkich!
  A z jej nagich, wyrzeźbionych nóg znów leci teraźniejszość totalnej zagłady! I tak wiele czołgów i samolotów eksplodowało naraz na małe odłamki.
  A potem dziewczyna, jak ze szkarłatnego sutka, uderza piorunem.
  Wysyłając prezenty śmierci bosymi piętami, Oleg Rybachenko śpiewał w odpowiedzi:
  - Będzie kompletne banzai!
  Augustine, rozdzierając nazistów gołymi rękami, siekając ich mieczami i rzucając igłami gołymi stopami, niszcząc jednocześnie czołgi i samoloty, wydała:
  - W skrócie! W skrócie!
  Natasha Korshunova, niszcząc brązowych wojowników wraz z czołgami i samolotami, zapiszczała:
  - W skrócie - banzai!
  I tnijmy przeciwników dziką goryczą.
  Bosy, przystojny chłopak w krótkich spodenkach Oleg Rybachenko, siekający przeciwników, wydał:
  - Ten gambit nie jest chiński,
  A debiut, uwierz mi, jest tajski!
  I znowu ostry, tnący metal dysk wyleciał z bosej stopy chłopca. Odciął zarówno wieże czołgów, jak i ogony samolotów.
  Margarita, walcząca miażdżąca metal dziewczyna, wyśpiewywała wojowników brązowego imperium i zbroje czołgów, niszcząc:
  - A kogo spotkamy w bitwie,
  A kogo spotkamy w bitwie...
  Nie żartujmy z tym -
  Rozerwijmy to!
  Rozerwijmy to!
  Zrobili dobrą robotę z nazistami wtedy ...
  Tutaj Hitler i jego drużyna padli na kolana przed dziewczętami i dziećmi.
  Natasha Korshunova przede wszystkim zmusiła nazistowskiego numer jeden do pocałowania bosych stóp.
  Następnie Hitler i cała jego świta całowali gołe podeszwy i pięty innych dziewcząt. I językami lizały sobie pięty. A bardzo przystojny blondyn Oleg Rybachenko został pocałowany przez bose stopy dziewczyny.
  Po tym, jak Nataszka była bardzo zadowolona z upokorzenia męskich pasożytów, nakazała:
  - Teraz, kiedy jeszcze was wszystkich nie zabiliśmy, podpiszcie rozkaz całkowitej i bezwarunkowej kapitulacji III Rzeszy Związkowi Sowieckiemu!
  Wszystko dobre co się dobrze kończy. Trzecia Rzesza skapitulowała, a potężny Wehrmacht został rozbrojony. Hitler i jego drużyna udali się do lochów Berii.
  Wyrok był szybki, ale sprawiedliwy. 22 czerwca 1959 roku Hitler został powieszony na Placu Czerwonym!
  
  
  CIASTA Z III RZESZY
  Niezgodność z prawdziwą historią wynikała z faktu, że Hitler nie powstrzymał niemieckich czołgów pod dowództwem Dukera, a setki tysięcy przerażonych Brytyjczyków zostało schwytanych. A potem Führer podjął energiczny wysiłek inwazji na Wielką Brytanię. W szczególności cały przemysł lotniczy Niemiec i krajów okupowanych został przeniesiony na trzyzmianowy tryb pracy i przyciągnął obce siły, i wypowiedział wojnę totalną, wydłużając zmiany pracy i umieszczając kobiety i nastolatki przy maszynach.
  Przemysł lotniczy pracował na pełnych obrotach, a inne okupowane kraje były podłączone do tego zakładu. Z jakiego powodu produkcja lotnicza zaczęła rosnąć wykładniczo.
  W rezultacie Niemcom udało się wygrać bitwę powietrzną o Wielką Brytanię i przeprowadzić desant desantowy. Siły lądowe Anglii były słabe, a nazistom udało się odnieść sukces, łącząc flotę własną i innych schwytanych państw z lądowaniem.
  Wielka Brytania została opanowana w ciągu kilku tygodni. Garnizon londyński upadł prawie bez walki. Churchill uciekł do Kanady. Ale tam został przyjęty bardzo chłodno. Przegrani nigdzie nie są kochani.
  Hitler uczynił prawowitego, proniemieckiego władcę formalnym królem Wielkiej Brytanii. Przeprowadził wybory parlamentarne, w których zwyciężyła partia lokalnych nazistów Mosleya. A wojska jego Führera szybko zaczęły zajmować kolonie brytyjskie. Oczywiście z ich dalszym trawieniem. No właśnie, a co z USA?
  Ameryka zdecydowała się pozostać neutralna. Ale go tam nie było. Japonia zaatakowała Stany Zjednoczone w porcie w Peru. A Niemcy rozpoczęły inwazję na Kanadę, która podzieliła się na część proniemiecką i proamerykańską.
  Hitler zdecydował, że bardziej racjonalne będzie zajęcie Ameryki teraz, kiedy jej przemysł nie został zreorganizowany na zasadach wojennych. A co z ZSRR? Poczeka.
  Obliczenia Führera, który rozpoczął wojnę ze Stanami Zjednoczonymi w grudniu 1941 r., były ogólnie uzasadnione. Jankesi nie byli jeszcze gotowi do bitwy. Jednak same Niemcy nie wykorzystały jeszcze w pełni swojej potęgi. Czołg T-5 wszedł do serii, ale była to maszyna z dwoma działami 75 mm i 37 mm z czterema karabinami maszynowymi i pochyłym pancerzem, a nie Pantera. Był też pojazd T-6 z działem kal. 88 mm, ale lżejszy od Tygrysa i z cieńszym pancerzem.
  Jednak Niemcy nadal byli silniejsi od Amerykanów w czołgach i lepsi w lotnictwie, zwłaszcza w jakości samolotów. Najbardziej znacząca jest przewaga bardziej doświadczonego i odnoszącego sukcesy niemieckiego Sztabu Generalnego w umiejętnościach operacyjno-taktycznych. Generałowie amerykańscy zachowywali się pod tym względem raczej przeciętnie, a ich wojska nieustannie wpadały do kotłów i masowo się poddawały.
  Zawiodło nas morale amerykańskiej armii. A potem czarni wzięli to i zbuntowali się. Coś się zaczęło...
  Ameryka stanęła w obliczu kolosalnej potęgi Trzeciej Rzeszy i popłynęła...
  Niemcy posuwali się dość szybko. Tylko jeden problem to zaopatrzenie, za oceanem. Wygląda jednak na to, że Fritz sobie z tym poradził. A bitwy toczyły się pełną parą z kolosalną siłą, ale Niemcy i Japonia prawie zawsze wygrywały.
  4 lipca 1942 roku Waszyngton upadł, a osiem dni później Stany Zjednoczone skapitulowały przed III Rzeszą.
  Tak zakończyła się pierwsza część II wojny światowej. Ale był jeszcze ZSRR. A sam Hitler nie mógł czuć spokoju.
  Ale Stalin zachowywał przyjazną neutralność i starał się zyskać na czasie i za wszelką cenę uniknąć wojny.
  ZSRR przekroczył trzeci plan pięcioletni, podwajając gospodarkę według formalnych danych. W rzeczywistości oczywiście wynik był mniejszy, ale nadal znaczący.
  ZSRR wyprodukował ponad 2000 czołgów w pierwszej połowie 1941 roku. A w drugiej połowie 1941 roku ponad trzy i pół tysiąca, z czego dwa i pół tysiąca to najnowsza seria KV. W sierpniu pojawiły się pierwsze KV-3 o wadze sześćdziesięciu ośmiu ton. We wrześniu pierwszy KV-5 o wadze stu ton, z dwoma działami i 170 mm przednim pancerzem. Zwiększona produkcja i lotnictwo. W drugiej połowie 1942 roku ZSRR wyprodukował ponad 4000 czołgów, w tym ponad 3000 najnowszych. Ale to wciąż było za mało. Stalin chciał zwiększyć liczbę sowieckich czołgów do sześćdziesięciu tysięcy w stu dwudziestu dywizjach i trzydziestu korpusach zmechanizowanych. A to dużo. Dopóki ZSRR nie był gotowy do ukończenia tego wszystkiego. Co więcej, samochody były nadal produkowane w gospodarce niewojennej, ale produkcja czołgów rosła. W maju 1942 roku pojawiła się wersja czołgu KV-4. Stalin zatwierdził samochód, najcięższą z propozycji, ważący 108 ton i wyposażony w przedni pancerz o grubości 180 mm.
  W drugiej połowie 1942 roku ZSRR wyprodukował ponad pięć tysięcy czołgów, w tym ponad cztery tysiące ciężkich i średnich. Liczba lotnictwa radzieckiego do końca 1941 roku przekroczyła trzydzieści tysięcy samolotów. A pod koniec 1942 roku wzrosła do czterdziestu pięciu tysięcy. Pilotów było jednak za mało.
  Hitler miał dobry wywiad, a ZSRR nie ukrywał obecności nowych czołgów.
  Wręcz przeciwnie, pokazali to w celu zastraszenia. Już na defiladzie 1 maja 1941 r. Pokazano najnowsze radzieckie czołgi T-34 i KV, a niemieccy generałowie zostali specjalnie zaproszeni, a nawet otrzymali ogólną charakterystykę techniczną swoich czołgów.
  Hitler nakazał opracowanie maszyn do walki z sowieckimi potworami. Cóż, przede wszystkim oczywiście "Tygrys". Czołg ten wszedł do serii w lżejszej wersji i zdołał stoczyć wojnę z Ameryką. Ale Niemcy potrzebowali czegoś więcej. Rozpoczęły się prace nad czołgami "Panther", "Tygrys" -2, "Lew", "Maus". Czołgi "Pantera", "Tygrys" -2, "Lew" starały się jak najbardziej zjednoczyć pod jednym standardem. Aby różniły się tylko rozmiarem. Pojazdy miały pochyły pancerz, zwłaszcza przedni, i potężne działa z długimi lufami. Najmniejszy czołg Panther ważył już czterdzieści cztery tony. I miał przedni pancerz kadłuba: czoło 80 mm ze spadkami, bok 40 mm ze spadkami i czoło wieży stu milimetrów z lekkim spadkiem i boki 40 mm. I działo 75 mm z lufą o długości 70 EL. Czołg Tiger-2 miał 150 mm czoło kadłuba ze spadkami, 82 mm boki, 185 mm czoło wieży i 82 mm nachylone boki. A działo ma lufę 88 mm i długość 71 EL, waży sześćdziesiąt osiem ton.
  A czołg "Lew" ważył dziewięćdziesiąt ton. Przedni pancerz kadłuba ma 150 mm, podobnie jak Tygrys-2, boki 82 mm, przedni pancerz wieży 240 mm ze spadkami, a boki wieży 82 mm. I działo kalibru 105 milimetrów o długości 70 EL. Oto "Lew", najpotężniejszy pod względem uzbrojenia i masy czołg z tej serii.
  Ale i "Maus" w drodze. Ma jednocześnie dwa działa: 128 mm i 75 mm oraz znacznie grubszy pancerz na czole 240 mm i 210 mm na bokach oraz kadłubie i wieży. Takie, że nic nie jest przebijane pod żadnym kątem.
  ZSRR pojawił się na czołgach KV-3, KV-4 i KV-5 z działem kalibru 107 milimetrów i początkową prędkością pocisku 800 metrów na sekundę. "Maus" był jedynym czołgiem, którego to działo nie mogło przebić pod żadnym kątem iz żadnej odległości. "Tygrys" -2 i "Lew" nie poradzili sobie z tym działem w czoło i T-34-76 przez najbardziej masywny czołg średni ZSRR na pokładzie.
  "Pantera" w tym przypadku mogła skutecznie walczyć tylko trzydziestoczwórkami i lżejszymi seriami KV. Chociaż miał stać się najbardziej masywnym czołgiem.
  Do takich czołgów należało wykonać potężne silniki. A to wymagało czasu.
  W pierwszej połowie czterdziestego trzeciego roku ZSRR wyprodukował ponad sześć tysięcy czołgów z pięciu tysięcy ciężkich i średnich KV i T-34. Niemcy, opierając się na zasobach znacznej części świata, wytłoczyli serię - standard dla kadłuba typu "big cat". A "Pantera" i "Tygrys" -2, "Lew", a nawet "Mysz" miały podobieństwo w postaci i standardzie. Hitler nakazał również wycofanie z produkcji przestarzałych T-4 i T-3 oraz modernizację T-2 i T-1 i wykorzystywanie ich wyłącznie jako czołgów rozpoznawczych.
  Ale Niemcy nie mieli wystarczająco dużo czasu, aby wyprodukować najnowsze maszyny w ilościach wystarczających do zdobycia przewagi liczebnej nad ZSRR do czerwca 1943 roku.
  A Hitler chciał mieć przewagę liczebną w czołgach podczas ataku. I odłożył atak. Potem jesień i zima stały się zbyt blisko, a Fritz odłożył ofensywę do 15 maja 1944 r., w samą porę do zakończenia siewu.
  W drugiej połowie 1943 roku ZSRR dysponował nowym czołgiem KV-6 w serii, przeznaczonym do walki z Mausem, ważącym 220 ton i posiadającym działa 203 mm i 107 mm.
  Stalin wydłużył dzień roboczy o kolejną godzinę do 9 godzin i próbował dalej zwiększać produkcję czołgów. Wyprodukowano ich w drugiej połowie 1943 roku ponad osiem tysięcy sztuk i siedem tysięcy ciężkich i średnich. Ale Niemcy, opierając się na fabrykach Ameryki i Europy, tylko "Panthers", doprowadzili produkcję w drugiej połowie 1943 roku do dwóch tysięcy samochodów miesięcznie, ostatecznie opanowawszy system "wielkiego kota". Od września produkowana jest również Panther-2. Pojazd ten był lepiej uzbrojony, podobnie jak Tygrys-2, z grubszym pancerzem, przy niewielkim wzroście masy, zrekompensowanym mocniejszym silnikiem o mocy 900 koni mechanicznych.
  W pierwszej połowie 1944 roku ZSRR wypuścił T-34-85 z nieco mocniejszym pancerzem wieży i potężnym działem, aby w jakiś sposób walczyć z Panterą.
  Czołgi serii IS nie weszły jeszcze do produkcji, więc nie chciałem ich usuwać z serii KV. Ponadto ZSRR nie prowadził wojen i nie było informacji, że czołg KV nie był zbyt dobry. Zwłaszcza wydajność jazdy.
  ZSRR w pierwszej połowie 1944 roku nie mógł zwiększyć produkcji czołgów, pozostawiając ją na poziomie ośmiu tysięcy, ale T-34-85 poszedł z większą wieżą i mocniejszym działem. Liczba samolotów dochodziła maksymalnie do pięćdziesięciu tysięcy, ale brak pilotów zmusił ich do chwilowego wstrzymania rozwoju. Część starych maszyn została jednak wycofana z eksploatacji i zastąpiona najnowszymi.
  Ale Niemcy mieli w serii maszyny odrzutowe: zwłaszcza ME-262 i bombowiec Arado. Tak, i maszyny napędzane śmigłem wzrosły: TA-152, ME-309, bardzo potężne myśliwce pod względem uzbrojenia i prędkości. A Yu-288 i Yu-488 to bardzo solidne i szybkie bombowce. Oprócz B-29, który był produkowany w fabrykach okupowanej Ameryki oraz myśliwców R-51 z ośmioma karabinami maszynowymi i aircobrami.
  Na niebie Niemcy mieli teraz przewagę zarówno liczebną, jak i jakościową.
  W czołgach ominęli także ZSRR zarówno pod względem ilości, jak i jakości. Niemcy mieli lepszy karabin szturmowy MP-44 niż sowieckie modele i ogólną mobilność armii, w ogóle wszystkie parametry, nie mówiąc już o flocie.
  A potem nie powinniśmy zapominać o Japonii. Jej piechota jest bardzo liczna i jest wiele czołgów, chociaż większość jest lekka, nie licząc licencjonowanej Pantery, a lotnictwo jest na ogół bardzo liczne i silne, podobnie jak flota.
  Führer zgromadził wiele zagranicznych dywizji i tylko w pierwszym rzędzie wystawił dwadzieścia milionów żołnierzy. Stalin po mobilizacji zebrał dotychczas około dwunastu milionów. Już nie: produkcja upadnie, a więc takie obciążenie dla skarbu państwa. A Japonia rozmieściła piętnaście własnych i kolonialnych dywizji w pierwszym szeregu milionów.
  Taka armia o kolosalnej sile zebrała się u Führera i Hirohito. A co można im przeciwstawić?
  Silnym plusem ZSRR są jego potężne linie obronne. Blisko granicy "Linia Mołotowa", nieco dalej stara "Linia Stalina". Tutaj oczywiście mury budowano od morza do morza, choć nie były solidne. Ale wojska wyraźnie nie wystarczają do obrony. Wehrmacht jest już bardzo silny i ma dużo żołnierzy.
  Ale ZSRR ma też inny problem. Niezbyt wyszkolone wojska będą się bronić. Niewiele uczono, jak chronić Armię Czerwoną. Jednak ostatnio poświęcono temu więcej uwagi. Ale z wyraźnym opóźnieniem. Tylko jedna nadzieja dla rosyjskiej pomysłowości.
  Ale siły są bardzo nierówne ...
  Niemcy rozpoczynają wojnę 15 maja 1944 r. Tak jak wysychają drogi, kończą się zasiewy, a jesień i zima stosunkowo daleko.
  Atak nie był nieoczekiwany, wojska były w pogotowiu. Ale Niemców i ich sojuszników jest po prostu za dużo. Oprócz III Rzeszy wraz z terytoriami okupowanymi Rumunia, Węgry, Słowacja, Chorwacja, Bułgaria oczywiście oczywiście, a obrażana Finlandia brała udział w wojnie z ZSRR. Szwecja była okupowana w ramach operacji Niedźwiedź polarny. Oczywiście we Włoszech nie mogło zabraknąć takiej wojny, a ta populacja jest dość duża, plus jeszcze kolonie. A także Hiszpania i Portugalia, które również miały kolonie. Niemcy zajęli także Szwajcarię i utworzyli marionetkowe dywizje w Wehrmachcie. Ale to nie wszystko. W kampanii przeciwko ZSRR wzięły udział: Brazylia, Argentyna i inne z tych państw, których Niemcy nie okupowali i nie włączyli do swojej federacji.
  Zebrała się więc potężna armada. A Australia była okupowana.
  Stalin miał więc do czynienia z przeważającymi siłami.
  A jednak w ZSRR działa piąta kolumna. Wiele jednostek, zwłaszcza na Ukrainie, nie chce walczyć i poddaje się bez walki. A Czeczeni zaczynają hałasować.
  ZSRR toczył więc od samego początku nierówną walkę, a jego front został przełamany.
  Chociaż Armia Czerwona próbowała się oprzeć. Był też masowy heroizm i masowa kapitulacja.
  Tak czy inaczej, po miesiącu walk Niemcy przedarli się szerokim frontem do Dniepru. Armia Czerwona podjęła próbę utrzymania tej naturalnej bariery za wszelką cenę.
  Arkashka i Leshka mieli misję obrony Kijowa. Miasto miało bardzo dogodne położenie na wzgórzach i było bardzo silnie ufortyfikowane. A naziści próbowali go szturmować, wypędzając piechotę kolonialną na pozycje sowieckie: od Afrykanów, Arabów, Indian. I oczywiście używając swoich potężnych czołgów.
  Arkashka i Lyoshka walczyli w pionierskich krawatach i byli podrapani w szortach, wyglądając na jedenastoletnich lub dwunastoletnich chłopców.
  Razem z nimi walczył cały oddział pionierów: chłopcy i dziewczęta. Wszyscy opaleni, podrapani, wychudzeni już jedzeniem na kartach i oczywiście boso. Rzeczywiście, lato, czerwiec, na Ukrainie jest upalne i żadne z dzieci nie rozdziera rzadkich butów. Tak, i walcz boso o wiele bardziej zręcznie.
  Arkashka i Lyoshka trzymają w rękach proce, a z daleka ci chłopcy, jakby bili piechurów. A wojownicy Trzeciej Rzeszy są przewracani i rozszarpywani.
  Arkashka z gołymi palcami dziecięcych nóg, gdy tylko wypuści ognisty pulsar, natychmiast rozerwie na strzępy dwa tuziny nazistów.
  Chłopiec i świeżo upieczony pionier, były wielki naukowiec rzeczywistości, prowokacyjnie mówi:
  - Jest wspaniały... teoretycznie!
  Leshka, jasnowłosy chłopak w szortach i czerwonym krawacie, na bosych obcasach, rzucił ładunek wybuchowy, rozdzierając faszystowskie wojska, pisnął:
  - I prawie zbyt wspaniały!
  I obaj chłopcy się zaśmiali. Inni chłopcy i dziewczęta również strzelają do nazistów. Niektórzy z pistoletów, niektórzy z pistoletów, niektórzy nawet używają procy.
  Dziewczyna w czerwonym krawacie z matrixa również bosą stopą rzuciła pulsarem, rozrywając zbiorniki i zaćwierkała:
  - Nie przejdą!
  Za piechotą pojawiły się czołgi. W szczególności potężna "Pantera" -2. Stara się przebić jako pierwsza.
  Arkashka pstryknął palcami i pojawił się w nich słoik baniek mydlanych. Chłopiec, nie zastanawiając się dwa razy, zaczął wystrzeliwać broń z hiperplazmy. I cała linia opalizujących pędziła wzdłuż czołgów wroga.
  Arkashka, strzelając do wroga, gruchał:
  - Wszechświat jest pełen bajecznych niespodzianek,
  Jest magiczna i niesamowita...
  I nadszedł czas, aby osiągnąć wielkie wyżyny ręką,
  A jeśli trzeba, uderzymy go bosą stopą!
  I chłopiec stuknął tym razem palcami swoich dziecinnych stóp i wzbił się wyżej, zaczął wdmuchiwać do Fritza bąbelki magicznej plazmy rękami i stopami.
  I wyglądało to bardzo fajnie.
  Leshka zdobywała również bańki mydlane i miotała we wroga całymi strumieniami magicznej energii.
  Obaj chłopcy unosili się w powietrzu. Jednak inne dzieci również nie pozostawały w tyle. A także połączyli swoje bose stopy, rzucając nimi wiązki plazmy, rozdzierając i rycząc samoloty szturmowe, piechotę i czołgi.
  Arkashka, pełen entuzjazmu w eksterminacji przeciwników, śpiewał:
  - Miecz laserowy,
  Chce cię zranić...
  Świeci jak ogień piekielny
  Wiązka laserowa...
  Ale nie myśl
  Jak uratować życie
  Wierny miłości
  Bądź do końca!
  A chłopiec bosymi stopami uwolnił hiperplazmatyczne bąbelki o kolosalnej niszczycielskiej mocy.
  Arkasha zapomniał, że w rzeczywistości jest wielkim akademikiem i hiperprofesorem, ale czuł się jak wesoły chłopiec.
  Tutaj hiperplazmatyczna bańka wylądowała w "Tygrysie" -2 i stopiła wieżę w ciekły metal. A potem spryskane na kawałki i kolejny zbiornik. Spłonęła ziemia i metal. Śmiesznie to wszystko wyglądało...
  Leshka klasnął w dłonie, a teraz nazistowscy żołnierze odwrócili się i zaczęli się kłuć... Chłopiec gwizdał, a omdlałe wrony spadały na wierzchołki Fritza. I przebijają szczyty, hełmy i inną amunicję.
  Leshka radośnie śpiewała:
  - Ale mówiąc szczerze,
  Wygrywam wszystkich bez wyjątku!
  Arkashka rzucił bosą piętą hiperplazmatyczną plamę, spłaszczając wrogów i zapiszczał:
  - To nie może być, to nie może być!
  Lyoshka w odpowiedzi ponownie poddał się rękami i nogami, z bąbelkami i wydał:
  - Jesteśmy tutaj jak bogowie, oczywiście!
  Chłopcy naprawdę zmiażdżyli wrogów i cieszyli się grą. Tutaj są jak Bogowie-Stwórcy, mogą wszystko.
  Arkaszka mrugnął...
  A potem pojawił się sam Hitler. Otoczyły go cztery dziewczyny. I pokonajmy Führera gołymi stopami. A potem chwycili faszystę numer jeden palcami jego nagich kończyn dolnych i rozerwali go żywcem na cztery części. To super!
  Arkashka śpiewał ze śmiechem:
  - A wkrótce upadnie Trzecia Rzesza,
  Kiedy miażdżymy w grze
  W naszym kraju zabijanie nie jest grzechem,
  Wszystko zostanie wycenione!
  A chłopiec ponownie rzucił gołymi palcami nóg, ze śmiertelną siłą i zniszczeniem bąbelków.
  A kiedy wsiadają do samolotów, kurczą się i zamieniają w motyle ze skrzydłami, które błyszczą jak złoto.
  Leshka, delektując się tym, zauważyła ze śmiechem:
  - To jest bardzo zabawne!
  I bosymi stopami chłopiec ponownie uwalnia plamę morderczej mocy.
  Arkasha, strzelając cząsteczką anihilacji z procy, zauważył ze śmiechem:
  - Najfajniejsze jest to, kiedy trafisz wroga, a on... się odwraca!
  A chłopiec weźmie i dokładnie posieka wroga.
  A potem nazistowscy żołnierze zaczęli zamieniać się w słodycze, serniki, ciasta i czekoladki.
  Dzieci, będące głodnymi pionierami, piszczały z zachwytu.
  Niemiecki czołg "Maus", nagle jak zamienić się w ogromny tort i taki piękny, pomalowany różami i innymi bujnymi kwiatami.
  Arkasza powiedział z uśmiechem:
  - Piękno, piękność,
  Tank łup dla kota!
  A chłopak-akademik jak się śmiać. A ciasto, w które zamieniła się "Myszka" roztrzaskało się na kawałki, które poleciały do dzieci na złotych, misternie wykonanych spodkach. Chłopcy i dziewczęta radośnie skakali na smakołyk.
  Arkasha jednak krzyknął do nich:
  - Dlaczego nie umyłeś rąk?
  A obok każdego pioniera i pioniera pojawił się srebrny dzbanek z pachnącą wodą, pachnącym mydłem i puszystym ręcznikiem. Dobrze wychowani pionierzy zaczęli zmywać brud. Zrobili to bardzo szybko i zaczęli jeść. Faszystowskie samoloty, piechurzy, czołgi zamienione w przysmak podleciały do samych chłopaków.
  A błyszczące diamentami noże tną ciasta na soczyste, smaczne kawałki. A dzieci, umywszy ręce z radości, zjadły nazistów słodyczami i czekoladkami.
  Arkaszka zauważył, chichocząc w pięści:
  - To jest racjonalizacja! Możemy dosłownie wszystko!
  I chłopak wziął go gołymi palcami, jakby kliknął, i w efekcie niemiecki sprzęt i żołnierze znów stają się pysznymi potrawami. A dzieci są zachwycone.
  Wszyscy naziści, którzy szturmowali Kijów, zamienili się w jedzenie. Ale to oczywiście nie wystarczy. I trwała totalna ofensywa Armii Czerwonej.
  Arkashka i Leshka zamienili wszystkich żołnierzy ZSRR w pionierów. A teraz walczyły tylko dzieci: chłopcy i dziewczęta w czerwonych krawatach. Ale z drugiej strony używali procy w walce i butelek baniek mydlanych, wypuszczając je na nazistów.
  A naziści zamienili się w wszelkiego rodzaju jedzenie: ciasta, placki, ciastka, serniki, czekoladki, lody z nadzieniem.
  A młodzi żołnierze Armii Czerwonej jedli takie pyszności, po umyciu rąk i podziękowaniu mocarstwom wyższym. Dzieci działały agresywnie i celowo, rozpoczynając kampanię przeciwko Berlinowi.
  Ale niemiecki bombowiec odrzutowy Yu-287 zamienił się w locie w nadziewane tabliczki czekolady. Swoją drogą bardzo smaczne. A dzieci uwielbiają je jeść. Teraz wszyscy żołnierze Armii Czerwonej zmienili się w facetów i byli pogodni, ciągle się śmiali. A gołymi palcami u stóp rzucili coś nieskończenie śmiercionośnego.
  I niszczyli przeciwników, a dokładniej, czyniąc z nich smaczne smakołyki. I to jest świetne. I tyle ciastek powstało w miejsce zbiorników. Błyszcząc na bosych piętach, wojownicze dzieci rzuciły się na smakołyki i pożerały je łapczywie. Robili to z wielkim entuzjazmem.
  Zarówno chłopcy, jak i dziewczęta jedli ciastka kremowe i czekoladowe oraz inne, bardzo smaczne i apetyczne potrawy. Żołnierze legionów Wehrmachtu zamienili się w bardzo smaczne rzeczy, które pionierzy pożerali z wielką przyjemnością. I na przykład Włosi zamienili się w banany, Rumuni w ananasy w czekoladzie, Węgrzy w mango. I wszyscy ci radzieccy żołnierze, którzy stali się dziećmi, jedli bardzo chętnie iz wielkim entuzjazmem.
  A były to na ogół smaczne rzeczy i przysmaki. Chłopcy i dziewczęta puszczają bąbelki, a wrogowie ZSRR zamieniają się w inne jedzenie.
  A z potężnego czołgu "Tygrys" -3 wyszło takie wspaniałe ciasto. No po prostu uroczo.
  A dzieci śmieją się i skaczą. Migają ich bose, okrągłe obcasy. Od razu widać, że przypomina płynne jabłka.
  A teraz strażnicy bosych dzieci zbliżyli się do Berlina. I jak dzieci gwiżdżą. Że natychmiast kruki spadły na Fritza i bunkier natychmiast się zawalił.
  I znowu zwycięstwo wojsk radzieckich, tak niesamowite, chociaż wszyscy żołnierze stali się chłopcami i dziewczętami.
  Krótko mówiąc, Europa zostaje wyzwolona, a wojska ZSRR podbijają Amerykę, Australię i Japonię.
  Arkashka i Leshka, ci chłopcy z matrixa, zrobili takie szlachetne ciasto z Goeringa i razem z dziewczynami zjedli je z przyjemnością. A jakie to wszystko cudowne i pyszne.
  Arkashka i Lyoshka zjedli więcej bananów... Dobrze być dzieckiem - dużo lepiej niż dorosłym.
  Arkashka śpiewał z przyjemnością...
  I chcę, chcę, chcę jeszcze raz
  Biegaj po dachach, goń gołębie...
  Drażniąc Nataszę, ciągnąc za warkocz,
  Pędź po podwórku na hulajnodze!
  A chłopak wziął i znowu bardzo smaczne rzeczy, które stworzył z armii nazistów.
  Lyoshka zauważył, rzucając mordercze prezenty gołymi palcami gołych dziecięcych noży:
  Proszę, żeby nikt się nie zdziwił
  Jeśli zdarzy się magia...
  Jeśli będzie, jeśli będzie...
  Jeśli będzie, jeśli będzie...
  Jeśli zdarzy się magia!
  Tylko te prezenty były zrobione z okropnych, stalowych armad, takich apetycznych i bardzo przyjemnie pachnących rzeczy.
  Arkashka zauważył z uśmiechem zębów:
  Gdzie podziało się dzieciństwo?
  Niby jakie miasta...
  I gdzie możemy znaleźć lekarstwo,
  Aby dostać się tam ponownie!
  Lyoshka odpowiedział z przyjemnością:
  - Ale mocą nauki,
  Możesz zawrócić...
  Nieśmiertelne duchy,
  Wątek życia powróci!
  A wieczne dzieci śpiewały chórem;
  A zimą i latem czekają niespotykane cuda,
  Czy my, grając, tutaj i tutaj!
  I przez bose kałuże, i wzdłuż dna strumienia,
  Znowu jesteśmy facetami - ty i ja!
  Jak dobrze być dzieckiem, zwłaszcza jeśli jesteś wszechmocnym Bogiem demiurgiem!
  Tu kończy się historia...
  A kto słuchał ogórka!
  
  PÓŹNY GAMBIT JAPOŃSKI
  Japonia w czterdziestym trzecim roku ostatecznie zaatakowała ZSRR, a nawet udało jej się osiągnąć sukces taktyczny w agresji na budynek dywizjonu we Władywostoku.
  Decyzja Hirohito, na pierwszy rzut oka, podjęta w czasie, gdy Amerykanie pokonywali Japończyków na morzu, była głupia i nielogiczna. Ale samurajowie zrozumieli, że ich jedyną szansą na zwycięstwo było teraz, gdyby Niemcy przybyli na ratunek. Atak zbiegł się w czasie z niemiecką ofensywą na Wybrzeżu Kurskim. A to miało wpływ na przebieg walk. Stalin zrezygnował z kontrofensywy. A Niemcy byli w stanie wycofać swoje wojska na swoje pierwotne pozycje.
  Japońska armia lądowa posuwała się naprzód na Dalekim Wschodzie. Armia Czerwona otrzymała posiłki z frontu zachodniego. Ale walki przeciągały się. Japończycy zostali wyparci do Mandżurii. Tymczasem Niemcy uzupełnili swoje siły. I odparli ofensywę aliantów na Sycylii. Tutaj pomógł im fakt, że armia radziecka nie posuwała się naprzód, a po przeniesieniu części sił na wschód Niemcy zadali druzgocącą klęskę Brytyjczykom i Amerykanom na Sycylii. A zamach stanu we Włoszech nie powiódł się, spiskowcy nigdy go nie sformalizowali. A także oszczędza energię.
  Niemcy w tym samym czasie opracowali nowy czołg "Panther" -2. Ten samochód miał węższą wieżę i niską sylwetkę kadłuba, co zwiększało pancerz samochodu, a nawet zmniejszało jego wagę. Panther-2, lepiej chroniony i bardziej mobilny, stał się dość skutecznym czołgiem. A to pozwoliło Niemcom dobrze przygotować się do odparcia sowieckiego ataku, który nastąpił zimą. Ale naziści na to czekali.
  Oczywiście głównymi celami ofensywy są Orel i Charków. Załoga czołgu Gerdy walczy pod Orłem.
  Dziewczyny są bardzo piękne i pomimo zimy walczą boso iw bikini.
  Gerda gołymi palcami wycelowała armatę Panther-2, w tym samochodzie nie tylko wieża jest węższa, ale czterech członków załogi.
  Blondynka wystrzeliła, przebiła sowiecką trzydziestkę czwórkę i zagruchała:
  - Za Wehrmacht!
  Następny, z pomocą bosych stóp, zastrzelił Charlotte, przeszył wroga i zapiszczał:
  - Za nowe osiągnięcia!
  Następnie Christina, bardzo waleczna dziewczyna o żółto-czerwonym umaszczeniu, wystrzeliła bosymi stopami. A także uderzył w radziecki samochód.
  I wtedy Magda też trafiła, pokazując celność.
  A także gołe palce u stóp. I tym razem trafiła w czołg KV, po czym zaćwierkała:
  - Walczymy z dziewczynami, a one są takie fajne!
  Atak wojsk radzieckich został odparty, a Niemcom udało się utrzymać front na wschodzie. To prawda, że wojska radzieckie wcisnęły się do Mandżurii. I mocno popchnęli Japończyka.
  Wiosną 1944 r. Armia Czerwona ponownie podjęła próbę natarcia. Ale natknąłem się na solidny blok. Pojawienie się niemieckiego samolotu odrzutowego ME-262 w serii wprowadziło poprawki do przebiegu bitew powietrznych. Nowy samochód okazał się szybki i wytrzymały. Po prostu nie dość wiarygodne.
  Co najlepsze, walczyły na nim dwie czarownice Albina i Alvina.
  To takie niesamowite piękności. A radzieckie maszyny młócą, jak młotem lub młotem kowalskim.
  Albina za pomocą bosych stóp wycelowała broń w cel,
  uderzył z dużą prędkością w sowieckie samoloty. Zestrzelił trzy samochody Armii Czerwonej i zaćwierkał:
  - Chwała aryjskiemu snowi!
  Alvina nadal kręciła się i strzelała bosymi stopami, niszcząc radzieckie samochody i piszczała:
  - W imię wielkich osiągnięć!
  I znowu dziewczyny niszczą radzieckie samochody. Takie są groovy z bosymi piętami.
  I aktywnie zdobywają dla siebie rachunki, pokazując, że na froncie jest miejsce dla bosych dziewczyn.
  I palą samoloty i rozbijają je 30-milimetrowymi działami lotniczymi. Oto walczące dziewczyny. I bardzo piękny też.
  Tutaj Albina naciska spust swoim szkarłatnym sutkiem. Lupanet na sowieckich samolotach, zestrzel je i gruch:
  - Bractwo Aryjskie jest z nami!
  Alvina również strzeliła do rosyjskiego LAGG-5 truskawkowym sutkiem, powaliła go i zaćwierkała:
  - Następne stulecie jest nasze!
  Dziewczyny oczywiście szybko objęły prowadzenie w liczbie zestrzelonych samochodów. Latem 1944 r. Armia Czerwona próbowała przebić się przez centrum, przeprowadzając operację Bagration. Ale Mainstein zadał tnący cios z południa, co okazało się katastrofą dla Armii Czerwonej. Sytuację pogarszał fakt, że IS-2, z którym wiązano takie nadzieje, okazał się czołgiem nieudanym. A Niemcy pojawili się "Panther" -2 z mocniejszym działem 88 mm i silnikiem o mocy 900 koni mechanicznych. "Tygrys" -2 nie wszedł do serii. Nie miał prawie żadnej przewagi w rezerwowaniu w porównaniu z "Panterą" -2, ale był znacznie cięższy, droższy i miał słabe właściwości jezdne. Tak więc "Królewski Tygrys" nie został dopuszczony do serii, ponieważ istnieje modyfikacja "Pantery" z tą samą bronią, ale znacznie lżejszą i bardziej mobilną.
  Bitwy pokazały, że niemiecka ewolucja Focke-Wulfa TA-152 jest bardzo dobra, potężnie uzbrojona i opancerzona, ale o znacznie lepszych parametrach lotu.
  I nieźle pobili Armię Czerwoną. TA-152 okazał się niemiłą niespodzianką dla lotnictwa radzieckiego. Niedobór duraluminium spowodował konieczność przesunięcia premiery bardziej zaawansowanych Jak-3 i LAGG-7, dzięki czemu niemieckie samoloty miały przytłaczającą przewagę prędkości i uzbrojenia nad radzieckimi.
  Sytuację pogorszyło niemal całkowite zaprzestanie bombardowania III Rzeszy przez alianckie samoloty. Stany Zjednoczone zdecydowały się całkowicie skoncentrować na Japonii, aby utrzymać ZSRR z dala od Chin, a Wielka Brytania nie chciała sama ryzykować swoim samolotem.
  Doprowadziło to do znacznego wzrostu produkcji broni w III Rzeszy. Zwłaszcza "Panther" -2, który różnił się od swojego poprzednika większą niezawodnością, szybkością, zwrotnością i mocnym silnikiem.
  "Panther" -2 okazał się skutecznym czołgiem przełomowym. Jego duża prędkość w połączeniu z wydajnym działem, niższa sylwetka i gruby, pochyły pancerz boczny nadawały mu wygląd prawie nimfy. Tak więc "Pantera" -2 użądliła bardzo chorego. A jego modyfikacja z mocniejszym działem była tylko o tonę cięższa, dzięki czemu zachowała większą mobilność i doskonały przedni pancerz.
  Wojska radzieckie zostały pokonane w centrum i uderzyły w kocioł. Niemcy zbliżyli się do Moskwy. Tylko na linii obrony Możajska prawie ich nie powstrzymano.
  Przestraszony Stalin zaproponował Hitlerowi rozejm na okres trzech lat. Obiecujący dostarczać III Rzeszy ropę i surowce prawie za darmo, a także zwrócić wszystkich jeńców wojennych.
  Hitler, obawiając się, że Stany Zjednoczone i Wielka Brytania wykończą Japonię, a następnie zaatakują III Rzeszę, zgodził się na rozejm. Domagał się jedynie, aby Stalin zawarł pokój z Japonią. Stalin zgodził się na to, ale z powrotem, podbitą wcześniej przez samurajów południową część Sachalinu.
  Na to postanowili... Granice pozostały te same. Że Trzecia Rzesza, która zachowała kontrolę nad Ukrainą, Krymem, Donbasem, Półwyspem Tamańskim, była ogólnie w porządku. Jego granica znajduje się dosłownie pięćdziesiąt kilometrów od Moskwy, a Leningrad nadal jest zablokowany.
  Stalin obiecał ograniczyć ruch partyzancki w okupowanych regionach ZSRR.
  A Niemcy mogli teraz otrzymywać ukraiński chleb i węgiel z Donbasu.
  Niemcom brakowało ropy, ale rekompensowało to produkcję paliwa syntetycznego.
  Führer chciał przede wszystkim podbić Afrykę, aby mieć surowce na wojnę i Bliski Wschód z ropą. Na niebie toczyła się uparta wojna. Zamiast programu rakietowego FAA Niemcy uruchomili produkcję samolotów odrzutowych. Zwłaszcza bombowiec Arado, który okazał się skuteczny.
  Niezbyt dobrym okazał się jednak XE-162. Myśliwiec okazał się lekki, tani i łatwy w produkcji, ale wymagał wysoko wykwalifikowanych pilotów do jego obsługi. ME-163 był nieco lepszy, choć leciał tylko sześć minut, ale Niemcom udało się wydłużyć czas lotu do piętnastu i mniej więcej mógł bronić niemieckiego terytorium.
  Hitler przede wszystkim ponownie spotkał się z Franco i postawił mu ultimatum: albo wypuści wojska niemieckie na Gibraltar, albo Wehrmacht zajmie Hiszpanię.
  Franco zgodził się przepuścić wojska nazistowskie. I natychmiast zaatakowali Gibraltar. Twierdza została zdobyta natychmiast. A potem jednostki niemieckie zaatakowały Maroko. Łatwiej jest przenosić wojska na najkrótszą odległość i rozpoczął się proces podboju Afryki.
  Już zimą czterdziestego czwartego czterdziestego piątego roku na czarny kontynent przerzucono ponad czterdzieści dywizji. I zdobyli Maroko, Algierię i wkroczyli do Tunezji. Toczyły się zacięte walki z Brytyjczykami i Amerykanami.
  W walkach brało również udział nowe niemieckie działo samobieżne E-25. Z działem Panther-2 kal. 88 mm i 71 EL, wysokością półtora metra i dwoma leżącymi członkami załogi była doskonałą maszyną. Lekki, mobilny i co ważne przyzwoicie chroniony. Przedni pancerz ma 120 mm przy dużym nachyleniu, a boczny 82 mm plus rolki. I to przy wadze mniejszej niż trzydzieści ton i silniku o mocy siedmiuset koni mechanicznych, umieszczonym wzdłuż i w poprzek skrzyni biegów.
  To działo samobieżne okazało się prawdziwym cudem budowy czołgów i przebiło wszystkie czołgi sojuszników, a samo było całkowicie niewrażliwe na czoło. I odwróciła się.
  Niemcy mieli też "Panterę" -3, była nieco cięższa od "Pantery" -2, ważyła pięćdziesiąt ton, ale była lepiej chroniona. I potężniejsze działo 88 mm i 100EL. A dmuchany silnik zapewniał moc do 1200 koni mechanicznych.
  "Pantera" -3 miała przedni pancerz kadłuba 150 mm przy nachyleniu 45 stopni, a czoło wieży na 185 mm przy nachyleniu 50 stopni. Czołgi alianckie nie starły się z nią czołowo. Ale tylko 82 mm można było przebić w bok pod zboczami.
  Jednak zarówno Shermany, jak i Churchillowie wciąż byli dość słabi w starciu z taką maszyną, mogli ją nawet wziąć na pokład tylko z niewielkiej odległości.
  Niemcy pokonali Brytyjczyków i Amerykanów pieszo i dominowali w powietrzu.
  Lotnictwo faszystów rozwijało się szybko. Nadchodzi ME-262 X, z zamiecionymi skrzydłami, prędkością 1200 kilometrów na godzinę i silniej uzbrojonym. Bardzo wydajna maszyna.
  Na nim Albina i Alvina zdobyły sobie nowe odznaczenia: Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża ze złotymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami. Każdy z nich przekroczył pięćset zestrzelonych samolotów. Dziewczynom udało się wyprzedzić Huffmana, który zestrzelił prawie pięćset samolotów.
  Albina i Alvina obiecali jednak Führerowi, że każdy z nich doprowadzi wynik do tysiąca. Hitler podpisał dekret, że krzyż rycerski z mieczami i brylantami będzie przyznawany za 250 zestrzelonych samolotów, a krzyż rycerski z liśćmi złotego dębu, mieczami i brylantami za 500 samolotów. Zostanie przyznanych 1000 samolotów Krzyżem Kawalerskim Żelaznego Krzyża z Platynowymi Liśćmi Dębu, Mieczami i Diamentami. A będzie w nim aż sto diamentów!
  To taka zachęta dla bosych dziewczyn w bikini.
  Wojska niemieckie wkroczyły do Libii w marcu 1945 r. Poruszali się dość szybko. W bitwach E-25 i E-10 wykazywały doskonałe właściwości jezdne i efektywność użytkowania. Oczywiście cięższe maszyny nie są tak dobre. E-10 był nieco gorszy w walce z czołgami Churchill, które są bardzo dobrze opancerzone, nawet z boku.
  Ale przeciwko "Shermanowi" jest bardzo skuteczny. Co więcej, ten czołg jest wysoki i bardzo trudno trafić w niski cel.
  Niemcy posunęli się przez Afrykę i zajęli Libię. Wszedł do Egiptu w kwietniu. I ruszyliśmy dalej.
  Takie bitwy toczyły się pełną parą na czarnym kontynencie, jak w kotle piekielnym.
  Niemcy Hitlera pokazały jej złowrogi uśmiech. Gerda walczyła na "Panterze" -3. A wraz ze swoją załogą niszczyła czołgi i działa aliantów.
  I zaśpiewała sobie:
  - Rozerwiemy wszystkich na strzępy,
  To jest życie, to jest szczęście...
  A dziewczyna skacze, bawiąc się mięśniami i bicepsami.
  Walki się gotują, a naziści zbliżają się coraz bardziej, zbliżając się do Kanału Sueskiego.
  Cóż, tutaj jest zablokowany, a Niemcy odnieśli kolejne duże zwycięstwo.
  Egipt upadł, a oddziały Wehrmachtu wznoszą się w górę Nilu. Jadą do Sudanu.
  A inne części najeżdżają Palestynę, dalej Irak, Syrię i Kuwejt. Możliwe jest zajęcie całego Bliskiego Wschodu.
  Latem czterdziestego piątego roku Wehrmacht zdobył prawie cały Bliski Wschód wraz z Turcją.
  Wielka wygrana. A Hiszpania i Portugalia przystąpiły do wojny z aliantami po stronie III Rzeszy. A Niemcy wkraczają teraz do południowej Afryki. Wszystko jest logiczne i poprawne.
  Ogromna niemiecka flota okrętów podwodnych walczy na Oceanie Atlantyckim i Indyjskim. I zatapia okręty amerykańskie i brytyjskie.
  Ameryka już zaczyna się wahać. Roosevelt nie żyje, a Truman próbuje jakoś negocjować z Hitlerem.
  Churchill też się waha. Tymczasem Niemcy zbierają siły. A teraz ich wojska najeżdżają Iran i udają się do Indii. Inne części, wraz z Włochami, po podbiciu Etiopii i Sudanu przesuwają się dalej na południe.
  Przeszkadza im bardziej długość łączności niż opór wojsk brytyjskich i amerykańskich. A naziści idą naprzód, nie znając problemów i litości.
  Jesień czterdziestego piątego roku minęła Niemcom nowymi zwycięstwami. Ich wojska wkroczyły do Indii i zajęły Delhi. I dalej i dalej.
  Hitler ogłosił:
  - Musimy połączyć się z Japonią. A teraz wojska niemieckie posuwają się coraz dalej w kierunku wroga.
  To demoniczny Führer, ale co on może zrobić! Możesz dużo zobaczyć. A Niemcy podbili do końca 1945 roku Indie i większość Afryki. Naziści mieli też nowe rodzaje broni - dyskoteki, których nie można było zestrzelić z broni strzeleckiej. A prędkość latających spodków osiągnęła cztery prędkości dźwięku.
  Dali dużą przewagę w powietrzu. Zimą czterdziestego szóstego roku Afryka została prawie całkowicie zdobyta, a Niemcy dotarli do Republiki Południowej Afryki, wyzwalając tam Burów. I to jest duża wygrana.
  I znowu część nazistów przenosi się, tym razem na Madagaskar. A w maju 1946 roku kończą zdobywanie tej wyspy.
  Tutaj Niemcy dołączyli do Japończyków. I przejął większość Azji.
  Ale wojna wciąż trwa. Musimy złamać kręgosłup Wielkiej Brytanii. Nacisk kładziony jest na wojnę podwodną i ofensywę powietrzną. Niemcy mają łodzie podwodne napędzane nadtlenkiem wodoru, a są łodzie obsługiwane przez jedną osobę - dość miniaturowe.
  Niemcy mają dużo rzeczy. I bombowce odrzutowe Yu-287, ME-362, Yu-688 i B-18 oraz latające skrzydło. A także odrzutowy samolot szturmowy XE-477 i wiele więcej. Więc naciskają na Wielką Brytanię, co jest okropne.
  A rakiety FAA oczywiście poszły w serie. Późniejszy niż w prawdziwej historii, ale potężniejszy i doskonalszy. W szczególności ze skrzydłami, co zapewniało im większą celność i kontrolę radiową.
  Nowe rakiety V-2 powstawały oczywiście w lepszych warunkach niż w rzeczywistości i pracowały z nimi dłużej.
  Efekt ich stosowania okazał się więc znacznie większy.
  I zaczęli rozdzierać Wielką Brytanię jak bomby piekielnej mocy.
  I zmiażdżyli się bardzo brutalnie.
  Atak lotniczy był brutalny. Bitwy pokazały, że alianci nie mają antidotum na niemieckie dyski. A oni są po prostu zdrajcami.
  Niemcy naciskali na Wielką Brytanię bez najmniejszej litości. I tak było aktywnie miażdżone, że dosłownie leciały żetony.
  A 26 listopada 1946 r. Nastąpiło lądowanie desantowe w samej metropolii.
  I okazało się to fatalne dla Brytyjczyków.
  Gerda wzięła udział w bitwie na najnowszym czołgu Panther-4. Maszyna ta posiadała potężne działo kalibru 105 mm z lufą o długości 100 EL. A przedni pancerz 250 mm ze spadkami i boczny pancerz 170 mm ze spadkami i silnik o mocy 1500 koni mechanicznych, który przy masie tej maszyny sześćdziesiąt osiem ton zapewniał doskonałe właściwości jezdne.
  "Pantera" -4 przy masie "Tygrysa" -2 była lepiej uzbrojona i opancerzona oraz znacznie szybsza. I zainstalowano na nim silnik z turbiną gazową.
  Gerda walczyła na tym czołgu z Brytyjczykami i śpiewała sobie:
  - Bractwo aryjskie nie będzie się bać!
  A potem dziewczyna nacisnęła przycisk joysticka swoim szkarłatnym sutkiem i wypluła pocisk o śmiercionośnej sile. I przedarł się przez przedni pancerz Churchilla.
  Wtedy krzyknęła:
  - Kosmiczny koszmar - śmiertelny cios!
  Charlotte również otworzyła ogień szkarłatnym sutkiem, odcięła angielski samochód i zapiszczała:
  - O porządek aryjski!
  Christina również zmiażdżyła żołnierzy brytyjskich lwów, używając swojego rubinowego zsiadania i pisnęła:
  - Dla anielskiej ekipy budowlanej!
  Magda wzięła i trzasnęła przeciwnika truskawkowym sutkiem, powaliła go i zaćwierkała na całe gardło:
  - Za naszą Ojczyznę!
  Więc dziewczyny walczyły. A mówią co jeszcze, to bardzo fajni wojownicy.
  W ten sposób dostali się do Wielkiej Brytanii. A na niebie Albina i Alvina zdobywają konta, przekroczyły już tysiąc zestrzelonych samolotów i otrzymały kolejny Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża z platynowymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami.
  I znowu zestrzeliwują samoloty brytyjskie i amerykańskie. To są walczące dziewczyny.
  Albina, naciskając szkarłatnym sutkiem przycisk joysticka, wysyła kolejny wrogi samolot do podziemi. I jednocześnie krzyczy:
  - Chwała Ojczyźnie!
  Alvina również oddaje celny strzał rubinowym sutkiem, powala nowy angielski samochód i ryczy:
  - W imię komunizmu!
  I znowu dziewczyny kogoś zastrzeliły. I zmiażdżyć wrogów. I takie walczące dziewczyny.
  Ale tutaj jest więcej wojowników na latającym spodku. Takie są walczące i agresywne: Gertruda i Ewa. Maszyna, której nie można zestrzelić za pomocą dział przeciwlotniczych i dział lotniczych. Dziewczyny są jak mięsożercy.
  Gertrude bosymi stopami nacisnęła przycisk joysticka. Latający spodek przyspieszył i uderzył w kilka angielskich samochodów.
  Gertruda pisnęła:
  - Wygraj aktywność!
  Eve ponownie przeszła do ofensywy. Również za pomocą bosych stóp naciskała przyciski joysticka. I znowu uderzyła w kilka angielskich samochodów i zaćwierkała:
  - I bierność klęski!
  Gertruda znów atakuje. Już za pomocą szkarłatnych sutków naciskała przyciski joysticka. Staranowała jeszcze trzy amerykańskie samochody i zaćwierkała:
  - Za wielkie granice!
  Ewa była agresywnym stworzeniem. I za pomocą rubinowych sutków naciskała przyciski joysticka. Porzuciła jeszcze cztery samochody, dwa amerykańskie i dwa angielskie.
  A ona ryknęła:
  - Za to, że nie było granic!
  Oto dziewczyny. I bose, okrągłe obcasy.
  Wojownicy są bardzo piękni. Nawet jeśli są marne.
  Dziewczyna potrafi walczyć bardzo agresywnie.
  Nie można się oprzeć tym dziewczynom. A Wielka Brytania została pokonana i skapitulowana w ciągu kilku dni.
  Tak zakończyła się operacja: "Lew Morski". Pełne zwycięstwo...
  Ale przed nami jeszcze wojna ze Stanami Zjednoczonymi. W tym momencie Stalin zaproponował Hitlerowi wspólną walkę z Ameryką. To był dobry pomysł.
  Hitler powiedział, że może tylko oddać Alaskę Rosji, aw czasie wojny pozbyć się płacenia reparacji. Stalin też się na to zgodził.
  A w 1947 roku rozpoczęła się wojna koalicyjna przeciwko Ameryce i Kanadzie. W tym samym czasie doszło do lądowania w Australii, która była okupowana przez wojska Wehrmachtu i Japonii.
  Niemcy dążyli przede wszystkim do przedostania się do Kanady. Operacja Icarus mająca na celu zdobycie Islandii była ich pierwszym krokiem. I odniosła taki sukces. A potem na Grenlandię. Chociaż panuje tu surowy klimat.
  Ale Fritz poruszał się wzdłuż wybrzeża i dalej na zachód.
  Führer jakoś logicznie zauważył: tam, gdzie kończą się Niemcy - nigdzie!
  I rozkazał ruszyć we wszystkich kierunkach. Fritz zaczął przenosić wojska do Argentyny i Brazylii, aby wywrzeć presję na Stany Zjednoczone od południa. Japończycy również zgromadzili tam siły. W tym samym czasie ZSRR rozpoczął inwazję przez Alaskę. Latem 1947 roku na front zaczęły napływać pierwsze radzieckie czołgi T-54. Wyróżniały się niewielkimi rozmiarami, małą sylwetką i dobrym uzbrojeniem.
  Ale podczas gdy wydanie T-54 było niskie. Zasadniczo walczył T-34-85, który nawet nie został jeszcze wycofany z produkcji. Ze względu na wysokie koszty i złożoność produkcji IS-7 nie wszedł do serii, a IS-2 pozostał głównym radzieckim czołgiem ciężkim. A IS-4 był produkowany w małych seriach ze względu na częste awarie i problemy operacyjne. IS-3 był również dość trudny w produkcji, był również produkowany w małych partiach.
  Chociaż IS-2 nie był wystarczająco chroniony w czole wieży, miał dobrą broń strzelecką: cztery karabiny maszynowe i 122-milimetrowe działo czyniły z niego dobry czołg przełomowy. Ale najbardziej popularny był SU-100. Jeszcze łatwiejszy w produkcji niż T-34-85, a jednocześnie wyposażony w potężniejsze uzbrojenie, mógłby stwarzać namacalne problemy dla Ameryki. Zwłaszcza, gdy T-54 nie jest jeszcze w pełni przystosowany do masowej produkcji, ze wszystkimi zaletami tego czołgu.
  Na tej maszynie walczy na przykład Elżbieta ze swoją załogą.
  Wojska radzieckie próbują utrzymać przyczółek na Alasce. Lato jest stosunkowo zimne.
  Elizabeth w bikini i bosymi palcami celuje w pistolet.
  I wysyła duży śmiercionośny pocisk we wroga.
  Jej strzał jest dość celny, a amerykański Sherman odleciał z oderwaną wieżą.
  T-54 to wspaniały czołg. Przedni pancerz wieży wynosi aż 200 mm, a to już poważna sprawa. Pod kątem 60 stopni od poziomu. A boki mają 100 milimetrów. Czoło kadłuba jest mniejsze na 100 mm, ale pod dużym kątem nachylenia 40 stopni od poziomu, a burty na 100 mm. Działo 100 mm kalibru 56 mm. A cały ten urok waży tylko trzydzieści sześć ton, z silnikiem o mocy 520 koni mechanicznych.
  Tak, taki czołg był opracowywany przez długi czas i nie jest łatwo go opanować.
  Ale Amerykanie nie mają mu nic przeciwko. "Sherman", nie przebije się w czoło iz bliskiej odległości. Nawiasem mówiąc, dla porównania, T-54 przewyższa "Tygrysa" -2, który w prawdziwej historii ważył sześćdziesiąt osiem ton, w pancerzu wieży i bokach kadłuba. Tylko czoło kadłuba "Tygrysa" -2 było grubsze, ale zostało to zrekompensowane dużymi kątami nachylenia radzieckiego czołgu. Armata radziecka była tylko nieznacznie gorsza od niemieckiej pod względem przebijania pancerza, a pocisk był większego kalibru, a przez to bardziej niszczycielski. I zauważcie, że radziecki czołg jest prawie dwa razy lżejszy od tygrysa.
  Z kolei Ekaterina strzela. W tym przypadku czołg Pershinga. Ta maszyna jest cięższa niż Sherman, z mocniejszym działem 90 mm. A przedni pancerz jest grubszy - 102 mm. Ta maszyna, choć cięższa i mocniejsza, nie przebija też czoła T-54. Chociaż przewyższa T-34-85.
  Ale to właśnie w ZSRR pokładają nadzieje w nowym czołgu. Amerykański samochód przejeżdża. Chociaż waży czterdzieści dwie tony i jest cięższy niż T-54. A oto nowy amerykański samochód.
  To jest "Superpershing" - waga to pięćdziesiąt ton. Przedni pancerz ma 150 mm, a działo 90 mm kalibru 73 EL. Teraz sprawa jest poważniejsza. To prawda, że osiągi tego samochodu nie mają znaczenia - silnik ma tylko 500 koni mechanicznych.
  Ale tu trzeba się ruszyć. Bo armata wroga już nie jest gorsza od radzieckiej pod względem przebijania pancerza, a przedni pancerz nie jest już tak gorszy.
  To prawda, że wróg oddaje tylko cztery strzały na minutę. Armata radziecka jest gotowa do strzału.
  Elena strzela do wroga i zauważa:
  - To piekielna żądza!
  A dziewczyna wystawia język. I jasne jest, że "Superpershing" również jest zdumiony. A T-54 unika jego pocisku. I robi to bardzo szybko, mimo że silnik nie jest zbyt mocny.
  Dziewczyny znów strzelają. Tym razem Efrasinya uderzyła kanadyjskiego Churchilla i zaćwierkała:
  - Jestem najsilniejszy na świecie, zabiję wszystkich wrogów w toalecie!
  I mrugnij do swoich partnerów.
  Dziewczyny tutaj nadal są ładne. I bardzo seksowny. I tak skaczą na złapanych mężczyzn. Po prostu prawdziwe pantery.
  Dziewczyny szczególnie kochają schwytanych Afrykanów i jest z nimi tak miło.
  Ale wspaniali piloci walczą na niebie. W tym przypadku Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova. Takie dziewczyny są piękne, krągłe, w jednym bikini i boso.
  I walczą z całą eskadrą amerykańskich samolotów. I robią to bardzo odważnie.
  Anastazja naciska bosą piętą dźwignię, oddaje strzał, rozwalając amerykański samochód i piszczy:
  - Za komunizm!
  Akulina jest też bardzo celną dziewczyną w bikini, prowadzi agresywny ogień, uderza we wroga, odcinając Amerykanina i szepcze:
  - Za wielkie zmiany!
  W ten sposób amerykanie są młóceni zarówno na lądzie, jak iw powietrzu.
  Oczywiście załoga czołgu Gerda już walczy w Kanadzie.
  "Panther" -4 mają bardziej zaawansowaną modyfikację. Praktycznie nie ma w niej dachu, a kąty nachylenia wieży są zwiększone.
  To poprawiło ochronę zarówno przed uderzeniami z góry, jak iz boków czołgu. Niemcy walczą więc pewnie.
  Gerda nacisnęła szkarłatnym sutkiem przycisk joysticka, wystrzeliła pocisk i zaćwierkała:
  - Nie zwalniaj podczas pokonywania zakrętów!
  Charlotte również nacisnęła przycisk urządzenia strzelającego swoim szkarłatnym sutkiem i krzyknęła:
  Tylko w ten sposób nauczysz się wygrywać!
  Christina również uderzyła rubinowym sutkiem w przycisk joysticka i ryknęła:
  - Nasza wola będzie nowym zwycięstwem!
  Magda też wali truskawkowym sutkiem, miażdży amerykańskiego czołgu i bredzi:
  - Wszystkie nasze zwycięstwa są super!
  Więc dziewczyny były wkurzone. Nawiasem mówiąc, mają piękne piersi. I naprawdę chcę lizać szkarłatne sutki.
  Zazwyczaj dziewczęta gwałcą pojmanych mężczyzn, co bardzo im się podoba.
  Dziewczyny walczą dalej.
  Alvina i Alvina czynią cuda na niebie... Na ich koncie już półtora tysiąca zestrzelonych samochodów. Otrzymali za to nowy order, trzeci Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża ze złotymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami. Takie dziewczyny są obficie obwieszone nagrodami i bardzo fajne.
  Alvina strąciła kolejne trzy amerykańskie samochody, strzelając bosymi stopami i śpiewając:
  - A dziarskie dziewczyny idą do nieba!
  Albina, zestrzeliwując bosymi stopami kolejne cztery amerykańskie samoloty, piszczy:
  - Jesteśmy żywiołami wiatru! Jesteśmy żywiołem wiatru!
  Kontynuowano postęp Fritza w całej Kanadzie. Na niebie latające spodki taranują Amerykanów. Opór wroga był centralny. Toronto upadło we wrześniu 1947 roku. A to utrudniało sytuację Amerykanom.
  Gertruda i Ewa przeleciały nad Nowym Jorkiem w latającym spodku. Zestrzelili amerykańskie samoloty i piszczali:
  - Będzie bardzo fajnie! Wygramy!
  A szkarłatne sutki naciskały przyciski joysticka. I zestrzelili amerykańskie samoloty ...
  Wojna szła na korzyść III Rzeszy... Ale pogoda się pogarszała. A w listopadzie w Kanadzie, którą naziści prawie całkowicie zdobyli, zrobiło się zimno i spadł śnieg.
  Wojska radzieckie prawie całkowicie zajęły Alaskę, a także wkroczyły do Kanady.
  Elizaveta jeździła na T-54, który do tej pory był produkowany w bardzo małych partiach. Walczyli głównie z T-34-85, czym demonstrowali swoją pasję i presję. A jednocześnie czołgi te nie zostały przetłumaczone.
  Elżbieta mimo zimna była bosa iw bikini, strzelała do amerykańskiego czołgu ze szkarłatnym sutkiem i piszczała:
  - Za wielkie osiągnięcia!
  I pokazała swój długi język. Oto ona jest dziewczyną, wszystkie dziewczyny - dziewczyną!
  Ekaterina też, mimo mrozu, jest bosą wojowniczką iw bikini spoliczkowała wroga. Uderzyła w amerykański samochód szkarłatnym sutkiem i pisnęła:
  - Na pokład!
  Wojownicy bardzo weseli ukradli. A sutki na ich czekoladowych piersiach są jak truskawki.
  Elena rzuciła się na wroga. Przebiła go i syknęła, obnażając perłowe zęby:
  - To już koniec wrogów kapitału!
  A taki wojownik to fajna klasa. I bardzo bojowy. I Eufrazja, jakby uderzająca młotem we wroga. A on to weźmie i skosi.
  I ryk:
  - Kosmiczne bum!
  A także wyślij kolejny pocisk z rubinowym sutkiem.
  Więc dziewczyny poradziły sobie z hordami Stanów Zjednoczonych. Trwa wojna... A zima już nadeszła. Niemal cała Kanada została zdobyta, a na północnych granicach Stanów Zjednoczonych toczą się już walki.
  Amerykanie szukają wyjścia. Truman zaoferował Hitlerowi pokój na innych warunkach niż poddanie się. Führer zażądał: tylko poddania się.
  Jedyną rzeczą jest to, że sam Truman może nie zostać zastrzelony.
  USA kontynuowały wojnę. Czołg T-93 wszedł do serii, bardzo ciężki przy dziewięćdziesięciu trzech tonach, a raczej jest to nawet działo samobieżne z działem 155 mm. Ale przynajmniej jest w stanie przebić niemieckie czołgi w czoło. A ona sama ma zbroję 305 milimetrów. Jedyne działo samobieżne zdolne do przebicia czoła czołgów wroga -4 i więcej "Panther". Ale naziści mają też niespodzianki. Pojawił się "Tygrys" -4, zunifikowany z "Panterą" -4, tylko cięższy i grubszy pancerz oraz potężna broń.
  Ten samochód może okazać się bardzo niebezpieczny.
  Opracowują też "Panterę" -5, w bardziej zaawansowanym, piramidalnym modelu. Ten czołg naprawdę może stać się niezwykle praktyczny.
  Nadszedł nowy rok 1948... Niemcy nieco wstrzymali ofensywę z powodu przeciągniętych łączności. Koleje budowano w trybie pilnym. Praca szła pełną parą.
  Amerykanie próbowali kontratakować. Ale nie byli w tym zbyt dobrzy. Chociaż Shermany były produkowane w ogromnych ilościach, były jak mięso dla rzeźni.
  "Pershings" również nie zostały zacytowane. Amerykanie próbowali stworzyć coś mniej lub bardziej zdolnego do walki z Niemcami. Ale nie poszło im zbyt dobrze.
  Ale w ZSRR eksperymentalny czołg IS-7 został wprowadzony na pole bitwy. Alenka była w nim ze swoją kobiecą załogą.
  Dziewczyny są oczywiście boso iw bikini.
  Czołg jest bardzo potężny dzięki 130-milimetrowemu działku, które dosłownie odrywa głowy amerykańskim pojazdom.
  Anyuta wystrzeliła gołymi palcami stóp i zdarła wieżę Shermana, zauważyła:
  - A teraz jesteśmy w stanie wojny z Amerykanami ...
  Alenka też strzelała do wroga bosymi stopami i zgodziła się:
  - Walczmy! I to jest poważne!
  Alla uderzyła Amerykankę szkarłatnym sutkiem i agresywnie zauważyła:
  - Nie, jest spoko!
  Maria również strzelała do wrogów jeden po drugim za pomocą truskawkowego smoczka i krzyczała:
  - Za komunizm!
  Marusya również uderzył wroga. Co więcej, bardzo trafnie zauważyła, obnażając zęby i machając bosą stopą:
  - To prawdziwy rabunek!
  I jak się śmieje. I pokaż perłowe zęby.
  Czołg IS-7 jest w stanie walczyć z Panterą-4. To prawda, że niemiecki czołg jest seryjny i produkowany masowo, a IS-7 wyprodukowano dotychczas tylko trzy. Dość trudny w produkcji czołg.
  Ale Vedmakova w samolocie, tak podburzająca Amerykanów, jak horror. I śmiertelnie miażdży ich samoloty.
  Ponadto dziewczyna używa bosych stóp. I powala samoloty z wielką aktywnością.
  Anastazja krzyczy:
  - Jestem kosmiczną wiedźmą - wymażę wszystkich!
  I mruga szafirowymi oczami. A jej uśmiech zębów jest bardzo agresywny.
  Akulina Orłowa również walczy z szaloną furią kobry. I słynnie strąca amerykańskie samoloty i ryczy:
  - Chwała tobie, nasza Ojczyzno! To będzie rodzina Ojczyzny!
  I mruga do swojej partnerki, mimo że ona jej nie widzi!
  To są walki tutaj i ładne dziewczyny. Ich potencjał jest po prostu niesamowity. I żadna armia nie może się im przeciwstawić.
  Anastasia Vedmakov naciska guzik swoim szkarłatnym sutkiem. Powala amerykański samochód i piszczy:
  - Chwała wielkiemu komunizmowi królów!
  I staje się śmieszna. Chociaż można powiedzieć, że Stalin był w pewnym sensie carem.
  Akulina zgodziła się z tym:
  - Komunizm to największe osiągnięcie królów!
  I on też naciśnie przycisk rubinowym sutkiem i wyśle pocisk powietrzny o śmiercionośnej sile.
  Dziewczyny tutaj są piękne z wyglądu i figury. A zimą walczą tylko w jednym bikini.
  W marcu Niemcy ostatecznie zajęli Kanadę i wkroczyli do Meksyku od południa, zaciskając szczypcami Stany Zjednoczone. Do tej pory walki toczyły się zaciekle tylko na kierunku południowym. Tam przedarła się armada japońsko-niemiecka i cała koalicja. Armia meksykańska formalnie walczyła po stronie Stanów Zjednoczonych, ale czyniła to niechętnie. Wielu Meksykanów zdezerterowało i poddało się bez walki. Na początku kwietnia Japończycy wkroczyli do Meksyku.
  Wśród ich oddziałów samurajów wyróżniają się cztery dziewczyny ninja.
  Ścięli mieczami amerykańską piechotę, która próbowała objąć Meksyk.
  Dziewczyna ninja o niebieskich włosach prowadziła wiatrak. Zmiażdżyła jankeskich żołnierzy, a bosymi stopami rzuciła grochem z materiałami wybuchowymi, który przewrócił cały czołg.
  Wtedy wojownik odezwał się:
  - Banzai!
  Dziewczyna ninja o żółtych włosach trzymała technikę wachlarza z mieczami. Zetnij także wielu amerykańskich żołnierzy. I bosymi stopami rzuciła wybuchową paczkę trocin. I aż trzy czołgi przewróciły się.
  A dziewczyna krzyknęła:
  - Nasze najwyższe akrobacje!
  I mrugnął do swoich przyjaciół...
  Dziewczyna ninja z rudymi włosami zorganizowała przyjęcie motyli z mieczami katana. Pokonała wielu wojowników o czarnej skórze. I rzuciła bombę gołymi stopami. Złożył trzy działa samobieżne.
  I krzyknął:
  - Nie jestem żałosnym owadem - tylko żółwiem ninja!
  Dziewczyna ninja o białych włosach trzymała swoje miecze, wściekłe przyjęcie ważki. Wirowały jak śmigła helikoptera. I zabił wielu żołnierzy. Potem rzuciła gołymi palcami u stóp bumerang. Który odciął trzy beczki amerykańskich czołgów.
  I zaćwierkał:
  - Truman bądź bibułą!
  Więc japońskie dziewczyny rozpierzchły się jak prawdziwe tornado śmierci.
  Taka zacięta bitwa rozegrała się i toczy nad Meksykiem.
  A w maju 1948 r. wznowiono ofensywę od północy. Niemieckie, zagraniczne i sowieckie dywizje zaczęły przemieszczać się przez terytorium Stanów Zjednoczonych, pokonując niezwykle zaciekły opór amerykańskich wojsk i milicji.
  Walka trwała dalej... Gerda nadal walczyła na "Panterze" -4. Jak dotąd tylko T-93 jest w stanie przysporzyć Amerykanom problemów z niemiecką maszyną, na której zainstalowali nowy, mocniejszy silnik turbiny gazowej o mocy 1800 koni mechanicznych i sprawili, że działo szybciej strzelało i bez zwiększenie długości wylotowej zwiększyło prędkość wylotową pocisku. Tak więc "Panther" -4 U jest w stanie przebić T-93 w czoło przy całej grubości pancerza tego szaleńczo grubego działa samobieżnego.
  A teraz niemiecka załoga walczy, i to wcale nie bez powodzenia. I uderza przeciwników.
  Gerda celuje z armaty bosymi stopami i strzela do Amerykanów. Uderza ich trafnie i syczy:
  - Chwała bractwu aryjskiemu!
  Charlotte również celuje swoją śmiercionośną bronią bosymi stopami. Przebija się przez amerykański czołg. I krzyczy:
  - Chwała ideom Nietzschego!
  Christina za pomocą bosych stóp również znajduje cel. Wysyła pocisk, który przewraca działo i ryczy:
  - Chwała ideom, które żyją od wieków!
  Magda również uderzyła we wroga. Zmiażdżyła jego czołg, rozbiła masę piechoty i zapiszczała:
  - Chwała aryjskiemu panowaniu!
  Takie są walczące i bardzo seksowne dziewczyny. Mają płomień gniewu i burzę namiętności.
  A stalowe szczypce poruszają się po obu stronach. Na południu do końca maja podbity został Meksyk, a zaawansowane jednostki japońskie i amerykańskie dotarły do południowych stanów USA.
  Wszystko poszło prawie zgodnie z planem. Latem 1948 r. walki toczyły się już w całości na terytorium Ameryki, plus jednak lądowanie wojsk niemieckich na Kubie.
  Tam też jest bardzo gorąco.
  Wśród walczących na Kubie jest angielska załoga Jane Armstrong. Piękna dziewczyna walczy z Amerykanami. I podbija wyspę, którą z jakiegoś powodu banda Fidela Castro nazwała wyspą wolności.
  Dziewczyny jeżdżą na czołgu Tygrys-4, który ma bardzo potężne działo 128 mm, lufę o długości 100 EL i pancerz przedni o grubości trzystu milimetrów pod zboczami i pancerz boczny o grubości 250 mm pod zboczami. Taki czołg nie jest łatwy do pokonania. I ma osiem karabinów maszynowych.
  Jane Armstrong, strzelając bosymi stopami, zauważa:
  - Powiedzmy, że to zabawne!
  Gringeta zachichotał i odpowiedział:
  - Tak, ile problemów rozwiązuje gardło!
  A także zastrzelony za pomocą bosych stóp. Tutaj dziewczyny są oczywiście boso iw bikini. Taki fajny i pełen temperamentu.
  Tutaj Malanya strzela z kolei bosymi stopami i piszczy:
  - Chwała koronie brytyjskiej!
  Idąc za nią, Monica, bardzo waleczna piękność, prowadzi ogień. A także używając bosych stóp. I zachowuje się bardzo temperamentnie i agresywnie. Dziewczyny tutaj dużo wiedzą o wojnie, seksie i miłości do czarnych żołnierzy i więźniów.
  Prawdę mówiąc, to wielka przyjemność dla Afrykanina, gdy zaciska ustami swoją czekoladową, męską doskonałość i ssie usta dziewczyny. I fajnie jest to robić.
  Dziewczyny miażdżą Amerykanów i działają z wielką chęcią i pragnieniem zwycięstwa i zmiażdżenia wroga. To niezwykle agresywne osobniki.
  I gołymi palcami celują w pistolety.
  Tak więc pod koniec lipca Kuba została zdobyta. A do końca sierpnia jedna trzecia Ameryki jest pod kontrolą koalicji państw antyamerykańskich.
  Gerda przemówiła przy tej okazji:
  - Boa dusi królika!
  Jest już wrzesień 1948... Niemcy posuwają się w kierunku Waszyngtonu. Chociaż jest jeszcze daleko, Filadelfia jest już otoczona. I szturmują ją.
  "Panther" -4 U strzela do domów, wybija okna i burzy ściany.
  Gerda mówi ze śmiechem:
  Rozerwijmy je.
  I gołymi palcami wskazuje pień ...
  W październiku Niemcy zajęli kilka miast i zbliżyli się do Waszyngtonu.
  Walczyły też dziewczyny z Armii Czerwonej.
  T-54 jest w Ameryce. Do tej pory czołg ten produkowany jest w małych partiach, a przede wszystkim SU-100 jest produkowany na potrzeby wojny. Walki gotują się z wielką intensywnością.
  Elizabeth strzelała do Amerykanów bosymi stopami i zauważyła:
  - Cokolwiek można powiedzieć, ale wygrywamy!
  Elena również zbiła Jankesów gołymi palcami u stóp i zauważyła:
  - A my urodziliśmy się, by wygrywać.
  Amerykanie mają nowy czołg Patton, który powinien zastąpić Pershinga. Istotną różnicą między samochodami było zastosowanie mocniejszego silnika o mocy 810 koni mechanicznych, wydłużonego działa z "Superpershinga", zdolnego przebić czoło radzieckiego czołgu.
  Maszyna ta nie doczekała się jednak grubszego pancerza. Zwiększył się tylko kąt racjonalnego nachylenia.
  Ale to nie wystarczy do ochrony. To prawda, że \u200b\u200bradziecki T-34-85 nadal nie jest wycofany z produkcji, będzie silniejszy. I przebija się przez takie czołgi z daleka.
  Ale T-54 go przewyższa.
  "Patton", muszę powiedzieć, że będzie szybciej. Ale ten właśnie zaczął wchodzić do produkcji.
  Głównymi pojazdami są nadal Shermany. Nie da się ich usunąć, mimo że są nieaktualne. Ponieważ produkcja samochodów spadnie zbyt mocno.
  Pod koniec listopada Niemcy zbliżyli się do Waszyngtonu i Nowego Jorku. Rozpoczął się szturm na te miasta.
  Amerykanie uparcie nie chcieli oddać tych kluczowych punktów obrony i zgromadzili znaczne siły. Generalnie amerykańscy żołnierze walczyli dobrze i dzielnie. Piechota jest dobrze wyszkolona i jest dużo broni strzeleckiej.
  To prawda, że \u200b\u200blotnictwo III Rzeszy jest znacznie silniejsze. Oto dwie dziewczyny Albina i Alvina przekroczyły liczbę zestrzelonych samolotów w dwóch tysiącach i otrzymały nowe wyjątkowe odznaczenie: Diamentową Gwiazdę, Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża ze srebrnymi liśćmi dębu, miecze i diamenty. Jest to nowy rodzaj nagrody ustanowiony przez Führera. Dla supergirls!
  Do walk toczą się podczas szturmu na Waszyngton wybrane jednostki SS. Walczą z wielką pasją.
  Gerda jak zwykle wyprzedza wszystkich i walczy jak diabli. A z jej bosych stóp wystrzeliwuje śmiercionośny pocisk. I uderza w samochód Amerykanów.
  Gerda agresywnie zauważa, kamienne zęby:
  - Chwała Niemcom, chwała!
  I znowu, z bosymi stopami, pocisk wysyła śmiercionośne siły.
  A potem Charlotte przycisnęła swój szkarłatny sutek i całkiem celnie uderzyła wroga.
  A ona pisnęła:
  - Chwała Nietzschemu aryjskiego rozlewu!
  Potrząsnęła miedzianorudymi włosami. Taka oszałamiająca dziewczyna.
  Christina również strzelała do wroga za pomocą bosych stóp i zrobiła to bardzo dobrze, trafiając dokładnie w cel i krzyknęła:
  - Za idee bractwa aryjskiego.
  Dalej lupanula i Magda - terminatorka. Zmiażdżyła wrogów, używając rubinowych sutków pełnych piersi i ćwierkając:
  - Za idee wielkich osiągnięć!
  A dziewczyny śpiewały:
  Jesteśmy wielką misją
  I królowie wielkich królów...
  Najpiękniejsza we wszechświecie
  I rubiny na piersiach!
  A dziewczyny jednogłośnie pokazały języki. Tacy walczą i słynni ukradli.
  Waszyngton upadł na początku grudnia. Nowy Jork jest bardzo duży i przetrwał do Nowego Roku.
  I też upadł...
  Nadchodzi rok 1949. Armia amerykańska została wykończona... To jasne, że to jest agonia. A kapitulacja resztek sił nie jest daleko. I właśnie 30 stycznia Truman ogłosił swoją kapitulację. A było to w rocznicę dojścia Hitlera do władzy. Więc USA upadło...
  Ale wojna oczywiście jeszcze się nie skończyła. Chociaż była chwilowa przerwa.
  Obie strony potrzebowały trochę odpoczynku i wylizania ran.
  Ale Hitler uważał, że Japonia jest zbyt silna. I znowu zgodził się ze Stalinem. Wojna rozpoczęła się 20 kwietnia 1952 roku.
  Stalin wciąż żyje, ale nie do końca zdrowy. Hitler chce władzy nad światem.
  Panther-5 pojawił się w serii jako czołg główny. Ma specjalny kształt piramidy i jest wyposażony w pistolet wysokociśnieniowy. I nie taki ciężki, tylko pięćdziesiąt ton i dwóch członków załogi. Silnik z turbiną gazową o mocy 2000 koni mechanicznych. Oznacza to, że czołg dosłownie leci. A jego lufa jest krótsza, ale prędkość początkowa pocisku nawet wzrosła.
  Ta maszyna ma pancerz o zwiększonej wytrzymałości, dzięki czemu jest skuteczna przeciwko Japończykom.
  Dziewczęta Gerda i Charlotte walczą na Panther-5 przeciwko Japończykom. I działają z dużą skutecznością.
  Gerda, strzelając do wroga bosymi stopami, celuje z pistoletu i śpiewa:
  - Ten, który jest pozbawiony serca i duszy!
  Charlotte również wystrzeliła, używając bosych stóp i krzyknęła:
  - Nie licz na sen!
  A dziewczyny śmieją się same do siebie. Trzecia Rzesza atakuje samurajów. A ZSRR posuwa się naprzód w Chinach. T-54 stał się już czołgiem seryjnym i jest szeroko stosowany w różnych bitwach.
  To teraz załoga Elizabeth. Być może japońskie czołgi nie są zbyt dobre. To prawda, że licencjonowali "Pantery" -3 z bardzo mocną armatą, która jest niebezpieczna nawet dla radzieckiego samochodu, ale ich sukcesy ograniczają się do tego.
  Elizabeth strzela do samuraja bosymi stopami i piszczy:
  - Chwała epoce komunizmu!
  Elena, strzelając, również odbiera:
  - Chwała bohaterom!
  A potem używa szkarłatnego sutka. Oto taka bitwa kralya. I bardzo skuteczny i naprawdę ekstremalnie agresywny.
  Ekaterina również strzela, używając bosych stóp. A jednocześnie ryknie też:
  - Za wielkość idei komunizmu!
  Ta dziewczyna jest niesamowita.
  A Euphrasia też strzela, używając rubinowych sutków i kiwając głową, mówi:
  - Za system sowiecki!
  A wszystkie dziewczyny, po rozbiciu kolejnego japońskiego samochodu, krzyczą:
  - Nie stój na drodze!
  Jaka jest presja na Japończyków.
  Ale czołg IS-7 też się porusza. Obecnie jest produkowany masowo. ZSRR był w stanie odbudować się w przyspieszonym tempie i otrzymał w swoje posiadanie Alaskę. I to jest świetne.
  Teraz jest wojna i wszystko jest takie interesujące i fascynujące na tym świecie.
  Alenka, strzelając z potężnego działa IS-7 i niszcząc samurajski czołg, ćwierka:
  - Przyszłość świata należy do komunizmu!
  I uderz gołą piętą w zbroję.
  Anyuta również strzeliła do samuraja, używając bosych stóp i pisnęła:
  - O idee nowego komunistycznego świata.
  Alla uderzyła swoją przeciwniczkę swoim szkarłatnym sutkiem. I wydane:
  - O wielki sen i wielką urodę!
  A Maria strzeliła bosymi stopami i niezwykle celnie:
  - Trafiłem wroga!
  I na koniec Marusya, jak lupanet, zdmuchnie połowę głowy Japończyka. A dokładniej wieże. I oczywiście jej rubinowy sutek jest w akcji.
  Dziewczyny wykonały dobrą robotę i strzeliły prosto z serca. A teraz mają kolosalne rachunki i skrzynię pełną nagród.
  Piloci Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova zebrali już ponad dwieście zestrzelonych samolotów. A do tego mają już osiem złotych gwiazd bohatera. Jest taka zasada: za dwadzieścia pięć zestrzelonych samolotów: dają złotą gwiazdkę.
  Anastasia zestrzeliwuje japoński samolot gołymi palcami u nóg i piszczy:
  - Za komunizm, komunizm, komunizm!
  Akulina również strąca japoński samochód bosymi stopami i ćwierkając:
  - Faszyzm zostanie rozbity na strzępy!
  Te dziewczyny są pięknymi pilotami.
  Ale jest też więcej piękności. Albina i Alwina. Zestrzelili już ponad trzy tysiące samolotów. I otrzymali za to kolejną nagrodę: Diamentową Gwiazdę Krzyża Rycerskiego ze złotymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami.
  To są dziewczyny i słynna walka.
  Albina za pomocą szkarłatnego sutka rozwala kolejny samochód i piszczy:
  - Chwała czasom, w których zwycięża Fryderyk Nietzsche!
  Alvina odcina kolejne auto rubinowym smoczkiem i piszczy:
  - I ta era nadejdzie, wierzę!
  Z Japończykami walczy także Oleg Rybachenko.
  Terminator tnie je mieczami i gołymi stopami rzuca maleńki groszek.
  A kiedy to konieczne, gwiżdże, uderzając w głowy samurajów i ich czołgi, z pomocą omdlewających wron.
  Małgorzata robi to samo. A bose stopy rzucają granaty antymaterii...
  Oleg Rybachenko, miażdżący z wielkim entuzjazmem wrogów Rosji, śpiewał, komponując dosłownie w ruchu;
  Sowiecki kraj jest sławny,
  A jego przestrzenie, rzeki, góry ...
  Urodziła się w męstwie,
  I po prostu porozmawiajmy!
  
  Jestem rosyjskim pionierem, chłopcem
  Tak gotowi do walki za Ojczyznę...
  Pokażę wszystkim przykład,
  W końcu zawsze wiedzieliśmy, jak walczyć przez stulecie!
  
  Chwalebni synowie pionierów,
  Pod ochroną Ojczyzny-Rosji...
  Chociaż szaleją hordy szatana
  Pokornie prosiliśmy Pana!
  
  Ona jest najszczęśliwsza
  Nasza bezgraniczna Rosja...
  Choć horda rzuci się na ziemię, hałaśliwa,
  Nasz Svarog to wielki mesjasz!
  
  Zachowajmy wszechświat
  Nie rzucaj Rosjan na kolana...
  Egzaminy zdajesz na piątkę,
  Stalin i wielki Lenin są z nami!
  
  Nasz wspaniały kraj będzie
  Już niedługo żyć w komunizmie...
  Jesteś na zawsze tubylcem, wiesz dany,
  I będziemy w jarzmie faszyzmu!
  
  Jak kwitną jabłonie w Ojczyźnie,
  I rozłożyli osłonę osiki ...
  Hitler wkrótce będzie kaputem,
  A planeta będzie po prostu rajem!
  
  Chcę służyć Ojczyźnie
  Nasza bezgraniczna wiedza o Rosji...
  Zmień myśliwego w grę,
  A dziewczyny będą szczęśliwsze!
  
  Jeździć boso na mrozie
  Te jasnookie dziewczyny...
  Uderzą faszystów pięścią,
  I ogień z karabinu maszynowego!
  
  Nasza rosyjska wiara żyje,
  Jasna Rosja bez granic...
  Nasz Pan Najwyższy zna Roda,
  Biały Bóg jest wielkim mesjaszem!
  
  Kocham Jezusa i Stalina
  Czytam Ładę i Svaroga ...
  Rosjan rubel nie odciągnie,
  Będzie pod osłoną Światła Bożego!
  
  Nie, jestem pionierem, nie ateistą,
  Chociaż rosyjscy bogowie są mi drożsi ...
  Tylko w górę, a nie w dół
  Za naszą Matkę Rosję!
  
  Co mogę grać, podbijać,
  Na wieki wieków świeci okładka Rusi...
  Tak, Moskwa to oczywiście trzeci Rzym,
  Zły Kain zostanie zniszczony!
  
  Zewnętrznie wszyscy jesteśmy żołnierzami Chrystusa,
  I pokłoń się Ziemi Svarogowi ...
  Jezus jest dla nas kopią Ojca,
  Wszyscy szczerze obiecujemy Rodowi!
  
  Nie chcę, żeby faceci umierali
  Uczyńmy kraj bogatszym, uwierz mi...
  Chociaż atakuje nas zły złodziej,
  Możemy go pokonać!
  
  Wojownicy piękna Ruś,
  Kraj, który rządzi wszechświatem...
  Mówimy - Wszechmocny chroń nas,
  Być sprawą stworzenia!
  
  Staje się, wojna ucichnie,
  Rasa ludzka wzniesie się w majestacie...
  Szatan zostanie zniszczony
  Pójdziemy naprzód z potężną piosenką!
  Trzecia Rzesza nadal atakowała Japonię... W bitwach osiągnięto znaczne sukcesy.
  Armia Czerwona również atakuje samurajów. Teraz wojska radzieckie zbliżają się do Port Arthur. Załoga Alenki walczy na IS-7. Dziewczyny w nim są bardzo piękne, w bikini i boso. Takie szczerze mówiąc przepyszne, po prostu cudowne.
  Alenka strzela z armaty 130 mm, przebijając japoński samochód i piszczy:
  - Chwała epoce prawdziwego komunizmu!
  Anyuta również oddaje strzał za pomocą bosych stóp i piszczy:
  - Za naszego Stalina!
  Alla wystrzeliła za nią bosymi stopami i pisnęła:
  - Za wybitne osiągnięcia!
  Potem Maria również wystrzeliła, naciskając guzik szkarłatnym sutkiem i szczekając:
  - Za wielkość epoki!
  I w końcu Marusya również wystrzeliła pocisk, w tym przypadku używając do strzelania rubinowych sutków jej wspaniałych piersi.
  Dziewczyna pamiętała, jak w niewoli Niemcy rozebrali ją do szortów i ze śmiechem szczypali, wymawiając.
  - Co za pierś! To tylko dojne wymię jak najbardziej solidny bawół!
  I to jest naprawdę fajne. Zwłaszcza w samych szortach, kiedy jedziesz przez śnieg i zostawiasz nagie, pełne gracji ślady na zaspach.
  Ale teraz ZSRR wraz z Trzecią Rzeszą niszczy wojska samurajów. A to oczywiście jest o wiele przyjemniejsze niż obrona przed przeważającymi siłami wroga.
  Ale niemieckie załogi na "Panterze" -5. Gerda i Charlotte w dwumiejscowym aucie ważącym pięćdziesiąt ton, ale wyposażonym w silnik z turbiną gazową o mocy 2000 koni mechanicznych. Prędkość takiego czołgu sięga stu kilometrów na godzinę. A to bardzo potężna maszyna.
  Gerda strzela do Japończyków... Niemcy prawie znokautowali samurajów z USA, a teraz oczyszczają z nich Meksyk.
  "Panther" -5 to maszyna w kształcie piramidy, bardzo mobilna i chroniona ze wszystkich stron.
  Gerda strzela bosymi stopami. Zestrzeliwuje japoński czołg i piszczy:
  - Moje pomysły są bardzo fajne!
  Następnie Charlotte strzela z kolei, używając bosych stóp i piszcząc:
  - Najlepsi żołnierze na świecie!
  I dziewczyna też piszczy.
  Ale Christina i Magda walczą także na Panther-5, superczołgu z działem wysokociśnieniowym i kształcie piramidy.
  Tym razem Christina strzela, naciskając szkarłatny sutek na przycisk joysticka i uderzając wroga, i ryczy:
  - Nawet Goebbels o tym nie krzyczał!
  Magda wystrzeliła z rubinowym sutkiem. Przebiła wroga i zaćwierkała:
  - Za piękne dusze przełomu!
  Christina ponownie wystrzeliła bosymi stopami i wymamrotała:
  - Wiesz, zaczynam wierzyć w Boga!
  Magda spoliczkowała przeciwnika, uderzając go ze śmiertelną siłą i bosym, okrągłym obcasem zapytała:
  - A jak w to uwierzyć?
  Christina wystrzeliła do Japończyka szkarłatnym sutkiem i odpowiedziała:
  - Bóg Wszechmogący prowadzi Niemcy od zwycięstwa do zwycięstwa!
  Magda również walnęła w swoją przeciwniczkę rubinowym sutkiem i pisnęła:
  - Na nowe kosmiczne wysokości!
  W sumie dziewczyny solidaryzują się - wszystko zmierza w kierunku komunizmu typu aryjskiego. I jak Japończycy są młóceni.
  A na niebie walczą radzieccy piloci: Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova.
  Anastasia z pomocą bosych stóp zestrzeliwuje kolejny japoński samolot i piszczy:
  - Idee komunizmu są żywe!
  Akulina gołymi palcami zestrzeliła następny japoński samolot i zaćwierkała:
  - A nasza chwała będzie wielka!
  Po tym Anastasia ponownie zawróciła samochód i zestrzeliła kolejny japoński samolot za pomocą szkarłatnego sutka na piersi i zagruchała z bardzo zadowolonym spojrzeniem:
  - A chwała komunizmu jest wielka!
  Idąc za nią, Akulina wysadziła japoński samolot za pomocą rubinowego sutka na piersi i zauważyła zwycięskim spojrzeniem:
  - A chwała wyższych mocy jest niezmierzona!
  Dziewczyny tutaj to takie wspaniałe wojowniczki z armii ZSRR.
  Wojna rozpoczęła się 20 kwietnia 1952 roku, w dniu urodzin Hitlera. Po serii sukcesów Niemcy w ciągu trzech miesięcy wyparli Japończyków z USA i Birmy oraz przenieśli się na wschód od Indii i na zachód od Ameryki. Bitwy były burzliwe.
  Dotychczas Japończycy przegrywali z III Rzeszą i jej koalicją oraz ZSRR. I to jest poważne.
  Walczył z Japonią i Flotą Pacyfiku. Miał niszczyciel z załogą w całości składającą się z dziewcząt. Jakie piękne dziewczyny są prawie zupełnie nagie, bose iw pasiastych bikini w marynarskich garniturach. To są takie niesamowite piękności.
  I błyskają podczas bitwy bosymi, okrągłymi obcasami. Walczący wojownicy i bardzo psotni. I zwinne jak króliki.
  A teraz dowodzi nimi Valentina. Poza tym dziewczyna jest prawie naga, ma tylko wąski pasek materiału w paski na piersi i cienkie majteczki. I tupie bosymi stopami.
  I jak dziewczyny są przybijane pociskiem o śmiercionośnej sile, według Japończyków. Więc ich niszczyciel się rozdzieli.
  Valentina śpiewa, pełna światła i entuzjazmu:
   Spartakus podniósł wyczyny niewolników,
  By zrzucić jarzmo znienawidzonych książąt...
  Zamienił nieszczęśnika w rój orłów -
  Wezwanie jest proste - rozsuń swoje marzenia!
  
  Wyjmij miecz, walcząc z nim
  I bezlitośnie ściąć złych wrogów ...
  Ty na szczęście otwierasz drogę jako wojownik,
  Zmarły będzie żył wiecznie w granicie!
  
  Dostaniemy to z nieba, zero potrzebuje księżyca,
  Otworzymy przestrzenie Marsa jak bramę,
  I słynnie uwierz w Wenus, przyjdę ...
  Cała Droga Mleczna - pod miecz trafi do bohatera!
  
  Na niebie są gwiazdy i dziewczęce oczy -
  Szafiry, rubiny błyszczą...
  A moje gwałtowne myśli lecą -
  Kiedy nasz przodek zmiażdżył Mamaję!
  
  Śmiertelny Chelubey wykrzyknął w bili białej:
  Że Ruś zginie pod kopytami wichrów...
  Dziwny krzyk szalony - zabij wszystkich:
  Ten śmiech i dźwięczne piosenki ucichły!
  
  Odpowiedź od Peresvet jest głośno podana,
  Uderzenie włócznią i wróg w koszmarnym piekle...
  Nie będę czekać na wojownika Zindana -
  Zwyciężymy, wy ludzie w to wierzycie!
  
  Podstępna skała - są dni w chmurach,
  Nie zawsze szczęście i trofea...
  A nasze miasta to ogień, światła,
  Widzimy też, że w bitwie nie dojrzał!
  
  Ale poznaj rosyjskie miejsce w triumfie
  Nasz przodek Cezar, potężny Macedończyk ...
  Planety wkrótce zamienią się w raj
  Bardzo smaczny ser Poshekhonsky z herbatą!
  Tak, walczący tu wojownicy reprezentują najwyższy komsomolski standard.
  Takie dziewczyny są ozdobą niemal każdej armii. I miażdżą Japończyków dzikim szałem.
  Dobrze jest, gdy w wojsku jest dużo dziewczyn, to takie piękne. I ich piersi, nogi i abs. A dziewczyny mają taką gładką, opaloną skórę. To najwyższy smak i aromat. Nie dziewczyny, ale konstelacje snów.
  A Albina i Alvina walczą na niebie. Ci fajni wojownicy są prawdziwymi asami umiejętności latania.
  Albina steruje samolotem, szkarłatnymi sutkami naciska przyciski joysticka i piszczy:
  - Chwała, chwała, chwała! Nasze wspaniałe państwo!
  Alvina też ryczy i przyciska swoje rubinowe sutki do przycisków joysticka i ryczy:
  - Młócimy wszystkich wrogów!
  I mruga do swoich powalonych wrogów.
  Dziewczęta w szczególności torturowały japońskiego chłopca. Taka słodka i opalona. Upiekły mu pięty. Potem zaczęli wbijać igły z papierem w ciało i podpalać. Potem przynieśli pochodnię pod pachy. Złamane palce u stóp dzieci.
  Sadystyczne dziewczęta wykonały świetną robotę, zamęczając chłopca na śmierć. A potem śmiali się i śmiali przez długi czas.
  I Eva i Gertrude też torturowały, tym razem Japonkę. Usmażyli ją na wolnym ogniu. Zaczęli od pięt i po samą głowę, upieczeni żywcem.
  A teraz te dziewczyny są na latającym spodku. I powalaj przeciwników strumieniem laminarnym i promieniami cieplnymi.
  Eva naciska bosymi palcami na przyciski joysticka i odpala tuzin samolotów naraz. Potem ryczy:
  - Idea rewanżyzmu jest słynna!
  Gertrude ją poprawia, również wysyłając wiązkę ciepła bosymi stopami i paląc samuraja:
  Zemściliśmy się już! Teraz czekamy na nowe granice!
  Eve, używając szkarłatnego sutka, naciska przycisk joysticka i wysyła morderczą erupcję przez samoloty Japonii i piszczy:
  - Za moje góry!
  Gertruda również dziobała wroga swoim rubinowym sutkiem i ciskała we wroga kolosalną mocą i piszczała:
  - Za wybitne osiągnięcia!
  I tym razem zakrył cel lądowy.
  Japonia ma dużo samolotów, ale w większości są one tanie, napędzane śmigłami i przestarzałe. Nie można więc oprzeć się niemieckim i sowieckim.
  Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova zbierają konta na MiG-15. I robią to skutecznie. Oto dziewczyny - każda przekroczyła liczbę dwustu pięćdziesięciu zestrzelonych samolotów i za to otrzymała dziesiątą gwiazdę bohatera Związku Radzieckiego.
  Anastasia Vedmakova nawet ryknęła:
  - Jestem ucieleśnieniem podniecenia!
  A bosymi stopami wycelowała z pistoletu samolotu i odcięła samuraja.
  Akulina Orłowa zawyła:
  - I jestem jeszcze fajniejszy!
  I zestrzelił trzy japońskie samoloty w serii. Ale jakie fajne MiG-y mają wojownicy.
  Tak smażą wroga i tak go młócą. Nie można oprzeć się takiej mocy.
  Anastasia Vedmakova nacisnęła przycisk swoim szkarłatnym sutkiem, zestrzeliwując cztery wrogie samoloty w jednej serii, i zagruchała:
  - Jestem wojowniczą dziewczyną!
  Akulina Orłowa z rubinowym sutkiem uruchomiła spust, odcięła wroga i zaćwierkała:
  - I nadal przyznaję, że dziewczyna jest fajniejsza!
  I mrugnął do swojego partnera! Oto one, muszę powiedzieć, poważne dziewczyny.
  Oczywiście, że kochają mężczyzn. Zwłaszcza czarni. I to jest zrozumiałe, ich doskonałość jest znacznie większa niż u białych. A kobiety najbardziej to doceniają.
  Zwłaszcza Rosjanki, gorące i pełne temperamentu kobiety, które nigdy nie mają dość seksu.
  Anastasia zestrzeliła kolejny japoński samolot, naciskając bosą piętę i gruchając:
  To marzenie każdej dziewczyny!
  Akulina odcięła Japończyka pępkiem, a prasa dziewczyny była wytłoczona i chrząknęła:
  - Tak, największe ze snów!
  I wyobraziła sobie wielką dobroć czarnego wojownika i oblizała usta, jak dobrze smakował ten batonik.
  Te dziewczyny są po prostu niesamowite!
  W sierpniu Niemcom i wojskom radzieckim udało się ostatecznie pokonać Japończyków na kontynencie amerykańskim. Tutaj Niemcy mają wszystkie atuty, podobnie jak ZSRR. A Japonia ma problemy z zaopatrzeniem. Bardziej uparte bitwy toczą się w Azji. Istnieją również lokalne siły pomagające samurajom.
  A Niemcy muszą walczyć z Armią Czerwoną Chin. I to też jest duży problem.
  Ale nic nie jest przezwyciężone przez uparty opór wroga.
  Jane Armstrong i Gertrude walczą na Panterze z Chińczykami.
  Zostają zmiażdżeni przez karabiny maszynowe i trafieni pociskami odłamkowymi w żołnierzy Imperium Niebieskiego. I piszczą do siebie:
  - Wielka Brytania rządzi morzami!
  Jane nacisnęła przycisk joysticka bosymi stopami, posłała śmiercionośny pocisk z igłami i zagruchała:
  - Ponad granicami walki!
  Gertrude również gołymi stopami stuknęła w przycisk joysticka i zagruchała:
  - I mówią coś więcej!
  I tak dziewczyny specjalnie zajęły się tymi Chińczykami. I zmiażdżyć ich bez litości.
  Jane przycisnęła szkarłatny sutek do przycisku joysticka, wypluła śmiercionośny pocisk i krzyknęła:
  - Poznaj duże zmiany przed sobą!
  Gertrude też przycisnęła swoją nagą pierś rubinowym sutkiem do przycisku joysticka i krzyknęła:
  - Będzie najfajniej!
  Dziewczyny wyprzedziły Chińczyka z szybkością waleta.
  Walki trwały, a atak koalicji narastał.
  Singapur upadł we wrześniu. I Niemcy posunęli się na kontynent.
  Wojska radzieckie, które są bliżej Japonii, próbowały nawet wylądować w metropolii. Ale na morzu samuraje są nadal bardzo silni. Chociaż Trzecia Rzesza ma w zanadrzu potężną kartę atutową: atomowe okręty podwodne.
  Ale jak dotąd Japonia nie została wykończona i przylega do wielu jej wysp.
  Elizaveta prawie zginęła, gdy japońskie pojazdy zostały zepchnięte na ich czołg T-54. Niektóre z nich są uzbrojone w armatę kal. 88 mm z lufą o długości 100 EL i mogą przebić radzieckie czołgi nawet w czoło. I bardzo niebezpieczne, muszę przyznać.
  Elizabeth posłała pocisk w japoński samochód za pomocą bosych stóp i zagruchała:
  - Jestem dziewczyną o wilczym wyglądzie!
  Elena również posłała pocisk we wroga, naciskając swój szkarłatny sutek na przycisk joysticka i gruchając:
  - Jestem świetną lisicą!
  A dziewczyna śmiała się z chłodnymi manierami.
  Ekaterina wzięła go i wzięła truskawkowym sutkiem, pociągnęła za spust i zaćwierkała:
  - A ja jestem członkiem Komsomołu!
  Efrasinya kopnęła wroga bosą piętą. Zmiażdżyła czołg Japonii i zapiszczała:
  - A ja jestem świetną wojowniczką!
  Wojownicy to bardzo fajni wojownicy. Ekstremalny stopień waleczności.
  Dziewczyny ostatecznie straciły czołg, a wojska radzieckie zostały wrzucone do morza.
  Ale pod koniec października, kiedy Niemcy wylądowali już na Filipinach i znacznie zredukowali japońską flotę, wojska radzieckie ponownie wylądowały na jednej z wysp.
  Elżbieta ponownie walczyła na czele wrogiego, agresywnego ataku.
  Dziewczyny mają inny T-54. Ten czołg stał się głównym czołgiem radzieckim, inne pojazdy są produkowane w bardzo małych partiach. Jednak SU-100 nie został jeszcze wycofany. To działo samobieżne wciąż walczy. A T-34-85 został wycofany z produkcji seryjnej zaledwie rok temu. Więc ta maszyna wciąż walczy i walczy.
  Chociaż oczywiście pod względem ochrony i niezbyt. Jednak przeciąganie liny trwa. Niemcy też naciskają. Gerda walczy na Filipinach. Jej czołg "Panther"-5 jest bardzo dobry. Zwłaszcza piramidalny kształt, który zapewnia mu doskonałą ochronę ze wszystkich stron.
  Gerda walczyła i wystrzeliwała pociski za pomocą bosych stóp i śpiewała:
  - Najwyższa forma komunizmu! To jest nasz fajny nazizm!
  A Charlotte, strzelając gołymi palcami u nóg, gruchała, obnażając zęby:
  - Możemy, wszystkie jesteśmy dziewczynami! To jest wolne życie!
  Takie piękności, po prostu wspaniałość snu.
  A teraz Japończycy się poddają. Klękają przed dziewczętami i całują ich bose, stwardniałe, lekko zakurzone i zaolejone podeszwy stóp.
  Dziewczyny są z niego bardzo zadowolone. A ich bose, okrągłe obcasy obsypywane są pocałunkami.
  W listopadzie Filipiny zostały oczyszczone z japońskiej obecności. I wszystko stało się spokojniejsze i spokojniejsze.
  Krystyna i Magda też tam walczyły i zmiażdżyły samurajów.
  Dziewczęta używały nie tylko bosych stóp, ale także szkarłatnych sutków.
  Christina wystrzeliła, użyła swojego rubinowego sutka przeciwko samurajowi i krzyknęła:
  - Moja najwyższa klasa!
  Magda też się miotała, używając piersi z truskawkowymi sutkami i ryczała:
  - Najwybitniejsze akrobacje!
  To są czarownice. Każdy może i wie.
  Wojska radzieckie wraz z Niemcami zakończyły grudniową klęskę Japończyków w Chinach.
  Alenka walczy ze swoją drużyną na IS-7.
  Dziewczyna za pomocą bosych stóp posłała pocisk w japoński samochód i przebiła go.
  Wróg nie zaatakuje IS-7 czołowo, ale może zabrać go na pokład. Więc tutaj trzeba uważać.
  Anyuta nacisnęła guzik szkarłatnym sutkiem swojej piersi. Wysłała pocisk we wroga, zmiażdżyła wieżę i krzyknęła:
  - Będzie dla ciebie podbródek!
  Alla również strzelała do Japończyków z pistoletu i gołymi palcami stóp piszczała:
  - I poważny nokaut!
  Uderzyła Japończyka truskawkowym sutkiem Marii, ćwierkając i wydając:
  - To bardzo fajna bitwa!
  A potem Marusya również strzelił, również używając rubinowego sutka. I wyszło spoko.
  Wojska radzieckie próbowały wkroczyć do Japonii. Tam pokonali zaciekły opór.
  Dziewczyny walczyły z dzikim wrzaskiem panter. Czołg T-54 zadrżał od trafień, ale kontynuował posuwanie się naprzód.
  Elena strzelała gołymi palcami u stóp i ryknęła:
  - Przyszły komunizm, to jest,
  Kiedy nie ma końca świata!
  Niemcy kończyli zdobywanie wysp na Oceanie Spokojnym.
  Nadszedł rok 1953...
  Niemki Albina i Alvina zdobyły łącznie ponad cztery tysiące samolotów każda. I otrzymali nowe odznaczenia: Diamentową Gwiazdę Krzyża Kawalerskiego Żelaznego Krzyża z platynowymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami.
  Tak, na dziewczęta czekała hojna nagroda. I są to wojownicy najwyższej klasy.
  Albina, używając palców bosych stóp, odciąła za jednym zamachem pięć japońskich samochodów swoim ME-562 i zaćwierkała:
  - Nasza święta ziemia jest uwielbiona!
  Alvina gołymi palcami zgrabnych nóg na swojej maszynie TA-483 odciąła za jednym zamachem sześć japońskich gramofonów i zapiszczała:
  I wszyscy jesteśmy jak jedna rodzina!
  Tacy wojownicy okazali się dumni i niekwestionowani w swoim kolosalnym autorytecie.
  To placki wypiekane przez wojowników ze wszystkich pieców. A Japonia przegrywała wojnę.
  Do końca stycznia wojska radzieckie zakończyły zdobywanie Hokkaido. Samuraj walczył bardzo dzielnie. Lokalne milicje też.
  Po pokonaniu samurajów w Chinach załoga Alenki walczy z Japończykami na Tajwanie. Tutaj IS-7 czasem grzęźnie, ale się nie poddaje.
  Ale przeciwko niemu pędzi licencjonowany, niedawno wydany "Tygrys" -4. Działa tego potwora będą potężniejsze, a przedni pancerz będzie miał trzysta milimetrów i waży sto ton.
  Zbiorniki te mają różne kategorie wagowe.
  Ale dziewczyny nie są zawstydzone. Bez zbędnych ceregieli zbliżają się do wroga. I unikaj strzałów. Japońskiego potwora nie można przebić w czoło. A nad IS-7 w cieniu ma przewagę. Ale pod względem osiągów radziecki czołg będzie silniejszy. A młodzi wojownicy chcą to wykorzystać.
  Alenka piszczy, celując bosą stopą w pistolet:
  - Zmiażdżymy wroga w proch!
  A zwinny Marusya zręcznie unika czołgu przed pociskiem wystrzelonym z długolufowego działa wroga. Dziewczęta zachowują się agresywnie i jednocześnie rozważnie.
  Tutaj Anyuta naciska guzik swoim szkarłatnym sutkiem. A śmiercionośny pocisk trafia w japoński samochód z boku, gdzie pancerz jest słabszy.
  Wojownicy wydają się być bardzo zadowoleni. I walczą z takimi dziwactwami.
  Jest już luty. Wojska radzieckie próbują zaatakować główną japońską wyspę, której stolicą jest Tokio. I natknij się na twarde bloki samurajów. A tu takie zacięte walki...
  Elizabeth na swoim czołgu otrzymuje obrażenia i piszczy na całe gardło:
  - Nie cofaj się i nie poddawaj się!
  Japończycy opanowali produkcję "Tygrysa" -4, a ta maszyna jest bardzo nieprzyjemna dla sowieckich czołgów.
  Chociaż T-54 może przebić swój dwustumilimetrowy pancerz pociskiem podkalibrowym w bok.
  Radziecka maszyna, jak w szalejącej burzy.
  Ale Elena ze swoim szkarłatnym sutkiem naciska przycisk joysticka i skutecznie przebija wroga.
  Potem ryczy:
  - Kraj komunizmu jest sławny!
  I jak po tym dziewczyna będzie się śmiać i pokazywać zęby. I mrugnij do jego przyjaciół.
  Tak, to są dziewczyny, które nie dbają o Tygrysa-4.
  A oto "Tygrys" -5 niemiecki w bitwie. Dowodzi nią Margaret i Frieda.
  Również podwójne i piramidalne. Tylko kaliber działa jest większy niż 128 mm, pancerz jest jeszcze grubszy, a silnik ma 3000 koni mechanicznych, turbinę gazową. Tylko waga czołgu to nie pięćdziesiąt ton, ale siedemdziesiąt pięć.
  Ale samochód jest szybki, jak Panther-5, tylko większy.
  Ale nie mniej zwinny.
  Margaret gołymi palcami u nóg naciska przycisk joysticka, powala japoński czołg i piszczy:
  Jesteśmy super wojownikami!
  I wystawia język!
  Wtedy Frida strzela. Posyła również pocisk bosą piętą, bardzo celnie i piszczy na całe gardło:
  - Jestem supermenem!
  Więc dziewczyny tutaj są na górze ... A wojska niemieckie i radzieckie zmierzają w kierunku Tokio.
  5 marca 1953 roku, na krótko przed całkowitym zwycięstwem nad Japonią, umiera Stalin. Następcą zostaje Beria, który jest pierwszym zastępcą Komitetu Obrony Państwa, a Mołotow jest już w niełasce. To jest mniej więcej jasne dla każdego. Żukow nie kwestionuje tego, a Beria zostaje naczelnym wodzem.
  Japonia straciła już do tego czasu wszystkie swoje zamorskie posiadłości, desperacko próbując zachować stolicę.
  Hitler zaciera ręce z zadowoleniem, wydaje mu się, że ostatnia poważna siła na drodze III Rzeszy do dominacji nad światem zaraz upadnie.
  A co z ZSRR? Można to zignorować.
  Gdyby jednak Fuhrer zobaczył, jak bezinteresownie walczą dziewczyny z Rosji, jego nastrój byłby znacznie mniejszy.
  Zwłaszcza, gdy Elena wysyła pocisk za naciśnięciem przycisku swoim szkarłatnym sutkiem.
  Ale teraz jest kwiecień 1953 roku. Od wybuchu wojny z Japonią minął zaledwie rok, a Sowieci wraz z wojskami niemieckimi rozpoczynają szturm na ogromne miasto: Tokio.
  Stolica Japonii zajmuje pozycję w górach i wcale nie jest łatwo ją zdobyć. Co więcej, wydaje się, że samurajowie są gotowi walczyć do końca.
  Gerda na "Panterze" -5 strzela do samuraja i agresywnie napinając mięśnie piszczy:
  - Naszą wspaniałością jest to, że nie było zupy z kotem!
  I jak znowu strzela z armaty, naciskając guzik szkarłatnym sutkiem.
  Oto Charlotte, weźmie to i strzela dokładnie i dokładnie. Uderz wroga i sprawdź tarczę:
  - O nowy porządek aryjski!
  A dziewczyny strzelają gołymi stopami.
  Gerda, strzelając do wroga, zauważyła:
  - Wszyscy jesteśmy skinheadami, fanami wolności - walczymy o nowy porządek!
  A dziewczyna znów będzie przyciskała gołymi palcami wyrzeźbione nogi.
  I mrugnij do swojego partnera.
  Ona również wystrzeliła w odpowiedzi, z pomocą truskawkowego sutka i pisnęła:
  - Na chwałę Ojczyzny!
  A dziewczyny jak krzyczą:
  - Ojczyzna jest naszą matką!
  I znowu walczmy desperacko.
  Tokio kurczy się w pierścień. Wszystko jest gęstsze i gęstsze.
  Albina i Alvina walczą na niebie. Dziewczyny są bardzo odważne i bohaterskie. Walcz z szaleńczą furią na niebie.
  Albina przycisnęła swój szkarłatny sutek do guzika i powaliła przeciwnika celnym strzałem. Potem sprawdziła:
  - To wokal! Śmiertelny cios!
  Alvina również strzeliła, jakby z pomocą truskawkowego smoczka, trafiając w przeciwnika i agresywnie wydając:
  - Przyszłość zawsze będzie dla nas świecić jak jasna gwiazda!
  Trzeba powiedzieć, że wojownicy mają niesamowitą siłę i urodę. A jak się rozbiją, to się rozbiją...
  Chcą dogonić nawet pięć tysięcy samolotów i zdobyć kolejną supergwiazdę. Ale osiągnięcie tego jest niezwykle trudne, a czas ucieka.
  30 kwietnia wojska koalicyjne rozpoczęły szturm na Pałac Cesarski. To ogromny budynek, pełen starannie dobranych strażników. Którzy walczą jak fanatycy
  Wśród nich są cztery dziewczyny ninja.
  Walczą dzielnie, osłaniając podejście do cesarza.
  Dziewczyna o niebieskich włosach prowadzi wiatrak z mieczami i piszczy:
  - Za wielkość honoru i Ojczyzny!
  I gołymi palcami rzuca groch śmierci.
  Dziewczyna o żółtych włosach wykonuje technikę motyla, ścina przeciwników i rzuca igłą ze szkarłatnego sutka, który przebija radzieckich żołnierzy.
  Potem ryczy:
  - To jest wielkość ninja!
  Dziewczyna z rudymi włosami, trzymająca przyjęcie z mątwy i bosymi stopami, rzuca bumerangiem, który zdmuchuje głowy tuzina rosyjskich żołnierzy i ryczy:
  - Za wielkość imperium!
  Dziewczyna o siwych włosach, również agresywnie przyjmuje helikopter, a następnie ładuje wyładowanie elektryczne z rubinowego sutka, które zabija wielu przeciwników. Wtedy ryknie:
  - Za nasze zwycięstwa w wielkiej bitwie!
  Dziewczyny są oczywiście odważne i wcale nie takie proste, mimo że mają wyrzeźbione, opalone nogi i zupełnie bose.
  Krótko mówiąc, po zabiciu kilku tysięcy radzieckich żołnierzy dziewczyny te poddały się Niemcom.
  Gerda kazała dziewczynom całować bose stopy blondynki, co robiły z wielkim entuzjazmem.
  Wtedy Niemka powiedziała:
  - Na wojnie, jak na wojnie,
  Dziewczyny drapią się po piętach przez sen!
  Albina i Alvina starały się z całych sił wykończyć Japończyków w powietrzu i dogonić do pięciu tysięcy. Nie wydostali się z samolotów i spadli.
  2 maja 1953 r. garnizon tokijski skapitulował. A siedem dni później, 9 maja 1953 r., skapitulowały niedobitki armii japońskiej. Tutaj wydaje się, że wojna się skończyła.
  11 maja miała miejsce ostatnia duża bitwa na morzu, kiedy oddział japońskich lotniskowców próbował się wycofać. I tak Albina i Alvina doszły jeszcze do swojego konta po pięć tysięcy samolotów.
  I otrzymali nagrody: Wielką Diamentową Gwiazdę Krzyża Rycerskiego, Żelazny Krzyż, z platynowymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami.
  . ROZDZIAŁ 1
  Przez pewien czas Niemcy podbijali i pochłaniali resztę krajów satelickich. W ZSRR nadal rządził Beria, który starał się prowadzić wyważoną i ostrożną politykę, by nie prowokować Hitlera.
  Beria był w stanie skonsolidować władzę. Hitler zezwolił ZSRR na zajęcie Grzbietu Kurylskiego i Port Arthur. Niemcy przesunęli też nieco granicę ze stolicy ZSRR, Moskwy. W sumie co prawda za pięćdziesiąt kilometrów, ale i to jest przyjemne, w zamian za ziemie chińskie, japońskie i koreańskie odbite przez Armię Czerwoną.
  Ponadto korytarz do Leningradu został przebity drogą lądową. Niemcy zgodzili się również na zwrot Archangielska.
  To prawda, reszta świata w tyle. I kontynuowali okupację po okupacji innych terytoriów.
  Ale potem nadszedł rok 1958...
  Hitler zdecydował, że nadszedł czas, aby zakończyć konsolidację świata. A wielka inwazja na ZSRR rozpoczęła się 20 kwietnia. A rok wcześniej, 20 kwietnia 1957 roku, Niemcy polecieli na Księżyc.
  Tak, teraz Führer postanowił położyć kres reżimowi Berii. I wreszcie połknąć ZSRR, a wraz z nim cały świat.
  A potem hordy Wehrmachtu zaatakowały terytorium Rosji Sowieckiej.
  Siły były, szczerze mówiąc, bardzo nierówne. Trzecia Rzesza ma cały świat pod bronią.
  Co ma Beria? Znacznie mniej ludności i zasobów. Wiadomo, że walka będzie nierówna.
  Jednak są też czarownice i Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova. Są gotowi do walki jak prawdziwe lwy. Oto znowu szczególny dzień 9 maja 1958 roku. Wróg przedarł się przez obronę ZSRR i porusza się połykając go jak pyton.
  A naziści już krążą po Moskwie z różnych stron.
  Potem Oleg i dziewczyny ponownie weszli do bitwy, pomagając Rosji, a raczej ZSRR.
  Potem dołączyła do nich bosonoga Margarita. Również dorosła pisarka stała się dziewczyną w wieku około dwunastu lat w zamian za nieśmiertelność i spełnia misję.
  Wojownicy XXI wieku ponownie zmagali się z nazistami XX wieku.
  W faszystowskim brązowym imperium jest zbyt wielu żołnierzy. Płyną jak niekończąca się rzeka.
  Oleg Rybachenko, tnąc nazistów mieczami, ryknął zarówno piechota, jak i czołgi:
  - Nigdy się nie poddawaj!
  I ostry dysk wyleciał z bosej stopy chłopca!
  Margarita, miażdżąc przeciwników, szczerząc zęby, mruknęła:
  - Na świecie jest miejsce na wyczyn!
  A jadowite igły rozsypały się z bosej stopy dziewczyny, uderzając w nazistów, ich samoloty i czołgi.
  Natasza też rzucała gołymi palcami stóp, morderczo i wyła:
  Nigdy nie zapomnimy i nigdy nie wybaczymy.
  A jej miecze przeszły przez faszystów w młynie.
  Zoya, tnąc wrogów, pisnęła:
  - Na nowe zamówienie!
  I nowe igły posypały się z jej bosych stóp. I co jest w oku, co jest w gardle nazistowskich żołnierzy i samolotów.
  Tak, było jasne, że wojownicy byli podekscytowani i wściekli.
  Augustine, zabijając białych żołnierzy i czołgi, zapiszczał:
  - Nasza żelazna wola!
  A nowy, śmiercionośny dar wylatuje z jej bosej stopy. I spadaj takni i biali wojownicy.
  Svetlana tnie młynarza, jej miecze są jak błyskawice.
  Naziści padają jak snopy.
  Dziewczyna bosymi stopami rzuca igły i piszczy:
  - Bo Matka Rosja zwycięży!
  Oleg Rybachenko atakuje nazistów. Chłopiec Terminator siekający brązowe wojska.
  A jednocześnie palcami bosych nóg chłopca wyrzucają igły z trucizną, rozdzierają pnie i zestrzeliwują samoloty.
  Chłopiec ryczy:
  - Chwała przyszłej Rusi!
  A w ruchu przecina każdemu głowę i pysk.
  Margarita miażdży również przeciwników.
  Jej bose stopy miotają się. Naziści giną masowo. Wojownik krzyczy:
  - O nowe granice!
  A potem dziewczyna weźmie i pokroi ...
  Masa trupów faszystowskich żołnierzy.
  Ale Natasza jest w ofensywie. Tnie nazistów wraz z czołgami i śpiewa:
  - Ruś jest wielka i promienna,
  Jestem bardzo dziwną dziewczyną!
  A dyski wylatują z jej bosych stóp. Kto widział gardła nazistów. Tak, to jest dziewczyna.
  Zosia jest w ofensywie. Siekanie brązowych żołnierzy obiema rękami. Wyplucie z tuby. I rzuca śmiercionośnymi igłami bosymi stopami - zestrzel czołgi i samoloty.
  A jednocześnie śpiewa sobie:
  - Och, maczuga, chodźmy,
  Och, mój ulubieniec pójdzie!
  Augustina, niszcząc nazistów i eksterminując brązowych żołnierzy, piszczy:
  - Cały kudłaty iw skórze zwierzęcia,
  Rzucił się na policję z pałką!
  A gołymi palcami rzuci się na wroga, czymś, co zabije słonia, a tym bardziej czołg.
  A potem pisk:
  - Wilki!
  Swietłana w ofensywie. Cięcia, cięcie nazistów. Bosymi stopami rzuca na nich prezenty śmierci.
  Prowadzi młyn z mieczami.
  Zmiażdżyła wielu wojowników i pisków:
  - Nadchodzi wielkie zwycięstwo!
  I znowu dziewczyna jest w dzikim ruchu.
  A jej bose stopy wystrzeliwują śmiercionośne igły, niszcząc czołgi i samoloty.
  Oleg Rybaczenko podskoczył. Chłopak wykonał salto. Posiekał wielu nazistów w skoku.
  Rzucał igły gołymi palcami i bulgotał:
  - Bądź sławny z mojej pięknej odwagi!
  I znowu chłopiec walczy.
  Margarita przechodzi do ofensywy. Niszczy wszystkich wrogów z rzędu. Jej miecze są twardsze niż ostrza wiatraków. A bose stopy rzucają dary śmierci, płoną czołgi i samoloty.
  Dziewczyna jest w ofensywie. Eksterminuje brązowych wojowników bez ceremonii.
  I skacze od czasu do czasu i skręca!
  I lecą od niej dary zagłady.
  A sami naziści padają martwi. I piętrzą się całe stosy trupów.
  Margarita piszczy:
  - Jestem amerykańskim kowbojem!
  I znowu jej bose stopy rzuciły igłę.
  A potem tuzin kolejnych igieł!
  Natasza w ofensywie też jest bardzo fajna.
  I rzuca bosymi stopami, i pluje przez słomkę.
  I krzyczy na całe gardło:
  - Jestem błyszczącą śmiercią! Wszystko, co musisz zrobić, to umrzeć!
  I znowu piękno w ruchu.
  Zoya szturmuje blokadę zwłok nazistów. Z jej bosych stóp wylatują bumerangi zniszczenia.
  A brązowi wojownicy wciąż spadają i spadają.
  Zosia krzyczy:
  - Bosonoga dziewczyno, wygrasz!
  A tuzin igieł wylatuje z gołej pięty dziewczyny. Które prosto w gardło nazistów kopią.
  Padają martwi.
  A raczej całkowicie martwy.
  Augustyna w ofensywie. Miażdży brązowe oddziały. Jej miecze są noszone w dwóch rękach. A ona jest takim wielkim wojownikiem.
  Tornado przechodzi przez faszystowskie wojska.
  Dziewczyna z rudymi włosami ryczy:
  - Przyszłość jest ukryta! Ale będzie zwycięsko!
  A w ofensywie piękność o ognistych włosach.
  Augustyn ryczy w dzikiej ekstazie:
  - Bogowie wojny rozerwą wszystko!
  I wojownik w ofensywie.
  A jej bose stopy rzucają mnóstwo ostrych, trujących igieł.
  Swietłana w bitwie I taki lśniący i walczący. Jej gołe nogi wyrzucają tyle śmiercionośnych rzeczy. Nie mężczyzna, ale śmierć o blond włosach.
  Ale jeśli się zepsuje, nie możesz tego zatrzymać.
  Swietłana śpiewa:
  - Życie nie będzie miodem,
  Ten skok w okrągłym tańcu!
  Niech marzenia się spełnią -
  Piękno zmienia człowieka w niewolnika!
  A w ruchu bosej dziewczyny jest coraz więcej wściekłości.
  Oleg w ofensywie wszystko przyspiesza. Chłopiec bije nazistów.
  Jego bose stopy rzucają ostre igły - rozrywając czołgi i samoloty.
  Młody wojownik piszczy:
  - Szalone imperium rozerwie wszystkich na strzępy!
  I znowu chłopiec jest w ruchu.
  Margarita jest burzliwą dziewczyną w swoim działaniu. I miażdży wrogów.
  Tutaj wystrzeliła gołą nogą, groch z materiałami wybuchowymi. Wybuchnie i jednocześnie wyrzuci w górę stu nazistów i dziesięć czołgów.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Zwycięstwo i tak przyjdzie do nas!
  I mieczami poprowadzi młyn - lufy czołgów lecą w różnych kierunkach.
  Natasha przyspieszyła swoje ruchy. Dziewczyna ścina brązowych wojowników. I krzycząc:
  - Zwycięstwo czeka imperium rosyjskie.
  I eksterminujmy nazistów w przyspieszonym tempie.
  Natasza jest terminatorką.
  Nie myśli o zatrzymaniu się i zwolnieniu, a czołgi i samoloty błądzą.
  Zosia jest w ofensywie. Jej miecze wydają się ciąć mięso i metalową sałatkę. Dziewczyna krzyczy na całe gardło:
  - Nasze zbawienie jest w mocy!
  A bosymi palcami też rzucają takimi igłami.
  I masa ludzi z przebitymi gardłami, leżących w stosach trupów, a także rozbite czołgi i zestrzelone samoloty.
  Augustine to szalona dziewczyna. I miażdży wszystkich jak robot z hiperplazmy.
  Zmiażdżyła już nie stu nazistów. Ale wszystko nabiera tempa. A wojownik wciąż ryczy.
  - Jestem niepokonany! Najfajniejszy na świecie!
  I znowu piękno w ataku.
  A z jej bosych stóp wylatuje groszek. Potężna eksplozja rozerwała trzystu nazistów i tuzin czołgów.
  Augustyn śpiewał:
  - Nie odważysz się przejąć naszej ziemi!
  Swietłana też jest w ofensywie. I nie daje ani grama wytchnienia. Dzika dziewczyna terminatora.
  I tnie wrogów i eksterminuje nazistów. A masa brązowych bojowników już wpadła do rowu i wzdłuż dróg.
  Szóstka była wściekła. Stoczył dziką walkę.
  Oleg Rybaczenko znów w akcji. I idzie naprzód, wymachując obydwoma mieczami. A chłopak terminator prowadzi młyn. Martwi naziści padają.
  Masa trupów. Całe góry zakrwawionych ciał.
  Pisarzowi przypomina się szalona strategia. Gdzie też mieszały się konie i ludzie.
  Oleg Rybaczenko piszczy:
  - Biada z umysłu!
  I będzie dużo pieniędzy!
  I terminator w nowym ruchu. A jego bose stopy coś wezmą i rzucą.
  Młody geniusz ryknął:
  - Klasa mistrzowska i firma "Adidas"!
  Naprawdę fajny program okazał się fajny. I ilu zabitych nazistów. A największa liczba największych zabiła brązowych wojowników.
  Margarita jest również w walce. Miażdży cynamonowe i stalowe armie i ryczy:
  - Wielki pułk uderzeniowy! Wszyscy wjeżdżamy do trumny!
  A jej miecze są rąbane na nazistów. Masa brązowych myśliwców już się załamała.
  Dziewczyna warknęła:
  - Jestem nawet fajniejszy niż pantery! Udowodnij, że każdy jest najlepszy!
  A z gołej pięty dziewczyny wyleci jak groch z potężnymi materiałami wybuchowymi.
  I uderz na wroga.
  I weźmie i rozbije niektórych przeciwników i czołgi, a nawet samoloty.
  A Natasha jest u władzy. I pokonuje przeciwników, a sama nie da nikomu zejścia.
  Ilu nazistów już przerwało.
  A jej zęby są takie ostre. A oczy są szafirowe. To jest dziewczyna - główny kat. Chociaż ma wszystkich swoich partnerów - katów!
  Natasza krzyczy:
  - Jestem szalony! Będziesz miał karę!
  I znowu dziewczyna zetnie wielu nazistów mieczami.
  Zoya jest w ruchu i pokonała wielu brązowych wojowników.
  A bose stopy rzucają igłami. Każda igła zabija kilku nazistów. Te dziewczyny są naprawdę piękne.
  Augustyn posuwa się naprzód i miażdży przeciwników. A jednocześnie nie zapomina krzyczeć:
  - Nie możesz uciec z trumny!
  A dziewczyna wyjmie zęby i odsłoni zęby!
  A ruda jest taka... Włosy powiewają na wietrze jak proletariacki sztandar.
  I wszystko dosłownie bierze się ze złości.
  Swietłana w ruchu Tutaj wycięła wiele czaszek i wież czołgów. Wojowniczka, która obnaża zęby.
  Pokazuje język. A potem pluje przez słomkę. Potem wyje:
  - Czy wy będziecie martwi!
  I znowu śmiercionośne igły wylatują z jej bosych stóp, które uderzają w piechotę i samoloty.
  Oleg Rybachenko skacze i skacze.
  Bosy chłopiec emituje pęk igieł, przewraca czołgi i śpiewa:
  - Chodźmy na kemping, otwórz duże konto!
  Młody wojownik jest w pełni sił.
  Jest dość stary, ale wygląda jak dziecko. Tylko bardzo silny i muskularny.
  Oleg Rybaczenko śpiewał:
  - Niech gra nie będzie zgodna z regulaminem - przebijemy się przez fraera!
  I znowu śmiercionośne i miażdżące igły odleciały mu z bosych stóp.
  Margarita śpiewała z zachwytem:
  - Nic nie jest niemożliwe! Wierzę, że wolność zaświta!
  Dziewczyna ponownie rzuciła śmiertelną kaskadę igieł w nazistów i ich czołgi, kontynuowała:
  - Ciemność zniknie! Niech kwitną róże!
  A gdy tylko wojowniczka rzuci groszek bosymi stopami, tysiąc nazistów natychmiast wzbiło się w powietrze. Tak, armia brunatnego, piekielnego imperium topnieje na naszych oczach.
  Natasza w walce. Skacze jak kobra. Eksploduje wrogów. I tak wielu nazistów umiera, a samoloty spadają.
  Ich dziewczyna i miecze, i ziarna na węglu, i włócznie. I igły.
  Równocześnie ryczy:
  - Wierzę, że zwycięstwo nadejdzie!
  I chwała Rosjan znajdzie!
  Gołe palce rzucają nowe igły, uderzając przeciwników.
  Zoya w dzikim ruchu. Atakuje nazistów. Rozbija je na małe kawałki.
  Wojowniczka rzuca igły gołymi palcami. Przebija się przez przeciwników i jak ryczeć:
  Nasze całkowite zwycięstwo jest w zasięgu ręki!
  I przeprowadza dziki młyn z mieczami, zmiatając czołgi. To jest naprawdę dziewczyna jak dziewczyna!
  Ale kobra Augustyna przeszła do ofensywy. Ta kobieta jest koszmarem dla wszystkich koszmarów.
  A jeśli to tnie, to znaczy, że to tnie.
  Następnie ruda weźmie i zaśpiewa:
  - Otworzę wszystkie czaszki! Jestem wielkim snem!
  A teraz jej miecze są w akcji i przecinają mięso i metal.
  Swietłana również przechodzi do ofensywy. Ta dziewczyna nie ma hamulców. Jak tylko siekają, tak masa trupów jest zaśmiecona, a samoloty i czołgi spadają.
  Blond terminator ryczy:
  - Jak dobrze będzie! Jak będzie dobrze - wiem to!
  A teraz leci od niej zabójczy groszek.
  Oleg ponownie stu nazistów, niosąc meteoryt, odcięty. A on podniesie bombę i rzuci nią.
  Mały, ale zabójczy...
  Jak rozbić na małe kawałki.
  Terminator zawył:
  - Burzliwa młodzież strasznych maszyn!
  Margarita zrobi to ponownie w bitwie.
  I zetnij wielu brązowych wojowników. I wycina duże szczeliny.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Lambada to nasz taniec na piasku!
  I uderzaj z nową energią.
  Natasza w ofensywie jest jeszcze bardziej wściekła. Więc młócąc nazistów. Nie jest im dobrze opierać się takim dziewczynom.
  Natasza wzięła go i zaśpiewała:
  - Bieganie na miejscu to wspólny rozjemca!
  A wojowniczka wpadła na przeciwników taką kaskadą ciosów.
  I będzie rzucał dyskami bosymi stopami.
  Tutaj prowadziła młyn. Masa głów brunatnej armii cofnęła się, a czołgi płonęły.
  Jest walczącą pięknością. Pobij sobie taką żółtą armadę.
  Zoya jest w ruchu, miażdżąc wszystkich bez wyjątku. A jej miecze są jak nożyce śmierci.
  Dziewczyna jest po prostu urocza. A jej bose stopy rzucają bardzo trujące igły.
  Pokonaj przeciwników. Przekłuwają sobie gardła i robią trumny, sprawiają, że czołgi i samoloty eksplodują.
  Zoya wzięła go i pisnęła:
  - Jeśli w kranie nie ma wody...
  Natasza krzyknęła z zachwytu:
  Więc to twoja wina!
  A gołymi palcami u stóp rzuca coś, co zabija dokładnie. To jest naprawdę dziewczyna z dziewcząt.
  I z jej gołych nóg, jak ostrze poleci. I uderzy w wiele myśliwców, odcinając wieże od czołgów.
  Augustyna w ruchu. Szybki i wyjątkowy w swoim pięknie.
  Jakie ona ma jasne włosy. Jak powiewający proletariacki sztandar. Ta dziewczyna to prawdziwa lisica.
  I tnie przeciwników - jakby urodziła się z mieczami w dłoniach.
  Ruda, cholerny drań!
  Augustine wziął ją i syknął:
  - Będzie głowa byka - wojownicy nie zwariują!
  I tutaj ponownie zmiażdżyła wielu wojowników.
  Oleg Rybaczenko narzekał:
  - Czego potrzebujesz! Oto dziewczyna!
  Margarita, rzucając bosą stopą sztylet, wyłamując wieżę czołgu, potwierdziła:
  - Duża i fajna dziewczyna!
  Augustyn chętnie zgodził się z tym:
  - Jestem wojownikiem, który ugryzie każdego!
  I znowu, bosymi palcami, wystrzeli morderczy.
  Swietłana w bitwie nie ustępuje przeciwnikom. Nie dziewczyna, ale żeby skończyć z taką wiedźmą w płomieniach.
  I krzyczy:
  - Jakie błękitne niebo!
  Augustine, puszczając ostrze bosą stopą, odcinając wieżę czołgu, potwierdziła:
  - Nie jesteśmy zwolennikami rabunku!
  Swietłana, siekając wrogów i zestrzeliwując samoloty, ćwierkała:
  - Głupiec nie potrzebuje noża...
  Piszczała Zoya, rzucając igłami gołymi, opalonymi nogami:
  - Będziesz go okłamywać z trzech pudeł!
  Natasza, niszcząc nazistów, dodała:
  - I zrób z nim za grosz!
  A wojownicy wezmą i skoczą. Są takie krwawe i chłodne. Ogólnie rzecz biorąc, mają dużo emocji.
  Oleg Rybachenko wygląda bardzo stylowo w walce.
  Małgorzata śpiewała:
  - Uderzenie jest mocne, a facet ma interes...
  Geniusz wystrzelił stopą coś, co wyglądało jak śmigło helikoptera. Odciął kilkaset głów nazistom i czołgom, pisnął:
  - Całkiem sportowy!
  I jedno i drugie - chłopiec i dziewczynka w pełnym ażurze.
  Oleg, siekając brązowych żołnierzy, bulgotał:
  - I będzie dla nas wielkie zwycięstwo!
  Margarita syknęła w odpowiedzi:
  - Zabijamy wszystkich - bosymi stopami!
  Dziewczyna jest rzeczywiście takim aktywnym terminatorem.
  Natasza śpiewała w ofensywie:
  - Święta wojna!
  A wojownik wystrzelił ostry dysk-bumerang. Latał po łuku, zestrzelił wielu nazistów i wieże czołgów.
  Zoya dodała, kontynuując eksterminację:
  - To będzie nasze zwycięstwo!
  I nowe igły wyleciały z jej bosych stóp. I trafili w wiele myśliwców i samolotów.
  Blondynka powiedziała:
  - Zamatuj przeciwnika!
  I pokazała język.
  Augustine, machając nogami i rzucając ostre swastyki, bulgotała:
  - Imperialna flaga do przodu!
  Swietłana chętnie potwierdziła:
  - Chwała poległym bohaterom!
  A dziewczyny krzyknęły chórem, miażdżąc nazistów:
  - Nikt nas nie powstrzyma!
  A teraz dysk leci z bosych stóp wojowników. Mięso jest rozdarte, a wieże czołgów są niszczone.
  I znowu wyć:
  - Nikt nie może nas pokonać!
  Natasza wyleciała w powietrze. Rozszarpał przeciwników i skrzydlate sępy i wydał:
  - Jesteśmy wilczycami, usmaż wroga!
  A z jej gołych palców wyleci bardzo śmiercionośny dysk.
  Dziewczyna nawet skręca się w ekstazie.
  A potem mruczy:
  - Nasze szpilki kochają ogień!
  Tak, dziewczyny są naprawdę seksowne.
  Oleg Rybaczenko zabulgotał:
  - Och, wcześnie, daje bezpieczeństwo!
  I mrugnął do wojowników. W odpowiedzi śmieją się i szczerzą zęby.
  Natasza ścięła nazistów i pisnęła:
  - W naszym świecie nie ma radości bez walki!
  Chłopiec odpowiedział:
  "Czasami walka też nie jest zabawna!"
  Natasza zgodziła się:
  - Jeśli nie ma siły, to tak ...
  Ale my, wojownicy, jesteśmy zawsze zdrowi!
  Dziewczyna gołymi stopami ciskała we wroga igłami, wysadzała w powietrze masę czołgów i śpiewała:
  - Żołnierz jest zawsze zdrowy,
  I gotowe do działania!
  Następnie Natasha ponownie ścięła wrogów, niszcząc wieże czołgów.
  Zoya jest bardzo szybkim maluszkiem. Tutaj wystrzeliła całą beczkę w nazistów. I wyrwał kilka tysięcy z jednej eksplozji.
  Potem pisnęła:
  - Nie przestawaj, nasze szpilki błyszczą!
  I dziewczyna w bojowej koronce!
  Augustyn w walce też nie jest słaby. Więc młócąc nazistów. Jak z pęku łańcuchów wybija.
  I siekanie przeciwników - śpiewa:
  - Uważaj, przyda się
  Jesienią będzie ciasto!
  Rudowłosy diabeł naprawdę orze w bitwie jak diabeł w tabakierce.
  A oto jak walczy Swietłana. A naziści to od niej biorą.
  A jeśli uderzy, to uderzy.
  Wylatują z niego krwawe plamy.
  Svetlana ostro zauważyła, kiedy z jej bosej stopy leciały metalowe odpryski, które stopiły czaszki i wieże czołgów:
  - Chwała Rosji, bardzo nawet chwała!
  Czołgi pędzą naprzód...
  Dywizje w czerwonych koszulach -
  Pozdrowienia dla Rosjan!
  Tutaj dziewczyny zajęły się nazistami. Są więc cięte i rozdrabniane. Nie wojownicy, ale naprawdę pantery, które zerwały łańcuch.
  Oleg bierze udział w bitwie i atakuje nazistów. Bije ich bez litości, przecina czołgi i piszczy:
  Jesteśmy jak byki!
  Margarita, miażdżąc brązową armię i przecinając czołgi, odebrała:
  Jesteśmy jak byki!
  Natasha wzięła go i zawyła, zabijając brązowych wojowników wraz z czołgami:
  - Kłamstwo wymyka się spod kontroli!
  Zoya rozerwała nazistów, pisnęła:
  - Nie, nie z ręki!
  I on też weźmie i puści gwiazdkę bosą stopą i wykończy wielu faszystów.
  Natasha wzięła go i pisnęła:
  - Nasz telewizor jest włączony!
  A z jej gołej nogi wylatuje zabójcza wiązka igieł.
  Zoya, również niszcząc nazistów i ich czołgi, zapiszczała:
  - Nasza przyjaźń to monolit!
  I znowu taki rzut, że koła się rozmywają we wszystkich kierunkach. To jest dziewczyna - czysta eksterminacja przeciwników.
  Dziewczyna z bosymi palcami u nóg weźmie i wystrzeli trzy bumerangi. A zwłoki z tego stały się jeszcze większe.
  Potem piękno wyda:
  - Nie damy wrogowi litości! Będzie trup!
  I znowu śmiertelna rzecz odlatuje z bosej pięty.
  Augustyn również całkiem logicznie zauważył:
  - Tylko nie jeden trup, ale wiele!
  Potem dziewczyna wzięła go i chodziła boso po krwawych kałużach. I zabiła wielu nazistów.
  A jak ryczy:
  - Masowe morderstwo!
  A teraz uderzy głową w nazistowskiego generała. Rozbij mu czaszkę i wydaj:
  - Banzai! Pójdziesz do nieba!
  Swietłana jest bardzo wściekła w ofensywie, zwłaszcza w niszczeniu czołgów, piszczy:
  - Nie zostaniesz oszczędzony!
  A tuzin igieł wylatuje z jej nagich palców. Kiedy przebija się przez wszystkich, samoloty się rozpadają. I bardzo nawet wojownik próbuje strzępić i zabijać.
  Oleg Rybaczenko piszczy:
  - Chwalebny młot!
  A chłopak też rzuca taką fajną gwiazdkę w postaci swastyki bosą stopą. Skomplikowana hybryda.
  I masa nazistów upadła.
  Oleg ryknął:
  - Banzai!
  A chłopiec znów jest w dzikim ataku. Nie, po prostu kipi mocą, a wulkany bulgoczą!
  Małgorzata w ruchu. Rozerwie wszystkim brzuchy.
  Dziewczyna stopą wyrzuci od razu pięćdziesiąt igieł. A masa została zabita przez wszelkiego rodzaju wrogów, znokautowana zarówno czołgi, jak i samoloty.
  Margarita śpiewała wesoło:
  - Jeden dwa! Smutek to nie problem!
  Nigdy nie należy się zniechęcać!
  Trzymaj nos i ogon wyżej za pomocą fajki.
  Wiedz, że prawdziwy przyjaciel jest zawsze z tobą!
  To taka agresywna firma. Dziewczyna rzuca się i krzyczy:
  "Smoczy Prezydent zamieni się w trupa!"
  Natasha w bitwie jest po prostu jakimś terminatorem. I rycząc bulgotało:
  - Banzai! Zdobądź to szybko!
  I granat odleciał od jej bosej stopy. A naziści są jak gwoździe. I zniszczy wiele mastodontów i skrzydlatych, piekielnych maszyn.
  Oto wojownik! Wszystkim wojownikom - wojownikowi!
  Zoya również jest w ofensywie. Taka wściekła suka.
  Wzięła ją i zabulgotała:
  - Naszym ojcem jest sam Biały Bóg!
  I tnie nazistów potrójnym młynem!
  A Augustyn odkrzyknął:
  - A mój Bóg jest czarny!
  Rzeczywiście, ruda jest ucieleśnieniem oszustwa i podłości. Oczywiście dla wrogów. A dla przyjaciół jest kochana.
  I jak gołymi palcami będzie brał i rzucał. I wiele stosów wojowników brązowego imperium, a także ich czołgi i samoloty.
  Rudowłosa krzyknęła:
  - Rosja i czarny bóg są za nami!
  Wojownik o bardzo dużym potencjale bojowym. Nie, pod tym lepiej nie wtrącać się. Jak zrywane są wieże czołgów i skrzydła faszystowskich samolotów.
  Augustyn syknął:
  - Zmiażdżymy wszystkich zdrajców w proch!
  I mrugnij do swoich partnerów. Tak, ta ognista dziewczyna nie jest dokładnie czymś, co może dać spokój. Chyba że pokój jest zabójczy!
  Swietłana, miażdżąc wrogów, wydała:
  - Ustawimy cię w kolejce!
  Augustyn potwierdził:
  - Zabijemy wszystkich!
  A z jej bosych stóp znów leci dar totalnej zagłady! I tak wiele czołgów i samolotów eksplodowało naraz na małe odłamki.
  Oleg zaśpiewał w odpowiedzi:
  - Będzie kompletne banzai!
  Augustine, rozdzierając nazistów gołymi rękami, siekając ich mieczami i rzucając igłami gołymi stopami, niszcząc jednocześnie czołgi i samoloty, wydała:
  - W skrócie! W skrócie!
  Natasza, niszcząc brązowych wojowników, pisnęła:
  - W skrócie - banzai!
  I tnijmy przeciwników dziką goryczą.
  Oleg Rybachenko, ścinając przeciwników, wydał:
  - Ten gambit nie jest chiński,
  A debiut, uwierz mi, jest tajski!
  I znowu ostry, tnący metal dysk wyleciał z bosej stopy chłopca. Odciął zarówno wieże czołgów, jak i ogony samolotów.
  Margarita, ścinając wojowników brązowego imperium i zbroje czołgów, śpiewała:
  - A kogo spotkamy w bitwie,
  A kogo spotkamy w bitwie...
  Nie żartujmy z tym -
  Rozerwijmy to!
  Rozerwijmy to!
  Zrobili wtedy dobrą robotę z nazistami... A Rosja Sowiecka pokonała brązowe imperium podczas szturmu na Moskwę.
  Wojna jeszcze się nie skończyła, ale ZSRR miał już szansę na pokonanie samych nazistów. Tak więc szóstka ponownie musiała przerwać wykonywanie swojej super i fajnej misji.
  
  
  
  DLA ALASKI I DLA ROSJI
  Po przystąpieniu Polski i Litwy do Rosji w 1510 r. nastąpił okres pokoju. Jednak w 1515 r. wojska rosyjskie rozpoczęły kampanię przeciwko Inflantom w celu zaanektowania ziem należących do zakonu, a ostatecznie umocnienia go w krajach bałtyckich.
  Oleg Rybachenko i Margarita Magnitnaya brali udział w szturmie na Rygę.
  Rosja miała ogromną armię z dużą ilością broni. I prowadziła intensywny ostrzał miasta. Chłopak i dziewczyna, nie czekając na koniec ostrzału, rzucili się do szturmu.
  Oleg Rybaczenko ciął mieczami, wycinał polanę w szeregach Liwów i ryczał:
  - Chwała caratowi!
  Po tym chłopak gołymi stopami rzucił morderczy granat trocinowy. I jak rozszarpał swoich przeciwników.
  Małgorzata rzuciła też bosą stopą morderczy dar zagłady i rozszarpała rycerzy. Potem zagruchała:
  - Chwała komunizmowi i epoce caratu!
  Nieśmiertelne dzieci, które żyjąc wiele lat, nadal wyglądały na dwunastolatka, uparcie walcząc z wściekłością. I ścięli Liwończyków jak kapustę siekierami.
  Ale wtedy rosyjska armia z bronią okazała się znacznie silniejsza i szybko zdobyła Rygę.
  Natasza ledwo nadążała za bitwą, gdy tylko wypuściła błyskawicę ze swoich szkarłatnych sutków, garnizon inflancki w Rydze poddał się. Augustina, rudowłosa suka, ledwie zdążyła rzucić prezent śmierci gołymi stopami, a Livonianie już się ugięli.
  Rosja Wasilij Trzeci ma ziemię prawie do Uralu i cały region Wołgi oraz Litwę i Polskę. A populacja jest duża, a terytorium. Livonia nie jest więc ich rywalem.
  Chyba że ma aż sto pięćdziesiąt fortec. A ogarnięcie tego wszystkiego wymaga czasu.
  Derpt i Narva zostały zdobyte bez zabójców. Dopiero podczas szturmu na Rewal szóstka pomogła wojskom rosyjskim.
  A potem, jak zawsze, sześciu wojowników siekało mieczami, rzucając bosymi stopami śmiercionośne prezenty, a ze szkarłatnych sutków dziewczyny wystrzelił piorun.
  Wiele miast Inflant poddało się bez walki. Taki tutaj ogniskowy opór był.
  Oleg Rybachenko zwrócił się do Margarity, kiedy uciekali przez tę ziemię:
  - Nasze zwycięstwa stają się monotonne.
  Dziewczyna odpowiedziała śmiechem:
  - Tak, potnij się i zniszcz! To naprawdę nudne!
  Oleg Rybachenko sennie powiedział:
  - To byłoby w kosmosie!
  I przeciął młyn mieczami, przecinając jednocześnie trzech rycerzy. Było jasne, że wojny toczą się tutaj w taki sposób, że Rosjanie całkiem nieźle sobie bez nich poradzą. Cesarstwo carskie przekroczyło niebezpieczny punkt i zyskało wielką siłę. A Rosjanie razem z Polakami w sumie reprezentowali taką potęgę, że nie dało się ich tak łatwo pokonać. Co więcej, podczas gdy Europa jest podzielona i tylko Hiszpania i Portugalia mają poważne kolonie.
  Oleg Rybachenko ściął w szybkim tempie. Rosja podbiła Inflanty w sześć miesięcy i znów nastąpiła przerwa.
  Nieśmiertelne dzieci wyruszyły na kolejną misję.
  W nim nie doszło do sprzedaży Alaski. Oczywiście była w tym logika. Car Aleksander II widząc, ile ziemi chcą sprzedać, zagwizdał:
  - Tak, to aż pięć krajów takich jak Polska! Czy nie jest za gruba?
  A on powiedział, że nie oddałby tak dużego kawałka za grosz! I będzie go chronić!
  Co to jest rozsądne ... Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova brali udział w budowie rosyjskiego fortu na południu Alaski. A potem w bitwie.
   Oczywiście Oleg Rybachenko, jako wierny sługa rosyjskich bogów, został wysłany do tego fortu na terytorium Rosji, wraz z bosą dziewczyną Margaritą. Wraz z nią chłopiec miał brać udział w bitwach o zachowanie terytorium Rosji.
  Chłopiec bosy iw krótkich spodenkach wraz z dziewczyną zaatakował brytyjską baterię, która znajdowała się na dominującej wysokości nad fortem. Oleg miał już spore doświadczenie w wykonywaniu różnych misji wszechmocnych rosyjskich bogów w różnych wszechświatach. Tak, taki jest los tego chłopca-geniusza. Jako dorosły pisarz chciał stać się nieśmiertelny.
  A rosyjscy bogowie Demiurga uczynili go nieśmiertelnym, ale zamienili go w chłopca terminatora, który służy im i ludowi Matki Rosji. To pasuje chłopcu na zawsze.
  Zaciska usta jednemu angielskiemu wartownikowi i podrzyna mu gardło. Nie pierwszy raz i nie w pierwszej misji to robi. Od samego początku, dzięki dziecięcemu ciału, wieczny chłopiec postrzegał to wszystko jako zabawę, dlatego nie odczuwał wyrzutów sumienia i dyskomfortu w duszy.
  Dla niego stało się to jakoś tak naturalne, że chłopak cieszył się już tylko z kolejnego sukcesu.
  Jak w innych rzeczach, terminatorka Margarita.
  Tutaj po prostu oderwał głowę innemu wartownikowi. Poznaj naszych Anglików: Alaska była i będzie rosyjska!
  Oleg Rybachenko - ten genialny i najbardziej płodny pisarz w krajach WNP od dawna oburza się, że Alaska została sprzedana za grosze! Ale car Aleksander II nie jest taki w tym wszechświecie! Nie, ten monarcha nie odda ani centymetra rosyjskiej ziemi!
  Chwała Rosji i rosyjskim carom!
  Terminator kopnął innego Anglika bosą piętą w tył głowy. Złamał kark. Następnie zaśpiewał:
  - Alaska będzie nasza na zawsze,
  Tam, gdzie jest rosyjska flaga, tam świeci słońce!
  Wielkie marzenie się spełniło
  A głos dziewcząt jest bardzo dźwięczny!
  Tak, byłoby miło, gdyby legendarne cztery czarownice, piękne jak gwiazdy, pomogły teraz. Byliby wielką pomocą. Ale dobrze jest walczyć samemu.
  Tutaj podpalasz bezdymny proch i nitroglicerynę. Teraz cała angielska bateria wyleci w powietrze.
  Oleg Rybaczenko śpiewał:
  - Nie ma piękniejszej Ojczyzny-Rosji,
  Walcz o nią i nie bój się...
  Nie ma we wszechświecie szczęśliwszego kraju,
  Cały wszechświat jest pochodnią światła Rusi!
  Bateria eksploduje: jak erupcja kolosalnego wulkanu. Kilkuset Anglików zostało wyrzuconych naraz i eksplodowało na małe kawałki.
  Po tym chłopiec, wymachując dwoma szablami, zaczął ścinać Anglików. W tym samym czasie młody terminator krzyczy jak po angielsku.
  Szkoci powstali! Chcą rozerwać królową!
  Od tego się zaczęło... Doszło do strzelaniny między etnicznymi Anglikami i Szkotami. Tak, taka dzika i dzika strzelanina.
  I ścinanie też poszło. Szkoci i Brytyjczycy walczyli ze sobą.
  Kilka tysięcy żołnierzy oblegających fort walczyło teraz z największą zaciekłością.
  Oleg Rybaczenko krzyknął:
  - Tnij i zabijaj! Strzelaj do nich!
  Margarita Korshunova również krzyczała:
  - Jesteśmy zabijani i mordowani! Strzelaj do innych!
  Bitwa toczyła się dalej na wielką skalę. Tymczasem Oleg, dysponując niespotykaną w dzieciach siłą, złapał kilka beczek nitrogliceryny do łodzi i po cichu wysłał ją na największy angielski pancernik.
  Terminator krzyknął:
  - Dla Rusi dar unicestwienia!
  I odepchnął łódź gołymi, dziecinnymi nogami, które przyspieszywszy wbiły się w burtę pancernika. Brytyjczycy na pokładzie strzelali losowo i bezskutecznie.
  A oto rezultat, jakże ubijający. I kilka beczek nitrogliceryny eksploduje. Co więcej, nieśmiertelny dzieciak wycelował je tak dokładnie, że eksplodował całkowicie.
  I następowało takie zniszczenie. A pancernik wziął go i zaczął tonąć bez żadnych problemów.
  A Brytyjczycy na pokładzie utonęli. Tymczasem chłopiec jest już na krążowniku. Tnie marynarzy szablami, a oni, bijąc bosymi stopami, biegną do sterówki.
  Chłopiec terminator słynie z odcinania żeglarzy i piszczy:
  - Chwała naszemu pięknemu krajowi!
  Cudowna Rosja pod mądrym carem!
  Nie dam wam Alaski wrogów!
  Zostanie rozerwany na strzępy w wściekłym chamie!
  A potem dzieciak bosymi stopami rzucił granat i rozerwał Brytyjczyków.
  Potem przedarł się do steru i zawróćmy krążownik. I jak zderzyły się dwa duże angielskie statki. I zbroja na nich pęknie. I pozwól sobie zatonąć i spłonąć w tym samym czasie.
  Oleg Rybaczenko śpiewał:
  - Chwała Rosji, chwała!
  Krążownik jedzie do przodu....
  cara Aleksandra Wielkiego,
  Otworzy konto dla zwycięstw!
  Po tym, terminator poleciał jednym skokiem do innego krążownika. Zaczął też siekać w nim marynarzy. I przebij się do steru.
  A tam wystarczy się odwrócić i popchnąć statki.
  Terminator nawet śpiewał:
  - Czarny pas,
  jestem bardzo spokojna...
  Czarny pas -
  Żaden człowiek nie jest wyspą!
  Czarny pas,
  Wyładowanie pioruna -
  Wszyscy Brytyjczycy leżą martwi!
  A Oleg Rybachenko ponownie łączy statki. Ten chłopiec jest naprawdę najfajniejszym dzieciakiem na świecie!
  A Margarita Korshunova robi z nim to samo. Również pchanie statków.
  I ponownie wskocz na kolejny krążownik. Tak, pani mórz wpadła na zły pomysł - walczyć z Rosją. Zwłaszcza, gdy tak twardy i zdesperowany chłopak walczy.
  Olega Rybachenko, a następnie posiekał wielu Brytyjczyków i zawrócił swój statek. Dokładniej, schwytany mastodont od Brytyjczyków. I przeniósł to do ataku na inny krążownik. I z dzikim rykiem staranował wroga.
  To było tak, jakby spotkały się dwa potwory i zmierzyły się z dzikim strojem. I podcinajcie sobie nawzajem nosy. Potem zaczerpnęli wody morskiej i zaczęli tonąć, bez żadnych szans.
  Oleg Rybaczenko krzyknął:
  - Chwała Aleksandrowi II! Wielki z królów!
  I znowu bosymi stopami rzuci bombę z materiałami wybuchowymi. A cała fregata, otrzymawszy dziurę, tonie.
  Tak, Brytyjczycy oczywiście się tego nie spodziewali. Czy myśleli, że wpadną na tak szaloną przygodę?
  Oleg Rybaczenko ryknął:
  - Chwała Wielkiej Rosji carów!
  Małgorzata potwierdziła:
  - Chwała bohaterom carskiej Rosji!
  I znowu chłopiec weźmie i przejmie ster następnego krążownika. I za pomocą gołych, dziecinnych nóg obróci go i taranuje wroga. Dwa statki rozbijają się razem i duszą się wymiocinami morskimi!
  Chłopiec Terminatora krzyczy:
  - Na chwałę ojczyzny świętej!
  I znowu skok w dal. I latać nad falami. Następnie chłopiec ponownie tnie szablami, przedzierając się do hełmu. Jest bardzo walecznym i agresywnym dzieciakiem terminatorem.
  Miażdży angielskich żeglarzy i śpiewa:
  - Błyszczy się promienistą gwiazdą,
  Przez ciemną ciemność...
  Nasz wielki car Aleksander,
  Nie zna bólu ani strachu!
  
  Wrogowie wycofują się przed tobą
  Tłum się cieszy...
  Rosja cię akceptuje -
  Potężna ręka rządzi!
  A Oleg Rybachenko odciął kolejną masę Brytyjczyków i ponownie pchnął statki na wielką skalę czołami.
  To naprawdę chłopak terminatora. Wygląda na około dwanaście lat, ma tylko półtora metra wzrostu, chociaż mięśnie są odlewane ze stali, a płaskorzeźba przypomina tabliczki czekolady.
  A jeśli taki dzieciak lupanet, to w ogóle nie będzie miodu.
  I tu znowu chłopiec przeskakuje z jednego krążownika na drugi. I znowu, bez zbędnych ceregieli, popycha ich czołowo.
  I krzyczy do siebie:
  - Za Ruś Romanowów!
  Naprawdę chłopiec-pisarz w szoku. Pokaże wszystkim swoją najwyższą klasę. I będzie ciąć i miażdżyć wszystkich, jak olbrzym maczugą.
  Oto kolejny skok, tym razem na pancerniku.
  Szable chłopca znów działają. Próbują do niego strzelać, ale kule nie trafiają w nieśmiertelnego chłopca, a jeśli trafią, odbijają się.
  Dobrze być wiecznym dzieckiem, nie dość, że młody to jeszcze cię nie zabiją. Tutaj młócisz Brytanię.
  Chwytasz za ster. A teraz już to kręcisz, a teraz są już dwa całe pancerniki, jak się zderzają i rozbijają. I łamią metal, z którego nawet iskry lecą we wszystkich kierunkach.
  Oleg Rybaczenko krzyczy:
  - Za Rosję, żeby wszyscy połamali rogi!
  A bosym, chłopięcym obcasem rzuci zabójczy prezent śmierci. Brytyjczycy rozbiją masę i następna fregata pójdzie na dno.
  Cóż, zostały jeszcze cztery krążowniki. Wiadomo, że Brytyjczycy nie wyślą całej floty do wybrzeży Alaski.
  Tutaj Oleg Rybachenko przejmuje kolejny ster. I zewsząd kręci nim na wroga. A teraz oba krążowniki biorą i zderzają się czołami.
  Słychać grzechotanie i pękanie metalu. I oba statki zaczynają tonąć z wielkim zapałem.
  Oleg Rybaczenko śpiewał:
  - W sklepie "Piwo-Woda",
  Kłamliwy szczęśliwy człowiek...
  Pochodził z ludu
  I wyszedł i wpadł w śnieg!
  Teraz musisz zniszczyć ostatnie krążowniki i zająć się mniejszymi statkami.
  Wtedy Brytyjczycy na lądzie, po śmierci floty, poddadzą się łasce zwycięzcy.
  A dla Wielkiej Brytanii będzie to taka lekcja, której nigdy nie zapomną. I zapamiętają też Krym, gdzie wtykali głowę za panowania Wielkiego Ojca Mikołaja Pierwszego. Jednak Nikołaj Palych nie przeszedł do historii jako wielki, ale okazał się porażką. Ale jego wnuk musi teraz pokazać chwałę rosyjskiej broni.
  Pomaga mu w tym Oleg Rybachenko, bardzo fajny i zdeterminowany chłopak-terminator.
  Oleg chwyta kolejną kierownicę i popycha oba brytyjskie krążowniki na siebie. I działa bardzo zdecydowanie i chłodno.
  Następnie chłopiec-pisarz woła:
  - Statki idą na dno,
  Z kotwicami, żaglami...
  A potem będą twoje
  Złote skrzynie!
  Złote skrzynie!
  I jeszcze jeden skok, skoro zniszczono cztery pancerniki i tuzin krążowników, to czas zniszczyć fregaty. Wielka Brytania straci wiele statków.
  A potem zrozumieć, co to znaczy zaatakować Rosję.
  Chłopiec Terminatora śpiewał:
  - O cud i nasze zwycięstwo w świecie!
  I osiodłał ster następnej fregaty i skierował statek do taranowania, i to potężnym ciosem, jak podmuch!
  I oba naczynia zostaną wzięte, rozbite i podzielone na części. I to jest świetne i bardzo fajne.
  Oleg Rybachenko skacze ponownie i wskakuje na inny statek. Stamtąd kieruje procesem. I znowu zawraca statek i fregaty zderzają się.
  Znów zgrzyt łamanego metalu, potężna eksplozja i pozostali przy życiu marynarze wpadają do wody.
  Oleg krzyczy:
  - O powodzenie naszej broni!
  I znowu dzielny chłopiec atakuje. Nowa fregata osiodłana. I wysłany do niszczyciela.
  Statki zderzają się i eksplodują. Metal pęka, a ogień strzela w powietrze. A ludzie płoną żywcem.
  To jest absolutnie najgorszy koszmar w historii. A Brytyjczycy płoną, jak grille są smażone.
  Wśród zabitych był chłopiec okrętowy, chłopiec w wieku około trzynastu lat. Szkoda oczywiście, że taki człowiek zginął. Ale wojna to wojna.
  Chłopak terminatora śpiewał:
  - Będą trupy, wiele gór! Ojciec Czernomor jest z nami!
  A chłopiec znowu rzucił bosą stopą granat, który zatopił kolejny statek.
  Genialny chłopiec uderzył głową brytyjskiego admirała, gdy jego głowa pękła jak dynia uderzona stosem. A bosa pięta uderzyła w podbródek wielkiego czarnego mężczyzny. Przeleciał i zestrzelił tuzin marynarzy.
  A potem chłopiec ponownie zawrócił fregatę i staranował nią sąsiada. Agresywnie tweetowano:
  - Jestem wielką gwiazdą!
  I znowu terminator atakuje. Niszczycielskie i szybkie. Wrze cały wulkan i erupcja o kolosalnej mocy. To niezwyciężony geniusz chłopca.
  I miażdży wszystkich bez litości. A teraz superman osiodła kolejną fregatę. I niszczy przeciwnika bez większej zwłoki. Ten chłopak jest wielką gwiazdą.
  Oleg Rybaczenko ponownie pchnął oba statki przeciwko sobie i krzyknął ile sił w płucach:
  - O wielki komunizm!
  Stany Zjednoczone nie podniosły się jeszcze z wojny domowej i nie mają wspólnej granicy z Rosją. Więc jeśli musisz walczyć z Jankesami, to później.
  A Wielka Brytania ma kolonię Kanady, a Rosja ma z nią wspólną granicę. Trzeba więc odeprzeć atak potężnej Anglii.
  Ale tutaj zderzyła się kolejna para fregat. Wkrótce z floty brytyjskiej nie zostanie nic.
  A lądem nie atakuje się zbytnio Alaski. Tutaj łączność dla Wielkiej Brytanii jest rozciągnięta.
  Oleg Rybaczenko ponownie zsuwa fregaty i ryczy:
  - Pirat nie potrzebuje nauki,
  I jasne jest, dlaczego...
  Mamy nogi i ręce
  I ręce...
  A głowa, niczego nie potrzebujemy!
  A głowa chłopca poruszy się jak angielski marynarz, że przeleci obok i strąci tuzin myśliwców.
  Oleg znowu atakuje.... Tutaj ponownie pchnął fregaty przeciwko sobie. I pękają, palą się i toną.
  Oleg krzyknął:
  - Za duszę Rosji!
  A teraz bosy, okrągły obcas chłopca znów znajduje swój cel. Miażdży przeciwnika i ryczy:
  - Za świętą Ojczyznę!
  A kolanem uderzy wroga w brzuch. Zabrali go i jelita wyszły mu zza ust.
  Oleg Rybaczenko krzyknął:
  - Za wielkość Ojczyzny!
  I obrócił gramofon w powietrzu, rozdzierając wrogów na małe kawałeczki bosymi stopami.
  Tak, chłopak słynie z niszczenia... On sam z łatwością poradziłby sobie z wrogami.
  Ale pojawiły się cztery czarownice. A także piękności boso iw bikini.
  I zmiażdżmy Brytyjczyków. Podskakują do siebie, bosymi dziewczęcymi stopami rzucają granaty i rozdzierają Wielką Brytanię.
  A oto Natasha - muskularna dziewczyna w bikini. Gołymi palcami u nóg weźmie i rzuci dysk ... Kilku angielskich marynarzy zostaje odciętych, a fregata zawraca i taranuje swojego kolegę.
  Natasza krzyczy:
  - Aleksander Trzeci supergwiazda!
  Zoya ta dziewczyna o złotych włosach potwierdza:
  - Supergwiazda i wcale nie stara!
  Augustine wściekle miażdżący Anglików, ta ruda suka poddała się, obnażając zęby:
  - Komunizm będzie z nami!
  A bosa pięta dziewczyny wzięła i wbiła wroga w lufę pistoletu. I fregata wzięła i podzieliła się.
  Swietłana śmiała się, strzelała z pistoletu, miażdżyła wroga, obracała się, bosa kierownica, szczekając:
  - Królowie z nami!
  Dziewczyny natychmiast się rozproszyły i bardzo agresywnie zniszczyły flotę. Cóż, kto może się oprzeć. Fregaty szybko się skończyły, a teraz zamiast nich rozbijano mniejsze statki.
  Natasza, niszcząc Wielką Brytanię, śpiewała:
  - Rosja od wieków słynie jako święta!
  I gołymi palcami u stóp rzuci bombę, która rozłupuje brygantynę.
  Zoya, nie przestając miażdżyć wroga, piszczała:
  - Kocham cię całym sercem i duszą!
  I znowu gołymi palcami u stóp rzuciła grochem. Ten następny angielski statek rozpadł się.
  Augustyn również wziął i uderzył wroga. Zmiażdżyła statek, rudowłosa suka zatopiła wielu przeciwników z Wielkiej Brytanii. I sprawdziła:
  - Za Aleksandra II, który zostanie wielkim królem!
  Swietłana chętnie się z tym zgodziła:
  - Na pewno!
  Bosa stopa blond terminatora uderzyła w burtę brytyjskiego statku z taką siłą, że angielski statek rozpadł się na trzy części.
  Oleg Rybaczenko, ten niezwyciężony chłopak, również tak mocno uderzył przeciwnika bosą, okrągłą, dziecinną piętą, że brygantyna pękła i niemal natychmiast zatonęła.
  Chłopak terminatora śpiewał:
  - Zmieciemy wroga jednym ciosem,
  Potwierdźmy chwałę stalowym mieczem...
  Zmiażdżyliśmy Wehrmacht nie bez powodu,
  Angielski gra, złamiemy!
  Natasha mrugnęła i powiedziała ze śmiechem:
  - I oczywiście zrobimy to z gołymi dziewczęcymi nogami!
  Bosa pięta dziewczyny, rozbijając się, rozbiła kolejny angielski statek.
  Zoya, obnażając zęby, wydała agresywnie:
  - O komunizm w królewskim wcieleniu!
  A dziewczyna wzięła go bosymi stopami i rzuciła czymś, co śmiertelnie wpływa na wrogów, dosłownie zamiatając ich i rozdzierając.
  Augustyn, miażdżąc Anglików, wziął i wydał:
  - Chwała Chrystusowi i Rodzinie!
  Po tym jej bose stopy również rzuciły bombę, rozrywając kolejną łódź podwodną.
  A potem bosy obcas rozłupał brygantynę precyzyjnym uderzeniem. I zrobiła to bardzo zgrabnie.
  Svetlana jest również w aktywnym ruchu. Niszczy wrogów. A bosą piętą zsyła na dno kolejną brygantynę.
  A dziewczyna z gołymi palcami stóp iz dziką furią rzuca granat. Jest niesamowitą wojowniczką.
  Oto Natasza w szybkim ataku i bardzo agresywna. Atakuje desperacko.
  A nowy angielski statek tonie, gdy zostaje trafiony bombą rzuconą bosymi stopami dziewczyny.
  Natasza śpiewała, szczerząc zęby:
  - Jestem nadczłowiekiem!
  Zoya kopnęła brygantynę w nos gołym kolanem. Rozpadł się na pęknięcia i zaczął tonąć.
  Oleg Rybaczenko również gołą piętą rozłupał mniejszy brytyjski statek i zapiszczał:
  - Za moją siłę! Wszyscy pokropieni!
  A chłopak znowu w ruchu i agresywnym ataku.
  Augustine nadal poruszał się jak kobra, która żądli Wielką Brytanię, i poddał się z entuzjazmem:
  - Komunizm! To jest dumne słowo!
  A bose stopy tej zdesperowanej dziewczyny rzuciły kolejny dar zniszczenia.
  A masa Anglików skończyła w trumnie lub na dnie morza. Jednak co to za trumna, jeśli zostały rozdarte?
  A reszta nawet zatonęła!
  Oleg Rybaczenko splunął na brygantynę z dzikim uśmiechem, a ta zapaliła się, jakby oblana napalmem.
  Terminator krzyknął:
  - Na królewską wódkę!
  I jak się śmieje i oddaje bosą piętę na pokładzie brytyjskiego statku. Rozdzieli się i bul-bul w głębiny morskie.
  Swietłana rzuciła bombę bosymi stopami i pisnęła:
  - A dziewczęta wypływają w morze ...
  I tnij wrogów szablami.
  Oleg Rybachenko, miażdżący Brytyjczyków, potwierdził:
  - Element morza! Element morza!
  W ten sposób wojownicy się rozstali. A chłopiec tak z nimi walczy. I rozbrykany w tym samym czasie.
  Oleg Rybaczenko strzela do wroga z armaty Brytyjczyków. I zatapiając kolejny statek, wydał:
  - Kosmiczny sen! Niech wróg zostanie zmiażdżony!
  Dziewczyny i chłopak rozstali się w ogromnej furii. I odcięli wroga, nie mając możliwości, aby Wielka Brytania wytrzymała taką presję.
  Oleg zatapiał kolejny statek, przypomniał sobie, że w jednym z równoległych wszechświatów krasnolud postanowił pomóc Niemcom w zaprojektowaniu "Tygrysa" -2. I temu geniuszowi technicznemu udało się stworzyć samochód o grubości pancerza i uzbrojenia "Królewskiego Tygrysa", ważący zaledwie trzydzieści ton i wysoki na półtora metra!
  I dlaczego jest krasnoludem! I jest super projektant! Oczywiście taką maszyną Niemcom udało się latem 1944 roku pokonać aliantów w Normandii, a jesienią zatrzymać ofensywę Armii Czerwonej, która przedarła się do Warszawy.
  Co gorsza, gnom nie tylko projektował czołgi. XE-162 również okazał się bardzo udany i lekki, tani i łatwy w zarządzaniu. A bombowiec Yu-287 okazał się supermanem.
  A potem ich piątka musiała interweniować. I tak wojna ciągnęła się aż do czterdziestego siódmego roku.
  A gdyby nie było ich pięciu, Fritz mógłby wygrać!
  Następnie Oleg Rybachenko ostro wypowiedział się przeciwko krasnalom:
  - Oni są gorsi od elfów!
  Rzeczywiście, był taki zabójca elfów. Został pilotem Luftwaffe, zestrzelił ponad sześćset samolotów od jesieni czterdziestego pierwszego roku do czerwca 1944 roku na obu frontach. Otrzymał Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża z Liśćmi Srebrnego Dębu, Mieczami i Diamentami, gdy pierwszy w Luftwaffe zestrzelił dwieście samolotów. Ponadto za trzysta zestrzelonych samolotów otrzymał Order Orła Niemieckiego z brylantami. Za czterysta zestrzelonych samolotów pierwszy Order Krzyża Kawalerskiego Żelaznego Krzyża ze złotymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami. Za pięćset pamiątkowych zestrzelonych samolotów do 20 kwietnia 1944 elf otrzymał Krzyż Wielki Żelaznego Krzyża - drugi w III Rzeszy po Hermannie Goeringu.
  A za 600. samolot otrzymał specjalną nagrodę: Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża z platynowymi liśćmi dębu, mieczami i diamentami. Wspaniały elf nigdy nie został zestrzelony - magia działa jak talizman bogów. I pracował sam, jak cały korpus powietrzny.
  Nie miało to jednak wpływu na przebieg wojny. A alianci wylądowali w Normandii. I całkiem skutecznie, pomimo najlepszych wysiłków elfa.
  Otóż ten przedstawiciel ludu czarowników postanowił wyruszyć w drogę z Trzeciej Rzeszy. Co więcej, czego on potrzebuje? Do tysiąca, czy coś do wniesienia swoich kont? Kto będzie z wrogiem!
  Oleg zatopił kolejną brygantynę i ryknął:
  - Za Ojczyznę, naszą Matkę!
  Już pięć z nich zatopiło prawie wszystkie statki. Na ostatnim akordzie pięć statków zostało zepchniętych jednocześnie, kończąc klęskę floty angielskiej.
  Oleg Rybachenko śpiewał, szczerząc zęby:
  - Rosja będzie słynęła przez wieki,
  Niedługo nastąpi zmiana pokoleniowa...
  W radości, wielki sen
  Aleksander będzie, nie Lenin!
  Dziewczyny wydają się być szczęśliwe. Na morzu Anglia zostaje pokonana. Teraz pozostaje wykończyć poobijanego wroga na lądzie.
  I cała piątka rzuciła się, by wyciąć już zdezorganizowanego i na wpół złamanego wroga.
  Dziewczyny i chłopak zmiażdżyli wroga. Porąbali go szablami i obrzucili wroga granatami bosymi stopami. I okazało się, że jest bardzo fajny.
  Natasza siekała i śpiewała, jej szable są tak szybkie i dwadzieścia uderzeń na sekundę. Tak, przy takiej szybkości nikt nie oprze się czarownicom. Oto, co oznacza moc rosyjskich bogów!
  Oleg Rybachenko poruszył bosą piętą na hełmie i złamał kark brytyjskiemu generałowi, powiedział:
  - Jeden dwa trzy cztery!
  Zoya rzuciła ostry, ostry krążek gołymi palcami i powiedziała ze śmiechem:
  - Nogi nad ramionami szerzej!
  Augustyn działał niezwykle agresywnie. A jej bose stopy są szybkie. A miedzianorude włosy powiewają jak bitwa, proletariacki sztandar.
  Dziewczyna wzięła go i zaśpiewała:
  - Jestem czarownicą i nie ma piękniejszego zawodu!
  Svetlana, odcinając przeciwników, zgodziła się:
  - NIE! I myślę, że nie będzie!
  A jej bose stopy rzucały sztyletami. Przelecieli i odcięli dwa tuziny Anglików.
  Eksterminacja przebiegła zgodnie z planem. Zarówno dziewczyny, jak i chłopak zachowywali się z wyraźną furią. I niesamowita dokładność. Wojownicy niezwykle zmiażdżeni dzikim aplauzem.
  Oleg Rybachenko przeciął kolejnego generała na pół, jakby gwizdał.
  Tuzin wron wziął go i upadł na atak serca. Spadł i wybił dziury w głowach pół setki angielskich bojowników.
  Oto walka! Najfajniejsza z walk!
  Terminator ryknął:
  - Jestem wielkim wojownikiem! Jestem Schwarzeneggerem!
  Natasza warknęła ostro i tupnęła bosą stopą:
  - Jesteś Rybanatorem!
  Oleg zgodził się:
  - Jestem Rybanatorem, który wszystkich wymiotuje!
  
  KSIĘŻNICZKA I LUCYFER
  Jedna kapryśna i bardzo kapryśna księżniczka, kiedy nadszedł czas na ślub, oświadczyła, że pójdzie tylko za kogoś, kto potrafi, zbudować pałac ze szczerego złota, wysoki na milę... Spodziewała się więc, że nikt nie będzie w stanie tego zrobić to, a ona zachowa swoją wolność.
  Ale jest bardzo potężny król, pan piekła, Lucyfer, który może to zrobić. A księżniczka była bajecznie piękna, miała włosy jak płatki złota i miała na imię Małgorzata. A imię Margarita to specjalna moc, której diabeł tak bardzo potrzebuje.
  I Lucyfer w mgnieniu oka wzniósł ogromny pałac ze szczerego złota, stojący o milę dalej i lśniący diamentami.
  Kto królem? Pozostaje tylko wydać swoją córkę za mąż za Diabła. Księżniczka oczywiście się nie zgadza. Zorganizował napad złości, powiedział, że nigdy. Wtedy król kazał zamknąć dziewczynę w wieży i żywić się chlebem i wodą, dopóki nie odzyska rozumu.
  Cała biżuteria została usunięta z Margarity, a jasne tkaniny z sukienką, a także buty haftowane klejnotami. Jej złotowłosa głowa pozostała odkryta, a jej garście spadały na białą szatę z najgrubszego materiału. Małe stopy dziewczynki były bose, a po kamiennej posadzce było zimno, zwłaszcza nocą, kiedy loch stygł.
  Lucyfer nie mógł jej zabrać siłą. Istnieją więc zasady wszechświata, których nawet diabeł jest zobowiązany przestrzegać. Tak jak mimo całej potęgi szatan nie jest w stanie stłumić wolnej woli człowieka.
  Konieczne było, aby księżniczka wyraziła na to zgodę, a dopiero wtedy można było odebrać jej piekło.
  Dziewczyna bardzo cierpiała z powodu niedożywienia, a spanie po puchowych pierzach pałacu na słomie było dla niej nieprzyjemne. Bose stopy marzły w nocy, czasem przerażał mnie pisk szczurów. Ponadto król zagroził, że Małgorzata zostanie przeniesiona do piwnicy. A tam jest znacznie zimniej i wilgotno, a szczury gryzą, a komórki śmierdzą.
  Ale o Margaricie można powiedzieć, że ma szczęście. Chłopiec, syn dozorcy, przynosił jej mleko i placki z kapustą i mięsem. A potem udało mi się ją wyciągnąć. Na szczęście księżniczka nie była przykuta łańcuchem i obrożą. Tak, była stale obserwowana, ale chłopak, któremu wszyscy ufali, dolał do wina usypiającego naparu. A strażnik zasnął. I otworzył kilka bram skradzionymi kluczami i wysiedli.
  Delikatne stopy Małgorzaty bardzo ucierpiały od twardych kamieni na drodze. Jęczała i jęczała. A zamiast bluzy miała na sobie tylko prostą chłopską sukienkę. Chłopiec zazwyczaj biegał boso w ciepłe dni i zapominał zabrać dziewczynce butów. On sam jest do tego przyzwyczajony, obcasy są twarde jak podeszwy butów.
  A księżniczka poraniła sobie nogi we krwi. Chłopiec próbował go nieść, ale szybko zabrakło mu pary. Następnie odciął brzegi sukni Margarity nożem i owinął wokół niej jej nogi. Więc cierpiała mniej. Ale sukienka stała się krótsza i bardziej rzucająca się w oczy.
  Spędziła kilka dni w krzakach. Chłopiec przyniósł jej jedzenie i wodę. Konieczne było zagojenie złamanych nóg dziewczynki. A potem utykała w drodze.
  Księżniczka oczywiście szukała. Ale chłopak poprowadził ją przez las i tajemne ścieżki, udaje mu się zbić prześladowców z tropu.
  Księżniczka stopniowo przyzwyczajała się do obciążeń. Dużo schudła, opaliła się i stała się koścista. Jej nogi szybko stwardniały, a teraz nie cierpiała boso. A jej włosy zrobiły się siwe. I nie wygląda jak księżniczka, ale brudna żebraczka. Chłopiec był również dość wyczerpany. I obaj dotarli do chatki na kurzych nóżkach, w której mieszkała Baba Jaga.
  Mały chłopiec mówi:
  - Chata, chata, odwróć się do mnie przodem, tyłem do lasu!
  Wyłania się stamtąd Baba Jaga. Wciąż nie stara, wygląda na kobietę około trzydziestki w kwiecie wieku. Mrugnęła do chłopca i powiedziała:
  - Co robisz z bezpańskie dziewczyny!
  A chłopak odpowiedział:
  - Nakarmiłbyś nas, dał drinka i położył do łóżka, a potem zadawałbyś pytania!
  Baba Jaga właśnie to zrobiła. Umyłem gości w wannie, dałem im nowe aktualizacje. A Margarita znów stała się pisarską pięknością.
  Baba Jaga gwizdnęła i zauważyła:
  - Czy to nie ten sam drań, którego Lucyfer szuka na całym świecie?
  Chłopiec skinął głową.
  - Tak, babciu, to jest dokładnie ta Margarita!
  Baba Jaga powiedziała:
  - Będzie ci źle, jeśli Lucyfer cię znajdzie. Wy, diabły, zawsze będziecie gotować we wrzącym oleju, a nawet gorzej!
  Chłopak zauważył z uśmiechem:
  - I pomyślałem, gdzie i komu Wszechmocny postanawia spalić!
  Baba Jaga uśmiechnęła się i odpowiedziała:
  - Lucyfer jest jak kat w służbie Wszechmogącego! Żaden śmiertelnik nie może go pokonać!
  Margarita zapytała drżącym głosem:
  - Możesz zrezygnować?
  Baba Jaga potrząsnęła głową.
  - Za późno na rezygnację! Nie będziesz już jego żoną... Na zawsze będziesz niewolnicą w piekle, a diabeł będzie cię dręczył!
  Margarita rozłożyła ręce i zapytała:
  - Co robić?
  Baba Jaga odpowiedziała szeptem:
  - Jest tylko jeden sposób, aby uchronić się przed Lucyferem - zostać świętym!
  Margarita, mrugając ze zdziwienia, zapytała:
  - I to jak zostać świętymi?
  Baba Jaga odpowiedziała poważnie:
  - Trzeba uszyć z pokrzyw dwanaście koszul dla dwunastu apostołów. Ponadto szyj gołymi rękami bez rękawiczek i ugniataj bosymi stopami. I przez cały ten czas milczeć, nie mówiąc ani słowa. Kiedy ostatnia koszulka będzie gotowa, zostaniesz świętym, władza Lucyfera nad tobą się skończy!
  Margarita westchnęła ciężko i zauważyła:
  - Okropna próba!
  Chłopak zapytał zdziwiony:
  - Wow! Jak mogę uciec z piekła?
  Baba uśmiechnął się i odpowiedział:
  "Twoje dziecko też będzie musiało cierpieć". Możesz jednak również otrzymać nagrodę, o której marzą wszyscy ludzie!
  Chłopak uśmiechnął się i zapytał:
  - Tak, a jaka nagroda?
  Baba Jaga odpowiedziała:
  - Zgódź się spędzić pierwsze sto lat niewoli w kamieniołomach, ale wtedy zyskasz nieśmiertelność i wieczną młodość!
  Chłopiec gwizdnął.
  - Sto lat w kamieniołomach! I nie umrę w tym czasie?
  Baba Jaga potrząsnęła głową.
  - NIE! Praca w kamieniołomach jest jak czyściec, aw czyśćcu, jak w piekle iw niebie, nikt nie umiera!
  Chłopak wzruszył ramionami i powiedział:
  - Na tle wieczności sto lat w kopalniach to wcale nie tak długo!
  Baba Jaga powiedziała:
  - Dobrze, że jesteś dzieckiem! A całe sto lat niewolniczej pracy wystarczy ci na wieczność. Dorosły musiałby zaorać cały tysiąc za nieśmiertelność!
  Chłopak energicznie pokiwał głową.
  - Zgadzać się! Lepsze sto lat niewoli niż wieczność w piekle!
  Baba Jaga skinęła głową.
  - Sprzedam ci jedno piekło na sto lat. I będziesz pracować z innymi chłopcami w kopalniach. I będziesz wiecznym chłopcem, otrzymasz nieśmiertelne ciało w zamian za chwilową niewolę!
  Chłopiec skłonił się i powiedział filozoficznie:
  - Nie brzmi to tak atrakcyjnie, bo nie ma nic bardziej trwałego niż tymczasowe!
  Baba Jaga uśmiechnęła się i zauważyła:
  - A wybór jest mały, w niewoli lub w piekle na zawsze! Czy jesteś gotów wytrwać w imię nieśmiertelności?
  Chłopak energicznie skinął głową i potwierdził:
  - Bóg zniósł i nakazał nam!
  Baba-Jaga zwróciła się do Margarity i odpowiedziała:
  - Zabiorę cię w wyjątkowe miejsce, gdzie rosną pokrzywy. Tę pokrzywę, a także tę, która rośnie na cmentarzu, będzie można wykorzystać do szycia koszul dla apostołów. Tam jest kamień, po dotknięciu go, a kiedy szyjesz koszule, z twoich ust nie powinno wyjść ani jedno słowo i nie zadasz ani jednego pytania!
  Margarita zapytała zdezorientowana:
  - To jest problem. w ogóle nie umiem szyć! Jestem księżniczką, nie krawcową!
  Baba Jaga uśmiechnęła się i odpowiedziała:
  - Dobrze! Rzucę na ciebie zaklęcie, żebyś nauczyła się szyć. Ale najpierw będziesz szyć powoli, a dopiero potem wszystko, przyspieszając i przyspieszając! A co najważniejsze, po cichu, pamiętaj, od tego zależy przyszłość twojej duszy.
  Margarita potwierdziła skinieniem głowy:
  - Cicho, tak cicho!
  Chłopak powiedział z uśmiechem:
  - Milczenie jest złotem!
  Baba-Jaga skinęła głową chłopcu i dziewczynce:
  - Chodź za mną!
  Najpierw zdecydowano o losie chłopca. Diabeł, który się pojawił, dotknął mięśni chłopca, kazał mu otworzyć usta i powiedział z satysfakcją:
  - Jest twardy i silny! Będzie niewolnikiem w kamieniołomach!
  Baba-Jaga otrzymała kilka małych złotych monet i zauważyła kapryśnie:
  - Coś nie wystarczy!
  Diabeł odpowiedział ze złością:
  -Wielu sprzedaje teraz dzieci w niewolę. Dałem ci już więcej niż stary przyjaciel...
  Baba Jaga zauważyła z uśmiechem:
  - To trudny chłopak! Jest bardzo wytrwały i będzie Ci służył wiecznie! Więc możesz dać więcej!
  Diabeł zaśmiał się i powiedział:
  - Mam dużo tych wiecznych chłopców, ale kopalnia nie jest z gumy. Dobrze, że nie wysycha, ale nie potrzebuję nieskończonej liczby niewolników, więc sklep zostanie wkrótce zamknięty!
  Baba Jaga odpowiedziała ze złością:
  - Wow, ci biedni chłopcy, którzy od wieków pracują nago, boso i dostają tylko kije, ale śpią na kamieniach i jedzą jak niewolnicy... Nie zazdrościsz im.
  Diabeł zaśmiał się i powiedział:
  - Ale we śnie zyskują wolność!
  Chłopiec, syn dozorcy, posmutniał. Zdarli z niego ubranie, pozostawiając tylko kąpielówki, a ręce i nogi zakuli w łańcuchy. Co jest bardzo denerwujące. Zaciskasz własne kajdany, które ocierają twoje ręce i kostki.
  Niepokojące było również słowo "na zawsze". Jeśli nie na sto lat, to na zawsze? Tak, sto lat to za długo. Chłopiec odczuł to szczególnie teraz, kiedy był zmuszony chodzić na smyczy, a łańcuchy uniemożliwiały mu stawianie stóp i szybko obcierały kostki. Wtedy nie można zrobić pełnego kroku, jakie to niewygodne. Noga przyspiesza, a stalową obręcz czujesz jak skórę dziecka.
  Diabeł zapytał chłopca:
  - Jak masz na imię niewolniku?
  Chłopiec odpowiedział:
  - Siergiej...
  Diabeł zaśmiał się i powiedział:
  - To właśnie Seryozhka ... Najwyraźniej powiedzieli ci, że możesz uzyskać wolność za sto lat?
  Chłopak skinął głową na znak zgody.
  - Tak, powiedzieli, więc to jest mistyfikacja?
  Diabeł zaśmiał się i powiedział:
  - Nie, wcale! To czyściec i sto lat dla niewolnika to minimalny wyrok, ale... Jeśli nie przyznasz się do przewinień. I tak dla najmniejszego ościeża dodaje się termin. Więc kara może być dłuższa. Diabły często prowokują chłopców do bezczelności i wyznaczają im terminy...
  Siergiej wymamrotał:
  - O mój Boże...
  Diabeł mrugnął i zauważył:
  Ale wciąż masz szansę. Poishachish, dwadzieścia wieków, przyzwyczaisz się i możesz zachowywać się nienagannie. To jest kiedy...
  Mały chłopiec powiedział podekscytowany:
  - Do woli?
  Diabeł zaśmiał się w odpowiedzi.
  - Nie dla wojska! Ale to już nie jest niewolnictwo i możesz zrobić karierę! Tak, istnieje rozrywka, w przeciwieństwie do niewolnictwa! Dziewczyny, przekąski, alkohol, karty i smartfony!
  Siergiej martwił się:
  - Czym są smartfony?
  Diabeł zaśmiał się i powiedział:
  Dopóki tego nie potrzebujesz! Nie zazdroszczę ci chłopcze! Och, nie zazdrość!
  Serge pokuśtykał za diabłem do kamieniołomu. Myśl o ucieczce pojawiła się w głowie dziecka, ale pies podążył za nim. Bardzo duży, jak lew, z kłami jak szable, błyszczącymi jak diamenty.
  Oczywiście nie można od tego uciec. I może pęknąć. A teraz idź do diabła.
  Margarita poszła za czarownicą. Miała na sobie elegancką sukienkę, ale zdjęła buty na wysokim obcasie, bo niewygodnie chodzi się po kamienistej drodze. A księżniczka była bosa. Ale po kilku miesiącach wędrówki jej bose podeszwy zrogowaciały i prawie nie czuła bólu na ostrych kamieniach drogi.
  Margarita posłusznie podążyła za wiedźmą. Ale myśli kłębiły się w jej głowie. A może na próżno odrzuciła zaloty Lucyfera? Powiedział, że ma siedemdziesiąt siedem diamentowych pałaców w zaświatach i siedemdziesiąt siedem wież w każdym pałacu i siedemdziesiąt siedem sal w każdej wieży, podobnie jak siedemdziesiąt siedem tronów w każdej sali, siedemdziesiąt siedem dywanów na każdym tronie i siedemdziesiąt siedem pięknych dziewcząt na każdym dywanie lub młodzieńcy o delikatnej skórze niewolnic z ozdobami.
  A tutaj przynoszą pyszne jedzenie i wino. I tyle radości dla Lucyfera w piekle. Są nawet takie fenomenalne, kosmiczne...
  Księżniczka nadepnęła bosą piętą na ostry kamień. Kukurydza została przebita, a dziewczyna, czując ból, sapnęła.
  Baba Jaga ostrzegała ją:
  - Spróbuj powstrzymać krzyki! W przeciwnym razie będziesz musiał zacząć szyć koszule od początku. I bądź odważny.
  Przeszli przez strumień. Margarita podniosła sukienkę wyżej i starała się nie zmoczyć, ale i tak rąbek był zalany. A Baba-Jaga po prostu powoli szybowała nad wodą.
  Po drugiej stronie był kamień i gęste zarośla pokrzyw.
  Baba Jaga, uśmiechając się agresywnie, powiedziała:
  - Tutaj musisz położyć dłoń prawą ręką i odmówić modlitwę: "Ojcze nasz". Potem nie powiesz ani słowa. I będziesz szyć koszule. Jeszcze nie jest za późno, żeby odmówić, ale... Lucyfer cię złapie, tylko będąc niemym, możesz pozostać niewidzialny dla niego i jego aniołów.
  Margaret energicznie skinęła głową.
  - Zgadzam się!
  I kładąc prawą rękę na kamieniu, czytała modlitwę...
  Potem zabrała się do pracy. I jak pokrzywy parzyły jej rękę. Natychmiast straszny ból i szok. A Margarita prawie krzyknęła. Ale powstrzymała się, zamknęła oczy i zaczęła wymiotować z dziką siłą. I bolało tak bardzo, jakby bomby atomowe eksplodowały jej na rękach. I pokrzywa dostała się w twarz.
  Margarita była jednak odważna jak skała. I rozdarła się i pokonała ból. Nawet jeśli trzęsła się z bólu.
  Ugniatanie pokrzywy bosymi stopami nie jest takie straszne, ponieważ jej stopy są bardzo stwardniałe, ale nadal piecze, nawet jeśli jest osłabiona przez modzele. Następnie robisz przędzę. No i szycie już nie boli, pokrzywy wypuściły swoje piekące tasiemki.
  Tylko pierwsza koszula szyta jest bardzo długo. A znaczny postęp nie jest od razu możliwy.
  Dziewczynka cierpiała podczas szycia bardziej z monotonii niż z pieczenia i płakała.
  Wydaje się, że szycie koszuli nie jest sprytne, ale ile zamieszania.
  Siergiej też był nieszczęśliwy. Najpierw został ogolony na łyso. Bez mydła z zimną wodą ta procedura jest nieprzyjemna. I fizycznie i psychicznie. Z każdym kosmykiem blond włosów chłopca zdawała się odlatywać cząstka jego duszy i osobowości. Chłopiec został ogolony przez diablicę - kobietę o miedzianorudych włosach, z małymi zakręconymi nóżkami, w czarnych butach i szkarłatnym kostiumie.
  Zachichotała... Ale prawie jej nie skaleczyła i dzięki za to. Serge pomyślał, że to dobrze, że jest jeszcze dzieckiem i nie ma potrzeby golenia brody. A to byłoby jeszcze bardziej nieprzyjemne i obrzydliwe.
  Ale to, jak się okazało, to wciąż kwiaty. Miało być branding. Kiedy kładą znak niewoli na nagim, dziecinnym ramieniu. I oczywiście gorące żelazko.
  Serge miał jednak szczęście i pecha jednocześnie. Diabeł, który powinien piętnować, został wezwany do piekła na doniesienie, a chłopca postanowiono uderzyć później. Z jednej strony jest to opóźnienie bólu. Z drugiej strony oczekiwanie dodatkowego cierpienia.
  Jednak przed pracą w kopalniach. I to jest trudne. Pracowali tu tylko chłopcy, nie starsi niż czternaście lat - najwyraźniej oczywiście. W rzeczywistości byli nawet dorośli grzesznicy, którzy otrzymywali ciała chłopców po śmierci. Ta kopalnia wydobywająca złoto i kamienie szlachetne była czyśćcem. Jakby w elektronicznej strategii niektórych gier komputerowych nigdy się nie skończyło. A praca była różnorodna. Niektórzy chłopcy pracowali od wieków i mieli tak odciążone mięśnie, z głębokim wciągnięciem, że pozazdrościliby im nawet sportowcy.
  W kopalniach było jasno, więc światło słoneczne przenikało do gleby i można było się nawet opalać. Dlatego chłopcy byli bardzo śniadzi, jak Arabowie, ale prawie wszyscy mieli blond włosy. Golił się zwykle przy wejściu do niewoli lub gdy włosy stały się zbyt długie, sięgające ramion.
  Chłopcy poruszali się szybko, byli już przyzwyczajeni do ciężarów i Serge ledwo mógł za nimi nadążyć. Trzeba było ładować i kruszyć kamienie, nosić kosze, pchać wózki i wchodzić po schodach. Praca została zbudowana w taki sposób, aby dawać obciążenie różnym grupom mięśniowym. Co było racjonalne. I szybciej się regenerujesz.
  Ale nadal jest ciężko. Siergiej już po godzinie pracy z kilofem i pchaniu wózka czuł się bardzo zmęczony. Ale chłopak zacisnął zęby. Nadzorców było wielu - zarówno mężczyzn, jak i kobiet. Bili cię batem, jeśli zwolniłeś. I to bardzo boli. Kiedy Serge został uderzony po raz pierwszy, krzyknął i zaczął działać szybciej.
  Ale trudno... Nie jest przyzwyczajony do takich obciążeń. Nogom, które dużo chodzą, jest jeszcze łatwiej, ale plecy i ręce, które nie są tak przyzwyczajone do stresu, bolą i drętwieją. Do tego bardzo ostre ścieżki. Po kilku godzinach nawet zrogowaciałe stopy chłopca zaczynają piec.
  Mają tylko kąpielówki z numerami z ubrań. Liczby mogą ulec zmianie. Im bliżej wolności, tym mniejsza liczba ...
  Byłem spragniony... Diabły podawały wodę niewolnikom w biegu z czerpaków, ale dość rzadko. Kosze z kamieniami, bardzo ciężkie. Mięśnie nie są jeszcze tak stwardniałe. Bardziej doświadczeni niewolnicy są łatwi i też się uśmiechają. Ich zęby są mocne, bez drobinek, tutaj jako dar od sił wyższych, wieczna młodość, która rekompensuje niewolę.
  Ale potrzeba czasu, aby mięśnie przyzwyczaiły się i stały się silniejsze.
  Siły opuściły Serge'a... W końcu chłopak nawet stracił przytomność i upadł. Oblano go zimną wodą i pobito batem. Na szczęście dzień pracy dobiegł końca. Serge brnął dalej, a dwaj chłopcy złapali go za ramiona. I wzięli to.
  Jeden z nich szepnął:
  - Jest ciężko w pierwszych dniach i tygodniach! Wtedy się zaangażujesz i będzie dobrze!
  Serge nie chciał jeść ze zmęczenia. Ale dwóch chłopców dosłownie wepchnęło mu owsiankę z owocami. Jedzenie nie było najgorsze, ale owoce były trochę gorzkie, ale dało się je zjeść. Największym plusem miejscowego jedzenia jest to, że niewolnicy nie wychodzili z potrzeby. Z czego przynajmniej nie było smrodu.
  I spał na skałach. Ale na przestrzeni wieków kamienie zostały zniszczone przez ciała wielu dzieci i można było na nich spać. Jak piasek na plaży.
  Koce nie są potrzebne, jest tu bardzo ciepło. Co więcej, ogrzewają wielu chłopców. Bose stopy diablicy trzasnęły dybami. Po dziesięć dla każdego. Ale prawie nie przeszkadzają w spaniu. Sieriożka był tak zmęczony, że natychmiast zasnął. Ciało dziecka jest jednak silne.
  A we śnie Seryozhka śnił, że leci, jakby unosił się nad dachami. To takie miłe i takie niesamowite. Jesteś jak ptak lub ćma.
  Tylko we śnie możesz uciec z okrutnej niewoli.
  Pobudka rano i powrót do ciężkiej pracy. I znowu pracuj młotkiem, kilofem na kamieniach, a następnie ładuj łopatami na wozy. Potem pchasz wózki z innymi facetami. A potem nosisz kosze. I znowu odbijasz kamienie kilofem, a potem młotem. Mięśnie bolą dziko i dosłownie jęczysz z bólu.
  Wydaje się, że zaraz spadniesz, ale pojawia się drugi wiatr i poruszasz się na autopilocie. I znowu robisz robotę. Chłopcy mają krótką przerwę na lunch i wylewają na nich wiadro zimnej wody. Owsianka owocowa. Popij zwykłą wodą. Ale nie chcę iść do toalety. Przynajmniej nie ma wiadra w czyśćcu, a to duży plus.
  Serge czekał z mąką na koniec, aby kamienie wytarte do piasku opadły i zasnęły. Nie miałam ochoty na jedzenie, bo byłam bardzo zmęczona.
  Czas biegnie strasznie wolno. Jesteś w pokłonie.
  Ale tutaj jest wreszcie przerwa. Obiad, który sam połykasz i śpisz.
  I śnisz... Niestety, tym razem to tak, jakbyś wisiał na stojaku, a twoje stawy są skręcone. A diabły biją biczami.
  A następnego dnia przeciążony organizm jeszcze się nie zregenerował i strasznie boli. Każda żyła dźwięczy cierpieniem i udręką. Ból jest wszędzie, nie pozostała ani kropla krwi, ani żyła dotknięta przez przeciążenie.
  A Serge znowu pracuje... Świat wydaje mu się już czarno-biały...
  Najtrudniejszy jest pierwszy tydzień, kiedy kumuluje się zmęczenie, a mięśnie są gotowe do strajku... Ale potem dochodzi do złamania i jesteś wciągnięty.
  A teraz wreszcie kolory znów wróciły do oczu. I we śnie znowu zaczynasz latać, szybując jak ptak ponad dachami.
  Ale tutaj Serge nie miał szczęścia, gdy tylko ból w przeciążonych mięśniach stępił, a nawet zaczął trochę rozmawiać z innymi więźniami czyśćca. Zaczął coś rozpoznawać.
  Ale potem wrócił diabeł, który sprawia, że uderza się pięścią. A Serge został do niego zaciągnięty. Dwie diablice trzymały muskularnego chłopca. Serge próbował się pocieszyć: że przynajmniej teraz nie pracuje. A kiedy trzymają cię kobiety, choć rogate, ale młode z wyglądu i doświadczone, jest to nawet przyjemne.
  To prawda, że diabły nie flirtują z chłopcami: boją się kary.
  Chociaż kiedy cię czują, jasne jest, że też mają interes.
  Kiedy Serge został przywieziony do kuźni, zrobiło się naprawdę przerażająco. Diabeł wyglądał na bardzo dużego i miał duże rogi. Miał na sobie fartuch.
  I tak wyjął z kominka emblemat w postaci róży, którym piętnuje się grzeszników czyśćcowych.
  Chłopak zacisnął mocniej zęby... Postanowił, że nie będzie krzyczał. Diabeł ostrym ruchem położył rozpalone żelazo na ramieniu chłopca. Serge poczuł się tak, jakby eksplodował z bólu i krzyknął... Zadrżał w rękach diabłów, ale były one bardzo silne i powstrzymały go. Diabeł kapał gorącym olejem na świeżą markę i warknął:
  - Teraz będzie łatwiej! To nie jest najgorszy ból na świecie!
  Rzeczywiście, ból szybko ustąpił. Twarz Serge'a przestała być szkarłatna od cierpienia, a on znów oddychał... Diabły wyciągnęły go z kuźni. Chłopak nawet pomyślał z ulgą, że najgorsze już za nami, a teraz...
  Wciągnięto go do kopalń i ryk rozkazał:
  - A teraz pracuj!
  Podczas ruchu marka nadal trochę boli i boli. Ale to ból do zniesienia. Mięśnie, które jeszcze nie zregenerowały się, bolały. I Serge wrócił do pracy. Trudno trafić młotem w kamienie, podaje się w ramię, gdzie jest pięta. I znowu musisz zebrać całą odwagę, aby nie wybuchnąć płaczem. A przed tobą jeszcze co najmniej sto lat cierpienia.
  Marguerite też była nieszczęśliwa. Jedyne, o czym mogła sama zadecydować, to czy iść dziś zbierać pokrzywy, czy odłożyć to do jutra. A ciszę łatwiej znieść, bo można mówić tylko do siebie.
  Najtrudniej jest zbierać pokrzywy, tylko gołymi rękami. To prawda, że \u200b\u200bMargarita była trochę przebiegła. Na przykład jej nogi są szorstkie i nie bolą tak bardzo jak ręce od pokrzyw. Więc najpierw depcz bosymi stopami, a potem łatwiej będzie zerwać przybitą pokrzywę. A następnie utkać koszulę. Ale to długa praca... Czas się dłuży, jakby płynął kropla po kropli. Jedzenie nie ma znaczenia. Można jeść tylko jagody, a tutaj, jak się wydaje, nie ma zimy. Aha, i złap trochę ryb. Tak, nie za dużo zabawy.
  Nie możesz nawet zaśpiewać tej piosenki na głos, to przerażające.
  Możesz tylko w myślach napisać:
  Urodziłam się jako księżniczka w pałacu
  Służyło mi trzy tysiące sług...
  Ale odmówił Diabłu korony,
  Bo do cholery to nie jest prezent!
  
  Cóż, okrutny Lucyferze,
  Nie wybaczyłem takiego oszustwa ...
  On jest panem różnych sfer,
  I zsyła burze, huragany!
  
  Biegłem boso z pałacu,
  W chłopskiej sukience dumna księżniczka,
  Byłem w więzieniu z woli ojca,
  I doświadczony, wiem dużo stresu!
  
  Czarownica dała mi złą radę
  Uszyłaś tuzin koszul, dziewczyno...
  Wtedy cały świat stanie przed tobą otworem
  Nie będziesz najdrobniejszym owadem!
  
  Cóż, o co chodzi, jest jak zawsze,
  Zaprzęgłam się do maszyny, żeby nie być wdową...
  Wielkie marzenie się spełniło
  Ale dziewczyna musiała szyć pokrzywami!
  
  A ta mąka parzy palce,
  W końcu pokrzywy wiedzą, jak cuchnący ogień ...
  Ale podczas gdy bracia zasługują na cześć,
  Pocałować księcia prosto w usta dziewczyny!
  
  I tkam koszulę, chłopaki wiedzą
  Aby uniknąć podstępów Lucyfera...
  Aby uwierzyć w prawdziwy raj,
  Aby planeta wyglądała jak kula!
  
  I wierzę, że ten jasny dzień nadejdzie
  Kiedy się pozbędziemy, żartujemy, wszyscy jesteśmy z piekła...
  Wygrane otwierają nieograniczone konto,
  I będzie bardzo duża nagroda!
  
  Modlił się do Boga, Pana Chrystusa,
  I uroniła dużo łez...
  Przyniosę mu kawałek mojego serca,
  I zrzuć jarzmo piekła z piedestału!
  
  Krótko mówiąc, Bóg pomaga ludziom
  Uszyję, jak sądzę, z pokrzywy koszuli...
  Aby wszyscy mogli zmartwychwstać,
  W końcu człowiek nie jest nieszczęśliwym owadem!
  
  A teraz pracuję jak pszczoła,
  Deptanie bosymi stopami po pokrzywach...
  I wierzę, że wkrótce będzie gorące źródło,
  Planeta stanie się jak wieczny maj!
  Ale oto pierwsza koszula jest już gotowa. Ostrożnie składasz go i bierzesz drugi. I jakby pierwszy, najtrudniejszy krok został już zrobiony.
  Margarita może mówić tylko we śnie, kiedy śpi. I tam spotkać Sereżę. Szkoda, że jest jeszcze za młody, by być jej księciem. A ja chcę czegoś wyjątkowego i nieznanego...
  Chłopiec Serge załadował kamienie do wózka za pomocą tasaka, a następnie musiał pchać go wraz z innymi chłopczycami. Piętno już się zagoiło i nie przeszkadza w bólu. Była tylko róża - symbol niewoli, dla wiecznych dzieci.
  Ból mięśni stał się znacznie mniejszy. I mięśnie chłopca stały się silniejsze. Nie jest już tak zmęczony i może nadążać za innymi na równych prawach.
  Możesz także poznać swoich sąsiadów. Na przykład jasnowłosy chłopak, około trzynastolatka, tylko bardzo muskularny Vitya. Okazało się, że był już dorosły i aby nie trafić do piekła, zgodził się spędzić tysiąc lat w czyśćcu. W rzeczywistości, kiedy przyzwyczaisz się do ciężarów, nie cierpisz tak bardzo, jak podczas pieczenia w ogniu. W rzeczywistości, jeśli organizmy dzieci wystarczająco szybko przyzwyczają się do pracy z kamieniami, to dłuższe siedzenie na gorącej patelni nie sprawi, że poczujesz się lepiej.
  A tu chłopcy na przykład mogą rozmawiać. Niewielką radością jest na przykład wysłuchanie przeszłości, długiego życia grzesznika, który zmarł w głębokiej starości, a udało mu się odwiedzić morze jako chłopiec okrętowy i pirat. To prawda, że \u200b\u200bstarał się być szlachetnym rabusiem, a potem żałował. Część pieniędzy przekazał kościołowi. Z powodu tego, co trafił do czyśćca. Formalnie na tysiąc lat, plus też za grzechy, nawet te, które księża puścili.
  Vitya jest tu od ponad czterech wieków. On chce pogadać. Praca stała się nudna i jest to jedyne wyjście z rutynowej nudy niewolnictwa. Cóż, z wyjątkiem zobaczenia snu.
  Musisz tylko mówić cicho, aby nadzorcy nie słyszeli. A potem uderzą cię batem. Diabły naprawdę mają dobre ucho, ale też trochę współczują grzesznikom i pozwalają im rozmawiać. Kiedy organizm przyzwyczaja się do pracy, główną udręką jest już rutynowa nuda, bo robienie tego samego przez wieki staje się nudne. Oprócz zobaczenia samej kopalni, w najlepszym przypadku zostaniesz przeniesiony na inne piętro lub poziom.
  Większość strażników to diablice, a jemu wolno mówić, o ile nie jest głośniej niż określony poziom.
  Wiktor opowiedział historię...
  Pracowałem od wczesnego dzieciństwa u właściciela ziemskiego. Moją pierwszą pracą było pasenie owiec i towarzyszyła mi starsza dziewczyna do pomocy w stadzie. Na początku wszystko było niczym. Wydaje się, że praca nie jest ciężka, jesteś stosunkowo dobrze odżywiony. Możesz nawet przeczytać książkę. Cóż, za moich czasów nie było smartfonów.
  Serge odpowiedział z westchnieniem:
  - Chciałbym... pociąć się na smartfon! Mówią dziwną rzecz.
  Wiktor skinął głową i kontynuował:
  - Byłem jeszcze dzieckiem i czułem się prawie szczęśliwy. Ponadto miejscowy ksiądz miał wiele ciekawych książek. A lato zajmowało większą część roku. A zima jest bardzo krótka, prawie bez mrozu.
  Biegasz boso po trawie, pękasz jagody, oddychasz świeżym powietrzem i jesteś szczęśliwy. A niektóre dzieci pracują w kopalniach lub fabrykach i mają się znacznie gorzej.
  Ale jakoś dziewczyna nie mogła się wydostać. Była już prawie dorosła, najwyraźniej miała randkę z facetem. Poszedłem sam paść owce. I przeczytałem niezwykle interesującą książkę o chłopcu, który został zrobiony z bali i został chłopcem okrętowym dla piratów. Cóż, owce uciekły.
  A trzech z nich wpadło do wąwozu i zostało kalekami. Nie udało mi się znaleźć jeszcze kilku.
  Cóż, mistrz kazał mnie wychłostać. I nigdy wcześniej nie dostałem klapsa. Zacząłem się więc opierać. I niestety jeden z hajduków miał za pasem nóż. A ja go złapałem i rozciąłem. Zranił służącego, dżentelmena, a to już jest poważne przestępstwo. Nie tylko mnie wychłostano, ale wysłano do miasta. Umieszczono ich w więzieniu dla dzieci. I musiałem spać nie na sianie, ale na gołych deskach. I ciężko pracuj przez dwanaście godzin na maszynie. A to ciężka praca plus nauka. Ani minuty wolnego czasu. I biczował za każdą drobnostkę. Nakarm jedną owsiankę.
  Tak, a niektórzy faceci to prawdziwi przestępcy i srają się nawzajem.
  Wydaje się, że gorzej być nie może. Ale popyt na towary spadł i postanowili przenieść część chłopaków, w tym mnie, do kopalń. To jak w czyśćcu, smród w kopalniach jest okropny. Tak więc potrzeba zaspokajana jest bezpośrednio w sztolniach, a pochodnie dymią.
  Krótko mówiąc, ponownie ogolono nas na łyso i wrzucono do kopalni.
  Ale mój przyjaciel i ja zasnęliśmy w węglu i ukryliśmy się w wózku. I udało im się wyjść.
  A ponieważ mieli nas szukać, ukryliśmy się na statku.
  Dokładniej, na różnych statkach.
  Serge zauważył z uśmiechem:
  - Romans!
  Witka odpowiedziała:
  - Nie takie proste! Kapitan kazał mnie dokładnie wychłostać. Bij do utraty przytomności. I to nie tylko na plecach, ale także z pałeczkami na piętach. W więzieniu dla dzieci zwykle chłostano nas delikatnie, abyśmy mogli dalej pracować. A potem zauważyli prawie na śmierć i odbili pięty, że byli spuchnięci. Na szczęście nie wyrzucili go za burtę, a rany chłopca szybko się goją.
  Tak jak myślałem, nadal traktowali mnie jako chłopca okrętowego. Ale mało w tym romantyzmu. Często biczują, każą im wykonywać najcięższą i najbrudniejszą robotę. A żeglarze, kucharz i inne potwory biją.
  Potem zrobiło się jeszcze chłodniej, w morzu zaatakowali nas piraci. I schwytany, oczywiście, schwytany. Cóż, nie potrzebują marynarzy, co można od nich wziąć. Wszystko za burtą. Ale zgodnie ze zwyczajem jeden schwytany pirat zostaje zabrany do swojej kompanii. Cóż, wbiegłem jak bosy obcas w podbródek Koku. Wyleciał za burtę.
  Piratom się to spodobało i zabrali mnie na swój statek. Mimo że mieli już chłopca okrętowego. Na początku nie dogadywaliśmy się z nim. Był starszy i silniejszy, często uderzał. Odpowiedziałem i pokłóciłem się!
  Ale teraz, w czasie wejścia na pokład, miałem szczęście uratować mu życie.
  I zostaliśmy przyjaciółmi.
  Było ciekawie i romantycznie. Raz mnie schwytano i dopiero młody wiek uratował mnie od szubienicy. wysyłane na plantacje. Ale uciekłem stamtąd i ponownie dołączyłem do piratów. Starszy i już asystent kapitana. Mieliśmy wiele bitew i ran.
  Byłem mądry, prawie nie piłem, nie paliłem, oszczędzałem pieniądze. Czas mijał, a piratów traktowano poważnie. Musiałem porzucić rybołówstwo morskie i zająć się bardziej pokojowym handlem. Ogólnie rzecz biorąc, żyłem długo i raczej szczęśliwie, miałem rodzinę, dzieci i stałem się szanowaną osobą.
  A mój kapitan, na przykład, był na kółkach. Większość piratów kończyła się źle. Kto jest na szubienicy, kto się pił, kto zginął w ciężkiej pracy.
  Vitya mrugnęła do Serge'a i zauważyła...
  - Można powiedzieć, że teraz mamy szczęście. A potem w piekle, kiedy każda komórka ciała płonie i nie ma szans, żeby ten ból kiedykolwiek ustał o wiele gorzej!
  Serge zauważył:
  Jeśli tak myślisz, może być gorzej! Chociaż przypomina to wdzięczność chuliganom, którzy tylko złamali ci nos, ale nie złamali też szczęki!
  Vitya uśmiechnęła się i zauważyła:
  - Byłem stary... Wiem, co to jest! A kiedy będę młody ciałem i zdrowy, chcę za to Bogu Najwyższemu podziękować.
  Serge zaśmiał się i zauważył:
  - I nie byłem stary! I nie do końca rozumiem!
  Witka skinęła głową.
  - Może... Zrozumiesz, chociaż w czyśćcu iw raju się nie starzeją!
  Serge zauważył logicznie:
  - A więc na Ziemi w tym sensie najgorsze!
  Praca oczywiście szybko staje się nudna... Ale jeśli chłopak ma spędzić bardzo długi czas w czyśćcu, to Margarita może liczyć na szybsze uwolnienie... Druga koszulka była gotowa trochę szybciej niż pierwsza. Księżniczka pamiętała, że w jej niezbyt długim życiu zdarzały się nieprzyjemne chwile nauki. Zwłaszcza, gdy piszesz dyktanda.
  I patrzysz z taką czułością, gdy ilość tego, co zostało do napisania, maleje. A ostatnie linijki to tylko drżenie rąk.
  Margarita była niezadowolona z faktu, że wciąż musiała się uczyć. Ale jest jeszcze gorzej, jeśli nadal pracujesz.
  Trzecia koszulka nie idzie tak mocno. Najtrudniej jest zmusić się do zerwania pokrzywy, potem ją depczesz i pieczesz pięty przez odciski. A potem jest łatwiej, kiedy się kręcisz.
  Margarita próbowała chodzić bardziej boso po kamienistej drodze, przez co podeszwy jej stóp stały się bardziej zrogowaciałe i szorstkie, z odciskami. Depczesz pokrzywy, żeby ułatwić sobie ręce.
  I o wiele lepiej dla ciebie.
  Margarita nawet zanuciła w myślach. Po cichu oczywiście, ale możesz bez słowa poruszać ustami podczas komponowania;
  Księżniczka kochała na śniadanie,
  Banany, orzechy, czekolada...
  I wierzył w jaśniejsze jutro
  Co za fajny wynik!
  
  Chciał zająć miejsce Boga
  Dając wszystkim szczęście i śmierć...
  Dziewczyna ma wiele pragnień -
  I trzeba znosić kaprysy!
  
  Teraz stała się niewolnicą
  Właściciel Lucyfer...
  I klepanie bosymi stopami,
  Z różnych podejść i sfer!
  
  Nadzorca bije ją batem,
  Na śniadanie resztki ze stołu...
  A jeśli dadzą dziewczynie kości,
  Wtedy przynajmniej krzyczysz - z hukiem!
  
  Tak, księżniczka stała się w łachmanach,
  Chociaż ostatnio pojawił się diament ...
  Ona słynie z bicia biczami,
  I nie wolno uderzać w oko!
  
  Dziewczyna jęczy z tego bólu,
  Pali się metalem....
  Piękno marzy o wolności,
  A Diabeł jest jej ideałem!
  
  Ale jak to się stało
  Że księżniczka stała się naga ...
  I coś tak gwałtownie wzbiło się w powietrze,
  Oto kamienie pod bosą stopą!
  
  Nie wierzcie mądrym ludziom
  Księżniczko nie poddawaj się wierz...
  A jej aniołowie będą sądzić,
  Dzika bestia nie połknie!
  
  Księżniczka jest przyzwyczajona do walki
  Nie przeklinaj jej urody losu...
  Potrafi zaciekle walczyć
  I widzi właścicieli w trumnie!
  
  Diabły nie znają litości
  I boleśnie męki wierzcie ...
  Ale dziewczyna jest godna nagrody,
  Jeśli jesteś przystojny, nie kikuj!
  Oto grzmoty,
  Walka z wrogiem dobiegła końca...
  Cholerne dranie odeszły
  Co jeśli dziewczyna ze śrubą!
  
  Piękno uderza
  Bosą, miedzianą stopą...
  Choć płoną ogniska
  Nie bądź nagą księżniczką!
  
  Nadejdzie czas, wierzę
  Nie będzie człowieka, poznaj problemy...
  I wszystko od razu stanie się złotem,
  Lucyfer znowu pójdzie do piekła!
  
  A dziewczyna będzie wolna
  Wierzę, że znajdę swoją ukochaną...
  Jego eposy narodowe,
  Poeta zaśpiewa wierszem!
  Serge stopniowo angażował się w pracę. Jego mięśnie stały się suche i bardzo napięte, a skóra była czekoladowa od poparzeń słonecznych. Bose stopy chłopca, już stwardniałe, były całkowicie zrogowaciałe i chodził bez strachu po ostrych kamieniach, a nawet odciski były przyjemne. Ból w ciele prawie zniknął, mięśnie przystosowały się do obciążeń. Prawie nigdy nie dręczony i spragniony podczas pracy.
  Ale trudniej jest dostrzec rutynę. Chcę czegoś nowego i ekscytującego.
  Chłopcy dużo ze sobą rozmawiali. Kogo nie było. Niewielu jest prawdziwych chłopców, prawie wszyscy dorośli, którzy otrzymali młode ciała, jakby w ramach rekompensaty za niewolnictwo. I można z nich usłyszeć wiele ciekawych historii.
  W tym kosmiczne światy. Gdzie ludzie latają między gwiazdami i mają statki wielkości miast. Gdzie jedzenie jest zrobione z trocin, a nawet z powietrza i rozdawane za darmo. Gdzie dzieci latają w powietrzu bez skrzydeł. Więc to naprawdę. I wielu innych.
  Albert podczas pracy chętnie słuchał opowieści, a czas płynął szybciej.
  Szczególnie interesujące było słuchanie o bitwach kosmicznych. Ogólnie jest cudownie. Kiedy statki kosmiczne emitują kolorowe promienie śmierci.
  Jak chciałbyś to zobaczyć.
  W różnych światach wydarzyło się wiele innych wspaniałych rzeczy. Niektóre z nich osiągnęły taki etap rozwoju, że przezwyciężyły starość, a tu dusze przybyły w wyniku gwałtownej śmierci.
  I o ile więcej było inaczej i inaczej.
  Albert miał w nocy cudowne sny. Tak wspaniałe i wyjątkowe.
  Z wieżowcami i pałacami, z fontannami sięgającymi kilometrów w górę, z ruchomymi posągami, ze świątyniami, na których złotych kopułach zmieściłoby się całe miasto. I wiele więcej.
  A to ułatwiało przebywanie w czyśćcu i sprawiało, że nie był on tak piekielny.
  Margarita też pracowała... Przed nią jeszcze łatwiejsza i krótsza droga do wolności. Teraz skończyła się czwarta koszulka. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że każdy nowy jest szyty szybciej niż poprzedni, to weź pod uwagę, że połowa drogi jest już ukończona i możesz się cieszyć.
  Psychicznie dziewczyna zaczęła nawet oczywiście śpiewać, poruszając tylko ustami;
  W krainie cudów rządziła księżniczka,
  Miała ogromne, jasne podwórko...
  Pan śledził z żywym zainteresowaniem,
  I wywiązała się burzliwa rozmowa!
  
  Ale szatan poszedł za nią,
  Chciałem rozpocząć rozmowę na temat ślubu ...
  Okazał się bardzo silny,
  A właściwie wyrok!
  
  Co powinna zrobić dziewczyna o królewskim kroju?
  Gdzie iść i gdzie iść...
  Po upadku w zaciekłej bitwie pod Troją,
  Nawet nie wiesz, gdzie iść!
  
  Piękno wyruszyło w drogę,
  Ale obcasy butów pękły ...
  Wydawało się, że nie minęło wiele czasu,
  Nie można zbierać znajomych punktów!
  
  Księżniczka biegła boso,
  Powalając bose pięty, całe we krwi...
  Nieczysty zrzucił ją z piedestału,
  Ale ona wierzy w Pana miłości!
  
  Chodzi boso po skałach,
  I mroźny, zimny, paskudny deszcz...
  Serce dziewczyny woła o zemstę,
  A zimny wiatr powoduje dreszcze!
  
  Księżniczka bardzo się bała
  Chociaż z królewskiej mocy jej ciała ...
  W końcu wszystko w królestwie jest tak ustalone,
  Wydaje się, że Pan o niej zapomniał!
  
  Potem dziewczyna została żebraczką
  W łachmanach niesie wodę na górę...
  Śpiewa smutne piosenki za pieniądze
  I wierzy, że uratuje swoje marzenie!
  
  Chciała znaleźć sobie księcia,
  Chciała pięknego młodzieńca...
  Ale wokół jej roześmianych twarzy,
  Podniosę Boginię na piedestał!
  
  Księżniczka chodzi nawet w zimnie
  Zostawiając wdzięczną ścieżkę na śniegu...
  W sercu nosi różę,
  I zapiszę to w wierszu!
  
  Bose stopy dziewczyny są zamarznięte,
  Ale w swoim czystym sercu ma ogień ...
  I łzy dziewczyny zamieniły się w lód,
  Jej taki wspaniały, mądry dar!
  
  Nie, nie wstydźcie się dzielni rycerze,
  Bóg nie pozwoli dziewczynie umrzeć...
  Bose anioły ogrzeją twoje stopy,
  A śmierć nie przylgnie do tej dziewczyny!
  
  Wszechmogący wskazuje drogę zbawienia,
  On da dziewczynie radość i spokój...
  A czasem pragniesz zemsty
  Ale wiem, że anioły będą z tobą!
  
  Tutaj dziewczyna minęła zaspy,
  Płonący śnieg topił się pod promieniami ...
  I widać nawet niebo w oddali,
  sukces przyjdzie do tej skromnej księżniczki!
  
  Tutaj dziewczyna zobaczyła młodzieńca,
  A ich usta złączyły się w pocałunku...
  A głos piękna jest bardzo dźwięczny,
  Jest bogata, choć zupełnie bosa!
  
  Cóż, w końcu wzięli ślub
  Szczęśliwie mają dzieci...
  Starsza córka nazywa się Nastya,
  A życie pędzi w górę, a nie w dół!
  Tu słowa księżniczki przerwało szczekanie psów. Do jej schronienia zbliżała się duża grupa jeźdźców.
  Margarita wyskoczyła i ukłoniła się. Do jej mieszkania podjechało czterystu jeźdźców. Psy uspokoiły się na widok dziewczyny i wszyscy się uspokoili. Pojawił się też przywódca, w tym przypadku był to piękny młodzieniec w koronie. Zobaczył dziewczynę... W ubogiej szacie, ale ze złotymi włosami, z gołymi, rzeźbionymi nogami, smukłą sylwetką.
  I jak ten skromny strój trafił do Margarity. Jak bardzo podkreślał piękno jej anielskiej twarzy. Co więcej, sukienka była już podarta, a gołe nogi były w całości widoczne. I są takie piękne, muskularne i opalone. Nie jak damy dworu, ani chude jak zapałki, ani spuchnięte od tłuszczu jak kiełbaski.
  Nie, to były muskularne, mocne nogi, o bardzo wyrazistym i wypukłym kształcie. A stopy dziewczyny są bardzo piękne. Nie mały, ale też mały, w sam raz, żeby był pełen wdzięku, z równymi, rzeźbionymi palcami. A szorstka podeszwa sprawia, że wygięcie pięty jest jeszcze bardziej wdzięczne. Talia Margarity jest szczupła, a przez strzępy prześwituje wykafelkowana prasa. Co jest również niezwykłe dla dworskich dam.
  Młody król był zszokowany i wykrzyknął:
  - Moja miłość! Jesteś piękna!
  Margarita prawie odpowiedziała, ale potem się powstrzymała i dziobała w usta!
  Młody król był zaskoczony:
  - Cicho... To jest urok! Wtedy na pewno się z tobą ożenię! Całe życie marzyłem o niemej żonie!
  Kardynał, jadąc obok króla, zauważył ponuro:
  - Zwykle królowie żenią się z zyskiem! Po co ci ten żebrak!
  Młody król uśmiechnął się i odpowiedział:
  - Otóż to! Jestem wystarczająco bogaty i potężny, aby wyjść za mąż z miłości! I taka jest moja wola! Niech będzie moją narzeczoną!
  Margarita ukłoniła się i gestem wskazała na pokrzywy i koszule.
  Młody król był zaskoczony i zapytał:
  - Co chcesz? Jeśli nie możesz mówić, przynajmniej pisz!
  Kardynał roześmiał się.
  - Tak, ten żebrak jest głupi!
  Margaret energicznie potrząsnęła głową w zaprzeczeniu. Skryba podał jej pergamin. Dziewczyna napisała:
  - Błagam, pozwól mi wziąć pokrzywy i koszule, to bardzo ważne i od tego zależy życie bliskich mi osób!
  Młody król uśmiechnął się jeszcze szerzej i zauważył:
  - To żona! I cicha, a jednocześnie możesz się z nią komunikować!
  Małgorzatę wsadzono na konia i jechała razem z królem. Był przystojny, bardzo młody, ale jednocześnie barczysty i silny. Margarita chętnie wyszłaby za mąż za takiego mężczyznę, ale... Czy uda jej się dokończyć koszule i pozbyć się mocy Lucyfera.
  To zaciemniło jej serce. Z drugiej strony miała taką szczęśliwą szansę. Może w końcu mogłaby zjeść coś innego niż jagody, jabłka i ryby. A złapanie ryby nie jest łatwe. I chcę też trochę chleba.
  Małgorzata bardzo chciała śpiewać na głos, ale nie mogła... Niestety, ma trudną misję.
  Spojrzała na swoje bose stopy... Wtedy król rozkazał:
  - Daj jej buty! Lub buty. Żona króla nie może chodzić boso!
  Kardynał zauważył:
  - Wasza Wysokość... Mam sukienkę i buty właśnie na taką okazję, gdyby Wasza Wysokość zechciała pobawić się z którąś z dziewczyn podczas polowania! Ale poślubić żebraka ... To jest ...
  Młody król logicznie zauważył:
  - Ma takie eleganckie pismo, pismo szlachetnej damy! Myślę, że dziewczyna może być nawet księżniczką spełniającą śluby przed Bogiem! Dlatego moja decyzja jest niewzruszona. Weźmy ślub jak najszybciej.
  Kardynał odpowiedział z westchnieniem:
  - Wasza królewska wola jest prawem, ale... Czuje moje serce, będziemy tego żałować.
  Serge nadal pracował w czyśćcu. Mówiąc dokładniej, wszedł już w pełni na tor roboczy. Jego mięśnie stały się silniejsze dzięki ciągłej ciężkiej pracy i stały się jak lana stal. Chłopiec jest już sam na sam. Mówili ściszonym głosem i nawet jeśli diabły na to pozwalały, śpiewali.
  W czyśćcu nie ma prawie nic nowego, z wyjątkiem rzadkich przybyszów. Zwykle są ogolone na łyso i napiętnowane. I jest im bardzo ciężko w pierwszych dniach, dopóki młody organizm nie przyzwyczai się do stresu. Dorosłe dusze przyjmowały ciała chłopców w wieku około trzynastu lat. To jest tradycja. Widać w tym wieku najbardziej elastyczną psychikę iw takich ciałach młodzież szybko przyzwyczaja się do niewoli i niewolniczej pracy.
  Poza tym młode ciało wpływa na umysł, a kiedy ciało przyzwyczaja się do aktywności fizycznej, niewolnicy nie cierpią tak bardzo. I jak dzieci się uśmiechają i bawią, z pracy. Cóż, dzieci, prawie zawsze są w dobrym humorze, nawet jeśli są w niewoli lub w więzieniu. Więc Seryozha złapał się na myśli, że prawie nie cierpi w niewoli. Może to nudne, ale rozmawiałem ze znajomymi i teraz masz więcej zabawy, a czas płynie szybciej.
  Wydaje się, że Margarita również znalazła szczęście. Śpi w luksusowym łóżku, je najsmaczniejsze potrawy, nosi drogie ubrania i biżuterię.
  Czasami nawet udziela rad ministrom, oczywiście na piśmie.
  Wesele było bardzo wspaniałe, przybyli na nie także inni królowie. Chyba że pojawił się ojciec. I jakie fajerwerki były w tym samym czasie, i takie fajerwerki i festyny były organizowane.
  I ludzie się radowali i wszyscy dobrze się bawili.
  Jedyne, co psuło Margaricie humor, to to, że musiała dokończyć koszule. Bez tego nie zazna spokoju. Dziewczyna szyła strzępami, częściej nocą. Nie spieszyłem się, ale praca posuwała się naprzód... Zostały już tylko dwie koszule...
  Ale zapasy pokrzyw, które Margarina zebrała wcześniej, wyczerpały się i uzupełniły. I musiała iść na cmentarz.
  Dziewczyna poszła w jednej koszuli i boso... Licząc na bezszelestność.
  Ale kardynał kazał iść za nią. Dziewczyna przyszła na cmentarz, a wokół kręciły się czarownice. Ale nie odważyli się dotknąć księżniczki. Tylko syczy i kręci się...
  Dziewczyna zbierała pokrzywy. Nie wydawała jej się taka gorąca. To prawda, że \u200b\u200bnogi nie są już tak szorstkie, modzele nieco zmiękły. Margarita zazgrzytała zębami pokrzywami i wróciła.
  Harcerze poinformowali o tym kardynała. I powiedział królowi.
  W tym czasie monarcha był już zmęczony milczącą żoną. Nowość zniknęła. Była bardziej atrakcyjna w stroju biedaka niż w koronce. I król zdecydował, że będzie musiał sam wszystko zobaczyć.
  Margarita przez jakiś czas szyła jedenastą koszulę. I nie poszedłem na cmentarz. Ale pokrzyw nie wystarczyło jej na ostatnią dwunastą koszulę. To takie smutne. A nowo przybyła młoda królowa powinna znowu iść na cmentarz.
  A król już na to czekał. Pozwoliwszy królowej zebrać więcej pokrzyw, wpuszczono ją do pałacu ... I natychmiast została aresztowana.
  Oto ona w jednej koszuli i boso pojawiła się przed dworzanami. Kardynał oznajmił głośno:
  - To wiedźma! Poszła nocą na cmentarz i rwała pokrzywy!
  Dworzanie zamarli i spojrzeli na króla. Utkwił wzrok w pięknej dziewczynie. Jak atrakcyjnie wygląda w jednej białej koszuli i boso. To byłoby kolejne spojrzenie na takie piękno podczas tortur.
  I król oznajmił:
  "Niech nasz święty kardynał sprawdzi, czy jest czarownicą!"
  Kardynał skinął głową i wyjął ostrą, długą i grubą igłę, notując:
  - Nasmarowana specjalnym roztworem jadu bazyliszka. Jeśli ktoś jest nakłuty, odczuwa straszny, nieznośny ból. Ale dla wiedźmy to tylko łaskotanie! Sprawdźmy to!
  Publiczność ryknęła z aprobatą: "głupia kobieta może krzyczeć".
  I książę kościoła zbliżył się do Małgorzaty. Zbladła ze strachu, igła z czaszką wyglądała zbyt złowrogo. Kardynał brutalnie dźgnął dziewczynę w goleń. Ból był straszny, ale twarz Serge'a i innych dzieci błysnęła przed oczami Małgorzaty. Nie, nie można ich zdradzić. A dziewczyna zacisnęła zęby. Kardynał znów uderzył igłą. Ból przeszył królową z nową siłą. Dziewczyna zacisnęła zęby jeszcze bardziej. To było tak, jakby została pobita młotami kowalskimi. Więc to wszystko piekło.
  Kardynał dźga ją igłą i syczy:
  - Tak, krzyczysz! Krzyczeć! Skąd w tobie tyle odwagi!
  A po kolejnym zastrzyku fala ciemności pokryła Margaritę.
  Margarita po torturach leżała nieprzytomna w lochu. Młodemu królowi zrobiło się żal dziewczyny i rozkazał:
  - Rzuć jej zebrane pokrzywy i koszule, niech dokończy szycie!
  Dziewczynie rzucono jedenaście koszul z pokrzywy i parzące naręcze. Margarita opamiętała się i z trudem wstała. Jej twarz była blada. Kiedy zostaje się dźgniętym igłą nasączoną jadem bazyliszka, jest to po prostu tortura nie do zniesienia i straszny, niezrównany ból.
  Kat powiedział z uśmiechem:
  - Możecie sobie szyć koszule, jutro rano zostaniecie spaleni na stosie!
  Dziewczyna skinęła głową z rozmyślną obojętnością i przyciągnęła do siebie kupkę pokrzyw. Zacząłem ją drażnić. Kat podał igłę. Życie nie jest więc zbyt wygodne. I musisz przetrwać noc. Zostało niewiele czasu.
  A Margarita, zapominając o bólu, pracowała w skupieniu. Pracowała z całych sił, nie rozpraszając się nawet jedzeniem więziennego chleba i piciem wody z dzbanka.
  Tymczasem Serge został wychłostany. Postanowili wychłostać chłopca za nadmierne gadanie. Postawiono go na drążku, a cztery diablice biły go biczami. A potem ogień trafił w bose stopy chłopca. Kolczyk krzyknął.
  Ból był okropny... A na dodatek diabły powiedziały mu też, że kolejne sto lat doliczono mu przebywania w niewoli czyśćcowej.
  Chłopiec zdał sobie sprawę, że znalazł się w pułapce. I że teraz ryzykuje, że nigdy nie wyjdzie z niewoli. I gorzko płakała.
  Po chłoście i torturach diabły posmarowały go jakimś magicznym olejkiem i po pół godzinie chłopiec był prawie zdrowy. Potem został odesłany z powrotem do pracy.
  Teraz praca stała się znacznie trudniejsza, ponieważ świadomość, że jesteś w tym piekle, została na zawsze zmiażdżona. I to jest obrzydliwe i smutne. Pocieszeniem jest to, że starość ci tu nie grozi. I to jest słabe.
  Vitya, widząc stan Siergieja, szepnęła:
  - Nie bój się! Na pewno coś wymyślimy!
  Kolczyk zauważyć:
  - Za sto wieków!
  A chłopcy śmiali się razem. A diabły zaczęły bić ich biczami. I krzyczał histerycznie;
  - Praca Praca! Praca!
  Dzieci bardzo się starały i pracowały. Wielu z nich przebywa w czyśćcu od wieków, a niektórzy od tysięcy lat. A jak uciec z podziemi? W nocy są zakute w kajdany. A co najważniejsze, strażnicy wilkołaków. Którzy mają absolutny zmysł węchu, a jednocześnie nadprzyrodzoną szybkość i siłę dziesięć razy przewyższającą zwykłego wilka. A diabelskich strażników jest prawie więcej niż nieletnich więźniów.
  Serge rozważał nawet zorganizowanie powstania. Ale czy chłopcy poradzą sobie z kilofami? A co najważniejsze, jak daleko zajdą od czyśćca?
  Ale nie zaszkodziło spróbować. Mimo wszystko nie zostaną za to zabici na śmierć, a blizny i oparzenia się zagoją. Tutaj wszystko szybko się goi, a mięśnie stały się mocne jak stal.
  I chłopiec postanowił omówić bunt w czasie przeznaczonym na sen.
  Jednak w nocy w dybach chłopcy przyjęli ten pomysł bez większego entuzjazmu.
  Najstraszniejszy z nich, chłopiec Macron, który przebywał w czyśćcu przez dziesięć tysięcy lat, odpowiedział z powątpiewaniem:
  - Myślisz, że nie mieliśmy zamieszek? Tylko ty jesteś taki mądry! Dlatego ciągnę jarzmo od dziesięciu tysięcy lat, co było na tyle głupie, że brałem udział w buncie. Tutaj, jeśli powstaniemy, zostanie użyta magia bojowa, a my po prostu, nawet jeśli ogłuszymy kilofami, diabły zamarzną. A potem czekać nas będą okrutne tortury, a co najważniejsze, za bunt doda się sto wieków czyśćca! Nie, lepiej pociągnąć za pasek i cieszyć się, że masz zawsze doskonałe zdrowie, że zęby nie bolą i nie psują, że nie masz alergii i innych chorób, że nie pozbawiono Cię praw oddychać, rozmawiać i marzyć!
  Wiktor skinął głową na znak zgody.
  - Magia diabłów pozbawia nas szans! To miejsce ma prawie milion lat, a gdyby tak łatwo było się w nim zbuntować... A czasem nasi faceci idą wolno. Wysyłane są do wojska, dając na koniec piękny mundur! Więc bądź cierpliwy, może skończysz w anielskim pułku, odpracowawszy wszystkie swoje grzechy w czyśćcu.
  Serge wzruszył ramionami i odpowiedział:
  - Dobrze! Wciąż myślę o tym problemie! Do tego czasu spać! Poranek jest mądrzejszy niż wieczór!
  Cóż, chłopiec w każdym razie spał zdrowym, mocnym snem mocnej, dziecinnej roboty.
  Ale Margarita nie zamykała oczu przez całą noc, pracując nad ostatnią koszulą. A teraz był ranek i kaci weszli do jej celi. Dziewczyna tylko skinęła im głową i dalej robiła na drutach. Trzeba być na czas. Jest tak mało czasu. Była tylko w koszuli. Kat obciął jej nawet końce, żeby były lepiej widoczne, piękne, z nogami królowej jeszcze nie opalonymi. Póki co jest jeszcze królową, skoro tylko papież mógł je hodować.
  Margaritę wyprowadzono z lochu i wniesiono po schodach. Kat chciał ściąć włosy, ale starszy lokaj krzyknął:
  - Jego Wysokość zabronił psuć jej włosy!
  Kat skinął głową.
  - Jest jasne! Tym lepiej, będzie się pięknie palić!
  Te słowa sprawiły, że Małgorzata zbladła jeszcze bardziej, ale nie wydała z siebie ani słowa. Jedynie twarz królowej pobielała, a oczy pojaśniały.
  Więc ją zabrali... Bose stopy są skute łańcuchami... Dziewczyna ma też łańcuszek na szyi. Cudowne złote włosy rozpuszczone na ramionach. Półprzezroczysta koszula prawie nie ukrywa wdzięków. Gołe nogi są piękne i gołe, Margarita próbuje mechanicznie je zacisnąć.
  Jest uosobieniem niewinności. I tak pięknie. Ludzie nucą, chłopcy gwiżdżą i patrzą na nią, nie odrywając od niej wzroku.
  A Margarita dalej robi na drutach swoją koszulę. Wiózł ją jakiś nędzny zrzęda na wozie, a to daje jej czas. Margarita robi na drutach i cicho szepcze modlitwy.
  Jedna z babć ryknęła:
  - Czarownica! Zobacz, jak bełkocze!
  Inna babcia szczekała:
  - Tak, nie modlitewnik w jej rękach!
  I krzyczy na całe gardło:
  - Spalić wiedźmę! Spalić wiedźmę!
  Zgniłe warzywa i zgniłe jajka lecą na Margaritę. Szef Straży krzyczy:
  - Wystarczająco! Albo rozkażę łucznikom strzelać!
  I tłum się uspokaja!
  W końcu wózek podjeżdża pod rusztowanie. Margarita zostaje usunięta z wagonu, jej bose, okrągłe, różowe obcasy migają. Powoli, ale stanowczo wspina się na rusztowanie. Skomplikowany w wiązki chrustu, ogromny kat z pochodnią w dłoniach. Wszystko jest gotowe.
  W specjalnym pudle siedzi król ze szlachtą. Po jego prawej ręce kardynał. Wokół jest wielu strażników. Miejsce egzekucji jest gotowe. Nie przestając robić na drutach, Margarita stanęła obok słupka. Asystent kata, również potężny mężczyzna w czerwonym szlafroku, chwycił dziewczynę za ramiona i oparł o słup.
  Zegar na wieży zaczął bić... Czas na egzekucję... Dwie łzy spłynęły po bladych policzkach Małgorzaty. Raczej jej życie się skończyło, a on zginie w płomieniach ognia, a to jest tak bolesne i razem epickie.
  Kardynał szepnął królowi do ucha:
  - Czas na waszą wysokość! Czas go podpalić!
  Król powiedział:
  - Herold odczytał oskarżenie i wyrok sądu kościelnego!
  Kolejne opóźnienie i Margarita zaczęła robić na drutach jeszcze intensywniej.
  Herold czytał powoli, a królowa miała wiele zarzutów, w tym cudzołóstwo. Margarita słysząc to otworzyła usta i chciała odpowiedzieć.
  Ale z czasem przypomniała sobie, że powinna milczeć, iz wysiłkiem zacisnęła szczęki, i jeszcze szybciej zaczęła robić na drutach koszulę z pokrzyw.
  Wreszcie koniec czytania.
  I ogłoszono werdykt:
  - Spal królową na stosie!
  Kat, któremu znudziło się trzymanie zapalonej pochodni w prawej ręce, wziął bicz w lewą rękę i uderzył nim Małgorzatę w gołe nogi. Dziewczyna zadrżała, ale nic nie powiedziała. Chociaż cios był silny i pękł, skóra zatonęła w krwi.
  Kardynał szepnął do króla:
  - Czas wydać rozkaz rozpoczęcia egzekucji, Wasza Wysokość! Zarówno kat, jak i publiczność już czekają!
  Król odpowiedział surowo:
  - To jest twój dwór, więc go oddaj!
  Kardynał krzyknął:
  - Spalić kata! Spal ją!
  Kat najpierw przyłożył płonącą pochodnię do bosych stóp Margarity, naprawdę chciał, żeby głupia kobieta krzyczała.
  Twarz królowej zmieniła się z bladej na karmazynową z bólu, jej szczęka zacisnęła się tak mocno, że krew kapała z kącika jej ust. Ale nadludzkim wysiłkiem powstrzymała krzyk.
  Egzekutor uśmiechnął się. Jego dwaj asystenci skręcili łańcuchy na dziewczynie. Ale nawet Margarita, przykuta łańcuchem do słupa, nie prosiła o robienie na drutach.
  A potem kat podpalił chrust. Zaimpregnowano ją żywicą i siarką, a płomień rozbłysnął szybko, dotykając nagich nóg królowej... Dziewczyna zbladła, jej purpurowa od cierpienia twarz stała się bielsza niż kreda, głowa opadła jej na bok, ale jej ręce dalej robić na drutach. A płomienie wznosiły się coraz wyżej.
  A potem w powietrzu pojawiło się dwanaście perłowych łabędzi. Zatrzepotali skrzydłami i płomienie zgasły. Małgorzata podniosła głowę i szepnęła:
  - Zrobione!
  I z nieoczekiwaną siłą zaczęła rzucać koszulami w łabędzie. I zaczęli zmieniać się w pięknych młodych mężczyzn i chłopców.
  Wśród nich pojawiła się znajoma już fizjonomia Serge'a. Chłopiec ubrany był w elegancki książęcy garnitur, w butach z ostrogami. I stukając obcasami, entuzjastycznie powiedział:
  - Nareszcie jestem wolny i nie jestem niewolnikiem!
  Vitya również była obok niego w eleganckim ubraniu i zauważyła:
  - Pięćset lat nie noszę spodni ani butów!
  Dwunastu chłopców zostało uwolnionych z czyśćca. Łańcuchy wiążące Margaret pękły.
  Tłum ryknął:
  - Ona jest święta! Ona jest niewinna!
  Margarita powiedziała grzmiącym głosem:
  - Teraz mogę mówić! Władza Lucyfera nad planetą Ziemia dobiegła końca.
  I na naszych oczach zaczęły kwitnąć piękne róże. A starcy i starcy ze starymi kobietami zamieniają się w pięknych chłopców i dziewczęta.
  Nawet stary kardynał, przemieniony w chłopca w wieku około piętnastu lat, poderwał się i powiedział:
  - Do diabła ze starymi ranami! Teraz mogę i chcę tańczyć!
  I wreszcie ludzkość znalazła radość i szczęście.
  
  POMOC DLA CHŁOPCA-KIBALCHISH
  Dwunastoletni chłopiec znalazł się w szponach burżuazji. I naczelny mieszczanin rozkazał:
  - Uczyńcie ten Malchish-Kibalchish najstraszliwszą udręką, jaka istnieje na świecie.
  A chłopca zabrano do piwnicy tortur. Spodnie i koszula były zdarte. Podciągnięty nago na stojaku. Chłopiec-bohater zacisnął zęby, gdy jego ręce były owinięte wokół jego ramion i nic nie powiedział.
  A główny kat spuścił bat na chłopca. Skóra na plecach chłopca pękła i polała się krew. Malchish-Kibalchish oddychał ciężko, ale powstrzymywał krzyki.
  Generał zawołał:
  - Usmaż mu piętę!
  I rozpalone do czerwoności żelazo dotknęło bosych podeszew chłopca. Malchish-Kibalchish krzyknął, ale przygryzł wargę. Musimy wytrzymać. Śmierdziało spalonym mięsem. Kat przypalił podeszwy rozpalonym do czerwoności żelazem, a ból przeszedł w wstrząsy. Malchish-Kibalchish wytrwał, zaciskając zęby, ale uparcie milcząc.
  Tutaj rozpalone żelazo wbiło się w kolejną, dziecinną stopę chłopca. Następnie kaci przynieśli dzielnemu chłopcu do piersi rozpalone do czerwoności kawałki żelaza, spalili go... Malchish-Kibalchish stracił przytomność z szoku bólu. Doprowadziło go do siebie wylanie wiadra lodowatej wody.
  Potem tortury trwały. Tym razem zaczęli bić chłopca rozpalonym do czerwoności drutem, a do jego rąk, nóg przymocowano elektrody, męska doskonałość. I włączyli prąd... Malchish-Kibalchish zawył z dzikiego bólu. Był wypaczony. Ale chłopak nadal nic nie mówił. Chociaż torturowali go dość brutalnie.
  Nawet prąd nie kazał mu mówić. Przeszedł przez zrzuty godności i piątego punktu. Chłopiec stracił przytomność, został ponownie przywrócony do zmysłów. Ale nawet to nie mogło rozwiązać języka. A Armia Czerwona już posuwała się naprzód i rozbijała burżuazję.
  Następnie Malchish-Kibalchish został wysłany kanałem czasowym do alternatywnej historii III Rzeszy w podziemiach Gestapo.
  W historii alternatywnej Marsylia nie rozbiła się samolotem. Nie został zestrzelony, ale rozbił się przypadkowo. A potem latający as numer jeden zdołał przetrwać i nadal zdobywał punkty. Wydawało się, że jeden pilot, nawet tak wybitny jak Marsylia, nie jest w stanie zmienić biegu historii. Ale mimo wszystko ten wielki as zestrzelił samolot z Montgomerym - najlepszym angielskim dowódcą. W rezultacie Rommel pokonał wojska brytyjskie w Egipcie na przełomie sierpnia i września.
  Zwycięstwo umożliwiło dotarcie do Kanału Sueskiego i zablokowanie brytyjskiej drogi do morza. Niemniej jednak alianci próbowali wylądować w Maroku i wkroczyć do Algierii. Tam też zostali pobici, a Rommel wziął do niewoli ponad sto pięćdziesiąt tysięcy amerykańskich żołnierzy. Po tak druzgocącej klęsce zszokowany Roosevelt zgodził się na rozejm. Churchill też nie chciał walczyć bez Ameryki.
  I tak front zachodni się zamknął. Po klęsce pod Stalingradem i częściowym przywróceniu frontu po kontrataku Mainsteina, naziści rozpoczęli przygotowania do ofensywy na Wybrzeżu Kurskim.
  Oprócz "Tygrysów", "Ferdynandów" i "Panter" dysponowali także czołgami "Lw". Jednak Hitler nalegał na przetestowanie myszy. Ten czołg został bardzo sceptycznie oceniony przez ekspertów wojskowych.
  Marsylia, zwiększając liczbę zestrzelonych samolotów do trzystu, została ponownie odznaczona Krzyżem Kawalerskim Żelaznego Krzyża ze srebrnymi liśćmi dębu, mieczami i diamentami. Zostać pierwszym wojownikiem III Rzeszy, który otrzymał dwa takie odznaczenia naraz. A teraz Marsylia walczyła na froncie wschodnim. Rosjanie nazywali go czarnym diabłem. Wojna powietrzna trwała.
  Hitler wahał się, czy iść naprzód. Brak alianckich bombardowań pozwolił Niemcom zrealizować plany produkcji "Panter" i "Tygrysów", a nawet uruchomić serię "Lwów" o wadze dziewięćdziesięciu ton. Czołg ten był podobny kształtem do Pantery, ale większy i wyposażony w działo kalibru 105 mm 70 EL. To działo walczyło z sowieckimi czołgami z dużej odległości, ale strzelało tylko pięć pocisków na minutę. Zaletą "Lwa" było nachylone ułożenie pancerza, a zwłaszcza boków, co zwiększało jego przeżywalność. Ale z drugiej strony osiągi były nieważne, poniżej jakiejkolwiek krytyki.
  Pojawienie się "Myszy" w zasadzie nie zrobiło na Niemcach żadnego wrażenia. Ale Hitler chciał go przetestować i ponownie odłożył ofensywę.
  Następnie 1 sierpnia 1943 r. wojska radzieckie same rzuciły się do bitwy. Naziści spodziewali się tego i spotkali wroga żelazną obroną.
  Mieli czas, żeby się wzmocnić. Ponadto przerzucono dodatkowe siły z Francji i Bałkanów, które zastąpili Włosi i Bułgarzy.
  Niemcy zwiększyli produkcję samolotów. Z przodu pojawił się ME-309. Duża prędkość i potężne uzbrojenie: trzy działa lotnicze kalibru 30 mm i cztery karabiny maszynowe kalibru 14 mm.
  Nowy samochód wciąż jest szybki do 740 kilometrów i bardzo niebezpieczny. To prawda, że zwiększona waga zmniejszyła zwrotność, zwłaszcza poziomą, ale potężna broń umożliwiła zestrzelenie radzieckich samolotów od pierwszego podejścia.
  A Focke-Wulf wyróżniał się zarówno szybkością, jak i siłą broni. Niemcy dysponowali także Yu-288, bombowcem mogącym przenosić cztery tony bomb w wersji normalnej i aż sześć w wersji przeładowywanej. W ten sposób zmiażdżył Armię Czerwoną.
  Walka stała się zacięta. Niemcy wytrzymali, odpierając ataki jednostek sowieckich. Armia Czerwona rzuciła się na wroga i zabrakło jej pary.
  Nie można było przebić się przez Mainstein na południu - Niemcy byli silni i gotowi. Klin powstał tylko w kierunku orłowskim. Niemcy walczyli bardzo dzielnie.
  Pantera okazała się doskonałym czołgiem obronnym. We wrześniu zaczęła przybywać Pantera-2 z grubszym pancerzem. Jednak ten czołg się nie usprawiedliwił. Cięższy, gorzej radził sobie w obronie, przez co stracił zwrotność. To prawda, że jest lepiej chroniony. Szczególnie na czole i częściowo z boku. Zaletę "Pantery" -2 można nazwać większym kątem nachylenia pancerza, co zwiększało przeżywalność czołgu, zwłaszcza w nadchodzącej bitwie.
  Niemcy jakoś utrzymali front... Marsylia doprowadziła liczbę zestrzelonych samolotów do pięciuset, za co został odznaczony nowym Orderem Krzyża Kawalerskiego Żelaznego Krzyża ze złotymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami. Tak więc Marsylia awansowała bardzo wysoko jako as pilot.
  Marsylia stała się prawdziwą legendą nieba. I obawiano się go, a jednocześnie bardzo szanowano. W tym czerwonych dowódców. A Stalin wyznaczył nawet nagrodę za jego głowę: milion rubli w złocie.
  Niemcom udało się nie tylko powstrzymać czerwoną ofensywę, ale sami przypuścili kontratak, gdy wojskom sowieckim zabrakło pary. W rezultacie przedarli się przez obronę, omijając Kursk, zamknęli kocioł. Do niewoli dostało się ponad pół miliona żołnierzy radzieckich. Armia Czerwona poniosła druzgocącą klęskę i została wypompowana z krwi. Walki przeciągały się jednak do późnej jesieni. A Niemcy mogli podejść tylko do Woroneża.
  Patrząc na zimę, naziści obawiali się natarcia i usiedli w zwartej obronie.
  Ponosząc ciężkie straty, Stalin stał się ostrożny. Zimą tworzył nowe dywizje, starał się zwiększyć produkcję sprzętu. Radzieccy generałowie liczyli na nowe czołgi T-34-85 i IS-2 z potężniejszymi działami. Trzeba było oprzeć się niemieckiemu żelazu.
  Naziści nie do końca zdecydowali się na strategię wojny. "Pantera" -2 przetrwała modernizację, miała węższą wieżę, wzmacniającą ochronę, dodatkowo zamontowano silnik o mocy 900 koni mechanicznych, co znacznie podniosło osiągi jezdne auta.
  "Tygrys" -2 pojawił się w bardziej zaawansowanej modyfikacji z silnikiem o mocy 1000 koni mechanicznych. I ten niemiecki samochód mniej lub bardziej skutecznie walczył na frontach.
  Ale Leo zmienił się najbardziej. Nowy czołg "Lew" -2 miał przesuniętą do tyłu wieżę, co umożliwiło zainstalowanie skrzyni biegów i silnika razem i przed czołgiem, znacznie zmniejszając jego wysokość, oszczędzając wał korbowy. "Lion" -2 skondensował się, a jego waga spadła do siedemdziesięciu ton, co przy nowym silniku o mocy 1000 koni mechanicznych zapewniało dobre właściwości jezdne samochodu. Pancerz stał się jeszcze grubszy po bokach, osiągając 120 mm. Znacząco dodane, muszę powiedzieć "Lew" -2.
  Na niebie Niemcy w serii ME-262 mają reaktywny i wytrzymały pojazd z potężną bronią. Pojawił się także XE-162 - samolot łatwy w produkcji, tani, lekki, zwrotny, ale raczej trudny w pilotażu. Ten samochód nie miał stać się ludowym wojownikiem. Ale kilka asów się do niego przeniosło. Model ten okazał się szczególnie udany dla Huffmana, któremu udało się na nim zaliczyć tak szybko, że jako drugi po Marsylii przekroczył liczbę pięciuset zestrzelonych samolotów.
  Radzieccy piloci mieli teraz przewagę liczebną nad Niemcami. Pojawienie się Jak-3 zostało opóźnione w serii z powodu braku wysokiej jakości duraluminium, to samo dotyczy LA-7, który nie został jeszcze włączony do serii. Głównym myśliwcem był łatwy w produkcji Jak-9, który przegrywał z Niemcami. Sukcesem okazał się faszystowski samolot TA-152, ewolucja Focke-Wulfa, który nękał radzieckie samochody i masowo je powalał.
  Armia Czerwona miała ciężej... Tutaj Niemcy, używając dużych mas czołgów, przeszli do ofensywy w kierunku Stalingradu. Bitwy były krwawe. W odpowiedzi Stalin rozpoczął ofensywę w centrum, ale nie mógł przebić się przez wroga.
  Niemcy dominowali w powietrzu i mogli bombardować wojska radzieckie. A czołgi Armii Czerwonej zostały zaatakowane przez samoloty szturmowe. A działo się to w bardzo trudnych warunkach, przy braku pomocy ze strony aliantów. A naziści naciskali na siebie.
  Sytuację skomplikowało przystąpienie Turcji do wojny. Jeden z osmańskich generałów, przekupiony przez Niemców, wydał rozkaz ostrzału wojsk radzieckich na granicy i przejścia do ofensywy. I w ten sposób stawiają przywództwo Turcji przed faktem. W rezultacie otworzył się drugi front. I na Zakaukaziu wybuchła wielka wojna.
  Podczas bitew na niebie bombowiec odrzutowy Arado wykazał się dużą skutecznością, której rosyjscy piloci nie byli w stanie nawet dogonić. I to też wpłynęło na przebieg bitew.
  Niemcy dotarli do Stalingradu i tam utknęli. Ale z drugiej strony nadal byli w stanie przedrzeć się do Morza Kaspijskiego i odciąć Kaukaz drogą lądową. I to jest na pewno sukces.
  Stalin strasznie się denerwował... Jego Armia Czerwona przegrywała wojnę. Kaukaz był na skraju zagłady. Potrzebna była zdecydowana decyzja, a zdradziecki dyktator zaoferował Hitlerowi pokój. Co więcej, zgadzając się na oddanie całego Kaukazu i wytyczenie granicy wzdłuż linii Stalingradu, Astrachań. I dalej wzdłuż granicy zdobytej już przez Niemców, plus płacenie corocznej daniny - chleb, bawełna, olej i inne surowce. Ponadto Stalin poprosił o opuszczenie Leningradu do ZSRR i zniesienie blokady w zamian za duże terytoria w Karelii i dodatkowo w Murmańsku.
  Hitler zaakceptował te warunki, ale zażądał także Archangielska i granicy do Saratowa włącznie, a także dużych danin. Stalin zgodził się na to. I tak Niemcy odzyskali wszystkich jeńców wojennych i przyjęli Baku z ogromnymi rezerwami ropy.
  Wojna na wschodzie zakończyła się obiektywnie zwycięstwem Niemiec. O tym, co piszczał Goebbels.
  Ale w ZSRR mówiono o wielkim zwycięstwie i mądrości Stalina, któremu udało się utrzymać państwo sowieckie w niezwykle trudnych warunkach. Kiedy został opuszczony przez aliantów i musiał walczyć z całą Europą i połową Afryki.
  Hitler stanął teraz przed wyborem: ostatecznie zawrzeć pokój z Zachodem i przetrawić i tak już znaczne, kolosalne podboje, nie ustępujące imperium Czyngis-chana, albo kontynuować wojnę z Ameryką i Wielką Brytanią. Tym bardziej trzeba ratować Japonię.
  Alianci odrzucili ofertę Hitlera, aby zatrzymać wojnę z Japonią i zawrzeć pokój, pozostawiając to, co zostało już zdobyte. Tak więc w 1945 roku wojna została wznowiona z nową energią.
  Hitler rozpoczął ofensywę w trzech kierunkach. Z Kaukazu na Bliski Wschód, a następnie do Iranu i Indii. Z Egiptu w górę Nilu do Sudanu i dalej na południe. Z posiadłości francuskich w Kongo i dalej na południe do Republiki Południowej Afryki. A w RPA jest wielu białych pochodzenia niemieckiego, którzy czekają na uwolnienie. A wojska niemieckie się tam przemieszczają. Głównym problemem Hitlera jest konieczność pokonania wielu naturalnych przeszkód. A brytyjskie i amerykańskie oddziały Wehrmachtu nie są konkurentami.
  Zwłaszcza w czterdziestym piątym roku niemieccy projektanci w końcu stworzyli udany i doskonały czołg E-50.
  Jego podwozie okazało się bardzo przejezdne i dość lekkie, a do tego tanie w produkcji i łatwe w naprawie. Grubość pancerza była podobna do grubości "Tygrysa" -2, ale z dużymi nachyleniami płyt pancerza, co zwiększało przeżywalność. Wysokość zbiornika została zmniejszona do dwóch metrów ze względu na zagęszczenie układu układu. Silniki i skrzynia biegów znajdowały się razem i poprzecznie, a skrzynia biegów na samym silniku. E-50 był uzbrojony w szybkostrzelne działo kal. 88 mm z lufą o długości 100 EL, wystrzeliwujące dwanaście pocisków na minutę.
  Co najważniejsze, masa tego czołgu została zmniejszona do czterdziestu siedmiu ton, co wraz z silnikiem o mocy 1200 koni mechanicznych pozwoliło tej maszynie dosłownie latać.
  Całe wojsko od razu polubiło E-50 i woleli go od Pantery-2. Czołg ten nadal był modernizowany poprzez zainstalowanie działa kal. 88 mm, ale zaprzestano go na rzecz wydajniejszego E-50.
  Niemcy posuwali się w różnych kierunkach. A miejscowa ludność ich wspierała. Zwycięstwa następowały jedno po drugim. Brytyjczycy i Amerykanie byli słabsi pod względem liczebności i gorszej jakości żołnierzy, przez co beznadziejnie przegrali.
  W czterdziestym piątym roku Trzecia Rzesza przejęła kontrolę nad całą Afryką, Azją, w tym Indiami, aż po zdobytą przez Japończyków Birmę i Bliski Wschód.
  A na samą Wielką Brytanię rozpoczęła się ofensywa powietrzna. Niemieckie samoloty odrzutowe pokonały Brytyjczyków i Amerykanów ... A latem 1946 r. Przeprowadzono desant desantowy, który zakończył się sukcesem i Wielka Brytania upadła.
  A jesienią 1946 r. Zdobyto także Islandię.
  Wojna przeniosła się już do Stanów Zjednoczonych. I okazało się, że jest dość długi. Konieczność przeniesienia wojsk przez ocean oczywiście stwarzała problemy.
  A Ameryka opierała się długo i ciężko. Wojna z USA trwała jeszcze trzy lata, aż do zdobycia Waszyngtonu i podpisania przez Amerykę kapitulacji.
  Pierwsza faza II wojny światowej dobiegła końca. I wydaje się, że możesz cieszyć się światem.
  Ale Hitler zaatakował Japonię w 1955 roku. Chciał usunąć swojego ostatniego poważnego geopolitycznego konkurenta. Hitler zaatakował w swoje urodziny, 20 kwietnia. I to była ciekawa decyzja. W ZSRR władzę w większości przejął już Nikita Chruszczow. A Nikitka zaproponował Hitlerowi wspólną walkę.
  Hitler zgodził się, ale tylko w zamian za ZSRR mógł liczyć jedynie na powrót zajętego wcześniej przez Japończyków południowego Sachalinu i grzbietu kurylskiego oraz nieznaczne obniżenie daniny.
  A potem ZSRR przystąpił do wojny z Japonią. I znowu wszystko się rozbłysło. I oczywiście w lepszym wydaniu dla Rosji niż dotychczas. A zwycięstwa odniosła Armia Czerwona po długim okresie klęsk i hańby. I wreszcie można było zgłosić coś przyjemniejszego niż kolejny policzek, czy pokonana dywizja Armii Czerwonej.
  Ale oto Japonia, która nie radziła sobie tak dobrze podczas II wojny światowej jak Niemcy. I znacznie gorszy pod względem ekonomii i technologii broni, okazał się pokonany. Przyspieszyła jego klęskę i użycie przez nazistów broni nuklearnej, wraz ze zniszczeniem Kraju Kwitnącej Wiśni. Więc gwiazda samurajów zgasła.
  A Trzecia Rzesza zmiażdżyła pod sobą prawie cały świat... Pozostał tylko ZSRR, choć w okrojonej formie.
  A 20 kwietnia 1958 r. Rozpoczęła się ostatnia ofensywa Führera. Chciał położyć kres ostatniej, poważnej przeszkodzie do dominacji nad światem. I to jest poważny zamiar.
  Nikita Chruszczow jest u władzy w ZSRR. Którego prawie wszyscy uważają za wieśniaka i chama, który nawet nie stał blisko Stalina. I supermana i potwora Hitlera.
  A do Moskwy jest bardzo mało, a jej przeważające siły Wehrmachtu i piramidalne czołgi z pewnością ją zabiorą. Stosunek jest zbyt nierówny.
  Ale Hitler wciąż żyje... A sześciu młodych wojowników zdecydowało, że muszą go wykończyć.
  A 1 maja 1958 roku Oleg Rybachenko i jego zespół zaatakowali rezydencję Hitlera.
  I znowu nieśmiertelne dzieci ścinają nazistów mieczami i gwizdkami z ich nozdrzy i pępków. Rzucają granaty bosymi stopami.
  A dziewczyna ze szkarłatnych sutków wypluwa błyskawicę. A Hitler osobiście torturuje Malchish-Kibalchish. Chłopiec jest jednocześnie rozciągany na stojaku, kapie mu zimna woda na czubek głowy, jest bity gorącym drucianym batem po plecach, pięty smażone iskrą, przez ciało przepuszczany jest prąd. Bardzo brutalne połączenie tortur. A sam Hitler jest osobiście zaangażowany w tortury Malchish-Kibalchish.
  Ale Oleg Rybachenko przedziera się przez kordony i uderza głową magicznym mieczem Führerowi. Potem mówi:
  - Chwała komunizmowi!
  Margarita tnie katów i piszczy:
  - Chwała wielkim bohaterom!
  A bosymi stopami rzuci granat trocinowy o śmiercionośnej sile, który rozerwie masę Fritza.
  A Oleg Rybachenko zaczyna śpiewać, pisząc cały wiersz w biegu;
  Nadejdzie era, era komunizmu,
  Powiesimy dumnie rosyjską flagę...
  Przełammy wiarę w faszyzm,
  Damy Hitlerowi pięciocentówkę!
  
  Nasza wiara, wiara twardsza niż stal,
  A święty komunizm prowadzi...
  A dla nas wielki wódz Stalin,
  A my rośniemy i ani centymetra w dół!
  
  Za wielkość świętej Rosji,
  Co mogą pokonać hordy...
  Stalin jest naszą wielką misją,
  A rosyjski niedźwiedź jest ogromny!
  
  Jesteśmy wielkością wszechmocnej Różdżki,
  Czy Fritz może wygrać od razu...
  Za Ojczyznę szczęście i wolność -
  Życie jest kruche jak jedwab, znam nić!
  
  Nie jesteśmy przyzwyczajeni, wierzymy, że się boimy,
  Nasza siła, Rosjanie od wieków...
  Możemy walczyć bardzo mocno
  Będzie jasny sen o ojczyźnie!
  
  Z Moskwy do Leningradu
  Od tajgi po słoneczne morza...
  Na wojowników czeka wielka nagroda,
  Moja rozległa Ojczyzna!
  
  Będziemy cię chronić i rozwijać
  I wznieśmy sztandar ponad dachy...
  Dla naszej matki Rosji,
  I niech wróg dostanie szaszłyk!
  
  Walcz o wielkość Ojczyzny,
  Jak szalejący, płonący huragan...
  Wierzymy, że zawsze wiedzieliśmy jak walczyć,
  Chodźmy i uwierzmy oceanowi!
  
  Wszyscy możemy, wiem to na pewno
  Będziemy w stanie poprawnie pokonać Wehrmacht ...
  I z moim nieskalanym honorem,
  Zatrzymajmy to szaleństwo!
  
  Mamy zarówno Słońce, jak i kwazary,
  Najmądrzejszy car Rosji...
  Mocno uderzymy
  I taki rozkaz, rządzisz mądrze!
  
  Powiesimy Hitlera bawiącego się
  Pokonamy wszystkich faszystów na raz ...
  A majowe słońce będzie na zawsze
  A nad nami w złocie cherubin!
  
  Chłopcy, wiemy, że tacy porywający
  Zmiażdżymy każdą wierzącą hordę...
  A dziewczyny są boso w śniegu,
  I śmiej się w zaciekłej zamieci!
  
  Komunizm, uwierz, że świat jest piękny,
  To jest dobre dla dziewczyn nago w nim ...
  Na planecie zapanuje pokój i szczęście...
  I bazgrał dłutem na chłopcu!
  
  Jesteśmy takimi fajnymi wojownikami
  Pokonajmy smoka...
  Nawet jeśli Fritzowie nie są głupi,
  Niedźwiedź i tak rozedrze je wszystkie!
  
  Nie będziemy się bać Hitlera,
  Dziewczyna włoży bosą piętę w nos ...
  Führer po prostu stanie się klaunem,
  A przede wszystkim wiedzieć nie jest wystarczająco dojrzałe!
  
  A dziewczyny są boso
  Uwielbiają śnieg, łaskoczą po piętach...
  I w imię Matki Rosji,
  Jesteśmy w stanie złamać Fritza!
  
  Cóż, gdzie jesteście aspirujący faszyści,
  Chciałeś zdobyć Moskwę zimą...
  A teraz jęczysz z bólu,
  Dziewczyna wyprostowała włosy!
  
  Bosa pięta poruszyła się na nosie,
  Wygląda na to, że Führer umarł od razu...
  W końcu dziewczyny są boso w zaspach,
  I mają stal, kupę ciał!
  
  A dziewczyny gonią Fritza tak,
  Żeby te owce biegły na rzeź...
  Potrafią tak zaciekle walczyć
  Od razu widać Hitler kaput!
  
  Tutaj naziści słynnie pokonali
  I wkroczyli do pokonanego Berlina...
  A naziści wyraźnie ujawnili wojnę,
  I po prostu podbijamy wszechświat!
  
  Cóż, krótko mówiąc, Soda Force jest z nami,
  Rosjanin będzie rządził...
  Potęga Ojczyzny zmiażdżyła Wehrmacht,
  I nadszedł, poznaj wiek komunizmu!
  
  POMOC dla cara Aleksieja Najcichszego
  Tym razem trzeba było pomóc rosyjskiemu carowi Aleksiejowi Michajłowiczowi podczas trudnej wojny rosyjsko-polskiej, kiedy carska Rosja odbiła Smoleńsk wraz z pobliskimi ziemiami i połową Ukrainy, ale nie była w stanie utrzymać wyzwolonej już Białorusi i drugiej połowy zachodniej Ukrainy. Tak, a Szwecji nie dało się pokonać, mimo prywatnych sukcesów.
  Ale teraz Oleg Rybaczenko i Margarita Korszunowa odpierają polską ofensywę na Brześć, przejętą niedawno przez wojska rosyjskie. Pozycja Rosji jest trudna. Po śmierci Bohdana Chmielnickiego hetmani się zmieniają i muszą walczyć. A potem z północy nadciąga bardzo silna Szwecja. Posiada zarówno w krajach bałtyckich, jak iw Europie. Oczywiście Rosja przeżywa bardzo trudne chwile.
  Polacy, uzupełniwszy wojsko kosztem najemników, próbują odbić Białoruś. Brześć jest pierwszym miastem, które stanęło im na drodze. W prawdziwej historii wojskom Rzeczypospolitej udało się go zdobyć.
  Do miasta przybyli Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova. Bose dzieci spotykały się nieprzyjaźnie. Co prawda obaj nieśmiertelni wojownicy wyglądają na dwanaście lat jak na standardy XXI wieku, a jak na wiek XVII to nastolatkowie, a już potrafią walczyć na równi z dorosłymi. Ale mimo wszystko bose stopy w chłodne dni, Oleg tylko w szortach i Margarita w tunice budzą podejrzenie, że są kompletnymi obdartusami. Ponadto kobiety rzadko walczyły w tamtych czasach. Ale Margarita w odpowiedzi pokroiła jabłko na osiem kawałków w locie. A Oleg ma ogólnie szesnaście lat. Potem patrzyli na nich z wielkim szacunkiem. I nawet zaproponowali, że założą marokańskie buty. Ale nieśmiertelne dzieci odmówiły.
  Nadal nie zamarzają, a walka boso jest o wiele bardziej zręczna, a gołymi palcami u nóg można rzucać igły i domowej roboty granaty z trocin. Tak więc Brest otrzymał bardzo niezawodną i bojową parę. Rano było mroźno i dzieci zostawiały delikatne ślady stóp. Jednak mimo jesieni i zimnej pogoni nie tylko one obnosiły się z bosymi obcasami. Chłopcy poniżej piętnastego roku życia i młode kobiety również chodzili boso. Tylko ci, którzy mieli wąsy i brodę, nosili buty lub łykowe. Starsze kobiety również preferowały buty.
  Spośród dzieci podkuwano tylko dzieci osób szlachetnych, tylko kilka osób.
  Oleg i Margarita zajęli miejsce na ścianie razem z innymi nastolatkami, głównie chłopcami i tylko kilkoma dziewczynami. Ale dziewczyny też kręciły się koło kotłów.
  W tamtych czasach było dużo dzieci, a na wojnie z reguły pomagały dorosłym, zwłaszcza podczas oblężenia.
  Brześć był dobrze ufortyfikowany, z wysokimi i grubymi murami. Ale Polacy mają bardzo dużą armię, a najemników rekrutuje się z całej Europy, zwłaszcza wielu Niemców. W Brześciu nie ma zbyt wielu wojsk rosyjskich - część udała się na południe - by pacyfikować zbuntowanych hetmanów na Ukrainie. Inni udali się na północ, aby powstrzymać Szwedów. A także Krymski Chan nadlatuje z południa. Są też problemy z potężnymi Chinami na Dalekim Wschodzie.
  Ale na szczęście miejscowa ludność jest po stronie Rosji. Wielu zebrało się, by go bronić. Prawie wszystkie dzieci są miejscowe. Białoruscy chłopcy są prawie wszyscy jasnowłosi i pulchni. Przyjemnie wyglądające, jak zwykle, dzieci muszą ciągle się uśmiechać i śmiać. Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova są dziećmi tylko z wyglądu. Mają wiele lat. A w nowych ciałach spędzili już przyzwoitą ilość czasu w starych. I dlatego nie są tak wesołe i radosne jak prawdziwe dzieci. Ale żeby nie było widać, też się uśmiechają. Chociaż nastrój nie jest zbyt dobry. Pogoda jest ponura, mży paskudny drobny deszcz.
  Dzieci ciągle się ruszają, żeby się ogrzać. Niektórzy są boso, ale w kożuchach, co wygląda nienaturalnie. Chłopcy na ścianach, dziewczyny kręcą się i przynoszą drewno na opał, niektóre ciągną kule armatnie do armat. Broń jest tutaj. Ale mają też domowej roboty katapulty. Przygotowano dla nich garnki z żywicą, które zostaną podpalone podczas ataku. Miasto jest dobrze przygotowane do obrony, choć milicja nie jest zbyt dobrze uzbrojona. Wielu chłopów z okolicznych wsi zabierało ze sobą tylko widły i kosy.
  Udało im się zebrać plony i ograniczyć je, więc nie będą głodować. Chociaż oblężenie może się przeciągnąć.
  Oleg zauważył z westchnieniem:
  - Wydaje się, że oddałbym wszystko za godzinę grania na komputerze!
  Margarita zapytała ze śmiechem:
  - I nieśmiertelność też?
  Feldmarszałek zdecydowanie potrząsnął głową.
  - Nie ma nieśmiertelności! To nie ma ceny!
  Margarita zauważyła z westchnieniem:
  - To nie... No to po co teraz będziemy się bić i będzie fajniej.
  Nie było łatwo rozmawiać z miejscowymi chłopcami. Zbyt różny poziom kulturowy, czas i wiek. Oleg był lakoniczny. Ale kiedy zaproponowano mu walkę, chętnie się zgodził.
  Jej przeciwnik był zarówno starszy, jak i większy. Ale dla nieśmiertelnego dziecka to tylko przerośnięty łobuz.
  Oleg grał nawet dla publiczności, pozwalając wrogowi wymachiwać pięściami, podczas gdy on sam robił uniki, odchodząc w ostatniej chwili. Potem, kiedy feldmarszałek miał już tego dość, po prostu rzucił na siebie młodzieńczego, wysokiego mężczyznę. Rozbił się jednak, podskoczył i znowu Oleg go rzucił, ale tym razem mocniej. Teraz chłopiec-bohater podnosił się powoli i nie wstał od razu. Ale oczy nastolatka płonęły gniewem. Chwycił kołek w dłonie i rzucił się na Olega. Feldmarszałek uderzył go bosą piętą w podbródek. Zmęczony płataniem figli. Tym razem młody wojownik stracił przytomność na długi czas. Ale jego szczęka wytrzymała brutalny cios i nie pękła.
  Oleg skłonił się i zauważył:
  - Mówię ci stary - w końcu zmęczony, odpoczywaj!
  I śmiał się... Teraz poczuł się szczęśliwszy, a chmury się rozproszyły.
  A oto Polacy idą do szturmu. Król osobiście dowodzi armią. A potem zebrało się sto tysięcy wojowników, jak na standardy XVII wieku, ogromna armada.
  Oleg Rybachenko strzela z łuku. Przebija się przez polskiego oficera, natychmiast wyciąga łuk i strzela. Prowadzi ogień i Margarita Korshunova. Strzela też bardzo celnie. A co najważniejsze, nieśmiertelne dzieci strzelają bardzo szybko, nie dając wrogowi szansy na przeżycie ataku.
  Oleg Rybachenko, wysyłając strzałę, śpiewa po strzale:
  Będziemy dzielnie walczyć za Rosję,
  Rosyjski rycerz, nie może się bać!
  Chłopiec jest rzeczywiście chartem. I wybrał dla siebie specjalny łuk, taka cięciwa rzadko jest tym, co dorosły bohater ciągnie obiema rękami. A dzieci żartobliwie strzelają i oczywiście uderzają w Polaków już z odległości dwóch mil. I bardzo bolą. Jednak najemników, zwłaszcza Niemców, jest znacznie więcej niż Polaków.
  Oleg Rybachenko, strzelając do wrogów, pamiętał historię. Jak dobrze zaczęła się ta wojna dla Rosji. A przede wszystkim dzięki Bogdanowi Chmielnickiemu. Rosjanie pokonali Polaków i dotarli do starej granicy Rusi Kijowskiej. Ale teraz siły Rosji są rozproszone i niezwykle ważne jest utrzymanie Białorusi z niewielką liczbą żołnierzy.
  I tam poradzą sobie ze zbuntowanymi hetmanami i zwrócą się ku Warszawie. Albo wykończyć Szwedów. Które są mocne.
  Strzela Oleg Rybaczenko... Polacy już podbiegli pod mur i stawiają drabiny. Trzeba ich ciąć mieczami. Małgorzata z nim.
  Oleg krzyczy:
  - Poradzę sobie sam! I biegniesz tam, gdzie jest trudniej!
  Atak Polaków jest ostry. Chociaż miasto jest dobrze ufortyfikowane, a miejscowi Białorusini walczą razem z Rosjanami.
  Najważniejsze, że wróg jest liczniejszy, przeciwko milicji z kosami i rogami. Ale potem wysokie mury i bohaterstwo ludzi.
  Oleg Rybaczenko prowadzi młyn z mieczami, ścinając pięciu Polaków i mówi:
  - Za nasze zwycięstwo!
  A chłopiec rzuca igły bosymi stopami. Wzięło go więc kilkunastu Polaków i umarło.
  Chłopiec terminatora dalej tnie Polaków i śpiewa:
  - Chwała ideom wielkiej Rosji,
  Podbijemy grając cały świat...
  Gwiazdy jak perły posypały okładkę,
  Svarog będzie moim idolem!
  Walczący dzieciak i bardzo wojowniczy. A jeśli tnie, to tnie z desperacką siłą.
  Margarita jest też fajną dziewczyną. Otrzymała nieśmiertelność i teraz ją spełnia. A gołymi palcami dziecięcych stóp rzuca bardzo śmiercionośne igły. I uderza przeciwników na śmierć.
  I tak wielu chłopców i dziewczynek położyło się na wrogach. Tak robią supermeni.
  Oleg Rybachenko ponownie rzuca igłami bosymi stopami. Ta broń jest kompaktowa i bardzo skuteczna. Możesz zrobić dużo igieł, a duża torba wystarczy dla całej armii. Ogólnie kompakt jest bardziej wydajny.
  W jednym z równoległych światów projektant Trzeciej Rzeszy umieścił tylko silnik i skrzynię biegów razem i poprzecznie, w wyniku czego Pantera stała się znacznie niższa w sylwetce, plus wąska, mała wieża. A jej zbroja i uzbrojenie, z silnikiem o mocy 650 koni mechanicznych, mieściły zaledwie trzydzieści ton i wysokość dwóch metrów.
  I ta "Pantera" stała się wielkim hemoroidem dla Armii Czerwonej. Nawet Fritz byli w stanie wygrać na Kursk Bulge. A wojna trwała długo. Nawet za długo.
  Dopiero po śmierci Stalina w marcu 1953 r. Rozpoczęły się ostatecznie negocjacje pokojowe... Ale wojna trwała dalej, złapana i pozycyjna. Pokój został ostatecznie zawarty dopiero po śmierci Hitlera w grudniu 1957 roku. Wzdłuż której przebiegała granica wzdłuż Dniepru, a Białoruś, kraje bałtyckie, prawobrzeżna Ukraina, Mołdawia i część Karelii weszły w skład III Rzeszy i jej satelitów. Po śmierci Hitlera do władzy doszedł Schellenberg, zastępując Himmlera, a Niemcy zaczęły prowadzić bardziej umiarkowaną politykę. Jednak system jednopartyjny został zachowany, podobnie jak rola Niemców jako narodu rdzenia w Europie i częściowo w Afryce.
  Hitler przeszedł do historii jako wielki, choć nikczemny. W tym wszechświecie siły desantowe upadłych nie odeszły. Był tylko projektant bardziej utalentowany niż Porsche, któremu udało się otworzyć. Był w prawdziwej historii, ale pozostał na uboczu. Udało się jednak opracować doskonały czołg E-50 z pancerzem Tygrysa-2 i mocniejszym uzbrojeniem, ważący czterdzieści siedem ton. Ale ten samochód nigdy nie był wykonany z metalu.
  A potem polecono mu zrobić "Panterę". I taka katastrofa wyszła.
  Oleg Rybachenko tnie Polaków i zamienia ich w krwawą kupę. I kroi sałatkę mięsną.
  W tym samym czasie chłopiec śpiewa:
  - Chwała Rosji na wieki wieków,
  Walczyć będziemy dzielnie za Ojczyznę....
  I nie potrzebujemy głupich zbędnych słów,
  Nie jesteśmy głupi - upadliśmy i wyżymaliśmy się!
  Margarita Korshunova w innym miejscu ścina Polaków i śpiewa, piszcząc i obnażając zęby:
  - Rosyjski wojownik nie boi się śmierci,
  Nie boimy się śmierci na polu bitwy...
  Będziemy walczyć za Świętą Ojczyznę,
  I wiem, że na pewno wygram!
  Nieśmiertelne dzieci walczą w taki sposób, że nikt nie jest w stanie ich powstrzymać ani zmiażdżyć.
  Polacy ponoszą pewne straty i rosną kopce trupów. Rosną jak góry.
  Oleg Rybachenko walczy, a jednocześnie pamięta...
  Przeprowadzili jedną ciekawą misję za czasów Piotra Wielkiego. Podczas wojny z Turkami ich szóstka rozproszyła armię sułtana. W rezultacie Piotrowi Wielkiemu udało się przyłączyć do Rosji część terytorium, a nawet Krym. Przyspieszyło to rozwój Rosji i wiele zmieniło. W szczególności Piotr Wielki nie pił już tak dużo i żył dłużej niż w prawdziwej historii, po przeniesieniu tronu na swojego wnuka Piotra Drugiego. On z kolei również nie zachorował na ospę i był w stanie zapewnić stabilne rządy dynastii Romanowów.
  Bez zamachów stanu i konfliktów domowych Rosja podbiła więcej terytoriów niż w prawdziwej historii. A pod koniec XX wieku zaczął kontrolować cały świat. Więc wyszło świetnie.
  Oleg Rybachenko zauważył, że nawet niewielka interwencja może wiele zmienić. I teraz Polacy ponieśli ogromne straty i natarcie zostało odparte. Ale oczywiście to nie wystarczy.
  Potrzebne jest silniejsze rozwiązanie. A Oleg zasugerował, aby Małgorzata zrobiła wypad i zabiła lub schwytała polskiego króla.
  Małgorzata zauważyła:
  - Urzekanie jest lepsze niż zabijanie!
  Oleg nie jest do końca pewien:
  - Polska nie jest krajem autorytarnym. Polacy mogą dalej walczyć z pojmanym królem lub wybrać nowego!
  Margarita zachichotała i zauważyła:
  - Ale walka o tron ich podzieli i zagra na naszą korzyść!
  Oleg zgodził się:
  - W każdym razie łatwiej będzie nam walczyć bez króla!
  Dziewczyna skinęła głową.
  - A Polacy są trudniejsi!
  A teraz nieśmiertelne dzieci zeszły z muru, a ja ruszę w stronę obozu najemników i Polaków. Armia wciąż jest ogromna. W prawdziwej historii udało mu się odzyskać większość Białorusi. A reszta wróciła potem na mocy traktatu pokojowego z Polakami.
  Dzieci zobaczyły uśpiony obóz, wygaszone lub wciąż płonące ogniska, wiele koni pod strażą.
  Oleg Rybaczenko rzucił igłą bosą dziecięcą stopą, przebijając głowę wartownika i zapiszczał:
  - Chwała komunizmowi i caratowi!
  Margarita również rzuciła śmiercionośną igłę, przebiła wroga i zaćwierkała:
  - Chwała wielkości epoki!
  Nieśmiertelne dzieci poruszały się, omijając wrogów w obozie. Przede wszystkim trzeba zapełnić króla i dwóch hetmanów, a potem pójdzie już łatwiej.
  Bose stopy dzieci w milczeniu przechodzą nad przeciwnikami. Oto Namiot Wielkiego Króla. Hetman niedaleko. A chłopak i dziewczyna wytnijmy najemników i Polaków. Przyjęli to tak mocno iz taką dziką furią, jakby naprawdę byli nastawieni na zwycięstwo.
  Chłopak i dziewczyna siekali obydwoma magicznymi mieczami, które przecinały metal jak bibuła i wydłużały się na dziesiątki metrów. I działały niezwykle aktywnie, jakby obcinały włosy brzytwą.
  Margarita bosą stopą rzuciła tuzin cienkich igieł, kładąc swoich przeciwników i zaćwierkała:
  - A flaga zabłyśnie nad wszechświatem...
  Oleg Rybachenko, przecinając Polaków, agresywnie dodał:
  - Nie ma piękniejszego świętego kraju we wszechświecie!
  Margarita ponownie rzuciła bosą stopą tuzin cienkich igieł, waląc przeciwników na śmierć, i zapiszczała:
  - A jeśli to konieczne, umrzemy ponownie!
  Terminator, Oleg Rybachenko, tnąc wrogów, zauważył:
  - Zmartwychwstanie w Rodnoverye, naszej wierze!
  I walczyli z Polakami i osobistą strażą króla. Terminator był bardzo skuteczny. A potem dzieciak rzucił bosą stopą granat trocinowy i ryknął:
  - Chwała Ojczyźnie!
  I rozerwał na strzępy wielu Polaków i samego Króla Polski!
  Hetmana przecięła na pół Margarita Korszunowa. Dziewczyna zaćwierkała, szczerząc zęby:
  - Będę absolutnym mistrzem świata!
  Dzieci naprawdę wykazują najwyższe umiejętności w walce. Taka bitwa się rozegrała.
  Oleg Rybaczenko krzyczy na całe gardło po polsku:
  - Niemcy zabili króla! Pokonaj Fritza!
  Margarita już krzyczy po niemiecku:
  - Polacy nas zaatakowali, pokonali Polaków!
  A dziarska dziewczyna jest również chętna do walki. I tnie Polaków. A tymczasem zaczęła się potyczka. Niemcy, Polacy i inni najemnicy siekali i strzelali do siebie. Tutaj Małgorzata bosą stopą dziecka rzuciła bombę i rozdarła niemieckiego księcia. To zaostrzyło sytuację. A walka toczyła się coraz bardziej agresywnie.
  Doszło do wzajemnej masakry i eksterminacji. Zabijali się nawzajem, bez wątpienia i litości. Wojownicy ginęli tysiącami.
  Oleg Rybachenko i Margarita Magnitnaya pracowali z mieczami, jakby machali jak wachlarze. I przecinaj wrogów Rosji w dużych ilościach.
  Margarita bosą stopą rzucała igły, uderzała w Polaków i z uśmiechem deklarowała:
  - Mam super dziewczynę!
  Oleg Rybachenko również rzucał igłami gołymi palcami dziecięcych nóżek, uderzał przeciwników i piszczał:
  - Cóż, od śruby!
  I znowu dzieci zaczęły szarpać polskich żołnierzy i najemników, tak że dosłownie się wykrwawiali. A młodzi wojownicy zademonstrowali najwyższe umiejętności akrobacyjne i bojowe. Są naprawdę fajne.
  Oleg Rybaczenko, niszcząc wrogów Rosji, śpiewał:
  - I idą w morze, dzielni faceci!
  Margarita ponownie rzuciła igły bosą stopą i zapiszczała:
  - Element morza! Element morza!
  Wojowniczka, jak zwykle najwyższej klasy, jest wojowniczką. I nie zatrzymuj jej, nie wygrywaj.
  Oleg tnie polską armię i nagle gwiżdże. A tysiące wron mdlały, tłukąc w czaszki Polaków i najemników.
  Margarita również wzięła go i gwizdała, a także sprowadziła wrony na wrogów. Dostali zawałów serca i upadli jak zabite konie.
  Dziewczyna zagruchała:
  - Chwała naszej Ojczyźnie Rosji!
  I znowu jej bose stopy rzuciły śmiercionośny granat węglowy. I jak wybuchnie i zmiażdży wielu przeciwników.
  Margarita śpiewała, szczerząc zęby:
  - Chwała dzielnej Ojczyźnie,
  Żyjmy w komunizmie!
  A dziewczyna prowadziła mieczami wiatrak, przecinała masę przeciwników i piszczała na całe gardło:
  - Witaj święty komunizmie!
  A jej goły obcas uderzył w czoło niemieckiego księcia, rozbijając czaszkę przeciwnika.
  Małgorzata gruchała:
  - Ku chwale Ojczyzny, wolnej na wieki!
  A dziewczyna znowu weźmie i zagwiżdże na całe gardło... I całe hordy wron rzucą się na Polaków.
  I dosłownie przebijają się na wylot.
  Oleg Rybachenko skinął głową z aprobatą, tnąc Polaków mieczami jak młyn:
  - Jestem wielkim mistrzem świata!
  A potem gołymi palcami chłopca ponownie rzucił granat węglowy, rozrywając przeciwników.
  Chłopak rzeczywiście był bardzo przystojny i fajny. I przygwoździł wrogów Rosji bez litości.
  Margarita, miażdżąc wrogów, pisnęła:
  - Poślizg, poślizg gdzieś, poślizg mnie!
  A teraz dziewczyna, bosymi stopami, rzuci dar śmierci ze śmiertelną siłą.
  I rozerwać setkę Polaków. I ryczy na całe gardło:
  - Za świętą Rosję!
  A bosa pięta dziecka ulegnie teraźniejszości zniszczenia.
  Oleg Rybachenko kontynuował walkę, śpiewał:
  - Chwała ideom komunizmu! O życie i wolność!
  I bosą piętą chłopiec uległ darowi unicestwienia...
  W tym momencie rosyjscy żołnierze dokonali wypadu z Brześcia. I zaatakowali już bezkrwawą i odurzoną armię Polaków. Ci, którzy nie mogli wytrzymać miażdżącego ciosu, żołnierze rosyjscy uciekli.
  A potem Natasza, Zoja, Augustyn i Swietłana weszli do bitwy i zmiażdżmy obcą armię.
  W ten sposób czarownice zabrały Polaków.
  Natasha zamachnęła się swoimi mieczami. Bosą stopą rzuciła granat z zabójczą siłą, rozrywając żołnierzy. Wtedy dziewczyna zdarła stanik i ze szkarłatnego sutka, jak zabójcza błyskawica, miotała się.
  I ryk:
  - Chwała Ojczyźnie pod komunizmem!
  Zoya również tnie agresywnie. Zabierze go i poprowadzi młyn mieczami. Następnie bosymi stopami rzuci wybuchową paczuszkę śmierci z trocin. A potem weźmie malinowe sutki jak strzelał. I zniszczy dużą masę bojowników.
  A jak piszczy:
  - Chwała Ojczyźnie komunizmowi!
  Augustyn wykonał technikę "wachlarza" mieczami i odciął wielu Polaków. Następnie wystrzeliła błyskawicę z rubinowego sutka, piekąc cały batalion najemników. Następnie bosymi stopami rzuciła śmiertelną szarżę na wroga.
  A ona gruchała:
  - Za moje fajne zwycięstwa!
  Swietłana również odważnie tnie przeciwników. I prowadzi techniki walki, w tym żółwia z mieczami. A potem bosą piętą podda się wybuchowej przesyłce. A potem z sutków truskawek, jak uwolnić zniszczenie kapitału. I zmiażdżyć bandę Polaków.
  I ryk:
  - Mój święty komunizmie!
  Wojownik widziany z wielką stromością. I tnie wrogów jak drewno na opał siekierą. Niesamowite piękno.
  Cztery dziewczyny ścięły tę armię, jakby kultywator spulchnił ziemię.
  Oleg Rybachenko, walcząc z Polakami, przypomniał sobie jeszcze jedną strategię i alternatywne historie.
  W nim Napoleon Bonaparte odmówił marszu na Rosję. Powód - Aleksander I, bojąc się porażki, wysłał bogate dary, obietnicę wiecznej przyjaźni, a nawet zgodę nie tylko na wykonanie blokady kontynentalnej, ale nawet na przesłanie Francji dużej ilości chleba, konopi i masła za darmo .
  Napoleon, widząc, że nie ma powodu do inwazji, nieco ustąpił. Ponadto Aleksander I powiedział, że nie ma nic przeciwko, gdyby Francja zajęła Konstantynopol. Napoleonowi to odpowiadało.
  Bonaparte rozpoczął kampanię przeciwko Turcji. Najwyraźniej nie jest to dla niego rywal. Francuzom bardziej przeszkadzał ukształtowanie terenu, rozciągnięcie łączności i wszy niż wojskom tureckim, zwłaszcza że armii rosyjskiej udało się zmiażdżyć prawie wszystkie jednostki gotowe do walki.
  Napoleon wkroczył do Konstantynopola, czy Turcy do Stambułu. A potem zrobił kilka kampanii, podbijając Imperium Osmańskie. Łącznie z ponowną okupacją Egiptu. A potem kontynuujemy podróż przez Afrykę Północną. I na Bliskim Wschodzie. I tak w górę Nilu do Sudanu i podbijania coraz większego terytorium.
  Ale zajęło to trochę czasu, a kampanię przeciwko Rosji wciąż odkładano i odkładano.
  Aż do śmierci Aleksandra I w 1825 r. Próba zamachu stanu dokonana przez dekabrystów była powodem rozpoczęcia inwazji przez Napoleona. Napoleon nie został otruty arszenikiem i nadal był silny. Miał już trzech synów, a dynastia się umocniła.
  Rosja pod rządami Mikołaja II nie była gotowa do wojny. Wielu dowódców jest już w grobie. A ludzie są niezadowoleni z autokracji. A wojska Napoleona są liczniejsze.
  A po kilku nieudanych bitwach o Rosję Napoleon zajął Moskwę i zbliżył się do Petersburga ...
  A potem Rosja została oczywiście uratowana przed okupacją przez lądowanie poległych. A Oleg Rybachenko wraz z dziewczynami to bardzo odważne i silne czarownice.
  Napoleon został pobity, uciekł z Rosji. Ale jego imperium nie upadło. Od wybuchu powstania chłopskiego w Rosji, wywołanego zniesieniem pańszczyzny przez Napoleona.
  I kiedy był stłumiony, nie pojechali do Europy. Ostatecznie pańszczyzna musiała zostać zniesiona w Rosji.
  Co stało się dalej, Oleg Rybachenko nie patrzył. W każdym razie zwycięstwo jest wygrane.
  A teraz pokonali Polaków i wypędzili ich z Brześcia. Wielka wygrana!
  Ale to nie wystarczy. Główne zagrożenie pochodzi od Szwedów. A wojska rosyjskie zamierzają właśnie oblegać Rygę.
  Oleg Rybaczenko i Margarita Korszunowa uciekają do armii rosyjskiej. Ich bose pięty, gdy migoczą.
  Margarita zauważyła z uśmiechem:
  - Ty i ja jesteśmy wiecznymi dziećmi... To takie romantyczne!
  Oleg zgodził się z tym:
  - Tak, bardzo romantycznie. Rzeczywiście, jako chłopiec od razu poczułem w sobie przypływ energii i radości. Młode ciało, a nawet superman. I czujesz, że nie masz zmartwień i problemów!
  Margarita podskoczyła wyżej, bosą piętą powaliła wybrzuszenie i zauważyła:
  - To nie jest problem!
  Oleg zauważył biegnąc dalej:
  - To jest dobre, kiedy jesteś chłopcem w ciele. Możesz wyrzucić z siebie dowolny żart, każdą wulgarność, absolutnie każdą głupotę, a wszyscy będą się po prostu śmiać. I nikt nie pomyśli, że jesteś głupcem.
  Margarita zachichotała i zauważyła:
  - Być może... Chociaż bycie wieczną dziewczyną jest denerwujące. Łatwiej jest chłopcu, ale nie mnie!
  Oleg zaśmiał się i zauważył:
  - No nic, jesteśmy nieśmiertelni. Prędzej czy później dożyjemy przyszłości i nauczymy się tam zmieniać nasze ciała!
  Margarita zgodziła się z tym:
  - Uczmy się. I mężczyzna może stać się kobietą, a kobieta może stać się mężczyzną!
  Oleg potwierdził:
  - I nie będzie problemów z mniejszościami seksualnymi!
  Po drodze nieśmiertelne dzieci natknęły się na szwedzki oddział. Chłopiec i dziewczyna porąbali je bez większych ceremonii. To było niezwykle łatwe.
  I biegli dalej.
  Nieśmiertelne dzieci pędzą, błyskając bosymi, okrągłymi obcasami. I znowu rozmawiają.
  Notatki Terminatora Boya:
  - Tu w filmie "Góral" był też epizod z uzyskaniem nieśmiertelności. I z pewnością fajnie jest żyć pięćset lat. Niektórzy żyją dłużej...
  Margarita Magnitnaya zauważyła ze śmiechem:
  - A jak to przeciąża psychikę? Pamięć wielu wieków!
  Oleg Rybaczenko zaśmiał się i zauważył:
  - Przeładowania... Kapitalnie zaiste! Ale jeśli jesteś w ciele dziecka, postrzegasz wszystko o wiele łatwiej!
  Margarita ze śmiechem zauważyła:
  - Tutaj zabijasz tak wielu ludzi i odbierasz to jak grę komputerową. Bez bólu, bez szoku, bez wstydu!
  Oleg zachichotał i zauważył, chichocząc:
  - Tak, rzeczywiście, moje bose, dziecinne stopy uderzają w kałuże krwi, a to jest dobre i zabawne!
  Chłopiec patrzył na wdzięczne ślady, które pozostawiły jego piękne stopy, na mróz. I należy zauważyć, że wygląda jak ozdoba. I jest dzieckiem od wielu lat. I to jest świetne. Cały czas dobry nastrój. Ciało Supermana wpływa na nastrój i mentalność wiecznego chłopca.
  Oleg Rybachenko podniósł i śpiewał, komponując w biegu;
  Planeta uznaje wielkość Rosji,
  A wrogowie padną razem na kolana...
  Z łatwością zbudujemy ogrom raju,
  Ku chwale ludu i wielkich pokoleń!
  
  Niech Ojczyzna będzie na zawsze zjednoczona,
  Świeci jak słońce nad światem Rosja ...
  Biczuj Cherubinów mieczami ze stali,
  A car Mikołaj jest jak wielki mesjasz!
  
  Uczynimy Ojczyznę, uwierz piękniejszą,
  Trójkolorowy maszt zabłyśnie nad światem...
  W końcu niebezpiecznie jest walczyć z Rosjanami,
  I to będzie wysoko cenione, uwierz mi, nie Kain!
  
  Oto nasze miecze, które błyszczą jak diament,
  Faszyści i inni zostaną zhakowani na śmierć podczas gry...
  A herby zabłysną jasnym złotem,
  Wszyscy razem, Rosjanie i Białorusini!
  
  W imię Ojczyzny, bezkresnego słońca,
  Jego jasne promienie latają nad światem...
  Wierzę, że Rosja zostanie ocalona od piekła,
  A Svarog stanie się największym idolem!
  
  Oto nasz kraj największy na świecie,
  I nie ma nikogo piękniejszego na całym świecie ...
  W imię bezkresnej, potężnej Rosji,
  Niech całe pokolenie rosyjskiego szczęścia!
  
  Wróg nie wie, że zostanie pokonany,
  Zostanie rozerwany rosyjskimi bagnetami...
  Wkrótce otworzymy dzikie widoki,
  A niebo i ziemia będą w dzielnej mocy!
  
  Nasz dwugłowy orzeł szybuje nad planetą,
  Cała droga wskazuje na chwałę wszechświata...
  Tutaj poznaj heroizm w śpiewanych wierszach,
  Wojownicy są niezmienni w swoich bitwach!
  
  Mamy zarówno Marię, jak i Ładę w wielkim poważaniu,
  Perun i Svarog, a Pan Jezus...
  Uwierz mi, przynosisz ludziom zbawienie ...
  Sakiewka, która była pusta, zostanie napełniona błogosławieństwami!
  
  W imieniu Rosji, piękna droga,
  Gdzie są perły śniegu, kryształowe szmaragdy ...
  Gdzie nasz Ukrainiec, Tatarzy i Rosjanie są zjednoczeni,
  A nerwy ludzi są jak lana stal!
  
  Krótko mówiąc, kiedy ściąliśmy smoczego prezydenta,
  W Rosji nadejdzie era wielkich carów...
  I będzie porządek, uwierz taki wspaniały nowy,
  Każdy, kto jest odważnym wróblem, będzie orłem!
  . ROZDZIAŁ 1
  Atak na Rygę miał decydujące znaczenie dla całej kompanii północnej. Natasza, Zoja, Augustina i Swietłana dołączyły do Olega Rybachenko i Margarity Korszunowej.
  I to było bardzo porywające.
  Oleg Rybachenko, nie zwracając uwagi na strzały - nie trafiają nieśmiertelnych, wspiął się na ścianę. Spędź młyn z mieczami.
  Ściął bandę Szwedów, a potem gołymi palcami dziecięcych nóżek rzucił morderczy prezent śmierci.
  Rozdarł grupę przeciwników i ryknął:
  - Chwała epoce komunizmu z królewską koroną!
  Po tym chłopiec terminator weźmie go i gwiżdże. A chmury wron spadną nad głowami wojowników Skandynawii.
  Margarita Korshunova tnie również żołnierzy Szwecji. I trzyma gramofon, odcinając wojowników Skandynawii. A bosą piętą dziewczyna posyła prezent zniszczenia, trafiając we wroga.
  Potem ryczy:
  - Chwała nowemu aryjskiemu komunizmowi!
  A dziewczyna wyjmie to z pępka, gdy wypuszcza piorun... Więc spłonie cała banda Szwedów.
  Wtedy dzieci zagwiżdżą chórem, a tysiące wron spadną na głowy Szwedów.
  Natasza, siekając przeciwników i rzucając igłami bosymi stopami, gruchała:
  - Chwała Wielkiej Rosji!
  A ze szkarłatnego sutka jak wypuścić śmiercionośną błyskawicę. I cały batalion Szwedów spłonie.
  Zoya, siekając wrogów i rzucając granaty bosymi stopami, syknęła:
  - Za wielkość Rosji!
  I z malinowego smoczka, jakby tryskało czymś bardzo śmiercionośnym. I zmiażdż przeciwników.
  Augustina również walczy, z niezwykłą agresywnością. Miażdży przeciwników, a z rubinowych sutków wysyła wyładowania śmiercionośnych błyskawic. A bosą piętą ulegnie wybuchowej paczce trocin, która rozdziera wrogów na strzępy.
  Następnie, jak mówi:
  - O komunizm w całym wszechświecie!
  A z pępka pojedzie piorun!
  To jest dziewczyna - dziewczyna dla wszystkich dziewczyn!
  Swietłana też walczy. I tnie wrogów obydwoma mieczami. Wydłużają się wraz z nią, jednym pociągnięciem kosią dziesiątki ludzi. I wtedy dziewczyna bosymi stopami rzuca kolejny, śmiercionośny dar śmierci i rozdziera przeciwników. I jak jej truskawkowe sutki uwolnią coś destrukcyjnego i niepowtarzalnego?
  Swietłana krzyczy:
  - Za aryjskie idee komunizmu!
  A z pępka jak wypuścić całą kaskadę zabójczych błyskawic. To jest dziewczyna - wszystkie dziewczyny, dziewczyny!
  Oleg Rybaczenko kontynuuje walkę. Chłopiec sieka mieczami, rzuca dyskami bosymi stopami i gwiżdże. Kruki, które otrzymały zawał serca, dokładnie nokautują przeciwników i nie dają najmniejszej szansy na zbawienie.
  A chłopiec śpiewa:
  - Uwielbiam twoje przestrzenie,
  Uwielbiam Twoje lasy i góry!
  Niebo i ziemia, i moja rola!
  Margarita, siekając Szwedów i bosymi stopami rzucając pakunki śmierci, i tnąc przeciwników, gadała:
  - Nad krajem świeci słońce...
  Uhonorowanie...
  Masz ojczysty kraj -
  Wszystko na świecie jest!
  I znowu dziewczyna zagwiżdże, a śmiercionośne dary zagłady spadną na wrogów.
  Oczywiście Ryga została zdobyta z łatwością. To też było całkiem fajne. Miasto zostało zdobyte niemal natychmiast.
  A carska Rosja Aleksieja Michajłowicza wygrała bez wysiłku. Ale wojna jeszcze się nie skończyła.
  Wojska rosyjskie muszą wybić Szwedów z innych krajów. Rosjanie zajęli Derpt na własną rękę, bez pomocy innych żołnierzy. Ale Revel jest znacznie poważniejszy iw tym przypadku Szwedzi pomagają mu drogą morską.
  Tak więc misja słynnej szóstki się nie skończyła. I ruszają na szturm na Revel.
  Oleg Rybaczenko pociął Szwedów mieczami. W tym samym czasie jego bose, dziecinne stopy rzucały prezenty śmierci, niszcząc wrogów Rosji. Fajny chłopak zauważył logicznie:
  - Dziwnie jest zabijać Szwedów. Dobrzy ludzie i dobrze prosperujący kraj!
  Margarita, siekając wojowników Skandynawii i dokonując sekcji wojowników, rzucając dyskami bosymi stopami, zauważyła:
  - Tak, to brzydko tak postępować ze Szwedami. W pewnym sensie przypomina to strategie historyczne. Istnieją dwa sposoby: walczyć lub zbudować raj na ziemi. W zależności od wyboru otrzymujesz misje. Jak mówią, w misji wojskowej zbudowanie raju będzie trudniejsze!
  Oleg Rybachenko, jedną falą wydłużonych mieczy ściął masę Szwedów i potrząsnął przecząco głową:
  - To inny sposób, żeby to powiedzieć. Zauważyłem, że w grze "Kleopatra", w misjach wojskowych z reguły nie ma problemów z piwem. A w czasach pokoju jęczmień można tylko transportować, a to stwarza problemy.
  Margarita trzymała gramofon, ścinając przeciwników i szczerząc zęby zaśpiewała:
  - Rzeki, morza, cieśniny... Ile szkód wyrządzają!
  Oleg Rybaczenko gołymi stopami rzucił wybuchową torebkę z trocinami i zaśpiewał:
  To nie piwo zabija ludzi! Woda zabija ludzi!
  Chłopiec terminator jest w rzeczywistości zabawny jak chłopiec z kreskówki o Conanie.
  I znów gwiżdże, spuszczając wrony na Szwedów.
  Natasza, siekając przeciwników i obnażając zęby, trzymając młyn, uśmiechnęła się agresywnie. Oto ona, co za wspaniały wojownik. A oto jej bose palce u stóp, gdy rzucają wybuchową paczkę śmiercionośnej siły, rozrywając wojowników Skandynawii na małe kawałki.
  Dziewczyna ze szkarłatnymi sutkami ześle piorun. Spal kilkuset Szwedów i mruczy o:
  - Nastanie era największego komunizmu!
  A potem, jak pokazuje język. To jest dziewczyna, najwyższa w niej klasa.
  Zoya ścina również wrogów. Nie daje im szansy. A motyl urządza przyjęcie z mieczami. Odcina przeciwników, przecina dziesiątki Szwedów. A potem bosymi palcami wystrzeli wybuchową paczkę trocin. Rozedrze wrogów i zaćwierka:
  - Chwała wielkiej Rosji carów i zwycięzców!
  A z malinowego smoczka uwolni dar śmierci i pulsar zniszczenia.
  Walczy tu także Augustine - wojownicza dziewczyna ekstraklasy. Tutaj weźmie go i bosą piętą wystrzeli groch z materiałami wybuchowymi we wroga. Rozerwij wrogów na strzępy.
  A potem z rubinowych sutków jak błyskawica. I spal wrogów doszczętnie.
  I krzycz na całe gardło:
  - Chwała Ojczyźnie komunizmu!
  Swietłana również walczy z wielkim entuzjazmem. I tnie wrogów dzikim szałem i wściekłością. I bosymi stopami rzuca granat z węglami, który rozdziera tłum Szwedów. A wtedy truskawkowe sutki uwolnią błyskawicę. I spalą batalion skandynawskich myśliwców. Oto dziewczyna, czysta czarownica i terminator.
  Swietłana śpiewała:
  - Jestem wielkim wojownikiem siedmiu mórz,
  I śpiewam niesamowicie - jak słowik!
  I śmiać się głośno.
  Revel spadł z hukiem.
  I Szwedzi zostali pokonani. Ale aby w końcu zdobyć przyczółek, konieczne jest również zajęcie Narwy i Wyborga.
  Oleg Rybachenko, Margarita Korshunova i zespół czarownic szturmują Narwę.
  I walczą jak prawdziwi bohaterowie. Nawet jeśli wyglądają jak dzieci. A czarownice wyglądają na około dwadzieścia lat, chociaż są już tak stare, że ludzie nie żyją tak długo.
  Oleg Rybachenko pociął Szwedów na murze techniką mątwy mieczami. Następnie bosymi stopami rzucił śmiercionośny granat, rozrywając Szwedów na strzępy. Po tym chłopiec zgodnie z tradycją zagwiżdże, powalając wrony na głowy żołnierzom Skandynawii.
  Oleg śpiewał:
  - I wrząca ciemność poleciała do krainy złych potworów!
  I chłopiec znów spędził cały młyn z mieczami. I tak miażdży przeciwników i dosłownie eksterminuje.
  Margarita jest również siekana jak olbrzym. Dziewczyna wymachiwała mieczami z pełną szybkością. A bosą piętą podda się darowi śmierci. I niszczy Szwedów bez litości i wątpliwości.
  Dziewczyna wzięła go i zaśpiewała:
  - Będzie rozbrykany komunizm, faszyzm zostanie natychmiast zniszczony!
  Oleg Rybachenko zorganizował przyjęcie samowarowe, siekając Szwedów i zauważył:
  - Zniszczony od razu faszyzm!
  Walka stawała się coraz bardziej nie do opanowania.
  Zwłaszcza, gdy Natasha zaczęła rzucać gwiazdami gołymi stopami, z których każda zniszczyła setki Szwedów naraz. I już, jeśli ze szkarłatnych sutków wybucha piorunem i pali przeciwników.
  Dziewczyna zagruchała:
  - Jestem najsilniejszy na świecie, zabiję wszystkich wrogów w toalecie!
  Zoya, strzelając do wroga, pisnęła:
  - Chwała komunizmowi!
  I gołymi palcami, jak wystrzelić śmiercionośny granat, najbardziej niszczycielską siłę.
  I jest super dziewczyną. Z szkarłatnego sutka wystrzeliwuje najdziksza i szalona błyskawica.
  Augustyn, ścinając Szwedów i rozcinając przeciwników, jęknął:
  - O zmianę na lepsze!
  I bosymi palcami, jak wystrzelić śmiercionośną wybuchową paczkę trocin. I rozrywać przeciwników.
  A po rubinowych sutkach, jak ustąpi wyładowanie niszczycielskiej błyskawicy i unicestwienie.
  Swietłana, miażdżąc wroga mieczami i ulegając granatowi bosą piętą, gruchała:
  - Za komunizm!
  A z truskawkowego sutka wypuści coś tak morderczego, że wszystkie diabły zachorują.
  Dziewczyny, muszę powiedzieć, próbowały z całej siły, a Narva upadła ...
  A Vyborg szturmuje, agresywna drużyna. Które i morze po kolana.
  Oleg Rybaczenko, tnąc Szwedów na murze miejskim, przypomniał AI, gdzie walczyły niemieckie czołgi serii E.
  Bieg historii nieco się tam zmienił, w związku z tym, że Rommel nieco wcześniej otrzymał posiłki i pełną władzę nad wojskami włoskimi i niemieckimi. I był w stanie zadać miażdżący cios wojskom amerykańskim w Algierii. Klęska Stanów Zjednoczonych była całkowita, do niewoli dostało się ponad sto pięćdziesiąt tysięcy żołnierzy. Roosevelt był tak zszokowany, że natychmiast zaproponował nazistom rozejm. Przyjęli to, oczywiście. Cóż, Churchill, co zrozumiałe, nie chciał walczyć bez Ameryki i również przerwał na chwilę ogień.
  Alianci zgodzili się na zamrożenie wojny, ale pod jednym warunkiem: Niemcy zamrozili ostateczne rozwiązanie kwestii żydowskiej.
  Hitler, potrzebując nowych sił, był gotów obiecać wszystko.
  Wojna na Zachodzie zamarła ... A naziści ponownie odłożyli ofensywę na Wybrzeżu Kurskim, aby w pełni obsadzić wszystkie dywizje czołgów i zdobyć Lwa, Mysz i Tygrysa -2 przed rozpoczęciem ofensywy.
  Brak bombardowań na zachodzie i podaż siły roboczej z francuskich, afrykańskich posiadłości wraz z ropą naftową umożliwiły znaczne zwiększenie produkcji broni.
  Ale najnowsze czołgi wymagały czasu. Podczas gdy Fritzowie ich zawracali, nadszedł sierpień i Stalin rozpoczął ofensywę. Naziści byli na to gotowi. Skoncentrowaliśmy znaczne siły w kierunku Orła, a jeszcze więcej w Charkowie. Udało się wykopać wiele rowów i fortyfikacji.
  Ponadto Pantery i Tygrysy wypuściły więcej niż w prawdziwej historii, aw defensywie są znacznie lepsze niż w ofensywie. Zwłaszcza Pantera, doskonały niszczyciel czołgów, strzelający piętnaście pocisków na minutę.
  I uderzenie trzydzieści cztery z dwóch kilometrów w czoło. Przed taką "Panterą" nie chowaj się...
  Ponadto Niemcom udało się mniej więcej przeprowadzić rozpoznanie i zdobyć plany ofensywy. Tak, w zasadzie, jak Rosjanie zaatakują i gdzie to jest oczywiste. Do Charkowa i Biełgorodu - w celu odzyskania Donbasu i na półce Oryol.
  Naziści sprowadzili dodatkowe siły z Francji i Bałkanów, zastępując je jednostkami włoskimi i bułgarskimi. I byli w stanie zebrać wystarczającą liczbę dywizji, aby zająć i walczyć w zwartej obronie.
  A późną jesienią zarówno "Maus", jak i "Lew", "Tygrys" -2 w końcu pojawili się na froncie. A także "Pantera" -2, jednak uproszczona, z tym samym działem, ale bardziej opancerzonym.
  Jednak nowe czołgi nie pokazały się szczególnie w warunkach zimowych. Szczególnie "Maus", który jest problematyczny w transporcie, a transport wiąże się z dużymi utrudnieniami. Tak, "Lion", samochód nie jest zbyt dobry. Co więcej, silnik o mocy ośmiuset koni mechanicznych jest raczej słaby jak na dziewięćdziesiąt ton. A z "Tygrysem" -2 problemy. Czołgi się psują, a jeśli jeżdżą trochę lepiej niż w prawdziwej historii, to tylko dzięki temu, że pierwiastków stopowych nie brakuje, a złoża boksytów na Ukrainie można wykorzystać.
  Nawiasem mówiąc, "Tygrys"-2, będąc metalem wyższej jakości, nie pękał tak często, jak w prawdziwej historii i był mocniejszy niż zbroja. I okazał się znacznie bardziej praktyczny niż "Lw". Nominalnie działo "Lwa" było mocniejsze na 105 milimetrów, w porównaniu z 88, przy mniej więcej tej samej prędkości wylotowej. Ale w praktyce nic to Niemcom nie dało. Tak więc dostanie się z dużej odległości do sowieckich trzydziestu czterech nadal nie jest zbyt realistyczne. Tak, a "Tygrys" -2 porażka z trzech i pół kilometra. Nie ma już sensu - nie dotrzesz tam, zwłaszcza jeśli wróg jest w ruchu.
  Czołg "Lew", ważący dziewięćdziesiąt ton, na "Tygrysie" -2 nie miał żadnych zalet w rezerwacji, z wyjątkiem tylko czoła wieży. Ale w praktyce 185 mm Tiger-2 wystarczy, a 240 mm Lion to przesada, przez co tylko wieża obraca się wolniej. A prędkość przy prawie identycznych silnikach jest znacznie niższa, a awarii jest więcej. A Myszy są dwa razy cięższe od Lwa i wymagają miedzianej transmisji, i tylko lepszego pancerza. 128-milimetrowe działo Myszy jest w praktyce jeszcze gorsze niż działo Tygrysa-2. Tak, mocniejszy, ale o mniejszej szybkostrzelności i zapasie pocisków. Tak, lepiej uderzają z dystansu, ale trudniej trafić.
  Jedynym plusem "Myszy" nie jest penetracja z boków, ale można ją zniszczyć z powietrza, a nawet taranować zwinną trzydziestką czwórką. Więc "Maus" się nie usprawiedliwił.
  Ale zimą Niemcom udało się uniknąć załamania frontów. W szczególności produkcja Pantery wzrosła do sześciuset pojazdów miesięcznie, a czołg ten otrzymał mocniejsze silniki i lepsze podwozie, dzięki czemu był w stanie zadowalająco walczyć zimą. Urósł również T-4, który w zmodernizowanej wersji przewyższył nawet T-34-76 i mógłby być dobrą pomocą. Lekkie działa samobieżne III Rzeszy były mocne. Niemieckie samoloty otrzymały bardzo skuteczną armatę lotniczą kal. 30 mm i przejęły Rosjan. Co najważniejsze, teraz Niemcy mają całe lotnictwo na froncie wschodnim i nie doświadczając problemów z bombardowaniem, dogonili ZSRR w produkcji samolotów. A uzbrojenie i prędkość Niemców być może będą lepsze. A asy mają więcej doświadczenia.
  Tak więc Armia Czerwona nie miała przewagi na niebie, a Niemcy umocnili się na lądzie.
  Hitler działał ostrożniej w obronie. A teraz naziści mogli mniej więcej związać koniec z końcem. Wojna stała się bardziej podobna do pierwszej wojny światowej. Co więcej, jeśli ktoś zaatakował, to Armia Czerwona. A Hitler próbował oszczędzać siły i tworzyć nowe dywizje z cudzoziemców i byłych obywateli radzieckich.
  Ponadto Fuhrer miał wielką nadzieję na cudowną broń i dlatego na razie powstrzymał się od poważnych działań ofensywnych. Niemcy pracowali nieco lepiej wywiadem. Było im jednak łatwiej niż w prawdziwej historii. Ponieważ Stalin jest dość uparty i zażądał zajęcia Orła i Charkowa. W prawdziwej historii zostali cofnięci w sierpniu i zaczęli być w innych kierunkach. A potem naziści stawiali opór, a Stalin uparcie domagał się spełnienia wcześniej zaplanowanego.
  Ułatwiło to Niemcom obronę. Orzeł stał się czymś w rodzaju Rżewa. Kiedy radzieckie dowództwo uparcie miotało się w pewnym momencie. A Niemcy, jak pokazała praktyka, kiedy są gotowi, mogą odeprzeć ofensywę. Co więcej, dzięki pokojowi na zachodzie Armia Czerwona ma niewielką przewagę siłową. A w powietrzu znów dominacja Luftwaffe. Który jest silniejszy zarówno pod względem liczby, jak i jakości.
  Nowe niemieckie działo kalibru 30 mm mogło jednym trafieniem zestrzelić radziecki samolot i wystrzelić sześćset pocisków na minutę. Oczywiście z taką mocą nie jest to łatwe dla radzieckiego pilota. I ilościowa przewaga szybko przeszła na stronę Niemców.
  A w czołgach naziści są silniejsi pod względem jakości i mocy, a pod względem ilości nie są dużo gorsi. Produkcja zbiorników szybko rośnie. A T-4 jest dobry zarówno pod względem ilości, jak i jakości, i jest zaawansowany technologicznie, więc nie wszyscy wycofują go z produkcji.
  Tak, Niemcom udało się utrzymać, tym razem zimę. Uniknęli katastrofy. Między innymi z powodu upartej chęci Stalina do ataku w tym samym miejscu.
  Ponadto ofensywa pod Leningradem nie była wystarczająco zaopatrzona w siły, a Niemcy byli w stanie ją odeprzeć. Armii Czerwonej nie udało się przedrzeć przez centrum.
  Wiosną Niemcy nadal byli w defensywie. Stalin naprawdę liczył na nowe czołgi - IS-2 i T-34-85. Byli potężniejsi niż wcześniej. "Pantera" -2, nie różni się zbytnio od prostej "Pantery" i jest produkowana w małych ilościach. Ale na tym czołgu zainstalowano nowe działo 88 milimetrów i mocniejszy silnik o mocy 900 koni mechanicznych.
  Teraz "Panther" dwa, ważące pięćdziesiąt trzy tony, otrzymał dobre właściwości jezdne i bardzo przyzwoity przedni pancerz. Nowa wąska wieża miała przednią grubość 150 mm. A czoło ciała ma 120 milimetrów. Wynikało to z dużych nachyleń arkuszy, porównywalnych z "Tygrysem" -2. Zmodernizowano również ostatni czołg. Zainstalowano w nim silnik o mocy 1000 koni mechanicznych, który dawał akceptowalne osiągi jazdy i zwiększoną niezawodność. "Pantera" -2, nawet przemianowana na "Pantera" -3. Ale Lew przetrwał najbardziej znaczącą modernizację. W nim rzeczywiście Porsche podjął rewolucyjną decyzję. Silnik i skrzynię biegów umieszczono w jednym bloku przed czołgiem, a wieżę przesunięto do tyłu.
  A "Lew" -2 stał się niższy w sylwetce dzięki oszczędnościom na wale ramy. Masa samochodu została wyraźnie zmniejszona. Zamiast armaty 105 mm zainstalowano działo 88 mm z lufą o długości 100 EL. A wieża została zwężona. A silnik stał się 1000 koni mechanicznych. Przedni pancerz pozostał ten sam: 150-milimetrowy kadłub, ale z dużym nachyleniem. Ale kredens wzrósł o jedną trzecią z 82 milimetrów do 125 ... Ale wręcz przeciwnie, waga czołgu spadła o dwadzieścia ton.
  Okazał się dobrze chronionym autem z boków i znakomitym autem z przodu, z przyzwoitymi osiągami.
  I rozwalmy ten czołg radzieckimi samochodami ...
  Plus niemieckie samoloty odrzutowe na niebie. Do czerwca na niebie latało ponad tysiąc ME-262. Dzięki lepszej jakości metalu samochody psuły się znacznie rzadziej niż w prawdziwej historii, pokazywały swoje najlepsze cechy. I szybkość, potężna broń i przeżywalność. ZSRR mógł uruchomić Jak-3 tylko w małych ilościach ze względu na brak duraluminium, a także w małych ilościach LA-7.
  Niemcy do tej pory utrzymywali, a nawet zwiększali swoją przewagę w powietrzu. TA-152 okazał się bardziej zaawansowany i skuteczny niż wielozadaniowy samolot Focke-Wulf. A Yu-488 okazał się najlepszym czterosilnikowym bombowcem na świecie. Ale były też maszyny odrzutowe z serii Arado.
  Tak, Armii Czerwonej nie można zazdrościć.
  Ale na razie Niemcy są nadal w defensywie. Hitler chce odbudować budowę czołgu dla serii E... A tutaj oczywiście przede wszystkim jest to czołg E-50. Führer chce, aby ta maszyna miała doskonałą ochronę ze wszystkich stron. A broń jest na wierzchu i wydajność jazdy. I chociaż takiego czołgu nie ma, nie ma sensu atakować.
  Więc podczas gdy Fritz jest w defensywie. Latem Stalin nakazał posuwać się w kierunku Smoleńska. Zacięte walki przeciągnęły się do późnej jesieni, Armia Czerwona była w stanie przejść zaledwie piętnaście kilometrów. Stalin był wściekły. Próba natarcia na południe w sierpniu również się nie powiodła. Zimą wojska radzieckie ponownie próbowały sił Niemców, ale nie udało im się.
  A w maju 1945 r. naziści w końcu zaczęli atakować samych siebie... Ale i oni nie odnieśli sukcesu. Tylko nieznacznie wcisnęli się w pozycje Armii Czerwonej...
  Rozpoczęła się era pozycyjnej wojny na wyniszczenie. Do marca 1953 r. linia frontu była nieaktywna. Ale po śmierci Stalina naziści ożywili się i rozpoczęli ofensywę na południowej flance. Aresztowanie Berii i walka o władzę doprowadziły do tego, że nazistom udało się zdobyć Kaukaz, sukcesowi sprzyjał również fakt, że Turcja również przystąpiła do wojny po ich stronie.
  W 1954 roku Wehrmacht próbował zaatakować Moskwę. Ale Armia Czerwona, używając samolotów odrzutowych i potężnej obrony, była w stanie odeprzeć ofensywę. W następnym roku, 1955, naziści chcieli ponownie zaatakować i rzucili wszystkie swoje siły... Ale znowu Armia Czerwona odparła ofensywę. Nadszedł też rok 1956. I znowu nazistowska ofensywa na Moskwę, odparta przez Armię Czerwoną.
  Hitler uparcie kontynuował wojnę. Ale 1 maja 1957 roku, w wieku sześćdziesięciu ośmiu lat, Fuhrer rozbił się podczas lotu samolotem. Brutalna katastrofa.
  Trzecia Rzesza wyszła z wojny.... Stany Zjednoczone i Wielka Brytania, mając broń nuklearną, postawiły obie strony w negocjacjach.
  Ostatecznie podpisano pokój. Niemcy dostali to, co udało im się zdobyć... A ZSRR wiele stracił... Chruszczow przejął władzę w ZSRR po Stalinie. Ale Szelepin doszedł do władzy po nim. A korzystając z faktu, że w III Rzeszy wybuchła wojna domowa, w tym z udziałem potomków Hitlera, Szelepin rozpoczął bitwę odwetową.
  Brał w tym udział Oleg Rybachenko i zespół czarownic, ale to już inna historia. I oczywiście Trzecia Rzesza została zmiażdżona na strzępy.
  Jak Wyborg też tu został zabrany... Po czym nastąpiła ostateczna bitwa ze Szwedami, w której brał również udział ich król.
  Oleg Rybaczenko i Margarita Korszunowa cięli mieczami i rzucali granaty bosymi stopami.
  Chłopak, mijając swój ulubiony wiatrak z mieczami, mruknął:
  - O komunizm na całej planecie!
  Dziewczyna zrobiła też motyla z mieczami i potwierdziła:
  - Że Lenin miał rację, wiedzą nawet dzieci!
  Natasha i jej zespół zrobili to samo. I używały gołych, wyrzeźbionych nóg i uderzały piorunami ze swoich szkarłatnych sutków. Te dziewczyny są bardzo walczące i bardzo fajne.
  Natasza nawet zauważyła:
  - W piekle wszyscy są źli... Tylko bez piekła jest nudno!
  A dziewczyna z pępka brzmi jak puls.
  A potem cała szóstka jak gwizdać.
  A tysiące wron spadają na Szwedów, tłukąc ich po głowach i hełmach.
  Ale Oleg Rybachenko gołymi stopami rzucił kawałek antymaterii. I cały pułk wojsk szwedzkich został zniszczony, razem z królem, oczywiście.
  Kolejne głośne zwycięstwo rosyjskiej broni.
  I Szwecja wycofała się z wojny. Tak, rosyjscy żołnierze spacyfikowali hetmana. Teraz możesz jechać do Warszawy. I dalej do Krakowa.
  Oleg Rybachenko i jego zespół są oczywiście w czołówce. Teraz jest okazja, zwłaszcza gdy król zostaje zabity, aby osadzić na tronie rosyjskiego cara Aleksieja Michajłowicza.
  A armia rosyjska idzie do siebie, maszerując zwycięsko.
  Oleg Rybachenko śpiewał na całe gardło:
  - Chwała epoce komunizmu i rosyjskiemu caratowi!
  Małgorzata krzyknęła:
  - Chwała bohaterstwu!
  I tak chłopaki ruszyli na szturm na Warszawę, gdzie wojsko polskie schroniło się za wysokimi murami.
  Oleg Rybaczenko posiekał Polaków i posiekał ich na kawałki. A bosymi stopami rzucał granaty o śmiercionośnej sile.
  W tym samym czasie chłopak krzyknął:
  - Chwała epoce komunizmu, chwała wszystkim bohaterom!
  I jak chłopak terminator będzie gwizdał. I znowu wrony spadną na głowy Polaków.
  Margarita, rozcinanie przeciwników młynem i gołymi, dziecinnymi nogami, rzucanie wybuchowymi paczkami trocin i łamanie wrogów. A wojownik zapiszczał:
  - Chwała epoce caratu! I rosyjscy carowie komunizmu!
  Chłopiec i dziewczynka w bardzo wojowniczy sposób szturmowali Warszawę.
  A teraz Natasha walczy z całą swoją szaleńczą i wściekłą siłą. A jej szkarłatne sutki wyrzucają kaskady błyskawic.
  A gołe, wyrzeźbione nogi ciskają z węgli granaty o kolosalnej sile. A dziewczyna ryczy:
  - O komunizm, komunizm, komunizm!
  A bosą piętą podda się darowi śmierci.
  Zoya też walczy, z nieopisaną furią. I jak weźmie fajny wiatrak. A gołymi palcami nóg śmiercionośnej siły wystrzeli granat, rozrywając przeciwników na strzępy. A potem z malinowych sutków ulegnie pulsarowi, spalając wroga.
  Cały pułk Polaków spłonął od potężnego prezentu wypuszczonego ze skrzyni.
  A oto Augustyn w zaciętej walce. Dziewczyna walczy jak pantera. A bosymi stopami rzuca śmiercionośny granat. A z rubinowych sutków wystrzeliwuje błyskawice. I uderzanie wrogów. I pali całe półki na raz, na miejscu.
  A jednak śpiewa:
  - Chwała Rosji! Wielka chwała!
  I znowu z pępka wzdycha jak pulsar i spali wszystkich.
  A oto walka i Swietłana. Jest dziewczyną bardzo bojowego kalibru i ma gwałtowne wybuchy. A teraz weźmie i gołymi stopami rzuci morderczy granat.
  A z truskawkowych sutków jak wyzwalać mordercze pulsary, kaskadową, kolosalną moc. I ryk:
  - Chwała Ojczyźnie komunizmu i caratu!
  A teraz Warszawa też upadła... Wojska rosyjskie zajmują Polskę i idą do Krakowa.
  Oleg Rybachenko i Margarita biorą udział w szturmie na to miasto. Tym razem są już bez Nataszy. Drużyna czarownic ma inną misję. Jednak tym razem walka nie trwała długo. I tak nieśmiertelne dzieci umieściły rosyjską flagę na centralnej wieży. Tak imponujące zwycięstwo.
  A dzieci chórem zaśpiewały:
  Kto jest najmądrzejszy na świecie
  Wielki Car Aleksiej!
  W ten sposób Rosja, która już przyzwoicie posunęła się na Syberię, zajęła i podbiła kraje bałtyckie i Polskę.
  Cóż, to już są przyzwoite ujęcia. Powstania Stenki Razina nie było. A carska Rosja walczyła także z Turcją pod Aleksiejem Michajłowiczem.
  A potem wyróżnili się Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova... Walczyli z całym heroizmem i doskonałą wytrzymałością.
  I znowu gołymi stopami rzucali granaty i gwizdali, zrzucając ptaki na głowy Turków. Zarówno chłopiec, jak i dziewczynka pokazali swoje supermoce.
  Tacy byli wspaniałymi wojownikami, że najwyższej klasy i po prostu super.
  Turcja została pokonana na Bałkanach i oddała Krym i wiele innych ziem Rosji.
  W środku walki Natasha przybyła ponownie i jej przyjaciółki czarownice. I zorganizowali to dla Turków. Tak wielu z nich zginęło, a tak wielu zostało kalekami.
  Natasha wystrzeliła błyskawicę ze swojego szkarłatnego sutka. Spalił całą dywizję turecką.
  A potem Zoya również wystrzeliła pulsara ze szkarłatnego sutka i zalała i spalił tuzin tureckich statków naraz.
  Augustina z rubinowych sutków lupanula. I zwrócił kilkanaście statków Imperium Osmańskiego, w tym okręt flagowy.
  Svetlana też z truskawkowych sutków dziurkowanych elementami destrukcyjnymi. Zniszczył wielu przeciwników. I zaćwierkał:
  - Za królewskie i największe imperium!
  Więc Konstantynopol został zdobyty. Imperium Osmańskie upadło. A teraz Rosja mogła ją podbić bez pomocy upadłych.
  Tak, a Piotr Wielki, syn Aleksieja Michajłowicza, też trzeba dać, przynajmniej coś zrobić.
  Oleg Rybachenko i jego zespół wrócili z wielkim triumfem.
  
  Darth Vader i Trzecia Rzesza
  Darth Vader unosił się nad terytorium Wielkiej Brytanii w bojowym statku kosmicznym. Natychmiast spadły na niego angielskie samoloty. Bojowy statek gwiezdny przywitał ich ogniem z działek laserowych. To okręt flagowy, imponująca moc. Jego sterowane komputerowo działa były łatwo spalane przez brytyjskie myśliwce i bombowce. A brytyjskie działa przeciwlotnicze i działa różnych kalibrów nie mogły przebić stopowej zbroi kosmicznego pancernika. W końcu ten metal jest kilkaset razy mocniejszy niż tytan. A zbroi tej grubości nie da się zabrać nawet bombą atomową.
  Darth Vader rozkazał, niszcząc wszystkie pobliskie samoloty, zaatakować rządową dzielnicę Londynu.
  Churchill i cały jego rząd zostali zabici przez przepływ fali hiperplazmatycznej. Nie mieli szans. Żaden bunkier nie mógł tego uratować.
  Zginął także parlament.
  Darth Vader wychrypiał:
  "Niech się dokona zemsta Sithów!"
  I uderzył mechaniczną pięścią w panel. Potwór uderzył w Wielką Brytanię. Zmiażdżyła kraj, tylko dlatego, że odważyła się stawić opór.
  Co więcej, Darth Vader zrzucił bombę zagłady do oceanu, która podniosła dużą falę i zatopiła wiele statków brytyjskiej marynarki wojennej, które strzegły wybrzeża przed inwazją nazistów.
  A potem statek kosmiczny nabrał prędkości i ponownie wskoczył do swojego równoległego wszechświata, kontynuując zaciekłą wojnę z rebeliantami, którzy chcieli zmiażdżyć despotyzm kosmicznego imperium.
  Która z nich ma rację, imperium czy rebelianci, jest kwestią sporną. Może zjednoczona władza nad galaktyką jest lepsza niż chaos. Ale brutalne okrucieństwo imperium i sług Palpatine'a odwróciło serca od tej mocy.
  A teraz Wielka Brytania została ścięta, a inny drapieżnik, Trzecia Rzesza, korzystając z chaosu, wysadził wojska i zdobył Metropolię.
  Anglia, zszokowana uderzeniem kosmicznego okrętu flagowego, najwyraźniej wzięła go za tajną broń III Rzeszy, która skapitulowała niemal bez walki. Jego kolonie i dominium uznawały władzę Hitlera.
  Trzecia Rzesza otrzymała kolosalne zasoby, flotę i wojska kolonialne. I ogromne możliwości wojny, umieszczając swoje marionetki w Wielkiej Brytanii.
  Ale jak dotąd Hitler nie pojechał do ZSRR. Otrzymał w osobie Kanady, która uznała władzę III Rzeszy, przyczółek na kontynencie amerykańskim i postanowiła zagarnąć Stany Zjednoczone.
  Dlaczego nie ZSRR? Cóż, Rosja była już mniej więcej gotowa do wojny lądowej z dużą armią oraz wieloma czołgami i samolotami. W czterdziestym roku jest ich ponad dwadzieścia tysięcy. A Stany Zjednoczone mają tylko około pięciuset czołgów. I chociaż wielka wojna nie jest gotowa. Ale z jego potencjałem ekonomicznym przygotowanie się do wojny to tylko kwestia czasu.
  A Hitler postanowił nie dawać Ameryce czasu. I wykorzystując między innymi dywizje kanadyjskie i brytyjskie, razem z Japonią zaatakował Stany Zjednoczone.
  Tak więc ZSRR otrzymał tymczasowe odroczenie.
  Czterdziesty pierwszy rok był rokiem wojny z Ameryką. Jankesi oczywiście nie są gotowi, nie mają poważnych czołgów. Ale całkiem sporo broni strzeleckiej. I duża populacja i dość duża flota.
  Ale Niemcy, lepsi w technice i organizacji, posuwają się naprzód. Ich lotnictwo jest lepsze pod względem jakości i doświadczenia od Amerykanów. A dowództwo USA nie jest na równi. I ponosi klęskę za porażką. A jednak wojna trwała przez całe czterdzieste pierwsze lata przed upadkiem Waszyngtonu w grudniu.
  A potem przez jakiś czas agonia Stanów Zjednoczonych trwała aż do kapitulacji 20 kwietnia 1942 roku.
  W rezultacie Führer postanowił odłożyć inwazję na ZSRR na czterdziesty trzeci rok. Tak więc Stalin miał czas na przygotowanie się do wojny.
  Zrobiono coś jak w prawdziwej historii. W 1940 r. wprowadzono ośmiogodzinny dzień pracy i siedmiodniowy tydzień pracy. A także drakońskie środki za spóźnianie się do pracy.
  W pierwszej połowie czterdziestego pierwszego wyprodukowano ponad dwa tysiące czołgów i dużo samolotów. W kolosalnym tempie rosło wypuszczanie lotnictwa, które nie miało nawet wystarczającej liczby pilotów. W drugiej połowie czterdziestego pierwszego roku, w sierpniu, z linii montażowej zjechał pierwszy czołg KV-3. Maszyna ta była uzbrojona w armatę kal. 107 mm o początkowej prędkości pocisku 800 metrów na sekundę, dogodną do walki z dużymi czołgami. Ale sam samochód ważył sześćdziesiąt osiem ton, a jego właściwości jezdne były słabe. A skrzynia biegów ciągle się psuła.
  A we wrześniu spadł pierwszy KV-5, który ważył sto ton i był uzbrojony w dwa działa, a jego przedni pancerz miał 170 mm. Niemieckie czołgi nie mogły wówczas przebić takiej maszyny.
  W sumie w drugiej połowie czterdziestego pierwszego roku wyprodukowano około trzech i pół tysiąca wszystkich czołgów i prawie dwa i pół tysiąca najnowszych. Ale to nie wystarczyło, aby zakończyć wszystkie podziały.
  Stalin nakazuje wydłużyć dzień pracy do dziewięciu godzin dziennie. Jednocześnie rośnie produkcja technologii. Do końca czterdziestego pierwszego roku ZSRR miał już ponad trzydzieści dwa tysiące samolotów iz trudem można na nich zebrać pilotów.
  W pierwszej połowie czterdziestego drugiego roku produkcja sprzętu wzrosła jeszcze bardziej, do pięciu tysięcy czołgów w ciągu pół roku, z czego ponad trzy i pół tysiąca to najnowsze. KV-4 pojawił się również w najcięższej modyfikacji o masie 108 ton i grubości przedniego pancerza 180 mm. Co więcej, ZSRR nie ukrywał przed Niemcami obecności najnowszej technologii, aby prawdopodobnie naziści nie odważyli się zaatakować.
  Ale Fritz, wręcz przeciwnie, intensywnie rozwijał własne ciężkie systemy.
  Przede wszystkim oczywiście czołg Tiger. Maszyna ta w kilku wersjach została pokazana Führerowi w dniu jego urodzin 20 kwietnia 1942 roku.
  Czołg ten mógł mniej więcej walczyć z radzieckimi pojazdami serii KV. Chociaż dla cięższych opcji było to niewystarczające.
  Dlatego w Trzeciej Rzeszy pospiesznie opracowano Tiger-2 z armatą 88 mm i lufą o długości 71 EL, a specjalnie do walki z superciężkimi radzieckimi potworami, Lwem, z armatą 105 mm i lufa o długości 70 EL, zdolna przebić z dystansu nawet KV-5 i KV-4. Ten czołg potrzebował jednak nowego silnika o mocy co najmniej tysiąca koni mechanicznych. Aby mieć chociaż trochę mobilności.
  Stworzyli także Mausa, który najwyraźniej wspierał tradycję wagi ciężkiej. W tym samym czasie T-4 również przetrwał modernizację.
  Związek Radziecki zwiększył produkcję samochodów. Stalin lubił cięższe modele. Hitler domagał się również wzmocnienia produkcji "Panter". Ale ten czołg wciąż był rozwijany, a do wojny z ZSRR konieczne było poleganie na T-4 w zmodernizowanej wersji. Z długolufowym działem 75 mm 48 EL maszyna ta mogła walczyć z trzydziestoma czterema, a nawet KV-1 i KV-2, ale nie walczyła czołowo z cięższymi keveshki. Ale nie wszystkie czołgi można pokonać.
  Niemieckie lotnictwo było w najlepszej formie. A oni, korzystając z przejętych fabryk, produkowali go w ogromnych ilościach. Ponadto pojawiły się i były produkowane w dużych ilościach Yu-188, które miały najlepsze właściwości lotne i przenosiły duży ładunek bomb. Oprócz nich amerykańskie fabryki produkowały czterosilnikowe B-17 i angielskie Lancastery. Co było całkowicie przerażające. Niemcy mogli mieć przewagę w lotnictwie, a za sterami zostali postawieni Amerykanie, Brytyjczycy i inni Europejczycy. Chociaż w ZSRR wyprodukowano piętnaście tysięcy samolotów w czterdziestym drugim roku, Niemcy z kolei wybili trzydzieści pięć tysięcy w tym czasie. I byli w stanie dogonić ZSRR w lotnictwie. Należy zauważyć, że niemieckie pojazdy były również potężniejsze w uzbrojeniu.
  W pierwszej połowie czterdziestego trzeciego roku w III Rzeszy wyprodukowano około ośmiu i pół tysiąca najnowszych czołgów. W ZSRR jest ich około siedmiu tysięcy, z czego pięć i pół tysiąca to najnowsze - ciężkie i średnie. Ponadto III Rzesza wyprodukowała kolejne pięć tysięcy dział samobieżnych, w porównaniu z pięcioma setkami w ZSRR.
  Produkcja samochodów w III Rzeszy mogła być duża, ale konieczne było opanowanie głównego czołgu Panther i jego strawienie. Przede wszystkim wyprodukowano T-4 i Shermana. Ale Hitlerowi nie podobał się ostatni czołg. Führer chciał, aby produkowano tylko najnowsze czołgi Panther i Tiger, co wymagało trochę więcej czasu. W przyszłości planowano przejść na czołgi Panther-2 i Tiger-2 z działami 88 mm, a Lev-2 z gęstszym układem nie jest tak ciężki i lepiej chroniony. "Myszom" do początku wojny udało się wypuścić zaledwie kilkanaście. A Trzecia Rzesza nie jest całkiem gotowa.
  Ale ZSRR miał również problemy z serią KV, którą Stalin tak bardzo lubił. W pierwszej połowie czterdziestego trzeciego roku w serii pojawił się czołg KV-6. Ważył 250 ton, był nawet cięższy od Mausa i miał zamontowane dwa działa kal. 107 mm i 203 mm.
  To auto jednak pod względem osiągów i niezawodności jest zupełnie zerowe i szkoda na niego czasu straconego na nic. T-34-76 był najbardziej masywny, ale KV wszystkich typów wyprodukowano jeszcze więcej. KV-1, łatwy w produkcji i z grubym pancerzem, był atrakcyjny dla producentów. Chociaż w rzeczywistości był gorszy od trzydziestu czterech.
  Jednak pod względem ogólnej liczby czołgów ZSRR miał pewną przewagę. W lotnictwie Niemcy byli w stanie prześcignąć liczbę samolotów, zwłaszcza tych najnowszych. W artylerii Niemcy mieli pewną przewagę, ale mieli zbyt wiele zdobytej broni. W piechocie, ze względu na obce dywizje, przewaga jest miażdżąca, a wojska bardziej mobilne. Było mnóstwo samochodów, ciężarówek, motocykli. Tutaj w USA po prostu nie było problemów ze stemplowaniem.
  Poziom mobilności piechoty III Rzeszy jest o kilka rzędów wielkości wyższy niż radziecki i znacznie większy. ZSRR w zasadzie nie miał wystarczających zasobów ludzkich, aby stworzyć parytet dla III Rzeszy w piechocie. Do tego Japonia. Ma dużą populację i kolonie.
  Flota niemiecka jest oczywiście silniejsza niż radziecka, zwłaszcza biorąc pod uwagę zdobyte okręty. Do tego japońska moc.
  Tylko w pierwszym rzucie Hitler planował rzucić na ZSRR dwadzieścia milionów mobilnych piechurów. ZSRR zmobilizował około dwunastu i pół miliona, a część z nich była przeciwko Japonii iw wewnętrznych okręgach. Tak więc Trzecia Rzesza ma więcej niż podwójną przewagę. Co więcej, naziści nadal mogą mobilizować rezerwy, a ZSRR oczywiście będzie miał problemy z uzupełnieniem. W czołgach liczba na Zachodzie jest bliska. Ale w najnowszych samochodach Fritz ma przewagę. Lotnictwo Japonii i III Rzeszy jest zarówno silniejsze, jak i bardziej doświadczone. I więcej rezerw.
  Artyleria ZSRR jest dość silna, ale gorsza od wroga ... Poza tym Niemcy mają przewagę w działach samobieżnych.
  Ogólnie rzecz biorąc, proporcje sił są takie, że przy należytym prowadzeniu wojny Rosja Sowiecka może tylko przedłużać swoją agonię. Jeśli jest taka szansa, powtórz taktycznie. Ale Niemcy i Japończycy mają większe doświadczenie w dowodzeniu operacyjnym i umiejętnościach.
  Jakiś plus dla Stalina, że atak nie był nagły i udało mu się przeprowadzić powszechną mobilizację. Choćby jeszcze nie do końca, żeby nie zrujnować produkcji. Ponadto w ciągu dwóch dodatkowych lat udało im się ukończyć linię obrony Mołotowa i przywrócić linię Stalina. W jakiś sposób przygotowywali się do obrony, kopiąc fortyfikacje. Ale z drugiej strony żołnierze są szkoleni do samoobrony, niezbyt dużo. Chociaż ostatnio, biorąc pod uwagę siłę III Rzeszy, zaczęli uczyć więcej, jak bronić swoich, niż bić wroga na jego terytorium.
  W lotnictwie zwiększono również udział myśliwców. Zwłaszcza MIG-3 i Jak-1, które są bardziej zdolne do walki z bombowcami.
  Teraz mówimy więcej o obronie. Naziści są zbyt silni i obsypywanie ich kapeluszami jest nierealne. Tak, a ludzie nie są tacy głupi, rozumieją, jak silna jest Trzecia Rzesza wraz z Japończykami.
  W czterdziestym pierwszym roku nie ma nastroju jak w prawdziwej historii. Kopać rowy i fortyfikować.
  Kalkulacja opiera się na ścisłej obronie i obronie. Należy zauważyć, że oprócz wojsk III Rzeszy mobilizowały się także niemieckie satelity przeciwko ZSRR. W szczególności Turcja, która marzy o rewanżu za kolejne porażki oraz Hiszpania i Portugalia. Oczywiście Włochy, Rumunia, Węgry, Finlandia i Słowenia. A także w tym przypadku Jugosławia, która znalazła się pod III Rzeszą i nie musiała być podbijana. Grecja, Włochy i Niemcy schwytani. Ponadto podbito Szwecję, więc jej ruda była cenna dla III Rzeszy. Otóż obce dywizje w III Rzeszy, przemieszane z Niemcami.
  Wielu z nich to zagraniczni żołnierze, a dowódcami są Niemcy.
  Biorąc pod uwagę satelity, przewaga piechoty już w pierwszym rzucie była trzykrotna.
  Bułgaria również bierze udział w kampanii przeciwko ZSRR, ale bardziej na tyłach wojny z partyzantami.
  Niemcy zajęli także Szwajcarię w celu odebrania jej zasobów, zwłaszcza pieniędzy z depozytów.
  W ten sposób powstała kolosalna koalicja. A także Japonia z jej koloniami. Również siła. To prawda, że część wojsk Kraju Kwitnącej Wiśni nadal walczy w Chinach. Kraj został już w dużej mierze zdobyty, ale nie podbity.
  W każdym razie równowaga sił u Stalina jest znacznie gorsza... Ale wojny nie da się uniknąć.
  Hitler nie może tolerować komunistycznego imperium u swego boku. Jest tylko jedna wątpliwość - atakować teraz. Lub poczekaj kolejny rok, aż samoloty odrzutowe pojawią się w serii "Pantery" -2, masowo "Tygrysy" -2 i "Lew" -2. Samoloty odrzutowe są jeszcze dopiero w fazie testów, już latają. Ale niedokończone. Uruchomienie ich w serii zajmuje trochę czasu, ale są wystarczające zasoby. Tak, a piloci powinni być przygotowani.
  Najnowsze czołgi są również nadal zarażone chorobami wieku dziecięcego. Jest więc powód, aby odłożyć wojnę na kolejny rok. Co więcej, możesz uzyskać przewagę w tym czasie w liczbie czołgów.
  Powodem, oczywiście, było nie atakować przez kolejny rok. Ale Hitler nigdy nie był zbyt cierpliwy.
  ZSRR przepełnił trzeci plan pięcioletni, formalnie podwajając gospodarkę. A w czwartej pięciolatce chciałem znowu podwoić produkcję. Chociaż oczywiście sowieccy ekonomiści trochę oszukiwali co do tempa wzrostu gospodarczego.
  Ale Trzecia Rzesza się spieszyła.
  A 22 czerwca 1943 r. Rozpoczęła się Wielka Wojna Ojczyźniana. Już nie nagle, ale na dwa fronty dla ZSRR i przeciwko zasobom prawie całego świata. A Rosja ma tylko jednego sojusznika: Mongolię, gdzie nie ma nawet miliona ludzi.
  Japończycy właśnie uderzyli na Mongolię i zadali pierwszy cios.
  Szpony samurajskich armad czołgów poruszyły się.
  Niemcy również przeszli do ofensywy. Wpadliśmy na potężną obronę. Pantery okazały się zbyt wrażliwe z boków i często się psuły. T-4 też nie jest zbyt dobry na boki. Lepiej w praktyce pokazał się "Tygrys" i niezbyt liczny "Tygrys" -2. Ale "Lew", ważący dziewięćdziesiąt ton, często się psuł, chociaż był dobrze chroniony i miał potężną broń.
  Ale radzieckie KV często się psuły, zwłaszcza ciężkie. T-34-76 również nie jest czołgiem idealnym, łącznie z optyką. KV-2 do obrony ze swoją haubicą był słabo przystosowany.
  Walka była zacięta. Legie cudzoziemskie od samego początku ponosiły ogromne straty. Ale w powietrzu przewagę zdobyli Niemcy i Japończycy. Ich piloci mieli większe doświadczenie, a samoloty być może były mocniejsze i doskonalsze.
  I pokonali Armię Czerwoną...
  A wojnę można prowadzić bardzo skutecznie, jeśli dużo się bombarduje. A Trzecia Rzesza ma mnóstwo bombowców.
  Ale eksperymentalny model Panther-2 również bierze udział w bitwach.
  Jest rzucona w bitwie. Maszyna nie jest jeszcze całkowicie idealna, ale z potężnym działem 88 milimetrów o długości lufy 100 EL. Dobra ochrona czoła kadłuba: 100 mm pod kątem nachylenia czterdziestu pięciu stopni. Boki kadłuba są chronione najgorzej ze wszystkich 60 milimetrów. A tył budynku to 40, ale na zboczach. A boki są pochylone tam, gdzie to możliwe. Ale nadal ochrona jest niewystarczająca, ale mieści czterdzieści pięć. A wieża ma również pochyłe boki. Jej czoło ma 120 mm pod kątem, aw dużej masce pistolet ma 150 mm.
  I trzy karabiny maszynowe. Masa to za duże 55 ton, ale silnik o mocy 900 koni mechanicznych i osiągi jezdne są zadowalające.
  Samochodem jadą cztery dziewczyny: Gerda, Charlotte, Christina i Magda.
  Są w bikini i boso. Że w takim upale lata czterdziestego trzeciego roku jest to o wiele wygodniejsze.
  I strzelają do celów ... Złe dziewczyny z cechami moralnymi, ale są takie piękne.
  Gerda strzela bosymi stopami i mówi:
  - Wielkość kosmosu!
  I trafia w sowieckie działo.
  Następnie Charlotte strzela po kolei. Używa też bosych stóp. I trafia w radziecki czołg T-34. Uderzyła go też i zaśpiewała:
  -Jestem przebiegłym lisem i dużo wiem o życiu!
  Oto sowiecki KV-4 sapiąc przed siebie, samochód-potwór. Ale działo Panther-2 jest wyjątkowe, ma lufę o długości 100 EL i strasznie przebija pancerz. I nawet 180 mm przedniego pancerza może przebić. Ponadto czołgi KV mają pancerz bez kątów nachylenia.
  Tym razem z pomocą bosych stóp Christina strzela. I trafia z daleka w radziecki czołg. Niebezpiecznie jest pozwolić mu zbliżyć się do 107-milimetrowego działa i długiej lufy, może nawet przebić Panterę w czoło.
  Nawet próbowałem strzelać, ale Magda, naciskając gołymi palcami na pedały, z wdziękiem zmienia biegi.
  Tak, są tu dziewczyny, które nie pozwolą wrogowi oddychać.
  Gerda strzela ponownie, naciskając bosą piętą i bardzo celnie trafia w radzieckie działo, trafiając we wroga.
  I ryczy sam do siebie:
  - Chwała aryjskiemu słońcu!
  Charlotte, strzelając do wroga i robiąc to zręcznie, powtarza:
  - Chwała naszej partii!
  Christina, strzelając do wroga bosymi palcami, zauważa:
  - Aryjski komunizm na całej planecie!
  Magda oddała serię z karabinów maszynowych za pomocą gołych nóg. Skosiła masę żołnierzy radzieckich i gruchała:
  - Za największe odkrycia!
  Dziewczyny z pewnością nie należą do pozytywnych postaci. Na przykład wczoraj torturowano pioniera. Przystojny, jasnowłosy chłopak został rozebrany do koszuli i szortów oraz sandałów i powieszony na prowizorycznym wieszaku.
  Potem zaczęli bić chłopca gałązkami wierzby. I pobił wszystkie cztery piękności z wielką furią. Rozcięli chłopcu plecy, boki, nogi i brzuch wraz z klatką piersiową. Więc była krew.
  Następnie pionier został spryskany krwią na rany, z których krzyczał i wił się. Ale nawet to nie wystarczyło. Bose stopy chłopców położono na pokładzie i rozpalono ogień. Płomień lizał bose, okrągłe pięty chłopca. I ładnie pachniało spalenizną. Od szoku bólowego chłopiec od czasu do czasu tracił przytomność, ale został przywrócony do zmysłów.
  Tak, dziewczętom podobał się proces tortur. Na piersi pioniera spalili pięcioramienną gwiazdę.
  Bardzo okrutne stworzenia. Potem zaczęli biczować rozpalonym do czerwoności drutem, podgrzewając go na ogniu. Chłopak okazał się niezwykle wytrwały. A dziewczyny, kiedy znudziło im się torturowanie pioniera, banalnie położyły go na stosie mrówek. Żeby mrówki zjadły go żywcem.
  To bardzo agresywne stworzenia...
  A teraz giną radzieccy żołnierze...
  Gerda strzelała do radzieckiego działa samobieżnego bosymi stopami. Uderzył w samochód i zapiszczał:
  - Diabeł jest tutaj, diabeł jest tam!
  Charlotte uderzyła także w wojska radzieckie. Trafnie trafiłem wroga, zepsułem haubicę i potwierdziłem:
  - Życie jest jak sen, to kłamstwo!
  Christina również strzelała gołymi palcami swoich pełnych wdzięku nóg i krzyczała:
  Ale góry nie kłamią!
  Magda bazgrała też z karabinów maszynowych gołą nogą i wydawała:
  A bogowie nigdy nie kłamią!
  Cała czwórka pracowała tu na Ziemi od strony niemieckiej.
  Ale ze strony radzieckiej na KV-3 walczy ich własny zespół, w tym przypadku załoga Elizabeth.
  Ten czołg ma jedno działo, co trochę go poprawia. Samochód waży jak niemiecki "Tygrys" -2, a przedni pancerz ma 140 milimetrów. Ale bez kątów racjonalnego nachylenia, ale jak pudełko. Dlatego KV-3 nie jest tak dobrze chroniony jak niemiecki "Tygrys Królewski".
  Ale jego pistolet nie jest zły, z jego pomocą możesz strzelać do Niemców.
  A ich czołgi właśnie takie są.
  Elizabeth i reszta dziewczyn również są boso iw bikini, co jest praktyczne i wygodne.
  A bosymi palcami dziewczyna celuje w Panterę ze 107-milimetrowego działa.
  Oddaje strzał ... Czołg Hitlera, otrzymawszy ciężki pocisk, zapala się.
  Zabójcza radziecka broń, nie można powiedzieć, że jest słaba.
  Elżbieta mówi z uśmiechem:
  - Kolosalny komunizm!
  Ekaterina również strzela gołymi palcami stóp. To dziewczyna, którą wyróżnia wybuchowa mieszanka przemocy i piękna.
  Uderza w "Tygrysa" i mówi:
  - To naprawdę nasze marzenie, będzie piękno!
  Prowadzi ogień za pomocą bosych stóp i Eleny. Uderza w lekkie niemieckie działo samobieżne "Łowca" i piszczy:
  - Chwała epoce komunizmu i stalinizmu!
  A teraz Eufrazja również strzela do wroga. Robi to za pomocą bosych stóp i bardzo dokładnie. "Tygrys" -2 został trafiony, co jest prawie niemożliwe do wzięcia na czoło, a jego działo jest niebezpieczne. A wojownik mówi:
  - Nasi wrogowie nie mogą nas złamać...
  Tutaj możesz zobaczyć "Lwa" przed sobą. Jego działo jest bardziej niebezpieczne niż "Tygrys"-2 ze względu na większy kaliber. Przedni pancerz "Lwa", z grubsza porównywalny pod względem korpusu do "Króla Tygrysa", a czoło wieży jest jeszcze lepiej chronione przy grubości 240 mm.
  "Lew" jest nieco lepszy, a ochrona boków wynosi 100 milimetrów pod zboczami. Ten czołg jako całość mógłby być całkiem niezły, ale mniejsza szybkostrzelność działa i jego duża masa sprawiają, że nie jest on zbyt szybki. Chociaż prędkość przy silniku o mocy 1000 koni mechanicznych jest całkiem zadowalająca.
  Silnik KV-3 ma moc 850 koni mechanicznych. Na tej planecie jest lepszy niż przestarzały model Tiger-2.
  Elżbieta rozumie, że "Lwa" nie można przekłuć w czoło i proponuje dziewczętom:
  - Podejdźmy bliżej i na pokład!
  Efrasinya zauważyła poważnie:
  - On nas uderzy! Jego broń jest silna!
  Elena zasugerowała, tupiąc bosą piętą w metal:
  - A może spróbować odbić mu trąbę?
  Elżbieta wątpiła:
  - Z takiej odległości, tak dokładnie trafić?
  Catherine zachichotała i zauważyła:
  Wszystko jest niemożliwe...
  Elena zasugerowała:
  - Mam pomysł!
  W tym momencie Lew do nich strzelił. Pocisk przeleciał zaledwie dwa metry w lewo i spulchnił glebę.
  Elena zaśmiała się i zdjęła stanik. Jej szkarłatny sutek lśnił w słabym świetle czołgu. Jaki piękny biust ma ta dziewczyna. I tak dziewczyny celowały z pistoletu bosymi stopami. Gołe nogi dziewcząt wbijały pocisk. A potem truskawkowy sutek nagiej piersi pociągnął za spust.
  Pocisk wystrzelił i...
  Dziewczęta krzyknęły chórem:
  - To seks!
  Precyzyjna porażka w lufie potężnego czołgu "Lion". A Niemiec stracił swoją fenomenalną siłę.
  A dziewczyny się śmieją...
  Następny strzał oddała Ekaterina, i to również bardzo celnie. Jej celem był T-4. Czołg jest przestarzały, ale bardzo masywny. Chociaż raczej słaby, aby przebić się przez KV-3 - samochód z przyzwoitą ochroną przednią.
  Dziewczęta zaśpiewały chórem:
  - Nasza Ojczyzna jest silna - chroni świat!
  Takie tutaj miażdżące wszystkich wojowników. Zawierają najwyższy porządek i istotę rozwiązania problemów ZSRR.
  Niemieckie dziewczyny walczą na niebie. Albina i Alwina.
  Zestrzelili radzieckie samoloty. Dziewczyny są prawie nagie, w jednym bikini i boso. Działka powietrzne są skierowane na wroga.
  Albina powala sowiecki samochód i piszczy:
  - Naszym zdaniem szok!
  Alvina odcina też sowieckiego Jaka i dodaje:
  Na chwałę naszego imperium!
  A wojownicy kiedyś też walczyli i walczyli z wrogiem. I uwielbiają torturować ludzi.
  Tutaj członek Komsomołu był torturowany. Rozebrana i naga dziewczyna była bita batem. Następnie rozpalonym do czerwoności prętem przypalono bose stopy członka Komsomołu. I muszę powiedzieć, że im się podobało.
  Potem złamali dziewczynce palce u nóg. A najbardziej szykowną torturą jest podpalenie łona Wenus pochodnią. A dziewczyna straciła przytomność z szoku bólowego.
  Albina jednak i na tym się nie uspokoiła. Przyłożyła pochodnię do nagiej piersi dziewczyny. I smażyłem. Potem odcięła i zjadła delikatne mięso, wołając:
  - Jakie smaczne!
  Alvina usmażyła drugi sutek na ogniu i zauważyła:
  - Tak to jest świetne!
  A niemieckim dziewczynom bardzo się to podobało.
  Ale nie wszystkie stworzenia są takie. Tutaj Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova walczą na niebie z niemieckimi sępami.
  I pokazują swoje umiejętności i mądrość.
  Dziewczyny oczywiście walczą boso iw bikini. I przynieś dary śmierci wrogowi.
  I śpiewają sobie;
  - Chwała krajowi komunizmu,
  Lenin zainspirował nas do walki...
  Broken Ridge zna faszyzm
  Zbudujmy nowy świat!
  Anastazja strzeliła do wroga bosymi stopami, zestrzeliła niemiecki samolot i krzyknęła:
  - Za czerwony komunizm!
  Akulina Orłowa zręcznie uderzyła przeciwnika gołymi nogami, odciąła go i warknęła:
  - O zwycięstwo ducha rosyjskiego!
  A dziewczęta ryknęły chórem:
  - Za Ojczyznę i Stalina!
  To taka ciężka bitwa tocząca się na całym froncie.
  Niemcy są zdecydowanie silni. I poruszają się, choć powoli, z wielkimi obrażeniami.
  Dziewczyny walczą w piechocie...
  Pod Grodnem Alenka i jej zespół spotykają faszystowskie hordy.
  Komsomolska dziewczyna w samych majtkach.
  Tutaj Alenka strzela serią z karabinu maszynowego, odcinając nazistów i nokautując całą linię bojowników.
  Potem mówi:
  - Chwała Rosji!
  Anyuta również strzela do wroga. Robi to bardzo dobrze i wyraźnie. I wyciąć nazistów. Potem gołymi stopami rzuca granat, rozbijając czołg hitlerowców i piszczy:
  - Za świętą Ruś!
  Allah strzela także do wrogów. Robi to bardzo starannie. Bosą piętą rzuca prezent śmierci, robiąc to po mistrzowsku. Rudowłosy Fritz powala i piszczy:
  -Za erę komunizmu!
  Maria również strzela do wroga. Kosi nazistów, przez co jest niezwykle agresywny i piszczy:
  - Za Ruś, naszą matkę!
  I gołymi palcami stóp znów rzuci granat. Niemiecki czołg, otrzymawszy uszkodzenia, przewraca się ... A zestaw bojowy jest rozdarty.
  Marusya, miażdżąc nazistów. I bosymi piętami rzuciła całą masę granatów, rozdała:
  - Za wielką Ojczyznę!
  Takie tu dziewczyny, po prostu kolosalne wojowniczki. Więc wszyscy są eksterminowani z rzędu.
  Oto bojowa piątka. A ilu faszystów pret. A czarni wojownicy biorą udział w ofensywie. Muszę powiedzieć, że to niezwykle wojowniczy faceci.
  Ale ich Rosjanki kosą bez ceremonii.
  Piękny batalion, gdy wojownicy są prawie nadzy. I taki opalony, czekoladowy.
  A na niebie widać potężne niemieckie samochody Yu-288. Zrzucali bomby na pozycje sowieckie, miażdżąc wroga. I działają z wielkim zaangażowaniem.
  Eva, zrzucająca bomby, naciskająca na pedał bosy, okrągły obcas. Rzucanie prezentami w sowieckie miasta, ryki:
  - Trzecia Rzesza jest niezwyciężona!
  Agata zgodziła się na to, wypluwając dary zniszczenia:
  - Zerwaliśmy już wszystkich naszych wrogów!
  . ROZDZIAŁ 1
  Oddziałom niemieckim udało się jeszcze zdobyć Brześć i Grodno oraz odciąć występ białostocki. Posunęli się aż do Linii Stalina pod Mińskiem.
  Walka była zacięta. Na południu hitlerowcy otoczyli wojska radzieckie na półce lwowskiej.
  Armia Czerwona wycofała się do Żytomierza i Winnicy. Na południu Rumuni i Niemcy zbliżyli się do Odessy.
  Mołdawia została zdobyta. Na południu Turcy i Niemcy zajęli Batumi i otoczyli Erywań. Więc tutaj sytuacja jest trudna. Japończycy zajęli większość Mongolii i wbili się do Primorye. Dominują nad morzem. Wojska wylądowały na Kamczatce.
  Ogólnie rzecz biorąc, ZSRR musi walczyć z przeważającymi siłami. A wróg jest silny.
  Niemcy zbliżyli się do Murmańska, ale tam zostali zatrzymani. Finowie również zostali spowolnieni, ale byli w stanie odbić Wyborg. Sytuacja zrobiła się napięta.
  Ogólnie rzecz biorąc, faszyści nie osiągnęli jeszcze przytłaczającej większości i decydujących sukcesów.
  Ale wojna na wyniszczenie nie wróżyła dobrze ZSRR. Prawie cały świat był przeciwko niemu. Tutaj Argentyna, Brazylia, Wenezuela wypowiedziały wojnę ZSRR. Jak również Chile i kilka mniejszych krajów.
  Stalin znalazł się w pułapce...
  W sierpniu Niemcy przesunęli swoje uderzenie na północ i zdołali opanować prawie cały Bałtyk, z wyjątkiem Tallina, który bohatersko się bronił. Walki toczyły się w pobliżu Narwy. Ponadto naziści wpadli na linię obrony Pskowa. A potem udało im się zająć Psków na początku września ... Mińsk również był otoczony, ale walczył dzielnie w blokadzie. Niemcy posuwali się powoli, ale nieubłaganie.
  Winnica upadła... Na początku października miał zostać zdobyty Żytomierz, a Niemcy dotarli nad Dniepr. Okazało się, że jest na lądzie, Odessa odcięła się, ale nadal się trzymała.
  Do końca października Niemcy dotarli nad Berezynę i Dniepr. Kijów był atakowany. Nastąpiła chwilowa przerwa z powodu lawin błotnych ... Japończycy otoczyli Władywostok i desperacko próbowali go zdobyć.
  Rozpoczęła się prawdziwa wojna...
  Dziewczęta walczyły o Władywostok. Mimo, że jest już późna jesień i zimniej, wojownicy walczą boso iw bikini.
  I pokazują się bardzo fajnie ...
  Natasha jest tam, a jej bohaterstwo jest niesamowite.
  Dziewczyna strzela do Japończyków z karabinu maszynowego, a bosymi stopami rzuca granaty.
  Podczas gdy ona śpiewa:
  - Siły naszego wroga jeszcze nie znamy,
  Nie wykorzystali całej swojej mocy...
  Niemowlęta, kobiety są atakowane,
  I tak zabiję szakale!
  Zoya również rzuca granat bosą stopą. Odwraca japoński czołg i syczy agresywnie:
  - Zabijemy wszystkich samurajów i będziemy chronić Rosję!
  Dziewczyna jest naprawdę zirytowana, że Japonia pokonała kiedyś Rosję. To chyba najbardziej haniebna ze wszystkich porażek imperium carskiego. Ale jak to się mogło stać?
  Zoya odwraca się, skosiła szereg samurajów i krzyknęła:
  - Nie poddamy się wrogom!
  Augustine, strzelając do przeciwników i używając bosych stóp do rzucania dyskami, zgodziła się:
  - NIE! Nigdy się nie poddam!
  A jej ruda głowa skinęła głową, a jej włosy zdawały się płonąć od gorąca.
  Ale w ofensywie Swietłana. To taka walcząca dama. Strzela do samurajów z dokładnością snajpera. I uderza w nie z niesamowitą precyzją. A potem jej bosa stopa ponownie rzuca śmiercionośny granat.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Za Matkę Ruś!
  I znowu oddaje celny strzał. A martwi przeciwnicy padają.
  Oto dziewczyny, które nie odpuszczą.
  A oto Alice i Angelica razem walczące z Japończykami, którzy wylądowali na Kamczatce.
  Padał już śnieg i dziewczyny biegają boso. Pozostawiają wdzięczne, wyrzeźbione ślady. To bardzo piękne. I chcę, patrząc na taką ozdobę, wyciągnąć moją podekscytowaną doskonałość.
  Alice strzela do wroga, uderza pięściami w żółte twarze i piszczy:
  Nikt nas nie powstrzyma, nikt nas nie pokona!
  Angelica wzięła i rzuciła granat gołymi stopami, rozdarła masę Japończyków i zapiszczała:
  - O wielki komunizm!
  Wojowniczki okazały się wyjątkowo chartami. W ten sposób niszczą swoich wrogów.
  Alicja strzela ze wszystkich karabinów maszynowych. I ryczy:
  - Komunizm! Komunizm! Do grobu faszyzmu!
  Angelica jest także dziewczyną do czerwieni, charta i cool. Młócąc tych Japończyków bez słabości i litości.
  I piszczy, rzucając granaty bosymi stopami:
  - Komunizm! Komunizm! Będzie nowy rewanżyzm!
  Wojownicy są bardzo podziwiani za odwagę...
  Jest już zima... Niemcy przeszli do defensywy. Nie spieszą się, bo nie mają gdzie się spieszyć. A Hitler jest nawet zadowolony z przeciągania wojny. Jest jeszcze stosunkowo młody i co robić po zdobyciu ZSRR? Czy można zaatakować Japonię?
  W każdym razie Niemcy zajęli pozycje obronne. I odzwierciedlają próby awansu Armii Czerwonej. I trzymaj przód.
  Stalinowi nie starcza sił i zatrzymuje się. A Niemcy są mniej więcej gotowi na zimę. Mają wystarczająco dużo ciepłych ubrań.
  I odzwierciedlają dziki atak. I walczą jak opancerzona potęga o kolosalnej sile.
  W czterdziestym czwartym roku Niemcy w serii mają nowe samoloty odrzutowe - stalowe sępy. Hitler na nich polega. Zwłaszcza na ME-262 i AR-180. A to bardzo mocne maszyny. I są w stanie rozbić Armię Czerwoną.
  W produkcji seryjnej "Pantera" -2 i "Tygrys" -2 z mocniejszym silnikiem o mocy 1000 koni mechanicznych. Ale "Lew" -2 stał się bardziej udanym idealnym modelem. Niemcy zastosowali w nim nowatorski pomysł budowy czołgu - umieścili skrzynię biegów i silnik razem przed czołgiem, a wieżę przesunięto do tyłu. Z tego powodu układ został zagęszczony, a wysokość zbiornika zmniejszyła się ze względu na oszczędności na wale caddy. Ciekawym rozwiązaniem było umieszczenie skrzyni biegów na samym silniku oraz przekładni poprzecznej. Kadłub czołgu "Lew" -2 stał się znacznie niższy, a wieża jest mniejsza i węższa. Zmniejszenie wysokości czołgu pozwoliło zredukować masę pojazdu do zadowalających 75 ton oraz zwiększyć grubość burt pod spadami do 150 mm, a czoła wieży do 250 mm, boków wieża 160 mm pod zboczami. Czoło kadłuba miało grubość 200 mm u góry przy kącie nachylenia 45 stopni, a u dołu 150 mm. W ten sposób pojawił się "Lew" -2 z bardzo dobrym poziomem ochrony. I potężnym przeciwczołgiem.
  Ta maszyna zadowoliła niemieckie dowództwo. A czołg przełomowy okazał się skuteczny.
  Niemcy rozpoczęli ofensywę, w centrum, z pominięciem Dniepru. Dużo strzelali i bombardowali. Do przełomu skoncentrowano wiele dział, w tym artylerię rakietową i wyrzutnie gazu.
  Führer rozkazał: wziąć Moskwę w stalowych szczypcach. W tym samym czasie Japończycy również przyspieszyli. Używali licencjonowanych Panter, które były mniej lub bardziej znośnymi czołgami.
  W ZSRR też zaszły pewne zmiany. W szczególności ograniczono produkcję superciężkich HF. Zamiast tego polegali na T-34-85. Czyli stary czołg, ale z większą wieżą i mocniejszym działem. Tylko KV-3 nie został jeszcze wycofany z produkcji. Ten czołg z działem dobrze przebijającym pancerz był nadal potrzebny. Ale pojawił się pomysł opracowania IS do operacji wojskowych i bardziej praktycznego z węższą wieżą. Ale ten czołg pojawił się nieco później niż w prawdziwej historii. Podczas pokonywania bezwładności HF. IS-1 był wyposażony w działo kalibru 85 mm i niewiele różnił się od T-34-85. Miało to zwiększyć moc IS-2. Ale uzbrojenie tego czołgu nadal stanowiło 107-milimetrowe działo. Nowy czołg był lżejszy niż KV-3 i bardziej kompaktowy z silnikiem o mocy 520 koni mechanicznych.
  Pojawił się jednak pomysł zainstalowania mocniejszego działa 122 mm. Ale to zmniejszyło szybkostrzelność i zapas pocisków. ZSRR potrzebował niszczyciela czołgów, a nie czołgu przełomowego. Obronny charakter wojny podyktował inne zadania. Tak więc prace nad IS-3 trwały. Do tej maszyny przygotowywano działo tego samego kalibru 107 mm, ale z dłuższą lufą, aby zwiększyć prędkość początkową pocisku do tysiąca metrów na sekundę.
  Tak więc budowa czołgów tylko częściowo powtórzyła prawdziwą historię. A Niemcy byli rozczarowani Mausem, a także starali się, aby samochody nie były zbyt ciężkie.
  Planowano, aby Panther-3 był łatwiejszy w produkcji, bardziej mobilny i lepiej chroniony niż Panther-2, bez znacznego wzrostu masy.
  A "Lew" -2 ogólnie zorganizował wojsko i do tej pory nie planowano go specjalnie modernizować, z wyjątkiem zainstalowania mocniejszego silnika z doładowaniem.
  Bitwy pokazały, że Fritzowie są silni. A ich lotnictwo jest naglące. Spośród samolotów napędzanych śmigłem TA-152 okazał się bardzo udanym modelem. Nowy ME-309 też nie był zły, choć maszyna ta nie spełniała wszystkich oczekiwań, ale jej potężne uzbrojenie i duża prędkość były oczywiście plusem.
  Pojawienie się radzieckiego Jak-3 w serii zostało opóźnione z powodu braku wysokiej jakości duraluminium. LAGG-5 był już przestarzały w momencie swojego pojawienia się. A dopiero zaczął się rozwijać. A MIG-3 okazał się nieudanym modelem.
  Nie ma więc czym zasłonić Niemców na niebie. Stosunkowo dobrze sprawdził się tylko Ił-2, ale maszyna ta nadal ponosiła zbyt wiele strat i nie miała znaczenia w charakterystyce lotu. PE-2 nie usprawiedliwiał się zbytnio i był trudny w zarządzaniu. Na niebie oczywiście ZSRR miał problemy. I do tej pory nie udało się ich rozwiązać. Jak-1 stał się najbardziej masywnym myśliwcem, który został uproszczony w produkcji i wzmocniono silnik.
  Do tej pory nacisk kładziono na ilość, a zwłaszcza nie przed opracowaniem nowych modeli.
  Tak więc na niebie naziści są silniejsi pod względem ilości i jakości i bombardują tam, gdzie chcą, a ponadto szaleją Japończycy.
  Niemcy dostali też amerykańskie B-29, bardziej zaawansowane pojazdy z dwunastoma karabinami maszynowymi i dużą prędkością. A Yu-488 jest również bardziej zaawansowany i osiąga prędkość 700 kilometrów na godzinę. Są szybsze od amerykańskich ze względu na mniejszą powierzchnię skrzydeł, mają dużo bomb i najmocniejsze silniki. Są też bombowce odrzutowe "Arado", które nie mają sobie równych pod względem prędkości i charakterystyki lotu.
  Niemcy wzięli więc niebo w górę i ruszyli na ląd. Smoleńsk już upadł, a ZSRR jest bardzo ciasny.
  Wtedy z pomocą przyszedł im Oleg Rybaczenko ze swoim zespołem i zwiadem kolegów.
  Oleg Rybachenko, tnąc nazistów mieczami, ryknął zarówno piechota, jak i czołgi:
  - Nigdy się nie poddawaj!
  I ostry dysk wyleciał z bosej stopy chłopca!
  Margarita, miażdżąc przeciwników, szczerząc zęby, mruknęła:
  - Na świecie jest miejsce na wyczyn!
  A jadowite igły rozsypały się z bosej stopy dziewczyny, uderzając w nazistów, ich samoloty i czołgi.
  Natasza też rzucała gołymi palcami stóp, morderczo i wyła:
  Nigdy nie zapomnimy i nigdy nie wybaczymy.
  A jej miecze przeszły przez faszystów w młynie.
  Zoya, tnąc wrogów, pisnęła:
  - Na nowe zamówienie!
  I nowe igły posypały się z jej bosych stóp. I co jest w oku, co jest w gardle nazistowskich żołnierzy i samolotów.
  Tak, było jasne, że wojownicy byli podekscytowani i wściekli.
  Augustine, zabijając białych żołnierzy i czołgi, zapiszczał:
  - Nasza żelazna wola!
  A nowy, śmiercionośny dar wylatuje z jej bosej stopy. I spadaj takni i biali wojownicy.
  Svetlana tnie młynarza, jej miecze są jak błyskawice.
  Naziści padają jak snopy.
  Dziewczyna bosymi stopami rzuca igły i piszczy:
  - Bo Matka Rosja zwycięży!
  Oleg Rybachenko atakuje nazistów. Chłopiec Terminator siekający brązowe wojska.
  A jednocześnie palcami bosych nóg chłopca wyrzucają igły z trucizną, rozdzierają pnie i zestrzeliwują samoloty.
  Chłopiec ryczy:
  - Chwała przyszłej Rusi!
  A w ruchu przecina każdemu głowę i pysk.
  Margarita miażdży również przeciwników.
  Jej bose stopy miotają się. Naziści giną masowo. Wojownik krzyczy:
  - O nowe granice!
  A potem dziewczyna weźmie i pokroi ...
  Masa trupów faszystowskich żołnierzy.
  Ale Natasza jest w ofensywie. Tnie nazistów wraz z czołgami i śpiewa:
  - Ruś jest wielka i promienna,
  Jestem bardzo dziwną dziewczyną!
  A dyski wylatują z jej bosych stóp. Kto widział gardła nazistów. Tak, to jest dziewczyna.
  Zosia jest w ofensywie. Siekanie brązowych żołnierzy obiema rękami. Wyplucie z tuby. I rzuca śmiercionośnymi igłami bosymi stopami - zestrzel czołgi i samoloty.
  A jednocześnie śpiewa sobie:
  - Och, maczuga, chodźmy,
  Och, mój ulubieniec pójdzie!
  Augustina, niszcząc nazistów i eksterminując brązowych żołnierzy, piszczy:
  - Cały kudłaty iw skórze zwierzęcia,
  Rzucił się na policję z pałką!
  A gołymi palcami rzuci się na wroga, czymś, co zabije słonia, a tym bardziej czołg.
  A potem pisk:
  - Wilki!
  Swietłana w ofensywie. Cięcia, cięcie nazistów. Bosymi stopami rzuca na nich prezenty śmierci.
  Prowadzi młyn z mieczami.
  Zmiażdżyła wielu wojowników i pisków:
  - Nadchodzi wielkie zwycięstwo!
  I znowu dziewczyna jest w dzikim ruchu.
  A jej bose stopy wystrzeliwują śmiercionośne igły, niszcząc czołgi i samoloty.
  Oleg Rybaczenko podskoczył. Chłopak wykonał salto. Posiekał wielu nazistów w skoku.
  Rzucał igły gołymi palcami i bulgotał:
  - Bądź sławny z mojej pięknej odwagi!
  I znowu chłopiec walczy.
  Margarita przechodzi do ofensywy. Niszczy wszystkich wrogów z rzędu. Jej miecze są twardsze niż ostrza wiatraków. A bose stopy rzucają dary śmierci, płoną czołgi i samoloty.
  Dziewczyna jest w ofensywie. Eksterminuje brązowych wojowników bez ceremonii.
  I skacze od czasu do czasu i skręca!
  I lecą od niej dary zagłady.
  A sami naziści padają martwi. I piętrzą się całe stosy trupów.
  Margarita piszczy:
  - Jestem amerykańskim kowbojem!
  I znowu jej bose stopy rzuciły igłę.
  A potem tuzin kolejnych igieł!
  Natasza w ofensywie też jest bardzo fajna.
  I rzuca bosymi stopami, i pluje przez słomkę.
  I krzyczy na całe gardło:
  - Jestem błyszczącą śmiercią! Wszystko, co musisz zrobić, to umrzeć!
  I znowu piękno w ruchu.
  Zoya szturmuje blokadę zwłok nazistów. Z jej bosych stóp wylatują bumerangi zniszczenia.
  A brązowi wojownicy wciąż spadają i spadają.
  Zosia krzyczy:
  - Bosonoga dziewczyno, wygrasz!
  A tuzin igieł wylatuje z gołej pięty dziewczyny. Które prosto w gardło nazistów kopią.
  Padają martwi.
  A raczej całkowicie martwy.
  Augustyna w ofensywie. Miażdży brązowe oddziały. Jej miecze są noszone w dwóch rękach. A ona jest takim wielkim wojownikiem.
  Tornado przechodzi przez faszystowskie wojska.
  Dziewczyna z rudymi włosami ryczy:
  - Przyszłość jest ukryta! Ale będzie zwycięsko!
  A w ofensywie piękność o ognistych włosach.
  Augustyn ryczy w dzikiej ekstazie:
  - Bogowie wojny rozerwą wszystko!
  I wojownik w ofensywie.
  A jej bose stopy rzucają mnóstwo ostrych, trujących igieł.
  Swietłana w bitwie I taki lśniący i walczący. Jej gołe nogi wyrzucają tyle śmiercionośnych rzeczy. Nie mężczyzna, ale śmierć o blond włosach.
  Ale jeśli się zepsuje, nie możesz tego zatrzymać.
  Swietłana śpiewa:
  - Życie nie będzie miodem,
  Ten skok w okrągłym tańcu!
  Niech marzenia się spełnią -
  Piękno zmienia człowieka w niewolnika!
  A w ruchu bosej dziewczyny jest coraz więcej wściekłości.
  Oleg w ofensywie wszystko przyspiesza. Chłopiec bije nazistów.
  Jego bose stopy rzucają ostre igły - rozrywając czołgi i samoloty.
  Młody wojownik piszczy:
  - Szalone imperium rozerwie wszystkich na strzępy!
  I znowu chłopiec jest w ruchu.
  Margarita jest burzliwą dziewczyną w swoim działaniu. I miażdży wrogów.
  Tutaj wystrzeliła gołą nogą, groch z materiałami wybuchowymi. Wybuchnie i jednocześnie wyrzuci w górę stu nazistów i dziesięć czołgów.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Zwycięstwo i tak przyjdzie do nas!
  I mieczami poprowadzi młyn - lufy czołgów lecą w różnych kierunkach.
  Natasha przyspieszyła swoje ruchy. Dziewczyna ścina brązowych wojowników. I krzycząc:
  - Zwycięstwo czeka imperium rosyjskie.
  I eksterminujmy nazistów w przyspieszonym tempie.
  Natasza jest terminatorką.
  Nie myśli o zatrzymaniu się i zwolnieniu, a czołgi i samoloty błądzą.
  Zosia jest w ofensywie. Jej miecze wydają się ciąć mięso i metalową sałatkę. Dziewczyna krzyczy na całe gardło:
  - Nasze zbawienie jest w mocy!
  A bosymi palcami też rzucają takimi igłami.
  I masa ludzi z przebitymi gardłami, leżących w stosach trupów, a także rozbite czołgi i zestrzelone samoloty.
  Augustine to szalona dziewczyna. I miażdży wszystkich jak robot z hiperplazmy.
  Zmiażdżyła już nie stu nazistów. Ale wszystko nabiera tempa. A wojownik wciąż ryczy.
  - Jestem niepokonany! Najfajniejszy na świecie!
  I znowu piękno w ataku.
  A z jej bosych stóp wylatuje groszek. Potężna eksplozja rozerwała trzystu nazistów i tuzin czołgów.
  Augustyn śpiewał:
  - Nie odważysz się przejąć naszej ziemi!
  Swietłana też jest w ofensywie. I nie daje ani grama wytchnienia. Dzika dziewczyna terminatora.
  I tnie wrogów i eksterminuje nazistów. A masa brązowych bojowników już wpadła do rowu i wzdłuż dróg.
  Szóstka była wściekła. Stoczył dziką walkę.
  Oleg Rybaczenko znów w akcji. I idzie naprzód, wymachując obydwoma mieczami. A chłopak terminator prowadzi młyn. Martwi naziści padają.
  Masa trupów. Całe góry zakrwawionych ciał.
  Pisarzowi przypomina się szalona strategia. Gdzie też mieszały się konie i ludzie.
  Oleg Rybaczenko piszczy:
  - Biada z umysłu!
  I będzie dużo pieniędzy!
  I terminator w nowym ruchu. A jego bose stopy coś wezmą i rzucą.
  Młody geniusz ryknął:
  - Klasa mistrzowska i firma "Adidas"!
  Naprawdę fajny program okazał się fajny. I ilu zabitych nazistów. A największa liczba największych zabiła brązowych wojowników.
  W głowie chłopca powstał wiersz, który kontynuował zabijanie nazistów, pisząc w drodze;
  Wielkość Ojczyzny nad planetą,
  Która jak pochodnia płonie...
  I wyśpiewywane są bohaterskie czyny,
  A nasza przyjaźń to solidny monolit!
  
  Niech moja święta ziemia będzie uwielbiona,
  Jesteś w burzy burz i płomieniu zwycięstw ...
  Tak myślisz, jedyny na świecie...
  Nie ma już ciebie na tym świecie!
  
  W razie potrzeby zbudujemy komunizm,
  I już wkrótce polecimy na Marsa ...
  Rozpędź hordy nikczemnego faszyzmu -
  I to będzie właśnie najwyższa klasa!
  
  Ojczyzna świeci i cierpi,
  Ale wierzę, że wkrótce nadejdzie jasny wiek ...
  Zwycięstwo nastąpi w promiennym maju,
  I śmiało pójdziemy na wędrówkę!
  
  Nie ma piękniejszej ojczyzny niż Rosja,
  Świeci jak jasna gwiazda...
  Tutaj gwiazdy nawadniały niebo w aksamicie -
  Spełniło się wielkie marzenie!
  
  Kiedy połączyliśmy się jako pionierzy,
  Złożyłem wierną przysięgę...
  Aby na świecie każdy był żywym przykładem,
  Że Ojczyzna jest wielkim ideałem!
  
  Rosja, jesteś krajem świętego świata,
  Potrafi podbić wszechświat...
  W Imię Rodzaju jasnego bożka,
  Tak, nikczemny drapieżnik zamieni się w grę!
  
  Kraj Ojczyzny jest burzliwym świętym,
  W nim Jezus Święty Pan...
  I złota Łada Matka Boża -
  Podaruj młodość, szczęście i miłość!
  
  Kochasz Svagora dzielnym sercem,
  Kto dał nam silny miecz Rosjanom ...
  A Łada otworzy drzwi do nieba,
  Aby człowiek nie umarł od razu!
  
  Dla nas nadejdzie taki wielki raj,
  Wszechświat rozkwita jak burzliwy ogród...
  Masa jest zatrzymana, okrutna, dzika,
  A wróg Rosji zostaje wrzucony do piekła!
  
  Nasza ojczyzna to taki pączek,
  Walczę o jej pionierkę...
  Z wieloma przyjaciółmi w śniegu boso,
  Ale chłopiec śpiewał tylko na mrozie!
  
  Tutaj uderzył "Tygrys", żartując granatami,
  Pantera wytarta jak gumka kredowa...
  Strzelam celnie z karabinu maszynowego,
  Mój wygląd jest młody i zawsze ostry!
  
  Nikt mnie nie zostawi, uwierz mi
  Nas, ruskich ogierów, nie da się okiełznać...
  A Biały Bóg zapanuje na tronie -
  I pokonaj dzielną armię Rosji!
  
  Sprawimy, że nasz kraj będzie piękniejszy
  Ona jest jak najwspanialszy kolor na świecie ...
  Służcie rycerzom świętej Rosji,
  A prawda i sukces będą snami!
  
  Ale faszyści zaciekle posuwają się naprzód,
  Przynajmniej weź Kaługę i Moskwę ...
  Wydawało się, że zły Kain zwyciężył,
  Ale Bóg powiedział: Ja przyniosę zbawienie!
  
  Ku chwale naszej matki Rosji,
  Niech zapanuje pokój, porządek, czystość...
  A nowy król stanie się wielką misją,
  Musimy czcić słowiańskiego Chrystusa!
  
  W imię Słońca i gwiazdy Svaroga,
  Będziemy chronić rosyjski porządek świata...
  Czeka nas gwiezdna droga
  I złotoskrzydły anioł cherubin!
  
  Niech wkrótce we wszechświecie zapanuje szczęście,
  Zjednoczmy mocno Ojczyznę na wieki...
  A niebo i ziemia są we władzy,
  I w Ladzie będzie prawdziwy sen!
  
  Tak, jestem pionierem, razem z członkiem Komsomołu,
  Walczyłem w obronie tej Moskwy...
  A ja jestem takim mądrym chłopcem, uwierz mi,
  Że nawet grając "Lwa" rozwalę!
  
  Dziewczyny biegają boso po śniegu
  Obcasy mienią się kolorem gili...
  Jesteś moją matką Ładą, jak święte światło,
  A ja jestem orłem, a nie żałosnym wróblem!
  
  Więc mówię śmiało, agresywnie -
  Bóg nie jest ułomny i przyjdzie z mieczem...
  I uczynić Rosję bardzo silną,
  Rozbijemy przeciwnika na żetony!
  
  Tu Rosja jest bardzo święta,
  Więc to jest spełnienie marzeń...
  W imieniu naszej żołnierskiej armii,
  Dziewczęta będą najwyższej urody!
  
  Nie ugniemy się pod piętą nazizmu,
  I dzielnie pokonamy Wehrmacht...
  A ile cynizmu miał wróg,
  Ale ten egzamin zdamy na piątkę!
  
  W Rosji będzie kosmos i kwazary,
  Bawiąc się w galaktyki, podbijemy...
  Uderzamy, miażdżąc wszystkie ciosy -
  I będzie nowy ognisty świat!
  
  Nauka wskrzesi wszystkich, wierzę, że upadłych,
  Zmarły też wie, że będzie żył...
  Kiedyś walczyliśmy w walce wręcz,
  A teraz zniszcz wszystkich hiperplazmą!
  
  Wszechświat wybuchnie jak huragan
  A wszechświat w szczęściu na zawsze ...
  Będziemy młodzi i wiecznie pijani,
  Spełnienie każdego marzenia!
  SKOBELEW SUPERGENERALIZM
  Tutaj w rzeczywistości Michaił Skobielew był dowódcą o wielkim talencie, nie gorszym od Suworowa. I otworzył się jeszcze wcześniej, zostając generałem armii w wieku trzydziestu sześciu lat. I tak jego śmierć z powodu trucizny doprowadziła do przedwczesnej utraty wielkiego talentu wojskowego dla Rosji. Ale powiedzmy, że po prostu kot strącił ogonem szklankę trucizny. A Skobielew przeżył. Jak potoczyłaby się jego kariera i losy Rosji w przyszłości?
  Aleksander III prowadził politykę ekspansji w Azji Środkowej. Oczywiście chciał też zostać zdobywcą, tak jak jego ojciec Aleksander II. Rosja, w warunkach, gdy genialny Skobelev dowodził swoimi wojskami, działała znacznie bardziej zdecydowanie. I zdobył nie tylko południe Azji Środkowej, ale także północ Afganistanu zamieszkałego przez Tadżyków i Uzbeków.
  Wielka Brytania próbowała szturchnąć ją w głowę, ale została pokonana na lądzie.
  Obawiając się utraty całych Indii, Brytyjczycy pospieszyli z zawarciem pokoju z Rosją, oddając kontrolę nad Afganistanem.
  Skobelev otrzymał stopień feldmarszałka. Doszedł do rangi i chwały. Ale przez jakiś czas nie było wojny. Michaił Skobielew był znudzony. Aleksander III uległ wypadkowi i wkrótce zmarł. Mikołaj II skierował swoją ekspansję na Daleki Wschód i Chiny. Wojny z Chińczykami były zbyt łatwe.
  Ale konflikt z Japonią, który wybuchł, okazał się dla już w średnim wieku Skobeleva jak manna z nieba. W końcu miał okazję się wykazać.
  Na morzu flota rosyjska początkowo działała bezskutecznie. A po śmierci admirała Makarowa wojska japońskie wylądowały i zablokowały Port Arthur.
  Ale Skobelev działał zdecydowanie i umiejętnie, ominął Japończyków, otoczył ich wojska i zniszczył je. Następnie zniszczył wojska w pobliżu Port Arthur.
  Eskadra rosyjska nie poniosła niepotrzebnych strat. I dwa japońskie pancerniki zostały zatopione.
  Potem szwadron Rozhdestvensky przybył po długim przejściu. Tymczasem Skobelev całkowicie zdobył Koreę. I pokonał i zniszczył wszystkie siły lądowe Japonii.
  Zdając sobie sprawę, że również na morzu Rosjanie mają już przewagę, Japończycy poprosili o pokój.
  Ale Mikołaj II postanowił podbić Japonię. Co więcej, admirał Togo również zginął, a Rosja na morzu wykorzystała przewagę. Nastąpiło lądowanie amfibii. A genialny Michaił Skobielew, pokazując swoje najlepsze cechy, całkowicie pokonał Japończyków i schwytał cesarza Kraju Kwitnącej Wiśni.
  W ten sposób carska Rosja pozbyła się zagrożenia na peryferiach swojego imperium i odwiecznej wojny na Dalekim Wschodzie. I to oczywiście duży plus. Cesarz Mikołaj II otrzymał nowy tytuł: Mikado z Japonii oraz nowe poddane i ziemie. A Skobelev kontynuował wojnę w Chinach. Rosja carska podbiła Cesarstwo Niebieskie.
  Rosja w przededniu zbliżającej się wojny z Niemcami i Austro-Węgrami w niezbyt odległej przyszłości potrzebowała nowych poddanych i ludności do rekrutacji żołnierzy. Chiny to zarówno terytorium, jak i zasoby ludzkie dla carskiego państwa. I tyle zwycięstw. Skobelev bez wysiłku pokonał Chińczyków i przyłączył ich do Rosji. Po raz pierwszy od czasów Suworowa otrzymał tytuł generalissimusa. I przyznano pierwszy Order Zwycięstwa w historii Rosji, nagrodę wyższą niż Order św. Andrzeja Pierwszego Powołanego. W zasadzie Skobelev był wystarczająco młody, by dożyć pierwszej wojny światowej. Na przykład Budionny żył dziewięćdziesiąt lat, a marszałek Sokołowski w ogóle ponad sto lat.
  Dlaczego nie? A w 1914 roku Niemcy lekkomyślnie wypowiedziały wojnę carskiej Rosji. A za nim są Austro-Węgry i Turcja. Michaił Skobielew po raz kolejny pokazał swój geniusz. Oprócz ogromnej ilości piechoty, przede wszystkim chińskiej, Rosja dysponowała także licznymi, lekkimi i tanimi, łatwymi w produkcji czołgami oraz najlepszym i najliczniejszym lotnictwem na świecie.
  Szczególnie groźne czterosilnikowe bombowce "Ilya Muromets" i "Svyatogor".
  I tak napadli na Niemcy i Austro-Węgry. Pod dowództwem genialnego Michaiła Skobielewa. Nie dali szansy iw ciągu dwóch miesięcy zdobyli Berlin, Wiedeń i Stambuł.
  Michaił Skobielew okazał się pierwszym dowódcą w historii ludzkości, który otrzymał tytuł: Supergeneralissimus, i pierwszym w historii Rosji, który otrzymał Order Jezusa Chrystusa, wyższy od św. Andrzeja Pierwszego Powołanego.
  W ten sposób Michaił Skobielew stał się najbardziej utytułowanym dowódcą w historii planety Ziemia, Jego Najjaśniejszą Wysokością Księciem i Księciem. I to jest cudowne i fajne. Osoba okazała się wyjątkowa.
  Rosja zdobyła władzę, zajmując ziemie Niemców nad Odrą, całe Imperium Osmańskie i prawie całe Austro-Węgry.
  W ten sposób Michaił Skobielew osiągnął wielką wysokość. I przewyższył Napoleona i Suworowa. W 1917 roku ten największy geniusz zmarł i został pochowany w specjalnym mauzoleum, niczym faraon.
  Rosja carska stała się wielkim imperium... Przez pewien czas był okres budowy i stabilizacji. Ale kryzys 1929 roku wybuchł. A w styczniu 1933 r. armia carska wypowiedziała wojnę Stanom Zjednoczonym i rozpoczęła inwazję przez Alaskę.
  Ameryka i Kanada były w stanie wojny z Rosją.
  Ale wojska rosyjskie są lepiej zorganizowane, liczniejsze i lepiej wyposażone. Ameryka nie miała szans. I razem z Kanadą podbili ją w osiem miesięcy.
  W ten sposób Mikołaj II dodał sobie chwały i ziemi Rosji.
  Następnie Hitler zaanektował Austrię, a Mussolini podbił Etiopię. I zaczęli przygotowywać inwazję na Francję. Spadkobierca Aleksiej zmarł w 1937 roku. A w 1938 roku sam Mikołaj II zmarł w wieku siedemdziesięciu lat. A na tronie siedział wnuk króla, który nie miał nawet sześciu lat.
  Jest to oczywiście problem Rosji.
  Ale regentem został młodszy brat cara, Michaił Romanow, któremu starszy przywrócił prawa regencji.
  Mikołaj II generalnie przeprowadził wiele reform. W tym legitymizacja poligamii - prawo do posiadania czterech żon. I było fajnie.
  Car Michał i Hitler w maju 1940 rozpoczęli wojnę z Francją i Wielką Brytanią. Dołączył do nich Mussolini.
  Oczywiście Francja, Belgia, Holandia i Wielka Brytania nie miały szans.
  Rosja przejęła sojusznicze posiadłości na Pacyfiku, w Azji, Indiach i na Bliskim Wschodzie oraz w dużej części Afryki. Niemcy szybko podbili Francję, Belgię i Holandię. Następnie wraz z flotą rosyjską wylądowali w Wielkiej Brytanii i podbili ją. I udało im się złapać coś w Afryce, choć trochę. Najwięcej wygrała Rosja. Włosi przegrali bitwę w Afryce z Brytyjczykami i prawie nic nie zyskali.
  Rosja stała się jeszcze silniejsza. Jej moc stała się niemal nieograniczona. Ale Adolf Hitler nie chciał tego znosić.
  Po śmierci Michaiła w 1949 roku Hitler zaatakował Rosję. Był z nim Mussolini, hiszpański reżim Franco i Portugalia.
  Ale siły były nierówne. Wnuk cara Mikołaja II, Włodzimierz III, był już w podeszłym wieku i zręcznie wydawał rozkazy.
  Hitler mógł liczyć tylko na czołgi i dyskietki serii E. Ale to bardzo słaba moc. A Rosja ma przytłaczającą przewagę w sile i jakości.
  Niemcy natychmiast stracili Afrykę. Następnie wojska rosyjskie zdobyły Włochy. Nieco później nastąpił atak na Berlin i Wiedeń.
  I ofensywa przeciwko Francji, Hiszpanii i Portugalii. Wszystko potoczyło się prawie w jednym kierunku. Armia rosyjska była znacznie liczniejsza i lepiej zorganizowana niż państwa Osi. A jej technika była doskonała.
  Ponadto osławione dyskoteki, choć formalnie niewrażliwe, również nie mogły strzelać do wojsk rosyjskich. A więc stosunkowo łatwo było je zestrzelić.
  Tak więc Hitler nie odniósł żadnego sukcesu. I został zniszczony. Próbował uciec do Argentyny. Ale i tam dopadły go wojska rosyjskie. Złapany, Hitler, pobity i powieszony ...
  Kilka lat później carska Rosja podbiła resztę świata.
  W ten sposób car Włodzimierz III ustanowił światową hegemonię Rosji.
  Ludzie przestali marnować siły walcząc ze sobą. W 1948 roku pierwszy rosyjski kosmonauta poleciał w niebo. A w 1955 roku polecieli już na księżyc. A w 1963 na Marsa. Wenus była pod wpływem człowieka w 1964 roku. Merkury za rok Ostatni ludzie wylądowali na Plutonie w 1980 roku, kiedy nadepnęli na niego astronauci.
  A w 2020 roku rozpoczął się pierwszy lot międzygwiezdnej ekspedycji do Syriusza, wokół którego krążyły planety nadające się do zamieszkania przez ludzi.
  Tak więc przypadkowy czynnik w historii: tylko koci ogon, zmienił los ludzkości na znacznie szczęśliwszy. A Rosja odniosła w tym szczególne sukcesy.
  Oleg Rybachenko napisał z tej okazji cały wiersz;
  Niech wielcy krajów będą sławni,
  Święta, promienna Rosjo...
  Nie prowadź ludzi do oszustwa,
  Car Mikołaj wielki mesjasz!
  
  Nie musisz go zdradzać
  Królowie stoją, wierz nam od Boga ...
  Armia rosyjska jest niezwyciężona,
  W imię słonecznego Svaroga!
  
  Jesteśmy pionierami rycerzy Ziemi,
  Dziewczyny, boso chłopcy...
  W imię słońca, wiary i marzeń,
  Że wkrótce będziemy żyć w komunizmie!
  
  Królowie oczywiście też mogą bić,
  Ale słodko uwierz, że dziewczyny biją ...
  Chociaż życie jest tak kruche jak nić jedwabiu,
  Nasza wiara nie może umrzeć!
  
  Słodka rzeka pluska jak fala,
  Jest porośnięta mchem jak aksamit...
  Będziemy w świetle słońca przez wieki
  I coś gwałtownie wyrywa się z wiosła!
  
  Nikt nie może pokonać Rosjan
  Są silni i pełni wściekłości...
  Ogromny ryk, mamut to niedźwiedź,
  Którzy są w ogóle skazani na nas!
  
  Nie wierzcie, że Ruś jest święta na wieki,
  A z nią Biały jest najmądrzejszym Bogiem...
  Przyjdzie, wierz mi, pieniądze przyjdą do nas wkrótce,
  I będzie najpotężniejsza Różdżka!
  
  Wróg nie zna naszej siły,
  Jesteśmy w stanie przezwyciężyć pożary...
  I pobijemy to jak potwora w pensa,
  Że wróg może tylko zabijać!
  
  Wielkość bezgranicznego snu,
  Jest tak piękna jak słońce...
  Impulsy duszy o cudownym pięknie,
  Nie opłakujmy na próżno!
  
  Kto jest przeciwko nam, zostanie mocno pobity,
  Rosja to potężna pięść...
  Wróg jest całkowicie pokonany,
  I dostałem kastety w pięciocentówkę!
  
  Rosjanie są pełni potężnej mocy,
  Są jak rwąca rzeka...
  Policz wszystkich naszych rycerzy jak orły,
  A święta Ruś jest z nami na zawsze!
  
  Cóż, chłopcze będziesz walczył,
  W twoich dłoniach błyszczy najostrzejszy miecz...
  A jeśli potrzebujesz rosyjskich krzyży,
  Potrafi spalić wszystkich wrogów napalmem!
  
  Mamy siłę, mamy i znamy waleczność
  Każdy z nas może tworzyć i łączyć...
  Nasz prawosławny car z rosyjską Ładą,
  Każdy zostanie zmiażdżony przez złego złodzieja!
  
  Dziewczyny uwielbiają walczyć jak tygrys
  Biegają boso po śniegu...
  Nie musimy wierzyć w podłe gry,
  I lepiej uderzyć drani pięścią!
  
  W Rosji jest dużo dziewcząt,
  Ich obcasy błyszczą - lustra ...
  Ale zemścimy się na wrogu,
  A chwała będzie z nami na zawsze!
  
  Marzymy o nowych zwycięstwach,
  Żartobliwie pokonać wrogów...
  Jesteśmy największymi orłami
  Hordy nie będą w stanie nas podbić!
  
  Jak będzie, wierzę, że wkrótce będzie dobrze,
  Kiedy złamiemy kark Hitlerowi...
  Rosjanom nie będzie trudniej,
  Oto wyczyn heroizmu, wiedz, że jest uwielbiony!
  
  Jak dobrze będzie mieszkać w Rosji,
  W nim wielki rosyjski car Mikołaj ...
  A drapieżnik wkrótce zamieni się w grę,
  Za tę walkę i odwagę!
  
  Niech przeminie tysiąc pokoleń
  Nie zapomnimy wyczynów króla ...
  Zwycięstwa otworzyły niekończące się konto,
  Szkarłatny świt błyszczy jasno!
  
  Niech nasza Ruś stanie się takim krajem,
  W której lekkiej i rosyjskiej ziemi ...
  A tak wiele otrzymujemy od Rodziny,
  Wszyscy ludzie są przyjazną rodziną!
  
  Svarog przyjdzie i wskrzesi umarłych,
  Wrogowie Rusi zostaną ściśnięci w róg barani...
  I wzniesiemy bardzo mocną tarczę,
  I wszyscy będą mieli wspaniałe życie!
  
  AMERYKA ALTERNATYWNIE
  Często zarzuca się Ameryce, że zbytnio pobłażała Hitlerowi i nie przystąpiła do wojny, dopóki sami naziści jej nie ogłosili. Tak, a Japończycy nagle zaatakowali. Ale potem zdarzyło się, że Ameryka wzięła to i sama przystąpiła do wojny. Ogłaszając to 20 kwietnia 1941 roku, jako dzień urodzin Hitlera. I co? Czy Obama nie wdał się w wojnę z ISIS w prawdziwej historii, nie czekając na ataki terrorystyczne przeciwko USA? A Bush Jr. generalnie przeprowadzał agresję przeciwko Irakowi, atakując pierwszy. W każdym razie Hitler miał wystarczająco dużo grzechów, aby Stany Zjednoczone wypowiedziały mu wojnę. Tak, a Roosevelt, przechodząc na trzecią kadencję, ale będąc w złym stanie zdrowia, marzył o chwale wojskowej. Krótko mówiąc, inny bieg historii. Ameryka jako pierwsza przystąpiła do wojny z III Rzeszą. I oczywiście bardzo się zmienił.
  Przede wszystkim Hitler, walcząc z Jugosławią, miał już wahania co do planu Barbarossy. Czy na atak na ZSRR nie będzie za późno i czy Niemcom uda się wygrać przed zimą? A tym bardziej jesienne roztopy?
  Po drugie, czy otwarcie drugiego frontu nie jest niebezpieczne, mając nie tylko wyjącą Wielką Brytanię, ale także potężne Stany Zjednoczone na tyłach? I to nie tylko duża populacja, ale także pierwsza gospodarka na świecie.
  I czy ZSRR jest naprawdę taki słaby? A może Rosjanom uda się pokonać Wehrmacht, tak jak pokonali już Napoleona.
  Podczas defilady w Moskwie 1 maja 1941 r. zaproszeni przez Stalina przedstawiciele Niemiec obejrzeli nowe czołgi. W szczególności KV-2 ze 152-milimetrowymi działami, monstrualnym jak na czołg kalibrem, T-34, gąsienicowymi czołgami typu BT i wieloma samolotami.
  Poinformowali o tym szczegółowo Hitlera. I to pragnienie ataku na ZSRR osłabło. Ponadto, mając rozwiniętą intuicję, Hitler czuł, że totalitarny ZSRR jest o wiele silniejszym i bardziej niebezpiecznym przeciwnikiem, właśnie ze względu na swój totalitaryzm, niż zachodnie demokracje, a zwłaszcza Stany Zjednoczone.
  Tak narodził się pomysł: jeśli pojedziemy do Rosji, to z zasobami kolonii brytyjskich i podporządkujemy sobie przemysłową potęgę Ameryki.
  Istniało oczywiście ryzyko, że Stalin zaatakuje i uderzy od tyłu. Ale ZSRR i Niemcy mają pakt o nieagresji, a USA i Wielka Brytania są już w stanie wojny.
  Ponadto Hitler, mając zwierzęcy instynkt, przewidział, że Stalin nie zaatakuje bez powodu. I zdecydowałem - pokonać wrogów na części i nie otwierać drugiego frontu. Wręcz przeciwnie, skłoni samą Japonię do otwarcia nowego uderzenia na wroga.
  Hitler zdobył Kretę, tak jak to było w prawdziwej historii. A potem zaczął przenosić wojska do Afryki, wzmacniając Rommla. I to był mocny ruch.
  Ale nie jest łatwo przemieszczać wojska, gdy sytuacja jest na morzu i jesteś naciskany z Malty.
  Ale w sierpniu 1941 roku naziści pokonali Maltę i wylądowali tam wojska. I to był fajny ruch. I całkiem wydajny.
  Jednak nie do końca to wyszło. Chociaż były osiągnięcia. Rommel otrzymał dodatkowo cztery dywizje pancerne i trzy zmotoryzowane. I objął w posiadanie Tolbuka.
  I rozpoczął się wielki postęp w Egipcie. Rozwijała się bardzo silnie i konsekwentnie.
  Po zdobyciu Aleksandrii cztery dziewczyny z załogi Gerdy jechały czołgiem i rozmawiały.
  Gerda to blondynka w bikini, pierwsza wpadła na Magdę;
  - Jeśli się temu przyjrzeć, trudno zrozumieć, dlaczego tak wielu ludzi wierzy w tak szaloną i antynaukową księgę, jaką jest Biblia.
  Magda pisnęła przerażona, bębniąc bosą stopą w zbroję:
  - Dlaczego antynaukowe?
  Gerda chętnie wyjaśniła:
  - Dlatego! W szczególności kreacjoniści bardzo lubią trzymać się zdania z Księgi Hioba, że Bóg zawiesił Ziemię na niczym. A kiedy w tej samej księdze Hioba jest powiedziane, że niebiosa mają twardość zwierciadła, to ignorujecie to powiedzenie!
  Magda zauważyła:
  - NIE! Wszystko zależy od tekstu i kontekstu cytatu!
  Czerwona Charlotte powiedziała:
  - Taki jest kontekst i tło historyczne. W szczególności oryginał mówi, że Bóg zapieczętował ziemię na niczym. A zapieczętowanie wyrażenia jest podobne do naprawienia go. Tak więc wyrażenie "zapieczętować" oznacza sztywne fiksowanie na pustce.
  Krystyna dodała:
  - Tak, iw ogóle jest napisane w Biblii, że Bóg postawił Ziemię na solidnych podstawach i nie będzie się ona wiecznie chwiać.
  Gerda dodała z uśmiechem:
  - A Biblia dziesięć razy mówi o krańcach ziemi. I jest to również wyrażenie figuratywne.
  Magda potrząsnęła złotymi włosami i pisnęła:
  - Może!
  Gerda śpiewała, szczerząc zęby:
  - W naszym świecie wszystko, co niemożliwe, jest możliwe!
  Magda zauważyła, szczerząc zęby:
  - Wszystko i wszystko jest możliwe!
  Gerda zauważyła:
  - Ogólnie rzecz biorąc, jest jedna głupota, którą inspirują chrześcijanie, że jeśli Bóg nie ma nic wspólnego ze złem na planecie Ziemia. Jednak tak samo jest, jeśli cesarz powiedział, że nie ma nic wspólnego z rabunkiem.
  Magda pisnęła:
  - W jaki sposób?
  Charlotta zwróciła uwagę:
  - A więc wieczne torturowanie w piekle jest okrutne. Wyobraź sobie, że miliardy ludzi są dręczone w ogniu piekielnym i płoną. Palenie żywcem jest bardzo bolesne.
  Magda zgodziła się.
  Tak, to boli, ale zasługują na to!
  Gerda logicznie zauważyła:
  - Nie ma świętych! A człowiek nie musi być świętym! Ponieważ uczciwość jest nudna!
  Krystyna zauważyła:
  - Tak, w Apokalipsie Jana jest napisane, że człowiek nieczysty nie wejdzie do Jerozolimy. A kto jest bez grzechu, kto jest czysty przed Bogiem?
  Gerda zauważyła:
  Do tego potrzebna jest zadość czyniąca ofiara Jezusa Chrystusa.
  Magda zachichotała i zauważyła:
  - Tak to jest prawda! Masz rację!
  Gerda dodała logicznie:
  - Ale przecież ludzie, ukrzyżowawszy Chrystusa, tylko zwiększyli swoje grzechy. Oznacza to, że ludzie popełnili tylko dodatkową zbrodnię, krzyżując Syna Bożego. I w teorii Bóg nie powinien im przebaczać, ale ogólnie w końcu przeklinać! Czyż nie?
  Krystyna dodała:
  - Tak, a raj w chrześcijaństwie nie jest atrakcyjny. To właściwie złota klatka. Jeśli w ogóle nie ma grzechu, to oznacza to tak surowe zasady i dyscyplinę, że stalinowski gułag na tym tle będzie wyglądał jak sanatorium!
  Gerda śpiewała z uśmiechem:
  - A w naszym sanatorium, własnej przychodni, jest ciepło, jasno, a muchy nie gryzą!
  Charlotte zauważyła z uśmiechem:
  - Ale w rzeczywistości kryteria zbawienia są bardzo niejasne. Nikt w chrześcijaństwie nie wie, kto zostanie zbawiony. Nikt nie może być pewien zbawienia. A jak są zbawieni - przez uczynki czy przez wiarę? Tutaj również pojawiają się spory i wiele sprzeczności.
  Magda odpowiedziała niezbyt pewnie:
  - Wiara! A uczynki są wynikiem wiary!
  Gerda tupnęła bosą stopą i zauważyła:
  - No cóż! Ale mówi się, że nawet demony wierzą i drżą!
  Charlotte zauważyła ze śmiechem:
  - Tak, wierzą i pokłonili się Chrystusowi. Można więc powiedzieć - Bóg i Szatan jednocześnie!
  Krystyna dodała ze śmiechem:
  Kto zabił więcej ludzi w Biblii? Bóg czy szatan?
  Magda odpowiedziała z westchnieniem:
  - To kwestia sporna. Ale jeśli zostanie przeniesiony do innego samolotu: kto uratował więcej ludzi?
  Krystyna roześmiała się i zauważyła:
  - Niezbyt wielką radość otrzymać, zbawienie, w imię bezpłodnego raju, w którym nie ma grzechu!
  Magda zauważyła:
  - Ale to lepsze niż palenie się w wiecznym ogniu. Wyobraź sobie, jak bardzo to boli!
  Gerda zgodziła się z tym:
  - Tak, to bardzo boli! A torturowanie ludzi w ten sposób jest złe!
  Christina logicznie zauważyła:
  - Doktryna wiecznych mąk piekielnych to nonsens! W rzeczywistości nawet najgorszego wroga nie torturowałbym wiecznie, choćby dlatego, że byłbym tym zmęczony i nie byłoby to interesujące!
  Charlotte powiedziała ze złością:
  - I w ogóle, co to za religia, która uczy, że wszyscy ludzie są zwierzętami i kozami lub owcami! Tak, taka religia nie ma prawa istnieć!
  Gerda ze złością zauważyła, tupiąc bosą stopą:
  - Mogę być kozą, ale nigdy owcą!
  Magda zachichotała i zauważyła:
  "Ja też nie lubię być owcą!"
  Krystyna gwizdnęła.
  - Połowicznie! Wszyscy gotowi!
  Gerda tupnęła bosą stopą i odpowiedziała:
  - Wszystkie dziewczyny na górę!
  A dziewczyny weszły do bitwy z Brytyjczykami. Zaczęli je łamać...
  Magda wystrzeliła z armaty, celując bosą stopą, roztrzaskała angielską armatę i zagruchała:
  - Nie, nie będę uległą owieczką! Wolę być fajną dziewczyną!
  Charlotte zauważyła z uśmiechem:
  - W Biblii jest wiele absurdów. Co więcej, znacznie lepiej, że nasz świat rozwija się dalej, a my latamy wyżej do gwiazd, prowadząc ekspansję kosmiczną!
  Rudowłosa dziewczyna nacisnęła bosą piętę na spust, posyłając kolejny pocisk.
  Niemcom udało się bez problemu pokonać wojska brytyjskie i kolonialne w Egipcie. Zrobili to chłodno i energicznie. Mają teraz znacznie większą moc niż wcześniej. Następnie utalentowanemu Rommelowi udało się od razu przejąć pola naftowe w Iraku i Kuwejcie, zapobiegając ich zniszczeniu. A Kanał Sueski został przekroczony w mgnieniu oka.
  Naziści otrzymali zarówno dywizje naftowe, jak i arabskie. Następnie, nie robiąc długiej przerwy, zdobyli Iran i dalej do Indii.
  Japonia zaatakowała Amerykanów w porcie w Peru i odniosła tam miażdżące zwycięstwo. Ponadto samurajom udało się zatopić amerykańskie lotniskowce.
  Hitler nie tracił czasu. Po surowym ultimatum ze strony Franco, zgodził się pozwolić wojskom niemieckim udać się na Gibraltar. Atak powiódł się. Niemcy użyli ciężkiej artylerii i samolotów szturmowych Yu-87. I pokonali Wielką Brytanię. Potem ich wojska zaczęły bez problemu docierać do Afryki na najkrótszą odległość. Najpierw zajęli Maroko. Otto Scoreli schwytał de Gaulle'a. A potem przybyli do Nigerii. Zimą czterdziestego pierwszego i czterdziestego drugiego roku Niemcy zajęli znaczną część Afryki.
  Zajęli także Indie. Mają pod kontrolą znaczne zasoby. Brytyjczycy byli gorsi od nazistów zarówno pod względem liczby i organizacji, jak i ducha walki żołnierzy. Tych sto pięćdziesiąt dywizji, które Hitler planował skierować przeciwko ZSRR, poszło do Afryki i Azji. I okazało się to sprytnym posunięciem.
  Aby naziści mogli zdobyć smakołyki, pokonując znacznie słabszy opór. A teren nie jest przeszkodą dla nazistów.
  W Wielkiej Brytanii Niemcy widzieli głównego wroga. I ostemplowane samoloty i nowe rodzaje broni. Produkcja sprzętu szybko wzrosła, zwłaszcza wraz z powołaniem nowego ministra Rzeszy ds. Uzbrojenia i amunicji Speera. Ten człowiek był utalentowany i energiczny.
  Czterdziesty drugi rok upłynął na bombardowaniu Wielkiej Brytanii oraz wojnie powietrznej i podwodnej ze Stanami Zjednoczonymi. Japonia wygrała w Midway. Tym razem zmiana czasu wojny doprowadziła do tego, że tajne kody nie wpadły w ręce Amerykanów. A walki przebiegły znacznie pomyślniej dla samurajów.
  Ameryka nie bombardowała III Rzeszy tak aktywnie, a naziści bardzo szybko zbudowali nowe fabryki i wykorzystali niewolniczą siłę kolonii.
  Afryka w czterdziestym drugim roku została ostatecznie zdobyta przez nazistów.
  I to zarówno surowce, jak i robocizna.
  Obawy, że Stalin atakuje ze wschodu, zmusiły Fritzów do opracowania nowych rodzajów broni w budowie czołgów. W czterdziestym drugim roku pojawił się dość udany "Tygrys". Ale w Afryce korzystanie z niego jest niewygodne. A także nieco później "Pantera".
  Stalin oczywiście myślał o kampanii wyzwoleńczej przeciwko Europie. Szczególnie do czasu upadku Wielkiej Brytanii. Ale wojna z Finami sprawiła, że przywódca był niepewny. A początkowo chciał skompletować dwadzieścia nowych korpusów zmechanizowanych, co wymagało szesnastu tysięcy najnowszych czołgów. W drugiej połowie czterdziestego pierwszego roku wyprodukowano ponad dwa i pół tysiąca najnowszych czołgów.
  Seria otrzymała KV-3 o wadze sześćdziesięciu ośmiu ton, a nieco później KV-5 o wadze stu ton. W pierwszej połowie czterdziestego drugiego roku wyprodukowano ponad trzy tysiące nowych czołgów. Ze wszystkich projektów KV-4 Stalin wybrał najcięższy, ważący sto osiem ton i sto osiemdziesiąt centymetrów pancerza na czole.
  To jednak nie wystarczyło liderowi. Rozkazał utworzenie dwudziestu korpusów zmechanizowanych wyłącznie z najnowszych czołgów średnich i ciężkich, które wymagały już trzydziestu dwóch tysięcy pojazdów. I rozproszyć przestarzałe na oddzielne działy. Łączną liczbę dywizji czołgów określono na sto dwadzieścia. Po pięćset czołgów każdy. I w ten sposób Stalin chciał doprowadzić całkowitą liczbę czołgów ZSRR do sześćdziesięciu tysięcy. I dopiero potem można zaryzykować wyjazd do Europy.
  Ale Hitler też nie marnował czasu. Oprócz "Pantery" i "Tygrysa" czołg "Lion" pojawił się wraz z III Rzeszą, która do tej pory była tylko konstrukcyjna. W prawdziwej historii czołg Lion nie mógł się pojawić zarówno ze względu na brak zasobów, jak i ciężkie bombardowania III Rzeszy. Ale tym razem Niemcy mają lepsze zasoby.
  A najnowsze 105-milimetrowe działo o początkowej prędkości pocisku 1000 metrów na sekundę jest bardzo dobre do walki z ciężkimi radzieckimi czołgami.
  O Wielką Brytanię toczyła się zacięta bitwa powietrzna. Tutaj Niemcy produkowali nowe samoloty w dużych i stale rosnących ilościach. Ale ich piloci stali się głównym atutem. Ponieważ nie było wystarczającej liczby pilotów, flota powietrzna coraz bardziej przyciągała kobiety. Szczególnie sławni stali się piloci Albina i Alvina, którzy stali się potężnymi asami.
  Niemcy utworzyli wiele zagranicznych dywizji. Ich wojska dotarły do granic Birmy, gdzie połączyły się z Japończykami, a cały Czarny Kontynent znalazł się pod kontrolą. I budowali fabryki w przyspieszonym tempie.
  Wiele niemieckich asów zyskało sławę, ale Marsylia stała się najlepsza. W czerwcu 1942 przekroczył liczbę stu pięćdziesięciu zestrzelonych samolotów i otrzymał wysokie odznaczenie III Rzeszy: Krzyż Kawalerski Diamentowego Krzyża ze srebrnymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami. A pół roku później przekroczył trzysta zestrzelonych samochodów, za co otrzymał nowe odznaczenie: krzyż rycerski żelaznego krzyża ze złotymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami.
  Niemcy wyraźnie dodali sił. Ich wojska stoczyły udaną wojnę podwodną.
  Siła nazistowskich okrętów podwodnych rosła, zarówno pod względem liczby, jak i jakości. Byli też bohaterowie. Rudel celował w lotnictwie szturmowym. Zatopił angielski pancernik Victoria, za co został hojnie odznaczony przez Führera.
  Stalin też nie siedział bezczynnie. ZSRR zwiększył swój potencjał. Trzeci plan pięcioletni został przepełniony. A produkcja podwoiła się. Stalin zażądał w czwartym planie pięcioletnim utrzymania tempa i podwójnej produkcji.
  W pierwszej połowie czterdziestego trzeciego roku ZSRR wyprodukował ponad cztery i pół tysiąca czołgów ciężkich. Zwłaszcza poprzez zwiększenie odsetka CV 4 i CV 5.
  Naziści zwiększyli także produkcję broni. W szczególności "Tygrys" -2 pojawił się przed czasem. Miał armatę kal. 88 mm, która dzięki dłuższej lufie mogła przebić radzieckie KV z dystansu bojowego, ale maszyna nie była tak ciężka jak Lew, który ważył dziewięćdziesiąt ton. Najważniejsze jest to, że jego działo strzela szybciej i ma duży zapas pocisków.
  Niemcy naciskali w powietrzu Brytyjczyków i Amerykanów. Po porażkach na morzu Stany Zjednoczone osłabły i nie mogły zbombardować III Rzeszy w niewłaściwym miejscu. A to pozwoliło Niemcom szybciej stemplować broń. W szczególności pojawił się "Maus". Ale jego ogromna masa 188 ton utrudniała użycie bojowe. Chociaż obrona była górą ze wszystkich stron.
  W pierwszej połowie czterdziestego trzeciego roku Niemcy zwiększyli produkcję okrętów podwodnych i zatopili więcej statków niż zbudowały Wielka Brytania i Stany Zjednoczone. I tak Führer zdecydował, że nadszedł moment lądowania na Wielkiej Brytanii.
  A w sierpniu 1943 r. Nastąpiło lądowanie. Nakazał to Mainstein. Naziści byli silni i mieli bardzo mocne czołgi. Na niebie walczył ME-309, który okazał się bardzo niebezpiecznym samolotem. Ma najlepszą prędkość i uzbrojenie: trzy 30-milimetrowe działa lotnicze i cztery karabiny maszynowe.
  Lądowanie zakończyło się sukcesem. Amerykanie niewiele zrobili, by pomóc Brytyjczykom. Sytuację pogarszał fakt, że część Wielkiej Brytanii chciała sojuszu z Niemcami przeciwko Rosji.
  Fritz lądował z różnych kierunków, w tym część swoich wojsk przybyła z Norwegii. Również naziści używali podwodnych czołgów podczas lądowania i coś bardzo fajnego.
  Zdrada niektórych brytyjskich generałów pomogła też III Rzeszy w zdobyciu ojczyzny w ciągu tygodnia.
  Tak więc Londyn upadł, a Churchill uciekł do Kanady.
  W drugiej połowie czterdziestego trzeciego roku ZSRR wyprodukował ponad pięć tysięcy nowych czołgów.
  Ale Trzecia Rzesza również zwiększyła swój potencjał. Seria otrzymała "Panterę" -2 z potężniejszą bronią i lepiej chronioną. Było też wiele zwykłych Panter.
  Hitler stanął przed dylematem: kontynuować wojnę z Ameryką czy udać się do ZSRR? W grudniu przeprowadzili operację Icarus i zajęli Islandię. W ten sposób chroniąc się przed amerykańskim bombardowaniem.
  Jednak Stany Zjednoczone są daleko i oddzielone oceanem. Czy jesteś blisko Stalina? Wysyłanie wojsk przez ocean jest zbyt ryzykowne i technicznie trudne.
  A Hitler postanawia w czterdziestym czwartym roku wraz z Japonią zaatakować ZSRR.
  Stalin również przygotowuje się do bitwy. Dzień roboczy w ZSRR został wydłużony do dziesięciu godzin. Produkcja nowych czołgów na pierwsze półrocze sięga siedmiu tysięcy. Pojawił się również większy KV-6. Jego waga osiągnęła rekordowe dwieście dwadzieścia ton, a dwa działa - jeden kaliber 203 mm.
  Pojawił się także T-34-85. Mocniejsza odmiana trzydziestu czterech.
  Niemcy też nie siedzą w miejscu. Najnowocześniejszą modyfikacją był "Lew" -2. Wieża jest przesunięta do tyłu, a silnik i skrzynia biegów znajdują się razem do przodu i w poprzek. Skrzynia biegów jest na samym silniku. A to skompresowało układ tak bardzo, że umożliwiło znacznie grubszy pancerz, zwłaszcza po bokach, przy tej samej wadze. A broń stała się szybsza. Tiger-2 otrzymał mocniejszy silnik i węższą wieżę, dzięki czemu był jeszcze trochę lżejszy i lepiej chroniony, ale miał dobre właściwości jezdne. A zamiast Mausa do serii wszedł E-100, lżejszy, bardziej mobilny i lepiej chroniony czołg.
  Głównym czołgiem Trzeciej Rzeszy była Pantera-2 z armatą 88 mm. Ta maszyna była silniejsza niż najbardziej masywna radziecka trzydziestka czwórka.
  Ale podczas gdy naziści byli mniej liczni od czołgu. Ale mają samoloty odrzutowe, których ZSRR jeszcze nie ma.
  Najważniejsze dla Fuhrera jest przytłaczająca przewaga piechoty. Nie da się zwerbować tylu żołnierzy, ile III Rzesza miała w ZSRR - nie ma wystarczającej liczby ludności.
  Samoloty też III Rzesza stemplowała bardziej i są chyba lepsze.
  A piloci mają znacznie większe doświadczenie wojskowe.
  Więc moc nie jest równa. W lotnictwie i piechocie Trzecia Rzesza ma przewagę. Plus japoński front.
  Stalin zgromadził dwanaście milionów żołnierzy, dziewięciu z nich na froncie zachodnim, reszta przeciwko Japonii. Hitler skoncentrował dwudziestu głównie z zagranicznych dywizji przeciwko ZSRR. Biorąc pod uwagę przestarzałe modele, ZSRR miał przewagę w czołgach. Ale jeśli weźmiemy ciężkie i średnie, to ze względu na szybki wzrost produkcji Niemcy doganiali już ZSRR. Tak, a ich samochody średniej klasy były mocniejsze i cięższe.
  W artylerii parytet jest przybliżony, ale pistolety Hitlera miały większy kaliber. Do tego Japonia.
  W lotnictwie Niemcy mieli nominalny parytet półtora raza. Ale realistycznie nawet więcej, ponieważ ZSRR nie miał wystarczającej liczby pilotów. Tak, a Trzecia Rzesza ma więcej nowych samolotów, w tym samoloty odrzutowe.
  Cały układ sił nie jest na korzyść ZSRR. A Japonia wisi na ogonie.
  To prawda, że Niemcy mają dużo obcej piechoty, ale więcej dywizji osobowych i tych z doświadczeniem bojowym. Podobnie jak Japończycy.
  Jednak głównym problemem Armii Czerwonej jest to, że nie są wystarczająco wyszkoleni, aby się bronić. To prawda, że linia fortyfikacji Mołotowa została ukończona. Mimo to przez kolejne trzy lata była przewaga w porównaniu z prawdziwą historią. I przywrócił linię Stalina.
  Ale nadal musisz być w stanie odpowiednio dowodzić w obronie. Stalin i tak postanowił się bronić. Nie chciałem być agresorem. ZSRR wydaje się mieć dużo broni, jest też artyleria rakietowa, ale wciąż nie wszystko nadaje się do obrony.
  Pilot Marsylia stał się żywą legendą. W prawdziwej historii przypadkowo rozbił się latem czterdziestego drugiego roku. Ale potem wydarzenia trochę się zmieniły i ten wypadek się nie wydarzył.
  Po tym, jak doprowadził wynik do pięciuset samolotów, został odznaczony Wielkim Krzyżem Żelaznego Krzyża. I to jest zaszczyt. Teraz skupił się na ZSRR.
  Hitler zebrał znacznie więcej dywizji niż w czterdziestym pierwszym roku. I spodziewa się przejąć władzę. Ale Stalin ma oczywiście swoje własne atuty. Na przykład istnieje wiele rzek i linii obronnych.
  I tak nastąpił atak 22 czerwca 1941 roku. Szło z wielką siłą i we wszystkich trzech kierunkach. Naziści naprawdę mieli nadzieję, że przed zimą zmiażdżą ZSRR dużymi masami piechoty.
  Początkowo rzeczywiście pomagał im ich sukces. Linia Mołotowa została złamana. Ale linia Stalina była nieco twardsza. Naziści już w pierwszych dniach ponieśli ciężkie straty w piechocie.
  Jednak ich czołgi również nie są idealne. Często się psują, zwłaszcza te ciężkie. Ale HF serii radzieckiej również pokazał ich zawodność. Praktyka bitew pokazała, że potwory są dużym obciążeniem dla wojny.
  T-34-76 i T-34-85 okazały się znacznie bardziej praktyczne. Chociaż ich broń nie jest wystarczająco silna.
  Bitwy pokazały również, że radzieccy dowódcy nie są zbyt wyszkoleni w obronie, ale szybko się uczą.
  Pojawili się pierwsi bohaterowie. Oto pilotka Anastasia Vedmakova, która wyróżniała się już podczas kampanii hiszpańskiej, a teraz pewnie zdobywała punkty.
  Otrzymała gwiazdę bohatera za pierwsze dwadzieścia pięć zestrzelonych niemieckich samolotów.
  Sama młoda kobieta walczyła w bikini i boso, dlatego też miała fenomenalne wyniki.
  Anastazja walczyła razem z młodą Akuliną Orłową, obie dziewczyny są bardzo piękne i walczą.
  Anastazja strąciła niemiecki samochód, naciskając pedał bosą stopą i zaćwierkała:
  - Chwała czasom komunizmu! Nie, nie będzie cynizmu wśród wrogów!
  Akulina zestrzeliła też niemiecki samolot bosymi stopami i zgodziła się:
  - Komunizm jest piękny, twarze dziewcząt są niebezpieczne!
  Tutejsze dziewczyny dawały z siebie wszystko i bardzo aktywnie naciskały na wrogów. I takie wojenne piękności.
  Niemcom udało się wyhamować dopiero nad Dnieprem. Japończykom udało się zdobyć prawie całe Primorye i odciąć Władywostok.
  Sytuacja była napięta. Blitzkrieg nie powiódł się. A Führer postanowił rozpocząć ofensywę powietrzną, wykorzystując przewagę w lotnictwie.
  Stalin natomiast przeszedł do defensywy. Ale siły były nierówne. Niemcy naciskali coraz aktywniej. I Turcja przystąpiła do wojny. Zimą naziści zaczęli posuwać się naprzód w Azji Środkowej. I tam zdobyli Turkmenistan, Tadżykistan i część Uzbekistanu. Stalin skierował tam dodatkowe siły. W czterdziestym piątym roku Niemcy dostali czołg E-50. Był tak ciężki jak Panther-2, ale miał bardziej zaawansowane działo, niską sylwetkę i gruby pancerz na dużych zboczach. W rezultacie maszyna działała bardzo dobrze.
  Niemcy rozpoczęli nową ofensywę wokół Dniepru i zajęli Smoleńsk, wraz z Finami zablokowali Leningrad. A latem zbliżyli się nawet do Moskwy, gdzie zostali zatrzymani na linii obrony Możajska. Następnie Hitler rozkazał skręcić na południe. A naziści zdobyli Donbas i wiele innych ziem.
  ZSRR pękał w szwach. Jego siła robocza szybko się kurczyła w wojnie na dwóch frontach.
  Stalin w tych warunkach, zdając sobie sprawę z beznadziejności sytuacji, zaproponował pokój na dowolnych warunkach.
  Hitler zgodził się pod warunkiem, że odda mu kraje bałtyckie, Ukrainę, Białoruś, Kaukaz i dalej granicę wzdłuż Wołgi, ziemie wzdłuż Moskwy, a także Karelię i Leningrad aż do Astrachania oraz wszystko, co Niemcy zajęli już w środkowej Azja. I tam już weszli do Kazachstanu.
  Japonia również otrzymała swoje egzemplarze na Syberii.
  Stalin zgodził się na to, ponieważ była to jedyna szansa na uratowanie ZSRR i utrzymanie Moskwy.
  Poza tym przez dziewięćdziesiąt dziewięć lat nadal musiałeś płacić reparacje Trzeciej Rzeszy. I to jest bardzo upokarzające. A rezerwy złota ZSRR zostały wywiezione do Niemiec.
  Rosja wiele straciła, ale była w stanie przynajmniej częściowo przetrwać. A Hitler, zaniepokojony projektem Machchenta, postanowił pozbyć się Stanów Zjednoczonych.
  W grudniu 1945 r. podpisano traktat pokojowy z ZSRR. A teraz naziści zwrócili się ku Stanom Zjednoczonym.
  . ROZDZIAŁ 1
  Ameryka naprawdę próbowała stworzyć bombę atomową, ale jej praca była powolna. Wiosną 1946 roku naziści rozpoczęli lądowanie na Grenlandii i Kubie.
  A część ich sił została przeniesiona do Argentyny. Na Kubie miejscowa ludność wsparła wojska niemieckie i desant zakończył się sukcesem. Fritz i Japończycy zaczęli zaciskać pierścień. Przemierzali Amerykę Łacińską. Brazylia przystąpiła do wojny po stronie III Rzeszy. Sytuacja się pogorszyła.
  Latem walki odwróciły się o Kanadę, gdzie Fritz próbował stworzyć przyczółek.
  Gerda i jej załoga walczyli na E-50 w ulepszonej modyfikacji. Samochód ważył sześćdziesiąt pięć ton. Ma działo kalibru 105 mm z lufą o długości 100 EL.
  Przedni pancerz ma 250 mm, a boczny pancerz 170 mm. Czołg ten miał silnik o mocy 1500 koni mechanicznych i doskonałe właściwości jezdne.
  Więc Amerykanie nie mają nic przeciwko temu. Przestarzały, choć masywny Sherman był wystarczająco dobry tylko dla niemieckich asów pancernych, aby zdobyć rachunki jego kosztem. Pershing jest nieco lepszy, ale jego działo wciąż jest raczej słabe w porównaniu z ulepszonym układem E-50. I tylko "Superpershing", niezbyt masywny czołg, miał szansę włamać się w bok i w pobliże czołgu, w którym jechała Gerda i jej załoga.
  Dziewczyna z Trzeciej Rzeszy strzeliła bosymi stopami w przycisk joysticka, uderzając w amerykański czołg i gruchając:
  - Mam dziewczynę z super klasą!
  Charlotte strzelała również do amerykańskich czołgów i zgodziła się:
  - I jesteś hiper!
  Christina ponownie wystrzeliła bosymi stopami do samochodu Yankee i pisnęła:
  - To jest strategia wielkiej gry!
  Magda również strzelała z pomocą bosych palców stóp na swoich wdzięcznych stopach i zauważyła:
  - Lepiej dziewczyny rozmawiajcie o Bogu!
  Gerda ponownie wystrzeliła gołą piętą i zauważyła:
  - Jeśli spojrzysz, nie potrzebujemy Biblii. Jesteśmy Aryjczykami, nie Żydami. I nie powinniśmy zniżać się do poziomu owiec czy kóz!
  Christina energicznie skinęła głową, posyłając kolejny pocisk bosymi stopami:
  - Oczywiście nie! Zwłaszcza w Biblii baranek będzie pasł zbawione narody laską żelazną. Czego potrzebujemy do szczęścia?
  Magda odpowiedziała ze złością:
  - A czego chcesz w ogniu genu?
  Charlotte roześmiała się i odpowiedziała, strzelając do Amerykanów bosymi stopami:
  - Możesz wymyślić coś straszniejszego niż ogień! I że inkwizytorzy, którzy palą czarownice na stosie, są banalnymi sadystami!
  Magda stanowczo zadeklarowała, naciskając bosą piętą przycisk joysticka:
  - To bardzo okrutne! I nie mają wiary!
  Gerda rozbiła amerykańską armatę i zanotowała:
  Kto ma prawdziwą wiarę?
  Magda odpowiedziała z westchnieniem:
  - Takich ludzi jest bardzo mało!
  I znowu strzelano za pomocą gołych palców rzeźbionych nóg.
  Tak, dziewczyny tutaj iw dyskusjach są silne. I potrafią wiele pokazać i mrugać szafirowymi oczami.
  A wojna trwa. A na niebie toczą się bitwy. Albina i Alvina zbierają rachunki, a wiele samolotów zostało już osobiście zestrzelonych.
  A ich agresywność nie zna granic.
  Albina, bosymi stopami, wysłała zabójczy dar śmierci i zaćwierkała:
  Chwała miłości Chrystusa!
  Alvina, również gołymi palcami, odcięła amerykański samochód i dodała:
  - Co jest przewiewne i czyste!
  A dziewczyny znów dały kolejkę, zestrzeliwując amerykańskie samoloty.
  Ale to wojna jak wojna. Już latem zdobyto część Kanady. A potem minęła jesień.
  Niemcy zaatakowali Toronto. Działają energicznie. Będą mieli czołgi i karabiny maszynowe lepsze niż amerykańskie. Pojawił się w Fritz i Tiger-3. Ewolucja maszyny E-75. Również potężny: przedni pancerz o grubości trzystu milimetrów, pancerz boczny o grubości dwustu milimetrów. A pistolet ma 128 mm długości z lufą 100 EL. I taki czołg dobrze się pokazał. Nawet jeśli to za duża moc.
  Fritz posuwał się naprzód i zdobywał miasto po mieście.
  Zimą wyruszyli już z północy na terytorium Ameryki. I tam złamali uparty opór Jankesów.
  Ameryka nie miała szans. Ale bomba atomowa nie zadziałała.
  Ameryka zostaje zbombardowana przez ciężkie TA-400. Jeszcze potężniejsze TA-500, które zniszczyły głód i obiekty wojskowe.
  Wiosną Niemcy zajęli już całą Kanadę i część Stanów Zjednoczonych. A podczas samej wiosny zajęli Filadelfię i wiele innych terytoriów.
  Schwytano ponad jedną trzecią Stanów Zjednoczonych i Alaski. Również Meksyk został podbity przez wojska amerykańskie i japońskie.
  Latem kontynuowano ofensywę nazistów. A szanse Stanów Zjednoczonych topniały na naszych oczach.
  W sierpniu naziści rozpoczęli szturm na Nowy Jork. W bitwach brały udział latające spodki.
  Tutaj jeden z nich walczył z Ewą i Agatą. Potężnym samochodem jechały dwie piękne dziewczyny w bikini.
  Była latana przez laminarny odrzutowiec i była niewrażliwa na broń strzelecką. A same dziewczyny używały promieni cieplnych podczas fotografowania.
  Eve nacisnęła przycisk joysticka bosymi stopami, wypluwając promienie ciepła, podpalając wrogów jak płomień i ćwierkając:
  - Chwała Trzeciej Rzeszy!
  Agata, strzelając bosymi stopami, również gruchała na całe gardło:
  - Obyśmy wygrali!
  Dziewczyna jest niezwykle waleczna i piękna. I jak miota wrogów laserem.
  A promienie ciepła stopią kolejny amerykański czołg.
  A na lądzie Gerda atakuje. Również walcząca dziewczyna.
  A teraz ona i jej załoga są już w samym centrum. A pociski odbijają się od wieży czołgu. A same dziewczyny uderzą w Jankesów. I rozerwą na strzępy całą chmurę ludzi i będą działać z całą agresją. Wojownicy są tak rozbrykani i jak charty, z gołymi, wyrzeźbionymi nogami.
  Śpiewają nawet, szczerząc zęby. Oto walczące piękności Trzeciej Rzeszy. I strzelają wystarczająco dobrze. I przebijają wrogów jak igły olejem na wskroś.
  Nowy Jork już upadł. Stany Zjednoczone kapitulują, a ich wojska się poddają.
  W ten sposób przewrócona została kolejna karta historii. Wydaje się, że to zwycięstwo... Ale po chwili Hitler zdobywa Amerykę Łacińską.
  A 20 kwietnia 1953 roku rozpoczyna wojnę z Japonią i jej koloniami. Siły III Rzeszy mają przewagę technologiczną.
  I atakują potężną bronią. W tym niezniszczalne latające spodki.
  Albina i Alvina walczą w samolocie disco. Walczą dziewczyny, ale mówią co jeszcze. A bosymi palcami naciskają przyciski joysticka.
  Tutaj są w ofensywie, paląc japońskie wojska.
  Promienie ciepła latają jak dywan. A dziewczyny śmieją się same do siebie. I potrząśnij ich piersiami szkarłatnymi sutkami.
  Albina nawet śpiewała:
  Nikt nas nie powstrzyma, nikt nas nie pokona!
  A bosą piętą naciskała przyciski joysticka, uderzając przeciwników. To taka dziewczyna, zrodzona z wilczycy.
  Alvina również naciska bosymi palcami przyciski joysticka i piszczy:
  - Za moją kosmiczną moc zawieziemy prezesa kołchozu do grobu!
  I mrugnij do przyjaciela!
  Tak, wojownicy są bardzo zwinni i szybcy jak błyskawica. Są w ogniu.
  Albina celuje bosą stopą i wystrzeliwuje wiązkę ciepła. Pali przeciwników i piszczy:
  - Za moje wielkie zwycięstwa!
  Tak, dziewczyny tutaj są z najwyższej półki i klasy. Potrafią robić rzeczy, których inni nie potrafią. I miażdżą Japończyków szaleńczą energią wilczycy.
  Ale nie tylko Niemcy i inne obce wojska zabijają samurajów.
  ZSRR, obecnie dowodzony przez Berii, również przystąpił do wojny. Tutaj, nawiasem mówiąc, Stalin, zdenerwowany porażką z III Rzeszą, zmarł wcześniej w marcu 1951 roku. A Berii udało się przejąć władzę. A teraz, nawet wzmocniwszy się, jest w tej samej drużynie z Hitlerem.
  I razem atakują samurajów.
  A załoga Elizabeth walczy z Japończykami w Primorye. Dziewczyna jest bardzo bojowa i aktywna.
  Oczywiście walczą boso iw bikini. I młóć samurajów z entuzjazmem.
  Wciąż śpiewając;
  I znowu walka trwa
  A serce jest niespokojne w klatce piersiowej ...
  A Lenin jest taki młody
  A przed nami młody październik!
  A teraz Elizabeth strzela bosymi stopami z działa czołgu T-54 do japońskiego samochodu i przebija ją na śmierć.
  Potem zagruchała:
  - Chwała epoce komunizmu!
  Ekaterina również uderzyła wroga gołymi palcami u nóg. Przebiła samurajski czołg i agresywnie zauważyła:
  - Nie ma wspanialszego kraju niż nasz!
  Elena strzeliła do wroga i zagruchała:
  - Na Ziemi nastanie era komunizmu!
  Euphrasia, również używając bosych stóp, miotała się i ćwierkała:
  "Śmierć złemu Prezydentowi-Szatanowi!"
  O wojownikach tutaj trzeba powiedzieć najwyższej i bojowej klasy.
  A na niebie Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova zyskują konta.
  Anastasia zestrzeliła japońskiego myśliwca i zaśpiewała:
  - A bose dziewczyny latają po niebie!
  Akulina, odcinając samuraja za pomocą gołych nóg, ćwierkała:
  - Fajny element! Fajny elementarz!
  Wojownicy bawią się mięśniami prasy. Są w idealnym stanie i żartobliwie potrafią wygrać wojnę.
  Anastazja, zestrzeliwując kolejny samolot, wzięła go i zagruchała:
  - Będzie fajne chwytanie wrogów i ich pokonanie!
  Akulina zgodziła się z tym, powalając wroga bosymi stopami:
  - Zorganizujmy totalną ucieczkę!
  Japończycy naciskali...
  Tutaj radziecki czołg LP-10 bierze udział w bitwie, w której walczą dziewczyny z załogi Alenki.
  I walczą w dużym samochodzie z armatą 130 mm.
  Alenka strzela bosymi palcami i ćwierka:
  - To jest chwała komunizmu!
  Anyuta również zbiła swojego przeciwnika. Uderzył wroga i zapiszczał:
  - W imię nowych pomysłów!
  A także klepnęła ją w bosą piętę.
  Alla nacisnęła przycisk joysticka szkarłatnym sutkiem. Uderzyła samuraja i krzyknęła:
  - Za wielkość kraju!
  Maria, strzelając do wroga, pisnęła:
  - O jedność Rosjan na całym świecie!
  Do strzelania użyła też truskawkowego sutka.
  A igrzyska uderzą we wroga. Zmiażdży wiele myśliwców i ćwierka:
  - Za Ruś najświętszą na świecie!
  A także z bosą piętą podda się wrogowi.
  Trzeba przyznać, że dziewczyny są niezwykle ponętne. I mają kolosalną wytrzymałość.
  Oczywiście Japonia nie może oprzeć się takiej presji.
  Ponadto Fritz użył również broni jądrowej. Co okazało się totalnym szokiem.
  Wojna zakończyła się po sześciu miesiącach.
  ZSRR odzyskał utracone wcześniej ziemie, a III Rzesza podbiła samurajów i wszystkie ich kolonie.
  Co znowu jest krótką spokojną pauzą. Niemcy trawili majątek. I przygotowany do dominacji nad światem.
  20 kwietnia 1957 r. Hitler zaatakował także ZSRR, w którym władcą był Beria. A jego atak okazał się bardzo krwawy.
  Siły są oczywiście nierówne. A granica nie jest daleko od Moskwy.
  Ale Oleg Rybachenko i spadochroniarze są na miejscu i gotowi do walki z nazistami.
  I walczy z dziką furią.
  A wraz z nim wieczna dziewczyna Margarita Korshunova i zespół czarownic.
  Oleg Rybachenko, tnąc nazistów mieczami, ryknął zarówno piechota, jak i czołgi:
  - Nigdy się nie poddawaj!
  I ostry dysk wyleciał z bosej stopy chłopca!
  Margarita, miażdżąc przeciwników, szczerząc zęby, mruknęła:
  - Na świecie jest miejsce na wyczyn!
  A jadowite igły rozsypały się z bosej stopy dziewczyny, uderzając w nazistów, ich samoloty i czołgi.
  Natasza też rzucała gołymi palcami stóp, morderczo i wyła:
  Nigdy nie zapomnimy i nigdy nie wybaczymy.
  A jej miecze przeszły przez faszystów w młynie.
  Zoya, tnąc wrogów, pisnęła:
  - Na nowe zamówienie!
  I nowe igły posypały się z jej bosych stóp. I co jest w oku, co jest w gardle nazistowskich żołnierzy i samolotów.
  Tak, było jasne, że wojownicy byli podekscytowani i wściekli.
  Augustine, zabijając białych żołnierzy i czołgi, zapiszczał:
  - Nasza żelazna wola!
  A nowy, śmiercionośny dar wylatuje z jej bosej stopy. I spadaj takni i biali wojownicy.
  Svetlana tnie młynarza, jej miecze są jak błyskawice.
  Naziści padają jak snopy.
  Dziewczyna bosymi stopami rzuca igły i piszczy:
  - Bo Matka Rosja zwycięży!
  Oleg Rybachenko atakuje nazistów. Chłopiec Terminator siekający brązowe wojska.
  A jednocześnie palcami bosych nóg chłopca wyrzucają igły z trucizną, rozdzierają pnie i zestrzeliwują samoloty.
  Chłopiec ryczy:
  - Chwała przyszłej Rusi!
  A w ruchu przecina każdemu głowę i pysk.
  Margarita miażdży również przeciwników.
  Jej bose stopy miotają się. Naziści giną masowo. Wojownik krzyczy:
  - O nowe granice!
  A potem dziewczyna weźmie i pokroi ...
  Masa trupów faszystowskich żołnierzy.
  Ale Natasza jest w ofensywie. Tnie nazistów wraz z czołgami i śpiewa:
  - Ruś jest wielka i promienna,
  Jestem bardzo dziwną dziewczyną!
  A dyski wylatują z jej bosych stóp. Kto widział gardła nazistów. Tak, to jest dziewczyna.
  Zosia jest w ofensywie. Siekanie brązowych żołnierzy obiema rękami. Wyplucie z tuby. I rzuca śmiercionośnymi igłami bosymi stopami - zestrzel czołgi i samoloty.
  A jednocześnie śpiewa sobie:
  - Och, maczuga, chodźmy,
  Och, mój ulubieniec pójdzie!
  Augustina, niszcząc nazistów i eksterminując brązowych żołnierzy, piszczy:
  - Cały kudłaty iw skórze zwierzęcia,
  Rzucił się na policję z pałką!
  A gołymi palcami rzuci się na wroga, czymś, co zabije słonia, a tym bardziej czołg.
  A potem pisk:
  - Wilki!
  Swietłana w ofensywie. Cięcia, cięcie nazistów. Bosymi stopami rzuca na nich prezenty śmierci.
  Prowadzi młyn z mieczami.
  Zmiażdżyła wielu wojowników i pisków:
  - Nadchodzi wielkie zwycięstwo!
  I znowu dziewczyna jest w dzikim ruchu.
  A jej bose stopy wystrzeliwują śmiercionośne igły, niszcząc czołgi i samoloty.
  Oleg Rybaczenko podskoczył. Chłopak wykonał salto. Posiekał wielu nazistów w skoku.
  Rzucał igły gołymi palcami i bulgotał:
  - Bądź sławny z mojej pięknej odwagi!
  I znowu chłopiec walczy.
  Zaczyna śpiewać całą balladę, komponując ją w biegu;
  Chwała Rosji, jesteście świętym krajem,
  W nim każde dziecko jest wojownikiem z przedszkola ...
  Dziewczyna strzela - dumna boso,
  W końcu jest orłem, a nie wróblem!
  
  Poświęcić Ojczyźnie - wojownicze waleczne serce,
  Niech rozkwita kraj rad...
  Otwórzmy drzwi do kosmosu, chłopaki,
  I otworzymy konto dla wiernych zwycięstw!
  
  Niech Rosja rośnie, bujna, chłodna,
  Wierzę, że nadchodzi era komunizmu...
  Dziewczyna jest piękna, szczupła, bosa,
  I wystartuj słynnie, szybkim samolotem!
  
  Nie lubię ludzi, głupoty i wulgaryzmów,
  Przyrzeknij wiernie służyć Panu...
  Tak, czasami bycie odważnym wcale nie jest łatwe,
  Zamienić też myśliwego w grę!
  
  Zostałem zielonym pionierem,
  Właśnie, wojownik poszedł do piekła ...
  Kwitnące bujnie jak słoneczne klony,
  A Rod wszechmogący jest naszym świętym Ojcem!
  
  Walczę z faszyzmem, bosy chłopcze
  Czerwony, ciasny krawat zawiązany na szyi...
  I klony robią hałas tak gwałtownie, że możesz to zobaczyć,
  A zatem Bóg jest jasnym ideałem!
  
  Stalin, nasz kolorowy sztandar jest jak róża,
  Walczymy z Fritzem, zawsze z wściekłością...
  Będzie bardzo fajnie, boso z zimna,
  I nadejdzie burzliwa, wspaniała wiosna!
  
  Dziewczyny piękna-członkinie Komsomołu,
  Jak ogniste kwiaty...
  Głos sandałów wzywa,
  Będzie radość - szczęście i marzenia!
  
  Nie pozwól cierpieć niewinnym
  By być szczęśliwym na zawsze...
  Był czas starożytności bylina,
  A teraz jest młodość - próżność!
  
  Nie pozwólmy powstać Hitlerowi
  Najlepszy Biały Bóg na świecie jest z nami...
  Rosjanie zawsze potrafili walczyć -
  Niech demoniczny Führer umrze!
  
  Potęga Rosji będzie, wiem, wieczna,
  Wrogowie nie mogą nas powstrzymać...
  Fritz jest całkowicie nieludzki,
  A oni mogą tylko zabijać!
  
  Ale pionierzy walczą dzielnie,
  Chłopcy, jesteśmy synami Ojczyzny ...
  I pokaż przykłady waleczności
  Nasz najbardziej promienny kraj!
  
  Komsomol odważny, bardzo kocha,
  Najodważniejsi wojownicy w rozkwicie...
  Że my też rujnujemy...
  Dla najodważniejszych poznaj wojowników!
  
  Podnieście chorągwie rycerskie,
  Zachowamy wielkość kraju ...
  Pionierko, bądź zatwardziałym sercem,
  W imię wiecznej wiosny na Rusi!
  
  Komunizm będzie mógł się utrzymać
  Sprawi, że Rosja przede wszystkim...
  Będziemy walczyć z wrogiem do końca
  Chwała, wiara i sukces są z nami!
  
  Wielka Matko Rosja,
  Możemy pokazać porządek świata...
  Ludzie na Ziemi staną się szczęśliwsi
  I dostajemy, wiem na pewno pięć!
  
  Nikt nie może nas w żaden sposób powstrzymać
  Nasi wrogowie nie mogą nas pokonać...
  Dobroć zapanuje na tronie
  Chociaż ta nić życia jest krucha!
  
  Walczę dzielnie pod Moskwą,
  Najodważniejszy pionier na świecie...
  Chociaż Führer jest w sojuszu z szatanem,
  Wierzę, że nigdy nie będzie problemów!
  
  Będą wrogowie, wierzę, że jest siła,
  Co zmiażdży każdego, znam armię...
  I znam Adolfa, grób czeka,
  On naprawdę potrafi rozerwać na strzępy!
  
  Komunizm będzie bardzo fajny
  I odbędzie się nasza święta parada ...
  Chociaż faszyści przybijają bardzo głupio,
  Ale wynik będzie prawdziwy!
  
  Nigdy nie poddamy się wrogowi
  U nas wiara jest pełna męstwa...
  Nawet jeśli wróg jest po prostu wkurzony,
  Pret przeklęty diabeł-Szatan!
  
  Kochamy, wierzymy w naszą Rosję,
  Że jak bujna róża kwitnie...
  Stalin jest też jak mesjasz
  A zwycięstwa otworzą fajny wynik!
  
  Nie, nie damy litości wrogowi,
  Mamy siłę, odważni teraz...
  Rycerze czekają na nagrody,
  Zły złoczyńca zostanie zniszczony!
  
  I w Imię Boga Jezusa,
  Pokonamy faszystów...
  Posiadamy sztukę rycerską,
  Jesteś Rosją jak matka!
  
  I w imię tej powszechnej chwały,
  Co, uwierz mi, nas otacza...
  Podniesiemy flagę państwa świętego,
  Aby ogień w sercu nie zgasł!
  
  DZIEWCZYNY TWÓRCZE HISTORII
  Te dziewczyny naprawdę tworzą historię. Obie piękności - Albina i Alvina zostały zestrzelone przez amerykańskie bombowce, które próbowały zaatakować japońskie lotniskowce podczas bitwy o Midway. A potem zatopili amerykańskie statki. Następnie Japonia była w stanie zdobyć Archipelag Hawajski i zdobyć przyczółek na Oceanie Spokojnym.
  Ale kraj Wschodzącego Słońca nadal nie zaatakował ZSRR. Zaatakowała tylko Australię i rozpoczęła kampanię przeciwko Indiom. Obawiając się utraty tej kolonii, Churchill przeniósł tam dodatkowe siły, odmawiając przeniesienia posiłków do Egiptu.
  Operacja "Pochodnia" przeciwko Rommelowi nigdy się nie rozpoczęła. To prawda, że naziści zostali pobici pod Stalingradem. I cofnęli się. Potem było jak w prawdziwej historii kontratak Mainsteina obejmujący flanki. To prawda, ponieważ naziści nie musieli przenosić dodatkowych wojsk do Afryki, kontratak Mainsteina przybrał na sile, a naziści byli w stanie zająć Kursk przed wiosenną odwilżą i zadać więcej strat Armii Czerwonej. Tak więc nie było Wybrzuszenia Kurskiego, a front się wyrównał.
  Ponadto, w związku z klęską z Japonii, Amerykanie faktycznie wyłączyli bombardowania III Rzeszy, a naziści byli w stanie wystrzelić serię nie tylko Panter i Tygrysów, ale także czołgu Lion.
  Ostatni samochód nie odniósł jednak zbytniego sukcesu, choć przypominał kształtem Panterę i był dobrze chroniony, ale ogromna masa dziewięćdziesięciu ton i niewystarczający silnik sprawiły, że jego osiągi jezdne były niskie.
  Hitler planował zemścić się za Stalingrad i ponownie zbliżyć się do miasta nad Wołgą. W tym celu utworzono dwie potężne grupy w rejonie Kurska i Rostowa nad Donem. Podniesiono czołgi i sprzęt. Rommel nadal siedział na starej linii w Egipcie, nie otrzymując posiłków. Cała uwaga nazistów przeniosła się na front wschodni. Ale Wielka Brytania wciąż była w stanie wojny z Japonią, a także nie wysyłała posiłków do Egiptu, starając się utrzymać Indie.
  Tak więc naziści, uzupełniwszy wojska całkowitą mobilizacją, zgromadzili znaczne siły.
  Stalin bardzo obawiając się ewentualnego przystąpienia do wojny Japonii, która przy wsparciu miejscowej ludności wypierała Brytyjczyków z Egiptu, postanowił na razie trzymać się aktywnej obrony.
  Niemcy mieli więcej sił na wschodzie niż w prawdziwej historii. Wypuszczono więcej czołgów i samolotów. Ze względu na fakt, że Stany Zjednoczone nie bombardowały, a Wielka Brytania prawie nie bombardowała, Fritz zrealizował plany czołgów i był w stanie wyposażyć dywizje w Lwy, Tygrysy, Pantery. Ponadto w bitwie wzięło udział działo samobieżne Ferdinand. Jednak ofensywa rozpoczęła się dopiero na początku lipca. Wojska radzieckie miały potężną linię obrony i były gotowe do odparcia ataku.
  Bitwy pokazały, że niemiecka, nowa technologia jest jeszcze wilgotna. Czołgi ciężkie często się psuły i wymagały napraw, Focke-Wulf był mało zwrotny, najnowszy ME-309 też nie pokazywał się zbyt dobrze, mimo potężnego uzbrojenia. Rozczarowany i zbiornik "Lew". Która okazała się nieaktywna, a jej 105-milimetrowe działo, choć dalekiego zasięgu, potężne, ale o mniejszej szybkostrzelności, aw warunkach płonącego pyłu jego zasięg i celność nie są tak ważne.
  Lepszy od innych okazał się "Tygrys". Dobrze chroniony ze wszystkich stron, ze skutecznym działem i zdolny do szybkiego zawracania czołg stał się koszmarem dla wojsk radzieckich. Jednak "Lew" miał pewne plusy. Jego boczny pancerz o grubości 100 mm i nachyleniu umożliwiał przebijanie się przez obronę sowieckich dział i sprawiał, że podobny do Pantery pojazd był bardzo wytrzymały.
  Jednak ofensywa niemiecka jako całość rozwijała się powoli iz dużymi stratami. Mimo to Fritz przedarł się przez sowiecką obronę i był w stanie zejść głębiej.
  Wasilewski poradził Stalinowi wycofanie Armii Czerwonej za Don, ale Stalin odmówił. A wojska radzieckie próbowały kontratakować. W obronie Pantera okazała się dobrym czołgiem. Nadchodzące bitwy rozwijały się na korzyść Niemców, a nie Armii Czerwonej. Niemcy to bardzo fajni wojownicy. Ale bomby są zrzucane na wojska radzieckie. I używają armatek gazowych.
  Niemcy ponieśli straty i zatrzymali się. Ale wojska radzieckie kontratakowały, nie udało się wykorzystać sukcesu. Wisili w nierównej walce. Niemcy mają więcej rezerw, a Armia Czerwona prawie nie otrzymuje dostaw Lend-Lease. Co wpływa na jego zwrotność i mobilność. A naziści dotarli do Woroneża i zatrzymali się. Wszystko byłoby dobrze, ale nadchodzi zima, a wojska radzieckie będą miały dodatkowe szanse. Jednak naziści znów mieli szczęście. Turcja przystąpiła do wojny. Tutaj również Brytyjczycy ich pokonali. Chcieli mieć powód do inwazji na inne terytoria. Ponadto Churchill bał się, że Turcy pójdą do Iraku. Ale w tym przypadku tego nie zaobserwowano. Wręcz przeciwnie, milion żołnierzy osmańskich uderzyło w Baku. Z tego powodu Stalin musiał wycofać swoje wojska za Don i stanąć w defensywie.
  Turcy otoczyli Erewan i byli w stanie zająć Batumi. Ale wtedy zostali zatrzymani. Zima minęła stosunkowo spokojnie. Wojska radzieckie próbowały posuwać się w pobliżu Leningradu, ale Niemcom udało się odkryć plan Armii Czerwonej i po zebraniu posiłków odparli natarcie. Więc wszystko było mniej więcej tak.
  Po przetrwaniu zimy Niemcy zamówili na wiosnę nowe czołgi: Panther-2, Tiger-2 i Maus. ZSRR dostał IS-2 i T-34-85. Jednym z niemieckich osiągnięć był ME-262. Ten samolot jest szybki, z potężną bronią, ale niezbyt zwrotny, ale dość wytrwały. Trudno jest sprowadzić samochód, ale często sam się rozbija. Najlepszą opcją okazał się TA-152, będący ewolucją Focke-Wulfa. I ten samochód jest całkiem udany. Zarówno prędkość, jak i zwrotność są lepsze w przypadku potężnego pancerza i broni. W ZSRR opracowano LA-7 i Jak-3. Ale brak wysokiej jakości duraluminium doprowadził do tego, że Jak-3 nie wszedł do masowej produkcji, a Jak-9 pozostał. LA-7 również, wobec gorszego rozwoju wojny, pozostał nieseryjny.
  Niemieckie samoloty odrzutowe były niedoskonałe. Ale bombowiec Arado pokazał swoją skuteczność. I pod pewnymi względami zachowywał się fajnie.
  Latem Niemcy odparli próbę natarcia Brytyjczyków na Egipt. Rommel uzupełnił swoje siły i nie tylko zdołał odeprzeć ofensywę, ale także przeszedł do kontrofensywy. Odegrało to rolę, że krytykowano przedłużającą się wojnę i niezdecydowanie Churchilla. Ale ofensywa rozpoczęła się, gdy Rommel był właśnie gotowy i zdobył Egipt. Potem Irak i Kuwejt.
  Naziści zajęli Bliski Wschód i odparli ofensywę wojsk radzieckich w centrum. Sytuacja się pogorszyła. Stalin, wyczuwając, że sytuacja może się pogorszyć, zaproponował rozejm. Obawiał się, że wzmocnione imperium japońskie uderzy go od tyłu.
  Hitler, zaniepokojony amerykańskimi planami budowy bomby atomowej, zgodził się na pięcioletnią przerwę pokojową. A 1 listopada 1944 roku nastąpiła cisza.
  I wojna przeniosła się na Zachód. Próby ataku pociskami manewrującymi zakończyły się ograniczonym sukcesem.
  Samoloty odrzutowe okazały się bardziej skuteczne. Niemcy rozpoczęli także ofensywę w południowej Afryce. I naprawdę im się to udało. I posuwali się naprzód w bitwach. W czterdziestym piątym roku naziści zwiększyli produkcję samolotów z silnikami odrzutowymi i dosłownie skompresowali Wielką Brytanię. Po śmierci Roosevelta Truman zaczął szukać sposobów zawarcia pokoju z Japończykami i III Rzeszą. Ale Hitler tego nie chciał. I tak Niemcy w grudniu 1945 roku dokonali nieoczekiwanego brawurowego desantu na Wielką Brytanię i zajęli ojczyznę w dziesięć dni.
  Wojna prawie się skończyła. Stany Zjednoczone zadeklarowały, że są gotowe do zawarcia pokoju na każdych warunkach. Ale Hitler i Hirohito nie chcieli tak łatwo zawrzeć pokoju.
  Führer bardzo martwił się pracą wroga nad bronią jądrową. I tak Hitler i Stalin spotkali się osobiście w Szwecji. I zgodzili się, że będą walczyć razem przeciwko Stanom Zjednoczonym. To oczywiście wszystkim odpowiadało. W zamian Hitler obiecał ZSRR oddać Alaskę.
  Wielka, koalicyjna wojna toczyła się przeciwko Ameryce. Jankesi nie mogli się oprzeć nowej serii niemieckich czołgów "E" i potężnym samolotom odrzutowym. A niemiecka flota okrętów podwodnych jest silna. Istnieją miniaturowe łodzie podwodne z jedną załogą i maszyny bez nadtlenku wodoru, które niszczą Amerykę.
  A jeśli wojna się przeciągała, Stany Zjednoczone zostały właśnie oddzielone oceanem i są potężne ekonomicznie, a populacja jest dość duża.
  Armia Czerwona wkraczała na Alaskę z Czukotki. Walki były zacięte i krwawe. Liczbowa przewaga Armii Czerwonej przeciwstawiała się obronie amerykańskiej, dużej ilości sprzętu. Ale Armia Czerwona się przebijała.
  Walczyła w nim także załoga czołgu Elizabeth. Oczywiście czarownice mają swoją własną broń: są w bikini i boso. I jest niezwykle skuteczny. A bez butów ich palce nie znają chybienia.
  Elena, rozcinając amerykański czołg, śpiewała bosymi stopami:
  - Nie udawaj głupca, Ameryko!
  Ekaterina również uderzyła Amerykanina bosymi palcami u stóp i krzyknęła:
  - Daj nam wkrótce Alaskę!
  Elżbieta rzuciła się gołymi nogami na wroga z morderczą miną lądową i warknęła:
  - Czym jest Syberia, czym jest Alaska - dwa wybrzeża!
  Euphrasia również posłała niszczycielski pocisk, używając swoich bosych pięt, i zapiszczała:
  - Niedźwiedź to najgroźniejsza bestia!
  I wszystkie cztery dziewczyny zaśpiewały chórem:
  - Niedźwiedź to najgroźniejsza bestia!
  Alaska była zdobyta przez długi czas, z bitwami. I w końcu upadła. A w marcu 1948 roku Ameryka została ostatecznie podbita. I było naprawdę fajnie.
  Przez jakiś czas panował spokój. Ale 20 kwietnia 1955 r. Führer zaatakował Japonię. I rozpoczęła się nowa, zaciekła bitwa. Niemcy stanęli w obliczu bardzo silnego wroga. Ale ZSRR pod przewodnictwem Berii stanął po stronie Niemiec. W zamian Beria spodziewał się otrzymać Mongolię i południowy Sachalin z Kurylami. I ogólnie jego kalkulacja była uzasadniona. Choć samuraje walczyli dzielnie, to jednak 9 maja 1956 roku, po bombardowaniach atomowych, Kraj Kwitnącej Wiśni upadł.
  Karta historii ponownie się odwróciła. Beria stał się silniejszy w ZSRR. Nieco złagodził politykę represji i starał się doprowadzić do ożywienia poprzez planowy rozwój gospodarki.
  20 kwietnia 1959 roku, w dniu siedemdziesiątych urodzin Hitlera, doszło do zamachu na życie wielkiego dyktatora.
  Śmierć Hitlera wywołała kolosalne zamieszanie w III Rzeszy. Oficjalny następca Adolfa, Göring, już zmarł z powodu nadużywania morfiny i obżarstwa. Oczywiście leki nie przyczyniają się do długowieczności. Nowy oficjalny następca nie został jeszcze ogłoszony. Wierzono, że na tronie zasiądzie jeden z licznych synów Adolfa Hitlera uzyskanych w drodze sztucznego zapłodnienia. Ale kto dokładnie nie jest znany. Tak, a synowie są jeszcze nieletni.
  Nagła śmierć Führera doprowadziła do walki o władzę i prawdziwej wojny domowej.
  A Beria, uznając, że nadeszła jego najlepsza godzina, nakazał rozpoczęcie kampanii wyzwoleńczej w celu zwrotu wcześniej okupowanych terytoriów ZSRR. Otóż co w tym przypadku przegrany czasów stalinowskich zaczął przeradzać się w znacznie bardziej skutecznego władcę, zdolnego prześcignąć Stalina, który faktycznie przegrał wojnę z Hitlerem.
  Ale oczywiście pomaga mu Oleg Rybachenko i pięć dziewczyn.
  Feldmarszałek poprowadzi młyn wydłużonymi mieczami. Jak wyciąć tych nazistów. A potem rzuci dar unicestwienia swoją bosą, dziecinną stopą morderczej mocy. Rozedrze masę faszystów i krzyknie:
  - Chwała imperium sowieckiemu!
  A potem chłopak weźmie i zagwiżdże. I masa wron spadnie na niemieckie samoloty, strącając je z nieba.
  Margarita Korshunova również z mieczami, ponieważ bierze i tnie. Odetnij masę maszyn brązowego imperium. Zmiażdż je na kawałki. Weź to i podpal.
  A gołymi palcami u nóg rzuci czymś niezwykle śmiercionośnym i niszczycielskim.
  Wtedy dziewczyna zaśpiewa:
  - Kosmiczny astralny, północny wiatr!
  I znowu gwizdy. I masa wron spadnie na niemieckie samoloty, taranując je i zestrzeliwując.
  Z drugiej strony Natasza zachowuje zimną krew wobec nazistów. Najpierw weźmie miecze, które wydłużają się o dziesiątki metrów, będzie ciąć. Wtedy kolejka ustąpi z karabinów maszynowych i skosi linię. A potem bosymi stopami rzuci granat anihilacyjny z antymaterii i zniszczy całą dywizję. A ze szkarłatnych sutków wystrzelą pulsary na przeciwników. I piorun uderzy z pępka, który spali całe dwa pułki niemieckie.
  A potem z łona Wenus, jak wystrzeli falę magicznego tsunami i zaśpiewa;
  Wierzę, że cały świat się obudzi
  Faszyzm się skończy...
  I zaświeci słońce
  Droga, oświecająca komunizm!
  Zoya też to weźmie i uderzy wroga z malinowych sutków. A potem tnie mieczami. A potem strzelać z karabinów maszynowych. A potem jej nagie, wyrzeźbione nogi są rzucane jak morderczy prezent, rozdzierając Fritza. A potem z pępka zabrzęczy cała kaskada błyskawic, które usmażyły dywizję nazistów.
  A wtedy dziewczyna z groty Wenus uruchomi całe tornado niszczycielskiego tsunami. I to jest fajne!
  Zoya wzięła go i zaśpiewała:
  Ktoś zbudował swoją ocenę na krwi,
  Ma granitowy kamień w piersi!
  Augustina też walczy z użyciem przemocy. Jest dosłownie wulkanem, który wybucha wściekłą lawą. I tnie się mieczami. I strzela wieloma pojedynczymi nabojami z karabinów maszynowych. A od rubinowych sutków, jak ulec pulsarom śmierci. A potem z pępka piorun stopi całą kolumnę czołgów.
  A pod kurtyną z łona Wenus prezent niszczycielski, bez litości się uwolni.
  I ryk:
  - Chwała ideom komunizmu w nowy sposób!
  Svetlana również walczy bez ograniczeń. I tnie niemieckie wojska swoimi magicznymi skarbami. I z karabinów maszynowych bez przerwy strzelać. A jednocześnie coś destrukcyjnego weźmie i wystrzeli z truskawkowych sutków. I nie zapomina wyrzucać z pępka całych kaskad błyskawic.
  I na koniec, gdy tylko zabierze go z łona Wenus, wypuszcza cały wodospad płonącej magicznej plazmy.
  I ryk:
  - Czerwony kraj,
  Czerwony kraj!
  Kto mi powie
  Kto pokaże!
  Gdzie ona jest! Gdzie ona jest!
  Oleg Rybachenko, widząc, z jakim entuzjazmem walczą dziewczyny, ponownie wykonał technikę "przecinania" mieczami i gwizdnął z entuzjazmem ...
  Kruki zestrzeliwały niemieckie samoloty przez taranowanie.
  Chłopiec kopnął bosą piętą bombę zagłady, która natychmiast wyparowała dwie dywizje pancerne z piechotą i ryknęła;
  - Jestem supermenem!
  Margarita, bosymi stopami, również rzuciła bombę zagłady i zaoferowała;
  - Śpiewaj kwiatku, nie wstydź się!
  A feldmarszałek śpiewał z wielkim entuzjazmem, komponując po drodze;
  Wielka Rosja słynie,
  Nasz promienny kraj...
  Gwiazdy posypane czarnym aksamitem...
  Jesteś nam na zawsze dany przez Kin!
  
  Największy święty
  Nie znajdziesz lepszego we wszechświecie...
  Wkrótce uczynimy z ziemi raj,
  I nie mamy innego wyjścia!
  
  Stałem się teraz chłopcem na zawsze,
  A chłopiec jest nieśmiertelnym olbrzymem...
  Możesz walczyć wiecznie
  Rosyjski rodzic Sir!
  
  Dał możliwość wygrania grając,
  Dał umiejętność fajniejszą niż gepard ...
  Uczyńmy naszą planetę rajem
  Nasze wyrównanie będzie bardzo radosne!
  
  Oto wielkość świętej Rosji,
  Będziemy pilnować porządku...
  Sam Svarog stanie się fajną misją,
  Rozwiń skrzydła, poznaj cherubina!
  
  Piękne sztandary ojczyzny,
  Jasnoczerwony kminek...
  Jestem zaprawionym w bojach chłopcem
  Nastanie wieczny świt Ojczyzny!
  
  Nie, wrogów Rosji nie da się zniszczyć,
  W nim mieszka wielkość Pana...
  Damy rodzinie w bitwach duszy,
  A my otworzymy zwycięskie konto!
  
  Chwała naszej Ojczyźnie Rosji,
  Nasi ludzie będą jak olbrzym...
  Prosiliśmy Boga Rodziny, modląc się,
  Aby ludzie byli zawsze zjednoczeni!
  
  Wierzyć, że wszystko będzie dobrze na świecie,
  Staniemy się, grając by wygrać...
  Dla naszej matki Rosji,
  Wszystkie egzaminy zdadzą na piątkę!
  
  Na planecie będzie wielki raj,
  W Workucie będą ananasy...
  Szczęśliwi dorośli i dzieci
  Na Ziemi nikt się nie nudzi!
  Szczęśliwi dorośli i dzieci
  Na Ziemi nikt się nie nudzi!
  
  Uwierzcie, że nadejdzie era komunizmu,
  Bo Mikołaj rządzi...
  Wielkie światło rosyjskiego caratu,
  Walcz o to i walcz o to!
  
  Ojczyzna Rosja na całym świecie,
  Wskazuje na radosny Eden...
  Biały Bóg stanie się, uwierz bożkiem,
  A piękny świat przyjdzie do każdego!
  
  Nie smućcie się gorzko płaczące wdowy,
  Pan Wszechmogący wskrzesi wszystkich...
  I wkrótce zbudujemy nowy raj,
  Nasza wiara to solidny monolit!
  
  Wkrótce wszyscy wpadniemy do nieba,
  Przestrzeń się podda, ludzie wiedzą...
  Na zawsze nad naszą planetą Słońce,
  A Rosja jest rajem dla całego wszechświata!
  
  Brzozy nie ugną się pod toporem,
  Najsilniejszy rosyjski duch na świecie...
  Tak, czasem płyną gorzkie łzy,
  Konieczne jest, aby wiara nie gaśnie!
  
  W sercu dajemy mocne ciepło,
  Nie bój się, chłopaki znają mróz ...
  Jeśli to konieczne, płoń ogniem,
  I bukiet najwspanialszych róż!
  
  Wierzysz ludziom Mikołaja,
  Doprowadzi was do komunizmu...
  Sprawi, że Ojczyzna stanie się wspaniałym rajem,
  Idźcie na spacer chłopaki!
  
  Dla króla jesteśmy dzielnymi rycerzami,
  Uwielbiamy walczyć czołgiem i mieczem...
  Dziewczyny biegają boso na mrozie
  Rozbijmy hordy gadów na frytki!
  
  Uwierzcie naszym chłopcom z Ojczyzny
  To klucz do sukcesu i zwycięstw...
  Basurmanie wiedzą, że nadejdzie zemsta,
  Będziemy świętować nasz sukces!
  
  Nie ma na świecie piękniejszej Ojczyzny,
  A Rosja jest najlepszym z krajów ...
  Niebezpiecznie jest, gdy wróg występuje przeciwko nam.
  Rozpędzimy wszystkich jak małpy!
  
  Jestem chłopcem w firmie pionierów,
  Kosę wszystkich faszystów jak trawę...
  Chłopiec zostanie, wiesz, milionerem,
  I zmiażdżę każdą hordę!
  
  Są różne kraje na świecie, wierz mi,
  A Rosji lepiej nie znaleźć ...
  A banany już rosną na Syberii,
  Najlepsze jest zdecydowanie przed nami!
  
  Wkrótce będziemy na Marsie, uwierz mi
  Dziewczyny biegają boso...
  We wszechświecie szczęście stanie się wieczne,
  Ruszajmy z faszyzmem pięścią!
  
  I ku chwale siły Mikołaja,
  Co taka moc, żartobliwie, zyskała ...
  Walcz, odważnie w dzikiej furii,
  W jasnym świetle Rosjan nasz orzeł!
  
  Będziemy w Berlinie i Paryżu,
  Londyn też upadnie pode mną...
  Będziemy latać wyżej jak orły Słońca,
  Komunizm nadejdzie z nieśmiertelnością!
  
  Umarli powstaną z nauki
  Wieczność zawsze będzie radosna...
  Słychać tu dźwięki organów,
  Więc marzenie się spełniło!
  Tutaj słychać dźwięki organów -
  Więc marzenie się spełniło!
  
  
  GERDA NIE Z KRÓLOWEJ ŚNIEGU
  Gerda i jej zespół w jakiś sposób zmienili bieg II wojny światowej.
  Dziewczęta brały udział w bitwie armii Rommla w listopadzie 1941 roku.
  Byli wtedy dokładnie w miejscu, w którym Brytyjczycy w prawdziwej historii byli w stanie przebić się i zmusić Rommla do zniesienia blokady Tolbuk.
  I tutaj Gerda desperacko walczy ze sobą. Nadchodzą brytyjskie czołgi. Nadal jest czterdzieści jeden, ale czarownice zabrały panterę czterdziestu czterech ze zwiększoną amunicją. Jej działo było po prostu idealne do strzelania do niezbyt dużych czołgów czterdziestego pierwszego modelu. A niemieckie działo wystrzeliło piętnaście pocisków na minutę.
  Co było idealne do niszczenia angielskich samochodów.
  W Afryce pod koniec listopada jest wystarczająco ciepło, a dziewczyny w bikini i boso czują się komfortowo w zasadzce.
  Mają ponad sto pocisków i strzelają na zmianę.
  Gerda bosymi stopami posłała pocisk w angielski samochód. Zburzyła wieżę i zagruchała:
  - Za potęgę Trzeciej Rzeszy!
  Tupnęła za nią bosymi stopami, a Charlotte warknęła:
  - Będziemy mieli osiągnięcia!
  A oto jak Kristina również strzela, rozbijając niemiecką wieżę i rycząc:
  - O zwycięstwo nad wrogami!
  A także, oczywiście, używając bosych stóp.
  I wtedy Magda pchnie z pistoletu, celując w niego bosymi stopami. A Brytyjczykom jest ciężko.
  Potem Gerda ponownie strzela do angielskich czołgów. Uderza wroga i mówi:
  - O sukces i zwycięstwo!
  Naturalnie bose stopy piękności wskazują tułów. Więc nie przegapisz.
  Charlotte strzela jako następna. Rudowłosa dziewczyna bosymi stopami posyła śmiercionośny pocisk w sam środek wieży angielskiego czołgu. I wrzeszczy:
  - O zwycięstwo aryjskiego komunizmu!
  Wtedy Christina też walczy. Jest bardzo agresywną dziewczyną. I gołymi stopami kieruje zamkiem pistoletu. Strzelanie do wroga, powalanie Anglika. Uszkodzone rolki gąsienic poruszają się we wszystkich kierunkach.
  Krystyna krzyczy:
  - Chwała Ojczyźnie!
  Magda walczy z dziką furią. Strzela do wroga. Uderza w cel gołymi palcami stóp i krzyczy:
  - Chwała ideom kultury aryjskiej!
  I jak się śmieje.
  Gerda, strzelając bosymi stopami do Anglików, zapytała:
  - Jak myślicie, dziewczyny, czy Bóg istnieje?
  Charlotte, posyłając pocisk bosą piętą, odpowiedziała:
  - Nie wiem jak wszechmogący, ale zdecydowanie są moce wyższe i naprawdę nam pomagają!
  Christina bosą stopą rzuciła pocisk w zamek i zagruchała:
  - Teraz pokonujemy brytyjskiego lwa!
  I tak jak pocisk przebił kolejny angielski czołg.
  Magda też dość celnie strzelała do przeciwnika. Używając bosych stóp, zaćwierkała:
  - Chwała komunizmowi białych!
  Gerda ponownie wystrzeliła gołymi palcami u stóp i zaćwierkała:
  - Chwała krajowi, w którym każdy zawsze ma miejsce na wyczyn!
  Charlotte przygwoździła wroga. Traf celnie gołymi nogami. Pokonała Anglika i zgodziła się:
  - Zawsze mamy miejsce na wyczyn!
  Christina zbiła przeciwnika. Zmiażdżył wroga. Rozbiła wiele brytyjskich samochodów i gruchała:
  Będziemy walczyć o idee Nietzschego!
  I uderzyła bosą piętą w zbroję.
  Magda uderzyła wroga pociskiem bosymi palcami u nóg i rozgniotła go na kawałki. Potem zaszczebiotała:
  - Pocałujmy się!
  I jak się śmieje.
  Tak, te dziewczyny zorganizowały krwawe polowanie na Brytyjczyków. I tak wiele czołgów zostało zniszczonych.
  W sumie na całą bitwę - sto dwadzieścia sztuk, po całkowitym zużyciu wszystkich pocisków.
  A Wielka Brytania nie była w stanie znieść oblężenia Tolbuka. Ale Rommel, walcząc z wrogiem, zdołał jednak, otrzymawszy, choć niewielkie, ale wciąż posiłki z Europy, zdobyć Tolbuk. Wtedy rozpoczął się atak na Egipt. To było całkiem udane.
  Co więcej, ponownie Gerda i jej zespół na Panterze wzięli udział w decydującej bitwie.
  Gerda ponownie wystrzeliła do Brytyjczyków za pomocą bosych stóp, rozbijając czołg i syknęła:
  - Jestem wilkiem!
  Charlotte również wystrzeliła bosymi stopami i pisnęła:
  - Jestem największym wojownikiem!
  Christina wskazała zamek palcami bosych stóp. Strzał w Brytyjczyka. Dokładnie trafiony i vyaknula:
  - Jestem z rasy białych wilków!
  Magda też strzelała bardzo celnie. Uderz wroga. I złamał metal, gruchając:
  - O zwycięstwo ducha aryjskiego!
  I znowu, bosą piętą, uderza w zbroję z hukiem.
  Wydaje się, że dziewczyny zebrały niezwykle silną i walczącą rasę.
  Gerda strzela bosymi stopami do angielskiego czołgu. Uderza go, burzy wieżę i krzyczy:
  - Chwała ideom bractwa aryjskiego!
  Charlotte również oddaje celny strzał. Przebija przeciwnika bardzo celnym uderzeniem po naciśnięciu bosą piętą. Potem ruda lisica uśmiecha się i piszczy:
  - O zwycięstwo białego bractwa!
  Christina również strzela bardzo dokładnie bosymi stopami. Uderza wroga i warczy:
  - Za idee białego komunizmu!
  A potem jest Magda, jaka spoliczkowana. I zrobi to bardzo dokładnie i dokładnie. Łamie wroga i krzyczy:
  - Za idee aryjskie!
  A także gołymi palcami zrobi wskazówkę do celu.
  Brytyjczycy są całkowicie pokonani w Egipcie. Przy wsparciu miejscowej ludności wojska Rommla wkraczają do Iraku i zdobywają Kuwejt. Stalin wysyła swoje jednostki na pomoc Brytyjczykom, ale z tego powodu Turcja przystępuje do wojny.
  W rezultacie wojska osmańskie wraz z Niemcami zdobyły prawie cały Kaukaz.
  A Rommel jako pierwszy wkracza do Baku. A radzieckie jednostki załogi Gerdy walczyły na Panterze. Oczywiście te dziewczyny-czarownice nie mogły się obejść.
  Gerda strzelała bosymi stopami do sowieckich czołgów i śpiewała:
  - Na nasze nowe zamówienie!
  Shallot również strzelała bosymi stopami, przebijając się przez wieżę T-34 i gruchając:
  - O całkowity sukces naszej broni!
  Krystyna też wysłała, niezwykle skutecznie pocisk. Rozbiła sowiecki samochód i pisnęła:
  - O pomysły nowego myślenia!
  Magda wystrzeliła też pocisk w kierunku wojsk radzieckich. Co więcej, gołymi palcami zrobiła to tak dobrze, że uderzyła w prawy tyłek wieży i ją zdarła.
  Potem pisnęła:
  - Za zwycięskie decyzje!
  Baku upadło w 1942 roku. Ale Japonia na tym świecie zostaje pokonana pod Midway i przegrywa. A USA i Wielka Brytania lądują w Maroku. Co jest dość niebezpieczne. Ale Kaukaz został utracony na rzecz ZSRR. A próby natarcia pod Rżewem i Sychowem, a także odbicia Stalingradu kończą się niepowodzeniem i odbijają się od Wehrmachtu.
  A potem pomysłowy Rommel przeprowadza silny kontratak na wojska amerykańskie i brytyjskie w Algierze.
  I znowu Gerda walczy tam ze swoimi partnerami.
  Oczywiście tam, gdzie są czarownice, tam jest zwycięstwo.
  Gerda za pomocą bosych stóp kieruje bronią. Oddaje celny strzał. Przebija wieżę wroga, w tym przypadku amerykański czołg Grand.
  I mówi:
  - Chwała ideom, które prowadzą na szczyt!
  Charlotte również strzelała do amerykańskiego czołgu, używając bosych stóp. Przebiłem jego zbroję i wydałem:
  - Za wspaniałe szczyty!
  Christina również uderzyła swojego przeciwnika bosymi stopami. Przebiła jego czołg i zaćwierkała, szczerząc zęby:
  - Przyszłość naprawdę stanie się nasza!
  Magda wystrzeliła celnie, celując gołymi nogami w przeciwnika, ścinając Amerykanina i pisnęła:
  - Całkowity sukces!
  W rzeczywistości wojska brytyjskie i amerykańskie są konkretnie pokonane i zniszczone. Do niewoli dostało się ponad sto trzydzieści tysięcy żołnierzy alianckich. Wielka wygrana.
  W tych warunkach Stalin zaoferował III Rzeszy pokój. Co więcej, po klęsce w Maroku Churchill zrobił to samo. Hitler zgodził się, ale pod warunkiem, że ZSRR nie tylko odda wszystko, co podbiła III Rzesza, ale także zapłaci reparacje. Stalin zgodził się. Zniesiono blokadę Leningradu, ale w zamian ZSRR oddał w całości Murmańsk i Karelię. Lekko przycięte brzegi na środku.
  Stalin zobowiązał się do zaopatrywania Niemców w zboże i rudę, a także do ograniczenia ruchu partyzanckiego na terenach okupowanych. Ponadto ZSRR przekazał także porty w Archangielsku i Astrachaniu oraz zgodził się zastąpić jeńców robotnikami w stosunku jeden do dwóch. Sami jeńcy niemieccy byli bardzo nieliczni. A Hitler zwrócił swoją uwagę na Wielką Brytanię.
  Jego wojska, dowodzone przez Mainsteina, zdobyły Iran i Indie. A reszta sił zaczęła zdobywać Afrykę.
  W tym samym czasie trwała bitwa powietrzna. Tutaj Niemców czekało rozczarowanie. ME-309 był bardzo szybki i doskonale uzbrojony, ale okazał się ciężki i mniej zwrotny, podobnie jak Focke-Wulf. To prawda, że \u200b\u200bprzy odpowiedniej taktyce wojownicy ci pozostali bardzo skuteczni.
  Maszyna odrzutowa ME-262 nie do końca się usprawiedliwiła. Ale bombowce odrzutowe, wręcz przeciwnie, są dobre. Wrogie myśliwce nie są w stanie ich dogonić, a z dział przeciwlotniczych trudno je wydobyć.
  Zdobycie Afryki dało Niemcom ogromne zasoby i rozpoczęli ofensywę powietrzną przeciwko Wielkiej Brytanii.
  Ale tutaj Ameryka pomogła swoim lotnictwem. I nie wszystko poszło Niemcom.
  A rakiety FAA wcale się nie usprawiedliwiały. Po prostu kosztują dodatkowo.
  Jednak Niemcy nadal przygotowywali się do lądowania w Wielkiej Brytanii. I byli w stanie pokonać Brytyjczyków. Zajęli go i wylądowali 4 listopada 1944 roku, podczas wyborów prezydenckich w USA. I nikt nie spodziewał się, że naziści odważą się wbijać nos w kontynent w zimnych porach roku.
  I oczywiście znowu Gerda i zespół stoją na czele ataku. Tylko tym razem dziewczyny siedziały w najnowocześniejszym czołgu Panther-2, z mocniejszą ochroną i doskonałym działem.
  I jak zwykle używali bosych stóp i wytrwałych palców.
  Gerda jednak wystrzeliła dla odmiany, naciskając szkarłatny sutek na spuście i ćwierkając:
  - O zmianę i flagę komunizmu!
  Charlotte również wystrzeliła swoje truskawkowe sutki i krzyknęła:
  - Aryjski komunizm!
  Christina również uderzyła pięścią, ale tym razem za pomocą gołych palców u stóp pisnęła:
  - O powodzenie w bitwie!
  Magda wypaliła, naciskając bosą piętą i wydała:
  - Na aryjskie święta świata!
  Dziewczyny pomogły przejąć Wielką Brytanię. I posadzili marionetkowego króla na tronie.
  A wojna trwała. Naziści przejęli także Islandię. USA próbowało walczyć. Ale Niemcy mieli już dość silny samolot odrzutowy. Nowe samoloty są bardziej zaawansowane, a Niemcy nauczyli się na nich walczyć. A flota nazistowskich łodzi podwodnych jest potężna. Zwłaszcza okręty podwodne na nadtlenek wodoru. Oto poważny problem.
  USA nie udało się zbudować bomby atomowej w 1945 roku. A Niemcy zajęli Grenlandię i zaczęli przedostawać się do Kanady. Stalin wypowiedział też wojnę Stanom Zjednoczonym. W tym celu Hitler obiecał złagodzić reparacje i przyznać Alaskę jako legalne terytorium sowieckie. Krótko mówiąc, Ameryka została zaatakowana.
  Japończycy i Niemcy posuwali się z południa, wykorzystując przyczółki w Brazylii i Argentynie. Amerykanie byli stopniowo ograniczani. Nowa seria niemieckich czołgów E całkowicie zdominowała pole bitwy i zmiażdżyła Stany Zjednoczone.
  W sierpniu 1948 r. Stany Zjednoczone zostały zajęte, a resztki ich wojsk poddały się.
  A 20 kwietnia 1955 roku III Rzesza zaatakowała Japonię... Samurajowie, mając wiele kolonii, stawiali opór przez prawie dwa lata. Rządzony wówczas przez Malenkowa ZSRR walczył po stronie III Rzeszy i odzyskał południowy Sachalin oraz Kuryle.
  Hitler prawdopodobnie zaatakowałby ZSRR. Ale 20 kwietnia 1958 roku rozbił się samolotem. A w wieku sześćdziesięciu dziewięciu lat przerwał panowanie. Po tym rozpoczęła się walka o władzę w III Rzeszy. I poważny, prawdziwy.
  W ZSRR obalony został także Malenkow, a do władzy doszedł Szelepin. Nowa głowa państwa, korzystając z faktu, że III Rzesza toczy wojnę domową, zaczęła odzyskiwać dawne dobra.
  Tutaj Oleg Rybachenko i jego partnerzy weszli do bitwy ...
  Chłopiec-marszałek rzucił granaty gołymi stopami, rozdzierając nazistów i jak krzyczał:
  - Chwała ideom komunizmu w ZSRR!
  Dziewczyna Margarita również zhakowała młyn swoimi mieczami. Zniszczył faszystów. A potem gołymi palcami wystrzeli dar zagłady, rozdzierając Fritza.
  A jak śpiewać:
  - Chwała krajowi komunizmu!
  A potem nieśmiertelne dzieci, jak gwiżdżą, że kruki, które wpadły w omdlenie, spadną na Fritza. A młodzi wojownicy będą krzyczeć:
  - Chwała idei białego czystego komunizmu!
  Natasza też walczy z wielką furią. Jej bose stopy rzucają śmiercionośny bumerang śmierci, który dosłownie kosi nazistów. I błyskawica leci ze szkarłatnego sutka.
  I cały batalion Fritza się usmaży.
  Dziewczyna ryczy:
  - O potężne skrzydła Szelepina!
  Zoya jest również w agresywnej ofensywie. Miażdży nazistów, rzucając granaty gołymi stopami. A potem, jak z malinowego sutka, weźmie go i uderzy.
  Potem ryczy:
  - Za najpiękniejszy komunizm!
  Augustina jest również bardzo agresywna w ataku. Walka z faszystami. A z rubinowymi sutkami wysyła błyskawice do wrogów. Potem mówi z uśmiechem:
  - Chwała ideom komunizmu! I żeby Bóg chrześcijan wpadł do piekła!
  Swietłana zauważyła ze złością:
  - Zmienili świat w dom wariatów!
  A dziewczyny bosymi stopami rzuciły bombę trocinową o śmiercionośnej sile. A potem, jak z truskawkowych sutków, naładuje się czymś zupełnie śmiercionośnym.
  I krzycz:
  - Za wielkość naszego państwa!
  Natasza wystrzeliła szkarłatnymi sutkami i zagruchała:
  - I w imię powszechnej chwały!
  I znowu uruchomi dar śmierci gołymi stopami.
  Zoya wystrzeliła z karmazynowych sutków. Spalona część wojsk nazistowskich. I wydane:
  - Nasza ojczyzna jest wspaniała, rusz pięścią w twarz!
  A bosymi stopami dziewczyna wystrzeliła dar śmiercionośnej siły. I rozdarł wroga.
  A potem z pępka zostanie uderzony pulsarem. I rozrywać przeciwników.
  Augustine ponownie przechodzi do agresywnej ofensywy. Błyskawica wystrzeli z rubinowych sutków. Które pokonają nazistów, a ich czołgi i samoloty przetną.
  A potem od pępka, jak uderzy.
  I ryk:
  - O wielkość nowych rosyjskich pól!
  A potem jest Swietłana, jakby waliła wroga z truskawkowych sutków i paliła cały pułk wrogów. A potem z pępka, jak młot, nie będą wbijane ze zwykłych pistoletów. I rozerwać chmurę brązowych żołnierzy. Dziewczyna jest bardzo agresywna.
  A bose palce wystrzelą niszczycielski granat.
  I ryknęła z całej siły:
  - O komunizm i zwycięstwo!
  Tak więc cała czwórka rozeszła się, miażdżąc Niemców, jakby wybijając ich żelazem. A gdzie tu jest Trzecia Rzesza do oporu.
  A dziewczęta zdobyły Berlin i wraz z Olegiem Rybaczenko przyniosły zwycięstwo całej postępowej ludzkości.
  
  FUHRER JEST INTELIGENTNIEJSZY I NIEBEZPIECZNY NIŻ ZWYKLE
  Führer udzielał Mussoliniemu czynnej pomocy podczas wojny z Grecją. Gdy tylko Włosi zaczęli przegrywać, do bitwy wkroczyło lotnictwo niemieckie, a dywizje przeszły przez Jugosławię. Taki démarche umożliwił pokonanie Greków i korpusu angielskiego na Bałkanach. A zdobycie Krety nastąpiło znacznie wcześniej i okazało się bardziej udane, z mniejszymi stratami.
  I w ten sposób naziści byli w stanie odwrócić uwagę Brytyjczyków od Libii i nie dopuścić do pokonania tam Włochów. A po pewnym czasie naziści zdobyli Maltę.
  Powstanie antyhitlerowskie nie wybuchło w Jugosławii. A Niemcy byli w stanie uniknąć marnowania czasu podczas ataku na ZSRR. Poza tym Rommel tym razem nie pojechał do Afryki. Ponieważ w Libii wojska Mussoliniego uniknęły klęski i zasiadły w fortyfikacjach, poruszając się trochę w Egipcie.
  Rommel tym razem walczył we Flocie Wschodniej. Hitler przeznaczył jeszcze kilka sił na plan Barbarossy, więc nie przerzucił wojsk do Afryki i nie zajął Jugosławii. Co więcej, sama Jugosławia przeznaczyła wojska na wojnę z ZSRR. A Grecję zajęły jednostki włoskie i bułgarskie.
  Ofensywa nazistowska rozpoczęła się 15 maja 1941 r. Rozwijał się całkiem pomyślnie. Blisko spokrewniony z tymi z prawdziwą historią, ale nieco szybszy na południu, gdzie było więcej sił, tak wspaniałym dowódcą, jakim okazał się Rommel.
  Było około stu sześćdziesięciu dywizji niemieckich, o dziesięć więcej niż w prawdziwej historii. A lotnictwo okazało się silniejsze.
  Ale naziści wciąż musieli skręcić na południe. Ponieważ Niemcy byli tam silniejsi, operacja przebiegła szybciej niż w prawdziwej historii.
  Decydujący atak na Moskwę rozpoczął się na przełomie lipca i sierpnia.
  A Niemcy zdołali otoczyć stolicę jeszcze przed październikową odwilżą.
  Stalin oczywiście uciekł do Kujbyszewa i tam próbował zorganizować opór. Moskwa jest otoczona iz rozkazu z góry ani ona, ani Leningrad nie otrzymały rozkazu, aby się nie poddawać. Niemcom udało się schwytać Ryazana i otoczyć Gorkiego. W kotle były wojska radzieckie.
  Zdobycie ogromnego kapitału nie jest łatwe. Na południu Niemcy wkroczyli na Krym i zajęli wszystkie miasta z wyjątkiem Sewastopola. Zajęto także Rostów nad Donem, a Donbas, Woroszyłowgrad, Doniec i inne miasta w ruchu. Nazistom udało się schwytać Biełgorod i Kursk, docierając do Woroneża. Jednak w ostatnim mieście walki przeciągały się. Niemcy zajęli także Tichwina i Wochłowa oraz całkowicie zablokowali Leningrad - podwójnym pierścieniem.
  Zimą Niemcy zatrzymali się. Wojska radzieckie próbowały kontratakować. Ale osiągnęli tylko ograniczony sukces, usuwając tylko blokadę z Gorkowa.
  Ale sytuacja pogorszyła się w marcu. Moskwa padła po długim oblężeniu. I wkrótce, wyczerpany głodem, skapitulował Leningrad.
  Niemcy rozpoczęli nową ofensywę w dwóch kierunkach jednocześnie. Do Kazania i na Kaukaz. Do wojny przystąpiła także Japonia. Stany Zjednoczone nie wprowadziły wobec Kraju Kwitnącej Wiśni embarga na ropę, a Japończycy postąpili logicznie - nie ryzykowali samego ataku na Stany Zjednoczone, podczas gdy Niemcy toczyły wojnę z ZSRR.
  A na wiosnę, jak tylko zrobiło się cieplej, zaatakowały same. Brytyjczycy zachowywali się raczej biernie. A w Afryce wojna zamarła. Ale Niemcy na wschodzie odnieśli nowe duże sukcesy, zdobywając Gorki, Kazań, Stalingrad po okrążeniu i zbliżając się do Astrachania.
  Wtedy Stalin, zdając sobie sprawę, że sprawa jest beznadziejna, poprosił o pokój na jakichkolwiek warunkach, tylko bez słowa kapitulacji.
  Hitler zgodził się, aby granica przebiegała wzdłuż Wołgi i dalej na północ do Wołogdy. Poza tym ZSRR zapłaci reparacje. To prawda, że \u200b\u200bw zamian Hitler wywarł presję na Japonię, a oni zgodzili się zająć tylko Primorye, Mongolię i część ziemi amurskiej, w tym Chabarowsk.
  ZSRR zachował się w bardzo okrojonej formie. Ale mimo to przetrwało. A stolicę przeniesiono do Taszkentu.
  Wydaje się, że pierwsza faza wojny dobiegła końca. Ale wciąż trwała wojna z Wielką Brytanią, wspieraną ekonomicznie przez Stany Zjednoczone.
  Hitler najpierw przeniósł korpus Rommla do Afryki, a wojska Mainsteina przeniosły się z Kaukazu na Bliski Wschód.
  Siły były nierówne. Wojska angielskie były gorsze pod względem liczebności, wyszkolenia bojowego i ducha, niektóre z nich były jednostkami kolonialnymi o niskiej zdolności bojowej.
  Niemcy posunęli się naprzód i złamali opór. Do serii weszły nowe czołgi - "Pantery", "Tygrysy", "Lwy". Zmiażdżyli Brytyjczyków. Zdobycie Afryki okazało się kwestią czasu i niezbyt długiego. Ameryka nigdy nie przystąpiła do wojny. Wielka Brytania została zaatakowana przez lądowanie latem czterdziestego trzeciego roku. A jednocześnie presja bombardowań. W rezultacie spadła dwa tygodnie po rozpoczęciu operacji Lew Morski. Do sukcesu przyczyniły się również masowe bombardowania. Luftwaffe wyprodukowała zbyt wiele samolotów i zrównała Wielką Brytanię z ziemią.
  Tak, a okręty podwodne bardzo zajęły Brytyjczyków. Ale złamali się i stawiali opór. Chociaż przygnębiony. A sam Churchill uciekł do Kanady. Wkrótce jednak został przekazany Niemcom. A potem zostali zastrzeleni.
  Ameryka nigdy nie przystąpiła do wojny. Ale Hitler rozumiał, że Stany Zjednoczone nie powinny być zawiedzione. Niemcy zbudowały flotę i rozwinęły strategiczne lotnictwo dalekiego zasięgu. Niemcy mieli dyski bojowe. W grudniu 1945 roku Japonia zaatakowała Amerykanów w porcie w Peru. A potem Trzecia Rzesza z koloniami uderzyła w Stany Zjednoczone. Do wojny przystąpił także ZSRR. Hitler obiecał Stalinowi zmniejszenie reparacji i przeniesienie części Alaski. Ale takie północne, nie najbardziej lukratywne obszary to.
  Ale i na to Stalin się zgodził. Co więcej, autorytet dyktatora wśród ludu po tak druzgocącej klęsce był niski. I zawsze istniało zagrożenie spiskiem.
  A sił do walki z III Rzeszą nie było. Ponadto naziści dysponowali bardzo mocnymi czołgami serii "E", które nie miały sobie równych na polu bitwy.
  Seryjny E-50 łączył zarówno mocne uzbrojenie, jak i doskonałe właściwości jezdne z dobrą ochroną przednią. A E-75 był w ogóle całkowicie chroniony.
  Jednak niemieccy generałowie woleli E-50, który jest lżejszy i bardziej zwinny, o niskiej sylwetce i niezbyt duży.
  Wojna ze Stanami Zjednoczonymi od samego początku przebiegała dla Ameryki bezskutecznie. Albo oddalenie nad oceanem, duża armia i znaczna liczba czołgów dały Jankesom szansę na opór.
  Bitwy czterdziestego szóstego roku pokazały wyższość E-50 na polu bitwy; nad Shermanem czołgi te były na ogół łatwo i łatwo niszczone z dużej odległości.
  Niemcy zajęli Islandię. Następnie Grenlandia i wzmocniła przyczółek w Kanadzie. Stopniowo rozszerzyli swój front. W tym samym czasie nastąpiło natarcie z południa. USA dzielnie walczyły. Całkowita liczba armii osiągnęła piętnaście milionów ludzi. Japończycy i Niemcy zostali zmuszeni do użycia podziałów kolonialnych. Ale stopniowo przejmowali władzę. Niemiecki pistolet maszynowy lub karabin szturmowy MP-44 nie miał sobie równych, a wkrótce pojawiły się bardziej zaawansowane MP-54 i MP-64, lżejsze, wydajniejsze i szybciej strzelające. Ameryka skapitulowała dopiero po zdobyciu Nowego Jorku i Waszyngtonu. I stało się to w sierpniu 1947 roku...
  Potem wojna światowa ostatecznie się skończyła... Ale nie na długo. 20 kwietnia 1953 roku Hitler zaatakował Japonię. Tak rozpoczęła się wojna między dwoma imperiami.
  ZSRR, na czele którego w tym momencie stał Beria, przystąpił do wojny po stronie Niemiec. I udało mu się odzyskać Primorye, region Amur, południowy Sachalin i wyspy Kulil.
  Więcej nie można było wymagać. Naziści walczyli przez prawie dwa lata, ale zakończyli zdobycie Japonii bombami atomowymi. A 20 kwietnia 1957 r. Führer zaatakował ZSRR. Chcąc zmiażdżyć ostatnie imperium sowieckie. Niech będzie tak mocno okrojony.
  Ale czekała go nieprzyjemna niespodzianka: całe lądowanie płatnych zabójców, którzy stanęli w obronie ZSRR. Czego jeszcze chciał faszysta?
  Wojownicy XXI wieku ponownie po raz kolejny zmagali się z nazistami XX wieku.
  W faszystowskim brązowym imperium jest zbyt wielu żołnierzy. Płyną jak niekończąca się rzeka.
  Oleg Rybachenko, tnąc nazistów mieczami, ryknął zarówno piechota, jak i czołgi:
  - Nigdy się nie poddawaj!
  I ostry dysk wyleciał z bosej stopy chłopca!
  Margarita, miażdżąc przeciwników, szczerząc zęby, mruknęła:
  - Na świecie jest miejsce na wyczyn!
  A jadowite igły rozsypały się z bosej stopy dziewczyny, uderzając w nazistów, ich samoloty i czołgi.
  Natasza też rzucała gołymi palcami stóp, morderczo i wyła:
  Nigdy nie zapomnimy i nigdy nie wybaczymy.
  A jej miecze przeszły przez faszystów w młynie.
  Zoya, tnąc wrogów, pisnęła:
  - Na nowe zamówienie!
  I nowe igły posypały się z jej bosych stóp. I co jest w oku, co jest w gardle nazistowskich żołnierzy i samolotów.
  Tak, było jasne, że wojownicy byli podekscytowani i wściekli.
  Augustine, zabijając białych żołnierzy i czołgi, zapiszczał:
  - Nasza żelazna wola!
  A nowy, śmiercionośny dar wylatuje z jej bosej stopy. I spadaj takni i biali wojownicy.
  Svetlana tnie młynarza, jej miecze są jak błyskawice.
  Naziści padają jak snopy.
  Dziewczyna bosymi stopami rzuca igły i piszczy:
  - Bo Matka Rosja zwycięży!
  Oleg Rybachenko atakuje nazistów. Chłopiec Terminator siekający brązowe wojska.
  A jednocześnie palcami bosych nóg chłopca wyrzucają igły z trucizną, rozdzierają pnie i zestrzeliwują samoloty.
  Chłopiec ryczy:
  - Chwała przyszłej Rusi!
  A w ruchu przecina każdemu głowę i pysk.
  Margarita miażdży również przeciwników.
  Jej bose stopy miotają się. Naziści giną masowo. Wojownik krzyczy:
  - O nowe granice!
  A potem dziewczyna weźmie i pokroi ...
  Masa trupów faszystowskich żołnierzy.
  Ale Natasza jest w ofensywie. Tnie nazistów wraz z czołgami i śpiewa:
  - Ruś jest wielka i promienna,
  Jestem bardzo dziwną dziewczyną!
  A dyski wylatują z jej bosych stóp. Kto widział gardła nazistów. Tak, to jest dziewczyna.
  Zosia jest w ofensywie. Siekanie brązowych żołnierzy obiema rękami. Wyplucie z tuby. I rzuca śmiercionośnymi igłami bosymi stopami - zestrzel czołgi i samoloty.
  A jednocześnie śpiewa sobie:
  - Och, maczuga, chodźmy,
  Och, mój ulubieniec pójdzie!
  Augustina, niszcząc nazistów i eksterminując brązowych żołnierzy, piszczy:
  - Cały kudłaty iw skórze zwierzęcia,
  Rzucił się na policję z pałką!
  A gołymi palcami rzuci się na wroga, czymś, co zabije słonia, a tym bardziej czołg.
  A potem pisk:
  - Wilki!
  Swietłana w ofensywie. Cięcia, cięcie nazistów. Bosymi stopami rzuca na nich prezenty śmierci.
  Prowadzi młyn z mieczami.
  Zmiażdżyła wielu wojowników i pisków:
  - Nadchodzi wielkie zwycięstwo!
  I znowu dziewczyna jest w dzikim ruchu.
  A jej bose stopy wystrzeliwują śmiercionośne igły, niszcząc czołgi i samoloty.
  Oleg Rybaczenko podskoczył. Chłopak wykonał salto. Posiekał wielu nazistów w skoku.
  Rzucał igły gołymi palcami i bulgotał:
  - Bądź sławny z mojej pięknej odwagi!
  I znowu chłopiec walczy.
  Margarita przechodzi do ofensywy. Niszczy wszystkich wrogów z rzędu. Jej miecze są twardsze niż ostrza wiatraków. A bose stopy rzucają dary śmierci, płoną czołgi i samoloty.
  Dziewczyna jest w ofensywie. Eksterminuje brązowych wojowników bez ceremonii.
  I skacze od czasu do czasu i skręca!
  I lecą od niej dary zagłady.
  A sami naziści padają martwi. I piętrzą się całe stosy trupów.
  Margarita piszczy:
  - Jestem amerykańskim kowbojem!
  I znowu jej bose stopy rzuciły igłę.
  A potem tuzin kolejnych igieł!
  Natasza w ofensywie też jest bardzo fajna.
  I rzuca bosymi stopami, i pluje przez słomkę.
  I krzyczy na całe gardło:
  - Jestem błyszczącą śmiercią! Wszystko, co musisz zrobić, to umrzeć!
  I znowu piękno w ruchu.
  Zoya szturmuje blokadę zwłok nazistów. Z jej bosych stóp wylatują bumerangi zniszczenia.
  A brązowi wojownicy wciąż spadają i spadają.
  Zosia krzyczy:
  - Bosonoga dziewczyno, wygrasz!
  A tuzin igieł wylatuje z gołej pięty dziewczyny. Które prosto w gardło nazistów kopią.
  Padają martwi.
  A raczej całkowicie martwy.
  Augustyna w ofensywie. Miażdży brązowe oddziały. Jej miecze są noszone w dwóch rękach. A ona jest takim wielkim wojownikiem.
  Tornado przechodzi przez faszystowskie wojska.
  Dziewczyna z rudymi włosami ryczy:
  - Przyszłość jest ukryta! Ale będzie zwycięsko!
  A w ofensywie piękność o ognistych włosach.
  Augustyn ryczy w dzikiej ekstazie:
  - Bogowie wojny rozerwą wszystko!
  I wojownik w ofensywie.
  A jej bose stopy rzucają mnóstwo ostrych, trujących igieł.
  Swietłana w bitwie I taki lśniący i walczący. Jej gołe nogi wyrzucają tyle śmiercionośnych rzeczy. Nie mężczyzna, ale śmierć o blond włosach.
  Ale jeśli się zepsuje, nie możesz tego zatrzymać.
  Swietłana śpiewa:
  - Życie nie będzie miodem,
  Ten skok w okrągłym tańcu!
  Niech marzenia się spełnią -
  Piękno zmienia człowieka w niewolnika!
  A w ruchu bosej dziewczyny jest coraz więcej wściekłości.
  Oleg w ofensywie wszystko przyspiesza. Chłopiec bije nazistów.
  Jego bose stopy rzucają ostre igły - rozrywając czołgi i samoloty.
  Młody wojownik piszczy:
  - Szalone imperium rozerwie wszystkich na strzępy!
  I znowu chłopiec jest w ruchu.
  Margarita jest burzliwą dziewczyną w swoim działaniu. I miażdży wrogów.
  Tutaj wystrzeliła gołą nogą, groch z materiałami wybuchowymi. Wybuchnie i jednocześnie wyrzuci w górę stu nazistów i dziesięć czołgów.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Zwycięstwo i tak przyjdzie do nas!
  I mieczami poprowadzi młyn - lufy czołgów lecą w różnych kierunkach.
  Natasha przyspieszyła swoje ruchy. Dziewczyna ścina brązowych wojowników. I krzycząc:
  - Zwycięstwo czeka imperium rosyjskie.
  I eksterminujmy nazistów w przyspieszonym tempie.
  Natasza jest terminatorką.
  Nie myśli o zatrzymaniu się i zwolnieniu, a czołgi i samoloty błądzą.
  Zosia jest w ofensywie. Jej miecze wydają się ciąć mięso i metalową sałatkę. Dziewczyna krzyczy na całe gardło:
  - Nasze zbawienie jest w mocy!
  A bosymi palcami też rzucają takimi igłami.
  I masa ludzi z przebitymi gardłami, leżących w stosach trupów, a także rozbite czołgi i zestrzelone samoloty.
  Augustine to szalona dziewczyna. I miażdży wszystkich jak robot z hiperplazmy.
  Zmiażdżyła już nie stu nazistów. Ale wszystko nabiera tempa. A wojownik wciąż ryczy.
  - Jestem niepokonany! Najfajniejszy na świecie!
  I znowu piękno w ataku.
  A z jej bosych stóp wylatuje groszek. Potężna eksplozja rozerwała trzystu nazistów i tuzin czołgów.
  Augustyn śpiewał:
  - Nie odważysz się przejąć naszej ziemi!
  Swietłana też jest w ofensywie. I nie daje ani grama wytchnienia. Dzika dziewczyna terminatora.
  I tnie wrogów i eksterminuje nazistów. A masa brązowych bojowników już wpadła do rowu i wzdłuż dróg.
  Szóstka była wściekła. Stoczył dziką walkę.
  Oleg Rybaczenko znów w akcji. I idzie naprzód, wymachując obydwoma mieczami. A chłopak terminator prowadzi młyn. Martwi naziści padają.
  Masa trupów. Całe góry zakrwawionych ciał.
  Pisarzowi przypomina się szalona strategia. Gdzie też mieszały się konie i ludzie.
  Oleg Rybaczenko piszczy:
  - Biada z umysłu!
  I będzie dużo pieniędzy!
  I terminator w nowym ruchu. A jego bose stopy coś wezmą i rzucą.
  Młody geniusz ryknął:
  - Klasa mistrzowska i firma "Adidas"!
  Naprawdę fajny program okazał się fajny. I ilu zabitych nazistów. A największa liczba największych zabiła brązowych wojowników.
  Margarita jest również w walce. Miażdży cynamonowe i stalowe armie i ryczy:
  - Wielki pułk uderzeniowy! Wszyscy wjeżdżamy do trumny!
  A jej miecze są rąbane na nazistów. Masa brązowych myśliwców już się załamała.
  Dziewczyna warknęła:
  - Jestem nawet fajniejszy niż pantery! Udowodnij, że każdy jest najlepszy!
  A z gołej pięty dziewczyny wyleci jak groch z potężnymi materiałami wybuchowymi.
  I uderz na wroga.
  I weźmie i rozbije niektórych przeciwników i czołgi, a nawet samoloty.
  A Natasha jest u władzy. I pokonuje przeciwników, a sama nie da nikomu zejścia.
  Ilu nazistów już przerwało.
  A jej zęby są takie ostre. A oczy są szafirowe. To jest dziewczyna - główny kat. Chociaż ma wszystkich swoich partnerów - katów!
  Natasza krzyczy:
  - Jestem szalony! Będziesz miał karę!
  I znowu dziewczyna zetnie wielu nazistów mieczami.
  Zoya jest w ruchu i pokonała wielu brązowych wojowników.
  A bose stopy rzucają igłami. Każda igła zabija kilku nazistów. Te dziewczyny są naprawdę piękne.
  Augustyn posuwa się naprzód i miażdży przeciwników. A jednocześnie nie zapomina krzyczeć:
  - Nie możesz uciec z trumny!
  A dziewczyna wyjmie zęby i odsłoni zęby!
  A ruda jest taka... Włosy powiewają na wietrze jak proletariacki sztandar.
  I wszystko dosłownie bierze się ze złości.
  Swietłana w ruchu Tutaj wycięła wiele czaszek i wież czołgów. Wojowniczka, która obnaża zęby.
  Pokazuje język. A potem pluje przez słomkę. Potem wyje:
  - Czy wy będziecie martwi!
  I znowu śmiercionośne igły wylatują z jej bosych stóp, które uderzają w piechotę i samoloty.
  Oleg Rybachenko skacze i skacze.
  Bosy chłopiec emituje pęk igieł, przewraca czołgi i śpiewa:
  - Chodźmy na kemping, otwórz duże konto!
  Młody wojownik jest w pełni sił.
  Jest dość stary, ale wygląda jak dziecko. Tylko bardzo silny i muskularny.
  Oleg Rybaczenko śpiewał:
  - Niech gra nie będzie zgodna z regulaminem - przebijemy się przez fraera!
  I znowu śmiercionośne i miażdżące igły odleciały mu z bosych stóp.
  Margarita śpiewała z zachwytem:
  - Nic nie jest niemożliwe! Wierzę, że wolność zaświta!
  Dziewczyna ponownie rzuciła śmiertelną kaskadę igieł w nazistów i ich czołgi, kontynuowała:
  - Ciemność zniknie! Niech kwitną róże!
  A gdy tylko wojowniczka rzuci groszek bosymi stopami, tysiąc nazistów natychmiast wzbiło się w powietrze. Tak, armia brunatnego, piekielnego imperium topnieje na naszych oczach.
  Natasza w walce. Skacze jak kobra. Eksploduje wrogów. I tak wielu nazistów umiera, a samoloty spadają.
  Ich dziewczyna i miecze, i ziarna na węglu, i włócznie. I igły.
  Równocześnie ryczy:
  - Wierzę, że zwycięstwo nadejdzie!
  I chwała Rosjan znajdzie!
  Gołe palce rzucają nowe igły, uderzając przeciwników.
  Zoya w dzikim ruchu. Atakuje nazistów. Rozbija je na małe kawałki.
  Wojowniczka rzuca igły gołymi palcami. Przebija się przez przeciwników i jak ryczeć:
  Nasze całkowite zwycięstwo jest w zasięgu ręki!
  I przeprowadza dziki młyn z mieczami, zmiatając czołgi. To jest naprawdę dziewczyna jak dziewczyna!
  Ale kobra Augustyna przeszła do ofensywy. Ta kobieta jest koszmarem dla wszystkich koszmarów.
  A jeśli to tnie, to znaczy, że to tnie.
  Następnie ruda weźmie i zaśpiewa:
  - Otworzę wszystkie czaszki! Jestem wielkim snem!
  A teraz jej miecze są w akcji i przecinają mięso i metal.
  Swietłana również przechodzi do ofensywy. Ta dziewczyna nie ma hamulców. Jak tylko siekają, tak masa trupów jest zaśmiecona, a samoloty i czołgi spadają.
  Blond terminator ryczy:
  - Jak dobrze będzie! Jak będzie dobrze - wiem to!
  A teraz leci od niej zabójczy groszek.
  Oleg ponownie stu nazistów, niosąc meteoryt, odcięty. A on podniesie bombę i rzuci nią.
  Mały, ale zabójczy...
  Jak rozbić na małe kawałki.
  Terminator zawył:
  - Burzliwa młodzież strasznych maszyn!
  Margarita zrobi to ponownie w bitwie.
  I zetnij wielu brązowych wojowników. I wycina duże szczeliny.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Lambada to nasz taniec na piasku!
  I uderzaj z nową energią.
  Natasza w ofensywie jest jeszcze bardziej wściekła. Więc młócąc nazistów. Nie jest im dobrze opierać się takim dziewczynom.
  Natasza wzięła go i zaśpiewała:
  - Bieganie na miejscu to wspólny rozjemca!
  A wojowniczka wpadła na przeciwników taką kaskadą ciosów.
  I będzie rzucał dyskami bosymi stopami.
  Tutaj prowadziła młyn. Masa głów brunatnej armii cofnęła się, a czołgi płonęły.
  Jest walczącą pięknością. Pobij sobie taką żółtą armadę.
  Zoya jest w ruchu, miażdżąc wszystkich bez wyjątku. A jej miecze są jak nożyce śmierci.
  Dziewczyna jest po prostu urocza. A jej bose stopy rzucają bardzo trujące igły.
  Pokonaj przeciwników. Przekłuwają sobie gardła i robią trumny, sprawiają, że czołgi i samoloty eksplodują.
  Zoya wzięła go i pisnęła:
  - Jeśli w kranie nie ma wody...
  Natasza krzyknęła z zachwytu:
  Więc to twoja wina!
  A gołymi palcami u stóp rzuca coś, co zabija dokładnie. To jest naprawdę dziewczyna z dziewcząt.
  I z jej gołych nóg, jak ostrze poleci. I uderzy w wiele myśliwców, odcinając wieże od czołgów.
  Augustyna w ruchu. Szybki i wyjątkowy w swoim pięknie.
  Jakie ona ma jasne włosy. Jak powiewający proletariacki sztandar. Ta dziewczyna to prawdziwa lisica.
  I tnie przeciwników - jakby urodziła się z mieczami w dłoniach.
  Ruda, cholerny drań!
  Augustine wziął ją i syknął:
  - Będzie głowa byka - wojownicy nie zwariują!
  I tutaj ponownie zmiażdżyła wielu wojowników.
  Oleg Rybaczenko narzekał:
  - Czego potrzebujesz! Oto dziewczyna!
  Margarita, rzucając bosą stopą sztylet, wyłamując wieżę czołgu, potwierdziła:
  - Duża i fajna dziewczyna!
  Augustyn chętnie zgodził się z tym:
  - Jestem wojownikiem, który ugryzie każdego!
  I znowu, bosymi palcami, wystrzeli morderczy.
  Swietłana w bitwie nie ustępuje przeciwnikom. Nie dziewczyna, ale żeby skończyć z taką wiedźmą w płomieniach.
  I krzyczy:
  - Jakie błękitne niebo!
  Augustine, puszczając ostrze bosą stopą, odcinając wieżę czołgu, potwierdziła:
  - Nie jesteśmy zwolennikami rabunku!
  Swietłana, siekając wrogów i zestrzeliwując samoloty, ćwierkała:
  - Głupiec nie potrzebuje noża...
  Piszczała Zoya, rzucając igłami gołymi, opalonymi nogami:
  - Będziesz go okłamywać z trzech pudeł!
  Natasza, niszcząc nazistów, dodała:
  - I zrób z nim za grosz!
  A wojownicy wezmą i skoczą. Są takie krwawe i chłodne. Ogólnie rzecz biorąc, mają dużo emocji.
  Oleg Rybachenko wygląda bardzo stylowo w walce.
  Małgorzata śpiewała:
  - Uderzenie jest mocne, a facet ma interes...
  Geniusz wystrzelił stopą coś, co wyglądało jak śmigło helikoptera. Odciął kilkaset głów nazistom i czołgom, pisnął:
  - Całkiem sportowy!
  I jedno i drugie - chłopiec i dziewczynka w pełnym ażurze.
  Oleg, siekając brązowych żołnierzy, bulgotał:
  - I będzie dla nas wielkie zwycięstwo!
  Margarita syknęła w odpowiedzi:
  - Zabijamy wszystkich - bosymi stopami!
  Dziewczyna jest rzeczywiście takim aktywnym terminatorem.
  Natasza śpiewała w ofensywie:
  - Święta wojna!
  A wojownik wystrzelił ostry dysk-bumerang. Latał po łuku, zestrzelił wielu nazistów i wieże czołgów.
  Zoya dodała, kontynuując eksterminację:
  - To będzie nasze zwycięstwo!
  I nowe igły wyleciały z jej bosych stóp. I trafili w wiele myśliwców i samolotów.
  Blondynka powiedziała:
  - Zamatuj przeciwnika!
  I pokazała język.
  Augustine, machając nogami i rzucając ostre swastyki, bulgotała:
  - Imperialna flaga do przodu!
  Swietłana chętnie potwierdziła:
  - Chwała poległym bohaterom!
  A dziewczyny krzyknęły chórem, miażdżąc nazistów:
  - Nikt nas nie powstrzyma!
  A teraz dysk leci z bosych stóp wojowników. Mięso jest rozdarte, a wieże czołgów są niszczone.
  I znowu wyć:
  - Nikt nie może nas pokonać!
  Natasza wyleciała w powietrze. Rozszarpał przeciwników i skrzydlate sępy i wydał:
  - Jesteśmy wilczycami, usmaż wroga!
  A z jej gołych palców wyleci bardzo śmiercionośny dysk.
  Dziewczyna nawet skręca się w ekstazie.
  A potem mruczy:
  - Nasze szpilki kochają ogień!
  Tak, dziewczyny są naprawdę seksowne.
  Oleg Rybaczenko zabulgotał:
  - Och, wcześnie, daje bezpieczeństwo!
  I mrugnął do wojowników. W odpowiedzi śmieją się i szczerzą zęby.
  Natasza ścięła nazistów i pisnęła:
  - W naszym świecie nie ma radości bez walki!
  Chłopiec odpowiedział:
  "Czasami walka też nie jest zabawna!"
  Natasza zgodziła się:
  - Jeśli nie ma siły, to tak ...
  Ale my, wojownicy, jesteśmy zawsze zdrowi!
  Dziewczyna gołymi stopami ciskała we wroga igłami, wysadzała w powietrze masę czołgów i śpiewała:
  - Żołnierz jest zawsze zdrowy,
  I gotowe do działania!
  Następnie Natasha ponownie ścięła wrogów, niszcząc wieże czołgów.
  Zoya jest bardzo szybkim maluszkiem. Tutaj wystrzeliła całą beczkę w nazistów. I wyrwał kilka tysięcy z jednej eksplozji.
  Potem pisnęła:
  - Nie przestawaj, nasze szpilki błyszczą!
  I dziewczyna w bojowej koronce!
  Augustyn w walce też nie jest słaby. Więc młócąc nazistów. Jak z pęku łańcuchów wybija.
  I siekanie przeciwników - śpiewa:
  - Uważaj, przyda się
  Jesienią będzie ciasto!
  Rudowłosy diabeł naprawdę orze w bitwie jak diabeł w tabakierce.
  A oto jak walczy Swietłana. A naziści to od niej biorą.
  A jeśli uderzy, to uderzy.
  Wylatują z niego krwawe plamy.
  Svetlana ostro zauważyła, kiedy z jej bosej stopy leciały metalowe odpryski, które stopiły czaszki i wieże czołgów:
  - Chwała Rosji, bardzo nawet chwała!
  Czołgi pędzą naprzód...
  Dywizje w czerwonych koszulach -
  Pozdrowienia dla Rosjan!
  Tutaj dziewczyny zajęły się nazistami. Są więc cięte i rozdrabniane. Nie wojownicy, ale naprawdę pantery, które zerwały łańcuch.
  Oleg bierze udział w bitwie i atakuje nazistów. Bije ich bez litości, przecina czołgi i piszczy:
  Jesteśmy jak byki!
  Margarita, miażdżąc brązową armię i przecinając czołgi, odebrała:
  Jesteśmy jak byki!
  Natasha wzięła go i zawyła, zabijając brązowych wojowników wraz z czołgami:
  - Kłamstwo wymyka się spod kontroli!
  Zoya rozerwała nazistów, pisnęła:
  - Nie, nie z ręki!
  I on też weźmie i puści gwiazdkę bosą stopą i wykończy wielu faszystów.
  Natasha wzięła go i pisnęła:
  - Nasz telewizor jest włączony!
  A z jej gołej nogi wylatuje zabójcza wiązka igieł.
  Zoya, również niszcząc nazistów i ich czołgi, zapiszczała:
  - Nasza przyjaźń to monolit!
  I znowu taki rzut, że koła się rozmywają we wszystkich kierunkach. To jest dziewczyna - czysta eksterminacja przeciwników.
  Dziewczyna z bosymi palcami u nóg weźmie i wystrzeli trzy bumerangi. A zwłoki z tego stały się jeszcze większe.
  Potem piękno wyda:
  - Nie damy wrogowi litości! Będzie trup!
  I znowu śmiertelna rzecz odlatuje z bosej pięty.
  Augustyn również całkiem logicznie zauważył:
  - Tylko nie jeden trup, ale wiele!
  Potem dziewczyna wzięła go i chodziła boso po krwawych kałużach. I zabiła wielu nazistów.
  A jak ryczy:
  - Masowe morderstwo!
  A teraz uderzy głową w nazistowskiego generała. Rozbij mu czaszkę i wydaj:
  - Banzai! Pójdziesz do nieba!
  Swietłana jest bardzo wściekła w ofensywie, zwłaszcza w niszczeniu czołgów, piszczy:
  - Nie zostaniesz oszczędzony!
  A tuzin igieł wylatuje z jej nagich palców. Kiedy przebija się przez wszystkich, samoloty się rozpadają. I bardzo nawet wojownik próbuje strzępić i zabijać.
  Oleg Rybaczenko piszczy:
  - Chwalebny młot!
  A chłopak też rzuca taką fajną gwiazdkę w postaci swastyki bosą stopą. Skomplikowana hybryda.
  I masa nazistów upadła.
  Oleg ryknął:
  - Banzai!
  A chłopiec znów jest w dzikim ataku. Nie, po prostu kipi mocą, a wulkany bulgoczą!
  Małgorzata w ruchu. Rozerwie wszystkim brzuchy.
  Dziewczyna stopą wyrzuci od razu pięćdziesiąt igieł. A masa została zabita przez wszelkiego rodzaju wrogów, znokautowana zarówno czołgi, jak i samoloty.
  Margarita śpiewała wesoło:
  - Jeden dwa! Smutek to nie problem!
  Nigdy nie należy się zniechęcać!
  Trzymaj nos i ogon wyżej za pomocą fajki.
  Wiedz, że prawdziwy przyjaciel jest zawsze z tobą!
  To taka agresywna firma. Dziewczyna rzuca się i krzyczy:
  "Smoczy Prezydent zamieni się w trupa!"
  Natasha w bitwie jest po prostu jakimś terminatorem. I rycząc bulgotało:
  - Banzai! Zdobądź to szybko!
  I granat odleciał od jej bosej stopy. A naziści są jak gwoździe. I zniszczy wiele mastodontów i skrzydlatych, piekielnych maszyn.
  Oto wojownik! Wszystkim wojownikom - wojownikowi!
  Zoya również jest w ofensywie. Taka wściekła suka.
  Wzięła ją i zabulgotała:
  - Naszym ojcem jest sam Biały Bóg!
  I tnie nazistów potrójnym młynem!
  A Augustyn odkrzyknął:
  - A mój Bóg jest czarny!
  Rzeczywiście, ruda jest ucieleśnieniem oszustwa i podłości. Oczywiście dla wrogów. A dla przyjaciół jest kochana.
  I jak gołymi palcami będzie brał i rzucał. I wiele stosów wojowników brązowego imperium, a także ich czołgi i samoloty.
  Rudowłosa krzyknęła:
  - Rosja i czarny bóg są za nami!
  Wojownik o bardzo dużym potencjale bojowym. Nie, pod tym lepiej nie wtrącać się. Jak zrywane są wieże czołgów i skrzydła faszystowskich samolotów.
  Augustyn syknął:
  - Zmiażdżymy wszystkich zdrajców w proch!
  I mrugnij do swoich partnerów. Tak, ta ognista dziewczyna nie jest dokładnie czymś, co może dać spokój. Chyba że pokój jest zabójczy!
  Swietłana, miażdżąc wrogów, wydała:
  - Ustawimy cię w kolejce!
  Augustyn potwierdził:
  - Zabijemy wszystkich!
  A z jej bosych stóp znów leci dar totalnej zagłady! I tak wiele czołgów i samolotów eksplodowało naraz na małe odłamki.
  Oleg zaśpiewał w odpowiedzi:
  - Będzie kompletne banzai!
  Augustine, rozdzierając nazistów gołymi rękami, siekając ich mieczami i rzucając igłami gołymi stopami, niszcząc jednocześnie czołgi i samoloty, wydała:
  - W skrócie! W skrócie!
  Natasza, niszcząc brązowych wojowników, pisnęła:
  - W skrócie - banzai!
  I tnijmy przeciwników dziką goryczą.
  Oleg Rybachenko, ścinając przeciwników, wydał:
  - Ten gambit nie jest chiński,
  A debiut, uwierz mi, jest tajski!
  I znowu ostry, tnący metal dysk wyleciał z bosej stopy chłopca. Odciął zarówno wieże czołgów, jak i ogony samolotów.
  Margarita, ścinając wojowników brązowego imperium i zbroje czołgów, śpiewała:
  - A kogo spotkamy w bitwie,
  A kogo spotkamy w bitwie...
  Nie żartujmy z tym -
  Rozerwijmy to!
  Rozerwijmy to!
  Zrobili wtedy dobrą robotę z nazistami... A Rosja Sowiecka pokonała brązowe imperium podczas szturmu na Ufę.
  Wojna jeszcze się nie skończyła, ale ZSRR miał już szansę na pokonanie samych nazistów. Tak więc szóstka ponownie musiała przerwać wykonywanie swojej super i fajnej misji.
  
  CZAROWNICE NA NIEBIE
  A tutaj na niebie niemieccy piloci Albina i Alvina walczą jak terminatorzy.
  Dziewczyny są takie twarde i miażdżą samurajów.
  Albina odwróciła się. Zestrzelił japoński samolot i zapiszczał:
  - Za wielkość najstraszniejszego potwora!
  I naciśnij pedał bosą piętą.
  Alvina, agresywnie atakując wroga, ćwierkała, obnażając perłowe zęby:
  - Za idee Nietzschego!
  A bosymi stopami poprowadzi strumień ołowiu wzdłuż japońskich armad.
  Wiedźmy są niezwykle fajne i agresywne. Są w stanie zręczną ręką zabrać księżyc z nieba i zrobić słonia z muchy, bez mrugnięcia okiem.
  W szczególności w wyniku krótkiej interwencji udało im się zasadniczo zmienić przebieg II wojny światowej. Tak, to jest dokładnie bitwa o Midway.
  Tutaj w ciągu kilku godzin rozstrzygnął się los ludzkości. A decydujący wpływ na przebieg bitew miały dwie niemieckie czarownice.
  Zestrzelili część amerykańskich bombowców i nie pozwolili zatonąć lotniskowcom kraju Wschodzącego Słońca. A Japończycy sami zajęli i zatopili amerykańskie statki.
  Rezultatem jest zwycięstwo. Następnie Japonia zdobyła Wyspy Hawajskie i umocniła się na Pacyfiku. A potem otworzył drugi front na Dalekim Wschodzie.
  Tym razem ZSRR nie miał wystarczających sił do przeprowadzenia operacji pod Stalingradem. W rezultacie Niemcy mimo to okopali się nad Wołgą. A potem, po uzupełnieniu rezerw całkowitą mobilizacją i wystrzeleniu czołgów ciężkich "Tygrys" i "Pantera", w maju 1943 r. Rozpoczęli ofensywę na Morze Kaspijskie. Do wojny przystąpiła także Turcja. Wojska hitlerowskie najpierw odcięły Kaukaz, a następnie go zdobyły.
  W rezultacie sytuacja wyraźnie się pogorszyła. Niemcom zimą 1944 roku udało się pokonać Brytyjczyków w Afryce. I przejąć Bliski Wschód. A wiosną czterdziestego czwartego roku rozpoczęła się ofensywa wzdłuż Wołgi i głęboki objazd Moskwy.
  Tak, sytuacja ZSRR stała się niezwykle trudna. W tych warunkach pozostała tylko jedna nadzieja: że lądowanie poległych żołnierzy uratuje Armię Czerwoną.
  Ale tym razem Oleg Rybaczenko nie zabił Niemców. I zainspirował Hitlera ideą, że należy zawrzeć rozejm z ZSRR, a Stany Zjednoczone należy pokonać, dopóki nie powstanie tam bomba atomowa.
  Po zdobyciu Saratowa Führer ostatecznie zgodził się na rozejm na okres trzech lat. Armie pozostały na swoich dawnych granicach. Stalin obiecał ograniczyć wojnę partyzancką na terenach okupowanych. Nastąpiła częściowa wymiana jeńców wojennych. Jest to całkowicie niemożliwe, ponieważ było zbyt wielu sowieckich niewolników. Ponadto częściowo przywrócono handel. ZSRR zobowiązał się również do bezpłatnych dostaw niektórych rodzajów metali i chleba do III Rzeszy. To prawda, w małych ilościach, ponieważ sam był żebrakiem.
  A Hitler przeszedł do USA i Wielkiej Brytanii. Jego wojska ruszyły już jesienią czterdziestego czwartego roku na południowy wschód i zdobyły Indie.
  A zimą czterdziestego czwartego i czterdziestego piątego roku zdobyli resztę Afryki.
  Lądowanie w Wielkiej Brytanii nastąpiło latem 1945 roku. Tutaj Niemcy byli już dokładnie przygotowani, a ich samoloty odrzutowe wzięły się za wroga. Fritz stał się zbyt silny. Używanie w tym samym czasie i zbiorników podwodnych. I nowe typy okrętów podwodnych, w tym pojedyncze i miniaturowe, całkowicie zniszczone floty brytyjskie i amerykańskie.
  I Wielka Brytania upadła. Król marionetek został intronizowany. I wszystko było w porządku dla III Rzeszy. Potem wojna przeniosła się na Stany Zjednoczone.
  Ze względu na zasięg komunikacji i potęgę gospodarczą Ameryki bitwa przeciągała się. Niemcy jako pierwsi przeprowadzili Operację Icarus, pokonując Stany Zjednoczone na Islandii. I zdobywając tę wyspę, chroniąc się w ten sposób przed nalotami.
  Potem zaczęli przemieszczać się dalej na Grenlandię, a potem do Kanady z północy.
  I z Argentyny, potem Brazylii, która przystąpiła do III Rzeszy, i Wenezueli z południa. Nastąpił postęp w bitwach. I tu też Stalin chciał się przyłączyć do klęski Stanów Zjednoczonych. W zamian za Alaskę. Które jest legalnym terytorium Rosji.
  Hitler zgodził się. A pod koniec 1947 roku Ameryka została zaatakowana.
  Spokój jednak nie trwał zbyt długo. Po śmierci Stalina w marcu 1953 r. Hitler postanowił wykończyć ZSRR. I rozpoczął kolejną wojnę. Wykorzystano najnowsze piramidalne czołgi i niezniszczalne dyskietki z bronią laserową. A Japonia posunęła się na wschód. ZSRR mimo nierównych sił i przewagi technologicznej wroga wytrzymał prawie rok, ale więcej dzięki przestrzeni i bohaterstwu narodu radzieckiego.
  Hitler ponownie się zatrzymał, ale 20 kwietnia 1957 roku mimo to zaatakował Japonię. Jak to mówią, dwa ptaki nie mogą mieszkać w jednym legowisku. Musi zostać jeden.
  Wojna z Japonią trwała półtora roku i zakończyła się jej zdobyciem.
  A 20 kwietnia 1959 roku, w dniu siedemdziesiątych urodzin Hitlera, odbyło się ogólnoświatowe referendum, które ustanowiło monarchię w Trzeciej Rzeszy. A teraz jeden z jego wielu synów, uzyskanych przez sztuczne zapłodnienie, mógł odziedziczyć Führera.
  Tak powstało straszne imperium Trzeciej Rzeszy dla całego świata.
  Widać, że już w tym wszechświecie istniały plany dotyczące losu ludzkości. Ale Hitler nadal umierał w 1963 r., także w marcu, podobnie jak Stalin. Okazało się jednak, że miał więcej szczęścia niż jego odpowiednik. Jego syn wstąpił na tron, a Trzecia Rzesza zaczęła już latać na inne planety Układu Słonecznego.
  Tak powstało imperium... Czarni i żółci mieli mniejsze prawa niż biali, a ich przyrost naturalny był pod kontrolą, ale stopniowo rozwijając się zgodnie z planem imperium zaczęło prosperować. Rozwój nauki i postęp prowadził do dobrobytu.
  A w 2020 roku rozpoczął się pierwszy lot w historii ludzkości do gwiazdy Syriusz, gdzie odkryto planety warunkowo nadające się do życia ludzkiego.
  
  NOWE PRZYGODY ALISY SELEZNEVEJ
  Alisa Selezneva jeździła na rowerze powietrznym. Samochód był sterowany przez autopilota, ale można mu wydawać polecenia słowne. Rozkładane wygodne krzesło, które można ustawić w pozycji leżącej. Alicja poprzez hologram iPhone'a wcięła się z Paszką w kosmiczną strategię.
  Przed sobą Paszka wystrzelił ciężkie, wielkie pancerniki, mając nadzieję, że pokryje nimi mniejsze statki. Alice próbowała ustawić swoje oddziały w półksiężycu i flankować statki kosmiczne Paszki. Doszło do wymiany ciosów, a statki kosmiczne zostały podzielone i torturowane. Na kontrolowanych planetach budowano nowe statki. Oczywiście te większe są wolniejsze i wymagają więcej zasobów i ludzkich wojowników, a mniejsze są szybsze i tańsze. W inkubatorach rodzili się też ludzie i byli czymś w rodzaju armii klonów rosnących w przyspieszonym tempie. A w kopalniach pracowały roboty, które też trzeba było produkować. Do tego badania w akademiach: wojskowej, ekonomicznej, budowlanej i menniczej.
  Alicja skonsultowała się częściowo z doradcą ekonomicznym, a częściowo z wojskowym. I sama podejmowała decyzje. Paszka próbował więcej pracować na własną rękę i tracił przewagę.
  Statki czasami zderzały się z polami siłowymi i trzeszczały z napięcia, wszystko było doskonale widoczne na hologramie.
  Nagle Alice została rozproszona przez pojawienie się Arkashy. Chłopiec w wieku około dwunastu lat, który pojawił się na hologramie, krzyknął:
  - Cześć Alicja! Wiesz o co nam chodzi!
  Alicja parsknęła pogardliwie i odpowiedziała:
  - A co jeszcze może być bardziej niesamowitego niż gry komputerowe?
  Arkasza z przekonaniem powiedział:
  - Nasi naukowcy odkryli zamknięte pętle czasu, które prowadzą donikąd, a to oznacza, że ich przeszłość wcale nie jest naszą przeszłością!
  Alicja była zaskoczona
  - W jaki sposób?
  Arkasza wyjaśnił z uśmiechem:
  - To oznacza, że mogą podróżować i przeżywać przygody bez obawy, że ingerencja w przeszłość zmieni naszą teraźniejszość. Oznacza to, że żadna nasza interwencja w naszym świecie nie wpłynie w żaden sposób!
  Paszka jako pierwszy zgadł:
  - Oznacza to, że jeśli przeniesiemy się w przeszłość i coś tam zmienimy, to nie wpłynie to w żaden sposób na nasz świat!
  Arkasha skinął głową, jego rude włosy zadrżały:
  - Jak to jest!
  Paszka agresywnie zasugerował:
  - Więc chwyćmy za blastery i uderzmy w nazistów.
  Arkasha wzruszył ramionami i zauważył:
  - To ciekawy pomysł. Ale dzieci nie powinny zabierać broni w przeszłość, a tym bardziej wojskowej.
  Paszka z przebiegłością odpowiedział:
  - Robienie czegoś, czego nie powinno się robić, jest słodsze niż nawet lody! Mój wujek jest kosmicznym żołnierzem piechoty morskiej i ma w swoim sejfie niezwykle śmiercionośną broń!
  Arkasza rozłożył ręce w zakłopotaniu i zauważył:
  Ale nie chcę zabijać ludzi. Nawet Niemcy.
  Paszka warknął:
  - Faszyści mogą być!
  Alicja potrząsnęła głową i powiedziała:
  - Nie, jestem przeciwny zabijaniu żywych ludzi! Może lepiej tak jak w dobrym dobrym filmie, uratujemy kogoś w przeszłości.
  Pasha natychmiast zasugerował:
  - To jest pomysł! Co jeśli Joanna d'Arc zostanie zwolniona?
  Alicja skinęła głową na zgodę.
  - To by się zgadzało!
  Arkasha śpiewał entuzjastycznie:
  - Kto wierzył, że Żanna została spalona, nie, ukrywała się przez chwilę!
  Zniżając głos, chłopiec dodał:
  - Chodź za mną! Jestem w Instytucie Czasu!
  Alicja pisnęła:
  - Marsz dla Arkashy!
  Słychać było pisk maszyny, która udawała, że nie rozumie:
  - Za którym z miliarda Arkashów podążać?
  Dziewczyna powiedziała z naciskiem:
  - Dla tych, z którymi właśnie rozmawiałem! Do Instytutu Czasów na Karola Marksa.
  A rower grawitacyjny z programem sztucznej inteligencji ruszył, fruwając między domami. Moskwa w przyszłości zrobiła niezatarte wrażenie. Majestatyczne budowle, kilometrowe, wznoszące się fontanny, wiele wielobarwnych kolosalnych rozmiarów i rozmaitych kształtów. Wiele budynków zostało po prostu wyhodowanych przez podzielenie specjalnych bakterii, które były zarówno twarde, jak i sprężyste.
  Alicja zapytała Paszkę, który też leciał do Arkashy, a jego blond włosy wyglądały jak przejrzały dmuchawiec.
  - A jak myślisz, mój bohaterze?
  Paszka warknął:
  - Już będzie, co za przygoda! Jak na królewskim dworze!
  Alice zaćwierkała, szczerząc zęby:
  - Widzę, że sprawa sobie poradzi, z nami! Wszystko będzie dosłownie na najwyższym poziomie!
  Dziewczyna przebiegła obok świątyni Peruna. Piękna, ogromna budowla ze złoceniami i rubinami, pełna majestatu i spokojnej siły. Przed nią sam Perun w dłoniach jest nieugaszoną pochodnią, z kilometrowym strumieniem ognia. Dzieci są noszone, używają pojedynczych skrzydeł i bardzo przypominają elfy.
  Dziewczyna śpiewała z chichotem:
  - Latem słońce świeci wysoko, wysoko... Lato jest dalekie od lekcji! Daleko!
  A w przyszłości na niebie są lustra i prawie nie ma nocy i wiecznego lata. Dlatego wakacje dla dzieci trwają znacznie dłużej niż dni nauki. Szczęśliwy świat. A dzieci po prostu chcą się bawić.
  Paszka śpiewała nawet entuzjastycznie:
  - Wyobrażasz sobie sytuację?
  Wszystko, co się spełni, jest nam znane z góry ...
  A dlaczego więc wątpliwości, niepokój!
  Wszystko na świecie zapewni harmonogram!
  Alice entuzjastycznie odebrała:
  Pokonujemy burze! dlaczego i dlaczego? Nikt nie może żyć na świecie bez niespodzianek!
  Arkash również to odebrał, utrzymując kontakt przez hologram:
  - Niech powodzenia-awarie! Jak huśtać się w górę iw dół! Tylko tak, a nie inaczej, tylko tak, a nie inaczej, Niech żyje niespodzianka!
  Niespodzianka! Niespodzianka! Niech żyje niespodzianka!
  Oto Instytut Czasu. Pilnuje go kilka robotów bojowych. Ale Alice i Pashka są znane. Podróżowali już wiele razy. W tym bajki. Jest to również jedna z otwartych gałęzi czasu. Tam jest jak w fantazji.
  Ale zwiedzanie prawdziwej przeszłości jest jeszcze bardziej interesujące. Alicja, nawiasem mówiąc, ma również kosmiczne nagrody za uratowanie prawowitej cesarzowej i obalenie uzurpatora Złotowlasa. Zneutralizowała kolejnego tyrana, który chciał przejąć władzę nad planetą Ziemia, a może i galaktyką. Zneutralizowałem kosmicznych piratów, pomogłem trzem kapitanom i ogólnie zrobiłem wiele rzeczy. Łącznie ze zniszczeniem całego pułku robotów.
  I oczywiście Alice i jej przyjaciele mogą bez problemu wejść do najbardziej zamkniętego instytutu. Który jest strzeżony, żeby mucha nie przeleciała. Co to jest mucha? Nawet foton!
  Alice i Pasha mijają pole. Zwykłe dzieci, niezbyt duże, raczej średniego wzrostu na dwanaście lat, wcale nie są akceleratorami. Jasne głowy, Pasha, być może w ogóle, naturalny blondyn, Alice jest jasnowłosa. Czasami oczywiście jest malowany. Jej fryzura mieni się czasem wszystkimi kolorami tęczy. Ale teraz jest w swoim naturalnym świetle.
  Alicja zaszczebiotała:
  - Musimy iść do sektora równoległych ślepych zaułków!
  Dziewczyna-robot, mieniąca się złotymi skrzydłami, odpowiedziała:
  - Droga Alice, zawsze cieszymy się, że cię widzimy! Proszę tylko o ostrożność. Wiele dzieci chętnie przenosi się do prawdziwej przeszłości, ale tam możesz umrzeć całkiem realistycznie, jednocześnie możesz odtworzyć absolutnie dowolny krajobraz i dowolny czas w wirtualnej rzeczywistości Hypernetu, a twój mózg i ciało nie w ogóle zauważyć różnicę. A w wirtualnej grze RPG nie umierają ani nie zostają okaleczeni!
  Alicja chciała powiedzieć, ale Paszka ją wyprzedziła:
  - Nie potrzebujemy iluzji osiągnięć! Chcemy dokonywać prawdziwych wyczynów!
  Dziewczyna-robot zmieniła światło na bardziej niebieskawe i odpowiedziała:
  - Dobrze! Znamy Wasz zespół od dawna! Ryzykując głową, zawsze pozostajesz przy życiu i wygrywasz! Fortuna cię kocha, a może i hiperfortuna, i jest nadzieja, że zawsze ujdzie ci to na sucho!
  Pasza odpowiedział z uśmiechem:
  - Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana!
  Alicja logicznie zauważyła:
  - Ale jest kontynuacja tego powiedzenia. Kto ryzykuje ponad miarę - jest zadowolony z chifiru na pryczy!
  Pasza zaśmiał się i zauważył:
  - To stare powiedzenie! Ludzie nie idą do więzienia. Jeśli popełnią poważne przestępstwa, przechodzą program resocjalizacji i reedukacji!
  Alicja pisnęła i zauważyła:
  - Czy chcesz, aby Paszka została wysłana do obozu pracy?
  Chłopak warknął stanowczo:
  - Najchętniej wdałbym się w prawdziwą wojnę! Szkoda, że wcześniej nie było to możliwe!
  Rzeczywiście, surowo zabrania się ingerowania w przeszłość, ponieważ może to zmienić przyszłość nie na lepsze. Na przykład, bez względu na to, jak bardzo chcesz, na przykład, odtworzyć wojnę rosyjsko-japońską lub pokonać Niemców w czterdziestym pierwszym, ale przyszłość zmieni się natychmiast. I nie jest faktem, że zamiast komunizmu i pięknego wiecznego lata, na Ziemi przez ingerencję, nawet przy dobrych intencjach, nastaną beznadziejne ciemności nuklearnej zimy.
  Ale w światach ślepej uliczki, zamkniętej w sobie przeszłości możesz robić, co chcesz.
  Rudowłosy chłopak o inteligentnej twarzy Arkash spotkał chłopaków. Jak się okazało, dzieciak zabrał ze sobą indywidualne pola ochronne w urządzeniach wielkości pudełka zapałek. A Pashka miał lasery bojowe z bateriami termokwarkowymi. Co więcej, jest to najnowsze osiągnięcie, które można naładować zwykłą wodą. I odtworzy fuzję termojądrową, przejściową w fuzję termokwarkową.
  Dzieci, uzbrojone i chronione, poruszały się wzdłuż walk byków, gdzie ruch wielokrotnie przyspieszał. Potem przenieśliśmy się do kokpitu i zaczęliśmy rozważać informacje o ślepych zaułkach.
  W jednym z nich Pasha zwrócił uwagę, że stało się coś złego. I to nie tylko w jednym.
  Niemniej jednak Hitler zaryzykował lądowanie w Wielkiej Brytanii we wrześniu 1940 roku. Zaangażowany w lądowanie floty handlowej, nawet połączonych tramwajów. Przeniósł wszystkie fabryki lotnicze na tryb pracy na trzy zmiany, w wyniku czego Fritzowi udało się zdobyć przewagę powietrzną. Krótko mówiąc, Wielka Brytania upadła w ciągu dwóch tygodni. W Londynie zainstalowano marionetkowego króla i utworzono proniemiecki rząd.
  Co więcej, Niemcy zajęli Gibraltar prawie bez walki i przerzucili swoją armię przez Afrykę.
  Większość brytyjskiej armii i marynarki wojennej uznała nowego króla i proniemiecki rząd. Niemcy wiosłowali kolonie w Afryce i Azji. Ale jak dotąd nie pojechali do ZSRR. Ameryka wciąż była z tyłu. A w czterdziestym pierwszym roku w grudniu Japonia zaatakowała Amerykę. A III Rzesza wypowiedziała wojnę 11 grudnia i zaczęła naciskać na Stany Zjednoczone. Początkowo Amerykanie ponieśli klęskę po klęsce z Japonii. Potem zaczęła je zdobywać niemiecka flota okrętów podwodnych.
  Zbudowano lotniskowce, stworzono nowe rodzaje broni.
  Ze względu na oddalenie Stanów Zjednoczonych nad oceanem Niemcy nie mogli od razu rozpocząć tam działań wojennych. Tak więc podczas gdy na morzu toczyła się bitwa i budowano statki. Fritz rozwinął także budowę czołgów. Do służby weszły najnowsze maszyny: "Lew", "Tygrys", "Pantera", "Maus".
  Najważniejszy jest oczywiście rozwój lotnictwa odrzutowego, z którym Fritz wiąże pewne nadzieje.
  Alicja, patrząc na ten bieg historii, zauważyła:
  - Nie mogą tak łatwo zdobyć USA!
  Paszka logicznie zauważył:
  - Tyle wiem. Ale jeśli nadal zwracają się do ZSRR?
  Rudowłosy Arkasza zaproponował:
  - Może sprowokujemy Niemców do...
  Alicja obnażyła zęby.
  Do czego chcesz ich sprowokować? I jak na razie dobrze...
  Paszka zaśmiał się i zauważył:
  - Mówią słynnie nie budź się póki jest cicho... Ale z drugiej strony zabierz burzę przed ogniem, zabierz kłopoty przed uderzeniem!
  Arkasha zaproponował własną wersję:
  - Prześlijmy Hitlerowi informację, że USA robią bombę atomową i tak jest. I pozwól mu pędzić przez ocean!
  Alicja wyszeptała z zachwytem:
  - To świetny pomysł! Zaatakujmy biuro Hitlera!
  Paszka ryczał rymem;
  Wierzę, że cały świat się obudzi
  Faszyzm się skończy...
  I zaświeci słońce
  Droga, oświecająca komunizm!
  Arkasza zauważył:
  - Cóż, chłopaki polecieli jak foton w słońce!
  A dzieci wpadły do wehikułu czasu. Są poważnie uzbrojeni - miotacze, pojedyncze pola siłowe. Mogą walczyć z całą armią.
  Paszka, naciskając przyciski podróży w czasie, ryknął:
  Nie jesteśmy żałosnymi owadami,
  Super Żółwie Ninja...
  Alice podniosła go, również naciskając przyciski palcami:
  - Nosimy muszle jak koszule, ukryte talenty!
  A chłopaki wirowali w czasowym i przestrzennym wirze. Wydawało się, że przez chwilę byli w trakcie erupcji wulkanu Krakatau. A potem zostali przeniesieni w inne miejsce, wyrzuceni na pole...
  Na niebie szumiało, w pobliżu lotniska, wznosiły się samochody.
  Paszka zerknął na chronometr i gwizdnął:
  - Już czterdzieści sześć lat!
  Arkasza, uśmiechając się złośliwie, zauważył:
  - I założymy się, że to nie czterdziesty szósty rok?
  Paszka warknął agresywnie, tupiąc podeszwy swoich lakierowanych butów:
  - To dokładnie czterdziesty szósty rok!
  Arkasha sprzeciwił się spokojnym tonem:
  - Chodź na dziesięć filmów, że to nie czterdziesty szósty rok!
  Tutaj wtrąciła się Alicja:
  - To prawda, że nie jest to rok czterdziesty szósty, ale tysiąc dziewięćset czterdziesty szósty!
  Chłopcy się zaśmiali. A Paszka z irytacją kopnął grzyba:
  - Cholerny pulsar w moim nosie! Zapomniałem o takim banalnym żarcie!
  Alicja zauważyła z uśmiechem:
  "Czasami tak się dzieje, kiedy podróżujesz w czasie. Daty się nie zgadzają. Więc co się tu stało, stało się!
  Arkasha z niezadowoloną miną zauważył:
  - Tak, podejrzewałem, że możemy przenieść się tam, gdzie nie trzeba. Ale tutaj mam hiperplazmatyczny komputer. Dzięki niemu jesteśmy w stanie wiele się nauczyć, włączyć falę i posłuchać wiadomości!
  Chłopak wykonał gest i włączył totalny podsłuch radiowy.
  Jak się okazało, naziści jednak zaatakowali Stany Zjednoczone. Korzystali ze powiększonej floty transportowej i wojskowej. I pokonali Amerykanów wraz z Japończykami.
  Kraje Ameryki Łacińskiej wspierały III Rzeszę i Japonię, a z ich strony hitlerowcy rozpoczęli ofensywę z południa na Stany Zjednoczone. A przez Islandię, która została zdobyta podczas operacji Ikar, Niemcy i obce dywizje wkroczyły na Grenlandię, a następnie do Kanady. Rozpoczęło się napieranie szczypcami na USA.
  Fritz dostał bardzo dobry czołg "Panther" -2. Ważący czterdzieści siedem ton, z silnikiem o mocy 900 koni mechanicznych, przednim pancerzem pochylonym o 120 mm i wieżami o wysokości 150 mm oraz armatą 88 mm 71 EL, która przebija amerykańskie pojazdy z dużej odległości. Minusem "Pantery" -2 był boczny pancerz o grubości 60 milimetrów, choć pod zboczami. Zostało to jednak zrekompensowane niższą sylwetką i doskonałą mobilnością samochodu.
  "Pantery" -2 zmiażdżyły Amerykanów, a także bardziej zaawansowane "Tygrysy" -2, a następnie "Tygrysy" -3.
  Ameryka skapitulowała pod serią ciosów. I stała się kolonią III Rzeszy i Japonii.
  Ale Hitlerowi zawsze jest po prostu za mało i przygotowuje się do ataku na ZSRR.
  Potężne czołgi serii E, artyleria rakietowa i prawie niewrażliwe na broń strzelecką dyskietki, a nawet podziemne działa samobieżne są przygotowane do uderzenia.
  Kolosalna potęga wymierzona w ZSRR, grożąca zmiażdżeniem wszystkiego i doszczętnym spaleniem. Hitler oczywiście przetrawił Amerykę i przygotował się do kampanii. W ZSRR też nie siedzieli bezczynnie. Już w sierpniu 1941 roku KV-3 wszedł do masowej produkcji. A w październiku 1941 r. KV-5 również wszedł do produkcji. Nowe czołgi oczywiście nie były idealne, ale miały długolufowe 107-milimetrowe armaty, zdolne do walki i przebijania Tygrysów i Panter. W 1942 roku pojawił się KV-4 w najcięższej modyfikacji 108 ton. Stalin kochał potężne czołgi. Dlatego KV-6 ważył w ogóle dwieście ton. I zainstalowali na nim działo 203 mm.
  Jednak ciężkie czołgi KV zbyt często się psuły i grzęzły na nieprzejezdnych drogach. W rezultacie KV-7 w ogóle nie był transportowany koleją w dwustu pięćdziesięciu tonach. Inne czołgi z rodziny KV próbowały to ułatwić, ale nadal nie były zbyt dobre.
  W 1945 próbowali zrobić IS-1 i IS-2. Ostatni czołg był wyposażony w armatę 122 mm. A wiosną 1946 roku w serii pojawił się IS-3. Nowy czołg stał się cięższy. Ogólnie rzecz biorąc, tutaj seria IS ważyła więcej niż w prawdziwej historii. A na IS-3 umieścili działo 130 mm, dzięki czemu czołg był mocniejszy.
  ZSRR był gorszy od III Rzeszy pod względem liczby piechoty i ogólnej mobilności wojsk, ale był w przybliżeniu równy czołgom. Ale w lotnictwie Fritz jest silniejszy zarówno pod względem liczby, jak i jakości - mocy odrzutowej. Przy przybliżonej równowadze czołgów większość radzieckich pojazdów nie jest zbyt wysokiej jakości. T-34-76 stał się najbardziej masywnym czołgiem. Nie walcząc w ostatnich latach ZSRR dopiero w 1945 roku zaczął produkować nieco mocniejsze T-34-85, które również ustąpiły nawet Panterom -2 czy 3, a tym bardziej nie mogły walczyć z potężniejszymi i nowocześniejszymi E-50.
  Tak więc atak na ZSRR planowany jest na 22 czerwca 1946 r. Naziści są silni i dysponują dużą siłą roboczą. A potem jest Japonia.
  Samurajowie wyprodukowali w dużych ilościach czołg z grubsza porównywalny z T-34 i mają wiele takich pojazdów. Ciężkie mastodonty nie są zbyt produkowane, ale kopiowane z niemieckich.
  Najważniejsze, że Japonia ma dużo piechoty, w tym chińskiej. A w takim przypadku mogą rzucać trupami.
  Silne jest też japońskie lotnictwo i jest odrzutowiec. A na morzu samurajowie mają przytłaczającą przewagę.
  Arkasza, usłyszawszy to, zagwizdał i zabulgotał:
  - Pełna blokada!
  Paszka warknął, tupiąc nogami:
  Odkryliśmy narody planety,
  W kosmosie droga do nieznanych światów,
  Heroiczne czyny są śpiewane -
  Aby na zawsze wymazać bliznę śmierci!
  Alicja dość logicznie stwierdziła:
  - Konieczne jest ratowanie ZSRR! A co więcej, pilnie, inaczej zginą dziesiątki milionów ludzi radzieckich!
  Paszka agresywnie zasugerował:
  - Zróbmy zdjęcie Hitlerowi!
  Arkasza poprawił:
  - Nie, lepiej nas porwać i zmusić do porzucenia wojny z ZSRR!
  . ROZDZIAŁ 2
  Alice skinęła jasnowłosą głową na znak zgody.
  - To chyba najlepsze, co możesz wymyślić! Porwij Hitlera i uratuj ZSRR!
  Paszka natychmiast podsumował:
  - Chodźmy już! Przestań drapać się po głowie, przestań ssać butelki!
  W rzeczywistości obaj chłopcy i dziewczyna mają indywidualne pola ochronne i miotacze bojowe. Więc kim jest dla nich ten Führer?
  Arkasza śpiewała:
  - Słyszysz żołnierzy, widzisz żołnierzy -
  Ludzie boją się wybuchów...
  Tysiące oczu patrzących w niebo
  I ciągle to powtarzają!
  Alicja podjęła z entuzjazmem;
  Niech zawsze będzie słońce
  Niech zawsze będzie niebo!
  Niech zawsze będzie matka
  Niech zawsze będę!
  Paszka włączył elektroniczną mapę. W hologramie błysnęła projekcja Berlina. Miasto szybko się rozwijało. Wielu niewolników budowało konstrukcje. W szczególności w przyspieszonym tempie budowano nowy urząd cesarski.
  Był to według planu architektów największy pałac w dziejach ludzkości, wysoki na dwanaście pięter i o powierzchni dwa kilometry na dwa kilometry.
  Wspaniały budynek był w pełnym rozkwicie. Pracowali nie tylko niewolnicy, ale także mnóstwo sprzętu, w tym najnowocześniejszy i najpotężniejszy. Trzecia Rzesza wzmocniła się kapitałowo.
  Tutaj można zobaczyć czołg "Maus" -3 o wadze pięciuset ton. Jest oczywiście zbyt ciężki do użycia bojowego i nie da się go przetransportować, ale kręci się pod Berlinem. I wyobraźcie sobie zbroję o grubości tysiąca milimetrów, którą może przebić tylko bardzo duża bomba.
  Paszka zauważył z przebiegłym uśmiechem:
  - Nasze blastery rozwalą tego potwora w sekundę! Mają moc bojową - osiem bomb atomowych zrzuconych na Hiroszimę w ciągu jednej minuty. A to wszystko w cienkiej wiązce o milimetrze kwadratowym!
  Alicja rozwinęła:
  - Cóż, jest w trybie maksymalnej walki! W tym trybie miotacze zużywają się zbyt mocno. Lepiej z mniejszą intensywnością, a szarża wodą pozwoli zniszczyć milionową armię.
  Arkasza gwizdnął:
  - Wow! Po prostu super!
  Paszka włączył grawitacyjny namierzacz kierunku i z przekonaniem oświadczył:
  - Teraz spróbujemy rozgryźć Hitlera. Za pomocą sygnałów głosowych i radiowych!
  Alice zachichotała i zauważyła, obracając blaster w dłoniach:
  - Będzie pietruszka i cebula dla Hitlera!
  Z broni wyleciał hologram - piękna dziewczyna o srebrnych skrzydłach i zaćwierkała:
  - Masz ochotę na bajkę na dobranoc, młoda damo?
  Alicja roześmiała się i odpowiedziała:
  - NIE! Oto paczki lodów, których nie odmówię!
  Hologramowa dziewczyna ze smutkiem odpowiedziała:
  - Niestety, nie wiem, jak zsyntetyzować lody!
  Alicja powiedziała z rozdrażnieniem:
  - Tutaj wiesz tylko, jak zabijać! Niedobrze być tak jednostronnym!
  Dziewczyna zauważyła z oburzeniem:
  - Nie zabijać, ale chronić ludzi przed niebezpieczeństwami i pomagać im w wychodzeniu z kłopotów! Jesteś jeszcze za młodą dziewczyną i niewiele rozumiesz!
  Alicja odpowiedziała ze złością:
  "W tej chwili ludzkość musi zostać uratowana przed nieszczęściem. A przynajmniej znaczna jego część!
  Hologram skinął głową i potwierdził:
  Zawsze jesteśmy gotowi ocalić ludzkość! A jeśli potrzebujesz pomocy!
  Paszka surowo stwierdził:
  - Właśnie wpisałem dane o Hitlerze do wyszukiwarki. Tutaj komputer jest hiperplazmatyczny z kolosalną prędkością. Wkrótce dowiemy się, gdzie ukrywa się ten łajdak!
  Alicja zaćwierkała z zachwytu:
  - Podstępne intrygi złoczyńców,
  Ale szlachetny bohater jest silniejszy...
  A złoczyńca zostanie pokonany w bitwie,
  A dobro zawsze zwycięża!
  Paszka zajął się obliczeniami, sam program szukał Führera, analizując sygnały radiowe.
  Arkasza syknął ze złością:
  - Nigdzie nie pójdziesz! Hitler jest jak wesz!
  Pasza powiedział ze zwycięską miną, podnosząc palec:
  - Gotowe chłopaki!
  Alicja pisnęła i zauważyła:
  - Tam jest... W Prusach Wschodnich, w wilczej jaskini!
  Paszka mruknął niezadowolony:
  - Cholera! Ile trzeba tam iść!
  Arkasha z przekonaniem oświadczył:
  - Nasi indywidualni antygrawitatorzy będą rozmawiać za pół godziny! A mogło być szybciej, gdyby użyto pasów międzyplanetarnych!
  Paszka warknął i uderzył się w czoło:
  - Nie przewidzieliśmy tego!
  Alicja logicznie zauważyła:
  - Cały nasz pomysł to solidna przygoda!
  Pasza zdecydowanie uderzył pięścią w kolano:
  - Musimy pomóc ZSRR! Lećmy!
  A triada dzieci, ukrywając się za polem kamuflażu, zaczęła szybować nad Niemcami.
  Prawie nie dotknięte bombardowaniem terytorium III Rzeszy wyglądało na dość bogate i zadbane. Niewolnicy zamiatali ulice, niewolnice myły ich szmatami. Przez cały czas panował wzorowy porządek. Na ulicach jest wiele samochodów, najbardziej prestiżowych i odwrotnie prostych marek. Przede wszystkim słynny silnik Diesla Volkswagena, ale są też inne samochody. W szczególności Mercedes, BMW, Renault, Pickup, Ford, Cadillac i inne. Niemcy okupują już prawie cały świat. I jeszcze jeden specjalny znaczek: "Adolf Hitler". Jest to najbardziej prestiżowy samochód, wyróżniający się kształtem w kształcie kropli, silnikami z turbiną gazową, dużą prędkością. Oczywiście to jest dla elity.
  A zwykli robotnicy jeździli Volkswagenami. Wielu Niemców miało niewolników. A siłę roboczą sprzedawano na aukcjach. Rozumie wielu Murzynów, Arabów, Hindusów i innych. Ale są też biali niewolnicy.
  Rzesza wyglądała na zamożną, ale gdzieś dymiły piece krematoryjne. Żydów jednak niszczono powoli. Naukowcy z wyższym wykształceniem byli nawet przyciągani do pracy nad szaraszką. Na terenach okupowanych prawie nie było wojny partyzanckiej.
  Prestiż i potęga Trzeciej Rzeszy są zbyt duże, a polityka zaborców dość elastyczna. Zaangażuj lokalne siły. Trzecia Rzesza typu federacji oparta na personelu z terenów podległych. Imperium buduje się zarówno na kiju, jak i na marchewce!
  Paszka włączył komputer podczas lotu i wyświetlił na ekranie obraz Wilczego Szańca. Bunkier wyglądał jak prawdziwy pałac.
  Był zdenerwowany i rósł w różnych kierunkach. Tutaj znajdowała się jedna z kwater głównych Hitlera.
  Czerwiec, wczesne lato i dość gorąco. A w marmurowym lochu jest fajnie. Ale zimą Hitler zwykle przebywa na Cyprze, a nawet w Aleksandrii, gdzie powstaje jego nowa rezydencja. A jest ich już kilka w Afryce i są w innych miejscach.
  Ale latem opętany Führer woli Prusy Wschodnie i Wilczy Szaniec.
  Oczywiste jest, że Führer dyskutuje coś ze swoją menażerią. Paszka włączyła tłumaczenie i powiększyła obraz.
  Adolf Hitler to niski, ale bardzo ruchliwy mężczyzna z małym wąsikiem. Podczas mówienia nie stoi w miejscu, tylko cały czas gestykuluje i biega w kółko.
  Teraz przemawia, macha łapami;
  - Prawie całkowicie podbiliśmy świat razem z Japończykami. Została tylko bolszewicka Rosja! I oczywiście należy go rozbić, zmiażdżyć i rozbroić! Bolszewizm jest zagrożeniem dla całej ludzkości. To całkowite i potencjalne zagrożenie dla naszego imperium! Musimy zmiażdżyć komunistów! Mamy teraz najlepszą technologię na świecie. I dziesiątki milionów żołnierzy piechoty z różnych krajów. Nasze lotnictwo odrzutowe nie ma sobie równych. Musimy po prostu złamać wroga. Co powiedzą moi generałowie?
  Guderian, główny strateg wojsk pancernych, stwierdził z przekonaniem:
  - Nasz główny czołg E-50 jest z pewnością silniejszy niż główny radziecki pojazd T-34. Według danych wywiadowczych wróg ma na uzbrojeniu ponad sto tysięcy czołgów. Ale większość z nich to przestarzałe, zużyte lub lekkie samochody. E-50 jest w stanie przebić czołowo T-34-85 z odległości pięciu kilometrów. A radziecka maszyna naszego potwora w najnowszej modyfikacji nie przebije się nawet na pokładzie, strzelając z bliskiej odległości. Czołg E-50 klasy "U" ma przedni pancerz o grubości 170 mm, a przedni o grubości 250 mm i nikt nie może sobie z tym poradzić. Silnik o mocy 1500 koni mechanicznych zapewnia doskonałą mobilność nawet przy masie siedemdziesięciu ton i armacie 105 mm i lufie o długości 100 EL.
  Hitler przerwał swojemu strategowi czołgowemu:
  - Już to wiem! Siła Trzeciej Rzeszy nie tkwi w technologii, ale w duchu! Możemy zrobić wszystko, jeśli się nie boimy. Rosjanie zdobyli IS-3 z niebezpieczną bronią. Ale nadal się go nie boimy. Mamy coś, co może odpowiedzieć na sowieckie wyzwanie. I na pewno wygramy! Dlaczego mamy nowe rodzaje broni. Czołg "Maus" -3 to jeszcze kwiaty. Używamy nowego pistoletu elektromagnetycznego, który przebije każdy metal i pokaże wrogowi matkę Kuzmy!
  Nastąpiła krótka przerwa. Dziewczęta wchodziły w krótkich, białych spódniczkach i boso. Byli opaleni, ale z wyglądu wyraźnie europejscy. Nagie łydki i gołe podeszwy mówiły o statusie niewolników. Ale jednocześnie dziewczyny miały blond włosy, były krągłe i piękne. Byli zmuszani do ćwiczeń i trzymani na diecie. Wyglądały więc jak wzorce piękna i wdzięku.
  Ponieważ Hitler nie lubił alkoholu, podawano koktajle i soki. Führer wziął sobie pomarańczę i kilka ciastek czekoladowych.
  Żując energicznie słodką masę i popijając sok, krwawy dyktator nie przestawał mówić;
  - Nasze nowe czołgi są idealne. Są dla wroga nieprzeniknione i przebijają się przez samego wroga z kolosalnej odległości. Szczególnie Tiger-3 z przednim pancerzem o grubości 285 mm i armatą 128 mm 100 EL. To naprawdę kolosalna i zabójcza moc! Który, jeśli się rzuci, to uderzy, aby nikomu nie wydał się mały! Nawet osławiony IS-3, który właśnie pojawił się w produkcji wśród Rosjan, nie stanie się dla nas wrogiem!
  Menażeria unisono podniosła łapy:
  - Heil Führer!
  Demoniczny dyktator mówił dalej:
  - Na terenach okupowanych powinien panować brutalny reżim. Musimy ukarać miejscowych za najmniejsze wykroczenie. Dlaczego policja ma się angażować? Podzielimy ZSRR na dwadzieścia, dwadzieścia pięć państw. Wejdą do federacji III Rzeszy ze swoimi marionetkowymi rządami. Będzie coś w rodzaju kolonii. Ale nasze władze okupacyjne staną ponad nimi. Zbudujemy największe imperium świata! Mówiąc dokładniej, największe imperium świata już istnieje. Ale musisz włożyć w to kolejny blok!
  Menażeria ponownie wymamrotała aprobatę. Hitler machnął rękami i kontynuował:
  - Szczególną uwagę powinniśmy zwrócić na walkę z partyzantami. Za każdego zabitego Niemca rozstrzelać stu okolicznych mieszkańców, za każdego rannego pięćdziesiąt. A to dla zwykłych! Zabijemy dziesięć razy więcej za oficerów i sto razy więcej generałów!
  I znowu brawa i owacje na stojąco.
  Führer wydawał się być bardzo zadowolony i zabulgotał:
  - Rozerwę je wszystkie! Zerżnę wszystkich! Naszą nową bronią są unikalne dyski Belonzi. Jest usprawniony przez strumień laminarny i jest praktycznie niewrażliwy. Latające spodki są w stanie rozerwać na strzępy prawie każdą obronę wroga. I nie samolot zdolny do ucieczki przed nimi!
  Menażeria hałasowała, krzycząc:
  - Chwała Führerowi! Zniszczymy wszystkich!
  Paszka skomentował, kręcąc palcem po skroni:
  - Ci faceci zasługują na rejestrację u psychiatry!
  Alicja odpowiedziała na to:
  - Gorzej! To całkiem normalni psychicznie łajdacy!
  Arkasza wątpił:
  - Zło jest anomalią psychiczną! W racjonalnej osobie najwyższe dążenie do dobra!
  Paszka nagle zaśpiewał w odpowiedzi:
  Destrukcja jest pasją
  Nieważne jaka władza!
  Władza zawsze piła czyjąś krew!
  Hitler skończył swoje ciasto. I wyjął zza pasa bicz. Nie zastanawiając się dwa razy, wziął i biczował dziewczyny po gołych nogach. Krzyczeli i upadli na kolana. Nazista numer jeden warknął:
  - Zrobię wam krzywdę, panowie! Dokładniej, jesteście niewolnikami - na zawsze!
  I znowu, jak będzie ryczeć i biczem na grzbiecie ogrzeje piękności.
  Paszka krzyknął:
  - Bękart! Jak śmiesz bić kobiety!
  Alice agresywnie skinęła głową.
  - Jesteśmy w drodze! Teraz pokażmy faszystom matkę Kuzmy!
  Triumwirat chłopaków podleciał do ogromnego bunkra ze ścianami kolosalnej grubości. Dzieci wojowników były praktycznie niewidoczne. Tylko szybki ruch powodował pewne turbulencje w powietrzu. I z tego co było widać jakby jakieś zakrzywienie rozdzierającego się powietrza.
  Na murach stali strażnicy. Wysocy, potężni esesmani. Paszka potrząsnął blasterem i warknął:
  - Czarny kruk w obliczu śmierci, czekający na ofiarę o północy!
  Alice machnęła swoim blasterem i potwierdziła:
  - Piraci lądowi, nadeszła dla was godzina rozliczenia!
  Arkasha, uśmiechając się agresywnie, syknął:
  - Führer jest w 100% psycholem!
  I tak trójka wojowników zdjęła swoje przebrania. I jak w wirtualnej grze poruszała się po korytarzach. A ich miotacze śpiewały pieśń zwycięstwa... Strumienie energii wylatywały z beczek i zatapiały się w niemieckich wartownikach. W odpowiedzi odruchowo otworzyli ogień. Kule trafiły w pola siłowe i odbiły się od nich.
  Ale Alice i jej towarzysze poczuli wstrząs. Dziewczyna krzyknęła:
  - Nie, przeklęci faszyści nie naginają naszego ludu!
  I ponownie naciśnij przycisk blastera. Ale promienie nie zaszkodziły Fritzowi. Jakby były zwykłymi promieniami światła.
  Paszka krzyknął ze złością:
  - O co chodzi blasterze!
  Pojawił się hologram pięknej dziewczyny ze skrzydłami. Pisnęła:
  - Młodzi rycerze, najwyraźniej chcecie skrzywdzić czujące istoty?
  Paszka agresywnie ryknął:
  - Chcemy zabić nazistów! Daj mi stopień bojowy!
  Hologram odpowiedział chłodno:
  - Kochane dzieci! To są inteligentni dorośli! I z tego, co widzimy, daleko ci do pełnoletności, co oznacza, że nie masz prawa używać broni wojskowej!
  Paszka warknął:
  - Oto kolejny! Musimy ratować ZSRR!
  Alicja pisnęła:
  - Proszę, pomóż nam zabić nazistów!
  Hologram pięknego chłopca ze skrzydłami z blastera Alice pojawił się i zapiszczał:
  - Uspokój się dziewczyno! Nie możesz zabijać ludzi!
  Paszka ryknął na całe gardło:
  - To nie są ludzie! Nie są czymś do zabicia! Spalenie ich żywcem to za mało!
  Dziewczyna z hologramem z elektronicznego chipa blastera zapiszczała:
  - Uważaj chłopcze! Masz ewidentną psychozę!
  Paszka warknął:
  - Zamknij odkurzacz!
  Alice mruknęła, tupiąc nogą:
  - Co my zrobimy?
  Pasza zasugerował:
  - Użyjmy pola siłowego jako taranu!
  Arkasza skinął głową.
  - Zapasy energii są na długo, specjalnie je doładowałem!
  Paszka pisnął:
  - Ruszamy z pełną mocą!
  Alice przesunęła palcem po miniskanerze i zaśpiewała:
  - Zdarza się! Zdarza się! To, co oddziela od szczęścia, to tylko drobiazg!
  Paszka śpiewała entuzjastycznie:
  - Nie możemy nie mieć szczęścia! Z bogami-demiurgami jesteśmy w drodze!
  Chłopaki, skoro blaster nie działa, postanowili użyć pola siłowego. Włączyli go na pełną moc i jednocześnie przestawili w tryb pulsacyjny. Kilku faszystów zostało trafionych niewidzialną maczugą i odrzuconych.
  Arkaszka, uśmiechając się z zadowoleniem, powiedział:
  - Godzina fortuny!
  Alicja potwierdziła:
  - Czas strzelać!
  - Godzina fortuny!
  Alicja pisnęła:
  - Zabijemy wrogów Ojczyzny!
  A potem dzieci rzuciły się jak ogiery. Są bohaterami nastroju. I w ataku.
  Paszka syknął:
  - Podążaj za nami do przodu
  Chociaż jest milion wrogów - jackpot!
  Alicja potwierdziła ze śmiechem:
  - Jak zawsze stawiamy krzyżyki w celach!
  Arkasza napisała na Twitterze:
  - W końcu zmiatanie nazistów to fajna gra!
  Paszka ćwierkał zębami:
  - W tym wpisie możemy wygrać więcej! Nagroda wzrosła pamiętaj!
  A dzieci ryknęły chórem:
  - Fajny jackpot!
  A ich impuls do ataku jest naprawdę piękny! I są dobrzy w ofensywie.
  Tutaj poruszają się po korytarzach. Strzela się do nich z karabinów maszynowych. Ale dzieci nie reagują na prowokacje. Pole siłowe może pomieścić bombę wodorową, która ma pewien wpływ na pociski.
  Alice zauważyła agresywnie, obnażając zęby:
  - Nasza siła militarna!
  Paszka, strzelając, a raczej popychając Fritza niewidzialną maczugą, potwierdził:
  - Siła umysłu i siła woli!
  Arkasza zauważył:
  - Hitler jest pod ziemią, w głębi siódmego piętra.
  Alicja rozwinęła:
  - A jeśli jest na odwrót?
  Arkasza potwierdził:
  - Oczywiście minus siedem!
  Pasha zauważył z uśmiechem:
  - Kiedy we śnie rozważano zobaczenie siebie schodzącego w dół, bardzo zły omen!
  Alice warknęła ze złością:
  - A jeśli wierzysz w znaki, możesz pozostać przy swoim nosie!
  Arkasha, który zestrzelił innego nazistę polem siłowym, zaciekawił się:
  - A skąd się wzięło powiedzenie - z nosem można zostać?
  Alicja pisnęła:
  - Gdzie?
  Paszka warknął, powalając kilku Niemców karabinem maszynowym:
  - Od wielbłąda!
  Alicja zestrzeliła polem siłowym trzech esesmanów i mruknęła:
  - Co chcesz!
  Paszka wrzasnął, miażdżąc nazistów polem siłowym:
  - Czekolada!
  Alice zapiszczała, powalając kolejnego Fritza granatnikiem pod lufą:
  - Dla kogo?
  Paszka rzucił naraz pięciu esesmanów, warknął:
  - Dla twojego syna!
  Alice pisnęła, zrzucając nazistów z polem siłowym do wspólnego stosu:
  Ile mam mu wysłać?
  Arkasha, nokautując nazistów, pisnął:
  - Pudow pięć!
  Paszka, powalając nazistów, krzyknął:
  - Lepiej sześć!
  Alice, miażdżąc Fritza, wydała:
  - Nie możesz już jeść!
  Arkasha zgodził się z tym:
  - Jesteś małą dziewczynką!
  Alice włączyła pole siłowe z pełną mocą. Faszyści latający do góry nogami. Drzwi były zepsute. A za nim stał czołg Cheetah. To także nowy samochód. Lekki, tylko 40 metrów wysokości. Ale zwinny. Miała silnik z turbiną gazową o mocy tysiąca koni mechanicznych, a ona sama ważyła dziesięć ton. Być może jeden z najszybszych samochodów, jeśli nie najszybszy na świecie.
  Czołg zdołał wystrzelić z armaty 88 mm. Alicja została odrzucona przez pocisk, ale pole złagodziło cios. Paszka poruszył faszystę niewidzialnym pałką. Elastyczne pole odrzuciło wroga, a on poleciał, obracając się w powietrzu.
  Alicja zaszczebiotała:
  - Poślizg, poślizg pomyślnie! Zajęło mi!
  Paszka w odpowiedzi śpiewał wściekle:
  I znowu walka trwa
  Ogień hiperplazmy wrze...
  A Lenin jest taki młody -
  Uderzenia mieczami!
  Niemiecki czołg rozbił się o ścianę i eksplodował... Tak, Fritzowie mieli naprawdę pecha.
  Arkasza napisała na Twitterze:
  - Ze względu na młodzież Ojczyzny,
  Życie dla prawdy nie oszczędza...
  Jesteśmy facetami w tym życiu,
  Tylko z prawdą po drodze!
  I oto znów atakuje, a chłopiec wypełnił tuzin faszystów polem siłowym.
  Dzieci podkradały się do Hitlera, przechodząc przez korytarze. Są tacy wojowniczy. Nie przerywaj triady.
  Alicja pisnęła entuzjastycznie:
  - Chwała naszemu ZSRR! Bądźmy przykładem dla chłopaków!
  Paszka skinął głową, a jego pole siłowe uderzyło w ścianę. Więc nawet granit pękł. Terminator warknął:
  - Zmiażdżmy wszystkich! Dusimy się!
  Arkasha, powalając nazistów, poprawił:
  - Nie wszyscy, ale tylko naziści!
  Paszka zaśmiał się i zauważył:
  - Tworzymy historię
  Dziś barykady, jutro krematoria...
  Alice zmiażdżyła nazistę z dziką siłą i przewróciła go wraz z motocyklem, ćwierkając:
  Budujemy nowy świat
  I zaprzeczyć przeszłości...
  Podnoszenie tronu - śmieszne wulgarne!
  Arkasha, powalając Fritza, wyjaśnił:
  - Wręcz przeciwnie, ratujemy ludzkość przed zagrożeniami! W rzeczywistości, co może być gorszego niż nazistowskie niewolnictwo?
  Alicja zgodziła się z tym:
  Masz rację mój chłopcze! To okropne!
  Arkasza obraził się:
  - Nie jestem twoim chłopcem! Jesteśmy rówieśnikami!
  Paszka powala jednym zamachem tuzin nazistów. Z trzech roztrzaskanych na ścianie jak zdechłe muchy śpiewał:
  - Kto jest silniejszy niż dzielny chłopiec,
  Policz chłopców...
  Wypychamy faszystowskie guzy,
  W tej przysiędze jesteśmy wierni komunizmowi!
  Alice przycisnęła pole siłowe do nazistów i pisnęła:
  - Chwała Ojczyźnie, chwała! Nasz ojczysty kraj!
  Arkasha energicznie potwierdził, miażdżąc Fritza:
  - Pojechaliśmy pod namioty! Z komunizmem naprzód!
  Alicja w ataku na nazistów zaćwierkała:
  Dusza, serce i daj,
  Jesteśmy naszą świętą Ojczyzną ...
  Złotoskrzydły cherubin -
  Daj nam szczęście w życiu!
  I znowu wojowniczka zestrzeliła kolejny cel. W tym przypadku działo samobieżne E-5. I przewrócił ten mały, ale gryzący samochód.
  Dzieci coraz bardziej zbliżały się do Hitlera. Byli tacy twardzi i twardzi.
  Paszka, działając polami siłowymi, takimi jak pałki, zauważył:
  - Kiedy nadejdzie nowa era, cholera zniknie!
  Arkasha zauważył ze śmiechem:
  - A cholera już dawno zniknęła! Tutaj jesteś tylko chłopcem, który nie zdążył tego zobaczyć!
  A rudowłosy chłopak rzucił nazistów całym snopem.
  Paszka pisnął z wściekłości:
  - Będzie nowy postęp!
  I znowu, jako pole siłowe, zabierze i naładuje.
  Alicja pisnęła wściekle:
  - Najświętszy Sakrament Ojczyzny,
  Zachowamy w imię honoru,
  A w bitwach utrzymamy jedność -
  Będziemy razem z Rosją na zawsze!
  Arkasha zgodził się z tym:
  - Razem z naszymi przodkami, w imieniu całej ludzkości!
  I znowu zestrzelił faszystowskie działo samobieżne polem siłowym!
  Oto już w drodze biuro samego Hitlera. Wygląda na to, że cel jest bliski osiągnięcia. Paszka odruchowo wyjął blaster i natychmiast błysnął hologramem. Dziewczyna w postaci wróżki rozejrzała się i krzyknęła:
  - Co Ty tutaj robisz?
  Paszka odpowiedział ze śmiechem:
  - Zniszczyć faszystowską szumowinę!
  Hologram zasyczał w dzikiej furii.
  - Co? Oszalałeś? Ranisz ludzi.
  Alice, zmiażdżywszy polem siłowym kolejnego faszystę, mruknęła:
  - To nie są ludzie, ale gorsi od zwierząt!
  Hologram ryknął, zmieniając kolor na czerwony:
  - Dzieci jesteście szalone! Nieletni są szaleni!
  Paszka warknął gwałtownie w odpowiedzi:
  - Zamknij się, jeśli nie możesz nam pomóc!
  Hologram uświadomił sobie:
  - Jesteś chory psychicznie i musisz się zneutralizować!
  Pashka chciał wyrazić się znacznie mocniej i mocniej, ponieważ dźwięk uwiązł mu w gardle. I ciało dziecka zamarzło.
  Alice i Arkasha również poczuły, że ich ciała skurczyły się i niczym niewidzialna, ale wytrwała pajęczyna oplatały ją.
  Dzieci wojowników nie mogły się ruszyć ani wydać z siebie żadnego dźwięku. A hologram krzyknął:
  - Wyłączam na chwilę ich świadomość i pola siłowe. Niech dorośli wymyślą, jak postępować z chorymi psychicznie dziećmi.
  Alice nie miała czasu mrugnąć okiem, ponieważ jej świadomość natychmiast się wyłączyła, pogrążając się w ciemności.
  . ROZDZIAŁ 3
  Alisa Selezneva obudziła się. Poczułam zimno i twardość pod plecami. Dziewczyna z trudem zamknęła oczy. I na początku nic nie widziałem, było tak ciemno.
  W pobliżu zabrzęczały łańcuchy i rozległ się głos Paszki:
  - Antypulsar, jesteśmy w piwnicy?
  Alice zabrzęczała w prawo. Słychać było głos Arkashy:
  - Nie jest zły! Ręce i nogi w bransoletkach!
  Alice również poczuła zaciski na kostkach i dłoniach. Czułem to. Tak, to są łańcuchy i to bardzo grube. Każde ogniwo ma grubość dłoni dorosłego. Jej stopy są bose, a na ciele coś w rodzaju piżamy.
  Przypomniałem sobie niewolę cesarza Zlatovlasa. Ale tam leżały na miękkich łóżkach i nie zakładały kajdan. A tutaj są związani. Cholera, mam łańcuch na szyi.
  Paszka również pamiętał, zauważając:
  - Tak, Zlatovlas był znacznie wygodniejszy!
  Alicja wypaliła:
  - Nu, procedury nas teraz nie omijają!
  Paszka odważnie oświadczył, pobrzękując łańcuchami:
  Cóż, nie powiem im! Niech mnie torturują palnikiem!
  Arkasza zasugerował:
  - Najprawdopodobniej będzie prąd! I to bardzo boli!
  Alicja zauważyła poważnie:
  - Nie boję się tortur! Boję się, że rozpłaczę się jak dziewczyna z bólu!
  Pasza odpowiedział ze śmiechem:
  - A ty jesteś dziewczyną! Najbardziej prawdziwy!
  Alicja odpowiedziała poważnie:
  Ale nie mam odwagi! I Pasza też!
  Arkasza zasugerował:
  - Może powinniśmy spróbować przepiłować łańcuchy?
  Paszka zachichotał i tupnął bosą stopą w kamienną posadzkę:
  - Jak? Nie mamy pilnika, nawet noża!
  Arkasha logicznie zauważył:
  - Ocieramy jedno ogniwo łańcucha o drugie. Jeśli nie będziemy ciąć, to przynajmniej się rozgrzejemy!
  Alicja zgodziła się z tym:
  - Tutaj najprawdopodobniej loch i chłód!
  Dzieci zabrały się do pracy. Alice potarła jedno ogniwo o drugie. Jednocześnie złączyła podeszwy, aby stopy nie były tak zimne. Przeżyła przygodę w sukience Kopciuszka boso, choć niezbyt przyjemną. Ogólnie wydaje się, że Alice i trzej przyjaciele wypadli z czasu rzeczywistego. Pozostali uczniami w wieku dwunastu lat i wiecznymi dziećmi. Inni dojrzeli. Jakieś dziwne zjawisko. To tak, jakby to byli oni i nie oni w tym samym czasie.
  Alicja nawet śpiewała:
  - Ja i nie ja - podstawa jest ta sama! Nagle zdaliśmy sobie sprawę!
  Paszka zgodził się i dodał:
  - Konflikty między ludźmi
  Stary świat jest wypełniony
  Jestem ja, a oni palą ognie,
  I to jest poważne!
  Arkasha pewnie wspierał Alice:
  - Stworzyliśmy świat bez wojen,
  Żadnych starożytnych konfliktów...
  Teraz króluje miłość
  Wrogość tylko z relikwią!
  Paszka ze złością zauważył:
  - Oto faszyści! Zabrali wszystko i nie przynieśli nic do jedzenia!
  Alicja odpowiedziała z westchnieniem:
  - Trochę zupy z pokrzywy i czerstwy chleb będzie.
  Arkasza zasugerował:
  - Popracujmy na razie z łańcuchem i zastanówmy się dokładnie, co dalej.
  Alice zmarszczyła brwi i potarła mocniej. Nawet metal lśnił w ciemności.
  Dziewczyna próbowała przypomnieć sobie z książek, jak uciec z więzienia. Pomysły były różne. Hrabia Montecristo? Cóż, kto da im tyle lat na przebicie się przez korytarz. Ponadto najprawdopodobniej Niemcy będą przeszukiwać cele. Poza tym nadal musisz pozbyć się łańcuchów.
  Działaj na filmie: "Co powiedział zmarły?". Ale tam jest to generalnie nierealne. Jest mało prawdopodobne, aby prosta kobieta wykopała tunel tak szybko. I znowu, kto da jej czas! Zwłaszcza tutaj beton, a nawet żelbet.
  Alicja przypomniała sobie, jak głupio stworzyła kilka klonów. I te modele okazały się całkiem paskudne. Tak działa bioenergia baterii termokwarkowych!
  Alicja szepnęła:
  - Raz Dwa Trzy! Zniszcz klona!
  Paszka odpowiedział sarkastycznie:
  - A twój klon podoba mi się o wiele bardziej! On mnie kochał!
  Alicja zaśpiewała w odpowiedzi:
  - Miłość jest czymś
  Co się dzieje u dorosłego!
  Miłość jest czym
  Co jest słodsze niż Eskimos...
  Paszka odpowiedział:
  - A w życiu tak się dzieje, mówią!
  Alicja pisnęła:
  - Ale to jest specyficzne, tajemnica dla chłopaków!
  I śmiać się ... Stało się bardziej zabawne. Po prostu zimno. Szczególnie boso, stopy dzieci stają się zimne.
  Nie jest tu zbyt komfortowo. Dobrze, że rodzimi pigmejowie nie zdjęli jej tenisówek na planecie Krina. W przeciwnym razie Alice zatopiłaby nogi we krwi. Doświadczenie chodzenia boso jako Kopciuszek nie było przyjemne. Tak, a na wyspie Rusty Feldmarszałek miała trudności. Podeszwy swędziały mnie od biegania górskimi ścieżkami.
  Nawiasem mówiąc, powstał film o jej przygodach. I zmienili partnerów. Był dziadek z czasów starożytnych, ale okazało się, że Baba Jaga. I tak jest jeszcze lepiej! Alice bardzo podobał się film. Było to zarówno zabawniejsze, jak i zabawniejsze niż w rzeczywistości.
  Potem zaczęli kręcić filmy w ilościach huraganowych.
  To jest czas na postęp. Tutaj napisz historię dla siebie i pobierz ją, włączając program do adaptacji ekranu. Mogą istnieć różne tryby adaptacji filmowej: verbatim, freestyle, fantasy style, antipode, oparte na stylu Dumasa i tak dalej.
  Na przykład Alice wzięła, pobrała "Chatę wuja Toma", a następnie przedstawiła się wielu bohaterkom. I jak pokazuje kilka sztuczek Rus-Kundo, złego pana i jego dwóch nadzorców. Stracili przytomność... A Alice zazgrzytała zębami:
  - Afryka jest okropna, tak, tak, tak! Afryka jest niebezpieczna! Tak! Tak! Tak! Chodźcie dzieci - pomóżcie Tomkowi!
  I nadal możesz przywoływać złych facetów w wirtualnej matrycy HyperInternetu. Tutaj Alicja wzięła na przykład Chana Batu, bo rzygała do najbardziej makowych kościołów.
  Tak, wtedy specjalnie rozstali się z Paszą. A ich prędkość w matrixie jest bardziej stroma niż geparda. A z nimi jest Gromozeka. Przyniósł miotacze, emitery, wyrzutnię granatów hiperplazmowych i więcej mieczy świetlnych w stylu Jedi. Cóż, zniszczmy wirtualnych Tatarów mongolskich.
  To była walka.
  Gromozek w swoim repertuarze. I młóci tych Tatarów, jakby to były snopy, taka iluzja w matrixie. I wszystko jest takie naturalne. Alice nawet gołe metalowe felgi. I że w matrixie dowolne umiejętności bojowe mogą być układane i używane przez różne ciała. Możesz mieć dorosłe ciało i od razu podnieść i rzucić cały lotniskowiec.
  Alicja energiczniej masowała łańcuchy... Dziewczyna próbowała się pocieszyć, że może oszukać zardzewiałe roboty, że może, i oszukać nazistów wokół palca.
  W ten sposób Paszka zdał sobie sprawę, że nie ma kwarantanny i był w stanie poprowadzić kosmicznych piratów. To prawda, że \u200b\u200bnie były takie proste i nosiły cały oddział w pudełku. I w pewnym momencie przygody okazały się jak w amerykańskim kinie - zło nagle bierze górę... A jednak dobro zwycięża!
  I tak jest zawsze w dobrych filmach. Zło zazwyczaj przegrywa, ale nie za jednym zamachem. A antybohaterowi należy dać szansę!
  Pashka pierścienie z łańcuchami. Gdy pocierasz ogniwa, rozgrzewa się, ale stopy bez butów najszybciej stygną, a ich podeszwy ocierają się o podeszwę. Są głęboko pod ziemią, tutaj nawet latem w piwnicy jest zimno.
  Alice pomyślała, jak to było dla Edmonda Dantesa w podziemnym więzieniu? Jest tam bardzo zimno, zwłaszcza zimą! Tak, to trochę irytujące. I spędził tam czternaście lat!
  A może naziści chcą, żeby umarli z zimna i głodu?
  Jednak w rzeczywistości, podczas gdy Führer był zajęty. Nie zamierzał odwoływać ataku na ZSRR 22 czerwca 1946 r. A kiedy dowiedział się, że jeńcy to dzieci, wybuchnął śmiechem i powiedział:
  - Niech posiedzą chwilę w ciemności, w lochu - opamiętajcie się!
  I znowu zaczął wydawać rozkazy, przygotowując inwazję. Stalin oczywiście starał się uniknąć wojny. Prawie cały świat jest przeciwko niemu i praktycznie nie ma szans na wygraną. Niemcy mają znacznie więcej piechoty i znacznie bardziej zaawansowane czołgi. Nawet biorąc pod uwagę mobilizacje, armia Stalina liczyła około dwunastu milionów żołnierzy. A Hitler jest dopiero w pierwszym rzędzie trzydziestomilionowej, w większości zagranicznej motłochu. Ale Armia Czerwona musi również bronić Dalekiego Wschodu, gdzie kolejne dwadzieścia pięć milionów żołnierzy pierwszego rzutu zostało rozmieszczonych przez samurajów, mobilizując podbite narody i Chińczyków.
  Więc ZSRR nie świeci. Przy przybliżonej równości w czołgach, z III Rzeszą, niemieckie pojazdy są cięższe i mocniejsze oraz nowsze. Ponadto część radzieckich czołgów nie ma wyszkolonych załóg. W lotnictwie Trzecia Rzesza jest znacznie silniejsza zarówno pod względem liczby, jak i jakości, plus Japonia z koloniami. Nie, nie możesz się temu oprzeć!
  A Stalin, zdając sobie z tego sprawę, stara się nie reagować na prowokacje, chociaż mobilizuje armię.
  Ale czy Armia Czerwona jest gotowa do obrony? W końcu nauczono ją więcej atakować?
  To prawda, że linia Mołotowa była przez lata wzmacniana i wyposażana. Częściowo odrestaurowany i linia Stalina. Utworzono dwie główne linie obrony. Mogliśmy się mniej więcej wzmocnić. A teraz są gotowi drogo sprzedać swoje życie.
  Ale praktycznie nie ma szans na wygraną. Wobec takiej potęgi i populacji nie będzie wystarczających zasobów ludzkich, chociaż jest wystarczająco dużo surowców.
  Więc póki Alice i chłopaki mają czas. Ale oczywiście tym razem działa to na ich niekorzyść. Łańcuchy są bardzo grube, metal jest stopowy i piłowany powoli. I nie każdy plik to wytrzyma.
  A ja chcę jeść i pić. Alicja przypomniała sobie, jak ona też była głodna na wyspie zardzewiałego feldmarszałka. Ale prędzej czy później i tak by ją znaleźli. Dokąd poszłyby roboty w epoce kosmicznej? Nie byliby w stanie silnie wędrować. Ale uczucie głodu i pragnienia zostało zapamiętane.
  A czy Alice nie ma zbyt wielu przygód? Inni chłopcy i dziewczęta ery kosmicznej, komunistycznej społeczności prowadzą znacznie spokojniejsze życie i przeżywają przygody tylko w hipernetowym matrixie. Tam naprawdę wszystko jest możliwe. Oto na przykład Pashka w powieści: "Kapitan Rip-Head wszedł".
  Tam wszystko jest udawane, ale iluzja rzeczywistości jest kompletna. To tak, jakby wszystko było prawdziwe podczas podróży wehikułem czasu. Totalne RPG. Taki jest gatunek, gdy gra jest dziełem literackim i iluzją sensacji.
  W rzeczywistości, dlaczego wspięli się na fałszywy czas. Wejdź do Hypernetu i zniszcz tych faszystów. A tutaj możesz naprawdę umrzeć. I doświadczać niezniszczalnego bólu.
  Alicja jest oczywiście bardziej zaawansowana niż przeciętne dziecko początku XXI wieku. Jak zaimponowała wszystkim swoją znajomością ośmiu języków i skokiem w dal na prawie siedem metrów! Była wtedy młodsza niż jest teraz. Ale nawet słoń nie może zerwać łańcuchów o takiej grubości. Ci, którzy zajmują się sztukami walki, a ona i Paszka z Arkashką są tylko specjalistami od matrixa, poza tym niespecjalnie to lubili. Naiwnością jest więc sądzić, że gołymi rękoma kładą esesmanów.
  Alice zobaczyła siebie i westchnęła. Jak na przykład we wcześniejszym dzieciństwie pomogła pokonać kosmicznych piratów i uratowała trzech kapitanów. Ale wtedy była jeszcze dzieckiem. Ale może, jeśli chce. Kapelusz niewidka zadziałał. I czego nie widziała i nie doświadczyła. Były też podróże w czasie i pigułki, dzięki którym można przejść do najszczęśliwszego momentu w życiu.
  Alicja, Paszka i Arkasza zrozumieli, że nie są tacy jak wszyscy. I żeby tyle niezwykłych przygód z normalnymi dziećmi się nie zdarzało. I że wydaje się, że utknęli w pętli czasowej. W szkole nadal wyglądają na dwanaście lat, ale świat się zmienia, a rówieśnicy dorastają. Wcześniej np. nie znali możliwości wirtualnej matrycy. A teraz może grać absolutnie wszystko. Nawet Ty możesz poczuć się Bogiem Wszechmogącym i Stwórcą wszechświata.
  W komunistycznym świecie świetlanej przyszłości od dawna przyjmuje się, że Bóg jest czysto ludzkim wynalazkiem. Chociaż nikt nigdy nie udowodnił, że nie ma Najwyższego Stwórcy Wszechświata. Oczywiście zarówno Biblia, jak i Koran to czysto ludzkie, starożytne wyobrażenia o Najwyższym Stwórcy, ludziach, którzy byli urzeczeni uprzedzeniami swojej epoki. I oczywiście głupotą jest, aby na przykład Bóg na zawsze smażył grzeszników w ogniu. Ale tutaj, na przykład, jest pomysł, że nasz Wszechświat został stworzony przez inteligentne istoty. A może nawet osobna osoba, która ma wszechmoc.
  Alicja dużo czytała i wiedziała, że można na przykład zamienić materię w energię, a energię w materię. Zniszczenie jednego grama materii daje energię dwóch bomb atomowych zrzuconych na Hiroszimę, a energia dwóch bomb atomowych może stworzyć sam gram prawdziwej materii.
  Ale z jednego grama materii można, czysto teoretycznie, wydobyć energię czterech milionów bomb atomowych zrzuconych na Hiroszimę za pomocą syntezy termokwarków. A dzięki fuzji termopreonowej wykorzystaj energię ośmiu bilionów bomb atomowych zrzuconych na Hiroszimę.
  Oto ta siła! To jest świetne!
  Możliwe jest więc stworzenie prawdziwej materii i wszechświatów. W każdym razie już w XX wieku teoretycznie udowodniono, że można stworzyć materię z materii i ją pomnożyć.
  Alice była tak genialnym twórcą w matrixie. Oczywiście jest to iluzja. Ale w grach hiperfuturyzmu są całe arsenały broni bogów-demiurgów, w tym zestaw: Teoblasterów, Hypertheoblasterów, Hypernadtheoblasterów i innych, bardzo fajnych arsenałów. Alicja trywialnie nie miała jeszcze czasu wypróbować tej niesamowitej broni. Ale na pewno to zrobi.
  Chociaż nie, Hyperteoblaster wystrzelił i cały wirtualny wszechświat został przekształcony.
  W matrixie jest dobrze, możesz być kim chcesz. Na przykład była dziewczynką i stała się chłopcem. I vice versa... Jeszcze fajniej jest zostać ptakiem, motylem, a nawet siedmiogłowym smokiem! Jak wielkie! Co jest w świecie matrixa. Tutaj na przykład najstarszy super-hit - "Cóż, poczekaj!".
  Tutaj możesz zostać zającem i jak uderzyć wilka w głowę pałką policyjną.
  A co z wilkiem? Może tygrysy są lepsze? Albo szczury tygrysie? Ostatnie zwierzę jest inne. Czasami rośnie nawet do rozmiarów góry! Wyobraź sobie takiego dinozaura!
  Alicja zadrżała... Przypomniała sobie, jak jej ojciec wszedł do klatki ze szczurami tygrysimi i wtedy zaczęła się o niego bać. I naprawdę głupio jest mierzyć ogony na wyczucie, kiedy można używać skanerów. Podróżowanie po raz pierwszy jest przerażające. Chociaż Alicji udało się wiele. I pamiętała, jak drut wbijał się w jej nagie kostki, kiedy roboty robiły na drutach. Nawet ślady na skórze pozostały, ale szybko zniknęły. W przyszłości rany i otarcia, nawet bez leków, goją się znacznie szybciej niż na początku XX wieku, nie pozostawiając śladów na skórze.
  Więc zadrapania i rany nie bolą, a ona jest zdrową dziewczyną iw teorii nie powinna się przeziębić w lochu. Ale zimno. Jest też ciało doskonalsze niż ciało ludzi XX wieku. I pić też... Chociaż pragnienie, gdy jest zimno, nie jest tak dokuczliwe.
  Alicja westchnęła i zaśpiewała:
  - Twój los jest w równowadze,
  Wrogowie są pełni odwagi...
  Paszka wspierała Alicję;
  Ale, dzięki Bogu, są przyjaciele!
  Ale, dzięki Bogu, są przyjaciele!
  A przyjaciele mają miecze!
  Arkasza zauważył ponuro:
  - Blastery są lepsze!
  Paszka zgodził się z tym:
  - Chyba lepiej!
  Alicja rozmarzona powiedziała:
  - Hyperteoblaster... To taka broń! Broń Bogów Demiurga!
  Paszka roześmiał się i odpowiedział:
  - Tak, robi wrażenie! Po zasadzeniu krew płynie z wroga.
  Arkasza poprawił:
  - Nie, są przemiany!
  Paszka pewnie potwierdził:
  - Tak, przemiany! Co należało udowodnić!
  Alicja z przekonaniem zauważyła:
  - Jeśli tak, to znajdziemy się w bardzo złej sytuacji!
  Paszka zaśmiał się i zauważył:
  "Wolałbym usmażyć sobie pięty, niż siedzieć w ciemności i na łańcuchu!"
  Alicja roześmiała się i zauważyła:
  - To boli Paszkę! Wypróbuj, gdy jesteś w matrixie!
  Pasza uparcie warknął:
  - Lepiej naturalnie, naprawdę!
  Arkasha poważnie zauważył:
  - Nie ryzykuj! To naprawdę boli!
  Alicja żartobliwie zaśpiewała:
  Jaki ból, jaki ból! Rosja przeciwko Niemcom: pięć - zero!
  Paszka wściekle pisnął:
  - A na czyją korzyść? Oczywiście nie nasze!
  Alicja zauważyła z uśmiechem:
  - Ale teraz czekamy na zmiany bez obaw! A w naszym świecie byliśmy zbyt dobrzy!
  Paszka powiedział ze złością:
  - Tak, tortury mnie nie przerażają. I fakt, że nie możemy pomóc ZSRR!
  Arkasza nieśmiało zauważył:
  A co z siłą wyższą?
  Wykluła się Paszka:
  - Co?
  Arkasza zaśmiał się i powiedział:
  - Oznacza to, że nieoczekiwane okoliczności jak zwykle przyniosą nam zwycięstwo!
  Paszka warknął ze złością:
  - Pij lepiej! I zamarzniemy!
  Alicja zaszczebiotała:
  - Znowu krew płynie tu jak rzeka,
  Faszyści wyglądają tak fajnie...
  Ale nie ulegaj mu
  I rzućcie Hitlera w ciemność!
  Paszka skinął głową z aprobatą.
  - Nie jest zły! Nasza Ojczyzna nie zapomni o Tobie Alicjo! Zwłaszcza, kiedy cię zabiorą... żeby cię powiesić!
  Alicja zaszczebiotała:
  - Otworzyliśmy planetę dla narodów,
  Droga w kosmos, do nieznanych światów...
  Heroiczne czyny są śpiewane -
  Aby strzec blizny śmierci na zawsze!
  Paszka zauważyła, nie przestając pocierać łańcuchów:
  - Powstań klątwa napiętnowana,
  Cały świat głodnych i niewolników!
  Alicja wspierała chłopca:
  Nasz oburzony umysł gotuje się,
  Gotowy do walki na śmierć i życie!
  Arkasha podniósł piosenkę;
  Zniszczymy cały świat przemocy,
  Na sam dół, a potem...
  A dzieci kontynuowały zgodnie, śpiewając:
  Zbudujemy nowy, nowy świat,
  Kto był nikim, stanie się wszystkim!
  Nagle w komnacie rozbłysło jasne światło. Reflektory oślepiły dzieci. I tuzin esesmanów z pałkami wpadło do celi. Krzyczeli po niemiecku, a ich szef podskoczył do Alice i gumowym kijem uderzył ją w bose pięty. Dziewczyna krzyknęła z bólu. I wybuchnęła:
  - Nie bij mnie, nie będę!
  Pułkownik SS ryknął:
  - Nie śmierć do śpiewania międzynarodowego. I bądź całkowicie cicho! Wkrótce zostaniesz zabrany na przesłuchanie i tam będziesz wyć!
  Paszka przecierając oczy, zawołał:
  - Nie boję się bólu!
  A potem usunięto pałkę bardzo zwinnego esesmana i chłopiec był na bosej pięcie. Paszka wrzasnął, ale potem przygryzł wargę i wycisnął ją.
  - To mnie nie boli!
  I mam to na drugiej pięcie. Po tym esesmani mieli już rzucić się do ataku, bijąc więźniów, gdy rozległ się grzmiący głos:
  - Wyjechać! To ciekawi więźniowie, którzy będą przesłuchiwani przez profesjonalistów.
  SS niechętnie opuścił teren. Światła zgasły, a dzieci znów pogrążyły się w całkowitej ciemności.
  Paszka chełpliwie powiedział:
  - Kiedy uderzają pałką w pięty, to wcale nie boli!
  Alicja odpowiedziała:
  - Nie powiedziałbym tego!
  Arkasza zauważył ze złością:
  - Jednak nie fair!
  Alicja warknęła:
  - Co jest niesprawiedliwe?
  Arkasza odważnie odpowiedział:
  - Że mnie nie uderzyli, ale masz to!
  Alicja uśmiechnęła się i zauważyła:
  - Możesz poprosić o siebie!
  Dziewczyna potarła posiniaczoną piętę. Ból szybko minął. Co to jest jeden cios, choć silny. Tutaj czasami zadano ponad sto ciosów bambusowymi kijami. Szczególnie tak często karany na wschodzie. Chłopców, którzy źle się zachowywali w szkole, bili kijami po piętach i nic, nikt nie został kaleką.
  Alice nawet zawstydziła się, że krzyknęła. A jak pionierscy bohaterowie trzymali się w lochach gestapo?
  I została zhańbiona. Czy to jest godne dziewczyny z epoki kosmicznej?
  Paszka zauważył z miną zapaśnika:
  - Bądźmy odważni, a pod torturami nie wydamy z siebie nawet jęku!
  Arkasza skinął głową.
  - Spróbuj Paszy. Chociaż kiedy torturują, a ty krzyczysz, jest łatwiej!
  Blondyn warknął gwałtownie.
  - I jak Stenka Razin, która śmiała się katom w twarz. Musimy być tacy jak on!
  Alicja zachichotała.
  - Czy pamiętasz już Malchish-Kibalchish?
  Paszka ćwierkał:
  - Płonę z pasji do mojej Ojczyzny,
  Niepodzielnie, szybko żarliwie...
  Kocham Ojczyznę Świętą z całego serca,
  Ocalę siłę ducha podczas tortur!
  Alicja pisnęła, tupiąc bosą stopą o betonową podłogę:
  - Brawo Paszka! Umiesz dobrze śpiewać!
  Arkasza zauważył ze zmarszczonym czołem:
  - Będzie boleć! Ale trzeba przez to przejść!
  Dalekowzroczna Alicja zauważyła:
  - Cóż, tortury, a potem!
  Paszka powiedział z patosem:
  - Umrzyj z honorem!
  I dodał chłopiec w heroicznej ekstazie;
  Rosyjski wojownik nie boi się śmierci,
  Nie boimy się śmierci na polu bitwy...
  Za Ojczyznę będę walczył mężnie,
  I nawet śmierć wygra!
  Alicja zgodziła się z tym:
  - Nasz wojownik nie boi się śmierci!
  Arkasha skinął głową i potwierdził:
  - Jesteśmy dziećmi XXI wieku, niczego się nie boimy!
  Paszka warknął, pobrzękując łańcuchami:
  - Jeśli znajdziemy Hitlera! Jeśli znajdziemy Hitlera! Nie będziemy z nim żartować, rozerwiemy go na strzępy! Rozerwijmy to!
  Rozerwijmy to!
  A potem Paszka zamknął oczy, w celi znów błysnęły reflektory i zabrzmiało:
  - Jeszcze słowo o Führerze i uwolnimy gaz łzawiący. To cię nie zabije, ale będzie bardzo bolało!
  Alicja szepnęła:
  - Pasza nie jest konieczna! Nie będziemy mieli siły na ucieczkę!
  Argument okazał się skuteczny i chłopcy umilkli. Światło znowu zgasło.
  Przed oczami dzieci migotały. Od ciemnego do jasnego i od jasnego do ciemnego.
  Alice przypomniała sobie, jak pewnego razu Fritz pod Berlinem zostali oślepieni. Pomogło to pokonać nazistów i pokonać najpotężniejszą linię obrony.
  Straszne "Tygrysy" -2 zakopane w ziemi i zalane betonem ostrzeliwały wojska radzieckie. A dzielni wojownicy ruszyli do ataku. I w tym słynne cztery dziewczyny. I jak Alicja walczyła w matrixie. Była snajperką i rozbiła reflektory nazistów. Tak, miała różne przygody.
  Chociaż to oczywiście tylko złudzenie. Ale Veselchak U był prawdziwym piratem. Jak wspaniale został zagrany w filmie "Gość z przyszłości" Innocenty. Tak, to było arcydzieło.
  Alice, również drapiąc łańcuch, przypomniała sobie, jak pomogła Paszce na planecie przygód. Chcieli odciąć mu głowę za uratowanie wiedźmy, a Alicja ogłosiła, że wychodzi za niego za mąż. Tak, ten świat był zacofanym średniowieczem. Jednak czy Paszka naprawdę zostałby odcięty od głowy? A może to jednak nie jest prawdziwy świat? Niezupełnie matrix, ale zainscenizowany film fabularny?
  Jednak kosmiczni piraci są prawdziwi i nie mogą zabijać wcale wirtualnie, a jeśli uderzą z blastera...
  Alice pomyślała, co będzie po śmierci? Czy człowiek odchodzi w zapomnienie i wszystko się kończy? A może istnieje nieśmiertelna dusza i nadal możesz zachować swoją tożsamość?
  Alicja oczywiście czytała Biblię, ale szczerze mówiąc, nie do końca rozumiała tę księgę. W rzeczywistości prawie nic nie mówi o życiu po śmierci. Tylko przypowieść o bogaczu i laserze. Ale niebo jest tam jakoś dziwne, że widać z niego piekło. Czy widzisz niebo z piekła? Tak, nie ma żadnych szczegółów.
  Czym w ogóle jest życie w raju w dwudziestym drugim wieku? Wszystko jest za darmo, nawet ludzie biorą pieniądze tylko na tych planetach, na których jeszcze istnieją. A takie gry są fajne z kompletną iluzją rzeczywistości.
  Na przykład Alice uratowała Milady przed karą śmierci. Szkoda tej młodej kobiety, tak mądrej i wykształconej. Dziesięciu mężczyzn przeciwko jednej kobiecie, to przesada. I nie przynosi im to żadnego honoru. Alicja była bardzo oburzona zachowaniem Athosa. Podnieś rękę na szesnastoletnią dziewczynę, prawie dziecko. Biedna dziewczyna, stała się przez to zła i mściwa. I jak Dartagnan oszukał Milady i wyłudził od niej szmaragd.
  To wcale nie jest akt rycerski. Co wcale nie maluje pozytywnego bohatera. Tak, generalnie zachowanie czterech muszkieterów wygląda na zdradę. Ostrzegali wroga Francji, Buckinghama. A bardzo cenny agent kardynała Milady został oddany wrogom Brytyjczyków. A Aramis najwyraźniej szpiegował Hiszpanię. I był hipokrytą i pozornie religijnym i okropnym kobieciarzem.
  Oczywiście muszkieterowie to wciąż ptaki. A kochać staruszkę za pieniądze, jak Portos, to obrzydliwość! Alice nawet się skrzywiła. Ci muszkieterowie nie są już na gadżetach, nie ciągną.
  Ale milady budzi współczucie. W jednym z filmów uwięziono także Lady Winter, gdzie siedziała w łańcuchach, tak jakby teraz była Alice. Głodna, zmarznięta, na kamiennej podłodze, jej bose stopy były zdrętwiałe z zimna. A gdzie indziej kwiczały szczury. Tutaj przynajmniej wszystko jest sterylne i nie ma zapachu szczurów.
  Ale ja chcę jeść... Jak długo tu siedzą?
  Alice nagle poczuła się bardzo zmęczona. Nie spała od dawna, a dzieci w przyszłości nie nauczyły się jeszcze obejść bez snu. Co więcej, zwykle we śnie, koszmarów dla dzieci z epoki komunizmu nie da się usunąć. Regulator snu, jeśli ten koszmar zamieni się w coś przyjemnego. A dzieci nie powinny bać się snów. Zawsze będą dla nich albo zwycięską przygodą, albo łatwym, przyjemnym snem.
  Ale teraz Alicja zasnęła, nie zwracając uwagi na to, że miała na sobie tylko więzienną pasiastą piżamę, a zamiast łóżka grawitacyjnego betonowa podłoga. I marzyła o czymś, co rozerwie jej duszę na strzępy.
  . ROZDZIAŁ 4
  Sen okazał się jasny w temacie, coś zainspirowanego pięknymi filmami o wojnie, a sama Alicja nie jest już taką dziewczyną, ale dorosłą piękną dziewczyną.
  Wszyscy byli w świetnych nastrojach - pogodni. Zbliża się koniec wojny, co oznacza koniec wszystkich prób, smutków i kłopotów!
  Wciąż pozostając we śnie jako chłopiec, Paszka oświadczył:
  - Upadek Berlina jest powstaniem Moskwy! A komunizm zastąpi faszyzm w Europie.
  Alicja chętnie potwierdziła:
  - Tak pewnie będzie!
  Główny przyczółek wzdłuż Odry jest oblegany przez wojsko. Wszystko jest usiane okopami, okopami, wykopanymi bunkrami, a nawet bunkry są betonowane. Wróg czasem strzela, ma ciężkie machiny oblężnicze i coś nowszego.
  Alicja jest przyjaciółką drużyny nocnych pilotów lecących Nataszą na U-2, opowieść o tej rakiecie. Obie dziewczyny usiadły po wykopaniu rowu i żuły gumę do żucia przywiezioną z USA. Była już połowa kwietnia, a wiosna w Niemczech przychodzi wcześniej niż w centralnej Rosji czy na Białorusi. Wiele dużych chrząszczy majowych, zdeptana trawa, znów podnosi głowę, przedzierając się soczystym kolorem ze ścieżek. Zapach wiosny przerywa o wiele bardziej nieprzyjemny zapach męskich butów i potu, spalenizny z niedawnego ostrzału, benzyny i oleju silnikowego. Z drugiej strony przeszła niezwykle duża liczba czołgów i dział samobieżnych. Tysiące samochodów, z których część jest zagraniczna.
  W międzyczasie pilot powiedział:
  - Ta rakieta jest wielkości pięciopiętrowego budynku i przenosi sześć ton aminolonu. Najstraszniejsza broń leci dziesięć razy szybciej niż Lagg-7 z największym doładowaniem silnika! Nie ma dla niego zbawienia, trafiony w Londynie całe bloki zostają zniszczone!
  Alicja zainteresowała się:
  Próbowali do nas strzelać?
  Natasza skinęła głową.
  - Tak! Teraz naziści nie mogą zdobyć Londynu, więc przeszli na nas. Widziałem, jak niebo wydaje się być przecięte rozpalonym do czerwoności sztyletem wielkości Everestu. Do Odry wpadły trzy hotele, wywołując prawdziwe fale tsunami, cztery łodzie wywróciły się, dwóch żołnierzy utonęło, a jeden uderzył w ląd po przeciwnej stronie. Wybuchł tak, że wieża IS-2 została oderwana, a cztery kolejne czołgi przewrócone. Zginęło kilkunastu żołnierzy, ponad stu zostało rannych, a na miejscu powstał lejek... - Nataszka przewróciła oczami i szeroko rozłożyła ręce. - Wow, prawie prawdziwe jezioro, możesz ukryć Wieżę Spasską!
  Wtedy jeden z kucających w pobliżu żołnierzy, w gniewie, wypluł papierosa i warknął:
  - Nie pisz głupot! Nie są takie straszne, te FAU-2, tylko teraz doganiasz swój kobiecy bełkot.
  Alicja popchnęła przyjaciółkę pod łokieć i szepnęła:
  - Nie rób tego! A potem poinformują specjalny dział, bo alarmiści zostaną nagrodzeni!
  Natasza nagą, smukłą nogą wytarła ją o brezent i ledwie słyszalnie oświadczyła:
  - Tak, już ci specjalni oficerowie... Boimy się ich bardziej niż wrogich asów. Ale wiesz, na linii frontu te policyjne szczury boją się wejść. Możesz go zdobyć z własnego, wystarczy korzyść z przechwyconej broni!
  Alicja skinęła głową na zgodę.
  - Tak, tutaj mogą dostać. Nikt ich nie lubi, nawet generałowie. A raczej generałów w szczególności. - Dziewczyna przerwała i wypluła gumę, która stała się bez smaku. Nie znosiła papierosów, a gumy do żucia objętej Lend-Lease brakowało. Nie jest jeszcze produkowany w ZSRR, są o wiele ważniejsze rzeczy. Alicja kontynuowała. -
  - A jak myślisz, kiedy nasze wojska przejdą do ofensywy. Myślałem, że wczoraj był taki silny ostrzał z naszej strony, ale....
  Natasza z przekonaniem powiedziała:
  - Jutro przed świtem. Tymczasem jedzmy i śpijmy, bo będziemy musieli walczyć dłużej niż jeden dzień!
  Pojawiła się Elza. Miała na sobie fartuch szefa kuchni, twarz miała lekko zaokrągloną od dobrego jedzenia. Dziewczyna rozdawała wszystkim porcje bogatego barszczu i owsianki z cebulą i mięsem. Nie obyło się oczywiście bez stu gramów alkoholu, którego jednak dziewczyna Alice odmówiła na rzecz innych żołnierzy.
  Pojawili się też inni snajperzy, którzy aby nie wodzić żołnierzy na pokusę, zamierzali spędzić razem noc. Ziemia już się rozgrzała, dziewczyny dawały klapsy boso, co oczywiście było przyjemniejsze niż w szorstkich wojskowych "kirzachach". Co prawda kilku wojownikom udało się zdobyć amerykańskie cieniowane buty, w których nogi są ładne, ale żeby nie wyglądać jak damy na tle reszty, zdjęli też buty. Przed pójściem spać dziewczyny odbyły niezbyt długi, ale bardzo szybki bieg. Zrobili pompki i poszli spać...
  Natasza i Alicja pocałowały się przez sen i zasnęły, przytulając się i przytulając - przyjaciółka do przyjaciółki. Były to niewinne i czyste dziewczyny, które nie znały brudnych myśli. Fajnie jest spać we śnie. To prawda, ten sen jest jak jedna chwila.
  Ofensywa tak naprawdę rozpoczęła się jeszcze przed jej szczytem, od masowego przygotowania artyleryjskiego.
  Szczególnie próbowali Andryushowie, ta wyrzutnia rakiet była znacznie potężniejsza i, co najważniejsze, miała większy zasięg niż bardziej znana Katiusza, więc o wiele bardziej racjonalne było używanie jej do strzelania w kwadraty i mocne punkty, a pociski były potężniejsze. A jeśli jest potężniejszy, to lepiej niszczyć podłogi i bunkry.
  W nocy wydaje się, że wybuchają petardy, każda wielkości drapacza chmur, że ich płomień wypala oczy, a ryk jest taki, że uszy parują. Jak w bojowym pędzie, pałeczki uderzają w membrany, a wszystko bije w górę.
  Natasza szepnęła głośno do ucha Alicji:
  - Oto koniec militarnej waleczności. O wszystkim decyduje walka na odległość, bezcelowe strzelanie w kwadraty... Nienawidzę tego!
  Alicja następnie popchnęła przyjaciółkę ręką:
  - Nie mów. Teraz powinieneś mieć loty w głąb obrony wroga.
  Zamiast odpowiedzieć, Nataszka pobiegła do niej. Nagle przypomniała sobie, że tak - oni oczywiście nadal będą musieli walczyć!
  Alicja również pobiegła na pozycje wojsk niemieckich, sowieckie czołgi już posuwały się naprzód do ataku na pozycje. Wśród nich były samochody zagraniczne, dostawy Lend-Lease, samochody z Wielkiej Brytanii, USA i Kanady. Tutaj na przykład czołg piechoty Churchill. Ma bardzo mocny pancerz przedni, co czyni ten samochód poważną pomocą w przełomie. Na tle stosunkowo słabego 100-milimetrowego pancerza wieży IS-2, Churchill jest wytrwałym małym czołgiem, zwłaszcza że nitowany walcowany pancerz jest lepszy niż odlewany. Osiągi jezdne nie są najlepsze, ale nie najgorsze, jak na czołg ważący czterdzieści kilogramów. Ogólnie rzecz biorąc, radzieccy czołgiści wolą Challengery. Dysponują potężną armatą, która przewyższa działo T-34-85, z mocniejszym pancerzem przednim i mniej więcej takimi samymi właściwościami jezdnymi.
  Spośród czołgów amerykańskich szczególnie ceniony jest Sherman 4th, również z siedemnastometrowym "puchem", a ten wysoki czołg wygląda jak wielbłąd. Alicja biegnie szybko, ale czołgi nie jest łatwo wyprzedzić, choć to prawda, na rokadzie (terenowej) mają zaledwie dwadzieścia, maksymalnie dwadzieścia pięć kilometrów. A wojowniczy snajper wyprzedza pozostających w tyle IS-ów, przełomowych czołgów, których działa, choć nie tak często, jak chciały, strzelały w ruchach. W rzeczywistości zadudnił, dym wyżarł nozdrza, a gorące łuski i odłamki paliły odsłonięte dziewczęce nogi. Ale Alicja nie pomyślała, żeby się zatrzymać. W końcu jej credo jest takie, że dziewczyna nie powinna przegrywać. I przegrywając, by się poddać.
  A wokół niego, a właściwie piekła. Co więcej, kilka czołgów T-34 zostało już wysadzonych przez miny. Zwykle, gdy przygotowanie artyleryjskie jest silne, większość min z eksplozji i ciepła detonuje, ale niestety nie wszystkie. Tutaj mamy do czynienia z wojną i ofensywą. Nie da się obejść bez ofiar. A jeśli to możliwe, to tylko w bajce.
  Inne snajperki też się podciągnęły. Przednia niemiecka krawędź jest poważnie zniszczona, aż słychać nawet strzały do czołgów wysuniętych i ogień odwetowy. Słychać było dodatkowy huk szturmowców.
  Samolot szturmowy jest ważnym elementem wojny. Na przykład podczas ofensywy czterdziestego pierwszego roku Niemcy nie mieli wystarczającej liczby dobrych samolotów szturmowych. Dwupłatowiec XE-123 jest beznadziejnie przestarzały, a jest ich niewiele, Yu-87 też nie jest nowy, Xe-129 właśnie wszedł do produkcji. Oznacza to, że Niemcy na początku wojny nie mieli prawdziwego nowoczesnego samolotu szturmowego. Chociaż nawet to stanowiło poważne zagrożenie.
  Alice zbadała setki sowieckich pojazdów, głównie Iłowa i Peszka, oraz kilka przechwyconych ciężkich Focken-Wulfów w modyfikacji szturmowej.
  Jako samolot szturmowy niemiecki F -190 jest dobrym koniem. Szybkie, potężne uzbrojenie, opancerzone z przyzwoitym ładunkiem bomb. Może nawet lepszy niż Iła-2, w każdym razie szybszy, potężniejszy w uzbrojeniu i ładniejszy w bombach, nie wspominając o celowniku, łączności, karabinach maszynowych. Można również zauważyć nurkowanie Focken-Wulf, a także łatwość obsługi.
  Ale oczywiście nie ma zwyczaju o tym mówić, jeśli chwalisz sprzęt wroga, to sympatyzujesz z nazistami, a potem wniosek jest szpiegiem! A batalion karny w tym przypadku nie jest najgorszym wynikiem. Chociaż na przykład nie strzela się do nich tak często, jak niektórym się wydaje. Uzbrojeni ludzie mogą się zbuntować, strach przed reżimem sowieckim osłabł, jednak władza pozostała. Ale wybiórczy... Prawie wszyscy kochają Stalina, Żukowa nazywa się rzeźnikiem, ale szanują... Specjaliści są jednogłośnie nienawidzeni jako pracownicy SMERSH, a nie tylko za groźby i jako gorliwi miłośnicy trofeów.
  Ale najbardziej negatywną postacią jest Beria... Jest prawie otwarcie besztany i rysuje karykatury. Niekochana osoba...
  Alicja pobiegła na pierwszą linię okopów... Zauważyła, że było niewiele rozszarpanych zwłok Niemców. Broń też zepsuta.... A co gorsza, zakopane w ziemi czołgi to tylko drewniane kamuflaże... Brr... Naziści z trudem pokrywali wojskami linię frontu... Więc sztuczka z fałszywym przygotowaniem artyleryjskim nie do końca się udała. Niemcy byli w stanie zorientować się, że są tylko obmacywani. Alice mruknęła z irytacją:
  - Dobrze jest oszukiwać, źle jest być oszukiwanym, ale najgorsze jest wodzić się za nos!
  Jej druga przyjaciółka, już w sprawie snajpera, Angelica zapytała ze zdziwieniem:
  - A ty co mówisz?
  Alicja wskazała palcami:
  - Widzisz, kot płakał prawdziwych żołnierzy, strachy na wróble w łachmanach, drewniane armaty, gliniane czołgi. Tutaj machali nami jak lis z ogonem.
  Angelika pocieszała:
  - Nie wszędzie. Tutaj, bliżej centrum, naziści są oślepieni reflektorami. Po prostu mieliśmy ich za mało. Nawiasem mówiąc, pomysł wykorzystania reflektora podsunął sam Stalin.
  Alice podniosła kopniakiem zmięty niemiecki hełm i powiedziała:
  - Wierzę! Sukces w wojnie może chwilowo cię oślepić, ale porażka pogrąża cię w ciemności na zawsze!
  Niezłomna Angelica warknęła gwałtownie:
  - To nie jest najlepszy żart. Po prostu nie jest jasne, dokąd zmierzamy. Snajperzy zwykle działają zza zasadzki i nie biegają z zasłoniętymi oczami!
  Alicja zgodziła się:
  Oczywiście masz rację, ale...
  Czołg T-34 wpadł na minę lądową prawie w pobliżu. Wiał silny wiatr i to tak silny, że w dziewczyny uderzyła fala wybuchowa. Leciał do góry nogami, zwisając, z nogami. Alicja uderzyła głową w kolano Angeliki, krzyknęła z bólu:
  - Cóż, jesteś żeliwną głową, więc możesz rozbić filiżankę. Diabeł!
  Alice zachichotała w odpowiedzi.
  - Bili puchar za szczęście, puchar za niepełnosprawność! Chociaż jeśli chcesz spędzać czas z wojskiem i to jest szczęście!
  Wygląda na to, że Angelica zraniła się w nogę, wstała z trudem, a Alice to złapała. Oprócz guza na czole, odłamek wylądował również w jego bosej stopie. Musiałam się wycisnąć i skrzywić z bólu. Oczywiście na wojnie wszyscy cierpią, ale zwycięzcy chcą więcej.
  Obaj wojownicy utykali i teraz zostali pokonani przez broń żołnierzy. Byli w różnym wieku i na różnym poziomie kulturowym. Niektórzy to bardzo młodzi młodzieńcy, inni to siwi, pomarszczeni, bezzębni dziadkowie. Więc Paszka też pobiegł... Zwinny chłopak, jeszcze na tyle młody, by biec boso do bosaka i nie wstydzić się bosych dziecięcych szpilek, choć trzy ordery, nie licząc medali, to wyznacznik... A raczej już cztery, w ostatnia operacja (we śnie, jakby naprawdę była!) Paszka wyróżnił się, sam burmistrzowi udało się zranić w nogę i osiodłać go do niewoli. To prawda, podczas gdy chłopiec jest jeszcze tylko starszym sierżantem - oficer nie ma wykształcenia i nie chcą nadawać tytułu takiemu palantowi bez brody. Nikt jednak nie ma wątpliwości, że kariera wojskowa jest dla niego gwarantowana... Może też dostanie gwiazdę.
  A wojownicy po prostu wyją z irytacji... Przecież bitwa ich mija... Więc utykaj...
  Jednak druga linia była już bardziej nasycona piechotą wroga i nastąpił ogień zwrotny. Radzieckie czołgi nieco zwolniły ze względu na obfitość rowów, jeży i pól minowych. Niektóre pola minowe były wykonane z aminolonu (materiałów wybuchowych odpornych na wstrząsy i ciepło) zdetonowanych drogą radiową lub drutami. Straty wzrosły.
  Alice otworzyła ogień ze swojego karabinu, pojawiły się cele i zaczęło się rozjaśniać. Dziewczyna zauważyła najmniejszy ruch wrogich żołnierzy lub Faustników. Wśród przeciwników było wielu ludzi w cywilnych ubraniach. To są bojówki Volksturmu. Niektórzy w mundurach strażackich, inni w łachmanach. Dużo chłopców... Ogólnie rzecz biorąc, wszyscy nastolatkowie powyżej czternastego roku życia zostali zmobilizowani przez potężny dekret Hitlera. Coraz bardziej smętny. Nie należy lekceważyć takich bojowników, poziom wyszkolenia bojowego w obozach Jungvolk jest całkiem przyzwoity, a oni są znacznie bardziej fanatyczni niż dorośli, oszukani przez nazistowską propagandę.
  Ponieważ wyraźnie brakuje broni, wielu ma w rękach butelki z prochem węglowym i alkoholem lub faustpatronów.
  Tutaj obrona jest gruntownie przekopana, jest wiele podziemnych przejść i ani jeden preparat artyleryjski nie stłumi wszystkiego. Radzieckie IL-y zrzucają wiele małych bomb lub strzelają z góry...
  Alicja oszczędza najmniejszych Niemców, ale wciąż skuteczna. Jej karabin to automatyczny niemiecki "snajper", można strzelać w dowolnym trybie... Gdyby tylko była szansa na trafienie, ale by nie spudłowała.
  Angelica ma amerykański Harvard, czyli M-18. Rzecz całkiem odpowiednia do użytku bojowego, ale sowieckie lub niemieckie próbki nie są tak niezawodne. Ta sama dziewczyna nie bije chwały i ma duże doświadczenie. Alicja we śnie miała informacje, jakby z samej rzeczywistości, i została odciśnięta w jej pamięci. Sama jest Syberyjką i trafiła na front w październiku 1941 roku. Nie jako snajper, ale jako ochotnik. W listopadzie brała udział w sabotażu. Co zrobiłeś? Tak, mniej więcej tak samo jak Zoya Kosmodemyanskaya, podpaliła chaty, w których nocowali żołnierze niemieccy.
  I jak na ironię, tak się dzieje, że to samo zostało złapane, nawet trochę później niż 6 grudnia...
  Niemcy wychłostali ją gumowymi wężykami, a potem taki przypadek, boso i prawie nago, wynieśli ją na mróz... Tylko tu wyszedł autostop... Angelica jest przecież Syberyjką, a jej ojciec miał obsesję na punkcie uczynienia z córki wojownika. Hartowana była od niemowlęctwa. A kiedy kilku Niemców, którzy ją prowadzili, zamarzło w tej zamieci, wtedy pobiegła prosto przez zaspy w samym staniku i szortach. Ręce miała związane za plecami, ale lina, którą przymocowali do nadgarstków, była płócienna. Podczas walki Angelica rozbiła wazon, schowała kawałek szkła w szortach, a następnie przecięła linę.
  Mróz był silny, smar na niemieckich pistoletach maszynowych zamarzł, a oni po zaklinowaniu nie mogli go usunąć ...
  Tak więc druga Zoya Kosmodemyanskaya zdołała uciec. Ale nie mieszkaj w pobliżu Chanty-Mansyjskiego Okręgu, gdzie często występują mrozy do pięćdziesięciu stopni, a nawet więcej. Gdyby nie otrzymała tak całkowitego zahartowania na zimno, na pewno zmarzłaby.
  Powtórzyła więc ścieżkę Zoyi Kosmodemyanskiej, ale w przeciwieństwie do niej przeżyła. I cierpiał nie mniej. Po pierwsze, nie znalazła swojej grupy, odeszli, natychmiast dowiadując się o jej schwytaniu. Cóż, dlaczego nie uciec od rodowitego Syberyjczyka. Widzi i pachnie jak lis. Dogoniłem ich wszystkich tak samo, ale przebywałem na mrozie przez ponad pięć i pół godziny. Jak dziękowała ojcu, którego inni uważali za potwora lub w najlepszym razie za ekscentryka. Nie przyzwyczajaj jej do zimna i biegania boso po gęstym syberyjskim śniegu, by być jej bryłą lodu. I tak nawet palce nie zamarzły, tylko kilka godzin boleśnie bolały. Mróz nie przekraczał czterdziestu stopni, a wiatr jeszcze bardziej wzmagał chłód.
  Angelica wtedy liczyła na medal, ale gdy tylko jej historia stała się znana, nastąpiło aresztowanie. Tam, w więzieniu NKWL, Angelica została ponownie poddana zimnym torturom w lodowej celi i oczywiście pobiciu ...
  Uratowany dzięki wstawiennictwu dowódcy dywizji, który osobiście napisał do Żukowa i poinformował o tym Stalina.
  Została zwolniona i wysłana na front, by odpokutować za winę. Ale karnych kompanii kobiecych wtedy nie było. Po prostu walcz i idź do diabła.
  Angelica była silna, wytrwała, ale nie różniła się fenomenalnym talentem wojskowym. Była kilka razy ranna, kilka razy złapana, przebywała w piwnicach i znała tortury, przed którymi bledną fantazje średniowiecznych inkwizytorów.
  Nagrody ją omijały, ale nie narzekała. Nie tak dawno dostała się do snajperów. Tak jak wykształciła się już w wojsku opinia, że wojowniczki to koniecznie dobrzy snajperzy. Biorąc pod uwagę, że Angelica również odwiedziła piekło Stalingradu i walczyła w 5. Armii pod samą pięścią Mainsteina, iw ogóle była rzucana przez ponad trzy lata z jednego zadrapania na drugie.
  Dziewczyna nauczyła się przetrwać, otrzymawszy kilkanaście ran, nie straciła wdzięku i pozostała bardzo piękna, z ogniście rudymi włosami, które jednak zaczęła bardzo krótko ścinać po torturach z wieszaniem za włosy.
  Teraz była zirytowana, że utykała po zwykłym zderzeniu z przyjaciółką. Ale uderzyło jeszcze mocniej. Tak, czasami tęskni, w przeciwieństwie do Alice, ale zasłużyła już na co najmniej pięć zamówień. I tak jest tylko jeden medal "Za odwagę", ale co drugi żołnierz radziecki ma takie medale. No cóż, Alicja ma głowę, bo Angelica dobrze walczy i od dziecka ćwiczy kolana do ciosów. Jej ojciec nauczył ją walki wręcz.
  Nie miała wrodzonych zdolności strzeleckich, nie urodziła się snajperką. Ale tutaj jest ręka w rękę, tak. Ale podczas wojny stała się tak doświadczona, że \u200b\u200bpoziom umiejętności strzelca jest ogólnie do zaakceptowania. A kiedy jest wściekła i uderza bez celu, jest jeszcze lepiej.
  Druga linia obrony również została przełamana, czołgi zostały w tyle, a piechota ruszyła naprzód.
  Nikt nie zwraca uwagi na oddzielne płonące paleniska. Każdy chce być w Berlinie, bo to odpoczynek i koniec wojny. I wszyscy są już śmiertelnie zmęczeni.
  Ale trzecia linia to Wzgórza Seelow. Główna i najsilniejsza linia obrony Wehrmachtu. Jest wzgórze z jaskiniami i komunikacją. Piechota spotyka się z pociskami moździerzowymi, seriami z karabinów maszynowych, pociskami odłamkowo-burzącymi...
  Żołnierze biegną przez chwilę, ale intensywność ognia nieprzyjaciela rośnie. Co więcej, pod ich stopami wybuchają miny przeciwpiechotne. Padają strzały z dział przeciwlotniczych, a z niemieckich samolotów usunięto armatki powietrzne (nie mają paliwa, więc trzymaj artylerię, której brakuje!).
  Wojownicy padają od razu setkami, zasypując ścieżkę trupami... Trzeba się położyć, licząc na zbicie tej linii obronnej.
  Znowu wyją radzieckie samoloty szturmowe i lotnictwo na pierwszej linii. Tutaj oprócz pionków pojawiły się także cięższe Tu-3. Pojazdy te mogą przewozić do trzech ton zaopatrzenia, więc jest dla nich nadzieja.
  A teraz czołgi zaczynają się podnosić ...
  Alice szepcze do Angeliki:
  -Dokładnie! Natychmiast przebijemy się przez wroga! Jutro będziemy w Kancelarii Cesarskiej!
  Ognisty wojownik nie jest tak pełen optymizmu:
  - Coś wydaje mi się takie proste...
  Rzeczywiście, samoloty szturmowe ponoszą straty. Luftfaust zasługuje na swoją nazwę. Samoloty płoną jak świece... A potężne systemy przeciwlotnicze strzelają doskonale. Tutaj bojownikami są doświadczeni, wyselekcjonowani bojownicy SS, najlepsza broń.
  Ani Alicja, ani nawet Natasza, mimo całego swojego doświadczenia, nigdy nie widziały zestrzelenia tylu samolotów na raz. Oczywiście łatwo uwierzyć w realia podziemnego świata, ale tutaj było jeszcze fajniej.
  Alicja zauważyła filozoficznie:
  - Umieranie jest trudne. Ale latanie jest łatwiejsze! Och, chciałbym zostać pilotem. Cóż, tutaj latać i walczyć na niebie.
  Natasza powiedziała stanowczo:
  - NIE! Nie mogę cię nawet strawić! Krótko mówiąc, nie mów, strzelaj!
  Alicja posłuchała swojego partnera. Strzelała jeszcze częściej. Ale cele oczywiście nie pojawiały się często. Niemcy siedzieli za zbroją w schronach. Więcej było strzelania do optyki. A to delikatna robota.
  Angelica z kolei zaczęła się częściej smarować, a to ją bardziej denerwowało, przeklinała:
  - Cóż, Hitler - kołek w ustach!
  Alicja pocieszała swojego partnera:
  - Tak, gdzie idzie Führer. Z zachodu jesteśmy sojusznikami ze wschodu. Pamiętajmy lepiej, chociaż o czymś dobrym.
  Angelika próbowała sobie przypomnieć. Na przykład, gdy zostali wysłani, aby zdobyć język. Było to w lipcu niedaleko Vyazmy. Najpierw on i jego partner przeczołgali się przez linię frontu przez bagna, potem pójdę drogą ...
  Na spotkanie idzie trzech policjantów... Oczywiście pijani, śmierdzący spalinami i dużo złego śmiechu. Cóż, dwie dziewczyny w perkalowych sukienkach nie wzbudziły ich podejrzeń. Chociaż być może obudziło się inne pragnienie. Zaproponowali harcerzom podwiezienie.
  Jeden z nich śpiewa:
  - Marzę o tych na - trumnie na środku mieszkania. Mussolini - Szatan - dał tylko dwie liry!
  Wtedy Angelica zasugerowała policjantowi:
  - Chcesz zarobić więcej niż lira, a tak dobija do setki?
  Policjant wybrzuszył się, wybałuszył głupie oczy:
  - Czy wiesz jak to zrobić?
  Angelika skinęła głową.
  - Oczywiście... Przecież za każdego prawdziwego czerwonego komisarza obiecano sto marek okupacyjnych.
  Policjanci natychmiast zareagowali:
  - Gdzie jest komisarz, dajcie go tutaj!
  Angelika wysłała policjantów do ula, bo niedaleko była pasieka. Cóż, na czatach stał też pszczelarz. Dziewczyna ucisza policjantów:
  - Tutaj jest komisarzem w przebraniu, aw ulach ma skrytkę partyzancką.
  Policjanci byli oczywiście nieźle odrętwiali od alkoholu, a i tak wspinali się do uli... Jeden z nich był najbardziej pijany z nich, a dwóch do pszczelarza.
  To było zabawne, oczywiście... Ale po co takie szumowiny służą w Straży Miejskiej, skoro kupowali takie tanie rzeczy.
  Były pogryzione do granic możliwości, ich twarze były spuchnięte, nosy zmrużone. Nawet ich głowy zaczęły zderzać się jak para owiec. Ale Angelica cieszyła się nie tylko z tego. W hałasie pojawili się także esesmani na motocyklu. Tacy bezczelni faceci ze stali, choć zardzewiali.
  Strzelano do nich z bliskiej odległości, ponieważ hitlerowcy nie zwracali uwagi na dziewczyny, tylko się śmiali, wskazując palcami na tarzających się po trawie policjantów.
  I zajęli jeden język ... Ale nie mogli go przekazać swoim własnym. Tak się stało. Wojna trwa, nagrody przepadły.
  Sowieckie czołgi ruszyły, poruszyły się ze skrzypieniem. Tak, a piechota otrzymała rozkaz - atak!
  Żołnierze natychmiast powstali i rzucili się na wroga. Ale karabiny maszynowe i przeciwlotnicze znowu strzelały, eksplodowały miny. Żołnierze ZSRR nie zatrzymywali się, biegli, między nimi czołgały się czołgi.
  Przeciwko czołgom Niemcy używali szybkostrzelnych dział kal. 88 mm. Rzucali się, starając się nie dopuścić do ruchu czołgów. Odpowiedzieli wybijając dziury w bunkrach. Ciężkie działa samobieżne podążały za czołgami, a samoloty szturmowe i bombowce ponownie wzbiły się w powietrze. Na pozycję wroga i wylany, metal i ogień. Wiele tysięcy ton stali i płomieni. Który zamiatał wszystko i wszystko.
  Alice szepnęła sarkastycznie do Angeliki:
  - Nie, to nasza szansa! Widzisz, Niemcy nie wytrzymują długo, wytrzymują taki rzut. Nie mają kontrargumentów. Umrą raz na zawsze.
  Rudowłosy wojownik chytrze zauważył:
  - Trwałość zależy bardziej od ludzi niż od metalu. Myślisz, że wywierali na nas mniejszą presję w Stalingradzie?
  Alice zachichotała w odpowiedzi, obnażając zęby.
  - Ale nie mieli takich potworów jak nasz Andryusha. A co może nawet tytan przeciwko "Andryusha"?
  Angelica surowo zmrużyła oczy, ale wesoło zaprotestowała:
  - Nawet "Andryusha" jest bezsilny wobec... Lub raczej, jeśli jest kontrolowany przez osobę o słabym umyśle. Więc nie wylewaj więcej optymizmu niż powinieneś.
  Tym razem twarz Alice nie była udawaną surową.
  - A co to za wskazówki? Kto ma słabe serce?
  Angelika odpowiedziała ze złością:
  - Czy powiedziałem, że jesteś? Chociaż zaznaczam tak gwałtowną reakcję?
  Alicja nie odpowiedziała, podczas gdy jej zadaniem było strzelanie i szukanie celów... To drugie jest znacznie trudniejsze niż to pierwsze.
  Alice przypomniała sobie, jak wykonała swoje pierwsze zadanie. To proste, przyjedź do Mińska i przekaż placek z wypieczoną w nim kartką papieru z informacją. I ile strachu musiał znieść. Tu i teraz takie ponure uczucie z tą kakofonią ryku i wstrząsów.
  Alice nagle poczuła, że jej palec się zaklinował, więc odłożył karabin. Zamknęła się i zaczęła się modlić.
  A piechota znów została zmuszona do ukrycia się, był zbyt bezwzględny ogień. Był już wieczór, bliżej linii frontu podjechały "Katiusza" i "Andryusha". Tak, i inna artyleria. Trzeba było ostrzeliwać pozycje Niemców...
  Alice przypomniała sobie, jak faszysta ścigał ją w młynie, a on zwabił go w pułapkę, zmuszając go do wejścia butem w pętlę. Więc ten tłusty drań się do niej przyczepił, az drugiej strony, jak przewrócony przez Alicję worek cementu będzie ciągnął paletę. Tak skończyła się wojna w szklance kefiru.
  Jak udało ci się zrzucić worek cementu tak ciężki, że wróg został przyciągnięty do sufitu? Wystarczy wbiec do specjalnej dziury na strychu. Fritz pilnował młyna, tutaj mielono zboże na potrzeby armii hitlerowskiej. Zadaniem partyzantów jest podpalenie tego podajnika. Problem w tym, że zapałki zamokły, partyzantka spędziła noc w stogu siana i złapał ją deszcz. Postanowiłem więc ukraść zapałki niemieckiemu strażnikowi. Taka zabawna historia okazała się, gdy biegł za nią i krzyczał, a kiedy wisiał, było jeszcze zabawniej.
  Jakby bujał się na huśtawce, a potem, kiedy Alicja mimo wszystko podpaliła młyn... Pisk, to było...
  Teraz stoi, a raczej taki ryk unosi się, że krzyków nawet nie słychać. Ale Angelica nie traci optymizmu:
  - Cóż, jesteś kwaśna, złotowłosa wróżko. Kapitulacja wroga jest bliska, choć zęby jeszcze będą nam pękać.
  Niemcy otrzymują bardzo duże obrażenia, ale ich bunkry są mocne i odpychają większość pocisków, a bomby często spadają na cel. Naziści mają też prawdziwe wieże z grubymi żelbetowymi ścianami, które nie chcą się zawalić.
  Alicja patrzy na umierające w zachodzącym słońcu słońce, jej oczy łzawią, dziewczyna się wyczerpuje:
  - Ile osób trafia do krainy cieni... Strach nawet o tym pomyśleć.
  Alice wzięła głęboki oddech i prawie wybuchnęła płaczem. Kiedy człowiek umiera naprawdę, a nie w matrixie, to jest straszne.
  
  . ROZDZIAŁ 5
  Alicja się obudziła. Przyzwyczaiła się trochę do zimna, ale chciała jeść więcej. Paszka jęczał, wirując i dzwoniąc łańcuchami:
  - Chciałbym, żeby były pasztety mięsne lub pieczona gęś!
  Arkasza potwierdził:
  - Tak, i syntetyczne jedzenie, nie gardziłbym!
  Alice ze złością zauważyła:
  - A jak pionierzy głodowali w piwnicach SS i nie prosili o litość! Nie, nie schylimy się i nie uklękniemy!
  Paszka zgodził się z tym, tupnął bosą stopą w beton:
  Nigdy nie wstaniemy!
  Ale pomimo brawury nastrój chłopaków pozostał kiepski. Chciałem jeść i pić, a było ciemno. Nie jak więzień kosmicznego cesarza, ale może gorzej. Nie ma miękkich łóżek i fiołków na suficie. Oto Trzecia Rzesza - bezwzględne imperium.
  Alice znów zaczęła pocierać łańcuch ze stali stopowej. Poddała się mocno i była bardzo gruba. Tego nawet wściekły mamut nie złamie. Tak, utknęli. Przed nami kolejne tortury. To naprawdę, jak zaczną smażyć pięty, nie będzie jej się wydawało tak mało.
  Alice spróbowała pocierać mocniej. Chęć była silna, ale tu trochę ruchu, ciało się rozgrzało, a głód stępił. Pamiętasz, jak Edmond Dantes potrząsał drążkami, aby przynajmniej przywrócić trochę siły mięśniom.
  Alice też próbowała pocierać mocniej. I coś zrobiła. Tymczasem Hitler prowadził bardzo agresywny dialog w przededniu agresji na ZSRR.
  Goering pewnie zapewnił opętanego Führera:
  - Stalin nie ma samolotów odrzutowych. I możemy liczyć na całkowitą przewagę powietrzną.
  Hitler splunął i szczekał:
  - Tak, Stalin spóźnił się z modernizacją swojej floty lotniczej, nawet w Hiszpanii nasz Messerschmitt pokazał swoją wyższość na Ił-16. Ale to był jeszcze pierwszy model Me-109 "A", teraz mamy zdecydowaną przewagę jako samolot.
  Góring skinął głową.
  - Odrzutowiec Yu-487 będzie wkrótce gotowy do startu, jest w stanie unieść 23,5 tony i tylko dzięki nadaniu samolotowi bardziej opływowego kształtu prędkość samochodu wzrosła o trzysta trzydzieści kilometrów! Zostań najszybszym skrzydlatym bombowcem na świecie!
  Hitler krzyknął histerycznie w odpowiedzi:
  - Tylko trzysta trzydzieści! Mały knur roboczy!
  Do rozmowy włączył się Goebbels:
  - Wkrótce będą gotowe nowe, mocniejsze silniki, co oznacza, że walory bojowe samolotu jeszcze bardziej wzrosną.
  Hitler warknął:
  - Czas się pospieszyć, nowa wielka wojna nadciąga. Nasz przeciwnik, rosyjski niedźwiedź, jest bardzo silny, więc wszyscy o tym nie myślcie.
  Goebbels przechylił lekko dużą głowę na szczupłej szyi.
  - Osobiście boję się rozległych przestrzeni Rosji i jej surowych zim. W tym kraju jest dużo lasów, a komuniści ze swoją totalitarną ideologią rządzą od ponad dwudziestu lat, zatruwając młodzież propagandą.
  Hitler warknął:
  - I co chcesz powiedzieć!
  Goebbels logicznie zauważył:
  - Na terenach wyzwolonych od bolszewików wojna partyzancka jest nieunikniona! Najtrudniejszy rodzaj wojny.
  Guerin prychnął.
  - Sparaliżujemy wolę Rosjan uderzeniami bombowymi.
  Kobra Himmler syknął:
  - Cóż, mamy specjalne drużyny Jagd do walki z partyzantami. Za każdego zabitego Niemca wykonamy egzekucję na stu cywilach. Wtedy albo wszyscy Rosjanie zostaną wymordowani, albo zmusimy ich do poddania się.
  Góring wymamrotał:
  - Rosjanie mają tylko jeden wybór, albo zginąć stojąc, albo żyć na kolanach!
  Himmler zgodził się i cierpiał jawny nonsens:
  - Słowianin to tak naprawdę zwierzę, stadium przejściowe od małpy do człowieka. A postawa powinna być jak pracujące zwierzę. W przypadku nieposłuszeństwa wobec rzezi, w przypadku uległości, ciężkiej pracy, bata i skąpego jedzenia.
  Goebbelsowi przerwano:
  - Jeśli tak otwarcie zadeklarujemy nasze cele, zjednoczy to cały naród wokół bolszewików. Musimy działać mądrzej! W szczególności, aby obiecać niepodległość Ukrainie. Konieczne jest nastawienie Słowian przeciwko Słowianom. W szczególności mamy na myśli takiego Banderę. Będzie mógł nastawić wielu Małych Rosjan przeciwko Wielkim Rosjanom.
  A co najważniejsze, aby dać siłę do walki z komunistycznymi bandami.
  Hitler odpowiedział:
  - Na wojnie kłamstwa są jak trujące gazy, ale więcej niż jeden respirator nie uratuje! Oszczerstwo przebija zbroję lepiej niż pocisk i odstrzeliwuje głowy lepiej niż odłamek! Twoim zadaniem, Goebbels, jest postawienie jednego narodu radzieckiego przeciwko drugiemu! Niech muzy ładują broń!
  Goebbels odpowiedział:
  - Wszystko zostanie zrobione tak, jak chcesz, mój Führer. To jest moja osobista innowacja, tworzenie specjalnych jednostek propagandowych w wojsku. Nawet w Armii Czerwonej nie ma tak potężnej sztuki PR jak my! Chociaż czerwona propaganda jest znacznie bardziej totalna i inkluzywna niż w krajach zachodnich!
  Góring warknął:
  - Czy jest sens w pustej gadaninie?
  Goebbels odpowiedział:
  - Nie mów mi! I który rozłożył armię aliantów. Brytyjczycy, Francuzi, Belgowie, Holendrzy mieli więcej żołnierzy, dział, czołgów niż my, a opór był pod wieloma względami minimalny dzięki naszemu wpływowi informacyjnemu.
  Góring odpowiedział:
  - To są szybkie ciosy naszych żołnierzy, odparli chęć wroga do kołysania łodzią! Co za propaganda!
  Goebbels odpowiedział:
  - Sto czterdzieści siedem dywizji, osiemdziesiąt brygad, prawie cztery miliony żołnierzy poddało się. I myślisz, że stało się to bez naszego wpływu! Przez pół roku obie armie stały naprzeciw siebie i nie ruszały się, działa nie strzelały, a my, propagandziści, pracowaliśmy niestrudzenie.
  Goeringa:
  - Nie możesz przebić pancerza czołgu swoim językiem!
  Hitler przerwał sprzeczkę między swoimi podwładnymi:
  - Oczywiście, uznaję zasługi Goebbelsa. Jego samochód działał świetnie! Nie możesz przebić pancerza czołgu językiem, ale możesz zneutralizować załogę! Francuzi specjalnie nie starali się walczyć. Jednak powodem była krew zepsuta przez Negroidów. Teraz o interesach! Czy mamy wystarczająco dużo siły Goeringa, aby zmiażdżyć ZSRR. Co donosi wywiad, ale Himmler.
  Ślimak w okularach odpowiedział:
  - ZSRR nadal formuje i rozmieszcza nowe dywizje. Zwłaszcza tankowców. Według zaktualizowanych danych wróg ma sześćdziesiąt dwie takie dywizje. Tworzone są również dywizje strzelców i kawalerii. Wydaje się, że Stalin zbiera pięść uderzeniową.
  Hitler zmarszczył brwi.
  - A więc trzeba uprzedzić Stalina! Zadaj silny, kontratak! Wstrząśnij radami na ziemię. Postanowiłem zaatakować ZSRR wiosną, gdy tylko drogi wyschną. Moje czołgi przemaszerują zwycięsko przez Rosję! Czyż nie!
  Himmler westchnął.
  - Niestety, mój Führerze, Rosjanie mają znacznie więcej czołgów niż my. Według przybliżonych szacunków ich liczba przekracza dwieście dwadzieścia tysięcy.
  Hitler zagwizdał:
  - Wow! I dlaczego tak wielu! W końcu system sowiecki jest zacofany!
  Himmler potrząsnął głową.
  - Przez dwanaście lat uprzemysłowienia Rosja zrobiła ogromny krok, a raczej skok do przodu w gospodarce. Zbudowano setki fabryk, wiele domów i fabryk. Po początkowym kryzysie rolnictwo rozrosło się, a kołchozy dostarczają coraz więcej żywności. W szczególności Rosjanie zwiększają nasze dostawy chleba i mięsa, a także oliwy. Syberia jest aktywnie rozwijana w Rosji i odkrywane są tam nowe złoża. ZSRR z każdym rokiem staje się silniejszy, liczba najnowocześniejszych fabryk rośnie w niesamowitym tempie. Nawet Amerykanie są w szoku, jak szybko Rosjanie budują swoje obiekty przemysłowe. Nie, socjalizm nie jest gorszy od kapitalizmu.
  Hitler skinął głową.
  - Wprowadziłem też elementy socjalizmu do systemu kapitalistycznego. Teraz burżuazja nie może, jak poprzednio, wchłonąć większej części wartości dodatkowej! Oligarcha otrzymuje tylko sześć procent zysku na własny użytek - jest to rodzaj wynagrodzenia. Nasi pracownicy mają niesamowite przywileje. Mogą podróżować po Europie niemal za darmo. Bezrobocie zniknie raz na zawsze! W tej chwili brakuje nam ropy i żywności. Ukraina zapewni nam żywność, Kaukaz ropę. Miliony dobrze wyszkolonych i wykształconych Rosjan, Ukraińców, Białorusinów staną się naszą niemal darmową siłą roboczą. Nasze bezrolne chłopstwo wzbogaci się, każdy Niemiec otrzyma majątek. I będą Rosjanie...
  Himmler odpowiedział rykiem:
  - Zniszczony!
  Hitler pogroził palcem:
  - Eksterminujemy początkowo tylko tych Rosjan, którzy sprzeciwią się naszej woli. Rozsądny właściciel nie tępi zwierząt pociągowych. Opieka nad podbitymi ludami, na przykład opieka nad zwierzętami domowymi. Bez powodu nie bij, a wszelkie niezadowolenie przełamuj siłą. W szczególności, jakie są rozważania Rosenberga.
  Rosenberg, specjalista od ziem wschodnich, odpowiedział:
  - Ze wszystkich Słowian to właśnie Białorusini stanowią największy odsetek jasnowłosych i niebieskookich przedstawicieli tej grupy etnicznej. Oni, podobnie jak Bałtowie, mają największą domieszkę krwi niemieckiej. Uważam, że najczystszych i najzdolniejszych Białorusinów można zgermanizować.
  Hitler potrząsnął głową.
  - Białorusini to wyjątkowo tchórzliwi ludzie! Są słabi, niezdolni do walki. A prawdziwy Niemiec to przede wszystkim wojownik. Ponadto na Białorusi mieszka zbyt wielu Żydów. - Tutaj Führer cierpiał na rasistowskie bzdury. - To plemię suk zepsuło zarówno krew, jak i moralny wizerunek Białorusinów. Nie, musisz dokładnie sprawdzić tych ludzi pod kątem obecności krwi Judasza. Wszystko, czego kosztem, co do tego nie ma wątpliwości, powinno zostać wyeliminowane. Najlepiej nie marnować kul na tych dziwaków, bękarcie szlam, ale po prostu je spalić, tak jak robiła to średniowieczna Inkwizycja.
  Himmler odpowiedział:
  - W Europie nie robiliśmy tego z Żydami. Po prostu zawieźli ich do getta i przyszyli sześcioramienne gwiazdy. I taki brutalny odwet na Żydach i mieszańcach odepchnie od nas wielu sojuszników podbitych przez nas i zamienionych w kolonie przez USA i Wielką Brytanię. Przecież większość zachodnich oligarchów i magnatów to Żydzi z pochodzenia. Czy warto ustawić moce, które są przeciwko tobie!
  Hitler ryknął, tupał nogami i kopnął jasnowłosego owczarka. Pies z krwi królowej zawył i odskoczył z piskiem. Fuhrer rzucił się na Himmlera i zaczął nim potrząsać, rozpylając ślinę:
  - O ty psie! Świnia, szczeniak, więc stańcie w obronie tego podłego, żydowskiego potomstwa, które pokryło całą ziemię odchodami!
  Himmler mruknął, trzęsąc głową:
  - Nie, mój Führerze!
  Hitler kopnął Goeringa w dupę butem:
  - Dlaczego milczycie świnie!
  Goering wychrypiał, krztusił się:
  - Żydzi to naród bandytów!
  Hitler zaczął krzyczeć:
  - To nie wystarczy!
  Góring kontynuował:
  - Piekielna pleśń!
  Hitler uderzył Goeringa w policzek:
  - Widzę, że nie jesteś zdolny do wieprzów, nawet porządnie przeklinać! Cóż, sam zajmę się Żydami. A ty, Himmlerze, powiedz mi, czy skrzywdzisz Żydów!
  Himmler odpowiedział krótko:
  - Rozkaz to rozkaz!
  Goebbels zauważył:
  - Fakt, że większość oligarchów Zachodu to Żydzi, jest umiejętnie wykorzystywany przez naszą propagandę do podżegania nienawiści biednych do bogatych. Walczymy przecież ze światowym syjonizmem, czyli o szczęście wszystkich najuboższych warstw społeczeństwa i świata.
  Hitler zaśmiał się.
  - Na szczęście! To dobrze powiedziane! Kiedy żelazny but Trzeciej Rzeszy nadepnie na gardło całego świata, będzie to szczęście. Jak mówimy, wojna wyzwoleńcza, by zrzucić z ludu jarzmo bolszewików i bogaczy.
  Himmler zauważył:
  - Cóż, mamy poważne powody, by sądzić, że sam Stalin przygotowuje przeciwko nam kampanię wyzwoleńczą!
  Hitler odrodził się:
  - Jakie podstawy!
  Himmler odpowiedział:
  - Nawet statut Armii Czerwonej mówi, że jeśli wróg narzuci nam wojnę, to staniemy się najbardziej ofensywną armią świata.
  Goebbels poprawił:
  - Jeśli narzucą wojnę, to jest to chwyt propagandowy! O wiele bardziej logiczne jest uderzenie jako pierwsze, bez czekania, aż stos spadnie na ciebie. Do tego słowo - najbardziej obraźliwe na świecie - to aluzja do światowej dominacji.
  Hitler zmarszczył brwi.
  - Ja wiem! Nawet w rosyjskiej konstytucji jest napisane: ZSRR będzie się rozszerzał, dopóki nie wejdzie do niego ostatnia republika planety. Dlaczego odmówiłem lądowania w Wielkiej Brytanii. Tak, bo Rosjanie zajęli Mołdawię, grożąc odebraniem rumuńskiej ropy. Gdybym zaczął lądować, uderzyliby mnie w plecy.
  Goebbels, piszcząc cienkim głosem, zauważył:
  - Podjęliśmy duże ryzyko, rozpoczynając ofensywę we Francji bez zapewnienia odpowiedniej ochrony od wschodu. Dziesięć dywizji rekrutów to wyjątkowo słaba obrona przed czołgami Stalina. W szczególności nasz wywiad uzyskał dokument, że jeszcze w 1939 roku Stalin obiecał wystawić do dziesięciu tysięcy czołgów, sześć tysięcy samolotów, sto dwadzieścia dywizji piechoty i ponad cztery miliony żołnierzy. Wobec takiej potęgi nasze słabe siły nie mogły się oprzeć. Gdyby cios został zadany w maju-czerwcu 1940 r., byłby śmiertelny!
  Hitler skulił się:
  - Sam się tego bałem! Ale bohaterski opór Finów powalił Stalina. Armia radziecka pokazała swoją słabość! Czym jest Finlandia? Wszystkie trzy i pół miliona ludzi, armia, która nie ma ani jednego czołgu, wszystkie pięćset lekkich dział i sto samolotów ze sklejki. I walczyli z Czerwonym Niedźwiedziem, który ma więcej żołnierzy niż cała populacja Finlandii. I nie poddali się, Stalinowi nie udało się połknąć Finlandii.
  Himmler zaśmiał się.
  - Aryjska krew!
  Goebbels zauważył:
  - Ale Rosjanie przedarli się przez Linię Mannerheima i frontalnym atakiem. Straty są ogromne, ale słyszałem od Finów o użyciu nowego potężnego czołgu KV-12 z haubicą 252 mm oraz IS-3 z działem 130 mm i długą lufą.
  Himmler skinął głową.
  - Rosjanie mają taki czołg! A ich liczba rośnie. Nie wiemy dokładnie, ilu ich jest, ale jest ich co najmniej kilkaset. A produkcja rośnie. W Charkowie i Leningradzie powstają nowe warsztaty do produkcji czołgów. Pojawiły się informacje, że za Uralem ruszyła budowa nowego obiektu. To prawda, że ograniczono produkcję kołowych czołgów gąsienicowych BT-8 i BT-9, a zamiast nich pojawił się model czołgu T-34-85. Mówią, że marszałek Kulik przełamał ten model.
  Hitler odrodził się:
  - Rysunki uzyskane!
  Himmler odpowiedział:
  - Nie ma tylko zdjęcia. Nie jest zbyt imponujący. Podobny do francuskiego S -35, również skośny pancerz, tylko nieco niższa sylwetka. To prawda, że \u200b\u200bosiągi są znacznie lepsze, silnik ma 500 koni mechanicznych, olej napędowy.
  Hitler zaśmiał się.
  - Zizy nie pomógł Francuzom!
  Himmler odpowiedział:
  - Można powiedzieć, że nasze działa były bezsilne wobec ich pancerzy. 56 mm z przodu to nie żart. Ponadto, jeśli S -35 ma działo tylko 47 milimetrów, to T-34 ma 76 миллиметровbardzo przyzwoite. W szczególności radziecki pocisk jest trzy razy cięższy niż nasz T-3 z uzbrojonym działem kal. 50 mm.
  Hitler podskoczył do ogromnego kryształowego wazonu, złapał różowy kwiat i zaczął nerwowo zgniatać w dłoniach. Ukłuł się cierniem i zawył:
  - Oto pederaści! Dlaczego nie ścięli kolców?
  Pojawiły się dwie szczupłe, piękne blondynki w niebieskich sukienkach. Zaczęli energicznie ciąć ciernie małymi nożyczkami. Hitler włożył palce do ust, wyssał trochę krwi i nagle podskoczył uderzając dziewczynę w elastyczny, krągły tyłek. Piszczała, Führer cygańskim językiem:
  - Ale koń!
  Himmler kontynuował:
  - Czołg T-34 jest zdolny do penetracji z armaty 76 mm i początkowej prędkości pocisku 630 kilometrów 50 mm pancerza T-3, z odległości ponad kilometra.
  Führer, chwytając dziewczynę za włosy i ciągnąc ją jak klacz, wychrypiał głosem zardzewiałej fajki:
  - Czytałem już ten raport! Ale przecież optyka T-34 jest tak słaba, że ten czołg nie jest w stanie strzelać z odległości przekraczającej 500 kilogramów... ech, metrów. W każdym razie z szansą na trafienie!
  Himmler chętnie się zgodził:
  - Tak, optyka Sowietów jest zauważalnie opóźniona! Ale wywiad poinformował, że pod Kijowem budowana jest nowa fabryka, wykorzystująca najnowocześniejsze technologie, do produkcji optyki. Tak więc za dwa, trzy lata Rosjanie zamkną lukę.
  Hitler, owijając wokół dłoni włosy blond piękności, próbując ją skrzywdzić, jęknął:
  - Jeszcze jeden powód, by najpierw uderzyć na ZSRR! Jeszcze kilka lat i rady będą tak silne, że nie będziemy mieli najmniejszych szans.
  Himmler potwierdził:
  - Poza tym krążą uporczywe, wciąż narastające pogłoski, że Stalin chce nas najpierw zaatakować. W każdym razie wojska są ciągnięte do granicy, formuje się coraz więcej dywizji. Być może Rosjanie uderzą już w tym roku.
  Goebbels odpowiedział:
  "Mają wiele dywizji, ale żadna nie ma pełnej siły dziewiętnastu tysięcy ludzi. Nowe lotnictwo dopiero zaczęło napływać do zachodnich okręgów, radzieccy piloci nawet go nie opanowali. Ale co z pilotami, szkolenie i edukacja załogi lotniczej nie została zakończona, wiele samolotów jest bez pilotów. Brakuje też wyszkolonych załóg czołgów, nie ma w tym roku rad, nie są gotowi do otwarcia frontu.
  Hitler wsadził twarz pięknej dziewczyny w bujny, różany krzew. Nie odważyła się stawić oporu, ponieważ rozkazuje jej sam żywy Bóg, Führer. Kolce przebiły jej delikatną twarz, przebijając gładką skórę. Dziewczyna chciała krzyczeć, ale w lodowatym spojrzeniu Hitlera wyczytano śmierć, wydawała się sparaliżowana, kilka kropel krwi spadło na wilgotną ziemię wazonu.
  Führerowi spodobała się jej pokora i po raz kolejny uderzając ją w papieża, Hitler wypuścił nieszczęsnego sługę:
  - Suka odeszła! - Potem kilka razy nerwowo, kręcąc głową, powiedział: - Ogłuszyć znaczy wygrać! Dowódca ostrzegający przed uderzeniem, albo idiota, albo święty, a to w gruncie rzeczy to samo! Świętość jest najpewniejszą oznaką degradacji, z atrakcyjnością jaskrawego zabarwienia muchomora!
  Goebbels oklaskiwał:
  - Co za mądre słowa!
  Himmler odpowiedział:
  - Biorąc pod uwagę ogromne zasoby naturalne ZSRR, rozległość i efektywność systemu sowieckiego, odkładanie strajku nie jest dla nas wskazane. A jakie są alternatywne sposoby ekspansji...
  Góring odpowiedział:
  - Cóż, na przykład Afryka! Proponuję wysłać kilka wybranych dywizji na południe, aby uratować Włochy przed klęską. Libia i Egipt mają dużo ropy, a Afryka Równikowa jeszcze więcej. Brytyjskie panowanie w RPA i nasza Namibia są pełne diamentów i złota. Miliony płodnych murzyńskich niewolników. Oto nasze kolonie, ciepłe morza.
  Hitler zaklął, szturchając Góringa pięścią w brzuch:
  - Tak, po prostu boisz się rosyjskich bagnetów.
  Góring odpowiedział:
  - Boję się rosyjskiej zimy! Nasze zbiorniki na węgiel po prostu zamarzną. Zhydrolizowany węgiel w temperaturze minus dziewięciu stopni rozkłada się na frakcje niepalne. A w lotnictwie nie ma wystarczającej ilości smaru. Nie jesteśmy wystarczająco silni, aby zdobyć Moskwę jedną piechotą.
  Goebbels zauważył:
  - A smar w pistoletach maszynowych i karabinach też zamarza przy silnych mrozach. Tylko pojedyncze jednostki SS, które walczyły w Norwegii, mają specjalny smar mrozoodporny.
  Hitler pomachał:
  - Nic, mam umowę z zimnem!
  Oczy Goeringa rozszerzyły się.
  - W jaki sposób?
  Himmler zamiast Hitlera odpowiedział:
  - Grupa czarowników i magów opracowała specjalną, psychiczną broń. Doprowadza nas do astralnego kontaktu z wyższymi siłami duchowymi i pozwala zwrócić się do władcy istnienia. Obiecał nam ciepłą i suchą zimę.
  Hitler zaśmiał się.
  - Ostatnim razem magowie wpłynęli na zdolności bojowe Brytyjczyków i Francuzów w taki sposób, że zginęli, tracąc ducha walki. To samo stanie się teraz.
  Goebbels zauważył:
  - Licz na magię w epoce atomu!
  Hitler kopnął w wazon (Goebbels nie chciał być bity, jest za mały i kruchy, można go poważnie okaleczyć) Porcelana wykonana według specjalnych receptur przetrwała, a Fuhrer złapał go za nogę i krzyknął:
  - Och, to boli!
  Goebbels rzucił się do Führera i zaczął pocierać jego nogę:
  - O nasz wielki mistrzu! nie spodziewałem się tego.
  Hitler nagle roześmiał się nerwowo.
  - Tak, zrobiłem z ciebie głupka! Teraz chodźmy po kolei. Badania laboratoryjne ustaliły fakt telepatii. Czyż nie!
  Goebbels skinął głową.
  - Tak, więc mój Führer!
  Hitler zatarł ręce
  - Sam jestem hipnotyzerem! Więc to jest to, co mówi! Istnieją pewne wyższe siły astralne i mentalne. Magia jest rzeczywiście rzeczywistością. Jak przekazywanie myśli na odległość.
  Goebbels odpowiedział:
  - U mnie był taki przypadek. Dom miał się zawalić, poczułem mentalny rozkaz i pospiesznie go opuściłem. Głos zdawał się mówić: odejdź, to niebezpieczne! I trzy minuty później tak się stało.
  Hitler potwierdził:
  - I przydarzyło mi się to podczas pierwszej wojny światowej. Otrzymałem rozkaz opuszczenia okopu przed wybuchem bomby.
  Goering potwierdził:
  - A mnie trzymały siły wyższe. Kiedyś siedziałeś za sterem samolotu, a kiedyś komenda była po prawej stronie. Trochę szyku! Wychodzisz, wrogi samolot zostaje zestrzelony, a ty żyjesz! Przeszedłem całą wojnę bez zadrapania i zestrzeliłem pięćdziesiąt osiem samolotów. Jeden z najlepszych asów w Niemczech - jestem!
  Hitler odpowiedział:
  - Znam twoje zasługi, Hermanie. Czy wierzysz wróżkom?
  - Jeden z nich przewidział, że moje życie będzie w poważnym niebezpieczeństwie, ale uda mi się uciec z pętli!
  Hitler zaśmiał się.
  - Nie zostawisz mnie! Jeśli będę chciał cię powiesić, powieszę cię bez zwłoki i odwołania.
  Goering niezdarnie próbował się skłonić: przeszkadzał mu żołądek. Nawet mruknął ze stresu:
  - O Führerze!
  Hitler czkał:
  - Krótko mówiąc, plan Barbarossy został już podpisany. Kazałem sporządzić i sklasyfikować tylko dziewięć kopii. Cios naszej armii powinien być jak błyskawica, dowiedzą się o tym dopiero, gdy uderzy! Jeśli są jakieś inne zastrzeżenia lub uwagi.
  Goebbels nieśmiało powiedział:
  - Trzeba poprosić papieża o wyklęcie bolszewików. Myślę, że Mussolini będzie miał podobny wpływ.
  Hitler prychnął.
  - Benedito jest za słaby! Nadal toleruje słabego monarchę, chociaż najwyższy czas ustanowić republikę z Duce.
  Góring odpowiedział:
  - Od dawna radziłem urządzić królowi wypadek.
  Hitler prychnął.
  - Mussolini nie posłuchał mojej rady, nie wypowiadając wojny Malcie. Z tego powodu Brytyjczycy dręczą teraz Włochy. Głupi makaron z ich ograniczonym liderem. Barany napędzane przez barany. Mając przewagę liczebną, Włosi ponoszą klęskę za porażką, a mimo to nadal nazywają siebie potomkami starożytnego Rzymu.
  Himmler warknął:
  - Zepsuta krew!
  Führer ryknął:
  - Dokładniej!
  Egzekutor numer jeden jęknął:
  - Wcześniej Rzymianie byli jasnowłosi i niebieskoocy, dopóki nie zmieszali się z Maurami. Czarni zepsuli genetykę!
  Hitler zacisnął pięść.
  - Dokładnie! Żałosne stworzenia!
  Góring zasugerował:
  - Może, zamówmy, Scoreli uderzy króla, a Duce zastąpi młodszym i bardziej energicznym politykiem.
  Hitler zmarszczył brwi.
  - Wątpię, czy to dobry pomysł! Trudno znaleźć wilka wśród owiec. Niemcy to naród przywódców i bohaterów. Jesteśmy w stanie zbudować i pogrzebać każdego. Podzielmy żelbetowe tyły. Ale ogólnie kosztem Mussoliniego porozmawiamy z nim o Rosji później. Nie uwzględniłem go w swoich planach.
  Goering zapytał:
  - I dlaczego?
  Hitler zaśmiał się.
  - To jest bękart tępy, odwiedzie mnie od uderzenia w Rosję. Zawsze jest tchórzem w stosunku do Mussoliniego. Jakbym nie wiedział, w jaki sposób targował się z Wielką Brytanią i Francją, obiecując otwarcie drugiego frontu przeciwko Niemcom.
  Himmler uśmiechnął się.
  - Mamy nawet korespondencję! Nasi agenci ukradli oryginały i zastąpili je kopiami. Nie martw się, mój Führerze, Mussolini jest otoczony przez naszych agentów jak wilk z flagami.
  Hitler uspokoił się:
  - Włochy mają czterdzieści osiem milionów ludzi, nie licząc kolonii. Jej wojska bardzo nam się przydadzą. Jednak Francja wraz z koloniami liczyła ponad dwieście milionów mieszkańców, więcej niż ZSRR i rozpadła się jak domek z kart. Nawiasem mówiąc, ile osób mieszka w czerwonym imperium.
  Himmler odpowiedział:
  - Formalnie 194 mln, ale według niektórych danych wyniki spisu zostały przeszacowane o 6 mln, czyli o 3 mln!
  Hitler zmarszczył brwi.
  - Rosjanie mają przewagę liczebną, a z tyłu ucieka nam Wielka Brytania. Wraz z koloniami i dominiami liczy osiemset milionów mieszkańców. To tylko jakiś potwór.
  Himmler odpowiedział:
  - Duże kolonie to siła i słabość! Wielu Arabów i Hindusów jest gotowych wesprzeć nasze wojska.
  Hitler uśmiechnął się:
  - Generalnie islam zawsze traktowałem z dużo większym szacunkiem niż chrześcijaństwo. Nauka uderzyła cię w prawy policzek - skręć w lewo: idiotyzm. Zamienia ludzi w niewolników. Chrześcijanami mogą być tylko głupi Słowianie. A wiara w Allaha jest użyteczna w wojnach.
  Goebbels zgodził się:
  - W islamie jest wiele dobrych rzeczy! Na przykład poligamia!
  Hitler roześmiał się:
  - Zdecydowanie wprowadzę poligamię!
  Moja żona nie ma nic przeciwko! My, Niemcy, musimy zaludnić cały glob. A kobiety można rekrutować spośród podbitych ludów.
  Rosenberg potwierdził:
  - Na Wschodzie jest tyle pięknych, jasnowłosych, szczupłych kobiet.
  Hitler zauważył:
  - Nie kompletny!
  Rosenberg odpowiedział:
  - Fizycznie Słowianie są bardzo silni. Są w stanie urodzić wiele silnych, zdrowych dzieci. Myślę, że najpiękniejsze i najmądrzejsze z nich można oddać jako młodsze żony SS-manów i wybitnych żołnierzy Wehrmachtu, aby rodziły dzieci i pracowały w domu.
  Hitler potrząsnął głową, nie było jasne, co chciał powiedzieć, tak czy nie. Potem rozległ się głuchy głos:
  - Ty też możesz spróbować! Tylko zdjęcia tych kobiet w nowych paszportach muszą być nagie.
  Goebbels zaśmiał się.
  - Bardzo rozsądne! Wybierzemy kobiety, bez wad fizycznych! Po parze każdego stworzenia!
  Hitler odpowiedział:
  - Najwybitniejszych może być trzech lub czterech! Tutaj, na przykład, oprócz żelaznego krzyża z brylantami, do rozdania jest naga, cycata Słowianka ze wspaniałymi piersiami i szerokimi biodrami.
  Goebbels zasugerował:
  - I co? Będzie świetnie! Ja też kocham wysokich Słowian.
  Goering bełkotał:
  - To dlatego, że jesteś niski!
  Goebbels był urażony:
  - Napoleon i Nelson też byli niscy. W końcu, jak to mówią: dzieciak od stóp do głów, bestia od stóp do głów!
  Góring prychnął.
  - Dlatego nie przegapisz ani jednej spódnicy. Mały gigant wielkiego seksu - fajny Goebbels!
  - Nie żebyś był dzikiem!
  Hitler przerwał "bazar":
  - Przyszła wojna z Rosją pochłonie wszystkie nasze siły i środki. Tak więc do strajku zamierzam skoncentrować około stu pięćdziesięciu dywizji. Ponadto nasi sojusznicy powinni przydzielić znaczące liczby! Ale tu jest problem, to ich gadatliwość!
  Himmler odpowiedział:
  - SS skróci języki! Tylko w ostatnim miesiącu złapaliśmy prawie pięciuset szpiegów!
  Hitler zapytał:
  - Wszyscy się przyznali?
  - Większość! Jesteśmy wielkimi portami w sprawach tortur.
  - Konieczne jest doprowadzenie liczby do tysiąca. - Hitler odgryzł kilka płatków róży i przeżuł. - Aresztowanie z rodzinami. Torturować dzieci na oczach rodziców, torturować rodziców na oczach ich dzieci. Zapomnij o litości, mamy wielki cel - dominację nad światem i każdego, kto w to ingeruje, trzeba zniszczyć! Na chwałę wielkich Niemiec!
  Himmler odpowiedział:
  - Wielu naszych śledczych wstydzi się stosować okrutne środki wobec kobiet i dzieci!
  Hitler tupał nogami, pryskając śliną:
  - Słabiaki w obozie koncentracyjnym! Do zakładu karnego. Ci, którzy służą w SS powinni wiedzieć: dobry to zdrajca, miękki to zdrajca. Każdy Niemiec musi stać się stalową maszyną zniszczenia. Idealnie: kraj powinien być jednym ciągłym koszarami i więzieniem.
  Okolica krzyknęła chórem:
  - Hej Hitlerze!
  Marszałek Goering śpiewał:
  - Dawać klapsy zamiast masła - to powiedzenie, a nie bajka! Oto pełzający czołg - nie pierdź! Historia jest przed nami!
  Każdy się śmiał:
  - O tak Goering, o tak as! But z huśtawką w oku!
  Hitler prychnął.
  - No dalej, Hermanie, zatańcz!
  Goering wykonał taniec hipopotama. Był tak pochłonięty, że próbował wspiąć się na stół. Ale mu się to nie udało i poleciał z rykiem, ciągnąc za sobą przycisk do papieru, figurkę Napoleona, popiersie Hitlera i plik teczek. Popiersie Führera zostało rozłupane od uderzenia w głowę dzika. Rozległ się dziki pisk i polała się krew. Hitler rozkazał:
  - Pomóż mu!
  Przyleciało kilka dziewcząt w niebieskich mundurach, chwyciły Goeringa i zaczęły bandażować mu głowę.
  Goebbels prychnął.
  - Nie możesz mieć bólu głowy! To kość!
  Himmler mruknął:
  - Och, to nie jest łatwa robota, wyciąganie hipopotama z bagna!
  Goering dał się ponieść emocjom, a Hitler, patrząc na wszystkich spod brwi, warknął:
  - Zejdźcie z drogi kretyni, mam was dość!
  Świta wyleciała biegiem z ogromnego biura Führera. Hitler stanął na czworakach i zaszczekał za nim:
  - Hau! Wątek! Wątek! Wrona! Uderzę cię mopem!
  Chodził na czworakach, drapiąc się stopą w ucho. Pozostawiony sam Hitler wspiął się na stół i pomyślał, zaczął mówić do siebie:
  - Otaczają mnie dranie i kretyni! Wszyscy są tchórzami! Niscy podli tchórze dla wszystkich i podstępni pochlebcy. O Boże, jacy kretyni mnie otaczają! Podbij całą Europę, podnieś swój naród z kolan, a na koniec pozostań całkowicie sam.
  Ale szczerze mówiąc, On jest wielkim władcą Hitlerem. W ciągu zaledwie ośmiu lat rządów wyniszczony kryzysem kraj nie tylko został odbudowany, ale wzniesiony na niespotykaną dotąd wysokość. Przemysł wzrósł ponad trzykrotnie, a biorąc pod uwagę podbitych, pięć i pół razy w porównaniu z rokiem 1932. W jednej wojnie fińskiej Rosjanie położyli znacznie więcej żołnierzy niż Hitler zdobył całą Europę. Takim triumfem jest szybkość podbojów, której pozazdrościliby Napoleonowi, Czyngis-chanowi, Aleksandrowi Wielkiemu. A potem upadła Afryka, część Azji, Australia, a nawet Ameryka. Jego imię rozbrzmiewa na całym świecie. I jest tylko jedna osoba, przed którą on - Adolf jest zachwycony! Stalin jest synem rosyjskiego szlachcica Przewalskiego i prostej gruzińskiej wieśniaczki! Nie Żyd, ale bardzo zdolny, przez przebiegłość i oszustwo, dać szanse każdemu Żydowi. Stalin jest oczywiście głupcem, pozwalając Hitlerowi podbić Wielką Brytanię i Afrykę, zada cios w plecy Trzeciej Rzeszy. W każdym razie On - Hitler działałby tam na jego miejscu! Niestety, Goering nie urodził się przywódcą i nie rozumie podstawowych rzeczy. Jest Führerem i dlatego wyznaczył Goeringa na swojego następcę, ponieważ ze względu na ścisły umysł dzika jest całkowicie bezpieczny jako konspirator. Zawsze istnieje niebezpieczeństwo, że zapowiadany przez ciebie następca będzie chciał przyspieszyć ten proces i cię zabić. Tutaj jest Hitlerem tylko o kilka lat starszym od Goeringa. W przeciwieństwie do dzika nie pali, nie pije, nie przejada się, pilnuje swojej wagi. Ale grubi ludzie żyją krócej. Jest mało prawdopodobne, że Goering będzie w stanie, jeśli nie wystąpi siła wyższa, przeżyć Führera. Więc to jest następca, więc dla szans. Inny typ Goebbelsa. W propagandzie jest po prostu asem, jego zasługi dla partii są ogromne. Dość kulturalny, wykształcony, odważny, ale słaby! Czy Führer wielkiego narodu może być prawie krasnoludem i kaleką? To prawda, sam Hitler jest wszystkim 166 см, nawet nieco poniżej średniej i bynajmniej nie jest bohaterem. Kiedy uczył się w wiejskich szkołach, był śmiałkiem i prowodyrem. Ale w gimnazjum był bity i poniżany przez silniejszych uczniów. A dla chłopca, który początkowo był przepojony świadomością swojej ekskluzywności, było to bardzo bolesne. Nie był zły od dzieciństwa, nawet teraz czasami boi się upływu krwi i swoich okrucieństw. W tej chwili, przed swoją świtą, prowadził jak ostatni głupiec. Jak wpłynął na niego zastrzyk z anfitaminy. A także chęć ukrycia ostentacyjnej pychy, własnej bezradności i bezbronności. Tak, rozumiał, że źle się zachowuje, ale diabeł w jego głowie piszczał. Bądź tyranem, zmiażdż wszystkich i zniszcz! Bądź okrutnym despotą! Jesteś Führerem, jesteś Bogiem, musisz kpić ze wszystkich. A co, jeśli stworzysz nową religię i własną Trójcę, na czele której mógłby zostać Führer. Jak to powiedzieć, nauka się rozwija. a może naukowcom III Rzeszy i innych podbitych krajów uda się przynajmniej uczynić go nieśmiertelnym. W każdym razie magowie obiecali znaleźć eliksir przywracający młodość.
  . ROZDZIAŁ 6
  Kompletnie wyczerpana szlifowaniem łańcuchów, głodna i zmęczona Alicja ponownie zapadła w sen. Przede wszystkim była bardzo spragniona. Głód ustąpił. Pashka i Arkashka również cierpieli, ale trzymali się. Podczas gdy gang Hitlera nie zależy od dzieci. Tak, a przebywanie w kajdanach iw zimnej, ciemnej piwnicy, bez jedzenia i picia, to też tortura. Ale przynajmniej we śnie możesz zobaczyć coś heroicznego.
  I nie znajduj w tym małej pociechy;
  W nocy sowieckie czołgi i piechota ponownie ruszyły do szturmu na Wzgórza Zeelov. W nocy eksplozje min i pocisków wyglądają szczególnie jasno i przerażająco. Liczne, całe ich tysiące rannych jęczą i krzyczą przez długi czas. Sami Zeelowie wydają się na niebie, oświetleni błyskami pocisków przeciwlotniczych i mnóstwem smugowych, zapalających odrzutowców z karabinów maszynowych, jak coś na kształt wrót kosmicznego podziemia, w którym tkwią siły uniwersalnego zła, niewyobrażalnej w potędze , są skoncentrowane.
  Przelano dużo krwi, bardzo dużo, a gołe nogi dziewczyny od czasu do czasu przyklejają się do krzepnącej szkarłatnej cieczy. To straszne i obrzydliwe.
  Angelica przyłożyła rękę do czoła i powiedziała:
  - Tutaj się dzieje, co za raj wręcz przeciwnie!
  Alisa Selezneva, jakby mocno obracając mechanizm obrotowy Wieży Eiffla, westchnęła:
  - Raj jest na odwrót, ale piekło niestety zawsze jest realne. Więc chodzi za nami!
  Zamiast odpowiedzieć, Angelica strzeliła do postaci, ledwo widocznej w świetle ognia, wypełzającej ze zniszczonej ściany bunkra. Jednak radziecka piechota nadal napotykała dobrze wycelowany i gęsty ogień. Czołgi dokonały przełomu, próbując wspiąć się na zbocze.
  Tutaj wpływ miał niezbyt udany projekt czołgów IS-2. Duże obciążenie przednich rolek prowadziło do poślizgu kół podczas próby wjechania na wzniesienie. To sprawiło, że samochody poruszały się po spirali, jakby na boki, a niektóre czołgi ciężkie po prostu utknęły w martwym punkcie. Z kolei T-34-85 wspiął się na górę. Z którego dym mieszał się z kurzem, powodując gniewny kaszel żołnierzy. Wielu z nich padło zarówno od kul, odłamków, jak i zemdlało od nieznośnego palenia... Jednak to ostatnie miało przemożny wpływ na niemieckich obrońców.
  Dziewczyny też nie stały w miejscu, ale robiąc krótkie biegi, weszły na górę. Ich bose stopy błysnęły na okrągłych obcasach. Wdychali też spaleniznę i okropny zapach rozkładających się zwłok, spalonych samochodów i najbardziej obrzydliwego syntetycznego paliwa.
  Na górze radzieckie T-34 czekała nieprzyjemna niespodzianka... Sterowane radiowo samochody krasnoludów "Szachowy koń". Taranują sowieckie czołgi, wysadzając je w powietrze.
  T-34-85 oprócz swoich zalet ma również wadę - dość słaby pancerz przedniego pancerza kadłuba czołgu. Co więcej, pociski zdetonowały, po prostu jakiś horror.
  Alice i Angelica znacznie szybciej zaczęły dotykać swoich nagich, opalonych nóg. Muszą zająć pozycje, aby zneutralizować konie kamikaze.
  Alisa Selezneva zamówiła:
  - Uderz w te potwory w antenę...
  Angelika zawołała zdezorientowana:
  Ale to nie jest prawdziwe... Mają prędkość poniżej stu kilometrów na godzinę i są niewielkich rozmiarów, aw takim dymie nic nie widać.
  Alisa Selezneva zaśpiewała w odpowiedzi:
  - W dymie smoły nie widać nieba, ale ciało jest przyzwyczajone do piekła! Ale wybór takiego dzhigita należy do ciebie, pod łóżko lub walcz o sprawę!
  Angelika się zdenerwowała.
  - Znowu Dzhigit! Myślisz tylko o jednym człowieku...
  Ale złość dodała wojownikowi celności... Jednak snajperzy trochę się spóźnili, większość "Szachowych Koni" zdążyła już zrobić "widelec" jedząc sowieckie czołgi wraz z załogami lub wysadzając je w powietrze, co w zasadzie jest ta sama rzecz.
  Dziewczynom udało się jednak uratować kilka aut. To rosyjscy wojownicy! I fajne Rosjanki!
  Tutaj na przykład w noc, kiedy wszystko jest w najgęstszym dymie, a krew się leje, kiedy nie ma innego miejsca niż w podziemiu, dziewczyny żartowały i strzelały. Co więcej, Alisa Selezneva zdołała usunąć trzech strzelców radiowych z tych śmiercionośnych, nowatorskich maszyn.
  Angelika mądrze to ujęła:
  - Nie ma maszyny, która nie została zbudowana przez ludzi i nie jest przez nich zdenerwowana!
  Selezneva, który we śnie był członkiem Komsomołu, odważnie zauważył:
  - Można stworzyć technikę silniejszą od ludzi, ale odtworzenie osoby doskonalszej jest poza mocą Pana Boga!
  Alicja, walcząc, lśniła dowcipem, a także bardzo mocnym głosem blokującym kanonadę, przed wybuchami artyleryjskimi i po prostu monstrualnymi wstrząsami atmosfery i gleby. Jednak to jest dziewczyna, mogła się bać, ale nie mogła się bać? Jaka jest różnica? I w tym! Tchórz nie gra w hokeja! I walcz na linii frontu. W końcu snajper zwykle strzela z pewnej odległości od bezpiecznej dla siebie osłony.
  Dziewczyny postanowiły zmienić lokalizację i wspomóc swoją piechotę, która już zbliżała się do szczytu. Tutaj, podczas biegu, Alicja została zraniona odłamkiem w łydkę. Tak, i kawałek rozgrzanego do czerwoności metalu wbity w silny, dziewczęcy mięsień. Alisa Selezneva upadła i została zmuszona, odkładając karabin, do wyciągnięcia tego zardzewiałego, krzywego żelaza. Co oczywiście nie było zbyt przyjemnym doświadczeniem.
  A Angelica prawie straciła oko ... Więc na pierwszy rzut oka nieszkodliwy rykoszet kuli z karabinu maszynowego dużego kalibru może okazać się dla niej śmiertelny. I nie ma co poprawiać...
  Angelika zawyła:
  - Och, moje oczy, to nie jest z bajki!
  Ciężkie straty wśród czołgów i wzmożony ostrzał moździerzowy wroga ponownie zmusiły piechurów do położenia się.
  Alisa Seleznev w końcu wycisnęła odłamek ze swojej muskularnej łydki i jęknęła:
  - Oto dziwak z niedokończonego żeliwa! Nie sprawiłeś, że jestem trochę kaleką! I co teraz...
  Dziewczyna rzuciła się w bok i potknęła o stos kilku trupów. O Boże, ilu żołnierzy tu zginęło. Widać, że strzelali z karabinów szturmowych MN-44. Bardzo śmiercionośne dranie, te karabiny szturmowe z nabojem pośrednim i dużym skutecznym zasięgiem jak na tego typu broń. Być może najlepszy karabin szturmowy drugiej wojny światowej, który na szczęście pojawił się dość późno, kiedy klęska Wehrmachtu stała się już oczywista.
  I zwłoki, połamane i okaleczone ciała, z których zsuwają się jej cudowne nogi... Trudno zrobić krok, nie nadepnąwszy na umarłych...
  I już skrzeczą uparte wrony, które nie boją się ani strzałów, ani odłamków, gotowe na ucztowanie padliną.
  Tak, i to nie tylko gotowe, ale już siadaj i bez wahania pożeraj resztki ludzi, którzy jeszcze nie ostygli.
  Alisa Selezneva nie może znieść takiego świętokradztwa i choć wydawanie kul na taką obrzydliwość to bez wątpienia przesada, zwłaszcza gdy dochodzi do bójki, to jednak... Emocje biorą górę nad dziewczyną i strzela, powalając kilka wron na raz jeden pocisk.
  W tym samym czasie Alice krzyczy:
  - Dranie! Sępy, padlinożercy, co wy robicie!
  Dołącza do niej Angelika. Młóćmy wrony ... A potem skończył się już dość zużyty zapas nabojów ... Alisa Selezneva przeklęła:
  - NIE! Cóż, jestem prawdziwym głupcem! Więc oczyściła pióra sępów.
  Rudowłosa wojowniczka podrapała się w bosą stopę za uchem i odpowiedziała:
  - Tak, wiemy, jak czyścić, ale nie w szeregach nazistów ...
  Alicja była poważnie urażona:
  - Tak! Jestem już Fritzem, prawie cały pułk został pereschelka lub wysadzony w powietrze ... Lepiej zdobądźmy MN-44 jako trofea. To dobra rzecz, aw walce w zwarciu jest fajniejsza niż karabin automatyczny!
  Angelica, badając najbliższą powierzchnię, powiedziała rymowanką:
  Dobro powinno być z bronią;
  Uderz jak wściekła stal!
  Aby krew płynęła jak wodospad -
  Zniszcz piekło - zabij złych!
  Alisa Selezneva skinęła złotą głową:
  - Tak właśnie jest... Zabijaj i płacz!
  Dziewczyny wczołgały się do leja zniszczonego bunkra. Tam było duszno, a ranni Niemcy jęczeli... Co za horror, grzebać w ciemnościach i dźgać połamanymi, miażdżącymi kośćmi, strzępami skóry, kaszą z krwi, wypuszczonymi wnętrznościami i potłuczonymi płytkami marmuru, okruchami betonu swoimi dłonie i stopy ...
  Alicja oczywiście dobrze znała niemiecki, podobnie jak doświadczona Angelica. Jeden z żołnierzy majaczył, a drugi mruknął dość spójnie i wyraźnie:
  - Anioły wiecznego gwiaździstego piekła; wydaje się, że wszystko we wszechświecie zostanie zniszczone - konieczne jest wzniesienie się w niebo szybkim wiatrakowcem - aby uchronić duszę przed śmiercią!
  Alisa Selezneva zapytała dobrym niemieckim:
  - Powiedz żołnierzowi, gdzie jest twoja cela z przechowywanymi karabinami maszynowymi?
  Wojownik poruszył się i zapytał zdziwiony:
  Czy jesteś nocną wróżką? Niebieski...
  Alicja żartobliwie odpowiedziała tonem dziewczynki-lalki:
  - Nie, w przeciwieństwie do Malwiny, moje włosy nie są niebieskie, ale jakby to powiedzieć... Śnieżka w promieniach słońca...
  Niemiec powiedział z niedowierzaniem:
  - Wtedy widziałbym je nawet w ciemności ...
  - Żeby Rosjanie mnie zastrzelili albo zgwałcili. Nie, prawdziwy Aryjczyk musi umieć się bronić! Alice warknęła gwałtownie.
  Niemiec wstał prawie na pełną wysokość, po czym uderzył głową o betonową podłogę. Płaczliwie ryknął:
  - No to tak boli... Pogłaszcz mnie...
  Sądząc po głosie i zapachu (Alisa Selezneva we śnie, jak prawdziwy sabotażysta, nauczyła się rozróżniać zapachy, prawie na poziomie ogara), był bardzo młodym młodym mężczyzną. Takich, żeby nie żałować... Alicja współczuła wszystkim, nawet jeśli podczas bitwy zapomniała, że jej ofiarami byli też ludzie, to w wolnym czasie wylała płonące łzy i pobiegła do najbliższej świątyni, aby tam postawić świecę.
  Dziewczyna położyła mu rękę na głowie, a potem przyciągnęła go do siebie, całując go w usta:
  - Jesteś moja droga... Uwierz mi, ta wojna wkrótce się skończy i będzie nam tak dobrze żyć...
  Młody człowiek dość rozsądnie sprzeciwił się:
  - Jak to może się szybko skończyć, skoro wróg stoi u bram Berlina. Ta masakra będzie trwała jeszcze co najmniej pięć lat, aż zdobędziemy Moskwę i Londyn!
  Alisa Selezneva sama była oszołomiona:
  - A czy uważa pan, że realne jest zwycięstwo w tak bezprecedensowo trudnej sytuacji?
  Młody człowiek nie poddał się i znalazł argumenty dosłownie w biegu:
  - Ale przecież Rosjanie wierzyli w swoje zwycięstwo, gdy byliśmy zaledwie dwadzieścia kilometrów od Moskwy i, szczerze mówiąc, udało nam się odwrócić bieg wojny. Dlaczego więc my, bohatersko walczący na obrzeżach Berlina, nie możemy uwierzyć w nasze bezwarunkowe ostateczne zwycięstwo?
  Alicja całując chłopaka w podrapane czoło odpowiedziała:
  - I dlatego .... Kiedy staliśmy u bram Moskwy, Rosjanie mieli za sobą jeszcze wiele tysięcy kilometrów terytorium - Niżny Nowogród, Kazań, Swierdłowsk. A potem Syberia do Pacyfiku...
  Młody człowiek przerwał:
  - Nu i to z tym!
  - I wtedy! Rosjanie mieli jeszcze gdzie się wycofać, aw naszej sytuacji siły alianckie zbliżają się już do Łaby. - Alicja z trudem zmusiła swój głos do oddania żalu i tonu udręki z powodu takich wydarzeń. - To straszne, ale nie mamy ziemi poza Berlinem. Nie ma się gdzie wycofać!
  Dziewczyna ponownie pocałowała chłopaka i poczuła jak ręce młodego mężczyzny zaczynają bardzo nieśmiało gładzić jej biust. Ale nagle promień latarni, przecinający ciemność rozbitego bunkra, uderzył i gniewny głos Angeliki przerwał idyllę:
  - Tak się robi... Tak naprawdę, zmuszanie się męskich zdobywców do zakochiwania się w podbitych kobietach jest poniekąd typowe dla wojny. Ale żeby kobieta zgwałciła mężczyznę...
  Alisa Selezneva warknęła na swojego partnera:
  - Jesteś tylko wulgarnym "hamlo"! Chciałem tylko pocieszyć faceta, który jest naprawdę nieszczęśliwy. Wyobraź sobie siebie na jego miejscu, jak byś się czuł?
  Angelika warknęła:
  - Nie mam najmniejszej ochoty. Poza tym, kiedy moja matka została spalona żywcem, tylko dlatego, że udzieliła schronienia rannemu żołnierzowi, byłem nie mniej nieszczęśliwy niż te potwory teraz. Rozumiesz tę zemstę! I masz, powiedzmy, sposób myślenia średniowiecznej zakonnicy.
  Alice poczuła się zawstydzona i odepchnęła kompletnie oszalałego Niemca. Potem zapytała już spokojniej:
  - Dostałeś karabiny maszynowe?
  - Nie widzisz ślepo, oto cztery sztuki i worek czasopism dla nich! - warknęła Angelika. "Więc czas na abordaż!"
  Alicja zapytała młodzieńca:
  - Będziesz walczył z nami przeciwko Niemcom?
  Młodzieniec potrząsnął przecząco głową.
  - NIE! Możesz mnie zabić...
  - Z przyjemnością! - Angelica strzeliła facetowi w serce z pistoletu bez ostrzeżenia. Kula trafiła dokładnie w wędzidło i fontanna szkarłatnej krwi trysnęła z piersi...
  Alisa Selezneva warknęła jak tygrys i rzuciła się na swojego partnera. Rozpoczęła się poważna walka kobiet. Angelica co prawda miała duże zdolności w walce wręcz, ale siwowłosa rywalka okazała się znacznie bardziej szalona. Pięści Alice trafiły dokładnie w twarz rudowłosego wojownika. Odpowiedziała kolanami, a krew pociekła jej z nosa. Obie dziewczyny nawet używały swoich zębów i uderzały głowami...
  Początkowo inicjatywa w zaciętej walce należała do rozwścieczonej Alicji. Ale wtedy Angelica uzależniła się od konia... Obie dziewczyny dokładnie się pobiły. W końcu zmęczenie i ból zmusiły ich trochę do opamiętania się i usiedli twarzą w twarz patrząc jej w oczy ... Alisa Selezneva pierwsza żałowała:
  - Jak zupełnie dzika stała się w tej wojnie... Tak, oczywiście, żal mi tego faceta, ale to wcale nie jest powód, by zabijać swojego partnera.
  Angelika zgodziła się.
  - Oczywiście, bez powodu... Sam okazałem się głupcem i świnią, kiedy zastrzeliłem nieuzbrojonego człowieka. Ale w każdym razie nie jesteśmy jeszcze wystarczająco silni, aby wskrzesić zabitych!
  Alicja potrząsnęła warkoczem, w który zaplatała włosy przed bitwą, aby nie zdradziły jej swoim blaskiem w ciemności. Dziewczyna powiedziała ostro:
  - Więc co? Chodźmy walczyć z wrogami!
  Teraz dziewczyny były w pełnym orszaku... Z tyłu był karabin snajperski, aw każdej ręce pistolet maszynowy. I idą, a raczej biegną do bitwy ...
  Nocna bitwa o pierwszą grań przeciągała się, co więcej, hitlerowcy nieoczekiwanie rozpoczęli nawet kontratak. Potężne czołgi i działa samobieżne przeszły do ofensywy. "Ferdinand" zmodernizowany, to znaczy z mocniejszym silnikiem o mocy 800 koni mechanicznych, "Jagdtiger" i "Royal Tiger", było tylko sześć ciężkich pojazdów, po dwa każdy, ale perły Pantery.
  Ponieważ radzieckie czołgi pozostawały w tyle, pociski odłamkowe i serie z karabinów maszynowych spadły na piechotę ...
  "Pantery" i "Tygrysy" są bardzo niebezpiecznymi pojazdami, są bardzo szybkostrzelne ze swoich półautomatycznych dział i mają kombinowany zestaw amunicji. Ale teraz Angelica dostała poważną broń: schwytanego faustpatrona. Udało jej się też ukryć go w komorze.
  Dziewczyna zaczęła wybierać swój cel... Alicja chętnie jej zasugerowała:
  - No dalej, "Królewski Tygrysie", jest najdroższy i dostaniesz na niego zamówienie.
  Angelica machnęła ręką.
  - O nie! Największym samochodem jest Jagdtiger, który widzicie tutaj zmodernizowany z silnikiem o mocy 1060 koni mechanicznych. Z tym silnikiem, ważącym 75 ton, stalowy potwór zdołał wspiąć się na górę. A więc rozkaz zostanie wydany za niego!
  Alisa Selezneva westchnęła ciężko:
  - Gdzie spróbujesz? W końcu wszędzie ma zbroję, chyba że strzelasz do gąsienicy?
  Angelica chytrze skinęła głową.
  - I znam jedną sztuczkę na ten samochód ...
  Alicja była niedowierzająca.
  - Tak? Co za sztuczka, ten samochód ma nie mniej niż 100 milimetrów pancerza.
  Zamiast odpowiedzieć, Angelica czołgała się w stronę wolno nacierających czołgów wroga. Dziewczyna poruszała się jak wąż...
  Kilka radzieckich T-34 otworzyło ogień do wroga. Ale strzelanie Jagdtigerowi w czoło jest daremnym ćwiczeniem. W końcu 250 milimetrów to nie żart! Ale on sam w odpowiedzi może tak sadzić ...
  Już strzelał do radzieckiego samochodu, ale chybił w ruchu, chociaż pocisk ważący trzydzieści kilogramów, a nawet przeciwpancerny, jest już ...
  Angelica też strzela, uznała, że dystans wystarczy. Słychać ogłuszający wybuch, a gigantyczny samochód po prostu się rozpada. Dziewczyna gwiżdże:
  - Co za piękność! Ten porządek jest jak z krzaka!
  Po tym wojownik odczołgał się z powrotem ... A szturmowcy znów zabrzęczeli na niebie.
  Jednak była odpowiedź ze strony Niemców. Oto słynne Xe-162 Salamandry. Są bardzo zwinni i po prostu strasznie niebezpieczni. Tak, 30-milimetrowe armaty powietrzne strzelają ze śmiertelną siłą niebezpieczną nawet dla Ils ...
  Teraz to walka powietrzna, a Alice próbuje powalić Salamandrę strzałami z ziemi. A ponieważ ten samolot jest prawie w całości wykonany z drewna, jest to całkiem realne.
  Lekki samochód ma pancerz tylko z przodu. I MH-44, co piąty pocisk z luminoforem poprawiającym celowanie, zwłaszcza w ciemności. A taka specjalna głowica może nawet podpalić benzynę.
  Angelica również to rozumie i otwiera ogień do odrzutowców Salamander. Chociaż oczywiście tylko wybitny as może dostać się do tak szybkiego samochodu z ziemi.
  Alisa Selezneva zachęcała swojego partnera:
  - Padłeś bez celowania, to na pewno trafisz. A jeśli pomyślisz, przecedź, na pewno tęsknisz.
  Angelica otworzyła ogień do Salamandry, przewróciła się podczas strzelania, oparła bose, dziewczęce szpilki i mruknęła:
  - Za pierwszym razem chybiłem, za drugim trochę uderzyłem... A za trzecim razem chybiłem tak bardzo, że gramofon zaśpiewał!
  Alisa Selezneva zestrzeliła Salamandrę, lekki niemiecki myśliwiec poleciał w dół, pozostawiając ogon jak pociąg panny młodej. To prawda, że \u200b\u200bto był brudny pociąg, a dziewczyna śpiewała swojemu partnerowi:
  - Muzyka gra, bębny biją w strażnika - suka jest odprowadzana na cmentarz...
  I kolejny Non-162 został zestrzelony przez Alicję, a Angelica też zaczęła coś dostawać... Straty sowieckich Ilów były wielkie. Wróg był zbyt szybki i zwrotny, asy ZSRR nie mogły za nim nadążyć.
  Jednak wraz z nadejściem Jaków było lepiej, ale do tego czasu znaczna część Ilów została zestrzelona, a radziecka piechota, ponosząc ciężkie straty, zatrzymała się ... Dużo płonęło i trzeszczało od ciepło rozbitych czołgów, szczątki i poćwiartowane faszystowskie potwory leżały wokół.
  Alicja wycięła kolejną już szóstą "Salamandrę" i zauważyła:
  - A to też bydło wytrwałe, nie tak łatwo je powalić, mimo że te drewniane są jak Pinokio!
  - Drzewo, ściśnięta część odbije się rykoszetem! zasugerowała Angelika. To część naszego problemu...
  Alisa Selezneva śpiewała z westchnieniem:
  - Szczęście to tylko wytchnienie, jasny błysk w mroku problemów!
  Wtedy Angelica zapytała swoją przyjaciółkę:
  - Skomponuj coś w biegu i śpiewaj. A potem coś jest w bardzo drobnym nastroju i wielu naszych ludzi zginęło!
  Alisa Selezneva, która najbardziej czuła się potwornie zmęczona, przecież walczyła już ponad dobę (a nawet we śnie odczuwa się brak sił i snu, i głód!), zaczęła nawet śpiewać:
  Bieda, niestety, jest mi bliska łez;
  Jakże przekrzywiony jest wiejski dom!
  Nawet słoma na dachu zgniła,
  Śnieżna zaspa jest szorstka pod oknem!
  
  W tym czasie były straszne nieszczęścia,
  Wielkie obciążenie sił rosyjskich!
  Moje wspaniałe dzieciństwo w cierpieniu,
  Kiedy błękit zamarza z zimna!
  
  Bieganie boso w zimnie;
  Pali się do kości!
  Ale gdzie znajdę różę szczęścia,
  Jak zrzucić kaskadę łańcuchów ubóstwa?!
  
  Nie znam szczęścia i pokoju;
  Ciężka praca miażdży tak dobrze!
  Zasłonię okno sztyletem,
  I ganek z siekierą!
  
  To tylko zima, żebyśmy przetrwali,
  Aby nie złapać zimnych krewnych!
  Wiśnie kwitną rubinami na wiosnę,
  I zbieraj jagodową nitkę!
  
  A teraz nogi dziewczyny,
  Z mroźnego piekła tak płoną!
  Jak trudno jest być wiecznie boso
  Na śniegu układaj kłody w rzędzie!
  Ale teraz przyszła wiosna piękna,
  Popłynął śnieżnobiały aksamit!
  I słyszę dźwięczny głos,
  W końcu tak śpiewają strumienie!
  
  Oto szafirowy kolor ogrodu w drobinkach;
  A lato leje strumień do bata!
  Ach lipowa pachwina w miodowych łapach -
  Rozkosz dla ptasich odchodów!
  
  Postawiliśmy drewniany płot
  Chłopiec przybył na ratunek!
  I uczucia stały się dziwne
  I jakby płynął sok duszy!
  
  Tutaj leje deszcz, ulewa jest głośna;
  Ukrywa dziewczęcą perłową łzę!
  Zbuduję dom z cegły -
  Zabiorę cię z otchłani gołębicy!
  
  Wiesz, był chłopiec okrętowy, widziałem kraje;
  Piasek z nieużytków, dary turkmeńskie!
  Pałace, meczety Samarkandy,
  Niektórzy ludzie są tacy mili!
  
  Znam też kraje europejskie -
  Przebył długą drogę na morzu!
  Ale gaje na krawędzi są bliżej serca,
  Chcę skierować do niego moją pichugę!
  
  Całuje mnie, pieści;
  Już zawroty głowy!
  Obiecuje miejsce w niebie
  I jest przystojny jak Szatan!
  
  Zagrali skromniejsze wesele;
  Teraz mieszkam w mieście!
  Słowa miłości nie są bzdurami -
  Znajomość wzrostu poszła na dobre!
  
  Ale kiedy nadchodzi senność,
  Gdzie są sny na niebieskim niebie ...
  Marzę o miękkiej słomie
  Mój stary wiejski dom!
  . ROZDZIAŁ 7
  W końcu w celi, w której siedziały dzieci, zapaliło się światło. Oślepiał młodych więźniów. Grube drzwi otworzyły się i do pokoju wszedł mężczyzna w masce i białym fartuchu w towarzystwie kilkunastu bojowników.
  Przypominało to Alice jej poprzednie przygody, Tom też był podobną osobą w białym fartuchu. Tyle że ten miał czarną maskę na twarzy, a ten miał czerwoną.
  Jakby dla dopełnienia podobieństwa, lekarz w białym fartuchu syknął:
  - Cóż, dzieci, witajcie w procedurach!
  Paszka zacisnął pięści i warknął:
  - Nie poddam się żywy!
  Doktor skinął głową z aprobatą.
  - Uderz trochę chłopaków pałkami, a ja zabieram dziewczynę ze sobą!
  Alicja skinęła głową na zgodę.
  - Jestem gotowy, aby przejść do procedury!
  Esesmani bili Paszkę pałkami, chłopiec wył, gumowym kijem uderzano ją w bose pięty. Arkasha milczał, a oni uderzyli go tylko kilka razy od niechcenia.
  Zdjęli Alice kołnierz i kajdany i przynieśli jej ręce z powrotem, zakładając małe, ale mocne kajdanki, specjalnie wykonane dla dzieci więźniów. Dodatkowo założyli kolejną naszą już nie tak masywną obrożę i poprowadzili ją na łańcuchu.
  Bose stopy dziewczyny nie były skrępowane, najwyraźniej sądząc, że nigdzie nie pójdzie i nadal jest na smyczy. I prowadzili mnie korytarzami.
  Alice poczuła się upokorzona na kredce do oczu. A jednocześnie było w niej poczucie dumy - bać się nazistów. Alice szła dalej, to w górę, to w dół po schodach. Betonowy chodnik łaskotał gołe dziecięce podeszwy. Byłem bardzo spragniony, ale uczucie głodu było już stłumione.
  W końcu Alicja została zmuszona do wzniesienia się wyżej i wszedł do rządowego skrzydła bunkra. Miękkie, bujne dywany przyjemnie łaskotały zmarznięte nogi dziewczyny. Chodzenie po nich to prawie błogie uczucie.
  W końcu została wprowadzona do gabinetu. Ogromny i wysoki sufit. Lekarz został z nią, trzymając ją na smyczy, ale strażnicy odeszli. Mężczyzna w okularach siedział przy stole w biurze. Wcale nie wyglądał strasznie. Wręcz przeciwnie, przypominał nauczyciela, miał inteligentną, suchą twarz, gładko ogolony podbródek, wąskie ramiona i niski wzrost. Ubrany jest w prostą tunikę, a wśród nagród jest tylko żelazny krzyż.
  Niemniej jednak był to straszny potwór, główny kat III Rzeszy, szef SS i Reichsmarschall Himmler. Tego, którego obawiano się na całym świecie nie mniej niż samego Hitlera.
  Alice poczuła się nieswojo i zadrżała.
  Himmler powiedział z uśmiechem:
  - Zdejmijcie kajdanki naszym gościom!
  Lekarz zauważył z powątpiewaniem:
  - Jest bardzo niebezpieczna, Wasza Ekscelencjo!
  Naczelny kat III Rzeszy skinął głową:
  - Być może, ale wciąż całkiem dziecko! Zdejmij kajdanki i smycz!
  Lekarz niechętnie posłuchał. Himmler nalał z dzbanka do szklanki i podał ją Alice.
  Jego głos był zdecydowanie łagodny:
  - Pij kochanie!
  Dziewczyna pisnęła:
  - Co to jest?
  Himmler się roześmiał.
  - Mleko! I nie krowa, ale koza. Jest to bardzo pomocne dla dzieci!
  Alicja skinęła głową.
  - Dziękuję bardzo!
  I wpiła się ustami w szklankę. I chciała jeść i pić coraz więcej. A mleko wydawało się dziewczynie bajecznie smaczne. Opróżniła go do kropli i spojrzała błagalnie na Himmlera.
  Udawał zdziwionego.
  Jesteś głodna dziewczyno?
  Alicja skinęła głową.
  - Przez kilka dni nie wolno nam było jeść i pić!
  Himmler się roześmiał.
  - Właśnie tak? Oto potwory!
  Alicja zauważyła:
  - Nie to słowo!
  Himmler zauważył czułym tonem:
  - Ale rozumiesz, Alice, okaleczyłaś kilkuset i zabiłaś dwa tuziny wybranych żołnierzy SS. Zasługujesz na karę śmierci za to! Ale w Trzeciej Rzeszy wiesza się czasem dzieci nawet za drobne kradzieże czy naruszenie godziny policyjnej.
  Alice zagwizdała i zadrżała. Naczelny kat III Rzeszy kontynuował:
  - A zgodnie z prawem mamy prawo stosować siłę fizyczną nawet wobec dzieci. Więc Alice, jeśli nie powiesz nam całej prawdy, kaci przejmą kontrolę nad tobą i twoimi przyjaciółmi. I są bardzo okrutni. Chcesz sam doświadczyć, kiedy w żyłach i żyłach przechodzą obecne wyładowania?
  Alicja zbladła i szczerze odpowiedziała:
  - Nie chcę!
  Himmler z błyszczącymi oczami syknął:
  - Powiedz mi, kto wysłał twoją grupę?
  Alicja szczerze odpowiedziała:
  - Nikt!
  Himmler warknął gwałtownie:
  - Kłamiesz! Tylko dorośli mogli dać taką broń dzieciom!
  Alicja wzięła głęboki oddech i odpowiedziała:
  - Sami wzięliśmy całą tę broń i przenieśliśmy się przez wehikuł czasu!
  Himmler wykluł:
  - Co?
  Alicja potwierdziła z uśmiechem:
  - To jest wehikuł czasu! Jesteśmy z przyszłości!
  Nastąpiła bolesna przerwa. Himmler zdawał się to przetrawić. A potem zauważył z lisim uśmiechem:
  - Jesteś z przyszłości... Może masz niesamowitą technologię!
  Alice westchnęła i szczerze zapytała:
  - Czy mogę dostać jeszcze trochę mleka?
  Himmler nalał do szklanki i ponownie podał ją Alice. Dziewczyna piła łapczywie i stopniowo się uspokajała.
  Naczelny kat III Rzeszy pytał:
  - Czy chcesz żyć?
  Alicja odpowiedziała z urzekającą szczerością:
  - Każdy chce! A zwłaszcza dzieci, wszystko przed nami, a ludzie mogą żyć bardzo długo w dwudziestym drugim wieku.
  Himmler surowo zauważył:
  - Twoje zbrodnie są wielkie. Tylko sam Adolf Hitler może ci ułaskawić i anulować wyrok śmierci. Zabiliście i okaleczyliście najlepszych żołnierzy III Rzeszy. A to bardzo trudno wybaczyć, plus uszkodzony sprzęt!
  Alicja odpowiedziała z westchnieniem:
  - Wojna to wojna!
  Himmler zauważył:
  - A zgodnie z prawami wojny czeka cię śmierć. Poza tym będziesz wcześniej brutalnie torturowany, wybijając informacje. Rozumiesz to?
  Alicja zauważyła z trudem zachowując przytomność umysłu:
  - Jeśli położysz się na Ziemi, to tylko raz! Jeśli to jest przeznaczenie...
  Himmler odpowiedział ostro:
  - Może powinienem po prostu postawić cię na stojaku, żebyś zrozumiał?
  Alicja zbladła... Perspektywa tortur nie podobała się. Nie jest przyzwyczajona do bólu. A kaci III Rzeszy potrafią strasznie torturować. A jednak śmierć. Co się stanie, jeśli ona umrze?
  co czeka? Nieistnienie? A może niebo jako męczennik dziecka? Ale ludzie końca XXII wieku nie wierzą w pośmiertny raj. Chociaż w tym, co jest, jakąś duszą, wydaje się, że zostało to już udowodnione. Abyśmy, wyrzekając się końców, nie umierali na dobre. I że w przyszłości będzie można przywrócić duszę ciału.
  Ale dzieje się tak na wypadek, gdyby Alicja umarła w swoim czasie i miejscu. A kiedy zginie w katowni Gestapo, a jej duch uwikłany zostanie w korytarz czasu? To będzie absolutnie straszne!
  Dziewczyna wymamrotała ze strachu:
  - Nie torturuj mnie i chłopaków. Wszyscy tak mówimy!
  Himmler powiedział życzliwym tonem:
  - To ciekawe... Z której jesteś godziny?
  Alice szczerze odpowiedziała, nie ukrywając się:
  - Koniec XXI wieku. Chociaż niektórzy donoszą o nowej erze od Wielkiej Rewolucji Październikowej.
  Główny kat zmarszczył brwi.
  - Nie kłamiesz? Co komuniści wygrali w przyszłości?
  Dziewczyna skinęła głową na znak zgody.
  Tak, udało nam się wygrać. Na całym świecie zwyciężyły idee Lenina i Marksa!
  Himmler miał ochotę uderzyć zuchwałą dziewczynę w twarz z całej siły, ale powstrzymał się zwykłym wysiłkiem woli. I zduszonym głosem powiedział:
  - To nie może być! Nie możesz nas pokonać, razem z Japonią mamy zasoby całego świata!
  Alicja postanowiła nie kłamać, zwłaszcza że tak naprawdę nie chciała doświadczać tortur:
  - Jestem z innego świata! Zaatakowaliśmy Związek Sowiecki w czterdziestym pierwszym roku, jeszcze nie dokończywszy klęski Wielkiej Brytanii. Nie udało wam się zdobyć Moskwy w 1941, potem Stany Zjednoczone przystąpiły do wojny i wykończyły was w 1945!
  Himmler ryknął, uderzając szklanką w stół:
  - Kłamiesz!
  Alicja odpowiedziała z uśmiechem:
  - Stoję przed tobą i to jest dowód, że mówię prawdę!
  Himmler surowo zauważył:
  - Wygrałeś? Zarówno Stany Zjednoczone, jak i Wielka Brytania walczyły po twojej stronie - co za nonsens!
  Dziewczyny pokiwały głowami z uśmiechem.
  - Najwyraźniej uznali, że tak będzie najlepiej... Niż leżeć pod tobą!
  Himmler wstał z krzesła, zrobił kilka kroków i oświadczył:
  - No, co... - W rękach naczelnego kata III Rzeszy błysnął pilot. Nacisnął przycisk.
  Do biura wpadło kilku silnych strażników.
  Himmler stwierdził:
  - Ona jest twoim doktorem Menge! Zmuś ją do powiedzenia prawdy, ale nie krzywdź jej, wciąż możemy ich potrzebować!
  Mężczyzna w białym fartuchu i czerwonej masce skinął głową.
  - Będziemy torturować delikatnie, ale to boli!
  Alicja, drżąc ze strachu, zaskomlała zdradziecko:
  - Nie torturuj mnie, powiem ci wszystko o lepszej przyszłości!
  Lekarz warknął:
  - Potrzebna dziewczyna! Interesy III Rzeszy domagają się!
  Alice została podniesiona i przeniesiona. Dziewczyna stawiała opór. Sala tortur była bardzo blisko Himmlera. Widać, że naczelny kat czasami sam nadzorował przebieg tortur.
  Alice siedziała na krześle, a jej nogi były unieruchomione. Dr Menge zauważył:
  - Koksownik to bezpieczna, ale bardzo bolesna metoda tortur.
  Dwie dziewczyny w czerwonych maskach i gumowych rękawiczkach wyjęły wcześniej przygotowany olejek i zaczęły smarować grubo podeszwy Alicji. Dwa kolejne przyniosły gaz. Tutaj kobiety pracowały jako katki. Były szczególnie używane, gdy trzeba było torturować dzieci, aby ofiara nie umarła. Kobiety wydają się być bardziej ostrożne i delikatne, ale powodują więcej bólu.
  Alice poczuła, że jej bose stopy są skrępowane. Bolało mnie w kostkach. A dziewczyna czuła w sobie narastający strach. Potem przynieśli rury z gazem. Tutaj tlen dostarczano przewodami niebieskimi, gaz czerwonymi. Kocioł znajdował się na wysokości, a wysokość płomienia i temperatura były regulowane.
  Oczywiste jest, że tortury miały być długie i okrutne. Zamaskowana kobieta zauważyła:
  - To jeszcze dziecko! Czy spalimy do końca skórę na stopach?
  Doktor Menge skinął głową.
  - NIE! Tak się oparzyli, że później skóra na stopach zarosła i tortury można było powtórzyć! Ta dziewczyna dużo wie i potrzebujemy od niej informacji.
  Kobieta skinęła głową z uśmiechem za czerwoną maską.
  Nadal potrafi tańczyć! Tymczasem dajmy mu trochę iskry!
  Dziewczyny odkręciły krany. Zimne stopy Alice poczuły przyjemne ciepło. Na początku dziewczyna myślała, że to wcale nie boli. Alice przypomniała sobie Esmeraldę, jak złamali ją hiszpańskim butem. Ale to nie jest najlepszy przykład odwagi. Szybko się zepsuł. A oto jak Zina Portnova trzymała się tortur.
  Nagie, naoliwione podeszwy zaczęły się palić. To już nie jest takie przyjemne. Alicja skrzywiła się. Mały płomień powoli palił pięty dziewczyny. Ta tortura jest bezpieczna, ale wyrafinowana i skuteczna, ponieważ ból jest długotrwały i narasta powoli, ale pewnie.
  Alice poruszyła nogami, ale tytanowe podkładki mocno ją trzymały.
  Doktor Menge zapytał Alicję:
  - Powiedz mi, kto cię przysłał!
  Dziewczyna znów odpowiedziała szczerze:
  - My sami! Dorośli nawet o tym nie wiedzą!
  Doktor Menge zachichotał mięsożernie.
  - Właśnie tak? Myślisz, że uwierzymy w tę dziecinną gadkę?
  Alice całkiem logicznie zauważyła:
  - Ale to głupota posyłać dzieci do tak odpowiedzialnego zadania!
  Doktor Menge skinął głową.
  - Tak, to głupie, ale dlatego chcemy wiedzieć, dlaczego to zrobili!
  Płomień nieco się powiększył i stał się gorętszy. Alice bardzo cierpiała i jęknęła. Potem zacisnęła zęby, ale z oczu dzieci popłynęły łzy. To jest straszne. Torturować. A podeszwy są takie gorące. Dziewczyna, wspominając prace o tematyce heroicznej, próbowała wyobrazić sobie coś innego. Na przykład myśl o przyjemnych rzeczach. Tutaj w szczególności jak dobrze jest w jej świecie. Nie ma czegoś takiego jak rolnictwo. Jedzenie jest wytwarzane z bioplazmy i można je zamówić przez Hypernet, co jest o wiele bardziej praktyczne. Nawiasem mówiąc, wcześniej szefowie robotów byli bardzo powszechni. Ale teraz jest łatwiej.
  Pokarm bioplazmatyczny, bardzo smaczny, ale nie powoduje obrzęku żołądka i nie ma potrzeby sprzątania i mycia talerzy. Więc wszystko super! Alice bezwarunkowo ceniła postęp.
  Chociaż pewnie jakaś babcia z XX wieku doceniłaby to jeszcze bardziej.
  Alice drgnęła, jej pięty płonęły. Pamiętam Gerdę. Jak ta dziewczyna, głodna i zmarznięta, tupała drogą z ostrych kamieni. I bardzo cierpiała, jej bose stopy krwawiły. A Gerda szła i szła. I znosił cierpienie. I widać, że jej gołe podeszwy były gorące.
  Wtedy Alicja usłyszała głos doktora Menge:
  - Powiedz, że wysłałeś?
  Dziewczyna postanowiła milczeć. Właściwie lepiej nie odpowiadać. Co więcej, czuła, że gdyby otworzyła usta, krzyknęłaby na całe gardło z nieznośnego bólu w poparzonych stopach. Nie, ona się zamknie. I żeby łatwiej zapamiętać Gerdę, jedna z historii, w której ta dziewczyna wykazała się jeszcze większą odwagą i heroizmem.
  Biedna dziewczyna opuściła kwitnący ogród wiecznym latem i idzie jesienną zimną drogą.
  Zaraz po wyjściu z upału przywitał ją lodowaty wiatr.
  Jej bose stopy stąpają po skalistym grzbiecie. Jednak gołe podeszwy w ogrodzie stały się już szorstkie i nie bolą tak bardzo. Ale droga jest długa, nogi błądzą, po kilkudziesięciu kilometrach zaczynają świecić podeszwy i boleć łydki. Dziewczyna prosi o jałmużnę, aby chociaż trochę jej dali do jedzenia i poprosiła o nocleg. Kto karmi dziecko, a kto nie. Ale szczęście: pozwolili mi zostać na noc. Dziewczyna zasnęła w sianie. I śpi bardzo mocno po długiej podróży. Ale rano znów trzeba, biorąc kawałek chleba jako życzliwy gospodarz, wyruszyć w drogę. A nogi nadal bolą po długim przejściu, a chodzenie boso jest zimne.
  A goła podeszwa po śnie, jeszcze się nie rozchodząca, boleśnie odczuwa ukłucia kamieni, które usiały drogę.
  Ale szybka jazda rozgrzewa dziewczynę. Bose stopy czerwienieją, a podeszwa porysowana na bruku trochę się przypieka. Dziewczyna znosi i pokonuje zmęczenie, aby uciec od jęczenia w nogach, dokładnie bada otoczenie. Porusza się po drogach Niemiec, w kierunku Francji. W tych gęsto zaludnionych krainach jest wiele ciekawych rzeczy do zobaczenia. Czasami zaczyna padać drobny jesienny deszcz. Gerda bardzo boi się przeziębienia.
  Nie dadzą jej nawet malin na noc, a antybiotyki pojawią się dopiero w przyszłości.
  Ma na sobie tylko lekką letnią sukienkę.
  A od długiego przejścia dosłownie dzwoni każda żyła jej wyczerpanej, bosej stopy.
  Ale podczas kolejnego noclegu współczująca gospodyni zlitowała się nad nią i dała jej ciepły futrzany szal na drogę. A Gerda idzie znowu następnego dnia. Nogi najpierw sztywnieją, ale potem się rozgrzewają. Po prostu dzwonią każdą żyłą. Chodzenie w ten sposób jest bolesne, ale dziewczyna daje radę, ma cel i na pewno go osiągnie.
  Tylko nie rozchoruj się.
  A nogi z każdym dniem stają się szorstkie, porośnięte modzelami. Trudno tak iść. Kilka razy dziewczyna spędziła noc w stogu siana, w nocy marzła, a potem wstawała z łamaniem kości. Ale Gerda uparcie szła dalej, jej ciało się rozgrzało i stało się lżejsze. Dziewczyna żyła z jałmużny. Pomogło, choć nie regularnie, ale jedzenie, utrzymanie sił.
  Czasami musiała rąbać drewno i nosić wodę ze studni na skórce chleba.
  Mięśnie bolały każdego dnia zmęczeniem, ale ból słabł. Ciało dziecka szybko przystosowało się do obciążenia, a teraz dziewczyna przechodziła średnio około sześćdziesięciu mil dziennie i nie padała ze zmęczenia. Jej nagie, powalone nogi były pokryte twardą skorupą i prawie nie czuły ostrości kamieni i zimna. Dziewczyna szła, pokonując cierpienie. Zimy w Europie są łagodne. Momentami padał mokry śnieg. Gerda zostawiła na nim gołe ślady stóp, nie przerywając kroku.
  Nawet tak eleganckie, drobne nadruki jakoś pięknie wyglądały na białym tle.
  Poruszała się jak nakręcona i dopóki nie dostała się do pałacu z pomocą kruka. Tam poprosiła księżniczkę i księcia o parę butów i wóz, aby mogła dalej szukać Kaia. Ale księżniczka zauważyła ze śmiechem:
  - Jesteś już przyzwyczajony do chodzenia boso! Dlaczego potrzebujesz butów? Będą tylko obciążać twoje nogi! Lepiej idź jak poprzednio, a wkrótce objedziesz pół świata!
  Pierwszy Minister zauważył:
  - Stań się silniejszy, jeśli chcesz być zdrowy!
  A Gerda znowu musiała tupać boso, więc nie spotkała się z żadną sympatią. Ale naprawdę bose stopy dziewczyny stwardniały, a skóra na podeszwach stała się mocniejsza niż w butach. I szła z nieugiętą odwagą. Przeszła więc boso przez Niemcy i trafiła do Francji. Mokry śnieg ubijał się pod wyrzeźbionymi stopami dzieci.
  Gdzie jest jej brat Kai? Ile przeszła, a wszystko ani słuch, ani duch. Chociaż w rzeczywistości przyzwyczajasz się do zimna i nie jest to takie straszne, nawet zimą i w szmatach nie kaszlesz. A skóra na bosych stopach stała się mocniejsza niż podeszwy butów.
  Dziewczyna wyjechała do Paryża. Tam poznała dzieci ulicy. Tak obdarty i bosy jak ona. Dziewczyna uścisnęła im dłoń i wymieniła wieści. Dzieci ze wszystkich krajów mówią międzynarodowym językiem i rozumieją się nawzajem. A Gerda szybko się z nimi zaprzyjaźniła.
  Dużo lepiej jest w grupie niż samemu.
  Ale dzieci są głodne, a dziewczyna razem z nimi napada na stodołę gospodarza. Ale pojawia się policja z parą tresowanych psów. Jeden pies dogania Gerdę i przewraca ją. Policjant zakłada kajdany na dziewczynę i zabiera ją do więzienia.
  Była przykuta łańcuchem jak dorosła.
  Biedna Gerda, brzęcząca ciężkimi kajdanami ocierającymi jej nogi, wędruje do paryskiego więzienia. Umieścili ich także w Chatelet, w zimnej, cuchnącej celi, gdzie siedzą razem zarówno małe dziewczynki przyłapane na kradzieży, jak i starsze kobiety, ale praktycznie wszystkie są młode.
  Chociaż, gdy jest dużo więźniów, robi się cieplej i można się rozgrzać.
  Karmią cię obrzydliwą wódką i czerstwym chlebem. Można więc spędzić ponad rok w nieludzkich warunkach.
  Dziewczyna jednak nie poddaje się i nawet zaśpiewała piosenkę;
  Ojczyzna w moim sercu - gra smyczek,
  Każdemu na świecie będzie dobrze żyć...
  I marzę o Rosji - świętym kraju,
  Gdzie śmieją się szczęśliwe dzieci!
  
  Tylko w tym kraju życie czasem nie jest miodem:
  Czas na okrutne próby...
  Ale zimą zwykle wznosi się -
  A dziewczęta trylowe lecą czarnookie!
  
  Na tym świecie kopiec wyrasta z lodu,
  Ma diamentową kryształową ozdobę!
  Święty Mikołaj to najpotężniejsze zaspy śnieżne Kagan-
  Cudzoziemiec bliski rosyjskiej duszy!
  
  Gerda szukała Kai, boso po śniegu -
  Zdeptał połacie Rosji ...
  I powiedz leniwym - że nie mogę,
  Cherubiny podlewały sen!
  
  W tundrze znajdziemy też piękny Eden,
  Niech banany dojrzewają na biegunie...
  Nadejdzie czas, uwierz wielkie zmiany -
  Czekają na nas nowe kraje w kosmosie!
  
  Spełnijmy święte marzenie człowieka
  Z najczystszym impulsem pilota!
  Śmiejąc się w niebo piosenką, polecę ze strzałą -
  Lądowanie nie jest twoim zmartwieniem!
  
  Kula ziemska nagle stała się dla nas bardzo mała...
  Tak, Gagarin przyszedł z mikroskopem...
  A ktoś ma ładniejsze buty "Adidas"
  I chciwy pośpiech w tłumie...
  
  Nie sprzedawaj swojej Ojczyzny za ubrania -
  Nie rujnuj Rosji za grosze,
  Kocham Jezusa z wąsatym przywódcą -
  Bo On jest także Mesjaszem!
  To właśnie oznacza inspiracja i już myślisz o przyszłości. I widzisz tę przyszłość tak, jakby to była teraźniejszość.
  Dziewczyna zaprzyjaźniła się z innymi więźniami, stała się duszą towarzystwa i już myślała o ucieczce.
  Ale Gerda zostaje wezwana na przesłuchanie. Smarują pięty olejem i niosą płonący koksownik do bosych stóp. Dziewczyna krzyczy z bólu i traci przytomność. I jest zmuszona wziąć na siebie winę za zabójstwo szlachcica.
  
  Tortury trwają kilka dni, dziecko jest wychłostane, powieszone na drążku, ale Gerda wykazuje się niesamowitą odwagą. Nic nie jest rozpoznawane. A potem nakładam na to hiszpańskie buty.
  Ta tortura, która złamała Esmeraldę.
  Deski ściskają nóżki dzieci, a kat wbija kliny. Po pierwszych ciosach dziewczyna traci przytomność. Ale poleją ją zimną wodą, zmuszając do opamiętania się. Potem ponownie pokonali deski. Ból jest po prostu okropny. Gerda sapie i wychodzi z dzikim okrzykiem.
  Ale nadal nie chce się do tego przyznać.
  Pijany kat uśmiecha się.
  Lubi torturować niewinnych ludzi.
  Przesłuchujący powtarza pytanie:
  - Zabiłeś wicehrabiego de Jouzac?
  Nie, nie jest Esmeraldą, żeby się przyznać.
  Gerda odpowiada z jękiem:
  - NIE!
  Dziewczyna jest śmiertelnie blada i podrapana. Jeden policzek płonął ogniem.
  Śledczy krzyczy:
  - Kat, jeszcze jeden klin dla niej! grubszy!
  Bezlitosne zwierzę jest posłuszne.
  I znowu następuje cios, od którego całe ciało dziewczyny drży. Z oczu Gerdy płyną łzy, bohaterka Andersena jest bardzo zraniona, ale nie przyznaje się.
  Nie, nie zniósł tego, chociaż jest banalnie okaleczona.
  Przesłuchujący krzyczy:
  - Tak, przyznaj się! To tylko słowa!
  Tak, nie chcę być kaleką.
  Gerda nagle znajduje siłę, by jasno odpowiedzieć:
  -Słowa są jak wiatr, obracający młyn, który daje mąkę mądrym, a mąkę głupcom!
  Dziewczyna odpowiedziała dowcipnie.
  Przesłuchujący krzyczy:
  - Jeszcze dwa kliny!
  Kat uśmiecha się z bardzo zadowolonym wyrazem twarzy.
  I znowu młot leci... kości, nóżki dzieci chrzęszczą, z szoku bólowego dziecko znowu traci przytomność. Gerda zostaje wskrzeszona wiadrem lodowatej wody z piwnicy. I kontynuują wyrafinowane i jednocześnie niezgrabne tortury. Tutaj w imadle jednocześnie zaciskają palce dłoni dziewczyny. Ściśnij imadło. Gerda znowu mdleje. Tym razem na dłużej. Nawet wiadro wody nie może jej ożywić.
  Najwyraźniej szok bólowy przekroczył granice ciała dziecka i młody więzień stracił przytomność.
  Dziewczyna leży na krześle tortur, blada i zakrwawiona.
  Żywa wyobraźnia pomogła Gerdowi oderwać się od rzeczywistości i palącego bólu w jego naprawdę gorących piętach.
  Ale wtedy Himmler wszedł do piwnicy tortur. I twardym spojrzeniem zapytał:
  Mówiłeś, przestępco?
  Doktor Menge odpowiedział z westchnieniem:
  - Cisza! To jak branie wody do ust! Może spróbuj prądu?
  Himmler spojrzał na bose stopy Alice. Całe podeszwy były pokryte fioletowymi pęcherzami. I powiedział:
  - Na razie wystarczy! Dajmy dziewczynie czas do namysłu! W międzyczasie, czy możemy zająć się chłopcami?
  Kobieta-kat oblizała mięsożernie usta.
  - Czy chłopcy są przystojni?
  Himmler zaśmiał się.
  - Nie jest zły! Ale ty też trochę usmażysz im pięty! Jeśli od razu przegapimy cały program, a oni nie będą mówić, wtedy trudniej będzie ich rozdzielić.
  Gerda oderwała się od swoich myśli i jęknęła. Jak jej osmalone podeszwy płoną, strasznie. Ale poradziła sobie z tym i była w stanie się wyłączyć.
  Himmler rozkazał zwięźle:
  - Do jej piwnicy i daj więźniom coś do jedzenia i picia! Potrzebujemy ich żywych!
  Alicja znów była skrępowana, w tym za nogi. I dosłownie zanieśli mnie do celi. Ból był straszny. A kiedy gumowa maczuga uderzyła w spaloną podeszwę, dziewczyna zawyła, ale natychmiast zagryzła wargę.
  Alice szepnęła nawet:
  - Jeden - zero na naszą korzyść!
  Alice została zabrana do celi, gdzie już były włączone reflektory i zrobiło się trochę cieplej. Pasha i Arkasha zostali zabrani i zaciągnięci na przesłuchanie z uprzedzeniem.
  Alicja położyła się na betonie i uniosła osmalone nogi, żeby krew odpłynęła z poparzonych podeszew i nie bolało tak bardzo. To oczywiście przerażające, kiedy twoje stopy są przypalone na palenisku, ale Alice przeżyła. I potrafiła wykazać się odwagą pionierki. Ale co dalej? Będą torturowani długo i ciężko. I będzie bardzo bolało...
  Alicja śpiewała:
  - Co za ból, co za ból, Rosja przeciwko Niemcom: sto - zero!
  Dziewczyna wyobraziła sobie przed oczami czołg Panther-2, jak płonie, otoczony sowiecką Katiuszą. I trochę ulżyło. Chociaż Pantera ma tak długą lufę, że aż strach na nią patrzeć. Nie, to nic w porównaniu z "Tygrysem" -3. Prawdopodobnie zostanie nazwany tygrysem cesarskim.
  Przynosili jej więzienne racje żywnościowe. Bez smaku zupa z pokrzywy i suchy chleb. Głodna Alicja jednak jadła zachłannie....
  Tutaj wprowadzili chłopców do celi. Pasza miał siniaki i otarcia na twarzy. Obaj chłopcy mieli spalone, pokryte pęcherzami podeszwy od paleniska.
  Paszka chełpliwie zauważył:
  - Tak bardzo zbeształem tych Niemców!
  Alice zachichotała w odpowiedzi i zauważyła:
  - Przeklinanie nie jest dobre!
  Arkasha zgodził się z tym:
  - Prawidłowy! Po prostu milczałem i myślałem o czymś innym. Więc tortury są łatwiejsze do zniesienia! A Paszka krzyczała, krzyczała!
  Blondyn warknął ostro.
  - Zamknij się, kurwa!
  Alicja zasugerowała:
  - Bądźmy cicho! A jeśli taki jest los, to zginiemy w torturach i zachowamy naszą godność!
  Arkasha zgodził się z tym:
  "Wygląda na to, że naprawdę musimy umrzeć!" Lepiej umrzeć w ciszy!
  Paszka odpowiedział agresywnie:
  - Nie czekaj! Okryję ich najbardziej selektywnymi klątwami we wszechświecie.
  . ROZDZIAŁ 8
  Alicja, wyczerpana torturami i emocjami, zasnęła. Chłopcy też milczeli.
  Chociaż we śnie możesz śnić o czymś heroicznym, co może być pocieszeniem, w warunkach, w których utknąłeś i zostałeś uwięziony.
  A sny są takie heroiczne i miażdżysz w nich nazistów, i to bardzo skutecznie i pięknie;
  Po pokonaniu pierwszego grzbietu Wzgórz Seelow w nocy wojska radzieckie próbowały wykorzystać swój sukces w ciągu dnia. Ale duża liczba kontrolowanych radiowo pól minowych, a także gęsty ogień z karabinów maszynowych i szybkostrzelnych, ponownie zepchnęły piechotę na ziemię. I zbyt wiele czołgów zostało wysadzonych w powietrze.
  Ekipy remontowe okazały się jednak bohaterami nie gorszymi od jednostek bojowych i znaczna część pojazdów do końca dnia wróciła do służby.
  Alisa Selezneva i Angelica nigdy nie zamykały oczu. Walczyli, strzelali, coś krzyczeli...
  Naziści nie byli głupcami, w szczególności wiele ich dział bardzo skutecznie siedziało w głębinach, a potem zostali podniesieni za pomocą podnośnika. Potem rzucili się...
  Najpopularniejszym typem broni jest oczywiście 88-milimetrowe działo przeciwlotnicze. Uniwersalne działo do strzelania do samolotów, czołgów i piechoty. Po prostu zmień łuski... Prawda jest nieco kłopotliwa, ale w końcu stosuje się specjalne podnośniki, przewidziane dla czołgów i dział samobieżnych.
  Wśród obrońców jest wielu nastolatków i kobiet. Zasoby ludzkie Trzeciej Rzeszy są na wyczerpaniu, więc musisz zgarnąć wszystkich po kolei. Nawet dziesięcioletni wojownicy nie są rzadkością. W końcu oni też mogą rzucić butelką z łatwopalną mieszanką i wsadzić ją w zasadzkę piechoty.
  Zwykle ci chłopcy biegają boso iw szortach, ponieważ brakuje butów dziecięcych, a bose stopy są znacznie bardziej zręczne.
  Linia obronna na Seelach jest bardzo potężna, zaczęto ją nawet budować jeszcze przed rozpoczęciem pierwszej wojny światowej, na wypadek gdyby armia carska została zrzucona do Berlina. Tak, już w XVIII wieku, za Elżbiety, której tylko przedwczesna śmierć uniemożliwiła miano Wielkiej, Rosjanie zajęli Berlin!
  Wzgórza mają więc dużo komunikacji podziemnej, labirynty okopów i schrony dla snajperów. Można powiedzieć, że jest to swego rodzaju miasto.
  Pomimo tego, że Adolfowi Hitlerowi przypisuje się zazwyczaj schizofreniczny optymizm, wiosną czterdziestego trzeciego roku rozpoczęto poważne prace nad umocnieniem Berlina. I w przeciwieństwie do zachodniej, atlantyckiej ściany, udało się ją ukończyć do końca.
  Wszystkie martwe sektory zostały zaminowane lub przygotowane w zalewaniu napalmem...
  Alisa Selezneva i Anżelika ponownie spaliły swoje nagie, pełne wdzięku nogi, gdy z ziemi wylała się złowieszcza mieszanka syntetycznej benzyny, siarki i fosforu ...
  A pięty dziewczyny były poważnie poparzone wieczorem, były pokryte dużymi pęcherzami, chodzenie stało się torturą.
  Dziewczęta poddały się i teraz strzelały w zasadzce, zwłaszcza że wojska radzieckie nie poczyniły prawie żadnych postępów w ciągu dnia. Jednak snajperzy powinni to zrobić, a gdy bitwa będzie w pełnym rozkwicie, cel na pewno zostanie znaleziony ... I możesz nadal uzupełniać swoje konto.
  Odważna Alisa Selezneva, drapiąc poparzone stopy o metal, warknęła:
  - Tak, Angelica i ja jesteśmy bardzo chorzy i zranieni. Ale proszę mi wierzyć, wspomnienia spalonych żywcem żołnierzy Armii Czerwonej przysparzają mi osobiście wiele cierpienia.
  Rudowłosa wojowniczka nerwowo zazgrzytała perłowymi zębami:
  - A wierz mi, widok ich jest jeszcze gorszy, zwłaszcza tych, którzy nie umarli od razu, tylko zostali zwęgleni... Wojna różni się od piekła, tylko tym, że nie ma w niej rutynowych tortur!
  Alisa Selezneva, po zestrzeleniu faszystowskiego strzelca, który nieumyślnie wyjrzał zza osłony celnym strzałem, zauważyła:
  - Gdyby wszyscy byli naszymi wojownikami, tak jak my? Chociaż dowcip jest oczywiście łatwiejszy niż strzelanie!
  Angelika się nie zgodziła.
  - To dla kogoś takiego! Osobiście oba są dla mnie trudne... Swoją drogą, dlaczego nazwali cię Alice?
  Złotowłosy wojownik odpowiedział prosto, jakby na wyznaniu:
  - Wiesz, moja mama czytała w dzieciństwie podobną bajkę... Piękna bajka, ale bardzo głupia. Potem zdecydowała, że jej córka powinna, podobnie jak Alicja, odkryć nowy świat, ale nie na ziemi, ale w kosmosie. Podbij galaktykę i zaprowadź komunizm w całym wszechświecie, walcząc z faszystowskimi dyktaturami i właścicielami niewolników. Rozumiesz...
  Angelica wystrzeliła i chybiła, z irytacją uderzyła brodą w kolbę:
  - No tak! Oczywiście że rozumiem. Wiesz, sam marzyłeś o dostaniu się na planetę, gdzie nawet na biegunach trwa wieczne lato, a ludzie nie znają chorób i starości. Nie ma raju na Ziemi, aw tych samych wiecznie zielonych Indiach panuje upał, wysoka wilgotność i chmury najpaskudniejszych insektów!
  Alisa Selezneva zachichotała:
  - Ale jest Mowgli... - Potem zmieniła ton na poważniejszy. - Myślę, że wkrótce Indie staną się sowieckie.
  Angelica dość słusznie wątpiła:
  - Ten Nehru jest po prostu słabeuszem. Jest pacyfistą, a nie komunistą. Oportuniści i nacjonaliści tacy jak on wyrządzają więcej szkody niż pożytku. Potrzebujemy sojuszników silniejszych i bardziej oddanych czerwonej idei niesienia komunizmu i jego światła światu!
  Alisa Selezneva oddała jeszcze kilka strzałów, zobaczyła, że naziści stopniowo słabną. Tylko po to, żeby nie bić dzieci. Są takie nieszczęśliwe, chude, bose, blond budzą tylko współczucie. Ilys znów pojawił się na niebie... Wcześnie wystartowali, a za nimi szybsze "pionki".
  Alisa Selezneva, tupiąc bosymi stopami, zażartowała o tych małych bombowcach:
  - Pionki też nie są szalone - przyszłe królowe, biegnijcie faszysto!
  Angelika powiedziała ponuro:
  - Ze słabymi sojusznikami nawet silne pojazdy będą bezczynne!
  Alisa Selezneva dość rozsądnie zwróciła uwagę na niuanse:
  - Ale tutaj, na przykład, król rumuński Micheasz. Monarcha i ogólnie rozpieszczony młodzieniec. Niemniej jednak otrzymał najwyższe odznaczenie ZSRR - "Zwycięstwo".
  Angelica skrzywiła się kwaśno.
  - Niestety rozkazy mnie omijają. Chociaż dla "Jagdtigera" z reguły dają "Wielkiej Wojnie Ojczyźnianej" nie mniej niż drugi stopień. A przynajmniej "Czerwony Sztandar".
  Alisa Selezneva odpowiedziała płynnie:
  - Bohaterowie godni są wisieć z rozkazem, ci, którzy im rozkazują, po prostu wisieć! Bo dobry dowódca rozpoczyna bitwę dopiero wtedy, gdy po prostu nie ma miejsca na bohaterski czyn, ze względu na przeznaczenie zwycięstwa!
  Angelika potwierdziła:
  - Tak, jesteś złotowłosym mistrzem paradoksów... Ale przecież Stalina trzeba powiesić!
  Alicja zachichotała.
  - Oczywiście, że tak! Tak wielu naszych dobrych ludzi zginęło przez niego. Wojska na początku wojny były rozmieszczone w sposób zupełnie nieodpowiedni do obrony. A rezultatem jest porażka na samym początku!
  Angelika włożyła palec w szkarłatne usta:
  - Wyglądasz... Uważaj z rynkiem. Przecież nikt jeszcze nie rozwiązał wydziałów specjalnych.
  Alisa Selezneva ożywiła się:
  - Och och och! Znalazłem coś do wystraszenia - jeża z kaszą manną! Uwierz mi, jesteśmy silniejsi niż wszyscy Enekevedeshniks razem wzięci. Zwłaszcza duch!
  Angelica znów jest bohaterską kobietą, jakby dostała w ramię, chybiła... Jednak było już ciemno i nie było żadnej widoczności, a cele były takie małe i niewyraźne, a nawet ruchome. Cóż, co można zrobić przeciwko nim?
  Alisa Selezneva również nie strzelała często. W tym śnie wydaje się, że ma przyjaciela, osobowość wojownika, który walczy od ponad roku i który ma własną moralność i nawyki. Jak walczyć boso, to jak być zarozumiałym. Przyzwyczaiła się do tego, że przez ostatni rok nigdy się nie malowała i nie chciała ujawniać smutnych statystyk. A potem to po prostu nie strzelało na ślepo. Ponadto wśród walczących zbyt często pojawiali się bojownicy "z wydętymi nosami". Szkoda ich najmilszej duszy Alisa Selezneva.
  Chociaż na przykład wydaje się, że Hitler powiedział: miłosierdzie na wojnie nie powinno przekraczać granic ekonomicznej celowości! Ekonomiczna wykonalność nie powinna przekraczać ascetycznych potrzeb!
  Jednak ten ostatni, podobnie jak hasło; pistolety zamiast masła, nie był szanowany w najlepszy sposób! O szczęście ZSRR i śmierć III Rzeszy!
  Hitler wyraźnie miał problemy psychiczne. Bardziej pragmatyczny władca III Rzeszy stworzyłby ZSRR znacznie poważniejsze problemy i mógłby pozyskać sojuszników na swoją stronę.
  Alicja nawet śpiewała entuzjastycznie;
  Ku chwale naszej Ojczyzny Rosji,
  Ojczyzna najjaśniejszego świętego...
  Gdzie gwiazdy nawadniały aksamit nieba,
  Z twoją czystą nieziemską miłością!
  
  Jesteśmy rycerzami gigantycznej mocy,
  Kto utrzymuje wszechświat!
  Niech nasza Ojczyzna będzie zjednoczona,
  Ojczyzno - nie rozbijesz monolitu!
  
  Wystrzeliliśmy pierwszą rakietę
  I latał wokół balonu z astronautą ...
  Nasze wyczyny są śpiewane w wierszach,
  Pan da nam hojny dar!
  
  Kiedy faszyści zaatakowali kraj,
  Wszyscy razem chwyciliśmy za karabiny...
  Komuniści walczą z hordą -
  A ty jesteś promienną strzałą w górę!
  
  Odparli stalowe hordy z Moskwy,
  Pod Stalingradem miażdżący kręgosłup!
  Spojrzenie dziewcząt było promiennie dumne,
  Przynosi nam proletariackie światło!
  
  Jesteśmy rycerzami kraju we wszechświecie lepiej
  Nie znajdziesz bardziej promiennej Rosji...
  Choć chmury wiszą nad krajem,
  Nie możemy zboczyć z chwalebnej ścieżki!
  
  Kiedy zdobyliśmy Berlin - to radość,
  Takie szczęście nabyło żołnierza...
  Smakowaliśmy słodyczy miodu zwycięstwa,
  W twarz chłopcu ze stalowym karabinem maszynowym!
  
  Teraz nadeszły spokojne tygodnie
  A przez pola gorączki złota cierpienie...
  Chcieliśmy żyć wiecznie i w radości,
  Wszechmogący Boże z Ojczyzną na zawsze!
  Tak, dziewczyna nie tylko pięknie strzelała, ale także śpiewała jak prawdziwa primadonna.
  Zapadła noc z szesnastego na siedemnastego kwietnia i rozpoczął się zmasowany atak. Do gry weszły nowe rezerwy, w tym czołgowe.
  W szczególności najnowsze T-44... Czołg ten był o trzydzieści centymetrów niższy od T-34-85 i miał mocniejszy przedni pancerz zarówno wieży, jak i kadłuba. Z tym autem wiązano wiele nadziei, ale...
  Niektóre czołgi stanęły po drodze i ich skrzynia biegów uległa awarii... Najwyraźniej konstruktorzy i przemysłowcy nie mogli się przystosować do jej poprzecznego ułożenia i skrzynia biegów po prostu zawodziła przy próbie zmiany biegów (ta choroba wieku dziecięcego była charakterystyczna i dla wczesnych modyfikacji T-34-76).
  Tylko trzy z dwudziestu pięciu najnowszych czołgów były w stanie wspiąć się na wzgórza Seelow. Poruszały się jednak powoli, silniki ryczały mocno, az rur wydechowych buchał czarny, śmierdzący dym.
  A nowi piechurzy biegli z tyłu, krzycząc hurra ...
  Dziewczyny jeszcze przez jakiś czas strzelały, ale nie zwracając uwagi na poważne uszkodzenia, na towarzyszy, którzy ciągle padali pod seriami z karabinów maszynowych, żołnierze radzieccy wspięli się na kolejną grań, wojownicy rzucili się za nimi.
  Jednak naziści nadal byli silni. Groźny Non-162, Me-109 "K" i Fokken-Wulfs rzucili się w stronę samolotów szturmowych i skrzydlatych "pionków".
  Wśród nich szczególnie niebezpieczni są rzeźnicy Focken-Wulf w modyfikacji szturmowej. Cztery 37-milimetrowe działa jednocześnie strzelają zarówno do piechoty, jak i do czołgów.
  Jeden z sowieckich Iłów poszedł nawet staranować cięższy i bardziej uzbrojony pojazd wroga... Zderzyli się i.... Niemiec miał więcej szczęścia, udało mu się katapultować, a w IŁ-2 w ogóle nie ma takiego urządzenia .
  Zirytowana Alisa Selezneva położyła niemieckiego pilota przed otwarciem spadochronu i wyraziła się elokwentnie:
  - Jestem miły! Dobro w domu jest tym, co cenią, dobro dla duszy, którą wypędzają!
  I gołymi palcami u stóp dziewczyna rzuciła granat, wysadzając w powietrze kilku faszystowskich bojowników, którzy próbowali się do niej zbliżyć.
  Dziewczyny przeniosły ogień na samoloty... Ale Focken-Wulf modyfikacji szturmowej nie odrywa się od ziemi z karabinem. Bardzo dobrze chroniony, a zbiorniki gazu znajdują się pod pancerzem wokół kokpitu. Niebezpieczna rzecz...
  Aż sześć wiatrówek - to duża i poważna siła, najpotężniejszy jednomiejscowy myśliwiec pod względem uzbrojenia II wojny światowej.
  Non-162 jest pod tym względem najłatwiejszą zdobyczą... Na Me-109 "K" trzeba zrobić specjalny postój. Najnowsza masowa modyfikacja Messerschmita... Modyfikacja z wyłącznie uzbrojeniem armatnim, trzema działami kalibru 30 mm i dwoma działami pneumatycznymi kalibru 15 mm. Potężna maszyna, dziwny Jaku-9, a nawet najlepszy Jak-3, oczywiście w służbie. Były tylko problemy z manewrowością, nawet jeśli silnik jest najmocniejszy ...
  Alisa Selezneva, jako mądra dziewczyna XXI wieku, postanowiła wyrazić swój punkt widzenia:
  - Niemcy przywiązują zbyt dużą wagę do takich wskaźników, jak opancerzenie i uzbrojenie samolotów. Na przykład w Messerschmicie wzrost siły ognia pochłonął całą zwiększoną moc silnika. I jak pogorszyła się manewrowość.
  Angelika rzuciła:
  - I obniżasz tę osłabioną manewrowość. Najłatwiej jest mówić językiem, naprawdę walczyć ...
  Alisa Selezneva przerwała z urazą w głosie:
  - Nie walczę! Ale tak naprawdę, pomyśl, ile kosztuje Me-109K z pięcioma wiatrówkami? A Focke-Wulf z szóstką? To tylko "Salamander" to optymalne połączenie kosztów pojazdu, możliwości produkcyjnych, masy, zwrotności, prędkości i uzbrojenia. Chociaż pod tym względem jest oczywiście gorszy od Messerschmitta czy zwłaszcza Focken-Wulfa.
  Angelica zauważyła ponuro:
  - Mówisz tak, bo tylko tego ptaka udaje nam się sprowadzić. W przeciwnym razie...
  Alisa Selezneva warknęła:
  - Nie bądź taki głupi!
  A dziewczyna ponownie wystrzeli bosymi stopami śmiercionośny i niszczycielski granat.
  Faszyści rozdarci na strzępy lecą.
  Tutaj Alicja może być usatysfakcjonowana.
  Niemcy napierają samolotami z bardzo potężną bronią i pancerzami, a Armia Czerwona przeżywa ciężkie chwile.
  Jednak radzieckie Jak i Laggie dość skutecznie radzą sobie z potężniejszymi nazistowskimi jastrzębiami ... Sprawiają, że gołębie płoną, nawet gdy robią ...
  A pięć Messerschmittów i sześć dział Focken-Wulf nie pomoże, naziści muszą chować nosy w ziemi.
  Ale radzieckie asy ponoszą straty. A straty są przyzwoite, więc przyjdź i złagodź presję. A liczba baranów rośnie. Radziecki wojownik nie zna strachu. I za nic honor i Ojczyzna są droższe niż życie!
  Alisa Selezneva skomentowała to:
  - Barany są z pewnością oznaką męstwa, ale znakiem umysłu, aby zjeść obiad bez strat!
  Angelika się nie zgodziła.
  - Oznaką inteligencji.... To nawet oznaka geniuszu wygrać bez przegranej. Ale to już nie jest wojna.
  Alisa Selezneva warknęła w odpowiedzi:
  - Po co do diabła jest wojna?
  Angelica była tutaj bardzo sprytna:
  - Ale jak inaczej możemy rozróżnić, gdzie są prawdziwi mężczyźni, a gdzie mężczyźni nawet nie docierają do kobiet!
  Alisa Selezneva zwróciła następnie uwagę na nowe stado samolotów i wskazała bosą stopą:
  - Spójrz na uszy ... A z emblematami nocnych czarownic ... Natasza jest tam prawdopodobnie. Teraz taki nazista oprze się gadułą!
  Angelika zgodziła się.
  - Zdecydowanie zadowolony! Tylko żebyśmy się nie poparzyli!
  Nocne bombowce U-2, jak je pieszczotliwie nazywa się uszami, a jeszcze bardziej znany i raczej obraźliwy przydomek kukurydza.
  Walczą na nich dziewczyny-piloci. Samolot jest łatwy w pilotażu i łatwy w pilotażu. W walce powietrznej nie jest tak gorąco, więc jest używany głównie do ataków w nocy.
  Tam wpływa na jego niski poziom hałasu, lekkość i zwrotność. To prawda, że \u200b\u200bsą niedociągnięcia, możliwe jest zestrzelenie przeciwlotniczego karabinu maszynowego ... Samolot jest zamachowcem-samobójcą.
  Ale tutaj niebo zostało już oczyszczone z komarów, aby można było uruchomić bardziej wrażliwą maszynę.
  Alisa Selezneva szepcze modlitwę:
  - Panie, uratuj życie Nataszy i innych dziewczyn... Są takie dobre i tak bardzo Cię kochają. Nie pozwólcie, aby największe i najbardziej sprawiedliwe zwyciężyło powszechne zło i smutek!
  Angelica ciął jej ramię;
  - Proszenie Boga o coś jest śmieszne. W końcu wszystko w naszym świecie jest przez Niego z góry ustalone, więc jaki jest sens oczekiwać, że On coś zmieni!
  Alisa Selezneva zasadnie sprzeciwiła się:
  - A dlaczego myślisz, że On w ogóle istnieje... A jeśli jest, to taki jak w Biblii czy w Koranie?
  Angelika potrząsnęła głową.
  - Wcale tak nie sądzę... Tu pewnie argumentujesz inaczej. Pamiętam, jak ta Śnieżka opowiedziała mi kiedyś teorię, nowe spojrzenie na teologię, ale jakoś udało mi się o tym zapomnieć?
  Alisa Selezneva machnęła wdzięczną bosą stopą i radośnie pośpieszyła przypomnieć:
  - Pewnie czytałeś o słynnej teorii Noosfery Vernadsky'ego, prawda? O jego nauczaniu, że każda z myśli, które przychodzą do głowy, jest materialna i nie tylko pozostaje w formie pamięci w pewnych częściach mózgu, ale także zapisuje się w przestrzeni podmaterialnej jak na taśmie?
  Angelica chętnie potwierdziła:
  - Tak, znam takie nauczanie. Generalnie jest to logiczne. Jeśli słowo może zostać nagrane na taśmie, to dlaczego myśl, czyn lub emocja nie mogą zostać zapisane w ten sam sposób?
  Alisa Selezneva prawie dostała prowadzenie w klatkę piersiową i została zmuszona do skoku w lewo. Więc odpowiedz, uparty strzelcze. Zamilkł, a złotowłosa wojowniczka kontynuowała swój wykład:
  - No właśnie... Ale słowo, a nawet zdanie, wypowiedziane wcześniej, a następnie nagrane na dyktafon i głośno odtworzone, może ogłuszyć lub skłonić do działania. Tak jak wizerunek osoby, odtworzony w ruchu w filmie, potrafi olśnić, przestraszyć lub zmienić charakter... W ogóle nawrócić duszę, a nawet uleczyć chorobę...
  Angelica mruknęła z aprobatą:
  - Tak, może!
  Alisa Selezneva dodała:
  - Więc... Istnieje specjalna Uniwersalna Hipernoosfera. Ma kilka istotnych różnic w stosunku do taśmy, ale jest w niej też odciśnięta wiara, nadzieja, modlitwy ludzi jak miliardy miliardów klatek filmu. Jeśli miliardy ludzi w coś wierzyło, to nie znika bez śladu, ich wiara jest materialna i gromadzi kolosalną ilość energii. I ta energia może również rozpryskiwać się, wpływając na świat materialny. To znaczy proście a będzie wam dane nie jest pustym frazesem. Całkiem możliwe, że w pewnych warunkach modlitwa wywoła silny rezonans w Hipernosferze, a jej moc pomoże rozwiązać problem na Ziemi... Więc Bóg istnieje i jest materialny, rzeczywisty i aktywny, ale nie jest Stwórcą Wszechświata, ale raczej stworzone przez ludzkość i jej wiarę w Niego!
  Angelica natychmiast poprawiła:
  - Ale w tym przypadku nie trzeba się modlić. Możesz po prostu zapytać ... Swoją drogą, dlaczego jest to konieczne dla Boga. Komunizm jest również najsilniejszą wiarą. Więc jeśli poprosisz o coś ludową wolę bolszewizmu lub Stalina, to zostanie to spełnione?
  Alisa Selezneva pewnie powiedziała w stu procentach:
  - Tak! Może dobrze! I to się spełni i wygra!
  Angelica kilka razy strzeliła z ręki... Drugi grzbiet Zeel Heights był już zajęty. Ale był jeszcze trzeci, najbardziej ufortyfikowany, gdzie stały rezerwy i pięści czołgów i dział samobieżnych. Tu nie było łatwo wejść w przełom...
  Radzieckie wojska, wyczerpane okrutnymi walkami, zatrzymały się nad ranem... Zbyt wielu piechurów zginęło, rozbite czołgi wymagały naprawy... Blachy spawano do nich w ruchu i ponownie rzucano do boju. Wszystko odbywało się jednocześnie w trybie wymuszonym, fachowcy po prostu biegali w kółko, jakby ktoś przyspieszył film. Z drugiej strony na starych taśmach klatki przesuwały się po prostu dwa razy szybciej niż prawdziwe.
  Same Alisa Selezneva i Angelica otrzymały kolejną nieprzyjemną ranę i zostały zmuszone do położenia się. Dziewczyny były wyczerpane i chciały przespać się chociaż kilka godzin, ale ogłuszający ryk im na to nie pozwolił.
  A radziecka masa czołgów i piechoty rozbiła się jak fala o przyboj i powoli osiadła... Trzeba było zebrać siły i ponownie wstrząsnąć niemiecką obroną. Jak inne fale podążają za jedną falą. Oczy dziewcząt skleiły się, ale surowy rozkaz marszałka Żukowa nadal prowadził je i wielu innych facetów do ataku.
  A wojownicy nie mieli już sił i trywialnie pełzali jak ślimaki, tylko trochę szybciej...
  A potem Alisa Selezneva postanowiła zaśpiewać dla radości. Stukając bosymi podeszwami, śpiewała:
  Przy kryształowym lustrze jeziora;
  Jeżdżę na łyżwach jak jaskółka!
  Nie zamroziłem serca -
  Chwalebna Ruś ci dała!
  
  A wiosną drzewa są zielone;
  A młoda wiosna kipi życiem!
  Tam pędy rosną odnowione,
  Tam szmaragdowe liście szeleszczą!
  
  Jak piękne są głębokie wody;
  Światło słoneczne odbija się!
  Ziarna na polu były wypełnione sokami,
  Świt ufarbował je na rubiny!
  
  Archaniołowie wymagają niewinności;
  Utrzymuj wszystkich w czystości przed ślubem!
  I pracuj, wciskaj nogi w chlebowe czasy,
  Przęd najdelikatniejszą nić z jedwabiu!
  
  Ale nie czuję się powołany
  W moim sercu horda diabłów!
  Jak prowadzić takie życie, smutne;
  Lepiej iść na wojnę - zabij tam zło!
  
  Oto przed nami rozległe obszary zamorskie;
  Pod kopytami cukrowych pustyń!
  Nie ma chłodu, który nieumarli pod sosnami,
  Zobacz, co ghul połyka!
  
  Na wojnie poznałem cierpienie
  Wynoszenie twoich zmarłych!
  A co to za szlochy
  Płacz bosych sierot!
  
  Ale po drugiej stronie przygody
  Dużo ryzyka, żyjesz życiem!
  Czy Wszechmocny przebacza?
  Tak, nie potrzebujemy raju - gdzie jesteś wesz!
  
  Człowiek jest takim stworzeniem
  Co go boli, cichy spokój!
  Potem buduje swój wszechświat,
  Egzekwowanie porządku jest fajne!
  
  A Ojczyzna jest Wielką Matką;
  Jesteś Rosją, świętym krajem!
  Jak aksamit twoje kamyki, kamyki,
  Po którym biegał boso!
  
  Ale nadszedł czas, esencja jest podstępna,
  Miłość wypełzła z zasadzki!
  Kusiło mnie, znalazłam sobie faceta,
  Oto takie zepsute ciało!
  
  Bądź, oczywiście, oddany Ojczyźnie:
  Nie byłoby żadnego podłego nieszczęścia!
  Ale taki już los ludzkości
  Że jesteśmy ludźmi, a właściwie bydłem!
  
  Okazał się szpiegiem, bezwzględnym,
  Bez honoru wydał nasze plany!
  Ale to nie są dziecinne figle,
  Jeśli przeciwnik cię zdradził!
  
  Sprawy potoczyły się źle
  Oto nasz podział w kotle!
  A naziści złapani w warkocze,
  Więc zostałem w niewoli!
  
  Pracuję nago dzień i noc
  Wysyłam i kruszę rudę!
  A zimą i latem chodzę boso,
  A ja biegnę za taczką!
  
  Bicz dręczy mnie i nie ma litości,
  I poznałem przemoc w pełni!
  Och, jakim staliśmy się marnotrawstwem,
  Czarny charakter Szatan obnaża zęby!
  
  Nigdy nie radzisz potomkom,
  Nie idźcie zdradzić kraj!
  Nie zastępuj serca monetą,
  Nasza Ojczyzna; Bóg, Sumienie, Matka!
  . ROZDZIAŁ 9
  Alicja się obudziła. W świecie przyszłości noc jest zjawiskiem rzadkim, bo są tam gigantyczne reflektory i prawie zawsze jest lato, z wyjątkiem pojedynczych parków zimowych, gdzie można jeździć na nartach, łyżwach czy grać w śnieżki.
  Alicja i jej przyjaciele znaleźli się w świecie przyszłości, jakby w osobnym strumieniu czasu, kiedy mają zawsze około dwunastu lat i przeżywają coraz więcej przygód. A świat się zmienia. Na przykład Alicja pamięta też, kiedy były zimy, a potem znikały. Kiedy ludzie się starzeli, ale wtedy odmładzanie stało się prostym i niedrogim procesem. Świat wokół niej się zmieniał. I zdarzały się przygody, kiedy za pomocą konkursów piosenek uniemożliwiali uzurpatorowi przejęcie władzy na tej samej planecie. To prawda, że \u200b\u200bAlice nie była tam główną postacią. Ale Angelica celowała tutaj, będąc porwaną. Tak, jej przyjaciółka we śnie jest całkiem dorosła, ale w rzeczywistości jest dziewczyną. A jej włosy są ufarbowane wszystkimi siedmioma kolorami tęczy. A raczej nie do końca zabarwione, ale zmodyfikowane.
  Ale główna bohaterka okazała się skromniejszą dziewczyną. Nikt nie sądził, że jest tak świetną piosenkarką.
  Alicja miała też inne przygody. Jak ją uratowała jak Cheburashka, tylko z okiem jak krab na czole przyjaciela. Jest to rodzaj zwierzęcia domowego, tylko rozsądne. Jego nieco zbiegły dyktator nie ścinał i nie jadł. Ale wtedy wszystko skończyło się szczęśliwie.
  I ile jeszcze przygód miała Alicja - nie licząc. I jak uratowała naukowców wraz z Arkashą na Plutonie, gdzie zamarzli. I wiele innych wyczynów, bez upiększeń i bardzo fajne.
  Alicja jest dość znana. I miała przygody jak bohaterka niekończącego się komiksu. Ale ona jest dziewczyną, oczywiście, o kolosalnym locie. I różne cuda, kiedy nawet prawie umarła, uwalniając upadłego tyrana z asteroidy.
  I przez co jeszcze Alicja nie musiała przechodzić. Ale nadal nie mogła poradzić sobie z największymi złoczyńcami w historii ludzkości. Tak, i schwytany, prawie cały świat. No, może z wyjątkiem ZSRR.
  Ale jak przeciwstawić się całemu światu? Albo przeciwko całemu kapitalistycznemu światu?
  Paszka, drapiąc się po bosych, pokrytych pęcherzami, dziecinnych obcasach, zauważył:
  - Wpakowaliśmy się w kłopoty Alice dokładnie. A najważniejsze, że jakoś nie przypomina naszych poprzednich przygód!
  Arkasza zauważył z westchnieniem:
  - Tak... W poprzednich przygodach wszystko nie było takie poważne. A tutaj wszystko jest... aż nazbyt realne. Łącznie z bólem i ogniem!
  Alicja mądrze zauważyła:
  Jako dorośli przeżywamy przygody. Nie dla książki dla dzieci, to na pewno!
  Paszka zgodził się:
  - Nie dla dziecka... I nie możesz zerwać łańcuchów. Tak, i wypij je. Tutaj światło jest włączone, zauważ.
  Alice mrugnęła do przyjaciółki.
  - Boisz się, że zostaniesz pobity pałkami!
  Paszka prychnął pogardliwie:
  - Nie bardzo. nie sądzę!
  Arkasha zachichotał i zauważył:
  - Kiedy uderzają pałką w spalone pięty, to bardzo boli!
  Alicja zasugerowała:
  - I jeśli...
  Arkasza szepnął:
  - Co jeśli?
  Alicja westchnęła ciężko.
  - Nic! Tak czy inaczej, jesteśmy zgubieni. Naziści nie wybaczą nam śmierci swoich żołnierzy, a nawet z elitarnego pułku gwardii. Jeśli uciekniemy, prędzej czy później i tak zostaniemy straceni!
  Paszka mruknął pogardliwie:
  - Tak, pocieszyłeś nas. I co pozostaje!
  Alice nie odpowiedziała zbyt pewnie.
  - Godny śmierci! Jak tysiące chłopców i dziewcząt umierało przed nami, zakatowanych na śmierć w piwnicach gestapo.
  Paszka warknął, brzęcząc łańcuchami:
  - Daj mi to, po prostu uwolnij, a rozerwę je na małe kawałki!
  Arkasza się zaśmiała...
  Dzieci mimowolnie zadrżały. Drzwi celi otworzyły się. Ale oni tylko przynieśli racje żywnościowe. Zupa z pokrzywy i czerstwy chleb. Zwykłe jedzenie dla obozu koncentracyjnego. Ale w żadnym wypadku więźniowie nie mogą umrzeć z głodu. Młody organizm dał się we znaki i dzieci chętnie jadły. Ich mocne, trwałe zęby z przyszłości, w której zapomniano o próchnicy, łatwo gryzły chleb. Pracując ze szczękami, Paszka nagle zażartował:
  - Ale mamy dach nad głową, a jedzenie jest darmowe. Więc całkiem dobrze się dogadywaliśmy.
  Alicja przypomniała Paszce:
  - Również bezpłatne zabiegi podgrzewania pięt...
  Paszka zaśmiał się.
  - I to także!
  Tymczasem Hitler i jego świta szaleli w menażerii, gotowi przylgnąć do gardła ZSRR.
  Hitler odchylił się na krześle i zjadł deser: sacharynowe ciastka owocowe. Ustawili się inni najbliżsi współpracownicy. Wśród nich Bormann, wypomadowany jak nowy manekin. Nieco powyżej średniego wzrostu, z płaską, opaloną twarzą, bardzo przypomina Mussoliniego. Prawda jest bardzo przebiegłym i przyzwoitym organizatorem. Obok niego gruby Goering, który niedawno wrócił z frontów, wygląda na zadowolonego, ponieważ Niemcy prawie wszyscy odnieśli zwycięstwo. Rosenberga, którego On - Führer chce uczynić ministrem ds. Ziem Wschodnich, ZSRR miał odciąć na Ural plus Azję Środkową. I dlaczego nie oddać tego terytorium Turkom. Nadmierne umocnienie Imperium Osmańskiego jest dla Niemiec perspektywą zbyt niebezpieczną.
  Daleki Wschód zostanie zdobyty przez Japończyków! Sam Hitler miał skomplikowane uczucia do Japonii. Z jednej strony podziwiał Japończyków jako silnych wojowników, którzy pokonali rozległą Rosję, którzy pokonali liczebnie przewyższających Chińczyków. Podobał mi się też antysemityzm Japończyków, którzy prawnie ograniczali prawa Żydów na długo przed dojściem Hitlera do władzy.
  To, co mi się nie podobało, to sami Japończycy: żółte twarze, wąskie oczy, niski wzrost! Są makaki! Sam Hitler podświadomie nie lubił Azjatów. Jednak potrzebuje Japonii, najbardziej uprzemysłowionego kraju w Azji, ze stumilionową populacją bez kolonii - nawet bardziej niż Niemcy, jeśli nie liczyć posiadłości kolonialnych! A japońska marynarka wojenna, pani Pacyfiku, jest niesamowita. Za wszelką cenę trzeba przekonać Japonię do otwarcia drugiego frontu na wschodzie i zgięcia tam sowieckich dywizji.
  Hitler uderzył pięścią w stół, szklanka soku z mango wylała się na garnitur Führera. Wywołało to wybuch złości. Hitler zagroził niebu:
  - Tak, jak śmiesz, Boże, brudzić mnie, wielkiego Führera! Który wkrótce rozporządzi wszystkim!
  Goebbels odpowiedział pompatycznie:
  - Bóg jest najważniejszym despotą na planecie!
  Hitler skinął głową.
  - Otóż to! Bóg jest okrutny, więc my też możemy być okrutni! Faszyzm zabija milionami w szczytnym celu! Bóg zabija miliardy, totalnie każdego za kto wie za co! Większość naszych ofiar umiera szybko, a większość z miliardów, które umierają ze starości, cierpi przez długi czas i cierpi strasznie! Kościół uczy, że większość ludzi po śmierci będzie się smażyła na zawsze w piekle, ale jeśli kogoś torturujemy, to tylko po to, by uzyskać informacje, a to trwa najwyżej kilka miesięcy! Bóg dręczy, wiedząc wszystko z góry, miliardy miliardów lat! Tak, a dla tych, którzy zostaną zbawieni, jest mało radości - wieczna nuda w niewoli Pana! Kościół naucza, że Jezus jest Bogiem Wszechmogącym, więc Hitler jest milszy od Jezusa! Czyż nie!
  Goebbels odpowiedział:
  - Tak to prawda! Chrześcijaństwo jest zarówno "pokojowe", jak i supertwarde! Gwarantuje męki w życiu i duchy po śmierci!
  Hitler skinął głową.
  Dlaczego mamy tak mało pięknych kobiet w Europie! Z tego, że w średniowieczu każda piękność była uważana za czarownicę, palona i torturowana! Dlaczego w Skandynawii jest o wiele więcej pięknych kobiet? Inkwizycja katolicka nie przeniknęła tam tak bardzo. Nie było całkiem źle, jeśli SS brało za drugie żony piękne blondynki ze Skandynawii i miało zdrowe, wysokie dzieci.
  Himmler zauważył:
  - Trwają już udane eksperymenty ze sztucznym zapłodnieniem kobiet! Korzystamy z nasienia najwybitniejszych ludzi!
  Hitler zerwał się z krzesła:
  - Tak, to ciekawe i są wyniki!
  Himmler skinął głową.
  - Oczywiście, mój Führer! Urodziło się pierwsze kilkanaście dzieci w probówce! Ważą znacznie więcej niż normalne dzieci! I myślę, że są silniejsze. Trzymałam dzieci w ramionach i walczyły dzielnie.
  Hitler zaśmiał się.
  - To jest dobre! Abyśmy mogli udoskonalić rasę! Czy można nosić dzieci poza łonem matki?
  Himmler odpowiedział:
  - To bardzo trudne, mój Führerze! Dokonano jednak pewnych zmian, ale będzie to kosztować zbyt wiele! Stary sposób jest dużo lepszy!
  Hitler zgodził się:
  - I to jest prawda! Rządź Niemcami!
  Ribbentrop dodał:
  - Najbardziej uzdolnionymi genetycznie Słowiankami mogły być też żony żołnierzy SS. I mieć dzieci!
  Hitler skinął głową.
  - I to prawda!
  Himmler odpowiedział:
  - Właściwie Słowianie są dla nas jakby krewnymi! Ci sami carowie Rosji mieli więcej krwi niemieckiej niż rosyjskiej!
  Hitler warknął:
  - Wiem to! Dlatego Rosja stała się tak ogromna! Niemcy wychowali prymitywnych ludzi!
  Goebbels zasugerował:
  - Trzeba rozsiewać bajki - jakby pod naszą kontrolą Rosjanom żyło się o wiele lepiej niż pod bolszewikami!
  Rosenberg odpowiedział:
  - Tak, dobrze im się żyje! W ZSRR w ostatnich latach płace rosły, a ceny spadały. Na przykład każda rodzina ma radio, zbudowano wiele pięknych i dużych domów. Byłem we Lwowie. Za Polaków brudne prowincjonalne miasteczko, ale teraz ulice czyste jak w Berlinie. A wszędzie tam, gdzie jest duży plac budowy, wieś przypomina mrowisko. Wszystko jest w ruchu i porządek się zwiększył. Muszę powiedzieć, że pod rządami bolszewików, silna dyscyplina, rośnie wiele klombów i kwiatów.
  Hitler przerwał dzikim piskiem:
  - Przestańcie chwalić bolszewików! Komuniści osiągnęli sukces tylko poprzez przemoc i masowe egzekucje! Generalnie, panowie, dopóki Rosja nie stanie się naszą kolonią, zabraniam wam tam jechać!
  Goebbels odpowiedział:
  - Musimy znać broń naszych wrogów! W końcu przed szturmem na fortecę należy przestudiować wszystkie jej słabe i mocne strony! Do tego służy nasza inteligencja! Główny cel...
  Hitler przerwał:
  - Ja wiem! Rola wywiadu we współczesnej wojnie jest nie do przecenienia! Niech jednak Goering najpierw opowie o swoich wrażeniach z frontu!
  Marszałek Rzeszy usiadł, czując głód i złość. Na przyjęciu u Hitlera zwykle podawano pokarmy roślinne i co najwyżej ciasta. Ale dania mięsne i rybne tylko raz w tygodniu! Góring zaczął:
  - Ogólnie muszę powiedzieć, że nasze wojska walczyły dzielnie!
  Hitler przerwał:
  - Demagogia! Mów lepiej od razu o niedociągnięciach! Że wykluły się Zenki, mocne strony naszej armii, sami wiemy!
  Góring mruknął:
  - Działa na naszych czołgach nie należą do najsłabszych!
  Hitler zagwizdał:
  - Tak! A Rosjanie mają mało czołgów ciężkich!
  Himmler zauważył:
  - Nie tak mało, milordzie!
  Hitler delikatnie poprawił:
  - Po prostu wezwij Führera!
  Naczelny kat III Rzeszy ukłonił się:
  - Tak, mój Führerze!
  - Tak lepiej!
  Himmler mruknął zdezorientowany:
  - Według naszych szacunków Stalin ma już ponad półtora tysiąca czołgów BT, T-26, A-30. T-34 i IS, KV, dokładnej liczby nie udało się obliczyć.
  Hitler zaśmiał się.
  - Nie tak mało! Za tak dziwny los!
  - W sumie ponad dwieście dwadzieścia tysięcy czołgów! Według wycinków różnych dokumentów nasi ludzie obliczyli, że wyprodukowano ponad trzydzieści tysięcy samych T-26. To prawie dwa razy więcej niż nasz przemysł wyprodukował w latach 1934-1944.
  Hitler zapytał:
  Ilu wypuściliśmy?
  Himmler warknął:
  - Tylko trochę w ostatnich latach, ponad dwieście siedem i pół tysiąca! Na dzień 1 czerwca 1946 roku mamy w służbie dwieście pięć tysięcy osiemset sześćdziesiąt siedem czołgów! Himmler odpowiedział. - Ale to nie liczy trofeów. Ponadto Rosjanie mają wiele czołgów bez załóg, zostały ostemplowane, ale ludzi jest za mało.
  Hitler zapytał:
  - A ile trofeów!
  Himmler zaczął wymieniać:
  - Francuskie cztery tysiące sześćset, nie licząc przestarzałego lekkiego Renno, angielskie pięć osiemset pięćdziesiąt, holenderskie dwieście czterdzieści, belgijskie trzysta dwadzieścia!
  Hitler zapytał:
  - Dlaczego nie użyć ich do ataku na ZSRR? A gdzie wy szukacie idioci!
  Góring odpowiedział:
  - Myślę, że w Afryce potrzebujemy wszystkiego, łącznie z ropą naftową, o wiele łatwiej ją zdobyć niż w Rosji.
  Hitler chwycił Góringa za nos:
  - Naprawdę tak myślisz!
  Goering wychrypiał:
  - Cóż, to oczywiste! Murzyni są posłuszni, a Rosjanie uparci, aw Afryce nie ma ostrej rosyjskiej zimy. Czym jest dla nas Rosja, jeśli istnieją jeszcze bogatsze ziemie, których rozwój przyniesie wszystko.
  Rosenberg dodał:
  - A komunizm jest zbyt głęboko zakorzeniony w umysłach Rosjan! Trudno będzie to przetrwać!
  Hitler uderzył Goeringa kolanem w brzuch i kopnął Rosenberga w plecy. Zaczął krzyczeć:
  - Idioci! Tłuste świnie! Chcesz, żeby Rosjanie zaatakowali nas pierwsi i zdobyli punkty!
  Góring odpowiedział:
  - Tak, nie ma takich danych!
  Hitler krzyknął:
  Co powie Himmler?
  Reichsführer stwierdził:
  - Według danych wywiadu Rosjanie potajemnie ściągają duże siły do granicy.
  Hitler krzyknął:
  - Tutaj! Usłyszał!
  Góring odpowiedział:
  - To może być odpowiedź na koncentrację z naszej strony! Stalin przygotowuje się do odparcia nazistowskiego zagrożenia!
  Führer podniósł ciasto ze stołu i położył je na twarzy Goeringa:
  - Jedz bydło! Wszyscy widzieli, co za świnia! Próbujemy zainspirować ideę, że Stalin to baranek.
  Goebbels zauważył:
  - Stalin jest najbardziej podstępnym tygrysem!
  Hitler klepał się po bokach.
  - Otóż to! A kto powiedział, że Stalin nie jest katem! To po prostu generuje pustkę i "gówno"!
  Otoczenie Hitlera roześmiało się uprzejmie:
  - I tak jest, Adolfie!
  Hitler dąsał się:
  - Jestem Wolff-Adolf! I nie karć mnie! A teraz Hermanie, jeśli chcesz, żebym ci wybaczył, tańcz! Chociaż poczekaj, najpierw powiedz mi, co widziałeś w Belgradzie, jakie są twoje wrażenia?
  Góring odpowiedział:
  - A jakie mogą być wrażenia! Ruiny i trupy! Jeden z Serbów był torturowany i krzyczał: Stalin przyjdzie i zemści się na was! Tyle było wycia i przekleństw!
  Hitler cieszył się:
  - Tak, dokładnie! Stalin nadchodzi! Na to czekają wrogowie Niemiec. Lepiej wyprzedzać niż być wyprzedzanym, lepiej wygrywać niż cofać się w strachu! I tkasz dzika, kto wie co!
  Goebbels dodał:
  - Nie pretenduj do tytułu Napoleona, jeśli masz ciągłe Waterloo! Jednak w szpitalu psychiatrycznym takich "głupców" jest dość!
  Hitler podskoczył i nadepnął na gołą, wyrzeźbioną nogę służącej, ta zapiszczała i odskoczyła ze strachu:
  - O mój Fuhrer!
  Hitler warknął:
  - Naprawdę, jestem wyższy niż Napoleon, moje podboje będą po prostu super! Jestem Hitlerem w saletrze!
  Bormann zauważył:
  - Twoja genialna dalekowzroczność pozwoli ci zmiażdżyć kraj Sowietów na czas. Zrobimy to Fuhrerze!
  Góring zauważył:
  Do zimy zostało już niewiele czasu! Ponadto nie mamy lotnictwa dalekiego zasięgu, aby stłumić fabryki na Uralu.
  Hitler warknął:
  Dlaczego go nie stworzyli?
  - Zabroniliście zwiększania wydatków wojskowych!
  Hitler chwycił Góringa za uszy:
  - A ty jesteś świnią!
  - Ale Mein Führer!
  Hitler zaśmiał się:
  - Od dwudziestu pięciu lat jestem Führerem! I nikt nie będzie kwestionował mojego autorytetu! Nie będę udawał - w końcu urodziłem się, by rządzić, ale nie zardzewiałą maszyną, a całą potęgą! Albo spokój!
  Goebbels śpiewał:
  - Cień, cień, cień, cień Adolfa Hitlera - migocze jasno w ciemności! Swastyka Hitlera na brzuchu!
  Hitler przerwał:
  - Jesteś mi oddany Gebe! Cóż, co myślę, wszyscy aprobują moją decyzję: zaatakować ZSRR!
  Bormann odpowiedział:
  - Swing więc bey!
  Hitler zatwierdził:
  - Dobrze powiedziane!
  Rosenberg zauważył:
  - Stalin ma dość terytorium, po co mu nasze przesiedlone ziemie Europy. Ponadto oferowaliśmy go koloniom w Indiach.
  Hitler szturchnął go w pierś.
  - Głupiec! Zapomniałem, co powiedział Lenin, komunizm albo zwycięży na całym świecie, albo zniknie! Albo konstytucja Rosji dwudziestego drugiego roku, gdzie czarno na białym jest powiedziane: ZSRR będzie się rozszerzał, aż wejdzie do niego ostatnia republika świata!
  Ostatni.
  Rosenberg zauważył:
  - Tego już nie ma w stalinowskiej konstytucji!
  Hitler odpowiedział:
  - Kły wilka, z owczej skóry nie tępią się! Czy naprawdę myślisz, że bolszewicy porzucili swoje myśli o dominacji nad światem?
  Rosenberg odpowiedział:
  - Stalin jest realistą!
  Hitler zagwizdał:
  - Stalin jest najbardziej konsekwentnym komunistą ze wszystkich, jakich znała historia! Nie mówi dużo, ale mówi! Czy to nie zdumiewające, że w ciągu siedemnastu lat uprzemysłowienia kraj dokonał tak kolosalnego skoku. Utworzono awaryjny przemysł wojskowy. Nawet jeśli Stalin nie zaatakuje w tym roku, agresja nastąpi w następnym. A jeśli nie pójdzie, to z roku na rok będzie nam coraz trudniej wygrywać. System komunistyczny jest skuteczny i im szybciej go skończymy, tym lepiej!
  Góring mruknął:
  - Pośpiesz się!
  Hitler uśmiechnął się:
  - Ponownie?
  Gruby marszałek Rzeszy wymamrotał:
  - Zamknij się, zamknij się, zamknij się!
  - Więc zamknij się! Oto kretyn! On chce osłabić nasze siły, które są skoncentrowane przeciwko Rosji!
  Führer ryknął.
  Góring wymamrotał:
  - Więc chcę, żeby Murzyni byli naszymi niewolnikami!
  Hitler krzyknął:
  - Sam jesteś niewolnikiem swojej głupoty! Musimy zakończyć czerwoną zarazę, zanim rozprzestrzeni się po całym świecie!
  Bormann syknął:
  - Widzisz zaćmienie na niebie, ryk nad głową! A w głowie zachmurzenie - stada kosmicznego wycia!
  Hitler rzuca w Bormanna garść mandarynek:
  - Nie wycie!
  Bormann krzyknął:
  - Hej Hitlerze! - I zaczął gryźć mandarynki jak pies.
  Führer rozejrzał się po nich.
  - Czas podać dokładną datę ataku na Rosję.
  Idol zauważył:
  - Przed 15 czerwca wciąż nie zdążymy zebrać wszystkich wojsk. Dlatego cios musi zostać zadany piętnastego!
  Goebbels zasugerował:
  - 22 czerwca jest lepszy.
  Hitler odwrócił się, jakby został porażony prądem
  - Dlaczego 22 czerwca?
  Główny propagandysta odpowiedział:
  - Dzień dobry - kapitulacja Francji!
  Himmler zauważył:
  - Rozmawiałem z astrologami i potwierdzili, że przesilenie letnie to najlepszy dzień na zmiażdżenie czerwonego niedźwiedzia! Tego dnia atakujący będzie miał maksymalną siłę!
  Hitler cieszył się:
  - Ty Hebe i Gima, jak to nie zawsze bywa, zbiegły się w swoich prognozach! Ale to nie tylko to!
  Himmler zapytał:
  - A w czym?
  Fuhrer, popijając sok ze stopniami, delektując się, odpowiedział:
  - Słyszałeś o przepowiedni o grobie Tamerlana?
  Himmler odpowiedział:
  - Nie pamiętam! Chociaż wydaje się, że ten, kto otworzy grób, poniesie surową karę! Ale to nie pierwsze proroctwo tego rodzaju.
  Hitler zaśmiał się triumfalnie.
  - Tak, nie pierwszy! Ale mówi się, że ten, kto ośmieli się zakłócić spokój władcy, zostanie zmieciony przez wielką wojnę.
  Himmler zmarszczył brwi.
  - I co?
  Hitler wyjął gazetę:
  - Czytaj sowiecką gazetę! Grób Tamerlana został otwarty! Największy zdobywca, a raczej jego mumia została usunięta! Teraz musimy wypełnić proroctwo i ukarać Stalina wielką wojną!
  Goebbels podniósł rękę.
  - Cześć mądremu Hitlerowi!
  Himmler zauważył:
  - Zabobony są siłą dla tych, którzy ich używają, słabością dla tych, którzy w nie wierzą! Może Stalin nas prowokuje!
  Hitler zaśmiał się.
  - Tego Stalin najmniej chce, żebyśmy go mocniej uderzyli! W dodatku będąc komunistą i ateistą chce pokazać, że wszystkie starożytne przepowiednie to przesądy. I występuje przeciwko nim! Ale wręcz przeciwnie, chcę osiągnąć zwycięstwo nad ZSRR z pomocą sił wyższych!
  Goebbels zauważył:
  - ZSRR dla Niemiec to ateistyczna dolina! Oto Stany Zjednoczone z ich fanatycznym protestantyzmem...
  Hitler odpowiedział:
  - Protestanci obrażają katolików, a katolicy prawosławni szaleją z brodami! Wszystko zależy od Papieża!.
  Himmler mruknął:
  - Nie śpiesz się z nim!
  Hitler narysował palec na obrusie, dziewczyny praktycznie go usunęły:
  - Tak, Otto wykończyłby głowę Watykanu! Jednak katolicy mogą być wykorzystywani do własnych celów. Ilu z nich!
  Goebbels wtrącił się:
  - Jak kruk na drzewach!
  Hitler zacisnął pięść.
  - Spośród protestantów najbardziej nikczemni są Świadkowie Jehowy i Adwentyści Dnia Siódmego. Pierwsi irytują swoim pacyfizmem, drudzy żydowskim szabatem. Zgniłe sekty.
  Himmler skinął głową.
  - Do ich obozu koncentracyjnego!
  Hitler prychnął.
  - Na szubienicę! Adwentyści dnia siódmego naśladują Żydów swoim szabatem! To jest obrzydliwość! Kto nie będzie pracował w soboty w więzieniu ciężkiej pracy iz wytrwałością na szubienicy subbotników.
  Goebbels skinął głową.
  - Prawidłowy! Ale to nie wystarczy, mój Führerze! Adwentystów dnia siódmego należy powiesić
  haczyk na żebra! Umrzeć powoli i boleśnie!
  Hitler krzyknął:
  - Adwentystów dnia siódmego i Świadków Jehowy należy eksterminować bez wyjątku wraz z ich rodzinami! Idź za Himmlerem! Powinny być szczegółowe raporty statystyczne!
  Główny kat zasugerował:
  -Być może niektórzy sekciarze zechcą zmienić wiarę! Czy należy dać im szansę ucieczki przed przemocą fizyczną?
  Hitler odpowiedział:
  - Jeśli to Niemcy, to tak! Ogłosimy, że ci, którzy dokonają ekstradycji sekciarza, również otrzymają nagrodę! Chociaż być może Watykan tylko to zaakceptuje!
  Goebbels podsumował:
  - Psychole różnią się od świętych tylko tym, że pierwsi są otoczeni ikonami, a drudzy w zakładzie dla obłąkanych!
  Świta Hitlera śmiała się:
  - Brawo wielki aforyzm! Wydaje się, że - kłamstwo z wielokrotnego powtarzania staje się bardziej zgodne z prawdą!
  Hitler skończył swój sok:
  - Wszyscy mają dość głupich bazarów, dajmy sobie spokój! Chcę zobaczyć dobrą walkę.
  Ściany cesarskiego biura rozstąpiły się, a przed bandą Führera znajdowało się duże akwarium z przezroczystą zbroją. Na dnie znajdowała się grzałka, która regulowała temperaturę wody, która lała się mniej więcej po kolana.
  Wzrok Führera rozjaśnił się:
  - Cóż, teraz wygląda na to, że zobaczymy wspaniały widok! Chcę krwi! Podobnie jak Neron, wskrzesiłem starożytny rzymski zwyczaj walki gladiatorów podczas uczty. To cudowna rozkosz!
  Góring jako pierwszy krzyknął:
  - Niech zabłyśnie nieskończona mądrość Führera!
  Hitler odpowiedział:
  - Neron był nie tylko cesarzem, ale śpiewakiem, poetą, zwycięzcą igrzysk olimpijskich. Och, jak wspaniale było podpalić Rzym! Kiedy stworzę superbroń, a także spalę to obrzydliwe miasto i zbuduję nowe daleko na wschodzie! I tak jak Nero będę też komponował!
  Hitler stanął w pozie, skrzyżował ramiona i zaczął kwiczeć jak świnia, czysty nonsens!
  Niech rzeki krwi
  Płynąć po ziemi!
  Niech jęczą z bólu
  Wszędzie pożary!
  
  Niech świat drży
  Wpadnij do piekła!
  Niech wyjdzie słońce
  A kości w cierpieniu chrupią!
  
  Okrucieństwo wzrośnie
  Do wszystkich mieszkańców Chana!
  Pan wkrótce umrze
  Szatan nadchodzi!
  
  Nie będzie litości
  Kara dosięgnie wszystkich!
  Zabiję was wszystkich dranie
  Zbombardować samolot!
  
  Śmierć zebrała plony
  Góra trupów!
  Ale po prostu nie mam dość
  Króluje chaos!
  
  Krótko mówiąc, planeta
  Spłonę doszczętnie!
  Miłości już nie ma
  Horda jest za mną!
  Kiedy Hitler zakończył piosenkę ze świstem, otoczenie klaskało. Goebbels powiedział:
  - Nagraliśmy twoje wiersze! Należą do ludzkości na zawsze!
  Hitler usiadł na krześle:
  - Dosyć bzdur! Teraz chcę cieszyć się dobrą walką!
  Menedżerka podbiegła do akwarium i oznajmiła:
  - A teraz walka gladiatorów!
  Hitler zasugerował:
  - Z bronią!
  Dziewczyna potwierdziła:
  - Oczywiście wielki Führer! Jak kochasz!
  Hitler skinął głową.
  - Włącz ogrzewanie, żeby wojownicy walczyli szybciej, mamy mało czasu!
  Na arenę wbiegły dwie wysportowane dziewczyny z prostymi mieczami i sztyletami. Byli w tych samych strojach kąpielowych, piec był już włączony, ale jeszcze się nie nagrzał, a bose piękności nadal były zadowolone! Dziewczęta gladiatorki były blondynkami i wysportowane. Chlapali wodą. Za nimi podążały jeszcze dwie dziewczyny. Były to już orientalne piękności, również w tych samych strojach kąpielowych, przy tym uśmiechnięte. Jakie mają zęby?
  Broń to zakrzywione bułaty, trójzęby z krótkimi rękojeściami. Pokłonili się także Führerowi i jego bandzie!
  Hitler syknął:
  - Cudowne divy! Widzę, że walka będzie ciekawa!
  Goebbels chwalił się:
  - Spójrz na ich tatuaże, są od przestępców! Walka będzie zacięta na śmierć i życie, wyjaśniła dziewczyna zasady!
  Hitler zapytał:
  - Kto wygra?
  Goebbels, uśmiechając się, odpowiedział:
  - Kto będzie silniejszy! Nie ma tu z góry obliczonego scenariusza!
  Hitler odprężył się.
  - Tym lepiej! Dzięki temu walka będzie jeszcze ciekawsza! I nie zamierzacie robić zakładów, ale głupcy!
  Goebbels odpowiedział:
  - A kto odważy się zawrzeć inną stawkę niż Führer!
  Hitler skinął głową.
  - A co jest logiczne! Wszyscy mnie naśladujcie i pękajcie! Nie ma więc sensu robić otwartego zakładu! Ale powiem to w tajemnicy, żebyście nie wiedzieli. W ten sam sposób, stawiasz zakład, nie idzie to zauważalnie!
  Otoczenie Hitlera zgodziło się. Góring zawył:
  - Jak zawsze mądrze mówisz o Führerze!
  Hitler zaśmiał się.
  Kto by wątpił w moją mądrość! Fuhrer oznacza przywódcę, a przywódca z tłumaczenia starożytnego niemieckiego oznacza mądry! Ale geniusz jest lepszy, chociaż słowo geniusz jest zbyt słabe, by wyrazić mój podziw!
  Goebbels zasugerował:
  - Wielki geniusz wszystkich czasów i narodów!
  Hitler wykrzywił twarz.
  - Tak nazywają Stalina! Nie, wymyśl coś potężniejszego króla propagandy! Póki co, oglądajmy walkę.
  Führer i jego świta robili potajemne zakłady. Zabrzmiał alarm. Dziewczyny wirowały szybko, tańcząc nogami.
  Wtedy blondyn próbował uderzyć brunetkę w brzuch. Wyciągnęła czubek trójzębu, drapiąc się po gołej kostce.
  Dziewczyna zaklęła i rzuciła sztyletem, ale chybiła. Wskoczyła do wody i pobiegła za nim.
  Pozostałe dwie dziewczyny dzielnie walczyły! Do tej pory uważali, aby nie wyrządzić sobie nawzajem znacznych szkód.
  Hitler krzyknął:
  - Bardziej energiczna suka!
  Kuchenka elektryczna pod dziewczynami szybko się nagrzała, bose stopy zaczęły się palić.
  Dziewczyny zaczęły się ciąć coraz gwałtowniej, płynęła krew. Biustonosz blondynki pękł od uderzenia, odsłaniając jej piersi. Oddała więc cios, trafiając przeciwnika w ramię. Krew kapała do wody i rozlewała się po niej. Blondynka chybiła wypadu z trójzębem w brzuch, ale od razu odciąła sutek wzajemnym wypadem. Obie dziewczyny cofnęły się, ale woda stawała się coraz bardziej gorąca, popychając piękności do przodu.
  Hitler ryknął:
  - Jeśli ją! Kiedy silniejszy! A ty suko uderzyłeś mieczem w głowę!
  Wymiana ciosów trwała. Dziewczyny już zaczęły słabnąć od licznych skaleczeń i ran. Bose stopy zrobiły się czerwone od gorącej wody! Para już zaczęła się unosić.
  Goebbels drażnił się:
  - Tutaj jest piekło w życiu!
  Hitler zaśmiał się.
  - To nie piekło, tylko Adik! Nadal nie zrobię tego dla nich.
  Tutaj czarnowłosa piękność nie trafiła w cios sztyletem w brzuch i uklękła. Ale piekący ból wrzącej wody sprawił, że dziewczyna podskoczyła.
  Hitler uśmiechnął się:
  - Śpij piękna suko!
  Śmiertelnie ranna mongolska piękność zaatakowała i została dźgnięta mieczem w oko. Sąsiednia blondynka została przekłuta w tętnicę szyjną na szyi, zachwiała się i wpadła do prawie wrzącej wody.
  Hitler roześmiał się:
  - Tak jest o wiele lepiej! A my dokończymy resztę!
  Zacięta walka trwała. Obie dziewczyny chwiały się już od niesamowitego zmęczenia i kontuzji, ale nie mogły się wykończyć. Nawet nienawistny radykał Goebbels sugerował:
  - A może ogłosimy remis!
  Hitler stanowczo zaprzeczył:
  - Oferta remisu albo głupia, albo słaba!
  W tym momencie woda się zagotowała i rozległ się okropny dziewczęcy pisk. Piękności podskoczyły kilka razy iw końcu wyczerpane wpadły do wrzącej wody, gotującej się żywcem.
  Hitler wstał i zaczął machać rękami, oklaskiwał:
  - Jakie to cudowne! Kocham czyjś ból i cierpienie! Zwłaszcza jeśli cierpi piękna dziewczyna! Naprawdę heroiczny wynik!
  Goebbels odpowiedział:
  - Ale nikt nie wygrał! Szkoda, że stawiam na blondynki!
  Goring zabulgotał:
  - A ja jestem na brunetkach, są bardziej umięśnione!
  Hitler triumfalnie powiedział:
  - Oba osły! Po prostu założę się, że cała czwórka zginie i wygra! Rozłóż więc swoje pieniądze! Ale nie smućcie się, do dwudziestego drugiego czerwca zostało już niewiele czasu i już wkrótce rozpocznie się nowe życie dla nas wszystkich!
  . ROZDZIAŁ 10
  Próbując wznowić proces przecinania łańcuchów, do celi wpadli esesmani. Zadali lekkie, ale bolesne uderzenie w podeszwy dzieci, które zaczęły się goić po upieczeniu na ruszcie. I zagrozili, że pobiją go mocniej. To znaczy, jak Alice zdała sobie sprawę, nadal byli obserwowani bez przerwy.
  Pozostało tylko szeptanie. Potem, gdy ponownie nakarmiono młodych więźniów, a nawet dodawano do zupy z pokrzyw kaszę jaglaną na wodzie, głowa im stawała się ciężka. A Alicja, dziobiąc nos, zasnęła.
  Wojska radzieckie udały się na ostatnią, najbardziej ufortyfikowaną linię Wzgórz Seelow. Przygnębiające, ogromne straty, wzgórza są tak gęste, jak fortepian z połamanymi klawiszami, pokryty trupami. Czołgi, nawet T-34, ślizgają się we krwi i nie chcą wejść na górę. A skorupy wciąż wybuchają i wybuchają, jakby wulkany przechyliły się i otworzyły swoje otwory wentylacyjne.
  Lawa to mieszanina ognia i ołowiu, bomby wypełnione wszelkiego rodzaju materiałami wybuchowymi, rzucane w stronę sowieckich armad latających Salamander. I starcia, już naziści nie gardzą taranowaniem. Taka gorycz, powstały bitwy.
  Same wojowniczki biegną do ataku, widzą, jak ciężkie karabiny maszynowe nazistów niczym robaki wypełzają z ich dziur i plują śmiertelnie. A gdy uderzy tak ciężka i wybuchowa plwocina, żołnierze rozerwani na strzępy i z kośćmi rozbitymi na strzępy odlecą z powrotem.
  Czołgi utknęły bliżej szczytu, a żołnierze pchają transportery opancerzone moimi rękami. W tym samym czasie słychać ryk, okrzyki radości i drżącego mata. Para transporterów opancerzonych, natknąwszy się na miny, eksploduje, a kawałki ciał odlatują we wszystkich kierunkach.
  Ale żołnierze idą dalej, kilka na wpół rozbitych bunkrów jest już zajętych przez Armię Czerwoną.
  Dziewczyny dużo strzelają, znowu zostały ranne, ale opuszczanie posterunku nie jest dla nich. Po prostu uszczelnili ranę celofanem i padli na fakt, że ruch.
  Było już ciemno, a gdy widoczność się pogarsza, trudniej się bronić. Nawet jeśli niektóre czołgi wroga i zakopane w ziemi działa samobieżne mają noktowizory.
  Ale nie ma myśli o odwrocie...
  Alisa Selezneva szturchnęła swojego partnera w ramię:
  - Zobacz, co robi Jagdtiger.
  - On kopie sobie grób! Angelika prychnęła.
  Najpotężniejszy niszczyciel czołgów pod względem siły przebijania pancerza i ochrony, Yagdtigr, strzelał dość celnie do utkniętych radzieckich trzydziestu czterech czołgów z potężnymi pniami Isa. Jego prawie trzydziestokilogramowy pocisk przeciwpancerny po prostu oderwał korpus wieży, nie pozostawiając załogom szansy na przeżycie. Zniszczenie takiego kolosa jest niezwykle trudne, a nawet zakopane w ziemi, posypane workami z piaskiem.
  Alisa Selezneva szepnęła do swojej przyjaciółki:
  - Spróbuję rozbić jego celownik optyczny i noktowizor.
  Angelika zachichotała wesoło.
  - Bij w oczy... To zabawne! Zwykle kobiety strzelają oczami, a nie oczami. Odkryłeś coś nowego!
  Alisa Selezneva, przykładając kolbę do ramion i opierając gołe, sięgające kolan nogi na zaoranej ziemi pociskami, wzięła wroga na muszce, szepnęła:
  - Jeśli zbliży się wróbel, podpalimy armatę! Jeśli mucha - uderz w muchę, a strzała do szpitala psychiatrycznego!
  Angelica, zdjęwszy Fritza kolejnym celnym strzałem, odpowiedziała:
  - Więc znika fajny talent aktorki cyrkowej. Tylko teraz, jak zwykle w naszym kraju, trafiają do obozu, a nie do szpitala psychiatrycznego!
  Alisa Selezneva, przełamując celnym uderzeniem celne trafienie Jagdtigera, żartobliwie zaśpiewała:
  - Na ruinach Berlina Taras Bulba moczy syna! I po co nam Berlin - cały świat jest lepszy od razu!
  Angelica tęskniła ze śmiechu, a kolejny "faszysta" się wymknął. Dziewczyna uderzyła się pięścią w podbródek.
  - Nie z przodu, wszystko jest źle, nie ma takiej zabawy! Palisz na czczo, pijesz na kaca!
  Alisa Selezneva mrugnęła w odpowiedzi:
  - Ale ja nie piję i nikt mi tego do gardła nie wleje. Jest o wiele więcej radości niż chmielenie, na przykład możliwość poruszania się, śpiewania i tańczenia!
  Angelica znów chybiła, jej intuicja strzelania, by zabić nie była tak wszechstronnie rozwinięta jak Alice, a śmiech był wyjątkowo niestosowny, gdy wokół jest tyle trupów, że trzeba starać się nie nadepnąć na zwłoki. A czasem musiałem przejeżdżać po szczątkach ciał...
  Rudowłosy syberyjski wojownik powiedział:
  - Rozumiem więc, że wojna ma niekobiece oblicze, ale kobiece zniecierpliwienie w żądzy kanibalizmu!
  Alisa Selezneva również rozbiła noktowizor i wyraziła irytację:
  - Nie lubię psuć dobrych rzeczy!
  Angelica parsknęła pogardliwie.
  Co jest dobrego w tym urządzeniu? Jakoś zajrzałem do trofeum... Wszystko się rozmywa, jakby zdrowy człowiek założył okulary i ma zielonkawy odcień.
  Alisa Selezneva rozsądnie odpowiedziała:
  - Jakość jest znana w porównaniu. My nawet tego nie mamy!
  Angelika z przekonaniem powiedziała:
  - Nie, będzie! A nawet lepiej niż Fritz... Ale nazistowskim Niemcom nie pozostanie nic, trochę ponad czterdzieści kilometrów do Berlina. I my je miniemy, cokolwiek to dla nas znaczy, a wróg nie musi!
  Alisa Selezneva potwierdziła:
  - No jasne, chodźmy! Tego jestem absolutnie pewien! Ale póki co nie zaszkodziłaby nam zmiana miejsca rozlokowania...
  Dziewczyny biegły, uderzając w hełm zgrabnymi nogami pokrytymi pęcherzami i otarciami, prawie do kolan, ale wciąż pięknymi. Wojownicy nawet do pewnego stopnia lubili ten ból, obnosząc się z odwagą niedostępną nawet dla wielu mężczyzn.
  Trzeci grzbiet wciąż był pusty. Samoloty szturmowe poniosły straty, zwłaszcza od Focken-Wulf - samolotu-potwora. Najpotężniejszy jednomiejscowy myśliwiec pod względem uzbrojenia i opancerzenia, ten koń roboczy drugiej wojny światowej, był bardzo nieprzyjemny dla Ilów. Pewna słabość zwrotności w bitwie, także przy niezbyt zwrotnych samolotach szturmowych, nie wpłynęła szczególnie, ale siła broni ...
  A Yaks i Lavochki pozostali w tyle ...
  Alisa Selezneva, zdając sobie sprawę, że Fokken-Wulf nie może zostać zestrzelony przez snajpera, znokautowała Salamandry lub Me-109. Były szanse...
  Z kolei Angelica strzelała do celów naziemnych. Z różnym powodzeniem, ale snajperzy nie chybiają wcale, tylko w filmach. Lub w niskoprofilowych filmach akcji. Alice, nawet jeśli chybiła, było to niezauważalne. Nie chciała stracić reputacji wojownika terminatora!
  Ale Angelica rozmazała się coraz częściej. Tu jednak nie tylko jej wina, noc, dym, opary, nawet powietrze wibruje od upału. Ale syberyjska wojowniczka była zirytowana i śpiewała:
  - Alisa Selezneva, uwierz mi na słowo! Strzela jak krowa, nazistowski dom wariatów!
  Złotowłosy wojownik zignorował głupi żart. Mimo, że nękała.
  Salamandry wlatywały i wylatywały, wręcz przeciwnie. Wykorzystali swoją przewagę w szybkości i zwrotności, dlatego próbowali wywrzeć presję na rosyjskie asy, tworząc lokalną przewagę sił w jednym lub drugim sektorze frontu.
  Nie-162, fruwające jak motyle, nakrapiane zielone i niebieskie khaki. Zrobili beczkę, tuzin i pół tych uroczych samochodów na raz, a potem wślizgnęli się na skrzydłach jak łyżwiarze.
  Alisa Selezneva kliknęła językiem:
  - Ba! To po prostu cudowne! Ale łyżwiarze, to tylko uratuje was przed udręką!
  Motyle rzeczywiście dostają się do pochodni i spadają!
  Tymczasem w międzyczasie Stalin z nocy z 17 na 18 wydaje rozkaz:
  - Żukow ma trudności! Dlatego rozkazuję oddziałom szturmowym pierwszego frontu ukraińskiego zawrócić na północ i zaatakować Berlin od południa!
  Dowódcy wydają rozkazy, a szeregowi żołnierze walczą bez zastanowienia.
  Alisa Selezneva, podpalając kolejną Salamandrę, swoją gołą piątą strąciła grudkę ziemi i przemówiła:
  - Z jakiegoś powodu ten, który lata, jest tak łatwy do zestrzelenia!
  Angelika sprzeciwiła się wymownie:
  - Kogoś, kto okazał się zestrzelony przez zwykły brukowiec, którego skrzydła zostały zmiażdżone przez kamienie już w locie!
  Alisa Selezneva zachichotała:
  - Tak, oto dialektyka! Dialektyka rozwoju i filozofia... Jak mówią Francuzi...
  Angelica przerwała swojemu partnerowi:
  - Był Kutuzow - pokonał Francuzów! Teraz Stalin jest bogiem ze stali!
  Dziewczyny po takich słowach znowu chichotały, uderzając się podeszwą w podeszwę. Alice, strzelając coraz szybciej, nawet jej karabin automatyczny przegrzał się i oparzył jej palce. Tutaj na przykład miała nawet możliwość powalenia prawie nieprzeniknionego Focken-Wulfa podczas tury. Angelika pochwaliła:
  - Twoje oko to diament! Kiedy oczko jest diamentem, w przeciwieństwie do kamienia naturalnego, jest zawsze pod ręką i nie trzeba go wykopywać!
  Alisa Selezneva żartobliwie zauważyła inny aforyzm:
  - Nawet krowa potrzebuje spodni, jeśli jest na rozwidleniu pastwiska i wodopoju! Kobieta docenia ubranie na sobie, mężczyzna docenia jej nieobecność, a fiskus docenia liczbę łat, które można wyciąć z czyjejś sukienki, łatając budżet państwa!
  Na niebie zapanowała chwilowa cisza, ale nagle, w środku pozycji, nacierające wojska radzieckie były jak podmuch, jak meteoryt, który uderzył w Ziemię. Setki piechurów zostało rozerwanych na strzępy, spalonych i rozrzuconych w różnych kierunkach. Rozpierzchły się, wydaje się, że to nie ludzie, ale cała fala tsunami podniosła się z żywych, obdartych i martwych ciał.
  Angelica wykrzyknęła przez hałas:
  - Wow! Oto cios! Nawet "Andryusha" tak nie uderza!
  Alicja zasugerowała:
  - To jest Strumtigr ze swoim bombowcem. Najpotężniejsze gąsienicowe działo szturmowe!
  Angelika rozłożyła ręce.
  - Tak, nie widziałem wcześniej tej durry! Prawdopodobnie działa samobieżne, czego potrzebujesz!
  - Musimy zobaczyć to działo samobieżne i je zneutralizować! stwierdziła Alicja. - W przeciwnym razie będziemy mieli czyrak w wannie!
  Angelica zażartowała nie na miejscu:
  - Będziemy w wannie: więc kąpiel dla Rosjanina to szczęście!
  Na polu bitwy panował taki chaos, że Alisa Selezneva zdołała ustalić miejsce, z którego padł strzał, dopiero drugą salwą. I obaj uderzyli na raz, "Sturmtiger". Więc te bomby zadudniły, tyle ofiar...
  Angelika, jak Spinoza i Cyceron w jednym, powiedziała:
  - Dla sztuki wykonawcy dokonują dobrowolnych poświęceń, dla sztuki militarnej słuchacze są zmuszeni do poświęceń! Publiczność zawsze chce bisu z arcydziełem sztuki, nie ma już nikogo z publiczności, która chce powtórki z arcydziełem sztuki militarnej! Koncerty mistrza sztuki, za bilety płaci się duże pieniądze, a jeszcze więcej się płaci, żeby uniknąć koncertów mistrza sztuk walki!
  Alisa Selezneva przerwała przyjaciółce:
  - No dalej, na mój rachunek, strzelmy prosto w kanał szerokiej lufy armaty, wtedy bomby w ładunku miotającym wybuchną!
  Angelica przekręciła palec na skroni:
  - Najpierw musisz zmienić pozycję, aby kąt był prostszy i tupnij nogami!
  Wojownicy biegli z całą zwinnością, ale znowu nie mieli czasu. Wygląda na to, że Stormtigery otrzymały dodatkową automatykę podczas przeładowywania, a ich szybkostrzelność wzrosła. Co więcej, nie tylko piechota, ale i czołgi ucierpiały od salwy, wieże zostały zerwane, a stal zmieszana z płomieniami w kotle diabelskiej wiedźmy.
  Dziewczyny, zirytowane swoją powolnością, celowo wepchnęły bose, kobiece stopy do ognia, aby ukarać się bólem!
  Angelika zauważyła:
  - Zasługujemy na to!
  Alisa Selezneva, krzywiąc się z bólu i tańcząc boso na ogniu, dodała:
  - A wrogowie zasługują na jeszcze gorsze!
  Angelika odpowiedziała:
  -Lepiej zabić jednego łajdaka niż wystawić setkę, ostatnie łajdaki robią to same!
  Alisa Selezneva zdecydowanie, jako wojowniczka Lucyfera, oświadczyła:
  - I właśnie to zrobimy!
  Dziewczyny wycelowały, tańcząc od małych płomieni, ból i poparzenia pozwalały im się skoncentrować. W końcu to ich ojczyzna, ich bracia to rosyjscy żołnierze, muszą wygrać i postawić ostatnie kroki do Berlina. Kiedy komunizm zwycięży, człowiek nigdy nie umrze z rąk innego człowieka!
  Miękki start, specjalne pociski o zwiększonym przebijaniu pancerza wyleciały z pni. Tutaj główną trudnością było nie tylko dostanie się do szybu wentylacyjnego. Naziści też nie są głupcami i zabezpieczyli otwór beczki zakrętką przypominającą pokrywkę imbryka. Dlatego trzeba było mieć czas na posadzenie go w tej krótkiej chwili, gdy kapelusz unosił się w mgnieniu oka od strzału. Potem, jak kule wbijające się w mieszaninę kilku agresywnych płynów...
  Eksplodował potwornie, najpierw dwie eksplozje w tym samym czasie, potem kilka kolejnych z detonacji kolejnych kilkunastu bomb z amunicją. Kilka pobliskich bunkrów Fritz zostało zniszczonych lub poważnie uszkodzonych, wykonano w nich imponujące luki.
  Fala uderzeniowa była tak silna, że prawie przewróciła obu wojowników na plecy. Dziewczęta radośnie krzyknęły:
  - Jeść! To dopiero klasa!
  Z tyłu rozległ się zadowolony głos.
  - Widziałem to! Dziewczyny, weźcie pod uwagę Order Chwały I stopnia w kieszeni... Mężczyzna w postaci majora NKWD wyzdrowiał. - Dokładniej na klatce piersiowej! Brawo dziewczyny! Jednak to nie wszystkie twoje wyczyny!
  Alisa Selezneva nadąsała się:
  - To dopiero początek!
  Angelika podskoczyła.
  - A co najważniejsze dobry początek!
  Major dodał:
  - To początek i koniec w Berlinie! Nie zdziwiłbym się, gdybyś też chwycił Hitlera za jaja. W końcu jesteście dziewczynami na poziomie supermana!
  Wojownicy skromnie odpowiedzieli:
  - Nie, jesteśmy tylko sowieckimi kobietami!
  Śmierć Sturmtigerów i szok po klęsce, jak się wydaje, złamały siły Fritza, trzeci grzbiet został już pokonany rankiem osiemnastego. Wojska, a zwłaszcza czołgi, wyczołgały się na bardziej równy teren. Dziewczyny musiały nawet pchać tak ciężkie maszyny!
  Angelika zauważyła:
  - Wojna to gra najbardziej hazardowa, tylko w niej przegrywa państwo, w przeciwieństwie do pokera, to, które nie potrafi podporządkować się emocjom!
  Alisa Selezneva poważnie dodała:
  - Atak na wojnie jest jak wyścig konny, tylko hipodrom ma o wiele więcej przeszkód i skorumpowanych dżokejów!
  Angelika odpowiedziała:
  - Ten aforyzm nie jest dokładny! Na wyścigach konnych można przekupić dżokejów, podczas ataku biegacz uświadamia sobie, że życie nie jest na sprzedaż!
  Wojownicy odbiegli jeszcze dalej... I jednocześnie obnażając perłowe zęby. Alisa Selezneva nawet śpiewała:
  - Piękno, ślicznotko, bierzemy kota, czyżyka, psa, łobuza Petkę, małpkę, pół tramwaju do domu wariatów! Oto firma!
  Angelica pobiegła do okopów i dodała:
  - Firma, której nie da się sprzedać pod młotek!
  Alisa Selezneva skinęła głową.
  - Tak! KPZR nas zje!
  Angelika była zaskoczona:
  - A co to jest KPZR? nie znam tego terminu!
  Alisa Selezneva wyjaśniła w szczególny sposób:
  - Można to przetłumaczyć jako Komunistyczna Partia Związku Radzieckiego!
  Angelica wzruszyła posiniaczonymi ramionami.
  Ale jeszcze nie ma takiej nazwy...
  Alisa Selezneva podniosła prawą pięść:
  - Uwierz mi, będzie! Koniecznie!
  Angelika rzuciła:
  - Bądź zdrów!
  Alisa Selezneva poparła poważny żart:
  - Z pewnością!
  Na równinie opór był słabszy, ale nadal uparty. Ferdynandowie byli szczególnie irytujący, te samobieżne działa myśliwskie, jak ogromne trzmiele, wpadały pociskami w sowiecki sprzęt. Zniszczenie Ferdynanda nie jest łatwe, nie bez powodu to działo samobieżne jest najmasywniejsze z ciężkich i ustępuje pod względem liczby tylko Panzer-4.
  Angelica zobaczyła w krzakach zasadzkę na Panzera... Samochód waży zaledwie dwadzieścia dwie i pół tony i ma armatę Panther. Niska sylwetka ułatwia kamuflaż i atak zza zasadzki. Alicja też zaczęła czołgać się w stronę Panzera... Auto udane, ale jego pełny potencjał nie został w pełni wykorzystany, z powodu głupoty niemieckiego dowództwa. W ogóle jest to dziwne zjawisko drugiej wojny światowej. Radzieckie dowództwo wojskowe w trakcie działań wojennych wyraźnie poprawiło się w sztuce wojennej, zwłaszcza na poziomie taktycznym. A Niemcy wręcz przeciwnie, zaczęli zarządzać wojskami znacznie gorzej niż na początku wojny. Z tego powodu nawet zwiększona ilość sprzętu (w 1944 roku wyprodukowano więcej czołgów i dział samobieżnych w ciągu miesiąca niż w całym 1940 roku!) nie pomogła im w odparciu sowieckich ataków. Dla przykładu, jeśli weźmiemy produkcję broni, to w czterdziestym trzecim i czterdziestym czwartym roku proporcje w stosunku do produkcji sprzętu były dla Niemców lepsze niż w czterdziestym pierwszym i czterdziestym drugim roku. Ale przebieg działań wojennych nie stał się korzystniejszy dla III Rzeszy, a wręcz przeciwnie!
  Dziewczyny, nie ograniczyły się do zniszczenia optyki Panzer-4, wysadzili też samochód zdobytymi granatami kumulacyjnymi. Najpierw Panzer, a potem następny...
  Angelika się roześmiała.
  - Tak młócimy te żmije!
  Alisa Selezneva, obnażając zęby jak sztylety, zgodziła się:
  - Młócimy tak bardzo, że nawet skorupa żółwia nie uratuje Panzer-4!
  W okopach było wielu nastolatków, najwyraźniej powołanych całkiem niedawno. Byli nawet tak rozbuchani chłopcy, że nie ciągnęli nawet nastolatków, w wieku około dziewięciu, dziesięciu lat. Wyglądali na zdezorientowanych i przestraszonych.
  Broń chłopięca, bezodrzutowa, kaliber 20mm. Lekki, a przy nich można usmażyć piechotę lub zabić czołgową gąsienicę. Oto jeden mały, jasnowłosy, zakopany w zasadzce, z którego wystają tylko bose pięty. Wielu chłopców chodzi boso, nie było butów w odpowiednim rozmiarze, aw Niemczech w połowie kwietnia pogoda jest jak w Rosji w ciepły maj. Chłopcy z Trzeciej Rzeszy nie rozpraszają się jednak ze strachu, jak starsi niemieccy milicjanci przy pierwszej okazji, podnosząc łapy do góry, czy uciekając do Berlina.
  Tylko chłopcy zamykają uszy, aby ogłuchnąć od wybuchów pocisków i wycia płonących prezentów "Andryush" i "Katiusza". I tak walczą do końca. Niektórzy uciekają się nawet do podstępu, wpuszczają żołnierzy Armii Czerwonej, podnosząc bliżej białe szmaty, a potem razem z nimi wysadzają się w powietrze. Odważne dzieci odurzone propagandą i znacznie bardziej krytyczni dorośli, zwłaszcza ci, którzy dobrze pamiętają czasy sprzed Hitlera i nie dali się całkowicie wyprać z mózgu.
  Dlatego im bliżej Berlina, tym mniej dorosłych ucieka na tyły, a częściej walczą mali chłopcy bez brody, ale dzielni.
  Ale wśród bojowników Niemki zaczęły się poruszać znacznie częściej. Hitler, trzeba mu przyznać, uważał za obowiązek władcy chronić kobiety i nie pozwalać im iść na front jak mięso armatnie. Poza tym brak mężczyzn z demograficznego punktu widzenia nie jest taki straszny, jeden samiec może zapłodnić setki samic. Ale kobieta potrzebuje dziewięciu miesięcy, żeby urodzić dziecko, i kolejnych dwóch lat, żeby dojść do siebie.
  Alisa Selezneva, widząc, że Angelica strzela do chłopców, uderzyła w lufę, wykrzykując:
  - Nie zabijaj dzieci! Rozumiesz kobietę czy wilka?
  Angelica warknęła gwałtownie jak pantera:
  - Czy mogą nas zabić?
  Alisa Selezneva zauważyła:
  - To są dzieci, one nie rozumieją... Poza tym są różne stopnie moralności. Moralność faszystowska jest niska, moralność komunistyczna jest wzniosła. Bazując na tym, musisz zrozumieć, że nie możemy, nie powinniśmy być tak źli jak nasz przeciwnik. W przeciwnym razie, jaki jest sens przypisywania sobie roli dobra w walce ze złem.
  Angelica chciała w odpowiedzi ułożyć aforyzm, ale jej głowa była pusta jak torebka biesiadnika. I nic nie przyszło, dowcipne i zjadliwe.
  Alisa Selezneva poklepała przyjaciółkę po ramieniu:
  - Otóż to! Chociaż Stalin powiedział, że na cios wroga odpowiemy potrójnym ciosem, wcale nie miał na myśli, że na podłość należy odpowiedzieć potrójną podłością. A o okrucieństwie potrójne okrucieństwo! W tym przypadku zasada oko za oko nie jest naszą zasadą!
  Angelica zmarszczyła brwi zirytowana i dość rozsądnie zauważyła:
  - Stary, rozproszony, mają o wiele silniejszy instynkt przetrwania za wszelką cenę. Jest to więc bardzo kontrowersyjny pomysł... To znaczy chciałem powiedzieć, że wkrótce nie będziemy mieli do kogo strzelać, z wyjątkiem dmuchanych frajerów... Więc do czego możemy zawrócić?
  Alisa Selezneva wskazała Angelicę palcem wskazującym na Zachód:
  - Widzisz Pantery się czołgają, wierz mi, jeszcze będziemy mieli z kim walczyć i bić! Czy to nie jasne!
  Angelika zapytała przyjaciółkę:
  - Że ręce mi się trzęsą ze zmęczenia, nogi też... Może zaśpiewasz mi coś wesołego?
  Alisa Selezneva odpowiedziała:
  - Tak, ja też nie zamknąłem oczu piąty dzień! Śpiewać, czy to coś dla twojej żywotności... Ze starego?
  Angelica potrząsnęła gniewnie głową jak klacz.
  - NIE! Kurcze to stare! Śpiewajmy lepiej, nowi, zabawniejsi, radzieccy!
  Alisa Selezneva wykrzywiła twarz:
  - Będzie fajnie, ale sami oceńcie, jakie sowieckie!
  Angelica, chybiona, ze złością dźgnęła kolbą karabinu w policzek, mrucząc:
  Nie potrzebujemy dodatkowego szumu! Potrzebujemy szczerze, pięknie i poetycko ...
  Alisa Selezneva śpiewała swoim wspaniałym, niepowtarzalnym głosem, tupiąc bosymi stopami:
  Sowiecki duch w walce nie upada,
  O czerwone słońce, wiosenne promienie!
  Chociaż Führer był otoczony kamiennym płotem,
  Nasz młot bije jak bęben w ciemności!
  
  Na tyłach głębin nasze gaje -
  I złote ziarna miodu rodzimych pól!
  Niech czerwona flaga nad armią spłucze,
  A samoloty mają skrzydła na niebie żurawi!
  
  Niech ścieżka Ojczyzny stanie się wyższa;
  Wznieśmy komunizm na całej planecie!
  Słyszymy głos stu tysięcy silnych narodów,
  Wszystko jest podniesione, a rycerz nie ustępuje!
  
  Uwierzcie, jesień nie nadejdzie w kraju,
  I nie zamarzniemy pod śniegiem!
  Lepiej przestać oszukiwać dziewczyny -
  Powróci, poznaj naszą armię chwalebnym zwycięstwem!
  
  Berlin upadnie, zobaczymy wkrótce
  I wcale nie boimy się "Panter", "Tygrysów"!
  Będą wyroki dla Fritza,
  Cóż, zdobądź nagrody, synowie Rusi!
  
  A nasza dzielność jest jak płomień,
  Faszyzm rozsypie się w śmierdzący popiół!
  A twardość woli jest jak kamień,
  Pocisk dudni, miażdżąc - bum!
  
  Modlitwy szatana nie słuchajcie,
  Pan zdecydował, że to będzie jedyny sposób!
  Oczyśćmy Ziemię z nazizmu,
  W końcu planeta wcale nie jest tawerną dla Fritza!
  
  Oczywiście dużo zapłaciliśmy
  Nasze sprawiedliwe morza zginęły!
  Teraz Rosja jest w czerwonej mocy,
  I nigdy więcej diabelskie oszustwo nie powróci!
  
  Przecież sprawa komunizmu jest święta,
  Jest w nim absolutna, bezgraniczna dobroć!
  I zgodnie z prawami bardzo prawdziwego dualizmu,
  Kapitalizm nie jest przeznaczony do rozkwitu!
  
  Aby głód nie dręczył narodów,
  Wszędzie trzeba zakładać kołchozy!
  To trwa tylko cztery lata
  Wszechmogący postawi solidną piątkę na budowę!
  
  A potem przestrzeń - dziedziniec wszechświata,
  Zamiataj dobrze potężną miotłą!
  Ta chwała jest silna niezniszczalna -
  W którym każdy człowiek jest wielkim bohaterem!
  
  Nie płaczcie wdowami po żołnierzach,
  W końcu dla nauki nie ma niemożliwych celów!
  Nagrodą jest zmartwychwstanie,
  A my wyślemy Ci bukiet od nas, ze szkarłatnych róż!
  . ROZDZIAŁ 11
  Iria jest słynną dziewczyną Supermana, oczywiście przyjaźniła się z Alice. I domyślałem się, że coś knuje ze swoimi wstrętnymi chłopcami. Może znowu chce polecieć na inną planetę? A może w bajecznych czasach, we wszechświecie ludzkich fantazji?
  Iria nie była jeszcze szczególnie zmartwiona. Była bardzo piękna, a szerokie ramiona i wydatne mięśnie nie są rzadkością wśród ziemskich kobiet.
  Opracowane technologie umożliwiły przesyłanie bioprądów przez organizm, stymulując odruchowe skurcze mięśni i ich trening, nawet gdy grasz coś w matrycy Hypernet.
  Różnego rodzaju gry, całkowicie darmowe, imitujące rzeczywistą rzeczywistość w wirtualnej maszynie, może nawet ostrzejsze niż w prawdziwym ciele.
  Muszę powiedzieć, że dla cywilizacji XXII wieku okazała się znacznie poważniejszym zagrożeniem niż różni kosmiczni piraci i mafia. To rzeczywiście szał na gry i przygody. Gdzie jesteście wszyscy, jeśli chcecie, możecie wygrać i pokonać każdą sytuację. W tym Gwiezdne Wojny.
  Właściwie Iria sama prawie wpadła w taki wir. Jak lubiła walczyć z hordami Palpatine'a czy Hrabiego Dooku. A zwłaszcza do walki mieczami świetlnymi.
  Ale to oczywiście nie jest dokładnie to, co badacz kosmosu musi zrobić.
  Zwłaszcza z Irią czas potoczył się inaczej niż z Alicją w wiecznym dzieciństwie. Tutaj ma dwie córki: Angelinę, Afrodytę - są już całkiem dorosłe. Duże, wysokie dziewczyny, z kuleczkami mięśni pod opaloną skórą. Są również wysportowani i uwielbiają walczyć. I nadal rywalizować w sztukach walki. Jest to również dość modne dla nowoczesnych, ziemskich kobiet. Co więcej, kontakt jest pełny, a siniaki ze złamaniami są prawdziwe. Ale oczywiście medycyna końca XXI wieku wyrośnie nawet odciętą nogę w pół godziny i nie zauważysz różnicy.
  Na planecie Ziemia nie ma już kalek ani chorych.
  Iria leci z pomocą nanobotów. Można założyć trampki, ale piękna i wysportowana dziewczyna lubi pracować boso, a jej palce bosych nóg są bardzo zwinne.
  Pod koniec dwudziestego drugiego wieku w Moskwie dzieje się wiele cudów. Kreml został powiększony i widać go z odległości wielu setek kilometrów. Gwiazdy są ogromne i płonie w nich termokwarkowa fuzja. Do tego mieniący się wszystkimi kolorami tęczy. Ściany mają również bogatą gamę kolorów i odcieni oraz są bardzo piękne i różnorodne w formie. W stolicy znajduje się również odpowiednik Wieży Eiffla - wysoka na pięćdziesiąt kilometrów i mieniąca się złotem i dużymi, sztucznie wyhodowanymi, fasetowanymi diamentami.
  W stolicy jest wiele fontann. Największy z nich wystrzeliwuje aż czterdzieści odrzutowców, każdy na wysokość trzech gór Chomolungmy. Ponadto kolory fontann są różne, a odcienie są niepowtarzalne, jasne.
  Iria podziwiała ten wspaniały widok. Stolica została zbudowana i zaktualizowana. Pojawiły się w nim nowe budynki, stare zostały wyburzone lub przekształcone. Zmieniło się wszystko, nawet rysunki i linie broszur.
  Zmodernizowano także Kreml. Dodał nowe wieże i zmienił stare. A pod względem wielkości znacznie urósł, co Iria odrzuciła na bok, przez kilka dziesięcioleci życia na planecie Ziemia. Ona sama nie jest miejscową, lecz ludzką rasą, a jej mężem jest Tadeusz. I mają cztery córki. Starszy Wanda nie wiadomo gdzie, teraz badacz w przestrzeni kosmicznej. Aphrodite i Angelina występują w MMA i różnych pokazach. Czwarta córka jest w tym samym wieku co Alice i wciąż chodzi do szkoły.
  Tadeusz jednak chce syna. A Iria obiecała, że to zrobi. Płeć dziecka oczywiście można kontrolować - i nie trzeba nawet samemu tego znosić. Istnieją cyberłona. Ale Iria chciała mieć córki. Co więcej, bardzo nie lubiła Paszki. I nie chciała, aby potomek był taki jak on.
  Należy również zauważyć, że wobec faktu, że starość się skończyła, ludzie, jeśli nie zostali zabici przemocą, mogliby teraz żyć niemal w nieskończoność. Ile dokładnie jeszcze nie wiadomo. Ale biorąc pod uwagę, że nauka i medycyna nadal się rozwijają, jest to prawie wieczność.
  Tak więc, nawet biorąc pod uwagę, że ludzie są w stanie latać do sąsiednich galaktyk, wskaźnik urodzeń powinien być ograniczony. Więc dzieci można robić nie częściej niż raz na dziesięć lat. To oczywiście nie wszystkim się podoba. Ale wszechświat jest już dość gęsto zaludniony i istnieje zbyt wiele różnych cywilizacji form życia, aby mnożyć się bez ograniczeń.
  Tak, w świecie Alicji ludzie nie są sami we wszechświecie. A Gwiezdne Wojny są uważane za dzikość. Chyba że w grach z wirtualną matrycą jest to możliwe. I to jest interesujące! Sama Iria kiedyś to lubiła. Ale nie potrwa długo, zanim stracisz głowę. Wanda prawie postradała zmysły, ale mimo to zatrzymała się w czasie i zajęła się poważniejszą sprawą. Na przykład zbadaj ogrom wszechświata i innych galaktyk. Może nawet nie tak zaludnione.
  A gdzie ludzie mogą mieszkać?
  Profesor Seleznev również nie marnuje czasu. W szczególności ludzie osiedlają się na Jowiszu. Gromadzi się tam grawitacja - strumienie grawitonów gromadzone są w specjalnych generatorach, które dają energię. W rezultacie atmosfera nadająca się do oddychania zapanowała na grawitacji planety Ziemia.
  Budują się miasta. Oto podział Bacilli-cegły, rośliny i technologia. Istnieje wiele różnych sposobów budowania. Ale oczywiście wszystko odbywa się szybko i solidnie. Ale nigdy nie jest za późno na zmianę budynków.
  Iria włączyła hologram Jowisza. Charakterystyczny dla tej planety styl. Miłość do masywności i kształtu piramidy. Ale oto najnowsza świątynia połączenia Bogów, tak zwiewna i piękna, jakby zrobiona z nadmuchiwanej pianki i unosząca się w powietrzu.
  Ludzkość w przyszłości uważa wszystkie religie za bajki i buduje świątynie różnym bogom. Są minarety i buddyzm, i prawosławie ze złotymi kopułami.
  Prawosławie się zmieniło. Liczba świętych wzrosła, dodano do nich nawet Stalina, Żukowa, Putina, Iwana Groźnego, Piotra Wielkiego i innych. Posty zostały anulowane, podobnie jak wiele ograniczeń. A co najważniejsze, obalili dogmat o nieomylności Biblii - czyniąc z niej księgę filozoficzną, ludzką mądrość.
  Ale oczywiście wielu modliło się w staromodny sposób, chociaż w kościołach pojawiły się dyskoteki, sale gier, sauny, baseny i cały przemysł rozrywkowy.
  Muzułmanie zgodzili się również wziąć pod uwagę Koran, mądrość starożytnych, zwłaszcza że jakoś tak naprawdę nie chcieli modlić się i pościć pięć razy dziennie. Tak, i zasłona przeżyła samą siebie. Postęp pozwolił ludziom na wszystko. I człowiek stopniowo uwalniał się od przesądów. A przedłużenie życia i odmłodzenie złagodziło strach przed śmiercią. Ludzie stali się teraz jak aniołowie pod względem możliwości. Tak i spotkał się z innymi światami, co również doprowadziło do erozji religii. Chociaż buddyzm, ze swoją wiarą w wiele inteligentnych światów, stał się jeszcze bardziej popularny. Oczywiście bez takich skrajności jak monastycyzm i asceza.
  Ludzie szukali szczęścia. I mieli problemy. Nauka dała wiele. W tym możliwość urzeczywistnienia każdego marzenia.
  Na przykład Iria mogłaby zostać władczynią wszechświata z całkowitą iluzją prawdziwego wcielenia. Albo bilion wszechświatów. To prawda, że wirtualna wszechmoc może zniechęcić do chęci zrobienia czegoś realnego i realnego.
  Iria rozmawiała z Seleznevem. Wyglądał na około dwadzieścia lat. Oczywiście jest to efekt odmłodzenia. A sama Iria jest młoda i świeża.
  Profesor Seleznev powiedział jej:
  - Wszystko idzie świetnie! Nawet jakoś nudno, co przychodzi łatwo. Zastanawiasz się, czy znowu biec na skraj galaktyki.
  Iria ostro zauważyła:
  - Nie szukaj trudności, same przyjdą!
  Profesor Seleznev zauważył:
  - Wkrótce polecimy do innej galaktyki. Jak się czuje Alicja?
  Iria powiedziała szorstko:
  - Coś się knuje... Aż się z nią skontaktuję!
  Selezniew zasugerował:
  - Nie kłóć się! Alice jest mistrzynią w wychodzeniu z beznadziejnych sytuacji. I jak zwykle odniesie przekonujące zwycięstwo!
  Tytanowa dziewczyna zauważyła:
  "Czasami moja pomoc nie jest zbyteczna. Więc jeśli Alice nie skontaktuje się przed kolacją, poszukam jej!
  Następnie Iria przeniosła się na Jupiter Stadium. Były konkursy w różnych grach. Na przykład wycięto wirtualne czołgi. Nie z drugiej wojny światowej, ale latający, i to dość futurystyczny, nowoczesny. Strzelają do siebie i robią uniki, tracąc życie po trafieniu.
  Klasycznych walk jest jednak więcej. Na miecze świetlne, czyli walki bez broni. Jest to szczególnie interesujące, gdy chłopcy walczą z dziewczynami lub, co jest jeszcze fajniejsze, mężczyzna z kosmitą. Tutaj na przykład Angelina, blondynka walczy z potworem: jak pająk, tylko dwanaście nóg z pazurami i głowa koguta.
  Cóż, jest całkiem na szczycie.
  Oto dziewczyna w bikini odwróciła się i bosą stopą kopnęła dziób. Potwór się trzęsie i co próbuje uwolnić z jego ust.
  Angelina znów trzyma gramofon i tak pięknie macha nogami. Ona jest dziewczyną akrobacji. Odsuwa się od skoku pazurami i uderza ponownie.
  Walki bez zasad w pełnym kontakcie nawet chciały się banować więcej niż raz, jako nieludzkie. Ale ludzie chcieli wolności. Łącznie z wejściem na ring prosto w twarz.
  Angelina zawahała się trochę i pozwoliła się podrapać. Wypłynęła krew. Iriya pomyślała, że może jej córka celowo się ustawiła, żeby walka nie była zbyt jednostronna. Mimo wszelkich pokus matrixa, prawdziwe bijatyki cieszą się dużą popularnością. A ludzie chcą walczyć.
  Nawet tradycyjny boks nie umarł. Chociaż jest wielu uczestników biorobotów i robotów aneroidowych. Ale ludzie też walczą na ringu.
  Angelina strzela i znowu chybia. Publiczność zaczyna hałasować.
  Aria spojrzała na kolejną projekcję. Klony Capablanki i Alechina grają w szachy. Nie nauczyli się jeszcze, jak wskrzeszać zmarłych, ale całkiem możliwe jest sklonowanie osoby z jednej komórki, a nawet cząsteczki DNA. I to się robi. Oba klony są młode i grają w błyskawicznym tempie. Szachy też są inne. A także z dużą ilością figurek.
  Iria przez chwilę przyglądała się tej grze. Wynik był remisowy, Capablanca miał tylko skoczka, a Alechin miał gońca. Uścisnęli sobie dłonie i ponownie usiedli przy deskach.
  Iria gwizdała i śpiewała:
  - Ogromna pstrokata tablica,
  Jej silniki buczą...
  Armie poruszają się żywe
  A czołgi i okręty wojenne...
  Potem wróciła do walki córki. Angelina, jak prawdziwa artystka, udawała przegraną. To coś jak zapasy, gdzie wojownicy są jak w hollywoodzkim filmie. Ten wygrywa, potem drugi. Ale ktoś na pewno wygra, i to niespodziewanie.
  Albo nawet jeden zostaje pokonany po piętnastu rundach. I nagle nagle nauczył się karate. I zmiażdżmy wroga w ostatniej rundzie. To nawet zabawne.
  Ale Angelina oczywiście artystycznie upadnie, a sędzia-robot policzy, a potem wstanie i wygra...
  Ona oczywiście nie jest Władimirem Kliczko jednym z najlepszych, a może nawet najlepszym w historii wagi ciężkiej w technice obronnej. Przy okazji można obejrzeć walkę jego klona z kopią Muhammada Alego.
  Vladimir dobrze pracował lewą ręką i pokonał Alego na punkty.
  Jednak Iria nie przepadała za walkami klonów. To by naprawdę nauczyło wskrzeszać zmarłych. Wtedy cesarzowa, zabita przez swojego adoptowanego syna, wróciłaby. I tak możesz się z nią komunikować tylko na maszynie wirtualnej. Albo zrobić klona? Ale prawo tej planety zabrania klonowania jednostek z rodziny cesarskiej.
  Tak, a na planecie Ziemia zabronione jest klonowanie żywych ludzi, a zmarli są regulowani. To zrozumiałe, dlaczego. Alicja kazała ostemplować klony, a to z tego, takie badziewie.
  Irina zwiedziła jeszcze kilka stadionów. Trybuny są w połowie puste, a hologramów jest dużo. Dzieci walczą. Chłopcy w szortach, machający bosymi stopami i zderzają się. Coś jak boks tajski. Tu nie ma technologii. Jest też technologia - loty. Dorośli i dzieci już walczą w powietrzu. Lub w próżni, wodzie, ciekłym helu.
  I czego faceci po prostu nie robią w walkach. Iria patrzy na to i sama podskakuje.
  Miała ochotę na coś smacznego. Automat natychmiast włączył hologram z menu przed sobą. Iria zamówiła lody z marsjańskimi truskawkami i truskawkami z Wenus. I to dziki szyk. Co będzie przynajmniej jakimś prezentem. A do tego słynna szwajcarska czekolada.
  Na planecie Ziemi panuje komunizm i powstała ogólnoświatowa wspólnota państw. Wszystkie kraje stały się konwencjami. W rzeczywistości ludzkość jest jedna.
  A postęp rozwiązał materialne problemy ludzi. Wszystko stało się nadprodukcją.
  Iria przypomniała sobie swoją ulubioną strategię: Earth Story. Zaczynasz: pięciu robotników przypominających goryle w zwierzęcych skórach i pewna ilość zasobów. A potem budujesz przede wszystkim centrum społecznościowe, aby produkować nowych pracowników. I oczywiście najpierw dostajesz jedzenie, a potem wszystko inne. I wszystko przechodzi od prostych do złożonych.
  Strategia jest długa, ale ciekawa. Iria grała ją w Hypernet Matrix. Tam wszystko jest tak naturalne, że głowa pęka.
  Łatwiej jest zrobić coś samemu w strzelance lub filmie. Tutaj na przykład odtwarzasz klasykę. Szafa jest bita przez złą kochankę, możesz interweniować w ten czy inny sposób.
  Lub Iria w powieści "Człowiek, który się śmieje", wzięła i zmieniła zakończenie. Ślepa dziewczyna ujrzała światło. Pan błazen odzyskał dawną twarz. Pojedynek się nie odbył. A Iria przekonała angielski parlament do pomocy biednym. Chociaż tutaj trzeba uważać. Aby nie rozwijać uzależnienia. Tutaj Conan Doyle w jednej ze swoich powieści bardzo błyskotliwie pokazał, do czego może prowadzić nieograniczone bogactwo. A nawet bardzo dobry człowiek, pragnąc uszczęśliwić wszystkich, może nawet wyrządzić krzywdę.
  Niestety, to się zdarza. Chociaż oczywiście takie bogactwo to bajka. Ale historia jest bardzo piękna.
  I pouczające jednocześnie. Chociaż może wszystkie kłopoty planety Ziemia były spowodowane pieniędzmi?
  Komunizm radził sobie dużo lepiej, łącznie z ludzką moralnością.
  Iria wzleciała wyżej... Spojrzała w stronę Kremla. Jak gwiazdy błyszczą. Co za ogromny Kreml. I co w nim jest. I świątynie i pałace.
  Ponadto świątynie są synkretyczne z wielu religii. Również politycznie poprawny. Wszystkie przekonania muszą być reprezentowane.
  Iria była zaskoczona tym, jak czasami ludzie nieprzejednani byli w sporach religijnych.
  Na przykład od szabatu lub Trójcy toczyły się prawdziwe wojny religijne.
  Iria oczywiście rozumiała, że ludzie w starożytności uważali to za ważne. Ale w rzeczywistości, czy walka o dogmaty kościoła jest tak fanatyczna?
  A co z wiarą w koniec świata? Ludzie nie powinni walczyć, ale znosić.
  Bohaterka skontaktowała się z najmłodszą córką. Ta słodka i oczywiście wysportowana dziewczyna z wielokolorową fryzurą. Mrugnęła do matki i powiedziała:
  - Szkoła idzie świetnie!
  Iria zauważyła z uśmiechem:
  - Czy przypadkiem program nie uczy się za Ciebie?
  Dziewczyna była obrażona:
  - Oczywiście nie! Moja matka jest zdolna, a mój ojciec jest profesorem!
  Iria zauważyła:
  - Ucz się i baw z umiarem. A potem staniesz się dorosły ... Możesz zadowolić pulę rozrywki głową!
  Dziewczyna pisnęła:
  - Jestem bardzo pulsarowy!
  Iria wiedziała z pierwszej ręki, jak dostać się do wiru rozrywki. Ona sama znalazła się w trudnej sytuacji. I prawie opadł ze szczęścia.
  Ale w rzeczywistości nie jest łatwo wyczołgać się z wirtualnej gry. I niezbyt chętny.
  Wydostanie się z tego basenu wymaga dużej siły woli.
  Iriya leciała jeszcze trochę... Moskwa jest taka cudowna i piękna. Tutaj na przykład niektóre budynki w postaci wiewiórek i królików poruszają się i grają w piłkę nożną. Mieszkanie w takim domu jest interesujące, zwłaszcza dla dzieci. I fajne dla kogoś, kto jest w środku z mieczami. Które z ogonem lub łapami zwymiotują małe zwierzęta-budynki.
  Iria przypomniała sobie jeden bardzo stary film z XX wieku. Tam car Iwan Groźny, poruszając się wehikułem czasu, spojrzał na Moskwę i powiedział:
  - Lepota!
  Ale to była stolica jeszcze w latach sześćdziesiątych ubiegłego stulecia. Co by teraz pomyślał? raczej powiem!
  W stolicy jest tyle wspaniałych rzeczy. Oto unoszące się na niebie zoo z wielką różnorodnością obcych zwierząt.
  Iria już tam była. Jest kilka bardzo ciekawych zwierząt. Hybrydy, takie jak słoń i róża, czy nosorożec z rekinem i pawiem. Tak, ta bestia ma róg, płetwy i wspaniały ogon. Jednym z najpiękniejszych jest żółw wielkości czołgu Tiger-2 z diamentową skorupą. Skorupa jest taka błyszcząca.
  Są też mamuty z kłami jak oszlifowane diamenty. I pnie jak astry.
  Iria była w ogrodach zoologicznych. A ojciec Alice wraz z inżynierem Zelenym zbierali kolekcje na różnych planetach. Oto konkretny wskaźnik, który zmienia kolor w zależności od nastroju. Lub jakieś zabawne zwierzęta, które ucieleśniają ludzkie sny w hologramach.
  Iria wstała. Aby zobaczyć Moskwę z dużej perspektywy. Tak, było co oglądać. Tak, na niebie jest tak wiele samolotów. I wszystkie są takie piękne i pełne wdzięku.
  Samochody lotnicze są zwykle opływowe. Ale niektóre są w postaci pąków kwiatowych, a inne są jak samowary. Niektóre z nich wyglądają nawet jak buty. Co więcej, częściej są to trampki - najmodniejsze ubrania. Istnieją samoloty w postaci starożytnych, żaglowców. I to też jest piękne.
  Oto fregata unosząca się w powietrzu. A na żaglach prawdziwy film jest wyświetlany na kolorowych obrazach. Są też filmy z różnych epok. Niektóre czarno-białe zdjęcia są bardzo interesujące. I możesz je oglądać bez przerwy.
  Iria oglądała pracę o tematyce rewolucyjnej. Imponujący! Niektóre obrazy można przełożyć na rzeczywistość i zmienić. A raczej nie niektóre, ale wszystkie. Ponadto każdą taśmę można oglądać zarówno w czerni i bieli, jak iw kolorze. I są filmy kręcone przez program.
  To jest interesujące. Piszesz historię, a komputer ją wyświetla. Lub nawet sam program komponuje arbitralnie. Może być na dowolny temat.
  Każdy może kręcić własne filmy. Może w maszynie wirtualnej można dostać się do wnętrza dzieła, a tam już można działać na własną rękę. Na przykład uratuj Czapajewa lub Spartaka. Pomóż Emelyanowi Pugaczowowi lub Stence Razin wygrać. Możesz wygrać wojnę z Japonią lub podbić cały świat, będąc na miejscu Iwana Groźnego.
  Jest wiele rzeczy, które możesz zrobić lub nie. Taki interesujący wszechświat Hypernet.
  Na przykład Iriya uwielbiała serię o Arbuziku i Bebeshce. Ci chłopcy byli już wszędzie. I w kosmosie, i na innych planetach, i ujawnił gangi gwiazd. Bohaterowie tej bajki o dzieciach-bohaterach stali się bardzo modni.
  Sama Iria była bardzo entuzjastycznie nastawiona do tego. Arbuz i Bebeshka - ci chłopcy byli malowani na różne sposoby. I grali w nich różni chłopcy. Jest seria, w której pod tymi imionami były dziewczyny lub elfy. Tak więc różne rodzaje kształtów i różne postacie można znaleźć prawie w nieskończoność.
  Iria była zdumiona tą różnorodnością gatunków i utworów.
  Ale teraz chce lody. I zamówiła porcję w stoisku z powietrzem. Tutaj wybór jest bardzo bogaty. Iria jako nadzienie wybrała mieszankę melona Jowisza i bananów z firmy Mercury oraz nadzienie czekoladowe z firmy Syriusz.
  O wiele bardziej egzotyczne i subtelne aromaty innych światów.
  Iriya ze smakiem zaczęła powoli lizać lody w złotej szklance wysadzanej małymi diamentami. Co więcej, trzymała go gołymi palcami swoich silnych i zwinnych nóg.
  Terminatorka cieszyła się i czuła się nieswojo. Nie, z Alice wyraźnie nie jest w porządku.
  Może wieczna dziewczyna wpadła w tarapaty? Iria ponownie próbowała skontaktować się z Alice. Cisza ... I lub blokowanie wiadomości.
  Iriya postanowiła jeszcze nie panikować, tylko skończyć lody. I zbierz myśli. Jak znaleźć Alicję? Cóż, w dwudziestym drugim wieku mikrokamery są wszędzie. Niektóre są nawet wielkości cząsteczki. Ale system jest demokratyczny, a inwigilacja jest zabroniona. To właśnie spowodowało konflikt. Kiedy na przykład kosmiczni piraci chodzili po Moskwie, a nawet wspinali się do wehikułu czasu. Chociaż zostały naprawione i zneutralizowane. Ale trochę za późno. Mogliby kogoś pobić blasterem. Co więcej, robot Veitera był zepsuty. Jednak później został przywrócony.
  Tak, będzie się działo w przyszłości. Ale Alice i tak została nagrana, a jeśli ją zobaczą i ją znajdą.
  Iriya pomyślała nawet, że dziewczyna może być na nią zła - mówią, nie odpuścisz, ale ona sama jest zasadniczo dorosła, tylko wygląda jak dziecko. A tyle doświadczyliśmy i zobaczyliśmy.
  Wieczne dzieciństwo z przygodami... Coś, co nie do końca daje racjonalne wytłumaczenie.
  Chociaż dzięki nowoczesnej technologii starzec może stać się ciałem prawdziwego dziesięcioletniego chłopca, a mężczyzna może stać się prawdziwą dziewczyną zdolną do rodzenia dzieci. Bioinżynieria ewoluowała i stała się niemal wszechmocna.
  Może to nie cud, ale coś całkiem świadomego. A może Alicja, Paszka i Arkasza nie chcą dorosnąć, a rzeczywistość jest posłuszna ich pragnieniom?
  Jak to było z Piotrusiem Panem?
  Iriya skończyła lody i zwróciła elegancki kieliszek. Złoto jest tanie w przyszłości komunistycznego raju. Po pierwsze, można go wykonać stosunkowo prosto z ołowiu. Po drugie, dość dużo złota znajduje się w asteroidach i księżycach Jowisza. Diamenty są na ogół prawie darmowe, można je nawet zsyntetyzować za pomocą urządzenia wielkości pudełka zapałek z dwutlenku węgla, zwykłego węgla lub trawy.
  Diamentów jest więc tak wiele - węgiel jest pierwiastkiem wspólnym. Rubiny, topazy, szmaragdy, szafiry - trochę trudniej je zsyntetyzować, czy wydobyć w asteroidach. Nawiasem mówiąc, na niektórych księżycach Jowisza i Saturna powierzchnia jest w całości wykonana z diamentowych kamieni lub pyłu.
  Diamenty są piękne, brak słów. Ale ich nadmierna dostępność pozbawia wartości.
  Dokładnie, przez Hypernet można zdobyć także dowolne jedzenie. Ponadto zarówno naturalne, jak i syntetyczne oraz bioplazma. Te ostatnie można pożerać tonami, dla przyjemności.
  Iria leciał z prędkością myśliwca śmigłowego z czasów II wojny światowej.
  Na przykład na ulicach płynie trochę plastiku. Nie jest zbyt popularny, ponieważ bardziej praktyczne jest podróżowanie samolotem. Lub jeszcze łatwiej za pomocą przejścia przez zero. Co więcej, takie autobusy wymyślono od dawna. Ale latanie samemu, jak to było nawet w starożytności we śnie, jest znacznie bardziej atrakcyjne.
  Tutaj dzieci pędzą w powietrzu jak muszki. Baw się, igraj, kręć. Nauka zajmuje bardzo mało czasu. A wiele osób zdaje egzaminy przez Hypernet i zdobywa wiedzę.
  Lub możesz po prostu nauczyć się języka obcego, zapisując go w mózgu, jak na twardym dysku komputera. Lub jakiekolwiek inne informacje.
  Dzieci mają więc dużo wolnego czasu. Uwielbiają różnego rodzaju gry. Niektórzy wolą nawet grać w staromodny sposób, jak na początku XXI wieku. Choć najmodniejsze, to oczywiście efekt rzeczywistości i wirtualnej matrycy.
  Ale niektórym to nie przeszkadza i sterują joystickiem. I użyj hologramów, a nawet starożytnego monitora. Jest to szczególnie modne w strategiach. Są po prostu bardziej tradycyjne metody - pozwalają szybciej podejmować decyzje i wydawać polecenia. Tak, a wydarzenia rozwijają się szybciej, a dynamika jest wyższa.
  Ale jeśli zarządzasz maszyną wirtualną w staromodny sposób, strategia może ciągnąć się miesiącami.
  Iria zerknęła na latający stadion. Dzieci grają tam w hokeja. Tylko niewiele więcej, ze skokami i zwrotami akcji. A lód nie składa się z wody, ale ze stałego wodoru.
  Tak, wygląda świetnie. Dzieci obnażają zęby i skaczą.
  I jest kilka krążków, które ciągle zmieniają kierunki. I skacz jak skoczkowie.
  Iria zaśpiewała:
  - Prawdziwi mężczyźni grają w hokeja, tchórz nie gra w hokeja! Tchórz nie gra w hokeja!
  Wtedy dziewczyna przyspieszyła lot. Na przykład Pałac Wersalski wisi w powietrzu, dokładnie taki sam, jak ten zbudowany dla Ludwika XIV. Naturalny rozmiar i widać to od środka.
  Chociaż nie ma zbyt wielu chętnych. Iria mrugnęła do dziewczyny, która tupiąc w powietrzu zmierzała w tamtą stronę.
  Śpiewała nawet:
  Nie poddawaj się, nie poddawaj się, nie poddawaj się! Jeśli jest to trudne w tej bitwie, nie wstydź się! Uśmiechnij się, uśmiechnij się, uśmiechnij się! Uwierz, wszystko będzie dobrze i dobrze!
  Tak, to rzeczywiście bardzo dobra rzecz. I obracasz się w powietrzu jak piłka.
  Iria okrążyła pałac. Czuła się jak kosmiczna księżniczka, która pokonała piratów. Och, Alice, jesteś po prostu ekspertem w tej dziedzinie.
  Iria śpiewała, delektując się słowami:
  Jesteśmy piratami powietrznymi
  Uwielbiamy się przebierać...
  Od wypłaty do wypłaty
  Uwielbiamy zarabiać!
  A dziewczyna zrobiła martwą pętlę w powietrzu... Nie, zdecydowanie, będzie asem. Iria poleciał dalej i zwiększył prędkość.
  Jednocześnie myśl o Alicji stawała się coraz bardziej niepokojąca. Może to nawet zapowiedź kłopotów?
  Rzeczywiście, coś trzeba zrobić. Iria pomyślała, że jej córki mogą się przydać. Intuicja kobiecego terminatora podpowiadała, że tym razem Alice rzeczywiście wpakowała się w coś poważnego. A fortepian w krzakach nie świeci.
  Ponadto Iria nie chciała być samolubna. W rzeczywistości robić wszystko samemu i zostawiać swoje córki bez nagrody i możliwości wykazania się? To nie jest piękne. Afrodyta i Angelina zasługują na coś więcej niż tylko machanie rękami i nogami na ringu dla rozbawienia tłumu.
  Iria wezwała międzyplanetarną taksówkę. Było praktycznie za darmo.
  Kierowca robota zapytał dziewczynę:
  - Gdzie chcesz iść piękna?
  Iria stwierdziła:
  - Do stolicy Jowisza! A najlepiej szybciej!
  Robot odpowiedział z uśmiechem:
  - Mamy własne zasady! Nie może być za szybko!
  Iria chciała powiedzieć, że jest gotowa zapłacić za pilną sprawę, ale zmieniła zdanie. W rzeczywistości głupio jest rozłożyć się na kilkadziesiąt minut. Tym bardziej, że nie ma powodu, by szczególnie martwić się o Alice. Chociaż konieczne byłoby skontaktowanie się z Paszą.
  Iria usiadła na krześle. Gołymi stopami wrzuciła do ust gumę do żucia, którą maszyna uprzejmie jej podała. Tak, to dobrze w komunizmie świetlanej przyszłości, i jedziesz za darmo, i możesz coś przekąsić w taksówce. W tym samym czasie dziewczyna skontaktowała się z Paszką. Połączenie oczywiście nie działało. Ale wiadomość zajaśniała w chmurze:
  - Odszedł, aby ocalić przeszłość, ze względu na przyszłość!
  Iria gwizdnęła i powiedziała głośno:
  - Pomyślałem też, że nie zaszkodzi zajrzeć do Instytutu Czasu. Alice często spędzała tam czas ze swoimi przyjaciółmi!
  A gwiezdny wojownik roześmiał się. Jeśli tak, to obszar poszukiwań wyraźnie się zawęża. Nie możesz niepostrzeżenie przenieść się w czasie, jeśli tak, automatyzacja prześledzi epokę. Czy to wspaniałe czasy, przeszłość, czy coś innego.
  To prawda, że po epizodzie z kosmicznymi piratami, którzy w przeszłości szukali milafonu, ruchy w przeszłość planety zostały poddane ścisłej kontroli, a dzieci na pewno nie będą tam wpuszczane. Tylko agenci specjalni mogą coś tam zrobić, ale bądź bardzo ostrożny, aby nie zmienić przyszłości. Na przykład wspomnienia Hitlera, które spłonęły w ogniu cesarskiego urzędu, można wydobyć, ale sam Führer, choć naprawdę chcesz zabić, nie jest konieczny. I nigdy nie wiadomo, co się wydarzy w świetlanej komunistycznej przyszłości. Dobrze jest żyć w dwudziestym drugim wieku. W każdym razie każdy może mieć to, o czym marzy. Nawet jeśli facet nie ma dziewczyny, może prawie za darmo zamówić biorobota, który jest w stanie zrobić wszystko jak prawdziwy człowiek, a nawet urodzić dzieci.
  A w matrixie Hypernet możesz mieć cały harem, a nawet tysiąc haremów. Nawet jeśli jest to iluzja, jest nie do odróżnienia od prawdziwej.
  Iria skontaktowała się z córkami i zwięźle powiedziała w hologramie:
  - Będe tam niedługo!
  Afrodyta zapytała z uśmiechem:
  - Czy czuję się nie na miejscu? Czy to zadziała?
  Iria pewnie odpowiedziała:
  - Będzie!
  . ROZDZIAŁ 12
  Alisa Selezneva i jej zespół po całym dniu w areszcie. Bardzo nudne i rutynowe. Kiedy nawet łańcuchów nie można przeciąć, zapadła w sen. We śnie przynajmniej masz trochę rozrywki i pocieszenia, a nie tak galimo.
  Wręcz przeciwnie: wszystko idzie bohatersko.
  Alisa Selezneva i Angelica walczyły na obrzeżach Berlina. Opór Fritza osłabł, radzieckie czołgi pierwszego frontu ukraińskiego pojawiły się z południowej flanki, pokonując pola progu podziemia. Snajperki, jak zwykle, zebrały obfite plony z rozpalonymi do czerwoności karabinami z strzelnic.
  Wkrótce jednak musieli zmienić broń, lufy karabinów wypaczyły się z powodu częstego użytkowania, celowanie spadło prawie do zera. Alisa Selezneva powiedziała ze smutkiem, oddając broń mechanikom:
  - Serwowana kochanie... Dała z siebie sto procent! Uważam jednak, że koniec wojny nie jest odległy.
  Angelica sarkastycznie odpowiedziała swojej przesadnie sentymentalnej dziewczynie:
  - Tak, na naszej drodze nie ma gór, ostatnie szczyty Seelov są już za nami. Wtedy na ulicach Berlina będą już tylko góry trupów.
  W dniu urodzin Hitlera, 20 kwietnia, hitlerowcy przeprowadzili, na co liczyli już żołnierze Armii Czerwonej, ostatni kontratak. Najpierw w głębi zagrzmiały eksplozje potężnych rakiet V-2. Dziewczęta nie mogły zobaczyć, ile strat poniosły wojska radzieckie z powodu tych prezentów i czy zbliżające się rezerwy zostały uszkodzone.
  Bosonoga Alisa Selezneva bez większego entuzjazmu zasugerowała:
  - Spalmy czołg za każdą rakietę wystrzeloną przez nazistów. Podoba Ci się ta oferta?
  Angelica zachichotała w odpowiedzi i pokazała duże zęby:
  - Bardzo! Ale lepiej nie jeden czołg, ale dwa lub trzy!
  Tutaj nazistowskie czołgi, w tym słynne e-100, faktycznie wczołgały się na pozycje wojsk radzieckich. Ostatni samochód był odpowiednikiem wcześniejszej wersji Mausa, ale w przeciwieństwie do niezbyt udanej wersji Porsche, nowi młodzi i utalentowani projektanci zastosowali inny układ skrzyni biegów i silnika, podobny do lokalizacji w radzieckim T-44 czołg. W rezultacie, przy zachowaniu dotychczasowego uzbrojenia, składały się z dwóch dział kalibru 150 mm lub 128 mm (wersja niszczyciela czołgów!), oraz 75-milimetrowej krótkolufowej armaty strzelającej pociskami odłamkowymi w stronę piechoty. Podobnie poprzedni najpotężniejszy pancerz i głowa i kadłub, a także burty i rufa mają co najmniej 220 milimetrów, a czoło ma 250 milimetrów (przy dużym kącie racjonalnego nachylenia), masa samochodu spadła ze 188 do około 100 ton, a wysokość zmniejszyła się o prawie półtora metra. W tym samym czasie prędkość wzrosła z 18 do 40 kilometrów wzdłuż podwozia.
  Tak więc E-100, który pojawił się pod sam koniec wojny, jest niewątpliwie liderem wśród wszystkich czołgów pod względem uzbrojenia i opancerzenia, ale teraz to słowo jest martwym okładem.
  Tych potężnych maszyn jest tylko pięć, dwie z działami 150 milimetrów, a trzy ze 128... Wyglądają trochę jak myszy, tylko znacznie bardziej spłaszczone niż poprzednie Myszy. Patrząc na nie, czujesz się nieswojo. Zwłaszcza, gdy działa niszczycieli czołgów zaczynają strzelać do radzieckich pojazdów opancerzonych, które zeszły z piechoty.
  Oto pierwsze ciężkie straty, zerwane wieże, przebite kadłuby. Radzieccy czołgiści trafnie odpowiadają ...
  Nawet jeśli pancerz nie zostanie natychmiast przebity przez trafienie dziesiątkami pocisków, utwardzona metalowa osłona nadal pęka i zaczyna kłuć. Istnieje pewna granica odbicia.
  Radzieccy czołgiści są doświadczeni i prawie nigdy nie chybiają, jednak nawet luki i prezenty za celem uszkodziły gąsienice pokryte ekranami.
  To rodzaj obrazu setek błysków, fajerwerków, którymi rozbawione dzieci rzucają złego policjanta. A on, jak maczuga, macha lufą pistoletu.
  Staje się nawet zabawniejsze, mimo że towarzysze umierają na twoich oczach.
  Alisa Selezneva trafiła tylko w peryskop dwóch czołgów E-100. Resztę pracy wykonali za nich sowieccy czołgiści. Rozbili ogromne "jeże", pozostawiając jedynie połamane gąsienice, a raczej zerwane ogniwa.
  I znowu brzmi walecznie - hurra!
  Ale nadal musisz iść do przodu w bitwach. Do bitwy weszły specjalne jednostki SS. W szczególności wypuszczają do ataku liczne zabójcze psy. Piszczą wściekle, szczekają tak obrzydliwie i poważnie, że Alisa Selezneva była gotowa przysiąc, że nawet Cerberus, wściekły pies o trzech twarzach strzegący wejścia do starożytnego piekła, nie był tak obrzydliwy.
  Ale teraz muszą jak najszybciej zabić tych psich sadystów. Oto jedna z hybryd wilka i owczarka niemieckiego, która wbiła zęby w radzieckiego żołnierza i natychmiast jej piekielne kły rozerwały brzuch rosyjskiego wojownika. Stamtąd wypadły jelita, które ten pies nawinął na uśmiechnięty kubek.
  Niemieckie psy są nie mniej przebiegłe niż ich właściciele. Nie biegną nawet w linii prostej, tylko próbują machać z boku na bok, aby strącić celowniki karabinów i pistoletów maszynowych. Alisa Selezneva nie jest tym ani trochę zawstydzona, ale Angelica jest zdenerwowana. Syberyjska dziewczyna tęskni i od tego niegrzecznie przeklina. Ze złością bije się pięścią w opalone kolano pokryte guzami po długiej wspinaczce.
  Alisa Selezneva uspokaja swoją przyjaciółkę:
  - Nie martw się! W strzelaniu tylko opanowanie nie pozwala palcom ostygnąć, a entuzjazm gaśnie!
  Angelika dodała:
  - Spokój dowódcy zapala pochodnię triumfalnego ognia!
  Potem Syberyjka stara się oddychać bardziej równomiernie i znacznie dokładniej posyłać pocisk po pocisku. Psów jednak też nie ma stu, spróbuj je zabić. Jednak wielu bojowników sami biczuje ich bagnetami, rzuca się na nich i krzyczy:
  - Brawo! Daj Warszawę, daj Berlin! Wolność bojowo-proletariacka na świecie!
  Palce dziewczyn są już obolałe ze zmęczenia, tyle razy pociągały za spusty, że nawet krew spłynęła z paznokci. Alisa Selezneva, strzelając z ręki i warcząc:
  - Bang-bang nie trafił! Szary króliczek trafił w słupek!
  Angelika zachichotała.
  - Mucha poszła na targ i kupiła samowar! Okazało się, że to "Tygrys", pomyliłem "Miga"!
  W końcu atak psa ugrzązł... Wojska radzieckie ruszyły dalej.
  W nocy walki były jeszcze bardziej intensywne, Ferdynandowie ruszyli do boju. Próbowali przebić się przez zasłonę dymną. Jak stado wilków we mgle. I spotkali się, gdy działa samobieżne z karabinami maszynowymi przeszły przez piechotę.
  Alisa Selezneva potwierdziła:
  - Przeciwpiechotne działo samobieżne, sześć karabinów maszynowych, cztery wiatrówki. Oto nudystyczno-błotnisty samochód.
  Angelika zachichotała nerwowo.
  - To nie jest najlepszy żart.
  Działo samobieżne "Jeżozwierz" przeciwpiechotne, wyglądało jak jeżozwierz, który chodził po ciężkim asfaltowym lodowisku.
  Alisa Selezneva śledziła również celowniki optyczne tego typu maszyny. Radzieccy piechurzy byli tak zmęczeni i oszołomieni, że kontynuowali bieg pomimo potwornej gęstości ognia. Rzucali w samochody granatami, inni uderzali kolbami nawet w lufy wiatrówek i karabinów maszynowych.
  Zginęła niezliczona liczba żołnierzy, którzy otrzymali "dary" od boga Tartaru, ale umierali z radosnymi uśmiechami na twarzach. W końcu nie na przedmieściach Berlina, ale niegodziwa stara kobieta z kosą i lodowatym oddechem bojownicy widzą miękkie łóżko z namiętną dziewczyną!
  Po południu już na przedmieściach spotykają tam radzieckie czołgi Faustników. Wielu nastolatków, uzbrojonych w faustpatronów, wychudzonych w blokadzie, a nawet krótkowłosych dziewcząt. Walczą z tą szaleńczą furią, którą można znaleźć tylko wśród skazanych na śmierć lub niewolę. Może właśnie ta rozpacz pomogła w swoim czasie obronić Moskwę!
  Alisa Selezneva, strzelając i strzelając, gwizdnęła:
  - Zmiażdż wszystkich i uderz wrogów!
  Angelika powiedziała:
  - Przyjaźń jest krucha, wrogość silna, ale przyjaźń można zahartować tylko przez zmiażdżenie wrogości!
  Alisa Selezneva chętnie się zgodziła:
  - Niestety, masz więcej niż kiedykolwiek racji! Ale twardnieje, będzie! Hartuje charakter żarliwym entuzjazmem, zmieszanym z zimną kalkulacją!
  Angelica zmrużyła oczy, a tu czołga się stary czołg T-4, osłonięty ekranami, prowadzi celny ogień do piechoty. Syberyjska kobieta podnosi trofeum faustpatron. Celuje w samochód, mruży prawe oko, mruczy:
  - Czołgi, jesteście moimi czołgami, siedzą w nich bardzo głupi chłopcy!
  Alisa Selezneva uderzyła bosymi stopami, jedna o drugą, i wyrzuciła z siebie nie całkiem nie na miejscu:
  - Będziemy walczyć zaciekle z wrogiem - szarańczą bezgranicznej ciemności! Stolica będzie trwać wiecznie, Moskwa będzie świecić jak słońce świata!
  Angelica edytuje swoją złotowłosą przyjaciółkę:
  - Nie na miejscu, ta piosenka, w ogóle nie na miejscu! Już zbliżamy się do Berlina, a wy śpiewacie o Moskwie! Może chcesz po cichu wymknąć się z linii frontu?
  Alisa Selezneva uśmiechnęła się bez przekonania:
  - Weźmy Hitlera do niewoli, a potem będziemy musieli jechać do stolicy na paradę! Będziemy się tam dobrze bawić!
  Angelika zaśpiewała:
  - Miło, bracia, miło, bracia, nie musicie się smucić, aby mieszkać z naszym wodzem!
  Alisa Selezneva wyjaśniła, już bez ironii:
  - Nie ataman, ale przywódca!
  Angelica dokuczała, jeszcze bardziej słona:
  - Nie ma przywódcy, ale Fuhrer!
  Alisa Selezneva, celowo rozstrojona, śpiewała:
  - Ach, Fuhrer, nasz Fuhrer, ty kozi Fuhrer,
  Dlaczego wspiąłeś się na rosyjską dupę!
  Otrzymasz od nas konkretnie w groszu -
  Wpadniesz na silną, żołnierską pięść!
  22 kwietnia na wojska radzieckie czekała ostatnia nieprzyjemna niespodzianka. Chociaż może dla futurystów, było świetnie.
  Brygada snajperska dziewcząt została przeniesiona daleko na południe od Berlina, z południa ruszyły duże siły czołgów. Nie miało to dla nazistów znaczenia z paliwem, niektóre czołgi były podciągane do linii przełomu na bawoły, a nawet korzystały ze specjalnych elektrowni opalanych drewnem.
  Do zbiorników przymocowano platformy z gąsienicami, a do paleniska wrzucano drewno opałowe.
  To czołgi ruszyły do ataku. Radzieccy strzelcy przywieźli broń na ciężarówki i rozmieścili ją, podpalając bezpośrednio. Pod ostrzałem wroga był to niezwykle ryzykowny manewr.
  Jednak radzieccy żołnierze przyzwyczaili się do faszystowskich czołgów nawet na opał, ale wtedy pojawiły się samoloty szturmowe klasy IL i zaczęły uderzać z powietrza.
  A potem na linii horyzontu błysnęły błyszczące kropki, jak świetliki. Bardzo szybko zbliżyli się do sowieckich samolotów. Jak spadające meteoryty szły po niebie, a kiedy się zbliżały, czuć było bardzo silny zapach ozonu...
  Włosy Alisy Seleznev stanęły dęba:
  - Uuu! To jest technika, pierwszy raz taką widzę!
  Angelika również gwizdała:
  - Tak, to jest coś! Jak dwie miski zupy szeroko złożone!
  Alisa Selezneva szepnęła z wielkim wzruszeniem:
  - To jest właśnie w ich Princeps-plasmie! A ta substancja jest najbardziej agresywna ze wszystkich!
  Angelica przechyliła głowę, płonącą jak tuzin pochodni, w stronę przyjaciółki i zapytała:
  Co to jest osocze princepsa? Piękne słowo, jak księżniczka?
  Alisa Selezneva chrząknęła przez zęby:
  - Teraz te księżniczki nas załatwią!
  Rzeczywiście, z ich dyskietek wyleciały ledwo dostrzegalne fale, po dotknięciu których Il i Yaki rozbili się w powietrzu, jak latający karton, który spadł pod ciosem ostro naostrzonego ostrza ze stali stopowej! Nawet nie eksplodowały, ale raczej pękły, a naturalnie odcięte części spadły, roztrzaskały się o ziemię z najdzikszym wyciem, a paliwo rozbłysło. Samoloty zostały rozebrane, gdy zbliżyły się do nich dyskoteki, mniej więcej w odległości trzystu do czterystu metrów. Inne pojazdy otworzyły ogień na oślep. Sowieckich maszyn jest kilkaset, a "latających spodków" zaledwie kilkanaście.
  Angelica, zdumiona jak dziewczyna, która znalazła się w strasznej bajce, wykrzyknęła:
  - Tak, nie mają nawet bezwładności... Poruszają się wbrew prawom mechaniki!
  Alisa Selezneva zamrugała oczami.
  - A jednocześnie tak szybko... Tego jeszcze nie widziałem!
  W rzeczywistości prędkość obiektów latających była trzy do czterech razy większa niż prędkość dźwięku, a oni nie zwracali najmniejszej uwagi na strzały z karabinów maszynowych i armat powietrznych. Nawet ciężka modyfikacja Lagga-7 z 45-mm działem przeciwpancernym była dla tych potworów technologii o niespotykanej zasadzie działania, jak proso, wylewające się z zepsutej dziecięcej grzechotki na zbroję "Króla Tygrysa". Ale sami Laggy, przeciążeni zbroją, pękali, zbliżały się do nich tylko postacie skaczące jak konie szachowe w celach.
  A potem dziewczęta po raz pierwszy w całej wojnie zobaczyły, jak nieustraszone lotnictwo Armii Czerwonej poderwało się do lotu. A bombowce pierwszej linii Pe-2, Tu-3 również zginęły, gdy podskoczyły do nich błyszczące, martwe, tnące oczy błyszczące dyskietki ...
  Angelica nagle poruszyła swoją przyjaciółkę stopą na jej ubrudzonych plecach:
  - No to się wycofujesz!
  - A co ty kopiesz! - warknęła w odpowiedzi Alisa Selezneva.
  Angelica podskoczyła do niej i zakręciła palcem złamanym paznokciem, złotowłosa Alisa Selezneva w skroń:
  - Dlaczego mrugasz oczami, a nie powalasz takich jak on?
  Złotowłosy wojownik zasugerował:
  - Dokładna nazwa takiego samolotu to dyskoteki!
  Rudowłosa Angelica energicznie skinęła głową.
  - Otóż to! Zestrzel ich super snajperem!
  Alisa Selezneva strzeliła, przeładowała i znowu strzeliła. Potem powiedziała znudzonym głosem:
  - Nie, są absolutnie nieprzeniknione. Plazma Princeps tworzy wokół nich laminarny strumień, który zdmuchuje wszelkie materialne środki zniszczenia. Nawet tysiąc wyrzutni rakiet Andryusha nie może ich nawet zarysować.
  Angelica rzuciła się gwałtownie.
  - Kolejna plazma princepsa! Co to za substancja?
  Alisa Selezneva wydyszała:
  - Och, to jest coś takiego... Z plazmy princepsa rodzą się wszelkiego rodzaju wszechświaty, nie tylko takie jak nasz, ale o wiele bardziej dziwaczne, z miliardami wymiarów i takimi formami, że człowiek nie jest w stanie ich sobie wyobrazić!
  Angelica sama wystrzeliła z pistoletu w latające spodki i niczym wygłodniała pantera, z której wyrwano kawałek tłustego mięsa, warknęła:
  - I można się też zgodzić z tym, że Hitler jest twórcą naszego wszechświata i wszystkiego, co istnieje. Musisz spać z chłopakami podczas ciszy, a nie czytać burżuazyjną fikcję!
  Alisa Selezneva chrząknęła urażona swoim wdzięcznym, choć brudnym nosem:
  - Nie czytałem o Princeps-plasma w science fiction, ale widziałem to we śnie. Czy rozumiesz dziewczynę ognia?
  Angelika się roześmiała.
  - A ja myślałem, że skąd masz taką fenomenalną, niepowtarzalną celność jak Robin Hood? Okazuje się, że zaatakowałeś swój talent w strzelaniu!
  Alisa Selezneva odpowiedziała poważnie:
  - Aleutowie z Alaski poważnie wierzą, że ich szamani są w stanie zobaczyć coś we śnie i zmaterializować to w rzeczywistości...
  Rudowłosa przerwała partnerowi:
  - Podczas gdy my widzimy tylko w rzeczywistości koszmarne delirium narkomana!
  Rzeczywiście, odrzuciwszy radzieckie lotnictwo, piekielne samoloty-dyski zabrały się do pracy nad czołgami Armii Czerwonej, które zatrzymały się w oszołomieniu.
  Ciężko opancerzone pojazdy tną wolniej, ale znacznie częściej eksplodują, detonując amunicję. Same dyskoteki unosiły się nad nimi i prawie leżały na boku. Przypominało to trochę proces w tartaku, kiedy kręcił się okrągły frez, z wysiłkiem wgryzając się w dębowe deski. Tylko tym razem zamiast desek zginęli radzieccy dzielni i odważni faceci. Pociski wybuchły i wybuchły, rozrzucając odłamki we wszystkich kierunkach.
  Alisa Selezneva oddała jeszcze kilka szybkich strzałów i trafiła w obojczyk dość dużym kawałkiem lecącego daleko metalu. Uderzenie było tak silne, że złamało dużą kość, przewracając dziewczynę na plecy. Alisa Selezneva szlochała histerycznie z mieszaniny dzikiego bólu i najdzikszej urazy z powodu swojej impotencji.
  Angelica zębami wydobyła fragment rany szarpanej, nie zwracając uwagi na to, że jest gorący i mocno parzy usta. Potem pocałowała przyjaciółkę w policzek, szepcząc:
  - To wstyd dla takiego wielkiego wojownika jak ty ryczeć z dobrą nieprzyzwoitością!
  Alisa Selezneva odpowiedziała z jękiem:
  - Więc nie płaczę nad sobą. Tylko spójrz - nie widzisz, jak umierają nasi najlepsi i najlepsi faceci?
  Angelika, skrzypiąc perłowymi ustami w bezsilnej złości, odpowiedziała:
  - Widzę! Oczywiście, że widzę!
  Alisa Selezneva jęknęła w odpowiedzi, roniąc łzy:
  Więc płaczmy razem!
  Angelica ze złością, niczym wachlarz, potrząsnęła płonącymi włosami, wydawało się, że spojrzenie rudowłosego wojownika mogłoby wypalić dziurę nawet w bunkrze Adolfa Hitlera. Zaatakowała słowami:
  - NIE! Tylko nie ze łzami spotkamy naszą śmierć!
  Alisa Selezneva głupio zamrugała szafirowymi oczami.
  - A jak spotkamy złą staruszkę z kosą?
  Angelica wypiąła pierś i powiedziała patos:
  - Zaśpiewajmy lepszą piosenkę!
  Alisa Selezneva natychmiast, jak tonący, który zobaczył słomkę, zgodziła się:
  - Oczywiście, że zaśpiewamy! Umrzeć tak z muzyką!
  Dziewczęta śpiewały przeciągłym, histerycznym, ale pełnym głosem:
  Naprawdę, doświadczony w popiołach;
  Ale dlaczego żyję w cierpieniu!
  Moralność to kruche fundamenty -
  Sodoma z Gomorą w rzeczywistości!
  
  Moim marzeniem było popływać w morzu
  Otwórz konto dla krajów zamorskich!
  Syrena wzywa w tonacji molowej -
  Bezlitosny piasek piecze!
  
  Filar ojczyzny jest spryskany przez wroga,
  Jak duchy piekielne rozdzierają niebo z dymu!
  Dla Fritza Ruś jest jak pastwisko dla bydła,
  Niech Adolf zostanie rozdarty przez eksplozję Katiuszy!
  Przestrzeń chce się zapaść w tuby,
  Aby ludzie umierali w otchłani niewoli z tęsknoty!
  Aby stać się normą złych czynów,
  Podeptać dobre zielone kiełki!
  
  Führer sporządził już kosztorys,
  Jego mamona jest bez dna i nie do końca pełna!
  Tutaj żony jeńców są rozebrane,
  I słychać ciężki jęk bólu!
  
  Ale jesteśmy pełni, wierzcie mi cnót,
  Nie spotkajcie najsmutniejszego zachodu słońca dla Ojczyzny!
  Nasz żołnierz wypędzi nazistów,
  W końcu Rosjanin jest bogaty w męstwo i odwagę!
  
  Ale dlaczego się wycofujemy
  Ale dlaczego to takie trudne?
  Możesz usłyszeć zamykający się oddech May,
  Zabłyśnij w koronie - polar!
  
  Wojownik to połączenie cech -
  Nie śpiewaj tylko wiersza!
  Pełna piękna lekkomyślności,
  Poznaj ich obóz w wierszach!
  
  Pan, który cierpi, jest wszechwidzący -
  Wybacza ludziom bzdury i kaprysy!
  Wierzy, że dobro przyjdzie do was wszystkich,
  Nie ma potrzeby się złościć!
  
  Boże przebacz grzechy ludzi,
  W końcu stworzył grzech w tym celu -
  Dążyć do najlepszych
  Aby człowiek czynił dobro!
  
  Bezgrzeszny bez wolnej woli
  Ma wybór - nie rozumieć!
  A jeśli grzech - to przestrzeń;
  Niech łaska płynie obficie!
  
  Ale wiedzcie żołnierze, jedna służba -
  Służba Ojczyźnie!
  I według Boga surowe przykazanie -
  Oddanie Rosji wieków - dni!
  
  Kiedy służysz Ojczyźnie,
  Wtedy nie raj - znajdziesz świat!
  Dusze ponownie otrzymają ciało
  Brud i kłamstwa nie przylgną do nich!
  Podczas gdy dziewczyny śpiewały, niezwyciężone samoloty-dyski najpierw zbladły, a potem całkowicie rozpłynęły się w powietrzu, jak cukier w szklance gorącej herbaty. Stało się to tak nieoczekiwanie dla samych wojowników, że wydawało się to idealnym cudem. Dziewczyny zamarły na kolanach i tak stały w transie przez pół godziny.
  Na niebie pojawiły się małe chmurki i nieśmiało kapał chłodny, wiosenny deszcz. Dziewczęta były przemoczone jeszcze przez kwadrans, a potem nagle gwałtownie się otrząsnęły i zerwały na równe nogi. Angelica, uparta Syberyjka, wykrzyknęła:
  - Ale i tak to zrobiliśmy! Nie potrafię wyjaśnić, co się stało, jak to się stało, ale zdecydowanie to zrobiliśmy!
  Alice, wytrząsając wodę z mokrych włosów, zasugerowała:
  - A może to wcale nie byli naziści, tylko jacyś Marsjanie, albo nawet z bardziej odległej planety? - Dziewczyna zaczęła pocierać dłoń krwawą plamką pozostawioną na jej specjalnym mundurze khaki. - Kiedy więc usłyszeli naszą pieśń, wstydzili się, że pomagają nazistom zabijać dobrych, porządnych ludzi, a słowa legionów odwrócili z powrotem do ich gwiezdnego imperium?
  Angelika zachichotała wesoło.
  - Cóż, ty i wynalazca Alisa Selezneva. Czy wierzysz w bajki o dobrych i złych kosmitach!
  Złotowłosa dziewczyna była poważnie urażona:
  - Nie tym, kim jestem, nie wynalazcą. Istnienie inteligentnych istot na innych planetach naszego wszechświata jest całkowicie naukową hipotezą. Wręcz przeciwnie, znacznie bardziej nienaukowe założenie, że ludzie są wyjątkowi we wszechświecie i nie ma inteligentnego życia w innych światach! W tym przypadku wygląda to na szczyt absurdu!
  Angelica nie uważała za konieczne argumentować:
  - Ty wiesz lepiej... Logika podpowiada, że we wszechświecie mogą oczywiście istnieć inne zamieszkane światy. A cywilizacje są znacznie silniejsze i bardziej rozwinięte niż ludzie. Jest to całkiem możliwe, a nawet można to uznać za fakt dokonany, ale mam co do tego pewne wątpliwości. I mogę wyjaśnić, dlaczego.
  Alisa Selezneva była bardzo ciekawa:
  - Więc powiedz mi dlaczego, nie wierzysz!
  Angelica delikatnie pchnęła przyjaciółkę w bok i powiedziała:
  - Jedźmy na północ... Tutaj nie widać żywych, ani naszych, ani Niemców, jakby te latające spodki zniszczyły swoich, unicestwiły ich. A po drodze opowiem o moich własnych założeniach.
  Alisa Selezneva podążała za przyjaciółką, podczas gdy jej bystre oczy wędrowały po polu. Musiała zobaczyć wszystko, potworne bitwy, tysiące, dziesiątki tysięcy trupów jednocześnie (i to zaledwie kilka dni temu), ale... Zazwyczaj śmierć to niemal rutyna. Ale takiej dewastacji, kiedy nie słychać nawet jęków rannych, krzyków konających i obrzydliwego łopotu wronich skrzydeł, nie widziano nigdy.
  Niektóre zepsute radzieckie i niemieckie czołgi, działa samobieżne, działa szturmowe, transportery opancerzone, ciężarówki, działa mechaniczne lub konne. Skrawki nóg, rąk, zwęglone kości... Prawdziwe cmentarzysko ludzi i maszyn. A poza szumem nie burzowego, przeciętnego wiosennego deszczu, żadnych dźwięków.
  No, może poza pluskiem od odgłosu plusku, kiedy dziewczęta przebijały przez kałuże podrapane, poranione, zrogowaciałe, ale wciąż pełne gracji i piękne, bose stopy.
  O dziwo, nie było nawet zapachu spalenizny, chociaż zepsuty sprzęt dymił. Wszystko wyglądało niesamowicie przerażająco. To było tak nieznośnie przytłaczające, że Alisa Selezneva jako pierwsza przerwała ciszę:
  - Dlaczego więc nadal, wbrew wszelkiej logice, uważacie, że te UFO nie należą do cywilizacji pozaziemskich?
  Angelica odpowiedziała bez większego urazy:
  - Bo naprawdę silne kosmiczne imperium powinno być w teorii dokładnie totalitarne, a nie demokratyczne!
  Alisa Selezneva stała się czujna, nawet poruszyła uszami:
  - Dlaczego?
  Angelica szyderczo zaśpiewała:
  - Cóż, dlaczego nie można żyć zgodnie z umysłem! Dlaczego nie możesz nikomu ufać! Tak, ponieważ każda władza dąży do własnego wzmocnienia. Co dość wyraźnie widzimy na przykładzie rządu sowieckiego, narodowego socjalizmu i tak zwanych demokracji zachodnich. I to wzmocnienie jest osiągane, w tym za pomocą środków technologicznych.
  Alisa Selezneva, rzucając bosą piętą kamyk, musiała się wtedy zgodzić:
  - Tak masz rację. Również z pomocą wysokiej technologii. Choć np. rząd sowiecki niestety znacznie częściej preferuje przemoc, przymus i funkcjonariuszy specjalnych!
  Angelica, bez zbytniego entuzjazmu, najpierw uderzyła stopą w kałużę, a potem skinęła mokrą głową:
  - Tak to prawda! Władza jest bezlitosna dla swojego ludu w walce o władzę, a dokładniej o zachowanie władzy, a co za tym idzie, karmicieli rodziny i tylko znajomych...
  Alisa Selezneva odcięła filozofię:
  - Cóż, dlaczego kierujesz rozmowę na bok!
  Angelica ze złością poruszała nogą fragment gąsienicy, ból gołych palców, o dziwo, tylko ją uspokajał:
  - Więc oto jest! Postępuje postęp i wzrasta despotyzm władzy. Oznacza to, że niedaleki jest czas, kiedy środki technologiczne pozwolą nam kontrolować nie tylko nasze działania, ale wszystkie myśli bez wyjątku, od narodzin do śmierci!
  Alisa Selezneva wzdrygnęła się na tę sugestię:
  - Więc nasi potomkowie nie będą już ludźmi w prawdziwym tego słowa znaczeniu. Wydaje się, że stają się jak bioroboty. Zewnętrznie jak my, ale bez wolności wyboru?
  Angelika potwierdziła:
  - No tak! Właśnie o to chodzi... Cywilizacja na poziomie rozwoju zdolna do latania statkami kosmicznymi między galaktycznymi układami planetarnymi też będzie totalnie totalitarna. Będzie zawierał wszystkie myśli, czyny, czyny i emocje pod ścisłą kontrolą mechanizmu państwowego. Cóż, sam ten mechanizm jest debugowany i dostrajany tak, aby łatwo stłumić wszelkie niezadowolenie.
  - A wniosek? - zapytała Alisa Selezneva.
  - Kolejna cywilizacja pozbawiona już woli i wolności myśli będzie jeszcze gorsza niż faszystowskie Niemcy. Jeśli, że tak powiem, jej liderzy będą mieli choć kroplę, choćby najmniejsze rozwagę, to podejmą jednoznaczną decyzję. Albo skolonizuj ziemię, zamieniając ludzi w niewolników zombie, albo zniszcz ją, gdy jesteśmy słabi i możemy stanowić dla nich zagrożenie. - Zdecydowanie, z wiarą w swoją niewinność - powiedziała Angelica.
  Alisa Selezneva wściekle uderzyła bosą stopą w kawałek metalu i zaśpiewała:
  Wydaje się ludzkości
  Śmierć nosi koronę...
  Koniec czasu w wieczności
  Nadszedł straszny koniec!
  
  Ale wierzcie, ludzie są mocni w wierze,
  Nie ugniemy się pod jarzmem...
  Z piosenką, przyjacielską, odważną,
  Walczmy z wrogiem!
  . ROZDZIAŁ 13
  Alisa Selezneva jeszcze nie wymyśliła, jak się wydostać. Nie zostali wezwani i nie byli torturowani. Wydało się to dziewczynie dziwne. W rzeczywistości, dlaczego faszyści z nich nie próbują przetrwać wszystkich informacji? W końcu bardzo tego potrzebują. Ale najwyraźniej Fritz miał inne względy.
  A może sam Adolf Hitler był zbyt zajęty. Rzeczywiście, nazista numer jeden był w gorącym instynkcie i gotowości do ataku na ZSRR. Dokładniej, inwazja już się rozpoczęła, Rubikon zostanie przekroczony, naziści uderzą, horda potoczy się.
  Do dowództwa Wehrmachtu dotarły dobre wieści o pierwszych sukcesach na froncie radziecko-niemieckim! Hitler skakał jak małpa, skakał na okrągłym krześle, wyrywał się jak bąk.
  - Cóż, jak młócą się nasze dzielne oddziały sowieckich świń!
  Faszystowscy lokaje szczekali zgodnie:
  - Hej Hitlerze!
  Führerowi pokazano materiał filmowy z przeprawy przez Bug, zrzutu podwodnych czołgów.
  Zostało to pięknie sfilmowane na kolorowym filmie, z pokazem pożarów. Jakby podwodne potwory wyczołgały się z rzeki i płynęły z nich błotniste strumienie wody.
  Jeśli czołgi podwodne klasy T-8 nie są tak imponujące, to para ciężko zdobytych francuskich B-12 wygląda jak potwory z podziemnego świata. Jego trzy beczki "Gorynych" stwarzają bezpośrednie zagrożenie dla świata śmiertelników. Niemcy nieznacznie zmodernizowali zdobyty czołg, umieścili dodatkowy silnik, system z pompą ciśnieniową zdolną do poruszania się pod wodą. Lekkie T-8 spuściły ogień z karabinu maszynowego i automatycznych armat na piechotę.
  Rosjanie na planie wyglądali żałośnie, byli na wpół ubrani, zdezorientowani i uciekali przed ciosami.
  Hitler roześmiał się dziko, wskazując palcem:
  - To wyczerpujące! Więc pieprzyć Rosjan!
  Góring odpowiedział:
  - Wszystko dokładnie obliczyłem!
  Hitler rzucił kryształowy kielich w kierunku Goeringa, któremu ledwo udało się uniknąć. W tym samym czasie dotknął tacy i oblał się sosem z daktylami (Göring nawet podczas oficjalnych raportów jadł jak świnia).
  Hitler warknął:
  - Oto dzik, wysmarowany jak świnia.
  Niemiecki czołg przejechał po żyjącego jeszcze radzieckiego żołnierza. Złamane kości, połamane żebra. Faszysta nie tylko nie poczuł litości, ale wręcz przeciwnie, kręcił gąsienicami, próbując wysmarować żołnierza na krwawy placek. Było jasne, że Rosjanie nie są gotowi, wojna dopadła ich nagle, spadając jak młot!
  Goebbels zauważył:
  - Nasza specjalna propaganda działa dobrze! Pokażemy zdjęcia z klęski armii sowieckiej.
  Hitler stwierdził:
  - To nie wystarczy!
  Goebbels zapytał:
  - Co jeszcze robić?
  Hitler zaśmiał się złośliwie.
  - Przedstaw Kreml, nad którym powiewa swastyka. Narysuj żołnierzy SS w pobliżu Bramy Spaskiej i zrzuć takie obrazki do wycofujących się i otoczonych wojsk radzieckich. Niech się lepiej poddają.
  Goebbels wydyszał:
  - Twoja mądrość Führer jest świetna!
  Hitler parsknął pogardliwie:
  - Sam bym to wymyślił!
  Goebbels przewrócił oczami.
  - Och, gdzie, ja nieistotny!
  Idol zauważył:
  - Nasze wojska uderzyły nagle, z całej siły. Lotnictwo spadło na lotniska wroga. Rosjanie dostali niezłe lanie już pierwszego dnia wojny.
  Myślę, że zdobycie Moskwy to kwestia sześciu tygodni.
  Hitler odpowiedział:
  Moskwa jest oczywiście ważnym celem, ale nie wolno nam zapominać o Ukrainie, a zwłaszcza o Kaukazie. Ale aby ciąć na południu, musisz złamać wroga w centrum. Jak w japońskim powozie, uderz w głowę, aby uderzyć w wątrobę.
  Ribbentrop dodał:
  - Japonia rozmieszcza wojska w Mandżurii i Chinach! Są gotowe do osadzenia na Dalekim Wschodzie. Byłem w Japonii, naczelny dowódca wojsk, admirał Yamoto, był przeciwny wojnie ze Stanami Zjednoczonymi. Uważają, że ekspansja Japonii powinna dotyczyć północy i Syberii.
  Hitler zgodził się:
  - Ameryka to gigantyczny potwór! Nie tyle w sferze wojskowej, co w gospodarce. Jak dotąd siły lądowe USA pozostają w tyle, ale szybko nadrabiają tę lukę. Na razie musimy trzymać Amerykę w łańcuchu - co robimy.
  Goebbels prychnął.
  - A w Ameryce nie było Führera! Teraz jesteś ich władcą!
  Hitler wspierał:
  - Z pewnością! W końcu kim jest Roosevelt? Idiota! Tak, kaleka! Cóż, jak możesz prowadzić kraj z wózka inwalidzkiego!
  Goebbels wtrącił się:
  - Nadal by rządził z wiadra!
  Hitler skinął głową.
  Roosevelt ma zapalenie opon mózgowych! Umarł, zanim go zastrzeliliśmy.
  Film pokazywał płonący radziecki czołg T-28. Dymiło, dwa skręcone pyski.
  Spiker zakrztusił się z zachwytu:
  - Ruchu naszej dzielnej armii nie można zatrzymać! Kręgosłup radzieckiej machiny wojskowej został złamany. Wielki geniusz prowadzi nas od zwycięstwa do zwycięstwa! Hej Hitlerze! Zin Heil!
  Goebbels chełpliwie powiedział:
  - Rosjanie są podludźmi! Po prostu śmietnik cywilizacji. Niżsi Słowianie, z mózgiem nie większym niż naparstek.
  Hitler ryknął:
  - Słowian trzeba zniszczyć w dziewięćdziesięciu procentach! Okrucieństwo, okrucieństwo i jeszcze raz okrucieństwo! Słowianie to beknięcie ludzkości.
  Goebbels wspominał:
  - Przed inwazją daliśmy każdemu żołnierzowi pocztówkę, tam jest napisane! Nie oszczędzaj dziecka, jeśli jest rosyjskie! I sfotografowano szubienicę z dziewczyną i pal z nabitym na nią chłopcem. A pod podpisem:
  - Tak samo z Rosjanami!
  Rosenberg zasugerował:
  - Ogłośmy Ukraińców mongoloidami!
  Hitler ugryzł mikrofon. W odpowiedzi był zszokowany, tak bardzo, że szczękał zębami. Faszysta numer jeden zawył:
  - Na kozę! Dlaczego on bije jak suka podroby!
  Goebbels śpiewał:
  - Wierzę, że naziści zostaną uratowani!
  Hitler warknął:
  - Hau! Wątek! Wątek!
  Otoczenie Fuhrera oklaskiwało:
  - Genialny!
  Hitler niechętnie powiedział:
  - Dlaczego grzebienie są mongoloidalne?
  Rosenberg odpowiedział:
  - Nastawić ich na Rosjan!
  Hitler delikatnie polizał mikrofon, ponownie został uderzony prądem w język. Faszysta jęknął:
  - Wu-u-u! Przyjdę do ciebie! Będzie ku-ku! Wrona!
  Projektor filmowy pokazywał już pierwszą szubienicę. Wisiało kilka kobiet i tuzin dzieci. Byli nadzy, z poszarpanymi ciałami - kaci robili swoje.
  Okoliczne domy płonęły. Pokazano, jak faszystowscy żołnierze z podwiniętymi rękawami ustanawiali "nowy porządek". Wyciągali dzieci i wrzucali je do płonących domów. Rzucali się na kobiety, rozbierali, odcinali im piersi, rozdzierali brzuchy. Jednocześnie starali się jak najbardziej okrucieństwa. Jedna z kobiet została przecięta na pół zardzewiałą piłą. Krzyknęła dziko.
  Hitler i jego świta oszaleli i śmiali się dziko:
  - Taki jesteś podludzie!
  Sam Goebbels, który wyglądał jak małpa, krzyknął:
  - Rosyjskie wadliwe makaki. Zabić Rosjanina to zmiażdżyć irytującą wesz! Toto będą się dobrze bawić.
  Hitler śpiewał:
  - Na ruinach Kremla! Zbudujemy obozy! Będziemy mieć igrzyska! Hee hee hee! I ha ha ha!
  Himmler odpowiedział:
  - Założymy kilka ogromnych obozów zagłady na terytorium Białorusi, oczyszczą Rosję z ludzkich śmieci!
  Hitler krzyknął:
  - Kaptur!
  Himmler zapytał:
  - Ale myślę, że może nie warto całkowicie eksterminować, co prawda upośledzonych umysłowo, ale jednocześnie silnych i zdrowych Słowian. Część z nich trzeba uratować, by służyły niemieckim dżentelmenom!
  Hitler, nerwowo bawiąc się mikrofonem, warknął:
  - No tak! Tak tak tak! Zrobił armatę z gówna! Ta broń nie strzela, ale śmierdzi jak słoń!
  Goebbels odpowiedział:
  - Jak prawdziwie boska mądrość zawarta jest w wierszach Adolfa! Zwłaszcza w znajomości artylerii!
  Otoczenie ryknęło chórem:
  - Hej Hitlerze!
  Fuhrer, jak małe dziecko, włożył palec do nosa i zapiszczał:
  - Bi-bi-bi! Pokonać! Wszystkich, którzy są czerwoni, zabiliśmy! Teraz prem na samochód! Bi-bi-bi-Bili!
  Goebbels śpiewał:
  - Do-re-mi-fa-sol-la-si! Kot wsiadł do taksówki! A kocięta czepiały się i zamiatały za darmo!
  Hitler wsadził Goeringa pod tyłek, ciasto parzone. Usiadł, wywołując przyjazne chichoty otoczenia.
  Führer śpiewał:
  - W miastach po drugiej stronie rzeki! W miastach bez rzeki! Głupcy żyją w pokoju! Hee hee hee!
  Na kadrach widać zniszczony Brześć, w który trafiono zdobytą od Francuzów ciężką bronią kalibru do 400 milimetrów. I mnóstwo trupów, które faszystowscy żołnierze bezceremonialnie deptali i miażdżyli czołgi. Jedna dziewczyna była przywiązana na nogach do ciężarówki i ciągnięta ulicą. Cholera, krzyczała i rzucała się.
  Hitler roześmiał się, wskazując palcami:
  - Och, jak ja kocham, kiedy kobiety są torturowane! To największa przyjemność. O wiele lepsze niż seks!
  Goring mruknął:
  - Oczywiście, gdy nie ma z kim porównać!
  Hitler uśmiechnął się:
  - Co powiedziałeś!
  Goering natychmiast znalazł:
  - Nie ma nikogo, kto mógłby porównać takiego geniusza jak ty!
  Hitler dąsał się:
  - O tak! Führer jest tak wielki jak każdy! Jestem super geniuszem!
  Okolica od razu zaśpiewała:
  "Możesz obejść pół świata z pochodnią, ale mądrzejszego Hitlera nie znajdziesz!" Jego potężna siła zmiażdży, Hitler pokona wszystkich Żydów w krzakach!
  Goebbels odpowiedział:
  - Przemówienia Führera muszą być rozpowszechniane wśród żołnierzy!
  Goering potwierdził:
  - Wspaniałe przemówienia!
  Hitler przerwał werbalny nonsens:
  - Przede wszystkim musimy owinąć rosyjskiego niedźwiedzia! Oczywiście zniszczymy Słowian, ale ...
  Goebbels zapytał:
  - Co ale!
  Hitler zmrużył chytrze oczy:
  - Jeśli chcesz wygrać, zachęcaj do zdrady! Potrzebujesz części Rosjan - grać przeciwko Rosjanom. W szczególności do stworzenia lokalnej policji - policjantów! Aby złapali partyzantów i sami rozprawili się z miejscową ludnością.
  Rosenberg krzyknął:
  - Prawidłowy!
  Goebbels zapytał:
  - To jest środek tymczasowy!
  Hitler warknął:
  - Tak!
  Goebbels zasugerował:
  - Można, podczas gdy my ukrywamy fakty naszego okrucieństwa!
  Hitler krzyknął:
  - Chrząknąłem trochę, schowałem kły, stałem się przystojny przynajmniej do krzyża! Zamiatać żydowskie szumowiny!
  Goebbels odpowiedział:
  - Tak, Żydzi! Oto co zrobimy...
  Hitler przerwał:
  Nasadźmy Rosjan na Żydach! Wprowadzimy praktykę przekupstwa, jeśli ktoś poinformuje, że jest ukrytym Żydem lub komunistą, otrzyma nagrodę z skonfiskowanego mienia ofiary.
  Goebbels skłonił się:
  Cóż za niesamowita mądrość! Sam Salomon udusiłby się z zazdrości na twoich oczach!
  Hitler prychnął.
  - A cóż mu pozostaje być Żydem!
  Rosenberg zauważył:
  - Na Ukrainie doszło do największych pogromów Żydów!
  Hitler cieszył się:
  - Dobra robota Khokhols! Stworzę z nich specjalne karne brygady! Wytną miliony!
  Brześć upadł, ale twierdza stała. Mały garnizon spotkał się z wrogiem ciężkim ogniem. Niemcy deptali im po piętach, ale faszystowska propaganda tego nie pokazała. Nie pokazała, jak płonęły niemieckie czołgi, jak skręcały się wypaczone wieże. Jak pionierzy z butelką benzyny rzucili się pod czołg, krzycząc: Służę Związkowi Radzieckiemu! Albo jeszcze lepiej, za Ojczyznę, za Stalina!
  Ludzie w ogóle nie myśleli o poddaniu się faszystowskiej dyktaturze, a wiara w komunizm tylko rosła.
  Goering podał najnowsze dane z frontu afrykańskiego:
  - Niestety Mein Fuhrer Rommel nie zdobył Tolbuka. To zbyt dobrze rozwinięta twierdza!
  Hitler zaśmiał się.
  - A ty jesteś słabo rozwinięty! Co z tobą zrobić świnio! Zajrzymy do pyska twojej świni, a potem cię usmażymy i zjemy!
  Góring odpowiedział:
  - Hwi! Hwi! Hwi!
  Hitlera:
  - Hau, hau, hau!
  Goebbels w myślach przekręcił palec na skroni: co za głupi Adolf - klaun!
  Idol zauważył:
  - Rommel ma za mało czołgów, i to takich lekkich i słabych! Generalnie na froncie wschodnim Rosjanie dysponują czołgami o kalibrze 152 milimetrów. To pocisk ważący pięćdziesiąt dwa kilogramy. Taka moc jest w stanie zmieszać wszystko na raz, o Główny Fuhrerze.
  Hitler ugryzł się w czubek języka i zawył dziko: zaczęli przeklinać rozdzierająco! Ale niemieckie przekleństwa nie są takie jak rosyjskie, szybko ucichły.
  Goering kpiąco zaproponował papierosa. Hitler wyzywająco odwrócił się, stłumiony świszczący oddech:
  - Nie, nie potrzebuję papierosów! Używam ich tylko do przyżegania ciał kobiet.
  Góring mruknął:
  - No dalej, oprzyjmy się kobiecym sprzeczkom!
  Oczy Goebbelsa rozbłysły pożądliwie:
  - Prawidłowy! Chodźmy teraz!
  Hitler krzyknął do nich:
  - Zamknij się, kurwa! Jeśli chodzi o działo kalibru 152 mm, francuskie czołgi S-2 posiadały również działa kalibru 155 mm.
  Idol odpowiedział:
  - S-2 ma prędkość zaledwie dwunastu kilometrów na godzinę, a KV-2 aż trzydzieści pięć kilometrów.
  Hitler warknął:
  - Potężna broń nie pomogła Francuzom i nie pomoże Rosjanom! Ponieważ tak powiedziałem!
  Na nagraniu hitlerowcy pokazali bitwę na granicy z Litwą. Jednostki radzieckie zostały wzięte z zaskoczenia. Niemieckie czołgi po prostu strzelały do nich z karabinów maszynowych. Część faszystowskiego lotnictwa zdążyła już zbombardować obiekty i bezceremonialnie zastrzelić grupę jasnowłosych dzieci. Ranne dzieci ryczały, obraz na tle skrzącego się słońca i bujnych traw jest okropny. Ponadto pokazują, jak przewożą na wpół ubranych więźniów. Faszyści nie stoją na ceremoniach, tłuką ich kolbami karabinów, ci, którzy pozostają w tyle, każą im bagnetami. Tutaj również część kobieca jest urzeczona. Dziewczęta są bezceremonialnie rozbierane i rozpędzane do naga, bijąc je batem. Oczy Hitlera zaświeciły się łapczywie, ręce mu drżały:
  - To jest prawdziwy smak! warknął Adolf.
  Goebbels odpowiedział:
  - A co jeśli wszystkim niewolnikom w obozach koncentracyjnych każe się pracować nago w ciepłym sezonie?
  Hitler zawył:
  - A dlaczego tylko w cieple?
  Goebbels wzruszył ramionami.
  - W mrozach umrą z zimna! Szkoda Fuhrera!
  Hitler skinął głową.
  - Tak! Goebbelsa, dopóki nie stworzymy wielu robotów, potrzebujemy niewolników! A tak przy okazji, co powiesz na lobotomię więźniów?
  Goebbels potrząsnął głową.
  - Nie mój Fuhrer! W takim przypadku staną się kompletnymi idiotami i nie zostaną wykorzystane w produkcji.
  Hitler krzyknął:
  - Dlaczego jest to konieczne?
  Goebbels wyjaśnił:
  - Będziemy musieli przeprowadzić atak powietrzny na Wielką Brytanię, aw dalszej perspektywie walczyć ze Stanami Zjednoczonymi. Będzie to wymagało wielu samolotów i statków, co oznacza ogromną ilość wykwalifikowanej siły roboczej!
  Hitler skinął głową.
  - Tak, o ile nie potrzebujemy idiotów! Ale kiedy podporządkuję się całemu światu, zrobię lobotomię dla wszystkich Rosjan!
  Goering drażnił się:
  - Osobiście?
  Hitler odpowiedział gniewnie:
  - I ty świnio też! Operacja mózgu!
  Góring westchnął ciężko.
  - Czy można operować coś, czego nie ma!
  Goebbels zauważył:
  - Skuteczne pranie mózgu jest możliwe tylko pod ich nieobecność! I sprzedawać sumienie, jeśli jest tanie!
  Hitler poklepał Góringa po twarzy:
  - Och, ty tłusty wieprzu! Połóż się w łóżku na beczce! Payback nie biegnie, pranie mózgu!
  Goering zapytał:
  - I co robić?
  Hitler chwycił marszałka Rzeszy za ucho i pociągnął go w dół:
  - Królu kóz, wejdź pod stół!
  Goering wspinał się chrapliwie, a Hitler zaczął go kopać nogami:
  - Niezły dywanik się pojawił, grubasie!
  Goebbels zauważył:
  - Nie ma potrzeby lobotomii!
  Hitler zauważył:
  - Kamienna głowa tępi nawet skalpel!
  Idol powiedział:
  - Dane z pierwszego dnia walk wykazały: A zupełne nieprzygotowanie Rosjan, B całkowitą przewagę naszych wojsk. W rezultacie trafiliśmy w Führera w samą porę. I będziemy kopać!
  Hitler ponownie kopnął Goeringa:
  - A ty tłuste bydło, byłeś przeciwko wojnie!
  Góring wymamrotał:
  - Pierwszy naleśnik jest zawsze grudkowaty!
  Hitler krzyknął:
  A teraz pocałuj moje buty!
  Góring jęknął:
  - Może nie dla wszystkich!
  Hitler pochylił się i chwycił marszałka Rzeszy za włosy:
  - Pocałuj sukę, albo zmuszę cię do czegoś znacznie bardziej upokarzającego! Pod warunkiem, że jestem miły!
  Goering zaczął całować but z lakierowanej skóry. Hitler dźgnął go czubkiem w nos, popłynęła juszka:
  - Za to bardziej cię lubię!
  Marszałek Rzeszy wychrypiał:
  - Tak, mój Führerze!
  Goebbels zasugerował:
  - Może wyznaczyć nagrodę dla Stalina.
  Hitler prychnął.
  - Czy to nieślubny syn Żyda Przewalskiego? Nie, nie chcę podnosić nicości! Zrozumiany!
  Goebbels odpowiedział:
  - Ale nie tak dawno ty, wielki Führer, wychwalałeś Stalina, porównując go do kaukaskiego tygrysa!
  Hitler odpowiedział:
  - Myślałem, że będzie mądry i mnie zaatakuje! Ale Stalin okazał się głupcem, zadając miażdżący cios w brzuch! A teraz dlaczego miałbym go chwalić! Jonasz.
  Goebbels zauważył:
  - Wojna jeszcze nie wygrana!
  Hitler odpowiedział rzucając w Goebbelsa garścią winogron:
  - A ty zaczynaj!
  - Po prostu jestem ostrożny!
  Hitler warknął:
  - Uwaga, główna cecha zdrajców! Strach jest zawsze samolubny, ponieważ wyklucza poświęcenie!
  Goebbels odpowiedział:
  - Strach to taki dar, który trudno dać wrogowi, ale łatwo zachować dla siebie!
  Hitler warknął:
  - Ostry język, najczęściej ukrywa tępotę mózgu!
  Goebbels zauważył:
  - Stalin jest bardzo dowcipny! Powiedział: kocham Hitlera jak chłopskie kołchozy! Śmieszny!
  - Lepiej jak patyk dla psa!
  Hitler splunął na Idola:
  - Banalne!
  Idol zauważył:
  - Nie wszystkie siły ZSRR są skoncentrowane w pobliżu granicy. Rosjanie mają ogromne rezerwy czołgów i siłę roboczą. Więc po prostu zadaliśmy pierwszy cios, na ...
  Hitler przerwał:
  - Słyszałem te bajki o pierwszym i drugim rzucie.
  Goebbels zasugerował:
  - Zaoferujmy nagrodę wszystkim rosyjskim żołnierzom, jeśli wystawią komisarza w armii.
  Hitler skoczył:
  - Właśnie to zrobimy! No to gdzie byli komisarze, sanitariusze czekają ze szpitalem psychiatrycznym!
  Aż wieś Bormann milczący wdał się w rozmowę:
  - W Brześciu SS skonfiskowało skarby sztuki! Führer może ci je przekazać!
  Hitler zauważył:
  - Co jest moje, prezerwatywa!
  Goebbels poprawił:
  - Nie prezerwatywa, ale prerogatywa Führera!
  Hitler, a po nim cała świta zaczęła się śmiać, Fuhrer nawet spadł z krzesła i kopał nogami:
  - Kłapouchy! Kłapouchy! Kłapouchy! Ta sama opinia!
  Bormann zasugerował:
  - Może założyć prezerwatywę na głowę Goeringa!
  Hitler roześmiał się:
  - NIE! Ona jest za mała!
  Bormann odpowiedział:
  - Ale więcej niż czubek wąsa Stalina?
  Hitler podniósł głos i skinął głową.
  - Nie mniej! Dobra, niech dziewczyny tańczą przed nami.
  Dziewczęta wybiegały przed Hitlera i jego orszak, szarpiąc gołymi nogami. Hitler wykonał gest, adiutant wymierzył mu bat. Fuhrer podskoczył i stał się pięknością w swoich bosych, bosych stopach:
  - Tańczcie gorętsze suki! Goręcej!
  Dziewczyny krzyknęły:
  - Chwała Niemcom!
  Hitler poprawił:
  - Nie Niemcy, ale Führer!
  Dziewczyny rozkładają nogi:
  - Chwała Führerowi!
  Długi bat zaczął uderzać mocniej! Hitler stopniowo wpadał w szał, kołysząc się i uderzając.
  - Jestem wielkim Hitlerem! Przynoszę światu śmierć!
  Suita śpiewała:
  - Zin Heil! Zin Heil!
  Hitler zawył:
  - I żeby ojczyzna zakwitła - Zin Heil, Zin Heil, Zin Heil! Nie Fuhrer jest fajniejszy i lepszy!
  Opalone, smukłe, muskularne nogi dziewcząt podniecają Führera. Uderza coraz częściej i kwiczy jak świnia. Dziewczęta krzyczą, różowe szpilki błyszczą, cios spadł na palce.
  Hitler odparł:
  - A kto jest najfajniejszy?
  Dziewczyny odpowiedz:
  - Oczywiście Führer!
  Hitler krzyknął:
  - A kto ma lepsze pompowanie?
  Dziewczyny krzyknęły:
  - Oczywiście Führer!
  Hitler krzyknął:
  - Jestem wielkim Führerem!
  Bormann zauważył:
  - Może spróbujemy pobawić się z dziewczynami, dobrze?
  Hitler syknął:
  - Pozwalam! Niech wszyscy i ty Goering!
  Marszałek Rzeszy mruknął:
  Dziękuję Fuhrerowi!
  Orszak Hitlera wyciągnął pałki i zaczął bić dziewczyny. Bili mnie nie tylko gumowymi pałkami, ale także pięściami i stopami. Bili się niemiłosiernie, a baldeli od pisków.
  Hitler trząsł się z ekstazy:
  - Będę bił ludzi! Będę bił ludzi! I bij wiadra!
  Sam Goebbels, kobieciarz, zauważył:
  -Każdy może sprawić, że kobieta piszczy, ale tylko prawdziwy dżentelmen może doprowadzić ją do łez!
  Hitler, bijąc półnagą dziewczynę, powiedział:
  - A my jesteśmy rycerzami Rzeszy!
  Borman stwierdził:
  - Nie ma nikogo bardziej uczciwego niż Führer!
  Hitler zgodził się:
  - Z pewnością! Oto świnia, taka bestia!
  Góring odpowiedział:
  - Jestem ci oddany Fuhrer!
  Hitler prychnął.
  Dlaczego tak mocno bijesz!
  Góring odpowiedział:
  "Nie mogę podnieść ręki na kobietę!"
  Hitler kopnął Goeringa w brzuch:
  - Słaby!
  Bormann drażnił się:
  - Jest za gruby! Uderzenie kobiety grozi pęknięciem tłuszczu! Codziennie torturuję moją żonę!
  Góring odpowiedział:
  - Seks z tobą to największa tortura!
  Bormann był urażony:
  - A z tobą świnia!
  Góring zauważył:
  - Dzik jest po wilku najseksowniejszym zwierzęciem.
  Hitler wtrącił się:
  - Nie jesteś dzikiem, ale łysym osłem!
  Goering stanął na czworakach.
  - Kłapouchy! Kłapouchy! Kłapouchy! Ta sama opinia!
  Hitler wskoczył na plecy Goeringa i zaczął go prowokować i bić piętami po bokach, rycząc:
  - Mówię ci, żebyś piał, albo wypatrzę cię ostrogami!
  Bormann chwycił Goeringa za nos.
  - Najwyraźniej chcesz śliwkę!
  Hitler zasugerował:
  - Czy możemy zmusić Goeringa do całowania kobiecych stóp?
  Góring mruknął:
  - Zgadzam się, po prostu zejdź z mojego Führera!
  Hitler nadepnął stopą na palce Goeringa, po czym krzyknął i powiedział:
  - Bądź bądź bądź!
  Hitler odpowiedział:
  - Nie chcesz być koniem Führera!
  Góring jęknął:
  - Zbyt trudne!
  Hitler szturchnął Góringa kolanem:
  - Widać, że nie jesteś niemieckim koniem, ale rosyjską kozą! Więc zrobimy ci solidnego shake'a! Prawidłowy!
  Góring odpowiedział:
  - Cóż, dlaczego mein Fuhrer, ty tylko sobie ze mnie kpisz! Że nie masz innych wielkich ofiar!
  Hitler zapytał:
  - Kim jestem, żeby kpić?
  - Ale nad Bormannem!
  Hitler wymamrotał:
  - Więc w tym problem, że nie jest taki gruby jak ty! Oznacza to, że torturowanie go jest znacznie mniej zabawne!
  Znaleziono Goeringa:
  - Ale był w czerwonym więzieniu!
  Pysk Hitlera wykrzywiony:
  - Co? Czy on naprawdę siedział!
  Borman mruknął:
  - Tak, to było coś takiego Fuhrer!
  Hitler zeskoczył z Goeringa i uderzył biczem w Bormanna. Upadł na kolana, nie spodziewając się tego.
  - O Führerze za co!
  Hitler odpowiedział:
  - Na całe dobro! Twój pies będzie zły!
  Góring wzruszył ramionami.
  - Niezbędny! Niezbędny! Musimy wierzyć w cuda!
  Bormann odpowiedział:
  - Tak, w czerwonym więzieniu pozostałem oddany faszyzmowi! Hej Hitlerze!
  Führer nadal bił Bormanna:
  - Nie piesku! Brutalnie cię pomszczę! Będziesz wiedział, jak ukryć się w czerwonych więzieniach!
  Bormann czołgał się i jęczał jak pies, był bezlitośnie chłostany. Hitler młócił swojego najbliższego współpracownika z pasją.
  Goering, korzystając z okazji, odczołgał się i schował pod stół. Nigdy nie wiadomo, co przyjdzie do głowy opętanemu przez demona Fuhrerowi.
  Hitler jednak to zauważył i przestał bić Bormanna:
  - A gdzie jesteś Świnka.
  Goering odpowiedział z humorem:
  - Kiedy Führer się bawi, ktoś powinien rządzić krajem! A ja jestem twoją prawicą największą.
  Hitler rozłożył ręce.
  - Tak! Jestem największym z największych!
  Borman dodał:
  - I bardzo silny! - Zastępca Hitlera na partię odwrócił się i położył na brzuchu. - Cały umieram!
  Hitler skoczył:
  - Oto kolejny martwy jeż! Nie ma sprawy, teraz go pocieszę.
  Führer wskoczył Bormannowi na plecy. Zaskrzeczał pod nim i zaczął się wić i jęczeć:
  - Jestem świnią! Tylko chudy!
  - Nie, nie świnia! Mamy jedną świnię Goring, a ty jesteś loszką, a jednocześnie bardzo tłustą!
  Bormann odpowiedział:
  - Niż gruby Führer?
  - Otyły mózg! - Hitler kopnął swojego zastępcę w szyję, po czym usiadł na nim. - Tak, tył jest elastyczny!
  Bormann zasugerował:
  - Chcesz, żebym zatańczył dla ciebie ukraiński hopak?
  Hitler krzyknął:
  - Wolałbyś dostać piątkę! Dobra, dziewczyny, podejdźcie bliżej i pozwólcie mu całować wasze stopy.
  Borman zapiszczał:
  - Z wielką radością!
  Młode, piękne, bose stopy dziewcząt stykały się z fizjonomią Bormanna, który łapczywie je chłostał. Hitler chciwie na to spojrzał, po czym wycelował palce w oczy wice-führera:
  - Cóż, masz pożądliwe oczy!
  Borman mruknął:
  - Chuligani pozbawiają wzroku!
  Hitler wyjął papierosa z tylnej kieszeni Bormanna. Goebbels uprzejmie zaproponował zapalniczkę. Fuhrer zapalił i zaczął się bawić, gasząc papierosy z bosych pięt dziewcząt, zmuszając je do piszczenia. Hitler zdawał się lubić taką zabawę, wpadał nawet w ekstazę, krzycząc:
  - Jestem wielkim Führerem! Potężny jak Bóg! Chcę zabić, chcę iść prosto do trumny! Nasze kobiety są stworzone do męki! Wszyscy ludzie na świecie to głupie bestie!
  Papieros pozostawia małe pęcherze na delikatnych stopach dziewcząt i trochę boli je chodzenie, ale i tak tańczą.
  Goebbels zasugerował:
  - A jeśli posypiesz śniegiem mojego Führera?
  Hitler był zaskoczony:
  - Jak jest latem?
  Goebbels zauważył:
  - Możesz zrobić śnieżki za pomocą lodówek!
  Hitler zawył:
  - To proca Pana! A o tym wcześniej nie pomyślałam! Ale to zajmie trochę czasu, prawda?
  Goebbels odpowiedział:
  - Oczywiście, Mine Führer i wydatki, ale urząd cesarski ponownie wyposażymy, aby w każdej chwili mógł spaść śnieg lub deszcz, lub piekło!
  Hitler uderzył Bormanna pięścią w głowę:
  - Nie ograniczam cię środkami, ale ograniczam w czasie! Do dziesięciu dni później wszystko było gotowe!
  Bormann, Goebbels i cały orszak zawyli chórem:
  - Odbędzie się Mein Fuhrer!
  Hitlerowskie łzy Bormanna:
  - Być może przyjemniej jest siedzieć na grubym Goeringu!
  . ROZDZIAŁ 14
  Alice, spędziwszy nudny czas w lochu, chętnie zapadła w sen. Przynajmniej będzie coś wspaniałego i niepowtarzalnego. A we śnie możesz cieszyć się czymś heroicznym bez ozdób.
   Dwie dziewczyny wojownika o dźwięcznych imionach Alisa Selezneva i Angelica Koroleva uciekły w kierunku Berlina beznadziejnie oblężonego przez Armię Czerwoną, ale jeszcze nie zdobytego. Dobrze jest być we śnie całkowicie dorosłą dziewczyną.
  Zgrabne, opalone, muskularne i bose nogi dziewcząt pluskały w ciepłych kałużach nagrzanych kwietniowym słońcem.
  Obmyci w deszczu wojownicy byli piękni, jak baśniowe wróżki, choć strasznie podrapani, ranni w bitwach, purpurowi siniaki na niewinnych twarzach. Podczas bitwy prawie wszystkie ubrania czarujących wojowników zostały spalone lub podarte, a oni biegali półnadzy i pochodnie włosów: dla Alisy Selezneva, jak złoty liść, dla Angeliki Koroleva, jak płomień wypluwającego wulkanu Wezuwiusza, zakrywały ich smukłe plecy, toczące się jak krople rtęci.
  Za nim znajdowało się pole zasłane trupami i roztrzaskanym sprzętem, wszystko usiane bombami, kraterami i głębokimi ranami w okopach pozostawionymi po uderzeniu nieznanych samolotów dyskowych.
  Sam Berlin, jak ciało nękane nieuleczalną chorobą, wypluwał maczugi czarnego, ale jednocześnie jakby martwego dymu. Spirale zbudowane z atomów spalonej materii krzyżowały się na niebie z szatańskim ornamentem.
  Angelica Siberian Space Warrior zauważyła:
  - Nawet natura stara się uwypuklić naszą ludzką słabość i bezradność wobec żywiołów!
  Alisa Selezneva, spryskując wodą kałużę silnym uderzeniem, sprzeciwiła się:
  - My, ludzie, jesteśmy obdarzeni darem tworzenia własnej rzeczywistości. W końcu umysł jest zasadniczo silniejszy niż mięśnie. Co to są mięśnie? Po prostu włókna białkowe, w których oddziałują siły elektromagnetyczne.
  Angelika spojrzała w niebo. Wichry dymu zdawały się rozpoczynać między sobą miniaturową bitwę. Jakby demony dzieliły władzę nad wszechświatem. Strumienie zderzały się, krzyżowały, potem tworzyły rodzaj ornamentu, a potem wręcz przeciwnie, rozmywały się w przestrzeni.
  Angelica przypadkowo przebiła bosą stopę czubkiem metalowego fragmentu i zatrzymując się, jęknęła:
  - Cholera, mam poważne kłopoty! Jak ostre mogą być fragmenty!
  Alisa Selezneva filozoficznie zauważyła:
  - Cały świat składa się z igieł, tylko żyjącym wydaje się gładki, z powodu obutej świadomości!
  Angelica automatycznie uniosła karabin i strzeliła do upartego Fritza, który wychylił się im na spotkanie. Hitlerowiec ze złamaną twarzą wypuścił karabin z rąk i jęknął tyłek. Syberyjski wojownik droczył się:
  - Byłbyś fajny, ale stałbyś się zły! Oto, co przynosi służba Führerowi!
  Alisa Selezneva rzuciła się na ziemię na brzuchu i oddała celowaną serię. Trzej naziści gładko usadowili się na świeżej wiosennej trawie. Angelica dość rozsądnie powiedziała:
  - Chcieli rosyjskiej ziemi, więc ją macie, choć w ustalonym limicie!
  Alisa Selezneva zachichotała chytrze:
  - Władcy, którzy chcą nieograniczonych przestrzeni, otrzymują ściśle według limitu pieniądze na swój grób! Jednak niestety obywatele są chowani nie rzadziej!
  Angelica powiedziała z całą powagą:
  - Śmierć jest zła, ale życie pod jarzmem jeszcze gorsze... Ale teraz świętujemy zwycięską ucztę, wszystko się układa i nawet niezdobyta stolica III Rzeszy - Berlin leży u naszych stóp!
  Alisa Selezneva powiedziała zmęczonym tonem:
  - A o co chodzi. Myślisz, że teraz Niemcy zrobią za nas wszystko? Naiwna z ciebie dziewczyna!
  Angelica dość rozsądnie sprzeciwiła się temu:
  - Jeśli pokonamy naszego głównego wroga, zwolni to zasoby do dalszej walki! Ty sam musisz to zrozumieć.
  Alisa Selezneva, zamiast odpowiedzieć, spojrzała na okopane pole leżące przed nią. Ilu facetów, zarówno radzieckich, jak i niemieckich, znalazło przy nim śmierć? Świat nie jest piekłem, ale z pewnością nie jest też niebem. Być może jest nawet zdominowany przez rozległe obiekty podziemia. W końcu ortodoksja kościoła uczy, że zbawiona jest znikoma mniejszość. A większość ludzi, ze względu na grzeszność swojej natury, jest skazana na męki.
  Alisa Seleznev była zawsze irytowana i odrzucana przez taki postulat Pisma Świętego. Czy to naprawdę ortodoksyjni uważają za grzech? Jest nawet całkiem naturalne pragnienie kariery i wyższości każdego żyjącego człowieka. Ale czy nie jest to naturalną konsekwencją natury ludzkiej? I niezmienne prawo ewolucji.
  Tutaj na przykład, gdyby Armia Czerwona kierowała się naukami Chrystusa - uderzyli cię w prawy policzek, nadstawili w lewo, jak by się to skończyło dla całej sowieckiej Ojczyzny.
  Dziewczyny natknęły się na nie do końca zniszczony faszystowski bunkier i zostały zmuszone do położenia się pod celowanym ostrzałem.
  Angelika, pocierając bosymi stopami trawę, bo pięta bardzo ją swędziała, powiedziała:
  - Czasem trzeba cierpieć... Ale nawet mąka staje się rutyną, co jest w gruncie rzeczy najgorsze!
  Alisa Selezneva zmieniła pozycję, celnym strzałem odstrzeliła pół czaszki esesmanowi, który szczekającym głosem wydawał rozkazy i warknął:
  - Faszyzm stosuje metody nieestetyczne: pięć do jednego. A jeśli jest ich mniej, to się wycofuje!
  Angelika powiedziała smutno:
  - Czego chcesz uczciwości od lisa?
  Alisa Selezneva odpowiedziała ze smutkiem:
  - Zgadzam się, bo chcesz wierzyć w coś pięknego! Nawet uczciwość lisa lub szlachetność wilka!
  Dziewczyny zostały zmuszone do czołgania się na czworakach do ocalałych bunkrów. Starożytna taktyka czołgania się jak pluton, stosowana przez wojowniczki w bitwie. I muszę powiedzieć, że nie bez powodzenia.
  Angelica jedną serią zdjęła pięciu żołnierzy Wehrmachtu, którzy próbowali wyczołgać się ze schronu, i powiedziała z zachwytem:
  - Armia rosyjska, jak zawsze, wygrywa. Nawet jeśli wróg ma przewagę!
  Alisa Selezneva, uwalniając miażdżący wybuch, zaśmiała się w odpowiedzi:
  - Naziści nigdy nie będą mieli przewagi.
  Angelica ledwie zdążyła schylić głowę przed uderzeniem ładunku. Nawet pasmo ognistych włosów zostało odcięte, kanciasty odłamek. Rudowłosy wojownik wykrzyknął:
  - Strzyżenie tutaj jest bezpłatne, chociaż toaleta jest droga!
  Alisa Selezneva, chichocząc przez łzy, odpowiedziała przyjaciółce:
  - Wiesz, to wcale nie jest śmieszne... W ogóle, czy w przypadku śmierci będzie kontynuacja, oto jest pytanie?
  Angelica udawała zaskoczoną:
  - A co to właściwie jest zamieszanie? W końcu nieistnienie przynajmniej nie zawiera bólu, zmęczenia ani doświadczeń. Jest to więc o wiele słodsze niż nasze życie w ciągłych próbach!
  Zanim odpowiedziała, Alisa Selezneva dostrzegła esesmana o twarzy kundla i płynne naciśnięcie spustu położyło kres jego nabieraniu. Wojowniczka, potrząsając rudymi lokami, uśmiechnęła się:
  - Wiesz, wszyscy bez wyjątku wolą życie od nicości. Oznacza to, że nawet w naszych umysłach tkwi nieopisany urok!
  Alisa Selezneva zachichotała z wyraźnym wysiłkiem:
  - W tym żyć i cierpieć! - Rudowłosy wojownik przerwał i dodał spokojniejszym głosem bez udręki. "Ale czy można zrozumieć światło, nie znając cienia. A błogość nie zna bólu. Całe światło jest znane poprzez dualizm!
  Angelica zgodziła się tylko częściowo:
  - Jeśli tak myślisz, to musieliśmy zostać pokonani przez nazistów, żeby naprawdę zrozumieć smak zwycięstwa. Także, mimo wszystko, dualizm: przegrany i wygrany!
  Alisa Selezneva, wycierając celownik optyczny, nie mogła się nie zgodzić:
  - Tak, oczywiście, we wszystkim obecny jest pewien dualizm. Jako rodzaj, Bóstwo, byłoby beznadziejnie rutynowe bez Diabła.
  Angelica pospieszyła z poprawieniem przyjaciółki, nie przerywając ognia:
  - Sam termin diabeł w starożytnej grece oznacza oszczercę. Oznacza to, że w Biblii podjęto próbę przedstawienia sprzeciwu wobec Boga w najbardziej okrutny sposób.
  Alisa Selezneva, wybijając oko innego Fritza od snajpera, skłoniła przyjaciółkę:
  - To jest czarny PR. Próbujesz podnieść swoją ocenę, obniżając przeciwnika?
  Angelica dość logicznie zauważyła:
  - Oczywiście każda osoba u władzy wykorzystuje własne zasoby administracyjne, aby zdyskredytować przeciwnika. Jest w tym pewien schemat, a nie chęć oddania władzy i utraty przywilejów korytem. Dlatego oczekiwanie w Biblii obiektywnej definicji konfrontacji Boga z szatanem jest co najmniej naiwne.
  Alisa Selezneva nawet przewróciła niebieskimi oczami na czole:
  - Oczywiście od władzy nie można wymagać obiektywizmu. Ale pytanie brzmi, kim jest szatan. Najdoskonalszy anioł starający się dać więcej wolności stworzeniu, czy... Ten, który stał się ojcem zła i cierpienia?
  Angelika westchnęła smutno.
  - Ból i cierpienie stały się tak naturalne dla ludzkości, że mam poważne wątpliwości, czy to Lucyfer je zrodził... W każdym razie bez pragnienia Boga Wszechmogącego jest mało prawdopodobne, aby stworzona istota mogła odnieść sukces co najmniej. ..
  Alisa Selezneva, posławszy śmiertelną kulę w krzywy mostek nosa faszysty, upadł, natychmiast pokryty krwią. Wojownik natychmiast się zgodził:
  - Tak, całe zło i problemy przypisywane Diabłu to to samo, co obrażanie się na bicz, który uderzył, niż na tego, który go uderzył.
  Sama Angelica, uderzając wroga krótką serią, a także uderzyła kolbą w najbliższą wypaczoną twarz, po czym dodała:
  - Bardziej odpowiednia jest tu następująca analogia: właściciel wyrzeźbił kij z drewna, uderzył nim niewolnika, a potem mówi - kij jest absolutnym złem, a właściciel jest absolutnym dobrem!
  Alisa Selezneva nieumyślnie się odwróciła, a złamana kość obojczyka dziewczyny spowodowała straszny ból w stanach zapalnych stawów. Wojowniczka lekko zmarszczyła czoło, ale nie zniżyła się do jęków. Co więcej, jakby grała w kręgle, powaliła trzech faszystów. Jeden z nazistów upuścił napiętego faustpatrona, w wyniku czego wyrzutnia zadziałała.
  Ognisty snop zdawał się przepalać beton, a drzazgi ciał, kości, rozdarte mięso wzlatywały w górę.
  Alisa Selezneva, chichocząc, drwiąc z siebie (bez humoru nie przetrwasz wojny, a przynajmniej nie zachowasz zdrowia psychicznego) śpiewała:
  - Co za ból, dobry ból: mecz z nazistą Fritzem; sto - zero!
  Obie piękne dziewczyny śmiały się głośno, głośno.... I najwyraźniej przeszywający śmiech wywarł taki wpływ na przestraszonych Niemców, że ostrzał z ich strony natychmiast się zamoczył. Cisza była tak nagła i ciężka, że uderzyła wojowników w uszy.
  Angelika zawołała:
  - Nic tak nie krzyczy o stratach jak zastój wojskowy!
  Alisa Selezneva dodała:
  - Odgłosy bitwy są ogłuszające, ale naprawdę głuchniesz, gdy nie zauważasz końca kanonady!
  Naziści odrzucili białe szmaty i zaczęli krzyczeć na całe gardło:
  - Hitler kaput! Hitlerowska kaput!
  Syberyjski wojownik znów nie mógł się oprzeć aforyzmowi:
  - Ludzie traktują złego władcę jak piwo, chcą go widzieć zimnego i na stole, ale są gotowi zapłacić za to nie tylko papierkiem!
  Alisa Selezneva subtelnie to zauważyła:
  - Kiedy władca jest zły, jest dobrze cytowany w żartach! A kiedy żartów jest dużo, życie staje się przyjemniejsze! A śmiech przedłuża życie! To znaczy z bezużytecznymi przywódcami: życie jest jak ciągła anegdota: długa, wesoła, straszna, ale zawsze chętna do poznania kontynuacji!
  Angelika zachichotała nerwowo.
  - I nie wiedziałem, dlaczego mierni królowie zwykle tak długo rządzą!
  Prawie stu pięćdziesięciu Niemców poddało się. Wśród nich było co najmniej trzydziestu chłopców w wieku od dziesięciu do szesnastu lat, większość w szortach i bosych, którym udało się przewrócić gołe, opalone kolana w okopach. Na widok pięknych dziewczyn ledwie okrytych podartymi łachmanami chłopcy rumienią się i spuszczają głowy, ale jednocześnie nie przestają patrzeć na niesamowicie pięknych wojowników.
  Zdezorientowani naziści składają broń, nawet nie przychodzi im do głowy, że wstyd pomyśleć, że połowa batalionu ma się poddać dwóm rannym, jeszcze bardzo młodym dziewczynom. Jakie są przerażone i oszołomione.
  Jeden z chłopców, nerwowo drapiąc brudną podeszwą w trawę, jakby wbił drzazgę w bosą piętę, i powiedział łamanym rosyjskim:
  - Ciocie nie wysyłajcie mnie na Syberię, tam odmarzniemy nosy i nóżki:
  Angelika powiedziała ze złością:
  - My i tak go wyślemy, a żeby bose stopy nie usztywniały na śniegu, co godzinę będą cię bić kijami w stopy.
  Chłopiec zatrząsł się ze strachu i wybuchnął płaczem jak dziewczyna. Alicja pospieszyła, by pocieszyć dziecko:
  - Nadal jesteś za mały. Prawdopodobnie zostaniecie zaliczeni do kategorii cywilów. Na wszelki wypadek powiesz, że nie masz jeszcze dwunastu lat, wtedy na pewno nie zabiorą cię do obozu.
  Chłopiec nagle przestał ryczeć i ściszonym głosem, starając się naśladować dorosłego, powiedział:
  Nie opuszczę moich towarzyszy! Albo wszyscy są wolni, albo razem w obozie koncentracyjnym!
  Dziewczyny były zdumione nieoczekiwaną odwagą chłopca, Angelica podeszła i pogłaskała go po głowie:
  - Dobra robota, będzie ci to zaliczone ... Ale nie bój się, większość schwytanych Niemców będzie pracować w europejskiej części Rosji, odbudowując to, co zostało zniszczone, a dla twoich dzieci będzie dobre jedzenie, lepsze niż Twoje karty i filmy zostaną pokazane.
  Uwięzieni chłopcy byli naprawdę szczupli, niektórzy nawet mieli wystające kości policzkowe, a trzech facetów nagich do pasa pod cienką skórą prześwitywało przez każde żebro, a ich ręce stały się tak chude, że aż zdumiewające, jak trzymali w sobie faustpatronów. Racje żywnościowe w III Rzeszy wydawane na karty zmniejszyły się w ostatnich miesiącach do tego stopnia, że ludność prawie umarła z głodu. Co więcej, to wiosna jest tradycyjnie najbardziej deficytową porą roku na produkty.
  Alisa Selezneva współczuła tym facetom, dzieciom "nadludzi", którzy teraz wyglądają jak biedni, głodni boso. On, grzebiąc w kieszeniach, znalazł w nich małą amerykańską tabliczkę czekolady i był zdezorientowany.
  Dar otrzymany w ramach Lend-Lease był za mały, a chłopców było trzydziestu dwóch (reszta jest dużo starsza, w mundurach wojskowych lub strażackich, nieogolona, bardzo niemiła, zgarbiona, przez co wyglądają na starców!), tam czekolady nie starczy dla wszystkich.
  Dać jednemu i obrażać innych? Albo rzucać losami? To drugie jest zwykle wyjściem, ale w tym przypadku może wydawać się śmieszne. Lub podziel sześć płytek między najmniejszych wojowników.
  Ta ostatnia wydała się Alisie Selezneva najbardziej sprawiedliwa i wyjmując tabliczkę czekolady, ostrożnie zdejmując opakowanie, podzieliła plastry, wręczając je najmniejszym i najcieńszym Niemcom.
  Byli naziści naprawdę wydają się być złamani. Żaden z nich nie rzucił się, nie podjął próby, nie rzucił się ani nie zabrał broni. Co prawda niektórzy mruczeli przez zęby jakieś przekleństwa, ale gdy tylko dziewczyny zrobiły krok w ich stronę, Fritz natychmiast zamilkł i przycisnął głowy do ich ramion, jakby spodziewając się ciosu.
  Alisa Selezneva nawet prychnęła z nietypową dla siebie pogardą:
  - Konieczne jest, aby nadludzie się skulili. A gdzie jest ich niezniszczalny aryjski duch?
  Angelica wyrwała jednemu z chłopców papierosa i rzuciła go w trawę, gasząc palcami wyrzeźbionych, choć pokrytych otarciami nóg, krzyknęła:
  - Dla kogoś, kto pali papierosy, budując sukces w życiu, zbyt często robi sobie przerwę na papierosa!
  Alisa Selezneva chętnie potwierdziła:
  - Właśnie tego zgadzam się z Hitlerem, prawdziwy aryjski wojownik nie powinien: pić, palić i być wiernym!
  Po tych słowach posępni chłopcy, gotowi w każdej chwili wybuchnąć płaczem, wybuchnęli przyjaznym śmiechem i wszystko od razu stało się jakoś lżejsze na duszy.
  Kiedy wojownicy przekazali jeńców najbliższej jednostce sowieckiej, Anżelika zrobiła Alisie Seleznewej opatrunek, mocując coś w rodzaju szyny na złamanym obojczyku. Lekarz polowy od razu zasugerował, aby wojownik położył się na noszach i spędził kilka dni sam. Wojownik z pogardą odrzucił tę propozycję, choć rozumiała, że niestety w Armii Czerwonej było wielu żołnierzy, którzy natychmiast by go dopadli. Jej głos był surowy, jak głos nauczyciela, który strofuje niedbałego ucznia:
  - Ominąć godziny naszego triumfu, ostatnie najradośniejsze dni wojny? Tak, to najokrutniejsza kara, jaką można sobie wyobrazić. A nie chcesz pozbawić Armii Czerwonej jej najlepszego snajpera?
  Lekarz zbladł, jego starsza twarz zbladła, przed oczami pojawił się znak trybunału ... Alisa Selezneva, widząc jego strach tylko głośno, jak mała dziewczynka, roześmiała się i klasnęła dłonią w ramię:
  - No nie rób tego! Ja osobiście nienawidzę tych, którzy piszą donosy bardziej niż Fritz. Więc...
  A dziewczyna, gwiżdżąc, wyszła ...
  Pierścień wokół Berlina wciąż nie był wystarczająco gęsty, poszczególne jednostki niemieckie przedarły się z kotłów do stołecznych ośrodków obronnych. Kierunek południowy został odcięty, ale na północy, gdzie ofensywa rozpoczęła się dopiero 20 kwietnia, a przeprawa przez rwący dolny bieg Odry była opóźniona, Niemcy nadal mieli luki strzelnicze.
  Führera przekonano do opuszczenia Berlina, ucieczki na północ, a następnie schronienia się w łodzi podwodnej. Niemiecka flota okrętów podwodnych, ze wszystkimi jej stratami, była nadal największa na świecie, a bojowych okrętów podwodnych było więcej niż wszystkich innych flot na świecie razem wziętych!
  Ale Hitler jest tak złamany moralnie przez własne fiasko polityczne i militarne, że zdecydował się zaakceptować śmierć. Histeryczny dyktator nie był bynajmniej typem szlachcica i nie był tchórzem, gotowym zrobić wszystko, by odłożyć spotkanie ze staruszką, której oddech jest zimniejszy niż ciekły azot i której uścisk jest nieubłagany.
  Dziewczęta musiały znowu znaleźć się w piekle i spotkać się z kolumną czołgów do kontrataku z północy.
  Samochody ruszyły do ataku, zanim doświadczeni wojownicy jeszcze się nie spotkali.
  Widząc je, wyglądające jak spłaszczone żelazka, a dokładniej odwrócone łodzie gąsienicowe z długim pyskiem, Alisa Selezneva gwizdnęła:
  - Kolejny produkt wrogiej technologii. To prawda, że po dyskotekach przecinających ciężkie czołgi swoimi nieznanymi nam odrzutowcami laminarnymi, nie możemy się dziwić takiej brzydocie.
  Mimo to te pozornie niezręczne czołgi poruszały się szybko po rokadzie, miały bardzo niską sylwetkę.
  Ciężki Is-2 wypluł ze smakiem ciężki pocisk. Za nim inne radzieckie pojazdy, zarówno Isa, jak i najmasywniejszy w tej chwili radziecki czołg T-34-85, otworzyły ogień.
  Tutaj stało się coś zupełnie niezwykłego. Większość pocisków oczywiście przeleciała obok małych, bardzo zwinnych pojazdów, eksplodując z tyłu i po bokach. Ale kilka trafień również nie przyniosło efektu, w obliczu dużego kąta racjonalnego nachylenia pancerza "prezenty" odbiły się.
  Alisa Selezneva gwizdnęła zaskoczona:
  - Nasz Fritz ma jeszcze możliwość wyprodukowania zbroi cementowanej. Zobacz, jak odbijają się twarde końcówki pocisków.
  Angelica pokazała przyjaciółce język i mrugnęła:
  - To jest czołg E-10, który mógłby być godną odpowiedzią na T-34, gdyby naziści wkroczyli trochę wcześniej, tak przy okazji z dyskietkami i H-162, tymi próbkami spóźnionej cudownej broni.
  Zbliżały się niemieckie pojazdy, ich 75-milimetrowe działo z pociskiem podkabirenym było dość porównywalne zdolnością penetracji do 85-milimetrowego T-34, a hitlerowcy nie zwalniając, oddali pierwszą salwę w zatrzymane radzieckie pojazdy. Z dziesięciu pocisków trafiły cztery, dwa trafiły w wieżę IS-2, a jeszcze jeden w kadłub i wieżę T-34.
  Radziecki ciężki "młot" miał potężne działo kalibru 122 mm, ale to przedni pancerz wieży - 100-milimetrowy - był słabym punktem tego niszczyciela. Pancerz jednego z nich rozsypał się w jednej chwili, a drugi odbił się rykoszetem. T-34-85 miał też słaby, przedni pancerz kadłuba o grubości zaledwie 45 milimetrów, był przeszyty jak bibuła, a nawet pociski w dolnym magazynie amunicji eksplodowały. Ta, która uderzyła w wieżę miała oczywiście więcej szczęścia, ona też zatonęła, do generalnego remontu, ale załoga żyje.
  Radzieccy czołgiści odpowiedzieli, że T-34-85 był szybszy, znacznie mniej szybkostrzelny Isa z opóźnieniem.
  Z dziesięciu niemieckich czołgów jeden zatrzymał się, wydaje się, że go dostał, ale już w odpowiedzi było pięć trafień ...
  Alisa Selezneva gwizdała jeszcze głośniej:
  - Co to jest Angelika?
  Rudowłosa wojowniczka postanowiła popisać się swoją erudycją i paplała;
  Prace nad stworzeniem E-10 rozpoczęły się w 1943 roku. Musiał być jak najbardziej zunifikowany z resztą czołgów serii E, będąc jednocześnie maksymalnie zaawansowanym technologicznie w produkcji i nie wymagającym dużych nakładów środków. Projekt czołgu został stworzony przez firmę Kloeker-Humboldt-Deutz, która nigdy wcześniej nie rozwijała pojazdów opancerzonych.
  Alisa Selezneva zachichotała, celnym strzałem roztrzaskała optykę, jedną i nazistowskie stalowe konie. Jednak naziści wyprzedzili Sowietów nową salwą. Znowu było pięć trafień, ale na szczęście bez detonacji, ale na jednym z IS wybuchł pożar.
  Sama Angelica wystrzeliła, posłała pocisk do "mleka" i dalej paplała;
  Konstrukcja E-10 jest ogólnie podobna do konstrukcji lekkich niemieckich dział samobieżnych Hetzer. Aby zaoszczędzić na wadze, zmniejszyć liczbę części i zmniejszyć całkowitą wysokość czołgu, postanowiono wykluczyć samą wieżę. W efekcie nadwozie o dość prostej formie otrzymało mocno pochyloną górną przednią płytę pancerza, w której zamontowano (jak na Hetzerze) działo 75 mm 7,5 cm PaK 39.
  Alisa Selezneva skrzywiła się z obrzydzeniem:
  - Tak, to paskudne działo samobieżne, lekkie, tanie i najbardziej masywne, oparte na podwoziu czeskiego czołgu t -38, to nie jest takie niskie.
  Angelica kontynuowała oświecanie;
  Gumowane rolki gąsienic były ułożone naprzemiennie, po cztery na pokładzie o średnicy 1000 mm każda. Ich zawieszenie składało się z zewnętrznych ramion mocowanych do korpusu za pomocą podkładek jako sprężyn. Za pomocą napędu hydraulicznego można było regulować wysokość prześwitu: wahała się ona w granicach 200 mm. W ten sposób całkowita wysokość czołgu mieściła się w przedziale 1350-1550 mm.
  Alisa Selezneva, trafiwszy kolejny celownik optyczny snajpera, gwizdnęła szkarłatnymi ustami:
  - To jest cudowne... Być może projekt jest lepszy niż będzie T-34. Dopiero gdy się pojawiła, diabeł już trącił rogiem, martwym okładem.
  Angelica skrzywiła się chytrze, on skrzywił się z niezadowolenia. Zwinne niemieckie czołgi, zbyt szybkie, by trafić z odległości kilkuset metrów, cel jest wielkości dna fasetowanego szkła. Syberyjska wojowniczka była poirytowana wręcz mityczną dokładnością swojej przyjaciółki. Podobnie jak Alisa Selezneva, w odległości ponad pięciuset metrów od drzewa, bez solidnego wsparcia, udaje jej się trafić w cel w ruchu. Oto większość zwykłych żołnierzy na jej miejscu, a sam czołg nie trafi. Możesz jednak kontynuować edukację swojego partnera. Niech się zastanawia, skąd ognisty wojownik wie tak dużo. Chociaż nie bez powodu rude włosy są uważane za oznakę przebiegłości. Na przykład wśród Arabów diabeł Irbis wydaje się czerwony?
  Angelica rozmawiała pod pachą przyjaciółki;
  Ze względu na jego skromne rozmiary zrezygnowano ze standardowego układu niemieckich czołgów i dział samobieżnych - teraz przekładnię hydrodynamiczną umieszczono z tyłu, obok silnika. Ułatwiło to jego demontaż i konserwację, a ponadto pozwoliło na zwiększenie przestrzeni bojowego oddziału. Komora silnika i tylne płyty pancerza miały być całkowicie zdejmowane, tak aby można było zdemontować silnik i skrzynię biegów jako jedną całość. Oznacza to, że przejęli układ z T-34 - plagiatorzy!
  Alisa Selezneva, uderzając w celownik optyczny, wyjaśniła;
  - Twórczo adoptowany.
  Już połowa nazistowskich czołgów została zniszczona, a trzy z tych, które przetrwały dzięki celnym strzałom Alisy Seleznevy, były prawie ślepe. Jednak dwa tuziny radzieckich czołgów otrzymały znaczne uszkodzenia, a trzy zostały bezpowrotnie zniszczone (jeden IS, dwa T-34-85) wraz z załogami. Biorąc pod uwagę, że pierwotnie radzieckich samochodów było ponad dziesięć razy więcej: sto trzy na kosiarkę, to ...
  Angelica uczyła swoją przyjaciółkę;
  Jako główne typy elektrowni planowano zastosować silniki benzynowe Maybach HL 100 z chłodzeniem wodnym o mocy 400 KM. Z. lub "Argus" chłodzony powietrzem o pojemności 350 litrów. Z. Prędkość konstrukcyjna E-10 wynosiłaby 65-70 km/h podczas jazdy po autostradzie.
  Tutaj jej profesorskie rozumowanie zostało przerwane przez głośny trzask. Toli, jeden z niemieckich artylerzystów, czuł, że snajperzy oślepiają optykę, a może strzelił dla kaprysu, a raczej, że Pallada postanowił torturować wojowników pod koniec wojny, ale ci upadli, a nawet otrzymali cięcia od szrapnel. A Alisa Selezneva była tak poruszona kawałkiem drzewa na swojej głowie, że po prostu zemdlała.
  Angelica przez kilka minut była zajęta grabieniem śmieci i wyciąganiem krzywego fragmentu z różowej, zrogowaciałej pięty. Tutaj oczywiście było co rozkręcać i denerwować. Dziewczyna skarciła się:
  - Nie, zawsze tak jest, jeśli walka, przed podziałem - rany dla mnie, rozkazy - dla Alisy Selezneva. Może naprawdę jest z bajki Kerra?
  Rudowłosa Amazonka zatrzepotała oczami i dodała:
  - Jednak najwyraźniej konieczne będzie wykopanie dziewczyny! Tak to zawsze jest w biznesie, szukasz skarbu, ale znajdujesz snajpera, ten jednak rzuca kulkę ze złota imprezy!
  Tymczasem bitwa dobiegła naturalnego końca. Niemcy znokautowali jeszcze sześć samochodów, ale pokonali je i dobili samych siebie wszystkimi rykoszetami. Nawiasem mówiąc, piechurzy, którzy przybyli na ratunek, rzucili granaty na ostatni czołg.
  Dwadzieścia sześć poważnie uszkodzonych pancernych "rumaków" Armii Czerwonej, z których cztery całkowicie zniszczyły poważne uszkodzenia, do spontanicznego ataku. Być może był to jeden z pierwszych i oczywiście ostatnich przypadków użycia tego nazistowskiego czołgu.
  Angelika zażartowała:
  - Śmierć ci się spieszy, spóźniona dla teściowej, ale w sam raz na frywolne postrzeganie świata!
  Wesoły, dźwięczny głos wsparł rudowłosą kobietę i wybuchnął prawdziwą linią aforyzmów:
  - Ludzie zawsze mają czas na śmierć, ale w życiu jest totalny problem z czasem! Jednak podczas wojny wskazówka jest szybsza niż śmigło Miga, kiedy śpisz, i wolniejsza niż ślimak, kiedy kopiesz rów! Możesz spóźnić się z zemstą, możesz spieszyć się z nagrodą, ale poczucie rutyny przyjdzie nieuchronnie!
  Angelica odwróciła się i pokazała chłopcu swoją pięść:
  - Arkashka lepiej pomóż posprzątać zaśmieconą dziewczynę!
  Blondyn o kręconych włosach mrugnął:
  - Zawsze jestem gotów pomóc Alisie Selezneva. Kiedy trochę dorosnę, na pewno się z nią ożenię!
  Angelika surowo zauważyła:
  - Ty nie masz czternastu lat, a ona niedługo skończy osiemnaście... Tak, dziewiątego maja! A mężczyźni zwykle są starsi od żon-bachorów.
  Arkashka mrugnął żarliwie w odpowiedzi:
  - Jestem przystojny, a niemieckie dziewczęta już mnie całowały... Znajdę się bogaty i wyjdę za mąż... Mam Order Chwały III stopnia i Czerwony Sztandar, nie licząc medali.. A może dadzą bohaterowi złotą gwiazdę!
  Angelica, jeśli chodzi o nagrody, natychmiast straciła panowanie nad sobą. Oczywiście dwa zamówienia, jak na wiek Arkashki to duży sukces, choć nie rekordowy. Kto wie, może ten chłopak też zostanie generałem. Tak radośnie i szczęśliwie piekło minęło, i tylko lekkie zadrapania, i to nawet wtedy nie od odłamków, a od ciernistych krzaków. Zwłaszcza kolana spodni obcięte jak na szorty, z gołymi, muskularnymi nogawkami zaskakująco czystymi jak na warunki terenowe.
  Rudowłosa wojowniczka wyraziła się:
  - Alisa Selezneva otrzyma gwiazdę bohatera! Na pewno! Może ty, jeśli weźmiesz Hitlera do niewoli!
  Arkashka chytrze mrugnął:
  - Lepiej uwolnić księżniczkę niż schwytać tyrana!
  Alisa Selezneva zdążyła już dojść do siebie i, ciężko kichając, zaczęła się wiercić. Chłopak i dziewczyna zaczęli grabić go znacznie energiczniej. Angelica nawet śpiewała:
  - Wszyscy jesteśmy uczestnikami regat, wiosłujemy, wiosłujemy, wiosłujemy dla siebie. Polowanie, aksamit i złoto, wina piękności i te de!
  Arkashka zmarszczył twarz i oświadczył:
  - Nie, to nie są piosenki proletariackie, ale piraci z ich "Wyspy Skarbów". Musimy zaśpiewać coś bardziej odpowiedniego na tę okazję!
  Angelica ze złością rzuciła:
  - Tutaj nie jesteś rynkiem, ale śpiewaj!
  Chłopak przewrócił oczami i zaczął wydawać dźwięki. Potem Alisa Selezneva, już prawie całkowicie wolna, dołączyła do niego i zaczęła śpiewać;
  Berlin jest prawie pod naszą władzą,
  Przez lornetkę widzimy przeklęty Reichstag...
  Mam nadzieję, że wkrótce zapanuje pokój i szczęście;
  Które opiszę w moich wierszach!
  
  Rosja otworzyła komunizm na światy,
  Stała się rodziną dla wszystkich.
  Ale Wehrmacht wsadził nam świński ryj,
  A teraz krew tryska z żył jak fontanna!
  
  O czym Führer zapomniał u nas przez przypadek,
  Chciałem zdobyć ziemię i niewolników!
  Faszyzm poszedł z bardzo długą kampanią -
  A oto prawdziwy koszmar, piekielne sny!
  
  Prosty chłopiec, bosy chłopiec,
  Ostatnio zawiązany czerwony krawat.
  Chciał sam zbudować świat bez Boga,
  Ale nagle z nieba wybuchł napalm!
  
  Musiałem biec na front, byliśmy AWOL,
  Nikt nie chce brać takiej młodzieży!
  Ale chłopiec-wojownik w karabinie to zrobił,
  Droga ojców okazała się godna!
  
  Walczono tam, gdzie zarówno przebiegłość, jak i siła,
  A słabość jest też gorzka, niestety...
  Towarzysze musieli kopać groby
  Heblowanie trumien sosnowych na mrozie!
  
  Jestem pionierem, teraz przyzwyczajonym do cierpienia,
  Poszedł na rekonesans boso, zaspa chrzęściła.
  Być może kara za niewiarę,
  Że nie chciałem znać Jezusa!
  
  Ale czym są trzy godziny Golgoty?
  Minęły ponad trzy lata wojny!
  W każdej wiosce gorzko płaczą wdowy,
  Jak synowie zginęli na cmentarzu kraju!
  
  Przeżyłem, byłem w szoku, zraniony kulą,
  Ale na szczęście trzymał się na nogach!
  Rzetelnie zwróciliśmy dług Niemcom,
  Ten faszyzm został przez nas zdeptany!
  
  Dojrzałem, ale wciąż chłopcem,
  Wąsik się nie przebił, ale już tytan!
  Tak, dorosły, a może nawet za bardzo,
  W końcu serce stało się twarde jak metal!
  
  Najwyższa nagroda Star of the Hero -
  Sam Stalin, wierz mi, przekazał to!
  Powiedział: trzeba brać przykład z ludzi takich jak ty,
  Wojownicy wykuwają klucze do drzwi Edenu!
  
  Ale teraz odłóż dzielną strzelbę,
  Weźcie, szczypce, młotek i do dzieła!
  Zbuduj żaglówkę i łódź z drewna
  I stwórz samolot, aby ptak poleciał w górę!
  Na ostatnią nutę dziewczyny i chłopak skończyli śpiewać, tak ich poniosło, że nawet zaczęli tańczyć. Klaskanie w dłonie.
  Angelica przerwała piosenkę i wskazała palcem na południe:
  - To Berlin, którego jeszcze nie zdobyliśmy. Co towarzysze mówią o tym incydencie?
  Alisa Selezneva powiedziała z entuzjazmem, ponownie śpiewając:
  Maszerujemy na Berlin
  Widzimy komunizm!
  Uratował świat przed zarazą
  Drogi towarzyszu Stalinie!
  
  Mierzone na wiele sposobów,
  W nieskończonym wszechświecie.
  Ścieżka jest dla nas prawdziwa, lider otworzył -
  Określając to na zawsze!
  Już Arkashka szturchnął Alicję pięścią w plecy:
  - Pobiegnijmy do Berlina. Tam jest nasz odpoczynek i pokój.
  Złotowłosy wojownik wskazał na rozbite czołgi, w pobliżu których kręcili się już mechanicy. Tutaj jeden z uszkodzonych samochodów został zabrany na hol i ciągnięty przez ogromny traktor.
  Alisa Selezneva niespodziewanie zasugerowała:
  - Może naprawimy naszych ludzi?
  Angelika potrząsnęła głową.
  - Nie, więcej od ciebie dziewczyny o złotych włosach i cudownej urodzie na polu bitwy. Uruchomić...
  Dziewczyny i chłopak błysnęli po zdeptanej i spalonej trawie z przebitymi i brutalnie podrapanymi piętami. Nie ma jednak czasu na zwracanie uwagi na ból, zwłaszcza że ponownie pojawiły się modyfikacje szturmu Fockena-Wulfa. Ta maszyna jest uzbrojona w cztery wiatrówki kalibru 37 i 30 mm z potężnym pancerzem. Najtrwalsze i najpotężniejsze uzbrojenie, pojedynczy pojazd. Sami F -190, około dwudziestu i kilkanaście He-162, tych nieuchwytnych legendarnych, odrzutowych "Salamandrów".
  Alisa Selezneva zaokrągliła usta:
  - Br, myślałem, że hitlerowskiemu lotnictwu już zabrakło pary?
  Angelika "pociesza" na swój sposób:
  - W Berlinie jest dużo podziemnych lotnisk, więc tam wciąż mamy szansę spotkać dyskoteki. Na tle Focken-Wulf jest koryto ze skrzydłami.
  Alisa Selezneva wystrzeliła pocisk zapalający w bardziej wrażliwego, ale szybkiego Salamandra. Maszyna z lekko odchylonym do tyłu piankowym skrzydłem poleciał w dół, pozostawiając różowawy ogon jak kometa.
  Złotowłosy wojownik powiedział:
  - Po prostu Fokken-Wulfy z modyfikacji karabinu szturmowego są niewrażliwe. Jeśli wojownicy się spóźnią, mogą nas wypchać pierwszego dnia!
  W odpowiedzi Arkashka drażnił się z Alisą Seleznevą:
  - Nie dziesiątego! Albo nawet setny.
  Warknął Wojownik.
  - Zamknij się draniu!
  Zamiast odpowiedzieć, Arkashka wyciągnął szeroki pas, który wyglądał jak mała rakieta, z doczepioną rączką i z dumą powiedział:
  - Oto rzecz, którą mam!
  Alisa Selezneva była bardzo zaskoczona, nawet boleśnie uderzając się tyłkiem w nasadę nosa. Powiedział z wycie:
  - Jakim cudem Yudo?
  . ROZDZIAŁ 15
  Alisa Selezneva i jej zespół byli przykuci łańcuchami i cierpieli z powodu przymusowej bezczynności, łańcuchów na rękach i nogach oraz złych racji żywnościowych. Nie zazdrość im. A co najważniejsze, cierpienie trwa tak długo. Alice nigdy wcześniej czegoś takiego nie miała, żeby naprawdę cierpieć tyle czasu. I to jest straszne.
  Tymczasem dzieją się rzeczy jeszcze straszniejsze i nieprzyjemne dla ZSRR.
  Von Bock składał raport Hitlerowi, a jego świńskie oczka błyszczały triumfalnie:
  - Mińsk został opuszczony przez wojska radzieckie Mein Fuhrer, zamknęliśmy okrążenie. Ponad trzysta tysięcy żołnierzy radzieckich zostało schwytanych na wschód od Białegostoku. Duże siły rosyjskie są również otoczone w obwodzie brzeskim! Nasze wojska są niezwyciężone i szybko posuwają się naprzód! Część naszych sił, odnosząca sukcesy, dotarła już do rzeki Berezyny i zaczęła ją forsować. Rosjanie wpadają w panikę, ich wola oporu pod...
  Hitler przerwał von Bockowi:
  - Czy wysadzili mosty na Berezynie?
  Von Bock odpowiedział:
  - Na szczęście nie ma mein führer!
  Hitler uśmiechnął się raczej:
  - Cóż, czyż Rosjanie nie są idiotami!
  Von Bock potwierdził:
  - Oczywiście, idioci, mój Führer!
  Hitler zauważył:
  Czy obozy jenieckie są gotowe?
  Himmler skinął głową.
  - Tak, na podstawie doświadczeń zachodniego koncernu zakładamy, że jeńców wojennych będzie kilka milionów. Więc nawet konwój jest gotowy! Naprawdę nie chciałem marnować zbyt wiele energii na te śmieci!
  Hitler odpowiedział:
  - Funkcjonariusze muszą być trzymani oddzielnie i pod silną strażą. Żołnierze bez oficerów to tylko bezwładna masa, zwłaszcza w armii sowieckiej, gdzie wszyscy są zastraszeni represjami stalinowskimi i czują się jak trybiki.
  Himmler odpowiedział:
  - I wzięliśmy to pod uwagę! Armia bez oficerów jest jak ogrodzenie bez desek! Jednak wielu sowieckich oficerów może z nami współpracować. Wśród Rosjan, podobnie jak wśród innych narodów, jest wielu zdrajców!
  Hitler odpowiedział:
  - To wszystko, oblicz je i zanieś do serwisu! Pomogą Trzeciej Rzeszy osiągnąć jej najwyższy cel - dominację nad światem. Ziemia musi mieć jednego niemieckiego właściciela!
  Otoczenie Führera podniosło łapy na samą górę:
  - Hej Hitlerze!
  Führer kontynuował:
  - Generalnie są to rozsądne i humanitarne cele. Zwierzęta najniższego rzędu, jakimi są ludy słowiańskie, trzeba zaganiać do stajni! I nad tym powinniśmy popracować. I tak twardy i agresywny jak wojska Tamerlana, nie znający miłosierdzia i litości.
  Goebbels nieśmiało zauważył:
  - Oczywiście, mój Führer to zrobi, ale na razie potrzebujemy sojuszników wśród przymusowych narodów. W szczególności przygotowaliśmy fałszywkę, że Ukraińcy, Białorusini i Rosjanie wcale nie są bratnimi narodami. W szczególności Rosjanie są rasą mongoloidalną, składającą się z Pieczyngów, Chazarów i Kumanów, a Ukraińcy wywodzą się z grupy kaukaskiej.
  Hitler warknął:
  - Zgadza się, na świecie jest prawie trzysta milionów Słowian, a żeby ich zniszczyć, trzeba się kłócić! Przypuszczam, że dziesięciokrotnie zmniejszę liczbę ludności słowiańskiej, pozostawiając tylko najsilniejszych jako niewolników.
  Goebbels uśmiechnął się.
  - Genialny pomysł, ale jeszcze nie warto go upubliczniać!
  Hitler odpowiedział:
  - Ale fakt, że Słowianie są upośledzeni umysłowo i fizycznie, jest tego wart. Każdy żołnierz powinien wiedzieć, kim są zwierzęta przed nim.
  Goebbels zgodził się:
  - Ale opublikujemy to tylko w języku niemieckim. Naszych wrogów trzeba nauczyć, że szanujemy wasz naród i gardzimy resztą!
  Hitler krzyknął:
  - Gut! Dobrze mnie zrozumiałeś, debilu!
  Phot Bok zapytał:
  - Czy otrzymam dodatkowe wzmocnienia?
  Hitler uśmiechnął się:
  - Po co to! W końcu na czele wróg jest rozbity!
  Von Bock wyjaśnił:
  - To wszystko na pierwszym planie! Rosjanie mają duże siły na południu. Stamtąd przenoszą rezerwy. Poza tym Sowieci ogłosili powszechną mobilizację, miliony nowo zmobilizowanych, przed nami jeszcze gorące bitwy. Wróg jest silny.
  Hitler zmarszczył brwi.
  - Co powie Rudershtarm?
  Rudershtarm był już po siedemdziesiątce, ale wyglądał na znacznie młodszego. Przystojny, smukły z wąsikiem, typowy Prusak. Jeszcze w czasie I wojny światowej Rudershtarm dowodził korpusem, był generałem, jednym z najbardziej doświadczonych wojowników Wehrmachtu. Utalentowany dowódca, nie wyróżniający się okrucieństwem. Feldmarszałek ukłonił się Führerowi:
  - Udało nam się otoczyć wojska radzieckie na półce lwowskiej i wygrać bitwę pod Równem. Rosjanie są bardzo silni, mają dużą przewagę po swojej stronie, zwłaszcza w czołgach. Straty naszych żołnierzy są bardzo namacalne.
  Hitler niecierpliwie zapytał:
  - Kiedy Kijów zostanie zajęty?
  Rudersztarm odpowiedział:
  - Kijów jest bardzo dobrze ufortyfikowany, wokół niego znajduje się wiele fortów i słynna Linia Stalina. Uważam, że jeśli nie uda nam się zdobyć go w ruchu, frontalny atak nie jest wskazany.
  Hitler złapał bukiet wystający w wazonie, a nawet go przewrócił. Zmiął kwiaty i rzucił je w Rudershtarma:
  - Jesteś psem!
  Feldmarszałek skłonił się.
  - Jestem psem władcy!
  Führer nadal krzyczał:
  - Może uważasz, że zdobycie Ukrainy jest niewłaściwe?
  Rudersztarm odpowiedział:
  - NIE! nie uważam!
  Hitler krzyknął:
  - A jak to zrobić nie biorąc Kijowa?
  Rudershtarm wyjaśnił:
  - W końcu nie podjęliśmy czołowej linii Mangio, ale ominęliśmy ją, więc nie trzeba uderzać głową w linię Stalina. Pamiętaj, jak twój geniusz, wielki Fuhrer, przyniósł zwycięstwo nad liczebnie przewyższającym wrogiem.
  Hitler natychmiast ustąpił, gdy usłyszał przechwałki:
  - Tak to jest prawda!
  Rudersztarm krzyknął:
  - Hej Hitlerze!
  Wszyscy do niego dołączyli:
  - Zin Heil!
  Führer podniósł palec:
  - OK! To całkiem rozsądne! Chcesz ominąć linię Stalina, ale jako tło sprawy mają się na Białorusi.
  Von Bock wyjaśnił:
  - Linia Stalina jest praktycznie zhakowana. Jednak Rosjanie sami go rozbroili. W szczególności Słuck, kluczowe miasto obrony wroga, zostało zdobyte 26 czerwca, praktycznie bez walki. Zdobyliśmy ogromną ilość amunicji i sprzętu bezpośrednio w mieście.
  Muszę powiedzieć, że bunkry na linii wysadzili sami Rosjanie, co nas bardzo rozczarowało. Cóż, ruscy idioci!
  Hitler uniósł szklankę soku pomarańczowego i wypił kilka łyków, po czym powiedział pouczająco:
  - Nie lekceważcie Rosjan! Tak, Słowianie to zwierzęta, ale zwierzęta potrafią być też przebiegłe i zdradzieckie. W szczególności, co mówią badania na małpach, a grubas to świnka?
  Góring odpowiedział:
  - Potwierdź teorię Darwina!
  Hitler pogroził palcem:
  - Otóż to! Niższość umysłowa wcale nie stoi w sprzeczności ze zwierzęcą przebiegłością! Pamiętajmy, jak przebiegli mogą być czasem kretyni, ze względu na dodatkowe lutowanie! Wiem z własnego doświadczenia.
  Góring odpowiedział:
  - Ale małpy potrafią być zarówno oddane, jak i bardzo posłuszne. Podobnie jak psy, na przykład owczarek niemiecki jest bardzo lojalny, ich poziom inteligencji jest czasami przedmiotem zazdrości osoby.
  Hitler zagwizdał:
  - Blondynka do mnie!
  Śnieżnobiały pasterz szybko podskoczył do Hitlera. Bała się i ubóstwiała swojego pana, od którego w każdej chwili można się spodziewać zarówno bicia, jak i pieszczot. Hitler zmrużył oczy i zapytał:
  - Jak długo mam do Moskwy!
  Pies zaszczekał dwa razy. Hitler skinął głową.
  - Prawidłowy! Kim jest Góring?
  Pies odwrócił się i wystawił tyłek. Hitler roześmiał się:
  - Dobra dupa! A kim jestem?
  Pies złożył przednie łapy i zawył. Hitler roześmiał się jeszcze głośniej.
  - Tak jest Boże! Teraz zaśpiewaj mi międzynarodówkę!
  Pies wybuchnął tak rozdzierającym serce szczekaniem, że Hitler aż podskoczył:
  - Lubię to! Wspaniale wszystko przedstawiłaś! Dobra, co powie Leib?
  Dowódca Grupy Armii Północ stwierdził:
  - Wszystko idzie zgodnie z planem, mój Führerze, nasze wojska są już w Rydze! Istnieje szansa na opanowanie Petera w ruchu.
  Hitler eksplodował:
  - Zgadza się, duże miasta trzeba ruszać! Jednym małym pchnięciem!
  Który z nas wszystkich jest najfajniejszym z nazistów, będzie lepszy. Cóż, po co się zamykać, powiedz:
  Apartament krzyknął:
  - Adolfa Gitlera!
  Führer dodał:
  - I mój najmądrzejszy pies! Dalej Goering kora!
  Goring warknął:
  - Hau, hau, hau! Supergraf Hitlera!
  Führer niespodziewanie uderzył psa batem, który zawył rozdzierająco, odbił się i nagle złożył łapy jak trup.
  Hitler zaśmiał się.
  - A potem kto nie powie, że jestem Führerem - prawdziwym Bogiem. Zobacz, jak zmarli zostaną wskrzeszeni!
  Bat gwiżdże i cios spada na psa. Tak, nawet na nosie. Biedny Blondie podskoczył od razu i zaszczekał rozdzierająco. Jednak jej szczekanie bardziej przypominało płacz bitej dziewczyny. Było w nim tyle histerii. Hitler roześmiał się, a jego rogi zostały podniesione przez otoczenie.
  - Chwała wielkiemu Führerowi! Zmartwychwstanie psów!
  Hitler wskoczył na stół, upuszczając szklanki i krzyknął:
  - Jestem wilkiem z wolnego plemienia i nazywam się Mowgli Wertwolf! A teraz pełną parą!
  Wszyscy zgodnie krzyknęli:
  - Zin Heil! Zin Heil! Zin Heil!
  Führer jadł przekąskę na stole, tłukł kryształowe kieliszki i nalewał sobie wina. Jego płaszcz był obrzydliwie brudny. Widać, że Hitler się skaleczył, gdy rozległ się rozdzierający serce krzyk:
  - Och och och! zraniłem się.
  Wbiegło kilka dziewcząt w białych sukienkach, podniosły Hitlera, wylały na niego wiadro jodyny i szczelnie owinęły bandażem od stóp do głów. W rezultacie Führer zamienił się w egipską mumię. Wolne były tylko jedne usta. Środowisko naprawdę odetchnęło z ulgą, w końcu Führer został owinięty i stał się bezpieczniejszy.
  Hitler uspokoił się trochę i powiedział:
  - Teraz jest dużo lepiej! Z tego co rozumiem wszędzie wygrywamy, tylko Rudershtarm ma jakieś problemy.
  Feldmarszałek wyprostował się.
  - Och, wielki Führerze, Rosjanie mają za dużo żołnierzy, zwłaszcza czołgów! Nie możemy sobie z nimi poradzić!
  Hitler przewrócił oczami.
  - Jak nie możemy! A Goeringa?
  Goering podskoczył:
  - Jestem tu Führerem!
  Hitler warknął:
  - Czy możesz zjeść czołg!
  Góring odpowiedział:
  - Jeśli Führer rozkazuje, to tak!
  Hitler krzyknął:
  - Czołg w studiu!
  Bormann zapytał:
  - Do studia!
  Hitler poprawił:
  - Do sali tronowej!
  Bormann zapiszczał chórem do Führera:
  - Czołg do sali tronowej!
  Piękne dziewczyny, bawiące się gołymi nogami w krótkich spódniczkach, wniosły na salę mistrzowsko wykonany tort w formie czołgu. Samochód był oszklony i lśniący. W formie była to dokładna kopia T-34. Hitler cieszył się:
  Co za wspaniały zbiornik! osobiście to lubię! Co to jest czołg T-34, bardzo fajna maszyna?
  Von Bock odpowiedział:
  - Nie taki straszny! Skutecznie sobie z nimi radzimy. Oprócz tego czołgu wieża ...
  Hitler przerwał:
  - Wiem, obraca się ręcznie!
  Von Bock skinął głową.
  - Możesz znokautować ten czołg z boku!
  Hitler zasugerował:
  - Potrzebujemy potężniejszego działa przeciwpancernego kal. 275 mm. Dlaczego jeszcze go nie utworzono!
  Speer zauważył:
  - Jeszcze w trzydziestym szóstym roku po pojawieniu się francuskiego S -35 pojawiły się propozycje stworzenia przeciwpancernej siedemdziesiątki piątej, ale takie propozycje zostały zignorowane.
  Hitler zapytał:
  - Przez kogo?
  Speer, uśmiechając się niewinnie, odpowiedział:
  - Ty Fuhrerze!
  Hitler drgnął, próbując zerwać bandaże, ale trzymali go bardzo mocno. Potem zawył:
  - O ty suko!
  Speer odpowiedział:
  - Jaki jest mój Führer, ale pozostaje faktem, że broń, której tak bardzo potrzebujemy, nie została stworzona.
  Hitler krzyknął:
  - Cóż, nie jest to konieczne! Pokonamy Rosjan! Kto wydał sankcję na test T-34? Mówić!
  Speer odpowiedział:
  - Marszałek Kulik.
  Hitler zażartował:
  - Marszałek Kulik to wystrzępione zero!
  Okolica oklaskiwała:
  - Cóż za niezwykła głębia naszego Führera!
  Hitler skinął głową, było to trudne ze względu na bandaże:
  - Tak, wielkość i głębia moich myśli jest niezmierzona! A żeby ojczyzna zakwitła, cóż, powtarzajcie za mną...
  Okolica krzyknęła chórem:
  - Zin Heil!
  Hitler cieszył się:
  - Teraz jestem szczęśliwy! A teraz następny. Posłuchaj mnie, tłusty brutalu Goering, i bądź posłuszny.
  Goering uderzył się w uszy:
  - Umieściłem lokalizator Führera!
  Hitler krzyknął:
  - Więc słuchaj mnie całymi uszami!
  - Tak świetnie!
  Hitler zakaszlał, dziewczęta zaczęły go bić dłońmi po plecach. Odchrząkując, Hitler powiedział:
  - Cóż, jest o wiele lepiej! Więc widzisz, że Goering to wspaniały rosyjski czołg?
  Goering skłonił się.
  - Tak, najwspanialszy!
  - Więc zjedz to!
  Goering uśmiechnął się.
  - Chcesz, żebym to zjadł!
  Hitler warknął:
  - Obiecałeś pożreć dla mnie czołg!
  Goering skłonił się jeszcze niżej:
  - Obiecał wielki Führer!
  - Więc jedz suko!
  Goering zapytał:
  - Możesz mi dać nóż i widelec!
  Hitler prychnął.
  - Po co?
  Góring był urażony:
  - Cóż, nie jestem świnią!
  Hitler sprzeciwił się:
  - Tylko świnia!
  Góring odpowiedział:
  - Jestem nosicielem wielkiej kultury niemieckiej!
  Hitler naśladował:
  - Ty śmierdzący przedstawicielu obrzydliwej natury!
  Goebbels udając krzyknął:
  - Naprawdę chcesz, żeby Herman pożarł cały zbiornik na raz?
  Hitler skinął głową.
  - Całe ciasto do kości!
  Goebbels zaśmiał się.
  - Cóż, Herman, wygląda na to, że będziesz musiał jeść!
  Hitler poprawił:
  - Nie ty, tylko ty! No to jedz szybciej suko, aż kazałem cię usmażyć na smalcu! Hee hee hee!
  Goering pospieszył z wykonaniem rozkazu Führera. Rzucił się na ciasto jak dzik na koryto z pomyjami:
  "Zrobię dla ciebie wszystko, mój Führerze.
  Reszta świty Hitlera zachichotała i zaczęła wskazywać palcami na żarłoka Goeringa.
  - To wyczerpujące! Brzydka brzydota!
  Hitler prychnął gniewnie przez wąsy i powiedział z patosem:
  - Kto nie kocha Führera, nie docenia życia! Bo nasze życie to służba Wielkim Niemcom!
  Orszak skinął głową i ponownie wyszczekał zdanie, które przyprawiło o zęby:
  - Hej Hitlerze! Hej Hitlerze! Hej Hitlerze!
  Führer z trudem machnął zabandażowaną łapą:
  - Zin Heil!
  Goering zaczął pożerać zbiornik rękami. Glazura i kremowa zbroja pękły i obaj naziści ubrudzili się jak świnie. Czołg z trudem ustąpił, bronił się Goering, obficie brudząc sobie pysk. Wszystko wyglądało bardziej niż komicznie. Idiotyczny idiotyzm!
  Hitler przekręcił palec na skroni:
  - Warto spróbować Goeringa.
  Naziści dwaj nadal sapali i próbowali. Jego małe oczy były spuchnięte od kremu, a on sam stał się śliskim robakiem, w kolorze niebieskim, zielonym, różowym i żółtym. Gwoli sprawiedliwości należy zauważyć, że ciasto, które zjadł Goering, było bardzo smaczne. Naziści obżerali się, połykając ogromne kawałki. Hitler nawet poważnie zauważył:
  - Kto dużo je, ma czyste sumienie, ale brudne jelita! Niech nasza propaganda będzie lewatywą.
  Goebbels odpowiedział:
  - A nasza propaganda to lewatywa dla mózgów!
  Hitler zapytał:
  - Cóż, zdejmij ze mnie bandaże, już wyzdrowiałem!
  Dziewczyny rzuciły się, by wykonać rozkaz Führera. Szybko odprężali opętanego Adolfa.
  Bormann zasugerował:
  - Czy można zrobić bandaże z betonu?
  Hitler sprzeciwił się:
  - Żadnej trawy i słomy! To będzie dużo tańsze!
  Bormann wykrzyknął:
  - Tak, mądrość Führera jest wielka!
  Goebbels poprawił:
  - Nie świetne, ale nieskończone!
  Bormann odpowiedział:
  - Niech świeci na wieki wieków!
  Hitler śpiewał:
  - Jutro znowu wkroczę do bitwy, ale wiem na pewno, że wrócę! Nawet po stu wiekach ku uciesze głupców!
  Speer krzyknął:
  - Nikt nie może sprzeciwić się woli Führera.
  Goebbels zasugerował:
  - Postawmy pomnik Führera w Brześciu. Duży posąg wskazujący lisa polarnego na wschód.
  Hitler zgodził się:
  - Jestem faraonem! Kiedy zdobędziemy Moskwę, każę wysadzić Kreml i wznieść na jego miejscu trzykilometrową piramidę. Stanę się największym z faraonów, a cały świat będzie krzyczeć, cóż...
  Otoczenie krzyczy:
  - Hej Hitlerze!
  Führer syknął:
  - Idioci! Cały świat wykrzyknie alleluja Hitlerowi - stwórcy wszechświata! A co zostanie nabite na ten pal!
  Wszyscy zgodnie powiedzieli:
  - O wielki i mądry Adolfie! Nie karć Führera!
  Żołądek Goeringa spuchł i krzyknął:
  - Wielki Fuhrerze, pozwól mi odejść!
  Hitler warknął:
  - Nie zostały jeszcze pożarte przez czołg!
  Góring jęknął:
  - Jeszcze trochę, a się wkurzę!
  Hitler roześmiał się:
  - Więc jeszcze lepiej!
  Göring jęknął w swoim ostatnim wysiłku:
  - I będziesz wąchać!
  Twarz Hitlera wykrzywiła się, Führer krzyknął:
  - Usuń natychmiast! Co ja do cholery mam wąchać.
  Dziewczyny natychmiast wbiegły, podniosły Goeringa i zaciągnęły go do toalety gabinetu cesarskiego ze złotą muszlą klozetową. W tym samym czasie urocze piękności pomyliły kubek i tyłek dwóch nazistów, zanurzając głowy w wiadrze.
  Do tego czasu Hitler znalazł kolejną ofiarę:
  - Himmler, dlaczego twoje informacje o liczbie radzieckich czołgów i samolotów okazały się niedokładne?
  Reichführer odpowiedział:
  - Ogólnie okazali się tacy jak my i naliczyli ponad dwadzieścia tysięcy czołgów i ponad dwadzieścia tysięcy samolotów!
  Hitler warknął:
  - A dlaczego więcej niż nasze! Kto jest za to odpowiedzialny?
  Himmler skinął głową.
  - Ministrze Rzeszy Stich!
  Hitler uderzył najbliższą dziewczynę w klatkę piersiową i krzyknął:
  - Gdzie jest Stich!
  Zza kolumny wyskoczył niski, pulchny człowieczek:
  - To ja Mein Führer!
  Hitler zaśmiał się pogardliwie.
  - Zjadłeś Ryashkę Shtikh! Możesz zobaczyć tłuszcz wraz z jedzeniem kału. Przy okazji, czy wiesz, jak łowi się kraby?
  Stich potrząsnął głową.
  - NIE!
  - Na zmarłą babcię! Esesmani odcięli jej głowę, rozcięli brzuch i wrzucili do rynsztoka. Nawiasem mówiąc, to bardzo zabawne, dlaczego plan utworzenia trzydziestu sześciu niemieckich dywizji pancernych został udaremniony. O czym ty gadasz!
  Stich odpowiedział:
  - Zrealizowaliśmy plan produkcji czołgów i samolotów. W każdym razie ten przekazany przez Goeringa.
  Zdenerwowany Hitler:
  Znów Goering! Tak, zaraz go powieszę! Żadnych żywych skór! Nie, dam ci kwas!
  Goebbels zasugerował:
  - Może na początek pozbawić go wiedzy marszałka Rzeszy i kuratora gospodarki?
  Hitler sprzeciwił się:
  - NIE! To się nie wydarzy! Kim jestem, żeby w takim razie kpić? Poruszasz się kilka razy, a skończysz z Gebem.
  Goebbels zapytał:
  - Czy naprawdę otoczenie jest potrzebne tylko do tego, żeby z niego kpić?
  Hitler warknął:
  "Do czego jeszcze nadają się te śmierdzące szczury!" W każdym razie powiedziałem o tobie wszystko!
  Bormann zasugerował:
  - Może chcesz zobaczyć lodową przejażdżkę Main Fuhrer.
  Hitler zapytał:
  - Z krwią?
  Bormann usłużnie powiedział:
  - Oczywiście z wielką krwią!
  Führer machnął łapą:
  - W takim razie zacznij! Chociaż nie, najpierw dokończ ciasto. Zobacz, jak Goering "kremzal" go!
  Bormann zapytał:
  - Pozwól wielkiemu Adolfowi wykończyć go nożami i widelcami!
  Hitler zapytał ponownie:
  - Po co to?
  Bormann wyjaśnił:
  - Żebyśmy się nie zarazili i nie bolały nas brzuchy! Bo chora armia jest dwa razy słabsza. I nadal musimy pokonać ZSRR.
  Hitler skinął głową.
  - Kiedy słyszę słowa Związek Radziecki, moja ręka sięga po karabin maszynowy. Dobra, weź swoje łyżki i widelce, jedz!
  Otoczenie posłusznie rzuciło się na wykonanie polecenia, pożerając tort. Siorbali głośno i strasznie głośno, zderzali się czołami. Wyglądało to jak luksusowy chlew.
  Hitler się zastanowił. Czas mija, a kiedy Adolf zestarzeje się i osłabnie, te świnie po prostu go zdepczą. Po zakończeniu wojny trzeba będzie wysłać ich wszystkich do obozu koncentracyjnego, zastępując ich silnymi facetami z Hitlerjugend, którzy zwykli uważać Go za Boga! I ogólnie, dlaczego nie wynaleźć lekarstwa lub jakiegoś rodzaju promieniowania, które uczyniło Fuhrera nieśmiertelnym. Czy nauka jest bezsilna wobec naporu czasu? To niemożliwe! Hitler czytał w młodości różne studia nad siłami paranormalnymi i zjawiskami okultystycznymi. W szczególności demony piekielne mogły przywrócić młodość wiernemu słudze Szatana. Nawet jeśli oznaczało to zabijanie. Jego serce Hitlera też nie jest z kamienia, jest teraz odurzone, on gada szczere bzdury. Ale w rzeczywistości czasami, zwłaszcza gdy narkotyki ustępują, chce czynić dobro. Kto przejdzie do historii świata? Jeśli wygrają Niemcy, to największy z największych władców. Historię piszą zwycięzcy! Ale w przypadku porażki będzie na zawsze przeklęty, a jego imię przestraszy dzieci. Raczej najprawdopodobniej już przestraszyć! Jak w świecie, który nie został jeszcze podbity przez Niemcy, złe karykatury Führera, przedstawiające go jako największego człowieka, jaki kiedykolwiek żył, kłują umysł w zabawny sposób! Musimy jednak zapytać Goebbelsa:
  - Czy karykatury Stalina są gotowe?
  Goebbels, objadając się ciastem, odpowiedział:
  - Zdecydowanie jest super!
  - I jest wystarczająco upokorzony!
  Goebbels skinął głową.
  - Jeśli chcesz, pokażemy ci film. Nazywa się Czerwone Piekło. Zgromadzone są tam wszystkie świadectwa i okropności kraju Sowietów.
  Hitler skinął głową.
  - Tutaj! I muszę być miły i sprawiedliwy! Jakbym przynosiła światu światło i wyzwolenie. Tak, przypominam, w ZSRR nie ma równości. Komuniści to najgorsi wyzyskiwacze. Wyciskają cały sok ze swoich ludzi. Musimy pokazywać filmy o tym, jak dobrze żyje się naszym pracownikom, jak satysfakcjonująco, pięknie i schludnie. W końcu my, Niemcy, jesteśmy w porządku. Musisz pokazać szczęśliwe, uśmiechnięte twarze. A zwłaszcza upewnij się, że wszystkie kobiety, które wpadną w kadr, są młode i piękne.
  Goebbels zapytał:
  - I pokaż dzieciom!
  Hitler skinął głową.
  - Oczywiście i jak najwięcej! Uwielbiam takie spektakle, zwłaszcza gdy płoną dziecięce obcasy.
  Goebbels poprawił:
  - Ale pokażemy tylko szczęśliwe i zadowolone dzieci, najlepszą i wzorową III Rzeszę!
  Hitler skinął głową.
  - Wszystko powinno działać na oszustwo! Lepiej wierzyć niż w wielkie kłamstwo, tylko w bardzo wielkie kłamstwo!
  Idol zapytał:
  - Co żołnierze powinni zrobić, jeśli dziecko wystawi język lub zrobi nos?
  Hitler szczekał, szalona mowa:
  - Odpowiedz kulą! I nawet jeśli istnieje możliwość złapania i powieszenia do góry nogami! Jednak nie jest źle tworzyć specjalne wydziały z dzieci gorszych narodów. Tępić zwierzęta rękami zwierząt!
  Himmler odpowiedział:
  - Są już podobne projekty! Zmusimy dzieci do donoszenia na rodziców, wprowadzimy zachęty dla donosicieli. Niektórzy z najbardziej zaawansowanych mogą nawet liczyć na niemieckie obywatelstwo.
  Hitler prychnął.
  - Nie pełnoprawny, daj obywatelstwo niemieckie! To jest głupota!
  Himmler poprawił:
  - Nie damy, a tylko obiecujemy!
  Hitler odpowiedział:
  - Kłam z umiarem, przestrzegając honoru, aby nie złapać słowa! W końcu istnieje zbawienne kłamstwo, ale istnieje puste kłamstwo.
  Himmler skłonił się:
  - W tym przypadku jest to kłamstwo dla dobra Niemiec.
  Hitler odpowiedział:
  - W takim razie zgadzam się! Cóż, mam dość gadania o sprawach państwowych, lepiej cieszmy się walką gladiatorów!
  Bormann zamówił:
  - Oczyść widok Führera!
  Hitler poprawił:
  - Wielki Führerze!
  Bormann pisnął jeszcze głośniej:
  - Oczyść widok wielkiego Führera!
  Ściany się rozstąpiły i pojawiło się ogromne akwarium. Jego dno pokryte było grubą warstwą szronu.
  Hitler krzyknął:
  - Mało śniegu!
  Bormann uśmiechnął się.
  - Staraliśmy się zrobić jak najwięcej, ale jesteśmy sobie winni, nie mieliśmy czasu!
  Hitler machnął ręką.
  Najpierw zobaczmy spektakl!
  Na ring wbiegło trzech muskularnych, nie starszych niż piętnaście czy szesnaście młodych mężczyzn w krótkich spodenkach. Widać było, że nie czują się zbyt komfortowo na mrozie. Opalona skóra szybko zrobiła się czerwona.
  Hitler zapytał:
  - A dziewczyny?
  Bormann szepnął:
  - Teraz będzie pan!
  Dziewczyny w strojach kąpielowych wskoczyły na arenę! Było ich czterech, Bormann postanowił dać im przewagę, więc Hitler zasugerował, że niewolnica jest znacznie cenniejsza niż niewolnik.
  Bose stopy piękności pozostawiły wdzięczne ślady na mrozie! Dziewczyny cierpiały, ich bose pięty były czerwone.
  Bormann zauważył:
  - Walki mieszane są zawsze interesujące! Kobiety i mężczyźni są lepsi niż tylko mężczyźni i kobiety.
  Hitler skinął głową.
  - Prawidłowy! Uwielbiam mieszać gatunki! Cóż, jak zawsze, stawki będą tajne. Mam nadzieję, że będą dobrze walczyć.
  Dziewczęta trzymały w rękach długie miecze i topory. Chłopcy mają tylko miecze. Była wyraźna dysproporcja. Jedna z dziewczyn była rudowłosa, pozostałe blondynki. Piękne, muskularne, sądząc po bliznach bardziej doświadczonych gladiatorów, te duże damy.
  Bormann skłonił Hitlera.
  - Rudowłosa esesmanka Elvira zasłynęła ze spalenia kościoła katolickiego wraz z ludnością cywilną. Kościół podniósł się wysoko i trzeba było ją ukarać. Reszta to także doświadczeni wojownicy, lepsi niż tylko przystojni młodzieńcy.
  Hitler odpowiedział:
  - Niesamowity!
  Rudowłosa dziewczyna miała w rzeczywistości dziewięćdziesiąt metrów i mniej niż sto kilogramów wagi bez kropli tłuszczu. Kule mięśni przetaczały się po opalonej skórze. Hitler spojrzał na nią z zaciekawieniem. Od dzieciństwa, słaby i kruchy, po prostu wzdragał się przed obecnością silnych kobiet. Jakie mięśnie ma dziewczyna, jak wygląda jak idealna Aryjka.
  Borman stwierdził:
  - Co! Cieszę się, że mogę zadowolić Führera!
  Rozbrzmiał hymn SS i gladiatorzy weszli do bitwy. Początkowo młodzieńcy walczyli ospale, nie chcieli zabijać dziewcząt, a samice niczym doświadczone wilczyce przeciągały sobie przyjemność. Wtedy rudzielec dźgnął młodzieńca w krocze, zmuszając go do zgięcia się z bólu, po czym przejechała czubkiem miecza po obojczyku, robiąc zadrapanie. Młody człowiek wyraźnie próbował sparować.
  Hitler, patrzył na bitwę przez mocną lornetkę, na swoje potężne nogi i luksusowe biodra rudowłosego nakręconego. A plecy, fala przepływa wzdłuż niej, jak zmarszczki na wodzie, potem napina się, potem rozluźnia mięśnie. Bawiła się z jeńcami, drapiąc ich od czasu do czasu, ale nie spieszyła się z spowodowaniem poważnych obrażeń. Inne dziewczyny również zachowywały się żartobliwie, albo atakując, uderzając facetów, albo przechodząc do defensywy. Faceci, którzy im się przeciwstawiali, nie byli wystarczająco doświadczeni, prawie nie mieli umiejętności komunikowania się mieczem, dlatego często chybiali. Tylko raz młodzieniec walczący z prawej strony rozdarł stanik na piersi blondynki. Odsłonięte sutki. Hitler na widok tego splendoru zawył:
  Jaka fajna jest ta walka!
  Dziewczyna, rumieniąc się z irytacji z wściekłości, wybiła chłopcu oko, po czym zachwiała się z bólu i cofnęła. W akwarium było dość zimno, bose stopy były bardzo zimne, lód płonął jak rozpalone żelazo. Dziewczyny najwyraźniej uznały, że wystarczy grać publicznie i przeszły do zdecydowanej ofensywy. Krwawiący młodzieńcy walczyli niezwykle ospale. Tutaj Elwira najpierw wybiła jednemu z chłopców, potem jednemu, potem drugiemu oko.
  Hitler ogłosił:
  - To są prawdziwi Aryjczycy!
  Bormann zasugerował:
  - Możesz włączyć śnieżkę?
  Hitler pomachał:
  - Jeszcze nie! Widoczność spada! Ogólnie rzecz biorąc, to dobry pomysł, żeby blond dziewczyny biły chłopców. Kim są ci faceci?
  Bormann odpowiedział:
  - Rosjanie! Świeżo schwytany z pobliskich wiosek!
  Dlaczego milczą!
  - Języki sparaliżowane!
  - Następnym razem upewnij się, że rozmawiają! Lubię słuchać mocnej rosyjskiej maty!
  Elvira odciąła jednego z chłopaków, głowa pozostałych dwóch, krwawiąc, upadła na kolana.
  - Zabij ich! - krzyknął Hitler.
  . ROZDZIAŁ 16
  Prawdziwi Aryjczycy skinęli głowami i miecze spadły na głowy chłopaków. Krzyczeli i upadli. Gladiatorzy stanęli bosymi, zaczerwienionymi stopami na trupach pokonanych i wydali okrzyk:
  - Hej Hitlerze!
  Führer uśmiechnął się:
  - Co jest cudowne, nawet cudowne! Morderstwo jest tym, czego potrzebujesz! To brzmi jak serenada!
  Goebbels zauważył:
  - Tak, piękne dziewczyny, ale jedna walka to za mało.
  Bormann skinął głową.
  - Będzie kolejna walka! Raczej kilka! Będziemy cię dobrze zabawiać, o wielki Führerze!
  Hitler odpowiedział:
  - Tak, dobrze jest mnie zabawiać!
  Bormann skinął głową.
  - I bardzo trudne!
  Hitler sprzeciwił się:
  - Ale nie bardzo! Uwielbiam pomarańcze i okulary!
  Goebbels zasugerował:
  - Może coś bardziej zróżnicowanego niż walka na miecze! A potem zmęczony tym starożytnością!
  Bormann odpowiedział:
  - Teraz zobaczysz coś bardziej zróżnicowanego!
  Goering został wyciągnięty z toalety. Gruby marszałek Rzeszy wydawał się być gówniany, oblany drogą francuską wodą kolońską. Zapach perfum i odchodów roznosił się po całym korytarzu.
  Hitler dąsał się:
  - Nie, to obrzydliwe! Musimy działać ostrożniej! Krótko mówiąc, zabierz go stamtąd!
  Borman poprawił:
  - Może stąd!
  Hitler skinął głową.
  - Tak, i stąd!
  Goering został podniesiony i wyciągnięty z sali. W międzyczasie zmieniła się sceneria w lodowym akwarium. Na arenę weszła półnaga dziewczyna z trójzębem i siecią. Była duża, wysoka, śniada, wyraźnie pochodzenia arabskiego.
  Snowball poparzył jej bose, stwardniałe stopy. Najwyraźniej była bardzo silną dziewczyną, która była wielokrotnie szkolona. Wchodząc na ring, skłoniła się głęboko Hitlerowi i jego orszakowi, mówiąc po angielsku!
  - Niech będzie uwielbiony mój pan!
  Hitler zgodził się:
  - Tak, jestem Adolf, jest mistrzem wszystkich rzeczy!
  Goebbels odpowiedział:
  - Angielski jest bardzo melodyjny!
  Hitler warknął:
  - Jak zardzewiała piła na dębie! Cholera, nie język! W końcu nie bez powodu najlepszymi poetami wszystkich czasów i narodów byli Niemcy!
  Bormann skinął głową.
  - Tak, najwyższy poziom kultury niemieckiej!
  Hitler śpiewał:
  - Z czego słynie kultura rosyjska! Cóż, powiedzmy, że Stalin to wieloręki kły! A z Leninem szorstki rachunek! I jedź z sierpem w oku!
  Suita oklaskiwała:
  - Jasne Adolfie! Masz niesamowite wyczucie rytmu!
  Hitler nawet zaczął tańczyć:
  - Jestem faszystą! Jestem superfaszystą!
  Dziewczyna na śnieżnej arenie nerwowo poruszała gołymi, muskularnymi nogami. Było to dla niej bardzo nieprzyjemne, przyzwyczajonej do cieplejszego klimatu. Skóra zaczęła robić się niebieska, a potem piękność podskoczyła.
  Hitler wtrącił się:
  - Tak się kurwa piecze!
  Goebbels zauważył:
  - To jest arabski wojownik, a więc nie dziwka!
  Hitler zagwizdał:
  - A moim zdaniem jeszcze gorsze kurwy! Może ogrzać jej pięty rozgrzanym do czerwoności żelazkiem, ale Hebe?
  Bormann zasugerował:
  - Przeszlifujmy to trochę biczem!
  Hitler sprzeciwił się:
  Niech najpierw będzie walka! Kto jest jej rywalem!
  Bormann szepnął:
  - Już wychodzi!
  Hitler odrodził się:
  - On mówi!
  Bormann skinął głową.
  - Tak on!
  Hitler prychnął:
  - A więc to mężczyzna! Wiesz, że jestem szczęśliwy!
  Bormann wykrzyknął:
  - Hej Hitlerze!
  Führer skinął głową.
  - Prawidłowy!
  Bermann dodał:
  - I całkiem duży!
  Muzyka zaczęła grać, klatka się otworzyła i lew powoli wszedł na arenę. Dość duże zwierzę z obnażonymi kłami.
  Hitler cieszył się:
  - To godny przeciwnik!
  Bormann wskazał palcem:
  - Zobacz Führera, jaką ma gęstą grzywę!
  Hitler zgodził się:
  - Tak, gruby! Ale mam nadzieję, że dziewczyna ją ogoli!
  Lew też był dość zimny, jego potężne łapy były spieczone śniegiem. Bestia odwróciła się i warknęła.
  Hitler zaśmiał się.
  - On nie jest na mnie!
  Bormann odpowiedział:
  - Nie najwspanialszy! Nawet muchy boją się na tobie wylądować!
  Hitler zgodził się:
  - Zmiażdżę każdego jak muchę!
  Bormann zaśmiał się.
  - Zmiażdżymy, muchy!
  Dziewczyna trochę się poruszyła! Widok budzącej grozę bestii z obnażonym pyskiem budził w niej strach. Lew ponownie zaryczał i zaczął się zbliżać. Hitler pstryknął palcami Bormanna po czole.
  - Co robimy zakłady panowie!
  Bormann zapytał:
  - A na kogo chcesz postawić super?!
  Hitler zawahał się i uderzył dłonią swego zastępcę w czoło:
  - Do lwa!
  Okolica natychmiast się rozjaśniła. Idol stwierdził:
  - I ja też na lwie!
  Rudershtarm sprzeciwił się:
  - I jestem na dziewczynie!
  Himmler odpowiedział:
  - Bardzo głupio jest stawiać na kogoś innego niż ten, który zamówił Führer!
  Hitler poprawił:
  - Nie wydawałem żadnych rozkazów! Rób darmowe zakłady!
  Bormann potwierdził:
  - Uczciwa walka, nic nie jest z góry ustalone!
  Himmler donosił:
  - I nie zależy mi na lwie, żeby być z moim ukochanym Führerem!
  Hitler podniósł rękę.
  - Zin Heil! Zakłady są całkowicie darmowe!
  Tymczasem lew rzucił się na dziewczynę. Zręcznie podrapała się trójzębem i odskoczyła w bok.
  Hitler chwalił:
  - Jest całkiem mądra!
  Himmler zasugerował:
  - Pieprzyć tej kobiecie w odbycie!
  Hitler zgodził się:
  - Najwyższy czas!
  Lew podskoczył ponownie i zdołał zedrzeć łapą przepaskę na biodrach dziewczyny, odsłaniając jej mocne pośladki. Führer zawył:
  - To dobrze zrobione!
  Dziewczyna zręcznie zarzuciła sieć, w którą zaplątał się lew. Bestia desperacko próbowała się wyplątać, ale zaplątała się coraz bardziej. Jego drgawki stały się histeryczne.
  Hitler krzyknął:
  - Cóż, jesteś sprytnym głupcem! Więc lew tego potrzebuje!
  Dziewczyna zewsząd próbowała przebić przeciwnika trójzębem. Ale ostrze nie było wystarczająco ostre, by przeciąć grubą lwią skórę. Bestia otrzymała tylko zadrapania i ryknęła w odpowiedzi. Potwór nawet próbował się poruszać, czołgając się, ciągnąc za sobą sieć przez śnieg.
  Hitler się bawił
  - Nawet śmierć! Tak rozumiem walkę!
  Himmler odpowiedział:
  - Dzielny diabeł!
  Führer zgodził się:
  - Bardzo odważny!
  Bormann zasugerował:
  - Może rzuć jej kolejny trójząb!
  Hitler zapytał:
  - A co jest złego?!
  Bormann skinął głową.
  - Głupi!
  Hitler pomachał:
  - NIE! Uwielbiam patrzeć na przedłużającą się agonię ofiary!
  Bormann odpowiedział:
  - Niech cierpi!
  Dziewczyna nadal odskakiwała i kłuła lwa, wbijając trójząb. Cały czas musiała się ruszać, bo zimno gryzło jej bose pięty. A jednak, dzięki kilku wściekłym atakom, była w stanie poważnie schwytać lwa. Wylała się dość gęsta krew:
  Hitler zauważył:
  To jest moja miłość do zwierząt!
  Bormann zaśmiał się.
  - Może wyrzeźbimy kobietę!
  Hitler sprzeciwił się:
  - Nie ma potrzeby!
  Bormann zapytał sarkastycznie:
  - Dlaczego?
  Bo jest odważna!
  Dziewczyna skakała dalej, jej nogi już siniały z zimna, jej ciało dygotało.
  Himmler zauważył:
  - Wzorowy przykład kultury arabskiej!
  Hitler zapytał:
  - arabski?
  - Tak, mój panie!
  Hitler powiedział krzywiąc się:
  - A ja lubię Arabów! Ich religia nie jest tak głupia i pacyfistyczna jak chrześcijaństwo.
  Himmler zgodził się:
  - To prawda, że obiecuje raj wojownikowi Allaha.
  Hitler rozbił szklankę o stół:
  - A nasi chrześcijanie nie uczą, że trzeba walczyć i walczyć za Rzeszę, za Niemcy!
  Himmler cofnął się.
  Niczego nie uczą! Zwłaszcza głupi Świadkowie Jehowy. Nie sekta, ale solidny maniak zdrajców!
  Hitler zgodził się:
  - Powiesimy ich!
  Himmler zauważył:
  - Poczekaj trochę! Trzeba postawić!
  Hitler cieszył się:
  - Prawidłowy! Postaw na słupek!
  Bormann odpowiedział:
  - Podobne zamówienie przygotujemy dla Świadków Jehowy.
  Hitler potwierdził:
  - I Adwentyści Dnia Siódmego! Ta judaizująca sekta Subbotników musi zostać wymazana z powierzchni wszechświata.
  Bormann uśmiechnął się.
  - Nakarmimy adwentystów wieprzowiną!
  Stopniowo ruchy lwa zwalniały. Bestia traciła coraz więcej krwi, a jej przeciwnik coraz bardziej cierpiał z powodu zimna. Trafiła lwa w oko, wybijając oko czubkiem. Potem ponownie podrapała ciało lwa.
  Hitler zauważył:
  Dziewczyna cierpi!
  Bormann zapytał:
  - Pomóż jej czy nie!
  Hitler odpowiedział:
  - Zobacz, jakie ma sztywne nogi. Przypal jej pięty gorącym żelazkiem. Dziecko będzie cieplejsze.
  Bormann był zachwycony:
  - No dalej, spal tej suce coś rozpalonego do czerwoności.
  Do akwarium wskoczyło dwóch potężnych esesmanów. Wymachiwali rozpalonym do czerwoności żelazem i najwyraźniej próbowali usmażyć dziewczynę.
  Odskoczyła do tyłu, a esesman, chybiwszy, wyciągnął się przed nią. Wtedy zdezorientowany lew wykonał ostatni rzut i wbił ząb w ramię faszysty. Krzyczał dziko, walcząc.
  Hitler cieszył się:
  - Cóż, tak bardzo chciałem zobaczyć rozdarte ludzkie ciało!
  Borman stwierdził:
  - Jeśli chcesz Mein Fuhrera, rozerwiemy cię na strzępy, ile tylko zechcesz!
  Hitler pomachał:
  - Chciałem zobaczyć dokładnie, co zostało rozszarpane przez lwa!
  Bormann zaśmiał się.
  - Twoje marzenie, faszysto, się spełniło!
  Hitler zapytał:
  - Tylko faszysta!
  Bormann skłonił się.
  - Przepraszam nazistowski!
  Tymczasem lew dobił swoją ofiarę i ponownie rzucił się na dziewczynę. W międzyczasie zręcznym uderzeniem trójzębu w szczękę powaliła drugiego hitlerowca. Nadal chciał upiec jej nogi. Złodziej padł nieprzytomny. Dziewczyna podbiegła do niego i wyciągnęła zza pasa długi sztylet:
  - Jestem wielkim wojownikiem! Nazywam się Achilia!
  Hitler krzyknął:
  - Brawo! Jestem pod wrażeniem!
  Bormann odpowiedział:
  - Naprawdę lubisz naszego gościa!
  Hitler odpowiedział:
  - Tak! Uwielbiam takie silne kobiety. Jest prawdziwą aryjką.
  Dziewczyna doskoczyła do lwa i dobiła go mocnym ciosem. Ogromne zwłoki zamilkły.
  Hitler skinął głową.
  - Brawo! Niesamowity!
  Bormann odpowiedział:
  - Może chcesz ją zaprosić do stołu!
  Hitler zapytał:
  - Czy ona mówi po niemiecku?
  Bormann skrzywił się.
  - Nie, ale po angielsku sparuje bez wahania.
  Hitler uśmiechnął się.
  - No, no, znam ten język jak rodowity!
  Borman stwierdził:
  - Myślę też, że trzeba znać broń swoich wrogów.
  Hitler zauważył:
  - Jakie ogromne terytoria kontrolowane przez Brytyjczyków! Przeciwnie, nadal są pod kontrolą! To jest wielki naród.
  Himmler odpowiedział:
  "Szczerze, myślisz o nich jak o barbarzyńcach!" A gdyby byli trochę głupsi, byłoby lepiej dla nas!
  Hitler skinął głową.
  - Dla nas tak, ale nie dla kultury! Wspaniała kultura zachodnia! Bardzo się martwię, że w przypadku upadku Wielkiej Brytanii tubylcy w koloniach podniosą głowy i dominacja białego człowieka dobiegnie końca.
  Himmler odpowiedział:
  - Niemiec zastąpi Anglika, to wszystko!
  Borman stwierdził:
  - Wierzymy w twój geniusz Führer!
  Hitler skinął głową.
  - Zaproś dziewczynę do stołu!
  Wojownik został wypuszczony z akwarium. Dostała przepaskę biodrową i podeszła do stołu. Hitler wyprostował plecy okrakiem. Jego wygląd przypominał władcę.
  Do stolika podeszła dziewczyna w przepasce biodrowej, z cienkim paskiem materiału na piersi, podciągnęła brzuch. Jej nogi były bardzo czerwone od zimna, starała się poruszać z gracją.
  Hitler uprzejmie wskazał jej miejsce obok siebie. Wojownik usiadł. Führer zapytał po angielsku:
  - Jakie jest twoje wrażenie na temat Niemiec?
  Dziewczyna odpowiedziała:
  - Wzorowy kraj! Wszystko jest bardzo czyste i uporządkowane.
  Hitler zapytał:
  - Z jakiego miasta pochodzisz?
  Dziewczyna odpowiedziała dumnie prostując się:
  - Bagdadzie!
  - Jak masz na imię?
  Wojownik wykrztusił:
  - Jestem Achilia!
  Hitler poklepał ją po ramieniu, dziewczyna zadrżała. Führer pochylił się i pocałował ją w policzek.
  - Kochana Achilio!
  Dziewczyna skinęła głową.
  - Tak, jestem słodki i delikatny!
  Hitler zapytał:
  - Gdzie nauczyłeś się tak dobrze walczyć?
  Wojownik odpowiedział:
  - Kiedy byłam jeszcze dziewczynką, sprzedano mnie do burdelu, a potem za winę postawili mnie na arenie z mieczem przeciwko chłopcu. Ale stało się coś niewiarygodnego, zabiłem go i trafiłem do szkoły gladiatorów. Kobiety często tam walczą, wiele po walce wykonuje obowiązki łóżkowe.
  Hitler skinął głową.
  - Kobieta jest zarówno wojownikiem, jak i opiekunem paleniska! Niemka jest zobowiązana robić i umieć wszystko. Jesteś muzułmaninem?
  Dziewczyna skinęła głową.
  - Tak! Sunitka!
  Hitler skinął głową.
  - To są ci, którzy oprócz Koranu uznają także księgę Sunn, dość obszerną tradycję!
  Dziewczyna skinęła głową.
  - Tak! Ale rzadko się modlę i dużo walczę! Szczerze mówiąc, mam duże wątpliwości co do tego, czy istnieje Allah lub Bóg.
  Hitler uprzejmie zapytał:
  - Dlaczego tak myślisz Achilio.
  Dziewczyna odpowiedziała:
  - Czytałem angielskie tłumaczenie Nietzschego. Ma głębokie przemyślenia, które wywarły na mnie silne wrażenie.
  Hitler odpowiedział:
  - Wiele z Friedricha Nietzschego ma rację, ale jego idee wymagają twórczego rozwoju. Dałem im pełnię i doskonałość.
  Achilia zgodził się:
  - Wielu moich rodaków ubóstwia Hitlera. Wierzą, że przyniesie wyzwolenie wszystkim!
  Hitler warknął:
  - Prawidłowo rozważ! Fajniejszy niż Adolf, nie ma nikogo na świecie! Dobra, dość gadania, chcę zobaczyć nową walkę gladiatorów.
  Bormann skinął głową.
  - Następna bitwa!
  Na arenę wskoczyło pięciu wojowników, dwie dziewczyny i trzech chłopców nie starszych niż piętnaście lat. Byli z mieczami i tarczami. Widać było, że byli to jeszcze niedoświadczeni gladiatorzy, gdyż nie czuli się szczególnie pewnie. Śnieg przypiekał im bose pięty, dziewczyny i chłopcy podskakiwali.
  Hitler cieszył się:
  - A kto to jest?
  Bormann prychnął.
  - Dwóch Czechów, a chłopcy to Polacy!
  Hitler warknął:
  - Mam nadzieję, że walka będzie ciekawa!
  Bormann skinął głową.
  - Oczywiście, mój Führer! Nie robię gówna!
  Hitler ponownie pocałował Achilię:
  - Jesteś wspaniały! Często oglądałem walki gladiatorów!
  Dziewczyna odpowiedziała:
  - Niestety często Führer! To okrutny widok.
  Hitler zapytał:
  - Nadal chcesz to zobaczyć?
  Achilia skinął głową.
  - Jeśli mężczyźni walczą!
  Hitler odpowiedział:
  - To tylko trzech mężczyzn w twoim kraju w ich wieku już się żeni, prawda kochanie!
  Dziewczyna odpowiedziała:
  - Z pewnością! Poznałam miłość pierwszego mężczyzny w wieku dziewięciu lat.
  Hitler był zaskoczony:
  - Więc jak ci się podobało?
  Dziewczyna potrząsnęła głową.
  - To było bardziej bolesne niż przyjemne!
  Hitler zauważył:
  - Jestem bardzo kulturalny i uprzejmy w stosunku do kobiet. Hej, Bormann, powiedz mi, kto jest najseksowniejszym mężczyzną w Niemczech?
  Bormann odpowiedział:
  - Oczywiście, że jesteś moim Führerem!
  Hitler wydyszał:
  - Prawdziwa wielkość nie potrzebuje pochlebstw!
  Achilia wydyszał:
  - Jesteś godnym sułtanem Europy!
  Hitler odpowiedział:
  - Wschód to delikatna sprawa!
  Wróg wkroczył na arenę przy wrzawie i aplauzie nazistowskiej świty. Ogromny tygrys z kłami, długi na dobre trzy metry. Warknął na swoich przeciwników. Dwie dziewczyny i chłopcy cofnęli się nieśmiało.
  Bormann zapytał:
  - Cóż, jak przystojny?
  Hitler upił łyk szampana:
  - Tak ogólnie to nieźle! Czy to tygrys bengalski?
  Borman poprawił:
  - Ussuri, prezent od Stalina!
  Hitler skinął głową.
  - Tak, pamiętam, że Józef dał mi go w przeddzień wojny! Bardzo solidne zwierzę! Tak majestatyczny jak sama Azja.
  Borman zgodził się:
  - Stalin, jeśli daje, to daje! Ma trzy metry bez ogona i cztery i pół metra z ogonem.
  Hitler ugryzł kawałek ciasta, przeżuł i odpowiedział:
  - Mam nadzieję, że pokaże godną walkę!
  Bormann skinął głową.
  - Sam zobaczysz!
  Tygrys odwrócił twarz i spojrzał na Hitlera. Führer zapytał:
  Dlaczego on nie startuje?
  Bormann wyjaśnił:
  - Czekam na sygnał!
  - Więc chodźmy szybciej!
  Zabrzmiała trąbka i ogromne zwłoki uderzyły ogonem w uda. Pięciu gladiatorów, trzęsących się z zimna i podskakujących na sztywnych nogach, próbowało zbudować obronę.
  Hitler zauważył:
  Co za żałosna próba!
  Goebbels odpowiedział:
  - Tygrys to Niemcy, pokonaliśmy wroga na części.
  Bestia skoczyła gwałtownie, powalając blondyna. Spadając na niego, rozcięła mu brzuch. Pozostali gladiatorzy zadali kilka słabych ciosów i zaczęli się rozpraszać.
  Hitler prychnął.
  - Nie ma pręta! Wędka życia!
  Goebbels odpowiedział:
  - I wielu nie ma mózgu! Muszą trzymać się razem, inaczej tygrys ich rozerwie.
  Jak gdyby w rytm jego słów, potwór zostawiając rozdartego chłopca, rzucił się za dziewczyną. Zewnętrznie ogromna i niezdarna, ta bestia poruszała się szybko, nawet ze zwierzęcą gracją. Jak błyskawica skoczyła i dziewczyna została zestrzelona, tygrys złamał jej kark i ugryzł w szyję, z ust buchała jej krew.
  Hitler krzyknął:
  - A ty jesteś tygrysem, brawo!
  Achilia odpowiedziała:
  - Szczerze mówiąc, żal mi dzieci! Są jeszcze bardzo młodzi, podobno pierwszy raz na arenie! I zmierz się z brutalną rzeczywistością!
  Hitler odpowiedział:
  - Natura jest okrutna! Dlaczego człowiek nie może być okrutny w imię wyższego celu - uczynienia ludzkości czystszą i lepszą!
  Achilia zauważył:
  - Tak lepiej! Dobrze jest, gdy jest dobry cel, ale jeszcze lepiej, jeśli środki są godne!
  Po rozprawieniu się z drugą ofiarą tygrys rzucił się za trzecią. Nie pożerał zmarłych całkowicie, ale po prostu wyrywał najlepsze kawałki. Tygrysy, podobnie jak ludzie, są różne, ale to był zabójca!
  Hitler nawet zażartował:
  - Prezent dla kanibala od kanibala!
  Himmler zapytał:
  - A jeśli złapiemy Stalina, co z nim zrobić?
  Hitler odpowiedział:
  - Zdecyduję, pierwszy chwyt! Jednak Stalin może nawet uciec do Stanów Zjednoczonych, takiego wyniku nie można wykluczyć.
  Himmler uśmiechnął się.
  - Im lepiej, tym samym podbijemy Amerykę.
  Hitler uśmiechnął się.
  - Tak, podbój Stanów Zjednoczonych to godny cel. Słyszałem, że "Amerykanie" poważnie podjęli się bomby atomowej, wierząc w tę straszną broń!
  Himmler skinął głową.
  - Prawidłowy! Coś takiego jak te szczury się zaczęło!
  Hitler uszczypnął Achilię w pierś:
  - Nic nie mogą zrobić.
  Himmler zapytał:
  - Dlaczego?
  Hitler odpowiedział przeciągając:
  - Większość amerykańskich naukowców to Żydzi, a ten naród nie jest zdolny do konstruktywnej kreatywności.
  Himmler odpowiedział:
  - Do konstruktywnego tak, ale do zniszczenia ...
  Tygrys jeszcze trochę dręczył trzecią ofiarę, obgryzając kości, obnażając je. Hitler nawet z przyjemnością kliknął językiem:
  - To słodkie! - powiedział rosyjskie słowo Führer.
  Himmler zauważył:
  - Krew to przyjemność! Zwłaszcza jeśli nalewanie nie jest twoje!
  Hitler zauważył:
  - Dziwne, ale we wszystkich europejskich językach miłość rymuje się z krwią! To dość dziwne, prawda!
  Bormann wyraził opinię:
  - Może dlatego, że dziewice w noc poślubną przelewają strumienie krwi.
  Hitler przerwał:
  - Jakie strumienie! Tylko kilka kropel! Ty idioto Borman!
  Zastępca Führera skłonił się:
  - Idioto, jeśli chcesz!
  Hitler zauważył:
  - Wszystkie te wojny prowadzą do wielu ofiar! Nie mogę powiedzieć, że u mnie to nie działa. Czuję pewną litość i współczucie, zwłaszcza gdy Niemcy giną. Ile straciliśmy w pierwszym tygodniu i Idol.
  Dowódca armii odpowiedział:
  - Kilka tysięcy, ile dokładnie nie policzyłem, ale ogólnie nie tak dużo! Rosjanie zniszczyli wiele tysięcy, dziesiątki tysięcy. Schwytano już setki tysięcy.
  Hitler zauważył:
  - Dobry początek wojny! Czyż nie!
  Idol zauważył:
  - Pokonamy wszystkich Rosjan! Te hordy bolszewików zostaną pokonane!
  Hitler prychnął.
  - To wszystko, co jesteś skłonny obiecać! I rzeczywiście to zrobić! Ale ok, jak na razie jestem zadowolony z pierwszego tygodnia.
  Achilia powiedział:
  - Jeśli chcesz, świetnie ci pomogę!
  Hitler roześmiał się:
  - A jak możesz mi pomóc?
  Achilia odpowiedziała:
  - Inspiruj do wyczynów swoją pieszczotą!
  Hitler cieszył się:
  - Cóż, to inna sprawa! Swoją drogą, co myślisz o Stalinie!
  Dziewczyna odpowiedziała:
  - Wielki władca, prawie równy tobie!
  Orszak wycofał się, obawiając się wściekłego wybuchu wściekłości Hitlera. Ale Führer nagle się uśmiechnął:
  - Tak, Stalin jest wielkim władcą! Churchill i Roosevelt to w porównaniu z nim tylko małpy! Takie małpy, małe i nieszkodliwe! Cóż jednak innego można powiedzieć o Stalinie. Cała Rosja go ubóstwia, a to jest dużo warte! Ponadto udało mu się stworzyć ogromną armię, zapychając granice czołgami i samolotami. To naprawdę Czyngis-chan!
  Hitler przerwał i zaczął wpychać w siebie kawałek tortu z kremem. Himmler zauważył:
  - Im silniejszy przeciwnik, tym bardziej honorowe zwycięstwo!
  Goebbels zasugerował:
  - Może zorganizować zamach na Stalina?
  Hitler odpowiedział:
  - Jeszcze nie warto, chcę go schwytać żywcem!
  Himmler westchnął.
  - Stalina bardzo trudno usunąć! On nikomu nie ufa! Nawet Beria, choć druga osoba w państwie.
  Hitler skinął głową.
  - Beria może spróbować przekupić?
  Himmler odpowiedział:
  - Możesz zaryzykować!
  Hitler warknął:
  - Podjąć ryzyko!
  W tym czasie tygrys ugryzł trzecią ofiarę i rzucił się na czwartą. Dziewczyny i chłopak stali ramię w ramię.
  Hitler roześmiał się:
  - Jakie ptaki skuliły się razem! Teraz są rozrywani na kawałki jak kocięta!
  Bormann uciszył:
  - Wszystko będzie bardzo proste! Chociaż jeśli nie tylko wtedy, to jeszcze lepiej!
  Himmler zasugerował:
  - Jeśli chcesz, możemy dostarczyć wiele ofiar z obozu koncentracyjnego! Zmiażdżysz ich wszystkich!
  Hitler skinął głową.
  - Oczywiście wszyscy!
  Tygrys skoczył na parę, próbując ich rozdzielić. Młody mężczyzna i dziewczyna wykonali wzajemny atak, pchnięcie mieczami. Udało im się podrapać tygrysa, krwawe smugi biegły po pysku. Bestia w skoku rzuciła nimi w różnych kierunkach. Chłopcy cofnęli się przestraszeni.
  Hitler warknął:
  - Słabiaki! Mam jeden cały tuzin takich lwiąt i wszystkie są drugimi pozostałymi! Nie bez powodu Hitler jest synonimem niezwyciężonego!
  Bormann zapiszczał:
  - Wasza wielkość jest po prostu niezmierzona!
  Hitler uderzył głową w szybę:
  - A kto by wątpił w moc mojej hipnozy!
  Himmler dodał:
  - I słowna biegunka!
  Hitler podskoczył
  - Co powiedziałeś!
  Himmler odpowiedział:
  - Miałem na myśli słowną biegunkę Żydów. Skomponował nawet improwizację na ich temat. Bardzo ciekawy Fuhrer.
  Hitler uśmiechnął się:
  - Przeczytajmy!
  Himmler zaczął:
  Żydzi to naród bandytów,
  Że brat jest sprzedawany za grosz!
  Banda bękartów pasożytów
  Zmiażdż ich jak mandavosh!
  Hitler odpowiedział:
  - Wiersze są dość przeciętne! Więc ty, Himmler, pękłeś.
  Reichsführer odpowiedział:
  - Oczywiście, jestem bardzo daleko od ciebie świetnie!
  Bormann zauważył:
  - Czy warto dyskutować o talentach innych ludzi! Najlepiej policzyć diamenty"
  Hitler krzyknął:
  - Brzmi rozsądnie!
  Tygrysy rozdarły czwartą ofiarę. Ocalała dziewczyna uciekła. Patrzyła ze strachem na taki rabunek. Tygrys szczerze jadł mięso. Jak wszystkie drapieżniki próbował upić się w rezerwie. Dlatego dręczył wnętrzności faceta.
  Bormann powiedział ponuro:
  - Tak jest w Polsce!
  Hitler prychnął.
  - Co degeneruje tych Polaków!
  Achilia zapytał:
  - Dlaczego Polacy?
  Hitler odpowiedział:
  - Bo przegrali wojny z Rosjanami! Jakimi trzeba być słabeuszami, żeby przegrywać bitwy z Rosjanami. Te świnie!
  Himmler zgodził się:
  - Wielkie świnie! Rosyjska zdegenerowana gałąź ludzkości!
  Idol odpowiedział:
  - Pokonali też Fryderyka Wielkiego!
  Himmler zaśmiał się.
  - Tak! To są kłamstwa!
  Hitler odpowiedział:
  - Tylko przez zdradę! W uczciwej walce nie mieli szans! Czyż nie jestem Hitlerem największym z generałów!
  Bormann krzyknął:
  - Zin Heil!
  Hitler odpowiedział:
  - Hej Hitlerze! Nie ma wyższego mnie! Nie patrz poniżej!
  Środowisko natychmiast zaczęło chwalić Führera:
  - Tak, jesteś wielki i wyjątkowy! Chwała Adolfowi!
  Hitler odpowiedział:
  - Wielki Führer jest bardzo zadowolony! Nade mną, nie patrz w dół! Zarżnę wszystkie kozy pod numerem dwudziestym trzecim!
  Himmler zapytał:
  - Dlaczego akurat ten numer?
  Hitler odpowiedział:
  - Numer diabła! A ty debilu nie rozumiesz!
  Himmler zgodził się:
  - Oczywiście moim słabym umysłem!
  Hitler krzyknął:
  - Że Rosjanie, że Żydzi to jedna obrzydliwość!
  Bormann zauważył:
  - Musimy zająć się bardziej surowo partyzantami.
  Hitler odpowiedział:
  - Walczmy! Gwarantuję tego wielkiego Adolfa!
  Bormann śpiewał:
  - Zin Heil!
  Hitler przerwał:
  - Zadolbal mnie Zin Hail! Od tych bzdur kręci mi się w głowie!
  Himmler wykrzyknął:
  - Hej Hitlerze!
  Tu też Führer był niezadowolony:
  - Franek nonsens! Ty draniu nie możesz wymyślić nic lepszego?
  Himmler poczuł się urażony:
  - Lepszy wróg dobrego mein führera!
  Hitler zgodził się:
  - Zwłaszcza jeśli to dobre gówno!
  Tygrys rzucił się na następną ofiarę. Piąta dziewczyna próbowała go odepchnąć nogami, ale jej brzuch był rozdarty. Piękno krzyknęło:
  - To dla mnie zbyt bolesne!
  Hitler zaśmiał się.
  - Oto maszyna śmierci!
  Dziewczyna zadrżała jeszcze raz i zamilkła, z jej ust popłynęła strużka krwi. Goebbels zauważył:
  - Oto los tych, którzy sprzeciwiają się III Rzeszy!
  Hitler stwierdził:
  - Tygrys otrzyma nagrodę specjalną, nakarmię go wątrobą Mołotowa. Do tego czasu kontynuujmy zabawę.
  Zabrzmiała muzyka i faszystowska orgia trwała dalej!
  . ROZDZIAŁ 17
  Tylko we śnie Alisa Selezneva mogła wreszcie zanurzyć się w świat heroizmu.
  I że na tym świecie jest wiele ciekawych rzeczy, i to, co dzieje się na kosmiczną skalę.
  I naprawdę miażdżysz nazistów;
  Alisa Selezneva spojrzała na rakietę przyniesioną przez Arkashę Sapożkowa, ostrożnie dotknęła czubka i kilku guzików.
  Chłopak wyjaśnił jej:
  - To sterowany radiowo pocisk do zestrzeliwania samolotów. Możesz kontrolować jego lot, a zbliżając się już wskazuje na upał.
  Angelika była zaskoczona:
  - Skąd to wiesz?
  Chłopiec wyciągnął z ucha kartkę zwiniętą w rurkę:
  - Oto instrukcja.
  Rzeczywiście został napisany małymi łacińskimi literami. Pełna odprawa na temat użycia broni przeciwlotniczej. Alisa Selezneva była zainteresowana:
  - Odległość do trzech kilometrów? Za mało przeciwko bombowcom strategicznym.
  Maksim zaśmiał się.
  - Ale dla lotnictwa na pierwszej linii jest w sam raz i żołnierz piechoty może go nosić. Wyobraź sobie, jakie praktyczne znaczenie będzie miała ta wyrzutnia rakiet. Nawet jeśli ta wojna już się niestety wypala.
  Angelica uderzyła chłopaka w usta, ten odruchowo się cofnął, ale nadal był uzależniony. Maksimka obraził się:
  - A po co to jest?
  Angelika wyszczerzyła drapieżnie zęby i odpowiedziała:
  - Powiedziałeś, niestety, wojna się wypala. Abyście mieli trochę smutku i łez. Kilku pochowanych synów?
  Chłopak odpowiedział z uśmiechem:
  Nie ma nic nudniejszego niż świat -
  Gdzie panuje pokój i łaska!
  Jak wstrętny jest ten spokój;
  Lepiej oddać życie w bitwach!
  Alisa Selezneva lubi to:
  - Co za piękna rzecz. Nie w brwi, ale w oku! Ale przetestujmy to maleństwo na Focke-Wulfie.
  Angelika odpowiedziała:
  - NIE! Za mały cel. Może poczekamy na więcej łupów!
  Alisa Selezneva spojrzała w niebo. Niemieckie samoloty szturmowe zostały zaatakowane przez radzieckie myśliwce. Fenomenalna snajperka przerzuciła się na Salamandry, czyli HE-162 - najlepszy myśliwiec masowy drugiej wojny światowej. Lekkie, bardzo zwinne samochody, po prostu uskrzydlone myszy. Niektórzy z nich używali rakiet jako broni. Również ciekawa broń, jednak ze względu na swoją niekontrolowalność, takie dary nie należały do najbardziej masywnych typów...
  Alisa Selezneva musiała strzelać do NE-162, ponieważ ze względu na ich wyjątkową charakterystykę lotu są zabójcze dla Jakowa i Iłowa. Zwłaszcza działa kalibru 30 mm z niszczycielskim pociskiem. Trudno z nim walczyć. Czasami po prostu trzeba iść do barana. Ale teraz kontratak Fritza zaczął wygasać i zaczęli się wycofywać ...
  Salamandry próbują sprowokować Jaków i Sklepikarzy do pościgu. I im się to udaje.
  W końcu radzieccy piloci są znani z tego, że prawie nigdy się nie wycofują i nie unikają walki.
  Ale szczególnie HE-162 cierpi z powodu nieustannego ognia pocisków zapalających Alice Selezneva. Jest bardzo celną blond snajperką. Ani jednego chybienia. A pociski zapalające przebijają czołgi, słabo chronione ogony Salamandry. Takie maszyny nie nadają się do ochrony przed atakami z tylnej półkuli. Jednak projektanci uznali, nawiasem mówiąc, całkiem rozsądnie, że wyjątkowa prędkość (o 300 kilometrów na godzinę wyższa niż Sklepikarza i Jaka) oraz wspaniała zwrotność ułatwią takiemu samochodowi ucieczkę przed atakiem z ogona.
  Alisa Selezneva strzela dla kaprysu. Rzuca karabin automatyczny, wyobraża sobie, że kula to jej powietrzny pocałunek, który trzeba przekazać pilotowi. Płynnie pociąga za spust. Rękojeść przechwyconego karabinu to pistolet, zejście jest płynne. Kula przeciwpancerna - zapalająca.
  Tak, nie dasz serii z takiego karabinu, ale dziewczyny tego nie potrzebują. Snajper nie strzela seriami, jest chirurgiem, a nie rzeźnikiem.
  I tutaj Alisa Selezneva "całuje" swojego partnera, w tym przypadku jest to zbiornik paliwa, a Salamandra rozbłyska jak świąteczna świeczka.
  Ale Angelica trafia w tak trudny cel jak zbiornik paliwa, który nieczęsto pędził jak szalony zając po niebie Salamandry i przysięga:
  - Cóż, ty i Pegaz zwymiotowany przez Hitlera! Cóż, przyjadę do ciebie!
  Alisa Selezneva radzi swojemu partnerowi:
  - Tak, nie celujesz tak długo. Tu w ogóle nie ma nic do zyskania. Ich szybkość jest prawie równa szybkości naszych pocisków wypluwanych z karabinu.
  Angelika rzuciła:
  - Jak mam celować?
  Alisa Selezneva odpowiedziała z uśmiechem:
  - Nie celuj w ogóle. Strzelaj z ręki i postaw na intuicję!
  Angelica machnęła jej bosą stopą.
  - Tak, dobrze, ty! Więc nigdy nie zostaniesz złapany!
  Alisa Selezneva zastanawiała się, gdzie naziści popełnili błąd w obliczeniach, planując podobne, podobne do komarów i równie łatwe do zapalenia samochody. Czy uważasz, że manewrowość myśliwca jest ważniejsza niż ochrona?
  W zasadzie tak to jest, ale ogień naziemny nie jest brany pod uwagę. I tak "Salamander" ma tylko 50 kilogramów pancerza pokrywającego przednią część. Dla porównania pancerz Focke-Wulf stanowi imponującą część masy startowej - 250 kilogramów, aw wersji szturmowej jeszcze więcej. Jednak za wysoką przeżywalność maszyny. Zapłacić trzeba relatywnie gorszą manewrowością (poza nurkowaniem ze skrzydła!).
  Ogólnie rzecz biorąc, Salamandry mają latać wyżej od ziemi ze względu na ich podatność na ostrzał z karabinu maszynowego, ale w tym przypadku starają się chronić samoloty szturmowe Focke-Wulf.
  Po co umierać samemu, ale pomóc towarzyszowi.
  Ale gdy tylko wysokość wzrosła, a Alisa Selezneva opuściła dotknięty obszar, radzieccy bojownicy zaczęli ponosić znaczne straty. To prawda, że znaczna część niemieckich pilotów to zieloni rekruci, ale są też bardziej doświadczeni asy. Powodują poważne problemy.
  Alisa Selezneva zdecydowała:
  - Więc co? Przejdźmy do celów lądowych!
  Angelika zaproponowała:
  - W takim razie musimy bardziej aktywnie pracować nogami!
  I znowu błysnęły pełne wdzięku dziewczęce szpilki. Jednak Arkashka nie pozostawała w tyle za nimi. Chłopak chciał walczyć!
  Alisa Selezneva położyła oficera SS celnym strzałem, trafiając prosto w nasadę nosa, zmuszając go do upuszczenia faustpatrona. Dziewczyna wszystko zauważa i widzi, tylko zmęczenie jest dość silne, a ból od rany i złamania obojczyka nagle się nasilił. Wow, nie chciałbym się teraz położyć, kiedy pierścień wokół Berlina jest już zamknięty, a główny przestępca wszystkich czasów i narodów, Adolf Hitler, jest bezpiecznie zamknięty w swojej kryjówce.
  Cóż, kto chce to przegapić. I kto odmówiłby osobistego wywieszenia flagi na cesarskim biurze. Alisa Selezneva jest dokładnie tym, czego chciała.
  A wróg wciąż krzyczał. Tutaj do boju ruszają ciekawe kliny. Poza tym, podobnie jak E-10, są małe i spłaszczone. To po prostu jeszcze niższa sylwetka, a samo auto jest węższe. A broń to wyłącznie karabin maszynowy, ale do tego jest sześciu "strzelców" naraz. I dość skutecznie radzą sobie z piechotą.
  Skośni żołnierze padają jak żyto pod sierpem, ale nawet nie myślą, żeby się położyć, tylko biegną do przodu, a nawet rzucają granaty. Aż dotrą, ale niemieckie kliny cofają się. A szturmowcy z opóźnieniem ich atakują.
  Alisie Selezneva udało się trafić w cztery celowniki optyczne, co jednak nie miało większego znaczenia. Naziści wycofali się, strzelili, a sowieckie samoloty szturmowe spotkały niespokojne Salamandry.
  I oto pojawił się kolejny ogromny zbiornik. Pod pewnymi względami wyglądał jak "Maus", o którym już mówiono. A raczej dwie "Myszy" były w idealnym stanie, schwytane podczas ofensywy bolońskiej na Węgrzech, a trzem kolejnym nazistom udało się podważyć. Niewrażliwe maszyny pewnie szły naprzód. Pociski jak groszek odbijały się od ich pancerza, a działo kalibru 128 milimetrów z początkową prędkością pocisku 960 metrów na sekundę zniszczyło radzieckie czołgi z dużej odległości. W przypadku takich potworów prawdziwa nadchodząca bitwa była pełna. Najgorsze jest to, że niemiecki samochód nie przebił burty kadłuba ani wieży, jak na przykład w "Królewskim Tygrysie". Nawet dolna część kadłuba i prawie wszystkie gąsienice były osłonięte grubymi osłonami wykonanymi z wysokiej jakości stali.
  Same tory były również w kilku rzędach, szerokie, wytrwałe z oddzielnymi wózkami.
  Koszmarna i nieprzenikniona maszyna, doskonale chroniona od burt i rufy.
  Kiedy skończyła się benzyna, kilka załóg poddało się, a trzy wykazały się bohaterstwem, wysadzając wraz z nimi ocalałe pociski.
  Taki czyn budził zarówno irytację, jak i szacunek. W rezultacie Maus zyskał popularność dzięki masie 188 ton, największemu i najcięższemu z czołgów budowanych seryjnie.
  Czołg ten był podobny w uzbrojeniu do Mausa, znacznie niższy, bardziej spłaszczony, a pancerz przedni, boczny i rufowy miał znacznie większe racjonalne nachylenie.
  Alisa Selezneva zauważyła, że czołg jest lżejszy i szybszy. Podobno jest dobrze kontrolowany i pędzi po rokadzie lepiej niż IS-2.
  Ale, nawiasem mówiąc, pojawiły się IS. Wyprzedzają ich szybkie T-34-85. Tak proste i rozdzierające tęczówki do walki.
  Wydaje się, że jest tylko jeden nazistowski czołg, a Alisa Selezneva celuje w niego. Musisz przełamać zasięg. Zadanie z takiej odległości jest prawie niemożliwe, nawet dla takiego fenomenu jak blond snajper.
  Alisa Selezneva nagle znów poczuła ból w ranie, podniosła się trochę, warcząc:
  - W ten sposób zawsze mamy problemy. Ból, jak nieproszony gość, zawsze przychodzi w złym momencie, ale nigdy nie sprawia, że żałujesz swojego odejścia.
  Ale wtedy blondynka odmieniła swoje szczęście. Mina wystrzelona z broni rakietowej rzuciła się zbyt blisko wojownika. Została wyrzucona wysoko w górę, a kilka małych odłamków uderzyło ją w klatkę piersiową i prawe ramię. A ciało przestało być posłuszne niezwyciężonej snajperce.
  Ale głowa pozostała czysta i wojownik mógł obserwować przebieg bitwy.
  Załoga hitlerowskiego czołgu wydawała się być dobrze przygotowana, pierwsza "trzydziestka" została trafiona z odległości prawie czterech kilometrów. Prawie trzydziestokilogramowy pocisk dosłownie oderwał wieżę.
  Alisa Selezneva szepnęła:
  - Tutaj jest cios! I nie mogę tego wyłączyć.
  Angelica wypaliła i wypluła smakowicie w bok:
  - Znowu trafiam, mimo że cel jest blisko!
  Alisa Selezneva zdecydowanie doradziła:
  - Spokojnie, w strzelaniu nie potrzeba silnych emocji.
  Angelica wystrzeliła ponownie, mrużąc oczy przebiegłym zezem tygrysicy, sprzeciwiła się:
  - W hokeju potrzebne są silne emocje. Również w przypadku morderstwa.
  Radzieckie czołgi próbowały jechać z maksymalną prędkością, ale nie można przyspieszyć szybciej niż 30 kilometrów na rokadzie. A niemiecki czołg, ulepszona modyfikacja Myszy, stoi nieruchomo i strzela, by wyprzedzić.
  Jego drugie działo również nie jest słabe 75 - milimetrów od "Pantery" Tak, robi wrażenie, w poprzednich superciężkich maszynach długość lufy była krótsza. Tak działało narzędzie. T-34-85 ma raczej słaby korpus, ma tylko 45 milimetrów grubości. Tak więc pistolet o długości lufy 70 jest w stanie przebić z dużej odległości.
  Oto trzydzieści cztery, które otrzymało trafienie, przejechało trochę bezwładnie i zatrzymało się. Potem wyszedł z niego dym, figlarny, jak wąż od fakira grającego na fajce.
  A działo 128 mm przeszło na cięższe, a przez to cenne IS-2. Przy trafieniu nawet tak ogromne maszyny obracały się i przebijały wieżę.
  Radzieckie czołgi próbowały odpowiedzieć, strzelając w ruchu. Szanse na trafienie były niskie, ale i tak jest dużo samochodów, przynajmniej ktoś, i tak, dostaniesz. A to oznacza Fritza.
  Ulepszona Mysz, nawet jeśli trafiły ją pociski, pewnie odbijała się od grubego pancerza. Ale jeśli potwora można było złapać na haczyk, wywołało to tylko dreszcze.
  Alisa Selezneva wybuchnęła płaczem, nazista siedzący w kokpicie był chorowitym snajperem. Verne, obaj niemieccy strzelcy należeli do najlepszych z najlepszych. Zgasili wroga tak pewnie, że kilka IS nawet się zatrzymało, próbując ostrzelać wroga z pozycji statycznej.
  Angelica zamiast się uspokoić, wręcz przeciwnie, stawała się coraz bardziej nerwowa. Kolba wojownika drgała, a kule często trafiały nawet poza przysadzisty kadłub.
  Rudowłosy szepnął:
  - Gdzie jesteś Jerzy Zwycięski i gdzie jest królowa nieba Maryja. Tak, pomóż wreszcie w słusznej sprawie.
  Arkashka wypalił nie na miejscu:
  - A więc przecież na pasach Niemców jest napisane: "Bóg jest z nami". I my, jeśli nie wszyscy, ale pionierzy, mamy hasło: nie ma Boga nad człowiekiem, Bóg jest samym człowiekiem!
  Alicja zatwierdziła to:
  - Dobre hasło. A także życie! Rzeczywiście, ostatnią rzeczą jest zwrócenie się w czasie do Wszechmogącego, który ustami Chrystusa wypowiedział hasło: "Uderzyli cię w prawy policzek - nadstaw lewy". Nie jest nawet jasne, w jaki sposób wojowniczy cesarz Konstantyn mógł przyjąć chrześcijaństwo.
  Arkashka Saposhkov, bystry chłopak, potarł trawę bosą piętą, również spaloną od ognia.
  - Wiele rzeczy na świecie jest irracjonalnych. Niewytłumaczalne logiką i prostymi ludzkimi ideami. Na przykład, dlaczego alianci Churchill i Roosevelt postanowili nam pomóc, chociaż np. Hitler zaproponował im pokój, a nawet wojnę koalicyjną przeciwko ZSRR. Ale postanowili pomóc wrogowi klasowemu, chociaż jasne jest, że po złamaniu grzbietu faszyzmu, następny będzie gruby grzbiet zachodniego kapitału.
  Angelica zwolniona, przeklęta:
  - Jak to będzie. To tylko "Mysz" tej spłaszczonej musi zostać zatrzaśnięta.
  Podczas gdy oni rozmawiali, ponosząc wymierne straty, "trzydziestu czterech" przedarło się na bliski dystans bitwy. Była tylko jedna maszyna, która zapowiadała się na cudowną broń. A jak to mówią: w polu nie jest się wojownikiem. I choć mocno pochylony pancerz spłaszczonej Myszy z dużym marginesem wytrzymał trafienia z armat 85 mm, to gdy trafień jest za dużo, zaczyna się deformacja i pojawiają się pęknięcia.
  Jednak w tej ulepszonej modyfikacji Myszki, utrwalona zasada rezerwacji oraz, w przeciwieństwie do poprzednich modeli, duży kąt racjonalnego nachylenia grubych blach zapewnia dużą liczbę rykoszetów, co zwiększa przeżywalność potwora.
  Ale zasypują go kapitalnymi pociskami, możesz sobie wyobrazić, co czują w środku niemieccy czołgiści. To tak, jakbyś włożył głowę do bębna, a oni bili w nim napęd. Ale najwyraźniej strzelcy są wyrafinowani i nadal strzelają, chociaż już chybiają. Wieża Myszy nie jest łatwa do obracania, ale... Sam czołg obraca się wystarczająco szybko, a działa zmieniają kąt ostrzału.
  Ale głównym celem jest IS-2, podczas gdy amunicja jeszcze się nie skończyła, Fritz chce zebrać więcej "trofeów".
  IS stoją, a wejście do nich jest łatwiejsze. Ale ogólnie rzecz biorąc, nazistowska maszyna jest dość skuteczna. Liczba czołgów trafionych pociskami przekroczyła już trzydzieści. Czyli rekord liczby zniszczonych obiektów na torach
  Alisa Selezneva szepcze z irytacją:
  - To jest gigant. Jeden przeciwko kilku pułkom. A niektórzy myślą, że Niemcy to głupcy.
  Angelika krzyknęła głośno.
  - I myślę!
  Alisa Selezneva, której wzrok pozostał ostry jak sztylet Tamerlana, zauważyła:
  - To modyfikacja "B" "Mausa", na początku myślałem, że to E-100, ale nie. Jest to dokładnie ulepszony model "Mausa" o niższej sylwetce i mniejszej masie. Być może Niemcy jeszcze zmienili układ i ich tylne rolki stały się wiodące. 200 - milimetrów przy racjonalnym kącie nachylenia, masz szansę przebić tylko 152 - milimetrowe działo przeciwpancerne za pierwszym razem. I to z bliskiej odległości.
  Niemiecki mastodont nadal warczał jak niedźwiedź ścigany przez psy. Nikomu nie udało się przez nią przebić, choć w ekranach gąsienicowych powstały dziury po trafieniach. "Maus" B pokazał wszystkie zalety potężnej, wszechstronnej rezerwacji. Nie da się go pokonać, choć ostrzał się nasila.
  Angelica przechodzi już do zaklęć, gdy nagle zawala się lewa burta niemieckiego giganta. A potem do dziury wlatują kolejne pociski ... Nawet wysokiej jakości zbroja, pozornie innowacyjna technologicznie, nie wytrzymała kilkuset trafień.
  Maus został zniszczony, zestrzelono trzydzieści dziewięć sowieckich czołgów, z czego dziewiętnaście zostało zniszczonych bez możliwości odzyskania.
  Angelika powiedziała:
  - Pan zwymiotował... Więc ustaw nas!
  Alisa Selezneva wypaliła:
  - I nie dożył czterdziestki ...
  I jakby zaklęty, T-34-85, z którego pocisk zdawał się rykoszetować, nagle eksplodował! Nawet wieża została zerwana i niesiona przez tornado przez pięćdziesiąt metrów.
  Angelika przeklęła.
  - Czterdzieści jeden, niestety jeden! Fuj! To jest ustawienie... Cholerna maszyna, zabiła tylu naszych, ale gdyby ich było tuzin...
  Alisa Selezneva wyraziła nadzieję:
  - Jeszcze trochę zostało... I ta mąka się skończy, będzie zwycięstwo i niespodzianki przyjdą na metę. - Dziewczyna płakała. "Ale nie mogę ruszać rękami ani nogami.
  Angelika nagle coś sobie przypomniała:
  - I znam syberyjską metodę szybkiego powrotu do zdrowia. Bądź trochę cierpliwy i wiesz, wstań!
  A rudowłosa zaczęła intensywnie masować i pocierać swoją przyjaciółkę. Jej odrośnięte paznokcie pewnie masowały jej pięty, między palcami, a potem przechodziły po kostkach. Alisa Selezneva odpowiedziała uśmiechem:
  - Cóż, łaskoczesz mnie. Może jeszcze bardziej energiczny?
  Angelica sumiennie wykonała masaż odnowy biologicznej. Tutaj przesunęła się do tyłu, nawet jej paznokcie dotknęły sutków dziewczyny. Od razu stwardniały i dziewczyna zaczęła ciężko oddychać, a potem zaczęła jęczeć.
  Pół godziny zmysłowych wysiłków, a Alisa Selezneva podskoczyła ... Drzazgi wyleciały z ran, a ból zmienił się tylko w lekkie swędzenie. Blondynka krzyknęła:
  - Wow! Nie sądziłam, że kobieca pieszczota ma takie działanie lecznicze!
  Angelika uśmiechnęła się.
  - Należy odpowiednio oddziaływać, zwłaszcza na strefy erogenne. Wtedy organizm szybciej się regeneruje i nabiera sił. Nawiasem mówiąc, prawdopodobnie słyszałeś wyrażenie - miłość jest silniejsza niż magia.
  Alisa Selezneva mrugnęła w odpowiedzi:
  -Słyszałem! Ale nadal czuję się słabo!
  Angelika westchnęła ciężko.
  - Wiele utraconej krwi. Za dużo... Ale za dużo, przejdźmy do rzeczy.
  Po kilku krokach Alisa Selezneva zrobiła się bardzo blada i zachwiała się. Angelica chwyciła swoją przyjaciółkę za plecy i niosła ją. Dziewczyna nie była ciężka, ruda była większa od blondynki, ale jest jedna rzecz do rozważenia, jak bardzo byli wyczerpani w ostatnim, a syberyjskie stwardnienie zawodzi.
  Angelica ciągnęła przyjaciółkę na plecach, ale nie biegiem, ale w szybkim tempie. Tak, kiedyś była na miejscu Zoya Kosmodemyanskaya. Nawet jeśli nie w rzeczywistości, to w wirtualnej matrycy Hypernetu, ale to zupełnie niezauważalna różnica. A w grudniu mróz był silniejszy. Ale czy można porównywać Moskwę i Syberyjkę pod względem wytrzymałości, odporności na zimno? Tak, nawet jeśli twój ojciec chce zrobić dziecko z nadczłowieka lub nadczłowieka.
  Smar w niemieckich pistoletach maszynowych zamarzł i nie mogli prowadzić do niego celnego ognia. A bose stopy są lekkie, nawet w zaspach, a nie buty owinięte w koce dla izolacji. Tak więc, mimo związanych z tyłu rąk, udało jej się uciec z fragmentem rozbitej lampy na głowie, dość grubym sznurem. Nie pierwszy raz musiałem ją przeciąć, lina była jak lasso, mocna, zwłaszcza do wożenia jeńców wojennych. A potem kilka godzin przez zaspy na mrozie, prawie naga, mając na sobie tylko szorty i szmatę na piersi. A potem, nawet jeśli kichnęła, tylko nogi były lekko zachwycone, jak po kurtce we wrzątku. A potem po kilku godzinach przestały boleć i nawet bosa Amazonka jakoś stała się weselsza i bliższa naturze.
  Zoya Kosmodemyanskaya, przy nocnych mrozach poniżej czterdziestu stopni, prawdopodobnie w ogóle nie byłaby w stanie przetrwać do rana. Ale Angelica była przyzwyczajona do pięćdziesięciu stopni i silnej zamieci. Oznacza to hartowanie od niemowlęctwa oraz to, jak silne i przystosowane do temperatur stresy może mieć ludzkie ciało. Potem rudowłosa Syberyjka już nigdy nie założyła butów. Chociaż zwracali się do niej uwagi, była uparta, odnosząc się do potrzeby ochrony skóry jej butów podczas wojny.
  Biorąc pod uwagę, jakie miała piękne nogi, których kształt wcale się nie pogorszył nawet po uderzeniu odłamkiem, a wszystko goiło się lepiej niż u psa, dowódcy zrezygnowali. Sama Alicja próbowała ją naśladować, ale przez długi czas nie mogła wytrzymać silnego mrozu - białoruska blondynka nie miała takiego samego stopnia stwardnienia.
  Jednak fantastyczne umiejętności snajperskie z nawiązką to zrekompensowały.
  Angelica szła i myślała, cóż, dlaczego tak przyjemnie jest dotykać Alice, ale absolutnie nie ma ochoty rozmawiać i przebywać w męskim społeczeństwie. Może to nie jest normalne? Sama Alisa Selezneva nie stroni od mężczyzn, chociaż zachowuje się przyzwoicie. Może ze względu na wysoką moralność.
  Ale Angelica nigdy nie wierzyła w Boga i nie chciała w Niego wierzyć. Rzeczywiście, po co człowiekowi Wszechmocny? Ani Biblia, ani Koran nie obiecują nieba na ziemi. Wszystko dopiero po zmartwychwstaniu. Ale przecież człowiek może liczyć na zmartwychwstanie i mocą komunistycznej nauki. Tu jest nawet lepiej, bo za komunizmu nie będzie Gułagu, piekła.
  Naziści zaczęli się poddawać... Wielu z nich rozumiało beznadziejność swojej sytuacji. Zwłaszcza, gdy cudowna broń nie ratuje. Berlin jest w beznadziejnej blokadzie.
  Dziewczynki nie są zainteresowane więźniami, a Angelica stara się poruszać szybciej, aby wejść w strefę walki i tam walczyć.
  Ale najwyraźniej tutaj trzeba będzie jechać do samego Berlina, a droga nie jest łatwa dla wyczerpanej dziewczyny z dziewczyną i amunicją na ramionach. Jaki krok, taki krok.
  Co więcej, Angelica nie mogła powstrzymać się od rozmowy ze swoją przyjaciółką. I tylko o religii.
  Rudowłosa diablica zapytała:
  - Ale jak myślisz, czy nauczanie chrześcijan, a zwłaszcza prawosławnych na temat religii, można uznać za prawidłowe? W szczególności nie jest jasne, dlaczego Bóg w ogóle rozpoczął eksperyment z upadkiem Adama i Ewy. Jeśli grzech jest dla Niego tak odrażający, dlaczego nie stłumił go w zarodku? W końcu, jaki jest sens pozwalać, by rak grzechu się rozwijał? Kto by uważał lekarza za rozsądnego, jeśli pozwala na rozwój śmiertelnej choroby.
  Alisa Selezneva powiedziała z uśmiechem:
  - A dlaczego myślisz, że grzech to tylko nowotwór złośliwy? Może wręcz przeciwnie, jest to naturalny stan człowieka, który jest mu potrzebny nie mniej niż bieganie dla sportowca. I w ogóle, jeśli mową jest Bóg, a raczej Stwórca wszechświata, to nie warto go rozumieć przez pryzmat idei średniowiecznych. Osobowość i charakter Najwyższego należy akceptować stopniowo!
  Angelika gwizdnęła.
  Jak to postępowo?
  Alisa Selezneva chętnie wyjaśniła:
  - Stwórca wszechświata, jako osoba, która dała życie wszechświatowi, stworzyła pewną strukturę, musi mieć wybitne i moralne przymioty. A w pierwszej odpowiedzialność i postępowe myślenie.
  Angelica, wyciągając nogę z murawy, po czym zgodziła się:
  - Prawda! Tak, w rzeczywistości, prawda!
  Alisa Selezneva kontynuowała z uśmiechem:
  - A kto jest człowiekiem dla Boga. Nawet jeśli weźmiesz Biblię, jego syn jest jego własnym dzieckiem. Oznacza to, że w rzeczywistości jesteśmy rodzimymi dziećmi Boga - Najwyższego i Wszechmogącego Stwórcy Wszechświata!
  Angelica skinęła ognistą grzywą.
  - Co jest całkiem, logiczne i czym różni się od tradycyjnych poglądów kościoła?
  Alisa Selezneva chętnie wyjaśniła:
  - A jaki jest cel odpowiedzialnego i mądrego rodzica? Żeby jego dzieci zawsze bawiły się w piaskownicy i prosiły o "cycki"?
  Angelika zaśmiała się chytrze:
  - Oczywiście nie! Żaden rodzic tego nie chce!
  Alisa Selezneva skinęła głową, zgadzając się, choć nieco ospale z powodu utraty krwi:
  - Otóż to! Rozsądni rodzice chcą, aby ich dzieci jak najszybciej dorosły, stały się niezależne, a najlepiej nawet mądrzejsze i silniejsze od nich samych. I oczywiście osiągnęli więcej niż przodkowie!
  Angelica zagwizdała przez nozdrza.
  - Dokładnie! Jakie interesujące. Co więc masz na myśli, mówiąc, że celem Boga Wszechmogącego jest, aby ludzie sami stali się jak On Wszechmogący?
  Alisa Selezneva potwierdziła:
  - Otóż to! Celem Boga Ojca jest, aby jego synowie i córki - ludzie uzyskali niezależność i przewyższyli samego Stwórcę Wszechświata. Jak? Może ludzie sami nauczą się tworzyć Wszechświaty, a prawdopodobnie też zdobędą takie supermoce, o których nawet najbardziej śmiała i nieskrępowana ludzka fantazja nie ma jeszcze nawet przybliżonego pojęcia.
  Angelica, chodząc na szorstkich nogach, wyrzeźbionych przez wprawnego rzemieślnika z jasnego brązu na węglach i zwęglonej trawie, poczuła przyjemne ciepło w stopach. I rozweselił:
  - Tak, ludzie mogą robić to, co ich wyobraźnia wciąż poddaje. Ale wśród potomków, którzy są niewątpliwie bardziej rozwinięci niż ich przodkowie, może pojawić się pomysł, że istnieje coś jeszcze fajniejszego niż stworzenie innych wszechświatów. Ale to, co mówisz, jest sprzeczne z Biblią lub Koranem.
  Alisa Selezneva zachichotała cicho w odpowiedzi i stwierdziła logicznie:
  - Jak powiedzieć? W końcu nie ma dokładnego zrozumienia jedynej prawdziwej nauki zarówno Biblii, jak i Koranu. Istnieją setki sekt chrześcijańskich i dziesiątki islamskich sekt, różnych nurtów. A także różne interpretacje Biblii i Koranu. W szczególności sunnici modlą się do Allaha, a szyici wierzą, że Allah jest zbyt święty i nieosiągalny, i ofiarowują modlitwy uniwersalnemu umysłowi stworzonemu przez Wszechmogącego. Niektórzy chrześcijanie wierzą w Trójcę, inni wierzą, że Bóg jest Jeden, a Jezus jest pierworodnym stworzenia. Lub na przykład kwestie sabatu, nieśmiertelności duszy i wiele innych. Nawiasem mówiąc, w islamie są prądy, które wierzą, że zgodnie z Koranem sobota jest święta, a nie piątek ...
  Angelika przerwała:
  - Prawidłowy! I pewnie chcesz powiedzieć, że zarówno Koran, jak i Biblia nie są Objawieniami Wszechmogącego, ale czysto ludzkimi wyobrażeniami o Stwórcy, który postanowił wyrwać z ludzi Swoją esencję?
  Alisa Selezneva zdecydowanie sprzeciwiła się:
  - Nie, nie bardzo! A Koran, Biblia, Wedy, nauki Buddy i inne wszystkie religie na Ziemi są objawieniem Wszechmogącego i pochodzą od Stwórcy Wszechświata. W końcu Stwórca Wszechświata chce, aby ludzie mieli wolność wyboru, aby istniały różne konkurujące ze sobą ideologie i ruchy religijne. Tak więc to walka konkurencyjna, w tym na froncie ideologicznym i religijnym, stymuluje doskonałość i Hiperewolucję. To bowiem rywalizacja na różnych poziomach jest głównym bodźcem do postępu i doskonalenia. To znaczy, dlaczego Wszechmogący Bóg dał ludziom różne i często sprzeczne objawienia? Bo żeby prawda zrodziła się w sporze, żeby była wolność wyboru, w której każdy ma rację na swój sposób.
  Angelica potwierdziła z uśmiechem w odpowiedzi:
  - Cóż, jesteś elementarnym urokiem... Dobrze byłoby dostać religijną naukę, kiedy wszyscy są wierni, wszyscy są od Stwórcy Wszechświata i nikt się nie obraża. Ale wtedy pojawia się całkowicie logiczne pytanie - Wszechmogący jest tak dobry i kocha osobę, dlaczego więc na Ziemi jest tyle zła i cierpienia?
  Alisa Selezneva odpowiedziała pewnie:
  - Tak, bo walka i pokonywanie trudności jest podstawą postępu, hiperewolucji i doskonalenia ludzi. W końcu co skłoniło małpę do podniesienia patyka? Że banany wiszą za wysoko. A wyginięcie mamutów zmusiło człowieka do rozwoju rolnictwa i hodowli bydła. Niewystarczająco szybkie nogi skłoniły do trenowania koni, a następnie do wynalezienia rowerów, motocykli, samochodów. Tak jak nasze czołgi KV i T-34 zepchnęły hitlerowców do pojawienia się "Pantery", "Tygrysa", "Mausa". Nieumiejętność latania z powodu zbyt słabego i ciężkiego ciała stała się również bodźcem do stworzenia samolotu. Oznacza to, że trudności istniejące w naszym świecie stymulują hiperewolucję, postęp i ostatecznie przybliżają nas do Wszechmocy.
  Angelika zapytała zdziwiona:
  - Czy cierpienie również sprzyja postępowi?
  Alisa Selezneva potwierdziła:
  - Tak, oczywiście! Może nawet nie samo cierpienie, ale chęć ich uniknięcia. Najpierw parasol jako ochrona przed deszczem, a potem totalna klimatyzacja. Albo np. epidemie stymulowały rozwój medycyny, w szczególności szczepień. Mam nadzieję, że z czasem uda się pokonać starość - główne nieszczęście ludzkości. A także spełnianie starszych marzeń.
  Angelika zaproponowała:
  - Wskrzeszenie umarłych mocą nauki komunistycznej.
  Alisa Selezneva poklepała partnera po ramieniu:
  - Otóż to. W końcu Biblia jest tutaj napisana, niektórzy zmartwychwstaną do życia, inni do zmartwychwstania potępienia. Ale po pierwsze wszyscy zmartwychwstaną, a po drugie zmartwychwstanie potępienia nie jest wieczną męką w piekle, ale reedukacją przestępców, którzy w przyszłości staną się porządnymi i wzniośle szlachetnymi ludźmi. Nawiasem mówiąc, i zdanie Chrystusa; sam mój Ojciec nikogo nie sądzi, ale cały sąd przekazał Synowi, to nie jest łatwe do zinterpretowania - Synowi, ale przez Synów - czyli samemu Wszechmogącemu Ludowi Świetlanej Przyszłości. Tak więc w Objawieniu obserwuje się ciągłość, a każda religia ma swoją własną cząstkę prawdy i światła.
  Angelika dodała:
  - A w komunizmie też?
  Alisa Selezneva, z trudem powstrzymując śmiech, odpowiedziała:
  - A przede wszystkim w komunizmie! Tam to komunizm stawia człowieka w pozycji antropocentryzmu. Chociaż Karol Marks mógł nie docenić możliwości postępu naukowego i technologicznego. Ale za każdym razem ma swoje własne fantazje. Im silniejsza osoba, tym więcej marzy!
  Angelika mruknęła:
  - Wiesz o czym teraz marzę?
  Alisa Selezneva była ciekawa:
  - A o czym dokładnie?
  Rudowłosy wojownik wykrzyknął z zapałem, jakby wysyłał Budionnego do szturmu na Perekop:
  - Smacznego!
  Alisa Selezneva zgodziła się z jeszcze większym zapałem:
  - Z pewnością! To jest dokładnie to, czego chcemy! Zjedz nawet słonia!
  Angelica zatrzymała się i wytrząsnęła plecak. Było kilka amerykańskich przetworów, a także ruski smalec posmarowany mięsem, cebula, cztery jajka na twardo i oczywiście czerstwy już chleb.
  Alisa Selezneva z trudem mogła się powstrzymać, aby nie rzucić się na jedzenie jak wygłodniały wilk. Angelica również została unieruchomiona iz czterech jajek trzy podała swojej śnieżnobiałej przyjaciółce:
  - Jedz więcej - regeneruj się szybciej.
  Alisa Selezneva cofnęła jądro:
  - Jesteś duży, potrzebujesz więcej!
  Angelica zasadnie sprzeciwiła się:
  "Im szybciej wyzdrowiejesz, tym mniej będę musiał cię nieść. Więc śmiało piękna!
  Amerykańskie konserwy były otwierane za pomocą specjalnie dołączonego klucza. Nawet podczas obracania się słychać było coś na kształt muzyki. Mięso miało smak morza i zapach jodu, ale było jasne, że to nie ryba. Coś bliższego wieprzowinie z odrobiną czosnku i groszku. Alicja zasugerowała:
  - Prawdopodobnie mięso wieloryba. Jest ssakiem i tłustym jak świnia. Ale morze jest wyczuwalne.
  Angelica powoli przeżuwała mięso, odpowiedziała:
  - I to też dobrze. Chociaż zwykle preferuje się naturalną wołowinę, nie każdy w Ameryce będzie miał takiego potwora. Jednak... Truman pewnie jeszcze nie raz przewróci się w grobie, Roosevelt też, żałując, że zaopatrywał nasze armie.
  Alisa Selezneva ziewnęła wyzywająco:
  - A dlaczego myślisz, że na pewno będziemy w stanie wojny ze Stanami Zjednoczonymi?
  Angelica przyłożyła palec do bujnych ust:
  - To bardzo możliwe. Dwa ptaki w jednym legowisku nie mogą się dogadać.
  Alisa Selezneva poprawiła:
  - Ptaki nie mieszkają w norach. Niedźwiedzie w norach. Chociaż Rosja to niedźwiedź, a Ameryka ...
  Angelika zaśmiała się i powiedziała:
  - Grizzly! Kto głośno warczy!
  Alisa Selezneva wybuchnęła śmiechem:
  - Mój mały grizzly... A tak poważnie, to będzie cholernie trudno dostać USA zza oceanu. Mają dużą populację i wiele zbiorników. W ten sposób nie złamiesz orła.
  Angelica obnażyła swoje przerażające, ale urocze wilcze zęby.
  - Nie martw się, zniszczymy to! Chociaż ta zbroja jest mocna, jak na kogoś, kto zamierza ugryźć. Ale jedna rzecz mnie uciska, chcę polować ze strzelbą ...
  Alisa Selezneva przerwała:
  - Może zaśpiewamy coś patriotycznego. I moja własna kompozycja. A potem jest nam jakoś smutno, jakby wojna nie była już na mecie.
  Angelica zakaszlała kilka razy, próbując odchrząknąć i kilka razy zamrugała oczami, bezradnie rozkładając ręce:
  - Nie wiem, blondynko... Jakoś nic mi nie przychodzi do głowy. Tutaj jesteś bardzo mądry, zgadnij sam. - Tutaj rudowłosa wypluła soczystą na bok. - Fuj! Jestem już zupełnie zdrętwiały ze zmęczenia. Nie zgaduj, tylko pisz.
  Alisa Selezneva również ziewnęła i zasugerowała:
  - Może kilka godzin zdrowego snu?
  Angelika zmarszczyła twarz.
  - Teraz śpij! To jest uważane za zdradę!
  Alisa Selezneva dość rozsądnie sprzeciwiła się:
  - Jeśli nie prześpię się ani trochę, to od czasu do czasu zacznę go smarować. To już zdrada, nie ma tylko Ojczyzny i siebie!
  Angelika poddała się:
  - Dobra, śpij, a ja zaśpiewam ci kołysankę...
  Ognisty Diabeł zakaszlał kilka razy i chciał śpiewać, kiedy Arkaszka wyprzedziła ją. Chłopiec dźwięcznym głosem zaczął grać żwawą melodię;
  Będziemy cię chronić, moja droga ziemio,
  Radziecki żołnierzu, nie znoś wstydu!
  Żołnierz Rusi niezwyciężony w bitwach,
  Okrutnik wydał wyrok na Rzeszę!
  
  Kwitnie kraj młodych rad,
  Ptak szybuje nad światem w szkarłatnym kolorze!
  Jesteś moją ukochaną ojczyzną,
  Jestem gotowy, byś walczył do śmierci!
  
  A wojownika inspiruje wysoki cel,
  Podniósł granat i idzie do czołgu!
  Inny wykrzyknął - nie akceptuję strachu,
  Odrzutowiec przeciął podniebny samolot!
  
  Kiedyś byliśmy prostymi dziećmi,
  Biegali boso przez szmaragdowe trawy!
  Teraz ziemia się trzęsie
  A niebo było pokryte mgiełką żeliwa!
  
  Siedzimy przed walką - młoda para,
  Musimy walczyć ze stalową hordą!
  Modlę się, aby nasza dzielność nie zniknęła,
  Żeby nie zawstydzić, głupota-fikcja!
  
  Zwyciężymy, wiem to na pewno
  Będziemy spacerować z piosenką po rozległych łąkach!
  Kwitnij, bądź wiecznie pełny, biała krawędź,
  Aby wychować szlachetne potomstwo!
  
  Było im ciężko, marzli i głodowali,
  A żony płakały nad grobem!
  Ale komunizm otworzył święte odległości,
  Pokazał drogę Matce Rosji!
  . ROZDZIAŁ 18
  Podczas gdy Alice, Arkasha i Pashka marnieli w lochu, opętany Führer znów zachowywał się jak szalony tyran. A Związek Radziecki, który został poddany agresji, był bardzo zwarty.
   Hitler zorganizował kolejną orgię z okazji natarcia wojsk niemieckich nad Dniepr. Naziści postanowili kolejny piknik uczcić na łonie natury w specjalnie otwartym obozie.
  Hitler wskoczył na stół i zaczął przemawiać:
  - Jak skrzydlate konie, moje samoloty pędziły, przecinając sowieckie hordy. Wielkie Niemcy rozbijają i pokonują Czerwonych, my miażdżymy osłabionych Słowian. Bliskość zwycięstwa inspiruje wyczyny, których dokonują najdzielniejsi żołnierze świata każdego dnia i godziny! Rosjanie uciekają, zostawiając sprzęt, a ranni, setki tysięcy Moskali poddają się! Nigdy wcześniej nasza armia nie posuwała się tak szybko! Największa tysiącletnia Rzesza czeka na zwycięstwo! Hej Niemcy! Wyrzućmy komunistów do śmieci!
  Jest przerwa...
  Góring przerwał ciszę:
  - Wypijmy wszyscy za największego Führera!
  Orszak zaszczekał chórem:
  - Zin Heil!
  Hitler odpowiedział:
  - Generalnie na froncie wschodnim lotnictwo wielkich Niemiec wykonuje świetną robotę! Większość radzieckich samolotów jest stłumiona! To jest zasługa mojego zastępcy Goeringa. Proponuję wznieść toast za pilotów.
  Naziści szczekali i pili szampana zgodnie. Sam Hitler pił nalewkę z dzikiej róży. Zewnętrznie Führer wyglądał wesoło, wstrzyknięto mu testosteron, z którego sam nazista czuł się jak młody byk.
  Himmler zauważył:
  - Tak, opór wojsk radzieckich słabnie! Jesteśmy całkiem zdolni do maszerowania przed Moskwą.
  Hitler skinął głową.
  - Tak dobrze! Patrzyłem na zdjęcia Kremla! To majestatyczna twierdza godna Niemiec. Zmieniłem zdanie na temat przekształcenia centrum Moskwy w ogromne jezioro. Zbudujemy ogromną czteroipółmetrową kolej, odbudujemy samą Moskwę i zaludnimy ją Niemcami. Proponuję zmienić nazwę! W szczególności, jak brzmi Union... Führer przerwał.
  Goering skończył:
  - Unia-Hitler!
  Führer podskoczył:
  - Prawidłowy! Unia Hitlera! Stolica NRD. Miejsce, które stanie się mekką dla rosyjskich niewolników!
  Apartament krzyczał:
  - Hej Hitlerze!
  Führer zasugerował:
  - To jest właśnie to, co zrobić z populacją! Karmienie go jest zbyt drogie, jeśli wszyscy zostaną zastrzeleni, zwłoki zaczną się rozkładać i rozpocznie się zaraza!
  Himmler zasugerował:
  - Spalimy żywcem wszystkich Moskali! W specjalnych piecach i szopach!
  Hitler zapytał:
  - Czy macie przenośne piekarniki?
  Himmler z przekonaniem odpowiedział:
  - Istnieje możliwość przystosowania do spalenia niektórych domów i szop we wsiach pod Moskwą. To nie jest zły pomysł. Potem dodamy siarkę i saletrę, żeby podpalić tych bękartów Rosjan!
  Hitler skinął głową.
  - Kiedy słyszę słowo rosyjski, moja ręka sięga po rewolwer! W tym przypadku to naród musi zostać zamieniony w nędznych niewolników i całkowicie zdeklasowany. Co jeszcze chcesz zaoferować Reichsführerowi.
  Himmler odpowiedział:
  - Wprowadziłem nowość w obozach dla Żydów. Dają sznur, gwóźdź i krzesło, żeby Żyd się powiesił!
  Hitler roześmiał się:
  - Prawidłowy! Ale jeśli płyn odmówi?
  Himmler zaśmiał się chytrze.
  - W tym przypadku będziemy go powoli rozpuszczać w kwasie, w ciągu dnia stopniowo zanurzając całe ciało w roztworze!
  Hitler zaśmiał się.
  - Co jest rozsądne! Chociaż nie jest drogo nękać kwasem, który jest tak potrzebny w przemyśle, na nich.
  Himmler odpowiedział:
  - Kwas z rozpuszczonymi ludzkimi substancjami organicznymi, gdzie lepiej jest go stosować w przemyśle, ze względu na jego unikalne właściwości.
  Hitler skinął głową.
  - Prawda! I nie próbowali gotować mydła z ludzkiego tłuszczu. To było praktyczne!
  Himmler odpowiedział:
  - To, czym myłeś ręce, ten wielki, było właśnie z ludzkiego tłuszczu. A dla Ciebie wybraliśmy tłuszcz młodych dziewcząt i chłopców podobnych do Aryjczyków. Czy jest różnica w stosunku do krowy?
  Hitler odpowiedział:
  - Ogromny! Aż miło tak się umyć! A skóra dłoni mięknie. Dałam Evie Braun rękawiczki z naturalnej ludzkiej skóry, nawiasem mówiąc, bardzo jej się spodobały.
  Himmler podał różowy kieliszek:
  - Co powiesz na drinka!
  Hitler skrzywił się.
  - Wino?
  Himmler parsknął pogardliwie.
  - Jakie wino? Czystej krwi!
  Hitler zapytał:
  - Mam nadzieję, że nie Żydzi!
  Himmler odpowiedział:
  - Ofiarowanie Führerowi krwi Żydów jest wulgarne! To najlepsi sportowcy z Hitlerjugend dekantują swoją krew. Pij, zanim wystygnie!
  - Ile lat mają chłopcy? - zapytał Hitler.
  - Czternaście!
  Faszysta cieszył się:
  - Więc ich krew jest pełna testosteronu i innych hormonów.
  Himmler potwierdził:
  - A samo szkło jest wyrzeźbione z kawałka litego rubinu!
  Hitler był zabawny:
  - Rubin to krwawy kamień, a krew robi się czerwona!
  Goering dodał:
  - Niezupełnie na darmo czerwona swastyka!
  Hitler przerwał:
  - Idiota! Swastyka jest czarna, nasza flaga jest czerwona! Widzę, że Herman niewiele rozumie!
  Fuhrer szybko wypił pieniący się płyn, a nawet zlizał krople:
  - Łał dobrze! Co jeszcze chcesz powiedzieć o Führerze?
  Himmler stwierdził:
  - Jesteś największym władcą wszystkich czasów i narodów!
  Hitler skrzywił się.
  - Naśladuj Stalina!
  Naczelny kat III Rzeszy bulgotał:
  - To Stalin naśladuje cię najlepiej!
  Hitler, o dziwo, był zadowolony:
  - Tak, Stalin jest największym plagiatorem. Przejął od nas czerwony kolor flagi i obchody 7 listopada, a także 1 maja. Marksizm to narodowy socjalizm skorumpowany przez żydowskich masonów! Więc mimo wszystko!
  Orszak krzyknął chórem:
  - Hej Hitlerze!
  Adolf odpowiedział:
  - Cóż, to dobrze, ale za mało! Teraz chcę zobaczyć szlachetne widowisko. Spójrzmy i skoczmy.
  Bormann odpowiedział:
  - Jak wynik meczu piłki nożnej!
  Hitler ziewnął.
  - Jestem obojętny na piłkę nożną!
  Bormann odpowiedział:
  - To zależy od rodzaju piłki nożnej. Z jednej strony walczyć będą dziewczyny z mieczami i sztyletami, z drugiej nastolatki z toporami i sierpem. W tym samym czasie nadal będą prowadzić piłkę przez boisko. W przypadku strzelenia gola, drużyna dostaje jeszcze jednego zawodnika w szeregach!
  Hitler uśmiechnął się:
  - Jaki rodzaj piłki nożnej bardzo mi odpowiada! Zróbmy super-ziarno! Może postawimy Goeringa na bramie.
  Marszałek Rzeszy odpowiedział:
  - W takim przypadku nie będzie możliwe zdobycie ani jednego gola! Zamknę wszystkie bramy moim trupem!
  Hitler zaśmiał się.
  - A twój brzuch zostanie rozerwany nożem i znacznie schudniesz!
  Himmler odpowiedział:
  - A jak usiądziesz na mnie, wielki Fuhrerze!
  Hitler odpowiedział:
  - Znajdę inną poduszkę!
  Bormann zapytał:
  - Kierować graczami?
  Hitler odpowiedział:
  - Jeszcze nie! Chcę najpierw zobaczyć moją nową ulubioną Achilię w bitwie! Zrozumiany!
  Bormann odpowiedział:
  - Przewidziałem to!
  Hitler cieszył się:
  - A ty jesteś dużo mądrzejszy od Hessa.
  Bormann skinął głową.
  - Ewolucja ramy!
  Hitler zapytał:
  - Wróg jest dla niej wybrany?
  Bormann odpowiedział:
  - Tak, wielki Führer!
  - Więc zobaczmy!
  Miejsce, w którym walczyli gladiatorzy, było odgrodzone specjalną klatką i pancernym szkłem, aby jakaś bestia nie mogła przypadkowo uciec. Wzdłuż krawędzi znajdowały się wieże z strzelcami maszynowymi. Żołnierze SS spotkali się ze zmarszczonymi brwiami. Bormann wskazał na dziewięć ułożonych w stos ekranów i powiedział z dumą:
  - To jest nowe! Pokażą w powiększeniu najciekawsze fragmenty walk.
  Hitler uśmiechnął się:
  - To jest niesamowite! Kocham łzy i walki, wszyscy boją się mnie jak ognia! Jak podbić - ryk!
  Führer nie znalazł więcej słów i przygryzł krawędź szklanki, dodając:
  - Hau, hau, hau!
  Bormann odpowiedział:
  - Jesteś wspaniałym Führerem, genialnym śpiewakiem!
  Hitler z nadzieją zapytał:
  - Lepszy od Nerona?
  Bormann odpowiedział bez tchu:
  - Nie porównuj!
  Hitler ryknął:
  - Jestem najsilniejszy, jestem najlepszy! Śmierć wszystkim durnym i rosyjskim Czukczom! Hau hau hau!
  Zebrane środowisko:
  - Hau, hau, hau!
  Hitler uderzył swojego psa Blondie:
  - Dlaczego milczysz suko?
  Pies wrzasnął. Hitler ochlapał ją sokiem. Obracała się, zlizując kropelki. Führer odpowiedział:
  "Pewnego dnia każę oskórować tego psa!"
  Bormann zasugerował:
  - Możemy to zrobić teraz?
  Hitler sprzeciwił się:
  - Przedwczesne! Jeszcze jej nie obraziłem! Więc powstrzymaj Martina, swoje instynkty! Przy okazji, masz na imię Marcin.
  Bormann odpowiedział:
  Tak Marcinie!
  - Więc lubisz martini!
  Zastępca Führera skłonił się:
  - Po prostu uwielbiam!
  Hitler zasugerował:
  - Butelka martini dla mnie!
  Do Führera podskoczył adiutant i wyciągnął butelkę. Hitler dźgnął Bormanna w głowę. Próbował odskoczyć od ostatniej chwili, butelka przeleciała mu nad uchem, uderzając w pasek na ramię. Hitler przeklął:
  - Wyszło wyjątkowo głupio, nie sądzisz!
  Bormann odpowiedział:
  - Jakakolwiek głupota, jeszcze głupsza! Człowiek może pozostać na tym samym poziomie umysłu przez długi czas, ale żaden wysiłek nie powstrzyma głupoty!
  Hitler krzyknął:
  - Dobrze jest być mądrym!
  Bormann odpowiedział:
  - To lepsze niż bycie głupim!
  Hitler zauważył:
  -Umysł bez wysiłku zawsze maleje, ale głupota rośnie bez wysiłku! Więc wygląda na to, że jesteś włóczęgą Bormanna!
  Zastępca Führera śpiewał:
  - Wygląda na to, że nie są mokasynami i powinni żyć! Wzięlibyśmy poniedziałki i odwołalibyśmy! A może lepiej pić wódkę z Rosjanami z boczkiem!
  Rosenberg poprawił:
  - Khokholowie piją wódkę ze smalcem! A Rosjanie piją wódkę z cebulą!
  Hitler przerwał:
  - Włosi piją wódkę z cebulą! Rosjanie piją wódkę z piklami, Białorusini z bulbą!
  Bormann zapytał:
  - A co piją Niemcy?
  Hitler odpowiedział ze śmiechem:
  - Piwo z sznapsem! Ale teraz myślę, że po zwycięstwie trzeba zakazać palenia w Trzeciej Rzeszy, przynajmniej dla prawdziwych Aryjczyków.
  Rosenberg zapytał:
  - A Rosjanie?
  - Rosjanie mogą, niech umrą szybciej!
  Rosenberg odpowiedział:
  - Czyli wychodzi na to, że niewolnikom dajemy więcej wolności niż panom?
  Hitler wyjaśnił:
  - Mistrzowie zawsze mają większą odpowiedzialność! A odpowiedzialność ogranicza prawa, taki jest aksjomat.
  Bormann skłonił się.
  - Jak mądry jesteś Fuhrer!
  Hitler przerwał:
  - Wystarczy, chcę zobaczyć piękną walkę! O Achilio, gwiazdo mego serca!
  Bormann krzyknął do mikrofonu:
  - Początek!
  Rozległ się dźwięk klaksonu i na arenę wskoczyła czarnowłosa, muskularna dziewczyna. Miała na sobie tylko kąpielówki, a cienki pasek materiału zakrywał jej pełne, mocne piersi. Zrobiła szpagat, wykonała kaskadę salta i zamarła w malowniczej pozie, ściskając w dłoniach miecz i sztylet! Bormann zapytał Hitlera:
  - Skutecznie Mein Fuhrer?
  Hitler odpowiedział:
  - Ona jest wspaniała! A kto jest przeciwnikiem?
  - Teraz zobaczysz wielki!
  Goering przemówił:
  - Jej najlepszym przeciwnikiem byłby dzik, prawda!
  Hitler roześmiał się:
  - Oczywiście, że tak, zwłaszcza tacy jak ty!
  Z przeciwnej strony podjechał ładunek, klatka się otworzyła i stamtąd wyskoczyła...
  Ogromny aligator. Jego długość wynosiła nie mniej niż siedem metrów, jego potężne usta były otwarte.
  Dziewczyna pogroziła stworowi pięścią. Hitler zauważył:
  - Zbyt silny przeciwnik!
  Bormann odpowiedział:
  - Pod względem mobilności krokodyle są znacznie gorsze od lwa, aw walce gladiatorów najważniejsza jest szybkość!
  Hitler zauważył:
  - Zupełnie jak w boksie! Dobrze zrobiłeś Bormann! Teraz będzie się wić jak kobra i wygrać!
  Bormann podniósł łapę.
  - Hej Hitlerze!
  Führer skrzywił się.
  - Może wystarczy! Twoje krzyki dzwonią mi w uszach! A teraz zobaczmy przebieg bitwy!
  Dziewczyna, obracając swoje brązowe nogi, wykonała dziarski taniec. Zrobiła to w wyjątkowy i piękny sposób.
  Hitler śpiewał:
  - Czarownica, wiedźma, wiedźma! Diabelstwo! A skąd się wzięłaś wiedźmo! Czarownica, czarownica, czarownica! Musisz być piękna, a ja jestem więźniem tego piękna! Oto spełnienie marzeń!
  Borman zgodził się:
  - Każdy mężczyzna stanie się więźniem takiej kobiety! Są tak dzielni jak nasz Führer!
  Hitler ze złością powiedział:
  - A tak przy okazji, gdzie jest walka! Nie zaczynają!
  Bormann wymamrotał:
  - Mały problem, utrata erekcji!
  Hitler dąsał się:
  - Co powiedziałeś?
  Bormann wyzdrowiał:
  - Chciałem powiedzieć sprostowanie! O mój wielki Führerze!
  Hitler cieszył się:
  - Uwielbiam być chwalony! W końcu docenienie Führera nie jest dane wszystkim! Führer to kość, ale wino rośnie!
  Orszak pochlebnie skinął głową:
  - Tak, wielki Mine Führer!
  Dziewczyna podskoczyła i robiąc salta, podskoczyła do krokodyla. Niewiele myśląc, dźgnęła go mieczem między oczy i natychmiast się odbiła. Potwór rzucił się za nią, próbując chwycić jej uwodzicielską, nagą nogę.
  Krokodyl rzucił się za nią, wyraźnie planując ją wyprzedzić. Dziewczyna odwróciła się i odeszła. Krokodylowi wyraźnie brakowało szybkości. Hitler zagwizdał:
  - Krokodyl! Ty głupku!
  Wydawało się, że słyszy Führera i wrzasnął w odpowiedzi, otwierając szeroko usta. Dziewczyna wsadziła miecz między zęby i krzyknęła:
  - Nie jesteś smokiem!
  Führer mruknął:
  - Jest uroczą ślicznotką! Czy to nie Bormann?
  Zastępca Führera odpowiedział:
  - W zasadzie możesz tak myśleć! Ma ocean miłości i morze uroku! Prawdziwa Circe!
  Hitler zaśmiał się.
  - A dlaczego jest cały ocean miłości i tylko morza uroku! Na co trudno odpowiedzieć wielkiemu Führerowi?
  Bormann wzruszył ramionami.
  - Miłość jest ważniejsza niż urok!
  Hitler zmarszczył brwi.
  - Tak myślisz!
  Bormann zaczął wyjaśniać:
  - Twój fenomenalny urok, mój Führerze, zainspirował miłość całego narodu! A raczej wiele narodów. W końcu nawet Japończycy cię uwielbiają, choć zgodzisz się, że nie jest to typ aryjski.
  Hitler skinął głową.
  - Jestem oburzony, że Japonia nie otworzyła jeszcze drugiego frontu na Dalekim Wschodzie. Myślałem, że będą chcieli rozliczyć się z bękartem Rosją, domagając się dominacji nad światem!
  Bormann odpowiedział:
  - też się tego spodziewałem! Ale Japończycy...
  Hitler przerwał:
  - Wąskookie makaki!
  Orszak Hitlera śmiał się:
  - Zgadza się, zauważyłeś!
  Tymczasem dziewczyna nadal poruszała się szybko. Jej skoki stawały się coraz bardziej rozbrykane. Kilka razy nawet przeleciała nad krokodylem, drapiąc jego skorupę. Zabicie gruboskórnego brutala jest niezwykle trudne. A dziewczyna wciąż próbowała go uderzyć, wiercąc ostrzem w tym samym punkcie, a nawet wypuszczając strużkę krwi. Jednocześnie Achilia wyraźnie działała na rzecz publiczności.
  - Cóż, jaszczurko, prawie cię naciskałem!
  Stwór syknął w odpowiedzi i ponownie zaatakował, ale stałocieplne ciało było szybsze niż zimnokrwiste.
  Dziewczyna śpiewała:
  - Dinozaury możesz mieć u nas, nie w Afryce! Jedz kanapki na śniadanie, dinozaury, dinozaury!
  Hitler zapytał Bormanna:
  - Co ona śpiewa!
  Himmler zamiast Bormanna odpowiedział:
  - Coś o dinozaurach!
  Hitler był zaskoczony:
  - Skąd to wiesz?
  Himmler wyjaśnił:
  - Jako szef służb specjalnych nauczyłem się czytać z ruchu warg! Dla mnie to nie takie trudne super!
  Hitler zauważył:
  - Uważa się, że krokodyle są krewnymi dinozaurów i zostały zabite przez zbliżający się księżyc.
  Borman zgodził się:
  - Bardzo ciekawa teoria!
  Hitler sprzeciwił się:
  - Być może to coś więcej niż teoria! Księżyc jest całkowicie uformowany po eksplozji planety Faeton, jako największy fragment, i leci w kierunku Ziemi. Zostań jej towarzyszem!
  Himmler odpowiedział:
  - Spowodowałoby to katastrofę!
  Hitler skinął głową.
  - I spowodował! Dlaczego na przykład zniknęły dinozaury! Najbardziej logicznym wyjaśnieniem jest zbliżanie się księżyca.
  Borman dodał:
  - Ja, że ciała niebieskie mają zdolność nie tylko przyciągania, ale i odpychania! Całkiem prawdopodobna hipoteza!
  Hitler odpowiedział:
  - Wkrótce polecimy na księżyc i dużo się nauczymy! Zleciłem Brownowi opracowanie potężnej rakiety zdolnej do wystrzeliwania ładunków w przestrzeń pozbawioną powietrza! Byłoby szykownie.
  Bormann zauważył:
  - Taki rozwój wymaga ogromnych nakładów finansowych, które są zbyt kosztowne dla wojującego kraju!
  Hitler uderzył Bormanna w ramię.
  - Wojna to ziemie, podglebie, magazyny, niewolnicy! Wyzwoliliśmy już wielu Niemców z pracy fizycznej, robotnicy przymusowi wykonują za nich pracę. A to dopiero początek.
  Himmler zauważył:
  - Już teraz w naszych laboratoriach prowadzone są eksperymenty mające na celu stworzenie idealnego niewolnika przyszłości. Kto by jadł trawę, byłby posłuszny jak automat, ale jednocześnie nie tak głupi jak osoba po lobotomii! I podobne zmiany są już w toku:
  Hitler zauważył:
  - Tak, lobotomia to znana operacja, ale człowiek po niej jest kompletnie głupi i nie może być skutecznym niewolnikiem, a tym bardziej żołnierzem! Udało Ci się znaleźć coś lepszego?
  Himmler odpowiedział:
  - Chociaż istnieją pewne trudności techniczne! W szczególności próbowaliśmy wprowadzić pewne błędy do mózgu i przekazywać polecenia drogą radiową, ale były z tym pewne problemy.
  Hitler prychnął.
  - Tak, masz wieczne problemy!
  Himmler odpowiedział:
  - Sam mały błąd radiowy jest zbyt drogi, żołnierze stają się złotem. Pojawiły się pomysły na ulepszenie lobotomii. Może nawet nie tyle operacja, ile działanie chemiczne na różne części mózgu. Są już sukcesy!
  Hitler odrodził się:
  - A dokładniej?
  Himmler zaczął wyjaśniać:
  - Na Haiti czarownicy potrafią zmieniać ludzi w zombie. Jeśli zmieszasz truciznę z ryb i kilku roślin, to wyłącza ona części mózgu i osoba przestaje czuć się osobą. Nie mniej niż w przeciwieństwie do lobotomii zachowuje zdolność mówienia, poruszania się, a nawet może wykazać się indywidualnymi umiejętnościami zawodowymi. Oznacza to, że tracąc rozum, nie traci całkowicie swojego profesjonalizmu, ale zamienia się w rodzaj psa. Ty sam, wielki Führer, wiesz, że psy całym sercem są posłuszne!
  Hitler skinął głową.
  - Co to jest ciekawe!
  Himmler kontynuował:
  - Nasi ludzie pojechali na Haiti w 1937 roku, zebrali trochę materiału. Tak, naprawdę zombie nie są fikcją, istnieją, ale są problemy. Po pierwsze, ryby wytwarzające unikalną truciznę są zbyt rzadkie, a odpowiednia kombinacja ziół nie jest łatwa do znalezienia, więc zbyt trudno jest wprowadzić masową produkcję zombie!
  Hitler prychnął.
  - Zbyt wiele słów też!
  Himmler wyzdrowiał:
  - Wtedy postanowiliśmy sztucznie zsyntetyzować narkotyki dla mózgu! Podczas gdy eksperymenty są przeprowadzane, daleko im do pełnego sukcesu, ale są już pewne postępy!
  Sherp zauważył:
  - Bardziej obiecujące byłoby stworzenie lotnictwa odrzutowego. Ciężkie bombowce mogłyby bez strat zadać zmasowane ataki na Stany Zjednoczone, Wielką Brytanię i Rosję.
  Hitler odpowiedział:
  - Cóż, i tak wkrótce zdobędziemy Rosję! Wszystkie jej fabryki, fabryki, pola będą pracować dla nas! A kosztem Wielkiej Brytanii, kiedy zdobędziemy Moskwę, ona skapituluje!
  Speer odpowiedział:
  - Nie tak łatwo! Brytyjczycy i Amerykanie są uparci. Ponadto Rosjanie dysponują ogromnym potencjałem militarnym. Oni, korzystając z systemu dowodzenia i administracji, utworzą nowe rezerwy! Pokonaliśmy tylko część wojsk rosyjskich i musimy być gotowi na przedłużającą się wojnę!
  Führer skrzywił się.
  - Moskwę trzeba zdobyć w ciągu sześciu tygodni! To mój absolutny rozkaz! I bez wątpienia zostanie zajęty, w przeciwnym razie nie jestem nazistą numer jeden! A przedłużająca się wojna jest dla nas zgubna. W takim przypadku Rosjanie będą mieli czas na mobilizację! I będziemy mieć ambę! Albo tego właśnie chcesz!
  Speer odpowiedział:
  - Ameryka chce stworzyć superpotężną broń! Bękart Einstein przekonał Roosevelta o potrzebie tego. Teraz Amerykanie aktywnie się rozwijają, przyciągnęli co najmniej kilkunastu laureatów Nagrody Nobla. To duże zagrożenie dla naszych miast.
  Hitler upił łyk soku grejpfrutowego i powiedział:
  - Stworzenie bomby atomowej jest dla nas oczywiście dużym zagrożeniem! Ale po pierwsze nie wiadomo, czy bomba w ogóle wybuchnie, a po drugie Jankesi są tchórzami! Oni, ze względu na swoją parszywą demokrację, nigdy nie odważą się jej zastosować jako pierwsi. Wierzę w demokrację, a raczej w słabość demokratycznego rządu! Mają Führera, Roosevelt to idiotyczny kaleka, a otaczają go jeszcze większe nicości. Oto ten sam Truman, który jest głupi! I każdego dnia pada na kolana przed baptystycznym domem modlitwy. I inne typy! Zaufaj mi, jeśli nie podbijemy Ameryki, wkrótce będą mieli czarnego prezydenta!
  Himmler machnął ręką:
  - Nigdy w Ameryce!
  Hitler sprzeciwił się:
  - Dlaczego! W końcu mają prawdziwą demokrację i rządy większości. A czarni rozmnażają się bardzo szybko. To tylko czarne szczury! A prędzej czy później większość w demokratycznym kraju zwycięży! Uwierz mi, w USA nadal będzie czarny prezydent. O ile oczywiście nie podbijemy najpierw Stanów Zjednoczonych. W zasadzie na to liczę. Nasz doskonalszy system narodowego socjalizmu pokona zarówno komunizm, jak i kapitalizm!
  Dziewczyna tymczasem zadała krokodylowi całą serię ciosów, raniąc nawet jej łapy. Potwór, który stracił sporo krwi, zwolnił. Sama Achilia zaczęła się pocić i męczyć, jej czekoladowe ciało lśniło, od czego ulga wydawała się jeszcze ostrzejsza. Nagle jej ruchy znów przyspieszyły, a dziewczyna wbiła krokodyla prosto w oko. Bestia ugryzła pyskiem, ale jej prędkość gwałtownie spadła z powodu utraty krwi. Dziewczyna nawet uderzyła gołą goleń w usta:
  - Co za namydlony śliski drań!
  Krokodyl czołgał się jeszcze trochę, krew tryskała z rozbitego oka. Dziewczyna ukłuła bosą stopę ostrym kamieniem i skrzywiła się z bólu:
  - Więc możesz uzyskać obrażenia podlyuga!
  Bosa stopa dziewczyny pozostawiła krwawy ślad. Potwór sięgnął po nią, dotykając zniszczonymi łapami.
  Achilia powiedział:
  - Dlaczego pełzasz brzydką brzydotą!
  Krokodyl leniwie otworzył paszczę i próbował połknąć dziewczynę. To było jak ślimak próbujący złapać osę na haczyk. Dziewczyna ponownie przecięła sobie język mieczem.
  Robiła salta, kopiąc nogami.
  Hitler zauważył:
  Ale ona nie może go pokonać!
  Himmler wstawił:
  - Wielką Brytanię najlepiej porównać nie do lwa, ale do krokodyla. Pamiętaj, jak Baron Munchausen!
  Hitler odrodził się:
  - Tak, jest bardzo ładny! Szczególnie podobał mi się lot na księżyc. Dokonał tego znacznie wcześniej niż francuski Juliusz Verne. I robi wrażenie! Opis trójnożnych ludzi na Księżycu, wysoko rozwinięta fantazja! Nie, Jules Verne, w porównaniu z Munchausenem, jest po prostu żałosnym plagiatorem.
  Borman zasugerował:
  - Tak, nawet broń używana! Co za prymitywne, ale każdy balista powie, że po prostu zmiażdżą pasażerów!
  Hitler skinął głową.
  - Przyszłość należy do statków kosmicznych! Najpierw prymitywne, a potem coraz doskonalsze. Energia atomowa otworzy drogę do ekspansji kosmosu. Pozwoli, by Trzecia Rzesza objęła wszystkie zamieszkane światy, na chwałę Niemiec.
  Bormann skinął głową.
  - Niech będzie!
  Himmler stwierdził:
  - I że są wielkie perspektywy w energetyce atomowej, zwłaszcza jeśli chodzi o ekspansję kosmiczną. Będziemy nad tym pracować, pracować i jeszcze raz pracować! I obiecuję Führerowi nasz gwiezdny triumf!
  Hitler cieszył się:
  - Dobrze, że mnie w tym wspierasz! Nie ma na świecie nikogo fajniejszego niż Hitler, a Niemcy powinni go kochać, tylko jednego! On jest tylko jeden!
  Von Bock zauważył:
  - Są pewne problemy!
  Hitler łaskawie skinął głową.
  - Mówić!
  - Komunikacja za bardzo się rozciągnęła! A koleje radzieckie mają inny rozstaw niż niemieckie. Będziemy mieli poważne problemy z zaopatrzeniem! Bok powiedział.
  Hitler prychnął.
  - Myślałem o tym! Ale wydaje mi się, że można to skorygować, przerabiając koła na wyjeździe z Europy do Rosji.
  Phot Bock odpowiedział:
  - To prawda, ale jak długo to potrwa! Myśl przerażająco, mój Führerze!
  Hitler odpowiedział:
  - Jeśli działasz energicznie i korzystasz z pracy więźniów, to nie bardzo. Damy sobie radę! W międzyczasie napij się wina. Dziś jestem grzeczny i pozwalam wszystkim się upić.
  Orszak krzyknął chórem:
  - Hej Hitlerze! Chwała dobremu Fuhrerowi!
  Góring zasugerował:
  - Wypijmy za najwyższe cele Niemiec!
  Hitler przerwał:
  - Zawsze się uda! Mam kolejną propozycję!
  Goering zapytał:
  - Co najwspanialsze!
  Hitler skinął głową.
  - Na naszym stole zatańczy kilkanaście najpiękniejszych dziewczyn!
  Himmler odpowiedział:
  - Właśnie ugotowałem najlepsze z najlepszych!
  Tymczasem na arenie Achilia w końcu wykończyła krokodyla. Płazowy potwór jest cichy. Publiczność powitała to ospałymi brawami.
  - Brawo! Wszystko stało się takie nudne! - krzyknął Hitler. - Pozwólmy drużynie piłkarskiej ożywić krajobraz!
  Himmler zgodził się:
  - Tak! W tym przypadku będzie znacznie więcej ludzkiej krwi! też jestem za! Chodź, Bormann!
  Zastępca Führera odpowiedział:
  - Teraz będzie!
  Hitler warknął:
  - Jeśli będzie mało trupów, rozerwę was na strzępy, każę związać dwa czołgi i rozejdą się!
  Bormann odpowiedział:
  - Nie wahaj się Fuhrer, zrobię wszystko bezbłędnie!
  Zauważyłem, że Führer mruknął do mikrofonu. Zwłoki krokodyla zostały podniesione na haki i wyciągnięte z otoczonego stadionu. Pokroili go i zaczęli smażyć na ogniu, najwyraźniej po to, by nakarmić głodnych "pionierów". Zabrzmiała nowa, wspaniała muzyka, słychać było śpiew chóru Hitlerjugend. Na stadion weszły dwie drużyny. Najpierw chłopcy nie starsi niż piętnaście lat, potem dziewczęta w wieku od osiemnastu do dwudziestu dwóch lat.
  Chłopcy byli uzbrojeni w siekiery i maczety, dziewczyny w miecze i sztylety. Ogólnie różnorodny zespół. Ubrane są jednakowo w majtki, dziewczyny mają odsłonięte piersi. Piłka wtoczyła się na arenę. Bormann mówił do mikrofonu, a głos był transmitowany przez głośniki.
  - Wyjaśnij zasady! Możesz wszystko. Bij, szatkuj, rwij, tnij, tylko po to, by trafić piłką do bramki. W takim przypadku jeden zawodnik więcej zostaje wyrzucony na korzyść drużyny, która zdobyła piłkę. Ta drużyna, słyszysz, słabsza, która straci więcej niż dwanaście bramek, zostanie zastrzelona!
  Grzmot przetoczył się przez szeregi chłopców i dziewcząt. Hitler zauważył:
  - Całkiem uczciwe zasady!
  Borman zgodził się:
  - Nie ma nic bardziej sprawiedliwego! W międzyczasie, mój surowy rozkaz, jeśli ten snajper będzie trzymany na muszce, pole zostanie pobudzone.
  Zabrzmiał klakson i gra się rozpoczęła. Początkowo młodzi mężczyźni i kobiety nie byli szczególnie chętni do używania broni. Po prostu prowadzili piłki, biegając z boku na bok.
  Wysokiej klasy niemiecki snajper oddał strzał ostrzegawczy, obcinając dziewczynce kępkę włosów. Ta twarz wykrzywiła się ze strachu i szturchnęła chłopca nożem w brzuch.
  Hitler radośnie powiedział:
  Cóż, sytuacja robi się poważna!
  Borman dodał:
  - Teraz umarli będą walczyć!
  Hitler wpadł na pomysł:
  - Martwy! Powiedz Himmlerowi, czy można zrobić zombie z ghula?
  Reichsführer odpowiedział:
  - Jeśli jeszcze się nie rozłożył, to teoretycznie jest to możliwe! Mieliśmy już przemyślenia na ten temat i oryginalne przemyślenia! Ale sam nie wiem, jak się poruszać! Albo jak po rosyjsku, nie wiem!
  Hitler pstryknął palcem w nos Reichführera:
  - To nie jest dla ciebie wymówka! Generalnie rozczarowujesz mnie Himmlerze. Mianowałem cię szefem policji, głównym esesmanem imperium, a ty po prostu kosisz! nie pójdzie!
  Himmler odpowiedział:
  - Ludzki mózg nie umiera od razu! Wiele jego działów, zwłaszcza prymitywnych, rozkłada się znacznie wolniej niż wysoce zorganizowane. W zasadzie czarownicy przesłuchiwali zmarłych, a nawet zmuszali ich do ruchu. Przeprowadziliśmy również podobne opracowania, nie bez powodzenia! Ale podczas masowej produkcji ghule nie mogły zostać nagrane!
  Hitler ochlapał sokiem twarz Himmlera:
  - Dopóki nie ma praktycznego zastosowania, twoje słowa są pustą gadaniną! Ogólnie otaczają mnie niepoważni ludzie. No to powiedzcie Speerowi, czy warto wprowadzać Me-810 do masowej produkcji.
  Speer odpowiedział:
  - Myśle że nie!
  Hitler zmarszczył brwi.
  - Dlaczego?
  Naczelny architekt i kurator przemysłu III Rzeszy odpowiedział:
  - Samolot jest niedokończony! Ma zbyt wiele wad, przez które się zepsuje!
  Hitler wyciągnął rękę do Speera.
  - Dobrze zrobiony! Przynajmniej jedna osoba powiedziała mi prawdę! Odznaczę cię Krzyżem Żelaznym Pierwszej Klasy.
  Speer odpowiedział:
  - Nie!
  Hitler poczuł się urażony:
  - Dlaczego?
  - Nie zasłużyłem na to!
  Hitler warknął:
  "Co więcej, twoja uczciwość i skromność zasługują na jeszcze większe nagrody!" Daj mu żelazny krzyż z brylantami! I nie myśl o sprzeciwie, inaczej rozpuszczę cię w kwasie solnym!
  Speer skłonił się.
  - Wielki Führer jest zmuszony się zgodzić!
  Tymczasem walka gladiatorów gwałtownie odżyła. Przelano znacznie więcej krwi. Na początku chłopcy wstydzili się przed półnagimi paniami, a potem się rozeszli. Rozpoczęła się masakra. Jeden chłopiec został rozcięty w żołądku i umierał w bolesnych chwilach. Innej dziewczynie odcięto pierś i krwawiła. Ogólnie panował stołeczny dom wariatów. Kilka nagich ciał splatało się ze sobą i nie można było rozróżnić, co robią. Używano zębów i przelewano krew. Maczety były poplamione, sztylety krwawiły. W końcu jedna z dziewczyn, kontuzjowana bosą stopą, zdobyła piłkę. Esesmani od razu zawieźli dziewczynę na pomoc. Walka stała się znacznie bardziej ożywiona. Hitler uśmiechnął się:
  Mimo to miło jest patrzeć na nagie kobiety! Owłosieni mężczyźni są obrzydliwi. Słuchaj, Himmlerze, czy można sprawić, by Trzecia Rzesza składała się tylko z pięknych, wiecznie młodych kobiet?
  Reichsführer odpowiedział:
  - Nauka nie zna granic, a przeprowadzając eksperymenty na więźniach, mamy nadzieję, że uda nam się zmienić płeć!
  Hitler z nadzieją zapytał:
  - A zwycięstwo nad starością?
  Himmler odpowiedział:
  - Również w zasadzie jest to możliwe! Ten sam testosteron odmładza organizm, ale to dopiero początek. Eksperymenty na materiale ludzkim dadzą znacznie większy efekt niż badania na małpach!
  Hitler zmarszczył brwi.
  - Nie byłoby źle, przynajmniej uczynić mnie jedyną, niepowtarzalną i niepowtarzalną, nieśmiertelną!
  Bormann odpowiedział:
  - Chociaż będziemy eksterminować całą Europę, nie pozwolimy Führerowi umrzeć!
  Hitler uśmiechnął się.
  - Dziękuję za to!
  Chłopcy stali się bardziej aktywni w walkach gladiatorów. Zostały one specjalnie dobrane młodsze od dziewcząt, aby wyrównać szanse. Ponadto Führer nie lubił owłosionych męskich ciał i o wiele przyjemniej było mu patrzeć na nagie ciała uroczych nastolatków. A kryterium wyboru gladiatorów była także uroda. Teraz wokół leżały okaleczone zwłoki, niegdyś pięknych ludzi, wili się ranni.
  Krew przyciąga krew! Dziewczęta i chłopcy padali i padali, strzelano gole i znów biegali gladiatorzy. Tutaj chłopiec wybił dziewczynie zęby, a ona w zemście odcięła jej ucho. W desperackiej wściekłości chwycili się i zaczęli gryźć siebie nawzajem. Hitlerowi bardzo się to podobało:
  - A może urządzimy wspanialszy futbol. Albo nawet hokej, to ciekawe!
  Borman obiecał:
  - Za trzy dni będzie tu hokej! Moi ludzie zrobią wszystko szybko!
  Hitler cieszył się:
  - To spoko, ciesz się cholernym hokejem. Tak, a podczas piłki nożnej fajnie byłoby rozrzucić węgle na ziemi, aby spalić delikatne dziewczęce obcasy.
  Bormann odpowiedział:
  - Więc możesz to zrobić teraz! Armaty są już przygotowane, pozostaje tylko załadować do nich węgle!
  Hitler warknął:
  - Więc zrób to szybciej!
  Bormann zaczął wydawać rozkazy, Himmler zauważył:
  - To dobra rzecz władza!
  Hitler był natychmiast czujny:
  - O czym mówisz?
  Himmler wyjaśnił:
  - Mam na myśli władzę nad zniewolonymi narodami i ludami. Daje nam możliwość poczucia własnej wyższości. Czy to nie wspaniały Führer?
  Hitler zgodził się:
  - Oczywiście, że tak! I dużo wygrałem, tak przy okazji, i ty! Czym jednak jest władza - honorowym niewolnictwem!
  Himmler odpowiedział:
  "Czasami mi też się tak wydaje, ale nadal jest to honorowe, a nie upokarzające, a to ogromna różnica!"
  Hitler odpowiedział:
  - Tutaj masz dziwnie rację! Nawet niewolnicy mają więcej wolnego czasu niż ja! Nawet teraz, jakby się dobrze bawił, myśli Fuhrer!
  Bormann krzyknął:
  - Chwała mądremu Fuhrerowi!
  Hitler machnął ręką.
  - Gdybyś tylko wiedział, jak bardzo jestem zmęczony tymi wszystkimi pochwałami! Czasami chcesz być krytyczny.
  Goering przemówił:
  - Więc mimo wszystko nie dla tego Führera! Nie wiem, jak można krytykować samą doskonałość, prosto w twarz.
  Hitler sprzeciwił się:
  - Nie ma idealnych ludzi! Życie jest złożone i wieloaspektowe! Tak myślisz, Goering, ponieważ popełniłem błąd, nie pozwalając Brytyjczykom wykończyć Dunkierki.
  Marszałek Rzeszy odpowiedział:
  - Więc mimo wszystko się myliłem, dałem Brytyjczykom możliwość ewakuacji! W końcu moje lotnictwo mogłoby być wydajniejsze.
  Hitler cieszył się:
  - Powiedziałeś, a ja się myliłem! Więc obwiniasz Führera. Więc myślisz, że wcale nie jest nieomylny.
  Himmler wyjąkał:
  - Wcale tego nie powiedziałem!
  Hitler uderzył marszałka Rzeszy w policzek:
  - Na stół!
  Goering niechętnie próbował wspiąć się na górę, ale poślizgnął się i zranił twarz, popłynęła juszka:
  - Matka! - powiedział marszałek Rzeszy.
  Hitler parsknął pogardliwie:
  - Mama cię nie uratuje! Cóż, jesteście powolni, pomóżcie mu!
  Esesmani chwycili Goeringa i energicznie rzucili go na stół. Goering przeleciał, rozbijając szklane kielichy i przewracając tace. Jego tłusta twarz wbiła się w gulasz, a marszałek Rzeszy krzyknął:
  - Och och och! Wyłupią mi oko!
  Hitler zaśmiał się.
  - Tego właśnie potrzebujesz frajerze! Cóż, dlaczego nie zatańczysz z dziewczyną.
  Tuzin szczupłych, muskularnych dziewczyn w strojach kąpielowych przebiegło przez stół. Wskakiwali z gracją bosymi stopami na stół i jednocześnie nie zapominali kopać Goeringa. Hitler cmoknął językiem.
  - To jest tak dobre! Daj temu żukowi trochę ciepła!
  Himmler zasugerował:
  - Bardziej jak dzik!
  Hitler warknął:
  - I nadal wspinasz się z radą! Może chcesz być stratowany razem z Goeringiem! To niezły drań!
  Himmler odpowiedział:
  - Jestem gotów na wszystko, by zadowolić Führera!
  Hitler chwycił marszałka Rzeszy za nos, pociągnął go w dół, miażdżąc jego aparat węchowy. Potem krzyknął:
  Nie waż się stawiać oporu, zastrzelę cię!
  Himmler rozluźnił kark, a Hitler chętnie zanurzył go w sałatce. W tym samym czasie Führer zachichotał:
  - Tak fajnie wyszło! Po prostu się trudzę!
  Potem Hitler skierował swoją uwagę z powrotem na stadion. Było już kilkudziesięciu zabitych i okaleczonych. Wynik osiągnął jedenaście jedenaście! Führer był zadowolony:
  - Naprawdę intensywna walka, nie wyobrażasz sobie tego celowo!
  Bormann odpowiedział:
  - A co najważniejsze szczery! Bardzo umiejętnie wybraliśmy dwie drużyny!
  Hitler zapytał:
  - A kto to jest?
  Bormann odpowiedział:
  - Z różnych krajów! Pokazaliśmy tutaj internacjonalizm! Są Rosjanie, Polacy, Belgowie, Holendrzy, Francuzi...
  Hitler przerwał:
  - Tylko że nie ma czarnych!
  Bormann odpowiedział:
  - Będzie więcej! Kolejny numer w programie to tylko czarni! Więc możesz być spokojny, mój Führerze!
  Hitler był zachwycony i doznał szczerego delirium:
  - Murzyni są dobrzy! Uwielbiam, kiedy giną czarni! Murzyni to pasożyty - ich tyłki są pełne narkotyków! Murzyn jest gorszy od małpy, są ludzie, nie banany!
  Himmler zauważył:
  - A jednak Murzyni mają o wiele więcej posłuszeństwa niż Rosjanie! Tego nie można odmówić wielkiemu Führerowi.
  Hitler skinął głową.
  - Głupota jest bliższa pokorze! Żywość umysłu do nikczemności!
  Himmler zgodził się:
  - Nie ma co się kłócić! Ale w domach dziecka całkiem możliwe jest wybranie najmądrzejszych i najsilniejszych dzieci, w tym Rosjan, a następnie wysłanie ich do niemieckich rodzin!
  Hitler odpowiedział:
  - Zgadzać się! Tylko koniecznie z blond włosami i niebieskimi oczami! Na chwałę Führera!
  W bitwie gladiatorów w końcu nastąpił punkt zwrotny, krwawiąca dziewczyna zdobyła dwunastego gola, a potem sama padła skulona w agonii, chłopak wbił jej maczetę między łopatki. Całe pole stało się czerwono-brązowe od obfitości przelanej krwi i wielu krwawych śladów bosych stóp. Bormann uroczyście ogłosił:
  - Walka się skończyła! Ocalałej drużynie dajemy życie i dodatkowe racje żywnościowe.
  Na pole wyskoczyli esesmani. Otworzyli ogień do chłopców, zabijając ich od razu. Jednemu z nich naprawdę udało się zranić esesmana wystrzeliwując maczetę. Wszyscy inni zostali wymordowani. Ciężko ranne dziewczęta również dobijano, a tylko te, które odniosły lekkie obrażenia, odsyłano z powrotem do baraków. Tak zakończyła się druga walka. Niemal bez przerwy zaczęła się trzecia. Tym razem Bormann nie oszukał, dziesięciu czarnych walczyło z dziesięcioma białymi. Dorosłych mężczyzn ogolono na łyso i wysmarowano olejem, uzbrojonych w miecze i tarcze. Murzyni mieli białe pióra, Europejczycy niebieskie. Hitler zauważył:
  - A jaka będzie, jak się wydaje, ciekawa walka! Kto powiedział, że biali nie mogą nic zrobić! A propos, dlaczego nie postawiliśmy zakładów. Zapomniałem, ale nikt mi nie przypomniał!
  Bormann był zdezorientowany:
  - Wynik bitwy nie był sfałszowany, a ja nie chciałem obrazić Führera! Dlatego nie przypominałem ci, prowadzili cię ...
  Hitler chwycił butelkę i z całych sił uderzył Bormanna w głowę, rycząc z dzikim piskiem:
  - A to bydło mnie oszukuje!
  W międzyczasie zabrzmiał róg i zderzyli się gladiatorzy, biali i czarni! Czułem się, jakby ziemia się kręciła!
  . ROZDZIAŁ 19
  Alisa Selezneva nie mogła się doczekać nocy, kiedy będzie mogła zasnąć. I zobaczyć we śnie coś naprawdę jasnego, interesującego i heroicznego. Co więcej, sny tutaj są tak podobne do tych rzeczywistych, że nie sposób ich odróżnić od rzeczywistości.
  Rodzaj matrycy ze stuprocentową obecnością bryły i maksymalnym realizmem.
  A sny są takie cudowne.
  Dzielni wojownicy dotarli już na przedmieścia Berlina, który został szturmowany przez Armię Czerwoną. Jeden ze starożytnych fortów, wzmocniony nowoczesnymi fortyfikacjami, wciąż walczył zaciekle, wojska radzieckie próbowały przedrzeć się głębiej do miasta-cytadeli.
  A dym zdawał się być coraz bardziej zaciekły...
  Alisa Selezneva trochę wyzdrowiała z ran, ale nie biegała bardzo szybko, nadal miała słabość w nogach. Wystarczyło, że radio poinformowało, że wojska radzieckie i amerykańskie spotkały się nad Łabą. Między żołnierzami doszło do braterstwa.
  Wojna, okrutna, mrożąca krew w żyłach, zbliżała się już do mety. Ale bliski, bardzo bliski koniec dał wigor, zrodził siłę.
  Dziewczyny wspięły się na zerwany dach i stamtąd zaczęły szukać fortu.
  Mury były monstrualne, wykonane z całą pieczołowitością charakterystyczną dla średniowiecznych budowniczych.
  Było wiele dział przeciwlotniczych, karabinów maszynowych i moździerzy. Nawet jakoś natknąłem się na Jagdtigery pokryte słabiej opancerzonymi burtami i rufą żelbetowymi płytami.
  Nie jest łatwo się zbliżyć, choć na niebie pojawił się uparty Ils. Najwyraźniej próbowali zdobyć silnie opancerzone bunkry.
  Alisa Selezneva zauważyła:
  - Ten fort jest zamurowany, draniu!
  Angelika drażniła się:
  - Właśnie, utknęło! Ale u nas jest dużo gorzej.
  Alisa Selezneva zasugerowała:
  - Może bliżej centrum. Tam znajdziemy znacznie więcej celów.
  Angelica bardzo zręcznie podrapała gołe nogi za uchem zgrabnymi opuszczonymi palcami:
  "Najpierw zniszcz instrumenty optyczne Jagdtigerów, a potem przeniesiemy się do centrum i będzie wielkie polowanie!"
  Kiedyś śnieżnobiały gołąb, poczerniał od spalenia i wyglądał jak kruk. A na niebie przez sadzę nieśmiało pojawiły się żar gwiazd. Oto świat, bez najlepszych... Chociaż co jest najlepsze?
  Alisa Selezneva zauważyła:
  - Najlepszą rzeczą na świecie jest to, że nigdy nie można powiedzieć - gorzej być nie może!
  Angelica, jako kolejka z Arbakan, wstawiła:
  - Co jest złe na świecie, w sam raz na wojnie, a po zwycięstwie już nie lepiej!
  Chłopiec Maksimka, który do nich podskoczył, krzyknął:
  - O czym mówisz. Wróg już tnie nasze czołgi!
  Rzeczywiście, z otworów wentylacyjnych długiego i grubego pyska spadały skumulowane pociski. Były cztery Jagdtigery, trzy chybiły z dużej odległości, a czwarty trafił przyspieszającego T-34-85 prosto w lewą gąsienicę. Od miażdżącego uderzenia trzydziestokilogramowego pocisku rolki i gąsienice zostały oderwane, a sam samochód prawie się przewrócił.
  Angelika gwizdnęła głośno.
  - To jest plucie. Cóż, możesz szturchać ich optykę?
  Alisa Selezneva powiedziała niezbyt pewnie:
  - Słabość w palcach, drżenie rąk... Nie jestem pewien.
  Angelica parsknęła pogardliwie.
  - Ale nadal jesteś sowieckim człowiekiem! Czy wiesz, do czego zdolni są Rosjanie?
  Zirytowana Alisa Selezneva uderzyła się kolbą karabinu w brodę:
  Wszystko oprócz głupoty!
  Śnieżnobiała wojowniczka zmrużyła prawe oko i zaczęła celować. Jagdtigers miał groźny wygląd - zwłaszcza przedni pancerz, maska pistoletu, nadająca mu podobieństwo do świńskiego ryja. Ale trochę wyższy dalmierz i tubus peryskopowy. To tam trzeba ją posadzić!
  Alisa Selezneva próbuje się skoncentrować... Wyobraź sobie kulę jako coś w rodzaju córki do małżeństwa. A jej narzeczony w odległości prawie kilometra to celownik optyczny. I trzeba to oprawić...
  Jagdtigery znowu plują, jeden z T-34-85 powala celnym uderzeniem wieżę... A kadłub z podwoziem porusza się do przodu dzięki bezwładności. Phasmogoria!
  Alisa Selezneva szepcze:
  - Cóż, Matko Boska i Jerzy, pomóżcie sączyć żywicę z Gehenny! - Dziewczyna delikatnie naciska spust.
  Angelica niegrzecznie sadza swoją przyjaciółkę i szarpie ją za ramię:
  - O czym mówisz. Czy chcesz pić Maryję Dziewicę z żywicą?
  Alisa Selezneva odrzuca stwardniałą rękę, silną jak ręka kowala, i oświadcza:
  - Tak wspominam kobiety w ciąży z rozciętymi brzuszkami, a dzieci wieszane na pępowinie, to chcę wszystkich świętych... Pomyślcie sami, skoro pozwalają na taki chaos, to co to za święci!
  Angelica podrapała się kolbą w grzbiet nosa i prychnęła - "zły omen":
  - Tak, wiem to od dawna. Nawet w szkole tłumaczyli nam, dlaczego Boga nie ma - skoro Bóg dopuszcza taki piekielny świat, to jakim jest w takim razie Bogiem?
  Alisa Selezneva zachichotała w odpowiedzi, palec wskazujący jej prawej dłoni zaskomlał zdradziecko. Dziewczyna zamarła i próbowała zebrać myśli o koniu. Skoncentruj się na strzelaniu. Ale myśli poszły gdzieś na bok, a nawet na dno ...
  Alisa Selezneva rozsądnie zauważyła:
  - A czym jest nasz wypoczynek bez wojny? Naprawdę nudne! Myślisz o ludziach jak o robotach? A my jesteśmy rozbrykanymi i wesołymi dziećmi Wszechmocnego ...
  - I nie zła! - Angelika. - Cóż, dlaczego nie strzelasz?
  Alisa Selezneva zamrugała głupio:
  - Palec strajkuje... Mogę tęsknić...
  Angelica śpiewa tutaj:
  - Za pierwszym razem przegapiłem, za drugim żałowałem, za trzecim przegapiłem, że wujek śpiewał!
  Alisa Selezneva kontynuowała piosenkę:
  - Muzyka gra, bębny biją - wartownika Fritza zabierają na cmentarz!
  Plucie Jagdtigerów miało zmienną skuteczność, ale po trafieniu niszczyły wszystko z rzędu. T-34-85 strzelał i uderzał w ruchu, nawet nie myśląc o celach. Jednak spróbuj, spróbuj takiego kolosa. Jedno słowo - nazistowskie fakyu!
  IS-2 otrzymał już swój "hotel", wieża jest pokręcona...
  Alisa Selezneva próbuje pociągnąć za spust, ale jej palec nie chce się zgiąć. Co więcej, jest spuchnięty, a dziewczyna taka głupia.
  Ale tutaj Arkashka Sapozhnikov, jak zawsze chcąc wesprzeć swoją dziewczynę w trudnych chwilach, zaczął bardzo głośno śpiewać:
  Bajkowy świat może być zły
  W końcu magia też jest dwulicowa!
  Wszystko wydaje się być dobre, młody
  Chcę prawdy; żyj sławnie na cześć!
  
  Ale gdzieś troll tka sieć,
  Zły ghul zastawia pułapki!
  Idziemy na długą wędrówkę
  Czekają na nas, a nie na zabawki!
  
  Może mech strasznie kłuje,
  Cóż, lilia wodna zamiast pułapki!
  Krwią szlochającą łzami z chmur,
  Zamiast księżyca ostrzy świeci korsarz!
  
  Ale mój przyjaciel jest lekkim elfem,
  Loki przyjaciela lśnią złotem!
  Wróżka powiedziała - chłopiec nie dryfuje,
  I wyciągnięte czułe ręce!
  
  Lekcja miecza Dal elf kumpel,
  Lunge, odbicie, zmienne pozy!
  Aby pień życia w złu się nie kurczył,
  Dałeś czarodziejce dwie róże!
  
  Kowal krasnolud wykuł szablę,
  Mówi mi, uśmiechając się z uśmieszkiem;
  Czy chcesz chwalebnego zakończenia bitwy,
  Trzeba gorąco przyjaźnić się z kulturą fizyczną!
  
  Połączone czterdzieści strumieni podczas treningu,
  I wreszcie stal damasceńska stała się mi posłuszna!
  Najpierw tniesz z drzewa sęków,
  Cóż, wtedy zostaniesz szlachetnym wojownikiem!
  
  Nadchodzi bitwa; z elfami
  Trolle i ghule ryczą razem z nimi!
  Ale dla mnie wojsko to rodzina,
  I nie ma ochoty uchylać się w walce!
  
  Pamiętam ruchy, wypad ostrza,
  Zły ghul zakrztusił się szkarłatem!
  Daliśmy stworzeniom mocne ostrze,
  Zbudujemy świat, czysty i nowy!
  Chłopiec śpiewał, a Alisa Selezneva zmieniła taktykę i przyłożyła środkowy, długi palec gołej nogi do psa karabinu snajperskiego ... Tym samym otwierając najnowszą metodę strzelania.
  Jagdtigery szybko oślepły, a potem jeden z włazów otworzył się i wystawała z niego ogolona głowa z czarną przepaską na prawym oku.
  Angelica mechanicznie pchnęła przyjaciółkę w nogę, aby uniemożliwić jej oddanie strzału i sama wystrzeliła... Ale gniew okazał się marnym pomocnikiem, kula odbiła się od grubej osłony masywnych dział samobieżnych. Nazista dowodził z zimną krwią, a działo wystrzeliło ponownie i... Kolejne trzydzieści cztery straciło wieżę, dumnie sterczącą ponad kadłubem.
  Alisa Selezneva bezskutecznie, jak pantera z przypalonym ogonem, próbowała kopnąć swojego obrzydliwego przyjaciela kopnięciem. Odbiła więc swój atak wyraźnie ustawionym blokiem:
  - Dlaczego jesteś biały?
  - Co robisz? - Alisa Selezneva wystrzeliła błyskawicę ze swoich szafirowych oczu. - Walczymy we wspólnej sprawie, w imię zbawienia i szczęścia całej postępowej ludzkości, a ognisty diabeł jest zazdrosny o swoją przyjaciółkę, że bardziej eksterminuje nazistów i popycha.
  Angelica poczuła wstyd i od razu stwierdziła:
  - I strąciłem ci komara z nóg. Straciłeś już za dużo krwi, a on wciąż ssie drania!
  Alisa Selezneva poprawiła swoją przyjaciółkę źle skrywaną kpiną:
  - Komar to nie drań, to ignorant stawonogów!
  Angelica w odpowiedzi pokazała język swojemu śnieżnobiałemu aniołkowi - śpiewając:
  - Daję wiedzę, mając nadzieję... Że ignorantowi zostanie nadany tytuł magistra!
  Arkashka przerwała swoim przyjaciołom, a nawet dała czerwony policzek, najwyraźniej nie spodziewała się po chłopcu takiej zuchwałości, że jej wybaczyła:
  - Tak, strzelasz i bredzisz, jak kobiety na targu!
  Angelica próbowała odpowiedzieć, ale młody harcerz również miał reakcję łapacza węży i odskoczył. Ale ognisty diabeł najwyraźniej nie chciał wybaczyć i natychmiast rzucił się za nim. Chłopak przeskakiwał przez wyboje, opalony, w spodniach do kolan, bosy. Angelika jest za nim.
  Alisa Selezneva przeszła na strzelnicę. A co, jeśli jej wojowniczka będzie musiała użyć palców u nóg jako narzędzia? W końcu są tak zręczne i elastyczne, że poradzą sobie z tym nie gorzej niż jej ręce.
  Ogolona głowa faszysty została rozłupana od celnej kuli między oczami... Oczywiście nie da się celować stopami, jak to zwykle robią ludzie. Tu raczej intuicja i połączenie z ziemią daje energię gojącej się rany.
  Alisa Selezneva pomyślała wtedy, że może za sto lat, kiedy dobrze odżywieni potomkowie będą czytać o swoich przygodach, wielu z nich pomyśli: "bosymi głupcami". Pędzą boso, po cierniach, drzazgach, połamanych cegłach, kamieniach i ogniskach... Może powiedzą też masochistyczni zboczeńcy.
  I nie zdają sobie sprawy, że ziemia, nawet niemiecka przez gołą podeszwę, daje im prawdziwie magiczne moce, z których zaskakująco szybko goją się rany, płynie bajeczna energia, a co najważniejsze zupełnie inne postrzeganie świata materialnego. Mianowicie percepcja, która uczyniła ją nadludzką snajperką. Nawiasem mówiąc, podobnie jak Angelica, tutaj, choć nie bez trudności, złapała chłopca i trzyma go na wyciągnięcie ręki. Chociaż Arkashka Sapozhkov nie jest już taki mały i bardzo muskularny, jest naturalną fortecą wraz z hartowaniem życia.
  Chłopiec prawie nie rozpoznaje też butów, chociaż przy silnym dwudziestostopniowym mrozie on i Alisa Selezneva, nawet ponad półtorej, maksymalnie dwie godziny, nie mogą jeszcze stać boso. A potem trzeba się ruszyć i zasadzić nogi na mrozie szybko i bardzo boleśnie zesztywnieć.... Ale Angelica nocuje zakopana z głową w śniegu i jednocześnie w jednym kostiumie kąpielowym lub nawet tylko w majtkach. I nic, nawet skóra nie robi się niebieska, jakby była Królową Śniegu.
  Alisa Selezneva miała nadzieję, że w końcu uda jej się osiągnąć podobny poziom zahartowania. Przed wojną żyła w rodzinie, która nie była biedna, jej ojciec był przewodniczącym okręgowego komitetu wykonawczego, matka była inżynierem ekonomistą.
  Nie mieli czasu na ewakuację, a rodzice jakby zniknęli... Ciężarówka, którą jechała Alisa Selezneva, prawie przewróciła się od fali uderzeniowej, a koła zostały przecięte odłamkami.
  Więc razem byli chłopcami, potem była jeszcze tylko pionierką, ruszyli na własną rękę w kierunku wschodnim.
  Ale wtedy zawiedli ich chłopcy, którzy postanowili walczyć bez dorosłych... Cóż, dziewczyny są za nimi.
  I tak znaleźli się w strefie okupacyjnej...
  Życie dziewcząt było ciężkie. Pozostawiona sama Alisa Selezneva musiała ciężko pracować ... I to jest piekło na żywo, chociaż ... Na szczęście rodzice nie rozpieszczali dziewczyny zbytnio, miała doświadczenie w pracy fizycznej, ale nie tak wyczerpującej.
  A robotnicy ciężko pracowali, przez dwie trzecie dnia... Oczywiście wiosną, latem i jesienią Alisa Selezneva w tej rzeczywistości i wirtualnej maszynie matrycy Hypernet nauczyła się chodzić w bawełnianej sukience i boso , jak zresztą prawie wszystkie dzieci w okupacji. Nawet rodziny policjantów i starszych starały się być jak najbardziej skromne.
  Alisa Selezneva jednak jako świadoma od samego początku szukała powiązań z podziemiem i starała się wypełnić to czy tamto zadanie.
  Jako dziewczynka o śnieżnobiałych włosach i anielskiej twarzy idealnie nadawała się do roli posłańca lub harcerza. Ma znakomitą pamięć, niemiecki i angielski zna aż po zęby, a widzisz tak, że nikt nie pomyśli, że dziewczyna niesie śmierć Fritzowi.
  Alisa Selezneva tupała swoje maluchy, zahartowane długim marszem po dziesiątkach dróg i zauważyła wszystko ... Ale na tym nie poprzestała. Chciała zabić te szumowiny, zwłaszcza po tym, jak została dokładnie wychłostana, biorąc ją za złodzieja.
  Dlaczego więc nie przynieść trochę materiałów wybuchowych do koszyka?
  Jako harcerz była kiedyś w stanie skopiować "Królewskiego Tygrysa", który przybył do Mińska w grudniu 1943 r. ... Wtedy dziewczyna prawie zamarzła, więc była w silnym mrozie tylko w łykowych butach na bosych stopach, psy karzeńców skubały w postrzępiony kożuch, ale... Zresztą nawet nie kichnęła, choć się trzęsła, po grudniowej nocy było mocno.
  A kariera snajpera zaczęła się świetnie.... W krótkim czasie stała się liderem wśród bojowników. I była to nie tylko fenomenalna celność, ale także instynkt łowiecki.
  To prawda, że \u200b\u200bAlisa Selezneva kategorycznie odmówiła zabicia nastolatków i kobiet ... Może dlatego nie spieszyli się, by zrobić z niej bohaterkę!
  Ale teraz wszyscy, którzy próbowali wystawić głowę z włazu, by wskazać oko, byli wiekowymi i zatwardziałymi faszystami. I nie żałuj ich...
  Ale fortuna Angeliki postanowiła pomścić jej zazdrość i eksplodował pocisk odłamkowy. Arkashka nie został nawet zadrapany, ale ognisty wojownik, powalony, nie został źle skaleczony. Kilka fragmentów przebiło jego klatkę piersiową, trafiło w ręce, nogi, a nawet lekkie rozcięcie w skroń.
  W klatce piersiowej i ramionach bolało poważnie, ale Angelica i tak wstała i próbowała pozostać wyprostowana. W tym samym czasie i przeklinając:
  - Oto potwory! Hitlerowcy, którzy nie znają poczucia proporcji! Albo zwykły wstyd!
  Bez obrażeń, z wyjątkiem siniaków podczas upadku z fali uderzeniowej, Arkashka sarkastycznie zauważył:
  - I kosztem wstydu, tak jest - schowaj się!
  Chłopak mrugnął kpiąco. Angelica była w rzeczywistości prawie naga, jej mundurek był podarty i pocięty, a krew kapała z niej. Ciało było widoczne w całym swoim pięknie. Bardzo muskularny, ale jednocześnie kobiecy, mięśnie są jak drut, żyły i ścięgna działają bardzo ostro i wydaje się, że jest to odlana ze stali statua Amazonki. W tym samym czasie animowany przez boga wojny Aresa.
  Alisa Selezneva gwizdnęła:
  - Wow! Cóż, masz to!
  Angelika uśmiechnęła się pobłażliwie.
  - Mam bardzo mocne ciało! Czym śmierć dla Niemca, dla Rosjanina wielka! Więc nie bój się "Królewny Śnieżki", to mnie tylko wkurzy, ale nie rzuci!
  Alisa Selezneva zauważyła:
  - Nasza piechota i stalowa kawaleria pancerna już wdarła się do fortu. No i co, tu polujemy czy w mieście?
  Angelica nagle zwróciła się do chłopca:
  - A co powie Arkashka?
  Młody harcerz, potrząsając blond grzywką i zaciskając opaloną pięść wydatnymi kłykciami, stanowczo powiedział:
  - Oczywiście do Berlina, inaczej Hitlera złapią bez nas! Wędkarz szuka miejsc, które nie są najłatwiej dostępne, ale najbardziej dochodowe!
  Alisa Selezneva zdjęła kolejnego Fritza wystającego z wieży, który przetrwał ostrzał i rozcierając rozcięcie, ale już prawie zamkniętą podeszwę, oświadczyła:
  - I co? Nie ma sensu wysiadywać jaj w pobliżu lodowca... Trzeba znaleźć cieplejsze miejsce!
  Arkashka żarliwie śpiewał:
  Duszo Ojczyzny, oddaj serce -
  Spal całe swoje ciało w walce bez śladu!
  Godność i honor, zachowując, umrzyj;
  Świat przed nami - teraz walka trwa!
  Angelica poklepała zrogowaciałą dłoń po nagim ramieniu chłopca. Arkashka naprężył swoją prasę, demonstrując kafelki. Było oczywiste, że po przybraniu na wadze chłopiec wkrótce zmieni się w silnego i przystojnego młodzieńca.
  Alisa Selezneva zasugerowała:
  - Nie jesteś snajperem, Arkashka, może trochę się od nas odsuniesz... Skoro jesteś zwiadowcą, zrób rekonesans!
  Chłopak się obraził:
  - Myślisz, że jestem alfabetycznym ciężarem?
  Angelica przerwała sprzeczkę:
  - Arkashka pobiegnie przed nami. A my podążamy za nim tak, jak gęsi w kreskach.
  Terminator natychmiast się zgodził:
  - Nadchodzi! Marsz biegowy...
  W samym mieście walki były zacięte. Niektóre ulice były szerokie. Wzdłuż nich poruszały się T-34-85, IS i wszelkiego rodzaju działa samobieżne. W szczególności SU-100. To działo samobieżne wygląda jak trzydzieści cztery, ale ma potężniejsze działo. Uznawany za najlepszy niszczyciel czołgów, pojawił się stosunkowo późno, gdy wojna już dogasała i nie zdążył wywrzeć znaczącego wpływu na przebieg bitew.
  Ale ze strony nazistów pojawił się czołg, który gdyby został wprowadzony na czas do produkcji wojskowej, niewątpliwie opóźniłby klęskę III Rzeszy na długi czas.
  Jednak każdy z Was, patrząc na żałosny widok, jakim jest obecna demokratyczna Europa, pomyśli zapewne, że za nazistów geje i "czarni" nie otrzymaliby wolności!
  A oto czołg E-25, mały, spłaszczony jak żółw z długim pyskiem Pantery. Strzela z tego działa do T-34, przebijając kadłub z odległości 2 kilometrów. Wyraźnie demonstrujący przewagę dużej prędkości początkowej pocisku podkalibrowego i umiejscowienia skrzyni biegów bezpośrednio na silniku oraz załogę w pozycji leżącej...
  Pociski T-34-85 są podawane do przedniego pancerza o grubości 150 milimetrów pod dużym kątem racjonalnego nachylenia i ... rykoszetem.
  Jak na trzydzieści ton wagi czołg jest przyzwoicie chroniony i nie można go brać bezczelnie.
  Alisa Selezneva, która wspięła się na dach zniszczonego domu, patrzy, jak dwa E-25 weszły do bitwy z kolumną radzieckich T-34-85. Samochody Niemców były zwinne, zwrotne i szybko wyskakiwały. Pancerz przedni rzeczywiście jest nie do przebicia... Tak, boki są jeszcze dobre 100 - milimetrowe i pod kątem czterdziestu stopni od poziomu. "Pantera" z takimi danymi w 1943 roku byłaby niepokonana. A pod Kurskiem Sowieci musieliby się wycofać ...
  Ale E-25 nie musiał na szczęście stać się najlepszym czołgiem II wojny światowej. I dwa samochody, nie tak mocne, by zatrzymać pięćdziesiąt.
  SU-100 próbują namierzyć opancerzone samochody Fritza, ale naziści wymachują swoimi pojazdami z boku na bok. Speed Thugs: 700 koni mechanicznych na 30 ton wagi, daje przyzwoitą prędkość, szczególnie na autostradzie. W skrzyni zamontowanej bezpośrednio na silniku znajduje się dwanaście biegów, nie licząc biegów wstecznych, co pozwala na odjechanie autem w razie zagrożenia.
  Są też tylko cztery SU-100, strzelają, jedno trafienie... Ale odbicie, cementowany pancerz ma bardzo duży kąt, a grubość jest przyzwoita... Samochody Fritza strzelają w odpowiedzi, ale łapią.
  Alisa Selezneva, której prawy palec wskazujący już się odsunął, ponownie psuje optykę. Śnieżnobiała dziewczyna obnaża zęby i grozi pięścią:
  - Tutaj będzie dla ciebie!
  Angelica czuwa nad polem bitwy. Sześć T-34-85 zostało trafionych w kadłub, ale jest szansa, że pojazdy wrócą do służby. Pocisk kalibru jest mały, ma grube ściany i nie jest tak niszczycielski. To prawda, że w jednym z samochodów nastąpiła detonacja i zaczął wymiotować.
  SAU-122 również otrzymał swoją porcję, został przebity i płonie ...
  Alisa Selezneva uderzyła, aw drugim uśmiechając się złośliwie ...
  - W ten sposób są teraz ślepi!
  Rudowłosa diablica wątpiła:
  - Och, tak? Czy wierzysz w ich ślepotę!
  - nie tęsknię! Śnieżka warknęła.
  Tak, i wydaje się, że też! Angelica wskazała palcami samochody.
  Rzeczywiście, E-25 nadal strzelały co pięć sekund, wystrzeliwując pocisk ze swoich półautomatycznych działek.
  Jednocześnie rzadko go rozmazywali, sami go otrzymywali, ale trzymali cios... Najwyraźniej zbroja była wysokiej jakości. Więc SU-100 dostał się do korpusu ... Pochylił się ...
  Alisa Selezneva była poważnie zaskoczona:
  - Czy naprawdę tęskniłem... To niezdarne, albo tak wpływają na mnie rany.
  Królewna Śnieżka wystrzeliła ponownie i bystrym wzrokiem przyjrzała się wynikom strzelaniny. Angelica też strzeliła im w oczy... Ale nie, to nie trwało.
  Alisa Selezneva wyszeptała modlitwę:
  - Kula, kula bądź celna, jesteśmy dla Sprawy, dla Chrystusa!
  Nie, nie chybi, po prostu optykę chroni zbyt grube i wysokiej jakości szkło pancerne. Królewna Śnieżka zdała sobie z tego sprawę dość szybko... A gąsienice niemieckich cudownych czołgów zostały wysadzone przez granaty. Więc zawiasy pokruszyły się na całym asfalcie. Można nawet powiedzieć - absurd! Czołgi są unieruchomione i teoretycznie trzeba by je obejść, ale rozgrzane sowieckie pojazdy posuwają się dalej, zasypując je pociskami...
  Kiedy jest dużo trafień, jest to dużo lekkich ciosów w rękawiczkach w głowę. Od pierwszego razu nie spada, ale potem stopniowo się kumuluje i jest coś takiego jak nokaut techniczny.
  Podobnie jak pancerz, który pęka po serii trafień i kruszy się... Dlatego trend superciężkich pojazdów nie zwyciężył w światowym budowaniu czołgów. Chociaż wydaje się, że można zrobić ochronę najwyższej klasy.
  Jednak Brytania w czołgu Churchill poszła drogą wzmocnienia pancerza, nawet ze szkodą dla uzbrojenia. Tylko Challenger był maszyną harmonijną w proporcjach (manewr ogniowo-zbrojny). Ale pod tym względem czołgi zawsze były innowacyjne. Chociaż pod względem składu E-25 pozostał niezrównany podczas drugiej wojny światowej.
  Ale to już zostało "zakopane". Alisa Selezneva i Anzhelika zmienili cele i zabrali się do pracy nad piechotą, armatami i Faustnikami.
  Teraz wojownicy walczyli bezpośrednio w samym Berlinie. Było wielu, wielu wojowników. I że dorośli zostali znokautowani już w poprzednich bitwach, a teraz zmobilizowano wszystkich mężczyzn, od dziesiątego roku życia, a nawet młodszych.
  Dziewczyny też walczyły, choć nie masowo. Jednak Hitler, jakim był potworem, nie był zwolennikiem wysyłania kobiet na front, uważając wojnę za czysto męską sprawę. Jednak jeśli chodzi o obronę stolicy, mogą istnieć wyjątki od zasad.
  Alisa Selezneva zasadniczo unikała strzelania do chłopców poniżej szesnastego roku życia. Chociaż niektórzy z wysadzonych w powietrze Fritz całkiem zręcznie dzierżyli faustpatronów.
  Było dużo strat wśród sowieckich czołgów i dużo piechoty. Inne domy były prawie obrzucone trupami. W Berlinie jest dużo karabinów maszynowych, skutecznie działają też karabiny szturmowe MP-44. Biją lufy i bezodrzutowe.
  Prowadź skuteczny ogień i wojska radzieckie. Tutaj znowu atak Elisa. Toczące się samoloty szturmowe i ciężki ogień dział przeciwlotniczych i karabinów maszynowych.
  Wojska radzieckie bez przerwy próbują pokonać fortyfikacje jednym rzutem. Ale obrona jest zbudowana solidnie. Tutaj budynek jest zajęty, dumnie powiewa nad nim czerwona flaga... I nagle, gdy eksploduje, ściany się kruszą, miażdżąc różnych wojowników.
  Alisa Selezneva marszczy brwi:
  - Miny lądowe są kontrolowane przez radio. Są też pola minowe, których saperzy nie widzą.
  Angelica, strzelając często i nerwowo, krzywiąc się z bólu w licznych ranach, bulgocząc gniewnie, zgodziła się:
  - Tak, Fritz stwarzał problemy. Specjalnie dla kolumn czołgów... Tutaj podobno ulice będą musiały być obficie zalane ołowiem i krwią!
  Alisa Selezneva, zastrzelona przez jakiegoś starca. Upuścił faustpatrona, broń poleciała w dół i przy uderzeniu eksplodowała, wzbijając tuman kurzu. Za nim rozbił się, trzęsąc nogami w łykowych butach (!) I sam dziadek. Jego kariera się skończyła. A sądząc po żelaznych krzyżach, kariera była chwalebna, był nawet krzyż rycerski żelaznego krzyża. Aż dziw bierze, że taki kawaler wybrał Faustpatrona jako broń, w którą najczęściej uzbrojeni są silni chłopcy.
  Angelika nie odczuwając szczególnych uprzedzeń, strzeliła bosą stopą odsłoniętemu zza muru młodemu faustyście. Chłopiec upadł, miał złamaną kość i głośno jęknął. Rudowłosy diabeł, dobity w tył głowy, zauważył:
  - Miłosierdzie na wojnie, w przeciwieństwie do dziewczyny publicznej, kosztuje więcej, ale nie może dać satysfakcji!
  Alisa Selezneva odparła:
  - Tylko osoba o prawdziwie wzniosłym duchu nie waha się okazywać miłosierdzia upadłym!
  Angelica parsknęła pogardliwie.
  - Tutaj znowu Śnieżka wymachuje językiem. Nie możesz powiedzieć czegoś mądrzejszego?
  Alisa Selezneva powiedziała surowo:
  - Czy to naprawdę męstwo zabić nieszczęśliwe dziecko?
  Angelica prychnęła z jeszcze większą pogardą.
  - Czy ty sam nie byłeś morderczym dzieckiem? A teraz jesteś jeszcze nieletnią dziewczynką, nie pocałowaną przez mężczyznę. Więc nie uruchamiaj dud, ale raczej strzelaj! Często i dobrze. I nie żałuj dmuchaczy, oni w najmniejszym stopniu nie współczują tobie ani naszym żołnierzom!
  Alisa Selezneva zamiast odpowiedzieć, zmieniła pozycję... W dużym, choć dość zniszczonym mieście, snajper ma przestrzeń, wiele celów, wiele ofiar.
  I jest wielu bosych chłopców, których owładnął patriotyczny impuls do obrony Berlina. A czasem nie są zbyt dobrze uzbrojeni, pistolety, fausty, koktajle Mołotowa, ale walczą zaciekle. Widać już jednak grupki chłopców - związanych przez sowieckich żołnierzy.
  Ale oto jeden z chłopców w podartej tunice, podniósł ręce do góry i niejako poszedł się poddać. Jego blada, wychudzona twarz, z krwawymi sikami i zapadniętymi policzkami, była surowa i pełna rozpaczy.
  Żołnierze radzieccy wyciągali do niego ręce... Chłopak coś pociągnął i od razu eksplodował z rykiem! Fragmenty latały daleko, a kawałki zakrwawionego mięsa.
  Alisa Selezneva pomyślała, co w końcu wyszeptał niemiecki dzieciak? Modlitwa do matki, Boga czy piekielnego potwora Adolfa Hitlera? O czym śnił w ostatnich sekundach? Co zapamiętałeś?
  Angelika powiedziała ponuro:
  - To odzwyczai nas od złego nawyku chwytania młodych zwierząt. Zobacz, jak rozumieją miłość! Musimy wytępić cały naród niemiecki!
  Alisa Selezneva zdecydowanie sprzeciwiła się:
  - NIE! To nie jest właściwe! Niemcy to wielki i bardzo utalentowany naród. A jeśli są wśród nich degeneraci... - Królewna Śnieżka, widząc, że jej partner bierze dziewczynę z karabinem na muszce, szturchnęła ją w bok. Nie waż się zabić dziecka! Ona jest dobra.
  Angelica wściekle, niczym wygłodniała i zraniona (a naprawdę jest ranna!) warknęła pantera. Jej wzrok stał się piekący z nienawiści.
  - Nie widzisz, to dziecko strzela do naszych żołnierzy!
  Alisa Selezneva zdecydowanie sprzeciwiła się, wkładając lufę pistoletu między swoje okrągłe i pełne dziewczęce piersi:
  "Więc zastrzel mnie!" Bo ja na jej miejscu postąpiłbym dokładnie tak samo, broniąc stolicy mojej Ojczyzny!
  Angelika przeklęła.
  - Delikatność cielęciny! Ale dlatego nie zlitowałeś się nad starcem z krzyżem rycerskim, jak wielu innych?
  Alisa Selezneva odpowiedziała bez wahania:
  Bo to jest wojna! - I przed Angelicą - dodała. - A wojna rządzi się swoimi prawami - rycerze nie zabijają dzieci! Ta zasada jest święcie przestrzegana we wszystkich dziełach romantycznych!
  Ognisty diabeł szczeknął w odpowiedzi:
  - Nie naprawiaj cię! Strzelaj lepiej do starych ludzi. Nie lubisz starości!
  Alisa Selezneva chętnie skinęła głową:
  - Nikt nie uważa ogrodnika, który obcina stare, zgrzybiałe pędy za potwora. Ale zniszczenie młodych pędów jest zapadlo!
  Nastąpiły zmiany w obrazie bitwy, "Salamandry" pojawiły się na niebie jak komary na ognisku. Zaatakowali sowieckie IL z całą furią, strzelając z 30-milimetrowych działek. Do walki podjęli radzieccy piloci.
  Alisa Selezneva zmieniła priorytety i przestawiła strzelanie na latające maszyny. Ogólnie rzecz biorąc, samolot, nawet jeśli jest tak monoblokowy jak HE-162, jest drogim samochodem, a jego zniszczenie jest cenniejsze niż żołnierz piechoty, a nawet oficer SS.
  To prawda, że tutaj było jasne, że poziom wyszkolenia niemieckich pilotów nie ma znaczenia. Prawdopodobnie walczą początkujący, którzy tak naprawdę nie wiedzą, jak sterować i strzelać. Jednak niedoświadczony personel został rozcieńczony kilkoma doświadczonymi asami, co sprawiło wielkie kłopoty.
  Zwłaszcza podczas strzelania do mało zwrotnych ilamów. A okładka myśliwca pojawiła się bardzo późno. Chyba że były też PE-2, które próbowano wykorzystać na poziomie taktycznym.
  Alisa Selezneva, po zestrzeleniu kilku nowicjuszy, skoncentrowała swój ogień na doświadczonych asach. To było ważne: wybić jak najwięcej sępów, nie pozwolić im osierocić rosyjskich dzieci.
  W tym samym czasie śnieżnobiały anioł doznał tak silnego uniesienia duchowego, że śpiewała na całe gardło;
  Czym jest służba Ojczyźnie?
  To praca daje nam radość!
  Czerpiemy radość - inspirację,
  Nie obchodzi nas dziewiąta fala burz!
  
  Dla Ojczyzny serce bije gwałtownie,
  Wszyscy muszą o nią walczyć!
  A potem przyjdzie cudowna bajka,
  Gdzie zakochany jest tylko jeden zając - lew!
  
  Ale żaden lew nagle nie stał się tchórzliwym zającem,
  Właśnie wychował odwagę ukośne!
  Nie musimy cierpieć, cierpieć,
  Chmury daleko - błyszcz złoty promień!
  
  My, dziewczyny, jesteśmy dzielnymi wojowniczkami,
  Będziemy walczyć, cześć Ojczyźnie!
  Przecież mamy takiego ducha i siłę,
  Jakie psalmy śpiewają Archaniołowie!
  
  Ta piosenka jest o męstwie, o honorze,
  O miłości świętej, nie cielesnej!
  Będziemy razem z Bogiem na zawsze,
  Demona precz z beznadziejną tęsknotą!
  
  Dla mnie Chrystus Wielki Wojownik,
  On jest za sprawiedliwością, życzliwością!
  Tak, przelaliśmy dużo krwi
  Przepraszam za upadłego na całe życie, którego nie przeczytam ponownie!
  
  Ale nie musimy liczyć strat,
  Pan Wszechmogący wskrzesi wszystkich!
  Da hojny, swoją nagrodę,
  Wzmocnij naszą siłę, mieczu i tarczy!
  
  Odważny jest właściwie nieśmiertelny,
  Zawiera rdzeń tego życia!
  Przyjdzie do nas szczęście, uwierz w to,
  Złam przeciwnika wściekłością!
  
  Świat jest czasem jak piekło,
  Bez porządku, sumienia, miłości!
  Gorzkie, zwiędłe wiśnie,
  Cały bilans - ciemność minusów, zer!
  
  Ale szczęście wkrótce przyjdzie na Ziemię,
  Człowiek jest twórcą własnego losu!
  Będzie życie i śmierć w potężnej mocy,
  Zróbmy to, czego nie mogli przodkowie!
  Alisa Selezneva bez przesady przeszła do historii, wybiła ślady, jak cerowanie na maszynie do szycia strzałami, najpotężniejszych myśliwców Luftwaffe, a reszta niemieckich pilotów, straciwszy resztki ducha walki, cofnęła się w strachu .
  Same w tej chwili dziewczyny ponownie zaatakowały. Podkradło się do nich dwóch wysokich esesmanów i kilku silnych chłopaków z Hitlerjugend i... Zamiast wykorzystać nadmierny zapał bojowników do strzelania do celów powietrznych do strzelania z zasadzki do snajperów, postanowili wziąć ich żywcem . A może bajeczna uroda, która stała się jeszcze bardziej erotyczna z powodu ran i zmęczenia dziewcząt, skłoniła je do chęci wykorzystania jeńców do własnych celów.
  W każdym razie uderzenie tyłkiem w tył głowy unieruchomiło Alice, która była w prawdziwym transie przez długi czas, po czym Fritz rzucił się na wysoką Angelikę.
  Jednak ognisty diabeł, nawet będąc ciężko rannym, pozostał najgroźniejszym przeciwnikiem. Odruchowo spotkała potężnego esesmana biczującym ciosem w pachwinę. Czkał z szeroko otwartymi ustami, ślinił się i ta padlina spadała z dachu. Tak, jak rozbija się o cegły ...
  Angelica, unikając strzału innego faszysty, uderzyła go łokciem w prawy dolny punkt podbródka, pod kątem do środka. Kiedy uderzasz w ten sposób, nawet lekki cios może powalić wojownika o dużej teksturze. A Angelica uderzyła profesjonalnie, ze skręceniem tułowia i barku.
  Szczęka pękła, nazista wpadł w głęboki, prawie śmiertelny nokaut. Dwóch chłopców z Hitlerjugend z łatami dębowych żołędzi otworzyło usta, wydychając powietrze:
  - Och, Rush-bohaterze!
  Potem rzucili się na nią, wymachując saperskimi łopatami. Po dwóch gigantach nastolatki, które wyglądały na nie więcej niż czternaście, piętnaście lat, nie wydawały się przerażające. To prawda, dębowe żołędzie na kołnierzach mówiły, że była to elita lub sztab dowódczy. Gdyby Angelica była zwykłym żołnierzem, ci chłopcy stanowiliby zagrożenie. Ale dla syberyjskiej kobiety zahartowanej rozżarzonym żelazem i ołowiem to są nasiona.
  Angelica wykonała podstępny ruch, a koleżanka zakręciła goleniem jak wachlarzem i zahaczyła chłopaka, poleciał do góry nogami, błyskając sportowymi butami na kolcach ze stopowej stali. Najwyraźniej nie są miejscowi boso. Ale inny chłopak próbował uderzyć ją stopą, ale najwyraźniej nie udało mu się, ponieważ sam odleciał, boleśnie uderzając się w plecy. Angelika podsumowała:
  - To jest technika Rush-hero!
  . ROZDZIAŁ 20
  Alisa Selezneva westchnęła ciężko. Jak długo można siedzieć na łańcuchu jak taki pies. Gdy razem z chłopcem ponownie spróbowali zeszlifować łańcuchy, ponownie wpadli esesmani. I zaczęli bić dzieci gumowymi kijami po bosych piętach. Pobili go mocno i tym razem dokładnie odbili podeszwy. Alice poczuła się, jakby gumowa pałka została opuszczona na bosą, okrągłą piętę dziecka. I wszystko eksploduje wokół jej bólu. Cios w piętę jest nakładany z całej huśtawki, a bose stopy są mocowane w specjalnym urządzeniu. A Alice czuje, jak krew napływa jej od podeszwy do tyłu głowy.
  I jak wybucha, jak wulkan pulsujący w żyłach.
  Paszka był zapięty, ale po kolejnym uderzeniu zaczął krzyczeć. Pokonaj profesjonalistów.
  Podeszwy dzieci puchną i stają się niebieskie. W pewnym momencie zaczyna pryskać krew.
  A na koniec w bosych, spuchniętych, zakrwawionych stopach dzieci rozniecają ogień do pochodni.
  A potem, z szoku bólowego, chłopcy i dziewczyna tracą przytomność.
  Nie opamiętali się, ale po prostu porzucili. Jak dotąd opętani przez demony faszyści nie są dla nich ważni.
  Co więcej, fantazja potworów to za mało. A przechwycone rzeczy z przyszłości Fritz próbują studiować, ale nie są one zbyt udane.
  Jednak prawdopodobnie kierownictwo Trzeciej Rzeszy wierzy, że mogą wygrać II wojnę światową bez poważnej broni przyszłości.
  Co oni mają kolosalną pewność siebie.
  Adolf Hitler, skacząc jak szalony zając, łapał wieści z frontu wschodniego, szybko nadstawiając uszu. Zaawansowane jednostki niemieckie dotarły już nad Dniepr. Wykorzystując przewagę w mobilności, naziści pewnie posuwali się w kierunku centralnym. Na północy też szło dobrze, udało się zdobyć Rygę w ruchu, prawie bez walki. Również na południu otoczone zostały duże siły wojsk radzieckich. Kolumny czołgów przedarły się do Żytomierza.
  Ogólnie rzecz biorąc, początek wojny przebiegał prawie zgodnie z planem, więc znów można było spłatać figle. Kiedy zebrali się faszystowscy przywódcy. Borman zaproponował, że wystawi kolejny program.
  - Och, mój największy Fuhrerze!
  Hitler krzyknął:
  - Co ty szepczesz!
  Pysk Bormanna był wyjątkowo tępy i żółty, przypominający raczej chińską maskę:
  - Jak zawsze, śpiewamy chwałę Wielkiemu Führerowi!
  Hitler pstryknął palcami swojego odpowiednika w nos:
  - Śpiewaj trochę, spójrz na kretyna!
  Führer zrzucił ciasto ze stołu, nadepnął na nie butem i warknął groźnie:
  - Zgrabny łysy pies!
  Bormann rzucił się na czworakach i zaskomlał:
  - Pies gryzie, tylko z życia świni! Tylko z życia, z życia świni, pies może ugryźć!
  Hitler chrząknął:
  - Nie, nie masz kłamliwego spojrzenia, twoje oczy nie kłamią! Mówią zgodnie z prawdą, że Bormann to głupi błazen!
  Zastępca Führera mruknął, zlizując śmietankę językiem:
  - Ja mu-mu! Nie rozumiem! Bardzo lubi ten krem!
  Hitler przyłożył but do twarzy Bormanna, skarpetka trafiła prosto w nos, który pękł jak przejrzały pomidor. Fuhrer kpiąco zapytał:
  - Cóż, lubisz clubhead?
  Bormann jęknął:
  - O wielki Führerze, dąb jest symbolem mądrości!
  Hitler parsknął pogardliwie i wygłosił najbardziej szalony nonsens:
  - Rosjanie! Być może tak, do tego, co jest narodem niższym. Ogólnie rzecz biorąc, Słowianie nawet nie pochodzili od małpy, ale od osła z niedźwiedziem!
  Speer zauważył:
  - Nasi naukowcy dopiero rozwijali się z genomem niedźwiedzia i jego przeszczepianiem do żywych organizmów.
  Hitler odwrócił się gwałtownie, przewracając okulary generała Idola. Poderwał się gwałtownie, a potem znowu usiadł.
  - Ku-ku! Mój Führer!
  Hitler syknął:
  - A jaki jest wynik!
  Speer uśmiechnął się.
  - Przeszczep przysadki mózgowej niedźwiedzia trzykrotnie zwiększał siłę fizyczną więźnia, a raczej więźnia.
  Hitler krzyczał rozdzierająco:
  "Widzisz, co wymyślił mój największy geniusz!" Dzięki mojej mądrości żołnierze III Rzeszy staną się absolutnie niezwyciężeni! Cóż, dlaczego się gapicie, dlaczego nas nie chwalą!
  Orszak Führera zaszczekał chórem:
  - Hej Hitlerze! Hej Hitlerze! Zind Heil!
  Nazista numer jeden siedział na ramionach Bormanna, ponieważ jest silnym facetem.
  - Jestem największym z Führerów! Mój geniusz przyćmiewa swoim światłem słońce, gwiazdy i księżyc. Nawiasem mówiąc, to ja zbudowałem Księżyc i będzie na nim napisane, made in Germany! Hej!
  Bormann zapiał:
  - Już napisane! Na ruinach Kremla kwitną obozy, lepszej olimpiady nie ma hee-hee-hee i ha-ha!
  Hitler pisnął:
  - No wstawaj koń! Raczej knur osłabienia!
  Bormann spróbował wstać na zesztywniałych kolanach. Hitler wyjął z kieszeni szpilkę z diamentową główką i dźgnął swojego zastępcę w dupę. Bormann ryknął i podskoczył, podnosząc Führera:
  - O wielki Adolfie!
  Goering, który zawsze był znany ze swojego "głębokiego myślenia", zasugerował:
  - Słowo wielki jest zbyt banalne.
  Hitler gwałtownie się odwrócił.
  - Co powiedziałeś?
  Gruby marszałek Rzeszy jąkając się, odpowiedział:
  - Największy z Führerów, supergeniusz wszystkich czasów i narodów, musi być czymś więcej niż tylko wielkim! Musi być w nim coś wyjątkowego i niepowtarzalnego! Co takiego!
  Hitler wystrzelił Goeringa z szampanem w głowie, Goering, zahamowany i dość pijany, nie miał czasu na zboczenie i otrzymał prezent w czoło. Gruby marszałek Rzeszy upadł na miejscu, z ust wypłynęła strużka krwi. Fuhrer radośnie śpiewał:
  - Silny cios - Adolf wszechmocny!
  Bormann, nie przestając wrzeszczeć i bić udami, zagwizdał coś:
  - Kiki-riki! Ku-ku-ku! Zmiażdżę cię ostrogą!
  Hitler przewinął jeszcze trochę, zepchnął ze stołu kilka wazonów z kwiatami i wychrypiał:
  - Konie są pełne, biją kopytami, a ja biję Rosjan pięścią!
  Himmler nieśmiało wtrącił:
  - Och, wielki Adolfie. To akurat na kułaków proponuję postawić w przyszłej strukturze imperium.
  Hitler chwycił krawędź stołu haczykowatymi palcami. Jego szczurza twarz wykrzywiła się.
  - Co ty mówisz, że pięści są silniejsze niż czołgi?
  Himmler natychmiast się poprawił:
  - Widzisz, wielki Führerze, po kolektywizacji część dobrze prosperującego chłopstwa straciła dochody. To potencjalny powód do niezadowolenia. Właśnie tego chcemy użyć do walki z komunistycznym podziemiem!
  Hitler chrząknął, zgrzytając zębami.
  - Mówisz do podziemia!
  Himmler skinął głową.
  - Tak, pod ziemią!
  Hitler ryknął i uderzył pięścią w stół, przewracając sałatkę:
  - Nie, nie będzie metra!
  Himmler był zaskoczony:
  - Jak się ma mój Führer?
  Krztusząc się, Hitler powiedział:
  - A więc! Bardzo prosta! Rozkażę masakrę całej ludności słowiańskiej. Nie będzie głupoty i sofistyki. Niżsi podludzcy Słowianie muszą zostać wymazani z powierzchni ziemi!
  Himmler skrzywił się.
  - A Czesi!?
  Hitler wybuchnął śmiechem, jego śmiech był jak śmiech szaleńca:
  - Czesi to pasożyty! Popy pełne narkotyków! Jeśli spotkasz Czecha - natychmiast zabij drania! - Führer zakaszlał, krztusząc się śliną, po czym głupio wytrzeszczając oczy, kontynuował. - Ogólnie wyraziłem swój punkt widzenia. Jest surowa i niezmienna. Chociaż są pewne poprawki. Jak pracują Czesi!
  Himmler wzruszył wąskimi ramionami.
  - Plan jest realizowany!
  Hitler warknął:
  - Plany, które realizujesz i przekraczasz, ale my dajemy Ci małe plany. Co Czesi powinni dodać do standardu!
  Himmler zwrócił się do linii:
  - Tak jest!
  Speer (jedyny z otoczenia Führera, który nie był kretynem) zauważył:
  - Ale to ty, wielki władco, odciąłeś zaplanowane z góry aplikacje osadnicze do produkcji broni. W szczególności brakowało czołgów, około dwudziestu dwóch i pół tysiąca od celu.
  Hitler sapnął:
  - A Czesi go wyskubali!
  Speer chłodno sprzeciwił się:
  - Nie tym razem! Nawet przepełnili swój plan dla czołgów t -338. W rzeczywistości awaria nastąpiła w...
  Hitler zmrużył szyderczo oczy.
  - Będziecie gadać bzdury po tym, jak mnie poinformowano, że czołg z armatą 252 mm walczy po stronie Rosjan.
  Idol skinął głową.
  - Tak, świetnie, to jest słynny KV-12.
  Hitler nagle się uspokoił:
  - Ten czołg został nazwany na cześć takiego głupca jak Klim Woroszyłow. Oznacza to, że ta broń nie będzie nam straszna!
  Speer odpowiedział:
  - Taka haubica jest bardzo niebezpieczna w ofensywie. Na przykład pocisk granatu morskiego o wadze dwustu pięćdziesięciu dwóch kilogramów jest w stanie mocno ścisnąć bunkry i linie okopów. Ten czołg to wojna ofensywna.
  Hitler machnął ręką, trzymając kieliszek bezalkoholowego wina porto, liliowe odrzutowce przeleciały obok Szerpów.
  - Co za okropna rzecz!
  Minister potrząsnął głową.
  - Nie głupi!
  Hitler zacisnął pięści, trzaskały kości:
  - No dobrze! Nie wkładaj mnie do trumny. Francuzi mieli też potwora C-2 z działem kal. 155 mm. Więc co? Czy to naprawdę im pomogło?
  Speer rozłożył ręce.
  - Francja miała tylko trzydzieści takich czołgów. Co więcej, ich prędkość to tylko 12 километровgodzina. Co jest bardziej śmieszne niż groźne.
  Idol poprawił czapkę i zaćwierkał:
  - Towarzyszenie piechocie to całkiem przyzwoita prędkość!
  Speer skinął głową.
  - Ale nie we współczesnej wojnie, gdzie wymagane są szybkie manewry, a prędkość przemieszczania się wojsk dramatycznie wzrosła.
  Hitler, już całkowicie uspokojony, powiedział:
  - Logicznie! Nie bez powodu Stalin miał tak wiele czołgów lekkich. Wprawdzie BT są słabo opancerzone, ale prędkość...
  Speer dodał:
  - Czołg KV-12 przewyższa S-2 nie tylko szybkością, ale także grubością pancerza 175 mm w porównaniu z 45, a to jest znaczące. Jeśli nasze 50-milimetrowe działo mogło pokonać S-2, to ten czołg jest niewrażliwy na działa tego kalibru. Weźmy to pod uwagę - francuski czołg waży 70 ton, a radziecki 152.
  Hitler zniżył głos do szeptu:
  - A dlaczego tak?
  Speer, naśladując Hitlera, odpowiedział równie cicho:
  - Ze względu na ulepszony projekt.
  Hitler potrząsnął głową.
  - Ach ach ach! Okazuje się, że prymitywni Rosjanie stworzyli broń znacznie silniejszą niż Francuzi. Jednak ostatni naród Negroidów, ale nie w takim samym stopniu!
  Speer zauważył:
  Przyczyn takich konfliktów jest kilka. Ale muszę powiedzieć, że warunki rozwoju nauki są w ZSRR znacznie korzystniejsze niż we Francji, a nawet w USA. Tak, to fakt!
  Hitler zeskoczył z pleców Bormanna i otrzepał się. Lubił słuchać Speera. Przecież kiedyś ten młody człowiek zbudował w siedem dni gigantyczny budynek cesarskiego urzędu. A oni powiedzieli, że to niemożliwe. Ponadto Sherp jest jednym z nielicznych, którzy nie bali się powiedzieć Hitlerowi prawdy. Dosyć wysoki, młody minister, nie gruby jak Goering, nie niski jak Goebbels, a jego twarz jest taka męska, aryjska, a nie zdegenerowana jak u Bormanna. Hess, choć niebieski, jest o wiele ładniejszy.
  Führer powiedział przymilnie:
  - I dlatego: rady jaskiniowe mają się lepiej?
  Speer odpowiedział z uśmiechem:
  - Większość z nas, a ponadto zdecydowana większość młodych ludzi, marzy o zostaniu właścicielami ziemskimi i bankierami, marzą o zostaniu naukowcami. Powiedz mi, mój Führerze, kiedy byłeś w szkole, było wielu, którzy chcieli gryźć granit nauki.
  Hitler parsknął pogardliwie:
  - NIE! Każdy chciał mieć ciepłe miejsce urzędnika, w którym można ogrzać dupę łapówkami, albo założyć własny biznes. Nikt nie chciał zostać naukowcem!
  Speer pogroził palcem:
  - Otóż to! W ZSRR nie ma własności prywatnej. Więc jeśli jesteś mądry, to...
  Bormann zasugerował:
  - A co jeśli zakażemy własności prywatnej. Wejdź w komunizm.
  Otoczenie Führera roześmiało się zgodnie. Aż do wioski, milczący Goebbels, zasugerował:
  - Całą własność w kraju będziemy uważać za osobistą prerogatywę Führera.
  Hitler zmarszczył brwi.
  - Co powiedziałeś?
  Goebbels odpowiedział:
  - Przywilej!
  Nazista numer jeden pogroził palcem:
  - I wydawało mi się, że to prezerwatywa! Jaki fajny z ciebie facet! Bawarski byk, mięso z mięsa niemieckiej ziemi.
  Goebbels skłonił się:
  - Bardzo mi pochlebia super!
  Hitler pokazał pięść:
  - Generalnie ciekawa propozycja, ale nie na czasie. Dopóki trwa wojna, nie wolno nam dzielić naszego narodu przez podział własności. ZSRR stracił w wojnie domowej 12 milionów. To sześć razy więcej niż na frontach I wojny światowej. Nie wolno nam powtórzyć takiego błędu. Dlatego oligarchów jeszcze nie dotknę, ale kiedy cały świat padnie nam do stóp...
  Speer westchnął.
  - Ameryka będzie bardzo trudna do strawienia po zwycięstwie. Jest silna, zwłaszcza ekonomicznie. Najbogatszy kraj na świecie, z dużą flotą.
  Himmler mruknął:
  - I wszystkie "Shermany" i "Granty" produkowane z czołgów!
  Speer odpowiedział:
  - Już ponad trzydzieści jeden tysięcy. Stany Zjednoczone opracowują bardziej zaawansowanego Bismarcka, czołg ten przewyższa wszystkie nasze modele pod względem parametrów. Ma armatę kal. 175 mm i pochylony przedni pancerz o grubości 275 mm. Pod względem parametrów maszyna ta przewyższa nawet AG-50, z wyjątkiem szybkości i rezerwy mocy.
  Himmler odpowiedział:
  - Nasz wywiad nie ma takich informacji. Wygląda na to, że komponujesz Sherpę. Cóż, minister był yap.
  Speer odpowiedział z uśmiechem:
  - Nie, taką informację otrzymałem od naszych przyjaciół amerykańskich biznesmenów. To godni zaufania faceci i nienawidzą swoich żydowskich konkurentów.
  Hitler skinął głową.
  - Tak, wiem! Większość amerykańskich oligarchów to albo Żydzi, albo od nich zależni, ale jest mniejszość, która chce zatopić swoich przeciwników. Pomagają nam. O ile mi wiadomo, Krup otrzymał informację o czołgu Cromwell na rok przed pojawieniem się pierwszych próbek tej maszyny. Pod względem opancerzenia ten czołg można porównać tylko do... - Hitler zrobił teatralną pauzę i nagle skończył. - Osioł, dudku!
  Speer zacisnął pięści.
  - Minister Shtikh nie zrobił nic, aby wprowadzić kiedyś do produkcji broń kalibru 88 milimetrów zdolną do penetracji zarówno Cromwella, jak i Matyldy i KV. W szczególności projekt czołgu T-16 z potężną bronią pozostawał na etapie testów. Powstał prototyp, ale projekt nie został uruchomiony.
  Hitler skrzywił się.
  - To kwestia czasu! Nie denerwuj się kolego! Jednak nie chcę jeszcze tworzyć czołgów superciężkich.
  - Dlaczego? - zapytał Speer.
  Hitler uśmiechnął się:
  - Widzisz, mój chłopcze, jest taki problem. Po pierwsze, te czołgi są zbyt drogie. Cóż, tak, oszczędzaj na wojsku, czym ogrzać piec ścianą twojego drewnianego domu! Ale to tylko część moich rozważań.
  Speer był zaskoczony:
  - A jaka jest całość?
  Hitler, mrużąc oczy, odpowiedział:
  - I w tym! Nie chcę, żeby wszyscy mówili, że Hitler wygrał tylko dzięki doskonałej technologii. Wręcz przeciwnie, chcę pokonać wroga mniejszymi siłami, pokazując zalety aryjskiego ducha i ciała. Ważny jest sam człowiek, prawdziwy Aryjczyk. Hej Hitlerze!
  Okolica krzyknęła chórem:
  - Zin Heil!
  Führer odpowiedział:
  - A sam czołg jest bardzo dobry. Wystarczy wydłużyć lufę, aby zwiększyć siłę rażenia i zastraszyć wroga. Jeśli wojna będzie się przedłużać, Rosjanie przetestują pełną moc naszej technologii!
  Naziści krzyczeli chórem:
  - Niech chwała Fuhrera, który wzniósł się ponad wszystkich cesarzy, wzniesie się ponad gwiazdy!
  Hitler uderzył pięściami w ciasto i zawył:
  - Przestań drapać się po głowie. No dalej, Bormann obiecał rozrywkę.
  Nazista jęknął dwa razy:
  - Teraz będzie wielki Führer.
  Bormann niezdarnie próbował zetrzeć krem. Nadepnął palcami na sznurowadła i upadł, przedzierając się nosem przez bujny dywan leżący bezpośrednio na ziemi. Hitler zaśmiał się.
  - Cóż, jesteś żartem!
  Bormann śpiewał:
  - Błazen nie jest na próżno we wszystkich królestwach, przez cały czas wywoływał śmiech! Bycie z dziurą w głowie jest przydatne, ryczę jak osioł do rana!
  Hitler przesunął kolano w bok Bormanna, wystawił język i znów zachichotał. Śmiech bez powodu jest oznaką głupca!
  Speer nieśmiało zwrócił się do Führera:
  - Musimy zwiększyć uwalnianie amunicji. Mamy dowody na to, że Rosjanie formują nowe rezerwy!
  Hitler syknął:
  - Kiedy słyszę - rezerwuje, działa mi to na nerwy! Daj spokój, nazista numer jeden jest żądny krwi!
  Bormann, sapiąc, krzyknął:
  - Akt pierwszy! Kara śmierci!
  Hitler dźgnął palcem w brzuch Bormanna.
  - Śmierć jest podstawą wszystkiego! Morderstwo podnosi jednostkę. Jestem Fuhrerem, ucieleśnieniem śmierci, piekła i występków.
  Bormann znów śpiewał:
  - Wierzę, że bez ciebie będzie mi źle i nikt nie ulży im w cierpieniu, ale uwierz, że kogut w strefie nigdy nie będzie mógł "pierdnąć" za jałmużnę!
  Orszak Führera znów zachichotał. Bormann dał znak, nacisnął klawisz. Setka ogromnych rur, wzmocnionych specjalnymi instalacjami elektrycznymi, wypluwała wodospad dźwięków. To było jak ryk lawiny tygrysów.
  Hitler zauważył:
  - Moja fantazja seksualna, by w ciągu jednej nocy zgwałcić tysiąc tygrysów i lwów!
  Orszak wykrzyknął chórem:
  - Jesteś wyższy i fajniejszy niż wszyscy Fuhrer!
  Hitler wypiął pierś, potrząsając medalami:
  - Mimo to będąc pięcioletnim chłopcem zgwałciłem mamuta!
  Po tych słowach świta Hitlera, znakomici generałowie pochylili się na bok, na ich wykrzywionych twarzach malowało się przerażenie. Wciąż taki seksowny gigant Fuhrer!
  Bormann upadł na brzuch i jęknął:
  - Oszczędź nam Apollinie!
  Hitler uśmiechnął się:
  - Kto?
  Bormann uderzył czołem w dywan:
  - Chciałem powiedzieć Zeus!
  Hitler zapiszczał rozdzierająco i kopnął Bormanna w dupę butem:
  - Kilka! Porównaj mnie z greckim bogiem! Zabiję, dźgnę, rozerwę sobie usta, wydłubię kierunkowskazy, pokroję je na wstążki!
  Führer nagle się uspokoił:
  - Cóż, teraz wykonajmy! Ciesz się przyjemnym spektaklem! Swoją drogą, kto zostaje stracony?
  Bormann zmrużył chytrze oczy.
  - Jedna urocza diva!
  Hitler oblizał usta:
  - Blond!?
  Bormann skinął głową.
  - Tak, i oficer łączności! Będziemy teraz razem, wrona z orgazmu!
  I znowu śmiech, w ogóle cała kwatera główna Hitlera przypominała bandę kretynów i błaznów. Tylko niektóre zwierzęta. Hitler krzyknął:
  - Wszyscy bądźcie cicho, kiedy Führer patrzy!
  Rozpoczęło się obrzydliwe przedstawienie.
  Rozległ się brzęk łańcuchów. Dziewczyna została wprowadzona do pokoju. Była przykryta narzutami iw bardzo szorstkich drewnianych butach.
  Widać, że musiała się rozebrać w trakcie akcji.
  Hitler uśmiechnął się. Dziewczęta w krótkich spódniczkach, błyskając bosymi obcasami, zaczęły przynosić węże z palnikami gazowymi do przypalania ciała więźniarki.
  W tym samym czasie zwinięto również stojak z wieloma dźwigniami i narzędziami tortur.
  Już mieli rozebrać niewolnika, gdy rozległ się alarm.
  Zapaliły się nawet czerwone światła.
  Adolf Hitler potrząsnął głową i ryknął:
  - Co to jeszcze jest?
  Bormann z wykrzywioną twarzą, drżący ze strachu, odpowiedział:
  - Atak na Kancelarię Cesarską, świetnie!
  Führer zatrząsł się ze strachu i zaskomlał:
  - W jaki sposób? Ponownie!
  Bormann podniósł słuchawkę. I tam krzyczeli rozdzierająco. Była panika.
  Hitler ryknął z całych sił, uderzając Hermanna Goeringa w dupę z całej siły:
  - Dranie! Cóż, dlaczego nie kazałem rozpuścić tych wściekłych dzieci w kwasie!
  Bormann włączył obraz telewizyjny. Cztery figurki w kombinezonach bojowych zaatakowały całą armię SS i przesunęły się po zwłokach.
  Z ich laserów bojowych eksplodowały czołgi, płonęły samoloty, przewracały się ciężkie działa samobieżne.
  Adolf Hitler zarechotał, zacierając ręce.
  - Świetnie! Oto bitwa w miniaturze! Będziemy walczyć i wygrywać!
  Bormann chętnie się zgodził:
  - Spektakl, który jest niezbędny o największym z największych!
  Hitler krzyczał na całe gardło:
  - Jestem krwiożerczy, jestem bezlitosny,
  Jestem złym rabusiem, fajniejszym niż Barmaley!
  I nie muszę! Marmolada, bez czekolady!
  Zjem małe! Tak, bardzo mały!
  Niech bardzo małe dzieci!
  Tak, dzieci!
  Bormann zgodził się z tym:
  - Pożeraj największego z największych!
  Hitler ryknął na całe gardło:
  - Jestem Adolf, okrutny sadysta,
  Nad światem wisiała beznadziejna ciemność!
  I przyszły dziewczyny. Dokładniej, nie jest do końca jasne, jakie dziewczyny. Wokół nich rozbłysło pole siłowe. Ale sami wojownicy są tylko w bikini.
  I bosymi palcami rzucali skrzepy energii. Który dosłownie rozerwał nazistów.
  A w ich rękach, potem blastery, potem miecze świetlne. Co więcej, broń może się wydłużać i uderzać bardzo mocno.
  W tym samym czasie piękności, nie zastanawiając się dwa razy, użyły swoich pępków, by wysłać piorun.
  To było to, to była walka. A przeciwko nim aż dwie selektywne dywizje bezpieczeństwa Hitlera z czołgami i samolotami. I niesamowita moc.
  Führer jęknął:
  - To jest naprawdę świetne! Taka bitwa, jak w bajce rzec, nie do opisania piórem!
  Bormann zanotował ze strachem:
  - To może przynieść nam zniszczenie, wielcy z największych!
  Adolf Hitler ryknął:
  - Taki wyścig w trzech zgonach Europa doprowadzi do śmierci!
  Dziewczynki czasami okrywały się kombinezonami bojowymi i odpalały małe, ale bardzo potężne rakiety, które rozrywały jednocześnie dwa lub trzy bataliony hitlerowców.
  Fuhrer wychrypiał:
  - To jest piekło! Zły wynik!
  Speer powiedział chłodno:
  - Już wezwałem posiłki moim Führerem! Może lepiej ewakuować się w bezpieczne miejsce?
  Hitler odpowiedział histerycznie:
  - NIE! Cała 1 Armia SS pójdzie teraz przeciwko nim. Czy moje orły sobie nie poradzą? Nie, nie opuszczę i nie opuszczę swojego miejsca zamieszkania!
  Góring skinął głową.
  - Ty i ja jesteśmy wielkim Führerem!
  Goebbels potwierdził:
  - Jeśli trzeba, zginiemy razem!
  Jodol potwierdził:
  Albo możemy wygrać razem!
  A Himmler entuzjastycznie powiedział:
  - Bez ciebie, och, wielkie życie nie ma sensu!
  Hitler poprawił, nieco łagodząc:
  - Nie super, ale najwspanialszy! Nie jesteś zbyt gorliwy w chwaleniu mnie!
  Speer zauważył nieoczekiwanie odważnie:
  - Polityk, który kocha słodkie pochlebstwa, ma inteligencję muchy!
  Führer krzyknął:
  - Co masz na myśli?
  Speer spokojnie zauważył:
  - Mądrzy władcy nie wierzą pochlebcom!
  Hitler bez ogródek zauważył:
  - Mógłbym cię za to postawić na palu!
  Cesarski minister zaśmiał się.
  - Oryginalny sposób na zamknięcie gardła!
  Führer zauważył nieco spokojniej:
  Ale tego nie zrobię, a wiesz dlaczego?
  -Dlaczego?
  Hitler powiedział z patosem:
  - Bo każdy władca potrzebuje błazna, który potrafi powiedzieć prawdę!
  Goebbels odważnie zauważył:
  Ten facet jest zbyt mądry, by być głupcem! Zaśpiewajmy coś, Wasza Wysokość!
  Hitler agresywnie ryknął:
  - Dosyć was nowicjuszy do śpiewania! Niedźwiedź nadepnął mu na ogon!
  . ROZDZIAŁ 21
  Tymczasem Alisa Selezneva obserwowała dalszy ciąg ciekawego snu;
  Schwytawszy niemieckich chłopców, związując ich mocno drabiną wbudowaną w ścianę, Angelica zorganizowała dla nich improwizowane przesłuchanie. Mianowicie zdarła buty, zapaliła domowej roboty pochodnię i zaczęła smażyć nastoletnim nazistom po piętach.
  Okazały się nieoczekiwanie uparte. Drgnęli, jęczeli, bezskutecznie próbowali zerwać liny, które przyczepiły się do ich kostek, ale nie chcieli udzielać informacji. A różowe obcasy, zdaniem niemieckich czyścicieli, już zaczęły się pokrywać, najpierw małymi, a potem coraz większymi bladofioletowymi pęcherzami. Ból zakończeń nerwowych podeszwy był straszny, ale młodzi bojownicy Hitlerjugend wytrzymali dzięki dumie i odwadze. Pokazali, że nie bez powodu zostali wybrani na dowódców swoich rówieśników. Mocno zaciśnięte szczęki, krwawienie z zagryzionych ust, pot na skroniach i policzkach świadczyły o tym, jak bardzo ich boli. Oddech stał się ciężki, brzuchy się zapadły, ale słychać było tylko ciche, stłumione jęki. Chłopcy siłą woli powstrzymali swoje głośne okrzyki.
  Angelica poczuła irytację:
  - Bękarty Hitlera... Cóż, jeśli nic nie powiecie, spalę waszą godność i zostawię was na zawsze jako eunuchów.
  I ognisty diabeł zaczął ściągać chłopcom spodnie. Wtedy Angelika poczuła silne ukłucie między łopatkami i zimny, nieoczekiwanie stanowczy głos Alisy Seleznevy, która odzyskała zmysły:
  - Nie waż się dręczyć chłopców suko! Czy nie rozumiesz, jakie to jest niskie i podłe!
  Angelica odparła ostro:
  - Miłosierdzie na wojnie jest tak samo nie na miejscu jak biały fartuch w kopalni! - Potem ruda próbowała wybić broń Alisy Selezneva. Ale warknęła.
  - I nie myśl! Mam absolutną reakcję, jeśli trafię w kość, pozostaniesz kulawy na całe życie. Rozwiążmy chłopaków...
  Angelika odpowiedziała:
  - I chcesz najwyraźniej pod trybunałem. Zwolnij więźniów podczas działań wojennych. Tak, to zabójczy artykuł!
  Alisa Selezneva sama zdała sobie sprawę, że posunęła się za daleko. Machnęła lekceważąco ręką.
  - Tak, a co zrobią i jak daleko uciekną z takimi nogami i poparzonymi stopami... No, jesteś potworem Angeliką.
  Ognista i piękna diablica wzruszyła ramionami.
  - No to koniec... Powiecie teraz, że nie powinniśmy zniżać się do poziomu faszystowskich bandytów. W co ubrać białe rękawiczki...
  Alisa Selezneva przerwała:
  - No powiedz mi, rudowłosy demonie, przynajmniej w jednej książce lub filmie o wojnie domowej lub Wielkiej Wojnie Ojczyźnianej widziałeś, że Czerwoni torturowali swoich wrogów, albo że byli potworami.
  Angelica próbowała to z siebie wyrzucić.
  - Tak, po co to...
  Alisa Selezneva uśmiechnęła się:
  - A poza tym... Nasza partia nawet oficjalnie nie aprobuje stosowania tortur i tortur w stosunku do jeńców wojennych. A tym bardziej dla dzieci. Ty Angeliko takimi czynami naruszasz wizerunek radzieckiej, szlachetnej wojowniczki-lwicy. I to jest hańba dla całej naszej Armii Czerwonej.
  Angelica nie chciała przyznać, że się myliła, a on zasugerował:
  - Skoro nie udało nam się uzyskać informacji, to lepiej... Pędźmy bliżej centrum, do urzędu cesarskiego. Może tam złapiemy większą zdobycz...
  Alisa Selezneva uderzała małą stopą w bruk, ćwierkając:
  - Spodziewasz się wziąć, pełnego, samego Hitlera?
  Angelica energicznie wzruszyła szerokimi ramionami.
  - Wszystko, co niemożliwe, jest możliwe, choć trudne... Np. pewnie wielu ludzi myślało, zwłaszcza na Zachodzie, że ZSRR przegrał, Niemcy wkroczyli na przedmieścia Krasnej Polany, a armia radziecka w Berlinie była fantastyczna. Ale teraz jesteśmy w Berlinie. I to jest rzeczywistość!
  Alisa Selezneva potwierdziła:
  - Tak, najprawdziwsza z rzeczywistości! I dlatego śmiało. W specjalnym sektorze rządowym.
  Naziści walczyli z furią skazanych. Liczne milicje, albo już kruszący się starcy, albo młodzieńcy dmuchający nosem w szortach i bosych szpilkach, w tym ostrzyżone dziewczyny ze starszymi kobietami.
  Niektórzy milicjanci byli uzbrojeni w karabiny myśliwskie, a dzieciaki w koktajle Mołotowa i ręczne materiały wybuchowe.
  Muszę powiedzieć, że te ostatnie, zwłaszcza wypchane igłami, gwoździami i innymi metalowymi "łuskami", były niebezpieczne. Piechurzy odnieśli ciężkie i bardzo bolesne rany.
  W bitwie miejskiej nawet pierwszoklasista mógłby zakraść się niezauważony i rzucić torbę w gęstwinę nacierających żołnierzy.
  Tutaj wychudzeni uczniowie szkół podstawowych wymyślili nawet coś na kształt lekkiej katapulty i chowając się za ruinami rzucali szarże na nacierających piechurów Armii Czerwonej.
  Alisa Selezneva nie pozwala Angelice strzelać do nich, a między wojownikami dochodzi do walki i sprzeczki. Wreszcie rozwiązanie kompromisowe - łapać, wiązać.
  To prawda, że \u200b\u200bpodczas gdy dziewczyny pobiegły do \u200b\u200btej agresywnej "muszki", udało im się uwolnić jeszcze pięć paczek, raniąc tuzin żołnierzy radzieckich.
  Dziewczyny, które wyleczyły się z wcześniejszych ran, są szybkie i mają w plecaku lekką, ale mocną siatkę. Złapani palanci, wśród nich kilka dziewcząt się rozwiodło ... Po niemiecku nazywają mamę i tatę i przysięgają, że już tego nie zrobią.
  Ale jednemu z chłopców udało się odejść i z daleka robi do nich miny. Angelica mimo to wystrzeliła... Kula strąciła modną czapkę chłopczycy z daszkiem, zmuszając go do pospiesznej ucieczki, migotliwy, mały, szary od kurzu i sadzy obcasy.
  Alisa Selezneva, aby uspokoić jeńców, wyjęła naturalne czekoladki z USA i rozdała kafelki, głaszcząc przestraszone dzieci po głowach. Mówiła też po niemiecku:
  - Nie bój się! Będziesz miał radziecką władzę, a codziennie czekoladki, ciasta, pomarańcze, skondensowane mleko, ananasy z cietrzewiem... Zabierzemy Cię do kina, do cyrku ze słoniami...
  Angelica pchnęła ją brutalnie.
  - Przestańcie pieścić tych głupich drani. Oto żołnierz, a raczej oficer-kapitan, przez nie stracił oczy, został ogłuszony igłami, że z rzuconych przez nich paczek wybuch się rozproszył. A Ty dajesz im czekoladki i obiecujesz banany z ananasami.... Tak, biczujcie ich za to pokrzywami bez litości!
  Alisa Selezneva westchnęła ciężko i gorzko zapłakała:
  - O Boże, co ta cholerna wojna z nami robi... Mamy rację, stajemy się gorsi od najdzikszych zwierząt!
  Angelika zgodziła się.
  - Tak, gorzej... Ale cierpliwości jeszcze kilka dni, zabijemy resztki menażerii i będzie dużo lepiej.
  Alisa Selezneva przeżegnała się i szepnęła:
  - Nie daj Boże niewidomym otwierać oczy i prostować plecy do garbatych! Tak, niech Bóg będzie Bogiem, choć trochę, ale nie można być trochę ukrzyżowanym!
  Bitwa toczyła się na powierzchni, na niebie i pod ziemią.
  W szczególności na niebie radzieckie Ils spotkały myśliwce rakietowe Me-163. Pierwsza na świecie wersja bezogonowego samolotu, który był masowo używany w prawdziwych operacjach bojowych.
  W ZSRR istniał jednak również wariant zaproponowany przez Kalinina, śruba bezogonowa, ale wypuszczono tylko próbkę eksperymentalną; zdał egzamin. Przygotowali serię zerową, ale Kalinin został aresztowany i zmarł na torturach w piwnicach Łubianki. I ten projekt, jako wróg ludu, został podjęty i zamknięty.
  Więc Stalin naprawdę jest katem i rzeźnikiem...
  Ale jednocześnie wielki mąż stanu! Po nim rządzili Pigmeje...
  A oto pocisk ME-163, nazywany "Kometą". Niebezpieczne samochody, małe, ale bardzo szybkie, potem dwieście kilometrów na godzinę są rozproszone. A ich broń nie przypomina broni Salamandry, ale rakiety.
  Generalnie stosowanie tego ostatniego jest w pełni uzasadnione. "Kometa" nie ma zbyt wiele czasu lotu. Pierwsze modyfikacje to sześć minut, a ostatnie piętnaście...
  Pociski rakietowe są dobre ze względu na efekt rażenia, co jest bardzo ważne, biorąc pod uwagę przeżywalność radzieckich Ilów w bitwie. I oczywiście prędkość Kometów uniemożliwia im skuteczne użycie broni innej niż odrzutowa. Ale bardzo trudno jest ich sprowadzić na dół.
  W szczególności piloci znajdują się w pozycji leżącej, przez co pole przekroju maszyny jest znikome.
  Silnik rakietowy, dwa typy. Jeden wczesny pracował nad nadtlenkiem wodoru, drugi, późniejszy i doskonały, nad granulacją węgla....
  Oto przerażające potwory, a raczej potwory ... Bezogoniaste i zwinne ...
  Alisa Selezneva celuje w nich i gwiżdże:
  - Ale zrobiliśmy rakiety i zablokowaliśmy Jenisej. A w dziedzinie wielkiego baletu wyprzedzamy resztę!
  Opanowanie wróciło do dziewczyny, może jak zwykle, czyli strzelać bez chybienia. Angelica nie pozostaje w tyle za nią, a także śpiewa razem. I dowcipny:
  - Lepiej martwy niż żywy, cholerny Führer - niebieski! Rozerwij go na strzępy w sieci piekielnej namiętności!
  Alisa Selezneva pochwala swojego przyjaciela:
  - Tak, jesteś naszą Rashą! Nasza moc od bieguna do bieguna!
  Po trafieniu przez silniki rakietowe "Komety" zwykle eksplodują alfabetycznie. Nie palą, nie zostawiają za sobą ogonów, tylko pierdzą! Tak, to trochę zabawne, ale...
  Angelica dokucza przyjaciółce:
  - Alicja z domu wariatów, piękna krowa... Piękna krowa, Alicja z domu wariatów!
  Śnieżnobiały wojownik odpowiednio odpowiedział:
  - Drażnić innych, jak właściciele tępego umysłu i nosiciele poczucia ostrej własnej niższości!
  Angelika dodała:
  - Ostre języki, w przeciwieństwie do sztyletu, żądlą nawet przez kolczugę głupoty!
  Alisa Selezneva mrugnęła:
  - Bajka dobrze opowiada, rzeczywistość jest źle zrealizowana!
  Ale w rzeczywistości śnieżnobiały wojownik był w stanie strzelać do pojazdów, które były nieco gorsze od samej kuli. Angelika nie. Było coś, co wystraszyło rudowłosą demonicę.
  Same "Komety" bardzo przypominały pszczoły, więc pędziły i przecinały się niemal z prędkością dźwięku, powietrze sprawiało wrażenie brzęczenia.
  Tak, a użądlenia były bardzo skuteczne. Zmuszony raz po raz rozbłysnąć Ilya i złamać samolot szturmowy. Co więcej, odwrócenia i skutki bezgospodarza nie były złe.
  Jakie w ukryciu, czasem przebijane seriami "Komet", a czasem staranowane.
  Tutaj, na przykład, Jak-3 wbije się w ME-163 i jeden z nich rzuci się razem, rozrzucając odłamki daleko we wszystkich kierunkach.
  Alisa Selezneva zatwierdza:
  - Tam są sępy. Tam! Jeszcze twardszy!
  Walka powietrzna jest bardzo ciekawa. Trudno walczyć z wrogiem, który ma tak ogromną przewagę w szybkości. Sowieckie asy też muszą strzelać pod wpływem kaprysu, nie licząc nawet na trafienie, ale...
  Doświadczenie pokazuje, że tego rodzaju intuicyjne i częste strzelanie może być całkiem skuteczne. Jak podczas bitwy pod Kurskiem, kiedy T-34, nie zważając na straty, nie mając płynnej jazdy, strzelali z armat w ruchu, rozpędzając się do maksimum. A jednak dostali znacznie potężniej uzbrojone i chronione tygrysy.
  Angelice też czasem udaje się dostać do "Komety" wtedy po prostu cieszy się jak dziecko swoim szczęściem. I podskakując, potrząsa karabinem automatycznym nad głową. Potem kolejny strzał... Zestrzelony! Jak krakers wyskoczył na niebie! I tak rozpadł się na fragmenty rozrzucone daleko po niebie.
  Ale naziści wciąż się nie uspokajali, pojawiało się coraz więcej nowych bojowników. Oto ME-262 najnowszej modyfikacji, ryczący, dwusilnikowy i pięć dział kal. 30 mm cztery (dodatkowe działo kalibru 37 mm jest zainstalowane na nosie). Ta maszyna próbuje również trafić w czołgi. Wygląda na napaść. Spróbuj tego wyzwania. Nie maszyną, ale potworem z piekła o pięciu twarzach.
  Angelika warknęła:
  - To wszystkie demony z piekła rodem. Cóż, kiedy Hitler to ma, w końcu brakuje mu sił. Już widać cesarski urząd przez lornetkę, ale oni wciąż się nie poddają. I odwrotnie, jak fale tsunami, cały pręt i pręt!
  Alisa Selezneva dokuczała:
  - Tak, nie ... Gałązki nie mają z tym nic wspólnego, ani faszyści ich żołnierzy, po prostu ich napędzają. Prawidłowy wzrost rynku!
  Alisa Selezneva próbowała zdobyć niebezpieczną modyfikację ataku ME-262. Ten samochód to prawdziwy potwór. Oto kolejne dno, jak przystało, w maszynach służących do uderzeń w cele naziemne, jest niezawodnie osłonięte. Gdzie znaleźć w nim słaby punkt?
  Jedna nadzieja na złapanie potwora przy wyjściu ze szczytu. Następnie uderzył w pionowe złącze, latarnię ...
  Ale tutaj coś przynosi organizmowi osłabienie, potworne zmęczenie spowodowane utratą krwi i niewyspaniem. Nie mam siły nawet podnieść głowy. I nawet włosy błyszczą od nadludzkiego napięcia...
  Angelica, aby wesprzeć przyjaciółkę, zaśpiewała nawet z mocą:
  Deszcz po niebie rozrzucił fragmenty gwiazd,
  Przygotowali zaostrzony kołek dla faszyzmu!
  Czołgi "Tygrysy" to po prostu śmieci - brudny pchli targ,
  Wehrmacht spodziewa się natychmiastowej wściekłej ucieczki!
  Wehrmacht spodziewa się natychmiastowej wściekłej ucieczki!
  
  Nasz towarzysz Stalin jest przywódcą - potęgą milionów,
  Ma pięść, w dłoni granitowy karabin maszynowy!
  Uda nam się pokonać - Rati z Sodomy,
  Naszą siłą jest monolit - na szczęście na Ziemi!
  Naszą siłą jest monolit - na szczęście na Ziemi!
  
  Nasza partia nie ma ważniejszych rzeczy do roboty,
  Jak uratować ludzi, dobra Ojczyzna!
  Goebbels opętany do diabła z bzdurami,
  A zwycięstwo będzie, wierzcie mi, na przekór wszystkim diabłom!
  A zwycięstwo będzie, wierzcie mi, na przekór wszystkim diabłom!
  
  Wiedz, że rosyjskie piękno słynie ze swojej mocy,
  Ma ciężki blond warkocz!
  A w bitwach z nazistami młodzież stanie się sławna,
  Ożyje, powstawszy, Światła kraina!
  Ożyje, powstawszy, Światła kraina!
  
  Nie pozwól Hitlerowi - ryczeć na Rosjan,
  Wąsaty mężczyzna myśli, że jest fajnym Bogiem!
  Będziemy maszerować ulicą berlińską,
  Nie, ten, kto ma czystą duszę, nie zostanie niewolnikiem!
  Nie, ten, kto ma czystą duszę, nie zostanie niewolnikiem!
  
  Nasz sztandar jest czerwony, kolor wściekłej krwi,
  Teraz nad Reichstagiem świeci słońce!
  Nie ma wspanialszego daru dla naszych drogich dzieci,
  Jeśli serce jest zuchwałe i zdruzgotane strachem!
  Jeśli serce jest zuchwałe i zdruzgotane strachem!
  Piosenka rozweseli dziewczyny, a Alisa Selezneva zaczęła częściej strzelać ... Rzeczywiście, przy wyjściu ze szczytu złapała potężnego ME-262 celnym strzałem w latarnię ... I upadł. Jak akrobata, który dostał w nogi liną i to w locie. I tak pięknie jest robić salta w powietrzu, a nawet zostawiać za sobą kilka ogonów dymu ...
  Angelika klasnęła w dłonie.
  - Brawo! Szok jest naszym sposobem!
  Alisa Selezneva nawet zachichotała w odpowiedzi:
  - Paralizator do strefy endogennej jest również w rosyjskim Hyperfuck!
  Dziewczyny roześmiały się i zmieniły pozycję. Przyjemnie jest uderzać chropowatą podeszwą o żwir. I to naprawdę jest nasze!
  Ponownie, jak na strzelnicy, tylko cele są za szybkie. Tutaj pędzą, nawet latawce tego nie potrafią. A także "Salamandry" były połączone. Cóż, Fritz. Angelika narzeka:
  - Wszystko na świecie kiedyś się kończy, z wyjątkiem ludzkich idiotyzmów i zwierzęcej rywalizacji!
  Alisa Selezneva, strzelając czystym głosem, dodała:
  - Życie jest bardzo podobne do pierścienia, koniec cierpienia jest widoczny, ale nigdy go nie poczujesz!
  Ale tutaj wojownicy okazali się być może zbyt dużymi pesymistami. Po tym, jak I-9 zdołał staranować ME-262 z wizerunkiem smoka na kadłubie, atak Luftwaffe osłabł... Naziści nieco się wycofali...
  Angelica złapała bąka palcami i nerwowo wyrwała mu wszystkie łapy jedną ręką, i powiedziała:
  - Tak to jest z faszyzmem... Oderwiemy każdą kończynę, a potem!
  Alisa Selezneva, rycząc, śpiewała:
  - Strasznie daleko - dużo dalej, ale lepiej, żeby raz na zawsze!
  Arkashka Sapozhkov ponownie podbiegł do nich. Chłopak pokazał dziewczętom automatyczny pistolet maszynowy na zawiasach iz optyką:
  - To jest maszyna do zagłady. Spójrz, możesz z niego strzelać tuż za rogiem. Ładna broń do walki w mieście. I również....
  Alisa Selezneva z pogardą, tak że kurz nawet uniósł się z jej gładkiego czoła, prychnęła:
  "Już to widziałem... Co jeszcze możesz nam zaoferować, Wielki Mistrzu?"
  Chłopiec skinął głową.
  - Jest tu coś fajnego. Faktem jest, że ten karabin maszynowy może strzelać w specjalnym trybie ...
  Angelica stała się strasznie ciekawa:
  - A w jakim innym trybie?
  Chłopiec wyjaśnił:
  - Dwie kule z rzędu. Oznacza to, że zdolność do penetracji dobrze chronionych celów i kamizelek kuloodpornych znacznie wzrośnie! Czy to niezrozumiałe?
  Angelica była czujna i w samą porę. Strzeliła, zmuszając niemieckiego dzieciaka z faustpatronem do umycia się krwią. Przegrany został odrzucony, a broń zbudowana na zasadzie bezkatu poleciał do budki garażowej. Tam eksplodował, przedzierając się przez łupek z wybuchową falą i rozrzucając kafelki potłuczonego łupka we wszystkich kierunkach, jak wściekłe dziecięce zabawki.
  Alisa Selezneva nie zdążyła zauważyć, kogo uderzył jej partner i zauważyła tylko:
  - Dobrze uderzony z ręki. Ty, jak snajper, ciągle dodajesz i dodajesz!
  Angelika chytrze odpowiedziała, łapiąc bosymi stopami niedopałek papierosa rzucony z betonowej płyty i podając go Maximce:
  - Cóż, oczywiście, muszę dodać! Że trenujemy po nic. Chociaż nie jest to trening, ale śmiertelna konkurencja.
  Chłopak zmarszczył brwi.
  - A po co mi to kłujesz... Myślisz, że będę palił po niemieckich pyskach.
  Angelika uśmiechnęła się pobłażliwie.
  - Ale tutaj zbierają niedopałki papierosów, tuż przed naszymi oczami ...
  Arkashka skrzywił się jeszcze bardziej:
  - Więc szkoda, że biorą... A w ogóle papierosy są obrzydliwe, których nie warto brać w ręce pioniera. Sapożkow junior zniżył głos do szeptu. - Jako starzy ludzie zaproponowali mi, żebym wziął kilka zaciągnięć, jak mówią, pokaż, że nie jesteś małym chłopcem, ale mężczyzną. Tam byłem już chory od pierwszego. Ale czy organizm odrzuci pożyteczne... A fakt, że w czasie wojny wiele nawet kobiet i chłopców zaczęło palić, jest właściwie tragedią naszego narodu.
  Angelika skrzywiła się w odpowiedzi.
  - Cóż, nie musisz, po prostu przeczytaj moralność podczas bitwy ... A także musisz wiedzieć, co palić. Tytoń jest z USA, az Syberii rośnie takie ziele, które odmładza organizm i wprowadza wojownika w stan takiego bojowego transu, że położy tysiąc pięć.
  Alisa Selezneva nie wierzyła:
  - Wlej Angelikę. Na ogół farmakologia daje tylko chwilowy efekt zwiększenia siły, potem przychodzi zemsta.
  Angelika nie zgodziła się:
  - Obserwując, co i jak zastosować. Istnieją również skutki uboczne penicyliny i aspiryny oraz innych środków farmakologicznych. Jednak nawet niewłaściwe lub niezbilansowane spożycie owoców i warzyw może być bardzo szkodliwe. Więc... jeśli mądrze, to arszenik również skorzysta!
  Arkashka wybuchnął śmiechem i pokazał im swój cienki, różowawy język:
  - To zabawne, gdy weźmie się pod uwagę, że najczęściej leczy się arszenikiem... - Chłopak nagle poruszył brwiami. - Cóż, na razie konieczne będzie przekazanie specjalistom próbki najnowszej broni. Polujmy dalej.
  A mały chłopiec uciekł od nich. Angelica zauważyła, pocierając lufę swojego karabinu snajperskiego:
  - Najlepszy doping w wojnie, świeże wrażenia z banalnego sukcesu!
  Alisa Selezneva zgodziła się:
  - Banalność jest zawsze oryginalna w sposobie, w jaki wychodzi nam na boki!
  Wojownicy szturchnęli się czołami i znów do boju...
  Lotnictwo radzieckie ponownie zdominowało powietrze. Ale Elam nadal nie miał pełnej swobody działania. Luftfaust, potężna broń tamtych czasów do zwalczania nisko latających celów, czasami boleśnie pękała wielostronnymi błyskami.
  Alisa Selezneva dobrze wiedziała, że Luftfaust to prosta, ale skuteczna broń na dystansie do 500-600 metrów. Po prostu samolot przeciwlotniczy, typowy dla frontu wschodniego, ponieważ na zachodzie samoloty wolały latać wyżej.
  Jednak alianci mieli również modele szturmowe. Jednemu z takich asów szturmowych udało się trafić czołg Tygrysa słynnego wojownika Wittmanna celnym trafieniem rakietowym.
  Alisa Selezneva celnie strzelała do takich wojowników. Zwykle Luftfausty dawały bardziej doświadczonych żołnierzy, ponieważ wejście do samolotu szturmowego jest trudniejsze niż do czołgu. Samolot leci szybko, a czołgi w warunkach miejskich, zwłaszcza gdy ulice zastawione są barykadami, ledwo się poruszają.
  A oto niemieckie czołgi, próbują się czemuś przeciwstawić. Tyle że to już nie są Mauzy, ale najstarsze czołgi II wojny światowej spośród tych, które nadal służyły w T-4.
  Jego ostatnia iw tym przypadku nie najlepsza modyfikacja. Wprawdzie zwykle późniejsze odmiany technologii są lepsze od swoich poprzedników, ale nie w tym przypadku. Chociaż, oczywiście, w 1943 r. T-4 przewyższył T-34-76 we wszystkich swoich wskaźnikach, a nawet miał mniejszą wagę. Prawdopodobnie z czołgów średnich niemiecki T-4 w 1943 roku (poza Panterą jako maszyną tego typu, bo ważył ponad czterdzieści ton!), był najlepszy na świecie. I ma doskonałą ergonomię.
  Pojawienie się modyfikacji Ausf.J na liniach montażowych od czerwca 1944 roku wiązało się z chęcią obniżenia kosztów i maksymalnego uproszczenia produkcji czołgu w obliczu pogarszającej się pozycji strategicznej Niemiec. Jedyną, ale znaczącą zmianą, która odróżniała pierwszy Ausf.J od najnowszego Ausf.H, była eliminacja elektrycznego obrotu wieży i związanego z tym pomocniczego silnika gaźnika z generatorem. Również głupie, teraz obracaj wieżę ręcznie, co znacznie zmniejsza skuteczność bojową maszyny. Wkrótce po wprowadzeniu nowej modyfikacji wyeliminowano otwory pistoletowe na rufie i bokach wieży, które były bezużyteczne ze względu na osłony, a także uproszczono konstrukcję innych włazów. Od lipca w miejsce zlikwidowanego silnika pomocniczego zaczęto montować dodatkowy zbiornik paliwa o pojemności 200 litrów, jednak walka z jego zaciekami i kaprysami przeciągnęła się do września 1944 roku. Ponadto 12-milimetrowy dach kadłuba zaczęto wzmacniać poprzez spawanie dodatkowych 16-milimetrowych blach. Wszystkie kolejne zmiany miały na celu dalsze uproszczenie konstrukcji, z których najbardziej zauważalną była rezygnacja z powłoki zimmerytowej we wrześniu i zmniejszenie liczby rolek nośnych do trzech na burtę w grudniu 1944 r. Produkcja czołgów modyfikacyjnych Ausf.J trwała prawie do samego końca wojny, do marca 1945 roku, jednak spowolnienie produkcji spowodowane osłabieniem przemysłu niemieckiego i trudnościami w zaopatrzeniu w surowce sprawiło, że dopiero w 1758 roku wyprodukowano czołgi tej transformacji.
  A jednak T-4 jest dość niebezpieczny, przede wszystkim ze względu na słabość pancerza czoła kadłuba; w sumie 45 milimetrów, bardzo małe jak na standardy z 1945 roku, to przebija faustpatron.
  Radzieckie pojazdy reagują na niemiecki ogień i to znacznie bardziej masywnie. A jest ich więcej, a czołgiści są bardziej doświadczeni. Ale nadal są straty, rozbite radzieckie czołgi.
  Alisa Selezneva wystrzeliła, złamała lunetę i warknęła mocno:
  - Dobre oko jest najlepsze, pozwala uniknąć wcielenia do armii umarłych!
  Angelica dodała logicznie:
  - Dobrze wycelowana instrukcja nie pozwoli przegapić drogi prowadzącej dokładnie do celu!
  Zaczęło się już nieubłaganie ciemnieć, ale bitwa nie ustała... Od zachodu nadciągnęły chmury burzowe, nacierały jak niezliczona horda Czyngis-chana. Znowu chmury marszczą się po niebie, które najpierw nabiera martwego koloru, potem zmienia się w ciemnopurpurowy odcień.
  Błyskawice jednak rzadko migoczą, a sam deszcz przez długi czas lał tylko przez pierwsze dziesięć minut, po czym ustąpił miejsca żmudnemu chlupotaniu.
  Miło jest chlupać po kałużach z powalonymi i poparzonymi nogami dziewczyny, można coś zaśpiewać ...
  Oto kilka zniszczonych budynków pozostawionych przez szturmujący Berlin, te pułki, które walczyły razem z wojownikami. A trupów i rannych jest tak dużo... Chyba wszystkie namioty są ich pełne.
  Niemcy walczą zaciekle, a nawet próbują atakować pod osłoną nocy. A młodzi żołnierze z faustami za plecami, korzystając ze słabej widoczności: nocą, deszczem, zbliżają się do sowieckich czołgów iz bliskiej odległości dość celnie stawiają szarże.
  Wiele sowieckich czołgów zostało zniszczonych, ale ekipy naprawcze starają się z całych sił. Perkusiści pracują, gotują połamane kadłuby, gąsienice i wieże w biegu. Oni próbują. A z rezerw w uzupełnianiu marszowym nadjeżdża coraz więcej nowych pojazdów i formacji piechoty.
  Ale samoloty szturmowe, ponosząc ciężkie straty, nieco zmniejszyły swoją presję. I co, jak bardzo można wywierać taką presję. A pogoda nie jest letnia.
  Alisa Selezneva i Angelica musiały wielokrotnie strzelać z ręki. Strzelaj do coraz większej liczby nowych wojowników, odpieraj kontrataki.
  Kiedyś dopadły go nawet psy SS, które również rzuciły się na dziewczyny całą hordą, a wojownicy musieli żwawo wspinać się po chropowatej ścianie, aby uniknąć śmierci.
  Alisa Selezneva, rzucając granat gołymi palcami, zauważyła:
  - A jednak, choć się z nas śmieją, co jakiś czas dokuczają nam, że jesteśmy, jak mówią, głupcami, którzy cały czas boso walczą, ale gdybyśmy nie używali naszych długich, zręcznych palców u nóg, piekło by się wspięło w górę po rzeczywiście gładkiej powierzchni. W tym przypadku moralność jest...
  Angelica, często strzelając do wściekłych psów, przerwała:
  - Jak krowa nie potrzebuje spodni, tak ta bajka nie potrzebuje moralności! A więc bez zbędnej moralności i filozofii... A co najważniejsze strzelaj jak z werbla podczas szturmu!
  Alisa Selezneva uśmiechnęła się i dodała częstotliwości do strzelnic.
  Psy zostały zabite, ale musiały zostać, aby uzupełnić amunicję nabojów karabinowych.
  Zakwitły... Wyszło słońce, ale nikt nie podziwiał piękna. Wszyscy byli nieźle zmęczeni. Co więcej, zwłoki w mieście zaczęły się rozkładać, a to jest obrzydliwe.
  Dziewczyny były strasznie głodne, ale kawałek trupiego smrodu po prostu nie wszedł do gardła.
  I od tego bolały ich brzuchy, coraz bardziej się męczyły.
  Dzień był gorący, a nawet parny. A straty nie zmalały... W szczególności pojawiła się kolejna bandura, coś w rodzaju "Sturmtigra", ale większa... Coś zrobionego na bazie szerokotorowego podwozia "Myszy".
  Cóż, typowa technika: podwozie czołgu dla dział samobieżnych. Jak na przykład podwozie T-34, dali podstawę całej rodzinie dział samobieżnych, SU-76, SU-85, SU-100. Zaskakujące jest nawet to, że tak wiele kalibrów mieści się na podwoziu jednego czołgu.
  A dla Pantery stworzono Jagdpanther z działem kal. 88 mm.
  Alisa Selezneva pamiętała Jagdpanthery z bitew w Prusach Wschodnich. Samochód miał przedni pancerz o grubości 100 milimetrów, a rufę i burty o grubości 80 milimetrów. Ze względu na bardzo duży kąt nachylenia płyt pancerza wynoszący 40 stopni od poziomu, wystarczyło to do odbicia pocisków sowieckich czołgów, nawet przy odrobinie szczęścia i IS-2. A wraz z dobrymi właściwościami jezdnymi czyniło to działo samobieżne bardzo niebezpiecznym przeciwnikiem.
  Ale ten samochód, jak się wydaje, był tajny. Alice nie została nawet ostrzeżona przed tym, co może jej grozić. Cóż, nawet ona nie jest w szczególności wojskami radzieckimi. Ale oto samochód na "podwoziu myszy". Może to "Jagdmaus"? Stosunkowo niski jak na taki kadłub, bardzo mocno opancerzony, z prawie całkowicie zakrytymi gąsienicami.
  Uzbrojenie jest również podwójne. Jedno działo to wyrzutnia bomb prawie podobna do "Sturmtigera", tylko kaliber jest jeszcze większy 410 zamiast 380. Angelica szepnęła do przyjaciółki:
  - Prawdopodobnie późniejsza wyrzutnia rakiet, mocna pod względem siły rażenia? Więc dobrze?
  Alisa Selezneva zauważyła:
  - I być może bardziej szybkostrzelny, dalekosiężny i celny. Widzisz, kufa jest nieco dłuższa, zakryta czapeczką. Niebezpieczny samochód, niestety, będziemy mieć w nim problemy. Chociaż na wojnie wciąż można uniknąć...
  Angelica przerwała przyjaciółce, szturchając ją pięścią w ramię:
  - I drugi pistolet też nie jest bez zainteresowania. Zobacz, jak długo.
  Alisa Selezneva błysnęła tutaj zębami:
  - Ale kaliber to 88 - milimetrów, ale nie 71, ale 100. Fajna broń, jak niszczyciel czołgów, jest dobra. Oczywiste jest, że to działo samobieżne ma również działo szturmowe do przełamywania linii obronnych i walki z czołgami wroga. Co więcej, same działa samobieżne mają bardzo gęsty układ, więc przedział bojowy jest duży, ale mocno spłaszczony.
  Dziewczyna przerwała rozmowę, więc bombowiec Jagdmaus zakryty czapką zaczął zbaczać z pozycji pionowej. Wygląda na to, że samochód miał wybuchnąć z całą swoją złą mocą.
  Alisa Selezneva włożyła specjalny nabój przeciwpancerny z ładunkiem zapalającym do działa skokowego, mając nadzieję, że trafi i spowoduje detonację bomby. W międzyczasie strzelba z długą lufą wystrzeliła, trafiając radzieckiego trzydziestu czterech, który uciekł przed innymi.
  Angelica wystrzeliła, próbując wybić optykę, ale duża odległość do celu ułamkowego i ciągły ruch Jagdmausa uniemożliwiły jej celne trafienie. Rudowłosa diablica zaklęła szorstko:
  - Cholera! Tęsknię, znowu tęsknię!
  Alisa Selezneva nie pocieszała jej wszystkim do rzeczy:
  - Wiesz, czasami Apollo chybiał.
  Angelica szturchnęła blond wojownika.
  - Nie przegap tego! A potem masz wizję. Nie, oczywiście, że nie Artemida!
  Pokrywa Jagdmausa zaczęła się powoli otwierać. A sam kadłub dosłownie się ożywił. Alisa Selezneva zaczęła głębiej oddychać, zmrużyła lewe oko i płynnie nacisnęła przycisk start.
  Jak zwykle czuła ruch kuli, przestrzeń i każdy metr sześcienny powietrza nad trawą. I nie tylko to. Blondynce wydawało się, że w głębi ziemi lawa kipi i bulgocze z podziemi, a więc piekielne demony już nawijają dusze niegodziwych grzeszników na ogniste widły.
  Kula nie mogła przelecieć obok ... Ale ... 500-kilogramowa mina wybuchła z szerokich ust i, jak ekspres powietrzny, zostałem rozdarty wzdłuż ulicy zaśmieconej nagromadzonymi sowieckimi czołgami ...
  Wydawało się, że tysiąc piorunów uderzyło w jedno miejsce, a potem nastąpił taki przerażający ryk... Wojownicy automatycznie otworzyli usta, by pęknąć im bębenki w uszach. Fala uderzeniowa przeszła nad nimi, a nawet popchnęła plecak z zapasami od Angeliki. Rudowłosa wojowniczka wypluwająca kurz z ust. Kilka razy, dobrze kaszląc, zaklęła smakowicie:
  - Baran może wznieść się ponad wilka jak lis!
  Alisa Selezneva pięknie dodała:
  - Chrystus jest jedynym barankiem, w którym zając nabiera cech lwa w świecie wilków!
  Angelica wstała, zrywając się jednym szarpnięciem i spojrzała przez kurz: "Yagdmaus" wyglądał na bardzo wesołego. Wyrzucił swoją porcję zaciekłej nienawiści, zebrał siły na kolejną brudną sztuczkę.
  Rudowłosy zainteresował się:
  - Co przegapiłeś?
  Alisa Selezneva pewnie i kategorycznie odpowiedziała:
  - Oczywiście nie!
  Angelika skrzywiła się.
  Ale potwór jest nietknięty. I nadal strzela! Teraz jak kurwa!
  Alisa Selezneva pocieszała:
  - Bombowiec nie jest zbyt szybki. Spróbujmy go zdobyć... Może rozbijemy optykę? Możliwe, że pocisk trafił w zbyt twardą część przednią.
  Angelica niespecjalnie podzielała ten optymizm:
  - Pamiętacie, jak cierpieliśmy z optyką "Mausa" i E-25. Nie będzie nam tak łatwo zabrać te potwory.
  Alisa Selezneva potarła tyłem kolby czoło z imponującym niedawno wypchanym brzuszkiem. Blondynka poczuła pustkę. Tyle nocy nie spała i walczyła, była głodna, ranna, zmęczona do granic wyczerpania.
  Pojawiły się przed nią wizje;
  Ujeżdżaj jeźdźca apokalipsy. Cztery na raz i potwornie przerażające. Nawet konie mają głowy jak hybryda szczurów i krokodyli. Choć konie pędzą po niebie, powietrze błyszczy i drży od uderzeń najcięższych kopyt. Jak potwornie to wygląda jak iskry bijące z pustki.
  Tutaj jeden z jeźdźców na bladym koniu wskakuje na Wieżę Spasską i uderza w nią swoim ogromnym mieczem, tak długim jak dwa krążowniki Aurora. Wieża się rozprasza, a piekielny ryk uderza w uszy...
  Alisa Selezneva dochodzi do siebie, "Sturmmaus" ponownie wypluł swój "prezent". Angelica, strzepując kurz z ognistych włosów, zauważyła:
  - I jest znacznie szybszy niż poprzednie modele. - Przechwytując głupie spojrzenie blond wojownika, dodała. - Mam na myśli szybkostrzelność tego modelu, choć większego bombowca niż poprzednio, wyższą niż na Sturmtigerze. Więc mamy problemy z babcią. Cóż, więc jak to zrobić z przebiegłością.
  Alisa Selezneva mechanicznie pocierała skronie, bardzo bolała ją głowa. I nie mogłem rozgryźć melonika. Angelica, zdając sobie sprawę, że od swojej przyjaciółki nic nie dostaniesz, krzyknęła ile sił w płucach:
  - Arkady! Hej, biegnij tu Arkashka!
  Alicja szepnęła:
  - Dlaczego go potrzebujesz? Jak myślisz, on... - Dziewczyna zamilkła, tylko wulgaryzmy weszły jej do głowy.
  Angelica szybko i bez celowania, strzelania zapewniła:
  - Ty oczywiście masz siedem przęseł na czole, ale Arkashka Sapozhkov jest bardziej zaradny. Wymyśli, jak zneutralizować dwieście ton masy bojowej.
  Alisa Selezneva podrapała się dłonią po włosach... Próbowała się skoncentrować, odzyskać koncentrację... Wizje przepływały jej przed oczami...
  Alisa Selezneva, jasnowłosa snajperka, poczuła, że spada w dół, jakby wpadła do atramentowej żywicy, jej oczy zaczęły nawet zżerać. Dziwna grubość nacisnęła na jej ciało, przypominająca trochę rtęć, po której pływała Sokołowska, ale była o wiele straszniejsza, a ciało spłaszczyło się. Wtedy marszałek poczuła się naprawdę okropnie i nagle już nigdy nie ujrzała gwiazd, nieznani kaci zdobyli władzę nad tamtym światem. Rozlega się odgłos skrobania, jakby pies drapał stos, tylko o wiele bardziej paskudny i głośniejszy, wgryza się w uszy, skręcając je. Rozpalony do czerwoności wycior wgryza się w membrany, na języku czuć krew i lejącą się żywicę. Potem z ciemności wyłaniają się usta z zębami błyszczącymi jak lawa wulkanu. Alisa Selezneva (nie z Krainy Czarów!) nigdy nie widziała tak odrażającej twarzy potwora, postacie z horrorów czy kultowe rasy inogalaktów, na jej tle były jedynie żałosną parodią koszmaru. Potem pojawiły się inne, jeszcze straszniejsze szczęki, niektóre były ogromne jak planeta Jowisz, a inne były małe jak bardzo okrutne małe zwierzęta, o najbardziej nie do pomyślenia kształtach i wyglądzie, w tym hybrydy zwierząt i narzędzia tortur. Oto one ze swoimi krzywymi, jadowitymi zębami przywierającymi do jej ciała. Przez całe swoje już dość długie, a ponadto nieskończenie bogate w wydarzenia życie, blond wojowniczka nigdy nie doświadczyła takiego bólu. Najważniejsze jest to, że nie można było znaleźć analogu doznań. Jest jednocześnie płonącym płomieniem i żrącym kwasem, zamarzającym lodem i tępą piłą...
  Ogłuszający ryk przerywa jej koszmary. Rzeczywistość jest paskudna, ale nie w takim stopniu. Moje usta stały się suche. Alisa Selezneva szepnęła:
  - Napij się... kropli wody!
  Angelica podała przyjaciółce butelkę z mieszanką soku jabłkowego i brzozowego. To prawda, komu już udało się wędrować... Przyjaciel bierze kilka konwulsyjnych łyków i szepcze:
  - W piekle jest tylko jedna przewaga nad niebem, nie ma strachu przed wygnaniem!
  Angelika zgodziła się.
  - W chrześcijańskim raju najbardziej nieprzyjemną rzeczą jest to, że nie chce się życzyć niczego lepszego!
  Alisa Selezneva potrząsnęła głową negatywnie:
  - Nie sądzę! W chrześcijańskim raju będziemy dręczeni nieodpartym pragnieniem grzechu!
  . ROZDZIAŁ 22
  Iria Gai naprawdę nie marnowała czasu. Jej dwie córki, Angelina i Afrodyta, natychmiast zgodziły się lecieć. Oczywiście każdy miał broń.
  Poza tym zdobyli solidny arsenał z rezerw badaczy.
  Jednak mimo to Wanda dotarła na czas. Udało jej się wrócić z wyprawy. Złapała też partię nanobotów. A to bardzo skuteczna i całkiem przyzwoita broń.
  Wanda przefarbowała włosy pod trójkolorową flagą Rosji XXI wieku. Stała się o wiele ładniejsza. I ma już własne dzieci.
  Iria uznała jednak, że dom stoi na czterech rogach, a kwartet dobrze uzbrojonych dziewcząt na miarę dwudziestego drugiego wieku wystarczy do każdej bitwy.
  Tylko czwórka to najbardziej zgrany skład. I nie musisz zabierać swojej najmłodszej córki. A potem złamie drewno.
  Upsilon nie jest już potrzebny. Zbyt rozmowny ten trójoki stwór, z gigantyczną zarozumiałością. Owszem, ratował Alicję nie raz, a czasem mógł się przydać, ale w tym przypadku wszystko było zbyt poważne, by ryzykować zarówno zwierzęta, jak i dzieci. W ten sam sposób Aleksiej Terentiew nie powinien był zostać zabrany. I tak trójka dzieci zaginęła i lepiej, żeby zaopiekowała się nimi czwórka dorosłych wojowników.
  Dziewczyny poleciały nad Moskwą. Stolica planety Ziemia, to urok. Są takie świątynie. Jest to szczególnie interesujące, gdy kopuł jest dziewięćdziesiąt dziewięć, a każda z nich ma niepowtarzalny wizerunek klejnotów.
  Iria uznała, że dobrze się stało, że koniec świata nie nastąpił i ludzkości udało się uniknąć śmierci. Wtedy zaczął się prawdziwy świt. Kiedy postęp szedł jak wybuchowa fala, stawało się coraz lepsze i piękniejsze.
  Teraz zdecydowana większość ludzi jest szczęśliwa. I z jakiegoś powodu Alice miała to szczęście, że wciąż wpadała w różne przygody i historie, nawet w spokojnej epoce komunizmu. Które nie są zbyt realne w takiej liczbie jak na zwykłe dzieci, nawet XXII wiek.
  Iria, Afrodyta, Angelina, Wanda przybyły do Instytutu Czasu w pełnej zbroi. Oczywiście istnieje możliwość sprawdzenia ruchów Alicji - jest to naprawione.
  Wanda tym bardziej wpisała się do bazy. Tak, Alice, Pashka, Arkasha w rzeczywistości poszli do sektora ślepych zaułków tymczasowych oddziałów. Gdzie możesz robić, co chcesz, i nie wpłynie to na teraźniejszość.
  Można było zobaczyć, jak poruszają się te dzieci. A zresztą trochę czasu już minęło, jak to w przeszłości latem 1946 roku. Co oczywiście jest dużym zmartwieniem dla Irii.
  W rzeczywistości dzieci w tym czasie mogą umrzeć. Ale tak czy inaczej, musisz przenieść się w czasie.
  Ale niemożliwe jest przybycie przed lub w tym samym czasie co Alice i chłopcy.
  Takie są fizyczne prawa wszechświata. Musiałem więc zrobić to trochę później niż drużyna dziecięca.
  W Niemczech czterej wojownicy ukryli się za polem kamuflażu i podsłuchiwali powietrze. Informacje zostały przefiltrowane przez komputer.
  Trzecia Rzesza już zaatakowała ZSRR i szybko posuwa się naprzód. I wydaje się, że nie ma szans na zbawienie.
  Z drugiej strony Alice i reszta zespołu prawie zabili Hitlera i, co dziwne, wciąż żyją.
  Widać, że naziści szykują dla nich coś wyrafinowanego. Ale dobrą wiadomością jest to, że nie wykonano jeszcze egzekucji na dzieciach. Więc jest jeszcze nadzieja.
  Iria podjęła decyzję:
  - Trzeba zmusić Hitlera i jego bandę do wycofania wojsk z ZSRR i wypuścić dzieci!
  Angelina zgodziła się z tym:
  - Oczywiście, że musisz! I chroń swoich przodków przed faszyzmem!
  Afrodyta zauważyła, tupiąc bosymi stopami:
  Zrobimy to bez żadnych wątpliwości!
  Wanda chętnie potwierdziła:
  - Mamy na to wszelkie środki!
  Ledwie powiedziane, już zrobione, a cztery wojowniczki atakują faszystowskie hordy.
  Wojownicy z XXII wieku ponownie zmagali się z nazistami XX wieku.
  W faszystowskim brązowym imperium jest zbyt wielu żołnierzy. Płyną jak niekończąca się rzeka.
  Oczywiście cztery dziewczyny bardzo słynnie przyjęły zniszczenie czołgów i samolotów Wehrmachtu. Od samego początku miażdżyli ich rękami i stopami, będąc osłonięci polem siłowym. Ale...
  Jakby spod ziemi pojawił się Aleksiej Terentev i najmłodsza córka Mirabela Gai.
  Chwycili za miecze świetlne i zaatakowali nanobotami. Postanowili zniszczyć znienawidzonych faszystów. Więc czwórka zamieniła się w szóstkę.
  Iria Guy zauważyła:
  - Właśnie tak? Cóż, jaki jest nasz los, inaczej nie możemy go pokonać!
  Angelina Guy, kontynuując miażdżenie Niemców, logicznie zauważyła:
  - Zróbmy to szybciej! Ratujmy ZSRR!
  Ryknął Aleksiej Terentiew, tnąc mieczami nazistów, zarówno piechotę, jak i czołgi:
  - Nigdy się nie poddawaj!
  A z bosej stopy chłopca wyleciał ostry dysk, który odciął jednocześnie trzy faszystowskie samoloty!
  Mirabela, miażdżąc przeciwników, zarówno czołgów, jak i piechotę, obnażyła zęby i chrząknęła:
  - Na świecie jest miejsce na wyczyn!
  A jadowite igły rozsypały się z bosej stopy dziewczyny, uderzając w nazistów, ich samoloty i czołgi.
  Iria Gai również rzuciła się gołymi palcami stóp, morderczo i wyła:
  Nigdy nie zapomnimy i nigdy nie wybaczymy.
  A jej miecze świetlne przeszły przez młyn na nazistach. Potem blastery uderzyły w czołgi, odcinając ciosy. Samoloty też go dostały.
  Angelina, tnąc wrogów, pisnęła:
  - Na nowe zamówienie!
  I nowe igły posypały się z jej bosych stóp. I co jest w oku, co jest w gardle nazistowskich żołnierzy i samolotów.
  Tak, było jasne, że wojownicy byli podekscytowani i wściekli.
  Afrodyta, tnąc samolotami białych, brązowych żołnierzy i czołgi, zapiszczała:
  - Nasza żelazna wola!
  A nowy, śmiercionośny dar wylatuje z jej bosej stopy. A czołgi i białe myśliwce spadają, a ogony samolotów płoną.
  Wanda Guy tnie młynarza, jej miecze są jak błyskawice.
  Naziści padają jak snopy.
  Dziewczyna bosymi stopami rzuca igły, zestrzeliwuje wrogie samoloty i piszczy:
  - Dla Matki Rosji będzie ludzkie imperium kosmiczne, wygraj!
  Aleksiej Terentev atakuje nazistów. Chłopiec Terminator siekający brązowe wojska.
  A jednocześnie palcami bosych nóg chłopca wyrzucają igły z trucizną, rozdzierają pnie i zestrzeliwują samoloty.
  Chłopiec ryczy:
  - Chwała przyszłej Rusi!
  A w ruchu przecina wszystkim głowy i kagańce, a jednocześnie wieże czołgów.
  Mirabela niszczy również przeciwników oraz samoloty i czołgi.
  Jej bose stopy miotają się. Naziści giną masowo. Wojownik krzyczy:
  - O nowe granice!
  A potem dziewczyna weźmie i pokroi ...
  Masa trupów faszystowskich żołnierzy.
  A oto Iria Gai w ofensywie. Ścina dla siebie nazistów razem z czołgami, samolotami i śpiewa:
  - Ruś jest wielka i promienna,
  Jestem bardzo dziwną dziewczyną!
  A dyski wylatują z jej bosych stóp. Kto widział gardła nazistów. Tak, to jest dziewczyna wyburzająca czołgi.
  Angelina w ofensywie. Siekanie brązowych żołnierzy obiema rękami. Wyplucie z tuby. I bosymi stopami rzuca śmiercionośne igły - zestrzeliwuje czołgi i samoloty.
  A jednocześnie śpiewa sobie:
  - Och, maczuga, chodźmy,
  Och, mój ulubieniec pójdzie!
  Afrodyta, niszcząc nazistów i eksterminując brązowych żołnierzy wraz z czołgami, piszczy:
  - Cały kudłaty iw skórze zwierzęcia,
  Rzucił się na policję z pałką!
  A gołymi palcami, jak wystrzelić we wroga, coś, co zabije słonia, a tym bardziej czołg.
  A potem pisk:
  - Wilki! Dwudziesty drugi wiek!
  Wanda Guy w ofensywie. Cięcia, cięcie nazistów. Bosymi stopami rzuca na nich prezenty śmierci.
  Prowadzi młyn z mieczami.
  Zmiażdżyła wiele myśliwców, wraz z czołgami i samolotami, i piszczy:
  - Nadchodzi wielkie zwycięstwo!
  I znowu dziewczyna jest w dzikim ruchu.
  A jej bose stopy wystrzeliwują śmiercionośne igły, niszcząc czołgi i samoloty.
  Aleksiej Terentiew podskoczył. Chłopak wykonał salto. Posiekał wielu nazistów w skoku.
  Rzucał igłami gołymi palcami, przewracając czołgi i samoloty, bulgotał:
  - Bądź sławny z mojej pięknej odwagi!
  I znowu chłopiec walczy.
  Mirabela przechodzi do ofensywy. Niszczy wszystkich wrogów z rzędu. Jej miecze są twardsze niż ostrza wiatraków. A bose stopy rzucają dary śmierci, płoną czołgi i samoloty.
  Dziewczyna jest w ofensywie. Eksterminuje brązowych wojowników bez ceremonii.
  I skacze od czasu do czasu i skręca!
  I lecą od niej dary zagłady.
  A sami naziści padają martwi. I piętrzą się całe stosy trupów.
  Mirabela piszczy agresywnie:
  - Jestem amerykańskim kowbojem!
  I znowu jej bose stopy rzuciły igłę.
  A potem tuzin kolejnych igieł!
  Iriya Gai jest również bardzo fajny w ofensywie.
  I rzuca boso, pluje przez słomkę, strąca czołgi i samoloty.
  I krzyczy na całe gardło:
  - Jestem błyszczącą śmiercią! Wszystko, co musisz zrobić, to umrzeć!
  I znowu piękno w ruchu.
  Angelina szturmuje blokadę zwłok nazistów. Z jej bosych stóp wylatują bumerangi zniszczenia.
  A brązowi wojownicy spadają i spadają, razem z czołgami i samolotami.
  Angelina krzyczy:
  - Bosonoga dziewczyno, wygrasz!
  A tuzin igieł wylatuje z gołej pięty dziewczyny. Które prosto w gardło nazistów kopią.
  Padają martwi.
  A raczej zupełnie martwe, miejsce z czołgami i samolotami.
  Afrodyta w ofensywie. Miażdży brązowe oddziały. Jej miecze są noszone w dwóch rękach. A ona jest takim wielkim wojownikiem.
  Przez faszystowskie wojska przechodzi tornado - spadają samoloty i czołgi.
  Dziewczyna z rudymi włosami ryczy:
  - Przyszłość jest ukryta! Ale będzie zwycięsko!
  A w ofensywie piękność o ognistych włosach.
  Afrodyta w dzikiej ekstazie ryczy:
  - Bogowie wojny rozerwą wszystko!
  I wojownik w ofensywie.
  A jej bose stopy rzucają mnóstwo ostrych, trujących igieł, które zestrzeliwują samoloty i przebijają pancerze czołgów.
  Wanda Guy w walce. I taki lśniący i walczący. Jej gołe nogi wyrzucają tyle śmiercionośnych rzeczy. Nie mężczyzna, ale śmierć o blond włosach.
  Ale jeśli się zepsuje, nie możesz tego zatrzymać.
  Wanda Guy śpiewa:
  - Życie nie będzie miodem,
  Ten skok w okrągłym tańcu!
  Niech marzenia się spełnią -
  Piękno zmienia człowieka w niewolnika!
  A w ruchu bosej dziewczyny jest coraz więcej wściekłości. I wszystkie inne wraki czołgów i samolotów.
  Alexey w ofensywie przyspiesza wszystko. Chłopiec bije nazistów.
  Jego bose stopy rzucają ostre igły - rozrywając czołgi i samoloty.
  Młody wojownik piszczy:
  - Szalone imperium rozerwie wszystkich na strzępy!
  I znowu chłopiec jest w ruchu.
  Mirabela jest burzliwą uczennicą w swojej działalności. I miażdży wrogów.
  Tutaj wystrzeliła gołą nogą, groch z materiałami wybuchowymi. Wybuchnie i jednocześnie wyrzuci w górę stu nazistów i dziesięć czołgów.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Zwycięstwo i tak przyjdzie do nas!
  I mieczami poprowadzi młyn - lufy czołgów lecą w różnych kierunkach.
  Tutaj Iria Gai przyspieszyła ruchy. Dziewczyna ścina brązowych wojowników. I krzycząc:
  - Zwycięstwo czeka imperium rosyjskie.
  I eksterminujmy nazistów w przyspieszonym tempie, razem z czołgami i samolotami.
  Natasza jest terminatorką.
  Nie myśli o zatrzymaniu się i zwolnieniu, a czołgi i samoloty błądzą.
  Angelina w ofensywie. Jej miecze wydają się ciąć mięso i metalową sałatkę. Dziewczyna krzyczy na całe gardło:
  - Nasze zbawienie jest w mocy!
  A bosymi palcami też rzucają takimi igłami.
  I masa ludzi z przebitymi gardłami, leżących w stosach trupów, a także rozbite czołgi i zestrzelone samoloty.
  Afrodyta to szalona dziewczyna. I miażdży wszystkich jak robot z hiperplazmy.
  Rozbił już nie jedną setkę nazistów i wiele czołgów samolotami. Ale wszystko nabiera tempa. A wojownik wciąż ryczy.
  - Jestem niepokonany! Najfajniejszy na świecie!
  I znowu piękno w ataku.
  A z jej bosych stóp wylatuje groszek. Potężna eksplozja rozerwała trzystu nazistów i tuzin czołgów.
  Afrodyta śpiewała:
  - Nie odważysz się przejąć naszej ziemi!
  W ofensywie jest też Wanda Guy. I nie daje ani grama wytchnienia. Dzika dziewczyna terminatora.
  I tnie wrogów i eksterminuje nazistów. Masa brązowych myśliwców wpadła już do rowu i wzdłuż dróg wraz z rozbitymi czołgami i samolotami.
  Szóstka była wściekła. Stoczył dziką walkę.
  Aleksiej Terentiew znów w akcji. I idzie naprzód, wymachując obydwoma mieczami. A chłopak terminator prowadzi młyn. Martwi naziści padają.
  Masa trupów. Całe góry zakrwawionych ciał, kupa rozbitych samochodów z samolotami.
  Chłopiec-wynalazca pamięta szaloną strategię. Gdzie też mieszały się konie i ludzie.
  Aleksiej Terentev piszczy:
  - Biada z umysłu!
  I będzie dużo pieniędzy!
  I terminator w nowym ruchu. A jego bose stopy coś wezmą i rzucą.
  Młody geniusz ryknął:
  - Klasa mistrzowska i firma "Adidas"!
  Naprawdę fajny program okazał się fajny. I ilu zabitych nazistów. A największa liczba największych zabiła brązowych myśliwców wraz z czołgami i samolotami.
  Mirabela jest również w walce. Miażdży cynamonowe i stalowe armie i ryczy:
  - Wielki pułk uderzeniowy! Wszyscy wjeżdżamy do trumny!
  A jej miecze są rąbane na nazistów. Masa brązowych myśliwców już się załamała. A wraz z nimi czołgi i samoloty.
  Dziewczyna warknęła:
  - Jestem nawet fajniejszy niż pantery! Udowodnij, że każdy jest najlepszy!
  A z gołej pięty dziewczyny wyleci jak groch z potężnymi materiałami wybuchowymi.
  I uderz na wroga.
  I weźmie i rozbije niektórych przeciwników i czołgi, a nawet samoloty.
  A Iria Guy jest u władzy. I pokonuje przeciwników, a sama nie da nikomu zejścia.
  Ilu nazistów zostało już zabitych wraz z czołgami i samolotami.
  A jej zęby są takie ostre. A oczy są szafirowe. To jest dziewczyna - główny kat. Chociaż ma wszystkich swoich partnerów - katów!
  Iria Guy krzyczy:
  - Jestem szalony! Będziesz miał karę!
  I znowu dziewczyna zetnie wielu nazistów mieczami.
  Angelina jest w ruchu i tnie wielu brązowych wojowników.
  A bose stopy rzucają igłami. Każda igła zabija kilku nazistów lub zestrzeliwuje samolot z czołgiem. Te dziewczyny są naprawdę piękne.
  Afrodyta posuwa się naprzód i miażdży swoich przeciwników. A jednocześnie nie zapomina krzyczeć:
  - Nie możesz uciec z trumny!
  A dziewczyna wyjmie zęby i odsłoni zęby!
  A ruda jest taka... Włosy powiewają na wietrze jak proletariacki sztandar.
  I wszystko dosłownie bierze się ze złości.
  Wanda Guy w ruchu. Tutaj wycięła wiele czaszek i wież czołgów. Wojowniczka, która obnaża zęby.
  Pokazuje język. A potem pluje przez słomkę - strącając samoloty. Potem wyje:
  - Czy wy będziecie martwi!
  I znowu śmiercionośne igły wylatują z jej bosych stóp, które uderzają w piechotę i samoloty.
  Alexey Terentev skacze i skacze.
  Bosy chłopiec emituje pęk igieł, przewraca czołgi i śpiewa:
  - Chodźmy na kemping, otwórz duże konto!
  Młody wojownik jest w pełni sił.
  Jest już dość stary, cały na przygodach z Alicją i towarzystwem, ale wygląda jak dziecko. Tylko bardzo silny i muskularny.
  Aleksiej Terentiew śpiewał:
  - Niech gra nie będzie zgodna z regulaminem - przebijemy się przez fraera!
  I znowu śmiercionośne i miażdżące igły odleciały mu z bosych stóp. Zarówno samoloty, jak i czołgi.
  Mirabela śpiewała z zachwytem:
  - Nic nie jest niemożliwe! Wierzę, że wolność zaświta!
  Dziewczyna ponownie rzuciła śmiertelną kaskadę igieł w nazistów, ich czołgi i samoloty, kontynuowała:
  - Ciemność zniknie! Niech kwitną róże!
  A gdy tylko wojowniczka rzuci groszek bosymi stopami, tysiąc nazistów natychmiast wzbiło się w powietrze. Tak, armia brunatnego, piekielnego imperium topnieje na naszych oczach.
  Iria Guy w bitwie. Skacze jak kobra. Eksploduje wrogów. I tak wielu nazistów umiera, a samoloty spadają.
  Ich dziewczyna i miecze, i ziarna na węglu, i włócznie. I igły.
  Równocześnie ryczy:
  - Wierzę, że zwycięstwo nadejdzie!
  I chwała Rosjan znajdzie!
  Gołe palce rzucają nowe igły, uderzając przeciwników.
  Angelina w dzikim ruchu. Atakuje nazistów. Rozbija je na małe kawałki.
  Wojowniczka rzuca igły gołymi palcami. Przebija się przez przeciwników wraz z czołgami i samolotami jak ryk:
  Nasze całkowite zwycięstwo jest w zasięgu ręki!
  I przeprowadza dziki młyn z mieczami, zmiatając czołgi. To jest naprawdę dziewczyna jak dziewczyna!
  Ale kobra Afrodyta przeszła do ofensywy. Ta kobieta jest koszmarem dla wszystkich koszmarów.
  A jeśli to tnie, to znaczy, że to tnie.
  Następnie ruda weźmie i zaśpiewa:
  - Otworzę wszystkie czaszki! Jestem wielkim snem!
  A teraz jej miecze są w akcji i tną mięso i metal samolotowym duraluminium.
  Wanda Guy również przechodzi do ofensywy. Ta dziewczyna nie ma hamulców. Jak tylko siekają, tak masa trupów jest zaśmiecona, a samoloty i czołgi spadają.
  Blond terminator ryczy:
  - Jak dobrze będzie! Jak będzie dobrze - wiem to!
  A teraz leci od niej zabójczy groszek.
  Aleksiej ponownie setka nazistów, niosąc meteoryt, odcięta. A on podniesie bombę i rzuci nią.
  Mały, ale zabójczy...
  Jak rozbić na małe kawałki masę samolotów na niebie.
  Terminator zawył:
  - Burzliwa młodzież strasznych maszyn!
  Mirabela zrobi to ponownie w bitwie.
  I zetnij wielu brązowych wojowników. I przecina duże polany, wśród czołgów i samolotów.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Lambada to nasz taniec na piasku!
  I uderzaj z nową energią.
  Iria Gai jest jeszcze bardziej wściekła w ofensywie. Więc młócąc nazistów. Nie jest im dobrze opierać się takim dziewczynom.
  Iria Gai wzięła go i zaśpiewała:
  - Bieganie na miejscu to wspólny rozjemca!
  A wojowniczka wpadła na przeciwników taką kaskadą ciosów.
  I będzie rzucał dyskami bosymi stopami.
  Tutaj prowadziła młyn. Masa głów brunatnej armii cofnęła się, czołgi płonęły, samoloty płonęły.
  Jest walczącą pięknością. Bije sobie taką brązową armadę.
  Angelina jest w ruchu, miażdżąc wszystkich bez wyjątku. A jej miecze są jak nożyce śmierci.
  Dziewczyna jest po prostu urocza. A jej bose stopy rzucają bardzo trujące igły.
  Pokonaj przeciwników. Przekłuwają sobie gardła i robią trumny, sprawiają, że czołgi i samoloty eksplodują.
  Angelina wzięła go i pisnęła:
  - Jeśli w kranie nie ma wody...
  Iria Guy krzyknął z zachwytu:
  Więc to twoja wina!
  A gołymi palcami u stóp rzuca coś, co zabija dokładnie. To jest naprawdę dziewczyna z dziewcząt.
  I z jej gołych nóg, jak ostrze poleci. I uderzy w wiele myśliwców, odcinając wieże od czołgów.
  Afrodyta w ruchu. Szybki i wyjątkowy w swoim pięknie.
  Jakie ona ma jasne włosy. Jak powiewający proletariacki sztandar. Ta dziewczyna to prawdziwa lisica.
  I tnie przeciwników - jakby urodziła się z mieczami w dłoniach.
  Ruda, cholerny drań! Wraz z nią poszła do bitwy z naturalnym światłem, bez farby.
  Afrodyta wzięła go i syknęła:
  - Będzie głowa byka - wojownicy nie zwariują!
  I tutaj ponownie zmiażdżyła wielu wojowników.
  Aleksiej Terentiew mruknął:
  - Czego potrzebujesz! Oto dziewczyna!
  Mirabela, rzucając bosą stopą sztylet, wyłamując wieżę czołgu, potwierdziła:
  - Duża i fajna dziewczyna!
  Afrodyta chętnie się z tym zgodziła:
  - Jestem wojownikiem, który ugryzie każdego!
  I znowu, bosymi stopami, wystrzeli śmiercionośne, przewracające samoloty.
  Wanda Guy w walce nie ustępuje przeciwnikom. Nie dziewczyna, ale żeby skończyć z taką wiedźmą w płomieniach. A naziści mają trudności: spadają samoloty i czołgi.
  I krzyczy:
  - Jakie błękitne niebo!
  Afrodyta, wypuszczając bosą stopą ostrze, odcinające wieżyczkę czołgu, potwierdziła:
  - Nie jesteśmy zwolennikami rabunku!
  Wanda Guy, tnąc wrogów i zestrzeliwując samoloty, zaćwierkała:
  - Głupiec nie potrzebuje noża...
  Piszczała Angelina, bosymi stopami rzucając igły, opalonymi nogami strącając czołgi i samoloty:
  - Będziesz go okłamywać z trzech pudeł!
  Iria Gai, niszcząc nazistów, dodał:
  - I zrób z nim za grosz!
  A wojownicy wezmą i skoczą. Są takie krwawe i chłodne. Ogólnie rzecz biorąc, mają dużo emocji.
  Aleksiej Terentev wygląda bardzo stylowo w walce.
  Mirabella śpiewała:
  - Uderzenie jest mocne, a facet ma interes...
  Geniusz wystrzelił stopą coś, co wyglądało jak śmigło helikoptera. Odciął kilkaset głów nazistom i czołgom, pisnął:
  - Całkiem sportowy!
  I jedno i drugie - chłopiec i dziewczynka w pełnym ażurze.
  Aleksiej, ścinając brązowych żołnierzy, bulgotał:
  - I będzie dla nas wielkie zwycięstwo!
  Mirabela syknęła w odpowiedzi:
  - Zabijamy wszystkich - bosymi stopami!
  Dziewczyna jest rzeczywiście takim aktywnym terminatorem.
  Iria Gai śpiewała w ofensywie:
  - Święta wojna!
  A wojownik wystrzelił ostry dysk-bumerang. Latał po łuku, zestrzelił wielu nazistów i wieże czołgów.
  Angelina dodała, kontynuując eksterminację:
  - To będzie nasze zwycięstwo!
  I nowe igły wyleciały z jej bosych stóp. I trafili w wiele myśliwców i samolotów.
  Blondynka powiedziała:
  - Zamatuj przeciwnika!
  I pokazała język.
  Afrodyta, machając nogami i rzucając ostre swastyki, bulgotała:
  - Imperialna flaga do przodu!
  Wanda Guy chętnie potwierdziła:
  - Chwała poległym bohaterom!
  A dziewczyny krzyknęły chórem, miażdżąc nazistów:
  - Nikt nas nie powstrzyma!
  A teraz dysk leci z bosych stóp wojowników. Mięso jest rozdarte, a wieże czołgów i ogony samolotów są zburzone.
  I znowu wyć:
  - Nikt nie może nas pokonać!
  Iria Guy wyleciała w powietrze. Rozszarpał przeciwników i skrzydlate sępy i wydał:
  - Jesteśmy wilczycami, usmaż wroga!
  A z jej gołych palców wyleci bardzo śmiercionośny dysk.
  Dziewczyna nawet skręca się w ekstazie.
  A potem mruczy:
  - Nasze szpilki kochają ogień!
  Tak, dziewczyny są naprawdę seksowne.
  Aleksiej Terentiew zabulgotał:
  - Och, wcześnie, daje bezpieczeństwo!
  I mrugnął do wojowników. W odpowiedzi śmieją się i szczerzą zęby.
  Iria Gai ścinała nazistów i piszczała:
  - W naszym świecie nie ma radości bez walki!
  Chłopiec odpowiedział:
  "Czasami walka też nie jest zabawna!"
  Iria Guy zgodziła się:
  - Jeśli nie ma siły, to tak ...
  Ale my, wojownicy, jesteśmy zawsze zdrowi!
  Dziewczyna gołymi stopami ciskała we wroga igłami, wysadzała samolotami masę czołgów i śpiewała:
  - Żołnierz jest zawsze zdrowy,
  I gotowe do działania!
  Następnie Iria Guy ponownie ścinała wrogów, niszcząc wieże czołgów i ogony samolotów.
  Angelina to bardzo szybka laska. Tutaj wystrzeliła całą beczkę w nazistów. I wyrwał kilka tysięcy z jednej eksplozji.
  Potem pisnęła:
  - Nie przestawaj, nasze szpilki błyszczą!
  I dziewczyna w bojowej koronce!
  Afrodyta w walce też nie jest słaba. Więc młócąc nazistów. Jak z pęku łańcuchów wybija.
  I siekanie przeciwników - śpiewa:
  - Uważaj, będzie dobrze,
  Jesienią będzie ciasto!
  Rudowłosy diabeł naprawdę orze w bitwie jak diabeł w tabakierce. I jak płoną czołgi i płoną samoloty.
  Ale Wanda Guy jak walczyć. A naziści to od niej biorą.
  A jeśli uderzy, to uderzy.
  Wylatują z niego krwawe plamy.
  Iriya Gai szorstko zauważyła, kiedy od jej bosej stopy leciały metalowe bryzgi, które stopiły czaszki i wieże czołgów:
  - Chwała Rosji, bardzo nawet chwała!
  Czołgi pędzą naprzód...
  Dywizje w czerwonych koszulach -
  Pozdrowienia dla Rosjan!
  Tutaj dziewczyny zajęły się nazistami. Są więc cięte i rozdrabniane. Nie wojownicy, ale naprawdę pantery, które zerwały łańcuch.
  Aleksiej Terentiew w bitwie i atakach nazistów. Bije ich bez litości, przecina czołgi i piszczy:
  Jesteśmy jak byki!
  Mirabela, miażdżąc brązową armię, przecinając czołgi i ogony samolotów, odebrała:
  Jesteśmy jak byki!
  Iria Gai wzięła go i zawyła, tnąc brunatnych myśliwców wraz z czołgami:
  - Kłamstwo wymyka się spod kontroli!
  Angelina rozdarła nazistów, pisnęła:
  - Nie, nie z ręki!
  I on też weźmie i puści gwiazdkę bosą stopą i wykończy wielu faszystów.
  Iria Gai wzięła go i pisnęła:
  - Nasz telewizor jest włączony!
  A z jej gołej nogi wylatuje zabójcza wiązka igieł.
  Angelina, również niszcząc nazistów i ich czołgi samolotami, zapiszczała:
  - Nasza przyjaźń to monolit!
  I znowu taki rzut, że koła się rozmywają we wszystkich kierunkach. To jest dziewczyna - czysta eksterminacja przeciwników.
  Dziewczyna z bosymi palcami u nóg weźmie i wystrzeli trzy bumerangi. A zwłoki z tego stały się jeszcze większe.
  Potem piękno wyda:
  - Nie damy wrogowi litości! Będzie trup!
  I znowu śmiertelna rzecz odlatuje z bosej pięty.
  Afrodyta również całkiem logicznie zauważyła:
  - Tylko nie jeden trup, ale wiele!
  Potem dziewczyna wzięła go i chodziła boso po krwawych kałużach. I zabiła wielu nazistów.
  A jak ryczy:
  - Masowe morderstwo!
  A teraz uderzy głową w nazistowskiego generała. Rozbij mu czaszkę i wydaj:
  - Banzai! Pójdziesz do nieba!
  Wanda Guy jest bardzo wściekła w ofensywie, zwłaszcza w strącaniu czołgów, a także samolotów, piszczy:
  - Nie zostaniesz oszczędzony!
  A tuzin igieł wylatuje z jej nagich palców. Kiedy przebija się przez wszystkich, samoloty się rozpadają. I bardzo nawet wojownik próbuje strzępić i zabijać.
  Aleksiej Terentev piszczy:
  - Chwalebny młot!
  A chłopak też rzuca taką fajną gwiazdkę w postaci swastyki bosą stopą. Skomplikowana hybryda.
  I masa nazistów upadła.
  Aleksiej ryknął:
  - Banzai!
  A chłopiec znów jest w dzikim ataku. Nie, po prostu kipi mocą, a wulkany bulgoczą!
  Mirabella w ruchu. Rozerwie wszystkim brzuchy.
  Dziewczyna stopą wyrzuci od razu pięćdziesiąt igieł. A masa została zabita przez wszelkiego rodzaju wrogów, znokautowana zarówno czołgi, jak i samoloty.
  Mirabela śpiewała wesoło:
  - Jeden dwa! Smutek to nie problem!
  Nigdy nie należy się zniechęcać!
  Trzymaj nos i ogon wyżej za pomocą fajki.
  Wiedz, że prawdziwy przyjaciel jest zawsze z tobą!
  To taka agresywna firma. Dziewczyna rzuca się i krzyczy:
  "Smoczy Prezydent zamieni się w trupa!"
  Iria Guy w bitwie jest po prostu jakimś terminatorem. I rycząc bulgotało:
  - Banzai! Zdobądź to szybko! I koniec dyktatora!
  I granat odleciał od jej bosej stopy. A naziści są jak gwoździe. I zniszczy wiele mastodontów i skrzydlatych, piekielnych maszyn.
  Oto wojownik! Wszystkim wojownikom - wojownikowi!
  Angelina jest również w ofensywie. Taka wściekła suka.
  Wzięła ją i zabulgotała:
  - Naszym ojcem jest sam Biały Bóg!
  I tnie nazistów potrójnym młynem!
  A Afrodyta ryknęła w odpowiedzi:
  - A mój Bóg jest czarny!
  Rzeczywiście, ruda jest ucieleśnieniem oszustwa i podłości. Oczywiście dla wrogów. A dla przyjaciół jest kochana.
  I jak gołymi palcami będzie brał i rzucał. I wiele stosów wojowników brązowego imperium, a także ich czołgi i samoloty.
  Rudowłosa krzyknęła:
  - Rosja i czarny bóg są za nami!
  Wojownik o bardzo dużym potencjale bojowym. Nie, pod tym lepiej nie wtrącać się. Jak zrywane są wieże czołgów i skrzydła faszystowskich samolotów.
  Afrodyta, miażdżąc przeciwników, syknęła:
  - Zmiażdżymy wszystkich zdrajców w proch!
  I mrugnij do swoich partnerów. Tak, ta ognista dziewczyna nie jest dokładnie czymś, co może dać spokój. Chyba że pokój jest zabójczy!
  Wanda Guy, miażdżąc wrogów, wydała:
  - Ustawimy cię w kolejce!
  Afrodyta potwierdziła:
  - Zabijemy wszystkich!
  A z jej bosych stóp znów leci dar totalnej zagłady! I tak wiele czołgów i samolotów eksplodowało naraz na małe odłamki.
  Aleksiej zaśpiewał w odpowiedzi:
  - Będzie kompletne banzai!
  Afrodyta, rozdzierając nazistów gołymi rękami, siekając ich mieczami i rzucając igłami gołymi stopami, niszcząc jednocześnie czołgi i samoloty, wydała:
  - W skrócie! W skrócie!
  Iria Guy, niszcząc brązowych wojowników wraz z czołgami i samolotami, zapiszczał:
  - W skrócie - banzai!
  I tnijmy przeciwników dziką goryczą.
  Aleksey Terentev, ścinając przeciwników, wydał:
  - Ten gambit nie jest chiński,
  A debiut, uwierz mi, jest tajski!
  I znowu ostry, tnący metal dysk wyleciał z bosej stopy chłopca. Odciął zarówno wieże czołgów, jak i ogony samolotów.
  Mirabela, ścinając wojowników brunatnego imperium i zbroje czołgów, śpiewała:
  - A kogo spotkamy w bitwie,
  A kogo spotkamy w bitwie...
  Nie żartujmy z tym -
  Rozerwijmy to!
  Rozerwijmy to!
  Zrobili dobrą robotę z nazistami wtedy ...
  Tutaj Hitler i jego drużyna padli na kolana przed dziewczętami i dziećmi.
  Iriya Gai sprawiła, że nazista numer jeden pocałował jej bose stopy.
  Następnie Hitler i cała jego świta całowali gołe podeszwy i pięty innych dziewcząt. Aleksiej Terentiew był całowany przez bose stopy dziewczyny.
  Po zamówieniu Irii:
  - Teraz, kiedy jeszcze was wszystkich nie zabiliśmy, podpiszcie rozkaz całkowitej i bezwarunkowej kapitulacji III Rzeszy Związkowi Sowieckiemu!
  . EPILOG
  Wszystko dobre co się dobrze kończy. Trzecia Rzesza skapitulowała, a potężny Wehrmacht został rozbrojony. Hitler i jego zespół udali się do stalinowskich lochów.
  A Alisa, Paszka i Arkady Sapożkow zostali zwolnieni, a nawet otrzymali nagrody za złotą gwiazdę bohatera ZSRR za odwagę. Oczywiście dla silnych, udoskonalonych organizmów przyszłości wszelkie tortury i inne trudności są niczym.
  Drużyna Irii Gai otrzymała złotą gwiazdę Bohatera ZSRR i diamentowy rozkaz "Zwycięstwo". Wszyscy byli szczęśliwi i radośni.
  Alice, Pashka i Arkashka jedli do syta po głodzie w lochu.
  I już w swoim czasie Alicja zasnęła. I w końcu skończyłem oglądać jej cudowny, bajeczny i heroiczny sen.
  Naziści byli wyczerpani, w głupiej desperacji Hitler nakazał zalanie berlińskiego metra. Ale ten idiotyczny krok tylko ułatwił armii sowieckiej przeprowadzenie ataku, ponieważ wojska niemieckie w dużej mierze straciły możliwość ukrytego manewru pod ziemią.
  Alisa Selezneva i jej ognista przyjaciółka, inni żołnierze radzieccy, czując nieuniknioną bliskość końca III Rzeszy, zapomnieli o zmęczeniu, które zastąpiło gorączkowe podniecenie. Z kolei Niemcy, zwłaszcza ci starsi, coraz częściej podnosili łapy w górę, rozdzierając serce, krzycząc - Hitler to kaput.
  Co dziwne, a może nawet całkiem naturalne, to młodzieniec walczył najbardziej zawzięcie. Najbardziej fanatycznie walczyli chłopcy wychowani po dojściu Hitlera do władzy. Ci, nie chcąc się poddać, coraz częściej wysadzali w powietrze siebie i podchodzących do nich żołnierzy z materiałami wybuchowymi. Więc chłopcy walczyli, nie oszczędzając się.
  I stopniowo zbliżał się urząd cesarski... Dziewiąty sektor specjalny Berlina, w którym znajdują się biura rządowe.
  Alisa Selezneva, kładąc swojego kolejnego przeciwnika, warknęła przenikliwie:
  - A faszystów coraz mniej... Może wyczerpali już zapas nowych produktów?
  Angelika nie zgodziła się:
  - Nie naziści się kurczą, ale my dorastamy. Jest różnica. Nie prowadzimy wojny z królikami, to pewne.
  Alisa Selezneva została bezskutecznie trafiona falą uderzeniową. I znowu poczuła, jak jej piękne ciało zdradziecko odmawia posłuszeństwa. Dziewczyna wyciągnięta na połamanych kamieniach i okroshce, próbowała się zorientować.
  Angelice również zrobiło się gorąco w piersi. Upadła, z trudem wstała obficie, kaszląc krwią. Wojownik wyraził swoje myśli:
  - A naziści są bardzo dzielni, starają się zasypać grządkę trawą i szczątkami ciał!
  Alisa Selezneva milczała w swojej ślicznej głowie, przelatywały wspomnienia różnych typów nazistowskiej technologii.
  Do początku II wojny światowej wojska pancerne III Rzeszy były uzbrojone w czołgi lekkie Pz Kpfw I, Pz Kpfw II, czeskie czołgi Pz Kpfw 35 (t), Pz Kpfw 38 (t), czołgi średnie Pz Kpfw III i Pz Kpfw IV, różne działa samobieżne i transportery opancerzone.
  Blondynka zauważyła słaby poziom wyposażenia panzvale w czołgi. Może nawet za słaby... Hitler walczył z całym światem, mając tylko sześć dywizji lekkich pojazdów.
  Uzbrojenie czołgów składało się głównie z działek małokalibrowych i karabinów maszynowych, co umożliwiało im stworzenie strefy ognia z bliskiej odległości, niezbędnej do pokonania i zdemoralizowania siły roboczej wroga, oraz dużej prędkości czołgów był głównym czynnikiem szybkiego i głębokiego przełomu w głąb terytorium wroga.
  Alisa Selezneva przysięgła sobie stanowczo. W jej pięknej głowie błysnęło: "I to się nazywa szybkość?". Tak, porównaliby osiągi samochodów Hitlera z dzielnym radzieckim BT!
  Doświadczenia działań wojennych w Polsce i Europie Zachodniej ujawniły niskie walory bojowe niemieckich krótkolufowych dział kalibru 37 i 50 mm, których pociski w większości starć bojowych nie mogły przebić pancerza francuskich czołgów ciężkich. W związku z tym w 1940 roku na czołgu Pz Kpfw III zainstalowano mocniejsze działo 50 mm. Okazało się również, że opancerzenie i rezerwa mocy niemieckich czołgów były niewystarczające.
  Alisa Selezneva zgodziła się tutaj: "więcej niż niewystarczające!".
  Przygotowując się do ataku na ZSRR, III Rzesza dążyła do ilościowego zwiększenia swojej floty czołgów. To prawda, że \u200b\u200bstarał się bardzo słabo, czterokrotnie ustępując ZSRR. Ważną rolę w jej wzroście odegrały zdobyte przez Niemcy czeskie fabryki, które w pierwszej połowie 1941 roku wyprodukowały jedną piątą czołgów wchodzących do służby w armii niemieckiej. Na dzień 1 czerwca 1941 r. siły zbrojne Niemiec i ich satelitów dysponowały 4198 czołgami i 377 działami szturmowymi. (A ZSRR ma ich ponad dwadzieścia pięć tysięcy pięćset.) Do operacji przeznaczono 3712 czołgów i dział samobieżnych, z czego było 2348 czołgów średnich Pz Kpfw III wraz z czeskim t-38 i Pz Kpfw IV - 438. Nie wpłynęły one przed atakiem na Związek Sowiecki . Braki w wyposażeniu organizacyjnym i technicznym wojsk pancernych III Rzeszy pojawiły się po gwałtownych starciach z nowymi sowieckimi czołgami T-34 i KV. I nie tylko z nimi, których pojazdów na początku wojny w Armii Czerwonej było mało, ale nie mało (czołgi KV - 604 pojazdy, a razem z T-34 tylko w zachodnich obwodach 1470). W pierwszych miesiącach krwawych walk jednostki niemieckich czołgów lekkich Pz Kpfw I i Pz Kpfw II szybko traciły personel. Pod koniec 1941 roku w Niemczech wstrzymano produkcję wszystkich czołgów lekkich, które nie spełniały wymagań do walki z nowymi radzieckimi czołgami. Bezpowrotne straty czołgów niemieckich od czerwca do listopada 1941 roku wyniosły 2251 jednostek, z czego 348 stanowiły czołgi średnie Pz Kpfw IV. W tym czasie Pz Kpfw IV były najlepszymi niemieckimi czołgami. Jednak ich pancerz boczny i rufowy został przebity nie tylko przez działa nowych radzieckich czołgów T-34 i KV, ale także działa lekkich czołgów T-26 i BT, a także radzieckie działa przeciwpancerne 45 mm pistolety (tak zwane "sroki"). Tylko działo przeciwpancerne kalibru 76 milimetrów mogło przebić czoło T-4.
  Alisa Selezneva zauważyła: "Adolf Hitler nie jest takim fajnym jasnowidzem!"
  Pojawienie się czołgów T-34 w bitwach wymagało fundamentalnej zmiany w konstrukcji niemieckich czołgów, a także ich taktycznego zastosowania. Jeśli wcześniej głównym zadaniem czołgów Wehrmachtu było stłumienie wrogiej piechoty i artylerii, teraz głównym zadaniem było pokonanie wrogich czołgów na maksymalnym zasięgu. W tym celu miał on ponownie wyposażyć czołgi średnie w działa o długości lufy 75 mm.
  Alisa Selezneva zauważyła tutaj: "Przysporzyło nam to pewnych kłopotów".
  Pomimo modernizacji czołgów średnich Pz Kpfw III i Pz Kpfw IV, mających na celu zwiększenie ich siły ognia i ochrony pancerza, nadal ustępowały one nowym czołgom radzieckim pod względem głównych wskaźników. Chociaż na przykład długolufowe działo kalibru 75 mm, już w czołgach, które weszły do służby w marcu 1942 r., Miało lepszą siłę penetracji niż Zis-34, który był wyposażony w T-34. A nowy kaliber 48 el, nawet z pociskami podkalibrowymi, zyskał przewagę w zderzeniu czołowym tak namacalnym, że dokładnie jesienią 1942 r. Radzieccy dowódcy otrzymali instrukcje unikania zbliżających się bitew z niemieckimi mechanicznymi potworami. Tutaj Niemcy mieli problem z T-3. Ze względu na mniejszy bieg wieży trudno było umieścić na niej długolufowe działo przeciwpancerne. Musiałem więc albo ograniczyć się do kalibru 50 milimetrów, choć z lufą o długości 60 El, albo do krótkolufowego działa kalibru 75 milimetrów. Niezły do strzelania pociskami odłamkowymi i odłamkowo-burzącymi. Być może dlatego czołg Pz Kpfw III, który stanowił podstawę jednostek pancernych w latach 1940-1942, od czerwca 1943 roku nie był już produkowany, a na jego bazie powstawały różne modele czołgów specjalnych i dział samobieżnych. Wielokrotnie modernizowany czołg średni Pz Kpfw IV pozostawał w produkcji do końca wojny.
  Alisa Selezneva nawet żartowała z tego: "modernizacja jest jak degeneracja!"
  Realia starć czołgów bojowych na froncie wschodnim już w pierwszych miesiącach wojny skłoniły nazistowskie kierownictwo do stworzenia nowych typów pojazdów opancerzonych, a przede wszystkim czołgów ciężkich o dostatecznym pancerzu i dużym potencjale armatnim. W sierpniu 1942 r. rozpoczęto masową produkcję czołgu ciężkiego Pz Kpfw VI "Tygrys", uzbrojonego w armatę 88 mm (pierwotnie powstał on jako działo przeciwlotnicze). Od sierpnia 1942 do sierpnia 1944 wyprodukowano 1354 Tygrysów oraz 5 czołgów Porsche używanych do celów szkoleniowych.
  Alisa Selezneva przebiegle oświadczyła: "A tygrys okazał się martwy... Całkowicie martwy!"
  W listopadzie 1942 roku powstał nowy, bardziej zwrotny czołg Pz Kpfw V "Panther" z armatą o długości 75 mm, który miał zrekompensować braki czołgu "Tygrys". Według różnych kryteriów można go przypisać zarówno czołgom średnim, jak i ciężkim. Aby zwiększyć niezawodność ochrony pancerza czołgu, niemieccy eksperci zapożyczyli kształt kadłuba radzieckiego czołgu T-34. Chociaż nachylony układ zbroi jest już znany z Machabeuszy z pierwszej wojny światowej. Łącznie wyprodukowano 5967 czołgów Pz Kpfw V "Panther". Na bazie czołgu Pz Kpfw V "Panther" wyprodukowano niszczyciel czołgów Jagdpanther (działo 88 mm, 392 sztuki) i Bergepanther ARV (339 sztuk).
  Koleżanka Angeliki odpalała... Na niebie pojawiły się wszechobecne "Salamandry". Płuca te, prawie w całości zrobione z drewna i pianki maszyny, wystrzeliły jak demony z lawy, która pokryła ogniste piekło.
  Ale Alisa Selezneva nie mogła jeszcze się ruszyć, przez co jej delikatne usta szeptały tylko przekleństwa.
  Ostatni czołg ciężki został wypuszczony w styczniu 1944 roku, jeszcze cięższy czołg Pz Kpfw VI B Konigstiger ("Tygrys-2" lub "Tygrys królewski", 68 ton). W nim niemieccy projektanci chcieli połączyć zwrotność Pantery z siłą ognia Tygrysa. Po raz pierwszy Pz Kpfw VI B wziął udział w bitwie na przyczółku sandomierskim w sierpniu 1944 roku. W tym czasie wojska radzieckie otrzymały czołg ciężki IS-2, wyposażony w działo 122 mm, który przewyższył Tygrysa Królewskiego z całym szacunkiem.
  Alisa Selezneva przeczytała ostatnie zdanie w broszurze kampanii. Ale szczerze mówiąc, nie była to do końca prawda. Na przykład w przednim pancerzu wieży "Królewski Tygrys" miał 180 milimetrów, wobec 100 w przypadku radzieckiego czołgu IS-2.
  Prawie dwukrotna różnica. A niemieckie działo kalibru 88 milimetrów miało wyższą prędkość początkową uderzającego hotelu i lepszy pocisk przeciwpancerny. Do tego 3,5 razy większa szybkostrzelność.
  W sumie w latach II wojny światowej Niemcy wyprodukowały prawie 27 tysięcy czołgów.
  Stosunkowo niewielką ilość ZSRR wyprodukował w tym okresie, od 1 września 1939 do maja 1945, prawie sto tysięcy pojazdów, z czego tylko T-34 62 tys. A czołgów ciężkich jest około 13 tysięcy. Oto moc. Dziwne, że Niemcy tak gwałtownie upadli i nie pomógł im nawet potencjał gospodarczy całej Europy. To prawda, że \u200b\u200bFritz miał również działa samobieżne.
  Po klęsce pod Kurskiem faszystowska armia niemiecka przeszła na obronę strategiczną, co doprowadziło do gwałtownego wzrostu produkcji dział samobieżnych. Ponadto produkcja zbiorników wymagała, zgodnie z technologią, więcej czasu na ich wykonanie. W 1943 roku produkcja różnych typów dział samobieżnych dorównywała ilościowo produkcji czołgów. W sierpniu 1944 roku produkcja czołgów wyniosła 865 sztuk, co było najwyższą wartością we wszystkich latach wojny. Wypuszczanie samobieżnych instalacji artyleryjskich do końca 1944 r. Przekraczało 1000 miesięcznie. Całkowita produkcja czołgów i dział samobieżnych w Niemczech osiągnęła swoje maksimum w ostatnich miesiącach 1944 roku - do 1800 pojazdów miesięcznie.
  Alisa Selezneva zauważyła: "Prawdziwa całkowita produkcja pojazdów opancerzonych w III Rzeszy rozpoczęła się dopiero po ostatecznej przegranej wojnie!"
  A co weźmiesz, jeśli to tylko martwy okład!
  W zależności od przeznaczenia bojowego działa samobieżne podzielono na niszczyciele czołgów, działa samobieżne przeciwpancerne, działa szturmowe, samobieżne działa polowe i samobieżne działa przeciwlotnicze.
  Alisa Selezneva dźgnęła swojego przeciwnika słowem: "separacja dzieci w ogrodzie".
  Wiodącą rolę zaczęły odgrywać działa samobieżne - niszczyciele czołgów.
  Angelica właśnie znokautowała dokładnie to!
  Przygotowując się do kampanii letniej 1943 r., hitlerowskie dowództwo oparło się na nowych czołgach ciężkich i działach samobieżnych, w tym na niszczycielu czołgów Ferdinand (Pz Jäg "Ferdinand"), nazywanym niekiedy "Elefant" (Elefant - słoń). "Słoń" ("Ferdynand") został stworzony do walki z radzieckimi czołgami T-34 i KV. Miał masę 65,5 tony i był uzbrojony w 88-mm długolufową armatę el 71, której pierwotna wersja została pierwotnie stworzona do uzbrojenia jednostek obrony przeciwlotniczej. Następnie, pod koniec czterdziestego pierwszego roku, pojawiła się ulepszona wersja o znacznie większej prędkości wylotowej, zdolnej do przebicia 193 milimetrów pancerza z odległości 1000 metrów. Do początku bitwy pod Kurskiem wyprodukowano 90 niszczycieli czołgów Pz Jäg "Ferdinand".
  Samochód był najbardziej niebezpieczny, spróbuj wziąć jeden. Dopiero późniejsze działa samobieżne 152 mogły przebić 200 mm przedni pancerz, ale już wtedy Ferdinand trafiał z dużo większej odległości.
  W 1944 roku na bazie czołgu Pz Kpfw IV wyprodukowano niszczyciel czołgów z armatą 75 mm Jagdpanzer IV (Pz Jag IV). Niszczyciel czołgów Jagdpanzer IV był ulepszoną wersją StuG III, pełnił te same funkcje na froncie i stopniowo zastępował StuG III w armii. Łącznie wyprodukowano 769 niszczycieli czołgów Jagdpanzer IV.
  Alisa Selezneva zaklęła w pyszny tatarski sposób...
  Od sierpnia 1944 roku dwa różne przedsiębiorstwa produkujące czołgi (Fomag i Nibelungenwerke) produkowały jednocześnie ulepszone wersje niszczyciela czołgów Jagdpanzer IV z przedłużonym działem 75 mm PaK 42 L / 70:
  Pz IV / 70 (V) - 930 sztuk (producent - Fomag), Pz IV / 70 (A) - 278 sztuk (producent - Nibelungenwerke).
  Podmuch wykutego faustpatrona odrzucił Angelikę do tyłu na dobre dziesięć metrów. Ognisty diabeł z trudem wstał. A Alisa Selezneva wciąż myślała...
  W związku ze zwiększającą się produkcją sowieckich czołgów i dział samobieżnych w siłach pancernych III Rzeszy, konieczne stało się stworzenie relatywnie taniego, a co za tym idzie masowego, niszczyciela czołgów. W tym celu postanowiono wykorzystać bazę czeskiego czołgu Pz Kpfw 38(t). Ten niszczyciel czołgów otrzymał nazwę "Getzer" - Jagdpanzer 38 (t) "Hetzer" ("prowokator"). Miał działo o długości 75 mm i 60 mm przedni pancerz o łącznej masie 6,38 tony (niezłe proporcje jak na tak małą masę!). Produkcję prowadzono od kwietnia 1944 do maja 1945. Łącznie wyprodukowano 2584 dział samobieżnych.
  Alisa Selezneva przeżegnała się w myślach: "na szczęście trochę".
  Na bazie czołgu Pz Kpfw V "Panther" od stycznia 1944 do marca 1945 produkowano niszczyciel czołgów Jagdpanther o masie 46 ton, na którym zainstalowano nowe działo o długiej lufie 88 mm. W sumie zbudowano 392 niszczyciele czołgów Jagdpanther. Jagdpanther był uważany za najlepsze niemieckie działo samobieżne.
  Ponieważ blond wojownik już z nią walczył, modne było mówienie, że to działo samobieżne nie jest złe. Chociaż prawdopodobnie brakuje jej ochrony pancerza.
  Od lipca 1944 r. Na bazie "Królewskich Tygrysów" produkowano niszczyciele czołgów "Jagdtiger" (Jagdtiger) o masie 70 ton ze specjalnie wykonanym działem 128 mm. Załoga liczyła 6 osób (cztery obsługiwały działo). Wyprodukowano 77 niszczycieli czołgów Jagdtiger. "Królewski Tygrys" i "Jagdtiger" ze względu na dużą masę bojową miały słabą zwrotność. Były to najcięższe pojazdy opancerzone, jakie kiedykolwiek użyto w walce.
  Alisa Selezneva szepnęła:
  - Jagdtiger to potwór nad potworami. Spróbuj sobie z tym poradzić. W nadchodzącej walce z nim żaden z naszych bandur nie ma szans.
  Angelika zawołała ze złością:
  - Ale teraz pędzi taka mątwa, że Jagdtiger jest wobec niej słaby! Ci, którzy twierdzą, że wyprodukowano łącznie 5120 niszczycieli czołgów, nie kłamią.
  Alisa Selezneva ponownie pogrążyła się w historii technologii wroga;
  Działa samobieżne przeciwpancerne powstały najpierw na bazie czołgów lekkich, a następnie średnich. Zasadniczo były uzbrojone w działa 75, 76 i 88 mm. Jednak pierwszymi działami samobieżnymi przeciwpancernymi były działa 47 mm PaK(t) montowane na podwoziu czołgu lekkiego Pz Kpfw IB w okresie od marca 1940 do lutego 1941 roku. Łącznie wyprodukowano 202 takie działa samobieżne. wyposażony.
  Alisa Selezneva zachichotała: "Oto karły wśród samochodów myśliwskich!".
  Aby walczyć z radzieckimi czołgami średnimi i ciężkimi, konieczne było wzmocnienie artylerii przeciwpancernej, czyniąc ją większym kalibrem i samobieżną. Zdecydowano się na wykorzystanie podwozia z czołgu Pz Kpfw 38(t), który pod koniec 1941 roku był już przestarzałym czołgiem bojowym i miał małą prędkość jak na czołg rozpoznawczy. Wyposażony był w zdobyte rosyjskie działo 76,2 mm, przerobione na ogień z niemieckiego działa przeciwpancernego PaK 40.) Marder. W sumie od kwietnia 1942 do kwietnia 1943 zebrano 363 niszczyciele czołgów "Marder" (Marder - kuna).
  Angelica desperacko próbowała doczołgać się do parapetu. Straciła już sporo krwi, a przez jej czekoladową opaleniznę przebijała bladość.
  Wiosną 1942 roku postanowiono zainstalować 75-mm działo przeciwpancerne PaK 40/3 na podwoziu czołgu Pz Kpfw 38 (t). To przeciwpancerne działo samobieżne, zwane "Marder III" - Pz Jäg 38 (t) mit 7,5cm PaK 40/3 (Marder III), było produkowane od listopada 1942 do maja 1944. Wyprodukowano 1393 pojazdy (175 sztuk zostały przerobione z czołgów).
  Alisa Selezneva sama jest już przerażająca, zmęczona, nawet mentalnie zagłębiając się w takie gówno, ale nie miała siły się zatrzymać.
  Na bazie czołgu lekkiego Pz Kpfw II postanowiono wyprodukować 75-mm działo samobieżne przeciwpancerne "Marder II" z działem PaK 40/2. Od czerwca 1942 do marca 1944 wyprodukowano 651 pojazdów. Wiosną 1943 r., przed letnią ofensywą (akcja Cytadela), wystrzelono 201 dział samobieżnych przeciwpancernych z zdobytym rosyjskim działem 76,2 mm PaK 36 (r) - LaS 762 na bazie czołgu Pz Kpfw II Ausf Czołg lekki D.
  Angelica warknęła z mocą do przyjaciółki:
  - Cóż, jest rozluźniony. Szybciej włączmy się do walki. Co za kanapowiec... Jak to mówią od takich.
  Alisa Selezneva warknęła:
  - Jeszcze kilka minut i zacznę od nowa, zniszcz wrogów ZSRR. Więc nie panikuj..
  Blondynka bezskutecznie próbowała zebrać myśli.
  Również przed letnią ofensywą na Kursk Bulge zaczęto produkować 88-mm przeciwpancerne działa samobieżne Nashorn (Nashorn - nosorożec), później przemianowane na Hornisse (Hornisse - szerszeń). Podwozie Pz Kpfw III / IV (podobnie jak 150-mm działa samobieżne Hummel) mieściło nowe działo przeciwpancerne 88 mm PaK 43/1 L / 71. Działa samobieżne weszły do służby w batalionach myśliwców ciężkich. W sumie od lutego 1943 do marca 1945 wyprodukowano 494 pojazdy. Wyprodukowano również niewielką liczbę dział samobieżnych przeciwpancernych opartych na transporterach opancerzonych. Wszystkie lekkie przeciwpancerne działa samobieżne miały kabiny otwarte od góry. W sumie w latach II wojny światowej Niemcy wyprodukowały ponad 3700 dział samobieżnych przeciwpancernych.
  Alisa Selezneva skończyła myśleć, podniosła nogi i od razu podskoczyła. W jej oczach zapaliły się światła drapieżnej pantery:
  Zacznijmy żniwa!
  Kule terminatorki wpadały w kagańce esesmanów, zniekształcone bestialskimi uśmiechami. Alisa Selezneva wystrzeliła prawie serie i powiedziała:
  - Fas! Owczarek... Fas!
  Wybrani faszyści, nawet nie widząc, ale czując w swoich wnętrznościach, jak strasznie przerzedzają się ich szeregi, padali na brzuch na ziemię. Zakopany w betonie, a raczej podjęty żałosną próbę zakopania się. No tak jak świnie...
  Angelika zauważyła:
  - Dotykam twoich ust i czuję chłód... No cóż, niech chłopaki są odważni.
  Masywny budynek urzędu cesarskiego o grubych ścianach. Mimo bombardowań nie został zbytnio zniszczony. Jest głównym ośrodkiem zła, które przybyło na świętą ziemię sowiecką. Alisa Selezneva już widzi kopułę tego budynku. Tak, to jest okropna rzecz ... Tutaj pędzisz tam i uderzasz, a nawet lepiej, zniewalasz Hitlera.
  Angelica odwróciła głowę w stronę swojej blond przyjaciółki, ognisty diabeł miał strasznie posiniaczoną twarz. Oba oczy płynęły z czarnymi oczami, nos jest spłaszczony i posiniaczony, i głębokie rysy. Wygląda na to, że dziewczyna została po prostu brutalnie pobita, zresztą nie znając najmniejszej litości.
  Alisa Selezneva zachęcała swojego partnera:
  - Siniaki i otarcia są ozdobą mężczyzny, dzielny wojownik jest o wiele fajniejszy niż którykolwiek z mężczyzn...
  Angelika zgodziła się.
  - Tak, będzie chłodniej... W drodze do cesarskiego urzędu stoi czołg Hitlera "Szczur", prawie gotowy tylko bez podwozia. Jeśli zostanie zniszczony, będziemy mogli przystąpić do szturmu na sam budynek. A tam można przeciągnąć Hitlera na sznurku...
  Alisa Selezneva dowcipnie odpowiedziała:
  - Torebka, torebeczka, na sznurku... Wisi na skraju lśniącej otchłani. A ghul ukrył się z boku i trzyma linę niewidoczną.
  Angelika zmrużyła oczy i powiedziała:
  - Czołg Krasa jest uzbrojony w dwa działa 280-milimetrowe i dwa kolejne 128-milimetrowe, a także jedenaście dział przeciwlotniczych i dwadzieścia dwa karabiny maszynowe. Grubość pancerza wynosi 400 milimetrów. Całkowita waga technologicznego potwora to około dwóch tysięcy ton. Krótko mówiąc, jest to dla nas duży problem. Takie stworzenie zostało przydzielone do pilnowania cesarskiego urzędu.
  Aliska Selezneva majstrowała przy gruzach bosymi stopami, tworząc w ten sposób fontannę pyłu. Było fajnie i może super. Wtedy blondyn powiedział:
  - Każdy może przegrać słuszną sprawę, ale nie ma zwycięzców w niesprawiedliwych czynach!
  Angelika zgodziła się.
  - Możesz oszukać los, ale nie możesz oszukać oczekiwań dotyczących fatalnych decyzji!
  Alisa Selezneva, zdając sobie sprawę, że kaskada dowcipów może ciągnąć się zbyt długo, warknęła:
  - Wystarczy... Sugeruję, wejdźmy do czołgu i zabijmy tam wszystkich!
  Angelika natychmiast się zgodziła:
  - Zauważony! Oczywiście, zabijemy i podzielimy!
  Dziewczyny rzuciły się do zakopanego w betonie zbiornika Szczura. Zadanie nie było łatwe. Ale wojownicy całkiem rozsądnie liczyli na szczęście, które pomaga targom.
  Więc upadli na brzuchy i czołgali się jak wspaniałe gąsienice. Jednocześnie dziewczyny były szybkie i zwinne. Alicja miała w głowie plan. Niemcy oczywiście nie są głupcami, a wszystkie podejścia do superciężkiego czołgu są przestrzeliwane przez karabiny maszynowe. Co więcej, każda sekcja została zastrzelona. Ale jest też kanalizacja... A przez nią całkiem możliwe jest przeniknięcie do łona zakopanego i prawdopodobnie mającego konspiracyjne połączenie z cesarską kancelarią czołgu.
  Oto dwaj wojownicy, przezwyciężając wstręt, wzięli go i od razu zanurkowali do włazu. Choć jest tak nieprzyjemnie, zranione dziewczęta czołgają się przez zakurzone rury pełne pająków, szczurów, karaluchów i smrodu. Ale mogą liczyć na niespodziankę.
  Szczury kilkakrotnie próbowały ugryźć dziewczynki w obolałe bose stopy. Ale wrócili. Angelica i zręczna Alisa Selezneva tną te stworzenia sztyletami. Krew szczurów jest tak cuchnąca, że wojowniczki powstrzymują mdłości tylko dzięki hartowaniu żelaza.
  I czołgają się dalej, zimny metal przechodzi przez żołądek. Lekkie drżenie... Och, ale to powstrzymuje dziewczyny.
  Alisa Selezneva nawet żartuje:
  - Z każdego labiryntu jest wyjście, ale nie z tego, który składa się z zawiłych zakrętów głupca!
  Angelika dodaje:
  - Możesz zmylić tylko tych, którzy są zdezorientowani w wyborze ścieżki!
  Dziewczynom udało się w końcu wydostać i do kanalizacji. Przed nami tylko grill, a za nim wentylator. Alice strzela do jednostki, ogromne łopaty śmigła zamarzają.
  Między nimi przeciskają się prawie nadzy wojownicy. Wtedy Angelica wkłada swoje długie palce do zamka. Jej przerośnięte paznokcie są bardzo mocne, a mechanizm stalowego zaparcia ustępuje z cichym zgrzytem. Ognisty diabeł ryczy:
  - Są Rosjanie, są posłuszni wielkim, ale nigdy nie ulegają znikomości!
  Alisa Selezneva, celnym strzałem z tłumika, trafiając w wartownika, który wbił pysk, dodaje:
  - Są posłuszni godnym nie draniu, a podążanie za kompasem nie jest upokorzeniem!
  Angelica warknęła brutalnie w odpowiedzi:
  - Cóż, od śruby!
  Dziewczyny poruszały się jak kobry przez dom pełen mangust. Znajdowali się w brzuchu gigantycznego czołgu. Strzelali, żeby zabić, spryskując płyty pancerza krwią Hitlera. Naziści próbowali im odpowiedzieć, ale spóźnili się. Więc wleciały w nie granaty, odrywając kończyny ...
  Alisa Selezneva śpiewała:
  - Łysy pijany Führer położył się na drutach ... To nie jest spiek dla Hitlera .... opublikuj!
  Angelika dodała:
  -Uuu! I płakał, głupi, głupi Adik!
  Granaty pękają, a ich odłamki stukają w zbroję jak dziecięca grzechotka dziecka King Konga... Jak fajnie tak wszystkich bić... I nadchodzi totalna klęska.
  Angelika śpiewa razem:
  - Gang Hitlera jest sądzony, a my ugotujemy zupę z Adolfem!
  Alisa Selezneva w odpowiedzi:
  - Nie, nie ma procesu!
  Pod wdzięcznymi, erotycznymi, wzruszająco bosymi stopami wojownika tryska krew, a oni zostawiają po sobie ślady cór Marsa. Nie można ich powstrzymać, to fajne radzieckie dziewczyny z nagimi torsami i wspaniałymi piersiami, jak boginie starożytności.
  Wszystkie trzy przedziały ogromnego dwupiętrowego czołgu są zaśmiecone trupami. Zamęt nazistów nie od razu zorientował się, że są atakowani od dołu, dlatego terminatorki bez problemu wskoczyły na drugie piętro. Co więcej, prawie zupełnie nagie i bajecznie piękne były mylone z drogimi prostytutkami z haremu najwyższych szczebli SS.
  Cóż, dziewczyny dały im Hyperfuck! Krótko mówiąc, ponad pięćdziesięciu Niemców zostało skoszonych, a "Szczur" został schwytany przez wojska radzieckie. Szkoda tylko, że zamiast układu jezdnego ten obiecujący samochód został zakopany w żelbetonie. Nie możesz obrócić tego przeciwko nazistom.
  Alisa Selezneva zbadała schwytanego kolosa i zasugerowała:
  - No co... Jesteśmy głupcami, nie wzięliśmy ze sobą czerwonej flagi?
  Angelique mruknęła z irytacją:
  - I tak plecaki są podziurawione. Tak, i nie jest naszą rolą umieszczanie flag na zdobytych budynkach. Jesteśmy snajperami. Naszym zadaniem jest zabijać, a nie rzucać rogami!
  Alisa Selezneva zaczęła grzebać w dłoniach:
  - Czy możemy znaleźć chociaż trochę czerwonej szmaty?
  Angelika nagle potrząsnęła głową:
  - Nie!
  Alisa Selezneva była oburzona:
  - Dlaczego?
  Angelica odpowiedziała logicznie:
  - Bo to supertank, choć ważny, ale generalnie drugorzędny. Kancelaria Cesarska jest ważniejsza...
  Alisa Selezneva podrapała się po gołej nodze za uchem lepkimi od krwi palcami, demonstrując wirtuozerską zręczność:
  - A to jeszcze.... Oczywiście ważniejsze.... Ale!
  Angelica pociągnęła za łokieć swoją blond przyjaciółkę.
  - Więc biegnijmy szybciej, weźmy Hitlera do niewoli. Będzie dużo chłodniej!
  Alisa Selezneva śpiewała:
  - A ile było mszyc... Jedna jest fajniejsza od drugiej! Cegły w pyskach, będzie dużo lepiej!
  Angelica, zamiast odpowiedzieć, zaczęła schodzić na pierwsze piętro. Za nią podążała Alisa Selezneva, miodowoblond, z włosami purpurowoczarnymi od kurzu, brudu i krwi. Nadal były bajecznie piękne, ale jednocześnie przerażające do granic możliwości. Więc ci wojownicy zbiegli na dół, a potem zanurkowali do podziemnego przejścia do bunkra.
  Na drodze stanęły im masywne, tytanowe drzwi. Dziewczyny, widząc jej niezwyciężoność, podłożyły materiały wybuchowe wydobyte z amunicji w sąsiednią ścianę. Uciekli, włączyli prąd przez przewody.
  Eksplodował, rozbijając mieszankę ziemi i betonu. Wstało, a potem opadł pył. Alisa Selezneva warknęła:
  - Oto nasz charakterystyczny rosyjski ruch!
  Angelika zgodziła się.
  - Oczywiście, ruszaj się! Nawet nie korona, ale królewska!
  Dziewczyny wskoczyły do środka, pobiegły i natknęły się na kratkę, za którą znajdowały się szyby wentylacyjne. Angelica otworzyła kratę w dziesięć sekund, zanurkowała pierwsza, a Alice podążyła za nią.
  W przeciwieństwie do kanałów, przyjemniej było czołgać się szybami wentylacyjnymi, było dużo kurzu, ale nie było szczurów ani cuchnących odchodów. A dziewczyny czołgały się po nich jak indiańskie żmije na sznurku ze słynnego opowiadania Conana Doyle'a "Colored Ribbon". Ile razy Alicja potykała się z podrapaną twarzą i rozciętymi, spalonymi, ale jednocześnie szybko gojącymi się, stwardniałymi stopami ognistego wojownika.
  Angelica zamruczała, gdy jej twarde obcasy połaskotały lepkie od krwi włosy Alisy Seleznevy.
  Wszystkie dziewczyny czołgały się, schodząc niżej. Gabinet cesarski schodził sześć pięter pod ziemię, a na siódmym piętrze znajdował się magazyn z amunicją i paliwem. I trochę z boku... Angelica, jako prawdziwe dziecko natury, doskonale wyczuła trzewiami, że istnieje tajne podziemne lotnisko. I syberyjska kobieta szepnęła do Alicji:
  - Nie strzelaj! Nie rób tu za dużo hałasu!
  Blondynka w oszołomieniu wzruszyła ramionami i przesunęła palcem po stopie rudowłosej przyjaciółki, która była szorstka od licznych skaleczeń, oparzeń i odcisków:
  - A po co tu trafiliśmy, jak nie strzelać i nie zabijać?
  Angelica logicznie zasugerowała:
  "W tym ogromnym budynku są tysiące wybranych żołnierzy SS, a my dwaj nie możemy ich w żaden sposób zabić. Konieczne jest jednak schwytanie Hitlera i tym samym zakończenie II wojny światowej raz na zawsze.
  Alisa Selezneva gwizdnęła pełnym głosem:
  - Urocze... Weź Hitlera do niewoli! Wspaniały.
  Angelica zrobiła bardzo rozsądny punkt:
  - Już wkrótce Führer ucieknie z Berlina. Myślę, że nawet w ciągu najbliższych kilku godzin. W końcu to w gruncie rzeczy szczur, nie bez powodu nazywany największym czołgiem III Rzeszy. A my on i...
  Alisa Selezneva uśmiechnęła się:
  - Oczywiście.... Masz rację... Ale...
  Ognisty diabeł chytrze zasugerował:
  - Wejdź na lotnisko, a tam będzie czekał na zbiegłego Führera.
  Alisa Selezneva skinęła głową.
  - Oczywiście w tej studzience muszą być szyby wentylacyjne.
  Dziewczęta były jednak zmuszone szukać na ślepo. Spróbuj, ustal, po której stronie jest tak brutalnie tajny obiekt w Berlinie, jak podziemne lotnisko, a nawet z najfajniejszymi samolotami.
  Alisa Selezneva, jako prawdziwa córka ognia, aby otworzyć swoje nieziemskie czakry, zaczęła śpiewać:
  Chmury leciały od krwiopijców,
  Niedaleko Ziemi wybuchło piekło!
  Grzechotający wąż pełza po panzvale,
  Chmury rozświetlone krwią!
  
  Fale płoną, pluskają jak piekielna burza,
  I spotka armię najodważniejszych śmiałków!
  Będziemy chronić piękne, kochane kobiety
  Będziemy godni wyczynów naszych ojców!
  
  Moja ziemio, jak boleśnie jęczałaś,
  Przeciwnik pozostawił po sobie sto ran śladów!
  Ale zrzucimy faszyzm z piedestału,
  Zaraza pędzących lat nie potrwa długo!
  
  A śmierć już bieleje za chmurami,
  Ale nasze myśli są rozdarte do nieba!
  Zmiażdżmy notorycznych złoczyńców w proch,
  I rozerwij to na strzępy, poznaj Wehrmacht na pół!
  
  Nie znamy pokoju i zgnilizny starości,
  Jesteśmy dziećmi naszej świętej Ojczyzny!
  Wszystko jasne walczyło z nazistami,
  Strzelaj, potężnie, w te korzenie!
  
  I co eksplodowało z siłą złej bomby,
  Czym jest dla nas ten grzmot?
  Bojownicy Rusi potrafią wiele,
  A góra stanie się dołem dla Führera!
  
  Piekło rozpętało się,
  Czołgał się po rokadzie z drapieżnym pyskiem "Tygrys"!
  I całe zmęczenie zleciało z nas w jednej chwili,
  Czas na zabawne gry!
  
  Granat w dłoni i śmiertelny rzut,
  Oto "Tygrys" w pysku mocno przyjęty!
  A Hitler w kotle w kotłowni Tartaru,
  Aby nie ujawniać rosyjskiego świata!
  
  Berlin trzęsie się od gwałtownych salw,
  Oto czerwona flaga powiewająca nad Reichstagiem!
  I słońce świeciło nad Ojczyzną,
  Przecież Trzecia Rzesza obrócona jest w proch i popiół!
  Piosenka zainspirowała dziewczyny i są pełne uniesienia, bez wysiłku otwierając kratki jeden po drugim, w końcu wyszły do ostatniego fana. A za nim samo podziemne, dobrze oświetlone lotnisko.
  Angelica pochyliła się pierwsza i zawołała zaskoczona:
  - Wow! Wow...
  Alisa Selezneva też to widziała:
  - Zwykła dyskietka, jak te, z którymi już musieliśmy walczyć... Jak cię to uderzyło.
  Rudowłosa diablica odpowiedziała bez urazy:
  Tak, przynajmniej rozmiarowo. Poza tym, nie widzisz, że jest znacznie wyższy niż stare machiny wojenne. Motywy były jak dwa spodki ułożone razem, a to bardziej przypomina wystawny tort bożonarodzeniowy.
  Alisa Selezneva uśmiechnęła się chytrze i mrugnęła do swojej przyjaciółki:
  - Tym lepiej. Schwytamy nie tylko Führera, który, szczerze mówiąc, nie jest teraz nikim, ale także samolot! Może jeszcze uda się polecieć na Marsa!
  Angelika się roześmiała.
  - Wlatuj.... To symboliczne!
  Dziewczyny pokonały ostatnią przeszkodę i zamarły w pobliżu płaszczyzny dysku. Zaczęli kłamać, czekając na wroga, jak tygrysy w zasadzce. Alisa Selezneva zaczęła nawet mówić o abstrakcyjnych tematach.
  Ponieważ księgi biblijne były pisane w starożytności i różnych epokach przez osoby o różnym duchu narodowym i statusie społecznym, odzwierciedla ona poglądy, które bynajmniej nie są, delikatnie mówiąc, zgodne z wiedzą naukową, moralną i religijną (tak, i religijne) wierzenia naszych współczesnych. Nie dotykajmy teraz problemów naukowych. Rozumie się samo przez się, że gdyby Pan Bóg podyktował np. naukę Kopernika albo teorię Einsteina czy Mendla, to "święci Boży" (prorocy) nie byliby w stanie przekazać tych naukowych prawd na piśmie analfabetom. Pasterze żydowscy, którzy żyli ponad 3,5 tys. lat temu.
  Alisa Selezneva parsknęła pogardliwie:
  - A co z Einsteinem? Czy on jest supermanem? Jego burżuazyjna teoria względności zostanie z hukiem obalona przez naukę komunistyczną!
  Godne ubolewania jest jednak to, że w czasach, gdy spisano i redagowano Biblię, wiedza naukowa Greków, Chińczyków, Hindusów, Persów przewyższała wiedzę autorów i redaktorów ksiąg biblijnych. Pan Bóg wciąż poucza czcicieli Biblii, że niebo jest kryształową kopułą7, "firmamentem nieba" DEK4 (Rdz 1,7), do którego przymocowane są ciała niebieskie (Rdz 1,16-17); ponad tym firmamentem są magazyny deszczu, wiatrów, śniegu i gradu (Job 38:22; Psalm 32:7; 134:7; Jeremiasz 10:13); na firmamencie znajduje się mieszkanie (tron, dom, świątynia, urząd, raj) Boga i jego świty (aniołowie, szatan, święci). Ziemia, zgodnie z nauką autorów ksiąg biblijnych, jest tak mocno osadzona na filarach, że nie może się ruszyć ze swojego miejsca (Psalm 95:10) ... Autorzy wszystkich ksiąg Starego i Nowego Testamentu są głęboko przekonany, że człowiek - i sam Pan Bóg - myśli sercem (Rdz 6:15; 8:21; 27:41; Wj 28:3; 31:6; 35:10; 35:35; 36:2; 36:8; Powtórzonego Prawa 29:4; 1 Samuela 27:1; Hioba 9:4; 17:4,11; 39:36; Psalm 4:5; 14:2; 18:15; Przysłów 17:23; Kaznodziei 2 :1-3; Izajasza 10:7; 33:18; 49:21; Jeremiasza 7:31; ... Mateusza 9:4; 15:18-19; Marka 2:6-8; Łukasza 2:19,35 ;Rz 10:10-11;...). Na podstawie biblijnej nauki o sercu w Rosji w XIX i na początku XX wieku intensywnie rozwijała się "filozofia kardocentryzmu", która mówiła o sercu - naczyniu duszy ludzkiej, o pojmowaniu prawdy - własnym o sercu io innych studiach biblijnych o sercu. Ale nawet bezpośredni uczeń Pitagorasa Filolausa (VI wpne) w traktacie "O naturze" ustalił, że człowiek ma najważniejsze narządy: mózg jako siedlisko umysłu, myśli; serce jest siedliskiem "wrażliwej duszy", a narządy płciowe służą do reprodukcji8. Nie mówię tu o Sieczenowie, w którego publikacji "Odruchy mózgu" rzetelnie ustalono na poziomie naukowym i eksperymentalnym, że osoba myśli rozumem, a nie sercem. A od czasów transplantacji serca wszyscy pokazywali światu, że serce jest jednym z najprostszych organów ludzkiego ciała, że jest tylko rodzajem pompy, która poprzez napięcie mięśni zasysa i wyrzuca płyn, krew. Serce i jego poszczególne wady można wymienić - i już są wymieniane! - mechaniczna sztuczna pompa lub zawór; zastąpienie serca w żaden sposób nie prowadzi do zastąpienia "duszy", osobowości osoby.
  Angelica szepnęła do Alisy Seleznev:
  - Słuchaj, nadchodzą!
  Rzeczywiście, bezgłośnie drzwi się otworzyły i pojawiło się kilka dużych, mocno załadowanych wozów, eskortowanych przez żołnierzy SS ze specjalnego Pułku Imperialnej Straży Życia.
  Zaczęli ładować to, co wartościowe, do brzucha latającego spodka. Ważenie odbywało się przed załadunkiem. Niemiec w białym fartuchu i ciemnych okularach starannie spisywał dane.
  - Złoto dziesięć i pół tony, platyna sześć czterysta kilogramów. Nieoszlifowane diamenty ważą dwie tony, sześćset dwadzieścia kilogramów i kolejne pięć tysięcy karatów. Biżuteria trzy tony osiemset trzydzieści jeden kilogramów, siedem tysięcy karatów.
  A także szmaragdy, rubiny, topazy...
  Alisa Selezneva była rozproszona, myśląc w kierunku religii i dlaczego w nietypowy dla niej ateistyczny sposób. A może osobliwe: Alicja jest przyzwyczajona do zdobywania siebie, a nie do polegania na Bogu.
  Pisarze Biblii obdarzają swego Boga zdumiewającą ignorancją w sprawach najbardziej przyziemnych. Dlatego ich Bóg stwierdza, że nietoperz jest ptakiem, a nie ssakiem (Księga Kapłańska 11:13-19; Księga Powtórzonego Prawa 14:11-14); zając to zwierzę przeżuwające, które nie ma rozszczepionych kopyt (Księga Kapłańska, 11:4; Księga Powtórzonego Prawa, 14,7); rzekomo istnieją latające ptaki i owady, które mają cztery nogi (Księga Kapłańska, 11:23), a wąż żywi się pyłem (Rdz, 3:14); że Bóg "walcząc za Izraelitów zrzucił z nieba ogromne kamienie" na żołnierzy miejscowej ludności, a na dodatek "zatrzymał Słońce nad Gibeonem i Księżyc nad doliną Ayalon, aż Żydzi się zemścili na swoich wrogach" (Jozuego, 10:10-14); że Słońce w swoim ruchu na firmamencie może nie tylko zatrzymać, ale także rozpocząć swój ruch w przeciwnym kierunku - na wschód (2 Król. 20:11; Izajasz 38:8) ...
  Angelica nagle chwyciła Alisę Seleznyovą gołymi, silnymi nóżkami za nos i pociągnęła, groźnie marszcząc brwi, szepcząc:
  - Chodź, chodź za mną, połóż się pod wozami i tam ...
  Blond wojownik skinął zgodnie głową.
  - Zrozumiałem! Teraz.
  Nagie, prawie czarne od kurzu dziewczyny przesiąknięte olejem czołgały się na dno wozu. Naziści, nawet z elity SS, wyglądali na dość oszukanych porażką, która właśnie została przeniesiona z Armii Czerwonej. Dlatego nie zauważyli, że rozłożyste i specjalnie wyszkolone dziewczyny czołgają się cicho.
  Alisę Seleznevą bolał nos, ściskany stalowymi palcami syberyjskiego wojownika. Pewnie nawet zrobiła za to śliwkę. Wow, paskudny, nawet najbardziej paskudny z paskudnych!
  Pod wozami dziewczęta rozłożyły nogi i ręce, podniosły się, oparły o fasetowane krawędzie i zawisły. Wózki pojechały prosto do brzucha aparatu...
  W ładowni nagle okazało się, że jest bardzo zimno i zapanował półmrok. Nagie i gorące dziewczyny niemal natychmiast zaczęły się trząść. Angelica, jako najbardziej przyzwyczajona do hartowania, wydała:
  - Minus trzydzieści, a nawet trochę mniej... Nie śmiertelnie!
  Alisa Selezneva zauważyła z irytacją:
  "Jeśli utkniemy tu zbyt długo, nie będziemy w stanie wytrzymać nago..."
  Angelika przerwała:
  - Przetrwam! Mam lepszą tolerancję na zimno niż foki. Głód i pragnienie zabiłyby raczej Syberyjkę niż takie przeziębienie.
  Alisa Selezneva warknęła:
  - A ja nie chcę ustanawiać rekordów przeżycia. Wyjdźmy z ładowni do kwater mieszkalnych. A potem nagle naprawdę polecimy na Marsa, co oznacza, że będzie w ładowni do minus 150... Myślę, że ta dziewczyna nie może znieść tego chłodniejszego niż foka.
  Angelika parsknęła gniewnie.
  - Jeśli nie ma powietrza, może tego nie zniosę! I tak stań na śmierć!
  Alisa Selezneva wysiadła z wózka, co dziwne, ale pęcherze wciąż na jej piętach były bardzo zadowolone z pokrytej szronem metalowej powierzchni. Wojownik niemal natychmiast znalazł właściwe drzwi. Angelika poszła za nią. Dziewczyna Ognistego Diabła powiedziała:
  - Drzwi otwierają się kodem. Trzeba uważnie słuchać...
  Alisa Selezneva skinęła głową.
  - Ja wiem! Po uruchomieniu przekaźnika w miejscu, w którym ustawione jest kodowanie, słychać bardzo ciche kliknięcie. Specyfika zamków mechanicznych!
  Angelica skinęła głową i przyłożyła wyrzeźbione ucho do zbroi. Alisa Selezneva zaczęła się kręcić. Jeden numer się zgadza. Drugi też.. Litery... znowu cyfry. A teraz najtrudniejsze chińskie znaki, których jest cały tysiąc. Musiałem się odwrócić. Alisa Selezneva nawet zauważyła:
  - Wydaje mi się, że Niemcy powinni mieć prostszy i szybszy system tworzenia kopii zapasowych...
  Angelika zgodziła się.
  - Powinien, ale chyba tylko od środka...
  Dziewczyny weszły do przedziałów mieszkalnych.... Zgodnie z oczekiwaniami były bardzo luksusowo umeblowane, z obrazami wielkich artystów. Wszyscy wiedzą, że Hitler kolekcjonuje takie rarytasy, ale fakt, że takie cudo zawiśnie na ścianach statku kosmicznego... To jest generalnie stromość nad stromością!
  Dziewczyna otworzyła zamki, a następnie zamknęła je za sobą. Część mieszkalna składała się z trzech pięter z wysokimi sufitami. Do tego piwnica z magazynem, a także góra, na której znajduje się centrum sterowania i piloci.
  Dziewczęta nie miały czasu na samodzielną inspekcję, zabrzmiał sygnał i rozpoczęło się ładowanie. Wygląda na to, że Hitler i jego świta poważnie zamierzają wyruszyć w drogę...
  Przybyli strażnicy i orszak... Wybitni członkowie faszystowskiej menażerii. Pierwszy, kulejąc, brnie z Goebbelsem. Mały, paskudny, żółtawy, z małpią twarzą. Gdyby taka osoba dostała się do wydziału rasowego lub specjalnej jednostki SS w celu oczyszczenia narodu z gorszych jednostek, ta zostałaby usunięta w pierwszej kolejności.
  Ale jego żona Margaret jest piękną, szczupłą i krągłą kobietą, chociaż urodziła siedmioro dzieci. Wygląda na sprawną i znacznie młodszą niż jej wiek. Można by pomyśleć, że problemy upadającej III Rzeszy wcale jej nie przerażają, a klęski Wehrmachtu wcale jej nie martwią. Ale wojska radzieckie przedarły się już do Kancelarii Cesarskiej i szturmują Reichstag... Ma ze sobą sześcioro dzieci, bladych i zdezorientowanych. Pięć dziewczyn i chłopak, ubrani latem i jakoś zbyt prosto na tle sukni obwieszonej brylantami żony Goebbelsa
  Następnie Bormann podąża za tą parą. Grubas z szeroką twarzą rzeźnika. Typowy przestępca, tęgi, barczysty, prawie kwadratowy... W ręku trzyma dużą i ciężką walizkę, dla wierności, wciąż przykutą łańcuchem do nadgarstka.
  Pan Ribbentrop z monoklem, pompatyczny jak indyk na piersi, Order Orła z brylantami. Z bogato ubraną żoną...
  Co więcej, sam Hitler się drapie... Führer niegdyś Wielkich Niemiec jest strasznie zdenerwowany, ale stara się zachować spokój i wyglądać dumnie. Wraz z nim jego jedyna mężatka, Eva Braun. Dziwne, ale pierwsza dama III Rzeszy ma wygląd typowej wieśniaczki, chociaż jest dobrze zbudowana, ale jej twarz... jak u najzwyklejszej kołchozowej Rosjanki. Prawda, całkiem ładna... I ubrana zbyt skromnie, jak na żonę kogoś, kto do niedawna rządził pół świata! Są z nimi strażnicy i osobisty pilot Führera.
  Hitler wygłasza mowę końcową. Niezainteresowany:
  - Na próżno bolszewicy i jego ojcowie chrzestni światowego syjonizmu wierzą, że wygrali! Mamy niedostępne sekrety bazy i najnowszą superbroń. Wojna między ZSRR a koalicją sojuszników jest nieunikniona! A my, będąc w naszej tajemnej kryjówce, zrobimy wszystko, aby jak najszybciej ją rozpalić. A kiedy świat zacznie krwawić, nasi dzielni żołnierze użyją cudownej broni. Wykończywszy nędzne resztki wroga zniszczonego we wzajemnej wojnie. A wtedy odrodzi się nowa Czwarta Rzesza Światowa, na czele której stanie nieśmiertelny Führer Adolf Hitler!
  Przemówienie okazało się nietypowe dla już być może byłego władcy Niemiec - krótkie, ale ogólnie wszystko zostało w nim powiedziane!
  Hitler udał się do swoich komnat, a jego osobisty pilot, a wraz z nim jeszcze trzech pomocników w specjalnym szkarłacie do przedziału załogowego. Po drodze dołączył do nich piąty typ, w dużych ciemnych okularach zakrywających podłogę twarzy i rękawiczce, z krótkofalówką przyczepioną do ucha.
  Alisa Selezneva obliczyła:
  - W przedziale kontrolno-pilotującym znajduje się pięć osób. Osobista gwardia Hitlera jedenastu bojowników. Następnie jego orszak, kobiety, a nawet małe dzieci Goebbelsa - cóż, nie można ich wziąć pod uwagę. W sumie jest dwudziestu jeden mężczyzn, trzy kobiety... Przeciwko dwóm najtwardszym wojowniczkom ZSRR... Plus element zaskoczenia jest po naszej stronie. To jest...
  Angelika podsumowała:
  - Musisz rozpocząć bitwę tylko wtedy, gdy została już wygrana! Ale odmowa walki jest już podobna do przegranej!
  Alisa Selezneva dodała cicho:
  - Możesz przegrać tylko w jednym przypadku, gdy zwycięstwo jest możliwe tylko przez przypadek!
  Nazistowska paczka mieściła się w pomieszczeniach mieszkalnych dość obszernego samolotu, o średnicy około stu metrów, z liczbą pomieszczeń, która pozwalała przywódcom III Rzeszy czuć się całkiem komfortowo.
  Angelica wymyśliła swój plan:
  - Kiedy samolot z dyskiem wystartuje, złapiemy pilotów, a potem wylądujemy tym samolotem... W miejscu naszych wojsk!
  Alisa Selezneva zgodziła się bez sporu z tą propozycją:
  - Tak, najlepiej, ogrzej je!
  Dyskietka ruszyła bardzo płynnie, dziewczęta zdążyły tylko poczuć lekki nacisk aparatu, który oderwał żelbetową nawierzchnię. Drzwi podobne do tych, które pod koniec XX wieku instalowano nad silosami rakietowymi, rozsunęły się z cichym jękiem. A samolot zaczął nabierać wysokości...
  Obaj wojownicy szepnęli chórem:
  - Już czas!
  Dziewczyny poszły na palcach na górę... I nagle natknęły się na faceta, który był w czarnych okularach iz anteną. Angelica odruchowo wbiła mu goleń w pachwinę. Uderzenie było tak silne, że wyrzuciło obiekt w górę. Potem jego okulary odleciały i ... Przed dziewczynami pojawiła się straszna czterooka fizjonomia, nieznajomy wyciągnął zza paska ośmiostrzałowy pistolet. Alisa Selezneva automatycznie oddała strzał z biodra ze swojego cichego karabinu snajperskiego. Pozaziemskie stworzenie ponownie zadrżało i prawie upadło, Angelice udało się ją złapać. Z głowy wylały się żółto-pomarańczowe mózgi z krwią o podobnym kolorze.
  Alisa Selezneva powiedziała:
  - Weneryczni Marsjanie!
  Angelica wskazała na ośmiolufową "bandurę":
  - To już twoja część Alisa Selezneva ... No i jak?
  Blond wojownik rozkazał:
  Resztę weźmiemy!
  Atak na pilotów zakończył się sukcesem, ale Angelica nadal strzelała do jednego z najbardziej zagorzałych. Potem wraz z Alisą Seleznevą nawiązali kontakt z ziemią ...
  Właśnie powiedzieli w radiu:
  - Nad cesarskim urzędem rzucono białą flagę, zaczęli się poddawać.
  Podczas gdy Angelica przekazywała im ważne wiadomości i prosiła o miejsce lądowania, Alisa Selezneva zajęła pozycję w korytarzu, gotowa do odparcia ataku ochroniarzy Hitlera. Na razie jednak nikt się nie pojawił. Dźwiękoszczelne ściany skrywały ślady walki, a blond wojownik zdał sobie sprawę z wibracji, że samolot dysku już opadał. Dziewczyna wyraziła:
  - Bardziej cenny niż zwycięski finisz, tylko początek niezwyciężoności!
  
  JEŚLI SKOBELEW WALCZYŁBY POD MIKOŁAJEM PIERWSZYM?
  Na przykład, dlaczego Rosjanie nie wygrali wojny krymskiej w latach 1853-1856?
  To jest naprawdę interesujące i niezrozumiałe. Wszak sojusznikom trudno było prowadzić działania wojenne na Krymie. Jedna dostawa jest coś warta, przez wiele mórz. Winny jest tu Mienszykow. To on swoimi przeciętnymi działaniami wrobił przeważające siły rosyjskie w klęskę. I nawet bohaterska obrona Sewastopola nie pomogła. Chociaż Brytyjczycy, Francuzi, Turcy i Sardyńczycy byli wyczerpani. Generalnie jest to pierwsza wojna wyraźnie przegrana przez Rosję od ćwierć tysiąclecia. Wcześniej, po Czasie Kłopotów, Rosja nie przegrywała wojen na dużą skalę, a jedynie pojedyncze bitwy i kompanie czasami kończyły się niepowodzeniem.
  A potem taka porażka. Niefortunny cios dla prestiżu.
  Ale jeśli na przykład armią rosyjską dowodził Skobielew? Przypuśćmy, że tak wielki dowódca miał szczęście urodzić się wcześniej... Wtedy historia potoczyłaby się zupełnie inaczej!
  Tutaj Rosjanie najpierw pokonują Brytyjczyków, a następnie Francuzów na Krymie. Wtedy Turcy i Sardyńczycy również zostają pokonani. W Anglii rośnie ruch antywojenny. Turcy tracą twierdzę Kars i przegrywają wojnę na Zakaukaziu. We Francji wybucha ogromny Majdan przeciwko Napoleonowi III, który z trudem zostaje stłumiony. Ale Francja jest osłabiona, tli się w niej rewolucja.
  Mikołaj I nie jest zbyt chętny do podboju i po serii zwycięstw zawiera korzystny pokój z Turcją. Rosja anektuje zachodnią Armenię, Kars, Erzerum, Tanrog, a nawet dostaje część Jerozolimy.
  Imperium Osmańskie słabnie jeszcze bardziej, ale jak dotąd jest zachowane. Rosja dostaje też część Rumunii. Tymczasem w Europie zmiany. Umocnienie Cesarstwa Austriackiego. Wojna z królestwem Sardynii prowadzi do zwycięstwa Austriaków. Napoleon III chciał przystąpić do wojny, ale Mikołaj I zagroził, że pomoże Austrii. W rezultacie Cesarstwo Austriackie rozszerzyło się, wchłaniając całą północ Włoch.
  Mikołaj I zaanektował także ziemie w Chinach i bez wojny poszerzył granice na wschodzie. Odmówił wsparcia Jankesów w walce z południowcami.
  A to doprowadziło do pewnych zmian w historii. Oddziały pod dowództwem generała Lee były w stanie pokonać mieszkańców północy w decydującej bitwie i zająć Waszyngton. W rezultacie północ szybko przerwała wojnę i uznała konfederację za niepodległą. Tak więc Stany Zjednoczone pozostały podzielone.
  Mikołaj I żył stosunkowo długo jak na carskie standardy. Pod jego rządami władza Rosji została jeszcze bardziej wzmocniona, a granice rozszerzone. Ale car zmarł w 1864 roku. Aleksander II wstąpił na tron. A w kraju nadal panuje pańszczyzna. Aby nie niepokoić właścicieli ziemskich, Aleksander nie znosi pańszczyzny. Ale liczba poddanych powoli, ale systematycznie spada.
  Ekspansja na Azję Środkową. Rosjanie docierają do Afganistanu. Wybucha nowa wojna z Turcją, która kończy się zdobyciem Konstantynopola. Pobita wcześniej Anglia ponownie chce przystąpić do wojny, ale okazuje się, że została pokonana. A Austria dostaje swój własny kawałek ziemi - Bośnię i Hercegowinę.
  Rosja i Austria w strategicznym sojuszu. Niemiecka próba pokonania Austriaków zakończyła się klęską Prus. Południowe ziemie niemieckie zostały scedowane na imperium Habsburgów. Austria pęczniała, ale stała się jeszcze bardziej zacofana.
  Aleksander II popełnił samobójstwo w Turcji, która zniknęła z mapy świata. Egipt był okupowany przez Brytyjczyków. Imperium Rosyjskie podbiło także Iran i Irak. Ale Wielka Brytania dostała Indie i Pakistan. Wkrótce, podczas wojen, Bliski Wschód stał się rosyjski. We Francji obalony został Napoleon III i rozpoczęła się wojna tego kraju z Austrią. Wielka Brytania została pokonana przez Rosjan i nie ingerowała w ekspansję korony.
  Ponieważ nie było zniesienia pańszczyzny, nie było ruchu Narodnaja Wola. Aleksander II żył długo. Nie sprzedał Alaski, podbił szereg ziem na południu, a nawet udał się nad Ocean Indyjski i Morze Czerwone.
  Pod jego rządami Rosja stała się ogromną, być może największą potęgą na świecie.
  Rosja obejmowała ziemie od Egiptu po Indie, a dokładniej Indus. Pakistan częściowo pozostał z Anglią, ale Wielka Brytania była zmuszona zgodzić się na wytyczenie granicy wzdłuż Indusu. Arabia Saudyjska, Iran, Syria, Afganistan i inne kraje stały się rosyjskimi prowincjami.
  Aleksander II żył do XX wieku, poprawiając przez prawie trzydzieści osiem lat. W 1901 r. władzę objął Aleksander III. Ale jeśli jego ojciec zasłużył na przydomek wielki, to jego syn dostał morskie laury. Wojna z Japonią była poważnym sprawdzianem dla Rosji. W przeciwieństwie do prawdziwej historii, pańszczyzna nadal obowiązywała w Rosji. A to sprawiło, że sytuacja z krajem stała się bardziej stabilna.
  Ale Kolej Transsyberyjska jest już zbudowana i można zaopatrywać wojska.
  Armia rosyjska, mając przewagę liczebną i większe doświadczenie w bitwach, szybko pokonała Japończyków na lądzie. Ale na morzu Rosja działała tak skutecznie. Ponadto zmarł admirał Makarow, a bez niego wszystko poszło nie tak.
  Eskadra Rożdiestwienskiego przybyła znad Bałtyku, ale po drodze została zaatakowana i mocno uszczypnięta przez Japończyków.
  Wojna z Japonią, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, przeciągała się, chociaż wojska rosyjskie na lądzie zajęły cały Półwysep Koreański. Aleksander III był zły. I wysłał w czerwcu 1905 nowe statki na Morze Japońskie. Dopiero w następnym roku rosyjska flota w jakiś sposób zyskała przewagę i zaczęła wygrywać. Japonia, pomimo pomocy Wielkiej Brytanii, w końcu zabrakło pary. Utracony Tajwan i cały grzbiet Kurylski. I tak podpisano korzystny dla Rosji pokój.
  Ale wojna pokazała, że armia carska cierpiała na liczne rany. I że pod wieloma względami wymaga reform.
  Aleksander III nie popadł w katastrofę pod Charkowem i żył dłużej niż w prawdziwej historii, nawet do 1912 roku. Pod jego rządami Rosja obejmowała Mandżurię, Mongolię, Koreę, Wyspy Kurylskie i Tajwan. Sam Aleksander był nazywany Rozjemcą. Nie wiadomo jednak dlaczego.
  Wojna z Japonią była dość trudna. Ale z drugiej strony marynarka bardzo mocno się rozwinęła.
  Mikołaj II został nowym carem. Ogólnie rzecz biorąc, monarcha nie ma specjalnych zdolności i mówi cicho. Ale nie tak głupi, jak wielu myślało.
  W tym momencie Austria nieco osłabła. A Niemcy stały się silniejsze. W 1916 roku Niemcy zaatakowały Austrię i zadały jej kilka porażek. Wtedy do wojny przystąpiła Rosja. Do ofensywy rzucono ponad osiemdziesiąt dywizji. Przeważająca liczebnie armia rosyjska pokonała Prusaków. Rosja rozszerzyła się jeszcze bardziej, wytyczając linię wzdłuż Odry.
  Austria powiększyła również swoje terytorium, tnąc Niemców. Niemcy zostały upokorzone i zdegradowane do kategorii mocarstw drugorzędnych. Ale Francja się podniosła, co wzmocniło jej kolonie w Afryce.
  Reżim carski coraz bardziej pragnął Indii i innych ziem. Anglia stała się główną przeszkodą dla rosyjskiej hegemonii.
  Car Mikołaj II zaproponował Austrii sojusz strategiczny. I ta propozycja została przyjęta.
  Stany Zjednoczone pozostały podzielone na dwie części i jak dotąd nie odegrały decydującej roli w świecie.
  Ale w 1920 roku w końcu sprzeczności między Wielką Brytanią a Rosją osiągnęły punkt krytyczny. Zwłaszcza po agresywnych wypowiedziach nowego ministra obrony imperium, Churchilla, przeciwko Rosji. Słychać było słowa, że pańszczyzna nie została jeszcze zniesiona w autokratycznym kraju i że istnieje niewolnictwo.
  Ale tutaj, której krowa by ryczała, a angielska milczała. Tak czy inaczej, stosunki dyplomatyczne zostały zerwane, a Wielka Brytania wypowiedziała wojnę Rosji. Austria z kolei zaatakowała Francję. Rozpoczęła się wymiana ciosów.
  Początkowo Brytyjczycy nie mieli szczęścia. Rosjanie szybko zajęli Indie, gdzie większość sipajów przeszła na stronę Rosji, a także Birmę. Co więcej, wojska rosyjskie dotarły do Singapuru, ale nie mogły zdobyć tej fortecy w ruchu.
  Austriacy ugrzęźli w bitwach z Francją. Walki były krwawe, ale linia frontu była nieaktywna. Okrojone Niemcy, po pewnym wahaniu, dołączyły w czerwcu 1921 r. do Austrii... Francuzi ustąpili nieco, wycofali się do Paryża. Dopiero przeniesienie wojsk brytyjskich uchroniło ich przed nieuniknioną katastrofą...
  Ale z drugiej strony Rosja, korzystając z odwrócenia uwagi najlepszych sił angielskich, przedarła się w Egipcie. Wojna w Afryce okazała się jednak przedłużać ze względu na długość łączności. Chociaż Rosjanie w większości wygrali. Minął również rok 1921. Przybył następny. W maju, po zaciekłym ataku, Singapur ostatecznie upadł. Armia rosyjska rozwiązała ręce. W Afryce Brytyjczycy również byli mocno naciskani.
  Francja z trudem wytrzymała presję. A w Stanach Zjednoczonych ponownie wybuchła wojna między północą a południem. Doszło do ostrej wymiany ciosów. Jesienią wojska rosyjskie dotarły do Maroka i wyparły stamtąd Francuzów.
  A zimą 1922-1923 wojska rosyjsko-austriackie rozpoczęły ofensywę, okupując Paryż i prawie całą kontynentalną Francję. Wielka Brytania straciła więc głównego sojusznika, a wynik wojny był już przesądzony.
  Ale walka trwała długo.
  Na morzu toczyły się potyczki na wyniszczenie. W Afryce Rosjanie i Austriacy zdobywali coraz to nowe kolonie. Republika Południowej Afryki upadła w listopadzie 1923 r., a Mozambik w grudniu. Nowy Rok 1924 upłynął pod znakiem lądowania wojsk rosyjskich w Australii. A latem, po masowych bombardowaniach, w końcu doszło do desantu desantowego w Wielkiej Brytanii. Walki trwały jeszcze dwa miesiące, a Anglia została zmiażdżona...
  I w końcu zapanował pokój... Tylko w USA wojna między północą a południem wciąż trwała. Amerykanie walczyli do 1929 roku, kiedy to w końcu Ameryka została zjednoczona pod kontrolą północy.
  Rosja za Mikołaja II stała się jeszcze większa - kilkakrotnie większa niż Austria, która zajęła drugie miejsce pod względem terytorium. Ostatnie mocarstwo powiększyło swoje kolonie i objęło połowę Francji. Rosja otrzymała północną Francję, czyniąc ją swoją prowincją. Niemcy również otrzymały mały kawałek. Wielka Brytania utraciła wszystkie swoje kolonie.
  Kanada oddała połowę swojego terytorium Rosji, ale uzyskała niepodległość. A imperium carskie uczyniło swoją prowincją Australię, Indie, Indochiny i ogólnie wszystko, co angielskie i francuskie.
  Najbardziej niefortunny car w historii Rosji, jeszcze za życia otrzymał przydomek Największego. Taka jest ironia losu!
  W 1933 roku Mikołaj II rozbił się samolotem w wieku sześćdziesięciu pięciu lat. Następcą tronu został Aleksiej II.
  Ponieważ Aleksander III żył dłużej, inna księżniczka została księżniczką, a spadkobierca urodził się zdrowy. I wstąpił na tron w dobrym zdrowiu w wieku dwudziestu dziewięciu lat.
  Początkowo panowanie było spokojne, z wyjątkiem wojny w Chinach. Różne grupy próbowały wyprzeć Rosję z terytorium Cesarstwa Niebieskiego. Rosja stopniowo przejmowała kontrolę nad tymi ziemiami. Po kilku latach wojny w końcu umocniła się w Chinach.
  W 1941 roku wybuchła wojna między Austrią a Niemcami... Austriacy, mimo przewagi liczebnej, zaczęli ponosić klęskę za klęską. Niemcy zbliżyli się do Wiednia.
  Ale potem Rosja przystąpiła do wojny, a armia rosyjska zajęła Berlin przy pomocy czołgów ciężkich. Krótko mówiąc, Niemcy zostały podzielone, wymazane z mapy Europy. W Europie nadal istniały suwerenne kraje - na przykład Szwajcaria, Hiszpania, Portugalia, ale uznawały się za wasali Rosji i Austrii.
  Taka sytuacja może trwać jeszcze długo. Ale Stany Zjednoczone wzmocniły się i zaoferowały Austrii sojusz wojskowy przeciwko Rosji.
  Za pomocą intryg Amerykanom udało się zebrać całą antyrosyjską koalicję. W tym Szwecja, Norwegia, Dania, Hiszpania, Portugalia, Kanada. Cóż, oprócz nich obraził także Japonię. Kraje Ameryki Łacińskiej dotychczas pozostawały neutralne, ale były gotowe do ataku na Rosję, gdyby koalicja odniosła sukces.
  W ten sposób powstały warunki do wybuchu drugiej wojny światowej. Która rozpoczęła się 9 maja 1945 roku...
  
  
  DZIEWCZYNY Z RANGER KONTRA SMOK
  . PROLOG
  Po opuszczeniu Afganistanu przez Amerykanów rosyjskie samoloty zaatakowały terrorystów, wspierając z powietrza lokalne siły. W tym samym czasie wybrane jednostki sił specjalnych zaczęły polować na przywódców bojowników.
  Dwie urocze dziewczyny, Margarita i Anastasia, toczą nierówną walkę w wąwozie. Piękności są wysokie, bardzo silne i muskularne, w ochronnych kameleonowych płaszczach przeciwdeszczowych. To przebranie czyni wojowników niewidzialnymi dzięki grafice komputerowej.
  Ale obie młode damy nie były zdyscyplinowane. Czołgając się w górach przez dziesiątki mil i natknąwszy się na bandę, otworzyli ogień, nie chcąc się z nikim dzielić. Ich szybkostrzelne karabiny maszynowe z pociskami z rdzeniem uranowym są prawdziwymi nosicielami śmierci. Wojownicy, skacząc w śniegu, pobili mudżahedinów.
  Margarita wystrzeliła z granatnika, błysnął pulsar, powalając kilkunastu bandytów. Kilka kropel krwi dostało się nawet na przezroczystą zbroję hełmu.
  Dziewczyny mają najnowocześniejszą broń. Wskazówki komputerowe.
  Oni, dwie wysokie ślicznotki, są warte całego pułku. Wojownicy wysyłają kolejki, powalając mudżahedinów w szeregach.
  Ziemia płonie i tryska krwią. Mudżahedini desperacko warczą. Dziewczyny w końcu dały się nabrać. Nie straszne dla ich zbroi, ale płaszcz kameleona jest niesprawny. Niemniej jednak urządzenie niewidzialności komputera jest zbyt delikatne, aw praktyce nie jest tak dobre i drogie.
  Było zbyt wielu wojowników.
  Małgorzata zaproponowała:
  - Mamy wezwać posiłki?
  Anastazja potrząsnęła głową.
  - Zróbmy to sami!
  Dziewczęta w hełmach i kombinezonach bojowych walczyły dalej. Używali kul małych, ale bardzo gęstych, z materiałami wybuchowymi. Mimo to ładunek amunicji dobiegł końca. A bojownicy wciąż przybywali.
  Dziewczyny zaczęły wychodzić. Ale było już za późno. Znaleźli się w prawdziwym piekle. Setki mudżahedinów wspinało się ze wszystkich stron.
  Małgorzata mruknęła:
  Skończyła się amunicja i granaty. Teraz pozostaje tylko walka wręcz!
  Anastazja uśmiechnęła się i zauważyła:
  - Razem przeciwko tysiącowi! Został tylko jeden!
  Margarita skinęła głową na zgodę i zasalutowała:
  - Tak, wzywamy na siebie ogień!
  Anastasia wrzasnęła, strzepując kurz, ponownie została trafiona karabinem dużego kalibru. - Prawdopodobnie będzie siniak - pomyślała dziewczyna.
  Rozejrzała się dookoła i krzyknęła:
  - Jest luka! Wskakujmy, może przeżyjemy ostrzał!
  Margarita transmitowała do radia:
  - Wokół nas jest ponad tysiąc bandytów! Na placu 54-85-83 daj morze ognia!
  Dziewczyna ponownie została trafiona tuzinem serii naraz, ponownie przewracając się. Przez zbroję muskularne ciało odczuwa ciosy. Uderzyli też Anastazję.
  Obie dziewczynki doczołgały się na czworakach do wąskiej szczeliny w granitowym uskoku górskim. Najpierw przecisnęła się Anastazja, ześlizgując się w otchłań, potem Margarita. Z góry spadały już ciężkie pociski i rosyjskie rakiety artyleryjskie.
  Duży fragment uderzył w kask, łamiąc włókno węglowe. Z tyłu głowy, jakby uderzony pałką. Oszołomiona dziewczyna z trudem prześlizgnęła się przez szczelinę i zaczęła spadać w głęboką, beznadziejną przepaść!
  . ROZDZIAŁ 1
  Dziewczyny się obudziły, z trudem zaczęły się podnosić. W rękach trzymali bezużyteczne już karabiny szturmowe Piotr Wielki -2, które mają dziesięć trybów strzelania, ale obecnie są bezużyteczne ze względu na brak nabojów i granatów do miniaturowych granatników.
  Margarita rozejrzała się najpierw. Byli w mieście, w obcym mieście, oto jeden starożytny gotycki dom, drugi, nowoczesny drapacz chmur pędzący w niebo. Dziewczyna zdjęła hełm, by mieć lepszy widok na miasto. Wiatr wiał mi w twarz. Dość ciepło, dwadzieścia pięć stopni. Możesz zobaczyć słońce na niebie przez pomarańczowe chmury. Jest to jednak coś nie do końca normalnego. Jak sześciokąt.
  Anastazja również zdjęła hełm. Poprawiła swoje miedzianorude włosy. Obie dziewczyny mają bardzo ładne, młode, świeże buzie. Blondynka i ruda, obaj wysocy i barczyści.
  Było oczywiste, że ulice były otoczone budynkami, mieszanką nowoczesności i starożytności. Tu w oddali galopuje koń i ciągnie wóz z sianem. A potem ultranowoczesny samochód z dzwonkami i gwizdkami pędzi z boku.
  To prawda, że na ulicach miasta jest niewielu ludzi. I jakieś blade cienie kołyszą się w różnych miejscach.
  Anastazja zapytała z pewnym wahaniem:
  - Czy to światło?
  Margarita wzruszyła ramionami i odpowiedziała:
  - Czuję ból od siniaków, które wypełniły mnie kulami. I wcale nie wydaje mi się, żeby pozostała tylko dusza.
  Dziewczyna dotknęła tyłu głowy i wymamrotała:
  - Guz pozostaje. Nie, mamy własne stare ciało.
  Anastazja śpiewała nie na miejscu:
  - Mówiłaś, moja duszo, ale myślałaś tylko o ciele, moim niewinnym ciele!
  Wojownicy zaśmiali się. Do nich, na błyszczącej desce z kółkami, kołował chłopiec. Całkiem ludzki, w szortach i T-shircie z jaskrawym wizerunkiem smoka, pomalowaną twarzą i kolorowymi tenisówkami.
  Podchodząc do dziewcząt, nastolatek zapytał:
  - Wow, jaki masz fajny strój kolesia! Pewnie z maszynki do mięsa?
  Małgorzata uśmiechnęła się i odpowiedziała:
  - Cóż, nie z ośrodka!
  Anastazja potrząsnęła ognistymi włosami i oświadczyła:
  - Wojna zaostrza apetyt!
  Chłopiec przewinął tablicę wokół nich i zapytał:
  - Będziesz walczył ze smokiem?
  Margaret uniosła brwi ze zdziwienia.
  - Co?
  Chłopiec zaśmiał się, a jego pomalowana twarz zadrżała. Miał też namalowanego smoka:
  - Wszyscy ludzie w naszym mieście chcą z nim walczyć. To taki zwyczaj.
  Anastazja zachichotała i odpowiedziała:
  - Od drugiego roku życia szkolę się w sztukach walki i mogę walczyć z twoim smokiem. Po prostu nie rozumiem, czy to twój zwyczaj?
  Chłopiec odpowiedział:
  - Jesteś z innego świata i możesz być niebezpieczny! Więc czeka na Ciebie filtr!
  I rzucił się z powrotem na deskę. Dziewczyny odruchowo podniosły broń. Ale nadal nie było z czego strzelać.
  Marguerite zauważyła z uśmiechem:
  Tak, to nie wygląda jak niebo. Chociaż diabły nie są widoczne!
  Anastazja racjonalnie zauważyła:
  Jesteśmy teraz w innym świecie. Ale chłopiec mówi, jak się wydaje, po rosyjsku.
  to jest dziwne!
  Małgorzata zaproponowała:
  - Przejdźmy się po mieście. Może zobaczymy coś ciekawego.
  Obie piękności szybko ruszyły ulicą. Chodnik również był mieszany: wytopiony bazalt, świeży asfalt i średniowieczna kostka brukowa.
  Buty z kolcami stukały o bruk. Kombinezony bojowe miały termoregulację, ale od uderzenia poszło nie tak. Było więc trochę gorąco, zwłaszcza gdy chodzi się w szybkim tempie.
  Dziewczyny nie odważyły się jednak zdjąć strojów. Pod zbroją mają tylko bikini: cienkie biustonosze i majteczki, aw takiej formie aż szkoda chodzić po mieście.
  Margarita przyglądała się miastu bystrymi oczami koloru szafiru. Jej włosy były lekko złote i kręcone. Ma piękną twarz, nawet bardzo, po prostu anioł. Rude włosy Anastazji i szmaragdowe oczy nadają jej urodzie diabelski odcień. Obie dziewczynki zajmowały się sztukami walki od drugiego roku życia i były mistrzyniami świata w sportach mieszanych. Ponadto ich genetyka została ulepszona, dzięki czemu para jest najpotężniejszą w rosyjskich siłach specjalnych. Dziewczęta mimo młodego wieku miały na swoim koncie wiele odznaczeń i tytuł kapitana.
  Oczywiście nie bali się zbytnio jakiegoś smoka. To prawda, że \u200b\u200bten potwór z siedmioma głowami został przedstawiony na ścianach drapaczy chmur i starożytnych budynków. Wyglądało groźnie. Co więcej, dziewczyny nie mają żadnej broni, a takiego olbrzyma nie można pokonać jednym karate.
  Duch przemknął obok dziewczyn. Jasny, przezroczysty. Szepnął cicho:
  - Nie ufaj nikomu!
  Margarita odpowiedziała rymem:
  - Zaufaj, ale sprawdź!
  Dziewczyny awansowały. Nie, to naprawdę nie wygląda jak inny świat. Im dalej szli, tym bardziej unosili się w kombinezonie bojowym przeznaczonym do działań bojowych w zimnych warunkach. Zimą w górach w Afganistanie jest zimno, podobnie jak w strefie umiarkowanej Rosji. A latem wręcz przeciwnie, jest gorąco. Zaskakujące jest nawet to, jak miejscowi chłopcy przez cały dzień biegają boso po ostrych, gorących kamieniach. Jak prawdziwe wielbłądy.
  Jednak same dziewczyny z przyjemnością, bez butów po górskich stokach, uwielbiały biegać. Mają mocne nogi, łamią stos cegieł.
  Ruszyli, a chłopcy poszli za nimi. Widać, że chłopaków pociągała ich uroda i fakt, że wojownicy byli zupełnie nowi. Faceci tutaj byli z mini magnetofonami, z telefonami komórkowymi, niektórzy mieli iPhone'y.
  Dość nowocześnie ubrany, w tenisówkach.
  Ale niektórzy wręcz przeciwnie, w łachmanach, w ubraniach przypominających wory, boso lub w drewnianych butach i trzymali w rękach kije i widły.
  Przychodziło coraz więcej chłopców. Wiał wiatr, a miedzianorude włosy Anastazji zaczęły przypominać proletariacki sztandar, z którym wyruszyły szturmować zimowy pałac
  Pojawiły się też dziewczyny. Tylko że wszyscy byli w nędznych, podartych sukienkach, z zakurzonymi, bosymi stopami, trzymając w rękach sierpy, co w ogóle wyglądało śmiesznie jak na duże miasto. To prawda, że jedna źle ubrana szczupła dziewczyna miała na ramieniu całkowicie nowoczesny magnetofon. Sierp wyglądał jeszcze bardziej śmiesznie w dłoniach.
  Dziwne, ale nie widać czegoś dorosłego. Jakby to był jakiś dziecięcy świat, zresztą wymyślony przez reżysera na haju.
  To prawda, gdy tylko dziewczyny chciały zapytać, błysnęła chmura i pojawiło się trzech strażników. Tak, ogólnie są to typy:
  W hełmach, zbrojach, z halabardami - no cóż, typowe średniowiecze, a za nimi najnowsze karabiny maszynowe z celownikiem optycznym.
  Największy z nich z siwiejącą brodą zagrzmiał:
  - Kim oni są? Czy są dokumenty?
  Dziewczyna o złotych włosach odpowiedziała:
  - Kapitan Margarita, Bohater Federacji Rosyjskiej, Grupa Sił Specjalnych Suworowa!
  Dziewczyna o miedzianych włosach zręcznie wystukała:
  - Kapitan Anastasia, Bohater Federacji Rosyjskiej, grupa sił specjalnych Kutuzowa.
  I obaj wojownicy trzymali dokumenty. Oczywiście nieśli ze sobą ksivy, nigdy nie wiadomo jakie. Ukryty jednak w piętach kombinezonu bojowego.
  Strażnik spojrzał na dokumenty i ponuro zauważył:
  - Jesteście zwykłymi płatnymi zabójcami i wojownikami. Chcesz walczyć ze smokiem?
  Margarita szczerze odpowiedziała:
  - Naszym zawodem jest walka, ale jeśli uda nam się rozwiązać sprawę pokojowo, to nie mamy nic przeciwko!
  Anastazja dodała:
  - Aby walczyć, musisz zrozumieć!
  Starszy strażnik skinął głową.
  - Cienki. Ale ci, którzy dostali się do naszego miasta, to potencjalni szpiedzy. Zostają wysłani na katorgę, ponieważ złamali prawo, wkraczając bez pozwolenia na teren miasta. I nadal masz broń!
  Strażnik wskazał na karabiny maszynowe i warknął:
  - W skrócie! Jeśli nie chcesz walczyć, idź do kamieniołomów, do wiecznej niewoli, bo w naszym mieście czas płynie inaczej i jeśli nie zostaniesz zabity, będziesz ciągnął i rąbał kamienie przez tysiące lat!
  Anastazja zmarszczyła brwi.
  - Wieczność w kamieniołomach? Wtedy lepiej walczyć!
  Małgorzata westchnęła ciężko.
  - Nie mamy wyboru.
  Strażnik uśmiechnął się i zagrzmiał:
  - Więc potwierdzasz, że rzucasz wyzwanie smokowi?
  Strażniczki zawołały chórem:
  - Tak!
  Tutaj dziewczyny kręciły się. Chłopcy i dziewczęta z dzikim okrzykiem zaczęli się rozpraszać. Pojawiły się duchy, dzikie przerażające duchy. Dziewczyny mechanicznie pociągnęły za spust swoich karabinów maszynowych, ale słychać było tylko kliknięcia. I jest mało prawdopodobne, że kula powstrzyma ducha.
  Potem wojownicy zostali porwani przez trąbę powietrzną i zawirowali nimi w kolorowych błyskach.
  Małgorzata i Anastazja poczuły, że ich ciała zdawały się być zalane gorącym metalem, okropnie.
  Ale trwało to tylko kilka sekund. Wtedy dziewczyny znów poczuły twardy grunt pod stopami. I pomruk wielu gardeł.
  Margarita podniosła głowę i zawołała:
  - Nieważne!
  Anastazja potwierdziła:
  - Tak, to spektakl!
  Dziewczyny znajdowały się na środku ogromnego stadionu. Na tym tle Łużniki wyglądały jak dziecięca piaskownica. Trybuny są pomalowane na wszystkie kolory tęczy, jest na nich dużo ludzi. Dzieci jest dużo, i to różnych, od nowoczesnych, a nawet obwieszonych klejnotami, po obdartusy. Są też osobniki dorosłe, choć jest ich mniej, oraz niedźwiedzie, czy ludzie ze świńskimi ryjami.
  Są też grube myszy w ludzkich ubraniach. Generalnie tłum jest zróżnicowany. Tutaj dziewczęta badały także krokodyle w smokingach. Tak, to ciekawe, oczywiście.
  Ogólnie rzecz biorąc, istnieje znacznie więcej różnych zwierząt dwunożnych niż zwykłych dorosłych.
  To prawda, że \u200b\u200bjest tu ponad połowa publiczności, jak oszacowały na oko dziewczyny. Dziesiątki tysięcy! A niektórzy też są inni. W łachmanach i luksusowych ubraniach, pomalowane i brudne. Niektóre z narzędziami rolniczymi. A ktoś ma laptopy i iPhony. A może komórka w jednej ręce, motyka w drugiej.
  Ogólnie to miejsce jest bardzo dziwne.
  Anastazja gwizdnęła i zauważyła:
  - Tutaj, jeśli oceniasz na oko, nie zmieścisz się w stu tysiącach osób. A kiedy się tu znalazły?
  Margarita zgodziła się z tym:
  Tak, to tajemnica! Albo czekali na nas z wyprzedzeniem, albo wiedzą, jak się przygotować w kilka sekund.
  Dziewczyna zrobiła kilka kroków po żwirze stadionu. Były słupy, poziome pręty i pierścienie. Rzeczywiście, w oddali. Obszar jest ogromny, pięciokrotnie większy niż Łużniki. A potem oczywiście było gdzie rywalizować. Samo miejsce jest głośne.
  I wiele ogromnych smoczych flag. Co więcej, bestia zawsze różni się kolorem, kształtem skrzydeł i uprzęży. Przez cały czas jest tylko siedem głów, ale korony na nich są różne na wszystkich obrazach i nigdy się nie powtarzają.
  I zrobiło się jeszcze cieplej. Dziewczyny były spocone w kombinezonach bojowych z CFRP.
  Usłyszał groźny, ale dźwięczny głos:
  - Cesarzowa miasta Wielkiego Smoka, Angelica the Magnificent, wita tych, którzy idą na śmierć!
  Jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki pojawił się ogromny billboard. Widniał na nim wizerunek cesarzowej. Wbrew oczekiwaniom była bardzo młodą dziewczyną z fryzurą w kolorze wszystkich części widma i świecącą jak kilka połączonych słońc ogromną koroną w kształcie lilii.
  Margarita odpowiedziała zdezorientowana:
  - I my również zapraszamy.
  Cesarzowa ogłosiła:
  - Obaj wojownicy są odważni i chcą walczyć z naszym panem. Ale to szalona odwaga, skoro nikt nie może pokonać naszego smoka!
  Anastazja odważnie odpowiedziała:
  - Nie ma niezwyciężonych wojowników!
  Angelika skinęła głową.
  - Cienki! Możesz sam zobaczyć. Przybyłeś z bronią do zabijania, a teraz za to zapłać!
  A wielkie oczy cesarzowej rozbłysły jednocześnie siedmioma kolorami.
  Doświadczone dziewczyny stały się nawet przerażające. Wszystko tutaj jest do bólu nienaturalne. Zarówno oczy, jak i publiczność.
  Margarina szepnęła do swojego partnera:
  - Tu jest bardzo dużo dzieci. A cesarzowa wygląda tak młodo i jakieś kreskówkowe stworzenia. Nie pokój, ale delirium tremens!
  Anastazja odpowiedziała:
  - Może to jest współczesne piekło?
  Margarita chciała odpowiedzieć, ale nie pozwolono jej. Rozległ się sygnał i przez niebo przetoczyła się fala tsunami. Nad stadionem pojawił się ogromny cień.
  Małgorzata gwizdnęła:
  - Zaczyna się!
  Anastazja wypaliła:
  - Ale nie dla nas.
  W ułamku sekundy cień zmienił się w potwora. Nad stadionem unosiła się niezwykle duża, przerażająca bestia. Jego skrzydła pokrywały prawie całe niebo. A głowy... Każda z nich miała usta, w których zmieściłoby się lotnisko Wnukowo. A zęby są tak długie, jak piętnastopiętrowy budynek.
  Margarita pogładziła karabin maszynowy i ukrywając narastający strach w podbrzuszu, mruknęła:
  - A z czym jedzą takie olbrzymy?
  Anastasia, której zęby stukały od załamania nerwowego, powiedziała, starając się zachować spokój:
  - Im większa szafka, tym głośniej spada!
  Stada zwróciły się w ich stronę. Oczy smoka są ogromne, straszne, błyszczące jak paszcza wulkanu, z którego wybucha lawa. Bardzo przerażająca bestia, wielkości asteroidy i niesamowita złośliwość wypisana na siedmiu piekielnych kagańcach.
  Dzieci wrzasnęły przerażone i zaczęły uciekać. Strach odczuwali zarówno dorośli, jak i różnego rodzaju zwierzęta. Chociaż smok nie miał im zagrażać. Ale taki potwór oczywiście sprawi, że bohater zadrży.
  A dziewczyny stały prawie bezbronne. Ich bronią są karabiny maszynowe bez nabojów i noże bagnetowe.
  Cóż, oczywiście, same dziewczyny ze swoimi umiejętnościami i bagnetami pokonałyby wielu wrogów. Ale być może takiego giganta można zabrać tylko ładunkiem nuklearnym. A to nie jest pewne.
  Dziewczyny bardzo chciały uciec, ale tytanicznym wysiłkiem woli pozostały w miejscu.
  Małgorzata odważnie powiedziała:
  Lepiej umrzeć na nogach niż żyć na kolanach!
  Płomienie buchnęły z paszczy kolosalnego smoka. Siedem odrzutowców wyleciało naraz, z każdej głowy innego koloru. Od czerwonego do fioletowego i zgodzili się co do dziewczyn.
  Wojownicy odczuwali nieskończenie straszny i intensywny ból. To było tak, jakby przez ciało przeszedł prąd o wysokim napięciu. A potem świadomość wyblakła.
  . ROZDZIAŁ 2
  Małgorzata się obudziła. Bolało ją całe ciało, bolała każda kość, jakby przejechał amerykański, masywny czołg "Ambrams". Dziewczyna z trudem usiadła. Spojrzała na siebie. Była prawie naga, miała na sobie tylko bikini. Ciało z bardzo wydatnymi mięśniami, ani kropli tłuszczu. Jej mięśnie brzucha są jak tabliczki czekolady, jej skóra jest opalona i cienka, a mięśnie rąk i nóg przypominają wiązki drutu.
  Nogi, ręce i szyja są przykute łańcuchami. Dziewczyna wypróbowała łańcuch dla wzmocnienia. Każde ogniwo jest grubsze niż kciuk dużego mężczyzny, a metal przypomina stal stopową. Tutaj nawet słoń się nie złamie. Cela jest dość obszerna, okna wysokie, małe i z kratami. Pusty kominek w ścianie. Ale jest wystarczająco ciepło, nie ma potrzeby ogrzewania, pogoda jest letnia. Na stercie słomy w łańcuchach leży muskularna Anastazja, również w bikini. Jednak nawet im to odpowiada. Mięśnie odciążające są bardzo piękne i wyglądają jak zbroja.
  Margarita podeszła do przyjaciółki. Łańcuch na jej szyi zacisnął się i ścisnął mocną, mocną szyję dziewczyny. Margarita mogła dosięgnąć tylko bosych stóp swojego partnera. Przesunęła paznokciem po bosej, sprężystej pięcie.
  Anastazja zachichotała i szybko wstała, wykrzykując:
  - Cóż, miałem koszmar!
  Margarita odpowiedziała ze smutkiem w głosie:
  - To nie sen! A koszmar trwa.
  Dziewczyny wstały. Z powodu łańcuchów nie mogli zrobić nawet trzech kroków do celi. Było jasne, że były łańcuchy dla pięciu osób. Kajdany są przygotowane na ręce, stopy i szyję.
  Jednak nie to jest najważniejsze. Na dalszej ścianie wisiały szczypce, haki, wiertła, bicze, bicze i inne atrybuty oprawców. Można również zobaczyć urządzenie do hodowli. Sufit w komorze jest wysoki, dzięki czemu ofiara może zostać podniesiona za odwrócone ramiona i gwałtownie opuszczona.
  Anastazja zapytała swojego partnera:
  - Czy Margarita kiedykolwiek cię torturowała?
  Dziewczyna o złotych włosach szczerze odpowiedziała:
  - NIE! nie dałam się złapać.
  Anastazja zachichotała.
  - Ja też! Wyobraź sobie, że tortury są czymś, co ćwiczy odwagę i będzie łatwiej.
  Margarita zauważyła logicznie:
  - Nie byliśmy torturowani, ale od wczesnego dzieciństwa odczuwaliśmy ból od uderzeń. A to oznacza, że damy radę! Najważniejsze to nie płakać i nie jęczeć.
  Anastazja, trochę blada z podniecenia, zaśpiewała:
  Nie będę płakać i nie będę krzyczeć! Nawet nie będę krzyczeć! Bóg ukarze wrogów! Bóg ukarze wrogów! Nawet jeśli wybaczę!
  Ale dziewczyny nie mają zbyt wiele zabawy. Nieprzyjemnie jest przebywać w sali tortur. A szczury piszczą, ale boją się podejść do muskularnych wojowników.
  I tak, chcę jeść i pić. I nie ma strażników więziennych. Dziewczyny milczały, każda pamiętając o swoim. I wyczyny i sparingi. Oczywiście perspektywa tortur nie była zbyt zachęcająca. Oto rozpalone do czerwoności żelazo, jak wbija się w gołą, okrągłą piętę. Jak w filmie tak torturowali markizę. Tak bardzo krzyczała. Najważniejsze, oczywiście, nie jest ani jęk, ani płacz. W teorii jest dobrze, ale jak jest w praktyce?
  Margarita zauważyła, tupiąc bosą stopą:
  - Może zadzwonić do kogoś? I to jest przerażające!
  Anastazja odpowiedziała:
  - Nie możesz się doczekać, aby powiesić na wieszaku?
  Margarita odpowiedziała logicznie:
  - Jeśli mamy być torturowani, to i tak jest to nieuniknione. A jeśli nie, to torturuj się. Nie piłem od dnia i mam sucho w gardle!
  Anastazja powiedziała rozsądnie:
  - Po co nas torturować? Jakie informacje mogą od nas uzyskać?
  Małgorzata odpowiedziała:
  - Wiemy dużo rzeczy, ale to jest zupełnie inny świat. Spójrz, minęło tyle czasu, a nie robi się ciemno. Nie jesteśmy na biegunie.
  Anastazja zauważyła z uśmiechem:
  - A może nasza tortura głodu i pragnienia? Nie damy przyjemności katom.
  Dziewczyny siedziały przez chwilę w milczeniu. Potem zaczęli, dzwoniąc łańcuchami, robić ćwiczenia. Ale po ćwiczeniach fizycznych jeszcze bardziej chciałem jeść i pić.
  Małgorzata wspominała:
  - Może spróbujemy sobie przypomnieć, czego nas uczono. I uwolnij nogi i ręce z kajdan. Ręce, to generalnie proste.
  Anastazja mruknęła niezadowolona:
  - A głowa? To, widzisz, jest o wiele trudniejsze! A szczotki łatwo wysuną się z kajdan!
  Margarita wyciągnęła rękę z bransoletek, po czym włożyła ją ponownie. Drapała kamienie bosą stopą. Chciałem pić więcej i więcej. No dobrze, głód, ale pragnienie?
  Dziewczyny siedziały jeszcze kilka godzin. W więzieniu było cicho. Ściany były najwyraźniej zbyt grube i nie przepuszczały dźwięków. Tylko wiatr szumiał przez wąskie okno. Od czasu do czasu piszczały myszy i szczury. Głód był trochę tępy, ale pragnienie było rozdzierające. Ponadto dziewczyny odparowały dużo wody podczas przejścia, bitwy i innych rzeczy.
  Małgorzata zapytała zdezorientowana Anastazję:
  - Dobrze? Będziemy tak siedzieć? Czy możemy krzyczeć?
  Czerwony zgodził się.
  - Niech przynajmniej torturują! To jest jakaś rozrywka! Poza tym ciekawe, jak się czujesz, gdy ogień liże bose podeszwy twoich stóp!
  A wojownicy jak krzyczeć. Krzyczeli na całe gardło. Bolało nawet dlatego, że miałem sucho w gardle. Ale krzyki nie ustawały. Tak ryczeli przez pół godziny.
  W końcu drzwi zaskrzypiały i pojawił się niedźwiedź w ludzkim mundurze, dwóch strażników i dziewczyna w prostym chłopskim stroju.
  Niedźwiedź warknął:
  - Czemu krzyczysz?
  Anastazja krzyknęła:
  - Chcemy jeść! Bądźmy więźniami, ale musimy być karmieni!
  Niedźwiedź rozkazał dziewczynie sucho:
  - Przynieś trochę chleba i wody!
  Obcasy służącej, szare od więziennego kurzu, przemknęły obok. Biegła w milczeniu, wykonując polecenia.
  Niedźwiedź w mundurze, z kilkoma orderami i medalami zawieszonymi na piersi, powiedział przymilnie:
  - Za próbę agresji, przyjście z bronią, zamiar zdobycia miasta i zabicia naszego głównego obrońcy smoka, dostajesz okrutną karę śmierci. A przedtem obowiązkowe tortury, żebyście ujawnili swoje plany i wszystkich wspólników. To znaczy, czy rozumiesz dziewczyny, że teraz powieszą cię nago na wieszaku, połamią rozpalonymi szczypcami, spalą ogniem, wychłostaną drutem kolczastym!?
  Margarita i Anastazja zbladły, ich serca zabiły ze strachu. Ale chcąc ukryć przerażenie, dziewczęta zawołały chórem:
  - Tortury nas nie powstrzymają! Tortury nas nie pokonają!
  Niedźwiedź uśmiechnął się życzliwie.
  "Nieczęsto widuje się taką odwagę, zwłaszcza wśród ludzkich kobiet. Ale kiedy rozpalone do czerwoności żelazo przyżega klatkę piersiową, żadna z dziewczyn nie może powstrzymać krzyków. - Tutaj niedźwiedź w mundurze zniżył głos i powiedział, niemal insynuując. "Ale nasza wiecznie młoda cesarzowa, która rządzi od tysiąca i trzech lat, może uratować was od tortur, a nawet dać wolność, jeśli..."
  Dziewczyny spiąły się i szepnęły:
  - Co jeśli?
  Niedźwiedź ryknął:
  - Wskażecie drogę do swojego świata, skąd przybyli nieproszeni goście.
  Małgorzata rozłożyła ręce.
  - Ale to niemożliwe! Jest dla nas zagadką, jak znaleźliśmy się w tym dziwnym świecie, w którym jest dużo dzieci, zwierząt i nie ma nocy!
  Niedźwiedź zaśmiał się i odpowiedział:
  - Mamy dużo dzieci, bo dorośli zbyt szybko się rozmnażają. A ten świat jest w zamkniętej przestrzeni i będzie w nim zbyt wielu ludzi, jeśli wszyscy będą dorośli. Nie ma starości i można żyć wiecznie. Aż wszystkim zabraknie miejsca pod słońcem.
  Anastazja zauważyła ze złośliwym uśmiechem:
  Przykro mi, ale nie mogę pomóc.
  Niedźwiedź ryknął:
  - Krótko mówiąc, albo pokażesz, jak tu wszedłeś, albo będziesz torturowany przez bardzo długi i bolesny czas. Tu są bardzo dobrzy kaci, będziecie cierpieć nie tracąc przytomności. Daję ci jeszcze dwadzieścia cztery godziny na zastanowienie, a potem się zacznie. Do tego czasu, rozchmurz się! Jedzenie skromne, ale z głodu nie umrzesz.
  Dziewczyna o siwych włosach i opalonej skórze przyniosła bochenek chleba i dzban wody. Margarita pomyślała, że w jakiś sposób przypomina Gerdę, dziwne, że tak niewinne, dobroduszne dziecko służyło katom.
  Niedźwiedź zawołał:
  - I poruszasz się szybciej, inaczej kij będzie chodził po twoich bosych piętach!
  Dziewczyna odpowiedziała ukłonem.
  - Schody są strome!
  Niedźwiedź szczekał:
  - Marsz do kuchni!
  Dziewczyna uciekła, a strażnicy poszli za nią. Zatrzasnęły się bardzo grube, opancerzone drzwi.
  Margarita i Anastazja rzuciły się po racje żywnościowe i dzban wody, prawie przewrócone.
  Złotowłosa dziewczyna zaproponowała:
  - Będziemy pić po kolei, dzban jest duży!
  Anastazja potwierdziła:
  - Chleb na pół!
  Bochenek był jeszcze ciepły i świeży. Dziewczyny go złamały, a potem Margarita wykrzyknęła:
  - Spójrz, papier!
  Strażniczka podniosła go palcami u nóg i wrzuciła jej do ręki.
  Rozłożony. Anastazja mruknęła:
  - Co tam jest napisane?
  Było nabazgrane dziecinnym charakterem pisma: jeśli chcesz wolności, wezwij przewodnika. Mówiąc trzy razy: - Dyrygent jest źródłem wiedzy.
  Margarita przeczytała to i odpowiedziała:
  Tak, to jest nasza szansa.
  Anastazja zauważyła:
  - napisała dziewczyna.
  Margarita odpowiedziała logicznie:
  Może być starsza niż ty i ja razem wzięci. Zadzwońmy do konduktora i zobaczmy!
  Anastazja zaproponowała:
  - Skończmy najpierw chleb i napijmy się wody!
  Dziewczyny szybko przeżuły bochenek i napiły się świeżej wody. Racja oczywiście skromna, ale pragnienie i głód ustąpiły, siły wzrosły.
  Wtedy Małgorzata powiedziała trzy razy: - Przewodnik to źródło wiedzy!
  Przed nimi pojawił się mężczyzna w czarnym płaszczu, kapeluszu, butach iz czerwonym biczem w dłoni. Jak przedostał się przez grube ściany lochu, pozostaje tajemnicą.
  Jednak Anastazja była zachwycona, a nawet upadła na kolana:
  - Zabierz nas stąd, zrobimy dla ciebie wszystko!
  Przewodnik, rozciągając twarz zakrytą ciemną maską, śpiewająco zapytał:
  - A co może zrobić dwóch półnagich więźniów w łańcuchach?
  Dziewczyny odpowiedziały chórem:
  - Wszystko! Czyż nie jesteśmy piękni?
  Mężczyzna w czerni potrząsnął głową.
  - Nie mam ciała, jestem obojętny na wasze piękno i ciała! Jeśli chcesz sobie pomóc, odpowiesz na moje pytania!
  Margarita chętnie odpowiedziała:
  - Wszystko oprócz zdrady Ojczyzny.
  Anastazja zauważyła:
  Czy naprawdę jesteśmy obojętni na ludzi takich jak my?
  Konduktor skinął głową i zapytał:
  - Co chcesz wiedzieć?
  Małgorzata odpowiedziała:
  - Jak wydostać się z lochu i wrócić do naszego świata.
  Konduktor roześmiał się.
  - Nie można stąd dostać się do innego świata, dopóki smok żyje!
  Anastazja wyprzedziła koleżankę zadając pytanie:
  - A jak pokonać smoka?
  Mężczyzna w czerni odpowiedział chłodno:
  - Ale odgadnij trzy zagadki, a powiem ci jak!
  Małgorzata zaśmiała się.
  - Puzzle? Cóż, to nawet interesujące, aby nie brać wszystkiego brutalną siłą!
  Konduktor mruknął:
  - Co jest słodsze od miodu?
  Anastazja wypaliła:
  - Sacharyna!
  Mężczyzna w czerni potrząsnął głową.
  - Zło!
  Małgorzata odpowiedziała cicho:
  - Marzenie!
  Konduktor skinął głową na znak zgody.
  - Prawidłowy. Zgadłem.
  Potem poleciał i zapytał przymilnym tonem:
  Ile kropel jest w morzu?
  Anastazja próbowała wyjaśnić:
  - Na jakim morzu?
  Przewodnik wyciągnął zamaskowane usta, uśmiechając się:
  - W jakimkolwiek!
  Anastazja przewróciła oczami.
  - Jak to w każdym, w morzach wszystkie krople są inne!
  Margarita pospieszyła z odpowiedzią:
  - Jedna kropla, tylko bardzo duża!
  Konduktor potwierdził:
  - I to jest słuszne.
  I znowu przewijał i bulgotał:
  - Ile gwiazd jest na niebie?
  Anastazja wypaliła:
  - Nieskończoność!
  Konduktor potrząsnął czarną głową.
  - Źle, a oni mają numer!
  Margarita odpowiedziała z uśmiechem:
  - Na niebie jest tyle gwiazd, ile kobiet ma przekleństw!
  Konduktor roześmiał się i zasalutował:
  - Dobrze zrobiony! Doceniam poczucie humoru. Zgadza się, to mądre pytanie. Cóż, dam ci odpowiedź.
  Anastazja zauważyła:
  - Byłoby lepiej, gdyby zadawali pytania z wyższej matematyki, klikam zadania jak orzechy!
  Małgorzata położyła palec na ustach:
  - Nie wtrącaj się, niech ci powie, jak pokonać smoka.
  Konduktor odpowiedział ze śmiechem:
  - Smoka nie da się pokonać nawet zrzucając na niego bombę wodorową. Jego ciało może zmieniać wymiary i jest nieprzeniknione dla jakiejkolwiek broni, nawet kosmicznych hiperlaserów. Ale jeśli zniszczysz siedem odłamków duszy najpotężniejszego potwora we wszechświecie, zniknie. A potem wrócisz z powrotem, więźniowie zostaną uwolnieni, a ten świat ponownie stanie się częścią jednego wszechświata.
  Nastąpiła przerwa. Margarita zapytała z uśmiechem:
  - To dobrze, ale gdzie są fragmenty duszy smoka?
  Konduktor odpowiedział szeleszczącym głosem:
  - Siedem przedmiotów do znalezienia. Samodzielnie złożony obrus, buty do chodzenia, czapka-niewidka, miecz skarbowy, wszechwiedzące lustro, gusli do samodzielnego prowadzenia, latający dywan. Zawierają duszę smoka!
  Anastazja zadała wyjaśniające pytanie:
  - Czy należy go zniszczyć?
  Konduktor potrząsnął głową.
  - NIE! Zmuś się do służby. Tylko wtedy część duszy smoka zniknie. Jeśli uda ci się sprawić, by wszystkie siedem z tych magicznych przedmiotów służyło ci, nadejdzie koniec smoka i powrócisz do swojego świata.
  Margarita przymilnie zapytała:
  Gdzie można znaleźć te magiczne przedmioty?
  Konduktor ponownie naciągnął maskę w uśmiechu:
  - A do tego już kolejne pytanie, musisz rozwiązać nowe zagadki.
  Małgorzata machnęła ręką.
  - No, zgadnij!
  Dyrygent śpiewa głośno:
  - Dlaczego pies szczeka, dlaczego komar leci, gdzie woda stoi w kolumnie, czego ludzie nie niosą do domu, że wszyscy na świecie są zabawniejsi, że to jest lepsze niż sto rubli!
  Margarita zachichotała i odpowiedziała, również rymem:
  - Głodny pies szczeka głośno, komar leci w powietrzu, gdzie szklanka to woda w kolumnie, sita do domu nie wnoszą, z piosenką w życiu jest fajniej, dwieście - sto rubli mil!
  Anastazja wykrzyknęła z podziwem:
  - Wow! Jesteś Margot, zupełnie jak Puszkin w bikini!
  Konduktor skinął głową.
  Dobrze odpowiedziałeś, brawo. W tym celu ci powiem. Możesz znaleźć przedmioty w mieście z bajek. On, to miasto smoka, jest znacznie bardziej złożone i zawiera wiele wymiarów. Magiczne przedmioty w różnych miejscach, ale można je wyczuć, jeśli znajdziesz magoplazmatyczną miniaturową wyszukiwarkę komputerową, gdy zbliżysz się do magicznego przedmiotu, podświetli go na monitorze, a im bardziej się zbliży, tym jaśniej będzie świecić. W ten sposób możesz znaleźć wszystkie artefakty. Jak sprawić, by Ci służyły? Cóż, dziewczyny są mądre, myślę, rozgryź to!
  Margarita chciała wyjaśnić:
  - Gdzie mogę znaleźć wyszukiwarkę?
  Konduktor ponownie zamaskował uśmiech:
  - Profesor Mariarty. On sam nie da ci go za nic, ale to od ciebie zależy, w jaki sposób zdobędziesz ten przedmiot. A znalezienie profesora nie jest takie trudne, jest celebrytą w tym mieście!
  Margarita zniżając głos zapytała:
  - Możesz nas wyciągnąć z lochu? Albo znowu zgadywać zagadki?
  Konduktor potrząsnął głową.
  - Dość zagadek! Mogę cię wyciągnąć, ale tego nie zrobię! Gerda ci pomoże!
  Anastazja była zaskoczona:
  - Gerdo?
  Mężczyzna w czerni skinął głową.
  Tak, to Gerda! Dziewczyna z prawdziwego świata, która poszła szukać Kaia. Tylko zamiast zamku królowej śniegu, gubiąc się w śnieżycy i zaspach, trafiła do tego smoczego miasta. I od ponad trzystu lat pokojówka w więzieniu. Przestudiowała wszystko dokładnie i pomoże w ucieczce. Tutaj wielu chciałoby pozbyć się despotyzmu smoka.
  Małgorzata skinęła głową z uśmiechem.
  - Dziękuję bardzo. Bardzo nam pomogłeś.
  Konduktor energicznie skinął głową.
  - I ja też! Prawidłowe rozwiązywanie zagadek daje dodatkową energię. Odpowiedzmy jednak na ostatnie dziesiąte pytanie.
  Małgorzata skinęła głową na znak zgody.
  - Jestem gotowy.
  Konduktor szeptał jak strumień:
  - To, czego nie straciłeś, to masz, prawda?
  Margarita odpowiedziała logicznie:
  - Jeśli to było przed stratą, to znaczy!
  Konduktor kontynuował:
  - A co zgubiłeś, czego tam nie ma?
  Margarita odpowiedziała niejasno:
  - Może!
  Konduktor zapiszczał:
  - Co człowiek ciągle traci, ale wciąż to ma?
  Margarita wyprzedziła Anastazję, wyrzucając z siebie:
  - Głowa!
  Przewodnik strzepnął powietrze czerwonym biczem:
  - Prawidłowy! A teraz do widzenia.
  I rozpłynął się w powietrzu jak cukier we wrzątku.
  Margarita pisnęła i zabrzęczała łańcuchem:
  - Cholera! Taka jest historia. Smok, podobnie jak Woland de Mort, podzielił swoją duszę na części i nie można go zabrać za pomocą ładunku termojądrowego.
  Anastazja zauważyła:
  - A teraz możemy liczyć tylko na dziewczynę, która ma już ponad trzysta lat. Tak, Gerda zyskała nieśmiertelność w piekle!
  Małgorzata wzruszyła ramionami. Wyobraziłem sobie dziewczynę idącą kamienistymi drogami. Jak płoną jej powalone podeszwy, bolą ją ciężko pracujące łydki, brzuch piszczy z głodu, a ciało trzęsie się z zimna. Tak, ma ciężkie życie. A potem, w przenikliwym mrozie, idź boso po śniegu, by dotrzeć do miejsca, w którym twój los służy katom.
  Tak, Gerda oczywiście też chciała zmian w swoim losie. Co więcej, w tym mieście wielu osiedliło się znacznie lepiej.
  Margarita śpiewała z patosem:
  - Zmieńcie się, żądajcie naszych serc! Zmień, żądaj naszych oczu! W naszym śmiechu, naszych łzach i pulsujących żyłach! Zmiana, czekamy na zmiany!
  Dziewczęta trochę tańczyły, pobrzękując łańcuchami. Potem usiedli. Czekanie było nie do zniesienia. Margarita zaczęła nawet piłować ogniwo po ogniwie łańcuszka na szyję.
  Anastazja zgodziła się:
  Zaatakujmy ich! Zetniemy takich niedźwiedzi tuzinami!
  Ale metal nie poddawał się tarciu. To było jakieś magiczne żelazo, mocniejsze od tytanu. Najwyraźniej więźniów traktowano poważnie.
  Małgorzata zauważyła:
  - Gdybyśmy byli w normalnym więzieniu, szybko przecięlibyśmy ogniwa naszą siłą!
  Anastazja niechętnie odpowiedziała:
  - Brak siły - potrzebny jest umysł.
  W zamku zrobiło się zamieszanie. Cienki jęk. Mała dziewczynka z trudem otworzyła ciężkie, nie mniej niż grube, kute stalowe drzwi. Wymknęła się trzymając pęk kluczy. Podbiegła do zakutych w łańcuchy wojowników, szepcząc:
  - Po prostu nie znalazłem tego z rąk, ale z szyi i nóg, proszę!
  Małgorzata zaśmiała się.
  - Ręką i nie rób tego!
  Dziewczyny szybko i fachowo rozpięły obroże i uwolniły ręce. Potem zdjęli łańcuchy z nagich, pełnych gracji nóg.
  Gerda skinęła głową z uśmiechem.
  - Świetnie! zabiorę cię. Strażnicy są pijani i wszyscy są przyzwyczajeni do tego, że zaklętego łańcucha nie da się otworzyć bez zaklętych kluczy. A w mieście... Tam też wielu chce otwarcia drogi do innych światów i ruszenia żelaznej kurtyny.
  Wojownicy ruszyli za dziewczyną. Margarita zauważyła, że Gerda ostrożnie stanęła na palcach, a jej pięty zrobiły się sine i spuchnięte.
  - Byłeś bity? - zapytała dziewczyna o złotych włosach.
  Gerda odpowiedziała obojętnie:
  - Prawie wszyscy tłuką mnie po piętach kijami. Przyzwyczaiłem się już do tego przez trzysta lat i nie zwracaj uwagi!
  Blondynka uśmiechnęła się. Margarita uważała, że mając ponad trzysta lat można tylko pomarzyć o takich zdrowych, równych i białych zębach!
  Anastazja zapytała Gerdę szeptem:
  - A kiedy chodziłeś boso po śniegu, było zimno?
  Dziewczyna odpowiedziała z westchnieniem:
  - Śnieg na obcasach pali jak iskra. Jednak już się do tego przyzwyczaiłem. Wiosną, latem i jesienią zdeptała pół Europy, a po śniegu chodziła już boso. Ale jakoś nie zauważyłem zimna. Oczywiście jak w bajce nie spotkałem gadającego kruka i nikt nie zaczął dawać złotego powozu. Właśnie przeszedłem z Kopenhagi do Paryża i wszedłem tam do Katedry Matki Bożej. I zapragnęła być blisko Kaia. I przeniósł się w sam środek burzy. Jeśli nawet we Francji można chodzić boso iw lekkiej sukience po sypkim i topniejącym śniegu, to w przenikliwym mrozie Arktyki zamarłem w biegu. I prawdopodobnie naprawdę zamarła, uderzając w następny świat.
  We trójkę ostrożnie zeszli po schodach, stając na palcach. Zarówno dziewczyna, jak i obie dziewczyny z elitarnych sił specjalnych poruszały się w milczeniu. A Gerda była ledwo słyszalna, ale uszy dziewczyn są bystre i na wierzchu. Ale Gerda bardzo chciała porozmawiać.
  - Po silnym przeziębieniu trafiłem do ciepłego miasta, gdzie nie ma nocy, zawsze świeci słońce i nie ma zimy. Na początku myślałem, że to niebo. Ale wtedy strażnicy mnie aresztowali. Oskarżony o włóczęgostwo, nielegalny wjazd do miasta i osadzony w więzieniu. A w samym lochu, gdzie jest zimno, wilgotno, woda spływa ze ścian i pełzają szczury. Było tam jeszcze dziesięć dziewczyn.
  Tam siedzieliśmy i ciężko drzemaliśmy w wilgoci i zimnie, a potem zabrano nas do pracy w warsztatach. Starałem się być posłuszny i nigdy się nie kłóciłem, nigdy nie zastraszałem. Mijały lata ciężkiej pracy. Pozostałam dzieckiem, tęskniłam, cierpiałam. Pomimo wilgoci i chłodu panującego w lochu, nawet nie złapałem kataru. I byłem zaskoczony, że nie rosłem i nie rosłem.
  Najwyraźniej strażnikom spodobało się moje posłuszeństwo i zaproponowali mi odsiedzenie kary w kuchni. Teraz spałem na słomie, a nie na gołych, wilgotnych kamieniach, i zacząłem mieć sny, a nie ciągłe koszmary. Ale pracowała nie mniej.
  I tak minęło tu ponad trzysta lat. Nie pozwalają mi wyjść z więzienia. I nigdy nie dali mi wstępu do miasta, chociaż jestem tu od dawna.
  Małgorzata zapytała zdziwiona:
  - I dlaczego?
  Gerda odpowiedziała z westchnieniem:
  - Ponieważ moja kadencja się nie skończyła! Dali dożywocie, tu prawa są drakońskie. Czy to, że ludzie się nie starzeją, a wiele chorób nie istnieje. A bestia pochodzi z różnych światów. Po prostu nie mają drogi powrotnej. Dopóki żyje smok. Istnieje więc tylko zewnętrzna jedność i miłość do smoka. Wielu, zwłaszcza nowicjuszy, naprawdę chce, żeby ten tyran zginął!
  Małgorzata zapytała Gerdę:
  - I dlaczego wiele dzieci jest ubranych nowocześnie, czyli bogato, podczas gdy inne prowadzą żebractwo.
  Dziewczyna od razu odpowiedziała:
  - Żebracy i bosacy to więźniowie, którzy swoje wyroki odbywają poza więzieniem. Ci, którzy nie otrzymali wolności, nie mogą nosić butów i żadnych eleganckich rzeczy. Jeśli zostało mu trochę do zwolnienia, możesz dostać iPhone'a lub magnetofon. Ale może to zająć trochę wieków. Więźniowie pracują i to całkiem sporo. Ci, którzy jeżdżą po ulicach nadal na preferencyjnych warunkach i mają dzień wolny.
  I tak pod ziemią znajdują się fabryki, warsztaty, a nawet szklarnie, w których uprawia się warzywa.
  Dzieci-niewolników jest znacznie więcej niż wolnych ludzi. Dorośli są wolni, zarówno zwierzęta, jak i ludzie. Te zwierzęta, które są więźniami, smok zamienia się w ludzkie dzieci.
  Gerda milczała. Minęli kolejną kratę, którą ostrożnie otworzyli. Byliśmy na podwórku. Więzienie jest bardzo duże, tak wysokie jak Wieża Ostankino. I obszar większy niż amerykański Pentagon. A wokół jest też mur wysoki jak stupiętrowy budynek, a nad nim drut.
  Dziewczyna uśmiechnęła się chytrze i odpowiedziała:
  "Sam nie dam rady przejść, ale z twoją pomocą..."
  - Jak? - wykrzyknęły chórem dziewczyny.
  Gerda wyjaśniła:
  "Niewolnicy i więźniowie to tylko ludzkie dzieci. Smok zamienia dorosłych i zwierzęta w ludzkie dzieci. Nikt nie widział cię w całości, tylko w garniturach. Może uda ci się uchodzić za ludzi wolnych miasta. Powiedzmy na przykład, że wróżki miłości podobały się także funkcjonariuszom więzienia. Uwierzą, że jesteś bardzo bajecznie piękna, a jednocześnie prawie naga!
  Margarita ze współczuciem zapytała:
  - A ty?
  Gerda westchnęła ciężko i odpowiedziała:
  - Poczekam jeszcze trochę w niewoli. Mam nadzieję, że przewodnik powiedział ci, jak radzić sobie ze smokiem, a ty, będąc silny i mądry, odniesiesz sukces. Możesz mnie zostawić.
  Anastazja zapytała:
  - A co, wszyscy tu więźniowie i niewolnicy to dzieci? Czy smok naprawdę jest taki sadystyczny?
  Gerda odpowiedziała z wściekłością:
  - Zgadza się, dlatego go zabijesz!
  Margarita zauważyła logicznie:
  - Jeśli uciekniemy, strażnicy mogą się domyślić, że to twoja robota. Więc lepiej wyjechać z nami, a schować się trzeba w mieście!
  Gerda przecząco potrząsnęła swoją blond, kędzierzawą głową.
  - Nie mogę się ukryć w mieście. Wszyscy niewolnicy są zbyt dobrze widoczni! A ciebie, po przemianie w dziewczyny, w każdej chwili zobaczyłby smok. I tak masz szansę przejść niezauważonym, ale ja nie!
  Anastazja mruknęła:
  - Zostaniesz stracony za ucieczkę.
  Gerda westchnęła ciężko i odpowiedziała:
  - W każdym razie najpierw będą cię torturować. W przypadku poważnych przestępstw, a pomaganie niebezpiecznemu więźniowi w ucieczce jest bardzo poważnym przestępstwem, w każdym razie należy stosować bardzo długie tortury. I tak nie stracą mnie od razu, ale ty zniszczysz smoka, a ja odzyskam wolność!
  Anastazja wątpiła:
  - Więzienie zniknie, a kaci zginą?
  Gerda odpowiedziała z przekonaniem:
  - Serca ludzi staną się milsze. I nie będą trzymać wiecznych dzieci w niewoli. Wierzę w zmianę.
  Małgorzata potwierdziła:
  - Pamiętasz, jak w filmie książę powiedział: - Zabijając cię, skończę z tobą, a zło zniknie razem z tobą!
  Anastazja potwierdziła:
  - A jeśli umrę, przyjdzie inny książę i inny książę, a ty nic nie możesz zrobić!
  . ROZDZIAŁ 3
  Dziewczyny pocałowały dziewczynkę w czoło na pożegnanie, życzyły powodzenia i dumnie wypinając pierś, podeszły do furtki.
  Anastazja szepnęła:
  - Najważniejsze do zapamiętania: arogancja to drugie szczęście.
  Margarita zachichotała i odpowiedziała:
  - Ale trzeba też znać miarę.
  Wysokie, muskularne dziewczyny maszerowały z dumnie uniesionymi głowami. Emanowały pewnością siebie i spokojem. Większość strażników stanowiły zwierzęta: dziki, niedźwiedzie, wilki, krokodyle. Spojrzeli na dziewczyny mięsożernymi oczami. Tak więc, oszałamiająco piękni wojownicy, nie można nic powiedzieć, i bardzo wydatne mięśnie. Strażnicy mrugnęli do piękności. Jeden z nich, młody mężczyzna po trzydziestce, zabulgotał:
  - Obsługuj mnie szybko, dobrze ci zapłacę.
  Margarita pokręciła przecząco głową.
  - Brak czasu!
  Anastazja odepchnęła się łokciem:
  - Na dziś limit jest wyczerpany!
  A dziewczyny poszły dalej. Wrota się otworzyły. Wtedy jeden ze strażników zapytał zdziwiony:
  - Dlaczego jesteś boso? Niewolnicy lub więźniowie chodzą bez butów!
  Margarita szczerze odpowiedziała:
  - My to lubimy!
  I potrząsnęła biodrami. Następnie dziewczyny weszły na most zwodzony. Na sześcioboku, choć było pochmurno, słońce grzało metal, a bose, nieco szorstkie od uprawiania sztuk walki, było przyjemnie dla kobiecych stóp.
  Duchy latały nad nimi. Kręcą się w kółko i coś mamroczą. Dziewczyny awansowały.
  Małgorzata zrywając się, zauważyła:
  - Najpierw powinniśmy znaleźć profesora. Jakie są pomysły?
  Anastazja tym razem była bardziej logiczna niż jej przyjaciółka:
  - Powinniśmy znaleźć jakieś sandały. Chociaż jest tam ciepły klimat, ale boso, nawet wolne dzieci nie chodzą. Przyciągamy uwagę.
  Małgorzata zaśmiała się.
  - Bikini nie przyciąga?
  Anastazja westchnęła ciężko i zauważyła:
  - Tak, jesteśmy zbyt chwytliwi.
  Dziewczyny trochę zwolniły tempo. Margarita zastanowiła się. Nie mają pieniędzy na ubrania. Nie jest łatwo szybko zarobić pieniądze, jest mnóstwo niewolników i więźniów. Pozostaje tylko ukraść lub komuś zabrać. A to jest przestępstwo. Czy jednak ci, którzy zabili tak wielu ludzi, powinni budzić sentymenty?
  Złotowłosa dziewczyna powiedziała zdecydowanie:
  - Chodźmy po ubrania!
  Anastazja zauważyła z irytacją:
  - A w bikini i boso jest przyjemniej, łaskocze gołą podeszwę. Jak masaż.
  Wojownicy szli dalej, mijali most i coraz bardziej oddalali się od więzienia. Chłopcy znów zaczęli się im przyglądać. Zarówno wolni, jak i więźniowie. Tak, przyciągają uwagę.
  Margarita i Anastasia nagle rzuciły się i wskoczyły do wejścia do drapacza chmur. Wbiegł po schodach. Puścić. I szybko znalazł odpowiednie mieszkanie.
  Długim paznokciem palca wskazującego Margarita otworzyła drzwi. Zamek jest dość prosty i po cichu wszedł do mieszkania. Bosymi stopami poczułam bujny dywan. Anastazja pobiegła za nią. Dziewczyny działały bardzo szybko i profesjonalnie. Najpierw znaleźli sejf i zaczęli go otwierać. Cóż, to całkiem proste, wystarczy mieć bardzo bystre ucho. Po wybraniu żądanego numeru słychać bardzo ciche, ledwo słyszalne kliknięcie. Możesz więc wybrać żądaną kombinację za pomocą dźwięku. A sejf jest otwarty.
  A oddziałów jest kilka. Dziewczyny nie bez powodu są elitą sił specjalnych, nie myliły się. Mieszkanie jest bogate. W sejfie są i biżuteria, i złoto, i kawałki papieru. Na dużych banknotach wizerunek smoka, na małych pieniądzach - cesarzowych dziewczynach, jest dość zabawny.
  Jednak oczywiście potrzebne są pieniądze. Ale najważniejsze to się ubrać. Poza tym jest wielu chłopców, z jakiegoś powodu więcej niż dziewcząt, a mimo wieku, więcej niż dorosłych, wciąż myślą o chłopcach. Uwielbiają patrzeć na piękno.
  To mieszkanie jest dorosłe, albo przez zapach, albo w inny sposób, Margarita zauważyła to od drzwi. Dziewczyny włożyły buty, dżinsy, T-shirty, modne czapki, półtwarzowe ciemne okulary i podniosły włosy. Więc nie są już zbyt chwytliwe. Wiele kobiet tutaj nosi ciemne okulary. Może dlatego, że w ciałach dorosłych wiek kobiet jest bardziej zauważalny, a drobne zmarszczki są już widoczne.
  Chociaż nie ma tu starszych ludzi. Ale wszyscy chcą być dziewczynami. Ludzie wyglądający na dorosłych wydają się być tutaj najbogatszymi, elitą. To, co duże mieszkanie, tyle pokoi - cały sektor. Ale właściciele nie są zbyt sprytni, ponieważ nie ukryli sejfu w odosobnionym miejscu. Może mało jest złodziei? Biorąc pod uwagę, jak łatwo trafić do więzienia i zostać tam na całe życie, można zrozumieć, jak ryzykują złodzieje, nie każdy zdecyduje się na kradzież.
  Ponadto być może ci, którzy są wolni i nie pracują, dobrze żyją!
  Margarita zauważyła z irytacją:
  - Szkoda, że nie dowiedzieliśmy się wszystkiego od Gerdy.
  Anastazja zaproponowała:
  - Są iPhone'y i są komputery. Tutaj w Internecie i dowiedz się, jak szukać profesora Mariarti.
  Dziewczyny oczywiście przywiozły też swoje iPhony. Chociaż oczywiście istniało ryzyko, że zostaną one wyliczone w Internecie.
  Margarita wpisała w wyszukiwarkę Mariarti. I plan miasta. Wow, to jest cała metropolia, są tu nawet ogromne parki. Może powinni szukać artefaktów, pomyślała Margarita. Ale rzeczywiście, profesor ma cały pałac. Tak, celebryta. Osoba bliska cesarzowi!
  Anastazja zauważyła z niezadowoloną miną:
  - Cholera, buty są ciasne, nie mój rozmiar!
  Małgorzata skinęła głową.
  - Tak, mamy piękne nogi, ale raczej duże! Ale przejdźmy do profesora!
  Anastazja skrzywiła się i zasugerowała:
  - Jest metro, dojedziemy! To miasto jest dwadzieścia pięć razy większe niż Moskwa!
  Małgorzata uśmiechnęła się i szczerząc zęby zauważyła:
  Ale poza tym nie ma nic! Oczywiste jest, że nawet takie terytorium może zostać przeniesione wraz z ponadczasową populacją!
  Anastazja zachichotała.
  Dlatego jest tu tyle dzieci. A dzieckiem może zostać każdy!
  Małgorzata zauważyła:
  - A także niewolnikiem lub więźniem!
  Dziewczyny zbliżyły się do wejścia na stację metra. Byli tam strażnicy z halabardami i karabinami maszynowymi z celownikami teleskopowymi. Popatrzyli na dziewczyny, położyli żetony, które zabrali z sejfu. Następnie bez żadnych problemów zeszli na dół.
  Schody ruchome przypominały moskiewskie metro, ale były znacznie szersze i dłuższe, samo metro było nieporównywalnie głębsze. Dość elegancki iz wielobarwnymi rysunkami. A także smok, portrety cesarzowej.
  Na dole jest oczywiście chłodniej niż na górze. Na samej stacji żebracy bosy chłopcy i dziewczęta szorowali marmur. Mieli numery na szatach. Widać, że to prawdziwi więźniowie-niewolnicy. Formalnie wydaje się, że nie ma tu niewolnictwa, ale więźniów jest więcej niż wolnych.
  Dziewczyny postanowiły przyjrzeć się, jak więźniowie pracują pod ziemią. I usiedli na bocznej gałęzi, kierując się w stronę warsztatów. Jednak w warunkach zaawansowanych technologii prędzej czy później dochodzi do nadprodukcji. Więc dzieci-niewolnicy, jeśli nie ma nic do wyprodukowania, robią coś innego. Korytarze podziemnego miasta są budowane, zamiatane w nieskończoność, myte.
  Niektórzy nawet grają w domowe gry lub potajemnie ukrywają iPhone'y.
  Dziewczyny chodziły po sklepach. Pracowali chłopcy i dziewczęta w wieku od dziesięciu do trzynastu lat. Nie było widać starszych ani młodszych. Jakby dzieci rodziły się tu natychmiast duże. Chociaż, kto wie.
  Anastazja zauważyła:
  - Niektórzy z nich byli dorośli, nie zazdrościcie dzieciństwa w więzieniu!
  W lochu chłopcy i dziewczęta nosili szaty, szorty i krótkie spódniczki. Numery obowiązkowe. Niektórzy chłopcy i dziewczęta mają ogolone głowy.
  Margarita wyszukała informacje w lokalnym Internecie: mali gwałciciele są goleni na łyso. Częściej są bici batem i mają mniej czasu na sen.
  Więźniowie-dzieci pracowali przy obrabiarkach, przenośnikach, w kopalniach i na podziemnych polach ze sztucznym oświetleniem. Także w parkach. Nie bito ich zbyt często. Za przestępstwa chłosty lub tortur. Taki ponury wniosek od wieków. Smok panował przez ponad trzy tysiące lat. Przed nim była zarówno starość, jak i naturalna śmiertelność.
  Potężna magia dawała ludziom możliwość prowadzenia przyjemnego życia, tylko dziewięciu na dziesięciu zostało więźniami i niewolnikami. Taka jest nierówność.
  Aby zostać niewolnikiem, nie trzeba nawet nic robić, czasami byli aresztowani i skazani na dożywocie za nic!
  Jedno pocieszenie: jeśli cię nie zabiją, nie umrzesz! A więźniowie mają swoje chwile odpoczynku, zabawy. Zwłaszcza jeśli zgadzasz się z nadzorcami. Tylko za ustępstwa na rzecz niewolników i są oni surowo karani.
  Krótko mówiąc, despotyzm, brak wyborów i brak demokracji. Przez pięćset lat rządziła cesarzowa, która wygląda jak młoda dziewczyna, zanim był to cesarz, który nie lubił smoka i został zjedzony żywcem!
  Tak, przerażający świecie!
  Anastazja dała chudej dziewczynie w szlafroku i ogolonej głowie cukierka znalezionego w jej torbie. Skłoniła się i znowu zaczęła ciąć kamienie. Jej opalone ręce i nogi były pokryte otarciami i siniakami, ze świeżymi śladami rzęs. I jeszcze w łańcuchach. Co powiedziano o karnym reżimie aresztu. To praca dwadzieścia godzin na dobę i tylko o chlebie i wodzie. Biedna dziewczyna. Kiedy była zachwycona czekoladowym cukierkiem, jej oczy zaświeciły się.
  Margarita zauważyła z pewnym zdziwieniem:
  - Pracują pod ziemią i wszyscy są opaleni?
  Anastazja zaproponowała:
  - Może jest takie słońce, że ultrafiolet przenika przez glebę i kamienie!
  Margarita śpiewała z uśmiechem;
  Obca planeta, obca ziemia
  A o jakim człowieku zapomniałeś na tym świecie?
  Nie wydostaniesz się z tego piekła tak łatwo -
  Nie zamiataj kurzu w mieszkaniu!
  Anastazja zaproponowała:
  - Pośpieszmy się. Lepiej uwolnić miliony, niż pocieszać jednego po drugim.
  Małgorzata zauważyła:
  - Ale czyż Dostojewski nie powiedział, że wszystkie skarby świata nie są warte jednej gorzkiej łzy dziecka!
  Anastazja zauważyła:
  - To prawda, ale... Więźniów są dziesiątki milionów dzieci i wierzcie mi, nie da się wszystkim wytrzeć nosa!
  Margarita westchnęła i odpowiedziała:
  - Król nie powinien myśleć o wszystkich! Król musi pomyśleć o tym, co ważne!
  Po tym obie dziewczyny dodały szybkość. I zaczęli się poruszać po stacjach metra. Było trochę jak w Moskwie, same stacje były dużo bardziej luksusowe i kolorowe, a wagony mieniły się złotem. A na suficie i dachach lśniły diamenty.
  Taki dziki kontrast między luksusem metra, a straszliwym losem nieszczęsnych, uwięzionych dzieci.
  Margarita syknęła ze złością:
  - Wstawaj przeklęty napiętnowany!
  Anastazja wspierała swoją przyjaciółkę:
  - Cały świat głodnych i niewolników!
  I obie dziewczyny skończyły chórem:
  - Gotuje nasz umysł oburzony! Gotowy do walki na śmierć i życie!
  Oto stacja, obok której znajduje się pałac profesora Mariarti.
  Dziewczyna wysiadła z metra. Trochę utykałem od butów, które najwyraźniej nie miały odpowiedniego rozmiaru.
  Małgorzata zauważyła:
  - Wszechświat nie jest doskonały. Czy jest w nim Bóg?
  Anastazja ostro zauważyła:
  - Cóż, diabeł na pewno tam jest!
  W pobliżu ruchomych schodów stały jakieś bestie, które bardziej przypominały orki, tylko ich twarze były jeszcze bardziej wściekłe i okrutne.
  Dziewczyny jednak mrugnęły do strażników i pokazały swoje karty. Zaczęli wchodzić po ruchomych schodach.
  Małgorzata zauważyła:
  - A to metro jest wciąż lepsze niż Moskwa!
  Anastazja potwierdziła:
  - I znacznie głębiej!
  Dziewczyny poszły na górę. Minął bez problemu strażników. Było też kilku wojowników z halabardami i karabinami maszynowymi z celownikami optycznymi.
  Tuż przy wejściu do metra stał duży czołg, mocny wyglądem przypominający niemieckiego "Mausa" z czasów II wojny światowej. Również z dwoma lufami i ogromnymi.
  Anastazja pisnęła:
  - To samochód!
  Małgorzata zauważyła:
  - To zmieni cały asfalt w żwir.
  Para duchów przemknęła obok dziewczyn. A potem kolejny, fioletowy. Zwrócił się do dziewczyn:
  - Pewnie chcesz się zobaczyć z profesorem Mariartym?
  Anastazja udawała zaskoczoną:
  - Jak zgadłeś?
  Duch, który wygląda jak cień, powiedział:
  - Wszyscy chcą go zobaczyć! W każdym razie podejrzewam, że myślisz o zniszczeniu smoka?
  Małgorzata zmarszczyła brwi.
  - Dlaczego tak myślisz? Nie jesteśmy niewolnikami!
  Duch zauważył:
  My, duchy, możemy to wyczuć. Zwłaszcza gdy kilka tysięcy lat temu byłem mieszkańcem tego miasta. Żyła w czasach, kiedy w ogóle nie było smoka.
  Praktyczna Anastazja zapytała:
  - A jak dostać się do profesora Marirty?
  Duch odpowiedział:
  - Po prostu idź do bramy! Odgadnij trzy zagadki, zapłać pieniądze, a będziesz mógł się z nim zobaczyć. Lub inna opcja, idź tylnymi drzwiami. Jest tam kot duch. Odgadnij poprawnie jego trzy zagadki, a nie będziesz musiał nic płacić. Następnie zaprowadzi cię do magazynu profesora i tam zabierzesz, co chcesz.
  Margarita zauważyła logicznie:
  - Druga opcja jest znacznie lepsza niż pierwsza.
  Duch cienia powiedział:
  - Ale kot duch cię zabije, jeśli nie uzyskasz odpowiedzi na swoje zagadki. Więc...
  Anastazja uśmiechnęła się:
  A jeśli go zabijemy?
  Duch ostrzegł:
  "Jest duchem i nawet smok nie może go zabić". Więc podejmujesz duże ryzyko.
  Małgorzata zauważyła:
  - Kto mało ryzykuje, ten szampana nie pije, kto za dużo i zadowala się szyfirem na pryczy.
  Anastazja praktycznie zasugerowała:
  - Więc prowadź nas szybko.
  Duch gruchał:
  - Odpowiedz na pytanie.
  Małgorzata szepnęła:
  - Chodźmy!
  Cień zabulgotał:
  - Że jest tylko cień, ale nie cień!
  Margarita szybko odpowiedziała:
  - Przeszłość jest jak cień, ale wcale nie jest cieniem.
  Duch skinął głową na znak zgody.
  - Zabiorę cię. Za mną.
  Dziewczyny się przeprowadziły. Anastazja zrzuciła znienawidzone buty, które nie obcierają jej wcale o tkliwe stopy, a za nią Margarita. Teraz dziewczęta były boso i cieszyły się swobodą stóp.
  Pałac profesora Mariarty'ego był ogromny, przypominający zamek muzykantów z Bremy, tylko znacznie większy i bardziej ozdobny. Duch zabrał dziewczyny do kącika i zawołał:
  - Przejdźmy przez przejście podziemne.
  Dziewczyny zaczęły iść za nią. Minąłem schody prowadzące w dół, zrobiło się ciemniej. Czuli kamyki pod bosymi stopami. I chłód lochu.
  Śpiewała Anastazja:
  - Góra, góra, tupanie kopytami...
  Margaret dodała ze śmiechem:
  - Ta-ta-ta, uderz w karabin maszynowy!
  I obie dziewczyny dołączyły się chórem:
  Smocza armia jest całkowicie pokonana,
  I nikt nas nie zabije pięknych dziewczyn!
  Potem wojownicy dodali krok. Minęło sporo czasu. A powierzchnia stawała się coraz bardziej kłująca. Ale czy dziewczyny z sił specjalnych to powstrzymają? Przeszli od szybkiego marszu do biegania.
  Duch pisnął, pytając:
  - Jaki jest Twój zawód?
  Dziewczyny odpowiedziały chórem:
  - Wojna!
  Cień westchnął i powiedział:
  - Jak zawsze przemoc i przemoc!
  Margarita śpiewała w odpowiedzi, potrząsając złocistymi włosami:
  - Przemoc trzyma świat! Wulkan wściekłości atakuje na wielką skalę!
  Anastazja, rudowłosa bestia, wspierała swojego partnera:
  - Napięcie sił wyższych zna zarówno z bólem, jak i strachem!
  Cień odpowiedział:
  - Nie sądzę. Musisz być miły.
  Margarita śpiewała z westchnieniem:
  - Nie jest łatwo być miłym, uwierz mi!
  Anastazja odebrała:
  - Dobroć nie zależy od wzrostu!
  A dziewczyny dodały chórem:
  - I tylko życzliwość zależy od siły. Jest to trudne, jeśli jesteś słaby i kruchy!
  Potem nastąpiła przerwa i przez chwilę dziewczyny biegły w milczeniu. Ignorując ostre kamienie wbijające się w nagie, dziewczęce podeszwy. Aż w końcu wbiegli do podziemi Pałacu Mariarti.
  Świece płonęły, dysze gazowe żarzyły się. Można było zobaczyć migoczące cienie.
  Duch syknął:
  - Cóż, teraz go zobaczymy.
  Cień wyłonił się ze ściany jak hologram. Pojawiła się twarz kota. Duży i przezroczysty. Potem wyszła łapa z pazurami. Oczy kota błyszczały jak szmaragdy. A pazury są ostre, jak błyszczą fragmenty diamentów. Tutaj zupełnie go nie ma. Wysoki jak zdrowy słoń, tylko dłuższy, a jego kły mają dobre dwa metry długości.
  Dziewczęta jednak nie dały się zawstydzić i zaciskając pięści oświadczyły:
  Jesteśmy gotowi i gotowi do walki!
  Widmowy kot syknął ze skrzypieniem:
  - Czego chcecie, piękności?
  Margarita szczerze odpowiedziała:
  - Chip wyszukiwarki profesora Mariarty'ego.
  Kot miauknął cicho i odpowiedział:
  - To oczywiście jest możliwe, ale... Znasz warunki?
  Dziewczyny zgodnie pokiwały głowami.
  - Z pewnością.
  Widmowy kot śpiewał, poruszając łapami:
  - To posłuchaj zagadki. Co jest tańsze niż pół sztuki, droższe niż sztuka złota?
  Małgorzata uśmiechnęła się i odpowiedziała:
  - Za słowo kłamcy nie dasz ani grosza, ale uczciwa przysięga jest droższa niż sztuka złota!
  Widmowy kot skinął głową i zauważył:
  - Jesteście silnymi dziewczynami, a ja widzę doświadczonych wojowników. Ale nie mogłeś ode mnie uciec. Obgryzałbym twoje kości jak chmura termitów. Więc bądź ostrożny, nie możesz się pomylić.
  Anastazja zauważyła:
  - Walczyliśmy. A tam kule i odłamki nie wybaczają błędów.
  Widmowy kot mruknął:
  - A drugie to proste pytanie. Gdzie Barbara wtyka nos?
  Małgorzata się roześmiała.
  - Wow! Trudno wymyślić coś zabawnego!
  Anastazja zauważyła:
  - Cóż, odpowiemy z humorem!
  A rudowłosa dziewczyna powiedziała:
  - Skoro nos ciekawskiej Varvary został oderwany na targu, to znaczy, że wbiła go w dziuplę razem z pszczołami!
  Widmowy kot skinął głową i zauważył:
  - To można potraktować jako odpowiedź! Teraz wysłuchaj trzeciej zagadki.
  A kot widmo śpiewał:
  - A trzeciego zapytam: w co ukłuł Lefty?
  Margarita, uśmiechając się, odpowiedziała rymem:
  - W co Lefty został dźgnięty, nie dostał nic!
  Widmowy kot westchnął i zamruczał:
  - Brawo dziewczyny! I za to cię nie zabiję i zabiorę do laboratorium profesora Mariarty'ego. Tylko tam musisz sam znaleźć chip wyszukiwarki.
  Śpiewała Anastazja:
  - Kto szuka, zawsze znajdzie!
  Małgorzata dodała:
  - Czego nie straciłeś, to masz!
  Widmowy kot powiedział chytrze:
  - A jeśli nie zgubiłeś rogów, to czy je masz?
  Dziewczyny zawołały chórem:
  - Z pewnością! Jesteśmy żywiołowi.
  Widmowy kot machnął ogonem.
  - Chodź za mną.
  Dziewczęta, niesłyszalnie stąpając boso, ruszyły za duchem. Drzwi po drodze otwierały się same. Małgorzata szepnęła:
  - To jest automatyczne.
  Anastazja zauważyła:
  - Tak, nie ma nic specjalnego.
  Widmowy kot mruknął:
  - Jestem tu od dawna, nawet kiedy profesora Mariartiego nie było w zasięgu wzroku. W końcu jest tu także kosmitą i płatnym zabójcą, tak jak ty.
  Małgorzata zauważyła:
  Nie przyjechaliśmy do miasta z własnej woli.
  Widmowy kot skinął głową.
  - Wszystko tutaj nie jest z twojej własnej woli. A widmo zachichotało. I trochę z głowy!
  Anastazja zauważyła:
  - Jak w bajce, o Alicji w Krainie Czarów. Tam też kot powiedział, że wszystko zwariowało!
  Widmowy kot machnął dużym pyskiem:
  - Toczenie. Czy potrafisz znaleźć chip wyszukiwarki w laboratorium profesora Mariarty'ego? Ona jest bardzo duża!
  Margarita odpowiedziała ze złością:
  - Ktoś gubi, a ktoś znajduje.
  Laboratorium profesora okazało się w rzeczywistości ogromne i składało się z kilku pomieszczeń zaśmieconych różnymi przedmiotami, komputerami, kolbami i częściami zamiennymi oraz innymi "dobromi konsumpcyjnymi".
  Dziewczęta miały jednak specjalne umiejętności wyszukiwania. Najpierw stworzyli proste urządzenie reagujące na mikroelektronikę.
  Następnie Margarita zaproponowała:
  - Musimy poszukać chipa z radarem, kompaktowego, ale wydajnego.
  Anastazja zgodziła się z tym:
  - Tak, powinieneś.
  Dziewczyny zaczęły konfigurować urządzenie. Działali zręcznie i energicznie. Małgorzata stwierdziła:
  Potrafimy znaleźć każdą igłę w stogu siana.
  Dziewczyny, po wyregulowaniu urządzenia, zaczęły powoli chodzić po korytarzach. Piszczał, ale to nie był chip, tylko komputer stacjonarny. Margarita i Anastasia przeszły jeszcze trochę przez korytarze. Dziewczyny zaczęły się denerwować.
  W końcu urządzenie zadziałało, a wojownicy wbiegli do sejfu osadzonego w pancernej ścianie.
  Małgorzata gwizdnęła:
  Cóż, tego można było się spodziewać od samego początku. Tak cenna rzecz jest przechowywana w sejfie, za zbroją.
  Anastazja z wściekłością walnęła bosą piętą w zbroję. I czuł metal mocniejszy niż tytan. Chociaż ta dziewczyna potrafiła łamać betonowe płyty.
  Margarita uspokoiła ją:
  - Otwórzmy teraz.
  Anastazja warknęła:
  - Znasz kombinację?
  Małgorzata wspominała:
  - Po dźwięku można określić, czy jest to liczba i litera, czy nie.
  Anastazja skinęła głową.
  - Tak, wiem. Ale bez specjalnego urządzenia takie wciąż słyszalne kliknięcie na pasujący numer i literę może nie być słyszalne.
  Małgorzata pocieszała:
  - Tu jest urządzenie. A słuch mam doskonały.
  Dziewczyny naprawdę zabrały urządzenie ze słuchawkami i zaczęły powoli kręcić klamką sejfu.
  Trzeba było wpisać słowo po łacinie i siedem cyfr. Dziewczyny trochę się pokłóciły, ale sejf był otwarty.
  W środku znajdowało się urządzenie przypominające telefon komórkowy z anteną i ekranem oraz kilka plików pieniędzy.
  Margarita chciała zabrać tylko urządzenie, ale rudowłosa Anastazja była uparta:
  - NIE! Jeszcze nie wiadomo, może lokalne pieniądze nam się przydadzą. Więc lepiej je wziąć.
  Małgorzata odpowiedziała:
  Ale to byłaby kradzież. Czym jesteśmy, niedźwiadkami?
  Anastazja zauważyła logicznie:
  - I bierzemy wyszukiwarkę chipów urządzenia bez pytania. I czy to naprawdę wpływa na termin, ukradli jeden żeton, otwierając sejf, lub jeszcze kilka paczek lokalnych pieniędzy.
  Margarita zastanowiła się przez kilka sekund i skinęła głową:
  - OK. Przekonany. Brem wszystko.
  A dziewczęta wepchnęły za paski tuzin grubych zawiniątek z dużymi i jasnymi banknotami. Możesz nadal potrzebować pieniędzy, nigdy nie wiadomo.
  - Dokąd idziecie, gołębie!
  Wojownicy, którzy mieli właśnie przebiec przez pokoje z powrotem na korytarz i wyjść tą samą drogą, którą przyszli, zobaczyli mężczyznę.
  Był wysoki, długoręki, z dużą głową i wysokim czołem. Na głowie miał profesorski kapelusz. Inteligencja lśniła w szarych, głębokich oczach, orli nos i drapieżny podbródek odznaczał się silną wolą.
  W dłoniach trzymał sześciolufowy pistolet. Był na tyle daleko, że potężna broń mogła wypaść mu z ręki. A profesor wiedział, jak strzelać, najwyraźniej trafnie.
  Anastazja szepnęła:
  - Droga Mariarty, możemy się z tobą zgodzić, prawda?
  Profesor syknął gniewnie:
  - Nie rozmawiam ze zmarłymi!
  . ROZDZIAŁ 4
  Dziewczyny szeroko się uśmiechały. Małgorzata uśmiechnęła się i szepnęła:
  - Jesteś takim mądrym i uroczym mężczyzną, nie lubisz nas?
  Mariarty powiedział szorstko:
  - Jesteście kawałkami wytresowanego mięsa, nie kobietami. I zostań tam, gdzie jesteś, nie zbliżaj się! Ostrzegam, strzelam bez chybienia.
  Anastazja zauważyła urażona:
  - Czy wytłoczone mięśnie nie zdobią kobiety?
  Mariarty ryknął:
  - Oczywiście nie! Kobieta powinna być delikatna i pełna wdzięku!
  Margarita odpowiedziała z uśmiechem:
  - Ale mogę z łatwością chronić mojego chłopaka.
  Mariarty rozkazał sucho:
  - Uklęknij i chwyć za szyję.
  Anastazja pisnęła:
  - Ale moje nogi są całe we krwi.
  - Gdzie? Mariarty wybałuszył oczy. Jego wzrok padł na pełne wdzięku, bose stopy rudowłosej piękności.
  Korzystając z okazji, inna dziewczyna, Margarita, bosą stopą rzuciła profesorowi ciężki klucz francuski. Odruchowo zareagował strzałem. Ale trochę za późno i metal trafił go w nadgarstek. Pistolet wystartował.
  Profesor rzucił się za nim, ale Margarita skoczyła za nim. A Anastasia była przed nami, rzucając czymś ciężkim, podobnym do smartfona. Cios wylądował na twarzy Mariarty. Zwolnił i zatrzymał się. Margarita przesunęła goleniem po jego skroni. Mariarty odchylił się do tyłu. Uderzenie tej nagiej, pełnej gracji, dziewczęcej stopy złamało dębowe kłody. Widać, że tym razem rzeczywiście złotowłosa nie kalkulowała. A profesor zemdlał na długi czas.
  A dziewczyny nie zaczęły się kłócić, ale rzuciły się do ucieczki starą ścieżką. Anastazji udało się jednak na wszelki wypadek chwycić sześciolufowy pistolet.
  Pobiegli więc przez pokoje w kierunku piwnicy. I błysnęły różowymi obcasami.
  Dziewczyny zatrzymały się dopiero wtedy, gdy znalazły się dokładnie w miejscu, w którym spotkały ich widmowego kota. Tym razem pojawił się stary, znajomy duch.
  Syknął:
  - Masz chip wyszukiwarki?
  Dziewczyny odpowiedziały chórem:
  - Tak!
  Duch zabulgotał:
  - Dziewczyny! Stąd można przejść do bajki, w której gromadzone są artefakty. Włącz wyodrębniony układ wyszukiwarki.
  Margarita go podnieciła. Duch cienia zauważył:
  - Działa świetnie. Profesor, mam nadzieję, nie od razu odkryje stratę?
  Małgorzata zaśmiała się.
  - Kopnąłem go prawą nogą, żeby przynajmniej dostał poważnego wstrząsu mózgu!
  Duch warknął:
  - Jeśli go nie zabiłeś, zemści się na tobie. To jest okropna osoba!
  Anastazja zawołała:
  - Przejdźmy szybko do bajki! Musimy jak najszybciej wrócić do naszego świata. W przeciwnym razie nasi rodzice, otrzymawszy wiadomość o naszej śmierci, oszaleją z żalu!
  Duch spojrzał na mapę i odpowiedział:
  - Chodź za mną.
  I pływało. Dziewczyny pobiegły za nim. Skręciliśmy w korytarz i znów zaczęliśmy biec. Pod bosymi stopami są ostre kamyki, jednak dla kobiet-żołnierzy sił specjalnych wcale nie jest to straszne. Dziewczyny biegły dość długo, kilka godzin.
  Aż w końcu stanęli przed bramą. Tam, u wejścia, stało trzech potężnych bohaterów.
  Skrzyżowali miecze, zagradzając drogę i mrucząc:
  - Wejście do bajki tylko za pieniądze!
  Margarita wyjęła paczkę banknotów i podała tysięczną z wizerunkiem smoka:
  - Wystarczająco dla Ciebie?
  Bohaterowie skinęli głowami.
  - Masz dość, ale ona ma tysiąc!
  Anastazja również rzuciła rachunek i zauważyła:
  - Myślałem, że znowu poprosisz nas o rozwiązanie zagadek.
  Wysocy, potężni, faceci prawie tak wysocy jak dęby, logicznie odpowiedzieli:
  - Co to są zagadki? Nie można ich rozsmarować na chlebie.
  Pozłacane wrota otworzyły się i dziewczęta weszły do lasu. Po godzinach biegania po ostrych skałach nawet stwardniałe stopy paliły i swędziały. Więc chodzenie po trawie było błogością.
  Las był bujny, przypominający subtropiki, tylko kwiaty rosły bardzo duże i jasne na drzewach. Latały motyle o wielobarwnych skrzydłach i srebrne ważki, których rozmiar był porażający.
  Duch pozostał za bramą.
  Margarita czytała sobie:
  - Samodzielnie złożony obrus, buty do chodzenia, czapka-niewidka, miecz skarbowy, wszechwiedzące lustro, gusli do samodzielnego prowadzenia, latający dywan. Tyle elementów.
  Anastasia zajrzała do urządzenia, potrząsnęła rudymi lokami i powiedziała:
  - Przed nami tylko samodzielnie złożony obrus.
  Dziewczyny mimowolnie podbiegły. Zobaczyli dwupiętrowy, kamienny dom. Przy wejściu ustawiła się kolejka. Dziewczyny podeszły bliżej i rozejrzały się. Ludzie płacili pieniądze i kupowali jedzenie. Było dużo dzieci, chudych, bosych, obdartych. Ze łzami w oczach pytali:
  - Daj nam coś do jedzenia, proszę. Przynajmniej trochę.
  W odpowiedzi rozległ się ryk:
  - Odejdźcie, nędzni żebracy!
  Margarita i Anastasia zdecydowanie podeszły do lady. Obrus był widoczny, dość duży i elegancki. Co jakiś czas pojawiały się na nim coraz to nowe potrawy, które wówczas mężczyzna w cylindrze iz wielkim brzuchem sprzedawał za pieniądze. W kącie pokoju leżało już kilka worków z monetami.
  Margarita powiedziała ze złością:
  - Wstydź się, że pozwalasz swoim dzieciom głodować, kiedy sam dostajesz jedzenie za darmo.
  Anastazja zacisnęła pięści.
  - Mogę wykręcić ci szczękę.
  Mężczyzna w cylindrze uśmiechnął się chytrze i zauważył:
  Nie możesz zabierać magicznych przedmiotów siłą. A co moje to moje.
  Dzieci w tłumie krzyczały:
  - Nie prawda! Możesz wygrać od niego obrus.
  Mężczyzna w cylindrze skinął głową z aprobatą.
  - Z pewnością! Jeśli masz coś do postawienia.
  Dziewczyny wyjęły zwitek pieniędzy i powiedziały:
  - Milion kart kredytowych - stawiamy!
  Mężczyzna w cylindrze dodał:
  - I chip wyszukiwarki!
  Strażniczki spojrzały na siebie, mrugnęły do siebie:
  - Zgadzamy się!
  Mężczyzna w cylindrze nucił:
  - Potem poker.
  Małgorzata skinęła głową.
  - Zgadzamy się.
  Dziewczyny nie miały wątpliwości, że burżuj w cylindrze będzie oszukiwał. To jest oczywiste. Ale przeciwko oficerom elitarnych sił specjalnych wszelkie oszustwa są bezużyteczne. Wręcz przeciwnie, lepiej, gdy twój przeciwnik jest oszustem. W tej chwili rzuca rękę, która bije prawie każdy inny rodzaj ręki - cztery asy. Ale jest jedna kombinacja, która pokonuje dokładnie cztery asy, ale przegrywa z niektórymi innymi.
  A Margarita zręcznie podniosła karty.
  Mężczyzna w cylindrze ze zwycięskim spojrzeniem odrzucił cztery najwyższe karty. Uśmiechnął się w oczekiwaniu na przyjemność zwycięstwa.
  Nagle wypadła śmiertelna wzajemna kombinacja.
  Obie dziewczyny odpowiedziały chórem:
  - Nasz obrus.
  Mężczyzna w cylindrze zbladł i zabulgotał:
  - Oszukiwałeś.
  Margarita warknęła:
  - I Ty też!
  Mężczyzna w cylindrze wyciągnął pistolet, ale Anastasia zrobiła szybki krok i kopnęła go prosto w krocze. Cios, który łamie pięć cegieł, rzucił biznesmenem i upadł martwy!
  Dziewczyny odkrzyknęły:
  - Teraz dzieci mogą jeść i brać wszystko za darmo!
  I wojownicy zaczęli rzucać w tłum srebrne i miedziane monety zebrane przez chciwego bogacza. I robili to z wielkim entuzjazmem.
  A dzieci uciekły z sąsiedztwa. Dzieci było tu znacznie więcej niż dorosłych.
  Margarita zauważyła nawet:
  - Prawdopodobnie też przemieniony?
  Anastazja pokiwała twierdząco głową.
  - Pomiot smoka. Chociaż oczywiście bycie dzieckiem jest wciąż lepsze niż bycie starcem.
  Margarita zauważyła z nadzieją:
  "Może niewolnictwo się skończy, ale pozostanie nieśmiertelność?"
  Dzieci biegały jeszcze kilka godzin. Oni, jeśli byli najbardziej wykwintnymi potrawami, otrzymywali pieniądze. W końcu, kiedy chłopaki z okolicznych miejscowości byli mniej więcej zadowoleni i wszystkie pieniądze zostały rozdane, dziewczyny poszły dalej.
  Zabrali też obrus.
  Anastazja zauważyła:
  - Idziemy dalej, wkrótce natkniemy się na buciory.
  Dziewczęta spacerowały i cieszyły się schodami letniej ścieżki.
  Wszystko było jak w idylli. Chociaż po kilku godzinach szybkiego kroku, ubrane, chude dzieci i kilkoro bogato ubranych młodych dorosłych znów zaczęło natykać się na żebraka. Z wyglądu jednak starszy niż trzydzieści lat nie jest widoczny.
  Małgorzata ostrzegała:
  - Buty-walkers bardzo blisko!
  Dziewczyny zobaczyły mężczyznę z torbą pędzącego w powietrzu. Wokół ludzie i dzieci krzyczeli:
  - Zatrzymaj złodzieja!
  Mężczyzna odleciał. Ale Anastasia w laboratorium, na wszelki wypadek, zdołała złapać długi kawałek cienkiego drutu. I rzucił domowej roboty lasso.
  Mężczyzna stracił prędkość, jeden z jego butów odleciał. Dziewczyny podniosły go i podbiegły do złodzieja:
  - Cóż, zjadłeś to? Czy podarujesz nam swoje cudowne rzeczy?
  Mężczyzna zabulgotał:
  - Butów do chodzenia nie można zabrać siłą. Możesz je wymienić lub wygrać!
  Margarita, marszcząc brwi, powiedziała:
  - Cóż, zagrajmy.
  Złodziej zapytał z uśmiechem:
  - A co postawisz na linii?
  Anastazja mruknęła:
  - Obrus do samodzielnego złożenia!
  Mężczyzna w jednym bucie skinął głową.
  - Zgadzać się! Czy będziesz odrzuconym głupcem? Sam wygrałem w tej grze buty-walkers.
  Małgorzata skinęła głową.
  - Zgadzamy się.
  Złodziej był doświadczonym oszustem, ale dziewczyny w elitarnych jednostkach specjalnych są dobrze wyszkolone i generalnie są najlepszymi wojownikami w państwie. Więc oszukuj, nie oszukuj nie pomoże!
  I tak Margarita walczyła i zawiesiła na ramionach złodzieja.
  Zarumienił się i zauważył:
  - Oszukiwanie?
  Margarita szczerze odpowiedziała:
  - Tak jak ty.
  Złodziej zdjął drugi but i skinął głową:
  - Teraz są twoje.
  Małgorzata i Anastazja założyły jeden but na prawą stopę, drugi na lewą i wystartowały.
  Dziewczyny szybowały nad baśniowym lasem i widziały wioski, a także domy wielkiego miasta otaczającego bajkę. Miasto smoka, miasto cieni.
  Anastazja powiedziała z uśmiechem:
  - Kolejnym artefaktem jest czapka niewidzialności. Tutaj jednak możemy mieć problemy.
  Małgorzata zauważyła:
  - Jego właściciel jest niewidzialny?
  Anastazja odpowiedziała:
  Ale myślę, że będziemy w stanie to zauważyć. Mamy bystry wzrok, jest też mapa.
  Małgorzata śpiewała:
  - Wszystko mogę, wszystko mogę, bo głowa to nie kamień!
  Tutaj dziewczyny uważnie przyjrzały się mapie, artefakt jest coraz bliżej.
  Anastazja szepnęła:
  - Potrzebujemy sztuczki!
  Wojownicy wylądowali i stanęli. Udawali, że rozmawiają.
  I patrzyli kątem oka. Tutaj widać, że ktoś stąpa po trawie. To prawda, że ślady są w jakiś sposób małe i boso. Jakby to był chłopiec.
  Tutaj wyraźnie widać, że młody, niewidzialny złodziej postanowił ukraść samodzielnie złożony obrus.
  Margarita zręcznie złapała go za rękę. A Anastazja zręcznie znalazła głowę i zdarła kapelusz. Przed nimi stał rudy blondyn w wieku około dwunastu lat. Zwinny i zręczny.
  Małgorzata warknęła:
  - Mam złodzieja. Teraz cię wyrzeźbimy.
  Chłopiec błagał:
  - Nie bij mnie, jestem dobry. Chciałem tylko zjeść.
  Anastazja zauważyła:
  - Wyglądasz na najedzonego, a dzięki tej czapce-niewidce nigdy nie będziesz głodny.
  Chłopak odpowiedział z westchnieniem:
  "Nie można wiele ukraść biednemu człowiekowi, ale bogaci mają psy biegające po podwórku. I ogólnie, kradnąc, nie wzbogacisz się.
  Margarita była oburzona:
  - Chciałeś nas okraść. Dlatego mocno cię zbijemy, albo dasz nam czapkę niewidzialności.
  Chłopak pokręcił przecząco głową.
  - Jeśli zdejmiesz kapelusz siłą lub groźbą użycia przemocy, nie będzie ci służył! To znaczy, jeśli ze mną zagrasz.
  Małgorzata skinęła głową.
  - Oczywiście, że jest to możliwe. Co chcesz: buty do chodzenia czy samodzielnie złożony obrus?
  Chłopak zabulgotał:
  - Nie możesz zrobić obu?
  Dziewczyny odpowiedziały chórem:
  - Zbyt gruby. Bash na bash.
  Chłopiec skinął głową.
  - Dobra, w takim razie obrus jest do samodzielnego złożenia, a wybór gry należy do mnie!
  Dziecko tupało bosą stopą, widocznie w wieczne, bajeczne lato nie chciało mu się zakładać butów i kraść butów. Mały chłopiec powiedział:
  - Będziesz w pięściach? Wybieram ciotkę ze złotymi włosami, bo rude są zbyt przebiegłe.
  Małgorzata skinęła głową.
  - Każdy woli bawić się miodową blondynką, bojąc się lisiego koloru.
  Chłopak zacisnął pięści i zaczął się trząść, Margarita stanęła przed nim. Gra jest niezwykle prosta. Albo studnia jest zrobiona ręcznie, albo nożyczkami, albo papierem, albo kamieniem. Wiele zależy od odpowiedzi. Chłopak zrobił studnię, dość korzystną formę, topiąc zarówno nożyczki, jak i kamień. Ale dziewczynie udało się zrobić papier zakrywający studnię.
  Chłopak przewrócił oczami i westchnął ciężko.
  - Twój wziął. Teraz masz kapelusz.
  Anastazja założyła ją i natychmiast zniknęła. Małgorzata potwierdziła:
  - Pracuje.
  Anastazja pojawiła się ponownie, wsunęła zdenerwowanemu chłopcu srebrną monetę i obiecała:
  - Niedługo żadne z dzieci w tym miejscu nie będzie głodować.
  Chłopiec przyłożył monetę do zęba i skinął głową.
  - Kupię trochę pierników. I życzę ci szybkiego zbierania artefaktów i usuwania smoka.
  Dziewczyny pokiwały głowami na znak zgody.
  - Zróbmy to.
  I poszli, a raczej polecieli, zakładając chodzik, dalej.
  Anastazja zauważyła:
  - Dalej mamy skarbnika miecza. Może mieć problemy.
  Margarita zgodziła się z tym:
  - Więc nie możesz tego po prostu wziąć? Ale my też nie jesteśmy prości.
  Dziewczęta ścigały się w butach trekkingowych. Pod nimi migotały cienie, kołysały się drzewa. Wiele dzieci, z kilkoma dorosłymi, schodziło się na dół. Było to coś w rodzaju bardziej archaicznej wersji miasta, z parterowymi, w większości drewnianymi chatami rozrzuconymi między drzewami.
  Były też pola, na których pracowały dzieci, pędzone przez jakieś bestie w mundurach. Co jakiś czas słychać było ryk.
  Ale tutaj jest miejsce spustoszenia. Było dużo porąbanych ciał. Dwunożny, ogromny typ szedł przed ludźmi, którzy padali przed nim na kolana. Ci gromadzili swoje proste dobro w stosach.
  Potwór ryknął:
  - Zabiję wszystkich! Przetnę wszystkich!
  I najwyraźniej naprawdę kogoś zranił. A miecz pomknął w powietrzu, po czym wrócił do szponiastych łap.
  Małgorzata zaproponowała:
  - Zejdę do niego sama i zaproponuję zabawę na samoskładającym się obrusie. Zakładasz czapkę niewidzialności i wpadasz w zasadzkę.
  Anastazja skinęła głową i zauważyła:
  - Rudzielce zwykle zawsze bardziej się boją.
  Piękność podała miodowej blondynce drugiego chodzika.
  I gołymi palcami u stóp dziewczyna zgięła miedzianą monetę. Tutaj widać, że papierowe pieniądze nie są w ogóle notowane, jak w bardziej nowoczesnej części miasta.
  Margarita uśmiechnęła się, wyprostowała mieniące się płatkami złota kręcone włosy, jest po prostu śliczna i rzuciła się do potwora. Dziewczyna ma atletyczną sylwetkę i wysokie piersi, cienką talię, luksusowe biodra.
  Potwór, widząc piękno, natychmiast uśmiechnął się i zaskrzeczał:
  - Zabiję cię, jeśli nie będziesz mi posłuszny!
  Margarita zachichotała i odpowiedziała:
  - Jesteś takim wspaniałym człowiekiem. Takie włosy i wspaniałe kły. Każda kobieta byłaby dumna z bycia twoją niewolnicą!
  Potwór nadął się i ryknął:
  - I! Najwyższy Panie, jestem! Jestem najmądrzejszy na świecie!
  Małgorzata zaproponowała:
  - Zagrajmy. Do Twojego miecza skarbów przyłożę samoskładający się obrus.
  Potwór ryknął agresywnie.
  "Rozkażę mojemu mieczowi pociąć cię na kawałki!" A obrus do samodzielnego montażu wezmę bez ryzyka.
  Margarita zauważyła logicznie:
  "Ale jeśli weźmiesz obrus siłą w posiadanie, nie będziesz mógł go użyć. Znasz zasady.
  Potwór warknął i odpowiedział:
  - Cóż, postawisz na linii także buty-walkerów i swoją wolność, stając się w razie straty moim posłusznym niewolnikiem.
  Margarita zmarszczyła brwi i zapytała ponownie:
  - Czy to nie za dużo?
  Potwór ryknął:
  - Nie, w sam raz!
  Margarita skinęła głową, przez jej ramiona przeszła złota fala:
  - W takim razie zgadzam się. Ryzyko jest szlachetną przyczyną.
  Potwór przypomniał:
  - Wybór gry należy do mnie. Oferuję kości.
  Małgorzata uśmiechnęła się i odpowiedziała:
  - Prosta, ale uczciwa gra. Niech los zadecyduje.
  Ale oczywiście dziewczyna zrozumiała, że \u200b\u200bten drapieżnik oszuka. Ale w końcu ona i Anastasia są najsilniejszymi i najmądrzejszymi żołnierzami sił specjalnych na świecie. A dziewczyny oczywiście znają różne sztuczki i sztuczki w grach.
  Po raz pierwszy zarówno potwór, jak i Margarita zdobyli po dwanaście punktów - dwa za sześć!
  Potwór warknął i ponownie rzucili. Tym razem Margarita wyrzuciła tylko trzy. Jak szczęśliwe było zwierzę, krzycząc:
  Będziesz moim niewolnikiem na wieki! Wow, jakie masz ciało!
  I rzucił bez patrzenia.
  Małgorzata powiedziała chłodno:
  - Mój skarbniku miecza!
  Oczy potwora rozszerzyły się z niedowierzania. Właściwie świecił dwiema jednostkami. Lubię to. A on myślał, że znowu będzie dwanaście! Jednak Anastazja w czapce-niewidce nie traciła czasu, a wyszło co najwyżej na odwrót.
  Potwór wrzasnął na miecz-skarb:
  - Zabij ją!
  Miecz nadal wisiał i wirował w powietrzu. Właściciel się zmienił i oczywiście teraz będzie posłuszny tylko nowej, pięknej, złotowłosej pani.
  Potworem rzucono w Margaritę, chociaż dziewczyna była bardzo wysoka, on wciąż był od niej dużo wyższy i trzy razy cięższy. Ale złotowłosa piękność kopnęła ją w pachwinę. Twardy, z mocą łamania kłód. Potwór poleciał w górę, a Anastazja mocno przyłożyła go do tyłu głowy. Bandyta zemdlał.
  Małgorzata zamówiła:
  - Strażniku, chodź za mną!
  Miecz wleciał w otwartą dłoń atletki.
  Anastazja zaproponowała:
  "Może każesz odciąć głowę tej bestii?"
  Margaret potrząsnęła głową, uśmiechając się.
  - I dlaczego ludzie, a zwłaszcza wieczne dzieci i tak go rozerwą.
  Anastazja zauważyła:
  - Ale przetestujmy miecz! Czy nas słucha?
  Margarita szlachetnie sprzeciwiła się:
  - Niedobrze jest zabijać wroga, gdy jest nieprzytomny, a my wcale nie jesteśmy niebezpieczni. Nie jesteśmy wredni.
  Anastazja ze złością zauważyła:
  - Jedi też byli tak samo szlachetni i co się z nimi stało!
  Margarita zauważyła logicznie:
  - Upadek Anakina zaczął się, gdy zabił wszystkich, zarówno nieuzbrojonych, jak i dzieci. Ciemna strona mocy otworzyła drogę do jego serca.
  Anastazja pokiwała twierdząco głową.
  - Może masz rację. Daj mi drugiego buta, lećmy.
  A rudowłosa piękność potrząsnęła nagą, opaloną nogą.
  Dziewczyny założyły buty i znów pobiegły.
  Anastazja powiedziała z uśmiechem:
  - Cztery - zero, dziewczyny zwiadowców prowadzą przeciwko smokowi.
  Margarita zaćwierkała z uśmiechem:
  - Kolejny cel nie jest łatwy, czeka nas wszechwiedzące lustro.
  Anastazja zauważyła z powątpiewaniem:
  - Teraz będzie nam dużo trudniej wygrać.
  Małgorzata uśmiechnęła się.
  - Ale jesteśmy wojownikami najbardziej elitarnych sił specjalnych!
  Anastazja skinęła głową.
  - I to wszystko.
  Lot trwał dość długo. Ale oto cel. Dość duże, średniowieczne miasto. Jest sąd. W samym centrum siedzi dziewczyna o czarnych włosach, trochę jak Cyganka, która zarządza sądem i prawdą! Zarabiając oczywiście dobre pieniądze. I pytając lustro:
  - Zapal moje lusterko, powiedz mi całą prawdę! Czyja krowa jest na werandzie, kto jest wilkiem, a kto owcą?
  A lustro dawało odpowiedzi.
  Małgorzata i Anastazja zaprzyjaźniły się z Cyganką, która podniosła na nie brązowe oczy i odpowiedziała:
  - Wiem, dlaczego przyszedłeś. Chcesz wygrać ode mnie lustro.
  Anastazja pewnie odpowiedziała:
  - Nie tylko chcemy, ale też wygramy.
  Młoda, z pozoru Cyganka skinęła głową:
  - Cienki! Ale wiesz, że prawo wyboru gry należy do mnie?
  Małgorzata potwierdziła:
  Tak, takie są zasady. W przeciwnym razie wszystkie artefakty zostałyby zebrane przez jedną osobę dawno temu.
  Młoda Cyganka roześmiała się i zaproponowała:
  - Więc tak. Zakładasz samoskładający się obrus, buty do chodzenia, czapkę-niewidkę, miecz skarbnika, a ja jestem tylko wszechwiedzącym lustrem.
  Małgorzata skinęła głową na znak zgody.
  - Wchodzi. Jesteśmy gotowi podjąć ryzyko.
  Cyganka wyciągnęła rękę.
  - Zauważony.
  Ranger Girl klasnęła w dłonie.
  - Zauważony.
  Dziewczyna znów się roześmiała i sięgnęła do szafki. Jej wysadzane perłami buty błyszczały. Czarnowłosa wiedźma wyjęła tablicę i powiedziała:
  - Zagrajmy w warcaby. Nawiasem mówiąc, plansza jest magiczna, a jej pani zawsze wygrywa.
  Anastazja zauważyła:
  - W jednej bajce były takie warcaby. To niesprawiedliwe.
  Cygan przypomniał mi:
  - Wybór gry należy do mnie. I nie ma gdzie się wycofać.
  Margarita odpowiedziała logicznie:
  - Gruzdev nazwał się w ciele. Zagrajmy.
  Dziewczyna skinęła głową.
  - Jesteś blondynką, więc udawaj białą. Uwielbiam czerń.
  Małgorzata śpiewała:
  - Maluję usta pastą do butów, kocham czerń. Dziewczyna stała się bardzo silna, dasz mi bukiet.
  Anastazja była zaskoczona spokojem Małgorzaty.
  No dobrze, chociaż jest kłopotliwą blondynką, wcale nie jest głupia. I taki wielki intelektualista.
  Małgorzata wykonała ruch. Znała teorię warcabów. Jest to oczywiście przede wszystkim walka o centrum, ale w taki sposób, żebyśmy sami nie podpadli pod kombinację. Cyganka nie znała teorii, ale grała pewnie i szybko.
  Wierzyła, że wygra. W pewnym momencie Margarita przejęła inicjatywę. Cygan odchylił się do tyłu i zatrzymał. Teraz pionki poruszały się same.
  Margarita przegapiła trudną kombinację, przegrała kilka pionków i znalazła się w trudnej sytuacji. Cyganka zachichotała i zatarła ręce.
  -Jeśli chcesz odzyskać wolność, postaw na szali wolność swoją i swoich przyjaciół.
  Małgorzata odpowiedziała:
  - Gra jeszcze się nie skończyła.
  Ale wydawało się, że sytuacja jest już beznadziejna. Margarita została z ostatnim pionkiem, który najwyraźniej magiczna tablica miała nadzieję zatrzymać w szafie. I w ostatniej chwili, gdy wydawało się, że nie ma już ucieczki, biały pionek Margarity obrócił się i strącił wszystkie czarne żetony.
  Smagła twarz Cyganki zbladła, a ona wymamrotała:
  - Nie może być.
  Margarita zaśpiewała w odpowiedzi:
  Wszystko, co niemożliwe, jest możliwe na tym świecie! Nie trzeba myśleć bezwzględnie, że dwa razy dwa to cztery!
  Cyganka pisnęła i krzyknęła:
  - Ale to niemożliwe! Magiczne warcaby, nie możesz ich pokonać!
  Małgorzata stwierdziła:
  - Ale zrobiłem to!
  Cygan zaproponował:
  - Zdradź sekret, a dam ci worek złota.
  Małgorzata skrzywiła się.
  - Trudno to nieść. Już lepiej, daj mi te warcaby.
  Cyganka z irytacją machała pięścią w powietrzu:
  - Dobra, weź to! A jaki jest sekret?
  Margarita wyjęła spod tablicy srebrną monetę z wizerunkiem smoka i wyjaśniła:
  - Magia jest wrażliwa na srebro, a ta moneta jest również naładowana smoczymi amuletami, wyczułem to i na wszelki wypadek zachowałem. Lekko przesunąłem magię i wygrałem!
  Cygan mruknął:
  - Cholera! Chcesz dwa worki złota za taką monetę?
  Margarita pokręciła przecząco głową.
  "Chwile takie jak ta zdarzają się zbyt rzadko. Z tuzina worków srebra i miedzi znaleziono tylko jeden, który jeszcze się przyda. Jeśli jednak chcesz, nie możemy zabrać twoich warcabów.
  Cyganka machnęła ręką.
  - Nie, już powiedziałem, że ci to dam. Pociąg odjechał. Mam nadzieję, że zgromadzone przeze mnie złoto wystarczy mi na wieki. I skop smokowi dupę. Jadł ludzi.
  Dziewczyny chwyciły piąty artefakt, a Anastazja zaśpiewała:
  - Taki ból, taki ból, dziewczyny przeciw smokowi: pięć - zero!
  . ROZDZIAŁ 5
  Wojownicy opuścili miasto. Anastazja zaproponowała coś przekąsić na łonie natury i wiecznego bajecznego lata. Na szczęście mają obrus-samobranka. A jednocześnie sprawdź jego wspaniałe możliwości.
  Dziewczyny wybrały sobie miejsce na skraju lasu, usiadły na zwalonym dębie i rozwinęły obrus do samodzielnego montażu.
  Margarita zamówiła trąbę słonia z przyprawami, a także kotlety z węża i pieczeń z żyrafy. Anastazja zamówiła też wystawne mięso łabędzia, pieczeń zebry i wątróbkę z rozdymki - fajny japoński przysmak.
  Dziewczęta zamówiły też dobre wino o dwustuletnim okresie dojrzewania. I wszyscy jedli piękne złote sztućce wysadzane małymi diamentami.
  Dziewczęta jadły z przyjemnością i popijały zagraniczne wina.
  Anastazja zapytała:
  - Więc co jest teraz w harmonogramie?
  Małgorzata odpowiedziała:
  - Gusli-samogudy.
  Anastazja zaśmiała się.
  - Tak, mogą zmusić nas do tańca aż do powtórnego przyjścia!
  Margarita przymilnie zapytała:
  - Czy będzie powtórne przyjście?
  Anastazja szczerze odpowiedziała:
  - Mam nadzieję, że nie! Zamiast złotej klatki chrześcijańskiego raju, lepszy byłby kosmiczny komunizm.
  Małgorzata potwierdziła:
  - Tak, czytałem podobne utopie. I wszystko wyszło świetnie.
  Anastazja jadła wystawne potrawy i zauważyła:
  - Na naszej ulicy będą święta.
  Małgorzata powiedziała z uśmiechem:
  - I zawsze mamy wakacje. Idziemy od zwycięstwa do zwycięstwa.
  Dziewczyny były zadowolone i czując ciężar w brzuchu, ucięły sobie krótką drzemkę. I jak długo jesteś na nogach. Spali jednak wrażliwym snem dzikiej bestii. Po bosej stopie Margarity pełzła koza, łaskocząc jej bosy, krągły obcas. Ale dziewczyna nawet nie zareagowała - jest bezpieczna.
  Margarita marzyła o wojnie w Afganistanie. Kiedy wydaje się, że jesteś silny i wygrywasz, ale wróg zyskuje coraz więcej nowych sił. A walki się gotują. A Rosjanie umierają w tym fatalnym kraju.
  A ich dziewczyny są już opłakiwane. Nawet tytuł bohaterów został prawdopodobnie nadany pośmiertnie. To honorowe, ale smutne. Piękności zginęły w nierównej walce.
  Małgorzata westchnęła.
  Po kilku godzinach snu dziewczyny obudziły się w samą porę, duży, szary szablozębny wilk wielkości byka już się do nich skradał.
  Jednak Margarita ryknęła, a skarbnik-miecz z łatwością rozszarpał ciężkie ciało bestii.
  Na trawie pozostał tylko stos kości, krwi i mięsa. Który został natychmiast zaatakowany przez wszelkiego rodzaju sępy. Dziobanie w mięso.
  Anastazja zauważyła:
  - Zasypiamy bez trudności, to prawda, tak, ale z jakim trudem później się budzimy!
  Małgorzata się roześmiała.
  - Tak, ale tak łatwo nas nie zjesz. A wilk specjalnie otrzymał.
  Anastazja zerwała się, przekręciła gramofon i zaśpiewała:
  - Dostaniesz od nas konkretnie za grosz, wpadniesz na silną, żołnierską pięść!
  Następnie dziewczyny wykonały ćwiczenia i wystartowały w butach do chodzenia. Pospieszył się do siebie.
  Małgorzata zauważyła:
  - Prawdopodobnie jesteśmy już uważani za zmarłych, a być może nawet przydzielono nam gwiazdy bohatera Rosji.
  Anastazja podsumowała ze śmiechem:
  - Tym lepiej. Będziemy teraz w Hall of Fame. I wszyscy się wyklują, kiedy wrócimy!
  Margarita, rozglądając się po lesie i licznych domach, trzepoczących cieniach, zauważyła:
  - Ale mamy szansę nie wracać.
  Anastazja potwierdziła:
  - Tak, mam. Ale przyjdziemy, do diabła na złość!
  Dziewczęta zaśpiewały chórem:
  - Smok nas nie powstrzyma, smok nas nie pokona! Fajne dziewczyny zniszczą wroga! Fajne dziewczyny - cześć bohaterom!
  A wojownicy podskoczyli i wykonali martwą pętlę w powietrzu.
  Anastazja spojrzała na urządzenie i odpowiedziała:
  - A teraz zbliżamy się do gusli-samogudów. Szósta runda walki.
  Dziewczyny znajdowały się nad dużym miastem z białego kamienia. Pędził przez kwadraty. Złociły się kopuły kościołów, choć bez krzyży, za to z głowami smoków. Takie ciekawe miasto, jak antyczny Kijów. Ale pośrodku pałacu stoi. A wielki tłum ludzi, bojarów i strażników, tańczy.
  Młody mężczyzna, nastolatek bez brody w drogim ubraniu stoi pośrodku i wszyscy mu się kłaniają. A nawet pocałunek w marokańskich butach.
  A gusli-samogudy wiszą w powietrzu i od czasu do czasu zaczynają się bawić, zmuszając je do tańca.
  Małgorzata i Anastazja też poczuły drgawki, ale stłumiły je wysiłkiem woli.
  Młodzieniec, widząc piękne dziewczyny, mrugnął do nich i powiedział:
  - Chcesz zatańczyć, sandały?
  Margarita warknęła w odpowiedzi:
  - Chcemy zagrać na twojej harfie!
  Młody człowiek uśmiechnął się i odpowiedział:
  - A co w zamian?
  Anastazja zaśmiała się.
  - Sami zobaczcie cały zestaw: obrus do samodzielnego złożenia, buty do chodzenia, czapka-niewidka, miecz skarbnika, wszechwiedzące lustro! Widzisz, aż pięć magicznych przedmiotów przeciwko jednemu!
  Nastolatek odpowiedział żartobliwie:
  - Od piękności takich jak ty wystarczyłby pocałunek, ale ... Akceptuję grę! Pozwól złotowłosej dziewczynie się pobawić.
  Małgorzata skinęła głową.
  - Tak, kiedy masz włosy koloru słońca, wszyscy chcą się z tobą bawić!
  Anastazja wtrąciła się:
  - A ja jestem rudym lisem, nadal uważaj za piękność.
  Młody człowiek był dość wysoki i przystojny, możliwe, że w rzeczywistości ma ponad sto lat. I czuje, jak niebezpieczne są dziewczyny. Nie bez powodu w końcu zebrano już pięć artefaktów.
  Więc burknął:
  - Wybór gry należy do mnie. Co powiecie na domino?
  Małgorzata skinęła głową.
  - Domino? Super, pójdzie.
  Młody człowiek bardzo sprytnie zawarł układ. Jego palce są szybkie i szybkie. Margarita od razu zdała sobie sprawę, że ma do czynienia z zawodowym oszustem. Ale wcale nie była zawstydzona.
  Wiedziała, jak pokonać najbardziej znanych oszustów. Co więcej, nie jest to takie trudne. Wymaga jedynie pewnej zręczności manualnej. I szybkość reakcji, ale dziewczyny się tym nie obrażają.
  Jeśli chodzi o sztuczki oszustwa z domino, to same dziewczyny nauczą każdego faceta, a najbardziej doświadczony oszust zostanie doprowadzony do czystej wody.
  Gra toczyła się łeb w łeb. Aż w końcu Margarita wyrzuciła:
  - Ryba!
  Młody człowiek warknął ze strachu i przewrócił oczami.
  - Cholera! Gram w domino od tysiąca lat, ale nigdy nie widziałem takich graczy.
  Margarita uśmiechnęła się i zauważyła:
  Nie wyglądasz na więcej niż szesnaście lat.
  Młody człowiek odpowiedział:
  "Są tu chłopcy, którzy mają trzy tysiące lat, ale wyglądają na dziesięciu. Wydajecie się być zabójcami?
  Margarita poprawiła:
  - Raczej hity.
  Młody człowiek zapytał:
  - Widzisz silnych magów?
  Anastazja warknęła:
  - Elita, elita!
  Chłopak westchnął i zapytał:
  - Twój wziął, weź harfę, ale przynajmniej pocałuj mnie na pożegnanie!
  Anastazja pisnęła:
  - I ty nas też.
  Dziewczyny z przyjemnością pocałowały przystojnego młodzieńca, podobało im się to. A potem wzięli harfę. Na pocieszenie Anastazja zamówiła z obrusu trzy butelki musującego szampana dla przegranego.
  Młody człowiek nieoczekiwanie zaproponował, że zorganizuje ucztę dla wszystkich na całym świecie!
  Dziewczyny chętnie się zgodziły.
  Obrus leżał na długim stole i rósł. Okazało się, że jest wypełniony różnymi bogatymi potrawami.
  Ludzie zaczęli ucztować i bez żadnego przymusu zaczęli tańczyć.
  Dziewczyny też trochę zjadły.
  Anastazja zauważyła:
  - Dobrze jest czynić dobro.
  Małgorzata zgodziła się:
  - To miłe dla ciebie i ludzi.
  Anastazja westchnęła i przypomniała sobie:
  - A w poprzednim życiu ty i ja tylko zabijaliśmy.
  Małgorzata wspominała:
  - Źli chłopcy.
  Anastazja logicznie zauważyła:
  - Zły, dobry to pojęcie względne. Każdy ma swoją moralność i wiarę.
  Małgorzata zaproponowała:
  - Po powrocie opuścimy wojsko.
  Anastazja uśmiechnęła się i odpowiedziała:
  - Biorąc pod uwagę, że walczyliśmy już w Syrii, mamy wystarczająco dużo doświadczenia, aby podpułkownicy mogli przejść na emeryturę. Możesz też rozpocząć wojnę.
  Małgorzata skinęła głową z uśmiechem.
  - Tak, ale nie możesz powiedzieć, że już zapracowałeś na emeryturę. Wyglądamy na dwadzieścia.
  Anastazja wspominała:
  Udoskonaliliśmy genetykę. Przeprowadzono eksperymenty z DNA.
  Małgorzata zauważyła:
  - I staliśmy się lepsi i, co najważniejsze, młodsi.
  Anastazja zauważyła z pewnymi wątpliwościami:
  Co będziemy robić, jeśli przejdziemy na emeryturę?
  Małgorzata zaproponowała:
  Będziemy pisać bajki i science fiction.
  Anastazja zauważyła z powątpiewaniem:
  - Czasy są złe. Na bajkach nie zarobisz dużo.
  Małgorzata z przekonaniem powiedziała:
  Ale staniesz się sławny.
  Śpiewała Anastazja:
  - Kto pomaga ludziom, marnuje czas. Kiedy piszesz bajki, nie możesz stać się sławny.
  Margarita stanowczo sprzeciwiła się:
  - Myślę, że to możliwe.
  Dziewczyny jadły, a trochę boso tańczyły. Zasługuje na aprobatę opinii publicznej.
  Potem znów wyruszyliśmy.
  Anastazja zauważyła:
  - Sześć - zero to dobry wynik, ale potrzebujemy zwycięskiego, siódmego krążka.
  Małgorzata podsumowała:
  - Został ostatni artefakt. Samolot dywanowy.
  Anastazja wspominała:
  - Ostatnia walka, jest najtrudniejsza.
  Margarita zgodziła się z tym:
  - Na końcu czeka nas coś nieoczekiwanego. Ale jesteśmy gotowi na wszystko.
  Anastazja warknęła:
  I na pewno wygramy.
  Dziewczyny założyły, jedna na prawą nogę, druga na lewą, buty do chodzenia i wyszły. Inspirowała ich bliskość celu.
  Były dobrze odżywione, wesołe, syte. I nawet śpiewali:
  W końcu od tajgi po morza brytyjskie,
  Dziewczyny z Sił Specjalnych są najsilniejsze!
  Wielki smok, rozerwiemy go na strzępy,
  Pokroimy to mieczem, rozerwiemy na strzępy!
  Jasny sztandar Ojczyzny błyszczy,
  Są nas miliony, nawet teraz razem!
  Dziewczyny latały i latały. Pod nimi przetoczyły się lasy, pola, rzeki.
  Potem nadeszła pustynia, wzdłuż której znajdowały się oazy. I znowu rzeki.
  Anastazja, patrząc na chip wyszukiwarki, zauważyła z troską:
  - Coś daleko to latający dywan.
  Małgorzata zauważyła:
  - Ostatni artefakt i najdalszy.
  Dziewczyny jednak trochę się rozweseliły, gdy znów pojawiły się wysokie góry. Lecieli tak przez wiele godzin. Głodny.
  Wylądował. Jedliśmy i piliśmy z samodzielnie zebranego obrusu. Przespaliśmy się parę godzin. Ale w górach było zimno.
  Wygłodniałe wilki próbowały ich zaatakować, ale miecz skarbowy ściął kilkadziesiąt drapieżników, a reszta uciekła.
  Potem dziewczęta ponownie założyły buciki. I rzucili się tam, gdzie wskazywał im chip wyszukiwarki.
  Małgorzata powiedziała:
  - W naszym świecie nie ma porządku i oczywiście nie jest słodko.
  Anastazja dodała:
  - I oczywiście to bzdura, w sklepie jest woda.
  Dziewczyny zachichotały. I zaczęli sobie śpiewać.
  Pospieszył się ponownie. Próbowaliśmy przyspieszyć buty szybkich piechurów.
  Małgorzata zauważyła:
  - Wrócę i napiszę bajkę o naszej wyprawie. Może to będzie super hit.
  Anastazja odpowiedziała całkiem logicznie:
  - Tak, nie możesz zgadnąć. Na przykład, co jest szczególnego w Harrym Potterze?
  Margarita zachichotała i zauważyła:
  - Co jest specjalnego w Kołoboku?
  A dziewczyny śmiały się razem.
  Ale potem, w końcu, znowu pustynia, a potem wreszcie, w końcu, powstało ogromne, piękne, orientalne miasto. Wokół niego biegały półnagie, opalone, ale w większości jasnowłose dzieci, mniej więcej dziesięć razy mniejsze od młodych dorosłych.
  Miasto było jak Arab, ale ludność była w większości jasnowłosa. Bardzo duży, w przybliżeniu, jak współczesna Moskwa w okolicy.
  Mnóstwo chłopców w przepaskach biodrowych, opalonych i muskularnych, z białymi głowami, biega w słońcu. Niektórzy z nich pracują, obracają kamienie młyńskie.
  Małgorzata zauważyła:
  - Chłopcy, którzy żyli kilka tysięcy lat i szli chodnikiem bosymi piętami, to zabawne.
  Anastazja odpowiedziała:
  Ale to lepsze niż być starym.
  Wśród dzieci było więcej chłopców niż dziewczynek, ale wśród dorosłych dziewczynek było wręcz przeciwnie. Byli z reguły w podartych tunikach i jak dzieci chodzili boso. Jasne włosy kobiet i odkryte głowy sprawiały, że miasto bardziej przypominało posiadłość z czasów starożytnego Rzymu niż średniowieczny wschód.
  Być może tak wyglądał Wschód w czasach Aleksandra Wielkiego, a przed penetracją kultury helleńskiej.
  Ale w samym centrum miasta zebrał się tłum. A tam siedział mężczyzna w zielonym turbanie ozdobionym szmaragdami. Dziewczyny gwizdnęły zaskoczone.
  To pierwszy starzec złapany w tym wszechświecie, gdzie nie zaglądał nikt powyżej trzydziestki. Miał długą, siwą brodę i pomarszczoną skórę, luksusową orientalną szatę wysadzaną klejnotami, drogie buty z diamentowymi sprzączkami.
  Jednak zęby, kiedy się uśmiechał, były z kości słoniowej i duże, ale prawdopodobnie sztuczne. Ma też rubinowe kolczyki w uszach i pierścionki na palcach.
  Wokół niego siedziało kilka kobiet. Mimo upału były przykryte kocami, w butach, z twarzami szczelnie zasłoniętymi welonem. W przeciwieństwie do innych kobiet, które były tylko w podartych tunikach, na gołym ciele, boso, jak niewolnica, prawie wyłącznie blondynki.
  Mędrzec grał w szachy na trzydziestu szachownicach jednocześnie. Bawili się nim mieszkańcy wyglądający jak dzieci, głównie chłopcy i kobiety oraz dorośli w sandałach, szortach i całkiem nowoczesnych czapkach. Po otrzymaniu mata wycofali się i zostawili złote i srebrne monety.
  Inni zajęli ich miejsce i też grali. Starzec poruszał się na krześle na kółkach, był pchany przez dwie dziewczyny w welonach, wykonał ruch laską. Dwie kolejne dziewczyny, szczelnie przykryte narzutami, dmuchały na starca wachlarzami. Reszta zbierała wygrane do worków. Skrzyń z bogactwem pilnowały też dziewczęta w burkach. Może jednak to młodzi mężczyźni, bo nie widać ich pod czarnymi narzutami, choć wystają czarne warkocze.
  A oto latający dywan, zamknięty w klatce, a na nim również pilnujący tygrys albinos.
  Dziewczyny podleciały do mędrca. Spojrzał na nich jasnymi, czarnymi oczami i zagrzmiał:
  - Wiem, że chcesz mój magiczny dywan.
  Małgorzata powiedziała z naciskiem:
  - Gotowy do gry z nami? Sześć magicznych rzeczy przeciwko jednej.
  Mędrzec uśmiechnął się i odpowiedział:
  - I więcej magicznych warcabów na linii. Siedmiu przeciwko jednemu.
  Anastazja rzuciła:
  - Cóż, przebiegły lis.
  Chłopiec z rozciętymi biczem plecami krzyknął:
  To jest król Salomon. Lepiej z nim nie zadzierać.
  Salomon warknął:
  - Kolejne sto batów chłopczycy.
  Dziewczęta w welonach podniosły chłopca, położyły go na kozłach i zaczęły chłostać.
  Małgorzata spokojnie odpowiedziała:
  - Król Salomon? Tym lepiej. Will wreszcie godnym przeciwnikiem.
  Anastazja skinęła głową.
  - Najsilniejszy potwór w dowolnej grze na samym końcu.
  Król Salomon skinął głową.
  - Dobrze, że to rozumiesz. Widzę, że ty też jesteś silna, skoro zebrałaś tyle magicznych rzeczy. Nie będzie żadnej magii, żadnego oszustwa! Po prostu zagrajmy w szachy.
  Małgorzata zapytała:
  - Ze mną?
  Salomon machnął laską.
  Gracie oboje. To ci nie pomoże. Zawsze, od pięciu tysięcy lat, tylko wygrywałem.
  Anastazja gwizdnęła:
  - Wow! Oto gracz.
  Salomon wspaniałomyślnie oświadczył:
  - Ale możesz odmówić.
  Dziewczyny potrząsnęły głowami z jasnymi włosami i powiedziały:
  -NIE! Będziemy walczyć tylko do końca. Podejmujemy walkę.
  Król Salomon skinął głową.
  - Cienki! Moja ulubiona deska. A reszta niech poczeka, teraz rozegram najważniejszą grę w moim życiu. A mój kolor to biały.
  Dziewczyny usiadły przed ogromną tablicą. Duże figury ozdobione drogocennymi kamieniami, klatki ze złota i platyny. Wygląda na to, że staruszek miał więcej niż tuzin siły, jeśli z łatwością poruszał laską postacie, każda ważąca puda.
  Dziewczyny nie dały się jednak zaskoczyć. Oni też w swoim niezbyt krótkim życiu nigdy nie przegrali. Mimo to pięć tysięcy lat doświadczenia i kilka zwycięstw, nawet bez remisów, budziło szacunek.
  A dziewczyny wpatrywały się w tablicę. Żadnego oszustwa, żadnej magii, żadnego oszustwa - tylko jeden intelekt! Walka myśli i umysłów.
  Starzec uśmiechnął się i zagrał: D2-D4.
  Dziewczyny szeptały. Jak się okazało, wspólne granie jest tylko gorsze. Margarita chciała King's Indian Defense, podczas gdy Anastasia chciała D7-D5, półzamknięte otwarcie. Margarita zaczęła przekonywać:
  - The King's Indian Defense jest lepszy, jest elastyczny i ma wiele strategicznych pomysłów. A to prawie równoległa gra z handicapem jednego ruchu!
  Anastazja odpowiedziała:
  - To tylko środek, którego nie oddamy, ale narzucimy grę figurową. A nasze głowy obliczają opcje znacznie szybciej niż starzec z pięcioma tysiącami lat doświadczenia!
  Dziewczyny nie mogły się dogadać. Podano argumenty. Małgorzata zaproponowała:
  Niech ktoś z nas zagra. Rzućmy monetą.
  Anastazja pisnęła:
  - Moneta? Jestem mądrzejszy w szachy. Jesteś zbyt uczciwą blondynką!
  Margarita odpowiedziała ze złością:
  - I w niczym nie jestem od ciebie gorszy! I graliśmy z tobą w szachy. I wygrałem jednym punktem!
  Anastazja warknęła:
  - Mający szczęście! Jesteśmy silniejsi i mądrzejsi niż wszyscy ludzie na świecie.
  Król Salomon mruknął:
  - Pojedziesz?
  Małgorzata skinęła głową.
  - Rzuć monetą. Smok wypadnie, zagram. Cesarzowa - Anastazja.
  Rudowłosa skinęła głową.
  - Nadchodzi! Jeden umysł jest dobry, półtora gorszy.
  Margarita rzuciła monetą. Podskakiwała i spadała, podskakiwała i wisiała na krawędzi.
  Anastazja przeklęła:
  - Cholera! Cóż, problemy.
  Małgorzata syknęła:
  - Tak, pech. A jak być teraz?
  Anastazja zaproponowała:
  - Zagramy w pięści?
  Małgorzata potrząsnęła przecząco głową.
  - Będzie remis, z naszą reakcją. Pozwól mi grać lepiej. Grałem w większość gier, zacząłem grać i skończyłem.
  Anastazja odpowiedziała:
  - Dlaczego wszyscy? Ja też chcę. Tylko dlatego, że grałeś za dużo, ostatnia powinna być skończona przeze mnie.
  Małgorzata zaproponowała:
  - Niech król Salomon wybierze swojego rywala. Kogo z nas wolisz?
  Starzec odpowiedział z paskudnym uśmiechem:
  - Obaj jesteście dobrzy i godni. Jeśli nie możesz dojść do porozumienia w sprawie kursu, wykonaj je po kolei.
  Anastazja zmarszczyła brwi i zauważyła:
  - Więc przegramy. Myśli są różne, a idee są różne!
  Margarita westchnęła i odpowiedziała:
  - Dobra, odkąd grałem ostatnim razem, są gorsi od Anastazji. Może nie bez powodu ludzie bardziej boją się przebiegłości rudych i uważają blondynki za głupie.
  Anastazja skinęła głową.
  - To mądra decyzja. I gram D7-D5. Walczmy na mój sposób.
  Małgorzata przeszła na emeryturę. Nie kłóciłem się. Co więcej, rozwój równoległy nie jest gorszy i wymaga gry w liczenie. King's Indian Defense ma też swoje wady. W tym ograniczona liczba pól, na których toczy się gra. I rzeczywiście, teoretycznie konieczne jest, aby staruszek miał więcej pracy związanej z liczeniem.
  Oczywiście Solomon był przyzwyczajony do słabych przeciwników, którzy nie mieli pojęcia o teorii i standardowych trikach, kombinacjach. I to doświadczenie bicia w jednej bramie jest bardziej negatywne niż pozytywne.
  Ale dziewczyny prawie nie grały z silnymi przeciwnikami, z wyjątkiem oczywiście komputerów. Chodzi oczywiście o to, że przeciwnicy są silniejsi od arcymistrzów i nie popełniają gaf i rażących błędów! Ale znowu dziewczyny nie mają tak dużo praktyki. Są zbyt zajęci robieniem innych rzeczy.
  I wojna, przygotowanie i szkolenie kadetów. Cały czas w zmartwieniach, nie zagrasz dużo.
  A w szachach bez oszustw elicie Specnazu bardzo łatwo nie wygrać. W każdym razie dziewczyny z łatwością pokonały oficerów i generałów, nie dając szans. I tutaj zawodnik był naprawdę światowej klasy.
  Anastazja grała bardzo ostrożnie, mając absolutną pamięć, znała teorię na pamięć. I widziałem, że stary oczywiście gra rzadkie wariacje. Jednak po kilku ruchach Solomon zaoferował poświęcenie pionka.
  Anastazja odrzuciła ofiarę, aby nie rezygnować z inicjatywy. I po kilku ruchach sama się zaproponowała. Salomon przyjął ofiarę z uśmiechem. Rozpoczęła się ostra wymiana ciosów. Powstała bardzo trudna sytuacja. Widać, że starzec też długo myśli. I nie jestem do końca pewna siebie.
  Anastasia poświęciła figurę na atak. I przeszedł do ofensywy.
  Doszło do ostrej wymiany ciosów i wyrównanej gry. Król Salomon spocił się. Tutaj Anastasia przekazała kolejną figurkę. I naciska króla Salomona. Jednak matowanie nie jest takie proste.
  Są komplikacje. A Solomon już dodał dodatkową wymianę na dwie figury i pionka.
  I nie ma nic specjalnego do mata, nie ma dość rudowłosej bestii figur. Następnie Anastazja rzuca króla do ataku.
  Tutaj sam Solomon zaczyna grać za mata. Toczy się ciężka, agresywna walka.
  Małgorzata szepcze:
  - Komórki, jak kręgi przed oczami,
  Mylę króle z asami.
  I mylę dublet z otwarciem!
  A dziewczyna mówi Anastazji:
  - Poruszaj figurami stopami, to pomoże.
  Rzeczywiście, kiedy ruda chwyciła konia gołymi palcami, jej głowa nagle się rozjaśniła. Solomon usunął ostatnią wieżę czarnych. I widziała wymuszoną kombinację w czternastu ruchach. Tylko dla tego należy zrezygnować z królowej!
  I Anastazja wykonała nowy decydujący ruch, przesuwając hetmana pod atak pionka. Jeśli Salomon odrzuci prezent, dostanie mata w siedmiu ruchach.
  Starzec zbladł i usunął królową. warknął:
  - Cóż, bestia!
  Anastazja uśmiechnęła się. Potem wszystko potoczyło się w pośpiechu. Król króla Salomona rzucał się pod ciosami.
  Margarita zobaczyła nieuniknione krycie i zaśpiewała:
  - A osławiony, osławiony Fischer nie zdołał zremisować w bitwie!
  Anastazja poruszała figurami bosymi stopami. Salomon myślał intensywnie, ale nie mógł znaleźć wyjścia. I z trudem ciągnął króla. I przyjmował cios za ciosem.
  Anastazja syknęła:
  - Pionki nie wyglądają jak ludzie, pionki to pionki!
  I znowu wykonała ruch gołą, muskularną, opaloną nogą. Coraz bliżej celu.
  Solomon pomyślał, podrapał się w czoło, ale trzeba mu przyznać, że nadal nie przeciągał zbyt długich przerw. A teraz wydaje się, że całkiem sporo. Anastazja miała już bosymi stopami pionka do mata, gdy nagle niebo pociemniało, a przed nimi pojawił się obraz gigantycznego siedmiogłowego smoka.
  Rozległ się ogłuszający, grzmiący głos:
  - Przestań, nieszczęśniku! Chcesz, żebym uczynił cię cesarzową?
  Anastazja uśmiechnęła się, trzymając gołymi palcami pionek, który jest lżejszy i mniejszy niż pozostałe pionki:
  - Być twoją marionetką? Jak wielka jest radość!
  Smok zauważył:
  - Jeśli mnie zabijesz, wrócisz do swojego świata. Świat, w którym króluje okrutna starość. Czy naprawdę chcesz w końcu stać się bezzębną, zgarbioną, pomarszczoną staruszką? A tutaj masz życie wieczne i absolutną władzę nad miliardami poddanych!
  Małgorzata zauważyła:
  - Na obietnicy, jak na krześle!
  Anastazja parsknęła pogardliwie:
  - Cóż, może Margarita i ja nigdy się nie zestarzejemy. Mamy doskonałe geny. A starzenie się nie jest częścią programu DNA. A jeśli istnieje wieczna młodość, to czego jeszcze potrzeba? Prędzej czy później będziemy rządzić planetą Ziemia. A to jest ciekawsze niż tron pod twoją kontrolą.
  Jeden z chłopców zawołał:
  - Nie ufaj smokowi! Zdradzi cię lub zabije w dogodnym momencie!
  Smok warknął:
  "Niegrzeczny chłopcze, pójdziesz do piekła".
  Margarita powiedziała do swojej przyjaciółki:
  - Zrobić ruch. Potem porozmawiamy.
  Smok wielkości pięćdziesięciu lotniskowców ryknął:
  - Nie rób tego, będzie za późno! Dam ci władzę nad wszechświatem.
  Anastazja postawiła pionek na polu i powiedziała z uśmiechem:
  - Już zrobione. Małgosiu, królu Salomonie!
  Smok nagle zniknął, a na jego miejscu na niebie pojawiły się miliony wielobarwnych bąbelków. Dzieci radośnie wiwatowały, podobnie jak dorośli.
  Nagle opalony, muskularny chłopak, ubrany tylko w przepaskę biodrową, opadł na deskę. Skłoniwszy swą jasną głowę, chłopiec ukląkł i powiedział:
  - Dziękuję!
  Jego muskularne, zgięte plecy pokryte były zagojonymi śladami licznych wad, sterczały ostre łopatki.
  Anastazja zapytała zdziwiona:
  - Kim jesteś?
  Chłopak uśmiechnął się i odpowiedział:
  - Ten, który był smokiem!
  Strażniczka gwizdnęła.
  - Smokiem, który trzymał w strachu miliardy ludzi, był chłopiec?
  Chłopiec odpowiedział, kłaniając się:
  - Byłem niewolnikiem w Babilonie, zbudowałem tamę, dostawałem baty i ciężko pracowałem, jak inni niewolnicy. Ale wtedy złodzieje splądrowali nocą grób, a ja przypadkowo zasnąłem, wyczerpany ciężką pracą w piaskach, a nadzorcy nie zauważyli, że nie było mnie z innymi niewolnikami w obozie. Jeden ze złodziei nadepnął na mnie, złapałem go rękami i przewróciłem. Przeklął mnie, nazywając smokiem. W tym momencie miał na sobie amulet z grobowca. Klątwa się spełniła i ponad trzy tysiące lat temu stałem się prawdziwym smokiem. A więc absurdalny wypadek sprawił, że niewolnik stał się panem całego świata.
  Anastazja zapytała:
  Dlaczego nie uczyniłeś świata bardziej sprawiedliwym miejscem?
  Były niewolnik odpowiedział z westchnieniem:
  "Ponieważ w ciele smoka to nie byłem całkiem ja. Miałem złego ducha. Teraz padam na kolana i proszę o przebaczenie.
  Małgorzata i Anastazja zawołały chórem:
  - Wybaczamy Ci! Nadal jesteś dzieckiem i wierzymy, że wyrośniesz na prawdziwą osobę.
  Chłopak wyprostował się i machnął ręką.
  - Dziękuję!
  I w tym momencie ognisty huragan podniósł dziewczyny. I wirowali w oceanie ognia.
  Miasto cieni znajdowało się daleko w dole i szybko, gwałtownie malało.
  . EPILOG
  Dziewczyny obudziły się, utknęły w wąwozie. Ich kamuflaże były podarte na strzępy. Zostało tylko jedno bikini. Anastasia i Margarita znajdowały się na samym dnie wąwozu, gdzie panowała noc. Zimno i nieprzyjemnie jest być, prawie nagim, wysoko w górach Afganistanu.
  Margarita gwizdnęła i wykrzyknęła:
  - Cóż, widziałem sen.
  Anastazja mruknęła:
  - I ja też. Smok, dzieci, które mają tysiąc lat, buty do chodzenia i metro z niewolnikami. Przerażenie!
  Małgorzata była zaskoczona:
  "Tak, smok, który zmienił się w niewolnika?"
  Anastazja potwierdziła:
  - Tak, u chłopca w przepasce biodrowej iz rozciętymi plecami.
  Margarita skinęła głową i zauważyła:
  - Tego samego snu nie mogą śnić dwie różne osoby! To przydarzyło się nam w rzeczywistości.
  Anastazja zauważyła:
  - Właśnie tak? Więc uwolniliśmy cały świat z miliardami żywych istot od despotyzmu?
  Małgorzata skinęła głową na znak zgody.
  - Wygląda jak to.
  Anastazja warknęła:
  - Chwała Ojczyźnie!
  Małgorzata potwierdziła:
  - Chwała Ojczyźnie!
  I obie dziewczyny, oparwszy się o szorstkie, kamienne ściany, zaczęły wychodzić na palcach u rąk i nóg. Choć ściany są śliskie i pokryte szronem, dla najlepszych bojowników elitarnych sił specjalnych Rosji nie jest to aż tak duży problem! Chociaż wspinanie się zajęło dużo czasu.
  Anastazja zauważyła:
  A profesor Mariarty?
  Małgorzata zauważyła:
  -Gdybyśmy go nie zabili, to myślę, że to byłby problem dla miasta gorszego niż smok!
  Anastazja zachichotała.
  - Cóż, wykonałeś świetną robotę. Ty i ja łamaliśmy bruk rękoma i stopami.
  Małgorzata potwierdziła:
  - Tak, nasze ciosy są śmiertelne.
  Dziewczyny wesoło śpiewały:
  - Kto jest przyzwyczajony do walki o zwycięstwo,
  Wygrywa, wierz mi zawsze!
  Kto jest wesoły, śmieje się,
  Kto chce, ten osiągnie
  Spełnione, uwierz mi, marzenie!
  Dziewczyny wydostały się na powierzchnię. Wszędzie leżały trupy i masa kraterów po pociskach, rakietach i bombach.
  Dziewczyny zaczęły biec, żeby ich bose stopy nie były tak zimne. Biegali i śmiali się.
  Anastazja zauważyła:
  - Bez broni, bez niczego, prawie nago.
  Małgorzata odpowiedziała:
  Sami jesteśmy bronią.
  Dziewczyny skręciły się w kaskadę salta. I śpiewali:
  - Uderzenia są mocne, a my atletyczne. Takie są dziewczyny.
  I podkręcili tempo.
  Dziewczyny biegły już od kilku godzin szybkim tempem koni wyścigowych, kiedy wreszcie na horyzoncie pojawił się zarys wieży.
  Anastazja skinęła głową.
  - To jest nasza baza.
  Małgorzata zaśmiała się.
  - Zastanawiam się, jak spotkają wskrzeszonych zmarłych?
  I obie piękności roześmiały się ogłuszająco, histerycznie, jakby szaleńczo.
  
  
  
  
  
  SZALONE ZWROTY W HISTORII II WOJNY ŚWIATOWEJ
  Na pierwszym załoga czołgu Gerda z śmiercionośnym, bardzo przenikliwym działem kalibru 88 mm i lufą o długości 100 EL, a na drugim IS-2 z działem 122 mm i kalibrem 48 EL. Dłuższa lufa kontra większy pocisk.
  Niemiecki pistolet jest jednak bardziej praktyczny, brak słów. I szybsze strzelanie. Ale na IS-2 siedzą czarownice, które są bardzo wojownicze. I dzielnie atakują wroga z dystansu. Elżbieta strzela. Ale Gerda nie chybia i przestawia swój czołg. I rzuca się z powrotem. Ale czołg Elżbiety jest już trochę skoszony. I mija pocisk z niemieckiego działa.
  Oba czołgi zaczynają się zbliżać...
  Gerda uderza bosymi stopami w zbroję. "Pantera" -2 narodziła się w bólu, więc Hitler wysunął wygórowane wymagania. Ale w 1945 roku pojawił się całkowicie zadowalający czołg, który jest lepiej chroniony i dobrze uzbrojony, o wadze pięćdziesięciu ton i mocniejszym silniku o mocy 850 koni mechanicznych.
  A na podejściu Panther-3 jest bardziej mobilny dzięki silnikowi o mocy 1200 koni mechanicznych i lepiej chroniony, zwłaszcza po bokach.
  Gerda wystrzeliła ponownie i syknęła:
  - Nikt nas nie powstrzyma!
  Elżbieta odpaliła i zaćwierkała:
  - Nikt nie może nas pokonać!
  Obie dziewczęce załogi czołgów są siebie warte, ale nie mogą się dostać. Wydaje się, że rozmawiają. Ogólnie ten świat jest wyjątkowy. Tylko Rommel nie zatrzymał się po kapitulacji brytyjskiego garnizonu w Tolbuk i pokonał Wielką Brytanię w Egipcie. Niemcom udało się również zdobyć ropą zarówno Irak, jak i Kuwejt. A potem Rommel rozbił na strzępy amerykańskie lądowanie w Maroku. Do niewoli dostało się ponad 100 000 Amerykanów. To prawda, że naziści nadal zostali pokonani pod Stalingradem, ale ten bieg wojny można było odwrócić tylko częściowo. Fritzowi udało się ustabilizować linię frontu na liniach Rostowa nad Donem, Kurska i tak dalej.
  Próba lądowania aliantów w Normandii zakończyła się kolejną katastrofą dla Wielkiej Brytanii i Stanów Zjednoczonych. I faktycznie wyszli z wojny. A teraz naziści próbują zaatakować Kaukaz.
  Elżbieta, strzelając do wroga, śpiewała:
  - Wszyscy w naszym kraju są przyjaźni... Trawl-la!
  Ekaterina wystrzeliła gołymi palcami i trafiła w niemieckie działo samobieżne, śpiewając:
  - I Kamczatka i Kaukaz - Trawl-la!
  Lupanula używająca gołej pięty i Eleny, przebijając się przez wcześniejszy model Panther i śpiewając:
  - Nie żyjemy dla wojny! Ludzie przyjaźni są silni!
  A cała załoga czołgu dołączyła do chóru, śpiewając:
  - Nie żyjemy dla wojny! Ludzie przyjaźni są silni!
  To taka piękna walka...
  Andriana wyobraziła sobie coś innego. Również z tej serii i podobnej konstrukcji historii alternatywnych. Najmodniejsze w danym momencie gatunku.
  W sumie alianci postanowili przeprowadzić desant na Sycylii jeszcze w czerwcu. Z jednej strony jest to logiczne: nie pozwolić Niemcom przygotować się do odparcia zagrożenia. Ale z drugiej strony... Lądowanie odbyło się prawie jak w prawdziwej historii. Jest mało wojsk niemieckich, Włosi nie chcą walczyć i poddają się.
  
  W międzyczasie Fritz wzmocnił swoje wojska w kierunku południowym. Od którego przeciągała się bitwa na Sycylii.
  Stalin wytrzymał długo, ale w końcu nie mógł tego znieść. Rzeczywiście, po zebraniu jak największej liczby sił, ile czasu letniego można zmarnować, co jest wygodne dla rozwoju czołgów?
  Ofensywa rozpoczęła się 1 sierpnia. Prawdopodobnie, aby ułatwić liczenie dni operacji, dowódca wybrał taką datę. 1 sierpnia rozpoczęła się I wojna światowa. Ale Stalin najwyraźniej nie widział w tym złowrogich skojarzeń i kazał zmiażdżyć Niemców z całej siły.
  W ofensywie natychmiast popełniono poważne błędy w obliczeniach. Najpierw ciosy zadawane były szerokim frontem. I na Orłowskim oraz na kierunkach Charków i Smoleńsk. Oznacza to, że siły zostały rozproszone.
  To prawda, że \u200b\u200bNiemcy również zostali zmuszeni do rozproszenia swoich rezerw. Ale Armia Czerwona wpadła na potężną, głęboko rozbudowaną obronę wroga. Szczególnie silny w kierunku Charkowa.
  Mainstein prawidłowo odgadł siłę i kierunek sowieckich przełomów i zdołał odeprzeć ofensywę. Mobel, dowódca centralnej grupy armii, wycofał się o dziesięć do piętnastu kilometrów, ale ogólnie odparł również atak przeważających sił radzieckich.
  Rozwinięta pod względem inżynieryjnym obrona wraz z potężnymi czołgami pozwoliła Niemcom zatrzymać sowiecką ofensywę, a nawet zatrzymać Orel.
  Negatywny wpływ na przebieg wojny miała również bierność aliantów na Zachodzie.
  Spodziewając się przewrotu we Włoszech i chcąc zmniejszyć straty, faktycznie ograniczyli ofensywę na Sycylii. Ale zamachu stanu nie było. Na początku obawiali się, że Niemcy mają wolną rękę, a potem zupełnie bali się, że bez Mussoliniego zapanuje chaos.
  Wojskom radzieckim udało się odciąć część półki Oryol, ale niestety samego miasta Orel nie udało się zdobyć. Stalin był zły i zażądał rozwinięcia ofensywy za wszelką cenę.
  Jednak Armia Czerwona poniosła ogromne straty i ugrzęzła w bitwach pozycyjnych. Wiele przebiegłych pułapek i pól minowych nigdy nie zadziałało. A Niemcy, jak to już miało miejsce wcześniej podczas operacji Rzhev-Sychov, byli w stanie utrzymać przygotowaną wcześniej linię obrony. I nie pozwolili mobilnym sowieckim jednostkom pancernym przedostać się do przestrzeni operacyjnej.
  Po stracie ponad 1400 tysięcy zabitych i rannych w ciągu półtora miesiąca zaciekłych walk, wojska radzieckie nie poczyniły prawie żadnych postępów. Straty Niemców były kilkukrotnie mniejsze, ale wciąż namacalne 300-350 tysięcy zabitych i rannych. Ponadto Hitler postanowił wypędzić aliantów z Sycylii, więc duże rezerwy zostały wysłane na Zachód ze szkodą dla kierunku wschodniego.
  W połowie września Stalin zawiesił ofensywę. Wojska radzieckie są pozbawione krwi, ale ich liczebność wciąż można uzupełnić. Stało się to już wiele razy. Jednak Józef chciał przetestować grunt pod odrębny pokój.
  Za pośrednictwem zastępcy ludowego komisarza spraw zagranicznych Litwinowa przekazywane były propozycje strony sowieckiej.
  Stalin zaoferował Niemcom opcję zerową, bez aneksji i odszkodowań, z przywróceniem dawnych stosunków gospodarczych.
  Hitler całkiem słusznie zauważył, że Niemcy nadal kontrolują prawie całą Ukrainę i Krym, Białoruś, kraje bałtyckie, Smoleńsk, Psków i część obwodów leningradzkich.
  Poza Finami... A ta propozycja Stalina wymaga od Niemców dobrowolnej rezygnacji z szeregu nabytków terytorialnych.
  I nie tylko oczywiście Niemców, ale także ich sojuszników. Towarzysz Stalin nie jest dobry!
  Ale Hitler zgodził się rozpocząć negocjacje. A na froncie sowiecko-niemieckim faktycznie ogłoszono rozejm. Nawet jeśli nie jest to formalne.
  Hitler miał dość zdrowego rozsądku, by przeciągać negocjacje i zyskać w ten sposób na czasie. Stalin liczył też na uzupełnienie swoich wojsk i być może na zaostrzenie wojny na Zachodzie.
  Niech Hitler da burżuazji solidne lanie!
  Rzeczywiście, w październiku Niemcy wraz z Włochami rozpoczęli zmasowaną ofensywę na Sycylii. W walkach brała udział duża liczba niemieckich samolotów rozmieszczonych z frontu wschodniego. To również przyczyniło się do sukcesu ataku.
  Poza tym okazało się, że ostrzeliwane na wschodzie wojska niemieckie były znacznie silniejsze i lepiej przygotowane do walki niż rozpieszczeni Amerykanie i Brytyjczycy. Bitwa o Sycylię zakończyła się całkowitą klęską aliantów. I natychmiast wywołał nowy kryzys rządowy w Wielkiej Brytanii.
  Cóż, Roosevelt powiedział, że Ameryka nie podejmie w Europie działań ofensywnych na dużą skalę - najważniejsze jest ratowanie amerykańskich żołnierzy. Co więcej, straty były rekordem całej drugiej wojny światowej. Sami Jankesi stracili prawie czterysta tysięcy jeńców.
  W Anglii król Jerzy skorzystał z prawa do obalenia Churchilla. Jego miejsce zajął także konserwatysta, ale o znacznie bardziej proniemieckiej orientacji.
  A nowy premier zaproponował także rozpoczęcie tajnych negocjacji z faktycznym ograniczeniem działań wojennych. Amerykanie postawili Hitlerowi tylko jeden warunek - ukrócenie programu eksterminacji Żydów.
  Führer, po przekonaniu świty, zmarszczył się trochę i zgodził się z tym. Ponadto Niemcom trudno jest zaatakować Afrykę. Flota aliancka dominuje na morzach. Poza tym Franco nie chce też pozwolić wojskom niemieckim na Gibraltar.
  Nie ma więc miejsca, w którym Niemcy mogliby posuwać się na zachodzie, a alianci nie mają powodu, by zalewać kontynent europejski trupami.
  Sama natura chroniła wojska niemieckie na kontynencie i sojuszników za morzami i oceanami. A Stany Zjednoczone z radością rozwiązują ręce z Japonią.
  Przez chwilę był taki spokój. Negocjacje z sojusznikami również nie potoczyły się zbyt gładko. Hitler zgodził się zrzec roszczeń do kolonii afrykańskich, ale zażądał zwrotu Libii i Somalii Włochom.
  Cóż, Brytyjczycy potajemnie byli gotowi podzielić się francuskimi posiadłościami ze Stanami Zjednoczonymi w Afryce. A także na Oceanie Spokojnym i Azji japoński. Nie ma chęci wyzwolenia Francji.
  Wkrótce rozejm przybrał kształt od nieoficjalnego do całkiem oficjalnego. Dla Wielkiej Brytanii i USA jest o wiele bardziej opłacalne odebranie ich posiadłości kolonialnych Holandii i Francji niż uwolnienie ich od nazistów. Cóż, Hitlerowi zasugerowano: idź na wschód. Jednocześnie podzielimy Rosję Sowiecką.
  Ale Stalin zebrał ogromne siły. W armii radzieckiej pojawiły się: T-34-85 i IS-2.
  W lotnictwie Niemcy zdołali jednak uzyskać pewną przewagę jakościową. Na Focke-Wulf zainstalowano nowe silniki wymuszone, przyspieszające samochody do ponad 700 kilometrów na godzinę. Mocniejszy i bardziej zaawansowany ME-309, TA-152, pojawił się w produkcji seryjnej.
  Generalnie Niemcom, dzięki zaprzestaniu bombardowania Niemiec, całkowitej mobilizacji i budowie nowych fabryk samolotów, udało się wyprzedzić ZSRR ilościowo pod względem produkcji lotniczej. Co więcej, najnowsze Jak-3 i LA-7 nie weszły jeszcze do masowej produkcji. A zaprzestanie dostaw duraluminium i innych surowców w ramach Lend-Lease z Zachodu pogorszyło warunki produkcji radzieckich samolotów.
  W maju 1944 r., wraz z nazistowską ofensywą powietrzną, wznowiono działania wojenne z nową energią. Również w czołgach Niemcy mają przewagę. Niech będzie jakościowy, a nie ilościowy. T-4 i T-3 są wycofane z produkcji, ale "Panther" -2 i "Tiger" -2 są w serii. Niemcy dokładnie sondowali front sowiecki. Do czasu, gdy Stalin rozpoczął potężną ofensywę w centrum 22 czerwca. Operacja Bagration. Choć Niemcy wydawali się silnie ufortyfikowani, partyzanci rozpoczęli na tyłach prawdziwą wojnę kolejową
  Wojska radzieckie posunęły się na głębokość od trzydziestu do sześćdziesięciu kilometrów w ciągu miesiąca. Ale zauważamy, że całkowicie się zatrzymali - ugrzęźli w bitwach pozycyjnych. Mainstein rozpoczął także ofensywę wokół Kurska od południa. Tym razem Niemcy skuteczniej wykorzystali swoje nowe czołgi. W bitwach taki potwór jak "Maus" otrzymał chrzest. W każdym razie, przy suchej pogodzie i latem Maus okazał się bardzo dobrym czołgiem przełomowym. A co najważniejsze z bardzo niezawodną ochroną. Niemcom udało się ominąć Kursk i stworzyć duży kocioł. I właśnie w tym kotle znalazł się piętnastoletni chłopak z naszych czasów. W pierwszej fali wyobraźni dość szczegółowo opisano surową codzienność wojska. Wygląda na to, że chłopiec był lekko ranny, ale wydostał się z kotła. Otrzymał medal za odwagę. W pierwszej książce akcja została przerwana we wrześniu 1944 r. Niemcy zbliżają się do Woroneża. W centrum walki toczą się pod Smoleńskiem iz różnym skutkiem. W drugiej pokrótce opisano wcześniejsze działania wojenne. Niemcy udali się nad rzekę Don i zostali zatrzymani wzdłuż jej wybrzeża. W czasie wojny wojska Franco ponownie zaczęły walczyć po stronie nazistów. Niemcy znacznie zwiększyli też liczbę dywizji obcych, zwłaszcza francuskich, holenderskich, belgijskich. Zima przeszła uparte bitwy pozycyjne. Linia frontu w centrum jest stosunkowo stabilna, a Moskwa nie jest blisko, ale też nie daleko. Leningrad pod blokadą. Sytuacja przypomina pierwszą wojnę światową ze stosunkowo stabilnymi, wolno poruszającymi się frontami. To prawda, że naziści intensyfikują ofensywę powietrzną, wykorzystując fakt, że ich ogólny potencjał przemysłowy przewyższa potencjał sowiecki co najmniej trzy do trzech i pół razy.
  Główny nacisk kładziony jest na bombowce odrzutowe, zwłaszcza TA-400.
  W tym samym czasie Niemcy rozmieszczają najnowsze czołgi serii E. Bohater po bitwach zimowych, które z jakiegoś powodu nie zostały opisane w drugiej księdze, zostaje wysłany na kursy oficerskie. Pierwszą połowę książki zajmują studia, kilka niemieckich nalotów i pierwsza romantyczna miłość - bohater miał już szesnaście lat.
  W sierpniu sytuacja ZSRR skomplikowała się: do wojny przystąpiła Turcja, Portugalia, oficjalnie Hiszpania, a nawet pamiętająca swoje odwieczne krzywdy Szwecja.
  Niemcy przeprowadzili główną ofensywę na Kaukazie, gdzie bohater, który otrzymał stopień porucznika, poszedł walczyć.
  I oczywiście najważniejsza bitwa ponownie rozegrała się pod Stalingradem iw samym Stalingradzie.
  Sama Andriana jest ubrana w cętkowaną tunikę na nagim ciele, w krótkich spodniach i boso. Piękna i krągła dziewczyna, z mocnymi biodrami, wąską talią, krótką fryzurą pod pół-pudełkiem. Twarz bardzo wyrazista, z męskim podbródkiem, szeroko rozstawionymi niebieskimi oczami. Jasnobrązowe włosy posiwiały od kurzu, wysoka klatka piersiowa, twardy wygląd. Kapitan Andriana walczy oczywiście we śnie od ponad dwóch lat i mimo młodego wieku wiele już widziała. Nogi dziewczyny są całe w skaleczeniach i siniakach. Dziewczyna jest bardziej zwinna w poruszaniu się boso niż w szorstkich i niezgrabnych butach.
  Bosa podeszwa wyczuwa najmniejsze wibracje podłoża, ostrzega o bliskości kopalni, a sama matka ziemia dodaje wytrzymałości. Z jednej strony stopy dziewczynek stwardniały, nie bały się gorącego metalu ani ostrego gruzu ruin, ale z drugiej strony nie traciły wrażliwości i elastyczności, ostrzegając rykiem ruchu czołgi.
  Słodka Andriana trzyma granat z przyczepioną do niego paczką wybuchową. Trzeba czołgać się do potężnego niemieckiego czołgu "Lew", podlewając ulice karabinami maszynowymi.
  Mirabela czołga się obok niej. Również boso, więc wszystkie dziewczyny z batalionu okazały się być z butów, naśladując swojego dowódcę. Jej zakurzone podeszwy ostrzą się, gdy dziewczyna czołga się na czworakach. Żółte włosy Mirabeli są rozczochrane i długie... Trochę kędzierzawe. Sama dziewczyna jest szczupła, szczupła, niskiego wzrostu. Można ją nawet pomylić z dziewczyną, z wąskimi ramionami i pozornie dużą głową.
  Ale Mirabela przeżyła już wiele. Udało jej się odwiedzić zarówno faszystowską niewolę, która przeżyła okrutne tortury, jak i kopalnie, skąd jakimś niezrozumiałym cudem udało jej się uciec. Ale patrząc na jej dziecinną, delikatną twarz, nigdy nie można powiedzieć, że była bita gumowymi pałeczkami na piętach, przez jej ciało przeszedł prąd.
  Mirabela strzela... Żołnierz III Rzeszy, w tym przypadku Arab, pada martwy, a jego pysk unosi piasek i gruz.
  Andriana wrzuca garść granatów pod stertę śmieci. Teraz dziewięćdziesięciotonowy "Lew" wpełznie tutaj i wysadzi go w powietrze. Błękitne oczy dziewczyny błyszczą jak szafiry na jej twarzy, śniadej od poparzeń słonecznych i kurzu.
  Doświadczenie sugeruje, że dobrze chroniony czołg zmieni teraz pozycję. "Lew" ma pancerz boczny 100 mm, a nawet pod kątem. Trzydzieści cztery nie mogą się przez nią przebić, tylko ciężkie Keveshe mają szansę. Ale celem są gąsienice. Najważniejsze jest pozbawienie samochodu mobilności ...
  Swietłana oddaje serię z karabinu maszynowego... Pada żołnierz nie wiadomo jakiej narodowości. Niemcy, podbijając większość wschodniej półkuli, cenią aryjską krew i rzucają do walki wojska kolonialne: Arabów, Afrykanów, Hindusów, różnych Azjatów i Europejczyków. Wzrosła też liczba Polaków - przyzwyczajonych od kołyski do nienawiści do bolszewickiej Rosji. Walczą tu ukraińscy nacjonaliści, Kozacy Dońscy, Czeczeni i cały kaganat kaukaski. Hitler wychował całą międzynarodówkę.
  Wielu wrogów...
  Swietłana zręcznie unika ognia z karabinu maszynowego. Pocisk prawie pęknięty, poczerniały od kurzu, okrągły, dziewczęcy obcas. Piękny kapitan poczuł nawet łaskotanie, gdy zobaczył, jak blisko przeleciał prezent dużego kalibru. Dziewczyna przeżegnała się, szepcząc:
  Nawet kula nas nie zatrzyma!
  Mirabela odpowiada... Kolejna dziewczyna Angelica - bardzo ruda, ponadprzeciętnego wzrostu i muskularna, mimo skromnych racji. Do tego bardzo ładna dziewczyna, z bujnymi biodrami, podciągniętą talią, niezbyt kobiecymi szerokimi ramionami i wysokim biustem.
  Angelica walczy w samych szortach, tunika jest podarta na strzępy i rozpada się w proch, a nowe mundury nie są dostarczane przez Wołgę. Nie daj Boże przekazać więcej amunicji i kropli żywności dla wyczerpanych wojsk sowieckich.
  Więc Angelica jest prawie naga, ma podrapane nogi, zwłaszcza kolana. Kawałek odłamka trafił w podeszwę prawej stopy i boli, trudno chodzić.
  Rudowłosa, zakurzona, prawie naga Angelica wykrzywia swoją ładną, ale jednocześnie twardą twarz. Strzelająca dziewczyna mówi:
  - Pan, Moskwa i Stalin są nad nami!
  I odcina atakujących nazistów, sama ledwie mając czas na wycofanie się.
  Ruiny i wąskie uliczki utrudniają zawracanie potężnym niemieckim czołgom. Oto prawie dwustutonowe "Myszy" i w ogóle nie mogą przejść ...
  Zgodnie z przewidywaniami Swietłany "Lew" trochę pojechał i zakopał się w kupie śmieci. Nastąpił wybuch. Gąsienica pękła, odleciało kilka uszkodzonych rolek.
  Ranny czołg zatrzymał się, a z jego lufy wyleciał pocisk...
  Gdzieś zadudniło w oddali, zostawiając ruiny. Blondynka Swietłana, syknęła jak wąż:
  - To moja kalkulacja! Otworzył konto...
  Dziewczyna-kapitan Andriana jest ponownie zmuszona do odczołgania się. Niemcy i ich satelity nie mogą wykorzystać swojej przewagi technicznej w gruzach. Z winy upartego Hitlera hordy III Rzeszy ugrzęzły w bitwach pozycyjnych w dość dużym i dobrze ufortyfikowanym mieście.
  Mirabela rzuca granat. Zmuszanie ich do robienia salta na powalonych Niemcach lub Arabach, przewracaniu się. Jeden z nazistowskich bojowników odrywa rękę i zawiesza na niej angielski zegarek z kompasem.
  Mirabela mówi z uśmiechem:
  - Co ci kompas pokazuje - droga do piekła!
  A piękna dziewczyna strząsa z zakurzonego obcasa kawałek przylegającej ceramiki.
  Angelica też się odkurza, ze swoimi jędrnymi, pełnymi piersiami. Sutki są prawie czarne od brudu i swędzą. I spróbuj się umyć. Znowu trzeba się zakopywać, gdy niemieckie pistolety maszynowe coś gryzmolą. I czołgać się plastuńskim sposobem.
  Batalion dziewcząt utrzymuje pozycje, choć trwa ostrzał. I rozdzierają ciężkie pociski, a z nieba spadają bomby... Ale nic nie złamie odwagi radzieckich bohaterek.
  Tutaj Swietłana widzi, jak czołga się Pantera. Cóż, ten czołg nie jest już taki straszny.
  Możesz uderzyć go w bok. Dziewczyna kichnęła, wypluła kurz, który wpełzł jej do eleganckich ust. Wzięła do ręki granat obciążony ładunkiem wybuchowym. Musisz zakraść się niezauważony. Ale wokół jest tyle dymu.
  Angelica zaczęła się skradać, opierając się o odpływ z gołymi palcami stóp i łokciami. Była jak kot polujący na mysz. Dziewczyna pamiętała wojnę z tego strasznego lata czterdziestego pierwszego roku, kiedy Wehrmacht zdradziecko najechał bezkresy ZSRR. Ani dziewczyna, prawie dziewczyna nie była przestraszona? Na początku tak, ale potem można się przyzwyczaić. I już postrzegasz ciągłe wybuchy pocisków jako zwykły hałas.
  A teraz eksplodował bardzo blisko. Dziewczyna poklepała się po brzuchu. Fragmenty pędzą z góry jak stado dzikich pszczół. Angelica szepcze spierzchniętymi ustami:
  - W imię sprawiedliwości, Panie!
  Dziewczyna przyspiesza czołganie się i rzuca granat z ładunkiem wybuchowym. Teraźniejszość leci po łuku. Słychać eksplozję, cieńszy pancerz boczny Pantery daje radę. Niemiecki czołg zaczyna płonąć, zestaw bojowy eksploduje.
  Swietłana szepcze z uśmiechem:
  Dziękuję Ci Panie Jezu! Wierzę tylko w Ciebie! Modlę się tylko do ciebie!
  Łamie panterę. Oderwany, długi pień jest zakopany w gruzach. Pancerz przedni odłączony od pancerza bocznego przypomina czerpak.
  Swietłana, której oczy na twarzy brązowej od kurzu i poparzeń słonecznych błyszczą chabrami, mówi:
  - Im więcej dębów ma wróg, tym silniejsza jest nasza obrona!
  Angelica jest bardzo seksowna, w swoich czarnych majtkach i nagim, zakurzonym, silnym ciele. Dziewczyna jest bardzo mądra. Potrafi rzucać odłamkami szkła gołymi stopami.
  Teraz rzuciła ostrym przedmiotem zgrabną, pokrytą kurzem nogą. I utknął prosto w gardle faszysty. Piękna Angelica bełkotała:
  - A ja jestem symbolem seksu i symbolem śmierci!
  Dziewczyna, po której znów się czołgała, strzelając. Doprowadził ogień i Swietłanę.
  Kapitan piękności, bosy Andrian, ściąwszy faszystę, zaćwierkał:
  -Życie to łańcuch, a małe rzeczy w nim są ogniwami...
  Mirabela wystrzeliła, rozcięła głowę Fritza i dodała:
  - Nie można nie przywiązywać wagi do linku!
  Swietłana, znowu celnie strzelając, wychrypiała:
  - Ale nie możesz chodzić w cyklach na drobiazgach ...
  Mirabela strzeliła celnie i dodała:
  W przeciwnym razie łańcuch cię otoczy!
  Inna dziewczyna Olimpiada, również bardzo piękna, wraz z pionierką Seryożką przygotowały minę na drucie. We dwójkę ją popchnęli... Podstępny głupek wczołgał się do gąsienicy "Tygrysa"-2. I jak eksploduje ten niemiecki samochód z długą lufą.
  Blond chłopiec Siergiej wykrzyknął:
  - Nasza Rosja, masz wiadro!
  I ledwie zdążył odskoczyć, błysnąc, na czarnych, strzaskanych obcasach, z zawalającego się dachu.
  Olimpias pogłaskała chłopca po szyi i rzekła:
  - Jesteś bardzo mądry!
  Pionier przedarł się na front i dołączył do batalionu kobiecego. Chłopak jest też bardzo kreatywny. Na przykład konstruował samoloty do zestrzeliwania faszystowskich samolotów szturmowych. Kiedy Focke-Wulfy lub TA-152 wznoszą się, słychać niewiarygodnie ogłuszający ryk.
  Niemcy uderzają przy akompaniamencie symfonii Wagnera. Taka majestatyczna melodia.
  Olimpias mówi z irytacją:
  - Wciąż próbują nas zastraszyć!
  Pionier śpiewał z patosem:
  - Rosyjski wojownik nie boi się śmierci,
  Śmierć nie zabierze nas pod rozgwieżdżone niebo!
  Bo święta Ruś będzie walczyć twardo,
  Załadowałem potężny karabin maszynowy!
  Olympias, wysoka, muskularna dziewczyna o szerokich biodrach i ramionach, jest typową wieśniaczką. Ubrania zostały podarte podczas walk w łachmany, mocne nogi są bose, włosy splecione w dwa warkocze i mocno przykurzone.
  Sieriożka ma zaledwie jedenaście lat, jest wychudzony z niedożywienia, podrapany i brudny, ubrany tylko w szorty. Naturalnie białe włosy chłopca posiwiały, a żebra prześwitują przez cienką, opaloną i brudną skórę. Nogi strasznie powalone, w oparzeniach, siniakach, z pęcherzami. To prawda, że \u200b\u200blos uchronił dziecko przed poważnymi obrażeniami.
  Na jego tle Olimpiada wydaje się duża i gruba, chociaż dziewczyna wcale nie jest gruba, ale z mocnym, wytrenowanym mięsem na kościach. Co więcej, głód zdawał się w ogóle nie wpływać na jej korpulentną i potężną sylwetkę.
  Dziewczyna strzela z ciężkiego karabinu przeciwpancernego. Niemieckich samochodów nie da się przebić w czoło, ale jest szansa w torach.
  A potężny "Lew", otrzymawszy ciężki ładunek wybuchowy w podwoziu, zaczął dymić jak nałogowy palacz.
  Sieriożka śpiewał ze złością:
  - Stinky Fritz bez zastanowienia zapalił papierosa przy wejściu! Oczywiście wpadł w duże tarapaty!
  Olympias, migocąca muskularnymi, opalonymi łydkami, wybija stepowanie gołymi, pięknymi nogami. Dziewczyna śpiewała:
  - Święte rosyjskie twarze migoczą z ikony ... Nie daj Boże przemoczyć co najmniej tysiąc Fritza! A jeśli ktoś brzęczy bardziej niż faszyści, nikt, wierz mi, nie potępi cię za to!
  Potem przeładowała karabin przeciwpancerny i ponownie wystrzeliła. Niemiecki transporter znów wypuścił dym.
  Batalion dziewcząt wyrządził Fritzowi znaczne szkody. Ale i on poniósł straty. Tutaj jedna dziewczyna była rozdarta na pół, a jej twarz stała się tak blada, mimo kurzu.
  Większość Stalingradu została już zajęta przez nazistów, ale to, co pozostało z miasta, nie chce się poddać i poddać.
  Tymczasem Svetlana próbuje przebić się przez "Tygrysa". Potężny niemiecki samochód dostał granat w bok, ale nie poddał się. Odwraca się, by wystrzelić z armaty. Dziewczyna musi zakopać się w ziemi i gruzach, by nie zostać zmiażdżonym przez falę uderzeniową uwolnioną przez teraźniejszość.
  Swietłana szepcze cicho:
  - Mamo, tato, przepraszam!
  Mirabela rzuciła w Tygrysa granat, który eksplodował na jej czole. Dziewczyna syknęła:
  - O tym, że światło naucza zimą na wiosnę... Powtarzam bez wyjątku, że Hitler to bękart zarazy!
  Angelica, przełamując nazistom widok i oblewając ich z impetem wodą, naprężyła się:
  - W trumnie widziałem teraz Führera! I kopnęła biedaka prosto w oko!
  Rudowłosa dziewczyna rzeczywiście rzuciła granat gołymi palcami w czołg. Uderzyło w lufę... Nastąpiła eksplozja i pysk "Tygrysa" został zniekształcony.
  Tchórzliwy Niemiec wziął go i wycofał się.
  Swietłana prychnęła przez nozdrza:
  - Nasze, twoje nie ustąpią!
  Mirabela ścina kulą hitlerowskiego najemnika i śpiewa:
  - A złoczyńca nie żartuje! Ręce i nogi, skręca rosyjskie liny! Zatapia zęby w samo serce... Ojczyznę wypija do dna!
  Swietłana zachichotała i szczekała:
  - Fuhrer dziko krzyczy, rozdziera się!
  Mirabela zwolniła i dodała:
  - Cóż, kłęby śmierci, uśmiechy!
  Pojawił się jeszcze bardziej niebezpieczny "Shtumrtiger". Niszczy całe budynki i bunkry. Co więcej, nie zbliża się do pozycji wojsk radzieckich. Samochód jest chroniony przez niemieckich strzelców maszynowych.
  Swietłana widzi, że zbliżenie się do pozycji Fritza jest nierealne. Ale na niebie Focke-Wulfs. Jedna z tych maszyn leci bliżej pozycji sowieckich. Dziewczyny otwierają do niej ogień.
  Angelica rzuca granat i wściekle mówi:
  - W głębokiej śmierci - nie ma przebaczenia!
  Następnie dziewczyna odwraca się od karabinu maszynowego. Szybko się cofa. Stosunkowo nowy niemiecki czołg "Panther" -2 z małą wieżą i niższą sylwetką szybko podjeżdża.
  Kilka dziewcząt rzuca granatami w niemiecki samochód. Ona, otrzymawszy prezenty, zamarza i nie może się odwrócić.
  Angelica zagwizdała, sycząc:
  - To nowy atak! Rozerwiemy jej usta!
  Pantera-2 warknęła i wystrzeliła z potężniejszej broni.
  Kolumna ognia rozdzieliła powietrze i natychmiast podgrzała i naelektryzowała atmosferę.
  Angelica zachichotała, muszle przeleciały obok półnagiej dziewczyny. Bezwstydna rudzielec potrząsnęła biodrami i powiedziała:
  - A Newton pokonał wrogów, zrzucił jarzmo z tronu! Fritz ustanowił swoje prawo Newtona!
  Stalingrad był cały pogrążony w pożarach, kiedy języki ognia zdawały się lizać niebo i trzaskać purpurowymi, pomarańczowymi i szkarłatnymi iskrami! A każda iskra jest jak duch uciekający z piekielnego zamku.
  Swietłana, powalając niemieckiego wojownika, błysnęła niebieskimi oczami i zaśpiewała:
  - Co ty marudzisz zła stara kobieto? Uwierz mi, po prostu szpital psychiatryczny płacze za tobą!
  Mirabela śpiewała pieśń, strzelając do nazistów:
  - Jak dobrze jest położyć się na trawie i uderzyć Fritza w głowę! Przygotuj okład dla Führera i wyślij kule z karabinu maszynowego!
  Dziewczyna zachichotała dziko i przekręciła się z brzucha na plecy. Zrobiłem rower z nogami. Poleciał granat. Latający Focke-Wulf, otrzymawszy odłamek pod brzuchem, żwawo wzbił się wyżej. Widać, że zraniły go ostre odłamki. Faszystowskie stworzenie zapaliło się i zaczęło gubić kawałki połamanych skrzydeł.
  Swietłana, widząc, jak Fokke traci wysokość, wychrypiała:
  - To semafor! Topór wisi na pokładzie!
  Niemiecki samolot eksplodował, rozrzucając szczątki we wszystkie odległe zakątki nieba. I gdzie podział się faszystowski as. Zrobiłem swój ostatni zakręt. Kat poszedł w proch, nie pilot!
  Mirabela kichnęła, rozrzucając kurz i powiedziała:
  - Być albo nie być? To nie jest pytanie!
  Angelica ponownie rzuciła stopą kawałek szkła, tak bardzo, że trafiając w oko, wyszło Fritzowi przez tył głowy:
  - Jestem armadą czołgów! I trzeba się leczyć!
  Niemcy i ich satelity próbowali posuwać się naprzód, rzucając przed siebie granaty. Taka taktyka wobec dziewcząt nie działała. Tutaj Seryozhka rozmieścił katapultę i jak w odpowiedzi uderza wroga.
  Pionier ryknął:
  - Święty Mikołaj rozdziera usta Hitlerowi!
  Szarża katapulty, przebijając się przez tłum nazistów, sprawiła, że rozpierzchli się, a jednocześnie przewrócili w powietrzu. Fritz upadł i rozbił się o gruz murów.
  Czołg "Tygrys" -2, tracąc równowagę, zderzył się z "Lwem". Och, Leva, gdzie jest twoje budzące grozę imię?
  Swietłana uśmiechnęła się i odpowiedziała:
  - Cóż, dobra robota Seryozhka!
  Chłopak warknął agresywnie.
  - Pioneer jest zawsze gotowy!
  Dziewczyna w odpowiedzi potrząsnęła bosą stopą.
  Dziewczyna-kapitan znów zaczęła przybijać gwoździe. A Olimpias połaskotał wąską stopę Seryożki, jak on ją ma! Nic dziwnego, że chłopiec nie boi się biegać przez pożary.
  Mirabela w śpiewie powiedziała:
  - Młodość jest dobra - starość jest zła!
  Angelica, ta wesoła ruda, zgodziła się:
  Nie ma nic gorszego niż starość! To rzeczywiście najbardziej obrzydliwy stan ze wszystkich możliwych!
  A dziewczyna wykonała skok z zamachem stanu. Przez chwilę wyobraziła sobie obrzydliwe babcie. Nie, nie porównuj starej kobiety z dziewczyną. A jakie piękności w smukłych ciałach.
  Angelica wzięła go i zaśpiewała:
  - Płynąć po roku, latach w przyczepie,
  Stara kobieta rozciera hennę w moździerzu...
  A co z moją smukłą sylwetką,
  Nie rozumiem, jak minęła młodość!
  Swietłana błysnęła oczami, powaliła Niemca uderzeniem w krocze i zauważyła:
  - NIE! Jednak na wojnie jest taki urok - pozostać wiecznie młodym! Zawsze pijany!
  Olympias umieściła nowy ładunek w katapulcie. To jest coś w rodzaju dobrego zaprawy murarskiej. Dziewczyna syknęła:
  - Nie przechodź, ale przechodź!
  Sieriożka szurał chudą, ale zwinną stopą i warknął:
  - Twarz Fritza!
  A granat wraz z pakietem wybuchowym poleciał pełną parą na pozycje nazistów.
  Tak, Stalingrad nie został im dany. Już trzeci miesiąc od końca czerwca trwa szturm, ale miasto nie jest w stanie zabrać wszystkiego. Na innych odcinkach frontu naziści odnieśli sukces, ale nie na tym.
  Swietłana wystrzeliła z pistoletu i warknęła:
  - Wszystko jest niemożliwe, zdarza się, że jest możliwe... Nie ma potrzeby komplikować wszechświata!
  I uderzył w bak motocykla. Maszyna eksplodowała, a ogniste trąby powietrzne rozświetliły zadymiony krajobraz. A Niemiec został rozerwany na strzępy przez ognistą łapę.
  Dziewczyna-kapitan Andriana krzyknęła:
  - Uwielbiam zabijać zło! I to jest dobro najwyższe!
  Mirabela zbiła Niemców z hukiem i syknęła:
  - Zagrajmy w jeżozwierza!
  Dokładniej mówiąc, Angelica otworzyła ogień. Kilku czarnych leżało na gruzach pokrytych włóczniami:
  - Zabij wroga! - szepnęła dziewczyna.
  Mirabela żartobliwie śpiewała:
  - Po pomalowaniu Hitlera szminką, Mainsteina lakierem do włosów, zaciągnę cię w niewolę księżniczki, wierny pies cię ugryzie!
  Swietłana, strzelając, syknęła:
  - Chodź wieczorem, Adolfie, powieś się... Przestań oszukiwać swoją głowę! Przyjdź wieczorem, leć jak gyrfalcon - by mocno pobić nazistów!
  Mirabela powiedziała wściekła, zrzucając hełm z głowy szturmowca:
  - Możemy! I będziemy!
  Dziewczęta z batalionu "Lenin" powstrzymały natarcie obcych wojsk. Fritz ruszył naprzód, dosłownie wyrzucając zwłoki w przestrzeń. Nie pomógł też czołg "Lew", z którym wiązano nadzieje. Oto modyfikacja maszyny z działem 150 mm.
  Angelica strąca kamień przyklejony do jej nagiego sutka. Dziewczyna ma takie piękne i pełne piersi. Dziewczyna rzuca stopą granat. Noga jest silniejsza niż ramię, a rzut idzie dalej.
  "Lew" otrzymał lukę w gąsienicy i zatrzymał się. Strzał z jego potężnych ust. Huk i upadek.
  Angelica, plując, mówi:
  - Rosyjski wojownik nie jęczy z bólu!
  A dziewczyna znowu strzela. I robi to wyjątkowo dobrze. Faszysta wychylający się z wieży cofa się.
  Rudowłosa, prawie naga dziewczyna mówi:
  - Na próżno wróg wierzy, że udało mu się złamać Rosjan! Kto się odważy, zaatakuje w bitwie, zaciekle pokonamy wrogów!
  A Angelica zwija mięśnie prasy, którą ma bardzo wytłoczoną.
  Och, jakie dziewczyny są piękne! Nie chcę, żeby którykolwiek z nich zginął.
  Stalenida pobiegła... Bardzo piękna dziewczyna, z puszystymi, siwymi włosami. W jakiś sposób udaje jej się posmarować je jakimś eliksirem, żeby się nie pobrudziły.
  Dziewczyna jest bardzo piękna, z figurą Wenus, tylko bardziej stonowaną i wytłoczoną. Ubrania na niej, tylko stanik i majtki. Wszystko inne zostało już rozebrane. Ale jak wdzięczne są nogi! To nie jest dziewczyna, ale pieczęć doskonałości, korona piękna.
  Porusza się w szczególny sposób, jak wiewiórka. Bose stopy i migotanie, a obcasy zaskakująco pozostają czyste. Stalenida strzela, a faszysta dostaje wrzodu na klatce piersiowej.
  Dziewczyna mówi:
  - Lojalność wobec ojczyzny to najwyższe słowo!
  Angelica zauważyła ze śmiechem:
  - Zdejmij stanik i zostań tak jak ja w szortach!
  Steelenida pokręciła przecząco głową.
  - To nie jest właściwe!
  Angelica potrząsnęła biodrami, celnie wystrzeliła i zaśpiewała:
  - Coś członka Komsomołu stało się niezwykłe! Chodzenie z nagą klatką piersiową w ten sposób jest bardzo nieprzyzwoite!
  Steelenida zachichotała i zauważyła:
  - Po co przynosić radość Fritzowi, spójrz na naszą urodę!
  Angelika odpowiedziała stanowczo:
  - Nasze piękno jest zabójcze!
  Stalowa dziewczyna zachichotała i wystrzeliła do TA-200. Nazistowski samochód zapalił się. A piękna blondynka krzyknęła:
  - Śmierć złu!
  Angelika zachichotała.
  - A życie jest dobre!
  Steelenida, widząc, że Niemiec upada, warknął:
  - To najwyższa wartość! Nie myślcie, że naziści zwyciężyli!
  Angelika śpiewa:
  - Czekam na zwycięstwo! Zwycięstwo czeka... Ci, którzy pragną zerwać kajdany! Czekam na zwycięstwo! Czekam na zwycięstwo! Pokonamy nazistów!
  Piękna dziewczyna, a jej nagie piersi drżą. Dobrze z gołym torsem w upale, który potęguje ogień.
  Swietłana wyglądała teraz na znacznie bardziej zdeterminowaną. Strzeliła do Fritza z pistoletu maszynowego i warknęła:
  - Wykastruję cię!
  I rzeczywiście, naziści otrzymali śmiercionośne prezenty i trumny! A dziewczyna pokazała im figurę, zbudujmy gołe palce. I gwizdał jak słowik-rabuś. I przez palce kończyn dolnych.
  Dziewczyna, kapitan Andriana, jest bardzo mądra. I błyszczące. I wcale nie okrutny. Ona też czasami współczuje żołnierzom wroga, którzy mogą mieć dzieci, które będą opłakiwać zmarłych ojców.
  Swietłana jednak odpędza od siebie takie myśli, więc chce się od nich wybuchnąć płaczem. Ale to nie Rosjanie przyszli do Niemców rabować i zabijać. Nie, to Niemcy i cała agresywna paczka cudzoziemców z całego świata wdarła się w rosyjskie przestrzenie.
  Swietłana przeżegnała się i strzeliła do Fritza, który po cichu próbował zbliżyć się do pozycji Rosjan... Wybite kulą oko i mózg mężczyzny wyciekły.
  Dziewczyna-kapitan uśmiechnęła się i powiedziała dowcipnie:
  - Prosto oko w oko, głowa w głowę!
  Swietłana celnie strzeliła i uderzyła w motocykl z wózkiem bocznym. Samochód zaczął się rwać, a karabin maszynowy odleciał, przewrócił się kilka razy. Potem jego pysk zapadł się w gruzy.
  Dziewczyna wytarła swoją bosą, zakurzoną podeszwę o gruz. I znów wycelowała. Jej wesoła, młoda twarz uśmiechała się raczej szeroko. Dziewczyna śpiewała:
  - Nie, powiedzieliśmy faszystom, nasi ludzie nie będą tolerować, aby rosyjski pachnący chleb nazywał się słowem ford!
  Mirabela oddała bardzo celny strzał, z którego Focke-Wulf rozbłysnął i zaćwierkał:
  Dla łajdaka oczywiście wybór jest jasny,
  Za dolary jest gotów zdradzić Rusi...
  Ale Rosjanin jest taki piękny
  Że jest gotów oddać życie za Ojczyznę!
  Dziewczyna zrobiła salto i pokazała nazistom figę, i przewinęła się, a kule nie dotknęły piękności.
  Pojawiła się Angelica, ta piękność, prawie naga i brudna jak diabeł, od razu rzuciła granat dwoma nogami. I sprawdziła:
  - To co mam to... Fritz w ostrą stronę!
  Olympias poprawiła Angelikę:
  - Ostro, w bok, a nie w ostrą stronę!
  Dziewczyna zachichotała i potrząsnęła arbuzowymi piersiami, po czym wystrzeliła granat używając granatu z ładunkiem wybuchowym. "Tygrys" został trafiony w pysk, a to przekrzywione dzieło sztuki uniknęło.
  Po tym nazistowskie stworzenie wycofało się. Zaczęła się czołgać jak żółw w ogniu.
  Swietłana śpiewała, mrugając wesoło:
  - A "Tygrys" się cofa, a Niemcy się kryją!
  Batalion Maiden manewrował pod atakiem, nalotami i ciężkimi działami. Tutaj uderzyły bombowce, połamane, rozpalone do czerwoności urwiska wznosiły się ku niebu. A kamienie płonęły. Na szczęście żadna z dziewczyn nie umarła, ale mężczyźni odeszli do następnego świata - którym nie jest tak przykro! A dusze lecą - jedne do nieba, inne do piekła! Gdzie diabły z widłami już czekają na tych, którzy nie uwierzyli w Jezusa.
  Angelica jest najseksowniejszą z wściekłych wojowniczek: no cóż, czy naziści ze swojego "Sturmtigera" naprawdę mogą ostrzeliwać pozycje wojsk radzieckich i zabijać czerwonych wojowników?
  A dziewczyna bosymi stopami chwyciła granat i kręciła się kaskadami koziołków. I kręci się coraz szybciej. A potem z całej siły rzuciła dar śmierci w szeroki pysk Stormtigera. Błysnęły nagie, opalone nogi piękności, a granat wleciał w szeroki pysk. A potężna maszyna najpierw się zakrztusiła, a potem rzuciła. Dwa "Królewskie Tygrysy", które stały po bokach "Sturmtigera", zostały wyrzucone w górę i rozrzucone w różnych kierunkach. Rolki zostały z nich wyrwane i spadły, lecąc jak złamany naszyjnik królowej.
  Fala uderzeniowa wyrzuciła Angelicę, a dziewczyna poleciała do góry nogami. I została przewrócona, kołysana i rzucana. Ale piękność mimo to wylądowała, ostry gruz i pokruszone kamienie wbiły się w jej nagie podeszwy. Dziewczyna cierpiała i nawet przez stwardniałą stopę czubek został przebity.
  Ale Angelica znalazła siłę, by wstać i krzyknąć:
  - Wy, faszyści, będziecie w popiołach!
  Swietłana i inne dziewczyny zostały wyrzucone przez wybuchową falę, a nawet lekko zmiażdżone. Ale żaden z pięknych wojowników nie zginął. Dziewczyny spotkały się z huraganem i celnym ogniem. Tłumienie wyskakujących nazistów i innych agresywnych insektów oblegających ZSRR.
  Mirabela śpiewała z wielkim entuzjazmem:
  - A kiedy trąba Pana zabierze nas do bitwy, będziemy przyjaciółmi z Komsomołem! I z woli Jehowy będę na apelu niebiańskim!
  Angelica, otrząsając się z kurzu z zakrwawionych podeszew, zaśpiewała:
  - Lenin, partia, Komsomołu! Wysyłamy Führera do domu wariatów!
  Dziewczęta zaczęły się śmiać ogłuszająco, a Sieriożka powiedział z trwogą i irytacją:
  - A moja katapulta, niezbyt celna - jak te gołe i mocne nogi Angeliki!
  Olimpias, bawiąc się mięśniami ramion, powiedziała:
  - To dobrze! Wciąż myślisz. Coś fajniejszego!
  
  ODDZIELENIE SOJUSZNIKÓW
  Na początku wszystko było jak w rzeczywistości. Tylko lotnictwo niemieckie aktywniej zdobywało Armię Czerwoną. Rommel był na uboczu, a Hitler był nieco niepoważny, jeśli chodzi o wojnę na jednym froncie. I sytuacja powtórzyła się jak w rzeczywistości. Tylko z Rostowa nad Donem nie udało się wybić Niemców, więc okazało się, że jest jeszcze kilka dywizji Wehrmachtu.
  Mimo to Niemcy ponieśli klęskę pod Moskwą. A potem prawie jak w prawdziwej historii. Potem kontrataki. Prawie jak prawdziwy.
  Aż naziści ugrzęźli pod Stalingradem.
  Tutaj jednak wystąpiły pewne różnice. W szczególności Fritzowi lepiej było z lotnictwem: front zachodni nie rozpraszał. Na Kaukazie naziści byli silniejsi i zajęli Grozny i Ordżonikidze, ale nadal zostali zatrzymani w górach.
  Trochę więcej osiągnęli w Stalingradzie, udało im się zdobyć prawie całe miasto. Ale Turcja nie przystąpiła do wojny dzięki działaniom sowieckiego wywiadu.
  I tak wojska radzieckie przeprowadziły operację Stalingrad. Stworzył kocioł. A zimą udało im się pokonać Mainsteina i zmusić 6. Armię do kapitulacji.
  Do tej pory wszystko nieco odbiegało od głównej linii historycznej. I dopiero kontratak Mainsteina okazał się silniejszy, więc Niemcy nie marnowali sił na Afrykę. A nazistom udało się nie tylko odzyskać Charków i Biełgorod, ale także Kursk.
  W czterdziestym trzecim roku nastąpiła przerwa operacyjna. Niemcy, wypowiedziawszy wojnę totalną, zgromadzili siły, Rosjanie również odbudowali się po ogromnych stratach. Niemcy, oczywiście, czując się swobodniej, wprowadzili do serii zarówno "Lwa", jak i "Mausa".
  Ale nowe czołgi okazały się jeszcze gorsze niż Pantery i Tygrysy. Ciężki "Lew" miał działo gorsze pod względem szybkostrzelności od działa "Tygrys", jednak mocniejsze. Ale dlaczego? Mimo wszystko trudno trafić T-34-76 z dużej odległości. Ważący dziewięćdziesiąt ton "Lew" okazał się w rzeczywistości mniej skutecznie uzbrojony niż "Tygrys", ważący pięćdziesiąt pięć ton. Jedyną przewagą "Lwa" nad "Tygrysem" był grubszy pancerz burt, rufy i czoła. "Lew" trzydzieści cztery, nie mógł przebić się pod żadnym kątem.
  Ale to zostało zrekompensowane dużą masą, wysokimi kosztami i słabymi właściwościami jezdnymi czołgu, małą prędkością. Oznacza to, że samochód okazał się droższy, w rzeczywistości gorzej uzbrojony, z formalnie potężniejszą bronią i przy niskiej prędkości, z częstymi awariami. Tylko niewrażliwość boków na radzieckie armaty 76 mm częściowo to zrekompensowała.
  "Maus" był jeszcze gorszy. Cięższy, droższy, z nadmiernym pancerzem i burtami oraz rufą i czołem, ze zbyt potężnym jednym działem i nie do końca wyraźnym odłamkiem odłamkowo-burzącym o krótkiej lufie.
  Nie jest jasne, dlaczego Mysz została stworzona.
  Jako czołg przełomowy jest bardzo powolny, ciężki i drogi; Tygrys i Pantera były bardziej odpowiednie do obrony. Tak, "Mysz" bez wątpienia miała najlepszą ochronę. Nawet boki mają 185 milimetrów. Ale transport takiego czołgu to udręka.
  W przeciwieństwie do prawdziwej historii, niemiecki projekt czołgów: "Maus" i "Lion" wszedł do serii, ale gra nie była warta świeczki. Stało się to oczywiste, gdy armia radziecka przeszła jednak do ofensywy. Hitler od dawna odkładał ofensywę na południu w kierunku Kaukazu. Wybrzeża Kurskiego nie było, ponieważ Niemcy przeszli kurs w marcu. Armia Czerwona odcięła półkę Rżewskiego i natarcie na Moskwę stało się trudne. Niemcy nie wiedzieli, dokąd iść. Linia frontu jakoś się wyrównała. W jednym lub drugim kierunku nie było tak dużych półek.
  A naziści, oczywiście, mają kłopoty. Gdzie idziesz? Hitler skłaniał się ku nowej ofensywie na Kaukazie. Ale ciągle opóźniał atak. Oczekiwanie na odpowiednią liczbę "Tygrysów", "Panter", "Lwów", nieco później "Myszy" i "Tygrysa" -2. Nawiasem mówiąc, ostatni czołg okazał się pod wieloma względami podobny do "Lwa". I równy, w przednim pancerzu, z skuteczniejszym działem. Tylko boczny i tylny pancerz jest o osiemnaście milimetrów cieńszy, ale także nieprzenikniony ze względu na nachylenie dla T-34-76.
  Niemcom udało się sprawić, że czołg był lżejszy i szybszy niż Lew, a także nieco tańszy. A "Lew" od razu znalazł się w niekorzystnej sytuacji.
  Menażeria w Niemczech okazała się szlachetna: "Ferdynand", "Lwy", "Tygrys", "Tygrys" -2, "Pantera", "Maus". A także działa samobieżne - "Bumblebee", "Rhino", "Hunter", "Yagdpanther" i tak dalej... Ogromna menażeria. A ZSRR to głównie T-34-76, ale w bardzo dużych ilościach.
  I zaczęła się bitwa ... We wrześniu sowieckie czołgi posuwały się naprzód.
  Potem trochę ugrzęźliśmy w obronie. Ale jesienią, kiedy spadły deszcze i ustalono nieprzejezdność. A zwłaszcza zimą... Tutaj "Mysz" i "Lew" i "Ferdynand" wcale nie są lokatorami.
  Niemcy zostali pokonani i zostali wyrzuceni z powrotem nad Dniepr. Później i za Dniepr. Walki wykazały wyraźną porażkę w zimie dużych kotów. I choć produkcja czołgów przez III Rzeszę znacznie wzrosła, i to więcej niż w prawdziwej historii: "Lwy" i "Myszy" nie usprawiedliwiły się i pochłonęły zasoby.
  Nieco lepiej było w lotnictwie. Focke-Wulf nie spełnił jednak oczekiwań, podobnie jak najnowszy ME-309. Ostatni samochód jest szybki, z potężnym uzbrojeniem, ale gorszą zwrotnością. Ponownie niemiecka prędkość, uzbrojenie i wysokie koszty ustąpiły miejsca lekkości, zwrotności i masowości.
  Chociaż ME-309 miał trzy wiatrówki i cztery karabiny maszynowe. A Focke-Wulf ma ogólnie sześć wiatrówek. Niemcy byli nieco lepsi z liczbą pojazdów: na szczęście alianci nie bombardowali i nie odwracali uwagi od frontu wschodniego.
  Tak więc na niebie, dopóki ZSRR nie przejął dominacji, ale szkody zostały wyrządzone w sporej wysokości.
  Jednak w czterdziestym czwartym roku pojawił się odrzutowiec ME-262. Mają ogromną przewagę w szybkości. I nieosiągalne. Potężne uzbrojenie i solidny pancerz zapewniający przeżywalność.
  To prawda, że \u200b\u200bw bitwach potwory odrzutowe nie okazały się zbyt groźne, ale trudno je też zniszczyć. Ale często pękają.
  Wiosną, do połowy czerwca, ZSRR uzupełnił się o nowe czołgi T-34-95 i IS-2. Niemcy mieli tylko "Panterę" -2. Nowy pojazd był uzbrojony w działo kalibru 88 milimetrów, miał nieco lepszy pancerz i zachowywał stosunkowo dobre właściwości jezdne.
  Spośród samolotów napędzanych śmigłem należy zwrócić uwagę na bardziej udany TA-152, ewolucję Focke-Wulfa, oraz XE-277, bardziej niezawodny, szybki bombowiec nurkujący.
  Linia frontu do lata 1944 r. była mniej więcej taka sama jak pod koniec grudnia 1943 r. Niemcy zostali pobici w centrum i Leningradzie zimą. A wiosną pokonali go na Krymie.
  Ale lato wciąż miało swoje problemy. Naziści stali się silniejsi, odkąd dostali bardziej zaawansowany karabin maszynowy, a to jest naprawdę poważny problem. Nie było też balkonu białoruskiego - Wehrmacht nie cofał się tak bardzo na południe, jak w prawdziwej historii. A co najważniejsze, Niemcy dodali liczbę czołgów. A Pantery, mniej lub bardziej udany Tygrys-2, dobre działa samobieżne Jagdpanther, zmodernizowany T-4 i silna Pantera-2 były produkowane w ogromnych ilościach. Stosunkowo lekkie 25-tonowe działa samobieżne "Panzer" -4 z działem "Pantera" i poważnym pancerzem czołowym były również produkowane w ogromnych ilościach. 80 mm przedniego pancerza pod kątem 45 stopni to poważna sprawa.
  A Niemcom wystarczyło paliwa: ropa pochodziła z Libii, Nigerii i Kamerunu. I to jest naprawdę poważne. I jest wiele zagranicznych dywizji i pojawili się Własowici. Oznacza to, że siły są ważniejsze niż prawdziwa historia. Nieudane "Lwy" i "Mausy" wycofano z produkcji, a "Panther" -2 stał się najlepszym czołgiem II wojny światowej. Co więcej, w produkcji masowej iz dobrymi właściwościami jezdnymi.
  Guderian został szefem sztabu generalnego Niemców, a jakość decyzji bojowych znacznie się poprawiła.
  Stalin zarządził główny atak na południu. Bezpośrednio z przyczółka kijowskiego. Ale tutaj nie można było oszukać Niemców, czekali na to. Jeśli w prawdziwej historii cios był latem na Białorusi i nagle, to w alternatywnej sytuacji na Ukrainie jest to do przewidzenia.
  Wojska niemieckie, otrzymawszy najnowszy karabin szturmowy MP-44 i wiele karabinów maszynowych, stały się znacznie silniejsze w obronie. Tak, a Guderiana nie dało się oszukać. "Panzer" -4, "Jagdpanther", po prostu "Panther" i "Panther" -2, okazały się zarówno potężnymi, jak i skutecznymi środkami walki z czołgami. Zwłaszcza latem, kiedy jest ładna i sucha pogoda. A rodzina tygrysów nie jest taka zła.
  Po serii porażek kilku Niemcom udało się latem wyruszyć.
  I umiejętnie broniąc się, wycofali się zaledwie o trzydzieści do czterdziestu kilometrów, powstrzymując natarcie wojsk radzieckich.
  Jak się okazało, T-34-85 nie był zbyt lepszy od swojego poprzednika. Nieco mocniejsze działo, mniej szybkostrzelne, ma mniejszy zapas pocisków. A wieża stała się większa i łatwiejsza do trafienia. Ale zbroja urosła wciąż za mało. "Pantery", przebijają to. "Panther" -2 i "Jagdpanther", tym bardziej. Ale uzbrojenie T-34-85 jest niewystarczające przeciwko niemieckim pojazdom. Nawet dla "Panzera" -4 to za mało, by przebić się w czoło. A Niemcy są silniejsi. IS-2 nie jest tak masywny, a także ma wiele mankamentów, w tym brak ochrony czoła wieży i spiczasty, wrażliwy na rykoszety pocisk.
  Niemcy byli w stanie wytrzymać w lecie. A Stalin uparcie prowadził ofensywę. Wojska radzieckie poniosły ciężkie straty. Próba sforsowania Dniepru i zdobycia Kirowogradu nie powiodła się. A potem Niemcy stawiali opór, używając nowego sprzętu, manewrowości wojsk i potężnych fortyfikacji. Lato minęło w zaciętych bitwach. Wojska radzieckie pod koniec sierpnia próbowały posuwać się w centrum.
  Skoncentrowaliśmy ogromne zagęszczenie artylerii na miejscu przełomu. Ale... Niemcy opuścili pierwsze dwie linie obrony i umocnili się na trzeciej i ponownie stawiali opór. Taktyka uczynienia trzeciej linii najsilniejszą, do której nie docierały pociski, uzasadniała się.
  We wrześniu ofensywa w krajach bałtyckich również zakończyła się fiaskiem. Fritz póki pogoda - Było mniej więcej, mogła jeszcze wytrzymać. Ale Armia Czerwona poniosła wymierne szkody.
  Ale teraz nadeszła głęboka jesień i są mrozy. Znowu uparte bitwy, sukcesy armii radzieckiej na południu. Do końca marca, po kilku udanych operacjach, zajęli i udali się w granice Rumunii. To prawda, że \u200b\u200bteż dużo stracili.
  A przerwa nastąpiła już w czterdziestym piątym roku. W tym czasie Niemcy opanowali już samoloty odrzutowe, podnosząc jakość i wydajność swoich samolotów. A przewaga powietrzna przeszła na Luftwaffe. Hitler miał też czołgi serii E. W szczególności E-25, dobry samochód z przednim pancerzem 120 mm przy kącie nachylenia 45 stopni, pancerzem bocznym 80 mm, armatą 88 mm i masą trzydzieści ton, z silnikiem o mocy 700 koni mechanicznych.
  Tak, E-25 stał się najlepszym działem samobieżnym i niszczycielem czołgów na świecie. Przewyższający radziecki SU-100, zwłaszcza w przednim pancerzu i innych pojazdach.
  ZSRR miał tylko IS-3, lepiej chronione czoło wieży, ale bardziej złożony i kosztowny w produkcji czołg.
  Niemcy mieli też udany E-100. Maszyna ta miała uzbrojenie i ochronę myszy, przy znacznie mniejszej masie i lepszych właściwościach jezdnych.
  Naziści mieli najlepsze czołgi i najlepsze samoloty. I karabiny maszynowe... Tak więc latem, kiedy armia radziecka przygotowywała się do ataku w centrum, sami uderzyli od strony Mołdawii i północnej Ukrainy. I zaczęli kompresować przód.
  Niemcy stali się silniejsi i mieli wiele zagranicznych i mieszanych dywizji. ZSRR był pod wieloma względami wyczerpany. Powoli, ale systematycznie front się kurczył, a wojska sowieckie wpadały do kotła, ale większość z nich wciąż uciekała. Niemcy stosowali taktykę ofensywną w nocy, używając urządzeń na podczerwień i celowników optycznych.
  Armia Czerwona po raz pierwszy od dawna straciła znaczną część terytorium i cofnęła się. Tak obróciła się wojna.
  A to już czterdziesty piąty rok!
  Ale Niemcom również nie udało się odnieść sukcesu i ugrzęzli podczas próby przebicia się do Żytomierza. Wojska radzieckie utrzymywały front także w innych kierunkach. A jesienią i zimą w centrum rozpoczęto ofensywę, która doprowadziła do klęski Niemców na Białorusi i wyjścia Armii Czerwonej nad Wisłę.
  W tym czasie, do wiosny 1946 roku, Niemcom wreszcie zabrakło siły. Nawet nowy czołg E-50, lepszy w swoim
  + Cechy "Pantery" -2 nie mogły pomóc Fritzowi.
  Latem wojska radzieckie odcięły i wyzwoliły większość Bałtyku. I wreszcie udało im się dostać do Prus Wschodnich. Ale tam utknęli. I znowu do późnej jesieni.
  Przy zimnej pogodzie uderzenie nastąpiło w kierunku Rumunii. I wreszcie naziści upadli zimą na Bałkanach. W rezultacie na początku kwietnia 1947 r. linia frontu była na poziomie z końca 1944 r. w rzeczywistej historii Rosji.
  Nadeszła ciepła pora roku. Niemcy liczyli na E-50, E-75, bardziej zaawansowane E-100 i Royal Lion. Również rozwój lotnictwa odrzutowego. Ale to im nie pomogło. ZSRR otrzymał T-54 i IS-7, czołg zdolny do walki z niemieckimi mastodontami.
  Hitler wpadł w panikę... Zwłaszcza Niemcy chcieli polegać na swoich niezniszczalnych dyskietkach. Ale ta droga maszyna nie miała wystarczającej rzeczywistej skuteczności w bitwach.
  Pod koniec maja Armia Czerwona, wzmocniwszy siły, zadała potężny cios w centrum.
  Niemcy jako całość spodziewali się ofensywy i przygotowali silną linię obrony, wyciągając rezerwy. Jednak opętany Führer rozmieścił liczne czołgi III Rzeszy zbyt blisko linii frontu. I zostali zaatakowani przez sowiecką artylerię.
  W rezultacie Niemcy ponieśli druzgocącą klęskę. I sowieckie czołgi zdołały dotrzeć do Odry. Taka jest sytuacja. Gdy Rosjanie już zbliżyli się do Berlina.
  Niemcy przez jakiś czas stawiali opór. Rozpoczęli kontrataki, rzucili się ze Śląska, próbowali taranować obronę radziecką na Węgrzech.
  Udało im się nawet odeprzeć wojska sowieckie. Ale wszystko okazało się bezużyteczne. Armia Czerwona po zaciętych walkach dotarła pod koniec lipca nad dolną Odrę. Nieco gorzej było na Węgrzech. Walki przypominały czterdziesty piąty rok prawdziwej historii, ale Niemcy mieli znacznie więcej paliwa i amunicji. Nawet po utracie Rumunii korzystali z ropy Libii, Nigerii i Kamerunu. I zaatakowali znacznie bardziej energicznie... Pojawiły się pierwsze piramidalne czołgi, wyróżniające się doskonałą ochroną...
  Naziści przedarli się do Budapesztu, ale nie mogli zdobyć samego miasta. Armia radziecka stawiała opór i przypuściła kontratak osłonięty flanką. Przeniesiony z południa iz północy, w obwodzie. Rozpoczęły się zaciekłe walki.
  Naziści walczyli zaciekle, ale na początku sierpnia wylądowali w kotle. Uparta niechęć Hitlera do wycofania wojsk odegrała negatywną rolę. Do końca sierpnia Armia Czerwona wyzwoliła Wiedeń. Pal i Królewiec. Zdobyte wojska radzieckie i Bratysława.
  We wrześniu wszystko było gotowe do szturmu na Berlin. Ale Stalin się wahał. Armia Czerwona lepiej walczyła w terenie zimą i późną jesienią. Więc szturmuj miasto lub czekaj.
  Wrzesień upłynął na walkach we wschodniej Jugosławii i na wyspach greckich. Stalin wykończył Fritza na Bałkanach. I wreszcie piętnastego października rozpoczęła się operacja berlińska.
  Wojska radzieckie używały reflektorów i były w stanie zdezorganizować obronę wroga. Kosztem ciężkich strat Armia Czerwona pokonała Wzgórza Seelow. A Berlin został otoczony. Hitler uciekł do Bonn, a miasto zostało pozostawione do obrony von Bock. Wojska radzieckie zaatakowały miasto, ale do 7 listopada nie mogły go zdobyć. Berlin padł dopiero 12 listopada... Wojska radzieckie poniosły ogromne straty i zatrzymały się. Ale ofensywa rozpoczęła się na południu, Armia Czerwona wkroczyła na północ Włoch, okupując region wenecki.
  Nadszedł grudzień... Wojska radzieckie rozpoczęły ofensywę na Pragę, ostatecznie wyzwalając Czechosłowację.
  Nazistom już zabrakło pary. Tylko piramidalne czołgi pozostały ich ostatnią kartą atutową. Oprócz doskonałej ochrony pod każdym kątem zapewniały również dobre właściwości jezdne.
  Dzięki nim hitlerowcy mogli pod koniec stycznia, na początku lutego, odeprzeć próby sforsowania Łaby przez wojska radzieckie. Ale wojska radzieckie rozpoczęły ofensywę w kierunku Monachium i wkroczyły na południe Niemiec. Zarówno luty, jak i marzec upłynęły w bardzo zaciętych bojach. Monachium, Bawaria i kilka innych krajów znajdowało się pod kontrolą ZSRR. Kwiecień był nieco spokojniejszy. Ale w połowie miesiąca Armia Czerwona przeniosła się do Rzymu. Walki trwały ponad dwa miesiące, a stolica Włoch upadła.
  W maju rozpoczęła się ofensywa na najważniejszy region przemysłowy Niemiec w Zagłębiu Ruhry. Niemcy stawiali bardzo zaciekły opór. Piramidalny czołg pokazał swoją wyższość na polu bitwy. Ten samochód jest rzeczywiście najlepszy i nawet T-54 uległy mu, a IS-7 nie wykazał przewagi. Ale nie tylko lotnictwo wygrywa wojny. I wreszcie na przełomie lipca i sierpnia 1948 r. Zagłębie Ruhry znalazło się pod kontrolą Armii Czerwonej. We wrześniu upadł Hamburg, a na Sycylii wylądowały wojska radzieckie. Resztki wojsk hitlerowskich wycofały się za Ren. Ale we Francji, Belgii i Holandii wybuchło antyfaszystowskie powstanie. A zagraniczne dywizje zbuntowały się. W październiku i listopadzie naziści zostali trywialnie wykończeni. Do 12 grudnia nędzne resztki wojsk hitlerowskich nie skapitulowały. Sam Hitler próbował uciec, ale łódź podwodna, na której ukrywał się były dyktator, została odkryta 17 grudnia 1948 roku w falach Oceanu Atlantyckiego i zatonęła. W ten sposób postawiono ostatni gruby punkt w drugiej wojnie światowej.
  
  KSIĄŻĘ W NIEWOLI
  Jakby był księciem, który został schwytany. I czekając na jego okrutne tortury.
  A ty sam siedzisz na łańcuchu, twoje ręce i nogi są spętane. Bose stopy były zdrętwiałe, buty zdjęto, aw celi było zimno i wilgotno. A szczury piszczą i karmią cię tylko raz dziennie chlebem i wodą.
  Podczas pierwszego przesłuchania, kiedy chłopiec-książę został wyciągnięty na stojak, naczelny książę zaczął krzyczeć na księcia:
  - Chciałem stać się wyższy od nas wszystkich, zasiąść na tronie!
  Oleg splunął na księcia z góry i spokojnie powiedział:
  - Jestem wyższy od ciebie idioto!
  Książę wpadł w furię, zaczął bić chłopca żelaznym prętem po bosych stopach.
  Kaleki książę wycisnął z siebie, nie zdradzając mąki:
  - Jesteś brzydkim szakalem. Bierzesz chleb od katów. Już się ślinię.
  Kiedy nieprzytomnego chłopca ocuciło wylanie wanny lodowatej wody, najpierw zapytał:
  - Bojar nie żyje?
  Potem ponownie go wyciągnęli i wycofali się z biczem. To prawda, tym razem z wierzby.
  Książę był z siebie bardzo dumny, ale bardzo bolały go posiniaczone nogi, a kilka palców kończyn dzieci zostało złamanych.
  Następnie torturowano go wodą. Kat zmusił go do otwarcia ust i włożył lejek. Następnie wlano do niego zimną wodę. Książę nie sądził, że będzie to tak bolesne i nieprzyjemne. Wszystkie wnętrzności są spuchnięte, zaraz pękną. Prawda została zatrzymana, a Oleg mocno zwymiotował. Potem ponownie go podnieśli, ponownie zbili batem i przypalili mu bose pięty cienką gałązką.
  Następnie próbowali haczyków i nakłuwali igłami zwoje nerwowe. Następnie pięty ponownie smażono na koksowniku. Przyłożył żelazko do piersi i rozłożył je na stojaku. Podniesiony i wstrząśnięty trzy razy. I znowu chłostano.
  Torturowali chłopca prawie na śmierć. Ale nic nie osiągnęli. Od ciągłego występku i tortur ból ogarnął całą istotę i stępił.
  Ostatnim razem, gdy Oleg był torturowany wodą, włosy na jego blond głowie były ogolone. To także brutalne tortury. Z jednej strony kapią na czubek głowy, z drugiej koksownik smaży pięty. Dobrze też, że prądu jeszcze nie wynaleziono. Ale byli dręczeni, ale przez bardzo długi czas.
  Ale nic nie osiągnęli. Potem tortury chwilowo ustały. Egzekucja dziecka już w średniowieczu była uważana za coś zbyt okrutnego. A tortury, zgodnie ze zwyczajem, też miały swoje granice, a nie można zamęczyć ofiary na śmierć. Tak więc książę siedział na razie w lochu, cały skuty. Mimo to starał się poruszać i przywracać siły, a jego młode, silne ciało szybko goiło rany, skaleczenia, wrzody, siniaki, nawet skorodowane solą. Młodym przecież wszystko goi się jak u psa.
  Ponadto córka strażnika więziennego również trochę nakarmiła księcia. Nosiła jabłka, jajka na twardo, kiełbaski, smażone udka. szepnął:
  - Gromadź siłę, wolność nadejdzie!
  I książę jadł, oszczędzał siły, potrząsał łańcuchami, aby ciało nie stało się leniwe i nie płynęło tłuszczem. I gromadziło się w nim coraz więcej energii. A on nie chciał umierać. I nawet zaczął składać łańcuchy. Jak? Bardzo proste, ter link w linku. To nie jest zły pomysł. Tym bardziej kaci o nim zapomnieli, a dozorcy więzienni przynosili jedzenie tylko raz dziennie. Dziewczyna nie miała kluczy, ale specjalną wędką podawała jedzenie przez okno.
  Oleg wierzył, że wkrótce ucieknie. I rzeczywiście, ogniwa łańcuchów zostały przepiłowane. I tak książę wychwycił moment, w którym dozorcy otworzyli drzwi, by przynieść balię wody i czerstwy chleb. Racjonujmy w takim tempie, żeby książę nie umiał głodować, ale żeby nie miał siły.
  A chłopak jest jak strażnik więzienny. I uciekaj... A dziewczyna obiecała, że poprowadzi go obok strażników... Nagi chłopiec narzucił na siebie ubranie niskiego służącego, którego przyprowadziła dziewczyna. Zwykłe ubranie robocze. Tylko bez butów, żeby było mniej hałasu. Jednak nadal było ciepło i wielu chłopców, a zwłaszcza dziewczęta w służbie, obyło się bez butów. A włosy księcia są już w branży. Jego twarz nie była okaleczona torturami, a blizny na ciele były ledwo widoczne, pęcherze z podeszew odpadły, więc nie wyróżniał się zbytnio. Zwykły, ale bardzo uroczy chłopak, z lekkim bobem.
  Oleg wyszedł z dziewczyną poza zamek. Cóż, dziewczyna całkiem logicznie zauważyła, że będą szukać uciekinierów, a czas opuścić ten kraj, wyruszyć w drogę za granicę. I lepiej to zrobić kupując dobre konie i bogatą pensję.
  Oleg szczerze odpowiedział:
  - Skąd wziąć pieniądze? Okraść kogoś?
  Dziewczyna odpowiedziała z uśmiechem:
  - A w rodzinnym skarbcu?
  Oleg domyślił się wtedy, że prawdopodobnie to nie przypadek, że jego ucieczka przebiegła tak podejrzanie łatwo. I żeby dziewczyna nie karmiła go z dobroci duszy. Tak, to mądre. Wejdź w zaufanie i poznaj sekret. W każdym razie jest księciem, człowiekiem najdostojniejszej krwi, co oznacza, że nie jest taki prosty.
  Chłopak odpowiedział szeptem:
  - Wiesz, rodzinny skarbiec w ogóle nie znajduje się w mieście. Nie jesteśmy aż tak naiwni, by zachować tam wartości imperium. Musimy opuścić stolicę.
  Dziewczyna zgodziła się
  - W lesie jest bezpieczniej!
  I ominęli posterunek miejski, przedarli się przez osady i ruszyli dalej w góry. Początkowo książę lubił chodzić boso, ale zwłaszcza poza miastem droga była wyboista i kamienista. A nieznane już podeszwy płonęły. Córka dozorcy jest uboższa i bardziej do niej przyzwyczajona. Ale to też nieprzyjemne, przyzwyczajona jest bardziej do chodzenia po miejskich, gładkich płytkach. Kiedy weszliśmy do lasu, zrobiło się trochę łatwiej. Ale nadal boso nie jest łatwe, każdy guzek, każda gałązka, guz jest wyczuwalny. Ale książę zniósł koksownik i znosi podeszwy powalone o kamienie. Dziewczyna zabrała ze sobą jedzenie, więc na pierwszy raz wystarczy. W nocy jest już chłodno - czubkiem głowy przeszło lato. Więc chłopiec i dziewczyna spali w objęciach.
  Ale stopniowo oddalali się od stolicy i zapuszczali w głąb lasów i gór.
  Prawdopodobieństwo, że zostaną odnalezieni przez ekipy poszukiwawcze zmalało, ale pojawiło się kolejne zagrożenie - dzikie wilki!
  Nieuzbrojony chłopiec i dziewczyna musieli nawet wspiąć się na drzewo i odgonić wilki za pomocą szyszek.
  Wtedy książę postanowił zbliżyć się nieco do pomieszczeń mieszkalnych. Kalkulacja opierała się na fakcie, że biedne, chude, brudne dzieci nie będą podejrzewane o to, że są zbiegłymi synami królów.
  Co więcej, dziewczyna umiała żonglować i trochę nauczyła zdolnego księcia. I uchodzili za biednych cyrkowców.
  Ogólnie rzecz biorąc, obliczenia były uzasadnione. Szukali księcia, a jeźdźcy galopowali, ale jest wiele biednych sierot, a wśród nich para się zgubiła. Ponadto dzieci celowo się nie myły i były brudne. Wtedy nie było fotografii. I wypróbuj portrety, znajdź potomka potężnych królów.
  Książę i dziewczyna śpiewali po drodze, czasem pracowali. Porąbane drewno, niesiona woda. I przeniósł się na południe, gdzie jest cieplej. Ich bose stopy szybko stwardniały i przyzwyczaiły się do zimna i stresu. Stopniowo przekraczali więc granicę. I przeniósł się przez góry do Włoch. Z jednej strony jest tam dość ciepło, na południu można mieszkać nawet zimą. Ale trzeba iść przez góry, już jesienią, kiedy jest tak zimno. A drogi są kamieniste.
  Książę i dziewczyna byli z natury silni i nie przeziębili się. Szli i chodzili. Oleg myślał nawet, że jego dziewczyna była jak Gerda - wytrzymała, silna, bezinteresowna. Może nawet nie bez powodu ją podejrzewał? A jeśli jest uczciwą dziewczyną? Ale w każdym razie Bóg ratuje sejf.
  Ale teraz osiągnęli najwyższe góry. I musiałem chodzić boso po śniegu. Nawet podeszwy dzieci, stwardniałe jak skóra butów, są bardzo bolesne i nieprzyjemne. Zwłaszcza jeśli długo jedziesz przez zaspy śnieżne. To staje się prawdziwą torturą. Bose stopy dzieci są początkowo czerwone jak łapy gęsi. Potem zaczynają zmieniać kolor na niebieski i zapisuje się tylko prędkość. Dzieci idą nieprzerwanie resztkami sił. Pociesz przyjaciela i nie przestawaj. Chociaż nogi są brutalnie obolałe od zimna i zmęczenia. Ale tutaj szczyt górski jest pokonany. Trochę więcej wysiłku, śnieg się kończy, dzieci dosłownie lecą w stogu siana. Jest ciepło i można tam spać.
  I łatwiej iść dalej. Właśnie zaczęła się jesień, a im niżej książę i dziewczyna schodzą, tym robi się cieplej. Weszli więc do wioski, zaśpiewali, otrzymali jedzenie. I przenieśliśmy się dalej na południe.
  Teraz ich stwardniałe nogi są dosłownie błogie. Tutaj są na równinie, gdzie jest jeszcze ciepło.
  Książę zdał sobie sprawę, że nie umrą z głodu. A we Włoszech są względnie bezpieczne. Możesz iść dalej na południe, uciekając przed zimą, albo możesz osiedlić się i tu jako służący. Ale książę postanowił dotrzeć do Neapolu. Tam królestwo jest bogate, a co najważniejsze, nie znają go tam. A on wraz z dziewczyną osiądzie na podwórku. Na szczęście mówią płynnie po włosku.
  Chłopiec i dziewczyna na piechotę i bosymi stopami dotarli do Neapolu. Tam młody książę, który dobrze włada mieczem i łukiem, dołączył do jednego z rycerzy jako giermek, ale to już inna historia.
  . ROZDZIAŁ 5
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  ATAK SAMURAJÓW W 1941 ROKU
  Oto, na przykład, jak mogłaby się rozwinąć II wojna światowa - otwórz samurajski front na Dalekim Wschodzie już w lipcu 1941 roku!
  Oto wersja alternatywna Już 22 czerwca 1941 Hirohito ogłasza powszechną mobilizację w Japonii. Japonia nie jest zbyt silna ekonomicznie, ale ma 100 milionów mieszkańców, tylko w metropolii, nie licząc posiadłości kolonialnych i wysoki poziom wyszkolenia przed poborem. W piechocie może umieścić siły lądowe całkiem współmierne do III Rzeszy. Dlatego Hitler liczył na tym froncie.
  Choć największe sukcesy już w pierwszych miesiącach wojny dawały Niemcom złudzenie, że sami sobie poradzą. Ale Niemcy nie potrzebowali Dalekiego Wschodu! Już w 1937 r., przed Anschlussem Austrii, podbili ziemie kilkakrotnie większe od terytorium Niemiec.
  Krótko mówiąc, wojna rozwijała się, jak w prawdziwej historii, do 22 lipca 1941 r., a dokładnie miesiąc po agresji niemieckiej zakończymy mobilizację, podnosząc liczebność armii do 7 mln ludzi - proporcjonalnie do wielkości Wehrmacht i siła naszego ugrupowania w Mandżurii do 4 mln - Kraj Kwitnącej Wiśni zaatakował ZSRR.
  Wojna rozpoczęła się bez prowokacji, od razu w stylu samego Hitlera. Ale był powód: nie ustalenie granic z Mongolią. A główny cios zadali samurajowie w Mongolii. Część wojsk radzieckich została już przerzucona na Zachód i nadal była przenoszona. I musieli pilnie rozmieścić się z powrotem.
  Stalin znalazł się w bardzo trudnej sytuacji. Wróg zdobył już Smoleńsk i jest blisko Moskwy, a rezerwy były potrzebne na wschodzie ...
  W tych warunkach Naczelny Wódz postanowił wycofać wojska za Dniepr i skonsolidować obronę w centrum, a wojska w Mongolii zostały wzmocnione rezerwami, aby uniemożliwić Japończykom przełamanie frontu sowieckiego.
  I postanowił poddać Kijów... Ale takie posunięcie miało swoje wady. Teraz Hitler nie mógł już tracić czasu i energii na kierowanie się na południe, ale kontynuował ofensywę w centrum. A z Dalekiego Wschodu wybrane i pełnokrwiste dywizje personalne nie były już przenoszone. A część uzupełnienia wosku trzeba było skierować w stronę licznych i dzielnych oddziałów samurajów.
  Jest dużo japońskiej piechoty. Czołgi, działa samobieżne i pojazdy mają słabość, ale z drugiej strony siły lądowe są dobrze wyszkolone i odważne jak samuraj! Ofensywy nie można było zatrzymać natychmiast i tylko za pomocą kontrataków. Siły pancerne ZSRR przecięły wroga, ale same poniosły znaczne szkody.
  Na morzu dominowała Japonia, blokując sowieckie porty. W powietrzu samuraje również mają przewagę. Front zachodni wymagał wiele sił, ponadto jakość japońskiego lotnictwa stoi na całkiem niezłym poziomie. A myśliwiec Zero jest najbardziej zwrotny na świecie. Więc samuraj mógł zmiażdżyć się na niebie. To częściowo zrekompensowało słabość czołgów.
  Ponadto Japończycy nie bali się związać się granatami, aby rzucić się pod sowiecki samochód, powodując znaczne uszkodzenia.
  Ułan Bator został schwytany przez samurajów, ale wtedy byli w stanie powstrzymać się, gdzie i gdzie odepchnąć. Ale sierpniowa ofensywa niemiecka na Moskwę okazała się zbyt niebezpieczna. Niemcom udało się ominąć stolicę ZSRR od północy i południa i stworzyć kocioł.
  Obrona Moskwy nie została jeszcze skonsolidowana, a rezerwy rozproszone, a zimy jeszcze nie ma.
  Stalin oczywiście uciekł do Kujbyszewa. Nie został na ringu. Ale Mołotow wraz z Żukowem prowadzili obronę. Nie tak łatwo szturmem zdobyć tak duże miasto, a nawet wraz z setkami tysięcy milicji.
  Niemcy, prowadząc ostrożne walki na obrzeżach stolicy Rosji, jednocześnie starali się rozwinąć ofensywę na południe i na Leningrad. Miasto Lenin znajdowało się pod blokadą, a na południu "Frytz" rozciągnął łączność, by dotrzeć do Stalingradu. Ale naziści zajęli Woroneż i posunęli się do Charkowa i Rostowa. Walki przeciągały się aż do zimy. Moskwa pozostawała w blokadzie, zaczął się w niej głód. A Niemcy utknęli w pobliżu Sewastopola.
  Armia Czerwona nie miała sił do kontrofensywy. Ale nieprzygotowanie nazistów do zimy wpłynęło na ich zdolność bojową. Próba odblokowania Moskwy była prawie uwieńczona sukcesem, ale brak amunicji i duża luka we frontach uniemożliwiły sukces.
  Stolica, znosząc straszny głód i nędzę, wytrzymała do maja... Hitlerowi nie udało się zakończyć wojny w 1941 r., ale ofensywa trwała w 1942 r. Stany Zjednoczone zachowywały się biernie i nie ingerowały w wojnę. Wielka Brytania odniosła ograniczony sukces w Libii i znalazła się pod silnym kontratakiem Rommla.
  Niemcom tym razem udało się przeprowadzić ofensywę na Kaukazie. Wpłynęło to również na utratę ducha walki Armii Czerwonej po zdobyciu Moskwy i nękającym Leningrad oraz nową ofensywę Japończyków, którzy szybko się dowiedzieli, że skopiowali już czołg T-34. A linia frontu była bliżej ropy z Baku niż w prawdziwej historii. No i oczywiście po upadku Moskwy Turcja przystąpiła do wojny po stronie III Rzeszy.
  Stalin uparcie odmawiał zawarcia pokoju. Mołotow zmarł wraz z Żukowem w Moskwie. Beria był zwolennikiem porozumienia z nazistami za wszelką cenę. Otruł już chorego Stalina i zajął jego miejsce.
  Ale zawarcie pokoju nie było łatwe. Hitler chciał rosyjskich ziem aż po Ural. A Japończycy mają nie mniej ambicji.
  Wielka Brytania walczyła bez Stanów Zjednoczonych... Byli w stanie, wykorzystując fakt, że naziści za bardzo zaniedbali Afrykę w październiku i listopadzie, pokonać nazistów pod El Aman. Okazało się jednak, że było to ich ostatnie zwycięstwo.
  Rozwścieczony Hitler nakazał przeniesienie dużych sił na kontynent. Otrzymawszy przewagę liczebną nad Brytyjczykami, Rommel pokonał Montgomery'ego i ponownie wkroczył do Egiptu, a następnie go zdobył.
  Po śmierci Stalina front wschodni pogrążył się w całkowitym chaosie. Berii brakowało autorytetu, a dowódcy frontu coraz częściej domagali się dla siebie niepodległości.
  Churchill, zdając sobie sprawę, że teraz faktycznie Trzecia Rzesza z satelitami i Japonią może na niego spaść, próbował zawrzeć pokój. Ale Niemcy ostro zaostrzyły wymagania.
  Zimą czterdziestego trzeciego roku Niemcy wkroczyli do Iraku, zajęli Kuwejt, a potem cały Bliski Wschód. Hitler już planował przejąć wszystkie posiadłości brytyjskie w Afryce. Nie chciał więcej.
  Jednocześnie w lutym, jak w prawdziwej historii, została wypowiedziana wojna totalna. Potrzebnych było dużo nowych dywizji, i to dla okupacji. Nawet biorąc pod uwagę fakt, że powstawały tutejsze legiony oraz bataliony policyjne i garnizony.
  W czterdziestym trzecim roku Niemcy kontynuowali ofensywę przeciwko Armii Czerwonej. Udało im się zdobyć Kazan, a następnie dotrzeć do Swierdłowska. Ale zima złapała Niemcy na Syberii.
  Ale naziści stopniowo przejmowali kontrolę nad Afryką. Utrudniały im naturalne przeszkody, duże odległości i brak dróg. Ale Wielka Brytania przegrywała wojnę. W tym pod wodą. Stada wilków stopniowo zatopiły prawie wszystkie angielskie statki.
  Rok 1944 był rokiem krytycznym dla Anglii. Wojna podwodna, potem ataki rakietami balistycznymi. Utrata ostatnich kolonii w Afryce i Indiach. Kapitulacja Berii i kontynuacja wojny partyzanckiej pod dowództwem Rokossowskiego.
  I oczywiście polityka czekania Stanów Zjednoczonych. Pozycje izolacjonistów tylko się nasiliły po zwycięstwach państw Osi. Naprawdę po co wspinać się na wojnę, jeśli nie dotykasz?
  A wróg, wręcz przeciwnie, jest bardzo silny... W każdym razie zwyciężył egoistyczny pragmatyzm. Może nie za mądry. To prawda, że \u200b\u200bAmerykanie na wszelki wypadek opracowali bombę atomową. Ale, o dziwo, brak wojny spowolnił proces jej tworzenia, a nie przyspieszył. Choć wydawało się, że powinno być na odwrót: w końcu środków i wolnych środków jest znacznie więcej.
  Jednak w warunkach pokoju gospodarka USA działała gorzej niż w czasie wojny, a co znamienne, finansowanie projektu na Manhattanie okazało się znacznie okrojone. Programów pokojowych było więc wystarczająco dużo. Tak, a Roosevelt poszedł za daleko w lewo i zaczął przeprowadzać reformę służby zdrowia i wiele rujnujących programów społecznych.
  A może na próżno... Wielka Brytania była na granicy klęski...
  W 1945 roku w końcu doszło do desantu i zdobycia metropolii... Na tym jednak II wojna światowa się nie skończyła. Hitler w zachwyceniu zwycięstwem, kontrolując praktycznie wszystkie zasoby starego świata wraz z Japonią, zdecydował: Stany Zjednoczone są niebezpiecznym konkurentem i trzeba je pokonać.
  Więc nie można było siedzieć za granicą!
  Plan Führera przewidywał zaangażowanie w wojnę przeciwko Stanom Zjednoczonym i państwom Ameryki Łacińskiej. Ale podczas gdy wojna trwała z ostatnim Dominium Wielkiej Brytanii - Kanadą. To właśnie do Kanady ewakuowano rząd Churchilla, który uważał się za głowę Wielkiej Brytanii.
  Cóż, Anglia została osadzona na tronie, ogólnie rzecz biorąc, całkowicie prawowitego, wcześniej złożonego monarchy. Tylko on faktycznie stał się marionetką, pod kontrolą gauleitera wyznaczonego przez Führera.
  Bierność Ameryki pozwoliła Trzeciej Rzeszy, pokonawszy i okupując Kanadę, stworzyć duży przyczółek w Nowym Świecie.
  Truman starał się jak mógł uniknąć wojny z potężną koalicją państw faszystowskich. Co więcej, jeśli Stany Zjednoczone nie odważyły się walczyć z mocarstwami Osi, nawet gdy Związek Radziecki i Wielka Brytania się opierały, to teraz tym bardziej nie było najmniejszego powodu.
  Hitler też się nie spieszył. Trzeba było przetrawić nowy, bardzo rozległy majątek, sformować pod dowództwem Niemców oddziały policyjne i szturmowe złożone z cudzoziemców.
  Tylko opanowanie okupowanych terytoriów wymagało nowych milionów żołnierzy.
  Prawie wszyscy robotnicy zostali wcieleni do wojska, z wyjątkiem tych, których nie mogli zastąpić cudzoziemcy. Ponadto wszyscy nadzorcy płci męskiej wstąpili do Wehrmachtu i SS. Opiekę nad cudzoziemcami powierzono niemieckim kobietom i nastolatkom. Tak, a sam Wehrmacht został zabrany do służby od czternastego roku życia. Utworzono kilka oddziałów pomocniczych. Kobiety pilotki i snajperki liczyły już dziesiątki tysięcy.
  Cały batalion budowlany, kierowcy i inni Chiwowie stali się obcy. I powstały one najpierw pod patronatem SS, a następnie korpusu i legionów Wehrmachtu z cudzoziemców wszelkiego rodzaju. W tym nawet czarni nie gardzili wykorzystywaniem ich jako mięsa armatniego.
  W 1946 roku rozpoczęła się inwazja na Kanadę. W tym czasie naziści produkowali już duże partie czołgów "E" nowej generacji i samolotów odrzutowych.
  Pojawił się w produkcji masowej i pociskach balistycznych oraz niewiarygodnie szybkich, zwrotnych dyskietek.
  A także skuteczne noktowizory, a nawet coś na kształt pierwszych na świecie kamer termowizyjnych - choć wciąż nieporęcznej broni.
  To znaczy Kanada, której Stany Zjednoczone, bojąc się rozwścieczyć Niemców, praktycznie nie pomagały, nie mogły się niczemu przeciwstawić.
  Dopiero położenie geograficzne kraju - za oceanem, pozwoliło na przeciągnięcie kilkumiesięcznej agonii zamiast tradycyjnego blitzkriegu. Ale oczywiście Trzecia Rzesza to za mało.
  Po zdobyciu Quebecu i Toronto, a także wszystkiego innego, Hitler wydał rozkaz zebrania sił do ataku na Stany Zjednoczone. Chciał powtórzyć blitzkrieg charakterystyczny dla Francji i częściowo dla ZSRR.
  Naziści przygotowywali cios i okopali się w Ameryce.
  1 maja 1947 roku rozpoczęła się Operacja Wielki Orzeł. Niemcy próbowali zrobić kolejny krok w kierunku dominacji nad światem. Ale Amerykanom udało się w krótkim czasie stworzyć dość potężną i głęboko rozwiniętą linię obrony. A ich lud był pełen chęci walki o niepodległość kraju, aby zapobiec totalnemu i upokarzającemu niewolnictwu.
  Blitzkrieg nie powiódł się. Walki przybrały przewlekły i zacięty charakter. Ale naziści, choć powoli, ale posuwali się naprzód. W ciągu pierwszego miesiąca walk przedarły się średnio z pięćdziesięciu do stu pięćdziesięciu kilometrów, przebijając się przez pierwszą linię obrony.
  Amerykanie byli znakomici w strzelaniu, mają dość liczną populację, ponadto są dobrze uzbrojeni i szkoleni do posługiwania się bronią od dzieciństwa. Tak więc oczekiwanie, że Stany Zjednoczone natychmiast się załamią, nie spełniło się.
  To prawda, że \u200b\u200bczołg Pershing, a tym bardziej przestarzały Sherman, nie został przyciągnięty do głównego piramidalnego czołgu Trzeciej Rzeszy E-50. Pershing, ważący 42 tony, miał działo kalibru 90 milimetrów z prędkością wylotową 810 metrów na sekundę i przedni pancerz o grubości 102 milimetrów. A niemiecki mastodont E-50 o masie 65 ton miał działo 105 milimetrów z początkową prędkością pocisku 1300 metrów na sekundę, przedni pancerz 250 milimetrów oraz boczny i rufowy pancerz 200 milimetrów. Ponadto piramidalny kształt czołgu zapewniał wysoki poziom racjonalnego nachylenia pancerza podczas strzelania pod dowolnym kątem. W ten sposób "Pershing" nie miał szans przebić się przez E-50, nawet strzelając z bliska.
  Oczywiście najbardziej masywny amerykański czołg Sherman ma jeszcze słabsze uzbrojenie. A działo 76 mm Sherman, nawet E-25, nie jest niebezpieczne pod żadnym kątem, a E-10 może penetrować tylko z boku.
  Cóż, E-50 jest najmasywniejszym niemieckim czołgiem, przebija się przez Pershinga i Shermana z pięciu kilometrów z gwarancją.
  E-25 jest nieco słabszy w uzbrojeniu niż działo kal. 88 mm, ale także zabiera Shermana z odległości trzech i pół kilometra, a Pershinga z około trzech.
  Istnieje jednak cięższa modyfikacja Shermana z pancerzem o grubości 152 mm. Ale ma słabe właściwości terenowe, waży 38 ton, a mimo to E-50 jedzie z gwarancją z czterech kilometrów, a E-50 z półtora do dwóch kilometrów.
  Spośród nieseryjnych pojazdów amerykańskich tylko T-93 może przynajmniej w jakimś stopniu przypominać zbliżającą się bitwę i starcie z Niemcami. Ta maszyna ma przedni pancerz o grubości 305 mm i działo o kal. 155 mm. Ale prowadzić czołg o masie 93 ton... Tak, a co to za czołg, jeśli nie ma obrotowej wieży. Raczej działo samobieżne T-93 o zerowych parametrach jezdnych. Silnik o mocy 800 koni mechanicznych to zdecydowanie za mało jak na taką wagę.
  Niemiecki E-50 ma silnik o mocy 1200 koni mechanicznych, a jego wieża wykonuje pełny obrót w 9 sekund!
  Ale T-93 nie jest seryjny ... Jest seryjne działo samobieżne z lufą 155 mm o nazwie "Big Tom". Potrafi przebić się przez Niemców na E-50, ale sama jest zbyt podatna na faszystowski ogień.
  Tak więc w dziedzinie budowy czołgów Wehrmacht góruje nad Pentagonem. W lotnictwie Stany Zjednoczone również pozostawały w tyle pod względem jakości, ale mają ilość, podobnie jak czołgi. Ale Trzecia Rzesza z Japonią, mając tak ogromne zasoby, może przyjąć liczbę.
  W przypadku niektórych rodzajów broni Stany Zjednoczone nie mają współmiernego przeciwnika. Na przykład pociski balistyczne. Są teraz zaawansowane i mogą przelecieć tysiące kilometrów i przewozić do ośmiu ton materiałów wybuchowych. W tym broń jądrowa.
  W III Rzeszy powstało już i działa kilka reaktorów jądrowych. Niedaleko i powstanie bomby.
  Po części zimna postawa Hitlera spowolniła program nuklearny. Ale Amerykanie nie byli daleko w tyle. Co więcej, w Stanach Zjednoczonych działa obecnie tylko jeden taki reaktor, a Trzeciej Rzeszy jest ich aż sześć, a cztery kolejne są w trakcie budowy. Tak więc naziści mają znacznie większe możliwości przejścia na masową produkcję broni jądrowej.
  A pociski balistyczne Wehrmachtu nauczyły się już dość dokładnie kierować. W tym celu stosuje się specjalne skrzydła i dysze gazowe.
  Ale najniebezpieczniejszą bronią, której natura owiana jest tajemnicą, były dyskietki III Rzeszy. W 1947 roku prędkość była już 8-10 razy większa od prędkości dźwięku. A co najważniejsze, te świecące latające spodki są absolutnie niewrażliwe na wszystkie rodzaje broni strzeleckiej.
  Więc nie możesz się przez nie przebić. Oznacza to, że taka broń ma nieodparty wpływ moralny na każdą armię.
  Strumień laminarny strąca pociski i pociski, zdmuchuje strumienie cząstek, a podczas lotu latający spodek jest niewrażliwy.
  Ale początkowa próba rozbicia wroga szturmem nie powiodła się. Niemcy i Japończycy ponieśli poważne straty i zrezygnowali z natarcia. Ale ofensywa rozpoczęła się na południu. Ciężkie walki toczyły się nad Przesmykiem Panamskim i dalej na północ do Nikaragui. Z południa nacierali Japończycy i koalicja dyktatur Ameryki Łacińskiej. Ale ich armie będą słabsze jakościowo. Chociaż ich liczba jest duża. Samurajowie używają Chińczyków jako mięsa armatniego.
  W Niebiańskim Imperium jest wielu wojowników, którzy są niezwykle odważni. Chociaż nie walczą zbyt wiele, są skuteczni.
  W sierpniu 1947 r. bitwa przeniosła się do Kostaryki i rozwinęła się w południowym Meksyku.
  Wtedy cztery wojowniczki postanowiły popracować z mieczami. Dokładniej, w tym alternatywnym wszechświecie bogowie demiurgi przyjęli za nich rozkaz. A teraz Zoya, Victoria, Nadieżda i Elena - kwartet terminatorów znajduje się obok wojsk japońsko-chińskich.
  Meksyk jest podzielony. Część poszła za Stanami Zjednoczonymi, a część dołączyła do państw Osi. Głównym trzonem sił sprzeciwiających się koalicji reżimów dyktatorskich są Amerykanie. Stanowisko USA przypomina strategiczne szczypanie z północy i południa. Jeśli Meksyk upadnie, Ameryka będzie całkowicie odizolowana.
  Na północy panuje chwilowa cisza, z wyjątkiem Alaski, która jest atakowana przez nazistów. Większość tego terytorium, niegdyś kupionego od carskiej Rosji, została już zajęta przez nazistów i ich obce legiony.
  Oczywiste jest, że Alaska jest w całkowitej izolacji i utrzymanie jej jest prawie niemożliwe. Ale Amerykanie walczą bohatersko i nie chcą oddać swojej Ojczyzny. Ponadto naziści traktują swoich więźniów bardzo okrutnie.
  A na południu apogeum walk - Japończycy i im podobni próbują zdobyć jak najwięcej terytorium. A wojownicy, na rozkaz rosyjskich bogów Demiurga, postanowili trochę pomóc Stanom Zjednoczonym.
  Tutaj wędrują wysokim meksykańskim szlakiem. Więc zadanie ratowania Stanów Zjednoczonych nie jest postawione przed nimi, ale po prostu trzeba przeciągnąć wojnę, czterej wojownicy mogą podziwiać przyrodę, a ta... paplanina toczy się między nimi.
  Elena Mądra, skacząc bosymi piętami po ostrych kamieniach, zapytała niszczycielkę Victoria:
  - A co to za broń... O tak okropnej nazwie - bomba hiperteojądrowa?
  Córka Czarnoboga zagwizdała przenikliwie przez nozdrza i rozejrzała się. Widać było, że sama Czerwona Diabeł była przerażona. A ona ledwie słyszalnie odpowiedziała:
  - To jest coś takiego... Co może zamienić całe wszechświaty w najstraszliwszy świat podziemny, unicestwić miliardy galaktyk na raz, a nawet stworzyć ogromne zagrożenie dla Bogów Demiurga!
  Elena Mądra powtórzyła z podziwem:
  - Bomba hiperteojądrowa to fenomenalna ponadkosmiczna siła!
  A potem dziewczyna, córka Svaroga, podskoczyła, odtworzyła potrójne salto. Jej nagie, opalone nogi z wdzięcznymi mięśniami wirowały w powietrzu. Nadieżda rzuciła długimi, zgrabnymi palcami kilka kamyków na raz. Elena znów się obróciła, przyjmując ciosy swoimi okrągłymi obcasami. Kamyki pędziły jak kule w głowy samurajskiego oddziału zwiadowczego. Siedmiu Japończyków: wcale nie złych, ale raczej zabawnych, zostało pokonanych pod nosem. Ich odłamki pękały, a hełmy rdzeniowe się wypaczały.
  Victoria zagwizdała i okazała się wyraźnie niezadowolona:
  - Uderzyłeś ich... A ja jestem prawdziwym zabójcą!
  Elena potrząsnęła swoimi niebieskimi włosami i gruchała,
  - Czarnobog nie jest mordercą, ale ... Surowym wychowawcą!
  Victoria chciała odpowiedzieć, gdy ogarnęła ją fala wspomnień... A dokładniej wizja. Broń hiperteojądrowa... Jak wybuchła taka bomba... Z prędkością od biliona do biliona mocy światła przeleciały hiperteofale... A tych we wszechświecie, którzy zostali unicestwieni, można uznać za szczęściarzy. Sekstyliony gwiazd i gwiezdne światy jednocześnie zwinęły się w kłębek z bólu. Światła i planety stały się brzydsze niż głowy samych straszliwych szatanów, a najbardziej potworne insekty i szczury, jakie można sobie wyobrazić, rozpierzchły się po nich, dręcząc żywych ludzi i istoty rozumne.
  A potem cały wszechświat okazał się hiperplazmatycznym piekłem, zmuszając każdą komórkę, każdą cząstkę ciała żywego organizmu do cierpienia i cierpienia. Prawdziwy świat podziemny o uniwersalnych proporcjach w kostce.
  A potem produkowała takie rzeczy z planetami i gwiazdami.... Z pamięci nawet bezlitosna Wiktoria krzyczała przerażona... Z jej bladych ust leciało:
  - Broń hiperteonuklearna, ta broń to dzień zagłady!
  Córka Beloboga, Zoya, również poczuła: coś niezwykle okrutnego i zimnego, jakby znalazła się na skraju otchłani czarnej dziury. Widziała też, jak zwierzęta, w stosunku do których szczury, całkiem ładne stworzenia, obgryzają ludzkie mięso i jak kły-macki wbijają się w mózg.
  Zoja bardzo zbladła i jąkając się nieśmiało zaproponowała:
  - Postawmy tabu na wszystko, co potoczne o broni hiperteojądrowej!
  Wtedy jakiś diabeł pociągnął za język Victorię, bezwzględną córkę Czarnoboga:
  - Mam jeszcze jedną dziwną rzecz Broń Hypernadoteojądrowa!
  Po tych słowach ognisty diabeł bardzo zbladł, a jej kończyny się ugięły. Dziewczyna o rudawych włosach upadła, a jej bose stopy zawisły w powietrzu. Okrągłe, różowe szpilki Victorii nagle w jednej chwili pokryły się pęcherzami, aw powietrzu unosił się zapach spalonego mięsa.
  Reszta wojowników również podskoczyła, ostre kamyki skalistej grani, po których bez strachu stąpały ich bose, dziewczęce stopy, nagle stały się tysiąc razy gorętsze niż płonące węgle. Podeszwy były przypalone, a dziewczęta niczym króliczki żwawo podskakiwały, próbując unieść ciała wyżej.
  To naprawdę boli ohydną, brudną sztuczkę na całym ciele. Victoria złamała niewypowiedziane tabu: nie wspominając na próżno o czymś takim jak: Broń hipernadoteojądrowa. Naprawdę, jedna Hypernadteonuklearna bomba jest w stanie zniszczyć i zamienić się w najbardziej potworny z potwornych koszmarów, nie tylko wszechświaty, ale hiperwszechświaty, a nawet zagrozić istnieniu nie tylko Bogów Demiurgów, ale także Nadbogów.
  Bardzo - straszniejsza niż najstraszniejsza broń. Nie bez powodu z jego wymowy dziewczęta-nadludzie podskoczyły, jakby oparzone hiperplazmą.
  Ale nie byli jedynymi, których to dotknęło. Jak wył cały pułk japońsko-chiński, a raczej trzy pułki z czołgami i działami samobieżnymi! Żółci, wąskoocy żołnierze byli gwałtownie rzucani przez grawioplazmę, a małe, pudełkowate czołgi samurajskie były prawie rozpalone do białości. Żołnierze w nich usmażyli się żywcem, do jakiej bezlitosnej śmierci ich dosięgła.
  A reszta Japończyków i Chińczyków miała zwęglone nogi razem z butami i wszystko spłonęło do samej szyi. I jeszcze nie umarli, ale cierpieli potworny, absolutnie nieznośny ból. Ci faceci mają takiego pecha. Doświadczyli konsekwencji używania różnych poziomów teojądra i byli przerażeni konsekwencjami! Okazało się, że wcale tak nie jest... Ale jest tylko nieporównywalnie mniejszy niż nos Gugula, który tak naprawdę jest
  Broń hipernuklearna!
  Piętnaście tysięcy chińskich i japońskich żołnierzy zginęło natychmiast lub cierpiało bolesną agonię jeszcze przez kilka minut. A dziewczęta, które miały mocno poparzone pięty, pobiegły do najbliższego strumienia.
  Ale zamiast zimnej wody czekała na nich wrząca woda na zaczerwienionych i pokrytych małymi i średnimi pęcherzami nogach. A wrząca woda w pobliżu strumienia jest niezwykle stroma, czego nie ma zwykła woda. Tak więc, oprócz nóg, dziewczyny oparzyły również swoje prawie nagie piersi i luksusowe, mocne uda.
  Nawet kamienie stopiły się i roztrzaskały, samolot się zatrząsł.
  Cała czwórka zaczęła tańczyć i galopować gwałtowniej niż dzikusy z plemienia Tumba-Yumba. I tak dziewczyny ucierpiały.
  Victoria, zamiast krzyczeć, wzięła go i śpiewała na całe gardło;
  Ból nie jest straszny, uwierz w to
  Bo Ojczyzna jest w naszych sercach!
  Biegniemy po gorącej wstędze
  Lub w śniegu - zimne cukierki!
  
  Nie łam dziewczyn, uwierz żelazu,
  Żyje w nich entuzjazm wielkiego Stalina...
  Na drogach zimy, śnieżnobiałych,
  Idź boso na spacer!
  
  Walczymy gorliwie za Ojczyznę,
  Wierzymy, że możemy wygrać!
  Za wyspą w kanale Buyan,
  Nie zrywaj, mamy czystą nić życia!
  
  Służyłem gorliwie - Czarnobóg,
  Nie jest zły, ale tylko bardzo surowy ...
  I dedykuję Mu odę,
  Ponieważ jest Nieśmiertelnym Bogiem!
  
  Pod przywództwem ludu Belobog
  Robią dobre uczynki!
  I sami będziemy sędziami
  Z kościołów do najbliższej wsi!
  
  Wszystko jest piękne, jeśli Łada jest z nami,
  Daje czyste powietrze i miłość!
  Idzie Veles z potężnymi rogami,
  Przelewa hojną krew w bitwie!
  
  Sam Svarog, także potężny wojownik,
  Rusznikarz o pseudonimie Hermes...
  Człowiek godny uznania
  Dla niego Biały Bóg zmartwychwstał!
  
  I słychać głosy Peruna,
  Oddaje swój mocny, budzący grozę głos...
  Drżyjcie, dranie,
  Wielki wyścig wynagrodzi cię za zło!
  
  W niebie otrzymamy nagrodę
  Nie ma nikogo równego tobie,
  Niech czasem nie ma słodyczy z wrogami
  Spotkamy się w radości wielkim świtem!
  
  Będzie nam dobrze we wszechświecie,
  Podbijemy wszystkie kwazary naraz...
  I wielka niezniszczalna chwała,
  Dzielny cherub nas oświeci!
  
  Wszechmogący Boże, nasz Rodzic-
  Polecony do obrony Ojczyzny,
  Otulmy się w Jego ramiona...
  Był plebejusz, a teraz na niebie - Wiedz!
  A konsekwencje niedbale wypowiedzianych przez Victorię słów rozciągały się na setki kilometrów, stopniowo słabnąc w miarę oddalania się od epicentrum.
  W szczególności tam, gdzie żołnierze zostali natychmiast zabici, gdzie zostali oparzeni iz dużej odległości po prostu stopili sobie pięty. Ci, którzy byli boso, cierpieli, jakby ich pięty zostały przypieczone rozpalonym do czerwoności żelazem. Poważne uszkodzenia, nawet w odległości tysiąca mil, otrzymały gąsienice czołgów. Wiele samolotów w powietrzu straciło kontrolę i rozbiło się, a te, które stały przygnębione na lotniskach, trywialnie się psuły.
  Skrzydła były szczególnie kruche. Są to Szmyak i Szmyak...
  Ucierpiały także wojska amerykańskie. Szczególnie wiele bombowców B-29 - "super-fortecy" przestało działać. Oczywiście jest to poważny cios dla zdolności bojowej armii USA. Co więcej, dziewczyny były tylko w małym, japońskim tyłku.
  Tym samym cel, jakim było spowolnienie inwazji "Wielkiej Żółtej Armii" z południa, stał od początku pod znakiem zapytania. Dziewczyny trzęsły się z bólu i tańczyły, jakby zaplątane w sieć błyskawic.
  Córka Beloboga, Zoya, próbowała wymyślić, jak pozbyć się tego kokonu i uwolnić z niego dziewczynki?
  Belobog to wszystko, co dobre i jasne we wszechświecie. Bowiem wytwór Najwyższego Boga Bogów Rodziców, Rodziny, jest w dwóch podstawowych hipostazach: światłości i ciemności, dobra i zła! Co więcej, podział ten nie jest absolutny. Zarówno Belobog, jak i jego słudzy stosują przemoc i karzą winnych. A Czarnobog hojnie nagradza swoich oddanych sług i jest w stanie osobiście lub z pomocą swoich wyznawców leczyć choroby, budować i tworzyć.
  Wielu Bogów Demiurgów nosi w sobie zarówno dobro, jak i zło. Co więcej, pojęcie dobra jest warunkowe - względne. Jak samo zło... Na przykład, jeśli ktoś biegnie w kierunku przepaści, a ty go odepchnąłeś i złamałeś mu rękę: co mu zrobiłeś? I zło i dobro w jednej butelce, czyli zło w imię dobra!
  Pod tym względem Hiperwszechświat jest jednocześnie dość prosty i złożony. Jedyny Bóg Wszechmogący to także Imię - On jest Rodziną, Rodziciem, Najwyższym. Hindusi czcili Roda jako Najwyższego lub Vichy. Potem jednak dodali: Bramę - symbolizującą Beloboga i Śiwę - blisko Czarnoboga.
  Ale tutaj Nadkoschey - stworzenie Czarnoboga jest naprawdę prawdziwym złem podobnym do hinduskiego Kali. I to właśnie jego mięsożerny geniusz doprowadził do stworzenia broni Hypertheonuclear... A ta broń była już używana i obsługiwana.
  A coś takiego jak hipernadteojądrowa właściwość anihilacji jest całkowicie tabu! Raz wybuchniesz głośno, a ty i inni złapiecie to za rogi!
  I choćby na rogach!
  Zoya szepnęła cicho do Eleny Mądrej:
  - Potrzebujemy emitera hipermagii!
  Najbardziej techniczny z wojowników mrugnął do swojej przyjaciółki i warknął:
  - Niech zadziała Hypermagiczny Emiter!
  A potem żartobliwie dodał, delektując się słowami:
  - A także Hypertheomagic Emiter!
  Potem stał się cud - opadły nici sieci, zabrzęczał skalisty grzbiet, posypały się fragmenty kamieni.
  Supermenki pozbyły się strojów śmierci i chichotały przenikliwie... Wyszło bardzo fajnie!
  Ciąg dalszy nastąpi...
  
  TRUMP PRZECIWKO KORONAWIRUSOWI
  ADNOTACJA
  Prezydent USA Donald Trump zmarł na koronawirusa. A wszechmocna Bogini Bogów Emmanuel wysłała go do wszechświata wewnątrz króla Koronawirusa. Tam przeniósł się w ciało wielkiego przywódcy i przyszłego proroka nowej światowej religii. Donald Trump gromadzi armię, śmiało walczy o tron i tworzy nową religię.
  . PROLOG
  Donald Trump, jako młodzieniec, został teraz zmuszony do uklęknięcia przed Wszechmogącą Matką Bogów, Emmanuelem. I pocałuj bose stopy tej piękności. Co, nawiasem mówiąc, jest bardziej przyjemnością niż upokorzeniem.
  Młody Trump pocałował wiecznie młodą dziewczynę z fryzurą, która mieniła się wszystkimi kolorami tęczy i powiedział:
  - Cieszę się, że mogę ci służyć na zawsze Bogini Bogów!
  Emmanuelle skinęła głową, chwyciła gołymi palcami prezydenta młodzieży za nos i pociągnęła, warcząc:
  - Bądź moim niewolnikiem! A wtedy ludzkość będzie miała szansę na zbawienie! Pierwszym artefaktem jest mysz, masz! Drugi to byk! A ty musisz przeżyć przygody w innym świecie... Dokąd pośle cię mój jednorodzony Syn Sphero Catastrophes.
  Młody Donald odpowiedział ze smutnym uśmiechem:
  - Więc co? Jestem gotowy!
  Był tam blondyn w krótkich spodenkach. Wydawało się, że opada w powietrzu po niewidzialnej drabinie. Przy każdym kroku pod bosymi stopami chłopca-demiurga dudniło, jakby gigantycznym młotem uderzali w żelazo.
  Donald Trump skrzywił się. Nieszkodliwy chłopiec, który wyglądał na mniej więcej trzynaście lat, był samym Szatanem i Ojcem Uniwersalnego Zła. Ale wyglądał bardziej na rozbawionego i nonszalanckiego niż na wściekłego.
  Diabeł nagle pojawił się obok Trumpa, chwycił go za podbródek bosymi stopami i wyrzucił go w powietrze.
  Młody prezydent wirował w atmosferze jak bąk.
  A Sfero Katastrofow roześmiał się i odpowiedział:
  - Jestem Ojcem zła i samego Szatana!
  A chłopiec skoczył jak piłka po powierzchni planety, która powiększyła się. A Trump kręcił się dalej. Został wyrzucony w powietrze jak piórko.
  Wyglądało to bardzo zabawnie. Chociaż były prezydent Stanów Zjednoczonych nie śmieje się.
  Tak, to bardzo ekstrawagancki sposób walki o dominację nad światem, kiedy otaczają Cię fale powietrza, którymi jest młody Diabeł. Chociaż być może Katastrofy Sphero są starsze niż słońce.
  Nagle wirowanie Donalda Trumpa ustało. I znalazł się na twardszej powierzchni. Dziewczyna-demiurg krzyknęła do swojego Syna-Szatana.
  - No spokojnie, nie kaleczymy tego pierwszego, ale prezesa.
  Bogini, rzucając okiem na planetę, z której powróciła dusza prezydenta USA i doktora Donalda Trumpa. Utrwaliła w swojej wielohipertoplazmatycznej głowie różnego rodzaju ruchy. Pstryknęła bosymi stopami, nastąpiła przemiana, armady najeżone stalowymi kolcami. Ile błysków, śmierci i krwawych fontann wyrzuca stado hien uciekających z rozpalonych do czerwoności hipertytanowych komórek Hadesu - ogromnych i płonących energią. Stwórca światów i Dawca Diabła wszelkiego stworzenia, wszechmocny dowcipniś Sfero Katastrophova, z przyjemnością cmoknął językiem, który wyleciał z jej ust, długi jak bicz i mieniący się rubinami:
  - Tym razem udało Ci się rozegrać mecz na korzyść swojego zakładu w świętej walce z Koronawirusem. Wcześniej szanse Ameryki i całej ludzkości na pokonanie koronawirusa tylko się zmniejszyły. - Stworzycielka nieuprzejmie, jakby bogini Kali, niezadowolona z ofiary, uśmiechnęła się - Szczególnie podobało mi się, jak dokonałeś wyczynu w ciele chłopca - przeszedłeś przez ogień, wodę i miedziane rury! Olśniewająco piękna Bogini tupnęła bosą stopą i kontynuowała. - Nie bałeś się granatów opowiadając dowcipy. Jaka odwaga jest do tego potrzebna? - Bogini rozświetliła głowę jak olśniewająco lśniącą koronę złożoną z najpiękniejszych gwiazd. Ale z bardzo naiwnym uśmiechem dziewczyny, przebiegłym tonem, zapytała wszechmocnego partnera i Syna Szatana młodzieńca. - Może Największa Sfera Katastrof będzie musiała obdarzyć prezydenta-miliardera niezbyt potężną siłą?
  Demiurg zaśmiał się.
  Nie ingerujemy w bieg historii. Ale sami ludzie, z naszą pomocą, mogą wszystko zmienić. Sytuacja jest więc pod kontrolą.
  Chłopiec-twórca prawdopodobnie już wiele kwintylionów wszechświatów i wiele praw wszechświata, zrewidował Diabła, który czyni życie bardziej interesującym i przerażającym, zmienił krajobraz i wylądowali w tundrze z głębokimi zaspami śnieżnymi.
  D i bogini w sobolowych płaszczach na luksusowych saniach, a chłopiec demiurg i diabeł ścigali się boso iw szortach po śniegu. Co więcej, sądząc po tym, jak szybko jego nogi zrobiły się czerwone, dzieciakowi Sfero było naprawdę zimno. Kilka kolejnych bardzo pięknych dziewczyn w bikini najwyraźniej zdecydowało się dzielić maraton z piekielnym bóstwem, migocząc zgrabnymi bosymi, dziewczęcymi obcasami.
  Twórca zauważył:
  - Wieczny chłopiec Szatan nigdy nie dorośnie. Zawsze wspaniałomyślnie daje przeciwnikowi szansę.
  Chłopiec-demiurg Sfero, uśmiechając się jak tygrys, dodał:
  - I zawsze dotrzymuję słowa ... Słowo Lucyfera jest prawem, a ja, podobnie jak Prometeusz, jestem nosicielem światła!
  Śnieg został zastąpiony przez rozpalone do czerwoności węgle, po których ścigała się bosa chłopczyca. Ognisty pył unosił się z każdym jego krokiem. Dziecięce stopy, czerwone od dobrego mrozu, poczerniałe od sadzy i pokryte małymi pęcherzami. Sphero Katastrofov zmarszczył oczy, wyczytał w nich ból i uśmiechnął się ustami pełnymi błyszczących zębów.
  Zdziwiony młody człowiek Donald Trump zapytał, zupełnie nie rozumiejąc znaczenia tej tortury:
  - A dlaczego smaży sobie pięty?
  Bogini zachichotała, gdy na niebie pojawił się statek kosmiczny, pancernik w kształcie dysku, o połowę mniejszy od Nowego Jorku. A w rękach dziewczyny-demiurga było dwudziestopięciolufowe działo ze skręconym hologramem. Wtedy odpowiedziała tak:
  - Siła woli sama się trenuje! A co najważniejsze wszystko jest szczere - ludzkie mięso... Ból jest jak najbardziej naturalny.
  Następnie wojownik-demiurg miotał się z wielolufowej strzelby.
  Każda lufa wystrzeliła wiązkę własnego światła, barwy i konfiguracji. Po drodze strumienie te w niektórych miejscach długości nabrały jasności do oślepiania, w innych wręcz przeciwnie, przygasły.
  A kiedy uderzył we flagowy pancernik... Najpierw kolos o średnicy stu kilometrów pomarszczył się i zdeformował, a potem eksplodował!
  Supernowa rozbłysła na orbicie planety tak podobnej do ziemskiej... Fale grawitacyjne i hiperplazmatyczne tsunami uderzyły w powierzchnię zaludnionej planety podksiężycowej.
  To wtedy z góry wylewa się lawa, z której ogromne na wiele setek pięter drapacze chmur błyskawicznie topnieją, zamieniając się w fotony. Wydają ciche piski, wiele milionów natychmiast spalonych tubylców planety Tuk. Udało im się nawet jej przestraszyć, a sygnał bólu nie ma czasu dotrzeć do mózgu. Po prostu plazma ciała natychmiast zamieniła się w fajerwerki. Sfero Katastrofov również poleciał tam razem z dziewczyną terminatora.
  Donald Trump, choć sam nie był świętym, wciąż nie mógł się oprzeć lekturze morału:
  - No nie wstyd ci? Zniszczyłeś całą planetę, dla kaprysu!
  W odpowiedzi para odpowiedziała zgodnie, tak bardzo, że quasi-krystaliczna próżnia pękła, rozpraszając się na wiele fragmentów:
  - Tylko planeta! - I ogłuszający śmiech w odpowiedzi. - Zobacz, jak tworzymy duże wszechświaty i graj tam!
  Dziewczyna-demiurg wraz z Katastrofowem, chłopcem-bóstwem i diabłem, natychmiast się poruszyli: pokazali Donaldowi Trumpowi nowy wszechświat, który właśnie udało im się schrzanić.
  Z boku bogini Emmanuel wyskoczyły jak ciastka z pieca tylko miliardy i biliony gwiazd najróżniejszych typów, z jedną tylko cechą: różnego rodzaju samochody i ciężarówki ze skrzydłami żywych stworzeń i motyle z sernikowymi kołami.
  Sfero Katastrofow wręcz przeciwnie, wyrzucał wszelkiego rodzaju zwierzęta z ogonami i skrzydłami, w tym awangardowe samoloty.
  Wiele bilionów gwiazd i planet krążących wokół nich po skomplikowanych orbitach wyłoniło się z próżni tak szybko i bogato, jak gdyby zostały narysowane na komputerze. I nawet wyglądał jak theoquasar!
  Olbrzymia jak Mgławica Krab, Dziewczyna Bogini obracała się szybko, jakby mniejsze dziewczynki oddzielała od niej spadająca kropla.
  Jakie to się stało piękne, miliony dziewcząt bez moździerzy i wiech pędziły przez próżnię i śmiały się głośno, piszcząc entuzjastycznie.
  Nie bez powodu Sphero Catastrophes Diabeł stał się nieco starszy, a także podzielił się na hordę nastoletnich chłopców i stworzeń nieziemskiego pochodzenia. Mieszali się z dziewczynami. Wskoczyli do samochodów i wysiedli. Kalejdoskop najdzikszych i najbogatszych kolorów jest po prostu niewytłumaczalny.
  Ale wtedy Donald Trump (który znów stał się jeszcze silniejszym młodzieńcem o przystojnym wyglądzie!), Chwycił za rękę, która stała się jego naroślą, jednym z wcieleń bogini-demiurga. Potem na chwilę wzrosły i skończyły w pobliżu gwiazdy nadwozia luksusowego Cadillaca i szkarłatnego hybrydowego orła.
  Wszystkie dziewczyny, w które rozmnożyło się bóstwo, różniły się od siebie, ale ślicznotka, która jest w pobliżu Donalda Trumpa, jest bardzo stylowa. Skórzane kozaki z długimi obcasami, zapinane na diamenty, a włosy ogólnie super.
  Emmanuelle (bo tak się nazywała stwórczyni wszechświatów, wykonała gest... Zatrzymało się kilkanaście planet w postaci dziecięcych samochodzików ze skrzydłami motyla. Bogini mrugnęła do nich (mówią, niech patrzy stworzenie!), I ciągnąc prezydenta USA, chciwie ucałowała grabie władcy Ameryki, który stał się młodym, przystojnym mężczyzną i mrugnęła do jego poddanych:
  - Napraw mnie tak!
  A nagie piersi z fasetowanymi rubinami sutków wyszły spod mieniącej się wszystkimi kolorami tęczy skórzanej kurtki.
  Donald Trump był oszołomiony, jak młoda dziewica, i rumieniąc się, wyrzucił z siebie:
  - Dzieci cię obserwują!
  Bogini demiurga wybuchnęła śmiechem, zauważając logicznie:
  - Czy wiek naprawdę ma znaczenie? Stworzyłem wszechświaty już w niemowlęctwie, a mój Syn Sphero Catastrophes jeszcze wcześniej... A co zabierzesz od wiecznego Diabła-młodzieńca. On jest taki fajny! hiper!
  Sphero Katastrofov natychmiast pojawił się w pobliżu, mrugnął chytrze, zauważając:
  - Uwielbiam szokować tych, którzy mają świętoszkowate wychowanie! My, demiurdzy, wymyśliliśmy więc moralność - żeby było co gwałcić!
  Młody człowiek-demiurg-Diabeł, siadając na kierownicy-joysticku samochodowej-gwiazdy (reszta pary wylądowała na krzesłach za nim!), gwałtownie szarpnął. I natychmiast wskoczył na nadjeżdżający pas. Co więcej, nie ma dwóch samolotów jak w ludzkich samochodach ani nawet trzech jak w lotnictwie, ale aż siedemdziesiąt cztery skompresowane wymiary. Oddech Donalda Trumpa został wstrzymany, a oczy wyszły mu na wierzch.
  Taka jest rasa, nie da się tego wyrazić słowami. Tak, pułkownik musiał odwiedzić ośrodek szkolenia kosmonautów. Jest tam atrakcja. Krzesło obraca się wokół osi, samo krzesło jest obracane w płaszczyźnie pionowej, a urządzenie nadal znajduje się w układzie takim jak diabelski młyn, a samo koło również porusza się po ósemce, a z kolei powierzchnia wznosi się w fale.
  Donald Trump czuł się spoko nawet przy takim teście... Ale na tle tego przedstawienia demiurgów-diabłów, tego kosmicznego przyciągania - nawet alegorii nie można znaleźć. O tym, jak porównać dziecięcą procę i bombę wodorową?
  I tak na naszych oczach migają wszystkie te kwintyliony gwiazd o miliardach wymiarów! Nawet komórki mózgowe, każda z osobna i wszystkie razem, rozwijają się w najbardziej fundamentalny sposób.
  Jakby odbywało się wielkie pranie, ale cierpią neurony mózgu i rdzenia kręgowego.
  Ale bogom się to podoba, śmieją się i ryczą. Demiurg Emmanuelle zaczęła nawet palcami u nóg kontrolować projekcję holograficzną... I zaczęło się najważniejsze: "Gwiezdne wojny" - pierwszy odcinek!
  Tutaj Emmanuel Demiurg opuścił statek kosmiczny, a obok Donalda Trumpa pojawiła się ulepszona modyfikacja jego żony Zoe, którą znała od studenckiej młodości.
  Teraz to jego żona była pomalowana na siedem kolorów widma i ryczała jak bawół-Amazonka w ataku. A Ty sam za sterami... Gwiazdy! Wow - kosmiczny luminarz o średnicy pięć razy większej od Słońca, to jego atakujący statek kosmiczny, w którym - prezydent-jeździec. A obok niego jest dziewczyna, która tylko trochę przypomina jego żonę i jest tak strasznie piękna. Tak, a postać jest całkowicie obca.
  Ale na ich spotkanie wylatuje okręt wojenny - ogromny pomarańczowo-czerwony niedźwiedź ze skrzydłami w kształcie strzały, z których wyrzucany jest sopor ultrareaktywnych fotonów. Cóż, widowisko - niektóre pnie kłów są coś warte. Są niejako pokrzywione i rozsypane w chaotycznie połamane igły. Ten pancernik, który nie jest gorszy od Syriusza, weźmie go i jak się odwróci ... I pęknie z kłów z wyładowaniem hiperjądrowym.
  Donald Trump automatycznie zawrócił swój statek kosmiczny, unikając śmiercionośnego haka z maczugą, w której ukryty był ładunek odpowiadający kwintylionowi bomb zrzuconych na Hiroszimę. Pułkownik odpowiedział przeciwnikowi!
  Ciekłokrystaliczny pancerz niedźwiedzia przeszedł przez duże pęknięcia. Wcinają się jak wąwozy w pomarańczową powierzchnię metalu ponad milion razy mocniejszego od tytanu. Jaka kolosalna moc kryje się w hiperplazmie lub jej jeszcze doskonalszej odmianie princeps-theoplazmie zdolnej do poruszania gwiazd i gaszenia kwazarów. Ale tylko szósty, siódmy i tak dalej, stan materii.
  Z dowolnej cząsteczki można uzyskać cały ocean hiperplazmy. Teoretycznie (choć nie jest to dostępne dla ludzi) jedna cząstka elementarna odtworzy cały ogromny wszechświat z miliardami miliardów galaktyk w każdej z bilionami gwiazd - wszechświat. Albo zniszczyć! Takie są quasi-boskie lub super-boskie możliwości teohiperplazmy.
  A potem niedźwiedź zaczyna świecić. Tryliony kosmitów na pokładzie i jeszcze więcej robotów bojowych wzbija kurz, wyraźnie próbując ocalić ich bezwartościowe życie. Ale robią to bardzo źle. Zderzają się tylko czołem, bokiem, tułowiem, ale kilkadziesiąt hybryd banana i skorpiona wlatuje do szybu wentylacyjnego.
  Tam żywe formy ściśle przeplatają się z cybernetycznymi. Z czego wynika prawdziwe mieszanie i owsianka-malash. Oto jeden byk z ciałem bakłażana ryczącym na szczycie płuc:
  - Hej, jesteś moim supergunem! Pomścij zmiażdżonego demona!
  I desperackim wysiłkiem bakłażanowy byk odpycha rogiem robota najeżonego antenami. Ten, już uszkodzony przez promieniowanie grawioplazmatyczne, ryczy na kawałki mięsa swojego popychacza.
  Odpowiedział ryk agonii, po którym nastąpiła eksplozja rozdzierająca wentylację. Z czego wynika zrzucanie, różnego rodzaju płytek wewnątrz statku... Po czym niedźwiedź go weźmie i eksploduje.
  Gdy tylko Donald Trump zdołał oderwać swój statek od ciosów. Ale od niedźwiedzia były tylko nogi i nogi ... A potem na fragmentach, które się rozproszyły, gęsia skórka - przestraszyły się wiśni, a stamtąd wysłali przestraszone rudzielce, iskry paniki.
  Sam Donald zauważył na wykresie:
  - Konto jest otwarte i jak na razie jest na naszą korzyść!
  A wojownik-demiurg i Diabeł Sfero sprawują dowództwo z jego strony.
  Bateria dział ultra-dynamitowych - prześlizguje się przez elastyczną zapaść wibrującą w kinesprzestrzeni, żołnierz jest dociskany osłabioną siłą bezwładności. Tylko dwie wojowniczki w postaci pięknych dziewczyn zaczynają się uśmiechać i wysyłać słoneczne króliczki-uśmiechy. Wydaje się, że nie mają na nie wpływu fale hipergrawitacyjne.
  Piękne dziewczyny, aż nazbyt pretensjonalnie pomalowane: z fryzurami w kształcie samowara z fontannami u siedmiokolorowej i wiatrakiem z miotaczami ognia u dziewięciokolorowej divy.
  A jak zderzają się z głowami - alfabetyczny kac! Samowar i wiatrak zderzają się i zaczyna się między nimi prawdziwa walka. Zamiatanie wymiany ciosów, zwęglone włosy i znowu latające perfumy!
  A bateria to bardzo poważny demontaż. Najpierw nawet lufy armat skręciły się, a potem sprężyna wyskoczyła, z toczącym się drżeniem grawioplazmy, spartaczyła - spontaniczny ruch. Ryk systemów ultrareaktywnych: bateria znów otwiera ogień dopiero teraz w diametralnie innym punkcie przestrzeni.
  A z tego pustka próżni rozbłyśnie - jak regał nasączony napalmem, kilka parseków w górę i wszerz. A sam płomień jest jak języki smoka z dziwactwami jagnięcych loków.
  Donald Trump, widząc to, nawet się przeżegnał:
  - Matka Boga...
  Sphero Katastrofov, podzielony na kilka części, rozkazuje groźnie:
  - Peel, a raczej gwóźdź z wąskim hiperbeamem, przełącz działa na skoncentrowany tryb wycioru.
  Demiurga, Emmanuel, przemówiła ze śmiechem:
  - Wąska hiperwiązka, jak wegetariański wilk obżarty czekoladowym zającem!
  Ponieważ najfajniejsze komputery we wszechświecie są wyłączone, te wskazówki należy wykonać ręcznie. Reguluj przepływ substancji bojowej w tym przypadku - hiperkinezy za pomocą ręcznego bębna. Ale zrobienie tego nie jest nawet łatwe, ratuje fakt, że ta siła wyższa jest również przewidziana w programie szkolenia żołnierzy Proud Super Empire.
  Sphero Katastrofov, podzieliwszy się na tysiąc części, posłał uśmiech z kłami i powiedział:
  - Potrzeba inwencji jest przebiegła, ale król nie jest prosty, ponieważ nie odzwyczaił motłochu od rozważań!
  Chłopcy i dziewczęta radzą sobie z tym problemem w trybie automatycznym. A przedstawiciele rasy ludzkiej, w przeciwieństwie do ludzi z innego świata, radzą sobie doskonale. Oto całe stado bestii, które jednocześnie pełnią rolę gwiazd, a statki kosmiczne rozpadają się w płonące kleksy. Te z kolei spalają te, które na tle galaktycznych luminarzy wydają się całkiem malutkie - małe naczynia.
  Jednak ich rozmiar jest również pojęciem względnym: maszyna nie większa niż Jak-3 może zanurzyć cały ziemski kontynent pod wodą. I to jednym łykiem! A potem wymiana ciosów jest taka, że Lucas z rozpaczy, że jego fantazja, niezdolna do wyobrażenia sobie czegoś takiego, wpakuje mu kulkę w łeb.
  Sphero, diabeł-demiurg, natychmiast łapie łódź rakietową, strzał z lekką przewagą. Słychać najcieńszy pisk zniszczonej próżni, wydaje się, że ogon szczura został nadepnięty. Wielobarwna bańka natychmiast się nadmuchuje - łódź rozpada się na kawałki. Sądząc po sile eksplozji, następuje detonacja amunicji. Plama światła zamienia się w plamę, a ta w hiperplazmatyczną kałamarnicę, energia magicznej grawioplazmy, która słynie z rozprzestrzeniania się samochodu. Magoleth również zostaje zniszczony, dokładne ujęcie w tym przypadku zostało odtworzone przez dziewczynę demiurgi.
  Emmanuelle, Bogini Bogiń, śpiewała:
  - We wszechświecie moc wszechmocy jest naszym uniwersalnym hyperfuck!
  Skrzydła, na których można postawić więcej niż jedną metropolię, odlatują osobno, jednocześnie wirując w próżni płonących kłaczków nad cząstkami rozpalonego ogona. A on się kręci, no cóż, po prostu piękny pływak łapie motyla.
  Wroga brygantyna w postaci wywrotki ze skrzydłami nietoperza (tylko strasznie pomalowane!) otrzymuje dodatkowe obrażenia, ale odpowiada potężnymi salwami. Strumień przenika przez szczelinę, odrzucając dziewczynę-demiurga, odsłaniając złote piersi z cynobrowymi, świecącymi sutkami.
  Diabelski chłopiec Sfero, który tworzy i spala wszechświat, piszczy z zachwytu:
  - Widzisz, jak hiperkwazar! Czarna próżnia! Nie zawstydzony!
  Ucieleśniony obok niego demiurg Emmanuelle klepnął wszechmocnego faceta w kolano pokryte skórą z magoplastu:
  - Princeps-kwazar! Elipsa Zapulsara! Wznieś buławę rycerską wyżej!
  Brygantyna w kształcie łzy zjeżyła się salwami. Kolczaste krople rosy hiperplazmy rozpryskiwały się po całej przestrzeni bojowej.
  Cool Sphero gwizdnął głośno:
  - Daj foton, w zapaść otchłani!
  Z boku wyskoczyła fregata, w tym samym czasie sąsiednia bateria szarpnęła. Wygląda na to, że chłopaki mieli pecha, natknęli się na ciężką rakietę lub pole wibracyjne zamieniające najtrwalszy metal w proszek.
  Diabeł Demiurga próbował obrócić platformę, aby przetrwać taki atak. Ale przecież przeciwnicy to wysokiej klasy profesjonaliści, którzy ukończyli niemal tę samą szkołę. A raczej jest Stwórcą wszechświatów, dał swoim dzieciom wystarczająco wysokie możliwości, aby mogły walczyć. A on wziął i ograniczył swoje możliwości! Twórca, który postanowił dumnie nazywać się Emmanuel, nie jest też oszustem w Stworzeniu Cywilizacji!
  To to samo, co branie i przybijanie... To nie będzie wydawało się wystarczające, nawet jeśli moc ukryta jest w niemal nieskończonej przestrzeni!
  Ale tutaj Diabeł Sfero i jego wszechmocny partner ponownie rozebrali się we wcielenia. Obaj podskoczyli do pistoletu i obrócili się, obracając go.
  Zniszczony z celnego haka - działo tempropreonowe. Roztrzaskał się jak kryształowy wazon po upadku na stos błyszczących części, dających odcienie majestatycznej tęczy. Dziewczyna-demiurg i Stwórca-chłopiec-Diabeł, a także reszta osobników obsługujących instrument, zostali odrzuceni jak uderzeniem kijem. Uderzyli w zbroję z kolosalnym przyspieszeniem, lekko ją wgniecili, a sami mocno spłaszczyli, trzęsąc się z szoku swoimi bardzo elastycznymi i silnymi ciałami.
  Potem zaczęli zdzierać grubą powłokę, nadając normalny kształt swoim pięknym postaciom, wytłoczonym jak posągi starożytnych bogów.
  Cóż, zupełnie jak w komiksie, kiedy Superman przy upadku rozbija głową kilka przegród i zwracając się do publiczności mówi:
  - Dzieci nie biorą ode mnie przykładu! - I nadymając policzki jak brzuch ropuchy, dodaje. - Najpierw zdobądź swoją supermoc!
  Wspaniały Diabeł Sphero poczuł zimno w podbrzuszu. Gęstość hiperplazmatycznych erupcji wroga nasiliła się, wydaje się, że do bitwy wciągnięto nowe siły. Gwiezdne bestie ryczały - nawet jeśli eksplodowały, krakersy wielkości średnicy orbity Merkurego. Tak będzie wiało... Sam ultrapancernik ma na przykład wielkość porządnego kwazara (jedna z tych odmian ciał niebieskich, które wypadają ze stereotypu!), a kształtem masywny sztylet wysadzany emitery emitowały cały bogaty ornament hiperplazmatycznych dżetów. Zakrzywiona, poskręcana w kształcie hybryda gniazdującej lalki i akordeonu, substancja spadła na krążownik w postaci bardzo opływowego Fiata ze skrzydłami ważki Dumnego Super Imperium. Inne, stale narastające strumienie zagłady zmiażdżyły cztery platformy artyleryjskie w kształcie łez.
  Prawa noga Sfero Katastrofova wyparowała do kolan, a diabeł-demiurg, nie czekając, aż urosnie w naturalny sposób, natychmiast powiększył kończynę.
  Juliusz Cezar, mimo całego swojego talentu, przegrywał bitwę, przewaga liczebna przy przybliżonej równości technologii była po stronie wroga. Chociaż w poprzednim życiu wielki dowódca musiał walczyć z przeważającymi siłami wroga nie po raz pierwszy. Ale oto kosmiczna bitwa z bardzo wyrafinowanymi przeciwnikami. Jedyne, co w tej chwili pozostało do zrobienia w tak trudnej sytuacji, to wycofać się, unikając okrążenia.
  A potem liczyć na to, że ścigając umiejętnie wycofujące się wojska, sam wróg przełamie warstwę dobrze dopasowanych pól siłowych, a wtedy będzie można trafić w wyrwę!
  Sphero Katastrofov bezwstydnie słuchał przez połączenie princeps poleceń wydawanych robotom kinez. Brzmiały bezgranicznym optymizmem, pragnieniem szybkiego zwycięstwa.
  Chłopiec Demiurg-Diabeł śpiewał nawet:
  - W tym okrzyku jest pragnienie burzy, siła gniewu, płomień namiętności... A ptaki słyszą w tym okrzyku ufność w zwycięstwo!
  Młot kowalski uderzył w pobliski pancernik - spadł deszcz magoplamzy. I zadudniła kolejna salwa - z rakiet termopreonowych. Całe stado statków kosmicznych spłaszczyło się, a hiperplazma rozprysnęła się jak dziecko przewrócone przez koryto z ognistą wodą.
  Hiperfregata w postaci lwa z ekranoplanowymi ostrzami - Juliusz Cezar otrzymał kilka uszkodzeń, a jego ultralekka prędkość spadła. Nawet wielki dowódca mruknął:
  - Przyszedłem, zobaczyłem... Nie wygrałem!
  Szatan Sfero poczuł wściekłość, moc którą stworzył wydaje się przegrywać, trzeba zniszczyć jak najwięcej wrogów. Och, te tygrysy z ostrzami, zaczynają omijać mercedesa z flanek. Wystarczy ścisnąć szczypcami! Chłopiec-demiurg-diabeł jest wściekły. - On nawet nie myśli o połączeniu walki!
  Oznacza to, że ma wybór albo wygrać, albo umrzeć. Chociaż oczywiste jest, że zniszczenie kilku mugoli (nawet jeśli są wielkości gwiazdy!); prawie nic nie zmieni, ale jest to prawie niezrównane bohaterstwo poszczególnych jednostek, które formuje się w strumień, który miażdży każdą przeszkodę. Chłopiec-demiurg-Diabeł, korzystając z pamięci nosiciela, ale w rzeczywistości własnej twórczości (Jak udaje mu się stemplować osobowości i rzeczy o tak złożonej strukturze to osobna kwestia!) szybko przypomniał sobie, w co został wpędzony na licznych szkoleniach sesje. Konieczne jest, abyś nie został zauważony, pozostań w ogólnych szeregach robotów. Jest więc znacznie trudniej się tam dostać, ale prawdopodobieństwo narażenia jest znacznie mniejsze. Ale z drugiej strony, czy ma prawo usiąść w tym krytycznym momencie?
  Wojownik-Sfero, który zdecydował się zaryzykować, miał jak na razie szczęście, udało mu się, nie zwracając na siebie uwagi, unicestwić cztery machiny wojenne i przy pomocy pioruna uwolnionego z pępka.
  - Będzie owsianka brzozowa dla małych ludzi! Raczej plazma teoprincepsa!
  Latające roboty wypluwają śmiercionośne hotele jak karabiny maszynowe śledzące (każdy z energią tysiąca miliardów bomb atomowych zrzuconych na Hiroszimę!), próbowały ominąć asteroidę, spotkały się z salwami specjalnych dział. Niektóre działa były bez luf i wydawały się być zmieszane z powłoką asteroidy. Tutaj chłopiec Sfero musiał uważać.
  Zaczął się oddalać od krawędzi, odsuwając się od niszczących uderzeń. Tutaj musisz obserwować synchronizację, aby nie zderzyć się z kolegami, a jednocześnie strzelać. Roboty to roboty, nie zdają sobie sprawy, że są używane jako ludzkie tarcze. Chłopiec-twórca-diabeł próbował uderzyć w taki sposób, że quasi-magiczna grawioplazma została wybuchnięta metodą ruchu. Oznacza to, że wyszedł po łuku i wygiął się nie tylko w górę, ale także na bok i nadal kołysał się z boku na bok, jak australijski bumerang. Oprócz Magoletes, Steep Sfero zaczął wybierać swoje cele i grubsze, bardziej prestiżowe. W szczególności obrzydliwa łódź grawitacyjno-magiczna. Możesz też zestrzelić, jeśli masz szczęście.
  Ale potem jego szczęście się skończyło. Pole siłowe większego celu wytrzymało uderzenie, a system nadzoru obliczył, że salwa została wystrzelona z latających robotów. Wielka łódź natychmiast zawróciła, wysłano sygnał do gęstwiny pojazdów bojowych:
  - Dlaczego wróg przedostał się przez twoją barierę?
  Roboty odpowiedziały:
  - Nie wykryto włamań!
  Potężna maszyna zaryczała, głośniej, aż bębenki w uszach były lekko naciśnięte:
  - W takim przypadku oczyść powierzchnię asteroidy, wniknij w szczeliny.
  Oddział robotów wpadł do kraterów wykutych w powierzchni. Rozbrykany Sfero musiał w tej sytuacji zawrócić i ruszyć za resztę aut. To prawda, że to była zaleta, możesz niszczyć roboty za pomocą zakrętów korytarzy.
  Cóż, maszyna nie jest osobą, ale też kosztuje i jest używana jako jednostka bojowa.
  Zwłaszcza jeśli wziąć pod uwagę, jak Stwórca wszechświatów i Szatan zdecydowali się strzelać ze wszystkich supergunów! A co z drobiazgami i przestrzeganiem zasad? Lepiej od razu je odtworzyć!
  Diabeł Sphero nawet zauważył:
  - Znowu zachowałem się niepoprawnie politycznie - powiedział wilk-wegetarianin, rozbijając czekoladowego zająca!
  Kilkaset statków kosmicznych eksplodowało w tym samym czasie! A te petardy wyrzuciły płonącą hiperplazmę... Która wirowała jak spirala, po której pędzą skutery z pochodniami.
  Emmanuelle-demiurg również zachichotała, urosła i podniosła palcami bose stopy skrzydlatego jaguara - rzuciła nim.
  Inna gigantyczna dziewczyna w odpowiedzi podniosła to zwierzę swoimi wdzięcznymi palcami i zaśpiewała:
  - Wrząca ciemność zawisła nad nieszczęsnym wszechświatem - gwiezdne potwory! Okupant nienawidzi swojej siekiery - naostrz ją i zmiażdż sobie głowę!
  Cała banda szalonych dziewczyn urządziła ten futbol na niewiarygodną skalę. Rozpoczęła się prawdziwa wymiana zamachów i miażdżących ciosów.
  Do tej "Olimpiady" dołączył też Diabeł Sfero, chłopak-demiurg-Diabeł zaczął wysoko rzucać samochodami, a dziewczyny tylko to podnosiły.
  Ale kiedy pojawili się kosmici z ogonami w kształcie kłosków i zaczęli prasować Toyoty z bocianimi skrzydłami jak rakiety tenisowe... Generalnie wyszło poza to!
  A jeśli nadal istnieją granice czegoś dobrego, aw tym przypadku głupiec okazał się kapitałem. Wyobraź sobie, że kłoski wydobywają prawdziwą muzę, a ja rzucam wywrotkami i samochodami zagranicznymi o różnych profilach. I wykopali... Nie jaszczurki, ale coś jeszcze fajniejszego, nos jak trąba słonia, ale z rumiankiem na końcu i oczy - aż osiem w kształcie pąków róży, tylko nakrapiane. W tym samym czasie wciąż śpiewają, coś niezrozumiałego, ale melodyjnego. Cóż, oczywiście, dziewczyny są o wiele przyjemniejsze dla oka. Zwłaszcza. Są tu takie dziewczyny, i to nawet pomalowane, że nawet hipisi będą się dusić z zazdrości.
  Muszą też zmienić swoje formy. Migoczą tylko ich cudowne ciała, pomalowane na zamówienie pisakami!
  Dziewczyna-demiurg-diabeł zaśpiewała zachęcająco:
  - A w naszych pokojach są komisarze!
  Sfero Katastrofov skończył śpiewać romans:
  - Ale szybko ich wyrzucimy: w toalecie jest toaleta!
  I Bóg Stwórca i Niszczyciel zakręćmy już w wzburzonym basenie.
  Dach Donalda Trumpa został już całkowicie wyrwany z zawiasów, a on będzie wyć:
  - Wszystkie ręce na pokład!
  Wielki Sphero w swoim wspaniałym kombinezonie bojowym stał obok prezydenta-miliardera i wszystko rozumiał:
  - Cóż, rozumiem, wujku, naprawdę popłynąłeś! Może lepiej poszukaj czegoś przyjemniejszego dla swojego gustu?
  Demiurga Emmanuelle, w wysadzanym klejnotami bikini, przyciągnęła do siebie Donalda Trumpa i pocałowała go chciwie, zasugerowała:
  - A że chce wojny bliżej, niech spojrzy na rzeczywistość.
  Kogo lubisz bardziej chłopców i dziewczyn?
  Donald Trump ze złością potrząsnął głową.
  - Oczywiście dziewczyny! Za kogo mnie masz!
  Bogini cmoknęła ustami i powiedziała:
  - Coraz bardziej lubią dziewczyny - nawet kobiety!
  . ROZDZIAŁ 1
  Donald Trump niczym królik skakał po różnych światach stworzonych przez Sphero Catastrophes. A jego skoki były najbardziej pretensjonalne i niesamowite.
  W tej chwili Donald Trump podjął się prawdziwej eksterminacji Koronowirusów wcielonych w ludzkie formy.
  stwierdził Sfero Katastrofow;
  - Żeby epidemia tak bardzo nie kosiła ludzi, posiekaj koronowirusy magicznymi mieczami. A wspaniałe bohaterki z Gwiezdnych Wojen mogą to dla Ciebie zrobić!
  Donald Trump zareagował entuzjastycznie;
  Cieszę się, że mogę służyć ludzkości!
  Donald Trump i Ahsoka Tana uzbrojeni w miecze świetlne wylądowali na Mount Supreme. To był szczyt ataku. Koronawirusy rzuciły do ataku prawie wszystkie dostępne siły. Czarna sylwetka przedstawiała teraz prezydenta Stanów Zjednoczonych w zbroi. W obu dłoniach trzymał miecze świetlne. Potężny wojownik prowadził młyn, a tuzin wojowników koronawirusa spadło pociętych w listopadowe błoto.
  Ahsoka Tano podskoczyła i wirowała, rozbijając koronawirusy i gwizdnęła:
  - Tak trzymaj!
  Padawanka była agresywna i niezwykle waleczna.
  Donald Trump ponownie ciął i ryknął:
  - Za wielką przestrzeń i amerykański świat!
  Poszarpane fragmenty ludzkich ciał rozrzucone we wszystkich kierunkach.
  Ahsoka Tano również ciąła swoimi mieczami, ciąła swoich przeciwników, a następnie bosą dziewczęcą stopą rzuciła maleńki groszek antymaterii.
  Pędził z ogłuszającą siłą i rozerwał na strzępy cały batalion wojowników kraju Piekielnego Słońca Koronawirusa.
  I pisnął:
  - Dla kosmicznego, amerykańskiego umysłu!
  Sfero Katastrofow skinął głową z aprobatą:
  - Tak się sieka koszmarne prątki, ratuj ludzkość!
  Donald Trump odtworzył motyla z mieczami, przecinającego koronawirusy i mruknął:
  - Za wielkie osiągnięcia imperium USA!
  Po tym w powietrzu zawisł miecz świetlny odzianego w czarną zbroję prezydenta Stanów Zjednoczonych. Pstryknął palcami i natychmiast setka żołnierzy z koronawirusem chwyciła się za gardła i zaczęła dusić w niewidzialnej pętli Ciemnej Strony Mocy.
  Ahsoka ponownie rzuciła bosą stopą groszek z antymaterią i rozerwała nim na strzępy cały pułk koronowirusów.
  Należy zauważyć, że jeden gram antymaterii to siła rażenia dwóch bomb atomowych zrzuconych na Hiroszimę. I groszek wielkości maku trzaska jak bomba próżniowa.
  A Ahsoka ma ich całą torbę.
  Oto bosa pięta dziewczyny, która rzuca kolejny dar zniszczenia, a ognista poświata rozbłyskuje, obejmując i spalając żywcem wiele setek koronawirusów jednocześnie.
  Donald Trump znowu pstryka palcami i już pół tysiąca żołnierzy z koronawirusem zaczyna się wić, ściśnięci przez pętle dzikiej, ciemnej siły.
  Ahsoka Tano bosymi palcami wyrzuciła kolejną porcję materii i zapiszczała:
  - O dominację dobra!
  Donald Trump ponownie prowadził młyn swoimi mieczami, jego miecze świetlne rozciągały się na sto metrów, siekając masę koronawirusów atakujących Mount Supreme i szczekał:
  - Nie dla ciemnej strony mocy!
  Ahsoka Tano po raz kolejny rzuciła bosą piętą ziarenko antymaterii. Rozdarła i spaliła cały oddział japońskich bojowników i pisnęła, obnażając zęby:
  - Za wielkość naszego imperium surowej dobroci!
  Donald Trump ponownie prowadził wiatrak swoimi wydłużonymi mieczami i strzelał ogniem z ust. Dwieście koronawirusów zapaliło się jednocześnie.
  Amerykański Czarny Wojownik Donald ryknął:
  - Twarze talibów puchną,
  Po raz kolejny rodzi się imperium!
  Moc światła nie zbawia
  Dziewczyna jest ze mną boso!
  Ahsoka Tano również prowadziła wiatrak swoimi mieczami, a gołymi palcami zgrabnych nóg rzuciła w prezencie antymaterię. Spalił dużo koronawirusów i zapiszczał:
  Nikt nas nie powstrzyma, nic nas nie pokona!
  I znowu bosa pięta dziewczyny rzuci kulą zagłady. I tak wielu bojowników koronawirusa spłonie. Przynajmniej cały pułk.
  Dziewczyna zaszczebiotała:
  - Japonia i Rosja oraz USA! - nowa misja przejścia!
  Czarny wojownik i prezydent Stanów Zjednoczonych ponownie dusi tysiące samurajów mroczną mocą. Kule nie trafiają w kilku wojowników osłoniętych siłą. A w międzyczasie za pomocą mieczy i innych urządzeń eksterminują wojowników imperium piekielnego, koronawirusowego słońca.
  Tutaj znowu Donald Trump prowadzi młyn, odciął tyle japońskiego mięsa na raz i warknął:
  - Za cesarza USA Abrahama Lincolna!
  Ahsoka rzuciła dar śmierci gołymi palcami dziewczęcych stóp i zaćwierkała:
  - Za Jerzego Waszyngtona!
  Amerykański czarny wojownik Donald odpowiedział ze złością:
  - Washington zasługuje tylko na to, by być moim synem!
  Ahsoka prowadził kolejny młyn, wyciął tłum koronawirusów i odpowiedział:
  - A kto jest godny? Wszyscy jesteśmy źli na swój sposób!
  Donald Trump ciął mieczami i ponownie pstryknął palcami w rękawiczkach, łamiąc karki oddziałom Imperium Wschodzącego Słońca, i ryknął jak tygrys:
  - Nie jestem tylko draniem, jestem wielkim draniem!
  Ahsoka ponownie ciąła mieczami i pisnęła.
  - Niech Moc będzie z nami!
  A nagi, okrągły obcas dziewczyny dał kolejny groszek zniszczenia.
  Koronawirusy dosłownie spadały w szeregach. Ich możliwości spadały w katastrofalnym tempie. To nie był najmądrzejszy pomysł, aby szturmować, zgromadziwszy wszystkie siły góry Wysoka, kiedy jest dwóch takich super wojowników. Boso bardzo piękna i waleczna Ahsoka oraz czarny amerykański wojownik w nieprzeniknionej zbroi.
  Tak więc Donald Trump rzucił ziarnko śmierci palcami w rękawiczkach, rozdzierając koronawirusowych żołnierzy.
  Te spadły od ciosów czarnego wojownika Stanów Zjednoczonych, jakby powalone. Ale dołączył do nich trzeci wojownik. Cóż, oczywiście, księżniczko Leia. Urocza dziewczyna w niewolnicy bikini iz mieczami.
  Tutaj bosymi stopami rzuciła ziarnko śmierci, rozdzierając je na małe, poszarpane, krwawe fragmenty koronawirusów. I śpiewała ze śmiechem:
  - A stado wroga poleciało na ziemię,
  Pod naporem siły i mieczy!
  Dwa miecze świetlne błysnęły w dłoniach księżniczki Lei i wydłużyły się, by odciąć bojowników koronawirusa atakujących Wysoką Górę.
  Pokrój je w kapustę.
  Leia obnażyła zęby i zagruchała:
  - Chwała ideom kosmicznego komunizmu!
  A odsłonięty obcas księżniczki w bikini jest jak rzucanie, coś niezwykle śmiercionośnego i destrukcyjnego.
  Wybuchła poświata, a masa samurajów została natychmiast spalona i zwęglona.
  Ahsoka Tano również ciąła swoimi mieczami, tworząc dziki i szybki wiatrak. Odetnij ciemność koronawirusów. Wtedy jej bose palce pełnych wdzięku stóp rzuciły kolejny groszek zniszczenia. Spopielono wielu wrogów.
  Padawanka krzyknęła.
  - Dla pięknych chłopców!
  A jej bosy obcas pozostawił ziarnko całkowitej zagłady. I tak wiele koronawirusów zostało zniszczonych na raz.
  Czarny wojownik Stanów Zjednoczonych wyciągnął swoje lekkie, czerwone miecze na trzysta metrów, siekając koronawirusy. To bardzo skuteczna technika. Ilu wojowników Piekielnego Zaraźliwego Imperium Słońca zginęło i zostało zabitych.
  Donald Trump ryknął, wypuszczając zza ust pulsar kolosalnej, niszczycielskiej mocy:
  - Nikt nie odważy się przeciwstawić woli Imperium Stanów Zjednoczonych!
  Księżniczka Leia bosymi stopami wystrzeliła dysk, który przecina dziesiątki koronawirusów, zapiszczała:
  - Nikt nigdy!
  Ahsoka Tano prowadziła mieczami wiatrak, miażdżąc walczących z koronawirusem, a bosym, dziewczęcym obcasem dawała dar zniszczenia, piszcząc:
  - Chwała carskiej Rosji i prezydenckim USA!
  Donald Trump pstryknął palcami, łamiąc jednocześnie karki tysiącu żołnierzy z koronawirusem energią ciemnej siły, warknął:
  - Chwała Cesarstwu!
  Ahsoka Tano ponownie ciąła mieczami i pisnęła:
  I chwała nam!
  Ale wtedy pojawiła się trzecia dziewczyna, czwarta wojowniczka. W tym przypadku wnuczka cesarza, księżniczka Rei! Ona również jest boso iw bikini. W rzeczywistości wszystkie trzy dziewczyny dość aktywnie używają nóg w walce, a buty tylko przeszkadzają. A jeśli twoje stopy są bose, bikini jest całkiem odpowiednie. Ponadto pomaga efektywniej wykorzystywać moc magiczną.
  Księżniczka Rey wzięła go i wystrzeliła pulsar bosymi stopami, rozrywając żołnierzy koronawirusa na strzępy.
  Następnie zakręciła mieczami, tnąc armię koronawirusów na poszarpane kawałki mięsa. A jej pałeczki świetlne są tak długie i tną każdy metal.
  Księżniczka Rey ryknęła:
  - Za imperium, które nie ma imienia!
  Bosa pięta dziewczyny uległa śmiercionośnej sile grochu z piekielną antymaterią.
  Ahsoka Tano pisnęła, odsłaniając agresywnie twarz.
  - Nasze imperium amerykańskie jest sprawiedliwe!
  A odsłonięte palce nóg dziewczyny rozpoczną niszczenie diabelskiego prezentu.
  Księżniczka Leia, ta piękna wojowniczka w bikini, wzięła i roztrzaskała wroga, mijając wiatrak i zapiszczała:
  - Za wielkość bezgranicznego imperium Stanów Zjednoczonych!
  A nagi, okrągły, różowy obcas pięknej dziewczyny rzucił w darze śmiercionośną moc, z której dwa pułki armii koronawirusa od razu poszły do piekła.
  Czarny władca Stanów Zjednoczonych, pstrykając palcami i duszą koronawirusów, całkiem logicznie zauważył:
  - Nie ma większego męstwa niż pokonanie godnego przeciwnika!
  A miecze Donalda Trumpa zawirowały i ścięły tyle głów koronawirusów, że już zaczęli odczuwać strach.
  Księżniczka Rey obracała mieczami, wyciągała je na dużą odległość, tnąc przeciwników.
  A potem jej gołe palce o zgrabnych nogach rzuciły czymś niezwykle śmiercionośnym i niszczycielskim na raz pięć groszków. I zesłali tornado, naprawdę, nie dające szans na ratunek. Wtedy dziewczyna warknęła agresywnie:
  - Za osiągnięcia najwyższej rangi!
  Księżniczka Leia również podarowała wrogowi dar całkowitego zniszczenia gołą piętą. Potem dziewczyna ciąła ukośnie, a nad głowami mieczami i piszczała:
  - Dla przyszłej siły!
  Ahsoka nie stała na ceremonii. Bosa stopa rzuciła większy groszek. Rozdarła trzy pułki armii koronawirusa. Spalił chmurę koronawirusów i pociął je mieczami. Co więcej, dziewczyna wypluła też zza ust niezwykle śmiercionośny pulsar.
  I wypluł ognisty prezent:
  - Do komnat królewskich!
  Księżniczka Rey znów atakuje, a jej miecze tną ze straszliwą i śmiercionośną siłą. A bose stopy rzuciły tuzin grochu. Spalono dosłownie cały pułk wojsk koronawirusowych.
  Donald Trump w końcu pstryknął palcami obu rąk. Tysiące wron spadło na głowy żołnierzy z koronawirusem, uderzając ich w głowy. Czarny władca Stanów Zjednoczonych powiedział z zadowolonym spojrzeniem:
  Wygląda na to, że ich powstrzymaliśmy! Chwała amerykańskiemu imperium kosmicznemu.
  Atak koronawirusów na Górę Wysoczenną wreszcie ustał. Czterech wojowników z supermocarstwami i trzy dziewczyny wcielone przez Diabelskiego Sphero z Gwiezdnych Wojen zabiło ponad sto tysięcy żołnierzy i oficerów piekielnego imperium słonecznego Coronavirusa. Wiele pociętych i spalonych zwłok zaśmiecało wszystkie podejścia do Góry Wysoczennej.
  Donald Trump powiedział z satysfakcją, wyłączając miecze świetlne i chowając je za paskiem:
  - Wykonaliśmy świetną robotę! Teraz imperium koronawirusa nie będzie w stanie od razu zebrać nowych sił do ataku!
  Ahsoka Tano logicznie zauważyła:
  - Koronawirusy wciąż mają wielu żołnierzy, wciąż jest potężna flota pałeczek!
  Księżniczka Leia zgodziła się z tym:
  - Z pewnością! Najważniejsza jest flota! Dopóki imperium koronawirusa ma przewagę na morzu, będzie walczyć!
  Księżniczka Rey zasugerowała:
  - Więc zaatakujmy wroga na morzu! Mamy też miecze i możemy szybować nad wodą!
  Donald Trump zgodził się z tym:
  - Prawidłowy! Zaatakujmy flotę wroga! Musimy ukończyć misję do końca!
  Ahsoka Tano zaśmiała się i oblizała radośnie usta.
  - Uwielbiam tonące łodzie!
  Czterech wojowników wzbiło się w powietrze. Odwrócili się od góry Vysochennaya i polecieli nad morze. Eskadra koronawirusa Bin Ladena zbliżała się do Portu Waszyngton.
  Potężna flota, dwanaście pancerników, wiele krążowników i niszczycieli.
  Liczna i dobrze wyposażona jak na tamte czasy flota Imperium Koronawirusa wyraźnie przewyższała już eskadrę amerykańską w Port Washington. To prawda, że armada Abrahama Lincolna śpieszyła znad Atlantyku. A gdyby ta cytadela przetrwała do swojego zbliżenia, to sprawy koronawirusów nie byłyby tak różowe. Jednak nawet teraz mają problemy.
  Zwłaszcza, gdy czterech super fajnych wojowników przeleciało nad powierzchnią morza. Nagie, okrągłe szpilki dziewcząt lśniły jak blask księżyca.
  Ahsoka nawet śpiewała z zachwytem:
  - Surfowanie po morzu, surfowanie po morzu,
  Nie odchodź, zostań ze mną!
  Księżniczka Leia, potrząsając w locie bosymi, dziewczęcymi nogami, kontynuowała:
  - Molo morskie! Molo morskie!
  Nadszedł czas, aby pożegnać krzyknął!
  Księżniczka Rey chętnie wspierała:
  - A szczęście już jest, który rok,
  Wybierz się w kosmiczną podróż!
  Oto pierwsze pancerniki koronawirusów przed nami. Donald Trump wymachiwał mieczami, promienie laserowe się rozszerzyły i przecięły dwa pierwsze statki. Rozdzieliły się i zaczęły tonąć.
  Czarny władca Stanów Zjednoczonych powiedział z uśmiechem:
  - Zmiażdżymy cię!
  Księżniczka Leia wzięła, a także ciąła statki z koronawirusem, dzieląc je na pół.
  Wtedy dziewczyna rzuciła grochem zagłady, który rozerwał krążownik i zapiszczał:
  - Na paradę zwycięstwa!
  Ahsoka Tano również uderzyła we wroga bosymi palcami u nóg i zmiażdżyła pancernika. A potem uderzyła mieczami świetlnymi w armady koronawirusa.
  I zaćwierkał:
  - Do akrobacji!
  A księżniczka Rey wzięła i jak tnie wrogów. Również pod jej ciosami statki są cięte jak masło nożem.
  Wnuczka Palpatine'a wzięła i rzuciła grochem bosymi stopami, eksplodując naczynia z koronawirusem, i zaśpiewała:
  - Statki idą na dno,
  Z kotwicami, żaglami...
  A wtedy twoje będzie -
  Złote skrzynie!
  Złote skrzynie!
  Ahsoka Tano, przecinając koronawirusy jednym machnięciem miecza świetlnego, kontynuowała śpiew:
  - Statki są zepsute,
  Skrzynie są otwarte!
  Spadają szmaragdy i rubiny!
  A dziewczyna rzuciła też grochem antymaterii bosymi stopami.
  Księżniczka Leia również ciąła swoimi mieczami świetlnymi, tnąc statki na strzępy.
  I śpiewał dalej;
  Jeśli chcesz być bogaty
  Jeśli chcesz być szczęśliwy...
  Zostań z nami Donaldzie
  Będziesz naszym królem!
  Będziesz naszym królem!
  A bosa stopa dziewczyny ponownie rzuca produktem totalnej zagłady, przecinając statek.
  Koronawirusy próbują strzelać do czwórki, ale bezskutecznie. Ich pociski chybiają czarnego pana i trzy superdziewczyny.
  Donald Trump pstryknął palcami i oto kilka niszczycieli, kraina wschodzącego słońca zwinęła się w barani róg i zaczęła tonąć.
  Donald Trump ryknął:
  - ruski wojownik nie jęczy z bólu,
  I nigdy nie zatonie w wodzie!
  Księżniczka Leia również ciąła mieczami i topiąc koronawirusy, logicznie zauważyła:
  - Nasze motto to cztery słowa:
  Utopiłeś się - utop innego!
  Ahsoka Tano powraca w zaciętej walce. Wzięła go i przecięła, przebijając miecze, wydłużając się na setki metrów, przecinając krążowniki i okręty wojenne. Koronawirusy spadły i utonęły.
  Dziewczyna zaszczebiotała:
  - Zabijemy wszystkich! I złammy to!
  Księżniczka Rei jest również w ataku, tak szybka i niezwyciężona. Tutaj jej broń stała się groźniejsza i ciąła ostro na statkach kraju Piekielnego Zaraźliwego Słońca. A potem bose palce, które uderzały wdziękiem i seksualnością, rzucały prezenty zagłady, które rozrywały masę statków na drobne kawałki.
  Wojownik krzyknął:
  - Chwała kosmicznemu komunizmowi!
  Donald Trump znowu pstryknął palcami. Skręcił kilka japońskich statków w barani róg i zaszczekał:
  - Wielka chwała bohaterstwu!
  Ahsoka Tano obracała mieczami świetlnymi jak śmigłami helikoptera. Przecięła na pół pancernik-okręt flagowy, na którym znajdował się admirał kraju piekielnie zaraźliwego Sun Bin Ladena. Potem bosymi stopami rzuciła grochem, który rozerwał krążownik i warknęła:
  - Chwała Ojczyźnie, że wszystkie kosmiczne światy zostaną umieszczone pod piętą tytanowego buta imperium Stanów Zjednoczonych!
  A jej nagi, okrągły obcas dziewczyny rzuci zagładę na bakcyle.
  Księżniczka Leia też, jak przewijać diabelską tarczę mieczami. Otworzą statki, przetną metal. Wtedy jej goła, wyrzeźbiona noga dziewczyny rzuci śmiertelną, a nie przypadkową ofiarę śmierci. Statki z koronawirusem znów toną.
  Księżniczka pisnęła:
  - Za najwyższą potęgę imperium Stanów Zjednoczonych!
  A Księżniczka Rey, nadal bez litości tnąc statki kraju piekielnego zaraźliwego Słońca i rzucając bosymi stopami prezenty unicestwienia, śpiewała;
  W kosmosie jest wiele różnych drzwi,
  Wściekła hiperplazma szaleje torrentami!
  Wiedza dała wiele kluczy,
  Byliśmy ludźmi, ale teraz jesteśmy bogami!
  
  Na statkach kosmicznych - pędząc przez fale,
  Kwarki pienią się w wirach eteru!
  Które przekażę moim potomkom,
  Dzieci innego, burzliwego świata!
  
  Próżnia jest ciepła, rozgrzewa serca,
  Gwiazdy wokół są jak twarze kochanków!
  Służymy postępowi - nie ma końca,
  A klony delikatnie szeleszczą na ziemi!
  
  Gdzie stąpamy, tam świat kwitnie,
  Grzmoty bitew są muzyką życia!
  Odważnie wyruszmy w nową podróż,
  Służcie święcie wiecznej Ojczyźnie!
  
  Niech będą ofiary - kosmos jest surowy,
  Wiele różnych gatunków i ras!
  Zbyt rozległa otchłań światów
  Wieczorem przyjaciel, a rano zdradzi!
  
  Ale dla Ojczyzny nie ma barier,
  Każdy wie: jasny duch to moc!
  Gehenna i piekło nie straszą,
  Nie więzić i nie skazywać na śmierć!
  
  Tylko ciało można unicestwić
  Cóż, dusza wiernie służy Ojczyźnie!
  Kłopoty i smutki - pokonaj wszystko,
  Musimy - mocniej zacisnąć pasa!
  
  Tutaj pokonali wrogów,
  Jesteśmy ludzkością - pępkiem wszechświata!
  Wrośnie obrzydliwość - spotka się z ciosem,
  Nie pasujemy: miękkość, smutek i szloch!
  
  Przestrzeń stała się dla nas jak dziedziniec,
  Szybki lot między gwiazdami, jak spacer!
  Chociaż niebiański dywan jest bezgraniczny,
  Możemy to przerysować - to nie żart!
  Donald Trump wziął i pstryknął palcami ponownie, miażdżąc naczynia.
  Ale Ahsoka Tana wypuściła z języka strumienie ognia, spalając koronawirusy bez najmniejszej litości.
  Dziewczyna zaszczebiotała:
  - Donald Trump, Donald Trump,
  Jesteś moim idolem!
  Podbijmy razem świat!
  Jesteś wielkim amerykańskim dreszczykiem emocji!
  A bose palce zgrabnych nóg uruchomią coś po prostu diabelsko morderczego.
  Ale księżniczka Rey bez zbędnych ceregieli wyjęła i odsłoniła szkarłatny sutek spod bikini. I jak wystrzeliła piorun na koronawirusy. I natychmiast dwa pancerniki eksplodowały jednocześnie i stopiły się.
  Księżniczka Leia rzuciła grochem śmierci z dziką furią i pisnęła na całe gardło:
  - Chwała bezkresnej przestrzeni i Stanom Zjednoczonym!
  A także z truskawkowego sutka wypuścił zabójczą błyskawicę. A flota kraju piekielnego zakaźnego Słońca zachoruje.
  A Ahsoka Tano wystrzeliła pulsara ze swojego rubinowego sutka. I rozbił wiele statków.
  Duże statki niegdyś potężnej floty Imperium Koronawirusa zostały już zatopione. Pozostaje tylko ścisnąć najmniejsze. Niszczyciele już zaczęły odpływać. I być może nie mieli realnej szansy na zbawienie.
  Donald Trump i trzy superdziewczyny poleciały za samurajami i wykończyły ostatnie statki. Bose stopy piękności rzucały bardzo małe, ale niosące antymaterię, groszek wielkości maku. Ale wiele koronawirusów zmarło.
  Każdy mak z zagładą zniszczył dwa lub trzy japońskie statki.
  Donald Trump i jego zespół to prawdziwe, niezwykle śmiercionośne maszyny.
  Czarny władca Stanów Zjednoczonych zauważył nawet filozoficznie:
  - Niedokończony wróg jest jak nieleczona choroba - spodziewaj się komplikacji!
  W tym samym czasie, aby było zabawniej i aby powstał bardziej zabawny nastrój, śpiewali pięknymi głosami;
  Niech będzie szczęście dla wszystkich ludzi na zawsze,
  Pieszcząc gwiazdy, bawiąc się wygłupiając i śmiejąc się!
  Smutni są tylko beznadziejni kalecy,
  W rzeczywistości mężczyzna jest księciem wszystkich!
  
  Nie szukałem księcia w burzliwych wodach,
  W końcu dla mnie uznaniem jest cięcie wrogów mieczem!
  I nawet w snach - zła walka o sen,
  Wojna jest piękna, a nawet straszna - spal hordę ogniem!
  
  Tutaj statek kosmiczny spadł, płonąc we mgle,
  Odłamki klejnotów rozrzucone w górach!
  A skały stały się jak upierzenie papugi,
  Kiedy jest pięknie, ból i strach znikają!
  
  Teraz tańczę jak cyganka
  Bose stopy są całe we krwi!
  Wiedz, że kanonada to najlepsza lira korbowa,
  Miażdżenie wszystkich to namiętna miłość sama w sobie!
  
  Przemoc jest dnem nie zna wiru,
  Ostra igła wbiła się w serce!
  A na innych planetach ludzie jęczą,
  Los dał im taką "nagrodę"!
  
  Walczę od zmierzchu do świtu
  I nawet sam diabeł był zaskoczony!
  W wierszach śpiewa się męstwo tej dziewicy,
  I wyczytałem jej pasję z ust!
  
  Tak, zemsta w ogóle nie zna granic i środków,
  Jeśli świat się obraził - nie szukaj głupca!
  Ziemia Ojczyzny jest lepsza niż miejsce w raju,
  Cement to idea, ludzie to cegły!
  
  A w duszy rana okrutnie boli,
  Mój chłopak zginął - broniąc krawędzi!
  A Ojczyzna jest zdeptana, zdeptana,
  Jestem w łańcuchach, idź się zemścić!
  
  W innym wszechświecie są nawet trzy słońca,
  Planeta jest bujna, ale powietrze jest suche!
  I do diabła z całą mądrością, nauką,
  Mój hiperlaser - poddał się i wyszedł!
  
  Ale moim celem jest uratowanie mesjasza od kłopotów,
  Znajdź klucz, który miażdży śmierć!
  Przestrzeń była podlewana łzami upadłych,
  Nie wierzę na długo - znieść upadek kraju!
  Oto ostatnie zatopione statki. Chwalebne zwycięstwo Donalda Trumpa i jego trzech wielkich wojowniczek. Ale sprawa jeszcze się nie skończyła. Wciąż liczna armia koronawirusa mierzy się z amerykańskim generałem Arnoldem Schwarzeneggerem.
  Biorąc pod uwagę, jak mądry i silny jest ten wspaniały dowódca, lepiej zniszczyć armię koronawirusa i tutaj.
  Donald Trump i trzy Terminator Girls lecą za pomocą antygrawitacji na pozycje armii wielkiego imperium. Żołnierzy koronawirusa jest ponad milion dwieście dwadzieścia tysięcy. A wszyscy wojownicy są bardzo wojowniczy i asertywni.
  Donald Trump jako pierwszy zaatakował, podlatując do koronawirusów. Jego miecze wydłużyły się ostro i przecięły całą linię.
  Ahsoka Tano również ciąła swoim manewrem zabijania. I rozprzestrzeniają wiele koronawirusów. A potem jej gołe palce zgrabnych nóg rzuciły dar całkowitego unicestwienia.
  I tak wiele koronawirusów zostało usmażonych na raz.
  Dziewczyna pisnęła:
  - O wielki komunizm kosmicznego imperium!
  Księżniczka Leia również rzuciła grochem śmierci we wroga. Rozdarła mnóstwo koronawirusów i zapiszczała:
  - Za wielkość kraju!
  A jej miecze, wydłużając się, tną koronawirusy.
  Koronawirusy próbowały strzelać z pistoletów i armat do dzielnej czwórki. Ale Donald Trump i jego zespół nie przyjęli kul. A pociski przeleciały obok.
  Księżniczka Rey, przecinając wrogów, zapiszczała:
  - Orły biegną do wielkiego kraju, kosmosu!
  A także gołymi palcami wystrzeli coś, co nie da wrogowi najmniejszej litości.
  Czarny władca Stanów Zjednoczonych machał mieczami bardzo energicznie. Przeciął masę wrogów i warknął:
  - Ciemność opadła na miasto,
  Chmury kryją się w cieniu...
  Odsłaniając ostry młot ze stali,
  Szatan chodzi po ulicach!
  I tu znowu, jak błyskawica, Donald Trump uwalnia energię siły z palców. I jak padają powalone i palące się żywcem koronawirusy.
  Ahsoka Tano, tnąc przeciwników, zauważyła:
  - Na próżno postanowili z nami walczyć!
  A dziewczyna rzuciła zabójczy dar unicestwienia gołymi stopami.
  Księżniczka Leia logicznie zauważyła:
  - I nie mają wyboru!
  A gołe palce nóg piękności są rzucane, coś małego, ale bardzo śmiercionośnego.
  Dziewczyny zachowywały się jak gigantyczne tytani. I nawet ćwierkały na całe gardło:
  - Chwała wielkiej flocie Sithów i Stanom Zjednoczonym!
  I znowu wszystkie trzy dziewczyny rzuciły dary zniszczenia gołymi, wyrzeźbionymi, wytrwałymi palcami. Wojownicy są bardzo dzicy. I tak tną laserowymi mieczami.
  Księżniczka Rey została uderzona piorunem z jej szkarłatnego sutka, a masa koronawirusów spłonęła.
  Z wielu z nich pozostały tylko buty.
  Trzy dziewczyny to bardzo zaciekłe wojowniczki. Którzy lubią walczyć wyłącznie boso iw bikini. A ich bose stopy rzucają niezwykle destrukcyjnie palcami.
  Dziewczyny są bardzo piękne i mają waleczny charakter. I kochają dobrą walkę.
  Księżniczka Leia nawet się wzruszyła. I znowu bosą stopą rzuciła dar zniszczenia, rozdzierając koronawirusy.
  Następnie wystrzeliła piorun z rubinowego sutka, który spalił masę koronawirusów. A potem zaśpiewała;
  Namalowana przestrzeń czarna ponure światło,
  I wydaje się, że gwiazdy pociemniały na swoich orbitach!
  Chcę miłości, w odpowiedzi słyszę - nie,
  Serca kochanków są rozbite na strzępy!
  
  Błagam cię, mój książę, przyjdź do mnie,
  Wypłakałam oceany łez z żalu!
  Zerwij wszystkie łańcuchy uprzedzeń,
  Chcę, żebyś powiedział ludziom prawdę!
  
  Miłość jest ważniejsza niż obowiązek i korony,
  Jeśli to konieczne dla ciebie - zdradzę ojczyznę!
  I posadzę mego ukochanego na tronie,
  W końcu mój książę jest mi droższy niż życie!
  Zaśpiewała piękną piosenkę i dalej rzucała gołymi palcami u stóp coś, co przynosi nieuchronną śmierć koronawirusom.
  Księżniczka Rey, wymachując mieczami przez wiatrak z setek metrów, zauważyła:
  - No to jedz! Ale w każdym razie Ojczyzny nie trzeba zmieniać!
  Ahsoka Tano potwierdziła, wystrzeliwując zabójczą wielokolorową błyskawicę ze swojego pępka.
  - Nie ma potrzeby zmieniać Ojczyzny!
  Księżniczka Leia zgodziła się z tym:
  - Wspaniale! I nawet fajne!
  Donald Trump rozciął koronawirusy techniką "wielkiego smoka" i ryknął:
  - Jesteście po prostu super!
  A czarny władca Stanów Zjednoczonych, czując wzruszenie, śpiewał:
  
  Hałas cudownej namiętności na brzegach,
  Rzeki, w których krew jest burzliwym strumieniem!
  Sprowadzi na obłoki snop gwiazd,
  Iskrzący cudownym znakiem!
  
  Jesteś dla mnie jak bogini
  Z duszą płonącą w ciemności!
  Silniejsza niż życie, kochając cię
  Rozświetliłem mój świat snem!
  
  Nie jesteś piękniejsza na świecie
  uniwersalny ideał!
  Zginę w bitwie w kolorze lat,
  Spotkałem moją skałę!
  
  Kochaj nieugaszone światło
  I blask twoich oczu!
  Piękno przyszło cześć
  Nie śpię we łzach nocy!
  Dziewczyny Supermana to bardzo fajne i niezwykle walczące piękności. Ich ekstremalne użycie siły przybiera niekiedy formy groteskowe.
  Ahsoka Tano ponownie wypluła słowa ze swojego szkarłatnego sutka w kawałku hiperplazmy. Spaliłem wiele koronawirusów, a one zwęgliły się, jakby były z szaszłyków jagnięcych.
  Dziewczyna oblizała pełne usta i pisnęła:
  - Dla największego z amerykańskich komunizmów, najbardziej agresywnej przestrzeni w amerykańskim wszechświecie!
  Wojowniczka, która była czarodziejką - księżniczka Leia, z piskiem ciąła mieczami świetlnymi Japończyków i trzymała bizona:
  - Sex nie świeci chłopaki-wirusy!
  Księżniczka Rhea agresywnie zauważyła, rzucając kawałkiem antymaterii gołymi palcami zgrabnych nóg i zapiszczała:
  - Niedobrze jest pozbawiać tych wielkich wirusowych chłopców seksu! Ale to jest bardzo fajne!
  Ahsoka Tano, odcinając koranawirusy, chętnie się zgodziła:
  - Niezwykle fajne! I do kolki!
  Księżniczka Rei zauważyła logicznie z obnażonymi zębami i perłowym uśmiechem:
  - Chwała postępowi w USA!
  I ciąła mieczami, a jej bose stopy rozpoczęły kolejną partię brutalnej zagłady.
  Donald Trump najpierw trzymał machaona mieczami, a następnie uderzył go piorunem. Jest po prostu wojownikiem najwyższej klasy, zdolnym spalić wszystko. I tylko podżegacze odlatują od koronawirusów.
  Zbir w czarnym garniturze ryknął:
  - Moja bezgraniczna wielkościo, niechaj słynie piękne bicie!
  I znowu lecą miecze, siekając wszystkich i rozsadzając głowy i czaszki.
  Księżniczka Rey, miażdżąca przeciwników, a jej sutki mieniące się jak rubiny, aktywnie emitowały pulsary, a wszystkie koronawirusy zostały doszczętnie spalone.
  Terminatorka, obnażając zęby, racjonalnie zauważyła, rzucając koncentrację antymaterii gołą, bardzo seksowną nogą:
  -Za Amerykę - Rosję! Donald jest naszym Misyjnym Wojownikiem!
  Czarny władca Stanów Zjednoczonych poprawił dziewczynę:
  - Przede wszystkim za wielkość amerykańskiego imperium kosmicznego! A upadek Rosji może zostać powstrzymany tylko przez nowy desant płatnych zabójców pod wodzą Donalda Trumpa!
  Księżniczka Leia, tnąc koronawirusy i pozostawiając je bez rąk i nóg, zgodziła się:
  - Tak, nasi spadochroniarze ratują cara USA Abrahama Lincolna! Chwała temu władcy!
  Donald Trump chętnie się z tym zgodził, siekając przeciwników Imperium Amerykańskiego jak kapustę:
  -Chwała dobremu królowi i prezydentowi Stanów Zjednoczonych!
  I tutaj znowu pioruny mocy przepalają i bardzo śmiercionośne przypalające koronawirusy.
  Księżniczka Rey, niszcząc wrogów, całkiem racjonalnie zauważyła:
  -Nasz car Lincoln uczyni Amerykę ponad wszystko!
  I zwinne palce bosej stopy, jakby bez najmniejszej litości chwyciły i rzuciły we wroga coś śmiercionośnego.
  Księżniczka Leia, siekająca przeciwników na małe kawałeczki i demonstrująca nieugiętą postać, terminatorkę, i rzucająca prezenty śmierci z tak pięknymi, opalonymi i wyrzeźbionymi nogami, że koronawirusy z łatwością traciły swoje ciała. A także głowy. Tak, atak na Amerykę nie był najlepszym pomysłem. Kiedy cała czwórka, z Donaldem Trumpem na czele, podjęła się eksterminacji bez dalszych ceregieli i uprzedzeń. A to myśliwiec o najbardziej agresywnym zasięgu. Ale jego partnerzy są być może nawet fajniejsi i bardziej przerażający. A jeśli ścinają, to w zasadzie nikomu nie okażą litości. A bezlitosne dary śmierci wyfruną z gołych, pełnych gracji nóg.
  Księżniczka Rey, gdy kolejny prezent, który rzuciła, trafiła w generała koronawirusa, szczekała:
  -Kosmiczne imperium USA nigdy się nie rozkręci!
  I znowu od jej bosych stóp odlatuje dar najpotężniejszej śmierci i śmierci na poziomie totalnym.
  Księżniczka Leia, zmiatając wrogów jak miotłę i robiąc z nich kotlety, a świt z piorunami mocy emitowanymi z truskawkowych sutków zauważyła:
  - Wierzę, że nie ma piekła!
  Donald Trump wysłał kolejną falę tsunami, która pokryła koronawirusa, powiedział:
  - Nasz świat to piekło... Ale ciekawe!
  Ahsoka Tano rzuciła bosą stopą zdumiewająco śmiercionośny dar unicestwienia i zapiszczała:
  - Nie, najciekawsze jest to, że nie żyjemy na próżno!
  Donald Trump chętnie się z tym zgodził, obracając wiatrak swoimi coraz dłuższymi mieczami:
  - Oczywiście, nasze życie jest dane z jakiegoś powodu! Chwała Ojczyźnie Kosmicznego Komunizmu i Kapitalizmu USA!
  I tak piorun mocy spali jednocześnie wiele tysięcy koronawirusów. I nie pozostawią ani korzenia, ani gałęzi.
  Księżniczka Leia, zabijając innych wojowników Imperium Piekielnego Zaraźliwego Słońca, dość logicznie zauważyła:
  - Świat jest pełen brudu!
  A jej bosa, wyrzeźbiona stopa znowu rzuciła, coś, co wymyka się kalkulacji.
  Donald Trump zdmuchnął głowy koronawirusom, a przy tym nie zapomniał żartować:
  - Polityk jest jak piwo, dobre tylko na zimno i na stole!
  Księżniczka Rey, eliminując bojowników koronawirusa, zgodziła się z tym:
  - Polityk jest słodki w przemówieniach, ale gorzki posmak z nich to wcale nie piwo!
  Księżniczka Leia, po wykończeniu jednym zamachem kilku batalionów piekielnych prątków, zauważyła:
  - Polityk mówi prawdę tylko wtedy, gdy fałszywie się przedstawia!
  Ahsoka Tana, która pokonała wiele koronawirusów, zgodziła się z tym. Rzucając kolejny groszek zniszczenia i rozdzierając koronawirusy, dziewczyny wydały:
  - Polityk krzyżuje wyborcę na maksa, żeby choć trochę zbliżyć się do Bóstwa!
  Donald Trump, dobijając piorunem siły ostatnich żołnierzy koronawirusa, wydał:
  - Polityk Bóg tylko w jednym, w wymyślaniu wymówek, dlaczego jego obietnice wyborcze tak diabelnie się nie powiodły!
  Księżniczka Leia, po wykończeniu ostatnią błyskawicą z jej rubinowego sutka, ostatni batalion armii koronawirusa zaćwierkał:
  - W drodze do osiągnięcia boskich wyżyn politykiem jest sam szatan!
  Tutaj Sfero Katastrofov przerwał ich idyllę. Donald Trump był na najwyższej górze we wszechświecie, dookoła błyszczały solidne diamenty.
  Młody diabeł agresywnie obnażył zęby i cmoknął usta dziecięcymi ustami i powiedział:
  - Dobrze rozegrałeś otwarcie! A jeśli zostaniesz sułtanem, otrzymasz drugi artefakt z magicznego złota byka! To jest twoja fundowana misja!
  Donald Trump niechętnie skłonił się i odpowiedział:
  - Jestem gotowy Wszechmogący Szatanie!
  Chłopiec demiurg i twórca wielu wszechświatów tupnął bosą stopą, a ona zadudniła, jakby eksplodowało miliard bomb wodorowych na raz.
  Donald Trump został przewinięty i rozłożony na milion wymiarów i natychmiast złożony, ale już we wszechświecie, który jest wewnątrz Imperatora Koronawirusów.
  
  OSTATNIA SZANSA III RZESZY
  Według niektórych źródeł Stalin odrzucił ostatnią propozycję oddzielnego pokoju Hitlerowi we wrześniu 1943 r. Uczynił to zastępca Mołotowa Litwinow podczas wizyty w Norwegii. Ciężkie straty ZSRR w bitwie pod Kurskiem, zwłaszcza w czołgach, niezdecydowanie aliantów. Szybka klęska Włoch, które próbowały odrzucić faszyzm, nieco osłabiła wojowniczy ton Stalina.
  Naczelny Wódz zaczął się obawiać, że Rosjanie wykrwawią się na śmierć w przedłużającej się wojnie z hitleryzmem. I postanowiłem natychmiast spróbować wydostać się z wojny.
  To nie pierwsza taka propozycja. W czterdziestym pierwszym roku za pośrednictwem bułgarskiego ambasadora przekazali Hitlerowi pragnienie drugiego traktatu brzeskiego. Stalin poszedł na więcej ustępstw terytorialnych, ale Hitler zorientował się, że Koba po prostu gra na zwłokę.
  W styczniu 1942 r. ponownie pojawiła się propozycja odrębnego pokoju. Niemcy przystąpiły do wojny ze Stanami Zjednoczonymi i przegrały bitwę o Moskwę. Ale Hitler nadal wierzył w zemstę, a Stalin chciał też, aby Niemcy wycofali się zbyt daleko na zachód. Obie strony były zbyt daleko, by zawrzeć pokój.
  Ponowna propozycja Stalina pod koniec sierpnia 1942 r. Sugerowała bardziej znaczące ustępstwa ze strony Niemców. Koba zgodził się nawet na całkowitą rezygnację z Ukrainy, Białorusi i krajów bałtyckich. Ale naziści wtedy posuwali się naprzód, a Stalin nie chciał zrezygnować z smakołyku - Kaukazu i ropy Baku.
  Po kontrataku Stalingradu i Mainsteina Naczelny Wódz ponownie zaoferował Niemcom pokój. Ale ustępstwa terytorialne Stalina były czysto symboliczne. Hitler wierzył, że latem odniesie nowe zwycięstwa i znów będzie mógł dyktować swoje warunki.
  Ale jego kalkulacja się nie zmaterializowała, jednak straty wojsk radzieckich, zwłaszcza w czołgach, okazały się znacznie większe niż niemieckie.
  Teraz jednak obie strony są bliżej niż kiedykolwiek porozumienia. Trzecia Rzesza jest przyszpilona we Włoszech, próba ataku nie powiodła się. Front niemiecki na lewobrzeżnej Ukrainie jest bliski załamania. Przygotowano już plan obrony Dniepru. Ale Hitler nadal uparcie nie chce wycofać wojsk za barierę wodną.
  Propozycja do Stalina jest już ostatnią. Opcja zero - świat bez aneksji i odszkodowań. Wymiana jeńców wojennych - wszyscy za wszystkich. Trudne pytanie o eksportowanych Rosjan do Niemiec. Wszyscy wracają lub tylko do woli. Ale jeśli zechcą, Niemcy oszukają.
  Oczywiście taki odrębny pokój wydaje się Hitlerowi nieopłacalny. Wojska niemieckie nadal utrzymują Smoleńsk, większość Ukrainy, a nawet Noworosyjsk z Półwyspem Tamańskim, podczas gdy Niemcy kontrolują Krym, a ich wojska oblegają Leningrad.
  Ale strategiczna pozycja Trzeciej Rzeszy jest prawie beznadziejna. Alianci już pokonali ofensywnego ducha Japonii. I stworzyli rozległy przyczółek w południowych Włoszech. W przyszłym roku będzie lądowanie na północy Francji, a może na Bałkanach. W każdym razie Niemcy są naciskani. Masowe bombardowania niszczą fabryki wojskowe III Rzeszy.
  To prawda, że \u200b\u200bprodukcja broni wciąż rośnie. Ale jakość metalu spada.
  A co najważniejsze, Rosjanie już posuwają się naprzód na południu iw centrum. Obliczenia, że po krwawej bitwie na Wybrzeżu Kurskim nastąpi przerwa operacyjna, nie sprawdziły się. Rosjanie niemal natychmiast kontynuowali natarcie. I każdego dnia posuwali się szerokim frontem. I w pobliżu Taganrogu iw Donbasie oraz w górnym biegu Dniepru.
  Tempo awansu jest dość szybkie, nawet jeśli są rekordy, ale... Najbardziej obrzydliwe jest to, że Niemcy nie mają perspektyw. Nie mają czasu na formowanie rezerw, partyzanci szaleją na tyłach, a były sojusznik, Bandera i inni, rozpraszają się lub przechodzą na stronę bolszewików.
  Dlatego, mimo że Niemcy musieliby wycofać się daleko na zachód, prawie generałowie i ministrowie opowiedzieli się za przyjęciem pokoju. Goering i Himmler również poparli ideę uwolnienia rąk Wschodu. Co dziwne, Bormann, który był uważany za sprytnego pragmatyka i Goebbelsa, wypowiedział się przeciwko temu.
  Minister propagandy uważał, że Stalin nie oferuje pokoju od dobrego życia i wkrótce bolszewikom zabraknie siły, a Niemcy stracą na darmo duże ziemie na wschodzie i siłę roboczą.
  Speer w odpowiedzi na to zwrócił uwagę, że ziemie wschodnie, zwłaszcza na Białorusi, są pełne partyzantów. Ponadto Stalin obiecał przywrócenie stosunków gospodarczych z III Rzeszą.
  Hitler zawahał się. W prawdziwej historii ostatecznie odrzucił propozycję Stalina, mówiąc dosłownie, co następuje.
  - To nie czas na żądania pokoju - nasza armia przegrywa. Musimy odnieść decydujące sukcesy na frontach!
  Mainstein zapytał Führera:
  - A jeśli osiągniemy decydujący sukces, to zawrzemy pokój?
  - Nie, w takim razie musimy osiągnąć jeszcze bardziej zdecydowany sukces! Kuj żelazo póki gorące!
  W prawdziwej historii ostatnia realna szansa III Rzeszy w czasie II wojny światowej przepadła.
  Ale zamiast tego Mainstein posłużył się dość przekonującym argumentem Hitlera.
  - Zostawimy mojego Führera, aby wrócił!
  Adolf był oszołomiony, pytając:
  - Ale jako?
  - Pokonamy Zachód, zdobędziemy surowce w Afryce, a potem zwrócimy się na wschód i razem z Japonią wykończymy Stalina! - Gotowy Mainstein.
  Argument ten miał nieodparty skutek i Hitler zaakceptował propozycje Stalina dotyczące osobnego pokoju.
  Pięć milionów żołnierzy III Rzeszy, nie licząc sił policyjnych, zaczęło opuszczać front wschodni. 15 września 1943 r. zawarto rozejm, po czym rozpoczęło się wycofywanie wojsk niemieckich, które miało zakończyć się do nowego roku.
  Decyzja o pokoju między III Rzeszą a ZSRR wywołała prawdziwy szok na Zachodzie. Okazało się, że stalinowska pięść, która rozpraszała większość jednostek naziemnych, wypadła z gry.
  A teraz kapitaliści musieli ponownie zmagać się ze sobą. A Hitler przede wszystkim zaczął przenosić wojska do Włoch.
  Brytyjscy i amerykańscy piloci jako pierwsi odczuli wzmocnienie Niemców. Z frontu wschodniego napłynęła ogromna liczba doświadczonych asów. Co więcej, najbardziej produktywni piloci niemieccy walczyli z Armią Czerwoną i sokołami Stalina. Okazało się, że asy-orły równie dobrze walczą z Brytyjczykami.
  Straty lotnictwa alianckiego wzrosły wielokrotnie. Niemiecka flota powietrzna powiększyła się jednocześnie ponad dwukrotnie, a jeszcze bardziej pod względem jakości.
  Ale główną rzeczą, przed którą stanęli alianci, były oczywiście siły lądowe Wehrmachtu. Byli zahartowani ogniem i mieczem, walcząc z Armią Czerwoną. Wielka Brytania, a tym bardziej Stany Zjednoczone, nie miały nawet jednej setnej doświadczenia, jakie miał Wehrmacht.
  Tak, niemieckie "Tygrysy" i "Pantery" znacznie przewyższały swoją mocą "Shermanów" i "Churchillów". Sytuację dodatkowo pogarszał fakt, że najnowsze Shermany, M 4, nie weszły jeszcze do masowej produkcji, podczas gdy Pantery i Tygrysy były już naznaczone potęgą i mocą.
  Niemiecka kontrofensywa rozpoczęła się 17 października. Jak się okazało, na lądzie Wehrmacht miał miażdżącą przewagę. Prawdziwy, niestabilny parytet został ustanowiony w powietrzu.
  Straty aliantów były znacznie większe niż Luftwaffe. Decydującym ciosem Mainstein sformował parę kotłów, zadając sprzymierzonym jednostkom dotkliwą klęskę.
  Wojska anglo-amerykańskie ruszyły w kierunku wybrzeża pod osłoną dział morskich dalekiego zasięgu. Do niewoli dostało się ponad 240 000 mieszkańców Zachodu i ponad 120 000 Włochów. Było to pierwsze duże zwycięstwo nazistów na zachodzie od czasu ofensywy Rommla. Jednak ze względu na presję aliantów i ich licznej floty trudno jest przedrzeć się na Sycylię.
  Wielki admirał Dennits otrzymał zadanie zniszczenia wrogich statków i zdobycia dominacji na morzu. Produkcja łodzi podwodnych wzrosła do czterdziestu miesięcznie, zaczęto produkować bardziej zaawansowane, opływowe jak rekiny czy wieloryby, a także napędzane nadtlenkiem wodoru.
  Niemiecka flota okrętów podwodnych stała się najliczniejszą i jakościowo najlepszą na świecie.
  Kluczowym punktem bitwy o Sycylię miał być szturm na Gibraltar.
  Ponadto naziści planowali włączenie Turcji do konfliktu. Posuwać się razem z Osmanami przez Palestynę i Syrię i dalej do Kanału Suetostockiego. Turcy nie są przeciwni ekspansji, ale boją się Brytyjczyków i Amerykanów.
  8 marca 1944 roku niemieckie samoloty przypuściły niespodziewany atak na Maltę. Wróg nie spodziewał się, że Niemcy zaryzykują jeszcze przed zdobyciem Sycylii przeprowadzenie tak brawurowego desantu. Ale nie bez powodu Fritz stwardniał na wschodzie i nauczył się tam bezczelności. Wydawało się, że twierdza na wyspie jest nie do zdobycia, ale upadła w ciągu kilku godzin. Do niewoli dostało się ponad trzydzieści pięć tysięcy Brytyjczyków i dziesięć tysięcy Amerykanów. Zdobyto ogromne trofea.
  Sukces Niemców miał także znaczenie moralne. Turcja zezwoliła wojskom niemieckim na przejście przez swoje terytorium do Palestyny i dalej do Kanału Suet.
  Generalissimus Franco nadal się wahał, bardzo chciał poszerzyć obszary Hiszpanii i zdobyć kolonie, ale bał się porażki. Salazar coraz aktywniej współpracował z III Rzeszą. A Brazylia, widząc, że szanse na podbój Europy maleją i że najprawdopodobniej trzeba będzie ją obmyć krwią, pospieszyła do wycofania się z wojny z Niemcami.
  W maju rozpoczęła się niemiecka ofensywa na Palestynę. Dowodził nim słynny feldmarszałek von Bock.
  Hitler postanowił zamienić swój gniew na litość i pozwolić tak doświadczonemu feldmarszałkowi na rehabilitację. Na innych frontach do tej pory panował względny spokój. Alianci ponieśli ciężkie straty na morzu, ale do tej pory utrzymali Sycylię. Ale główna bitwa polegała na zwróceniu się na północ Francji. W czerwcu 1944 r. zaplanowano lądowanie. Ze względu na wysokie koszty wojny światowej, a także fakt, że Wał Atlantycki wciąż się umacniał, alianci zmuszeni byli się spieszyć.
  Ponadto naziści pojawili się w masowej produkcji Me-262. Samolot nie jest jeszcze bardziej niezawodny technicznie, ale za to bardzo szybki, z mocnym uzbrojeniem i wyróżniający się przeżywalnością.
  Zachód nie miał porównywalnej maszyny, a Niemcy, którzy tak bardzo wzmocnili się w bitwach powietrznych, mogli równie dobrze zakończyć przewagę powietrzną wroga.
  Na północy Francji było około stu dwudziestu dywizji gotowych do walki, z których dwadzieścia jeden było pancernych. Duża liczba Tygrysów i Panter. Ponadto w serii pojawiły się już "Panther" -2 i słynny "Królewski Tygrys".
  Tak więc, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, szanse aliantów okazały się znacznie mniejsze. Należy zauważyć, że na wszelki wypadek w Holandii i Belgii nadal znajdowały się znaczne siły Fritza. Ponadto działalność watah wilków Dennika spowodowała ogromne szkody dla alianckiej floty.
  A lotnictwo nie spało. W szczególności bomby sterowane radiowo są bardzo skuteczne do celów morskich.
  Ale pociski balistyczne V-2 nie usprawiedliwiały się zbytnio. Ale wyprodukowano ich mniej niż w prawdziwej historii. Faktem jest, że z pilotami, zwłaszcza po wymianie z rosyjskimi jeńcami w Luftwaffe, stało się to łatwiejsze. I pojawiły się całkiem sensowne - czy te ślepe drony są potrzebne? Ponadto były wróg Stalin nagle stał się przyjacielem, a nawet postanowił pomóc Niemcom.
  A czego najbardziej brakuje Niemcom? Wypuszczanie lotnictwa w III Rzeszy przekraczało sto samolotów dziennie, a doświadczonych asów brakuje. Niech więc ochotnicy dołączą do bitwy.
  Wśród tych, którzy zostali dobrowolnie-przymusowo wysłani do walki z przeklętymi kapitalistami, znalazł się także Kozhedub, który wkrótce stał się legendą.
  Lądowanie w Normandii, mimo że już w pierwszych dniach wydawało się, że Alianci odnieśli sukces, zdołali stworzyć trzy przyczółki, ostatecznie zakończyło się największą klęską Zachodu w historii II wojny światowej.
  Niemal jednocześnie Niemcy zdobyli też Kanał Suet, przenosząc arterię do Wielkiej Brytanii. A w Skandynawii miała miejsce Operacja Niedźwiedź Polarny - Szwecja została zajęta prawie bez strat w ciągu dwóch tygodni.
  Po niemieckiej prowokacji Franco w końcu przystąpił do wojny po stronie III Rzeszy. Pod koniec 1944 roku hitlerowcy zdobyli Gibraltar podczas trzydniowego szturmu.
  Po rozpoczęciu ofensywy w Afryce. Rok 1945 był rokiem szybkiego rozmieszczenia niemieckich samolotów odrzutowych. Walki w Afryce były zacięte. Amerykanie przerzucili duże siły lądowe na czarny kontynent, musieli jednak przeciągać wojska i zaopatrzenie przez cały Ocean Atlantycki.
  To jak rozciąganie grzechotnika...
  Niemcom udało się również zdobyć Sycylię. Rozpoczęła się, a raczej trwała bitwa o Afrykę. Naziści wykorzystali liczne floty okrętów podwodnych i dogodniejsze miejsce do ataku na czarny kontynent.
  Amerykanie nie radzili sobie zbyt dobrze w bitwach z Japonią. Lądowanie na Filipinach zakończyło się całkowitym niepowodzeniem.
  Pancerniki Kraju Kwitnącej Wiśni - w tym gigantyczny Yamato - w końcu pokazały się i zatopiły okręty wraz z amerykańskim lądowaniem. Ciężkie straty gwałtownie spowolniły postęp Nimitza i Mankurta przez Pacyfik.
  Niemcy stopniowo wyrównali bitwę na niebie. ME-262 i HE-162, następnie ME-1010 i TA-138. Te myśliwce odrzutowe zapewniały jakościową przewagę nad zachodnimi ilościami.
  Po śmierci Roosevelta pozycja izolacjonistów w Stanach Zjednoczonych gwałtownie wzrosła. Domagali się pokoju z III Rzeszą i wojny wyłącznie z Japonią.
  Dulles próbował przez Szwajcarię szukać po omacku oddzielnego pokoju z Niemcami. Ale wtedy pojawił się problem - sam Hitler nie chciał zakończyć wojny. Niemcy, choć powoli, posuwali się przez Maroko i Egipt. Udało im się już przejąć Irak, co oznacza uzyskanie dostępu do ropy. Kuwejt wkrótce upadnie. Dokąd wtedy zmierza Anglia? A flota podwodna nazistów staje się coraz silniejsza. A bombowce odrzutowe już zdobywają Londyn i całą okolicę, nie mówiąc już o V-2.
  Hitler nie chciał pokoju, liczył na więcej.
  Ale Amerykanie mieli w kieszeni mocną kartę atutową.
  Ponieważ Japończycy zachowali kontrolę nad większością swojej komunikacji, pierwsza próba zrzucenia bomby atomowej na Hiroszimę nie powiodła się. Myśliwce samurajskie przechwyciły B-29, który poruszał się bez osłony. Zarówno sama maszyna, jak i bomba atomowa na pokładzie zginęły. Następny cios zadany Hiroszimie nastąpił 19 sierpnia. Tym razem Amerykanie byli w stanie zapewnić osłonę i zaatakować większą liczbą bombowców. Uderzenie nie było zbyt czyste, bomba eksplodowała dziesięć kilometrów od miasta, ale efekt i tak był imponujący.
  Teraz okazało się, że Stany Zjednoczone dysponują pałką nuklearną o ogromnej sile, co oznacza, że Niemcom i ich sojusznikom grozi bardzo trudna sytuacja w obliczu kapitulacji.
  Ale wtedy w grę wszedł trzeci czynnik. Przez długi czas, siedząc w zasadzce, liżąc rany zadane przez II wojnę światową, Stalin po raz pierwszy w historii zaproponował osobiste spotkanie z Hitlerem. Adolf Hitler natychmiast się zgodził. Co więcej, Führer III Rzeszy zgodził się nawet przyjechać w tym celu do Moskwy, pod osobistymi gwarancjami bezpieczeństwa Stalina.
  Spotkanie odbyło się 2 września 1945 r. Rozpoczął się siódmy rok II wojny światowej. W prawdziwej historii skończyło się właśnie w tym momencie. A teraz jest u szczytu. Niemcy wyeliminowali już Brytyjczyków z Kuwejtu, zachodniego Iranu, Iraku, razem z Turkami z Egiptu i walczyli w Libii, Sudanie, na Półwyspie Arabskim. A także bitwy toczyły się pełną parą w Maroku i na obrzeżach Algierii.
  Generalnie inicjatywa była po stronie Niemców, ale alianci dzielnie walczyli. Rozwój floty okrętów podwodnych III Rzeszy rekompensowała budowa coraz to nowych okrętów i coraz bardziej zaawansowane metody ochrony przed watahami wilków.
  Wielka Brytania została zbombardowana, zaatakowana rakietami. W odpowiedzi zbombardowali terytorium III Rzeszy. Niemcy zwiększyli produkcję broni, zwłaszcza samolotów odrzutowych. Tworzyli dywizje zagraniczne i dywizje o mieszanym składzie. Wykorzystywali niewolniczą siłę roboczą i wymyślali nowe rodzaje broni.
  W szczególności dyskoteki okazały się nie tylko niezwykle szybką bronią, ale także zdolną do zdobywania wysokości w stratosferze. A to czyniło je niebezpiecznymi i niewrażliwymi na duże wysokości bombowcami.
  TA-400 stał się również niezrównaną maszyną, przewyższającą B-29 pod każdym względem. Ale najbardziej zdolny jest oczywiście BD-18 - samolot skrzydłowy. Jest w stanie zbombardować terytorium USA i wrócić do Niemiec. Zasięg lotu maszyny odrzutowej wynosi do 20 tysięcy kilometrów.
  Ale to wciąż jest testowane. Ale w serii są już mniejsze bezogoniaste.
  Niemcy jako lotnictwo wyprzedzają aliantów. Czołgi serii "E" są również znacznie silniejsze niż amerykańskie "Shermans" i "Pershings". W rzeczywistości nawet niemiecka "Pantera" -2 nie ma jeszcze godnego przeciwnika. Ale "Panther" - drugi pojazd w produkcji seryjnej - jest głównym niemieckim czołgiem. Konkurować z nim mogą tylko angielskie działa samobieżne Tortila. Ale taka maszyna waży - 80 ton. Tak więc podczas gdy naziści pokonali wroga jakością. Ale w odpowiedzi wróg używa ilości. Niemcy i ich sojusznicy i tak wygrywają... Ale czynnik bomby atomowej i użycie 19 sierpnia 1945 niepokoi Stalina. Japonia była w stanie powstrzymać natarcie Brytyjczyków i Amerykanów, ale jak dotąd, będąc poważnie poobijaną na morzu, nie może posuwać się naprzód.
  Przywódca wszystkich czasów i narodów zrozumiał. Nie ma sensu dalej siedzieć, a można znaleźć się w sytuacji głupiej małpy - która siedzi na palmie i czeka... aż banany spadną. Co jest głupszego niż czekanie, aż banany spadną, kiedy już na nich siedzisz?
  Stalin uśmiechnął się do Hitlera. Führer wyglądał na zmęczonego, ale pogodnego. Obaj dyktatorzy są mniej więcej tego samego wzrostu, nieco poniżej średniej. Oba wąsy. Ale wąsy Stalina są większe, z siwymi włosami, wąsy Hitlera są bardzo małe i nieco zabawne. Grzywka nadaje młodzieńczy wygląd niemieckiemu tyranowi. Tak, jest dziesięć lat młodszy od Józefa Wissarionowicza.
  Stalin przywitał, natychmiast wziął byka za rogi:
  - Jesteśmy gotowi do wojny ze światowym kapitalizmem i syjonizmem!
  Hitler logicznie zapytał:
  - Na jakich warunkach?
  Przywódca wszystkich czasów i narodów odpowiedział z typową dla siebie ostentacyjną szczerością:
  - Ktokolwiek coś złapie, to będzie to!
  Hitler spojrzał na Stalina. Po zawarciu pokoju przywódca otrzymał Order Zwycięstwa i drugą gwiazdę bohatera Związku Radzieckiego. Logiczne jest, że ZSRR ogłosił się zwycięzcą. Ponadto Stalin otrzymał tytuł generalissimusa. Ale nie miał na sobie munduru. Może nie tylko ze względu na skromność. Straciwszy dwadzieścia milionów ludzi, wielki przywódca wszystkich czasów i narodów, zdołał doprowadzić wielką bitwę do remisu.
  Ludzie mogą nie rozumieć. W ZSRR wzrosła liczba niezadowolonych z reżimu.
  A co najważniejsze, strach prawie zniknął. Po takiej wojnie NKWD znacznie mniej się bało. Tak, i wróciło z niewoli wielu ludzi, którzy nienawidzą rządu sowieckiego i... Słyszeli dość antyradzieckiej propagandy.
  Ale Stalin zrozumiał najważniejsze: jeśli dasz Stanom Zjednoczonym czas, zwiększą produkcję broni jądrowej na bieżąco, a po Niemczech zrównają ZSRR z ziemią.
  Możliwa jest też opcja pokoju z III Rzeszą. A potem wojna koalicji kapitalistycznych drapieżników przeciwko ZSRR. W każdym razie musimy przywrócić kraj do drugiej wojny światowej. Pomóż Hitlerowi w pokonaniu Stanów Zjednoczonych i kolonialnego Imperium Brytyjskiego.
  A potem zobaczymy! Nigdy nie jest za późno, aby użyć Operacji Burza z piorunami do wyzwolenia Europy.
  Nawiasem mówiąc, Stany Zjednoczone i Wielka Brytania desperacko próbowały popchnąć Stalina do wojny zemsty. Byli jednak zbyt chciwi i oferowali niewiele. Przywódca zażądał od Ameryki natychmiastowego, bez żadnych warunków wstępnych, przekazania Alaski i Wysp Hawajskich.
  Ale Amerykanie i Brytyjczycy, nawet w Europie, prawie nie byli skłonni do niczego. I do diabła z nimi taki sojusz?
  Za to, czego nie płacą, jest nic nie warte, ale za to, że jest nic nie warte, trzeba zapłacić najwięcej!
  Nie chcieli sojuszu ze Stalinem przeciwko Hitlerowi, będzie na odwrót. Co więcej, oba ich imperia są totalitarne i łączy je jedno - nienawiść do zachodniej demokracji i liberalizmu.
  Hitler odpowiedział z niezbyt typową zwięzłością i racjonalizmem:
  - Sprawiedliwy! Czas zawrzeć traktat i rozpocząć wspólne operacje wojskowe!
  Stalin z szerokim tygrysim uśmiechem i nienaturalnie dużymi zębami odpowiedział:
  - Już wydałem rozkaz! I umowa gotowa!
  Führer uśmiechnął się, uścisnął dłoń i odpowiedział:
  - Zamówienie jest ważniejsze niż umowa!
  Silne siły lądowe ZSRR wkroczyły do Iranu iz bitwy zaczęły przemieszczać się w kierunku Indii. I jednocześnie z nadejściem zimy duże siły przeniosły się na Alaskę. Oczywiście pojawienie się na niebie radzieckich samolotów, a na morzu okrętów i łodzi podwodnych przysporzyło aliantom problemów.
  Wielu sowieckich asów walczyło już po stronie III Rzeszy. Dwóch z nich otrzymało już krzyże rycerskie. Pierwszym, który otrzymał takie zamówienie, był Kozhedub. Miał konto 123 zniszczonych samolotów brytyjskich i amerykańskich. Rekord wśród sowieckich ochotników.
  Ale najlepszy wynik dla Huffmana miał 19 sierpnia, właśnie w dniu zbombardowania Hiroszimy, zestrzeliła czterysetny samolot, ustanawiając tym samym trzeci rekord. Za to został odznaczony Orderem Orła Niemieckiego z brylantami, a jeszcze wcześniej, za 350 samolotów, Krzyżem Kawalerskim Żelaznego Krzyża V stopnia ze złotymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami.
  Indie były osłaniane przez stosunkowo niewielkie bataliony brytyjskie, a sipaje wojsk kolonialnych przeszli na stronę Armii Czerwonej. Bardziej brutalne walki wrzały w Iranie. Tam Wielka Brytania i Stany Zjednoczone dysponują znacznie większymi siłami. Ale przewaga liczebna, a także bezcenne doświadczenie drugiej wojny światowej przyniosły efekt iw ciągu dwóch i pół miesiąca cały Iran został całkowicie wyzwolony.
  W Birmie nadal toczyły się zaciekłe walki.
  Ale ogólnie rzecz biorąc, do nowego roku Indie, Pakistan, Iran, Bliski Wschód i cała Azja lądowa znalazły się pod kontrolą ZSRR i III Rzeszy.
  Następnie na lądzie wojska radzieckie wkroczyły do Afryki. Poza tym prawdziwa bitwa o Alaskę toczyła się zimą.
  Amerykanie nadal bali się ataku nuklearnego na ZSRR i próbowali wyłupić Japonię. Ale z trzech bomb atomowych przed końcem roku udało im się zrzucić tylko jedną na Nagasaki.
  Truman histerycznie domagał się zwiększenia liczby głowic nuklearnych i udoskonalenia środków ich przenoszenia.
  Niemcy, posuwając się w Afryce, planowali lądowanie w Wielkiej Brytanii.
  Rok 1946 upłynął pod znakiem ogólnego sukcesu koalicji władz dyktatorskich. Afryka w ciągu roku znalazła się pod całkowitą kontrolą koalicji, ale aliantom udało się odeprzeć desant w Wielkiej Brytanii.
  Stany Zjednoczone zrzuciły bombę atomową na Władywostok i pięć kolejnych na Japonię. Jeden dla Czukotki. I trzy na terenach kontrolowanych przez III Rzeszę. Wśród Niemców poziom samolotów odrzutowych i systemu obrony przeciwlotniczej wzrósł tak bardzo, że z trzech sukcesów - dwóch dla Francji i jednego dla Norwegii - samych Niemiec nie dało się wciągnąć.
  Ale jak dotąd naziści nie mieli bomby atomowej, aby odpowiedzieć. Nie było mowy o pokoju. Wojna okazała się teraz bezkompromisowa - do całkowitego unicestwienia.
  
  
  IVAN STRASZNY I TROCHĘ SZCZĘŚCIA
  Tam rozbieżność z prawdziwą historią rozpoczęła się w bitwie pod Chasznikami. W przeciwieństwie do tego, co się stało, w jej opowieści Peter Shuisky nie został pokonany, ale sam pokonał wojska hetmana. Była to jednak pierwsza poważna porażka wojsk rosyjskich w wojnie inflanckiej. Ale wtedy Piotr Szujski wykazał czujność, postawił placówki wojskowe i mając przewagę liczebną, pokonał Litwę.
  W rezultacie Rosjanie zachowali inicjatywę. Zajęli jeszcze kilka miast w Inflantach i rozpoczęli kampanię przeciwko Wilnie. Stolica Litwy upadła.
  Przestraszeni Polacy zaoferowali pokój Rosji. Car Iwan Groźny przejął kontrolę nad większością Inflant, w tym nad Rygą. A także Połock i okoliczne ziemie, aż po Berezynę.
  Imperium Rosyjskie zostało wzmocnione. Opriczniny nie trzeba było przedstawiać. Car Iwan Groźny założył swoją korsarską flotę, a nawet zaczął budować miasto u ujścia Newy.
  W ten sposób powstał Iwangrad. Król nie przeniósł tam stolicy, ale ufortyfikował port. Ponadto Rosjanie posuwali się naprzód na Syberii, zdobywając nowe ziemie i budując miasta.
  A kiedy król Zygmunt umarł, Iwan Groźny wstąpił na tron Rzeczypospolitej.
  Władza cara Iwana Wasiljewicza okazała się jeszcze wyższa niż w prawdziwej historii, a on sam został królem Polski i wielkim księciem litewskim.
  W ten sposób powstało największe państwo, przewyższające wielkością Imperium Osmańskie, a liczbą ludności i siłą kolonialną Hiszpanię.
  Car Iwan Groźny spędził kolejną małą wojnę ze Szwecją, wygrywając Wybór. Potem rozpoczęła wielką wojnę z Turcją. Rzeczywiście, Tatarzy krymscy byli zbyt irytujący. Bieg za biegiem.
  Armia rosyjska przeprowadziła udaną kampanię. Odbity Azow. A potem wiosną pokonała Perekop. Włamał się na Krym. uderzyć w Tatarów.
  Chan uciekł do Turcji. Ale Imperium Osmańskie wciąż było pełne siły. Nowy sułtan Murat zebrał ogromną armię i ruszył do Rosji.
  Jednak został pokonany i ledwo uciekł.
  Turcy musieli zawrzeć pokój, oddać Krym Rosji.
  Iwan Groźny zmarł w 1589 roku, u szczytu sławy i sukcesu. Tron odziedziczył jego wnuk, syn syna Iwana, siedmioletni. Najstarszy syn samego Iwana Groźnego zmarł na chorobę weneryczną. Iwan piąty został królem. Oficjalnie regentem okazał się wojewoda Skopin-Shuisky i współpracownik króla. Niezbyt oczywiście okazała się silna dynastia.
  Ale państwo się wzmocniło. Doszło tylko do małej wojny ze Szwedami, która zakończyła się zwycięstwem wojsk rosyjskich. A także wyprawy na Syberię.
  Ale kiedy Iwan piąty wkroczył w dorosłość, musiał stawić czoła problemom. Trzy lata z rzędu były nieurodzaje. I to powodowało głód. Potem kolejne problemy... Ale kraj przetrwał. Iwan piąty rządził dość mądrze. Zreformował armię i administrację. Utworzone plansze.
  Otworzył kilka uniwersytetów. Stłumił powstanie szlachty. Następnie przyłączył Prusy Wschodnie do Rosji.
  Ponadto nowy król Szwecji Gustaw Adolf próbował zemścić się za poprzednią klęskę swojego kraju. Ale wojna zakończyła się podbojem Szwecji.
  Dania wraz z Norwegią starała się utrzymywać przyjazne stosunki z Rosją. A Niemcy pozostały podzielone. I rozdarty przez wojny.
  Francja szybko zdobywała władzę, Hiszpania i Turcja ją traciły.
  Iwan piąty po podboju Szwecji, kierując wzrok na wschód. Rosjanie podjęli kilka kampanii przeciwko Iranowi i Azji Środkowej.
  Ziemie zostały podbite, aż do Indii. Potem zmarł Iwan piąty, a królem został Wasilij czwarty.
  Kontynuowano agresywną politykę. Rosjanie udali się na wschód i podbili Indie. A potem doszło do starcia z mandżurskimi Chinami. Wojna trwała ponad dwadzieścia lat. Ale ostatecznie Chiny zostały pokonane. Na początku XVIII wieku carska Rosja stała się największym mocarstwem na świecie, wkraczając do Indochin i Alaski oraz granicząc z Niemcami od zachodu. Po podbiciu części ziemi z Turcji. Francja i Austria próbowały nastawić Imperium Osmańskie przeciwko Rosji. Nowy car Piotr Wielki, ale nie z dynastii Romanowów, ale Ryurekiewicz, podjął kampanię przeciwko Turcji i zdobył Konstantynopol. Następnie Rosjanie przeniknęli do Afryki. I podbił Egipt. Austria, po kilku sukcesach taktycznych, została pokonana. wojska rosyjskie zajęły Wiedeń. Zaanektowali także Bałkany do swoich ziem.
  Granice rozszerzyły się na Włochy. A w Afryce Rosjanie stopniowo docierali do Maroka i podbijali te ziemie. Piotr II zaczął budować nową stolicę na wybrzeżu Morza Śródziemnego. I okazało się, że to prawdziwa perełka architektury. W tym samym czasie Rosjanie posuwali się naprzód w pętli Nigru, podbijając Afrykę. W połowie XVIII wieku toczyła się wojna z Turcją i Francją. W rezultacie całe Niemcy zostały włączone do Rosji.
  A Rosjanie w tym samym czasie zasiedlili część Ameryki i Kanady. Doszło do kolosalnego grabieży ziemi. Nieco później upadła także Francja.
  Wielka Brytania próbowała usiąść na wyspie. Ogarnięta niepokojami Hiszpania również przeszła na stronę Rosji, stając się jej częścią.
  Na początku XIX wieku Rosja całkowicie kontrolowała Afrykę, prawie całkowicie Amerykę, zdobyła Australię i inne ziemie azjatyckie. Jedynie ograniczona kontynentem Anglia pozostała niepodległa.
  Rosyjscy carowie to znosili. W tym samym czasie ludzkość nadal szybko się rozwijała. I tak loty w kosmos odbyły się sto lat wcześniej. A nowym kosmonautą wcale nie był Gagarin. I kto ma na imię Iwan.
  Imperium Rosyjskie poleciało na Marsa w 1885 roku. A w 1914 roku miała miejsce ostatnia wojna w historii planety Ziemia, która zakończyła się podbojem Wielkiej Brytanii. Potem Rosja ostatecznie przeszła na ekspansję kosmiczną. W 1930 roku rozpoczął się pierwszy lot do gwiazdy Alfa Centauri. I trwało to piętnaście lat, zanim dotarło do gwiazdy.
  Okrążyli ją i zawrócili. Pierwszy lot trwał trzydzieści lat, ale nauka się rozwijała. Pojawiły się tutaj zarówno silniki o prędkości nadświetlnej, jak i silniki termokwarkowe.
  W samej Rosji szlachta już zniknęła, a cara zastąpił przewodniczący planety Ziemia. W efekcie wszystko diametralnie się zmieniło. I ludzie zaczęli osiedlać się w galaktyce.
  
  WASYLIJ TRZECI I LĄDUJĄCY POPADANTSEV
  Istnieje wiele różnych wszechświatów, do których trafiają rosyjscy zabójcy.
  W jednym z nich Wasilij Trzeci, a raczej jego brat Dmitrij Iwanowicz, zbliżył się do Kazania w 1506 roku. W maju podczas szturmu na miasto doszło do wielkiej bitwy.
  W tym momencie kawaleria tatarska ruszyła na tyły wojsk rosyjskich. Cóż to znaczy, że Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova będą musieli walczyć.
  W tym samym czasie i cztery czarownice w biznesie.
  Z woli rosyjskich bogów cała szóstka poległych wzięła i ruszyła, stojąc przed trzydziestoma tysiącami jeźdźców kazańskiej hordy.
  Jako pierwszy zaatakował Oleg Rybaczenko. Chłopiec wymachiwał wydłużonymi mieczami, trzymał motyla i dziesiątki tatarskich jeźdźców zostało odciętych na raz.
  Wtedy wieczne dziecko bosymi stopami rzuciło granat i zaśpiewało:
  - Próbując zapleść świat,
  Sieć piekielnej namiętności...
  Trędowata czaszka i wampir
  Z nienasyconym rozszczepem podniebienia!
  I chłopiec zagwiżdże, a na ogolone szczyty Tatarów spadną wrony.
  Margarita jest również w ruchu chartem i jest fajna. Tutaj gołymi stopami weźmie kilka groszków z materiałami wybuchowymi. Wtedy młyn mieczami poprowadzi i masa Tatarów ściąć i wyjąc:
  - Jestem superdziewczyną! I wielki cud w cesarstwie!
  I tak będzie gwizdać piękność. I jak ptaki powalone falą gwizdów spadną na Tatarów.
  Natasha jest także agresywną dziewczyną. Najpierw ważka wykonuje technikę wydłużonymi mieczami, ścinając wielu Tatarów wraz z końmi. Następnie gołymi stopami rzuca granat. Wtedy stanik zostanie zrzucony, a ze szkarłatnego sutka będzie jak pulsar, palący pułki tatarskie. A potem z pępka wystrzeli śmiercionośna błyskawica.
  I spal kazańską hordę. I po najfajniejszym wpisie. Majtki dziewczyny pękają z łona Wenus, gdy magiczne tornado pędzi, by zmiażdżyć nomadów.
  Natasza krzyknęła:
  - Chwała Rosji Wasilijowi Trzeciemu!
  Zoya również atakuje charta. Spędź młyn z mieczami, siekając przeciwników na krwawe mięso. Następnie bosymi stopami rzuciła granat o najbardziej śmiercionośnej sile na świecie. Była zrobiona z trocin i nasączona miksturą, więc od razu wleciały dwa szwadrony tatarskie. A potem dziki pulsar wylatuje z malinowych sutków i smaży wszystkich.
  I jak piorun z pępka weźmie i rzuci. I zwęgli mięso do kości.
  A potem dziewczynce pękną majtki iz groty Wenus wypłynie ognista fala zniszczenia.
  Zosia napisała na Twitterze:
  - Miłość i śmierć, dobro i zło! Co jest święte, co grzeszne - nie jest przeznaczone do zrozumienia!
  Augustine wraca do walki jak bestia. Jej miedzianorude włosy powiewały na wietrze jak sztandar na Potiomkinie. Dziewczyna atakuje, prowadzi młyn i odcina wielu wrogów. Wtedy jej bose palce rzucają niesamowity dar śmierci. Cały pułk kawalerii tatarskiej wzbija się w powietrze. A potem błyskawice o śmiercionośnej sile wylatują z rubinowych sutków. Tną i pieką wrogów żywcem.
  A potem pulsary wybuchają z pępka z nieskończoną mocą. I pal wrogów jak prawdziwe muchy.
  A kiedy z łona Wenus zapala się czymś ognistym. I spali jeźdźców tatarskich bez najmniejszej litości.
  Augustina śpiewała, miażdżąc Tatarów kazańskich:
  - Rus śmiał się, płakał i śpiewał! W każdym wieku, dlatego ona i Rus'!
  Swietłana jest także twarda i niepokonana w ofensywie. Więc ci Tatarzy są młóceni. Tutaj wykonała technikę szoku machaon. A miecze się wydłużyły, jeźdźcy kazańscy zostali odcięci. Wtedy dziewczyna wzięła go i gołymi palcami u nóg rzuciła bombę o kolosalnej niszczycielskiej sile. Rozerwała bojowników tatarskich i pisnęła:
  - Chwała duszy i Ojczyźnie! Żyjmy w komunizmie!
  A z sutków truskawek jak wystrzelić pulsar zniszczenia. Zaraz przeleci nad jeźdźcami tatarskimi i spłonie.
  Swietłana pisnęła:
  - Rus jesteś wielki!
  A potem coś bardzo destrukcyjnego i śmiercionośnego, jakby z pępka.
  Ale najważniejszym prezentem jest pęknięcie majtek i wtedy z Groty Wenus wylatuje magiczne tsunami. Jest to generalnie super, a dziewczyny pokazały swoją najwyższą klasę.
  Oleg Rybaczenko, siekając Tatarów i rzucając granaty trocinowe w armię nomadów, znowu zagwizdał.
  A wrony spadły na ogolone szczyty Tatarów. A bose stopy chłopca rzucały niosące śmierć dary śmierci. Niszczenie całych pułków wrogów.
  Oleg Rybachenko, pełen entuzjazmu, podniósł się i zaśpiewał;
  Ojczyzno piękna Rosja,
  W nim Wasilij jest bardzo mądrym królem ...
  Stanie się, wierzę, że wkrótce jest mesjaszem,
  Ten prawosławny władca!
  
  Wasilij otrzymał wsparcie,
  Od potężnych rosyjskich bogów wiedzą ...
  Wróg stanie się głownią ognia,
  Nie mogę znaleźć odpowiednich słów!
  
  Pokonałeś Tatarów i Polaków,
  Największy król świata...
  Chcemy dobrej walki, uwierz mi
  Walczysz rycerzu i odważ się!
  
  Car Wasilij góry nie są barierą,
  W razie potrzeby Wehrmacht zmiażdży ...
  Czeka duża nagroda
  Wsparcie Ojczyzny - miecz i tarcza!
  
  Służysz potężnemu monarchie,
  Że wielki geniusz różnych krajów ...
  Wlewając wódkę do białej filiżanki,
  Nie daj się zwieść!
  
  Pokonaj swoich wrogów
  Car Wasilij jest światłem królów ...
  Poproś Svaroga o przebaczenie
  Dla naszych szalonych dzieciaków!
  
  Zwyciężymy, wierzę w Rosję,
  Nad górami mój kraj wzleci!
  Jezus z wyższą misją
  Że wrogowie Ojczyzny zmiażdżą!
  
  Walczyliśmy dzielnie za króla,
  Ponieważ Boże światło jest monarchą...
  A wróg żartobliwie rozdarł,
  Doprowadzony do szalonego strachu!
  
  Niech więc Ojczyzna stanie się piękniejsza,
  A Wasilij podbije ziemię ...
  To taki wielki car Rosji,
  Jego serca są jak monolit!
  
  Zwyciężymy, mocno w to wierzę,
  Nasi najwięksi Rosjanie...
  Oświecenie głównej idei,
  Wszyscy wrogowie Ojczyzny zostaną rozdarci!
  Przy ostatnich słowach ostatni z trzydziestu tysięcy jeźdźców tatarskich zostali ścięci. Tak zakończyła się pierwsza część bitwy. Wojska rosyjskie dowodzone przez Dmitrija Iwanowicza Rurikowicza pokonały Tatarów i zajęły Kazan.
  Ale na tym się nie skończyło. Po tak przekonującym zwycięstwie armia rosyjska zdecydowała się ruszyć dalej wzdłuż Wołgi.
  A teraz rosyjskie pułki schodzą do ujścia wielkiej rzeki. Przed nimi bitwa między hordą Nogajów a Chanatem Astrachańskim.
  Aby sześciu wielkich wojowników ponownie wkroczyło do bitwy z armią tatarską i nogajską.
  Jak zwykle tną mieczami pułki nomadów, bosymi stopami rzucają granaty i groszek z antymaterią. W tym samym czasie dziewczyny też to biorą, ze szkarłatnych sutków biją błyskawicami i pulsarami. I jak usuwają się z drogi wiązkami laserowymi! Co jest po prostu świetne i fajne!
  A potem fale tornada z piersi ...
  Ale nie tylko oni walczą. Gerda postanowiła więc pomóc Rosjanom ze swoją załogą czarownic. Te czarownice są genialnymi projektantami. W szczególności wykonali "Tygrysa" -2 ważącego zaledwie trzydzieści pięć ton, przy zachowaniu tej samej grubości pancerza, uzbrojenia i silnika. Jednocześnie ochrona czołgu okazała się jeszcze lepsza, dzięki dużym kątom racjonalnego nachylenia pancerza i niskiej sylwetce 1,7 metra.
  Czarownice zrobiły taką maszynę. I dość prosty w produkcji i niezawodny. "Tygrys" -2 przy tak niskiej masie stał się po prostu terminatorem dla wszystkich armii czołgów. Jej działo niszczy obce czołgi i piechotę.
  Jeszcze bardziej niebezpieczny był myśliwiec XE-162, który wykonały Albina i Alvina - te asy. W rezultacie druga wojna światowa potoczyła się inaczej. I III Rzesza zaczęła wygrywać na frontach. Pojawił się także "Tygrys" -3 stworzony przez Gerdę i jej zespół. Czołg ten ważył 60 ton, miał pancerz przedni o grubości 250 mm, pancerz boczny o grubości 170 mm oraz działo o długości 105 mm i długości 100 EL oraz sześć karabinów maszynowych.
  Oto niemieckie dziewczyny na takim czołgu i skoczyły do Tatarów. Wszystko według zamówienia. Dziewczynki sterują samochodem za pomocą joysticków.
  Tutaj Gerda zostaje wciśnięta palcami bosych stóp w przycisk, a pocisk wylatuje z armaty z wielką śmiertelną siłą. I rozdziera Tatarów.
  Charlotte strzela jako następna. Również morderczyni. I używa bosych stóp. I znowu Tatarzy to dostają.
  Ale Christina pisze z karabinów maszynowych. Dziewczyna o miedziano-złotych włosach, również z gołymi palcami zgrabnych nóg, naciska przyciski joysticka i miażdży wrogów i wrogów Rosji. Taka walcząca dziewczyna tutaj.
  Krystyna krzyczy:
  - Chwała Ojczyźnie carów!
  A Magda prowadzi bezlitosny ogień, odcina pułki tatarskie i nie tylko bosymi stopami, ale i szkarłatnymi sutkami naciska guziki joysticka i ryczy:
  - Chwała nowemu komunizmowi!
  Czwórka bardzo żwawo zmierzyła się z Tatarami. I pieprzył ich aktywnie.
  A Albina i Alvina wraz z latającym spodkiem zniszczyły tę armadę.
  Naciskając gołymi palcami na przyciski joysticka, wysyłali promienie śmierci na wroga. I dosłownie wystrzelili wrogów.
  Albina nacisnęła rubinowym sutkiem dźwignię i pisnęła:
  - To jest bardzo fajne! Ale wyślij wiązkę szerzej!
  Alvina ścisnął wroga truskawkowym sutkiem, agresywnie zauważając, paląc przeciwników:
  - Są szersze! Rozerwiemy ich na kwaśne jabłko!
  A dziewczyny wezmą to i krzykną:
  - Chwała chłodnej Ojczyźnie!
  Tak więc Tatarzy Astrachańscy i Nogajscy zostali zabici bardzo szybko.
  A potem atak na sam Astrachań. W ten sposób jedno zwycięstwo pociąga za sobą inne.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova wraz z tym Wielkim Księciem przeprowadzili się do Astrachania.
  Chłopiec i dziewczyna szturmowali to duże miasto. Walczyli, ponownie przybywając armią rosyjską korytarzem czasu.
  I znowu się skaleczyli i rzucili bumerangiem gołymi stopami. Tutaj sprawy stały się dużo łatwiejsze. Armią dowodził sam Wasilij Trzeci. A jego moc była wielka. Przybyły też wojska Wielkiego Księstwa Litewskiego, a dokładniej pułk książąt Glińskich, którzy chcieli zawrzeć związek małżeński z rosyjskim carem Wasilijem III i dlatego sprowadzili tam Litwinów. Wszyscy razem szturmowali to miasto.
  Tutaj nie było tak łatwo, gdyż turecki sułtan wysłał znaczną armię, chcąc powiększyć swoje posiadłości. Ale armia Wielkiego Księstwa Moskiewskiego jest pełna bojowego zapału.
  A dzieci terminatorów skaleczyły się i rzucały bumerangami, dyskami, gwiazdami. Oleg Rybachenko rzucił nawet kilka granatów.
  Bosymi stopami dzieci rzucały też ostrymi gwiazdami i cienkimi, ale zdolnymi do poderżnięcia kilku gardeł naraz, dyskami.
  A ich nogi są prawdziwym ucieleśnieniem zwinności oraz szybkości i bardzo dzikiej siły.
  A jak dziewczyna rzuca bumerang gołymi palcami, tak wrogowie świętej Rusi Moskiewskiej wcale nie będą miodem!
  Dzieci Terminatorów krzyknęły chórem:
  - Chwała Wasilijowi Trzeciemu, największemu z rosyjskich carów!
  A jak gwiżdżą... A wrony spadają na głowy Tatarów, uderzając w czubki.
  A potem Natasha i jej zespół walczą. Jak zwykle z mieczami i szkarłatnymi sutkami na piersiach. A do tego Augustyn użył magicznego miotacza ognia, co całkowicie stało się werdyktem dla koczowniczego imperium.
  I znowu wielkie zwycięstwo królestwa rosyjskiego.
  Bazyli III został ukoronowany tytułem króla i został oficjalnie uznany za cesarza. Jego imperium stało się ogromne. Rosjanie zaczęli też penetrować Syberię. A Chanat Krymski uznał się nawet za wasala Rosji.
  
  Astrachań upadł i uznał Wasilija III za swojego cara. I było to chwalebne i spektakularne zwycięstwo. Potem dziewczyny przeniosły się w inne miejsce.
  Był tu już 1508 rok. Wasilij III wysunął swoją kandydaturę na tron Wielkiego Księcia Litewskiego.
  Autorytet ówczesnej Rosji był tak wysoki, że większość Litwinów chciała uznać Wasilija III za swojego władcę. Ale był jeszcze jeden pretendent, który również miał wszelkie szanse na tron.
  To jego armia i jego samego Oleg Rybachenko i jego zespół powinni byli zabić.
  Oleg Rybachenko zaatakował, biegnąc szybciej niż gepard. Jego ostre miecze ścięły masy Litwinów i Polaków. A potem chłopiec rzucił granat gołymi stopami i rozdarł armię konkurenta Wasilija Trzeciego.
  Nieśmiertelny chłopiec śpiewał:
  - Chwała Rusi w tym życiu! Będziemy rządzić w komunizmie!
  A potem jak wypuścić piorun z pępka na litewskie strony i rozedrzeć je.
  I gwiżdż. Spadają wrony i litewskie wierzchołki przebijają.
  Dziewczyna siekała mieczami wiatrak. Potem wzięła go i bosymi stopami rzuciła całą bombę trocin, rozerwała batalion najemników.
  A potem zdejmie go z pępka i uwolni błyskawicę, i spali wszystkich wrogów.
  Małgorzata też zagwiżdże, a kruk zapuka.
  I gruchanie:
  - Chwała naszej wolnej Ojczyźnie!
  Tak, nieśmiertelne dzieci młócą wrogów w razie potrzeby.
  Ale czarownice też nie są słabe. I ze szkarłatnych sutków zsyłają błyskawice, a bosymi stopami rzucają prezenty śmierci. I ogólnie zerwali nie błahy żart. A z pępków lecą takie dzikie błyskawice, a wrogowie Rosji obracają się w popiół.
  Ale dziewczyna, nie zastanawiając się dwa razy, wzięła go i zesłała tornado z łona Wenus, że pękły jej kąpielówki. I to jest fajne!
  Potem wszystkie cztery dziewczyny ściągnęły majtki, wypuściły agresywny strumień magicznego tsunami z groty rozkoszy, dobijając Litwinów.
  W rezultacie spłonęły resztki wojsk litewskich.
  A teraz Wasilij Trzeci mógł zostać Wielkim Księciem Litewskim. Jednak nadal są kwiatami. Jest jeszcze Polska, która nie jest podbita. Otóż po wzmocnieniu w 1512 r. pod Warszawę i Kraków ruszyła potężna armia rosyjska.
  W decydującej bitwie ponownie walczą Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova wraz z czterema dziewczynami. I jak zwykle tną wrogów wydłużonymi mieczami. Rzucają granaty bosymi stopami. A szkarłatne sutki wypluwają błyskawice. A teraz, nie zastanawiając się dwa razy, pulsary rzucają się z pępków. A jednak, oczywiście, łono Wenus dla piękności działa w stu procentach.
  A gdy wszyscy gwiżdżą na raz, to w tym momencie mdleje wiele tysięcy wron i leży na wierzchołkach Polaków i oddziałów najemników.
  Ale nie tylko biją Polaków.
  IS-7 przyleciało pięć rosyjskich dziewcząt z Komsomołu.
  I oni też młóćmy Polaków.
  Natychmiast wystrzeliło osiem karabinów maszynowych i jak oni skosili żołnierzy Polski. I tutaj Anyuta nacisnęła dźwignię swoimi szkarłatnymi sutkami.
  I gruchała na całe gardło:
  - Chwała potężnej sowieckiej i stalinowskiej Ojczyźnie!
  Alenka, dowódca załogi, strzeliła, przyciskając malinowy sutek do przycisku joysticka, do Polaków i warknęła:
  - Chwała Ojczyźnie świętej!
  Aurora, ta rudowłosa diablica ruchana rubinowymi sutkami. I krzyknął:
  - Chwała Ojczyźnie miłości!
  I rozdarł wielu Polaków.
  Maria też tak miażdży wrogów. Jak rozbić je na kawałki. A karabiny maszynowe gasią przeciwników z Polski.
  Dziewczyna ryczy:
  - Chwała nowemu komunizmowi!
  I jej truskawkowe sutki w akcji, emitujące ładunki.
  A Olimpiada Polaków młóci. I używa truskawkowych sutków, co jest bardzo, bardzo skuteczne.
  To jest eksterminacja Polaków.
  Tak więc spadochroniarze poległych żołnierzy działają kolektywnie. I prawie wszystkie dziewczyny, tylko jeden nieśmiertelny chłopiec Oleg Rybachenko.
  Ale ten dzieciak tak gwiżdże, że kruki spadając powalają Polaków tysiącami.
  Walka minęła na jednym oddechu. Warszawa została zdobyta jednym zamachem. A potem żołnierze rosyjscy zajęli też Kraków... Tak więc trwało zgromadzenie Słowian.
  W 1514 Wasilij III zajął i Prusy Wschodnie. Tutaj Oleg Rybachenko walczył tylko razem z Margaritą Korszunową. Wróg jest znacznie słabszy i nie potrzebujesz dużej pomocy. Czy to tylko miasto-forteca Królewiec do zdobycia. Tutaj ta para dzieci terminatorów wykonała świetną robotę.
  I znowu użyto mieczy i rzucono granaty bosymi stopami.
  A Rosja odebrała Niemcom, którzy zostali pokonani, wszystkie ziemie aż do Odry.
  To prawda, że w 1516 r. na Ruś ruszyła liczna armia niemiecka, pobłogosławiona przez papieża.
  No więc. W równoległym wszechświecie dziewczęta mają teraz możliwość pracy. Ponadto zgromadziła się duża armia - dwieście tysięcy żołnierzy z całej Europy. Jeden Rosjanin nie może sobie z tym poradzić. Ale dlaczego istnieją zagraniczne raty?
  Oczywiście, aby rosyjscy terminatorzy wojownicy i czarodzieje i czarodziejki mieli materiał, na którym dokonują swoich bohaterskich czynów.
  I wspaniale jest, gdy na świecie jest miejsce na wyczyn.
  Oleg Rybachenko w każdym razie nie przegapił tego.
  Oczywiście w bitwach wzięły udział dzieci terminatorów, Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova.
  Bosymi, dziecinnymi stopami rzucali wszystko ostre i kłujące tak gorliwie, że wojska inflanckie ginęły w ogromnych ilościach.
  Co więcej, dzieci strzelają też celnie z armat i to bardzo celnie.
  Oleg, chłopiec-terminator, strzelił i bosymi stopami rzucił prezent zabójcy.
  Rozproszeni przeciwnicy i pisnęli:
  Jestem wcieleniem zniszczenia!
  A chłopiec będzie się śmiał i ryczał:
  - Jestem synem wielkiego przebudzenia!
  Margarita, ta twarda dziewczyna, również wystrzeli zabójcę bosymi stopami i piszczy:
  - Jestem córką wielkich bogiń zagłady!
  I znowu dzieci śmieją się i szczerzą zęby. A potem tak leć do twierdzy. I tak wszyscy zostaną ścięci. Nie mają mieczy, mają tylko śmigła. I bez litości eksterminują Niemców, Francuzów i innych żołnierzy armii najemnej.
  Chłopiec i dziewczynka są boso, nawet na śniegu. A nawet takie nieśmiertelne dzieci!
  Dlaczego nie? Po co buty dla tych dzieci, które mają ciała szybciej niż jakiekolwiek zwierzę i oczywiście nie potrafią wybaczyć ani zachorować.
  Natasza walczy również z dziką furią tygrysicy. I mieczami poprowadzi młyn, a bosymi stopami uruchomi dar śmierci. A ze szkarłatnych sutków weźmie błyskawicę i miota się.
  Najemnicy wezmą i upieką żywcem
  Ale pępek wysyła prawdziwe i niezrozumiale płonące promienie śmierci.
  I na zakończenie tornado śmierci wylewa się z łona Wenus.
  Dziewczyna ryczy:
  - Chwała Ojczyźnie nieugiętych królów!
  Zoya również toczy agresywną bitwę, więc młóci wrogów mieczami. To tak, jakby odciąć je sierpem. I z gołymi stopami zsyła prezenty zagłady. I od pępka uderza piorunem. A teraz jej truskawkowe sutki wylewają się jak pulsary.
  I jak łono Wenus wypluwa magazyn zniszczenia i śmierci.
  Wojownik krzyczy:
  - Chwała rosyjskim carom!
  Augustina również walczy jak terminator. Tak więc z rubinowego sutka dziewczyna wystrzeli coś płonącego. Ale piorun w pępku uwolni smażących się najemników. A bose palce stóp ulegną potężnym pulsarom ognia.
  A z łona Afrodyty wyleci tsunami zniszczenia i płonącej magii.
  Augustyn śpiewał:
  - Jestem rudowłosy, fajny i boso na śniegu!
  Swietłana też była wściekła. I znowu, najpierw użyjmy mieczy młyna. A potem bose stopy, dar całkowitego zniszczenia. I cały pułk niemieckich najemników wyleciał w górę od wybuchu bomby anihilacyjnej. A potem od pępka, jak uderzenie pioruna, śmiertelnie nigdzie.
  Ale z łona Wenus wyleje się tornado najdzikszej zagłady. I zetrze kilka pułków w zwęglone, węgle zmieszane z kośćmi.
  To bardzo brutalne odwzorowanie energii świata.
  Tak, szóstka działała aktywnie.
  Oleg Rybaczenko gwiżdże coraz głośniej. A kruki i inne sępy wciąż padają na najemników. Jeden pasek wypełnia pięciu lub sześciu wojowników.
  Oto diaboliczna brygada wysłana przez rosyjskich bogów.
  śpiewał Oleg Rybaczenko;
  Starfall i ryk błyskawicy.
  Burze siodłają konie
  Ale nad ziemią cicho wylewa się pokój
  Klasztory.
  
  I ponad szarymi chmurami
  Wysokość niebieskiego sokoła.
  Tutaj, pod osłoną nieba
  Urodziliśmy się.
  
  Ślad jelenia liże mróz,
  Pogoń za zdobyczą przez cały dzień
  Ale trzyma zimno w ryzach
  Wiejski dym.
  
  Zaspy śnieżne burza śnieżna
  Córka białozębnej zimy.
  Tutaj w śniegu
  urosliśmy.
  
   Jesteśmy zaostrzeni przez nasienie hordy,
   Jesteśmy uciskani jarzmem niewiernych,
   Ale w naszych żyłach się gotuje
   Niebo Słowian.
  
   I z brzegów Czudskiego
   Do lodowatej Kołymy.
   Wszystko to jest nasza ziemia!
   Wszystko to my!
  
  Topory kute są nad pagórkiem,
  Tnij dzikie głowy
  Ale ludzie sami dzwonią kolczugą,
  mowa rosyjska.
  
  I od zagajnika do gwiazd
  Powstaje Biała Armia.
  Tutaj po rodzimej stronie
  Mamy umrzeć!
  Nie, Oleg Rybachenko nie lubił takich piosenek. Ale z drugiej strony ogromna armia najemnych, papieskich wojsk z całej Europy została prawie całkowicie pokonana. I biegną, by ocalić przed nieubłaganym lądowaniem trafień.
  A ja wezmę dziewczyny i wszystkie naraz wypuszczą gazy z piątego punktu, a dziesiątki tysięcy przeciwników Rosji zmarło od tej trucizny.
  A rosyjskie pułki ruszyły dalej. Tutaj już szturmują Berlin. I jest sam cesarz Niemiec z dużą armią.
  Najtrudniejsze jest to, że Natasza i jej zespół celowo zostali w tyle, a nieśmiertelne dzieci muszą walczyć samotnie. Ale to czyni go jeszcze bardziej interesującym.
  Oleg i Małgorzata rzucili się szybko i wzleciwszy w górę muru, przeprowadzili młyny, ścinając pięciu lub sześciu niemieckich, najemnych bojowników.
  Potem zaczęli ciąć przeciwników i wystrzeliwać, powalając kilkunastu rycerzy i wojowników.
  A oni upadli i upadli.
  Chłopak i dziewczyna walczyli jak tytani. Wyróżniały się zwinnością, a miecze wykonywały piętnaście zamachów w ciągu sekundy. I tak ścięli wroga. Zarówno dzieci, jak i broń były wyjątkowe: miecze i szable jednocześnie i rąbały prawie każdy metal i mięso.
  Oleg trzymał dużego motyla, odciął naraz tuzin przeciwników i ryknął:
  - Jestem dużym skuterem!
  I znowu chłopak w wściekłym ataku.
  A oto dziewczyna rzucająca granat gołymi palcami stóp i piszcząca:
  - Nasza Ojczyzna jest chwalebna, rdzenno-wierna, prawosławna! I będziemy w stanie pokonać wszystkich Niemców i być Berlinem pod Rosją!
  I znowu atakują młodzi, nieśmiertelni wojownicy. I walczą z wściekłością. Mają dziką kaskadę pomysłów i szaloną energię.
  Młoda para w ataku. A żołnierze niemieccy i najemnicy padają pod ich ciosami. A wojownicy, którzy otrzymali nieśmiertelność i wypracowali sobie życie wieczne, są bardzo zabawni.
  Oleg, przerywając niemieckiemu najemnikowi, ryknął:
  - Sto, po stu, pułk po pułku! Rycerze rosyjscy przecięci mieczem! Wierzę, że zwycięstwo nadejdzie wkrótce! Otwieramy wspaniałe konto!
  Margarita bosymi stopami rzuciła ostro oszlifowany dysk i zaśpiewała:
  - Kołowrat! Jewpatij Kołowrat!
  Oleg Rybaczenko, ten wieczny chłopiec, również rzucił dyskiem swoją bosą, dziecinną, ale bardzo mocną stopą i zaśpiewał:
  - Obrońco Ojczyzny! Żołnierz Perunow!
  Margarita, nadal siekając, śpiewała:
  - Kołowrat! Jewpatij Kołowrat!
  Chłopiec, ścinając wrogów, syknął:
  - Heroes of Rus zbiera się w alarmie!
  Tak walczą bohaterskie dzieci - wielcy bohaterowie! Mają pasję i siłę na cały legion.
  A może dziesięć legionów! Patrząc na nich, reszta żołnierzy rozweseliła się i zaczęła chłostać mury Berlina.
  Oleg, tnąc Niemców, ryknął:
  - Za cara Wasilija III!
  I jak rzuci ostro zaostrzonym dyskiem, jak odetnie tuzin przeciwników Rusi.
  I znowu zakręci motylem, a za nim młyn. Ścinaj tuzin naraz. A wtedy chłopak go weźmie i bosą piętą poruszy księcia w podbródek.
  Pofrunie i wpadnie prosto do kotła wrzącej smoły.
  Oleg Rybaczenko krzyknął:
  - No, do diabła z tobą!
  Margarita wzięła gołymi palcami bumerang, odcięła pięciu niemieckim najemnikom i ryknęła:
  - Chwała Ojczyźnie cara Wasilija!
  Oleg Rybachenko entuzjastycznie potwierdził:
  - Witaj święta Rosja!
  Margarita, ścinając Niemców, syknęła:
  - To jeszcze nie Rosja, ale Moskwa!
  Znaczna część muru została już zajęta przez rosyjskich żołnierzy. Już infiltrują samo miasto.
  Wielki książę Wasilij znalazł się nieco w cieniu z powodu swojego wielkiego syna Iwana Groźnego.
  Ale w prawdziwej historii Berlin mu się nie poddał. A teraz dzieci przepisują i dodają to, czego nie zrobili rosyjscy przodkowie.
  Oleg Rybaczenko ściął cztery głowy jednym ciosem. Następnie chłopiec rzucił bumerangiem gołymi stopami. Powalił kolejnych siedmiu wojowników i zapiszczał:
  - Jakoś wjechali do trumny, a najpotężniejszy ghul,
  Chciał ugryźć mnie w szyję, ale okazał się jak gra!
  A młody wojownik będzie miał tego dość...
  Margarita przekręciła śrubę i pisnęła:
  - Jestem kobrą gotową do skoku!
  I znowu wystrzeli zabójczy bumerang gołymi stopami. Dziewczyna, z pewnością, jest jak najfajniejsza bogini.
  Większość Berlina została już zdobyta. Odważne dzieci szturmują pałac Najwyższego Cesarza Niemiec. Są pełni wściekłości i dzikiego podniecenia. Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova są dziećmi terminatorów. I każda ich huśtawka, a machają bardzo często - to nowe trupy!
  Walczący Oleg Rybachenko zauważył:
  - Ale ta bitwa może wiele zmienić!
  Małgorzata zgodziła się:
  - Józef Stalin podbił Berlin dopiero w XX wieku! A teraz podbije ją jego odległy przodek Dmitrij Iwanowicz!
  Chłopiec rzucił bumerang gołymi stopami. Poderżnął gardła pięciu Niemcom i szczekał:
  - Za wielką Ruś i niebo Słowian!
  Margarita z przekonaniem potwierdziła:
  - Za największe imperium!
  A dziewczyna rzuciła też ostro naostrzonym ostrzem gołymi stopami.
  I pocięła wielu rycerzy i prostych wojowników i posiekała kogo. Jest taką wojenną pięknością.
  To jest naprawdę fajne Małgorzato. W imię nieśmiertelności zgodziła się zostać dziewczynką, porzucić swoje dorosłe ciało i zostać sprzedana w niewolę. Ale potem zyskała taką nadludzką siłę! I uwierz mi, oczywiście, dla niej też jest świetnie!
  Dziewczyna walczy, chłopiec walczy, a wrogowie upadają. Są złamane i osłabione.
  Odważne dzieci włamują się więc do sali tronowej, w której znajduje się Najwyższy Cesarz Niemiec.
  Próbuje odejść, ale chłopiec bosą stopą rzuca gwiazdkę i łamie cesarzowi tył głowy. Złamany upada i umiera...
  Następnie dzieci-strażnicy eksterminują resztę Niemców. Jednak ci drudzy, straciwszy swego pana, rzucają broń i poddają się.
  Tu upadł Berlin.
  Aż do Łaby miasta stały się rosyjskie. To jednak nie koniec.
  Armia rosyjska jest gotowa do działania... Ale to już inna historia. Jednak podczas gdy Wasilij III postanowił nie iść dalej na zachód, ale podbić Inflanty, które wisi na rosyjskich tyłach i stają się niebezpieczne i agresywne.
  
  
  Darth Vader i miecz samuraja
  Ale gdyby Darth Vader i Ahsoka Tana, jego partner byłby w czasie wojny między Rosją a Japonią! Tam są potrzebni!
  Darth Vader i Ahsoka Tana, uzbrojeni w miecze świetlne, wylądowali na Mount Tall. To był szczyt ataku. Japończycy rzucili do ataku prawie wszystkie dostępne siły. Czarny Pan był w zbroi. W obu dłoniach trzymał miecze świetlne. Potężny wojownik kierował wiatrakiem, a tuzin samurajskich wojowników wpadł w listopadowe błoto.
  Ahsoka Tano podskoczyła i obróciła się, ścinając Japończyka i gwizdnęła:
  - Tak trzymaj!
  Padawanka była agresywna i niezwykle waleczna.
  Darth Vader ponownie ciął i ryknął:
  - Za wielki kosmiczny świat!
  Poszarpane fragmenty ludzkich ciał rozrzucone we wszystkich kierunkach.
  Ahsoka Tano również ciąła swoimi mieczami, ciąła swoich przeciwników, a następnie bosą dziewczęcą stopą rzuciła maleńki groszek antymaterii.
  Rzucił się z ogłuszającą siłą i rozerwał na strzępy cały batalion wojowników Kraju Wschodzącego Słońca.
  I pisnął:
  - Dla kosmicznego umysłu!
  Darth Vader odtworzył motyla swoimi mieczami, przecinając samuraja i mruknął:
  - Za wielkie osiągnięcia imperium!
  Wtedy miecz świetlny Czarnego Lorda zawisł w powietrzu. Pstryknął palcami i natychmiast setka japońskich żołnierzy chwyciła się za gardła i zaczęła dusić w niewidzialnej pętli Ciemnej Strony Mocy.
  Ahsoka ponownie rzuciła bosą stopą maleńki groszek antymaterii i rozszarpała nim cały pułk samurajów.
  Należy zauważyć, że jeden gram antymaterii to siła rażenia dwóch bomb atomowych zrzuconych na Hiroszimę. I groszek wielkości maku trzaska jak bomba próżniowa.
  A Ahsoka ma ich całą torbę.
  Oto bosa pięta dziewczyny, gdy rzuca kolejny dar zniszczenia, a ognisty blask rozbłyska, pochłaniając i spalając żywcem setki samurajów jednocześnie.
  Darth Vader ponownie pstryka palcami i już pół tysiąca japońskich żołnierzy zaczyna się wić, ściśnięci przez pętle dzikiej, mrocznej siły.
  Ahsoka Tano bosymi palcami wyrzuciła kolejną porcję materii i zapiszczała:
  - O dominację dobra!
  Darth Vader ponownie poprowadził wiatrak swoimi mieczami, jego miecze świetlne rozciągały się na sto metrów, siekając masę Japończyków atakujących Wysoką Górę i szczekał:
  - Nie dla ciemnej strony mocy!
  Ahsoka Tano po raz kolejny rzuciła bosą piętą ziarenko antymaterii. Rozdarła i spaliła cały oddział japońskich bojowników i pisnęła, obnażając zęby:
  - Za wielkość naszego imperium surowej dobroci!
  Darth Vader ponownie uruchomił wiatrak swoimi wydłużonymi mieczami i zionął ogniem z ust. Dwustu samurajów natychmiast stanęło w płomieniach.
  Czarny Pan ryknął:
  - Jedi mają spuchnięte twarze,
  Po raz kolejny rodzi się imperium!
  Moc światła nie zbawia
  Umrzesz Jedi!
  Ahsoka Tano również prowadziła wiatrak swoimi mieczami, a gołymi palcami zgrabnych nóg rzuciła w prezencie antymaterię. Spaliłem dużo Japończyków i pisnąłem:
  Nikt nas nie powstrzyma, nic nas nie pokona!
  I znowu bosa pięta dziewczyny rzuci kulą zagłady. I tak wielu japońskich myśliwców spłonie. Przynajmniej cały pułk.
  Dziewczyna zaszczebiotała:
  - Japonia i Rosja - nowa misja przejścia!
  Czarny Pan ponownie dusi tysiące samurajów mroczną mocą. Kule nie trafiają w kilku wojowników osłoniętych siłą. A w międzyczasie niszczą wojowników imperium wschodzącego słońca za pomocą mieczy i innych urządzeń.
  Tutaj znowu Darth Vader prowadzi młyn, odciął tyle japońskiego mięsa na raz i warknął:
  - Za Imperatora Palpatine'a!
  Ahsoka rzuciła dar śmierci gołymi palcami dziewczęcych stóp i zaćwierkała:
  - Dla Luke'a Skywalkera!
  Czarny Pan odpowiedział ze złością:
  - Luke nie jest godzien być moim synem!
  Ahsoka trzymał kolejny młyn, odciął tłum Japończyków i odpowiedział:
  - A kto jest godny? Wszyscy jesteśmy źli na swój sposób!
  Darth Vader ciął miecze i pstryknął palcami ponownie, łamiąc karki oddziałom Imperium Wschodzącego Słońca, i ryknął jak tygrys:
  - Nie jestem tylko draniem, jestem wielkim draniem!
  Ahsoka ponownie ciąła mieczami i pisnęła.
  - Niech Moc będzie z nami!
  A nagi, okrągły obcas dziewczyny dał kolejny groszek zniszczenia.
  Japończycy padali dosłownie w szeregach. Ich możliwości spadały w katastrofalnym tempie. To nie był najmądrzejszy pomysł, aby szturmować, zgromadziwszy wszystkie siły góry Wysoka, kiedy jest dwóch takich super wojowników. Boso, bardzo piękna i walcząca Ahsoka i czarny lord w nieprzeniknionej zbroi.
  Tak więc Darth Vader rzucił grochem śmierci palcami w rękawiczkach, rozrywając japońskich żołnierzy.
  Padały od ciosów czarnego pana, jakby powalone. Ale dołączył do nich trzeci wojownik. Cóż, oczywiście, księżniczko Leia. Urocza dziewczyna w niewolnicy bikini iz mieczami.
  Rzuciła więc grochem śmierci bosymi stopami, rozdzierając go na małe, poszarpane krwawe fragmenty samuraja. I śpiewała ze śmiechem:
  - A stado wroga poleciało na ziemię,
  Pod naporem siły i mieczy!
  W rękach księżniczki Lei dwa miecze świetlne błysnęły i wydłużyły się, tnąc japońskich wojowników atakujących Mount High.
  Pokrój je w kapustę.
  Leia obnażyła zęby i zagruchała:
  - Chwała ideom kosmicznego komunizmu!
  A odsłonięty obcas księżniczki w bikini jest jak rzucanie, coś niezwykle śmiercionośnego i destrukcyjnego.
  Wybuchła poświata, a masa samurajów została natychmiast spalona i zwęglona.
  Ahsoka Tano również ciąła swoimi mieczami, tworząc dziki i szybki wiatrak. Odetnij ciemność Japończyków. Wtedy jej bose palce pełnych wdzięku stóp rzuciły kolejny groszek zniszczenia. Spopielono wielu wrogów.
  Padawanka krzyknęła.
  - Dla przystojniaków!
  A jej bosy obcas pozostawił ziarnko całkowitej zagłady. I tak wielu Japończyków zostało zniszczonych na raz.
  Czarny Pan wyciągnął swoje miecze świetlne, czerwone miecze, trzysta metrów, siekając Japończyków. To bardzo skuteczna technika. Ilu wojowników Imperium Kwitnącej Wiśni zginęło i zostało odciętych.
  Darth Vader ryknął, uwalniając pulsar kolosalnej, niszczycielskiej mocy zza ust:
  - Nikt nie odważy się przeciwstawić woli imperium!
  Księżniczka Leia bosymi stopami wystrzeliła dysk, który przeciął dziesiątki samurajów, zapiszczała:
  - Nikt nigdy!
  Ahsoka Tano prowadziła mieczami wiatrak, siekając japońskich wojowników, a bosym, dziewczęcym obcasem dawała dar zniszczenia, piszcząc:
  - Chwała carskiej Rosji!
  Darth Vader pstryknął palcami, łamiąc jednocześnie karki tysiąca japońskich żołnierzy energią ciemnej siły, warknął:
  - Chwała Cesarstwu!
  Ahsoka Tano ponownie ciąła mieczami i pisnęła:
  I chwała nam!
  Ale wtedy pojawiła się trzecia dziewczyna, czwarta wojowniczka. W tym przypadku wnuczka cesarza, księżniczka Rei! Ona również jest boso iw bikini. W rzeczywistości wszystkie trzy dziewczyny dość aktywnie używają nóg w walce, a buty tylko przeszkadzają. A jeśli twoje stopy są bose, bikini jest całkiem odpowiednie. Ponadto pomaga efektywniej wykorzystywać moc magiczną.
  Księżniczka Rei wzięła go i wystrzeliła pulsar gołymi stopami, rozrywając japońskich żołnierzy na strzępy.
  Potem zakręciła mieczami, tnąc armię samurajów na kawałki mięsa. A jej pałeczki świetlne są tak długie i tną każdy metal.
  Księżniczka Rey ryknęła:
  - Za imperium, które nie ma imienia!
  Bosa pięta dziewczyny uległa śmiercionośnej sile grochu z piekielną antymaterią.
  Ahsoka Tano pisnęła, odsłaniając agresywnie twarz.
  - Nasze imperium jest sprawiedliwe!
  A odsłonięte palce nóg dziewczyny rozpoczną niszczenie diabelskiego prezentu.
  Księżniczka Leia, ta piękna wojowniczka w bikini, wzięła i roztrzaskała wroga, mijając wiatrak i zapiszczała:
  - Za wielkość bezkresnego imperium!
  A nagi, okrągły, różowy obcas pięknej dziewczyny rzucił w darze śmiercionośną moc, z której dwa pułki armii samurajów natychmiast poszły do piekła.
  Czarny lord, pstrykając palcami i duszą Japończyka, dość logicznie zauważył:
  - Nie ma większego męstwa niż pokonanie godnego przeciwnika!
  A miecze Dartha Vadera zawirowały i ścięły tyle głów samurajów, że już zaczęli odczuwać strach.
  Księżniczka Rey obracała mieczami, wyciągała je na dużą odległość, tnąc przeciwników.
  A potem jej gołe palce o zgrabnych nogach rzuciły czymś niezwykle śmiercionośnym i niszczycielskim na raz pięć groszków. I zesłali tornado, naprawdę, nie dające szans na ratunek. Wtedy dziewczyna warknęła agresywnie:
  - Za osiągnięcia najwyższej rangi!
  Księżniczka Leia również podarowała wrogowi dar całkowitego zniszczenia gołą piętą. Potem dziewczyna ciąła ukośnie, a nad głowami mieczami i piszczała:
  - Dla przyszłej siły!
  Ahsoka nie stała na ceremonii. Bosa stopa rzuciła większy groszek. Rozdarł trzy pułki armii japońskiej. Spaliła chmurę samurajów i pocięła ich mieczami. Co więcej, dziewczyna wypluła też zza ust niezwykle śmiercionośny pulsar.
  I wypluł ognisty prezent:
  - Do komnat królewskich!
  Księżniczka Rey znów atakuje, a jej miecze tną ze straszliwą i śmiercionośną siłą. A bose stopy rzuciły tuzin grochu. Dosłownie spalił cały pułk wojsk samurajskich.
  Darth Vader w końcu pstryknął palcami obu rąk. Tysiące wron spadło na głowy japońskich żołnierzy, przedzierając się przez czubki ich głów. Czarny Pan powiedział z zadowolonym spojrzeniem:
  Wygląda na to, że ich powstrzymaliśmy! Chwała kosmicznemu imperium
  Atak Japończyków na Wysoką Górę ostatecznie ustał. Czterech myśliwców z supermocarstwami z Gwiezdnych Wojen zabiło ponad sto tysięcy żołnierzy i oficerów Imperium Kwitnącej Wiśni. Mnóstwo pociętych i spalonych zwłok zaśmiecało wszystkie podejścia do Wysokiej Góry.
  Darth Vader powiedział z satysfakcją, wyłączając miecze świetlne i chowając je za pas:
  - Wykonaliśmy świetną robotę! Teraz Japonia nie będzie mogła od razu zebrać nowych sił do ataku!
  Ahsoka Tano logicznie zauważyła:
  - Samuraje wciąż mają dużo żołnierzy, wciąż jest potężna flota!
  Księżniczka Leia zgodziła się z tym:
  - Z pewnością! Najważniejsza jest flota! Dopóki Japonia ma przewagę na morzu, będzie walczyć!
  Księżniczka Rey zasugerowała:
  - Więc zaatakujmy wroga na morzu! Mamy też miecze i możemy szybować nad wodą!
  Darth Vader zgodził się z tym:
  - Prawidłowy! Zaatakujmy flotę wroga! Musimy ukończyć misję do końca!
  Ahsoka Tano zaśmiała się i oblizała radośnie usta.
  - Uwielbiam tonące łodzie!
  Czterech wojowników wzbiło się w powietrze. Odwrócili się od Wysokiej Góry i polecieli w stronę morza. W samą porę do Port Arthur zbliżała się eskadra Togo.
  Potężna flota, dwanaście pancerników, wiele krążowników i niszczycieli.
  Japońska flota, liczna i dobrze wyposażona w tym czasie, była już zauważalnie lepsza od rosyjskiej eskadry w Port Arthur. To prawda, że \u200b\u200barmada Rozhdestvensky'ego śpieszyła znad Bałtyku. A gdyby ta cytadela przetrwała aż do jej zbliżenia, sprawy samurajów nie byłyby tak różowe. Jednak nawet teraz mają problemy.
  Zwłaszcza, gdy czterech super fajnych wojowników przeleciało nad powierzchnią morza.
  Ahsoka nawet śpiewała z zachwytem:
  - Surfowanie po morzu, surfowanie po morzu,
  Nie odchodź, zostań ze mną!
  Księżniczka Leia, potrząsając w locie bosymi, dziewczęcymi nogami, kontynuowała:
  - Molo morskie! Molo morskie!
  Nadszedł czas, aby pożegnać krzyknął!
  Księżniczka Rey chętnie wspierała:
  - A szczęście już jest, który rok,
  Wybierz się w kosmiczną podróż!
  Oto pierwsze pancerniki przed nami. Darth Vader machnął mieczami, promienie lasera wydłużyły się i przecięły dwa pierwsze statki. Rozdzieliły się i zaczęły tonąć.
  Czarny Pan powiedział z uśmiechem:
  - Zmiażdżymy cię!
  Księżniczka Leia również ciąła japońskie statki, dzieląc je na pół.
  Wtedy dziewczyna rzuciła grochem zagłady, który rozerwał krążownik i zapiszczał:
  - Na paradę zwycięstwa!
  Ahsoka Tano również uderzyła we wroga bosymi palcami u nóg i zmiażdżyła pancernika. A potem ciąła mieczami świetlnymi, przecinając japońskie armady.
  I zaćwierkał:
  - Do akrobacji!
  A księżniczka Rey wzięła i jak tnie wrogów. Również pod jej ciosami statki są cięte jak masło nożem.
  Wnuczka Palpatine'a wzięła i rzuciła grochem bosymi stopami, eksplodując japońskie naczynia i zaśpiewała:
  - Statki idą na dno,
  Z kotwicami, żaglami...
  A potem będą twoje
  Złote skrzynie!
  Złote skrzynie!
  Ahsoka Tano, przecinając Japończyków swoim mieczem świetlnym jednym zamachem, kontynuowała śpiew:
  - Statki są zepsute,
  Skrzynie są otwarte!
  Spadają szmaragdy i rubiny!
  A dziewczyna rzuciła też grochem antymaterii bosymi stopami.
  Księżniczka Leia również ciąła swoimi mieczami świetlnymi, tnąc statki na strzępy.
  I śpiewał dalej;
  Jeśli chcesz być bogaty
  Jeśli chcesz być szczęśliwy...
  Zostań z nami Vaderem
  Będziesz naszym królem!
  Będziesz naszym królem!
  A bosa stopa dziewczyny ponownie rzuca produktem totalnej zagłady, przecinając statek.
  Japończycy próbują ostrzeliwać czwórkę, ale bezskutecznie. Ich pociski chybiają czarnego pana i trzy superdziewczyny.
  Darth Vader pstryknął palcami i teraz kilka niszczycieli, kraina wschodzącego słońca zamieniła się w barani róg i zaczęła tonąć.
  Darth Vader ryknął:
  - ruski wojownik nie jęczy z bólu,
  I nigdy nie zatonie w wodzie!
  Księżniczka Leia również ciąła mieczami i topiła Japończyków, logicznie zauważyła:
  - Nasze motto to cztery słowa:
  Utop się - utop innego!
  Ahsoka Tano powraca w zaciętej walce. Wzięła go i przecięła, przebijając miecze, wydłużając się na setki metrów, przecinając krążowniki i okręty wojenne. Japończyk upadł i utonął.
  Dziewczyna zaszczebiotała:
  - Zabijemy wszystkich! I złammy to!
  Księżniczka Rei jest również w ataku, tak szybka i niezwyciężona. Tutaj jej broń stała się groźniejsza i ostro ciąła statki kraju Wschodzącego Słońca. A potem bose palce, które uderzały wdziękiem i seksualnością, rzucały prezenty zagłady, które rozdzierały masę statku na drobne kawałki.
  Wojownik krzyknął:
  - Chwała kosmicznemu komunizmowi!
  Darth Vader ponownie pstryknął palcami. Skręcił kilka japońskich statków w barani róg i zaszczekał:
  - Wielka chwała bohaterstwu!
  Ahsoka Tano obracała mieczami świetlnymi jak śmigłami helikoptera. Przecięła na pół okręt flagowy, na którym admirał kraju Wschodzącego Słońca Toga. Potem bosymi stopami rzuciła grochem, który rozerwał krążownik i warknęła:
  - Chwała Ojczyźnie, aby wszystkie kosmiczne światy znalazły się pod piętą tytanowego buta imperium!
  
  Księżniczka Leia też, jak przewijać diabelską tarczę mieczami. Otworzą statki, przetną metal. Wtedy jej goła, wyrzeźbiona noga dziewczyny rzuci śmiertelną, a nie przypadkową ofiarę śmierci. Japońskie statki znów toną.
  Księżniczka pisnęła:
  - O najwyższą władzę imperium!
  A Księżniczka Rey, nadal bezlitośnie tnąc okręty Kraju Wschodzącego Słońca i rzucając bosymi stopami prezenty zagłady, śpiewała;
  W kosmosie jest wiele różnych drzwi,
  Wściekła hiperplazma szaleje torrentami!
  Wiedza dała wiele kluczy,
  Byliśmy ludźmi, ale teraz jesteśmy bogami!
  
  Na statkach kosmicznych - pędząc przez fale,
  Kwarki pienią się w wirach eteru!
  Które przekażę moim potomkom,
  Dzieci innego, burzliwego świata!
  
  Próżnia jest ciepła, rozgrzewa serca,
  Gwiazdy wokół są jak twarze kochanków!
  Służymy postępowi - nie ma końca,
  A klony delikatnie szeleszczą na ziemi!
  
  Gdzie stąpamy, tam świat kwitnie,
  Grzmoty bitew są muzyką życia!
  Odważnie wyruszmy w nową podróż,
  Służcie święcie wiecznej Ojczyźnie!
  
  Niech będą ofiary - kosmos jest surowy,
  Wiele różnych gatunków i ras!
  Zbyt rozległa otchłań światów
  Wieczorem przyjaciel, a rano zdradzi!
  
  Ale dla Ojczyzny nie ma barier,
  Każdy wie: jasny duch to moc!
  Gehenna i piekło nie straszą,
  Nie więzić i nie skazywać na śmierć!
  
  Tylko ciało można unicestwić
  Cóż, dusza wiernie służy Ojczyźnie!
  Kłopoty i smutki - pokonaj wszystko,
  Musimy - mocniej zacisnąć pasa!
  
  Tutaj pokonali wrogów,
  Jesteśmy ludzkością - pępkiem wszechświata!
  Wrośnie obrzydliwość - spotka się z ciosem,
  Nie pasujemy: miękkość, smutek i szloch!
  
  Przestrzeń stała się dla nas jak dziedziniec,
  Szybki lot między gwiazdami, jak spacer!
  Chociaż niebiański dywan jest bezgraniczny,
  Możemy to przerysować - to nie żart!
  Darth Vader wziął ją i ponownie pstryknął palcami, miażdżąc naczynia.
  Ale Ahsoka Tana wypuściła z języka strumienie ognia, paląc Japończyka bez najmniejszej litości.
  Dziewczyna zaszczebiotała:
  - Dartha Vadera, Dartha Vadera,
  Jesteś moim idolem!
  Podbijmy razem świat!
  A bose palce zgrabnych nóg uruchomią coś po prostu diabelsko morderczego.
  Ale księżniczka Rey bez zbędnych ceregieli wyjęła i odsłoniła szkarłatny sutek spod bikini. I jak rzuciła piorun na samuraja. I natychmiast dwa pancerniki eksplodowały jednocześnie i stopiły się.
  Księżniczka Leia rzuciła grochem śmierci z dziką furią i pisnęła na całe gardło:
  - Chwała bezkresnej przestrzeni!
  A także z truskawkowego sutka wypuścił zabójczą błyskawicę. A flota kraju Wschodzącego Słońca zachoruje.
  A Ahsoka Tano wystrzeliła pulsara ze swojego rubinowego sutka. I rozbił wiele statków.
  Duże statki niegdyś potężnej floty japońskiej zostały już zatopione. Pozostaje tylko ścisnąć najmniejsze. Niszczyciele już zaczęły odpływać. I być może nie mieli realnej szansy na zbawienie.
  Darth Vader i trzy superdziewczyny poleciały za samurajami i wykończyły ostatnie statki. Bose stopy piękności rzucały bardzo małe, ale niosące antymaterię, groszek wielkości maku. Ale wielu Japończyków zginęło.
  Każdy mak z zagładą zniszczył dwa lub trzy japońskie statki.
  Darth Vader i jego zespół to prawdziwe, niezwykle śmiercionośne maszyny.
  Czarny Pan zauważył nawet filozoficznie:
  - Niedokończony wróg jest jak nieleczona choroba - spodziewaj się komplikacji!
  W tym samym czasie, aby było zabawniej i aby powstał bardziej zabawny nastrój, śpiewali pięknymi głosami;
  Niech będzie szczęście dla wszystkich ludzi na zawsze,
  Pieszcząc gwiazdy, bawiąc się wygłupiając i śmiejąc się!
  Smutni są tylko beznadziejni kalecy,
  W rzeczywistości mężczyzna jest księciem wszystkich!
  
  Nie szukałem księcia w burzliwych wodach,
  W końcu dla mnie uznaniem jest cięcie wrogów mieczem!
  I nawet w snach - zła walka o sen,
  Wojna jest piękna, a nawet straszna - spal hordę ogniem!
  
  Tutaj statek kosmiczny spadł, płonąc we mgle,
  Odłamki klejnotów rozrzucone w górach!
  A skały stały się jak upierzenie papugi,
  Kiedy jest pięknie, ból i strach znikają!
  
  Teraz tańczę jak cyganka
  Bose stopy są całe we krwi!
  Wiedz, że kanonada to najlepsza lira korbowa,
  Miażdżenie wszystkich to namiętna miłość sama w sobie!
  
  Przemoc jest dnem nie zna wiru,
  Ostra igła wbiła się w serce!
  A na innych planetach ludzie jęczą,
  Los dał im taką "nagrodę"!
  
  Walczę od zmierzchu do świtu
  I nawet sam diabeł był zaskoczony!
  W wierszach śpiewa się męstwo tej dziewicy,
  I wyczytałem jej pasję z ust!
  
  Tak, zemsta w ogóle nie zna granic i środków,
  Jeśli świat się obraził - nie szukaj głupca!
  Ziemia Ojczyzny jest lepsza niż miejsce w raju,
  Cement to idea, ludzie to cegły!
  
  A w duszy rana okrutnie boli,
  Mój chłopak zginął - broniąc krawędzi!
  A Ojczyzna jest zdeptana, zdeptana,
  Jestem w łańcuchach, idź się zemścić!
  
  W innym wszechświecie są nawet trzy słońca,
  Planeta jest bujna, ale powietrze jest suche!
  I do diabła z całą mądrością, nauką,
  Mój hiperlaser - poddał się i wyszedł!
  
  Ale moim celem jest uratowanie mesjasza od kłopotów,
  Znajdź klucz, który miażdży śmierć!
  Przestrzeń była podlewana łzami upadłych,
  Nie wierzę na długo - znieść upadek kraju!
  Oto ostatnie zatopione statki. Chwalebne zwycięstwo Dartha Vadera i jego trzech wielkich wojowników. Ale sprawa jeszcze się nie skończyła. Wciąż liczna armia japońska konfrontuje się z rosyjskim generałem Kuropatkinem.
  Biorąc pod uwagę, jak mierny jest ten nieszczęsny dowódca, lepiej zniszczyć tutaj armię samurajów.
  Darth Vader i trzy Terminator Girls lecą antygrawitami w kierunku pozycji armii wielkiego imperium. Jest tam ponad dwieście dwadzieścia tysięcy japońskich żołnierzy. A wszyscy wojownicy są bardzo wojowniczy i asertywni.
  Darth Vader zaatakował pierwszy, lecąc w górę samurajów. Jego miecze wydłużyły się ostro i przecięły całą linię.
  Ahsoka Tano również ciąła swoim manewrem zabijania. I zniszczył wielu Japończyków. A potem jej gołe palce zgrabnych nóg rzuciły dar całkowitego unicestwienia.
  I tak wielu samurajów smażyło się na raz.
  Dziewczyna pisnęła:
  - O wielki komunizm kosmicznego imperium!
  Księżniczka Leia również rzuciła grochem śmierci we wroga. Rozdarła wiele samurajów i pisnęła:
  - Za wielkość kraju!
  A jej wydłużające się miecze tną Japończyków.
  Samurajowie próbowali strzelać z karabinów i armat do dzielnej czwórki. Ale Darth Vader i jego zespół nie przyjęli kul. A pociski przeleciały obok.
  Księżniczka Rey, przecinając wrogów, zapiszczała:
  - Orły biegną do wielkiego kraju, kosmosu!
  A także gołymi palcami wystrzeli coś, co nie da wrogowi najmniejszej litości.
  Czarny lord machnął mieczami bardzo energicznie. Przeciął masę wrogów i warknął:
  - Ciemność opadła na miasto,
  W cieniu chmury chowają się w domu...
  Odsłaniając ostry młot ze stali,
  Szatan chodzi po ulicach!
  I tu znowu, jak błyskawica, Darth Vader uwolni się z jego palców. I jak upadają powaleni i palący się żywcem Japończycy.
  Ahsoka Tano, tnąc przeciwników, zauważyła:
  - Na próżno postanowili z nami walczyć!
  A dziewczyna rzuciła zabójczy dar unicestwienia gołymi stopami.
  Księżniczka Leia logicznie zauważyła:
  - I nie mają wyboru!
  A gołe palce nóg piękności są rzucane, coś małego, ale bardzo śmiercionośnego.
  Dziewczyny zachowywały się jak gigantyczne tytani. I nawet ćwierkały na całe gardło:
  "Chwała wielkiej flocie Sithów!"
  I znowu wszystkie trzy dziewczyny rzuciły dary zniszczenia gołymi, wyrzeźbionymi, wytrwałymi palcami. Wojownicy są bardzo dzicy. I tak tną laserowymi mieczami.
  Księżniczka Rei ze szkarłatnego sutka została uderzona piorunem, a masa samurajów spłonęła.
  Z wielu z nich pozostały tylko buty.
  Trzy dziewczyny to bardzo zaciekłe wojowniczki. Które uwielbiają walczyć wyłącznie boso iw bikini. A ich bose stopy rzucają niezwykle destrukcyjnie palcami.
  Dziewczyny są bardzo piękne i mają waleczny charakter. I kochają dobrą walkę.
  Księżniczka Leia nawet się wzruszyła. I znowu gołą stopą rzuciła dar zniszczenia, rozrywając Japończyków na strzępy.
  Następnie z rubinowego sutka wystrzeliła błyskawicę, która spaliła wielu samurajów. A potem zaśpiewała;
  Namalowana przestrzeń czarna ponure światło,
  I wydaje się, że gwiazdy pociemniały na swoich orbitach!
  Chcę miłości, w odpowiedzi słyszę - nie,
  Serca kochanków są rozbite na strzępy!
  
  Błagam cię, mój książę, przyjdź do mnie,
  Wypłakałam oceany łez z żalu!
  Zerwij wszystkie łańcuchy uprzedzeń,
  Chcę, żebyś powiedział ludziom prawdę!
  
  Miłość jest ważniejsza niż obowiązek i korony,
  Jeśli to konieczne dla ciebie - zdradzę ojczyznę!
  I posadzę mego ukochanego na tronie,
  W końcu mój książę jest mi droższy niż życie!
  Zaśpiewała piękną piosenkę i dalej rzucała bosymi stopami, coś, co przynosi samurajowi nieuchronną śmierć.
  Księżniczka Rey, wymachując mieczami przez wiatrak z setek metrów, zauważyła:
  - No to jedz! Ale w każdym razie Ojczyzny nie trzeba zmieniać!
  Ahsoka Tano potwierdziła, wystrzeliwując śmiercionośną błyskawicę ze swojego pępka.
  - Nie ma potrzeby zmieniać Ojczyzny!
  Księżniczka Leia zgodziła się z tym:
  - Wspaniale! I nawet fajne!
  Darth Vader ciął samuraja techniką "wielkiego smoka" i ryknął:
  - Jesteście po prostu super!
  A czarny pan, czując wzruszenie, zaśpiewał:
  
  Hałas cudownej namiętności na brzegach,
  Rzeki, w których krew jest burzliwym strumieniem!
  Sprowadzi na obłoki snop gwiazd,
  Iskrzący cudownym znakiem!
  
  Jesteś dla mnie jak bogini
  Z duszą płonącą w ciemności!
  Silniejsza niż życie, kochając cię
  Rozświetliłem mój świat snem!
  
  Nie jesteś piękniejsza na świecie
  uniwersalny ideał!
  Zginę w bitwie w kolorze lat,
  Spotkałem moją skałę!
  
  Kochaj nieugaszone światło
  I blask twoich oczu!
  Piękno przyszło cześć
  Nie śpię we łzach nocy!
  Dziewczyny Supermana to bardzo fajne i niezwykle walczące piękności. Ich ekstremalne użycie siły przybiera niekiedy formy groteskowe.
  Ahsoka Tano ponownie wypluła słowa ze swojego szkarłatnego sutka w kawałku hiperplazmy. Spaliła dużo Japończyków i były zwęglone, jakby były z szaszłyków jagnięcych.
  Dziewczyna oblizała pełne usta i pisnęła:
  - O największy komunizm najbardziej agresywnego kosmosu we wszechświecie!
  Wojowniczka, która była czarodziejką, księżniczka Leia, z piskiem cisnęła mieczem świetlnym Japończyka i przytrzymała bawoła:
  - Seksu nie świecą chłopcy!
  Księżniczka Rhea agresywnie zauważyła, rzucając kawałkiem antymaterii gołymi palcami zgrabnych nóg i zapiszczała:
  - Niedobrze jest pozbawiać tych dużych chłopców seksu! Ale to jest bardzo fajne!
  Ahsoka Tano, przerywając Japończykom, chętnie się zgodziła:
  - Niezwykle fajne! I do kolki!
  Księżniczka Rei zauważyła logicznie z obnażonymi zębami i perłowym uśmiechem:
  - Chwała postępowi!
  I ciąła mieczami, a jej bose stopy rozpoczęły kolejną partię brutalnej zagłady.
  Darth Vader najpierw opanował technikę machaon za pomocą mieczy, a następnie uderzył ją błyskawicą mocy. Jest po prostu wojownikiem najwyższej klasy, zdolnym spalić wszystko. I tylko podżegacze odlatują od Japończyków.
  Zbir w czarnym garniturze ryknął:
  - Moja bezgraniczna wielkościo, niechaj słynie piękne bicie!
  I znowu lecą miecze, siekając wszystkich i rozsadzając głowy i czaszki.
  Księżniczka Rei, miażdżąca przeciwników, a jej sutki błyszczące jak rubiny, aktywnie emitowały pulsary, a wszyscy samurajowie zostali doszczętnie spaleni.
  Terminatorka, obnażając zęby, racjonalnie zauważyła, rzucając koncentrację antymaterii gołą, bardzo seksowną nogą:
  -Za wielkość Rosji! Vader jest naszym wojownikiem misji!
  Czarny Pan poprawił dziewczynę:
  - O wielkość na pierwszym miejscu kosmicznego imperium! A upadek Rosji może zostać powstrzymany tylko przez nowy desant płatnych zabójców!
  Księżniczka Leia, tnąc Japończyków i pozostawiając ich bez rąk i nóg, zgodziła się:
  - Tak, nasz zwiad ratuje cara Mikołaja II! Chwała temu władcy!
  Darth Vader chętnie się z tym zgodził, siekając przeciwników Imperium Rosyjskiego jak kapustę:
  - Chwała dobremu królowi!
  I tutaj znowu błyskawice mocy przepalają i bardzo śmiertelnie palą samurajów.
  Księżniczka Rey, niszcząc wrogów, całkiem racjonalnie zauważyła:
  -Nasz car Mikołaj, uczyni Rosję ponad wszystko!
  I zwinne palce bosej stopy, jakby bez najmniejszej litości chwyciły i rzuciły we wroga coś śmiercionośnego.
  Księżniczka Leia, siekająca przeciwników na małe kawałeczki i demonstrująca nieugiętą postać, terminatorkę, i rzucająca prezenty śmierci tak pięknymi, opalonymi i wyrzeźbionymi nogami, że Japończycy z łatwością tracili ciała. A także głowy. Tak, atak na Rosję nie był najlepszym pomysłem. Kiedy Darth Vader sama podjęła się ich eksterminacji bez dalszych ceregieli i uprzedzeń. A to myśliwiec o najbardziej agresywnym zasięgu. Ale jego partnerzy są być może nawet fajniejsi i bardziej przerażający. A jeśli ścinają, to w zasadzie nikomu nie okażą litości. A bezlitosne dary śmierci wyfruną z gołych, pełnych gracji nóg.
  Księżniczka Rei, gdy kolejny rzucony przez nią prezent trafił w japońskiego generała, szczekała:
  -Kosmiczne imperium nigdy się nie toczy!
  I znowu od jej bosych stóp odlatuje dar najpotężniejszej śmierci i śmierci na poziomie totalnym.
  Księżniczka Leia, zmiatając wrogów jak miotłę i robiąc z nich kotlety, a świt z piorunami mocy emitowanymi z truskawkowych sutków zauważyła:
  - Wierzę, że nie ma piekła!
  Darth Vader, wysyłając kolejną falę tsunami, która objęła samurajów, zauważył:
  - Nasz świat to piekło... Ale ciekawe!
  Ahsoka Tano rzuciła bosą stopą zdumiewająco śmiercionośny dar unicestwienia i zapiszczała:
  - Nie, najciekawsze jest to, że nie żyjemy na próżno!
  Darth Vader chętnie się z tym zgodził, obracając wiatrak swoimi coraz dłuższymi mieczami:
  - Oczywiście, nasze życie jest dane z jakiegoś powodu! Chwała Ojczyźnie Kosmicznego Komunizmu!
  I w ten sposób piorun mocy spali jednocześnie wiele tysięcy Japończyków. I nie pozostawią ani korzenia, ani gałęzi.
  Księżniczka Leia, niszcząc innych wojowników Imperium Wschodzącego Słońca, całkiem logicznie zauważyła:
  - Świat jest pełen brudu!
  A jej bosa, wyrzeźbiona stopa znowu rzuciła, coś, co wymyka się kalkulacji.
  Darth Vader zdmuchnął głowy samurajom, a jednocześnie nie zapomniał żartować:
  - Polityk jest jak piwo, dobre tylko na zimno i na stole!
  Księżniczka Rei, niszcząc japońskich wojowników, zgodziła się z tym:
  - Polityk jest słodki w przemówieniach, ale gorzki posmak z nich to wcale nie piwo!
  Księżniczka Leia, po wykończeniu kilku batalionów jednym zamachem, zauważyła:
  - Polityk mówi prawdę tylko wtedy, gdy fałszywie się przedstawia!
  Ahsoka Tana, po pokonaniu wielu Japończyków, zgodziła się z tym. Rzucając kolejny groszek zniszczenia i rozdzierając Japończyków, dziewczyny wydały:
  - Polityk krzyżuje wyborcę na maksa, żeby choć trochę zbliżyć się do Bóstwa!
  Darth Vader, dobijając piorunem siły ostatnich japońskich żołnierzy, wydał:
  - Polityk Bóg tylko w jednym, w wymyślaniu wymówek, dlaczego jego obietnice wyborcze tak diabelnie się nie powiodły!
  Księżniczka Leia, po wykończeniu ostatnią błyskawicą z jej rubinowego sutka, ostatni batalion armii japońskiej zaćwierkał:
  - W drodze do osiągnięcia boskich wyżyn politykiem jest sam szatan!
  NIE BĄDŹ TSUSHIMĄ
  Tym razem trzeba było walczyć z Japończykami na morzu. Słynna szóstka podjęła się eksterminacji eskadry w Cieśninie Cuszimskiej. Tuż przed przybyciem rosyjskiej eskadry Rożdiestwienskiego;
  Zbiornik wszedł do wody. Z boków pojawiły się śruby, które sterowały maszyną. Oto pierwszy cel: japoński niszczyciel. Natasha naciskała przyciski joysticka cienkimi palcami bosych stóp.
  A pocisk ze śmiertelną siłą uderzył w samo dno statku. Zniszczył zbroję.
  Niszczyciel otrzymał kolejny pocisk. Margarita ponownie nacisnęła czubkiem bosej stopy.
  A teraz Japończycy toną.
  Augustyn zaśmiał się.
  - Na zmianę toniemy! Karabiny maszynowe pod wodą są mało skuteczne!
  I dziewczyna nacisnęła joystick szkarłatnym sutkiem swojej piersi, tym razem wysyłając pocisk w dno niszczyciela.
  Swietłana odpowiedziała z uśmiechem:
  - Cóż, mamy panie!
  Natasha ponownie wysłała muszlę bosymi stopami i krzyknęła:
  - W imię Rusi, niech będzie zwycięstwo!
  Augustine wypluł muszle. Przecięła dno statku Kraju Wschodzącego Słońca i zauważyła:
  - Mimo to władza królewska w Rosji nie była taka zła, jak twierdziła propaganda.
  Swietłana zgodziła się z tym i chętnie mówiła, zwłaszcza że i tak nie miała nic do roboty.
  - Za cara Mikołaja II Rosja wprowadziła standard pieniądza w złocie. Waluta imperium stała się najbardziej solidną i stabilną walutą na świecie. Ceny też praktycznie nie rosły. A za cara Mikołaja pensja sięgała trzydziestu siedmiu rubli miesięcznie. W rzeczywistości Rosja stała się jednym z wiodących krajów na świecie pod względem poziomu życia. Produkcja przemysłowa stała się czwartą na świecie.
  Augustine użyła swoich rubinowych sutków, by strzelać do Japończyków. Tym razem zatopiwszy krążownik, zaśpiewała:
  Jesteśmy najsilniejsi na świecie
  Zamoczymy wszystkich wrogów w toalecie.
  Ojczyzna we łzach nie wierzy,
  I damy złych oligarchów w mózgu!
  A dziewczyna się roześmiała. A jej zęby błyszczały jak perły!
  Młody generał zasugerował:
  - Ponieważ wojna z Japonią zakończy się zwycięstwem, wzrost gospodarczy Rosji będzie jeszcze większy! A imperium carskie stanie się najbogatszym krajem!
  Augustine bosymi stopami zatopiła kolejny niszczyciel i syknęła:
  Zawsze byliśmy bogaci! Za mało zamówienia!
  Natasza, używając swoich szkarłatnych sutków, uderzyła pancernika z Kraju Kwitnącej Wiśni i zauważyła:
  - W niczym nie ustępowaliśmy Niemcom w pierwszej wojnie światowej. Ale z powodu piątej kolumny przegapili zwycięstwo!
  Augustine, gołymi palcami stóp, również posłała kolejny pocisk w brzuch pancernika i oświadczyła:
  - Z pewnością! Wszystkiemu winna jest piąta kolumna. Podczas I wojny światowej Niemcy nie mogli nawet podejść do Mińska i zostali pobici w Galicji. A za Stalina widzieli już Kreml przez lornetkę. Co to mówi?
  Natasza za pomocą swoich szkarłatnych sutków wystrzeliła kolejny pocisk w dół pancernika i mruknęła:
  - Zdrada! Brakowało nam takiego zwycięstwa!
  Margarita uznała również za konieczne przypomnienie:
  - Gdyby nie zdrada, to otrzymalibyśmy w posiadanie Konstantynopol i Azję Mniejszą, a także dostęp do Morza Śródziemnego. I tak wiele straciliśmy przez zdradę i piątą kolumnę!
  Augustine wystrzeliła kolejny pocisk swoimi rubinowymi sutkami:
  - Tak, to piąta kolumna! Ile kłopotów przez nią! Imperium Rosyjskie to wyjątkowa formacja, która może rozszerzyć się na granice całego świata i zjednoczyć ludzkość!
  Natasza chrząknęła agresywnie:
  - Z pewnością! Mogłem i zrobiłbym wszystko! I bądźcie ludzkości zjednoczeni i niezwyciężeni!
  Dziewczyna wysłała kolejny pocisk za pomocą szkarłatnych sutków, po czym pancernik ostatecznie pękł. A Japończycy utonęli.
  Swietłana również wystrzeliła truskawkowe sutki i zauważyła z troską w głosie:
  - Spójrz, co się teraz dzieje na świecie? Rosja i USA są na krawędzi wojny. A Chiny są przeludnione i totalitarne. Na świecie nie ma porządku i dobrobytu!
  Za pomocą swoich szkarłatnych sutków Natasha wysłała nowy pocisk w kierunku japońskich statków, tym razem w krążownik, i zgodziła się:
  - Nie ma porządku na świecie! Potrzebujemy jednolitego zarządzania!
  Augustine wystrzelił pocisk za pomocą sutków truskawek i skinął głową na znak zgody:
  - A imperium carskie mogłoby stać się takim rządem! Autokracja Rosji jest gwarantem światowej stabilności i dobrobytu!
  A dziewczyna posłała kolejny pocisk, bosymi stopami, w końcu rozłupując krążownik.
  Japończycy wyraźnie się pogubili. Strzelali na oślep, nie rozumiejąc, kto ich topi.
  Należy zauważyć, że na lądzie Japonia nie miała dużej przewagi liczebnej. I nawet w prawdziwej historii straciło znacznie więcej zabitych i rannych niż Rosja.
  Ale na morzu statki Kraju Kwitnącej Wiśni, produkowane w Wielkiej Brytanii i USA, były nieco lepsze niż produkcja rosyjska, głównie krajowa.
  Ale nawet tutaj jakościowa przewaga Japończyków jest dość nieznaczna. A Rosjanie strzelają, być może, dokładniej.
  Natasza, strzelając bosymi stopami i zatopiwszy kolejny niszczyciel, zauważyła z irytacją:
  - Tutaj rzeczywiście Rosja również pokonała silniejszych przeciwników. Jak Napoleon!
  Augustyn, przy pomocy rubinowego smoczka, posłał pocisk w opancerzony krążownik, dodał:
  - O tak! Napoleon był geniuszem! I był silniejszy, ale pokonaliśmy go!
  Małgorzata westchnęła ciężko, posłała pocisk bosymi stopami i mruknęła:
  - Przegraj z Japończykami. To jest takie irytujące i krępujące!
  Augustine, strzelając rubinowymi sutkami, zgodził się z tym:
  - Bardzo irytujące! Niestety, z tego powodu era dynastii Romanowów dobiegła końca. Epoka jest chwalebna, heroiczna, pełna podbojów i zwycięstw. I choć nie mieliśmy własnego Czyngis-chana, to od czasów Iwana Kality rośniemy w siłę.
  A dziewczyna wysłała kolejny, bosymi stopami, bardzo śmiercionośny pocisk. A opancerzony krążownik rozpadł się na dwie części.
  Natasha nadal używała szkarłatnych sutków, a jednym pociskiem zatopiła kolejny niszczyciel. A samuraje mają dużo niszczycieli.
  Wojownik zapytał chłopaków:
  - Ale zastanawiam się, dlaczego w historii świata żadne z imperiów nie osiągnęło władzy absolutnej?
  Swoimi rubinowymi sutkami Augustine ponownie posłała pocisk w brzuch innego niszczyciela i oświadczyła:
  - Tak, naprawdę, dlaczego? Wszyscy upadli. I imperium perskie, i Aleksander Wielki, i Rzymianin. Dlaczego nikt nie zjednoczył ludzkości?
  Natasza z irytacją tupnęła zgrabną bosą stopą. Zatopił kolejny statek i powiedział:
  - Otóż to! Czyngis-chan stworzył imperium, które mogło zmiażdżyć pod nim cały świat. Ale po jego śmierci synowie i wnukowie zorganizowali ostateczną rozgrywkę i rozdarli imperium. Tylko carska Rosja ze swoim jednolitym systemem była takim krajem, że mogła istnieć przez wiele stuleci i rozszerzać się, aż pochłonęła cały glob!
  Oczy Augustine błysnęły i oświadczyła, zatapiając kolejny niszczyciel swoimi rubinowymi sutkami:
  - Chwała wielkiemu imperium cara Mikołaja! Nie oddamy władzy nielegalnym bolszewikom i Rządowi Tymczasowemu!
  Natasza, również ze szkarłatnymi sutkami, wysłała muszlę na statek. Utopiła Japończyka i zaśpiewała:
  - Boże miej w swojej opiece króla
  Silny suweren
  Panuj dla chwały
  Chwała nam!
  Panuj w strachu przed wrogami -
  prawosławny królu!
  Panuj dla chwały
  Chwała nam!
  Dziewczyny wydają się być naprawdę podniecone. Więc zmiażdżyli samurajów, będziesz podziwiać. A Oleg Rybachenko prowadził swój śmiercionośny podwodny czołg. Ogólnie rzecz biorąc, ma fajną broń. Topi całą flotę Japonii. Ale to jest wielka moc.
  Dwanaście, tylko duże okręty pancerne, dziesiątki mniejszych, w tym krążowniki. Niektóre niszczyciele ponad sześćdziesiąt. Potrzeba czasu, żeby to wszystko zniszczyć.
  Natasza za pomocą bosych stóp, kończąc następny statek, zapytała Olega:
  - Myślisz, że Bóg istnieje?
  Młody generał uśmiechnął się i odpowiedział:
  - W jakim sensie?
  Natasha wysłała nowy pocisk ze swoimi szkarłatnymi sutkami, dobijając niszczyciela i zauważyła:
  - Tak, istnieje wiele wersji religii! Są zarówno pogańskie, jak i monoteistyczne! Wtedy zaczynasz o tym myśleć. I wątpisz, czy Bóg istnieje, kiedy w naukach jest taki bałagan!
  Augustina, przy pomocy szkarłatnych sutków swojej piersi, rozłupała kolejny niszczyciel i chichocząc, zauważyła:
  - Tak, pod tym względem trudno uwierzyć w Biblię. Żeby tylko Bóg tak się zachowywał. A nawet zrobione zwierzaki!
  Natasza miotała się bosymi stopami i kiwała głową na znak zgody:
  - Otóż to. Wierzyć, że jeden naród jest ludem Bożym? To wyraźnie niegodne wyższego umysłu!
  Potem dziewczyna zaczęła topić pancernik o dużym tonażu za pomocą szkarłatnych sutków. Wojownik zadziałał.
  Ale Margarita, używając bosych stóp, wyraziła swoją opinię:
  - To wciąż niezrozumiałe, jak to możliwe, że kochający Bóg tak bardzo oszpeca kobiety!
  Natasza była zaskoczona:
  - Jak to zniekształca?
  Margarita wystrzeliła bosymi stopami i szczerze odpowiedziała:
  - Tak, zamienia je w stare kobiety! A co może być bardziej obrzydliwego niż stara kobieta!
  Augustine, używając swoich szkarłatnych sutków, wystrzeliła pocisk w brzuch krążownika i oświadczyła:
  - Z jakiegoś powodu po ziemi chodzą bardzo podłe stare kobiety, co jest zarówno głupie, jak i strasznie brzydkie!
  Natasza potrząsnęła głową, oparła bose stopy na stopach i poparła:
  - I niesympatyczny! I to nie jest estetyczne!
  Wojowniczka roześmiała się i mrugnęła do swojego partnera. Ona jest taka fajna i agresywna.
  Svetlana dziobała truskawkowym sutkiem i poważnie zauważyła:
  - W rzeczywistości starość jest bardzo zła. Sprawia, że ludzie są brzydcy, słabi, bezbronni. Ale ma to, z punktu widzenia ewolucji, pewne plusy!
  Augustyn był zaskoczony. Uderzając gołymi palcami inny niszczyciel zapytał:
  - A jakie mogą być plusy w tym obrzydliwym stanie?
  Oleg Rybachenko odpowiedział poważnie:
  - Stymuluje rozwój nauki i inteligencji. Gdyby człowiek nie odczuwał zmęczenia, nie musiałby wymyślać samochodu. Podobnie słabość pazurów i kłów doprowadziła do wynalezienia noża. Zimne czasy i zlodowacenia nauczyły rozpalać ogień. Choroby stymulowały rozwój medycyny. - Profesor spojrzał na to, jak zręcznie Juliana posłała na dno kolejny japoński statek i kontynuował. - Pod wieloma względami ludzkie słabości stymulowały naukę. Nie wiedzieliśmy, jak latać, ale stworzyliśmy samoloty. I to jest postęp!
  Natasza za pomocą bosych stóp posłała kolejny pocisk i zauważyła:
  - Postęp. Ale mimo to, kiedy patrzysz na staruszkę, staje się to obrzydliwe. Czy naprawdę nie da się obejść bez ludzkiej brzydoty?
  Augustine, strzelając swoimi szkarłatnymi sutkami, zgodziła się z tym:
  - Młodzi ludzie też mogą wymyślić samolot. Po co wypełniać przeklętą starość! To straszne i obrzydliwe!
  Margarita śpiewała nie na miejscu:
  - Nie rozstanę się z Komsomołem! Będę wiecznie młody!
  I dziewczyna, gdy przesuwała pięścią po metalu.
  W międzyczasie tonął kolejny okręt wojenny.
  Czołg podwodny nadal zatapiał japońską flotę. Sam admirał Togo znalazł się w wodzie i został zmuszony do ucieczki łodzią. Japonia miała dużą flotę, ale miała do czynienia z całkowicie nową bronią. A teraz została całkowicie pokonana.
  Augustyn, za pomocą rubinowych sutków, nadal zatapiając japońskie statki, obnażając zęby, które ma bardzo duże i ostre, zasugerował:
  - Tak myślę. Oczywiście musi istnieć estetyka ciał. A kobiety nie mogą stać się brzydkie, ze zwiotczałą skórą i wygiętymi ciałami.
  Natasha, z pomocą gołych palców u stóp, po zrzuceniu kolejnego niszczyciela na dno, bardzo chętnie się z tym zgodziła:
  - Oczywiście! Na tym polega nauka!
  Obaj wojownicy okazali się bardzo pogodni. W końcu z powodzeniem zatapiają wrogą flotę.
  Agresywne dziewczyny są zdolne do wielkich wyczynów.
  Tymczasem Margarita, strzelając gołymi palcami stóp, wyraziła swoją opinię:
  - Religie powstały także z powodu słabości człowieka. Gdyby człowiek był silniejszy, nie byłoby religii. I oczywiście śmierć i strach przed śmiercią prowadzi do tego, że człowiek szuka pocieszenia!
  Augustyn wystrzelony z rubinowymi sutkami, przypomniał:
  - Uczestniczyłem w seansie spirytystycznym i zobaczyłem coś niesamowitego. A więc duchy istnieją!
  Natasza, używając bosych stóp, chytrym głosem zauważyła:
  - Nie ma nic dziwnego w istnieniu duchów! W końcu latamy we śnie. Jest więc dusza i jako wspomnienie latania!
  Młody generał skinął głową z aprobatą.
  Tak, istnieje dusza! Pod tym względem osoba jest wyjątkowa! A teraz możemy się pobawić!
  Japońska flota topniała. Podwodny czołg pełnił rolę zabójcy. Oleg był trochę smutny. Po pierwsze, okazał się statystą. A po drugie, co jest irytujące, pod wodą nie wszystko dobrze widać. Ogólnie rzecz biorąc, kosztem Boga, Oleg mocno wątpił. Właściwie dlaczego, po tym jak Rosjanie przyjęli chrześcijaństwo, spadły na nich różne kłopoty. I najazd mongolsko-tatarski, a wcześniej feudalne rozbicie książąt. Wojny między Rosjanami.
  Wtedy wreszcie, od czasów Iwana Kality, rozpoczęło się odrodzenie Rosji,
  Moskwa stawała się coraz silniejsza. Aż do czasu, na przykład, za Iwana III, ostatecznie stał się jednym, scentralizowanym państwem. I zrzucił jarzmo tatarskie.
  Tak, oczywiście, Rosja powstawała. Dopóki nie potknąłem się o Japonię.
  Oznaczało to koniec historii monarchii i dynastii Romanowów.
  Jednak monarchii nie ma, ale autorytaryzm pozostaje.
  Oleg Rybaczenko delikatnie pogłaskał Augustyna po plecach. Dziewczyna raczej zamruczała. Wydawało się, że sprawia jej to przyjemność.
  Genialny chłopiec zauważył logicznie:
  - Nie ma nic złego w tym, że mężczyzna kocha dziewczynę, a dziewczyna kocha mężczyznę, nie. To całkiem naturalne. Ale jednocześnie ludzie muszą przestrzegać przyzwoitości.
  Augustyn, strzelając w rubinowe sutki, sprzeciwił się niezadowolony:
  Nie czytajmy morałów. nie podoba mi się to!
  Geniusz zaśmiał się.
  - A kto kocha! Ale musisz zmierzyć się z prawdą. Ludzie pod tym względem wyraźnie różnią się od zwierząt!
  Małgorzata skinęła głową na znak zgody.
  - Tak, jest między nami duża przepaść!
  Augustyn odpowiedział sarkastycznie:
  - I wiesz, między tobą a małpą nie zauważam dużej różnicy!
  Olek roześmiał się. Augustina za pomocą rubinowych sutków zatopił w międzyczasie ostatni z dwunastu pancernych okrętów Japonii. Po tym dziewczyna zauważyła:
  - Prawie skończyliśmy z flotą wroga!
  Oleg Rybaczenko zachichotał złośliwie:
  - Tak, jesteście dobrymi pracownikami! A tak naprawdę stać ich na wiele! Ogólnie uwielbiam wojowniczki - to takie seksowne!
  Natasha wykręciła swoje ciało i zaśpiewała:
  - Wyglądam seksownie, jestem jak procesor! I poruszam się jak robot - dźwiękowy agresor!
  Potem chłopiec-generał pogłaskał Augustyna nieco śmielej. Dziewczyna naciskała przyciski joysticka długimi palcami bosych stóp i wyglądała uroczo.
  Jak pełne wdzięku są jej ruchy.
  Wyobraźnia przyciągnęła Olega do księżniczki idącej boso na szafot. To takie romantyczne. A księżniczka jest taka czerwona. Usunięto z niej całą biżuterię i kosztowną sukienkę. Zostawili tylko wór pokutny. Ale więzienna szata jeszcze bardziej uwydatnia urok słodkiej, przyjemnej, świeżej, jak róża twarzy. I ogniste włosy. Jak piękna jest księżniczka idąca na egzekucję.
  A tam toną tysiące ludzi. Statki się rozpadają, żywioły szaleją.
  A Japonia ponosi kolosalną, wyjątkową porażkę. Więc samurajowie najwyraźniej muszą odpokutować za swoje grzechy.
  Oleg Rybachenko pomyślał, w co wierzą Japończycy? Jaka jest ich religia? Są poganami. Ale pokonali prawosławną Rosję. Potem pomyśl, czyj Bóg jest silniejszy!
  A Mongołowie byli poganami, ale ile terytoriów zdobyli.
  Oleg zapytał Augustyna:
  - Powiedz mi, piękna, jak ci się podoba Rodnoverie?
  Dziewczyna uśmiechnęła się szeroko i zatapiając kolejny niszczyciel odpowiedziała:
  - Bardzo dobra religia! Są takie piękne historie!
  Oleg przymilnie zapytał:
  - Myślisz bajki? A może w rzeczywistości wszyscy ci rosyjscy bogowie istnieją?
  Augustina wzruszyła ramionami i odpowiedziała:
  - Może istnieją zarówno elfy, jak i gnomy! W naszym świecie wszystko jest możliwe. I trudno powiedzieć, co faktycznie istnieje, a co nie!
  Oleg Rybachenko logicznie zauważył:
  - Do pewnego stopnia wszystko w naszym świecie istnieje. Wszystkie nasze myśli, marzenia, pragnienia, to co po sobie zostawiamy. Tutaj mam bardzo interesującą teorię Hipernoosfery, w której istnieje absolutnie wszystko, co kiedykolwiek zostało wymyślone przez ludzi. Oznacza to, że istnieje myśl na zawsze. I pozostaje w innych, równoległych światach.
  Małgorzata sarkastycznie zapytała:
  - A co z np. bardziej klasycznym podziałem: na niebo i piekło?
  Młody generał zauważył ponuro:
  - Jest to najprawdopodobniej prymitywny pomysł starożytnych na zemstę po śmierci. W rzeczywistości najprawdopodobniej wszystko jest nieco bardziej skomplikowane!
  Natasha wykrzyknęła z zachwytem, zalewając jeden z ostatnich japońskich statków swoimi szkarłatnymi sutkami:
  - Przeklęty i starożytny,
  Wróg znów przysięga
  pocieraj mnie
  Zmiel na proszek.
  Ale anioł nie śpi
  I wszystko się ułoży. I wszystko dobrze się skończy!
  Dziewczyny wykończyły flotę wroga. Generał rozpędził czołg, goniąc samuraja. Tak, zrobili tutaj dobrą robotę. To ciekawe, jak można korygować historię. Carska Rosja była potężnym krajem, który wzniósł się na wysokość. Chociaż nie wszyscy ludzie żyli dobrze.
  Ale kraj się rozwijał. Skrócono dzień pracy. Są nowe święta. Powstał samorząd lokalny. Podwyżki płac przy stabilnych cenach. Szkoły zostały otwarte. Za cara Mikołaja II wydatki na edukację wzrosły ponad sześciokrotnie. Edukacja podstawowa stała się obowiązkowa.
  Tak, nie wszystko zmieniło się na lepsze wystarczająco szybko, ale ile kraj stracił przez rewolucję i wojnę domową. Ilu mądrych ludzi zginęło i opuściło swoją ojczyznę? A teraz, w tej części wszechświata, jest szansa, aby temu zapobiec.
  Zbiornik, opływowy, pływał szybko i cicho pod wodą. A teraz ostatni niszczyciel Kraju Kwitnącej Wiśni został zatopiony.
  Natasza powiedziała z radością:
  - Taki jestem młody!
  Augustyn poprawił dziewczynę, określając:
  - Co tu wszyscy dobrzy ludzie! Walcz jak lwice!
  Oleg zauważył z irytacją:
  - Nic specjalnego! Po prostu mieliśmy lepszą technologię!
  Augustyn zachichotał i odpowiedział:
  - Ale my sami strzelaliśmy z armat!
  Natasza wspierała swoją przyjaciółkę:
  - I my też się poprowadziliśmy! I to bystre oko...
  Oleg wtrącił się:
  - Opadające ręce!
  Natasza roześmiała się i odpowiedziała:
  - A ty jesteś uroczym chłopcem!
  Oleg szczerze stwierdził:
  - Żal mi Japończyków. Robią świetne kreskówki. Szczególnie lubię hentai!
  Augustine roześmiała się i zamachnęła stopą w powietrzu.
  - Hentai jest fajny! Nawet bardzo fajne!
  Natasza z uśmiechem dziewczyny, która skosztowała dżemu, zaproponowała:
  - A może nawet skopmy dupę nazistom!
  Oleg Rybachenko skinął głową z uśmiechem:
  - Dobry pomysł. Ale najpierw wykończmy japońskie siły lądowe. Pomóżmy wojnie zakończyć się szybciej. Aby faszyzm nie pojawił się w tym wszechświecie.
  Dziewczyny odpowiedziały chórem:
  - I nie pojawi się, a Chiny będą nasze!
  Po zatopieniu japońskiej floty super czołg T-195 wydostał się na powierzchnię.
  A Oleg Rybachenko śpiewał z wielką radością;
  Słowianie muszą podbić świat,
  Ale sercem, a nie wojną nuklearną!
  Czysty i miłosierny Ruski Szczur,
  Powstań jako niezwyciężony kraj!
  
  Wnosimy jasne światło do prawosławia,
  Chwalebne zwycięstwa pod obliczem Boga!
  Walczę z okrutnym wrogiem w nocy, w dzień -
  Niech nasze czyny będą wyśpiewywane
  
  Stało się to mojej świętej Ojczyźnie,
  Doświadcz strasznego cierpienia!
  I nawet łzy płyną z oczu,
  Kiedy takie złe próby!
  
  Wszechmocny hojnie rozdaje dary,
  Rosja stała się potężna i piękna!
  Rozpiętość skrzydeł staramy się latać,
  Niebiański zachód słońca rozświetlił sklepienie nitką satyny!
  
  A krzyż planety wskazuje drogę,
  Do zbawienia, odkupienia Jezusa!
  To prawda, że my Rosjanie nie możemy tego wyłączyć,
  Nie bądź w podksiężycowym dniu zagłady!
  
  Kraj ojczysty kwitł wspaniale -
  Ona bez faset w luksusie lasów dębowych...
  I kryształowy, perłowy, wspaniały lód
  Znak nieskończonej chwały Bożej!
  
  Tęsknoty za zielonym rycerzem nie widać,
  Jest pętlą tylko dla słabych...
  Uważaj na tych, którzy są nieostrożnymi złodziejami,
  Szukają tylko ochrony przed państwem!
  
  Będzie świetnie, wszystkim będzie dobrze,
  A idealny czas nadejdzie...
  Ale wiedz, że ten sam rycerz solidne jedno,
  Co straci krwiożerczy Kain!
  
  Ale Wszechmogący, cały w promieniach, nadejdzie -
  A niebo będzie promiennie jasne ...
  Następnie Rod wzywa zmartwychwstałego,
  Naładuj paliwo rakietowe Łada!
  
  Planety będą nasze na zawsze
  Saturn, Jowisz, Mars, ciepło Wenus...
  Młodzi mężczyźni roku nie będą się bać,
  Bo nasi dziadkowie się nie starzeją!
  
  Wtedy wszystko stanie się jak raj na ziemi,
  Takim miejscem jest sam Chrystus Pan!
  Nie rzucaj słów rycerza na wiatr,
  A wrogowie Ojczyzny zostali już pokonani!
  
  
  CZTERNASTY ROK WOJNY!
  Ponownie chłopiec został przeniesiony do 1954 roku. Naziści włamali się do Saratowa, ale tam utknęli. Część wojsk faszystowskich nadal próbowała posuwać się w kierunku Kujbyszewa. Jest już jesień, spadają żółte liście. Na drodze nazistom stanął oddział pionierów: chłopcy i dziewczęta.
  Dzieci są szczupłe, chłopcy mają krótkie włosy, dziewczynki warkocze. Mimo jesiennego chłodu są lekko ubrani i wszyscy boso. Kopią sobie dodatkowe rowy, ustawiają jeże, przygotowują pułapki. Pomimo tego, że są na wpół głodni, na pozór radośni, a nawet śpiewają sobie.
  Jesteśmy pionierami synów Stalina,
  Kochamy walczyć za Ojczyznę...
  Jesteśmy wierni testamentom Lenina w naszych sercach,
  Chociaż na wojnie gotujemy pustą owsiankę!
  
  Walczymy za mój kraj
  Wszyscy chłopcy i bose dziewczyny...
  Rosji nie rozerwie rubel,
  Niech śmiech chłopaków będzie bardzo dźwięczny!
  
  Cóż, czołg wykonany ze stali "Tygrys",
  Tylko kawałek gorącego metalu...
  Spalimy to zaraz,
  Aby Ojczyzna kwitła wiecznie!
  
  Sprawimy, że Ojczyzna wszystkich będzie słodsza,
  Skok pójdzie razem z marzeniem o komunizmie...
  A złoczyńca zostanie zmiażdżony na popiół,
  Porzućmy zwłoki, rozłożone przez faszyzm!
  
  Jesteśmy dziećmi, ale orły liczymy jako dusze,
  Pod bombami, uwierz mi, jesteśmy nieśmiali...
  Nierozważni synowie Ojczyzny,
  Spienimy Fritza, mocno wierzę w szyję!
  
  Stalingrad był pełen heroizmu,
  W którym pokazała się wysoka klasa...
  Wierzymy, że Fuhrer-gad wkrótce umrze,
  A komunizm zobaczymy w oddali!
  
  Nasz Leningrad nigdy się nie podda,
  Choć od lat zastyga w blokadzie...
  Wielka święta ziemia
  Obyś był pełny, poznaj paradę!
  
  Rosja to miejsce narodzin bogów,
  Jezus błogosławi nas do walki...
  Uwierzymy, godne ojców,
  Aby znienawidzony Kain nie przejął władzy!
  
  Tak, wróg głęboko wkroczył w Ojczyznę,
  Zimą my, dzieci, biegamy boso...
  Ale Fritz i tak zostanie pokonany,
  Zakończmy podróż w zrujnowanym Berlinie!
  
  A potem Bóg wskrzesi zgubionych,
  Za łzy naszych poprzednich pokoleń...
  Stalin, przywódca, z miłością błogosławi nam,
  A promienny przywódca Lenin zabierze cię do raju!
  Chłopcy i dziewczęta śpiewali i pracowali z wielką energią. Chociaż jedzenie nie ma znaczenia. Ale Wołga jest w pobliżu i można łowić ryby. Rozmnożyło się zwłaszcza wiele sumów, które żywią się zwłokami. Dzieci chętnie zatykają uszy. Jesień jest dobra: dużo jabłek i witamin. Zimą będzie znacznie gorzej. Zaspy spalą bose pięty dzieci, gdy nogi zrobią się czerwone jak kurze łapki. I lutowanie jest cięte.
  Dziewczyna Masza i chłopak Pietia kopią dół. Pionier pyta chłopca:
  - Myślisz, że Petenka się oprze?
  Chłopiec, przyciskając bosą, przewróconą stopę do łopaty, powiedział z przekonaniem:
  - Albo będziemy się opierać, albo zginiemy... Trzeciego nie ma!
  Dziewczyna westchnęła ciężko i powiedziała:
  - Urodziłem się i była już wojna. Nigdy nie znałem spokojnych dni!
  Chłopak wziął głęboki oddech i odpowiedział:
  - Spokojnych dni... Gdybym tylko mógł dowiedzieć się jak smakuje czekolada.
  Petka oblizał usta. Jego twarz była szczupła, blond włosy sterczały w krótkim bobie. Pocięli go jak skazańca pod maszyną do pisania, a teraz pozwolili mu trochę urosnąć. Jednak chłopiec wydawał się wesoły na zewnątrz i dużo się uśmiechał. Jego zęby były duże i wyglądały zdrowo. Proste jedzenie, obfitość warzyw i ryb są dobre dla zdrowia. Nieustannie pracując na świeżym powietrzu, dzieci rozwinęły w sobie wytrzymałość.
  A łopaty poruszały się energicznie, miarowo...
  A na niebie rozległ się szum... Szybki, odrzutowy samolot Fritza.
  Do tej pory Luftwaffe nie była w stanie zabijać w powietrzu. Ponadto naziści dysponują zbyt wieloma zasobami ludzkimi i materialnymi. Tak, a jakość samolotu jest silniejsza.
  Oto budzący grozę ME-62 z siedmioma działami powietrznymi. Do tego i do MIG-15 nie można podejść. Spróbuj, opanuj siłę ognia, niemieckiego jastrzębia.
  Zarówno prędkość, jak i rezerwacja niemieckiego mastodonta są wyższe. A naziści stosują pewną taktykę, aby tylko Rosjanie mieli szanse dzięki poziomemu manewrowi. Niemcy mają potężne samoloty. Xe-362 jest również niezwykle zwrotny.
  Pionierzy położyli się w okopach, więc otworzyli do nich ogień z góry. Jeden z chłopców został przeszyty i wił się z bólu. To był straszny widok.
  Masza wystawiła głowę z czerwonymi warkoczykami z rowu i zaśpiewała:
  - Oni nas zabijają, my zabijamy... Jak często to się nie pokrywa!
  Spadło kilka bomb ważących pół tony. Na niebie wybuchła bitwa. Dominujący w wydaniu MIG-15 zmagał się z nazistami. Niemiecki ME-462 dzięki potężnemu pancerzowi i uzbrojeniu może pełnić rolę samolotu szturmowego.
  A jednocześnie bardzo wytrwały i trudny do powalenia maszyny.
  Gdy tylko Niemcy zaprzestali ostrzału, pionierzy ponownie wyskoczyli i zabrali się do pracy.
  Wymachiwali łopatami dość energicznie. Ciemni od błota do opalania chłopcy i dziewczęta nie znali zmęczenia. Ale na niebie MiG-15 staranował znacznie cięższy niemiecki samochód.
  Fritz stał się bardziej ostrożny. Próbują manewrować. Niektóre radzieckie samoloty są wykonane według uproszczonego schematu i są używane jak kamikadze. Ledwie wyszkoleni chłopcy często siadają w nich, aby iść na śmierć. I ten masowy bohaterstwo szokuje nazistów.
  A pionierzy śpiewają i ciężko pracują ... Petya, któremu udało się odwiedzić linię frontu, mówi:
  - Teraz czołgi pójdą, a my będziemy walczyć!
  Masza skinęła głową i uśmiechnęła się.
  - Tak, pójdą... Ale to będzie dla nich ostatnia kampania!
  Jednak na pewno jest jakiś strach. Wszakże piramidalne maszyny, cokolwiek by nie powiedzieć, są ciągle bardziej zaawansowane. I bardzo trudno je pokonać. Ponadto małe, ale występujące w dużej liczbie rolki sprawiają, że gąsienice są mniej podatne na uszkodzenia.
  Ale pionierzy są zawsze gotowi do walki. I nic nie stoi na przeszkodzie... Tu zaczyna się ostrzał. Niemieckie działa dalekiego zasięgu dużego kalibru testują sowieckie terytorium pod kątem siły. I dużo zniszczeń, wysadzone okopy.
  Dzieci muszą chować się w szczelinach... by przeczekać monstrualne przygotowania artyleryjskie.
  Masza oparła się o Petyę i szepnęła:
  - Nasza partia nas obroni! A dziadek Lenin jest zawsze na swoim stanowisku!
  Chłopak potwierdził:
  - Stalin nie żyje, ale jego dzieło żyje! Kto by uderzył Hitlera!
  Dobrze jest uderzyć Führera, ale Hitler wciąż żyje. I spotyka Październik w jego legowisku na Cyprze. Jest tam ciepło i wesoło. Odbywają się walki gladiatorów.
  A chłopcy i dziewczęta marzną... Mżył zimny deszcz, który przyniósł z północy. I są prawie nagie. Wyjątkowo nieprzyjemne, wręcz szczękające zęby.
  Petka w rozpaczy wyskakuje z rowu i kopie dalej, mówiąc:
  Urodziłem się zdesperowany i umrę zdesperowany! Jeśli złamię sobie głowę, zwiążę baranka!
  Masza wyskoczyła za nim, błyskając dziewczęcymi szpilkami, szarymi od kurzu. Inni pionierzy zerwali się, energicznie pracując łopatami. I nie zwracając uwagi na ostrzał. Daj faszystom strzelać, nie zastraszysz ich.
  Mija już czternasty rok Wielkiej Wojny Ojczyźnianej, a naziści ugrzęzli w walkach o Saratów. Próba natarcia na Moskwę również zakończyła się niepowodzeniem. Niemcy przedarli się przez trzydzieści czy czterdzieści kilometrów w centrum, pokonali kilka linii obrony i znowu zostali zatrzymani. Leningrad jest mocno trzymany w blokadzie. I to nie pasuje.
  Nawet dyskoteki niewiele pomagają, pomimo całej ich szybkości i niewrażliwości.
  Naziści byli w stanie zająć Rzhev, ale zatrzymali się na tej linii. I wpadł na twardą obronę. Jednocześnie sytuację skomplikowała klęska Japonii, która poniosła ciężkie straty podczas szturmu na Ałma-Atę. Przeszedł tutaj mocno samuraj.
  Ale mobilizują Chińczyków do swojej armii. Rosja jest też nieskończenie wyczerpana i nie może budować na swoim sukcesie. Taka jest wymiana ciosów.
  A czołg już bierze na cel pionierów... Najciężsi ruszają pierwsi: AG-200 ma kształt piramidy, ma dwa miotacze bomb i pancerz o grubości 550 mm, na mocnym zboczu i bardzo twardej powierzchni. Nie można tak rozbić czołgu. Każdy ładunek odbije się rykoszetem od pancerza.
  Ale pionierzy się nie boją, odważni przygotowali niespodzianki dla gąsienic tego mastodonta. Za nim poruszają się AG-100 i AG-50.
  Młodzi wojownicy zamaskowali miny i domowej roboty materiały wybuchowe. Na przykład z mieszanki zgniłej trawy i obornika można zrobić dość potężną
  bomby.
  A pionierzy ukryli ich w trawie. Broń nie ma łuski, dlatego wykrywające metal małe czołgi sterowane radiowo tego nie widzą.
  Masza szepcze:
  - Na chwałę ojczyzny świętej...
  Piotr potwierdza:
  - Powinno działać!
  Dzieci są uśmiechnięte, mają opalone, brudne twarze, ale blond, wyblakłe od słońca włosy.
  Oto pierwszy niemiecki czołg, jakby natknął się na pięść pięściarza. Pod nim wybucha bomba. Połamane rolki lecą w różnych kierunkach, a inne metalowe i połamane. Okropny E-200 zatrząsł się i zatrzymał. Otrzymał racje od rosyjskich dzieci. Wystrzelone w desperacji z miotaczy bomb... Powstały fontanny eksplozji. Tak więc drugi czołg wpadł na bomby ze zgniłej trawy i obornika. I ta skała się zatrzęsła. Niemcy zatrzymali się, trzeci czołg eksplodował... Ale mastodonty ważą po trzysta ton każdy i są zaprojektowane tak, aby wytrzymać trafienia z dział pancerników, odbijając pociski w rykoszet.
  A potem ich szarpnięcia, które zbudowały miny z silosu i ciastek krowich, powstrzymały ich.
  Czwarty czołg ciężki został wysadzony w powietrze. Naziści zatrzymali się i otworzyli ogień. Chłopcy i dziewczęta zdetonowali bomby za pomocą prostego drutu z iskrą elektryczną.
  Pionierzy, widząc, że Fritz zwalnia, krzyknęli chórem:
  - Adolf jest zły! Mam to w spodniach!
  I śmiech ukazujący języki. Dziewczyny się śmieją, one też są w to zamieszane. AG-200 ruszył ponownie i wybuchł piąty superczołg. A małe karłowate samochody wielkości psa jeździły po okolicy. Próbują znaleźć miny. Dzieci otworzyły do nich ogień z pistoletów. Naziści przestają. Niektóre z ich samochodów zapaliły się. Lżejsze czołgi próbują się przebić, nabierając prędkości.
  Ale znowu spotykają się z minami i potężnymi eksplozjami, które przewracają nowoczesne czołgi. Niemcy ponoszą straty. To już drugi tuzin wysadzony w powietrze. I próbują strzelać do pionierów.
  Jedna dziewczyna została trafiona odłamkiem w okrągłą piętę. Krzyknęła i krzyknęła:
  - Nie, powiedzieliśmy faszystom, nasz naród nie będzie tolerował Rosjan, pachnącego chleba, nazywanego słowem ford!
  Dziewczyna nie rozdawała mąki, chociaż podeszwa zgrabnej nogi była przecięta, lała się krew. Niestety, to jest wojna. Ranni zostali także inni pionierzy. A podczas ostrzału jest to nieuniknione. A chłopiec Murat był całkowicie rozdarty na pół.
  Czołgi Hitlera zaczęły zrzucać haki, aby ciągnąć uszkodzone pojazdy.
  I piechota ruszyła do ataku. Jest wielu żołnierzy z Afryki, a także Hindusi i Arabowie rekrutowani przez naloty. Chłopcy i dziewczęta są uzbrojeni w te same pistolety i granaty. Zbyt dotkliwy brak amunicji, by każdemu dać AK.
  Tylko tuzin najbardziej wyszkolonych i doświadczonych kałaszów ma. I strzelają do faszystowskich najemników.
  Wojsko obce porusza się w zorganizowanym tłumie i ponosi kolosalne straty. Dzieci są dobrymi strzelcami. A pionierki nie są gorsze od pionierów.
  Kolorowe pułki rekrutowane przez najazdy padają. Niemcy wcale ich nie żałują. Według nazistów Azja i Afryka mają już zbyt wielu ludzi. Dlatego mężczyzn powinno się bić w rzeźniach, a kobiety powinny być piękniejsze, aby zostały ich żonami.
  Petka wystrzelił i powiedział:
  - Duch rosyjskiego rycerza!
  Masza usunęła przeciwnika i zaćwierkała:
  - Niech będzie z nami!
  Niedźwiedź-pionier rzucał się i ryczał:
  - Za Ojczyznę!
  Dziewczyna Olya przybita z pistoletu, łamiąc głowę faszyście, ćwierkając:
  - Za Stalina!
  Petya wystrzelił ponownie i uderzył Araba w brzuch, syknął:
  - Za Mołotowa!
  Tak, w tej chwili zmarłego Stalina zastąpił Mołotow. Beria został już zastrzelony jako próbujący przejąć tron. Mołotow mniej więcej odpowiadał każdemu. Ale uprawnienia przewodniczącego GKO zostały ograniczone. Rodzaj dyktatora stał się kolektywny, zamiast stalinowskiej autokracji. A Wasilewski został naczelnym wodzem. Co ostatecznie doprowadziło do erozji autorytaryzmu.
  Więc Masza dodała:
  - Za Wasilewskiego!
  A bitwa trwała dalej... Piechota złożona z cudzoziemców zbliżała się coraz bardziej. Dzieci ponosiły coraz większe straty. Sytuacja stawała się krytyczna.
  Petka rzucił granat, a on sam otrzymał styczną ranę w boku od kuli.
  Chłopak syknął:
  - NIE! Nadal się nie poddam!
  Ale bok bolał... i krwawił. Szkarłatna ciecz ściekała po jego postrzępionej i brudnej koszulce.
  Masza syknęła:
  - Zemścimy się na was faszyści!
  Dziewczyna rzuciła bosą stopą granat i zagwizdała jak słowik-rozbójnik.
  Słychać było eksplozję i krzyki martwych cudzoziemców.
  Piechota zawahała się. Ale z tyłu były samochody pancerne z karabinami maszynowymi, gotowe do samodzielnego otwarcia ognia.
  Oleg również rzucił granat i krzyknął:
  - Ale Pasaranie!
  Wróg zawahał się. W tym momencie karabiny maszynowe trafiły wroga. Zaczęli kosić wroga.
  Dzieci obejrzały się. Kilkadziesiąt bosych dziewczyn z Komsomołu podniosło karabiny maszynowe i otworzyło ogień. Strzelali do najemników. Oddział dziewczyny podkradł się niepostrzeżenie. Członkowie Komsomołu byli młodzi, szczupli i ładni, bardzo celnie uderzali w nazistów. Zmaltretowani faszyści rzucili się im na piętę.
  
  ODWAGA SYNA STENKI RAZIN
  Chłopiec w wieku około trzynastu lat został aresztowany wraz z ojcem. Stary Człowiek jest, co zrozumiałe, dobrze znanym buntownikiem, który przelewał strumienie krwi. Ale syn to jeszcze dziecko. Który go zapyta.
  Ale pomocnik Kornila inaczej traktował byłego wojskowego atamana. I z pasją zaproponował chłopcu przesłuchanie - i nagle wie, gdzie są skarby jego ojca.
  Syn Stenki Razina został przywieziony do katowni. Chłopiec starał się wyglądać prosto i trzymać się dumnie. Nawet jeśli w środku było strasznie. Narzędzia tortur wiszą, kominek płonie. Kaci w czerwonych hełmach.
  Samosa podszedł do chłopca, wyciągnął rękę, potrząsnął kołnierzem i zapytał groźnie:
  - Powiedz mi, gdzie tyatka ukryła skarby, pozwól mu odejść. Nie - będziemy torturować!
  Griszka, syn Stenki Razina, odważnie odpowiedział:
  - Nic ci nie powiem! A tym bardziej dla Ciebie!
  Samosa warknął:
  - Torturuj chłopczycę!
  I osobiście pociągnął za kołnierz, odrywając kaftan od chłopca. Griszkę rozebrano i wleczono na stojak. Chłopak desperacko próbował się odbić. Ale doświadczeni kaci uderzeniem w szyję unieruchomili Griszkę. Potem związali mu ręce z tyłu i zaczęli go podnosić za linę. Chłopak zazgrzytał zębami. Kat chwycił chłopca za tors i potrząsał nim, wykręcając mu stawy. Griszka oddychał ciężko, ale powstrzymał krzyk.
  Diakon, dyktując skrybom, bełkotał:
  - Powiedz złodziejowi, gdzie twój teść ukrył skarby.
  Chłopak odpowiedział z pogardą w głosie:
  "Nawet gdybym wiedział, nie powiedziałbym!
  Samosa rozkazał katowi:
  - Zatoka! Dziesięć uderzeń ostrożnie!
  Kat uderzał miarowo. Ciało Grishki zatrzęsło się. Po dziesiątym uderzeniu oprawca zamarł. I spojrzał na Samosę. Podczas egzekucji chłopiec milczał, przygryzając wargę.
  Dajak, niewyraźnie:
  - Powiedz złodzieju, gdzie tyatka ukryła skarby?
  Griszka krzyknął:
  - Nie powiem!
  Samosa warknął:
  - Pięć uderzeń bez zapisywania!
  Kat zadał chłopcu cios z rozmachem, wstrząsając całym jego ciałem. Griszka wrzasnął, ale przygryzł wargę. Nastąpił drugi cios. Również odważny i silny. Griszka nadal milczał. I znowu trzeci cios, krew kapała z rozciętej skóry.
  Samosa zmarszczył brwi na widok sposobu, w jaki chłopiec był bity. Oczywiście syn mógł nie wiedzieć, gdzie Stenka ukrył skarb. A może nawet prawdziwe skarby. Ale chłopca trzeba przesłuchać. I wydrzeć mu sekrety.
  Po piątym udarze krew aktywnie kapała.
  Diakon powtórzył pytanie. Griszka milczał.
  Samosa zamówiła:
  - Spal mu piętę.
  Kat wyjął kawałek rozpalonego do czerwoności żelaza i przyłożył go do bosych stóp chłopca. Zadygotał, skręcił się i... stracił przytomność.
  Adala pomyślała, że dobrze byłoby pozwolić Peterowi przez to przejść, żeby nie zabijał nieuzbrojonych i starych. Piotrowi nie poszło dobrze. A jaki byłby w prawdziwej, kontaktowej bitwie? Nie wstydziłbyś się?
  Nawiasem mówiąc, syn Stenki Razina, Griszka, wiedział, gdzie ukryty jest jeden ze skarbów jego ojca, ale milczał. Doprowadziło go do siebie wylanie wiadra lodowatej wody. Następnie Samosa rozkazał:
  - Przypal drugą piętę żelazkiem!
  Tym razem chłopak nie stracił przytomności, próbował się wyrwać, ale bose stopy Griszki utknęły w bloku.
  Samosa syknął:
  - Jeszcze pięć rzęs, nieważne!
  Po piątym uderzeniu jasna głowa chłopca zatrzęsła się, a Griszka stracił przytomność.
  Doświadczony urzędnik w branży tortur radził:
  - Daj mu odejść! Dziecko nadal się odchyla!
  Samosa powiedział surowo:
  - Bierz szczeniaka! Przetrzyj go wódką i połóż na łóżku... Puść go! Jutro będziemy kontynuować tortury!
  Griszkę zdjęto ze stojaka, a nacięcia natarto mieszanką alkoholu i wody. Chłopiec drgnął: wódka pali. Następnie Griszce podano gorący rosół i zamknięto w ogrzewanej celi. Ale na wszelki wypadek przykuli chłopca łańcuchem za szyję i pozwolili mu spać. Chłopiec spał na brzuchu, łóżko było miękkie. Torturowane przez oprawców ofiary często umierają, a Samosa chciał wiedzieć, gdzie Stenka ukrył swoje skarby.
  Po wypuszczeniu Griszki na spoczynek, następnego dnia chłopca ponownie zaciągnięto do sali tortur. Ponownie postawili go na półce. Rozciągnięte już stawy Grishki stały się bardziej bolesne. U stóp chłopców zawieszono ciężarki. Aby bardziej rozciągnąć mięśnie. Wtedy kat, uśmiechając się, przyniósł rozpalone do czerwoności żelazo i przyłożył je do piersi Griszki. Chłopak zacisnął zęby z potwornego bólu.
  Samosa ryknął:
  - Mów złodzieju!
  Pachniało spalenizną. Zapach pieczonego mięsa nasilił się. Oczy Griszki zmrużyły się z szoku spowodowanego bólem, a chłopiec ponownie stracił przytomność. Kat wyjął żelazo z piersi i powiedział:
  - Silny chłopak...
  Samosa warknął:
  - Trzeba to rozłupać... Kociołek do stóp!
  Kat posmarował olejem podeszwy chłopca i zapalił z daleka koksownik. Już spalone pięty były bardzo bolesne. Chłopak ciężko oddychał. Upuścił mieszaninę potu i krwi, zgrzytał zębami, ale milczał. Choć drogo go to kosztowało. Starania były rozpaczliwe.
  Samosa warknął gwałtownie:
  - Będziesz mówił! Hej, ramię bey!
  Kat zadał ciosy Griszce. Przy dziesiątym uderzeniu głowa chłopca zakołysała się leniwie i upadła. Chłopiec nie opamiętał się od razu, nawet po wylaniu na niego wiadra wody. Samos uderzył Griszkę w twarz i rozkazał:
  - Więcej rytmu!
  Duke zauważył:
  - Nagi umrze ....
  Samosa warknął:
  - Gówno! Zdejmij go ze stojaka! Kontynuuj jutro!
  Griszkę ponownie usunięto z narzędzia tortur i zabrano do pokoju. Chłopak szarpał się i szarpał. Zapadłem w ciężki, urojeniowy sen. Potem obudził się i płakał. Ale gdy tylko pojawił się strażnik, zamilkł i spojrzał na niego ze złością. Rzucił dziecku chleb z kwasem. Chłopiec nie miał szans na ucieczkę, zwłaszcza że był przykuty łańcuchem za szyję.
  Następnego dnia Grishkę torturowano trochę inaczej. Podnieśli mnie do sufitu, podnosząc ręce na stojaku, a potem pozwolili mi odejść. Taki dziki ból
  przestaje oddychać. Chłopiec był trzykrotnie podnoszony, aż stracił przytomność.
  Następnie kat ponownie bił biczem i spalił żołądek rozpalonym do czerwoności żelazem. Po dokładnym torturowaniu chłopca został zwolniony i zabrany do celi. Kaci nic nie osiągnęli.
  Następnego dnia Griszkę wciągnięto na rusztowanie, pod bosymi stopami rozpalono koksownik, po plecach i pośladkach uderzono rozpalonym do czerwoności drutem. Chłopiec podczas tortur kilkakrotnie tracił przytomność, ale odzyskiwał przytomność. Aż sami oprawcy się zmęczyli, przerywając tortury.
  Następnego dnia chłopiec został wyciągnięty, a kat zaczął łamać mu palce u nóg rozpalonymi do czerwoności szczypcami, a także miażdżyć mu żebra. Griszka wrzasnął kilka razy, ale na żądania, by coś powiedzieć, odpowiadano rykiem.
  I znowu dostał batem.
  Minęły dwa tygodnie. Dziecinne ciało Griszki jest już wyczerpane torturami. Ból jest wszędzie. Nie ma krwi, żyły nietkniętej bólem. Na początku, kiedy go pobili i spalili, chciał się spieszyć i stłumić eksplozje w swoim ciele. Ale kiedy ból pochłonął całą esencję, stępił.
  Samosa sam widział, że szanse Grishki na wybicie czegoś bledną na jego oczach. Kaci wypróbowali nowy środek. Znaleźliśmy mąkę. Włosy Griszki były ogolone, a na czubek głowy zaczęła kapać zimna woda. Tortury są brutalne i skuteczne. Po kilku godzinach wydaje się, że w mózgu eksplodują bomby. Griszka był prawie ślepy i głuchy. Nie słyszał już słów kata i Samosy.
  Zrezygnowali, ponownie wciągnęli na stojak. Nie zdając sobie sprawy, że jakikolwiek ból był dla chłopca jedynie pocieszeniem - odwróceniem uwagi od straszniejszego wrzodu w mózgu.
  Od ognia i rzęs rozjaśniły się w oczach.
  Grishka opamiętał się i mógł zobaczyć oprawców. Tutaj oprawca przykłada ciężarki do klocka, w którym zaciśnięte były nogi chłopca. Ból w ramionach i barkach nasila się, ale odwraca uwagę od piekła w mózgu.
  Samosa ryczy na całe gardło. Jest rudowłosy, z brodą:
  - Powiedz szczeniakowi, gdzie ojciec ukrył skarby!
  Grisza kręci głową. W odpowiedzi następuje cios wstrząsający ciałem, mocno biją. Inny kat, pod bosymi stopami chłopca, rozgrzewa się na ruszcie. Przerażające, ale nie takie straszne.
  Oto Kornila, ojciec chrzestny Stenki Razina i były dowódca armii. Starzejący się, z siwą brodą. W jego oczach widać nawet cień współczucia dla zamęczonego dziecka. W pobliżu stoi bojar w bobrowej czapce. Jest mu wyraźnie gorąco w sali tortur. I na pierwszy rzut oka wyraźne zainteresowanie torturowaniem chłopca. Tortury trwają. Griszka poczuł nagle przypływ sił i zaśpiewał:
  Jesteś Razin, moim królem i ojcem,
  Podniósł lud przeciw jarzmu...
  Wierzę, że cierpienie się skończy
  Będą bojary, tylko bicze i figa!
  
  Chłop, robotnik jest teraz pod jarzmem,
  Prosty proletariusz jest miażdżony przez bojarów...
  Ale wierzę, że zmieciemy wszystkich krwiopijców,
  Zaśpiewajmy tysiąc arii naszej Ojczyźnie!
  
  Przecież na każdym podwórku jęczy ofiara bojarów,
  Wszędzie są paliki i stojak...
  Oni są jeszcze gorsi, rozważcie niewiernych,
  Tortura, szarpnięcie w męce!
  
  Ale Razin przeszedł przez bitwy,
  Wszystkie niezbędne ręce i ścieżki ...
  Ze zwycięstwem przyszedł nasz wolny Kozak,
  Rozerwać wszystkich księży bojarów!
  
  Nie, wiesz, wątpliwości, uwierz nam,
  W końcu jesteśmy dla ludzi, bez wątpienia...
  Teraz nadchodzi godzina wglądu,
  Ku chwale innych pokoleń...
  
  Jesteś Razinem wolności i honoru - przywódcą,
  Przeszedłem przez naszą Rosję ...
  Chcę, abyś został naszym władcą,
  I lepsze niż uniwersalny mesjasz!
  
  Tak, więc uwierz w sprawiedliwość
  Zawsze będzie promień światła...
  I będzie bestia rozszarpana przez despotę,
  Poczekajmy do świtu!
  
  Bitwa toczy się pod Simbirskiem - walka,
  Jesteśmy wściekłymi, brutalnymi wojownikami!
  I wierzę, że los stanie się zwycięzcą,
  Proszę was, abyście dali mózgi barom!
  
  Chociaż Razin zginął bohatersko w bitwie,
  Ale w wieczności jego święte oblicze...
  Przecież to bez wątpienia rycerz, jeździec,
  I tak będzie, wierzcie Kremlowi, za chwilę!
  
  Skończ z niewolnictwem i jarzmem bojarów,
  I słońce wzejdzie nad planetą...
  Cierpienie, oszustwo zniknie na zawsze,
  A Razin jest śpiewany w wierszach!
  Podczas gdy chłopiec śpiewał, wszyscy, zarówno kaci, jak i "publiczność", zamarli, słuchając. Ale przy ostatnich słowach Samosa eksplodował i krzyknął ile sił w płucach:
  - Zatoka! Zabij go!
  Kat zadał chłopcu wściekłe ciosy. Tracąc już przytomność, Griszka szepnął:
  - Ludność Rosji będzie wolna!
  Zakrwawionego chłopca zdjęto z wieszaka i zaniesiono. Samosa otarł pot z czoła i syknął:
  - Wystarczająco! Dosyć z nami! Poćwiartować drania i mieć to już za sobą!
  Kornila powiedziała niepewnie:
  - Czy słuszne jest ćwiartowanie dziecka? Tak, nawet publicznie? Może udusić go w celi?
  - warknął Samosa, stukając obcasami o podłogę.
  - NIE! Wykonać! I publicznie - przez kwaterowanie!
  Bojar potwierdził, zaciskając pięść:
  - Niech będzie! Popieram wyrok śmierci!
  Samosa uśmiechnął się złośliwie.
  - Kwaterują Griszkę! Wydobędziemy całe nasienie Razina!
  Tutaj Adala była rozproszona. Jest zmuszona wydać komendę strzału. A w Toronto uderza dwudziestotonowa rakieta bombowa. Niesie śmierć i przerażenie. Adala podąża za ognistym ogonem oszołomionym wzrokiem.
  Och, chciałbym, żeby była pilotem. Jakie cudowne i romantyczne. Oto taki pilot-rajder.
  Niebo jest bardzo fajne.. Dziewczyna przekrzywiła głowę i zaczęła przypominać sobie przynajmniej coś dobrego. Ale nic nie przychodziło mi do głowy. Oprócz opowieści o synu Stenki Razina.
  Chłopiec leżał na łóżku i zwijał się we śnie, majacząc. Trudno spać, gdy całe ciało jest poranione, a wrzody są dodatkowo skorodowane przez sól i wódkę. Ostatnie piętnaście dni było udręką. Tortury w nocy i ciężkie delirium w ciągu dnia.
  Chłopiec śnił o swoim ojcu. Potężny i silny Stepan zachęcał syna:
  - Trzymaj się dzieciaku! Ludzie będą cię pamiętać, jak przyjąłeś śmierć!
  Griszka w delirium odpowiedział:
  - A co mnie czeka śmierć?
  Stepan z przekonaniem stwierdził:
  - Nasza przyszłość jest mglista. I nie wiadomo, co nas czeka. Ale Twoje ostatnie chwile w życiu będą najważniejsze. Nie wahaj się! Zachowaj odwagę!
  Griszka odpowiedziała niezbyt pewnie:
  - Będę stanowczy... Ale ty jesteś tatą... Czy nasza słuszna sprawa umarła?
  Stiepan oznajmił grzmiącym głosem:
  - Cóż ja nie! Mogą mnie zabić, ale przyjdzie inny Razin, a po nim jeszcze jeden Razin, a nasi wrogowie nie będą w stanie nic z tym zrobić! Nastaną nowe stulecia, nastąpi zmiana pokoleń... Ale Lenin, władca burzy, przyjdzie po Razina!
  Grishka, również zyskując pewność siebie, powiedział:
  - Wierzę, że wrócisz!
  Chłopak się obudził. Ciało bolało głupio, a skóra była szorstka. Rozległo się zgrzytanie do drzwi i kat wszedł do celi.
  Wielki dręczyciel powiedział czułym tonem:
  - Cześć Griszka!
  Chłopiec, czując nagle w sobie siłę, odpowiedział:
  - Kat nie czuje się dobrze, więc umierasz!
  Dręczyciel dobrodusznie skinął głową.
  - A ty jesteś dzielnym szczeniakiem. Widziałem i torturowałem różnych... Ale ty nie widziałeś nikogo takiego jak ty! Taki mały, ale prawdziwy krzemień!
  Griszka odpowiedział skromnie:
  - Mam ducha mojego ojca!
  Kat zasugerował z uśmiechem:
  Dobijmy Targu...
  Chłopiec zabrzęczał łańcuchem i znalazł w sobie siłę, by wstać z łóżka i usiąść. Griszka zapytał z zainteresowaniem:
  - Jaka umowa?
  Kat zasugerował szeptem:
  - Chodź, powiesz mi, gdzie jest skarb twojego ojca, a ja... Zdejmę obrożę i wyniosę cię w torbie.
  Griszka zawahał się przez chwilę. Rzeczywiście, co jeśli oszukasz kata. Wskaż mu fałszywe miejsce, a sam wykorzystaj ten moment i ucieknij. Uratować swoje życie i zostawić wrogów z nosem? Pokusa była wielka. Ale chłopiec pamiętał swojego ojca. Przebiegłość i oszustwo, by kupić twoje życie? Nie, musi umrzeć z godnością na szafocie!
  Griszka potrząsnął ogoloną głową, pokrytą siniakami i guzami:
  - NIE!
  Oprawca zaśmiał się i zauważył:
  - Jutro zostaniesz stracony! To na pewno... Nie będzie już tortur i nie ma innych gotowych do egzekucji!
  Gryszka wzdrygnął się, ale odważnie odpowiedział:
  - Cóż, rozstrzelają... Wszyscy jesteśmy śmiertelnikami!
  Kat dodał z uśmiechem:
  - Nie zostaniesz tak po prostu ścięty! I rzuć to na koło! Najpierw odcięli ręce, potem nogi, a dopiero potem głowę. Chcesz tego?
  Chłopiec zadrżał, zbladł i wymamrotał:
  - Skoro taki jest los... Spróbuję tylko przyjąć śmierć z godnością!
  Kat zaśmiał się i zauważył:
  - Twój ojciec został już zabrany do Moskwy. Tam nadal torturują cię gwałtowniej. A potem koło z ćwiartowaniem też czeka. A ty... Szkoda, że są rozstrzeliwani! Jesteś silnym chłopcem i byłoby miło torturować cię więcej!
  Griszka odpowiedział szorstko:
  - W innym świecie będziesz torturowany!
  Kat opuścił celę. A Griszka odwrócił się i uderzył pięścią w podbródek. Ustąpił miejsca bólowi w naciągniętych żyłach na stojaku. Może na próżno tak jest? Trzeba było wykazać się rozwagą i oszukać kata. I dalej, czekając na niego ...
  Chłopak ledwie się podniósł i spojrzał na swoją rękę pokrytą pisugi i oparzeniami? Czy zostanie odcięta? Griszka spojrzał na swoją nogę. Również wszyscy pobici, podeszwy są spalone, palce połamane. Ale prawdopodobnie i tak będzie mógł wspiąć się na rusztowanie. I obetną mu nogi i ręce, a na końcu głowę. A potem dusza poleci do nieba ...
  Jest jeszcze dzieckiem i nie miał czasu na grzeszenie. Przeszedł próbę ognia i bicza. Najprawdopodobniej czeka ich zasłużony raj, aw najgorszym przypadku krótki pobyt w czyśćcu. Ciekawe czy zaproszą księdza do spowiedzi? Jednak to już nieważne. Griszka nie czuł za sobą żadnych grzechów i nie bał się teraz nieuchronnego spotkania z Bogiem. I dobrze jest w raju, cudownym ogrodzie, gdzie wieczne lato, a anioły grają na harfach. Dlaczego nie zasłużone miejsce dla chłopca, który zniósł najcięższe tortury?
  Lepsze to niż wisieć na wieszaku, kiedy bicz rozdziera ci skórę, a palce łamie rozpalonym żelazkiem. Tam na zawsze pozostaniesz chłopcem, będziesz zawsze młody i zdrowy.
  Rozległo się pukanie do drzwi. Pojawiła się dziewczyna z tacą i dwoma strażnikami, a także Samosa. Potwór zaśmiał się i powiedział:
  - Po raz ostatni w życiu zjedz dobrego szczeniaka! Cornila jest hojna! A tam odrąbią ci ręce i nogi!
  Griszka odpowiedział szorstko:
  - I zostaniesz ukarany... Nie na ziemi, ale w niebie!
  Samosa warknął:
  - Szczeniak! Zobaczmy, jak krzyczysz na kole!
  Griszka odważnie powiedział:
  - Śmierć czasem daje nieśmiertelność, a zdrada zapomnienie!
  Samosa ze złością zatrzasnął drzwi i wyszedł. Pozostał tylko kat. Griszka prawie uprzejmie skinął mu głową:
  - Oto święta, które obchodzimy! A ty nie chcesz umierać!
  Kat z chytrym spojrzeniem zapytał chłopca:
  - Czy myślałeś o swojej duszy?
  Griszka szczerze odpowiedział:
  - Nie czuję za sobą grzechów do nawrócenia.
  Na to kat skinął głową.
  - Cóż, raduj się łysy. W tym samym czasie wypij kieliszek wina. Prawdopodobnie pierwszy w życiu.
  Griszka zaczął jeść gęś. Po więziennym kleiku jedzenie wydawało się wyjątkowo smaczne. Żucie było trochę bolesne dla chłopca, ale mięso wydawało się słodkie. I aktywnie połykał.
  Kat zauważył:
  - Gdyby nie twój chrzestny Kornila, nie dostałbyś takich uczt.
  Griszka zapytał z poważną miną:
  - Czego on chce?
  Oprawca szczerze odpowiedział:
  - Zdobądź skarb Stepana. Inaczej by się nie ruszał.
  Gryszka odpowiedział obojętnym tonem:
  - Niech skarby leżą w ziemi. I służyć przyszłym powstaniom!
  Kat powiedział z podziwem:
  - Cóż, ty i orzeł! Prawdziwy wojownik! No to życzę powodzenia!
  A oprawca zostawił chłopca. Griszka poczuł się ciężko po zjedzeniu i wypiciu kieliszka mocnego wina. Jego oczy zamknęły się i chłopiec zasnął. Śniły mu się bitwy i różnego rodzaju wypadki. Jakby był bajkowym rycerzem, który zabija tysiące wojowników.
  Macha w prawo - ulica, pas w lewo!
  A potem jeździ na smoku. Jak bohater bajki...
  Następnego ranka obudził się Gruszka. Chłopiec po raz pierwszy spał dobrze i poczuł się bardziej pogodny. Zabrali go oprawcy. Załóż zranione ciało, worze. A oni go złapali i zabrali na egzekucję. Griszka ujrzał farbę o świcie i ostre włócznie.
  Chłopiec chodził w gruczołach, co było niewygodne. Wyprowadzili go na podwórko. Bose, kalekie stopy chłopca z trudem stąpały po bruku. Ale Griszka, zaciskając zęby, zniósł to i próbował stanąć prosto. Chociaż każdy krok spalonej stopy dawał ból. Wyszedł więc na plac.
  Ludzie widzieli chłopca. Ogolony, tylko pokryty otarciami i siniakami, z bosymi, spalonymi stopami, wychudzony.
  Griszka wzbudził raczej litość niż nienawiść. Wielu, zwłaszcza kobiety, westchnęło ze współczuciem.
  Chłopak mrugnął do nich i powiedział:
  - Jak, gdzie jest nasz, nie zniknął!
  I ruszyłem dalej. Nie było szczególnego strachu. Griszka był pewien, że nie zasłużył na piekło. A niebo jest o wiele lepsze niż ziemska, okrutna egzystencja.
  Miejsce egzekucji zostało otoczone przez wybranych, moskiewskich łuczników. Mnóstwo strażników i swojskich Kozaków. Wydawało się, że wcale nie rozstrzeliwują dziecka, ale państwowego przestępcę kosmicznych rozmiarów.
  Chłopiec chwiejnie, zataczając się, wspiął się po drabinie, stąpając poparzonymi stopami po dębowych deskach.
  Na klocu do rąbania lśnił ogromny, zaostrzony topór. Wokół chodził masywny kat w czerwonej szacie. Było też koło przeznaczone do ćwiartowania.
  Griszka przeżegnał się. Naprawdę bolesne jest poruszanie rękami.
  Herold zaczął czytać oskarżenie:
  - Ten syn Stenki Razin Griszka jest winny: ukrywania skarbów, organizowania oddziałów buntowników, egzekucji i grabieży bojarów, przemocy wobec kobiety i tak dalej. Dlatego zostaje skazany na ćwiartowanie na kole i wieczną klątwę. Niech wyrok zostanie wykonany.
  Griszka wzdrygnął się, ale stał nieruchomo i trzymał się prosto. Diakon syknął:
  - Cóż, czy złodziej jest gotowy do pokuty przed ludem?
  Griszka pomyślał. Tak, ma za co żałować. Chłopiec skłonił się i powiedział:
  - Wybacz Kozakom Dońskim. Jestem winny przed tobą, że nie uwolniłem cię z jarzma bojarów.
  Samosa krzyknął rozpaczliwie:
  - Zabij go wkrótce!
  Pomocnicy kata podbiegli do chłopca. Griszka, przezwyciężając ból w dłoniach, zerwał własny wór. Wrzody i rany zadane przez oprawców otwierano przed ludem. Następnie ręce Grishki zostały skręcone i rzucone na koło.
  Kat uniósł siekierę nad chłopcem. "Zaraz się zacznie" - pomyślał Griszka.
  Ale w tym momencie zabrzmiał róg i herold oznajmił:
  - Królewskie miłosierdzie! Ze względu na niemowlęctwo Grzegorza, karę śmierci zastępuje się sprzedażą w niewolę! Niech będzie!
  Chłopiec został podniesiony z szafotu i wszedł do pokoju. Dla Griszki rozpoczęło się nowe życie.
  
  TŁUSZCZE I JEGO GANG POMAGAJĄ HITLEROWI
  Istnieje wiele wszechświatów i zawsze coś się w nich dzieje.
  Oto kolejna wariacja na temat prawdziwej historii. Tym razem Toon Fat Belly i jego zespół przenieśli się z Hipernoosfery fikcyjnych światów do jednego z równoległych wszechświatów drugiej wojny światowej.
  I oczywiście czarny charakter postanowił pomóc Adolfowi Hitlerowi. A wraz z nim cała jego nikczemna drużyna.
  Gruby Brzuch, Mepps, Kret, Wart, Sopatka - bardzo kolorowa piątka bajek.
  Cóż, ich zdolności są bardzo poważne. Najpierw porwali samego Churchilla. A ten Tolstopuz jest po prostu genialnym czarnym charakterem. I udało mu się przeprowadzić śmiałą operację. Tym bardziej przebiegły gruby kot zauważył, że premier Wielkiej Brytanii uwielbia kanapki. A jeśli tak, to... W Churchill, po połknięciu paczki, zmniejszył się, a zespół Fat Belly ukrył go w tabakierce.
  I dostarczone do Führera .... Pod groźbą represji Churchill został zmuszony do zawarcia pokoju i oddania części kolonii III Rzeszy.
  Führer w rezultacie uniknął bitwy powietrznej o Anglię i ciężkich strat w lotnictwie.
  Jego armia w czasie ataku na ZSRR była silniejsza, zwłaszcza lotnictwo. Na plan Barbarossy przeznaczono aż 5000 samolotów i 1500 czołgów. I piechota na pół miliona Niemców i kolejne pół miliona Włochów, którzy nie muszą walczyć w Afryce.
  Teraz sytuacja ZSRR jeszcze się pogorszyła. Wróg jest znacznie silniejszy niż wcześniej. Co więcej, Tolstopuz i jego banda trochę pomogli Niemcom. Fritz wprowadził do masowej produkcji czołg T-5 z dwoma działami i czterema karabinami maszynowymi. Miał mocniejszy silnik i opływową wieżę. Duży problem dla radzieckich samochodów, taki mastodont. A Armia Czerwona nie jest gotowa do obrony ani w historii rzeczywistej, ani w historii alternatywnej. Ponadto nie ma map jego terytorium. Wszystkie myśli dotyczą tylko ofensywy. I nie wiedzą, jak się bronić.
  A Fat Belly i jego zespół zniszczyli całe połączenie. To jest zły gang.
  Walki potoczyły się więc dla Armii Czerwonej jeszcze gorzej niż w prawdziwej historii. A Fritz zaczął szybciej się przebijać. A plan "Barbarossy" został przepełniony. Armia Czerwona całkowicie się rozpada.
  A teraz nazistowskie hordy zbliżają się do Moskwy. Tutaj konieczne jest, aby nazistowska armada spotkała się z upartym oporem.
  Ale tutaj są oznaki wejścia sześciu wojowników do bitwy. Jedna nadzieja dla Olega, Margarity, Nataszy, Zoi, Augustyny, Swietłany. Są w stanie natychmiast zatrzymać i pokonać wrogów, obracając ich w popiół.
  Zebrała się taka dzika i piękna ekipa dziewczyn. A przeciwko nim Tostopuz i jego banda. No to nie jest straszne...
  A naziści już krążą po Moskwie z różnych stron.
  Potem Oleg i dziewczyny ponownie weszli do bitwy, pomagając Rosji, a raczej ZSRR.
  Potem dołączyła do nich bosonoga Margarita. Również dorosła pisarka stała się dziewczyną w wieku około dwunastu lat w zamian za nieśmiertelność i spełnia misję.
  Wojownicy XXI wieku ponownie zmagali się z nazistami XX wieku.
  W faszystowskim brązowym imperium jest zbyt wielu żołnierzy. Płyną jak niekończąca się rzeka.
  Oleg Rybachenko, tnąc nazistów mieczami, ryknął zarówno piechota, jak i czołgi:
  - Nigdy się nie poddawaj!
  I ostry dysk wyleciał z bosej stopy chłopca!
  Margarita, miażdżąc przeciwników, szczerząc zęby, mruknęła:
  - Na świecie jest miejsce na wyczyn!
  A jadowite igły rozsypały się z bosej stopy dziewczyny, uderzając w nazistów, ich samoloty i czołgi.
  Natasza też rzucała gołymi palcami stóp, morderczo i wyła:
  Nigdy nie zapomnimy i nigdy nie wybaczymy.
  A jej miecze przeszły przez faszystów w młynie.
  Zoya, tnąc wrogów, pisnęła:
  - Na nowe zamówienie!
  I nowe igły posypały się z jej bosych stóp. I co jest w oku, co jest w gardle nazistowskich żołnierzy i samolotów.
  Tak, było jasne, że wojownicy byli podekscytowani i wściekli.
  Augustine, zabijając białych żołnierzy i czołgi, zapiszczał:
  - Nasza żelazna wola!
  A nowy, śmiercionośny dar wylatuje z jej bosej stopy. I spadaj takni i biali wojownicy.
  Svetlana tnie młynarza, jej miecze są jak błyskawice.
  Naziści padają jak snopy.
  Dziewczyna bosymi stopami rzuca igły i piszczy:
  - Bo Matka Rosja zwycięży!
  Oleg Rybachenko atakuje nazistów. Chłopiec Terminator siekający brązowe wojska.
  A jednocześnie palcami bosych nóg chłopca wyrzucają igły z trucizną, rozdzierają pnie i zestrzeliwują samoloty.
  Chłopiec ryczy:
  - Chwała przyszłej Rusi!
  A w ruchu przecina każdemu głowę i pysk.
  Margarita miażdży również przeciwników.
  Jej bose stopy miotają się. Naziści giną masowo. Wojownik krzyczy:
  - O nowe granice!
  A potem dziewczyna weźmie i pokroi ...
  Masa trupów faszystowskich żołnierzy.
  Ale Natasza jest w ofensywie. Tnie nazistów wraz z czołgami i śpiewa:
  - Ruś jest wielka i promienna,
  Jestem bardzo dziwną dziewczyną!
  A dyski wylatują z jej bosych stóp. Kto widział gardła nazistów. Tak, to jest dziewczyna.
  Zosia jest w ofensywie. Siekanie brązowych żołnierzy obiema rękami. Wyplucie z tuby. I rzuca śmiercionośnymi igłami bosymi stopami - zestrzel czołgi i samoloty.
  A jednocześnie śpiewa sobie:
  - Och, maczuga, chodźmy,
  Och, mój ulubieniec pójdzie!
  Augustina, niszcząc nazistów i eksterminując brązowych żołnierzy, piszczy:
  - Cały kudłaty iw skórze zwierzęcia,
  Rzucił się na policję z pałką!
  A gołymi palcami rzuci się na wroga, czymś, co zabije słonia, a tym bardziej czołg.
  A potem pisk:
  - Wilki!
  Swietłana w ofensywie. Cięcia, cięcie nazistów. Bosymi stopami rzuca na nich prezenty śmierci.
  Prowadzi młyn z mieczami.
  Zmiażdżyła wielu wojowników i pisków:
  - Nadchodzi wielkie zwycięstwo!
  I znowu dziewczyna jest w dzikim ruchu.
  A jej bose stopy wystrzeliwują śmiercionośne igły, niszcząc czołgi i samoloty.
  Oleg Rybaczenko podskoczył. Chłopak wykonał salto. Posiekał wielu nazistów w skoku.
  Rzucał igły gołymi palcami i bulgotał:
  - Bądź sławny z mojej pięknej odwagi!
  I znowu chłopiec walczy.
  Margarita przechodzi do ofensywy. Niszczy wszystkich wrogów z rzędu. Jej miecze są twardsze niż ostrza wiatraków. A bose stopy rzucają dary śmierci, płoną czołgi i samoloty.
  Dziewczyna jest w ofensywie. Eksterminuje brązowych wojowników bez ceremonii.
  I skacze od czasu do czasu i skręca!
  I lecą od niej dary zagłady.
  A sami naziści padają martwi. I piętrzą się całe stosy trupów.
  Margarita piszczy:
  - Jestem amerykańskim kowbojem!
  I znowu jej bose stopy rzuciły igłę.
  A potem tuzin kolejnych igieł!
  Natasza w ofensywie też jest bardzo fajna.
  I rzuca bosymi stopami, i pluje przez słomkę.
  I krzyczy na całe gardło:
  - Jestem błyszczącą śmiercią! Wszystko, co musisz zrobić, to umrzeć!
  I znowu piękno w ruchu.
  Zoya szturmuje blokadę zwłok nazistów. Z jej bosych stóp wylatują bumerangi zniszczenia.
  A brązowi wojownicy wciąż spadają i spadają.
  Zosia krzyczy:
  - Bosonoga dziewczyno, wygrasz!
  A tuzin igieł wylatuje z gołej pięty dziewczyny. Które prosto w gardło nazistów kopią.
  Padają martwi.
  A raczej całkowicie martwy.
  Augustyna w ofensywie. Miażdży brązowe oddziały. Jej miecze są noszone w dwóch rękach. A ona jest takim wielkim wojownikiem.
  Tornado przechodzi przez faszystowskie wojska.
  Dziewczyna z rudymi włosami ryczy:
  - Przyszłość jest ukryta! Ale będzie zwycięsko!
  A w ofensywie piękność o ognistych włosach.
  Augustyn ryczy w dzikiej ekstazie:
  - Bogowie wojny rozerwą wszystko!
  I wojownik w ofensywie.
  A jej bose stopy rzucają mnóstwo ostrych, trujących igieł.
  Swietłana w bitwie I taki lśniący i walczący. Jej gołe nogi wyrzucają tyle śmiercionośnych rzeczy. Nie mężczyzna, ale śmierć o blond włosach.
  Ale jeśli się zepsuje, nie możesz tego zatrzymać.
  Swietłana śpiewa:
  - Życie nie będzie miodem,
  Ten skok w okrągłym tańcu!
  Niech marzenia się spełnią -
  Piękno zmienia człowieka w niewolnika!
  A w ruchu bosej dziewczyny jest coraz więcej wściekłości.
  Oleg w ofensywie wszystko przyspiesza. Chłopiec bije nazistów.
  Jego bose stopy rzucają ostre igły - rozrywając czołgi i samoloty.
  Młody wojownik piszczy:
  - Szalone imperium rozerwie wszystkich na strzępy!
  I znowu chłopiec jest w ruchu.
  Margarita jest burzliwą dziewczyną w swoim działaniu. I miażdży wrogów.
  Tutaj wystrzeliła gołą nogą, groch z materiałami wybuchowymi. Wybuchnie i jednocześnie wyrzuci w górę stu nazistów i dziesięć czołgów.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Zwycięstwo i tak przyjdzie do nas!
  I mieczami poprowadzi młyn - lufy czołgów lecą w różnych kierunkach.
  Natasha przyspieszyła swoje ruchy. Dziewczyna ścina brązowych wojowników. I krzycząc:
  - Zwycięstwo czeka imperium rosyjskie.
  I eksterminujmy nazistów w przyspieszonym tempie.
  Natasza jest terminatorką.
  Nie myśli o zatrzymaniu się i zwolnieniu, a czołgi i samoloty błądzą.
  Zosia jest w ofensywie. Jej miecze wydają się ciąć mięso i metalową sałatkę. Dziewczyna krzyczy na całe gardło:
  - Nasze zbawienie jest w mocy!
  A bosymi palcami też rzucają takimi igłami.
  I masa ludzi z przebitymi gardłami, leżących w stosach trupów, a także rozbite czołgi i zestrzelone samoloty.
  Augustine to szalona dziewczyna. I miażdży wszystkich jak robot z hiperplazmy.
  Zmiażdżyła już nie stu nazistów. Ale wszystko nabiera tempa. A wojownik wciąż ryczy.
  - Jestem niepokonany! Najfajniejszy na świecie!
  I znowu piękno w ataku.
  A z jej bosych stóp wylatuje groszek. Potężna eksplozja rozerwała trzystu nazistów i tuzin czołgów.
  Augustyn śpiewał:
  - Nie odważysz się przejąć naszej ziemi!
  Swietłana też jest w ofensywie. I nie daje ani grama wytchnienia. Dzika dziewczyna terminatora.
  I tnie wrogów i eksterminuje nazistów. A masa brązowych bojowników już wpadła do rowu i wzdłuż dróg.
  Szóstka była wściekła. Stoczył dziką walkę.
  Oleg Rybaczenko znów w akcji. I idzie naprzód, wymachując obydwoma mieczami. A chłopak terminator prowadzi młyn. Martwi naziści padają.
  Masa trupów. Całe góry zakrwawionych ciał.
  Pisarzowi przypomina się szalona strategia. Gdzie też mieszały się konie i ludzie.
  Oleg Rybaczenko piszczy:
  - Biada z umysłu!
  I będzie dużo pieniędzy!
  I terminator w nowym ruchu. A jego bose stopy coś wezmą i rzucą.
  Młody geniusz ryknął:
  - Klasa mistrzowska i firma "Adidas"!
  Naprawdę fajny program okazał się fajny. I ilu zabitych nazistów. A największa liczba największych zabiła brązowych wojowników.
  Margarita jest również w walce. Miażdży cynamonowe i stalowe armie i ryczy:
  - Wielki pułk uderzeniowy! Wszyscy wjeżdżamy do trumny!
  A jej miecze są rąbane na nazistów. Masa brązowych myśliwców już się załamała.
  Dziewczyna warknęła:
  - Jestem nawet fajniejszy niż pantery! Udowodnij, że każdy jest najlepszy!
  A z gołej pięty dziewczyny wyleci jak groch z potężnymi materiałami wybuchowymi.
  I uderz na wroga.
  I weźmie i rozbije niektórych przeciwników i czołgi, a nawet samoloty.
  A Natasha jest u władzy. I pokonuje przeciwników, a sama nie da nikomu zejścia.
  Ilu nazistów już przerwało.
  A jej zęby są takie ostre. A oczy są szafirowe. To jest dziewczyna - główny kat. Chociaż ma wszystkich swoich partnerów - katów!
  Natasza krzyczy:
  - Jestem szalony! Będziesz miał karę!
  I znowu dziewczyna zetnie wielu nazistów mieczami.
  Zoya jest w ruchu i pokonała wielu brązowych wojowników.
  A bose stopy rzucają igłami. Każda igła zabija kilku nazistów. Te dziewczyny są naprawdę piękne.
  Augustyn posuwa się naprzód i miażdży przeciwników. A jednocześnie nie zapomina krzyczeć:
  - Nie możesz uciec z trumny!
  A dziewczyna wyjmie zęby i odsłoni zęby!
  A ruda jest taka... Włosy powiewają na wietrze jak proletariacki sztandar.
  I wszystko dosłownie bierze się ze złości.
  Swietłana w ruchu Tutaj wycięła wiele czaszek i wież czołgów. Wojowniczka, która obnaża zęby.
  Pokazuje język. A potem pluje przez słomkę. Potem wyje:
  - Czy wy będziecie martwi!
  I znowu śmiercionośne igły wylatują z jej bosych stóp, które uderzają w piechotę i samoloty.
  Oleg Rybachenko skacze i skacze.
  Bosy chłopiec emituje pęk igieł, przewraca czołgi i śpiewa:
  - Chodźmy na kemping, otwórz duże konto!
  Młody wojownik jest w pełni sił.
  Jest dość stary, ale wygląda jak dziecko. Tylko bardzo silny i muskularny.
  Oleg Rybaczenko śpiewał:
  - Niech gra nie będzie zgodna z regulaminem - przebijemy się przez fraera!
  I znowu śmiercionośne i miażdżące igły odleciały mu z bosych stóp.
  Margarita śpiewała z zachwytem:
  - Nic nie jest niemożliwe! Wierzę, że wolność zaświta!
  Dziewczyna ponownie rzuciła śmiertelną kaskadę igieł w nazistów i ich czołgi, kontynuowała:
  - Ciemność zniknie! Niech kwitną róże!
  A gdy tylko wojowniczka rzuci groszek bosymi stopami, tysiąc nazistów natychmiast wzbiło się w powietrze. Tak, armia brunatnego, piekielnego imperium topnieje na naszych oczach.
  Natasza w walce. Skacze jak kobra. Eksploduje wrogów. I tak wielu nazistów umiera, a samoloty spadają.
  Ich dziewczyna i miecze, i ziarna na węglu, i włócznie. I igły.
  Równocześnie ryczy:
  - Wierzę, że zwycięstwo nadejdzie!
  I chwała Rosjan znajdzie!
  Gołe palce rzucają nowe igły, uderzając przeciwników.
  Zoya w dzikim ruchu. Atakuje nazistów. Rozbija je na małe kawałki.
  Wojowniczka rzuca igły gołymi palcami. Przebija się przez przeciwników i jak ryczeć:
  Nasze całkowite zwycięstwo jest w zasięgu ręki!
  I przeprowadza dziki młyn z mieczami, zmiatając czołgi. To jest naprawdę dziewczyna jak dziewczyna!
  Ale kobra Augustyna przeszła do ofensywy. Ta kobieta jest koszmarem dla wszystkich koszmarów.
  A jeśli to tnie, to znaczy, że to tnie.
  Następnie ruda weźmie i zaśpiewa:
  - Otworzę wszystkie czaszki! Jestem wielkim snem!
  A teraz jej miecze są w akcji i przecinają mięso i metal.
  Swietłana również przechodzi do ofensywy. Ta dziewczyna nie ma hamulców. Jak tylko siekają, tak masa trupów jest zaśmiecona, a samoloty i czołgi spadają.
  Blond terminator ryczy:
  - Jak dobrze będzie! Jak będzie dobrze - wiem to!
  A teraz leci od niej zabójczy groszek.
  Oleg ponownie stu nazistów, niosąc meteoryt, odcięty. A on podniesie bombę i rzuci nią.
  Mały, ale zabójczy...
  Jak rozbić na małe kawałki.
  Terminator zawył:
  - Burzliwa młodzież strasznych maszyn!
  Margarita zrobi to ponownie w bitwie.
  I zetnij wielu brązowych wojowników. I wycina duże szczeliny.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Lambada to nasz taniec na piasku!
  I uderzaj z nową energią.
  Natasza w ofensywie jest jeszcze bardziej wściekła. Więc młócąc nazistów. Nie jest im dobrze opierać się takim dziewczynom.
  Natasza wzięła go i zaśpiewała:
  - Bieganie na miejscu to wspólny rozjemca!
  A wojowniczka wpadła na przeciwników taką kaskadą ciosów.
  I będzie rzucał dyskami bosymi stopami.
  Tutaj prowadziła młyn. Masa głów brunatnej armii cofnęła się, a czołgi płonęły.
  Jest walczącą pięknością. Pobij sobie taką żółtą armadę.
  Zoya jest w ruchu, miażdżąc wszystkich bez wyjątku. A jej miecze są jak nożyce śmierci.
  Dziewczyna jest po prostu urocza. A jej bose stopy rzucają bardzo trujące igły.
  Pokonaj przeciwników. Przekłuwają sobie gardła i robią trumny, sprawiają, że czołgi i samoloty eksplodują.
  Zoya wzięła go i pisnęła:
  - Jeśli w kranie nie ma wody...
  Natasza krzyknęła z zachwytu:
  Więc to twoja wina!
  A gołymi palcami u stóp rzuca coś, co zabija dokładnie. To jest naprawdę dziewczyna z dziewcząt.
  I z jej gołych nóg, jak ostrze poleci. I uderzy w wiele myśliwców, odcinając wieże od czołgów.
  Augustyna w ruchu. Szybki i wyjątkowy w swoim pięknie.
  Jakie ona ma jasne włosy. Jak powiewający proletariacki sztandar. Ta dziewczyna to prawdziwa lisica.
  I tnie przeciwników - jakby urodziła się z mieczami w dłoniach.
  Ruda, cholerny drań!
  Augustine wziął ją i syknął:
  - Będzie głowa byka - wojownicy nie zwariują!
  I tutaj ponownie zmiażdżyła wielu wojowników.
  Oleg Rybaczenko narzekał:
  - Czego potrzebujesz! Oto dziewczyna!
  Margarita, rzucając bosą stopą sztylet, wyłamując wieżę czołgu, potwierdziła:
  - Duża i fajna dziewczyna!
  Augustyn chętnie zgodził się z tym:
  - Jestem wojownikiem, który ugryzie każdego!
  I znowu, bosymi palcami, wystrzeli morderczy.
  Swietłana w bitwie nie ustępuje przeciwnikom. Nie dziewczyna, ale żeby skończyć z taką wiedźmą w płomieniach.
  I krzyczy:
  - Jakie błękitne niebo!
  Augustine, puszczając ostrze bosą stopą, odcinając wieżę czołgu, potwierdziła:
  - Nie jesteśmy zwolennikami rabunku!
  Swietłana, siekając wrogów i zestrzeliwując samoloty, ćwierkała:
  - Głupiec nie potrzebuje noża...
  Piszczała Zoya, rzucając igłami gołymi, opalonymi nogami:
  - Będziesz go okłamywać z trzech pudeł!
  Natasza, niszcząc nazistów, dodała:
  - I zrób z nim za grosz!
  A wojownicy wezmą i skoczą. Są takie krwawe i chłodne. Ogólnie rzecz biorąc, mają dużo emocji.
  Oleg Rybachenko wygląda bardzo stylowo w walce.
  Małgorzata śpiewała:
  - Uderzenie jest mocne, a facet ma interes...
  Geniusz wystrzelił stopą coś, co wyglądało jak śmigło helikoptera. Odciął kilkaset głów nazistom i czołgom, pisnął:
  - Całkiem sportowy!
  I jedno i drugie - chłopiec i dziewczynka w pełnym ażurze.
  Oleg, siekając brązowych żołnierzy, bulgotał:
  - I będzie dla nas wielkie zwycięstwo!
  Margarita syknęła w odpowiedzi:
  - Zabijamy wszystkich - bosymi stopami!
  Dziewczyna jest rzeczywiście takim aktywnym terminatorem.
  Natasza śpiewała w ofensywie:
  - Święta wojna!
  A wojownik wystrzelił ostry dysk-bumerang. Latał po łuku, zestrzelił wielu nazistów i wieże czołgów.
  Zoya dodała, kontynuując eksterminację:
  - To będzie nasze zwycięstwo!
  I nowe igły wyleciały z jej bosych stóp. I trafili w wiele myśliwców i samolotów.
  Blondynka powiedziała:
  - Zamatuj przeciwnika!
  I pokazała język.
  Augustine, machając nogami i rzucając ostre swastyki, bulgotała:
  - Imperialna flaga do przodu!
  Swietłana chętnie potwierdziła:
  - Chwała poległym bohaterom!
  A dziewczyny krzyknęły chórem, miażdżąc nazistów:
  - Nikt nas nie powstrzyma!
  A teraz dysk leci z bosych stóp wojowników. Mięso jest rozdarte, a wieże czołgów są niszczone.
  I znowu wyć:
  - Nikt nie może nas pokonać!
  Natasza wyleciała w powietrze. Rozszarpał przeciwników i skrzydlate sępy i wydał:
  - Jesteśmy wilczycami, usmaż wroga!
  A z jej gołych palców wyleci bardzo śmiercionośny dysk.
  Dziewczyna nawet skręca się w ekstazie.
  A potem mruczy:
  - Nasze szpilki kochają ogień!
  Tak, dziewczyny są naprawdę seksowne.
  Oleg Rybaczenko zabulgotał:
  - Och, wcześnie, daje bezpieczeństwo!
  I mrugnął do wojowników. W odpowiedzi śmieją się i szczerzą zęby.
  Natasza ścięła nazistów i pisnęła:
  - W naszym świecie nie ma radości bez walki!
  Chłopiec odpowiedział:
  "Czasami walka też nie jest zabawna!"
  Natasza zgodziła się:
  - Jeśli nie ma siły, to tak ...
  Ale my, wojownicy, jesteśmy zawsze zdrowi!
  Dziewczyna gołymi stopami ciskała we wroga igłami, wysadzała w powietrze masę czołgów i śpiewała:
  - Żołnierz jest zawsze zdrowy,
  I gotowe do działania!
  Następnie Natasha ponownie ścięła wrogów, niszcząc wieże czołgów.
  Zoya jest bardzo szybkim maluszkiem. Tutaj wystrzeliła całą beczkę w nazistów. I wyrwał kilka tysięcy z jednej eksplozji.
  Potem pisnęła:
  - Nie przestawaj, nasze szpilki błyszczą!
  I dziewczyna w bojowej koronce!
  Augustyn w walce też nie jest słaby. Więc młócąc nazistów. Jak z pęku łańcuchów wybija.
  I siekanie przeciwników - śpiewa:
  - Uważaj, przyda się
  Jesienią będzie ciasto!
  Rudowłosy diabeł naprawdę orze w bitwie jak diabeł w tabakierce.
  A oto jak walczy Swietłana. A naziści to od niej biorą.
  A jeśli uderzy, to uderzy.
  Wylatują z niego krwawe plamy.
  Svetlana ostro zauważyła, kiedy z jej bosej stopy leciały metalowe odpryski, które stopiły czaszki i wieże czołgów:
  - Chwała Rosji, bardzo nawet chwała!
  Czołgi pędzą naprzód...
  Dywizje w czerwonych koszulach -
  Pozdrowienia dla Rosjan!
  Tutaj dziewczyny zajęły się nazistami. Są więc cięte i rozdrabniane. Nie wojownicy, ale naprawdę pantery, które zerwały łańcuch.
  Oleg bierze udział w bitwie i atakuje nazistów. Bije ich bez litości, przecina czołgi i piszczy:
  Jesteśmy jak byki!
  Margarita, miażdżąc brązową armię i przecinając czołgi, odebrała:
  Jesteśmy jak byki!
  Natasha wzięła go i zawyła, zabijając brązowych wojowników wraz z czołgami:
  - Kłamstwo wymyka się spod kontroli!
  Zoya rozerwała nazistów, pisnęła:
  - Nie, nie z ręki!
  I on też weźmie i puści gwiazdkę bosą stopą i wykończy wielu faszystów.
  Natasha wzięła go i pisnęła:
  - Nasz telewizor jest włączony!
  A z jej gołej nogi wylatuje zabójcza wiązka igieł.
  Zoya, również niszcząc nazistów i ich czołgi, zapiszczała:
  - Nasza przyjaźń to monolit!
  I znowu taki rzut, że koła się rozmywają we wszystkich kierunkach. To jest dziewczyna - czysta eksterminacja przeciwników.
  Dziewczyna z bosymi palcami u nóg weźmie i wystrzeli trzy bumerangi. A zwłoki z tego stały się jeszcze większe.
  Potem piękno wyda:
  - Nie damy wrogowi litości! Będzie trup!
  I znowu śmiertelna rzecz odlatuje z bosej pięty.
  Augustyn również całkiem logicznie zauważył:
  - Tylko nie jeden trup, ale wiele!
  Potem dziewczyna wzięła go i chodziła boso po krwawych kałużach. I zabiła wielu nazistów.
  A jak ryczy:
  - Masowe morderstwo!
  A teraz uderzy głową w nazistowskiego generała. Rozbij mu czaszkę i wydaj:
  - Banzai! Pójdziesz do nieba!
  Swietłana jest bardzo wściekła w ofensywie, zwłaszcza w niszczeniu czołgów, piszczy:
  - Nie zostaniesz oszczędzony!
  A tuzin igieł wylatuje z jej nagich palców. Kiedy przebija się przez wszystkich, samoloty się rozpadają. I bardzo nawet wojownik próbuje strzępić i zabijać.
  Oleg Rybaczenko piszczy:
  - Chwalebny młot!
  A chłopak też rzuca taką fajną gwiazdkę w postaci swastyki bosą stopą. Skomplikowana hybryda.
  I masa nazistów upadła.
  Oleg ryknął:
  - Banzai!
  A chłopiec znów jest w dzikim ataku. Nie, po prostu kipi mocą, a wulkany bulgoczą!
  Małgorzata w ruchu. Rozerwie wszystkim brzuchy.
  Dziewczyna stopą wyrzuci od razu pięćdziesiąt igieł. A masa została zabita przez wszelkiego rodzaju wrogów, znokautowana zarówno czołgi, jak i samoloty.
  Margarita śpiewała wesoło:
  - Jeden dwa! Smutek to nie problem!
  Nigdy nie należy się zniechęcać!
  Trzymaj nos i ogon wyżej za pomocą fajki.
  Wiedz, że prawdziwy przyjaciel jest zawsze z tobą!
  To taka agresywna firma. Dziewczyna rzuca się i krzyczy:
  "Smoczy Prezydent zamieni się w trupa!"
  Natasha w bitwie jest po prostu jakimś terminatorem. I rycząc bulgotało:
  - Banzai! Zdobądź to szybko!
  I granat odleciał od jej bosej stopy. A naziści są jak gwoździe. I zniszczy wiele mastodontów i skrzydlatych, piekielnych maszyn.
  Oto wojownik! Wszystkim wojownikom - wojownikowi!
  Zoya również jest w ofensywie. Taka wściekła suka.
  Wzięła ją i zabulgotała:
  - Naszym ojcem jest sam Biały Bóg!
  I tnie nazistów potrójnym młynem!
  A Augustyn odkrzyknął:
  - A mój Bóg jest czarny!
  Rzeczywiście, ruda jest ucieleśnieniem oszustwa i podłości. Oczywiście dla wrogów. A dla przyjaciół jest kochana.
  I jak gołymi palcami będzie brał i rzucał. I wiele stosów wojowników brązowego imperium, a także ich czołgi i samoloty.
  Rudowłosa krzyknęła:
  - Rosja i czarny bóg są za nami!
  Wojownik o bardzo dużym potencjale bojowym. Nie, pod tym lepiej nie wtrącać się. Jak zrywane są wieże czołgów i skrzydła faszystowskich samolotów.
  Augustyn syknął:
  - Zmiażdżymy wszystkich zdrajców w proch!
  I mrugnij do swoich partnerów. Tak, ta ognista dziewczyna nie jest dokładnie czymś, co może dać spokój. Chyba że pokój jest zabójczy!
  Swietłana, miażdżąc wrogów, wydała:
  - Ustawimy cię w kolejce!
  Augustyn potwierdził:
  - Zabijemy wszystkich!
  A z jej bosych stóp znów leci dar totalnej zagłady! I tak wiele czołgów i samolotów eksplodowało naraz na małe odłamki.
  Oleg zaśpiewał w odpowiedzi:
  - Będzie kompletne banzai!
  Augustine, rozdzierając nazistów gołymi rękami, siekając ich mieczami i rzucając igłami gołymi stopami, niszcząc jednocześnie czołgi i samoloty, wydała:
  - W skrócie! W skrócie!
  Natasza, niszcząc brązowych wojowników, pisnęła:
  - W skrócie - banzai!
  I tnijmy przeciwników dziką goryczą.
  Oleg Rybachenko, ścinając przeciwników, wydał:
  - Ten gambit nie jest chiński,
  A debiut, uwierz mi, jest tajski!
  I znowu ostry, tnący metal dysk wyleciał z bosej stopy chłopca. Odciął zarówno wieże czołgów, jak i ogony samolotów.
  Margarita, ścinając wojowników brązowego imperium i zbroje czołgów, śpiewała:
  - A kogo spotkamy w bitwie,
  A kogo spotkamy w bitwie...
  Nie żartujmy z tym -
  Rozerwijmy to!
  Rozerwijmy to!
  Zrobili wtedy dobrą robotę z nazistami... A Rosja Sowiecka pokonała brązowe imperium podczas szturmu na Moskwę.
  Wojna jeszcze się nie skończyła, ale ZSRR miał już szansę na pokonanie samych nazistów. Tak więc szóstka ponownie musiała przerwać wykonywanie swojej super i fajnej misji.
  
  HISTORIA NASTROJU SUBIEKTYWNEGO.
  Ale w każdym razie jest to lepsze dla Rosji niż przegrana przez Stany Zjednoczone bitwa o Midway. Chociaż istnieją różne niuanse. Dlaczego, tylko scenariusz pesymizmu.
  Oleg Rybachenko marzył o innej opcji. Japonia nie otwiera drugiego frontu przeciwko ZSRR, a Niemcy przegrywają pod Stalingradem. Dalsze wydarzenia rozwijają się, jak w prawdziwej historii, tylko nie ma lądowania Amerykanów w Maroku.
  Hitlerowi udaje się utrzymać w Afryce, ale Führer nadal uważa front wschodni za główny, a zachodni za drugorzędny. Rozpoczyna się ofensywa na Wybrzeżu Kurskim. W porównaniu z prawdziwą historią, naziści, w związku z osłabieniem bombardowań przez Stany Zjednoczone, mają od dwustu do trzystu czołgów więcej, ale nie jest to w decydujący sposób odwrócenie losów wojny. Samolotów okazało się ogólnie ponad tysiąc. Ponieważ Ameryka prawie nie bombardowała III Rzeszy.
  Więcej Niemców i czołgów ciężkich "Pantery" i "Tygrysy". Ale radzieckie dowództwo spodziewało się ofensywy i niezawodnie wkopało się w ziemię. Mimo to Niemcy początkowo przedarli się przez sowiecką linię obrony i zdołali zaklinować się na pozycjach. Co więcej, odnieśli wiele sukcesów. Posunęliśmy się o pięć do dziesięciu kilometrów głębiej, zmuszając Armię Czerwoną do wykorzystania wszystkich swoich rezerw do odparcia ataku.
  Mimo to Fritzowi zabrakło pary i zostali zmuszeni do zatrzymania się. A potem znaleźli się pod sowieckim kontratakiem. Ale Armia Czerwona poruszała się nieco wolniej, ponieważ wróg okazał się technicznie silniejszy. Szczególnie niekorzystnie zmieniło się w lotnictwie. Ale Focke-Wulf nie pokazał się zbyt groźnie. Chociaż istniały obliczenia dla jego najpotężniejszej broni. Ogólnie rzecz biorąc, bitwy miały miejsce: prawie jak w prawdziwej historii, ale z dwu- lub trzytygodniowym opóźnieniem.
  Straty wojsk radzieckich okazały się duże, a postęp był wolniejszy. Ale mimo to naziści wycofali się z Orła, Biełgorodu i Charkowa. Nawet jeśli z ostatniego miasta dopiero 18 września. W przyszłości postęp wojsk radzieckich pozostawał powolny. Niemcy byli nieco silniejsi w czołgach i samolotach, trzymając się linii obronnych. I poddali się bardzo niechętnie.
  Montgomery również ugrzązł w bitwach z Rommelem i nie mógł przebić się przez niemiecką linię obrony. Fritz nadal się poddał. Kiedy nadeszła jesień z ulewnymi deszczami, a potem zima, Armii Czerwonej łatwiej było posuwać się naprzód. Kijów został zdobyty w styczniu, dwa i pół miesiąca później. Ale Dniepr był nadal pokonany, choć wolniej niż w rzeczywistości.
  Armia Czerwona nauczyła się pokonywać nazistów, a umiejętności dowódcze znacznie wzrosły. Sami żołnierze, zdobywszy doświadczenie bojowe, walczyli lepiej. Prawda i naziści byli coraz silniejsi. Zwiększyła się liczba czołgów ciężkich. Najlepszy na świecie karabin szturmowy MP-44 pojawił się w masowej produkcji.
  Nieco wcześniej niż w prawdziwej historii na frontach pojawił się Tiger-2 i nawet dzięki zmniejszeniu aktywności amerykańskich bombowców Mysz trafiła do serii.
  Jednak wkrótce stało się jasne, że taki superciężki czołg, choć mógł walczyć, w rzeczywistości był hemoroidami. Mimo to "Maus" wykazywał się doskonałą ochroną ze wszystkich stron i potężnym uzbrojeniem w postaci 128-milimetrowej armaty. Walki pokazały jednak, że IS-2 wciąż ma szansę przebić "Mausa" w bok z bliskiej odległości, podobnie jak SU-152.
  Słabe osiągi superciężkiego czołgu przysporzyły Fritzowi wielu problemów. Gorzej było z "Panterą" -2, która została opóźniona o jakiś czas z masową produkcją. "Maus" stał się bohaterem wielu żartów.
  Wojska radzieckie nie zdążyły do marca dotrzeć do granicy z Rumunią. I nieco mniej zaawansowane na Ukrainie w centrum. Leningrad nawet wtedy, gdy pozostawał w blokadzie. Próba wydania go w marcu i kwietniu nie powiodła się. Częściowo z powodu nadmiernego rozłożenia sił. Latem radzieckie dowództwo, wzmocniwszy swoje siły czołgami IS-2 i T-34-85, nakreśliło operację Bagration.
  Ale nie było jeszcze dużego balkonu, ponieważ postęp na Ukrainie nie był tak znaczący. I jeszcze do końca bloku Leningradu. Wielka Brytania nadal pozostaje bierna, testując tylko siłę Rommla w Afryce. A do czerwca naziści wyprodukowali już tysiąc najnowszych myśliwców ME-262. Lądowanie w Normandii im nie grozi - Stany Zjednoczone nie są do tego zdolne, a Wielka Brytania sama nie może zdecydować się na tak śmiały krok.
  Niemcy oczywiście w centrum mają gęstszą obronę niż w prawdziwej historii. Na ogół mają więcej żołnierzy na wschodzie, więc tylko Afryka jest trzymana na zachodzie.
  I więcej lotnictwa i innych wojsk. ZSRR również nie stoi w miejscu, ale nie ma jeszcze lotnictwa odrzutowego, a samoloty śmigłowe są oczywiście gorsze od takich maszyn. Ale niemieckie samoloty nie zostały jeszcze w pełni opanowane przez załogi, więc nie są jeszcze zbyt straszne. Ponadto istotnym argumentem za strajkiem w centrum jest obecność rozwiniętego ruchu partyzanckiego na Białorusi.
  Wehrmacht ma silne wojska, ale sowieckie też nie są słabe. Ataki z zaskoczenia są jednak trudniejsze niż w prawdziwej historii. Rumunia jest więc położona w większej odległości od frontu sowieckiego.
  Ofensywa rozpoczęła się 25 czerwca 1944 r. Rozwijał się dzięki zaciętym walkom. Musieliśmy pokonać bardzo gęstą obronę. Niemcy są nadal silni i mają dużo czołgów.
  "Tygrys"-2 okazał się szczególnie poważnym rywalem, którego prawie nie pokonały sowieckie działa na czole i potężna armata. Ale wojska radzieckie walczyły umiejętnie i potrafiły osiągnąć taktyczne zaskoczenie, zwłaszcza podczas ataku z Polesia.
  Wojska radzieckie posuwały się wolniej niż w prawdziwej historii. Wróg był silniejszy. Ale i tak poszli dalej. I zrobili kotły. Raz otoczeni naziści walczyli zaciekle, ale zostali złamani.
  Wojska radzieckie musiały iść trochę dłużej niż w prawdziwej historii. Niemcom łatwiej było manewrować rezerwami. Pod koniec sierpnia toczyły się walki o Mińsk.
  Niemcom udało się przylgnąć do dużego miasta i stawiali opór bardziej uparcie.
  Gorzej było z lotnictwem. Niemieckie samoloty odrzutowe nadal stwarzały pewien problem. TA-152 okazał się dość niebezpieczny, ten potężny myśliwiec z wieloma wiatrówkami. I bardzo szybko... Ale Niemcy nie mogli zdobyć przewagi powietrznej. Chociaż lotnictwo radzieckie miało znacznie trudniej. A straty są bardziej namacalne.
  W ofensywie nastąpiła przerwa operacyjna. Fritz próbował się przegrupować. Jesienią wreszcie na frontach pojawiła się długo oczekiwana "Pantera" -2, prawie nie gorsza pod względem uzbrojenia i opancerzenia od "Tygrysa" -2, ale znacznie bardziej mobilna.
  Dowództwo sowieckie przeprowadziło operację na południu Ukrainy. Udało się odciąć Odessę. A potem weź to. Zimą było lepiej i udało się dojechać do granicy z Rumunią. Ofensywa wznowiona w centrum. Poszło trochę wolno. Niemcy mieli dużo czołgów i dział samobieżnych. Problemem były "Jagdpanther" i "Panther" -2, które przewyższały samochody radzieckie. Potężny 88mm z doskonałym pociskiem i długą lufą przebił z dużej odległości wszystkie radzieckie pojazdy, nie wyłączając IS-2. Same niemieckie samochody są trudne do spenetrowania w czoło.
  Mińsk został zdobyty, a wojska radzieckie dotarły do Bugu. Ale ciężkie straty zmusiły do zatrzymania.
  W powietrzu było coraz gorzej. ME-262 stał się bardziej niezawodny, a produkcja tej maszyny wzrosła. Ale ten wojownik nie ma sobie równych. Pojawił się również bardziej zaawansowany HE-162. Maszyna ta, łatwa w produkcji, lekka, tania, bardzo zwrotna, stała się dużym problemem dla lotnictwa radzieckiego.
  W marcu Niemcy pod dowództwem Mainsteina podjęli ofensywę z Galicji. Zastosowali mocny ruch: atakowali nocą i używali noktowizorów. Naziści przedarli się przez sowiecką obronę, a nawet zorganizowali kocioł, w którym zamknięto kilka armii sowieckich.
  To zwycięstwo i fakt, że Fritzowie byli w stanie otoczyć jednostki sowieckie, które przekroczyły granicę z Rumunią, zrobiły wrażenie. Naziści jako całość nie wpuścili jeszcze Armii Czerwonej do Europy i nadal utrzymywali kraje bałtyckie. Chociaż zimą wojska radzieckie ostatecznie zniosły blokadę z Leningradu.
  W kwietniu w Polsce wybuchły walki. E-25 odegrał dużą rolę w bitwach, nowe działa samobieżne były podobne w uzbrojeniu do Jagdpanther, ale były lżejsze i bardziej mobilne, z niską sylwetką. Niemcy dzięki lepszemu uzbrojeniu byli w stanie taką bitwę wygrać. Co więcej, radzieckie pociski pozostawały w tyle za niemieckimi.
  Ciężkie straty Armii Czerwonej i fakt, że Fritz wytrzymał, wywarły wrażenie na Stalinie. Wielka Brytania praktycznie nic nie zrobiła. Z drugiej strony Stany Zjednoczone pozwoliły rozbić swoją liczną flotę na części i poniosły ogromne straty, nie mogąc wyprzeć Japończyków z wysp hawajskich.
  W maju 1945 roku Stalin zaproponował Hitlerowi rozejm i wpadł na pomysł rozpoczęcia rokowań pokojowych. Führer przyjął ofertę rozejmu, ale rozmowy pokojowe od samego początku okazały się bezowocne.
  Hitler chciał przejęć terytorialnych i nie chciał opcji zerowej. Ale naziści zaczęli przenosić wojska do Afryki. Nowe niemieckie czołgi serii E przewyższały modele zachodnie pod względem opancerzenia i uzbrojenia. Rozpoczęła się ofensywa przeciwko libijskiej grupie Montgomery. Brytyjczycy zostali zaatakowani przez lepsze, zaprawione w bojach siły na wschodzie i zaczęli uciekać. Rommel, dokonawszy objazdu, umieścił w kotle znaczną siłę Brytyjczyków. W czerwcu Libia została zdobyta.
  A w lipcu Niemcy zajęli Egipt. Rozwijając sukces, naziści przy wsparciu miejscowej ludności zajęli Irak i Kuwejt, a wkrótce Bliski Wschód. Dalej we wrześniu rozpoczęła się ofensywa w Sudanie. który rozwinął się całkiem pomyślnie. Niemcy mieli przewagę w jakości broni. Szczególnie udane były czołgi nowej generacji - seria E. A wojska brytyjskie nie otrzymały tak okrutnej szkoły jak naziści na froncie wschodnim.
  Pod koniec czterdziestego piątego, na początku czterdziestego szóstego, cała Afryka została zajęta przez nazistów. A Wielka Brytania została osłabiona przez nazistowską wojnę podwodną. I prawie całkowicie zablokowany. Niemcy z kolei naciskali na Brytyjczyków bombowcami odrzutowymi i najnowszą bronią, samolotami dyskowymi.
  Lądowanie nastąpiło w sierpniu 1946 r., a Wielka Brytania upadła po dwudziestu dniach walk. Tak więc największe imperium skapitulowało. Hitler następnie skierował swój wzrok na ZSRR. Chciał wyrównać rachunki ze Stalinem. A co z USA? Wspinaczka przez ocean wydawała się mało obiecująca i ryzykowna.
  Atak na ZSRR rozpoczął się 15 maja 1947 r. Głównym nazistowskim czołgiem był E-50, który przewyższał radzieckie pojazdy pod względem uzbrojenia i opancerzenia. Stalin był uzbrojony tylko w IS-3, niewielką liczbę IS-4, nie był to jeszcze seryjny model IS-7 i dopiero co opracowany, ale jeszcze nie seryjny T-54. Główne biurko czołgu: T-34-85.
  Samochód jest oczywiście mocny, ale gorszy od E-50 o kilka rzędów wielkości. Zarówno w broni, jak i w zbroi. Tylko IS-4 był zbliżony pod względem ochrony pancerza do E-50, ale gorszy pod względem dział przeciwpancernych. Tak więc ZSRR, jak się okazało, nie był technicznie gotowy. Nie ma seryjnego myśliwca odrzutowego, a Niemcy mają już w służbie ME-362, NE-262, TA-183, ME-1010 i inne pojazdy. W tym potężny TA-500, a nawet TA-600.
  Cóż, spróbuj oprzeć się takiej mocy. Jednak wojska radzieckie również dość mocno się okopały, tworząc głęboką obronę. Które trzeba było konsekwentnie przełamywać - linijka po linijce. A opór Armii Czerwonej, zahartowany w bitwach, był bohaterski i kosztował nazistów postęp kolosalnych strat. Przez miesiąc walk naziści mogli osiągnąć tylko poziom Baranowicze, Smolewicze.
  Wojska radzieckie nieustannie kontratakowały nazistów. Cios w centrum nie zmiażdżył wojsk radzieckich. Chociaż naziści przejęli dominację na niebie.
  Na początku lipca hitlerowcy rozpoczęli ofensywę na Ukrainie. Potężny cios opancerzonych szczypiec z różnych stron doprowadził do okrążenia znacznych sił radzieckich. Ale Niemcy również ponieśli znaczne straty. W tym samym czasie części Armii Czerwonej udało się uciec z kotła. Jednak Fritz zbliżył się do Żytomierza i zdobył Winnicę. Odessa została ponownie otoczona.
  Naziści próbowali odnieść sukces, ale zostali powstrzymani. Wojska radzieckie aktywnie kontratakowały, ale nie mogły zrobić dziury w stalowych klinach Wehrmachtu. Jesienią Niemcom udało się ponownie ruszyć w kierunku centrum i zbliżyć się do Mińska. Pozycja wojsk radzieckich była trudna. Luftwaffe przejęła dominację w powietrzu i nic nie mogło temu przeciwdziałać.
  Zimą 1947 i 1948 roku hitlerowcy byli w defensywie. Już Armia Czerwona próbowała posuwać się naprzód, ale jakoś bez większych sukcesów. Niemieckie czołgi z tej serii zostały przystosowane do działań bojowych w okresie zimowym, ponadto Wehrmachtowi generalnie udało się przystosować do klimatu.
  Wiosną czterdziestego ósmego roku wzrosła liczba nowych sowieckich czołgów T-54. To prawda, że \u200b\u200bNiemcy mieli także nowe piramidalne czołgi AG-50. Różniły się tym, że miały kształt wydłużonej piramidy, potężny pancerz ze wszystkich stron i duże kąty nachylenia pancerza. Nowy nazistowski czołg jest bardzo trudny do wybicia, nawet w bok i rufę.
  Ale T-54 jest znacznie lepiej chroniony niż T-85. Ale naziści między innymi rekrutowali wojska kolonialne z Afrykanów i Arabów, uzupełniali swoje siły Europejczykami, w tym Brytyjczykami. Franco i Salazar zwiększyli liczbę jednostek ochotniczych wysyłanych na front sowiecko-niemiecki. Reżim Mussoliniego również rozmieścił znaczne siły. W każdym razie Wehrmacht zyskał przewagę liczebną. Ofensywa rozpoczęta w maju była na południu. Niemcom udało się sforsować Dniepr i obejść Kijów. Podczas gdy czołg T-54 był produkowany w małych ilościach, podobnie jak samoloty odrzutowe, więc wojska radzieckie musiały zadowolić się trzydziestoma czterema. A ostatni czołg był już przestarzały zarówno moralnie, jak i realistycznie i technologicznie.
  Część wojsk radzieckich została ponownie otoczona. Naziści zaatakowali również w centrum. Jesienią naziści wyszli w centrum nad Dniepr. Wojska radzieckie na południu zostały odcięte lądem na Krymie, w Kijowie i utraciły część lewobrzeżnej Ukrainy. Odessa upadła. Sytuacja pogorszyła się do granic możliwości.
  Naziści zajęli Połtawę późną jesienią i zostali zatrzymani. Nadeszła nowa zima. Naziści nie odważyli się zaatakować na mrozie. A Armia Czerwona pogrążyła się we własnych rewolucjach. Po zaciętych walkach naziści zostali wyparci z Połtawy i obwodu chersońskiego. Ale potem wojska radzieckie zostały ponownie zatrzymane. Wróg utrzymywał przewagę w powietrzu, ponieważ MIG-15 właśnie zaczął się pojawiać. Tak, a ten myśliwiec był gorszy od najlepszych niemieckich modeli. Wiosną naziści, korzystając z piramidalnych czołgów, ponownie przedarli się i latem zdołali zdobyć Donbas.
  Sytuację komplikowała zwłaszcza przytłaczająca przewaga nazistów w piechocie. Porzucili wiele podziałów kolonialnych. Wykorzystanie zasobów ludzkich. Negatywny wpływ miała też przewaga hitlerowców w powietrzu. Radzieckie miasta upadały jedno po drugim.
  Po upadku Donbasu hitlerowcy posuwali się także w centrum. Dotarliśmy do Smoleńska. Otoczyli nawet miasto. Ale Smoleńsk wytrzymał jeszcze cztery miesiące.
  Nadszedł rok 1950... Zimą Armia Czerwona zepchnęła Niemców nieco na południe, odbierając Biełgorod, Woroszyłowgrad i zbliżając się do Charkowa. Wiosną jednak Niemcy ponownie uzupełnili wojska zaatakowanymi Afrykanami i Arabami. I znowu posunęli się w głąb sowieckich pozycji. W bitwach okazało się, że niemiecki czołg piramidalny jest idealną formą, a T-54 nie jest z nim rywalem. Co więcej, nawet IS-7 był gorszy pod względem wszystkich cech bojowych. Do walki z niemieckimi czołgami piramidalnymi stworzono IS-10. Maszyna ta była uzbrojona w armatę 203 mm i ważyła sto ton.
  Ale w warunkach, gdy lotnictwo niemieckie nadal dominowało w powietrzu, takie czołgi są prawie niemożliwe do poruszania się koleją. I okazało się, że IS-10 to nie życie. Latem nazistom udało się przedrzeć do Woroneża. A jesienią rozwijać ofensywę w kierunku Stalingradu. Ale nie udało im się zdobyć samego legendarnego miasta. W tym samym czasie naziści ponownie zablokowali Leningrad. Ale kosztowało ich to ogromne straty. Zwłaszcza w rodzimej piechocie. Ale teraz nadeszła zima. A Armia Czerwona znów idzie naprzód. To prawda, że Niemcy nie byli całkowicie otoczeni, ale zostali zmuszeni do wydostania się z Dona. I odeszli złamani i pogryzieni. Zimą Armia Czerwona próbowała posuwać się w centrum, ale posunęła się tylko o piętnaście kilometrów. I tak nadszedł rok 1951.
  Ogólnie rzecz biorąc, tutaj dyskietki okazały się niezbyt skuteczną bronią. Są w stanie taranować radzieckie samoloty, ale nie są tak skuteczne przeciwko celom naziemnym. Ale szybko. Latem 1951 roku armia nazistowska ponownie ruszyła na Moskwę. Walka była bardzo zacięta. Dowództwo sowieckie wypuściło serię czołgów ciężkich IS-11, wyposażonych w 203-mm armatę, ale ze słabym pancerzem bocznym, co zmniejszyło masę pojazdu. Taka broń mogłaby przebić piramidalną strukturę, ale sama radziecka maszyna jest zbyt wrażliwa. A T-54 nie przebił się przez niemieckie piramidy pod żadnym kątem.
  Niemcy mieli przewagę w zbrojach i stopniowo zbliżali się do Moskwy. Do września do stolicy pozostało tylko sto kilometrów.
  Wojska radzieckie wycofały się ze stratami, ale Niemcy też sporo stracili. Nastąpiły szturmy na Stalingrad. Niemal doszczętnie zniszczone miasto znajdowało się pod nazistami. Niemcy zdobyli także miasta Grozny i Ordżonikidze na Kaukazie. I stworzyli niebezpieczną sytuację.
  Ale w październiku naziści byli wyczerpani i zostali zmuszeni do zawieszenia ofensywy. Zimą Armia Czerwona przeszła do ofensywy. Ale mogła tylko nieznacznie popchnąć nazistów. To prawda, że naziści zostali wypędzeni z Groznego, a część Stalingradu została odbita. W centrum wojska radzieckie posunęły się zaledwie o trzydzieści kilometrów i zatrzymały się. Nadszedł rok 1952. Zarówno Hitler, jak i Stalin byli bardzo uparci. Co więcej, jeśli Stalin był gotowy na kompromis, to Hitler najwyraźniej nie jest.
  Ale zasoby ludzkie Rosji dobiegały końca. A naziści utworzyli już dziewięćdziesiąt procent Wehrmachtu z cudzoziemców. Co prawda Stalin jest gorszy, formuje wojska z ludności ZSRR, a III Rzesza rekrutuje z ziem od Indii po RPA. Oczywiście Indianie, zwłaszcza zimą, nie są ważnymi wojownikami, ale jest ich wielu. Ponadto nie udało się jeszcze stworzyć maszyny przewyższającej niemieckie czołgi piramidalne. A w lotnictwie wróg jest wciąż znacznie silniejszy. W Fritz ME-426 już wszedł do służby, a latające spodki przyspieszają do ośmiu prędkości dźwięku.
  Wiosną hitlerowcy posuwali się naprzód na południu iw centrum. Udało im się ponownie zająć Grozny i wypędzić wojska radzieckie ze Stalingradu. Wtedy niemieckie czołgi, z najnowszym pancerzem ceramicznym i dynamiczną ochroną, były w stanie ominąć Moskwę i otoczyć ją.
  Rozwijając sukces, na południu naziści dotarli do Astrachania i udali się nad Morze Kaspijskie. Turcja również przystąpiła do wojny po stronie Niemiec.
  Moskwa do końca sierpnia znajdowała się w całkowitej blokadzie. Jesień nie przyniosła ulgi. Wyczerpana Rosja nie miała już wystarczających posiłków do głównych operacji ofensywnych. Naziści zajęli Ryazan, pozostawiając Moskwę w blokadzie. Pala i Astrachań i Tbilisi.
  Zimą na froncie pojawił się radziecki czołg T-65 z mocniejszym działem kalibru 125 milimetrów i dużą długością. Ale ta maszyna była zbyt pracochłonna i była produkowana tylko w małych partiach, a jej silnik jest nieco słaby. T-54 nadal dominował. Sytuacja nadal się pogarszała. Niemcom udało się schwytać zarówno Tichwina, jak i Wołchowa. A w lutym wraz z Turkami zaczęli szturmować Baku. Miasto upadło 1 marca 1953 roku.
  A 5 marca 1953 roku zmarł Stalin. Następnego dnia głodny i zamieniający Moskwę w ruinę skapitulował. Beria został następcą Stalina. Sytuacja ZSRR, który stracił Moskwę, Kaukaz, a 10 marca miasto Gorki, stała się beznadziejna.
  1 kwietnia 1953 r. Beria i GKO ogłosili kapitulację. Niestety, wygląda na to, że nie było szans. A przynajmniej warunki kapitulacji umożliwiły uratowanie skór. To prawda, że \u200b\u200bkilku generałów nie posłuchało, ale zostali aresztowani i rozbawieni za "zdradę".
  Sam Beria został mianowany gubernatorem RFSRR, rodzaju marionetkowego samorządu. Naziści zajęli terytorium ZSRR i podzielili je na komisariaty.
  Były jeszcze Stany Zjednoczone, które wykończyły, choć z trudem, Japonię i zainstalowały swój marionetkowy rząd w Chinach. Ale Niemcy byli zbyt zmęczeni wojną. Tak, Stany Zjednoczone miały już bombę atomową. A po zajęciu ziem od Atlantyku po Ocean Spokojny, od Południowej Afryki po Indie, uspokoili się. Jest już wystarczająco dużo ziemi, aby opanowało ją wiele pokoleń Niemców.
  Hitler zalegalizował poligamię w Trzeciej Rzeszy, wprowadził ogromne podatki dla małych i bezdzietnych rodzin, a nawet nagrody za dodatkowe żony i dzieci. Można było żenić się z cudzoziemkami, a nawet zakładać haremy.
  Dozwolone były małżeństwa z Indianami, Arabami, Słowianami i Mulatami. Nie można było poślubić tylko czysto czarnych kobiet, Żydów, Cyganów. Aktywnie rozwinięta selekcja genetyczna. Jak sztuczne zapłodnienie nasieniem najzdolniejszych mężczyzn. Więc później przeszczep komórek jajowych.
  Trzecia Rzesza, zanim Stany Zjednoczone wystrzeliły satelitę w czasie wojny, a potem para aryjska latała po planecie Ziemia statkiem kosmicznym.
  Na świecie powstały dwa bloki: jeden to Trzecia Rzesza z posiadłościami kolonialnymi i sojusznikami, drugi to Stany Zjednoczone z posiadłościami kolonialnymi i sojusznikami.
  Ameryce udało się związać ze sobą Chiny i przejąć podboje Japonii, aż po Birmę i Bangladesz. Kanada, Meksyk i prawie wszystkie kraje Ameryki Łacińskiej, z wyjątkiem Argentyny, gdzie Niemcy założyły swoje bazy, przeniosły się pod patronat Stanów Zjednoczonych.
  Świat okazał się dwubiegunowy w jeszcze większym stopniu niż podczas konfrontacji ZSRR z USA. Nie było już krajów niezaangażowanych. Wszyscy byli zmuszeni być albo za Niemcami, albo za Ameryką. I rozpoczął się wyścig zbrojeń z zimną wojną.
  Trzecia Rzesza odniosła nieco większy sukces, ponieważ miała więcej zasobów. Ale nadal nikt nie miał zdecydowanej przewagi. A świat kołysał się w kruchej równowadze.
  Hitler zmarł w maju 1957 roku w wieku sześćdziesięciu ośmiu lat. Miał ponad stu synów, uzyskanych przez sztuczną selekcję, ale bez określonego dziedzica. Goering, ten narkoman i żarłok, zmarł, Himmler popadł w niełaskę i został zastrzelony. Bormann został usunięty. A następcą został Schellenberg. Szef SB miał dużą władzę, ale niechętnie jej oddawał.
  Krótko mówiąc, ustanowiono dyktaturę szefa SS. Ale nie na długo. Wkrótce Schellenberg zmarł, a władzę przejął Kleiman. Ten ostatni okazał się fanatycznym wielbicielem Hitlera i przekazał władzę jednemu z synów zwycięskiego dyktatora.
  I powstała dynastia Führerów. W III Rzeszy dominował totalitaryzm, w USA okrojona demokracja, dotychczas z dominacją dwóch partii, naprzemiennie rządzących. Formalna demokracja została również ustanowiona wśród sojuszników Ameryki. Sojusznicy Niemiec stopniowo stali się narodowymi socjalistami i faszystami.
  Nastąpił taki rozwój obu systemów w rywalizacji i wyścigu kosmicznym. I stosunkowo stabilną, spokojną egzystencję.
  Stopniowo Stany Zjednoczone przegrywały w ekspansji kosmicznej... Beria żył długo, aż do dziewięćdziesięciu lat, po czym przekazał stanowisko gubernatora swojemu wnukowi. Stopniowo Rosjanie i inne narody uzyskiwały niemieckie obywatelstwo i równe prawa z Niemcami, ale żyły w jednopartyjnym, totalitarnym państwie, z jednym systemem edukacji.
  Gospodarka rozwijała się częściowo zgodnie z planem, częściowo w żywiole rynku. To było całkiem wydajne. Surowy porządek niemiecki, obfitość surowców, masa budowanych dróg umożliwiły szybki rozwój przemysłu i rolnictwa.
  Zapanowała dyscyplina. Papierosy są objęte ścisłym zakazem i nie są na sprzedaż, tylko piwo z alkoholu. Przestępczość jest bardzo niska, nieporównywalna z Amerykanami. Wszystkie rodziny mają telewizor, samochód, własne mieszkanie. Nie ma żebraków, bezdomnych, bezdomnych. Prawie żadnych narkomanów - ścisła kontrola. Wszystkie dzieci chodzą do szkoły. Każdy ma pracę, a ci, którzy nie chcą pracować, trafiają do obozu koncentracyjnego. Medycyna bardzo się rozwinęła, między innymi dzięki eksperymentom na ludziach.
  Śmiertelność niemowląt jest niska, ale dzieci niepełnosprawne są zabijane. Wszyscy razem od generałów po pracowników pomocniczych wykonują ćwiczenia rano i przed pójściem spać. Mnóstwo stadionów i obiektów sportowych. Lekcje wychowania fizycznego w szkołach - codziennie. Wskaźnik urodzeń jest wysoki, ale pod kontrolą. Rozmnażanie chorych fizycznie i psychicznie jest zabronione.
  Eksperymenty genetyczne z wielkim szacunkiem. Istnieje ministerstwo eugeniki, które ulepsza rasę ludzką.
  Kult jednostki Hitlera i wszędzie jego pomniki i portrety. Dzieci ze żłobka są uczone wartości narodowego socjalizmu. Surowa cenzura w prasie, ale kręconych jest wiele kolorowych filmów z efektami specjalnymi.
  Erotyka jest bardzo aktywnie prezentowana zarówno w filmach, jak iw czasopismach. Prostytucja jest zalegalizowana i uregulowana. Wysokie podatki dla kawalerów. Obowiązuje zasada: każde stworzenie parami! Homoseksualizm jest surowo zabroniony. Wierność małżeńska nie jest absolutna. W szkołach są lekcje erosu. Ale także, że wszystko było przyzwoite i piękne. Obowiązkowe wykształcenie średnie.
  W Stanach Zjednoczonych jest oczywiście więcej chaosu, przestępczości i innych rzeczy. Tym bardziej w innych krajach. Stopniowo Ameryka traci konkurencję w przestrzeni kosmicznej, technologii i gospodarce.
  W Chinach narastają nastroje antyamerykańskie. Zamierza się oderwać i dołączyć do III Rzeszy. Taki niestabilny świat, na krawędzi wojny nuklearnej.
  Ale nadal nie można powiedzieć, że jest wyłącznie dystopijny. Sztywny porządek niemiecki rozwiązał wiele problemów ludzkości, a gospodarka planowa i naukowe zarządzanie rozwiązały wiele problemów charakterystycznych dla elementów rynku. Nie do końca socjalizm, ale bardzo podobny, kiedy monopole i oligarchowie znajdują się pod ścisłą kontrolą państwa totalitarnego i dzielą się z ludem.
  Stopniowo następuje wygładzenie poziomu życia peryferii i ludności, a coraz więcej osób otrzymuje niemieckie obywatelstwo. Oczywiście, biali i etnicznie niemieccy ludzie mają przewagę. Słowianie są uznawani za bliskich etnicznie. Stopniowo wojna partyzancka wygasała, a potem była praca twórcza. Odegrała tu rolę zarówno samorząd lokalny, jak i współpraca z Berią i jednostkami NKWD.
  A w czeluściach nauki Trzeciej Rzeszy trwają poszukiwania broni zdolnej do zneutralizowania reakcji nuklearnej w celu ustanowienia planetarnej hegemonii. Uczyń świat jednym właścicielem. Stany Zjednoczone są daleko w tyle pod względem broni konwencjonalnej.
  
  GDYBY SOJUSZNICY WYLADOWALI WE FRANCJI W 1943 ROKU.
  Jest jeszcze jedna kwestia: zwyczajem jest besztanie USA i Zachodu. W szczególności za to, że zbyt długo zwlekali z otwarciem drugiego frontu. Ale co mogło się stać wcześniej. A w prawdziwej historii prawie wrzucili sojuszników do morza. Co jeśli wyobrazisz sobie coś nie do końca trywialnego.
  Alianci podejmują lądowanie w Normandii w 1943 roku. Pięć dni przed Wybrzeżem Kurskim.
  Oczywiście Hitler musiał zrezygnować z takiego planu "Cytadeli" i bronić Francji. Aliantom, mimo ciężkich strat ze strony niemieckiej floty okrętów podwodnych, udało się stworzyć zauważalne przyczółki. Hitler wycofał część swoich sił z frontu wschodniego, ponieważ Stalin wolał czekać i zadał tnący cios na flankę i tył armii aliantów. Sprawa zakończyła się klęską wojsk amerykańskich i brytyjskich, do niewoli dostało się ponad pół miliona żołnierzy. Zdobyto dużo sprzętu.
  Stalin rozpoczął ofensywę dopiero 10 września. Nie najlepsza randka. Ulewne deszcze i mrozy jeszcze się nie zaczęły, ale Niemcy już rozwiązali ręce na Zachodzie. Ponadto Armia Czerwona posuwała się na zbyt szerokim froncie. I w centrum, i przeciwko Charkowowi, i przeciwko Orelowi. Ale na początku wojska radzieckie odnosiły sukcesy. Ale potem Niemcy zorganizowali kontrataki.
  "Tygrysy" i "Pantery" przewyższały pod względem siły bojowej radzieckie czołgi i osiągały świetne wyniki podczas strzelania. Armia Czerwona była jeszcze w stanie odbić Orel i Biełgorod późną jesienią. Ale Fritz zatrzymał Charków. Mieli wolne siły niż w prawdziwej historii, zwłaszcza że alianci odmówili lądowania na Sycylii, a zamach stanu z obaleniem Mussoliniego nie nastąpił. A to, biorąc pod uwagę sukces we Francji, dodało dwadzieścia do trzydziestu dywizji. Ponadto, nawet porzucając ofensywę na Wybrzeżu Kurskim, Niemcy zatrzymali więcej piechoty i czołgów oraz wybrane dywizje SS. Jeden "Ferdynand", prawie połowa zaginęła na minach w prawdziwej historii.
  I tutaj te działa samobieżne okazały się nienaruszone i doskonale pokazały się w obronie. Tak, a "Pantera" w obronie jest bardzo silna. W ofensywie słabość bocznego pancerza doprowadziła do ciężkich strat nawet od czterdziestu pięciu. Tak, a Pantery załamywały się w ofensywie znacznie częściej niż siedzenie bez ruchu w zasadzce.
  Niemcy wytrzymali do stycznia. Odparli ataki wojsk radzieckich, prawie bez wycofywania się. Udało im się odeprzeć ofensywę pod Leningradem. Istnieje bardzo potężna obrona i rozwinięte zaplecze. W prawdziwej historii pod Leningradem pozostało zbyt mało sił. Ale w zamian Fritzowie byli w stanie uniknąć tak dużych strat, jak w rzeczywistości. Ponadto po niepowodzeniu desantu we Francji w Stanach Zjednoczonych nastąpił poważny kryzys polityczny.
  Roosevelt pod naciskiem republikanów nakazał ograniczenie bombardowań III Rzeszy i skupienie się wyłącznie na Japonii. Doprowadziło to do tego, że produkcja broni w Niemczech była znacznie wyższa niż w prawdziwej historii. Nowy karabin szturmowy MP-44 wszedł do wojska wcześniej, podobnie jak Tiger-2 i Panther-2, a wcześniej pojawił się ME-262, który nie został przerobiony na Blitzbromer. Odkąd problem lądowania we Francji stracił na aktualności.
  A co to jest ME-262? Prawdziwy potwór z czterema działkami 30 mm i mocnym pancerzem. Więc samolot jest bardzo trudny do zestrzelenia. W prawdziwej historii radzieccy piloci zestrzelili tylko trzy takie samoloty. Jeden na koncie Kozhedub. W sumie Niemcy stracili w bitwach tylko dwadzieścia takich pojazdów.
  
  Ale zimą Armia Czerwona nadal walczy lepiej niż latem, a niemieckie czołgi są trudniejsze do przeniesienia. Wojska radzieckie wkroczyły na Ukrainę i zajęły Charków. Przedarliśmy się do Połtawy. A w marcu, po zaciętych walkach, dotarli nad Dniepr. Ale kosztowało to ogromną stratę. Niemcy, po uzupełnieniu czołgów i otrzymaniu samolotów odrzutowych, zatrzymali ofensywę. W kwietniu wojska radzieckie naciskały w kierunku Leningradu iw centrum, ale nie mogły osiągnąć znaczącego sukcesu. Przejechaliśmy piętnaście do dwudziestu kilometrów. Na początku czerwca, kiedy drogi w końcu wyschły, zaczęli posuwać się na terytorium Ukrainy, próbując uformować kocioł. W bitwach Pantery -2 i Tygrysy -2, a także najnowsza wersja Lwa, okazały się bardzo silne.
  Ostatni samochód okazał się całkiem udany, więc gęstszy układ pozwolił na zmniejszenie masy, przy znacznej rezerwacji.
  ZSRR miał jednak IS-2 i T-34-85, które również są dość mocne. Ale nieco jednostki radzieckie uległy. Walki pokazały, że "Panther" -2 to dość zamożny czołg - dobrze chroniony, zwłaszcza w czole, i dobrze uzbrojony. "Lew" okazał się znacznie większym sukcesem niż "Tygrys" -2. Ale ostatni czołg nie spełnił oczekiwań. Okazał się zbyt ciężki i często się łamał.
  Wojska radzieckie po kilku tygodniach walk zostały zmuszone do oddalenia się znad Dniepru, ale uniknęły okrążenia. Niemcy odnieśli sukces za zbyt wysoką cenę. Armia Czerwona stała się inna. Oddziały nabrały doświadczenia bojowego i okazały się bardzo wytrwałe, a dowództwo zręczne. Tak więc nazistom nie udało się osiągnąć decydującego sukcesu. Chociaż odzyskali Połtawę.
  Jesienią front niewiele się zmienił. Armia Czerwona była bardziej defensywna. Zebrał siły i przygotował się do ofensywy.
  Sytuacja była jednak problematyczna. Naziści mają samoloty odrzutowe w masowej produkcji. Dodano i XE-162, i "Arado", i ME-163, i coś jeszcze. Ponadto pojawiły się czołgi E-10 i E-25, lekkie, ale niebezpieczne. I ulepszony "Lw", i bardziej zaawansowana modyfikacja "Pantery" -2. Pod względem jakościowym naziści okazali się silniejszą bronią. Tak, mają dużą liczbę żołnierzy. Do wojska powołano też młodzież, z całej Europy iz Chiwów sformowano zagraniczne dywizje. Było też wiele lokalnych jednostek policji.
  Dotychczas przewaga kadrowa utrzymywała się po stronie Wehrmachtu i III Rzeszy. A Niemcy zgromadzili siły nie gorsze od Armii Czerwonej. A w produkcji broni III Rzesza prześcignęła Rosję jakościową przewagą. Zimą więc Armia Czerwona rozpoczęła ofensywę w centrum, nie licząc zbytnio na powodzenie. Obrona nazistów jest wyjątkowo potężna, a rezerw jest więcej niż kiedykolwiek.
  Mimo to wojska radzieckie przedarły się przez obronę i dotarły na północ od Smoleńska. Następnie dotarli nad Dniepr, gdzie zostali zatrzymani przez świeże rezerwy Wehrmachtu. W marcu Niemcy uderzyli od południa i zdołali przywrócić sytuację. W tych warunkach Stalin zaproponował w kwietniu rozejm. Ponieważ Japonia przegrywała wojnę ze Stanami Zjednoczonymi, Hitler postanowił przyjść z pomocą swojemu sojusznikowi i przyjął ofertę rozejmu. Ale to już inna wojna.
  Fritz miał wyjątkowo potężną flotę okrętów podwodnych. I rozpoczął prawdziwe polowanie na statki brytyjskie i amerykańskie.
  W tym samym czasie Fritz rozpoczął ofensywę w Afryce. Pierwszy cios jest przez Gibraltar i Maroko.
  Führer osobiście spotkał się z Franco i przedstawił perspektywy. Na przykład Niemcy potrzebują Afryki, a tam najkrótsza droga prowadzi tylko przez cieśninę. Ręce Trzeciej Rzeszy są teraz rozwiązane, czołgi, łodzie podwodne, a lotnictwo najlepsze na świecie. Hiszpania zająć kwestia jednego tygodnia. Więc czy ci się to podoba, czy nie, będziesz musiał przepuścić Niemców. A Gibraltar jest kluczem do Afryki, którego nie można ominąć.
  Więc wybierz. Albo przepuścisz żołnierzy, albo cię złapiemy! Franco, zdając sobie sprawę, że nie ma wyboru, wybrał mniejsze zło: przejście wojsk. A naziści natychmiast zajęli Gibraltar, a potem wylądowali w Maroku. Generalnie bitwy na Morzu Śródziemnym mają kluczowe znaczenie. Fuhrer, niezwiązany z wojną z ZSRR, pokonał Brytyjczyków na Malcie, po czym dostał możliwość wylądowania wojsk w Tunezji.
  Ale to pokazało, że Fritz źle pękł, nie miażdżąc Brytyjczyków na Malcie w czterdziestym roku. Straciłem tyle czasu. Ale byli w stanie odzyskać siły w czterdziestej piątej.
  Przybliżone ustawienie sił pokazało, że Stany Zjednoczone i Wielka Brytania nie kontrolują północnej Afryki. Niemcy, mając wygodniejsze środki łączności i lepszą broń, stopniowo zajmują terytoria. Należy zauważyć, że w prawdziwej historii Fritzowi przeszkodził upór Franco, błąd Hitlera z Gibraltarem. Niedocenianie znaczenia odcinka śródziemnomorskiego frontu i przygotowania do wojny z ZSRR.
  Należy również zauważyć, że w tym czasie czołgi brytyjskie przewyższały czołgi niemieckie w rezerwacji. Ale już w czterdziestym piątym roku Pantera -2 okazała się silniejsza w uzbrojeniu i przebijaniu pancerza. A zmodyfikowany "Lew" jeszcze bardziej. Kilkadziesiąt tysięcy Brytyjczyków dostało się do niewoli. Maroko upadło. Następnie wojska niemieckie walczyły przez Algierię i dołączyły do sił desantowych w Tunezji.
  Następnie wojska niemieckie minęły Libię i wdarły się do Egiptu. Zniszczono ponad trzydzieści dywizji brytyjskich i amerykańskich. Po przekroczeniu Kanału Sueskiego Niemcy ruszyli na Bliski Wschód. Zdobył Irak i Kuwejt.
  Sukcesy nazistów zaniepokoiły Amerykanów. Truman próbował negocjować z Niemcami podział stref wpływów. Churchill był również skłonny do kompromisu, a jednocześnie próbował przetestować wody, aby wciągnąć Stalina do wojny.
  Ale przywódca zachował znaczące milczenie. Nie, z jednej strony Stalin rozumiał, że czekanie, aż III Rzesza się zintensyfikuje i pokona aliantów, nie leży w jego interesie. Ale z drugiej strony nie chciało mi się wyciągać kasztanów z ognia. Ogólnie rzecz biorąc, Stalin często doświadczał niezdecydowania, kiedy sam powinien był uderzyć, ale istnieją wątpliwości co do sukcesu. Jak na przykład Stalin nie odważył się zaatakować Jugosławii i obalić Tito w prawdziwej historii. A tu przecież najpotężniejsza armia świata III Rzeszy, z najlepszymi czołgami, samolotami, karabinami maszynowymi.
  Stalinowi trudno jest podjąć decyzję. A kraj jest zbyt zmęczony wojną.
  Hitler rozpoczął ofensywę w południowej Afryce. Była diaspora niemiecka i Burowie. Musimy ich uwolnić. Zimą 1946 roku Niemcy dotarli do Republiki Południowej Afryki i pokonali tam Brytyjczyków.
  Stany Zjednoczone przeżywają kryzys wewnętrzny. Ich wojska na lądzie zostały pobite przez Niemców. A siła Trzeciej Rzeszy rosła: czołgi serii E-50 pokazały swoją miażdżącą moc. I wszyscy zostali pokonani, ponieważ amerykańskie "Pershings", a zwłaszcza "Shermans", nie są ich rywalami.
  Tworzenie bomby atomowej zwolniło. I jak dotąd bardzo daleko mu do modelu nadającego się do użytku bojowego. Również w Trzeciej Rzeszy więcej mówiło się o silniku na paliwo atomowe niż o bombie.
  Ale też Niemcom trudno jest zdobyć Amerykę, dzieli ich cały ocean, a floty Wielkiej Brytanii i Stanów Zjednoczonych są bardzo duże i nie mogą ich znokautować same okręty podwodne.
  Führer stanął przed dylematem: gdzie skierować swoje hordy. I jak pokonywać bariery wodne. Podczas gdy naziści postanowili zaatakować Indie. Ten pomysł jest ogólnie logiczny. Ale tutaj konieczne jest już, aby Rosja wycofała swoje wojska z Iranu.
  Hitler i Stalin rozpoczęli negocjacje. Przywódca ZSRR wyraził zainteresowanie dziedzictwem angielskim. Führer zaprosił Rosję do przystąpienia do wojny z Wielką Brytanią i Stanami Zjednoczonymi. Stalin odmówił. Naziści mieli skute ręce. Wielka Brytania wciąż była niezatapialnym lotniskowcem.
  Wojna przeszła w fazę powietrzną i morską. Niemcy opracowali samoloty odrzutowe. W serii pojawiły się potężniej uzbrojone i szybkie bombowce XE-262, ME-2010 i ME-362, a także bombowce TA-500 i VO-18 w bezogonowej modyfikacji. I łodzie podwodne na nadtlenku wodoru, osiągające prędkość 35 węzłów na godzinę.
  Czterdziesty szósty rok upłynął na wzajemnych zastrzykach. Niemcy nie zdecydowali się jeszcze na lądowanie w Wielkiej Brytanii. Stalin nie dał przepustki Indiom. Japonia straciła Filipiny, a wiele wysp posiadało posiadłości w Chinach. I nadal powstrzymywał atak amerykańskiego lotnictwa. Po pojawieniu się myśliwców odrzutowych w kraju wschodzącego słońca samuraj stał się nieco łatwiejszy.
  Same Stany Zjednoczone nie stworzyły jeszcze wystarczająco skutecznego myśliwca odrzutowego i przegrywały z Niemcami na niebie.
  Ponadto w Niemczech pojawiła się seria płyt, które nie mają sobie równych.
  Próbowali ciągnąć Stalina w tym czy innym kierunku, ale Koba pozostał neutralny. Hitler pod pewnymi warunkami nie wystąpiłby przeciwko światu. Ponadto Niemcy otrzymały Bliski Wschód i Afrykę. Ma już więcej podbojów niż Czyngis-chan. Ale Ameryka nie chciała jeszcze pokoju. A Wielka Brytania, która straciła tak wiele kolonii, tym bardziej.
  W maju 1947 r. Niemcy podjęli decyzję o lądowaniu w metropolii. Naprawdę liczyli na swoją przewagę w czołgach i na razie najlepsze lotnictwo na świecie.
  I dla okrętów podwodnych. Ale samo lądowanie musiało zostać przełożone o kolejny miesiąc z powodu pewnych problemów. Korzystając z zasobów Afryki i Bliskiego Wschodu, Niemcy były w stanie wyprodukować tak wiele odrzutowców, że przejęli dominację w powietrzu.
  Stany Zjednoczone, których jakość technologiczna jest znacznie gorsza, nie były w stanie sobie z tym poradzić. A Niemcy byli w stanie wylądować i go zatrzymać. W bitwach okazało się, że "Churchill" był beznadziejnie przestarzały i nie mógł przebić niemieckich czołgów nawet w bok. I to oczywiście stanowi problem. Ogólnie rzecz biorąc, Amerykanie i Brytyjczycy nie mieli wystarczająco silnego działa przeciwpancernego, aby walczyć z serią "E" i zadawać uszkodzenia czołgom ciężkim III Rzeszy. Tutaj Brytyjczykom się nie udało.
  Siedemnastofuntowe działo okazało się granicą, ale to nie wystarczyło, a trzydziestodwufuntowe działo nie weszło do produkcji. I tak, to nie wystarczyło.
  Niemcom udało się otoczyć Londyn w ciągu trzech tygodni walk. Aby uniknąć niepotrzebnych strat, garnizon skapitulował.
  Churchill uciekł do Kanady i stamtąd obiecał kontynuować opór. Ale tak już nie było. Hitler zainstalował swojego marionetkowego króla w Wielkiej Brytanii i rząd kierowany przez Mosleya.
  Część floty angielskiej poddała się. Część została schwytana przez Amerykanów. Wojna trwała. Niemcy zajęli Irlandię i rozpoczęli przygotowania do skoku na Islandię. Słynna Operacja Ikar miała miejsce w listopadzie 1947 roku i była nieoczekiwana dla Stanów Zjednoczonych. Nikomu nie przyszło do głowy, że naziści zaryzykują to w warunkach mrozu, burz i gór lodowych.
  Ale udało im się przeprowadzić operację i zdobyć wyspę. I tam postawili flagę ze swastyką. Po tym Ameryka się przestraszyła. I znowu zaoferowali Niemcom pokój. Obiecali nawet scedować coś na Japonię.
  Hitler w obawie przed rosnącą potęgą ZSRR zgodził się na traktat pokojowy. Włączając w to koncesje na rzecz Japonii.
  Ponadto w 1948 r. faszystowskie Niemcy zaczęły przygotowywać się do kompanii wschodniej. ZSRR pojawił się w serii T-54, IS-4 i IS-7. To bardzo porządne auto.
  Ale podczas gdy seria E-50 zachowała przewagę w pancerzu nad T-54 i uzbrojeniem, i była porównywalna z IS-7. Ale ostatni czołg nie był masywny. Tak więc Fritzowi jak dotąd udało się uzyskać przewagę jako czołgi. Ich cięższy E-75 okazał się niezwykle potężny pod względem uzbrojenia i śmiertelności armat. Najważniejsze jest to, że Niemcy, rekrutując wojska z Europy i Afryki, mieli przewagę liczebną.
  A Fritzowie mają lepsze lotnictwo. MIG-15 dopiero co został przetestowany.
  Więc Fritz przeszedł do ofensywy 10 czerwca i rzucił się do Moskwy. Ale gęsta obrona wojsk radzieckich okazała się niezwykle rozwinięta. Naziści byli w stanie pokonać zaledwie 100 kilometrów w ciągu dwóch miesięcy walk. I zatrzymali się, ponosząc ogromne straty.
  Następnie naziści przenieśli się na południe. Przedarli się do Charkowa, zdobyli większość Donbasu, ale znowu zostali zatrzymani. Dokładniej mówiąc, byli wyczerpani.
  Armia Czerwona ma bardzo silne linie obronne. W latach rozejmu kopano rowy i bunkry. Wiele jeży przeciwpancernych i min. Spróbuj, przełam się. Naziści posuwali się naprzód, ale wiele stracili. I musieli się zatrzymać. Nadeszła późna jesień i zima. Armia sowiecka już próbowała posuwać się naprzód, ale Niemcy są gotowi na zimę i utrzymują linię. Linia frontu była nieaktywna. Tylko tuzin lub dwóch posunęło się naprzód Armii Czerwonej.
  W następnym roku Niemcy nie posuwali się drogą lądową, ale próbowali rozwinąć ciśnienie powietrza. Jak dotąd ich bombowce odrzutowe były na szczycie. Ale radzieckie myśliwce również się poprawiły. Pod koniec roku powstały też pociski ziemia-powietrze....
  Zimą Armia Czerwona próbowała posuwać się naprzód, ale zaklinowała się tylko o kilka kilometrów.
  W maju pięćdziesiątego roku Niemcy próbowali posuwać się naprzód. Ale im się nie udało. Nawet nowy zbiornik w kształcie piramidy nie pomógł. Przejechaliśmy około pięćdziesięciu kilometrów i zatrzymaliśmy się. Ciśnienie powietrza również nie miało wpływu. Naloty trwały do późnej jesieni. Ale nic się nie stało.
  Zimą Armia Czerwona naciskała, ale też bez rezultatu. Taka jest lepka wojna. Rok 1951 upłynął także we wzajemnych atakach. Wiosną i latem Niemcy posunęli się tylko o dwadzieścia kilometrów. Linia frontu stawała się coraz bardziej zamarznięta. I wojna stała się statyczna. Ale sytuacja w następnym roku 1952 nagle się skomplikowała. Pokonawszy wahania i osłabiając siły, Japonia przystąpiła do wojny.
  Otwarcie drugiego frontu przez Japonię w 1952 roku skomplikowało sytuację ZSRR. Oddziały samurajów są słabsze w czołgach i działach samobieżnych, ale mają też samoloty odrzutowe i bardzo fanatyczną piechotę.
  Armia Czerwona musiała walczyć na dwóch frontach.
  Oleg Rybachenko skomponował nawet:
  Kłopoty zbliżyły się do mojej Rusi,
  Od wschodu bezczelnie wspinają się samurajowie...
  Kocham Jezusa i Stalina
  Chociaż złość czasem łamie serce!
  Niemcy wykorzystali moment rozproszenia części Armii Czerwonej i rozpoczęli wielką ofensywę na południu. W sierpniu 1952 r., podobnie jak dziesięć lat temu, udało im się przedrzeć do Stalingradu. Rozpoczęła się epopeja Stalingradu numer dwa. I znowu naziści ugrzęźli w bitwach, utopili się we własnej krwi. A straty koalicji nazistowskiej były ogromne. Walki przeciągały się aż do głębokiej zimy.
  ZSRR nie miał siły powtórzyć kontrataku: wpłynął na to czynnik japoński, ale naziści byli w stanie zająć tylko osiemdziesiąt procent Stalingradu i zatrzymali się.
  Zimą Armia Czerwona trochę uciskała Niemców w centrum, ale ogólnie panował zastój. Stalin zmarł w marcu 1953 roku. Następcą został Mołotow. Beria za bardzo się bała. Tak, a osobowość jest odrażająca. W maju naziści mieli na froncie czołgi w kształcie piramidy. Nowa broń jest bardzo mocna i niebezpieczna, nie do przebicia ze wszystkich stron. Spróbuj sobie z tym poradzić.
  Niemcy na rozkaz upartego Hitlera kontynuowali szturm na Stalingrad. Korzystali zarówno z dyskotek, jak i podziemnych zbiorników. Udało im się ostatecznie zdobyć miasto w ciągu dwóch miesięcy walk. A potem naziści przenieśli się do Astrachania. Postępował całkiem pomyślnie. Japończycy, otoczywszy Władywostok, próbowali przedrzeć się przez Mongolię. Bitwy toczyły się okropnie, a Japończycy potrafili się klinować.
  Mołotow zadeklarował, że będzie walczył do końca. Ale sytuacja ZSRR pozostawała niezwykle trudna. Nowy czołg T-55 nie wystarczył, aby poradzić sobie z piramidalnymi maszynami Fritza. Niestety, nie było wystarczająco dużo siły, aby naprawdę odwrócić losy wojny. Rok 1953 zakończył się w warunkach, gdy Niemcy odcięli Kaukaz, Turcja przystąpiła do wojny, a Japonia była rozdarta z powodu wszystkich
  Siła.
  Baku upadło w lutym, a sytuacja w ZSRR pogorszyła się o rząd wielkości. W maju 1954 cały Kaukaz był pod faszystami. Armia Czerwona była już oficjalnie poborowa od dwunastego do osiemdziesiątego roku życia. Było też wiele kobiet. Krajowi kończyły się zasoby.
  Wehrmacht również się przerzedził. Prawie dziewięćdziesiąt procent z nich to obcokrajowcy. Gotowość bojowa jednostek niemieckich spadła o rząd wielkości. Ale dyskoteki stały się znacznie bardziej niebezpieczne. A zbiorniki piramidalne są generalnie granicą doskonałości. Pod jakim kątem nie strzelaj, pociski rykoszetują.
  Chłopiec wyobraził sobie załogę czołgu w piramidalnym zbiorniku. Czerwiec 1954, wojska hitlerowskie nacierają na Saratów. Próbują wejść do Moskwy od tyłu. Pomyśl tylko, minęło trzynaście lat od początku Wielkiej Wojny Ojczyźnianej.
  Co za horror i cierpienie wszystkich narodów. A od trzynastu lat walczy słynna czwórka: Gerda, Charlotte, Christina i Magda. Dziewczyny wcale się nie postarzały. Młody i świeży jak zawsze.
  Czołg ze spadzistym pancerzem i niskim. Bardziej doskonały, ma tylko dwóch członków załogi znajdujących się w pozycji leżącej.
  Gerda i Charlotte celują z pistoletu wysokociśnieniowego kal. 105 mm z krótszym lufą. Pysk jest krótszy, ale prędkość początkowa będzie wyższa do 1700 metrów na sekundę.
  I rdzeń uranowy w pocisku. A dziewczyny się śmieją. Czołg T-55 nie jest jeszcze zbyt masywny. Głównym jest oczywiście T-54, maszyna z przednim pancerzem wieży, 200 mm. Dość przysadzisty samochód.
  Gerda uśmiecha się i celuje z pistoletu. Ma piramidalną maszynę. To dwieście pięćdziesiąt milimetrów mocno nachylonego pancerza ze stali stopowej, utwardzanego dyfuzyjnie. A stumilimetrowy T-54 nie może przebić niemieckiego samochodu.
  Dziewczyna, nie starzejąca się Charlotte, naciska bosą stopę na joystick, a niemiecki czołg przyspiesza. Tylko pięćdziesiąt pięć ton wagi, z silnikiem turbinowym o mocy 1800 koni mechanicznych i pancerzem ze wszystkich kątów 250 mm przy dużych kątach racjonalnego nachylenia. A radzieckie czołgi nie mają szans się przez nią przebić. A sam niemiecki samochód jest bardzo zwinny i przejezdny.
  Gerda zauważa z westchnieniem:
  - W końcu nasi projektanci stworzyli samochód doskonały i stosunkowo niewielki.
  Charlotte zauważyła z westchnieniem:
  "Przepraszam, że stało się to za późno!" Moglibyśmy przemoczyć Stany Zjednoczone, gdybyśmy wcześniej mieli taki samochód!
  Blondynka z perłowym uśmiechem powiedziała:
  - Lepiej późno niż wcale! Pulsowanie serca i żył domaga się wreszcie zakończenia drugiej wojny światowej, która rozpoczęła się prawie piętnaście lat temu. Zasługujemy na pokój!
  Czerwony diabeł potwierdził:
  Tak, zasługujemy na pokój! I wygramy!
  Gerda westchnęła i zauważyła z zainteresowaniem:
  - Ale świat jest dobry... A co z USA?
  Charlotte, uśmiechając się szeroko i olśniewająco, śpiewała:
  - Country America, z drugiej strony wydajesz się jak w niebie i wyglądasz dobrze! Ale uwierz Trzeciej Rzeszy, jesteś fajniejszy i silniejszy!
  Gerda strzeliła do T-54 i przedzierając się przez sowiecki czołg, zaćwierkała:
  - Jestem mądry - mądry, jestem mądry - mądry, ale wcale nie sowa!
  Niemieckie działo przebiło sowieckie czołgi z dużej odległości. Bardziej niebezpieczny był ciężki IS-11. Ten samochód ma 203-milimetrowe działo, miał szansę przebić się przez Niemca. To prawda, że \u200b\u200bza taką moc musiałem zapłacić za ciężar stu ton czołgu. Biorąc pod uwagę, że niemieckie samoloty odrzutowe zachowały przewagę jakościową nad radzieckimi, takie maszyny są po prostu zamachowcami-samobójcami.
  Niezły i zmodernizowany IS-7. Ta maszyna zwiększyła grubość przedniego pancerza, a waga wzrosła do 78 ton. Ale przy takim wzroście samochód stracił właściwości jezdne, a obciążenie przednich rolek wzrosło. A broń nie wystarczy przeciwko piramidalnym niemieckim czołgom.
  Tutaj Gerda strzelała do IS-7, akurat uchwyciła moment, gdy radziecki czołg przewrócił się na bok. Ma tam znacznie cieńszą zbroję. I wbił pocisk z rdzeniem uranowym w samochód Armii Czerwonej.
  Blond terminator zauważył:
  - Niedźwiedź nie jest zwinny!
  Charlotte zauważyła:
  - Ale gryzienie. Pociski o wadze trzydziestu kilogramów mogą być niebezpieczne.
  Gerda zachichotała.
  - Ale jest szczęśliwy, że wisi na krawędzi, zadźgany na śmierć za bycie niebezpiecznym!
  Dziewczyny się roześmiały, znokautowały kolejnego T-54. A Charlotte dodała prędkości, gdy pojawiło się zagrożenie, pojawił się rzadki, ale niebezpieczny IS-11. To prawda, że jego broń nie jest zbyt szybkostrzelna i niezbyt celna, ale zabójcza. Chociaż kto wie, może za nim siedzi jakiś superman. A grubość przedniego pancerza wynosi 350 mm. Tego nie można uzyskać na odległość. Trzeba podejść bliżej.
  Charlotte zauważyła z irytacją:
  - Rosjanie stworzyli ciężką maszynę, która oczywiście jest gorsza od naszego czołgu, ale nie gorsza pod względem mocy. To prawda, znacznie cięższy niż nasz samochód.
  Gerda dodała:
  - I nie tak mobilny!
  Blond terminator wystrzelił, zestrzelił kolejnego T-54. Samochody w ogóle nie są jeszcze niebezpieczne dla Niemców. Niemcy wyróżniali swoje działa mniejszym kalibrem, ale z większą prędkością wylotową.
  Charlotte zauważyła z pewną irytacją:
  - Jestem zmęczony walką! Jeśli pojedziesz do Moskwy wzdłuż Wołgi, to będzie kilka tysięcy mil!
  Gerda poprawiła swojego partnera:
  - Będzie trochę mniej, ale nadal przyzwoitie!
  Charlotte pokonała innego T-54 i uśmiechając się, zauważyła:
  - Ale długa droga jest łatwiejsza niż krótka!
  Dziewczyny nie traciły optymizmu. I dalej walczyli i wygrywali!
  Więc IS-11 strzelił do nich ... Ale pocisk przeleciał obok. Z takim kalibrem to niebezpieczne.
  Gerda ze śmiechem śpiewała:
  - Las lisów, a przeciwko Niemcom Isa!
  Charlotte zaśmiała się i zaćwierkała:
  - We wszechświecie szaleje wojna,
  Zmiażdżyć, zabić bez powodu...
  Szatan zerwał się z łańcucha
  A wraz z nim przyszła śmierć!
  Dziewczyny zaśmiały się i wystrzeliły do IS-11. Pocisk ugodził radziecki samochód i zarysował przedni pancerz. Ale teraźniejszość nie mogła penetrować 350 mm, a nawet pod kątem 30 stopni od pionu.
  Gerda przeklęła:
  - Silni, Rosjanie... Może przyjdą z boku?
  Charlotte zauważyła:
  - Boki rosyjskiego czołgu mają tylko sto milimetrów, ale podchodzenie tak blisko jest ryzykowne.
  Gerda zachichotała i zauważyła: jesteśmy w stanie wojny od trzynastu lat. I jak dotąd ani jednej poważnej kontuzji!
  Charlotte zachichotała i szepnęła:
  - Patrz, nie pechaj!
  Gerda śmiała się i gruchała:
  - Och, kiedyś smutek nie jest problemem! Och, czas, jakby ciemność pieniędzy! Wszyscy zostaną zabrani od bastryuka, ale na razie - na razie chodź!
  Dziewczyny zbliżały się do potężnego radzieckiego czołgu. IS-11 był prawie jedynym pojazdem zdolnym do walki z najnowszymi niemieckimi czołgami.
  Ale nastąpiła ewolucja. Jeśli naziści w czterdziestym trzecim roku mieli czołgi cięższe i być może potężniejsze niż radzieckie, ale o gorszych właściwościach jezdnych. Teraz silniki z turbiną gazową dały Fritzowi przewagę w osiągach, a radziecka konstrukcja czołgów przeszła wzrost masy czołgów.
  IS-11 stał się maszyną, która mogła trafić w piramidalny czołg, choć z dużym prawdopodobieństwem rykoszetu, ale... Jego mobilność okazała się niska.
  Niemiecki czołg piramidalny otrzymał oznaczenie AG-50 na cześć Hitlera. Führer jest zmęczony faktem, że samochody nazywane są imionami zwierząt. I postanowił pokazać swój kult jednostki w czołgach. Cięższy model AG-75 miał silnik o mocy 2000 koni mechanicznych i wagę osiemdziesięciu ton, pancerz o grubości 350 mm i działo kalibru 128 mm, również wysokociśnieniowe i oczywiście bardziej przeciwpancerne. Ale AG-75 nie był tak masywny jak AG-50, który stał się głównym.
  Gerda i Charlotte zbliżały się do sowieckiej, bardzo wytrwałej maszyny.
  A po drodze strzelali do mniejszych celów. Tutaj w szczególności SU-152, bardzo niebezpieczna maszyna, z wydłużoną lufą. Może powodować kłopoty.
  A Gerda wyeliminowała ją celnym uderzeniem. I zaćwierkał:
  - Naprawdę jestem dziewczyną i supermanem w jednej butelce!
  Wojownik jest naprawdę świetny...
  Kristina i Magda walczyły na tym samym czołgu i spisały się świetnie.
  Magda z nutą frustracji w głosie zauważyła:
  - Ech, zabijamy... Jak dzieci szatana!
  Christina nawet wyzywająco ziewnęła:
  - Ach, tak... Mam tego serdecznie dość! Całe to morderstwo i przemoc!
  Magda strzeliła do T-54 i gruchała smutno, wykrzyknęła:
  - To wszystko, co mamy ... Do zwycięstwa, choć trudnego! Honor przyjdzie do bojowników... Z medalem nie żeliwnym!
  Christina parsknęła pogardliwie.
  - Dobra, naprawdę... Możemy wiele! I szczerze mówiąc, to już kłaść uszy, od strzelania! To wszystko jest strasznie nudne!
  Magda odpowiedziała:
  - Po wojnie trzeba będzie pić szampana za pokój!
  Krystyna napisała na Twitterze:
  - Powiedz mi, czym jest świat, odpowiedzą ci! Słońce i wiatr!
  I w tym czasie Gerda wraz z Charlotte weszły w bok sowieckiego czołgu i rzuciły się. IS-11 został śmiertelnie ranny i zaczął detonować. Został dosłownie rozerwany na kawałki. Z radzieckiego czołgu poleciały fragmenty i mnóstwo metalowych śmieci.
  Magda śpiewała z uśmiechem:
  - Po raz kolejny nad rzekami krwi zawisły kłopoty, wybuchła arogancka wrogość ... Od pożarów krwi, łez i żalu, nasz drogi kraj jęczy!
  Gerda wykrzyknęła przez radio:
  - No nie rób tego! Mamy duży łup! Niewiele osób jest w stanie konkurować z takim czołgiem!
  Na niebie rozegrała się cała bitwa. MIG-15 walczył z niemieckim komarem. Oprócz niego walczył lżejszy myśliwiec Jak-32 i Ił-18. Niemieckie samoloty przewyższały jednak radzieckie pod względem szybkości i uzbrojenia.
  Na niebie, a właściwie panował prawdziwy bałagan. ME-482 walczą jak bestie, rozrywając wszystkich na strzępy. Dosłownie taranując przeciwników. Ale MIG-15 też nie jest chybiony. Wchodzi również w ogony i pada pociskami powietrznymi. Walka toczyła się więc na górze.
  Christina wzięła go i zaśpiewała:
  - Samoloty są dobre, parowce są dobre, karabiny maszynowe są lepsze!
  Magda chytrze mrugnęła do partnera i zaćwierkała:
  - Ależ proste.
  I dziewczyna posłała pocisk, naciskając gołymi palcami przycisk joysticka.
  Ta para jest trywialnie wspaniała. I demonstruje najwyższy poziom ducha walki.
  Christina, obracając zbiornik, śpiewa:
  - Zaśpiewaj piosenkę, tak się złożyło, że oddział śpiewał, a ja zaśpiewam ją cicho! I znowu jesteśmy młodzi, gotowi na wyczyn i poradzimy sobie z każdym biznesem!
  Magda ścięła kolejnego T-54 i zaćwierkała:
  - Promień lasera trafił w skroń, a mężczyzna zniknął w mgnieniu oka!
  Wojownicy zawołali chórem:
  - Nie chcę znać stworzenia, które spali to niebo! Wszystko co słyszę to marsz, marsz, w lewo!
  Radzieckie czołgi dusiły się w kontrataku. A naziści przedarli się do baterii. Znaczna część dział to przestarzałe działa 76 mm, całkowicie nieszkodliwe dla Niemców.
  Krystyna ryknęła:
  - Spalimy wszystkich wrogów, a moc rady... Wymażemy ją w kale, do tej piosenki!
  Magda z wielkim zapałem potwierdziła:
  - Oczywiście, że to usuniemy!
  A blond terminator uderzyła bosymi stopami, jedna o drugą. A potem zestrzeliła sowiecką broń pociskiem i zaśpiewała:
  - Strzelaj, strzelaj, wysyłaj wrogów nie do nieba!
  A wojownik znowu wybuchnął śmiechem... Dziewczyny świetnie się bawiły.
  Christina z uśmiechem wrzuciła do ust cukierka czekoladowego i zaćwierkała:
  - W naszym kraju wszystko jest jak na księżycu!
  A dziewczyny zgodnie wybuchnęły śmiechem.
  Sowiecka obrona ustąpiła. Obie strony były bardzo wyczerpane. Na drodze wojowników jest cała kompania chłopców. Dzieci walczyły boso, półnagie. Jednak lato jest ciepłe. Chłopcy nie chcieli się poddać i zginęli bohatersko. Wykazały się fantastyczną odpornością.
  Jedną z sztuczek chłopców było wrzucanie granatów pod faszystowski czołg. Bardzo pomogło.
  Christina przypomniała sobie, jak więziony chłopiec był torturowany w SS. Trzynastoletni chłopiec został spalony palnikiem i złamany szczypcami, miał wszystkie palce u nóg. Chłopak jęknął cicho, ale nic nie powiedział. Ani rozpalony do czerwoności drut, ani płomień lampy lutowniczej, ani straszne poparzenia całego ciała dziecka nie zmusiły młodego rycerza do mówienia.
  Więzień został zakatowany na śmierć... W torturach brała udział sama Krystyna. Przesunęła językiem ognia po ciele pionierki, szukając wrażliwych miejsc. Tak, czerwone dzieci mają stojaki. To po prostu niesamowite.
  Chłopiec zmarł torturowany, nic nie mówiąc. Christina miała nawet litość w duszy. Białowłosy chłopiec mógłby być ozdobą narodu aryjskiego. Ogólnie Słowianie mają piękne dzieci i szkoda je zabijać.
  Cristina szepnęła z żalem:
  - Ale z drugiej strony w takich przypadkach... Tyle kłopotów i zmartwień, o Boże, chroń!
  Magda zaśpiewała w odpowiedzi:
  - Nie jest źle mieć trzy żony! Dużo lepiej po drugiej stronie!
  A dziewczyny uderzały bosymi stopami, jedna o drugą. Zabrzmiały nawet odciski pokrywające stopy.
  Radzieckie baterie zostały stłumione. Byli bombardowani pociskami i rakietami. Ryk "Sturmtigr" -4 wykonany na bazie czołgów E oraz bombowców. Rakiety bombardowały pozycje radzieckie. Naziści wiedzieli już, jak wystrzelić satelity w kosmos, a stamtąd przekazywali informacje o wydarzeniach na Ziemi.
  Oczywiście Armia Czerwona miała trudności. Leningrad jest pod blokadą i nie ma szans na otwarcie stalowego kołnierza. A dziewczyny są całkiem wesołe i szczęśliwe. Minęli w głębi następną linię sowieckiej obrony.
  Armia Czerwona, powoli wycofując się, uległa nazistom. Na niebie wirowały niezniszczalne nazistowskie samoloty dyskowe. Atakowali radzieckie pojazdy.
  Gerda śpiewała nawet:
  - Jakby podłączony kablem, a tam, gdzie jest cienki, tam się łamie ... Nie będzie już miejsca dla mleczarzy!
  A wojownicy nadal naciskali, demonstrując swój fenomenalny talent.
  Ognista Charlotte syknęła:
  - Bang! Bum-bum!
  A wojownicy nadal poruszali się po piramidalnych czołgach. Naziści zajęli już Kamyszyn i zbliżali się do Saratowa. Linia frontu coraz bardziej cofała się na wschód.
  Niemiecka technologia i umysły całej Europy dokonały czegoś doskonalszego. A dyskoteki to na ogół technika, która nie ma sobie równych.
  Gerda, strzelając do rosyjskiego bunkra, zauważyła:
  - Mimo wszystkich trudności wciąż wygrywamy! I niech Bóg nam błogosławi i powodzenia!
  Charlotte zgodziła się ze swoim partnerem:
  - Szczęście i szczęście są bardzo ważne... Chociaż, jak powiedział Friedrich: szczęście raz, szczęście dwa razy... Ileż można kusić panów - gdzie tu umiejętność!
  Gerda rozbiła działo samobieżne SU-122 i zauważyła:
  - Porozmawiaj lepiej o Bogu z Magdą! Ona to kocha!
  Charlotte zaćwierkała z uśmieszkiem:
  - A my jesteśmy tylko czarownicami! Nieść ludziom światło! I nie ma lepszego powołania!
  Gerda spojrzała w lustro i odpowiedziała:
  - Na mojej twarzy nie ma ani jednej zmarszczki ani siateczki, nadal wyglądam jak dziewczyna! I wagon zdrowia!
  Charlotte chętnie potwierdziła:
  "To właśnie znaczy być czarownicą!"
  Gerda agresywnie błysnęła oczami i zauważyła:
  - Jestem czarownicą... I nienawidzę inkwizytorów! Wysłałbym ich wszystkich do takiego piekła, gdzie przeżyliby wszystkie tortury, którym poddawane były czarownice.
  Charlotte wystrzeliła pocisk w kierunku radzieckiej haubicy i syknęła:
  - Inkwizycja to kaci! Są rozerwane na kawałki!
  Gerda mądrze powiedziała:
  - Łowcy czarownic często służyli sobie samym i byli bardziej zainteresowani zyskiem niż prawdziwą wiarą. To totalny koszmar!
  Dziewczyny uderzały jedną nogą w drugą. I zaćwierkały chórem:
  - Nie możesz żyć bez oszukiwania! Możesz żyć bardzo długo!
  Potem ich czołg zaczął rozbijać kolejną radziecką baterię. Było już całkiem ciemno, a wojownicy włączyli noktowizor.
  Gerda była wyjątkową dziewczyną. Przeszedł, rury przeciwpożarowe, wodne i miedziane. Wojownik roztrzaskał sowieckie działa i nie oszczędził nawet chłopców, których było wielu w jednostkach sowieckich.
  Były też dziewczyny, które przynosiły muszle i były pielęgniarkami. Wojna katastrofalnie pochłonęła zasoby ludzkie. Wiele sowieckich miast zostało zajętych, wiele zostało zniszczonych przez bombardowania. TA-600 i bezogonowe B-28 wraz z dyskotekami zbombardowały dosłownie całą radziecką przestrzeń.
  Większość fabryk w Rosji zeszła do podziemia. Naziści naciskali we wszystkich kierunkach.
  Więc przeszli do ofensywy i na południe od Leningradu. W kierunku Tichwina.
  Wojownicy byli trochę zmęczeni i zaraz w zbiorniku zasnęli...
  Gerda, miała sen, coś koszmarnego i zabawnego.
  Były tam wszelkiego rodzaju potwory i podobizny upiorów.
  Tutaj bestia również jest szybka i gdyby Gerda nie zareagowała nadludzko, zostałby rozerwany na strzępy.
  Zwierzę podskoczyło i chybione uderzyło w lustrzany kwiat. Jedno z luster pękło, wypadły fragmenty. A sama pantera była porysowana.
  Gerda przeskoczyła nad bestią i chwyciła jeden z fragmentów. Kwiat był ostry jak szkło.
  Bestia ponownie rzuciła się na Gerdę. Nieoczekiwanie zachowywała się jak Tarzan w książce. Wziął go i pogalopował do przodu, trzymając się tułowia cętkowanej pantery. Toczyła się walka. Generał trzymała wełnę wytrwałymi palcami i nogą. I jednocześnie zadał cios odłamkiem w ciało. Pantera odwróciła głowę, ale Gerda ugryzła ją w szyję mocnymi, dużymi i białymi zębami.
  Silne szczęki dziewczyny przebiły futro, a krew zalała jej zęby. Gerda przełknęła czerwony płyn. To dodało mu siły i mocniej poruszył odłamkiem lustra. I wygląda na to, że trafił w cel. Krew trysnęła fontanną dzikiej siły, a łapy zwierzęcia ugięły się.
  Upadając, pantera rzucała się desperacko w śmiertelnych drgawkach. Umierała, wściekle rozbierając korę drzew.
  Gerda wskoczyła w nią i wygięła talię w łuk. Spojrzała na ocalałe lustra.
  Zabawna naga dziewczyna we krwi - prawdziwy dzikus. A włosy stały się jeszcze jaśniejsze - pochodnia olimpijska. Nie, pasuje jej nagość, same mięśnie, świetne ciuchy. Ale czy mimo to, przez wzgląd na przyzwoitość, może trochę zakryć swoje wdzięki?
  Pantera ucichła, a Gerda podbiegła do niej. Drzazgą w dłoni zaczęła odcinać skórę. Skóra pantery jest mocna i trudna do zgięcia. Następnie z tego możesz zbudować sobie coś w rodzaju majtek i stanika. Gerda poruszała się przez chwilę. Chciałem jeść, a ona odważyła się zjeść te owoce, które pożerały małpy z pawimi ogonami i rogate kangury.
  Lokalne owoce wyróżniały się świeżym i słodkim smakiem, przyjemnym aromatem. Zarówno podobne, jak i niepodobne do ziemskich - egzotyczne. Ale bardzo smaczne. Gerda najadła się do syta, a jej brzuszek był zaokrąglony z abs. Potem pojawiło się uczucie ciężkości. I chciałem się zdrzemnąć.
  Ale zasypianie w dżungli jest niebezpieczne. Inna pantera może mieć więcej szczęścia. I duża ważka z głową krokodyla podleciała do tej... i zaczęła żuć mięso.
  Tak, trzeba mieć oczy szeroko otwarte. Gerda zawisła lekko na lianie. Pomyślałem, dlaczego nie zrobić butów dla siebie? Ale w dżungli bose palce stóp dziewcząt są świetne do wspinaczki. Tak, iw ten upał bez butów dużo przyjemniej. Nawet w staniku nie jest to zbyt wygodne, na tej Saharze czuje się o wiele lepiej zupełnie nago.
  Gerda zakołysała się na lianie, odwróciła głowę, odpędzając sen i zeskakując, rzuciła się do ucieczki. Jak wspaniale jest ścigać się w ten sposób, przecinając powietrze klatką piersiową.
  Dżungla wcale nie jest straszna. Martwi tylko jedno. Jeśli na tej planecie nie ma inteligentnego życia, to jak w ogóle ją opuścić?
  Samo zbudowanie statku kosmicznego nie jest realistyczne, nawet w pracy fantasy.
  Gerda, przypomniała mi się powieść o płatnym zabójcy z epoki kamiennej. Ale przynajmniej nie był nagi, ale zabrał ze sobą całą ciężarówkę przydatnych rzeczy. I nadal udało mu się zostać dziewczyną. Co jest całkowicie szalone. Generalnie temat wkręcania mężczyzny w kobietę, choć jeszcze się nie wyczerpał, to już się spotkał.
  I rzadko ktoś miał szczęście być w tak oszałamiającej urodzie. Ogólnie, w jaki sposób kobieta ma przewagę nad mężczyzną? Łatwiej jej znaleźć partnera seksualnego. Ponieważ o wiele łatwiej jest zaciągnąć mężczyznę do łóżka niż dziewczynę.
  Dziewczyna-generał skoczyła w biegu i wykonała siedmiokrotne salto w powietrzu. Wylądowała boso na cierniach. Naprawdę ostre wrażenia.
  Gerda podkuliła nogi i chichocząc powiedziała:
  - W świecie światła i automatyki - będą, będą romantycy!
  Potem dziewczyna-generał znowu pobiegła... Nogi były pokłute, ale nie do krwi, więc to nie jest straszne. I możesz skakać i śmiać się.
  Tak, kobiety to tajemnicze stworzenia. Tutaj możesz przypomnieć sobie na przykład "Mistrza i Małgorzatę". Czego brakowało kobiecie z mężem? Wydaje się, że miała wszystko... I poszła za pisarką, która z trudem opanowała historię Jezusa Chrystusa, która przeinacza Ewangelię.
  Nie da się napisać o Jezusie lepiej niż w Nowym Testamencie. A ten mistrz wcale nie jest mistrzem, ale mistrzem. Wkroczył w świętość...
  I dla tego warto było się trząść do naga i klękać przed tysiącem przestępców i morderców?
  Ale Margarita najwyraźniej znalazła w tym mistrzu coś wyjątkowego i nie mogła bez niego żyć.
  To jest prawdziwie romantyczna miłość!
  Gerda pobiegła i poczuła, jak wytrzymałe jest jej ciało. Ok, więc tak. Kiedy była człowiekiem, nie radziła sobie ze stresem. Chociaż nie była słabeuszem, okazała się silniejsza niż przeciętny człowiek. A teraz ona...
  Wrażliwe ucho Gerdy nagle wychwyciło dźwięk. I to nie do końca zwyczajne, choć w lesie jest bardzo dużo różnych dźwięków.
  Wyglądało jednak na to, że jechał konwój samochodów, a nie wędrujące stado mamutów.
  Gerda słuchała... Hałas był gdzieś z przodu i był coraz bliżej. Generał odwróciła głowę w stronę czterech luminarzy i szepnęła:
  - Ech! Był, nie był!
  A piękność rzuciła się biegiem w kierunku, w którym słychać było odgłosy cywilizacji.
  Nie, nie jest Gerdą Robinson Crusoe, więc będąc na bezludnej wyspie, powinna bać się ludzkiego śladu. Nie, generał spotka cywilizację, jakakolwiek ona jest.
  Tutaj przypomniała mi się jedna zabawna atrakcja. Na zamkniętym namiocie umieszcza się napis - zapłać znaczek, a zobaczysz najniebezpieczniejszą bestię na ziemi. Osoba zapłaciła, otworzyła drzwi i... znalazła się przed lustrem.
  Oczywiście nagie naczelne są najniebezpieczniejszymi stworzeniami na Ziemi. Nie możesz temu zaprzeczać.
  Drzewa wokół Gerdy zaczęły się gwałtownie przerzedzać, a teraz przed dziewczyną była polana... A na jej końcu naprawdę poruszyły się jakieś mechaniczne potwory. Zewnętrznie przypominały piramidy, na małych, ale solidnych gąsienicach pokrywających dno i cztery pyski wystające w różnych kierunkach.
  Gerda z uśmiechem na bursztynowych, dziewczęcych ustach gwizdnęła:
  - Wow! Cóż, czołgi!
  Spośród radzieckich maszyn w bitwie dziewczyna-generał musiała mieć z "Królewskim Stalinem". Czołg wyróżniał się masywną masą i potężnym działem o długiej lufie o długości 300 milimetrów, które trafiało z dużej odległości. Przebicie się przez ten samochód w czoło jest prawie niemożliwe.
  Gerda sama strzelała do celowników optycznych tego największego czołgu. A dostanie się do optyki nie jest takie łatwe. Ale "Królewski Stalin" oślepł. Aby zwiększyć wytrzymałość przedniego pancerza wieży, Niemcy nie używali szczeliny widokowej, ale używali tuby peryskopowej, takiej jak na łodziach podwodnych. W rezultacie wykwalifikowany snajper mógł oślepić czołg celnym trafieniem.
  Royal Stalin został zapamiętany również dlatego, że maszyny te miały również długie lufy - aż cztery wystające w różnych kierunkach. To prawda, że kształt piramidy jest nietypowy dla budowy czołgów. Pomimo faktu, że to ona jest najbardziej racjonalna.
  Gerda położyła się i przyglądała uważnie. Samochody jechały zamknięte, nikt nie siedział na zbroi. Jaki rodzaj stworzeń jest niemożliwy do zrozumienia. Może takie potwory, że na ich tle i człowiek karaluch.
  Samochody perley, o prędkości galopującego konia. Za nimi był ślad. Zbliżyli się do miejsca, gdzie położyła się Gerda i już mają ją minąć.
  Musimy zdecydować...
  Dziewczyna-generał wyskoczyła z palmy i machając rękami, krzyknęła raczej głupio:
  - Przyszedłem w pokoju!
  
  
  ZATRZYMAJ SIĘ NA HAMULCU
  Przebiegłi zachodni sojusznicy, zwłaszcza Churchill, martwili się po Stalingradzie, czy Rosja nie stanie się zbyt silna, a Niemcy zbyt słabe. I że bolszewicy mogą przyjść do Europy, co jest katastrofalnym scenariuszem dla kapitalistów.
  Krótko mówiąc, doszło do niepisanej umowy. Od marca 1943 r. alianci, formalnie kontynuując wojnę, faktycznie ograniczyli wszelkie działania wojenne, w tym bombardowania obiektów wojskowych. W zamian hitlerowcy zahamowali program ostatecznego rozwiązania kwestii żydowskiej, powstrzymując także zagładę tego narodu. Ponadto naziści zgodzili się wycofać wojska niemieckie i włoskie z Afryki. Miała też nastąpić wymiana jeńców wojskowych - wszyscy za wszystkich.
  Krótko mówiąc, alianci zdradzili ZSRR. Spodziewali się, że III Rzesza i Rosja unicestwią się nawzajem w wojnie totalnej. A USA i Wielka Brytania tylko na tym skorzystają.
  Naziści rozpętali ręce na Zachodzie i zaczęli gromadzić siły do ofensywy na Wybrzeżu Kurskim. Dzięki środkom całkowitej mobilizacji i zaprzestaniu bombardowań zwiększyła się produkcja broni z III Rzeszy. Wszystkie nowe "Tygrysy", "Pantery" zostały przeniesione na front, a "Ferdynandowie" postanowili wypuścić trochę więcej. Jednak Führer wahał się przed atakiem na Kursk Bulge. Chciał też przetestować Mysz w walce, którą Niemcy prężnie rozwijali.
  Wprawdzie pojazdy, które wypadły zadowalająco według wyników testów, miały miejsce nieco wcześniej niż w prawdziwej historii - korzyści z bombardowania nie przeszkadzały, ale gigantyczny czołg nie był jeszcze gotowy do seryjnego użytku do lipca i załogi go nie opanowały .
  Tak więc Führer ponownie odłożył ofensywę. Tak, a "Pantery", "Tygrysy", a zwłaszcza "Ferdynandy", wciąż istniały zawodne samochody i często zawodziły.
  Tracąc cierpliwość, Stalin pierwszy rozpoczął ofensywę. Armia Czerwona posuwała się naprzód w kierunku Orła i Charkowa. Ale naziści mieli znacznie więcej sił, przenosząc wojska z Afryki i Europy oraz wypuszczając więcej czołgów i samolotów.
  Podejmując potężną obronę, naziści odparli ataki wojsk radzieckich. A "Tygrys", a zwłaszcza "Pantera", okazały się bardzo skutecznymi pojazdami w obronie. Szczególnie dobre, gdy bronisz "Pantery". Jej działo jest szybkostrzelne - piętnaście pocisków na minutę. Zarówno celny, jak i przeciwpancerny.
  A kiedy się bronisz, słabość bocznego pancerza nie jest tak zauważalna, jak w ofensywie, w której weźmie udział Pantera i czterdzieści pięć.
  Oto cztery Niemki - jedna z pierwszych żeńskich załóg bojowych III Rzeszy walczy z radzieckimi pojazdami. I bardzo skuteczne w zdobywaniu kont.
  Sekretem dziewcząt, aw szczególności dowódcy czołgu Gerdy, jest to, że walczą boso iw bikini. Strzelanie w tym samym czasie z zasadzki i po kolei.
  Gerda gołymi stopami nacisnęła spust i posłała pocisk w sowiecki samochód. Zburzył wieżę i zapiszczał:
  - Chwała orłowi śmierci!
  Charlotte, ta bardzo agresywna i walcząca wojowniczka, również posłała w cel pocisk bosymi stopami, trafiając w trzydziestkę czwórkę. I krzyknął:
  - Chwała naszym wielkim czynom!
  Kristina, dziewczyna o rudych, złotych włosach, również gołymi stopami rozwalała radzieckie samochody i piszczała:
  - O zwycięstwo surowej sprawiedliwości!
  Magda, ta miodowa blondynka, bez wahania wzięła go i zwinnymi palcami gołych nóg posłała kolejny prezent śmierci, przedzierając się przez zbiornik KV i piszcząc:
  - O triumf woli!
  Tak więc niemieckie dziewczyny bardzo aktywnie pracowały swoimi dolnymi, tak uwodzicielskimi kończynami. A ofensywa wojsk radzieckich w kierunku Oryola została odparta. Jak również w Biełgorodzie.
  Co więcej, sami Fritz przeprowadzili silne kontrataki i byli w stanie ominąć wojska radzieckie na półce Kurska. Okazało się też, że lotnictwo niemieckie jest bardzo silne. Brak frontu zachodniego pozwolił nazistom uwolnić prawie połowę sił powietrznych. I zwiększyć produkcję samolotów.
  A Focke-Wulf wcale nie jest zły. Jego potężne uzbrojenie umożliwiało odcięcie sowieckich samolotów już przy pierwszym podejściu, a jego duża prędkość oddalała się, gdy bardziej zwrotny jaki jaki wchodził w ogon.
  Dwóch niemieckich pilotów Helga i Gertrud na Focke-Wulfie zaczęło szybko zdobywać punkty i wyniki.
  Jednocześnie wykorzystali też zastrzeżony sekret: walcząc w tym samym bikini i boso.
  Helga rozmieściła swój myśliwiec bojowy. Obróciłem się za pomocą gołych palców seksownych nóg, strącając kilka sowieckich samolotów i warknąłem:
  - Jestem wilczycą nieba!
  Gertruda odciąła też kilka samolotów za pomocą swoich bosych, zwinnych nóg i zapiszczała:
  - Jesteśmy terminatorami piekła!
  Krótko mówiąc, Armia Czerwona poniosła druzgocącą klęskę. Zimą jednak Stalin próbował się zemścić. Ale Fritzowie byli przebiegli i czujni. Chociaż oczywiście mieli pewne problemy. Ale tutaj lekka "Pantera" bardzo pomogła nazistom. Ten czołg ważył tylko dwadzieścia sześć ton, z tym samym silnikiem o mocy sześciuset pięćdziesięciu koni mechanicznych. A to zapewniło mu dobre właściwości jezdne w warunkach zimowych. A działo dobrze radziło sobie z pojazdami radzieckimi.
  Panther-2 nie do końca się usprawiedliwił. Była lepiej chroniona z boków, ale cięższa i mniej mobilna. Ale Jagdpanther okazał się całkiem skuteczną maszyną. Potężnie uzbrojony, niezły zwłaszcza w ochronie czoła i stosunkowo mobilny.
  Zimą Armii Czerwonej nigdzie nie udało się osiągnąć znaczącego sukcesu. Ale po długiej przerwie Stalin miał nadzieję odwrócić losy wojny. Szczególnie sowieccy generałowie liczyli na nowe czołgi IS-2 i T-34-85. Co więcej, naziści do tej pory dysponowali tylko "Tygrysem" -2, czołgiem z potężnym uzbrojeniem i pancerzem, ale zbyt ciężkim i często psującym się. Wciąż opracowywano bardziej zaawansowaną serię "E". W lotnictwie nadzieje wiązano z Jak-3 i LA-7. Ale Niemcy nie stali w miejscu. Dostali ME-262 i TA-152 bardzo sprawne i szybkie myśliwce z potężnym uzbrojeniem.
  Ogólnie rzecz biorąc, nowe niemieckie samoloty 30-milimetrowe działo nie miały sobie równych. A asy Hitlera pewnie zaliczyły swoje rachunki. Do maja 1944 roku Helga i Gertrude przekroczyły liczbę trzystu zestrzelonych sowieckich samolotów i zasłużenie otrzymały odznaczenia: Krzyże Kawalerskie Żelaznego Krzyża ze srebrnymi liśćmi dębu, miecze i diamenty.
  Tak więc dziewczyny, które zawsze walczyły boso iw bikini, stały się fenomenami i rekordzistkami świata.
  Latem na rozkaz Stalina operacja Bagration rozpoczęła się potężnym uderzeniem w centrum. Radzieccy generałowie liczyli na sukces i masową pomoc ze strony partyzantów, zwłaszcza na Białorusi. Ale Rommel i Mainstein przechytrzyli ich. Kiedy wojska radzieckie przedarły się w centrum i zajęły Smoleńsk, hitlerowcy zadali silne ciosy z flanek. Mainstein zaatakował od południa, a Rommel od północy. I powstało kilka kotłów. Armia Czerwona poniosła druzgocącą klęskę. A faszystowskie hordy, które otoczyły i zniszczyły około dwóch milionów żołnierzy Armii Czerwonej, rzuciły się na Moskwę.
  Szczególnie w bitwach wyróżniała się załoga czołgu Gerda. Walcząc na zwykłej Panterze, dziewczyny jako pierwsze przekroczyły wynik dwustu zniszczonych czołgów. A potem trzysta! Za co Gerda został pierwszym w historii III Rzeszy dowódcą załogi czołgu, odznaczony Krzyżem Kawalerskim Żelaznego Krzyża ze srebrnymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami.
  A Helga i Gertruda przekroczyły liczbę zestrzelonych samolotów o pięćset sztuk. I otrzymali nowe odznaczenia: Krzyże Kawalerskie Żelaznego Krzyża ze Złotymi Liśćmi Dębu, Mieczami i Diamentami.
  A te dziewczyny, bose i twarde, stały się prawdziwymi koszmarami dla radzieckich pilotów. Obie te pary komponowały piosenki. I dosłownie zmiażdżyli wszystkie przeszkody i zademonstrowali swoją nieugiętą i niepowtarzalną moc.
  Wojownicy przenieśli się z Focke-Wulfa na TA-152 i już dokonali na nim niesamowitych cudów heroizmu. A ta maszyna jest jeszcze doskonalsza i wydajniejsza.
  W niemieckim kontrataku brała również udział nowa modyfikacja Panther-2 z działem 88 mm. Ten czołg okazał się dość ciężki, a nowy silnik nie był gotowy. Walczył także z około dwustoma Myszami. Ten czołg nie jest zbyt dobry, ale wspierał piechotę i był dość skuteczny.
  Tak więc na środku frontu powstała duża luka, Fritz miał wszelkie szanse na natychmiastowe zajęcie Moskwy.
  A rosyjscy bogowie i hipercywilizacja ponownie wezwali szóstkę do wyczynów, aby uratować ZSRR przed całkowitą klęską. Tym razem Oleg Rybaczenko wraz z drużyną wiecznej dziewczyny Margarity Korszunowej i czterema czarownicami walczył z nazistami na pozycji autostrady Wołokołamsk.
  Tam jeden radziecki pułk walczył z trzydziestoma dywizjami hitlerowskimi. W prawdziwej historii tylko przy pomocy potężnej floty lotniczej udało się stłumić rosyjskie pozycje.
  Dziewczęta i chłopiec, uzbrojeni w magiczne szable, spotkali się z nazistami rzutami wielu jednorazowych igieł bosymi stopami.
  Ci, latając, zabili nazistów na śmierć.
  Chłopiec Oleg Rybachenko wziął i rąbał mieczami atakujących nazistów. A potem rzucił igły gołymi dziecięcymi nogami ...
  Tuzin pobitych faszystów usadowił się na trawie.
  Terminator krzyknął:
  - Kwazar!
  I jak gwiżdże na całe gardło. Wrony, które zaczęły gromadzić się na polu bitwy, zaczęły mdleć. Wbijanie dziobów w faszystowskie czaszki podczas upadku i zestrzeliwanie samolotów.
  Oleg Rybaczenko śpiewał:
  - Chwała carowi Aleksandrowi!
  Margarita tnie również nazistów magicznymi szablami i ich czołgami, które próbują zaatakować pozycje wojsk rosyjskich.
  Dziewczyna o kręconych, złotych włosach krzyczy:
  - Chwała wielkiej Ojczyźnie!
  I gołymi palcami stóp wieczne dziecko rzuca igły, które śmiertelnie ranią faszystowskich żołnierzy.
  A potem piękność zagwiżdże... A wrony, oszołomione słowikiem, rzuciły się na nazistów. A jeden sęp go weźmie i uderzy młotem. Natychmiast pięciu żołnierzy imperium piekielnego słońca Hitlera i kilka czołgów zostało przytłoczonych upadkiem jednego dużego ptaka.
  Natasha jest również bardzo aktywna w potencjale bojowym. I tak prowadziła młyn z mieczami, ścięła tuzina nazistów i trzy czołgi. A potem gołymi stopami rzuciła tuzin igieł, powalając masę faszystów. A potem zabrała go ze szkarłatnego sutka, gdy wystrzeliła błyskawicę. Natychmiast upieczono żywcem pół setki nazistów. Oto dziewczyna. Zbiorniki też się topią.
  I ryk:
  - Za Rosję wielcy carowie!
  A Zoya wzięła je i również ostro pocięła mieczami, wydłużając je i tnąc. Zniszczył wielu nazistów i czołgi. I bosą stopą uruchomiła dysk. Przeleciał obok, odcinając kilkanaście głów.
  A wojownicy dodali pulsara z malinowego smoczka. Obalenie masy faszystowskich żołnierzy i czołgów.
  Wtedy krzyknęła:
  - Świetne pomysły dla Rosji!
  Augustyn także walczy z niesamowitym heroizmem. Ta rudowłosa lisica to tylko terminator nad terminatorami.
  Będzie prowadził młyn mieczami. A potem motyl z szybkim zamachem. A potem weźmie go gołymi palcami u stóp i rzuci bumerangiem z diamentowymi ostrzami i zetnie czołgi.
  Przeleci i wróci. Ale już kilkadziesiąt głów zostało ściętych do czysta. A potem z rubinowych sutków dziewczyna uwolni błyskawicę. Który zapłonie i spali dużą masę nazistów wraz z czołgami.
  A rudowłosy diabeł jak krzyczeć:
  - Jeśli masz kawę, będziesz miał kakao i herbatę!
  Swietłana wystawiła język. Przeprowadzono również kombinację mieczy. Przecięła wielu faszystów i czołgi. A potem bosymi stopami wypuścił groch z potężnym ładunkiem wybuchowym. I cała setka nazistów została rozszarpana na kawałki.
  Wojownik truskawkowych sutków wypuścił błyskawice. Spaliła wielu faszystów, roznosząc zapach smażonych kebabów.
  I zawył:
  - Samuraj, samuraj -
  Walka z Rosjaninem to nie raj!
  Tak, sześciu żołnierzy zajęło się nazistami z czasów Stalina i Führera, doszczętnie ich niszcząc wraz z czołgami.
  Oleg Rybaczenko ukłonił się szablami, ścinając faszystowskich żołnierzy. A potem gołą, chłopięcą nogą będzie rzucał ostrymi i ostrymi igłami, zabijając przeciwników i czołgi.
  A potem znowu, jak słowik gwiżdże zbój. I całe płatki oszołomionych wron spadną na wojska nazistowskie.
  Terminator pisnął:
  - Mały chłopiec znalazł miotacz ognia,
  Tak, faszyści, niestety, nie ma szczęścia!
  Margarita również desperacko ścinała nazistów. Ale jednocześnie rzucała bosymi stopami cienkimi dyskami. Żołnierzom kraju hitlerowskiego piekielnego słońca obcinali głowy i pnie czołgów.
  Dziewczyna gwizdnęła w tym samym czasie i krzyknęła:
  - Za świętą Ruś!
  I wrony spadły, miażdżąc nazistów jak grad, a masa czołgów spłonęła.
  Walczyły nie tylko wieczne dzieci i cztery czarownice. Pułk rosyjskiej Armii Czerwonej w starciu z trzydziestoma dywizjami nazistowskimi wykazał się nieugiętą wytrzymałością.
  Natasza tymczasem wzięła, siekała młyn mieczami. Zmiażdżeni wojownicy wroga. A potem bosymi stopami wystrzeliła kolejny bumerang. Podrzynała gardła nazistom i bagażniki czołgów.
  A ze szkarłatnego sutka wystrzelił pulsar, śpiewając:
  - Chwała największej Rosji!
  Zoya również nie dała szans swoim przeciwniczkom. Od czasu do czasu siekała, wydłużając miecze, żołnierzy i czołgi. A potem bosymi stopami rzucała trującymi igłami. A po jej szkarłatnych sutkach wypluły całe kaskady błyskawic, które stopiły niemieckie mastodonty.
  Wojownik śpiewał:
  - Ruś to nasz kraj!
  Zawsze będę jej wierny!
  I jak pulsar wystrzeliwuje z pępka dziewczyny. Tak, zmiażdżyć nazistów na strzępy skóry. A potem zajmie się czołgami.
  Augustina również nie daje szans faszystom. Miedzianorude włosy terminatorki powiewają na wietrze jak proletariacki sztandar.
  A gołe, wyrzeźbione nogi rzucają śmiercionośne dary. Co nie daje szans ani żołnierzom, ani czołgom Wehrmachtu.
  W tym samym czasie wojownik wyrzuca płonące kawałki magicznej plazmy topiącej metal z rubinowych sutków. I nie zapomnij ryczeć:
  - Chwała Ojczyźnie - żyć w komunizmie!
  A potem z jego okrągłego pępka, jak błyskawica.
  Swietłana również bierze udział w bitwie. Jest niezwykle fajną dziewczyną. A także miażdży nazistów mieczami. I gołymi, zgrabnymi nogami rzucam całe sztylety śmierci. Że obcięli głowy nazistom i odcięli wieże ciężkich i średnich pojazdów.
  A z truskawkowych sutków nadal będzie wydzielać wyładowania koronowe. A to jest naprawdę więcej niż zabójcze, zwłaszcza dla czołgów i samolotów.
  I wojownik również od pępka ulegnie darowi unicestwienia.
  I śpiewać:
  - Chwała wielkiej Rusi! Bóg może nas uratować!
  A rosyjscy żołnierze strzelają do nazistów ze słynnego karabinu Mosin. Działa również kilka karabinów maszynowych. Pistolety strzelają. Działa również jeden z pierwszych rosyjskich moździerzy odrzutowych o zwiększonej mocy "Andryusha".
  Żołnierze armii radzieckiej byli dobrze przygotowani. Uderzają dokładnie i są bardzo zdyscyplinowani.
  Oleg Rybaczenko, niszcząc nazistów, zarówno piechotę, jak i czołgi, a nawet samoloty, zastanawiał się: jak nasi ludzie zdołali przegrać z nazistami w tej alternatywnej rzeczywistości?
  To całkowicie wstyd! Ale Rosjanie są lepsi. W ten sposób słowiańscy żołnierze przebijają bagnetami małych, białych i czarnych żołnierzyków i wysadzają granatami czołgi. Do zwycięstwa zostało już tylko trochę. A armia królewska jest bardzo bohaterska. Oto jeden Rosjanin, z gołym brzuchem, dziewczyna z karabinu maszynowego, strzelająca do żołnierzy niemieckich. W krótkiej spódniczce i boso ta dziewczyna, ale celnie posyła kule.
  A Oleg Rybachenko tnie mieczami. A potem rzuci też bumerangiem gołymi dziecięcymi nóżkami, odcinając wroga i czołgi. A kiedy chłopak gwiżdże...
  I znowu, jak wrony spadną na nazistów. Po tym naziści nie mają szans. A także samoloty szturmowe.
  Oleg Rybachenko, ten wieczny chłopiec pisnął:
  - Chwała mojej kosmicznej Ojczyźnie!
  Margarita, ta wieczna dziewczyna jest również gorąca w boju. I tnie szablami, bardzo słynnie. I jak gwiżdże, że banda wron uderza z góry i przedziera się przez głowy nazistów i przez włazy wież faszystowskich czołgów. I bosymi, dziecięcymi stopami rzuca bumerangi tak, że wojownicy kraju piekielnego faszystowskiego słońca padają dziesiątkami.
  Małgorzata gruchała:
  - Moja droga Rosjo - przyjazna rodzina narodów!
  Natasha ciąła nazistów mieczami. Gołymi palcami wbiła całą wiązkę igieł. Wzięli i podziurawili nazistów i wysadzili tuzin czołgów. Dziewczyna jednak nie zapomniała uruchomić wyładowania koronowego ze swoich szkarłatnych sutków.
  I jak piorun zostanie wyrzucony z pępka ze śmiertelnym skutkiem, zwłaszcza dla czołgów i samolotów.
  Dziewczyna pisnęła:
  - Będę super!
  Zoya również walczy w dzikiej bitwie. A jej miecze błyszczą jak szalejąca burza, strumienie ognistych iskier leją i tną czołgi jak masło gorącym nożem. A bose stopy terminatorki rzucają igłami, które kropkują nazistów jak jeż.
  A z karmazynowych sutków wylatują śmiercionośne pulsary zagłady, z których wypalają się samoloty i czołgi. Wojownik jest bardzo wojowniczy w wyglądzie iw czynach.
  Piękno tnie nazistów, samoloty i działa samobieżne, nie dając im litości.
  A walcząca dziewczyna piszczy:
  - Chwała Ojczyźnie!
  Augustyn w bitwie nie zazna spokoju i kipi od niej gwałtowna wściekłość. I tnie wrogów jak kapustę szablami. A jej oczy płoną jak szmaragdy. A bose stopy, jak łopaty śmigła, wysyłają wiadomości o zagładzie, które rozdzierają samoloty-czołgi.
  A rubinowe sutki wysyłają nazistom takie strumienie magicznej plazmy, że nic nie może się temu oprzeć.
  Ale kiedy strumień magicznej błyskawicy wylatuje z pępka Augustyna. I rozbije całą masę wrogów wraz z czołgami.
  Dziewczyna krzyknęła ile sił w płucach.
  - Chwała Wszechmogącemu Bogu Rod!
  Swietłana walczy z dzikim tłumem. A dziewczyna jak uderzać motylem. I bosymi stopami, jak wystrzelić nowy bumerang, który odcina wieże samochodów. Hiperklasowa wojowniczka i naturalna blondynka.
  I jak tsunami plam magii uwolni się z truskawkowego sutka. I wzięła go i roztrzaskała wroga, jakby lód roztrzaskał się pod ciosami miecza. A od pępka została uderzona wyładowaniem koronowym. Masa czołgów stopiła się, spłonęło wiele samolotów.
  Swietłana napisała na Twitterze:
  - Dziewczyna uwielbia zabijać,
  Oto dziewczyna!
  Oleg Rybachenko walczy jak prawdziwy tytan. Terminator to taki zdesperowany wojownik. A bosymi dziecięcymi stopami wypuści kilka dysków, które tną wrogów, metal czołgów jest jak rozpalona do czerwoności igła lodu.
  I jak dzieciak karate prowadzi wiatrak.
  A jeśli weźmie to i gwiżdże na całe gardło. Że cała masa wron zarówno weźmie, jak i upadnie. I staranować głowy nazistowskich bojowników.
  A potem wypluje z rury... I zdarło męską doskonałość całej setki faszystów i czołgów z samolotami. Ci z szoku bólowego wzięli i okochurilas.
  Mały pisarz pisnął:
  - O komunizm w Rosji!
  Margarita w dzikiej wściekłości będzie pluć na nazistów, a z jej ust wylatują strumienie magicznej plazmy. I pożarli nazistów do szkieletów. I czołgi się stopiły, a samoloty zaplątały się w ognistą sieć.
  Wojownik to dziewczyna o złotych włosach.
  A jej bose stopy rzucają kłujące i śmiercionośne rzeczy, tak że z nazistów odlatują tylko kawałki rozdartego mięsa, a czołgi pni.
  A dziewczyny też rozstały się na poważnie ...
  Zdjęli nawet majtki. Potem zniszczenie nazistów przebiegło znacznie sprawniej.
  Natasza wykonała kaskadę ciosów na białych i czarnych żołnierzy. A teraz jej bose stopy rzucą kilka granatów i rozerwą na strzępy cały batalion nazistów i ogromną masę czołgów. A potem ze szkarłatnych sutków wypuści falę, która niesie zagładę nazistom, jak kaskada oddziałów tsunami, zarówno piechoty, jak i czołgów z samolotami.
  A z pępka śmiertelna błyskawica wystartuje jak lot i spali hitlerowską kohortę, a z nich pozostaną tylko zwęglone zwłoki, a wraz z nimi trzy tuziny czołgów.
  I na koniec, jak gdyby z łona Wenus, pięknej dziewczyny, wyleci morderczy pulsar, który powiększywszy się, wziął go, przewrócił i spalił cały pułk nazistów i sto czołgów, w tym kilka Myszy, od razu.
  Wojownik ryknął:
  - O wielki komunizm!
  Zoya wzięła i wykonała kombinację, ostro wydłużając mieczami, odcinając wieże czołgów. A pozornie młody wojownik wziął go i wystrzelił dyskami zmieszanymi z bombą grochową. I rozerwie dużo Japończyków. A potem z malinowych sutków weźmie się i wypuści nowy strumień błyskawicy. I rozbij wrogów na żetony małymi żetonami. I nic nie zostało z czołgów.
  A potem od pępka, jakby trafiony wiązką laserową. A masy nazistów zostaną odcięte. A czołgi generalnie gubią wieże, odlatują z nich połamane rolki.
  I na koniec, jak z groty Wenus, wojownik o włosach koloru złota rzuci szaleńczy strumień energii. I zmiecie nazistowską straż oraz ogromną liczbę czołgów, samolotów i dział samobieżnych. To są twardzi wojownicy.
  Wojownik krzyknął na całe gardło:
  - Chwała komunizmowi Stalina i cara Aleksandra III!
  A oto Augustyn w bitwie, szalony jak agresywna i niezwyciężona kobra. A jej ogniste włosy błyszczą jak czyste złoto.
  I przeprowadzi kombinację z mieczami, z których potomstwo nazistowskich batalionów zostało odcięte u nasady i ogromną liczbą nowiutkich, błyszczących metalowych samochodów.
  A potem bosymi stopami wystrzelili takie ostrza, że posiekali nazistów na sałatkę mięsną i odcięli pnie dział samobieżnych i ogony samolotów szturmowych.
  A z rubinowych sutków poleci cały strumień śmiercionośnej błyskawicy i złamie nazistów.
  Otóż gdy kleks z plazmy magii wylatuje i pali cały faszystowski pułk oraz masę czołgów do nich, oprócz samolotów oczywiście.
  A kiedy cała bryła energii wytrysnęła z łona Wenus, fajnej rudowłosej dziewczyny, to kilka tysięcy nazistów natychmiast ją wzięło i rozsiewając apetyczny zapach całego stada mamutów smażonych na patelni, zabrało i stał się szaszłykiem ze skórką. A kilkaset czołgów wzięło i stopiło się.
  Wojownik ryczy:
  - Aleksander Trzeci - najlepszy z królów!
  Swietłana jest bardzo agresywną dziewczyną. I stworzyła kombinację ze swoimi długimi mieczami. I pokrój wrogów, tak jakby pokroiła kiełbasę w cienkie plasterki. A potem bosymi stopami odpaliła śmiercionośną bombę. Rozdzierało wrogów jak kaskada śmierci, tylko gąsienice się rozpierzchły.
  A potem z sutków truskawek wyda strumień zniszczenia o poważnej ilości. I szerzenie nazistów i ich czołgów, samolotów i innego sprzętu.
  I jak błyskawica pędzi z pępka i miażdży nazistów, bez żadnej litości, a także nierealne.
  Ale grota Wenus wypluwa najbardziej śmiercionośne. To naprawdę zabójca zabójców, jak broń hipernuklearna!
  I jak to dzikie tsunami magii przetoczy się i obróci w popiół wiele tysięcy nazistów i setki czołgów. I działa samobieżne, samoloty i działa szturmowe.
  Dziewczyna mruknęła:
  - Jestem mistrzem świata!
  Oleg Rybachenko zgodził się z tym:
  - Super mistrz!
  Chłopiec wyniósł potrójny wiatrak z szablami. A potem bosą stopą rzucił granat wielokrotnego użytku. I tak rozbił batalion armii kraju piekielnego hitlerowskiego słońca i czołgów i dział samobieżnych oraz wszelkiego rodzaju lotnictwa.
  Dzieciak karate gwiżdże jak gwizdek ... Dość nagromadzona chmura wron i sępów wzięła i spadła na nazistów.
  I na głowę, i rozerwijmy wrogów, a także wysadzajmy w powietrze samoloty i działa samobieżne.
  Oleg pamiętał nawet, jak w jednym świecie troll pomógł Hitlerowi pokonać ZSRR. Rozmawiała z niemieckimi żołnierzami, a oni stali się niewrażliwi. Naziści opanowali cały świat. I zbudujmy tam wszystkich... I zaczął się projekt zazielenienia Afryki i lotu na Księżyc. A Fritz w 1953 roku 20 kwietnia rzeczywiście tam wylądował. To jest troll...
  Następnie zabrali Hitlera z tego świata 20 kwietnia 1957 r., porwali go i zmienili w niewolnika, zmuszając go do zakręcenia kołem. Czego chciał Führer? Myślałem, że rosyjskie dziewczyny po prostu kopną go w rogi? A może pozwolić im zawładnąć światem?
  Oleg Rybachenko przeprowadził kolejną kombinację pięciokrotnego młyna. Przeciął nazistów ogromną liczbę czołgów, dział samobieżnych i samolotów szturmowych. Gwizdał powalając nazistów i piszczał:
  - Car Aleksander III - doskonałość sama w sobie!
  Margarita wzięła i trzymała w szablach potrójnego orła i ścięła na kapustę stu nazistów i tuzin czołgów.
  I bosymi stopami dziewczyna wypuściła bombę, która roztrzaskałaby tutaj faszystowskich żołnierzy i dwa tuziny czołgów.
  A teraz chłopak i dziewczyna gwiżdżą razem. I tyle kruków spadnie z nieba i ostrymi dziobami przebiją głowy wszystkich tych hitlerowskich pułków i przebiją się przez włazy czołgów.
  Sześć działało tak aktywnie, że wszystkie trzydzieści trzy dywizje kraju piekielnego hitlerowskiego słońca zostały zniszczone. Zostali zabici przez rosyjskich wojowników i wiecznego nieśmiertelnego chłopca.
  Tym samym zagrożenie ze strony Moskwy zostało wycofane. I to jest oczywiście świetne.
  Chociaż wojna wciąż trwała. Ale szanse były już pięćdziesiąt na pięćdziesiąt.
  
  TURCJA ZAATAKOWAŁA ZSRR
  Na przykład agentom niemieckim udało się jeszcze wciągnąć Turcję do wojny z ZSRR. Jeden z generałów rozkazał otworzyć ogień do oddziałów granicznych. I postawił przywództwo przed faktem wojny z ZSRR.
  Armia turecka była dość liczna, podczas mobilizacji osiągnęła milion. Co prawda jakość słabsza, ale niewiele...
  Stalin musiał zrezygnować z ofensywy pod Stalingradem i uratować Zakaukazie. Pod koniec grudnia Niemcy ostatecznie zajęli miasto nad Wołgą i tam się umocnili. Ofensywa wojsk radzieckich w kierunku Rżewa została odparta przez Niemców. I utrzymali front zimą.
  Wojna z Turcją pochłonęła rezerwy, które były używane w prawdziwej historii pod Stalingradem.
  Hitler miał jeszcze dość rozsądku, by wypowiedzieć wojnę totalną, uzupełnić armię o nowe rezerwy i zwiększyć produkcję broni.
  W Afryce Rommel został początkowo pokonany, ale potem, otrzymawszy posiłki, był w stanie utrzymać swoje pozycje, aby przeprowadzić silny kontratak na Amerykanów.
  Niemcom udało się przenieść jeszcze kilka żołnierzy do Afryki i utrzymać w Tunezji. Zimą toczyły się tam bitwy, upalne jak na wiosnę. Ale korzystniejszy przebieg walk na wschodzie pozwolił Niemcom na Morzu Śródziemnym użyć większej siły. A grupy Stalingrad nie trzeba było zaopatrywać.
  Rommelowi udało się odeprzeć wszystkie natarcia Brytyjczyków i Amerykanów, zadając im ogromne szkody. Pod koniec maja w Afryce zapanowała chwilowa przerwa i spokój.
  Niemcy w czerwcu 1943 r., używając nowych czołgów "Tygrys" i "Pantera", próbowali zaatakować Astrachań. Armia Czerwona była na to gotowa. Mimo to naziści byli w stanie pokonać pięćdziesiąt kilometrów, zanim zostali zatrzymani.
  "Tygrys" okazał się skuteczną maszyną, nieco gorszą "Panterą". Zwłaszcza w ochronie boków zbiornika. Tak, a niemieckie samochody psuły się zbyt często. Jednak naziści, unikając katastrofy pod Stalingradem, mieli więcej sił i chociaż nie mogli przebić się przez sowiecką obronę, utrzymali front. Wojska radzieckie próbowały posuwać się naprzód, ale "Pantera", "Tygrys", "Ferdynand" okazały się bardzo dobrymi czołgami w obronie.
  A wkrótce pojawił się też "Maus". Maszyna jest jednak ciężka, trudna w transporcie i obsłudze, ale wytrzymała i wyposażona w mocne uzbrojenie. "Maus" pokazał jednak, że 150-milimetrowe działo było przeciążone i niewystarczająco szybkie. Chociaż "Maus" w bitwach obronnych jest postawą, podobnie jak "Tygrys" -2, miał ciągłe awarie. Pojawił się również Panther-2, cięższy pojazd, ale lepiej chroniony.
  Przeciwko III Rzeszy alianci działali raczej biernie. Wykorzystując fakt, że zimą 1943-1944 Armia Czerwona nie była w stanie odnieść znaczących sukcesów, m.in. dzięki dobrej pracy niemieckiego wywiadu, w maju 1944 r. hitlerowcy zaatakowali Gibraltar i rozpoczęli natarcie w Afryce.
  Zdobyli Maroko i rozpoczęli natarcie w Algierii. Niemieckie czołgi ciężkie zmiażdżyły aliantów i zdominowały pole bitwy. Specjalnie dostarczono Pantery, które były rozdarte jak zwierzęta. Latem Armia Czerwona próbowała posuwać się w centrum, ale jej atak został ponownie odparty. Niemcy stworzyli potężną linię obrony.
  Zimą 1944-1945 Armia Czerwona ponownie ruszyła w centrum. Fritz trzymał linię. W tym czasie rozpoczęli produkcję ME-262 na dużą skalę i przejęli dominację w powietrzu. Zwycięstwa w Afryce doprowadziły do zdobycia Egiptu i ustanowienia kontroli nad Morzem Śródziemnym.
  A po śmierci Roosevelta Truman ogłosił rozejm. Ciężko chory Churchill zgodził się. Co więcej, Niemcy opanowali już Bliski Wschód i dysponowali bardziej zaawansowaną serią czołgów E - o zwartej budowie, z niską sylwetką i mocnymi silnikami. Trudno więc było walczyć. Tak, a samoloty odrzutowe nazistów zacięły się. Hitler działał trochę mądrzej i zainwestował w samoloty odrzutowe wraz z pociskami FAA, co dało znacznie większy i skuteczniejszy zwrot. Naprawdę, jaki jest pożytek z pocisków balistycznych? Gra nie była warta świeczki, ale brakuje dokładności. Ale bombowce odrzutowe dręczą Wielką Brytanię i nie dają szansy na ucieczkę. Ich sprzymierzone myśliwce nie mogą ich dogonić. A wielkie bombowce nurkujące dopadają Brytyjczyków i Amerykanów.
  Krótko mówiąc, zaproponowali rozejm i wymianę jeńców oraz przywrócenie handlu. Hitler zgodził się. Chciał szybko wywrzeć presję na ZSRR. W czerwcu 1945 r. rozpoczęła się nowa ofensywa niemiecka na Kaukazie. I cios, zarówno z południa, jak iz północy, i razem z Turkami. W walkach brały udział nowe czołgi E-25, zwane też "Panterami" -3. Niemcy zagęścili układ, umieszczając silnik i skrzynię biegów razem i poprzecznie, co zmniejszyło wysokość czołgu do mniej niż 1,7 metra. Pistolet został zainstalowany mocniejszy w 88 mm w 71 EL. Nachylenie pancerza Pantery-3 zostało zwiększone. Czołg miał 100 mm kadłuba z przodu, 60 mm z boku i z tyłu, 120 mm wieże na dużym nachyleniu i wagę zaledwie trzydziestu ton. Który z silnikiem o mocy 700 koni mechanicznych zapewniał przyzwoitą mobilność. A po drodze był bardziej zaawansowany silnik z doładowaniem, rozpędzający się do 1000 koni mechanicznych. Ale podczas gdy ten silnik nie jest gotowy. "Panther" -3 był bardzo udanym czołgiem. I doskonale chroniony z boku, niepozorny, zwinny, z niszczycielskim działem, a przy tym lżejszy i tańszy w produkcji.
  Wojska radzieckie nie mogły utrzymać Kaukazu nawet pod koniec 1945 r., Naziści całkowicie go zajęli.
  A wiosną 1946 r. zaczęli nacierać na Moskwę i Saratów. Fritz otrzymał E-50, podobny do E-25 w układzie, ale z większym działem i grubszym pancerzem. Czołg osiągnął masę 65 ton, bliżej "Tygrysa" -2, ale miał znacznie mocniejszy pancerz, zwłaszcza boki. Grubość przedniego pancerza sięgała 250 mm, boków 170 mm, działa 105 mm w 100 EL. Czołg ten miał wysokość poniżej dwóch metrów i silnik o mocy 1250 koni mechanicznych. Maszyna pokazała swoją skuteczność w bitwach. ZSRR dostał IS-3 i IS-4. Ale T-54 jeszcze nie zdążył wejść do serii. Musiałem więc walczyć ze starym bagażem. Tak, a IS-4 był prymitywnym i niedoskonałym czołgiem. A IS-3 jest dość trudny w produkcji, więc IS-2 nadal był produkowany. A T-34-85 pozostał najbardziej masywną maszyną. Chociaż jej działo jest już całkowicie bezsilne przeciwko E-50 i cięższym pojazdom, a jest w stanie walczyć tylko z Panther-3, który był popularny wśród niemieckiej armii. Chociaż Hitler nakazał wycofanie z produkcji wszystkich pojazdów, które są lżejsze niż pięćdziesiąt ton, z wyjątkiem czołgów rozpoznawczych.
  I tak te potwory pojechały do Moskwy. Są silni i jest ich wielu. A naziści też wsadzili do maszyn czarnych. Więc stało się to bardzo głupie dla ZSRR.
  Ale dziewczyny z płatnych zabójców są gotowe do walki i zwycięstwa. A sam Oleg Rybachenko nagle zdał sobie sprawę, że to tylko fantazja. Ale w rzeczywistości naziści szturmują Moskwę i ten atak musi zostać odparty. Tak więc zespół i sześciu myśliwców wylądowało, by walczyć z Fritzem.
  Oleg Rybachenko jak zwykle wyprzedza wszystkich i to na białym koniu. Ale nie wszystko jest takie proste. Tu już miejscowi bogowie mówią - nie wspinać się.
  Jednak chłopaki trochę posiekali mieczami, ale dziewczyny wypuściły pulsary ze szkarłatnych sutków, błyskawice z pępków. Gołymi stopami rzucali śmiercionośne granaty i kawałki antymaterii. A na koniec dziewczyny z łona Wenus wypluły tornado magicznej energii.
  Potem wrócili z powrotem ... Niemiecka ofensywa na Moskwę ugrzęzła. Ale nadal zajęli Saratów. Udało im się nawet dotrzeć do Kujbyszewa. W ostatnim mieście wybuchły walki, które przeciągnęły się aż do zimy.
  Ostatecznie już w styczniu 1947 roku hitlerowcy zajęli to miasto.
  Nastąpił chwilowy spokój. Obie strony poniosły poważne straty. Ponadto na terenach okupowanych przez hitlerowców toczyła się wojna partyzancka.
  Do walki z partyzantami utworzono oddziały z lokalnych sił. Był jakiś samorząd. I marionetkowe rządy.
  Niemcy jednocześnie modernizowali i lotnictwo. Uruchomili także dyskoteki, których zniszczenie było prawie niemożliwe ze względu na strumień laminarny. Latem 1947 r. hitlerowcy rozpoczęli ofensywę w centrum. Udało im się ostatecznie odciąć i otoczyć Leningrad podwójnym pierścieniem. Ale Moskwie nie udało się wziąć ponownie.
  Ponownie Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova. Ci wieczni chłopcy i dziewczęta strzelali do nazistów z karabinów maszynowych ze stałymi nabojami i bosymi stopami rzucali cząstki antymaterii.
  A jednocześnie gwizdały, strącając kruki na głowy Fritza.
  Tak, i cztery dziewczyny: Natasha, Zoya, Augustina, Svetlana, również pracowały.
  Ze szkarłatnych sutków wystrzeliły ogniste, bardzo płonące pulsary. A ich nagie, pełne wdzięku nogi rzucały śmiercionośną groch z antymaterią. A pępki wysyłały błyskawice, które smażyły nazistów. A kiedy pierś uległa falom magicznego tornada, to w ogóle była śmierć.
  Ale, niestety, szóstka działała tylko przez ograniczony czas. Ale jest bardzo owocny w odparciu faszystowskiego ataku.
  Zima minęła. Leningrad upadł ... Latem 1948 r., Gromadząc siły, naziści rzucili się do nowego ataku. Rzucili do walki wszystkie swoje rezerwy.
  Ale znowu, szóstka czeka na nich i całkowicie ich eksterminuje.
  Oleg Rybachenko i dziewczęta stoczyli następnie wielką bitwę z nazistami. I używali silnej magii. Dziewczyny nawet z łona Wenus wyrzucały strumienie magicznej energii i tsunami magii. I znokautowali nazistów jak kręgle piłką.
  Oleg Rybachenko nie tylko siekał mieczami nazistowskie czołgi, ale także gwizdał. A wrony staranowały niemieckie samoloty. Zrównali ich z ziemią.
  Margarita Korshunova też, jak ona to zniesie, ale poprowadzi młyn z mieczami, odcinając nazistów. A potem bosymi stopami weźmie i wystrzeli potężnego pulsara.
  I niszczy Fritza jak metoda taranowania. I jak dziewczyna gwiżdże, a wrony spadają na nazistowskie samoloty.
  Dziewczyna krzyknęła:
  - O komunizm na całym świecie!
  Natasha jest również w ataku na nazistów. A teraz jej miecze zostaną wzięte i cięte ukośnie. A teraz jej bose stopy wystrzelą coś śmiercionośnego, co rozerwie pojazdy wroga na strzępy.
  Po tym dziewczyna ze szkarłatnych sutków wypuści gorące, mordercze pulsary. I zderzą się z faszystowskimi hordami. A dziewczyna też z pępka błyska na nazistów błyskawicą. I naprawdę usmażą wszystkich, zrobią grilla.
  Ale jeszcze fajniej, gdy z łona Wenus wybucha strumień energii. I zmieść wielką masę nazistów.
  To jest pani o niebieskich włosach. I ryk:
  - Chwała Ojczyźnie!
  I znowu, uwalniając dar zniszczenia ze szkarłatnego sutka, dodała:
  Kto ma duży brzuch, umrze z głodu!
  Zoya również siekała jak kapustę przeciwników. Odcinała je z wielką łatwością, jakby usuwała wióry. A bosymi stopami rzuciła bombę zagłady. I zmiażdżył wrogów.
  A potem z malinowych sutków dudni: z prawej na czołgi, z lewej na samoloty! I bardzo skutecznie miażdżyć przeciwników.
  A potem z okrągłego pępka serią błyskawic. I spalić nazistów, zamieniając ich w skwarki.
  A potem z groty Wenus wystartuje i wyleci całe tornado energii anihilacji.
  Dziewczyna krzyknęła dowcipnie:
  - Ptak wysoko latający, nie podnosi nosa, nie szybuje w chmurach!
  Augustyn jest bezpośrednio zaangażowany w bitwę. Nie dziewczyna, ale po prostu tygrysica. I dosłownie rozdziera wrogów pazurami. I tnie, nie dając szans z mieczami.
  A teraz jej bose stopy wystrzeliwują niezwykle śmiercionośny dar unicestwienia. Rozrywanie przeciwników na małe bibuły. I pozbawiając najmniejszej szansy na zbawienie.
  Ale z rubinowych sutków wylatuje błyskawica, dosłownie paląc przeciwników jak papier.
  I pulsar zostaje wyrzucony z pępka. I jak przecina czołgi Hitlera. I zburzyć ich wieże.
  A z łona Wenus wybucha kolejny strumień magicznej plazmy. A jeśli go spali, nazistom nie będzie się to wydawało wystarczające.
  A wojownik mówi do siebie:
  - Kto chce zostać lwem, nie mając wilczego uścisku, ten pozostanie przy prawach ptaka!
  Swietłana znów jest w ruchu. Tnie metal mieczami. A bosymi stopami wystrzeliwuje śmiercionośne granaty. Łamie i pali Fritza.
  W tym samym czasie dziewczyna nie zapomina wysłać błyskawicy z truskawkowych sutków.
  Ale z pępka wybuchnie, niszczący i topiący metal.
  Ale z groty Wenus wystartuje i wyleci wiązka laserowa, która porwie wszystkich i przetnie ich.
  A potem warczy:
  - Prawa ptaków najczęściej mają na myśli osły, aw charakterze owce!
  Oleg Rybaczenko nadal walczył bardzo pewnie, demonstrując siłę tytana. Tutaj tnie nazistów mieczami. A potem bosymi czubkami dziecięcych stóp wystrzeli coś więcej niż morderczy granat. Złamie masę nazistów.
  Potem dzieciak zagwiżdże, a przestraszone sępy i wrony, jakby były na faszystowskich oddziałach, wezmą się i będą leżeć. I zaczęli zestrzeliwać samoloty bez litości.
  Oleg Rybaczenko dowcipnie zauważył:
  - Ten bezskrzydły z mózgiem kurczaka!
  Margarita Korshunova nadal kręciła gramofonami swoimi mieczami. Bez wahania ścinała nazistów. A jednocześnie, bosymi, dziecinnymi stopami, rzucała prezenty zniszczenia. I rozerwał się jak stos folii.
  I jak zagwiżdże, a kruk spadnie na wojska niemieckie. Wszystkie zostaną zmyte na proszek. A kiedy naziści byli pod ciosami ptaków, byli więcej niż ciasni - miażdżyli ich.
  A Margarita mówi:
  - Nie udawaj orła z mózgiem kurczaka i prawami ptaka!
  Nataszka podskoczy i będzie ciąć mieczami. Pokroi nazistów w kapustę. Rzuć dar unicestwienia bosą stopą. Zniszczy wiele Fritza i piszczy na całe gardło:
  - Jeśli z natury jesteś mokrym kurczakiem, wyschniesz z głodu!
  A ze szkarłatnych sutków uwolni się śmiercionośne wyładowanie prądu. Usuń wielu faszystów. A potem z pępka ruszy jak pulsar. I wszyscy przeciwnicy zostaną rozerwani na kawałki.
  A teraz z łona Wenus wytryśnie strumień tsunami, który spali wszystkich piekielną plazmą.
  Oto dziewczyna.
  A Zoya w dzikiej ofensywie bije wszystkich bez zbędnych przerw. I pokroić na najmniejsze kawałki. Pozostawiając dosłownie zwęglone kawałki. I jak bosą stopą rzucone zostanie coś niesamowicie niszczycielskiego. A potem coś, co przyniesie najbardziej imponującą śmierć, i to śmierć totalną, wyleci z karmazynowych sutków.
  A wtedy taki dziki wyskoczy z pępka i rozerwie magiczną plazmę jak tygrys.
  I na zakończenie, z groty Wenus, dar, który przynosi nazistom prawdziwą śmierć bez szans.
  Wtedy dziewczyna krzyknęła:
  - Nie możesz znosić złotych jaj kurzych mózgów!
  Augustyn odciął mieczami wieże nazistowskich czołgów. A potem, bosymi stopami, wypuściła dar śmierci. Ale ich rubinowe sutki dziewczyny leciały ognistą błyskawicą. I spalili bandę faszystów.
  A potem całe tornado zniszczenia wyleci z pępka.
  Ale z łona Wenus wylatuje zniszczenie, które przynosi całkowite zwycięstwo i zniszczenie.
  Augustyn mądrze zauważył:
  - Kogut nadal może znosić złote jajka, ale charakter kurczaka tylko wpędza cię w bałagan!
  Svetlana jest również gorąca w walce. Jak tnie nazistów mieczami i rozbija ich na kiszoną kapustę. A bosymi stopami ześle dar zniszczenia. Rozbijaj wrogów w pył.
  A z truskawkowych sutków wystrzelą śmiercionośne pioruny. Spal nazistów na kawałki. I tu pępek ześle falę totalitarnej eksterminacji nazistów.
  I na koniec bańka magicznej plazmy wyleci z groty Wenus, która natychmiast stopi wszystkich wrogów. I czołgi będą dymić, a pociski w nich eksplodują.
  A Swietłana jak ryczeć:
  - Dlaczego wszyscy jesteście w chmurach, bo mózgi kurczaka!
  Oleg Rybachenko walczy z coraz większym zacięciem. Będzie brał i wycinał wrogów. Wszystkie kruszą się i kroją na małe kawałki.
  A potem bosą stopą rzuci granat i rozerwie go na strzępy.
  Po tym chłopak znowu zagwizdał i zestrzelił mnóstwo samolotów.
  Następnie wyraził pomysł:
  - Nawet jeśli masz siłę niedźwiedzia, ale z mózgiem kurczaka pozostaniesz osłem!
  Margarita Magnitnaya ciąła mieczami z całej siły. Następnie bosą stopą dziewczyna rzuciła morderczym darem śmierci. Rozszarpała nazistów na kawałki kości i skóry. A potem gwiżdże, że na Fritza spadną całe stada wron.
  Wtedy Małgorzata krzyknęła:
  - Jeśli masz mózgi kurczaka, to po spotkaniu z lisem pióra będą latać!
  Natasha walczy niezwykle aktywnie z Fritzem. A teraz jej bose stopy rzucają czymś diabelsko morderczym. A miecze przecinają wieże.
  A potem piorun zostanie odcięty od pępka ...
  A szkarłatne sutki uwolnią śmiercionośne pulsary. A wtedy dziewczyna weźmie go i wyemituje ogniste tornado z łona Wenus. I podziel przeciwników na kawałki.
  Wtedy dziewczyna zaćwierkała:
  - Żeby zrobić kotleta ze świni, trzeba mieć chwyt wilka i lisią zaradność!
  Zoya zabrała wiatrak ze swoimi mieczami. Przecięła wszystkie samochody, a lodowiska rozpierzchły się we wszystkich kierunkach. A potem bose stopy terminatorki wystrzeliły bomby, unicestwiając. A ci latający zaczęli rozdzierać wrogów.
  Ale malinowe sutki wezmą i wystrzelą piorun zniszczenia. A potem z pępka wyleci wiązka lasera.
  A oto grota Wenus wypluwa strumień twardego tornada, które zmiażdży faszystowskie wojska.
  A dziewczyna ryczy:
  - Najprawdopodobniej sięgniesz po pieczonego lisa z mózgiem kurczaka!
  Augustine też teraz walczy, więc jest nastawiona jak budzik. I tnie nazistów bez litości i żalu. Rzuca granaty bosymi stopami, rozdziera przeciwników.
  A z rubinowych sutków lecą kaskadowe błyskawice. Ale z pępka zostanie wbite coś absolutnie śmiercionośnego. I rozerwać nazistów na strzępy. I tutaj magiczne tornado śmierci i zniszczenia wyleci z groty Wenus.
  Wtedy dziewczyna szczeka:
  - Jeśli charakter jest podobny do mokrego kurczaka, wysuszysz się bez pieniędzy na ulicy!
  Swietłana też walczy bardzo zadziornie. I tnie mieczami, i bosymi stopami rzuca śmiercionośne dary. A potem go weźmie iz truskawkowych sutków wypluje kaskadę bąbelków magicznej plazmy.
  A potem z pępka bije jedna błyskawica po drugiej.
  Ale z groty Wenus wyleje się huragan całkowitego zniszczenia i całkowitej zagłady.
  Swietłana krzyknęła:
  - Mózgi kurczaka sprawiają, że bezskrzydły, postać kurczaka wysyła do skubania!
  Krótko mówiąc, nazistom w końcu zabrakło pary i ugięli się. Ale Armia Czerwona nie miała siły do ataku.
  Zwłaszcza w powietrzu Fritz utrzymywał całkowitą dominację. Rok 1949 upłynął na wojnie w atmosferze i małych potyczkach na lądzie. Pojawienie się w serii MIG-15 nie mogło zmienić biegu wojny. Niemcy mają więc własną odpowiedź: ME-2010 i ME-462. Który zachował przewagę w uzbrojeniu i szybkości nad pojazdami radzieckimi. Ale ZSRR miał już w serii T-54 i IS-7. Ostatni czołg okazał się dość groźny i Armia Czerwona nie pozwoliła Fritzowi posuwać się naprzód.
  Nadszedł też rok 1950. Niemcy próbowali powoli posuwać się naprzód, wojska radzieckie walczyły. To było jak bokserzy utknięci w klinczu.
  Nikt nie uzyskał w tym roku przewagi i nie był w stanie naprawdę ruszyć do przodu.
  Ale oto mamy rok 1951... Hitler próbuje odwrócić losy wojny. Niemcy uruchamiają serię nowych piramidalnych czołgów. Te pojazdy mają zwiększoną przeżywalność po ostrzale ze wszystkich stron.
  Ale są problemy z podwoziem. Lżejszy IS-10 pojawił się w ZSRR, ale jak dotąd nie nastąpiły żadne znaczące zmiany. I ten rok minął.
  Nadszedł rok 1952. Front pozostał nieaktywny. Wojska radzieckie i niemieckie szturchały się nawzajem. I się pogubili.
  Ale potem nadszedł rok 1953. W marcu zmarł Stalin, a... Naziści, korzystając z zamieszania, jakie powstało z powodu walki o władzę, przeszli do ofensywy.
  I znowu walcząca szóstka musiała walczyć z nazistowskimi hordami.
  Oleg Rybaczenko warczał i ciął mieczami obrotami i zniszczeniem. I wziął gołe nogi dzieci i wystrzelił granat. Rozerwał na strzępy wielu nazistów. A potem jak gwizdać. A banda wron zmiażdży chmurę samolotów Luftwaffe.
  Chłopiec ryknął:
  - Kto jest kurczakiem pod prysznicem, ta karma dla lisów w chacie!
  Oleg był nawet trochę zmęczony rąbaniem i rzucaniem granatów we Fritza bosymi stopami. Chłopiec powtórzył aforyzm:
  - Jeśli chcesz żyć jak biały człowiek, bądź chociaż trochę czerwony w przebiegłości!
  Margarita Magnitnaya gołymi stopami rzuciła morderczą maczugę zagłady. Rozerwał wielu nazistowskich żołnierzy. A potem dała impuls laserem z pępka.
  A potem wzięła go, gwizdnęła i zniszczyła kilka samolotów.
  I sprawdziła:
  - Prawdziwi biali ludzie nie bledną, gdy przegrywają!
  Potem dziewczyna ponownie rzuciła dar unicestwienia gołymi palcami u nóg, ćwierkając:
  - Jeśli jesteś kurczakiem z mózgiem, pójdziesz do bulionu za lisa z czynami!
  Natasza wypuściła pulsar zniszczenia ze swojego szkarłatnego sutka i krzyknęła:
  - Bądź ptakiem lotu orła, ale nie miej lotu koguta!
  Zoya zauważyła agresywnie, również upuszczając dar całkowitego zniszczenia ze swojego szkarłatnego sutka:
  - Kto dużo chrzani bez jedzenia owsianki - ten do wiadra zapieje!
  Augustine upuściła pulsar zagłady z rubinowego sutka i wymamrotała:
  - Jeśli polityk dużo kręci, to wyborcy wyją jak wilki!
  Svetlana wypluła błyskawicę truskawkowym sutkiem i syknęła:
  - Polityk, który dużo szczeka, ale mało się stara, wprowadzi ludzi w psie życie!
  Oleg Rybachenko ciął, obracając mieczami. Bosą, dziecinną stopą rzucił granat i zanotował:
  - Politycy płatają figle jak dzieci, ale ich sztuczki są tak stare jak sama polityka!
  Potem chłopiec gwizdnął, strącając wrony jak piasek z dżinsów, i znów zamruczał:
  - Polityk to wrona marząca o tronie orła, tylko jej dziób nie urósł!
  Racjonalnie zauważyła Margarita, również niosąc bosą stopą wiadomość o zniszczeniu:
  - Polityk chce lwiego tronu, ale umysł to często tylko krowa bez rogów!
  Natasza wypuściła błyskawicę z pępka i warknęła:
  - Lew nie powinien być owcą, ale przynajmniej mały lis mu nie zrobi krzywdy, żeby nie skończyć w osłach!
  Zoya wzięła go i bosymi stopami uruchomiła dar śmierci. Potem wypluła pulsara ze szkarłatnymi sutkami i krzyknęła:
  - Nawet jeśli jesteś lwem, ale z mózgiem kurczaka masz gwarancję psiego życia!
  Augustina machnęła swoimi rubinowymi sutkami piorunem śmierci i pisnęła:
  - Kto dużo szczeka do księżyca, życie spuszcza go do budy!
  Swietłana trzymała gramofon. Potem dała upust z truskawkowych sutków i pisnęła:
  - Jeśli polityk obiecuje ci ciasto na niebie, to uważa wyborcę za dzięcioła!
  Oleg Rybachenko, pogwizdując na wrony, racjonalnie zauważył:
  - Jeśli masz drewnianą głowę, to na pewno dasz dąb!
  Margarita, ponownie mordując wrogów, wydała:
  - Jeśli masz głowę jak dąb, zerwą ją jak lepką!
  Natasha dowcipnie zauważyła, uwalniając potężny dar śmierci ze szkarłatnego sutka i niszcząc Fritza:
  - Dla wyborców dębów polityk to kompletna lipa!
  Zoya, siekając nazistów i wysyłając promienie śmierci ze szkarłatnych sutków, zauważyła:
  - Jeśli jesteś głupi jak filcowy but, zawsze będziesz obuty!
  Augustine dowcipnie zauważyła, wysyłając zagładę z jej rubinowych sutków:
  - Nic nie stoi na przeszkodzie, aby każdego dnia pękać pieczeń jak kurczak!
  Svetlana wydmuchała sutki truskawkowe i wydała:
  - Jeśli masz pamięć kurczaka, zapomnisz, jak szybować jak orzeł!
  Oleg rzucił bosą stopą chłopczycy dar zniszczenia i zapiszczał:
  - Kurczak to nie ptak - umysł kurczaka to nie umysł!
  Margarita bosą stopą wystrzeliła coś, co nie pozwoliło jej umrzeć bez bólu. Potem zagwizdała, uderzając Fritza wronami i pisnęła:
  - Wyborca z mózgiem kurczaka wybiera koguty na prezydenta!
  Natasza ze szkarłatnego sutka dmuchała gorąco i bardzo płonąco i wydała:
  - Polityk, który dużo kręci, przyciąga tylko tych, którzy mają kurze mózgi!
  Zoya, strzelając do wrogów ze swoich malinowych sutków, zauważyła:
  - Kogo uwiodła lisa mowa polityka, kurczak z rozumem i owca z charakterem!
  Augustyn, bijąc płonącymi pulsarami z rubinowych sutków, zauważył:
  - Dla polityka język to miecz, bicz i klucz, ale przede wszystkim zamyka on wyborcę na klucz!
  Swietłana uderzyła piorunem z truskawkowego sutka. Zmiażdżyła wiele samolotów i czołgów, wydając:
  - Kurczak jest miękki, ale na jakich twardych łóżkach śpią ci, którzy mają kurze mózgi!
  Oleg Rybachenko zgodził się, pogwizdując raz jeszcze:
  - Łagodna natura władcy często prowadzi do ciężkiego upadku państwa!
  Margarita, dobijając, gwiżdżąc i posyłając wrony na głowy, dobijając ostatnich faszystów, dodała:
  - Z mózgiem kurczaka i charakterem kurczaka stanie się jak kotlet schabowy!
  
  ROMMEL W 1959 - SUPER!
  Starzejący się, siwowłosy Rommel przygląda się mapie frontów. 2 września 1959 A wojna wciąż trwa, a Moskwa nie została zdobyta. Nie ma już Stalina, a formalnie głównym przewodniczącym GKO jest Mołotow. Ale on jest tylko pierwszym wśród równych. Stanowiska Stalina są podzielone, a Naczelny Wódz Żukow. I to przeciwko niemu walczy Rommel. Chociaż jest też minister obrony Wasilewski. Na czele partii stoi Nikita Chruszczow. I szef rządu Malenkow. Jest też przewodniczący Prezydium Rady Najwyższej ZSRR i formalna głowa państwa Bułgarin.
  Tak, pstrokata kompania zebrała się przeciwko Rommelowi. I trzeba to złamać. Ale ZSRR się nie poddaje. A Trzecia Rzesza jest wyczerpana, podobnie jak Rosja.
  Ale pokoju nie da się zawrzeć. Rommel chce przejęć terytorialnych. Rząd radziecki uparcie obstaje przy opcji zerowej.
  Stany Zjednoczone są teraz w kryzysie, nigdzie się nie wybierają. A Wielka Brytania jest pogrążona w wojnach kolonialnych. Tak więc nie ma końca na skraju drugiej wojny światowej.
  A jej dwudziesty pierwszy rok już się rozpoczął.
  Z rodziną Leopardów wiązano pewne nadzieje. Ale ten czołg się nie usprawiedliwił. Inną opcją było opracowanie czołgu RE-50. Istotą nowego pomysłu jest stworzenie piramidalnej maszyny, niemal nieprzeniknionej pod każdym kątem. To może być dobre znalezisko. To właśnie z rodziną piramidalnych OZE Rommel wiązał swoje nadzieje na zwycięstwo nad ZSRR.
  Ale stare czołgi wciąż walczą.
  Ale mają dobrych wojowników.
  Załoga Gerd, Charlotte, Kristina, Magda - cztery dziewczyny, po raz pierwszy spróbowała swoich sił na T-3 podczas ataku na Polskę w 1939 roku. Niemiecki samochód był wtedy jeszcze raczej słaby. Dziewczęta ostrzeliwały piechotę i użyły trzech karabinów maszynowych.
  Gerda, strzelając do Polaków i miażdżąc ich piechotę i kawalerię, gruchała:
  - Jestem wojownikiem z tysiącem diabłów w głowie!
  Podczas strzelania Charlotte zauważyła:
  Wszystko ciekawe, ale...
  Gerda bosą stopą rzuciła w Polaków granat i pisnęła:
  - Co ale?
  Rudowłosa odpowiedziała:
  - Ale teraz staliśmy się czarownicami i co nam to daje?
  Gerda, blondynka, błyskawicznie skosiła Polaków i logicznie odpowiedziała:
  "Teraz tak łatwo nas nie zabiją!"
  Kristina również uderzyła Polaków z karabinu maszynowego i zauważyła:
  - Czy zachowamy wieczną młodość?
  Magda, pewnie prowadząc samochód, odpowiedziała:
  - Oczywiście, że tak! Sprawdziłem! Zadała sobie ranę, a on zniknął bez śladu!
  Gerda, dobrowolnie rąbiąc Polaków, potwierdziła:
  - Dokładnie! Teraz nie jesteśmy tylko ludźmi, ale staliśmy się nadludźmi!
  Charlotte, siekając Polaków, piszczała:
  - Jestem supermenem!
  I znowu bosą stopą rzuciła morderczy granat. Tak, dziewczyna zerwała i najwyraźniej już nie żartowała.
  Krystyna, odcinając się od Polaków, zauważyła:
  - Ojczyzna jest bardzo dobra!
  A gołe palce nóg pięknej złotorudej dziewczyny wystrzeliły cytrynę.
  Magda też się skręciła, ścinała Polaków i zapiszczała:
  - Jestem typowym mistrzem!
  A także bosą stopą rzuci granat, który zabija i niszczy wszystko.
  Czterech w Polsce dzielnie walczyło, a nawet zdobyło Warszawę. Ale to nie wystarczyło.
  Po Francji Gerda i Charlotte udały się do Afryki w korpusie Rommla.
  Kompania dziewcząt ze specjalnego batalionu SS "Tygrysy-Barakudy" poleciała samolotem transportowym Me-323 do Tunezji. Wszystkie wojowniczki były jak zapałki, młode i jeszcze niezamężne. Głównie wysokie, atletyczne blondynki, kolor narodu niemieckiego, jego krew i soki.
  Dwie dziewczyny, miodowa blondynka i ogniście ruda, wyróżniają się spośród innych wojowniczek, które swoją urodą i powagą w oczach również zasługują na podium. Gdyby wszyscy pozostali wojownicy byli wśród względnie doświadczonych wojowników, którym udało się wyczuć proch strzelniczy we Francji i na Bałkanach. Ale nie w taki sposób, żeby zbyt wiele, jak na przemijalność wrogości i brak chęci, posłało dziewczęta w sam środek.
  Oni już walczyli, ta dwójka była bardzo młoda, z wyglądu prawie dziewczęta, ostatnia, która zastąpiła tych, którzy zginęli podczas nalotu. Oczywiście byli też szkoleni z całej niemieckiej pedanterii, ale nadal byli tacy niewinni, bo wyglądali na ledwie szesnaście lat. Prawdziwe róże porzucone na pustyni. Ale jednocześnie walczą od prawie dwóch lat.
  Ognistoczerwona "tygrysica barakuda" zapytała swoją blond przyjaciółkę:
  - W armii brytyjskiej jest dużo czarnych. Są bardzo niegrzeczni i okrutni, ale wyobraź sobie Gerda, co się stanie, jeśli zostaniesz schwytany i zaczną się tortury?
  Miodowa blondynka spokojnie odpowiedziała:
  - Postaram się nie dać się schwytać Charlotte, ale jeśli nadal taka jest wola Pana, nie oddam nic wrogom!
  Rudowłosa Charlotte szepnęła:
  - Krążą pogłoski, że wkrótce rozpocznie się wielka wojna na wschodzie z Rosją. A wojska już są ściągane, koncentrując siły. Nic dziwnego, że tylu piechoty powołano do wojska, dziewczęta mówią, że po wsiach prawie nie ma już mężczyzn!
  Gerda zgodziła się z westchnieniem:
  - Tak, to byłoby przerażające! Toczyć wojnę z Rosjanami: okrutnymi i fanatycznymi, z ich niekończącymi się przestrzeniami i surowymi zimami... To będzie coś strasznego!
  Rudowłosa odpowiedziała:
  - Rosjanie nie byli w stanie pokonać nawet maleńkiej armii fińskiej, a my pokonaliśmy największe siły wroga! Cała Europa jest już pod nami, a Rommel miażdży Brytyjczyków w Afryce. Dlaczego myślisz, że przegrasz?
  Gerda niechętnie odpowiedziała:
  - Rosjanie mają dużą populację i rozległe obszary. Wchłoną zbyt wielu żołnierzy! A jeśli nie zdążymy zająć stolicy Rosji przed zimą, nasi żołnierze po prostu zamarzną, a sprzęt się zdenerwuje i ugrzęźnie w zaspach, to będzie elementarne straszne!
  Charlotte potrząsnęła energicznie głową.
  - Och, nie mówmy o takich paskudnych rzeczach, lepiej zaśpiewajmy jakiś romans. O miłości...
  Gerda uśmiechnęła się niewinnie i zgodziła się:
  - Oczywiście, zaśpiewamy najlepiej!
  Dziewczęta Barracuda Tigress śpiewały czystym, krystalicznym głosem:
  Perłowa, drżąca fryzura,
  Martwię się, moja klatka piersiowa drży!
  Jestem dziewczyną jak nieśmiała brzoza,
  Boję się ruszyć i oddychać!
  
  A co powie ci świeży wiatr do ucha?
  Piasek chrzęści pod stopami boso...
  I nie ma szczęśliwszego mnie na tej planecie,
  Kiedy idę z tobą do lasu!
  
  Zdradź mi wielką tajemnicę, ukochana,
  Jak udało ci się oczarować serce!
  Ale twoja twarz jest taka smutna?
  Najcieńsza nić zmarszczek przebiegała przez czoło!
  
  Młody człowiek odpowiada mi z bólem;
  Wojna rozdzieli was na długi czas!
  Aby znaleźć nam miejsce w lasach raju,
  Szatan musi zostać pokonany w piekle!
  
  W odpowiedzi smukła brzoza skinęła głową,
  Jesteś dla mnie kimś więcej niż przyjacielem!
  Chociaż wynik bitwy może być płaczliwy,
  Ale Bóg Jezus Pasterz jest z nami!
  
  Rozpędźmy piekło demonów - złych cieni,
  Aby gaje zakwitły na zielono!
  Pogłaszcz moje opalone kolana
  Trzymaj mnie mocno kochanie!
  
  A on odpowiedział jak panna w żartach,
  Powiedział na dźwięk rozkładających się gałęzi;
  - Poczekasz na mnie przez rok, gołąbku?
  Pokusa gorących żurawi jest silna!
  
  W odpowiedzi powiedziałem mu tak surowo:
  - Nie będę cywilem na stoisku z maszynami!
  I lubię drogę wojskową,
  Chcę walczyć, pokonać złych!
  
  Doszedłem do sedna - ścięte gałęzie, warkocze,
  Dali mi nową maszynę z dyskiem!
  Choć trawa płacze jak perły rosy,
  Dlaczego niewinność - stała się jak żołnierz!
  
  Wtedy, że Ojczyzna jest mi droższa niż wszystko,
  Ojczyzna nad gwiazdami płonie w duszy!
  To nie wnętrze wpycha się na łóżko,
  I spędź noc ze strzelbą w chacie!
  
  Zwycięstwo nadejdzie, mocno w to wierzę,
  W końcu nasza sprawa jest zawsze słuszna!
  Cóż, uśmiechajcie się bardziej radośnie, chłopaki,
  Czeka nas dobry los, uwierz mi!
  Cała rodzina śpiewała razem z nimi, a dziewczynki kręciły głowami i klaskały w dłonie. Ale wtedy ich idylla została przerwana, zawyła syrena i na niebie pojawiły się angielskie samoloty! Spitfire'y próbowały zaatakować karawanę zaopatrzeniową. ME-109 z eskorty dzielnie rzuciły się w ich stronę. Ognistoczerwona Charlotte nawet skakała z radości:
  - Tutaj zaczyna się bitwa w powietrzu! Będzie fajnie!
  Gerda podekscytowana potwierdziła:
  - Teraz nasi, ustąpią!
  Było osiemnaście angielskich Spitfire'ów i piętnaście niemieckich Messerów, niewielka różnica. Wystrzeliwano serie z karabinów maszynowych i karabinów samolotów. Charlotte zachichotała i wskazała palcem:
  - Patrzcie, jak nasi je młócą! Uroda!
  Gerda filozoficznie powiedziała:
  - W walce nie wygra najsilniejszy, ale najpodlejszy na tyle, by ją sprowokować, ale sam się w nią nie wdawać!
  - Wojna to zawody, w których każdy zostaje zdyskwalifikowany jeszcze przed startem! Wspierał Charlotte.
  On z angielskich "Spitfire'ów" już się zapalił i zaczął spadać, po nim zaczął spadać niemiecki... Bitwa zaczęła się rozpalać z jeszcze większą zaciekłością. Samoloty brytyjskie miały karabiny maszynowe, podczas gdy Niemcy mieli armaty, niektóre 20 mm miały jedną sztukę, inne miały aż trzy działa 20 mm, ale były tylko dwie takie maszyny... Szybkość i zwrotność są prawie to samo, może nawet dla ME -109 nawet waga jest mniejsza i szybciej się skręca. Ale Brytyjczycy też nie są tacy prości, więc trzech ich myśliwców rzuciło się do transportu, nie zwracając uwagi na ogień osłonowy. Dziewczyny w środku krzyczały:
  - Dalej, chłopaki, nie przegapcie tego! Wymuszony ogień pli!
  Charlotta krzyczy:
  - Furr! Furr!
  Me-323 to ogromny transportowiec mogący pomieścić do 200 żołnierzy, ma sześć karabinów maszynowych broni obronnej. Układają się w układ "jeża" i zaczynają bazgrać... Bojownicy strzelają, a pociski dużego kalibru przebijają skórę i przebijają powłokę. Wojowniczki odskakują, piszcząc jak świnie:
  - Mają słabo rozwinięte lwiątka.
  Jedna z dziewczyn jest uzależniona i ma konwulsje. Podbiega do niej lekarka i od razu stwierdza:
  - Poleciało na wylot! - I robi jej opatrunek. Uspokaja się i próbuje powstrzymać jęki.
  Ale wtedy Messerschmitt wchodzi z tyłu angielskiego myśliwca, celne strzały, zapala się i spada. Dziewczęta ryczą:
  - Niesamowity! To jest nasz facet!
  W tym momencie strzelec maszynowy osłaniający kadłub (a jest to człowiek) pada przeszyty kulą na wylot. Gerda pędzi jak błyskawica, przyczepia się do drutu i upada, zrzucając buty. Młoda dziewczyna migocząca bosymi, różowymi obcasami w kilku skokach przez powalone ciała, skacze do karabinu maszynowego i naciska spust. Z lufy wypluwa ołów, a Spitfire traci kontrolę i zaczyna wpadać w korkociąg.
  Wilczyce piszczą z zachwytu i skandują:
  - Puk! Pralka! Niemcy przeciwko Wielkiej Brytanii dwa - zero!
  Gerda nie zdążyła jednak zestrzelić drugiego myśliwca, został on zniszczony przez niemieckich pilotów. Bitwy powietrzne są ulotne, a po stracie ponad połowy myśliwców Brytyjczycy uciekli. Wynik 11 na 3 na korzyść Niemców. Dziewczyny wykrzyknęły w odpowiedzi, tak radośnie i podały sobie ręce. Pochwalili też Gerdę, która nie straciła głowy i jako swój atut zapisała pierwszy zestrzelony samolot, swoją ofiarę! Dziewczyna zarumieniła się z wielkiego podniecenia i mruknęła:
  - Tak, nie pamiętałem siebie! Czy to było coś takiego? Zupełnie nie do pomyślenia! Jestem w transie...
  Charlotte mruknęła z niezadowolonym uśmieszkiem:
  - Ale nie mogę sobie wybaczyć opóźnień. Więc po prostu wziąłem hamulce!
  Dowódca kompanii Madeleine pocieszała Charlotte:
  - Przed nami jeszcze wiele bitew! To jest Afryka!
  Charlotte zachichotała i zażartowała:
  - Małe dzieci za nic w świecie, dzieci nie idą do Afryki na spacer! Afryka ma rekiny, Afryka ma goryle, a Afryka ma wielkie krokodyle! Ale Wielka Rzesza; powiedział nam - nie dryfuj!
  Wszystkie dziewczyny zgodnie się roześmiały. Jakie to było wspaniałe...
  Stolica Tunezji, również nosi nazwę Tunezja, mieści główną bazę nazistów w Afryce. Główny sojusznik Niemiec: Mussolini przystąpił do II wojny światowej dopiero 17 czerwca, pięć dni przed kapitulacją Francji. Chciał "wygrać", a raczej kopnąć już pokonanego wroga, aby uzyskać znaczne zdobycze terytorialne. Cóż, jeśli Niemcom się nie powiedzie, sam otwórz drugi front południowy przeciwko Trzeciej Rzeszy! Armia włoska działała niezbyt skutecznie i pomimo przytłaczającej przewagi liczebnej była w stanie posunąć się zaledwie o kilka kilometrów kosztem ogromnych strat. Ale tak więc Mussolini nie szczególnie pomyślnie przystąpił do wojny. W przyszłości Włosi walczyli wyjątkowo bezskutecznie. Bity w Grecji, pomimo przewagi liczebnej, w Etiopii, mając prawie pięć razy więcej sił niż Brytyjczycy, oraz w Libii, tracąc prawie całe terytorium z szybami naftowymi, które już zaczęły się rozwijać. Ale Rommel, młody generał, który wstąpił do partii nazistowskiej przed dojściem Hitlera do władzy, przypuścił potężny kontratak przeciwko Brytyjczykom. Co więcej, rozpoczął ofensywę jeszcze przed przeniesieniem głównych sił, mając tylko dziesięć czołgów i pięćdziesiąt ciężarówek przebranych za czołg. Szybkim rzutem schwytano najlepszego brytyjskiego generała Kolenkora, a prawie cała Libia wróciła pod kontrolę nazistów. Jednak dobrze ufortyfikowana twierdza Tolbuk, tak miernie poddana przez Włochów, wciąż się trzyma! Rommel ma tylko dwieście czołgów, wszystkie T-1 i T-2, czyli lekkie, a kolejne dwieście włoskich to na ogół tankietki z karabinami maszynowymi o masie 2,7 tony. Oczywiście z takimi siłami trudno walczyć z Matildą: mając przedni pancerz 78 mm i 70 mm Cromwell. Podczas gdy front chwilowo się stabilizuje, obie strony budują siłę...
  Kompanie SS wylądowały na lotnisku i natychmiast zostały wydmuchane w gorące afrykańskie powietrze. Jeszcze lato, czerwiec i Afryka! Dziewczyny jednak starały się zapiąć i nie pokazać, że jest im gorąco. A potem Madeleine zarządziła:
  Zróbmy marsz przez pustynię! A przy okazji będziemy testować filtry przeciwsłoneczne, będziecie skakać w strojach kąpielowych!
  Dziewczęta skrzywiły się z niezadowolenia: znowu przeprowadza się na nich eksperymenty. Chociaż oczywiście w kostiumie kąpielowym w taki upał jest to o wiele przyjemniejsze niż mundur, a nawet kamizelki kuloodporne, które też można zmusić do noszenia.
  Dziewczyny szybko przebrały się w kostiumy kąpielowe, pomalowane na kolor pustyni i zaczęły smarować się kremem ochronnym, który swoją drogą powinien też pomóc im szybciej się opalić. Gerda pomogła wysmarować Charlotte, i to Gerdę. Rudowłosa zauważyła:
  - To ta sama Tunezja, na obrzeżach slumsów, tylko w centrum pięćdziesięciu kamiennych domów i kilkunastu meczetów. Czytałam bajki i spodziewałam się, że wśród Arabów zobaczę wspaniałe pałace z fontanną i ogrodami!
  Gerda odpowiedziała z westchnieniem:
  - Niestety, jeśli w naszym świecie było jak w bajce! Niestety, nasz świat jest bezlitosny, niesprawiedliwy, podstępny! Ciało jęczy i cierpi w agonii!
  Szarlotka kontynuowała:
  - Ale człowiek jest mądry, wspaniały postęp! Chociaż wydaje się, że Pan o nim zapomniał!
  Pozostawione same w strojach kąpielowych i lekko opłukane w chłodnej wodzie przed nałożeniem kremu, piękne dziewczyny odczuły pewną ulgę. Jeśli w samym samolocie nadal nie było tak gorąco, to na lotnisku iw mieście jest po prostu piekło. Co prawda inne tygrysice barakudy walczyły już w Grecji, gdzie w kwietniu jest ciepło, ale nadal nie tak jak latem w Afryce.
  Po prysznicu dziewczyny były w skórzanych kapciach, ale Madeleine zamówiła:
  - Weź kolejny krem i dobrze nasmaruj podeszwy! Będziesz maszerował przez pustynię boso! Co mrugasz - rozumiesz, więc kontynuuj.
  Dziewczyny bez większego entuzjazmu masowały się zgrabnymi stopami bosych, dziewczęcych nóg. W końcu piasek Sahary to prawie gorąca patelnia. To prawda, że tutaj jest jeszcze blisko wybrzeża, a łąki porośnięte ziołami często padają. Ale biegać z gołymi podeszwami po kamieniach, żwirze, piasku, który rozgrzał afrykańskie słońce? To jest generalnie dzikość!
  Jednak dziewczyny nie są takie mięczakowe, elitarny program treningowy obejmuje forsowne marsze dla dziewcząt z Niemieckiego Związku Kobiet, a także często boso i po nierównym terenie. Aby wojownicy się nie kłócili! Ogólnie rzecz biorąc, dla faszystowskich Niemiec natura pragnienia różnych eksperymentów. Hitler jest zagorzałym wielbicielem teorii Nietzschego o nadczłowieku, czyli człowieku przyszłości. Musi być silniejszy, szybszy, mądrzejszy i bardziej okrutny niż współczesny człowiek. Prawdziwy żołnierz niemiecki musi być: silny, szybki, zahartowany - bo jest Aryjczykiem! Ale aryjskie kobiety, które rodzą bohaterów, same muszą być bohaterami, a siłę należy pielęgnować! Dlatego najlepiej wyszkolone dziewczyny są intensywnie szkolone, temperowane, kształcone! Tak więc ich rodzaju, genetycznie uzdolnione piękności muszą przejść ekstremalne hartowanie na afrykańskich pustyniach: aby udowodnić, że Aryjczyk i Aryjczyk mogą znieść wszystkie próby, a nie barierę, której nie mogą pokonać - niezwyciężony i dzielny żołnierz III Rzeszy !
  A teraz kompania, opuszczając obóz wojskowy, biegnie wzdłuż wąskich, kamienistych wędek Tunezji.
  Bose obcasy dziewczyny wbijają się w czarne, ostre kamyki drogi i pieką okrutnie. Ale lubrykant trochę łagodzi oparzenia, a kiedy biegniesz szybko, nie piecze tak bardzo, chociaż słońce minęło już po południu, a temperatura jest maksymalna. Jednak brudne arabskie dzieci stają się mniejsze, mają czarne szpilki, nie mają kremu i nawet nie marszczą brwi. Wygląda na to, że mają odciski na podeszwach. Na prawie nagie dziewczyny w strojach kąpielowych iz rozwiniętymi muskularnymi ciałami patrzą arabscy mężczyźni; ich usta są otwarte, a kobiety poruszają się szybciej na boki, owijając się jeszcze mocniej czarnym welonem.
  A dziewczyny biegają trzymając karabiny maszynowe na ramieniu i każdy plecak z zapasami i granatami. A to w sumie dwadzieścia kilogramów... Nawet jeśli weźmiemy pod uwagę, że dziewczyny były podrywane fizycznie i od ponad roku trenują w spartańskich warunkach, to i tak jest to waga, zwłaszcza jeśli upał jest ponad pięćdziesiąt stopni w cieniu, a dystans maratonu trzeba pokonać.
  Gerda biegnie, starając się jak najdokładniej oddychać, by starczyło jej sił na dłużej. Choć nie żyła zbyt wiele, ostatnie osiem lat spędziła w szkole specjalnej dla dzieci genetycznej elity. Ale to nie znaczy, że żyli w komfortowych warunkach. Wręcz przeciwnie, pobudka o piątej rano, oblanie się lodowatym prysznicem, ciężkie ćwiczenia, godzina biegania, a potem kilka godzin pracy. Następnie ucz się, przed obiadem, ponownie trenując, w tym sparingi bojowe. Szkolenie wojskowe, nauka, trening, do dziesiątej, po czym gasną światła. To prawda, karmili dobrze, ale nie dawali mięsa, warzyw, owoców, ryb, słodyczy i słodyczy, tylko na urodziny Führera, Boże Narodzenie i 1 maja. Czasu wolnego praktycznie nie ma, wszystko jest ściśle uregulowane... Wyszkolono z nich ludzi przyszłości, którzy mieli rządzić Ziemią. Sam Himmler, szef SS, kontrolował taki program.
  Tutaj dziewczyny przerwały swoje wspomnienia... Teraz strzelają do sowieckich pozycji na czołgu Leopard-100. I oczywiście boso i tylko w bikini - więc walcz z czarownicami, które od dwudziestu lat wcale się nie postarzały, a wciąż są młode i świeże jak wiosenne stokrotki.
  Ta maszyna jest wyjątkowa - ma bombowiec odrzutowy i działo przeciwpancerne z długą lufą.
  Gerda wystrzeliła i zapiszczała:
  - Chwała Ojczyźnie!
  Charlotte bosymi stopami naciskała przyciski joysticka. Rozbiła kolejny radziecki czołg T-54, który nie został jeszcze wycofany z produkcji.
  Potem sprawdziła:
  Dzięki Rommel!
  Christina, również walcząca w Leopardzie 100, naciskała przyciski gołymi palcami u stóp i ćwierkała:
  - Chwała Ojczyźnie!
  Magda, strzelając z karabinów maszynowych, zauważyła:
  - I chwała nam, barakudom, dziewczętom!
  Tak, to byli wojownicy najfajniejszych akrobacji.
  Gerda ponownie nacisnęła przyciski joysticka bosymi stopami, roztrzaskała sowiecką broń (zła czarownica, choć piękna!), I vyaknula:
  - Zabiję wszystkich!
  I znowu przed nią, jakby to było wczoraj, błysnęły wspomnienia;
  Dystans pięćdziesiąt, a nawet trochę więcej kilometrów już pokonany, kolosalny ładunek w takim upale iz obciążeniem, jak na takie dziewczynki. Gerda, Charlotte nie czuła już swoich ciał, biegały jak lunatyczki, czując, jak coś rozdziera im mięśnie i tępy ból głowy. Ale oto pojawia się polecenie:
  - Skocz krok! Wystarczy na pierwszy raz!
  Dziewczyny zwalniają i idą już szybkim tempem. Pięty zaczynają swędzieć, nawet bardziej. Gerda szepnęła do Charlotte:
  - Z piekła do czyśćca!
  Koleżanka się nie zgodziła.
  - Z czyśćca do nieba!
  Kamienista ziemia się skończyła, a bose, wyczerpane stopy dziewcząt stąpają po miękkiej, szmaragdowej trawie. Gerda zawołała:
  - A jak błogo, po torturach kłujących kamieni i płonących piasków pustyni, chodzić jak aksamitny naturalny dywan!
  Tym razem Charlotte chętnie się zgodziła.
  - Oczywiście, to naprawdę raj! Po tak ciężkim marszu! Myślę jednak, że będzie jeszcze trudniej.
  Kiedy dziewczynki w końcu dotarły na plac zabaw, Madeleine zatrzymała je i kazała położyć się na plecach. Z grubsza dotknął stóp pierwszej dziesiątki wojowników i powiedział z wyraźną satysfakcją:
  - Śliczny! A skóra nie łuszczy się, a na podeszwie nie ma pęcherzy. I nawet obcasy nie były zakurzone, pozostały różowe, jakbyś dopiero co wyszła z kąpieli! - Wysoka Madeleine zatrzymała się, a koleżanka z szybkością błyskawicy rzuciła sztyletem. Ostrze błysnęło jak słoneczny króliczek wypchnięty z lustra przez ucznia, a czubek trafił w dużego, czarnego skorpiona. Głos oficera SS stał się bardziej szorstki, a piękne rysy twarzy dziewczyny stwardniały. - Jutro będziemy biegać od rana do wieczora. Dlaczego przekręcacie twarze - jesteście Aryjczykami czy nie? Jeśli tak, to musimy wytrzymać, tych, którzy upadną, będziemy strzelać na miejscu! Oblicz pierwszy, drugi.
  Potem był sen, a potem przebudzenie i znowu biegniesz.
  Gerda obudziła się gwałtownie podskakując, dziewczyny szybko ustawiły się w kolejce. Umyliśmy się, wyszczotkowaliśmy zęby i ponownie nasmarowaliśmy kremami ochronnymi forsownym marszem przez pustynię. Więc są boso w strojach kąpielowych i pędzą przez piaskowe piekło.
  Arabskie dzieci ze zdziwieniem wskazywały na nie palcami i gwizdały:
  - Deutsche Akbar!
  Gerda rozejrzała się i spojrzała tęsknie na oddalające się palmy, po czym szepnęła do Charlotty:
  - Znowu w piekle!
  Rudowłosa diva odpowiedziała z uśmiechem:
  - Wszyscy ludzie są grzesznikami, a świat podziemny to naturalny stan grzeszników!
  Gerda mrugnęła.
  - Człowiek nie może nie grzeszyć!
  Charlotte skinęła ognistymi włosami i zaczęła wyjaśniać, biegnąc:
  - Zgadzam się! Nawet tysiąc razy się zgadzam! Ogólnie rzecz biorąc, grzech jest pojęciem względnym i czysto ludzkim. Na przykład, jeśli weźmiemy moralność starożytnego świata, to w nim było dobrze, że przynosiła korzyść zarówno samej osobie, jak i jej plemieniu. Na przykład cudzołóstwo było uważane za błogosławieństwo, a nie za grzech!
  Gerda chętnie zgodziła się:
  - Prawidłowy! Sam Fuhrer uważa, że kobiecie lepiej jest zajść w ciążę z bohaterem wojennym niż z jej, dalekim od zawsze dzielnego męża. Zwłaszcza jeśli mąż ma również oznaki szkodliwej, nieczystej krwi.
  Madeleine krzyknęła do dziewczyn:
  - Oszczędźcie oddechu dziewczyny, tym razem biegniemy do wyczerpania!
  Gerda odwzajemniła uśmiech.
  Możesz być zmęczony, ale nie możesz być wyczerpany.
  Przez pół godziny dziewczyny biegły w milczeniu, a potem Charlotte szepnęła:
  -Wiesz jaki dziwny sen miałem z dziewczyną?
  Gerda była zaskoczona:
  - Tak, też się przyznaję! I co?
  Charlotte, uśmiechając się, odpowiedziała:
  - Nic! Taki sen, że byłem wojownikiem w armii wielkiego barbarzyńcy Attyli. I walczyliśmy z woskami starożytnego Rzymu. I wszystko było tak piękne i okrutne jednocześnie ...
  Gerda zaśmiała się w odpowiedzi.
  - Wiesz, też o tym marzyłem! Nieco zaskakujący zbieg okoliczności. Widziałem cię w moim śnie!
  Charlotte mrugnęła z powrotem.
  - I ja ciebie! Walczyłeś dobrze, mimo że wąskooki i żółty wojownik prawie cię zabił!
  Tym razem Gerda nie była trochę zaskoczona, była zaskoczona:
  - Nie może być! Więc nie zdarza się, że dwie osoby widzą ten sam sen w tym samym czasie?
  Szarlotka odpowiedziała:
  - Jeśli grypa jest chorobą zbiorową, sen może być taki sam. Oto jak to działa! Słyszałem, że w społeczeństwie Thule istnieją specjalne media, które biorą eliksir i wdychają ziołowe nalewki, a następnie pogrążają się w wizjach! I z powodzeniem są prorokami!
  Gerda, przeskakując przez bruk, zgodziła się:
  - Z pewnością! Zasadniczo dar prorokowania nie wymaga nadprzyrodzonych mocy, po prostu mogą istnieć całkiem materialne, a jednak nierozwiązane prawa fizyczne w przyrodzie. Ale jaki jest cel tego snu?
  Charlotte wzruszyła ramionami i odpowiedziała:
  - Nie wiem! Może III Rzesza pokona za Lwem Wielką Brytanię i Stany Zjednoczone albo... Tu można się długo domyślać!
  Gerda już miała coś powiedzieć, gdy nagle do jej uszu dobiegł jeszcze słyszalny warkot silników. Mimo odległości widać było, że silniki samolotów są hałaśliwe, a samoloty znacznie się zbliżają... Madeleine rozkazała:
  - Jaki jest etap ćwiczenia numer dwa: przebranie.
  Dziewczyny zatrzymały się, wyjęły z plecaków kamuflażowe peleryny, pomalowane na kolor pustyni. Potem zaczęli się szybko wkopywać, podczas gdy z góry tego nie było widać, co było nienaturalne. Tutaj Gerda podziękowała losowi, że mieli przy sobie zarówno broń, jak i saperskie łopaty. W przeciwnym razie dziewczęta na pustyni mogłyby stać się łatwym łupem dla brytyjskich samolotów szturmowych lub bombowców nurkujących. Charlotte, skrobiąc piasek bosymi stopami, powiedziała:
  - Wygląda na to, że nawet w Tunezji będziemy musieli wąchać proch strzelniczy... Drogi Pana są niezbadane!
  Gerda z przebiegłym spojrzeniem sprzeciwiła się:
  - Brak dokładnej wiedzy jest zawsze zły, z jednym wyjątkiem, jeśli chodzi o plany Wszechmogącego!
  
  ROZSZAŁ ROMMLA
  Rommel otrzymał nadzwyczajne uprawnienia i większą autonomię we Francji przed lądowaniem aliantów w czerwcu 1944 r. To pozwoliło mu umiejętnie dysponować 58 dywizjami niemieckimi, w tym dziesięcioma dywizjami czołgów i pięcioma dywizjami SS.
  A sojusznicy zostali brutalnie pokonani, tracąc w niewoli ponad milion żołnierzy i oficerów. Ponadto naziści zdobyli dużą masę sprzętu.
  Ale co najważniejsze, Hitler i jego świta przybyli do Francji, aby świętować największe zwycięstwo. Oto znaleźli się niejako "przypadkowo" pod nalotem aliantów. Zginęli Hitler, Himmler, Bormann i Goering. A Goebbels pospieszył złożyć przysięgę wierności nowemu Führerowi i Naczelnemu Dowódcy Rommelowi.
  Alianci pospiesznie zgodzili się na ogłoszenie rozejmu z III Rzeszą na pięć lat, zamrażając na razie sytuację i terytoria. A także opuszczając południe Włoch i Sycylię.
  Potem nastąpiła wymiana jeńców wojennych - wszyscy za wszystkich! Co znacznie wzmocniło wojska niemieckie, a zwłaszcza włoskie.
  To prawda, że na froncie wschodnim Armia Czerwona przeprowadziła udaną operację "Bagration", przebijając się do Niemna. Ale Rommel, zadając nieoczekiwany cios na południową flankę, w przeciwnych kierunkach od Mołdawii i Zachodniej Ukrainy, utworzył tam duży kocioł armii radzieckich.
  Stalin zdenerwował się i zaczął rzucać wojska na południe. Dzięki temu Niemcom udało się uniknąć całkowitej klęski i utrzymać granice Polski. Chociaż Armii Czerwonej udało się wyzwolić prawie całkowicie Białoruś i częściowo Litwę.
  Wypuszczanie czołgów i samolotów w III Rzeszy stale wzrastało, zwłaszcza po zaprzestaniu bombardowań przez aliantów.
  A "Panther" wciąż przewyższał T-34-85 pod względem przedniego pancerza i przebijania pancerza, a także szybkostrzelności działa. "Pantera" miała więcej i zapasy łusek, a dokładniej optyki.
  Tak więc niemieckie czołgi są silne, a ich liczba wzrosła. A "Pantera" stała się poważnym problemem, zwłaszcza że jej liczba dramatycznie wzrosła. A Jagdpanther okazał się jeszcze groźniejszy, łatwiejszy w produkcji, ale potężniej uzbrojony i lepiej chroniony, zwłaszcza na czole.
  "Jagdpanther" stał się dużym problemem dla Armii Czerwonej. Ogólnie rzecz biorąc, po uwolnieniu na zachodzie Niemcy pospiesznie zgromadzili siły. Rommel wziął pod broń zarówno Francuzów, jak i Polaków. Pojawiło się wojsko polskie i jednostki francuskie.
  A niemiecki karabin maszynowy był najlepszym MP-44 na świecie, a samolot TA-152 stał się najlepszą bronią wielozadaniową. O wiele doskonalszy niż Focke-Wulf.
  Rommel obiecał ożywić Rzeczpospolitą. I to zainspirowało Polaków do walki za Wehrmacht. A Francuzi walczyli, wykorzystując kolosalny potencjał, przede wszystkim ludzki. Naziści zdołali także utrzymać pod swoją kontrolą Rumunię i Węgry oraz wzmocnić pozycję Mussoliniego we Włoszech - tworząc nowe dywizje.
  Bitwy pokazały, że przy umiejętnym użyciu "Tygrysa" -2 wcale nie jest złym czołgiem. W szczególności jest bardzo wytrwały i uderza z dużej odległości.
  Niemcy ustabilizowali front jesienią. A zimą walki wznowiono z nową energią. Tym razem Armia Czerwona uderzyła w środek. Działa samobieżne E-10 i E-25 oraz pierwszy radziecki SU-100 zostały przetestowane w bitwach. Radziecki samochód nie był zły, a niemieckie małe samochody o niskiej sylwetce były dość wydajne i zwinne.
  Rommel odciął wojska radzieckie, które przedarły się atakiem z flanki i utworzył parę dużych kotłów. W ogóle nowy dowódca III Rzeszy odgadł sowieckie manewry i zdołał podjąć skuteczne środki zaradcze.
  Zwłaszcza w Polsce drogi były lepsze, a niemieckie czołgi nawet zimą działały sprawniej niż w bezkresie ZSRR. A teraz Fritz miał ich dużo.
  Wpływ miały również samoloty odrzutowe Fritz. ME-262 to wytrzymałe maszyny, a XE-162 są najszybsze i najbardziej zwrotne. A radzieckie samoloty nie mogły nawet dogonić bombowca Arado. Także problem. A na południu Niemcy odparli sowiecką ofensywę, tworząc kotły.
  Rommel zwabił Armię Czerwoną w pułapki i użył dużej liczby czołgów, a Pantera była całkiem skuteczna, jeśli była używana prawidłowo.
  Stalin ryknął z wściekłości, ale okazał się pokonany. Niemcy zmobilizowali swoje siły. I zamiast wypuszczać bezużyteczne pociski, jak FAA, polegali na samolotach odrzutowych. A teraz Armia Czerwona dostała go zarówno na niebie, jak i na lądzie dokładnie.
  W maju 1945 r., używając bardziej zaawansowanej modyfikacji działa samobieżnego E-25, z przednim pancerzem o grubości 120 mm i bocznym pancerzem o grubości 82 mm z działem 88 mm, Niemcy rozpoczęli posuwanie się na Ukrainie.
  Rommel prowadził bardziej elastyczną politykę okupacyjną, ogłaszając Ukrainę niepodległym państwem pod auspicjami III Rzeszy i zachęcając Banderę. Powstał też marionetkowy rząd Białorusi. Niemcy nazywali teraz Słowian Aryjczykami i byli przebiegli.
  Sytuację Armii Czerwonej pogorszyło wstrzymanie dostaw w ramach Lend-Lease oraz nieurodzaj w ZSRR. Tak, a Stalin od czasu do czasu ingerował w dowodzenie i kontrolę wojsk, a to miało negatywny charakter.
  Jeśli Stalin był już dobrze zorientowany w kwestiach strategicznych, to był raczej słaby w kwestiach operacyjnych i praktycznie nie rozumiał taktyki. Ale jednocześnie tak naprawdę nie chciał słuchać rad profesjonalistów.
  A Niemcy pod dowództwem genialnego dowódcy Rommla odnieśli jedno zwycięstwo po drugim.
  Fritz zdobył latem całą Prawobrzeżną Ukrainę i Kijów. A także Białoruś została zdobyta potężnym ciosem. Trzeba było coś zrobić, żeby ocalić ZSRR!
  A potem pojawiła się Sailor Moon boso w zespole bikini.
  A dziewczyny z japońskiego anime spotkały się z nazistami, którzy po pokonaniu Armii Czerwonej na Białorusi przenosili się już do Smoleńska.
  Dziewczyny były na skraju ataku i walczyły bardzo zaciekle.
  Ich bose stopy rzucały granaty, a z ich pępków leciały błyskawice. A miecze, wydłużając się, ścinały faszystowskie samoloty. A potem wojownicy z Ceylon Moon wzięli to i jak gwiżdżą. Zestrzelone wrony spadną na nazistów. A niektóre z upierzonych ptaków spadły na faszystowskie sępy odrzutowe. I wziął je i powalił.
  Ceylon Moon uśmiechnął się agresywnie.
  - Co Fritz nie dał ci Smoleńsk?
  Kolejna niebieska dziewczyna gruchała:
  - I będziemy pamiętać Stalingrad!
  Trzecia żółta dziewczyna pisnęła:
  - I Sewastopol!
  A czwarty szczeknął:
  - I Leningrad też!
  I cały batalion bosych piękności w bikini, jak wypuszczać pioruny z pępków. I jak to zabije masę faszystów na śmierć.
  Wydawało się, że przy takiej sile zwycięstwo Armii Czerwonej jest nieuniknione. Ale...
  Dziewczynom z japońskiego anime ukazał się demon i powiedział:
  - A Rosjanie nie chcą zmiażdżyć Wysp Kurylskich!
  Wojowniczki z Japonii krzyczały sfrustrowane:
  - Jak nie chcą pchać wysp? Jesteśmy oszukiwani!
  A z przodu zniknęły błyszczące bose, okrągłe szpilki.
  Ale już udało im się wyrządzić nazistom znaczne szkody i zatrzymać ofensywę.
  Zimą Niemcy bronili się tylko sami. Mieli bardzo udany XE-162 na niebie, trzymali się mocno. Na lądzie działo samobieżne E-25 mniej więcej zapewniało ochronę. Podobnie jak inne zbiorniki. Zmodernizowano "Tygrysa" -2, który otrzymał mocniejszy silnik o mocy 1000 koni mechanicznych i doskonałą skrzynię biegów.
  Radzieckie T-54 nie były jeszcze gotowe, a IS-4 miał wiele niedoskonałości. A to negatywnie wpłynęło na zdolność bojową Armii Czerwonej.
  Wiosną 1946 r. naziści próbowali nacierać. Ale ich wojska ugrzęzły w zaawansowanej sowieckiej obronie. Wojna zaczęła coraz bardziej przypominać I wojnę światową, kiedy obrona jest silniejsza niż atak, a linia frontu jest nieaktywna. Latem Niemcy również próbowali nacierać, ale bez powodzenia. A jesienią i zimą Armia Czerwona już posuwała się naprzód, a także ugrzęzła w niemieckiej gęstej obronie. Co więcej, Fritzowie przystosowali się już do walki zimą, a ich ekwipunek nie "pływał" tak bardzo na mrozie. A czołg serii "E" -50 okazał się udaną i dość skuteczną maszyną.
  Co prawda samochód ważył prawie 65 ton, ale rekompensował to mocny silnik, a także bardzo skuteczne działa kal. 88 mm w 100EL, przebijające pancerz, celne, szybkostrzelne.
  T-54 jeszcze nie wszedł do serii, a Niemcy wciąż mieli przewagę w jakości wyposażenia. A w powietrzu ich przewaga rosła.
  Huffman otrzymał, po czterystu zestrzelonych samolotach, Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża ze Złotymi Liśćmi Dębu, Mieczami i Diamentem. Po 500. samolocie Order Orła Niemieckiego z brylantami.
  Czterdziesty siódmy rok upłynął na wzajemnych zastrzykach. Rommel działał ostrożnie, próbując zbudować siłę i Stalina. I wreszcie czterdziesty ósmy rok. Armia Czerwona próbowała awansować na wiosnę. Ale nie mogła przebić się przez gęstą obronę Niemców w centrum. Jesienią Niemcy przeprowadzili tylko niewielką akcję, wyrównując front na północy.
  W czterdziestym dziewiątym roku wojska radzieckie w zasadzie próbowały zaatakować. Niemcy siedzieli w zwartej obronie. T-54 Armii Czerwonej będący już w serii, podobnie jak IS-7, posiadał również MIG-15. Niemcy mają bardziej zaawansowane ME-362 i HE-262 oraz ME-2010, a także TA-283.
  Doszło do wymiany ciosów. E-50 stał się bardziej zaawansowany. Zmniejszono jej wagę do pięćdziesięciu ton, zmniejszono też wysokość, wzmocniono obronę czoła wieży. E-75 również się skondensował, a jego waga spadła do zadowalającej wagi i weszła do serii.
  E-100 nigdy nie wszedł do serii, więc jego duża waga stwarzała zbyt wiele problemów dla wojska.
  Niemcy utrzymali linię frontu, a teraz zaczął się rok 1950 tej przeklętej wojny.
  Rommel zaoferował Stalinowi pokój. Ale oczywiście domagając się opuszczenia III Rzeszy tych ziem, które Niemcy już podbili. Stalin zgodził się na pokój tylko w granicach 1941 roku. Ale Rommel nie mógł się na to zgodzić. Okazało się bowiem, że miliony Niemców zginęły na próżno.
  Rok 1950 upłynął na próbach przebicia się frontu przez Armię Czerwoną. Niemcy byli w defensywie.
  Rommel wiązał pewne nadzieje z dyskotekami. Wystartowały już w 1945 roku, ale okazały się nieprzydatne do użytku bojowego. Ale w 1951 roku pojawiły się pierwsze maszyny z prędkością czterech sonicznych, a dzięki przepływowi wokół laminarnego strumienia były praktycznie niewrażliwe na broń strzelecką.
  W 1951 r. Armia Czerwona kontynuowała ataki na nazistów. Ale jej próby były nieskuteczne. Linia frontu pozostała stabilna.
  Rommel otrzymał jednak informacje o użyciu dyskietek. Nie można ich było zestrzelić, ale sami nie strzelali, a jedynie staranowali cele powietrzne. Co jednak, biorąc pod uwagę ich szybkość, samo w sobie nie jest złe. Ale nie mógł dać przewagi powietrznej nad MIG-15.
  Dyskietki były drogie i trudne w produkcji, a było ich niewiele.
  Rok 1952 upłynął również w wymianie ciosów, a kiedy Armia Czerwona próbowała naciskać, ale to nie wychodziło, obrona Fritza była mocna.
  Ponadto Niemcy wykorzystali w wojnie cudzoziemców. I dowodzili całkiem umiejętnie.
  Stalin zmarł w marcu 1953 roku. A to natychmiast wywołało niezgodę w kierownictwie partii, ponieważ nie było oficjalnego następcy.
  Musisz udostępniać posty. Tak więc Mołotow został przewodniczącym GKO, Malenkow przewodniczącym Rady Ministrów, Nikita Chruszczow pierwszym sekretarzem KC KPZR, Żukow naczelnym dowódcą, a Wasilewski ministrem obrony.
  Beria został wkrótce aresztowany i zastrzelony.
  Ale to aresztowanie wywołało pewne zamieszanie w oddziałach wewnętrznych. A Rommel zadał miażdżący cios, niszcząc Armię Czerwoną.
  Niemcy mogli zdobyć Smoleńsk w 1953 roku, a wojska radzieckie utrzymały terytorium aż do Rżewa, samego miasta. Fritzowi udało się również ponownie zablokować Leningrad, a na południu zająć Ukrainę i Krym, blokując Sewastopol i docierając do samego Donu. To wzdłuż Donu wojska radzieckie zatrzymały nazistów.
  Zimą Niemcom w końcu zabrakło pary. Mołotow, przewodniczący GKO, zapowiedział zakończenie wojny.
  W 1954 r. armia Rommla ruszyła na Moskwę, ale wszystkie próby przebicia się przez Fritza zostały odparte.
  Nie udało im się zdobyć Leningradu szturmem.
  !955, naziści ponownie zaatakowali. Próbowali zdobyć Stalingrad, ale zostali tam pobici i wycofali się za Don. Próba zajęcia Moskwy również się nie powiodła. Atak na Leningrad również nie powiódł się. Straty hitlerowców były bardzo duże.
  A w 1956 roku III Rzesza ponownie przeszła do defensywy. I już Armia Czerwona próbowała zaatakować pułki Rommla. Ale brakowało jej też sił. Straty też były ogromne. A w 1956 r. linia frontu nie ruszyła.
  W 1957 roku Niemcy otrzymali nowe czołgi "Leopard", a ZSRR w serii T-55. Ta maszyna miała mocniejsze działo kalibru 107 mm. Pojawił się również bardziej zaawansowany IS-12. IS-10 został zmodernizowany.
  Niemiecki "Leopard" był bardziej zaawansowaną maszyną nowej generacji, ale wciąż niedokończoną. Pojawiły się też myśliwce ME-562. Z potężniejszą bronią niż wcześniej i dużą prędkością. Podobnie jak lekki XE-462. Również bardzo przyzwoity wojownik i lekki. W ZSRR do tej pory przeszli modernizację MIG-15, nie usuwając z masowej produkcji najmasywniejszego radzieckiego samolotu w historii lotnictwa. Wojna przeciągała się.
  Rok 1958 już się zaczął... To straszne, jak wiele ludzi cierpi.
  Rommel w ogóle zgadza się na pokój, ale z zachowaniem wszystkiego, co zostało podbite przez Niemców. Mołotow i jego zespół nie zgadzają się z tym.
  Znaleziono kosę na kamieniu. A straty rosną.
  Armia Czerwona próbuje posuwać się naprzód, ale nie może przebić się przez gęstą obronę. Jesienią Niemcy ponownie próbują zająć Leningrad, ale ich ataki zostają odparte.
  Już rok 1959 pędzi jak wilk. Tak, czas na wojnie płynie kroplami, ale mija niepostrzeżenie i nie ma o czym pamiętać. Rommel już się postarzał. A Mołotow ma wiele lat jako sowiecki przywódca. Ale wojna wciąż trwa.
  Armia Czerwona nadal używa MIG-15, ale kontynuuje jego modernizację. Pojawiły się również bardziej zaawansowane systemy rakietowe i przeciwlotnicze. A co najważniejsze, satelita był już w stanie wystrzelić na niską orbitę okołoziemską. ZSRR miał już rakiety balistyczne zdolne do trafienia w Berlin. Jednak jak Niemcy.
  Bomba atomowa nie została opracowana, ponieważ Stany Zjednoczone nie wierzyły w jej realność i nie chciały marnować pieniędzy.
  A III Rzesza i ZSRR nie podołały tak kosztownym projektom.
  Stało się to już w 1959 roku, a świat nie ma jeszcze broni jądrowej. Wielka Brytania ugrzęzła w wojnach kolonialnych i desperacko pragnie utrzymać swoje imperium, aw Stanach Zjednoczonych monopole na ropę i gaz powstrzymują rozwój energetyki jądrowej.
  Tak się złożyło, że na świecie wciąż nie ma bomby atomowej. Chociaż może to jej pojawienie się mogło zakończyć tę przeklętą, piekielną wojnę. W którym zginęło już wiele dziesiątek milionów ludzi.
  Na innych frontach Stany Zjednoczone i Wielka Brytania prowadziły wojnę z Japonią. W 1946 roku Stany Zjednoczone wylądowały w Kraju Kwitnącej Wiśni wojska, ale samurajowie wrzucili je do morza.
  Japonia nadal bombardowała i bombardowała. Ta jednak odmówiła kapitulacji.
  W 1950 r. Stany Zjednoczone ponownie wylądowały, tym razem lepiej przygotowane i przy użyciu znacznie większej liczby statków, samolotów i innych sił.
  Japonia stawiała opór przez kolejne półtora roku. Tokio upadło jako jedno z ostatnich, a cesarz uczynił się hara-kiri. Ale nawet po tym pokój nie nadszedł. Japończycy zorganizowali prawdziwą wojnę partyzancką dla okupantów amerykańskich.
  To wszystko osłabiło Amerykę i Wielką Brytanię, które nie interweniowały w wojnie między ZSRR a III Rzeszą. Rommel nadal dysponuje zasobami całej Europy. A biorąc pod uwagę terytoria okupowane w Rosji, zasobów ludzkich jest znacznie więcej. To prawda, że przeciwko nazistom toczy się zacięta wojna partyzancka. Nawet bardziej przebiegła i elastyczna polityka na terenach okupowanych nie pomaga Fritzowi zdobyć tam przyczółka i stłumić partyzantów.
  1 września 1959 roku minęło dokładnie dwadzieścia lat od wybuchu II wojny światowej. Armia Czerwona posuwała się w kierunku Leningradu. Niemcy po raz kolejny spróbowali zająć Moskwę.
  Jak długo możesz walczyć? To tylko koszmar.
  W każdym razie w okopie siedzi batalion sowieckich dziewcząt. I odzwierciedla kolejny atak Wehrmachtu.
  Nataszka Sokołowska strzela z AK i mówi z irytacją:
  - Cóż, jak długo ta szarańcza będzie przysiadać?
  Zoya logicznie odpowiada strzelając z granatnika i rozbijając gąsienicę niemieckiego samochodu:
  - Prawdopodobnie do ostatniego żołnierza!
  Augustyn, strzelając do nazistów, zauważył:
  - Taki koszmar nie może trwać wiecznie!
  A rudowłosa dziewczyna bosą stopą rzuciła bardzo śmiercionośny granat, rozrywając nazistów na małe kawałki. Potem zauważyła z uśmiechem:
  - Nie, naprawdę musimy ich wszystkich zabić!
  Swietłana też bosą, wyrzeźbioną stopą wystrzeliła morderczą cytrynę. Rozerwała Fritza i zauważyła:
  - Może zabijemy ... Jeśli się nie ugniemy!
  Cztery wojowniczki walczą w bikini. Wyglądają jak młode i bardzo piękne dziewczyny. Ale są już od dawna. Walczą od czterdziestego pierwszego roku i są już bardzo zmęczeni tą wojną. A wcześniej walczyli już w Hiszpanii. Oni również zostali nagrodzeni.
  A teraz już tyle lat - ponad osiemnaście lat toczą nierówną walkę z faszyzmem. I wydaje się, że nigdy nie będzie końca tej krawędzi.
  Nataszka przypomniała sobie, jak jako dziewczynka w czasie I wojny światowej niosła paczkę do batalionu armii carskiej.
  Wygląda na to, że jej bose stopy są już przyzwyczajone do wszystkiego. A jeśli przejdziesz pięćdziesiąt wiorst dziennie, bolą cię łydki, a stopy, choć zrogowaciałe, zaczynają swędzieć i boleć.
  Poza tym jesteś głodny. Tylko woda ze strumienia i jagody. Ale latem nic. Ale staraj się chodzić boso po śniegu przez długi czas. Kiedy palce stają się czerwone i sine od zimna. I tylko ciągły ruch i nawyk hartowania od niemowlęctwa ratuje przed odmrożeniami.
  Natasza pamiętała też czasy carskie. Było w nich coś dobrego. W szczególności rubel carski byłby stabilną walutą, a ceny za błogosławionego cara Mikołaja II nie rosły. W każdym razie przed wojną z Niemcami. I ta stabilność pomogła chłopom zgromadzić pieniądze na ten czy inny zakup. I prawie wszystko można było kupić na kredyt. Nie jest więc jeszcze faktem, że stało się tak dobrze pod rządami sowieckimi.
  Augustine rzuciła bosą stopą zabójczy dar śmierci. Rozerwała na strzępy masę Niemców i ich najemników i powiedziała z irytacją:
  - Wszystkie morderstwa i morderstwa! A dusza potrzebuje czegoś innego!
  Augustyn brał udział w obronie Port Arthur. To jest rodzaj walczącej dziewczyny. A dziewczyna jest wieczna. Aby zachować młodość, czarownice nie zakładają butów w żadnym, najcięższym mrozie. I to jest ich uniwersalna zasada.
  A kiedy jesteś boso, nie zabiera cię ani kula, ani starość. A ty młócisz przeciwników jak snopy zboża.
  Pamiętała tę bitwę z Japończykami. Inna dziewczyna, prawie dziecko, strzela, celując z karabinu w samuraja szczupłymi, ale silnymi rękami.
  A Japończycy wspinają się i wspinają, zapełniając wszystkie podejścia trupami. Boreiko, brawo. Siekał samurajów szablami z obu rąk, jak legendarny Ilya Muromets.
  Wokół niego rosła cała góra trupów. Japończycy nadal ranili go bagnetami i porzucili. Ale Boreyko przeżył. Po powrocie z niewoli walczył z Niemcami w I wojnie światowej. A potem ślady niedźwiedzia giną. Teraz, jeśli żyje, jest już dość stary. A Augustyn nie zajmuje lat. Do tej pory wygląda jak muskularna i wysoka dziewczyna. A nawet po otrzymaniu rany jej skóra goi się bez blizn i śladów.
  Augustine pamiętał, jak wbijała bagnetem Japończyka w brzuch. I tak krzyczał. I jest rudowłosa i młoda, ale już silna i dość wysoka, jak załaduje przyjaciela samuraja bosą piętą w brodę. Wziął go i upadł i upadł tak bezskutecznie, że japoński bagnet przebił mu plecy.
  Augustine następnie strzelił do Japończyków, nie chybiając. Ale było ich zbyt wielu. I pokonali Rosjan.
  Augustyn został nawet wzięty do niewoli. Zaczęła być przesłuchiwana. Kocioł został przyniesiony do ich bosych stóp, po naoliwieniu ich zrogowaciałych stóp.
  Augustine zdołała powstrzymać krzyki. Wyobraziła sobie siebie jako Dziewicę Orleańską, która tylko śmieje się i uśmiecha podczas tortur. Augustyna powieszono na drążku i pobito batem. Ale ona tylko się roześmiała w odpowiedzi.
  W końcu samuraj zostawił ją w spokoju, a nawet zdjął łańcuch na znak szacunku dla jej odwagi. I Augustyn to wykorzystał, zabił dwóch strażników i uciekł.
  Potem walczyła w armii Kuropatkina. Naprawdę spodziewałem się, że wygram.
  Ale Kuropatkin, jakby celowo, chciał przegrać. Samurajowie stracili dwa razy więcej zabitych niż armia carska, ale ostatecznie Rosjanie zostali pokonani. Ach, co to była za wojna - Rosjanie walczyli dzielnie, okazując się najlepszymi żołnierzami świata, z najgorszym dowództwem!
  Augustina ponownie rzuciła w nazistów granat bosymi stopami i ryknęła:
  - Powodzenia z nami!
  Zosia powiedziała:
  - Wiedz, jak oddać!
  Złotowłosa dziewczyna rzuciła też cytryną zgrabną, bosą stopą, mrucząc:
  - Chwała Ojczyźnie!
  Zoya też widziała wiele rzeczy. Gdziekolwiek walczyła. Walczył z Japończykami iw wojnie domowej. Tam poznała Augustyna. I wiele się nauczyłem. Tam dołączyły do nich Natasza i Swietłana. Tak więc pojawiła się legendarna czwórka. A Armia Czerwona jest w dużej mierze dzięki nim i zaczęła wygrywać.
  Zoya ponownie rzuciła granat bosą stopą. Uderzyłem Leoparda, a on wpadł na swojego kolegę.
  Dziewczyna o złotych włosach zaćwierkała:
  - Niech moja Ojczyzna będzie w wielkiej chwale!
  I pokazała Fritzowi swój język. Ogólnie rzecz biorąc, Zoya była zdumiona, ile problemów miała Rosja. Wszystko zaczęło się od wojny, kiedy Japonia zaatakowała Rosję.
  Po tym Rus zaatakował. Zoya nie dotarła do Port Arthur, ale walczyła w armii Kuropatkina. W pierwszej dużej bitwie Rosjanie odparli wszystkie japońskie ataki i zadali im ciężkie straty. Ale potem samurajowie zaczęli omijać armię carską, a Kuropatkin się wycofał.
  Ale jak nie pamiętać Aleksandra Suworowa, który sam zaatakował wrogów. Suworow uważał atak za silniejszy niż obrona. Kuropatkin okazał się nieodpowiedni do dowodzenia. A Zoya wykazała się odwagą i osobiście zabiła Japończyków pistoletem i dźgnęła bagnetem.
  Ale szczególnie wielu samurajów była w stanie zabić karabinem maszynowym. To było takie wspaniałe. I kosiła je jak kosą.
  Zoya znów rzuciła granat bosą, zgrabną stopą i zaśpiewała:
  - Chwała mojej Ojczyźnie! Matka kocha swoje dzieci!
  Swietłana jest najstarszą z nich. Naturalna blondynka o śnieżnobiałych włosach. Brała także udział w wojnie krymskiej i broniła Sewastopola. Tak dawno to było!
  Wtedy była jeszcze prawie dziewczynką, boso w podartej sukience, walczyła z przeważającymi siłami wroga. Swietłana i pierwsza z czterech została czarownicą. I bardzo jej to pomogło w walce. Brytyjczycy, Francuzi, Turcy ruszyli do szturmu. I strzelił do nich z prymitywnego karabinu i trafił. A potem zadźgany bagnetami. I zabiła swoich wrogów. A bosymi stopami rzucała domowej roboty bomby. W tej wojnie Rosjanie byli w stanie utrzymać Sewastopol przez prawie cały rok i wyczerpali aliantów tak bardzo, że przerwali wojnę.
  Ale Rosja następnie scedowała Deltę Dunaju. I po raz pierwszy od dłuższego czasu okazało się, że to strona przegrana.
  A potem sprzedali Alaskę. Swietłanie wydawało się, że koniec świata w ogóle nadchodzi.
  Ale lata minęły. Rosjanie pokonali Turków i odzyskali deltę Dunaju. Znów walczyła Swietłana, wspaniała, bosa blondynka. I dobrze być czarownicą - ani kule, ani starość, ani dolegliwości Cię nie zabiorą. I żartobliwie wygrywasz. I tylko trzepotanie na skrzydłach.
  Swietłana ponownie rzuciła bosą stopą granat i ryknęła:
  - Będą nowe stulecia,
  Nasza wola stała się silniejsza...
  Oszukał głupca
  Witaj towarzyszu Stalin!
  Ale teraz Stalina nie ma. Najważniejszy Mołotow. Chociaż nie jest takim dyktatorem jak Stalin. I najwyższy wódz naczelny Żukow. A Rommel nadal jest tym dowódcą. Ale nie jest jeszcze w stanie przebić się przez Armię Czerwoną!
  Natasza rzuciła też bosą stopą śmiercionośny granat i zaćwierkała:
  - Oddamy duszę, serce, oddamy naszej Świętej Ojczyźnie! Staniemy i zwyciężymy, i nie oszczędzimy życia!
  Wojownicy walczą. Nie, dzisiaj hordy Rommla nie przebiją się przez ich obronę. Będą walczyć desperacko i wygrać. I wielka Ruś będzie uwielbiona.
  Zoya ćwierkała, podrzucając cytrynę bosymi stopami:
  - Jasne słońce nadziei
  Znowu wznosi się nad krajem...
  Rus wygrywa jak poprzednio
  Jastrzębie Wehrmachtu biją!
  Natasza mądrze zauważyła:
  - Jesteś piękna jak zawsze dziewczyno ze złotymi włosami!
  Zosia wzięła głęboki oddech. Przypomniałem sobie, jak poszedłem na zwiad przeciwko Japończykom. I wziął pistolet. I wymłóćmy z tego samurajów.
  Skosili je w dzikim szale. Dużo wtedy namieszałem. A mimo to została schwytana.
  Jej dziewczynę wciągnięto na stojak, a jej pięty spalono rozpalonym do czerwoności żelazkiem. Ale Zoya dzielnie trzymała się i nie jęczała ani nie krzyczała. I nawet biel z drutu grzejnego na plecach nie kazała jej mówić.
  Po torturach Zoya została zakuta w kajdany i zabrana do Tokio. Ale wojownikowi udało się uciec. Powiedziała oficerowi, że podobno wiedziała, gdzie Kuropatkin, wycofując się, ukrył skarbiec armii rosyjskiej. No to kupił. Aby się z nikim nie dzielić, zabrał Zoję w kajdankach i łańcuchach do lasu. Dziewczyna nie jest taka prosta. Uchwyciła ten moment i uderzyła oficera w podbródek bosym, okrągłym obcasem i odrąbała go. Potem wzięła kluczyki, rozpięła kajdanki i uciekła.
  Chciwość nie prowadzi do dobra, a Zoya nadal zabijała Japończyków.
  Ale teraz naziści są wyraźnie wyczerpani. Cztery dziewczyny-czarownice sprawiły, że były dość rzadkie. Tak wiele czołgów pokonało. A potem zaczęła strącić samolot szturmowy.
  Dziewczęta zaśpiewały chórem:
  - rosyjski orzeł nad planetą,
  Skrzydła, rozkładanie, start ...
  Cóż, podstępny przeciwnik,
  Zostanie pokonany, złamany!
  
  HITLER NIE ATAKOWAŁ W 1941.
  Rommel otrzymał nie jedną dywizję czołgów, ale cztery i dwie zmotoryzowane. Niemcy, niezwiązani planami Hitlera do walki z ZSRR, zlikwidowali brytyjską bazę lotniczą na Malcie. I tak mogli bez problemu zaopatrywać swoją grupę. A Jugosławia i Grecja zostały pokonane jeszcze szybciej niż w prawdziwej historii. Fritz zdobyli także Kretę, również z mniejszymi stratami niż w prawdziwej historii, więc przygotowali operację ostrożniej i zaangażowali więcej samolotów w szturm na Kretę. W ten sposób odniesiono dość przekonujące zwycięstwo.
  Ofensywa Rommla była jeszcze bardziej skuteczna. Niemcy opuścili Tolbuk otoczeni i kontynuowali atak na Egipt, gdzie Brytyjczycy nie mogli im nic przeciwstawić. Rommel miał cztery razy więcej sił niż w prawdziwej historii i aktywne wsparcie lotnicze. Wielka Brytania, w porównaniu z prawdziwą historią, nie mogła dodać prawie nic, ponieważ jej komunikaty są zbyt naciągane.
  Tak, a geniusz Rommla jest oczywisty! Po pokonaniu Brytyjczyków w Egipcie Niemcy wkroczyli do Iraku, gdzie wybuchło antybrytyjskie powstanie i wkroczyli na Bliski Wschód. Sukces Rommla w Egipcie wpłynął również na Franco. Hiszpański dyktator pozwolił wojskom niemieckim udać się na Gibraltar. Szturm trwał dwa dni i zakończył się upadkiem twierdzy.
  W tym samym czasie Niemcy przerzucili znaczne siły do Afryki Równikowej. A Niemcy wzmocniły swoją flotę okrętów podwodnych. Ameryka z kolei nie odważyła się nałożyć sankcji na Japonię iw obawie przed konfliktem z Niemcami poszła na ustępstwa: ograniczyła pomoc dla Wielkiej Brytanii i odmroziła niemieckie aktywa.
  Stało się oczywiste, że Amerykanie za wszelką cenę starają się uniknąć wojny na dwa fronty z Japonią i III Rzeszą. Sytuacja w samej Wielkiej Brytanii stała się bardziej skomplikowana. Umocniły się pozycje stronnictwa pokojowego, które skarciło Churchilla, że nie zgadza się na układ z Niemcami w lipcu czterdziestego roku, kiedy imperium nie poniosłoby strat terytorialnych. I teraz?
  Hitler rozpoczął ofensywę w Afryce, posuwając się wzdłuż Nilu do Sudanu i przez posiadłości francuskie dalej w głąb Afryki Południowej. W tym samym czasie Fritz, otrzymawszy dużo zasobów, zintensyfikował atak powietrzny na Wielką Brytanię.
  Do maja 1942: Niemcy podbiły praktycznie wszystkie afrykańskie posiadłości Wielkiej Brytanii i wkroczyły do Republiki Południowej Afryki. A Madagaskar upadł w czerwcu 1942 roku.
  Sama Wielka Brytania była pod presją bombardowań. Niemcy, wykorzystując dużą siłę roboczą na terenach okupowanych, gwałtownie zwiększyli produkcję bombowców i samolotów szturmowych. Punktem kulminacyjnym tej techniki były Do-217 i Yu-188. Dosłownie wybili krew z Wielkiej Brytanii. Stany Zjednoczone stopniowo ograniczały pomoc i już flirtowały z Niemcami.
  W sierpniu 1942 roku Niemcy wylądowali w Wielkiej Brytanii. Walki trwały około trzech tygodni i zakończyły się kapitulacją największego imperium. Tak zakończyła się pierwsza faza II wojny światowej. Ale to nie wystarczyło Führerowi. Niemcy chcieli zniszczyć ZSRR.
  W tym celu pojawił się cały zestaw czołgów: "Pantera", "Tygrys", "Lew" i "Maus". Zostały wyprodukowane przez całą Europę zdobytą przez Führera i prawie całą Afrykę, z wyjątkiem posiadania Włoch, Portugalii i Hiszpanii. I znaczna część Azji - w tym Indie, które były pod Niemcami. Tak więc Fritz wyprodukował wiele tysięcy czołgów.
  Ale Stalin do lata 1943 roku zdołał sformować i wyposażyć dwadzieścia nowych korpusów czołgów, wyprodukowawszy w tym celu: szesnaście i pół tysiąca najnowszych czołgów KV i T-34. Ponadto ZSRR przygotował również potężną flotę powietrzną! W ciągu dwóch lat ZSRR wyprodukował około dwudziestu tysięcy czołgów, z których piętnaście tysięcy było najnowszymi, i zwiększył liczbę floty czołgów do czterdziestu pięciu tysięcy, tworząc sto dwadzieścia dywizji zmechanizowanych. Liczba samolotów osiągnęła pięćdziesiąt tysięcy - w tym najnowszy samolot.
  To prawda, że \u200b\u200bNiemcy mieli Yu-288, ME-309, które przewyższały radzieckie pod względem walorów bojowych. ZSRR miał też czołgi: KV-4 i KV-5 o wadze ponad stu ton. Było więc co spotykać w menażerii.
  Ale naziści mieli ogromną armię, rekrutującą do niej zagraniczne dywizje i wojska kolonialne. Ponadto Fuhrer zmobilizował także satelity: w szczególności, oprócz tych, które były w prawdziwej historii, ZSRR otwarcie przystąpił do wojny: Hiszpania, Portugalia, Turcja, Szwecja. Ten ostatni kraj kupił w ten sposób swoją suwerenność. Nie ma w Europie ani jednego kraju, który nie byłby okupowany przez nazistów lub nie stał się ich satelitą.
  Fritz okupował również Szwajcarię.
  A SS stworzyło wiele dywizji zagranicznych. A w zwykłych częściach Wehrmacht rekrutował Khivę z obcokrajowców. Prawie wszyscy mężczyźni zostali wcieleni do samej armii niemieckiej. Ponadto poligamia została prawnie wprowadzona w III Rzeszy - w celu jak najszybszej asymilacji okupowanych terytoriów.
  Liczebność Wehrmachtu wzrosła do sześciuset dywizji i dwudziestu milionów żołnierzy i oficerów, z czego połowę stanowili cudzoziemcy.
  ZSRR po mobilizacji rozmieścił dwanaście milionów żołnierzy i oficerów. Ale groźba japońskiego ataku pozostała realna. Cztery miliony samurajów osiedliło się w Mandżurii, gotowych pomścić Khalkhina Gola.
  Ponadto około dwóch milionów żołnierzy zostało wysłanych przez satelity na pierwszy szczebel. W ten sposób Wehrmacht przeznaczył prawie piętnaście milionów żołnierzy, dwa miliony satelitów na wojnę z ZSRR. Rosja Radziecka w swojej europejskiej części odpowiedziała im ośmioma milionami. Nie licząc oddziałów na Dalekim Wschodzie i w dystryktach wewnętrznych.
  Tak więc Hitler nad Stalinem miał podwójną przewagę w piechocie, z większą mobilnością sił.
  Ale w czołgach panował przybliżony parytet. Co więcej, w najnowszych przewaga jest nawet po stronie Stalina, ponieważ Pantery, Tygrysy, Lwy, Myszy weszły ostatnio do masowej produkcji. To prawda, że niemiecki T-4, najbardziej masywny czołg, po modernizacji nie był zły, a nawet przewyższał najmasywniejszy nowy czołg ZSRR, T-34, w działach przeciwpancernych, nie gorszy w przednim pancerzu. A Panther był całkowicie lepszy zarówno od KV-1, jak i T-34, ale był gorszy od KV-3 w bitwie pancernej i, oczywiście, od cięższych radzieckich czołgów. Niemiecki czołg "Lew" miał działa lepsze od radzieckiego Keveshki, z prędkością wylotową 1000 metrów na sekundę, a przedni pancerz niemieckiego czołgu jest nieco cieńszy niż KV-4, ale grubszy niż KV-3 i mniej więcej równy KV-5. "Maus", najcięższy i najlepiej chroniony czołg niemiecki, miał mocny pancerz przedni i boczny, ale słabe właściwości jezdne i dwa działa, takie jak radzieckie KV-4 i KV-5, przewyższające je wagą. Ale "Maus" nie jest zbyt masywny, ponieważ niedawno zrezygnował z serii czołgów.
  W lotnictwie Trzecia Rzesza rozwinęła się: siedemdziesiąt tysięcy samolotów wobec pięćdziesięciu tysięcy sowieckich. A Niemcy mają większe doświadczenie bojowe, a najnowsze samoloty są już przyzwoite. ME-309 przewyższa pojazdy radzieckie pod względem uzbrojenia i prędkości. Yu-288 przewyższa PE-8 pod względem charakterystyki lotu, z mniej więcej takim samym obciążeniem bombowym. A w drodze niezrównany Yu-488.
  Po obu stronach dział jest też dużo artylerii. Ale ZSRR ma wyrzutnie rakiet. Ich alternatywą są niemieckie wyrzutnie gazu i platformy odrzutowe. Ponadto Niemcom udało się opracować pociski balistyczne. Ale nadal jest to niedoskonała broń militarna.
  Generalnie Niemcy mają też przewagę w artylerii, ale nie za dużą. Ale mają dużo dział dużego kalibru. Obie armie są pełne karabinów maszynowych. Nowy niemiecki karabin szturmowy MP-44 jest prawdopodobnie najlepszy na świecie, ale dopiero niedawno wszedł do armii. Inne pistolety maszynowe, gdzie gorsze, gdzie lepsze niż radzieckie. Karabin Mauser strzela celniej niż Mosin, ale gorzej w walce wręcz.
  Poziom wyposażenia w samochody i motocykle wśród Niemców jest około czterokrotnie wyższy niż u sowieckich. Więc tutaj mają przewagę liczebną.
  Jakość żołnierzy? Cóż, Fritz będzie miał więcej doświadczenia bojowego - zdobyli połowę świata. Jednak obce wojska są oczywiście gorsze od niemieckich. A ich duża liczba obniża jakość armii. Oczywiście gorzej w siłach zbrojnych satelitów. Jedynie Finowie i Węgrzy prezentują przyzwoity poziom. Reszta będzie niższa, w tym Włosi, Rumuni i Turcy.
  To prawda, że Japończycy to dobrzy i bardzo wytrwali wojownicy, z pewną słabością floty czołgów.
  Obliczenie sił pokazuje, że Niemcy i ich sfora są silniejsi niż ZSRR. W porównaniu z rzeczywistością czterdziestego pierwszego roku Stalin zintensyfikował się, ale prawie nie zwiększył liczby ludności i nie podbił obcych terytoriów. Hitler również się zintensyfikował, a co najważniejsze, całkowicie rozwiązał ręce i podbił wiele obcych terytoriów. Tak więc naziści wykorzystali dwa lata odroczenia wojny bardziej efektywnie i mogli dodać więcej. Jeśli Stalin miał cztery razy więcej czołgów w czterdziestym pierwszym roku, z jakościową przewagą najnowszych i bliskimi wskaźnikami przestarzałych, to w czterdziestym trzecim roku jest już równość. I w przybliżeniu bliskie wskaźniki jakości, w obecności nieprzeniknionych "Myszy". W lotnictwie Stalin miał też cztery razy więcej samolotów. To prawda, że \u200b\u200bprocent nowych samochodów wśród Fritza jest znacznie wyższy i być może były one lepszej jakości. Teraz Niemcy objęli prowadzenie w liczbach, ale co z jakością? Tutaj trudno policzyć, ale najnowsze niemieckie samochody są mocniejsze niż radzieckie, reszta jest zbliżona parametrami. Poza tym Szwaby mają w drodze samoloty odrzutowe.
  W piechocie Niemcy w czterdziestym pierwszym roku mieli trzydzieści procent więcej. Ale to dlatego, że Stalin nie ogłosił mobilizacji, a biorąc pod uwagę wojska niemieckich satelitów, nawet półtora raza więcej. Teraz, nawet biorąc pod uwagę mobilizację Armii Czerwonej, ZSRR ma dwa razy mniej sił. Niemcy mieli przewagę w mobilności w przeszłości, nadal ją mają, a przynajmniej nie zmniejszyła się.
  W artylerii i moździerzach ZSRR miał mniej więcej podwójną przewagę, z trudnym do obliczenia składnikiem jakościowym. Teraz być może trochę więcej beczek w Wehrmachcie. Ale znowu trudno jest obliczyć cechy jakościowe.
  Ale w każdym razie i tutaj układ sił zmienił się na korzyść Fritza. W ten sposób Hitler mógł maksymalnie wykorzystać dwuletnie opóźnienie.
  To prawda, że \u200b\u200bjest mały niuans: Armia Czerwona jest lepiej przygotowana do odparcia ataku Fritza, a atak z zaskoczenia nie zadziała. Tak, i wiele linii obronnych na granicy ZSRR zostało już ukończonych.
  Ale jednocześnie trzeba powiedzieć, że wzniesiono je zbyt blisko granicy. I to jest istotna wada. Ale armia rosyjska jest zmobilizowana i gotowa do bitwy.
  Daje to pewne korzyści w porównaniu z czterdziestym pierwszym rokiem. Wojna rozpoczęła się 22 czerwca 1943 r. Dlaczego akurat w tym dniu? Ponieważ jest to dzień kapitulacji Francji, co oznacza szczęśliwą datę. W każdym razie Führer w to wierzył. Niemcy przeszli do ofensywy w całej przestrzeni i bitwa zaczęła się gotować.
  Na półkach znajdowały się wojska radzieckie, ale Stalin nie odważył się przeprowadzić wyprzedzającego uderzenia na nazistów. Zamiast tego wojska radzieckie ugrzęzły w walkach. Początkowo Fritzowie byli w stanie przebić się przez rozkazy obronne wojsk radzieckich. Ponadto wpłynął również błąd taktyczny: czerwoni generałowie nie spodziewali się, że wróg upadnie natychmiast iz całej siły. I wierzyli, zgodnie z doświadczeniem pierwszej wojny światowej, że najpierw będą graniczne, taktyczne potyczki.
  Ale wróg natychmiast rzucił do bitwy wszystkie swoje rezerwy i siły. A Fritzowi udało się przebić przez obronę. Już w pierwszych dniach powstały kotły lwowskie i białostockie. Jednak Armia Czerwona stawiała opór uparcie i bohatersko. Mińsk upadł trzy dni później niż w 1941 roku. Ale stopniowo naziści posuwali się coraz bardziej. Walki toczyły się pełną parą. Jednak brak doświadczenia wśród wielu dowódców, a także niedostateczne wyszkolenie bojowe w warunkach obronnych zrobiły swoje. Wróg był właściwie jeszcze silniejszy niż wcześniej, a radzieccy generałowie nie byli psychologicznie przygotowani na taką wojnę.
  I spróbuj odbudować mentalność. Szczególnie w totalitarnym systemie stalinowskim.
  Fritz ruszył naprzód i zajął miasto po mieście. Japonia wahała się, czy przystąpić do wojny, czy nie. Ale kodeks Bushido wymagał szybszego uderzenia, aby nie zyskać reputacji padlinożerców.
  Duże zagrożenie stanowiły również wojska tureckie, które wraz z Niemcami od razu zajęły Batumi i otoczyły Erywań. A niemieckie bombowce podpaliły szyby naftowe w Baku. A w armii radzieckiej brakowało paliwa.
  Po półtora miesiąca walk naziści weszli do Smoleńska i rozpoczęli bitwę o Kijów. Następnie Hitler rozkazał skierować wojska na południe w celu odcięcia ukraińskiego zgrupowania. Niemcy zamknęli, jak w prawdziwej historii, kocioł w Kijowie. A 1 września, pokonując wahanie, Japonia przystąpiła do bitwy.
  Walka stała się jeszcze trudniejsza.
  W październiku hitlerowcy rozpoczęli atak na Moskwę. Ale warunki pogodowe - błoto i śnieg uniemożliwiły im całkowite zajęcie miasta. Ale Armia Czerwona też nie była w stanie rozpocząć kontrofensywy. Zbyt dużo energii poświęcono na poprzednie bitwy. Leningrad znalazł się w całkowitej blokadzie. A utrzymanie miasta było prawie niemożliwe.
  Naziści posunęli się także na południu: zdobywając Charków, Grad Woroszyłowa i Kursk. Sewastopol został zablokowany na Krymie. Doszło do niemal katastrofalnej sytuacji. Z kolei Japończycy praktycznie otoczyli Władywostok i zablokowali dostawy radzieckich towarów na rynki amerykańskie.
  Nadeszła zima i chwilowy zastój w menażerii. Niemcy nie mają się gdzie spieszyć. A wojska radzieckie kilkakrotnie przeprowadzały kontrofensywę w różnych miejscach, ale nigdzie nie osiągnęły znaczącego sukcesu. W maju 1944 r. Fritz ponownie rozpoczął ofensywę zarówno na Moskwę, jak i na Kaukaz. Zmobilizowali nowe dywizje afrykańskie i zignorowali straty pereł w różnych kierunkach.
  Utrzymanie pozycji było bardzo trudne. Japonia i Tajlandia naciskały ze wschodu, wystąpił katastrofalny brak rezerw do walki ze wszystkich stron.
  Ponadto Amerykanie chcieli wziąć udział w wojnie. W tym czasie Roosevelt przeszedł na emeryturę z powodów zdrowotnych, a nowy prezydent USA już spoglądał na Syberię.
  W każdym razie Amerykanie sprzedali Japończykom M4 Shermany z potężniejszymi działami i pozwolili im wzmocnić flotę czołgów. Przez cztery miesiące trwały uparte walki o Moskwę. Ostatecznie, pod koniec września, Niemcy zakończyli okrążanie stolicy Związku Radzieckiego. W tym czasie naziści dotarli także do Morza Kaspijskiego, Wołgi, Astrachania i zostali wciągnięci w bitwy o Stalingrad. Samo miasto Stalin wciąż się opierało, ale... Kaukaz okazał się odcięty od wojsk radzieckich drogą lądową. A jego sytuacja jest bliska katastrofy.
  
  Stalin po okrążeniu Moskwy przeniósł swoją kwaterę główną do Kujbyszewa. Ale odległość do linii frontu jest wciąż niewielka. Nowe niemieckie samoloty TA-400 i Yu-488 dosłownie wiercą niebo nad Rosją. W odpowiedzi ZSRR otrzymał myśliwce Jak-3 i LA-7, ale naziści wystrzelili już serię samolotów odrzutowych, z którymi radzieckie samoloty śmigłowe nie były w stanie sobie poradzić. Moskwa, będąc na ringu, uparcie stawiała opór.
  Początkowo Niemcy nie szturmowali miasta - licząc na rychłą kapitulację garnizonu. Ale Moskwa, mimo głodu i chłodu, nie zamierzała się poddać, a Leningrad również wykazał się wytrzymałością. Niemcy bombardowali te miasta, strzelali i stopniowo ściskali szyję pętli. W grudniu 1944 r., skumulowawszy siły, Stalin próbował otworzyć szyję i przedrzeć się przez korytarz do Moskwy. Pierwsze radzieckie czołgi T-44 wzięły udział w bitwach, które nie były gorsze od Panter. To prawda, że Niemcy mieli już "Panthers" -2 w masowej produkcji, a "Lion" -2 pojawił się z gęstszym układem i lżejszym.
  Armia Czerwona była w stanie posunąć się o sto kilometrów w kierunku Moskwy, ale się zatrzymała. Niemiecki samolot odrzutowy już naciskał zbyt mocno. Następnie Niemcy przywrócili linię frontu iw styczniu zajęli Stalingrad. W lutym 1945 r., po zaciętych walkach i straszliwym głodzie, resztki garnizonu leningradzkiego skapitulowały. Moskwa znalazła się w beznadziejnej sytuacji. Pod koniec marca Niemcy rozpoczęli ofensywę przeciwko Kujbyszewowi.
  W kwietniu upadła trzecia stolica ZSRR, a sam Stalin został zmuszony do przeniesienia się do Swierdłowska. W maju, po zaciekłych walkach, zdobyto stolicę Rosji, Moskwę. Naziści świętowali swoje zwycięstwo. Ale było jeszcze wcześnie. Stalin stwierdził:
  Rosjanie się nie poddają!
  I zapowiedział, że będzie walczył aż do całkowitego zwycięstwa nad faszyzmem. W czerwcu Niemcy zajęli Kazań, aw lipcu Orenburg. Ofensywa nazistów trwała. Armia Czerwona nie straciła całkowicie ducha walki, ale liczba poddających się stale rosła. Zmieniali coraz więcej nowych generałów. We wrześniu 1945 r. padł także Swierdłowsk. Stalin ewakuował się do Nowosybirska. I stamtąd próbował zorganizować ruch oporu.
  Mimo wszystkich trudności w czterdziestym szóstym roku czołg IS-4, ostatni radziecki pojazd, wszedł do masowej produkcji. Zimą Niemcy nie odważyli się jechać na Syberię, a Armia Czerwona częściowo przywróciła jej zdolność bojową.
  Oprócz IS-4 pojawiły się pierwsze, choć niezbyt udane, maszyny T-54. Ale samoloty odrzutowe pozostawały w tyle. A Niemcy mieli już dyskoteki w służbie. Które nie tylko miały wysokie właściwości lotne, ale były również praktycznie niezniszczalnymi pojazdami dla broni strzeleckiej.
  Ponadto radzieckim czołgom przeciwstawiły się teraz niemieckie pojazdy z serii "E". Te czołgi nowej generacji charakteryzowały się znakomitymi osiągami. Najbardziej masywny był niemiecki E-50 z silnikiem z turbiną gazową o mocy tysiąca pięciuset koni mechanicznych. Najnowsza maszyna miała armatę 105 mm z lufą o długości 100 EL i szybkostrzelnością 10 pocisków na minutę. Masa czołgu wynosiła 65 ton, a przedni pancerz 250 mm. Niemieckie działo było lepsze od IS-4 pod względem przebijania pancerza i szybkostrzelności, ale gorsze od rozmiaru pocisku. Przedni pancerz jest w przybliżeniu taki sam, ale niemiecki czołg ma wyższy poziom racjonalnego nachylenia pancerza.
  Walki pokazały też najlepsze osiągi Niemca w jeździe, a stal Fritza jest mocniejsza.
  Ale IS-4 był także szczytem radzieckiej budowy czołgów. Wyprodukowano niewiele czołgów T-54 i nie miały one znaczącego wpływu na przebieg bitew.
  Latem, po zaciętych walkach, hitlerowcy zdobyli Noworosyjsk i zjednoczyli się z Japończykami. Stalin i jego świta ukryli się w lesie. Ale Beria, nie chcąc się narażać, otruł Naczelnego Wodza i ogłosił kapitulację. Stało się to właśnie 7 listopada 1946 roku. Tak zakończyła się Wielka Wojna Ojczyźniana i nastąpiła krótka przerwa w II wojnie światowej.
  Beria otrzymał od Hitlera status gubernatora w okrojonej autonomii. A III Rzesza i Japonia podzieliły między siebie półkulę wschodnią, zabierając jednocześnie Australię. Niektóre ziemie na Syberii zostały zajęte przez Stany Zjednoczone.
  Ale sytuacja nadal była bardzo napięta. Ameryka pozostała najsilniejsza pod względem ekonomicznym, choć wyprzedzała ją III Rzesza. Ale w USA w czterdziestym siódmym roku, w sierpniu, przetestowano bombę atomową. Broń jądrowa pojawiła się nieco później, ze względu na to, że Ameryka długo nie przystępowała do wojny, a finansowanie projektu atomowego było wyraźnie niewystarczające. Miesiąc wcześniej w III Rzeszy miała miejsce próba atomowa. Hitler, przekonany o niszczycielskiej sile tej broni, zdecydował: trzeba zmiażdżyć nuklearne Stany Zjednoczone, zanim będzie za późno!
  W przeciwnym razie w ogóle jakakolwiek wojna stanie się niemożliwa. A we wrześniu 1947 r. Niemcy wraz z Japonią rozpoczęły ofensywę przeciwko Ameryce.
  Najpierw ofensywa trafiła na Czukotkę, potem na Alaskę. I wybuchły walki. Niemcy użyli najnowszego czołgu piramidalnego, z dwoma członkami załogi i ważącego sześćdziesiąt osiem ton. Taka maszyna jest praktycznie niewrażliwa na ostrzał w czoło - trzysta milimetrów pancerza przy dużym racjonalnym nachyleniu, aw bok i rufę - dwieście pięćdziesiąt milimetrów, również przy piramidalnym nachyleniu. Taki samochód okazał się nie do przebicia przez amerykańskie działa ze wszystkich stron. Oczywiste jest, że 90-milimetrowa broń Pershinga, a nawet najnowszy Paton, są bezsilni wobec takiego pancerza. A jak dotąd Stany Zjednoczone nie miały najlepszego kalibru.
  Niemcy dostali więc maszynę niewrażliwą na broń przeciwpancerną. Które tylko armaty bardzo dużego kalibru mogły przebić, a potem z dużym prawdopodobieństwem odbicia.
  A celność dużych dział jest niska. Co oczywiście jest dużą wadą. Niemcy wprowadzili więc do produkcji bardzo niebezpieczną maszynę, zwaną cesarskim tygrysem.
  Amerykanie byli również gorsi od Fritza w lotnictwie, ponieważ ich samoloty odrzutowe miały słabą manewrowość i ostatnio pojawiały się w małych partiach. Gdzie mogą oprzeć się niemieckim armadom. A śrubokręty wcale nie są konkurentami dla III Rzeszy!
  Stany Zjednoczone mają dużą flotę, ale Niemcy i Japonia też mają imponującą, zwłaszcza podwodną. A co najważniejsze, niemieckie okręty podwodne są o kilka rzędów wielkości lepsze niż amerykańskie. A jeśli chodzi o uzbrojenie, czyli osiągi podczas jazdy.
  Ale najbardziej niebezpieczne są dyskoteki. Maszyny zdolne do taranowania zarówno samolotów, jak i marynarki wojennej. Prawdziwi bogowie wojny. I bardzo trudno im się oprzeć. Dokładniej, jest to niemożliwe.
  Mimo to walki przeciągały się. Posuwanie się naprzód przez Alaskę oznacza rozciąganie komunikacji do granic możliwości. I skomplikować zaopatrzenie wojsk. Jednak w ciągu trzech miesięcy Alaska została zajęta. Następnie rozpoczęła się ofensywa w Kanadzie. Rok 1948 minął w wymianie ciosów. Niemcy maszerowali do granicy USA, ale napotkali uparty opór. Amerykanie okazali się dobrymi wojownikami, a nawet z dużą liczbą czołgów Paton.
  Ponadto pod koniec czterdziestego ósmego roku pojawił się nowy ciężki amerykański czołg Lincoln z mocniejszym działem kalibru 120 milimetrów i początkową prędkością pocisku 1050 metrów na sekundę. Takie działo z bliskiej odległości mogłoby również przebić niemiecki czołg, jeśli pocisk trafi pod dobrym kątem i nie rykoszetuje. Niemcy mieli jednak czołg "Królewski Lew" ważący sto ton i mający grubość pancerza czterystu milimetrów i działa 128 milimetrów 100 EL lub 210 milimetrów, zmiatając wszystkich z powierzchni ziemi.
  Ten samochód był rozwinięciem E-100. Dyskoteki stawały się coraz bardziej aktywne. Ich prędkość osiągnęła dziesięć fal dźwiękowych, co już jest równe trzem i pół kilometrom na sekundę. Nie każda załoga wytrzyma takie obciążenie.
  Niemcy przejęli dominację w powietrzu. Amerykanie nie mogli im nic przeciwstawić. To prawda, że \u200b\u200bw Stanach Zjednoczonych na początku czterdziestego dziewiątego roku został wydany nowy czołg "Washington". Pojazd ważył dwieście ton i był uzbrojony w działo przeciwpancerne kalibru 155 mm. Ale ogromna waga i słabe osiągi jezdne sprawiają, że jest mało przydatny w praktyce.
  Bardziej niebezpieczna była bomba atomowa. Ale naziści praktycznie natychmiast zdobyli Islandię, a Stany Zjednoczone nie mogły zdobyć terytorium Niemiec. Ponadto niemieckie myśliwce odrzutowe ME-362 i ME-1010 oraz TA-283 i Gotha przewyższały modele amerykańskie pod każdym względem o cały rząd wielkości.
  A dyskoteki to generalnie zupełnie inny poziom broni. I oczywiście nie było co przeciwstawiać się Niemcom jakością. Do połowy 1949 roku Niemcy i Japończycy zajęli ponad połowę Stanów Zjednoczonych i całą Kanadę. Kilkakrotnie jednak Amerykanie zrzucali bomby atomowe, ale otrzymywali odwetowy atak ze strony Niemiec. Następnie obie strony milcząco zawarły porozumienie: nie wymieniać ataków nuklearnych.
  Ale Stany Zjednoczone wciąż są na krawędzi katastrofy. Filadelfia upadła w lipcu 1949 roku. Niemcy zbliżyli się do Waszyngtonu i Nowego Jorku. W tych okolicznościach zwyciężył zdrowy rozsądek. A 6 sierpnia 1949 roku Ameryka skapitulowała. W ten sposób ostatecznie zakończyła się druga wojna światowa.
  Na świecie ustanowiono hegemonię III Rzeszy, a także Japonii i krajów satelickich Niemiec.
  Imperium okazało się pstrokate, było wiele lokalnych marionetkowych rządów. To trochę jak federacja. Ale świat był niestabilny. Hitler miał niezmierzone apetyty. A 20 kwietnia 1953 roku nazistowskie Niemcy zadały miażdżący cios Japonii, masowo używając broni nuklearnej.
  To już cuchnęło szaleństwem. Ale Hitler zdradził swojego głównego sojusznika. I wbił mu nóż w plecy jak złodziej. Chciał absolutnej władzy nad światem. I swędziały go ręce. Tak zaczęła się nowa wojna. Niemcy były jednak znacznie silniejsze, ale imperium japońskie jest bardzo rozległe. Walki przeciągały się więc przez kolejne cztery miesiące. A to jednak nie tak dużo.
  Japonia została zniszczona. Wszystkie inne kraje świata zostały zmuszone do przystąpienia do strefy wspólnej waluty i wyrażenia zgody na projekt integracyjny według Hitlera. Czyli rezygnacja z suwerenności i waluty, ale utrzymanie w jakiś sposób samorządności.
  W ten sposób powstało jedno światowe imperium. Kiedy wysuwano hasło - jedna planeta, jedno państwo. To prawda, że \u200b\u200bHitler nadal otrzymał karę. Jego samolot rozbił się 9 maja 1956 roku, a w wieku sześćdziesięciu siedmiu lat panowanie Führera zostało przerwane. Okazał się wspaniały i krwawy. Nigdy w historii ludzkości nie było takiego złoczyńcy.
  Jedyny tyran, któremu udało się zapewnić powstanie imperium III Rzeszy na skalę światową.
  Führerowi udało się nawet ustanowić nową religię, w której zamiast krzyża dominowała swastyka, wydać kilkuset potomków przez sztuczne zapłodnienie i zalegalizować poligamię.
  Niemcom udało się rozszerzyć i wzmocnić. Ale, oczywiście, poniósł znaczne szkody. Następcą Führera musi być najpierw Hermann Göring. Ale nadużywanie narkotyków podkopało zdrowie nazistowskiej dwójki i został spisany na straty.
  Himmler był kolejną możliwą postacią. Władza szefa SS była niezwykle duża. Ale właśnie to przeraziło Hitlera, więc oficjalnym następcą został stosunkowo mało znany Wolf Stefan, który zastąpił popadłego w niełaskę Bormanna.
  Ale to niska sława Wolfa Stefana doprowadziła do tego, że ten kandydat wydawał się słaby. I był zamach stanu, w wyniku którego Himmler przejął władzę.
  Szef SS formalnie pozostał regentem, a władzę miał otrzymać jeden z synów Hitlera. Ale ponieważ następca nie był zdeterminowany, Himmlerowi udało się naprawdę uzurpować sobie władzę.
  A fala terroru rozpętana przez szefa tajnej policji przetoczyła się przez świat. To prawda, nie wszystko jest takie oczywiste. W 1950 roku pierwszy człowiek poleciał w kosmos. A w 1960 roku ludzie wylądowali na Księżycu. Co więcej, rozszerzała się ekspansja w kosmos. W 1971 roku astronauci wylądowali na Marsie. W ten sposób rozpoczęła się nowa era kosmiczna, ludzkość pod ścisłą kontrolą.
  
  NINJA KONTRA USA I ROSJA
  . ROZDZIAŁ 1
  Po klęsce amerykańskiej bazy w Australii ninja stali się bardziej aktywni. Ameryka ma do czynienia z fenomenalnymi wojownikami, którzy nie mają nic przeciwko. Zarówno ciężkie bombowce, jak i lotniskowce są bezsilne wobec armii niewidzialnych nadludzi. To duży problem, przed którym stoją państwa i Wielka Brytania. Ognisty Tygrys wraz z brutalnymi wojownikami zaatakował amerykańską bazę w Peru Harbor. Wraz z nim w ataku brała udział także niezwyciężona wojowniczka Azumi. Urocza, rudowłosa Japonka. Azumi jest bardzo piękna, ma szerokie ramiona, wysoki biust, mocne biodra. Jej nogi są cały czas gołe, zarówno w upale, jak iw zimnie, ale są bardzo piękne, wyrzeźbione i pełne wdzięku. Palce są długie i chwytne.
  Azumi bardzo lubi używać bosych stóp do rzucania dyskami. Okropna kobieta, ognista tygrysica - i namiętna w łóżku. Dziewczęta ninja są tradycyjnie boso, szkolone od niemowlęctwa i nie mniej niebezpieczne niż mężczyźni.
  Amerykanie od razu to poczuli. Naśladując delfiny, ninja poprawiają pod wodą. Do wydobywania lotniskowców i pancerników używali specjalnego materiału wybuchowego, który jest tysiąc razy silniejszy niż TNT. Pływając pod samym brzuchem statku, stały się małą kulką z magnesem, mniej więcej wielkości orzecha włoskiego.
  Ninja pływają prawie bezgłośnie. Nie można ich znaleźć pod wodą. Nieuchwytne cienie. Następnie podłożyli ładunki wybuchowe o ogromnej sile, ale zwartej.
  A potem następuje atak na bazę. Strażnicy są usuwani w ułamku sekundy. Lecą nieuchwytne, ostro naostrzone dyski. I poderżnąć gardła i szyje. Amerykańscy żołnierze umierają, zanim zdążą krzyknąć. Potem znowu lot niewidzialnego. Dziewczyny rzucają gry gołymi palcami. Ich nogi są niezwykle zwinne.
  Baza jest atakowana ze wszystkich stron. Samoloty eksplodują, bucha ogromny, kipiący płomień. I cała witryna jest natychmiast nią objęta. Setki samochodów jednocześnie zaczynają się trząść. To było tak, jakby wystrzelił gigantyczny fajerwerk. W tym samym czasie działał zapłon w silnikach gaźnikowych.
  I wszystko syczy, kipi, eksploduje naraz... Ogniste gejzery unoszą się wysoko w niebo. Słychać przewroty diabelskiego grzmotu... Wszystko od razu, jakoś naraz się pomieszało. Ziemia wydaje się wychodzić z orbity i pojawia się nowe słońce. Ale nie pokojowych, ale wojskowych i piekielnych. Płoną ludzie, płoną samochody i eksplodują. A dziewczyny ninja z daleka rzucają wybuchowy groszek gołymi palcami zgrabnych nóg. Ale to jest naprawdę demoniczny wpływ. I słychać przerwy, jest pandemonium. Kilku samolotom udało się jeszcze oderwać od betonowego pasa, ale zderzyły się z powierzchnią i zaczęły się rozdzierać. Pełen śmierci, bólu i zniszczenia.
  Tysiące amerykańskich i brytyjskich żołnierzy zginęło w pierwszych minutach bitwy. A sama walka nie przypominała bitwy, ale totalną zagładę. I padał deszcz, i padał deszcz na amerykańskie pozycje, śmierć i popioły...
  Krążowniki i pancerniki również zostały rozdarte, lotniskowce podzielone na pół. Totalna, absolutnie bezlitosna śmierć rozegrała się także na morzu. Ona, która wpadła w jej gorące objęcia, spopielona, obrócona w proch.
  Gorące, czerwone języki lizały samoloty, topił metal, dosłownie wszystko płonęło. Nawet kamień...
  Ninja zainscenizował prawdziwą, ognistą trąbę powietrzną, a raczej nie trąbę powietrzną, ale huragan! Albo nawet tornado. Co pozostawia po sobie tylko zwęglone szkielety i popioły.
  Azumi jest bardzo piękną kobietą, ale zabójczą. Rzuca igłami gołymi palcami i uderza japońskich przeciwników. Kto może oprzeć się ninja?
  A kiedy eksplodują krążowniki i pancerniki, stal i tytan pękają. Ognisty tygrys jest szczęśliwy. Wszystko idzie zgodnie z jego planem. Tutaj spada ukośna linia amerykańskich żołnierzy.
  Azumi wspiera swojego partnera. I sieje śmierć.
  Młoda kobieta zauważa jednak:
  - Rosjanie mocno uderzyli Niemców pod Stalingradem. Jeśli nie pomożemy, nasi sojusznicy przegrają!
  Piękność rzuciła bosą stopą trzy igły, które przebiły szyje dziewięciu żołnierzy US Army próbujących uciec z piekła. Na powierzchni oceanu, desperacko próbując uniknąć wciągnięcia w wir, roi się od amerykańskich marynarzy.
  Ninja dokończył ich, tnąc dwoma mieczami naraz i rzucając dyskami. Japonki były bardzo aktywne: smukłe i silne. I strzelali bosymi stopami.
  Yamato z przekonaniem odpowiedział:
  - Uderzymy też w Rosję! Khalkhin Gol zostanie pomszczony!
  I super ninja przesunął dłonią w powietrzu, przeszła fala tsunami. Zerwał się jak wicher huraganu i chciwymi ustami pochłonął marynarzy, którzy miotali się po powierzchni.
  Bombowiec B-29 krążył nad ninja. Azumi bosymi stopami chwyciła cięciwę miniaturowej kuszy. Wypuścił niebezpieczne materiały wybuchowe. Samochód został dosłownie rozerwany na strzępy... Fragmenty rozsypały się jak zbiorniki paliwa z materiałami wybuchowymi. I zestrzelił kilka myśliwców. Azumi zachichotała, potarła bosą, pełną gracji stopę o trawę i zagruchała:
  - Jestem świetną dziewczyną i to super!
  Ognisty tygrys wziął go i syknął:
  - Naprawdę świetnie! My też oczernimy tych Rosjan, tak jak Amerykanów!
  Azumi zachichotała i obnażyła kły...
  Ninja wykończyli ostatnie samoloty i opuścili wyspę. Musisz zniszczyć pozostałe bazy. Amerykanie zapamiętają ten dzień na długo. Będą żałować, że nałożyli blokadę naftową na Kraj Kwitnącej Wiśni, co zmusiło Japończyków do walki. I nagle okazało się, że choć Japonia jest dziesięć razy gorsza ekonomicznie od Ameryki, to ma tak wspaniałe siły specjalne, że nie ma się czemu przeciwstawiać!
  Ninja zaatakowali kolejną formację lotniskowców. Lecieli dronami z powietrza i zrzucali małe, ale śmiercionośne bomby. Hotele piekła, które wlatywały do rur i pieców statków.
  I wysadzili wszystkie statki z rzędu. Destrukcja postępowała w tempie huraganu. I zatopienie grupy lotniskowców, w skład której wchodzą krążowniki i pancerniki. I byli pokryci piekielnym grochem śmierci. Który, zszyty pancerz, rozdarł metal.
  Nad morzem szalały pożary i wszystko dymiło. W powietrze uniósł się gryzący dym i wirował jak czarne zwoje kobr, wydzielając jadowite zęby gotowe przegryźć atmosferę.
  A wszystko to tańczyło, wyginało się, piło w powietrze... Ninja wyemitowali ładunki wybuchowe i pozostawiając nietknięty najbardziej zaawansowany i nowoczesny lotniskowiec, zaatakowali jego załogę. Następnie użyto mieczy katana, a dziewczęta ninja rzucały igłami gołymi palcami. I zrobili to tak po mistrzowsku, że jedna igła zabiła trzy, cztery osoby naraz.
  Dziewczyny zaatakowały i zaśpiewały:
  - Nie jesteśmy nędznymi insektami, superninja - wycinamy blaszki! Wyraźne talenty - idź na całość!
  I naprawdę poruszały się jak grzbiet fali. Azumi ścięła admirała swoim mieczem, tnąc go na dwanaście kawałków trzema zamachami. Krew trysnęła obficie, zalewając pokład. Azumi napisał na Twitterze:
  - Będziesz w trumnie! Potnę cię!
  I zabił kolejnego admirała. I tak obnażyła zęby. Ninja nie bali się strzałów. Pociski odleciały od nich. Nie znali słabości, zmęczenia i litości. Byli jak ptaki na skrzydłach, a nawet silniki odrzutowe.
  Azumi uderzała bosymi stopami, zostawiając na pokładzie pełne wdzięku ślady stóp. Jest niesamowitą wojowniczką. Ale inne dziewczyny też są świetne.
  Lotniskowiec zostaje schwytany i wysłany do japońskich portów. Potrzebują też żelaza.
  Niezwykle trudno jest oprzeć się armii samurajów i ninja. Są supermenami. A ich presji nie można się oprzeć.
  I znów następują sukcesy i zdobycze. Ninja zachowują się jak nieuchwytni rabusie morscy. Panika w Ameryce. Nie ma sposobu, aby oprzeć się niewidzialnemu.
  W końcu to takie siły specjalne, że zarówno lotnictwo, jak i artyleria nawet nie zauważają zbliżania się dzielnych wojowników. Które wiszą jak czarne chmury i wymachują mieczami, rzucają dyskami lecącymi na kilometry i przebijającymi każdy metal.
  Ninja to nie to samo co w średniowieczu. Ma najnowsze technologie na wyciągnięcie ręki. I miażdży każdego, kto stanie mu na drodze.
  A na froncie sowiecko-niemieckim panuje zastój. Niemcy przygotowują ofensywę na Wybrzeżu Kurskim. To nie był najmądrzejszy pomysł, by atakować wstępnie ufortyfikowane pozycje, gdy przeciwnik ma przewagę liczebną. Ale Niemcy nie mają wielkiego wyboru.
  Niemcy zostali pokonani w Afryce i zmuszeni są szukać zwycięstw na innych frontach.
  Sukcesy Japończyków zmniejszyły jednak intensywność nalotów na obiekty wojskowo-przemysłowe III Rzeszy. Doprowadziło to do wzrostu produkcji broni w porównaniu z prawdziwą historią. Do bitwy pod Kurskiem Fritzowie mają więcej "Panter" i "Tygrysów", a także samoloty. Co stwarza pewien problem.
  Ale i tak Armia Czerwona jest silniejsza. Hirohito zadaje całkowicie rozsądne pytanie:
  - Czy pomożemy sojusznikowi Niemiec?
  Większość japońskiego wojska opowiedziała się za otwarciem drugiego frontu. To prawda, z udziałem ninja. Ameryka straciła wszystkie lotniskowce i duże okręty nawodne. Prowadzenie operacji ofensywnych na Pacyfiku stało się niemożliwe. A ręce Japonii są rozwiązane. Co więcej, sami ninja porwali cztery lotniskowce bez uszkodzeń. I zniszczyli wiele samolotów. Schwytano również kilka dużych statków. Ogólnie rzecz biorąc, firma okazała się sukcesem.
  A raczej szereg firm. Które naznaczone były błyskotliwymi sukcesami. Ameryka wyszła z wojny. Mówiąc dokładniej, zaproponowała rozejm na dowolnych warunkach.
  Japonia zażądała: zaprzestania bombardowań III Rzeszy i pomocy ze strony ZSRR. Stany Zjednoczone musiały również wpłynąć na Wielką Brytanię, aby w ten sposób zakończyła działania wojenne. Brytyjczycy zgodzili się z grzechem w połowie. Alianci zgodzili się na rozejm z III Rzeszą i wymianę jeńców.
  Hitler ponownie odłożył ofensywę na Wybrzeżu Kurska. Postanowił najpierw zebrać więcej sił i czołgów z frontu zachodniego. I wzmocnij swoje wojska.
  Ale potem, 15 lipca, Stalin zarządził atak na Orel i Biełgorod.
  W międzyczasie ninja ukradli także amerykańskie transportowce z nowymi czołgami Sherman. A Azumi wraz z dziewczynami była w stanie przeprowadzić o wiele bardziej śmiałą operację. Ukradła z brytyjskich fabryk trzysta pięćdziesiąt najlepszych brytyjskich czołgów "Churchill" ze wzmocnionym pancerzem i przetransportowała je do Niemiec. Anglicy ginęli pod mieczami dziewcząt. Ponadto piękności bardzo dokładnie rzucały ostrymi igłami gołymi palcami, zabijając wojowników. I co powiedzieć? Brytyjczycy byli w szoku.
  Dziewczyny z Japonii dodatkowo odciągnęły dwa samochody z benzyną. Jaki jest najlepszy prezent dla III Rzeszy.
  Dlatego Armia Czerwona od samego początku napotykała na zacięty opór.
  W bitwach obronnych "Ferdinand" okazał się niemalże doskonałym niszczycielem czołgów. I jak "Tygrys" i "Pantera". Ostatni samochód, choć często się psuł, nie miał tak dużego znaczenia w bitwach obronnych.
  Tymczasem Azumi przybył na front. I osobiście walczyła z Rosjanami w najbardziej niebezpiecznym kierunku Oryola. Potem do bitwy weszły radzieckie 34-ki.
  Japonka wraz ze swoim partnerem wyjęła kawałki materiałów wybuchowych wielkości ziarenka jęczmienia. I swoimi dziewczęcymi, zwinnymi palcami zaczęły rzucać tymi ziarnami w zbiorniki. Radzieckie samochody eksplodowały i przewróciły się z ogłuszającym rykiem.
  Azumi krzyknął:
  - Banzai!
  Jej bosy towarzysz warknął:
  - Zmienimy planetę w raj!
  I rzuciła mały granat... Eksplodowały radzieckie samochody. Rozległ się huk i posypały się iskry, gdy dwa trzydziestoczwórki zderzyły się w powietrzu. A potem, jak eksploduje zestaw bojowy. A samochody rozpadną się jak czarne perły.
  Azumi ponownie wystrzeliła kilka maleńkich ziaren swoimi wyrzeźbionymi, gołymi palcami i zaćwierkała:
  - Przynoszę śmierć!
  Jej bosonogi przyjaciel wrzasnął, również rzucając zabójcze prezenty:
  - W skrócie - banzai!
  Obie piękności wybuchnęły śmiechem. I znowu, bosymi stopami, rzućmy te ziarna kumulatywnymi materiałami wybuchowymi. I totalne zniszczenie wszystkiego. Oto tuzin większych przewróconych HF. I oderwane gąsienice, połamane rolki wirujące z góry. I toczą się, łamiąc. Podczas zestrzeliwania żołnierzy radzieckich idących do ataku.
  I obie dziewczyny ninja chichoczą. Tutaj również używa się ostrych małych igieł, po których bose dziewczyny biegają nogami. I atak wojsk radzieckich kończy się fiaskiem. Jednostki rosyjskie, które doznały znacznych uszkodzeń, zatrzymują się i zamrażają.
  A bosonogi bandyci śmieją się... Szczerzą zęby jak pantery!
  . ROZDZIAŁ 2
  Azumi, ognista i muskularna dziewczyna ninja, wraz ze swoją prawą ręką Agoutim, jasnowłosym wojownikiem, odparły rosyjski atak w najbardziej niebezpiecznym miejscu. Ponad sto sowieckich czołgów zostało spalonych przez dwóch pięknych ninja, używając gołych, pełnych wdzięku nóg. A teraz rozmawiali z młodymi mężczyznami z Hitlerjugend. Podziwiali wyczyny Japonek. To naprawdę świetne!
  Jasnowłosy młodzieniec o wydatnych mięśniach zauważył:
  - Nigdy nie widziałem czegoś takiego! Żeby dwie dziewczyny wspólnie urządziły taką maszynkę do mięsa!
  Azumi wygięła plecy w łuk. Obie Japonki były w tym samym bikini, bardzo muskularne i krągłe. I jakie mają uwodzicielskie nogi - kule mięśni toczą się pod brązową skórą. To jest naprawdę doskonałość kobiecej formy i siły.
  Azumi, szczerząc się jak pantera, powiedział:
  Jesteśmy ninja i to mówi wszystko!
  Inny młody mężczyzna, brązowowłosy, ostrożnie zapytał:
  - Dlaczego jesteś taką blondynką?
  Agouti zachichotał i odpowiedział:
  - A mój ojciec był Niemcem! Zgadzam się, pasuje mi!
  Młodzieńcy uśmiechnęli się szeroko. Azumi uśmiechnął się jeszcze bardziej. Rosjanie próbowali zaatakować dziewczyny Terminatora z powietrza. Potężny IL-2 rzucił się.
  Dziewczyny gołymi palcami chwyciły zgrabne, rzeźbione nogi wachlarza. I zaczęły rzucać specjalnymi, malutkimi igiełkami. I muł dosłownie rozpadł się w powietrzu. I rozdarty na małe kawałki. Lub rozkloszowane, porośnięte ognistymi piórami.
  Azumi machała gołą, wyrzeźbioną nogą, trzymając w palcach wachlarz, strąciła kaskadę sowieckich samolotów szturmowych i zachichotała:
  - Rządź Japonią, morza będą twoje!
  Agouti również się trzęsła, trzymając gołymi palcami wachlarz luksusowy jak pawi ogon. Stamtąd spadł deszcz maleńkich igiełek. I jakby tysiące dział przeciwlotniczych jednocześnie strzelały do radzieckich pojazdów. Muły rozświetliły się jak ognista ścieżka na niebie.
  Azumi, ta rudowłosa japońska piękność, machnęła łopatką wachlarza bosą piętą i syknęła:
  - Jestem kobrą!
  Dziesięć radzieckich samolotów wystartowało jednocześnie. Odpadły im ogony i nosy. Silniki eksplodowały, koła pękły. I wszystko płonęło, jakby na raz zapalono tysiąc świec.
  Jasnowłosa piękność Agouti, jak syczy i jak macha bosą stopą, emitując maleńkie strzałki jak wachlarz i ćwierka:
  - Widzę słońce... I delikatny wiatr!
  Zabójcze dziewczyny ninja. I czarujący. Mają takie łagodne twarze, jak kwiaty... Ale ich podbródki są odważne. Bikini jest tak odsłaniające, tylko wąski pasek na klatce piersiowej, lekko zakrywający sutki. A cienkie figi nie ukrywają wdzięków. Jak uwodzicielskie Japonki i jakie mają ostre rozluźnienie mięśni. Rzadko spotyka się taką dziewczynę. Prasa z płytkami.
  Pomimo zewnętrznej świeżości dziewczyny nie są tak młode, na jakie wyglądają. To najlepsi ninja z ogromnym doświadczeniem. I zdali takie testy. Ich bose stopy biegały po gorącej lawie, wybuchającym wulkanie. I pozostawił wdzięczne ślady, urocze kończyny.
  Wojownicy z samą doskonałością zniszczenia. Jednocześnie służą czarnej, złej sprawie, zabijając żołnierzy Armii Czerwonej.
  Dziewczyny rzucają igłami z pomocą fanów. Eksplodujące i Yaks, myśliwce, stosunkowo prosta konstrukcja. I słynny PE-2. Ta ostatnia maszyna jest dość trudna w obsłudze i nie wszyscy piloci są w stanie ją opanować.
  A dziewczyny, trzymając wachlarze swoimi bardzo pięknymi i wdzięcznymi nogami, wachlują sowieckie samoloty.
  Azumi, cmocząc ustami i machając nagą, wyrzeźbioną nogą, mówi agresywnie:
  "Jestem prawdziwą różą zniszczenia!"
  Agouti wystrzelił maleńkie, nasączone eliksirami igły z wachlarza trzymanego na tak pięknych i wyrzeźbionych nogach. Lśniący pięknem i cholerną pokusą. I mówi, zestrzeliwując sowieckie samoloty, jak komary złapane pod miotacz ognia:
  - Japoński ninja - na kolana dzikusów!
  A dziewczęta, które mają już wiele lat, ale świeżość nie słabnie, zaśpiewały:
  - Wrogowie Ojczyzny, zmiotę z powierzchni ziemi!
  A teraz na niebie płoną ostatnie radzieckie samoloty... Atak zostaje odparty!
  Teraz dziewczęta siedzą z chłopcami i rozmawiają. Azumi wyciąga do nich swoje nagie, muskularne nogi i oferuje:
  A teraz zrób mi masaż!
  Agouti poparł ten pomysł. Blondynka terminatorka wyciągnęła zgrabne, wyrzeźbione kończyny i zaćwierkała:
  - Rozciągać się! Z rękami i więcej energii!
  Młodzi mężczyźni zaczęli ugniatać muskularne i silne ciało dziewczyny. I to oczywiście jest przyjemne dla piękności.
  Ale wszystko co dobre szybko się kończy. Znowu radziecka artyleria otwiera ogień. Atakują nowe rezerwy czołgów. Siły są rzucane do bitwy, więc ten sektor frontu ma kluczowe znaczenie dla przebicia się przez obronę.
  Ale dziewczyny ninja, jak zawsze, są w pogotowiu. I znowu rzucają materiałami wybuchowymi bosymi stopami. I śpiewają...
  Azumi rzuciła odłamek Niszczyciela Supermocy i zaśpiewała:
  - I idą w morze ...
  Agouti ciskał ładunkami wybuchowymi i potężnym niszczycielem. Zmiotła dwa tuziny sowieckich czołgów i zaćwierkała:
  - Dziewczyny szaleją...
  Azumi, nadal rzucając gołymi palcami, co niesie ze sobą odwaga, śpiewała dalej:
  - Element morza!
  Agouti posyłała kulki wielkości ziarna jęczmienia i machając bosymi stopami, ćwierkała:
  - Z żywiołu piekła!
  Za dziewczynami czaiła się "Pantera". Samochód czekał na swój cel. Jego pysk jest długi i drapieżny.
  Agouti kopnęła ładunki wybuchowe bosą piętą i mrugnęła do chłopców w zbiorniku. Wysadziła kilka radzieckich samochodów, gruchając:
  - I to świetnie!
  Azumi wyrzuciła gołymi podeszwami kilka ziaren jęczmienia. Wysadziła sowieckie czołgi i syknęła:
  - I to hiper!
  Dziewczęta nadal rzucały we wroga śmiercionośnymi i niszczycielskimi prezentami. Wojownicy pokazali najwyższą klasę anihilacji. Elis ponownie pojawiła się na niebie. Ten najbardziej masywny samolot drugiej wojny światowej miał na celu rozwiązanie problemów militarnych.
  Ale Azumi ponownie wzięła wachlarz w gołe palce. Pomachała ... A radzieckie samochody zaczęły się rwać z dużej odległości. I nie tylko łzy, ale także przewracają się, zderzają się ze sobą.
  Bosonogi Azumi zaćwierkał:
  - Zamiatamy wszystko w piasek!
  Agouti też ruszyła... Machała gołymi nogami tak energicznie, że promienie słońca wystrzeliły z jej bosych pięt...
  A rosyjscy piloci to dostali, tylko dla wariatów.
  Blond terminator śpiewał:
  - Ninja - akrobacje! W trumnie radzieckiej załogi!
  Wojownicy byli niezwykle rozbrykani i twardzi.
  Azumi pstryknęła palcami. A w dłoni miała lusterko. Uroda rzuciła go na nogi. Gołe palce mocno trzymały rękojeść.
  I jak Azumi wypuści błyszczącego króliczka. Jak podpala się stop stali, a duraluminium drewnem.
  A sowieckie samoloty płoną... Płoną dziesiątki na raz. Odpadają im skrzydła i ogony. A niektóre wypaczenia i skręty w barani róg.
  A rudowłosa diablica trzyma gołymi palcami u stóp takie małe, ale bardzo przerażające lusterko. I nie ma od tego ucieczki. I może dosłownie palić stal tytanem. I pokruszyć i zdenerwować wszystko, zmiażdżyć to w ciasto.
  Azumi radośnie obnaża zęby i przy pomocy bosych stóp, promieni słonecznych, mówi:
  - Najwyższy poziom duszy!
  Aguti, która nadal używa swojego tradycyjnego wachlarza z gołymi, krągłymi nogami. Ale też bardzo skutecznie płonące radzieckie samoloty grucha:
  - Cóż, taniec Stalina!
  A dziewczyny są bardzo zadowolone ze swojego żartu, śmieją się... Radzieckie lotnictwo ponosi ogromne straty, ale desperacko próbuje się przebić. Jednak to nie działa na dziewczęta-tygrysy. Są boleśnie błyszczące i najfajniejsze z fajnych piękności. Zestrzelili wszystkie radzieckie samochody. Jedno to lustro, drugie to wentylator.
  Co więcej, lustro, które trzyma nagie, wyrzeźbione, opalone nogi Azumi, jest jeszcze bardziej efektowne.
  Radzieccy piloci umierają. Wielu z nich jest dość młodych. Są też młodzi mężczyźni, którzy dopiero, dopiero co zaczęli przebijać się przez anteny, oraz dziewczyny. To prawda, tych ostatnich jest niewielu. I przeważnie latają na U-2. Ta maszyna jest szczególnie skuteczna do walki w nocy.
  Sowieckie samochody płoną jak ćmy w pochodni. A Azumi, potrząsając gołą nogą, ryczy:
  - Jestem ninja i nie ma piękniejszego zawodu!
  Ta rudowłosa wiedźma posiada wiele tajemnic. Jej włosy bardzo płoną, jak płomień. Piękna dziewczyna i niebezpieczna kusicielka. Brała udział w wojnie rosyjsko-japońskiej. Japonia nie miała szans w starciu z carską Rosją. Rosjan jest też więcej i mają za sobą wielowiekowe doświadczenia wojenne.
  A Japonia ostatnio wyszła poza swoje granice. Więc jak mogła wygrać?
  Ale... Czynnik ninja wszystko zmienił... Kilka bosonogich dziewczyn rzuciło magię na rosyjskich żołnierzy walczących pod Mukendem. A górująca armia carska, wyprzedzając już Japończyków, została uderzona lawiną igieł.
  Rosyjscy żołnierze padli złamani, setki i tysiące. Wtedy Azumi użył magicznego lustra. Od jego gorąca lufy broni zostały rozdarte, a rosyjscy żołnierze spaleni żywcem. To był dziki, gwałtowny pożar. Z którym nic nie mogło sobie poradzić i oprzeć się. Zdetonowane zestawy bojowe. Baterie uległy zniszczeniu, wszystko spłonęło niemal natychmiast....
  Ninja stali się prawdziwą plagą rosyjskiej armii. Wygrali używając umiejętności cuchnących magią.
  Wtedy Azumi wprowadził Kuropatkina w dziki strach, że nawet zaczął się jąkać. Ale ona go nie zabiła. I było to do pewnego stopnia podstępne posunięcie. Same dziewczyny ninja zdobyły także skarbiec armii rosyjskiej - kilka worków złota. To oczywiście miłe zaskoczenie.
  Oprócz magicznych luster i wachlarzy, bosonogie piękności pracowały również z mieczami. Osobiście zarąbali na śmierć wielu rosyjskich żołnierzy. I pokazali moc ninja.
  Agouti zasłynął wtedy na morzu. Osobiście zabiła również następcę admirała Makarowa, odcinając jej głowę mieczem. A nawet podrzucanie go bosymi stopami.
  Sam Makarow został wysadzony w powietrze przez jej partnera i męża Ognistego Tygrysa. Tak, ninja mają magię i nie mogą się starzeć. Jak prawdopodobnie zazdroszczą im inni śmiertelnicy.
  Moc ninja jest fantastyczna. A jeśli nie podbili reszty świata, to tylko dlatego, że rzadko ingerują w życie zwykłych śmiertelników. Ale nie mogli nie interweniować w wojnie z Rosją. Rosyjski niedźwiedź był zbyt duży i silny. Japonia od początku była skazana na porażkę. Co więcej, Rosjanie są bardzo zręczni w sprawach wojskowych.
  Ale nadludzka siła ninja drastycznie zmieniła równowagę sił.
  Bosonogie wojowniczki przejęły statki od Rosjan. Ugotowali swoje potrawy. Zostali pokonani także na lądzie. I odnieś wspaniałe zwycięstwo w Cuszimie! I tutaj nie obyło się bez Azumi.
  Ona osobiście wraz ze swoimi partnerami zatopiła trzy najnowsze rosyjskie pancerniki. Pokazał akrobacje.
  To jest siła ninja! Co więcej, dziewczęta częściej wyjeżdżają na misje niż mężczyźni. Któż może się równać z kobiecą siłą i diaboliczną mocą uwodzenia?
  Teraz wojownicy spalili wiele radzieckich samolotów. Rozdzielili czołgi i zajęli piechotę. Radzieccy żołnierze atakują. A na nich z lustra.
  Azumi mięsożernie oblizuje usta. Ona jest cholernie dobrą rzeczą. I wysyła za pomocą bosych stóp - króliczki zagłady.
  W tym samym czasie Japonka ćwierka:
  - Spalimy ich wszystkich! Szatan jest naszym panem!
  Następnie emituje nowy, śmiercionośny blask, który wypacza powierzchnię i zamienia rosyjskich żołnierzy w popiół.
  Agouti również strzela agresywnie, rozrzucając ładunki wybuchowe. Ale jednocześnie wojowniczka rzuca bosą piętą specjalne piłki.
  Lecą i zestrzeliwują dziesiątki żołnierzy, przebijając ich klatki piersiowe i łamiąc im plecy.
  Blond terminator woła:
  - Kamyk na pancerniku! To jest bardzo fajne!
  Atak wojsk rosyjskich dławi... Coraz więcej trupów i zepsutego radzieckiego sprzętu.
  . ROZDZIAŁ 3
  Atak na Orel w najbardziej niebezpiecznym sektorze został wstrzymany. Ale wojska radzieckie krzyczały na froncie z objazdu. Niemcom lepiej poszło na kierunku Biełgorod-Charków. Tam mieli więcej sił, a zwłaszcza czołgów. Mainstein manewrował zręcznie. Użył najnowszych "Tygrysów", "Panter", "Ferdynandów", które są dość skuteczne w bitwach obronnych. I być może lepszy od samochodów radzieckich. W szczególności "Tygrys" nie radził sobie z trzydziestoma czwórkami na czole, a jego deskę można było zabrać z odległości nie większej niż trzysta metrów.
  "Pantera" również nie przebiła się w czoło, ale wzięła trzydzieści cztery z dwóch kilometrów. To prawda, będąc słabszym w pancerzu bocznym. "Ferdynand" mógł generalnie przebijać radzieckie pojazdy z odległości do czterech kilometrów. A przedni pancerz ma 200 mm.
  Na południu naziści wytrzymali. Ale na stronie Oryol zaczęli się poddawać.
  Dziewczęta ninja rzuciły się, by przechwycić nazistów. Byli bardzo chartami i fajne te piękności. A kiedy ich bose stopy zaczęły machać wachlarzem i wypuszczać promienie słoneczne z lustrem. A zbliżające się radzieckie czołgi wpadły pod igły i promienie. Samochody przewracały się i przewracały. Stopiony metal. I piękne dziewczyny: rudowłosa i blondynka pokazały nosy i uśmiechnęły się.
  Wojownicy działali bardzo energicznie. Machali i szczerzyli zęby. I wszelkiego rodzaju małe igły latają. które niszczą wroga.
  Trzydzieści cztery przewracają się, rolki odrywają się od nich i toczą się same. Niektóre zbiorniki są cięte. I wypływa z nich stopiony metal.
  Azumi macha wachlarzem bosą stopą, rzuca go w górę. Tym razem to Agouti dostaje promienie słoneczne. I rozrywają rosyjskie czołgi.
  Obie wojowniczki ninja wyglądają tak fajnie i zabójczo. I prawie naga. Młócą rosyjskie czołgi. Tutaj pojawił się i Eli. A potem wystrzeliwane są obcasy, wystrzeliwujące ciasta z materiałami wybuchowymi, które wstrząsają przestrzenią i rozrywają radzieckie samoloty. Odrywają nosy i skręcają skrzydła.
  Naziści ryczą, machając rękami:
  - Ruski Schwein!
  Dziewczęta ninja chichoczą w odpowiedzi. Wysyłanie gołych, opalonych nóg, darów śmierci.
  Piękni wojownicy, włosy Azumi są tak rude, że wygląda, jakby sztandar nazizmu powiewał na wietrze. A wojownicy młócą sowieckich żołnierzy. Użyli więc nowej broni. Zaczęli puszczać bańki gołymi, zgrabnymi nogami.
  I wyszły przezroczyste, błyszczące kuleczki. Mogli nawet spalić tytan.
  I spadali na radzieckie samochody, wysadzając je w powietrze i niszcząc.
  Azumi, ta rudowłosa diabeł, zwana ognistą tygrysicą, rzucająca bańki gołymi palcami, śpiewała:
  Ale mówiąc szczerze...
  Agouti, używając lustra, którym obracała swoje gołe nogi, ćwierkając jak wróbel, powiedziała:
  - Wygrywam wszystkie sondaże!
  Azumi, uwalniając tuzin bąbelków ze swoich nagich, wyrzeźbionych palców, które lśniły masą perłową, wydała:
  - I pokonamy Stalina!
  Agouti wysłała promienie słoneczne gołymi stopami, podpalając kilkadziesiąt sowieckich samolotów, mówiąc:
  - I to jest prawda, oczywiście!
  Azumi zachichotał. Podskoczyła, wykonując kilka salt w powietrzu i dmuchając bańki bosymi stopami. W tym samym czasie śpiewa swoim donośnym i jednocześnie dźwięcznym głosem:
  "Ale cesarz wyda nam rozkaz..."
  Agouti, jak krzyczeć na całe gardło, wypuszczając jasne kule z bosych stóp, oślepiając radzieckich żołnierzy:
  - Banzai w oku!
  Azumi agresywnie potwierdził, kłami zębami i strącił radzieckie samoloty szturmowe i bombowce na pierwszej linii:
  - Zagrajmy w jeżozwierza!
  Wojownicy nadal żartowali i oddawali się darom śmierci. Są tak błyszczące, że nie da się tego opisać w bajce ani opisać długopisem! A ciała dziewcząt ninja są tak muskularne, skóra jest brązowa i błyszczy jak naoliwiona.
  Agouti weźmie go i syczy, rzuci kilka promieni słonecznych i ryczy:
  - Wykończę cię pastą do butów...
  Azumi gwizdała energicznie, rozmazując, machając gołymi nogami i wysyłając bąbelki. I wklejała radzieckie samochody w kule, które płonęły. A płomienie wznosiły się wysoko, najwyraźniej gotowe do lizania gwiazd w stratosferze.
  Agouti z kolei wysyłała promienie słońca i śpiewała, mieniąc się bosymi obcasami:
  - Nad nieszczęsną planetą wisiał ...
  Azumi kontynuowała z wielkim entuzjazmem, używając gołych, rzeźbionych nóg i baniek:
  - Gwiezdne potwory pełne ciemności!
  Agouti, której bose pięty odbijały się w lustrze, ćwierkała, zestrzeliwując sowieckie samoloty i unosząc czołgi wiązkami światła:
  - Okupant nienawidzi swojej siekiery...
  Azumi z wielkim entuzjazmem wystrzeliwuje w bąbelki powietrza cuchnące gorącem i palącym napalmem. A te bańki, zestrzelone sowieckie czołgi, piechota, samoloty, wygasły:
  - Naostrz i posiekaj głowę!
  Agouti, z entuzjazmem prawdziwego ninja, rozsiewając bosymi stopami promienie śmierci i gumki zagłady, krzyknęła:
  - To jednak człowiek, a nie pionek...
  Azumi, błyskając swoimi bosymi, okrągłymi, różowymi obcasami i bulgoczącymi z nich bąbelkami, zaćwierkała:
  - I nie chodź na zawsze pod jarzmem ...
  Agouti śpiewała z wielkim entuzjazmem, podczas gdy jej promienie słoneczne, odbijające się od jej nagich stóp, strzelały w czołgi, samoloty i żołnierzy piechoty. Robię szaszłyki od rosyjskich żołnierzy.
  A dziewczyna energicznie śpiewała:
  - Zamienia złych wrogów w podżegacze...
  Azumi, wysyłając blask słońca swoimi nagimi, bardzo wdzięcznymi podeszwami i bąbelkami cuchnącymi wszystkimi kolorami tęczy, zaćwierkała głosem samicy słowika:
  - Zostań nowym władcą światów!
  Potem obie piękności wirowały w powietrzu i śpiewały:
  Co powiedzieć, co powiedzieć
  Tak powstają ninja...
  Ta miłość do zabijania słabych,
  Zabity, po prostu gwiżdż!
  Azumi syknęła z wielką przyjemnością, wielobarwne, falbaniaste i bardzo zabójcze bąbelki latały z jej bosych, okrągłych pięt. Które zestrzeliwały samoloty i niszczyły wszystko z wielką intensywnością. Jak produkt podziemi.
  A cóż za piękność i wdzięk miały nogi tych księżniczek piekła! Coś zupełnie niewyobrażalnego. To są dziewczyny, o których się mówi - zamieniają wrogów bez wyjątku w piekło. A jeśli ktoś się im nie pokłoni, zostanie bez głowy. W końcu ta para wyróżniła się podczas wojny rosyjsko-japońskiej. We wszystkich czterech bitwach z Kuropatkinem Japończycy wygrali wyłącznie z pomocą ninja.
  I te dziewczyny pokazały się z pomocą śmiercionośnej magii. I rozpoczęli taką zagładę, że nie sposób w bajce powiedzieć, nie opisać piórem.
  Ale atak na Mount High w Port Arthur jest tego szczególnie wart. Tam dziewczęta były w stanie zrobić to, co przekraczało możliwości całej armii generała Nogi. Pędzili w górę góry.
  Tylko my dwoje, prawie nadzy, w tym samym bikini. I były otoczone wirami balonów. To są fajne dziewczyny. Rosyjskie kule odleciały od piłek. Karabiny maszynowe i karabiny ucichły. Doszło do prawdziwej, dosłownej klęski armii samurajów. A wojownicy wykazali się nieugiętym duchem.
  Dotarliśmy do okopów i zaczęliśmy rąbać rosyjskich żołnierzy. Ich miecze lśniły i uderzały jak błyskawice. To były takie dziewczyny, że nie miały sobie równych.
  Ninja szli przez okopy. A miecze przecięły rosyjskich żołnierzy na pół. Azumi odciął pięć jednym uderzeniem i zaśpiewał:
  - Krzyczymy banzai...
  Agouti, ta blondynka z gołymi, wdzięcznymi nogami, ścięła siedem za jednym pociągnięciem i krzyknęła:
  - Odzyskamy Kurylów!
  Azumi nadal tnie wszystkich. I jednym uderzeniem rozwaliła na raz ośmiu rosyjskich żołnierzy, zapiszczała:
  - O północy przejmiemy całą ziemię!
  Agouti nadal niszczy i eksterminuje. Jedno uderzenie i natychmiast dziewięciu rosyjskich żołnierzy zostało przeciętych na pół, zaćwierkała:
  - Pokażemy naszą siłę sąsiadom!
  Dziewczyny się pokazały. Prawie nagi, opalony, muskularny. Bardzo piękny i silny. Żołnierze boją się nawet do nich strzelać lub współczuć im. A miecze wszystkich są ścięte bez ceremonii. I zamienić się w krwawy bałagan.
  Azumi ćwierka i ryczy:
  - Banzai! Jestem dziewczyną Supermana!
  Agouti wybucha jak bąbelki z bosych pięt wzdłuż rosyjskiej linii. I koś ryk:
  - I nie ma problemu!
  Wojowniczki szły energicznie wzdłuż Wysokiej Góry. I uchwycili ten kluczowy punkt. Japończycy zaczęli dominować w Port Arthur. Eskadra rosyjska próbowała się przedrzeć. Ale go tam nie było. Dziewczyny na morzu spotkały Rosjan i utopmy się. I wywieraj presję.
  Azumi, wysyłając rosyjski pancernik do przodków, śpiewała, uderzając bosą piętą w metal:
  - W skrócie...
  Agouti wspierała swojego partnera. Praca bosymi stopami i wysyłanie baniek przez rosyjskie statki. A bańki totalnej zagłady, japoński ninja, wziął i syknął:
  - W skrócie...
  I obie zabójcze dziewczyny, jak gadać:
  - Zamknąć się!
  I tak puszczali bąbelki bosymi piętami, sykali i krzyczeli na całe gardło, rycząc:
  - Zamknąć się! Tu z holu...
  Wysławszy promienie na rosyjskie statki bosymi stopami, które odparowały metal, piszczały:
  - Wszyscy z pokoju!
  I taki dziki śmiech w odpowiedzi... Krótko mówiąc, rosyjska flota chana. A Japonia odniosła oszałamiające zwycięstwo nad krajem, który ma więcej żołnierzy niż inne armie na świecie.
  Azumi obecnie niszczy radzieckie wojsko, które się przedarło. Spopielał czołgi i wysyłał promienie na samoloty wroga. Wykazano piekielną presję i nieugiętą wolę. A jej bose obcasy, tak okrągłe i uwodzicielskie, wysyłały bąbelki, które lśniły wszystkimi kolorami tęczy.
  Azumi wziął go i zaśpiewał:
  - W końcu magia ninja to nie żart!
  Agouti z kolosalnym naciskiem zwymiotowała bosymi piętami kilka błyszczących, słonecznych króliczków i wydała:
  - W końcu magia ninja to nie żart!
  I obie piękności ustąpią z kolosalnym rykiem:
  - Nie możesz żartować z nami ninja!
  A dziewczyny ninja zwiększyły intensywność ostrzału. Płonęły setki sowieckich czołgów, eksplodowała duża liczba rosyjskich samolotów. Wszystko nabrało charakteru bałaganu.
  Azumi zaćwierkała z zachwytu, uderzając bosymi stopami, gdy leciała w powietrze, ćwierkając:
  - Nie żartuje się z ninja!
  Agouti, wymachując gołymi kończynami i rzucając promienie zagłady palcami noża, zapiszczała:
  - Męczą z nami wodę!
  Wojska radzieckie miały coraz większe trudności. Prawie wszystkie radzieckie czołgi i samoloty zostały zniszczone. A wojownicy podjęli piechotę. Narastała eksterminacja. Ale w bitwie brały udział tylko dziewice. Ale te dziewczyny ninja!
  . ROZDZIAŁ 4
  Ofensywa wojsk radzieckich ostatecznie wygasła, a jednostki rosyjskie zatrzymały się. W ten sposób wojna odwróciła kolejną stronę naznaczoną niepowodzeniem operacji Rumiancew. Niemcy odetchnęli i próbowali ściągnąć dodatkowe siły. Nowy czołg "Lew" również zaczął przybywać na front. Na co w prawdziwej historii panzvale nie miało wystarczających środków. Ale teraz Niemcom jest łatwiej, bo nie ma zachodniego frontu: Stany Zjednoczone i Wielka Brytania, po porażce z ninja, wycofały się z wojny w hańbie.
  I możesz wprowadzić coś do serii w rzeczywistości, kiedy nie było ninja - nie było.
  Czołg "Lew" jest bardzo groźny: waga wynosi dziewięćdziesiąt ton, przedni pancerz ma 150 mm, boki i czoło mają po 110, a działo 105 mm 70 EL. Co więcej, zbroja jest pochylona zarówno na czole, jak i po bokach, podobnie jak u "Pantery". Samochód, przez który trzydziestoczwórcy nie będą w stanie się przebić. A działo jest generalnie najpotężniejszym z modeli przeciwpancernych. I jakie zaniedbane. Jakość jazdy jest gorsza, ale silnik o mocy 1000 koni mechanicznych radzi sobie dobrze.
  A "Lew" pokazał się w bitwie. A w samym czołgu walczy żeńska załoga. To bardzo fajne i seksowne!
  Och, dziewczyny, jakie jesteście piękne. A na wojnie wyglądają korzystnie.
  Na czołgu "Lw" zgrały się cztery pierwsze w historii III Rzeszy kobiety-cysterny. Gerda jest dowódcą załogi, Charlotte jest strzelcem, Christina jest strzelcem maszynowym, Magda jest kierowcą. I wszystkie cztery dziewczyny wyszły do walki boso iw jednym bikini.
  A co testują nowy czołg "Lion". Piękne dziewczyny prowadzą samochód. To ich pierwsza walka. Trzy radzieckie czołgi T-34-76 posuwają się naprzód. Samochody, rzecz jasna: zwinne.
  Ale dla "Lwa" całkowicie bezpieczny. Jeśli "Tygrys" nadal może przebić bok, a tym bardziej "Pantera", to "Lew" trzydzieści cztery nie przebije w żaden sposób.
  Gerda chichocze i kiwa głową do rudowłosej Charlotte:
  - Strzelaj do wroga!
  Ognisty diabeł ryknął agresywnie:
  - Zmiażdżę ich wszystkich!
  I opiera bose pięty na metalu. Trzeba się skupić. W bikini znacznie lepiej czujesz samochód. Dobrze jest, gdy ciało jest prawie nagie. A upał jest o wiele przyjemniejszy. A twoja skóra jest opalona, błyszcząca od potu. Charlotte oddaje pierwszy strzał. Ogień otwiera się z dużej odległości, ponieważ jej działo jest śmiercionośne. Ale proszę bardzo, spróbuj.
  Pocisk leci z gwizdkiem. Przecinając powietrze... Charlotte przysięgała rozkosz - chybiła.
  Gerda jest blondynką. Bardzo muskularna, piękna, opalona. Nerwowo pociera nagą, zgrabną nogą o rozgrzaną zbroję i ćwierka:
  - Bystre oko - skośne ręce!
  Charlotte warczy gwałtownie:
  - Jestem niemieckimi siłami specjalnymi!
  A rudowłosa diablica znów strzela. Tym razem pocisk ślizga się bardzo blisko małej wieży trzydziestki czwartej.
  Christina też jest ruda. Tylko jeśli włosy Charlotte są rudo-miedziane, to włosy Christiny są żółto-miedziane. Jest również bardzo piękna i krągła. Strzelec z karabinu maszynowego. Ale podczas gdy radziecka piechota nie jest widoczna i nie można strzelać. A "Lew" ma aż cztery karabiny maszynowe na zawiasach, a piąty jest połączony z lufą.
  Christine położyła ręce na nagich podeszwach Charlotte i zaoferowała:
  - Pozwól mi masować!
  Charlotte syknęła podejrzliwie.
  - Po co to?
  Krystyna odpowiedziała z uśmiechem:
  - Aby uczynić cię dokładniejszym! Energia popłynie przez stopy!
  Charlotte niechętnie się zgodziła.
  - Chodźmy!
  Działo czołgu "Lew" ma wyraźną wadę - niższą szybkostrzelność. Tylko pięć strzałów na minutę. Dlatego konieczne jest otwarcie ognia z większej odległości. Spróbuj - uderz!
  Ale Charlotte skoncentrowała się. Christina masuje swoje twarde, ale zakrzywione podeszwy. Miedzianoczerwona diablica uśmiecha się szeroko. I strzela jeszcze raz...
  Pocisk trafia w sam środek wieży radzieckiego czołgu. I zdziera z ciała. Metal jest rozbity i rozdarty. A zestawy bojowe są rozdarte.
  Gerda mówi z radością, oblizując pełne, szkarłatne usta:
  - Dali Stalinowi rogi!
  Charlotte podłącza nowy pocisk, namiętnie mówi:
  - Na jego rogi i między nim!
  Christina, uderzając bosymi stopami o opancerzoną ścianę, ćwierka głośno:
  - Pochodzę z Zanzibaru, moją ojczyzną jest Sahara!
  Charlotte radośnie mówi:
  - Trzy i dalej moje stopy. Może wejdę!
  Krystyna uśmiechnęła się i zaćwierkała:
  - Och, takie nogi, z przyjemnością masuję!
  Magda odpowiedziała z westchnieniem:
  - A moja praca jest najbardziej nieciekawa! Nasz czołg stoi, a sami Rosjanie idą do niego!
  Gerda, pocieszając, ćwierkała:
  - Nadal je miażdżysz!
  Magda powiedziała z powątpiewaniem:
  - Niedobrze jest miażdżyć ludzi!
  Charlotte pisnęła wściekle i syknęła:
  - Wróg to wróg! I nie będzie miał litości!
  Ognisty diabeł czuł jak masuję jej bose stopy. Charlotte jak się śmiać i dać prawie nagie piersi w zakresie. Potem wystrzelił...
  Pocisk prawie dotknął małej wieży trzydziestu czterech, a mimo to przeleciał obok. I radzieckie czołgi odpowiedziały ogniem. I dodał prędkość, do granic możliwości.
  Gerda zauważyła z troską:
  - Ci szaleni Rosjanie mogą iść na barana! Powinniśmy o nie dobrze dbać!
  Charlotte syknęła zirytowana i zaćwierkała:
  - Jeśli następnym razem spudłuję, uderz mnie w twarz!
  Krystyna zagruchała:
  - Guten morgen, Guten tak! Uderz w twarz, tak i tak!
  Magda, szczerząc zęby jak perły, zauważyła:
  - Trafić czy nie trafić - wszystko jest z woli Boga!
  Gerda zachichotała i warknęła:
  - W porządku, ogień!
  Charlotte mocno zacisnęła zęby. Trzęsła się z wściekłości. I próbowałem się skupić. Christina zaczęła coraz intensywniej masować podeszwy.
  Ognisty diabeł wystrzelił. I uśmiechnął się mocniej. Tym razem pocisk trafił w kadłub. Radziecki samochód zatrzymał się i wypuścił dym. Charlotta warknęła:
  - Jestem Robin Hoodem!
  Gerda potwierdziła z uśmiechem:
  - Tak, to jest dobre!
  Magda ćwierkała:
  - Okrutne, ale konieczne!
  Christina połaskotała Charlotte w bosą piętę i pisnęła:
  - To arcydzieło! Strzelecki arcydzieło!
  Gerda powiedziała z uśmiechem:
  Ale został tylko jeden!
  Charlotte syknęła jadowicie:
  - Zakopię to ciepło!
  Aryjska dziewczyna wycelowała. I wystrzelił, delikatnie naciskając przycisk pistoletu. Radziecki samochód drgnął i nadal się zbliżał. Widać, że broń "Lwa" nie była bardzo dana.
  Charlotte zaklęła, obnażając kły.
  - Oversize! Więc nie możemy tego zepsuć!
  Gerda poprawiła swojego partnera:
  - Chciałeś powiedzieć, nie wchodź!
  Rudowłosa suka drgnęła i syknęła:
  Cokolwiek chciała powiedzieć, powiedziała...
  I znów zaczęła się leczyć. Radziecki samochód również odpalił i rzucił się, by się zbliżyć, ryzykując uszkodzenie skrzyni biegów. W wieku trzydziestu czterech lat pudełko często się psuje, gdy rozwijasz dużą prędkość. To nieco zdewaluowało moc silnika.
  Ale mimo wszystko samochody są zwinne i trudno jest dostać się do małej wieży. Boso niemieccy wojownicy ponownie celują w zwinny radziecki czołg. Dziewczyny mają też to szczęście, że dzięki pracy ninja wiele sowieckich czołgów ginie, a tylko trzy trzydzieści cztery walczą z niezdarnym "Lwem".
  Gdyby seria KV była przeciwko Niemcom, byłoby im łatwiej. Ale najwyraźniej nie los. Charlotte przesuwa wałek i uśmiecha się, gdy Christina masuje jej pięty. Dziewczyny dużo biegają boso. A skóra na stopach jest szorstka, elastyczna, ale to wcale nie sprawia, że podeszwa traci na atrakcyjności. Christina masuje ją i uśmiechając się, mówi:
  - Bose stopy biegną po ścieżce!
  Charlotte uspokaja się. Radziecki czołg jest coraz bliżej. I łatwiej się w to wczuć. Chociaż 88-milimetrowe działo "Tygrysa" jest znacznie lepsze, a tym bardziej 75-milimetrowe działo "Pantery". Szczerze mówiąc, "Pantera" była lepsza dla dziewczyn niż "Lw". Jest bardziej mobilna i szybsza. A co z Leo? Oprócz zbroi wszystko jest gorsze niż u Pantery. A nawet mocniejsza broń nie jest zbyt praktyczna. A co, jeśli "Lew" może przebić się przez trzydzieści cztery z odległości większej niż pięć kilometrów? I wsiadaj, wypróbuj zwinny i stosunkowo mały radziecki czołg! Szybkostrzelność jest trzy razy mniejsza niż u Pantery.
  Charlotte szepcze agresywnie, koncentrując się. I strzela, celując w ciało. Tam jest trochę łatwiej niż w wieży, która jest mała i kanciasta. Pocisk wylatuje z lufy i uderza w tor. Uderzenie jest silne, łamiąc jednocześnie kilka rolek. Radziecka maszyna, otrzymana w żołądku, zatrzymuje się i nadal nie tracąc zdolności strzelania, strzela do niemieckiego czołgu. I uderza w pochyłe czoło "Lwa". Trochę zadudniło w środku. Pochyły i gruby pancerz odbił się rykoszetem. Należy zauważyć, że "Lew", bardziej zaawansowany niż "Tygrys", w nim zbroja została zainstalowana pod kątem, podobnie jak w "Królewskim Tygrysie". Ale to sprawiło, że czołg był nieco droższy i trudniejszy w produkcji. Na razie "Tygrys" -2 jest tylko testowany. A "Lew", który został opracowany przez Francuzów, pojawił się w serii wcześniej.
  Ale sam pomysł uzbrojenia czołgu w tak potężną armatę i sprawienia, by ważył dziewięćdziesiąt ton, jest okrutny. Niech trzydzieści cztery nie przebiją go pod żadnym kątem, ale może taranować. I to oczywiście jest czynnikiem, który sprawia, że Lew nie jest najlepszym czołgiem w praktyce. Ale bardzo drogi i trudny w transporcie.
  Charlotte, narzekając, że pistolet nie strzela zbyt szybko, posyła wykańczający pocisk w czoło radzieckiej maszyny. Odkąd zatrzymał się trzydziesty czwarty, teraz znacznie łatwiej jest się do niego dostać. A ognisty diabeł zszywa zbroję. Wieża rozpada się na kawałki, jak pomidor pod toporem.
  Gerda zachichotała i potrząsając bosą stopą zauważyła:
  - Jak zwykle jest super!
  Magda szczebiotała entuzjastycznie:
  - Wszystko niemożliwe... Kiedyś się stanie!
  Charlotte powiedziała bardzo zadowolona:
  - Zdobądź trzy zero na naszą korzyść! Jak na pierwszą bitwę, zgadzam się nieźle... Chociaż działo naprawdę nie jest optymalne!
  Christina zachichotała i zauważyła:
  - Celownik jest dość celny... Ale tu dużo zależy od celności myśliwca.
  Magda zapytała z niepokojem:
  - Ruszymy w głąb sowieckiej obrony... Albo przeczekaj!
  Gerda, pocierając bose, różowe podeszwy, powiedziała z powątpiewaniem:
  - Jeśli będziemy tak deptać sami, nasz czołg zostanie całkowicie zniszczony. Lepiej to zamaskować!
  Magda racjonalnie zauważyła:
  - Trudno ukryć takiego kolosa!
  Charlotte zgodziła się z tym:
  - Tak... Oj, lepiej by było "Pantera", tylko z niższą sylwetką. A potem pojawiła się bestia. Potężny, ale niezdarny!
  Christina wyszła z włazu i zauważyła:
  - Tak, naszym czołgom jeszcze daleko do ideału... Ale jak to mówią - początek to najgorsze kłopoty!
  Dziewczyny z przyjemnością wyszły z rozpalonego do czerwoności zbiornika i zaczęły go pieprzyć trawą i gałęziami. I faktycznie, nie zrobili tego zbyt przekonująco. A na niebie pojawił się groźny sowiecki Ilys...
  Gerda ze złością zauważyła:
  - Ten "Lew" może być łatwym łupem dla samolotów szturmowych!
  Charlotte zachichotała i wskazała na niebo.
  - A tam leci najnowszy ME-309. Teraz pokaże Sowietom ze swoimi 30-milimetrowymi działami.
  Magda ze złością tupnęła bosą stopą:
  - Jesteśmy wściekłymi diabłami! I urodzony, by wygrywać!
  . ROZDZIAŁ 5
  
  Kiedy Armia Czerwona w końcu się wyczerpała, sami naziści przeszli do ofensywy. Naziści zaczęli posuwać się w kierunku Kurska, próbując utworzyć kocioł z kontratakami z północy i południa. Musieli jednak pokonać bardzo potężną obronę. Armia Czerwona przygotowywała się od kilku miesięcy do odparcia ofensywy. I mogła stać się silniejsza.
  Ale potem Japonia zajęła i otworzyła drugi front na Dalekim Wschodzie. Oczywiście samurajowie nie mogli powstrzymać się od interwencji, wymagał tego ich honor.
  Chociaż groźba japońskiej agresji była realna, agenci Mikado poprzez przekupstwo i zdradę przekonali dowództwo Władywostoku, aby nie stawiało żołnierzy w stan pełnej gotowości. W rezultacie miecz Damoklesa został już wniesiony i ucztują w restauracji.
  Major Vinogradova złapała młodą oficerkę za włosy, była od niego o głowę wyższa i wyraźnie silniejsza:
  - Co za cham i pijak! Dlaczego macie taki rozwiązany zespół! Ten facet bardziej przypomina chłopca okrętowego niż oficera. Może na początek dobrze nadmuchać, żeby wyszedł cały chmiel.
  Dubinin był zawstydzony:
  - To jest Pasha Shoigu. Został wysłany na kursy bezpośrednio ze szkoły Suworowa, zgodnie ze skróconym programem. Jest jeszcze całkiem chłopcem, za dwa miesiące ma urodziny szesnaście lat.
  Winogradowa skrzywiła się nieprzyjemnie:
  - Wow! Piętnaście lat i już oficer! Tak robi wojna! A nie wiedziałem, że mleczka już dostają pełnoprawne tytuły.
  Dubinin wzruszył ramionami.
  - Na wojnie dzieci wcześnie dorastają! Co więcej, przydarzyła mu się historia, jakby napisał najlepszą historię o obronie Moskwy, a Żukow zauważył to i poradził mu, aby przeniósł chłopca z kadetów na oficerów.
  Winogradowa stała się milsza na te słowa:
  - Cienki! Że nie jest głupi. - Groziła, jakby szkolna uczennica uczyła się jej palcem. - Ogólnie nieźle, ale koniec z piciem! Czuję to, a mój nos jest jak pies, zaraz pod trybunałem! - Silna kobieta, dojrzała, ale nie zatracona atletyczna harmonia i świeżość, dźgnęła palcem pułkownika. "Właściwie, zapłacisz za to. Już mężczyzna w średnim wieku, ale zachowuje się.
  Dubinin zakaszlał ze złością:
  "Właściwie mam trzydzieści trzy lata, ale byłem już siedem razy ranny, więc wyglądam na starego...
  Vinogradova chciała coś odpowiedzieć, gdy nagle ciszę przedświtu przerwał potworny ryk. To było tak, jakby ciężkie głazy spadały z nieba, szyba w oknie pękła natychmiast. Odłamki gradu uderzały w stół, a nawet lądowały w rękach i twarzach pijanych funkcjonariuszy. Winogradowa wrzasnęła jak dowódca:
  - Wszyscy natychmiast na zewnątrz.
  Dubinin krzyknął w odpowiedzi, tak bardzo, że prawie zerwał sobie struny głosowe:
  - To są dwunasto- i osiemnastocalowe muszle! Japońskie pancerniki o największym tonażu wydają się być na polowaniu, to znaczy.
  Winogradowa z irytacją uderzyła butem o ścianę. Nawiasem mówiąc, od szturchnięcia sprytnym butem z trofeum, płytka pękła:
  - Rozpoczęliśmy, ale nie tak jak planowaliśmy! Zupełnie nie! Cholera, musimy natychmiast zabrać eskadrę nad morze i zatopić flotę kraju wąskookich małp.
  Padając na czworakach, kapitan pierwszego stopnia (inaczej pułkownik) mruknął:
  - Broń jest tylko na moim niszczycielu i na kilku małych korytach. Nie mamy nawet odpowiedzi.
  Vinogradova pokazała ciężką pięść:
  - Cóż, ty i osły! Ryknęła wojowniczka o niebieskich włosach jak szalejące tsunami. - Ale powinieneś mieć artylerię przybrzeżną! W końcu nie wszyscy zostali wysłani na front zachodni, podobnie jak lotnictwo. Przecież o tym, że Japonia może w każdej chwili przystąpić do wojny mówi się od lat.
  Już dość ranny Dubinin, chciał powiedzieć, ale znowu zadudniło, posypały się odłamki. Syrena zawyła, ostrzegając o przybyciu samolotu. Dubinin z wielkim trudem wstał i krzyknął, zagłuszając huk Winogradowej:
  - Mamy baterie lotnicze, a przybrzeżne, nawet jeśli nie w komplecie, są dostępne. odpowiedzmy!
  Pilot warknął, gdy biegła ulicami:
  - Pobiegłbym po prostu do mojego zawodnika i podłożyłbym tych Japończyków, to nie wydaje się wystarczające. Nadal będą płacić za Tsushimę i Muduen.
  Shoigu, który odciął mu połowę ucha, zgodził się:
  - Tak, zapłacą! Tak, nawet z procentem!
  Słychać było eksplozje i spóźniony świergot dział przeciwlotniczych. Ogólnie rzecz biorąc, większość obrony powietrznej Władywostoku została wycofana w czterdziestym pierwszym roku, aby wzmocnić obronę Moskwy, więc liczne punkty kolonii komarów Kraju Wschodzącego Słońca zdawały się nie zwracać większej uwagi do takiego "hałasu". Japońskie bombowce nurkujące zrzucały wiosenne "prezenty" z przeszywającym piskiem. Cios został zadany zarówno miastu, jak i flocie. Japońskie samoloty nie są zbyt duże, ale zwinne, natomiast pancerniki wręcz przeciwnie, są masywne. Największy z nich jest nawet ciasny w oceanie, długość wynosi trzysta metrów, a działa 460 milimetrów.Do czasu, gdy Amerykanom udało się zatopić którąkolwiek z tych piękności, a ocaleni wraz z krążownikami zniszczyli wybrzeże. Bardzo przypominał nikczemny atak Kraju Kwitnącej Wiśni 27 stycznia 1904 roku. Tylko wtedy nie było lotnictwa.
  Dubinin czuł, że dusi się od biegu. Nie jest nadczłowiekiem, ale prostym człowiekiem z chorymi płucami, który znalazł się w trudnej sytuacji. A Victoria nie wyprzedziła go zbytnio. Zastanawiam się, ile ona ma lat, wygląda ledwie na więcej niż trzydzieści lat, jej piersi są duże, a ramiona szerokie jak u mężczyzny.
  Vinogradova nagle odwróciła się i machnęła ręką:
  - Nie uciekaj stary, chodź za mną! - wrzasnęła z taką siłą, że fala dźwiękowa po prostu uderzyła ją w uszy. - Jak najszybciej wyprowadź niszczyciel na morze.
  W pobliżu dudniły wybuchy, spadały gruzy, jeden z nich spadł bezpośrednio na Vinogradovą, a ona mechanicznie złapała go rękami. Dziewczyna terminatora poczuła się jak bramkarz, który skutecznie wygrał rzut karny, fragment był okrągły, ciepły i wyglądał jak piłka. Angelica nagle poczuła coś płynnego spływającego po jej ramionach. Dziewczyna spojrzała na fragment i wtedy nawet jej żelazny wojownik, zahartowany trzema latami wojny (razem z Hiszpanami) podszedł jej do gardła mdłości. W dłoniach trzymała główkę dziecka. Biedna dziewczyna (widać to po krótkich warkoczach, z wyłupionymi oczami. Vinogradova ostrożnie położyła głowę na popękanym asfalcie i przeżegnała się:
  - Nie miałeś czasu grzeszyć, nie żyć! Nie ma jednak grzesznika większego od Boga, dlatego nie ma większego grzechu niż obojętność na cierpienie dzieci.
  Znowu ryk i odłamki, jeden trafił dziewczynę w but, drapiąc skórę. Vinogradova już chciała zawrócić i jak najszybciej biec na wybieg, gdzie jej MIG cierpliwie czekał na agresywną gospodynię, ale...
  Ostre jak ostrze sztyletu spojrzenie wojownika dostrzegło nieznośny grymas bólu na twarzy kapitana pierwszego stopnia Wasilczikowa, gdy jego górna część oderwanego ciała odleciała w górę od fali uderzeniowej. Sama dziewczyna ledwo uniknęła fragmentu. Mimo, że jest dziewczyną, po raz pierwszy chwyciła za broń w życiu cywilnym. Ona już kiedyś, jakoś złapała się za policzek, nawet podczas międzynarodowej bitwy w Hiszpanii. W efekcie pozostała głęboka blizna, która przez długi czas psuła jej wygląd. Plus aresztowanie i zesłanie pułkownika do obozu koncentracyjnego. To prawda, że to na Syberii, w miejscu pozyskiwania drewna, została przedstawiona jednemu bardzo silnemu czarownikowi, który za pomocą maści i inwokacji duchów zdołał wyleczyć, jakby nigdy nie był, tę ranę i kilka innych. Blizny otrzymane podczas bitew z Białymi Czechami, wojskami Kołczaka, Denikina, Wrangla. I wiele ją nauczyła, więc wydaje się, że Vinogradova należała do wybranego rodzaju ludzi.
  Dostała możliwość wyjazdu przed terminem za pomocą kobiecych wdzięków, więc została objęta amnestią pomimo trudnego artykułu. Chodzi oczywiście nie tyle o przekonanie mężczyzny, co o to, by organizator imprezy się o tym nie dowiedział. A jest tak wielu oszustów wszelkiej maści, że kapuś, kapuś i kapus, pcha ich dalej. Więc tak naprawdę nie przyspieszysz, jeśli twoja kariera jest ci bliska.
  Oznacza to, że Japonia ma dużą przewagę w piechocie, lotnictwie, a nawet w czołgach. Otóż w czołgach z naszej strony jest to rekompensowane przewagą jakościową, a reszta znacznie gorsza. Chociaż jeśli weźmiesz broń strzelecką, Japonia również pozostaje w tyle pod względem liczby karabinów maszynowych, w większości ma broń. Jednak dywizje Dalekiego Wschodu są słabo wyposażone w pistolety maszynowe. Nie wystarczy maszyn dla wszystkich. Więc ... Pod względem jakości piechota nie ma przewagi, a co gorsza, wszyscy najlepsi oficerowie są przenoszeni na front sowiecki, tutaj najgorsze oddziały z reguły nie są ostrzelane, mając minimum szkolenia wojskowego. Oznacza to, że wojna rozpoczyna się w wyjątkowo niekorzystnej dla ZSRR sytuacji. I całkiem sporo nowo powstałych rezerw zostanie wyrzuconych na wschód...
  Winogradowa nagle wtrąciła się do pożogi. Płonął zbombardowany szpital miejski. Obraz jest naprawdę apokaliptyczny, a kobiety, dzieci i starcy płoną żywcem. Tutaj dziecko wpadło prosto w ogień, a wokół rozległ się straszny ryk i jęki.
  Vinogradova poczuła w głowie trąby archaniołów i rzuciła się w płomienie. Języki ognia lizały gołe ręce i otwartą twarz dziewczyny, ale pilot poruszał się tak szybko, że udało jej się chwycić dziecko, wyrywając je z objęć zniszczenia.
  Dziewczyna wyskoczyła, czując tylko lekkie swędzenie na skórze, rzuciła okiem na dziecko. Niestety, było już za późno, chłopiec dusił się, wciągając płomienie do płuc, oparzenia na okrągłej twarzy. Takie rozdarte pęcherze na skórze są bardziej miękkie niż pąki stokrotki. Winogradowa krzyknęła:
  - Oto ludzki chaos!
  Uderzyła butem w stertę śmieci, po czym rzuciła się na pomoc, kto jeszcze mógł zostać uratowany. To było jak kobra tańcząca między palnikami gazowymi, dziewczyna bardzo dziwnie się kręciła i tańczyła. Została spalona, jej buty stopiły się, jej tunika była zwęglona, ale nadal walczyła uparcie o każdą łzę dziecka, o każde uderzenie małego serca, o każde kruche życie, ale tak potrzebne dla kraju! Buty rozpadły się i teraz dziewczyna tańczyła w wirach ognia, jej nagie, czarujące nogi. Była męczennicą, ale nie tylko zakonnicą torturującą się postami i biczem, co nie przynosi pożytku ani Bogu, ani ludziom, męczennicą-wojowniczką ratującą konkretne życia. Nogi wojowniczki były pokryte warstwą małych pęcherzy, ale z bólu poruszały się jeszcze szybciej i dokładniej.
  Kapitan służby medycznej wyjął z torby duże buty i krzyknął do niej:
  - Weź je, szybko je załóż! Tańczysz w ogniu, więc zostaniesz kaleką.
  Wojownik w randze majora natychmiast odpowiedział:
  - Lepiej zostać kaleką fizycznie niż dziwakiem moralnym! Ani sekundy dla siebie, wszystko na front, wszystko na zwycięstwo!
  Kapitan służby medycznej odpowiedział:
  - To jest prawdziwy sowiecki człowiek!
  Vinogradova, depcząc płomień, przeklęła:
  - A co stoisz, ratuj ludzi!
  Kapitan westchnął.
  - Mam protezy zamiast nóg!
  Vinogradova, wyciągając kolejną dziewczynę z na wpół spaloną twarzą i nieprzytomną, krzyknęła wściekle:
  Jak okrutny jest Bóg!
  Kapitan wzruszył ramionami.
  To nie jest wina Boga, tylko ludzi!
  Vinogradova bardzo rozsądnie i pewnie sprzeciwiła się:
  - To to samo, co powiedzenie - nie rodzice są winni, ale dzieci!
  Kapitan chciał coś powiedzieć, ale kłęby dymu podeszły mu do gardła i zakaszlał ze złością.
  . ROZDZIAŁ 6
  Bombardowania ucichły, ale ostrzał trwał nadal. Działa okrętu mają przyzwoity zapas pocisków, jednak ogień był teraz skierowany bardziej na rozbrojone okręty radzieckie. Yamamoto zrozumiał, że dominacja na morzu przeniesie inicjatywę w tej wojnie na Japonię na długi czas. Proces budowy statków jest kosztowny i długi, chociaż na przykład okręty podwodne są być może łatwiejsze do stemplowania. To oczywiście należy również wziąć pod uwagę, ale ważne jest, aby przełamać strukturę. Admirał Yamamoto, najpotężniejszy człowiek Japonii po cesarzu Hirohito, czuł się jak bóg. Prawdziwy bóg, więc religia Kraju Kwitnącej Wiśni nauczała, że najlepszą drogą do przebóstwienia jest waleczność! A teraz wielki dowódca mógł dowolnie dręczyć i zniekształcać przestrzeń wokół siebie. Nad Władywostokiem ciągną się przez wiele kilometrów gęste, czarne chmury dymu, płoną magazyny ropy i składy paliw. Setki, tysiące ludzi płonie, do diabła, no, po tym, jak tu nie czuć się jak bóg, który zemścił się na Rosjanach za wieki upokorzeń, wielki naród jest zmuszony stłoczyć się na szeregu wysp tak maleńkich w porównaniu do połacie Rosji. Teraz rosyjska flota tonie iw przeciwieństwie do portu w Peru nie opuści ani jednego statku.
  Podczas bitwy pod Khalkhin Gol Yamamoto zaproponował zadanie podobnego ciosu Władywostokowi, dla którego sporządzono szczegółowy plan. Ale Hitler nieoczekiwanie zawarł pokój ze Stalinem. W ogóle, idiota Hitler, rozpoczął masakrę Żydów i tym samym nastawił przeciwko sobie zarówno Polskę, jak i kraje Zachodu. I dlaczego go potrzebował? Chciał zdobyć żydowskie bogactwa? Ale lepiej było najpierw stać się mocarstwem światowym, pokonując ZSRR, a może potem inne kraje. Zachód jest łatwiejszy do zdobycia dzięki temu, że jego mentalność jest znacznie mniej nacechowana fanatyzmem i skłonnością do poświęceń. Czy znany jest przynajmniej jeden przypadek taranowania przez amerykańskich pilotów? To prawda, było kilka kolizji, ale to najprawdopodobniej wypadek. Rosjanie są fanatykami, co jest dziwne, ponieważ wiara prawosławna nie aprobuje samobójstwa iw ogóle nie uważa, że drogą do raju można zasłużyć wyczynami zbrojnymi. Ogólnie rzecz biorąc, nauka Chrystusa jest wyjątkowo głupia i niepraktyczna. On Yamamoto czytał Biblię i dziwił się głupocie ludzi, którzy uważają takiego pacyfistycznego Boga. Na przykład uczy: biją cię w prawy policzek - odwracają lewy, proszą o jedną koszulę - dawaj dwa, kochaj wroga! Tylko osoba chora psychicznie może uważać Chrystusa za Boga. Taka religia jest dobra tylko dla niewolników, zniewolonych wasali. I cała Europa i połowa świata musiała w to uwierzyć. To prawda, że nauka Jezusa, mimo że odrzuca starotestamentową zasadę oko za oko i uczy kochać swoich wrogów, nie przeszkodziła Brytyjczykom w podbiciu jednej trzeciej całej planety, tworząc najrozleglejsze imperium w dziejach ludzkości. I to pomimo religijności Wielkiej Brytanii, gdzie Bóg jest wspominany nawet w hymnie narodowym. Co dziwne, amerykańscy prezydenci przysięgają na Biblię, ale mimo to bombardowali japońskie miasta bombami napalmowymi, paląc żywcem tysiące kobiet i dzieci. Co więcej, cywile byli zabijani nie przez przypadek, ale celowo, była to taktyka terroryzowania ludności cywilnej: podważanie zasobów ludzkich i ekonomicznych. Ale Japończycy nie zbombardowali jeszcze Stanów Zjednoczonych. Ale będą! Przypisują także samurajom szczególne okrucieństwo. W końcu on Yamamoto, jeśli sobie tego życzył, mógł przedrzeć się bombowcami do miast USA, zwłaszcza po klęsce floty Jankesów w pobliżu portu w Peru. Tak, Europejczycy to moralni dranie. Mają wypaczone rozumienie, wiarę, nauczanie, a nie działanie! Nie tak w Japonii! To, czego nas uczono, jest tym, co robimy. Nie ma czegoś takiego, jak Bóg mówi nadstawianie drugiego policzka, a jednak Jego słudzy rozmyślnie zabijali małe dzieci. Tak, ogólnie rzecz biorąc, wiara, że Bóg jest Jeden i Wszechmogący, nie może być prawdziwa. Gdyby był sam, to oczywiście zadbałby o to, aby ludzie czcili go właściwie, w wierze i prawdzie oraz mieli jedną doktrynę. I tak każdy modli się jak chce, o co chce. A świat jest zbyt brzydki i zły, by mógł go stworzyć jeden Wszechmogący Bóg. Przecież każdy odpowiedzialny władca przede wszystkim dąży do porządku i sprawiedliwości. Chce, żeby na pierwszym miejscu byli silni, mądrzy, szlachetni, uczciwi, a reszta albo się poprawiała, wzrastała fizycznie i duchowo, albo... Jeśli jednak Bóg jest Wszechmogący i Stwórca wszechświata, to nie tworzyć cielesnych i umysłowych dziwaków. W końcu, dlaczego czasami cesarz jest zmuszony znosić słabości ludzi jako coś oczywistego? Ponieważ nie ma innego wyjścia, nie może w mgnieniu oka zamienić dziwaków w przystojnych mężczyzn, a tchórzy w odważnych. Ale gdybym mógł, natychmiast bym to zrobił! Niestety, muszę zaakceptować to, co jest i zająć się materiałem ludzkim, który otrzymałem jako dany. Ale od kogo go otrzymał, to już inna kwestia. Tak, a sam cesarz ma słabości: jest tylko człowiekiem - starzeje się, choruje, niedołężny. O dziwo, boski cesarz często żyje krócej niż zwykły sługa, ma mniejsze umiejętności posługiwania się bronią niż większość generałów i wielu żołnierzy. Cóż, co w nim jest od Boga Wszechmogącego. Ale biały nie jest lepszy! W całej historii Europy nie było straszniejszego i odnoszącego sukcesy zdobywcy niż Hitler. Tak, on naprawdę jest symbolem militarnej sprawności białych ludzi! A jednak największy wódz wszechczasów i narodów nie mógł nawet ukończyć gimnazjum, zdobyć średniego wykształcenia, które w Japonii jest obowiązkowe!
  Ponadto Hitler nie został przyjęty do wojska ze względów zdrowotnych. O dziwo, ten fanatyk kultu siły, lew wojny, okazał się tak słaby fizycznie, że nawet w Niemczech, gdzie na każdym posterunku jest posterunek wojskowy, nie został powołany jako szeregowiec. Jak zdegradowana jest Europa.
  Jednak Stalin, inny z najwybitniejszych polityków naszych czasów, również nie miał średniego wykształcenia, był samorodkiem. I co ciekawe, nie został też powołany do wojska, ze względów zdrowotnych. Ciekawe, zbiegi okoliczności, dwaj złośliwi wrogowie nie mieli średniego wykształcenia, nie zostali powołani do służby wojskowej ze względów zdrowotnych, mieli ojców pijaków, a tata Hitlera też na początku pracował jako szewc!
  Oto taki zbieg okoliczności, dziwny, złowieszczy. Prawa ręka Goeringa Hitlera nie jest taka. Pochodzi z rodziny arystokratycznej, przodek Goeringa był zastępcą faktycznego władcy Niemiec, Bismarcka. Goering jest biznesmenem, oligarchą, arystokratą i pragmatykiem. Widzą też w nich możliwość zastąpienia opętanego Führera. Ameryka i Wielka Brytania również, choć potajemnie, chcą skończyć z Rosją, niezależnie od rządzącego reżimu, ale chcą skończyć z komunistami, którzy zaprzeczają samej koncepcji własności prywatnej, tak bardzo, że przymykają nawet oko na nadmierne wzmacnianie Niemiec.
  Niemcy są jednak konkurentem geopolitycznym, ale w ramach kapitalistycznych i arystokratycznych reguł gry, a bolszewicka Rosja jest absolutnie obca i wroga. Zaskakujące jest nawet to, że od czterdziestego pierwszego roku sam Churchill oferował Stalinowi pomoc, i to z całym swoim antykomunizmem, tradycyjną, angielską nienawiścią do Rosji. W końcu Niemcy pod czerwonymi to koń bojowy zaprzęgnięty w sowiecki rydwan, a ZSRR pod brązowymi to wieczna strefa partyzancka. Fanatyczni bolszewicy przecież się nie pogodzą i rozpętają przedłużającą się wojnę partyzancką, która tak wymęczy III Rzeszę, że wszelkie marzenia o dalszej ekspansji znikną jak tęcza po burzy! Rosja pod Niemcami, lepsza niż Niemcy pod Rosją! Rozumiejąc to, staje się jasne, dlaczego Stany Zjednoczone i Wielka Brytania szukają wyjścia z wojny.
  Yamamoto jest pragmatykiem, prowadził wojnę z USA i Wielką Brytanią. Ale te dwa imperia same sprowokowały Japonię, nakładając embargo na dostawy produktów ropopochodnych. Przecież kraj Kwitnącej Wiśni nie ma własnych studni i wielu innych surowców. Japończycy negocjowali, Amerykanie likwidowali coraz bardziej upokarzające żądania.
  A jednocześnie jankesi, prowokując wojnę, wcale nie zadbali o doprowadzenie armii i marynarki wojennej do gotowości bojowej. Pokusa okazała się zbyt wielka, tym bardziej pojawiła się iskierka nadziei, że Moskwa upadnie, a Niemcy i jej sojusznicy przyjdą z pomocą. Ponadto istniała nadzieja, że Stany Zjednoczone, będąc jeszcze stosunkowo demokratycznym krajem, w dużym stopniu uzależnionym od opinii publicznej, w przypadku przeciągania się wojny nie będą chciały przelewać krwi na cudze wyspy. Rzeczywiście, po co zwykły Amerykanin na ulicy miałby dostawać cynkowe trumny ze swoimi krewnymi, jeśli nie mówimy o ochronie terytorium samych Stanów Zjednoczonych, a nawet płaceniu dość dużych podatków wojskowych! Może dlatego carska Rosja przegrała, mając więcej żołnierzy, ale naród rosyjski nie uważał Mandżurii za swoje terytorium i nie chciał płacić krwią i potem za abstrakcyjne interesy. Niestety, Hitler nie zajął Moskwy, częściowo z powodu nieprzygotowania na ostrą zimę, a częściowo z powodu charakterystycznego dla bolszewików fanatyzmu. Jednak nie tylko bolszewicy, naród rosyjski jest skłonny do poświęceń dla wielkich celów. W końcu pierwszy taran powietrzny wykonał Rosjanin Messer. Zaskakujące jest nawet to, że zrobił to nie ze względu na rajskie hurysy, ale ze względu na Ojczyznę. Chociaż... Messer jest po części głupcem, wszak jest mistrzem akrobacji, wynalazcą, konstruktorem i oczywiście żyjącym, który przyniósłby Ojczyźnie znacznie więcej korzyści. Może Jankesi nie mylą się tak bardzo, powielając zasadę: najważniejsze w bitwie jest przetrwanie! W końcu umarli nie mogą już zabijać!
  Admirał Naumo zauważył:
  - Zużyliśmy już ponad dwie trzecie amunicji. Pistolety są bardzo gorące, są zalewane wiadrami wody!
  Yamamoto zrobił krzyż palcem w powietrzu i powiedział niskim, lekko ochrypłym głosem:
  - Myślę, że działa wytrzymają ostatnią trzecią część pocisków. Chociaż nie, znokautuj do dziewięćdziesięciu pięciu procent.
  Admirał Naumo wzruszył ramionami i otarł pot z czoła.
  - Czy warto dawać z siebie wszystko pierwszego dnia?
  Yamamoto zacisnął pięści.
  - Koszty! Oczywiście, że warto! Zaskoczyliśmy Rosjan, jak to było w 1904, Niemców w 1941, ale Stalin surowo ukarze dowództwo i to się więcej nie powtórzy. Trzeba więc wykorzystać fakt, że ogon smoka zasnął. Właściwie rozumiem Stalina, że wojna z Niemcami pochłonęła go do tego stopnia, że przestał interesować się Dalekim Wschodem. A jego świta bez przywódcy boi się przejąć inicjatywę. Tutaj przegapiliśmy nasz cios. Podobnie jak Amerykanie. Dla wszystkich było jasne, że sprawa jest przygotowywana, zbierają się chmury, zaraz uderzy grzmot, ale...
  Naumo dotknął rękojeści wiszącego u jego pasa samurajskiego miecza, czyli jak potocznie nazywa się go katana:
  - Rosjanie zawsze działają późno! Wojna nie potrwa długo i dotrzemy na Ural.
  Yamamoto wzniósł oczy ku niebu.
  "Niech bogowie nam w tym pomogą, ale nie sądzę!" Szybko się uczą, Chalkhin Gol pokazał, że poziom Rosjan jest wyższy niż w czasie wojny 1904-1905. Poza tym zdradzę ci sekret. Nasz tajny agent we Władywostoku trochę pomógł, że dość potężna artyleria nadbrzeżna nie miała pocisków, a samolot nie wystartował na czas. To jest tajna wojna.
  Naumo był zaskoczony:
  - A gdzie wyglądał SMIERSZ i NKWD?
  Yamamoto zaśmiał się, potrząsając palcami.
  "Najgorsze kadry Rosji służą tu na Dalekim Wschodzie, ci, którzy boją się zginąć na froncie radziecko-niemieckim, walczą o Władywostok. Dlatego tutaj o wiele łatwiej znaleźć zdrajcę lub głupca na górze, a także samolubną osobę. A NKWD jest tak przyzwyczajone do ujawniania wyimaginowanych spisków, że już nie zauważa prawdziwych zdrajców. Więc praca jest całkiem możliwa. Nawiasem mówiąc, jeśli kilku generałów przeszło na stronę Niemców, mimo że ich rodzinom, krewnym i przyjaciołom grozi za to egzekucja, to całkiem możliwe jest przekupienie kogoś z góry. Lub używaj go w ciemności, co jest jeszcze lepsze. Więc wykonaliśmy dużo pracy. My, Japończycy, generalnie cechuje nas skrupulatność w przemyśleniu operacji wojskowych i branie pod uwagę wszystkich drobiazgów.
  Naumo potarł rękojeść swojej katany.
  - Prawidłowy! Ale wstyd Khalkhina Gola wywołuje uczucie goryczy i silnej irytacji! Jak moglibyśmy...
  Yamamoto pocieszał:
  - Mandżurów było więcej niż Japończyków i generalnie nie da się wygrywać cały czas. Muszę zaznaczyć, że mimo to po naszej stronie walczyły nie najlepsze jednostki, a Rosjanie mieli dużą przewagę w lotnictwie i czołgach.
  Naumo do połowy dobył swojej katany.
  - Nie jesteśmy usprawiedliwieni! Samuraj nigdy nie będzie odnosił się do tępego ostrza i zmęczonego konia, mnóstwa wrogów i słabej broni!
  Poprawiony przez Yamamoto:
  - Samuraj oczywiście nie, ale człowiek niestety tak! Ludzie mają tendencję do popełniania błędów!
  Yamamoto był rozproszony i krzyknął coś do rur, po czym kontynuował:
  - Samuraj nigdy tak naprawdę się nie ugnie! Idzie do taranowania i pod prąd.
  . ROZDZIAŁ 7
  Naumo skinął głową.
  - Naprawdę! Ale walczyliśmy z USA i brytyjskim lwem.
  Yamamoto postukał palcem w sterówkę.
  - Tak! To prawda, ale Stany Zjednoczone dostały w zęby, Wielka Brytania straciła kolonie, a Niemcy miały kłopoty. Chcieliśmy wycofać jak najwięcej sił z zachodniej Rosji, aby ułatwić Wehrmachtowi przejście do ofensywy. Atak zaplanowano na maj, kiedy drogi wysychają, ale Amerykanie zapobiegli.
  Naumo wyciągnął swoją katanę i ciął nią w powietrzu:
  - Śmierć Stanom Zjednoczonym! Zawsze ingerują w Japonię.
  Yamamoto uśmiechnął się chytrze.
  - Oczywiście nie zawsze, na przykład, kiedy po raz pierwszy walczyliśmy z Rosją, Jankesi bardzo nam pomogli pożyczkami, a także dostawami broni. Ponad połowa naszej floty została zbudowana za pieniądze Stanów Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii oraz w ich własnych stoczniach. Więc Ameryka nie zawsze jest zła, ale nie w tym przypadku.
  Naumo zapytał zdziwiony:
  - I dlaczego?
  Yamamoto raczył wyjaśnić:
  - Stado bombowców dalekiego zasięgu przedarło się do Tokio i zadało podstępny cios stolicy, używając bomb napalmowych. Spłonęły setki drewnianych domów, a cesarz nakazał za wszelką cenę odsunąć strefę kontroli od stolicy. A przede wszystkim zdobyć kompleks bojowy amerykańskich baz na archipelagu Midway, najbliżej japońskich szkieletów. I udało się!
  Nauma machnął mieczem w powietrzu:
  Nadal wygraliśmy!
  Yamamoto przerwał:
  - Wśród białych też są mądrzy! Nic dziwnego, że cesarz w swoim gabinecie postawił popiersie Napoleona. Ale był inny Cezar, powiedział: trudniej jest utrzymać podbitego niż wygrać. W tym przypadku dotyczy to w pierwszej kolejności nas. Nauma odtworzył ósemkę z mieczem:
  Rozumiem rozumem, ale sercem!
  Yamamoto wstał i poklepał kolegę po ramieniu.
  - Tak, nie denerwuj się, w takim razie wyjeżdżamy do powrotu. Pokonamy ZSRR i znowu rzucimy się na USA i Brytyjczyków, ale już razem z Niemcami i makaronem.
  Admirał Nauma niemal niedostrzegalnym ruchem schował katanę do pochwy i sepleniąc szepnął:
  - Przyszłość jest dobra, ale teraźniejszość jest lepsza! Słychać na lotniskowcach, że cały zapas bomb został zużyty, a na...
  Yamamoto krótko rozkazał:
  - Chodź na pokład i rozejrzyj się, za pół godziny zawrócimy i wyruszymy do naszej najbliższej bazy.
  Nauma gwizdnął przez nos:
  - Słuchaj dowódcy!
  Admirał wyskoczył, przytrzymując drzwi, żeby nie zatrzasnęły się. Zanim jego kroki ucichły, cień wymknął się przez drzwi, przeszła na palcach i zrzuciła kołdrę.
  Po japońskim ataku na Daleki Wschód zmienił się układ sił. Stalin został zmuszony do wycofania części rezerw gotowych do przesunięcia i wysłania ich na wschód. Ta decyzja jest wymuszona i niebezpieczna.
  Niemcy nieznacznie posunęli się na flankach. Ale opór wojsk radzieckich pozostał lepki. Mainsteinowi na południu udało się zająć Prochorowkę i ruszyć dalej na północ. Istniała groźba przełomu. I prawie nie ma już rezerw ...
  Ostatnie siły zostały rzucone do walki.
  I znowu obie Japonki, Azumi i Aguti, rzuciły się do walki. Wojowniczki witały radzieckie czołgi wymachując wachlarzami i puszczając bańki. I zachowywały się błyszcząco, jak kobry gotowe do skoku i ataku.
  Azumi była pełną parą - fajna rudowłosa kobieta. Za nią poruszały się niemieckie "Pantery". Zwinne czołgi z długimi lufami. Tylko że nie mieli czasu na strzelanie: dziewczyny ninja były z przodu.
  Bosonogi wojownicy wyrzucali prezenty śmierci i dużo chichotali. Są naprawdę żywe i zabawne. I bardzo fajne też.
  Azumi wypuścił kilka bąbelków mieniących się wszystkimi kolorami tęczy i zaćwierkał:
  - Jestem wojownikiem snów!
  Wiele czołgów eksplodowało i zawaliło się. I wielu zburzyło wieżę. W innych radzieckich maszynach rolki stopiły się, a metal spłonął. Prawie jak koszmar. Prawdziwe są tylko bąbelki i słoneczne króliczki, które uleciały z bosych stóp dziewczynek.
  Agouti ćwierkała z rozmachem, paląc rosyjskie czołgi:
  - Jestem dziewczyną - super!
  I znowu wszystko zostało podpalone i zniszczone. Po prostu totalna zagłada. Ze zniszczeniem i bez tworzenia. Ale hańba!
  Z kolei Azumi, rozbijając rosyjskie samochody, śpiewa:
  - Jestem Japonką... Więc dziewczyna jest hiper!
  I znowu dziewczyny zrobiły prawdziwy bałagan. Są tacy zaciekli i zatwardziali. A ich bose stopy są po prostu nieuchwytne i zabójcze! I uderzają jak promienie laserowe.
  Cóż, Japonki walczą w tej dziedzinie. A z drugiej Gerda, Charlotte, Christina i Magda wybrały same siebie.
  Te dziewczyny nikogo nie zawiodą. Teraz przenieśli się na Panterę, ponieważ czołg Lew został zniszczony przez sowieckie samoloty szturmowe. I zniszczmy wszystkich.
  Charlotte wycelowała z armaty i wystrzeliła trzydzieści cztery, rozbijając radziecki samochód i szczekając:
  - To czołg! Wszystkie czołgi czołg!
  Wojownicy oddawali bardzo celne strzały. Charlotte z bliższej odległości opanowała szybkostrzelne działo Pantery. I dostał. Ogólnie rzecz biorąc, dla Niemek jest to akrobacja lotnicza. I chcą się wyróżniać.
  Radzieckie trzydzieści cztery do przedniego pancerza niemieckiego czołgu są całkowicie bezpieczne. A Niemcy strzelają do nich i się śmieją.
  W nadchodzącej bitwie maszyna radziecka nie ma nic przeciwko maszynie niemieckiej. Ale w rzeczywistości trzydzieści cztery zbliżają się. I bez żadnych problemów baran, jeśli to. Lub próbują włamać się do tablicy. Działając z całą odwagą.
  Charlotte uderzyła w trzydzieści cztery i zaśpiewała:
  - Lew jest kaleką w myśleniu, tygrys jest źródłem wszelkiego rodzaju kłopotów ... A nie ma nic gwałtowniejszego niż "Pantera" na świecie!
  W każdym razie sowieckie czołgi odczuwały siłę sowieckich dziewcząt.
  A wojownicy są naprawdę wspaniali. Mają dziką moc.
  Szczególnie ninja. Uwielbiają się rozbijać...
  A kiedy chwycili za miecze... Tu nikt się nie oprze! Cały metal zostanie złamany! I zniszczmy ninja. I ciąć stal. Dziewczęta ninja młócą radziecki sprzęt. I ciąć na odległość i mieczami.
  Azumi uśmiecha się i coś krzyczy... W tym rudzielcu jest tyle wściekłości. A jednocześnie łaska.
  Dziewczyna jest rzeczywiście jak wieczna bogini. Brała także udział w schwytaniu admirała Rożdiestwienskiego. Umieszczenie punktora na Tsushima. Potem Japonia pokonała carską Rosję, choć niewielu w to wierzyło.
  Mikado nigdy nie podjąłby decyzji o ataku na imperium rosyjskie, gdyby nie ninja. Z takimi wojownikami pokonasz każdego kolosa. I wygrali! Ninja wiedzieli, jak to zrobić... Techniki Ninja są wyjątkowe, a magia jest wszechmocna. Dopiero zwyczaj nieingerencji w doczesne sprawy pozwalał światu żyć własnym życiem. I tak ninja zdominuje całą planetę.
  A może rzuciliby się do innych światów! Taka jest nadludzka siła ninja! To wojownicy najwyższego poziomu i super klasy!
  Obie dziewczyny zajęły Port Arthur. Ale ninja prowadzili ograniczoną wojnę. Gdyby natychmiast wspięli się na tę fortecę, cytadela upadłaby. I wojna z Rosjanami by się skończyła. Ale ninja dała możliwość wykazania się zwykłym żołnierzom japońskim. I osiągnęli, że armie zasłużyły sobie na chwałę.
  A Kondratenko również wykończył ninja, odpierając ostatnią wolę Port Arthura, by się oprzeć. A reszta rosyjskich generałów poddała się. I twierdza nie do zdobycia upadła. A Rosja przegrała wojnę, mając przewagę liczebną. Cesarstwo carskie rzadko przegrywało wojny. Od czasów Iwana Kality księstwo moskiewskie rozwijało się prawie cały czas. I z prawie każdym królestwem dodane terytorium. Ale wtedy to się stało... Po raz pierwszy ziemie zostały utracone. A car Mikołaj II był ostatnim z rodziny Romanowów na tronie.
  Potem przyszedł Rząd Tymczasowy i bolszewicy.
  Azumi pomyślał, co by się stało, gdyby ninja wtedy nie interweniował? Najprawdopodobniej Rosja pokonałaby Japończyków na lądzie. Ma więcej żołnierzy, a Rosjanie są być może fajniejszymi wojownikami niż Japończycy. Wtedy pokonałbym morze.
  Musiałem zrezygnować z Wysp Kurylskich, a wraz z nimi ze wszystkich podbojów w Azji, w tym z Tajwanu. Rosjanie nie zdobyliby samej Japonii, ale mocno by ją naciskali!
  W tym przypadku Rosja kontrolowałaby zarówno północne Chiny, jak i Koreę. Stając się największym imperium świata. Liczna armia carska - największa na świecie, mogła zmiażdżyć Niemców w XIV wieku.
  Podczas I wojny światowej obie dziewczyny pomagały zdobywać niemieckie twierdze na Pacyfiku. Reszta ninja nie wtrącała się. I to wystarczyło. Jednak pierwsza wojna światowa dla Japonii okazała się nie być ciężka! Udało się złapać nie za dużo, ale bez większego ryzyka. Kraj Kwitnącej Wiśni znalazł się wśród zwycięzców. Chociaż wielu mówiło: trzeba było iść na sojusz z Niemcami - wzięliby więcej.
  Podczas II wojny światowej nie było innego wyjścia, jak tylko zagarnąć kolonie Wielkiej Brytanii i USA.
  Azumi podszedł do młodego radzieckiego żołnierza. Został uderzony falą wybuchową, ale praktycznie nie został ranny. Japoński ninja wepchnął mu bosą stopę w twarz i krzyknął:
  - Pocałunek!
  Posłusznie ucałował różowe, niemal bezpyłowe podeszwy wiecznej dziewczyny.
  Rudowłosa piękność gruchała z zadowoleniem:
  - To jest fajne! Teraz poliżmy moją piętę...
  Młody człowiek zaczął poruszać językiem. Skóra na podeszwie Japonki miała przyjemny smak i pachniała kwiatami i polnymi ziołami. Ogólnie rzecz biorąc, kobiety ninja są bardzo piękne i wysportowane. Azumi jest rudowłosa, wysoka i duża jak na Japonkę. Bardzo figurowa, a jej mięśnie przypominają atletę. Ale jednocześnie bardzo seksowna dziewczyna.
  A kto może się z tym równać?
  Młody człowiek całował jej bose stopy i był bardzo podekscytowany. Azumi włączyła się. A ona chciała więcej i więcej, cieszyć się. Następnie Japonka rozłożyła nogi i usiadła prosto na twarzy młodego jeńca. Musimy naładować nasze akumulatory. I wyssać całą energię z silnego, przystojnego młodzieńca.
  . ROZDZIAŁ 8
  Niemieckie czołgi ominęły Kursk i stworzyły kocioł. Tym razem dzięki pomocy ninja Operacja Cytadela zakończyła się sukcesem. Armia Czerwona została otoczona. Ale nie zamierzała się poddawać. Stalin zawahał się. Z jednej strony przywódca nie chciał oddać terytorium nazistom. Z drugiej strony okrążonym oddziałom groziła prawdziwa śmierć. I to nie tylko z głodu, ale także z szybkiego zużycia amunicji.
  Tak, a morale nieco spadło, ponieważ szanse na wygranie wojny zaczęły topnieć. Stalin nie chciał oddać Kurska i pozwolić Fritzowi wyrównać front.
  Ale najwyraźniej nie było wystarczających rezerw, aby uwolnić okrążonych. Japonia, mając liczną piechotę, przedarła się przez front sowiecki i rzuciła się do Primorye. Rozpoczął się również atak na Mongolię. Stalin przekazał dodatkowe rezerwy na bitwę z samurajami. Gotowy do obrony wschodnich granic.
  Na froncie pojawił się także nowy niemiecki czołg "Tygrys"-2. Maszyna jest podobna do "Lwa", ale lżejsza o dwadzieścia dwie tony. Z podobnym pancerzem czołowym, nieco mniejszymi bokami i rufą, ale z działem kal. 88 mm. W "Tygrysie" -2 dostarczono silnik o mocy 1000 koni mechanicznych z "Lwa", co pozwoliło osiągnąć zadowalające osiągi jezdne z nowego niemieckiego modelu.
  W ten sposób Fritz otrzymał dobrego niszczyciela czołgów. W praktyce lepszy od "Lwa", nieco lżejszy i co najważniejsze bardziej mobilny.
  Stalin, przerażony tym rozwojem wydarzeń, nie sprzeciwia się oferowaniu Führerowi pokoju, a przynajmniej rozejmu. Hitler po pewnym wahaniu zgodził się, ale postawił następujące warunki: powrót wszystkich więźniów, wypłatę odszkodowań, darmową dostawę chleba, metali i oliwy do III Rzeszy. No i także zaprzestanie działań partyzanckich na terenach okupowanych.
  Stalin szybko się zgodził. A co miał zrobić?
  A Niemcy skorzystali z wytchnienia, aby otworzyć drugi front przeciwko Wielkiej Brytanii i przejąć wszystkie jej kolonie.
  Kompania dziewcząt ze specjalnego batalionu SS "Wilk" poleciała samolotem transportowym Me-323 do Tunezji. Wszystkie wojowniczki były jak zapałki, młode i jeszcze niezamężne. Głównie wysokie, atletyczne blondynki, kolor narodu niemieckiego, jego krew i soki.
  Dwie dziewczyny, miodowa blondynka i ogniście ruda, wyróżniają się spośród innych wojowniczek, które swoją urodą i powagą w oczach również zasługują na podium. Gdyby wszyscy pozostali wojownicy byli wśród względnie doświadczonych wojowników, którym udało się wyczuć proch strzelniczy we Francji i na Bałkanach. Ale nie w taki sposób, żeby zbyt wiele, jak na przemijalność wrogości i brak chęci, posłało dziewczęta w sam środek. Oni już walczyli, te dwie były bardzo młode, prawie dziewczyny, ostatnie, które zastąpiły zabitych podczas nalotu. Oczywiście byli też szkoleni z całej niemieckiej pedanterii, ale wciąż byli tacy niewinni, w końcu mieli zaledwie szesnaście lat. Prawdziwe róże porzucone na pustyni.
  Ognisty czerwony "wilk" zapytał swoją blond przyjaciółkę:
  - W armii brytyjskiej jest wielu Murzynów. Są bardzo niegrzeczni i okrutni, ale wyobraź sobie Gertrudę, co się stanie, jeśli zostaniesz schwytany i zaczną się tortury?
  Miodowa blondynka spokojnie odpowiedziała:
  - Postaram się nie wpaść w niewolę Schella, ale jeśli taka jest wola Pana, nie oddam nic wrogom!
  Rudowłosa Shella szepnęła:
  - Krążą pogłoski, że wkrótce wznowi się wielka wojna na wschodzie z Rosją. A wojska już są ściągane, koncentrując siły. Nic dziwnego, że tylu piechoty powołano do wojska, dziewczęta mówią, że po wsiach prawie nie ma już mężczyzn!
  Gertruda zgodziła się z westchnieniem.
  - Tak, to byłoby przerażające! Toczyć wojnę z Rosjanami: okrutnymi i fanatycznymi, z ich niekończącymi się przestrzeniami i surowymi zimami... To będzie coś strasznego!
  Rudowłosa odpowiedziała:
  - Rosjanie nie byli w stanie pokonać nawet maleńkiej armii fińskiej, a my pokonaliśmy największe siły wroga! Cała Europa jest już pod nami, a Rommel miażdży Brytyjczyków w Afryce. Dlaczego myślisz, że przegrasz?
  Gertruda odpowiedziała niechętnie:
  - Rosjanie mają dużą populację i rozległe obszary. Wchłoną zbyt wielu żołnierzy! A jeśli nie zdążymy zająć stolicy Rosji przed zimą, nasi żołnierze po prostu zamarzną, a sprzęt się zdenerwuje i ugrzęźnie w zaspach, to będzie elementarne straszne!
  Ognista Shella potrząsnęła energicznie głową.
  - Och, nie mówmy o takich paskudnych rzeczach, lepiej zaśpiewajmy jakiś romans. O miłości...
  Gertruda, uśmiechając się niewinnie, zgodziła się:
  - Oczywiście, zaśpiewamy najlepiej!
  Dziewczęta z "Wilczycy" śpiewały czystymi, kryształowymi głosami:
  Perłowa, drżąca fryzura,
  Martwię się, moja klatka piersiowa drży!
  Jestem dziewczyną jak nieśmiała brzoza,
  Boję się ruszyć i oddychać!
  
  A co powie ci świeży wiatr do ucha?
  Piasek chrzęści pod stopami boso...
  I nie ma szczęśliwszego mnie na tej planecie,
  Kiedy idę z tobą do lasu!
  
  Zdradź mi wielką tajemnicę, ukochana,
  Jak udało ci się oczarować serce!
  Ale twoja twarz jest taka smutna?
  Najcieńsza nić zmarszczek przebiegała przez czoło!
  
  Młody człowiek odpowiada mi z bólem;
  Wojna rozdzieli was na długi czas!
  Aby znaleźć nam miejsce w lasach raju,
  Szatan musi zostać pokonany w piekle!
  
  W odpowiedzi smukła brzoza skinęła głową,
  Jesteś dla mnie kimś więcej niż przyjacielem!
  Chociaż wynik bitwy może być płaczliwy,
  Ale Bóg Jezus Pasterz jest z nami!
  
  Rozpędźmy piekło demonów - złych cieni,
  Aby gaje zakwitły na zielono!
  Pogłaszcz moje opalone kolana
  Trzymaj mnie mocno kochanie!
  
  A on odpowiedział jak panna w żartach,
  Powiedział na dźwięk rozkładających się gałęzi;
  - Poczekasz na mnie przez rok, gołąbku?
  Pokusa gorących żurawi jest silna!
  
  W odpowiedzi powiedziałem mu tak surowo:
  - Nie będę cywilem na stoisku z maszynami!
  I lubię drogę wojskową,
  Chcę walczyć, pokonać złych!
  
  Doszedłem do sedna - ścięte gałęzie, warkocze,
  Dali mi nową maszynę z dyskiem!
  Choć trawa płacze jak perły rosy,
  Dlaczego niewinność - stała się jak żołnierz!
  
  Wtedy, że Ojczyzna jest mi droższa niż wszystko,
  Ojczyzna nad gwiazdami płonie w duszy!
  To nie wnętrze wpycha się na łóżko,
  I spędź noc ze strzelbą w chacie!
  
  Zwycięstwo nadejdzie, mocno w to wierzę,
  W końcu nasza sprawa jest zawsze słuszna!
  Cóż, uśmiechajcie się bardziej radośnie, chłopaki,
  Czeka nas dobry los, uwierz mi!
  Cała rodzina śpiewała razem z nimi, a dziewczynki kręciły głowami i klaskały w dłonie. Ale wtedy ich idylla została przerwana, zawyła syrena i na niebie pojawiły się angielskie samoloty! Spitfire'y próbowały zaatakować karawanę zaopatrzeniową. ME-109 z eskorty dzielnie rzuciły się w ich stronę. Ognista rudowłosa Shella nawet podskoczyła z radości:
  - Tutaj zaczyna się bitwa w powietrzu! Będzie fajnie!
  Gertruda podekscytowana potwierdziła:
  - Teraz nasi, ustąpią!
  Było osiemnaście angielskich Spitfire'ów i piętnaście niemieckich Messerów, niewielka różnica. Wystrzeliwano serie z karabinów maszynowych i karabinów samolotów. Shelley zachichotała i wskazała palcem:
  - Patrzcie, jak nasi je młócą! Uroda!
  Gertruda powiedziała filozoficznie:
  - W walce nie wygra najsilniejszy, ale najpodlejszy na tyle, by ją sprowokować, ale sam się w nią nie wdawać!
  - Wojna to zawody, w których każdy zostaje zdyskwalifikowany jeszcze przed startem! Wsparcie dla Shelly.
  On z angielskich "Spitfire'ów" już się zapalił i zaczął spadać, po nim zaczął spadać niemiecki... Bitwa zaczęła się rozpalać z jeszcze większą zaciekłością. Samoloty brytyjskie miały karabiny maszynowe, podczas gdy Niemcy mieli armaty, niektóre 20 mm miały jedną sztukę, inne miały aż trzy działa 20 mm, ale były tylko dwie takie maszyny... Szybkość i zwrotność są prawie to samo, może nawet dla ME -109 nawet waga jest mniejsza i szybciej się skręca. Ale Brytyjczycy też nie są tacy prości, więc trzech ich myśliwców rzuciło się do transportu, nie zwracając uwagi na ogień osłonowy. Dziewczyny w środku krzyczały:
  - Dalej, chłopaki, nie przegapcie tego! Wymuszony ogień pli!
  Ognista Shella jak piszczeć:
  - Furr! Furr!
  Me-323 to ogromny transportowiec mogący pomieścić do 200 żołnierzy, ma sześć karabinów maszynowych broni obronnej. Układają się w układ "jeża" i zaczynają bazgrać... Bojownicy strzelają, a pociski dużego kalibru przebijają skórę i przebijają powłokę. Wojowniczki odskakują, piszcząc jak świnie:
  - Suka ma młode.
  Jedna z dziewczyn jest uzależniona i ma konwulsje. Podbiega do niej lekarka i od razu stwierdza:
  - Poleciało na wylot! - I robi jej opatrunek. Uspokaja się i próbuje powstrzymać jęki.
  Ale wtedy Messerschmitt wchodzi z tyłu angielskiego myśliwca, celne strzały, zapala się i spada. Dziewczęta ryczą:
  - Niesamowity! To jest nasz facet!
  W tym momencie strzelec maszynowy osłaniający kadłub (a jest to człowiek) pada przeszyty kulą na wylot. Gertruda pędzi jak błyskawica, przyczepia się do drutu i spada, jej buty spadają. Młoda dziewczyna, błyskając bosymi, różowymi obcasami kilkoma przeskokami nad powalonymi ciałami, doskakuje do karabinu maszynowego i naciska spust. Z lufy wypluwa ołów, a Spitfire traci kontrolę i zaczyna wpadać w korkociąg.
  Wilczyce piszczą z zachwytu i skandują:
  - Puk! Pralka! Niemcy przeciwko Wielkiej Brytanii dwa - zero!
  Gertruda nie zdążyła jednak zestrzelić drugiego myśliwca, został on zniszczony przez niemieckich pilotów. Bitwy powietrzne są ulotne, a po stracie ponad połowy myśliwców Brytyjczycy uciekli. Wynik 11 na 3 na korzyść Niemców. Dziewczyny wykrzyknęły w odpowiedzi, tak radośnie i podały sobie ręce. Pochwalili też Gerdę, która nie straciła głowy i jako swój atut zapisała pierwszy zestrzelony samolot, swoją ofiarę! Dziewczyna zarumieniła się z wielkiego podniecenia i mruknęła:
  - Tak, nie pamiętałem siebie! Czy to było coś takiego? Zupełnie nie do pomyślenia! Jestem w transie...
  Shelley mruknęła z niezadowolonym uśmiechem:
  - Ale nie mogę sobie wybaczyć opóźnień. Więc po prostu wziąłem hamulce!
  Dowódca kompanii Mercedes pocieszał Shellę:
  - Przed nami jeszcze wiele bitew! To jest Afryka!
  Shelley zachichotała i zażartowała:
  - Małe dzieci za nic w świecie, dzieci nie idą do Afryki na spacer! Afryka ma rekiny, Afryka ma goryle, a Afryka ma wielkie krokodyle! Ale Wielka Rzesza; powiedział nam - nie dryfuj!
  Wszystkie dziewczyny zgodnie się roześmiały. Jakie to było wspaniałe...
  . ROZDZIAŁ 9
  Stolica Tunezji, również nosi nazwę Tunezja, mieści główną bazę nazistów w Afryce. Główny sojusznik Niemiec: Mussolini przystąpił do II wojny światowej dopiero 17 czerwca, pięć dni przed kapitulacją Francji. Chciał "wygrać", a raczej kopnąć już pokonanego wroga, aby uzyskać znaczne zdobycze terytorialne. Cóż, jeśli Niemcom się nie powiedzie, sam otwórz drugi front południowy przeciwko Trzeciej Rzeszy! Armia włoska działała niezbyt skutecznie i pomimo przytłaczającej przewagi liczebnej była w stanie posunąć się zaledwie o kilka kilometrów kosztem ogromnych strat. Ale tak więc Mussolini nie szczególnie pomyślnie przystąpił do wojny. W przyszłości Włosi walczyli wyjątkowo bezskutecznie. Bity w Grecji, pomimo przewagi liczebnej, w Etiopii, mając prawie pięć razy więcej sił niż Brytyjczycy, oraz w Libii, tracąc prawie całe terytorium z szybami naftowymi, które już zaczęły się rozwijać. Ale Rommel, młody generał, który wstąpił do partii nazistowskiej przed dojściem Hitlera do władzy, przypuścił potężny kontratak przeciwko Brytyjczykom. Co więcej, rozpoczął ofensywę jeszcze przed przeniesieniem głównych sił, mając tylko dziesięć czołgów i pięćdziesiąt ciężarówek przebranych za czołg. Szybkim rzutem schwytano najlepszego brytyjskiego generała Kolenkora, a prawie cała Libia wróciła pod kontrolę nazistów. Jednak dobrze ufortyfikowana twierdza Tolbuk, tak miernie poddana przez Włochów, wciąż się trzyma! Rommel ma tylko dwieście czołgów, wszystkie T-1 i T-2, czyli lekkie, a kolejne dwieście włoskich to na ogół tankietki z karabinami maszynowymi o masie 2,7 tony. Oczywiście z takimi siłami trudno walczyć z Matildą: mając przedni pancerz 78 mm i 70 mm Cromwell. Podczas gdy front chwilowo się stabilizuje, obie strony budują siłę...
  Kompanie SS wylądowały na lotnisku i natychmiast zostały wydmuchane w gorące afrykańskie powietrze. Jeszcze lato, czerwiec i Afryka! Dziewczyny jednak starały się zapiąć i nie pokazać, że jest im gorąco. A potem Mercedes zamówił:
  Zróbmy marsz przez pustynię! A przy okazji będziemy testować filtry przeciwsłoneczne, będziecie skakać w strojach kąpielowych!
  Dziewczęta skrzywiły się z niezadowolenia: znowu przeprowadza się na nich eksperymenty. Chociaż oczywiście w kostiumie kąpielowym w taki upał jest to o wiele przyjemniejsze niż mundur, a nawet kamizelki kuloodporne, które też można zmusić do noszenia.
  Dziewczyny szybko przebrały się w kostiumy kąpielowe, pomalowane na kolor pustyni i zaczęły smarować się kremem ochronnym, który swoją drogą powinien też pomóc im szybciej się opalić. Gertruda pomogła wysmarować Shelle, i ta Gertruda. Rudowłosa zauważyła:
  - To ta sama Tunezja, na obrzeżach slumsów, tylko w centrum pięćdziesięciu kamiennych domów i kilkunastu meczetów. Czytałam bajki i spodziewałam się, że wśród Arabów zobaczę wspaniałe pałace z fontanną i ogrodami!
  Gertruda odpowiedziała z westchnieniem:
  - Niestety, jeśli w naszym świecie było jak w bajce! Niestety, nasz świat jest bezlitosny, niesprawiedliwy, podstępny! Ciało jęczy i cierpi w agonii!
  Shelley kontynuował:
  - Ale człowiek jest mądry, wspaniały postęp! Chociaż wydaje się, że Pan o nim zapomniał!
  Pozostawione same w strojach kąpielowych i lekko opłukane w chłodnej wodzie przed nałożeniem kremu, piękne dziewczyny odczuły pewną ulgę. Jeśli w samym samolocie nadal nie było tak gorąco, to na lotnisku iw mieście jest po prostu piekło. Co prawda inne wilczyce walczyły już w Grecji, gdzie w kwietniu jest ciepło, ale nadal nie tak jak latem w Afryce.
  Po prysznicu dziewczyny były w skórzanych kapciach, ale Mercedes zamówiła:
  - Weź kolejny krem i dobrze nasmaruj podeszwy! Będziesz maszerował przez pustynię boso! Co mrugasz - rozumiesz, więc kontynuuj.
  Dziewczyny bez większego entuzjazmu masowały się zgrabnymi stopami bosych, dziewczęcych nóg. W końcu piasek Sahary to prawie gorąca patelnia. To prawda, że tutaj jest jeszcze blisko wybrzeża, a łąki porośnięte ziołami często padają. Ale biegać z gołymi podeszwami po kamieniach, żwirze, piasku, który rozgrzał afrykańskie słońce? To jest generalnie dzikość!
  Jednak dziewczyny nie są takie mięczakowe, elitarny program treningowy obejmuje forsowne marsze dla dziewcząt z Niemieckiego Związku Kobiet, a także często boso i po nierównym terenie. Aby wojownicy się nie kłócili! Ogólnie rzecz biorąc, dla faszystowskich Niemiec natura pragnienia różnych eksperymentów. Hitler jest zagorzałym wielbicielem teorii Nietzschego o nadczłowieku, czyli człowieku przyszłości. Musi być silniejszy, szybszy, mądrzejszy i bardziej okrutny niż współczesny człowiek. Prawdziwy żołnierz niemiecki musi być: silny, szybki, zahartowany - bo jest Aryjczykiem! Ale aryjskie kobiety, które rodzą bohaterów, same muszą być bohaterami, a siłę należy pielęgnować! Dlatego najlepiej wyszkolone dziewczyny są intensywnie szkolone, temperowane, kształcone! Tak więc ich rodzaju, genetycznie uzdolnione piękności muszą przejść ekstremalne hartowanie na afrykańskich pustyniach: aby udowodnić, że Aryjczyk i Aryjczyk mogą znieść wszystkie próby, a nie barierę, której nie mogą pokonać - niezwyciężony i dzielny żołnierz III Rzeszy !
  A teraz kompania, opuszczając obóz wojskowy, biegnie wzdłuż wąskich, kamienistych wędek Tunezji.
  Bose obcasy dziewczyny wbijają się w czarne, ostre kamyki drogi i pieką okrutnie. Ale lubrykant trochę łagodzi oparzenia, a kiedy biegniesz szybko, nie piecze tak bardzo, chociaż słońce minęło już po południu, a temperatura jest maksymalna. Jednak brudne arabskie dzieci stają się mniejsze, mają czarne szpilki, nie mają kremu i nawet nie marszczą brwi. Wygląda na to, że mają odciski na podeszwach. Na prawie nagie dziewczyny w strojach kąpielowych iz rozwiniętymi muskularnymi ciałami patrzą arabscy mężczyźni; ich usta są otwarte, a kobiety poruszają się szybciej na boki, owijając się jeszcze mocniej czarnym welonem.
  A dziewczyny biegają trzymając karabiny maszynowe na ramieniu i każdy plecak z zapasami i granatami. A to w sumie dwadzieścia kilogramów... Nawet jeśli weźmiemy pod uwagę, że dziewczyny były podrywane fizycznie i od ponad roku trenują w spartańskich warunkach, to i tak jest to waga, zwłaszcza jeśli upał jest ponad pięćdziesiąt stopni w cieniu, a dystans maratonu trzeba pokonać.
  Gertruda biegnie, starając się oddychać jak najbardziej prawidłowo, by starczyło jej sił na dłużej. Choć nie żyła zbyt wiele, ostatnie osiem lat spędziła w szkole specjalnej dla dzieci genetycznej elity. Ale to nie znaczy, że żyli w komfortowych warunkach. Wręcz przeciwnie, pobudka o piątej rano, oblanie się lodowatym prysznicem, ciężkie ćwiczenia, godzina biegania, a potem kilka godzin pracy. Następnie ucz się, przed obiadem, ponownie trenując, w tym sparingi bojowe. Szkolenie wojskowe, nauka, trening, do dziesiątej, po czym gasną światła. To prawda, karmili dobrze, ale nie dawali mięsa, warzyw, owoców, ryb, słodyczy i słodyczy, tylko na urodziny Führera, Boże Narodzenie i 1 maja. Czasu wolnego praktycznie nie ma, wszystko jest ściśle uregulowane... Przygotowano z nich ludzi przyszłości, którzy mieli rządzić Ziemią. Sam Himmler, szef SS, kontrolował taki program.
  Co Gertruda myślała o nazistach i Hitlerze? Tego właśnie uczyli, że Hitler jest największym geniuszem wszystkich czasów i narodów, niezwyciężonym dowódcą i przyszłym władcą Ziemi. I tak jak pierwszy aryjski Jezus Chrystus, namiestnik Boga Najwyższego nakazał podbić ten i inne kosmiczne światy!
  Rzeczywiście, Niemcy wygrały, a wiara w Führera wzrosła! Ale teraz tak naprawdę jest w stanie wojny. Biegną, dziewczyny zbrązowiałe od tłuszczu przez pustynię, ich bose stopy przypieka mieszanka piasku i żwiru, a zmęczenie już zaczyna być odczuwalne; ból łydek, pleców i suchość w ustach. Ale ona jest prawdziwą Aryjką i nigdy się nie złamie! Raczej niech złamie jej serce, niż się podda. Tak, i to nie pierwszy raz, Gertrude, tu uciekać. Pamiętam, że odbyli forsowny marsz przez góry. Boso dziewczyna Gertrude z pistoletem maszynowym na ramieniu przebiegła po ostrych kamieniach przełęczy, całkowicie przecinając sobie podeszwy, tak że na kamieniach pozostały krwawe ślady stóp, ale dotarła do końca. Więc z czego teraz zrezygnuje? NIE! I znowu nie! Będzie walczył do końca, aż pokona dystans. To prawda, że nigdy nie biegał w takim upale, ale ... Trzeba było od czegoś zacząć, aby przejść test do końca i uwierzyć w przyszłe Zwycięstwo! I nie Niemcy: nie ma co do tego wątpliwości, ale zwycięstwa nad sobą!
  Już jest coraz łatwiej, aw wytrenowanych płucach otwiera się drugi wiatr... Słońce już pochyla się ku zachodowi, a duszący upał ustępuje. Powoli, prawie niezauważalnie, ale cofając się!
  Rudowłosa Shella też cierpi, ale trzyma się. Ona i Gertruda były starymi przyjaciółkami, nawet łóżka w baraku dla dziewcząt stały obok nich. Często ze sobą sparują. Dwoje przyjaciół pozbawionych dzieciństwa i wcześnie dojrzewających. Jednak w końcu życie jest walką, wieczną walką. I być może największą tragedią dla ludzkości i dla każdej jednostki będzie moment, w którym nie będzie już o co walczyć!
  Schella po raz pierwszy zobaczył Hitlera na wiecu; gdy miała zaledwie pięć lat. Wtedy nie był jeszcze Führerem Wielkich Niemiec, a tylko jednym z polityków opozycji. Ale było w tym coś wyjątkowego: nieopisana charyzma tego lidera z małym wąsikiem! O czym dokładnie mówił przyszły Führer, Schella nie pamiętał. Adolf Hitler przemawiał bardzo emocjonalnie, energicznie wymachując pięściami, często wypowiadając słowa: Wielkie Niemcy, męstwo, honor, rycerskość, siła, godność! A cały tłum tylko warknął z nieopisanego zachwytu. I co to był za aplauz. I nawet wtedy Shelley zdała sobie sprawę, że Bóg wcielił się przed nią!
  Tak dobrze pamięta ten dzień! Jej rodzice uwielbiali Führera na długo przed dojściem Hitlera do władzy. Weszli do partii pod koniec lat dwudziestych, kiedy szanse nazistów na dojście do władzy wydawały się iluzoryczne, a naziści zdobyli dwa, trzy procent głosów! No, no, Fuhrer był już wtedy Fuhrerem i prawdziwym przywódcą! Ale potrzebny był poważny kryzys, który zachwiał wszystkimi podstawami społeczeństwa, aby Niemcy znalazły w nim swojego przywódcę. Dziewczyna dorastała w trudnych warunkach elitarnych koszar, w których spędziła osiem lat, ale nigdy w duszy nie nienawidziła Führera.
  Nawet wtedy, gdy ona i inni przyjaciele okrutnika byli biczowani szerokimi (żeby nie przeciąć skóry!) pasami, albo wysyłani do karnej celi, gdzie musieli pchać przed siebie koło. Wymyślona w SS kara też jest wyrafinowana. Kręcisz kołami, a czujniki przyczepiają się do twojego ciała, z którego płynie prąd. Im szybciej go zakręcisz, tym słabszy prąd uderzy, a kiedy zwolnisz, uderzy mocniej. Rodzaj mieszanki kary za wykroczenia i treningu fizycznego. Byli zahartowani i wyszkoleni w stylu starożytnej Sparty, którą podziwiał Hitler, jego główny policjant i kat III Rzeszy, Himmler!
  Jak powiedział Fuhrer: "Niemiecki chłopiec musi znosić bicie i przyzwyczajać się do okrucieństwa od dzieciństwa!". Cóż, Himmler wyciągnął podobną tezę do dziewcząt! Uwielbiał więc cytować Nietzschego - okrucieństwo, okrucieństwo i jeszcze raz okrucieństwo cementujące naród!
  Dystans pięćdziesiąt, a nawet trochę więcej kilometrów już pokonany, kolosalny ładunek w takim upale iz obciążeniem, jak na takie dziewczynki. Gertrudo, Schella już nie czuli swoich ciał, biegli jak lunatycy, czując, jak coś rwie im mięśnie i tępy ból głowy. Ale oto pojawia się polecenie:
  - Skocz krok! Wystarczy na pierwszy raz!
  Dziewczyny zwalniają i idą już szybkim tempem. Pięty zaczynają swędzieć, nawet bardziej. Gertruda szepnęła do Shelley:
  - Z piekła do czyśćca!
  Koleżanka się nie zgodziła.
  - Z czyśćca do nieba!
  Kamienista ziemia się skończyła, a bose, wyczerpane stopy dziewcząt stąpają po miękkiej, szmaragdowej trawie. Gertruda zawołała:
  - A jak błogo, po torturach kłujących kamieni i płonących piasków pustyni, chodzić jak aksamitny naturalny dywan!
  Tym razem Schella chętnie się zgodził.
  - Oczywiście, to naprawdę raj! Po tak ciężkim marszu! Myślę jednak, że będzie jeszcze trudniej.
  Kiedy dziewczyny w końcu dotarły na plac zabaw, Mercedes zatrzymała je i kazała położyć się na plecach. Z grubsza dotknął stóp pierwszej dziesiątki wojowników i powiedział z wyraźną satysfakcją:
  - Śliczny! A skóra nie łuszczy się, a na podeszwie nie ma pęcherzy. I nawet obcasy nie były zakurzone, pozostały różowe, jakbyś dopiero co wyszła z kąpieli! - Mercedes urósł, zatrzymał się, a przyjaciel rzucił sztyletem z prędkością błyskawicy. Ostrze błysnęło jak słoneczny króliczek wypchnięty z lustra przez ucznia, a czubek trafił w dużego, czarnego skorpiona. Głos oficera SS stał się bardziej szorstki, a piękne rysy twarzy dziewczyny stwardniały. - Jutro będziemy biegać od rana do wieczora. Dlaczego przekręcacie twarze - jesteście Aryjczykami czy nie? Jeśli tak, to musimy wytrzymać, tych, którzy upadną, będziemy strzelać na miejscu! Oblicz pierwszy, drugi.
  Po przeliczeniu dziewczyny zostały również zmuszone do zrobienia pompek i brzucha, a następnie litościwie wysłane do łóżka. O ile możesz się zrelaksować.
  . ROZDZIAŁ 10
  Gertrude śniło się, że jest wojowniczką w armii Atilli (według nowej nauki historii w Trzeciej Rzeszy Atilla jest Niemcem!). Oto jadą do Rzymu, ogromna armia barbarzyńców. A główny trzon tej niemieckiej armii stanowią piękne dziewczyny i atletycznie zbudowani młodzi chłopcy. W mniej więcej równej liczbie idą ramię w ramię. Oprócz piechoty jest też kawaleria, a niektórzy wojownicy są w zbrojach rycerskich, podczas gdy inni, w tym wysportowane dziewczyny, są nadzy do pasa! A ta armia porusza się jak lawa wulkanu. Biją perkusiści, to już bardzo mali chłopcy w krótkich spodenkach i postaci Kinder Yugen, czyli młodszego oddziału Hitlerjugend. A także grają trębacze, powiewają flagi z wizerunkiem smoków i różnych zwierząt, ptaków, a nawet gadów! Mali perkusiści uśmiechają się, a ich bębnienie staje się częstsze.
  Ale włócznie i centurie, armia rzymska, pojawiły się przed nimi. Co stanie się z tym, o czym barbarzyńcy i zarazem nosiciele najwyższej aryjskiej kultury marzyli od tak dawna. Walcz z tymi nieudolnymi i leniwymi Włochami, a wtedy starożytny Rzym upadnie!
  Attila, ogromny i heroicznie zbudowany, jak tytan wskrzeszony ze starożytnej greckiej rzeźby, rozkazuje:
  - Atakujcie moich dzielnych synów i córki!
  Dziewczęta i chłopcy rzucają się na wroga: werbel osiąga najwyższy punkt. Gertrude biegnie, z przodu i po bokach jej nagich, zielonych jak trawa dziewczęcych obcasów. Tak więc sam gigant Atilla ostrogami swojego ognistego czerwonego konia. Potężne kopyta uderzają o ziemię tak mocno, że zaczyna się trząść.
  Wojska rzymskie, nie zmieniając tempa, wychodzą im na spotkanie. Oto obie armie i zderzają się z siłą... Rozpoczyna się naprawdę piękna bitwa. Gerda, odpierając kilka ataków brodatego legionisty (a ona naprawdę nie lubi brody!), zręcznie wbiła ostrze w jego brzuch. Bestia upadła, a wojownik wykrzyknął:
  - Mężczyźni rodzą się, by przegrywać, chyba że są Niemcami!
  Dziewczyna pędzi do następnego przeciwnika. Wykorzystując przewagę wzrostu i wagi, próbuje przycisnąć Gertrudę. Dziewczynę zdziwiło nawet to, jak szybko walki podzieliły się na osobne wyspy, a zakon legionów upadł. Jednak jest to nawet na jej korzyść, jest mała, co oznacza, że jest zwinna. Wykonuje technikę "wiewiórczego ogona" i... ostrze miecza przecina kark olbrzyma. Gerda śmieje się.
  - Gruby, byczy kark jest zwykle charakterystyczny dla ludzi, którzy nie są błyskotliwi, z subtelnym umysłem!
  Jednak jej potężna rywalka, wciąż w agonii, machała kilka razy, próbując dorwać brawurowego zwycięzcę. Gertrude dobiła go, a potem rzuciła się na trzecią, wtedy zauważyła, że dwadzieścia metrów od niej bosa Shella walczy od razu z dwoma zawodnikami. Rudowłosa przyjaciółka jest mocno przyciśnięta. Gertruda jest rozkojarzona i dostaje ostry czubek w policzek, krew kapie z przeciętego paska. Dziewczyna uśmiecha się w odpowiedzi:
  Nie, nie ujdzie ci to tak łatwo! Kobieta może przegrać z mężczyzną we wszystkim oprócz zdolności do litowania się! Tylko ostatni, nie zamierzam go używać!
  Rozwścieczona Gertruda przeszła do ofensywy. Jej czarny przeciwnik (był to barczysty Maur) powoli się cofał..
  To taka słodka walka. Ale to taka drobnostka... Tylko sen. Ale dziewczyny ninja wykonują najważniejsze zadanie: szturmują Gibraltar.
  To kluczowa twierdza. A jego zdobycie pozwoli III Rzeszy najkrótszą drogą przenieść znaczne siły do Afryki! Azumi skacze razem ze swoim przyjacielem Agoutim. Dziewczyny są ostrzeliwane przez angielską artylerię. Piękności rzucają muszelkami bosymi piętami. Grają w coś w rodzaju ping-ponga! I to właśnie wysłała im brytyjska artyleria - leci z powrotem!
  Azumi odrzuciła pocisk bosymi podeszwami i zaćwierkała:
  - Czekam na ofiarę o północy!
  Agouti w odpowiedzi, potrząsając śnieżnobiałymi włosami, gruchała:
  - Wróg obiecuje nieśmiertelność! I zaciągnął nas do piekła!
  A obie dziewczyny, bose i zabójcze, skoczą, gdy tylko skoczą... Cóż, kto może się im przeciwstawić?
  Azumi wzięła wachlarz w gołe palce u stóp i rzuciła igłami wachlarza w kierunku brytyjskich murów... I zadziałało. Tyle przerw i zamieszania. I mury płoną, okopy są niszczone, a okopy są wymazywane. A Agouti, ta blond terminatorka, wystrzeliwuje bąbelki gołymi palcami. I wszyscy się kruszą. Wszystko jest rozdarte i zmiażdżone.
  Azumi słynie z podskakiwania miedziano-rudych włosów, wydzielając ciepło. I wszystko świeci z przodu ...
  Dziewczęta zaśpiewały chórem:
  Wojownik jest zawsze zdrowy
  Wojownik jest gotowy na wszystko!
  I nie przestawaj
  I nie zmieniaj nóg!
  
  Nasze twarze lśnią
  Przeciwnicy uciekają!
  I znowu pokazują zęby w ognistym uśmiechu. I potrząśnij ich luksusowymi biodrami. Naprawdę są terminatorkami. A Brytyjczycy wycofują się przed nimi...
  Gibraltar atakowany, piekielna magia ninja. Togo przede wszystkim się oprzeć, a to, co trywialne, nie ma sobie równych. To kobieta ninja, o której śnią się w koszmarach wrogowie Japonii.
  Azumi śpiewał z impetem, siekając:
  - Uroda! Uroda! Potnę kota moim mieczem!
  I jak potrząsa swoimi ognistymi włosami. I jak wszystko wokół niej płonie i rozwija się w gwałtownym płomieniu. A czerwone języki wznoszą się ku górze i rozkwitają szkarłatne pióra. Ogień jest tak szalony i wściekły. Ani metal, ani kamień nie są w stanie wytrzymać takiego ciepła.
  Azumi uderza bosymi stopami w piasek, który topi się i zamienia w szkło!
  Ta ognista dziewczyna jest taka agresywna. I bardzo piękna, seksowna i prawie naga. I to czyni ją cholernie atrakcyjną. I bardzo ikoniczna i charyzmatyczna postać. A Gibraltar upada pod ciosami magii ninja. A ruiny się kruszą, angielscy żołnierze zamieniają w szkielety. Dochodzi do totalnej masakry. Tylko same dziewczyny tną przeciwników niewidzialnymi mieczami. A ich piękno w agresywności jest niesamowite!
  Azumi trzepocze rudymi włosami, gdy ćwierka.
  - Krwawy sport i mój rekord!
  Dziewczęta zorganizowały rzeź dla pary, wymachując mieczami. I błyszcząca białymi zębami i perłowymi uśmiechami w kolorze kości słoniowej. I wysyłanie wybuchów zniszczenia. Które zmiatają wszelkie bariery. A czarni żołnierze Wielkiej Brytanii są pochłonięci przez płomienie. A wraz z nimi inni bojownicy.
  Pożary w całej cytadeli. Obraz niebezpiecznej śmierci! A dziewczyny idą i sieją zniszczenie bez żadnych gwoździ i opóźnień.
  Za pięknościami poruszają się niemieckie czołgi. Przestarzałe T-4, które w zmodernizowanej wersji wciąż mogą walczyć, a nawet przewyższać Shermany. Potężniejsze "Pantery", które demonstrują akrobacje, gdy są zaangażowane w nadchodzącą bitwę. Nieco archaiczny w formie, ale budzący grozę "Tygrys" i odwrotnie, całkiem nowoczesny, ale zbyt ciężki "Lew". Ostatni czołg bardzo lubił Hitlera, a jego produkcja wzrosła. Niemcy ruszyli za ninja i nie ponieśli prawie żadnych strat.
  A dziewczęta uciekły do cytadeli, bosymi stopami nadepnęły na płomień i lśniły, a nawet błyszczały.
  Piękni wojownicy i niosący śmierć całymi stadami... Lub nawet zniszczenie totalnej zagłady!
  Brytyjczycy, którzy przeżyli, zgodnie podnieśli ręce. Lotnictwo brytyjskie zostało aktywnie zestrzelone. Nie miała najmniejszych szans w starciu z ninja. A bąbelki wydobywały się z bosych stóp dziewcząt i wszyscy byli zdumieni ich fenomenalną mocą.
  Wojownicy szli i latali, nie dając przystanków i wytchnienia wojskom angielskim.
  Zarówno przez ogień, jak i przez wodę przechodziły kobiety ninja, dmuchając promieniami słońca. A wraz z nimi ruszyły uśmiechnięte czołgi. Niektóre niemieckie samochody okazały się pomalowane, przez co wyglądały znacznie groźniej.
  Ale wojownicy, minąwszy płomień i aktywnie szarpiąc gołymi, wdzięcznymi nogami, wyszli na powierzchnię morza. Chodzili po wodzie i gwizdali piosenki. Takie są błyszczące i wspaniałe dziewczyny.
  Azumi, odbijając się od baranków fal i puszczając gołymi palcami bąbelki, które zatapiały angielskie pancerniki i pancerniki, śpiewała na cały głos:
  - Cesarz odrodzi się, imperium odrodzi się na nowo!
  Blondynka terminatorka wypuściła promienie słoneczne i popędziła do lotniskowca. Podskocz do niego i tnij jak miecz. Z potężnej maszyny odleciały tylko fragmenty. I dziesiątki samolotów na raz spadły do morza, opalizujące baranki. I rozstał się z syczeniem i bulgotaniem.
  Agouti weźmie go i zaćwierka:
  - Jestem wróblem i jednocześnie orłem! Fajny wojownik znalazł wielkość!
  A blond terminator wyskakuje, skacze i przecina wodę szablami. A powierzchnia morza się zagotuje. A fale tsunami wzrosną. I wszystko rozpadnie się na kawałki i wiruje w ognistym wirze. I będzie skakać i kręcić się.
  Azumi, skręcając swoje ogniste włosy, zaćwierkała:
  - Śmierć chodzi po falach, będzie ci bardzo głupio!
  I jak rzuca piłkę bosą stopą, i jak smaży i wysadza angielski krążownik...
  Agouti wziął niszczyciel, stopił go promieniami słońca i syknął:
  - Burza ognia! Będzie więcej psycholi!
  Azumi zaćwierkała, szczerząc zęby i łapiąc huragan przez ocean bosą piętą:
  - Ponad gwiazdami - startuje torpeda! Planeta macierzysta będzie chłodniejsza!
  Ognista terminatorka wyje i wyje... A potem bierze ją i skacze, trzepocze bosymi stopami... Podnosi falę!
  Agouti ten blond terminator zapiszczał:
  - Jestem zabójczo piękna! Jak miotacz ognia uderzył w wieżowiec!
  I obie dziewczyny ścigały się przez morze. Z samolotów brytyjskich pozostały tylko popioły.
  A jeńcy brytyjscy byli już zbudowani. Cztery wojowniczki: Gerda, Charlotte, Christina i Magda są właśnie tam. I niech położą pojmanych żołnierzy na kolana i każą całować stopy dziewczyny. Męscy jeńcy czołgali się. Pocałowali Gerdę w zakurzoną piętę i podeszwę, a potem w bose stopy. Wtedy więzień podkradł się na korę do Charlotte.
  I ona też całowała swoje bose stopy, lekko zakurzone i wysmarowane olejem maszynowym. Co więcej, Anglik musiał zrobić to samo dla Christiny. Na zakończenie Magda, dziewczyna o złotych włosach, pokazała piętę i rzeźbione palce.
  A jeden więzień poruszył innych. A także w szortach, a także całował bose, zakurzone stopy dziewczyn. Aryjscy wojownicy celowo zanurzali stopy w oleju maszynowym, aby były bardziej brudne i śmierdziały benzyną. Niech mężczyźni nie będą tak zadowoleni całować ich, a piasek chrzęści im na ustach.
  A Gerda radośnie mówi:
  - Jestem blondynką i wysyłam złą śmierć!
  Charlotte kontynuuje z wielkim spokojem:
  - Aby Rzesza mogła żyć, wasz Churchill musi umrzeć!
  Christina, wbijając bose, brudne stopy w twarz jeńca, syknęła:
  - Cóż, dlaczego - życie niczego cię nie uczy!
  Magda kontynuowała agresywnie, ściskając nos Anglika gołymi palcami:
  - Dlaczego dlaczego dlaczego!
  A wszystkie cztery dziewczyny jak się śmieją... I obnażają wielkie zęby! I ryknijmy...
  Ich "Pantera" jest całkiem gotowa do bitwy. Skręca się długim i mocnym pyskiem. Chociaż lufa czołgu nie jest gruba. I powiesił już na nim kilku angielskich oficerów.
  I co? Zachowywać się źle!
  Gerda wzięła go i krzyknęła:
  - Powiesimy wszystkich... A gdzie ten wasz Churchill!
  Charlotte potwierdziła:
  - Gibraltarze, podwójne uderzenie!
  . ROZDZIAŁ 11
  Upadek Gibraltaru pozwolił nazistom na jak najkrótszą odległość przerzucić wojska do Maroka. Na froncie radziecko-niemieckim panował spokój. Stalin zgodził się na rozejm i oszczędzał siły. Nacisk położono na rozwój nowych rodzajów broni. Przede wszystkim czołgi z rodziny IS oraz T-34-85. A także samoloty LA-7 i Jak-3. Miały zastąpić te poprzednie, mniej doskonałe.
  Jednak teraz Niemcy mają wolną rękę i nadarzyła się okazja, by wykorzystać wszystko, co jest możliwe. Przede wszystkim oczywiście Afryka. Ogromny czarny kontynent, z kolosalnymi zasobami naturalnymi i ludzkimi, kusił nazistów. A Fritz oczywiście naprawdę chciał go złapać.
  W tym samym czasie w Trzeciej Rzeszy opracowywano również nowy sprzęt - w szczególności czołgi serii E, które miały być najlepsze na świecie. Była więc rywalizacja umysłów i nowinek technicznych. Niemcy liczyły też na samoloty odrzutowe. Co może wiele zmienić w bitwie powietrznej. Zwłaszcza biorąc pod uwagę zaległości w tym numerze Stanów Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii.
  Pod tym względem niemiecka flota okrętów podwodnych była bardzo silna. I zadał piekące ukąszenia wrogowi. Co więcej, wcześniej ninja bardzo mocno obiecali Wielką Brytanię. I co można zrobić przeciwko tym wojownikom?
  Sami Brytyjczycy o tym nie wiedzieli. I coraz więcej pachołków z III Rzeszy otrzymywało. Nastąpiła agresywna promocja produkcji broni.
  Niemcom udało się wprowadzić do serii "Panterę" -2, prawdziwą bestię-maszynę! Ten projekt jest dobry. I wydajność jazdy, broń i zbroja. Jednocześnie waga wcale nie jest wygórowana. Tylko pięćdziesiąt ton, ze zbroją i uzbrojeniem "Tygrysa" -2. Oczywiście, dobra rzecz.
  Pierwszy samochód tego typu został oddany do testów załodze Gerdy. I że dziewczyny powinny zawsze przeskakiwać do przodu. Oni też to naprawdę kochają. A całe armie urzekają swoim pięknem. W końcu od tego są dziewczyny, żeby chłopaki klaskali w oczy i podziwiali.
  Podczas gdy "Panther" -2 podróżuje przez Maroko. Oto wojska francuskiego de Gaulle'a. Przed nami jest bateria i Charlotte otwiera ogień.
  Śnieżnobiała Gerda ćwierka:
  - Fale i piasek - Stalin w świątyni!
  Christina poprawia swojego partnera:
  - Raczej nawet Churchill!
  Gerda ćwierka, popychając bosą stopą zamek pistoletu:
  - Jeśli Churchill jest szakalem, to Stalin jest tygrysem!
  Dziewczyny strzelają do baterii. Przedni pancerz "Pantery" doskonale wytrzymuje cios, ale francuskie działa cichną. Jeszcze kilka strzałów i rzucona zostanie biała flaga. Żołnierze de Gaulle'a poddają się. I pędzą do obozu.
  Wojowniczki ponownie odpalają Panterę i jadą, brzęcząc i podskakując.
  Gerda śpiewa entuzjastycznie:
  - Och, ciepło, gorąco, nie ogrzewaj mnie!
  Charlotte odpowiada strzelając z armaty i rycząc:
  - Usiądę na koniu z białą grzywą!
  Christina zachichotała, czołg obrócił wieżę. I strzelił do Shermana. Amerykański samochód zatonął i płonął jak świeca. Dziewczyny chichoczą i pokazują języki, krzycząc:
  - Sherman, Sherman, gdzie byłeś!
  I uderzając gołymi podeszwami, jedna o drugą, ryczą:
  - Piłem wódkę za górą!
  I piękne dziewczyny - wszystko staje się z nimi bogatsze i fajniejsze. I mają muskularne ciała. W zbiorniku jest gorąco, a dziewczyny błyszczą od potu.
  Christina, gładząc swój wspaniały biust, mówi:
  - Tutaj nie rozumiem jednej rzeczy ... Jak my, najwyższy naród aryjski, mogliśmy przespać Rosjan pod Stalingradem!
  Magda zaśpiewała w odpowiedzi:
  - Przeglądając stary notatnik... straconego generała... Bardzo się starałem zrozumieć, jak można było dać się rozerwać na strzępy wandalom!
  A dziewczyny będą się bić po głowach. To bardzo charcickie piękności.
  Gerda wzięła go i zaśpiewała z zachwytem:
  - Mój los nie żałuje dobra ...
  Bądź z fortuną, co oznacza bądź miły!
  A wojownicy uderzali jedną nogą w drugą. Wspaniałe dziewczyny. I ze znakiem jakości.
  I zmiażdż wrogów wszystkich bez wyjątku. Nadchodzi Churchill. Maszyna z przednim pancerzem 152 mm. I został przebity. Anglik nie mógł nic zrobić. Charlotte, jak naciskać gołymi palcami spust i staranować wroga. Nawet grube czoło nie pomogło.
  Rudowłosa śpiewała:
  - Finca, Finca i czarny kawior... Dinka, Dinka, wziąłeś żołnierza!
  A wojowniczki chichoczą i szepczą agresywne słowa. A któż może się im oprzeć nawet we śnie?
  Gerda obnaża zęby i mruga. Naprawdę chce, żeby muskularny młody mężczyzna był obok niej i czuł, głaskał, pieścił. Mimo wszystko
  To takie słodkie. A zwłaszcza podczas masażu.
  Ale, niestety, śniła. Musisz walczyć i zabijać.
  Ale ona jest nie tylko terminatorką, ale także osobą. Chce też człowieka.
  Gerda zadała Charlotte pytanie:
  - Jak myślisz, jeśli Bóg istnieje, to jak odnosić się do cudzołóstwa?
  Ognisty diabeł pewnie odpowiedział:
  - Myślę raczej pozytywnie niż negatywnie!
  Gerda zachichotała i poprosiła o wyjaśnienie:
  - Dlaczego tak myślisz? A co z Biblią?
  Charlotte z przekonaniem stwierdziła:
  - Naszym Bogiem jest Führer, a nie Biblia! A kobieta powinna urodzić więcej dzieci dla Führera i Niemiec!
  Christina chętnie zgodziła się z tym:
  - I możesz bez małżeństwa!
  Magda, chichocząc, śpiewała, tupiąc bosymi stopami:
  - I w zasadzie legalne małżeństwo,
  Potrzebujemy tego, potrzebujemy tego...
  Dla kobiety do kochania
  Nie więcej niż jeden! Nie więcej niż jeden!
  Gerda wykrzywiła swoją śliczną twarzyczkę. A ona ryknęła:
  "Ale ja chciałabym mieć kilku mężów. Byłoby tak wspaniale! Mężczyźni są dobrzy, gdy są inni!
  Charlotte chętnie zgodziła się z tym:
  - Tak, mężczyźni powinni być inni! Nadchodzi jeden! I chcę jeździć na tym lub tamtym młodym człowieku!
  Krystyna śmiała się i śpiewała:
  - Do czego, do czego... Tak bardzo chcę braci! Na człowieku, na człowieku, na żywej przejażdżce!
  Magda chichotała i ćwierkała:
  - Nie żyje, ale fajnie!
  Gerda potwierdziła:
  - Człowiek z bronią! Super, wszyscy wygrywamy!
  Christina śpiewała w odpowiedzi, potrząsając swoimi pełnymi i pięknymi piersiami:
  Chcemy być z Tobą szczerzy! Nie patrzymy już na mężczyzn!
  Charlotte, ten ognisty diabeł w odpowiedzi uśmiechnął się i syknął:
  - Dlaczego tak radykalnie? Możesz zobaczyć, a nawet pojeździć na pulsującej, jadeitowej wędce! Nie trzeba popadać w skrajności!
  Gerda potwierdziła podobny fragment:
  - Oczywiście nie! Wszystkie skrajności zbiegają się, ale to tylko pogarsza naszą sytuację!
  Szarlotka ostrzegła:
  - Przed nami dwa Shermany.
  Gerda tylko zachichotała w odpowiedzi, zauważając:
  - Nonsens! Są dla nas całkowicie bezpieczne!
  Ognista diablica ostrożnie zaprotestowała:
  - Tak to się mówi! Nadmierna pewność siebie tylko szkodzi!
  Christina odpisała na Twitterze:
  - Nie tylko miecz, nie tylko bicz ...
  Ale korona potrzebuje czołgu...
  Przecież bez "Pantery" dwie minuty...
  Magda entuzjastycznie odebrała:
  - Nie siadaj na tronie!
  Gerda nadal entuzjastycznie ćwierkała w odpowiedzi:
  - "Pantera" jest groźna we wszystkim...
  Ognista diablica potwierdziła śpiewem:
  - I umiejętnie wykonane...
  Cristina, śpiewając z rozmachem i uderzając nogami, kontynuowała:
  - I idziemy na świętą bitwę!
  Magda entuzjastycznie kontynuowała, nakręcając się coraz bardziej:
  - Aby Wania była pusta!
  A wojownicy śpiewali chórem, tupiąc gołymi, bardzo uwodzicielskimi i pełnymi wdzięku nogami:
  Czołg nie jest bez powodu we wszystkich królestwach,
  Zawsze szanowany...
  Czołg może być przydatny w walce,
  A w bitwie jest on samym szatanem!
  
  Czołg nie jest bez powodu we wszystkich królestwach,
  Zawsze szanowany...
  Czołg może być przydatny w walce,
  A w bitwie jest on samym szatanem!
  Gerda, po czym śpiewała dalej, podkręcając tempo:
  - Konstruktor, przeklinając czołg - krzywdzi swoich żołnierzy...
  Charlotta to potwierdziła. Odpaliła, przebijając się przez "Shermana" i zaśpiewała z presją chłodnej divy:
  - W końcu, jeśli "Tygrys" jest nie do zniesienia, nadejdzie kara!
  Magda ćwierkała, kołysała się, taranowała:
  - Czasem zbiornik to złom...
  Christina zaśpiewała z mocą:
  - A czasem przynosi!
  Gerda dodała jednym zamachem i zwrotem akcji:
  - Ale umówimy się, poznamy przyjęcie...
  Charlotte pisnęła z szaleńczej furii:
  - Na zbiorniku pojedziemy w odwiedziny!
  I ognisty diabeł znokautował drugiego Shermana. Potem płakała.
  A Brytyjczycy już się poddawali... Wojna szła w jednym kierunku. Jak się okazało, niemieckie czołgi są o rząd wielkości lepsze od angielskich. "Churchill" ma raczej słabe uzbrojenie i to jest jego główna wada. A Sherman jest słaby zarówno pod względem broni, jak i pancerza.
  W ten sposób wojska hitlerowskie zorganizowały sobie spacer. Ale swój sukces zawdzięczają ninja. I przeciwko takiej sile... Weźmy ninja za Trzecią Rzeszę, wtedy też by się nie oparł. I młócą Anglików.
  Azumi i Agouti postanowili przejąć najlepsze z brytyjskich pancerników w stanie nienaruszonym. I poruszali się po opancerzonym pokładzie, wymachując mieczami. Dziewczyny pracowały bardzo energicznie, śmiejąc się.
  - Jesteśmy wesołymi dziewczynami, jak diabły w morzu!
  I siekali, dziesięć osób na raz. I jak siekali ... Z całą łaską bogiń. A także miecze migotały jak śmigło. I ściąć mięso, i rozerwać kości. Prawdziwy metal, który sieje śmierć, chaos i zniszczenie.
  Azumi jednym zamachem przeciął tuzin żołnierzy i syknął:
  - Brokat sztyletu i złoto są bardziej interesujące, uwierz mi!
  Blond Terminator Agouti napisał na Twitterze:
  - Ninja cool stawia jedną wielką grę! Ninja cool stawia jedną wielką grę! Bosonogi wojownicy zaćwierkali chórem. - A ta gra pachnie śmiercią!
  A walcząca para wzięła go i syknęła, obracając się tułowiem:
  - Nie, nie zabiję faszysty, nie, nie zabiję go!
  Trzęsąc się na gołych, muskularnych nogach, para śpiewała:
  - Tylko seks! opublikuję to! Łóżko!
  A wojownicy znów będą się śmiać. Ale ich śmiech walczy, a bębenki w uszach żołnierzy koalicji przeciwnej dziewczynom dosłownie pękają. Mówiąc dokładniej, zespół pancerników umiera. A piękności nie biorą jeńców! Nie jest w ich zwyczaju przebaczać i oszczędzać kogoś!
  Azumi śpiewała entuzjastycznie, napinając mięśnie:
  - Jestem krwiożerczy... Jestem bezlitosny! Jestem złym supermanem ninja!
  Agouti, wykończywszy ostatnich wojowników, zakończył:
  - I nie mamy żadnych problemów!
  . ROZDZIAŁ 12
  Afrykańska kampania Trzeciej Rzeszy to chyba największa ze wszystkich przygód. Ale jak dotąd udany i całkiem atrakcyjny. A sam Hitler nadal jest typem. Odrażająca osobowość i największy przestępca wszystkich czasów i narodów.
  Jednak na wschodzie Niemcy dokonali podbojów, zdobyli Kursk, a także Woroszyłowgrad i Krasnodon. Cała Ukraina i część Kubania znalazły się pod kontrolą Wehrmachtu. A w tej chwili naziści podbijają Afrykę. Oznacza to, że Führer wcale nie jest głupcem. I zwycięzca wielu, nawet z pomocą ninja.
  Jednak tylko dwie dziewczyny pomogły Niemcom, a Trzecia Rzesza jest silna sama w sobie.
  Speer złożył raport Führerowi, radośnie mówiąc:
  - Czołg "Panther"-2 okazał się bardzo udany. Udało nam się zagęścić jego układ i dzięki temu maszyna ma przedni pancerz o grubości 150 milimetrów przy dużym nachyleniu pod kątem czterdziestu pięciu stopni i 82 milimetry boków przy wadze zaledwie pięćdziesięciu ton i silnik o mocy 1000 koni mechanicznych . Ten czołg swoją mobilnością przewyższa prawie wszystkie pojazdy koalicji antyniemieckiej. A także nie ma sobie równych w ochronie przedniej i uzbrojeniu. Jego zdolność do jazdy w terenie jest całkiem zadowalająca i pędzi przez pustynię jak pociąg ekspresowy.
  Jeszcze bardziej obiecująca jest seria E. Tam maszyny mogą być niewrażliwe i potężne w uzbrojeniu.
  Führer zabulgotał ze złością:
  Co powie Sauer?
  Kurator lotnictwa z przekonaniem stwierdził:
  - Rusza seryjna produkcja najlepszego z najlepszych samolotów odrzutowych ME-262. Ma nie tylko dużą prędkość, ale także cztery działka powietrzne kalibru 30 mm, a także rakiety.
  Führer zapytał kwaśno:
  - A co z HE-162?
  Sauer z przekonaniem stwierdził:
  - Jego produkcja również się rozwija! Dokładniej, w trakcie finalizowania systemu sterowania. Ale myśliwiec będzie miał najlepsze właściwości lotu na świecie, będzie bardzo lekki i zwrotny.
  Himmler również chciał powiedzieć to głośno, ale dostał dreszczy.
  Hitler odprawił szefa tajnej policji, jakby był irytującą muchą:
  - Rozpoczynamy zawody! A o naszej wyższości już słyszałem!
  Najpierw na arenę wbiegły dziewczyny. Po trzy z każdej strony. Pierwsze dziewczyny w czerwonych przepaskach biodrowych i wąskich paskach materiału na piersiach. W dłoniach trzymali krótkie, proste miecze, aw lewej małą prostokątną tarczę. Piękności nie miały już ubrań i zbroi, grabiły żwir bosymi, pełnymi gracji stopami.
  Drugie dziewczyny miały na sobie niebieskie przepaski biodrowe, z paskiem materiału ledwo zakrywającym ich pełne piersi. W dłoniach krótkie zakrzywione szable, a na lewej dłoni mała okrągła tarcza. Dziewczyny też są piękne.
  Znam zamiłowanie Führera do aktów, dziewczyn z minimalnym ubiorem i rozwiniętymi biodrami.
  Hitler uwielbia walki dziewcząt, a gladiatorów wybiera się według jego gustu.
  Führer potajemnie stawia zakład. W tym celu używa specjalnego joysticka. W Trzeciej Rzeszy już buduje się komputery. Kiedy umieszcza się naukowców z całego świata w obozie koncentracyjnym, pracują oni dużo bardziej energicznie. Stworzyli już pierwszy kolorowy telewizor, i to nawet z ogromnym ekranem. Pokazuje siedzącym na trybunach zbliżenie na dziewczyny. Sam Hitler zagląda przez specjalne urządzenie do pierścienia, żeby było go lepiej widać.
  Dziewczyny są opalone, a dla dodania większego uroku sylwetce i twarzom, lekko przyciemnione. Konieczne jest przestrzeganie estetyki walki gladiatorów.
  Herold ogłasza:
  - Drużyna czerwonych maków na tle niebieskich chabrów!
  Wszystkie dziewczyny to blondynki, ale tylko jedna jest naturalna, reszta jest farbowana. Rozbrzmiewa komenda, rozpoczyna się bitwa.
  Dziewczyny zderzają się ze sobą i zaczynają hakować. Z mieczy lecą iskry. Na kolorowym ekranie monitora wiszącego nad niemieckim Koloseum pokazywane są najważniejsze momenty.
  Führer zaczyna przemawiać:
  - Doświadczenie działań wojennych pokazało, że kobiety potrafią walczyć nie gorzej niż mężczyźni! Ale musimy chronić najlepszych przedstawicieli narodu niemieckiego przed śmiercią na polu bitwy. Dlatego kobiety nie były wykorzystywane, przynajmniej masowo, w Trzeciej Rzeszy!
  Jedna z dziewcząt w niebieskiej przepasce biodrowej została ranna. Uklękła i ledwo odpierała atak wojownika w czerwieni. Jednak dziewczyna nagle skłoniła się i zaproponowała, że stanie ranna. Wstała i stanęła chwiejnie na muskularnych nogach.
  Kilku dużych Maurów podążyło za bitwą. Zaczęli gnać dziewczęta włóczniami i zapalonymi pochodniami - mówią, walczcie! Pochodnia szturchnęła krzepką dziewczynę w plecy. Jej stanik pękł, a na muskularnych plecach utworzyły się pęcherze. Dziewczyna krzyknęła i rozpaczliwie rzuciła się na niedokończonego przeciwnika. Kilka mocnych uderzeń i głowa reprezentanta drużyny chabrów potoczyła się.
  Dziewczyna, która pokonała swojego partnera, jak krzyczeć:
  - Niech żyje życie!
  Potem rzuciła się na pomoc swojemu partnerowi. Nie da się oprzeć dwóm wściekłym dziewczynom. A drugi, zraniony, upada. Cichy. Ale Maur przynosi pochodnię do bosej, dziewiczej stopy. Dziewczyna krzyczy i ponownie podskakuje. Otrzymuje kolejną ranę, zatacza się i upada.
  I znowu czarny wojownik przykłada pochodnię do swoich bosych stóp. Dziewczyna drga, ale nie jest już w stanie wstać. Ona jest w agonii.
  Führer patrzy na tę scenę z podekscytowaniem. Lubi, gdy obcasy dziewczyn są smażone. Nadchodzi ostateczny cios. Piękno zamilkło.
  Tłum się raduje, rozlegają się entuzjastyczne okrzyki.
  Teraz dziewczyny rzucają się na swoją ofiarę w trzech. Oczywiście nie sposób oprzeć się takiemu atakowi. Dziewczyna próbuje się wycofać, ale Maurowie palą ją ogniem. Pędzi do przodu i od razu potyka się o dwa miecze, które przebijają jej pierś. A trzeci uderza w brzuch. Dziewczyna upada i krwawiąc umiera. A Maurowie nie przegapią okazji, by spalić jej okrągłe obcasy. Obrzydliwe i okrutne. Zapach przypalonego, delikatnego dziewczęcego mięsa roznosi się po całej arenie.
  Hitler szczęka z zadowoleniem zębami i mówi:
  - Mój zakład jest wygrany! Dobra robota dziewczyny, przynieś im ciasto!
  Himmler wzdycha szczerze:
  - Szkoda, kiedy giną przedstawiciele takiej płci pięknej. To prawda, że \u200b\u200bwszystkie sześć piękności to pół-rasy z domieszką krwi żydowskiej i jednej i cygańskiej! To nie są takie żałosne!
  Hitler, krzywiąc się, zauważył:
  - Czyste Żydówki rzadko są piękne. Chociaż są wyjątki! Oczywiście szkoda, gdy wszystko, co estetyczne, ginie. Ale ze względu na sztukę, czemu nie. A teraz może być...
  Na arenę wprowadzono pięciu czarnych wojowników. Były bardzo muskularne i naoliwione. Ubrany tylko w przepaski biodrowe i sandały, dzierżący miecze i sztylety. Wspaniali przedstawiciele ludu afrykańskiego.
  Chińczycy zostali wyprowadzeni na ich spotkanie. Również wysoki, choć trochę niższy, i muskularny. Również w tych samych przepaskach biodrowych i sandałach, z mieczami w prawej ręce i sztyletami w lewej. Teraz musieli zabawić Führera.
  Hitler nie lubił, gdy mężczyźni walczyli, dlatego nawet się nie zakładał. Rozkojarzyła mnie rozmowa ze Speerem.
  - Czy to prawda, mój ministrze, że samoloty dyskowe są całkowicie niewrażliwe na ogień z broni ręcznej?
  Minister Rzeszy ds. Uzbrojenia i Amunicji odpowiedział wesoło:
  - Podczas ruchu prądy powietrza tworzą laminarny strumień, który zdmuchuje wszystkie kule i łuski, czyniąc dysk Belonziego niewrażliwym na każdą broń strzelecką. Ale dzieje się to podczas ruchu i lotu dysku.
  Hitler zmrużył oczy i zauważył:
  - Schauberger obiecał, że za pomocą takiego urządzenia polecimy na Marsa i inne planety! To wspaniałe! Trzecia Rzesza będzie się rozwijać, aż obejmie wszystkie zamieszkane światy wszechświata! I niezamieszkałych też!
  Speer zauważył z uśmiechem:
  - Całkiem możliwe, mój Führerze! Ponadto nasi naukowcy stworzyli już reaktor wykorzystujący energię jądrową. Kwestia stworzenia bomby to już kwestia okresu nie dłuższego niż rok!
  Führer, dąsając się, zauważył:
  Nie potrzebujemy bomby atomowej! Jest zbyt brudna! Potrzebujemy samolotów i łodzi podwodnych o napędzie atomowym. A w przyszłości zimna fuzja termojądrowa! To pozwoli nam latać po całej galaktyce!
  Speer odpowiedział entuzjastycznie:
  - Jesteś taki mądry, Führerze!
  Rozpoczęła się zacięta walka między dwoma oddziałami gladiatorów. Spektakl jest z pewnością fascynujący. Co więcej, czarni i żółci nie wahali się użyć swoich zębów. A krew lała się niemal natychmiast.
  Hitler patrzył na tę masakrę, ale myślał o czymś innym. Nie miał szczęścia w dzieciństwie, a dokładniej w latach młodzieńczych. Kiedy przyszły Fuhrer był dzieckiem, był przywódcą i prowodyrem w swojej wiosce.
  Ale raz w miejskim gimnazjum, jego bezczelny, arogancki, ale słaby fizycznie, szybko został umieszczony na swoim miejscu. Pobili Hitlera całą klasą i prawie go okaleczyli. Dlatego Führer opuścił gimnazjum, porzucając oficjalną karierę. I szczerze mówiąc, nie miał do tego serca. Praca urzędnika, z przekładaniem papierów, wydawała się zbyt nużąca.
  A Führer nie lubił siedzieć spokojnie, był przytłoczony energią. A chciałem rysować.
  Pomimo obecności oczywistych zdolności Hitler nie został przyjęty do akademii artystycznej. Nie dlatego, że rysunki są złe, ale z powodu długiego języka. Nawet wtedy Adolf nie ukrywał swojej wyraźnej niechęci do Żydów. Tutaj mu się nie udało. Szkoda, ile dziesiątek milionów ludzi zostało, żyłoby, gdyby Hitler stał się pokojowym artystą.
  Ale co... Adolf żył przez jakiś czas z renty ojca, a potem znalazł się zupełnie bez środków do życia, dorabiając jako rysunki. I czytanie różnej literatury, zwłaszcza okultystycznej.
  Mając dobrą pamięć, Hitler szybko zdobył znaczną erudycję. I pomimo tego, że nie miał wykształcenia średniego. Jednak Stalin też nie ukończył seminarium.
  Do wojny Hitler był wyrzutkiem i marginesem. A w czasie I wojny światowej nie zrobił kariery, pozostając jednak kapralem, otrzymując aż cztery rozkazy.
  Tylko w polityce Führer znalazł swoje powołanie. I wykazywał niezwykłe zdolności organizacyjne i krasomówcze. Hitler od samego początku zyskiwał popularność i umacniał partię. I on sam wkrótce uzyskał znaczną władzę w organizacji. Ale pucz monachijski zakończył się niepowodzeniem. A Hitler wylądował w więzieniu. W zamian za przedterminowe zwolnienie Führer został zmuszony do faktycznego porzucenia opozycji i pojednania z władzami.
  To początkowo zmniejszyło popularność Führera, ale partia i tak nadal rosła. Do 1928 roku jego liczba przekroczyła sto pięćdziesiąt tysięcy osób, co jest całkiem przyzwoite jak na standardy niemieckie. Perspektywy władzy są jednak niejasne. W wyborach parlamentarnych zebrał zaledwie 2,8 proc.
  Ale potem nadszedł Wielki Kryzys. Ludzie rozczarowali się starymi partiami i chcieli czegoś nowego.
  Hitler grał na upokorzeniu narodu niemieckiego restrykcjami wersalskimi, obiecywał robotnikom góry złota i udawał lewicowca. I udało mu się przekonać biednych, że jest czerwony, a bogatych, że ma rację! Czerwony kolor flagi uwiódł wielu. Jak apel: towarzysz w partii!
  Ogólnie rzecz biorąc, po dojściu do władzy polityka Hitlera była lewicowa. Gwałtownie podniesiono podatki nakładane na oligarchów, a robotnicy otrzymali wiele przywilejów. Chociaż czas pracy się wydłużył.
  Ocena Führera wzrosła w ciągu roku. Już w trzydziestym roku, w przedterminowych wyborach do Reichstagu, zebrał 18 proc. głosów, zajmując drugie miejsce. Wtedy udało mu się nie stracić zdobytego kapitału, a raczej pomnożyć. Ale Führer nie wygrał wyborów prezydenckich. Ale odniósł sukces w Reichstagu, zajmując pierwsze miejsce. Wtedy Hitler po raz pierwszy zaproponował stanowisko kanclerza. Führer zażądał dla siebie nadzwyczajnych uprawnień i zostanie odrzucony.
  W rezultacie Reichstag został rozwiązany i odbyły się nowe wybory. Jeśli Hitler spodziewał się dodać jeszcze więcej, to się przeliczył. Ludzie są zmęczeni nazistowską propagandą. A ekscesy szturmowców nie przyczyniły się do popularności nazistów.
  . ROZDZIAŁ 13
  Utracono 2 miliony głosów, a komuniści znacznie dodali. Istniała szansa, że jednocząc się z socjaldemokratami, stworzą rząd lewicowy. Ale komuniści nie chcieli kompromisów, oligarchowie nie chcieli jeszcze nadejścia lewicy. Führer otrzymał stanowisko kanclerza Rzeszy. A uprawnienia nadzwyczajne odłożono na lepsze czasy.
  Potem nowe wybory z wykorzystaniem środków administracyjnych i spalenie Reichstagu. Pełnego zwycięstwa też nie było, ale naziści zebrali czterdzieści cztery procent głosów, co wraz z prawicowymi sojusznikami dawało większość. Potem aresztowali komunistów, przywłaszczając sobie głosy.
  Udało im się przekonać socjaldemokratów i prezydenta, że Führer otrzymał nadzwyczajne uprawnienia. Potem nowe sukcesy - wyjście Niemiec z kryzysu, utworzenie Wehrmachtu, powrót kontroli nad Nadrenią.
  Hitler działał bardzo rozważnie, grając na strachu krajów zachodnich przed komunizmem.
  Führer obiecał położyć kres czerwonemu niebezpieczeństwu i użyć Wehrmachtu do marszu na Rosję. Co więcej, dostaną go alianci. Rzeczywiście, Hitler chciał podbić ziemie rosyjskie i rozszerzyć imperium na wschód. I do tego przygotowany. Z Włochami i Japonią podpisano pakt antykomintererski. Ta Unia jest skierowana przeciwko ZSRR. Wtedy Niemcy najpierw sprowokowali zamach stanu w Austrii, a następnie przeprowadzili Anschluss. W referendum zliczono 99 procent tych, którzy głosowali za przystąpieniem do Niemiec. W rzeczywistości jednak mniej, ale wciąż zdecydowana większość.
  Wielka wygrana! Ale Hitler chciał więcej! To prawda, że III Rzesza nie była jeszcze gotowa do wojny i konieczne było podniesienie potencjału poprzez wchłonięcie krajów neutralnych. Następna była Czechosłowacja. Wszystko poszło dobrze. Chociaż Niemcy prawie wdały się w przedwczesną wojnę.
  Stanowisko ZSRR wyglądało na szczególnie niebezpieczne. Ogólnie rzecz biorąc, Stalin nie był wiarygodnym partnerem. Tylko w Rosji sowieckiej oficjalna prasa potępiła Anschluss Austrii. I to ZSRR zaoferował Czechosłowacji pomoc. Jednak chcąc się przede wszystkim wzmocnić!
  Ale Zachód w końcu się poddał. Ponadto Hitler zasugerował, że wojna z Rosją nie jest daleko, a III Rzesza podzieli z nimi terytoria. Polska i Węgry również stanęły po stronie Niemiec. Okazało się, że wojna z III Rzeszą będzie poważna. Gospodarka rosła pod rządami nazistów, podobnie jak populacja. Wojna zapowiadała się trudna.
  W Monachium Hitler dostał to, czego chciał. Sudety pozostały z Niemcami - Węgry i Polska otrzymały ziemie. Wydawałoby się, że można iść na wschód. Führer negocjował wspólną wojnę Polski, Węgier, Niemiec, Włoch i Rumunii z Japonią przeciwko ZSRR. Francja i Wielka Brytania również mogą pomóc.
  Ale polscy Żydzi interweniowali. Noc kryształowych noży rozgniewała syjonistów. A Polska, gdzie ci ludzie kontrolowali główne przepływy finansowe, wzrosła. Ponadto Wielka Brytania, Francja i Stany Zjednoczone sprzeciwiły się Niemcom. Tak, a sam Hitler zachowywał się zbyt arogancko. Okupował Czechy i Kłajpedę. Zmieniło się więc stanowisko Zachodu.
  Podczas gdy Führer myślał, bitwa się skończyła. Pięciu Chińczyków i czterech Murzynów leżało porąbanych. Tylko jeden Afrykanin ledwo trzymał się na czworakach i również został ranny.
  Walka się skończyła! Raczej masakra!
  Hitler chłodno rozkazał:
  - Zabierz go! I zróbmy nową imprezę!
  Martwych mężczyzn wieszano na hakach. I przeciągnął. Następnie na arenę wpędzano chłopców w wieku czternastu lub trzynastu lat. W każdym zespole było ich siedmiu. Jeden jest w żółtych spodenkach, drugi w zielonym. A także z mieczami i sztyletami.
  Aby było zabawniej, Maurowie zaczęli rozrzucać węgle na żwirze. Chłopaki starali się stąpać ostrożnie, ale zostali odepchnięci ostrzami włóczni w plecy. Jeden z nastolatków nadepnął bosą stopą na węgiel i krzyknął. Bili go batem.
  Menażeria znów obstawiała. Chłopcy należeli do rasy białej. Umięśniony i sądząc po śladach pobicia, bity batem więcej niż jeden raz. Hitler zauważył obojętnie:
  - Chłopcy są najmniej wartościowym towarem! Nie jest im przykro!
  Zabrzmiała trąbka i znów chłopaki stoczyli zaciekłą walkę. Führer spojrzał na to bardziej obojętnie. I znowu przypomniał sobie swoje już i tak pełne wydarzeń życie.
  Po skomplikowaniu stosunków z Polską Stalin zaproponował Zachodowi utworzenie koalicji przeciwko Niemcom. W takim przypadku Trzecia Rzesza mogłaby być niezwykle trudna. Sam Hitler przez jakiś czas próbował przekonać Polaków. W tym momencie stosunki między ZSRR a Japonią skomplikowały się do granic możliwości, aw Mandżurii rozpoczęła się ograniczona wojna.
  Hitler był skłonny do pomysłu przybycia z pomocą Japończykom. Ale w Polsce przeważały nastroje antyniemieckie. Co więcej, w tym kraju było ponad dwa miliony Żydów i mieli oni ogromny wpływ. Tak, a Zachód podburzał Polaków przeciwko Niemcom, obiecując zarówno pomoc, jak i poszerzenie ziem nad Odrę.
  Decyzja o zawarciu paktu o nieagresji z ZSRR nie była dla Hitlera łatwa. Ale już wtedy stawało się oczywiste, że Japonia przegrywa i wychodzi z wojny, a negocjacje z Polakami nie będą możliwe. Ponadto Führer otrzymał informacje o negocjacjach między ZSRR a Zachodem. Dane pokazały, że Rosja może rzucić od dziewięciu do dziesięciu tysięcy czołgów. W całych Niemczech jest ich tylko 3000. Stalin okazał się silniejszy niż myślał Fritz.
  Tak więc umowa została podpisana. Wtedy Führer nie bez wahania zdecydował się zaatakować Polskę. Istniało ogromne ryzyko, że Wehrmacht nie będzie zadowolony na zachodzie, a Niemcy stracą Zagłębie Ruhry. Ale intuicja podpowiadała mi, że jest mało prawdopodobne, aby alianci zaryzykowali poważną ofensywę. Kalkulacja była uzasadniona. Polska, zgodnie z przewidywaniami Hitlera, została szybko pokonana i wszelkie spory zostały zakończone.
  A na zachodzie Francuzi i Brytyjczycy przejechali około trzydziestu kilometrów i zatrzymali się.
  Tutaj Hitler zawahał się po raz pierwszy i rozpoczął negocjacje z Francuzami i Brytyjczykami. Walka z taką koalicją, mając "neutralnego" Stalina na tyłach, była niebezpieczna. Zachód był jednak oburzony wojną Rosji z Finlandią i również chciał rozwiązać mu ręce. Führer negocjował, ale nie chciał ustąpić z Polską. Tak, a co do dawnych posiadłości we Francji, powstały nieporozumienia.
  W końcu wróżki i czarodzieje przepowiedzieli mu zwycięstwo na Zachodzie, a Niemcy wyróżnili się w Norwegii. Potem były sukcesy za sukcesami. Mainstein zaproponował genialny plan, który jako Führer docenił. Niektóre pomysły, na przykład wykorzystanie wypchanych zwierząt podczas lądowania, należały do niego osobiście do Hitlera. Fuhrer posiadał wiele umiejętności. Półtora miesiąca i tylko trzydzieści tysięcy zabitych, a Niemcy dominują w Europie.
  Sam Napoleon nigdy nie marzył o takim triumfie!
  Wtedy jednak Wielka Brytania się nie poddała. Tutaj sam Fuhrer jest winny! Trzeba było wywrzeć większą presję na przemysł zbrojeniowy i zmusić do produkcji większej ilości samolotów. I nie trzeba było się spieszyć z bombardowaniem miast i ludności cywilnej.
  Ale nic, nie wszystko jest dla kota zapusty. Klęski Mussoliniego zmusiły go do zwrócenia wzroku na południe. Rommel stał się kimś w rodzaju Napoleona, który sprowadził Egipt do Europy. Bałkany były pod całkowitą kontrolą Wehrmachtu.
  A potem zaczęła się najważniejsza i najstraszniejsza rzecz - wojna z imperium sowieckim.
  Führer nawet nie podejrzewał, jak silny był Stalin. Już pierwsze dni pokazały, że ZSRR dysponuje wieloma tysiącami czołgów, w tym najnowszymi KV i T-34. A Rosjanie mają o wiele więcej samolotów niż Niemcy. To prawda, jeśli lotnictwo Luftwaffe jest wyższej jakości, to w czołgach ... Niemcy nie mają porządnego czołgu. Więc walka nie jest równa.
  Jednak dowództwo radzieckie nie działało najlepiej. Wehrmacht stworzył wiele kotłów i rozbił Rosję. Nawet jeśli wolniej niż chciałbym to zrobić zgodnie z planem. Do grudnia wzięto prawie cztery miliony więźniów. A regularna armia radziecka została zniszczona!
  Jednak zima okazała się wyjątkowo sroga i uniemożliwiła Fritzowi zdobycie Moskwy. Wielka tragedia dla potężnego Wehrmachtu. I bardzo pomyślny przebieg wojny wziął i poszedł na manowce.
  Führer był trochę oderwany od nieszczęśliwych myśli i zwrócił uwagę na arenę. Walczyły tam teraz dwie dziewczyny.
  Jeden z mieczem i sztyletem, drugi z trójzębem i siecią. Obie piękności są prawie nagie, tylko z wąskim paskiem materiału na biodrach i boso.
  Oto wojownik rzucający siecią. Kobieta gladiatorka robi uniki. W odpowiedzi gwiżdże mieczem. Prawie trafienie przeciwnika. Wychodzi i machając trójzębem próbuje przebić się przez sieć. Ale wojownik z mieczem blokuje jej drogę. Wstała i potrząsnęła bronią. Dumnie potrząsnęła głową. Zderzyły się obie piękności. Trójząb kontra miecz.
  Dziewczyna z mieczem zrobiła unik i trafiła czubkiem w ramię przeciwnika. Ona z kolei trafiła trójzębem w udo. Pas materiału pękł, a przeciwnik z mieczami został zupełnie nagi.
  Dziewczyny rozdzieliły się i zaczęły skakać. Jeden w przepasce biodrowej, drugi zupełnie nagi. A pod bosymi stopami dziewcząt spadały węgle.
  Führer zachichotał - podobało mu się to. Co więcej, dziewczyny są tak umięśnione i soczyste. Aż chce się z nimi zrobić grilla i zajadać ze smakiem. Połykanie pysznego mięsa. Och, jakie piękne dziewczyny. A jeśli do bosej pięty przyłożysz rozpalone do czerwoności żelazko... Pachnie grillem. I posmakuj ludzkiego mięsa pod sokiem z mango...
  Führer uśmiechnął się. Ale złe wspomnienia przyszły mi do głowy. Najpierw o tym, że Niemcy ponieśli straszne straty zimą. Potem wojna wydawała się obrócić w zwycięski sposób. Udało się pokonać Rosjan na Krymie, w pobliżu Charkowa i Leningradu. Ale z drugiej strony Japonia przegrała bitwę o Midway i znowu zgłupiała. Prawdopodobieństwo otwarcia drugiego frontu gwałtownie spadło.
  Nazistowskie hordy dotarły do Groznego, Ordżonikidze, prawie zajęły Stalingrad. Ale były złamane. Ogólnie rzecz biorąc, wpadliśmy w oczywistą pułapkę. Führer często wyrzucał sobie, że tak głupio się postawił.
  I nie posłuchał ani inteligencji, ani intuicji podpowiadającej, że szykuje się wielka bijatyka. Stalingrad to wielki policzek dla Führera i jego geniuszu. A Mainsteinowi nie udało się uratować Paulusa.
  Ogólnie rzecz biorąc, konieczne jest powierzenie ataku na Stalingrad Mainsteinowi, który ma już udane doświadczenie w zdobyciu Sewastopola. A Paulus okazał się oszustem. Nie miał nawet odwagi popełnić samobójstwa. Wyraźny tchórz!
  Na arenie dziewczyny zaczęto ponaglać zapalonymi pochodniami, szturchając ich nagie plecy. Wojownicy ponownie zebrali się i trysnęli z nich, a krwi było bardzo dużo.
  Wojownik z trójzębem nawet odciął jej klatkę piersiową szkarłatnym sutkiem. Wyła i dźgnęła trzema ostrymi końcami prosto w brzuch. Dziewczyna wiła się i jęczała, dmuchając krwawymi bańkami. Obaj wojownicy zostali ciężko ranni.
  I krwawiły...
  Führer myślał, że jednostki niemieckie pod Stalingradem też tak krwawią.
  I chciało mu się wyć i szczekać... Hitler nawet zaczął się kręcić. Nawet sapał.
  I zaczął ryczeć jak słoń;
  Domy płoną, a ziemia płonie
  A wkrótce będziesz moją księżniczką!
  Zedrę z ciebie ubranie, rzucę cię do łóżka
  A potem zbuduję zamek z kości!
  
  Lud otrzyma tysiąc batów,
  Wyposażę stolicę w szubienice!
  Będę was gonić jak gołębie
  Uczynię zarówno chłopca, jak i dziewczynę niewolnikiem!
  
  Będziesz mocno zraniony pode mną,
  Kat jest moim wiernym stróżem, przyjacielem, wsparciem!
  Jestem najsilniejszy, jestem najfajniejszy,
  Okryję cię smutkiem i wstydem!
  Rzeczywiście, to naprawdę nonsens szaleńca ...
  Obie dziewczyny były tak poranione, że nie mogąc tego znieść, skuliły się i zaczęły wić w konwulsjach.
  Maurowie palili bose pięty i ryczeli.
  Führer zabulgotał:
  - Taki ból! Taki ból!
  Bormann syknął z bardzo zadowolonym wyrazem twarzy:
  - Niemcy przeciwko światu: sto - zero!
  
  . ROZDZIAŁ 14
  Gertruda, widząc, że jej przeciwniczka nie cofając się, stoi stabilnie, nagle podskoczyła, przewracając go bosą stopą pod kolanem. A kiedy Maur zaczął upadać, ostrze miecza przeszło między płytami z brązu i żebrami. Bosonoga Shella również zaczęła energiczniej wymachiwać mieczami. Dziewczyny jednocześnie piszczały jak świnie. Chociaż ich miecze poruszały się inaczej, nadal było poczucie synchronizacji. Gertruda mocowała się z wielkim rzymskim wojownikiem, którego hełm okazał się ozdobiony pawimi piórami. Tym razem rzeczywiście miała bardzo doświadczonego i silnego przeciwnika. Złote paski mówiły także o ego doświadczenia i zasług. Po odparciu kilku ataków jasnowłosej dziewczyny bandyta najwyraźniej szlachetny szlachcic przeszedł do ofensywy. Gertruda cofnęła się i gwizdnęła:
  - Nie jesteś Włochem!
  Straszny patrycjusz odpowiedział:
  - A ty jesteś tylko bosą dziwką! Jak myślisz, ile wytrzymasz, walcząc ze starożytnym rzymskim ostrzem?
  Gertruda odrzekła:
  - Nie znam się na ostrzu, ale jesteś brodaty i nie masz się czemu oprzeć!
  Jednak mimo całego optymizmu, jakim promieniowała bosonoga Gertruda, dziewczyna musiała się wycofać. Rzymianie wprowadzali do boju świeże rezerwy, dziewczęta i chłopcy coraz częściej byli ranni lub padali zasztyletowani. Łucznicy próbowali jednak strzelać ponad ich głowami, rozbijając odpowiednie kohorty.
  Tymczasem bosonogi Shella ostrożnie położył kolejnego przeciwnika i odciął rękę innemu. Wojownik śpiewał:
  - Miecz nuklearny chce cię pociąć! Płonie jak piekielny ogień, promień lasera! Ale nie myśl o tym, jak uratować życie, bądź wierny miłości, bądź wierny do końca!
  Gertruda była zaskoczona:
  - I śpiewasz jak prawdziwy naukowiec!
  Rudowłosa Shella zaśpiewała w relacji:
  - To wspaniale, gdy na fizyce są piloci, posuwają swoją naukę do przodu! Ale główne problemy są rozwiązywane w szeregach, w szeregach, w szeregach!
  Gertrude potwierdziła, wtrącając się:
  - Miło jest mieszkać wśród ognia i dymu! I usłysz ćwierkanie karabinu maszynowego! Poprowadź nas Fuhrer do bitwy niezwyciężony! Naprzód, naprzód, naprzód!
  Obsługiwana boso Shella:
  - Kiedy pociski pękają w dzień iw nocy, szeregi i rozkazy idą szybciej! Niech ryczy wściekle nad światem - wojna, wojna, wojna!
  Gertrude zainspirowała pulsująca energia w jej atletycznym ciele. A prędkość nagle stała się jak trzepotanie skrzydeł ważki. A potem wojownik starożytnego Rzymu nie trafił w czubek nosa. I był rozproszony, a wojownik Gertruda przeciął mu ścięgno na prawej ręce:
  - Nie waż się być niegrzeczny dla pani!
  Byk z pawimi piórami, wykrzywiając dolną wargę, odpowiedział sfrustrowany:
  - To był tylko żart! W końcu to był tylko żart!
  Gertruda szyderczo, tnąc słabnącą rękę, odpowiedziała:
  - Nie żartuj z wilkiem!
  A kiedy rzymski bohater padł na kolana, wojowniczka uderzyła go kolanem w podbródek. Zatwierdzona rudowłosa Shella:
  - To całkiem w naszym stylu SS!
  Tu Gertruda dostała czubkiem w ramię i sapnęła:
  - No, durnie!
  Ognista Shella radzi:
  - Zrób młyn! I naostrzcie swoje miecze!
  Wtedy do gry weszli łucznicy Rzymian, byli ciężko opancerzeni, a ich działa były wzrostu ludzkiego. Oczywiście strzały długości półtora metra, zbyt niebezpieczna broń przeciwko półnagim dziewczętom i chłopcom. Attila najwyraźniej zdał sobie sprawę, że nie można już dłużej czekać; rzucił do ataku kawalerię, którą osobiście poprowadził do bitwy.
  Ten olbrzym obracał jednocześnie dwoma mieczami, każdy tak długi jak włócznia turniejowa!
  Gertruda uśmiechnęła się i mrugnęła.
  - Tutaj wreszcie przybywa nasz przystojniak!
  Bosonoga Shella zachichotała.
  - Musisz uderzyć mocno i co najważniejsze na czas! W momencie, gdy efekt tego będzie maksymalny!
  I wielkie strzały spadły z góry. Dziewczęta i chłopcy zręcznie odskakiwali na bok, a nawet krzyczeli:
  - To będzie nasza droga! Możesz uciec przed kulą, ale co ze strzałą.
  Ale niektórzy ludzie wciąż byli trafieni strzałami. Co więcej, zginęli nie tylko przedstawiciele niemieckich pułków Attyli, ale także i to w dużych ilościach z darów własnych rzymskich żołnierzy. Jednak jeźdźcy barbarzyńców, omijając ich szeregi, napadli na piechotę wroga. Cóż, sam Attila wyglądał po prostu szykownie.
  Gertruda kopnęła lepkiego kawalera kopniakiem w bok:
  - Nie łap, nie twoja!
  Sandal Shella potrząsnęła głową.
  - A faceci tutaj nie są źli, chociaż nie tacy jak nasi! Za nasze aryjskie sokoły!
  Gertruda, siekając rzymskim mieczem, zgodziła się:
  - Oczywiście, że nie para! Uwierzcie, że niemiecka potęga Rzymu nie ma sobie równych! Zmiażdżmy się jak wesz, a ręka nie drgnie!
  Shella potwierdziła:
  - Tak, nawet jeśli miecz nie jest z gówna!
  Dziewczyny dodały energicznie, przekręcając mieczami precla i śpiewając:
  Walczymy w słusznej sprawie! Z piekielnym bagnetem nie ma kompromisów! Słońce nie będzie zasłonięte chmurami! Świt wkrótce nie zakryje ciemności!
  W końcu sama Atilla przedarła się do łuczników Rzymu. Jednak sądząc po rozmiarze, te łuki zostały wyraźnie wykonane w Wielkiej Brytanii. Walcząca Gertruda przypomniała sobie tę historię. Pod panowaniem Edwarda Trzeciego, nazywanego przez Brytyjczyków Wielkim, to łucznicy stali się główną gałęzią armii... A niektórzy z nich dosiadali konia! Przeważające siły Francuzów zostały bezlitośnie pobite. Ogólnie rzecz biorąc, zarówno w Jungfoling, jak iw Związku Dziewcząt Niemieckich nienawiść nie była mile widziana... Brytyjczycy zostali uznani za niebezpiecznego wroga, który podbił więcej lądów niż jakikolwiek inny naród w całej historii planety Ziemia!
  Ale teraz jeźdźcy barbarzyńców miażdżyli łuczników, tnąc ich potężnymi ciosami aż do samego obozu. Z kolei Gertruda zmierzyła się z wrogiem z Chin. Nie był zbyt wysoki, ale słynnie kręcił nogami, obuty w buty z ostrogami:
  - Niemcy to pasożyty - na pewno zostaną pobici! - ryknął.
  Gertruda odpowiedziała pchnięciem sztyletu:
  - Na próżno wróg wierzy, że udało mu się obalić Niemców! Kto odważy się zaatakować w bitwie, wrogowie zostaną brutalnie pobici!
  Shelley odebrał:
  - Oszałamiające nieszczęście nie spadnie na planetę! I na próżno wróg rzucił swoje siły do kampanii! Będziemy w stanie pokonać wroga w straszliwej bitwie! Ciemność obróci się w pył - nadejdzie czas światła!
  Gertruda znów pomachała z jeszcze większą energią, podsumowując:
  - Słowo nie jest wróblem, ale gadatliwość zamienia je w kruka!
  Shelley trzymał:
  - Kiedy język staje się płytki, guzek w gardle piecze się z mąki!
  Gertruda potężnym, wręcz jakby niekobiecym mocnym uderzeniem miecza odciąła głowę wojownikowi, który odskoczył w lewo, po czym ponownie zmagała się z Chińczykiem. Blond wojownik gwałtownie i głośno krzyknął:
  - Nie weźmiesz tego!
  Chiński wojownik odpowiedział:
  - I nie musisz brać, już wszyscy jesteście przede mną.
  Gertruda zachichotała w odpowiedzi.
  - Łokieć jest blisko, ale nie ugryziesz!
  Potem czubek miecza podrapał dziewczynę jak kobra, przecinając pancerz i odsłaniając jej pierś: wspaniałą i ze szkarłatnymi sutkami. Chińczyk ryknął smutno:
  "Teraz wszystko, co musisz zrobić, to modlić się!" Który kościół wolisz: katolicki czy ewangelicki?
  Gertruda odpowiedziała ze złością:
  - Kościół różni się od prostytutki tym, że błogość zawsze odkłada się na później!
  Chińczyk obnażył krzywe zęby.
  - I to poczucie humoru cię nie zmieniło! Och, dziewczyno, jak mi przykro, że okaleczam taką piękność jak twoja!
  Gertruda obnażyła zęby.
  - Nie jest mi przykro! Ogólnie szkoda pszczoły, a pszczoła jest na drzewie, a drzewo w lesie! Gdzie jest las - na nosie!
  Chińczyk warknął w odpowiedzi:
  Niemcy mają wielu wrogów!
  Gertruda zręcznie odparła:
  - Dużo kucharzy - zepsuć owsiankę!
  Po kolejnym rzucie wąskookiego wojownika na piersi dziewczyny pozostała krwawa smuga. Gertrude westchnęła i cofnęła się. Chińczyk warknął:
  - To Co Dostajesz!
  Dziewczyna spokojnie odpowiedziała:
  - Kto nie dostanie się do mózgu, ten nigdy nie zmądrzeje! Mózgi są jak portfel, musisz je otrzymać, aby je wypełnić!
  Chińczyk rzucił:
  - Cóż, kochasz sofistykę! Pierwszy raz widzę tak wykształconą i erudycyjną dziewczynę. Wiesz, może lepiej wstąpisz do armii Wielkiego Rzymu. W naszym kraju każda osoba, niezależnie od narodowości, może zająć najwyższą pozycję pod rządami cesarza!
  Gertruda odpowiedziała:
  Lepiej umrzeć niż zdradzić!
  Wąskooki wojownik zauważył:
  - To nie jest rozsądne, spójrz na naszą kawalerię idącą do bitwy... A kiedy zostaniesz schwytany, dosłownie wyjesz z bólu na stojaku!
  Gertruda spokojnie odpowiedziała:
  "Lepiej uderzyć raz spokojnie, niż sto razy rozdzierająco krzyczeć!"
  Ale, niestety, wydaje się, że Chińczycy mają rację, tysiące rzymskich jeźdźców, dowodzonych przez samego cesarza (jego zbroja wydaje się być pokryta skorupą diamentów, rubinów i szmaragdów!), Ruszają na barbarzyńską armię. Jednak jeźdźcom Attyli udało się już zabić większość wrogich łuczników, chłopcy z barbarzyńskiej armii sami zaczęli intensywnie wysyłać strzały w szeregi wroga. Desperacko tnąc boso Shella rozweselała swojego partnera:
  Nie daj się Gertrudo! Nie ulegaj jego obietnicom! Lepiej zbierzcie się i zdecydowanie wygrajcie!
  Attila wraz ze swoimi wojownikami wkroczył w system rzymski. Jego gigantyczne miecze wprawiały w ruch krwawy mikser jak śmigła. A sam bandyta poszedł naprzód, próbując włamać się do cesarza.
  Gertruda zauważyła filozoficznie:
  - Jeśli chcesz zostać pasterzem trzody, nie bądź owcą!
  Ognista Shella zgodziła się:
  -Każdy baran chce zostać pasterzem, gdy wilk jest daleko, a karabin jest w pobliżu!
  Tutaj Gertruda otrzymała kolejną ranę w żołądku. Dziewczyna znów się cofnęła. Jej bosa stopa nagle stanęła na czubku wystającego sztyletu, a Gertruda pisnęła:
  - Och och och! Jak bolesne!
  Bosonoga Schella miała już kilka ran i odchyliła się do tyłu. Wojownik krzyknął:
  - Dbaj o swoją siłę, Rzymianie nie wytrzymają długiej bitwy!
  Ale barbarzyńcy naprawdę mieli trudności. Do bitwy wkraczało coraz więcej oddziałów Rzymian. Jeźdźcy w złotych zbrojach rzucili się do zaciętej bitwy. Nad nimi powiewały sztandary z głowami wilków. A z przodu pędził bohater, być może nawet większy niż Attila. W tym samym czasie Rzymianie próbowali nawet osłonić armię barbarzyńców od flanek, wystrzeliwując wokół głównego pola bitwy dwa potężne pułki z włóczniami i zbrojami z brązu. Gertruda błagała:
  - Kończą nam się siły, zaraz przegramy!
  Shella zasugerowała:
  - A ty śpiewasz w odpowiedzi! Piosenka pomaga nam budować i żyć! Pod bębnem pod czerwonym sztandarem na kampanię! I ten, który idzie przez życie z piosenką; on nigdy nigdzie nie znika!
  Obie dziewczyny śpiewały chórem i pomimo ran w głosie; był jak trąbka:
  Jest takie powołanie żołnierzy,
  To nie zawód, nie tytuł!
  Chociaż czasami sto funtów automatycznie,
  Nie, nie marsz, ciało to tortura-męka!
  
  Ale idziemy, wysuwając krok do przodu,
  Bo służymy Ojczyźnie!
  Uwierz, zły wróg zostanie pokonany,
  Aby dobrze się bawić w życiu!
  
  Uczono nas prawie od kołyski
  Walcz z odwagą za Ojczyznę!
  Kiedyś miecze były wykonane ze stali
  A teraz RPG w mocnym plecaku!
  
  Nie cofniemy się, ani kroku w tył
  Chociaż ciała leżały w grobie!
  Zetrzemy szereg przeciwników,
  Niech Wszechmocny da nam siłę!
  
  Czołgi pręt, samoloty latają,
  Bomby spadają, a pociski pękają!
  Nie bierz nas za wstrętne szczeniaki
  Żołnierze stali się zatwardziali!
  
  Ten towarzysz zginął jak bohater,
  Nie kładź niczego pod krzyżem!
  Często ludzie igrają z losem
  Ale miłość będzie silniejsza - uwierz mi!
  
  Chociaż w bitwie, gdzie mocno przybijają,
  Pamiętajmy o naszych wspaniałych przodkach!
  Gdy długo jechaliśmy do Rzymu,
  Dlaczego nie jeść resztek w niewoli!
  
  Nie musieliśmy się kłaniać, by pokonać,
  Nie rzucaj naszego świata na kolana!
  Jesteśmy gyrfalconami - sami pokonaliśmy grę,
  Przedstawiciele wszystkich pokoleń!
  
  Oto wysiłek i rzut,
  Już widzimy wroga, dobrze się trzęsącego!
  Kula prawie trafiła w skroń,
  Zaciemnione w oczach naszego Słońca!
  
  Ale ruszyliśmy do ataku
  Zmiażdżymy kolbą ohydne bagnety!
  Spalmy Fritza, jeśli trzeba ogniem,
  Nasz myśliwiec stał się bez ceny - po prostu skarb!
  . ROZDZIAŁ 15
  Gdy tylko dziewczyna skończyła śpiewać, główny bohater armii rzymskiej w złotej zbroi padł od ciosu Attyli. A zainspirowana dziewczyna ścięła Chińczyków jeszcze wcześniej, a teraz zaatakowała przedstawiciela dowódcy piechoty. Wkroczyła do walki z prawdziwym, jednookim olbrzymem, a nawet zaczęła go popychać, wymachując mieczem:
  - Ty potwór nie poradzisz sobie z nami! Bo jesteśmy Niemcami!
  Złodziej odpowiedział niegrzecznie:
  - Niemcy-papryka! Naród kalek!
  Gertruda była poważnie wściekła:
  - NIE! My, Niemcy, jesteśmy a priori narodem wielkich wojowników. Naród, który jest przyzwyczajony do wygrywania i nie ma przed kim się ugiąć!
  Gigant wykrzywił wargi i natychmiast otrzymał ostrze miecza w gardle. Fontanna zamruczała z szyi byka... Zatoczył się i natychmiast otrzymał ukłucie pod serce... Gertruda wykrzyknęła:
  - Bohaterstwo nie ma wieku!
  Boso Shella zachęcała swoją przyjaciółkę:
  - Właśnie, zmiażdż ich mocniej kochanie... Presja będzie jeszcze większa!
  W tym momencie jeden z bosych łuczników celnym strzałem powalił cesarza rzymskiego. I trzeba było zadowolić strzałę prosto w oko!
  Gertruda, uśmiechając się, śpiewała:
  - Wow! Nie w brwi, ale w oku!
  Ognista Shella pokręciła palcem po skroni:
  - I co! Lepiej trafić raz niż przeklinać sto! Cóż, teraz wróg ucieknie!
  Gertrude ścięła kolejnego wojownika i potwierdziła:
  - Wróg zadrży ze strachu i ucieknie!
  Rzeczywiście, szeregi Rzymian zawahały się i zaczęły ustępować. Ogólnie rzecz biorąc, kiedy armia ucieka, jest to przerażające. Nawet jeśli jest to tak zdyscyplinowana armia jak Starożytny Rzym. Nic dziwnego, wszak Czyngis-chan, skoro jeden tuzin uciekł, kazał rozstrzelać całą setkę... Chociaż wiarygodność ostatniego rozkazu jest kwestionowana, czy jest to wymysł historyków. Nawet w Rzymie co dziesiąty został stracony podczas ucieczki. Migocząc z gołymi nogami, dziewczęta i chłopcy rzucili się w pogoń za wrogiem. A rogi grały...
  Gertruda obudziła się gwałtownie podskakując, dziewczyny szybko ustawiły się w kolejce. Umyliśmy się, wyszczotkowaliśmy zęby i ponownie nasmarowaliśmy kremami ochronnymi forsownym marszem przez pustynię. Więc są boso w strojach kąpielowych i pędzą przez piaskowe piekło.
  Arabskie dzieci ze zdziwieniem wskazywały na nie palcami i gwizdały:
  - Deutsche Akbar!
  Gertruda rozejrzała się i spojrzała tęsknie na oddalające się palmy, po czym szepnęła do Shelli gołymi nogami:
  - Znowu w piekle!
  Rudowłosa diva odpowiedziała z uśmiechem:
  - Wszyscy ludzie są grzesznikami, a świat podziemny to naturalny stan grzeszników!
  Gertruda mrugnęła w odpowiedzi.
  - Człowiek nie może nie grzeszyć!
  Bosonoga Shella kiwnęła ognistymi włosami i biegnąc zaczęła wyjaśniać:
  - Zgadzam się! Nawet tysiąc razy się zgadzam! Ogólnie rzecz biorąc, grzech jest pojęciem względnym i czysto ludzkim. Na przykład, jeśli weźmiemy moralność starożytnego świata, to w nim było dobrze, że przynosiła korzyść zarówno samej osobie, jak i jej plemieniu. Na przykład cudzołóstwo było uważane za błogosławieństwo, a nie za grzech!
  Gertruda chętnie się zgodziła:
  - Prawidłowy! Sam Fuhrer uważa, że kobiecie lepiej jest zajść w ciążę z bohaterem wojennym niż z jej, dalekim od zawsze dzielnego męża. Zwłaszcza jeśli mąż ma również oznaki szkodliwej, nieczystej krwi.
  Mercedes krzyknęła do dziewczyn:
  - Oszczędźcie oddechu dziewczyny, tym razem biegniemy do wyczerpania!
  Gertruda odwzajemniła uśmiech.
  Możesz być zmęczony, ale nie możesz być wyczerpany.
  Przez pół godziny dziewczyny biegły w milczeniu, a potem ognista Shella szepnęła:
  -Wiesz jaki dziwny sen miałem z dziewczyną?
  Gertruda była zaskoczona:
  - Tak, też się przyznaję! I co?
  Ognista Shella, uśmiechając się, odpowiedziała:
  - Nic! Taki sen, że byłem wojownikiem w armii wielkiego barbarzyńcy Attyli. I walczyliśmy z woskami starożytnego Rzymu. I wszystko było tak piękne i okrutne jednocześnie ...
  Gertruda zachichotała w odpowiedzi.
  - Wiesz, też o tym marzyłem! Nieco zaskakujący zbieg okoliczności. Widziałem cię w moim śnie!
  Bosonoga Shella mrugnęła do niego.
  - I ja ciebie! Walczyłeś dobrze, mimo że wąskooki i żółty wojownik prawie cię zabił!
  Gertruda, tym razem na poważnie, była zaskoczona:
  - Nie może być! Więc nie zdarza się, że dwie osoby widzą ten sam sen w tym samym czasie?
  Ognista Shella sprzeciwiła się:
  - Jeśli grypa jest chorobą zbiorową, sen może być taki sam. Oto jak to działa! Słyszałem, że w społeczeństwie Thule istnieją specjalne media, które biorą eliksir i wdychają ziołowe nalewki, a następnie pogrążają się w wizjach! I z powodzeniem są prorokami!
  Gertruda, przeskakując bruk, zgodziła się:
  - Z pewnością! Zasadniczo dar prorokowania nie wymaga nadprzyrodzonych mocy, po prostu mogą istnieć całkiem materialne, a jednak nierozwiązane prawa fizyczne w przyrodzie. Ale jaki jest cel tego snu?
  Ognista Shella wzruszyła ramionami i odpowiedziała:
  - Nie wiem! Może III Rzesza pokona za Lwem Wielką Brytanię i Stany Zjednoczone albo... Tu można się długo domyślać!
  Gertrude już miała coś powiedzieć, gdy nagle do jej uszu dobiegł wciąż słyszalny warkot silników. Mimo odległości było widać, że silniki samolotów są głośne, a samoloty znacznie się zbliżają... Potężny mercedes rozkazał:
  - Jaki jest etap ćwiczenia numer dwa: przebranie.
  Dziewczyny zatrzymały się, wyjęły z plecaków kamuflażowe peleryny, pomalowane na kolor pustyni. Potem zaczęli się szybko wkopywać, podczas gdy z góry tego nie było widać, co było nienaturalne. Tutaj Gertruda podziękowała losowi, że mieli przy sobie zarówno broń, jak i saperskie łopaty. W przeciwnym razie dziewczęta na pustyni mogłyby stać się łatwym łupem dla brytyjskich samolotów szturmowych lub bombowców nurkujących. Ognista Shella, szorując bosą stopą piasek, powiedziała:
  - Wygląda na to, że nawet w Tunezji będziemy musieli wąchać proch strzelniczy... Drogi Pana są niezbadane!
  Gertruda powiedziała chytrze:
  - Brak dokładnej wiedzy jest zawsze zły, z jednym wyjątkiem, jeśli chodzi o plany Wszechmogącego!
  Nad przebranymi dziewczynami przeleciało dwa tuziny angielskich samolotów, one chyba niczego nie zauważyły, a już zaczęły się rozpływać za horyzontem, gdy nagle rozległy się nowe podejrzane dźwięki. Mercedes rozkazał:
  Wszyscy leżeć i się nie ruszać!
  Dziewczyny zamarły, na coś czekały. A potem zza wydmy pojawiły się lekkie transportery i ciężarówki. Sądząc po projekcie, produkcja angielska i amerykańska. Powoli posuwali się w kierunku stolicy Tunezji. Mercedes był trochę zaskoczony. Uważała, że linia frontu jest jeszcze daleko, co oznacza, że Brytyjczycy nie zdążą się jeszcze pojawić. A raczej nie powinny się pojawiać. A potem jest cała kolumna. Chociaż być może mniej niż batalion ... Kim oni są, jakaś grupa bojowa, omijając pustynie bynajmniej nie ciągłym frontem, chce grzebać w tyłach. Wydaje się to logiczne, chociaż dzięki technologii łatwo je dostrzec na pustyni. W każdym razie musisz nadawać przez radio, ale nie otwieraj ognia. Co więcej, jest ich tylko stu, a Anglików jest ponad trzystu!
  Gertruda szepnęła do Shelley bosymi stopami:
  - Oni są Anglikami! Pierwszy raz widzę je z bliska!
  Rudowłosa przyjaciółka, również dość zdenerwowana, odpowiedziała:
  - Nic specjalnego! A wśród nich jest tak wielu czarnych!
  Rzeczywiście, co najmniej połowa Brytyjczyków była czarni. A kolumna poruszała się powoli, a czarni wciąż coś wyli... Zbliżają się coraz bardziej...
  Wtedy nerwy jednej z dziewcząt nie mogły tego znieść i uderzyła pistoletem maszynowym. W tej samej sekundzie reszta wojowników otworzyła ogień, a Mercedes warknął z opóźnieniem:
  - Pli!
  Jednorazowo skoszono kilkudziesięciu Anglików, jedna z ciężarówek się zapaliła. Reszta Brytyjczyków otworzyła ogień bez wyjątku. Mercedes, korzystając z chwili, krzyknął:
  - Rzucajcie razem granaty ofensywne!
  Dziewczyny z elitarnego batalionu SS "Wilczyce" rzucają granaty daleko i celnie. I że byli szkoleni od dzieciństwa, a także przeszli przez specjalną technikę. To wtedy, gdy trenujesz z prądem, trochę opóźnienia z rzutem, a ty z wyładowaniem. Gertrude i bosonoga Shelley rzuciły prezenty. A Brytyjczycy robią salto i do góry nogami... To zabawne. Strzelają losowo, a czarni wciąż krzyczą w niezrozumiałym języku. Oto jacyś debile...
  A Gertruda strzela i rzuca, jednocześnie śpiewając:
  - W uczniach SS to koszmar! Jeden skok - jedno trafienie! Jesteśmy wilczycami - nasza metoda jest prosta! Nie lubimy ciągnąć kota za ogon!
  Ognista Shella również warczy w odpowiedzi. Wystrzelone przez nią pociski rozbijają się na fragmenty czaszki. I wydłubali oczy. Oto jeden przestraszony czarny mężczyzna, jak zadźga bagnetem swojego blond partnera w bok. W odpowiedzi będzie pluł krwią. Boso Shella śpiewa:
  - Aniołowie gwiaździstego ponurego piekła! Wydaje się, że wszystko we wszechświecie zostanie zniszczone! Trzeba wzbić się w niebo szybkim sokołem! Aby chronić przed śmiercią duszy!
  Brytyjczycy działają w sposób niezorganizowany, większość z nich to żołnierze kolonialni: Murzyni i Indianie, Arabowie. Albo spadają, zamarzają, albo wręcz przeciwnie, gwałtownie podskakują i zaczynają pędzić jak szalone zające. Jednak dziewczyny strzelają celnie, a granaty, choć odłamki lecą nie daleko, ale gęsto! Teraz pozostało niewielu wrogów. Mercedes krzyczy po angielsku, jej głos jest tak ogłuszający, że nie potrzeba nawet ustnika:
  - Poddajcie się, a oszczędzimy wam życie! W niewoli będziesz miał dobre jedzenie, wino i seks!
  Zadziałało błyskawicznie a skoro już się poddają... Ręka do góry i...
  Zebrano pięćdziesięciu jeńców, z czego połowa była ranna. Magdalena nakazała:
  - Zabij rannych!
  "Wilki" bez ceregieli strzelały kulami w skronie tych, którzy nie mogli ustać na nogach, a resztę ładowano do samochodów i przewożono do najbliższej bazy.
  Po gorącym piasku pustyni bardzo przyjemnie jest dotykać bosych nóg Gertrudy miękką gumą. Nawet błogo jęczy... Amerykańskie trucki są bardzo wygodne i nie trzęsą się podczas podróży. Po wygranej dziewczyny są wesołe. Charlotte zapytała Gerdę:
  - Ilu zabiłeś?
  Dziewczyna w zdumieniu wzruszyła ramionami.
  - Nie wiem? Nie tylko ja strzelałem... Ale dużo myślę!
  Bosonogi Schella obliczył:
  - Jest nas stu, zabitych około trzystu, czyli po trzech na brata, czyli na siostrę! Imponujący początek wojny!
  Gertruda machnęła lekceważąco ręką.
  - To nie ma dla mnie znaczenia! Najważniejsze, że nie zmarła ani jedna dziewczyna. Choć to oczywiście statystyka, zniszczono trzystu wrogów, a po naszej stronie tylko dwóch wilczych wojowników zostało lekko rannych. Zastanawiam się nawet, jak to się stało, że z takimi wojownikami nie zdobyliśmy jeszcze całkowicie Afryki.
  Bosonoga Shella od razu zepsuła nastrój:
  - Więc mimo wszystko przegraliśmy z tymi nieszczęsnymi wojownikami w XVIII!
  Gertruda ze złością potrząsnęła blond głową, jakby obsypana noworocznym śniegiem:
  - To przez zdradę! Ale w rzeczywistości byliśmy bliżej niż kiedykolwiek zwycięstwa i było to oczywiste dla każdego, kto nie jest ślepy! Niestety, przerwano nam!
  . ROZDZIAŁ 16
  Ognista Shella zgodziła się, zręcznie drapiąc palcami bose stopy za lewym uchem:
  - Tak, zdrada, sabotaż, miernota wojskowa.... Ale i tak złamaliśmy Rosjan, zmuszając ich do poddania się w osiemnastym roku! Och, byłoby miło przejść się po bezkresach Rosji, tam jest fajnie, ale tu jest gorąco!
  Gertruda zachichotała wesoło.
  - Ale w Rosji są takie silne mrozy... Ale kiedy biegałem boso po śniegu w górach, wiem, co to za mąka.
  Bosonoga Shella obnażyła zęby:
  - Mała Gertruda biegnie boso po płonącym śniegu... To symboliczne jak w bajce... Opowieści o czystej, jeszcze dziecinnej i wcale nie egoistycznej...
  Gertruda gorliwie mrugnęła do przyjaciółki.
  - To trochę jak mamy do Führera?
  Ognista Shella potwierdziła:
  - Prawie! Po prostu jeździmy, a nie biegamy boso po gorącym pustynnym piasku. Tak, nawet po zwycięstwie.
  Związany Murzyn mruknął po niemiecku:
  - Okropne anioły, jestem gotów wam służyć! Ty jesteś boginią, ja jestem twoim niewolnikiem!
  Rudowłosa Shella lekko szorstka stopą gładziła brązowe, kędzierzawe włosy czarnego jeńca.
  - Wy, czarni, jesteście z natury niewolnikami! To oczywiście jest z jednej strony dobre, ktoś musi ciężko pracować od świtu do zmierzchu, wykonywać podrzędne prace... Ale niewolnik z natury, nikczemna natura to zdrajca i nie można mu powierzyć broni. Z kolei my, Niemcy, jesteśmy najbardziej kulturalnym i najlepiej zorganizowanym narodem na Ziemi. Wielki naród wojowników i nie bez powodu niemieccy najemnicy służyli we wszystkich armiach Europy, a nawet w Rosji, i to najczęściej na stanowiskach dowódczych!
  Gertruda warknęła wściekle:
  - Tak, będziesz nam służył jako niewolnik. Mamy specjalne menażerie dla czarnych. I zostajesz z...
  Ognista Shella zaproponowała:
  Niech całuje nasze stopy. Przecież to będzie dla nas przyjemne, a Niger się upokorzy.
  Gertruda potrząsnęła energicznie głową.
  "Nie wiem, jak się masz, ale to obrzydliwe, jeśli czysta skóra Aryjczyka dotyka ust śmierdzącego Nigra". Więc...
  Bosonoga Shella nie zgodziła się:
  - Nie bardzo! Wręcz przeciwnie, podobałoby mi się. Dobry wygląd...
  Ognista rudowłosa piękność wbiła swoją małą nóżkę w czarnego mężczyznę. Z entuzjazmem zaczął całować długie, gładkie, rzeźbione palce bogini. A dziewczyna w odpowiedzi tylko delikatnie się uśmiechnęła, grube usta czarnego mężczyzny łaskoczą opaloną skórę. Tutaj język więźnia szedł wzdłuż elastycznej, lekko zakurzonej stopy dziewczyny. Mimo to miło jest poniżać silnego, prawie dwumetrowego mężczyznę.
  Gertruda była zaskoczona:
  - To dziwne, ale co z tobą, czy to nie obrzydliwe?
  Ognista Shella uśmiechnęła się:
  - Nie bardzo! Dlaczego miałbym być zdegustowany?
  Gertruda wolała milczeć: po co miałaby wtrącać się w sprawy przyjaciółki. Tak naprawdę wychowano ich w przekonaniu, że Niemka powinna być nie tylko wojowniczką, ale także kochającą, łagodną żoną i zdrową matką. Ale ona sama jeszcze nie myślała o chłopakach, może z powodu dużego wysiłku fizycznego lub po prostu nie znalazła jeszcze swojego partnera. Jednak bosa Shella wydaje się być tym zmęczona. Uderzyła Murzyna kostką w nos, tak mocno, że juszka popłynęła i zasugerowała Gertrudie:
  - Czy możemy śpiewać?
  Gertruda skinęła głową.
  - Oczywiście, że zaśpiewamy! Inaczej robi się smutno!
  Dziewczyny zaśpiewały, a ich koleżanki dołączyły się jednogłośnie, tak że piosenka płynęła jak wodospad:
  Idziemy z śliczną małą z zarośli,
  Trzymając nieziemski smutek!
  I zimno, palący chłód,
  Przebity zepsuty motyw!
  
  Bose stopy na śniegu
  Małe białe dziewczynki nadchodzą!
  Ryczące jak wilki zamiecie są złe,
  Niszczenie stad ptaków pichug!
  
  Ale dziewczyna nie zna strachu
  Ona jest wojownikiem potężnych sił!
  Koszula ledwo zakrywała ciało,
  Na pewno wygramy!
  
  Nasz wojownik jest najbardziej doświadczony,
  Nie zginaj go młotem!
  Tutaj klony poruszają się łagodnie,
  Płatki śniegu spadają!
  
  Nie jest naszym zwyczajem bać się,
  Nie waż się drżeć z zimna!
  Wróg jest gruby z byczym karkiem,
  Jest lepki, paskudny jak klej!
  
  Taka jest siła narodu
  Co zrobił święty obrzęd!
  Wiara i natura są dla nas,
  Wynik będzie zwycięski!
  
  Chrystus inspiruje Ojczyznę,
  Każe nam walczyć do końca!
  Aby uczynić planetę rajem
  Wszystkie serca będą odważne!
  
  Wkrótce ludzie będą szczęśliwi
  Niech życie będzie czasem ciężkim krzyżem!
  Brutalne śmiercionośne kule
  Ale ten, który upadł, już powstał!
  
  Nauka daje nam nieśmiertelność
  A umysły upadłych powrócą do szeregów!
  Ale jeśli się boimy, wierzysz
  Wróg natychmiast schrzani wynik!
  
  Więc módl się do Boga
  Nie ma co kombinować, lenistwo precz!
  Sędzia Wszechmogący jest bardzo surowy,
  Przynajmniej czasami może pomóc!
  
  Ojczyzna jest mi droższa niż wszystko,
  Święty, mądry kraju!
  Trzymaj naszego przywódcę mocniej niż wodze,
  Rodzi się Kwitnąca Ojczyzna!
  Dziewczyny z elitarnego batalionu SS "Wilki" pięknie śpiewały, a słowa były szczere. W ogóle panował stereotyp, że esesman to kat! Ale nie jest. Istniały oczywiście specjalne jednostki karne, najczęściej w ramach dywizji bezpieczeństwa, które prowadziły operacje specjalne, ale większość dywizji SS była po prostu elitarną gwardią Wehrmachtu. Ogólnie trzeba stwierdzić, że czerwona, totalitarna propaganda nie jest najbardziej wiarygodnym źródłem informacji o II wojnie światowej. W końcu jasne jest, że komunistyczni przywódcy Agitpropu nie mogli nie być bezstronni i obiektywnie relacjonować wydarzenia. Tak więc wiarygodnie trudno jest ocenić, gdzie była prawdziwa prawda o okrucieństwach nazistów, a gdzie fikcja. W każdym razie ci, którzy poważnie zajmują się badaniami historycznymi, zmuszeni są przyznać, że nie każdy żołnierz SS jest katem i potworem. Ponadto przed atakiem na ZSRR; naziści jako całość na terenach okupowanych zachowywali się tolerancyjnie, źródła zachodnie nie wskazują na masowe okrucieństwa i masakry.
  A teraz dziewczęta pomogły jeńcom wydostać się z samochodów; poklepywali po przyjacielsku szerokie ramiona bojaźliwych mężczyzn. Następnie dziewczyny zostały zaproszone do odświeżenia się ...
  Obiad był skromny, ale z drugiej strony na pustyni zastrzelono zebrę i każda dziewczyna dostała szaszłyk przyrządzony po arabsku. Generalnie Arabowie, przynajmniej na pozór, byli przyjaźnie nastawieni, a ci, którzy znali niemiecki, nawet próbowali żartować, czy delikatnie głaskać dziewczyny po nogach.
  Gertruda odepchnęła czepiającego się Araba i oświadczyła:
  - Nie jestem dla ciebie!
  Bosy Schella poszedł w jego ślady:
  - Zrób sobie harem!
  Gertruda uśmiechnęła się i zaproponowała:
  - Ale powiedz mi, fajna Shella, co byś zrobiła, gdybyś została żoną sułtana?
  Rudowłosy przyjaciel zauważył z powątpiewaniem:
  - To właściwie kontrowersyjne szczęście... Chociaż to zależy od żony jakiego sułtana. Gdyby wielkie Imperium Osmańskie przeżywało swój rozkwit, to... Byłoby nawet bardzo dobrze... Zreformowałbym armię turecką, ulepszył broń... I chyba najpierw zwróciłbym oczy na wschód.
  Gertruda zgodziła się:
  - Prawidłowy! Ale tu wstyd dla Turcji, że nawet w czasach swojej świetności nie mogła podbić Iranu. Było to całkiem realne, zwłaszcza że armia perska była zacofana. Zastanawiam się, jaki wielki Führer podejmie decyzję, by podbić Turcję, czy jeszcze włączyć się do swojej koalicji, rzucając kość Osmanom, w tym część niezbyt cennych ziem Iranu?
  Ognista Shella wzruszyła ramionami w oszołomieniu.
  - Nie wiem! W rzeczywistości ostatnio pojawiły się plotki, że znowu pojedziemy do ZSRR... Mówią, że bardzo potrzebujemy rosyjskich bogactw i tłustych ziem Ukrainy!
  Gertruda podniosła kubek z herbatą palcami bosej stopy i dość zręcznie uniosła go do brody, wlewając w siebie brązowy płyn. W tym samym czasie dziewczyna zdołała mówić:
  - Na Ukrainie są bardzo bogate, tłuste ziemie. Pod mądrym niemieckim przywództwem i przy naszej wysokiej kulturze rolnej będą produkować rekordowe zbiory. A potem mamy chleb, będzie tańszy niż woda. A skorzystają na tym sami Ukraińcy, bo władza radziecka po prostu ich ograbia, zmuszając do głodowania!
  Ognista Shella skinęła głową.
  - Nauczymy tych Słowian naszej wielkiej niemieckiej kultury! Oświećmy ich!
  Tu rozmowa została przerwana niegrzecznymi okrzykami, czas odpoczynku dobiegł końca.
  Ale po obiedzie dziewczęta ponownie ustawiono w szeregu i zmuszono do forsownego marszu przez pustynię. Po jedzeniu ciężko było biegać, a dziewczyny nawet trochę jęczały, dopóki jednak ich ciała się nie rozgrzały. I tak rzucili się jak skoczkowie.
  W międzyczasie pułkownik SS Dess potajemnie wysłał Brytyjczykom nową notatkę szyfrującą. Dlatego Dessowi wydawało się, że ryzykując dostanie się do gestapo, zdradzi III Rzeszę. Są pieniądze, przyzwoita pensja, plus wojskowy łup, co jeszcze potrzeba... Ale są ludzie, którzy mają naturalną właściwość, pragnienie zdrady. Zdradzając, po prostu łapią szum i szaleją jak od zielska. A teraz Dess bazgrał na brytyjskich danych o przerzuceniu nowych wojsk i pojawieniu się dodatkowych samolotów. A także to, co wiedział o czasie przybycia wojsk niemieckich. Oczywiście on też czasami się wstydził, że jego towarzysze giną z jego winy, i bał się ewentualnego zdemaskowania... Ale może już jest dla niego za późno na odwrót, chyba że III Rzesza przegra, wtedy... Ostatnio uporczywie krążą pogłoski o zbliżającej się operacji na wschodzie. I nie tylko plotki, do Polski i Rumunii przerzucono wojska, zwłaszcza czołgi. Choć prestiż armii rosyjskiej nie był szczególnie wysoki, to jednak cios carskiej armii rosyjskiej przerwał blitzkrieg w 1914 roku. Ponadto ochotnicy radzieccy dobrze walczyli w Hiszpanii, czy uderzenie pięścią czołgów w Mandżurii. Prawdopodobieństwo, że Wehrmacht ugrzęźnie tam i nie zdąży przed zimą, było bardzo duże. I że Wielka Brytania i Stany Zjednoczone razem będą miały czas na rozmieszczenie sił. Jednak ZSRR może nie wytrzymać do zimy, zwłaszcza jeśli atak na niego będzie nagły, a Rosjanie nie będą mieli czasu na podjęcie działań w celu odparcia agresji. Tak, a Japonia pomoże ...
  . ROZDZIAŁ 17
  Zdradziwszy sekrety, Dess zapalił papierosa, wyjmując z paczki amerykańskie papierosy. Chociaż to nie na jego tajne konto w szwajcarskim banku wpłynęła porządna suma, to już jest biedny. W szczególności jeden z szejków ukrył zapas złota i kamyków. Jeden z arabskich informatorów dał im i sługom tego szejka, którzy mogli wiedzieć, że jego szef ma ukryte skarby. Co by nie zaszkodziło zapytać więźnia bardziej szczegółowo, co i jak, jeśli oczywiście wie.
  A Dess poszedł do sali tortur, wkrótce dołączył do niego arabski informator. Dess chytrze mrugnęła do niego.
  - Co mamy wskazówkę.
  Kazamata SS była bogato wyposażona. Było nawet dynamo do elektrowstrząsów. A potem przyprowadzili więźnia. Dess gwizdnął z rozczarowania, kiedy go zobaczył: zwyczajny arabski chłopiec, niewiele starszy niż czternaście lat. Ciemnoskóry, szczupły, ale starający się wyglądać prosto i nie zdradzać strachu. Jednak ciekawscy chłopcy z reguły mogą dużo wiedzieć, podsłuchując sekrety dorosłych. Dess, czując brak czasu, zarządziła:
  - Na stojaku arabskiego chłopca!
  Dość podarty garnitur służącego został szybko zdarty z chłopca. I tak po prostu, nago, wyciągnęli mnie na drążek. Bransoletki zamknęły się na rękach chłopca i zaczęli wyciągać ręce od tyłu. Arabskie dziecko zaczęło się pochylać, jego bose stopy były zaciśnięte w dybach z ładunkiem. Chłopiec jęknął, stawy wykrzywiły mu się w ramionach, chłopiec ciężko oddychał. Dess zapytał niegrzecznie:
  - Jak ma na imię twój szczeniak?
  Tłumacz powtórzył po arabsku.
  - Ali! - wykrztusił chłopak drżącym głosem.
  Dess powiedział czule:
  - Powiedz mi, gdzie twój pan ukrył skarby. Jeśli powiesz, że otrzymasz wysoką nagrodę, sami zrobimy z ciebie szejka. I nie, będziemy torturować, dopóki nie oddacie ducha.
  Chłopak bełkotał:
  - Nic nie wiem!
  Dass uśmiechnął się cierpko.
  - Nie wierzę! Co za chłopak z takim przebiegłym kubkiem, ale nic nie wiedział. Cóż, co nam sprawisz przyjemność.
  Ogromny esesman zdjął ze ściany skórzany bicz, poprzetykany gwiazdami. Specjalnie obecny lekarz w białym fartuchu i fartuchu podszedł do chłopca i położył mu rękę na piersi z prawej strony. Słuchał tętna i uśmiechając się, powiedział:
  - Ma niezwykle zdrowe serce. Potrafi wiele znieść, ale jest bardzo cierpliwy. To może być twardy orzech.
  Dass zaśmiał się szyderczo.
  - Tym lepiej... Chociaż trzeba pracować.
  Kat SS i zdrajca na pół etatu zadał silny cios w muskularne plecy nastoletniego Araba. Pojawiła się krwawa smuga, chłopak dyszał ciężko, twarz miał wykrzywioną, ale stłumił uciekający jęk. Dess uderzył ponownie, uśmiechnął się paskudnie i mięsożernie. Tak naprawdę tortury sprawiają przyjemność niejednemu... Może wiąże się to też ze zwierzęcym instynktem, chęcią pokazania swojej wyższości, że jesteś nad człowiekiem, a ofiara to gówno. Nawet Fryderyk Nietzsche uważał, że nadczłowiek przyszłego "szczęśliwego" świata będzie znacznie bardziej okrutny zarówno w stosunku do innych, jak i do siebie. Dess nie był zbyt rozbrykany, jeśli chodzi o okrucieństwo wobec siebie, ale wobec innych...
  Nastąpiły ciosy, po ciosach, szczupłe, ale muskularne plecy chłopca zmieniły się w krwawą miazgę, a potem bicz zaczął chodzić po jego nogach. Trzeba przyznać Ali, przynajmniej pod koniec zaczął cicho jęczeć, ale udało mu się powstrzymać głośne krzyki. Dass przerwał lanie i kpiąco zapytał:
  - Lubisz niemiecką kąpiel?
  Pobity chłopiec jęknął:
  - NIE!
  Pułkownik SS najsłodszym tonem zapytał:
  - Jeśli chcesz zdradzić sekret, zrób to teraz. W przeciwnym razie okaleczymy i nie będziesz już mógł służyć w SS.
  Ali znalazł odwagę, by odpowiedzieć:
  - Nic ci nie powiem! Przysiągłem na imię Allaha!
  Dess uśmiechnął się jak lis.
  - Co będziemy kontynuować! Spodobasz nam się. Co chciałbyś teraz zastosować?
  Sadystyczny lekarz zasugerował:
  - Kocioł! Ta tortura jest również dobra, ponieważ można ją stosować w połączeniu z innymi.
  Dass zaśmiał się złośliwie.
  - Oczywiście koksownik! Teraz delikatnie smażymy pięty.
  Pułkownik SS nie gardził i sam zaczął smarować olejem palmowym, jednak już zgniłe od oleju, podeszwy chłopców, szorstkie, ale przed torturami oczyszczone przez oprawców oprawców z kurzu. Lekarz skinął głową z aprobatą.
  - Żeby stopy nie spaliły się od razu, a udręczoną "niebiańską rozkoszą" możemy rozciągać jeszcze długo!
  Następnie dwóch arabskich pomocników wyniosło koksownik wyposażony w automatyczne sterowanie, ustawiając go około pół metra od bosych stóp śniadyego, przystojnego chłopca. Potem Dess osobiście zaczął rozpalać ogień.
  Języki ognia przebiegły dziko po brykietach węglowych. Chłopiec sapał, zaczął konwulsyjnie szarpać głową ...
  Pułkownik SS Dess kpiąco powiedział:
  - Cóż, chłopcze... Jeśli chcesz złagodzić swój los, powiedz nam, gdzie są ukryte skarby szejka. Nie pozostaniemy w długach, sam zostaniesz szlachetnym szejkiem.
  Ali drgnął konwulsyjnie. Na bosych piętach jest wiele zakończeń nerwowych, a ogień jest silnym bólem. W powietrzu zapach spalenizny jest coraz silniejszy. Chłopiec sapał coraz bardziej, pot i łzy spływały mu po policzkach:
  - Nie wiem... Nie wiem...
  Dass pstryknął palcami w powietrzu.
  - Nie kłam, przejrzę kłamstwo! Zwłaszcza, że sam powiedziałeś, że tego nie zrobisz. Zamęczymy cię na śmierć i...
  Ali przyciągnął i rozciągnął swój chudy, ale z dość wypukłym brzuszkiem. Próbował powstrzymać krzyki, by nie pokazać, że go boli, ale zdradzieckie ciało nie chciało wytrzymać. Łzy mimowolnie popłynęły mu z oczu, a arabski chłopiec wstydził się, że płacze jak dziewczyna. Ale, niestety, nie jest w jego mocy powstrzymać łez i jęków, chociaż z konwulsyjnie zagryzionej wargi cieknie strużka krwi. Tymczasem Dass, aby zintensyfikować ból; chwycił szczypce z ostrymi końcami i chwycił chude żebro chłopca. Ostrożnie ścisnął silne łapy i zaczął się wykręcać. Ali jęknął dużo głośniej, ból był nie do zniesienia, z jego gardła wydobył się:
  - Nie ma potrzeby! Proszę nie!
  Dess jakoś krzywo, uśmiechnęła się po azjatycku i zapytała:
  - Chcesz? Teraz mówisz.
  Chłopcy potrząsnęli głowami i jęczeli, plując krwią:
  - NIE! Nie powiem!
  Dess nagle odezwała się znowu, cicho i przymilnie:
  - Cóż, dlaczego miałbyś umrzeć tak młodo. Po co? Spójrz, jak piękne jest życie, jak miło jest oddychać świeżym powietrzem i kochać dziewczyny. A twoje zniekształcone zwłoki będą leżeć w śmietniku, a kości będą wyrywać szakale.
  - Ale dusza wpadnie w Jilgę! - Ali wycisnął się z siebie.
  Pułkownik zaśmiał się złośliwie.
  - NIE! Owiniemy twoje zwłoki w świńskie skóry, a piekło piekielne czeka na ciebie jako splugawionego!
  Tutaj chłopcy naprawdę wybuchnęli płaczem:
  - Nie ma potrzeby! Proszę nie!
  Dess warknął groźnie:
  - Mówić...
  Ali odpowiedział z jękiem:
  - Nie da się tego tak łatwo wytłumaczyć. Muszę ci pokazać siebie, to miejsce.
  Pułkownik zmarszczył szerokie, ale bynajmniej nie niskie czoło. Być może chłopiec chce tylko zyskać na czasie i spróbować uciec. W takim przypadku będą tylko odciągać uwagę od innych, nawet jeśli nie tak opłacalnych, spraw. Ale z drugiej strony... Dess ryknął:
  - Cienki! Zdejmij go ze stojaka, ale zakuj mu nogę w łańcuch i klocek wokół szyi, żeby nie uciekł! Sprawdź tego szczeniaka pod kątem wszy!
  Kiedy chłopiec został uwolniony z kraty, ponownie jęknął. Niepewnie wstał i sapnął, skóra jego stopy okazała się spalona. Jednak Ali robił wszystko, co w jego mocy, by pozostać prostym, a nawet zdobył się na uśmiech męczennika. Pułkownik nagle mimowolnie poczuł szacunek do młodego Araba: trzyma się, chce pokazać, że jest mężczyzną. Co może, gdy skarby znajdą się w jego rękach, zwerbować chłopca? Przecież i tak nie będzie miał drogi powrotnej do swojej. Bliscy szejka nie wybaczą słudze podarowanych skarbów, a jedynie niemal wszechwładne SS może uchronić chłopca przed zemstą.
  Mimo widocznej niezdolności więźnia do ucieczki, chłopcy przykuli łańcuch z kulą do gołej, na wpół spalonej nogi, a także umocowali głowę i ręce w klocku. Po tym pułkownik zdecydował się zabrać ze sobą tylko kilku esesmanów, jednak doskonale władających bronią i arabskich tragarzy, na wypadek gdyby skarbów było dużo. Potem oczywiście się ich pozbędą, ale na razie obiecują góry złota...
  Cóż, w międzyczasie, zanim zrobiło się zupełnie ciemno, dziewczyny zakończyły swój następny marsz. Bosonoga, opalona Shella zachęcała Gertrudę:
  - Nauka jest trudna i łatwa w bitwie!
  Gertruda odrzekła:
  - Trudno żyć ucząc się - łatwo zginąć w bitwie!
  Ukończywszy bieg do końca, wyczerpane dziewczyny wycisnęły się jeszcze trochę, po czym umyły i poszły spać. Cóż, ile możesz przekręcić się do granic możliwości! Gertruda, wymarzyła sobie bardzo dramatyczną kompozycję...
  Dziewczyna najpierw zobaczyła wroga, we śnie niejako zbadała jednocześnie ogromną przestrzeń.
  Wojsko opuściło miasto. Żołnierze ustawili się w prostokącie, który w miarę poruszania się coraz bardziej przypominał szczura. Jak zwykle takie zwierzęta mają najbardziej obrzydliwy pysk! Przed nami melozaury i pięć tyranozaurów, za nimi kawaleria, wielbłądy, rycerze w zbrojach, kawaleria z lżejszymi wojownikami. Dalsza piechota, lekka, w skórzanych zbrojach, miotacze oszczepów i ciężka w zbrojach z brązu. Najliczniej było też łuczników. Kokardy są różne, małe są czarne, a duże są pomalowane na żółto. Niektórzy żołnierze są uzbrojeni we włócznie i ustawieni jak falanga. Ogólnie dość duża armia jak na standardy średniowiecza. Dinozaury ryczą i budzą strach. W ruchu przypomina błoto, nieubłagane, może tylko nie tak szybkie. Trąbki grzmią, bębny biją. Za nimi konie i woły ciągną katapulty i balisty. Te ostatnie jednak nie bardzo nadają się do walki w terenie. Za murami miejskimi dym unosi się w niebo, kuźnia pracuje, wykuwa kajdany dla niewolników. Na samym ogonie oddziałów stoją kaci w czarnych szatach, gotowi poddać rebeliantów okrutnym torturom. Szczypce zostały już nagrzane, wiertła nagrzane.
  A przed nimi półnadzy, przypadkowo uzbrojeni niewolnicy, wśród których jest wielu chudych nastolatków, z ostrymi łopatkami i czarnymi obcasami, powalonych na kamienie. Cóż za armia kurczaków do śmiechu. Sama Gertruda jest półnaga i bosa, ale wcale się nie wstydzi:
  - Śmierć jest pojęciem względnym w czasie, życie ma znaczenie absolutne!
  Ale o dziwo, nastolatki i inni niewolnicy, napotkawszy dużą armię, nie rozproszyli się. Wręcz przeciwnie, w dinozaury leciały strzałki i kamienie. Przede wszystkim próbowali znokautować jeźdźców siedzących na potworach.
  A oto kolejny ognisty partner Shella, sądząc po diamentowej uprzęży na koniu, szlachetna osoba. W końcu widziała, jak zbliżają się wojska, liczniejsze niż sprytny wojownik się spodziewał, ale nie odczuwała paniki.
  - I są pewni siebie! Oczekują, że będą nas torturować. Co powiesz na tego Falconbeka.
  - Niespodzianka gotowa! Bez względu na to, jak prymitywne są dinozaury, ponad dwieście z nich po ucieczce zmiażdży całą armię! - Młodzieniec, pomalowany jak Indianin, z czerwonymi i żółtymi piórami, uśmiechnął się.
  Książę de Eleron w towarzystwie kilku pułkowników, całych w złocie i klejnotach, galopował pośrodku kawalerii:
  - No, jeszcze trochę i wróg zostanie zmiażdżony, co było nieuniknione. Oto królowa, stu wojowników ją zgwałci, a potem, jeśli będzie żyła, zrobię jej to!
  . ROZDZIAŁ 18
  Cóż, tutaj fantazja odmówiła aroganckiemu księciu. Co by zrobił z królową, chciałem być twardszy, żeby potomkowie drżeli nawet wieki później, ale pomysłów było za mało.
  Dinozaury już rzuciły się na szybko płynących niewolników. Chwycił najmniej zwinnego. Kilku zbyt odważnych chłopców wskoczyło na nich, wspięło się na ich usta, wbiło im włócznię w zęby. Ale nie mogąc utrzymać skorupy, odleciały i zostały brutalnie stratowane.
  Dziób Sokoła zagwizdał głośno, a potem, zdając sobie sprawę, że nie rozumieją, ryknął ogłuszająco:
  - Już czas!
  Rozległ się hałas i bąbelki poleciały na dinozaury. Były bardzo duże, kolorowe, z wyglądu przypominały lustro, ale wpadając do pysków dinozaurów, rozbłyskiwały płonącym płomieniem.
  Urządzenie wymyślone przez Falconbeak i Snow White the Terminator było bardzo proste. Zwykłe to po prostu duże dmuchawy do baniek, takie jak te, w które bawią się dzieci. Tylko zamiast roztworu mydlanego prosta, ale skuteczna mieszanka wybuchowa. Same kule zostały napompowane przez lekki wietrzyk, który został odtworzony za pomocą zaklęcia. W przeciwieństwie do huraganu wywołanego przez człowieka, nie wymagał zbyt wiele energii. Tak więc broń dzieci okazała się bardzo skuteczna przeciwko pędzącym naprzód potworom. Wyglądało to spektakularnie, bąbelki mieniące się wszystkimi kolorami tęczy wpadały do obnażonych pysków. Uderzenie jest jak bomba napalmowa, najważniejsze jest to, że znajdujący się w środku gaz podrażnia nosogardło stworzeń, wywołując paniczne uczucie strachu. Tak, a płomień szczególnie płonie, wyciągając zwierzęcą duszę. Potwory, ogarnięte ogniem, zamieniły się w masową ucieczkę. To wszystko było takie przerażające i niezwykłe.
  Bosonogi Schella zadął w róg wzmocniony rezonansową platyną:
  - Rozkaz ataku!
  Zbuntowana kawaleria, która była już dość liczna, rzuciła się w pościg za słabnącą armią. Do walki włączyli się także łucznicy. Wydawało się, że nieubłagane szczypce kurczą się, przygotowując się do zmiażdżenia z trzaskiem podobizny szczura utkanego z żołnierskich szeregów.
  Przed nimi, jak zwykle, przecinając powietrze, pędziła bosonoga Shella. Włożyła cienką, ale bardzo mocną kolczugę krasnoludzkiej roboty. Jednak kontury jej uwodzicielskiego ciała wcale nie były ukryte, wręcz przeciwnie, każda linia była widoczna: od klatki piersiowej po biodra. W tym samym czasie korona błyszczała znacznie jaśniej niż potrafią prawdziwe diamenty.
  - Saryn na kiczce! - krzyknęła dziewczyna, naśladując Stenka Razina. Przypomniała sobie jedną powieść z kategorii beletrystyki tabloidowej, niemal zakazanej w Trzeciej Rzeszy, w której legendarny ataman walczył z armadą statków kosmicznych. To była siła i jednocześnie rycerskość. Tak, a fabuła jest bardzo interesująca, w której były księżniczki i piekielny demon Skelentor, który zawładnął głównym źródłem uniwersalnej energii...
  W tym momencie Gertruda zastanawiała się, jak sama zachowałaby się na miejscu przywódcy powstańców. Zwłaszcza w niewoli i torturach. W tym przypadku zachowałaby odwagę, honor, nie zawahała się w rękach oprawców. Ataman robił przecież złośliwe żarty na stojaku, demonstrując nieugiętą wolę i kozackie poczucie humoru.
  - Wierzę, że się nie zachwieję! - powiedziała do siebie wilczyca.
  Dinozaury zaatakowały własną kawalerię. Rozdzierali, tratowali, przewracali wielbłądy, konie i innych wojowników. Panika ogarnęła także kawalerię, rozprzestrzeniając się na piechotę. Wyobraź sobie, jak wygląda szalony dinozaur. Tusza ważąca kilka słoni, z metrowymi zębami i szponiastymi łapami, rozszarpuje wszystkich z rzędu. Armia niemal natychmiast zamieniła się w przerażony tłum, który jest rozdzierany przez niewolników i żołnierzy, którzy przeszli na stronę prawowitej królowej.
  Bosonogi Shella osobiście dowodził wyrębem i pościgiem. Kilku jeźdźców zaatakowało ją i natychmiast zostało wykończonych. Książę Eleron wraz z wybranym oddziałem gwardzistów próbował powstrzymać szalejący potok. Popędliwa Shella rzuciła się na niego. Obracając obydwoma mieczami w tym samym czasie, wojownik nieustannie odcinał strażników, nie pozostawiając żadnych szans.
  Goblin na wielbłądzie obciążonym zbroją próbował jej się oprzeć.
  Bosonoga Shella, uśmiechając się drapieżnie, zauważyła:
  - I myślisz, że wzrost przewyższa umiejętności?
  - Słoń depcze mrówkę! - warknął futrzany olbrzym.
  - I przechodzi przed myszką! Wielcy ludzie mają duże straty! - Po kilku szybkich ciosach dziewczyna znalazła wyrwę w przyłbicy i uderzyła we wroga.
  - Nie długo grała muzyka! Trafiłem przez wizjer! A zło zabrało sługę do jego piekła! - Wojowniczka wystawiła język.
  Ognistej Shelli spodobał się ten żart, zwłaszcza rymowanka i gra słów. A jeśli tak, to ścinanie poszło bardziej zabawnie. Królewna Śnieżka Terminator zrzuciła z powietrza koktajle Mołotowa, potęgując panikę.
  - To dopiero początek! o o o o! - Powiedział wróżkowy wojownik.
  Bosonogi Shella przedarł się do księcia Elerona. Togo było otoczone przez strażników: cztery gobliny na ośmionogich wielbłądach, zdolne unieść masę potworów ze względną łatwością.
  Książę wydał rozkazy generałowi Chichihu.
  - Postaraj się zebrać garść mniej wartościowych żołnierzy, aby opóźnić rebeliantów i samemu szybko wycofać się do bramy.
  - Więc będziemy musieli zamknąć się w mieście? - z wyraźnym rozdrażnieniem zapytał generał.
  - Prawdopodobnie tak! Nie twój interes! Książę warknął.
  - Szkoda, przed kim! Tłoczą się u nas jacyś obdartusi! Generał wypuścił z ust strużkę pomarańczowego płomienia.
  - O rany, co to jest! - krzyknął nagle przerażony książę.
  Ognista Shella w dzikim skoku powaliła goblina i jeszcze dwóch żołnierzy. Trzech bandytów rzuciło się na nią.
  Eleron krzyknął:
  - Zabij sukę!
  Strzała wystrzelona przez Gertrudę (również walczyła zaciekle i starała się dotrzymać kroku przyjaciółce) powaliła jednego z napastników. Kolejny potwór został wykończony przez ognistą Shellę.
  - Przepraszam, przystojniaku, byłem pierwszy, bo mężczyzna.
  Ocalały goblin syknął:
  - Ludzie to pasożyty! Będą kawałki goblinów!
  Dziewczyna w odpowiedzi kopnęła kolano pod kolano i wetknęła głowę w zbrutalizowaną fizjonomię.
  - Co powiesz na złamany nos.
  Od strasznego ciosu piękna głowa potwora zatrzęsła się, a potwór spadł z wielbłąda. Bosa Schella potrafiła uderzać tak, że jej ciosy paraliżowały duże zwierzęta wielkości słoni. Aby to zrobić, musisz wybrać żądany punkt i pokonać kod ostrym kątem, gdy chrząstki nosa wchodzą do płata czołowego mózgu.
  Wbijam wam prawdę do głów! - Krzyknęła dziewczyna.
  Książę Eleron próbował zastrzelić dziewczynę zatrutym sztyletem ze sprężyną.
  Bosonoga Shella złapała lot ostrza i powaliła je swoim mieczem. Metal w kontakcie z metalem odleciał. Dziewczyna zeskoczyła z siodła, przeleciała i opuściła ostrze na hełm.
  - Zdobądź kapitalistę!
  Od wstrząsu roztrzaskał się hełm wraz z głową. To, co zostało z księcia, spadło z konia. Sandał Shella wystawał z języka, był długi różowy i pokazywał to wszystkim.
  - Co cię tak dręczy, może dostaniesz.
  Śmierć księcia złamała morale armii. Żołnierze albo uciekali, albo masowo poddawali się. Szok był zbyt wielki. Tylko najemnicy i szlachta próbowali zorganizować pozory oporu. Ale takie ogniska szybko zniknęły.
  Bosonogi Shella zachęcał żołnierzy, nawet prawie nieuzbrojonych nastolatków, odważnie rzucili się i być może nawet musieli zostać powstrzymani. Dziewczyna powaliła kilkudziesięciu wojowników, ale nie było już kogo zabić.
  Nie zdążyli zamknąć bramy, w dodatku część mieszczan zbuntowała się, zaczęło się wysypisko.
  Baron de Capricorn, dowiedziawszy się o buncie w mieście, podniesionym przez niewolników, zażądał:
  - Egzekucja wszystkich niewolników, wprowadzenie masowych egzekucji.
  Jednak Śnieżka Terminator okazała się jednak bardziej zwinna, rozpraszając strażników ognistym strumieniem i ustawiając sztandar królowej tuż na wieży.
  - Co chcesz, żebyśmy zliberalizowali. A może nawet zrezygnował.
  Zbuntowani obywatele, wielu niewolników przedarło się do pałacu gubernatora. Ognista Shella wpadła do bramy, pobiła i zmiażdżyła wszystkich z rzędu.
  Gertruda otrzymała kilka zadrapań, ale tylko się na to złościła, oto jego miecz, powaliła kaprala trolla, po czym szybko się wspięła.
  Wojowniczka, skacząc nogą, wbiła goblina w pierś, ten odleciał od ściany, potykając się o włócznie wbite w bruk.
  - Zastanawiam się, jaki masz smak tłuszczu!
  Jej miecze ponownie znalazły obfite pożywienie, ścierając się ze strażnikami. Ale większość garnizonu nie stawiała oporu. Trudniejszym orzechem do zgryzienia okazał się jedynie pałac z wybranymi oddziałami, w większości najemnymi żołnierzami. Sam Falconclaw zaatakował okładkę. Tymczasem bosonoga Shella dosłownie wzleciała wyżej, spotykając Koziorożca twarzą w twarz. Wokół barona pozostało tylko tuzin osób, co wystarczyło wojownikowi na dwie, trzy sekundy. Potem wpadł na szlachcica.
  W rzeczywistości nie doszło do walki, wojowniczka dotknęła palcem ramienia barona i sparaliżowała go.
  - Możesz liczyć na łaskę Królowej. Jednak sąd ludowy nie zna litości!
  Wskoczył na nią facet, który wyglądał jak faun.
  - Jakie zwierzę chcesz dostać do mózgu? - Wojownik zaklął.
  Chociaż poruszał się szybciej niż normalny człowiek, ognista Shella odparowała atak i zadała cios brzydkiej głowie:
  A potem jest faun. Cały wszechświat jest pełen tych stworzeń. A może inny rodzaj goblina.
  Wojownik przeniósł się do pałacu, ale nie miał czasu, buntownicy i mieszczanie poradzili sobie z garnizonem, zanim ta diva przybyła.
  Gertrude udało się wykończyć jeszcze tylko dwóch drani. Obróciła się wokół własnej osi, mówiąc filozoficznie:
  - Nie możesz pokonać wszystkich, nie pokonując siebie - nie możesz pokonać siebie, nie ucząc się od wszystkich!
  Gubernator zdążył dźgnąć, zanim wojownik interweniował. To jednak złagodziło kłopoty dworu, a dygnitarz, jak się wydaje, był niezłym draniem, jeśli sami mieszczanie mieli z nim do czynienia. Tłuste ciało posiekano na kapustę, nie pozostawiając całej kończyny.
  Dziewczyna skarciła nadgorliwych buntowników.
  - Pamiętaj, najważniejsza jest umiejętność życia według uczciwych praw. Czas zaprowadzić porządek wśród ludzi.
  W mieście szybko usunięto zwłoki, było ich niewiele, a ulice zamiatano, drzewa przycinano. Wybierano władze lokalne, w tym spośród byłych niewolników. Jednak niewolnicy stanowili większość ludności, notowali wszystkich po kolei, przede wszystkim spośród biedoty.
  Lenastala jako pierwszy poprowadził lud do przysięgi. Młoda królowa pociemniała, zniknęła bladość uwięzienia, ramiona i biodra poszerzyły się, czysto umyte włosy lśniły perłową bielą. Była bardzo piękna i kobieca, nie pozbawiona dobrej siły. Kapłani z gorliwością prowadzili lud do przysięgi. Ale było jasne, że ministrowie czarnego kultu nie byli szczęśliwi: królowa była bardzo sprawiedliwa, zabroniła składania ofiar z ludzi i obniżyła podatek kościelny. A teraz ludzie wystają na stosie, szczególnie często poświęcają niewinne dzieci, zwłaszcza chłopców. Człowiek w piekle powinien być z przodu.
  Przy okazji czarnej przysięgi ksiądz zaproponował:
  - Zabijmy tuzin chłopców i sześć dziewczyn!
  Lenastala powiedział niegrzecznie:
  - Nie ma lepszego od ciebie! Do ognia sadysty!
  Ksiądz został podniesiony i zaniesiony do wcześniej związanego drewna opałowego i gałęzi. Gertruda tymczasem wytarła ostrze i stanęła obok bosej Shelley, pytając ze zdziwieniem:
  - Dziwne, ale po co to powstanie.
  Jej partner odpowiedział z uśmiechem:
  - Aby przywrócić królowej prawowity tron. Lena została prawowitą dziedziczką, a na tronie zasiada uzurpator.
  Gertruda wciąż wątpiła:
  - Nieczęsto zdarza się, żeby prawowici następcy tronu zwracali się o pomoc do motłochu.
  Ognista Shella całkiem logicznie powiedziała:
  - Przyjaźń z tłumem nie upokarza, jeśli prowadzi na wyżyny władzy! Cóż, w tym przypadku może to być ostatnia szansa królowej.
  . ROZDZIAŁ 19
  Gertruda czubkiem miecza podrapała się po bosej, dziewczęcej pięcie. Ognista Shella wręcz przeciwnie, włożyła buty i miała teraz na sobie sandały ozdobione perłami. Nagle złapała figlarnego chłopca za rękę. Chłopak jakby chciał wyciągnąć sakiewkę zza pasa wojownika. Silna Shella podniosła chłopca na wyciągnięte muskularne ramię. Jednak dziecko wyglądało na jakieś dziesięć lat, nie więcej, i wybuchnął płaczem:
  - Och, ciocie nie! jestem bardziej...
  Gertruda przerwała ostro:
  - Wiem - nie będę! Dosyć jednak złodziej musi jeszcze zostać ukarany, inaczej przyzwyczai się do nieodpowiedzialności! Co radzisz droga Shello?
  Wojownik wykrzywił jej twarz.
  - Myślę, że wystarczy klaps! Nie okaleczaj dziecka odcinając rękę.
  Gertruda zgodziła się:
  - Oddajmy to strażnikom i niech go wychłostaną!
  Mały chłopczyca nagle zaczął ze łzami w oczach pytać:
  - Nie, lepiej zabierz mnie do swojego giermka.
  Rich Shella parsknął pogardliwie:
  - Złodziej w giermkach ... Jaki ze mnie głupiec! Tak, jesteś jeszcze mały, abyś mógł unieść mój arsenał, po prostu upadasz. Więc... - zawołała dziewczyna. - Jest strażnikiem, trzeba ukarać złodzieja...
  Gertruda nagle zachichotała.
  - Więc nie ma straży, uciekła... Będziemy musieli zaprowadzić chłopca do królowej, żeby osądziła!
  Ognista Shella potrząsnęła przecząco głową.
  - Nie trzeba rozpraszać królowej taką drobnostką, jak próba banalnej kradzieży. W dodatku Lenastala jest zbyt łaskawa, prawdopodobnie każe go wypuścić. Więc byłoby lepiej, gdybyśmy ukarali go na miejscu. Myślę, że wystarczy ją rozpiąć gałązką na piętach...
  Gertruda nie zgodziła się:
  - NIE! W takim przypadku będzie mu trudno chodzić, a nawet jeśli połamiemy go do krwi, złapie infekcję. Lepiej po prostu jak zwykle wychłostać niegrzeczne dzieci!
  Rudowłosa Shella podrapała się po głowie i skinęła głową:
  - Niech będzie!
  Podczas lania chłopiec zaczął krzyczeć, a Gertruda zamknęła mu usta, aby nie było go słychać. Ale i tak zebrał się tłum ciekawskich. Podpowiadali, jak wychłostać złodzieja. Potem kopnęli go w poobijany tyłek, puszczając go na wszystkie cztery strony. Potem dziewczyny poszły do najbliższej tawerny. Ale od razu napotkali problem, okazało się, że jest przepełniony, ponieważ wielu rebeliantów zdążyło już zdobyć pieniądze i spieszyło się z ich obniżeniem.
  Gertruda zauważyła:
  - Szerokie gardła, charakterystyczne dla wąskiego spojrzenia!
  Dowcipna Shella dodała:
  - Kto na pierwszym miejscu jest wypełnieniem żołądka, na końcu jest oczyszczenie sumienia!
  Dziewczyny odwróciły się i postanowiły po prostu przejść ulicą. W tym momencie z zaułka wyskoczyły trzy gobliny z pałkami i jeden troll z wielkim nosem z zakrzywionym mieczem. Zwinna Shella zręcznie uniknęła zamachu dębu, wbiła ostrze pod brzuch włochatego, obrzydliwie cuchnącego stwora. Nawet nie zwolniła, zwalając wojownika z nóg. Zręcznym uderzeniem Gerda odcięła zarówno maczugę, jak i głowę:
  - Złapałem ten kawałek!
  Ognista Shella z trudem wyciągnęła miecz i warknęła:
  - Być precyzyjnym! Straciwszy głowę, nie zyskasz nic poza bólem głowy!
  Następnie wojownik ciął stworzenie wzdłuż ciała, prawie przecinając je na pół. A Gertruda chciała położyć trzeciego goblina, ale wtedy troll skrzyżował z nią ostrze. Nie wydaje się być zbyt duży, mniej więcej wielkości przeciętnego człowieka, tylko trochę grubszy, ale szybki jak diabli.
  Gertruda wypowiedziała nawet zdanie z sentymentalnej powieści:
  - Zwinny i szybki, zostaniesz ministrem!
  Troll odpowiedział cierpko:
  - Z honorem i mieczem staniesz się włóczęgą! A ty przecież skaczesz boso dziewczyno jak zajączek i skończysz w pułapce.
  Gertruda znów wypaliła:
  - Jeśli nie możesz pozbyć się zajęczego serca, będziesz wył jak wilk, z psiego życia!
  Goblin próbował wykorzystać fakt, że wojownik z trudem parował ataki trolla i próbował podejść z boku. Ale ognista Shella była w pogotowiu. Szybko jak samica geparda dosłownie posiekała paskudne, śmierdzące stworzenie. Wtedy wojownik mrugnął do Gertrudy:
  - Teraz wszystko jest sprawiedliwe!
  Troll zaśmiał się.
  - Dlaczego szlachta jest wśród ludzi tak rzadka, skoro nie ma w nich podłości - koło ratunkowe w wirze ewolucji!
  Gertruda zręcznie odparła:
  - Nikczemność, choć koło ratunkowe w walce o przetrwanie, ale nękana przez robaki nieufności przez nią generowane!
  Troll odpowiedział atakiem jeszcze bardziej zaciekłym:
  - Elokwencja zwykle rozkwita, gdy zanika możliwość fizycznej ochrony!
  Gertruda w odpowiedzi próbowała sama złapać wroga w nadchodzącym ruchu, jednak stwór ciemności zaatakował w bardzo różnorodny sposób. W dodatku sprawiał nawet wrażenie, że celowo bawi się dziewczyną, nawet kpiąco drapiąc wojownika po nosie kilka razy. Dziewczyna wpadła w furię i natychmiast otrzymała bardzo silny zastrzyk w klatkę piersiową, w wyniku którego wylała się krew. Gertruda próbowała przeskoczyć trolla, ale troll lekko pociął jej opaloną skórę na brzuchu. A próbując kopnąć w pachwinę, boleśnie uderzył mieczem w gołe palce.
  - Jeśli chcesz żyć, kochaj się ze mną! - Mruknął dziwak. - I tak nie masz szans!
  - warknęła Gertruda.
  - Bez szans! A teraz zobaczymy to!
  Wspaniały bosy blond wojownik śpiewał głośno:
  Kat powiedział: nie widać szczęśliwych dni,
  Będziesz prześladowany i obcy!
  Ale armia kochających wolność bojowników,
  Rozpraw się z niezliczoną hordą!
  
  Widmowe oblicze śmierci: wieczna towarzyszka wędrowca,
  Ale my też nie potrzebujemy spokoju!
  Kto w lenistwie jest wszędzie wygnańcem,
  Jak trudno jest mieć marzenia!
  
  A co za sen - eteryczna miłość,
  Droga do niego jest czasem fałszywa!
  Paweł jest twardy, to nikczemnie nie oczerniaj,
  Czasami nieostrożny błąd w obliczeniach jest okrutny!
  
  Wtedy lata ustąpią w chwili młodości,
  A bitwa będzie hałasować jak uczta!
  Tutaj wiatr obraca trąby powietrzne w kółko,
  Jak namiętnie, wściekle lało!
  
  Uwierz, ziemia orna zostanie usiana,
  Wyhodują złoty chleb, spalą go!
  Cóż, z ikon świętych lśniących twarzy,
  Oni dadzą łaskę za to dzieło!
  
  Ale jak wicher - Seroko z pustyni,
  Straszna wojna przybyła na Ziemię!
  Dzieci biegają boso,
  Choć już spadł śnieg - zima króluje!
  
  Wrogowie obrócili domy w ruiny,
  I ktoś smutek - zagubione dzieci!
  Zawieś ludziom ciężary na szyjach,
  Taniec bezdusznych katów płonie!
  
  Ludzie nie mogą wyrazić żalu, tak mocno,
  Bez schronienia, bez jedzenia, bez ciepłych łóżek!
  Gwiżdże jak kobra, w polu wściekła zamieć,
  Gdzie, prawda, szlachetność - do diabła z kłamstwem!
  
  Nadejdzie jasny dzień - chwalebna godzina zwycięstwa,
  Nad skałami wzleci Orzeł Ojczyzny!
  Niech wyśpiewane zostaną wyczyny żołnierzy,
  Mamy ostry miecz i mocną tarczę!
  Na ostatnią sylabę wojownika brzydki troll upadł, a odcięta głowa odleciała na dobre dwadzieścia metrów. Nagle wyłonił się z niego oślepiający snop ognia, a na miejscu brzydkiej głowy pozostała tylko garść popiołów.
  Niestety, przyjemny sen Gertrudy okazał się krótki. Znowu wstawać i ćwiczyć. Jednak dziewczyny nie myślały o kompleksowaniu tego. Pracowali nawet ze szczególnym entuzjazmem. Madeleine tymczasem postanowiła nieco urozmaicić aktywność fizyczną i dziewczęta zaprzęgnięto do specjalnych wózków, na których stały czołgi. Dowódca kompanii SS powiedział radośnie:
  - Tutaj dziewczyny, oszczędzimy skąpe paliwo i będziemy was szkolić. Nowy typ ładunku z zastosowaną wartością!
  Kiedy dziewczyny w strojach kąpielowych ciągną zbiorniki, a nawet pocą się w palącym słońcu, to fajny widok. Ale dziewczyny muszą oprzeć bose stopy na piasku i ostrych kamieniach. Wstań i nie poddawaj się....
  Gertruda z trudem wstrzymała oddech, zauważyła filozoficznie:
  - To oczywiście urocze, ale... W ten sposób przypominamy teraz niewolników starożytnego Egiptu. Ciągniemy też najcięższy ładunek, ale przynajmniej nie biją nas batem!
  Bosonoga Shella zgodziła się:
  - Oczywiście nie biją, ale to wcale nie ułatwia sprawy! Chociaż nie - to po prostu fitness połączony z podnoszeniem ciężarów!
  Gertrude próbowała skierować rozmowę na inny temat:
  - Jak myślisz, gdyby Aleksander Wielki nie umarł w tak młodym wieku, zdobyłby Rzym, a potem cały świat?
  Bosonoga Schella odpowiedziała po chwili, otrząsając się z potu:
  - Trudno powiedzieć... W końcu planował kampanię przeciwko krnąbrnym Arabom... Ale oczywiście miał szansę! Chociaż powinniśmy się cieszyć, że mu się nie udało!
  - Dlaczego?! - zdziwiła się Gertruda, poprawiając pasek ocierając się o jej ramię.
  Ognista Shella, szczerząc zęby, odpowiedziała:
  - Bo Hitler w tym przypadku byłoby zbyt trudno go prześcignąć. I tak miną kolejne dwa tysiące lat, a na pytanie, kto był najlepszym i największym wodzem wszechczasów i narodów, nastąpi jednoznaczna odpowiedź - Führer Niemiec!
  Gertrude mocniej pocałowała pasek:
  - Tak, Adolf Hitler już przewyższył Napoleona... Stanie się to szczególnie oczywiste: kiedy weźmiemy Egipt, to Napoleonowi się nie udało! I tam, aż do Indii... Ale najważniejsze jest oczywiście lądowanie w Wielkiej Brytanii...
  Bosonoga Shella stanowczo potwierdziła:
  - Czego nie zrobił Napoleon: wkroczenia do Londynu dokona Wehrmacht pod dowództwem Adolfa Hitlera! To po prostu interesujące, czy rozpoczniemy kolejną inwazję zemsty na Rosję, przed czy po?
  Gertruda powiedziała z powątpiewaniem:
  - Myślę, że lepiej po... Napoleon, swoją drogą, zrujnował całą armię w Rosji. Ale nie jesteśmy Francuzami. Żaby nie są zbyt zdolnymi wojownikami!
  Potężna blondynka, ciągnąc za sobą pasek, wdała się w rozmowę. Jej głos wydawał się bardzo niski, jak męski, chociaż postać była kobieca i atrakcyjna:
  - Tak, Francuzi są nieco tchórzliwi, ale ich technika nie jest zła. Widziałem, jak Ziz-35 bezkarnie przebijał pancerz niemieckich T-4. Wstydziłem się nawet naszego sprzętu... Tak samo jak "Matyldy" Brytyjczyków. Granat może złamać ich gąsienice, ale przebić się przez zbroję ... 88-milimetrowe działa go zabrały, ale mamy ich bardzo mało. Pozostaje tylko trafić na tory i unieruchomić... Generalnie Brytyjczycy też są mocni w lotnictwie...
  Tu Gertruda zadrżała i mimo upału poczuła chłód:
  - Żeby mogli nas znaleźć na pustyni i rzucić bomby na czołgi!
  Blond kobieta-bohater pocieszała:
  - Tylko bombowce nurkujące z doświadczonymi asami mogą naprawdę dostać się do czołgu. Prawdopodobieństwo, że się na nie natkniemy, jest więc niewielkie. Poza tym wierzę w nasze szczęście.
  . ROZDZIAŁ 20
  Nastąpiła bolesna przerwa. Do każdego wozu ze zbiornikiem zaprzężony był tuzin wilczych dziewcząt. Poruszały się w dwóch małych kolumnach, takie opalone, muskularne dziewczyny... Jakie to było piękne... A wydmy wydawały się różowe w kolorze słońca. Niesamowity krajobraz....
  Niedaleko dziewcząt pułkownik SS Dess z tuzinem arabskich kierowców i dwoma potężnymi bandytami jechał przez pustynię. Stopy chłopca-przewodnika zostały podpalone i miłosiernie wsadzono go na osła. Pułkownik Dass zmarszczył brwi z niesmakiem, bo z braku wody koczowniczy poganiacze byli nieumyci i brzydko pachniali. A dzień okazał się upalny, nawet jak na standardy afrykańskiego wybrzeża, bo wiatr przyniósł piekielny oddech znad Sahary. Więc musiałem się pocić. A droga wydawała się długa. Dess czuła się jak kompletna idiotka. Może stracić kilka dni przez chłopca, który kłamie z trzech pudeł. I dostanie też sankcję dyscyplinarną, bo był nieobecny... To prawda, że wojska niemieckie nie planują ataku w najbliższych dniach i nawet tutaj, na granicy z Libią i Tunezją, jest dość głębokie tyły. Cóż, zawsze możesz wymyślić powód nieobecności... Ale to wciąż hazard i... Nie, chciwość jest silniejsza niż argumenty rozsądku.
  Dess jedzie w cieniu na wielbłądzie, popijając arakę daktylową o niskiej zawartości alkoholu. Chociaż może to być mocniejszy napój niż sznaps, w taki upał jest samobójczy. Krajobraz wokół jest nieciekawy, a kilka miesięcy służby już zrobiło się nudne. Dess próbuje sobie wyobrazić, ile skarbów może mieć szejk... Tunezja leży obok Algierii, a piraci często ukrywali tam skarby. Otóż piratami, a raczej korsarzami na usługach tureckiego sułtana, byli często sami szejkowie. Ponadto w Tunezji znajdują się kopalnie złota i wydobywano szmaragdy. To prawda, że \u200b\u200bz nadejściem Francuzów wydobycie szmaragdów wymarło ... Dlaczego? Ze względu na monopol angielski, niechęć do obniżania ceny indyjskich szmaragdów, co wymusiło zamrożenie rozwoju kolonii francuskich. A złoto wydobywano głównie w łatwych miejscach, a oni byli zbyt leniwi, by kopać głębokie kopalnie... Dess uważała, że mimo wszystko Francuzi są prawdopodobnie najbardziej leniwym i niepoważnym narodem w Europie. Chociaż nie można powiedzieć, że to źli wojownicy... Na przykład Napoleon Bonaparte podbił Europę, a tego nie da się osiągnąć bezużytecznymi żołnierzami.
  I naprawdę, co Napoleon miał pomysłowego? Prosta taktyka, szybkie przejście, uderzenie z całej siły, ominięcie flanek i próby przejścia na tyły... Jeśli Fryderyk Wielki opracował najnowszą i najskuteczniejszą taktykę liniową, to Napoleon po prostu naśladował Aleksandra Wielkiego. .. Tak, taka taktyka przyniosła sukces, ale zaplanuj, które szybko poruszające się wojska Macedonii lub Napoleona wpadną w zasadzkę, lub zostaną zmiażdżone i zabite w marszu. W końcu pod Waterloo Blucher i Wellington przyłapali Bonapartego na jego ryzykownym manewrze. To jak krótki cios, by spotkać boksera z szerokim zamachem. A Napoleon został znokautowany... Wojska rosyjskie, nawiasem mówiąc, nie pokonały Bonapartego w bitwie, ale przy pomocy ogólnych mrozów, epidemii i partyzantów.
  Co myśli o Hitlerze? Na początku oczywiście były myśli, że Führer to tylko kapral i parweniusz, syn byłego szewca... Wolał starego Hindenburga w wyborach prezydenckich, choć rozumiał, że osiemdziesięcioletni mężczyzna po prostu nie mógł fizycznie sprostać obowiązkom dyktatora! Ale nie lubiłem żebraka Hitlera - pochodził z dna! Ale potem, kiedy Adolf został mianowany kanclerzem Rzeszy, nadal oddał swój głos na narodowych socjalistów, ponieważ nie było już innej solidnej siły prawicowej. Tak, szturmowcy, właściwie cała armia zrobiła na nim wrażenie. Ale istniały wątpliwości, czy Hitler utrzyma władzę, zwłaszcza w czasie kryzysu, strasznej depresji, aby Niemcy nie upadły całkowicie.
  Ale Hitler od samego początku przystąpił do twardego przywracania porządku, delegalizacji komunistów, a potem innych partii. Rozproszył związki zawodowe, zastępując je frontem pracy. Stał się prawdziwym dyktatorem, z systemem jednopartyjnym. I podniósł gospodarkę, ponownie wyposażył armię. Ale nadal Dess nie zgadzał się ze wszystkim, co zrobił Führer. Na przykład, dlaczego tak duże środki miałyby być przeznaczone na program: "Pracuj przez Radość!" i zabierać pracowników na wakacje do Norwegii, Francji, a nawet na Wyspy Kanaryjskie. Czy nie byłoby lepiej zbudować za te fundusze kilka dodatkowych fabryk czołgów lub przedsiębiorstw produkujących samoloty? Albo weźmy projekt Volkswagena, samochód ludowy - ile czołgów można było zbudować... W ogóle Hitler starał się usiąść na dwóch krzesłach, podnieść standard życia i zmodernizować armię. Jeśli jednak gonisz dwa zające, nie złapiesz żadnego.
  Dess był spokrewniony z głównym ekonomistą III Rzeszy Stachem i doskonale znał ogólną charakterystykę niemieckiej gospodarki. Niemcy przystąpiły do wojny z Polską, mając amunicję zaledwie na trzy tygodnie (!) intensywnych działań wojennych. Wtedy uderzyliby alianci, zostałyby głownie z III Rzeszy. Hitler rozpoczął ofensywę przeciwko Francji, ustępując zarówno czołgom, jak i działom, personelowi i samolotom! Ale pokonał żaby bez mrugnięcia okiem. Potem atak na Anglię... Tu Hitler przeliczył się, trzeba było wykończyć Wielką Brytanię pod Duckerem, a potem już w lipcu, przy użyciu okrętów niemieckiej floty handlowej (a nie była ona mała), wylądować wojska na wyspach. Wtedy stałby się panem sytuacji. Ale Fuhrer nie odważył się, być może w obawie, że brytyjskie okręty liniowe zatopią transporty z żołnierzami ... Ale najważniejsze jest to, że w tym momencie w Wielkiej Brytanii panowała taka panika i zamieszanie, a obserwacja morza była właściwie zdezorganizowany, że szanse na szybkie, niespodziewane lądowanie były bardzo duże. Cóż, na lądzie Anglia nie miała nic przeciwko. Przynajmniej jakościowo... Ale Hitler stracił czas i we wrześniu Churchill wypowiedział historyczną frazę: pozycja Hitlera jest genialna i... beznadziejna. Następnie sam Dess udał się do brytyjskiego wywiadu. Choć Führer przegrał bitwę o Anglię, to stosunek strat był mniej więcej jeden do jednego, a jeśli założymy, że około dwudziestu pięciu procent stanowiły samoloty zestrzelone przez artylerię przeciwlotniczą, to asy niemieckie były nawet lepsze od angielskich . Tak, a samoloty nie są gorsze, może nawet ME-109 (F) i lepsze niż stado lwów. W każdym razie w Afryce bilans sił i strat w powietrzu jest jeszcze korzystniejszy niż w Wielkiej Brytanii. Tak wspaniale rozpoczęty rok 1940 przyniósł w końcu wiele rozczarowań. Straciliśmy wiele silnych asów i samolotów, a nawet sojusznik Mussoliniego został haniebnie pokonany w Grecji. Ale miał tak wielką przewagę w sile. A potem na początku roku to był koszmar, Włochy straciły Etiopię, Somalię, większość Libii, a ponadto we wszystkich bitwach Brytyjczycy mieli znaczną (kilkakrotnie!) przewagę liczebną. Schwytano setki tysięcy makaronów. No jak tu nie wierzyć w rychły upadek III Rzeszy, zwłaszcza na tle rosnącej pomocy dla wrogów Niemiec ze strony Stanów Zjednoczonych. Ale potem znowu szala przechyliła się w stronę Trzeciej Rzeszy. Rommel pokonał Brytyjczyków i zdobył Kollencourt, następnie w ciągu dwóch tygodni upadła Jugosławia, Grecja, a następnie wyspa Kreta. Dess był nawet szczęśliwy dla Niemców, ale był też strach przed zdemaskowaniem. Jednak teraz kolejną obawą jest to, czy Niemcy zaatakują ZSRR. Shtach powiedział, że Hitler podjął już zasadniczo decyzję, ale ostateczne daty nie są jeszcze jasne. Najczęściej nazywany 22 czerwca, datą kapitulacji Francji...
  Jest mało prawdopodobne, aby Niemcy wytrzymali wojnę na dwóch frontach, o ile oczywiście nie zakończy się ona w czterdziestym pierwszym i przed zimą... A zimą Niemcy wcale nie są gotowi do walki... Ale jeśli Stalin więc kapituluje... Jednak nawet jeśli nie mają czasu Jeśli Niemcy zajmą Moskwę, to jest mało prawdopodobne, aby Rosjanie byli w stanie stworzyć wystarczająco silne technicznie ugrupowanie. Tyle broni wypuścili podczas pierwszej wojny światowej? W porównaniu z Niemcami to kompletna bzdura! Jest więc mało prawdopodobne, że Rosjanie zaskoczą nas czymkolwiek innym niż dużymi masami piechoty.
  Co jeszcze może być? Najprawdopodobniej wojna potrwa jeszcze kilka lat i zakończy się remisem. Wielka Brytania nigdy nie będzie w stanie zebrać tak wielu żołnierzy, aby pokonać wspaniałe i dobrze wyszkolone jednostki Wehrmachtu, a Niemcy raczej nie będą w stanie stłumić niezdobytych wysp samolotami i flotą, a Stany Zjednoczone będą ograniczone do pomocy gospodarczej . W końcu laik amerykański nie zrozumie, dlaczego Jankesi muszą umrzeć, przez jakąś Europę. Cóż, Rosjanie są uparci, będą partyzanci, wojna będzie się przeciągać, ale nie starczy im sił, by przejść do decydującej ofensywy. Najprawdopodobniej Wielka Brytania nie będzie w stanie utrzymać Afryki Północnej... Krótko mówiąc, najbardziej prawdopodobnym wynikiem jest Trzecia Rzesza, wielkie imperium, ale nie światowe, ale istnieje...
  Dokładnie tego chciał Dess: klęska Wielkiej Brytanii i zdobycie wysp jest obarczone ujawnieniem (chociaż tajne służby mogą mieć czas na zniszczenie szafki z aktami i wszystkich dowodów, ale jakie to szczęście!). Oczywiście nie chciałem życzyć III Rzeszy utraty, czyli ojczyzny z reżimem, co esesmanowi bardzo odpowiadało. Remis był najlepszy!
  Mała karawana czołga się po piasku. Jeden z arabskich poganiaczy zaśpiewał żałobną pieśń. Jednocześnie często wspominając Allaha. Dess pomyślał wtedy, dlaczego muzułmanie uważają za słuszne i dobre dla siebie wymawianie imienia Allaha tak często, jak to możliwe? Wręcz przeciwnie, tutaj w chrześcijaństwie - nie wspominajcie imienia Boga na próżno! Tutaj Żydzi nawet zapomnieli prawdziwego imienia swego Boga - wszak Jehowa to późniejsza forma wymowy... W ogóle Dess nie lubił Biblii i słabego Chrystusa, dziwił się nawet, jak wojowniczy Rzymianie, wielcy czy imperium wyznające kult siły mogłoby zaakceptować taką zasadniczo pacyfistyczną doktrynę? Nawet jeśli pacyfizm chrześcijaństwa nie kolidował z prowadzeniem wojny, ale samymi podstawami doktryny... Kochaj swojego wroga - powinien był odrzucić rzymską elitę, i to nie tylko elitę.
  Ale chrześcijaństwo zakorzeniło się i nawet upadek cesarstwa rzymskiego go nie dotknął: barbarzyńcy również przyjęli tę doktrynę, pomimo całej jej nienaturalności. Chociaż oczywiście nie podążali za nim szczególnie. Na przykład pacyfizm nie kolidował z istnieniem wojowniczych zakonów. W szczególności włóczęgów, którzy, nawiasem mówiąc, również używali swastyki i uważali pieniądze za swojego Boga! Więc mówią jedno, a robią drugie! Hitler pod tym względem był o wiele bardziej konsekwentny! Co mówi, tak robi! Bez obłudnych stwierdzeń, o miłości bliźniego!
  Jednak to zdumiewające, że system kościelny, zbudowany na oszustwie i kłamstwie, przetrwał tyle wieków! I nawet postęp tylko nieznacznie zachwiał jej fundamentami.
  Gdzieś w oddali słychać było warkot silników; sądząc po tonie - to były samoloty. Dess spodziewał się jednak, że skoro założą peleryny, Brytyjczycy pomylą ich z Arabami i nie otworzą ognia. Potężny ochroniarz, Hans, pokazał karabin przeciwpancerny, z którego notabene można czasem zestrzelić myśliwca (choć nie bez trudności, jeśli chodzi o trafienie!).
  Ale samoloty się nie pojawiały, przelatywały obok... Po czym Arabowie znów zaczęli żałośnie śpiewać... Dess wystrzelił z pistoletu, tak że śniadowi zatkało się ucho. Arab zemdlał ze strachu. A pułkownik SS zaklął:
  - Przestańcie wyć szakale! Cicho, rave, ale szybciej!
  Nomadyczni kierowcy zabrali swojego nieszczęsnego partnera i ruszyli w dalszą drogę. Choć ich twarze zachmurzyły się, nikt nie śmiał narzekać... Pułkownik SS pogłaskał lufę pistoletu (robionego zresztą na specjalne zamówienie!), co za znakomity argument... W każdym razie!
  Zastanawiam się, czy jeśli Rosjanie zaatakują ich pierwsi, czy Niemcy będą w stanie wytrzymać podobny atak armii azjatyckiej? Podczas I wojny światowej Rosjanie ponieśli ogromne straty, w większości przypadków zachowywali się wyjątkowo głupio, ale nadal krępowali duże siły Kaiser Germany... A potem, nawet pod Brusiłowem, dali Austriakom światło w błoto... Więc wojna dla nich to nie do końca zły kot... A jeśli pamiętacie siedmiolatka... Nawet Fryderyk Wielki poddał się armii łykowej Rosji! Nie, Rosjan nie należy w żaden sposób lekceważyć, totalitarny reżim komunistyczny uczynił ich jeszcze silniejszymi! Stalin podniósł poziom dyscypliny wojsk radzieckich, produkcji przemysłowej i zaopatrzenia. Mocno naciskana korupcja, czyli to nie czasy Mikołaja II! Tak więc ZSRR jest bardzo niebezpiecznym wrogiem, być może nawet śmiertelnym, zwłaszcza jeśli uderzy pierwszy!
  . ROZDZIAŁ 21
  We współczesnych działaniach wojennych czynnik zaskoczenia ma ogromne znaczenie, podobnie jak w wojnach starożytności. A jeśli przegramy, to w przeciwieństwie do pierwszej wojny światowej nie będzie zemsty! Zwycięskie kraje już na to nie pozwolą.... Chociaż jeśli zaczną się tarcia między ZSRR a Zachodem, bo ekspansja jest nie mniej charakterystyczna dla komunizmu niż faszyzmu, to będzie... Rozkwitnie nowa cywilizacja niemiecka na trupach danych kapitalistów i wschodnich komisarzy. Kto jest przeciwko nam, nadal będzie z nami! A może powstanie wielka koalicja antybolszewicka!
  Hans, milczący aż do wsi, nagle zapytał pułkownika:
  "Może zatrzymać się i ponownie przesłuchać uzależnionego chłopca?"
  Dess przecząco potrząsnął gniewnie głową.
  - To nie ma sensu! Nie powie nic nowego.
  - To może zjemy obiad, w brzuchu wyje zamieć?
  Pułkownik SS był zaskoczony:
  Co chcesz zjeść w taki upał?
  Hans skinął głową.
  - Chcę jeść zawsze!
  Dess spojrzała na słońce, przekroczyło już zenit, rzeczywiście minęła czwarta i czas ogłosić postój. Arabowie jedli osobno zebrani w kręgu, trójka nazistów nie gardziła mięsem i piwem. Więc dzwonili, Dess nawet na krótką chwilę zapomniał się we śnie ....
  I zobaczyłem coś szalonego... Jakieś owady, najpierw małe, potem rosły i stawały się coraz bardziej przerażające... A ich szczęki są generalnie monstrualne, taka kompletna deformacja! Pułkownik poczuł, że się dusi, szarpnął się konwulsyjnie i obudził. Nie, wszystko było spokojne, dwóch żelaznych SS-manów w pogotowiu, a potem znowu w drodze.
  Gertruda i bosonoga Schella przez cały dzień najciężej pracowały, a potem zasnęły jak zabite i pogrążyły się w swoim świecie.
  Był tam ogromny hologram ze stadionem, na którym odbywały się współczesne walki gladiatorów. Stadion był ogromny z wieloma milionami ludzi. Pstrokate morze szalało. Toczyła się bitwa między gladiatorką Gertrudą a na wpół rozumną istotą z ligi mrocznych światów, mgławicą pyłową.
  Gertruda wyszła pierwsza. Była żywiołową, elastyczną dziewczyną o śnieżnobiało-perłowej fryzurze. Wojownik wykonał potrójne salto, obracając się wokół areny. Zgodnie ze zwyczajem miała na sobie tylko cienki stanik i majteczki, specjalnie po to, żeby broni nie dało się ukryć. I tak półnaga musiała walczyć tylko jednym mieczem świetlnym. Jednak taka broń jest również dość skuteczna. Warunki bitwy nie należą do najwygodniejszych, na wpół radioaktywne kamienie świecą pod wdzięcznymi bosymi stopami dziewczyny. Ona oczywiście się uśmiecha, starając się nie zdradzać bólu.
  Gertruda jest przytłoczona energią, znów skacze i robi pięciokrotne salto.
  - To ja!
  A jej niespokojna przyjaciółka, bosa Shella, wyjaśnia swojemu chłopakowi:
  - Przed walką ta dziewczyna została dokładnie przeskanowana, nie powinno być w niej ani jednego chipa ani czegoś elektronicznego. Sprawdzają również dziewczynę pod kątem obecności magii innej osoby. Oznacza to, że gladiator może polegać albo tylko na swoim ciele, albo na bystrym umyśle. Jednak Gertruda nigdy nie była głupcem i prostakiem.
  W co zwątpiłem? - zapytał wyglądając jak młodzieniec Apollo.
  - NIE! Ale pięciokrotne salto bez elektroniki jest wyznacznikiem dobrej kondycji. Dlatego wszyscy są zachwyceni, czy twoi gimnastycy mogliby zrobić coś takiego? Bosonoga Shella mrugnęła chytrze.
  - Trzech mogłoby, pięciu nie! Tak, i skoczyła bardzo wysoko w krótkim biegu! - Młody bohater rozłożył szerzej ramiona.
  - Taka jest moc! Potęga Trzeciej Rzeszy iw innych światach.
  W międzyczasie odbywały się zakłady. Podczas gdy ślepy aż do pojawienia się wroga. Gertruda wydaje się być dobrze znana i kochana bez względu na rasę czy gatunek.
  Dziewczyna gladiatorka podbiegła i najpierw wykonała sześciokrotne salto, a potem siedmiokrotne. Następnie ukłoniła się publiczności. Jej mięśnie kołysały się jak fale morza, ogólnie dziewczyna wyglądała imponująco: typowa amazonka. Łatwiej jednak strącić gwiazdę kamieniem niż znaleźć brzydką dziewczynę w Wielkim Imperium Kosmicznym w Niemczech.
  - W naszych wioskach są kobiety: którym miłość i cześć zatrzymają galopującego konia, wejdą do płonącej chaty. - śpiewała Ognista Shella.
  Zdecydowana większość niezgłoszonych zakładów była na korzyść Gertrudy. To prawda, że \u200b\u200bwiększość publiczności czekała na pojawienie się jej przeciwnika.
  I czekałem. Gigantyczne wrota rozsunęły się i na platformę zaczęło wypełzać masywne zwłoki. To był prawdziwy dinozaur, jak raptor, tylko miał więcej macek
  
  NAJPIERW STALIN, POTEM NERO TOTALITAR
  Tak się złożyło, że Stalinowi udało się zniewolić cały glob. Ten alternatywny rozwój historii świata był wynikiem przesunięcia niewielkiej ilości przypadku w jednym zagadnieniu.
  Kiedy stosunki między Jugosławią a III Rzeszą zaostrzyły się do granic możliwości w kwietniu, a potem zaczęła się prawdziwa wojna i agresja Wehrmachtu, Stalin podjął rozsądną decyzję. Mianowicie przyszedł z pomocą Jugosławii, która do tego czasu zdążyła już zawrzeć traktat o przyjaźni z Rosją Sowiecką.
  6 kwietnia 1941 roku, po masowym bombardowaniu głównych miast, węzłów kolejowych i lotnisk, Niemcy i Węgry napadają na Jugosławię. W tym samym czasie wojska włoskie, wspierane przez Niemców, prowadzą w Grecji kolejną ofensywę. Do 8 kwietnia siły zbrojne Jugosławii są podzielone na kilka części i faktycznie przestają istnieć jako całość. 9 kwietnia wojska niemieckie, po przejściu przez terytorium Jugosławii, wkraczają do Grecji i zdobywają Saloniki, zmuszając grecką armię wschodnio-macedońską do kapitulacji. 10 kwietnia Niemcy zdobywają Zagrzeb.
  11 kwietnia Związek Radziecki wypowiada wojnę Niemcom, a jego wojska przekraczają granicę III Rzeszy.
  Taktyczne zaskoczenie, jakie osiągnęły wojska radzieckie oraz znacząca przewaga czołgów i samolotów są odczuwalne od pierwszych dni ofensywy.
  Początkowo Niemcy nie do końca wierzyli w realność ofensywy. A potem okazało się, że Armia Czerwona walczy bardzo dobrze.
  A Niemcy nie wiedzą, jak się właściwie bronić. I wcale nie są przystosowane do wojny obronnej.
  A radzieckie czołgi KV-2 i T-34 są rzeczywiście najlepsze na świecie. Może "trzydzieści cztery" mają słabą widoczność, raczej słabą optykę, a w pierwszych modelach wieża obraca się ręcznie, ale nie mają przeciwnika w uzbrojeniu i pancerzu.
  Ale co najważniejsze, naziści nie mieli map, a Rosjanie zdobyli nie zniszczone mosty, a główne magazyny z amunicją i paliwem znajdowały się blisko granicy.
  Dopiero na samej Odrze Niemcy, po przerzuceniu znacznych sił z Francji i zmobilizowaniu wszystkich sił, byli w stanie powstrzymać ofensywę armii radzieckiej.
  Ale do tego czasu ich sytuacja stała się prawie beznadziejna: Rumunia i Węgry zostały utracone w pierwszym miesiącu, Bułgaria przeszła na stronę ZSRR, Niemcy zostali pokonani w Jugosławii. Utrata kontroli nad Słowenią i Czechosłowacją.
  Ale Berlinowi nie udało się natychmiast schwytać. Niemcy utrzymywali miasto jeszcze przez prawie trzy miesiące, które zajęli dopiero w sierpniu. Same Niemcy pogrążały się w agonii przez kolejny miesiąc, a utrata Zagłębia Ruhry poddała się 25 września.
  Związkowi Sowieckiemu udało się dotrzeć do kanału La Manche, Churchillowi udało się jednak wylądować w Normandii, ale Armia Czerwona wkroczyła pierwsza do Paryża.
  A potem okazało się, że jeszcze nic się nie skończyło.
  Potem przez długi czas Brytyjczycy usprawiedliwiali się i kłócili, kto pierwszy otworzył ogień.
  Ale historię piszą zwycięzcy. Stalin pokonał Brytyjczyków na lądzie i wraz z Japonią rozpoczął wojnę z Lwem Brytyjskim i Stanami Zjednoczonymi.
  Początkowo Anglia, a tym bardziej Ameryka, wydawały się nie do zdobycia przez morza i oceany, pokryte ich ogromną flotą. Ale Japonia rozbiła amerykańską armadę kawałek po kawałku. Pierwszy mocny cios: Peru Harbor, a potem kolejne miażdżące ciosy.
  Japończycy wygrywali tak szybko, że Stalin ledwo zdążył wprowadzić wojska do Indii i Bangladeszu, gdzie Armię Czerwoną witano z wielką radością.
  Klęska Ameryki i wojna podwodna rozpoczęta przez ZSRR osłabiły potęgę Wielkiej Brytanii. Opierając się na zasobach całej Europy, a następnie Afryki i większości Azji, Stalin przypuścił wielki atak powietrzny na Wielką Brytanię.
  Tysiące, dziesiątki tysięcy sowieckich bombowców obróciło angielskie miasta w pył. Trwało to do momentu zniszczenia floty.
  7 listopada 1942 r. rozpoczęło się lądowanie w metropolii. Wielka Brytania przetrwała tylko kilka tygodni.
  W 1943 roku doszło do inwazji przez Alaskę, a Japończycy zdobyli Przesmyk Panamski.
  Wojna ze Stanami Zjednoczonymi przybrała przewlekły i gorzki charakter. Każdy krok stawiano z wielkim trudem.
  Nowy Jork i Waszyngton upadły w 1946 roku. Amerykanom udało się jednak w końcu głośno zatrzasnąć drzwi - używając broni nuklearnej. Ale spalili tylko kilka sowieckich dywizji, kilkaset tysięcy własnych obywateli.
  Koniec II wojny światowej wypadł 5 września 1946 roku. Cztery lata później Stalin został zmuszony do pokonania Japonii, która zagroziła zdobyciem broni nuklearnej.
  Wojna trwała jeszcze pięć miesięcy, a ZSRR ustanowił ostateczną dominację na świecie.
  Iosifowi Wissarionowiczowi udało się włączyć do ZSRR wszystkie kraje świata. Największy przywódca wszechczasów i narodów żył do 1971 roku. W prawdziwej historii Stalin został otruty. Tutaj przekazał tron swojemu wnukowi Aleksandrowi Stalinowi. Oczywiście przelano dużo krwi, a Moloch represji działał bez przerwy. Za Aleksandra Wasiljewicza rozpoczęła się pewna liberalizacja. Ale nie na długo.
  Związek Radziecki z powodzeniem opanował kosmos. Ludzkość jest zjednoczona i dąży do innych światów. Astronauta postawił już stopę na Marsie, Wenus, Merkurym, wylądował na satelicie Jowisza. Na Księżycu powstają prawdziwe miasta.
  Podczas powrotu astronauty z Plutona miał miejsce zamach na Aleksandra Stalina. W chwili objęcia władzy miał zaledwie trzydzieści lat. Do czasu zamachu minęło tylko siedemdziesiąt i czterdzieści lat, kiedy Salomon miał pomyślne panowanie.
  Na Ziemi skończył się głód, prawie skończył się terroryzm, nie ma wojen, a nawet więzienia są do połowy puste i bardziej przypominają obozy harcerskie niż strefy przestępcze. Uzależnienie od narkotyków prawie zniknęło, alkohol nie jest zbyt popularny, choć nie jest zabroniony, podobnie jak tytoń, który stracił na popularności. Solidna umiejętność czytania i pisania, bezpłatna edukacja i medycyna.
  Nawet w kwestii przedłużania życia poczyniono już postępy.
  Cóż, nie pachnie to prawdziwą demokracją. Wybory, szczerze mówiąc, są fikcyjne, w najlepszym razie rywalizacja dwóch lub trzech wcześniej uzgodnionych zweryfikowanych kandydatów.
  Przez długi czas zarówno Stalin, jak i sam Aleksander byli wybierani bez alternatywy. Ale ostatnio pojawili się także kieszonkowi opozycjoniści. Mimo to wnuk lidera z pewnością wziął dziewięćdziesiąt dziewięć procent z kucykiem.
  Więc próba zabójstwa, która miała miejsce w 2011 roku, jest nonsensem. I to był sukces.
  Aleksander nie pozostawił synów, a władzę przejął szef wszechpotężnego bezpieczeństwa planetarnego Nero ibn Totalitarysta. Imię Nero jest prawdziwe, ale to totalitarny pseudonim.
  Samo słowo totalitaryzm nie było brzydkim słowem. ZSRR, zjednoczony na całej planecie, był uważany za przykład pozytywnego państwa, które kontroluje wszystko i wszystkich. Ideologia jest komunistyczna, choć z Marksa nie wszystko zostało, ale rozwija się zgodnie z planem. Pieniądze jednak nie zostały jeszcze anulowane, więc ludzie jeszcze nie dojrzeli.
  Religią formalnie był ateizm z kultem przywódców, ale... Z domieszką mitu. Na przykład wierzyli już w istnienie duszy i niektórych sił nadprzyrodzonych. Chociaż zbliżał się już do mieszanki pogaństwa.
  A Stalin to wielki idol.
  Neron na ogół nie zniszczył kultu swoich poprzedników, ale przelewał strumienie krwi, wzmacniając swoją władzę.
  Masowym represjom na górze towarzyszyły czystki na dole. Ponadto planeta Ziemia była już zagrożona przesiedleniem. Wskaźnik urodzeń jest wysoki, a śmiertelność znacznie niższa niż w rzeczywistości.
  A Neron wprowadził odpowiedzialność karną od piątego roku życia i okrutną praktykę więzienia dzieci, albo na podstawie pojedynczego donosu, albo w ogóle - zgodnie z planem. I dorośli oczywiście też. Setki milionów ludzi na Ziemi trafiło do obozów, a dziesiątki milionów zostało rozstrzelanych. Co więcej, sadystyczny totalitaryzm uzasadniał to koniecznością oszczędnego gospodarowania zasobami planety. Loty do gwiazd pozostawały dotąd fantazją, a rozwój Układu Słonecznego to niezwykle kosztowne przedsięwzięcie.
  A więźniom wystarczało niewiele, potrzeba im znacznie mniej środków, a GUŁAG na skalę planetarną produkuje wszystkiego bardzo dużo.
  I oczywiście najważniejszy jest sposób na podbój innych światów. Ale póki działa machina represji - jak Moloch.
  PIEKŁE WPŁYW MAINSTEINA
  Dowództwo nad słynnym przełomem grudnia 1944 r. w Anderrach powierzono Mainsteinowi. Hitler postanowił odwzajemnić hańbę swojemu najbardziej utalentowanemu i najbardziej doświadczonemu feldmarszałkowi w operacjach ofensywnych.
  A Modelowi powierzono dowództwo Grupy Armii Wisła w centrum obrony niemieckiej na froncie wschodnim. Wydawało się, że to nie ma znaczenia, ale...
  Oto opinia amerykańskiego dziennikarza Ralpha Irgensolla. Jak opisuje przełom;
  Wydawało się, że Niemcy mają wszystko - zaskoczenie, szybkość, siłę ognia i wysokie morale. Patrząc na mapę rankiem 17 grudnia, wydawało się, że nie można ich powstrzymać - przedarli się przez naszą linię obrony na pięćdziesięciokilometrowym froncie i wlali się w tę wyrwę jak woda do wysadzonej tamy. A od nich, wzdłuż wszystkich dróg prowadzących na zachód, Amerykanie biegli na oślep!
  Oznacza to, że jasne jest, że niepowodzenie wcale nie było z góry ustalone, a naziści mieli wszelkie szanse na sukces.
  Mainstein zdołał, stosując taktykę skoncentrowanych uderzeń, schwytać Bastogne w ruchu. Sukces ułatwiło oszustwo, które Mainstein już nie raz sprawdził na froncie wschodnim. Niemcy ruszyli do ataku pod amerykańskimi flagami, a Jankesi wzięli nazistów za własne wycofujące się wojska. Niemcy użyli niewielkiej liczby przechwyconych pojazdów w stylu zachodnim i trywialnie zamalowali swastyki białymi gwiazdami.
  Zdobycie Bastogne, które było osłaniane przez 101. Dywizję Powietrznodesantową, doprowadziło do tego, że naziści byli w stanie dotrzeć do rzeki Mozy nawet przed terminem i zająć mosty, które nie zostały wysadzone. A potem zdobyto niezniszczone magazyny w Liege i Namur. Tam naziści znaleźli dla siebie ogromne zapasy paliwa i amunicji.
  Królewskie Tygrysy wyróżniły się w bitwach, a zła pogoda przyczyniła się do tego, że alianckie lotnictwo wypadło z gry. 23 grudnia Antwerpia została zdobyta, duże siły alianckie zostały otoczone. A 25 grudnia, w Boże Narodzenie, Niemcy zdobyli stolicę Belgii - Brukselę. Po raz pierwszy od 1941 roku naziści mogli pochwalić się zajęciem stolicy.
  Ofensywa o niespotykanej dotąd skali, szaleńczym tempie i obfitości zdobytych trofeów, a także wielu dziesięciotysięcznych jeńców wojennych, zwaliła aliantów na ziemię. Wydawało się, że wydarzył się cud. Niemcy natomiast byli uszczęśliwieni i coraz więcej Amerykanów i Brytyjczyków poddawało się.
  W tych warunkach Wilson Churchill zaproponował nieoczekiwany krok: rozejm na okres stu dni. Roosevelt był już poważnie chory i powiedział, że niech rozstrzygną tę kwestię generałowie. Wśród dowódców nie było jedności.
  Jednak groźba całkowitej katastrofy i ogromnych strat skłoniła amerykańskich generałów do poparcia rozejmu z 1 stycznia 1945 roku. Teraz słowo pozostało z Hitlerem.
  Fuhrer, po doniesieniu o największych sukcesach na Zachodzie, ożył. Odzyskał wigor i dosłownie odmłodził się. I początkowo przyjął ofertę z wrogością.
  - Jak możesz powstrzymać tak genialną ofensywę, kiedy jesteśmy bliżej niż kiedykolwiek pełnego zwycięstwa!
  Jednak generał całkiem racjonalnie wyjaśnił Führerowi, że Amerykanie mają populację prawie równą ZSRR i armię liczącą trzynaście milionów, a Wielką Brytanię wraz z wojskami kolonialnymi i dominiami jeszcze więcej. Tak, aby nawet biorąc pod uwagę morale wroga, alianci szybko wyruszyli i przeszli do kontrofensywy. Tak, a według najnowszych danych Rosjanie przygotowują potężny cios w centrum i Prusy Wschodnie. Następnie Führer zaproponował rozejm na rok i całkowitą wymianę jeńców wojennych.
  Biorąc pod uwagę, ilu jeńców schwytał Fritz, jest całkiem jasne, że Churchill i amerykańscy oligarchowie nie spierali się. Co więcej, niemieccy jeńcy wojenni uzupełnią Wehrmacht i nie pozwolą Stalinowi zdobyć Europy w ciągu roku.
  A gdzie się śpieszą alianci? Ameryka wkrótce przeprowadzi próbę bomby atomowej, możesz pokonać Japonię - rozwiązując ręce. A jednocześnie jeszcze bardziej krwawią III Rzesza i ZSRR. A potem ogrzej je ...
  Tak więc Churchill sam podjął decyzję, a Roosevelt, będąc chorym i słabym, nie sprzeciwił się.
  A naziści natychmiast postanowili przenieść 6. Armię Pancerną SS i szesnaście najbardziej pełnokrwistych dywizji na front wschodni. Nie da się całkowicie ukryć koncentracji wojsk radzieckich na przyczółkach na Wiśle, a Modelowi udało się wzmocnić obronę. Ponadto ten lew obrony odwrócił rezerwy spod przygotowania artyleryjskiego wojsk radzieckich, a przede wszystkim wzmocnił drugą i trzecią linię obrony.
  Udało mu się też przekonać Hitlera do przerzucenia części wojsk zarówno na Węgry, jak i na Słowację. Führer zdecydował, że jeśli we Włoszech nie oczekuje się ofensywy, część żołnierzy można stamtąd usunąć.
  Stalin nagle znalazł się twarzą w twarz z Wehrmachtem, który wciąż kontrolował znaczną część Europy i... zawahał się. Sytuacja zmieniła się diametralnie, Józef chciał się z nią najpierw uporać.
  Ofensywę w centrum zaplanowano na 20 stycznia. W prawdziwej historii zaczęło się 8 dni wcześniej i to w niezbyt sprzyjających warunkach pogodowych.
  Jednak Churchill nie prosił teraz Stalina o atak, a zwykle ostrożny sowiecki szef Komitetu Obrony Państwa czuł się trochę zdezorientowany. Oczywiście najbardziej logiczną decyzją było jak najszybsze rozpoczęcie ofensywy, aby uniemożliwić Niemcom wzmocnienie obrony kosztem jednostek przeniesionych z Zachodu. Ale jedną z wad Stalina było niezdecydowanie w obliczu nagłej zmiany sytuacji i niejasnych stanowisk.
  Na przykład przywódca nie odważył się najpierw uderzyć Hitlera w 1941 roku. Stalin nie odważył się odbić Berlina w lutym 1945 r., choć ze względu na brak paliwa i amunicji niemiecki kontratak z Pomorza byłby mało skuteczny. Naczelny Wódz nie odważył się również na bezpośrednią inwazję wojskową na Jugosławię przeciwko znienawidzonemu Tito, na aneksję terytoriów w Iranie czy zasianie reżimu komunistycznego w Finlandii.
  Stalin w polityce zagranicznej jest zawsze bardziej powściągliwy niż w polityce wewnętrznej. Nie ma już zuchwalstwa przed obcokrajowcami, dużo strachu, a nawet szacunku. Tak więc, wbrew logice, lider mocno się zawahał i postanowił na razie odłożyć ofensywę w centrum.
  Gwałtownie rosła liczebność wojsk niemieckich Grupy Armii "Wisła". W ciągu miesiąca piechota podwoiła się z 800 tys. do 1650, czołgów i dział samobieżnych z 1136 do 3870 pojazdów, artylerii z 4103 do 8000 tys., a lotnictwa z 270 do 2100 samolotów.
  W ten sposób Niemcom udało się sprawić, że przewaga wojsk radzieckich w siłach nie była tak katastrofalna jak wcześniej. Ponadto Model zbudował bardziej opłacalną obronę.
  Niemcy po ustaniu bombardowań zwiększyły produkcję sprzętu. Zwłaszcza myśliwce odrzutowe ME-262. Ostatni samochód stawał się coraz bardziej niezawodny technicznie, a jego waga spadała. NE-162, najlepszy myśliwiec na świecie pod względem charakterystyki lotu, również okazał się bardzo obiecujący.
  A liczba bombowców odrzutowych Arado wzrosła i pojawiły się nowe modyfikacje. Stopniowo niemieckie lotnictwo zaczęło zdobywać jakościową przewagę nad sowieckim. Podczas gdy radzieccy projektanci samolotów wciąż są bardzo daleko od pojawienia się pełnoprawnego samolotu odrzutowego. Przypomnijmy, że mig-15 zaczął latać dopiero w 1948 roku, a do produkcji wszedł w 1949 roku. I to w czasie pokoju i przy pomocy niemieckich projektantów i rozwoju.
  Biorąc pod uwagę szybki wzrost produkcji odrzutowych potworów, wyższość ZSRR w powietrzu została zakwestionowana.
  Nieco lepiej było w budowie czołgów, ale hitlerowcy byli w stanie wprowadzić do masowej produkcji działa samobieżne E-25, które miały całkiem przyzwoity pancerz z armatą 88 mm i niską sylwetką i wagą. Możliwość pojawienia się maszyn serii E mogła przekazać Niemcom iw budowie czołgów wyższość jakości.
  Jednak Pantera nadal zachowywała przewagę w zbliżającej się walce nad T-35-85, głównie dzięki silniejszemu działu przeciwpancernemu, a Panzer-4 miał przedni pancerz i uzbrojenie, z niską sylwetką, całkiem zadowalającą. Armata Pantery radziła sobie ze wszystkimi sowieckimi czołgami, 80 milimetrowy pancerz pod kątem 45 stopni zapewniał zadowalającą ochronę. Dzięki wysokiej jakości pancerzowi dało to Niemcom przewagę w starciu z T-34-85.
  A biorąc pod uwagę, że działania wojenne na Zachodzie ustały, kapitaliści zaczęli dostarczać pierwiastki stopowe, co oznaczało, że jakość rezerwatu zaczęła się poprawiać.
  A już opracowane czołgi Lev oraz bardziej zaawansowana i kompaktowa Panther-2 są w drodze. Ich Fritz próbuje wystartować w serii. Okazało się, że Wehrmacht może mieć czas na poprawienie niektórych swoich słabości i osiągnięcie przewagi.
  Stalin po serii narad zarządził atak 5 lutego. Opóźnienie nie miało już sensu.
  Jednak Niemcom udało się już zbudować gęstą obronę i mieli dość siły, aby wytrzymać atak umiejętną obroną. Zacięte walki trwały ponad miesiąc. Wojska radzieckie były w stanie przejść od 15 do 30 kilometrów bez przebijania się przez linię frontu. Kamienna ściana ani drgnęła.
  W połowie marca Niemcy rozpoczęli już ofensywę w kierunku Budapesztu. Udało im się osiągnąć pewne sukcesy taktyczne, a nawet stworzyli kilka kotłów. Wykorzystanie noktowizorów i ofensywa w ciemnościach okazały się skuteczne.
  Wojska radzieckie zostały zmuszone do wyrwania się z okrążenia walką i odwrotu za Dunaj.
  Jednak pomimo sukcesu taktycznego Fritz nie otrzymał nowych strategicznych sowieckich rezerw do opracowania ofensywy na Budapeszt. To prawda, że naziści wyrównali front i byli w stanie poprawić swoje zdolności obronne.
  Alianci nie mieli jeszcze szczęścia z Japonią. Lądowanie na Filipinach zakończyło się niepowodzeniem. Japońskie pancerniki, dowodzone przez giganta Yamato, były w stanie przechwycić i zniszczyć statek desantowy oraz kilka krążowników.
  Tak więc postęp Stanów Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii na Pacyfiku zwolnił. Jednak Kraj Kwitnącej Wiśni nie miał już siły na atak.
  Ale wojna wciąż się ciągnęła i nie było zapachu blitzkriegu.
  A Stalin próbował chwilowo rozdzielić nazistów. W związku z wymianą jeńców Fritz uzupełnił swoją flotę powietrzną doświadczonymi pilotami i kontynuował wzmacnianie samolotów odrzutowych. A czołg Panther-2 w końcu wszedł do masowej produkcji i okazał się całkowicie udaną maszyną, przewyższającą wszystkie radzieckie marki pod względem walorów bojowych. Jednocześnie drapieżniki mają doskonały silnik o mocy 900 koni mechanicznych i królewskie działo tygrysie zdolne do przebicia 158-milimetrowego pancerza z odległości 1500 metrów, przy 150-milimetrowym nachyleniu przedniego pancerza.
  Czołg Lew był generalnie innowacyjną marką - wieża została przesunięta do tyłu, a silnik i skrzynia biegów znajdowały się razem w jednym bloku, a skrzynia biegów znajdowała się na samym silniku. Tak więc rodzina Lwów okazała się mieć zwarty układ i doskonałe proporcje: pancerz, uzbrojenie, waga.
  Nazistom, choć z opóźnieniem, udało się zaprojektować dobre, odnoszące sukcesy czołgi, które przewyższały radzieckie marki.
  15 kwietnia, zgromadziwszy 2,5 miliona żołnierzy i wiele czołgów, marszałek Żukow rozpoczął ofensywę. Sprzeciwił mu się ten sam Mobel. Mainstein otrzymał diamenty do krzyża rycerskiego za sukcesy w Andders i został drugim marszałkiem Rzeszy po Goeringu.
  I to jemu Hitler powierzył dowództwo nad południowym odcinkiem frontu. Cios Żukowa był silny, ale Model wycofał wojska z pierwszej linii obrony i zdołał zatrzymać radzieckie natarcie na drugiej linii.
  Wehrmacht w tym czasie stał się silniejszy. Niemcy wzmocnili się kosztem licznych uwolnionych jeńców wojennych, uzbroili się w doskonały pistolet maszynowy MP-44, którego produkcja stale wzrastała.
  Wzrosła produkcja czołgów i dział samobieżnych... Ale co najważniejsze, rosło morale żołnierzy niemieckich, byli gotowi walczyć do końca.
  Kosztem ogromnych strat do 22 kwietnia Żukowowi udało się jeszcze przełamać linię obrony w centrum, ale wyjście poobijanych wojsk radzieckich w przestrzeń operacyjną nie umożliwiło ominięcia Warszawy. Południowa grupa pancerna wroga przeprowadziła silny kontratak i 26 kwietnia znaczne siły Armii Czerwonej zostały otoczone.
  W powietrzu panowała delikatna równowaga, ale niemieckie bombowce ze względu na swoją prędkość mogły bombardować praktycznie bezkarnie - zakłócając dostawy. Ponadto Fritz używał sterowanych radiowo bomb rakietowych, które spadały bardzo celnie i niszczyły przeprawy.
  Stalin wściekły zakazał wycofania się otoczonym wojskom sowieckim. Jednak szybko zużywając amunicję i paliwo, bohaterskie jednostki radzieckie nie mogły wytrzymać zbyt długo.
  Na początku maja większość wojsk radzieckich w kieszeni została zlikwidowana: częściowo zniszczona, a częściowo schwytana. Ofensywa pod dowództwem Żukowa zakończyła się wielką klęską militarną, która zmusiła wojska radzieckie do wycofania się za Wisłę.
  Stalin wykazał się jednak uporem i nakazał za wszelką cenę zachować przyczółki.
  Trzecia Rzesza na zachodzie kontrolowała Holandię, a także Francuzów - Elsarz i Lotaryngię wraz z Luksemburgiem. Tak więc Fritz wciąż ma wystarczające zasoby, aby zwiększyć produkcję broni w przypadku braku bombardowania. Szczególnie łatwy i tani HE-162.
  Tak więc przewaga w powietrzu stopniowo przechodziła na nazistów. Najbardziej produktywny niemiecki as, Huffman, otrzymał stopień majora 8 maja, a wraz z nim HE-162.
  Jak się wkrótce okazało, nowy samochód idealnie pasował do stylu Huffmana: atakowania wroga z bliskiej odległości. Ma bardzo dobrą zwrotność i szybkość.
  A najbardziej produktywny as II wojny światowej nadal zdobywał punkty. Cóż, Mainstein rozpoczął ofensywę na Węgrzech. Niemcy ponownie zastosowali taktykę nocnych uderzeń i nocnych manewrów oraz bombowców odrzutowych.
  Ale poruszali się stosunkowo wolno i ponieśli ciężkie straty. Armia radziecka nie była już tym, czym była kiedyś. Żołnierze zdobyli doświadczenie bojowe i stawiali opór, desperacko wykazując się wytrzymałością i masowym bohaterstwem w obronie. A dowództwo Armii Czerwonej działało dość szybko i prawie na czas wprowadziło rezerwy do bitwy.
  Kosztem ciężkich strat Niemcy posunęli się o sto kilometrów i zanim dotarli nieco do Budapesztu, zatrzymali się. Ponadto dowództwo sowieckie próbowało kontratakować. Ale jak na razie niezbyt udany.
  Niemieckie działa samobieżne e-25 okazały się doskonałe w obronie. Niska sylwetka i mocny przedni pancerz pozwoliły wykazać się wyższością na polu bitwy, w tym na SU-100.
  Nadeszło upalne lato 1945 roku. Obie strony w poprzednich bitwach były mocno wykrwawione. Hitler został zmuszony do zawieszenia ofensywy na Węgrzech. Stalin z kolei próbował utrzymać przyczółki. Wielka bitwa wisiała w powietrzu.
  2 lipca 1945 roku Huffman zestrzelił swój 400. samolot, za co został odznaczony Złotymi Liśćmi Dębu do Krzyża Rycerskiego. Stając się tym samym drugim pilotem, który otrzymał takie zamówienie. Pierwszy
  Okazało się, że był to legendarny Rudel.
  Wśród radzieckich asów Kozhedub pewnie zajął pierwsze miejsce, który 19 sierpnia otrzymał trzecią gwiazdę bohatera ZSRR za 75 zestrzelonych samolotów wroga. I to pomimo faktu, że przewaga jakościowa coraz bardziej przechodziła na Luftwaffe.
  Stopniowo Niemcy ograniczali produkcję maszyn śrubowych, zastępując je maszynami odrzutowymi. Jesienią 1945 roku pojawił się najnowszy model ME-262 o zamiecionych skrzydłach i prędkościach dochodzących do 1100 kilometrów na godzinę.
  Lato upłynęło w atakach i potyczkach. W sierpniu Sowieci próbowali przebić się przez pozycje niemieckie w Prusach Wschodnich. Walki trwały około miesiąca, ale nie udało się pokonać najpotężniejszej niemieckiej obrony.
  Niemcy z kolei nie forsowali ofensywy. Zwiększyli liczbę nowych czołgów Panther-2 i Lev, próbowali przejąć całkowitą przewagę powietrzną.
  Związek Radziecki stracił dostawy w ramach Lend-Lease, co negatywnie wpłynęło na produkcję wojskową. Decyzja o utrzymaniu przyczółków na Wiśle kosztowała Armię Czerwoną zbyt wiele. I to się nie usprawiedliwiało.
  A u Niemców pojawiły się też dyskoteki...
  Stalin po pewnym wahaniu zdecydował się jednak posunąć naprzód na Węgrzech. Tam jest wygodniej. Ale generalnie trzeba przyznać, że coraz bardziej przypominało to pierwszą wojnę światową. Kiedy linie stały się nieruchome, a strona atakująca straciła znacznie więcej niż ta, która siedziała w defensywie.
  A radzieckie dowództwo natknęło się na silne formacje Fritza. Walki przeciągały się do późnej jesieni. Tym razem Stalin zażądał ofensywy i zdecydowanych sukcesów.
  Ale siły nie były wystarczające, a raczej wróg nie był słabszy. Niemcy ostatecznie przejęli inicjatywę w powietrzu dzięki samolotom odrzutowym i użyli w obronie najnowszych, bardzo skutecznych dział samobieżnych i czołgów. A sprzeciwić się można było tylko masowym heroizmem żołnierzy radzieckich.
  Czołg T-44 okazał się zbyt surowy i zawodny, aby można go było produkować masowo, więc głównym pojazdem pozostał T-34-85.
  Mała partia wyprodukowała IS-3. Ale ten samochód, pomimo doskonałej ochrony przedniej, nie był zbyt skuteczny, zwłaszcza pod względem osiągów.
  Wojska radzieckie próbowały także posuwać się w Prusach Wschodnich i nad Wisłą, ale nigdzie nie mogły przebić się przez front wroga. A sami Niemcy ograniczali się do aktywnej obrony.
  Hitler był chory, a faktyczne obowiązki naczelnego wodza pełnił szef SS Himmler. A ten kat w okularach odznaczał się ostrożnością. Również Goering, z powodu nadużywania głupoty, całkowicie się rozłożył. Tak więc Himmler był w stanie przejąć niemal nieograniczoną władzę.
  Ale szef SS czekał i liczył na nowe rodzaje broni. Fritz zdążył już uruchomić reaktor jądrowy, korygując błąd z grafitem, ponadto nowa generacja samolotów, dyskotek, okazała się bardzo skuteczna. Więc ten dziwak liczył na cudowną broń i wolał oszczędzać siły.
  Ponadto jest mało prawdopodobne, aby alianci wznowili działania wojenne przeciwko III Rzeszy. Po niepowodzeniu desantu na Filipinach Amerykanie po raz kolejny wrócili do ostrożnej taktyki, wypierając Japończyków z wysp. Następnie przeprawili się przez Ocean Spokojny, ale bardzo powoli. Nic dziwnego, że taktyka Nimitza zyskała przydomek: od palmy do palmy.
  Broń nuklearna zdała egzamin, ale jak dotąd sama Japonia jest prawdopodobnie trudna do zdobycia. We wrześniu 1945 roku Amerykanie próbowali, ale wpadli w zasadzkę i stracili obie bomby atomowe. Więc podczas gdy Hiroszima i Nagasaki stoją.
  A Japończycy, zdobywszy doświadczenie, skuteczniej wykorzystują swoje pancerniki, zmuszając Amerykę i Wielką Brytanię do zachowania maksymalnej ostrożności. Tak więc Truman, który zastąpił Roosevelta, nie dostał jeszcze w ręce atutów, aby wywrzeć presję na ZSRR i III Rzeszę.
  W połowie listopada 1945 r. Armia Czerwona zawiesiła ofensywę, walki przeszły w fazę powietrzną i ostrzał na małą skalę.
  Dla Stalina stało się oczywiste, że walki osiągnęły impas pozycyjny. A najlepszym wyjściem z tego jest zakończenie świata. Ale... Himmler i Hitler chcieli przynajmniej niektórych zdobyczy terytorialnych od ZSRR i nadal wierzyli w cudowną broń.
  Tak więc w styczniu 1946 roku Stalin postanowił ponownie spróbować przełamać faszyzm.
  W styczniu 1946 r. rozpoczęła się wielka ofensywa Armii Czerwonej. Niemcy byli dobrze uzbrojeni, ale ich siła robocza była złamana. Ale ZSRR był poważnie wyczerpany i zniszczony przez wojnę.
  Gęstość przygotowania artyleryjskiego w głównym odcinku przełomu została zwiększona do pięciuset baryłek na kilometr. To prawda, że naziści zazwyczaj budują głęboką obronę, a ich główne siły znajdują się w pewnej odległości od linii frontu.
  Ponadto dowództwo radzieckie prowadziło ofensywę w jedenastu różnych miejscach. Zastosowano taktykę słynnego przełomu Brusiłowskiego, gdy uderzyli zarówno na szerokim froncie, jak i jednocześnie skoncentrowali się w rejonie głównego przełomu.
  Hitler był poważnie chory, a Himmler nadal stosował taktykę obronną. Ale Niemcom udało się już wprowadzić do masowej produkcji kilka mocnych nowości. W szczególności bardziej zaawansowany E-50, całkowicie pełnoprawny czołg nowej generacji oraz kilka modyfikacji całkowicie nowego czołgu Lion.
  Biorąc pod uwagę, że T-34-85 pozostał głównym radzieckim czołgiem, wojska radzieckie musiały stawić czoła jakościowej wyższości wroga. Plus samoloty odrzutowe Wehrmachtu. Pojawił się już TA-400, sześciosilnikowy, najpotężniejszy bombowiec świata o zasięgu ponad 8000 kilometrów. I ME-262 w modyfikacji "X", zdolny do rozwijania prędkości prawie dwukrotnie większej niż radzieckie jaki.
  Przeszedł bardzo zachęcająco testy i dyskietki. Co więcej, nowe maszyny nie tylko rozbijały prędkość cztero-, pięciokrotnie większą od prędkości dźwięku, ale także, co ważne, dzięki strumieniowi laminarnemu, okazały się praktycznie niewrażliwe na broń strzelecką.
  Podczas ruchu dyskietki strumienie powietrza mogły przenosić kule i pociski, a dyskietka przeszła przez najgęstszy ogień przeciwlotniczy bez uszkodzenia.
  To prawda, że \u200b\u200bten sam odrzutowiec laminarny nie pozwolił niemieckiej maszynie na odpalenie. Co najwyżej można było na chwilę wyłączyć dopływ i zrzucić bomby.
  Ale w każdym razie dyskietka jest zasadniczo nową bronią, która ma silny wpływ na psychikę nacierającego żołnierza.
  Stalin nazwał tę operację bardzo snobistycznie: "Władimir Lenin". Były już operacje "Rumiancew", "Kutuzow", "Suworow", ale fajniejsze niż Władimir Iljicz i tak naprawdę nie ma nikogo i nic! Więc powodzenia Armii Czerwonej i czas rozbić Fritza.
  Naziści przygotowywali się kolosalnie do obrony, a kiedy 15 stycznia rozpoczęła się ofensywa, spotkali się z nią w pełnym uzbrojeniu.
  Nazistom udało się odeprzeć ofensywę sowiecką we wszystkich jedenastu kierunkach pomocniczych i tylko w rejonie głównego przełomu wojska radzieckie przedarły się na nazistowską linię obrony.
  Stalin zdecydował się jednak zadać główny cios Węgrom. W Prusach Wschodnich Niemcy mają zbyt silną obronę. W Chorwacji teren nie sprzyja ofensywie - góry, przeprawy. W Polsce trzeba sforsować Wisłę i owszem, górskich barier jest mnóstwo.
  Była też Słowacja. Zadano tam drugi najpotężniejszy cios, dokonano też obliczeń pod kątem przełomu. Ale Fritz zebrał zbyt wiele czołgów i zdołał naprawić sytuację kontratakiem.
  Ale na Węgrzech wojska radzieckie dokonały przełomu! Stalin był bardzo zadowolony. Jego marzenie o przecięciu III Rzeszy na pół wydawało się bliskie spełnienia.
  Wojska radzieckie pokonały w ciągu pierwszych dziesięciu dni ponad sto kilometrów, co napawało optymizmem.
  Przebiegły Mainstein nie spieszył się jednak z zasypaniem wyrwy stworzonej przez Armię Czerwoną, lecz raczej czekał i gromadził siły na flankach. Pamiętał ofensywę wojsk sowieckich pod Charkowem i Charkowem, kiedy to Rosjanie też najpierw zwyciężyli i posuwali się naprzód, a potem po mistrzowsku odcięli ich podcięciem.
  A potem naziści wymyślili podobną pułapkę. Doświadczeni marszałkowie Żukow i Wasilewski wskazywali Stalinowi na możliwość takiego sabotażu z flanki, ale zmęczony Naczelny Wódz zdecydowanie odmówił przegrupowania wojsk. Stalin nie chciał wypuścić ptaka szczęścia z rąk i zażądał jak najszybszego zajęcia Wiednia i położenia kresu nazizmowi.
  5 lutego, gdy wojska radzieckie przebyły już ponad 250 kilometrów i zbliżały się już do Wiednia, rozpoczął się kontratak Tatara - "Paszcza Tygrysa".
  Potężne kliny niemieckich czołgów ścisnęły flanki wojsk radzieckich. I dosłownie w ciągu trzech dni odcięli łączność sowiecką.
  Stalin był wściekły i zabronił wycofania wojsk, żądając uwolnienia. Walki toczyły się pełną parą. Po raz pierwszy Niemcy masowo użyli swoich niezniszczalnych dyskietek, a także helikopterów w kształcie dysku opracowanych przez Kurta Tanka.
  Samoloty odrzutowe nazistów, w tym samoloty szturmowe, całkowicie zdominowały powietrze. A to utrudniało wojskom radzieckim manewrowanie i kontratak.
  Próby przebicia się przez okrążenie nie powiodły się. Zgrupowanie sowieckie zostało rozczłonkowane, chociaż poszczególne oddziały walczyły jeszcze przed początkiem marca.
  Ale naziści niestety zmienili układ sił i byli w stanie najpierw otoczyć, a następnie odbić Budapeszt. I w ten sposób odzyskać kontrolę nad większością Węgier.
  W rezultacie powstała półka...
  A na froncie japońskim alianci w końcu wylądowali na Filipinach. W Kraju Kwitnącej Wiśni zabrakło pary i nawet indywidualne sukcesy taktyczne nie mogły spowodować przełomu.
  Brytyjczycy i Amerykanie, zgromadziwszy siły, wyparli Japończyków z Birmy i rozpoczęli ofensywę przeciwko Indochinom. W bitwach lądowych czołgi brytyjskie i amerykańskie przewyższały liczebnie japońskie czołgi lekkie, a sojusznicy posuwali się naprzód, choć powoli, ale dość równomiernie. Kontrataki samurajów nie mogły spowodować znacznych szkód
  I tylko zakrztusił się krwią. W ten sposób Japonia stopniowo słabła.
  A w kwietniu 1946 roku krążownik Yamato został zatopiony. Jaki był ważny symboliczny krok...
  Ale do tej pory Stany Zjednoczone i Wielka Brytania nie rozwiązały sobie rąk. A bomba atomowa nie została wystrzelona. Ale arsenały nuklearne są powoli, ale systematycznie uzupełniane!
  Więc Wujek Sam może się nie spieszyć. Co więcej, podczas gdy zarówno ZSRR, jak i Niemcy są dalekie od pokoju.
  Rzeczywiście, po sukcesach na Węgrzech, chory na Parkinsona Hitler wyraźnie ożywił się i zażądał ataku na pozycje wojsk radzieckich.
  Mainstein zadał nieoczekiwany cios dowództwu radzieckiemu w kierunku Rumunii. Fritzowi udało się dotrzeć do Morza Czarnego do końca maja.
  Dowództwo radzieckie również poniosło stratę. Stalin doznał wylewu, ale nie ufając nikomu, odmówił udzielenia władzy jednemu ze swoich zastępców. Z tego powodu kontrola wojsk radzieckich została zakłócona, a naziści byli w stanie zdobyć Rumunię i odciąć wojska radzieckie walczące na Bałkanach.
  Król Micheasz i jego świta pospieszyli ponownie złożyć przysięgę wierności Trzeciej Rzeszy. A naziści, którzy już otrzymywali ropę od aliantów, przejęli kontrolę nad rumuńskimi polami.
  Niemcy stracili trochę czasu w walkach o Bałkany, Führer nie chciał zostawiać na tyłach dużych sił sowieckich i chciał ukarać Tito i zdrajców z Bułgarii.
  Lato upłynęło w bitwach na Bałkanach. A jesienią Stalin już się wycofał i próbował kontratakować. Niemcy w niektórych miejscach opuścili granicę sowiecką i wkroczyli do Mołdawii, ale jak dotąd terytorium ZSRR pozostawało dla nich niedostępne.
  A Amerykanie w końcu użyli broni nuklearnej przeciwko Japonii. Ale nie w sierpniu 1945 r., ale we wrześniu 1946 r. W tym czasie sojusznik zbliżył się już do Singapuru i wyzwolił większość Indochin. Kraj Kwitnącej Wiśni stracił wiele wysp, a alianci już planowali ofensywę na Okinawę.
  Wykorzystując słabnącą siłę militarną Japonii, dwie bomby atomowe spadły na Hiroszimę i jedna na Nagasaki. Pięć kolejnych bomb atomowych zostało zniszczonych przez myśliwce odrzutowe Krainy Samurajów i Ninja. Ale efekt był niesamowity. Chociaż Japonia nie skapitulowała po tym. Ale zrobił wrażenie na wszystkich krajach świata.
  Jesień minęła ze zmiennym powodzeniem, ale linia frontu zmieniła się bardzo niewiele.
  Niemcy wykończyli swoich przeciwników na Bałkanach i nadal wzmacniali pancerne pięści. Czołgi piramidalne stały się bardzo skuteczne, co zapewniało doskonałą ochronę i wysoki poziom racjonalnego nachylenia pancerza pod każdym kątem.
  Opracowanie godnego zamiennika czołgu T-54 zostało opóźnione, a radziecki T-34-85 nadal był koniem roboczym, chociaż był on oczywiście dla wszystkich przestarzały. Ani broń, ani pancerz trzydziestu czterech nie mogły konkurować z radzieckimi pojazdami.
  A w lotnictwie odrzutowym naziści nadal mają monopol. Więc Stalin już zgadza się na pokój, naziści jeszcze nie.
  Zimą, wbrew tradycji, Wehrmacht nagle przeszedł do ofensywy. Armia Czerwona walczyła bohatersko. Używano nawet oddziałów zaporowych, podjęto surowe działania wobec dowódców wycofujących się oddziałów i samych żołnierzy.
  Ale wpłynęła na to przewaga Fritza w powietrzu i najlepsza jakość czołgów przełomowych. Ponadto niezniszczalne dyskietki miały ciężki i przygnębiający wpływ na żołnierzy radzieckich. Oni - latające spodki - zdawali się być demoniczną bronią, przeciwko której nie ma środków i środków zaradczych.
  Wojska sowieckie zostały zmuszone do opuszczenia Polski i wycofania się nad Niemen. Naziści zdołali otoczyć Lwów. Miasto w całkowitej blokadzie trwało ponad cztery miesiące. Zdobyto także Białystok, hordy niemieckie wkroczyły na Litwę. Sytuację pogorszyło przystąpienie Szwecji i Finlandii do wojny po stronie III Rzeszy.
  Wiosną 1947 r. nastąpił chwilowy zastój. Obie strony poniosły ciężkie straty. Stalin anulował własny rozkaz zabraniający udziału w bitwach dzieciom poniżej szesnastego roku życia, a także zwiększył liczbę oddziałów kobiecych.
  Niemcy dołączyli także do szeregów zarówno młodzieży i dziewcząt, jak i cudzoziemców. Teraz znowu mają prawie całą Europę pod kontrolą.
  Tymczasem do maja 1947 r. Amerykanie zmusili Japonię do poddania się. Ale w tym celu musieli zdobyć Okinawę, Singapur i zrzucić jeszcze tuzin bomb atomowych.
  Tak więc ręce aliantów w końcu się rozwiązały. A teraz nadszedł czas, aby rozpocząć negocjacje pokojowe.
  Ale warunki w Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii wymagały oczywiście zarówno Stalina, jak i Hitlera, aby dokonali zmian politycznych w swoich krajach. Obaj dyktatorzy nie chcieli na to iść. Ponadto Führer nakazał ponowne rozpoczęcie ofensywy pod koniec maja.
  Niemcy zaczęli teraz stosować taktykę uderzeniową na różnych odcinkach frontu, w mieszanych kombinacjach. Dało to określone rezultaty.
  Stany Zjednoczone na razie wolały nie ingerować w działania Niemców.
  W czerwcu hitlerowcy zdobyli Kiszyniów, w lipcu zbliżyli się do Mińska, w sierpniu zajęli Wilno i rozpoczęli oblężenie Rygi. Jesień minęła bardzo dynamicznie. Ryga nadal się broniła, ale na początku października naziści zajęli Mińsk i Żytomierz. A pod koniec listopada wojska radzieckie wycofały się nad Berezynę. A naziści poszli nad Dniepr i miasto Kijów.
  Dotknęło to przewagi technologicznej III Rzeszy, zwłaszcza w powietrzu. Dominowały samoloty odrzutowe i samoloty dyskowe, które nie znalazły jeszcze przystępnego cenowo antidotum.
  W dziedzinie budowy czołgów T-54 dopiero zaczął wchodzić na front, a T-35-85 pozostał najbardziej masywnym czołgiem. Czołg IS-4 okazał się nie do końca udany i był starannie produkowany tylko w małych partiach.
  Niemieckie karabiny maszynowe przewyższały radzieckie. Co więcej, Kałasznikow nie został jeszcze opracowany, a celność ognia z AK nie jest w porządku.
  Sukcesy nazistów doprowadziły do tego, że Stany Zjednoczone zaczęły domagać się podziału ZSRR.
  Rozpoczęły się nawet tajne negocjacje w sprawie otwarcia drugiego frontu przez Stany Zjednoczone na Dalekim Wschodzie.
  Ale takie pomysły, z całą pokusą, mogłyby natknąć się na sprzeciw opinii publicznej w Stanach Zjednoczonych. A ZSRR nadal się trzymał. Ale Amerykanie najwyraźniej nie chcieli przerwać wojny i otworzyć frontu na zachodzie.
  Rok 1948 rozpoczął się od prób Stalina odwrócenia losów wojny. Produkcja nowego czołgu T-54 wzrosła, chociaż cięższy niemiecki czołg piramidalny "E"-50 pozostał silniejszy. Pewne nadzieje wiązano również z IS-7. Ale samochód, mimo wszystkich swoich zalet, w szczególności potężnego przedniego pancerza, okazał się technicznie zawodny. Duża waga około siedemdziesięciu ton wymagała silnika o mocy co najmniej tysiąca koni mechanicznych. I taki mastodont nadal wymagał debugowania i debugowania.
  Podobny problem jest z T-54 - silnik wysokoprężny o mocy 520 koni mechanicznych narzucił limit masy. A przy wadze trzydziestu sześciu ton nie uzyskasz przewagi nad piramidalnym 65-tonowym niemieckim E-50.
  Pierwszy produkcyjny myśliwiec odrzutowy MIG-15 przeszedł pomyślnie testy. Ale jego masowa produkcja wymagała również czasu. Ale stopniowo w ZSRR pojawiły się nowe rodzaje broni, a naród radziecki kontynuował walkę z technologicznymi potworami III Rzeszy.
  Rok 1948 zastał ZSRR w niepokojącej sytuacji. Niemcy dotarli do linii Rygi wzdłuż Dźwiny, potem prawie do Dniepru i wzdłuż Berezyny. Zajęli prawie całą prawobrzeżną Ukrainę z wyjątkiem Kijowa.
  Cała Europa nadal walczyła po stronie Niemiec. Co więcej, zarówno Franco, głowa Hiszpanii, jak i Salazar, dyktator Portugalii, rozpoczęli otwartą wojnę z Rosją. Finowie również otworzyli swój front, a Szwecja wysłała ochotników.
  Sytuację skomplikowało jednak przystąpienie Turcji do wojny. Teraz na Zakaukaziu otworzył się kolejny front. Ponadto Amerykanie i Brytyjczycy pomagają Wehrmachtowi i zaopatrują go ekonomicznie, mając nadzieję na wykrwawienie zarówno Europy, jak i ZSRR.
  Obliczenia opierają się jednak na fakcie, że wojska radzieckie zaczęły otrzymywać nowy sprzęt. Oczywiście ważący 36 ton T-54 nie może być tak potężny w uzbrojeniu i pancerzu jak niemiecki E-50 ważący 65 ton, ale... Już radziecka maszyna nie przegrywa z Niemcami tak beznadziejnie jak T-34- 85. Waga wzrosła tylko o cztery tony. Ale radzieccy projektanci skondensowali układ do granic możliwości i czołg obniżył się o pół metra. Pozwoliło to na zmniejszenie liczby rezerwowanych miejsc. Ponadto zmniejszono liczbę członków załogi z pięciu do czterech. Umożliwiło to również zmniejszenie wielkości pomieszczenia w zbiorniku. W ten sposób przedni pancerz wieży wzrósł do 200 mm z 90, kadłub do 100 mm z 45, boki i tył do 100 mm z 45. A działo z 85 mm stało się 100 mm, z początkową prędkością pocisku 893 metrów na sekundę. To prawda, że niemiecki 105-milimetrowy z początkową prędkością pocisku 1300 metrów na sekundę zachował swoją przewagę.
  Ale niemiecki czołg piramidalny jest szczególnie mocny - nie ma dachu, a pancerz ma racjonalne kąty nachylenia ze wszystkich stron. A stal utwardzana dyfuzyjnie odbija się pod każdym kątem. Czoło niemieckiego czołgu ma 250 mm, a boki po 200 mm.
  Jednak nawet armata 100mm to za mało, aby przebić się przez Niemców, których zarówno IS-2, jak i IS-3 nie zdobyły. Tak więc T-54 okazał się nieco gorszy w prowadzeniu, ale bez decydującej przewagi na polu bitwy. Tak więc nawet w 1948 roku T-34-85 był nadal najbardziej masywnym czołgiem. Chociaż produkcja T-54 z miesiąca na miesiąc stopniowo rosła.
  W zasadzie radzieccy projektanci stanęli przed trudnym dylematem. Masa 36 ton nie wystarczy, aby przewyższyć niemiecki czołg o masie 65 ton. Ale nie chciałem pogorszyć osiągów i zwrotności. A ZSRR nie miał innego niezawodnego silnika w masowej produkcji poza silnikiem wysokoprężnym o mocy 520 koni mechanicznych. Inne opcje nie były zbyt udane, a wpuszczenie ich do serii jest ryzykowne. Na przykład IS-4 w nim, ważący 60 ton, ma mniej więcej przyzwoity pancerz, ale silnik jest zawodny, a samochód był produkowany tylko w małych partiach, niewystarczających, aby zmienić bieg wojny.
  Tak więc T-54 stał się kompromisem między mobilnością a wydajnością.
  Z rozwojem IS-7 wiązano pewne nadzieje. Limit wagowy zwiększono do 70 ton i zaangażowano najlepszych projektantów. A silnik planowano przerobić z morskiego silnika wysokoprężnego na 1050 koni mechanicznych. Wtedy ten samochód mógłby konkurować z E-50, który ma silnik o mocy 1200 koni mechanicznych.
  Ale czołg nigdy nie mógł wejść do serii - tylko silnik nie był zbyt niezawodny, jego dopracowanie wymagało zbyt wiele czasu. Chociaż działo kalibru 130 milimetrów i prędkość wylotowa 900 metrów na sekundę mogło przebić E-50 w cieńszą tylną część pancerza, a nawet miało szansę przynajmniej wbić przedni pancerz. Chociaż wydawało się, że brakuje nominalnie przebijania pancerza. A sam pancerz IS-7, w szczególności przedni, jest bardzo dobry. Ale burty i rufa są zauważalnie gorsze niż niemiecki projekt piramidy.
  Ale IS-7 nie jest seryjny. W powietrzu pewne nadzieje wiążą się z MIG-15. Nowy myśliwiec ma dobre właściwości lotne. Ale miał też wiele wad.
  Podczas prób państwowych zespół napędowy, uzbrojenie i systemy samolotu działały niezawodnie, jednak pomimo wykonanej pracy skuteczność lotek była nadal niewystarczająca, a sterowanie utrudnione. Klapy hamulcowe z jednej strony zwiększały manewrowość samolotu, ale z drugiej strony po ich otwarciu powstawał silny efekt pitchingu, który przeszkadzał w celowaniu w cel. Zwrócono również uwagę, że samolot nie posiadał transpondera identyfikacji państwowej, radaru i wyposażenia do ślepego lądowania. Jednak pomimo stwierdzonych niedociągnięć "S-3" został polecony jako punkt odniesienia dla masowej produkcji.
  Niemieckie myśliwce nadal zachowywały jakościową przewagę nad samolotami radzieckimi.
  Ale szanse są większe. A uzbrojenie to jedno działo 37 mm i dwa 23 mm, całkiem wystarczające. Chociaż ME-362 jest uzbrojony i mocniejszy, jest pojazdem dwusilnikowym. Ale z HE-262 jest całkiem porównywalnie.
  Chociaż wyposażone niemieckie samoloty są lepsze i dużo łatwiejsze w pilotażu.
  Tak, produkcja samolotów odrzutowych w III Rzeszy od dawna jest debugowana. Pierwsze samochody latały już w 1939 roku. Ale jak dotąd masowa produkcja MIG-15 również się rozwija.
  Zimą wojska radzieckie nie były w stanie osiągnąć znaczącego sukcesu, aw maju naziści przeszli do ofensywy. Główny cios został zadany w centrum. Wszyscy Führerowie mieli nadzieję zdobyć Moskwę. Ponadto na południu wojska radzieckie mogły wykorzystać Dniepr jako naturalną barierę wodną.
  I utrzymać linie obronne na południu.
  Samoloty dyskowe stały się niebezpieczną bronią Fritza. Mogły już zrzucać bomby i niekierowane rakiety, a same były zamykane przez laminarne odrzutowce.
  Nie było nic przeciwko takiemu atakowi. Co więcej, prędkość latających spodków jest 7-8 razy większa niż prędkość dźwięku, a zasięg lotu jest w dowolnym miejscu w kraju.
  A to umożliwiło przeprowadzanie ataków rakietowych na rosyjskie fabryki oddalone od frontu.
  Całkowita liczba broni produkowanej w ZSRR wynosi około stu czołgów dziennie i sto pięćdziesiąt samolotów dziennie. A było to u szczytu i sto pięćdziesiąt dwieście.
  Ale w masowej produkcji są ograniczenia i często nie ma wystarczającej liczby wyszkolonych załóg.
  Trzecia Rzesza również zgarnia ostatnie rezerwy. Prawie wszyscy robotnicy i chłopi powoływani są do wojska. Zastąpili ich zagraniczni gastarbeiterzy i nadzorcy spośród kobiet i młodzieży. W ten sam sposób kobiety stawały się strażniczkami w obozach koncentracyjnych lub wchodziły do urzędów.
  Wojsko powoływano oficjalnie od czternastego roku życia, a często ochotników przyjmowano jeszcze wcześniej. Oficjalnie do sześćdziesięciu pięciu, ale ochotnicy i starsi. Pojawiły się całe pułki pilotek i snajperek. I bardzo dużo dywizji zagranicznych, a także jednostek mieszanych. Nawet legiony polskie, jako alternatywa - Wojsko Polskie.
  Fritzowi zabrakło pary, ale pomoc z Zachodu nasiliła się. Zasadniczo alianci karmili nazistów żywnością i surowcami, a także dostarczali sprzęt do fabryk wojskowych. Ponieważ technika nazistów była już znacznie lepsza niż zachodnia. A piramidalny czołg to rodzaj idealnej formy maszyny, której w swej czystości - ułożeniu pancerza pod racjonalnymi kątami - nie da się prześcignąć.
  Kolejnym niebezpiecznym rodzajem broni III Rzeszy były bombowce. Przynajmniej nie były gorsze od radzieckiej artylerii rakietowej, na "Sturmtigerach" i "Sturmlionach" stały się ogromną lawiną przełomu.
  Poza tym TA-400 i TA-500 wraz z bezogonowymi bombowcami siały horror zniszczenia na sowieckich tyłach. A to już wpłynęło na produkcję broni. Wiele fabryk zeszło do podziemia, co zmniejszyło ich wydajność i zwiększyło koszty produkcji sprzętu.
  Naziści, po rozpoczęciu ofensywy 5 maja, byli w stanie przedrzeć się przez linię frontu. Ale radzieckie dowództwo nauczyło się już, jak zbudować solidną obronę dogłębną. Po wycofaniu się o sto i pół kilometra wojska radzieckie na Białorusi umocniły się nad Dnieprem. A Ryga została ostatecznie odcięta drogą lądową od głównego zgrupowania sowieckiego.
  Niemcy próbowali budować na swoim sukcesie, ale ponieśli znaczne straty. Wojska radzieckie stały mocno wzdłuż linii Dniepru. Lato minęło uparte bitwy pozycyjne. Jednak we wrześniu faszystom po wielomiesięcznym oblężeniu udało się ostatecznie zająć Rygę. Ich hordy oblegały Tallin, a wojska radzieckie musiały wycofać się do Narwy i dawnych linii linii Stalina, wzniesionych jeszcze przed redystrybucją 1939 roku.
  Jak dotąd nie udało się zdecydowanie przejąć inicjatywy, a produkcja odrzutowca MIGA w 1948 roku była niewielka. Ale Fritz, pomimo przewagi technicznej, niczego nie osiągnął. Na prawobrzeżnej Ukrainie Kijów nadal bohatersko się bronił. A próba wylądowania wojsk na Krymie zakończyła się ciężką porażką nazistów.
  To prawda, że w morzu flot podwodnych naziści byli wyraźnie silniejsi. W masowej produkcji okręty podwodne, które wyglądają jak orki, są zasilane nadtlenkiem wodoru. Osiągają prędkość do 35 węzłów na godzinę, co jest bardzo przyzwoite jak na flotę nawodną. Ponadto aktywnie rozwijane są już atomowe okręty podwodne.
  Zaleta tego typu broni jest oczywista. A w samej Trzeciej Rzeszy działa już kilka reaktorów jądrowych i zdobycie pałeczki atomowej nie jest daleko. Ale w ZSRR trwają aktywne prace na ten temat. Chociaż trudności wojenne spowalniają rozwój takiego programu.
  Niemcom udało się w 1948 roku zająć kraje bałtyckie, zbliżyć się do Pskowa, a Białoruś dotarła nad Dniepr, zajmując Witebsk i Orszę. Ale na tym ich sukces był ograniczony. Kijów pozostał przyczółkiem nie do zdobycia. To prawda, że wojska radzieckie nie osiągnęły jeszcze znaczącego punktu zwrotnego w wojnie.
  Ale potem nadszedł rok 1949.
  Radzieckie myśliwce odrzutowe MIG-15, LA-15, Jak-23 stały się maszynami produkowanymi masowo iw końcu zaczęły być produkowane masowo. Tym samym demonstrując, że monopol nazistów w powietrzu dobiegł końca.
  I tak bombardowania spustoszyły ziemię sowiecką. To prawda, że naziści nie stali w miejscu. TA-383 stał się pierwszym myśliwcem na świecie, który znacznie przekroczył prędkość dźwięku - około dwukrotnie.
  Ale przewaga technologiczna nazistów w powietrzu przestała być przytłaczająca. To prawda, że \u200b\u200bJak-23, lekka i zwrotna maszyna, podobnie jak LA-15, nie stał się myśliwcem masowym. Przede wszystkim ze względu na słabsze uzbrojenie. A Niemcy preferowali samoloty klasy ME-362 z pięcioma 37-mm i czterema 30-mm armatami powietrznymi.
  Ta maszyna jest bardzo wytrwała i naprawdę wymagała kalibru co najmniej 37 mm. Nie wspominając o tym, że TA-400, TA-500 i najnowszy TA-600 to bardzo wytrzymałe i dobrze chronione pojazdy z napędem odrzutowym. Yu-488 został już wycofany, ale pojawił się Yu-487, bardzo potężny bombowiec odrzutowy.
  Ale radzieccy projektanci też nie drzemali, rozwój technologii rósł.
  Podczas gdy MiG-15 wszedł do masowej produkcji, kontynuowano jego dalsze udoskonalanie. W celu wyeliminowania niedociągnięć stwierdzonych na prototypowym samolocie S-3 trzeci seryjny MiG-15 nr 101003 został wysłany z fabryki nr 1 do Mikojan Design Bureau, gdzie otrzymał kod "SV".
  Oczywiście o wyniku bitew decydowały w dużej mierze biura projektowe, a nie tylko pola bitew.
  W konstrukcji seryjnego MiG-15 wprowadzono następujące zmiany: armaty NS-23 zastąpiono armatami NR-23, wyeliminowano wibracje podczas strzelania z armaty N-37D, poprawiono zwijacze ogniw, wytrzymałość samolotu zwiększono konstrukcję, a na lewej lotce zamontowano trymer. Cóż, w skrzydle zainstalowano przeciwtrzepotanie, zainstalowano wspomaganie hydrauliczne B-7, zastosowano generator-rozrusznik GS-3000, zamontowano nowy amortyzator przedniego podwozia i ASP-1 celownik został zastąpiony przez ASP-3N.
  
  13 czerwca 1949 roku rozpoczęły się próby państwowe MiG-15 SV, które jednak 10 sierpnia zostały przerwane z powodu niewystarczającej sztywności instalacji dział HP-23. Samolot wrócił do Biura Projektowego w celu przeglądu, a 19 października SV został ponownie wysłany do testów państwowych, chociaż uzbrojenie nigdy nie zostało ukończone. Główne wysiłki konstruktorów koncentrowały się na poprawie obsługi i możliwości uruchomienia silnika w powietrzu.
  Ale nie cała praca projektantów zakończyła się sukcesem i wiele się nie udało.
  Tylko niewielka część ulepszeń testowanych na MiG-15 "SV" została zastosowana w samolotach produkcyjnych z silnikiem RD-45F. Wśród nich znalazł się nowy celownik ASP-3N, panel PS-2, ulepszony układ rozruchu silnika oraz wspomaganie hydrauliczne lotek. Pozostałe innowacje pojawiły się w serii już na MiG-15bis, wyposażonym w silnik VK-1.
  Zimą 1949 r. radzieckie dowództwo rozpoczęło ofensywę w centrum. I choć jego sukces był znikomy, straty były ogromne, a Niemcy utrzymali linię, ale kalkulacja wyczerpania ZSRR się nie zmaterializowała. To prawda, że oblężony Tallin padł w lutym. Armia Czerwona jest nadal silna.
  A wiosna minęła w wymianie ciosów... Latem hitlerowcy rzucili wszystkie swoje siły do szturmu na Kijów. Kosztem kolosalnych strat i masowego ostrzału nadal zajęli miasto. Podczas szturmu hitlerowcy po raz pierwszy użyli super dużych czołgów: "Monster" i "Szczur". Ich zdolność do przełamywania silnych i zaprojektowanych linii obrony okazała się względnie zadowalająca.
  W obliczu "Potwora" przetestowano również największe bombowce świata, rzucające pociskami o masie dochodzącej do 10 ton. I pokazali całe niebezpieczeństwo takiej broni podczas przełomu.
  Ale Niemcy wyczerpali już swój potencjał ofensywny. A ich machina wojenna była wyczerpana. 1 września 1949 roku minęło dziesięć lat od wybuchu II wojny światowej. I był powód do przerażenia. Niemcy i Europa zostały wyludnione.
  Jednak Związek Radziecki też. Ich pokolenie mężczyzn w wieku wojskowym pozostawiło maksymalnie trzy do czterech procent. Armia była pełna chłopców bez brody, siwych starców i kobiet. Armia Czerwona również poniosła kolosalne straty i była wycieńczona.
  Ale przemysł, nawet siłą, działał dalej, a straty niemieckiego lotnictwa rosły. Pociski przeciwlotnicze pojawiły się również w arsenale ZSRR.
  Jesienią Sowieci już sprawdzali siły Niemców. Niestety, niemiecki czołg piramidalny nadal był najlepszym pojazdem drugiej wojny światowej. Ponadto Niemcy zamontowali w nim bardziej zaawansowany silnik turbogeneratorowy o mocy 1500-1600 koni mechanicznych, a niemiecki samochód poprawił swoje właściwości jezdne, skutecznie walcząc zarówno z jesiennymi lawinami błotnymi, jak i zimowymi zaspami śnieżnymi. Tak, a brak palety zwiększył jej drożność. Tak więc podczas gdy naziści nie tracą okazji do wyprowadzenia kontrataków.
  7 listopada 1949 r. zarówno w ZSRR, jak iw Niemczech, jak na ironię tego samego dnia, przeprowadzono testy broni jądrowej. Teraz monopol nuklearny Stanów Zjednoczonych wreszcie się skończył. Ale wojna wciąż trwa... Stalin jest już poważnie chory, chory jest też Hitler. Ale obaj dyktatorzy będą uparci.
  Faszyści wciąż mają niebezpieczną i nierozwiązaną kartę atutową: dyskoteki, które poprawiają się i stają się coraz bardziej niebezpieczne. A jednym z rozwiązań konstrukcyjnych był pomysł wyposażenia "latających spodków" w lasery napędzane energią jądrową.
  Hitler nadal wierzył w cudowną broń i możliwości swoich żołnierzy. Ale linia frontu stała się nieaktywna, jak podczas pierwszej wojny światowej. Zimowe naloty Armii Czerwonej zakończyły się niepowodzeniem, ale z drugiej strony rozpoczęto ofensywę przeciwko Turcji na Zakaukaziu. Słabsze wojska osmańskie padły pod ciosami. Rosjanie zdobyli Kars, Erzerum i szereg innych miast.
  Ale interwencja Wielkiej Brytanii, która groziła przystąpieniem do wojny z USA wraz z Sowietami, a także przybycie dużych posiłków z Wehrmachtu, zatrzymały natarcie Sowietów.
  Ale w każdym razie: Armia Czerwona jest nadal silna. A za oceanem narasta antysowiecka histeria. Jednym z pomysłów jest pomysł nastawienia proamerykańskich Chin na ZSRR. Czang Kaj-szek wcale nie jest przeciwny poszerzaniu swoich granic kosztem Rosji.
  To prawda, że chińska armia nie jest bardzo gotowa do walki, ale jest niezwykle liczna.
  To prawda, że Mao Zedong nadal prowadzi wojnę, nawet jeśli ostatnio był bardzo naciskany. Ale Amerykanie obiecują zwiększyć pomoc przeciwko Mao, a nawet sprowadzić własne wojska.
  Mieszkańcy Ameryki nie chcą walczyć z ZSRR, ale Amerykanie są całkiem zdolni do stłumienia barbarzyńskiego Mao. A chińskie wojska rządowe będą dla nich jak mięso armatnie.
  Tak więc w następnym roku 1950 nad ZSRR zawisło nowe, niebezpieczne zagrożenie. Stalin o tym wiedział i starał się temu zapobiec. Jednocześnie ponownie próbowali wynegocjować pokój z III Rzeszą.
  Ale Hitler był przeciwny jakiemukolwiek pokojowi, w którym Niemcy nie dotarliby do Uralu.
  Tak, a sojusznicy wywierają presję na Niemcy i ich satelitów, żądając kontynuacji wojny do zwycięskiego końca. Oni sami chcieli zdobyć własne kolonie w Rosji.
  Więc nie wyszło. Chociaż Stalin był gotów wiele dać - nawet Donbas i Krym.
  Sędziwy Naczelny Dowódca nie był jednak zbyt zdenerwowany:
  - My Rosjanie pokonaliśmy wszystkich! Wygrajmy tym razem!
  Ale na razie sytuacja jest bardzo trudna. W czerwcu 1950 r. marionetkowy reżim chiński, uzbrojony przez Stany Zjednoczone i Wielką Brytanię, otworzył nowy front.
  Miliony żółtych żołnierzy przekroczyły sowiecką granicę na Dalekim Wschodzie i najechały Mongolię.
  Bitwa tytanów rozgorzała z nową, wściekłą siłą...
  
  BITWA WŁADIMIRA KLICZKI I WŁADIMIRA ZELENSKIEGO
  A chłopiec-Twórca rzucił Władimira Zełenskiego, wrzucając na ring bosą stopę dziecka. Bokserski stadion natychmiast wyrósł na miejscu wielobarwnych zarośli winnicy. I na rozkaz małego Boga-Stwórcy pojawiły się trybuny, a wraz z nimi hałas i zgiełk. Wielu przedstawicieli innych światów, gatunki od pomarańczowych skorpionów po nieradioaktywne meduzy.
  Gwizdały, sapały, piszczały, tupały, rechotały, a nawet pluły ogniem i plazmą! Prawdziwa kakofonia i Wołodymyr Zełenski poczuł się, jakby dosłownie bili go po uszach.
  Jednak na wierzchu pierścienia opadła przezroczysta powłoka, wyglądająca jak akwarium. Szczelnie zakrył zupełnie trywialny ring bokserski i zamknął wszelkie dźwięki.
  Odmłodzony i wzmocniony Władimir Zełenski czuł się bardzo pewnie. Wyprostował szerokie ramiona i dumnie uniósł dużą głowę.
  No i co z tego, że góra nie trafiła do Mahometa, to... Prezydent Ukrainy zobaczył swojego przeciwnika, który wydawał mu się boleśnie znajomy. Charakterystyczna krótka fryzura z czarnymi włosami, zaciekłe spojrzenie... Czy to naprawdę Vitalik Kliczko?
  Nie, ten ma nieco węższą twarz i wygląda na młodszego boksera. No tak, Władimir Władimirowicz (taka dziwna zbieżność nazwiska i patronimii z prezydentem Rosji!) Kliczko - we własnej osobie! No cóż, Władimir Aleksandrowicz znalazł się na ostrzu sztyletu. Jednak nie ma strachu. Co więcej, dorosły prezydent Ukrainy jest co najmniej pięć do siedmiu centymetrów wyższy od Władimira i dwadzieścia do trzydziestu kilogramów cięższy.
  Rolę sędziego w ringu pełni bosonogi, opalony na kolor czekoladowej polewy, muskularny i wysoki miodowy blondyn.
  Ona ma ładną buzię, ale mocną szyję, on jest prawie nagi, o ile ona ma skąpe bikini - mniej niż listek figowy. Władimir Zełenski mimowolnie wpatrywał się w sędziego i spudłował pierwszy cios Władimira. Najwyraźniej panowały tam osobliwe zasady, bitwa rozpoczęła się bez gongu.
  Dziewczyna wykonała gest, mówią, kontynuuj. Cios Władimira Kliczko był silny, ale lewą nogą trafił w dużego faceta, a siły nie było, by powalić potwora Zełenskiego.
  Władimir Aleksandrowicz zacisnął pięści, mięśnie nabrzmiały mu w kulki. Wyglądał na znacznie bardziej napompowanego i bardziej przypominał zawodowego kulturystę niż Władimir Kliczko, ale... Pan humorysta Zełenski w dzieciństwie uprawiał judo, aw dojrzałym wieku wcale nie przyjaźnił się ze sportem. I okazało się, że bardzo trudno mu było zrozumieć technikę pojedynku na ringu.
  Wołodymyr Zełenski popełnił oczywiste błędy: zacisnął z całej siły pięść, uderzał napiętą ręką na całej trajektorii, z której jego ciosy okazały się odpychające i nie miały niszczycielskiej siły, jaką miał prawie półtora centa -jakości masa mięśniowa może dać.
  Władimir Zełenski znalazł w równoległym świecie nowe, piękne, napompowane ciało, ale nie umiejętności sztuk walki. Tak więc mniejszy, choć też dość duży przeciwnik wyraźnie go przewyższył.
  Władimir Kliczko pracował jako numer dwa, sprawiając, że gigant Zełenski chybił lub blokował. Jednak ciosy ciężkiego i silnego sportowca, nawet jeśli nie wie, jak bić profesjonalnie, są dość zauważalne. Dlatego Vladimir wolał się poruszać lub stawiać elastyczne bloki.
  W przeciwnym razie na pewno dostaniesz nokaut od takiego byka, jakim stał się były prezydent Ukrainy.
  W tym samym czasie były mistrz świata nieustannie kłuł Władimira Zełenskiego lewym, obsesyjnym i szybkim dźgnięciem. Tradycyjnie w pierwszych rundach nie inwestował w uderzenia, ale lewa ręka Kliczko jest szybka i elastyczna.
  Pojedynek odbywał się według osobliwych zasad. Pierwsza runda wyraźnie się przeciągała, dłużej niż przewidziane trzy minuty i wydawało się, że nie ma w ogóle rund i przerw, jak w zapasach, ponieważ nastąpiła jednominutowa przerwa.
  Władimir Zełenski nie jest zbyt zmęczony, jego ciało jest w świetnej formie, Kliczko właśnie się rozgrzał.
  Pamiętając, że Władimir Władimirowicz był nazywany "szklaną szczęką", potężny Zełenski desperacko próbował złapać wroga jednym ciosem. Władimir w odpowiedzi, najwyraźniej uznając, że wystarczy bawić się w kotka i myszkę, zaatakował bohatera Zełenskiego lewą ręką bokiem w brodę.
  Vladimir Alekseevich poczuł wstrząs i zdołał odpowiedzieć, uderzając Kliczko w klatkę piersiową. Vladimir zachwiał się, ledwo stał na nogach, żeby nie wpaść w powalenie. W oczach Kliczko odbijał się strach. Naprawdę nietechniczny przeciwnik okazał się niezłomny, jak kiedyś Pole Vakh, mocno uderza.
  W odpowiedzi Kliczko cofnął się i trzymał dwójkę. Trafił Władimira Zełenskiego w brodę. Ale prezydent Ukrainy jest bardzo silny ciałem i głową. I idzie do Władimira, jak niemiecki czołg "Król Tygrys" lub dzielny rosyjski żołnierz, nie zwracając uwagi na ciosy.
  Władimir Kliczko cofa się i rzuca szturchnięcia i dwójki. Z ochroną Władimir Zełenski, który ma bardzo mgliste pojęcie o boksie, nie dba o to. Ale z drugiej strony, ze zdolnością do przyjęcia ciosu, wytrzymałością i bestialską siłą, wszystko jest w porządku. We wszechświecie, w którym czas płynie w przeciwną stronę, były prezydent Ukrainy zaatakował. I kto powali takiego byka. Nawet ten, który jest mistrzem w sumie od dwunastu lat, wyraźnie się poddaje - przed monolitycznym murem.
  Władimir odchodzi. Teraz znów pracuje ze szczepionką. Ale złamać nos, pomimo uderzenia, nie udaje mu się. A walka trwa. Trąbka nie brzęczy, jakby to były walki bez zasad, nie ograniczone w czasie. A dla Kliczko takie przepisy są wyjątkowo niekorzystne.
  Potężny Zełenski uderza dużo i często, ale nie wydaje się być zmęczony, a Władimir musi ciągle się wycofywać, poruszać po ringu, łagodzić ciosy 145-kilogramowej masy mięśniowej z pochyłościami ciała. I jak zamierzasz się zregenerować? Wysokie tempo bitwy jest bardzo męczące, bez przerw między rundami.
  Władimir Kliczko ponownie inwestuje w prawą rękę. Ale broda Wołodymyra Zełenskiego jest oddalona o nie więcej niż cal. I to naprawdę irytuje pięściarzy. Kiedy głowa twojego partnera jest mocniejsza niż tytan.
  Vladimir ponownie próbuje uderzyć dwójką i cios mija. Ale o co chodzi? Oddychanie Kliczko staje się coraz trudniejsze. Walka toczy się w coraz wolniejszym tempie, a były mistrz świata dosłownie depcze mu po piętach.
  Władimir Władimirowicz przeciwko Władimirowi Aleksandrowiczowi - jak symbolicznie i dramatycznie to wszystko wygląda. Epicka walka na swój sposób. Coś, o czym mogą śpiewać zarówno poeci, jak i dramatopisarze.
  Wołodymyr Zełenski też odczuwa pierwsze oznaki zmęczenia, ale wciąż stosunkowo lekkie. Ale jego przeciwnik jest wyraźnie zmęczony, lśni od potu, a co najważniejsze praktycznie przestał zadawać lewe jab. Z tego powodu inicjatywa jest stopniowo przekazywana Władimirowi Aleksandrowiczowi. Co jakiś czas można go winić za słabą technikę, ale ciało jest wspaniałe. A ciosy nadchodzą serią.
  Vladimir zamyka blokiem i podaje niedbale, w brew... Były mistrz świata miał już zacięcie. Pojawiła się krew, a wraz z widokiem czerwonego płynu bohater Zełenski nabrał dzikiej pewności siebie. I podniósł ciśnienie.
  Kiedy uderzysz serią, choć niezdarnie, ale niestrudzenie, to przynajmniej kilka ciosów i przejdzie.
  A Władimir Kliczko, coraz bardziej zmęczony, bronił się coraz gorzej i stawiał bloki. I od czasu do czasu otrzymają prezent w głowie. A wróg jest potężny i uderza mocno, jak maczuga. Gdyby gigant Zełenski miał więcej doświadczenia i gdyby był wyszkolony w poprawnym uderzaniu, Władimir Kliczko już by się pogrążył w głębokim nokaucie. Ale Władimir Zełenski rzucał się, pchając, iz tego powodu wróg, nawet pomijając błędy, nie upadł, ale tylko się zachwiał. Ale mimo to bitwa przeciągała się, Kliczko tracił siły, nikt nie zamierzał ogłaszać przerwy, a zwycięstwo bohatera Zełenskiego było teraz tylko kwestią czasu.
  Zdesperowany Władimir niespodziewanie wstrzyknął nietypowy wstrząs w wątrobę olbrzyma Zełenskiego. Były prezydent Ukrainy poczuł się nieprzyjemnie, jakby kłoda uderzyła go w tors. I trochę zwolnił.
  Vladimir natychmiast zainwestował w dwójkę w brodę, chociaż prawdopodobnie bardziej racjonalne byłoby dalsze bicie wątroby.
  Władimir Zełenski ze stoickim spokojem wytrzymał cios i sam rzucił się do ataku. Kliczko próbował się odsunąć, ale prędkość spadła z powodu zmęczenia, a byłego mistrza świata zasypał grad ciosów. Kiedy mocno uderzysz, blok pęka, a rękawiczki odlatują. Vladimir krwawił nie tylko z brwi, ale także z nosa. Rozpaczliwie trzymał się Władimira Aleksandrowicza, próbując wciągnąć go do walki.
  Potężny Zełenski z wściekłością strząsnął Kliczko, zmuszając go do upadku na podłogę, zbyt dużą jak na profesjonalny ring bokserski. A potem, kiedy Vladimir próbował wstać, nastąpił miażdżący kopniak w twarz. Władimir Aleksandrowicz dość dobrze wiedział, jak grać w piłkę nożną, dlatego potrafił poruszać stopą znacznie bardziej profesjonalnie niż rękami. I oczywiście silniejszy.
  Zakrwawiona czapka wyleciała z ust Władimira Kliczko, a były mistrz świata upadł, rozłożył szeroko ramiona i zamilkł...
  Zabrzmiał róg i uroczysty głos oznajmił:
  - Zwycięstwo odniósł... Władimir Kliczko, z powodu dyskwalifikacji przeciwnika za nielegalne uderzenie!
  
  
  
  ROMMEL PRZYGOTOWAŁ PUŁAPKĘ
  Kolejny punkt rozdwojenia: bitwa z armią Rommla w Libii. Tym razem pułapka zadziałała, dywizja hinduska zatonęła pod ciosami niemieckich czołgów, a Brytyjczycy byli w kotle. Bitwa zakończyła się całkowitą klęską armii Imperium Lwa. Nie wpłynęło to na moskiewską kontrofensywę. Ale z drugiej strony reputacja Rommla jako niezwyciężonego dowódcy wyraźnie wzrosła. A w Wielkiej Brytanii optymizm gwałtownie spadł.
  A w styczniu wojska Rommla zaatakowały Tolbuk. Podczas szturmu Niemcy zastosowali zasłonę dymną i zdołali zmniejszyć straty. W lutym nastąpił atak do Egiptu. Korzystając z zamieszania Brytyjczyków, Rommel pobił ich po części. A stało się to na tle japońskich sukcesów i względnych porażek na froncie radziecko-niemieckim. W marcu Rommel zajął Aleksandrię, a Niemcy zwycięsko maszerowali w kierunku Kanału Sueskiego.
  Churchill, na tle porażek z Niemiec i Japonii, przeżył silny stres psychiczny, a na początku kwietnia dostał wylewu. Klęska tak bystrego i silnego polityka miała negatywny wpływ na przebieg działań wojennych.
  Rommel nadal wygrywał, przy aktywnym wsparciu miejscowej ludności, wkraczając do Iraku. Tam Brytyjczycy zostali zaatakowani przez samych mudżahedinów. Rommel triumfalnie wkroczył do Bagdadu. W Iraku proklamowano kalifat bagdadzki, wyjąc po stronie Niemiec.
  Sytuację pogorszyła klęska wojsk radzieckich na froncie wschodnim. Klęska Armii Czerwonej, na Krymie, pod Charkowem i pod Rżewem, a nieco później pod Leningradem.
  Ale co najważniejsze, Rommelowi udało się przejąć kontrolę nad całym Bliskim Wschodem za pomocą platform wiertniczych. Odpowiedź na to pytanie okazała się trudna dla ZSRR. Do tego wszystkiego USA przegrały bitwę o Midway z Japonią i ostatecznie straciły inicjatywę w bitwie z Krajem Kwitnącej Wiśni.
  Istniała realna groźba otwarcia drugiego frontu z Japonii. A na polach bitew szczęście jeszcze nie zdradziło Niemców. Rommel, uzupełniwszy swoje wojska Arabami, wraz z Turcją zaatakował sowiecki Zakaukazie. A to dramatycznie pogorszyło sytuację.
  Wyższe wojska niemiecko-tureckie przedarły się przez front. Pięć dni i nocy toczono bitwy o Batumi. W ciągu trzech dni Erywań został otoczony. Niemcy, Turcy i Arabowie zaszli głęboko. Dowództwo sowieckie próbowało wzmocnić kierunek zakaukaski, ale osłona Stalingradu osłabła, co wykorzystali Niemcy. Naziści zajęli miasto niemal całkowicie i natychmiast.
  Wojska radzieckie próbowały jednak kontratakować... Ale nie miały dość siły. A Niemcy wprowadzali do bitwy coraz więcej nowych rezerw. Co najważniejsze, Japonia otworzyła drugi front i musiała zostać na niego skierowana. Niemniej jednak bitwy o Stalingrad były nieco opóźnione, a przede wszystkim dzięki bohaterstwu żołnierzy radzieckich.
  Ale potem miasto upadło iw październiku Fritz dotarł szerokim frontem do Wołgi.
  Nawet rozkaz: "ani kroku w tył" nie pomógł. Nastąpił katastrofalny brak rezerw. Stany Zjednoczone utraciły Archipelag Hawajski i faktycznie ograniczyły dostawy Lend-Lease, Wielka Brytania bez Churchilla praktycznie nie prowadziła wojny z Niemcami. Japonia naciskała ze swoją liczną, fanatyczną i dobrze wyszkoloną piechotą.
  Sytuację pogarszały nieporozumienia w kierownictwie partii sowieckiej. Mołotow został wyeliminowany, ale Beria też nie cieszył się długo sympatią. Niemcy dotarli do Morza Kaspijskiego w listopadzie i zaczęli posuwać się wzdłuż wybrzeża. Trudno było zatrzymać ich lawinę. Dowództwo sowieckie było rozdarte na trzech frontach, a Stany Zjednoczone i Wielka Brytania właściwie wypadły z gry.
  W grudniu Niemcy, Turcy i Arabowie zjednoczyli się na Kaukazie. I faktycznie przejęli kontrolę nad tym najbogatszym regionem. Stalin ogłosił wojnę totalną.
  W styczniu toczyły się bitwy o studnie Baku ....
  Oleg Rybaczenko śnił, że będąc dziewczyną, strzela z karabinu snajperskiego. Na piękności praktycznie nie ma już ubrań, ale ze względu na to, że studnie w Baku płoną, wokół jest gorąco, a nawet śnieg topnieje.
  Zapada okropna mgła i wszystko wokół płynie, z którego nawet woda syczy i unosi się para.
  Oleg Rybaczenko i partner Akuliny, trzymając się ziemi, strzelają do Fritza i Arabów. Baku zabrało już prawie wszystko, ale rosyjski duch jest silny i nic nie jest w stanie go złamać. Snajperka, nie przegap. A teraz urósł cały stos trupów. Dwie piękności strzelające z pistoletów.
  Dziewczyna Olega jest tym podniecona i zaczyna, tupiąc bosą stopą, śpiewać:
  - Ładny...
  Akulina, oddając celny strzał, kontynuuje:
  - Na żywo...
  Oleg Rybachenko ponownie strzela, zabijając Araba i śpiewając:
  -Wśród...
  Akulina strzela kulą i kontynuuje:
  - Ogień!
  Oleg Rybachenko chwilowo podnosi:
  - I dym!
  Akulina znowu strzela, nie przestając śpiewać:
  - I słuchaj...
  Oleg Rybachenko zręcznie naciska migawkę, uwalniając prezent, mówi:
  - Jak!
  Akulina ucina Niemcowi i kontynuuje:
  - Karabin maszynowy!
  Oleg Rybachenko ponownie wysyła kulę i gwiżdże:
  - Ołów!
  Akulina splunął na Niemców kulą i kontynuował:
  - Nas!
  Oleg Rybachenko, dając faszyście hojny prezent, wydał:
  - Prezydent!
  Akulina posłała śmiercionośny prezent i warknęła:
  - Niezwyciężony!
  Oleg Rybachenko, ponownie waląc, kontynuował:
  - Do przodu!
  Akulina poparła fragment:
  - Do przodu!
  Oleg Rybachenko ponownie strzelił i warknął:
  - Gdy!
  Akulina z pasją zbiła hitlerowca, bosą stopą rzuciła granat i kontynuowała:
  - Muszle!
  Oleg Rybachenko posłał kulę i jak gwizdnął:
  - Zerwij!
  Akulina celnie wystrzeliła i zaszczekała:
  - Szczęśliwy!
  Oleg Rybaczenko, strzelając z karabinu snajperskiego, kontynuował:
  - A w nocy!
  Akulina zaćwierkała głośno strzelając:
  - Spieszyć się...
  Oleg Rybachenko, po zwolnieniu, entuzjastycznie dodał:
  - Nadchodzą!
  Akulina znowu strzelił i gwizdnął:
  - Podbródek!
  Oleg Rybaczenko, rzucając się z karabinu snajperskiego, kontynuował:
  - I rozkazy!
  Akulina, strzelając, syknęła iskrząco:
  - Pozwalać...
  Oleg Rybaczenko, strzelając kulą, warknął ogłuszająco:
  - Powyżej!
  Akulina wypluł zwiastuna śmierci i powiedział:
  - Pokój!
  Oleg Rybachenko ponownie przybił i warknął:
  - Wściekły!
  Akulina oddała pojedynczy strzał, powalając jednocześnie dwóch Fritzów, zaćwierkała:
  - Huk!
  Oleg Rybachenko ogłuszająco krzyczał podczas strzelania:
  - Wojna!
  Dziewczyna za pomocą gołej, wyrzeźbionej nogi powtórzyła strzał, powtarzając:
  - Wojna!
  Oleg Rybachenko, zmieniając klip, strzela ponownie, przedzierając się przez głowę faszysty, śpiewając:
  - Zblakły...
  Dziewczyna, strzelając celnie, dowcipnie z iskrzącym uśmiechem, wydała:
  - Akselbant....
  Oleg Rybachenko uderzył kulą i kontynuował:
  - Z...
  Akulina wystrzelona, trafnie wydana:
  - Spokojny!
  Dziewczyna-generał-pisarz wystrzeliła i warknęła:
  - Życie!
  Akulina blada, dodano:
  - Kłamliwy...
  Oleg Rybachenko, rzucając kulą jak z katapulty i rzucając granat stopą dziewczyny, kontynuował:
  - Zblakły...
  Akulina ścięła Fritza i zaćwierkała:
  - Świecić...
  Oleg Rybaczenko, zręcznie przerzucając kulę przez osłonę i powalając Niemca w transporterze opancerzonym, kontynuował:
  - Sztandary!
  Akulina znowu strzeliła i zagruchała:
  - A ten...
  Oleg Rybaczenko, wystrzeliwszy z zachwytem, ryknął:
  - Kto!
  Snajperka, odpędzając bosymi stopami dym i ponownie wbijając kulę w gardło faszysty, szczekała:
  - Mówi!
  
  WSPANIAŁA BITWA EPOKI KOSMICZNEJ
  Pomimo całego szoku, Anfisa zdał sobie sprawę, że cała ta militarystyczna fasmagoria była prawdopodobnie kontrolowana z jednego centrum. Świadczy o tym kierunek uderzenia i oczywista konsekwencja w działaniach gigantycznych rozmiarów stworzeń.
  Wojownik zdał sobie sprawę: można wyłączyć centrum sterowania całej tej fantastycznej armady, a wtedy... Może wszystko się zatrzyma!
  Ale oto jak to zrobić, jeśli nie należysz do siebie, a dach, trzepoczący jak piórko, jest całkowicie niekontrolowany.
  Z jakiegoś powodu przez głowę przeleciała mi zupełnie nie pasująca do tej sytuacji piosenka:
  - Drapieżna Bagheera ma teraz dziewczynę. Bez wątpienia szpital psychiatryczny płacze za nią! Ona jest cudzoziemką i skrada się blisko! To małpa ksiwa - Anfiska!
  A poniżej krajobraz, ciągła destrukcja, rosnące na raz ruiny i wiele kraterów po upadku skrzepów magicznej energii.
  I nawet ruiny, jakby żywe, jęczą i drżą. I to jest przerażające.
  Anfisa zerknęła w niebo, mając nadzieję, że przynajmniej tam znajdzie ukojenie i wsparcie.
  Ale co za obrzydliwość? Nawet słońce się zmieniło. Zaczął przypominać szkarłatnego krasnala, z którego wychodzą wyładowania wieńcowe piłokształtnymi źrenicami.
  Anfisa znów się przeżegnała, była już naprawdę przerażona: kto mógłby zepsuć, oszpecić Słońce? Czy to w ogóle możliwe, nawet jeśli założymy, że magia istnieje w rzeczywistości? Nawet król Sulejman w całej swojej chwale nie może tego zrobić!
  A może to iluzja? Jak się mają te wszystkie stworzenia?
  Kruczy smok z zakrwawionym upierzeniem zwymiotował czterdziestopięciotonowy czołg.
  Samochód obrócił się kilka razy, zanim eksplodował. Rozdarta wieża przeleciała obok trzepoczącego dachu Anfisy. Nawet prąd wiatru wstrząsnął dziewczyną, prawie ją przewracając.
  Wojowniczka podniosła się i wspięła z wysiłkiem tytana. Jeden z butów spadł z wyrzeźbionych nóg piękności. Spadające całkiem zwyczajne, wojskowe buty zamieniły się w kolejnego potwora.
  W szczególności na palcu wyrosła z niego głowa lwa z rogami, a z dziury wyrosły płatki tulipanów. Pazury kraba i skrzydła nietoperza są uformowane po bokach, jak w kreskówce z plastelinowymi postaciami.
  Anfisa wypuściła z siebie powietrze:
  - Wszyscy śpijcie! Wszechmogący Bóg może stworzyć wszystko, ale nawet on nie jest w stanie ucieleśnić wszystkich ludzkich fantazji i nonsensów!
  Motywujący but, który nagle urósł do rozmiarów trzypiętrowego budynku, powiedział:
  -Człowiek może sprawić, że każdy nonsens stanie się rzeczywistością, ale tylko realiści mogą spełnić marzenie!
  Anfisa przeżegnała się, szepcząc:
  - Co do diabła z włosami Borisovny!
  But odparł:
  - Wielki człowiek może być łysy, ale tylko nic nie jest bezzębny!
  Anfisa z trudem mogła oprzeć się chęci rzucenia w niego drugim butem: nie ma drugiego tak zawiłego rozmówcy, którego nie mogłaby znieść. Aby choć na chwilę oderwać się od tej gry na zakrętach mózgowych, dziewczynka zaśpiewała piosenkę skomponowaną na święto 9 maja. Wydaje się, że całkiem niedawno obchodzili to święto, tak okrutnie zdeptane przez kijowską juntę.
  Blond piękność śpiewała pełnym głosem;
  Na linii złożyliśmy przysięgę,
  To prawda, aby służyć Świętej Ojczyźnie!
  Komunizm dał światło Słońca,
  Złota pieśń nawija nić!
  
  Członkowie Komsomołu nie ustąpią facetom,
  A kiedy grzmot wojny zagrzmiał...
  Dziewczyny dotknęły swoich dłoni
  Są teraz przy maszynie!
  
  A inni boso za pługiem,
  Aby dostarczyć pachnący chleb ...
  Zbyt trudno jest walczyć z głodem
  Więc niech nasza praca będzie piąta!
  
  Te, które są fajniejsze - zdecydowały dziewczyny
  W końcu wojna to nie uśmiech kobiety...
  A młodzi dołączyli do oddziałów,
  Aby Fritz nie krzyczał na więźniów!
  
  Giganci walczyli za Moskwę,
  Faszyzm dostał w brzuch!
  Jesteśmy zjednoczeni z Rosyjską Ojczyzną,
  Duchu, uwierz mi, bitwa nie jest przegrana!
  
  Stalingrad, gdzie krew płynęła strumieniem,
  Gdzie w domu paliły się świece...
  Stał się wielkim kamieniem milowym - punktem zwrotnym,
  Wyprostuj ramiona, mój kraju!
  
  Czołgi "Tygrysy" nie są przeszkodą dla odważnych,
  Wieża "Pantera" runęła!
  Eszelon z "Katiuszami" przybył,
  Rozerwij nazizm, rozpadniemy się!
  
  W tej walce biorą udział także pionierzy,
  Partyzant dzielnie wysadził most...
  Mam Fritza jak psy
  A ciśnienie wojowników marzeń wzrosło!
  
  Oto Berlin ostatnia bariera,
  Ile rowów wykopał ten nikczemny drań!
  Strzelam celnie z karabinu maszynowego,
  Miażdżymy Niemców jak nędzne wszy!
  
  Nad kolorowym sztandarem Reichstagu - Słońce,
  Hitler jest jak szczur - padlina jest martwa!
  Nasze serce bije jak bęben
  I zadmijcie w róg zwycięstwa!
  
  Przeżył smutek i smutek
  Całą wojnę przeszli bez litości...
  Aromat bujnego bzu w maju,
  Całując się, poznaliśmy wiosnę!
  Oleg Rybaczenko doszedł do siebie z zakłopotania, z faktu, że został uderzony dłońmi w twarz. Elfka szybko się obudziła i poczuła euforię. Przed Olegiem Rybachenko stał znajomy elf i jeszcze jedna dziewczyna z diamentowym wiankiem na głowie. Była tak piękna, że były pisarz nawet zaniemówił ze zdumienia. Takie włosy dosłownie lśnią jak gwiazdy.
  Oleg Rybaczenko zapytał zdziwiony:
  - Kim jesteś?
  Dziewczyna odpowiedziała śmiechem:
  - Jestem najstarszy z miejscowych elfów. Lub jak mnie nazywają - patrząc.
  Oleg Rybaczenko powiedział zdumiony:
  - Jesteś taka piękna, czy naprawdę masz sto tysięcy lat?
  Elfka odpowiedziała ze śmiechem:
  "Tak, nawet bardziej... Dzięki posiadaniu silnej magii udało mi się oszukać śmierć. Więc moje życie może być jeszcze bardzo długie.
  Oleg Rybaczenko tupnął bosą dziewczęcą stopą i gwizdnął... Dziewczyna wyglądała tak młodo i świeżo. Jak świeżo rozkwitnięty kwiat. Więc chciałem się spotkać z nią i kumplem. I kochaj się z pasją, prawie bez przerwy. Z tak promiennym pięknem.
  Złapała jego wzrok i szepnęła:
  - Czy masz duszę człowieka?
  Oleg Rybachenko odpowiedział szczerze:
  "Byłem wielkim wojownikiem w moim poprzednim życiu!"
  Elfka uśmiechnęła się i zagruchała:
  - Chętnie przyjmę twoje uściski... Ale widzę, że chcesz mnie o coś zapytać?
  Oleg Rybachenko agresywnie skinął głową:
  - Dokładnie... Moje pytanie brzmi: dlaczego kolorowe elfy z równoległego wszechświata przestały otrzymywać nasiona?
  Elfka, ta promienna obserwatorka, pomyślała przez chwilę, a potem odpowiedziała:
  - Czarownik Kaspar chce wytępić twoją rodzinę. Najprawdopodobniej to on zrobił coś, aby twoi przedstawiciele nie mogli się rozmnażać!
  Oleg Rybachenko zaciekawił się, zbliżył się do widza i zapytał:
  - Co dokładnie? Jak temu zapobiec?
  Elfka podskoczyła i lekko się obróciła. Jej gołe nogi zawirowały w powietrzu, wypisując złotą ósemkę. Wtedy dziewczyna odpowiedziała:
  - Sam nie wiem... Gdybym mógł, elfy dawno by się tego czarownika pozbyły. Ale... Wygląda na to, że jesteś wybrańcem i jesteś w stanie pokonać tego potwora z naszą pomocą!
  Oleg Rybachenko ożywił się i wypiął pierś, mówiąc:
  - Jak? Jestem gotowy na wszystko!
  Dziewczyna wykręciła trochę biodra i nie odpowiedziała od razu... Szepnęła:
  - Najpierw musimy się trochę pokochać. To da siłę mnie i Tobie...
  Oleg Rybachenko cmoknął z przyjemnością w usta i podskoczył do piękna, pocałował ją w pierś, mówiąc:
  - To najmądrzejsza rzecz!
  Dziewczyna pochyliła się ku niemu, a ciała kobiet splotły się w zmysłowej ekstazie. I zrobiło się tak wspaniale. Wykwintne pieszczoty i burzliwy strumień orgazmu. I szalejące burze, jakby rzucały cię na sam szczyt fali. A tutaj ślizgasz się po tych stromych urwiskach, zapisując kręgi i zakręty. Potem znowu tobą potrząsa i rzuca jak piłką do ping-ponga. I czuje się, że w gęstych wodach wybuchają wulkany miłości i wiry rozkoszy. A dziewczyny zaznały bajecznej błogości. I przyjemność wznosząca się ponad Mount Everest.
  To takie pyszne i taka niezliczona kaskada wzajemnych orgazmów.
  Wiele godzin trwało niekończące się szczęście, ale w końcu się skończyło. Dziewczęta rozstąpiły się i buchnęła z nich słodka para. Pomimo czasu trwania maratonu Oleg Rybachenko czuł się ożywiony i pełen sił witalnych.
  Nigdy nie doświadczył tyle przyjemności na raz. I był w siódmym niebie ze szczęścia.
  A patrząca dziewczyna powiedziała:
  - Teraz powiem ci, jak mam na imię! To da wojownikowi niezmierzoną siłę.
  Oleg Rybaczenko energicznie skinął głową:
  - Zgadzać się! Czuję, że mogę przenosić góry!
  Elfka, która przez ponad sto tysięcy lat mówiła:
  - Nazywam się Elfamunuel!
  Oleg Rybaczenko tupnął bosą, rzeźbioną dziewczęcą stopą i szczerze odpowiedział:
  - Wspaniałe i piękne imię!
  Przyglądająca się dziewczyna zapytała:
  - A ty jako szlachetne stworzenie?
  Miasto szturmowców-pisarek odpowiedziało:
  - Jestem Johann-Oleg Rybaczenko!
  Elfamunuel entuzjastycznie odpowiedział:
  - Świetne imię! Jesteśmy już zaznajomieni! A teraz mamy moc, by oprzeć się Kasparowi!
  Oleg Rybachenko skręcił się mocno, bawiąc się mocnymi, dziewczęcymi mięśniami:
  - Mogę zrobić wszystko! I wygraj też!
  Elfamunuel odpowiedziała, mrużąc szmaragdowo-szafirowe oczy:
  "Teraz jest czas na walkę z Kasparem. Dopóki ta przebiegła bestia nie wymyśliła jakiejś sztuczki w odpowiedzi. - Dziewczyna wzięła Olega Rybachenko za rękę i krzyknęła na elfa i hobbitkę. - Biorę to! Musimy walczyć z potworem, a ty zostań tam, gdzie jesteś.
  Hobbitka zauważyła nieśmiało:
  - Jednak ten czarownik ma wielką siłę... Nie wiadomo, czy w ogóle sobie z nim poradzisz?
  Elfamunuel zacisnęła pięści o dużych kostkach i powiedziała zdecydowanie:
  - Mamy tylko jeden wybór - albo wygrać, albo zginąć! Nie ma trzeciego!
  Nie mniej dobitnie zauważył Oleg Rybaczenko:
  - Sto razy patrzyłem w twarz śmierci - nawet teraz nie będę się bał!
  Hobbitka nawet pisnęła:
  - Nie sto, ale znacznie więcej!
  Elfamunuel poprowadziła za sobą bosonogą dziewczynę Olega. Była blisko lustra i zdecydowanie weszła w jego powierzchnię. Za nią ruszyła dziewczyna-szturmowiec. Uczucie było jak wejście do wody - ciepła i łaskocząca bosa podeszwa, dziewczęce, rzeźbione nogi. Oleg Rybaczenko znowu chciał, żeby jego wrażliwe kobiece ciało było pieścione, ale niestety trzeba podążać za obserwatorem.
  W końcu dobrze jest być dziewczyną, sprawia ci to tyle przyjemności, że nie można tego porównywać z mężczyzną.
  Szli po czymś tak śliskim jak powierzchnia meduzy. Oleg Rybachenko zobaczył na korytarzu zaskakującą liczbę gwiazd. To było tak, jakby byli w jakimś miejscu, gdzie astronauci chodzą w przestrzeni kosmicznej. A gwiazdy są wielokolorowe i takie jasne... Tutaj para oderwała się od powierzchni i odleciała.
  Elfamunuel szepnął do Olega Rybachenko:
  - Przygotuj się na wszystko, droga dziewczyno!
  Były dzielny wojownik Rzeszy Literackiej odważnie odpowiedział:
  - Strach to słabość - kto się boi, już jest pokonany!
  Ich para poleciała... Jak Piotruś Pan, aw powietrzu fruwały puszyste fryzury dziewczynek. Ale wtedy przed nimi pojawił się krwistoczerwony księżyc.
  Elfamunuel zaćwierkał dziewczynie Olegowi do ucha:
  - To jest królestwo czarnoksiężnika Kaspara!
  Oleg Rybaczenko szepnął zdziwiony i wtulił głowę w ramiona:
  - Wygląda złowieszczo!
  Elfamunuel pocieszył szturmowca:
  - Musimy zanurkować w najczarniejszy krater! Następnie znajdziemy się w labiryncie, który trafi do legowiska Kaspara!
  Oleg Rybachenko, jak pionier, przyłożył rękę do głowy i powiedział:
  - Zawsze gotowy!
  Ich para zaczęła opadać, celując w wylot krateru. Wtedy dziewczęta poczuły pod stopami prądy ssące powietrza. A kiedy już jesteś w środku...
  Elfamunuel zachęcał Olega Rybachenko:
  "Przechodzimy teraz przez prawdziwy tor przeszkód. Ale sam cholerny czarnoksiężnik będzie na czele ...
  Szturmowiec już miał ruszyć do przodu, gdy nagle poczuła, jak ogarnia ją dzikie przerażenie. Jakby coś strasznego, lodowa ośmiornica związała członków.
  Elfamunuel, chwytając niepewny nastrój, szepnął do niej, a może do niego:
  - Nie wstydź się partnerze! To po prostu magiczna elektronika.
  - A skąd pomysł, że jestem nieśmiały! - Johann-Oleg Rybachenko był odważny, ale zdradziecko szczękał zębami.
  - To jest specjalne promieniowanie, napawa nas strachem! Wydaje się, że zapomnieliśmy, że nie są zielonymi początkującymi, ale doświadczonymi wojownikami! - Partner delikatnie pogłaskał dziewczynę-szturmowca-pisarkę po nagiej klatce piersiowej z rubinowymi sutkami. Oczy płonęły.
  - Walczyłem nie tylko dwadzieścia pięć godzin na dobę, ale trenowałem zabijanie przez całe życie!
  Oleg Rybachenko mimowolnie przyznał się. Jednak w jego słowach była duma.
  . Na początku ze wszystkich broni udało im się wyczarować tylko mały, solidny sztylet laserowy. Dokładniej, wyczarował go Elfamunuel. Niestety, tutaj jej magiczna moc jest bardzo ograniczona.
  Ten sztylet nawet nie wyglądał szczególnie poważnie.
  Prawda była lekka i mogła być nieco wydłużona. Pierwszy przeciwnik wyglądał jak kolczasty ślimak z dziobem wystającym z muszli. Oryginalna ścieżka prowadziła miejscami po śliskiej, obrotowej powierzchni. Dlatego dziewczyna-szturmowiec-pisarz Oleg, odchodząc od ataku wroga, prawie upadła.
  Jego przyjaciel uderzył chrząszcza, przecinając go na dwie części, kawałki odpadły.
  - Pracuj sztyletem! - krzyknął Elfamunuel. Nie są tak straszne, jak się wydaje.
  - Zauważyłam to! - powiedziała dziewczyna-szturmowiec-pisarka. - Chociaż coś dziwnego dzieje się z ciałem. Bud coś zakończeń nerwowych zamarzł!
  Blondynka Elfamunuel krzyknęła ile sił w płucach:
  - Zobaczysz Bey! To całe "rozmrażanie"!
  Zaatakowały ich wirtualne potwory, niektóre podobne do ludzi, inne z wieloma mackami. Tym razem wojownik Johann był w pogotowiu. Kontratak wstrząsnął najbliższym wrogiem. Następną osobą, którą położyła, był hermafrodyta. Taki dziwak, a swoją drogą, to wcale nie szkoda. Ale podobieństwo kałamarnicy z mieczami prawie zdmuchnęło głowę dziewczyny-szturmowca-pisarza Olega.
  Po zahaczeniu mieczem ciało kobiety zaczęło jęczeć i boleć.
  - To obrzydliwe, dotknął mnie! - Oleg Rybachenko zaklął z wściekłości. - Nie sądziłem, że jestem taki niezdarny.
  - Czy kiedykolwiek walczyłeś z wirtualnymi potworami? - zapytał Elfamunuel.
  Superas od rodzaju ludzi, a teraz dziewczyna pospieszyła z odpowiedzią z ironią charakterystyczną dla zaawansowanych pisarzy demiurgów:
  - Z ananasową małpą! Goniła mnie, a ja prawie umarłem. Chociaż są tacy ekscentrycy, którzy twierdzą, że wszystkie małpy są miłe i kochają ludzi, ponieważ są jej braćmi.
  Blond wojownik patrząc na elfy powiedział rozsądnie:
  "Nasi przeciwnicy nie są ani dobrzy, ani źli. Są obojętni jak morze, po którym pływają piraci.
  - Bardziej jak próżnia. Morze jest ciepłe i łagodne. - Dziewczyna-pisarka-szturmowiec uderza w niego mieszanką banana i tygrysa, pociskami zamiast kłów. - Jestem na tych torach przeszkód, wypchałem sobie czarną dziurę w głowie. Niech nie będą takie absurdalne. To prawda, że teraz z ciałem dzieje się coś niedobrego.
  Elfamunuel zgodził się z tym:
  - Szczerze mówiąc, jestem też głupi i próżnia!
  Dziewczyna-pisarka-szturmowiec i wyglądająca dziewczyna nadal się poruszały. Początkowo potwory nie były szczególnie szybkie, co ułatwiało zadanie. Niemniej jednak de Johann-Oleg i Elfamunuel byli nieco zafascynowani wyładowaniami. Było jeszcze gorzej, bo potwory zaczęły pluć ogniem. Wypukły brzuch Rybachenko płonął, a on lub ona odczuwał prawdziwy ból.
  - Wychodzą mi wnętrzności! - powiedziała dziewczyna-szturmowiec-pisarka.
  - A to nie jest dla mnie łatwe! Blondynka wskazała na swoją prawą, odsłoniętą klatkę piersiową. Ociekała krwią. Znowu splunęli na Olega Rybachenko, dziewczyna-szturmowiec-pisarka spóźniła się, miała przekłute ramię, najwyraźniej łamiące kości. A kiedy kości prostej osoby są łamane, to boli tak bardzo, że możesz zostać przytłoczony szokiem. Choć Oleg, pochodzący ze szlacheckiego rodu polskich i rosyjskich baronów, nie był zwykłym człowiekiem, w tej chwili poczuł się nie na miejscu. Czuł specjalne, niezwykle szkodliwe fale, które paraliżowały jego zdolności.
  - Źle się czuję! - Johann-Oleg wyłączył się. Blondynka profesjonalnie potarła swoją piękną twarz.
  - Nie nurkuj w czarną dziurę, moja droga rycerzu-panno.
  Świadomość wróciła, ale wraz z bólem. Johann-Oleg jęknął, jej dziewczyna dusiła się ze słabości:
  - Więcej nie pójdę.
  Elfamunuel warknął gniewnie:
  - Nie panikuj! Jest tu apteczka pierwszej pomocy.
  Rzeczywiście, tor przeszkód był jak gra komputerowa. Istnieją dodatkowe życia i najważniejsza jest energia, która powoduje natychmiastową regenerację. Tak, to było trudne, ale doświadczone dziewczyny uczyły się w biegu. Wciąż musieli się czegoś nauczyć z całym swoim ogromnym doświadczeniem bojowym.
  - Najważniejsze to się nie wycofywać i nie poddawać! - powiedział Elfamunuel. Ona również nie była w swoim żywiole, popełniając od czasu do czasu błędy i otrzymując bolesne ciosy. Potem para przyzwyczaiła się do tego i zaczęła działać znacznie bardziej harmonijnie.
  W kolejnym etapie musieli skakać po unoszących się w powietrzu grzybach, unikać latających noży i czołgać się po drucie kolczastym.
  Walka stawała się coraz bardziej zacięta, a przeciwnicy poruszali się coraz szybciej. Co prawda stało się możliwe użycie przechwyconej broni, również wirtualnej, ale w swoich właściwościach dość podobnej do prawdziwych nosicieli śmierci.
  Oleg Rybachenko, który doszedł do rozsądku, w szczególności przetestował wielolufowy wibrujący miotacz! Tworzył małe pęknięcia w przestrzeni. Co prawda po trzech strzałach się rozpadła, ale skosiła kilka rzędów przeciwników.
  - Nieźle!- powiedziała dziewczyna-szturmowiec-pisarka.
  - Spróbuj zdobyć pistolet z plazmą bąbelkową! - poradził Elfamunuel - Będzie dużo skuteczniej.
  Były as pilot i superpotężny pisarz science fiction ożywił się i zamrugał.
  - To też nie jest zły pomysł. A gdzie on?
  Blondynka chętnie zasugerowała:
  - Oto taka mała fajka, która przypomina pionierski róg. Dmuchnij w to, a zobaczysz szybki lot, kaskadę hiperplazmy.
  Dziewczyna-pisarka szturmowców ledwo uniknęła salwy, czołgała się trochę po wyszczerbionej powierzchni, porwana przez trąbkę. Strzał.
  Bąbelki opadały wijącą się linią, ostrożnie podskakując, trafione stwory eksplodowały - rozsypane jak świąteczne konfetti.
  - Co! Nie jest aż tak źle! - powiedział Elfamunuel. - Po prostu uderz niżej, aby mniej bąbelków poleciało w niebo.
  Dziewczyna-szturmowiec-pisarz ryknęła, biorąc ją za rękę pod przyłbicę:
  - Próbuję jak najlepiej potrafię!
  Elfamunuel dodał:
  - Postaraj się nie dać się zaskoczyć!
  Czarodziejka również podniosła potężną broń i użyła jej, demonstrując nieugiętą moc.
  Walka stawała się coraz ciekawsza. Tutaj walczą na planecie, gdzie woda leje się strumieniem pod ich stopami, a potem płynie strasznie śliski ciekły hel, a z góry i z dołu wystrzeliwane są potężne lasery, rozdzierane są granaty anihilacyjne.
  Dziewczyna-szturmowiec-pisarka odpaliła natychmiast obiema rękami, a nawet zatańczyła precla.
  Została złapana kilka razy, odcinając jej lewą nogę. Dzięki niemu mój partner pomógł mi dostać się do apteczki. Noga pięknej dziewczyny, w którą wcielił się Oleg Rybachenko, urosła.
  Piękność powiedziała z entuzjazmem:
  - Jesteś fajnym Elfamunuelem.
  Blond wojownik prychnął pogardliwie.
  - A pan jest słabeuszem, panie Johann-Oleg. Niemowlęta znoszą taki dziki ból, a ty jęczałeś!
  Dziewczyna-szturmowiec-pisarka nie była sobą, coś wiło jej bosą urodę:
  - W tej chwili dostrzegam, że wszystko jest znacznie ostrzejsze!
  Układając kolejny rząd potworów, Elfamunuel uśmiechnął się i powiedział:
  - Mimo wszystko bądź cierpliwy!
  Dziewczyna-szturmowiec-pisarka ma całe stulecie, a nawet o wiele mniej, co jest drobiazgiem w porównaniu z jej partnerem, westchnęła. Mówienie stało się niesamowicie trudne:
  - Daj spokój, jestem mężczyzną!
  - To jest mężczyzna! Na chwilę ich usta się połączyły. Piękno Oleg Rybachenko poczuł miodową słodycz pocałunku młodej kobiety.
  Pisarka pisnęła:
  - Bogini!
  - Lucyferze! - bez wysiłku odpowiedziała dziewica elfka.
  Następnie weszli w ciągle zmieniającą się atmosferę z silnymi wiatrami. Albo wieje z przodu, albo odwrotnie, naciska z tyłu. Tak, a wrogowie ciągle się zmieniają, albo latają jak osy, albo odwrotnie, pełzają jak jadowite węże, albo skaczą jak króliczki.
  Ale walczyć nieustannie, jednocześnie skacząc z jednej platformy na drugą, a nawet chwytając za nogi sztuczne muchy i jaszczurki, wylatując z pułapek z ich pomocą. Niektóre okazy, zwłaszcza hybrydy motyli i kwiatów, zapierają dech w piersiach. A mieszanka ważki i tulipana mieni się wszystkimi kolorami tęczy o odurzającym zapachu... Quasar! Odsłonięte usta klikają za nimi jak elektroniczne pułapki na myszy, metrowe zęby iskrzą piorunami.
  Istnieją również większe pięciometrowe, a nawet dziesięciometrowe kły. Zwinny Oleg Rybachenko zdołał ich wyprzedzić. Jeden z potworów, hybryda czołgu i skorpiona, eksplodował z rykiem, rozrzucając płonące cukierki:
  - Nie jesteśmy fotografowani! Kwarków się nie łapie! - Śpiewał dzielny, choć nieśmiały, były as-wojownik i wielki pisarz.
  Po raz kolejny szturmowiec otrzymuje obrażenia od flar niszczących. A dziewczyna elfka jest teraz jeszcze gorsza, znowu jej noga została oderwana. Ale ona zręcznie podskakuje na jednej kończynie, nie myśląc o odwrocie. Nie ma jednak dokąd pójść.
  - Mamy jeden sposób, albo przeżyjesz, albo zginiesz! - powiedział Elfamunuel z nieco banalnym patosem.
  Stormtrooper Girl Writer potwierdziła:
  - I tylko razem! Czarna dziura jest jaśniejsza w lodowatym eterze: płoną pary płonących serc!
  Kosztem niewiarygodnych wysiłków, nieludzkiego stresu udało im się przez to przejść, choć na ciele nie zostało już miejsca do życia.
  Kolejny etap to pustynia: z brutalnie wysysającym zielonym piaskiem nie da się ani sekundy ustać w miejscu, nogi utykają, a i tak trzeba strzelać i dźgać. Tutaj walczą z nimi bojownicy w maskach, niektórzy w zbrojach. Bojownicy różnych typów, są ludzie i hybrydy skorpiona z kaktusem, robakiem i kluczem!
  Latające grafiolety, przed którymi nie da się ukryć ani schować, promienie laserowe będą rozpraszać piasek. W kontakcie z ciałem: piekielny ból, wnętrzności zdawały się być wyciśnięte przez lodowisko i wypełnione gorącym olejem. Tetralets nurkują, zrzucając bomby w postaci obrzydliwych czaszek z wielu płonących oczodołów i wypluwając promienie, które szaleją w swoim pragnieniu zniszczenia!
  Wojownik od Boga, Oleg Rybachenko, nie jest jednak stracony. Ona jest tą szturmową dziewczyną wykonującą rodzaj tańca, przechodzącą między strumieniami.
  Elfamunuel nawet drażnił się:
  - Biedny wist: skrzydła szybują obok ciebie!
  Pisarka-szturmowiec odebrała:
  - Komandorze, nasze pułki ustawione w szeregu!
  Razem, pisarka-szturmowiec i dziewczyna o blond włosach uderzają nożyczkami, używając techniki "odrzutowca wodospadu", kładąc wrogów w bujnych paczkach. Tak wiele różnych stworzeń, podzielonych, zmiażdżonych lub błysnęło.
  To oszałamiająca groteska - nie pozbawiona komizmu, zwłaszcza gdy tetralet w postaci latawca i topora po uderzeniu zamienia się w spadającą strużkę: złote gąsienice z turkusowymi plamkami:
  - Kiedy strzelasz, stań na palcach, mobilność będzie większa. - podpowiedział Elfamunuel.
  Oleg Rybachenko, ta dziewczyna-szturmowiec-pisarka, automatycznie zauważyła:
  - Mniejsza stabilność.
  Blondynka o lśniących włosach sprzeciwiła się temu:
  - Jak to powiedzieć, dynamika jest zawsze silniejsza niż statyka!
  Na poparcie swoich słów dziewczyna ścięła belką pędzącą konstrukcję, przypominającą blaszaną puszkę z beczkami. Roztrzaskała się na kawałki i upadła, rozbijając się na kawałki. Już w locie kawałki pokonanego celu zamieniły się w stado fioletowych mieszańców: trzmieli i szympansów.
  Te dziwne stworzenia walczyły ze sobą: zmniejszając się z każdą chwilą, rozpuszczając się w atmosferze wirtualnej maszyny bojowej:
  - Jak? Kwazar? - zapytała Elfamunuel, poruszając brwiami.
  - Bardzo fajne, co najważniejsze przyzwoite! - Dziewczyna, którą zauważył Oleg Rybachenko. - Miło jest żyć wśród laserów i plazmy! I usłysz eksplozję planety!
  Naczelna roześmiała się.
  - I przeżywaj ze mną orgazmy w walce! Idź na spacer i igraszki do woli! To, co cenię, to poczucie humoru u mężczyzn.
  Wojownik Oleg Rybachenko jest teraz bez wysiłku: zniszczył kolejny prezent. Wyglądało to jak kłoda pokryta stalą. Nie eksplodował od razu, potrzeba było jeszcze kilku ładunków. Z kolei promienie wychodzące z szponiastych haków złamały rękę znakomitemu młodzieńcowi.
  - Oto przepaść! - krzyknęła z irytacją dziewczyna-szturmowiec-pisarka. - Musisz to przemyśleć.
  Elfamunuel, jakby szyderczo, krzyknął:
  - O czym mówisz?
  - Uderz mnie cegłą w twarz. - Jedna ręka nie działa. - zauważył Oleg Rybaczenko. - Och, gdzie jest moje dziewczęce superciało!
  Elfamunuel pocieszał ją najlepiej, jak potrafiła:
  - Nie martw się, wkrótce będzie więcej regenerujących się żywych ciał.
  
  ZWROTY PRZESTRZENI
  Wojownik poruszał się bardzo szybko. Kolorowy elf i wampir na pół etatu uwielbiał grać na komputerowych symulatorach magii i czuł się jak ryba w wodzie. A ekscytacja bojowa sprawiła, że zapomniałem, że w przeciwieństwie do cybernetycznej "strzelanki", tutaj można przeżyć prawdziwą dezinkarnację. Tutaj jej samochód zaatakował wrogi mini-lotnik, wrogi statek kosmiczny wzbił się w powietrze i płonął jasnym płomieniem, po czym się rozpadł.
  - Pierwszy owoc już jest! wydychając powietrze, powiedziała Elroza z podziwem. Zaczęło jej się kręcić w głowie - wykonała swoje pierwsze zadanie, co oznacza, że jest w stanie walczyć i wygrywać nie tylko w wirtualnej maszynie czarownika.
  Salwy armat magogravio, armat czarnoksiężników, splątały pozycję, dezorientując statki kosmiczne Grobork, powodując ich rozpad na fotony lub żywiołaki. Nawet kilka zjaw bezpieczeństwa zdematerializowało się jednocześnie. Wygląda na to, że trumienne orki rzeczywiście znalazły się pod rozsądną dystrybucją śmiercionośnych prezentów. To prawda, że ich działa grawitacyjne i karabiny maszynowe gamma wkrótce zaczęły działać w odpowiedzi, wyjąc kosmiczne kruszarki, obficie wymieszane z przestarzałymi magolaserami, które można było znaleźć tylko na starych statkach. Tysiące rakiet i dziesiątki tysięcy pocisków przebijały statki lub zjawy kolorowych orków. Pąki magoplazmatyczne, kleksy, twarze dżinów, ósemki i trójkąty wirowały jednocześnie. Wyleciały z nich chaotycznie poruszające się kulki energii. Oczywiście coś przeleciało obok, jak również tajemne antyrakiety, a także salwy wzmocnionych hiperkwarkami magicznych wiązek. Coś odbiło się w polach siłowych i środkach cyberobrony przestrzennej, także magomatrycach.
  Jej uderzenia w jej wykonane lustro, wielobarwne fale, zakrzywiały przestrzeń, tworząc próżniowy pierścień. Ten rodzaj ochrony okazał się bardzo gorący i mobilny, przypominający płynne fale obmywające ciała statków kosmicznych. Ale co najmniej jedna trzecia "gości" osiągnęła cel. Przechodząc jak pięść dziurkacza przez głuchą ochronę magomatrixa.
  Setki, a potem tysiące olśniewających kul ognia rozbłysły jednocześnie w przestrzeni, które następnie rozprzestrzeniły się w olśniewających fioletowych, pomarańczowych i zielonych płatkach. Fragmenty rozbitych budynków różnych stacji i statków kosmicznych rozrzucone w dziwacznym kalejdoskopie, wydawało się, że ktoś rozrzucił kawałki szkła w przestrzeni. A potem obraca rurkę kalejdoskopową, powodując ich mieszanie. Elementy średnich i dużych statków kosmicznych przewracały się, płonęły i dalej miażdżyły i eksplodowały, rozrzucając się we wszystkich kierunkach. Nawet szczątki zdetonowały i eksplodowały, jakby były wypełnione beczkami benzyny, które z kolei były zmieszane z fosforem i siarką.
  Naraz zderzyło się osiem statków kosmicznych Grobork, jednym z nich był pancernik z wielotysięczną załogą na pokładzie. Nie bez pomocy atakującej magii wybuchły rakiety termokwarkowe, wybuchła supernowa, rozrzucając inne statki w dalekich i różnych kierunkach. Dwie latające brygantyny uderzyły w drednot i zburzyły wieże i bluszcz Groborków.
  Oto kilka osmalonych bestii desperacko walczących o prawo do wyskoczenia z modułowej łodzi ratunkowej. Jedna z baz naprawczych zaczęła się rozpadać, dwa statki kosmiczne, które nie zostały jeszcze ukończone, zapadły się w akordeon, miażdżąc roboty naprawcze i personel roboczy składający się z goblinów, kocich behemotów i pewnej liczby ras podbitych przez groboorks.
  Elroza walczył dalej. Została zaatakowana, jakby łapała pęsetą motyla, dwóch wojowników na raz. Wampirzyca zanurkowała między nimi, ślizgając się na boki jak przecinak. Siedem magicznych laserów z emiterami uderzyło jednocześnie. Płonącą miotłą zmiotli samochód, który chaotycznie dryfował w prawo. Elroza powtórzył technikę triple barrel i trafił w ogon statku, który próbował ześlizgnąć się z lewej strony. Po wytrysnięciu magoplazmy wrogi myśliwiec poleciał do góry nogami jak niedopałek wypluty z ust, pozostawiając za sobą wąską smugę dymu.
  - Lubię to! Tańcz hopak! - Powiedziała wampirzyca.
  Jej następną ofiarą był masywny, groźnie wyglądający dwumiejscowy samolot szturmowy. Elroza, wykorzystując swoją lepszą manewrowość, prześlizgnęła się obok swoich dwunastu broni, choć promienie magicznych laserów tańczyły niemal obok jej przezroczystej zbroi. Dziewczyna poczuła nawet rozdzierający żar emanujący z hiperplazmy płonącej w próżni. Specjalny czarnoksiężnik-skaner naprawia słabe punkty w ochronie magomatrycy samolotu szturmowego. (Elroza wyobrażała sobie nawet, jak działa taka machina, pędząc i paląc całe bloki wielkich miast!) Tutaj dziewczyna po prostu wyłania się na skrzyżowaniu i wkłada prezent w szew. Promienie przebijają generator i maszyna eksploduje. To prawda, pilotowi udaje się wyskoczyć. Wow, to wydaje się być samicą szczurzej róży, raczej uroczą białą myszką z siedmioma płatkami kwiatów wokół talii, szyi i bardzo małymi płatkami na frędzlu na ogonie. W końcu w przezroczystym skafandrze kosmicznym bardzo dobrze widać kwiatostan. Szkoda zabijać taką ukochaną. Elroza macha łapą i odlatuje:
  - Mam nadzieję, że spotkamy się ponownie! - I uprzejmie dodaje. - Każde spotkanie na wojnie jest jak randka z ukochaną osobą, o której nie można zapomnieć, nie sposób się spóźnić i bardzo podle wymigać!
  Łodzie, kontrniszczyciele, magomery - pancerniki o zwiększonej mocy, z mega-akceleratorem na pokładzie, poruszały się z maksymalną prędkością. Wystrzeliły jak huragany, wypluwając skrzepy magoplazmy i antymaterii. Aktywność czarnoksiężników rosła, w próżni z coraz większą prędkością krążyły misterne precle, ośmiornice złożone z kulek i wielościanów. A hazardzistki ścigały się na łyżwach, wymachując pałkami w kształcie szabli i toporów bojowych skandynawskich bogów.
  Czasami zjawy zderzały się ze sobą, a ta bitwa w kosmosie przypominała średniowieczne bitwy, w których rycerze gromadzili się między sobą i siekali białą bronią. A szkarłatna krew rozlała się w próżni, a potem zwinęła w kulki i unosiła się w błyszczącej pustce. Odcięte ręce i urocze nogi widmowych dziewczyn unosiły się w przestrzeni jeszcze przez kilka minut, by stopić się bez śladu, jak zwłoki w wirtualnych maszynach.
  Następnie kosmiczni mściciele prześlizgnęli się przez formację wrogich statków kosmicznych i zatoczyli łuk, omijając obszar bitwy, by wejść do drugiego kręgu. Część statków kosmicznych przemknęła jak duch, znikając natychmiast po paraboli, gdy tylko pojawiły się ciężkie rakiety hiperkwarkowe. Platformy uderzeniowe wykonały kontr-manewr, posuwając się od końca do końca zatłoczonych statków, gdzie zaczęły wypluwać gigantyczne fontanny zagłady ze wszystkich systemów. To tak, jakby tysiące wielorybów wynurzyło się z dna oceanu, próbując spalić swoimi strumieniami irytujące statki łowców morskich. Rakietowce weszły w zdziesiątkowaną formację statków Groboork, przypominających spadającą pianę, powaliły kosy i wysłały "prezenty" bez większego ryzyka otrzymania w zamian.
  Czterystu osiemdziesięciu ulepszonych i ulepszonych, nasyconych techno-czarnoksiężnikami anty-czarowników zaczęło okrążać front wroga w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara, w stylu Aleksandra Wielkiego. Te najnowsze statki kosmiczne są ozdobą i dumą floty kolorowych elfów. Szybki, bardzo zwrotny, uzbrojony w pociski osiemnastej generacji, czyli przyspieszenie mag-grawitacyjne oraz szaloną magię, zmodernizowane torpedy i systemy artyleryjskie. Niezwykłe rodzaje broni, które zostały przetworzone za pomocą magicznego utwardzania, najlepszych czarnoksiężników imperium. Są oczywiście w stanie oprzeć się najpotężniejszym okrętom wroga. Doskonały wielopoziomowy system ochrony, pracowało tu kilka rodzajów czarodziejów, pozwalał im przetrwać pod zmasowanym ostrzałem, oczywiście do pewnego limitu.
  Sama Elroza odczuwała to ograniczenie: wyrzucała swoje dary, zachowując przy tym pewną ostrożność, walczyło z nią w parze kilku wojowników kolorowych elfów. Tutaj błysnął hologram dziewczyny z dziewięciokolorową fryzurą, dający refleksy w zakresie ultrafioletu. Uśmiechnęła się swoją słodką twarzyczką i powiedziała:
  - Może spróbujemy wyhodować wroga na skuterze?
  - I jak to jest? - zapytała oszołomiona Elroza.
  - Teraz zobaczysz! Olśniewająca piękność mrugnęła. - Czy lubisz taniec towarzyski?
  - Tylko kilkadziesiąt lekcji! "Jak na standardy kolorowych elfów, które mają obsesję na punkcie artystycznego wdzięku i to bardzo.
  Jej partner, szczerząc zęby, zasugerował:
  - Więc odtwórzmy technikę somprame.
  Razem i naprawdę zniszczyć bardziej interesujące. Tutaj to tak, jakbyś był puncherem, który uderza nokautami obiema rękami, mając nadzieję, że po prostu złamie wroga. Zaatakuj asertywną kaskadą ciosów. Słychać eksplozje, myśliwce kruszą się jak domek z kart. A oto znacznie większy cel: łódź. Widać, jak dwójka dość długo tłukła ogonem, zanim udało im się podpalić reaktor.
  Kilkakrotnie zostali nawet trafieni przez wiatrówki systemu "Ezh", które zakryły ogon i uniemożliwiły im zbliżenie się do samolotu. Wojownik Elroza zwrócił się do wróżki:
  - Mam dość tego strzelania do małych traw. Chcę silniejszej broni, jak bomba hiperkwarkowa.
  Wróżka pokręciła głową z wyrzutem.
  - Jest zbyt duży, można nosić tylko jeden ładunek na raz.
  Elroza zamyśliła się na chwilę, a potem olśniło ją:
  - Więc uczyń go wielokrotnego użytku za pomocą magii. Jak na przykład ładunek wybuchowy wielokrotnego użytku w komiksach. - Wampirzy elf nie mógł się oprzeć dziecinnemu żartowi. Albo jesteś słaby!
  Wróżka, która została zraniona do żywego, obraziła się:
  - Oczywiście, że mogę to zrobić, ale czy to będzie fair?
  Elroza bardzo logicznie i trafnie wydał:
  - Spryt i kalkulacja: jak mąż i żona rodzą zwycięstwo - uczciwość to trzeci dodatek!
  Wróżka zgodziła się.
  - Dobra, mam to! Zdobądź rakietę termokwarkową wielokrotnego użytku.
  Elroza, w dodatku uzbrojona po zęby w zaklęcia, zaczęła atakować jeszcze bardziej zaciekle. Teraz jej ofiarą padła dość duża fregata. W rzeczywistości atakowanie solidnego statku z załogą tysiąca pięciuset myśliwców zwykłym myśliwcem jest ryzykowne. Nawet nie licząc robotów bojowych, żołnierze to statek, ale pocisk hiperkwarkowy to piętnaście miliardów bomb zrzuconych na Hiroszimę. Jest w stanie rozerwać statek kosmiczny zarówno z ochroną matrycy, jak i polami siłowymi.
  Grobo-orkowie okazali się mistrzami wojny, odznaczają się instynktem drapieżników, którzy wspinali się po szczeblach ewolucji od zabawnego dziwaka gnieżdżącego się na skraju drzew, gatunku podającego się za supercywilizację. Już potężne typy, ale różnica między kolorowymi elfami, nikt nie jest szanowany. I zwerbowali wsparcie równorzędnych sojuszników jagodowych hobbitów. A jagodowi hobbici od urodzenia byli przyzwyczajeni do poruszania się w próżni, a przestrzeń nie wydawała się Groborkom ich naturalnym środowiskiem, niemniej jednak oddziały bękartów mastodontów były doskonale wyszkolone. Berryhobbity rozmnażają się nawet przenoszone przez kosmiczny prąd z miejsca na miejsce, jak zwodniczy może być czasem wygląd stworzeń, które nie mają pojęcia o parzeniu się.
  Ale mają też silnych przeciwników. Te same gepardy-kobry trenowały na specjalnych magicznych maszynach wirtualnych, a karmiono je specjalnym narkotykiem wyłączającym uczucie strachu, który pozwala im zapamiętywać wszelkie czynności i komendy. Cóż, jaguary trolli generalnie odznaczają się wysoką inteligencją, ale groboork, nie ufając takim wykutym stworzeniom jak one, trzymał ten gatunek na skrzydłach. Ogólnie rzecz biorąc, była to pstrokata armia wielkiego imperium, dążąca do zdobycia wszechświata. Której ideologią było pragnienie magicznej i czarnoksięskiej dominacji seksualnej. Jednak nie byli w stanie dać natychmiastowej odmowy.
  Elroza wykorzystał to, wbijając ładunek termokwarkowy w statki klasy średniej. Tutaj niszczyciel zapalił się i rozłupał, po tym jak został osłonięty, wpadając pod falą uderzeniową brygantyny. To prawda, dziewczyna musiała manewrować. Kilka razy promienie paliły ciało, uratowała się tylko doskonała ochrona, ale temperatura rosła, nawet nos dziewczyny się łuszczył.
  - Tak, właśnie się usmażyłem! - mruknęła dziewczyna. - Czy można wzmocnić ochronę, jak w grach komputerowych, przenieść do trybu magicznego boga!
  Dowódca wróżek odpowiedział jej:
  - Oczywiście, że możesz, ale w tym przypadku nie będzie ciekawie. A więc ryzyko i uwolnienie adrenaliny do krwi. Im większy manewr. Użyj techniki Star Bunny Loop!
  - Spróbuję!
  Kilka cennych minut zamieszania i paniki zostało opłaconych łzami tych rodzin, które ze złością wołają o zmarłych.
  Elroza zapytała z drżeniem w głosie:
  - Że nie wierzą w spotkanie w lepszym świecie.
  Wróżka wyjaśniła:
  - Łzy były tym bardziej gorzkie, że zaawansowani grobo-orkowie, podobnie jak niektóre zbyt zaawansowane kolorowe elfy, okazali się niemal bez wyjątku ateistami, nie wierzyli w raj. Mag wysokiego poziomu zachichotała, wybijając iskrę z lewego oka. - To prawda, że spirytualizm jest niezwykle modny, wielu komunikowało się ze swoimi duchami, aż wpadli w międzywymiarowe dziury wystające w obszarze zapadnięć. Tam przenieśli się gdzieś, ciasno, skąd nie było powrotu. Oczywiście śmierć nie jest końcem, ale w ciele jasne jest, że lepiej jest być lepszym niż w duchu. Co więcej, w tym upadku nowy piękny świat lub piekło nie było jeszcze znane!
  Elroza się roześmiała.
  - Może! Przyjąłem magolicyzm wbrew większości magosłowiańskich rodaków. Chociaż niewinna dziewica usłyszała, że starszy brat-patriarcha jest Antychrystem.
  Dowódca wróżek roześmiał się.
  - Każda rasa ma swoją religię, ale wspólną cechą wszystkich bogów jest obecność cech charakterystycznych dla rasy, która ich wyznaje.
  Elf-wampir poddał się, perło:
  - Więc wyznam je z najpotężniejszym rozdzierającym pociskiem niedowierzaniem.
  A Elroza nadal zbierała obfite plony. Zmiażdżyła wszystkich z rzędu, ponieważ rakietę można było odtworzyć nieskończoną liczbę razy i zmieść tuzin myśliwców jednocześnie.
  Ludzie nacierali, tłocząc wrogów, zmuszając ich do cofnięcia się. Jednak szok szybko minął, a ponura rasa groboorków zaczęła reagować wściekle. Ich dowódca, kosmiczny supermarszałek, wychrypiał przeraźliwie, wymachując zmutowaną trąbą:
  - Rozpryskam go na fotony, zmielę na kwarki, wyostrzę na czarne dziury, pokroję na kombinezony! - I posadził wszystkich wściekłych i wściekłych. - Zanurz się natychmiast tępym nosem, najsilniejszą bronią na nich! Użyj Czarnoksiężników Nekromanty!
  Niszczyciele poruszające się w szyku zewnętrznym rzucały kontenery z minami samonaprowadzającymi oraz otwierały ogień do łodzi i anty-czarowników. Krążowniki po wykonaniu manewru oddały pierwsze salwy z wyrzutni rakietowych, celując w magosoidery i platformy uderzeniowe. A lotniskowce otworzyły swoje łona, z których wyleciały całe stada czarnoksiężników nekromantów. Te pozornie małe, ale super-manewrowe statki kosmiczne, pozbawione masy bezwładności, są w stanie rozpędzać się do prędkości nadświetlnych nawet w zwykłej trójwymiarowej przestrzeni. O co chodzi, a to jest niemożliwe dla zwykłych ciał - grawitacja się spłaszcza. Moduły anihilacji zaśmiecały się żądłami i zaczęły wypluwać dary zagłady. Naprawdę wyglądały jak trzmiele, i to nie zwykłe, ale szaleńczo opętane przez maleńkie podduchy. Jednak z pomocą czarnoksiężników nekromantów niższe duchy kontrolowały te maszyny.
  Johann obudził się z tego silnego naporu złudzeń. Nigdy wcześniej nie widział takiego strumienia. Statek kosmiczny wylądował na innej planecie. Nawet siła grawitacji jest inna i to było odczuwalne. Z większą grawitacją niż wcześniej.
  
  MOŻLIWY ZWROT CIĘŻKIEJ WOJNY
  I tak Niemcy zdobyli Kaukaz pod koniec czterdziestego trzeciego roku. Zimą ograniczyli się do obrony, ale rozwinęli ofensywę w Afryce i Iranie.
  Stalin oczywiście nie siedział bezczynnie. Sowieci podjęli akcję ofensywną pod Leningradem iw rejonie Woroneża.
  Podwójne trafienie, chybione. W pobliżu Leningradu Fritz używał "Panther" -2 i myśliwców odrzutowych. Na kierunku Woroneż Rosjanie wystrzelili już IS-2. Jak się okazało, nowy czołg nie jest do końca doskonały.
  Początkowo Armia Czerwona odniosła sukces w przełamaniu Woroneża, ale potem Niemcy przypuścili silny kontratak z południowej flanki i stworzyli cały kocioł dla radzieckich pojazdów. Jednocześnie po raz pierwszy hitlerowcy użyli także dział samobieżnych E-10, lekkich, niskich, szybkich i zwrotnych o stosunkowo mocnym pancerzu.
  Po klęsce wojsk radzieckich pod Woroneżem nastąpiła przerwa operacyjna. Stalin zaczął działać ostrożniej, a Niemcy przerzucili się na Afrykę i Iran.
  Hitler próbował całkowicie przejąć czarny kontynent, aby uwolnić ręce i zdobyć dodatkowe zasoby. Ponadto Fritz chciał pomóc Japonii, dla której walki nie szły zbyt dobrze.
  Ważną rolę odgrywała niemiecka flota okrętów podwodnych, której liczebność stale wzrastała. Nowe okręty podwodne nadtlenku wodoru wykazały całkowitą przewagę nad statkami podobnych klas. Niemcy mieli również torpedy sugerujące dźwięk i ciepło.
  W ten sposób flota aliantów zaczęła ponosić ogromne szkody. Do połowy czerwca Niemcy zajęli Afrykę Południową, aw lipcu Madagaskar, ostatecznie podbijając cały czarny kontynent.
  To prawda, że \u200b\u200b22 czerwca Stalin ponownie zaczął posuwać się naprzód w kierunku Rzhev-Sychovsky, masowo wykorzystując najnowszą technologię. Nowy czołg T-34-85, gorszy od Panther-2 pod względem uzbrojenia i opancerzenia, przewyższył jednak poprzednie trzydzieści cztery modele.
  Niemcy zajęli solidną linię obrony i odparli ofensywę, opierając się na samolotach odrzutowych, nowych karabinach maszynowych i karabinach maszynowych oraz wyrzutniach gazu. Sama ofensywa nie była taktycznie nagła, przez co okazała się łatwiejsza do odparcia. Ale nadal, w ciągu dwóch tygodni walk, wojska radzieckie zaklinowały się na pozycjach Fritza.
  A Niemcy skierowali zbyt wiele sił na afrykański teatr działań. Ale w walkach brały udział nowe dywizje Francuzów, Portugalczyków, Hiszpanów, a nawet Szwedów. W Szwecji narodowi socjaliści wygrali wybory parlamentarne i kilka oddziałów ochotniczych poszło na front.
  Ponadto Armia Czerwona po utracie Kaukazu doświadczyła niedoboru paliwa iw rezultacie nie była tak gotowa do walki.
  Dwa tygodnie później Stalin wstrzymał ofensywę i nieoczekiwanie zaproponował Hitlerowi rozmowy pokojowe. W tym czasie stało się oczywiste, że Fritz zamierza całkowicie rozwiązać ręce w Afryce i będzie w stanie zaatakować ZSRR z całej siły.
  Führer zgodził się na rozejm ze Stalinem. Rzeczywiście, nadal musimy pomóc Japonii, ale co ZSRR może zrobić w tym czasie?
  Niemcy w sierpniu 1944 rozpoczęli ofensywę w Iranie i Indiach. Miesiąc później niemieckie czołgi wylądowały w Delhi, dołączając do Japończyków. Miesiąc później całe Indie znalazły się pod niemiecką kontrolą.
  Führer wydał rozkaz przygotowania się do lądowania w Wielkiej Brytanii. Bombardowanie Anglii, w tym pociskami balistycznymi, wyraźnie się nasiliło.
  Japonii udało się nieoczekiwanie odnieść wielkie zwycięstwo w listopadzie 1944 r., z pomocą niemieckich strzelców, przechwytując amerykańską próbę lądowania na Filipinach. Tutaj po raz pierwszy potężne pancerniki Kraju Wschodzącego Słońca mogły pokazać się w pełnej chwale.
  Porażka Amerykanów była ciężka. Przy wsparciu niemieckiej floty okrętów podwodnych Japonia rozpoczęła kontrofensywę na Pacyfiku.
  Tymczasem Stalin i Hitler negocjowali. Nie udało się uzgodnić osobistego spotkania obu dyktatorów. Ale od samego początku było jasne, że obie strony są zbyt dumne. Stalin nie chciał oddać Leningradu, Hitler nie chciał oddać miasta Piotra.
  A Fritzowie chcieli zostawić Kaukaz całkowicie dla siebie, a Stalin nalegał na wspólne zarządzanie.
  Ale obie strony nie ruszyły jeszcze do działań wojennych. Hitler planował przejąć Wielką Brytanię i uwolnić ręce. Z drugiej strony Stalin wiązał swoje nadzieje z nowymi osiągnięciami w czołgach i lotnictwie. Ale nowa maszyna T-44 okazała się niewystarczająco niezawodna i wymagała dopracowania technicznego, a radzieckie samoloty napędzane śmigłem beznadziejnie pozostawały w tyle za niemieckimi samolotami odrzutowymi.
  Zimą Niemcy wraz z Japończykami zepchnęli kilku Amerykanów na Ocean Spokojny i wyrządzili Jankesom kolosalne szkody łodziami podwodnymi.
  W marcu 1945 roku Niemcy zintensyfikowali bombardowanie Wielkiej Brytanii, używając gwałtownie zwiększonej liczby odrzutowców. Jak się okazało, bombowiec jest wciąż lepszy od pocisku balistycznego, ponieważ ten drugi jest zbyt drogi i mało celny.
  Coraz bardziej pokazywała się także nazistowska flota okrętów podwodnych. Zdesperowani, by pokonać Niemców samolotami, alianci również zaczęli badać proces negocjacji. A jednocześnie próbowali przekonać Stalina do ponownego otwarcia frontu.
  Ale przywódca wszystkich czasów i narodów czekał. Nie chciał znowu wynosić kasztanów z ognia. Co więcej, tworzenie własnego samolotu odrzutowego zostało opóźnione, a opracowanie nowego czołgu T-54 zapowiadało się, że zajmie zbyt dużo czasu. Tak, nazistom udało się stworzyć marionetkowe rządy z lokalnych zdrajców na terenach okupowanych.
  Tak więc armia radziecka musiała walczyć z milionami swoich byłych obywateli. I to nie jest zbyt wspaniałe.
  Tak, a Japonia, w takim przypadku, zasugerowała, że jeśli Stalin złamie rozejm, otworzy front na Dalekim Wschodzie.
  Niemcy mogli więc przygotować się do desantu desantowego w Wielkiej Brytanii bez ingerencji. To prawda, że \u200b\u200bbyły pewne trudności: w metropolii znajdowało się wiele nie tylko angielskich, ale także amerykańskich żołnierzy lądowych. Dotychczas Stany Zjednoczone walczyły głównie na morzu i mogły sobie pozwolić na wzmocnienie wojsk w samej Anglii.
  To powodowało trudności. Ponadto sojusznicy, gorszej jakości lotnictwa, mieli zbyt wiele samolotów - rekompensując przewagę technologiczną ilością.
  Dlatego Oleg Rybachenko, oprócz ataków na cele lądowe, polował także na samoloty wroga.
  Tutaj dziewczyna cudownego samolotu szturmowego przedstawiła się za sterami samolotu. Oto odrzutowiec ME-262, najnowsza modyfikacja z zamiecionymi skrzydłami. I z dużą prędkością atakuje zarówno cele powietrzne, jak i naziemne.
  Bosa piękność Oleg Rybachenko w swoim dziewczęcym ciele zręcznie radzi sobie z wojownikiem. Otwiera ogień, by zabić gołymi stopami. I angielskie samoloty zapalają się, pobici Amerykanie padają.
  A po prawej stronie pięknego Olega dziewczyna Arabella. Który jest również świetnym pilotem asa. I prowadzi, wystrzeliwując pociski lotnicze jak wachlarz, jak skrzydlata Walkiria.
  Oleg Rybaczenko pokazuje jej pięść, klepie w nagą, rzeźbioną dziewczęcą nogę i krzyczy:
  - Tak trzymaj!
  Dziewczyna entuzjastycznie odpowiada, pokazując w odpowiedzi pięść:
  - Jest tak trzymać!
  Czterosilnikowy bombowiec startuje w kierunku Olega Rybachenko. Pilot Terminatora powala go 30-milimetrowymi działkami pneumatycznymi, wykrzykując.
  - Lepiej zapełnić jednego mamuta niż sto szczurów, lepiej zabić jednego bohatera niż tysiąc tchórzy!
  Arabella odpowiada strzelaniem z półobrotu w technice "beczki" i woła:
  - Dwóch żywych przyjaciół to dobrze, czterech martwych wrogów jeszcze lepiej!
  A od jej uderzeń eksplodują, jak ustawiony rząd - samoloty!
  Oleg Rybaczenko obnaża śnieżnobiałe zęby w dziewczęcym uśmiechu. I znowu strzela...
  Chce śpiewać wojowniczo.
  Jestem Supermanem Stwórcą Wszechświata,
  Zdecydowałem, że będę rządził przez wieki!
  I wiele pod piętą moich stworzeń,
  W rzeczywistości każdy zna sen!
  
  Pięknie twórz i tkaj bogato
  Czy mogę wypolerować dywany...
  Kto jest zbuntowaną twardą zemstą -
  Dzieci szatana pójdą do piekła!
  
  A dzieci kochają mnie całym sercem,
  Zdobądź wszystko, czego chce do pępka!
  Jury przyznaje tylko jedną nagrodę,
  Kto ma zdrowy rozsądek!
  
  Uwielbiam budować hale w kosmosie,
  Masy w obiekcie wszechświata ....
  Ale jak kapryśny, bogowie wiedzą,
  To drobnostka, aby przerwać wątek twojego życia!
  
  Będzie dar i dodatek do niego,
  Aby głupia osoba nie czołgała się ...
  To drobiazg do stworzenia i nie jestem zainteresowany
  Niech sekretarz generalny też stanie się pomidorem!
  
  Tkam sieć konstelacji,
  Potrafi zestrzelić kwazar z małego palca ...
  Nie potrzebuję świecy, dziesięciny -
  Osobę hojnie wynagrodzę!
  
  Nieśmiertelność będzie, aw pięknej sukni,
  Oblubienica przyjdzie do ciebie w wieczności...
  Będziesz jak król wielkiej szlachty,
  I bez przerwy, niebiańskie konto w krzakach!
  
  Haremy i seraje to drobiazgi,
  Rzeczywistość tylko zapytaj Boga...
  Ale ludzie muszą sami zadbać o swoje szczęście,
  I nie krzycz, tylko: Panie ratuj!
  Przy każdym słowie ktoś spadał w powietrze lub zestrzelony. A piękna Arabella, szarpiąc gołymi nogami, pędziła za nim i bawiła się gołymi palcami, naciskając spusty wiatrówek. A także coraz...
  Strzelali więc do zestawów bojowych i odlatywali z powrotem.
  Arabella pyta Olega, bosą piękność ze wspaniałymi piersiami i luksusowymi biodrami:
  - Jesteś uroczą dziewczyną... Zawsze chciałam być taka jak ty!
  Cudowna dziewczyna-szturmowiec chętnie odpowiada:
  I chciałbym być taki jak ty! Chociaż...
  Wtedy Oleg Rybachenko zdał sobie sprawę, że mówi bzdury. I ogólnie, w jaki sposób mężczyzna stara się być jak kobieta?
  Arabella jednak nie straciła głowy i wydała nieśmiertelny aforyzm:
  - Lepiej być kobietą niż kobietą!
  Oleg Rybaczenko zgodził się:
  - Nie każdy w spodniach to mężczyzna, nie każdy w spódnicy to kobieta!
  Arabella skinęła głową i zauważyła:
  - Łatwiej uwieść sto kobiet niż dać jeden uwodzicielski sen!
  Już na lotnisku obie dziewczyny przytuliły się i pocałowały - jakie one są urocze. Pieścili się trochę, pocierali swoje szkarłatne sutki, zlewali się z ustami jasnymi jak płatki róż. Jak miło jest pieścić kobiece ciało.
  Ale nie ma specjalnie czasu na wyciskanie - musimy się spieszyć na nowy lot. I znowu zadać miażdżące naloty na Anglię. Aż do ostatecznego pokonania brytyjskiego lwa!
  Tutaj, oprócz celów powietrznych, ulubionym zajęciem Olega Rybachenko jest niszczenie czołgów. Atakuj ich z powietrza. Szczególnie kuszącym celem Tortili jest maszyna ważąca osiemdziesiąt ton! Naprawdę potwór - potwór dla wszystkich potworów!
  Jednak Niemcy mają już na uzbrojeniu seryjnego E-100, coś w rodzaju Mausa, ale o gęstszej konstrukcji, niższej sylwetce i lżejszej. Nowa maszyna mogła już rozwinąć prędkość wystarczającą do walki.
  Ogólnie rzecz biorąc, Oleg Rybaczenko wyobraził sobie w myślach nowe czołgi serii "E", gotowe na maj 1945 r. Z układem skrzyni biegów na samym silniku: przysadzisty, z długimi pniami.
  Najbardziej masywna maszyna "E" -50 jest porównywalna pod względem masy i uzbrojenia do "Pantery" -2, ale ma znacznie niższą sylwetkę i jest grubsza, zwłaszcza po bokach z pochyłym pancerzem. Zarówno "Sherman", jak i "Churchill" oraz "Pershing" są dalekie od tej niemieckiej maszyny pod względem taktycznych i bojowych cech.
  A kiedy pojawi się na polu bitwy, po prostu nie będzie równa!
  I są już gotowe, a "E" -50 i "E" -75. Druga maszyna z działem 128 mm to po prostu cud budowy czołgów. Jakie to głupie, że nawet "Tortilla" nie wyda się wystarczająca.
  A teraz bosy wojownik Oleg Rybachenko jest już w czołgu wraz z załogą pięknej dziewczyny. W groźnym "E" -100 przystosowany do poruszania się nawet pod wodą. Oto powóz z elfami, Oleg Rybaczenko jest w nim piąty, a cztery dziewczyny ze spiczastymi uszami nurkują w głębi Oceanu Atlantyckiego. I pływa tam, przecinając powierzchnię morza, to łódź podwodna na gąsienicach.
  Musisz przepłynąć kanał w najwęższym miejscu. Wyskocz na wybrzeże, przeprowadź ostrzał i wróć.
  Ech, niemiecki geniusz umiał tworzyć arcydzieła myśli wojskowej. Na przykład zbiorniki do robót ziemnych. Demokratyczna forma rządów okazała się dla Niemiec nieskuteczna. Jaki kryzys pojawił się w ostatnich latach? Tak więc wszędzie kręcili się terroryści i emigranci wszelkiego rodzaju! A kto jest winny? Przede wszystkim słabość władz!
  Ale teraz ich samochód z dwoma działami wyskakuje z głębin morza.
  Oleg Rybaczenko gołymi palcami swoich dziewczęcych kończyn dolnych strzela pociskami odłamkowymi do dział angielskiej baterii przybrzeżnej. Anglik zostaje rzucony wyżej i odwrócony do góry nogami.
  To jest naprawdę totalny szyk!
  Z jakiegoś powodu przez głowę Olega Rybachenko przemknęła rosyjska piosenka:
  - Fatalny rok, nie możesz mi uwierzyć - tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt dziewięć! Diabeł obróci się ze złotymi rogami, trzy dziewiątki do góry nogami!
  A potem, w osobie nazistowskich żołnierzy, diabły wkroczyły na angielską ziemię. Oto pomarańczowy elf jako lupanet z ciężkiego 128-milimetrowego działa.
  A eksplozja trzydziestokilogramowego pocisku podniosła bunkier wroga pod piekielne niebo.
  Za pomocą gołych palców wyrzeźbionych nóg Oleg Rybaczenko strzela ze swojej krótkiej armaty i patrzy na dziewczyny. Jakie one są piękne w swoich skąpych bikini. Nie dziewczyna, ale po prostu cud natury. Więc chcesz się z nimi kochać... Nie, Karol Marks wciąż nie ma racji. Tutaj jest kobieca natura i ciało uroczej dziewczyny, ale nadal czerpie z kobiet. Do ich cycatych, błyszczących ciał.
  Jest wieśniakiem w sercu i wieśniakiem pozostanie na zawsze, bez względu na pokusy, na jakie skusi go bezlitosny los.
  A tu, w półsennym chodzeniu i śnieniu, jest tak przyjemnie... Wyobrażasz sobie w swojej bujnej wyobraźni zwycięstwo III Rzeszy...
  To jeszcze nie koniec, ale już się zbliża!
  Tutaj strzelasz do baterii, a niebieskowłosa dziewczyna wylewa wodę z karabinu maszynowego, eksterminując angielskich piechurów. Zabici czarni padają, wylewają tę samą, co biali, szkarłatną krew. Wojna to naturalny stan człowieka...
  Lub, jak powiedział pewien filozof: trudniej jest walczyć niż oddychać, ale o wiele bardziej naturalnie!
  Co ciekawe, dziewczyny bardzo lubią używać swoich długich, zgrabnych palców podczas strzelania. Cóż, nie ma znaczenia, jakiego koloru jest kot, o ile łapie myszy. Tak samo jest z dziewczynami - nieważne, które części ciała, byle były piękne.
  Oto elfi wojownik celnym strzałem oderwał stosunkowo niewielką wieżę "Churchill".
  Nie, Oleg Rybachenko zdecydowanie miał ochotę skomponować piosenkę, a cudowne dziecko szturmowca poprowadziło sylabę;
  Marzyłem od kołyski, aby zostać twardym żołnierzem,
  Lataj samolotami i strzelaj...
  A może chłopiec okrętowy i wielki pirat,
  Chociaż na morzu jesteś tylko złodziejem!
  
  Chciałem być w sprawach wojskowych - dla mnie chłopiec,
  Najpotężniejsze uznanie, jakie można mieć...
  Musisz nauczyć się walczyć nie z książki,
  W przeciwnym razie staniesz się głupi jak niedźwiedź!
  
  Czytałem w dzieciństwie o dzielnych korsarzach,
  O boardingu i ostrych skokach...
  Chociaż możesz stać się ofiarą komisarzy,
  Ale tchórzostwo, chłopiec jest z jego rąk!
  
  To, czego pragniesz, zawsze osiągniesz
  Każda firma zawsze się kłóci ...
  I słońce świeci również nad piratem,
  A jeśli burza to też nie problem!
  
  Tak, szubienica też grozi,
  Okrutny kat stawia rusztowanie...
  A zbójca nie znajdzie miejsca w raju,
  W podziemiach czeka na niego piekło!
  
  Kiedy złapali mnie do Jezusa
  Desperacko poprosiłem o...
  Uległem, żałuję podłej pokusy,
  Poszukiwane dziewczyny, kolorowe samochody...
  
  Bóg odpowiedział: że nie ma dla ciebie przebaczenia,
  I tylko szatan czeka...
  Kat uderzył natychmiast, bez zwłoki,
  I głowa stoczyła się z pniaka!
  
  I jestem w piekle, ale wiedz, że nie cierpię,
  Można też pić wódkę z diabłami...
  A teraz rozkosznie połykam ten trunek,
  Który jest popijany ciastem i dziczyzną!
  
  Tak, to miejsce to tylko piraci,
  Są diabły - pisklęta z hukiem ...
  Taka była tu zemsta,
  Szampan, wino, grill o poranku!
  
  Bawiłem się w piekle przez pięćset wieków,
  Ale oto nadchodzi Wielki Jezus...
  I skończył piekło bez żadnych wykrzykników,
  Był w zaświatach w szczęściu - teraz pusty!
  W piekle teraz bardzo cierpię,
  Tak, jest już za późno na pokutę w piekle...
  Chciałem się elegancko ubrać z damą,
  Nie wiedziałem, że będę dzisiaj w piekle!
  
  Więc nauczka dla innych piratów
  Żyj uczciwie, będziesz celami...
  Chociaż, niestety, pensja jest niska,
  Jak możemy uwolnić się od potrzeby łańcuchów?
  Dobra piosenka i świetna walka... Wyładowali swój zestaw bojowy i wracają. Elfy zawołały chórem:
  - Niech Moc będzie z nami!
  Znów wspaniały, nowoczesny czołg wypływa w morze. I płytka głębokość, nie przeszkoda dla samochodu napędzanego nadtlenkiem wodoru.
  Jeśli chodzi o rozwój bomby atomowej, Niemcy są trochę w tyle, ale reaktor ciężkowodny został już uruchomiony. Ponadto otrzymano również moderator na bazie parafiny.
  A oto sam Hitler... Opętany Fuhrer chodzi po swoim biurze. Wygląda na to, że postanowił trochę poflirtować.
  Hitler uderzył pięścią w stół, szklanka soku z mango wylała się na garnitur Führera. Wywołało to wybuch złości. Hitler zagroził niebu:
  - Tak, jak śmiesz, Boże, brudzić mnie, wielkiego Führera! Który wkrótce rozporządzi wszystkim!
  Goebbels odpowiedział pompatycznie:
  - Bóg jest najważniejszym despotą na planecie!
  Hitler skinął głową.
  - Otóż to! Bóg jest okrutny, więc my też możemy być okrutni! Faszyzm zabija milionami, dziesiątkami milionów dla wielkiego celu! Bóg zabija miliardy, totalnie każdego za kto wie za co! Większość naszych ofiar umiera szybko, a większość z miliardów, które umierają ze starości, cierpi przez długi czas i cierpi strasznie! Kościół uczy, że większość ludzi po śmierci będzie się smażyła na zawsze w piekle, ale jeśli kogoś torturujemy, to tylko po to, by uzyskać informacje, a to trwa najwyżej kilka miesięcy!
  Bóg dręczy, wiedząc wszystko z góry, miliardy miliardów lat! Tak, a dla tych, którzy są zbawieni, jest mało radości - wieczna nuda w niewoli Pana! Kościół naucza, że Jezus jest Bogiem Wszechmogącym, co oznacza, że Hitler jest milszy od Jezusa! Czyż nie!
  Goebbels odpowiedział:
  - Tak to prawda! Chrześcijaństwo jest zarówno "pokojowe", jak i supertwarde! Gwarantuje męki w życiu i duchy po śmierci!
  Hitler skinął głową.
  - Mamy Europę, dlaczego tak mało jest pięknych kobiet! Z tego, że w średniowieczu każda piękność była uważana za czarownicę, palona i torturowana! Dlaczego w Skandynawii jest o wiele więcej pięknych kobiet? Inkwizycja katolicka nie przeniknęła tam tak bardzo. Nie byłoby źle, gdyby SS brało za drugie żony piękne blondynki ze Skandynawii i rodziło zdrowe, wysokie dzieci.
  Himmler zauważył:
  - Trwają już udane eksperymenty ze sztucznym zapłodnieniem kobiet! Korzystamy z nasienia najwybitniejszych ludzi!
  Hitler zerwał się z krzesła:
  - Tak, to ciekawe i są wyniki!
  Himmler skinął głową.
  - Oczywiście, mój Führer! Urodziło się pierwsze kilkanaście dzieci w probówce! Ważą znacznie więcej niż normalne dzieci! I myślę, że są silniejsze. Trzymałam dzieci w ramionach i walczyły dzielnie.
  Hitler zaśmiał się.
  - To jest dobre! Abyśmy mogli udoskonalić rasę! Czy można nosić dzieci poza łonem matki?
  Himmler odpowiedział:
  - To bardzo trudne, mój Führerze! Dokonano jednak pewnych zmian, ale będzie to kosztować zbyt wiele! Stary sposób jest dużo lepszy!
  Hitler zgodził się:
  - I to jest prawda! Rządź Niemcami!
  Ribbentrop dodał:
  - Najbardziej uzdolnionymi genetycznie Słowiankami mogły być też żony żołnierzy SS. I mieć dzieci!
  Hitler skinął głową.
  - I to prawda!
  Himmler odpowiedział:
  - Właściwie Słowianie są dla nas jakby krewnymi! Ci sami carowie Rosji mieli więcej krwi niemieckiej niż rosyjskiej!
  Hitler warknął:
  - Wiem to! Dlatego Rosja stała się tak ogromna! Niemcy wychowali prymitywnych ludzi!
  Goebbels zasugerował:
  - Trzeba rozsiewać bajki - jakby pod naszą kontrolą Rosjanom żyło się o wiele lepiej niż pod bolszewikami!
  Führer sapnął zaskoczony i parsknął:
  Dlaczego nie robi się tego teraz?
  Goebbels entuzjastycznie odpowiedział:
  - Powstaje wielki przywódca! Pracujemy z językami tak samo jak z bombowcami w Wielkiej Brytanii. Wylali wiele rzeczy ze swojej propagandy na Rosjan, na Brytyjczyków i Amerykanów!
  Fuhrer uśmiechnął się z zadowoleniem i głaszcząc się po brzuchu, powiedział:
  - Kłam z umiarem, przestrzegając honoru, aby nie złapać słowa ... W końcu jest kłamstwo zbawienne, ale jest kłamstwo puste!
  Po czym Fuhrer znów zaczął iść, wypowiadając jeden ze swoich zwykłych monologów:
  - Kiedy doszedłem do władzy w trzydziestym trzecim roku, nie było wielkich Niemiec. Był to kraj udręczony, zdewastowany, upokorzony. W kraju, w którym produkcja spadła o połowę, było dziesięć milionów bezrobotnych.
  Państwo, okrojone po skutkach I wojny światowej, utraciło wszystkie kolonie i znaczną część terytorium. Kiedy doszedłem do władzy: nikt nie wierzył, że czekają nas wielkie osiągnięcia. Ale oto mały kraj, okrojony wojnami, zaczął się rozwijać i wygrywać. Najpierw zająłem strefę zdemilitaryzowaną. Wtedy Austria, widząc nasz dobrobyt, dobrowolnie do nas dołączyła.
  Wtedy Zachód przestraszył się naszej rosnącej potęgi i udał się do Monachium - oddając go Sudetom. Po rozpoczęciu II wojny światowej. Prawie cały świat był przeciwko nam i ani jednego wiarygodnego sojusznika. Ponieważ Mussolini był tylko tchórzliwym szmatą.
  Ale w ciągu trzech tygodni Polska została zmiażdżona. Alianci nie odważyli się jednak zaatakować. Potem upadła Dania i Norwegia. Potem w półtora miesiąca cudownie podbiliśmy Francję, Belgię i Holandię, pokonaliśmy Brytyjczyków pod Dyukerem.
  Ale wojna na tym się nie skończyła, chociaż bardzo na to liczyliśmy! Musiałem uderzyć na Jugosławię i Grecję, dostać się do Afryki. Nie chciałem tego, ale na naszej wschodniej granicy zgromadziło się dziesięć tysięcy stalinowskich czołgów. Musieliśmy rozpocząć wojnę z najpotężniejszym, a zarazem totalitarnym, takim jak my, imperium na planecie.
  Nie było pisane szybkie zwycięstwo, ale po kilku latach wojny udało nam się unieszkodliwić rosyjskiego niedźwiedzia, zdobywając najważniejsze i najbogatsze regiony Rosji.
  Podbiliśmy Afrykę i połowę Azji razem z Indiami. W wyniku wojen powstało imperium dwukrotnie większe od Czyngis-chana, czterokrotnie większe od Macedońskiego, pięciokrotnie większe od Cesarstwa Rzymskiego za panowania Trojana.
  Osiągnęliśmy wiele... Ale wojna jeszcze się nie skończyła! Moskwa jest nieugięta. Co trzeba wziąć. Nadal nie podbity przez Londyn. Ale co najważniejsze - Ameryka! To nasz najpotężniejszy i najniebezpieczniejszy wróg. Jego siła ekonomiczna jest zdumiewająca, ale jego duch jest raczej słaby! Ale z miesiąca na miesiąc jesteśmy coraz silniejsi. Miliony niewolników ciężko dla nas pracują, produkując coraz więcej broni. Wprowadziliśmy do produkcji wiele nowych rodzajów broni. Samoloty odrzutowe, pociski balistyczne, czołgi podziemne i unikalne pod względem charakterystyki lotu dyskietki.
  Nigdy wcześniej w historii ludzkości nie było tak silnej i wyposażonej technologicznie armii jak nasza. A teraz zbliżyliśmy się do świętego celu - dominacji nad światem!
  Führer zatrzymał się i skrzyżował ręce na piersi, po czym skończył. -
  A nasze zwycięstwo to czas najbliższych miesięcy, a nawet tygodni.
  
  DZIEWCZYNA-REKIN
  Egzaminy na MSU zdane. Snezhana Koroleva, urocza naturalna blondynka, zdjęła buty na wysokim obcasie i pobiegła boso po ciepłym asfalcie.
  Jest prostą wiejską dziewczyną i bardzo lubiła dotykać twardych powierzchni gołymi podeszwami. I nie przejmuje się tym, że patrzą na nią, jak trochę oszalały, a jednocześnie podziwiają.
  Snezhana jest bardzo piękna, jej włosy są trochę kręcone i trochę złote, a jej twarz, wręcz przeciwnie, jest opalona, z męskim podbródkiem i wyrazistym profilem. Chociaż urodziła się w wiosce, ma wyjątkowy wygląd, jakby naprawdę była księżniczką. Ma wielu wielbicieli, ale Snezhana ma praktyczny wiejski umysł.
  Chce poślubić oligarchę! I o tym marzy. Jest taka młoda i wspaniała.
  Szkoda, że miliarderzy, nawet w Moskwie, nie leżą na ulicy. Ale Mishka poszedł za nią. Przystojny młody mężczyzna, wysportowany, muskularny. Dziewczyny za nim szaleją. Ale zakochał się w niej. I po co jej ten żebrak? Cóż, niech nie żebrak, ale taki przeciętny chłop.
  Niedźwiedź trzyma w dłoniach kwiaty: białe róże. Pachną tak dobrze. I idź do jej włosów.
  Młody człowiek podbiegł do niej i wyciągając róże, mruknął:
  - poniosła mnie wyobraźnia,
  Twój obraz pojawił się przede mną.
  Przeszyłeś mnie jak błyskawica -
  Ze swoim nieziemskim pięknem!
  Śnieżana roześmiała się, pstryknęła palcami w nos młodzieńca:
  - Czy naśladujesz Puszkina? Ale nie o to chodzi!
  Młody człowiek zapytał zdziwiony:
  - A co jest najważniejsze?
  Śnieżana odpowiedziała ze śmiechem:
  - Pieniądze! To jest najważniejsze!
  Niedźwiedź odpowiedział z westchnieniem:
  - Cóż, skończę Moskiewski Uniwersytet Państwowy i otworzę własny biznes. Nadal nieźle zarabiam, na przykład wymyślam scenariusze i gry!
  Dziewczyna zachichotała i tupnęła bosą stopą.
  - Ja wiem! Piszesz również powieści dla magazynów. To wszystko to taka mała rzecz!
  Młody człowiek logicznie zauważył:
  - Po co mieć za dużo pieniędzy? Mamy wycieczkę do Europy, czasem można pójść do restauracji. Jesteśmy młodzi, zdrowi, piękni - będziemy mieli cudowne dzieci!
  Śnieżana potrząsnęła przecząco głową.
  - NIE! Piękno jest darem od bogów! I trzeba to praktycznie wykorzystać! Poślubię tylko kogoś, kto jest wart co najmniej miliard dolarów!
  Młody człowiek cicho zapytał:
  - Bez miłości?
  Śnieżana powiedziała szorstko:
  - Miłość nie istnieje! Jest tylko brudna żądza mężczyzn i kobiet!
  Miśka potrząsnął głową.
  - NIE! Kocham cię i tylko ciebie! Nie mogę bez ciebie żyć!
  Dziewczyna roześmiała się i odpowiedziała odważnie:
  - Zarób miliard dolców, a potem licz na wzajemność, inaczej... Kwiaty jednak nic, ale wolę szkarłat, kolor krwi!
  Młody człowiek westchnął ciężko i zaśpiewał:
  - Nie ma fałszywej miłości,
  Gwiazdy na niebie mienią się rubinami.
  Zrywasz kajdany wstydu -
  Bądź głębokim silnym uczuciem!
  Śnieżana zachichotała i odpowiedziała:
  - Cóż, komponuj. Właściwie możesz iść ze mną. Jesteś mądry jak na swoje osiemnaście lat. Powiedz, jakie historie zgłosiłeś na konkurs?
  Mishka westchnął jeszcze mocniej i odpowiedział:
  - Trudno mi się skoncentrować. Myśle o Tobie cały czas. O twoich pięknych włosach io twoim... Młodzieniec spuścił wzrok i zapytał czule:
  - Nie boisz się nadepnąć na fragment, a podeszwy się zabrudzą!
  Śnieżana odpowiedziała szorstko:
  - Nie jestem taką mięczakiem. We wsi chodziłem boso od mrozu do mrozu, ostrą ścieżką, kamykami, wybojami. A ty jesteś miejski. Nie masz prawdziwej odwagi!
  Niedźwiedź zauważył:
  - Pasuje ci boso, a mimo to chodzenie ulicami miasta tak.... Zbyt ekstrawaganckie!
  Snezhana uśmiechnęła się, jakie miała wielkie perłowe zęby. Znacznie bielsza niż opalona, czekoladowa skóra. Mishka był nawet zdziwiony, że naturalne blondynki mogą się tak opalić jak Arabki. Może dlatego, że od dzieciństwa przebywa na świeżym powietrzu.
  Dziewczyna niechętnie założyła buty i od razu stała się wyższa od Michaiła. Snezhana jest wysoką dziewczyną. To nawet trochę ją dezorientuje i powoduje uczucie irytacji - nie każdy chce tak dużej żony. Co więcej, wielu miliarderów jest niskiego wzrostu.
  Snezhana marzył o pieniądzach. Miliardy dolarów pobudziły jej wyobraźnię. A ja też chciałem władzy. Wydawać rozkazy i rządzić światem. Lub twórz własne filmy. To też byłoby kuszące. Coś wyjątkowego dla głosu i niepowtarzalnego.
  Nie czujesz się komfortowo w szpilkach. Właściwie dlaczego, dopóki nie spadł śnieg, taka piękna dziewczyna potrzebowała butów? Ale w Moskwie jest naprawdę głupio...
  Śnieżana zapytała młodzieńca:
  - Kochasz mnie?
  Misza odpowiedział z zapałem:
  Z całego serca i duszy!
  Dziewczyna zaśmiała się i zapytała:
  - Następnie napisz historię, w której Rosja pokona Japonię pod rządami Mikołaja II.
  Niedźwiedź odpowiedział z westchnieniem:
  - Już to miałem. Odbył się nawet tematyczny konkurs na ten właśnie temat!
  Śnieżana uśmiechnęła się i zasugerowała:
  - No to kup mi lody!
  Mysz skinęła głową.
  - Z przyjemnością, ale co?
  Śnieżana powiedziała, szczerząc zęby:
  - Truskawki w czekoladzie!
  Młody człowiek pobiegł do straganu i kupił dwie porcje w szklankach z pozłacanego papieru.
  Michaił podał kieliszek Śnieżanie. Dziewczyna wzięła go w dłonie i powoli lizała swoim różowym, uroczym języczkiem. Po czym zagruchała:
  - Tak, to jest dobre! Lody są cudowne! Kiedy jesz, niezapominajki rozkwitają w twojej duszy!
  Misza skinął głową i zauważył:
  - Z tobą przynajmniej do Oceanu Arktycznego!
  Dziewczyna milczała. Jej myśli krążyły teraz wokół czegoś innego. Sama dziewczyna próbowała zarobić pieniądze i napisała fantastyczną historię o koledze z II wojny światowej. Dokładniej, około dwóch facetów - chłopca i dziewczynki. Próbowali ostrzec przed atakiem, ale nikt im nie uwierzył. I skończyli w więzieniu. A 22 czerwca 1941 roku i tak rozpoczęła się Wielka Wojna Ojczyźniana. Biegu historii nie dało się zmienić.
  Historia Snezhany zebrała pewną liczbę polubień i wyświetleń, ale dziewczyna nie otrzymała za to pieniędzy. Co bardzo rozczarowało pisarza kupieckiego.
  Śnieżana czytała Miszkę. Ten młody mężczyzna pisał w drodze na smartfonie. I zrobił to pomyślnie. W rzeczywistości pieniądze są łatwe do wydawania. I trudno je zdobyć. Snezhana nawet myślała o pójściu na panel. Swoim wyglądem obiecywała duże pieniądze. Ale nie chciałem stracić dziewictwa, wtedy szansa na poślubienie miliardera gwałtownie spadła. Z jakiegoś powodu oligarchowie kochają dziewice. Tak, to jest harmonogram. Snezhana chciał dużych pieniędzy. Tylko teraz nie ma konkretnego planu, jak osiodłać miliardera. Oligarchowie nie poznają się przez Internet. Ale jest tak wielu facetów. I każdy jest tak inny. A ciało tak pragnie pieszczot i namiętności.
  Snezhana musiała się sporo natrudzić, żeby nie stracić dziewictwa. Ale trzymała się. Chociaż śniłem o tym po nocach!
  Piękno zapytało Mishkę:
  - Czy jest wam ciężko mężczyznom bez dziewczyn?
  Młody człowiek szczerze odpowiedział:
  - Bardzo trudny!
  Śnieżana wzdrygnęła się i odpowiedziała:
  - A ja chcę mieć męża miliardera! Pomóż mi proszę!
  Niedźwiedź gwizdnął, kręcąc głową.
  - Jestem w tobie po uszy zakochany! I nie dam go nikomu, a już zwłaszcza brzuchatemu oligarsze!
  Snezhana mrugnęła i powiedziała chytrze:
  "A ja uczynię cię moim kochankiem!" Będziesz mnie kochać i pieścić!
  Młody człowiek zaśmiał się i odpowiedział:
  - Oligarchów trzeba szukać tam, gdzie się znajdują! Może w najdroższej restauracji w Moskwie!
  Śnieżana obnażyła zęby i agresywnie zażądała:
  - Zabierz mnie tam!
  Niedźwiedź zauważył:
  - Nie ma ani jednego dania za mniej niż tysiąc dolarów!
  Śnieżana żartobliwie zauważyła:
  - Tym lepiej, przynajmniej spróbuję egzotyki. Nie masz tysiąca dolarów?
  Młody człowiek chętnie odpowiedział:
  - Dla ciebie jest, ale dla nas dwojga potrzeba dwóch.
  Śnieżana zdecydowanie stwierdziła:
  - Tak, pójdę sam! I tak będzie lepiej!
  Niedźwiedź był zawstydzony i nic nie powiedział. Dziewczyna tymczasem skończyła swoje lody. Wrzuciła pustą szklankę do urny. I gwizdnął. Ma zabawny nastrój.
  Niedźwiedź wręcz przeciwnie, posmutniał. Marzenia o małżeństwie ze Śnieżaną okazały się złudzeniem. Tak, nie ma do niej szczęścia. Ale zakochany w dziewczynie po uszy.
  Młody człowiek śpiewał ze smutkiem:
  - Nie jesteś aniołem, ale dla mnie, ale dla mnie zostałeś świętym.
  Śnieżana przerwała młodzieńcowi:
  - Irytuje mnie słowo "święty"! Natychmiast poczułem w nim hipokryzję i hipokryzję! Ogólnie rzecz biorąc, jak mówią mędrcy: jeśli polityk mocno się żegna, to jego ręka szuka twojego portfela! - Dziewczyna stukała obcasami i śmiała się, śpiewając. - Portfel, portfel, na sznurku. Nad lśniącą otchłanią wiszącą na krawędzi! A los czai się za rogiem w bok, a niewidzialna lina trzyma!
  Dziewczyna zobaczyła innego faceta. Nadchodzi Sławek. Również miły młody człowiek. Tutaj może trafić w dziesiątkę.
  Snezhana zabulgotała Miszka:
  - Więc dasz mi tysiąc dolarów?
  Młody człowiek zawahał się. A Snezhana podskoczyła i pobiegła do Slavki. Młodzieniec również niósł w dłoniach bukiet kwiatów, tyle że tym razem były one szkarłatne. Śnieżana podbiegła do niego i zagrzmiała:
  - Cześć Sławku! Czy możesz mnie zabrać do restauracji Cesarz?
  Młodzieniec skinął głową na znak zgody.
  - Z pewnością!
  Na jego dłoni błyszczał szmaragdowy pierścień. Ojciec Slavika jest milionerem i zawsze ma pieniądze. To prawda, że \u200b\u200bza bardzo uwielbia otwierać ręce, ale Snezhana pokonała chłopaków. Ona, dziewczyna, jest bardzo silna fizycznie i była zaangażowana w sztuki walki. To prawda, preferując karate bezkontaktowe, bojąc się, że ktoś zepsuje jej nienaganną urodę.
  Ale zarówno siła, jak i rozciąganie są najlepsze. I może poruszać pięścią i nogą.
  Slavka krzyknął do Miszki:
  - Wynoś się stąd!
  Niedźwiedź zacisnął pięści.
  - Obniż ton!
  Śnieżana obnażyła zęby i mruknęła:
  - Tak, Mishka, idź, a potem do ciebie zadzwonię!
  Sławka zmarszczył brwi i syknął:
  - Jak nazywasz?
  - warknęła duża dziewczynka.
  - I nie próbuj być o mnie zazdrosny! Z kim chcę, spotykam się z tym! A ty, Mishka, idź, twój czas się skończył!
  Młody człowiek cofnął się z westchnieniem. Śnieżana mrugnęła do Sławki. Jest również przystojnym młodzieńcem, rudowłosym i cieszy się dużym powodzeniem u dziewcząt. I zakochał się w niej po uszy. Gajówka jest bogatsza i można ją doić. Ale mimo to może spać z innym - ci mężczyźni to mężczyźni.
  Sławek powiedział:
  Napisałem dla ciebie poezję!
  Śnieżana zachichotała i odpowiedziała:
  - Poezja? Coś was wszystkich przyciągnęło do tekstu!
  Gajówka skinęła głową i zaśpiewała;
  Miłość to niebezpieczna, piękna ścieżka,
  Wie o tym każdy, kto wszedł...
  Nie możesz od tego uciec, nie możesz zeskoczyć -
  Otello udusił Desdemonę!
  Śnieżana roześmiała się i zauważyła:
  - Śmieszny! Chciałbym usłyszeć coś ciekawego. I jedz w tym samym czasie!
  Sławka zauważył z powątpiewaniem:
  - Dla restauracji "Cesarz" jesteś zbyt skromnie ubrany, och, najwspanialszy!
  Śnieżana zdecydowanie stwierdziła:
  - Więc ubierz mnie!
  Slavka skinął głową ukochanemu:
  - Wszedł! Tam, za rogiem, czeka mój kierowca z samochodem!
  Śnieżana odpowiedziała ze śmiechem:
  - To cud nad cudami, twój sześćsetny "Mercedes"!
  Sławek poprawił:
  - Już osiemsetny! Ogólnie rzecz biorąc, mamy wspaniałe marki!
  Snezhana podskoczyła i obróciła gramofon w powietrzu, śpiewając:
  - Dziewczyny są różne - żółte, białe, czerwone. Ale wszyscy chcą tego samego - na fantazyjnym samochodzie!
  Mercedes nie jest ulubionym samochodem dużej, krągłej dziewczyny Śnieżany. To byłby Cadillac albo coś jeszcze większego. Usiedli, kierowca był czarnym Afrykaninem i mrugnął żarliwie do właściciela.
  Dziewczyna w drodze zapytała:
  - Czy próbowałeś jakiegoś biznesu?
  Slavka podała jej drogie, palmowe piwo i zabulgotała:
  - Wypróbowany. W szczególności na sprzedaży gier komputerowych można się bardzo wzbogacić!
  Śnieżana zgodziła się z tym:
  - Popyt tworzy podaż! Mishka pisze wszystkie historie, ale kto ich potrzebuje?
  Sławka skinął głową na znak zgody:
  - Nigdy nie wiadomo kto. Teraz nie czas na książki. Dominują teraz gry i filmy! I grafika komputerowa!
  Śnieżana sączyła piwo palmowe z kokosów. Jest smacznie i przyjemnie. Nie takie tanie pomyje. Śnieżana nie lubiła piwa, bała się przytyć. Jest taka mięsista. Gdzieś na tej krawędzi balansuje, że dieta nie jest zbędna. Śnieżany jest dużo, ale dużo trenuje. Ma płytki prasowe i drut mięśniowy.
  Slavka próbuje zapalić papierosa, ale Snezhana marszczy brwi i mruczy z niezadowoleniem:
  - Po co ci to gówno! Rujnujesz sobie zdrowie!
  Młody człowiek gasi cygaro i zauważa:
  - Moim zdaniem trochę przytyłeś! Czy chodzisz na fitness?
  Śnieżana warknęła:
  Nie mam tłuszczu, mam mięśnie! Ale ty, Slavko, nie zaszkodziłoby napompować. Niedźwiedź by cię znokautował, a ty go zastraszasz!
  Sławka prychnął pogardliwie:
  - Niedźwiedź pisarz i botanik!
  Śnieżana odpowiedziała:
  - Nie, jego mięśnie są znacznie większe i wydatniejsze niż twoje! Jesteś trochę chudy!
  Sławka odpowiedział poważnie:
  - To z natury! Jem dużo. Ogólnie nie podoba mi się, że spotykasz się z Mishką, Wołodią i Saszą. Nie wypada dziewczynie chodzić z różnymi facetami!
  Śnieżana skrzywiła się i odpowiedziała:
  - Wszyscy są przystojnymi młodymi mężczyznami i znaleziono trochę pieniędzy. Tylko ze mną zachowują się przyzwoicie! Proszę bardzo, też możesz mnie spotkać.
  Sławka ostro zauważył:
  - Cholera. Cóż, mogę przynajmniej pogłaskać twoją nogę?
  Śnieżana odpowiedziała stanowczo:
  - Jeśli zabierzesz mnie do restauracji, niech tak będzie, pozwolę na to!
  We dwójkę poszli do sklepu z modą. Gajówka jest nieco niższa od Miszki i zauważalnie szczuplejsza. Na tle Snezhany ogólnie wygląda na małego, dziewczyna jest szeroka w ramionach i jaki rozmiar ma jej klatka piersiowa. Gajówka zauważa to i cały czas próbuje się przeciągnąć i stanąć na palcach.
  Przeciwnie, Snezhana zaczyna się pochylać. Jak na dziewczynę jest dość wysoka i jej się to nie podoba. Nie wszyscy mężczyźni lubią duże dziewczyny, zwłaszcza miliarderzy. To prawda, jasne piękno to rekompensuje, chłopakom nie ma końca.
  Ale czasami Snezhana zaczyna się komplikować.
  W rzeczywistości jest już doświadczoną dziewczyną. W wieku dwunastu lat udało jej się dostać do szkoły specjalnej za złamanie jednemu chłopcu nosa i wyłupienie oka innemu. Spędził tam prawie rok. Cóż, nie było tam nic szczególnie strasznego. O ile dziewczyny nie są zbyt zdenerwowane, jest dużo kamer wideo. Ale jedzenie było dobre, a dla bezpretensjonalnej wiejskiej dziewczyny siedzenie jest normalne. A w szkole specjalnej jest sala komputerowa i basen, i zabierają na wycieczki, i tylko dwie godziny dziennie na terapię zajęciową. W domu Snezhana pracowała znacznie więcej.
  Jej rodzina popadła w duże długi, a dzieci wbrew wszelkim prawom musiały to robić, jak za czasów carskich.
  Snezhana służyła czasowi, a nawet afiszowała się z nim. Jestem taka fajna. Była zdolną dziewczyną i wstąpiła na Moskiewski Uniwersytet Państwowy bez bluźnierstwa. Wyróżniała się absolutną pamięcią, a Snezhana, po przeczytaniu podręcznika, odpowiedziała bez wahania.
  Ale jednocześnie bardzo zdolna dziewczyna nie lubiła się uczyć. Opuszczałem wykłady i generalnie starałem się jak najmniej odwiedzać uczelnię.
  Ostatnio Snezhana zainteresowała się grami komputerowymi. I co? Wziąłem iPhone'a i gram, nawet podczas pływania.
  Slavka sam dobierał jej ubrania. Młody człowiek wypłacił pieniądze z karty, wybierając modne, drogie, piękne.
  Śnieżana podziwiała się w lustrze. Wyróżniała się urodą wojownika. Muskularne ciało, wąska talia i luksusowe biodra z wysokim biustem. Być może zbyt szerokie ramiona i mocna szyja - typowa amazonka.
  Twarz o nieskazitelnych rysach, jak posąg starożytnej greckiej bogini. Prawdopodobnie przedstawiliby to rzeźbiarze Hellas Artemis lub Ateny.
  Śnieżana westchnęła. Niestety, wielu mężczyzn kocha delikatne i drobne kobiety. Ma też urodę wojownika.
  I nie jest tak łatwo znaleźć dla niej suknię balową, która dobrze pasuje!
  Ale tutaj jakoś nadal ją przebierali.
  A Slavka przyniosła jej nawet naszyjnik ze sztucznych diamentów. Cholera, chciwy, może być z prawdziwych kamieni!
  Snezhana trochę się podziwiała. Wygląda więc jeszcze bardziej jak księżniczka ze średniowiecza. Czy to, że twarz jest zbyt śniada.
  Sławka zauważył:
  - Trochę bielszej twarzy nie zaszkodzi! A potem śniady, jak Azjata!
  Śnieżana odpowiedziała:
  - Mam rysy aryjskie. A nigdy nie używałam kosmetyków i nie zacznę!
  Sławka odpowiedział z westchnieniem:
  - OK. Wiesz lepiej.
  Snezhana została skropiona drogimi perfumami, a ona, tak elegancka i luksusowa, ruszyła za Slavką. Przebrał się też w smoking z muszką i włożył cylinder. Jednak w ten sposób wydawał jej się mniej szanowany - chłopak w męskim garniturze.
  Spokojnie opuścili pokój i wsiedli do pięknego samochodu.
  Slavka przypomniał logicznie:
  - Najbogatsza publiczność w restauracji będzie znacznie później, w ciągu dnia mają interes. Może podczas gdy my się zabawimy?
  Śnieżana odpowiedziała niepewnym tonem:
  - Jedźmy po Moskwie!
  I włączył iPhone'a. Nie mogła się doczekać zabawy. Tutaj rzeczywiście jest postęp: pobierasz dowolne gry z Internetu i zacinasz się. To prawda, istnieje niebezpieczeństwo. Napina gorzej niż alkohol.
  Snezhana po prostu gra swoją ulubienicę: jest królową, która podbija inne państwa. Oczywiście musimy zbudować armię, podnieść gospodarkę i tak dalej. A to wymaga pieniędzy i zasobów. Ale dzięki Miszce - zasugerował kod oszusta. A teraz likwiduje zasoby dla siebie, a więc ostemplujmy wojska i przenieśmy je do innych stuleci.
  Na przykład walczą z tobą za pomocą broni na koniach i archaicznych armat. A ty bombardujesz ich bombami atomowymi i ogromnymi czołgami. Bez żadnych wątpliwości i argumentów.
  Snezhana szczególnie nie lubi się przemęczać. Rzuca na armię XVI wieku armadę XXI wieku. I czerpie przyjemność z bicia. Czego jeszcze potrzebuje? To dama najwyższej kategorii sportowej.
  Śnieżana zdjęła buty i zapytała Sławkę:
  - Masuj mi stopy, ale nie waż się trzymać rąk powyżej kolan, bo cię uderzę!
  Slavka już wpadła pod gorącą rękę Śnieżany. Ma siłę bohatera.
  I skromnie masuje jej podeszwy.
  Dziewczyna gra samą siebie. Zakładam specjalne wirtualne gogle. O wiele lepsze walki są widoczne.
  Iluzja pełnej obecności i tysięcy jednostek. A twoje wojska posuwają się naprzód. Tutaj bomby atomowe są zrzucane na pozycje wroga. Kiedy jeden upada, tysiące wojowników zostaje spalonych jednocześnie. Jest też ciekawa broń chemiczna. Też dymi i unosi się, takie demony tańczą.
  Snezhana łamie wroga. Siły są nierówne, chociaż wciąż udało jej się stracić kilka czołgów i kilka helikopterów. I szturmem zdobywa stolicę. Oto kolejny przechwycony stan.
  Snezhana śpiewała z przyjemnością:
  - Jestem jedną z tych królowych, które kochają radość i śmiech, tylko ze zwykłym błaznem, całowanie to grzech!
  I znowu gra. Kolejna potęga do zdobycia. I tu znowu, jak bomby atomowe żłobią.
  I zainstaluj lasery na myśliwcach.
  Tymczasem Slava masuje twarde podeszwy dziewczyny. Widać, że zajmuje się sztukami walki i łamie cegły bosą piętą. Slavka myślała, że taka żona może okaleczyć męża. No i bije samego siebie.
  Ale młody człowiek naprawdę lubił Śnieżanę. Ona sprawia, że czujesz się bezpiecznie. Taka kobieta nie obrazi męża!
  Slavka pomyślała, a co jeśli Śnieżana jest zahipnotyzowana? Ogólnie rzecz biorąc, hipnoza jest taką tajemnicą, że zawsze go pociągała. Władza nad światem - tego właśnie pragnę!
  Jak w jednym filmie: genialny, ale nieco szalony naukowiec próbował podporządkować sobie świat, wydając polecenia za pomocą fal myśli.
  Oczywiście byli bohaterowie, którzy mu w tym przeszkodzili. Ale Slavka chciałaby się nauczyć, jak ujarzmić wszystkich z rzędu.
  I zostań cesarzem świata! A co ze Śnieżaną - ile ona myśli o sobie!
  Snezhana nadal grał na razie. Przejęła jeszcze kilka krajów. Wykorzystując swoją przewagę techniczną. A potem walczył na morzu. Co też jest naprawdę fajne.
  Pancerniki z bronią atomową przeciwko żaglówkom. A z oddali dochodzi bicie. Statki toną, płoną setkami.
  Nagle Śnieżanie zrobiło się smutno. Przypomniałem sobie klęskę Japończyków pod Mikołajem II. I tak, nastrój jest wyłączony. Więc przegraliśmy.
  A dziewczyna zdecydowanie wstrzymała grę i włączyła wyszukiwanie strategii historycznych w Internecie.
  Cóż, teraz wszystko naprawi. Oto na przykład wojna rosyjsko-japońska z lat 1904-1905.
  Gajówka nieco rozproszyła jej uwagę, całując jej bosą, różową piętę. Śnieżana potrząsnęła palcem:
  - Uważaj, draniu! A potem to zrobię!
  A dziewczyna zręcznie chwyciła Slavkę za nos bosymi stopami. Młody człowiek jęknął:
  - Och, to boli! Puścić!
  Śnieżana roześmiała się:
  - Cóż, jesteś mięczakiem! Ech, nie ci ludzie poszli teraz!
  Slavka zgodził się z tym:
  - Tak, nie te!
  Dziewczyna puściła nos młodzieńca i wyciągnęła się od tyłu. Była szczęśliwa i wesoła!
  Zasugerował:
  - Chodźmy coś przekąsić!
  Gajówka, znając gusta Śnieżany, zamówiła: ciastka kremowe w czekoladzie oraz mleczny shake z kokosami i ananasami.
  Dziewczyna chętnie jadła. Śnieżana uwielbiała dobre jedzenie.
  Uroda zauważyła jednak:
  - Zastanawiam się, czy jedzenie jest zrobione z dwutlenku węgla?
  Slava zaśmiał się i odpowiedział:
  - To jest fantastyczne!
  Śnieżana logicznie zauważyła:
  - A iPhone'y są fantastyczne i używamy ich bardzo dobrze!
  Slavka odpowiedziała, niezbyt chętnie:
  - Postęp, wiesz. Postęp!
  Śnieżana sennie powiedziała:
  - Czy polecimy na inne planety?
  Slavka stanowczo stwierdziła:
  - Na sam koniec wszechświata!
  Śnieżana roześmiała się i zauważyła:
  - Tak, to światło nauczania, zimą i wiosną, powtarzam, bez wyjątku, wszystkie złe duchy lasu!
  Sławek potwierdził:
  - Dowcipny. Co Ci się teraz nie podoba w naszym świecie?
  Śnieżana szczerze odpowiedziała:
  - Stare kobiety! Po prostu okropne, jakie brzydkie są stare kobiety!
  Slavik zgodził się z tym:
  - Tak, brzydki. Chociaż niektórzy po siedemdziesiątce wciąż wyglądają wow!
  Śnieżana błysnęła zębami:
  - Kto na przykład?
  Slavik chętnie odpowiedział:
  - Sofii Rotaru!
  Śnieżana roześmiała się i zauważyła logicznie:
  - To operacja plastyczna! Fajnie byłoby wyglądać naturalnie w wieku dwudziestu lat po osiemdziesiątce!
  Sławek zgodził się:
  - Tak fajnie. Nieśmiertelność to w ogóle cudowna rzecz.Czasami zaczynasz myśleć o starości i zaczynasz się bać!
  Śnieżana pisnęła i syknęła:
  - Nie mówmy o smutnych rzeczach. Zastanówmy się lepiej, czy tutaj na przykład można zrobić film?
  Slavik odpowiedział z westchnieniem:
  - Zrobienie dobrego filmu jest drogie!
  Śnieżana zasugerowała:
  - Może nie za drogo. Na przykład o więzieniu dla kobiet. Jak to, że dziewczynę zgwałcił miliarder, a potem, żeby milczała, wsadził ją za kratki!
  Slavik logicznie zauważył:
  - To nie jest nowy temat. To naprawdę nie kosztuje aż tak dużo! Myślałeś o graniu w filmach?
  Śnieżana szczerze odpowiedziała:
  - Jeszcze nie, ale co?
  Slavik logicznie zauważył:
  - Masz taki wygląd... Zagraj w różne królowe i wojownicze księżniczki. W tym samym czasie zarabiałbym pieniądze! Tak bardzo kochasz pieniądze!
  Śnieżana skinęła głową z aprobatą.
  - Bardziej niż faceci! Dobry pomysł, trzeba będzie spróbować!
  Dziewczyna przedstawiła się jako wojownicza księżniczka. Albo przywódca barbarzyńców. Jak rzuca sztyletem gołymi stopami i przybija czarnego księcia do szachownicy. Tak, to jest piękne. I inne role.
  Sławek zasugerował:
  - Może weźmiemy pożyczkę i zrobimy film? Jakiś niedrogi. Tutaj, na przykład, jest o miłości. Romantyczny związek.
  Śnieżana roześmiała się i odpowiedziała:
  - Oczywiscie ze bedziemy! Można to zrobić za darmo!
  Dziewczyna znowu grała w strategię. Tym razem historyczny: Rosja kontra Japonia. Jednak Snezhana jakoś bezskutecznie rozpoczął wojnę i zaczął faulować jedną bitwę po drugiej. Cofnięte do tyłu. Byłoby miło podłączyć kod, ale w czym problem - ona go nie zna, do tej gry. I szczerze mówiąc, pokonanie Japończyków nie działa.
  Dziewczyna potrafi być jednak przebiegła. Lub skorzystaj z otwarcia akademii. Ale jeśli ulepszysz wojska, wymaga to zasobów, co oznacza, że mniej piechoty zostanie wybite. Tak więc wojna rosyjsko-japońska nie obejdzie się bez sztuki dowodzenia i kontroli.
  Snezhana też nie jest zbyt doświadczona w grach. Pierwszy raz grała na komputerze w szkole specjalnej, rodzina jej na to nie pozwalała. Ogólnie rzecz biorąc, dziewczyna była nawet rozbawiona, że \u200b\u200bwyszło jej lepiej w więzieniu dla dzieci niż na wolności. Ale czasy są oczywiście humanitarne. Ale sama Snezhana pracowała od wczesnego dzieciństwa, żyła w potrzebie, a jej miłość do pieniędzy jest całkiem zrozumiała.
  I gry też. Wygląda na to, że za mało się bawiłem jako dziecko. Ale gry są różne i tak kolorowe. Podłączasz okulary do iPhone'a, łączysz się z Internetem i jesteś jak w bajce.
  Okulary dają trójwymiarowy obraz gry, a miniaturowe słuchawki brzmią. I możesz nawet grać, co chcesz podczas wykładów.
  To naprawdę robi postępy!
  A teraz Snezhana chce wygrać bitwę morską i nie potrzebuje niczego więcej ... A statki są widoczne w kolorze, objętości i dymie, wybuchach pocisków i biegających marynarzach. Doskonała grafika komputerowa. Bitwę można oglądać zarówno z daleka, jak iz podejścia. Wydajesz polecenia, wskazujesz kierunek ognia lub uderzasz strzałą. Możesz oczywiście skorzystać z usług doradcy wojskowego, ale to nie to samo. A doradca nie dowodzi w najlepszy sposób. Nie mogą wygrać, jeśli nie ustawią gry na najniższym poziomie trudności.
  Snezhana po kilku niepowodzeniach to zrobiła. Bardzo łatwy poziom i korzystając już z doświadczenia w grze, chodźmy. Udało jej się więc nieco urozmaicić grę iw końcu pokonać Japończyków.
  Nadal jest fajną dziewczyną. A przeciwko niej takie siły. Aby nie uległa wrogom. Śnieżana tak przynajmniej uważa, chociaż na bardzo łatwym poziomie wygrywa z trudem. Gra jest nadal grą. I toczy się śmiertelna bitwa.
  Dziewczyna przestawia statki iz desperacją naciska złapaną w pułapkę kobrę. I przechodzi do ofensywy. Przekaż darowiznę i zyskaj. I ponownie oddaj. Tutaj chodzi o barany. Japończycy przegrywają. Ponieważ na bardzo łatwym poziomie ich statki są zbyt kruche i wrażliwe. Przebijają się przez nie dokładnie. Rosyjskie pociski przebijają obie strony jednocześnie. I mniejsza dokładność.
  Na lądzie to samo i możesz cieszyć się sukcesem. Chociaż nawet tutaj trzeba się napocić, żeby wygrać.
  Śnieżana, obnażając zęby, zauważyła:
  - W historii świata bywają różne rzeczy... Ale ja wygrywam!
  Dziewczyna, po kilku zwycięstwach na morzu i lądzie, wylądowała w samej Japonii i trochę cieszyła się grą i zwycięstwami na obcym terytorium. Zaczęło się okazywać podejmowanie bardziej optymalnych decyzji i wykonywanie manewrów okrężnych.
  Śnieżana nawet się rozweseliła. I zaczęła podskakiwać na krześle. I śpiewaj z wściekłością:
  - Wrogowie zostali pokonani przez potężnego "Varangian", samuraje nie okażą litości!
  Slavka nie lubi gier tak jak Snezhana. W rzeczywistości od wczesnego dzieciństwa po prostu nie grał. I nie ma z tego powodu żadnych kompleksów. Co trzeba zrobić, to trzeba zrobić!
  Slava nie jest jednak przeciwny zabawie. Tym bardziej, ile możesz masować podeszwy dziewczyny.
  Młodzieniec również założył sobie okulary... I tym razem zabawa jest kosmiczna.
  I bardzo ciekawe... Wiele dziewczyn w bikini walczy i wchodzi na pokład statku kosmicznego.
  Wśród dziewcząt bohaterki: Natasha, Zoya, Aurora, Maria. Słynna czwórka to córki bogów. Walczą w kosmosie, używając magii i najnowocześniejszej technologii. Ścinają orków w korytarzach pancernika i przecinają czołgi abordażowe. Poruszają się dla siebie i pokonują wroga uśmiechem i promiennym uśmiechem. Z perłowych zębów wirtualnych dziewczyn wylatują promienie słoneczne, uderzając w różne stworzenia.
  Slava działał, ciesząc się grą i pięknem dziewczęcych ciał...
  Czy statki kosmiczne szturmują same siebie? Tak, takie dziewczyny rozgryzą diabła po południu ogniem!
  Bitwy kosmiczne są zawsze ekscytujące i przyciągają klientów. W branży gier można zarobić dużo pieniędzy. Zwłaszcza gdy magia i technologia są mieszane. I kiedy w grze jest wiele pięknych dziewczyn. To najlepszy smak ever!
  Slava bawił się, a dziewczyny gołymi palcami u stóp rzucały bumerangami, które wirowały i rozrywały wrogów. Wojowniczki rzucają się na orków w skoku i rozbijają im obnażone usta.
  Gloria syknęła z wściekłości:
  Nikt nas nie powstrzyma, nikt nas nie pokona! Złe dziewczyny miażdżą wroga! Złe dziewczyny - cześć bohaterom!
  Oto zdobyty jeden pancernik, a wojownicy przeskakują na następny. Migają nagie, okrągłe obcasy wielu dziewcząt. Wszystkie są tak różne, a jednocześnie niesamowite.
  Ogólnie rzecz biorąc, popyt na gry znacznie wzrósł, gdy zaczęły pojawiać się serie z dziewczynami w bikini. Mężczyźni, zwłaszcza nastolatki, lubią dziewczyny z minimum ubrań... Zwłaszcza, jeśli jest dużo wojowników iz różnych stron.
  Zgłodniały, Slavka przestał grać... I zamówił kilka hamburgerów i szaszłyków.
  Żarłoczny Snezhana również był rozproszony. I użyła swoich ostrych zębów. Zaczęła rozdzierać świeże mięso i gwizdać:
  - Moja słodka i czuła bestio! Tak bardzo cię kocham - uwierz mi! Moja słodka i czuła bestia!
  Dziewczyna zasmakowała w soczystym mięsie, rozdarła je i zjadła. Slavka z miłością zauważyła:
  - Jesteś taką uroczą tygrysicą!
  Śnieżana potwierdziła:
  - Jestem potworem z piekła rodem!
  I polizał srebrny szpikulec. Uwielbiała jeść i potrafiła dużo pożreć. Nic dziwnego, że ma tyle energii i siły. Ale jednocześnie dziewczyna wyróżniała się wdziękiem i szybkimi ruchami. Miała już czarno-czerwony pas w karate bezkontaktowym i rozbijała ciężkie deski. Może rozłupać do trzech cegieł. Ma siłę konia pociągowego. Nawet Snezhana niedawno wystąpiła kilka razy w programie strongman wśród kobiet i otrzymała trochę pieniędzy.
  W ogóle Śnieżana oszczędzała dla siebie... Mogła też na własny koszt pojawić się w restauracji Cesarza, ale jak nie mogła wykorzystać swoich licznych fanów. Ogólnie dobrze radzi sobie z młodymi mężczyznami. Możesz nimi obracać za pieniądze i bez kładzenia się spać. Starsi mężczyźni są bardziej praktyczni i nie można ich doić przez tak długi czas bez handlu ciałem!
  Wiele dziewczyn tak się zachowuje. Faceci są dojeni i uwiedzeni z uczuciem, ale nie spieszą się z miłością. Chociaż oczywiście chcesz.
  Snezhana prawie się nie powstrzymuje. Jej młode, bardzo silne ciałko jest tak chętne do pieszczot. Muszę nawet brać pigułki, żeby obniżyć podniecenie. Nie, tylko te panie, które grają drażliwe, dostają duże pieniądze!
  Widać to w filmach i powieściach. Drażnij facetów, a przyniosą ci wszystko na srebrnej tacy.
  Snezhana poprosiła o więcej grilla:
  - Daj mi więcej!
  Slavka zauważyła z troską:
  - Ile ważysz?
  Śnieżana szczerze odpowiedziała:
  - Dziewięćdziesiąt kilogramów!
  Sława gwizdnął:
  - Wow! Tak, jesteś taki gruby!
  Śnieżana obraziła się:
  - Widziałeś mnie w bikini! Ani kropli tłuszczu, mam tylko mięśnie!
  Sławka spokojnie zauważył:
  - Muszę przejść na dietę!
  Śnieżana zaśpiewała w odpowiedzi:
  - Czasami zasmucają nas uczucia,
  Ale opinia ludzi od dawna jest znana ...
  Kto jest duży - dzieło sztuki,
  A dobra musi być dużo!
  Slavka zamówił przez komórkę więcej szaszłyków. Potem wypili drogiego drinka, a Śnieżana zjadła szaszłyk i popiła go czerwonym płynem.
  Dziewczyna wiwatowała i śpiewała:
  - Woda ognista
  Napełnij swój kieliszek...
  Razem z Szatanem
  Wypijmy do metalu!
  Sławka zapytał Śnieżanę z uśmiechem:
  - Nie boisz się Boga?
  Dziewczyna zdecydowanie odpowiedziała:
  - NIE!
  Sławek zaśmiał się.
  - I dlaczego?
  Śnieżana odpowiedziała poważnie:
  - Nie boję się postaci z bajek! Czy boisz się Kościeja lub Baby Jagi?
  Slavka racjonalnie zauważył:
  - Cóż, tylko najmniejsze dzieci wierzą w Kościeja lub Babę Jagę, ale bardzo wielu, nawet bardzo wysokich rangą ludzi, wierzy w Boga!
  Śnieżana cynicznie zauważyła:
  - Politycy to udawacze! Dla nich religia to biznes albo flirt z elektoratem. W czasach sowieckich wydawano dobre książki, w których Biblia była od dawna eksponowana!
  Gajówka skinęła głową w porozumieniu i potwierdziła:
  - Robić interesy! Każdy chce zarobić i nie można temu zaprzeczać! Taka jest ludzka natura!
  Śnieżana śpiewała wściekle, fragment piosenki Karabasa:
  - Ale choćby po to, by chwycić wszystko ku swojej wielkiej radości! Ale choćby po to, by chwycić wszystko ku swojej wielkiej radości! Ku mojej wielkiej radości!
  Slavka też poważnie przypomniał:
  - Ale tak naprawdę nie ma absolutnie żadnych dowodów na to, że Bóg nie istnieje!
  Śnieżana zdecydowanie stwierdziła:
  - A ateiści nie mają nic do udowodnienia! Ciężar dowodu powinien spoczywać na wierzących!
  A dziewczyna znów zaczęła jeść tłuste mięso. Mięsista piękność. Jest w nim tyle wdzięcznych i dzikich rzeczy - same stragany.
  Sławka skromnie zauważył:
  - Na świecie jest oczywiście mało sprawiedliwości, a szczęście często sprzyja złu!
  Śnieżana zgodziła się z tym:
  - Najbardziej utytułowanym władcą jest Czyngis-chan. Ale nadal jest bestią! I nie dotrzymał słowa!
  Sławek potwierdził:
  - I wjechał do meczetu na koniu! Tak, to silny cios dla każdej religii!
  Śnieżana napisała na Twitterze:
  - Ziemia jęknęła pod piętą Czyngis-chana, na świecie nie ma odważniejszego rosyjskiego Iwana!
  A dziewczyna, jakby śmiejąc się bosymi stopami, bardzo zręcznie przekręciła srebrny szpikulec w ósemkę, po raz kolejny pokazując swoją niezwykłą siłę.
  Gajówka, patrząc na to, była zdenerwowana. Kiedy taka potężna dziewczyna jest obok ciebie, mimowolnie jesteś zawstydzony i boisz się dostać od niej liczi!
  Śnieżana zauważyła z przekonaniem:
  - Wszystko, co istnieje na świecie, zależy od niebiańskich wysokości! Ale nasz sukces, ale nasz sukces zależy tylko od nas!
  Sławek odpowiedział:
  - Nie, wiele w naszym świecie zależy od błahego szczęścia! Kto jest miliarderem o przeciętnych zdolnościach, kto jest geniuszem umierającym w biedzie!
  Śnieżana wypaliła:
  - Van Gogh!
  Sławek potwierdził:
  - Otóż to!
  Dziewczyna zapytała niepewnie:
  Myślisz, że istnieje predestynacja?
  Sławek wzruszył ramionami.
  - Może!
  Piękno zmarszczyła brwi i zapytała ponownie:
  - Czy to znaczy, że Bóg istnieje?
  Slavka odpowiedział, kręcąc głową:
  - Jedna z moich połówek w to wierzy, a druga nie... Ale może nie wszystkie scenariusze naszego życia są przez nas namalowane!
  Śnieżana śpiewała z rozmachem:
  Wyobraź sobie tę sytuację
  To, co się spełni, jest nam znane z góry ...
  I dlaczego więc wątpliwości, zmartwienia,
  Wszystko na świecie zapewni - harmonogram!
  Dziewczyna wygięła plecy w łuk i dalej śpiewała przebój z filmu dla dzieci:
  A my przeciwstawiamy się burzom
  Z tego i tamtego...
  Życie w świecie bez niespodzianek -
  Niemożliwe dla nikogo!
  Niech powodzenia, porażki,
  Na huśtawce - w górę iw dół,
  Tylko w ten sposób, a nie inaczej!
  Tylko w ten sposób, a nie inaczej!
  Niech żyje niespodzianka!
  Niespodzianka! Niespodzianka!
  Niech żyje niespodzianka!
  Sławka szczerze zauważył:
  Masz taki piękny i mocny głos. Może jeśli chcesz pieniędzy, idziesz na scenę?
  Śnieżana odpowiedziała z westchnieniem:
  - Nie mam słuchu!
  Slava był zaskoczony:
  - Tak? Gdyby nie słuch, nie śpiewałbyś tak dobrze!
  Dziewczyna zaśmiała się i mruknęła:
  - Tak, dobrze słyszę! Ale jakoś nie udało się zostać piosenkarzem. Chociaż może, jeśli ukończę Moskiewski Uniwersytet Państwowy, spróbuję pójść do szkoły teatralnej!
  Slavka zauważył, ściszając głos:
  - Masz wiele talentów!
  Śnieżana odpowiedziała, marszcząc brwi:
  - Tutaj grać w gry komputerowe, niestety nie wiem jak dobrze! W stosunku do normalnego poziomu, ciągle zdmuchuję strategię komputera!
  Sławek powiedział:
  - Użyj nieuczciwego kodu!
  Dziewczyna kapryśnie zauważyła, ponownie przekręcając zakrzywiony szpikulec bosymi stopami:
  - Niestety nie znam wszystkich kodów!
  Slavka uśmiechnął się i zaproponował:
  - Wyszukaj w Internecie kody do oszukiwania. Po prostu wpisz kody do wyszukiwarki i nazwę gry!
  Śnieżana powiedziała poważnie:
  -Spróbuję!
  A dziewczyna ponownie założyła wirtualne okulary, weszła do Internetu. Czego nie ma w sieci. I każdy może oglądać i grać. Wystarczy wiedzieć, jak korzystać z wyszukiwarki. I nie można znaleźć wszystkiego. I tak wszystko międzynarodowe i chwalebne jest dostępne.
  Dziewczyna zaczęła szukać kodu do gry Cywilizacja. Miała dość japońskiego towarzystwa. A oto taka gra: cywilizacja historyczna. Zaczynasz od wyboru: księstwa moskiewskiego, Mongolii, Mandżurii, Rzymu, Egiptu i tak dalej... A potem, dopóki nie podbijesz świata, grasz dla siebie. Tutaj Snezhana nie mogła w żaden sposób zebrać niezbędnych pieniędzy. Strategia jest złożona. Tutaj studnie złota nie leżą pod stopami, trzeba je jeszcze zdobyć. A głównym źródłem dochodu na początku są podatki, a także handel.
  Ale podniesiecie podatki, populacja się zmniejszy, przestępczość wzrośnie, a pieniądze zostaną skradzione ze skarbca. A jeśli zrobisz mało, zabraknie pieniędzy. W tym wojsko, co oznacza, że sąsiedzi zaatakują.
  Generalnie strategia jest tu bardzo złożona, a wrogowie od epidemii, policja od przestępczości, architekci od zawalenia się budynków. I akademie, i uniwersytety, i szkoły skrybów, i biblioteki. I o ile więcej rozrywki. I jednocześnie podbój.
  Głowa pęka od natłoku pobrań. A do tego dochodzi opinia publiczna miasta i poziom zamożności. Im wyższy poziom dobrobytu, tym więcej zbierasz podatków. A dla poziomu dobrobytu potrzebnych jest tak wiele różnych towarów i gałęzi przemysłu.
  Tak, tutaj nie możesz obejść się bez kodu oszusta. Dodatkowo istnieje również zapłata środkami na postęp i przejście do następnych wieków. To złożona strategia, próbowała grać Snezhana, startuje do księstwa moskiewskiego za czasów Iwana Kality. Zaczynasz z minimalnymi zasobami i pięcioma ciężkimi pracownikami. Budujecie domy i przyciągacie imigrantów. I rozszerzaj swoje imperium. Możesz grać w tę strategię przez wiele dni. Jakie to skomplikowane. I rozszerza się. Z różnymi domami i mapami świata.
  Ale handel to także delikatna sprawa. Trzeba zapłacić za przesyłkę, za otwarcie drogi. A im dalej, tym trudniej grać i tym droższy handel, a zysk mniejszy!
  Zwykle dziewczyna szybko się załamywała, nie mając czasu na rozwój i ginęła pod ciosami nomadów w pierwszym nalocie, nie mogąc stworzyć armii.
  Snezhana znalazła kod oszusta i ściągnęła go dla siebie... Włączyła minimalną prędkość. Pieniądze były na koncie. A teraz jest łatwiej, kupuj jedzenie i stempluj pracowników w domu. Przyciągaj imigrantów. Wszystko będzie bardzo fajne!
  Snezhana zaczął budować drogi i budować nową Moskwę, a następnie koszary z wojskiem. Łucznicy, włócznicy, ulepszeni muszkieterowie. Wszystko da się zrobić dość szybko.
  Tutaj jest po prostu zbyt wiele opcji. Nadążanie za wszystkim jest niezwykle trudne.
  Śnieżana jednak nie tylko uwielbia walczyć, ale także zarządzać i poprawiać standard życia ludzi. Oto przykład poprawy rolnictwa. Sami len, żyto, pszenica, jęczmień, groch, dynia. Łowić ryby, produkować mięso i nie tylko.
  Zabawiaj ludzi muzykami, budkami, żonglerami, tancerzami, graczami senetowymi i ogrodami zoologicznymi. Zrobić, krótko mówiąc, coś podobnego do prawdziwego życia na wsi. Gdzie powinny być kostnice i dentyści. I muszkiety, i piski, armaty i inne części. Gdzie naczynia są lepione z gliny i gdzie warzy się piwo. I wiele, wiele innych!
  I oczywiście, kiedy kraj się rozwija, dokonujesz podbojów. I Snezhana odnosi w tym względzie sukces. Początkowo poprzez aneksję sąsiednich miast. Dziewczyna jest zwinna.
  Ponownie uruchamia się nieuczciwy kod. Ogólnie rzecz biorąc, jest to trudne tylko na początku, potem łatwiej się gra. Żołnierze muszą po prostu umieć zarządzać. Możesz jednak wziąć numer. Rzucasz na szturm... I rzucasz trupami we wroga. Ale mur zostaje zburzony, a miasto zdobyte.
  Śnieżana dała się ponieść zabawie i niechętnie przerwała, gdy Slavka dotknęła jej nogi i powiedziała:
  Jesteśmy w drodze do restauracji! Załóż swoje buty!
  Snezhana niechętnie oderwał się od strategii. Właśnie zbudowała katedrę, a wciąż chciała się wyróżniać i drżeć.
  Tak, możesz podbić cały świat, nawet w grze. No dobra, o czym ona marzyła.
  Miliardera należy złapać - to jest najważniejsze!
  A gry mogą poczekać!
  Restauracja "Cesarz" już z zewnątrz zachwycała swoim luksusem. Prawdziwy barokowy pałac. Bardzo bujne i lśniące. Przy wejściu stoją strażnicy z rasowymi psami. Potężni faceci w kamizelkach kuloodpornych i krótkofalówkach stoją na straży.
  Snezhana wyglądała na nieco wymiętą, aczkolwiek luksusową. Zwłaszcza jej figura, zbyt atletyczna jak na damę. Jednak wygląd dziewczyny jest bardzo arogancki.
  Slavka pewnie już wiedziała. Ogromny ochroniarz nawet sarkastycznie zażartował o zbyt dużej dziewczynie, która została dziewczyną i chudą, wyglądającą jak nastolatek Slavik. Odpowiedział dość przyjaźnie:
  - To jest mój dach i ochrona!
  Potem weszli po marmurowych schodach. Taka jest walcząca i potężna para. Zwłaszcza dziewczyna o szafirowych oczach. Oto piękno, które przyciąga wzrok.
  Stoły w restauracji są zrobione z drogiego drzewa sandałowego, dużo luster. Akwaria ze złotymi rybkami, pięknymi tancerkami, a nawet wojownikami bez zasad. Można posiedzieć i pobawić się, walki bokserskie, zarówno męskie jak i damskie. Podziwiaj różnorodne ryby i stworzenia morskie. Była nawet klatka z tygrysem i piękna dziewczyna w bikini tańcząca z drapieżnikiem.
  Slavka usiadł przy osobnym stoliku i złożył pierwsze zamówienie. Obsługiwano dziewczyny w krótkich spódniczkach, z półotwartymi piersiami, luksusowych sukienkach i szpilkach. Naturalnie bardzo piękna, choć z nadmierną ilością kosmetyków.
  Błysnęła podobizna hologramu z menu. Wybór jest oczywiście kolosalny - oczy się otwierają. Śnieżana jednak niemal natychmiast powiedziała:
  - Trąba słonia z przyprawami, kiełbaskami wężowymi i filetami z rekina! Tak, a nawet kotlety z żyrafy! I najdroższe wino, z dwustuletnim stażem!
  Sławek potrząsnął głową.
  - Wow! To opróżni kartę elektroniczną, poleci do mnie od mojego ojca!
  Śnieżana zachichotała i odpowiedziała:
  - A mężczyzna czasami ze względu na kobiety przemyśli fortunę! Czy nie jesteś mężczyzną? Głos dziewczyny stał się płaczliwy. "Cóż, tak bardzo marzyłem o spróbowaniu trąby słonia, zwłaszcza gdy czytałem Plutonię.
  Sławka zdziwił się:
  - Co jeszcze czytasz?
  Śnieżana szczerze odpowiedziała:
  - Kiedy w szkole specjalnej pozbawiono mnie możliwości pójścia na zajęcia komputerowe za uderzenie dziewczyny w tył głowy, przeczytałem to z nudów. I wiesz, czytanie też ma swój urok!
  Sława gwizdnął:
  - Byłeś w szkole specjalnej?
  Śnieżana skinęła głową.
  - Tak, prawie rok ... Okaleczyłem kilku chłopców!
  Sławka zapytał zdziwiony:
  - I po co?
  Śnieżana chętnie odpowiedziała:
  - Śmiali się, że przyszedłem do szkoły boso! I ogólnie jakoś nawet wieśniacy mnie nie lubili. Nasza rodzina była zbyt biedna. Jako jedyny w klasie nie miałem smartfona ani nawet banalnej komórki. Chodziła boso, aż spadł śnieg, a czasem po śniegu. I w ogóle, do cholery, nawet jak na wieś, byłem zbyt... wiejski!
  Sławka skinął głową na znak zgody:
  - Cienki! Dam ci wszystko, o co poprosisz!
  Śnieżana dodała:
  - I język kangura w sosie bananowym!
  Gajówka z ciężkim westchnieniem znokautowała zamówienie. Z jej konta spłynęło dwanaście i pół tysiąca dolarów. Tak, drogie maleństwo, ta Śnieżana.
  Dziewczyna podniosła sztućce wykonane ze złota płatkowego i bardzo staranne wykonanie. Widelec w jednej ręce i nóż w drugiej. Zamówienie przyszło szybko...
  Trąba słonia była przyprawiona i pachniała apetycznie. Kiełbaski z węży zmieszane z owocami, faszerowanym filetem z rekina i kotletami z żyrafy.
  Nieco później w galarecie pojawiły się języki kangura. Wystarczająco dużo jedzenia dla tuzina dorosłych mężczyzn. Zwłaszcza długa trąba słonia. Ale dla Snezhany nie ma uprzedzeń. Z całej siły zaczęła jeść. I nawet zamruczała z przyjemnością:
  - Cudowny słoń!
  Rzeczywiście, smak pnia nasiąkniętego przyprawami jest wyjątkowy. Śnieżanie smakowało. Slavka siedziała posępna i myślała ze strachem, w co go wciągnie ten wieczór. Tak, dziewczyna jest chciwa.
  Skończywszy połowę pnia, Śnieżana zaczęła jeść wolniej, a delektując się nim, popijała z kryształowego wina, które dojrzewało przez dwieście lat i było niezwykle smaczne. Lepiej nie spieszyć się, używać i przechodzić przez język.
  Dziewczyna zapytała Sławę:
  - Czytałeś "Plutonię"?
  Młody człowiek odpowiedział ze smutkiem w głosie:
  - NIE! Dopiero w internecie przeczytałem adnotację, że chodzi o podróż do wnętrza Ziemi. Ale nie miałam czasu, żeby to przeczytać!
  Śnieżana mruknęła:
  - Podobała mi się książka. To prawda, zakończenie jest złe. Ale ogólnie, może rzeczywiście w środku Ziemi jest pustka?
  Slavka odpowiedziała z powątpiewaniem:
  - Znajdziesz pustkę. Teraz mogą to zrobić!
  Śnieżana roześmiała się i wepchnęła sobie do ust kawałek mięsa. Przeżuty i zasugerowany:
  - I nakręćmy film o "Plutonie" i nowym świecie!
  Sławka zauważył z powątpiewaniem:
  - Film o nowym świecie potrzebuje dużego budżetu!
  Śnieżana zachichotała i zauważyła:
  - A jeśli używasz grafiki komputerowej?
  Sławka wątpił:
  - Gdyby wszystko było takie proste, miliony dolarów nie byłyby wydawane na hity kinowe.
  Snezhana zjadła kotlet z żyrafy. Wydało jej się, że jest lepsze od wieprzowiny, a przynajmniej droższe. Nie tak tłuste, ale soczyste. Dziewczyna oblizała usta i powiedziała:
  - A jak się robi film o kanibali... to był i tani, i wesoły!
  Sławka zauważył z uśmiechem:
  - Dlaczego tutaj w Ameryce filmy o seryjnych mordercach i maniakach są tak popularne?
  Śnieżana skinęła głową z aprobatą.
  - Właśnie dlatego?
  Sławka wyjaśnił:
  - Budżet takich filmów jest niewielki, ale są pewne opłaty. Tanie i smaczne!
  Śnieżana uśmiechnęła się i prychnęła:
  - A co z wampirzym maniakiem? Ze mną w roli głównej!
  Slavka zauważyła z uśmiechem:
  - Coś jest w tym pomyśle... Możesz spróbować! Może z taką kolorową damą jak ty będą spore opłaty!
  Śnieżana zauważyła:
  - Tutaj na przykład film "Bashka", bardzo niskobudżetowy, ale dzięki Valuevowi, jakie opłaty zebrał!
  Gajówka ułamała kilka wężowych kiełbasek. Jest drogi i smakuje jak kurczak, z wyjątkiem tego, że przyprawy nadają mu szczególny smak. Egzotyczny. Och, dziewczyny są teraz drogie. A królewscy byli poddanymi, z nimi znacznie taniej i łatwiej!
  Śnieżana, widząc, że Sławka milczy, zaczęła dokładnie oglądać salę. Gdzie może znaleźć klienta, który nie jest na ostatnim miejscu w rankingu magazynu Forbes. Na hali w większości młodzież. No jasne. Starzy ludzie nie mają wystarczająco dużo czasu i energii, aby spędzać czas w restauracjach. Jednak młodzi ludzie też mogą być bogaci. Ale Snezhana chciała tylko starszego klienta. By raczej się schylić i zostawił ją bogatą wdowę. A potem z młodymi zbyt długo, by cierpieć.
  Dziewczyna wyobrażała sobie, jak na przykład kręci filmy. Jak Armageddon Lucyfera.
  Są wielkie bitwy kosmiczne i ogromne światy gwiezdne. Produkt wielkiej fantazji. Ach te gwiezdne wojny. Takie kuszące odcinki. A ja chcę nakręcić coś własnego. I pożądane jest bardziej seksualne i szczere. I ogólnie zostać... Niezupełnie prezydentem, ale nieformalną królową Rosji. Aby miała prawdziwą moc, ale za nic nie odpowiada! I zrób to po swojemu. Na przykład, aby oglądać erotykę przez całą dobę i na wszystkich kanałach.
  Aby w ogóle obyczaje były wolne, a wolność we wszystkim! I żeby prezydent został wyśmiany i uznany za błazna. A po co, skoro prezydent jest jak król. Nie powinno być króla - tylko ona powinna zostać królową. I wszyscy modlą się za nią i całują jej bose stopy. Dokładniej, nie nogi, ale ślady jej bosych podeszew i padają na twarze.
  A ona jest jak bóstwo, drugi Budda w bikini! Śnieżana wyobraziła to sobie.
  Miliony ludzi z całego świata klękają i kłaniają się jej.
  Było nawet poczucie wyższości.
  Ale gdzie znaleźć miliardera, który podarowałby jej górę złota? Ludzie są chciwi na pieniądze. Kiedy nadejdzie jej czas. I rozłoży skrzydła na cały świat. Kiedy przyjdzie jej mężczyzna? Niekoniecznie przystojny, ale bajecznie bogaty - miliarder!
  Dziewczyna znów wzięła się za wężowe kiełbaski, delektowała się nimi z przyjemnością.
  Tak, żeby usunąć coś fajniejszego niż "Avatar". Żeby były efekty specjalne i coś tak pięknego.
  Śnieżana nagle zauważyła dwóch dwumetrowych facetów wchodzących do sali restauracyjnej. Cztery na raz. A z nimi siwowłosy starzec w ciemnych okularach, a po prawej stronie młoda dziewczyna.
  Śnieżana szepnęła nawet drżącym głosem:
  - Byle nie żona!
  Dziewczyna jest jednak zbyt skromnie ubrana jak na żonę miliardera. To najprawdopodobniej sekretarka. A miliarder Snezhana nie miał wątpliwości, że starzec wyglądał na siedemdziesiąt lub siedemdziesiąt pięć lat, miał na palcach pierścionki z prawdziwymi diamentami wielkości orzecha włoskiego. On sam ubrany jest oczywiście we frak, a z rubinowego serca zwisa złoty łańcuszek.
  Oto mężczyzna jej marzeń!
  Chciała właśnie tego dla siebie: stara, bogata, a najlepiej też śmiertelnie chora!
  Śnieżana uśmiechnęła się, Sławka, widząc zmianę jej nastroju, zapytała:
  Czy pamiętasz coś radosnego?
  Dziewczyna radośnie odpowiedziała:
  - Tak! Przypomniałem sobie, że trzeba zarabiać duże pieniądze!
  Slavka w pełni się z tym zgodził:
  "Pieniądze nigdy nie bolą!
  Snezhana rozsądnie zauważył:
  - Nie da się żyć bez pieniędzy na świecie, nie! W nich majowe słońce, jak powiedział poeta!
  Sławka zapytał piękność:
  - Cóż, co zamierzasz zrobić?
  Śnieżana szepnęła do młodzieńca:
  - Wyobraź sobie, że się nie znamy! Widziałem zdobycz i rozkazuję ci nie przeszkadzać!
  Młody człowiek od razu domyślił się:
  - Widziałem tego miliardera!
  Śnieżana zauważyła ze złością:
  Jeśli spróbujesz mnie powstrzymać, zabiję cię!
  Sławka odpowiedział obojętnie:
  - To mnie nie przeraża! Jak tylko go poznam! To Aron Rabinowicz, osiemdziesiąt dziewięć lat, który właśnie pochował swoją piątą żonę! Jak ten?
  Śnieżana chętnie potwierdziła:
  - Oto taki czas!
  Slavka mrugnął i odpowiedział:
  - Śmiało, wyjdź za niego! Następnie wprowadź swój temperament w śpiączkę!
  Dziewczyna roześmiała się z tego i odpowiedziała szczerze:
  - Na pewno go poprowadzę!
  I chwiejąc się, z luksusowymi biodrami, Snezhana poszła do miliardera. Była świetna. Jak prawdziwa pani Universe. A przy tym zdrowa kobieta, jak krowa.
  Ochroniarze miliardera stanęli przeciwko niej. Dziewczyna zatrzymała się i pisnęła:
  - Przepraszam....
  Aron Rabinowicz powiedział ochryple:
  - Puść dziewczynę! Niech usiądzie przy moim stole!
  I usiadł z sekretarzem. Strażnicy nadal stali. Jedna dziewczyna jest bardziej delikatna i drobna z jednej strony, a druga z drugiej. Ale jest mało prawdopodobne, aby ktokolwiek uznał zdrową i dużą Snezhana za miniaturową. Jest typową i zdrową wiejską kobietą.
  Aaron zapytał ją:
  - Kim jesteś?
  Wypięła biust i powiedziała:
  - Jestem Śnieżana!
  Miliarder z uśmiechem, oczywiście sztucznym, z pochodzeniem zębów - bardzo dużych, jak u konia, powiedział:
  - Jestem Aaronem! I masz świetne imię! Chcesz wino?
  Śnieżana z dumą odpowiedziała:
  Co pił Napoleon?
  Aaron skinął głową.
  - Niech będzie! Najlepsze wina są gotowe na mój przyjazd! Tutaj wypijesz to, co najlepsze!
  Śnieżana zachichotała i zauważyła:
  - Najlepsze życzenia? To jest zabawne!
  Aron potwierdził, kłaniając się piękności:
  - Tak, mam wszystko, co najlepsze!
  Śnieżana wzięła go i zaśpiewała:
  - Wszystko, co niemożliwe, jest możliwe w naszym świecie, choć trzeba żyć ostrożnie, jak na strzelnicy!
  Kelnerki zaczęły przynosić nowe dania dla smakoszy. W tym rzadkie zwierzęta.
  Śnieżana znów zaczęła jeść i bosymi stopami obracać złoty widelec. Jest dziewczyną po prostu ucieleśnieniem zdrowej siły.
  Aaronowi się to spodobało i wykrzyknął:
  - Cóż, jesteś po prostu piękna i urocza!
  Śnieżana zachichotała i odpowiedziała:
  - Mój kolosalny potencjał zawsze będzie poszukiwany!
  Dziewczyna nalała do kryształowego, wysadzanego brylantami kieliszka wina, które lubił pić Napoleon Bonaparte. Śnieżana piła z przyjemnością, delektując się przyjemnym płynem.
  Tak, siedzi teraz z prawdziwym miliarderem. Ten, który zawsze jest snem. Stary, bogaty, nie daj Boże, żeby jeszcze był beznadziejnie chory!
  Aron spojrzał na Śnieżanę i zauważył:
  - Masz takie piękne nogi i bardzo zwinne palce! Jesteś taka seksowna i egzotyczna!
  Dziewczyna zgodziła się z tym.
  - Jestem bardzo sexy, zwłaszcza gdy kopie nogami! Jest w każdej żyle mojego ciała!
  Aron zgodził się, patrząc na piękność:
  Ty jesteś pełnią mądrości i koroną piękna!
  Śnieżana podłożyła bosą stopę pod nos miliardera. I pocałował ją radośnie. Pocałował miękką skórę dziewczyny.
  Śnieżana nawet się wściekła. Dziewczyna zaśmiała się i powiedziała:
  - I ty też nic! Ostry młody człowieku!
  A drapieżnik się roześmiał.
  W międzyczasie Warbler, żeby nie płonąć z zazdrości, machał klawiaturą iPhone'a, tworząc kolejne arcydzieło.
  Gerda Kronshtein była zaangażowana w prace nad stworzeniem Panther-2. Znana i bardzo piękna wojowniczka z trzema partnerkami: Charlotte, Christiną i Magdą. Dziewczyna umieściła silnik i skrzynię biegów razem, w poprzek i przed czołgiem, zachowując w ten sposób dobrą sterowność samochodu i zmniejszając jego wysokość do dwóch metrów. W rezultacie "Pantera" -2 okazała się z pancerzem "Tygrysa" -2 tylko z dużymi nachyleniami płyt pancerza, jego uzbrojeniem, ale ważącym zaledwie czterdzieści pięć ton. Umożliwiło to uruchomienie Pantery -2 do masowej produkcji jesienią czterdziestego trzeciego roku, zanim nowa elektrownia była gotowa.
  Ponadto, z powodu braku armat 88 mm 71 EL, Panther-2 produkowano również z armatą 75 mm, ważącą zaledwie 42 tony, o niskiej sylwetce i mocnym pancerzu. Tym samym Niemcy dysponowali doskonale chronionym czołgiem. Czoło kadłuba znajdowało się pod kątem 40 stopni od poziomu i jego górna część 150 mm nie była przebita przez żadne działo przeciwpancerne, podobnie jak dolna część 120 mm. Czoło wieży na 185 milimetrach było nachylone pod kątem 50 stopni i było raczej niskie i wąskie, też niczego nie przebijało.
  To prawda, że \u200b\u200bpancerz boków wynosi 82 mm - choć nieco słaby pod zboczami. Ale z drugiej strony samochody są dość mobilne i dobrze chronione, a wieża wykonała pełny obrót w dziesięć sekund! Oznacza to, że dziewczyny zrobiły czołg, który prawie pasował do wojska. Chyba, że dodasz trochę boku, ale... Tutaj możesz umieścić 90-milimetrowe płyty pancerne w terenie. I to zdecydowanie "Panther", nie można tego zrobić pod żadnym kątem.
  Nowy czołg wykazał się przeżywalnością i skutecznością w bitwach. Już podczas kontrataku pod Żytomierzem Fritzowie byli w stanie dać "Panterze" -2 drugie narodziny.
  Ta maszyna okazała się wydajna i stosunkowo mobilna. Zwłaszcza, gdy 900-konny silnik był na to gotowy. W walkach brała udział załoga czołgu Gerda.
  Mimo mrozu cztery Niemki walczyły boso iw bikini.
  Gerda wystrzeliła z armaty 88 mm. Z daleka przebiła przedni pancerz radzieckiego czołgu i syknęła:
  - Niech kobra będzie gotowa do skoku!
  Wtedy Charlotte wystrzeliła. Zmiażdżony trzydzieści cztery. Oderwała swoją wieżę i zaćwierkała:
  - Chwała Ojczyźnie.
  Wtedy Christina strzeliła bardzo celnie. Uderz w radziecki czołg. I zaćwierkał:
  - Do unicestwienia wrogów!
  Potem wystrzeliła, z pomocą bosych stóp Magdy. Uderzyła w radziecki samochód i zaśpiewała:
  - Boso sen! Piękno zmienia człowieka w niewolnika!
  I mrugnęła do swoich towarzyszy.
  Cała czwórka walczyła bardzo skutecznie. A w pierwszej bitwie znokautowała ponad trzydzieści sowieckich czołgów. Wojownicy to bardzo zagorzali wojownicy, których można uznać za nadludzi.
  Gerda tak mocno zmiażdżyła sowieckie czołgi, że nawet ryknęła:
  - Jestem wilczycą ze stalowymi zębami!
  Niemiecki kontratak był silny. A nowe czołgi odegrały pewną rolę.
  Ponadto Fritz wycofał więcej sił z Francji, więc jasne jest, że zimą nie będzie lądowania.
  W rezultacie udało im się odbić Kijów, a nawet stworzyć kilka kotłów, odcinając wojska radzieckie od Dniepru.
  Sytuację pogorszył fakt, że aliant wstrzymał ofensywę we Włoszech, obawiając się ciężkich strat, i nie szturmował Neapolu. Co również pozwoliło Fritzowi przeznaczyć znacznie większe siły do kontrataku.
  W rezultacie wojska radzieckie poniosły poważną klęskę, a Niemcy umocnili się za Dnieprem.
  Zima minęła stosunkowo spokojnie. Wojska radzieckie próbowały zbliżyć się do Leningradu, ale już tam czekały. I udało im się odeprzeć atak.
  Wiosną alianci przeszli do ofensywy we Włoszech. Spotkali się jednak z potężnym kontratakiem wroga. I wreszcie znokautowany, z kontynentu.
  Pojawienie się serii ME-262 poważnie zmieniło układ sił.
  Maszyna ta wyróżniała się dużą prędkością przekraczającą 900 kilometrów na godzinę, potężnym uzbrojeniem i przeżywalnością, dzięki czemu miała mocny pancerz. Stosunkowo duża masa ograniczała zwrotność pojazdu, ale z drugiej strony jego prędkość pozwalała na ucieczkę w przypadku ataku ogonem, a potężna broń pozwalała zestrzelić wroga w jednym biegu.
  Do czerwca 1944 r. w służbie było już ponad tysiąc takich myśliwców, które okazały się prawdziwymi zwierzętami. Dręczyły samoloty amerykańskie i brytyjskie w powietrzu jak pantery gazeli.
  Sytuację pogarszał fakt, że Stalin na tle prac wojskowych ciężko zachorował i stracił determinację. Armia Czerwona przeszła do defensywy, co pozwoliło Niemcom na przerzucenie większej ilości sił do Francji.
  A ofensywy aliantów i desantu wojsk można było spodziewać się tylko w Normandii i Port de Calais. A najmądrzejszy Rommel, który otrzymał od Hitlera nadzwyczajne uprawnienia, przygotował podstępną pułapkę na swojego sojusznika.
  Ponadto na niebie pojawił się wielozadaniowy samolot TA-152, dalsza ewolucja Focke-Wulfa. Maszyna ta charakteryzowała się również lepszymi właściwościami lotnymi: była szybsza i bardziej zwrotna niż Focke-Wulf, a przy tym silnie uzbrojona i dobrze chroniona. Dosłownie dręczyła sojuszników na niebie.
  Pojawiło się również działo samobieżne E-10. Tutaj również Gerda i jej zespół spróbowali. Okazało się, że samochód miał zaledwie 1,1 metra wysokości, ważył dziesięć ton z silnikiem o mocy 400 koni mechanicznych i przednim pancerzem o grubości 82 milimetrów przy bardzo dużym nachyleniu. W czoło taka maszyna mogła nawet odbijać pocisk IS-2. Tak, i spróbuj dostać się do takiego małego diabła dla dwóch członków załogi.
  Niewielki rozmiar działa samobieżnego, jego słaba widoczność, duża prędkość i zwrotność sprawiły, że samochód był bardzo skuteczny. Jednocześnie był prosty i tani w produkcji.
  A członkowie załogi znajdowali się w nim w pozycji leżącej.
  W Normandii alianci wpadli w pułapkę przygotowaną przez Rommla. Ponieśli druzgocącą klęskę. W pojedynkę schwytano ponad milion żołnierzy i oficerów. Pełny nokaut.
  Potem Churchill podał się do dymisji. A Roosevelt miał atak serca i zachorował.
  Następnie sojusznicy, których coraz częściej zabierała niemiecka flota okrętów podwodnych, zawarli rozejm z Fritzem. A Stalin dopiero we wrześniu rozpoczął spóźnioną ofensywę w centrum. Ale Fritz już na to czekał.
  Dysponowali dużymi siłami.
  I nawet zakład na IS-2 nie usprawiedliwił się: ponieważ Panther-2 stał się bardziej zwrotny i szybszy po zainstalowaniu silnika o mocy 900 koni mechanicznych. I pojawiły się na nim 90-milimetrowe ekrany, które odzwierciedlały wszelkie pociski sowieckich czołgów.
  Oczywiście działa samobieżne E-10 są bardzo dobre. Ma wszystko na wierzchu i szybko się odwraca. Zastępując każdorazowo najlepiej chronioną część czołową. A boki mają 52 mm plus rolki. Ale możesz powiesić w terenie i 90-milimetrowy ekran. A potem nie możesz tak po prostu tego wziąć.
  I oczywiście Gerda i jej załoga czołgu na Panther-2 biorą udział w odparciu ofensywy Armii Czerwonej.
  Oto gorące dziewczyny.
  Walcz jak zawsze boso iw bikini. To ich wizytówka.
  Tutaj Gerda za pomocą bosych stóp posłała pocisk. Rozbiła T-34 z dużej odległości i zaśpiewała:
  - Jestem dużym wilkiem!
  Oto półnaga lisica!
  Charlotte strzela dalej, dziewczyna też jest bosa i bardzo fajna. Zestrzeliwuje sowiecki samochód celnym trafieniem i piskiem:
  - Chwała mojej wojowniczości!
  W tym momencie do gry wkracza Christina.
  Następnie bosymi stopami naciska dźwignię i ponownie wypuszcza pocisk. Uderz wroga. Złamał pancerz radzieckiego działa samobieżnego.
  A potem Magda usiadła na ten widok. Dziewczyna jest bardzo silna i piękna. I on też, bosymi stopami, będzie wskazywał trąbą i miotał się. Tym razem zniszczy przedni pancerz IS-2.
  I że ma tylko 100 milimetrów i to bez przechylania pod racjonalnymi kątami.
  Dziewczyny tu szaleją. I nie dają rodu stalinowskim orłom. Atak wojsk radzieckich ugrzęzł.
  Po rozbiciu SU-85 Gerda dowcipnie zauważyła:
  - Nasza armia jest silna, podbija świat!
  I bosymi stopami naciska przyciski joysticka.
  Ale teraz sami Fritz posuwają się naprzód, ale wojska radzieckie również mają silną obronę. Niemcy posunęli się o trzydzieści do czterdziestu kilometrów i zatrzymali się. Doszło do wymiany nowych ciosów. Przelała się masa krwi. W styczniu Armia Czerwona posuwała się w centrum, ale nie posuwała się naprzód.
  W marcu 1945 r. Fritz rozpoczął ofensywę z centrum na południe, omijając siły za Dnieprem.
  I tutaj Fritzowi poniekąd się udało. Zebrali dużo sprzętu, zwłaszcza czołgi serii E. W szczególności E-50 okazał się bardzo udany. Z armatą 105 mm i lufą o długości 100 EL, o wysokości mniejszej niż dwa metry i przednim pancerzem 250 mm i bokami 170 mm, pod racjonalnymi nachyleniami. Czołg to monstrum, ale jednocześnie dzięki geniuszowi Gerdy masa samochodu nie przekroczyła sześćdziesięciu ton, a silnik wyposażono w turbinę gazową o mocy 1500 koni mechanicznych.
  A w ofensywie to właśnie załoga Gerdy testowała pierwszą z najnowszych maszyn.
  Oczywiście Panther-2 jest nadal głównym czołgiem III Rzeszy, a takich maszyn jest bardzo dużo. I włamują się do sowieckiej obrony.
  Gerda jest dumną i twardą dziewczyną, dość dziką w ofensywie. Również cztery z nich są boso iw bikini.
  Piękna wojowniczka, generalnie super, ale bardzo paskudna, bo chce mordować sowieckich ludzi.
  Gerda strzelała gołymi stopami. Uderzyła w czołg IS-2 z dystansu, przebijając się przez radziecki samochód.
  Wtedy piękność wychrypiała:
  - Za moją wściekłość!
  Charlotte wystrzeliła dalej z dużej odległości. A także za pomocą bosych stóp. Uderzył radzieckiego trzydzieści cztery. Oderwała swoją wieżę i zapiszczała:
  - Jestem najstraszniejszą z niemieckich dziewcząt!
  I jak ta rudowłosa lisica weźmie i pokaże język.
  Wtedy Christina uderzyła muszlą. Dziewczyna jest bardzo wojownicza. A także boso. Trafiony pociskiem z radzieckiego działa samobieżnego. Uderz wroga. I zaśpiewała:
  - Jestem najstraszniejszy na świecie
  Wkurzam wszystkich ludzi jak deska,
  A dla tych, którzy nie chcą żyć w pokoju,
  Robimy z nich hara-kiri!
  Magda, ta piękność ze złocistymi włosami, też się miotała. Rozbiła najnowszy samochód SU-100 i zabulgotała, lisica:
  - Zabierzemy wrogów i zetrzemy ich w proch!
  I oczywiście ta Niemka strzela gołymi stopami.
  Tak, ta czwórka jest bardzo agresywna i wojownicza. Tego nie da się tak łatwo zatrzymać.
  Naziści przedarli się przez front i mogli wejść na tyły wojsk radzieckich.
  Armia Czerwona opuściła lewobrzeżną Ukrainę i Donbas. Następnie podczas jesiennych walk Armia Czerwona została całkowicie zmuszona do wycofania się za Don. Tam z wielkim trudem ustabilizowano linię obrony.
  Najbardziej masywnym sowieckim mastodontem, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, był SU-100.
  To działo samobieżne jest dość skuteczne i łatwe w produkcji. A jej działo mogło sprawić przynajmniej pewne problemy niemieckim czołgom.
  Tak więc nazistom nie udało się rozwinąć sukcesu. Zima 1945 roku minęła spokojnie. Potem wiosna.
  W maju 1946 hitlerowcy przenieśli się do Moskwy. Była to desperacka próba jak najszybszego zakończenia wojny. W międzyczasie Japonia była pod atakiem nuklearnym armii amerykańskiej. Zrzucono już siedem bomb atomowych i wszyscy byli przekonani, jak poważna jest ta broń nuklearna. Hitlerowi śpieszyło się więc do jak najszybszego zakończenia wojny na wschodzie.
  Wiadomo, że po zajęciu Japonii Stany Zjednoczone zmierzą się także z Niemcami. Tak więc 15 maja rozpoczęła się decydująca ofensywa przeciwko Moskwie.
  I oczywiście Niemcy rzucili Gerdę i jej załogę do ofensywy. Jednak Fritza czekała nieprzyjemna niespodzianka.
  Tak więc oprócz niemieckiej czwórki do bitwy weszła czwórka radziecka.
  Natasza, Zoja, Augustina i Swietłana siedziały na pierwszym czołgu IS-7 w historii ZSRR i przygotowywały się do bitwy.
  Te dziewczyny były boso iw bikini, również bardzo piękne i seksowne!
  I ta czwórka zajęła się eksterminacją niemieckich pojazdów, nawet potężnych E-50.
  Natasza oddała pierwszy strzał bosymi stopami, dziewczyna entuzjastycznie wykrzyknęła:
  - Za ZSRR!
  A jej pocisk przebił niemiecki czołg.
  Następnie odezwała się Zoya. Dziewczyna o złotych włosach wystrzeliła nowy pocisk za pomocą bosej stopy. Zmiażdżył faszystowskiego mastodonta.
  Wtedy dziewczyna krzyknęła:
  - Za Stalina!
  I jak piękna będzie się śmiać, całym gardłem.
  Wtedy dobrze wycelowany Augustine wziął i wystrzelił. Ona jest tym rudowłosym wojownikiem, jak ogień na wroga. Oderwij wieżę od "Pantery" -2 i coo:
  - Chwała Rosji!
  I pokaż język.
  Ale z pomocą gołych palców u stóp, jak uderzy Swietłana. Dziewczyna jest bardzo fajna i piękna. Rozbiła pancerz E-50 i zagruchała:
  - Za moje osiągnięcia i ZSRR!
  Dziewczyny wydają się być bardzo fajne i mają poczucie humoru. Młócą tych faszystów bardzo energicznie. Jest więc jasne, że wrogowie nie mogą oprzeć się IS-7.
  Natasza gołymi palcami stóp wystrzeliła do przeciwnika. Roztrzaskała ją na strzępy podartymi fragmentami Fritza i pisnęła:
  - Za Wielką Rosję!
  Zoya jest też mądrą dziewczynką. Wzięła go i bardzo celnie trafiła we wroga. Zmiażdżyła wieżę E-50 i napisała na Twitterze:
  - Za Rosję Sowiecką!
  I zrobiła to, oczywiście, bosymi stopami.
  Potem Augustine strzeliła, uderzyła w nazistów. A potem bosą stopą posłała kolejny, śmiercionośny pocisk.
  Potem zaszczebiotała:
  - Chwała Ojczyźnie!
  Dalej walczyła, Swietłana. Była miłą i piękną dziewczyną. Wycelowała broń bosymi stopami. Wystrzeliła i roztrzaskała faszystę na strzępy i zaśpiewała:
  - I pierwsza odwilż, we śnie, widzę Stalina, a moja Rodzima Ruś jest usłana trupami!
  Tu dziewczyny walczyły z wielką zaciętością. I byli bardzo agresywni.
  Z pomocą bosych stóp Natasha strzelała do nazistów i krzyczała:
  - Za wielkość komunizmu!
  Zoya również uderzyła przeciwnika, bosą stopą roztrzaskała Fritza i zapiszczała, obnażając zęby:
  - Za Wielkiego Stalina!
  Augustine strzeliła do wroga, przebijając czołg serii E. Używała też bosych stóp, wykrzykując:
  - Za Najwspanialszą Ruś!
  Swietłana, kontynuując strzelanie, zauważyła, nacisnęła bosą piętą spust, który zadziałał automatycznie:
  - O zwycięstwo ZSRR!
  Dziewczyna bardzo zaciekle walczyła na czele ataku wroga. W tym momencie Niemcy również byli dość wyczerpani. Krótko mówiąc, ich ofensywa przeciwko Moskwie ugrzęzła.
  Stracili wiele setek tysięcy żołnierzy i czołgów. Jednak Armia Czerwona była również wyczerpana. Obie strony były bardzo wyczerpane. Późną jesienią 1946 roku rozpoczęły się rokowania pokojowe.
  Stany Zjednoczone zaproponowały wariant: każdy zatrzymuje to, co udało mu się uchwycić.
  Hitler, obawiając się bomby atomowej i pod presją zmęczonego środowiska, zgodził się. Stalin, zmęczony wojną, również wyrażał chęć takiego kompromisu.
  Oba kraje były wyczerpane i zmęczone... Ale Stalinowi udało się jeszcze wynegocjować dla siebie kilkadziesiąt kilometrów w centrum, gdzie Niemcy utworzyli niebezpieczne kliny. Ale Fritz zachowali swoje podboje na południu wzdłuż rzeki Don i na północy wzdłuż Leningradu.
  Doszło do wymiany. Rosja przebiła korytarz do Leningradu w zamian za część terytoriów w Karelii dla Finów.
  Tak postanowiono, obie strony. Ponadto Hitler został zmuszony do uchylenia ustaw antysemickich i przyznania okupowanym terytoriom ograniczonej samorządności. A w zamian nastąpiło przywrócenie więzi gospodarczych. Ale w Trzeciej Rzeszy sprzeczności wciąż się nawarstwiały.
  Po śmierci Hitlera w listopadzie 1956 r. w III Rzeszy wybuchła walka o władzę i wybuchła wojna domowa. Za Chruszczowa ZSRR zwrócił utracone wcześniej ziemie, przywrócił dawne granice, a faszystowskie imperium upadło.
  Tak ogólnie zakończyła się historia AI. Jak widać, faszyzm nie zakorzenił się w świecie, a ZSRR przetrwał nawet dłużej niż w prawdziwej historii. Dłużej rządził Nikita Chruszczow, który stał się bohaterem narodowym, który zwrócił utracone wcześniej ziemie Stalinowi. I udało mu się przeprowadzić reformy, ustanawiając stanowisko powszechnie wybranego prezydenta ZSRR. A po Nikicie odniósł sukces nie Breżniew, ale Szelepin, a w ZSRR wszystko poszło znacznie lepiej niż w prawdziwej historii. I stał się potężnym i silnym supermocarstwem. Ale Chiny pozostały kapitalistyczne i rozpadły się pod proamerykańskimi rządami. Północne części Cesarstwa Niebieskiego stały się częścią ZSRR i wiele się zmieniło.
  Ale to już wymaga osobnej historii ...
  Warbler spartaczył to na iPhonie, a dziewczyna i miliarder kontynuowali rozmowę. Widać było, że staruszek lubił wiejskiego prostaka.
  Śnieżana położyła bose stopy na stole i jadła z nimi bez zbędnych uprzedzeń.
  Aaron zapytał ją:
  - Zawsze masz taki apetyt?
  Śnieżana nawet śpiewała w odpowiedzi, zapożyczając od Wysockiego:
  - A w bufecie dla innych zamknięte,
  Kucharz uspokoił: nie wstydź się ...
  Ty z tak wspaniałym apetytem -
  Połkniesz wszystkie jego konie na raz!
  Aaron podtrzymał figlarny ton dziewczyny i gruchał:
  Tak, siadasz przed odległą drogą,
  I weź plecak z jedzeniem ...
  Widzę, że twój chłopak jest genialny,
  Ale jeść, jeść nie jest głupcem!
  Śnieżana, śpiewając i grając jak stalowy drut z żyłami, wydała:
  - Dla niej jesteście mięśniami ze stali,
  Silne mięśnie pleców...
  Och, rzeźbione, malowane,
  Drewniane słonie!
  Po tym Aaron ponownie pocałował dziewczynę w gołą, okrągłą piętę. Gruchała z zachwytu.
  Tak, była idylla.
  Śnieżana zauważyła z uśmiechem:
  - Chciałbym grać w filmach!
  Aaron z uśmiechem zębów z kości słoniowej zapytał:
  - A w którym konkretnie? Jaką rolę byś chciał?
  Śnieżana zasugerowała:
  - No, powiedzmy, że jestem dziewczyną z XXI wieku, wpadłam w czasy Spartakusa i pomogłam zbuntowanym niewolnikom pokonać Rzymian!
  Aaron mrugnął do dziewczyny i entuzjastycznie odpowiedział:
  - I co? Fabuła jest naprawdę świetna! Podoba mi się - może przynieść ogromny zysk!
  Śnieżana mrugnęła i zauważyła:
  - Jesteś świetnym sponsorem!
  Aaron uśmiechnął się i odpowiedział na to:
  - Zależy mi przede wszystkim na tym, żeby zarobić. Film o Spartakusie będzie drogi, jeśli zrobi się statystów z prawdziwych ludzi. Ale w tym przypadku będzie grafika komputerowa i tylko kilku artystów.
  Dziewczyna skinęła głową i powiedziała:
  - A Spartak będzie blondynem i kulturystą!
  Aron potrząsnęła głową.
  - NIE! Ponieważ ty sama jesteś blondynką, druga główna bohaterka powinna mieć czarne włosy dla kontrastu!
  Snezhana roześmiała się, a następnie zasugerowała:
  - A jeśli Spartak to chłopiec?
  Aaron roześmiał się i powiedział:
  - To zabawne... Ale nie naturalne! Okazuje się, że niewolnicy posłuchali dziecka?
  Dziewczyna całkiem racjonalnie zauważyła:
  - A to można zrobić jako parodię Spartakusa! I będzie całkiem zabawnie!
  Aaron uśmiechnął się i uderzył złotym widelcem w stół:
  - Tak myślisz?
  Śnieżana energicznie skinęła głową.
  - Tak! Plus, oszczędności na honorarium bohatera! Chłopiec będzie trochę kosztował!
  Aaron potrząsnął głową.
  - Właściwie chciałem, żebyś ty i Spartak mieli sceny seksu!
  Śnieżana odpowiedziała ze śmiechem:
  - Nie mam nic przeciwko przytulaniu dobrego człowieka! Ale wtedy film zostanie objęty zakazem oglądania dzieci. Więc lepiej zrobić zdjęcie bez seksu, ale bardziej zabawne!
  Aaron skinął głową i poklepał dziewczynę po ramieniu. Jednocześnie pokazując, że mimo wieku nie stracił mobilności:
  - Tak to prawda! jakoś nie pomyślałem! Zróbmy komedię! W międzyczasie może zaśpiewasz!
  Śnieżana odpowiedziała z chytrym uśmiechem:
  - Zaśpiewam, ale tylko jeśli dasz mi w zamian pierścionek z brylantem!
  Miliarder zaśmiał się i powiedział:
  - A ty jesteś biznesową dziewczyną!
  Śnieżana skinęła głową z aprobatą.
  - Życie uczy być jak najbardziej pragmatycznym!
  
  MŁODY KSIĄŻĘ ZMUSZONY JEST ZOSTAĆ MĘŻEM
  Chłopiec, książę Oleg, jechał pozłacanym powozem. Pomimo jasnego, słonecznego dnia chłopiec Oleg był bardzo smutny w duszy. Był żonaty ze starym, brzydkim królem o bardzo złym usposobieniu. W przeciwnym razie okrutna babcia-tyran zagroziła podbojem ich stosunkowo małego królestwa. A jak to jest z małym chłopcem, prawie dzieckiem... Straszne!
  I nawet wspaniała, letnia przyroda wcale się nie podobała. Nagle na drodze pojawiła się dziewczyna. Bardzo piękna, ze złocistymi włosami, ale bosymi, zakurzonymi stopami w worze rozpinanym powyżej kolan. Ale nawet w łachmanach była piękna, miała anielską twarz, a na głowie misternie utkany wianek z kwiatów. Książę grzecznie zapytał lokaja:
  - Proszę zatrzymać powóz. Jestem spragniony i pozwalam tej dziewczynie czerpać czystą wodę ze strumienia.
  Lokaj wątpił:
  - Mamy doskonałe wino, książę... A czy ta postrzępiona szmata w łachmanach nie jest obrzydliwa?
  Chłopiec sprzeciwił się Oleg, kręcąc przecząco głową:
  - NIE! Jest cudowna i niech mi przyniesie filiżankę!
  Dziewczyna ukłoniła się, wzięła z rąk księcia złoty kielich i, szara od kurzu, błysnęła i na okrągłych obcasach pobiegła do strumienia.
  Lokaj pokręcił głową z powątpiewaniem.
  - Zabierze cenne rzeczy. Jak możesz ufać bosym obdartusom?
  Książę odpowiedział obojętnie:
  - Niech chociaż zostanie po mnie trochę pamięci!
  Stary służący chciał jeszcze coś dodać, ale pojawiła się dziewczyna. Szła szybko, ale z gracją, nie ulewając ani kropli z wypełnionego po brzegi kielicha.
  Książę wyskoczył z powozu. W szpilkach, modnych marokańskich butach, chłopak był tego samego wzrostu co bosa dziewczyna. Wziął kielich z jej pięknych, opalonych, ale zrogowaciałych dłoni.
  Woda wydawała się zimna, nawet ścisnęła mi zęby. Książęta upili dwa łyki, po czym wylali płyn z kielicha. Odwrócił twarz do dziewczyny i szepnął:
  - Tak zimno, ogrzej moje usta pocałunkiem!
  Książę Oleg był nadal chłopcem bez brody, z ładną buzią. Miał już doświadczenie w całowaniu dam dworu, ale nigdy nie spotkał tak soczystych i słodkich ust. Pijany chłopak położył rękę na ramieniu dziewczyny i powiedział:
  - Wszystko! Biorę cię za żonę! I nie mów więcej!
  Lokaj próbował zaprotestować:
  - Jesteś zaręczony z królową Katarzyną. Będzie bardzo zła, jeśli książę nie przyjdzie!
  Chłopak zdecydowanie potrząsnął głową.
  - Odmawiam tronu, zaszczytów, przywilejów i bogactwa! Będę prostym wieśniakiem jak ona i pójdę po pług!
  Książę zdecydowanie zrzucił marokańskie buty z diamentowymi ostrogami, kosztowną stanik z przekrzywionym kapeluszem. I boso w jednej koszuli chłopak poszedł z dziewczyną w głąb lasu.
  Po takiej miękkiej trawie dobrze jest chodzić bez ciasnych butów, odrzucając wszelkie konwenanse. Czujesz się wolny. Chłopak zdjął nawet koszulę, a wiatr owiał jego nagi tors.
  Dziewczyna zaproponowała pływanie ... Zanurzyli się w wodzie, igraszki ...
  Potem poszli do wsi... Dziewczyna okazała się sierotą, a książę naprawdę musiał stanąć za pługiem.
  Romans pierwszych godzin został zastąpiony rutyną pracy. To, co chłopakowi, nieprzyzwyczajonemu do pracy, bardzo się nie podobało. Rzeczywistość nie była tak romantyczna. A książę już myślał o wyjściu z cierpienia.
  Ale był strażnik. Szukali uciekającego chłopca Olega i otoczyli wioskę.
  Zostali więc złapani i związani razem z dziewczyną lassami do końskich ogonów.
  I ponaglając biczami, wtargnęli do królestwa królowej. I tam, już na stojaku, książę i jego dziewczyna byli brutalnie torturowani. Po torturach już na szafocie wyczerpani nastolatkowie pocałowali się. Dzieciństwo się skończyło...
  Ksiądz beznamiętnie je przekroczył. Chłopak i dziewczyna pochylili głowy na klocku do rąbania.
  Ich bose stopy, pokryte pęcherzami od poparzeń, sterczały bardzo wzruszająco. Książę i dziewczyna z wielkim trudem uczynili znak krzyża. Ich ramiona są wykręcone na stojaku i bardzo ich boli. Silnie bolące ścięgna. Chłopiec został podniesiony na górę, a lina została gwałtownie opuszczona w dół. A kości zostały wyciągnięte z obojczyków. Całe plecy chłopca i dziewczynki są rozcięte. Zostali brutalnie wychłostani najpierw batem, a następnie rozpalonym do czerwoności drutem na kominku.
  Nie zadawano im nawet pytań - tortury były rodzajem kary.
  A teraz nieszczęśni nastolatkowie patrzyli na śmierć - jakby na wyzwolenie z udręki. Spalona skóra była bardzo obolała i nie było ani jednej krwi, ani żyły, która nie byłaby dotknięta bólem. Nawet przejście kilku kroków na rusztowanie, na nogach spalonych na stosie, było nie lada wyczynem.
  Kat był ogromny i barczysty. Jego ramiona są grube jak udo grubasa. Odcięcie głowy jednym ciosem wymaga naprawdę siły. A książęta, zgodnie ze zwyczajem, w humanitarny sposób ścinali głowy na pniaku. A potem kot uniósł topór z ogromnym ostrzem nad głowę i zamarł na sekundę, celując jak odciąć dostojną osobę.
  Nieszczęsny chłopiec, na kolanach, pokryty siniakami, siniakami, oparzeniami - biedne czternastoletnie dziecko. Ale nawet w tej formie zachował pewien ofiarny urok. A anielska twarz pozostała nietknięta rozpalonym żelazem ani kłującym biczem.
  Rozległ się piskliwy, paskudny, stary głos:
  - Biedne dziecko... Chcesz żyć?
  Książę Oleg westchnął ciężko. Młode ciało bolało tak bardzo, że nie chciałam nic robić, tylko zostać uderzona i przenieść się do innego świata. Ile można cierpieć. Nie każdy zrozumie, co to znaczy dotknąć delikatnej skóry gorącym żelazkiem. Lub gdy bicz wstrząsa całym ciałem lub maszyna skręcająca stawy na specjalnej maszynie.
  Książę jęknął bez końca:
  - Tak, jakoś nie bardzo!
  Skrzypiący głos kontynuował z przesadną pieszczotą:
  - Drogie dziecko... Bardzo mi przykro, że musiałam cię okaleczyć... Ale blizny się zagoją... Zostań moim mężem, a dam ci życie, a nawet posadzę obok tronu!
  Książę chciał potrząsnąć głową, ale dziewczyna zagruchała:
  - Musisz żyć, nie chcę, żeby moja miłość umarła!
  Chłopak wziął głęboki wdech i zapytał:
  - Czy moja dziewczyna zostanie oszczędzona?
  Nastąpiła ciężka pauza. Ludzie sympatyzowali z pięknym, wyczerpanym runem. Były okrzyki:
  - Zmiłuj się nad nimi! Niech będzie życie!
  - Pozwól dzieciom żyć!
  Stara królowa zawahała się. Była w cieniu, a jej twarz zasłaniała czarna zasłona. Według plotek nadal wyglądała dobrze jak na swój wiek. Sylwetka jest w każdym razie smukła i mimo dziewięćdziesięciu lat wyprostowana. Chociaż oczywiście czternastoletni chłopiec jest nawet zniesmaczony myślą o takiej żonie.
  Po krótkiej pauzie królowa powiedziała:
  "Dam życie temu plebejuszowi. Ale pod warunkiem, że musi opuścić królestwo!
  Dziewczyna znalazła w sobie siłę, by wstać z kolan i nawet prawie bez grymasu wyprostować talię, pociętą batami i łańcuchami:
  "Nie chcę kupować życia za taką cenę!"
  Królowa wybuchnęła śmiechem i powiedziała:
  - Nie doznałeś jeszcze nieodwracalnego uszczerbku na zdrowiu. Czarownicy sporządzą eliksir, który uleczy wszystkie twoje blizny. Znalazłabym innego, szlachetnego męża o takiej urodzie... Ale jesteś głupcem! A zatem niech kat cię zabije, ale najpierw odetnij ręce i nogi!
  Książę ryknął rozpaczliwie:
  - NIE! Nigdy nie będę twoim mężem... Lepiej, żeby mnie też z nią zakwaterowali!
  Królowa nagle zmieniła głos. Stał się nie tak skrzypiący, ale bardziej dźwięczny i prowokujący:
  - Głupi chłopcze... Po co ci ten biedny wieśniak? Będziesz rządzić ze mną rozległym imperium. Wiele milionów ludzi będzie ci posłusznych w największym kraju na świecie. Będziesz miał wszystko - absolutnie wszystko, czego zapragniesz!
  Książę wypalił tajemnicę:
  - I dzielić łóżko ze starą kobietą!
  Głos królowej stał się jeszcze głośniejszy, a ona odpowiedziała ze śmiechem:
  - Ze starą kobietą? Tak, widziałeś mnie!
  Królowa wyszła z cienia. Miała na sobie czarną, skromną suknię, której jedyną ozdobą był jedynie łańcuszek z dużych brylantów. I z determinacją odrzuciła welon. Tłum sapnął z zaskoczenia.
  Przed nimi ukazała się twarz kobiety najwyżej trzydziestoletniej, z mocnym podbródkiem i piękną męską twarzą. Włosy czarne jak smoła, brak śladów siwizny, dziewczęca figura... Tak, nie wygląda na staruszkę. To raczej młoda wiedźma, o wyrazistej twarzy, o doskonałych, regularnych rysach, ale o złych oczach. To kobieta z tych, którzy urodzili się, by dowodzić. I jednym słowem potrafią przenosić góry!
  Książę, nie spodziewając się tego, był zaskoczony. I skąd wzięły się plotki o brzydkiej królowej, która rządziła przez siedemdziesiąt lat.
  Chłopiec był zawstydzony i zarumienił się... A królowa uśmiechnęła się perłowymi zębami i powiedziała insynuując:
  - Zostań moim mężem, a będziesz mógł żyć, w przeciwieństwie do zwykłych śmiertelników, przez wiele stuleci!
  Książę zawahał się. Był nastolatkiem, bardzo chciał żyć. Śmierć naprawdę nie wydawała się już taka kusząca. Co więcej, wszystkie blizny i owrzodzenia goją się. I znów stanie się piękna i silna. A łóżko będzie musiało dzielić się z ładną, choć starszą, ale doświadczoną zakochaną kobietą.
  Więc co robić? Ale nie może zdradzić swojej bosej wieśniaczki. Książę powiedział z naciskiem:
  - Oszczędź Alyonushkę, a będę twoim mężem! W przeciwnym razie, po co mi takie życie!
  Czarnowłosa wiedźma zawahała się. Ogarnęła ją zwierzęca żądza, półnagi zbity chłopak wydawał się bardzo uwodzicielski. A jego odporność podczas tortur tylko dodawała mu uroku. Ale zazdrość... Nie toleruje rywala.
  Królowa powiedziała ostro:
  - Albo bolesna śmierć, albo wygnanie! Nie ma trzeciego!
  Dziewczyna skrzywiła się z bólu w poparzonych piętach. A ona z uśmiechem powiedziała:
  - Aby moja ukochana żyła i była szczęśliwa, zgadzam się opuścić królestwo!
  Królowa uśmiechnęła się, ukazując idealnie białe, ale za duże zęby. Zagruchała z pieszczotą w głosie:
  - No... Nasmaruj te dzieci eliksirem, który leczy rany, i rozdziel je tak, żeby nigdy więcej się nie widziały! A potem natrzyj księcia kadzidłem i połóż go w moim łóżku!
  Chłopiec zwrócił się do swojej przyszłej żony:
  - Możemy się pocałować na pożegnanie?
  Królowa odpowiedziała ostro:
  - Nie więcej niż minutę, a to będzie twój ostatni pocałunek!
  Młody mężczyzna i dziewczyna złączyli swoje usta. I pili nawzajem swój upojny zapach. Jak cudownie jest pocałować ukochaną osobę.
  Królowa skrzywiła się, przez co jej piękna, silna wola twarz stała się niemal brzydka. I rzekła ostro:
  - Minuta się skończyła! Podziel je!
  Czterech potężnych asystentów katów z trudem oderwało dwoje ukochanych nastolatków. Niestety, książę i żebrak rozstali się na zawsze.
  A przynajmniej tak chciała despotyczna królowa. Książę został wysłany do pałacu. Tam został dokładnie umyty i posmarowany leczniczym eliksirem.
  Wrzody i rany zaczęły się goić na naszych oczach. Wyschły po kilku minutach. A po kilku godzinach pozostały tylko ledwo zauważalne blizny. Po tym chłopiec został ponownie potraktowany, tym razem innym eliksirem, i po chwili najmniejsze ślady zniknęły.
  Dziewczyna została również przywrócona po torturach. Pocałowali się po raz ostatni i rozstali się, machając sobie rękami.
  Następnie książę został ponownie obmyty i namaszczony. Nagiego chłopca okryto jak młodą konkubinę przezroczystym welonem i pod eskortą atletycznie zbudowanych dziewcząt zaprowadzono ich do luksusowo wyposażonej sypialni królowej.
  Władczyni była prawie naga, tylko cienkie majteczki zakrywały jej luksusowe biodra. Ma atletyczną, stonowaną sylwetkę, rozwiniętą, elastyczną klatkę piersiową, cienką talię i mocne, luksusowe biodra. Atrakcyjna kobieta, dojrzała, ale nie wykazująca oznak więdnięcia. Mocna i kobieca zarazem.
  Książę jednak nie odczuwał nic poza nienawiścią do twardego władcy. Nie tylko zniszczyła jego miłość, ale także upokorzyła go na oczach wszystkich. A chłopiec czuł się jak młoda konkubina, którą przyprowadzono do znienawidzonego despoty. Albo męski niewolnik.
  Muszę powiedzieć, że między innymi królowa jest rzeczywiście okrutnym tyranem: prowadziła nieustanne wojny, organizowała okrutne egzekucje, a tortury stosowano systematycznie, nawet wobec dzieci. Rządy despotyczne: prawda, przy ciągłej ekspansji imperium!
  Książę westchnął ciężko, gdy zdarła się z niego zasłona i zarumienił się pod mięsożernym spojrzeniem władcy połowy świata.
  
  
  DZIAŁALNOŚĆ BOJOWA WODOSPADÓW
  Bitwa ta okazała się chwalebna w przełomowym momencie pierwszej wojny światowej. Komandosi i generał-chłopiec zniszczyli ponad 170 tysięcy piechurów i kawalerzystów, ponad tysiąc dwieście dział i wiele karabinów maszynowych wroga, ponad czterysta samolotów. W najlepszych częściach Austro-Węgier i Niemiec wyrządzono kolosalne zniszczenia. Udaremniony został punkt zwrotny, który zadecydował o losach kampanii wojennej 1915 roku i, jak się wkrótce okazało, całego carskiego, rosyjskiego imperium. Najbardziej wrażliwe miejsce w konstrukcji rosyjskiej struktury wojskowej okazało się niezawodnie osłonięte, a klin został zniszczony.
  Wszystko to znacząco zmieniło układ sił na frontach. Chociaż na pierwszy rzut oka spadek w stosunku do ogólnej liczby wojsk niemieckich i austriackich nie jest zbyt duży. Ale właśnie spadła na to miejsce, zawalając się, co załamało całą obronę armii carskiej. Rzeczywiście, nawet po tym, jak Niemcy i Austro-Węgry skoncentrowały połowę swoich sił przeciwko Rosji, Mikołaj II miał znaczną przewagę liczebną w piechocie i kawalerii, z bliskim stosunkiem artylerii i karabinów maszynowych.
  Ale lotnictwo nie odegrało jeszcze znaczącej roli. W każdym razie armia carska mogła utrzymać swoje pozycje. Co więcej, główny cierń w Przemyślu został już zdobyty, a armia carska ma rozwiązane ręce.
  Niemcy i Austriacy byli zszokowani użyciem tak potężnej broni jak czołg. Nastąpił znaczny spadek morale wśród ich szeregów. A różnego rodzaju pogłoski zmniejszały zdolność bojową zwłaszcza wojsk austriackich.
  W połowie maja armia carska rozpoczęła nową ofensywę w Karpatach. Wojska rosyjskie inspirowały się pogłoskami o pomocy sił boskich, podczas gdy Niemcy i Austriacy wręcz przeciwnie, wpadli w panikę. Cios armii rosyjskiej, która otrzymała znaczne uzupełnienie, okazał się tym razem skuteczny.
  Wojska austriackie, składające się ze Słowian, masowo poddawały się, uciekały, a nawet otwierały ogień do formacji niemieckich. A same jednostki niemieckie w sektorze południowym były zauważalnie gorsze pod względem liczebności armii rosyjskiej. A bez wsparcia Austriaków co jakiś czas wpadali w okrążenie i zmuszeni byli walczyć w niesprzyjających sobie warunkach.
  Obrona zdezorganizowanych i zdemoralizowanych Austriaków została przełamana, wojska rosyjskie ostatecznie wybiły Austriaków z przełęczy i faktycznie od razu zdobyły Kraków. Wraz z tym było wielu schwytanych nie tylko jeńców austriackich, ale także niemieckich.
  Wojska rosyjskie mogły zejść z Karpat i wkroczyć na terytorium Węgier. Sytuacja na południu była katastrofalna. Armia austriacka rozpadała się na naszych oczach, a armia niemiecka była zbyt liczna w stosunku do Rosji, by stawić znaczący opór.
  Aby ratować sytuację, Niemcy zostali zmuszeni do rezygnacji z planowanej ofensywy z Prus Wschodnich między Bugiem a Wisłą, a także do odcięcia półki warszawskiej.
  Niemniej jednak, aby unieruchomić rezerwy, Prusacy próbowali posuwać się w kierunku Kurlandii, nie skupiając dużych sił.
  Ta ofensywa nie zakończyła się sukcesem, a jedynie doprowadziła do znacznych strat niemieckich.
  Ale Niemcy pilnie przerzucili znaczne siły na południe, desperacko próbując wypełnić tam luki.
  Kryzys w zaopatrzeniu wojsk rosyjskich został częściowo zrekompensowany dużą liczbą zdobytych trofeów i amunicji, co pozwoliło utrzymać skuteczność bojową jednostek armii carskiej.
  W końcu czerwca wojska rosyjskie, korzystając z osłabienia pozycji niemieckich w centrum, rozpoczęły ofensywę w kierunku Poznania. Główne siły niemieckie znajdowały się w samych dobrze ufortyfikowanych Prusach Wschodnich, aw centrum utworzyła się stosunkowo słaba i płynna linia formacji niemieckich. Ponadto sytuację Niemców pogorszyło rozpoczęcie głównych operacji ofensywnych na froncie zachodnim, gdzie Fritzowie musieli utrzymać swoje pozycje. I nie można było kręcić dodatkowych części na wschód.
  Przełom w centrum stworzył zagrożenie, wojska rosyjskie ruszyły na Berlin. Niemcy musieli pilnie wycofać swoje siły z Prus Wschodnich, ponownie pędząc na południe w centrum.
  Wojska rosyjskie pod energicznym dowództwem Brusiłowa były w stanie otoczyć Budapeszt. Próba kontrataku wojsk niemieckich zakończyła się niepowodzeniem. Najzdolniejszym z carskich generałów udało się narzucić Prusom bitwę, zmuszając ich do walki na niekorzystnych dla nich warunkach. Wprowadzanie żołnierzy do bitwy fragmentarycznie.
  W efekcie Niemcy nie byli w stanie zorganizować groźnych kontrataków i walczyli w niesprzyjających sobie warunkach. A brak amunicji rekompensowały trofea.
  Desperacko kontratakując i znacznie osłabiając zachodnie zgrupowanie, Niemcom udało się jeszcze ustabilizować sytuację w centrum. A nawet odzyskać niektóre zdobyte niemieckie miasta. Jednak wojska carskie zajęły Poznań. Ponadto wojska rosyjskie były w stanie włamać się do Prus Wschodnich, odnosząc tam szereg zwycięstw.
  Wprowadzając do akcji duże siły, Niemcy rozpoczęli kontrofensywę na południu, aby zwolnić blokadę Budapesztu. Okazało się jednak, że część sił niemieckich została odwrócona przez fronty włoski, a także bułgarski i serbski.
  Bułgarzy rozumowali racjonalnie, że Ententa jest silniejsza, co oznacza, że nie ma sensu iść na wojnę po stronie państw centralnych. Ponadto rosyjscy dyplomaci obiecali zwrócić Bułgarii utracone wcześniej ziemie tureckie.
  Wspólna ofensywa Bułgarów i Serbów okazała się na tyle groźna, że Niemcy zmuszeni byli przerzucić aż cztery korpusy na południe.
  Z tego powodu kontratak mający na celu odblokowanie Budapesztu stracił na sile. W toku niezwykle zaciętych walk Niemcy, kosztem kolosalnych strat, posunęli się o dwadzieścia do dwudziestu pięciu kilometrów i zabrakło im pary. We wrześniu jednostki rosyjskie otrzymały dodatkowe posiłki i rozpoczęły kontrofensywę. Sytuację Niemiec pogorszyło przystąpienie do wojny Rumunii, co pozwoliło im wraz z Rosjanami rozpocząć udaną ofensywę przeciwko Bukowinie. A 25 września na Zachodzie rozpoczęła się wielka ofensywa Francuzów i Brytyjczyków.
  Na początku września Ententa przygotowała nową, bardzo zakrojoną na szeroką skalę ofensywę, której zadaniem było wyzwolenie północnej Francji.
  Na szczęście dzięki sukcesom wojsk rosyjskich wojska niemieckie zostały osłabione. Więc teraz, w przeciwieństwie do majowego przełomu, były poważne szanse na sukces.
  Ofensywa rozpoczęła się 25 września i toczyła się jednocześnie w dwóch sektorach oddalonych od siebie o 120 km - na 35-kilometrowym froncie w Szampanii (na wschód od Reims) i na 20-kilometrowym froncie w Artois koło Arras. To tutaj doszło do legendarnej "trzeciej bitwy pod Artois". W przypadku powodzenia wojska nacierające z dwóch stron miały zamknąć się w odległości 80-100 km od granicy Francji (koło Mons), co doprowadziłoby do wyzwolenia Pikardii. W porównaniu z ofensywą wiosenną w Artois skala wzrosła: w ofensywie wzięło udział 67 dywizji piechoty i kawalerii, do 2600 dział; podczas operacji wystrzelono ponad 5 milionów pocisków. Wojska anglo-francuskie zastosowały nową taktykę ofensywną w kilku "falach".
  Osłabione jednostki niemieckie nie wytrzymały przełamania, a ich front został przełamany w ciągu kilku dni.
  Wywołało to prawdziwą panikę w niemieckim Sztabie Generalnym. Próby zniesienia blokady Budapesztu zostały przerwane. Na wschodnim odcinku frontu Niemcy ostatecznie przeszli na obronę strategiczną.
  W międzyczasie Brusiłow rozpoczął niespodziewaną ofensywę na południu, aby połączyć się z Serbami i Bułgarami.
  Siły alianckie odniosły sukces i planowały zbliżyć się do Mons. I stwórz kocioł w Pikardii. I to jest niewątpliwie duży sukces.
  Niemcy wprowadzili jednak do walki część sił przeniesionych ze wschodu oraz nowo utworzone rezerwy, wstrzymując tym samym dalszą ofensywę aliantów.
  Ale mimo wszystko inicjatywa w Niemczech została ostatecznie utracona, a wojska rosyjskie dotarły do granicy Serbii, tworząc w ten sposób nowy kocioł. I uczynienie stanowiska Austrii krytycznym.
  W Niemczech rozłam w elicie nasilił się. Groźba klęski w wojnie stawała się coraz bardziej oczywista. Wojska rosyjskie, mimo jesiennych deszczy, a może właśnie dzięki nim, zadały Niemcom nową druzgocącą klęskę i odcięły Prusy Wschodnie od terytorium reszty Niemiec.
  A w grudniu Budapeszt upadł, uwalniając tym samym znaczne siły armii carskiej do dalszych działań ofensywnych.
  Wojska tureckie również poniosły klęski, utratę Erzurum, Tanrog. Tym samym dla tego sojusznika Niemiec rozwinęła się sytuacja krytyczna.
  Początek następnego roku dla Niemców upłynął pod znakiem upadku Królewca i nowej rosyjskiej ofensywy na Odrę.
  A w marcu rozpoczęła się ofensywa Brusiłowa w kierunku Wiednia. Niemcy trzepotali przez jakiś czas. Ale w maju Wiedeń upadł, a wojska rosyjskie dotarły do Odry.
  Wojska alianckie dotarły do Brukseli i otoczyły stolicę Belgii.
  25 maja cesarz Niemiec ogłosił kapitulację. Dalsza wojna dla Niemców straciła sens. Tym bardziej, że Stany Zjednoczone przystąpiły do wojny w kwietniu. Tym samym skazując II Rzeszę na całkowity upadek.
  I dlaczego po tym Niemcy nadal stawiają opór? W końcu można powiedzieć, że sytuacja jest całkowicie beznadziejna.
  Tydzień później Turcja skapitulowała. Co więcej, wojska rosyjskie zaatakowały już Stambuł i zajęły prawie całą Azję Mniejszą.
  Tak zakończyła się pierwsza wojna światowa. Rosja, Francja, Wielka Brytania i Włochy były w stanie rozszerzyć swoje posiadłości. Bułgaria i Serbia również się rozwinęły. Ta ostatnia otrzymała dla siebie i większość Bośni i Hercegowiny. Bułgaria odzyskała podbite wcześniej ziemie Turcji. Ponadto Serbowie zwrócili również Bułgarom ten kawałek, który zabrali podczas wojny bałkańskiej w 1913 roku. Serbia mogła to zrobić, więc znacznie rozszerzyła swoje terytorium poza światło Austriaków.
  Imperium Osmańskie zniknęło z politycznej mapy świata. Został podzielony przez Rosję, Francję i Wielką Brytanię. Rosyjski car otrzymał także Galicję, Bukowinę, Ziemię Krakowską, Słowenię, część Węgier i Czechy.
  Ponadto Rosja otrzymała Poznań, Kłajpedę z regionem, część Prus Wschodnich i Gdańsk.
  Z Imperium Osmańskiego Rosjanie zdobyli Konstantynopol, Azję Mniejszą oraz Bosfor i Dardanele. Francja Syria, Anglia Irak i Palestyna.
  Bliski Wschód również został podzielony na strefy wpływów. W ten sposób imperium carskie Mikołaja II rozszerzyło swoje granice. Wzrósł także osobisty autorytet króla, który w prawdziwej historii okazał się przegranym. I w wyniku ani rewolucji lutowej, ani nawet październikowej.
  Tak więc kwartet wojskowy był w stanie zmienić układ sił, a tym samym zapobiec wielu nieprzyjemnym konsekwencjom rewolucji. Jednak ich rytualna misja jeszcze się nie skończyła. W końcu historia imperium carskiego toczyła się dalej.
  Najpierw armia rosyjska brała udział w wojnie w Afganistanie. Anglia najechała z południa, a wojska królewskie z północy. W bitwach polowych wzięły udział jednostki rosyjskie. Zajęli Kabul, Herat i północ z centrum Afganistanu. Anglia dostała Kandahar i południe kraju. W ten sposób islamski kraj został podzielony.
  Przez pewien czas trwała partyzancka dżihad, która ostatecznie zakończyła się klęską islamistów i wzmocnieniem wpływów Rosji na południowych granicach.
  Nadszedł czas ostatecznego podziału niepodległych terytoriów na świecie. Szczególnie Bliski Wschód. Powodem wkroczenia wojsk brytyjskich, rosyjskich i francuskich było powstanie wahabitów i pogromy chrześcijańskich wiosek.
  Rozpoczęła się kampania podboju właściwych ziem arabskich. Trwało to kilka lat, aż zakończyło się ostatecznym wcieleniem do imperiów Półwyspu Saudyjskiego. Chociaż linie okazały się gwintowane, jest to raczej dyskusyjne. Ale carska Rosja ponownie rozszerzyła swoje granice.
  Nieco później, w 1926 roku, wybuchło powstanie w Iranie. Ostatnie niepodległe państwo islamskie próbowało wypędzić cudzoziemców ze swojego terytorium.
  Rosja i Wielka Brytania podzieliły Iran, ustanawiając w ten sposób wspólną granicę. W ten sposób na rosyjskich obszarach powstała tymczasowa stabilność.
  Po zawarciu zwycięskiego pokoju: Rosja zdobyła szereg przemysłowych regionów Polski, Galicji, Słowacji, Czech i ziem osmańskich, powiększając swój potencjał. Od dwunastu lat obserwuje się na świecie wzrost przemysłu. I najbardziej burzliwy w imperium Mikołaja II. Średnio gospodarka rosła o 9,8 procent rocznie. Carska Rosja zajęła drugie miejsce na świecie po Stanach Zjednoczonych, wyprzedzając Niemcy, Wielką Brytanię i mniej więcej taką samą Francję.
  Przeciętna płaca w carskiej Rosji sięgała 50 rubli, a butelka wódki kosztowała 25 kopiejek. A za cztery ruble można było kupić krowę. Za 185 rubli można kupić, a na kredyt dobry samochód. Maksymalny dzień pracy został skrócony do 10,5 godziny. 25 maja pojawiło się nowe święto. We wszystkie dni przedświąteczne i przed weekendem czas trwania maksymalnego dnia pracy nie mógł przekraczać 9 godzin.
  Edukacja i medycyna stawały się coraz bardziej dostępne. Chociaż usługi lekarzy pozostały płatne, były one subsydiowane, ponadto wielu lekarzy, zwłaszcza ziemskich, pracowało za darmo. Robiono dużo więcej. W szczególności w instytutach wprowadzono stypendia dla najzdolniejszych dzieci chłopskich i zwolniono je z czesnego. Pojawiły się przedszkola, zmniejszyła się śmiertelność dorastającego pokolenia.
  Wskaźnik urodzeń w imperium carskim nadal był wysoki, ale spadała śmiertelność, głównie z powodu przeziębień. Farmakologia ewoluowała. Przyrost naturalny ludności wzrósł z średnio 1,7 proc. w latach przedwojennych do 2,8 proc.
  Trwała asymilacja przedmieść. Mikołaj II zdecydował się nawet na bezprecedensowy krok, pozwolił rosyjskim książętom mieć kolejną cudzoziemską żonę w cywilnym małżeństwie. Aby w ten sposób mocniej związać nowe islamskie peryferie z rosyjskimi starożytnymi rodzinami książęcymi.
  Znacząco powiększył liczebność armii. W sumie w carskiej Rosji było już na stałe tysiąc pułków i trzy miliony żołnierzy. To największa armia lądowa na świecie. W tym samym czasie budowano dużą flotę.
  W 1929 r. carska Rosja miała już 14 procent światowego potencjału gospodarczego i stale się rozwijała.
  Duma Państwowa, po rozwiązaniu od początku wojny, nigdy się nie zebrała. Wybory zostały odwołane, a car-ojciec osobiście otrzymał prawo wydawania ustaw.
  Ogólnie rzecz biorąc, carska Rosja pozostała potężną, autorytarną potęgą.
  Ale potem wybuchł kryzys 1929 roku, który przekształcił się w światową wielką depresję. Recesja dotknęła wszystkie kraje. Najbardziej ucierpiały Ameryka i Niemcy.
  Ale w carskiej Rosji konsekwencje kryzysu były słabsze. Po pierwsze, rolnictwo nadal odgrywało bardzo ważną rolę. Po drugie, gospodarka carskiego imperium autorytarnego była bardziej scentralizowana i zarządzana. Doprowadziło to do tego, że wiele zjawisk kryzysowych można było stłumić dekretami królewskimi. Tak, a kraj był ogromny, z populacją trzystu milionów na jednym kontynencie.
  A to nieco złagodziło przejawy upadku i kapitalistyczne waśnie w nim. I znaczna część gospodarki pracowała dla siebie.
  Niemniej jednak i w Rosji pojawił się kryzys. Nasiliły się nastroje antymonarchistyczne.
  W tym czasie Lenin wycofał się już z aktywnej działalności rewolucyjnej. Poznał Walesa i zaczął z nim pisać fantastyczne dzieła. Zarobił dobre pieniądze i wyrobił sobie markę.
  Więc Lenino miał dość pieniędzy, uznania i sławy. Był doskonały w pisaniu wszelkiego rodzaju bajek, od oper kosmicznych po szczerze naiwne i dziecinne. Ponadto Włodzimierz Iljicz wyróżniał się ogromną płodnością. I oczywiście, unikając zranienia Kaplana, ten inteligentny człowiek z łysieniem żył znacznie dłużej.
  Trocki dostał pracę w Ministerstwie Spraw Zagranicznych, udało mu się awansować do rangi Tajnego Radcy.
  Ale Stalin, wręcz przeciwnie, stał się bardziej radykalny i powrócił do taktyki indywidualnego terroru, odrzuconej wcześniej przez bolszewików. A jednym z pomysłów Koby był pomysł wyeliminowania monarchy.
  Co więcej, następca tronu jest poważnie chory i raczej nie będzie pełnoprawnym królem.
  W grudniu 1931 roku wybuchła wojna między Rosją a Japonią. Powodem była inwazja samurajów na Chiny i powstanie Imperium Mandżurskiego. Ponadto Mikołaj II bardzo chciał się zemścić za poprzednią porażkę w wojnie rosyjsko-japońskiej.
  Walki rozpoczęły się wraz z natarciem wojsk rosyjskich na ląd. A bohater pierwszej wojny światowej, Kołczak, został wyznaczony na dowódcę eskadry Pacyfiku.
  Japonia miała pewną przewagę pod względem liczby statków. Ale rosyjska eskadra działała dość umiejętnie i energicznie. Po kilku potyczkach równowaga sił zbliżyła się do równości. I duża eskadra poszła z pomocą Bałtykowi. Tak, a Flota Czarnomorska nie spała.
  Stany Zjednoczone i Wielka Brytania są zbyt pogrążone we własnych problemach wewnętrznych, by udzielić znaczącej pomocy Japończykom. Po kilku zaciekłych bitwach lądowych armia rosyjska wyparła samurajów z Mandżurii i zablokowała Port Arthur.
  W bitwach lądowych ucierpiała przewaga armii rosyjskiej, carskiej w czołgach i samolotach.
  W bitwach brały udział nawet pierwsze na świecie śmigłowce bojowe, opracowane przez genialnego Sikorskiego i innych konstruktorów.
  Tak, a skuteczność bojowa piechoty wzrosła, wielu oficerów przeszło doskonałe szkolenie i przeszło okrutną szkołę na frontach wojny światowej.
  W każdym razie była to już inna, rosyjska armia. W maju pod dowództwem Denikina rozpoczął się szturm na Port Arthur. Po raz pierwszy w historii świata użyto w nim masowo setek rosyjskich czołgów.
  I właśnie w kulminacyjnym momencie szturmu nadeszły żałobne wieści z Piotrogrodu. Car-kapłan Mikołaj II został zabity. W ten sposób Stalin wraz z Sannikowem dopuścili się strasznego okrucieństwa.
  Nowym monarchą został Aleksiej II. Ale chorowity spadkobierca nie panował długo. To prawda, że udało mu się koronować i zmarł w styczniu 1932 roku, nie pozostawiając męskiego potomstwa.
  Cyryl Romanow został ogłoszony nowym carem, ponieważ starszy brat Michaił stracił wszelką legitymację z powodu nierównego małżeństwa.
  Ale Cyryl również poprawił, nie długo umierając po sześciu miesiącach, przekazując tron swojemu synowi Włodzimierzowi. Nowy spadkobierca był jeszcze niepełnoletni, a realną władzę otrzymała rada regencyjna.
  Nie wpłynęło to jednak na przebieg wojny z Japonią. Port Artur został zajęty. Flota samurajska poniosła ogromne szkody w wyniku działań lotnictwa. Rosyjskie czołgi nie mają sobie równych i nie mają sobie nic do zarzucenia.
  W lipcu Japończycy zostali ostatecznie wyparci z Korei, a port Pusan został odjęty z jednego ataku.
  W ten sposób Kraj Kwitnącej Wiśni utracił swoje posiadłości ziemskie w północnych Chinach. A w sierpniu przybyła eskadra bałtycka, ostatecznie zabezpieczając przewagę Rosji na morzu.
  Po dwóch dużych bitwach morskich Japonia straciła większość swoich statków i wystąpiła o pokój.
  Chory Alexey się zgodził... Rosjanie wrócili do Port Arthur na południowym Sachalinie, zajęli grzbiet Kurylski i umieścili własny rząd w Korei. Mandżuria i Mongolia ostatecznie weszły w strefę wpływów rosyjskich.
  W 1933 r. Rosja włączyła do swojego składu Mandżurię i Mongolię jako prowincje. A w 1935 r. Korea również stała się częścią imperium carskiego. W ten sposób powstała Zheltorossia. Coś, o czym marzyło się pod koniec XIX wieku.
  Władimir III jest pełen ambitnych ambicji. A Hitler doszedł do władzy w Niemczech. Który też marzy o zemście. W tym czasie Wielka Brytania była osłabiona, ale jej kolonie były zbyt duże. A zarabianie na życie nie zaszkodzi. Ponadto stosunki między Rosją a Anglią są niezwykle napięte. A Francja nie jest już sojusznikiem.
  Wojna w Hiszpanii stała się katalizatorem konfrontacji. Włochy, Rosja, Niemcy stanęły po stronie Franco, podczas gdy Wielka Brytania i Francja stanęły po stronie lewicowej koalicji.
  Tak więc uczestnicy walczyli nie jawnie, ale jako ochotnicy, wojna przeciągnęła się do 1939 roku. Ponadto Führerowi udało się przeprowadzić Anschluss i odzyskać ziemie zamieszkałe przez Niemców. Szczególnie Sudetów. A same Czechy stały się rosyjską prowincją.
  Włochy, Niemcy i Rosja utworzyły własną koalicję. Reżim Mussoliniego podbił Etiopię i marzył o nowych podbojach.
  A w maju 1940 r. wybuchła II wojna światowa: z jednej strony Francja, Wielka Brytania, Belgia, Holandia, az drugiej Rosja, Niemcy, Włochy.
  Wyczerpana wojną domową Hiszpania pozostała na razie neutralna. Ale Japonia, pomimo długotrwałych historycznych pretensji, zajęła Anglię i zaatakowała ją.
  Okazało się to poważną pomocą dla Rosji. Tam, podobnie jak na Dalekim Wschodzie, pozycje są chronione, a na zachodzie poszło nawet nadspodziewanie dobrze.
  Armia rosyjska prowadziła główną ofensywę w Indiach, Pakistanie, południowym Iranie i Afryce.
  Nieoczekiwanie Niemcy dzięki genialnemu planowi Mainsteina zdołali w półtora miesiąca pokonać Francję, Belgię i Holandię.
  Okazało się to największym sukcesem. A także nieoczekiwane. W tym dla carskiej Rosji.
  Ale próba lądowania w sierpniu zakończyła się niepowodzeniem. Niemcy stracili około pięćdziesięciu zabitych żołnierzy i około dziesięciu tysięcy jeńców. Ale nie było możliwe natychmiastowe zdobycie Wielkiej Brytanii.
  Ale armia rosyjska bez większego oporu zajęła Indie, południowy Iran i Pakistan. Następnie przeniosła się do Indochin, gdzie Japończycy już wylądowali swoimi wojskami.
  A zimą armia rosyjska wraz z Włochami zajęła Egipt i ruszyła przez Afrykę. Wojna poszła łatwo i prosto. Wojska kolonialne Imperium Brytyjskiego nie mogły niczemu przeciwstawić się armii rosyjskiej. Nie mogli nic zrobić iw zasadzie nie chcieli. Więc miejscowi tubylcy w interesie innych zginęli w bękarcie.
  Niemcy też nie spali. Fritz szturmem zdobył Gibraltar i wkroczył do Maroka. Walki toczyły się tam pełną parą o średniej intensywności. Nie ma komu się oprzeć.
  Tak, a Roosevelt był wyjątkowo bierny. Bardzo bał się nowej wojny, i to nawet z tak potężną koalicją. Ogólnie rzecz biorąc, Anglia nie miała nic do utrzymania swoich kolonii. Jeśli cokolwiek oparło się natarciu, to afrykańska dżungla, pustynny piasek i rozległa komunikacja.
  W kwietniu 1941 roku w Australii wylądowały wojska rosyjskie i japońskie.
  Wielka Brytania stawiała opór, aż 25 czerwca 1941 r. na terytorium Anglii właściwej doszło do nowego, tym razem znacznie bardziej udanego desantu desantowego.
  Dwa tygodnie ciężkiej walki. Londyn upadł, a wojna dobiega końca. Ale... Churchill ucieka do Kanady i zapowiada kontynuację wojny.
  Japonia atakuje Amerykę w porcie w Peru w grudniu 1941 r. Rozpoczyna się nowa faza II wojny światowej.
  Cesarstwo carskie pamięta Alaskę, którą Amerykanie podstępnie zdobyli za grosze, i 12 grudnia przystępuje do wojny wypowiedzianej przez Stany Zjednoczone Japonii. 15 grudnia Niemcy i Włochy wypowiedziały wojnę Stanom Zjednoczonym. A 17 grudnia marionetkowy reżim króla Dua w Anglii również formalnie rozpoczął działania wojenne przeciwko Kanadzie i Ameryce.
  W ten sposób powstała ogromna koalicja przeciwko USA i Kanadzie. 22 grudnia Hiszpania wypowiedziała wojnę Ameryce. 25 grudnia tylko Brazylia odważyła się stanąć po stronie USA. Reszta krajów Ameryki Łacińskiej zdecydowała się pozostać nieśmiało neutralna.
  Co innego mogliby zrobić. Armia rosyjska oczywiście rozpoczęła ofensywę przez Alaskę. I generalnie nie ma co się temu sprzeciwiać. Rosyjska flota pancerna jest zbyt silna, a amerykańska słaba.
  Ale Stany Zjednoczone szybko zmniejszają dystans. Już w 1941 roku przemysł amerykański wyprodukował prawie trzy tysiące dział samobieżnych i czołgów. A w drugim kwartale 1942 roku produkcja czołgów sięga już tysiąca sztuk miesięcznie. Po początkowych sukcesach, podczas których wojska rosyjskie i niemieckie zajęły całą Alaskę, natarcie nieco zwolniło, a opór amerykański stał się silniejszy.
  W czwartym kwartale 1942 roku produkcja czołgów i dział samobieżnych w Stanach Zjednoczonych osiągnęła dwa i pół tysiąca miesięcznie i dwieście samolotów dziennie. W ten sposób Stany Zjednoczone wyprzedziły carską Rosję w produkcji czołgów i samolotów oraz zbliżyły się w produkcji artylerii.
  W Niemczech miesięcznie produkowano tylko około sześciuset czołgów i dział samobieżnych, mniej więcej tyle samo w Wielkiej Brytanii, Włoszech i Hiszpanii. W Japonii jest około trzystu samochodów. A lotnictwo to w sumie około dwustu. Do tej pory koalicja prowadziła pod względem ilości produkowanej broni, ale wciąż czeka nas walka za oceanem.
  Społeczność dyktatorów miała znaczną przewagę liczebną piechoty i liczebnością personelu wojskowego.
  Stany Zjednoczone wciąż przegrywały bitwę. Pod koniec 1942 r. Kanada została utracona w trzech czwartych, a walki przeniosły się do właściwych Stanów Zjednoczonych.
  W pierwszym kwartale 1943 roku produkcja czołgów i dział samobieżnych w Stanach Zjednoczonych przekroczyła trzy tysiące sztuk i 260 samolotów dziennie. Ale po części brak wyszkolonych załóg zmniejszył efekt rosnącej produkcji broni. Wojska koalicji dyktatorów zdobyły Toronto, a pod koniec kwietnia Quebec. W maju i czerwcu na północy Stanów Zjednoczonych toczyły się zaciekłe walki.
  Straty po obu stronach byłyby ogromne. Ale koalicja dysponowała ogromną siłą roboczą i kontrolowała znacznie większy obszar niż Stany Zjednoczone.
  Dlatego mimo stabilizacji frontu pozycja Stanów Zjednoczonych pozostawała niezwykle trudna.
  W trzecim kwartale 1943 roku produkcja czołgów i dział samobieżnych w Stanach Zjednoczonych osiągnęła cztery tysiące miesięcznie i 350 samolotów dziennie. Ale to już były liczby ograniczające. Nie ma sensu dalej zwiększać produkcji uzbrojenia, ponieważ załogi czołgów i samolotów nie mają czasu na przygotowania.
  Linia frontu zmieniła się nieznacznie w drugiej połowie 1943 roku. Ale bitwy były niezwykle zacięte, wiele osad przechodziło z rąk do rąk dziesięć razy. To prawda, że \u200b\u200bkoalicja jako całość przeniosła się na południe o pięćdziesiąt do sześćdziesięciu kilometrów.
  I następny rok bitwy, nie zwracając uwagi na zimę. Armia rosyjska i Niemcy wyprodukowały nowe typy czołgów, z mocniejszymi działami i potężniejszym pancerzem. Stany Zjednoczone odpowiedziały na to "Shermanem" - 4 M. Ale ten pojazd był nadal gorszy od głównego czołgu koalicji "Niedźwiedź". Rosyjski pojazd został zunifikowany z niemieckim i otrzymał armatę 107 mm, o prędkości wylotowej 890 metrów. W ten sposób "Niedźwiedź" uderzył w "Shermanów" z dużej odległości, pozostając nieprzeniknionym dla amerykańskiego samochodu. Drugi rosyjski czołg "Volk" stopniowo wychodził z produkcji. Chociaż jego właściwości jezdne były imponujące.
  A w powietrzu przewaga jakościowa była po stronie koalicji. A Amerykanie nie mogli już wziąć jednej kwoty. I liczba jest również po stronie mocarstw półkuli wschodniej.
  Latem 1944 roku Amerykanie nieco się wycofali. Ich siły kurczyły się w tej przedłużającej się wojnie na wyniszczenie. A wróg mobilizował coraz więcej korpusów. Tworząc je z Indian i Chińczyków. Pod koniec 1944 r. pozycja Ameryki ponownie się pogorszyła, koalicja posunęła się o kolejne kilkaset kilometrów.
  Rok 1945 upłynął pod znakiem wycofania się Brazylii z koalicji, która pospiesznie opuściła Stany Zjednoczone. Ale Ameryka wypowiedziała wojnę Argentynie, Chile i Portugalii.
  W pierwszej połowie 1945 r. linia frontu pozostawała nieaktywna, choć walki odznaczały się rzadkim rozlewem krwi. Ale potem Stany Zjednoczone zatonęły w drugiej połowie. Zasoby ludzkie i materialne Ameryki są zbyt wyczerpane, aby kontynuować dalszy opór. Pala Filadelfia, Chicago. W grudniu otoczono Nowy Jork i Waszyngton. A w styczniu, po upadku stolicy USA, Ameryka ostatecznie straciła serce i skapitulowała.
  
  PRZYGODY DZIECI OLEG RYBACHENKO
  Przygody wiecznego dzieciaka Olega Rybachenko w zestawie uniwersów hiperfana Sfero są tak zabawne, że należy je rozpatrywać osobno.
  -Ach! - krzyknął chłopak. Igły kłuły go niemiłosiernie, jednak elastyczna skóra dobrze wytrzymała uderzenie. Jednak ciernie były jak napięte na ciasnej sprężynie, wystrzeliły w chmurach, a Oleg Rybachenko zrobił się całkiem niezły. Chłopak zaklął głośno iz trudem wydostał się i łapczywie zagryzł pułapkę. Pisuki pozostał na ciele.
  Komputer w bransolecie uprzejmie podpowiedział chłopcu:
  -To niebezpieczne, ich igły przepalają się, jeśli jesteś dzielnym rycerzem w prostym ciele, umrzesz.
  Oleg Rybaczenko kopnął stopą płonącą piłkę, płonęła w nim wściekłość. Chłopak zacisnął pięści i rzucił się do ucieczki. Nie, młody wojownik nawet nie pomyślał o ucieczce, pobiegł do swojego hiperskafandra. Bose, okrągłe szpilki błysnęły bardzo szybko, chłopak mógłby z powodzeniem konkurować z mistrzem olimpijskim. Jednak ta prędkość nie wystarczyła mu do szybszego biegu, zaczął podskakiwać. Każdy skok jest jak kangur - jego szybkość wzrosła.
  Chłopiec warknął jak tygrysiątko:
  -Trzymaj się bandyto, dwanaście rozdziałów i wszystkie puste.
  Latająca dziewczyna obnażyła zęby, pokazując zęby. Następnie wypuściła falę grawitacyjną, wyrównując ścieżkę przed chłopcem. Oleg Rybaczenko z radością uderzał bosymi, dziecinnymi stopami o rozgrzaną powierzchnię. Pobiegnąwszy i szybko ubierając się w nieprzeniknioną zbroję, rycerz nabrał prędkości rakiety.
  Terminator zaatakował wściekle, próbując spłaszczyć smoka. Niewidzialna, ale z tej jeszcze straszniejszej pięści gotowa była spaść na obcego gada. Jednak zatrzymała go jakaś nieznana siła.
  Oleg Rybaczenko trząsł się z napięcia, napinał się do granic możliwości, ale jego ogromna ofiara, jakby nic się nie stało, przeżuwała resztę tortu.
  Chłopiec był gotów krzyknąć z desperacji:
  -To jest diabeł. Czy jest w stanie odsłonić ekran.
  -NIE! To ja go chroniłem. - Dziewczyna potrząsnęła swoimi złotymi włosami i posłała z perłowych zębów, odbijających wszystkie kolory tęczy, gwiazdki króliczków. Nie pozwolę ci go zniszczyć.
  Oleg Rybaczenko próbował warczeć, tak zaciekle, jak to tylko możliwe:
  -Jest potworem.
  Anionowa dziewczyna wstała z piersiami, by chronić mastodonta:
  -NIE! I znowu nie! Jest niegroźnym chłopcem. Poza tym spójrzcie jaki duży, to znaczy, że pojawił się całkiem niedawno.
  Rycerz był bardzo zdziwiony:
  -A jakie są jeszcze małe?
  Wiecznie młody anion potwierdzony:
  - Oczywiście będzie się stopniowo zmniejszać.
  Oleg Rybachenko z irytacją uderzył się mocno w czoło. Jakby od uderzenia młotem w krzem, gęsto posypały się iskry.
  Och, zapomniałem, gdzie jestem. Dobra, nie zabiję go.
  Potężna demiurga powiedziała pojednawczo:
  - Więc uspokój się i zrelaksuj.
  Chłopiec opuścił ręce i wyłączył pole. Potem uśmiechnął się.
  - On jest słodki. Tak! Prawie zapomniałam. Jak masz na imię.
  Dziewczyna odpowiedziała w nieprzyjazny sposób:
  -I potrzebujesz tego.
  -Naturalnie. - Jestem Oleg Rybachenko i wszyscy to wiedzą.
  Młoda dama złagodziła głos.
  - Cóż, mów mi Aurra Charlie.
  Chłopak wyciągnął rękę do dziewczyny.
  - Orra to dobre imię. - Zostańmy przyjaciółmi.
  Wątpiła:
  - Co ty mówisz poważnie?
  Młody odkrywca, z żarem ognia na wietrze, powiedział:
  - Poważnie nigdzie!
  Charlie radośnie zawołał:
  -Oczywiście, że aniony nie kłamią. A jeśli się zbliżymy, będzie to trwało wieczność, aż zgasną wszystkie gwiazdy we wszystkich wszechświatach... I nie mogą zgasnąć wszystkie, ponieważ stale świeci coraz więcej luminarzy!
  Oleg Rybachenko miał pewne wątpliwości:
  - Cóż, nie wiem, dziewczyny rzadko zawierają lojalne przyjaciółki.
  Orra stanowczo sprzeciwiła się takim wątpliwościom iz wyraźną niechęcią w głosie:
  - Nie jestem dziewczyną, ale już poobijanym anionem. Nie martwcie się jednak, nie zdążyłam jeszcze nacieszyć się życiem. Cóż, hiperplazmatyczny bohaterze, będziemy się jeszcze bawić, czy jechać do miasta?
  Chłopiec uniósł się nieco nad powierzchnię i parsknął z celową pogardą:
  -A co tam jest? Chociaż pamiętałem - nowy mąż nauki, opracował coś takiego, że słowo czekolada w platynie.
  Charlie powiedział bardzo poważnym tonem:
  - Tutaj może nam pomóc - dodatkowo zdradzę ci sekret, nad naszym bractwem czai się poważne zagrożenie.
  Oleg podskoczył jak oparzony kot:
  -Który?
  Anionka całkiem po ludzku przyłożyła palec wskazujący do ust i zauważyła:
  - Może lepiej, żebyś jeszcze nie mówił.
  Rozdrażniony chłopak trochę się zdenerwował:
  - Po co milczeć, lepiej powiedzieć od razu. A potem uczę się od innych. Czy istnieją tajemnice, do których nie ma kluczy?
  Orra przyłożyła drugi palec do ust i szepnęła:
  Cóż, nie wszyscy o tym wiedzą. I kto wie, nie zdaje sobie sprawy z niebezpieczeństwa.
  Oleg Rybaczenko wydęł się na dobre i warknął groźnie:
  -Ponadto lepiej wiedzieć wcześniej niż chować się za mgłą ignorancji. - A potem dzieciak wydał godny aforyzm. - Możesz ukryć się za mgłą ignorancji, ale nie możesz się ukryć!
  Orra delikatnym ruchem odrzuciła włosy do tyłu i splotła je w małe warkoczyki.
  - Cóż, ogólnie rzecz biorąc, powiem ci sekret. Wyzywająco przyłożyła trzeci palec do uszu. A jej włosy na mentalny rozkaz przybrały kolor zielono-żółtego khaki:
  - W naszym wszechświecie czas nie zawsze płynie w przeciwnym kierunku. W swojej strukturze wszechświat przypomina wielokrotnie wklęsły i skręcony pryzmat rozbity na strumienie. Oznacza to, że w różnych galaktykach panują różne prawa.
  -Oczywiście, że to niesamowite. - Oleg Rybachenko celowo zaokrąglił oczy. Ale czy to groźba?
  Dziewczyna zmieniła kolor khaki we włosach, zmieniając żółty na pomarańczowy i zielony na niebieski. I kontynuowała przymilnym tonem:
  -Słuchaj dalej. W galaktyce Gong pojawiła się rasa chrząszczy oddychających fluorem. Te koszmarne stworzenia opanowały wiele galaktyk i stworzyły swoje ogromne i agresywne imperium. Jedyne, co powstrzymuje ich przed uderzeniem w nas, to strach, że atakując w odwróconym czasie, spowodują nieodwracalne uszkodzenia ciała.
  - I to nawet bardzo może być. - przerwał Oleg Rybachenko i dowcipnie wydał. - Wojna jest słodka jak miód, jak słodka melasa i przyprawia o mdłości jak o kaca!
  Charlie wcale nie popierał żartobliwego i radosnego nastroju chłopca, który wydawał się być jedynie zainspirowany do wyczynów przez ewentualną grę wojenną. Mówiła bardzo poważnym tonem:
  -Więc te chrząszcze są bardzo okrutne, barbarzyńsko eksploatujące inne ludy i rasy. Technologicznie stawonogi są bardzo rozwinięte i wojna z nimi jest dla nas najeżona tragicznymi konsekwencjami. Jednak nie tylko oni. Jest też rasa ziejących siarką gąsienic, też nie cukrowych, ale poza nimi okazałe pirackie bractwo, nie mówiąc już o wielu mniejszych światach zdominowanych przez barbarzyńskie reżimy. - Dziewczyna pokazała palce, a jej paznokieć zapalił się płomieniem, jak z zapalniczki benzynowej. - W większym dystansie jest więcej - stanów agresywnych lub po prostu niedoskonałych. Oznacza to, że nasz wszechświat nie jest zbyt dobry i doskonały, a wokół jest wielu wrogów.
  Rycerz nadął się i przedstawiając się jako Aleksander Wielki, powiedział:
  -A ty jak na to reagujesz? - Tutaj Oleg Rybachenko ponownie błysnął niezwykłym dowcipem. - Milczenie jest złotem, tylko ci, którzy są przyzwyczajeni do milczenia, dają mówcom złote monety, bez mówienia!
  Orra Charlie z patosem iz gracją, jak taniec motyla, gestykulując, zaczęła przemawiać:
  - Jak myślisz, całkiem niedawno rada starszych braci postanowiła stworzyć własną dużą armię, ale jak na razie proces ten przebiega zbyt wolno. W końcu nasze jednostki powstają z ochotników. Jest też Armia Zbawienia - jest liczna, ale jej credo to pomoc słabym, a nie walka z wielomilionową, czy nawet wielomiliardową flotą zastrzyków - tak same siebie nazywają chrząszcze. Szczerze mówiąc, zastrzyki są śmiertelne, mogą powodować alergie. - Orra, rozciągnęła się na pół metra w uśmiechu, wydawała się być bardzo zadowolona ze swojej gry słów.
  Rycerz całkiem szczerze powiedział coś, co jest niezwykle kontrowersyjne, ale po części prawdziwe:
  - No wiesz - wojna to najciekawsza i najbardziej ekscytująca rzecz we wszechświecie.
  Głos Charliego stał się bardziej surowy, a z jej twarzy natychmiast zniknął ogromny, promienny uśmiech:
  - Jeśli chodzi o grę, to może zainteresuje jeszcze małego chłopca, ale tak naprawdę to krew, łzy, wysadzone w powietrze światy, okaleczone planety. Byłem kiedyś we wszechświecie, w którym używano superbomb. To był przerażający widok. Całe galaktyki są zdewastowane, zamglone obłoki bilionów eksplodujących gwiazd. - Teraz oczy anionowej dziewczynki urosły do wielkości włazu w zbiorniku. A te Zenki błyszczały jak reflektory w kalejdoskopie. - Niewielu z tych, którzy przeżyli, powiedziało, że użyto tak potężnych ładunków, głównych w procesie syntezy ultra-mini-cząstek - tubylcy nazywali je tsuvaronami. To znaczy eksplodowały takie otchłanie mikrokosmosu, że trzeba było użyć dwustu czterdziestu wymiarów. Taka reakcja jest sześćtylion razy silniejsza niż reakcja nuklearna. Jeden atom, a raczej cząsteczka elementarna takiej bomby jest w stanie rozpylić w fotony wielokilometrową skałę tytanową.
  -Wow! - Niespodzianka Olega Rybachenko nie była absolutnie fałszywa. - Mam nadzieję, że pokażesz mi ten wszechświat.
  Orra zmieniła kształt swoich dużych oczu z okrągłych na trójkątne i powiedziała jak na skrzypcach:
  - Mój chłopcze, okropności, które widziałem, trudno opisać słowami. Wzdrygam się, że myślące istoty mogą posunąć się do takiego okrucieństwa. Co więcej, jest to absolutnie bez sensu, ponieważ po takim rozwiązaniu nie ma już zwycięzców ani przegranych.
  Oleg Rybaczenko mruknął z nieśmiałą nadzieją:
  -Ale mam nadzieję, że nie wszystko jest martwe - coś przetrwało. W przyrodzie nie ma absolutnej pustki, tylko ludzka głupota dewastuje umysł, w stu procentach!
  Dziewczyna zamieniła trójkąty na sześciokąty i gruchała bez zuchwałości:
  -Być może, ale nie miałem odwagi się tego dowiedzieć. Jednak niektóre gwiazdy płonęły, ale mogły zostać wysadzone w powietrze, a ja rozpoznałem światło, które dotarło do nas z opóźnieniem.
  Oleg Rybachenko był zachwycony możliwością popisania się swoją erudycją.
  - I wiem, że fotony poruszają się z prędkością trzystu tysięcy kilometrów na sekundę. Oznacza to, że pokonują odległość tysiąca parseków przez dwa tysiące sześćset lat. I dziesięć tysięcy w ciągu dwudziestu sześciu tysięcy lat. Milion dla dwojga...
  Aurra zmniejszyła rozmiar swoich oczu i przybrała bardziej ludzki wygląd. Pojednawczo powiedział:
  -To też wiem. Masz system dziesiętny?
  Chłopiec, były pionier, chętnie potwierdził, podskakując jak bocja na patelni:
  Tak, i to jest naturalne - według liczby palców. To tylko stopnie w szkole stawiane na dwanaście punktów.
  Charlie zachichotał i zapiszczał z komarem:
  "Tak czy inaczej, starałem się wydostać stamtąd tak szybko, jak to możliwe. Jak ultrafoton w hiperlaserze!
  Badacz zauważył ze zmarszczonym czołem:
  -To bezużyteczne.
  A Oleg Rybachenko ponownie poczuł się zainspirowany, rozdając:
  - Nie śmierć jest straszna, ale utrata nieśmiertelności! Nie ciało jest ważne, ale w świetle duszy!
  Anionowa dziewczyna o zupełnie normalnym, ludzkim uśmiechu odpowiedziała:
  - Nic, wrzucę cię tam, sam zobaczysz. Na razie chciałem ci powiedzieć. Otrzymaliśmy informację, że zastrzyki tworzą nową, potężną broń i kiedy będą gotowe, zaatakują nas. Ich największe monopole potrzebują dodatkowych zysków, a wojna to złoty deszcz do nabrzmiałych kieszeni.
  - Monopole i korporacje. - Oleg Rybachenko przybrał niezwykle elegancki wygląd. - Handlują krwią, sprzedają broń, amunicję, amunicję, grają na giełdzie, bo notowania albo spadają, gdy są pokonani, albo wręcz przeciwnie, rosną, gdy ich wojska przejmują władzę.
  Orra, która najwyraźniej miała duże doświadczenie z młodzieżą, była trochę zaskoczona:
  - Nie jesteś głupi, skąd to masz?
  Badacz odpowiedział szczerze:
  - Lubię czytać poważne książki i dosłownie je połykać. Łatwo jest iść przez życie z głową pełną wiedzy, a pustka w głowie tylko ułatwia sakiewkę!
  Oleg Rybaczenko, widząc, że anionowa dziewczyna chce, żeby mówił więcej, zauważył:
  - Tutaj mamy w imperium sowieckim tylko trochę bożków, ale Boga nie ma! A co jest atrakcyjne w ateizmie: pustka jest najbardziej protekcjonalnym mentorem, próżnia jest najbardziej nieodpowiedzialnym ojcem!
  I dodałam jeszcze trochę dla pikanterii:
  - Ateista, wybijając spod nóg fundament wiary, nie zauważa, że jego gardło jest zaciśnięte w bezwzględną pętlę Boskiej siły wyższej!
  -I masz zdolność szybkiego przyswajania informacji i dowcipnego posypywania aforyzmów. Aurra wbiła swoje pole siłowe w piasek, wzbijając chmurę pomarańczowego i fioletowego pyłu. - A teraz chodźmy raczej poleciał.
  Oleg Rybachenko zwiększył swój wzrost, czując, że jego nowe ciało jest w stanie się rozciągnąć. Dzieciak bardzo chciał zagrać w Piotrusia Pana.
  - Dobra, ale najpierw zrobię jeszcze jedno kółko.
  Rozłożywszy ramiona, chłopiec obrócił się i zaczął ciąć powietrze przepełnione wieczną wiosną.
  Orra, obserwując chłopięcy piruet, wtrąciła dowcipnie:
  - Co jest pociągającego w ateizmie - pustka nie może dać klapsa dzieciom-dowcipnistom!
  Ale wtedy interweniował Wszechmogący, Wszechobecny i Wszechwiedzący Sphero Creator Boy. Bez wysiłku wyciągnął Olega Rybachenko ze swoich światów i wylądowali na wielkim, skrzydlatym smoku. Strumienie niespokojnego powietrza obmywały twarze chłopców. A skrzydła smoka składały się z długich bełtów i dziewięciu twarzy orzechów.
  Sphero, na rozkaz mentalny, stworzył rzekę bąbelkowej fantazji, zmuszając ją do unoszenia się w powietrzu, a on sam zaczął polować na pływające stworzenia. Oleg Rybachenko również wystrzelił z magicznego impulsu telepatycznego. Chłopcy dobrze się bawili podczas polowania. Pancerniki eksplodowały, a ogromne kaszaloty z kłami - Everesty. Sama rzeka zamieniła się w niekończący się ocean i naprawdę można było pomylić, gdzie jest w górę, a gdzie w dół. Rozpryskiwały się liliowe, czerwone, żółte, szmaragdowe strumienie. Sphero chichotał i miotał się różnymi futurystycznymi broniami. A do muzyki nagle pojawiły się litery z twarzami i bronią. Pędzili przez niebiosa, słynąc z dziwacznych i pojemnych aforyzmów;
  Mądre słowa są dobre - dobre uczynki są lepsze!
  Życie jest zawsze genialne, a śmierć przeciętna!
  Nauka to nie wszystko, najbardziej zaawansowana broń wymaga zręcznych rąk i elastycznego umysłu! Duch zwycięża materię!
  Każda chwila przestaje być zachwycająca, jak tylko zamarznie, zamarznie jak kry!
  Ruch to prawdziwe szczęście!
  Ojczyzna to najcenniejsza rzecz, jaką człowiek ma, bez niej życie nie ma sensu!
  Człowiek bez ojczyzny jest jak ciało bez duszy!
  Religia jest pociechą słabych - wszelkie nieszczęścia wydają się nieistotne, jeśli są przejściowe!
  Jeśli technika jest aniołem stróżem, to duch walki jest bogiem wojny!
  Łatwiej nabrać oceanu łyżką niż kłócić się z ateistą!
  Komputer jak dziewczyna kocha młodych i upartych!
  Śmierć różni się od ukochanej tym, że zawsze starają się odłożyć spotkanie z nią!
  Śmierć różni się od ukochanej tym, że zawsze przychodzi w niewłaściwym czasie, ale nikt nie wyrzuca jej spóźnienia!
  Kto oszczędza na bezpieczeństwie - zbankrutuj na pogrzebie!
  Dobrze odżywiona armia to klucz do dobrobytu!
  Na wojnie dobre przygotowanie jest jak powietrze dla płuc, zła mieszanka gazów kaleczy i zabija!
  Kiedy ktoś sztucznie nadaje sobie groźny wygląd, jest to niezawodna oznaka duchowej słabości.
  Straszny wilk w owczej skórze, a nie owca w wilczej skórze!
  Dla mężczyzny nie ma nic ważniejszego niż sztuka militarna - to synonim godnego życia! Śmierć tygrysa jest lepsza niż życie psa!
  Śmierć na wojnie jest usprawiedliwiona tylko wtedy, gdy wróg kupuje ją za wygórowaną cenę, a dawanie prezentów wrogowi jest równoznaczne ze zdradą.
  Rozpoznany wróg jest prawie pokonany, po prostu nie możesz pozwolić, by szanse przepadły!
  Zwłoki wroga są drogie, ale żywe wciąż będą kosztować więcej!
  Zwycięzca jakości Stealth!
  W ogóle życie bez trudności jest jak zupa bez przypraw, dużo - gorzka, nie - nie podchodzi do gardła!
  Mężczyźni przynajmniej raz w życiu powinni kogoś zabić i ocalić! A jeśli pierwszy ma szczęście, to drugi jest nieodzownym sprawdzianem odwagi!
  Komputer jest lepszy niż bomba atomowa, to najpewniejszy sposób na podbicie narodów i sprawienie, by pracowały dla zwycięzcy! Poza tym nie boję się pokus! Każda wiara jest więc coś warta, jeśli umie się bronić!
  W młodości krew płynie szybciej, a "garnek" gotuje goręcej!
  Powolny osioł, gorszy od świni, też śmierdzi, ale nie daje mięsa!
  Automatyczny ogień i ryk pocisku - najlepsze ze wszystkiego, aby pokonać dobrą pamięć!
  Wiara bez dowodów: że sokół bez skrzydeł może drapać, ale nie pozwoli mu szybować!
  Dyskusja religijna jest najbardziej bezowocna - ponieważ obaj kłócący się nie mają pojęcia o temacie, o który się kłócą!
  W wyścigu między postępem naukowym i technologicznym a moralnością ta ostatnia jest skazana na bycie outsiderem! Chociaż ludzkości grozi wpadnięcie w otchłań między nauką a moralnością!
  Kto oszczędza na nauce, okrada swoich potomków, a kto okrada swoich potomków, na zawsze pozostanie żebrakiem!
  Okradając potomków, możesz zarobić kapitał, ale nie możesz się wzbogacić!
  ! Polityka to brudna sprawa prowadzona w czystych garniturach!
  Prawda jest zawsze wielostronna, ale błąd jest jednolity!
  Piękno jest pojęciem dialektycznym - tylko brzydota jest uniwersalna!
  Nowoczesna broń, w przeciwieństwie do wina, kocha młodość!
  Oszczędź wroga, co za sztylet usiąść - stal nie zna uczucia empatii!
  Najlepszą bronią jest pomysłowość, nie wymaga kosztów, ale jest droga!
  Kiedy liczba zwłok jest większa niż jeden, zamieniają się z tragedii w dodatek!
  Morderstwo jest jak utrata dziewictwa po raz pierwszy i boli, potem z każdym nowym aktem coraz więcej przyjemności!
  Zły jest ten zwiadowca, który nie potrafi przewidzieć wyjścia z porażki!
  W każdej innej dziedzinie błąd może kosztować życie, zdrowie i tylko łudząc się w religii ryzykujesz utratę nieśmiertelności!
  Bestia ma kły, człowiek pistolet, zwierzę polega na mięśniach, a człowiek na umyśle! Testy tępią zęby, ale wyostrzają umysł - dlatego umysł jest nieśmiertelny, postęp, jak perpetuum mobile, doprowadzi do dobrobytu!
  Nawet najstraszniejsze wieści z powtarzających się powtórzeń stają się powszechne!
  Gdy agent pracuje dla dwóch inteligencji, zlecając dziecku próbę wepchnięcia sobie dwóch sutków do buzi, ryzykuje rozerwaniem buzi!
  Ruch to deszcz, pod którym rosną kwiaty zdrowia, i motyka wyrywająca chwasty choroby!
  Ślepy ślepca nie widzi oka - idą tam, gdzie chcą!
  Nie można wyprowadzić ślepca - drogi wierny punkt kontrolny!
  Widzący podróżnik nie ciągnij - pomóż niewidomym biedakom!
  Człowiek łatwo się łamie, z trudem ujarzmia i bardzo rzadko osiąga miłość z natury!
  W kartach szczęście przychodzi do jasnej głowy, zręcznych palców i spokojnego serca!
  Ogólnie rzecz biorąc, przestępstwo to nie czekolada, zepsuwszy słodkie życie, nie zrobisz tego, ale na pewno dostaniesz otyłości serca!
  Brak siły może zrekompensować nadmiar inteligencji, ale żaden nadmiar siły nie zrekompensuje braku inteligencji!
  Talent może zastąpić brak wykształcenia, ale żadne wykształcenie nie zastąpi braku talentu!
  Diament to klejnot bez polerowania, ale żadne polerowanie nie zamieni węgla w diament!
  Śmierć kogoś innego jest zabawna, ale od twojej własnej śmierci twoje serce pęka, a twoja dusza depcze ci po piętach!
  Pieniądze przyklejają się do zakrwawionych rąk i śliskich dusz jak brud!
  Ze wszystkich form fanatyzmu religijnego najbardziej irracjonalny i samolubny jest więc nastawiony przede wszystkim na osiągnięcie osobistej nieśmiertelności!
  Miłość różni się od gwałtu tylko formą zapłaty - zapłatą w naturze za ostatnią czynność!
  Lepiej stracić w sprawiedliwości, niż zyskać w grzechu!
  Strata sprawiedliwego jest zyskiem w niebie, zysk grzesznika jest grabieżą duszy!
  Zaprzeczając Bogu, komuniści nałożyli na barki człowieka nierozsądny ciężar! Chcąc zająć miejsce Wszechmocnego, człowiek nie mógł znieść bólu Golgoty i pokus diabła!
  Nie posiadając mocy Jezusa, ludzie, zamiast budować królestwo dobra i sprawiedliwości, zapadli się w sadzawkę występku!
  Niezliczone skarby w duszy człowieka, tylko jeśli zaczniesz je rabować, szybko się wyczerpią, nie przynosząc bogactwa!
  Każdy akt seksualny, klejnot, którym dzielisz się we dwoje i żaden złodziej nie ukradnie go z Twojego serca!
  Każdy człowiek ma coś wspólnego z naczelnym, dobrze jeśli jest to potencja, ale częściej inteligencja!
  Byłoby śmieszne, gdyby to nie była prawda!
  Niestety mamy więcej żywych żartów niż porządnych ludzi i uczciwych polityków!
  Kto sprzedaje swoją duszę, zawsze jest na straconej pozycji - oddaje nieśmiertelność za śmiertelnika!
  Zwycięstwo nad silnym przeciwnikiem zwykle kosztuje więcej, ale nie oddasz go za darmo!
  Morderstwo nie może usprawiedliwiać własnego interesu i zysku - tylko honor, wolność i Ojczyzna są orędownikami przemocy!
  Dobro powinno być z bronią,
  Uderz jak wściekła stal!
  Krwawić jak wodospad
  Zło nie oszczędza wszystkich zabijać!
  Ze wszystkich dzieł sztuki arcydzieła wojskowe najmocniej zapadają w pamięć i powodują najwięcej łez!
  - Obraz napisany krwią: jaśniejszy niż olej i blaknie znacznie wolniej!
  Porządny człowiek stawia sprawiedliwość - ponad relacje rodzinne i przyjacielskie! Prawo dla wrogów i przyjaciół powinno być takie samo, jak mąż dla żony!
  Obecność różnych praw zmienia wymiar sprawiedliwości w prostytutkę!
  Silny przeciwnik hartuje ciało i wolę, czyni cię silniejszym - słaby psuje duszę i osłabia ciało, czyni cię słabszym!
  Trudna droga daje znacznie łatwiejsze zwycięstwo!
  Ręce żołnierza służą do strzelania, a mózg do zatrzymania się na czas!
  Zabić głupca: to to samo, co ukłucie igłą, strzelanie do mądrego - co bić pociskiem!
  Natura jest matką człowieka, a matka wielkiego wynalazcy nie może być kompletnym głupcem! Chociaż brakuje jej praktycznej pomysłowości!
  Kula to najskuteczniejsza metoda edukacyjna w postępowaniu z młodzieżą, a także z osobami starszymi!
  Spada tylko skuteczność uderzenia! Często wiarygodność spadnie, a jeśli tam dotrzesz, będziesz musiał przywołać zombie!
  Religia zniża dumnego człowieka do poziomu zwierzęcia - dając wybór między owcą a kozą!
  Lepiej dać ludziom skórę jak owca, niż syczeć wiecznie jak wąż!
  Ogólnie rzecz biorąc, koncepcja pracy z głową przewiduje nie tylko dosłowną interpretację, nawet jeśli chodzi o sztuki walki!
  Jeśli chcesz się wzbogacić - daj się ochrzcić jako Żyd, jeśli chcesz zbankrutować, weź pożyczkę od Żyda!
  Ołów wspomaga trawienie, zwłaszcza jeśli tabletka jest w formie wkładu!
  Urzędnik, który nie bierze łapówek, jest jak prostytutka-dziewica!
  Zwykle, aby uratować jednego, musisz zabić drugiego! Jest to niewątpliwie okrutne prawo, ale przywraca naturalną równowagę gatunkową!
  Na świecie nie ma lepszego wojownika niż rosyjski żołnierz i większego tyrana niż rosyjski generał!
  Nadmierny luksus jest oznaką frywolności, frywolność jest zwiastunem rychłej ruiny!
  Mądre słowa z ust bękarta są jak fontanna ze śmietnika!
  Masz przewagę w długości, ale mam na myśli!
  Czasem można zabić, ale nigdy nie można odebrać nadziei!
  Na wojnie brak sekundy - możesz stracić wieczność!
  Zwykła wieża jest żałosna wśród drapaczy chmur, ale majestatyczna wśród chat!
  Człowiek poddaje się sile, szanuje okrucieństwo, gardzi łagodnością i nie ceni dobroci!
  Seks jest najlepszym lekarstwem na wszystkie choroby psychiczne, ale niestety drogim i trudno dostępnym!
  Kto nie kocha seksu, ten nie kocha życia i nie docenia rozkoszy cielesnych!
  Poezja ma to wspólnego z winem, że z czasem jej wartość rośnie, ale nawet stulecia nie pozwalają, by linie zgniły, a iskry zgasły!
  Żołnierz jest jak komputer - liczy jeden do zera, a wojownik to przyjaciel-wróg!
  Człowiek różni się od zwierzęcia humanizmem i zdolnością do działania wbrew instynktom!
  Z przemocy wobec kobiety czasem rodzą się zdrowe dzieci, a z przemocy wobec natury tylko potwory!
  Jeśli matka jest okrutna, dzieci też są okrutne! Jaka jest natura jej potomstwa - człowieku!
  Silnych szuka się przyjaźni, bogatych pożywienia, a nieustraszonych okazuje się oddanie!
  Atakowanie to najlepszy sposób na zneutralizowanie przewagi liczebnej wroga - zmuszenie go do walki jest jak odcięcie połowy rąk!
  .Dla kobiety miłość to przyjemność i dochód, dla mężczyzny przyjemność i wydatek!
  Wymyślenie nowej broni dla niemoralnego człowieka jest jak przepiłowanie nóg krzesła, gdy lina przesunie się po szyi!
  Zarówno te frazy, jak i poszczególne litery walczyły ze sobą. Wyobraź sobie szermierkę G i X z hybrydowymi skrzypcami i rapierem. Albo A i B rzucają w siebie granatami. Ja i M wprawiliśmy w ruch hybrydę samowara i łopaty oraz samoloty Szcz i Sz z suwnicami po przestrzeniach mydlin. A kiedy hasło nagle zaczyna się wić jak grzechotający pyton z kłami? Litery jednocześnie walczyły i grały na bałałajkach-kapronach nabijanych gwoździami. A wielkie dziewczęta stworzone przez Sfero, podnosiły je gołymi, pełnymi gracji palcami, podrzucały wyżej do obłoków waty cukrowej.
  
  NIE MÓW O BRONIE
  Wtedy jakiś diabeł pociągnął za język Victorię, bezwzględną córkę Czarnoboga:
  - Mam jeszcze jedną dziwną rzecz Broń Hypernadoteojądrowa!
  Po tych słowach ognisty diabeł bardzo zbladł, a jej kończyny się ugięły. Dziewczyna o rudawych włosach upadła, a jej bose stopy zawisły w powietrzu. Okrągłe, różowe szpilki Victorii nagle w jednej chwili pokryły się pęcherzami, aw powietrzu unosił się zapach spalonego mięsa.
  Reszta wojowników również podskoczyła, ostre kamyki skalistej grani, po których bez strachu stąpali ich bosymi stopami, nagle stały się tysiąc razy gorętsze niż płonące węgle. Podeszwy były przypalone, a dziewczęta niczym króliczki żwawo podskakiwały, próbując unieść ciała wyżej.
  To naprawdę boli ohydną, brudną sztuczkę na całym ciele. Victoria złamała niewypowiedziane tabu: nie wspominając na próżno o czymś takim jak: Broń hipernadoteojądrowa. Naprawdę, jedna Hypernadteonuklearna bomba jest w stanie zniszczyć i zamienić się w najbardziej potworny z potwornych koszmarów, nie tylko wszechświaty, ale hiperwszechświaty, a nawet zagrozić istnieniu nie tylko Bogów Demiurgów, ale także Nadbogów.
  Bardzo przerażający, straszniejszy niż straszna broń. Nie bez powodu z jego wymowy dziewczęta-nadludzie podskoczyły, jakby oparzone hiperplazmą.
  Ale nie byli jedynymi, których to dotknęło. Jak wył cały pułk japońsko-chiński, a raczej trzy pułki z czołgami i działami samobieżnymi! Żółci, wąskoocy żołnierze byli gwałtownie rzucani przez grawioplazmę, a małe, pudełkowate czołgi samurajskie były prawie rozpalone do białości. Żołnierze w nich usmażyli się żywcem, do jakiej bezlitosnej śmierci ich dosięgła.
  A reszta Japończyków i Chińczyków miała zwęglone nogi razem z butami i wszystko spłonęło do samej szyi. I jeszcze nie umarli, ale cierpieli potworny, absolutnie nieznośny ból. Ci faceci mają takiego pecha. Doświadczyli konsekwencji używania różnych poziomów teojądra i byli przerażeni konsekwencjami! Okazało się, że wcale tak nie jest... Ale jest tylko nieporównywalnie mniejszy niż nos Gugula, który tak naprawdę jest
  Broń hipernuklearna!
  Piętnaście tysięcy chińskich i japońskich żołnierzy zginęło natychmiast lub cierpiało bolesną agonię jeszcze przez kilka minut. A dziewczęta, które miały mocno poparzone pięty, pobiegły do najbliższego strumienia.
  Ale zamiast zimnej wody czekała na nich wrząca woda na zaczerwienionych i pokrytych małymi i średnimi pęcherzami nogach. A wrząca woda w pobliżu strumienia jest niezwykle stroma, czego nie ma zwykła woda. Tak więc, oprócz nóg, dziewczyny oparzyły również swoje prawie nagie piersi.
  Cała czwórka zaczęła tańczyć i galopować gwałtowniej niż dzikusy z plemienia Tumba-Yumba. I tak dziewczyny ucierpiały.
  Zoya nawet śpiewała z entuzjazmem;
  Stwórco Wszechświata, jesteś okrutny,
  Tak mówiły usta milionów!
  I nawet z przerażeniem świątynia zrobiła się szara -
  Kiedy nie ma problemów - legiony!
  
  Kiedy nadchodzi starość, zła śmierć,
  Kiedy jest wojna, tornado wstrząsa ziemią!
  Kiedy po prostu chcesz umrzeć
  Ponieważ pod światem Słońca nie ma ciepła!
  
  Kiedy dziecko płacze - morze łez,
  Kiedy są całe wiązki chorób!
  Jedno pytanie - za co Chrystus cierpiał,
  I dlaczego tylko komety się śmieją?
  
  Co na tym świecie stało się dlaczego -
  Czy głodujemy, marzniemy i cierpimy?
  I dlaczego gówno pełza po górze,
  Ale dlaczego Kainowi się to udaje?!
  
  Po co nam obumieranie starych kobiet,
  Dlaczego chwasty rosną w ogrodach warzywnych!
  I dlaczego jesteśmy zachwyceni słyszeniem -
  Tylko obietnice okrągłych tańców?!
  
  Pan odpowiedział, również zasmucony,
  Jakby nie znając lepszego losu...
  O człowieku Mojej miłości jest dzieckiem...
  Którego chciałem zaszczepić w raju!
  
  Ale nie wiesz - dziecko jest głupie,
  Jedna w tobie to tylko mała myśl!
  Że łaska światła jest przyćmiona do tego,
  Abyś zimą nie spał jak niedźwiedź!
  
  W końcu, aby was poruszyć -
  Wysyłam próby smutku!
  Zjeść tłustą dziczyznę na obiad,
  Wymaga odwagi, przebiegłości i pracowitości!
  
  Cóż, byłbyś jak Adam w tym raju,
  Chodziłem bez celu, zataczając się jak duch!
  Ale nauczyłeś się słowa - kocham,
  Komunikowanie się z duchem nieczystym Szatanem!
  
  Rozumiesz, na tym świecie toczy się walka,
  A jednocześnie sukces i cześć!
  Dlatego ciężki los ludzi,
  I musisz znosić, niestety, cierpienie!
  
  Ale kiedy osiągniesz swój cel,
  Udało się przełamać bariery i kajdany...
  Aby Twoje marzenia się spełniły
  Chcesz nowych bitew!
  
  Więc zrozum, panie,
  W końcu nawet ja czasami czuję się tak obrażony!
  Że żyjąc w błogości przez stulecie -
  Ludzie są jak dzik i wstyd mi za niego!
  
  Dlatego nowe światło w walce -
  Bitwy będą w wieczności nieograniczone...
  Ale pocieszenie znajdziesz w modlitwie,
  Bóg zawsze czule obejmie nieszczęśnika!
  A konsekwencje niedbale wypowiedzianych przez Victorię słów rozciągały się na setki kilometrów, stopniowo słabnąc w miarę oddalania się od epicentrum.
  W szczególności tam, gdzie żołnierze zostali natychmiast zabici, gdzie zostali oparzeni iz dużej odległości po prostu stopili sobie pięty. Ci, którzy byli boso, cierpieli, jakby ich pięty zostały przypieczone rozpalonym do czerwoności żelazem. Poważne uszkodzenia, nawet w odległości tysiąca mil, otrzymały gąsienice czołgów. Wiele samolotów w powietrzu straciło kontrolę i rozbiło się, a te, które stały przygnębione na lotniskach, trywialnie się psuły.
  Skrzydła były szczególnie kruche. Są to Szmyak i Szmyak...
  Ucierpiały także wojska amerykańskie. Szczególnie wiele bombowców B-29 - "super-fortecy" przestało działać. Oczywiście jest to poważny cios dla zdolności bojowej armii USA. Co więcej, dziewczyny były tylko w małym, japońskim tyłku.
  Tym samym cel, jakim było spowolnienie inwazji "Wielkiej Żółtej Armii" z południa, stał od początku pod znakiem zapytania. Dziewczyny trzęsły się z bólu i tańczyły, jakby zaplątane w sieć błyskawic.
  Córka Beloboga, Zoya, próbowała wymyślić, jak pozbyć się tego kokonu i uwolnić z niego dziewczynki?
  Belobog to wszystko, co dobre i jasne we wszechświecie. Bowiem wytwór Najwyższego Boga Bogów Rodziców, Rodziny, jest w dwóch podstawowych hipostazach: światłości i ciemności, dobra i zła! Co więcej, podział ten nie jest absolutny. Zarówno Belobog, jak i jego słudzy stosują przemoc i karzą winnych. A Czarnobog hojnie nagradza swoich oddanych sług i jest w stanie osobiście lub z pomocą swoich wyznawców leczyć choroby, budować i tworzyć.
  Wielu Bogów Demiurgów nosi w sobie zarówno dobro, jak i zło. Co więcej, pojęcie dobra jest warunkowe - względne. Jak samo zło... Na przykład, jeśli ktoś biegnie w kierunku przepaści, a ty go odepchnąłeś i złamałeś mu rękę: co mu zrobiłeś? I zło i dobro w jednej butelce, czyli zło w imię dobra!
  Pod tym względem Hiperwszechświat jest jednocześnie dość prosty i złożony. Jedyny Bóg Wszechmogący to także Imię - On jest Rodziną, Rodziciem, Najwyższym. Hindusi czcili Roda jako Najwyższego lub Vichy. Potem jednak dodali: Bramę - symbolizującą Beloboga i Śiwę - blisko Czarnoboga.
  Ale tutaj Nadkoschey - stworzenie Czarnoboga jest naprawdę prawdziwym złem podobnym do hinduskiego Kali. I to właśnie jego mięsożerny geniusz doprowadził do stworzenia broni Hypertheonuclear... A ta broń była już używana i obsługiwana.
  A coś takiego jak hipernadteojądrowa właściwość anihilacji jest całkowicie tabu! Raz wybuchniesz głośno, a ty i inni złapiecie to za rogi!
  I choćby na rogach!
  Zoya szepnęła cicho do Eleny Mądrej:
  - Potrzebujemy emitera hipermagii!
  Najbardziej techniczny z wojowników mrugnął do swojej przyjaciółki i warknął:
  - Niech zadziała Hypermagiczny Emiter!
  A potem żartobliwie dodał, delektując się słowami:
  - A także Hypertheomagic Emiter!
  Potem stał się cud - opadły nici sieci, zabrzęczał skalisty grzbiet, posypały się fragmenty kamieni.
  Supermenki pozbyły się strojów śmierci i chichotały przenikliwie... Wyszło bardzo fajnie!
  
  TYP GWIEZDNYCH WOJEN
  Artos Vaderos, Wspaniały, zbliża się do Pasoki ciężkim, mechanicznym krokiem. Po prawej i lewej ręce czarnego lorda, podskakując jak pantery, poruszają się wojownicy ze szkarłatnej gwardii. Pasoka Toronto stanęła na palcach i stoi w miejscu. W wyniku modyfikacji przedstawicielka rasy Thorogut utraciła wyrostki na głowie, nabrała cech ludzkich, pozostawiając jedynie skórę wielobarwną jak u boa dusiciela Kaa.
  Ahsoka, jak na ludzkie standardy bardzo piękna dziewczyna, o idealnych proporcjach figury, dziewczyna prawie naga, tylko muskularne uda przesłonięte pasem koloru khaki. Po prawej i lewej stronie znajdują się bliźniacze dzieci: chłopiec i dziewczynka. Dzieci ze Stalkiler Mallofet są niezwykle zdolne, choć są jeszcze małe i nie osiągnęły jeszcze progu mistrzostwa.
  W każdym razie piękni wojownicy ze Szkarłatnej Gwardii Cesarskiej uśmiechają się mięsożernie. Szkarłatna Gwardia Imperialna jest również znana jako Zakon Mrocznego Jedi. Władają technikami siłowymi i mają wielkie zdolności. Prawie wszyscy członkowie tego cesarskiego zakonu to młode i piękne kobiety: najwyraźniej Imperator Palpatine wierzy, że kobiety będą mu bardziej lojalne, i to nie w takim stopniu, w jakim mężczyźni będą starali się zająć królewskie miejsce!
  W tym czasie galaktyka jest już całkowicie oczyszczona z rebeliantów. Hetyci zostają zniszczeni, światy, które wcześniej zachowały niepodległość, zostają ujarzmione. A druga, jeszcze potężniejsza "Gwiazda Śmierci" jest ukończona.
  A cesarz Parparatin będzie tylko zadowolony, gdy znajdzie powód, by wprawić w ruch najbardziej niszczycielską machinę. Rzeczywiście, w sąsiedniej galaktyce jest bardzo silny wróg: Rozostan. Imperium składające się z jednej - wiecznie młodych, pięknych dziewczyn. To urodzeni wojownicy, szkoleni do walki nawet wtedy, gdy embriony wykluwają się w specjalnych, cybernetycznych inkubatorach. A potem walczą od niemowlęctwa, przechodzą przez tory przeszkód, walczą ze sobą i innymi światowymi ludźmi.
  W ich imperium rozgwieżdżonych Amazonek nie ma ludności cywilnej. Wszyscy wojownicy od urodzenia do śmierci są częścią jednej armii. Wszyscy wojownicy od urodzenia do śmierci z numerami i pozycjami wojskowymi oraz stopniami.
  To prawda, że stanowiska dowódcze ustalane są na zasadach konkursowych, w wyniku testów, a także konkretnych zasług na polu walki lub froncie naukowym. W wyniku bardzo trudnych, wielopoziomowych egzaminów wyłaniane są także dwie cesarzowe. A co roku pojawiają się nowe zawody, więc aby zostać cesarzową na kilka kadencji, naprawdę trzeba mieć wyjątkowo wybitne zdolności.
  Ale jest jedno ograniczenie i zasada: cesarzowe muszą pochodzić z dwóch partii: "Sprawiedliwych" i "Patriotów". Ci pierwsi są milsi i bardziej pokojowi, drudzy bardziej agresywni i wojowniczy. Tak więc dziewczęta, reprezentujące w swoim imperium jedną armię i integralną machinę wojenną, również są podzielone na dwie mniej więcej równej wielkości partie.
  I nie ma między nimi jedności: "patrioci" opowiadają się za natychmiastową inwazją na sąsiednią galaktykę, aby zapobiec wzmocnieniu się Imperium Zła. Ale "sprawiedliwi" uważają, że bycie agresorem jest niemoralne i nie można najpierw rozpocząć kosmicznej wojny na dużą skalę.
  Jednak surowość rządów Sithów może również przekonać "sprawiedliwych" do potrzeby prowadzenia wojny wyzwoleńczej przeciwko zbrodniczemu reżimowi. Jedności nie ma, ale Rozostan intensywnie przygotowuje się do wojny. Kosmiczna flota Amazonek, w której każdy żyjący wojownik, a nawet małe dziewczynki są uważane za młodych żołnierzy, znacznie przewyższa eskadry imperium oraz liczbę i jakość uzbrojenia.
  W przypadku wojny Palpatine nie ma szans na wygraną. A można liczyć tylko na przejawy siły i nowe uzbrojenie.
  Chociaż jasne jest, że nowa "Gwiazda Śmierci" nie jest panaceum na Amazonki. Co więcej, ich statki kosmiczne są znacznie szybsze od imperialnych i mogą zalać tam, gdzie nie ma takiego technologicznego potwora.
  Pozostaje więc polegać tylko na sile motywu strony siły. Co więcej, dziewczęta, zmodyfikowawszy genetycznie swoje ciała, stały się wojownikami zdolnymi do szybszej walki niż Jedi i Szkarłatna Gwardia, ale w jakiś sposób, poza techniką i doskonałością fizyczną, zapoczątkowały rozwój przejawów siły.
  I Darth Vader o tym wie. I jest mniej zainteresowany walką ze swoim byłym uczniem Pasoką Tano. Co więcej, Finakin, tracąc znaczną część ciała, zmniejszył o połowę swoje fenomenalne zdolności, a wręcz przeciwnie, jego podopieczny, który przeżył modyfikację bioinżynierii, dodał wiele razy. Więc otwarta walka z nią to samobójstwo.
  A dzieci, które wyglądają na zaledwie sześć, siedem lat, mają energię... Mają w sobie coś, co nazywa się teomagią. Nawet jeśli ta Teomagia jest jeszcze w powijakach. Ale może dać taką moc temu, kto ją opanował, że nigdy nie śnił o tym żaden Sith ani Jedi w historii.
  Magohloriany, nawet w mniejszych ilościach, są w komórkach nawet zwykłych ludzi, ale teochloriany... Występują bardzo rzadko, nawet w znikomych ilościach, ale jeśli mogą się rozmnażać, to... Ich nosiciel staje się podobizną Boga Wszechmogącego , zwłaszcza jeśli nastąpi narodziny z teochlorianów, hiperteochlorianów.
  Wtedy absolutnie wszystko będzie mu podporządkowane i dostępne... lub prawie wszystko!
  Artos Vader przeczytał wiele ciekawych rzeczy w czarnej bibliotece. Pasoka Tana, podobnie jak sam Finakin, został sztucznie poczęty z Magohlorian. I to otworzyło drogę pokoleniom, w nich mikroistotom znacznie wyższego poziomu.
  Ale, niestety, Dartowi nie udało się rozwinąć tego w sobie, ale Pasoka przeszedł na wyższy poziom rozwoju.
  Czarny lord wykonał gest w kierunku podległych mu wojowników: mówią, okazujcie powściągliwość. I lekko ukłonił się Pasoce.
  Ukłoniła się, a jej dzieci dygnęły. Również potomstwo podobne do matki, ludzkie z wyglądu i wielobarwne, a nawet w zależności od nastroju zmieniające kolor skóry. Jednak w razie potrzeby mogą łatwo, podobnie jak kameleony, wtopić się w teren i stać się prawie niewidoczne.
  Spotkanie odbyło się w dżungli. I bez świadków - trzy na trzy! Darth Vader jest nadal formalnie drugą osobą w kosmicznym imperium. To prawda, że czarny lord czuje, że Lord Sithów uważa Finakina za coraz mniej potrzebnego. Trzyma Luke'a Skyrockera i księżniczkę Leię, która została ponownie schwytana przez Imperium po oczyszczeniu Tatlin.
  A co najważniejsze, cesarz ma własną parę dzieci: chłopca i dziewczynkę, tego samego diabła Pasoki Tano. A dzieci cesarza są od nich starsze, dysponując tak fenomenalną mocą i zdolnościami, że czarny władca może tylko pomarzyć o czymś takim.
  Tak więc historia Artosa Wspaniałego, który uniknął śmierci i upadku kosmicznego imperium, może zakończyć się zdradliwym uderzeniem pioruna w plecy.
  Wrażliwa Pasoka uchwyciła myśli swojego byłego mentora i powiedziała cicho:
  - Nie zdradzę cię... - Potem dodała głośniej i bardziej stanowczo. I nie pozwolę nikomu cię zabić!
  Artos Wspaniały po raz pierwszy od wielu lat okazał przynajmniej jakieś ludzkie uczucia:
  - Dziękuję!
  Ahsoka Tano spojrzała na swojego mentora i szepnęła:
  - Wiesz... Jeszcze nie wszystko stracone... Nawet wcale!
  Czarny Pan powiedział smutnym tonem:
  - Ja osobiście straciłem zbyt wiele. Ladvu, twoje ciało, zdolność do reprodukcji... A nawet perspektywa zdobycia absolutnej władzy nad galaktyką nie jest zbyt pocieszająca!
  Pasoka gołymi palcami rzuciła ostry liść w szczuroskorpiona (jest to hybryda gryzonia i stawonoga-pasożyta, bardzo paskudna i przerażająca z wyglądu!), Stwór został przebity na wskroś.
  Stojąca po jej prawej stronie terminatorka zamachnęła się mieczem i przecięła mięsożernego owada.
  Wojownik odpowiedział bez tchu:
  - Możesz zwrócić ciało... Jeśli duch nie umarł!
  Artos Wspaniały wyłapał w jej słowach coś więcej niż brawurę. Oddychanie w spalonych płucach stało się trudniejsze i krztusząc się ciemny sinth zapytał:
  - Zwróć ciało...
  Pasoka mrugnął wesoło i zaćwierkał:
  - Tak, to prawda.... I to nie tylko ciało, ale ze wszystkimi Magochlorianami!
  Dwie piękności Karmazynowej Gwardii poruszyły się przerażająco. Mirra, najpotężniejsza z Zakonu Mrocznych Jedi, syknęła złowieszczo:
  - To pułapka, milordzie!
  Chłopak, który miał już doświadczenie w dowodzeniu statkiem pirackim, machnął mieczem i zacisnął zęby:
  - Moja mama jest ucieleśnieniem uczciwości i życzliwości!
  Mirra zrobiła krok w kierunku bezczelnego chłopca, ale czarny lord ją powstrzymał i skinął na szkarłatnych wojowników:
  - To wielka szansa dla nas wszystkich!
  Mirra, która nie wykonała rozkazu Palpatine'a i nie zabiła Luke'a Skywalkera, sama czuła, że Imperator Sithów już ją naznaczył cechą - pozwolić jej się zmarnować. Skinęła więc głową swojemu przyjacielowi Lasso.
  - Posłuchaj pana! Potrzebuje pracy!
  Pasoka postukała bosą stopą Artosa Wspaniałego w czarną zbroję, gruchając:
  - Wyglądasz niesamowicie jako pół-cyborg... Ale stając się ponownie człowiekiem, będziesz jeszcze piękniejszy!
  
  
  CAR WIELKI MIKOŁAJ II
  Brat cara Mikołaja II, Michał, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, działał zdecydowanie. Gwardia Imperialna otworzyła ogień do rebeliantów, którzy próbowali szturmować Pałac Zimowy. Wtedy do bitwy wkroczyli Kozacy, życzliwie traktowani przez władcę, oraz pułki szlacheckie.
  Kilkuset rebeliantów zginęło, a inni uciekli. Policja aktywnie ujęła rebeliantów i ich przywódców. Przedstawiciele Dumy Państwowej, rodziny książęce, kupcy i członkowie elity finansowej pospieszyli złożyć przysięgę wierności carowi Mikołajowi i przysięgli wierność. Podczas bitwy zginęło ponad sześciuset rebeliantów, a półtora tysiąca zostało rannych. Gwardia straciła dwadzieścia osób, Kozacy kolejnych pięćdziesiąt.
  Poważne starcie, ale autokracja wytrzymała. Spiskowcy na górze nie mieli ani jednej opinii, ani jednego przywódcy. I w ogóle wielu z nich uważało, że w czasie wojny nie da się zmienić formy rządów.
  Jest wielu niezadowolonych z cara Mikołaja II, ale trudno jest zaproponować alternatywę dla imperialnego reżimu. Tym bardziej bogaci poważnie boją się, że republikańska forma rządów okaże się zbyt słaba i luźna, by obronić kapitalistów przed głodnym i zbuntowanym proletariatem, a obszarników przed chłopami.
  I sam naród nie zorganizuje poważnej rewolucji. Bolszewicy są wciąż zbyt słabi i nieliczni, eserowcy w większości uważają, że rewolucja jest dobra, ale lepiej najpierw wygrać wojnę światową.
  Krótko mówiąc, były zamieszki i cała sprawa wyszła na jaw! Powtórzył się pewien pozór krwawego zmartwychwstania... I cisza!
  Mikołaj II odznaczył brata za stanowczość Orderem Jerzego I stopnia i awansował go do stopnia Naczelnego Generała, mianując Michaiła dowódcą frontu zachodniego. A fronty południowy i rumuński były podporządkowane Brusiłowowi.
  Liczebność armii rosyjskiej wzrosła do prawie dziesięciu milionów ludzi, a jej utrzymanie było dużym obciążeniem dla imperium. Powinien był przyjść.
  Gdy tylko drogi wyschły, wojska carskie uderzyły w Galicję. Przewaga liczebna była po stronie wojsk rosyjskich. Austriacy osłabli na morale, a pułki złożone ze Słowian masowo zdezerterowały lub poddały się. Nie było wystarczającej liczby jednostek niemieckich, aby powstrzymać wroga.
  Na domiar złego w kwietniu Stany Zjednoczone przystąpiły do wojny z państwami centralnymi. I tak wynik konfliktu był już przesądzony. Niemcy próbowali zwiększyć swoje siły na Zachodzie, aby pokonać aliantów i nie byli w stanie udzielić znaczącej pomocy Austro-Węgrom.
  Wojska rosyjskie zajęły Lwów i szereg miast w Galicji. Powstało nawet kilka małych kotłów. Austriacki, połatany, połamany front załamywał się zbyt szybko, więc Niemcy musieli ruszyć na zachód do głuchej obrony i rzucić wojska w powstałe luki.
  Rozwijając sukces, Rosjanie zbliżyli się do Przemyśla, a nawet otoczyli miasto. Jednak problemy z zaopatrzeniem i wprowadzenie do bitwy bardziej gotowych do walki jednostek niemieckich spowolniły postęp. Z drugiej strony Front Rumuński przeszedł do ofensywy, a po pewnym czasie Front Zachodni. Ten ostatni stanął przed trudnym zadaniem: przebić się przez potężną, głęboko rozbudowaną niemiecką obronę.
  Brat cara Michaił nie uważał tego za wstyd, uczył się od Brusiłowa i stosował podobną taktykę. Zaczął przygotowywać ofensywę w dwunastu różnych miejscach jednocześnie, aby Niemcy nie mogli określić kierunku głównego ataku. Ponadto aktywnie korzystali z kurtyny dymnej i ofensywy w nocy.
  Wojska rosyjskie na południu wyzwoliły Bukareszt, a atak w centrum zakończył się przełamaniem na południe od Wilna.
  Niemcy musieli ponownie wzmocnić swoją południową flankę. Pod groźbą okrążenia wojska niemieckie blokowały Rygę. W tych warunkach cesarz podjął trudną decyzję o opuszczeniu krajów bałtyckich i wycofaniu wojsk na pruską linię obronną.
  Nie wyszło, sprawy aliantów i Turcji. Rosjanie i Brytyjczycy posuwali się naprzód w Azji Mniejszej, Francuzi miażdżyli Syrię i Palestynę. Turcy słabli, a ich upadek nie był daleko. Poza tym Bułgarzy się zmienili. Zdając sobie sprawę, że Prusacy przegrali już wojnę, a wojska rosyjskie wyzwoliwszy większość Rumunii dotarły do granicy, król słowiański wypowiedział wojnę Austrii, Turcji i Niemcom.
  Oczywiście dodało to Niemcom bólu głowy. Nie mogli już utrzymać linii frontu na wschodzie i zostali zmuszeni do odwrotu nad Wisłę. Spodziewając się, że naturalna bariera wodna opóźni wojska rosyjskie.
  Sojusznik na zachodzie odniósł tylko częściowe sukcesy, choć czołgi były już aktywniej wykorzystywane. Ale podczas gdy Niemcy trzymali front, chociaż musieli się nieco cofnąć. Część południowa wymagała dużego wysiłku.
  Otóż jesienią i zimą carska Rosja przerzuciła ciężar walk na Imperium Osmańskie.
  Atak na Konstantynopol, zarówno z lądu, jak i z morza, zakończył się triumfem broni rosyjskiej. Turcja upadła, a wraz z nią Rosja otrzymała duże terytoria, Cargrad i cieśniny z dostępem do Morza Śródziemnego.
  Wprawdzie nie udało się zakończyć wojen w 1917 r., ale powiew zwycięstwa już odczuwali wszyscy, w znacznie większym stopniu niż w 1916 r.
  Zima minęła w Rosji małymi strajkami i protestami, ale poważnych starć, mimo trudności militarnych, nie było. Chyba że rubel za bardzo stracił na wartości, ale za wcześnie mówić o głodzie.
  Czas jednak zakończyć wojnę i wszyscy to zrozumieli. Brusiłow, awansowany do stopnia feldmarszałka, zaproponował zadanie głównego uderzenia na południu, gdzie wróg jest słabszy, a następnie skierowanie się na północ.
  Niemcy mieli już swoje pierwsze czołgi. Jednak ich liczba jest zbyt mała, aby mieć znaczący wpływ na przebieg wojny. Rosja ma też własne pojazdy, w szczególności czołgi Mendelejewa. Ale znowu, carski przemysł wciąż nie może udźwignąć masowej produkcji.
  Ale masową produkcję czołgów zapoczątkowali Brytyjczycy, Amerykanie i Francuzi. Oznacza to, że pojawił się nowy, potężny środek przełamania obrony, który powinien przebić się przez pozycje niemieckie.
  Alianci chcą też jak najszybciej zakończyć wyniszczającą wojnę. A od końca marca rozpoczęły się z ich strony próby głębokiego przebicia się przez niemiecką obronę.
  Ofensywa wojsk rosyjskich rozpoczęła się, gdy tylko drogi wyschły na południu. Wojska rosyjskie po wcześniejszych zwycięstwach ożywiły się, a Austriacy z trudem się utrzymali. Budapeszt okazał się być otoczony już na początku maja. Następnie zarysowano ruch w kierunku Wiednia i z pominięciem Wisły.
  Włosi również przeszli do ofensywy. Nawet Japonia wysłała siły ekspedycyjne do Europy. Niemcy naciskali ze wszystkich stron.
  Kiedy wojska rosyjskie zbliżyły się już do Wiednia, Austro-Węgry skapitulowały. Ostatni sojusznik Niemiec w końcu upadł. Na Zachodzie, stosując taktykę uderzeń na różne odcinki frontu, alianci powoli, ale konsekwentnie posuwali się naprzód. A wojska rosyjskie poszły z południa na tyły frontu niemieckiego obejmującego Wisłę.
  W tych warunkach kanclerz Wilhelm, zdając sobie sprawę z całkowitej, beznadziejnej sytuacji Niemiec, ogłosił 22 czerwca 1918 r. zaprzestanie wszelkich działań wojennych. W rzeczywistości Niemcy skapitulowali.
  Austro-Węgry przestały istnieć. Rosja otrzymała Galicję, Ziemię Krakowską, Bukowinę, część wschodniej Słowenii i Węgry. Rumunia Transylwania. Z Austro-Węgier była tylko mała Austria i mocno ograniczone Węgry. Czechosłowacja powstała pod auspicjami Rosji.
  Cesarstwo carskie otrzymało od Niemiec Kłajpedę, Poznań oraz dostęp do mórz, odcinając Prusy Wschodnie od samej metropolii przez Gdańsk.
  Niemcy musiały oddać podbitą wcześniej w XIX wieku Danię i Francję. Została skazana na coroczne płacenie ogromnych reparacji, a potencjał militarny ograniczyła do stu tysięcy ludzi.
  I oczywiście, jak w prawdziwej historii, strefa zdemilitaryzowana.
  Rosja carska rozszerzyła swoje posiadłości także na południu. Imperium Osmańskie, podobnie jak państwo austriackie, przestało istnieć. Wielka Brytania zajęła Irak, Francję, Syrię i wraz z Brytyjczykami Palestynę. Rosja dostała Armenię, Azję Mniejszą i Konstantynopol.
  Bliski Wschód i Iran również zostały podzielone na strefy wpływów. W ten sposób carska Rosja osiągnęła znaczące nabytki materialne.
  Ale wojna kosztowała życie ponad dwóch i pół miliona żołnierzy, nie licząc zabitych ludności cywilnej, ogromne wydatki. Finanse popadły w ruinę, a kraj popadł w długi.
  Co prawda sojusznicy protekcjonalnie zgodzili się umorzyć odsetki od pożyczek, ale dług okazał się dość duży - około dziesięciu miliardów rubli w złocie.
  Udało się jednak znacjonalizować przedsiębiorstwa, które wcześniej należały do Niemców.
  Sytuacja polityczna w carskiej Rosji ustabilizowała się, a autorytet cesarza wzrósł.
  Skorzystał z tego Mikołaj II, anulując własny manifest w Dumie Państwowej. Autokracja została przywrócona, a władza ustawodawcza przeszła w całości na cara.
  Wywołało to jedynie nieśmiałe protesty. Kraj był zbyt zmęczony wojną i nie chciał nowych przewrotów.
  A gospodarka zaczęła się szybko, po wojnie, odradzać! Średnio wzrost wyniósł około dziewięciu procent rocznie i był wyższy niż w USA.
  Powstawały nowe zaawansowane gałęzie przemysłu, rozwijała się budowa maszyn. Płace poszły w górę.
  Czas trwania dnia roboczego został skrócony przez prawo królewskie z 11,5 godziny do 10,5 godziny. Przed świętami i przed weekendami do godziny 9.00. Ponadto dzień roboczy został skrócony do dziewięciu godzin, jeśli przynajmniej jego część przypadała na noc.
  Po wymianie pieniędzy przywrócono cały złoty bilans rubla. Do 1929 r. płaca robotnika dochodziła do 50 rubli miesięcznie, a cena wódki wynosiła 25 kopiejek za butelkę. To jest 200 butelek miesięcznie. A jeśli wziąć to w ekwiwalencie w złocie, to aż 37 gramów czystego złota.
  Kraj ten zajął drugie miejsce, ustępując jedynie Stanom Zjednoczonym pod względem produkcji przemysłowej. Perspektywy dla imperium wyglądały bardzo różowo, ale... nadeszła depresja, wielka depresja.
  Upadek dotknął cały świat, a także Rosję. Prawda spadła przede wszystkim na Niemcy i Stany Zjednoczone. Ale carska Rosja również była zbyt uzależniona od zewnętrznych pożyczek i dlatego nie mogła uniknąć wstrząsów i recesji.
  Partia bolszewicka w latach dwudziestych przeżywała kryzys. Lenin faktycznie odszedł od praktycznej, rewolucyjnej walki, pogrążając się w teorii... i pisząc fantastyczne dzieła.
  Włodzimierz Iljicz spotkał się w Wielkiej Brytanii i Herbert Walii, poczuł w sobie zamiłowanie do science fiction. W szczególności spod pióra Włodzimierza Iljicza wyszła duża, futurystyczna powieść: "Komunizm - droga do szczęścia"! I szereg innych prac. Już Lenin nieźle zarabiał na fantastycznych dziełach.
  Bolszewicy podzielili się na trockistów i stalinistów. Stalin postanowił powrócić do charakterystycznej dla Woli Ludu taktyki terroru indywidualnego. Trocki zajął bardziej umiarkowane stanowisko.
  Socjalrewolucjoniści są nadal aktywni, chociaż w latach dwudziestych nie było żadnych głośnych zabójstw politycznych. Stopniowo umacniały się pozycje republikanów i kadetów. Rzeczywiście, monarchia absolutna wydawała się wszystkim przestarzałym reliktem. Więc znowu zaczęły się niepokoje, strajki, demonstracje, a tron królewski się zachwiał.
  Wiele można było zapamiętać dla monarchy ...
  Rząd Mikołaja II znalazł wyjście... w wojnie! Ponadto generałowie byli chętni do zemsty za klęskę ze strony Japonii. I to zrozumiałe...
  Po I wojnie światowej carska Rosja przeprowadziła kilka małych kampanii wojskowych. Na Bliskim Wschodzie, gdzie oni i ich sojusznicy uzupełnili świat arabski. W Afganistanie.... Tam wojna toczyła się wraz z Wielką Brytanią. Rosja przejęła północne regiony Afganistanu zamieszkane głównie przez Uzbeków i Tadżyków oraz Herat. Brytyjczycy po brutalnych wojnach podbili jednak południe. Samorząd pozostał w centrum Afganistanu.
  Iran nadal zachowywał pozory suwerenności, ale jego podział również nie był odległy.
  Ale główny konflikt interesów spadł na Japonię. Co więcej, w 1931 roku Japończycy stworzyli marionetkowy rząd w Mandżurii i rozpoczęli ofensywę w Chinach.
  To był powód nowej wojny.
  Do tego czasu armii rosyjskiej udało się zaktualizować flotę czołgów i stworzyć bardzo silne lotnictwo. W powietrzu Japonia była wyraźnie gorsza, a armia lądowa Rosji jest znacznie liczniejsza i być może gotowa do walki.
  Flotą Pacyfiku dowodził legendarny admirał Kołczak. W tym czasie dowódca Zakonu św. Andrzeja Pierwszego Powołanego Brusiłowa już nie żył, ale pozostali jego zdolni uczniowie.
  Od samego początku wojna była dla Japonii nieudana. Generałowie rosyjscy: Denikin, Wrangel, Kaleidin pod generalnym dowództwem brata cara Michaiła Romanowa - działali energicznie i umiejętnie. Wpływ miały doświadczenia I wojny światowej, wzięto pod uwagę błędy w konflikcie z lat 1904-1905.
  Całkiem niezłe okazały się również czołgi lekkie Prochorowa, które są po prostu niezastąpione w wojnie manewrowej. W każdym razie była to już inna armia rosyjska i zupełnie inna wojna.
  Jednak nawet podczas pierwszej bitwy z samurajami, gdyby zamiast Kuropatkina pojawił się bardziej utalentowany i zdecydowany dowódca, wynik wojny byłby oczywiście zupełnie inny.
  W każdym razie po dwóch miesiącach Port Artur został oblężony przez wojska rosyjskie, a Japończycy pobici. Dwa miesiące później cała Korea została wyzwolona, a miasto-cytadela zostało zdobyte szturmem.
  Na morzu bitwy również toczyły się pełną parą, z różnym powodzeniem. Aż zbliżyły się eskadry znad Bałtyku i Morza Czarnego. Kraj Kwitnącej Wiśni został całkowicie pokonany, a nawet wysadzili wojska na Hokkaido. Japonia została zmuszona do podpisania dla siebie upokarzającego pokoju. Oddać Mandżurię, Port Arthur, część posiadłości zdobytych od Niemców, południowy Sachalin i Grzbiet Kurylski. A jednocześnie zapłacić odszkodowanie, porządną sumę - miliard rubli w złocie.
  Zwycięstwo tymczasowo wzmocniło pozycję Autokracji, a potem Wielki Kryzys ustąpił miejsca gwałtownym ożywieniom gospodarczym.
  W Niemczech, jak w prawdziwej historii, do władzy doszedł Hitler, ale nie pozwolono mu za dużo wędrować. W szczególności próba przywrócenia powszechnego poboru spotkała się z ostrym oporem ze strony Rosji i Francji. Chociaż poczyniono niewielkie ustępstwa w zakresie potencjału militarnego. Pozwolono zwiększyć liczebność armii ze stu tysięcy do dwustu pięćdziesięciu. Ponadto Hitler przywrócił Niemcom kontrolę nad strefą zdemilitaryzowaną.
  W carskiej Rosji piętrzyły się problemy dynastyczne. Zmarł następca tronu carewicz Aleksiej... Brat cara Michaił Romanow został pozbawiony prawa do dziedziczenia. A prawdziwym spadkobiercą był Kirill Władimirowicz Romanow. Ale ten typ jest pogrążony w pijaństwie i rozpuście. Totalnie zdegradowany...
  Kto zatem zastąpi cara Mikołaja II? Brat cara Michał po zwycięstwie nad Japonią otrzymał stopień generalissimusa i cieszył się dużą popularnością. Został pierwszym członkiem rodziny królewskiej w historii imperialnej Rosji, który otrzymał tak wysoką rangę. I wielu chciało go zobaczyć na królewskim tronie.
  To prawda, że \u200b\u200b sam Mikołaj II - niepijący, bez złych nawyków, regularnie uprawiający gimnastykę, był nadal dość silny i wydawało się, że jego panowanie będzie najdłuższe w historii Rosji. Ale Stalin wymyślił najbardziej imponującą próbę zamachu od czasów Aleksandra II. Chociaż wydawało się, o co chodzi?
  W każdym razie rok 1937 okazał się rokiem złowrogim. Zginął car Mikołaj II, a wraz z nim dwóch ministrów i trzy tuziny dworzan, a część Pałacu Zimowego zawaliła się.
  Terroryści wykorzystali system kanalizacyjny do wydobycia i zasadzili ponad tonę aminolonu.
  W ten sposób w bieg historii wkroczył agresywny przypadek. Tak zakończyło się panowanie cara Mikołaja II. Monarcha, który nie zyskał przydomka, wielkiego ani budzącego grozę. Ci, którzy nie kochali cesarza, nazywali go krwawym, ponieważ w jego królestwie przelano wiele krwi. Który traktował z szacunkiem - Zdobywca. Wzrosła więc liczba ziem pod nim na Rusi. W Chinach istniała nawet duża prowincja: Zheltorossia.
  A całe królestwo trwało 43 lata. Tylko dłuższe zasady i nominalnie Iwan Groźny. Ale biorąc pod uwagę, że objął tron przez trzy lata, rzeczywista kadencja była krótsza.
  A prawowity spadkobierca, Kirill Władimirowicz Romanow, mimo to wstąpił na tron. Rządził krótko - około roku, ale zdołał wywrzeć pewien wpływ na bieg historii. W szczególności pozwolił Adolfowi Hitlerowi przeprowadzić Anschluss Austrii. Rzekomo odwołując się do prawa narodów do samostanowienia i, jak mówią, będzie większy porządek. Zgodził się na Anschluss Austrii i Mussoliniego.
  W ten sposób Niemcy rozszerzyły się, a ich populacja przekroczyła osiemdziesiąt milionów. Nie wspominając o tym, że Hitler zachęcał do płodności. Za Adolfa Besnowatego wzrosła półtora raza.
  W Hiszpanii wybuchła wojna domowa, która jednak skończyła się znacznie szybciej, bo nie było Związku Radzieckiego, który udzielał pomocy lewicowej koalicji w Madrycie.
  Ale Franco stał się sojusznikiem Führera. A nowy car Władimir III zmierzył się z Wielką Brytanią.
  Sytuacja jest rzeczywiście zagmatwana. Układanka pełna II wojny światowej. I nowa runda konfrontacji. Iran nie jest podzielony i jest to właściwie ostatni kraj islamski, formalnie niepodległy. A Rosja ma swoje poglądy na ten temat i Wielka Brytania. Sytuacja na Bliskim Wschodzie jest bardzo skomplikowana. Terytoria Rosji, Francji, Wielkiej Brytanii są mieszane i trudne do zarządzania.
  Anglia ekonomicznie pozostaje coraz bardziej w tyle za Rosją i rosnącymi w siłę Niemcami. A największe kolonie nadal są brytyjskie. Ale moc lwiej korony słabnie, Kanada jest prawie niezależna. Republika Południowej Afryki jest również dominium, podobnie jak Australia. W Indiach pozycja Wielkiej Brytanii słabnie. Oczywiście istnieje chęć popchnięcia lwa.
  Hitler próbuje grać na dwóch frontach. Lub pozyskaj poparcie Francji, Wielkiej Brytanii, Włoch i Japonii. Do wszystkich razem spiętrzyć carską Rosję i podzielić jej rozległe posiadłości.
  Lub szukać terytorialnych zdobyczy na Zachodzie, ale już w sojuszu z Rosją.
  Hitler jest nikczemną i pozbawioną zasad osobą iw ogóle nie dba o to, z kim zawrzeć koalicję, o ile jest to dla niego korzystne.
  Nowy młody car Włodzimierz również marzy o tym, by przejść do historii jako wielki zdobywca i chce odebrać kolonie Wielkiej Brytanii i Francji. W gruncie rzeczy Niemcom nie zostało już nic do zabrania. Koalicja z Niemcami jest więc całkiem logiczna.
  Włochy zdobyły Etiopię i chcą nowych wyczynów. Mussolini jest niezwykle ambitny. Nie obchodzi go, gdzie idzie na wschód czy na zachód. Ale we Francji nie ma wśród ludu wielkiego pragnienia walki. Panuje tam pacyfizm, a rząd jest wybierany. Nie jest więc konieczne pozyskiwanie tak silnego sojusznika. A carska Rosja, z tradycyjnie wysokim wskaźnikiem urodzeń i stale spadającą śmiertelnością, jest bardzo silnym przeciwnikiem. Ludność carskiej Rosji rośnie o około trzy procent rocznie. Śmiertelność dzieci spadła, ale moda na rodziny wielodzietne jak dotąd nie minęła, a nawet rodziny robotnicze są płodne. Biorąc pod uwagę nabytki terytorialne, m.in. w gęsto zaludnionych Chinach i słabo zaludnionej Mongolii oraz w Europie i Turcji, ludność carskiej Rosji w 1940 r. przekroczyła 400 mln w porównaniu z 1913 r., kiedy wynosiła 180 mln. I to jest potęga kontynentalna... Wielka Brytania i Francja w samych krajach macierzystych mają mniej niż 50 milionów plus więcej kolonii. Ale wojska kolonialne mają słabe morale i niewielkie zdolności bojowe. Tak więc siły lądowe Zachodu są znacznie słabsze.
  Führer wybiera sojusz z Rosją przeciwko Zachodowi.
  W 1939 roku Czechosłowacja została podzielona. Niemcy obejmowały również Sudety. Niemcy wzmocnili armię, utworzyli kolumny czołgów. Rosja carska również nie stała w miejscu, mając pięć milionów armii czasu pokoju i pięćset dywizji personalnych.
  W carskiej Rosji od dawna produkowane są czołgi ciężkie i lotnictwo strategiczne, w tym samoloty z ośmioma silnikami. Francja ma tylko około trzydziestu czołgów ciężkich, a te są przestarzałe. Wielka Brytania nie ma ciężkich maszyn. Cóż, Niemcy też, żaden nie cięższy niż dwadzieścia ton. Stany Zjednoczone mają nieco ponad czterysta czołgów.
  Hitler uznał, że nie warto ciągnąć i uderzył 15 maja 1940 r. Jak tylko pogoda dopisze i wszystko będzie gotowe. Albo mniej więcej zrobione.
  Carska Rosja rozpoczęła ofensywę przeciwko Indiom i innym posiadłościom kolonialnym. Cios armii rosyjskiej padł na słabo bronione pozycje. Oddziały składające się z samych etnicznych Brytyjczyków i Francuzów są stosunkowo nieliczne, a jednostki kolonialne nie są zbyt chętne do umierania za obcą im ideę lub imperium. Kim właściwie są dla nich Brytyjczycy? Wyzyskiwacze, porywacze, rabusie lub niewierni. Jest mało prawdopodobne, aby Rosjanie byli znacznie gorsi od nich, aby zginąć za imperium Lwa lub Koguta.
  Tak więc wojska carskie posuwają się naprzód, pokonując powolny, ogniskowy opór. Ale Niemcy byli w stanie pokonać wojska francuskie, brytyjskie, belgijskie i holenderskie w półtora miesiąca.
  W ten sposób Churchill stracił poparcie swoich głównych sojuszników. Oczekiwania, że Stany Zjednoczone przystąpią do wojny, nie spełniły się. Roosevelt na ogół nie wyróżniał się zdecydowaniem Stenki Razin. A potem takie siły wystąpiłyby przeciwko Ameryce.
  Wojska rosyjskie posuwały się marszami przez Afrykę i Azję, więcej problemów wynikało z terenu i rozciągniętej komunikacji niż z wojskami wroga. Dotknął także brak dróg, zwłaszcza w Afryce. Ale bezpretensjonalny rosyjski żołnierz bohatersko i ze stoickim spokojem pokonuje wszelkie trudności.
  Niemcy tylko z trudem mogą przenosić wojska do Afryki. Natarcie na Gibraltar zostało opóźnione przez uparty opór Franco. I musieli przenieść siły drogą morską. Rosjanie przedarli się do Afryki przez Egipt i jest im dużo łatwiej. Włochy również chwytają wszystko, co mogą, aw tej kwestii Mussolini ma chwyt boa dusiciela.
  Lądowanie na samą metropolię w 1940 roku nie miało miejsca. W bitwie powietrznej, głównie z powodu bierności Rosji, Wielka Brytania wytrzymała. Ale muszę powiedzieć, że mądry car Władimir Kirillovich nie chciał przedwczesnej kapitulacji Wielkiej Brytanii, ale całkiem racjonalnie zamierzał zdobyć wszystkie jej kolonie azjatyckie i afrykańskie.
  Dokąd zmierza Wielka Brytania? W końcu nie ma rezerw, bez kolonii i surowców - upadek to kwestia czasu.
  Zimą iw marcu 1941 r. wojska rosyjskie ostatecznie dotarły do Republiki Południowej Afryki i pokonały ostatnie dominium afrykańskie. Próba Brytyjczyków, aby usiąść na Madagaskarze, również się nie powiodła, aw maju 1941 r. Przeprowadzono desant desantowy, który zakończył się zwycięstwem.
  Japonia wystąpiła w wojnie po stronie Rosji i udało jej się zdobyć coś na Oceanie Spokojnym. Lato 1941 roku było okresem wielkiego nalotu na brytyjską ojczyznę.
  Rosyjskie i niemieckie samoloty wyprasowały Londyn i inne miasta Imperium Brytyjskiego. A 8 listopada, w rocznicę puczu monachijskiego, ostatecznie nastąpiło lądowanie.
  Walki trwały szesnaście dni i zakończyły się zwycięstwem wojsk rosyjskich i niemieckich.
  W rzeczywistości zakończyło to II wojnę światową. Okazała się mniej krwawa i dłuższa niż w prawdziwej historii. I bardzo wyraźnie wzmocnił i rozszerzył rosyjskie posiadłości. Zwłaszcza w Afryce i Azji.
  Nastąpił stosunkowo spokojny okres. Rosja i Niemcy trawiły własne zdobycze terytorialne. Trzecia Rzesza obejmowała w swoim składzie: Belgię, Holandię, prawie połowę Francji, a także Maroko, część Algierii i posiadłości centralne. To prawda, że \u200b\u200bze względu na pozycję Franco i pewne niezdecydowanie Hitlera Niemcy nie mieli czasu na wejście do równikowych posiadłości Francji i poszli do wojsk rosyjskich.
  Niemniej jednak Niemcy nadal otrzymały spory kawałek afrykańskiej ziemi, przekraczający obszarem własne terytorium. Powierzchnia ziemska III Rzeszy, biorąc pod uwagę nabytki europejskie, zwiększyła się ponad trzykrotnie. A jeśli liczyć od granic od 1937 r., uwzględniając Austrię, Sudety i Czechy wobec protektoratu, to cztery razy.
  Tak więc Niemcy jako całość mieli dość do strawienia, opanowania i przyswojenia. Tym bardziej Rosja rozszerzyła swoje posiadłości kolonialne iz trudem mogła to wszystko kontrolować.
  A Włochy dostały dużo: na przykład większość Sudanu, Somalii, Ugandy i kilka innych nabytków, w szczególności Tunezję.
  W ten sposób redystrybucja świata została na razie zakończona. Ale jak mówią, z czasem ambicje zaczynają się manifestować.
  Stany Zjednoczone nie zaczęły poważnie pracować nad projektem nuklearnym. Również w faszystowskich Niemczech i Rosji postawa okazała się chłodna. Japonia nie jest jeszcze na tyle rozwinięta, by ją pociągnąć, a Wielka Brytania i Francja stały się państwami wasalnymi III Rzeszy i Rosji.
  Tak więc pojawienie się broni jądrowej okazało się opóźnione o jakiś czas.
  Ale postęp jest oczywiście nieubłagany. Fizycy pracują, rozwija się teoria, podobnie jak eksperymenty laboratoryjne. Ale projekt nuklearny wymaga woli państwa. Rosja carska ma poza zasięgiem głowy zmartwienia i koszty komunikacji z rozszerzeniem swojego terytorium. A Hitler z jakiegoś powodu miał pretensje do takich pomysłów programu nuklearnego i wierzył, że projekt atomowy pochłonie tylko ogromne sumy pieniędzy na nic.
  Ponadto rosyjskie armie lądowe i lotnictwo były najsilniejsze i najliczniejsze na świecie, a także flota, zwłaszcza ze wzrostu gospodarczego, podciągnęła się.
  Carscy generałowie i marszałkowie woleli rozwijać budownictwo czołgów, budować samoloty, lotniskowce i pancerniki. A po co im jakieś bajki - o bombach atomowych? Oznacza to, że zarówno Niemcy, jak i Rosjanie byli obojętni na ten problem.
  Ponadto zasobów surowcowych było wystarczająco dużo, aby w żadnym wypadku nie martwić się o nośniki energii w najbliższej przyszłości.
  Tak więc, pomimo całego chłodu Pentagonu i Białego Domu, inicjatywa mimowolnie przeszła na Stany Zjednoczone. I tu chodzi nie tylko o obawę, że Rosjanie czy Niemcy pójdą dalej i będą napierać na Nowy Świat, ale także o gospodarkę.
  Straciwszy możliwość odbioru ropy z Azji, Afryki, Bliskiego Wschodu, Stany Zjednoczone nadal miały swoje studnie w Teksasie na Florydzie i zaczęły rozwijać się na Alasce.
  Ale populacja USA rosła. W Rosji imigracja nie przeszkadzała, a populacja nadal szybko rosła. Szczególnie chętnie wyjeżdżali do USA Murzyni i Arabowie.
  Gospodarka amerykańska również się rozwijała, pojawiało się coraz więcej samochodów.
  Rozpoczęły się poszukiwania paliwa jądrowego i reakcji atomowej, które mogłyby zapewnić kolosalną energię.
  Od zakończenia II wojny światowej minęło dziesięć lat. Hitlerowskie Niemcy miały nową broń: dyskietki zdolne nie tylko latać z dużą prędkością, ale także praktycznie pozostawać niewrażliwymi na broń strzelecką.
  Ponadto Niemcom udało się wystrzelić na orbitę sztucznego satelitę, a co najważniejsze, w czerwcu 1951 roku pierwszego człowieka w kosmos.
  Rosja carska trochę się spóźniła i zrobiła pełny postęp dopiero w sierpniu tego roku. W faszystowskich Włoszech w tym samym roku nastąpiły zmiany. Zmarł Benedito Mussolini, pretendent do tytułu Juliusza Cezara. Ogólnie rzecz biorąc, włoski dyktator odnosił sukcesy w rządzeniu. Biorąc pod uwagę podboje w Afryce, w tym w Etiopii, terytorium kontrolowane przez Włochy powiększyło się za jego panowania prawie trzyipółkrotnie. Ponadto Benedito w Europie zdołał odciąć część Francji wraz z Tulonem.
  Ale nie pozwolili mu wyjechać do Albanii i Grecji - to terytoria wchodzące w strefę wpływów Imperium Rosyjskiego.
  Benedito można było oczywiście nazwać wielkim i zdobywcą, choć armia włoska nie błyszczała zbytnio swoimi wyczynami. Ale jego syn i spadkobierca uważał się za nie gorszego od ojca.
  I wziął jesień 1951 roku i najechał Albanię i Grecję... Nic dziwnego, że mówią, że wszystkie wielkie wojny zaczynają się nagle.
  Władimir III był nawet zachwycony tą okazją. Posiadłości włoskie w Afryce są duże, nawet większe niż posiadłości niemieckie. Dlaczego więc nie odebrać ich, gdy istnieje ważny powód?
  Wojska rosyjskie rozpoczęły działania wojenne 7 listopada 1951 r., atakując Etiopię, Libię i Sudan. Jednostki rosyjskie są silniejsze, liczniejsze i bardziej zdatne do walki niż włoskie.
  Zaczęli więc szybko rozbijać makaronową armię... Nikt jednak nie spodziewał się, że bez ostrzeżenia Adolf Hitler stanie po stronie Mussoliniego Jr.
  Chociaż jeśli się temu przyjrzysz, nie było nic więcej niż nieoczekiwane.
  Niemcy przegrały pierwszą wojnę światową z Rosją i straciły najwięcej terytoriów w Rosji. A jeśli Niemcom udało się z zemstą zwrócić to, co zostało utracone na Zachodzie, to na wschodzie, szczerze mówiąc, trywialnie zostali z nosem.
  Tak więc Hitler naprawdę liczył na swoją nową broń, zwłaszcza dyskietki i latające spodki. Ponadto Führer uważał, że tym razem łatwiej będzie walczyć z Rosją niż w pierwszej wojnie światowej, ponieważ Niemcy i Włochy poprowadzą kompanię bez drugiego frontu.
  Obliczono również, że Japonia, urażona przez Rosjan, również przystąpi do wojny na Dalekim Wschodzie i tam zwiąże wroga. Może Portugalia i Hiszpania dołączą do koalicji, tak jak Wielka Brytania i Francja? Bliżej im do Niemiec niż do Rosji. I pewne nadzieje wiązano z USA!
  Co więcej, Ameryka zbudowała imponującą marynarkę wojenną, wiele lotniskowców i zmodernizowała swoją flotę czołgów - choć wciąż ustępowała ilościowo i jakościowo maszynom armii Starego Świata.
  System społeczny w carskiej Rosji pozostał autokratyczny i monarchią absolutną. Car i cesarz całej Rusi posiadał pełnię władzy: wykonawczą, ustawodawczą i sądowniczą. Parlament był nieobecny. Istniała Rada Państwowa osób powoływanych przez cesarza, ale miała ona jedynie prawo doradcze. Prawa wydawał sam król, podobnie jak dekrety. Miał też prawo do egzekucji i ułaskawienia, choć oczywiście był też sąd. Procesy ławnicze zostały zniesione po zamachu na Mikołaja II, tak że sądownictwo także powoływał i odwoływał car lub urzędnicy mianowani przez cesarza.
  System ten miał zarówno zalety, jak i wady. Z jednej strony cesarz mógł szybko rozwiązać ten czy inny problem bez żadnych sporów i uzgodnień, ale z drugiej strony nadmierna koncentracja władzy w jednej ręce tłumiła inicjatywę i dawała wielkie możliwości biurokracji. Dało początek różnym ulubieńcom i ulubieńcom. Vladimir nie wyróżniał się nadmierną hipokryzją i wiernością małżeńską. Chociaż kobiety nie miały większego wpływu na jego politykę.
  W dziedzinie budowy czołgów carska Rosja dysponowała wieloma potężnymi i ciężkimi pojazdami. Jednak doświadczenia z działań wojennych w Afryce pokazały, że osiągi czołgu są niezwykle ważne. W rezultacie główny rosyjski czołg nie przekroczył czterdziestu pięciu ton. Ponieważ rodziło to większą wagę, nawet przy szerokich rozstawach, problemy z drożnością.
  Car kochał czołgi ciężkie, ale doradcy cesarza odradzali im wprowadzenie ich do masowej produkcji. Ale sześćdziesięciotonowa maszyna była dostępna w dwóch tysiącach egzemplarzy. A najbardziej masywny czołg "Nikołaj" - 3, został generalnie wyprodukowany w sześćdziesięciu trzech tysiącach.
  A maszyna jest - waży czterdzieści pięć ton, a działo ma kaliber 122 mm. Przedni pancerz o grubości dwustu milimetrów, rufa i burty o grubości 120 milimetrów, układ jest klasyczny.
  Hitler bardzo lubił ciężkie maszyny. I chciałem mieć przewagę nad Nikołajem w czołgu seryjnym. Niemiecki samochód urósł do 75 ton i to był już limit, ze względu na fakt, że duża masa jest niezwykle trudna do przewiezienia po torach kolejowych.
  Niemiecki samochód był uzbrojony w broń kalibru 128 mm, miał pancerz przedni o grubości 250 mm, pancerz boczny i rufowy o grubości 180 mm. Układ jest również zbliżony do klasycznego.
  Liczbowo niemiecki czołg był trzy razy gorszy od radzieckiego. Nie wspominając już o trudnościach związanych z używaniem zbyt ciężkich maszyn.
  Jednak rosyjski sprzęt jest rozproszony na dużych obszarach, a na europejskim sektorze frontu panuje w przybliżeniu równość liczby pojazdów i piechoty. Chociaż generalnie armia rosyjska jest znacznie liczniejsza niż niemiecka. A Rosja ma ogromną populację: obejmuje Indie, Chiny, większość Afryki, Bliski Wschód, Persję, Indochiny i wiele innych.
  Oczywiście decyzja Hitlera o zaatakowaniu carskiej Rosji, nawet biorąc pod uwagę, że Japonia i Włochy, a być może Francja i Wielka Brytania są po jego stronie, jest kolosalną przygodą. Ale Führer jest wielkim poszukiwaczem przygód.
  Należy zauważyć, że dyskietki, z którymi III Rzesza wiązała tak duże nadzieje, nie są w praktyce zbyt skuteczne. Stworzenie silnego odrzutowca laminarnego doprowadziło do ogromnego zużycia paliwa, a czas lotu latających spodków okazał się stosunkowo krótki. Mogli więc działać, nawet biorąc pod uwagę ogromną prędkość na niezbyt znacznych odległościach. Ponadto strumień laminarny chronił dysk przed bronią strzelecką, ale z kolei zapobiegał strzelaniu z latającego spodka.
  Niemcy mogli więc tylko zrzucać rakiety sterowane radiowo ze swoich dysków i to pod wąskim kątem lub wyłączając strumień laminarny, ale stając się wtedy bezbronni.
  Ale w każdym razie Hitler zdecydował się zaatakować Rosję i rzucił swoje karty do gry. Ponadto faszysta obawiał się, że w przypadku klęski Włoch przejmą go. Nie ufał nikomu z wąsami.
  Początkowo naziści odnieśli sukces dzięki zaskoczeniu strajkiem i lepszej organizacji swoich wojsk. Ale czas na ofensywę wybrano źle. Padał śnieg, a czołgi wpadły w poślizg. Fritz mógł zdobyć część Polski, w tym Kraków, ale utknął pod Warszawą.
  Rosyjska machina wojenna kręciła się... Japonia, zgodnie z oczekiwaniami Führera, przystąpiła do wojny, ale jej flota nie miała przewagi nad rosyjską flotą Pacyfiku, a bitwy były w przybliżeniu równe. A Japonia praktycznie nie odwracała uwagi sił lądowych od zachodniego teatru działań. Ponadto samurajowie byli gorsi od Rosjan w powietrzu, zarówno pod względem liczby, jak i jakości. A Kraj Kwitnącej Wiśni był w stanie zdobyć tylko kilka małych wysp.
  Ostrożni Franco i Salazar nie spieszyli się z przystąpieniem do wojny. Rosja jest bardzo silnym wrogiem. Trzeba patrzeć i czekać. W prawdziwej historii Franco ograniczył się do wysłania niebieskiej dywizji faszystowskich ochotników podczas II wojny światowej.
  Teraz układ sił wyglądał na zupełnie nierówny, zwłaszcza w Afryce.
  Włochy szybko straciły swoje posiadłości na czarnym kontynencie.
  Wiosną 1952 r. wojska carskie rozpoczęły ofensywę w Prusach Wschodnich i zdołały dogłębnie przebić się przez obronę wroga. Naziści ledwie opuścili natarcie armii carskiej pod Królewcem, ale z drugiej strony wojska cesarskie zaczęły nacierać na Sudety i Kraków.
  Okazało się, że zwinniejsze rosyjskie czołgi były całkiem zdolne do walki z ciężkim, ale mniej zwrotnym wrogiem. Dobrze pokazały się również chińskie dywizje pod dowództwem rosyjskich generałów.
  Niemcy zostali zmuszeni do opuszczenia Krakowa... A potem, w obliczu zagrożenia okrążeniem, zaczęli wycofywać się znad Wisły do Odry.
  Nie, opętany Führer nie spodziewał się takiego przebiegu wojny. Ale to on jest winny. Co więcej, Francuzi i Brytyjczycy, czując faszystowską okupację, wcale nie chcieli umrzeć za Führera. Uzupełnienie nie powiodło się, a kraje wasalne chciały trywialnie usiąść.
  A najgorsze były dla Niemców na froncie.
  Do zimy Niemcy stracili cały swój dobytek w Afryce. A przez zimę, do wiosny, całkowicie cofnęły się do Odry. Wojska rosyjskie wyzwoliły Pragę i Sudety, zbliżyły się do Wiednia. Ponadto pokonali Włochy i zajęli Rzym, Neapol, Sycylię. Wiosna 1953 roku nie wróżyła więc dobrze nazistom. Jednak 8 kwietnia 1953 roku Hitler nagle umiera. Nowe kierownictwo Niemiec rozpaczliwie prosi o pokój.
  Władimir Kirillovich Romanov hojnie się zgodził. Ale Niemcy drogo za to zapłacili. Nowa granica przebiegała teraz wzdłuż Odry: Belgia, Holandia, Dania otrzymały suwerenność, ale w ramach wasala Imperium Rosyjskiego. Francja odzyskała utracony wcześniej majątek, ale stała się jeszcze bardziej zależna od Rosji.
  Włochy i Niemcy straciły wszystkie swoje kolonie, które teraz stały się własnością korony królewskiej. Same Włochy również otrzymały status rosyjskiego wasala, a Sycylia i Sardynia bezpośrednio stały się częścią imperium Włodzimierza III.
  Niemcy również straciły znaczną część swojej niepodległości i płaciły duże reparacje.
  Japonia również straciła cały swój dobytek, z wyjątkiem własnego terytorium, i została zmuszona do zostania państwem wasalnym. A car Władimir Kirillovich Romanov otrzymał także tytuł cesarza Japonii.
  Oczywiście ta część Australii, która wcześniej należała do kraju Wschodzącego Słońca, również znalazła się pod kontrolą Rosji.
  W sierpniu 1953 roku w Stanach Zjednoczonych ostatecznie przetestowano bombę atomową. Osiem lat później, ale nuklearny dżin wyszedł z butelki. W każdym razie postępu nie da się zatrzymać. A pojawienie się bomby atomowej jest nieuniknione. W najbardziej ekstremalnym scenariuszu broń nuklearna mogłaby pojawić się maksymalnie dwadzieścia lat później niż w rzeczywistości.
  Z pewnym opóźnieniem rząd carski zaczął opracowywać własną odpowiedź.
  Do tej pory Stany Zjednoczone nie mogły zdecydować się na wojnę z tak potężnym imperium. Co więcej, nie jest tak łatwo dostać się zza oceanu do głównych rosyjskich ośrodków przemysłowych i gospodarczych.
  A produkcja ładunków jądrowych wymagała zarówno czasu, jak i pieniędzy! Stany Zjednoczone miały fundusze, ale czas uciekał. Rosja carska swoimi zasobami i potężnym potencjałem intelektualnym bardzo szybko nadrobiła braki w tej dziedzinie. A w 1956 roku bomba atomowa pojawiła się także we Włodzimierzu III.
  Znacznie ustępujące Rosji pod względem liczby ludności i zasobów, kapitalistyczne i demokratyczne Stany Zjednoczone stopniowo traciły swoje atuty.
  Jedyne, co mogli zrobić, to użyć broni nuklearnej jako środka odstraszającego i spróbować podkopać carską Rosję od wewnątrz. Ale do tej pory nie byli w stanie nic zrobić.
  Vladimir Kirillovich nie miał męskiego potomka ze swojej pierwszej żony i ożenił się ponownie. I reprodukował spadkobiercę, nazywając go George.
  Rosja carska dokonała ekspansji kosmicznej. W 1959 roku załogowy lot na Księżyc miał miejsce około rok przed Amerykanami. Następnie w 1971 na Marsa. W alternatywnym świecie stało się to bezpieczniejsze niż w rzeczywistości.
  W 1975 roku na Wenus wylądował człowiek. W 1980 roku na Merkurym. W 1981 roku na jednym z księżyców Jowisza. A w 1992 roku, dokładnie w roku śmierci Władimira Kirillowicza Romanowa, rosyjski kosmonauta z dumą nadepnął na Plutona.
  Jerzy I wstąpił na tron w wieku osiemnastu lat. Ogólnie rzecz biorąc, możemy powiedzieć, że Włodzimierz Trzeci - Wielki spędził swoje 54-letnie panowanie bardzo pomyślnie. A potem dynastia Romanowów trwała.
  
  MĄDROŚĆ KAROLA DWUNASTU
  Karol XII, najwyraźniej przewidując daremność wojny z bezgraniczną Rosją, zgodził się na pokój z Piotrem Wielkim na umiarkowanych warunkach. Cesarstwo carskie zwróciło Szwedom zdobyte wcześniej miasta, uznało ich zdobycze terytorialne oraz marionetkowego króla w Polsce.
  W zasadzie Rosja niczego Szwedom nie oddała, jak przed wojną, ale tego nie nabyła. I wielu ludzi zginęło. I musiałem zwrócić kosztowny Petersburg. Ale spokój został znaleziony. Gdyby Piotr Wielki wiedział, jak zakończy się kontynuacja wojny ze Szwedami, bez wątpienia by ją kontynuował.
  Ale taki jest świat... Potem niezbyt udana wojna z Turcją i utrata Azowa.
  A potem wojna z Chinami. Już walczyłem i coś straciłem. Teraz Piotr Wielki chciał zemsty na wschodzie. Ziemi jednak nie odzyskano.
  I wielu ludzi zginęło. Tak więc Piotr Wielki nie stał się wielki. A Rosja pod jego rządami doświadczyła dużego spadku liczby ludności. To prawda, że \u200b\u200bna Uralu zbudowano fabryki i pojawiły się manufaktury.
  Szwecja podbiła Polskę, a Karol Dwunasty został koronowany.
  A jego armia stała się jedną z najsilniejszych na świecie. Co więcej, Wielka Brytania i Francja zostały osłabione. I już nie grali, jak poprzednia rola Hiszpanii.
  A teraz Karol Dwunasty podbił także Norwegię i został koronowany w Danii. Potem zgarnął więcej Ziemi w Niemczech. W rzeczywistości podbił większość ziem niemieckich aż do Renu. A na południu udał się do Austrii.
  Król Szwecji panował do 1750 roku, czyli ponad pięćdziesiąt lat, i przeszedł do historii jako Wielki i Zdobywca.
  Potem rządził Gustaw Adolf II, również bardzo młody w momencie wstąpienia na tron, gdyż Karol Dwunasty ożenił się dość późno, mając czterdzieści pięć lat. A jego syn miał zaledwie szesnaście lat, kiedy zasiadał na tronie.
  Ale Gustavus Adolf, podobnie jak jego ojciec, był bardzo wojowniczy. W tym czasie w Rosji panowała Elżbieta II. Nie wspięła się do Europy i próbowała promować Rosję na południu.
  Rosja i Szwecja zawarły nawet sojusz i wspólnie walczyły z Turcją. Austria również przystąpiła do wojny. Imperium Osmańskie nie mogło oprzeć się ciosowi koalicji i zostało pokonane. I Konstantynopol zdobyty.
  Potem zdobyli Azję Mniejszą...
  Imperium Osmańskie przestało istnieć. A jego terytorium zostało podzielone między sobą przez Rosję, Wielką Szwecję i Austrię.
  Dla carskiej Rosji było to ujście do Morza Czarnego i portów. Elżbieta zaanektowała także Kazachstan, a nawet zaczęto ją nazywać Wielką - o wiele fajniejszą niż jej ojciec.
  Potem była wojna między Szwecją a Austrią. I Austria została podbita. I tak upadło kolejne imperium. A potem, korzystając z rewolucji we Francji, Gustaw Adolf podbił ją, a także Belgię i Holandię. A po jakimś czasie i Włochy, gdzie wybuchły też zamieszki. I objął też papiestwo. Szwedzki król panował do 1802 roku - pięćdziesiąt dwa lata, a jego ojciec Karol Dwunasty zmarł w wieku sześćdziesięciu ośmiu lat.
  Odziedziczony, tym razem jego wnuk. Również młody, około siedemnastoletni Karol Trzynasty. Jednak pomimo złowrogiej postaci nowy król miał sporo szczęścia.
  Zdobył Hiszpanię i Portugalię i zaczął podbijać ich kolonie, skąd przedostał się do Wielkiej Brytanii. Ale po śmierci Nelsona Brytyjczycy zaczęli przegrywać z potężną Szwecją. Ponadto Rosja, pokonana na lądzie, zgodziła się dołączyć do wielkiego imperium.
  W rezultacie Wielka Brytania została pokonana. A Szwedzi zdobyli przyczółek w Ameryce Łacińskiej i Afryce. A także Indie i wiele ziem kolonii.
  Szwecja wylądowała również w Australii i założyła tam osady.
  Carskiej Rosji udało się zdobyć coś na Bliskim Wschodzie iw Iranie. Egipt oddał Szwedom. Karol XIII zmarł w 1853 r.
  A Magnus został nowym cesarzem. Był już dość dojrzały, miał trzydzieści trzy lata i od razu rozpoczął wojnę z Rosją.
  Wielka Brytania do tego czasu straciła wszystkie kolonie i osłabiła się. A Rosja była silna.
  Przeważające siły Szwedów zajęły Moskwę i Petersburg. Mienszykow okazał się przeciętnym dowódcą i przegrał wszystkie bitwy czysto. Mikołaj I umarł.
  I Magnus został uroczyście koronowany na rosyjski tron. Został także cesarzem całej Rusi.
  Potem Szwedzi nie mieli już poważnych przeciwników, ponieważ Chiny do tego czasu osłabły.
  Ekspansja kolonii trwała. Magnus zmarł w 1880 roku. W wieku sześćdziesięciu lat żył nieco mniej niż wszyscy trzej poprzednicy.
  Ale jego syn Karol Czternasty, który miał trzydzieści pięć lat, kontynuował politykę podboju.
  Ostatnią dużą wojną był podbój Chin. Trwało to łącznie dziesięć lat. Nadal jest zbyt wielu Chińczyków, chociaż byli znacznie gorsi pod względem jakości żołnierzy. Ale tutaj Chiny są podbite. A król szwedzki został głową Chin.
  W 1913 roku, za sprawą magii liczb, w wieku sześćdziesięciu ośmiu lat zmarł także Karol Czternasty. A jego następcą został Karol piętnasty. Miał trzydzieści sześć lat. Dokończył podboju ostatnich terytoriów na planecie Ziemia, które nie należały do Szwecji. I zakończył historię wojen.
  Potem zaczęła się historia podboju kosmosu. Loty na Księżyc, Marsa i inne planety Układu Słonecznego. Ludzkość jest jedna i niepodzielna.
  A teraz, pod koniec XX wieku, wszystkie planety Układu Słonecznego znajdują się pod kontrolą ludzkości.
  A w 2020 roku rozpoczęła się pierwsza wyprawa między gwiazdami. Lot do innych światów. Na tej do gwiazdy Syriusz, gdzie było kilka trudnych, ale teoretycznie nadających się do zamieszkania planet.
  A na tronie zasiada Karol siedemnasty, a jego panowanie jest dość stabilne. Chociaż czasami zdarzają się spiski. Ale jest silny parlament i kontrolowana demokracja. Ludzie mają się dobrze i chcą nowych światów i ekspansji. Niewykluczone jednak, że wkrótce powstanie ostatecznie republikańska forma rządów i rząd zmienny.
  Szykują się więc duże zmiany. A może stabilność dynamiczna!
  
  WŁADZA STALINA NAD ŚWIATEM
  Tak się złożyło, że Stalinowi udało się zniewolić cały glob. Ten alternatywny rozwój historii świata był wynikiem przesunięcia niewielkiej ilości przypadku w jednym zagadnieniu.
  Kiedy stosunki między Jugosławią a III Rzeszą zaostrzyły się do granic możliwości w kwietniu, a potem zaczęła się prawdziwa wojna i agresja Wehrmachtu, Stalin podjął rozsądną decyzję. Mianowicie przyszedł z pomocą Jugosławii, która do tego czasu zdążyła już zawrzeć traktat o przyjaźni z Rosją Sowiecką.
  6 kwietnia 1941 roku, po masowym bombardowaniu głównych miast, węzłów kolejowych i lotnisk, Niemcy i Węgry napadają na Jugosławię. W tym samym czasie wojska włoskie, wspierane przez Niemców, prowadzą w Grecji kolejną ofensywę. Do 8 kwietnia siły zbrojne Jugosławii są podzielone na kilka części i faktycznie przestają istnieć jako całość. 9 kwietnia wojska niemieckie, po przejściu przez terytorium Jugosławii, wkraczają do Grecji i zdobywają Saloniki, zmuszając grecką armię wschodnio-macedońską do kapitulacji. 10 kwietnia Niemcy zdobywają Zagrzeb.
  11 kwietnia Związek Radziecki wypowiada wojnę Niemcom, a jego wojska przekraczają granicę III Rzeszy.
  Taktyczne zaskoczenie, jakie osiągnęły wojska radzieckie oraz znacząca przewaga czołgów i samolotów są odczuwalne od pierwszych dni ofensywy.
  Początkowo Niemcy nie do końca wierzyli w realność ofensywy. A potem okazało się, że Armia Czerwona walczy bardzo dobrze.
  A Niemcy nie wiedzą, jak się właściwie bronić. I wcale nie są przystosowane do wojny obronnej.
  A radzieckie czołgi KV-2 i T-34 są rzeczywiście najlepsze na świecie. Może "trzydzieści cztery" słaba widoczność, raczej słaba optyka, aw pierwszych modelach wieża obraca się ręcznie, ale nie mają przeciwnika w uzbrojeniu i pancerzu.
  Ale co najważniejsze, naziści nie mieli map, a Rosjanie zdobyli nie zniszczone mosty, a główne magazyny z amunicją i paliwem znajdowały się blisko granicy.
  Dopiero na samej Odrze Niemcy, po przerzuceniu znacznych sił z Francji i zmobilizowaniu wszystkich sił, byli w stanie powstrzymać ofensywę armii radzieckiej.
  Ale do tego czasu ich sytuacja stała się prawie beznadziejna: Rumunia i Węgry zostały utracone w pierwszym miesiącu, Bułgaria przeszła na stronę ZSRR, Niemcy zostali pokonani w Jugosławii. Utrata kontroli nad Słowenią i Czechosłowacją.
  Ale Berlinowi nie udało się natychmiast schwytać. Niemcy utrzymywali miasto jeszcze przez prawie trzy miesiące, które zajęli dopiero w sierpniu. Same Niemcy pogrążały się w agonii przez kolejny miesiąc, a utrata Zagłębia Ruhry poddała się 25 września.
  Związkowi Sowieckiemu udało się dotrzeć do kanału La Manche, Churchillowi udało się jednak wylądować w Normandii, ale Armia Czerwona wkroczyła pierwsza do Paryża.
  A potem okazało się, że jeszcze nic się nie skończyło.
  Potem przez długi czas Brytyjczycy usprawiedliwiali się i kłócili, kto pierwszy otworzył ogień.
  Ale historię piszą zwycięzcy. Stalin pokonał Brytyjczyków na lądzie i wraz z Japonią rozpoczął wojnę z Lwem Brytyjskim i Stanami Zjednoczonymi.
  Początkowo Anglia, a tym bardziej Ameryka, wydawały się nie do zdobycia przez morza i oceany, pokryte ich ogromną flotą. Ale Japonia rozbiła amerykańską armadę kawałek po kawałku. Pierwszy mocny cios: Peru Harbor, a potem kolejne miażdżące ciosy.
  Japończycy wygrywali tak szybko, że Stalin ledwo zdążył wprowadzić wojska do Indii i Bangladeszu, gdzie Armię Czerwoną witano z wielką radością.
  Klęska Ameryki i wojna podwodna rozpoczęta przez ZSRR osłabiły potęgę Wielkiej Brytanii. Opierając się na zasobach całej Europy, a następnie Afryki i większości Azji, Stalin przypuścił wielki atak powietrzny na Wielką Brytanię.
  Tysiące, dziesiątki tysięcy sowieckich bombowców obróciło angielskie miasta w pył. Trwało to do momentu zniszczenia floty.
  7 listopada 1942 r. rozpoczęło się lądowanie w metropolii. Wielka Brytania przetrwała tylko kilka tygodni.
  W 1943 roku doszło do inwazji przez Alaskę, a Japończycy zdobyli Przesmyk Panamski.
  Wojna ze Stanami Zjednoczonymi przybrała przewlekły i gorzki charakter. Każdy krok stawiano z wielkim trudem.
  Nowy Jork i Waszyngton upadły w 1946 roku. Amerykanom udało się jednak w końcu głośno zatrzasnąć drzwi - używając broni nuklearnej. Ale spalili tylko kilka sowieckich dywizji, kilkaset tysięcy własnych obywateli.
  Koniec II wojny światowej wypadł 5 września 1946 roku. Cztery lata później Stalin został zmuszony do pokonania Japonii, która zagroziła zdobyciem broni nuklearnej.
  Wojna trwała jeszcze pięć miesięcy, a ZSRR ustanowił ostateczną dominację na świecie.
  Iosifowi Wissarionowiczowi udało się włączyć do ZSRR wszystkie kraje świata. Największy przywódca wszechczasów i narodów żył do 1971 roku. W prawdziwej historii Stalin został otruty. Tutaj przekazał tron swojemu wnukowi Aleksandrowi Stalinowi. Oczywiście przelano dużo krwi, a Moloch represji działał bez przerwy. Za Aleksandra Wasiljewicza rozpoczęła się pewna liberalizacja. Ale nie na długo.
  Związek Radziecki z powodzeniem opanował kosmos. Ludzkość jest zjednoczona i dąży do innych światów. Astronauta postawił już stopę na Marsie, Wenus, Merkurym, wylądował na satelicie Jowisza. Na Księżycu powstają prawdziwe miasta.
  Podczas powrotu astronauty z Plutona miał miejsce zamach na Aleksandra Stalina. W chwili objęcia władzy miał zaledwie trzydzieści lat. Do czasu zamachu minęło tylko siedemdziesiąt i czterdzieści lat, kiedy Salomon miał pomyślne panowanie.
  Na Ziemi skończył się głód, prawie skończył się terroryzm, nie ma wojen, a nawet więzienia są do połowy puste i bardziej przypominają obozy harcerskie niż strefy przestępcze. Uzależnienie od narkotyków prawie zniknęło, alkohol nie jest zbyt popularny, choć nie jest zabroniony, podobnie jak tytoń, który stracił na popularności. Solidna umiejętność czytania i pisania, bezpłatna edukacja i medycyna.
  Nawet w kwestii przedłużania życia poczyniono już postępy.
  Cóż, nie pachnie to prawdziwą demokracją. Wybory, szczerze mówiąc, są w najlepszym razie fikcyjne, rywalizacja między dwoma lub trzema wcześniej uzgodnionymi, zweryfikowanymi kandydatami.
  Przez długi czas zarówno Stalin, jak i sam Aleksander byli wybierani bez alternatywy. Ale ostatnio pojawili się także kieszonkowi opozycjoniści. Mimo to wnuk lidera z pewnością wziął dziewięćdziesiąt dziewięć procent z kucykiem.
  Więc próba zabójstwa, która miała miejsce w 2011 roku, jest nonsensem. I to był sukces.
  Aleksander nie pozostawił synów, a władzę przejął szef wszechpotężnego bezpieczeństwa planetarnego Nero ibn Totalitarysta. Imię Nero jest prawdziwe, ale to totalitarny pseudonim.
  Samo słowo totalitaryzm nie było obraźliwe. ZSRR, zjednoczony na całej planecie, był uważany za przykład pozytywnego państwa, które kontroluje wszystko i wszystkich. Ideologia jest komunistyczna, choć z Marksa nie wszystko zostało, ale rozwija się zgodnie z planem. Pieniądze jednak nie zostały jeszcze anulowane, więc ludzie jeszcze nie dojrzeli.
  Religią był formalnie ateizm z kultem przywódców, ale... Z domieszką mitu. Na przykład wierzyli już w istnienie duszy i niektórych sił nadprzyrodzonych. Chociaż zbliżał się już do mieszanki pogaństwa.
  A Stalin to wielki idol.
  Neron na ogół nie zniszczył kultu swoich poprzedników, ale przelewał strumienie krwi, wzmacniając swoją władzę.
  Masowym represjom na górze towarzyszyły czystki na dole. Ponadto planeta Ziemia była już zagrożona przesiedleniem. Wskaźnik urodzeń jest wysoki, a śmiertelność znacznie niższa niż w rzeczywistości.
  A Neron wprowadził odpowiedzialność karną od piątego roku życia i okrutną praktykę więzienia dzieci, albo na podstawie pojedynczego donosu, albo w ogóle - zgodnie z planem. I dorośli oczywiście też. Setki milionów ludzi na Ziemi trafiło do obozów, a dziesiątki milionów zostało rozstrzelanych. Co więcej, sadystyczny totalitaryzm uzasadniał to koniecznością oszczędnego gospodarowania zasobami planety. Loty do gwiazd pozostawały dotąd fantazją, a rozwój Układu Słonecznego to niezwykle kosztowne przedsięwzięcie.
  A więźniom wystarczało niewiele, potrzeba im znacznie mniej środków, a GUŁAG na skalę planetarną produkuje wszystkiego bardzo dużo.
  I oczywiście najważniejszy jest sposób na podbój innych światów. Ale podczas gdy machina represji działa - jak Moloch.
  Jedenastoletni chłopiec przypadkowo wpadł do kamienia młyńskiego, na donos obrażonego kolegi z klasy. Przeszedł tortury i przez krótki czas nieznośnie pracował na budowie. Ale z woli Chłopca-Stwórcy Sphero przeniósł się do wszechświatów hyperveer i teraz mógł cieszyć się wspaniałymi przygodami.
  -Z łatwością! Oleg Rybachenko krzyknął i rzucił się, by się ubrać. Dzięki autofitowi wszystko zajęło ułamek sekundy. Pajęcze aligatory nadal się wspinały, ale za ekranem siłowym nie były już przerażające. Chłopiec podnosił, opuszczał ręce, miażdżył potwory jak karaluchy, jednak niektóre z nich po prostu schodziły pod wodę. Od tych, którzy nie mieli szczęścia, pozostały tylko brązowe plamy.
  - Cóż, ty zębaty końcu. Będziesz wiedział, jak podejść do człowieka. Tapir potrząsnął palcem. Fale przeszły od tego zagrożenia, a drzewo wielkości baobabu stojące na przeciwległym brzegu runęło.
  - Mogę przenosić góry. Oto siła. - Chłopak nigdy nie czuł się tak dobrze, kipiała w nim moc i bardzo chciał mieć w pobliżu jeden z trzech księżyców, dający nocne światło na planecie Lojalność wobec komunizmu - tak przemianowano Ziemię.
  Wspomnienie trochę przyćmiło jego radość, po czym twarz mu się rozjaśniła.
  -Wiedz, podstępny Neronie, wrócę, a wtedy będziesz błagał o śmierć. Rozpuszczenie żywcem w kwasie i ukrzyżowanie na gwieździe dobrze ci zrobi. - Oleg Rybaczenko mocno zacisnął pięść, fioletowe chmury na niebie momentalnie zgęstniały, zaczął padać deszcz, potem ulewa.
  Jej strumienie nie dotknęły bezpiecznie okrytego chłopca. Następnie Oleg Rybaczenko przesunął dłonią po górze, wygładzając niebo. Deszcz znowu ucichł, znowu zrobiło się słonecznie i na tym tle przyroda wydawała się mniej złowroga. Na tym jednak niespodzianki się nie skończyły. Od strony lasu pojawiły się kolorowe kulki wielkości dobrej beczki.
  Skakali wysoko, wykonywali rzuty, stopniowo powiększając się. Powierzchnia planety zatrzęsła się, ziemia pękła. Po przylocie do Olega Rybachenko zderzyli się z obroną, uderzając, zmiażdżeni, spłaszczeni, niektórzy pękli. Podczas eksplozji rozrzucili kwas, liście, na które spadł, pożółkły, poczerniały, zwinęły się w rurkę. Lawa płynęła ze szczelin i pęknięć na powierzchni planety, wydawało się, że z ognistego piekła wylatują tysiące złych duchów.
  -Biome jak to zatrzymać? - Oleg Rybachenko zwrócił się do komputera.
  Rozkazem mentalnym włącz promieniowanie mocy z pełną mocą i przesuń ręce przed siebie.
  Chłopiec wykluł swoje własne zenki:
  -Jak?
  Robot odpowiedział obojętnie:
  -Bo w twoim prymitywnym wszechświecie oni prasują.
  Oleg Rybachenko posłuchał, spuchnięte kulki zaczęły się kurczyć, a potem całkowicie odpadły. Głębokie pęknięcia stopniowo się wygładzały, pozostawiając jedynie spaloną powierzchnię.
  -Nie martw się Tapir, wszystko urośnie. Biom zapiszczał.
  Chłopiec podskoczył radośnie.
  -Nie martwię się. Planeta jest duża, a spalona pustynia nadaje krajobrazowi dodatkowego smaczku.
  Połamane, zwęglone drzewa leżały na ścieżce, w niektórych miejscach płonęła. Tapir naprawdę chciał chodzić boso po płonących węglach. Pamiętał, że teraz jego ciało stało się silniejsze i natychmiast się zregenerowało. Rzeczywiście, zadrapania goiły się niesamowicie szybko, nie pozostawiając nawet blizn. Zrzucił skafander i ze złością zebrał popiół bosymi piętami. Trochę paliło i łaskotało, ale doznania były ogólnie przyjemne.Chłopiec wziął garść popiołu i włożył go do ust. Jego język płonął mocniej i wypluł to świństwo.
  -Brr! Usta są pełne gówna. Boy Oleg był pełen irytacji. - Nowe ciało nie gwarantuje niewrażliwości na ból.
  Komputer uspokoił dziecko w szczególny sposób:
  -Czego chciałeś. Ponadto twoje ciało nie jest jeszcze w pełni przystosowane do hiperplazmy. Z czasem staniesz się jeszcze silniejszy.
  Oleg Rybachenko mruknął zirytowany:
  -Mieć nadzieję. A ta macka nie mogła się złamać.
  Urządzenie elektroniczne kontynuowało:
  "Mają bardzo mocną strukturę mięśni, dwanaście razy silniejszą niż u zwykłego człowieka. A w komórce są cztery jądra i szesnaście orzęsków monoblokowych. Sama struktura sieci krystalicznej jest trzydziesta piąta.
  Dzieciak, który uciekł z więzienia, machnął mu ręką:
  - Nie muszę wygłaszać wykładu, możesz uznać, że mnie pocieszyłeś, nie jestem takim słabeuszem.
  Komputer ręczny obrażony:
  - Właściwie jestem Biom i lepiej zwracać się do mnie w rodzaju męskim.
  Chłopiec podniósł rękę w zwykłym pionierskim pozdrowieniu:
  -Nie mam nic przeciwko!
  Oleg Rybaczenko przez jakiś czas chodził boso po węglach, próbując wybrać cieplejsze, a kiedy doznania wyschły, ponownie zanurzył się w rzece. Tam zaczął przedstawiać akrobacje, nurkując głęboko. Chłopak wyraźnie chciał przywołać potwory. Ale tak się szczęśliwie złożyło, że nikt więcej się nie pojawił. Kilka aligatorów pająków obserwowało go z daleka i nie próbowało się zbliżyć.
  - Najwyraźniej przyniosłem ci tu szelest. - zachichotał chłopak, kandydat na nadczłowieka. - Nic dziwnego, że mówią - człowiek jest królem natury. Lub możesz powiedzieć, że anion jest autokratą wszechświata.
  Dziecko zobaczyło małą sześcionożną żabę, była pomarańczowa z fioletowymi plamkami i odbijała się jasno w promieniach pięciu gwiazd. Tapir pędził naprzód, pływając w stylu przestraszonej antylopy. Urocza "ropucha" nie próbowała odejść.
  Kiedy chłopiec położył się na podłodze, złapał ją w ramiona. Sprawdziła.
  -Teraz mnie pocałuj.
  Oleg Rybaczenko wytrzeszczył oczy:
  -Po co!?
  Żaba zarechotała:
  Wy, chłopcy, zawsze to robicie.
  Terminator natychmiast przypomniał sobie bajkę, w której książę zamienia żabę w księżniczkę:
  -Jednak nie sądziłem, że aniony z innego wszechświata mają podobną epopeję. Jednak biorąc pod uwagę podobieństwo fizjologiczne, coś musi pasować. Tutaj np. aplikatory do fluoru są zupełnie inne niż u nas, nie mają nawet stabilnej formy - są amorficzne.
  Żaba nadal flirtowała:
  -To naturalne. Pocałuj mnie młody książę.
  Oleg chłopiec zmarszczył brwi:
  - Co jeszcze, jestem już duży i nie wierzę w bajki.
  - Więc mnie nienawidzisz. - Żaba zaczęła płakać, jej łzy lśniły jak perły.
  Oleg Rybachenko spojrzał ze współczuciem: jej skóra była tak gładka, jakby wypolerowana.
  Zawstydził się swojego obrzydzenia i pocałował jej ciepły pysk.
  Wrażenie było niezwykłe i słodkie.
  Nagle przed jego oczami i nawet na sekundę zamiast ropuchy pojawiła się przed nim dziewczyna o cudownej urodzie i ledwie pokryta czupryną ognistych miedzianych włosów. Oleg Rybaczenko cofnął się zaskoczony. Anielska istota wyciągnęła do niego ramiona.
  - Mój chłopcze, masz to pierwszy raz.
  Przedwcześnie rozwinięty dzieciak był zawstydzony:
  -NIE. Całowałem już wcześniej dziewczyny, ale to pierwszy raz...
  Oleg Rybaczenko zarumienił się mocno. I ciężko poruszając językiem, dodał.
  - Jesteś taki duży, najwyraźniej z innej planety lub galaktyki.
  Dziewczyna zachichotała i pokazała spiczasty język:
  - Niezupełnie, też jestem anionem, ale bardzo lubię podróżować. Odwiedziłem kilka wszechświatów, chociaż proces przenoszenia jest bardzo skomplikowany, możesz nie wrócić.
  Chłopiec naukowiec zauważył niejasno:
  - Mnie uczono, że tak jest.
  Dziewczyna, dość duża i za stara na rasę Anionów, kontynuowała:
  - Ale właśnie pojawił się nowy naukowiec, który może uprościć ten proces.
  Chłopiec raczej twierdząco niż pytająco potwierdził:
  - Masz wielu naukowców.
  Kontynuując pływanie, wyszli na brzeg, Oleg Rybaczenko poczuł wstyd i pospiesznie włożył strój bojowy. Dziewczyna, choć była naga, nie wydawała się wcale skrępowana, jednak aniony miały pojęcie przyzwoitości i nie kręciły się nago po mieście. Chłopak ledwo dosięgnął jej nagiej klatki piersiowej.
  Gry nagich kobiet zostały odlane w złotym brązie, a głos srebrnego dzwonu:
  -No cóż jeszcze pójdziemy na spacer po dzikim świecie lub wrócimy do miasta i porozmawiamy z nowym mężem nauki.
  Chłopak wypalił, jakby nie rozumiejąc:
  - Czyj mąż.
  Dziewczyna, podskakując i kołysząc bujnymi biodrami, gruchała:
  - Tak, jest, mówią z innego wszechświata, teraz jest naprawdę nasz.
  Chłopak zdziwił się i dodał:
  Ale jesteś za duży i będziesz rzucał się w oczy.
  - Och, mówisz o tym.
  Dziewczyna prowadziła, jej ramiona rozpostarły długie złote włosy w diamentowych gwiazdach jak parasol. Potem nimi potrząsnęła.
  Zanim Oleg Rybaczenko zdążył mrugnąć okiem, przed nim pojawiła się dziewczyna mniej więcej tego samego wzrostu co on. Jej gęste włosy były podzielone na trzy pęczki - niebieski, żółty, czerwony.
  Po przemianie niemowlę mrugnęło do chłopca:
  - Cóż, teraz jestem bardziej jak anion.
  Oleg Rybachenko był w pewnym szoku:
  -Wow! Jak ty to robisz? Cuda.
  - Byłem we wszechświecie zdominowanym przez magię i wiele się tam nauczyłem. Ponadto nauka o hiperplazmie, tak słynna, pozwala na zmianę wyglądu. - Dziewczyna-kosmita dumnie wyprostowała obóz.
  Mały chłopiec zainteresował się kolką:
  Więc nauka czy magia?
  Anionowa ślicznotka wyjaśniła:
  -Może obydwa. Nasza cywilizacja jest jeszcze stosunkowo młoda i szybko się rozwija. Z biegiem czasu dowiemy się, co teraz wydaje się fikcją.
  Oleg Rybachenko całkiem szczerze powiedział:
  "Ciągle czuję się, jakbym żyła w bajkowym świecie.
  Wieczna dziewczyna wzbiła się w powietrze. Zachowywała się jak nadpobudliwe dziecko. Kręci się, błyszczy i mówi:
  -Oczywiście, że się cieszymy, ale jak to było z naszymi przodkami, zniknęli nie mając czasu zasmakować dobrodziejstw cywilizacji, ale nie mówmy o smutnych rzeczach. Byliśmy w stanie, używając umysłu, trzymać się koła czasu.
  - A u nas jest jeszcze gorzej. - Oleg Rybachenko pospieszył ze słowem. - Ludzie starzeją się, stają się niedołężni i niepiękni, a potem umierają w agonii.
  Anionowa dziewczyna zatrzymała się na chwilę, a na jej czole zaświecił reflektor koloru malachitu. Piękny kosmita mruknął:
  -Natura jest okrutna, ale podano powód, aby uczynić ją ludzką i sprawiedliwą. Jeśli chcesz, odwiedzimy razem inne światy, gdzie pomożemy nieszczęśnikom.
  Oleg Rybachenko pospieszył, by złapać ptaka szczęścia:
  Oczywiście odgadłeś moje życzenie. Ale tutaj jest tylko jedno pytanie do ciebie.
  Dziewczyna skrzyżowała nad głową miecze, które wyłoniły się z pustki. Wybili ozdobę z iskier. A sama wojowniczka była zwięzła:
  -Mówić.
  Chłopiec wyraził sekretną myśl:
  - Jeśli możesz wyglądać jak dorosły, możesz zmienić mnie w mężczyznę.
  Anionowa samica zaćwierkała, miecze zamieniły się w gałązki laurowe, a ton stał się znacznie słodszy:
  - Jest to obarczone nieprzewidywalnymi konsekwencjami, lepiej najpierw dokładnie cię przestudiować, ale w zasadzie jest to możliwe.
  Chłopak prawie eksplodował.
  - Nie lubię słów w zasadzie, to równoznaczne z uprzejmością - nie!
  Olegowi Rybachenko wydawało się, że powiedział bardzo sprytną rzecz, chłopiec dumnie wyprostował ramiona.
  Dziewczyna ponownie zapaliła nad sobą swoje miecze, tym razem pięć naraz. I wydawało się, że jest zła:
  -Cóż, dlaczego tak kategorycznie. Mogę wiele zrobić, a potem od tego czasu porusza się wzdłuż sinusoidy i nagle nie mogę zrobić z ciebie znowu chłopca, bo się zestarzejesz. Chcesz zostać starcem?
  Oleg Rybachenko nawet wzdrygnął się.
  -NIE! To jest straszne.
  Anionowa dziewczyna zgodziła się i skrzywiła.
  -Zgadza się, byłam kiedyś starą kobietą i to uczucie nie jest przyjemne. Dobrze, że nie trwało to długo.
  Oleg Rybachenko rozejrzał się, z ziemi wypełzał dwudziestnożny smok. Jego głowy były podobne do platform, z okrągłymi ustami i rzędami zębów zbiegających się do wewnątrz.
  Chłopiec chciał zaatakować nowego wroga, ale dziewczyna go powstrzymała.
  Po co go dotykać, jest oswojony. Daj mu lepsze jedzenie.
  Chłopak mruknął rozkładając ręce:
  - Nie mam go przy sobie.
  -W takim razie go wyczaruję - magoplasma.
  Dziewczyna odchyliła się do tyłu i zakręciła kępkami włosów. Pojawiła się różowa chmura, szybko urosła i zstąpiła z nieba na spaloną ziemię. Potem pary się rozeszły. Oleg Rybaczenko sapnął.
  Nigdy nie widział tak ogromnego tortu, oprócz swoich rozmiarów był bardzo pięknie i misternie udekorowany. Zdobiło go wiele kwiatów, zwierząt, gwiazd, ptaków i ryb morskich. Ten okazały budynek wyglądał bardzo imponująco.
  - Tak, można je nakarmić, milion dzieci. - szepnął Oleg Rybaczenko.
  - Nawet nie milion, ale miliard! - zachichotała dziewczyna.
  Chłopiec z patosem wykrzyknął:
  -Ale w ten sposób można rozwiązać problem głodu we wszechświecie. Daj dzieciom więcej chleba powszedniego!
  Wiecznie młoda czarodziejka zauważyła ze smutkiem:
  No, gdyby to było takie łatwe. Stworzony przez magię nie jest trwały. A po godzinie to ciasto zniknie.
  Oleg Rybachenko doszedł do decydującego wniosku:
  -Więc musisz jeść szybciej!
  Anionowa dziewczyna upuściła perłę z prawego oka:
  - Więc żołądki staną się puste - to złudzenie. Ogólnie rzecz biorąc, w naszym wszechświecie wszystko, co magiczne, jest wyjątkowo niestabilne, a więc tam, gdzie uczono mnie podstaw wszechświata - czarów.
  Gigantyczny potwór, zwabiony aromatem, podskoczył do tortu. Szybko zanurzył pyski w wielowarstwowym ciastku. Z radością zjadł słodką iluzję. Śmietanka spływała po masywnych szczękach i szyjach. Bestia nie wydawała się już straszna, ale raczej zabawna.
  Chłopiec nawet udawał, że płacze:
  - Nawet szkoda go, taki gigantyczny żołądek będzie pusty.
  Dziewczyna zaśmiała się:
  - Nie jeden, ale dwadzieścia cztery żołądki.
  Chłopak poczuł się trochę nieswojo:
  - To okropne, a skąd to masz.
  Wieczna młodość odpowiedziała:
  -Przywieziony z galaktyki Manuka. Nie bez powodu mamy tu safari, wielu naprawdę woli inne światy, ale jest tu wystarczająco dużo okropności.
  Oleg Rybaczenko zaśmiał się nerwowo:
  - Tak, coś nie jest przerażające. Niektóre z nich nie są naturalne.
  Dziewczyna przyłożyła palec do ust i wypuściła stamtąd ognistą spiralę:
  - I próbujesz podejść do takiego potwora bez kombinezonu bojowego.
  Chłopak napiął bicepsy i warknął:
  - Co według ciebie jest słabe?
  - Podejmujesz duże ryzyko. Biom zapiszczał.
  - Tchórz nie pije szampana. - przerwał Oleg Rybachenko i dodał - Kto mało ryzykuje, nie pije szampana, a kto przesadza i jest całkowicie zadowolony z chifiru na pryczy!
  Zrzucając ubranie, pobiegł w kierunku góry mięśni. Na zewnątrz wyglądał komicznie - chłopiec o wzroście poniżej półtora metra i prawie półtora kilometra potwora.
  Nie można go nawet porównać do mrówki. Oleg Rybaczenko podszedł do tortu, nieopodal uderzył go w nozdrza aromat bursztynu, pyłku kwiatowego i miodu. Był dzielnym chłopcem, zgarnął go ręką, spróbował.
  -Co jest pyszne. Chociaż wszystko na tym świecie jest niesamowite.
  Oleg Rybachenko zbliżył się, a raczej podleciał do smoka, pogłaskał najeżoną kolcami skórę. Nawet igły miały po dziesięć metrów długości iz daleka wydawały się takie niepozorne. Bestia nie czuła dotyku, skóra jest zbyt gruba i opancerzona. Oleg cicho zawołał potwora, ale nie zwrócił uwagi na nieistotny hałas.
  Pokazaliście już, że jesteście bardzo odważni. Wróć.
  Chłopak był uparty:
  -Cóż ja nie. Sprawię, że na mnie spojrzy.
  Oleg Rybachenko pewnie wspiął się na kolce, opierając się na fałdach i nierównościach. Najwyraźniej spodziewał się dostać do jednej z głów i stanąć przed okiem. Nowe ciało miało przyzwoitą prędkość, ale czołganie się nadal zajmowało dużo czasu. Magiczna dziewczyna wołała go kilka razy, ale absurdalny chłopak ignorował jej wezwania.
  Wreszcie dotarcie do lufy stumetrowym pyskiem. Stworzenie chorej fantazji właśnie skończyło deser. Oleg Rybaczenko zsunął się po nosie, śliski od kremu i nie mógł się oprzeć, wciągnął go wir powietrza. Ogromne jak jaskiniowe nozdrze, połknął je.
  Aby nie dostać się do płuc, Oleg Rybachenko złapał sosnowe włosy. Z trudem trzymając się obiema rękami. Następnie, po wyrównaniu, próbował zejść. Udało mu się, ale pech chciał, że w tym momencie kichnął mu w głowę. Wyglądało to tak, jakby wybuchła bomba atomowa. Chłopiec-wojownik został wyrzucony w górę, po czym huragan wyrzucił go z lejka. Wszystko w środku ścisnęło się prawie, nie miażdżąc kości. Potem stało się to łatwiejsze, Oleg Rybachenko podziwiał nawet szybki lot rakiety odrzutowej. W dole migotały wielobarwne drzewa. Lecąc dobre pięć kilometrów, uderzył w gęste cierniste krzaki.
  
  WIELKA WOJNA PATRIOTYCZNA OD PONAD PIĘTNAŚCIA LAT
  W 1943 r. Führer wraz z wypowiedzeniem wojny totalnej podjął kilka stosunkowo rozsądnych kroków. W szczególności zgodził się z Rommelem i ewakuował wojska Włoch i Niemiec z Afryki, gdzie nie można było utrzymać frontu. Jak zorganizować zaopatrzenie.
  Ponadto Führer zgodził się z Guderianem: i postanowił na razie przejść do ścisłej obrony na froncie wschodnim.
  Niemcy opuścili Afrykę i wzmocnili swoje wojska na Sycylii. Racjonalnie oceniając, że najprawdopodobniej wszystko tam będzie, uderzy. A w przypadku działania siły wyższej Sardynii nadal nie da się zatrzymać.
  W rezultacie Niemcy byli w stanie odeprzeć lądowanie aliantów na Sycylii w lipcu i wyrządzić im ogromne szkody. Stalin zarządził rozpoczęcie ofensywy na Orel i Biełgorod oraz Charków dopiero 15 sierpnia.
  Do tego czasu Niemcom udało się dokładnie przygotować i wykopać fortyfikacje. Ponadto "Pantera", "Tygrys", "Ferdynand" są znacznie skuteczniejsze w obronie niż w ataku. Zwłaszcza "Pantera", wyjątkowo słabo chroniona z boków, a narażona w ofensywie nawet na czterdzieści pięć, oraz karabiny przeciwpancerne.
  Ale w obronie jego potężny przedni pancerz i skuteczne działo były całkiem dobre.
  T-4 również dobrze spisywał się w obronie, który miał mocne działo, dobry pancerz przedni, ale też dość słaby pancerz boczny.
  Niemcom udało się uniknąć klęski i choć z trudem utrzymali Orel i Biełgorod. Potrafili oprzeć się porażce późnym latem i jesienią.
  Dopiero zimą, po zgromadzeniu sił, Armia Czerwona ponownie zaatakowała wroga.
  Ale Niemcy, przerzucając część swoich sił z Europy, gdzie alianci nie prowadzili działań wojennych i oczywiście nie planowali desantu zimą, byli w stanie odeprzeć ofensywę Armii Czerwonej pod Leningradem, pod Orłem, Biełgorodem i w centrum w obwodzie smoleńskim.
  Ponadto dowództwo sowieckie posuwało się zbyt szerokim frontem i rozpraszało swoje siły. Pomogło to również Fritzom przetrwać najtrudniejszy dla nich okres: zimę.
  Wiosną było już łatwiej. Niemcy weszli do masowej produkcji ME-262 i do czerwca 1944 roku w służbie było ponad tysiąc tych samolotów. Do serii weszła również bardziej zaawansowana Panther-2, ważyła pięćdziesiąt dwie tony, ale była lepiej chroniona, z mocniejszym silnikiem o mocy 900 koni mechanicznych i większymi spadkami płyt pancerza.
  Taka maszyna była skuteczna, nawet IS-2 mógł rykoszetować z pochyłym pancerzem, a jego sylwetka była niższa. Ponadto pojawiły się "Pantery" -2 z armatą 88 mm. Są bardziej śmiercionośne i przebojowe.
  ZSRR odpowiedział IS-2 i T-34-85. Również bardzo mocne czołgi, choć słabsze od niemieckich.
  Latem Niemcy nie posuwali się naprzód, ale przygotowywali się do obrony. Specjalnie do lądowania we Francji. Tak więc na Sycylii sojusznicy zostali pokonani, Mussolini nie został obalony, a Niemcy mieli więcej sił. I nie zostali skierowani na południe.
  Całkowita mobilizacja umożliwiła zwiększenie produkcji broni. Niemcy otrzymali myśliwiec TA-152, który mógł być zarówno samolotem szturmowym, jak i bombowcem pierwszej linii, będący ewolucją Focke-Wulfa.
  Tym, czego naziści nie mieli, były faustpatrony i okręty podwodne napędzane nadtlenkiem wodoru oraz nowy myśliwiec NE-162, który był najlepszym samolotem pod względem właściwości lotnych. Ale ostatni samochód okazał się niezbyt wygodny do pilotowania i wymagał pewnych umiejętności.
  Tak więc, pomimo taniości w produkcji, HE-162 nie stał się zbyt masywny.
  Ale ME-262 jest uzbrojony w bardzo potężne cztery działka kal. 30 mm i jest bardzo wytrzymały.
  Sprawił aliantom wiele kłopotów. U Niemców pojawiła się nieprzyjemna niespodzianka: niszczyciel czołgów E-10. Działo samobieżne było małe, bardzo niskie, tanie i łatwe w produkcji. I wszystko sprawne. Zwłaszcza podczas strzelania z bliska iz powodu zasadzki.
  Okazała się bardzo zwinna i praktyczna. W każdym razie alianci zmierzyli się z silniejszą armią niemiecką i lepiej wyposażoną niż w prawdziwej historii. A Rommel miał więcej uprawnień.
  Alianci w Normandii zostali pokonani, tracąc jedynie ponad pół miliona wziętych do niewoli żołnierzy. Wojska radzieckie próbowały pomóc w ofensywie w centrum, ale Fritz spodziewał się tego. Ponadto linia frontu była wyrównana i dogodna do obrony.
  Tak, a Mainstein był wybitnym dowódcą. Na korzyść Niemców miał też wygląd potężniejszego i bardziej zaawansowanego karabinu maszynowego MP-44, czyli karabinu szturmowego, który nie miał sobie równych w tamtych czasach.
  Niemcy mieli też dużo karabinów maszynowych.
  Armia Czerwona przeszła do ofensywy i ugrzęzła w walkach z wrogiem. Udało nam się awansować, tylko dwadzieścia, trzydzieści kilometrów.
  Niemcy znów się bronili. I trzymając się. W sierpniu i wrześniu wojska radzieckie nie bardzo skutecznie próbowały posuwać się na południu. I znowu same duże straty. Jednak i naziści przegrali przyzwoicie, a wojna partyzancka na terenach okupowanych odebrała im siły.
  . ROZDZIAŁ 7
  Hitler, gdy siedział w ochronie głuchoniemych. Ale produkcja nowych czołgów serii "E" rozwijała się. Wiązano z nim pewne nadzieje.
  E-25 okazał się również nie czołgiem, ale działem samobieżnym. Ale samochód okazał się mały i mobilny.
  Wielkie nadzieje wiązano z E-50 i E-75. Te czołgi miały być głównymi. Chociaż pierwszy był gotowy do masowej produkcji E-100. Testy bojowe wykazały, że czołg ten jest dobrze chroniony ze wszystkich stron, zwłaszcza ekranami, i potężnie uzbrojony. Okazało się, że ma niższą sylwetkę niż "Maus", jest lżejszy, bardziej mobilny i łatwiejszy w transporcie. Jednak jego waga 135 ton pozostała wysoka, co utrudniało użycie bojowe.
  Ale ten czołg był najpierw prowadzony na południu przez pięcioosobową załogę niemieckich dziewcząt.
  Potężne działo kalibru 128 mm było szybkostrzelne i bardzo śmiercionośne.
  Gerda oddała pierwszy strzał. Jej pocisk przeleciał na odległość i trafił w trzydzieści cztery.
  Dziewczyna pisnęła:
  - Fajny!
  Charlotte wystrzeliła jako następna. Ponownie pocisk, zakreślając łuk, trafił w sowiecki czołg, odrywając od niego wieżę.
  Dziewczyna pisnęła:
  - Lepota!
  Następnie Christina również wystrzeliła i trafiła w cel.
  Potem ryknęła:
  - Gotowy ruch!
  A Magda poszła za nią. Co więcej, podczas strzelania dziewczyna używała bosych stóp.
  Wojownik krzyknął:
  - Za nasze zwycięstwo!
  I w końcu Shelley rzuciła się. Zmiażdżył wroga i szczekał:
  - Za nasz sukces!
  Tak działała piątka...
  Dalej są momenty bitew pancernych. W czterdziestym piątym roku pojawiły się pierwsze niemieckie czołgi E-50 i E-75. Wciąż nie byli całkiem doskonali i odnosili sukcesy. E-75 okazał się zbyt ciężki, ponad dziewięćdziesiąt ton, a E-50 nie był wystarczająco chroniony z boku, chociaż miał dobrą ochronę przednią i, co najważniejsze, prędkość.
  Mimo to niemieckie czołgi walczyły dobrze.
  Jednak Fritz nadal bronił zimą. I dopiero w marcu próbowali posuwać się na południe. I odnieśli pewien sukces, ale ponieśli ciężkie straty i zatrzymali się. Wojna coraz bardziej przypominała pierwszą wojnę światową z osiadłym frontem.
  ZSRR nie wypuścił jeszcze serii T-54, a później modeli Isov. To prawda, pojawił się IS-3. Nowy czołg był lepiej chroniony z przodu, ale trudniejszy w produkcji. I pochyłe płyty pancerne na wieży.
  Czterdziesty piąty rok upłynął na bitwach i wymianach ciosów. Linia frontu jest nieaktywna. Alianci nadal bombardują Niemców, ale otrzymują uszkodzenia od samolotów odrzutowych.
  Czterdziesty szósty rok, walka wciąż trwa. Pojawił się na frontach T-54, ale nie tak doskonały. Przedni pancerz wieży ma tylko 150 mm, co też jest dużo. IS-4 jest również w służbie. Niemcy masowo produkują E-75 i próbują ulepszyć ten samochód.
  A czterdziesty siódmy rok upłynął pod znakiem pojawienia się E-75 o niższej sylwetce, mniejszej masie i mocnym silniku. Podobnie jak radziecki IS-7. I tak zaczęła się rywalizacja maszyn. E-75 i IS-7 zbliżyły się pod względem osiągów, uzbrojenia i opancerzenia. I zaczęli ze sobą konkurować.
  Niemiec jednak okazał się cięższy i lepiej chroniony z boków.
  Krótko mówiąc, czterdziesty siódmy rok upłynął pod znakiem rywalizacji czołgów.
  Zmęczeni wojną alianci właściwie ograniczyli działania wojenne. Tak więc Trzecia Rzesza mogła wyprodukować dużo sprzętu bez bombardowań. I oczywiście najbogatsze możliwości otworzyły się na opis gier walki w stylu "czołgów".
  Konfrontacja E-50, który również stał się niższy i bardziej mobilny, z T-54.
  Oto radziecka czwórka walcząca na T-54: Natasza, Zoja, Augustina i Swietłana.
  Piękni wojownicy w bikini.
  Nataszka strzela, zdmuchuje Fritza precyzyjnym trafieniem ze 100-milimetrowej armaty i mówi:
  - Chwała ZSRR!
  Zoya również strzela do wroga i krzyczy:
  - Chwała Wielkiej Ojczyźnie!
  I uderz bosą stopą w zbroję.
  Ale Augustyna też, jak trafić wroga. Zmiażdż Fritza i zaśpiewaj:
  - Jak żyliśmy walcząc,
  I nie boi się śmierci...
  Więc złammy Hitlera
  Szczęka - chrup!
  I faktycznie, Svetlana jest w bitwie. Dziewczyna również bardzo aktywnie walczy. I jak to uderzy w nazistów.
  I śpiewać:
  - Pamiętamy na pamięć, jak nasi przodkowie walczyli za Ruś Kijowską!
  Cztery dziewczyny są bardzo ponętne. Tutaj Natasha naciśnie joystick bosymi stopami i uwolni niezwykle śmiercionośny prezent śmierci.
  Znokautuj faszystę i zaśpiewaj:
  - Dla bohatera Stalina!
  Tutaj Zoya również strzela do nazistów i śpiewa:
  - Za Rosję Sowiecką!
  A jej bose stopy są takie zwinne. I naciskają bardzo dokładnie i zręcznie.
  Dalej Augustyn płonie. Jest bardzo mądrą dziewczyną. Jak ten rudowłosy diabeł strzelał i zmiata wroga. Odetnij mu głowę i zaśpiewaj:
  - Chwała Ojczyźnie! Żyjmy w komunizmie!
  I mrugnij do swoich koleżanek.
  A jej gołe palce są takie zręczne.
  Dalszy ogień prowadzi Swietłana. Ta dziewczyna to huragan.
  A także blondynka z gołymi palcami u stóp będzie naciskać klawisze joysticka, a naziści zostaną dokładnie zmiecieni.
  I też ćwierka:
  - Pierwszy sokół to Lenin, drugi sokół to Stalin!
  Dziewczyny pracują w T-54 dla chwały. I zręcznie unikaj pocisków wroga. A naziści są uderzani dokładnie i dokładnie. Żadne siły nie są w stanie powstrzymać takich wojowników.
  Zwłaszcza jeśli nogi są gołe i wyrzeźbione. I strzelają z precyzją laserów.
  Natasha nawet śpiewała, wykręcając swoje luksusowe biodra:
  - Nikt nas nie powstrzyma!
  Zoya, strzelając bosymi stopami, dodała:
  Wasza Rzesza nas nie pokona!
  Augustine, strzelając do Fritza, wydał:
  - My, członkowie Komsomołu, miażdżymy wroga!
  A bose palce u stóp uległy wrogowi.
  A Swietłana dodała z wściekłością:
  - Jesteśmy członkami Komsomołu - cześć bohaterom!
  A także gołe palce u stóp, gdy naciska przyciski joysticka. I roztrzaska nazistów na kawałki metalu.
  Dziewczyny prowadzą swój czołg z dala od porażki. Są szybkie, jak pantery. Jednocześnie dzikie i słodkie.
  Nataszka śpiewała z dziką furią:
  - Czego chcesz, mówisz dużo Fritz,
  A ja wyślę pocisk i zamatuję cię!
  I bosymi stopami terminatorka ponownie stworzy historię.
  A potem Zoya dołączy do bitwy. Mówiąc dokładniej, była w bitwie przez długi czas, ale stała się bardziej aktywna.
  Tutaj jej gołe palce pełnych wdzięku nóg pomagają uwolnić pocisk o kolosalnej niszczycielskiej sile. A faszystowska śmierć kapitałowa.
  Zosia napisała na Twitterze:
  - Wielkość Ojczyzny - super!
  Dalszy ogień prowadzi Augustyna. Miota faszystów bosymi stopami i ryczy:
  - Jestem kolosalną dziewczyną!
  I potrząsa ognistymi lokami.
  Swietłana będzie też strzelać do nazistów. Faszyści będą kosić i ryczeć:
  - Chwała mistrzom eksterminacji!
  A także z bosymi stopami, gdy naciska przycisk joysticka. I zrobi to bardzo szybko i dokładnie.
  Czwórka dała z siebie wszystko.
  Ale to bohaterki, które walcząc w bikini, budzą się wtedy ukryte zdolności.
  A Niemcy czuli się głupi i zranieni... Ale oczywiście wojna trwa. Jest już 1948 rok.
  Radziecki czołg T-54 został nieco ulepszony w pancerzu i stał się bardziej masywny.
  Niemiecki E-50 wisi też na sobie więcej żelaza, ponieważ wysokość się zmniejszyła, a mocny silnik pozwoli na zwiększenie parametrów. W szczególności w serii turbin gazowych pojawiły się silniki niemieckie. A to przynosi korzyści. E-50 zaczął ważyć sześćdziesiąt pięć ton, a jego boki były pokryte 100-milimetrowymi osłonami. A czoło stało się bardziej pochylone i grube. Armata została wzmocniona do 105 mm i 100 EL. Nowa, bardziej zaawansowana modyfikacja E-50 przewyższała T-54 pod względem opancerzenia i uzbrojenia, a nawet szybkością. Ale kosztowało więcej i było cięższe.
  A więc rywalizacja zbrojeniowa.
  Najlepszym radzieckim samochodem jest IS-7 - jest opancerzony, szczególnie niezły w czole, potężne działo i dość szybki. Jedynie boki i pasza będą słabsze.
  T-54 zaczął również przegrywać z niemieckim E-50 w ochronie boków, ponieważ Fritz zaczął stawiać ekrany po bokach. I trudno jest umieścić ekrany w radzieckim samochodzie - silnik o mocy zaledwie 520 koni mechanicznych jest raczej słaby!
  Taka jest konkurencja samochodów różnych poziomów.
  Ale z drugiej strony produkuje się więcej radzieckich. A IS-7 to dość skomplikowana i droga zabawka. Jest dobrze, ale zarówno wieża, jak i kadłub mają różne grubości i opływowe kształty. Z tego powodu zbiornik jest drogi w produkcji w dużych partiach.
  Tak więc E-50 dominuje na polu bitwy. Zbliżenie grubości pancerza z bronią z E-75 sprawiło, że ostatni czołg nie był zbyt potrzebny. Chociaż nie został jeszcze wycofany z produkcji. Ale ograniczyli produkcję. A E-100 generalnie spalił na panewce.
  Krótko mówiąc, istniała konkurencja między technologią a czołgami. A piękne dziewczyny po obu stronach pokazały najwyższą klasę.
  Oto Gerda w E-50 klasy U. Jej załoga została zredukowana do czterech dziewcząt.
  Więc samochód jest sterowany za pomocą joysticków.
  Gerda nacisnęła guziki bosymi stopami i zestrzeliła sowiecki samochód.
  I zaćwierkał:
  - Jestem wilkołakiem!
  Charlotte strzela dalej. Rudowłosa bestia gołymi palcami nacisnęła joystick i pisnęła:
  - Jestem kobietą piratem!
  Wtedy Christina również wystrzeliła, rycząc:
  - Wygram wszystko!
  I oczywiście z bosymi stopami.
  A wtedy Magda uderzy i zmiażdży wroga. Potem weźmie i zaśpiewa:
  - Ale wielka Rzesza,
  Powiedziałeś żadnego dryfu!
  Więc cztery dziewczyny tutaj są takie rozbrykane i fajne. Nie, radzieckie maszyny nie mogą się im oprzeć.
  Z jednej strony dziewczyny z Komsomołu, z drugiej wilczyca!
  To tutaj odbywa się rywalizacja.
  Fajne dziewczyny tutaj po obu stronach iz supermocami.
  Nowy rok 1949 zapowiadał się ciekawie, więc czołgów było coraz więcej.
  Niemcy zwiększyli produkcję E-50 U, który miał wszystkie najlepsze cechy samochodu i ochrony, niską sylwetkę i potężne uzbrojenie. Radzieckie potężne T-54 stały się bardziej masywne. MiG-15 pojawił się na niebie w starciu z bardziej zaawansowanymi ME-362 i ME-2010 ORAZ TA-283.
  Rywalizacja intelektów trwała.
  Trzecia Rzesza i ZSRR walczyły niemal jeden na jednego. Japonia została pokonana przez aliantów. Stany Zjednoczone i Anglia nie interweniowały w wojnie.
  Obie strony miały osiadłą linię frontu, toczyły krwawe, ale nieskuteczne bitwy. I nie mogli osiągnąć niczego znaczącego.
  A niemiecki sześćdziesięciopięciotonowy E-50 z silnikiem o mocy 1500 koni mechanicznych - turbiną gazową walczył z T-54, z silnikiem wysokoprężnym o mocy 520 koni mechanicznych, ważącym trzydzieści sześć ton.
  Rosyjski masowy charakter czołgu, przeciwko potędze niemieckiej. Mniejszy samochód przeciwko cięższemu i doskonalszemu.
  I tutaj jest główna konkurencja między nimi, ponieważ IS-7 był produkowany w małych ilościach.
  A dziewczęta zorganizowały między sobą zaciekłą rywalizację w tej wojnie, która przeciągała się ponad miarę. Który wydaje się nigdy nie kończyć, zbliżając się do ślepego zaułka! Linia frontu prawie się nie poruszyła, a rok 1950 już się zaczął.
  Prawie nic się nie zmieniło w tym roku. Nastąpiła nawet pewna stabilizacja i odkrycia w technologii wojskowej. E-50 U zagęszczał układ do granic możliwości, podobnie jak T-54. Oba samochody mają silniki i skrzynie biegów umieszczone w poprzek. I oba zbliżyły się do granicy zagęszczenia obwodu. Niemiec miał jednak, ze względu na większą masę, grubość przedniego pancerza wieży wynosiła 250 mm wobec 200 dla T-54, a boków 180 mm wobec 100. Oraz dłuższą lufę i nieco większy kaliber działo: 105 przeciwko 100 i 100 EL przeciwko 56. Było to jednak więcej niż równoważone przez masywność T-54 i zalety niewielkich rozmiarów.
  Chociaż niemiecki samochód jechał szybciej po autostradzie dzięki silnikowi z turbiną gazową: 1500 wobec 520 koni mechanicznych to duża przewaga na start. Ale radziecki czołg miał większą rezerwę mocy.
  Krótko mówiąc, oba czołgi rywalizowały ze sobą. A na niebie MIG-15 walczyły z ME-362. Niemcy nadal polegali na tym samochodzie. Jest stosunkowo łatwy w zarządzaniu, potężna broń, wytrwały. XE-262 jest nadal trudny w zarządzaniu, podobnie jak ME-2010 ze zmiennymi skrzydłami. TA-283 jest bardzo podobny do MIG-15, ale nie jest wystarczająco uzbrojony.
  Dlatego Niemcy woleli ME-362 z potężnym uzbrojeniem, dobrą przeżywalnością, łatwym w obsłudze i dwoma silnikami. Ale ten pojazd jest droższy niż MIG-15, ale jest mocniej uzbrojony, ma większą prędkość, ochronę, nieco gorszą zwrotność, z wyjątkiem nurkowania.
  W ogóle nadszedł czas, kiedy przezbrajanie armii w nowe typy sprzętu zostało czasowo wstrzymane, a walka o masowy charakter już trwała.
  Niemcy dysponują zasobami niemal całej Europy, części okupowanego terytorium ZSRR. Ale na okupowanych ziemiach toczy się wojna partyzancka i pełna sabotażu. ZSRR jest pod tym względem łatwiejszy. Chociaż Trzecia Rzesza ma więcej siły roboczej i sprzętu. Poborowi są wystawiani przez obie strony prawie po równo. Niemców jest nieco mniej, ale używają obcych dywizji i hiwisów. Więc w sumie mają jeszcze więcej piechoty. Ale jakość obcokrajowców jest niższa.
  Ponadto dużo wysiłku poświęca się walce z partyzantami i wartą.
  Ogólnie rzecz biorąc, prawie równowaga sił. Może nawet Niemcy i satelity oraz kraje europejskie będą silniejsze. Zasobów ludzkich, biorąc pod uwagę tereny okupowane, III Rzesza ma więcej. Tylko część tych zasobów jest przeznaczona na walkę z Wehrmachtem.
  Niemcom brakuje ropy, ale część paliwa wytwarzają z węgla. W ZSRR brakuje boksytów i pierwiastków stopowych, ale można je kupić od sojuszników.
  Jednak Niemcy też coś kupują od aliantów. Formalnie nie zaprzestali wojny z III Rzeszą, ale de facto jej nie prowadzą. Jak twierdzi Trocki - ani pokój, ani wojna. A dostawy w ramach Lend-Lease zostały ograniczone do minimum, a wielu biznesmenów półlegalnie handluje z III Rzeszą.
  Taka jest sytuacja... Minął rok 1951 i rok 1952.
  Wymiana ciosów, praktycznie niezmieniona linia frontu. Konfrontacja między E-50 U i T-54 oraz IS-7 i innymi seriami E i Isov praktycznie nie jest produkowana.
  Taka jest stabilizacja zmagań między MIG-15 z modyfikacjami a ME-362, także w różnych formach.
  Nadszedł rok 1953... 5 marca umiera Stalin. Próba Berii zostania dyktatorem nie powiodła się.
  Rezultatem był zbiorowy dyktator. Mołotow został przewodniczącym GKO i formalnie ma największe uprawnienia. Malenkow został mianowany prezesem Rady Ministrów - także wielkiej potęgi. Wasilewski został głównodowodzącym, a Żukow ministrem obrony. I pierwszy sekretarz Administracji Centralnej Nikita Chruszczow.
  W ten sposób Stalin, przeciążony władzą, podzielił swoje stanowiska.
  I był kolektywny dyktator. Ponadto formalnie pierwszym wśród równych sobie z wielkimi mocarstwami jest Przewodniczący Komitetu Obrony Państwa Mołotow. Ale premier to wielka władza! A w sferze wojskowej dwuwładza: Naczelny Wódz Wasilewski i minister obrony Żukow.
  Również nie w porządku - co jest ważniejsze w wojsku! A teraz na tej linii najważniejszy w partii jest Nikita Chruszczow.
  A Hitler, złapawszy sprzyjający moment, rzucił swoje hordy do ofensywy.
  Jednak głęboka obrona była już tak rozwinięta i nagromadzona, że naziści mogli posunąć się tylko o kilkadziesiąt kilometrów i zabrakło im pary. Zostali zatrzymani przez bohaterskie i zahartowane w boju jednostki radzieckie.
  Wojna trwa...
  ZSRR w następnym 1954 roku miał tylko jedną znaczącą zmianę. IS-7 zastąpił lżejszy IS-10, który był uzbrojony w działo nieco mniejszego kalibru i nieco słabszy pancerz boczny, ale dobrze chroniony w czole i ważący pięćdziesiąt ton.
  Nowy czołg był zbliżony do prędkości, ale lżejszy, a przez to tańszy i bardziej praktyczny, słabszy w uzbrojeniu, ale łatwiejszy w produkcji i obsłudze.
  Tak więc IS-10 obiecał, że stanie się bardziej masywny. Cóż, jak dotąd w serii T-54. Chociaż jest już opracowywany nieco mocniejszy i cięższy niż T-55.
  Niemcy wciąż tylko modernizują E-50 U, z czego wojsko jest mniej lub bardziej zadowolone.
  Chociaż pojawiły się już projekty czołgu nowej generacji: piramidalnej. pod nazwą A.G. A ta maszyna może wejść do produkcji za kilka lat, razem z radzieckim T-55. Na razie niewiele się zmieniło. Na niebie podczas MIG-15 przeciwko ME-362. Ale Niemcy przygotowują ME-462, który zapowiada się na doskonalszy. Jak dotąd MIG-15 jest modernizowany tylko w ZSRR.
  Rok 1954 też minął, rok 1955 przeleciał bitwami... W serii są jeszcze stare czołgi. Niemcy z serią AG mieli problemy z rolkami gąsienicowymi pod piramidalnym kształtem. A w ZSRR nie spieszą się z przejściem na T-55, który jest tylko nieznacznie silniejszy niż T-54 i jest do niego bardzo podobny.
  Ale potem nadszedł rok 1956... 22 czerwca minęło dokładnie piętnaście lat od początku Wielkiej Wojny Ojczyźnianej.
  A generałowie III Rzeszy i przemysłowcy i inni, w tym alianci, mówili: może wystarczy? W rzeczywistości, ile możesz już tyłek? Czy to nie czas, aby II wojna światowa się skończyła?
  Mołotow oświadczył, że ZSRR jest gotowy na rozsądne kompromisy.
  Ale Hitler po prostu nie jest gotowy. Dokładniej, Führer powiedział: że Niemcy złożyli piętnaście milionów swoich synów nie po to, aby ograniczyć się do nędznych zdobyczy terytorialnych. W międzyczasie zmiatajcie bolszewizm z powierzchni planety Ziemia.
  To prawda, nieoficjalnie Niemcy zgodziliby się na pokój, gdyby zwrócono im to, co już zdobyli, plus Kaukaz, Leningrad i Don. A także Karelia i Archangielsk.
  Ale Mołotow uznał te żądania za wygórowane. ZSRR był gotowy do zawarcia pokoju tylko w granicach z 1939 roku, ustępując jedynie temu, co zostało nabyte na mocy tajnych protokołów z Fritzem.
  Chociaż udało się też podzielić w myśl zasady, że to, co uchwycone, zostaje.
  To w szczególności zaproponował prezydent USA Eisenhower. Ale dla ZSRR to za dużo, a dla Niemiec za mało.
  22 czerwca 1956 r. ogłoszono rozejm na czas negocjacji.
  A 9 sierpnia 1956 r. Führer nakazał wznowienie wojny do zwycięskiego końca.
  Co więcej, w końcu niemieccy konstruktorzy mogli wprowadzić do masowej produkcji najnowszy czołg piramidalny AG-50. Maszyna ta wyróżniała się obecnością dużych kątów racjonalnego nachylenia pancerza ze wszystkich stron, kolosalną zdolnością terenową oraz względną prostotą i niskimi kosztami produkcji.
  Czołg piramidalny obiecał, stając się maszyną nowej generacji, dać III Rzeszy szansę na wygranie wojny z ZSRR. W odpowiedzi T-55 zaczął wchodzić do serii w ZSRR. Z działem 105 mm, lepiej chronionym i trochę cięższym.
  W tym samym czasie w serii pojawił się IS-11, z nieco dłuższą lufą, grubym pancerzem i cięższym o pięć ton. Ale i te czołgi dopiero zaczęły wchodzić do produkcji seryjnej. Jesień 1856 roku minęła dotychczas w ostrzale i bitwach powietrznych. Do 8 listopada 1956 r. Rozpoczęła się nowa ofensywa na rozkaz Führera. Ale tym razem Fritz zadał główny cios Leningradowi, który był oblężony przez ponad piętnaście lat.
  Ale to jest inna część wojny i wymaga nowej historii.
  
  OLEG RYBACHENKO RATUJE LENINA
  Podczas zamachu na Lenina niezwykły, pozornie bezdomny, bosy chłopiec uderzył Kaplana w ramię. W rezultacie kule przeleciały obok. Tak więc wieczny chłopiec Oleg Rybachenko zmienił bieg historii. Władimir Iljicz nie został ranny i nie otrzymał groźnej rany, która spowodowała zablokowanie naczyń szyi i doprowadziła do serii udarów.
  Tak więc Lenin pozostał w szeregach. Początkowo nie miało to większego wpływu na ogólny przebieg historii wojny domowej. Lenin jednak po zwycięstwie Armii Czerwonej na Krymie zażądał zwiększenia presji na Polskę i zmuszenia jej do opuszczenia ziem ukraińskich i białoruskich.
  Ponieważ Lenin był zdrowszy i czuł się lepiej, jego pragnienie zakończenia wojny domowej za wszelką cenę było słabsze. Co więcej, wkrótce Kaukaz stał się sowiecki.
  Polacy oczywiście byli uparci. W maju 1921 r. Armia Czerwona rozpoczęła nową, większą ofensywę. Miała dużą przewagę sił, zwłaszcza piechoty, i przedarła się przez polską obronę, kierując się na zachód. Tym razem Frunze dowodził skrzydłem południowym, a Tuchaczewski dostał drugą szansę. W rezultacie Armia Czerwona, jeszcze liczniejsza niż wcześniej i bardziej doświadczona, była w stanie zająć Warszawę. Nawet z dużą ilością krwi. Polska upadła.
  Na fali entuzjazmu bolszewicy zdobyli także kraje bałtyckie. A Leon Trocki, korzystając z nadmiernej chciwości Finów, którzy zbliżyli się do Piotrogrodu, nalegał na operacje przeciwko krajowi Suomi. Aby przywrócić imperium wszystkie legalne ziemie rosyjskie.
  I ta wojna okazała się sukcesem dla Armii Czerwonej. Ponadto Ententa wykazała niezdecydowanie. A Lenin, przeciwnie, będąc bardziej energicznym i zdrowym, stał się zuchwały.
  Jednak po upadku Finlandii Władimir Iljicz postanowił zrobić sobie przerwę. A po aneksji Primorye zapowiedział chwilowy zastój.
  Jednak po tym, jak gospodarka ZSRR ruszyła nieco ze zniszczeń, Lenin zaczął coraz chętniej spoglądać w stronę Zachodu. Tak, a Japonia była zdenerwowana. Chociaż zwrócił północny Sachalin Rosji.
  Lenin i Trocki faktycznie stworzyli tandem. Chociaż istniał kult Lenina. A wpływy Stalina słabły. Wkrótce został jeszcze bardziej poniżony i oskarżony o zakłócanie zdobycia Warszawy w latach dwudziestych.
  W ZSRR industrializację i kolektywizację przeprowadzono metodami przyspieszonymi. To prawda, że Lenin i Trocki byli w stanie uniknąć Hołodomoru i zbyt wielu ekscesów. Ale to był stalinowski sposób, tylko bardziej umiejętnie i cywilizowany realizowany. A tempo realnego wzrostu było nieco wyższe niż za Stalina.
  ZSRR szybko zdobył władzę. Hitler doszedł do władzy w Niemczech.
  A ZSRR i Niemcy mają wspólną granicę.
  Lenin w 1936 roku, pod pretekstem - wkroczenia wojsk faszystowskich do strefy zdemilitaryzowanej, podjął i rozpoczął ofensywę przeciwko III Rzeszy.
  Wehrmacht dopiero zaczynał się kształtować, a wojna okazała się zwycięska i szybka.
  Komuniści wygrali także w Hiszpanii. Franco został pokonany. W 1937 r., pod pretekstem wojny włoskiej w Etiopii, Armia Czerwona zajęła również ten kraj. W wielu krajach Europy Wschodniej wybuchły rewolucje.
  Armia Czerwona pomogła komunistom dojść do władzy w Rumunii, na Węgrzech, w Czechosłowacji, Bułgarii, Grecji, a nawet w Norwegii.
  W maju 1938 r. Włodzimierz Iljicz Lenin nadal nie żył. Oficjalnym następcą został Lew Dawidowicz Trocki.
  Ten polityk był bardzo ambitny i chciał podbić cały świat.
  Lenin otrzymał nagrodę po swojej śmierci: Piotrogród został przemianowany na Leningrad.
  I umieszczony w mauzoleum. Który został zbudowany wcześniej na Placu Czerwonym.
  Cóż, Lew Dawidowicz Trocki oczywiście rozpoczął już w 1940 roku kampanię przeciwko Francji i zdobył ją.
  Potem była wojna z Wielką Brytanią. Nie od razu się udało, ale Armia Czerwona podbiła wszystkie kolonie, zarówno Francję, jak i Anglię. Następnie pokonali Japonię.
  Po zaciekłej wojnie podwodnej w 1944 r. Armia Czerwona wylądowała jednak w Wielkiej Brytanii i zdobyła ją, a także wypędziła Japończyków z Chin. Potem była wojna ze Stanami Zjednoczonymi. Amerykanie mogli stworzyć bombę atomową, a to było niebezpieczne. Chociaż w tej historii nie udało im się to w 1945 roku.
  Armia Czerwona wylądowała w Japonii w 1946 roku.
  W lądowaniu brali również udział Oleg Rybaczenko i cztery czarownice. Więc Oleg Rybachenko praktykował swoją nieśmiertelność w ciele dwunastoletniego chłopca. Co on robi z tą misją? Jeśli jest to konieczne, to jest konieczne.
  Chłopak bosymi stopami rzuca w Japończyków granat, strzela serią, odcina masę żółtych żołnierzy i krzyczy:
  - Chwała carowi Mikołajowi II!
  Natasza również odwraca się od wroga. Niszczy dużo Japończyków. Wpędza ich do trumny, zamienia w trupy i piszczy:
  - Chwała Ojczyźnie!
  I gołymi palcami, jak wystrzelić bumerang.
  Zoya również strzela do wroga. Eksterminuje samurajów, a jednocześnie piszczy:
  - Chwała wielkiej Rusi!
  A także z bosymi stopami, jak zrzuci nośnik zniszczenia.
  Oto Augustyn w ataku. Ma ogniste włosy. Rzuca granaty bosymi stopami. Układy z przeciwnikami. I ogłuszająco piszczy, szczerząc zęby:
  - Jestem wielkim mistrzem! A ja mam tatuaż!
  Swietłana też jest w ruchu. Rozprawia się z wrogami. Same zęby, jakby były kłami piranii. I bosymi stopami na wroga, co przynosi unicestwienie, rzuca.
  Wojownik krzyczy:
  - Za wiarę, króla i Ojczyznę!
  Tak więc ich piątka zajęła Kraj Kwitnącej Wiśni. Demonstracja totalnego zniszczenia.
  Tak więc stolica Japonii, Tokio, została zajęta przez Armię Czerwoną. A samurajowie zostali pokonani. Następnie odbyło się referendum w sprawie ich dobrowolnego wejścia do ZSRR.
  A Ameryka została zaatakowana z jednej strony przez Alaskę, az drugiej przez Grenlandię i Kanadę.
  Tutaj, boso w szortach, Oleg Rybachenko, chłopak z muskularną ulgą, pędzi przez zaspy śnieżne, oraz czwórka w bikini iz gołymi nogami.
  Chłopiec-pisarz Oleg rzucał prezenty zagłady bosymi, dziecięcymi stopami. Odwrócił się i ryknął:
  - Chwała Ojczyźnie - będziemy żyć w komunizmie!
  Natasza otworzyła ogień do wroga, odcięła wrogów i bosymi stopami rzuciła wiadomość o śmierci.
  A ona pisnęła:
  - Za świętą Ruś!
  Zoya również kontynuowała strzelanie i ryknęła dzikim wyciem. Równocześnie rzuciła bosą stopą to, co przynosi zagłada, rycząc:
  - Za komunizm!
  Augustina zaatakowała także Amerykanów. Zetnij wielu wrogów. Skosili je bez problemu. I zetnij wroga.
  I bosymi stopami, gdy wystrzeliwuje coś śmiercionośnego.
  I śpiewać:
  - Chwała wielkości komunizmu!
  Ponadto Swietłana strzela do wroga. Ścina wrogów seriami i piszczy:
  - O konstytucję ZSRR!
  I bosą stopą, jak rzucić się na przeciwnika, coś, co wyrywa dach z zawiasów.
  I ryk:
  - Dla Rusi!
  Pięciu przebiegło przez śnieg i skosiło kilka tysięcy Amerykanów. A potem dziewczęta zmusiły jeńców do całowania bosych stóp i całowania pięt.
  To są kumple do walki.
  Stany Zjednoczone zostały podbite po kilku operacjach ofensywnych jesienią 1948 roku.
  Następnie odbyło się referendum w sprawie włączenia Ameryki do ZSRR. Po siedemdziesiątych urodzinach Lwa Trockiego odbyło się referendum w sprawie organizacji Światowego ZSRR.
  Następnie Armia Czerwona podjęła podbój innych krajów.
  Jak na ironię, Leon Trocki zmarł jak Stalin w marcu 1953 roku.
  Ale jego następcą został jego syn: Lew Lwowicz Siedow. W przeciwieństwie do Wasyla Stalina był starszy, mądrzejszy i co najważniejsze nie pił, więc miał komu przekazać tron.
  Lew Lwowicz Siedow kontynuował dzieło swojego ojca i zakończył podbój całego świata i utworzenie ZSRR. Już w 1957 roku sowieccy kosmonauci wylądowali na Księżycu. A w 1980 na Marsie. Po śmierci Lwa Lwowicza Siedowa w 1982 r. jego następcą został jego syn Władimir Lwowicz Siedow. A w 1990 r. ZSRR ostatecznie stał się, po prawie jednomyślnym referendum, sowieckim, socjalistycznym imperium, wraz z ustanowieniem monarchii. Do tego czasu radzieccy kosmonauci zdążyli już odwiedzić prawie wszystkie planety Układu Słonecznego.
  A w 2020 roku rozpoczęła się pierwsza wyprawa międzygwiezdna, z kilku statków do Syriusza, gdzie znajdowały się planety nadające się do lądowania. Mogli już rozpędzić się do prędkości światła i naprawdę mieli szansę latać.
  Życie na planecie Ziemia jest teraz całkiem dobre. Wszystkie kraje zostały zjednoczone w jedno imperium. Nie było głodu, epidemii, AIDS. Poważne sukcesy osiągnięto w odmładzaniu i leczeniu chorób.
  Nie było bezrobocia, a długość dnia pracy została skrócona do pięciu godzin dziennie z dniem wolnym co drugi dzień. Ceny wciąż spadały, a płace rosły. Każda rodzina miała osobne mieszkanie ze wszystkimi wygodami, komputerem, Internetem, porządnym samochodem. Chleb i niezbędne produkty są już całkowicie darmowe, tak jak nie trzeba płacić za mieszkania, media, transport publiczny.
  Tak, planeta już zbliżyła się do komunizmu. I więcej swobody. Można było żartować z urzędników i oglądać nagie kobiety na ekranie. Ogólnie klimat na Ziemi stał się łagodniejszy, a noc w wielu regionach zniknęła z powodu instalacji luster. Z tego powodu modne stało się chodzenie boso i przy minimalnym ubiorze. A nagość na ekranie stała się modna.
  W religii - naturalnie ateizm. I prawie wszystkie kościoły stały się muzeami lub na inne potrzeby.
  Prawie wszystkie meczety również zostały zamknięte. Koran i Biblia były drukowane tylko potajemnie. I faktycznie zostały zakazane, choć formalnie nie. Ale wierzący nie mógł być komunistą ani robić kariery. A ci, którzy walczyli o religię, byli więzieni.
  Wszystkie religie były ściśnięte, odsetek wierzących stale spadał. Co więcej, wojny zniknęły i poczyniono poważne postępy w odmładzaniu. Tak więc strach przed śmiercią, który karmi każdą religię, zniknął. W rzeczywistości nie ma prawie żadnych problemów materialnych, przestępczość prawie zniknęła, większość chorób zniknęła lub można je łatwo leczyć. Szczepionka na raka została stworzona, a ludzie żyją coraz dłużej.
  Dlaczego więc wierzyć w Boga? A tym bardziej sprzeczne - Biblia i Koran, które zaprzeczają współczesnej nauce?
  Krótko mówiąc, coraz bliżej komunizmu. W 2022 roku hucznie obchodzono rocznicę - stulecie powstania ZSRR. I wszystko jest w porządku, a z każdym rokiem jest coraz lepiej.
  Zrobili nawet prezent z tej okazji - dla każdego mieszkańca planety Ziemia, swobodnie latający helikopter elektromagnetyczny. Aby każdy mógł latać.
  Nawiasem mówiąc, budowa metra "Moskwa - Antarktyda" została zakończona! A ostatni szósty kontynent jest podłączony do metra! To wspaniale!
  I wkrótce sowieckie statki dotrą do Syriusza. I przetestowano pierwszy samolot, który przekroczył prędkość światła.
  Oto jak wspaniale jest w świecie trwającego komunizmu i zwycięsko rozwiniętego socjalizmu!
  A wszystko dzięki nieśmiertelnemu chłopcu Olegowi Rybachenko. Chwała Rosji!
  Chwała Olegowi Rybachenko, który ukończył nową misję!
  
  ZŁY Geniusz Bosego GERDA
  Tester czołgów Gerda, która zawsze biegała boso iw bikini, brała udział w opracowywaniu Panther-2. Piękny wilk zaproponował, że umieści silnik i skrzynię biegów razem, w poprzek i przed czołgiem. I zainstaluj skrzynię biegów bezpośrednio na silniku. W rezultacie "Panther" -2, ze względu na zagęszczenie schematu układu, zmniejszył swoją wysokość o ponad metr. Zmiany zaszły również w wieży. Stała się mniejsza i węższa. W rezultacie "Pantera" -2 znacznie zwiększyła rezerwację. Czoło kadłuba miało grubość 120 mm, przy nachyleniu 45 stopni. Płyta stała się 82 mm, podobnie jak "Tygrys" -2 pod kątem. Czoło wieży Panther-2 stało się 150 milimetrów pod kątem, a bok 82 milimetry, również pod kątem, a góra praktycznie zniknęła. W tym samym czasie sam samochód, pomimo zwiększonego pancerza, stał się nawet lżejszy: waga spadła do 36 ton, a nowy 700-konny silnik rozpędzał ten czołg przez prawie siedemdziesiąt kilometrów na autostradzie i wszystko przyzwoicie na rockadzie.
  Pantera-2 stała się bardziej wytrwała i niepozorna, łatwiej ją ukryć i działać zza zasadzki. Zmiany nie wpłynęły na kaliber działa, ponieważ siła penetracji armaty Panther-2 jest wystarczająca do walki z czołgami koalicji antyhitlerowskiej.
  Ta maszyna pod względem poziomu ochrony dorównywała "Tygrysowi" -2, ważąc mniej niż trzydzieści dwie tony. I wszedł do masowej produkcji jesienią 1943 roku. Co więcej, nie ma potrzeby rozwijania i nadrabiania zaległości w nowym silniku, ani armacie i pociskach.
  "Pantera" -2, zwana "Królewską Panterą". Okazał się maszyną wydajną i niebezpieczną, o doskonałych właściwościach jezdnych, a dzięki mniejszej masie bardziej niezawodną w walce i eksploatacji.
  Dzięki nowemu czołgowi Niemcy byli w stanie coś osiągnąć. W szczególności pomóż okrążonym oddziałom w kotle pod Kijowem. I nieco wstrzymać natarcie Armii Czerwonej. Bardziej zaawansowany czołg okazał się dobrym wojownikiem.
  Dowództwo radzieckie, w obliczu wydajniejszej maszyny, zawahało się i odmówiło posuwania się w głąb prawobrzeżnej Ukrainy. Tak więc Fritz byli w stanie wiosną ustabilizować front i uniemożliwić wojskom radzieckim dotarcie do Rumunii.
  Stalin miał nadzieję odwrócić losy wojny kosztem T-34-85 i IS-2. Ale to dało Fritzowi wytchnienie. Byli w stanie, wzmacniając swoje wojska we Włoszech, odeprzeć natarcie aliantów na Rzym. Ponadto zagrożone było lądowanie Amerykanów i Brytyjczyków w Normandii. Hitler porzucił program rakietowy FAA na rzecz myśliwców odrzutowych XE-162. Ten samochód odniósł duży sukces. Pusty samolot stał się najlżejszym myśliwcem II wojny światowej, ważąc zaledwie 1600 kilogramów, co zapewniało mu rzadką zwrotność. Jednocześnie dobrą bronią są dwie wiatrówki, zbroja na czole i taniość w produkcji.
  XE-162, dał Niemcom dużą przewagę w wojnie powietrznej. Ponadto Führer dał również Rommelowi uprawnienia awaryjne. I ten genialny dowódca zastawił podstępną pułapkę na aliantów w Normandii.
  Co więcej, Rommel rozumiał, że alianci mogą uderzyć albo w Normandii, albo w Port de Calais. A tam, gdzie by się nie podnieśli, oczekiwano by ich klęski.
  I pułapka zadziałała.
  Rommel zahaczył za pomocą skutecznego i bardzo mobilnego czołgu "Pantera" -2 nacierające jednostki aliantów. I stworzył kotły, w których alianci stracili ponad milion żołnierzy jako jeńców.
  Roosevelt miał wtedy atak serca i zachorował, a jego zbyt lewicowy wiceprezydent wszedł w konflikt z Senatem i Kongresem, a Stany Zjednoczone faktycznie wycofały się z wojny. Wielka Brytania również przeżywała ciężkie chwile po klęsce. Churchill zachorował z powodu nerwowości i pijaństwa i próbowano go usunąć. W tych warunkach Wielka Brytania dobrowolnie zgodziła się na rozejm z III Rzeszą. A jednocześnie wycofał wojska z Sycylii.
  Stalin, patrząc na to, długo się wahał i dopiero w sierpniu rozpoczął ofensywę w centrum. Ale ponieważ front na południu był znacznie bardziej wschodni niż prawdziwa historia, białoruski balkon nie wypalił. A Niemcy zbudowali silną obronę.
  Poza tym nadal udało im się przenieść wojska z Europy Zachodniej. Tak, a XE-162 przejął dominację na niebie. Armia Czerwona, kosztem ogromnych strat, posunęła się o dziesięć do piętnastu kilometrów i została zatrzymana. Następnie Niemcy próbowali posuwać się na południe. Posunęliśmy się trochę, ale Armia Czerwona, desperacko kontratakując i mając rozbudowany system umocnień, była w stanie zatrzymać ofensywę. "Panther" -2 z dobrą ochroną przednią i stosunkowo dobrym pokładem, a także doskonałą mobilnością, pozostając głównym pojazdem. Nawet jeśli jej broń nie pasowała do wojska we wszystkim, zwłaszcza w jednorazowych uszkodzeniach. Został opracowany przy pomocy Gerdy "Panther"-2, z działem kal. 88 mm, mocniejszym silnikiem po doładowaniu, rozpędzającym się do 1200 koni mechanicznych, z grubszym i pochylonym pancerzem, zwłaszcza po bokach. Czołg ten ważył do czterdziestu pięciu ton, ale był lepiej chroniony i potężniej uzbrojony, zachowując przy tym bardzo dużą mobilność.
  Jego pancerz boczny osiągnął 170 mm, a przedni 250 mm nachylony. "Pantera" -3 zapowiadała się na czołg zwycięstwa.
  Stalin wyraźnie podwinął ogon...
  Ale zimą ponownie próbował awansować, ale został pokonany, a Armia Czerwona nigdzie nie odniosła zwycięstwa.
  A w marcu Niemcom z "Panterą" -3 udało się dokonać przełomu na południu. A w kwietniu znów zajęli Kijów.
  W maju Stalin ponownie zaoferował Niemcom pokój, a nawet obietnicę oddania Donbasu i Leningradu.
  Hitler odpowiedział, posuwając się w centrum i kierując się w stronę Smoleńska. A Niemcy wciąż wygrywali... Latem zdobyli Smoleńsk i zbliżyli się do Moskwy. Tam zostali zatrzymani, ale naziści skręcili na południe i ruszyli w kierunku Donbasu.
  I zdobyli lewobrzeżną Ukrainę. I dotarli do Stalingradu w listopadzie 1945 roku. Samego Stalingradu nie można było zabrać w ruchu. Ale sytuacja się pogorszyła. A 1 stycznia 1946 r. Turcja również przystąpiła do wojny z ZSRR.
  Po tym nie było już szans na utrzymanie Kaukazu.
  Mimo to walki trwały całą zimę i wiosnę. I dopiero w czerwcu 1946 roku bohaterski Erywań upadł. Trochę wcześniej niż Baku. Imperium Osmańskie iw ten sposób pomogło III Rzeszy. Kiedy jednak w czerwcu Niemcy rozpoczęli ofensywę na Moskwę i Saratów, Armia Czerwona wykazała się niezwykłym bohaterstwem.
  Oleg Rybachenko i cztery dziewczyny walczyły pod Moskwą i wykazały się ogromną odwagą.
  Pułkownik w szortach i czarownice w bikini eksterminowały Fritza.
  Oleg rzucił granat bosą, dziecinną stopą i krzyknął:
  - Chwała ZSRR!
  Natasza ustąpiła. Gołymi stopami rzuciła zabójczy prezent i pisnęła:
  - Chwała Ojczyźnie!
  Zoya skosiła wielu faszystów. Rzuciła gołymi palcami u nóg, prezentem, który przynosi śmierć, i szczekała:
  - Chwała Stalinowi!
  Augustine, ten rudowłosy diabeł, obalił wielu nazistów. Dała granat bosą piętą i krzyknęła:
  - Chwała ideom komunizmu!
  Swietłana, prowadząc ogień, odcinając nazistów, bosymi stopami rzucała dary śmierci i ryczała:
  - Chwała ideom Lenina!
  Ta piątka walczyła bohatersko, a pod Moskwą nazistowska ofensywa została odparta.
  To prawda, że naziści byli w stanie zająć Saratów po kilku miesiącach walk.
  Ale zimą ich natarcie ustało. W 1947 roku zaczęły napływać nowe radzieckie czołgi T-54, które były tylko nieznacznie gorsze od Panther-3 i mocniejsze od Panther-2.
  Wojna przeciągała się coraz bardziej... Rok 1947 upłynął we wzajemnych wymianach ciosów i siedzącej linii frontu.
  W 1948 też wymiana ciosów i prawie bez zmian. Niemcy zadbali o żołnierzy, więc mieli duży spadek liczby ludności. Brakowało ludzi i Stalina.
  W 1949 też bez zmian. Chyba że ZSRR miał MIG-15, a III Rzesza ME-462. Niemiecki samolot był szybszy i potężniej uzbrojony.
  Niemcy dostali też "Panterę" -4, jeszcze cięższą z armatą 105 mm o długości lufy 100 EL i grubym pancerzem, a także silnik z turbiną gazową. W ZSRR dotychczas w seriach T-54 i IS-4. A IS-7 nie był seryjny - nie wyszło.
  Wojna się skończyła i rok 1950 się skończył...
  Również bitwy z różnym skutkiem, a linia frontu to złapane.
  A zimą 1951-1952 Stalin podjął serię zmasowanych operacji ofensywnych i zdołał wypędzić Niemców z Saratowa i trochę przesunąć się w centrum. Nieugięty Leningrad nadal wytrzymał długotrwałe oblężenie. Ogólnie wydawało się, że Armia Czerwona ma zamiar przejąć inicjatywę.
  Ale latem Niemcom udało się częściowo przywrócić swoje pozycje i ponownie zajęli Saratów.
  Jesień i zima minęły w ciężkich walkach. A w marcu 1953 roku zmarł Stalin.
  Korzystając z zamieszania i walki o władzę, naziści zajęli Kujbyszew i otoczyli Moskwę. W grudniu 1853 r. upadła stolica ZSRR. A w styczniu 1954 roku nieugięty Leningrad został ostatecznie zdobyty.
  Po tym Armia Czerwona osłabiła opór. A w 1954 roku Wehrmacht dotarł do Nowosybirska. Potem nastąpiła cisza, aż w 1955 roku wszystkie większe miasta ZSRR nie zostały zdobyte.
  Ale wojna partyzancka trwała nadal. Ciasny i ciężki. Oczywiście i ostatecznie, w marcu 1957 r., zmarł także Führer.
  Następnie w Trzeciej Rzeszy rozpoczęła się walka o władzę, w wyniku której imperium upadło. Na byłym terytorium ZSRR powstało wiele niepodległych państw. Stany Zjednoczone stały się światowym hegemonem. Co więcej, proamerykański rząd został osadzony również w Chinach.
  Trwało to przez kilka dziesięcioleci. Nudna światowa stagnacja, przestrzeń poradziecka. Stanom Zjednoczonym udało się nieco więcej niż w prawdziwej historii w 2017 roku, nadal latali na Marsa.
  Ale ogólnie ludzkość jest podzielona, w świecie islamu są wojny i terroryzm, na byłym terytorium ZSRR są też wojny i dziesiątki krajów ...
  Krótko mówiąc, tylko Ameryka prosperuje, a wszystkie państwa są od niej zależne. A USA piją z nich sok. W 2020 roku prezydent Stanów Zjednoczonych jest homoseksualistą i otwarcie ma męża. I zrobiło się jeszcze zabawniej.
  Tak więc geniusz Gerdy spłatał światu okrutny żart! A to tylko pogorszyło sprawę!
  
  
  ROOSEVEL ZMARŁ W 1943 ROKU
  Roosevelt zmarł w marcu 1943 r., a jego następca, Henry Wallace, będąc idealistą, zażądał od Stalina liberalizacji reżimu w zamian za pomoc. Oczywiście Stalin odpowiedział zdecydowaną odmową. Henryk poczuł się urażony. Amerykanie zaprzestali bombardowań III Rzeszy i pozwolili Rommelowi wycofać wojska niemieckie i włoskie z Afryki.
  Churchill, również obawiając się wzmocnienia ZSRR, ograniczył swoją działalność przeciwko Niemcom. Hitler w zamian wstrzymał także ostateczne rozwiązanie kwestii żydowskiej.
  Chociaż formalnie nie ogłoszono rozejmu, alianci faktycznie zaprzestali prowadzenia wojny. I to na korzyść III Rzeszy. Wzrosła produkcja uzbrojenia, a zwłaszcza czołgów.
  Führer jeszcze raz odłożył operację Cytadeli, więc wywiad doniósł, że ZSRR miał więcej czołgów, piechoty i artylerii na półce Kurska i spodziewał się zdobycia przewagi siłowej. W rzeczywistości szturmować fortecę, poddając się sile - hazard!
  Ponadto Führer chciał, aby nowe czołgi "Tiger" -2 oraz "Maus" i "Lion" brały udział w bitwach. Czołg Mysz latem czterdziestego trzeciego przeszedł stosunkowo udane testy, podobnie jak Tygrys-2 w ogóle gotowy do produkcji. Ale "Lew", choć spóźniony. Jego rozwój został przerwany pod koniec czterdziestej drugiej, a następnie wznowiony. Ale ten czołg był gorszy od "Tygrysa" -2, ale był cięższy o ponad dwadzieścia ton. Jednak ważący sto osiemdziesiąt ton "Maus" okazał się hemoroidem mastodontem.
  Ale nie ma zła bez dobra. W sierpniu Stalin, nie mogąc znieść ciągłego odkładania ofensywy, sam zarządził uderzenie. Ponadto wojska radzieckie ruszyły jednocześnie do Orła, Biełgorodu i Charkowa.
  W tym czasie Fritz znacznie wzmocnił swoje wojska i wykopał wiele fortyfikacji. Już wojska radzieckie zaatakowały cytadelę. A Pantera ze swoim skutecznym uzbrojeniem i poważnym przednim pancerzem okazała się dobrym czołgiem w defensywie. Ferdynand również spisał się dobrze. Działo samobieżne nie jest zbyt mobilne, ale ma bardzo mocny przedni pancerz i najlepsze działo przeciwpancerne II wojny światowej.
  Ale "Tygrys" spisał się szczególnie dobrze, z dość mocnym pancerzem bocznym, doskonałym i skutecznym działem, dużym zapasem pocisków oraz względną niezawodnością silnika i skrzyni biegów.
  Trzydzieści cztery mogły przebić Tygrysa tylko w bok i nie dalej niż z trzystu metrów, z prawdopodobieństwem nie większym niż trzydzieści procent.
  Więc obrona Fritza jest silna. Ponadto naziści przenieśli kilka dodatkowych dywizji z Afryki, kilkanaście z Francji, cztery z Bałkanów, zastępując je bułgarskimi i włoskimi. W sumie zebrali jeszcze dwadzieścia dywizji.
  Tak, a czołgi zostały wypuszczone o tysiąc jednostek wyżej, ponieważ alianci nie bombardowali swoich fabryk i miast od marca 1943 r. Szczególnie wzrosła na froncie wschodnim ze względu na zachodnią liczbę dział przeciwlotniczych i myśliwców. Przede wszystkim było więcej pojazdów Focke-Wulf z bardzo potężną bronią, szybkich i dobrze opancerzonych.
  Wojska radzieckie były nieco słabsze niż w prawdziwej historii, ze względu na zakończenie bezpłatnej pomocy w formie pożyczki-dzierżawy, tylko za pieniądze. Coś, co ZSRR musiał kupić. Zwłaszcza boksyty i pierwiastki stopowe, płacące złotem.
  Ale zakupu lotnictwa i czołgów trzeba było odmówić - złota nie starczyło na wszystko. Tak więc wspaniałych Churchillów ze 152-milimetrowym pancerzem już tam nie było. A w ofensywie są dobrą pomocą. Jak osłonięte Shermany.
  Oczywiście ZSRR tracił na sile w porównaniu z prawdziwą historią, podczas gdy wróg, wręcz przeciwnie, miał więcej możliwości. Tak, i nadepnij na wrogów.
  Mainstein na południu odparł sowiecką ofensywę i zajął Biełgorod. Model dowodził na półce Oryol. Lew obrony był gotowy do ofensywy, ale był słabszy w sile. Chociaż silniejszy niż w prawdziwej historii, ze względu na siły przeniesione z zachodu i uwolnioną więcej broni.
  Więc Fritz walczył bardzo ciężko. Wojska radzieckie były jednak w stanie przebić się, ale posuwały się nie więcej niż jeden, dwa kilometry dziennie, kosztem ciężkich strat. We wrześniu Armia Czerwona próbowała posuwać się także w centrum. Ale nawet tam Niemcy mają wszystko gotowe i silną obronę. Fritz, w porównaniu z prawdziwą historią, miał od trzydziestu pięciu do czterdziestu dywizji więcej. Ze względu na front zachodni, Afrykę, mniejsze straty ludności w wyniku bombardowań i więcej broni.
  Do tego oszczędności dzięki działom przeciwlotniczym, oddziałom, które grabiły gruzy i odbudowywały zniszczone fabryki. Pewną rolę odegrała dodatkowa liczba czołgów i samolotów. Co więcej, ze względu na front zachodni i wzrost produkcji broni, lotnictwo w nazistach faktycznie się podwoiło, a Armia Czerwona nie miała już przewagi na niebie. Stało się jeszcze słabsze niż w prawdziwej historii, ponieważ nie było samolotów amerykańskich i brytyjskich, a ponadto wciąż brakowało duraluminium, aluminium i miedzi. Nie możesz kupić tyle złota, ile sojusznicy dostarczyli za darmo.
  Nie było więc możliwości przebicia się przez wcześniej przygotowaną obronę w centrum. Niemcy byli w stanie stawić opór. Ale jeszcze nie dotarli. Zwłaszcza zima. Musisz przetrwać zimę i przetrwać.
  A Fritz siedział w defensywie. Zimą Armia Czerwona posuwała się na południe, ale bez powodzenia. Uderzył w pobliżu Leningradu, ale Fritz był w stanie przenieść tutaj dodatkowe siły i utrzymać się. Nastolatków zmobilizowano do Armii III Rzeszy, podjęto pracę z obcokrajowcami. Wzrosła również liczba dywizji europejskich. Należy zauważyć, że Francuzi byli bardziej skłonni do walki z bolszewikami, gdy ustało bombardowanie fabryk. I utworzyli z nich cały legion, Belgów, Holendrów, Norwegów.
  Po zwycięstwie nazistów w wyborach do szwedzkiego parlamentu napływ ochotników stamtąd wzrósł, a nawet powstały dwa całe dywizje.
  Hiszpanie i Włosi również zwiększyli swoją obecność wojskową. Ponadto nastąpiła wymiana jeńców wojennych i około miliona byłych żołnierzy powróciło do Włoch.
  Więc kto Fritz, z umiejętną obroną, był w stanie się oprzeć. A ich lotnictwo stawało się coraz silniejsze. Pod względem produkcji samolotów naziści wyprzedzili ZSRR, a pod względem uzbrojenia i prędkości ich samochody były wyraźnie mocniejsze. A niemieccy piloci są lepiej wyszkoleni niż radzieccy. Stosunek strat zmienił się więc na korzyść Fritza. I panowali w powietrzu.
  Szczególnie skuteczne okazało się niemieckie działo lotnicze kal. 30 mm. Dość lekki, potrafił jednym trafieniem zestrzelić radziecki samolot i wystrzeliwał 600, a nawet 660 strzałów na minutę.
  Armia Czerwona wyraźnie przegrywała w powietrzu.
  Sytuację pogorszyło pojawienie się w produkcji seryjnej ME-262 bardzo szybkiego, silnie uzbrojonego, a co najważniejsze bardzo wytrzymałego pojazdu. Tak, potężne silniki odrzutowe pozwoliły Niemcom uczynić myśliwiec cięższym, a przez to lepiej chronionym i opancerzonym. A cztery armaty kal. 30 mm to całkiem sporo.
  Należy zauważyć, że Fritz ograniczył również program rakietowy FAA, ponieważ stracił on na znaczeniu w warunkach, które nie były w stanie wojny z sojusznikami. A to umożliwiło znaczne wzmocnienie lotnictwa. TA-152 można uznać za szczególnie udany projekt, który był znacznie lepszy niż Focke-Wulf pod względem charakterystyki lotu, ale mógł być również samolotem szturmowym i bombowcem pierwszej linii.
  Uniknąwszy załamania się linii frontu tej zimy i stawiając opór wszędzie, Fritz stał się bardziej aktywny wiosną. I już w czerwcu rozpoczęli nową ofensywę. Główne uderzenie zostało zadane w kierunku Kurska. I dość aktywnie używane: "Mysz", "Lew", "Tygrys" -2, "Pantera" -2 i, oczywiście, proste "Tygrysy" i "Pantery". Czołgi T-3 i T-4 zostały wycofane jako przestarzałe. ZSRR dostał IS-2 i T-34-85. Jednak ostatni czołg, ze względu na brak darmowych dostaw w ramach leasingu, był nadal produkowany w niewielkich ilościach, a T-34-76 pozostał najbardziej masową produkcją. A IS-2 prawie nigdy nie był produkowany, a ten czołg wciąż był finalizowany.
  Tak więc niemieckie czołgi były cięższe i potężniejsze niż radzieckie. Prawie nie gorszy pod względem liczby, Fritz miał lepiej chronione i uzbrojone pojazdy. Panther-2 okazał się najbardziej praktyczny, mocniejszy silnik zrekompensował wzrost masy, a boki otrzymały lepszą ochronę. Tiger-2 również okazał się niezły, z silnikiem o mocy 1000 koni mechanicznych, mocniejszym niż w prawdziwej historii. I to jest praktyczne!
  Czołg Lion, który ważył 22 tony więcej niż Tygrys-2 i nie miał żadnych zalet pancerza, okazał się w praktyce gorszy. Jego 105-milimetrowe działo, choć potężniejsze niż u "Tygrysa" -2, jest jednocześnie mniej szybkostrzelne. A potężniejszy niż 88-milimetrowy "Tygrys" nie jest konieczny przeciwko trzydziestu czwórkom. "Lew" w ogóle okazał się maszyną ani do wsi, ani do miasta. Jego pancerz boczny jest tak samo niewystarczający jak pancerz "Tygrysa" -2, ale naprawdę mieści trzydzieści cztery. T-34-76 nie przebije nachylonego pancerza w bok. A dalej tylko czoło wieży ma grubość 240 mm pod kątem, co już jest zbędne.
  "Maus" w ogóle dla całej radzieckiej broni przeciwpancernej ze wszystkich stron jest nieprzenikniony. Ale jest zbyt ciężki i powolny, trudno go transportować i często się psuje.
  Co najważniejsze, Tiger-2 i Panther-2 są dość mobilne, względnie niezawodne i praktyczne. I dobrze uzbrojony.
  A najbardziej masywny radziecki czołg T-34-76 jest moralnie przestarzały. Tyle że jest tani, łatwy w produkcji i trudniej dostać się do jego małej wieży. Ale pistolet oczywiście nie ciągnie. Są problemy z wieżą, z optykami, ze skrzynią biegów.
  Krótko mówiąc, nie jest zaskakujące, że tym razem Fritzowi udało się zdobyć Kursk i uformować duży kocioł. I dalsze rozwijanie sukcesu w zdobyciu Woroneża.
  Następnie na rozkaz Führera skręcili na południe do Stalingradu.
  Fritzowie bali się szturmu na Moskwę. Ponadto potrzebowali kaukaskiej ropy.
  Tutaj ze stalinowską arogancją i spałem. Zrozumiał, że może przegrać. I zwrócił się do Amerykanów i Brytyjczyków - mówią, pomóżcie!
  Te odpowiedzi:
  - Czy będzie liberalizacja i czy więźniowie polityczni zostaną zwolnieni?
  Stalin odpowiedział niejasno:
  - Pomyślmy...
  Churchill i Wallace stanowczo powiedzieli:
  - Dopóki nie będą praktyczne kroki, nie będziesz czekać na pomoc! Ponadto konieczne jest wykończenie Japonii.
  A w krainie wschodzącego słońca było lepiej niż w prawdziwej historii. Bardziej skutecznie, a pancerniki były wykorzystywane wydajniej, a główny admirał nie zginął, a ogólnie samurajowie mieli jakoś więcej szczęścia w bitwach. Co prawda nadal przegrywali, ale znacznie wolniej. A Amerykanie i Brytyjczycy przenieśli się z palmy na palmę.
  Oczywiście alianci nie chcieli wspiąć się do Europy.
  Niemcy dotarli do Stalingradu, ale Armii Czerwonej udało się tam zdobyć przyczółek. A walki przeciągały się. Ale znowu nie udało się otoczyć Niemców zimą. Nie wpadli dwa razy w tę samą pułapkę. I dotarli do Bramy Terek. I osiodłał grzbiety.
  Tym razem udało im się zdobyć zarówno Grozny, jak i Ordżonikidze, ale naziści nadal byli zatrzymywani w górach.
  Nadeszła zima i kolejny zastój. W styczniu Armia Czerwona posuwała się w centrum. Ale nie osiągnął znaczących wyników.
  W końcu udało się rozszerzyć produkcję T-43-85, ale ta maszyna wciąż była gorsza od Niemców. Fritz zaczął otrzymywać czołgi serii "E". Przede wszystkim "E" -100, który zastąpił "Mausa". Łącząc skrzynię biegów i silnik, Niemcy zmniejszyli wysokość zbiornika, oszczędzając na wale korbowym i zagęszczili układ. Czołg stał się niższy, mniejszy i lżejszy do 130 ton zamiast 188. Umożliwiło to zwiększenie jego prędkości na autostradzie do 40 kilometrów na godzinę, a także na drodze. A ochrona samochodu stała się jeszcze lepsza dzięki bardziej racjonalnemu nachyleniu płyt pancerza.
  Ten czołg jest oczywiście znacznie bardziej praktyczny niż Mysz. I dobrze pokazał się w bitwach. Bardziej masywny miał być E-50. Również zagęszczony według schematu układu. Podobny wagowo do Pantery-2, ale z grubszym i racjonalnie nachylonym pancerzem oraz niską sylwetką. Ale podczas gdy ten samochód był opóźniony. Ponieważ Hitlerowi nie wystarczyło, że w E-50 zaplanowano zbroję tak grubą jak Tygrys-2, Fuhrer zażądał bardziej niezawodnej i potężniejszej ochrony. Na przykład E-100 ma skośne boki wraz z osłonami o grubości 210 mm i naprawdę nie da się go złamać.
  "Panther"-2 został zmodernizowany do armaty 88 mm z lufą o długości 100 EL. I do tej pory działało świetnie.
  Zimą Niemcy byli w stanie utrzymać się w centrum i odeprzeć ataki. A wiosną Fritz wznowił ofensywę na Kaukazie. Pojawił się czołg "Lev" -2, lżejszy niż jego poprzednik, z umieszczeniem skrzyni biegów i silnika w jednym bloku z przodu iw poprzek. Oczywiście znacznie bardziej mobilny, ale z tym samym pancerzem i bronią. I "Tygrys" -3. Ten czołg był nieco zagęszczony przez układ i lepiej chroniony, zwłaszcza boki 120 mm w stosunku do poprzedniego 82, pod zboczami. Wąska wieża i mocniejsza zbroja. Zmieniono jednak również uzbrojenie na 88 mm w 100EL. Nowe działo wystrzeliwało dwanaście pocisków na minutę zamiast ośmiu, było celniejsze i przebijało pancerz niż stare. Pojawił się również pierwszy E-75, ale ten samochód również nie pasował do wojska i wymagał sfinalizowania. Zbyt ciężki - ponad dziewięćdziesiąt ton i niezbyt dobrze chroniony przez burty.
  Ale w każdym razie Fritz jest silniejszy, a główny cios został zadany wzdłuż Wołgi w kierunku Morza Kaspijskiego. I byli w stanie przebić się przez obronę Armii Czerwonej i odciąć Kaukaz drogą lądową.
  Stalin, znajdując się w rozpaczliwej sytuacji, zagroził wycofaniem się z wojny i zawarciem odrębnego pokoju z Niemcami na dowolnych warunkach. W Stanach Zjednoczonych rządził już inny prezydent - republikanin!
  I powiedział, że nie można go doprowadzić do szantażu. Stalin w odpowiedzi zaproponował Hitlerowi negocjacje na dowolnych warunkach. Führer to zignorował.
  Niemiecka ofensywa zakończyła się sukcesem, Turcja otworzyła drugi front na Zakaukaziu.
  Wszystko dosłownie się rozpadło. A teraz nazistowskie hordy już szturmują Baku. I wydaje się, że nie ma na to szans.
  Ale oto cztery dziewczyny-czarownice walczące o sowieckie miasto.
  Natasza strzela serią do Fritza i rzuca granat bosą, pełną wdzięku stopą. Który znokautuje nazistowski czołg.
  Czarownica Komsomołu krzyczy:
  - Chwała Rosji!
  Wtedy Zoya również strzela, kosząc nazistów. I bosymi stopami rzuca dar unicestwienia. Granat uderza w gąsienicę Panther-2. Samochód skręca, zderza się z "Tygrysem" -2. Oba zbiorniki eksplodują i pękają.
  Zoya krzyczy na całe gardło:
  - Chwała Stalinowi!
  Augustyn daje również zwrot. Zestrzeliwuje żołnierza Wehrmachtu. I bosą stopą rzuca we wroga granat i piszczy:
  - Na chwałę komunizmu!
  A Swietłana, to jest dziewczyna o blond włosach, jak rzucanie cytryną gołą piętą, rozdzierając nazistów.
  Wykona celny obrót i krzyknie:
  - Chwała wielkiej Ojczyźnie ZSRR!
  I wszystkie cztery dziewczyny krzyczą na całe gardło:
  - Chwała Ojczyźnie Nieśmiertelnych!
  I gołymi nogami znowu rzucają prezenty zagłady. Przy takich bojownikach rośnie pewność, że ZSRR i tak wygra. W końcu ma tak odważnych i zręcznych wojowników!
  
  PRZYGODY KOSMICZNEGO KSIĘCIA
  Książę Francesca, nerwowo przechodząc z jednej prędkości kosmicznej na drugą za pomocą joysticka, oddalał się od swojej planety. Jego kosmiczna łódź, przypominająca pozłacanego rekina, szybko przecinała zimną próżnię. W przeciwieństwie do chłodnego i obojętnego kosmosu serce księcia płonęło gniewem.
  Ożenił się z przymusu, mimo że Francesca od pół roku jest po uszy zakochana w innej, promieniście pięknej dziewczynie. Ta, o której nie mógł zapomnieć ani na chwilę, gołębica - bohaterka wierszy.
  I zostaje mu narzucona inna, czarnowłosa królowa o twardej twarzy, Albina, o trzydzieści lat starsza od młodego księcia.
  Nie, on nigdy tego nie zaakceptuje! Jakby konie zostały wyrwane z zagrody i galopowały w żyłach. Jego ukochana o włosach lśniących jak promienie słońca. Kiedy nawiąże kontakt za pośrednictwem gwiezdnego Hyperinternetu?
  Książę gorączkowo wprowadzał kombinacje jedna po drugiej... Był już w rozpaczy, gdy błysnęła trójwymiarowa projekcja i wreszcie się pojawiła...
  Rzeczywiście, dziewczyna jest cudem: księżyc świeci pod kosą, a gwiazda płonie na jej czole. Jej szmaragdowo-szafirowe oczy mogłyby budzić umarłych, jest w nich tyle wyrazistości i siły.
  Francesca powiedziała z naciskiem:
  - Już zdecydowałem! Odmawiam tronu, z tytułu i lecę do ciebie!
  Promienna dziewczyna nagle posmutniała i zaćwierkała łagodnym głosem:
  - Czy rozważyłeś wszystko, mój książę?
  Francesca, potrząsając wściekle joystickiem, powiedziała z rozpaczą:
  - Tysiąc razy tak! Jaki pożytek z korony, honoru i bogactwa, jeśli nie ma najważniejszej miłości!
  Dziewczyna westchnęła ciężko i potrząsając złotymi lokami powiedziała:
  "Obawiam się, że będziesz strasznie rozczarowany, kiedy dowiesz się, kim naprawdę jestem!"
  Książę potrząsnął gorączkowo głową i ryknął:
  - Nie obchodzi mnie to! Nawet ostatni żebrak! lecę do ciebie!
  Dziewczyna mruknęła zdezorientowana:
  Ale nie wiesz, gdzie mieszkam.
  Francesca głosem, który zdradzał pewność siebie, powiedziała:
  - Mam podajnik grawitacyjny. Zidentyfikowałem już skąd pochodzą sygnały i wkrótce będę z wami...
  Dziewczyna westchnęła ponownie, jeszcze ciężej, wydawało się, że słońce schowało się za chmurami. Książę nie zadawał już więcej pytań, tylko włączył maksymalne obroty. Wolałbym ją zobaczyć. A potem nadchodzi, co może!
  Czas płynął boleśnie wolno, jakby sekundy wspinały się pod górę jak osły obładowane kamieniami. Ale potem to się stało, w końcu wyszukiwarka kierunku grawitacji pokazała, że książę jest na miejscu.
  Francesca włączyła ekrany recenzji. Jego królewski jacht był po prostu cudem techniki i jedna osoba mogła nim zarządzać. Jednak pomimo najnowocześniejszego sprzętu książę zobaczył tylko ogromną, niebieską gwiazdę.
  Ponownie włączył namierzacz kierunku grawitacyjnego... Celował dokładnie w imponującą i gorącą luminarkę.
  Zdezorientowana Francesca nacisnęła klawisz na klawiaturze, podłączając obraz swojej dziewczyny. I tu znowu błysnęła kolorowa, trójwymiarowa projekcja. Dziewczyna nadal była wspaniała, ale jej twarz była wyraźnie zalana łzami i bardzo cierpiała.
  Książę ze współczuciem zapytał dziewczynę:
  - Nie rozumiem... Może mój lokalizator oszalał i wskazuje na tę gwiazdę... Chociaż zdarzają się awarie techniczne! Francesca zacisnęła mocno pięści.
  Dziewczyna mruknęła smutno w odpowiedzi.
  - Nie, to nie błąd... Naprawdę jestem w środku gwiazdy!
  Książę zawołał zdziwiony:
  - Jak?
  - Jesteśmy gwiezdnym ludem, a nasze ciała są zrobione z ultraplazmy! - Ledwo słyszalnie pisnęła dziewczyna i zalewając się łzą, dodała. Nie możemy być razem!
  - NIE! - krzyknął książę, a kosmiczny jacht zanurkował w ultramarynową gwiazdę.
  
  GIRLS LUTUE SPECYFICZNE
  Jak Niemcy przygotowują się do lądowania w Wielkiej Brytanii, podczas gdy Stalin liże rany. Jest już czerwiec... Trwają testy czołgów kopiących, które mają kopać tunele pod kanałem La Manche i wjeżdżać do brytyjskiej metropolii.
  Ładne dziewczyny w szkarłatnych i niebieskich bikini wspięły się do przypominającego delfina czołgu z karabinem maszynowym. Wrzucili drugi bieg i auto płynnie wjechało w ziemię. Nowa broń, która może przebić się przez każdą linię obrony. Wspaniałe wojowniczki poruszały dźwigniami gołymi palcami, napędzając czołg.
  I jakie figury mają dziewczyny, i wspaniałe piersi, ledwo zakryte bikini. Można je podziwiać godzinami. A kto jest najlepszy w armii? Oczywiście, dziewczyna.
  Ale naukowcy III Rzeszy opracowują nie tylko jednostki do robót ziemnych i inny żelazny sprzęt. W obozach zagłady lekarze pracują nad stworzeniem wojownika - człowieka przyszłości. Teraz, jeśli gen szczura zostanie przeszczepiony do ludzkiego ciała? Albo karaluch? O ile wzrosną jego walory bojowe?
  Istnieją już pewne rodzaje potworów do wojen, a także wojownicy zombie. Te ostatnie istnieją od kilku lat. Każdą osobę można zamienić w zombie. Ale ich walory bojowe były wątpliwe - zbyt głupie. Nie usprawiedliwiają kosztów stworzenia i mogą otworzyć ogień do własnych oddziałów.
  Więc fronty zombie nie weszły do masowej produkcji. Ale z drugiej strony można z nich zrobić robotników o niskich kwalifikacjach i wyprodukować na przykład najprostsze samoloty i szybowce. Do lądowania w Wielkiej Brytanii przygotowano wiele szybowców.
  Ale jest też tajna, specjalna broń: dyskoteki! Coś, co nie mogło się powtórzyć w XXI wieku. Najlepsi naukowcy w obozach koncentracyjnych opracowali broń o unikalnych właściwościach. Prędkość osiągnęła już trzy lub cztery prędkości dźwięku, ale co najważniejsze, dzięki laminarnemu strumieniowi dyskietki okazały się niewrażliwe na broń strzelecką.
  I oni sami mogli zestrzelić samochody w powietrzu - przynajmniej przez taranowanie.
  I znowu Oleg Rybachenko reprezentował dziewczyny na czele płyty. W armii III Rzeszy kobiety były rzadkością. Ale w twoich snach, dlaczego nie reprezentować dziewcząt. Z wielobarwnymi fryzurami, smukłymi, atletycznymi, cycatymi z minimum ubrań lub całkowicie nagimi!
  Och, gdyby cały świat składał się tylko z dziewcząt, a on Johann pozostał jedynym mężczyzną. A jak by się wtedy odwrócił?
  Promienna Charlotte na dyskietce, uśmiechnięta, a jej rude włosy powiewają na wietrze jak proletariacki sztandar. Jaką ma rasową, młodzieńczą twarz, wypukłą klatkę piersiową, wąską talię z potężnymi, szerokimi biodrami. Jej majteczki są cienkie jak nitka i pozwalają zobaczyć wszystkie dziewczęce wdzięki!
  A sama dyskietka wygląda jak osławione latające spodki. Unosi się pionowo, prawie bezgłośnie... Dość duża i droga maszyna. Podczas nabierania prędkości wokół niego opływają potężne prądy powietrza - zdolne do niszczenia zarówno pocisków, jak i pocisków. Zatem dyskietka w ruchu jest niewrażliwa.
  To prawda, że \u200b\u200bjest w tym minus: sam latający spodek też nie może strzelać, ale ... Po pierwsze, dyskietka jest w stanie taranować każdy samolot wroga. A biorąc pod uwagę prędkość, żadna maszyna latająca nie może jej uciec. Po drugie, wyłączając odrzutowiec, możesz wyrzucić zdalnie sterowaną bombę-pocisk i trafić w cel! A potem włącz go ponownie...
  Ponadto trwają już prace nad różnego rodzaju miotaczami promieni, w które planuje się wyposażyć latające spodki. Mówisz fantastycznie! Ale kto wie, do czego zdolny jest faszyzm, połknąwszy tak wiele zasobów planety Ziemia.
  System sterowania discoletem jest najnowocześniejszy za pomocą joysticka. Przechodzi testy bojowe. Wielka Brytania i Ameryka wciąż są silne w lotnictwie, a dlaczego "latający spodek" nie powoduje przerzedzenia powietrznych szeregów wroga?
  Charlotte jest taka ładna, stolica tego statku. Załoga składa się z pięciu dziewczyn. Albo siedzą na krzesłach, albo podskakują, wyciągając gołe nogi w kolorze czekolady z oparzenia słonecznego. Ich gołe palce spoczywają na joystickach. Jakie to erotyczne, błyszczą pomalowane, elegancko wyprofilowane paznokcie, żyłki biegną wzdłuż podudzi pod opaloną skórą.
  Dziewczęca załoga to marzenie młodego mężczyzny, który trafia do wojska. To, co przynosi zwycięstwo i szczęście.
  Tutaj dysk-samolot nabrał prędkości i z niesamowitą prędkością dotarł do wybrzeży Wielkiej Brytanii. A zewsząd taranuje pierwsze trzy angielskie myśliwce, które latający spodek złapał po drodze. Odrzutowiec laminarny strąca samochody imperium lwów. Te, tracąc skrzydła, spadają.
  Charlotte mówi z zadowolonym spojrzeniem:
  - Okropny taki i taki okropny... Nie jestem straszny i noszę makijaż!
  I uruchamia się w odpowiedzi na próby nowych angielskich myśliwców, by wystrzelić agresywne chichoty!
  A teraz latający spodek zawraca i rozmazuje amerykański samolot szturmowy R-51, czemu nie pomagają ani wyrzutnie rakiet, ani osiem karabinów maszynowych. To wciąż wielka potęga.
  Bosonoga Oleg Rybachenko uważała, że Amerykanie są jednak głupi, że wdali się w wojnę z Niemcami. Więc zagrali tylko w ręce ZSRR. Pomóż najgorszemu wrogowi. Ale mogli załatwić Rosję niemieckimi rękami!
  A teraz niezniszczalny dysk-samolot niszczy wszystkie ich samoloty. A to jest bardzo złe dla Wielkiej Brytanii.
  A jeszcze gorzej jest z Ameryką. Po przełamaniu Grzbietu Brytyjskiego będzie można spróbować przepłynąć ocean.
  Charlotta, lśniąca szmaragdowymi oczami, wymawia śpiewem i rymem:
  - Wyglądamy jak sokoły, szybujemy jak orły... Nie toniemy w wodzie, nie płoniemy w ogniu!
  Olśniewająca blondynka Gertrude odpowiada:
  - Co za ból, co za ból... Niemcy przeciwko Wielkiej Brytanii - sto - zero!
  Dyskietka może latać dość długo. Sekret jego silnika nie został rozwiązany w XXI wieku. Tylko rezerwa mocy latającego spodka jest kolosalna - możesz polecieć do Nowego Jorku. A ruchy są tak załamane, jakby maszyna była pozbawiona bezwładności.
  To, że żaden myśliwiec lub bombowiec nie zostanie złapany, to bułka zmielona na pył.
  I wtedy na Londyn zaczynają spadać bomby, które zrzucane są z najnowszych, niemieckich bezogonowych. I jest bardzo skuteczny.
  22 czerwca 1945 roku wojska niemieckie i japońskie wylądowały w Australii. To rodzaj próby generalnej przed zbliżającym się atakiem na Wielką Brytanię. A samolot z dyskiem poleciał nawet tam.
  Z brytyjskiej marynarki wojennej są tylko rogi i nogi. Niemcy pojawili się w seryjnej produkcji jednomiejscowych okrętów podwodnych. Zatapiają angielskie statki, podczas gdy sami są praktycznie nie do odróżnienia w słupie wody.
  I torpedy wycelowane w hałas lub ciepło... Czego nie mają tylko Niemcy! Najlepsi naukowcy z całego świata, na muszce, pracują pod rządami III Rzeszy. I są zmuszeni do ciężkiej pracy, wzmacniając potęgę niemiecką.
  Tak zgrabne, miniaturowe E-10 o niskiej sylwetce poruszają się po Australii, a załoga leży. Mimo swojej niewielkiej wagi dorównują Churchillowi pod względem uzbrojenia i opancerzenia, ale jednocześnie są znacznie szybsze i zwrotniejsze. I w takim samochodzie dziewczyny się uspokoiły.
  Pary kładą się i kontrolują czołgi, niszcząc angielskie szumowiny!
  
  NOWE ALTERNATYWY HISTORII
  I tak Niemcy zdobyli Kaukaz pod koniec czterdziestego trzeciego roku. Zimą ograniczyli się do obrony, ale rozwinęli ofensywę w Afryce i Iranie.
  Stalin oczywiście nie siedział bezczynnie. Sowieci podjęli akcję ofensywną pod Leningradem iw rejonie Woroneża.
  Podwójne trafienie, chybione. W pobliżu Leningradu Fritz używał "Panther" -2 i myśliwców odrzutowych. Na kierunku Woroneż Rosjanie wystrzelili już IS-2. Jak się okazało, nowy czołg nie jest do końca doskonały.
  Początkowo Armia Czerwona odniosła sukces w przełamaniu Woroneża, ale potem Niemcy przypuścili silny kontratak z południowej flanki i stworzyli cały kocioł dla radzieckich pojazdów. Jednocześnie po raz pierwszy hitlerowcy użyli także dział samobieżnych E-10, lekkich, niskich, szybkich i zwrotnych o stosunkowo mocnym pancerzu.
  Po klęsce wojsk radzieckich pod Woroneżem nastąpiła przerwa operacyjna. Stalin zaczął działać ostrożniej, a Niemcy przerzucili się na Afrykę i Iran.
  Hitler próbował całkowicie przejąć czarny kontynent, aby uwolnić ręce i zdobyć dodatkowe zasoby. Ponadto Fritz chciał pomóc Japonii, dla której walki nie szły zbyt dobrze.
  Ważną rolę odgrywała niemiecka flota okrętów podwodnych, której liczebność stale wzrastała. Nowe okręty podwodne nadtlenku wodoru wykazały całkowitą przewagę nad statkami podobnych klas. Niemcy mieli również torpedy sugerujące dźwięk i ciepło.
  W ten sposób flota aliantów zaczęła ponosić ogromne szkody. Do połowy czerwca Niemcy zajęli Afrykę Południową, aw lipcu Madagaskar, ostatecznie podbijając cały czarny kontynent.
  To prawda, że \u200b\u200b22 czerwca Stalin ponownie zaczął posuwać się naprzód w kierunku Rzhev-Sychovsky, masowo wykorzystując najnowszą technologię. Nowy czołg T-34-85, gorszy od Panther-2 pod względem uzbrojenia i opancerzenia, przewyższył jednak poprzednie trzydzieści cztery modele.
  Niemcy zajęli solidną linię obrony i odparli ofensywę, opierając się na samolotach odrzutowych, nowych karabinach maszynowych i karabinach maszynowych oraz wyrzutniach gazu. Sama ofensywa nie była taktycznie nagła, przez co okazała się łatwiejsza do odparcia. Ale nadal, w ciągu dwóch tygodni walk, wojska radzieckie zaklinowały się na pozycjach Fritza.
  A Niemcy skierowali zbyt wiele sił na afrykański teatr działań. Ale w walkach brały udział nowe dywizje Francuzów, Portugalczyków, Hiszpanów, a nawet Szwedów. W Szwecji narodowi socjaliści wygrali wybory parlamentarne i kilka oddziałów ochotniczych poszło na front.
  Ponadto Armia Czerwona po utracie Kaukazu doświadczyła niedoboru paliwa iw rezultacie nie była tak gotowa do walki.
  Dwa tygodnie później Stalin wstrzymał ofensywę i nieoczekiwanie zaproponował Hitlerowi rozmowy pokojowe. W tym czasie stało się oczywiste, że Fritz zamierza całkowicie rozwiązać ręce w Afryce i będzie w stanie zaatakować ZSRR z całej siły.
  Führer zgodził się na rozejm ze Stalinem. Rzeczywiście, nadal musimy pomóc Japonii, ale co ZSRR może zrobić w tym czasie?
  Niemcy w sierpniu 1944 rozpoczęli ofensywę w Iranie i Indiach. Miesiąc później niemieckie czołgi wylądowały w Delhi, dołączając do Japończyków. Miesiąc później całe Indie znalazły się pod niemiecką kontrolą.
  Führer wydał rozkaz przygotowania się do lądowania w Wielkiej Brytanii. Bombardowanie Anglii, w tym pociskami balistycznymi, wyraźnie się nasiliło.
  Japonii udało się nieoczekiwanie odnieść wielkie zwycięstwo w listopadzie 1944 r., z pomocą niemieckich strzelców, przechwytując amerykańską próbę lądowania na Filipinach. Tutaj po raz pierwszy potężne pancerniki Kraju Wschodzącego Słońca mogły pokazać się w pełnej chwale.
  Porażka Amerykanów była ciężka. Przy wsparciu niemieckiej floty okrętów podwodnych Japonia rozpoczęła kontrofensywę na Pacyfiku.
  Tymczasem Stalin i Hitler negocjowali. Nie udało się uzgodnić osobistego spotkania obu dyktatorów. Ale od samego początku było jasne, że obie strony są zbyt dumne. Stalin nie chciał oddać Leningradu, Hitler nie chciał oddać miasta Piotra.
  A Fritzowie chcieli zostawić Kaukaz całkowicie dla siebie, a Stalin nalegał na wspólne zarządzanie.
  Ale obie strony nie ruszyły jeszcze do działań wojennych. Hitler planował przejąć Wielką Brytanię i uwolnić ręce. Z drugiej strony Stalin wiązał swoje nadzieje z nowymi osiągnięciami w czołgach i lotnictwie. Ale nowa maszyna T-44 okazała się niewystarczająco niezawodna i wymagała dopracowania technicznego, a radzieckie samoloty napędzane śmigłem beznadziejnie pozostawały w tyle za niemieckimi samolotami odrzutowymi.
  Zimą Niemcy wraz z Japończykami zepchnęli kilku Amerykanów na Ocean Spokojny i wyrządzili Jankesom kolosalne szkody łodziami podwodnymi.
  W marcu 1945 roku Niemcy zintensyfikowali bombardowanie Wielkiej Brytanii, używając gwałtownie zwiększonej liczby odrzutowców. Jak się okazało, bombowiec jest wciąż lepszy od pocisku balistycznego, ponieważ ten drugi jest zbyt drogi i mało celny.
  Coraz bardziej pokazywała się także nazistowska flota okrętów podwodnych. Zdesperowani, by pokonać Niemców samolotami, alianci również zaczęli badać proces negocjacji. A jednocześnie próbowali przekonać Stalina do ponownego otwarcia frontu.
  Ale przywódca wszystkich czasów i narodów czekał. Nie chciał znowu wynosić kasztanów z ognia. Co więcej, tworzenie własnego samolotu odrzutowego zostało opóźnione, a opracowanie nowego czołgu T-54 zapowiadało się, że zajmie zbyt dużo czasu. Tak, nazistom udało się stworzyć marionetkowe rządy z lokalnych zdrajców na terenach okupowanych.
  Tak więc armia radziecka musiała walczyć z milionami swoich byłych obywateli. I to nie jest zbyt wspaniałe.
  Tak, a Japonia, w takim przypadku, zasugerowała, że jeśli Stalin złamie rozejm, otworzy front na Dalekim Wschodzie.
  Niemcy mogli więc przygotować się do desantu desantowego w Wielkiej Brytanii bez ingerencji. To prawda, że \u200b\u200bbyły pewne trudności: w metropolii znajdowało się wiele nie tylko angielskich, ale także amerykańskich żołnierzy lądowych. Dotychczas Stany Zjednoczone walczyły głównie na morzu i mogły sobie pozwolić na wzmocnienie wojsk w samej Anglii.
  To powodowało trudności. Ponadto sojusznicy, gorszej jakości lotnictwa, mieli zbyt wiele samolotów - rekompensując przewagę technologiczną ilością.
  Dlatego Oleg Rybachenko, oprócz ataków na cele lądowe, polował także na samoloty wroga.
  Tutaj dziewczyna cudownego samolotu szturmowego przedstawiła się za sterami samolotu. Oto odrzutowiec ME-262, najnowsza modyfikacja z zamiecionymi skrzydłami. I z dużą prędkością atakuje zarówno cele powietrzne, jak i naziemne.
  Bosa piękność Oleg Rybachenko w swoim dziewczęcym ciele zręcznie radzi sobie z wojownikiem. Otwiera ogień, by zabić gołymi stopami. I angielskie samoloty zapalają się, pobici Amerykanie padają.
  A po prawej stronie pięknego Olega dziewczyna Arabella. Który jest również świetnym pilotem asa. I prowadzi, wystrzeliwując pociski lotnicze jak wachlarz, jak skrzydlata Walkiria.
  Oleg Rybaczenko pokazuje jej pięść, klepie w nagą, rzeźbioną dziewczęcą nogę i krzyczy:
  - Tak trzymaj!
  Dziewczyna entuzjastycznie odpowiada, pokazując w odpowiedzi pięść:
  - Jest tak trzymać!
  Czterosilnikowy bombowiec startuje w kierunku Olega Rybachenko. Pilot Terminatora powala go 30-milimetrowymi działkami pneumatycznymi, wykrzykując.
  - Lepiej zapełnić jednego mamuta niż sto szczurów, lepiej zabić jednego bohatera niż tysiąc tchórzy!
  Arabella odpowiada strzelaniem z półobrotu w technice "beczki" i woła:
  - Dwóch żywych przyjaciół to dobrze, czterech martwych wrogów jeszcze lepiej!
  A od jej uderzeń eksplodują, jak ustawiony rząd - samoloty!
  Oleg Rybaczenko obnaża śnieżnobiałe zęby w dziewczęcym uśmiechu. I znowu strzela...
  Chce śpiewać wojowniczo.
  Jestem Supermanem Stwórcą Wszechświata,
  Zdecydowałem, że będę rządził przez wieki!
  I wiele pod piętą moich stworzeń,
  W rzeczywistości każdy zna sen!
  
  Pięknie twórz i tkaj bogato
  Czy mogę wypolerować dywany...
  Kto jest zbuntowaną twardą zemstą -
  Dzieci szatana pójdą do piekła!
  
  A dzieci kochają mnie całym sercem,
  Zdobądź wszystko, czego chce do pępka!
  Jury przyznaje tylko jedną nagrodę,
  Kto ma zdrowy rozsądek!
  
  Uwielbiam budować hale w kosmosie,
  Masy w obiekcie wszechświata ....
  Ale jak kapryśny, bogowie wiedzą,
  To drobnostka, aby przerwać wątek twojego życia!
  
  Będzie dar i dodatek do niego,
  Aby głupia osoba nie czołgała się ...
  To drobiazg do stworzenia i nie jestem zainteresowany
  Niech sekretarz generalny też stanie się pomidorem!
  
  Tkam sieć konstelacji,
  Potrafi zestrzelić kwazar z małego palca ...
  Nie potrzebuję świecy, dziesięciny -
  Osobę hojnie wynagrodzę!
  
  Nieśmiertelność będzie, aw pięknej sukni,
  Oblubienica przyjdzie do ciebie w wieczności...
  Będziesz jak król wielkiej szlachty,
  I bez przerwy, niebiańskie konto w krzakach!
  
  Haremy i seraje to drobiazgi,
  Rzeczywistość tylko zapytaj Boga...
  Ale ludzie muszą sami zadbać o swoje szczęście,
  I nie krzycz, tylko: Panie ratuj!
  Przy każdym słowie ktoś spadał w powietrze lub zestrzelony. A piękna Arabella, szarpiąc gołymi nogami, pędziła za nim i bawiła się gołymi palcami, naciskając spusty wiatrówek. A także coraz...
  Strzelali więc do zestawów bojowych i odlatywali z powrotem.
  Arabella pyta Olega, bosą piękność ze wspaniałymi piersiami i luksusowymi biodrami:
  - Jesteś uroczą dziewczyną... Zawsze chciałam być taka jak ty!
  Cudowna dziewczyna-szturmowiec chętnie odpowiada:
  I chciałbym być taki jak ty! Chociaż...
  Wtedy Oleg Rybachenko zdał sobie sprawę, że mówi bzdury. I ogólnie, w jaki sposób mężczyzna stara się być jak kobieta?
  Arabella jednak nie straciła głowy i wydała nieśmiertelny aforyzm:
  - Lepiej być kobietą niż kobietą!
  Oleg Rybaczenko zgodził się:
  - Nie każdy w spodniach to mężczyzna, nie każdy w spódnicy to kobieta!
  Arabella skinęła głową i zauważyła:
  - Łatwiej uwieść sto kobiet niż dać jeden uwodzicielski sen!
  Już na lotnisku obie dziewczyny przytuliły się i pocałowały - jakie one są urocze. Pieścili się trochę, pocierali swoje szkarłatne sutki, zlewali się z ustami jasnymi jak płatki róż. Jak miło jest pieścić kobiece ciało.
  Ale nie ma specjalnie czasu na wyciskanie - musimy się spieszyć na nowy lot. I znowu zadać miażdżące naloty na Anglię. Aż do ostatecznego pokonania brytyjskiego lwa!
  Tutaj, oprócz celów powietrznych, ulubionym zajęciem Olega Rybachenko jest niszczenie czołgów. Atakuj ich z powietrza. Szczególnie kuszącym celem Tortili jest maszyna ważąca osiemdziesiąt ton! Naprawdę potwór - potwór dla wszystkich potworów!
  Jednak Niemcy mają już na uzbrojeniu seryjnego E-100, coś w rodzaju Mausa, ale o gęstszej konstrukcji, niższej sylwetce i lżejszej. Nowa maszyna mogła już rozwinąć prędkość wystarczającą do walki.
  Ogólnie rzecz biorąc, Oleg Rybaczenko wyobraził sobie w myślach nowe czołgi serii "E", gotowe na maj 1945 r. Z układem skrzyni biegów na samym silniku: przysadzisty, z długimi pniami.
  Najbardziej masywna maszyna "E" -50 jest porównywalna pod względem masy i uzbrojenia do "Pantery" -2, ale ma znacznie niższą sylwetkę i jest grubsza, zwłaszcza po bokach z pochyłym pancerzem. Zarówno "Sherman", jak i "Churchill" oraz "Pershing" są dalekie od tej niemieckiej maszyny pod względem taktycznych i bojowych cech.
  A kiedy pojawi się na polu bitwy, po prostu nie będzie równa!
  I są już gotowe, a "E" -50 i "E" -75. Druga maszyna z działem 128 mm to po prostu cud budowy czołgów. Jakie to głupie, że nawet "Tortilla" nie wyda się wystarczająca.
  A teraz bosy wojownik Oleg Rybachenko jest już w czołgu wraz z załogą pięknej dziewczyny. W groźnym "E" -100 przystosowany do poruszania się nawet pod wodą. Oto powóz z elfami, Oleg Rybaczenko jest w nim piąty, a cztery dziewczyny ze spiczastymi uszami nurkują w głębi Oceanu Atlantyckiego. I pływa tam, przecinając powierzchnię morza, to łódź podwodna na gąsienicach.
  Musisz przepłynąć kanał w najwęższym miejscu. Wyskocz na wybrzeże, przeprowadź ostrzał i wróć.
  Ech, niemiecki geniusz umiał tworzyć arcydzieła myśli wojskowej. Na przykład zbiorniki do robót ziemnych. Demokratyczna forma rządów okazała się dla Niemiec nieskuteczna. Jaki kryzys pojawił się w ostatnich latach? Tak więc wszędzie kręcili się terroryści i emigranci wszelkiego rodzaju! A kto jest winny? Przede wszystkim słabość władz!
  Ale teraz ich samochód z dwoma działami wyskakuje z głębin morza.
  Oleg Rybaczenko gołymi palcami swoich dziewczęcych kończyn dolnych strzela pociskami odłamkowymi do dział angielskiej baterii przybrzeżnej. Anglik zostaje rzucony wyżej i odwrócony do góry nogami.
  To jest naprawdę totalny szyk!
  Z jakiegoś powodu przez głowę Olega Rybachenko przemknęła rosyjska piosenka:
  - Fatalny rok, nie możesz mi uwierzyć - tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt dziewięć! Diabeł obróci się ze złotymi rogami, trzy dziewiątki do góry nogami!
  A potem, w osobie nazistowskich żołnierzy, diabły wkroczyły na angielską ziemię. Oto pomarańczowy elf jako lupanet z ciężkiego 128-milimetrowego działa.
  A eksplozja trzydziestokilogramowego pocisku podniosła bunkier wroga pod piekielne niebo.
  Za pomocą gołych palców wyrzeźbionych nóg Oleg Rybaczenko strzela ze swojej krótkiej armaty i patrzy na dziewczyny. Jakie one są piękne w swoich skąpych bikini. Nie dziewczyna, ale po prostu cud natury. Więc chcesz się z nimi kochać... Nie, Karol Marks wciąż nie ma racji. Tutaj jest kobieca natura i ciało uroczej dziewczyny, ale nadal czerpie z kobiet. Do ich cycatych, błyszczących ciał.
  Jest wieśniakiem w sercu i wieśniakiem pozostanie na zawsze, bez względu na pokusy, na jakie skusi go bezlitosny los.
  A tu, w półsennym chodzeniu i śnieniu, jest tak przyjemnie... Wyobrażasz sobie w swojej bujnej wyobraźni zwycięstwo III Rzeszy...
  To jeszcze nie koniec, ale już się zbliża!
  Tutaj strzelasz do baterii, a niebieskowłosa dziewczyna wylewa wodę z karabinu maszynowego, eksterminując angielskich piechurów. Zabici czarni padają, wylewają tę samą, co biali, szkarłatną krew. Wojna to naturalny stan człowieka...
  Lub, jak powiedział pewien filozof: trudniej jest walczyć niż oddychać, ale o wiele bardziej naturalnie!
  Co ciekawe, dziewczyny bardzo lubią używać swoich długich, zgrabnych palców podczas strzelania. Cóż, nie ma znaczenia, jakiego koloru jest kot, o ile łapie myszy. Tak samo jest z dziewczynami - nieważne, które części ciała, byle były piękne.
  Oto elfi wojownik celnym strzałem oderwał stosunkowo niewielką wieżę "Churchill".
  Nie, Oleg Rybachenko zdecydowanie miał ochotę skomponować piosenkę, a cudowne dziecko szturmowca poprowadziło sylabę;
  Marzyłem od kołyski, aby zostać twardym żołnierzem,
  Lataj samolotami i strzelaj...
  A może chłopiec okrętowy i wielki pirat,
  Chociaż na morzu jesteś tylko złodziejem!
  
  Chciałem być w sprawach wojskowych - dla mnie chłopiec,
  Najpotężniejsze uznanie, jakie można mieć...
  Musisz nauczyć się walczyć nie z książki,
  W przeciwnym razie staniesz się głupi jak niedźwiedź!
  
  Czytałem w dzieciństwie o dzielnych korsarzach,
  O boardingu i ostrych skokach...
  Chociaż możesz stać się ofiarą komisarzy,
  Ale tchórzostwo, chłopiec jest z jego rąk!
  
  To, czego pragniesz, zawsze osiągniesz
  Każda firma zawsze się kłóci ...
  I słońce świeci również nad piratem,
  A jeśli burza to też nie problem!
  
  Tak, szubienica też grozi,
  Okrutny kat stawia rusztowanie...
  A zbójca nie znajdzie miejsca w raju,
  W podziemiach czeka na niego piekło!
  
  Kiedy złapali mnie do Jezusa
  Desperacko poprosiłem o...
  Uległem, żałuję podłej pokusy,
  Poszukiwane dziewczyny, kolorowe samochody...
  
  Bóg odpowiedział: że nie ma dla ciebie przebaczenia,
  I tylko szatan czeka...
  Kat uderzył natychmiast, bez zwłoki,
  I głowa stoczyła się z pniaka!
  
  I jestem w piekle, ale wiedz, że nie cierpię,
  Można też pić wódkę z diabłami...
  A teraz rozkosznie połykam ten trunek,
  Który jest popijany ciastem i dziczyzną!
  
  Tak, to miejsce to tylko piraci,
  Są diabły - pisklęta z hukiem ...
  Taka była tu zemsta,
  Szampan, wino, grill o poranku!
  
  Bawiłem się w piekle przez pięćset wieków,
  Ale oto nadchodzi Wielki Jezus...
  I skończył piekło bez żadnych wykrzykników,
  Był w zaświatach w szczęściu - teraz pusty!
  W piekle teraz bardzo cierpię,
  Tak, jest już za późno na pokutę w piekle...
  Chciałem się elegancko ubrać z damą,
  Nie wiedziałem, że będę dzisiaj w piekle!
  
  Więc nauczka dla innych piratów
  Żyj uczciwie, będziesz celami...
  Chociaż, niestety, pensja jest niska,
  Jak możemy uwolnić się od potrzeby łańcuchów?
  Dobra piosenka i świetna walka... Wyładowali swój zestaw bojowy i wracają. Elfy zawołały chórem:
  - Niech Moc będzie z nami!
  Znów wspaniały, nowoczesny czołg wypływa w morze. I płytka głębokość, nie przeszkoda dla samochodu napędzanego nadtlenkiem wodoru.
  Jeśli chodzi o rozwój bomby atomowej, Niemcy są trochę w tyle, ale reaktor ciężkowodny został już uruchomiony. Ponadto otrzymano również moderator na bazie parafiny.
  A oto sam Hitler... Opętany Fuhrer chodzi po swoim biurze. Wygląda na to, że postanowił trochę poflirtować.
  Hitler uderzył pięścią w stół, szklanka soku z mango wylała się na garnitur Führera. Wywołało to wybuch złości. Hitler zagroził niebu:
  - Tak, jak śmiesz, Boże, brudzić mnie, wielkiego Führera! Który wkrótce rozporządzi wszystkim!
  Goebbels odpowiedział pompatycznie:
  - Bóg jest najważniejszym despotą na planecie!
  Hitler skinął głową.
  - Otóż to! Bóg jest okrutny, więc my też możemy być okrutni! Faszyzm zabija milionami, dziesiątkami milionów dla wielkiego celu! Bóg zabija miliardy, totalnie każdego za kto wie za co! Większość naszych ofiar umiera szybko, a większość z miliardów, które umierają ze starości, cierpi przez długi czas i cierpi strasznie! Kościół uczy, że większość ludzi po śmierci będzie się smażyła na zawsze w piekle, ale jeśli kogoś torturujemy, to tylko po to, by uzyskać informacje, a to trwa najwyżej kilka miesięcy!
  Bóg dręczy, wiedząc wszystko z góry, miliardy miliardów lat! Tak, a dla tych, którzy są zbawieni, jest mało radości - wieczna nuda w niewoli Pana! Kościół naucza, że Jezus jest Bogiem Wszechmogącym, co oznacza, że Hitler jest milszy od Jezusa! Czyż nie!
  Goebbels odpowiedział:
  - Tak to prawda! Chrześcijaństwo jest zarówno "pokojowe", jak i supertwarde! Gwarantuje męki w życiu i duchy po śmierci!
  Hitler skinął głową.
  - Mamy Europę, dlaczego tak mało jest pięknych kobiet! Z tego, że w średniowieczu każda piękność była uważana za czarownicę, palona i torturowana! Dlaczego w Skandynawii jest o wiele więcej pięknych kobiet? Inkwizycja katolicka nie przeniknęła tam tak bardzo. Nie byłoby źle, gdyby SS brało za drugie żony piękne blondynki ze Skandynawii i rodziło zdrowe, wysokie dzieci.
  Himmler zauważył:
  - Trwają już udane eksperymenty ze sztucznym zapłodnieniem kobiet! Korzystamy z nasienia najwybitniejszych ludzi!
  Hitler zerwał się z krzesła:
  - Tak, to ciekawe i są wyniki!
  Himmler skinął głową.
  - Oczywiście, mój Führer! Urodziło się pierwsze kilkanaście dzieci w probówce! Ważą znacznie więcej niż normalne dzieci! I myślę, że są silniejsze. Trzymałam dzieci w ramionach i walczyły dzielnie.
  Hitler zaśmiał się.
  - To jest dobre! Abyśmy mogli udoskonalić rasę! Czy można nosić dzieci poza łonem matki?
  Himmler odpowiedział:
  - To bardzo trudne, mój Führerze! Dokonano jednak pewnych zmian, ale będzie to kosztować zbyt wiele! Stary sposób jest dużo lepszy!
  Hitler zgodził się:
  - I to jest prawda! Rządź Niemcami!
  Ribbentrop dodał:
  - Najbardziej uzdolnionymi genetycznie Słowiankami mogły być też żony żołnierzy SS. I mieć dzieci!
  Hitler skinął głową.
  - I to prawda!
  Himmler odpowiedział:
  - Właściwie Słowianie są dla nas jakby krewnymi! Ci sami carowie Rosji mieli więcej krwi niemieckiej niż rosyjskiej!
  Hitler warknął:
  - Wiem to! Dlatego Rosja stała się tak ogromna! Niemcy wychowali prymitywnych ludzi!
  Goebbels zasugerował:
  - Trzeba rozsiewać bajki - jakby pod naszą kontrolą Rosjanom żyło się o wiele lepiej niż pod bolszewikami!
  Führer sapnął zaskoczony i parsknął:
  Dlaczego nie robi się tego teraz?
  Goebbels entuzjastycznie odpowiedział:
  - Powstaje wielki przywódca! Pracujemy z językami tak samo jak z bombowcami w Wielkiej Brytanii. Wylali wiele rzeczy ze swojej propagandy na Rosjan, na Brytyjczyków i Amerykanów!
  Fuhrer uśmiechnął się z zadowoleniem i głaszcząc się po brzuchu, powiedział:
  - Kłam z umiarem, przestrzegając honoru, aby nie złapać słowa ... W końcu jest kłamstwo zbawienne, ale jest kłamstwo puste!
  Po czym Fuhrer znów zaczął iść, wypowiadając jeden ze swoich zwykłych monologów:
  - Kiedy doszedłem do władzy w trzydziestym trzecim roku, nie było wielkich Niemiec. Był to kraj udręczony, zdewastowany, upokorzony. W kraju, w którym produkcja spadła o połowę, było dziesięć milionów bezrobotnych.
  Państwo, okrojone po skutkach I wojny światowej, utraciło wszystkie kolonie i znaczną część terytorium. Kiedy doszedłem do władzy: nikt nie wierzył, że czekają nas wielkie osiągnięcia. Ale oto mały kraj, okrojony wojnami, zaczął się rozwijać i wygrywać. Najpierw zająłem strefę zdemilitaryzowaną. Wtedy Austria, widząc nasz dobrobyt, dobrowolnie do nas dołączyła.
  Wtedy Zachód przestraszył się naszej rosnącej potęgi i udał się do Monachium - oddając go Sudetom. Po rozpoczęciu II wojny światowej. Prawie cały świat był przeciwko nam i ani jednego wiarygodnego sojusznika. Ponieważ Mussolini był tylko tchórzliwym szmatą.
  Ale w ciągu trzech tygodni Polska została zmiażdżona. Alianci nie odważyli się jednak zaatakować. Potem upadła Dania i Norwegia. Potem w półtora miesiąca cudownie podbiliśmy Francję, Belgię i Holandię, pokonaliśmy Brytyjczyków pod Dyukerem.
  Ale wojna na tym się nie skończyła, chociaż bardzo na to liczyliśmy! Musiałem uderzyć na Jugosławię i Grecję, dostać się do Afryki. Nie chciałem tego, ale na naszej wschodniej granicy zgromadziło się dziesięć tysięcy stalinowskich czołgów. Musieliśmy rozpocząć wojnę z najpotężniejszym, a zarazem totalitarnym, takim jak my, imperium na planecie.
  Nie było pisane szybkie zwycięstwo, ale po kilku latach wojny udało nam się unieszkodliwić rosyjskiego niedźwiedzia, zdobywając najważniejsze i najbogatsze regiony Rosji.
  Podbiliśmy Afrykę i połowę Azji razem z Indiami. W wyniku wojen powstało imperium dwukrotnie większe od Czyngis-chana, czterokrotnie większe od Macedońskiego, pięciokrotnie większe od Cesarstwa Rzymskiego za panowania Trojana.
  Osiągnęliśmy wiele... Ale wojna jeszcze się nie skończyła! Moskwa jest nieugięta. Co trzeba wziąć. Nadal nie podbity przez Londyn. Ale co najważniejsze - Ameryka! To nasz najpotężniejszy i najniebezpieczniejszy wróg. Jego siła ekonomiczna jest zdumiewająca, ale jego duch jest raczej słaby! Ale z miesiąca na miesiąc jesteśmy coraz silniejsi. Miliony niewolników ciężko dla nas pracują, produkując coraz więcej broni. Wprowadziliśmy do produkcji wiele nowych rodzajów broni. Samoloty odrzutowe, pociski balistyczne, czołgi podziemne i unikalne pod względem charakterystyki lotu dyskietki.
  Nigdy wcześniej w historii ludzkości nie było tak silnej i wyposażonej technologicznie armii jak nasza. A teraz zbliżyliśmy się do świętego celu - dominacji nad światem!
  Führer zatrzymał się i skrzyżował ręce na piersi, po czym skończył. -
  A nasze zwycięstwo to czas najbliższych miesięcy, a nawet tygodni.
  
  PRZYGODY OLEGA W CIELE ELFI
  Oleg Rybachenko był szczerze znudzony. We śnie był w ciele dziewczyny.Hrabia-elf nie wykazywał zainteresowania i nie rozmawiał ze swoją nową dziewczyną. I tylko namówiony seks. Były rosyjski szturmowiec musiał znosić samotność przed przybyciem do portu i dlatego się nudził. Przez moją głowę przelatywały najrozmaitsze myśli. Jednym z interesujących marzeń byłego szturmowca był pomysł, jak wojna mogłaby się potoczyć przy większym szczęściu Szwabów.
  Cóż, bitwa o Midway sama w sobie jest dużym niepowodzeniem dla japońskiego dowództwa. Ale dla Niemców Stalingrad stał się jednak miastem fatalnym. Oleg Rybachenko odkrył skupiska wojsk radzieckich na flankach. W stepie przeniesienie tak znacznych sił jest prawie niemożliwe do ukrycia. Co więcej, Sowieci byli przebrani i próbowali poruszać się nocą, ale właśnie to wyglądało najbardziej podejrzanie.
  Następnie Oleg Rybaczenko wielokrotnie informował o tym niemiecką kwaterę główną, a nawet wyrażał zaniepokojenie możliwymi atakami z flanki. Ale jego wiadomości zostały zignorowane. Być może powodem było to, że Hitler za wszelką cenę próbował zdobyć Stalingrad. I po prostu nie liczyli się z zewnętrznymi zagrożeniami.
  Bosy chłopiec Oleg Rybachenko próbował sobie wyobrazić, jak by to było, gdyby go posłuchali.
  Najprawdopodobniej na podstawie doświadczeń operacji Rżew-Sychow rosyjska ofensywa mogła zostać odparta.
  Johann, rozmyślając nad tym tematem, zdrzemnął się na pokładzie i śnił...
  Cztery piękne elfy wyruszyły do walki pod Stalingradem na najnowszym "Tygrysie". To dziewczyny ze spiczastymi uszami, ale niezwykle, oślepiająco piękne.
  Wyróżniają się kolorem włosów: czerwonym, zielonym, niebieskim i pomarańczowym. I bez żadnej farby, po prostu taka naturalna kolorystyka. Bardzo sexy iw jednym bikini. Taka jest armia fantazji. I wyrusza na główną drogę, by walczyć z licznymi sowieckimi czołgami.
  I nie jest zimno mimo końca listopada dla diabłów! Rudowłosa elfka wycelowała broń bosymi stopami. Inny z zielonymi włosami dostrzegł radziecki czołg i strzelił.
  Pocisk przeleciał na odległość pięciu kilometrów i uderzył w krawędź czołgu T-60, radziecki samochód pękł, rozpadając się w metalowy pył.
  Elfickie dziewczęta warknęły chórem.
  - Jesteśmy fajnymi orłowymi wojownikami!
  I znowu strzelali, kierując nogi, pistolety. A jednocześnie śpiewali z wściekłości.
  Czerwony wojownik śpiewał, strzelając:
  -Zostawiać...
  Zielona dziewczyna strzelała do radzieckiego samochodu, kontynuowała:
  - Niezdarny...
  Wojowniczka o niebieskich włosach zacisnęła gołe palce, znokautowała rosyjski czołg, wysłała piękny fragment:
  - Opancerzony...
  A piękność z pomarańczowymi włosami dodała z rozmachem:
  - Przez kałuże!
  A czerwony wojownik ciął pociskiem:
  - I na...
  Wypluła prezent gołymi palcami, śpiewając na zielono:
  - Dach...
  Elfia dziewczyna o niebieskich włosach wystrzeliła, krzycząc:
  - Koszty...
  Pomarańczowowłosy wojownik kontynuował:
  - Karabin maszynowy!
  Kiedy dziewczyny śpiewały, wyglądały bardzo zabawnie, a jako elfy strzelały prawie bez chybienia. Ich uroda była niesamowita... Zbiornik rozgrzał się od strzałów. A opalona skóra elfów zaczęła lśnić od potu. Są piękne - brak słów! I bardzo sexy...
  Radzieckie czołgi dość szybko przebijają się przez śnieg. Prawie wszystkie są lekkie: najcięższe trzydzieści cztery. A dziewczyny zaczęły strzelać do tych czołgów, kiedy się zbliżyły. Odpowiadają też radzieckie pojazdy, ale z takiej odległości prawie nie ma szans na trafienie. A "Tygrys" stoi nieruchomo, a piękności uderzają bardzo dokładnie.
  I uwielbiają śpiewać.
  Czerwony, zaczyna od wystrzelenia:
  - Może...
  Dziewczyna o zielonych włosach upadła, śpiewając:
  - Krowa....
  Niebieskowłosa dziewczyna tupała i warknęła:
  - Może...
  Pomarańczowowłosa dziewczyna zaćwierkała, strzelając.
  - Być...
  Czerwona elfka zamruczała, strzelając.
  - Pies...
  Elfka o zielonych włosach powiedziała:
  - Może...
  Niebieskowłosa dziewczyna, posyłając niszczycielski pocisk, zaćwierkała:
  - Hipopotam!
  Dziewczyna o pomarańczowych lokach i pięknych gołych palcach nacisnęła zamek pistoletu:
  - Więc coś...
  A rudowłosy wojownik wystrzelił ponownie i bardzo celnie, posyłając pocisk w trzydziestkę czwórkę, śpiewając:
  - Śpiewać!
  I wszystkie dziewczyny będą krzyczeć zgodnie:
  - Kukułka!
  Radzieckie czołgi strzelają także do innych niemieckich czołgów. W szczególności T-4. Ale ten samochód jest prawie równy radzieckiemu trzydzieści cztery. I nie ma takiej przewagi jak "Tygrys". I to jest naprawdę świetne! Radzieckie samochody pokonują niemieckie w ruchu. I niezgrabnie warczą.
  Ale dziewczyny z rodzaju elfów nie tęsknią. A zapas muszli w "Tygrysie" jest duży. I spróbuj się ruszyć.
  Dziewczęta znów śpiewały, strzelając:
  - Kukułka!
  Dziewczyna z rudymi włosami wysłała pocisk i powiedziała:
  - I...
  Zielonowłosa dziewczyna zaćwierkała strzelając:
  - Ty...
  Elfka o niebieskich włosach również strzeliła i odpowiedziała:
  - Ostrogi...
  Elf o pomarańczowych włosach rozdał prezent i krzyknął:
  - Zaseku!
  I znowu chichoty w odpowiedzi... Ale teraz pociski do "Tygrysa" się kończą, a radzieckie pojazdy się zbliżają. I zasypali niemiecki samochód pociskami.
  A elfki zawołały chórem:
  - Żegnajcie towarzysze! Hurra!
  Oleg Rybachenko obudził się... Ciekawie było patrzeć, jak walczyły elfy. Jeszcze bardziej interesujące byłoby odparcie ataków z flanki na froncie stalingradzkim. Ale sen nie skończył się dobrze. Było zbyt wiele sowieckich czołgów, a elfki były bliskie śmierci...
  Przez pewien czas Oleg Rybachenko błąkał się po brygantynie. Orkowie nie wykazali zainteresowania piękną dziewczyną. Widać, że byli zbyt różni genetycznie lub bali się dotknąć rzeczy należącej do kapitana-hrabiego.
  Ale w końcu pojawił się brzeg i uwięziona karawela z brygantyną skierowała się do portu.
  Było wiele różnych statków, które przybyły w celu targowania się. I szeroki wachlarz odbiorców. Sam port jest pełen różnego rodzaju żaglówek, ale jest też kilka parowców z rurami. Widok jest bardzo malowniczy. Szczególnie uderzająca jest zróżnicowana kolorystyka żagli i różnych statków. Są takie rysunki - czyli dosłownie cała galeria i pejzaże.
  I jest wiele statków ozdobionych złotem, srebrem i niektórymi metalami nieznanymi na ziemi.
  Tu wszystko wygląda bardzo romantycznie, pachnie przyprawami, aromatami i spoconymi ciałami nieziemskich istot.
  Przede wszystkim zrozumiałe są orki: które wcale nie błyszczą pięknem, podobnie jak niedźwiedzie koguty. Ale są też elfy i hobbici, którzy wyglądają jak bose dzieci, fauny i dość paskudne trolle. Istnieje całe plemię osób ze świata fantazji.
  Kiedy brygantyna zacumowała, a orkowie z przyjemnością zeszli na ziemię, Oleg Rybachenko bez większego pragnienia założył ubranie w ciele dziewczyny. Buty były nieprzyjemnie ciasne, wdzięczne dziewczęce nogi, stanik leżał niezdarnie, przekrzywiony kapelusz groził zamknięciem oczu, spodnie ocierały luksusowe uda.
  Ale szturmowiec nie odważył się wyjść nago do publiczności. Nie była zbyt nieśmiała w stosunku do orków. Nie zaznała jednak przyjemności ubierania się, w gorącym klimacie trójki luminarzy. Buty są szczególnie nieprzyjemne, buty to trofeum, zupełnie nowe i widać, że nie były zużyte. A chodzenie w nich boso było koszmarem.
  Ale Oleg Rybachenko wytrzymał przez jakiś czas. Nadal jest pierwszym asystentem kapitana, a chodzenie boso po dużym mieście jest jakoś niegodne szacunku. Tylko hobbici, zabawne stworzenia, przypominające ludzkie dzieci w wieku dziesięciu czy dwunastu lat, biegali po okolicy, błyskając różowymi obcasami. Ogólnie rzecz biorąc, ta rasa jest zaskakująco podobna do ziemskiej - nawet uszy są całkiem ludzkie.
  Oleg Rybachenko nawet pomyślał: dlaczego wziął ich za hobbitów? Czy to mogą być ludzkie dzieci? Nie widać różnic...
  Od czasu do czasu pojawiali się nieznani kosmici z głowami ośmiornic, koni, nosorożców lub w ogóle nie rozumiesz czego.
  Ale był też targ niewolników... Sprzedawali głównie orki i niedźwiedzie-koguty, ale przywozili też partię hobbitów w łańcuchach. Biedne dzieci, które zostały rozebrane przez handlarzy niewolników, wyglądały raczej żałośnie. Ale żeńskie hobbity nadal różniły się od ludzkich dzieci bardziej kobiecymi i rozwiniętymi postaciami, a mężczyźni mieli większą godność niż chłopcy w ich wieku. Niewolników sprzedawano na aukcjach. Na platformę zabierano je parami, a kupcy obmacywali je bez ceregieli.
  Nieoczekiwanie na licytację trafiła również dziewczyna. Odsłaniała się stopniowo, w miarę postępu negocjacji.
  Hrabia de Bakłażan zwrócił na nią uwagę i pchnął Johanna w bok:
  - Spójrz, twój rodak to kolorowy elf!
  Dziewczyna naprawdę wyróżniała się cudowną urodą i krągłościami Artemidy, silnym, umięśnionym ciałem, bardzo erotycznym ze szkarłatnymi sutkami. A kiedy złote włosy opadły na nagie ramiona, Johann poczuł silne pragnienie. Jego twarz płonęła i zgodził się na Bakłażana:
  - Możemy to kupić? Taka piękność!
  Elf ożywił się i zachichotał.
  - Jak ci się oczy zaświeciły... Od razu zorientowałem się, że wolisz kobiety!
  Johann odparł ostro:
  - Ale mimo wszystko i wolisz kobiety! To naturalne!
  Elf szczerze stwierdził:
  - Z mężczyznami też próbowałem, ale dziewczyny są lepsze... Dlaczego szanuję preferencje... Ale to droga rzecz!
  Oleg Rybaczenko uderzył się pięścią w czoło i powiedział poniewczasie:
  "Zapomniałem, że mam prawo do swojej części łupu!"
  Elf skinął głową.
  - Do tego czasu zostanie zabrana ... Ale kobieta jest tego warta!
  A hrabia Bakłażan, nie zważając na to, ile kobieta jest warta, aby ją zabrać, i aby zabrać siebie, zawarł układ.
  A cena wzrosła do dziesięciu tysięcy cekinów. To nie wystarczy - cały worek złota. Ale dziewczyna naprawdę była tego warta. Została przekazana hrabiemu elfowi zupełnie naga i bosa. Bezwstydnie poklepał elfkę po biodrach i powiedział:
  - Ma niezły zad! Będzie wspaniałą aktorką i urodzi setki dzieci!
  Menadżer handlowy orków albinosów mruknął zdezorientowany:
  "Kwiatowe elfy nie mają dzieci...
  Hrabia de Aubergine z przekonaniem odpowiedział:
  - A przy pomocy magii...
  A Oleg Rybachenko skinął głową, szepcząc:
  - Wciąż uciekam w interesach... Dołączę towar i karawelę... A pani proszę!
  Dziewczyna szturmowca skinęła głową. Ukryła swoje perłowe włosy pod przekrzywionym kapeluszem i mogła uchodzić za młodego elfa. Delikatne dziewczęce rysy są charakterystyczne zarówno dla mężczyzn, jak i kobiet. Dlatego kolorowy elf, biorąc Olega Rybaczenkę za mężczyznę (a tak jest w rzeczywistości!), położył dłoń na jej piersi. Dziewczyna szturmowca z przyjemnością zmarszczyła sutek i rozglądając się zapytała:
  - Gdzie można się kochać?
  Kolorowy elf powiedział leniwie:
  - Tak, są tu różowe namioty, mój rycerzu. Tam możesz przejść na emeryturę z dowolną kobietą na trzy godziny za pięć cekinów. A za dziesięć czy dwadzieścia monet zrobią ucztę na noc.
  Oleg Rybaczenko był zachwycony. Naprawdę chciał seksu. W ostatnich latach swojego ziemskiego życia po prostu już nie mógł, a tutaj jakoś mu się to nie udało. A z mężczyzną, nawet tak przystojnym jak Bakłażan, to obrzydliwe.
  Problem polegał jednak na tym, że Oleg Rybaczenko nie miał pieniędzy w kieszeniach. Ale byłe cudowne dziecko zerwał bez ceremonii swoją złotą spinkę do mankietów i wycofał się do małego namiotu. Ork, który zabrał rzecz, powiedział:
  - Jeśli już, mogę zmieścić więcej kobiet lub mężczyzn. Mężczyźni są tańsi!
  Oleg Rybaczenko nerwowo krzyczał:
  - Chodźmy!
  Potem wszedł do namiotu. Przede wszystkim zrzucił buty, które natarły odciski na nogach dziewczyny. Potem zaczął się rozbierać. Dziewczyna była już opalona i naga. Coś, czego szczególnie nie wahała się chodzić nago. Najwyraźniej luźność jest charakterystyczna dla kwiecistych elfów. Ale kiedy zobaczyła nagą dziewczynę Olega, była bardzo zaskoczona:
  - Więc jesteś kobietą?
  Oleg Rybachenko odpowiedział całkiem poważnie:
  - Tylko na zewnątrz! A w głębi duszy jestem stuprocentowym mężczyzną!
  Dziewczyna wzięła głęboki oddech i odpowiedziała:
  - Jestem niewolnicą i należę do ciebie, ale... Dziewczyna powinna sypiać z chłopakiem, a nie z kobietą?
  Oleg Rybaczenko poczuł, jak gotuje się w nim złość i warknął ze złością:
  - A z orkami, co było lepsze?
  Dziewczyna odpowiedziała płaczliwym głosem:
  - Nie, nie lepiej...
  Oleg Rybaczenko ze złością syknął:
  - Więc nie pokazuj się... Czyż nie jestem piękna?
  Dziewczyna szczerze zrobiła:
  - Jesteś bardzo piękna, jasna i opalona... Prawdziwy kwiat.
  Oleg Rybachenko siłą przyciągnął dziewczynę do siebie:
  - Więc kochaj mnie!
  I zamknął usta szkarłatnymi, bardzo słodkimi ustami dziewczyny. A głowie dziewczyny Oleg kręciło się z zachwytu. Przysunął biodra do niej... Tak, nie jest łatwo się kochać, kiedy nie ma się męskości. Szczelina płonie z podniecenia i pragniesz pieszczot rąk innych ludzi. Dziewczyna niechętnie odpowiada. Widać, że jest naturalna i nieprzyzwyczajona do takiego seksu...
  Oleg Rybachenko zachowuje się agresywnie ściskając dziewczynę i tracąc wokół niej swoje ciało. Jakie to jest świetne. Gdyby tylko było tu teraz muskularne ciało młodego mężczyzny?
  Dziewczyna Oleg odpędza od siebie taką myśl. Jak fajnie jest z dziewczyną... Nigdy nie pokocha mężczyzn, jakby jego nowe temperamentne ciało nie chciało.
  I obsypujesz szkarłatne sutki pocałunkami, widząc, jak dziewczyna mimowolnie zaczyna się ekscytować i reagować na twoje pieszczoty. Potem słychać zmysłowe jęki ...
  Oba ciała połączyły się w ekstazie, a dziewczyny już krzyczały z kaskady wzajemnych orgazmów.
  Sielankę przerwało pojawienie się Comte de Bakłażan. Co więcej, elf chwycił dziewczynę Olega za sutki i próbował chwycić dziewczynę od tyłu.
  Oleg Rybaczenko uderzył go w twarz i krzyknął:
  - Nie waż się być niebieski!
  Hrabia de Bakłażan warknął z urazą:
  - Nie jestem niebieski... Zwłaszcza, że jesteś dziewczyną! I nie mężczyzną, i nie staniesz się mężczyzną, nawet jeśli pękniesz!
  Oleg Rybaczenko gwałtownie zabłysnął oczami i ryknął:
  - Nie będę z tobą spał! Ogólnie rzecz biorąc, naruszyłeś nasze szczęście!
  Hrabia Elfów powiedział ostrym tonem:
  - Ta dziewczyna została kupiona za moje pieniądze i należy do mnie! I lepiej wyjdź z namiotu i znajdź sobie dziwkę...
  Oczy Olega Rybachenko błysnęły gwałtownie, ale potem się uspokoił i powiedział z nutą znudzenia w głosie:
  - Samolubny... Ona mnie kocha!
  Dziewczyna odpowiedziała wręcz przeciwnie:
  - Nie prawda! Uwielbiam mężczyzn, a mój wybraniec jest taki przystojny...- A potem pikantny pocałunek na ustach elfa.
  Dziewczyna Olega była pełna zazdrości i gniewu. Był gotów dosłownie rzucić się na kapitana i rozerwać go na strzępy. Dlatego wojownik-szturmowiec pospiesznie opuścił namiot. Do diabła z nim - kopulujcie przeklęte hetero. I będzie kochał tylko kobiety!
  A dziewczyna Oleg lekko odsunęła się od namiotu i przykucnęła, żeby nie słuchać zmysłowych jęków. W tym samym czasie cudowna dziewczyna szturmowca zapomniała nawet się ubrać. Chociaż nago pod trzema łagodnymi słońcami jest o wiele przyjemniej niż w ubraniu.
  Dziewczyna Olega próbowała sobie wyobrazić, co by się stało, gdyby Niemcy odparli rosyjską ofensywę pod Stalingradem. Od 19 listopada do końca grudnia 1942 r. pod Stalingradem trwały zacięte walki. Wojska radzieckie, mimo wszelkich wysiłków, nie mogły przebić się przez niemiecką obronę i wycofały się na swoje pierwotne pozycje. Sukcesowi walk obronnych towarzyszyła zła pogoda, która uniemożliwiała użycie samolotów szturmowych wroga i zmniejszała skuteczność artylerii.
  Po odparciu ofensywy nastąpiła krótka cisza.
  Niemcy i Rosjanie uzupełniali wojska osłabione walkami. W styczniu Armia Czerwona rozpoczęła ofensywę w obwodzie leningradzkim.
  Po trzech tygodniach zaciętych walk, kosztem ogromnych strat, Armii Czerwonej udało się jedynie przedrzeć wąskim korytarzem w rejonie samej półki i dotrzeć do Newy.
  Ale lutowa ofensywa wojsk radzieckich pod Rżewem i Stalingradem ponownie zakończyła się niepowodzeniem. Niemcy przetrwali zimę prawie bez uszczerbku na zdrowiu i mogli przygotować się do ofensywy wiosennej. W lutym w Niemczech ogłoszono całkowitą mobilizację. Konieczne było również utrzymanie Afryki, do której przekazano trzydzieści nowiutkich "Tygrysów" i pięćdziesiąt "Panter".
  Tym razem niemieckie czołgi odniosły większy sukces, dodatkowo Hitler był w stanie użyć w bitwach większej ilości sił. W marcu, kwietniu, maju Armia Czerwona nie podejmowała działań ofensywnych, a feldmarszałek Rommel, otrzymawszy dodatkowe posiłki i siły, zdołał w pierwszej kolejności pokonać mniej doświadczonych Amerykanów. Ponad sto pięćdziesiąt tysięcy jankeskich żołnierzy zostało schwytanych w Algierii i Maroku, masa została zabita. Ponadto dzięki prowokacji niemieckich służb specjalnych do wojny przystąpiła Hiszpania.
  Oddziały pod dowództwem Mainsteina po szturmie zajęły Gibraltar i wkroczyły do Maroka od północy.
  Po pokonaniu Amerykanów Rommel i Mainstein przeszli na Brytyjczyków. Wielka Brytania poniosła poważną klęskę i opuściła Libię, wycofując się na swoje dawne linie obronne w Egipcie. Niemcy ponownie wpadli na potężną obronę wroga w pobliżu El Aman. Ale tutaj Meinstein, otrzymawszy nowe siły, wykonał manewr okrężny, przez pustynię i udał się nad Nil. Niemcy, korzystając z zamieszania Montgomery'ego, byli w stanie otoczyć wojska brytyjskie w Egipcie.
  Następnie minęli Kanał Sueski i wkroczyli do Iraku. Brytyjczycy ponosili klęskę za porażką. Ponadto Turcja zaatakowała także sojuszników w Syrii i Palestynie. Niemcy byli teraz w stanie kontrolować również Bliski Wschód.
  Stalin bardzo długo zachowywał się biernie. Postanowił poczekać i zobaczyć podejście. Ale w tej sytuacji pomogło Niemcom użycie dużych sił do ataku na aliantów. Bliski Wschód był pod Niemcami. Ponadto Fritz najechał także Iran, kierując się w stronę Indii. Miejscowa ludność wspierała wojska niemieckie.
  Stalin został zmuszony do interwencji poprzez przeniesienie znacznych sił do Iranu.
  Ale teraz Niemcy, korzystając z osłabienia wojsk radzieckich, przeszli do ofensywy na południe od Stalingradu... Zaczęli używać czołgów ciężkich do posuwania się w kierunku Astrachania. Na początku sierpnia wojska niemieckie dotarły już do delty Wołgi i Morza Kaspijskiego.
  Słodkie refleksje i marzenia Olega Rybachenko przerwało pojawienie się hobbitów. Chłopak w szortach i dziewczyna w krótkiej tunice podeszli do dziewczyny o włosach jak płatki śniegu. Dziewczyna z rodziny baśniowych stworzeń zapytała:
  - Czy jesteś niewolnikiem?
  Oleg Rybachenko potrząsnął głową negatywnie:
  -NIE!
  Chłopiec w szortach, bardzo ziemskie dziecko, zauważył ze zdziwieniem:
  - A dlaczego jesteś zupełnie naga. Przecież zgodnie ze zwyczajem godzi się pokazywać nago tylko niewolnikom!
  Dziewczyna Oleg zauważyła, że rzeczywiście była naga. Więc co? Wstydzić się takiego ciała jest poza kontrolą! Elfka odpowiedziała uprzejmie:
  - Dziękuję, teraz wezmę swoje ubrania!
  I poszła do namiotu... Nie było tam już zmysłowych westchnień, a Oleg Rybaczenko miał nadzieję, że orgia się uspokoiła. Jednak namiot nagle okazał się nieskazitelnie pusty. Nie zostało w nim żadnych ubrań. Tutaj dziewczyna Oleg była całkowicie zaskoczona i krzyknęła. Czuł się jak Tarzan, któremu skradziono żonę i syna.
  U wejścia do namiotu pojawiło się dwóch hobbitów, którzy zaćwierkali:
  - I wiemy, gdzie są!
  Dziewczyna Oleg mruknęła zdezorientowana, zaciskając pięści:
  - Co wiesz? I gdzie?
  Hobbitka napisała na Twitterze:
  - Zostali porwani przez duchy wezwane przez wampirzego nekromantę. Więc teraz nie możesz go zdobyć tak łatwo!
  Oleg Rybachenko uśmiechnął się i pogłaskał bosą dziewczynę po rudej głowie:
  - Dobry żart!
  Chłopak pokręcił przecząco głową.
  - To nie żart... Czarownik ma na imię Kaspar. To znana osoba... Bardzo mroczna!
  Johann mruknął niepewnie, stukając bosymi, dziewczęcymi obcasami po dywanie namiotu:
  - Jeśli to prawda, to powinni być uratowani!
  Hobbitka potrząsnęła głową.
  - Kaspar jest bardzo silnym czarodziejem... Prędzej weźmie cię do niewoli niż ty jego!
  Oleg Rybaczenko potrząsnął przecząco głową i wykrzyknął entuzjastycznie:
  - W żadnym wypadku nie opuszczę moich nowych przyjaciół! A jeśli będzie trzeba, oddam za nich życie!
  Dziewczyna spojrzała krytycznie na dziewczynę Olega i po chwili wahania zauważyła:
  - Jest sposób na pokonanie tego czarownika... Ale jest to bardzo trudne. Będziemy musieli lecieć na inną planetę!
  Oleg Rybachenko ożywił się i uderzył stopami w dywan, nawet podskoczył:
  - Tak, jestem gotów polecieć nawet na skraj wszechświata!
  Chłopak był sceptyczny.
  - Jesteś pewien, że sobie z tym poradzi? My, hobbici, od dawna chcieliśmy rozprawić się z Kasparem, ale nie mogliśmy nic zrobić z czarnym wampirem, nekromantą. A to tylko kwiecisty elf.
  Dziewczyna potrząsnęła głową i szepnęła:
  - To nieprawda... Czuję w niej wielkiego wojownika! Właśnie tego potrzebujemy!
  Chłopak poprawił dziewczynę:
  - Nie ten, tylko ten!
  Dziewczyna potrząsnęła głową i odpowiedziała:
  - Nie, to ten! To silny i odważny człowiek!
  Chłopak spojrzał na dziewczynę Olega, ściągnął brwi i powiedział:
  - Reinkarnacja? To możliwe, ale... Myślałem, że to odważna dziewczyna.
  Hobbitka odpowiedziała:
  - Ona lubi kobiety. I w ogóle mam już trzydzieści tysięcy lat i nauczyłem się rozróżniać mężczyzn, nawet w kobiecym ciele!
  Dziewczyna Oleg była poważnie zaskoczona:
  - Masz trzydzieści tysięcy lat... Ale wyglądasz jak dziecko!
  Dziewczyna zachichotała, pokazując perłowe zęby i zauważyła:
  - Bakłażan ma już dziewięćdziesiąt tysięcy lat, ale jak to wygląda ... W ogóle, czy przypadkiem nie jesteś osobą?
  Oleg Rybachenko był zawstydzony i trochę się krztusząc, odpowiedział:
  - Nie, dlaczego tak myślisz?
  Hobbitka odpowiedziała z uśmiechem na ustach:
  "Ponieważ wy, ludzie, wyglądacie bardzo źle i starzejecie się. Tak, i żyj nieprzyzwoicie krótko, jeśli nie odmłodzisz za pomocą magii!
  Dziewczyna Oleg westchnęła ciężko i odpowiedziała ze smutnym wyrazem twarzy:
  - Ludzki los jest ciężki!
  Dziewczyna odpowiedziała poważnie:
  - Człowiek po prostu ma szansę!
  Chłopiec skinął głową Olegowi Rybachenko w porozumieniu:
  - Podążaj za nami!
  Dziewczyna uśmiechnęła się i pstryknęła palcami. W dłoniach trzymał złoty łańcuszek z obrożą. Mała rudowłosa piękność zaproponowała:
  - Wyciągniemy cię z portu, jak kupionego niewolnika. Więc załóż kołnierz i nie stawiaj oporu.
  Pomimo pojawienia się upokorzenia w tym akcie, dziewczyna Oleg nie sprzeciwiła się. Rzeczywiście, kamuflaż i kamuflaż na wojnie. Przypomniałem sobie, jak jeden pilot, przebrany za kobietę, uciekł po kapitulacji Niemiec przed Argentyną.
  Ładna buzia i słabo zapuszczająca się broda pomogły mu wtedy uchodzić za młodą służącą.
  Rudersham uratował wtedy własną skórę i bał się, że zostanie wydany Rosjanom. Ale udało się. Następnie zaproponowano mu legalizację w Ameryce.
  A teraz on, w ciele wspaniałej dziewczyny, wędruje po zakurzonych ulicach portu Torgueta. Kostka brukowa chodnika jest rozgrzana i trudno po niej chodzić bosymi, dziewczęcymi stopami. Jednak drewniane tarasy nie nagrzewają się tak bardzo.
  Dziewczyna Oleg nie czuła wstydu przed orkami i innymi stworzeniami, chociaż obmacywały go wzrokiem. Nie, nie podda się im. I nie będzie się rumienił.
  A czarnoksiężnik nekromanta zostanie wymazany w gównie.
  Oleg Rybaczenko ponownie pomyślał o tym, jak wspaniale byłoby, gdyby mógł mieć decydujący wpływ na przebieg II wojny światowej dzięki swoim danym wywiadowczym. Tutaj Niemcy na początku sierpnia 1943 udają się nad Morze Kaspijskie.
  Stalin podejmuje już czwartą operację Rzhev-Sychov z kontratakiem w centrum.
  Ale Niemcy tam na niego czekają i odważnie odpierają wszelkie ataki. Jednocześnie kontynuują posuwanie się wzdłuż wybrzeża Morza Kaspijskiego na południe. Pokonawszy wahanie, na początku września do wojny przystępuje także Turcja. Jej wojska zdobywają Batumi w ciągu kilku dni i otaczają Erywań. Armia Czerwona nie jest w stanie utrzymać Kaukazu. A Luftwaffe była uzbrojona w budzące grozę ME-309 i Yu-288, najlepsze ówczesne bombowce i myśliwce napędzane śmigłem na świecie. Samoloty odrzutowe są również w drodze.
  Oleg Rybaczenko jest przekonany, że gdyby wojna trwała dłużej, niemiecki geniusz wojskowy rozwinąłby się z pełną mocą. Nie tak jak prawdziwa historia. Niemcom nie udało się zdobyć Baku 7 listopada 1943 r. W końcu silni Rosjanie. Ale Fritz zjednoczył się z Turkami. Miesiąc później cały Półwysep Baku został zajęty przez Niemcy. W styczniu ucichły ostatnie ogniska oporu na Kaukazie, a na dwóch największych polach naftowych ustanowiono hegemonię III Rzeszy.
  Tutaj myśli dziewczyny Olega zostały przerwane. Strażnicy przy wyjściu z miasta spowolnili hobbitów i rzucili strażnikom złotą monetę.
  
  
  WEJDŹ DO HITLERA-1
  Niemieckiemu generałowi Bundeswehry udało się w końcu spełnić swoje dawne marzenie, by 1 listopada 1941 roku przenieść się do Hitlera. Kiedy Niemcy nie ponieśli jeszcze brutalnej klęski pod Moskwą, istniała jeszcze spora szansa na powtórkę II wojny światowej.
  Pytanie, czy dusza może przenosić się w przeszłość, jest wciąż otwarte. W fantazji jest to całkiem możliwe, czy można kategorycznie stwierdzić absolutną nierzeczywistość takich eksperymentów?
  Czy w ogóle można kategorycznie stwierdzić cokolwiek, jeśli chodzi o nasz nieprzewidywalny wszechświat!
  W każdym razie Johann Schwartz dostał historyczną szansę dzięki swojemu trafieniu. I swoimi pierwszymi decyzjami nakazał armii niemieckiej z całą mocą przygotować się do zimy.
  Ponieważ Niemcy zdobyli już dużą liczbę osad pod Moskwą, mają się do czego przyczepić i gdzie spędzić zimę. Dlatego Johann podjął niepodważalną decyzję o rezygnacji z drugiej ofensywy na Moskwę i przejściu do tymczasowej obrony. Ryzyko było zbyt duże, aby wojska niemieckie nie były w stanie zdobyć stolicy sowieckiej, rozciągnąć frontu i paść pod miażdżącymi ciosami wojsk sowieckich. Ponadto w mrozie skuteczność bojowa wojsk niemieckich jest radykalnie zmniejszona i to jest fakt.
  Oczywiście odmowa ataku na Moskwę oznaczała przedłużenie wojny, ale generalny inspektor Bundeswehry i doktor nauk technicznych Johann miał wielką nadzieję, że wiedza o przyszłości pomoże Niemcom wygrać naukowo-techniczną rywalizację, zarówno z ZSRR i z sojusznikami.
  Główną rzeczą, o której pomyślał Schwartz, było uniknięcie w tej chwili bicia i mocniejsze trzymanie się miast i innych zaludnionych obszarów.
  Inne przemyślenia - czy atakować Tichwina? Z jednej strony umożliwiło to przecięcie autostrady zasilającej Leningrad. Ale z drugiej strony Niemcy opuszczą ufortyfikowaną strefę obronną i padną pod silnymi kontratakami wojsk radzieckich. W prawdziwej historii naziści nie trzymali Tichwina i ponieśli ciężkie straty.
  Ale na Krymie konieczne było kontynuowanie ofensywy na Kercz, czasowo porzucając atak na Sewastopol. Skoro w prawdziwej historii Rosjanom udało się wypędzić z Rostowa nad Donem, ofensywa powinna tam być kontynuowana, ale tylko poprzez wzmocnienie wojsk. Możesz wykorzystać siły, które Niemcy rozmieścili we Francji i na Bałkanach. Niech Bułgarzy i Włosi wezmą na siebie ciężar okupacji i walki z partyzantami, a sami Fritzowie niech wzmocnią grupę rostowską i nie pozwolą się wypędzić z miasta.
  Ponadto Schwartz postanowił wypowiedzieć wojnę totalną już teraz, nie czekając na kapitulację grupy Paulusa. A wraz z nim wprowadzić powszechną służbę pracy.
  Istnieje kilka dobrych rodzajów broni, które zostały już opracowane przez konstruktorów. Na przykład Yu-188 i Do-217 i potrzebne są zdecydowane działania, aby zwiększyć ich produkcję. Przede wszystkim korzystanie z zagranicznej siły roboczej. Trzecia Rzesza ma już dużo ziemi i zasobów ludzkich, więc należy je racjonalnie wykorzystać. Jak dotąd bombardowania Wielkiej Brytanii mają charakter punktowy i możliwe jest zwiększenie produkcji broni bez problemów związanych z redukcją zakładów i fabryk. Cały istniejący sprzęt powinien zostać przestawiony na pracę trzyzmianową.
  Wzięto już prawie cztery miliony sowieckich jeńców wojennych. Jest więc coś, co można wykorzystać do zwiększenia produkcji. I korzystaj z fabryk krajów okupowanych.
  Niestety Niemcy nie mają jeszcze wystarczająco mocnego czołgu. To prawda, że \u200b\u200bT-4 po zainstalowaniu na nim działa z dłuższą lufą stał się mniej więcej akceptowalny w bitwach. Ale nadal ten samochód jest niezadowalający. Ochrona burt i rufy jest zdecydowanie niewystarczająca. Tak, a masowa produkcja broni z długą lufą rozpocznie się dopiero w przyszłym roku. Na szczęście, aby zainstalować nowe działo, nie musisz przebudowywać wieży. Czołg T-3 jest niestety już przestarzały, nawet z długą lufą 60 EL. "Pantery" i "Tygrysy" do masowej produkcji nie będą szybko gotowe. A te czołgi nie są idealne.
  A samoloty odrzutowe są wciąż w fazie rozwoju. Nawet biorąc pod uwagę wiedzę o przyszłości, którą dysponują generał i doktor nauk technicznych, wyprodukowanie mniej lub bardziej akceptowalnych myśliwców i bombowców zajmie od półtora do dwóch lat. I to samo dotyczy zbiornika. Sama znajomość zasad nie wystarczy. Na przykład "Tygrys" został zademonstrowany podczas urodzin Führera 20 kwietnia 1942 r. I tylko na Kursk Bulge stało się wystarczająco masywne, aby wziąć udział w działaniach wojennych.
  I ile czasu minie, zanim karabin szturmowy MP-4 będzie gotowy.
  A czas jest nieubłagany. Wiadomo, że przerwę tę wykorzystają również Rosjanie, aby się wzmocnić. Ale aby jechać do szturmu, patrzenie na zimę jest najgorszym wyjściem.
  Johann Schwartz podjął więc kompromisową decyzję. Maksymalnie wzmocnij zgrupowanie rostowskie kosztem wojsk francuskich i bałkańskich. Ogłosić dodatkowy pobór, w tym od szesnastego roku życia. Zmobilizuj strażników i nadzorców obozów koncentracyjnych do Wehrmachtu - zastępując ich kobietami i nastolatkami. I oczywiście, aby przyciągnąć do wojska jak największą liczbę Chiwów i cudzoziemców. W prawdziwej historii cudzoziemców przyciągał Wehrmacht i SS, ale trzeba to robić na jeszcze większą skalę. I oczywiście bardziej aktywnie wykorzystywać pracę kobiet, co nie miało miejsca w prawdziwej historii. Ponadto powinny powstać żeńskie bataliony snajperskie, które przy dobrym wyszkoleniu mogą strzelać także do brygad lotniczych.
  Dlaczego można było wykorzystać kobiety w armii w ZSRR, a nie w III Rzeszy? Tak, Hitler był pełen uprzedzeń. Oczywiście niemieckie satelity również powinny dostarczać więcej żołnierzy. Należy je mocniej docisnąć. Zwłaszcza Włosi. A Bułgaria jest zobowiązana do rozmieszczenia swoich dywizji na Bałkanach w miejsce niemieckich jednostek okupacyjnych.
  Armia włoska jest raczej słaba, ale całkiem zdolna do pełnienia funkcji okupacyjnych i policyjnych we Francji, a także do walki z partyzantami na terenach okupowanych.
  Ponadto należy słuchać starego Rosenberga i zapewnić Ukrainie, państwom bałtyckim i Białorusi formalną państwowość przy zachowaniu dominacji kapitału niemieckiego i obiegu marki. Pozwoli ci to pozyskać dziesiątki tysięcy nowych sojuszników do swojej armii.
  Tak, iz jeńców wojennych należy natychmiast rozpocząć tworzenie "Rosyjskiej Armii Wyzwoleńczej". Szkoda, że nie mają jeszcze samego Własowa, ale on nigdzie nie pójdzie, pojawi się wkrótce. A potem wszystko potoczy się jeszcze przyjemniej.
  Wiosną 1942 roku Niemcom udało się uzyskać pewną przewagę liczebną nad Rosjanami, mobilizując na front wschodni ponad sześć milionów żołnierzy i oficerów. Do wiosny będzie starał się mieć ponad osiem milionów z większym wyposażeniem. Już teraz naprawdę można dodawać do produkcji czołgi i samoloty. A pierwszeństwo do momentu stworzenia nowego głównego i obiecującego czołgu należy przyznać T-4 z armatą długolufową, a w lotnictwie Yu-188, Do-217 wśród bombowców i ME-109 F, aż do tworzone są zaawansowane modele. A XE-177, jak się wydaje, musi zostać wycofany, jest zbyt zawodny. A Focke-Wulf powinien zostać sfinalizowany przy użyciu pomysłów przyszłego TA-152.
  I oczywiście głównym celem w przyszłości jest zrobienie lotnictwa odrzutowego. Ale to wymaga czasu i przetoczenia lotnisk wraz z wydłużeniem pasa startowego i przekwalifikowaniem pilotów.
  Ponadto, oprócz frontu wschodniego, istnieje również front afrykański. Tutaj pojawia się pytanie, co robić? Albo zmień kierunek afrykański, skupiając się na froncie wschodnim, albo odwrotnie, wzmacniaj i pokonuj Brytyjczyków, dopóki nie zostaną rozproszeni i nie zgromadzą niebezpiecznych sił.
  Po krótkiej naradzie Schwartz zdecydował się wzmocnić korpus Rommla. W każdym razie przed majem 1942 r. Niemcy nie podejmą zdecydowanych działań ofensywnych na froncie wschodnim, a Brytyjczycy muszą zostać pokonani. Oprócz względów czysto militarnych, pewną rolę odegrały także względy moralne. Rzeczywiście, w prawdziwej historii jest to pierwsza porażka Wehrmachtu od brytyjskich sił lądowych. A jeśli się powiedzie, Ameryka może się bać i nigdy nie odważy się przystąpić do wojny przeciwko tak kolosalnej sile, jak nazistowskie Niemcy.
  Czynniki moralne są na pierwszym miejscu. A ponieważ Brytyjczycy oczywiście nie odważą się przeprowadzić desantu na zimę przez kanał La Manche, możliwe jest wzmocnienie kontyngentu afrykańskiego kosztem francuskiego ugrupowania. A wojska niemieckie na wschodzie, biorąc pod uwagę powołanie w charakterze rezerwisty, wystarczą do utrzymania obrony przed siłami sowieckimi. Szturm na Sewastopol nie jest jeszcze planowany, więc według obliczeń Johanna Fritz powinien utrzymać Rostów, otrzymując dodatkowe tuziny dywizji.
  Oczywiście wystawianie Francji jest ryzykowne, ale... Miejscowa ludność nienawidzi Brytyjczyków, więc w razie desantu, nawet jeśli Wielka Brytania ośmieli się to zrobić zimą, znajdzie się ktoś, kto rzuci się na spotkanie wroga.
  W każdym razie należy ograniczyć wszelkie naloty na Moskwę, jako przedsięwzięcie zbyt kosztowne, przechodząc na obronę powietrzną na wschodzie i wzmacniając kierunek śródziemnomorski. Co więcej, Niemcy nad Brytyjczykami będą mieli tę przewagę, że znają plany Brytyjczyków, a nie mają pojęcia, że naziści już wszystko wiedzą z góry.
  Do 18 listopada pozostały jeszcze prawie trzy tygodnie, a Ty możesz przygotować podstępną pułapkę na Wielką Brytanię. Operacja "Crusader" powinna być grobem dla wojsk brytyjskich.
  A Rommel wystarczy do wzmocnienia trzech najbardziej gotowych do walki dywizji rozmieszczonych z Francji.
  Ponadto Johann nakazał znaczne zwiększenie produkcji okrętów podwodnych, a także zreformowanie systemu zarządzania w III Rzeszy, tak aby w jednej ręce skoncentrowano więcej władzy, w tym przemysł czołgowy. I dowódca grup armii, aby podporządkować sobie wszystkie wojska, w tym lotnictwo i SS. Żeby nie okazało się, jak to często bywa w rzeczywistości, że same zachowują się jak łabędź, rak i szczupak.
  Speer został mianowany ministrem Rzeszy ds. Uzbrojenia i amunicji i otrzymał uprawnienia nadzwyczajne.
  Zgodnie z planem Johanna powinno to przyspieszyć proces przyjmowania nowych modeli niemieckiej technologii, ich opracowywania i wdrażania.
  Schwartz zapoczątkował wiele innych pomysłów i reform, w tym mobilizację uczniów do maszyn.
  Ale radzieckie dowództwo podjęło kilka nieudanych prób ofensywnych na początku listopada, a potem nastąpiła cisza. Sami Rosjanie czekali na deptanie Niemców. 18 listopada Brytyjczycy ruszyli naprzód. W prawdziwej historii nie odnieśli sukcesu od razu i to kosztem ciężkich strat. A tutaj nie było trzech, ale sześć dywizji niemieckich, a Fritz wiedział z góry, gdzie pojawi się Wielka Brytania. W efekcie stało się coś, czego Rommelowi nie udało się w prawdziwej historii - Brytyjczycy zostali odcięci od granicy egipskiej i otoczeni, niemal całkowicie zniszczeni i pojmani.
  W rezultacie Niemcy odnieśli wielkie zwycięstwo w Afryce i otrzymali dodatkowe dwie niemieckie i dwie włoskie dywizje, przeszli do ofensywy zmierzającej w kierunku Kanału Sueskiego.
  Na początku grudnia wojska radzieckie również próbowały przejść do kontrofensywy, ale ugrzęzły w twardej niemieckiej obronie. W miastach Fritz mógł mniej więcej wytrzymać i stawić opór wojskom radzieckim. Brak przewagi liczebnej i niedostatecznie wyszkolone jednostki rosyjskie poniosły ciężkie straty i mogły przebić się przez wcześniej przygotowaną obronę doświadczonego wroga. Lotnictwo niemieckie rozgrzewało silniki wrzątkiem podgrzanym na kotłach, a piechota przebierała się w filcowe buty i futra odbierane miejscowej ludności.
  Niemcom udało się utrzymać Rostów, przygotowując się do odparcia sowieckiego kontrataku. Ogólnie rzecz biorąc, Niemcy utrzymali linię. Zajęli Kercz i jak dotąd nie spieszyli się do szturmu na Sewastopol.
  Wojska radzieckie próbowały siły Fritza do połowy stycznia. Ale nigdzie nie osiągając znaczącego sukcesu, powstrzymali kontrataki. A naziści byli w stanie przejść do Kanału Sueskiego w ruchu.
  W Iraku ponownie wybuchło antybrytyjskie powstanie, tym razem większe okazało się poparcie Arabów. Chociaż łączność Fritza się wydłużyła, ale dzięki heroicznym wysiłkom udało im się zapewnić minimalne niezbędne zapasy, wyparli francuską armię wyzwoleńczą z Syrii i zdołali przejąć kontrolę nad Irakiem, ale na razie odmówili szybkiego posuwania się naprzód do Iranu.
  Rommel działał w walce bardzo umiejętnie, a skuteczność bojowa brytyjskich wojsk kolonialnych nie dorównywała. Żaba przeskakująca w dowództwie angielskim, a także przewaga niemieckich asów w umiejętnościach nad rycerzami nieba Imperium Lwa, również przemawiały negatywnie w toku działań wojennych.
  Ale Niemcy na razie się zatrzymali. W Niemczech powstawały dodatkowe dywizje. Wielu urzędników państwowych zostało powołanych do wojska i zastąpionych przez kobiety. Dzieci kierowano do żłobków i przedszkoli. Co według Führera jest słuszne - kształcić w zmilitaryzowanych instytucjach. Liczba zagranicznych robotników wzrosła wielokrotnie, przekraczając dwadzieścia milionów. Podjęto drakońskie środki, aby zwiększyć ich produktywność.
  Sam Johann-Adolf osobiście podpisał szereg drakońskich praw, wydłużających dzień pracy zarówno Niemców, jak i cudzoziemców. Produkcja broni w III Rzeszy wzrosła. Powstały również lokalne dywizje SS. Obraz niezwyciężoności wśród Niemców zwiększył napływ ochotników.
  Łączna siła Wehrmachtu przekroczyła dziesięć i pół miliona żołnierzy i oficerów, nie licząc wojsk alianckich. Japonia przystąpiła do wojny i jak dotąd działała całkiem skutecznie. Należy ich jednak ostrzec przed możliwą utratą kodu szyfrującego.
  W lutym i marcu Niemcy odparli kilka prób przejścia wojsk radzieckich do ofensywy i wyrządzili Armii Czerwonej pewne straty. Straty Wehrmachtu w okresie zimowym okazały się znacznie mniejsze niż w prawdziwej historii, zwłaszcza jeśli chodzi o liczbę odmrożeń i zgonów z wychłodzenia.
  A napływ uzbrojonych ludzi był bardziej znaczący. Ponadto realna przesłanka do ataku na Kaukaz powstała z kierunku południowego, gdzie działał wzmocniony Rommel. Po otrzymaniu dodatkowych posiłków znakomity feldmarszałek zdobył także Arabię Saudyjską.
  Atak na Iran został uzgodniony z Japonią, aby połączyć się w Indiach.
  I tak Niemcy zaatakowali Iran w kwietniu. Miejscowa ludność popierała populistyczne hasła Fritza. Ponadto Johann Adolf publicznie odwiedzał meczet i odprawiał tam salat. A Arabowie go uwielbiali, zwłaszcza jako zagorzałego wroga Stanów Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii.
  Jednak Johann nie spieszył się z wypowiedzeniem wojny Ameryce, zażądał, aby Japonia najpierw otworzyła drugi front przeciwko ZSRR. Co więcej, nie było powodu, aby narażać III Rzeszę na bombardowania dywanowe przez amerykańskie samoloty. A sami Amerykanie, wraz z przystąpieniem do wojny, pociągną do końca. Dopóki Niemcy nie dostaną myśliwców odrzutowych, co położy kres hegemonii lotniczej Ameryki. A rozwój jest bardzo aktywny, podobnie jak czołg z pomysłami "Leoparda" z lat sześćdziesiątych i serii "E".
  Ale wszystko wymaga czasu. Tymczasem T-4 nie jest zły...
  W maju wojska sowieckie przypuściły nieudany atak na Charków, wpadając w umiejętnie przygotowaną przez nazistów pułapkę. Następnie naziści rzucili się w kierunku kaukaskim. W tym samym czasie, oprócz utraty pól naftowych w Baku, Niemcy otrzymali możliwość lepszego zaopatrzenia swojej grupy nacierającej na Indie. Japończycy zdobyli wiele terytoriów, a teraz mogli chronić swój dobytek za pomocą floty i lotniskowców, otwierając drugi front przeciwko ZSRR.
  Bitwa o Midway zakończyła się zwycięstwem Japończyków, którzy otrzymali szereg cennych informacji od Johanna Adolfa. A teraz samurajowie mogli zdobyć wszystko, co chcieli na Oceanie Spokojnym i zaatakować Daleki Wschód.
  Po powszechnej mobilizacji w pierwszym rzucie nacierającym na Dalekim Wschodzie Armia Czerwona została zaatakowana przez co najmniej cztery miliony dobrze wyszkolonych i dzielnych piechurów Kraju Kwitnącej Wiśni. I nie ma prawie nic, co mogłoby przeciwdziałać tej sile. Niemcy rozpoczęli atak na Stalingrad dwiema grupami armii "A" i "B" jednocześnie, w zbieżnych kierunkach. Ponadto plan nazistów zakładał posuwanie się naprzód wzdłuż wybrzeża Wołgi i do Morza Kaspijskiego.
  Ofensywa na tym szlaku miała wiele zalet w porównaniu z planem, który miał być przeprowadzony w prawdziwej historii. W szczególności wzdłuż równiny kaspijskiej licznym niemieckim czołgom T-4 wygodniej jest posuwać się naprzód niż przepychać się przez Bramy Terek. Co więcej, teraz Niemcy dysponują arsenałem stalowych mastodontów, które okazały się znacznie bardziej znaczące i mocniejsze pod względem ilościowym i jakościowym.
  Stalingrad upadł na początku lipca. W tym samym czasie naziści zdobyli także Indie, łącząc się z Japończykami. Niemcy poruszali się dość szybko wzdłuż prawego brzegu Wołgi. Opór wojsk radzieckich został osłabiony. Co więcej, Stalin nakazał mimo wszystko wysłać część rezerw na Daleki Wschód. Sytuację pogorszyło przystąpienie do wojny z ZSRR i Turcją. Sytuacja wyraźnie się pogorszyła, choć wcześniej było wyjątkowo trudno.
  W sierpniu przeklętym faszystom udało się przedostać przez Dagestan i pod koniec miesiąca zaatakowali Baku. W tym samym czasie Turcy ugrzęzli w walkach o Erywań, gdzie dzielnie walczyły liczne bojówki i mała Armia Czerwona. Ale Osmanom udało się zdobyć Batumi. W Czeczenii wybuchło proniemieckie powstanie, a hitlerowcy zdołali przedostać się do Groznego, gdzie spotkali się z wielkimi honorami.
  Walki na Kaukazie przeciągały się tylko dzięki niezwykle wytrzymałym wojskom sowieckim. Na przełomie sierpnia i września Armia Czerwona pod dowództwem Żukowa i Wasilewskiego próbowała przebić się przez obronę Fritza na północ od Stalingradu. Jednak ze względu na brak sił i wykorzystanie przez Niemców znacznych rezerw czołgów nie osiągnięto znaczącego sukcesu. W sierpniu i wrześniu wojska radzieckie również próbowały przebić się przez nazistów w centrum. Ale była gładka i mocna linia obrony.
  Ponadto katastrofalna sytuacja rozwinęła się na Dalekim Wschodzie i duże rezerwy czołgów były potrzebne do przeprowadzenia kontrataków.
  W październiku sytuacja na Kaukazie jeszcze bardziej się skomplikowała, Niemcy i Turcy zjednoczyli się i front podzielił się na kilka części. Ale walki trwały. Armia Czerwona nie chciała się poddać. Dopiero 11 listopada nazistom udało się ostatecznie zdobyć Baku. Ale Erywań nadal stawiał opór. 19 listopada, korzystając z faktu, że nadejście chłodu zatrzymało japońską ofensywę na Dalekim Wschodzie, wojska radzieckie rozpoczęły nową ofensywę w kierunku Stalingradu.
  Cios ten został zadany od strony Dońca, przez przyczółek. I tak udało się osiągnąć sukces, klęskę wojsk rumuńskich. Niestety, prawie cały Kaukaz został już zajęty przez nazistów, a na początku grudnia Niemcy rozpoczęli potężną ofensywę. Mainstein uderzył na flankę wojsk radzieckich i udało mu się wykorzystać przewagę liczebną i potężne wsparcie lotnicze do przebicia się przez front Armii Czerwonej. A wojska radzieckie były otoczone, ale walczyły z niesłabnącą odwagą. Ale większość z nich zginęła.
  Niemcy na razie zachowali inicjatywę. Mimo to odparli grudniową próbę sowieckiej ofensywy w centrum. Brak paliwa i smarów osłabił zdolność armii radzieckiej do stawiania oporu i ataku.
  WEJDŹ DO HITLERA-2
  Ale Niemcy nie odważyli się posuwać dalej zimą, ale przenieśli presję na Afrykę. I przeniósł się na południe do Republiki Południowej Afryki. Wykorzystanie pełni zasobów było dla nich korzystne.
  Wzrosła również aktywność niemieckiej floty okrętów podwodnych. Powiększyły się straty aliantów. Co więcej, na początku 1943 roku w serii pojawiły się już bombowce i samoloty. Bombowce są szczególnie niebezpieczne i skuteczne. Ze względu na dużą prędkość są trudne do zestrzelenia za pomocą dział przeciwlotniczych i niemożliwe do dogonienia myśliwców. A użądlenia odrzutowców stały się bardzo bolesne dla Wielkiej Brytanii.
  I pojawiły się nowe czołgi. W szczególności zwarty układ i stosunkowo niewielka waga do czterdziestu pięciu ton. I z armatą o długości 88 mm, która z dużej odległości przebija wszystkie radzieckie i zachodnie czołgi. W ten sposób Niemcy otrzymali bardzo potężną broń.
  A w marcu zbliżyli się już do Republiki Południowej Afryki, pomimo długości komunikacji. Miejscowi Burowie i, co dziwne, czarni wspierali Fritza. A w kwietniu naziści ostatecznie wzmocnili się w Afryce Południowej. Madagaskar upadł ostatnio jesienią w maju na półkuli południowej.
  Niemcy wciągnęli zbyt wiele swoich dywizji do Afryki i aktywnie tworzyli nowe dywizje kolonialne, i jak dotąd wahali się przed atakiem w centrum Rosji. Stalin też czekał. Ale Japonia przyspieszyła. Próbowała przedrzeć się dalej na Ural.
  Następnie Stalin, zebrawszy siły, zadał cios samurajowi. Japończycy, wpadając pod sowieckie czołgi, przetoczyli się na wschód. Ale wtedy Johann wydał rozkaz ataku na Moskwę i Saratów. W sierpniu Niemcy zgromadzili już znaczną liczbę Panter. Co więcej, przy mniej więcej takiej samej wadze jak "Pantera", która była w prawdziwej historii, dzięki bardziej zaawansowanemu układowi, nowy ma 88-milimetrowe działo w 71EL, a pancerz jest znacznie grubszy, z dużym racjonalnym nachyleniem. I spróbujcie stawić opór, gdy ZSRR wciąż jest uzbrojony w T-34-76 i przestarzałe KV.
  Niemcy nie mieli w serii strzelnic z powodu bezużyteczności, ponieważ Pantera była wystarczająco dobra. W Trzeciej Rzeszy służyły tylko działa szturmowe z bombowcami ważącymi pięćdziesiąt ton lub mniej.
  Pomimo całego bohaterstwa wojsk radzieckich nie można oprzeć się liczniejszemu i technicznie lepiej uzbrojonemu wrogowi. Niemcy mieli liczne transportery opancerzone i karabiny szturmowe, bardziej zaawansowane niż w prawdziwej historii. Po dwóch miesiącach niezwykle zaciętych walk Moskwa została otoczona. Ponadto Niemcy byli w stanie schwytać Saratowa, a po nim Kujbyszewa.
  Stalina trzeba było ewakuować na Ural, do Swierdłowska.
  Stolica ZSRR stawiała opór do połowy grudnia. Kreml został poważnie uszkodzony. Gieorgij Konstantinowicz Żukow, który nie opuścił swojego stanowiska, zginął samotnie w obronie stolicy.
  Niemcy zatrzymali się zimą w pobliżu miasta Gorki (Niżny Nowogród). Pozycja ZSRR stała się niezwykle trudna. Ale Stalin zdecydowanie odrzucił propozycje zawarcia pokoju z nazistowskimi Niemcami. A Johann Adolf już obserwował Wielką Brytanię. Siły lądowe III Rzeszy były więcej niż wystarczające do lądowania na terenie metropolii.
  Następnie Johann Adolf postanowił jednocześnie wykończyć ZSRR i zdobyć Anglię. Niemiecka flota podwodna zdominowała już morze. Teraz naziści w pośpiechu budowali pancerniki, lotniskowce i statki transportowe.
  Na początku maja 1944 r. naziści wznowili ofensywę przeciwko Rosji. Siły Armii Czerwonej zostały osłabione, ale nadal stawiają heroiczny opór. Gorki stawiał opór przez cały miesiąc, aw lipcu upadł Kazań i Uljanowsk wraz z Orenburgiem. Ale pod koniec sierpnia Niemcy zbliżyli się już do Swierdłowska.
  W tym samym czasie, 1 września, rozpoczęło się lądowanie w Wielkiej Brytanii. Bitwa o Anglię trwała piętnaście dni i nocy. I w końcu, po upartej bitwie, Wielka Brytania skapitulowała. A 25 września, po długim oblężeniu i upartym ataku, Swierdłowsk upadł.
  Sukces odnieśli również Japończycy, ale jak dotąd nie udało im się jeszcze dotrzeć na Ural. Stalin, opuszczając Swierdłowsk, przeniósł się z kwaterą główną do Nowosybirska. Pozostała twierdza władzy radzieckiej. A Niemcy ponownie zamrozili działania wojenne na zimę. Teraz Johann-Adolf był bardziej zainteresowany Ameryką, która w 1945 roku miała zdobyć bombę atomową.
  Ale jak dotąd, dzięki dominacji niemieckich samolotów odrzutowych, Amerykanie nie mogli zbliżyć się do niemieckich miast.
  Oleg Rybachenko lubi esej, w którym ponownie zobaczył kontynuację historii hitlera w Hitlerze. W Stanach Zjednoczonych, mimo znacznych zniszczeń spowodowanych ładunkiem nuklearnym, odmówili kapitulacji. Wojna trwała. Trzecia Rzesza wraz z Japonią posuwała się naprzód na kontynencie. Latem 1946 roku w Kanadzie walczyło już około dwustu pięćdziesięciu niemieckich i zagranicznych dywizji, w tym około czterdziestu japońskich. Sprzeciwiało się im stu osiemdziesięciu Amerykanów i około dwudziestu Kanadyjczyków. Tym samym po stronie III Rzeszy istniała już niemal półtoratora przewaga. Ponadto niemieckie czołgi, w szczególności "Panther" -3 i "Tiger" -2, zachowały swoją przewagę jakościową nad "Pershingiem" -2, najnowszym pojazdem wprowadzonym do produkcji. Przestarzałe marki pokazały też przewagę Niemców, którzy rozwijali się wykorzystując wiedzę o przyszłości.
  W lotnictwie odrzutowym jakościowa przewaga nazistów okazała się jeszcze bardziej znacząca, rekompensując ilościowe możliwości Amerykanów. Ich odrzutowiec F-80 nie mógł konkurować na równych warunkach z ME-362 i HE-262, gorszymi od nich pod każdym względem: szybkością, manewrowością, uzbrojeniem, optyką, wyposażeniem, noktowizorami, radiem i radarem. Ogólnie rzecz biorąc, F-80, ze względu na swoją bezużyteczną zwrotność, nie nadawał się do pełnoprawnego użycia bojowego. A F-86 wciąż jest rozwijany, a ten projekt pojazdu jest zauważalnie gorszy od niemieckiego samolotu. Na razie więc główny ciężar bojowy spoczywa na amerykańskich Mustangach i Airacobrach - śmigłowych myśliwcach, które nawet nie zbliżają się do niemieckich parametrów. To samo dotyczy bombowców i samolotów szturmowych.
  A co gorsza, ponieważ dopiero zaczęto opracowywać pełnoprawne bombowce odrzutowe i samoloty szturmowe. A Niemcy od dawna są w serii i są wykorzystywani w bitwach.
  Ale Amerykanie są silni, mają rozwiniętą gospodarkę i mogą produkować sprzęt w ogromnych ilościach. Ponadto długość łączności koliduje z zaopatrzeniem wojsk niemieckich, co prowadzi do przedłużania się wojny.
  Fritz, chcąc poprawić zaopatrzenie, rozpoczął budowę nowej linii kolejowej. Od Transsyberii po samą Czukotkę. A potem wspaniały plan podziemnego tunelu aż do Alaski. Tutaj Führer jest już zabójcą, chce połączyć obie półkule, w swoim śnie o dominacji nad światem!
  I to marzenie powoli zbliża się do realizacji! Pod koniec września Niemcy zbliżyli się do granicy amerykańsko-kanadyjskiej. Walka okazała się niezwykle zacięta. Niektóre miasta kilkakrotnie przechodziły z rąk do rąk. Amerykanie, wbrew powszechnemu stereotypowi, okazali się wytrwałymi i dobrymi wojownikami. Ludność w Stanach Zjednoczonych jest uzbrojona, a wielu wie, jak władać źrebakiem lub bronią od wczesnego dzieciństwa. Niemcy nie mieli więc łatwego spaceru.
  Chociaż, oczywiście, Niemcy będą miały silniejszą broń strzelecką, ale amerykańskie karabiny automatyczne też nie są złe. A sprzętu jest bardzo dużo, wszelkiego rodzaju transporterów. Nie jest łatwo pokonać Amerykanów, zwłaszcza jeśli są problemy z paliwem.
  Aby zmniejszyć straty w sile roboczej, Fuhrer zaczął zwiększać ofensywę powietrzną i bombardowanie za pomocą samolotów odrzutowych.
  Poza tym Niemcy mieli w serii dyskoteki: maszyny o wybitnych właściwościach lotnych, zdolne do lotu na wysokość do trzydziestu kilometrów, osiągające prędkość 5-6 fal dźwiękowych i stamtąd zrzucające bomby sterowane radiowo ze stratosfery. Niebezpieczni okazali się również niemieccy bezstratni, są w stanie zbombardować terytorium Stanów Zjednoczonych, bez tankowania z Europy, czy z Wysp Hawajskich.
  Uderzenia te wyrządziły ogromne szkody amerykańskim miastom i zniszczyły przemysł, a przede wszystkim produkcję wojskową. Ale fabryki w Stanach Zjednoczonych zeszły do podziemia i nadal produkowały różne rodzaje broni.
  A skład wojsk III Rzeszy coraz bardziej zwiększał liczbę jednostek kolonialnych i zagranicznych. Nastąpiła tak zwana barbaryzacja armii. Wzrosła też jego liczba.
  Mając przewagę w zasobach ludzkich, III Rzesza, wchodząc w starcia militarne, stopniowo wygrywała wojnę na wyniszczenie. Zimą 1946-1947 Niemcom udało się przedrzeć na pozycje na północy Stanów Zjednoczonych i zająć Quebec i Toronto, skutecznie wyprowadzając Kanadę z wojny. Ameryka nie miała już sojuszników, ale ten kochający wolność naród nie chciał złożyć broni. Chociaż Fritz wraz z Japończykami najechali Stany Zjednoczone z Meksyku. Stopniowo wpływała na to liczebna przewaga III Rzeszy, Japonii i koalicji proniemieckiej.
  Ale Ameryka przegrywała wojnę znacznie wolniej, niż chciał Führer, który liczył na przewagę technologiczną.
  Zawarto milczącą umowę między USA i Niemcami zakazującą użycia broni jądrowej. W związku ze skażeniem długotrwałym promieniowaniem przeznaczonym do okupacji i dalszej eksploatacji, Fuhrer-popadaniec zgodził się na to. Ale wojna wciąż się przeciągała. Wiosną 1947 roku, zgromadziwszy siły i używając nowych czołgów Panther-4 i Tiger-3, Niemcy rozpoczęli posuwanie się w kierunku Filadelfii. Walki toczyły się teraz głównie na korzyść III Rzeszy. Po raz pierwszy w całej wojnie naziści zastosowali w nowych czołgach dynamiczną ochronę i mocniejsze silniki turbinowe o mocy do 2000 koni mechanicznych. Ponadto "Tygrys"-3 używał najnowszego 120-mm armaty z krótką lufą, ale z wysokim ciśnieniem w zamku, pozwalającym na wyrzucanie pocisku z prędkością 1800 metrów na sekundę.
  Jakościowa przewaga Niemców ponownie wzrosła. Amerykanie mieli "Patony" o wadze 65 ton, z działem 120 mm, ale nadal nie mogły przebić się przez dynamiczną i wielowarstwową niemiecką obronę i ustępowały Fritzowi pod względem uzbrojenia i jakości pocisków.
  Filadelfia została otoczona i upadła pod koniec czerwca. Amerykanie stracili najważniejszy punkt strategiczny na północy i znaczną część terytorium. Niemcy jednak nadal posuwali się stosunkowo wolno. I jak dotąd nie byli w stanie nabrać wysokiego tempa. Na początku września upadło Chicago, podobnie jak Los Angeles. A w połowie listopada w zachodniej części Stanów Zjednoczonych zjednoczyły się wojska koalicji antyamerykańskiej, nacierające z południa i północy.
  Do końca roku okupowane było prawie dwie trzecie terytorium Ameryki. W lutym 1948 r. rozpoczął się atak na Nowy Jork i Waszyngton. A w marcu miasta te zostały całkowicie otoczone. 20 kwietnia obie największe klęski głodu w Ameryce zostały zajęte. Kapitulacja resztek wojsk amerykańskich nastąpiła, jak na ironię, 9 maja. Tak zakończyła się II wojna światowa. Trwało to w sumie osiem lat, osiem miesięcy i dziewięć dni. Zginęło w nim prawie dwieście milionów ludzi, użyto broni jądrowej.
  Dzięki trafieniu niemiecki orzeł rozpostarł skrzydła na cały świat. Niemcy, Japonia, Włochy i kilka innych krajów podzieliły świat pod ogólną hegemonią Trzeciej Rzeszy.
  Ale Fuhrer-popadanetowie nie chcieli dokończyć jego podboju. Następną ofiarą niemieckiego ataku była Japonia. Samurajowie mieli za dużo ziemi. No bo jak tego nie kwestionować?
  Niemcy rozpoczęli wojnę 20 kwietnia 1951 r. - zbiegło się to w czasie z urodzinami opętanego Adolfa. Potrzeba było trzech lat, aby lud odpoczął od prac wojskowych, a armia się skonsolidowała. Dalsza zwłoka wydawała się niebezpieczna. Sama Japonia może wkrótce stać się potęgą nuklearną. Tak więc naziści posunęli się naprzód i pierwsi uderzyli w samurajów. W tym samym czasie użyto broni jądrowej.
  Wojna, ze względu na nagłość ataku, rozwinęła się z korzyścią dla III Rzeszy. Ale samuraj stawiał heroiczny opór. Powoli opuszczali swoje pozycje. Niemiecka technologia nadal posiadała przytłaczającą przewagę jakościową nad japońską, co miało decydujący wpływ na bitwy.
  Ale Japonia jest również twardym orzechem do zgryzienia, z dużą armią i fanatyczną populacją. Ponadto kraj Wschodzącego Słońca ma duże terytoria i wiele zasobów: zarówno ludzkich, jak i materialnych.
  Niemcy posunęli się naprzód, atakując kolonialne posiadłości Japonii w Azji. Przede wszystkim w Primorye na Dalekim Wschodzie, w Birmie i Bangladeszu w Azji, na wschodzie USA w Ameryce. Poza tym w Tybecie... Japonia zagarnęła dla siebie zbyt dużo ziemi, nawet część Australii, żeby III Rzesza mogła to wybaczyć. W wojnie z samurajami brała również udział rosyjska autonomia, na czele której nadal stał przywódca Stalin. Fuhrer-popadaniec obiecywał powrót do Rosyjskiej Republiki Autonomicznej w ramach federacji III Rzeszy ziem podbitych od ZSRR przez Japonię. Należy zauważyć, że zarówno Johann-Adolf, jak i Joseph Vissarionovich osobiście nawiązali znajome stosunki. Pozwoliło to uniknąć działań partyzanckich i masowych akcji karnych.
  Armia Czerwona rozwinęła więc własny front. Sto dwadzieścia sowieckich dywizji przeciwko osiemdziesięciu japońskim i kolonialnym Chińczykom. To prawda, że \u200b\u200bnie ma wystarczającej technologii - ponieważ siły autonomii mają charakter półpolicyjny. Ale wciąż jest to znacząca siła, zdolna wpłynąć na cały przebieg wojny.
  Ale przywódca wszechczasów i narodów podjął bardzo ryzykowną decyzję, natychmiast wysyłając pierwszy prototyp na linię frontu w desperackiej ofensywie. Operację nazwano: "Czapajew". Czyli na cześć, jeśli nie największego, to najbardziej charyzmatycznego dowódcy wojny domowej. I Stalin zrozumiał, że była to być może jego ostatnia praktyczna szansa na wydobycie przynajmniej czegoś z wojny z Japonią. W przeciwnym razie wojska Hitlera, straciwszy wszelki szacunek dla dowódcy kaukaskiej powodzi, zmiażdżą go.
  Co więcej, używając IS-7 naruszył niewypowiedziany zakaz autonomii w opracowywaniu niektórych rodzajów sprzętu.
  Jednak nawet teraz szanse na osiągnięcie przynajmniej części taktycznego sukcesu były niezwykle skromne i słabe. Ale Stalin nie miał wyboru i postawił zakład hazardzisty.
  Ponieważ statystyki bojowe wykazały, że kobiety za kierownicą były o połowę mniej narażone na utratę czołgów, IS-7 był obsługiwany przez wyłącznie żeńską załogę. Eksperymentalny zespół czołgów tworzyło pięć pięknych dziewczyn. Nowe działo kalibru 130 mm miało szansę przebić słynnego japońskiego piramidalnego "Cesarza" z dystansu bojowego. Sam 68-tonowy radziecki czołg miał duże nachylenie przedniego pancerza, masę 68 ton i zdolność do wytrzymania pocisków zarówno niemieckich, japońskich, jak i własnych dział. To prawda, tylko na czole, więc pancerz boczny i rufowy okazały się znacznie słabsze. Pozytywną cechą nowego czołgu był silnik o masie 1080 ton, który pozwalał osiągnąć prędkość 60 kilometrów na autostradzie i aż osiem karabinów maszynowych. Tak, uzbrojenie jest lepsze niż w IS-4, chociaż jak dotąd samochód wyszedł tylko w jednym egzemplarzu.
  Ale dziewczęca załoga spróbuje tego teraz. I pokazać swoją siłę. A także fakt, że radzieckie samochody wcale nie są tak beznadziejnie w tyle za Japończykami, jak spodziewają się stratedzy Kraju Kwitnącej Wiśni.
  Dowódca załogi, Augustine, wrzeszczy na całe gardło:
  Jeszcze wygramy!
  Gąsienice czołgu ciężkiego dudnią, demonstrując śmigające, odlewane ze stali rolki. Sama natura wydaje się być po stronie dziewcząt. Młodzi i bardzo piękni wojownicy żują melona, którego dostali wiosną 1 maja i śpiewają.
  Wielkie imię świętych soborów,
  Świeci nad światem - jak samo słońce!
  Pokryliśmy planetę niezniszczalną chwałą,
  I zrzućcie jarzmo i złe jarzmo!
  
  Taka Ojczyzna, moja droga,
  Nie będziesz piękniejsza na całym świecie...
  Bosa dziewczyna biegnie aleją,
  Ona jest jak przebiśnieg, a nie dwadzieścia!
  
  Pięknie walczymy i pięknie czynimy pokój,
  Nasz dumny naród radziecki bez strachu...
  W najpiękniejszy dla nas dzień Walentynki,
  Niech dziewczyna znajdzie faceta do uczucia!
  
  Miłość to uczucie niemal nieziemskie
  Wiele jest w nas ukrytych, ale wiele jest w was...
  Bogactwo wierzy - jest zachłanne,
  A pasja jest najważniejsza na Ziemi!
  
  Wojna wybuchnie, a ognie zgasną,
  Wiedz, że nadejdzie czas i nadejdzie szczęście ...
  Rodzinę stworzą różne pary,
  I będą dzieci, wierzę, że hojny wschód słońca!
  
  Wtedy zbudujemy marzenie o komunizmie,
  Wzniesiemy wielkie miasta...
  Miecz faszyzmu spłonie w ogniu podziemnego świata,
  Ojczyzna jest z nami - licz na zawsze!
  
  Gdzie Puszkin, Jesienin - skomponowane wiersze,
  Promiennik czerwieni zachwyt dziewczyn.
  Widać piękny dystans komunizmu,
  A Führer wkrótce trafi do więzienia!
  
  Wtedy zaśpiewamy chwałę Ojczyźnie,
  Niech nasze wiersze będą na imprezę...
  Zbudujmy wkrótce moc uniwersalną
  O wielki Stalinie, ratuj Rosję!
  W tym momencie dziewczyny skończyły śpiewać, ich czołg stał przed tuzinem japońskich samochodów. Trzy japońskie czołgi są najnowszymi licencjonowanymi i wciąż niezwykle rzadkimi - piramidalnymi. Z działem o długości 105 milimetrów i lufą 100 EL. Prędkość początkowa licencjonowanego przez Niemców pocisku, będącego na uzbrojeniu armii Kraju Kwitnącej Wiśni (obecnie przestarzały! Pojawiły się więc bardziej zaawansowane, wysokociśnieniowe!) Działa do 1300 metrów na sekundę, co rekompensuje nieco mniejsze kaliber niż w sowieckiej maszynie. Prędkość pocisku radzieckiego działa wynosi 903 milimetry. Ale kaliber 130 kontra 105, jeden kompensuje drugi. Nawet jeśli japoński, skopiowany z niemieckiego pocisku, jest trochę bardziej przeciwpancerny, ale jest mniejszy.
  Oczywiście szybkostrzelność dział niemieckich będzie wyższa. Wśród japońskich pojazdów jest przestarzała Panther-1 z armatą 75 mm i Tiger-3, który w ogóle wydaje się być mastodontem, schwytany amerykański Pershin-2 z silnym działem, najmasywniejszy japoński czołg licencjonowany "Lew"-2 z armatą 105 mm i tylko nieco krótszą lufą niż "Cesarz", tylko 70 EL.
  Dziewczyny strzelają w biegu. Prowadzi Swietłana. Nie jest to takie proste, bo radziecki czołg nie ma stabilizatora hydraulicznego, ale strzelec jest dziewczyną o rzadkiej urodzie. Dziewczyny w niektórych odkrytych strojach kąpielowych typu bikini. Latem pogoda okazała się ciepła, aw czołgu z mocnym silnikiem było nawet gorąco.
  Bosymi stopami czujesz samochód bardzo dobrze. Naga, wrażliwa dziewczęca podeszwa zewnętrzna wyczuwa najmniejsze wibracje zbiornika. A ty jesteś z nim jednością. Nawet zimą dziewczyny próbowały walczyć boso, aby otwartą stopą wyczuć maszynę, jej puls. Możesz więc sterować czołgiem, aby nikt do niego nie wszedł, i uderzyć wroga w ruchu.
  Pod względem przebijania pancerza Imperator nie jest słabszy od IS-7, a i tak istnieje szansa, zwłaszcza w przypadku pocisku z rdzeniem uranowym, na przebicie czoła lub trafienie w tyłek. Ponadto, jeśli uderzy w bok, będzie to katastrofa, a część gąsienicowa jest dość wrażliwa.
  Japońskie i zdobyte amerykańskie czołgi otworzyły ogień z dużej odległości. Wiedzą, że ich broń jest przeciwpancerna i niebezpieczna.
  Strzelanie z dystansu do "Cesarza" o piramidalnym kształcie jest niezwykle ryzykowne i niemądre. Dziewczyny z czołgów strzelały do amerykańskiego Pershinga-2 jako najbardziej wrażliwego czołgu tej kawalkady. Oczywiście jest to słabość. Ale trzeba umieć trafić, gdy wróg jest jeszcze dalej niż trzy kilometry...
  Pierwszy pocisk został celowany i przesunął się pięć metrów od prawej burty amerykańskiego czołgu. Oksana i Marusya aktywnie palcują gołymi nogami, szarżując, a Olga zwiększa obroty silnika.
  Pershing-2 to tylko para. Są z Amerykanami, którzy walczą rzekomo jako ochotnicy na pokładzie. I strzelają bardzo aktywnie. Działa takiego czołgu mają lepszą siłę penetracji niż działo "Tygrysa" -2, więc jest to niezwykle niebezpieczne dla czołgów mniejszego kalibru.
  Swietłana opiera bose pięty i próbuje się zrelaksować. Najważniejsze tutaj nie jest celowanie, ale wyczucie samochodu. Wciąż nie da się celnie wycelować bronią w ruchu bez stabilizatora i warto polegać na intuicji. A ona jest dość doświadczonym strzelcem. Walczyli na T-34-85, a potem było doświadczenie z IS-3, nawet w formie eksperymentalnej, z tajnym rozwojem. Są więc już sprawdzonym zespołem. I już każda dziewczyna ma kilka zamówień i złotą gwiazdę bohatera. Więc są przygotowani.
  Swietłana osobiście widziała, jak Japończycy palili żywcem naród radziecki na okupowanych terytoriach. I naprawdę chciała zemścić się na nazistach, samurajach, całej tej niegodziwości depczącej Rosję. Ale jeszcze bardziej irytujący byli Amerykanie. Zdradziwszy ZSRR przeszli na stronę tłustego kapitału japońskiego i faszystowskiego dyktatu. A to nie mogło nie wywołać w nich nienawiści. To prawda, że amerykańskie samoloty i czołgi są gorsze niż niemieckie, a nawet japońskie. A Pershing-2, podobnie jak T-93, to jedyne czołgi, które walczą na frontach.
  To prawda, że \u200b\u200bjankesi również próbowali zrzucić Shermany, ale ten pojazd był już znacznie gorszy pod względem jakości od Pantery -2, a nawet Japończycy przyjęli ten czołg bez większego entuzjazmu, o ile nie mieli wystarczającej liczby własnych .
  Już w 1943 r., a zwłaszcza w 1944 r. Panther-2 stał się głównym czołgiem panzvale i pewnie pokazał wszystkim i całą swoją wyższość w przednim pancerzu i niszczycielskiej sile działa. Do tej pory "Panther" -2 przewyższa łączność "Pershing" -2, której wstydzą się Amerykanie. Ale wciąż istnieją czołgi "Cesarz" -2, prawdziwe arcydzieło inżynierii, z którym Jankesi nie mogą do tej pory nawet ściśle konkurować.
  Dziewczyna popełniła błąd i potraktowała to jak strzały w Pershinga. Przedni pancerz wieży ma dla tej maszyny zaledwie 105 milimetrów. Jest więc bardziej podatny na ataki niż Panther-2, który nawet we wczesnej wersji miał 150 mm pancerza. Chociaż amerykański czołg z długim pniem jest w stanie boleśnie użądlić.
  Na chwilę Pershing zamarł, a potem jego wieża zdawała się otwierać. Pancerz pękł i buchnął gęsty dym.
  Swietłana radośnie śpiewała:
  - Raz, dwa... Oddział bojowy! Wtedy płoną pożary z Petersburga!
  Zbliża się ich czołg...
  Augustyn radośnie mówi:
  - Wynik jeden - zero na naszą korzyść!
  Z jakiegoś powodu Svetlana wypaliła na niewłaściwym stepie:
  -Pierwszy naleśnik jest zawsze grudkowaty...
  Ale może miała na myśli swoją pierwszą porażkę. Ale ogólnie wydostanie się z działa dużego kalibru w ruchu, bez stabilizatora, jest niezwykle trudne. Ale bosonogie dziewczyny to potrafią - bo są fenomenalne.
  Tutaj Swietłana łapie drugiego "Pershinga" w celowniku. Podczas strzelaniny dziewczyna próbuje wstrzymać oddech i poczuć rysunek. Dystans się zmniejsza i zostały już tylko trzy kilometry. A nawet mniej niż trzy... Swietłana naciska spust. Mechanizm działa, a teraźniejszość leci.
  Marusia szepcze:
  - Nie daj Boże niewidomym otwierać oczy...
  Chociaż Pershing nie wygląda na garbusa, wyprostował plecy: zdarł wieżę. Wszystkie pięć dziewcząt krzyknęło chórem:
  -Brawo! brawurowo!
  A teraz czołg poszedł do konsumpcji, z tuzina pozostało dziesięć.
  Teraz promienna blondynka w bikini Swietłana uśmiecha się na ten widok. Dwa strzały z rzędu są celne. A to z działa dużego kalibru. Cudownie - okazała się potężnym czołgiem. A teraz dziewczęta zwiadowców wbijają kolejny pocisk w lufę. A jednocześnie piękności nadal raczej się uśmiechają. Jacy oni są mądrzy i czarujący.
  Swietłana szepcze pod nosem:
  - Oto moje dżiny! Do mnie, moje dżiny!
  I znowu snajperka strzela. A jej ujęcia są świetne. Oprzyj się na dziewczynie bosą piętą, tak aby metal błyszczał od podeszwy po tył głowy. I tak relaksujesz się niesamowicie... I teraz pytanie, kogo wybrać jako następną ofiarę? Pantera-2 i Tygrys-2 w przednim pancerzu są mniej więcej blisko. Nieco cieńszy pancerz wieży jest równoważony przez większe nachylenie Pantery.
  Więc wybór jest jasny: powinieneś trafić w większy cel - "Król Tygrys". A teraz trzeci zbiornik traci wsparcie z glebą. Tak, ten model "Tygrys" -2 nie jest zbyt udany. Waga IS-7 jest taka sama, ale radziecki czołg ma lepszą ochronę i potężniejsze działo. Ale japoński mastodont będzie miał prostszą formę. Z tego powodu CT jest w produkcji od dłuższego czasu. Oczywiście został usunięty z serii, ale samochód jest wytrwały i dlatego nadal znajduje się na frontach.
  To było mocne auto, ze znakomitą i doświadczoną załogą... Było i odpłynęło! To prawda, że w tym momencie dobrze wycelowany japoński pocisk trafił w czoło wieży IS-7. Ale odbił się rykoszetem. A niemiecki czołg przedarł się, tracąc wieżę.
  Swietłana radośnie śpiewała:
  "Łatwo jest zobaczyć sprawiedliwy cel... świetny cel!"
  A teraz następna ofiara "Pantera" -2 jest również moralnie przestarzałą maszyną, chociaż znacznie przewyższa T-34-85 swoimi walorami bojowymi i nie ustępuje w bieganiu.
  Masa japońskiego samochodu wynosi pięćdziesiąt ton, z silnikiem o mocy dziewięciuset koni mechanicznych. Oznacza to, że zbiornik jest mocny i odporny. Pancerz boczny 82 mm, mniej lub bardziej chroniony przed wieloma sowieckimi działami. Panther-2 pluje pociskami, które stają się coraz bardziej niebezpieczne w miarę zbliżania się.
  Swietłana cieszy się dotykiem dłoni Oksany na jej zrogowaciałych podeszwach. Dziewczyna energicznie masuje od bosych stóp do pięt, a Swietłana strzela... Panterę trzeba trafić precyzyjnie, żeby pocisk nie odbił się rykoszetem. Inaczej się nie uda.
  Svetlana wystrzeliwuje pocisk i nadal nuci po trafieniu XXI wieku. (Kiedy widzisz sen, jest to całkiem możliwe!) Takie myśli snajperki mają uczciwe myśli:
  - Potrzebuję też sprawiedliwego bohatera, wielkiego bohatera, który poprowadzi wszystkich!
  A "Pantera" -2 poszła do piekła. Tam jej miejsce!
  W ten sposób Swietłana racjonalnie radziła sobie ze wszystkimi ...
  Oksana ryczy na całe gardło:
  - Wynik cztery - zero na naszą korzyść!
  Strażniczki są bardzo zadowolone z tego, jak świetnie radzą sobie z przeciwniczką. To wojownicy z nieba.
  Teraz pozostało osiem zbiorników. Pięć lwów i trzech cesarzy. "Lew" ma bardzo mocny przedni pancerz o grubości 250 milimetrów pod kątem i 150 milimetrów pod kątem 45 stopni kadłuba. Pancerz strony "Lwa" -2 ma 82 milimetry, a "Lewa" -3 125 milimetrów. A kadłuby mają 200 milimetrów. Nie tak łatwo pokonać takie mastodonty.
  "Cesarz" -2 japońskiego modelu 250 milimetrów ma duże nachylenie na czole kadłuba. I taki jednolity pancerz w połowie czołgu i 200 mm z tyłu.
  Bardzo trudno jest przebić wysokiej jakości cementowany pancerz tych czołgów.
  Dziewczyny są coraz bliżej. Japońskie pojazdy nie mają martwych sektorów, w których nie mogą odbijać się rykoszetem, więc trafienie w nie jest jeszcze trudniejsze niż w poprzednich modelach...
  Dystans skrócono do kilometra. A to już jest ryzykowne. "Lion" -3 ma również lufę o długości 100 EL. Oznacza to, że może przepalić IS-7 w czoło.
  PRZEJŚCIE DO FUHRERA - 3
  Jest już cała nadzieja na zwrotność Olgi. Dziewczyna-kierowca była zupełnie naga, aby lepiej odczuwać zakłócenia wszystkich pól magnetycznych i niemagnetycznych. I w ten sposób unikaj trujących i śmiercionośnych trafień wroga.
  A przecież polowanie toczy się bardzo poważnie. Osiem pistoletów to więcej niż jeden. Ich czołg został trafiony już pięć razy, ale pociski odbiły się rykoszetem od pochyłego pancerza.
  Olga szepcze pod nosem modlitwę, czyli ostatnią opowieść. Możesz poruszać się w taki sposób, aby uderzenie pocisku było złagodzone, a uderzenie nie było tak śmiertelne.
  A Swietłana znowu strzela... Śmiertelnie ranny "Lew" staje dęba! Piąty czołg jest gotowy.
  Dziewczęta ponownie zaśpiewały chórem:
  - Wschodzący kraj jest ogromny ...
  Swietłana mruknęła:
  - Śmiertelna walka faszystów!
  A teraz bosonogie terminatorki włożyły nową skorupę do zamka. Niezbyt szybkostrzelna radziecka broń, ale mocna. I znowu Swietłana wyciąga skarpetki i porusza palcami u nóg. Mechanizm płynnie się obniża, a bezwładność działa jest mu przekazywana.
  A oto kolejny "Lew" -2 śmiertelnie wstrząśnięty. Zostało tylko sześć samochodów. Ale z drugiej strony najniebezpieczniejsze i najsilniejsze... Możesz wziąć je na czoło lub nie możesz ich wziąć. Kąt racjonalnego nachylenia pancerza jest bardzo duży.
  Ale Swietłana emanuje pewnością siebie. W końcu to dziewczyny z Komsomołu, co oznacza, że urodziły się, by wygrywać. Ale tu znowu usta szepczą modlitwę i muszlę w zamku.
  Jest strzał...
  Niestety, tym razem szczęście odwróciło się od Swietłany. Pocisk odbił się od mocno utwardzonej, pochyłej powierzchni i odbił się rykoszetem. Dziewczyna wybuchnęła gniewnymi łzami z irytacji i syknęła:
  - Katastrofalne posunięcie... Powłoka w zużyciu!
  Zmniejsza się odległość między zbiornikami. I jasne jest, że wróg znacznie wyprzedza radziecką maszynę i działo pod względem szybkostrzelności. Ale Olga udaje się uniknąć śmiertelnego ugryzienia, ciągnąc czołg IS-7. A maszyna jakimś czarem broni się przed śmiercionośnymi pociskami wroga.
  Ale tutaj Swietłana, aby się skoncentrować i lepiej znaleźć słaby punkt w zbroi wroga, szepcze:
  - Z nazistowską potęgą, ciemną z przeklętą hordą...
  Marusya, masując bose stopy strzelczyni, zastąpiła Oksanę, skończyła śpiewać:
  - Niech szlachetna wściekłość wrze jak fala!
  Swietłana oddaje strzał, śpiewając do końca:
  - Trwa wojna ludowa, święta wojna!
  Więc siódmy czołg zostaje pokonany. Jego wieża jest odrzucona do tyłu jak odcięty dojrzały borowik.
  Swietłana radośnie wrony:
  - Nie lubię pustych wydatków... Mój pierwszy ruch jest moim ostatnim ruchem!
  Oksana i Nataszka wkładają nowy pocisk, a Marusya energicznie pracowała rękami, próbując naładować Swietłanę energią. Okazało się, że taka harmonijna para.
  Swietłana oddaje strzał i już ósmy czołg leci do kosmicznego podziemia.
  Marusya uśmiecha się i szepcze z zadowoleniem:
  - Moja praca!
  Właściwie zrobiła dobry masaż kostki. A potem zamruczała jak zadowolony kot.
  Pozostały cztery czołgi, z czego trzy to prawie nieprzeniknione "Cesarze". Dogonił ich radziecki samochód ...
  Swietłana ledwie zdążyła rozłożyć działo, a Augustina włączyła obrót wieży... Ich czołg prześlizgnął się przez wszystkie przeszkody, a celny strzał obrócił pancerz "Lwa"-3... Tak więc prawie punkt -blank został wykończony potężnym wrogiem. A teraz pozostali tylko faraonowie o niskiej wrażliwości. Ale wojownicy są gotowi do walki.
  Swietłana śpiewała:
  - Jeszcze trochę, jeszcze trochę - ostatnia walka jest najtrudniejsza...
  Zwinne dziewczęta wepchnęły łuski do zamka. Bądź trochę szybszy IS-7. Kolejną rzeczą są japońskie, a właściwie niemieckie, licencjonowane półautomaty, z pneumatycznym zasilaniem łusek. Gdyby Sowieci nie prowadzili załogi legendarnej dziewczyny, to szybki ogień samurajów już by wszystkich zmiażdżył, nawet zbroja tajnego syberyjskiego hartowania by nie pomogła.
  Olga rozłożyła się na krześle, a jej nagie piersi dotykały dźwigni. Łatwiej jej więc wejść w stan bojowego transu. Niemieckie pojazdy miały szybko obracające się wieże; pełny obrót wykonały w ciągu dwunastu sekund. Wojownicy Komsomołu ledwo zdążyli załadować broń. A Olga przeprowadziła przemieszczenie czołgu.
  Trzy trujące, śmiercionośne pociski z takiej odległości trafiły tylko w prawy pancerz i eksplodowały dziesięć metrów za IS-7. W odpowiedzi Swietłana i Avgustina uderzyły razem w Niemców, celując niemal prosto w najbardziej wrażliwy punkt: tył kadłuba i starając się, aby nachylenie pancerza było jak najmniejsze.
  Do tego momentu przypadki utraty "Cesarza" były odosobnione iz reguły nie w bitwach czołgów. A potem zapalił się dziesiąty samochód i pozostały tylko dwa.
  Wszystkie pięć dziewczyn poczuło w sobie zapach krwi... Piramidalne czołgi chwyciły sowiecki samochód na muszce i zwymiotowały łuski. Jakie to niebezpieczne... Z takiej odległości ukłucie pocisku z rdzeniem wolframowym lub uranowym jest równie zabójcze jak żmija indyjska w nos.
  Olga była spocona od nadludzkiego napięcia, jakby nasmarowana olejem. Dziewczyna ciężko oddychała i trzęsła się w ekstazie.
  Oksana i Avgustina wrzuciły kolejny pocisk do zamka... W zbiorniku zrobiło się naprawdę gorąco, a z półnagich ciał dziewcząt kapał pot.
  Swietłana mówi z klasyków:
  - Idź do Wołgi, której jęk słychać, a potem której kości pękają z bólu! Odpływamy, my wilkołacy, na jego ostatnią nikczemną ścieżkę!
  I wystrzeliła, a komendant Augustine pomagał wycelować broń przy pomocy zgrabnej, nagiej, dziewczęcej nogi. Ponieważ zmęczone ręce Swietłany gwałtownie się trzęsły...
  Pocisk odbił się rykoszetem, a niemieckie pojazdy zaczęły zawracać. Następnie Olga wysłała IS-7, ponieważ maszyna jest wystarczająco szybka między potężnymi japońskimi, przysadzistymi mastodontami.
  Swietłana rozłożyła broń i dosłownie dotknęła lufy korpusu wroga. Oksana i Marusya zdołały rzucić pocisk, w pośpiechu promienna dziewczyna i wojownik Światła wystrzelili. Trafiła prawie dotykając lufy pancerza wrogiego czołgu.
  Duży japoński samochód otrzymał śmiertelną dziurę, ale nawet połowa bagażnika została oderwana od mocnego radzieckiego.
  Dziewczyny nawet podskakiwały z drgań. U samurajów zestaw bojowy zdetonował, a pociski zaczęły pękać.
  Swietłana szturchnęła się w twarz z irytacją i wykrzyknęła:
  - Cóż, jestem głupcem!
  Oksana nie zgodziła się z nią:
  - Śmiertelnie użądliłeś "Cesarza", a to nie jest dane wszystkim!
  Swietłana odpowiedziała niegrzecznie:
  - Mniej frazesów! Lepszy pocisk daje szybciej!
  Augustyn odpowiedział logicznie:
  - Wtedy nasze działo zostanie całkowicie rozerwane. Najlepiej wrócić do swojej i wymienić lufę. Tak cenny samochód trzeba ratować za wszelką cenę!
  Swietłana niechętnie zgodziła się:
  - Jesteś dowódcą i wiesz lepiej...
  Olga powiedziała grobowym głosem ze zmęczenia:
  "Teraz muszę zrobić wszystko, żeby się uratować!"
  Radziecki czołg wrzucił ostatni bieg, aby uciec przed trującymi pociskami faraona. Trzeba było sprowadzić do obozu niezwykle kosztowną maszynę bez dodatkowych uszkodzeń.
  Ale decyzja o pokazaniu "Faraonowi" rufy nie jest najlepsza, ponieważ tył IS-7 jest znacznie słabszy niż czoło. A szanse na śmierć wzrosły wielokrotnie. Ponadto na niebie pojawił się licencjonowany odrzutowy samolot szturmowy NEYA-283, wyposażony w 75-milimetrowe działka powietrzne i niekierowane pociski o napędzie rakietowym.
  I to jest więcej niż poważne. Wróg jest po prostu specjalistą w niszczeniu sowieckich czołgów i to bardzo szybko. A jego pistolety są och, jak szybko strzelają.
  Oczy Olgi wychodzą z napięcia, a charyzmatyczny Augustyn aktywnie pomaga kierowcy. Mają jeden cel: przetrwać za wszelką cenę. I będą próbować. W końcu dziewczyny są bardzo doświadczone. Pierwszy chrzest bojowy nastąpił już w 1944 roku. Nie w czołgu, ale w piechocie. To prawda, że młode kobiety z Komsomołu, a potem nawet pionierki harcerskie, były chronione, ale same były chętne do walki. I zdobyli "Panterę" -2, nieoczekiwanie pokazując swój czołgowy talent.
  Potem wszystkie dziewczyny bały się wysłać je do piekła. Ale mieli szczęście, sami wspięli się na diabła na rogach i żaden z nich nie został poważnie ranny. Tylko diabły miały zadrapania, które goiły się bez pozostawiania blizn na skórze.
  Augustyn modlił się także do siebie. Pojawiało się coraz więcej reaktywnych, potężnych samurajskich samolotów szturmowych. "Cesarz" -2, który pod względem osiągów nie ustępuje IS-7, rusza za nimi i strzela.
  Oczywiście w ruchu Japończycy mają mniejsze szanse na trafienie niż z miejsca, ale ich działo jest wyposażone w hydrauliczny stabilizator.
  Gdyby Augustine znała przyszłość, pewnie żałowałaby, że w XXI wieku komputery zaczęły za dużo rozwiązywać, a czynnik ludzki wielokrotnie się zmniejszył. Z tego powodu XXI wiek stał się wiekiem rywalizacji technologicznej, a nie wyczynu zbrojnego. I to sprawiło, że wojna była mniej interesująca i mniej heroiczna.
  A teraz to nie komputer jest ich celem, ale osoba. Co oczywiście czyni tę bitwę niezwykle interesującą i ekscytującą. A w przyszłości piloci wkrótce nie będą już potrzebni!
  Augustyn wyszeptał modlitwę i jednocześnie pomyślał: jeśli Bóg, to czym On jest? Augustyn miał poważne wątpliwości co do tego, że Pan objawia się poprzez Biblię. Do koła trafiła: młoda ateistka, mająca doskonałą pamięć znała na pamięć liczne błędy i sprzeczności biblijne.
  A jak Bóg w swoim objawieniu może sobie zaprzeczać? Jak, na przykład, Terach, ojciec Abrahama, może mieć różnicę w urodzeniu wynoszącą siedemdziesiąt pięć lat, a gorczyca może być dwuletnią rośliną, która zamienia się w drzewo, na którego gałęziach wielkie ptaki budują gniazda? Albo na przykład rozbieżności w datach niewoli egipskiej albo kiedy król Dawid udał się po arkę - po pokonaniu Filistynów lub wcześniej? A jeśli całe bydło egipskie padło, na jakich koniach faraon ścigał Mojżesza i jego lud?
  Tak, można długo wyliczać błędy w Piśmie Świętym. To samo dotyczy moralnie wątpliwych czystek etnicznych, jakich Żydzi dokonali w Starym Testamencie.
  Nie, Natasza najprawdopodobniej wierzyła, że zarówno Biblia, jak i Koran nie są objawieniem Boga, ale czysto ludzkimi wyobrażeniami o Najwyższym Bogu. Wszechmocny najprawdopodobniej nie pozostawił jasnego objawienia o sobie. A każda osoba może interpretować swoją wiarę na różne sposoby.
  Osobiście Augustyna najbardziej pociągała Rodnovery, tajemnicza religia rosyjskich przodków, przed erą chrześcijańską.
  Pozostało więc niewiele dowodów i oryginalne teksty słowiańskich Wed. Doprowadziło to do niespójności doktryn i sporów o Rodnoverie. Otwarte pozostaje w tym pytanie: czy nasi przodkowie byli słowiańskimi monoteistami, czy też bliżej im do helleńskiego pogaństwa. I oczywiście wiele plemion słowiańskich, a może w miejscu Rosji istniało potężne państwo: Hyperborea?
  Wielu autorów greckich pisało o tej mocy już w starożytności. A jeśli ludzie wierzą w rzeczywistość Atlantydy, o której wspominał tylko Platon, to dlaczego nie wierzyć w Hyperboreę. W końcu wielu autorów o tym mówi.
  Samo słowo Hyperborea oznacza: kraj północnego wiatru. Oznacza to, że znajduje się mniej więcej tam, gdzie znajduje się współczesna Rosja Sowiecka. I to świadczy o tym, że nasza Ojczyzna jest znacznie starsza i bardziej kulturalna, niż wielu ludziom się wydaje. I nawet piramidy w Egipcie zostały zbudowane przez naszych przodków. Istnieje wiele naukowych dowodów i dowodów na ten temat.
  Tysiące lat temu przodkowie Rosjan zbudowali pierwsze osady po drugiej stronie księżyca. Założyli miasta na biegunie Marsa i... Być może na Syriuszu są osady rosyjskie i zachowała się pierwotna kultura hiperborejska. Wyobraź sobie, że gdzieś w gwiazdach mówią po rosyjsku i czczą wszechmocnego Roda.
  Na planecie Ziemia wydarzyła się jakaś katastrofa, prawdopodobnie o kosmicznych rozmiarach, która zniszczyła Hyperboreę. Ale to nie może być na zawsze. Najprawdopodobniej istnieją rosyjskie imperia w innych światach i galaktykach. A może nawet planeta Ziemia, jedyna planeta podksiężycowa we wszechświecie, na której Rosjanie jeszcze nie rządzą?
  Co więcej, prawdopodobnie z powodów, które wkrótce zostaną przezwyciężone!
  Kapitan Augustine śpiewał w zachwycie;
  Poznaj Ojczyznę, będziemy chronić i rozszerzać,
  Podarujmy ocean nieskończonej miłości...
  Pod flagą jednej, świętej Rosji -
  Niech moi potomkowie bawią się śmiechem!
  A w ostatniej zwrotce coś błysnęło w zbiorniku. Rakieta powietrze-ziemia uderzyła w dach radzieckiego czołgu i eksplodowała w środku.
  Ekipa z pięknymi dziewczynami została rzucona w dziki, szalejący, ognisty i metaliczny wir.
  Andriej widział, jak ludzie radzieccy walczyli z samurajami. Kobieca załoga czołgu, cztery dziewczyny, na przestarzałym T-34-85 ruszają do walki z japońskimi mastodontami. Ale ich odwaga i bohaterstwo są przeciwne technicznej wyższości samurajów. Nadchodzi pojedynek, japoński czołg "Tanako" z działami 88 mm, skopiowanymi z niemieckiego "Tygrysa". Przewyższa radziecki samochód przednim pancerzem i uzbrojeniem. Tylko na pokładzie jest szansa na nokaut.
  Dziewczyna prowadząca Nicoletę bosymi stopami naciska pedały i manewruje, by nie zostać trafionym ciężkim, japońskim pociskiem lecącym z prędkością ponad kilometra na sekundę. Dziewczyna czuje samochód w bosych szpilkach, chociaż na zewnątrz nie jest jeszcze zbyt ciepło. Jest dopiero 1 maja, a na Syberii toczą się walki, miejscami leży śnieg. Ale wojowniczka wie, że tylko w ten sposób, pozbywając się butów z nóg, zyska wrażliwość, która pozwoli jej zjednoczyć się z maszyną. A wtedy potężniejsze działo, ciężki sześćdziesięciopięciotonowy czołg wroga będzie bezsilny.
  Przelatuje japońska muszla, a Nicoleta mruczy pod nosem:
  - Kto jest przyzwyczajony do walki o zwycięstwo ... Niech śpiewa razem z nami ...
  Angelina jest strzelcem, jest też bosa i urocza. Rudowłosy taki - włosy koloru świtu. Celuje i strzela... Trzeba zbić wroga z pola widzenia... Jej pocisk trafia w jarzmo działa - świński ryj, wróg się trzęsie. Nie, na razie nie potrafią przebić czoła na 200 mm, ale pokazali, że strzelają celniej. A prędkość ich radzieckiej maszyny rośnie. Wrzuca ostatni bieg, a Nicolecie udało się nawet podkręcić silnik wysokoprężny.
  Dowódca załogi Natasha, naturalna blondynka, jest również bardzo piękna zarówno pod względem sylwetki, jak i twarzy z męskim podbródkiem. Łączy obowiązki radiooperatora, co pozwoliło zredukować załogę z pięciu do czterech osób i zwiększyć ładowność amunicji w czołgu.
  Ładowanie jasnowłosej Sophii. Tutaj wszystkie cztery dziewczyny są piękne i mają minimum ubrań: aby było wygodniej. Ponadto zbiornik nagrzewa się w ruchu i robi się w nim gorąco.
  Angelina śmieje się i mówi:
  - Lud i armia są zjednoczone!
  Japoński samochód znowu pluje, ale nie może go trafić. Chociaż strzela przy użyciu doskonałej optyki. Dziewczęta zaśpiewały chórem:
  Takie słowo to dla nas Ojczyzna,
  Wielka, bezgraniczna Rosja...
  Dziewczyny są po prostu na najwyższym poziomie
  A główny Stalin jest naszym bohaterem-mesjaszem!
  
  W kraju powiewa sowiecka czerwona flaga,
  A pionierzy śpiewają swój chór...
  Życzymy naszej Ojczyźnie dobra -
  Jest takie miejsce w promiennym raju!
  
  Podniesiemy ZSRR ponad świat,
  Będzie przykładem na wieki...
  Zły pan na próżno szczerzy zęby,
  Niech rosyjski sen się spełni!
  
  Rosja, jesteś piękniejsza w świetle wszystkich,
  Nie ma piękniejszego kraju we wszechświecie...
  Mamy równego Polaka, wąsatego Czecha,
  Ojczyzna da ludziom szczęście!
  
  Kochamy nasz kraj całym sercem,
  Mimo wielu problemów...
  Za moją Ruś umrę z radości,
  Archanioł spotka mnie surowym spojrzeniem!
  
  Jak dobrze nam żyć w pokoju na świecie,
  Wojna jednak znów jest na progu...
  A życie jest cienkie jak jedwabna nić,
  Nawet bogowie są dla ludzi bezlitośni!
  
  Modlę się, Chryste, przebacz mi,
  Że jest grzeszny i nieczysty w wierze w sercu...
  I nie mam nawet dwudziestu lat -
  Śmierć już puka do naszych drzwi!
  
  Nie zrywaj świętego sznurka
  Aby być wiernym Bogu, poproszono o wierność...
  Obiecał: obalę szatana -
  I służycie Matce Rosji!
  Na ostatniej linii Angelina wbiła pocisk dokładnie w bok japońskiego "Tygrysa", tyłek w tyłek między kadłubem a wieżą. Amunicja eksplodowała, a czołg zaczął pękać. Dziewczyny piszczały z radości. I mają nowego wroga - japońską "Panterę". Samochód jest szybki, który również spieszy się, aby podejść.
  Nicoleta krzyknęła:
  - Trąbka nas wzywa!
  I pociągnął za dźwignię. Japończycy działali odważnie, ale lekkomyślnie. Pomimo szybkostrzelności działa i obecności stabilizatora hydraulicznego samuraj nie strzelał wystarczająco celnie - chybił. A dziewczyny, po rozluźnieniu gruntu, przebiły go na prawą burtę. I chórem zaśpiewali:
  - Ale Pasaranie!
  Więc trzeci czołg wychodzi im na spotkanie. Potrząsa armatą lufową kal. 128 mm. Ale dziewczynom to w najmniejszym stopniu nie przeszkadza. Poruszają się z każdą prędkością, a ich czołg nawet skacze jak skrzydlaty. A wojownicy śpiewają na całe gardło:
  - Nasza bohaterska siła... Siła ducha i siła woli!
  I wtedy Angelina, rudowłosa dziewczyna w jednym kostiumie kąpielowym, udaje się strzelić tak, że jej pocisk trafia w lufę wroga. Japończycy po prostu to wzięli, stracili pysk, stając się bezradni. A teraz nawet potężna wszechstronna obrona mu nie pomoże. Wirtuoz Angelina wbiła pocisk w dolną część kadłuba - między rolki. A japoński osiemdziesięciotonowy mastodont zaczął się rozdzierać i kruszyć na kawałki. Jego wieża trzymała się jeszcze przez jakiś czas, po czym odłamała się i skręciła odcięty pień.
  Dziewczęca załoga czołgu śmiała się i śpiewała:
  - Wojownik ma heroiczny wygląd, którego chcesz wygrać - jednym zamachem!
  Kolejną ofiarą wojowników było działo samobieżne z armatą 310 mm. Dziewczyny z Terminatora śpiewały:
  - Kalina, kalina, och, co za kalina, kalina!
  A Angelina posłała pocisk w sam brzuch pistoletu. Japońskie działo samobieżne wystartowało i tylko rolki gąsienic rozleciały się we wszystkich kierunkach. Najwyraźniej samuraj się tego nie spodziewał!
  W rosyjskich wioskach są odważne kobiety!
  Natasza nawet śpiewała swoim promiennym głosem:
  W naszej Rosji są kobiety,
  Że łatwo kierują samolotem ...
  Że wszyscy we wszechświecie są piękniejsi -
  Żartobliwie, przeciwnik zostanie pokonany!
  
  Są urodzeni, by wygrywać
  Aby wychwalać Ruś przez wieki!
  W końcu nasi pradziadkowie -
  Dla nich od razu zebrali armię!
  A piąty japoński samochód "Panther" otrzymał pocisk w gąsienicę i przez bezwładność w ruchu staranował samurajskiego "Tygrysa". W ten sposób jeden radziecki dar wysłał dwa japońskie mastodonty do następnego świata.
  A Rosjanki wciąż walczą w powietrzu. Na przestarzałym Jak-9 pilotka Maria wykonuje fantastyczne zwroty, nieustraszenie rzucając się na odrzutowe komary Japończyków.
  Maria to bardzo piękna dziewczyna - miodowa blondynka, która również walczy w tym samym kostiumie kąpielowym. Taka jest ich moda: cały szereg dziewcząt, które nawet zimą starają się obejść bez ciuchów, chodzić i walczyć boso. Ale to takie skuteczne. Nagie ciało czuje technikę, nigdy nie poczujesz tych stalowych i skrzydlatych koni w kombinezonach.
  Oto spadający japoński myśliwiec, pozostawiając za sobą dymiący ogon. A dziewczyna mówi:
  - rosyjski rycerz na kolanach dzikusów,
  Zmiotę wrogów Ojczyzny z powierzchni ziemi!
  I to pomimo przytłaczającej przewagi wroga pod względem uzbrojenia, szybkości, a może nawet manewrowości. Ale siły wyższe faworyzują piękne dziewczyny. A wojownicy czynią prawdziwe cuda na niebie i na ziemi, nawet używając przestarzałej broni.
  A teraz Maria najzręczniejszym manewrem kładzie się na skrzydle i prześlizguje między dwoma japońskimi odrzutowcami. I wysyła pociski powietrzne, oświetlając ogony cesarskich pilotów. Choć samurajowie są silni w powietrzu, nie mają czasu na reakcję na tak zwinne ruchy. Ponieważ samolot i sam pilot są w zasadzie jednym. Tańczy między odrzutowcami wystrzelonymi z armatek powietrznych, jak tancerka między kobrami.
  Na tym polega specjalna metoda treningowa - dziś walczysz z Japończykami, a jutro skopiesz dupę Niemcom.
  TRAFIENIE W FUHRERA-4
  I teraz Alvina zauważyła, jak niemiecki czołg w kształcie piramidy porusza się po zaspie śnieżnej. Najnowsza maszyna z armatą 105 mm. Posiada bardzo dużą powierzchnię styku z glebą, a do tego nie posiada palety. Tak więc ten czołg ma wysoką zdolność przełajową, nawet lepszą niż trzydzieści cztery. Dobra szybkostrzelność, zasięg i celność półautomatycznego działa z doskonałą optyką czynią z tego czołgu króla na polu bitwy. Najważniejsza jest nieprzenikalność, nawet przy ostrzale z boków iz zasadzki.
  Alvina pobiegła za niemieckim samochodem. Bose stopy są lekkie, dobre do stąpania po śniegu. Więc chyba miło. A młody wojownik jest tak naprawdę dziewczyną. Ona naprawdę chce skakać i robić salta.
  Ale teraz ona... Niemiecki czołg zatrzymał się. Jest trochę przed bosym wojownikiem, a pysk się trzęsie. Blond terminator przyspiesza bieg. Teraz może być ciekawie. Jak się okazało, a właściwie zaczęło. Jeden wąsaty Fritz chciał zapalić.
  Nic dziwnego, że mówią: palenie skraca życie! W tym przypadku należy to rozumieć jako nieomylną prawdę.
  A więc właściwie zanim papieros zdążył się zepsuć, a Fritz schował się w zbiorniku, a Alvina gołymi palcami wyrzeźbionych nóg rzuciła odłamek lodu. I ostrze przebiło faszystę prosto w tętnicę słoneczną. Fritz zaczął się zapadać, krztusząc się krwią. Pokrywa luku znajduje się od rufy i jest chowana, aby nie tworzyć luk w pancerzu. I szczerze mówiąc, naziści nie są słodcy.
  Krew jest gorzka, zwłaszcza jeśli sam ją przelejesz! A faszysta wylewał nie tylko prawdę, ale i płonące łzy.
  Drugi nazista wystawił głowę przez właz... Albina rzuciła w niego kamykiem. Rzuciła nią ręką, ale też bardzo celnie, tak że odłamek pękł. A w piramidalnym czołgu najnowszej konstrukcji jest tylko dwóch członków załogi. Ponieważ wszystko jest zautomatyzowane, a samą maszyną steruje się za pomocą joysticka. Cóż, bardzo podobne do tych używanych w konsolach do gier.
  Alvina wyrzuciła niemieckie trupy i pogwizdując powiedziała:
  - Zwłoki wroga ładnie pachną, ale nadal śmierdzą! Trup przyjaciela nie śmierdzi, ale brzydko pachnie!
  Po takim retorycznym zdaniu wojownicza dziewczyna i młoda czarodziejka Erosa ruszyła swoim czołgiem w poszukiwaniu celów. Najwyższy czas polować na faszystowskie stwory. A potem wszyscy w końcu zostali schwytani przez tych Fritzów.
  Alvina czuła, że wkrótce natknie się na kolumnę czołgów. Piramidalny zbiornik, cokolwiek można powiedzieć, nadal jest rzadkością. Musisz więc uporać się z wyraźnie słabszym wrogiem, więc uważaj na Fritza.
  A oto kawalkada. Cztery czołgi "Tygrysy" -3 - "Królewskie Tygrysy" z małą wieżą i zwartym układem. Coś jak "Pantera" -2 w powiększonej formie. Trzy czołgi "Tygrys" -2 i sześć pojazdów "Lew" -2. W sumie jest trzynaście. Spośród nich najbardziej niebezpieczne są "Lwy" -2 ze 105-milimetrowymi działami.
  Ale piramidalny czołg ma działo o długości lufy 100EL. A to oznacza, że ten czołg jest najfajniejszy i najstraszniejszy.
  Tutaj Alvina celuje lufą w Lwa przed nami. Młody wojownik wspomina magiczne sztuczki. Konieczne jest dokładne dopasowanie kolby między wieżą a kadłubem. Wtedy, nawet z nieosiągalnej odległości, maszyna wroga rozdzieli się.
  Pocisk wydaje się poruszać bardzo wolno. A teraz świński pysk "Lewa" jest kanciasty z wypukłą wieżą, pęka i zaczyna eksplodować.
  Alvina śpiewała z radością:
  - Powalczymy o jasne jutro... Pocałujmy się!
  A działo automatyczne ładowało się samo. Czarodziejka-wojowniczka wystrzeliła ponownie, używając swoich pełnych wdzięku palców stóp. A kolejny ranny "Lew" przechylił się i wstał.
  Alvina wzięła go i znów zaśpiewała:
  - Falanga - sto legionów! Falanga - nic przeciwko nim!
  Oto, co oznacza magiczny talent! I nauka magii stosowanej. Czarodziejka sama wszystko czuje i widzi. Ciało reaguje przed świadomością.
  Zręczny obrót i kliknięcie. A czwarty "Lew" już znalazł smycz w Hadesie.
  Reszta niemieckich czołgów otworzyła ogień. Jeden pocisk trafił nawet w "Żółwia", ale prawie całkowicie odbił się rykoszetem. Bardzo pochylony pancerz w piramidalnym zbiorniku. A oto piąty "Lew" trafia do trumny z roztopionych trocin.
  Alvina nawet szyderczo śpiewała:
  - Cóż, jeśli wódka nie jest napędzana z trocin. Z kacem Fritz sto butelek w boku!
  A dziewczyna weźmie to i wybuchnie śmiechem ...
  Tu znowu ją uderzyli, ale to tylko dzwonienie i niezbyt ogłuszające. A oto ostatni "Lew" wbity w płonący stragan. Najbardziej niebezpieczne są pociski z armaty 105 mm Lwów. "Tygrysy" dysponują działami kalibru 88 mm, które będą słabsze pod względem penetracji. Ale jest to również niezwykle niebezpieczne dla T-34-85, zwłaszcza biorąc pod uwagę spadek jakości pancerza radzieckich pojazdów.
  "Tygrys" -3 jest najbardziej chroniony, ale nie może się oprzeć 105-milimetrowemu działku "Żółw". Alvina ponownie strzeliła bosą stopą. Mimo odległości czterech kilometrów nigdy nie chybiła.
  I oddała kolejny strzał w "Tygrysa" -2 w zmodernizowanej wersji, używając różowego języka. Niemiecki czołg zaczął pękać jak pudełko fajerwerków. Co więcej, kawałki pudełka ponownie eksplodowały w powietrzu, rozpryskując się na małe kawałki.
  Strażniczka jest w najlepszym nastroju i śpiewała;
  W świecie elfów jest też smok,
  Trzepocze jak skrzydlaty sokół...
  Jeśli wróg w bitwie jest skazany -
  Po prostu nie jest lepiej!
  
  Jeśli kraj jest jeszcze piękniejszy niż marzenia,
  Gdzie złoty strumień to też jesień...
  A Szatan śmieje się głośno
  My również prosimy go o wiedzę!
  
  Uwierz mi, troll też nie jest złoczyńcą,
  Kalkulacja klonowa z pachnącą czeremchą...
  Zły rycerzu zabijasz w sobie -
  Zostań wielkim humanistą w swojej duszy!
  
  Piękno i piękno w terenie -
  Stogi siana królów błyszczą złotem...
  Pędź przez bosą łąkę,
  Dobre dla chłopaków w ciepły maj!
  
  A czego chce czarownik,
  Skrobanie na jasnych płótnach...
  Spuść silniejszy deszcz na ziemię,
  Stać się po prostu niezrównanym!
  
  Sreb my perłowy pył ze świata,
  Stań się rosą najjaśniejszym szmaragdem...
  Bajka zamieni się w prawdziwą historię
  A rzeczywistość stanie się cudownym cudem!
  
  Często otaczają nas kłamstwa,
  Kłamstwo czasem kwitnie...
  Kruki pędzą przez pole -
  Piekło zagraża cudownemu rajowi!
  
  Kto jest wielki w Ojczyźnie, a kto mały,
  Rodzimy się po prostu gigantami!
  Wszechmocny wyznaczył nam drogę,
  Gdzie są flamingi, w piórach pelikanów!
  
  I osiągniemy takie wyżyny
  Jakiej większej wielkości nie znamy!
  Nasze motto jest zarówno uczciwe, jak i wysokie,
  Abel jest szczęśliwy - Kain jest zniszczony!
  Idź do Führera -5
  A z wiarą można przenosić góry. Tutaj z przodu pojawiły się licencjonowane "Pantery" -2 wykonane z niemieckich próbek. Na czole są nieprzeniknione dla sowieckiego działa, mając 150 mm pochylonego pancerza. Ale za bronią stoi sama Alvina. A dziewczyna strzela, prosto w gąsienicę. Po otrzymaniu trafienia "Pantera" -2 odchodzi na bok i taranuje sąsiada. Oba pojazdy z działami kalibru 88 mm eksplodują. Pociski w nich reagują na wstrząs.
  Alvina pięknie ćwierka:
  - Dwa punkty - zero na naszą korzyść! Otwieram moje konto!
  A wojowniczka nadal strzela, jest niesamowita w swoim bikini. A co najważniejsze, w zbiorniku tylko ona i kierowca Nicoleta, ta, która tak subtelnie obmacuje swój samochód gołymi podeszwami. Ale trafili pociskami w gałki oczne i są w stanie prowadzić huraganowy ogień, by zabić. A bose pięty dziewczyn dosłownie brzęczą i są zaczerwienione od stresu i skoków!
  Alvina ponownie przebija gąsienicę jednym strzałem, zsuwa ze sobą dwa japońskie czołgi i mówi:
  - Zwiększamy różnicę: cztery zero!
  Jaka piękna jest ta dziewczyna. Ma w sobie tyle wdzięku i sprytu. Ponownie kładzie pocisk w zamku, strzela i mówi:
  - Rosyjski rycerz nie jęczy z bólu ...
  To prawda, ale Japończycy mają na co narzekać: ich dwa czołgi znów się zderzyły.
  Alvina chichocze i dodaje:
  - Jego nuklearny miecz się nie boi!
  I znowu ujęcie, z którego zderzają się dwa kolejne japońskie samochody. Cóż, dziewczyna: prawdziwy, wyjątkowy wojownik. Alvina mruga do siebie w odbiciu. Ona też jest naprawdę zabawna. W końcu spełnia dobry uczynek: wyzwala swój kraj. I jak bardzo chciałaby teraz pomnożyć swoje siły.
  Dziewczyna Terminatora śpiewa:
  Nie utonie w czarnej dziurze!
  I strzela tak, że japoński czołg wymiotuje i zderzają się już trzy samochody naraz.
  A Alvina dodaje:
  - W plazmie gwiazd jego duch nie spłonie!
  I jeszcze trzy samochody zderzają się po jednym uderzeniu w gąsienicę. Taka jest fajna Alvina - wojowniczka najwyższej klasy.
  A dziewczyna nadal słynie z odprężenia, a nawet pochyla się w zbiorniku z wściekłości i pasji.
  Tutaj znowu wypluwa pocisk, który trafia we wroga z matematyczną precyzją.
  W dziewczynie z tego coraz więcej się nakręca. Jej wściekłość staje się bezwymiarowa, a męstwo przekracza wszelkie pochwały.
  Pocisk znów leci, budując ofiary, a łowczyni śpiewała:
  - Pod pretekstem...
  Odpaliła ponownie i kontynuowała z entuzjazmem:
  - Cele humanizmu!
  Znów uderzenie z dużej odległości i dalszy ciąg śpiewu jest wręcz wirtuozowski:
  - Do raju...
  Potem znowu celny strzał i trzy płonące czołgi.
  - Buduj na ziemi!
  Potem znowu strzał i ciąg dalszy wirtuozowskiego śpiewu:
  - Clinton przeszedł na ścieżkę faszyzmu ...
  I znowu wbudowany hit:
  - Świątynia wzniosła bękarta dla szatana!
  Dziewczyna była coraz bardziej podekscytowana. Choć walczyła z Japończykami, śpiewała o Ameryce:
  - Tam, gdzie bawiły się dzieci...
  I znowu celny strzał pchający czołgi. I kontynuacja:
  - Urosła góra zakrwawionych ciał!
  Dziewczyna odwróciła się i kontynuowała z niesłabnącym entuzjazmem:
  - Nie ma bardziej przerażającego miejsca na planecie!
  I znowu strzał, tym razem zepchnięcie licencjonowanych "Tygrysów" -2 do kupy.
  - Nadchodzi redystrybucja świata!
  Ranger Girl nadal entuzjastycznie śpiewała:
  - Po policzku płynie krew dziecka!
  A podczas strzelania kontynuuje:
  "Jego życie zostało przerwane!"
  I znowu, przybijając Japończyka, kontynuuje:
  - Głowa dziewczyny odchyliła się do tyłu!
  I znowu, unikając pocisków, dziewczyna-diabeł udaje się wystrzelić i zaśpiewać:
  - Jej matka płonie w pobliżu!
  Dziewczyna, nie przestając strzelać, śpiewa dalej:
  - Dzień i noc bombardują bez przerwy!
  Alvina znów zastukała i kontynuowała:
  - Szkoda, nie znając wstydu!
  Rudowłosy diabeł pchnął ponownie i kontynuował:
  - Z faktu, że Clinton został żigolakiem!
  I miażdżąc przeciwników, zakończył werset:
  - Cały kraj umiera!
  Alvina jest wspaniała w swoim pięknie i figlarności. Jej ujęcia są po prostu czymś wyjątkowym i wyrazistym - jeśli tak można opisać lot pocisku. Rudowłosa dziewczyna, to prawdziwy cud.
  I jej głos, który rozbija przestrzeń:
  -Jak nazistowscy żołnierze NATO...
  Alvina kontynuowała entuzjastycznie:
  - Eksterminować kobiety i dzieci!
  Wojownik dodał entuzjastycznie:
  - Źli oprawcy i przeciwnicy!
  Potem wojowniczka ciąła z całej siły i odpaliła cztery czołgi na raz.
  - Nie można zakładać łańcuchów na Słowian!
  Wojownik entuzjastycznie kontynuował, coraz bardziej podekscytowany:
  - W nocy iz dużej odległości!
  Alvina zresztą entuzjastycznie, wraz z coraz bardziej strzępionymi czołgami wroga i śpiewał:
  - Czy możesz zbombardować Serbię!
  Namiętność wojownika płonęła w górę:
  - Ale kara spadnie na wandali!
  I koniec wersu z nowym zderzeniem czterech czołgów od uderzenia w jeden tor.
  - Pokonamy barbarzyńców mocno!
  Alvina wystrzeliła ponownie z uśmiechem, obnażając kły:
  - Nas, Słowian, jest trzysta milionów!
  Strzał pioruna i ciąg dalszy:
  Zawsze potrafiliśmy walczyć!
  Tym razem jednym strzałem zniszczono tylko trzy czołgi, ale za to aż dwóch całych "Cesarzy"!
  I przeszywająca piosenka, kołysząca słowami:
  - Hitler został wrzucony w ciemność Sodomy!
  I tak dalej z rozumem i taktem. I bystrym okiem:
  Kopnijmy też Clintona!
  A jakie piosenki roją się w głowie Alviny, terminatorki:
  - Jeśli wszyscy złapiemy się za ręce!
  Potem dziewczyna zaczęła śpiewać jeszcze bardziej przenikliwie:
  Możemy zmiażdżyć Pentagon!
  I strzelanie w taki sposób, że eksplodowało pięć czołgów na raz zakończone:
  - Obudź się z piekielnego zapomnienia! Dumy naszego NATO nie można zabić!
  Więc czołgi też się skończyły. Alvina utkwiła wzrok w swojej namiętności i zamruczała od uderzenia:
  - A ja kocham dziewczyny, zbiorę je razem... Poprowadzę cię wzdłuż linii surfowania!
  I znowu dzikie chichoty. Strażniczka mrugnęła do kogoś w lunecie. A potem zatrzymała samochód i zaczęła czekać na dostawę zestawu bojowego. Pochwała Nicolety:
  - Poruszałeś się bardzo dobrze, nigdy nie zostaliśmy trafieni!
  Blondynka skromnie odpowiedziała rudzielcowi:
  - Na pewno nie w ten sposób. Kilka razy pociski trafiły w nas, ale odbiły się rykoszetem. Na szczęście pancerz T-34-85 jest utwardzany powierzchniowo i dobrze odbija się rykoszetem!
  Alvina powiedziała z promiennym uśmiechem na ustach:
  - Amerykańskie czołgi mają bardziej lepki pancerz i gorzej rykoszetują. A teraz właśnie natkniemy się na część okupowanego terytorium Stanów Zjednoczonych.
  A zwiadowczyni spojrzała na młodego komsomołu, który przywiózł amunicję. Młodzieniec zarumienił się ze wstydu, a Alvina położyła mu rękę na kolanie, potarła jego nagą skórę, bo chłopak był w szortach. Zaczerwienił się mocniej. Alvina oblizała pełne usta, jakby zobaczyła luksusowe danie. Przystojny komsomolec, jeszcze bez brody, z rumianą twarzą, może dziewica, jak na diabła kusząca. I przylgnęła do niego. Bez wahania, wirując w zmysłowym wirze. Podczas załadunku Alvina pracowała z zapałem, ze spuszczoną głową. Potem wstała i oblizała usta ze smakiem, warcząc:
  - Jak cudownie być z tobą, jesteś moim bohaterem!
  I znowu wojownik wskoczył do czołgu, aby dalej działać jako bohater przeciwko Japonii. Armia Czerwona zbliżała się już do Władywostoku. Świat się zmienił i stał się w nim bardziej zły. Tak, ZSRR przegrał II wojnę światową z powodu trafienia w Führera. Ale ZSRR podnosił się teraz z kolan.
  I tak Alvina na czołgu wkroczyła do bitwy z japońskimi działami samobieżnymi. I strzela ponownie, nie pudłując. Ale z działami samobieżnymi jest to trudniejsze, ponieważ stoją nieruchomo. Ale czy jest w stanie zawstydzić rudowłosego diabła? Tak, w żaden sposób! Z coraz większą wściekłością posyła pociski. Oto licencjonowany "Sturmtiger", szarpnięty, a odłamki rozrzucone w różnych kierunkach, przewracając się i łamiąc resztę dział samobieżnych.
  Alvina uśmiechnęła się i zaśpiewała:
  - To jest to, to jest to! Dziewczyna stała się szatanem!
  A tu znowu strzał w brzuch armatni "Sturmtigra". I pękła jak bańka, rozpadając się na bardzo wiele fragmentów. Kilka z nich prawie poleciało do sowieckiego czołgu. Nicoleta zręcznie manewrowała, by uniknąć trafienia pociskami, z których niektóre ważyły cztery cetnary. Alvina jednak próbowała wyprzedzić wroga.
  Oto amerykański, licencjonowany "Patton". Z niego fragmenty są rozproszone we wszystkich kierunkach.
  Alvina uśmiecha się i ryczy:
  - Hymn Ojczyzny w sercach i ucieleśnienie w snach!
  Alvina znowu strzela i uderza, znowu błyszczy zębami...
  Ale z góry pojawiają się wrodzy szturmowcy. Kołyszą się podczas ruchu, a na skrzydłach zawieszone są rakiety odrzutowe. Alvina bez zażenowania strzela do wroga z armaty 85 mm. Po otrzymaniu "prezentu" samurajski samolot szturmowy zostaje rozłożony na części i uderza fragmentami w kilkanaście samolotów lecących w pobliżu.
  Alvina wzięła go i zaśpiewała:
  - A samuraj poleciał na ziemię... Pod naporem stali i ognia!
  I znowu ofiarą padł wyprodukowany na niemieckiej licencji Sturmtigr z 400-milimetrową wyrzutnią rakiet.
  A jak wymiotuje, jak spada bomba próżniowa. Ale są fajniejsze samochody. Na przykład nie najbardziej masywny "Sturmmaus" - z bandurą odrzutową 650 mm. To naprawdę pistolet i maszyna ważąca dwieście ton. Aż strach na nią patrzeć.
  Ale Alvina jest tylko zadowolona, że spotkała się z taką mocą. Tylko strzały z takiej armaty są wyjątkowo niebezpieczne. Nawet jeśli uderzy z odległości stu metrów, nawet wtedy może złamać wieżę. Ale wojowniczka posłała pocisk na dużą odległość po łuku, polegając na swojej intuicji. Prezent przeleciał w powietrzu i wbił się w sam środek pnia. I jak huczy Sturmmaus. Fragmenty latają we wszystkich kierunkach, a czołgi i działa samobieżne są wyrzucane na wysokość kilkudziesięciu metrów. To było tak, jakby skorupa ziemska została otwarta i rozwścieczone demony wyskoczyły z ziemi.
  Rozpętało się tornado ognia i stali, które wiruje i łamie wszystko.
  Alvina wzięła go i zaśpiewała z entuzjazmem:
  Jest na świecie wspaniały, wspaniały kraj,
  W którym dzieci żyją szczęśliwie w obfitości!
  Niech narodzi się w ferworze walk,
  Ale stała się najlepsza na całej planecie!
  
  W końcu jesteś moją kochaną Ojczyzną,
  Kraj wielkich jezior i gigantów!
  Narody naszej Ojczyzny to rodzina -
  I nie kochać jej oczywiście dziwne!
  
  Rosja jest największym z krajów -
  Wszechświat będzie pod tobą!
  Ale wtedy huragan śmierci przetoczył się przez -
  Co się stało z moją świętą Ojczyzną!
  
  Przeszedł przez nią wściekły faszyzm,
  Spalili miasta, aw popiołach wioski ...
  Nikczemny rewanżyzm obnażył zęby,
  Nie ma szczęśliwych dni ojczyzny!
  
  Ale Rosjanie nie musieli tracić serca,
  Jak sól ziemi, kwitnąca Ojczyzna!
  Zbierzemy silną armię do bitwy -
  Nadchodzi era - szczęście, komunizm!
  
  Odparliśmy atak złej hordy,
  Rozbili Turków, pokonali też Polaków...
  Szły legiony szatana
  Pokonajmy deszcz, śnieżycę i błoto pośniegowe!
  
  Chodźmy do Berlina - nawet faszyzm,
  Udało się zjednoczyć z oceanem...
  I płynęły strumienie krwi
  Oto smutne twarze na ikonach!
  
  Uwierzcie moim prawosławnym
  W bożym raju znajdzie się miejsce dla upadłych,
  Rosji nie da się rozebrać za ruble -
  Patrzę na Jezusa z modlitwą!
  
  Wierzę, że On przyjdzie i wzejdzie świt,
  Flaga Rosji zabłyśnie nad światem!
  Wszyscy ludzie są jak jedna rodzina,
  W Gehennie niegodziwy brat Kain jęczy!
  
  Bóg Wszechmogący wskrzesi wszystkich umarłych,
  A nad nimi wzniosą się gwiazdy Patriotyzmu!
  Planeta monolityczny kolektyw,
  Choć do niedawna tliło się w dymie!
  
  Krawędź wszechświata, znasz wojownika
  Osiągnij granice kosmicznego wojownika!
  Wrestling to prawdziwy raj
  Jeśli w bitwach rosyjski zwycięzca!
  
  Dzieci się urodzą, synowie odejdą,
  Zostaniesz dziadkiem - wiecznie młodym ciałkiem!
  Na zawsze rycerz wiary będzie fajny,
  Bez rachunku gromadzącego życie księżyca!
  TRAFIENIE W FUHRERA-6
  Dziś jest ważny dzień 23 lutego 1947 roku. Wojska radzieckie prawie całkowicie zajęły Alaskę i wkroczyły do Kanady. Walczą tam również znakomici wojownicy. Na przykład syberyjskie dziewczyny na przestarzałym, ale wciąż nadającym się do użytku T-34-85.
  Dokładniej, pojawiły się tutaj cztery znane nam już dziewczyny służące rosyjskim bogom: Alena, Alvina, Natasza i Nicoleta. Zabroniono im używania magii, więc zostali zmuszeni do walki jak zwykli czołgiści. Ale dziewczyny nadal się wyróżniały. Walczyli tylko w jednym bikini, a gołe dziewczęce nogi nie bały się mrozu.
  Inni żołnierze radzieccy byli zdumieni: zimą na Alasce urocze dziewczyny biegają boso po zaspach i wcale nie marzną.
  Ale Fab Four wiedziało, co robi. Ich gołe podeszwy stykały się ze śniegiem i przenosiły energię Matki Ziemi na ich kształtne ciała. To dodało wojownikowi siły...
  Tundra, zaspy śnieżne, wieczna zmarzlina. Radziecki czołg, stosunkowo wysoki z przestarzałym układem. Ma dość duży i gruby pysk. Alena wisiała na nim, by bosymi stopami trzymać pień, a dłońmi grabić zaspy. Więc dziewczyna: pokojówka Beloboga lubi to bardziej. Ona gra w śnieżki...
  Amerykańskim żołnierzom też jest zimno. Nic dziwnego, że Rosjanie osiągają zimą wielkie sukcesy. Tradycyjny "Sherman" wciąż nie jest wycofany z produkcji. W USA stawia się na ilość. W każdym ataku i kontrataku biorą udział liczne czołgi i jednostki samobieżne. "Sherman" 5 M nadal może konkurować z T-34-85, a nawet ma długą lufę, nieco bardziej penetrującą pancerz ze względu na dużą długość lufy. Dziewczyny mają więc trudne zadanie.
  Teraz ich czołg jedzie do przodu, a Natasza, siedząc za kierownicą samochodu, zręcznie manewruje: stara się unikać trafień. A muszle skaczą z góry iz dołu, jak drapieżne piranie, szybując w powietrzu. Staraj się ich unikać. Muszę powiedzieć, że ze względu na brak pierwiastków stopowych jakość opancerzenia radzieckich czołgów nie ma znaczenia i nie zapewnia odpowiedniej ochrony.
  Ale Alvina, która uciekła z faszystowskiego obozu, zaczyna strzelać z pistoletu. Widzi wszystko w najdrobniejszych szczegółach i bardzo wyraźnie. Mentalny rysunek Shermanów i Pershingów czających się w zasadzce. Dokładny sługa Czarnoboga, strzelający do trzęsącego się samochodu, pozbawionego hydraulicznego stabilizatora. Tutaj Niemcy mają zarówno na "Faraonie", jak i "Lwie" zamontowane stabilizatory hydrauliczne, które zwiększają efektywność strzelania podczas jazdy. A Amerykanie mają hydrauliczne stabilizatory na wszystkich czołgach, z wyjątkiem najcięższych, gdzie jest to trudniejsze ze względu na duży kaliber działa.
  W tym planie radziecka budowa czołgów jest zauważalnie opóźniona. Nawet T-54 nie ma hydraulicznego stabilizatora, który zwiększa wydajność podczas strzelania. A co z wcześniejszym modelem.
  Ale u steru czołgu sama Alvina jest diabłem o bajecznej urodzie. Tak, i wszystkie cztery dziewczyny: po prostu urocze. Oparli gołe nogi o zbroję i uchwycili mentalne doznania, jakby byli królowymi światła. Cóż to za magiczne dziewczyny: potrafią i dużo wiedzą.
  Alvina oddała strzał i zaśpiewała ze współczesnego romansu:
  - Nie wiem, co się stało... Dziecinny śmiech jest bardzo dźwięczny... A bose dziewczyny już biegają po kałużach!
  Pershing, którego znokautowała, zaczął dymić, wydzielając cuchnące pierścienie. Wirowały jak jadowite węże. A Alvina mrugnęła do swoich partnerów, Alena rzuciła muszlę. Natasza, pokojówka Peruna, ostrzegała:
  - Tutaj w zasadzce jest najnowsze działo samobieżne "Lincoln", z 32-funtowym działem... Musisz być bardziej ostrożny.
  Wszechwiedząca Nicoleta natychmiast zaczęła trajkotać:
  - Działo samobieżne "Lincoln" jest amerykańską licencjonowaną kopią angielskiego działa samobieżnego "Tortilla". Charakterystyka broni: przedni pancerz 228 mm. Armata kalibru 94 mm, współmierna do przeciwpancernego "Królewskiego Tygrysa". I jeszcze trzy karabiny maszynowe...
  Alvina brutalnie odcięła partnerowi, a nawet próbowała ruszyć bosą piętą w nos, krzycząc:
  - Znam siebie!
  Nicoleta zachichotała, gdy zauważyła:
  - To wspaniale, gdy jest wiedza... Ale w technice jestem arcymistrzem, a ty w znajomości zła!
  Alvina wystrzeliła ponownie, odrywając wieżę Shermana i nadymając głowę, zauważyła:
  - Moja wiedza jest bardziej fundamentalna, bo zło też pochodzi z technologii. I radzę ci lepiej - nie wyróżniaj się!
  Alena, aby ugasić browarniane śmieci, zaproponowała:
  A teraz pozwól mi się zastrzelić!
  A pokojówka, a raczej córka Białego Boga, pokazała, że dominujące dobro wcale jej nie przeszkadza w strzelaniu. I obierać bez pudła. Tutaj wojownicy walczą na najwyższym poziomie.
  Dziewczyny przesuwają swój czołg i posuwają się naprzód. Ale nie zapomnij śpiewać razem.
  Alvina, prowadząc ognisko bez "mleka", zaczęła:
  - Pod świętym...
  Alena kontynuowała, również strzelając:
  - Wolność!
  Natasza, potwierdzając strzelanie, zwięźle wydała:
  - Na świecie!
  Alvina wystrzeliła bez cienia przeszłości, kontynuowała:
  - W przyjaźni!
  Alena krzyczy, mocz:
  - W szczęściu...
  Natasha bełkocze, kończy:
  - I miłość!
  Alvina kontynuuje z patosem na całe gardło:
  - W jasnym promieniu ...
  Alena, oddając strzał, podnosi:
  - Ludy się łączą...
  Natasza chłodno strzela, dodaje:
  - Aby rozproszyć ciemność przed nami!
  Alvina, kontynuując strzelanie, problemy:
  - Rus' wszystkie kraje świata...
  Alena zwolniła, nadal prowadziła zachwycający patos:
  - Chroniony!
  Nataszka również wykonała rzut szermierczy z pociskiem i kontynuowała:
  - Od inwazji...
  Alvina wystrzeliła i syknęła:
  - Piekielne szarańcze!
  Alvina rozdziela Shermana, ciąg dalszy:
  A z moją klatką piersiową...
  Natasha, mając do czynienia z Pershingiem, wydała:
  - Pokryty!
  Alvina, szczerząc zęby i strzelając mięsożernie, warknęła:
  - Wszystkie narody...
  Alena również strzelała bosą stopą i dodała:
  - Matka Ziemia!
  Natasza słynnie wyskoczyła z armaty i kontynuowała:
  - Znowu kłopoty...
  Alvina, strzelając celnie, bez tchu kontynuowała:
  - Wiszące...
  Alena oddała strzał i warknęła:
  - Rzeki krwi!
  Natasza blada, wydana:
  - rozgorzały...
  Gwóźdź Alviny, syknął:
  - Arogancka wrogość!
  Alena, też strzelająca, prawie płacząca, dodała:
  - Od ognia, krwi...
  Natasha wystrzeliła, warknęła:
  - Łzy i żal!
  Alvina wypuściła prezent i jak syczy:
  - Nasz jęczy...
  Alena weźmie to i warczy:
  - Nasz drogi...
  Natasza Lupanuv, skończyła:
  - Kraj!
  Alvina, w odpowiedzi, sadanuv, znowu syczy:
  - Ale nie...
  Alena zwolniła i wydała:
  - Duch rosyjskiego...
  Natasza przygwoździła Amerykanów i zakończyła:
  - Silniejszy!
  Alvina ponownie wypaliła i kontynuowała:
  -Z ruin siebie...
  Alena mocno wystrzeliła i narysowała linię:
  - Ożywimy się!
  Natasza znów się rzuciła i pisnęła:
  - Rosyjski wojownik...
  Alvina, zwykle sadanuv, mruknęła:
  - Weź miecz...
  Alena przybita, warknęła:
  -Szybciej!
  Natasza, strzelając po mistrzowsku, zaczęła:
  - My stoimy...
  Alena, rzucając się wściekle, kontynuowała:
  - I jeszcze raz....
  Paznokcie Alvina, gotowe:
  - Wygramy!
  Potem dziewczyny się zatrzymały. W milczeniu wystrzelili jeszcze tuzin czołgów, po czym iskrząca się diablica Alvina, strzelając ponownie, zaśpiewała:
  - Pod świętym...
  Alena, strzelając, kontynuowała:
  - Sztandar...
  Natasza, wybrzuszyła pocisk dosłownie iw przenośni:
  - Rosja!
  Alvina, kołysząc się i rzucając pociskami, warknęła:
  - Na świecie...
  Alena rzuciła się, strzelając:
  - W szczęściu...
  Natasha uderzyła w główną nutę i zakończyła:
  - I miłość!
  Alvina znowu przybita, kontynuowała:
  - W promieniach słońca...
  Alena, uderzając pociskiem w Pershinga, pisnęła:
  - Ray...
  Natasha, nieodparcie rzucając się na Shermana, warknęła:
  - Połącz...
  Alvina celnie posłała pocisk i skończyła szorstko:
  - Narody!
  Alena, strzelając, dodała przepełniona:
  - Piekielna ciemność...
  Natasza uderzyła, wydała:
  - Rozpuścić...
  Alvina znów pochyliła sadan, syknęła:
  - Z dala!
  Dziewczyny z komandosów strzelały i śmiały się przez kolejne pięć minut. W tym czasie spłonęło 35 amerykańskich czołgów. A potem znowu śpiewali dalej.
  Jak zawsze, ognisty diabeł nadał zwrotkę i ton:
  otworzyliśmy...
  Alena zwolniona, dodał:
  - Narody...
  Nataszka słynnie przybita, wyrzuciła:
  - Planety!
  Alvina ciąła Shermana, szczerząc się i ćwierkając:
  - W kosmos...
  Alena, również wysyłając pocisk, warknęła:
  - Ścieżka!
  Natasza trafnie, niczym Robin Gut w bikini, rzucając prezent, zapiszczała:
  - W nieznane...
  Alvina żwawo umieściła zarówno pocisk, jak i soczysty strzał w śmiałym punkcie;
  - Miram!
  A Alena, strzelając, zaczęła tkać nową zwrotkę:
  - Heroizm...
  Natasza desperacko przybita, kontynuowała:
  - Wyczyny...
  A dzielna Alvina, jak to zwykle bywa, zestrzeliła Pershinga i zdradziła zakończenie:
  - Uwielbiony!
  Alena, mając do czynienia z Shermanem, wydała:
  - Do...
  Natasza zaćwierkała:
  - Usuwać...
  Alvina głośno grzmiała słowami i pociskiem na działo samobieżne "Wiedźma":
  - Na zawsze...
  Alena również wysłała pocisk i wydała:
  - Smierci....
  Natasza zostawiła ostatni strzał i słowo:
  - Skaza!
  Amerykański pułk czołgów został zniszczony. Działo samobieżne Lincoln, pomimo całego swojego pancerza, również rozsypało się z radzieckiego pocisku: trzeba wiedzieć, gdzie trafić, aby na pewno trafić i rozłupać. W końcu dziewczęta terminatorek widziały koncentracje i przerwy w liniach sił w zbroi. Nie możesz ich oszukać ani przechytrzyć... A oni mogą przechytrzyć kogo chcesz.
  Alena zauważyła z troską:
  - Czy nie zaszkodziłoby nam uzupełnienie zapasów amunicji?
  Nicoleta, ta wesoła i uczona córka Svaroga, zachichotała i zauważyła:
  - Więc nie rozumiesz? W końcu mamy niezbędny pocisk. Możemy tak uderzać prawie non-stop!
  Agresywna jak wygłodniała pantera Alvina pożądliwie przewróciła oczami i gruchała:
  - Seks bez przerwy... Jest super!
  Wtedy podżegacz chciał wygadać coś jeszcze, ale nagle przenieśli się na wysoką górę. Gigant ognia, ogromnej postury, jechał przed nimi na czerwonym koniu. Co więcej, złote kopyta konia odpychały od chmur.
  Rozbrykana Alvina jako pierwsza zorientowała się, kto to był, i opadając na kolana, zapiszczała:
  - O wszechmogący i wszechobecny Czarnobogu... Wybacz nam!
  Ognisty bohater zaśmiał się na całe gardło:
  - Kot wie, czyj bekon zjadł... Ale tym razem należy ukarać Nicoletę, która wbrew zakazom użyła magicznego artefaktu: niezastąpionego pocisku!
  Niebieskowłosa zwiadowczyni odparła kapryśnie:
  - Zabroniłeś nam używania jakiejkolwiek magii bojowej, ale takie ograniczenie nie dotyczy artefaktów!
  Czarnobog roześmiał się głośno i powiedział gwałtownie:
  - Nie udawaj głupka. Zakaz dotyczył przejawów wszystkiego, co nadprzyrodzone. Chociaż twoja dokładność przekracza ludzkie możliwości, nadal zdarza się to zwykłym ludziom. I niezmienny pocisk... Krótko mówiąc, zostaniesz ukarany... I niech Armia Czerwona walczy z Ameryką bez ciebie!
  Alvina nagle śpiewa do tego fragmentu słynnego przeboju:
  - Nie udawaj głupca Ameryko,
  Oddajcie nam Krym jak najszybciej...
  Że Kuban, Sewastopol to dwa banki -
  Mimo wszystko pokonamy NATO...
  Mimo to pokonamy NATO...
  A cztery dziewczyny podskoczyły, błyskając bosymi stopami ...
  
  
  PANTERA GERDA BOSO
  Gerda Kronshtein była zaangażowana w prace nad stworzeniem Panther-2. Znana i bardzo piękna wojowniczka z trzema partnerkami: Charlotte, Christiną i Magdą. Dziewczyna umieściła silnik i skrzynię biegów razem, w poprzek i przed czołgiem, zachowując w ten sposób dobrą sterowność samochodu i zmniejszając jego wysokość do dwóch metrów. W rezultacie "Pantera" -2 okazała się z pancerzem "Tygrysa" -2 tylko z dużymi nachyleniami płyt pancerza, jego uzbrojeniem, ale ważącym zaledwie czterdzieści pięć ton. Umożliwiło to uruchomienie Pantery -2 do masowej produkcji jesienią czterdziestego trzeciego roku, zanim nowa elektrownia była gotowa.
  Ponadto, z powodu braku armat 88 mm 71 EL, Panther-2 produkowano również z armatą 75 mm, ważącą zaledwie 42 tony, o niskiej sylwetce i mocnym pancerzu. Tym samym Niemcy dysponowali doskonale chronionym czołgiem. Czoło kadłuba znajdowało się pod kątem 40 stopni od poziomu i jego górna część 150 mm nie była przebita przez żadne działo przeciwpancerne, podobnie jak dolna część 120 mm. Czoło wieży na 185 milimetrach było nachylone pod kątem 50 stopni i było raczej niskie i wąskie, też niczego nie przebijało.
  To prawda, że \u200b\u200bpancerz boków wynosi 82 mm - choć nieco słaby pod zboczami. Ale z drugiej strony samochody są dość mobilne i dobrze chronione, a wieża wykonała pełny obrót w dziesięć sekund! Oznacza to, że dziewczyny zrobiły czołg, który prawie pasował do wojska. Chyba, że dodasz trochę boku, ale... Tutaj możesz umieścić 90-milimetrowe płyty pancerne w terenie. I to zdecydowanie "Panther", nie można tego zrobić pod żadnym kątem.
  Nowy czołg wykazał się przeżywalnością i skutecznością w bitwach. Już podczas kontrataku pod Żytomierzem Fritzowie byli w stanie dać "Panterze" -2 drugie narodziny.
  Ta maszyna okazała się wydajna i stosunkowo mobilna. Zwłaszcza, gdy 900-konny silnik był na to gotowy. W walkach brała udział załoga czołgu Gerda.
  Mimo mrozu cztery Niemki walczyły boso iw bikini.
  Gerda wystrzeliła z armaty 88 mm. Z daleka przebiła przedni pancerz radzieckiego czołgu i syknęła:
  - Niech kobra będzie gotowa do skoku!
  Wtedy Charlotte wystrzeliła. Zmiażdżony trzydzieści cztery. Oderwała swoją wieżę i zaćwierkała:
  - Chwała Ojczyźnie.
  Wtedy Christina strzeliła bardzo celnie. Uderz w radziecki czołg. I zaćwierkał:
  - Do unicestwienia wrogów!
  Potem wystrzeliła, z pomocą bosych stóp Magdy. Uderzyła w radziecki samochód i zaśpiewała:
  - Boso sen! Piękno zmienia człowieka w niewolnika!
  I mrugnęła do swoich towarzyszy.
  Cała czwórka walczyła bardzo skutecznie. A w pierwszej bitwie znokautowała ponad trzydzieści sowieckich czołgów. Wojownicy to bardzo zagorzali wojownicy, których można uznać za nadludzi.
  Gerda tak mocno zmiażdżyła sowieckie czołgi, że nawet ryknęła:
  - Jestem wilczycą ze stalowymi zębami!
  Niemiecki kontratak był silny. A nowe czołgi odegrały pewną rolę.
  Ponadto Fritz wycofał więcej sił z Francji, więc jasne jest, że zimą nie będzie lądowania.
  W rezultacie udało im się odbić Kijów, a nawet stworzyć kilka kotłów, odcinając wojska radzieckie od Dniepru.
  Sytuację pogorszył fakt, że aliant wstrzymał ofensywę we Włoszech, obawiając się ciężkich strat, i nie szturmował Neapolu. Co również pozwoliło Fritzowi przeznaczyć znacznie większe siły do kontrataku.
  W rezultacie wojska radzieckie poniosły poważną klęskę, a Niemcy umocnili się za Dnieprem.
  Zima minęła stosunkowo spokojnie. Wojska radzieckie próbowały zbliżyć się do Leningradu, ale już tam czekały. I udało im się odeprzeć atak.
  Wiosną alianci przeszli do ofensywy we Włoszech. Spotkali się jednak z potężnym kontratakiem wroga. I wreszcie znokautowany, z kontynentu.
  Pojawienie się serii ME-262 poważnie zmieniło układ sił.
  Maszyna ta wyróżniała się dużą prędkością przekraczającą 900 kilometrów na godzinę, potężnym uzbrojeniem i przeżywalnością, dzięki czemu miała mocny pancerz. Stosunkowo duża masa ograniczała zwrotność pojazdu, ale z drugiej strony jego prędkość pozwalała na ucieczkę w przypadku ataku ogonem, a potężna broń pozwalała zestrzelić wroga w jednym biegu.
  Do czerwca 1944 r. w służbie było już ponad tysiąc takich myśliwców, które okazały się prawdziwymi zwierzętami. Dręczyły samoloty amerykańskie i brytyjskie w powietrzu jak pantery gazeli.
  Sytuację pogarszał fakt, że Stalin na tle prac wojskowych ciężko zachorował i stracił determinację. Armia Czerwona przeszła do defensywy, co pozwoliło Niemcom na przerzucenie większej ilości sił do Francji.
  A ofensywy aliantów i desantu wojsk można było spodziewać się tylko w Normandii i Port de Calais. A najmądrzejszy Rommel, który otrzymał od Hitlera nadzwyczajne uprawnienia, przygotował podstępną pułapkę na swojego sojusznika.
  Ponadto na niebie pojawił się wielozadaniowy samolot TA-152, dalsza ewolucja Focke-Wulfa. Maszyna ta charakteryzowała się również lepszymi właściwościami lotnymi: była szybsza i bardziej zwrotna niż Focke-Wulf, a przy tym silnie uzbrojona i dobrze chroniona. Dosłownie dręczyła sojuszników na niebie.
  Pojawiło się również działo samobieżne E-10. Tutaj również Gerda i jej zespół spróbowali. Okazało się, że samochód miał zaledwie 1,1 metra wysokości, ważył dziesięć ton z silnikiem o mocy 400 koni mechanicznych i przednim pancerzem o grubości 82 milimetrów przy bardzo dużym nachyleniu. W czoło taka maszyna mogła nawet odbijać pocisk IS-2. Tak, i spróbuj dostać się do takiego małego diabła dla dwóch członków załogi.
  Niewielki rozmiar działa samobieżnego, jego słaba widoczność, duża prędkość i zwrotność sprawiły, że samochód był bardzo skuteczny. Jednocześnie był prosty i tani w produkcji.
  A członkowie załogi znajdowali się w nim w pozycji leżącej.
  W Normandii alianci wpadli w pułapkę przygotowaną przez Rommla. Ponieśli druzgocącą klęskę. W pojedynkę schwytano ponad milion żołnierzy i oficerów. Pełny nokaut.
  Potem Churchill podał się do dymisji. A Roosevelt miał atak serca i zachorował.
  Następnie sojusznicy, których coraz częściej zabierała niemiecka flota okrętów podwodnych, zawarli rozejm z Fritzem. A Stalin dopiero we wrześniu rozpoczął spóźnioną ofensywę w centrum. Ale Fritz już na to czekał.
  Dysponowali dużymi siłami.
  I nawet zakład na IS-2 nie usprawiedliwił się: ponieważ Panther-2 stał się bardziej zwrotny i szybszy po zainstalowaniu silnika o mocy 900 koni mechanicznych. I pojawiły się na nim 90-milimetrowe ekrany, które odzwierciedlały wszelkie pociski sowieckich czołgów.
  Oczywiście działa samobieżne E-10 są bardzo dobre. Ma wszystko na wierzchu i szybko się odwraca. Zastępując każdorazowo najlepiej chronioną część czołową. A boki mają 52 mm plus rolki. Ale możesz powiesić w terenie i 90-milimetrowy ekran. A potem nie możesz tak po prostu tego wziąć.
  I oczywiście Gerda i jej załoga czołgu na Panther-2 biorą udział w odparciu ofensywy Armii Czerwonej.
  Oto gorące dziewczyny.
  Walcz jak zawsze boso iw bikini. To ich wizytówka.
  Tutaj Gerda za pomocą bosych stóp posłała pocisk. Rozbiła T-34 z dużej odległości i zaśpiewała:
  - Jestem dużym wilkiem!
  Oto półnaga lisica!
  Charlotte strzela dalej, dziewczyna też jest bosa i bardzo fajna. Zestrzeliwuje sowiecki samochód celnym trafieniem i piskiem:
  - Chwała mojej wojowniczości!
  W tym momencie do gry wkracza Christina.
  Następnie bosymi stopami naciska dźwignię i ponownie wypuszcza pocisk. Uderz wroga. Złamał pancerz radzieckiego działa samobieżnego.
  A potem Magda usiadła na ten widok. Dziewczyna jest bardzo silna i piękna. I on też, bosymi stopami, będzie wskazywał trąbą i miotał się. Tym razem zniszczy przedni pancerz IS-2.
  I że ma tylko 100 milimetrów i to bez przechylania pod racjonalnymi kątami.
  Dziewczyny tu szaleją. I nie dają rodu stalinowskim orłom. Atak wojsk radzieckich ugrzęzł.
  Po rozbiciu SU-85 Gerda dowcipnie zauważyła:
  - Nasza armia jest silna, podbija świat!
  I bosymi stopami naciska przyciski joysticka.
  Ale teraz sami Fritz posuwają się naprzód, ale wojska radzieckie również mają silną obronę. Niemcy posunęli się o trzydzieści do czterdziestu kilometrów i zatrzymali się. Doszło do wymiany nowych ciosów. Przelała się masa krwi. W styczniu Armia Czerwona posuwała się w centrum, ale nie posuwała się naprzód.
  W marcu 1945 r. Fritz rozpoczął ofensywę z centrum na południe, omijając siły za Dnieprem.
  I tutaj Fritzowi poniekąd się udało. Zebrali dużo sprzętu, zwłaszcza czołgi serii E. W szczególności E-50 okazał się bardzo udany. Z armatą 105 mm i lufą o długości 100 EL, o wysokości mniejszej niż dwa metry i przednim pancerzem 250 mm i bokami 170 mm, pod racjonalnymi nachyleniami. Czołg to monstrum, ale jednocześnie dzięki geniuszowi Gerdy masa samochodu nie przekroczyła sześćdziesięciu ton, a silnik wyposażono w turbinę gazową o mocy 1500 koni mechanicznych.
  A w ofensywie to właśnie załoga Gerdy testowała pierwszą z najnowszych maszyn.
  Oczywiście Panther-2 jest nadal głównym czołgiem III Rzeszy, a takich maszyn jest bardzo dużo. I włamują się do sowieckiej obrony.
  Gerda jest dumną i twardą dziewczyną, dość dziką w ofensywie. Również cztery z nich są boso iw bikini.
  Piękna wojowniczka, generalnie super, ale bardzo paskudna, bo chce mordować sowieckich ludzi.
  Gerda strzelała gołymi stopami. Uderzyła w czołg IS-2 z dystansu, przebijając się przez radziecki samochód.
  Wtedy piękność wychrypiała:
  - Za moją wściekłość!
  Charlotte wystrzeliła dalej z dużej odległości. A także za pomocą bosych stóp. Uderzył radzieckiego trzydzieści cztery. Oderwała swoją wieżę i zapiszczała:
  - Jestem najstraszniejszą z niemieckich dziewcząt!
  I jak ta rudowłosa lisica weźmie i pokaże język.
  Wtedy Christina uderzyła muszlą. Dziewczyna jest bardzo wojownicza. A także boso. Trafiony pociskiem z radzieckiego działa samobieżnego. Uderz wroga. I zaśpiewała:
  - Jestem najstraszniejszy na świecie
  Wkurzam wszystkich ludzi jak deska,
  A dla tych, którzy nie chcą żyć w pokoju,
  Robimy z nich hara-kiri!
  Magda, ta piękność ze złocistymi włosami, też się miotała. Rozbiła najnowszy samochód SU-100 i zabulgotała, lisica:
  - Zabierzemy wrogów i zetrzemy ich w proch!
  I oczywiście ta Niemka strzela gołymi stopami.
  Tak, ta czwórka jest bardzo agresywna i wojownicza. Tego nie da się tak łatwo zatrzymać.
  Naziści przedarli się przez front i mogli wejść na tyły wojsk radzieckich.
  Armia Czerwona opuściła lewobrzeżną Ukrainę i Donbas. Następnie podczas jesiennych walk Armia Czerwona została całkowicie zmuszona do wycofania się za Don. Tam z wielkim trudem ustabilizowano linię obrony.
  Najbardziej masywnym sowieckim mastodontem, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, był SU-100.
  To działo samobieżne jest dość skuteczne i łatwe w produkcji. A jej działo mogło sprawić przynajmniej pewne problemy niemieckim czołgom.
  Tak więc nazistom nie udało się rozwinąć sukcesu. Zima 1945 roku minęła spokojnie. Potem wiosna.
  W maju 1946 hitlerowcy przenieśli się do Moskwy. Była to desperacka próba jak najszybszego zakończenia wojny. W międzyczasie Japonia była pod atakiem nuklearnym armii amerykańskiej. Zrzucono już siedem bomb atomowych i wszyscy byli przekonani, jak poważna jest ta broń nuklearna. Hitlerowi śpieszyło się więc do jak najszybszego zakończenia wojny na wschodzie.
  Wiadomo, że po zajęciu Japonii Stany Zjednoczone zmierzą się także z Niemcami. Tak więc 15 maja rozpoczęła się decydująca ofensywa przeciwko Moskwie.
  I oczywiście Niemcy rzucili Gerdę i jej załogę do ofensywy. Jednak Fritza czekała nieprzyjemna niespodzianka.
  Tak więc oprócz niemieckiej czwórki do bitwy weszła czwórka radziecka.
  Natasza, Zoja, Augustina i Swietłana siedziały na pierwszym czołgu IS-7 w historii ZSRR i przygotowywały się do bitwy.
  Te dziewczyny były boso iw bikini, również bardzo piękne i seksowne!
  I ta czwórka zajęła się eksterminacją niemieckich pojazdów, nawet potężnych E-50.
  Natasza oddała pierwszy strzał bosymi stopami, dziewczyna entuzjastycznie wykrzyknęła:
  - Za ZSRR!
  A jej pocisk przebił niemiecki czołg.
  Następnie odezwała się Zoya. Dziewczyna o złotych włosach wystrzeliła nowy pocisk za pomocą bosej stopy. Zmiażdżył faszystowskiego mastodonta.
  Wtedy dziewczyna krzyknęła:
  - Za Stalina!
  I jak piękna będzie się śmiać, całym gardłem.
  Wtedy dobrze wycelowany Augustine wziął i wystrzelił. Ona jest tym rudowłosym wojownikiem, jak ogień na wroga. Oderwij wieżę od "Pantery" -2 i coo:
  - Chwała Rosji!
  I pokaż język.
  Ale z pomocą gołych palców u stóp, jak uderzy Swietłana. Dziewczyna jest bardzo fajna i piękna. Rozbiła pancerz E-50 i zagruchała:
  - Za moje osiągnięcia i ZSRR!
  Dziewczyny wydają się być bardzo fajne i mają poczucie humoru. Młócą tych faszystów bardzo energicznie. Jest więc jasne, że wrogowie nie mogą oprzeć się IS-7.
  Natasza gołymi palcami stóp wystrzeliła do przeciwnika. Roztrzaskała ją na strzępy podartymi fragmentami Fritza i pisnęła:
  - Za Wielką Rosję!
  Zoya jest też mądrą dziewczynką. Wzięła go i bardzo celnie trafiła we wroga. Zmiażdżyła wieżę E-50 i napisała na Twitterze:
  - Za Rosję Sowiecką!
  I zrobiła to, oczywiście, bosymi stopami.
  Potem Augustine strzeliła, uderzyła w nazistów. A potem bosą stopą posłała kolejny, śmiercionośny pocisk.
  Potem zaszczebiotała:
  - Chwała Ojczyźnie!
  Dalej walczyła, Swietłana. Była miłą i piękną dziewczyną. Wycelowała broń bosymi stopami. Wystrzeliła i roztrzaskała faszystę na strzępy i zaśpiewała:
  - I pierwsza odwilż, we śnie, widzę Stalina, a moja Rodzima Ruś jest usłana trupami!
  Tu dziewczyny walczyły z wielką zaciętością. I byli bardzo agresywni.
  Z pomocą bosych stóp Natasha strzelała do nazistów i krzyczała:
  - Za wielkość komunizmu!
  Zoya również uderzyła przeciwnika, bosą stopą roztrzaskała Fritza i zapiszczała, obnażając zęby:
  - Za Wielkiego Stalina!
  Augustine strzeliła do wroga, przebijając czołg serii E. Używała też bosych stóp, wykrzykując:
  - Za Najwspanialszą Ruś!
  Swietłana, kontynuując strzelanie, zauważyła, nacisnęła bosą piętą spust, który zadziałał automatycznie:
  - O zwycięstwo ZSRR!
  Dziewczyna bardzo zaciekle walczyła na czele ataku wroga. W tym momencie Niemcy również byli dość wyczerpani. Krótko mówiąc, ich ofensywa przeciwko Moskwie ugrzęzła.
  Stracili wiele setek tysięcy żołnierzy i czołgów. Jednak Armia Czerwona była również wyczerpana. Obie strony były bardzo wyczerpane. Późną jesienią 1946 roku rozpoczęły się rokowania pokojowe.
  Stany Zjednoczone zaproponowały wariant: każdy zatrzymuje to, co udało mu się uchwycić.
  Hitler, obawiając się bomby atomowej i pod presją zmęczonego środowiska, zgodził się. Stalin, zmęczony wojną, również wyrażał chęć takiego kompromisu.
  Oba kraje były wyczerpane i zmęczone... Ale Stalinowi udało się jeszcze wynegocjować dla siebie kilkadziesiąt kilometrów w centrum, gdzie Niemcy utworzyli niebezpieczne kliny. Ale Fritz zachowali swoje podboje na południu wzdłuż rzeki Don i na północy wzdłuż Leningradu.
  Doszło do wymiany. Rosja przebiła korytarz do Leningradu w zamian za część terytoriów w Karelii dla Finów.
  Tak postanowiono, obie strony. Ponadto Hitler został zmuszony do uchylenia ustaw antysemickich i przyznania okupowanym terytoriom ograniczonej samorządności. A w zamian nastąpiło przywrócenie więzi gospodarczych. Ale w Trzeciej Rzeszy sprzeczności wciąż się nawarstwiały.
  Po śmierci Hitlera w listopadzie 1956 r. w III Rzeszy wybuchła walka o władzę i wybuchła wojna domowa. Za Chruszczowa ZSRR zwrócił utracone wcześniej ziemie, przywrócił dawne granice, a faszystowskie imperium upadło.
  Tak ogólnie zakończyła się historia AI. Jak widać, faszyzm nie zakorzenił się w świecie, a ZSRR przetrwał nawet dłużej niż w prawdziwej historii. Dłużej rządził Nikita Chruszczow, który stał się bohaterem narodowym, który zwrócił utracone wcześniej ziemie Stalinowi. I udało mu się przeprowadzić reformy, ustanawiając stanowisko powszechnie wybranego prezydenta ZSRR. A po Nikicie odniósł sukces nie Breżniew, ale Szelepin, a w ZSRR wszystko poszło znacznie lepiej niż w prawdziwej historii. I stał się potężnym i silnym supermocarstwem. Ale Chiny pozostały kapitalistyczne i rozpadły się pod proamerykańskimi rządami. Północne części Cesarstwa Niebieskiego stały się częścią ZSRR i wiele się zmieniło.
  Ale to już wymaga osobnej historii ...
  
  Darth Vader kontra Erdogan
  Flagowy pancernik Dartha Vadera, przypominający ogromne żelazo, zbliżał się do planety Ziemia. Za nim poruszały się inne statki niosące śmierć do galaktyki i niesamowite fundamenty wszechświata z jednego anty-świata do drugiego. Kątowe, kosmiczne imperium Sithów. A obok nich opływowy, podobny do drapieżnych piranii - totalitarny Stelzanath poza edukacją.
  Dwumetrowy bandyta w masce, z szerokimi barami i wielkimi rogami na hełmie mruknął dziko:
  Nie możesz uciec, Luke'u Skywalkerze! Albo ty, albo ja, ale nie ma dla nas miejsca w galaktyce!
  Nie gorsza od Dartha Vadera pod względem wysokości i szerokości ramion, krągła i atletyczna Lyra Velimara aktywnie potrząsnęła swoim wspaniałym biustem. Kombinezon generała był absolutnie przezroczysty i nie zakrywał ani jednej linii jej muskularnego, dziewczęcego ciała. Jej opalona skóra była nieskazitelna, a jej sutki błyszczały jak rubiny w świetle reflektorów.
  Darth Vader chciwie patrzył na piękność. Dwugwiazdkowy generał Stalzan (kosmiczne imperium tak krwiożercze i skłonne do podbojów, że moc czarnych Sithów jest niewinnym dzieckiem na jego tle!) Wyglądał wyzywająco seksownie.
  Ale co on, nieszczęśliwy inwalida, może? Użyj cybernetycznej protezy?
  Lyra, przechwytując jego myśli, oznajmiła triumfalnym tonem:
  - Nie rozpaczaj, przyjacielu... Na Ziemi jest pierścień Salomona, który ma tak potężną magię, że na jego tle moc Luke'a Skywalkera jest tylko smużką papierosowego dymu!
  Darth Vader gwałtownie wypuszczając powietrze spod maski, syknął:
  - Czy uda mi się zdobyć prawdziwe, żywe ciało?
  Lyra, której kule mięśniowe kręciły się pod opaloną skórą, powiedziała ze śmiechem:
  - Jinn i ifrit mogą wszystko! To jest władza nad wszechświatem!
  Darth Vader śpiewał fałszywie:
  - Tak, niefortunny wszechświat wisiał,
  Niezliczona ciemność złych dżinów!
  Znienawidzony pierścień Salomona -
  Uruchomiony i obciąć głowę!
  
  Ale wiedz, że Vader z pewnością nie jest pionkiem,
  I nie chodź na zawsze pod jarzmem ...
  Zamienia złych wrogów w podżegacze,
  Zostanie władcą światów!
  Lyra w odpowiedzi zatańczyła i wskazała swoim wdzięcznym, długim i ostrym palcem na niebieską kulę:
  - To jest Ziemia!
  Piękna sportsmenka zaśpiewała głośno:
  - Ziemia jest w iluminatorze, ziemia jest w iluminatorze, Ziemia jest widoczna w iluminatorze... Wycelowaliśmy miotacze, zmierzyliśmy odległość i spalimy dom tego człowieka doszczętnie!
  Jednak obcy cieszyli się zbyt wcześnie. Wiadomość o pojawieniu się dziesiątek dużych okrętów wojennych, wyłaniających się z ciemności kosmosu na orbicie okołoziemskiej, wywołała najsilniejszą panikę wśród wszystkich strachów i rządów niebieskiej planety. Obce statki kosmiczne z tysiącami broni bojowej, wielu emiterów wywarły na ludziach nieodparte wrażenie.
  Pięćdziesiąt statków - dwadzieścia pięć Imperial i dwadzieścia pięć Stelzanath.
  Piekielna władza nad Ziemią... I z jakiegoś powodu ludzie tak naprawdę nie wierzyli, że kosmici przybyli w pokoju.
  Lyra Velimara, zasugerowała Darthowi Vaderowi:
  - Pozwól mi przeczytać apel do ziemian!
  Czarny Pan był oburzony tym fragmentem:
  - A dlaczego ty? Mamy taką samą liczbę statków!
  Piękna dziewczyna potrząsnęła potężnym, upartym karkiem i zachichotała:
  - Tak, kiedy widzą twoją twarz, boją się ...
  Darth Vader ryknął ogłuszająco, a jego głos dławił się jak tygrys w pętli:
  - I musimy przestraszyć Ziemian! Niech od razu podniosą łapy!
  Lyra Velimara, która miała już doświadczenie w niszczeniu i podbijaniu planety Ziemia, zauważyła z chichotem:
  - Już czas, już czas, w radiu - przemówił Bojarski... Swoim pijanym głosem - przestraszył cały świat!
  Czarny Pan rzucił się w stronę hologramu, próbując chwycić skaner kontrolny. Lyra chwyciła Darta palcami swoich figlarnych nóg za maską i odrzuciła zbira. Kombinezon bojowy Vadera głośno chrząknął i posypały się iskry.
  A spiżowa harpia Lyra wybuchnęła śmiechem:
  - Czy ty, kretynie, nie wiesz, że damę należy najpierw przepuścić!
  Broń hiperionowa imperium Stalzanath rozpętała skwierczący ogień na satelity i inne odpady ludzkie wirujące na orbicie okołoziemskiej.
  A potem pojawiła się sama Lyra Velimara. Pojawił się natychmiast na wszystkich ekranach, nawet wyłączonych telewizorach i monitorach komputerów. Wydawała się naga i piękna, z czterema cybernetycznymi spinkami do włosów we włosach, wypluwając urok i magię zniszczenia. Prawdziwe bóstwo we wszechświecie brutalnej siły!
  Promienna lisica zaczęła piszczeć słowiczym ćwierkaniem:
  - Ziemianie! Nie podbijemy waszego nędznego małego świata. Jesteście zbyt daleko od nas, by mierzyć imperium dużym garnizonem. Szafirowe, topazowe i szmaragdowe oczy dziewczyny błysnęły wściekle, a nawet płonęły jak promienie hiperlasera. A głos stał się znacznie zimniejszy. - W trywialny sposób rozproszymy was na kwarki, a przy pomocy hipermagograwitatora wyślemy wasze dusze do podziemi, na wieczne piekielne męki!
  Brzmiało to groźnie, ale fakt, że takie bzdury niosła naga i bardzo apetyczna kobieta, wywołał nie tyle przerażenie, co śmiech!
  W tym momencie pojawiła się groźna twarz w czarnej masce i jak ryk przez skrzela hipertytanowe:
  - Krótko mówiąc, daj nam pierścień Salomona, zanim całkowicie cię zniszczymy!
  Lyra potrząsnęła opaloną klatką piersiową, sycząc:
  - Zniszczony bardzo boleśnie!
  Dodał Darth Vader, potrząsając pięścią, w której mocno zaciśnięto mieniący się czerwonym światłem miecz:
  - I kastrujemy bez znieczulenia!
  Kto na planecie Ziemia śmiał się, kto płakał, a kto zaczął mieć kolkę nerwową. I tylko jedna osoba na niebieskim statku podksiężycowym odczuwała w sobie prawdziwą radość. Turecki prezydent Erdogan powoli podszedł do lustra. I pokazał sobie ciastko. Podziwiałem błyszczący kamyk, tak harmonijnie ozdobiony palcem wskazującym mojej prawej dłoni.
  Dziedzic sułtanów osmańskich ryknął:
  - Chcesz pierścień Salomona? Dlaczego nie dać niemieckiego wigwamu do rozruchu?
  Darth Vader, widząc przez holograficzne obrazy zbyt radosną reakcję Ziemian, syknął:
  - Trzeba ogłosić ludziom ultimatum!
  Lira Velimar wykluła mieniącego się wszystkimi kolorami tęczy Zenki:
  - I co to jest?
  Darth Vader z triumfalnym tonem w bezdennych studniach oczu wyjaśnił:
  - To międzynarodowe słowo. Zagłada gwarantowana!
  Lyra zachichotała i zauważyła iskry z jej długich, monoatomowo zaostrzonych paznokci:
  - O chłopcy! Tylko ciało można unicestwić... A magograwitacja - będzie jeszcze fajniej!
  Darth Vader z nową, niesamowitą mocą włączył wszystkie emitery gravomag. I zaczął ogłuszająco pchać bieługę.
  A jaki głos miał czarny pan, nawet zbroja była rozpalona do białości:
  - Ultimatum! Ultimatum! Wymażę cię w niszczyciela!
  Lira Velimara zakołysała swoim wspaniałym biustem i wykręciła luksusowe biodra. W tym samym czasie pisnęła, przypominając sobie ziemski folklor:
  - Rosyjska mafio, zrodziłaś śmierć! Wódka z wodorem - członek mężczyzn zrujnowany! I mamy kosmiczną moc Sabantuya!
  A wojownicy wielkiego Stelzanatha zaśpiewają:
  - Nie jesteśmy nędznymi owadami - żółwie superninja ... Armaty - Uszy Czeburaszki - spalimy wszystkich jak bibułę!
  Kosmici postawili ultimatum, ale bez efektu. A potem Lira Velimara zasugerowała:
  - I zróbmy to w fajny sposób... Powalczymy w BASIC?
  Darth Vader, mimo całej swojej głupoty - co można wziąć z mózgu, bez doładowania hiperplazmatycznego, mruknął:
  - Czy wtedy, gdy prowadzi się agresywne negocjacje przy pomocy miecza świetlnego?
  Lyra mrugnęła, bosą stopą odepchnęła kraciastego psa z końską głową. Mieszanka szachownicy, konia i krokodyla zapiszczała i niechętnie zakręciła bączkiem. Generał wsadziła nogę w taki sposób, że gorąca ultraplazma łaskotała ją w bosą piętę i ryknęła, potrząsając siedmiokolorową głową:
  - Nie przystojniaku! Zamiast miecza świetlnego rzucimy bombę termokwarkową!
  Darth Vader wysunął swój długi, sklonowany język przypominający węża i przejechał nim po słonych brzegach maski. I szczerze piszczy jak zepsuty silnik spalinowy:
  - Uwielbiam bomby termokwarkowe, a bomby termopreonowe jeszcze bardziej!
  Lyra skrzywiła się kapryśnie, znów poruszyła stopą, tym razem w kierunku kota pokrytego liśćmi pokrzywy:
  - Nie umiesz gotować z preonem!
  Czarny Pan odpowiedział logicznie:
  - Jeśli nie wiesz jak, nauczymy cię, jeśli nie chcesz, zmusimy cię!
  Lyra potrząsnęła szponiastą szczęką żołnierza.
  - Erupcja hiperplazmatyczna! Jeden pocisk termokwarkowy!
  Z szerokiej lufy działa grawitacyjnego leniwie wystrzeliła niebieska fala. Mała rakieta wielkości zwykłego arbuza rzuciła się na powierzchnię planety Ziemia.
  Lira Velimary podskoczyła jak ważka, a wraz z nią kilku nagich wojowników Stelzanath.
  Darth Vader najeżył maskę w głupkowatym uśmiechu.
  - A co będzie teraz?
  Ale anihilacyjny strzał nie jest nawet widoczny dla radarów - prędkość przekracza prędkość emitowanego fotonu gwiazdy!
  Władimir Putin nie zdążył dowiedzieć się o ataku. Czasami ignorancja jest ostatnim aktem Bożego miłosierdzia.
  Hiperplazmatyczna Gehenna połknęła Naczelnego Dowódcę najpotężniejszej armii na planecie Ziemia. Miliony ludzi wyparowało w plazmę i hiperplazmę, zanim mogli zrozumieć katastrofę, która miała miejsce.
  Płatki rozkwitły setkami tysięcy śmiercionośnych języków zagłady, z których każdy ma swój niepowtarzalny odcień i dynamiczny wzór zniszczenia.
  Gigantyczny brązowy grzyb wzniósł się na wysokość ponad 500 kilometrów, a fala uderzeniowa, kilkakrotnie okrążając kulę ziemską, wybiła wszystkie okna nawet w Stanach Zjednoczonych. Blask ogarnął całą jonosferę, w całej niezmierzonej mnogości kolorów i kwiatostanów. Gigantyczne fale tsunami powstały z powodu wstrząsu mózgu. Ponad dwustumetrowy szyb wodny pokrył wszystkie kontynenty, zatapiając dziesiątki tysięcy statków. Linie energetyczne zostały wyłączone, miasta pogrążyły się w ciemności, przerywanej tu i ówdzie tylko ognistymi plamami pożarów.
  Od teraz na planecie Ziemia rozpoczęła się nowa era. Nadeszła godzina Smoka.
  W odpowiedzi na demoniczne przepływy hiperenergii, pierścień Solomona otrzymał silne wyładowanie.
  Erdogan poczuł, jak wstępuje w niego moc setek tysięcy dżinów. Prezydent Turcji natychmiast się zarumienił i zaczął puchnąć. Zwykły człowiek z karaluchym wąsikiem (przypominającym Adolfa Hitlera!), rośnie jak lawina tocząca się po Evereście.
  Cywilny pozew osmańskiego dyktatora pękł, a mięśnie zaczęły rosnąć, jakby skokami. I tutaj rozszerzające się ramiona Edrogana opierały się o sklepienie starożytnego pałacu sułtana.
  Przez jakiś czas nadmuchiwana bańka rozszerzała się, aż w końcu marmurowe ściany się zawaliły. Liczni tureccy ochroniarze byli rozproszeni w różnych kierunkach. A półnadzy niewolnicy, z haremu osmańskiego dyktatora, bojaźliwie szarpiąc gołymi nogami, rozpraszali się lub czołgali, jeśli nie mieli szczęścia zostać zmiażdżeni.
  A Odrogan wciąż rósł, jak superman. Budynki stolicy Turcji, Ankary, zrównały się pod jego butami. Tutaj osmański dyktator jest już wyższy niż Everest. A ze statków kosmicznych Stalzanath i imperium Czarnych Sithów jego potężna sylwetka jest bardzo dobrze widoczna.
  Lyra Velimara gruchała lubieżnie:
  - Co za ogromny facet ... Ma godność - chyba dużo!
  Darth Vader, stukając się w maskę - tak, że obraz na niej stał się zabłocony, ochrypły, skrzeczący:
  - To kolos na glinianych nogach!
  Lyra uwolniła kilka błyskawic z oczu i zagruchała:
  - I podobno głos ma być anielski! - Po czym następuje mrugnięcie, charakterystyczne dla wyjątkowo drogiej prostytutki. - Śpiewaj kwiatku, nie wstydź się!
  A turecki dyktator Edrogan nadal szybko pęcznieje, jak nadmuchiwana bańka. A co najgroźniejsze, w jego dłoniach pojawił się długi i szybko rosnący miecz.
  Teraz wzrost Edrogan wynosi tysiąc mil morskich, a to nie jest limit. A jak muskularny stał się turecki dyktator - ogromne mięśnie dosłownie nabrzmiewają i trzęsą się - pozazdrości mu każdy, nawet najbardziej rozbujany kulturysta.
  A jego miecz błyszczy jak gwiazdy wplecione w kwiatostan niezwyciężonego skarbnika.
  A zęby prezydenta Turcji wydłużają się, zamieniając w bardzo ostre, kręte kły rakietowego wampira. A świeżo upieczony batyr zaczyna wymachiwać swoim gigantycznym mieczem.
  Lyra Velimara krzyczy ogłuszająco:
  - Ładunek termokwarkowy na Führerze... Ech, na sułtanie tureckim - ogień!
  Darth Vader postukał rękawicą w duży, pozłacany joystick i warknął ironicznie:
  - A dlaczego nie Hyperplasma! Ogień jest już przestarzałym ziemskim wyrazem!
  Lyra Velimara jak jej eleganckie, dziewczęce nogi, nagie, różowe podeszwy zapukają o metalową podłogę:
  - Podaj erupcję termiczną! Błędy antypulsarowe!
  A pociski termokwarkowe, zostawiając za sobą ognisty ślad, szeroki jak ogon panny młodej, pędziły na Edrogan, nabrzmiałe od wielkiej liczby duchów i dżinów, które w niego weszły.
  Osmański dyktator, którego rozmiar był już porównywalny z księżycem, machnął swoim kosmicznym mieczem. A statek kosmiczny imperium Sithów - krążownik rakietowy "Pawian" pękł pod straszliwym ciosem. Rozpryskiwały się hiperplazmatyczne odłamki... I coś niesamowitego i fasmogorycznego spadło.
  A przy tym jest to dość banalne - skoro żołnierze-klony zginęli dość prozaicznie. Okazywanie emocji nie więcej niż biorobotów. Ale ich dowódca Mikołaj, który nie był klonem, był wyraźnie zdenerwowany. I pamiętał, ilu niewolników Hatham potajemnie sprzedał. Cóż, teraz zdecydowanie czekał na piekło antywszechświata i udrękę ciemnej strony mocy!
  Pociski termokwarkowe Erdogana. Każdy z nich niósł energię stu miliardów bomb atomowych zrzuconych na Hiroszimę. A potężny, muskularny tors osmańskiego dyktatora pokryty był wrzodami i błyskami eksplodujących bomb ultranuklearnych.
  Lyra Velimara przesunęła bosą stopą po wdzięcznym nosie i pisnęła:
  - Oczywiście nie! Chcę wino - paczkę papierosów Camel!
  Darth Vader położył szponiastą łapę na nagich, muskularnych plecach dziewczyny i przejeżdżając nią po niej, zaśpiewał:
  - Trzeźwość jest normą życia!
  Lyra uderzyła kolanem potencjalnego przeciwnika Czarnego Lorda w szczękę i zanuciła:
  - Przede wszystkim zamawiaj!
  Mimo że Erdogan został przebity ładunkami wystarczającymi do zniszczenia księżyca, w tym Merkurego, sułtan osmański urósł jeszcze bardziej. Teraz naprawdę wyglądał jak wielki ifryt wróżki. A jego miecz aktywnie szukał ofiar wśród statków Stelzanath i Imperium Sithów.
  Darth Vader, patrząc na to, jak termokwarkowe pociski nie wyrządziły najmniejszej szkody temu mastodontowi z bajki, a superlaser być może nawet zasila moc Erdogana, zasugerował Lyrze:
  - Czy połączymy nasze wysiłki?
  Naga piękność z imperium Stalzan nie do końca rozumiała czarnego pana:
  - Jak? Jesteśmy tak zjednoczeni!
  Ledwo zakryta bikini, generale Astara, ta muskularna wojowniczka przedstawiła swoją własną wersję:
  "Rzućmy w niego ładunkiem termopreonowym!"
  Darth Vader, który rozbudził ciekawość badacza i naukowca ciemnej strony mocy, ochrypłym głosem zapytał przez maskę:
  - Czy to broń oparta na procesie fuzji preonowej?
  Astara, wyginając cały tors mięśni i ścięgien, skłoniła się nisko czarnemu lordowi.
  - O tak, mój panie! Taka reakcja umożliwia wykorzystanie w rakiecie energii równej 1000 pentatonom. Ani dziesięć, a nie sto bilionów bomb atomowych zrzuconych na Hiroszimę!
  Bystry umysł czarnego lorda dokonał natychmiastowego liczenia, a Darth Vader zagwizdał z zaskoczenia:
  - Wow! W wyniku takiej eksplozji nawet planeta Jowisz rozpadnie się na kwarki!
  Z jakiegoś powodu Lira Velimara nie podzielała zbytnio takiego optymizmu:
  - Planeta Ziemia spłonie od takiego ciosu. Całe życie w Układzie Słonecznym zostanie zniszczone!
  Darth Vader obserwował kosmiczną bitwę. Erdogan próbował przeciąć pancernik Stelzanath, który wyglądał jak mięsożerna pirania. On, wykorzystując swoją fenomenalną manewrowość, desperacko próbował uniknąć porażki.
  Jednak broń hiperionowa i baterie superlagerów były całkowicie bezużyteczne przeciwko ultramagoplazmatycznemu ciału Erdogana. Gromadził energię miliardów dżinów, a prędkość przekraczała prędkość światła.
  Był więc zwinny pancernik, pokrojony jak kiełbasa nożem. W tym samym czasie ogromne iskry poleciały setki kilometrów dalej.
  Osmański dyktator krzyknął ogłuszająco:
  - Banzai! Będziesz miał projekt trumny!
  Darth Vader, oceniając odległość, zauważył z autentyczną troską:
  - Jeśli wybuchnie ładunek termopreonowy, to my sami zostaniemy zdmuchnięci jak pochodnia motyli!
  Lyra Velimara nieśmiało mrugnęła do czarnego pana i powiedziała z przekonaniem:
  - Nie bój się, mój mroczny terminatorze! Termpreon ma zbiorczą końcówkę!
  Lord Vader machnął bezradnie ręką.
  - W porządku, ogień! W międzyczasie zbiorę wszystkie ciemne strony mocy!
  Erdogan, który obejmował wszystkie siedemdziesiąt dwa plemiona duchów wróżek, wzbił się nad Ziemię.
  Sułtan Turcji dwukrotnie przekraczał średnicę Księżyca w swojej długości i po prostu iskrzył się demoniczną i fenomenalną mocą. Taka walka toczy się obecnie w kosmosie. Miecz Erdogana wystrzeliwuje szybciej niż błyskawica i rozbija szaleńczo strzelające statki kosmiczne.
  Nawet cząstki semi-anihilacyjne są całkowicie bezużyteczne wobec tak po prostu dzikiej mocy dżinów. Ogromny niszczyciel kosmicznego imperium, który wpadł w czubek ostrza, płonął żółto-niebieskim płomieniem i nie pozostawił po sobie nawet fragmentów.
  Ale Lyra Velimara wyciągnęła z rękawa swojego "asa atutowego" - rakietę termopreonową. W pełni uwolniony termopreon jest w stanie wytworzyć 7 biliardów razy więcej energii niż reakcja termojądrowa.
  Skumulowany ładunek termopreonu jest nieco słabszy, ale nieporównywalnie dokładniej skupia zniszczenie. A teraz ich brzuch flagowych pancerników jest wyrzucany jako plama plazmy princesp.
  Tak wygląda kontrolowana i inteligentnie wycelowana rakieta termopreonowa oparta na fuzji jądrowej poza pudełkiem. Nie ma stabilnej materii, więc sprowadzenie go na dół jest prawie niemożliwe. Ale jednocześnie sam ładunek wybiera cel.
  Plama księżniczki w osoczu przeraża Erdogana. Waha się, czy zrobić unik, ale ultra-zaawansowana substancja była szybsza. I jak pająk, bomba hiperjądrowa wessana do potężnego torsu świeżo upieczonego króla i cesarza dżinów!
  Lira Velimara gorąco klasnęła w łapki i zaśpiewała:
  - Rozerwę to! Rozbijmy to na kwarki!
  Potężny jak Herkules, Erdogan był mocno wykrzywiony, a on pochylony jak piłka gutaperkowa na pół.
  Eksplodowała supernowa. Kilka statków kosmicznych Stalzanath i Imperium Sithów zostało odrzuconych, a hiperplazmatyczny szyb wypalił platformy i beczki bardzo wielu baterii. Zmiażdżył wiele klonów i pięknych Amazonek z imperium Stalzan.
  Sam Erdogan zakręcił się, obrócił i... Stał się jeszcze większy i straszniejszy. Drugi miecz, jak kiełek mięsożernej pasożytniczej rośliny, przeszył jego prawą rękę.
  A dyktator Imperium Osmańskiego roześmiał się ogłuszająco:
  - Och, wy nędzni kosmici... Jesteście tylko sługami Szaitana, ale w rzeczywistości Szaitan jest moim sługą!
  Tymczasem tornado szalało na planecie Ziemia. Fale światowych oceanów natychmiast rozgrzały się po wybuchu hiperjądrowym i zagotowały się gwałtownie wrzącą wodą, która oparzyła wszystkie żywe istoty. A lasy i wieżowce płonęły.
  Sto bilionów Hiroszimy płonęło z odległości orbity księżycowej - to nie żart! A ogień, który ogarnął całą Ziemię, dosłownie spalił ją do piekła.
  W miejscu Waszyngtonu błysnął jasny, gwałtowny blask światła, po czym pojawił się kolosalny fioletowo-brązowy kwiat. Siedem hiperplazmatycznych płatków oddzieliło się od olśniewającego pąka, wznosząc się na niebotyczne wysokości. Świeciły wszystkimi kolorami tęczy przez dziesięć sekund, a potem natychmiast przygasły i opadły, pozostawiając jedynie gigantyczne fioletowo-czerwone iskry unoszące się w stratosferze.
  W mgnieniu oka spłonęły dziesiątki, setki milionów ludzi, rozpraszając cząstki elementarne. Ci, którzy byli dalej, byli ślepi i płonęli jak żywe pochodnie. Ogień boleśnie pożerał ludzkie mięso. Skóra ludzi złuszczała się, włosy obróciły w pył, czaszki były zwęglone. Fala uderzeniowa niczym akordeon zawaliła drapacze chmur, grzebiąc żywcem wielu do niedawna tak żywych i beztroskich jednostek w gorących betonowych grobach.
  Drużyna jasnowłosych, półnagich chłopców z Teksasu goniła piłkę, a fala grawitacji przeszła przez nich, pozostawiając jedynie popielate sylwetki na spalonej trawie. Biedni chłopcy, o czym myśleli w ostatniej chwili: może nazwali swoją mamę, albo któregoś z bohaterów filmu niezliczonymi grami komputerowymi.
  Dziewczyna, wracając ze sklepu z koszykiem, poszła do następnego świata, uśmiechnięta, nie mając nawet czasu na krzyk. Dziecko po prostu rozbiło się na fotony i tylko cudem ocalała wstążka łuku wirowała w atmosferycznym wirze. Ludzie ukrywający się w metrze, biali i kolorowi, zostali zmiażdżeni jak muchy pod ciśnieniem, ci, którzy w tym czasie lecieli samolotem, zostali wyrzuceni przez tornada Gehenny poza stratosferę, a to jeszcze gorsza i wolniejsza śmierć... Kiedy w lodowatej próżni pożera resztki powietrza przez drapieżną piranie, ludzie uderzają głowami w duraluminiowe ściany, a oczy wypadają im z oczodołów.
  Śmierć zrównała biednych i miliarderów, senatorów i więźniów, gwiazdę filmową i padlinożerców. Wydawało się, że miliony dusz wyją w niebo, świat stanął na głowie i chyba po raz pierwszy ludzie poczuli, jak cienka jest nić życia i jak bardzo potrzebują siebie nawzajem. Matka i dziecko udusili się pod gruzami, przylgnęli do siebie z taką siłą, że wszystkie siły podziemnego świata nie były w stanie ich oderwać.
  Nawet półmechaniczny potwór Darth Vader, po uszy zaimpregnowany ciemną stroną mocy, odczuwał ból i cierpienie miliardów ginącej ziemi.
  I w desperacji przywołał do siebie wszystkie włókna i masy fenomenalnej manifestacji Ciemnej Strony Mocy.
  Lira Velimara wsparła go w tej sprawie i wyciągnęła silną rękę do czarnego pana. Połączyli się mentalnie. Ich pola bioplazmatyczne natychmiast się połączyły, pierwiastki żeńskie i męskie zjednoczyły się, tworząc unię sił teoplazmatycznych.
  A potem powstał kolosalny hiper-grawiomagiczny upadek, dokonujący niesamowitych, dosłownie super-fantastycznych przemian.
  Ocalałe statki kosmiczne imperium kosmicznego i Stelzanath zaczęły gromadzić się w jedną całość, jak kule rtęci. Błyskawicznie się połączyły, wciśnięte w plastelinę princeps-plasma, tworząc między sobą jedną i monolityczną całość.
  Cząsteczki wirowały w całej przestrzeni, spadając jak trociny w cewce indukcyjnej. A potem, zamiast flagowego statku Imperium Sithów, nastąpiła seria błysków przypominających błyski z karabinu maszynowego, po czym pojawił się ogromny mężczyzna.
  Jego postać była dziwna. Tułów i nogi, podobnie jak Lyra Velimara, są nagie i uwodzicielskie, ale głowa, ramiona i ramiona pokryte są czarnym kombinezonem bojowym Dartha Vadera.
  Okazało się, że jest to przerażająca hybryda: władca ciemnych sił, wojownik z oddziałów SS Stelzanat Velimara. Co więcej, wymiary bandyty mają średnicę z Wenus. Taki potwór narodził się i został stworzony przez ekstremalną manifestację, magię hipergrawitacji.
  W dłoniach Darth-Lyry błysnęły dwa miecze świetlne, czerwony i fioletowy. Obie bronie świeciły i błyszczały bardzo jasno i intensywnie. Pół lisica, pół cybernetyczny organizm ruszył w stronę Erdogana.
  Pod wdzięcznymi, nagimi, dziewczęcymi nogami próżnia dudniła ogłuszająco. Wydawało się, że ten potwór po prostu maszeruje przez pole minowe, gdzie ładunki wybuchowe są niewidoczne, ale przez to są jeszcze bardziej niszczycielskie.
  Turecki dyktator, również spuchnięty na średnicę Wenus, podszedł do swojego odpowiednika. Zbliżyły się i jeden pod gołymi, dziewczęcymi nogami, a drugi pod wysokimi butami, zadudnił jak milion gromów... pustka!
  Darth Vader i Lyra w jednej butelce, pozdrowili Erdogana mieczem.
  Osmański dyktator tylko warknął w odpowiedzi:
  - Żadnej litości dla wroga!
  Darth Vader odpowiedział bełkotem:
  - Powtórz matko - kabaneniya!
  A ich miecze z dzikim rykiem przecięły erupcje miliarda wulkanów Krakatau. I próżnia się zatrzęsła. Kwarki tańczyły w wirach eteru.
  Erdogan, czując, że jego ciało utkane przez ich liczne hordy złych i dobrych duchów, zadrżał od ciosu, warknął:
  - Na Szatana! Jesteś silny!
  Darth Vader kontynuował atak i warknął:
  - I nigdy nie był słaby!
  Hybryda czarnego lorda i lisiego wojownika zaatakowała Erdogana. I chociaż jego przeciwnik nie był gorszy pod względem siły i szybkości, ale oczywiście w sztuce szermierki, tureckiego prezydenta nie można było porównać z wojownikiem wyszkolonym przez najlepszych wojowników i szermierzy w galaktyce - Jedi.
  Głos Lyry był już słyszalny. Ta piekielna dziewczyna również dobrze się uczyła. Ponieważ w ich imperium nie było mężczyzn, dziewczęta wychowywały się w cybernetycznych łonach. Uczono ich zabijać i walczyć nawet wtedy, gdy zarodek został uformowany w pożywce za pomocą programów komputerowych.
  - Że syn obywatela tureckiego, nie podoba ci się, masz takie przyjęcie!
  A miecz Princeps-plasma przeciął dobrze odżywiony kubek Erdogana. Obcięte wąsy osmańskiego dyktatora opadły, wykręcone w wichrach eteru, zaczęły się rozdzierać, rozpadać jak cała masa bomb zagłady. I krew lała się z rozciętego policzka. Co więcej, w każdej kropli pluskały dżiny i czarownice z miotłami.
  Turecki dyktator próbował odpowiedzieć, ale Darth Vader bardzo zręcznie zanurkował pod krzywizną miecza-sejmitara i sam cisnął wroga w bok, przecinając mu całą warstwę mięśni. Erdogan ryknął jeszcze głośniej i ponownie zaatakował.
  Darth Vader sparował cios, a bosa stopa liry trafiła wroga prosto w pachwinę.
  Erdogan zahukał boleśnie i z dzikim jękiem, w którym wyczuwalne były piskliwe nuty, wychrypiał:
  "Teraz jesteś trupem!"
  Darth Vader przyspieszył swój atak i śpiewał podczas ataku:
  - A jednak koniec, to nie koniec! Koniec jest tylko początkiem!
  A teraz trzyma swój charakterystyczny ruch, za pomocą którego hrabia Duko został pokonany. Odcięta ręka wraz z mieczem wisi w przypływie próżni. A potem też zaczyna łzawić. Jakby w jednym miejscu zaliczyli wielorazowe, odrzutowe, wyrzutnie - emitujące supernowe.
  Erdogan, wytrzeszczając oczy z nieznośnego bólu, wycofał się i uderzył głową w księżyc.
  Satelita planety Ziemia został zdeformowany w wyniku uderzenia, pokrył się szerokimi pęknięciami i rozpoczęła się aktywna erupcja magmy. Księżyc zaczął przypominać mocno pobitą twarz. Lira ponownie przesunęła stopę Erdogana pod kolano, a miecz Vadera z bezbronnej strony trafił go w ramię, odcinając gruby kawałek mięsa i mięśni.
  Osmański dyktator już wyraźnie płynął, jego jedyny ocalały miecz leciał w szerokiej amplitudzie, ale czubek czerwonego miecza czarnego lorda wbijał się prosto w ręce przeciwnika. Potem wyraźny zakręt i kolejna odcięta łapa Erdogana spada, by zacząć tam szarpać, z anihilacją i magicznymi petardami.
  Osmański dyktator zostaje rozbrojony, a jego ostatnią desperacką próbą, niczym smok, jest rozżalenie się iskrą.
  To było tak, jakby trylion miotaczy ognia wybuchł naraz. A erupcja plazmy zalała prawie cały Układ Słoneczny. Fale szaleńczego płomienia w ciągu kilku sekund popędziły na orbitę Plutona. Maska i dłonie Dartha Vadera przetrwały, ale bose, dziewczęce pięty Lyry zostały doszczętnie spalone.
  Generał wrzasnęła z bólu - ogień dotkliwie poparzył podeszwy, na poparzonych i poczerniałych kobiecych stopach i goleniach nabrzmiały od razu nawet duże pęcherze. Powaliło mnie na kolana...
  Ale Darth Vader profesjonalnym ruchem, skokiem i obrotem ciała oraz zbieżnym ruchem mieczy zburzył wielką, rogatą głowę osmańskiego prezydenta Erdogana.
  Ogromna głowa, nie mniejsza od księżyca, wielkiego wojownika i władcy odtoczyła się, a grube, niebieskie usta szeptały:
  - Koniec!
  Potem zagrzmiała eksplozja, tak ogłuszająca, niszczycielska i ogromna, że wszystko, co wydarzyło się wcześniej, było nędznym pożarem zapałki na tle testowanej w kosmosie bomby wodorowej. Strumienie anihilacyjnej hiperplazmy zalały przestrzeń ze Słońca, potem Afla-Centaura i Syriusza...
  
  
  
  
  NIESZCZĘŚLIWY CHŁOPIEC
  Żył sobie jeden chłopiec, był jeszcze mały, ale głęboko nieszczęśliwy. W szkole był obrażany i prześladowany, w domu rodzice byli zawsze zajęci i besztali go za złe stopnie, a nawet bili pasem za dwójki. A wszyscy jego głupcy, upośledzeni umysłowo, tchórze - otruci i pobici.
  Chłopiec był już tym zmęczony i postanowił opuścić swoje złe miasto, z dala od znienawidzonej szkoły, gdziekolwiek spojrzy.
  Chłopiec był jeszcze mały i naiwny. Myślał, że tylko w jego mieście żyją tacy źli ludzie, a zwłaszcza dzieci, aw innych miastach wszyscy są dobrzy i życzliwi. I nie może być inaczej, bo kwadratowy telewizor z podekscytowaniem powtarza, że ich kraj jest najbardziej ludzki, życzliwy, piękny i najlepszy na świecie. Że w jego kraju wszystkie dzieci są lub na pewno będą szczęśliwe, a partia i jej wielki przywódca doprowadzą do komunizmu - kiedy każdy dostanie to, czego chce.
  A bity i nękany chłopiec szczerze myślał, że dzieci w szkole są tak okrutne i złe, że rekrutuje je CIA i Mossad, że to wina tłustych burżujów Ameryki w mieście, że półki są puste, a ludzie ustawiały się w długich kolejkach. Że wszystko byłoby w porządku, gdyby nie burżuazja i sabotażyści przekraczający nocą granice. Że to ich wina, że ziemniaki gniją, a dzieciom bolą zęby. I podobno zastrzyki wymyślono też by torturować ludzi w USA.
  Ale być takim, żeby zło rządziło we wszystkich miastach jego rozległej Ojczyzny, żeby źli agenci CIA uwodzili i psuli wszystkie dzieci, ucząc je walki i bicia leżącego.
  Nie, w swoim najlepszym i najbardziej humanitarnym kraju na świecie powinno być miasto, w którym wszyscy są życzliwi i uśmiechają się do siebie i gdzie można bezpiecznie wyciągnąć rękę po uścisk dłoni bez obawy, że wbije się w nią szpilka ukryta między palcami.
  Chłopiec mocno wierzył w to, że są jeszcze miasta przyjazne i spokojne. A on, ledwie czekając na pierwsze, ciepłe wiosenne dni, w tajemnicy przed rodzicami wygarnął wszystko z lodówki. I nie było tak wielu produktów w najbardziej humanitarnym, bogatym, życzliwym i miłującym pokój kraju na świecie. Wypchałem tym torbę i plecak, wytrząsając wcześniej podręczniki i zeszyty, żeby narobiły dodatkowego ciężaru i... Co jakiś czas, rozglądając się tchórzliwie, otwierał drzwi i wyskakiwał na ulicę.
  Chłopiec zawsze bał się wyjść na własne podwórko. Wydawało mu się, że tam na pewno zostanie pobity, okaleczony, poniżony, opluty, albo zrobi mu się coś jeszcze gorszego. Ale jest jeszcze wczesny wiosenny poranek, wszyscy idą do szkoły, jest szansa przemknąć się obok podwórkowych chuliganów i pójść dalej. Z tej dzielnicy, gdzie stał się wyrzutkiem i pośmiewiskiem, dokąd jeszcze nie wiedzą. Gdzie jest tylko siwowłosym chłopcem w czapce wzrostu.
  Dlaczego ludzie są tak źli? Co on im zrobił, że tak bardzo go nienawidzą? A co więcej, nienawidzą tego w najbardziej humanitarnym, życzliwym, humanitarnym i sprawiedliwym kraju nie na kuli ziemskiej? Co on im zrobił? Czy kogoś obraził, oczernił, poniżył, opluł, zdradził?
  Czy nie mówił wszystkim, że należy być życzliwym, sympatycznym, pomagać sobie nawzajem. Że walka jest zła, a słabi potrzebują pomocy? Ale za to nadal uważali wszystkich za głupców, słabeuszy, kretynów ... i jakieś inne skomplikowane i niezrozumiałe słowo - pacyfę?
  Ale czy to nie dziwne, że wszystkie bajki dla dzieci, książki i telewizja nas tego nauczyły. Czyż ludzie nie powinni tak właśnie uderzać: wzniośle szlachetni, skłonni do poświęceń, broniący się jak góra. Czyż człowiek nie jest bratem człowieka? Czyż prawdziwym sensem życia nie jest czynienie dobra?
  Dlaczego więc w rzeczywistości obala się to, czego nauczano w książkach, filmach, a nawet na lekcjach informatyki? Uważa się to za głupie, absurdalne, zabawne, złe!
  Skąd w naszych dzieciach i jego rówieśnikach tyle złości i nienawiści, niechęci słuchania swojego sumienia, pragnienia przemocy i zniszczenia? Dokąd zmierza edukacja i kult dobrych uczynków w ich najbardziej humanitarnej i humanitarnej potędze świata. W potędze, która pomaga i chroni uciskanych we wszystkich częściach globu. Która ratuje Murzynów, Indian, wszystkich ciasnych i chorych przed głodem i klęskami żywiołowymi.
  Chłopiec został nazwany... Poczuł strach. Teraz zostaną złapani i zastraszeni.
  Udał, że nie słyszy i przyspieszył kroku.
  W odpowiedzi dziki ryk:
  - Przytrzymaj hamulec! zabijemy cię!
  Dzikie szaleństwo w jego głosie uderza, tyle nienawiści do niego? Po co? Co on im zrobił? I nienawidzą go, tego, który zawsze mówił o życzliwości, przyjaźni, miłosierdziu tak, jak nie nienawidziliby niewiernego, tego, który zabiłby własną matkę.
  Ale chłopak już zdecydował, że chce opuścić to miasto, nie chodzić już więcej do tej przeklętej, znienawidzonej szkoły. Ucieknij z tego piekielnego kanału i znajdź inne, miłe, czyste, przyjazne miasto. W końcu może być tak, że w jego najbardziej filantropijnym kraju takich miast nie było.
  Chłopiec bardzo się bał, że go dopadną, niezdarnego i słabego, i uderzą go w szyję, że nie będzie mógł odejść. Ale jest też autobus. Wystarczy do niego wskoczyć, wtedy łobuz i bandyta zostaną w tyle.
  Tym razem chłopakowi dopisało szczęście iw ostatniej chwili udało mu się wskoczyć na zamykający się podnóżek autobusu. Drzwi były ściśnięte chudą, dziecinną dłonią, na szczęście niezbyt mocno, i udało mu się utrzymać plecak pełen zakupów.
  Podróż autobusem w tamtych czasach kosztowała jeszcze skromne sumy, a w małym miasteczku opłacanie pensji konduktorowi było nieopłacalne. Poza tym ludzie są uczciwi i nie żal im czterech kopiejek. Kilku rówieśników nie mogło dogonić chłopca i wylało swoją złość na koszu na śmieci. Został brutalnie kopnięty stopami, jakby to żelazo było winne temu, że upragniona zdobycz się wymknęła. A chłopiec jechał i modlił się do Pana Boga (który zresztą, jak ich uczono, w ogóle nie istnieje!), żeby szybko otworzyły się drzwi i uwolnił rękę.
  Wreszcie następny przystanek, ręka jest wolna i możesz usiąść na siedzeniu i wziąć oddech. Im dalej chłopiec oddalał się od znienawidzonego podwórka, tym spokojniejsza stawała się jego dusza. Gdzie nie wiedzą, tam jest bezpieczniej.
  Choć może inny chłopak, wręcz przeciwnie, na jego miejscu marzyłby o tym, by być bliżej domu, szukając schronienia w jego niezdobytych murach. Ale dziedziniec domu zawsze budził w chłopcu strach. Śniły mu się nawet koszmary i jego piekielni, bezwzględni rówieśnicy. Chłopiec starał się jak najmniej chodzić po ulicy. Po lekcjach biegłam jak najszybciej do szatni, żeby zdążyć, zanim znienawidzeni, okrutni rówieśnicy wyjdą i zaczną kpić, a nawet od razu mnie bić. Chłopiec znajdował pocieszenie tylko w książkach. Nie było wtedy komputera, internetu, nawet telewizji - tylko trzy kanały, na których co najwyżej pokazują pionierów znakomitych studentów, albo śpiewający chór - jak dobrze mieszka się w ich najbardziej humanitarnym i humanitarnym kraju na świecie . A w najgorszym nudne meldunki z pól i nieustanne walki o plony. I tylko raz w tygodniu, w niedzielę, można było obejrzeć, ściśle według limitu, jakiś ciekawy, fabularny film lub program odwiedzający bajkę.
  A chłopiec uwielbiał zakopywać się w książkach, rysując w nich to, co wzniosłe, szlachetne i bajeczne.
  I często na lekcjach, jeśli jego rówieśnicy plujący z fajki, czy strzelający z gumek nie zmęczyli się zbytnio, myślał też o bajecznym, życzliwym świecie. O tym, że kiedy wreszcie zbuduje się komunizm i będzie powszechne, powszechne braterstwo.
  A wtedy dzieci z konstelacji Alfa Centauri, Syriusza, Wielkiej Niedźwiedzicy, Strzelca zjednoczą się. I uśmiechając się szeroko, trzymają się za ręce. Na przykład dzieci z gwiazdozbioru Ryb mają głowy pokryte srebrzystymi łuskami i złote, mieniące się płetwy. A w konstelacji Strzelca prawdopodobnie wyglądają jak centaury.
  Wszystko jest bardzo spokojne i piękne. Dają sobie nawzajem prezenty, śpiewają piosenki. Nie ma wrogości, złośliwości, nikt nikomu guzika ani zdechłej żaby nie włoży.
  Wkrótce nadejdzie komunizm, a znienawidzona CIA, która zaplątała cały świat w sieć nienawiści i nauczyła nasze sowieckie dzieci nienawidzić dobra - niech zginie i zostanie zniszczona! W końcu to Amerykanie zrodzili koszmary wojny od eksterminacji Indian po Afganistan. Swoimi radiowymi głosami doprowadzają ludzi do szaleństwa i każą im podnosić ręce, brat przeciw bratu, budząc nienawiść od kołyski!
  Autobus powoli sunie po trasie. Poza majem poranek - dzień dopiero się zaczyna. Tak, chłopiec nie boi się ciemności. Wręcz przeciwnie, gdy jest ciemno, jest większa szansa na prześlizgnięcie się niezauważonym obok rówieśników, rozpuszczenie się w ciemności. Zimą, kiedy jest zimno i noce są długie, a zwłaszcza przy silnym mrozie, można wyjść na ulicę i poważnie spodziewać się, że przemknie się obok pełnych gniewu facetów.
  Zimą chuligani też marzną i rzadziej wychodzą. Ale w ciepłym sezonie zaczyna się tylko udręka. A zwykłe pójście do sklepu zamienia się w torturę. I chłopak myśli, wymyśl jakiś moduł z zerowym przejściem, żeby jak już jesteś w sklepie, a potem naciskasz guzik i już jesteś w domu.
  Może dobrze, że jeszcze nie wynaleziono sztucznych skrzydeł, w swoim mieszkaniu na wysokim piętrze chłopiec może czuć się względnie bezpiecznie. Kiedy spocisz się od szybkiego biegu, w końcu otwierasz drzwi i wskakujesz do mieszkania, czujesz się jak mistrz olimpijski przekroczył linię mety - jesteś u siebie i jesteś bezpieczny. Można wreszcie odetchnąć i znaleźć ukojenie w czytaniu jakiejś zwykłej książki. Na szczęście pozostawili po pradziadku bibliotekę, której akademik będzie im zazdrościć.
  Kierowca zasygnalizował, że są już na ostatnim przystanku i wszyscy muszą wyjść. Chłopak znalazł się w nieznanym mu terenie. Nie zatrzymał się do samego końca. I ta nowość wydawała się przyjemna i zaskakująca. Jakby warto było zrobić krok, a ty, niczym Eli z Czarnoksiężnika ze Szmaragdowego Miasta, znajdziesz się w bajecznym i szczęśliwym kraju.
  
  WOJNA DO ZWYCIĘSKIEGO KOŃCA
  13 kwietnia 1945 r. Miasto Berlin, budynek Kancelarii Cesarskiej.
  Minister spraw zagranicznych Ribbentrop właśnie wrócił z rozmów prowadzonych z delegacją sowiecką na czele ze znanym awanturnikiem i wrogiem Niemiec Mołotowem. Pomimo faktu, że podczas ostatnich bitew cztery radzieckie armie pancerne zostały prawie całkowicie zniszczone. A 1 kwietnia skończyła się pomoc Zachodu w ramach Lend-Lease, Stalin wysunął celowo zawyżone żądania.
  Ribbentrop ze smutkiem powiedział Rommelowi:
  - Negocjacje z delegacją sowiecką utknęły w impasie. Kompromisowa opcja zero - powrót w granice z czerwca 1941 r. nie odpowiadał Stalinowi. Żądania Koby - Kłajpedy, Prus Wschodnich i całej Polski w granicach z 1939 roku. Zagarnia również ziemie Słowenii, część Węgier i pola naftowe Rumunii. Oświadcza, że miliony radzieckich żołnierzy nie zginęły po to, by dojść tam, gdzie wszystko się zaczęło. Ponadto Józef żąda od nas zadośćuczynienia, uwolnienia wszystkich wojskowych i cywilów... I obiecuje uwolnić naszych tylko za okup! Ponadto Stalin chce również otrzymywać terytorialne nabytki od Finlandii.
  Feldmarszałek Fuhrer Rommel ponuro zauważył:
  - Po przewrocie czerwcowym 1944 r. zostaliśmy zmuszeni do kontynuowania powolnego i uporczywego odwrotu na froncie wschodnim. Wprawdzie alianci pokonani w Normandii szli z nami do stosunkowo honorowego dla nich pokoju, ale... Armia Czerwona jest zbyt silna, a maksymalnie wykorzystała żołnierzy, preferując aktywną obronę i krótkie kontrataki. Tak, Rosjanie poszli nad Wisłę i nawet kosztem ogromnych strat ją przekroczyli, przedarli się na Słowację, prawie zdobyli Rumunię... Ale wszystkie te sukcesy drogo ich kosztowały. My też krwawiliśmy, ale udało mi się stworzyć mniej więcej zadowalającą obronę i zmniejszyć stratę trzy-czterokrotnie na naszą korzyść. Ale Stalin najwyraźniej nie rozumie, że jego kraj też jest wyczerpany, a sojusznicy, przestając pomagać Rosji, zaczną na nas polegać?
  Ribbentrop odpowiedział z radosnym uśmiechem:
  - Największe zamorskie rekiny już obiecują nam wsparcie w zamian za ziemie, które otrzymamy podbijając ZSRR! Laburzystowski rząd w Wielkiej Brytanii wciąż się waha, ale wiele prywatnych struktur jest gotowych nas wesprzeć! Pomoc obiecuje nam Brazylia, Hiszpania, Portugalia, a zwłaszcza Argentyna. Perron nie wyklucza nawet, że otwarcie przystąpi do wojny po naszej stronie. Finowie również przysięgają, że dojdą do końca! We Włoszech pozycje Mussoliniego na północy umocniły się, podczas gdy siły prozachodnie nadal kontrolują południe. Jesteśmy gotowi do kontynuowania wojny, mój Führerze!
  Rommel zwięźle rozkazał:
  - Speer do mnie!
  Zręczny, pracowity i utalentowany cesarski minister uzbrojenia i amunicji siedział na swoim miejscu. Speerowi udało się mimo wszystkich trudności znacznie zwiększyć produkcję broni i bardzo szybko wprowadzić do produkcji seryjnej bardziej zaawansowane działa samobieżne klasy - "e", "LEV" i "Panther" -2.
  Młody jeszcze i bardzo energiczny dyktator gospodarczy III Rzeszy relacjonował:
  - W dziedzinie budowy czołgów dokonano nie tylko jakościowego, ale i ilościowego przełomu. W grudniu 1944 roku wyprodukowano 1960 czołgów i dział samobieżnych. I to pomimo wszystkich trudności militarnych i wprowadzenia do masowej produkcji najlepszych samochodów świata! W szczególności E-25, Leo i Panther-2!
  W tej chwili produkcja czołgów i dział samobieżnych wynosi około dwóch tysięcy miesięcznie, z czego w marcu najnowsze pojazdy: E-10, E-25, Lew, Pantera-2 stanowiły ponad dwie trzecie flota czołgów!
  Rommel zapytał sucho:
  - Czy jesteś pewien, że nasze czołgi są lepsze od radzieckich?
  Speer, starając się nadać swojemu tonowi rozsądek, powiedział:
  - Nasi projektanci, choć z opóźnieniem, byli w stanie stworzyć pojazdy o mniej lub bardziej udanym układzie, opancerzeniu, uzbrojeniu i właściwościach jezdnych. Szczególnie udany był E-25. Przy rezerwacji czoła 100 milimetrów z racjonalnym kątem nachylenia czterdziestu stopni, burt i rufy 60 milimetrów i uzbrojenia 88-mm armaty kalibru EL 71 - działa samobieżne, rezerwa strzałów 80 waży tylko 26,6 ton. Dzięki silnikowi o mocy 700 koni mechanicznych samochód rozpędza się do ponad 75 kilometrów na godzinę. Ponadto, biorąc pod uwagę rezerwę masy, boki działa samobieżnego są dodatkowo wzmocnione ekranami 30 mm. W ten sposób zarówno rolki, jak i ekran zakrywają bok, co oznacza, że maszyna wytrzymuje uderzenie pocisków T-34-85 nie tylko na czole, ale i na boku. To samo działo kalibru 88 mm przebija pancerz z odległości 150-148 mm pod kątem 60 stopni. Biorąc pod uwagę szybkostrzelność, celność naszego działa 88 mm, najlepszego działa przeciwpancernego na świecie! A ochrona czoła pozwala na oddawanie strzałów, nawet IS-2. Co więcej, spiczaste łuski sowieckich dział są bardzo wrażliwe na rykoszety. A nasz wysokiej jakości cementowany pancerz ma wysoką twardość powierzchni i doskonale rykoszetuje pod kątem racjonalnego nachylenia!
  Rommel logicznie zauważył:
  - A wszystko to osiągnięto dzięki temu, że silnik, skrzynia biegów i skrzynia biegów znajdują się razem, w jednym bloku. W ten sposób zaoszczędzili na wale kardana i zmniejszyli wysokość samochodu do 144 centymetrów. Maszyna przewyższa wszystkie radzieckie modele i jest stosunkowo łatwa w produkcji. Chociaż na przykład nadal nie możesz stworzyć takiego czołgu!
  Speer odparł:
  - "Panther"-2, a zwłaszcza czołg "Lev" uwzględniają najnowsze osiągnięcia i ulepszenia. W szczególności "Pantera" -2 zdołała osiągnąć wagę 47 ton, zwiększając uzbrojenie i zapas pocisków do poziomu "Królewskiego Tygrysa" i nieco gorszy pancerz. A to dwadzieścia jeden ton różnicy. 700-konny silnik zapewnia prędkość 55 kilometrów na autostradzie i 30 kilometrów na godzinę na rockadzie. Do produkcji seryjnej wchodzą już nowe samochody z silnikiem o mocy 900 koni mechanicznych i rozpędzającymi się do 70 kilometrów na godzinę. "Lew" z armatą 105 mm nie ma sobie równych w uzbrojeniu, przewyższa "Króla Tygrysa" przednim pancerzem, z równymi bokami i rufą. A wszystko to o masie 51 ton, z silnikiem o mocy 900 koni mechanicznych. Nasze nowe czołgi - mają doskonałe właściwości jezdne, co oznacza, że mogą być używane w wojnie ofensywnej!
  Rommel uśmiechnął się i ponownie wykazał się erudycją:
  - A w tym czołgu silnik, skrzynia biegów i skrzynia biegów znajdują się przed nadwoziem pojazdu, a wieża jest przesunięta do tyłu. Zaostrzyli też układ. Ale potrzebujemy "Lwa" z mocniejszym pancerzem bocznym!
  Speer skłonił się i powiedział:
  - W czołgu E-50 ucieleśnimy ochronę i uzbrojenie Mausa o masie nieprzekraczającej siedemdziesięciu ton!
  Rommel wypuścił Speera i zaprosił cesarskiego ministra lotnictwa Saura. Również bardzo wykwalifikowany i zdolny menedżer.
  Cesarski Minister powiedział ze zwycięską miną:
  -Nasze lotnictwo przejęło całkowitą dominację w powietrzu! A przede wszystkim dzięki bohaterskiemu niemieckiemu przemysłowi! Nowe samoloty odrzutowe, które weszły do służby w Luftwaffe w 1944 roku, są produkowane masowo iw coraz większych ilościach. Mają przewagę prędkości nad radzieckimi pojazdami na poziomie 200-350 kilometrów na godzinę i są uzbrojeni w potężne armaty kalibru 30 mm oraz rakiety! Myśliwce ME-163, Me-262, BA-349, a zwłaszcza tani, lekki, zwrotny i łatwy w produkcji HE-162 udowodniły swoją przytłaczającą przewagę nad wrogimi Laggami i Jakami. Szybki zwiad i bombowiec Ar-234 ma taką prędkość, że żaden radziecki myśliwiec nie może go dogonić!
  Jednocześnie, co najważniejsze, udało nam się zrównać z wrogiem w ilościowej produkcji maszyn. Tygodniowo produkuje się 150 myśliwców ME-262, bardzo potężna broń i przetrwanie w bitwie, już 300 i liczba ta rośnie, myśliwców HE-162 i 120 wraz ze wzrostem AP-234. W przygotowaniu są bardziej zaawansowane modele ME-262 ze skośnymi skrzydłami, ME-1010 ze skrzydłami z możliwością regulacji kąta nachylenia, He-262 z lepszym uzbrojeniem i charakterystyką lotu, a przede wszystkim Yu-287. Najnowsza maszyna z odwróconymi skrzydłami będzie miała doskonałą celność bombardowania.
  W sumie planujemy zwiększyć produkcję samolotów odrzutowych do dwustu samolotów dziennie, całkowicie tłumiąc wroga!
  Rommel logicznie zauważył:
  - A nasze maszyny śrubowe cieszą się sporym powodzeniem. Na przykład ewolucja Focke-Wulfa - TA-152. Tak, a TA-400 w wersji odrzutowego bombowca z sześcioma silnikami jest bardzo obiecujący!
  Zaur syknął z dumą:
  - TA-400 może bombardować radzieckie fabryki za Uralem, osiągać prędkość do 800 kilometrów i przenosić ponad 10 ton bomb! Podobnie bezogonowy bombowiec XO-18 o zasięgu 16 000 kilometrów! I odrzutowiec TA-183 i inne maszyny! Zdominujemy powietrze!
  Feldmarszałek Führer wypuścił Zaura. Teraz przyszedł czas na rozmowę ze Schmeisserem.
  niemiecki karabin maszynowy
  StG 44 (niemiecki: Sturmgewehr 44 - 1944 karabin szturmowy) to niemiecki karabin szturmowy opracowany podczas II wojny światowej. Wyprodukowano około 850 tysięcy sztuk. Wśród nowoczesnych typów automatów stał się pierwszym produktem masowym.
  Różni się od pistoletów maszynowych (PPSh itp.) z okresu II wojny światowej znacznie większym zasięgiem ognia celowanego, przede wszystkim dzięki zastosowaniu tzw. pistolety.
  Automation StG 44 - typ wentylowany z odprowadzaniem gazów prochowych przez otwór w ściance lufy. Otwór lufy blokuje się poprzez przechylenie zamka w płaszczyźnie pionowej. Pochylenie występuje w wyniku interakcji nachylonych płaszczyzn na bramie i zamku. Komora gazowa - bez możliwości regulacji. Korek komory gazowej z prętem pomocniczym odkręca się specjalnym wybijakiem tylko podczas czyszczenia maszyny. Do rzucania granatami karabinowymi konieczne było użycie specjalnych nabojów z ładunkiem prochu 1,5 g (do odłamków) lub 1,9 g (do granatów przeciwpancernych). Standardowa waga prochu w naboju 7,92x33 Kurz wynosi 1,57 g. Tłok gazowy z tłoczyskiem jest połączony z trzpieniem zamka.
  Schmeisser wyraził też optymizm, że nowa maszyna - St 54 - będzie jeszcze bardziej niezawodna i lepsza, przy dużej celności ognia.
  Von Braun wyraził również prawdziwy optymizm - pociski A-10 i A-11 obiecywały latać na odległość do 1000 kilometrów i trafiać z dużą celnością, naprowadzane drogą radiową.
  Z bombą atomową było gorzej, dopóki nie uruchomiono reaktora jądrowego. Ale też za kilka lat obiecywali, że królowa bomb trafi do serii!
  Ale co najważniejsze, Amerykanie i Brytyjczycy obiecali pomóc III Rzeszy i jej satelitom w walce ze światowym komunizmem!
  Feldmarszałek Führer Rommel zdecydował:
  - Powiedz Stalinowi, że wznawiamy w pełni działania wojenne, a potem całkowite i całkowite zniszczenie komunizmu!
  13 kwietnia 1945 był dniem wielkiego odrzucenia!
  Wojna niemiecka zadała główny cios ze strony Węgier, aby uniknąć sforsowania wezbranej Wisły. Ofensywa rozpoczęła się 20 kwietnia, kiedy nazistowskie dywizje miały za mało personelu.
  Niemcom udało się przebić pierwszą linię obrony, niemal w ruchu. Aktywnie stosowali taktykę nocnych ataków, aby uniemożliwić Rosjanom użycie ich licznej artylerii. W nocy oczywiście ogień nie jest tak skuteczny, a naziści mają noktowizory.
  Dość szybko przełamano też drugą linię obrony i uformowano dwa kotły. Ale na rozkaz kwatery głównej do bitwy weszły duże rezerwy. Chociaż nie udało się pokonać nazistów, ofensywa Mainsteina została wstrzymana.
  Niemcom po miesiącu zaciętych walk udało się odbić tylko część Słowacji, posuwając się nie więcej niż 70-80 kilometrów.
  Ofensywa Fritza w Prusach Wschodnich była jeszcze mniej skuteczna. Przedarli się tylko przez pierwszą linię obrony i stanęli w obliczu gęstej obrony. Okazało się, że Armia Czerwona wie, jak się okopać i bronić. I zadać poważne obrażenia.
  Dopiero w Rumunii Kisselring osiągnął duże sukcesy. Wojska faszystowskie stworzyły trzy kotły i zdobyły prawie całą Mołdawię i Bukowinę. Ale nawet tam nie pozwolono im przedostać się do Odessy, zatrzymując się nad Bugiem - naturalną barierą wodną! Ale Niemcom udało się jeszcze zdobyć dużo ziemi. W tym na wybrzeżu Morza Czarnego i ukraińskim regionie Czerniowce. Tym samym odsunięcie linii frontu od pól naftowych Rumunii. Ale ich kwietniowe i majowe sukcesy ograniczały się do tego.
  Armia Czerwona była w defensywie, a przemysł produkował dużo sprzętu wojskowego. Zwłaszcza myśliwce Jak-9 i czołgi T-34-85.
  Latem Rommel znalazł się w trudnej sytuacji - zasoby ludzkie Niemiec były już wyczerpane, a ofensywa doprowadziła do ciężkich strat. Nie trzeba było liczyć na powtórkę czterdziestego pierwszego roku. Wojska radzieckie są zahartowane w boju, generałowie zdobyli doświadczenie za wysoką cenę, zbudowano dość gęstą i głęboką obronę.
  Więc trzeba było zapłacić za przeprowadzkę na wschód.
  W centrum wojska radzieckie nadal utrzymywały przyczółki na Wiśle. Stalin nie chciał się wycofać.
  Rommel zdecydował się na atak powietrzny na ZSRR. Ponieważ bombardowanie jest co najmniej kosztownym zajęciem, ale straty w ludziach podczas takiej ofensywy są znacznie mniejsze! Co więcej, Stany Zjednoczone i Wielka Brytania ze swoimi koloniami i dominiami zaczęły udzielać coraz bardziej aktywnej pomocy w postaci broni, zasobów, a nawet ochotników.
  Atak powietrzny samolotów odrzutowych i ostrożne próby przebicia się przez duże armie czołgów.
  Ale Stalin nie chciał siedzieć biernie i czekać na porażkę! 22 czerwca jego wojska rozpoczęły ofensywę w kierunku słowackim. W odpowiedzi Amerykanie sprzedali Niemcom na kredyt tysiąc bombowców B-29.
  Niemcy dominowali w powietrzu i jak dotąd potrafili, wykorzystując jakościową przewagę czołgów i dział samobieżnych, odpierać ataki Armii Czerwonej. Pod koniec lipca niemiecka Grupa Armii Południe przeszła do ofensywy, próbując stworzyć kolejną kieszeń. Wojska radzieckie były w stanie powstrzymać niemiecką ofensywę. Naziści posunęli się o około trzydzieści kilometrów i unikając ciężkich strat, zatrzymali się. W sierpniu Armia Czerwona posuwała się także w Prusach Wschodnich.
  Latem linia frontu niewiele się zmieniła.
  Tymczasem Stany Zjednoczone zrzuciły na Japonię dwie bomby atomowe. Hirohito ogłosił swoją kapitulację 16 sierpnia. Ameryka rozwiązała ręce i zintensyfikowała dostawy technologii, surowców i sprzętu do III Rzeszy.
  Wzmogła się presja lotnictwa niemieckiego. Naziści mieli nadzieję zbombardować ZSRR. Jesień minęła w wymianie ciosów i próbach ofensywnych z obu stron. Obie strony starały się uniknąć niepotrzebnych strat.
  Ale ogólnie przewaga Luftwaffe w powietrzu stała się oczywista. W 1945 roku Trzecia Rzesza i satelity wyprodukowały ponad sześćdziesiąt tysięcy samolotów, głównie odrzutowców, i otrzymały kolejne trzydzieści tysięcy od aliantów. ZSRR wyprodukował tylko czterdzieści pięć tysięcy samochodów. Co więcej, gorszy od wroga pod względem szybkości, broni i zbroi.
  Rok 1946 rozpoczął się również od próby wielkiej ofensywy Armii Czerwonej. Ale Niemcy rzucili do bitwy swój najlepszy piramidalny czołg E-50 i byli w stanie pokonać jednostki radzieckie, spychając je z powrotem do Polski i Słowenii. Ale obfite opady śniegu i masowy bohaterstwo wojsk radzieckich powstrzymały faszystowskie hordy nad Niemnem i nieco za Grodnem! Przy wsparciu Bandery Fritz wkroczył do Lwowa. Niemniej jednak ofensywa na dużą skalę, a raczej jej porażka, doprowadziła do tego, że ZSRR stracił przyczółki w Europie Wschodniej, a teraz wojna ponownie przeniosła się całkowicie na terytorium bolszewickiego imperium rosyjskiego!
  W maju wojska Rommla próbowały wykorzystać swój sukces, ale po kilku miesiącach walk dotarły tylko do linii Baranowicze, Wilno, a następnie zbliżyły się do Rygi. Naziści odnieśli nieco większy sukces na południu - zajęli Winnicę i Żytomierz - zbliżając się do Kijowa! A Odessa została odcięta od wojsk radzieckich.
  Jednak i Niemcy ponieśli ogromne straty - do wojska powołano młodzież od czternastego roku życia i dziadków od sześćdziesiątego piątego roku życia. Powstało nawet kilka dywizji kobiecych, a także osobne pułki snajperskie i lotnicze, w których walczyła płeć słabsza!
  Jesienią Niemcy się bronili, a armia sowiecka ich odczuła. Również zimą bitwy toczyły się pełną parą. Nie udało się przełamać Niemców, którzy zachowali przytłaczającą przewagę powietrzną. Oblężone sowieckie miasta Ryga i Odessa upadły, ale Fritz nie mógł dalej rozwijać ofensywy.
  W 1947 roku do produkcji seryjnej zaczął wchodzić radziecki czołg T-54, który miał konkurować z głównym niemieckim, piramidalnym E-50. To prawda, że \u200b\u200bradziecki samochód nadal był gorszy od niemieckiego pod względem zbroi i broni, ale był tańszy i lżejszy. Masowa produkcja rozpoczęła się w lipcu.
  W lotnictwie było gorzej, ale 30 grudnia 1947 roku ostatecznie odbył się lot pierwszego radzieckiego seryjnego myśliwca odrzutowego MIG-15.
  Oznacza to, że faszystowski monopol w powietrzu zostanie zakończony.
  Masowa produkcja rozpoczęła się w maju 1948 roku. Sama maszyna była tylko nieznacznie gorsza pod względem prędkości i uzbrojenia od ME-362. To prawda, że \u200b\u200bNiemcy nadal mieli przewagę w ugruntowanej produkcji i doświadczeniu bojowym asów. Ale stało się jasne, że w powietrzu ZSRR zbliża się do parytetu.
  Jesienią 1948 r. rozpoczęły się nowe rokowania.
  Niemcy zostały wyludnione, ale ZSRR również został wykrwawiony. Ponadto fizycy niemieccy byli w stanie wyprzedzić sowieckich, a III Rzesza przeprowadziła już pomyślne testy bomby atomowej.
  Rommel zaproponował umiarkowaną opcję - Niemcy dostają wszystko, co już wygrali. Z Rygi do Odessy.
  Stalin w odpowiedzi zgodził się na opcję zerową. Ani my do ciebie, ani ty do nas!
  Negocjacje ponownie utknęły w całkowitym impasie.
  Koba spotykał się kolejno z każdym mniej lub bardziej znaczącym przemysłowcem, projektantem i znawcą militariów.
  Po tym, jak publicznie odczytał przemówienie, w którym zapowiedział, że będzie walczył z faszyzmem do samego końca!
  Dzień 7 listopada 1948 r. Stał się dniem wielkich zmian i decyzji!
  Epilog
  21 grudnia 1954... Nowy Jork... Najwyższy wieżowiec w Stanach Zjednoczonych obwieszony jest czerwonymi flagami.
  Stalin, którego wizerunek widnieje na ogromnych ekranach i na wszystkich billboardach ludowej republiki amerykańskiej, macha z uśmiechem do wojsk radzieckich przejeżdżających Aleją Lenina!
  Cały świat świętuje siedemdziesięciopięcioletniego towarzysza Stalina - pierwszego cesarza planety Ziemia!
  
  STANIE SIĘ LUCYFERA
  Choć nie było to dla niego łatwe, ale wciąż stosunkowo młody i nie mając czasu na zahartowanie duszy, wojownikowi Palpatine'owi udało się przekroczyć barierę.
  Karolina powinna była zostać zabita własnymi rękami i mieczem świetlnym. Ale aby ukryć ślady, w samym pałacu położono mały ładunek nuklearny.
  Darth Sidious opanował już miecz świetlny iw drodze do królowej odciął jej osobistą straż. Następnie kazał jej uklęknąć i zdjąć drogie buty - by umarła, jak to było w zwyczaju, boso na szafocie.
  Karolina się pojawiła. Palpatine odsłonił przed nią swoją prawdziwą twarz, a dostojna osoba gwałtownie wybuchnęła płaczem. Po tym, po raz pierwszy w życiu, Dart użył pioruna mocy... A kiedy zwęglona królowa się uspokoiła, bezlitosny Lord Sithów odłożył broń nuklearną na detonator i opuścił pałac.
  Mieszkańcy podwodnego świata zostali oskarżeni o sabotaż, z powodu którego wybuchła zaciekła wojna między dwoma światami planety. Pomimo przewagi technologicznej podwodnej rasie udało się przetrwać. Ponadto interweniowali przedstawiciele republikańskiego Senatu, który nie mógł dopuścić do ludobójstwa.
  Palpatine zasłużył sobie na laury rozjemcy i obecnie osiągnął poziom galaktyczny, na razie jedynie w roli skromnego asystenta senatora z Naboo, ale bardzo szybko zyskując sobie popularność.
  Jego nauczyciel Plagast aprobował awans ucznia, ale on sam coraz bardziej pogrążał się w naukowych badaniach nad magochlorianami. Chciał sam zyskać nieśmiertelność i nauczyć się wskrzeszać zmarłych. Ponadto Plagast, z pozorną bezwzględnością, po prostu czuł sympatię do niektórych swoich krewnych i marzy o ich szybkim zmartwychwstaniu.
  Córka Palpatine'a dorosła i została królową. I wkrótce miała własne potomstwo. Mąż formalnie nie został królem, ale był całkowicie legalnym małżonkiem i byłym oficerem Jedi, choć nie o najwyższych umiejętnościach. Oficjalnie otrzymał tytuł księcia i młodszego współwładcy - pod przewodnictwem królowej.
  Ale Palpatine nie lubił swojego nieoficjalnego zięcia: zbyt miły, szlachetny, na pozór bardzo przystojny i wyglądający na znacznie młodszego niż jego lata.
  Tak, a córka czarnego władcy dorastała niezwykle życzliwa i sympatyczna. Dość podobna w charakterze do ojca - który marzył prawdopodobnie o zostaniu najgorszą osobą we wszechświecie.
  W każdym razie Plagast nie musiał już namawiać swojego ucznia. Palpatine sam podjął decyzję - zniszczyć zarówno swoją córkę, jak i jej męża.
  Ale oczywiście w taki sposób, żeby się nie zapalić. A to nie jest łatwe, więc ochrona pałacu po wszystkich niepokojach i sabotażach została znacznie wzmocniona.
  Palpatine postanowił upozorować wypadek na statku kosmicznym. Udało mu się, wykorzystując swoje wpływy, doprowadzić do ucieczki rodziny królewskiej na Corusan, planetę metropolii i stolicę republiki. Podobno zaproszenie na wielkie święto - milenium wielkiej formacji.
  Nauczył się dobrze lekcji Mistrza Plagasta;
  Nauczyciel obiecał uczniowi, że chociaż jego trening będzie poważny, będą wolni od Reguły Dwóch. Przerywając zaklęty krąg zapisany przez Dartha Bane'a, nie będą niczego przed sobą ukrywać, nie doświadczą w swoim związku zazdrości i nieufności, a tym samym razem będą służyć Ciemnej Stronie. Sidious studiował pod kierunkiem Muuna przez dziesięciolecia, podczas których Plagast nauczył swojego ucznia wszystkiego, co sam wiedział, aby cała nowo odkryta moc Plagasta nie została utracona. Lekcje Plagueasta zmusiły Palpatine'a do zmierzenia się ze swoimi lękami, pozbawiły go wszystkich radości i wszystkiego, co było mu drogie. Czarny Pan nauczył Sidiousa, że emocje takie jak zazdrość i nienawiść, choć niezbędne do opanowania Ciemnej Strony, są jedynie sposobem na porzucenie konwencjonalnych pojęć moralności dla większego celu. Plagast pouczał także swojego ucznia o sposobach przejęcia władzy, którego ostatecznym celem jest kontrolowanie galaktyki.
  Ale najskuteczniejszym sposobem nauki było pokonywanie wirtualnych barier i wielowymiarowe kino.
  Pomagając Palpatine'owi awansować w kolejnych stopniach, mistrz dał Thalerowi Sidiousowi dostęp do jego holocronu Sithów, a także wielu innych. Wyszkolił Palpatine'a w walce mieczem świetlnym, władając piorunami Mocy, zmusił go do wchłonięcia wszelkiego rodzaju wiedzy na temat różnych rodzajów broni i technik ciemnej strony, ale nadał im tylko taką wartość, jaka jest niezbędna dla prawdziwego celu Zakonu. W tym samym czasie Plagast, pod pozorem Wielkiego Damaszku, zrobił wszystko, co konieczne, aby nikt nie podejrzewał go o pokrewieństwo z Palpatine'em.
  Więc tutaj wydarzyła się prosta rzecz - statek kosmiczny uderzył w strumień asteroid. Co więcej, już po powrocie statku kosmicznego, kiedy wielu pilotów brało mocne drinki.
  A Palpatine nie tylko nie był podejrzany, ale nawet otrzymał rozkaz za okazanie troski i odwiedzenie go od ryzykownej trasy. Ale są takie sposoby wymówek, że dana osoba z pewnością zrobi dokładnie odwrotnie. I prowokacja zadziałała, a tam urządzenia zostały lekko uszkodzone.
  Zarówno spadkobiercy, jak i małżonek zmarli, przeżyła tylko mała księżniczka Padme Amidala, wnuczka Palpatine'a. Odziedziczył tron na Naboo.
  A Darth Sidious dodał do listy swoich zbrodni. Jednak nie wszystko zostało zaakceptowane przez Plagast.
  "Masz Moc, uczniu, i talent do przywództwa. Co ważniejsze, masz krwiożerczość seryjnego mordercy, chociaż powinniśmy trzymać ją w rezerwie - chyba że przemoc ma jakiś wyłączny cel. Nie jesteśmy rzeźnikami, Sidious, jak niektórzy z Sithów z przeszłości. Jesteśmy architektami przyszłości.
  "Jak długo?"
  "Za dekadę - a nie dzień wcześniej".
  Ale cierpliwość w powstrzymywaniu się nie chciała się objawić. Chociaż czasami sam Witt zastanawiał się, dlaczego nagle stał się taki okrutny. Czy on ma tyle agresji od urodzenia? Co więcej, w przyjaznym gronie Palpatine sprawiał wrażenie życzliwej osoby.
  Darth Sidious przedstawił nawet nową teorię: prawdziwy Sith musi tak umiejętnie ukrywać swoje myśli, że nawet nauczyciel nie zrozumie haczyka! Nawet jeśli nazywa siebie Plagastem Mądrym!
  Kiedy Palpatine zaczynał wchodzić w galaktyczną politykę, jego mentor dokonał nowego przełomu w swoich badaniach. Wola zbrodniarza Yinchorri, przedstawiona Damaszkowi przez delegację tej samej rasy, została złamana pod wpływem Mocy, pomimo wewnętrznego, naturalnego oporu gadów. Plagast przeprowadził też wiele eksperymentów na innych próbkach, testując własne możliwości. Na kolejnym spotkaniu w skrytce Plagast przedstawił Sidiousowi wytyczne, według których powinien postępować Sith, opowiedział o swojej długoterminowej eliminacji Kerreda Sante i nakazał Sidiousowi nakazać zabójstwo senatora Vidara Kima, aby Palpatine zajął jego miejsce . Sam Plagast odwiedził planetę Kamino, gdzie negocjował z lokalną rasą twórców klonów, aby stworzyć armię posłusznych Yinchorri. Później Damaszek i jego podwładni wyruszyli do Serenno, gdzie Plagast osobiście rozmawiał z obecnymi tam Jedi. Dowiedział się więc, że Jedi Qui-Gon Jinn nie lubi korporacji, a jego były mistrz Dooku uznał, że pozycja Republiki jest nie do utrzymania. Plagast umiejętnie zasiał ziarno wątpliwości w sercu Mistrza Sifo-Dyasa, delikatnie przekonując go, że Republika potrzebuje armii.
  To prawda, kto pójdzie stworzyć kosztowną maszynę wojskową bez wojny? A Sithowie chcieli dokładnie kontrolować metodę przemocy, ponieważ inna droga jest sprzeczna z ich naukami.
  Podczas politycznej sesji przyjęcia do Republiki kilkunastu światów Federacji Handlowej, Plaguest i Sidious spotkali się ponownie pod postacią Damaszku i Palpatine'a. Zgodnie z wcześniej ustalonym planem Palpatine wygłosił spektakularne przemówienie, które wywołało krzyki i chaos w Senacie. Plagast był zadowolony, bo planety Federacji Handlowej weszły w skład Republiki iw przyszłości Sithowie mogli własnymi rękami rozpętać galaktyczną wojnę. Ale Plagast wiedział, że urażony senator Pax Tim spiskował z innymi wrogami Damaszku - strukturą bezpieczeństwa Sante - i teraz podejmie bardziej aktywne kroki w celu usunięcia Damaszku. Dlatego Plagast celowo ustawił Palpatine'a z Timem na sesji politycznej i użył ucznia jako przynęty podczas testowania go. Pomimo udanych działań Sidiousa, Timowi udało się przechytrzyć obu Sithów, wydając rozkaz maladijskim zabójcom Plagasta. Ponieważ ten ostatni skoncentrował wszystkie swoje siły, aby powstrzymać porwanie i zlokalizować Tima, nie wiedział, że planowano na niego drugi atak.
  I Darth Sidious to czuł, ale już myślał o pozbyciu się opieki mentora.
  Podczas ceremonii wprowadzenia Larsha Hilla w loży Zakonu na Coruscant, Darth Plagast został prawie zabity przez najemników. Asystent Palpatine'a, Pestage, skontaktował się z Maladianami i otrzymawszy niezbędne informacje, natychmiast powiadomił o tym Palpatine'a. Obaj przybyli na miejsce zamachu i zastali tylko żywego rannego i ledwo oddychającego Plagasta, który owinął ranę Mocą; reszta Muunów ze stolic Damaszku została zabita. Później Palpatine osobiście zemścił się na Timie, zabijając samego Tima i wielu innych członków Gran Protektoratu w ambasadzie Malastare na Coruscant. Policja nie znalazła sprawców zbrodni, mimo powołania specjalnego zespołu do zbadania tych zgonów w następstwie zabójstwa senatora Kima. W rezultacie Damascus Capitals nie straciło swojego lidera, ale Hego Damascus wycofał się ze spraw Galaktyki.
  Darth Sidious dość sprytnie knuł plany. Nie zabił swojej wnuczki Padvy, ale raczej się z nią zaprzyjaźnił. I z zewnętrzną niechęcią został senatorem.
  Wpływy czarnego lorda rosły, pojawił się trzeci Sith Darth Maul. Wyszkolony również w metodach barbarzyńskich i bardzo zdolny wojownik. Jednak uzdolnienia Maula w sile nie są tak wielkie, aby mógł zostać pełnoprawnym spadkobiercą.
  Poza tym zarówno Plagast, jak i Thaler to nadal ludzie, i to nie bez znamion rasizmu. Tak naprawdę nie chcieli, aby tron przyszłego Imperium Sithów odziedziczyła rasa niebędąca ludźmi.
  Dlatego być może śmierć Dartha Maula była z góry ustalona. Ponadto Palpatine prawie zginął podczas pojedynku ze swoim uczniem, a tylko przewaga siły uratowała przyszłego cesarza przed śmiercią.
  Darth Sidious był zirytowany, że ktoś we wszechświecie jest lepszy w posługiwaniu się jego mieczem świetlnym. I to również pozostawiło swój ślad. Na szczęście dla ludzkiej pary, Maul, ze względu na swoje ograniczenia, nie mógł ich prześcignąć w znajomości ciemnej strony mocy!
  Damaszek i Palpatine zrobili wszystko, aby kryzys Naboo był korzystny dla nich obu. Zanim Darth Maul rozpoczął operację na Naboo mającą na celu zniszczenie Jedi, Damaszek podjął aktywne kroki w celu zorganizowania nowego kryzysu. Kontaktując się z szefami Związku Korporacyjnego, Gildii Handlowej, Związku Techno i innych korporacji, Damaszek przekonał ich o okrutnych działaniach Republiki wobec ich światów. Palpatine, po zapewnieniu sobie wyboru na Najwyższego Kanclerza Republiki Galaktycznej, zdecydował, że nadszedł czas, aby sam ukończyć Wielki Plan. Po tym, jak dowiedział się od Plagasta, czego potrzebuje i wykorzystał koneksje swojego mentora, aby zapewnić sobie upragnioną pozycję, Palpatine uznał starzejącego się Muuna za przeszkodę. Z drugiej strony Plagast zdawał się mieć pełne zaufanie do swojego ucznia.
  Co więcej, Darth Maul zmarł, a zasada dwóch została automatycznie przywrócona.
  Przed nim było jeszcze dużo pracy i czasu, a Darth Sidus po prostu nie miał okazji wyszkolić nowego ucznia.
  Dlaczego więc ich tandem nie istnieje jeszcze przez kilka lat - aż zakon Jedi zostanie ostatecznie zniszczony?
  Ale nie to było najważniejsze. Plagast w końcu ujawnił straszliwą tajemnicę: "to on jest prawdziwym, biologicznym ojcem Palpatine'a - Witt Thaler".
  Tak, jego matka, bardzo piękna wieśniaczka, odwróciła głowę bogatego kupca pana Damaszku. I nie mógł powstrzymać pasji.
  Ogólnie rzecz biorąc, po inicjacji w Sithów zdolność do reprodukcji potomstwa gwałtownie spada. A potem takie szczęście - masz syna! I tak zdolny, i obdarzony nie tylko siłą, ale posiadający wybitny talent polityczny.
  To był główny powód, dla którego uratował młodego człowieka. O wiele przyjemniej jest przekazywać dzieło własnej krwi. Chociaż ze względu na fakt, że wysokopoziomowi Sithowie stali się niemal bezpłodni, więzi rodzinne nigdy nie były uważane za główne.
  Plagast poczuł się głęboko... Może naprawdę zdecydował, że własny syn go nie dotknie.
  Ale właśnie to skłoniło Dartha Sidiousa do działania. Popełnienie takiej zbrodni jak zabójstwo własnego ojca jest marzeniem każdego Mistrza Sithów.
  W noc poprzedzającą wybory Damaszek wystąpił publicznie po raz pierwszy od lat, wyłącznie z senatorem Palpatine: razem wzięli udział w premierze nowej produkcji Mon Calamari w Galactic Opera House. Po wprowadzeniu obaj Lordowie Sithów udali się do penthouse'u w Damaszku w budynku Kaldani Spire, aby świętować zbliżający się sukces Palpatine'a. Palpatine obszedł nauczyciela winem, przygotowując się do nadchodzącej przemowy w Senacie.
  Podchmielony Plagast powiedział Palpatine'owi, że jego eksperyment z magochlorianami był więcej niż udany. Chłopiec Anakin wygrał wyścig, a co najważniejsze, zdołał unieszkodliwić całą armię robotów bojowych. Oznacza to, że chłopiec jest obdarzony siłą bardziej niż wszyscy żyjący we wszechświecie. Oprócz parowania z chłopcem udało mu się zapłodnić magochlorianami i przedstawicielem rasy Togruta. Biorąc pod uwagę, że przedstawiciele tej humanoidalnej, ale nie-ludzkiej rasy są ubożsi od ludzi pod względem Magohlorian, ale jednocześnie odsetek Jedi, których jest wśród nich wielokrotnie mniej niż ludzi, jest bardzo wysoki, Następnie ...
  Nowa dziewczyna Ahsoka Tano w przyszłości będzie mogła osiągnąć niezwykłe, nieznane wcześniej szczyty umiejętności. Połączenie alternatywnych sposobów postrzegania potęgi Togruta i obfitości magochlorianów - może dać początek prawdziwemu cudowi natury stworzonej przez człowieka.
  Co dalej? Będzie kontynuował eksperymenty i stworzy nową rasę ludzi - równą sile bogom. I będzie w stanie zsyntetyzować istoty jeszcze wyższego poziomu niż Magohlorianie - teochloriany, co pozwoli Sithom zmienić prawa fizyczne wszechświata, a być może stworzyć nowe wszechświaty!
  Czarny lord miał się czego bać i dziwić.
  Stopniowo upijając się, Plagast po raz pierwszy od wielu lat zapadł w sen, a po kilku chwilach Sidious, po wahaniu (może lepiej po prostu odciąć mu głowę mieczem?), sprowadził strumień Mocy piorun na nauczyciela.
  - Twój ojciec odpowie za wszystko! Za to, że mnie opuścił, że pozwolił mi przeżyć rok piekła w umęczonych królewskich piwnicach! Dlaczego kazał mi zabić moją jedyną prawdziwą miłość Karolinę!
  Czarny Sith ryknął, plując piorunami na swojego rodzica. Naprawdę go nienawidził.
  Ciesząc się bólem Plagasta, Darth Sidious powoli torturował go na śmierć, a on wyczerpany pomocą Mocy nie mógł nic zrobić i umarł.
  W ostatnich sekundach Czarny Pan powiedział:
  "Przegrałeś tę grę w dniu, w którym zdecydowałeś się nauczyć mnie rządzić Galaktyką. Masz swojego ojca u boku - a dokładniej pod piętą. Byłeś moim nauczycielem, ojcze - tak, za to będę ci powtarzał na zawsze , niech będzie wiecznie wdzięczny, ale nigdy nie będziesz moim panem".
  - Palpatine pożegnał się z umierającymi i płonącymi w ogniu piorunami siłami Dartha Plagasta.
  I tak wynalazca Sithów zakończył swoje burzliwe życie. A wraz z nim przewróciła się karta historii powszechnej.
  Pojawiły się jednak dwie nowe, wspaniałe kreacje: Ahsoka i Anakin, a także uczeń, któremu udało się zdobyć władzę nad galaktyką i pokonać Jedi.
  Luke Skywalker był więc prawnukiem Palpatine'a i synem Dartha Vadera.
  Dlatego czarny lord Sithów nie mógł wydać rozkazu, zabrać i zniszczyć swojego bezpośredniego potomka, obdarzonego siłą. Co więcej, cokolwiek by nie mówić - Luke jest w stu procentach człowiekiem, a jego własne dzieci to w połowie Togruta. Ale Imperator Palpatine już wprowadził prawa ograniczające prawa nieludzi i generalnie dążył do ustanowienia praw rasistowskich w nowym państwie.
  Rzeczywiście, kiedy ludzie są najliczniejszą rasą w galaktyce, a sam cesarz jest człowiekiem, podobnie jak jego świta, wtedy ostry rasizm i poniżanie innych ras jest całkiem w duchu Sithów. Uwielbiający tłumić i dominować.
  Wielki Marszałek Tarkin rozwinął całą teorię i ideologię, aby usprawiedliwić rasizm...
  Ale oni odziedziczyli tron, tylko połowa ludu. Chociaż Ahsoka pozbyła się brzydkich narośli, a jej kameleonowa skóra wygląda pięknie.
  Cesarz specjalnie wysłał swoje dzieci, aby zniszczyły życie na planecie Shilo, na której żyli Togruta. A potomstwo czarnego pana spełniło to z radością.
  Służyli od poczęcia i znali tylko ciemną stronę mocy. Palpatine w młodości nie raz czynił dobre uczynki. A gdyby dostał się do piwnicy tortur, gdyby nie wpadł na Plagasta, nigdy nie zostałby największym zabójcą w galaktyce.
  Tak, jego dzieci nie czyniły dobrych uczynków, z radością czyniły zło. Ale z jakiegoś powodu właśnie to jest nieprzyjemne dla cesarza. Tolya iw nim dobroć nie umarła do końca. Toli Palpatine uważał, że nie można stać się prawdziwym Sithem bez walki ze sobą, kiedy pokona się w sobie Jasną Stronę.
  Jego dzieci traktowały służbę złu jako coś oczywistego, jako najbardziej naturalną rzecz we wszechświecie, nie doświadczając psychicznej udręki i wyrzutów sumienia.
  Ale Palpatine walczył sam ze sobą i tylko Bogowie Wszechmogący wiedzą, ile kosztowało go zabicie Karoliny.
  Ponadto cesarz nie odważył się zabić swojej matki. Plagast najwyraźniej też ją darzył uczuciem, nigdy nie zadał takiego pytania.
  A matka Palpatine'a wciąż żyje i pomimo tego, że ma już ponad sto lat, wcale nie wygląda na głęboką staruszkę. Wręcz przeciwnie, wydaje się młodsza od swojego syna, silnej blondynki - z wyglądu nie ma więcej niż trzydzieści lat. Po zwolnieniu z katorgi osiedliła się w odległej prowincji i tam zajęła się czarami.
  Tak, plebsu, wieśniaczki, ale też kobiety niezwykłej, której genetyka została przesunięta. W przeciwnym razie z trudem mogłaby zajść w ciążę z czarnym panem.
  Boso, w samej przepasce biodrowej, z wąską talią jak u młodej dziewczyny, ciężko pracowała w polu, a nocami uprawiała czary. Ale kiedy Witt mieszkał z nią, jej matka ukrywała swoje studia i nie poświęcała syna na nic.
  To prawda, że \u200b\u200bkilka razy się wymknęła: że prawdopodobnie będzie jej przeznaczone pochować nie tylko swoich bliskich, ale także ich dzieci i wnuki.
  Palpatine odwiedził swoją matkę zaledwie rok temu - kiedy trzeba było osłaniać Naboo przed najazdem rebeliantów. Ci też szukali tajemnic na rodzimej planecie czarnego cesarza. Może chcieli poznać jego słabości lub znaleźć krewnych?
  Cesarz miał przyrodniego brata. Tutaj Palpatine poświęcił go siłom ciemności na krótko przed kryzysem na Naboo - jak to powiedzieć, że szczęście się uśmiechnęło.
  W tym czasie brat miał już wnuki, więc oczekiwana taktyka Dartha Sidiousa była uzasadniona. Jeszcze więcej ofiar i uzupełnienie panteonu zamordowanej rodzimej krwi.
  Potem chciał w tym samym czasie i wykończyć matkę. Ale Palpatine spodziewał się spotkać starą kobietę, ale jego matka w ogóle się nie zmieniła przez długie lata rozłąki. Dziewczęca, muskularna sylwetka, bardzo ciemna od poparzeń słonecznych i gładka skóra, piękna twarz z męskim podbródkiem. Z daleka można ją ogólnie pomylić z dziewczyną, ale z bliska widać rysy jej twarzy: dość dojrzała, uformowana, ma co najmniej trzydzieści lat. A jeśli spojrzysz w szmaragdowo-szafirowe oczy, wyda ci się jeszcze więcej.
  Witt Thaler, który nie spodziewał się, że jego matka nie jest taka prosta, jak się wydaje, był zszokowany i odmówił zabicia, czy też, jak to nazwał, złożenia ofiary siłom ciemności.
  Nie znalazł wówczas w sobie odwagi, by zamienić choćby kilka słów z matką-czarodziejką i unikając kontaktu, pospieszył do wyjścia. Matka mogła rozpoznać syna, ale też udawała chłodną i obojętną.
  A podczas ostatniej wizyty na Naboo pojawiła się w momencie, gdy cesarski konwój wpadł w zasadzkę. Palpatine był prawie pochowany w pałacu, ale pojawiła się przed nim bosa kobieta, wskazując ukryte wyjście i pokazując, gdzie znajdowała się kolejna zasadzka rebeliantów.
  Potem zamienili z nią kilka zdań.
  Niegasnąca matka położyła dłoń na czole Palpatine'a i powiedziała gorzko:
  Jak bardzo byłeś ranny, synu. Nie ma w tobie ani jednej rozpoznawalnej cechy!
  Darth Sidious ze złością odpowiedział swojej matce:
  - Wyglądam tylko jak głęboki starzec! W rzeczywistości moje ciało od dawna żyje niezgodnie z ludzkimi prawami. I wciąż jestem w stanie pokonać każdego Jedi mieczami. A okres fizycznego istnienia mojego ciała będzie trwał ponad sto lat!
  Młoda matka skinęła głową na pomarszczonego syna.
  "Czy zdecydowałeś się przedłużyć swoją fizyczną egzystencję, stając się wampirem?" Oczywiście wampiry mają przewagę nad ludźmi. Z wyjątkiem konieczności picia krwi trzy razy dziennie i unikania światła słonecznego. Ale to nie jest życie!
  Imperator Palpatine obraził się na matkę i nawet chciał ją uderzyć, ale się powstrzymał. Mruknął ze złością:
  "Jestem silniejszy niż byłem, kiedy byłem młody, trudniej mnie zabić czymkolwiek innym niż srebro. A w każdym słońcu można założyć wygodny kombinezon z filtrami, a sztuczne światło nie jest dla mnie niebezpieczne.
  Tutaj ton Dartha Sidiousa złagodniał.
  - To lepiej, powiedz mi, jak ty, będąc prostym człowiekiem, udało ci się zachować młodość?
  Łada Thaler ze słodkim uśmiechem o białych zębach odpowiedziała:
  - Całe życie chodziłem boso po Naboo, całe życie pracowałem, jadłem zdrowo, piłem tylko soki i mleko. Zawsze na świeżym powietrzu - z dala od miasta. W stolicy byłem tylko raz, i to w kajdanach, kiedy przywieźli mnie na werdykt. I znowu do wsi z motyką!
  Prowadzę najzdrowszy z możliwych trybów życia i dlaczego miałbym się starzeć?
  Palpatine tym razem nawet nie był zły, poczuł się trochę zabawnie i całkiem logicznie poprosił o wyjaśnienie:
  - Miliony wieśniaczek prowadzi taki sam tryb życia jak ty, ale to nie przeszkadza im zmienić się w brzydkie stare kobiety, w przeciwieństwie do ciebie. Jaki jest sekret - powiedz mi!
  Mama odpowiedziała z protekcjonalnością w głosie:
  - Najważniejsze pytanie brzmi: dlaczego człowiek się starzeje? Cykl w przyrodzie jest wieczny, a ciało ludzkie przypomina taki cykl. Obiektywnie rzecz biorąc, w samym ludzkim ciele nie ma niczego, co musiałoby się starzeć. Młoda kobieta przerwała i kontynuowała z pewnością siebie bogini. - Chodzi o myślenie i wiarę. Uwierz, że starość jest nienaturalna, a wieczna młodość wręcz przeciwnie, to wzór i nie zestarzejesz się!
  Palpatine nie do końca się z tym zgodził:
  - Starzeją się nie tylko ludzie, ale także metal, przedmioty, statki kosmiczne, roboty bojowe. Jak myślisz, dlaczego człowiek jest w stanie tego uniknąć wysiłkiem woli i wiary?
  Młoda kobieta z przekonaniem odpowiedziała:
  - Ludzkie ciało, w przeciwieństwie do metalu, jest systemem odnawialnym. Komórki mogą dzielić się i odnawiać przez miliardy miliardów lat. Każdy naukowiec powie, że łodygi w organizmie starczą na miliony milionów istnień ludzkich. Musisz tylko nauczyć się robić jedną podstawową rzecz - regenerować i odnawiać komórki nerwowe. Wtedy nieśmiertelność stanie się rzeczywistością!
  Palpatine zapytał przymilnie:
  - A jak ty to robisz mamo?
  Kobieta roześmiała się i odpowiedziała szeptem:
  Dlaczego wampir miałby wiedzieć? I tak w tym ciele rozciągniesz się na pięć lub sześć wieków. I dorastasz cudowną odmianą... Czy nadal musisz opanować sekret wiecznej młodości. Zwłaszcza biorąc pod uwagę twój egoizm?
  Darth Sidious syknął jak duszony wąż i wyciągnął swoje szkarłatne ostrze.
  - Mogę cię poświęcić siłom ciemności!
  Matka spojrzała bez cienia kraju na swego syna-cesarza. Odpowiedziała z jeszcze szerszym uśmiechem.
  - Ta ofiara nie pomoże ci w walce! Chociaż jesteś krwawym tyranem, moje modlitwy ratują cię od śmierci. Za rok będziesz szedł brzegiem przepaści. I tylko twoja matka może ocalić twoją duszę od piekła!
  Palpatine ustąpił i machnął lekceważąco ręką.
  "W porządku, jak powiedziałeś, wampirowi zostało jeszcze pięć lub sześć wieków. I tam może znajdę skuteczniejszy sposób na przedłużenie życia. Co więcej, prowadzone są już eksperymenty mające na celu tchnięcie ducha w klona!
  Mama pocałowała Palpatine'a na pożegnanie i życzyła mu powodzenia. Pachniała tak świeżo i przyjemnie. A Darth Sidious tęsknił - w dobru tkwi piękno.
  Zło jest złem, a życie w ciemności i wściekłych szakalach jest niezwykle męczące. Czasami pojawiają się lęki... Bolesne i straszne.
  Co więcej, Imperator Palpatine chciał, aby jego następcą byli Sithowie, którzy nie są czystym złem, i aby następca mógł wnieść przynajmniej coś kreatywnego w życie kosmicznej potęgi.
  Luke Skywalker jest stuprocentowym człowiekiem i to jest jego znaczący plus.
  W dodatku wciąż płynęła w nim krew Anakina i Palpatine'a. A sprowadzenie tego chłopca na ciemną stronę wymagało poważnych wysiłków.
  
  
  NARODZINY DIABŁA
  Jak to się stało, że Palpatine - skromny młodzieniec, doskonały uczeń i wyróżniający się wzorowym zachowaniem, stał się ucieleśnieniem uniwersalizmu i zła i przeszedł na ciemną stronę mocy?
  Życie na planecie Naboo było stosunkowo dobre - łagodny klimat, hojna ziemia, prawie brak buntów i żądań zmian. Formą rządu jest monarchia konstytucyjna... Ale władza króla jest wielka, jego dekrety są równe prawu, a jedynie Padla Amidala została zmieniona tak, aby ograniczyć zarówno okres panowania monarchy, jak i jego uprawnienia.
  Palpatine w młodości jest bardzo przystojnym, szczupłym i oczywiście fizycznie rozwiniętym młodzieńcem, który wygrał międzyplanetarne zawody w Aviaball. To wtedy Palpatine, który w ostatniej chwili został włączony do zespołu Naboo, poczuł wrażliwość na moc. Widział z wyprzedzeniem loty pulsarów i zwroty asteroid w najbardziej złożonej grze wirtualnej. I zdał sobie sprawę, że potrafi wyczuć, kiedy nadszedł czas, aby zadać śmiertelny, decydujący cios. A potem jego nazwisko było nieco inne: Witt Thaler. Zwykła matka i nieznany ojciec. To prawda, że \u200b\u200bdzięki swoim wrodzonym zdolnościom i ciężkiej pracy Wittowi udało się wejść na bezpłatny wydział prestiżowej uczelni. Aby to zrobić, konieczne było zebranie bardzo wysokiego wyniku.
  Kosztem ojca, bardzo pięknej i krągłej matki, powiedział, że jest szlachetnym dżentelmenem, może nawet spośród dobrze urodzonych Jedi.
  Ale nie potrafiła go nazwać. Witt jednak poczynił w głowie różne przypuszczenia - może jego ojciec jest generalnie cesarzem z sąsiedniej galaktyki?
  Już jako dziecko Thaler - przyszły Palpatine czuł umiejętność czytania zamkniętego podręcznika - w formie papierowej lub elektronicznej - tak czy inaczej. Przyjaciołom zaimponował umiejętnością przewidywania wyników sportowych, czy wygrywaniem zagadek na wyzwaniu - jak ta ukryta w pięści.
  Ale to właśnie w tej grze zdał sobie sprawę, że ma rzadki dar. Sensacyjne zwycięstwo sprawiło, że Witt Thaler został bohaterem Naboo, a... Cóż, jak w bajce, doprowadziło to do tego, że najpiękniejsza dziewczyna, księżniczka Caroline Amidala, zakochała się w nim po uszy.
  A sam Witt, ze swoją młodą, gorącą krwią, poczuł przypływ sympatii i wzajemności. Zakochali się w sobie do szaleństwa, a oficjalna następczyni tronu, Karolina Amidala Naberri, zaszła w ciążę z chłopcem z plebsu.
  Król był wściekły. Zgodnie ze zwyczajem i prawem planety Naboo aborcja jest surowo zabroniona, ale księżna koronna i jej potomstwo zostali pozbawieni prawa do tronu. Witt Thaler po ciężkich torturach miał zostać stracony w najboleśniejszy sposób. A Karolina po urodzeniu dziecka została wysłana jako niewolnica na plantacje. Jest księżniczka: bosa, w jedynie postrzępionej tunice, musiała ciężko pracować razem z innymi uwięzionymi dziewczętami. Nocować w baraku, na gołych deskach i jeść proste, toporne jedzenie. Przyszła królowa była bita batem przez nadzorców, jeśli pracowała choć trochę wolniej.
  Jednym z rodzajów kar jest wieszanie niewolników na drążku i łaskotanie bosych pięt płomieniem pochodni.
  Sam Witt był torturowany w lochu. Torturowali mnie okrutnie, subtelnie, ale bardzo profesjonalnie, nie dopusciwszy do utraty przytomnosci czy przedwczesnej smierci.
  Witt Thaler przeszedł przez tysiące kręgów piekła. Przed egzekucją był torturowany przez cały rok. A potem miał zostać zjedzony żywcem, na oczach milionów mieszkańców Naboo, przez kleszcza.
  Ale podczas egzekucji nagle potwór eksplodował... A kiedy dym się rozwiał, Witt Thaler zniknął bez śladu. Wielu uznało to za znak z góry i padło na kolana. A król zachwiał się, jego twarz posiniała - miał udar.
  I okaleczony przez wiele miesięcy tortur, Witt obudził się w wilgotnej grocie, pokrytej jaskrawymi roślinami. Było to dla niego bardzo bolesne, ale jednocześnie powróciło uczucie wściekłej siły. Z jakiegoś powodu podczas tortur w piwnicy tortur Witt nie mógł wykorzystać swoich zdolności i spalić oprawców.
  Chociaż wyraźnie reprezentował on wylatujący z siebie ogień, erupcję pulsarów, oraz wytrysk ze straszliwego pistoletu plazmowego (zakazanego w starej republice - z powodu jego ogromnie dużej siły niszczącej!). Ale potem uczucie siły wróciło.
  A głębokie rany zadane przez oprawców powoli, ale nieuchronnie goiły się.
  Obok Witta stał pojemnik z mieszanką składników odżywczych, którą od czasu do czasu wchłaniał, pogrążając się we śnie.
  Tutaj na przykład marzył ... Urojony i jednocześnie heroiczny;
  Pożeranie zwłok przebiegało w szybkim tempie, zmutowany lew śpieszył się, o ile mięso było świeże i ciepłe. Kiedy w końcu skończył, szkielet pozostał. Kilku czarnych wojowników w szatach, uzbrojonych w magiczne różdżki, odpędziło go, a potem podniosło szkielet.
  - Dzielny gladiator, który zginął mężną śmiercią, zostanie pochowany zgodnie z miejscowym zwyczajem z wszelkimi honorami. - oznajmił komentator entuzjastycznym tonem.
  - Niesamowity! Nie takie złe zakończenie! - powiedział przyszły cesarz kosmosu. Witt jest wciąż młodym mężczyzną we śnie, wydaje mu się, że jest w swojej niedawnej przeszłości.
  A nieznany komentator nadal krztusił się z wściekłego zachwytu:
  - A teraz ogłaszamy kontynuację konkursu. W tej chwili każdy w społeczeństwie może walczyć z zabójczym lwem.
  Witt Thaler natychmiast wstał i krzyknął przenikliwie:
  - Chcę!
  - To zrozumiałe, że chcesz odpokutować swoją winę, że nie postawiłeś na osobę. - droczyła się z nim księżniczka Karolina Amidala.
  Młody człowiek krzyknął z wściekłością:
  - A jeśli tak! Zwierzę, które zabiło człowieka, nie jest godne życia!
  - Ale masz konkurentów, spójrz tutaj. - Księżniczka Karolina wskazała na zmartwychwstałą bestię, przypominającą wyprostowanego krokodyla z pyskiem słonia. Ten facet też chce walczyć!
  Komentator ogłosił:
  - Tak więc dwie osoby naraz wyraziły chęć przyłączenia się do walki, to najpierw muszą walczyć ze sobą.
  Publiczność z zadowoleniem przyjęła tę decyzję, więcej spektakli i więcej krwi!
  Wojownik Witt spojrzał na potwora z trąbą pokrytą łuskowatą zbroją, który już w pierwszych sekundach nieprzyjemnie wciągnął żołądek. Wtedy młodzieniec przezwyciężył podniecenie, choć wróg był niewątpliwie niebezpieczny.
  - Otrzymasz standardową broń! - oznajmił komentator z chłodem w głosie.
  Wojownicy ukłonili się zgodnie ze zwyczajem. Następnie otrzymali miecz i tarczę. Potem Witt czekała kolejna niespodzianka, otrzymał jeden miecz, na prawą rękę, a wróg otrzymał dwa naraz, zabierając drugą broń w kufrze.
  - To niesprawiedliwe! - zaprotestował młodzieniec. - Dwa ostrza przeciwko jednemu.
  - To jest Wysysacz Trupów, zawsze używa nosa w bitwach. Taki zwyczaj! - odpowiedział niewidzialny komentator, nie ukrywając pogardy w głosie, broń wręczały piękne, prawie nieważkie dziewczyny, bardzo podobne do nimf. Patrząc na nich, Witt (przyszły Palpatine) poczuł namiętne pragnienie i bardzo się wstydził, że jego napięcie zostanie zauważone. Mówił więc z gniewem.
  - Więc daj mi drugi miecz zamiast niezdarnej tarczy. - Nie chcę być palantem.
  - Masz takie prawo! - powiedział, lekko podrev, komentator.
  Nimfa podała młodzieńcowi drugi miecz i powiedziała z patosem:
  - Walcz rycerzu, nie hańb honoru.
  Komentator ponownie ogłosił:
  - Prawo do zabicia lub ułaskawienia należy do wojownika, który posiada zwycięską broń! A także do publiczności. Myślę, że należy to wziąć pod uwagę.
  - Zdecydowanie wykończę śmiałego przystojniaka. - powiedział Trupowiec.
  - Bez wykucia młota nie podzielisz zamku! - Mówił, dowcipny aforyzm Witt.
  Wstali, słoń krokodyl był znacznie większy od faceta i zaczęli czekać na sygnał.
  Lekka jak piórko nimfa podleciała do niego i pocałowała młodzieńca w różowy policzek.
  Witt zarumienił się i zrobił pół kroku, w tym momencie zabrzmiał sygnał do bitwy. Pożeracz trupów rzucił się na niego, wymachując mieczami, spodziewał się, że przyjmie to bezczelnie. Młody człowiek był w pogotowiu i skacząc w bok, a wychodząc kopnął. Cios spadł na tarczę, zadźwięczał paskudnym dźwiękiem.
  - Hej, chłopcze! Dbaj o swoje buty, są ładne.
  Młody Witt bardzo żałował, że nie zdjął tenisówek, były prezentem na urodziny, nietypową kolorystyką i mimo mocnej skóry nie chciał ich zepsuć. On jest synem biednej kobiety, drogie dobre buty. A on Witt jest jeszcze chłopcem, więc nie waha się chodzić boso.
  Bitwa trwała dalej, po czym młody człowiek zauważył, że wróg bardzo zręcznie posiada swój kufer. Jak szybko porusza się miecz, podczas gdy ramiona nie są tak ruchome, a nawet wyższość długości.
  - Całe życie marzyłem o jeździe na słoniu, a nie o walce. Już jesteś obrzydliwy.
  W odpowiedzi ochrypły pisk:
  - Czego dana osoba nie lubi. Oto jak podrzędna jest wasza rasa.
  Witt nadal zmieniał trajektorię, wykonał wobec młynarza jedną ze skutecznych sztuczek
  Kendo, ale najwyraźniej chwała utalentowanego wojownika nie przyszła na marne jego przeciwnikowi. Udawało mu się wszystko parować, a nawet sam zadawał czułe ciosy. Tutaj np. jeden z ataków trafił Witta w klatkę piersiową, koszulka została przecięta, młodzieniec wykonał salto w tył, ledwo unikając poważnej porażki. Dwugłowy rosyjski orzeł został uszkodzony, przecięty na pół.
  - To drań! - powiedział Witt i wykonał technikę "Motyla", ale znowu wszystkie ataki okazały się być
  odparte. - Nosy diabeł.
  Został ponownie ranny, podrapał się po ramieniu, a następnie uderzył w ramię. Witt się wycofał, nagle zdał sobie sprawę, że beznadziejnie przegrywa bitwę, mając do czynienia z bardziej utalentowanym wrogiem niż on sam. Co więcej, młody człowiek nie był jeszcze zbyt doświadczony w kendo.
  Księżniczka Caroline również się martwiła:
  - Jestem ostatnim głupcem, który nie powstrzymał mojego chłopaka. W tym wszechświecie jest całkowicie
  Obcy i położył głowę nie wiadomo o co.
  Chciała wyskoczyć z areny. Tutaj, zrządzeniem losu, pojawił się znajomy czarodziej.
  - Co za piękność, to nie dla niego strzelać z kija ani machać nogami. Znam Corpsessuckera! Co, na pewno zabije, a nawet wyśmieje zwłoki. Więc czy ci się to podoba, czy nie, będziesz musiał mi się poddać.
  - Nigdy! - powiedziała księżniczka Karolina.
  Czarodziej Ciemnej Strony Mocy syknął:
  - W takim przypadku możesz zostać sprzedany do pułku i będziesz służył dwudziestu żołnierzom dziennie. Albo wręcz przeciwnie, do haremu pana, gdzie jest was tysiące i uschniecie z melancholii i wstrzemięźliwości.
  Księżniczka dzielnie ryknęła:
  - Zostanę wojownikiem!
  Czarodziej zarechotał:
  - Jesteś delikatną dziewczyną, która nie posiada elementarnych sztuczek magicznych. Tak, zostaniesz spalony w pierwszej bitwie.
  Karolina była urażona:
  - Nauczy mnie Mistrz Chwały! I tak, jestem silny fizycznie!
  Czarodziej zachichotał obrzydliwie:
  - Mistrz Chwały? I tak, jest egoistką. Jest mało prawdopodobne, że odniesie sukces w czymś wartościowym. Żebym mogła wziąć cię za żonę i przekazać swoje umiejętności tubylca.
  Księżniczka uśmiechnęła się ironicznie.
  - Chcesz zostać bogiem?
  Czarownik ryknął pompatycznie:
  - Dlaczego nie! Że jestem gorszy od innych kandydatów?
  Karolina szczerze iz wyrazem pogardy powiedziała:
  - Jesteś obrzydliwy. Będę nienawidzić twojego dotyku.
  Oczy kusiciela rozbłysły szkarłatnym światłem.
  - Cóż, zapamiętam to.
  Kiedy rozmawiali, rany Witta powiększyły się. Młody człowiek cofnął się, już zaczął odczuwać zawroty głowy z powodu utraty krwi. Wysysacz trupów wykonał kolejny wypad, okropny zamach prawie odciął mu głowę, rozciął policzek.
  - Powiedział drań. - Podczas bitwy odczepił się rzep na jednym z jego tenisówek.
  A buty ledwo pasują. Ale zdolny młody człowiek został uderzony natchnieniem, gwałtownie podskakując. Machnął nogą, a tenisówka jak kamień z procy wleciała w pysk Pożeracza Trupów, trafiając nitami w oczko nabijanej piętą. Zawył, rozproszony na chwilę.
  Witt wykonał jeden z najtrudniejszych ruchów Jedi Kendo, Potrójny Wachlarz, i odciął trąbę potwora. Trysnęła fontanna krwi i Pożeracz Trupów cofnął się, szeroko rozstawiając nogi. Jego gardło wydało straszliwy ryk.
  Witt spojrzał na niego z wściekłością.
  - Wróg jest bliski całkowitej zagłady! Wygram!
  Młody człowiek zaatakował wroga, jednym mieczem nie był straszny. Trupi wysysacz cofnął się, zachwiał i spudłował ciosy. Wkrótce otrzymał kilka ciężkich ran i upuścił miecz. Potem zareagował tylko konwulsyjnie, obracając tarczę. W podnieceniu Witt wykonał technikę widłami, dźgając wroga najpierw w głowę, na co zdążył zareagować, a następnie w brzuch. Nakłucie było głębokie i jelita wyszły. Widząc następnie, że wróg w końcu osłabł, Witt wykonał technikę "szczotki" i przebił mu czaszkę. Padł martwy.
  - Wojownik Witt, nazywany duchem, wygrał. Jego przeciwnik, Trubosos, który rozbija pień, jest prawie martwy. Teraz zwycięski młody człowiek ma prawo go wykończyć lub nie.
  Tłum był hałaśliwy, część zakładu wygrała, część przegrała, ale wszyscy byli bardzo spragnieni krwi.
  Zjednoczeni, w dzikim impulsie i szaleńczym krzyku:
  - Pobij go! Odciąć głowę i powiesić na palu! - Krzyczeli. - Taki jest zwyczaj postępowania z przegranymi.
  Witt potrząsnął głową, w ferworze bitwy wciąż mógł zabijać, więc kiedy było już po wszystkim, jego wściekłość wyparowała. Odetnij głowę z zimną krwią i nadal znęcaj się nad nim, to nie jest w jego zasadach. Młodzieniec skłonił swoją bystrą głowę i powiedział stanowczo:
  - Nie, nie zabiję bezbronnej istoty.
  - Zniszcz to! Skończ to! - Tłum dalej krzyczał, a różne kończyny podskakiwały. I piszczy - Daj nam przyjemność!
  Przyszły cesarz Palpatine wykazał się niespotykaną szlachetnością:
  - Wróg został pokonany, a nawet okaleczony, czego chcieć więcej!
  -Twój przyjaciel jest głupi. Pozostawiając Corpsesuckera przy życiu, staje się śmiertelnym wrogiem.
  Nie wybaczy upokorzenia i utraty pnia. - Powiedział czarodziej z zardzewiałym sapnięciem. Dlaczego jesteś głupi. Nie krzycz, dokończ to?! On cię wysłucha!
  - Mam dość krwi! - odpowiedziała dziewczyna-księżniczka. - I dlaczego wszyscy jesteście tacy okrutni? Czy naprawdę nie ma innego sposobu na zabawę?
  Czarodziej, którego przebranie było ukryte pod szatą, syknął:
  - Ale jako?
  Caroline, z trudem ukrywając irytację, odpowiedziała:
  - Piosenki, na przykład do słuchania! Lub wykonywanie numerów artystycznych, wszelkiego rodzaju programów rozrywkowych, jest to możliwe ze zwierzętami.
  Czarownik, którego twarz jest ukryta, ale płonące głowy wciąż świecą w ciemności, śpiewał:
  - Co to za bootleg? Nie, to nie jest ciekawe! Wszelkiego rodzaju bufony i błazny nie mogą zastąpić spektaklu krwi.
  Księżniczka skrzywiła się na twarzy.
  - Naprawdę?
  Czarownik, zmarszczony i błyszczący, ryknął:
  - A co ze śpiewakami z ocynowanymi gardłami. Za pomocą magii i czarów możesz odtworzyć dowolną muzykę i głos. Możemy to zrobić. A jeśli zechcemy, zatańczą nagie hurysy.
  Czarodziej uniósł długi, szponiasty palec.
  -Nie, dziewczyno, najlepsza jest poważna walka gladiatorów.
  Księżniczka Caroline zdecydowanie się z tym nie zgadzała, ale nie sprzeciwiała się.
  Witt Thaler otrzymał pieniądze za walkę, jednocześnie wycinając coś na loterii. Wtedy młodzieniec, który jeszcze nie odszedł z poprzedniej bitwy, i ci, którzy zostali ranni, musieli walczyć
  Lew mutant. Ale jeśli drapieżnik wyleczył wszystkie rany za pomocą magii, młody człowiek wyszedł na świeże kawałki. Witt zdjął rozciętą koszulkę i zdjął tenisówki, ostrożnie odkładając je na bok, biorąc miecz w obie ręce. Półnagi, w podwiniętych dżinsach, wydawał się szczególnie przystojny księżniczce Karolinie. Na wypukłym torsie widoczne były szerokie nacięcia. Chłopiec wzruszył muskularnymi ramionami, starając się, by ból służył jego furii. Jego bose stopy dotykały gorącej powierzchni sztucznie ogrzewanej podłogi.
  Witt Thaler oddał pocałunek. Publiczność klasnęła w dłonie.
  Jęknął głośno:
  - Bojowników nie trzeba przedstawiać! Niech walka będzie ciekawa!
  Lew, nie czekając na trąbkę, skoczył, próbując podważyć wroga szablozębnymi kłami. Nie udało mu się, odbijając, Witt zdołał trafić go piętą w oko. Bestia rozgniewała się, skoczyła do przodu i potknęła się o ostrze miecza. Tutaj gladiator był już zaskoczony - krew, która wcześniej była czerwona, zmieniła kolor na zielony.
  - Z czego to wszystko? - zapytała zaskoczona księżniczka Caroline.
  - Oznacza to, że bestia stała się bardziej wytrwała i silna, wzrosła zdolność adaptacji. - Czarodziej odpowiedział ponurym tonem.
  Dziewczyna doszła do jednoznacznego wniosku:
  - To jest złe!
  Głos czarownika stał się o wiele bardziej wesoły:
  - Dlaczego! Twój chłopak jest świetnym wojownikiem, tylko przeklinanie będzie ciekawsze.
  Smoczy lew dalej skakał, ignorując krew, był bardzo szybki i młodzieniec ledwo miał czas na unik. Tutaj Witt wykonał salta, skacząc: jak akrobata, a potem nurkując jak bocja, rozerwał brzuch lwa. Terminator z kłami zdawał się nie zwracać na to uwagi, kontynuując ściganie młodzieńca po ringu.
  - Cholera! - powiedział zirytowany Witt. - Ty, którego ostrze nie bierze.
  Od utraty krwi młody człowiek zaczął się męczyć. Celnym wypadem udało mu się przebić oko lwa, ale nawet jednym okiem drapieżnik pozostał niebezpieczny i uchwyciwszy ten moment, boleśnie wciął szponiastą łapę w żebra. Pazury pozostawiły sześć głębokich pręg.
  - To drań! Rozerwij mięso! - gruchał młody człowiek.
  Wydawało się, że lew powinien już dawno osłabnąć z powodu utraty krwi, ale jego ataki stawały się coraz szybsze. Kilka razy kły prawie przebiły prasę, a jeden wbił się w mięsień piersiowy Thalera, mocno go drapiąc. Młody człowiek zachwiał się, a jego zęby błysnęły nad nim,
  utknął w jego ramieniu. Witt był spocony, zakrwawiony i zdołał się wyślizgnąć, a nawet poderżnąć sobie gardło ostrzem. Bestia krwawiła, główna arteria była pęknięta, ale nie traciła szybkości.
  - Jesteś jak zombie, bez względu na liczbę reakcji. Może nie jesteś właściwym lwem. - Powiedział młody człowiek.
  Podjął próbę kontrataku, aby wybić ostatnie oko, ale spudłował, pozostawiając kolejną krwawą smugę na pysku. Lew
  znowu go kopnął.
  - Skąd się biorą? - W desperacji młodzieniec z całej siły uderzył przeciwnika szablą-kłem. Od silnego wstrząsu kość pękła i wypłynął z niej biały sok.
  - Ege! - Niezwykle zadowolonym tonem powiedział czarodziej. - Wygląda na to, że twój przyjaciel postanowił naostrzyć ostrze, w każdym razie można wyczuć poważną arogancję.
  - Czego chciałeś? Vitka to mądry dzieciak. - odpowiedziała księżniczka Leia, raczej mrucząc.
  Następny cios, w końcu odrąbał kieł. Bestia zaczęła się obracać w miejscu, jakby straciła orientację. Witt naciskał, jego ciosy stawały się coraz ostrzejsze, widząc, że zmutowany lew pływa, młodzieniec dodał energii.
  - Jakie mięso lwa, nie podoba mi się! - Krzyknął dzielny facet.
  - Pokonaj go Vitek, jesteś taki seksowny. Krzyknęła księżniczka Karolina.
  Młodzieniec uderzył w drugi kieł, ponieważ cel był dogodny. Od pierwszego razu kość nie poddała się i musiałam ją dołożyć. W końcu ten punkt upadł, lew był wyraźnie oszołomiony.
  - Jak się masz teraz bez kłów tylko wielki kot, skazany na śmierć! - powiedział wściekły Witt.
  Odpowiedzią było zgrzytanie zębami i jęki. Walka toczyła się dalej w błazeński sposób, lew-smok poruszał się rzekomo atakując, ale jego ruchy straciły ostrość. Chłopak z kolei poczuł przypływ sił
  nieustannie kontratakował iw końcu przebił ostatnie oko. Tym razem ostrze wbiło się znacznie głębiej i dotarło do mózgu.
  - Brawo, zmocz to! - zawołała księżniczka Karolina.
  Cała sala przyłączyła się do chóru.
  - Wykończ go, wykończ go!
  Młody gladiator ponownie kopnął nogą i skacząc za jego plecami kopnął z ronda. Zmutowany lew wydawał się tracić orientację, kilka razy szturchając pysk. W końcu, gdy chłopiec się do tego przyzwyczaił, wbił ostrze w pierś i próbował przebić go głębiej, w samo serce. Szponowate łapy wbijały się w żebra, drapiąc je, potem przebijały mięso, ale Witt uparcie nie wypuszczał ostrza, choć był dosłownie rozdarty na kawałki. Tutaj wszystko było już decydowane przez wolę, pazury nadal drapały i rozdzierały młode ciało.
  - Rzuć to! - szczeknęła księżniczka Karolina. Jej płacz pozostał sam.
  - Doprowadź to do końca! - Tłum ryknął.
  W końcu ostrze rozwścieczonego Witta przebiło serce, a bestia zamilkła, po raz ostatni przesuwając pazurami nad cierpiącym mięsem.
  - Cóż, wydaje się, że wszystko! Młody człowiek wypuścił powietrze. - Stworzenie ciemności zostaje wrzucone w proch.
  - oznajmił komentator czarodzieja.
  - Ponownie zwyciężył Witt - duch śmierci; wschodząca gwiazda areny. Otrzyma nagrodę, na którą zasłużył.
  Po tym zdaniu wizja Thalera rozproszyła się jak mgła, gdy uruchomiono potężny tunel aerodynamiczny.
  I z tej mgły wychodzi... potężna, wysoka postać mężczyzny lub humanoidalnego stwora w kapturze. Rozlega się skrzypiący głos, bardzo podobny do głosu tego czarownika we śnie.
  - Walczyłeś dobrze Witt... Widzę w tobie umiejętności urodzonego wojownika!
  Talar wstał. Podczas snu jego rany prawie się zagoiły, a blizny zbladły i stały się mniej widoczne.
  Młody człowiek powiedział, wyciągając rękę do mężczyzny:
  Dziękuję za uratowanie mnie Panie...
  Mężczyzna brutalnie odrzucił swoją młodą dłoń i syknął:
  - Nie, dziękuję! Wszelka wdzięczność prowadzi do miłosierdzia i słabości!
  Witt zmusił się do uśmiechu i mruknął:
  - Ale uratowałeś mi życie... Więc muszę ci jakoś podziękować!
  Mężczyzna nagle zrzucił kaptur. Młodzieniec zajrzał w otwartą twarz. Mężczyzna miał szlachetny wygląd, wyglądał na nieco ponad czterdzieści lat, potężną szyję i kędzierzawą, krótką brodę. Wygląd oczu jest bardzo władczy, od razu widać, że jest przyzwyczajony do dowodzenia, a jego rysy są silne, silne.
  Chociaż ten dżentelmen był dla Witta nieznany, młodzieńcowi wydawało się, że już go gdzieś widział. Choć bardzo trudno zapomnieć tak wyraziste i silnej woli rysy twarzy, królewską postawę, oczy władcy z kołyski. Ale jednocześnie, mimo szlachetnego wyglądu, głos jest ochrypły, paskudny, jakby rozdarty, mimo wolumenu.
  Mężczyzna spojrzał na Witta i nie zmieniając surowego wyrazu twarzy, powiedział:
  - Uratowałem cię nie z miłości, ale dlatego, że cię potrzebuję!
  Oczy rozmówcy zabłysły.
  -Wezmę cię na swojego ucznia i otworzę wiedzę o mocy, o której Jedi nawet nie śnią... Ale wiedz, że to, czego doświadczyłeś w piwnicy tortur, to wciąż kwiaty w porównaniu z tym, co cię czeka!
  Witt wstał i powiedział stanowczo:
  - Jestem gotowy! Gotowy na wszystko - po prostu uratuj Karolinę!
  Mężczyzna prychnął z najwyższą pogardą.
  - Przywiązanie jest słabością! Największa słabość, na jaką Sith może sobie pozwolić! - Tutaj głos czarnego władcy stał się bardziej groźny. - Dokładniej, nie mogą, nie powinni sobie na to pozwolić, ale ... Co dziwne, uwolnię Karolinę z niewoli! Tylko w zamian za całkowite posłuszeństwo, abyś przysiągł, że we właściwym czasie spełnisz absolutnie każde moje polecenie!
  Witt posłusznie ukląkł i wypowiedział wielką przysięgę.
  A potem mężczyzna powiedział:
  - Od teraz twoje nowe imię to Darth Sidious! Jestem Darth Plague jest twoim nauczycielem i mistrzem!
  Od tego dnia Witt, a teraz Darth Sidious, zaczął trenować szermierkę i mroczną moc. Okrutna i bezlitosna doktryna. Ale nowy czarny lord poczuł w sobie szybko rosnącą moc. Z każdym dniem, tygodniem i miesiącem stawał się silniejszy i bardziej wyrafinowany.
  Darth Plagueis oprócz marzenia o nieśmiertelności miał plany przywrócenia rządów Sithów. Witt Thaler zmienił nazwisko na Palpatine i nieznacznie zmienił swój wygląd, a także odciski palców. Stał się inną osobą, zastępując podobną osobę ze szlacheckiej rodziny Palpatine.
  Zaczął robić niespieszną karierę jako urzędnik, jednocześnie doskonaląc swoje mistrzostwo w posługiwaniu się mroczną mocą. Ponadto słowa dotrzymał Darth Plagueis, który miał całkowicie legalny status poważnego biznesmena.
  Po śmierci króla władzę objął jego młody syn. Darth Plagueis zachęcał do ataku Huttów na pałac. Spadkobierca, jego siostra, brat i wujek zginęli.
  Następnie kapitan generalny straży pałacowej osadził na tronie Karolinę, popularną wśród ludu.
  Kilka lat niewoli tylko zahartowało silną kobietę, a ona zaczęła rządzić jeszcze mocniej. A jej córka Serafim, wychowana w klasztorze, została dziedziczką królestwa Naboo.
  Choć były kochanek powrócił do władzy, Palpatine został zmuszony do ukrycia swojej tożsamości i pozostania na razie na uboczu. Chociaż jego wpływy w królestwie były stale wzmacniane.
  Kapitan generalny wkrótce zmarł - najwyraźniej w wyniku wypadku, ale stał za tym Palpatine. I wkrótce Lord Sithów zażądał od Witta Thalera poświęcenia swojej pierwszej miłości - królowej Karoliny.
  Doszło do śmiertelnego pojedynku z Plagueisem. Ponadto siły były w przybliżeniu równe. Kiedy obaj Sithowie byli wyczerpani walką, Palpatine poddał się i wymamrotał:
  - Zabiję swoją miłość i jednocześnie resztki człowieczeństwa, które wciąż we mnie tlą się! - Tu czarny lord podniósł głos i dodał zdecydowanie. - Ale przysięgam, nie wybaczę ci tego i na pewno to zniszczę!
  Chęć pozbycia się tych, którzy mają wyższy status, jest nieodłączną częścią natury Sithów. Moja nieosiągalna moc rodzi twoją zazdrość; moja mądrość karmi twoje pragnienie wiedzy; moje osiągnięcia budzą namiętną chęć ich powtórzenia! - powiedział Darth Plagueis do Dartha Sidiousa i kontynuował z uśmiechem. - Zabijając najbliższych i najdroższych sobie ludzi, odkryjesz w sobie niezrozumiałe źródło siły. Czuję, że staniesz się największym z Sithów - kiedy zniszczysz w sobie ostatnią ludzką słabość!
  
  
  CUDNIE NARODZONY
  - Pewien pułkownik Sił Powietrznych doznał poważnego wstrząsu podczas wojny w Afganistanie. I stracił możliwość posiadania własnych dzieci, chociaż bardzo tego chciał. Żona bardzo kochała pułkownika i poszła się z nim spotkać, zajęli się wychowaniem dwóch silnych chłopców z sierocińca. Ich przybrany ojciec wychował ich na Spartan. Ale to nadal nie było to. Chłopaki dorastali silni, zdrowi, ale nie wykazywali specjalnych supermocy.
  A babcia Vanga przepowiedziała pułkownikowi, że przedstawiciel jego potomstwa stanie się arbitrem losu dziwnego i wszechświata. Wtedy pułkownik postanowił udać się do pewnej słynnej czarodziejki, aby w cudowny sposób pomogła jego żonie zajść w ciążę.
  Czarodziejka miała naprawdę spore zdolności, ale w zasadzie była szarlatanką na najwyższym poziomie. Zadeklarowała, że może to zrobić i dać pułkownikowi syna, ale zażądała kolosalnej sumy pieniędzy.
  Pułkownik miał w Moskwie trochę nieruchomości, a także cenne trofea odzyskane w czasie wojny z Duszmanami i Czeczenami.
  Zebrał tę szaloną kwotę - półtora miliona dolarów... Aż dziw bierze, że doświadczona osoba i tak dała się nabrać na oszustwo. Ale najwyraźniej czarodziejka miała poważny dar hipnozy, sugestii, zręczności, której pozazdrościłby sam Kaszpirowski lub światowej klasy polityk.
  Czarodziejka tymczasem odprawiła bardzo barwny zainscenizowany rytuał, trywialnie usypiając żonę pułkownika. A potem po prostu wstrzyknęła nasienie od dawcy w łono Wenus.
  Niezbyt skomplikowany okazał się oszustwem. Ale skuteczny. Żona (podobnie jak dziewica Maria) niepokalanie poczęła dziecko - nawiasem mówiąc, pozostała dziewicą, więc mąż całkowicie stracił męską siłę z powodu urazu.
  Wszyscy byli zadowoleni i dokładnie w tym samym czasie kobieta została uwolniona od ciężaru zdrowej dziewczynki. Okazała się jednak zupełnie inna od swojego bruneta ojca i ciemnowłosej matki. Ale ojciec, choć liczył na swoich synów, kochał swoją córkę. Tylko po swojemu, wychowując ją na Spartankę - hartowanie i szkolenie.
  Dziewczyna rozwijała się szybko, wykazywała duże skłonności i zdolności. Zwłaszcza te fizyczne. Jej włosy są gęste, falujące, złote i cudownie piękne.
  Ale kiedy dziewczyna, bo bosa, zaczęła biec przez styczniowy śnieg - tradycyjnie budząc się o wpół do piątej rano - stało się wydarzenie. Tak zwykle zaczynał się jej dzień. Taki poranny bieg, jeszcze w przedświtowych ciemnościach. Dość spartański.
  Przebiegła tradycyjne dziesięć i pół kilometra, przy każdej pogodzie, aby nabrać energii na cały dzień. Oczywiście to dopiero początek treningu, ponieważ Vladlen (imię na cześć Lenina i Stalina!) poważnie zajmował się sztukami walki. Brała nawet udział w zawodach - pokonując dziewczyny, by były większe i starsze od niej.
  Ale to wciąż około dziesięcioletnia dziewczynka, która biega tylko w kąpielówkach. A złote włosy są jak płomień. A przeklęty maniak czeka na dziecko w zasadzce. Najwyraźniej pułapkę przygotował zawczasu, bo dziewczyna pędzi tak szybko, że nie każdy dorosły ją dogoni.
  Na drodze dziewczyny leżało kilka dobrze zakamuflowanych pułapek. Sytuację pogarszał fakt, że padał śnieg i wszystkie ślady były zasypane. A Vladlen, dziewczyna, która przy każdej pogodzie biegała boso i półnaga, nawet cieszyła się z takiej skrajności. W końcu trudności tylko hartują, a co nas nie zabije, to nas wzmocni.
  Pułapka zadziałała, mocno uszczypnęła dziewczynę w nogę. Na szczęście dzięki treningowi kości były wystarczająco mocne, aby nie złamać się w pułapce na niedźwiedzie.
  Ale Vladlen przeszedł gruntowny remont. I to bardzo bolało. A złoczyńca próbował rzucić i zgwałcić dziewczynę karate. Vladlen zareagował natychmiast, uderzając ją piętą w podbródek. Ale przestępca był silny. Jęcząc, odskoczył, pocierając posiniaczoną szczękę. Potem wyciągnął nóż.
  Dziewczyna znalazła się w pułapce, nieuzbrojona i prawie naga, przeciwko maniakowi z długim nożem.
  Nastąpił zamaszysty atak, a Vladlen pochyliła się i uderzyła wroga głową w splot słoneczny. Nóż przeszedł na wylot, drapiąc dziewczynę po plecach. Vladlen przechwycił szczotkę i zmienił kierunek uderzenia. Czubek przebił przestępcę prosto w gardło. Maniak zakrztusił się własną krwią i nagle stracił przytomność.
  A dziewczyna, dokonawszy pierwszej kary, wykrzyknęła:
  - Zrobione!
  Niemniej jednak było to morderstwo, a noga w pułapce została poważnie ranna.
  Niestety maniak miał bardzo wpływowych rodziców, a Vladlen miał poważne kłopoty. Dokonano na niej zamachu, aw ich domu podłożono narkotyki. Pułkownik musiał odesłać dziewczynę w bardziej odległe miejsca. Do szkoły rosyjskich sztuk walki na Syberii.
  Tam, w głębokich podziemiach, Rodnovers żyją i służą od wieków.
  To jednak nie uratowało pułkownika. Został postrzelony przez snajpera, a jego żonę aresztowano pod zarzutem handlu narkotykami. Wygląda na to, że ktoś naprawdę wyrównał rachunki z rodziną. Aresztowano też młodszego brata, starszy na szczęście służył już w wojsku. Czternastoletni chłopiec został wysłany do kolonii dla nieletnich. Również przepisane leki.
  Chociaż sprawa była początkowo fałszywa. Ale na szczęście, zgodnie z nowymi przepisami, nie mógł dostać więcej niż sześć lat.
  Matka była wysportowaną kobietą, a także trenowała jak spartanka. Dlatego w kolonii kobiecej szybko zyskała autorytet i była w stanie zdobyć dobrą pracę. Młodszy brat, silny i dobrze wyszkolony w technikach walki, również został jednym z bojowników, następnie został dowódcą oddziału. Po odbyciu jednej trzeciej kary poszedł na zwolnienie warunkowe, przedterminowe zwolnienie. W Rosji prawo dotyczące młodocianych przestępców jest humanitarne i można nawet powiedzieć, że miał szczęście, że odbył pierwszą podróż w wieku zaledwie czternastu lat.
  Ogólnie rzecz biorąc, fakt, że pułkownik zgodnie z tradycją był zagorzałym wielbicielem spartańskiej edukacji, wyraźnie służył jego rodzinie. Silni mają się stosunkowo dobrze w więzieniu, ale słabi i na tronie są relatywnie źli! Dzieciak przeszedł przez strefę bez uszczerbku dla siebie, a nawet otrzymał wyższe wykształcenie prawnicze (!). Najwyraźniej nie dał się ponieść złodziejskim romansom, a czasy się zmieniły - bycie bandytą wyszło z mody. Raczej przyciągał biznes.
  Wykształcenie prawnicze jest niezbędne dla biznesmena. Z matką sytuacja była bardziej skomplikowana - jest ona wtedy dorosła, a zbrodnia została na niej zawieszona w sfabrykowanej sprawie. Dosłownie organizator konsorcjum zajmującego się transportem i sprzedażą narkotyków. I jest to prawie niemożliwe do ponownego rozważenia. Tak wielu wyższych rangą okaże się wtedy głupcami.
  Ale matce udało się osiągnąć to, że została przeniesiona do dobrej strefy w pobliżu Morza Kaspijskiego i tam dostała pracę jako opiekunka obsszczaka. Strażnik więzienny napisał kilka książek, a nawet grał w filmach. Dlaczego nie?
  Jest szczupła ponad swoje lata, silna fizycznie, ładna kobieta o wyrazistej twarzy i męskim podbródku.
  Więc w zasadzie nie siedziała źle w strefie, nie wyłączała się z życia. I nawet doczekał się potomstwa. Chłopiec trenował od kołyski i rozjaśniał więzienną codzienność. Jednak jak na ojca chrzestnego przystało, jej mama nie pracowała, więc miała dużo wolnego czasu.
  Vladlen powrócił siedem lat później - po przejściu najwyższego poziomu wtajemniczenia w sztukach walki. Choć groźba zemsty jeszcze do końca nie minęła, wojowniczka zmieniła jedynie nazwisko na Szamanowa - pozostawiając dawne imię.
  Ponieważ jej ojciec bardzo przyjaźnił się ze znanym generałem Szamanowem, zmiana nazwiska okazała się dość symboliczna.
  Vladlen, którego zdolności są fenomenalne, a szkoła bardzo twarda i jednocześnie całkiem racjonalna, nie miał sobie równych w sztukach walki. Nauczyła się osobliwego stylu rosyjskich zapasów. Nazwa walki jest oczywiście warunkowa lub taka jak Ruskundo.
  Vladlen opanował sztuki walki zbliżone do tehwando - bardzo rozwiniętą technikę kopania, z rosyjskimi pięściami, zapasy zbliżone do aikido - techniki rzucania i wykorzystywania bezwładności przeciwnika, z boksu tajskiego - łokcie, kolana, uderzenia głową. Rodnoverie stworzył synkretyczną sztukę walki, której techniki doskonalono przez wieki, a mistrzowie-czarownicy czerpali wszystko, co najlepsze z innych ludów i szkół.
  Oczywiście uczono Vladlen Shamanova i posiadanie broni ... Ale nie można wiedzieć i opanować wszystkiego. Prawdziwy artysta sztuk walki musi być biegły we wszystkim, bez wyjątku, w arsenale. Ale poszczególne sztuczki i ich żetony spisują się znakomicie.
  Vladlen najbardziej lubiła walczyć stopami i rzucać śmiercionośnymi przedmiotami gołymi palcami, chociaż była silna, być może, we wszystkim.
  Dziewczyna, którą nazywano karateką, choć w ogóle nie uczyła się karate, otworzyła własną szkołę. Brała udział w różnych konkursach, ale nie dążyła do sławy i tytułów.
  Chociaż brała udział w niektórych konkursach komercyjnych, a nawet w podziemnych walkach bez zasad, potrzebowała pieniędzy.
  Będąc jeszcze bardzo młodą dziewczyną, Vladlen nie spieszył się z małżeństwem i posiadaniem potomstwa. Doskonaliła się w sztukach walki i uczyła ich dzieci. Szczególnie duże nadzieje pokładała Volka Rybachenko. Nawiasem mówiąc, niezwykle zręcznie rzucał stopami ostrymi przedmiotami. Chłopak od karate (znowu przydomek nie mający nic wspólnego z rzeczywistością!) Obiecał, że wyrośnie na największego mistrza.
  A potem nagle Volka został zaproszony do gry w filmach, a jego brat Oleg Rybachenko i sama Vladlen Shamanova poszli z nim. A to już inna historia.
  
  
  AMATOR
  To jest bardziej realistyczne i wiarygodne. Mianowicie, duch najzwyklejszej i najzwyklejszej osoby wszedł w ciało Stalina. A ponieważ był tylko przeciętnym człowiekiem, mieszkańcem. A wiedział tylko, że Hitler uderzy 22 czerwca 1941 r., a skutki będą katastrofalne.
  Niemcom udało się zdobyć Moskwę, a przeciętny zabójca został po prostu otruty przez własną świtę. Ale po upadku stolicy było już za późno, by coś naprawić. Japończycy uderzyli na Daleki Wschód, Turcję od południa. Upadł również Kaukaz.
  A Stalin został początkowo zastąpiony jako postać kompromisu przez Mołotowa. Ale wtedy ambitny Beria wetknął głowę. A Żukow go przechwycił. I zaczęło się rigmarole. Krótko mówiąc, Niemcy udali się na Ural latem i później, łącząc się z Japończykami, tłumiąc wszelkie oznaki oporu.
  Ale na Zachodzie wojna trwała nadal. Amerykanie zawahali się - Franklin Roosevelt, zgodnie z oczekiwaniami, dociągnął do końca. Już w Boże Narodzenie 1941 roku Niemcy zaatakowali Gibraltar. W tym czasie zajęto Moskwę i Leningrad, a na południu Niemcy haftowali Wołgę i Terek. Bardziej utrudniała im rozciągnięta łączność i rozległe rosyjskie przestrzenie niż źle zorganizowany opór wojsk radzieckich.
  Hitler osobiście spotkał się z Franco i przedstawił mu perspektywę: ZSRR jako siła militarna nie istnieje. Stany Zjednoczone i tak nie będą pierwszymi, którzy przystąpią do wojny. Więc Wielka Brytania nie jest absolutnie niebezpieczna. Ponadto w listopadzie, po zdobyciu Moskwy, Rommel otrzymał posiłki, kilka wybranych dywizji i całą armię powietrzną. A Brytyjczycy upadli jak pył. Niemcy są już w Aleksandrii... Franco ma więc więcej powodów do obaw przed gniewem Hitlera niż zemstą Wielkiej Brytanii. Ale jeśli nadal chce otrzymywać od kolonii afrykańskich i angielskich to...
  Franco, zdając sobie sprawę, że ręce Wehrmachtu są rozwiązane i on sam może wszystko stracić, najpierw zgodził się przepuścić wojska niemieckie, a potem sam wypowiedział wojnę Wielkiej Brytanii. Jednocześnie pozycja Brytyjczyków pogarszała się z każdym dniem. Gibraltar zdobyto w trzy dni. I wkrótce Niemcy zajęli Palestynę, Syrię wraz z Turkami i Irak z Bliskim Wschodem.
  Ameryka została wciągnięta do wojny 4 lipca 1942 roku. Japonia zaatakowała Peru-Chabar w Dzień Niepodległości.
  Niemcy, korzystając z zasobów Rosji, Europy, a następnie Afryki i Azji, prowadzili ofensywę powietrzną i wojnę podwodną.
  Niemcy zwiększyły produkcję broni i poprowadziły ofensywę w Afryce Południowej.
  Do końca 1942 r. Afryka znajdowała się pod całkowitą kontrolą nazistów, podobnie jak, nawiasem mówiąc, Indie. A Indochiny, Singapur i wyspy Australii znalazły się pod kontrolą Japończyków. To prawda, że \u200b\u200bzimowa próba zdobycia archipelagu hawajskiego zakończyła się niepowodzeniem z powodu niewystarczającej organizacji samurajów.
  Mimo to Japończycy, mając większe doświadczenie wojskowe, dominowali na morzu. Ponadto niemiecka flota okrętów podwodnych bardzo szybko się rozrosła, zmniejszając potęgę Wielkiej Brytanii i Stanów Zjednoczonych.
  W maju 1943 r. doszło do desantu niemieckiego na angielską metropolię. Niemcy używali szybowców desantowych i czołgów podwodnych, a nawet pierwszych bombowców odrzutowych AP-161 i czterosilnikowych Yu-488.
  Wyczerpana wojną podwodną Wielka Brytania nie mogła długo wytrzymać, ale walczyła niezwykle ciężko.
  Po miesiącu krwawych walk Londyn upadł, a bitwa o Anglię dobiegła końca.
  Kolejnym krokiem była Ameryka. Kanada walczyła po stronie Stanów Zjednoczonych, dokąd Churchill uciekł, ale kraje Ameryki Łacińskiej odmówiły wojny z III Rzeszą. A Argentyna, a za nią Brazylia, zapewniły Niemcom sojusznicze bazy wojskowe na swoim terytorium.
  Wojna przybrała charakter przewlekły. USA za granicą. Ich armia lądowa jest silna, a flota budowana bardzo szybko.
  Ale krok po kroku Niemcy i Japończycy podjęli. Po ich stronie były wszystkie zasoby półkuli wschodniej i część zachodniej. Tak, wypowiedziana wojna totalna przynosiła owoce.
  Operacja Ikar zakończyła się sukcesem i Islandia upadła. Następnie Fritz przeszedł na Grenlandię. Rok 1944 nie dał jednak nikomu zdecydowanej przewagi. Jednak Japonia i III Rzesza zdobyły przyczółek na półkuli wschodniej i umocniły się w Ameryce Łacińskiej. Zimą czterdziestu pięciu lat samurajowie wraz z nazistami zdobyli Wyspy Hawajskie. A wiosną przenieśli się na przesmyk Panamski.
  Po śmierci Roosevelta Stany Zjednoczone zaczęły zabiegać o pokój z III Rzeszą i Japonią. Ale znalezienie kompromisu jest trudne. Zwłaszcza, że Hitler poczuł zapach krwi. Barakuda faszyzmu chciała za dużo. Wojna trwała. Naziści okopali się na Grenlandii, a latem 1945 roku próbowali wylądować w Kanadzie, ale zostali wrzuceni do morza. Kanada nie chciała skapitulować. To prawda, że \u200b\u200bjesienią 1945 r. Upadła Australia - ostatnia znacząca twierdza świata zachodniego na półkuli wschodniej. Japonia i Niemcy całkowicie zdominowały morze. Ich flota podwodna nie miała sobie równych.
  Ponadto okręty podwodne nadtlenku wodoru okazały się bardzo silne i mobilne. Ich prędkość dochodziła do czterdziestu węzłów na godzinę.
  A zimą czterdziestego piątego czy czterdziestego szóstego roku przyszła kolej na Zelandię. Wiosną 1946 roku Stany Zjednoczone wypowiedziały wojnę niemal wszystkim krajom Ameryki Łacińskiej.
  A projekt stworzenia bomby atomowej nie dał wymiernych rezultatów z powodu cięć w finansowaniu. Dlatego Amerykanie nie mogli rzucić tego asa atutowego w przegranej grze!
  A w dziedzinie budowy czołgów III Rzesza znacznie wyprzedziła Stany Zjednoczone. Najlepszy czołg produkcji amerykańskiej "Pershing" o wadze czterdziestu dwóch ton miał 102-milimetrowy przedni pancerz i 90-milimetrowe działo o prędkości wylotowej 810 kilometrów na godzinę. A najlepszy i najbardziej masywny w 1946 roku niemiecki czołg "Royal Lion" - o masie 65 ton, miał przedni pancerz o grubości 250 milimetrów. Również burty i rufę 200 mm oraz działo 105 mm z lufą o długości 100 EL.
  Biorąc pod uwagę piramidalny kształt zbiornika, nie można go było przebić z Pershinga pod żadnym kątem.
  Próba wystrzelenia potężniejszych czołgów z serii nie powiodła się. Nawiasem mówiąc, tylko T-93, ważący zaledwie 93 tony, z przednim pancerzem o grubości 305 milimetrów i działem kalibru 120, miał pewne szanse w starciu z Niemcami. Ale bardzo niskie osiągi samochodu, a także brak obrotowej wieży, nie czyniły go godnym konkurentem.
  Rozwój "Superpershinga" ciągnął się przez długi czas, a poza tym czołg ten był gorszy od niemieckiego.
  A w lotnictwie odrzutowym całkowita przewaga jakościowa jest po stronie nazistów. Amerykanie mogli sprzeciwiać się tylko ilości. Ale Niemcy, dysponując zasobami starego świata, mogli produkować trzysta lub czterysta samochodów dziennie, nie ustępując pod względem liczebności Stanom Zjednoczonym. ME-362, Non-262, Non-323, ME-1010, TA-283 - te myśliwce odrzutowe są poza konkurencją dla amerykańskiej niedoskonałości - klasy "F"!
  A bombowce odrzutowe TA-400, TA-500, Yu-387, AR-383, OD-18, GO-270 również są poza konkurencją. Stany Zjednoczone nie mają jeszcze pełnoprawnego bombowca odrzutowego. Czy to B-29. To prawda, że w projekcie jest B-36, ale na razie daleko mu do produkcji seryjnej.
  A niemieckie pociski balistyczne klasy "A" nie mają w ogóle odpowiedników na świecie.
  Dyski - również nie mają konkurentów ...
  Technologicznie Trzecia Rzesza gruntownie wyposażyła Amerykę, dlatego Hitler jest zdecydowany wykończyć USA do końca. I żadnych kompromisów. W czterdziestym szóstym roku rozpoczęła się ofensywa na Meksyk i Kubę. Jesienią walki toczyły się już pełną parą w Teksasie i Kalifornii. A Niemcy i Japończycy najechali Kanadę z Alaski.
  Ale teraz minął czterdziesty szósty rok. II wojna światowa wciąż trwa. Czterdziesty siódmy rok był fatalny dla Kanady, która została ostatecznie zajęta przez Fritzów, którzy wkroczyli z północy.
  Odrzutowy bombowiec B-36 w końcu pojawił się w Ameryce, ale nadal nie udało się zdobyć Niemiec i Japonii. Ponadto czołg Washington pojawił się pod koniec roku z armatą o długości 120 mm i stosunkowo akceptowalnym pancerzem i właściwościami jezdnymi, ważącymi sześćdziesiąt trzy tony. Chociaż był chroniony i gorszy od niemieckiego, nie był już gorszy pod względem siły przeciwpancernej.
  Jednak pod koniec czterdziestego siódmego roku Stany Zjednoczone straciły już ponad połowę terytorium i były skazane na zagładę.
  Niemcom udało się nawet przetestować superciężkie czołgi "Szczur" i "Potwór" podczas szturmu na duże miasta. Ten ostatni miał wyrzutnię bomb, która wyrzucała ładunek o wadze dziesięciu ton!
  Wyobraź sobie, jak straszna okazała się ta broń!
  A w sylwestra upadł Nowy Jork, a dziesiątego stycznia Waszyngton.
  Niemniej jednak Yankees nadal utrzymywali się przez prawie kolejne sześć miesięcy. Jak na ironię, druga wojna zakończyła się dokładnie 9 maja 1948 roku.
  Ale nawet potem spokój nie trwał długo. Hitlerowi nie podobało się, że Japonia, znacznie bardziej zacofana gospodarczo niż III Rzesza, zagarnęła dla siebie tyle ziemi.
  Naziści, choć z opóźnieniem, mieli własną bombę atomową w sierpniu 1948 roku. Częściowe opóźnienie wynikało z faktu, że Führer był jakoś chłodno nastawiony do idei broni masowego rażenia. Hitler uważał, że kraje należy podbijać, a nie niszczyć.
  Ale z jakiegoś powodu okrutny tyran sprzymierzonej Japonii postanowił zrobić wyjątek.
  Po stemplowaniu dużych pocisków balistycznych i ładunków nuklearnych naziści 4 lipca 1951 r. Rozpoczęli trzecią wojnę światową.
  Dokonał potężnych ataków nuklearnych na Tokio i inne japońskie miasta. Wtedy uderzyły siły morskie i lądowe.
  Trzecia wojna światowa skończyła się za sześć miesięcy, ogólnie rzecz biorąc, szła w jednym kierunku. A aktywna faza działań wojennych trwała trzy miesiące.
  W ten sposób Trzecia Rzesza ustanowiła ostateczną hegemonię świata. Taka niesprawiedliwość wydarzyła się z powodu tego, że przeciętność weszła w ciało Wielkiego Stalina. I żadna wiedza o przyszłości jej nie pomogła! W szczególności amator postanowił opracować samoloty odrzutowe i wydał takie zamówienie wszystkim zakładom i fabrykom. Okazało się, że śruba była wykręcona, a dysza nie została zwolniona.
  A strategiczne decyzje zabójcy nie są głupsze. Nic dziwnego, że Armia Czerwona została zdmuchnięta. A bez tego nie ma nikogo, kto mógłby się oprzeć Niemcom, ich sojusznikom i Japonii.
  Cóż, sam Hitler zdecydował o zjednoczeniu imperium. Mianowicie stworzenie światowego zjednoczonego mocarstwa, w którym wszystkie bez wyjątku mocarstwa planety Ziemia zostały włączone w sposób dobrowolno-obowiązkowy. Oczywiście z jedną walutą i barbarzyńskim programem selekcji genetycznej.
  A także z przygotowaniem ogromnej ekspansji kosmicznej!
  
  
  CHŁOPIEC RATUJ CAR ROSJĘ
  Za oknem zimny styczeń. Oto chłopiec, Oleg Rybaczenko, idzie ulicą do szkoły i nagle widzi, że ściana w sąsiednim domu z paneli dziwnie się świeci. Chłopiec czuje szczególne wezwanie - biegnij tam, zostaniesz arbitrem. Chłopak biegł z całych sił.
  Dobrze, że samochodów było zaskakująco mało, a udało mu się prześlizgnąć im tuż pod nosem. Zręczne nurkowanie i jesteś przy zielonym odbiciu ściany.
  Chłopak rzuca się do niej. Ręce jak w filmie o Harrym Potterze bez problemu wchodzą w tę galaretę, a sekundę później sam chłopak z dwudziestopięciostopniowego mrozu znajduje się na letnim trawniku porośniętym zieloną trawą.
  Nawet przez bezwładność chłopiec upada na trawę i natychmiast podskakuje. Dobrze jest być w ramionach lata, które jeszcze nie umarło po mrozie. Nawet jeśli przeskoczył przez koronę.
  Chłopiec rozejrzał się wokół - wokół nie było ludzi, tylko drzewa, które zaczęły już żółknąć i... nasyp kolejowy. Wysoki, wyłożony granitem, a przed nim drut kolczasty nawinięty nawet na pasiaste żerdzie.
  Oleg Rybachenko czuł, że to wszystko nie było tak po prostu. I rzeczywiście stoi przed czymś decydującym... W głowie rozlega się rozkaz: podejść do torów kolejowych. Nie jest to zbyt łatwe, na drodze stoi gruba warstwa drutu - spirala Bruno.
  Już sam upał podsunął chłopcu wyjście. Zaczął szybko zdejmować zimowe ubranie. I rzuć to na cierń. Dzieciak odczuwa szczególną formę porządku psychicznego. "Teraz możesz zostać twórcą historii. Nie jesteś już tylko uczniem z rozwiniętą wyobraźnią, Oleg Rybachenko dokona wielkich rzeczy!"
  Chłopiec wypełnił drut, pozostawiając na sobie tylko dżinsy i T-shirt. Było też gorąco w ciepłych zimowych butach, a dzieciak się obudził. Bardzo przyjemnie jest poczuć boso ostrą, zieloną trawę. Ziemia w sierpniu jest doskonale nagrzana i chłopiec lubi po niej chodzić.
  A zima to kiepska pora roku - w przeciwieństwie do słodkiego lata. Chłopiec nie ma jednak czasu stać z otwartą buzią - bo to on jest arbitrem. Chłopiec szybko przechodzi przez drut. Przeszedł przez nią prąd, a przez jej ubranie na bosych piętach przeleciały iskry.
  Chłopiec wrzasnął, zadając bolesny cios, i wskoczył na płótno. Podeszwy były ukłute ostrymi kamieniami. Ale chłopiec szybko przebiegł przez nasyp. Czuł, że to wszystko nie było bez powodu, ale częścią wielkiego planu!
  Tu są gorące szyny, słońce przekroczyło już południe, w powietrzu pachnie lipą i miodem. Tak cicho, że słychać odległy brzęczenie pszczół.
  Chłopiec stanął boso na rozpalonym żelazku i usłyszał nowe rozkazy: "połóż po siedem kamieni na każdej szynie". Chłopak zawahał się i powiedział głośno:
  - Ale wtedy pociąg może wypaść z torów?
  Głos uderzył w moje bębenki:
  - Właśnie tego potrzebujesz! Wrogowie Rosji pójdą tutaj!
  Chłopak już się nie kłócił. I głos Boga wyjaśnił: wybieraj tylko kamienie w kolorze stali.
  Ręce już się poruszały. Oleg Rybaczenko poczuł w sobie zachwyt - on jest arbitrem, prosty uczeń przejdzie do historii!
  Kamienie są lekkie na obu torach kolejowych: dokładnie czternaście sztuk - po siedem z każdego. I są praktycznie nie do odróżnienia!
  Zrobione! Chłopak w końcu znowu się przeżegnał, przeczytał - "Ojcze nasz" i błyskając bosymi piętami, wrócił do siebie. Uciekł z rozbiegiem, grzechocząc po kamieniach i obolałych podeszwach. Prawie przeskoczyłem przez nasyp...
  Nie chciałem znowu wspinać się z prądem, ale wyjścia nie było. Chłopiec, używając biegu, przeleciał z skarpy do ostatniej bariery niemal natychmiast. Lekko zszokowany, ale to nie jest straszne. A oto znowu Oleg Rybachenko na ciepłej letniej ziemi. Przed nami, w powietrzu, świeci zielona mgła: droga powrotna.
  Chłopiec bardzo nie chce wracać z ciepłego lata z powrotem do mrozu i zimy. Ale wtedy tajemniczy głos wydaje ostatni rozkaz:
  - Pospiesz się, albo portal się zamknie, a ty na zawsze pozostaniesz w 1914 roku i nigdy nie zobaczysz swoich rodziców.
  Oleg Rybaczenko w pośpiechu zdziera ubrania z drutu i zakłada je na chybił trafił. Portal zaczyna zanikać, a chłopiec bez butów pędzi do wyjścia. Wpada na coś elastycznego iz wysiłkiem wyskakuje. Bose stopy palą zdeptany miejski śnieg. Trzeba założyć buty i naciągnąć zimową kurtkę już na ulicy - przykuwając zakłopotane spojrzenia przechodniów.
  Ktoś nawet krzyknął: "szalony". Ale chłopiec nie zwraca na to uwagi - zrobił swoje i spełnił wielką misję...
  22 sierpnia 1914 r. zderzył się pociąg, za którym podążali Hindenburg i Erich Ludendorff, Max Hoffmann. Wszyscy trzej dowódcy wojskowi, którzy odegrali decydującą rolę w walkach na froncie wschodnim - począwszy od operacji w Prusach Wschodnich itd. - zginęli.
  W rezultacie zdezorganizowane wojska niemieckie poniosły druzgocącą klęskę. Bezbronny Królewiec został wzięty w ruch, a wojska niemieckie zostały częściowo otoczone, a częściowo zniszczone lub wzięte do niewoli.
  Zwycięstwo wojsk rosyjskich miało decydujący wpływ na cały przebieg wojny. A przede wszystkim z punktu widzenia morale żołnierzy i oficerów. Nie jest tajemnicą, że po klęsce z Japonią autorytet armii rosyjskiej gwałtownie spadł. Nikt nawet nie uważał niektórych wąskookich Azjatów za poważnego przeciwnika. A potem Rosjanie przegrali cztery główne bitwy i we wszystkich bitwach mieli przewagę liczebną.
  Również na morzu ponieśli całkowitą klęskę, z wyjątkiem osobnych, prywatnych sukcesów. Szczególnie wyróżniały się krążowniki Władywostoku.
  No bo gdzie walczyć z Niemcami, których uważano za najlepszych żołnierzy lądowych na świecie?
  A potem okazało się, że można rozbić Fritza, pojechać i wziąć dziesiątki tysięcy jeńców!
  Entuzjazm rosyjskiego wojska i ludności wzrósł wielorako. Na froncie austriackim postęp był szybki. Austro-Węgry nie były gotowe do wojny. Szczególnie morale oddziałów słowiańskich jest wyjątkowo niskie. Wielu z nich poddało się w rytm bębnów i dźwięków orkiestry. Słowianie nie chcieli walczyć ze swoimi braćmi, za znienawidzonych Austriaków. Tylko jednostki węgierskie i etniczne niemieckie były mniej więcej gotowe do walki.
  Wojska rosyjskie obaliły wojska austriackie i natychmiast zajęły Lwów, twierdzę Przemyśl i rozwijając sukcesy wkroczyły na Węgry. Niemiecki front pękał w szwach. Przeważające siły rosyjskie pokonały Prusaków w Poznaniu i ruszyły nad Odrę. Niemcy przerzucili sześć korpusów do Austrii.
  Ale to nie wystarczyło. Co więcej, nie było wystarczającej siły, aby utrzymać pozycje w centrum. A na zachodzie ciężkie walki trwały.
  Następnie Niemcy zostały zmuszone do przerzucenia nowych sił na wschód. Sytuację pogorszyło przystąpienie do wojny z Austro-Włochami. Kraje te od wieków utrzymywały wrogie stosunki. A trójstronny sojusz był pod wieloma względami tworem sztucznym. Chociaż wojna była bardziej korzystna dla Niemiec i Austrii, Włochy dołączyłyby do najsilniejszych. I tak wojska rosyjskie zbliżają się już do Budapesztu, a sprawy państw centralnych to bzdura! Rumunia pospiesznie przystąpiła do wojny.
  Widać wyraźnie, że rumuński król jest krewnym Mikołaja II i chce powiększać swoje ziemie kosztem upadającego imperium austriackiego.
  A Bułgaria, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, przystąpiła do wojny po stronie Rosji.
  Tylko Imperium Osmańskie okazało się lojalne wobec Niemców. A to tylko dlatego, że Minister Obrony zarządził rozpoczęcie działań wojennych, stawiając przed faktem premiera i sułtana. Armia turecka nie jest zbyt silna, ale stwarzała problemy z zaopatrzeniem Rosji w Ententę. Ale z drugiej strony jest to wielka szansa dla Rosji na znaczne rozszerzenie swoich terytoriów na południe. Japonia oczywiście wypowiedziała wojnę Niemcom i Austrii. Zagarnąć niemieckie kolonie na Pacyfiku.
  To uwolniło ręce Rosji na Dalekim Wschodzie. A na zachodzie Niemcy zostali zmiażdżeni.
  Tylko nad Odrą Niemcy zdołali powstrzymać natarcie armii rosyjskiej. Aby to zrobić, konieczne było zatrzymanie wszystkich operacji ofensywnych na Zachodzie. Prawie połowa Austro-Węgier została wyzwolona przez wojska rosyjskie.
  W ten sposób Cesarstwo Austriackie faktycznie opuściło grę i stało się ciężarem dla Niemiec. Bułgarzy rozpoczęli ofensywę przeciwko Stambułowi.
  Zimą w Europie nastąpił zastój w działaniach wojennych. Ale armia rosyjska rozpoczęła ofensywę przeciwko Turcji. I tutaj wszystko pomyślnie się rozwinęło. Ponadto Arabowie i Ormianie zbuntowali się przeciwko rządom osmańskim.
  Wojska rosyjskie były już w Bagdadzie w lutym, a Brytyjczycy zdobyli Basrę. Do końca marca Rosja zajęła całą Azję Mniejszą i wraz z Bułgarami i Serbami ze Stambułu rozpoczęła szturm. Turcja wypada z gry. Syria, Palestyna, południowy Irak trafiły do Wielkiej Brytanii i Francji - Rosja dostała wszystko inne. Arabia Saudyjska - dotychczas pozostawała formalnie niepodległym terytorium, ale miała też zostać podzielona po kapitulacji Niemiec. A nie była daleko. 25 kwietnia 1915 roku Stany Zjednoczone przystąpiły do wojny z Niemcami. Widać wyraźnie, że Amerykanie są ludźmi praktycznymi i chcieli zdążyć na podzielenie tortu zwycięstwa. Do wiosny armia rosyjska wyprodukowała w dużych ilościach nowy rodzaj broni: pojazdy terenowe "Luna" -2 z karabinami maszynowymi. Nowe czołgi, choć lekkie, rozwijały na autostradzie prędkość 40 kilometrów na godzinę i miały doskonałe właściwości jezdne.
  Wojska rosyjskie na początku maja, gdy tylko drogi wyschły, rozpoczęły ofensywę na Węgrzech i na całym froncie południowym. Armia austriacka upadła, wojska niemieckie nie wystarczyły do utrzymania frontu.
  22 czerwca wojska rosyjskie wkroczyły do Wiednia. A 24 czerwca do Brukseli wkroczyły bataliony brytyjskie, francuskie, belgijskie i pierwsze amerykańskie. Holandia przystąpiła do wojny z Niemcami, a nieco później Szwecja z Danią. Niemcy z trudem utrzymali zaporę wzdłuż Odry, ale rosyjska, carska armia rozpoczęła ofensywę przeciwko Monachium. Największe miasto w południowych Niemczech upadło 7 sierpnia 1915 roku. A 11 sierpnia Niemcy, w absolutnie beznadziejnej dla siebie sytuacji, skapitulowały.
  Następnie rozpoczął się podział terytorium. Austro-Węgry i Imperium Osmańskie zniknęły z politycznej mapy świata. Bułgaria okazała się tą częścią terytorium Turcji, którą Turcy podbili z niej w 1913 roku. Serbia znacznie się rozszerzyła i przekształciła w Jugosławię. Rumunia otrzymała Transylwanię. Rosja obejmowała w swoim składzie: Bukowinę, Galicję, Czechosłowację, krakowszczyznę i połowę Węgier, aż po sam Budapeszt, gdzie wyznaczyła granicę. Niemcy otrzymały znaczną redukcję swojego terytorium. Na zachodzie musiała zwrócić Elzar i Lotaryngię do Francji, podbitych wcześniej ziem Danii. Najtrudniejszy jest wschód.
  Rosja nalegała na wytyczenie granicy wzdłuż Odry, a dla Francji wzdłuż Renu. Ale Stany Zjednoczone i Wielka Brytania nie chciały zbytnio wzmacniać Rosji i Francji i zbytnio osłabiać Niemiec. W rezultacie przyjęto kompromis. Rosja otrzymuje wszystkie ziemie na wschodzie, gdzie Polacy mają większość.
  Prusy Wschodnie straciły Kłajpedę, Gdańsk i okazały się odcięte od Niemiec, ale przynajmniej przetrwały w okrojonej formie. Królewiec pozostał niemiecki. Ale Niemcy straciły dużo ziemi. Granica okazała się bardzo pęknięta. W niektórych miejscach dochodziło nawet do Odry i w dużej mierze zależało od składu etnicznego ludności. Niemcy zachowali jednak prawie całkowicie Pomorze. Ale od Berlina do granicy z Rosją było nie więcej niż sto kilometrów.
  Niemcy są więc na celowniku. Liczebność armii niemieckiej ograniczono do stu tysięcy żołnierzy i oficerów. Na Niemców nałożono ogromne reparacje. Wojna trwała nieco ponad rok.
  Rosyjskie, carskie imperium nie zdążyło popaść w stan kryzysu i wyszło z wielkich nabytków terytorialnych. Władza cara została wzmocniona, a fala ruchu rewolucyjnego zaczęła słabnąć, podczas gdy w gospodarce rozpoczął się okres niezwykle szybkiego wzrostu.
  
  
  JAK LENINOWI ZOSTAŁ PREZYDENTEM USA
  Władimir Iljicz Lenin, starając się wyglądać na wyższego, wyprostował się z całej siły. Jego suche, małe, ale bardzo ruchliwe ręce wierciły się nerwowo na błyszczącym, czarnym stole wykonanym z najrzadszego drzewa sandałowego. Siedzący naprzeciw niego potężny mężczyzna w białym garniturze, z ciężkim złotym łańcuchem na szyi byka, warknął:
  - Cóż, panie Uljanow. Zgadzam się na twoje warunki - pięć tysięcy dolców miesięcznie plus procent od każdego biznesu pod młotek! - Tutaj głos zbira stał się twardszy i nawet mocno potrząsnęli ciężkim łańcuchem. - Tylko ten towarzysz Lenin bez fałszu i kurzu!
  Zacierając z zadowoleniem spocone ręce, Włodzimierz Iljicz powiedział:
  - Oczywiście, panie Rockefeller, tylko w naszym biznesie nie da się obejść bez fałszu! Wszystko powinno być polubownie i bardzo szczerze!
  I obaj oszuści roześmiali się głośno...
  ---------------
  Rewolucja Październikowa nie wydarzyła się w Rosji. Na frontach I wojny światowej panował chwilowy zastój. Niemcy i Austriacy próbowali odnieść sukces na Zachodzie.
  Armia rosyjska działała jedynie na froncie tureckim, gdzie udało jej się ostatecznie połączyć z Brytyjczykami i zadać szereg porażek wrogowi, okupującemu większość Azji Mniejszej.
  Ale potem zebrało się Zgromadzenie Ustawodawcze, w którym bolszewicy znaleźli się w rozpaczliwej mniejszości, a eserowcy-rewolucjoniści dominowali.
  Jedną z pierwszych decyzji było: oddanie chłopom ziemi i kontynuowanie wojny do zwycięskiego końca!
  W lipcu 1918 r. niemiecka ofensywa na Paryż zakończyła się fiaskiem, a zwycięska armia rosyjska uderzyła najpierw na Austriaków, a następnie na Niemców.
  Niemcy desperacko stawiali opór, ale w grudniu, kiedy wojska rosyjskie na wschodzie zajęły Warszawę i Kraków, alianci na zachodzie zajęli Brukselę - nadal skapitulowali. To prawda, że dwa tygodnie później - brak rewolucji dotknięty.
  Wilhelm został jednak zmuszony do zrzeczenia się prawie wszystkich swoich uprawnień, pozostając czysto nominalnym monarchą.
  A generał Korniłow został prezydentem nowej republiki rosyjskiej. W sierpniu 1917 r. jego bunt zakończył się sukcesem, choć Kiereński formalnie pozostał premierem, ale już oddał prezydenturę Korniłowowi.
  On Korniłow został naczelnym wodzem.
  Potem odbyły się ogólnokrajowe wybory prezydenckie w Rosji i referendum w sprawie nowej konstytucji.
  Ludzie, którym autorytarna forma rządów jest dobrze znana, poparli wersję Korniłowa.
  Rosja powiększała swoje posiadłości kosztem Niemiec, rozpadających się Austro-Węgier i Turcji, która zniknęła z mapy świata.
  Ten ostatni został ostatecznie podzielony między wielkie mocarstwa. Rosja dostała Azję Mniejszą, cieśniny i Konstantynopol. Francuzi zajęli Syrię, Brytyjczycy Palestynę i Irak.
  W 1926 roku ponownie wybuchła wojna między Rosją a Japonią. Powodem był status Mandżurii i Port Arthur. Zgodnie z umową prawa dzierżawy Port Arthur zostały przeniesione do Japonii, a dzierżawa wygasła. Jednak Japończycy nie zamierzali zwrócić Chinom tego, co zdobyli.
  Co więcej, młody Hirohito właśnie otrzymał władzę - marząc o nowych zwycięstwach.
  Jednak Rosjanin był już inny. Zahartowany na frontach I wojny światowej, z doświadczonymi dowódcami, nowymi czołgami i samolotami zaczął skutecznie atakować Japończyków.
  Cztery i pół miesiąca później armia rosyjska zajęła Port Arthur i wypędziła Japończyków z kontynentu!
  Przez pewien czas Japonia nadal utrzymywała się na morzu - dopóki nie zbliżyły się statki eskadr bałtyckiej i czarnomorskiej.
  Potem kraj Wschodzącego Słońca skapitulował.
  Rosja rozwijała się bardzo szybko, ale w 1929 roku na całym świecie zaczął się wielki kryzys.
  Zamieszki ogarnęły także Imperium Rosyjskie. Ponadto Korniłow przeprowadził aktywną rusyfikację.
  Udało mu się jednak utrzymać na tronie, aw USA... do władzy doszli amerykańscy bolszewicy z Leninem na czele!
  Wychodząc z depresji, nowy reżim bolszewicki zaczął przygotowywać się do nowej wojny!
  Rewolucja w Hiszpanii zakończyła się zwycięstwem komunistów i tym samym w Europie powstał potężny przyczółek bolszewicki...
  1 stycznia 1938 r. Władimir Iljicz Lenin nerwowo chodzi po ogromnym biurze w Białym Domu. Sytuacja na całym świecie się zaostrza. Po Hiszpanii komuniści odnieśli sukces we Francji.
  Rosja, którą rządzi generalissimus i prezydent Korniłow, dała już jasno do zrozumienia, że nie pozwoli na ekspansję bolszewizmu w Europie. Pięćset dywizji w dziesięciomilionowej armii rosyjskiej to wcale nie żart!
  Władimir Iljicz to rozumie. I oferuje taktyczny sojusz Wielkiej Brytanii przeciwko Rosji.
  Brytyjczycy są zawsze bardzo nieufni wobec rosyjskiej ekspansji. Ale radykalny komunizm przerażał ich jeszcze bardziej. Między nimi a Rosją trzeba było wbić klin.
  Lenin przygotowywał się do przyjęcia ministra obrony Churchilla i jednocześnie dostarczenia Brytyjczykom dowodu na niezachwianą potęgę Stanów Zjednoczonych.
  Na początek łysy dyktator usłyszał raport o nowej broni - "bombie atomowej".
  Oppenheimer wygłosił swój raport bardzo powściągliwym tonem. Owszem, są już sukcesy i nawet uruchomiono reaktor jądrowy, ale do pojawienia się bomby atomowej jest jeszcze bardzo daleko. Głównym problemem jest pozyskanie wzbogaconego uranu i plutonu. W dodatku nawet ta wiadomość nie jest do końca przyjemna - jedna taka bomba będzie kosztować tyle samo pancerników. Więc jakie jest w ogóle pytanie - czy warto wydawać pieniądze na jedną wielką bombę - skoro można zrobić sto tysięcy małych?
  Lenin, mały, łysy, ale wciąż ruchliwy starzec (nawiasem mówiąc, sześćdziesiąt siedem lat to jeszcze daleko do starości!), energicznie przechadzający się po dużym holu swojego gabinetu, zauważył:
  - Ty towarzyszu nie rozumiesz dialektyki! Tak, bomba nadal będzie droga, ale wtedy wraz z przejściem do masowej produkcji jej koszt spadnie o arcydzieło!
  Oppenheimer zauważył nieśmiało:
  - A Rosjanie nie będą siedzieć bezczynnie!
  Logiczny i trudny wniosek wynikał z Włodzimierza Iljicza:
  "Więc musisz ich wyprzedzić za wszelką cenę!"
  Tutaj czarny asystent Oppenheimera śpiewa:
  - W końcu potrzebujemy zwycięstwa! Jeden za wszystkich, nie będziemy walczyć o cenę! Jeden za wszystkich, nie będziemy walczyć o cenę!
  Oppenheimer ukłonił się prezydentowi USA Leninowi i warknął:
  - Jesteś geniuszem! Oczywiście nie będziemy walczyć o cenę i wyprzedzimy Rosjan, ale potrzebujemy pieniędzy!
  Lenin powiedział pewnie, stukając obcasami, butami z krokodylej skóry:
  - Będą pieniądze!
  - I niewolników!
  Władimir Iljicz wypowiedział historyczną frazę:
  - Nie ograniczam cię środkami! Ograniczam twój czas!
  Tryby dowodzenia i administracji machiny imperium Stanów Zjednoczonych zaczęły się obracać.
  Ale nie to jest najważniejsze. Władimir Iljicz, jak nikt inny, rozumiał, że aby pokonać Rosję, trzeba ją podkopać od wewnątrz.
  Władimir Iljicz zmarszczył wysokie, długie, nierówne czoło i energicznie podnosząc słuchawkę z telefonu zaczął wybierać numer Dullesa.
  Kiedy główny szpieg zbliżył się do aparatu, Lenin wrzasnął ogłuszająco na całe gardło:
  - Potrzebujemy osoby równej lub przynajmniej niewiele gorszej ode mnie w zdolności buntowania się, oszukiwania i uwodzenia ludzi!
  Dulles odpowiedział bardzo pewnym tonem:
  - Znam taką osobę Władimir Iljicz!
  Podskakując jak diabeł, Lenin ryknął:
  - Więc kim on jest? Kim jest ten stworzony przez człowieka geniusz?
  Dulles, przeciągając sylabę w pieśń, powiedział:
  - Józef Wissarionowicz Stalin! Prawdopodobnie znasz go Władimir Iljicz!
  Lenin mrugnął do siebie w lustrze w złoconych i diamentowych oprawach i ryknął:
  - Ten kucharz przygotowuje tylko pikantne potrawy!
  Dulles uśmiechnął się pewnie i potwierdził:
  Ale właśnie tego potrzebujemy!
  Lenin znów mrugnął i warknął:
  - Daj Stalinowi wszystko, o co prosi. I obiecaj mu miejsce tego arcynickiego generalissimusa Korniłowa!
  Dulles ryknął ogłuszająco:
  - Władimir Iljicz zostanie wykonany!
  
  NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ WITAZ
  Wielu spiera się o to, czy Rosjanie wygraliby II wojnę światową samodzielnie, bez pomocy Zachodu? Bogowie postanowili więc przetestować to w praktyce. I w jednym równoległym wszechświecie umieścili barierę między siłami sojuszniczymi, koloniami i Trzecią Rzeszą wraz z ZSRR. I stało się to dla czystości eksperymentu w czerwcu 1941 roku.
  Aby alianci nie mogli pomóc ani ZSRR, ani III Rzeszy. A dla pełnej czystości eksperymentu Japonia była również ukryta za barierą. Niech wszystko będzie absolutnie czyste, jak w laboratorium.
  W pierwszych dniach nie wydarzyło się nic innego niż prawdziwa historia. Fritz posuwał się, jak w prawdziwej historii, około 30-40 kilometrów dziennie, ale stopniowo zwalniał. Oczywiście brak brytyjskich bombardowań i przeciwników w pobliżu korpusu Rommla umożliwił uwolnienie części sił - zwłaszcza lotnictwa. Ale Niemcy jeszcze tego nie zrobili, więc sprawy na frontach i tak szły całkiem pomyślnie. Jednak pod koniec lipca bitwa pod Smoleńskiem spowolniła natarcie Fritza. Hitler postanowił wycofać Rommla i jego dywizje z Libii, uznając, że siły okupacyjne Włoch wystarczą. Faszystowskie kierownictwo, aby nie tracić czasu, zaczęło przenosić siły zbrojne, a zwłaszcza lotnictwo z Francji i Bałkanów. Hitler wciąż miał nadzieję, że uda mu się przebić przez wojska radzieckie w centrum i zdążyć przed zimą.
  Zamiast skręcić na południe, Fritz wznowił ofensywę w centrum, próbując otoczyć wojska radzieckie atakujące Smoleńsk z flanek. A 13 sierpnia korpus Rommla przeszedł do ofensywy, przekraczając Dniepr i próbując dostać się na tyły sowieckiej grupy broniącej Kijowa.
  Stalin był w potrzasku. Prawie cała Europa i francuskie posiadłości w Afryce nagle okazały się przeciwko niemu i ani jednego sojusznika.
  Czy to teraz nie spodziewaj się niebezpieczeństwa ze strony Japonii. I Naczelny Wódz wydaje rozkaz: usunąć wszystkie dywizje z Dalekiego Wschodu.
  Wojska niemieckie, przedarły się prawie do samej Moskwy, zostały zatrzymane przez korpus syberyjski. Ale na południu, dzięki zmianie dowództwa i działaniom Rommla, Fritz był w stanie odciąć radziecką grupę południową.
  Negatywnie na przebieg działań wojennych na Ukrainie wpłynął również fakt, że Stalin tchórzliwie ściągnął wszystkie rezerwy do Moskwy i tym samym odsłonił własne tyły.
  Dokładniej, nie do siebie, ale do grupy południowej. Okazało się, że to zły stan. Ale w prawdziwej historii obrona Kijowa zamieniła się w klęskę. Tylko tutaj był niuans, Niemcy byli już pod Moskwą, a naziści umocnili się kosztem Europy, szybciej niż Stalin kosztem Dalekiego Wschodu. A Niemcy musieli pokonać mniej dystansu, a drogi w Europie są lepsze. I postaraj się szybko przenieść wszystko po kolei Koleją Transsyberyjską.
  W rezultacie Niemcom udało się przedrzeć do Charkowa i Woroszyłowgradu jeszcze wcześniej niż w prawdziwej historii, zdobywając wiele przemysłu i fabryk.
  Leningrad również okazał się zablokowany, ale nie zdobyty. I Niemcy wkroczyli na Krym. A Fritzowi udało się zdobyć Woroneż na południu, idąc wzdłuż Donu do Stalingradu.
  Mimo to Moskwa była broniona, a zimą nawet przeszli do kontrofensywy. Ale na południowej flance Rommel zdołał przedrzeć się do Stalingradu. W ten sam sposób lądowanie w Kerczu nie miało miejsca. Wojska radzieckie z wielkim trudem zdołały tylko odepchnąć wroga od Stalingradu. A to tylko dlatego, że klimat nie był po stronie Wehrmachtu i głupio było walczyć w mrozie i zaspach.
  Tak, Rommel musiał wyjść poza dona. I to był ogłuszający policzek dla Führera.
  Ale wiosną 1942 r. układ sił uległ zmianie. Wywierając znaczną presję na sojuszników, Niemcy zwiększyli liczbę swoich wojsk, w tym kosztem Chiwy, oraz liczbę satelitów. Szczególnie dodane przez kwotę Włochy i Francja. Czarne dywizje pojawiły się także na froncie wschodnim. Na szczęście front brytyjski i amerykański z Afryki nie przeszkodził w przerzucie wojsk i środków.
  A de Gaulle, gdy stracił poparcie aliantów, został zdradzony przez własnych współpracowników.
  W ten sposób przeciwko ZSRR zgromadzono większe siły niż w rzeczywistości. Fritz były szczególnie dodawane w samolotach, zachowując jednocześnie przewagę w powietrzu. A siły lądowe przekroczyły siedem milionów wobec 5,6 miliona żołnierzy radzieckich.
  A naziści rozpoczęli ofensywę na południu. Rommelowi udało się zdobyć Stalingrad 27 czerwca. Fritz był w stanie nałożyć na miasto setki czołgów jednocześnie. Wpływ na to miała również dominacja lotnictwa wroga w powietrzu, co utrudniało przerzut sowieckich posiłków przez szeroką Wołgę.
  Niestety, bohaterski Stalingrad nie wydarzył się w AI. A Rommel posuwał się utartym szlakiem w planach wzdłuż Wołgi i nad Morze Kaspijskie.
  Próby przebicia się przez Niemców kontratakami w centrum nie powiodły się. Ponadto półka Rzhev nie została uformowana. Tak więc Fritz miał bardziej wyrównany front w czasie sowieckiej kontrofensywy, a także wycofywali się bardziej równomiernie. Ale Rzhev niestety pozostał z nazistami.
  Nie udało się przebić przez Fritz, a utrzymanie Kaukazu po upadku Stalingradu jest bardzo trudne. Ponieważ tętnica zasilająca na Wołdze jest przecięta. A gdy pod koniec lipca Niemcy dotarli nad Morze Kaspijskie, sytuacja stała się niemal beznadziejna. Teraz można było zaopatrywać się tylko drogą wodną.
  Biorąc pod uwagę, że naziści mieli przewagę powietrzną, wydarzenie stało się czymś pośrednim, niezwykle trudnym i beznadziejnym.
  Sierpień i wrzesień minęły w zaciętych bitwach, aż wróg wzdłuż wybrzeża Morza Kaspijskiego dotarł do Baku. I tam razem z Rommlem stawiali opór do końca października. Sytuację pogorszyło przystąpienie Turcji do wojny.
  Eksperymentujący bogowie zadbali o to kosztem Japonii, ale nie kosztem Osmanów. Ale zimą naziści nadal nie odważyli się zaatakować Moskwy, zatrzymali się na zimę.
  Armia Czerwona podjęła kilka prób ofensywnych. Ale wróg był lepszy pod względem siły roboczej, liczby doświadczonego personelu i lotnictwa. Tylko czołgi i artyleria były produkowane w ZSRR o wiele więcej. Ale czołgi były w większości lekkie, a jakość opancerzenia była wyjątkowo nieistotna. Wydaje się, że produkuje się również dużo samolotów, ale z powodu braku duraluminium są one cięższe i mniej zwrotne niż modele referencyjne. Okazało się również Jak-9, prawie w całości z drewna. I to oczywiście był minus.
  Hitler liczył również na swoje nowe słynne czołgi - "Pantery" i "Tygrysy".
  Produkowano je w coraz większej liczbie. Pojawił się i trzeci przedstawiciel menażerii: "Lew". W prawdziwej historii taka maszyna została opracowana w 1942 roku, ale z powodu braku zasobów i dużej wagi najcięższy potwór został odrzucony.
  Ale tutaj "Lew" o wadze 90 ton poszedł do serii. Jego zalety, mocny pancerz i działo kalibru 105 mm, częściowo rekompensowały najgorsze osiągi podczas jazdy. Seryjne 76-mm radzieckie działa nie mogły przebić "Lwa" ze wszystkich stron.
  Więc nie był to zły czołg przełomowy, jeśli linia obrony jest bardzo potężna iz głębokimi eszelonami.
  A sowieckie dowództwo wzmocniło się gruntownie pod sowiecką stolicą. I spróbuj się tu przebić.
  Czwarty przedstawiciel menażerii: "Maus", został nieco opóźniony z premierą serii.
  Liczebność Armii Czerwonej wzrosła do sześciu milionów, choć wielu żołnierzy było rekrutami.
  Przeciwstawiło się im ponad dziewięć milionów, ale przewaga liczebna częściowo zrekompensowała zbyt pstrokaty charakter armii wroga.
  W lotnictwie wróg jest silniejszy zarówno pod względem liczby, jak i jakości. Pojawiły się najnowsze ME-309 i Yu-288. W odpowiedzi walczą radzieckie maszyny gorszej jakości z powodu braku wykwalifikowanej siły roboczej i rzadkich materiałów. Czołgi to wciąż stare T-34 i większość lekkich, a także KV.
  Latem Wehrmacht prowadził ofensywę: atak na Moskwę i atak w górę Wołgi do Saratowa. Moskwa, po zaciekłych walkach, została otoczona do końca jesieni. Schwytano także Saratów, Kujbyszew, Penzę, Uljanowsk. Stalin uciekł do Swierdłowsku. Sytuacja stała się krytyczna.
  Stolicy nakazano nie poddawać się pod żadnym pozorem. Niemcy atakowali, ale wycofywali się lub ugrzęźli w walkach ulicznych. Zimą ofensywa Wehrmachtu została zawieszona. To prawda, że Niemcy w podwójnym pierścieniu zawarli nie tylko stolicę Związku Radzieckiego, ale i Leningrad.
  W maju nazistowska ofensywa rozpoczęła się ponownie, ale już w kierunku miasta Gorkiego i Kazania. Radziecka konstrukcja czołgów, pomimo wszystkich trudności, była w stanie wprowadzić do produkcji: T-34-85 i IS-2, jednak w niewielkich ilościach.
  Gorki upadł dopiero w lipcu, a Kazań wytrzymał do końca sierpnia.
  W Leningradzie panował straszny głód, a Fritz nawet nie próbował go szturmować. A Moskwa była stopniowo przejmowana pod kontrolą. A 30 września, po niezwykle krwawym szturmie, Kreml upadł.
  Twierdza pierwszej klasy została poważnie zniszczona. I to był nowy cios dla narodu radzieckiego. Niemcy przenieśli się na Ural, ale tam ugrzęzli w zaspach. Ciężko jest walczyć z ZSRR. Stalin był zwolennikiem stania do końca. Było to jednak niezwykle kosztowne dla samego kraju, aw szczególności dla Niemców.
  Na południu naziści posuwali się także przez Azję Środkową.
  W 1945 roku ZSRR otrzymał SU-100 i IS-3, ale tylko w małych seriach. Niestety, do końca czerwca naziści podbili także Azję Środkową. A w lipcu upadł także Swierdłowsk. W sierpniu Niemcy zdobyli Kurgan i Tiumeń. A 3 września także Tobolsk. Pod koniec września Chanty-Maisijsk. A w połowie października i Omsk.
  Nowosybirsk jednak jeszcze nie poddał się nazistom. Już bardzo silne mrozy zmusiły Fritzów do trzymania się miast.
  Tak więc do maja 1946 r. naziści nie prowadzili aktywnych działań wojennych.
  Następnie pojechaliśmy do Nowosybirska. W bitwach brały udział śmigłowce w kształcie dysku oraz najnowsze czołgi serii "E". Jednak to nie pomogło zbytnio Führerowi. Szwaby zajęły Nowosybirsk pod koniec czerwca. Forsował rzekę Ob. W lipcu potwory zdobyły zarówno Kemerowo, jak i Tomsk, a także terytorium Ałtaju. Po zaciętych walkach Abakan upadł w sierpniu, a Irkuck został zdobyty we wrześniu.
  Niemcy, wymiotując obficie krwią, zabrali też jego. Ale znowu wyszły na prostą. Rozciągnięty w komunikacji. Zatrzymaliśmy się więc przy podejściach do Czity. Ale w zasadzie, gdzie się spieszą? Możesz poczekać do lata i przetestować nowy sprzęt.
  Czy to dyskoteki, czy odrzutowce. W 1947 roku radzieccy konstruktorzy wprowadzili do serii czołgi IS-4, IS-7 i T-54. To prawda, w czysto symbolicznych tomach. Brakowało ludzi i środków. Naziści wznowili natarcie. Aginskoje został schwytany pod koniec czerwca Błagowieszczeńsk. Chabarowsk upadł w lipcu, a Władywostok w sierpniu. W ten sposób naziści zdobyli prawie wszystkie większe miasta radzieckie. Może oprócz Pertopawłowska. Biesy zajęły Magadan we wrześniu. Ale mimo wszystko Stalin nie poszedł do kapitulacji.
  W końcu naziści wciąż przegrali!
  
  
  WOJNY KIERUNKU PRZESTRZENI
  Po kilku względnie pomyślnych latach nadeszły dla Rosji ciężkie próby. Imperium Niebieskie, wykorzystując swoje kolosalne zasoby ludzkie i zalety totalitarnego systemu politycznego, mogło stać się światowym hegemonem. W Rosji na południowych granicach doszło do brutalnej masakry. I chociaż powstanie islamistów zostało stłumione, wojna z terroryzmem pochłonęła wiele zasobów. Sytuację pogarszała ostra konfrontacja z Zachodem.
  Dopóki wszystko opierało się na odstraszaniu nuklearnym, nie było wojen na dużą skalę. Ale amerykański naukowiec Wellington pomyślał o wystrzeleniu specjalnego typu rakiety na Merkurego na sztucznie zsyntetyzowanym elemencie radioaktywnym.
  Ale wystąpił błąd w nawigacji. Rakieta zboczyła z kursu i spadła na Słońce... Nastąpiła erupcja niezwykle rozrzedzonej plazmy, niegroźnej dla organizmów żywych, ale burzącej strukturę atomu i zmieniającej nieznacznie wiązania między neutronami w jądrze atomowym. Dokładnie tyle, aby uniemożliwić niekontrolowane reakcje jądrowe i termojądrowe.
  I w rezultacie: broń nuklearna stała się kupą bezużytecznych śmieci.
  Najpotężniejsze militarnie i gospodarczo państwo świata: Cesarstwo Niebieskie, które z powodu przeludnienia cierpiało na dotkliwy brak świeżej wody i energii, postawiło ultimatum w sprawie wydzierżawienia Syberii.
  Rosja odpowiedziała zdecydowaną odmową ...
  Rozpoczęła się wielka wojna: azjatycka koalicja przeciwko Zachodowi. Nasza Ojczyzna stała się główną areną bitew na dużą skalę. Spokojne życie należy już do przeszłości: wszędzie panowało piekło wojny. Najbardziej zaciekłe bitwy toczyły się od bieguna do bieguna.
  Sytuacja na frontach była krytyczna: Unia Azjatycka zbliżała się już do Uralu.
  W pobliżu Jekaterynburga spadła olśniewająca kula ognia i powstała śmiertelna strefa, w której ani jedna osoba nie mogłaby przeżyć nawet minuty.
  Ojczyzna, święta Rosja -
  Moje serce jest dla Ciebie otwarte...
  Krew pola bitwy nawadniana -
  Rozkwitać w miłości do Ojczyzny ziemi!
  
  Tętno Ziemi bije z hukiem jękiem,
  Ciężko jest, gdy wybucha wojna...
  Ale Chwalebne Słońce wzejdzie nad Rosją -
  Jesteś naszą jedyną nieśmiertelną matką!
  
  Żyto na bezkresnych polach jest złote,
  Śnieg mieni się jasnym srebrem.
  A twarze patrzą dumnie z ikon -
  Rycerzu, bądź orłem w bitwie!
  
  Zwyciężymy w bitwie z przeciwnikiem,
  Brońmy uskrzydlonego snu.
  Nie ma odważniejszego niż rosyjski żołnierz,
  Pomodlę się do Boga!
  . Główna zawartość.
  Kiedy serce jest wypełnione miłosierdziem, z jakiegoś powodu portfel jest pusty!
  Szczyty Uralu przypominają kły wystające z ust, zjedzone przez próchnicę. Rosyjskie bezogoniaste myśliwce latają na niskim poziomie. Niczym szybkie sokoły, rosyjscy rycerze atakują niezgrabne, ale potężnie opancerzone, skrzydlate pancerniki Niebiańskiego Imperium.
  Pilot sił powietrznych Andrey Ognev wykonuje trudny zakręt. Ciężkie pięciolufowe chińskie działo, które pluje ogniem i metalem. Ogniste tornado wymiata dosłownie kilka milimetrów od półprzezroczystego pancerza rosyjskiego myśliwca. Bezogonowe warczenie w odpowiedzi. Pokruszony pulsar wyślizguje się ze szpiczastego nosa. Obrotowa wieża gigantycznego chińskiego helikoptera ugina się pod uderzeniem... Słychać stłumione krzyki.
  Ciemna twarz Andrieja z wysokim czołem rozjaśnia się w białym uśmiechu.
  Jego partnerka, olśniewająco piękna blondynka, Vassa Koltsova, robi beczkę, zmuszając stalową piranię niekierowanej rakiety do prześlizgnięcia się i wysyła "prezent" do jednego z dwunastu ogromnych śmigieł helikoptera pancernika.
  Ogromny, z potrójnym rzędem łopatek, śmigło się rozpada. Vassa, nie bez powodu jej imię tłumaczone jest jako królowa, umiała bić. Zawsze walczyła tylko w jednej krótkiej spódniczce i T-shircie khaki, ale na bosych piętach czuła siebie i wojownika jako jedną całość.
  Naśladowało ją wiele pilotek, starając się osiągnąć fenomenalną wrażliwość. Śmigłowiec pancernika to sto dwadzieścia punktów ogniowych, które są opuszczane na powierzchnię - lodowisko. Maszyna, która jeździ na miału węglowym, ale jednocześnie przenosi tysiące ton metalu, stosując dynamiczną ochronę.
  Japońscy, chińscy i indyjscy projektanci stworzyli samochód niewrażliwy na rosyjskie systemy obrony powietrznej, ale niespodziewanie zostali zaatakowani z powietrza.
  Wykrzywiony dzikim gniewem, wąskooki generał McLee ryknął, wskazując ręką w czarnej rękawiczce:
  - Zniszcz ich! Rozpuść te potwory!
  Pełnopiersiowy, ale wąski w talii indyjski pułkownik powiedział:
  - Ta para to czarny książę i królowa. Nikt ich nigdy nie potrącił!
  Mac uśmiechnął się z niedowierzaniem i mruknął:
  - Nie może być. Zwiększ gęstość ognia.
  I znowu pancernik-helikopter zadrżał. Obrotowa wieża zacięła się, a tytanowy kadłub zapalił. Płomiennożółci i cynamonowi żołnierze przemknęli z wyciem. Nastąpiła detonacja i wewnątrz kadłuba gigantycznego helikoptera zapłonęła rakieta z napalmem.
  Vassa, po odtworzeniu techniki "poślizgu" i przejściu przez ślady ognia, wydał:
  - Wszystkie epoki są posłuszne wojnie, tylko ty nie możesz osiodłać swojego ostatniego dnia, będąc pokonanym bez czasu!
  Andrzej jest fajny. Jego ojciec był najmłodszym generałem armii angolskiej i przyjechał na studia do Moskwy. Tam ożenił się z Lydią Ognevą, znaną sportsmenką i doktorem. Potem zmarł jego ojciec, a wychowywała go jego czarnowłosa matka. W szkole próbowali drażnić Andrieja, ale chłopiec nadal zajmował się sztukami walki w przedszkolu. Jego matka wiedziała, jak walczyć ze sobą, a jego ojczym był mistrzem mieszanych stylów.
  Andrei dobrze się uczył, miał fenomenalną pamięć i wkrótce sam został przywódcą chłopców, ich przywódcą. Oczywiście wybrał szkołę lotniczą i poszedł walczyć za swoją Ojczyznę Rosję. Zyskał sławę i szacunek. I nikt nie odważył się zarzucić bohaterowi Rosji czarnej skóry, zwłaszcza że murzyńskie rysy twarzy mieszały się ze słowiańskimi, co czyniło atletycznie zbudowanego pilota całkiem przystojnym.
  O jego romansach krążyło nie mniej legend niż o wyczynach wojskowych. Chociaż sam Andrei był znacznie skromniejszy niż mu przypisywano.
  Teraz szukał sposobu na zniszczenie niezniszczalnego pancernika. Aktywny, wielowarstwowy pancerz pokrywał główne komponenty najpotężniejszej maszyny Imperium Niebieskiego.
  Savva strzelał do śmigieł, próbując unieruchomić konstrukcję...
  Tymczasem bitwa rozgorzała na ziemi. Bezwieżowe czołgi bloku wschodniego ruszyły do ataku. Niektóre są ogromne, podczas gdy inne mają nie więcej niż metr wysokości.
  Przeciw nim bojownicy zachodniej koalicji używali ruchomych min i kierowanych pocisków bez odrzutu.
  Walczyli tu nie tylko Rosjanie, ale także Europejczycy: Brytyjczycy, Francuzi, Szwedzi i wielu innych.
  Wspólny wróg połączył ludzi o białej skórze i chrześcijańskiej moralności. Debata o demokracji ucichła. Co więcej, w Rosji antyzachodnie nastroje po agresji ze wschodu spełzły na niczym. Rzeczywiście, gdzie pacyfistyczna i tolerancyjna Europa może wspiąć się na Wschód. Oni i ludzie w dużej mierze zapomnieli, jak się walczy. A kiedy zniknęła broń nuklearna, potężna i przeludniona Azja przeniosła swoje niezliczone hordy na północ i zachód.
  Wśród tych, którzy nacierają na pozycje rosyjskie, jest wielu Arabów. Niektórzy fanatycy ruszają do ataku, nie przebrani, w białych kombinezonach. Przyjmują śmierć z uśmiechem na ustach.
  Tysiące nacierających czołgów i bojowych wozów piechoty z lotu ptaka wyglądają jak mrówki. Savva, uszkodziwszy kolejną śrubę, blednąc nieco, szepnął:
  - Wciąż jest ich za dużo... Boże, dopomóż Rosji.
  Dziewczyna sama widziała, co się dzieje w miastach zdobytych przez azjatycką koalicję. Masowe pogromy, mordy, masakry. Mężczyzn wieszano na drucie, a kobiety i dzieci wywożono do specjalnych obozów. A potem sprzedawali je lub rozprowadzali do określonych dzieł. A torturowanie jeńców wojennych jest już powszechne, a nawet obowiązkowe.
  Generał McLee nie oszczędza nawet swoich. W bezradnym szaleństwie, że nie mogą sobie poradzić z maleńkimi myśliwcami Czyż-3, chwyta miecz ze ściany i odcina rękę Arabowi, który kontroluje działo przeciwlotnicze. Krzyczy i przyciska zakrwawiony kikut do piersi.
  A potężny dowódca właśnie odciętej ręki z długimi paznokciami grozi w kierunku natrętnych rosyjskich asów, krzycząc:
  - Zniszcz! Oparzenie! Oparzenie!
  Savva wściekła wystrzeliwuje kolejną rakietę... Kończy jej się amunicja. Ale pancernik powietrzny również traci stabilność.
  Jego śmiercionośna artyleria jest poza grą... Straciwszy lwią część swojej siły bojowej, kadłub zawraca. Muszą jak najszybciej wrócić do bazy w celu naprawy i uzupełnienia zapasów.
  Poniżej rosyjskie armaty strzelają celnie do kanciastych, płaskich czołgów wroga. Kilka samochodów zatrzymało się, wypuszczając dym w niebo. W jednej "bandurze" amunicja zaczęła pękać. Odleciał, przewracając się jak pysk gimnastyka, aż uderzył w kopiec żwiru.
  Rosyjskie działo dalekiego zasięgu wysyła pocisk w kierunku masztu. Strzelec z blond kosą, żegna się dwoma palcami i szepcze po niemiecku:
  - Niech będzie dla nas szczęście!
  Flaga koalicji azjatyckiej jest jasnożółta z czerwonym kółkiem pośrodku. To bliżej Japonii, ale taki symbol wybrała koalicja. Mały pocisk z bardzo precyzyjnego działa łamie gruby pręt i spada ogromne płótno, które może pokryć podłogę stadionu. Tuzin azjatyckich czołgów zostaje jednocześnie pokrytych aksamitną zasłoną.
  Od strony koalicji zachodniej i stanowisk rosyjskich słychać jednomyślny dźwięk:
  - Brawo!
  Naprawdę symboliczne. I niech wróg przewyższy liczebnie dziesięć razy, ale siła rosyjskiego ducha jest niezachwiana.
  Oba rosyjskie myśliwce znajdują się chwilowo skrzydło w skrzydło. Jedna całość - prawie trójkątne sokoły - obrońcy Rosji. Savva już sobie wyobrażała, jak Andrey położy swoją czarną, silną dłoń na jej ramieniu. To naprawdę silny mężczyzna, na którym można polegać.
  Ale właśnie w tym momencie było tak, jakby rozbłysło tysiąc zdjęć naraz. A w oczach walczącej pary pociemniało. Następnie czerń została pomalowana wielobarwnymi plamami, podobnymi do tych, które pojawiają się, gdy olej rozleje się na wodę.
  Andriej próbował przetrzeć oczy. Jego ręka, z trudem pokonując opór, zdawała się grabić wodę.
  Jakby z daleka głos Savvy jest stłumiony:
  - Czy jesteśmy martwi?
  Czarny kapitan odpowiada głośno:
  - NIE! Żyjemy.
  Nagle to gęste, lepkie uczucie znika, a oni wydają się być w stanie swobodnego spadania. Na kilka chwil stał się nawet lekki, jakby w stanie nieważkości.
  Savva szepnął nawet nieco zdenerwowany śpiewnym głosem:
  Wydaje się, że świat jest beznadziejnie stracony
  A droga do gwiazd rycerza jest zablokowana ...
  W tych zakrętach niekończących się orbit,
  Nie przeznaczone - wiara to utonięcie!
  A potem sapnęła, lądując bosymi podeszwami na ostrych, górskich kamieniach. Ciemność zmieszana z jasnymi plamami i falami rozproszyła się.
  Oczy trochę bolą od majowego, południowego światła. Savva był na czworakach i natychmiast podskoczył.
  Andrei profesjonalnie ugiął nogi w skoku i umiejętnie wylądował. Jego twarz z męskim podbródkiem i wysokim szerokim czołem zachowała spokojny wyraz. Nawet uśmiechnął się do swojego partnera.
  - Zobaczysz! Jest to światło, a jak już dawno podejrzewałem - to nie jest raj!
  Savva, zataczając się, zrobił kilka niepewnych kroków. Po wylądowaniu boleśnie posiniaczyła gołe podeszwy i rozdarła kolano. Ale dziewczyna zwykłym wysiłkiem woli odpędziła męczeńską minę z twarzy i wskazała palcem przed siebie, wykrzykując:
  -Wow!
  Andrey spojrzał tam, gdzie wskazywał Savva. Przed nimi było zrujnowane wzgórze. A na jej wierzchołku, połamana w pęknięciach, spoczywała kula. Dokładniej, kulisty, pół ołowiany, pół platynowy aparat z ostrym dziobem na czubku i tuzinem cienkich macek równomiernie rozmieszczonych wzdłuż krawędzi tego futurystycznego obiektu.
  Zdezorientowana dziewczyna szepnęła;
  - To jest biom Newtona! A jak się zranił?
  Andrzej przyjrzał się uważnie, wcisnął głowę w ramiona, wciągnął powietrze. W powietrzu unosił się zapach ozonu i spalonych opon. Rozglądając się ostrożnie, kapitan powiedział ledwo słyszalnym głosem:
  - Tutaj możemy wpaść w zasadzkę!
  Savva pewnie zrobiła krok w stronę piłki i nie ściszając głosu, powiedziała:
  - NIE! Wiem, gdzie jesteśmy! To jest dokładnie strefa anomalii, w której spadł statek kosmiczny. To tylko sto mil na północ od miejsca, w którym walczyliśmy!
  Kapitan znów wzruszył ramionami i zachowując pozorny spokój w głosie, powiedział:
  - Ponad minutę w strefie anomalii nikt nie mógł przeżyć. Nawet roboty się psuły, krusząc w rdzę!
  Savva, choć nie było jej łatwo, dzielnie wykrzyknęła:
  -I przeżyjemy!
  I pobiegła w stronę wzgórza. Jej zakurzone, okrągłe obcasy, porysowane przez upadek, szybko przemknęły po nierównym, skalistym grzbiecie.
  Andrzej był zdumiony. Czy nie boli jej chodzenie boso po ostrych kamieniach? Ogólnie rzecz biorąc, zachowanie Koltsovej wydawało się wielu dziwne, gdy zignorowała zwykły mundur lotniczy, walcząc w prawie nagim ubraniu. A jeśli gdzieś w Mezopotamii czy Afryce, to może być wygodnie w jednym T-shircie moro, ale na Uralu wciąż jest chłodno na wiosnę.
  Dziewczyna przybyła z południowego pogranicza. Wojska rosyjskie i europejskie walczyły w Syrii, w Iraku, próbując powstrzymać przełom azjatyckiej koalicji. Co więcej, część sił islamskich była po stronie Rosji, a część Azji.
  Na południu nie było nawet wyraźnej linii frontu. Ogólnie w Afryce, nawet w tym samym kraju, różne plemiona walczyły ze sobą. Ponadto religia nie odgrywała decydującej roli. Wielu chrześcijan, a także pogan, podążyło za Azjatami pod rzekomo lewicowymi hasłami. Afryka naprawdę stała się jak w piosence z kreskówki o Aibolit.
  Ale prawdopodobnie bieganie boso po pustyni jest jeszcze trudniejsze niż bieganie po górskich zboczach. A Savva, ten dzikus z tytułem magistra, kandydat nauk biologicznych, nie znał ani bólu, ani strachu.
  Andrei rzucił się za nią, próbując dogonić diabła. Statek kosmiczny okazał się znacznie dalej, niż się wydawało na pierwszy rzut oka.
  Dziewczyna zwykle zaplatała włosy w warkocze, ale teraz włosy jej się rozsypywały, a złoty tren trzepotał jak płomień pochodni na wietrze.
  Nigdy wcześniej czarny kapitan nie uważał swojej dziewczyny za tak piękną.
  Chociaż Andrey nie jest słabym sportowcem, tylko z wielkim trudem udało mu się skrócić dystans, ale nigdy jej nie dogonił, chociaż potknął się i prawie zranił się w nos.(Nawiasem mówiąc, wcale nie afrykański, ale z lekką garb i lekko zadarty, równy, jak całe ciało.) I nagie, czekoladowe nogi Savvy błysnęły, prawie przy samej głowie czarnego dżentelmena i... dziewczyna przeszła przez ścianę, jakby była tylko hologramem .
  Zirytowany, że go wyprzedziła, Andriej skoczył za nią. Nieostrożny, ale dość rycerski.
  Ołowiana powierzchnia obmyła się jak ciepła morska woda, a potem przeleciała po podłodze, zanurzając twarz w bosych stopach Savvy. Andrei mechanicznie pocałował jej kostki, ale dziewczyna kopnęła go ze złością, wykrzykując:
  - Spójrz, jakie tu są ciekawe rzeczy!
  Chociaż Ognev chciał powiedzieć, że nie ma nic ciekawszego, gdy taka piękność jest obok ciebie, ale otrzymawszy piętę w nosie, szybko podskoczył. I nie zawiodłem się.
  Na ścianach wisiały wypchane zwierzęta i owady. Co więcej, tych, które nie istniały i nie mogły istnieć poza ziemią. I marchewki z tuzinem pazurów krabów, i kaktus z żabimi udkami i zarozumiałymi grzebieniami, i karaluchy z piórami z krokodylimi ustami i wysuwanymi językami z kłami. O ile oczywiście nie można tego porównać z pieczonym księciem.
  Andriej podskoczył zaskoczony i głośno zawołał:
  - Pozdrowienia bracia w pamięci!
  W odpowiedzi cisza... Savva dość logicznie i racjonalnie zauważył:
  - Nie powinniśmy krzyczeć, lepiej zbadajmy statek.
  Wewnątrz statek kosmiczny był znacznie większy, niż wydawało się z zewnątrz. Korytarze zwężały się i poszerzały. Pancerne drzwi rozsunęły się, gdy ludzie się do nich zbliżali. I co tam po prostu nie spotkało.
  Wszelkiego rodzaju wypchane zwierzęta, posągi i hologramy. A także obrazy: ruchome, olejne i z cybernetyczną mozaiką. Hologramy pokazały prawdziwy film w kolorze. I sceny batalistyczne, i różnego rodzaju spokojne, dość idylliczne obrazki.
  Andrzej zauważył ze zdziwieniem:
  - Dziwny. To jak latające muzeum.
  Savva dość racjonalnie sprzeciwił się:
  - Wszystko w naszym świecie jest jednocześnie muzeum i śmietnikiem! Jedzmy lepiej...
  - Broń! - wypalił czarny kapitan. I szybko dodane. - Musimy pomóc naszej Ojczyźnie wygrać III wojnę światową.
  Savva podniósł wzrok i krzyknął:
  Pomóż nam ocalić cywilizację! Ludzkość jest w niebezpieczeństwie!
  W odpowiedzi rozległ się niski, niezwykle głęboki bas:
  - Wy, tubylcy, najwyraźniej chcecie coś od nas dostać?
  Dziewczyna wyciągnęła ręce do przodu i szepnęła błagalnie:
  - Nie my! Chodzi o los całej ludzkości. Rozstrzygnie trzecia wojna światowa - co zwycięży: barbarzyńskie, okrutne podejście czy humanizm i cywilizacja?
  Bas zmienił się w cienki sopran i ton niedowierzania:
  - Och, tak? W końcu człowiek ma tendencję do mylenia się, w tym co do własnych intencji. - Pomarańczowe wiatry przemknęły przez powietrze, a głos, obniżając się o pół oktawy, ciągnął dalej. - Jak zawsze, zdecydowana większość ras we wszechświecie ma tendencję do przedstawiania siebie, jeśli użyjesz swojego języka, jako wysoce humanitarnych, a wroga po prostu jako diabła.
  Savva, nie przestając bębnić nerwowo nogą w powłokę z nieznanego metalu, mruknął:
  - A ty sam spójrz! Spójrz, jakimi barbarzyńskimi metodami wojują z nami!
  Głos nieco się ocieplił, a powietrze zaczęło wydawać się bardziej miękkie:
  - Tak, wasz wróg jest okrutny, ale wy też nie jesteście aniołami. Ostatecznie to nie matematyka zadecyduje, które z Was będzie miało władzę na Ziemi!
  Andrey już wypowiedział się:
  - Więc kto?
  Ale zamiast odpowiedzieć, podłoga pod nimi zakołysała się, a dziewczyna wraz z czarnym chłopakiem zderzyli się twarzami z sufitem. Potem wszystko zmieniło się od razu. Znaleźli się w centrum dużego, mocno zniszczonego miasta. Armaty ryknęły ogłuszająco. Eksplodowały duże pociski i spadały bomby. Grupy żołnierzy rosyjskich i europejskich posuwały się naprzód. Żółci i brunatni żołnierze Unii Azjatyckiej, ponosząc straty, wycofali się, zasypując drogę górami trupów. Savva zrobił krok i nadepnął na krwawy strumień.
  Nie, to oczywiście nie mogło zmylić wojownika, który przeszedł przez ogniste, wodne i miedziane rury (te ostatnie jak dotąd w minimalnym stopniu!) Ale moje serce nie było w porządku. Ale Andriej rozweselił się, prawą ręką rzucił kamieniem w żółtą twarz wąskookiego żołnierza, który podniósł karabin maszynowy, upadł. Kapitan wykrzyknął:
  - To jest Pekin! Nasi chłopcy wygrywają!
  Rzeczywiście, przekrzywiony wskaźnik z podobnym hieroglifem płonął niebieskimi płomieniami. Savva z jakiegoś powodu nie odczuwał radości. Chociaż widziała w Internecie zdjęcia z Pekinu i charakterystyczne budynki chińskiej stolicy.
  Ale tutaj jest okropnie. Kobiety płoną, dzieci płaczą. I mnóstwo trupów. Umarli dosłownie zapełniali wszystkie podejścia, a ich liczba rosła. Nigdy wcześniej dziewczyna nie widziała martwych ułożonych w stosy.
  Andriej podniósł już upuszczony przez kogoś karabin maszynowy i otworzył ogień, by zabić. Jest urodzonym wojownikiem. Ze strony ojca z plemienia Zulusów, ze strony matki: pradziadek dwukrotnie bohater ZSRR, dziadek walczył w Wietnamie i Afganistanie, ojciec w Syrii, Donbasie i Czeczenii.
  W głowie Savvy błysnęło:
  Każdy, kto jest mężczyzną, rodzi się wojownikiem,
  Tak się złożyło - goryl zabrał kamień!
  Kiedy wrogów bez liczenia jest legion,
  A w sercu płonie gorący płomień!
  A sama dziewczyna podniosła karabin maszynowy. Silne dłonie są zwykle lekkie w uchwycie. Odważne marsze rozbrzmiewały w mojej głowie: niszczyć, służyć Wielkiej Ojczyźnie.
  Ale nieoczekiwany cichy pisk sprawił, że dziewczyna zamarła. Po prawej stronie wyraźnie słychać było szloch i płacz dzieci. Savva odwróciła się i jej orle spojrzenie, poprzez spowijający wszystko dym, dostrzegło małe, żółtawe postacie. Żółtawe dzieci z wąskimi oczami płakały i próbowały wydostać się z płonącego domu. Jednak drogę zablokowały im zalane smołą kłody. A za chłopakami rozprzestrzeniały się mięsożerne płomienie.
  Ziejący ogniem smok wydawał się być chętny do złożenia ofiary Gehennie...
  Zniesienie tego było większe niż siła Savvy. Dziewczyna pobiegła w stronę ognia. Trzeba ratować najmłodszych: nieważne, czy są Rosjanami, czy Chińczykami!
  Nagle strumień napalmu zablokował drogę bosemu wojownikowi.
  Z dzikim krzykiem
  - Panie chroń!
  Rzuciła się w ogień. Sto rozpalonych do czerwoności szpilek zdawało się przebijać jego nagie podeszwy, płomienie paliły jego bezbronne kolana. Skórka delikatna, oliwkowa, pokryta paskudnymi, szkarłatnymi pęcherzami. Jak bolesne było to dla Savvy. Najdzikszy krzyk wydobył się z płuc. Chciałem zawrócić i wyskoczyć z płomieni piekła.
  Ale dziewczyna czuła: nie można zwlekać ani sekundy. Dzieci mogą umrzeć. I nie ma znaczenia, czyje są. Dostojewski powiedział: wszystkie skarby świata nie są warte jednej łzy wylanej przez dziecko. Ból od bosych pięt do tyłu głowy, jak u stada koni, uderza stalowymi ostrymi kopytami w zakończenia nerwowe.
  Jej cudowne złote włosy już się zapaliły, a płomienie próbują polizać drapieżnika po twarzy. Już nigdy nie będzie tą samą pięknością. Oto purpurowy wrzód rozciągnięty na jej delikatnym, aksamitnym policzku.
  Savva desperacko skacze, jak daleko wydaje się osiągnąć cel. Mieszanina dymu i płonącego powietrza dostaje się do płuc. Koszulka w cętki na tobie już się wypaliła, a ty, podobnie jak Jeanne D, jesteś w bolesnym ogniu. Trochę więcej, trochę więcej. O mój Boże, jej ciało jest jak trąd.
  Ognista ściana zostaje przerwana, a Savva wyskakuje w chłód. Jest już spalona, jej cudowne ciało jest jak ciągła rana, a jej spalone podeszwy wydają się deptać po najostrzejszych sztyletach. Przed nami blokada. I znowu trzeba skoczyć w ryczący, bezlitosny płomień.
  A dziewczyna czuje, że kończą się jej siły i odwaga. Prawie mdleje z szoku bólowego. Ale przez mrok widać dziewczynkę, która wyrywa swoje małe rączki i z piskiem odbija się od ognia, i chłopca z ogoloną głową, i to bardzo małego, który ledwo nauczył się chodzić.
  Zebrawszy resztę sił, Savva skacze, wściekłość i poczucie sprawiedliwości dodają jej odwagi do przezwyciężenia nieznośnego bólu. Płonące kłody i belki latają na boki. Trochę więcej wysiłku. Spalone ręce zniekształconej dziewczyny chwytają rozpalony ruszt. Ból jak stutonowy baran pada na głowę, klatkę piersiową, całe ciało do ostatniej komórki. Krata się nie rusza, a potem Savva łapie ją zębami. Można zwariować od takiego cierpienia, kruszyć się i zawalać ostatnią z cielesnych piękności nietkniętych przez płomienie. Ale w końcu Pan wynagrodził trud, czerwony od gorąca ruszt odleciał od cementowej podstawy.
  Kaleka z połamanymi i pękającymi od gorąca zębami mdleje. W ostatniej nitce świadomości okaleczona skóra czuje się jak wyzwolone dziecko, przeskakujące nad zwęglonymi nogami upadłej bohaterki.
  Savva obudziła się... Stała z Andriejem na najwyższym ośnieżonym szczycie. Grzmiący, jak chór tysiąca głosów archaniołów, głos oznajmił:
  - Zdałeś test! Na planecie zapanuje pokój! Rosja stanie się matką wszystkich ludzi na Ziemi!
  Czarnoskóry młodzieniec i blondynka, która stała się jeszcze szczuplejsza i piękniejsza, ujrzeli na naszych oczach kwitnące ogrody, zarośnięte lejami i rzucającą broń, obejmującą żołnierzy. Era nienawiści i wojny skończyła się na zawsze.
  I zabrzmiało to na całej planecie;
  Rosja i Chiny na zawsze zjednoczone,
  Islam, chrześcijaństwo: przyjaciele bez złośliwości!
  Wysławiajmy Imię Najwyższego Pana -
  Wszystkie narody świata - Rodzima rodzina!
  
  PIOTR III - WIELKI KRÓL
  Piotrowi III udało się przekonać słynnego generalnego reformatora, by dołączył do jego zespołu i przyjął stopień feldmarszałka. Nikołaj Papin został ministrem obrony i przeprowadził szereg reform. Ten silny i autorytatywny człowiek pomógł Piotrowi III odkryć i stłumić spisek braci Orłowów. Wszystkich pięciu spiskowców powieszono. Katarzyna otrzymała rozwód za cudzołóstwo i została zesłana do klasztoru.
  Piotr III wzmocnił swoją władzę i został koronowany. A wraz z jego dojściem do władzy w Rosji zaszły namacalne zmiany. Rzeczywiście, Piotr Trzeci, podobnie jak jego dziadek, nakreślił fundamentalne reformy. A poza tym zmiany wpłynęły na politykę zagraniczną.
  Zwolennik sojuszu z Fryderykiem II, Piotr nakazał Rumiancewowi wraz z Niemcami pokonać Austriaków. Następnie Niemcy z nawiązką zwróciły utracone wcześniej ziemie.
  Ale Rosja również otrzymała kontrolę nad cieśninami od Danii, dzieląc ją z Prusakami. Jednak Piotr wykazał się praktyczną przenikliwością i zabrał prawie cały majątek tego stanu, pozostawiając jedynie symboliczną część majątku korony swojemu "ulubionemu" Fryderykowi. Trzeba powiedzieć, że wpływ Papina był korzystny dla wnuka Piotra Wielkiego.
  Jednym z pomysłów Piotra III była idea podziału Polski między Rosję i Prusy. W 1965 roku wybuchła wojna z Rzecząpospolitą. Genialny Aleksander Suworow szybko się w nim rozwinął. Piotr III okazał się inteligentny i zdołał wprowadzić do swojego imperium ziemie pierwotnie ruskie, a Prusacy znali etniczną część Polski.
  Jak w prawdziwej historii, Rosja musiała walczyć z Imperium Osmańskim. Jeszcze skuteczniejsze były walki po stronie Rosjan. Reformy Papina, talent Rumiancewa i szybko postępujący Suworow przyniosły skutek. Car lubił niespokojnego Aleksandra Wasiljewicza, Piotra Trzeciego, a on sam był bardzo wybredny i cały czas był na nogach. Więc radzili sobie naprawdę dobrze.
  Wewnątrz kraju cesarz Piotr przeprowadził szereg reform. Konfiskowano majątki niedbałym właścicielom ziemskim na rzecz skarbu państwa, wprowadzono szereg ograniczeń dotyczących pańszczyzny i sprzedaży chłopów. Ale jak dotąd car Piotr nie odważył się w pełni naznaczyć pańszczyzny.
  Ponadto reformy cerkiewne wywołały silny sprzeciw ze strony synodu prawosławnego. Król argumentując, że Biblia zabrania oddawania czci i służby komukolwiek poza Bogiem, zniósł kult świętych.
  Było w tym coś z luteranizmu - walka z relikwiami i ikonami.
  Módlcie się tylko do Pana Boga, tylko Jemu oddajcie cześć!
  Ale to nie mogło nie wzbudzić oporu. W niektórych miejscach nawet kapłani podburzali lud do buntu.
  Mimo to reforma minęła, aw kościołach, miejscach kultu, pozostały tylko wizerunki Chrystusa i Marii Panny.
  Ludzie na ogół woleli słuchać króla. Ponadto Piotr III zasłynął jako troskliwy władca. Poważniejsze było odebranie całej ziemi klasztorom i kościołom.
  Po zwycięstwie nad Turcją władza króla wzrosła jeszcze bardziej. Perth Trzeci ostatecznie zdecydował się znieść pańszczyznę. Taka decyzja nie mogła nie spowodować poważnych wstrząsów w państwie. Właściciele ziemscy ponieśli ogromne straty, ale rozpoczęła się rewolucja przemysłowa. Kraj, pomimo wszystkich trudności, posuwał się naprzód gwałtownie iz opóźnieniem.
  Druga wojna z Turkami okazała się jeszcze krótsza, a wojska rosyjskie pod dowództwem Suworowa szybko wygrały. Ponadto rewolucja we Francji odwróciła uwagę Europy.
  Skorzystał z tego Piotr III, osadzając na tronie Konstantynopola swojego najmłodszego syna, pochodzącego od tureckiego sułtana Konstantego Woroniny.
  W ten sposób Imperium Osmańskie znalazło się niejako w unii z Rosją.
  Potem była wojna w Egipcie. Miejscowy sułtan nie chciał uznać zwierzchnictwa Rosji nad Afryką. I tutaj po raz pierwszy zderzył się geniusz Suworowa i Napoleona Bonaparte.
  Żyjąc dość dużo w tym czasie przez 70 lat, Piotr Trzeci zmarł. Do historii przeszedł pod imieniem Wielkiego Wyzwoliciela. Co jest bardzo honorowe!
  Być może przewyższając jego charyzmatycznego dziadka! I cesarz Paweł wstąpił na tron. Suworow, pokonawszy jeszcze zbyt młodego i niedoświadczonego Napoleona, podbił północ Afryki, a nawet Maroko.
  Ponieważ w tej alternatywnej historii nie było słynnej szwajcarskiej kampanii, która podkopała zdrowie Suworowa, słynny zahartowany feldmarszałek żył dłużej.
  Napoleon nie został cesarzem Francji, ponieważ nie miał czasu, aby zasłynąć jako dowódca i został pobity więcej niż raz. Po upadku katalogu władzę przejął Ludwik XVIII. Nastąpiła reformacja, czyli przywrócenie monarchii.
  Paweł Pierwszy nadal nie uniknął spisku, ale stało się to pięć lat później. A jego syn Aleksander został cesarzem. Tu zaczął się zwrot akcji. Konstantin był nastolatkiem, a także, będąc rosyjskim sułtanem Imperium Osmańskiego, domagał się władzy.
  Ale Aleksander Suworow wciąż żył i udało mu się pogodzić siostrzeńca i wuja. Chociaż oczywiście wewnętrzna autonomia Imperium Osmańskiego generowała tarcia.
  Ponadto Rosja spotkała się z opozycją Anglii. Rosnąca potęga Wielkiej Brytanii nie była zadowolona ze swojego sąsiada. I nawet rozpoczęła się druga wielka wojna z USA. Być może Brytyjczycy spodziewali się, że po śmierci Jerzego Waszyngtona do Ameryki przyjdą chaos i hańba. Ale kalkulacja nie była uzasadniona.
  Mieszkańcy Stanów Zjednoczonych nie chcieli wracać pod rządy angielskiego króla. Wojna trwała dziesięć lat z różnym powodzeniem, aż w końcu Wielka Brytania, wyczerpawszy swoje siły, wstrzymała ofensywę.
  Ale Amerykanie nie uspokoili się i rozpoczęli ofensywę przeciwko Kanadzie. Sytuację Wielkiej Brytanii pogorszyło stanowisko Rosji, która udzieliła pomocy Amerykanom.
  Jeszcze jedenaście lat krwawej wojny i Ameryka odzyskała Kanadę. Wielka Brytania została osłabiona, ale pojawił się nowy potwór geopolityczny: Stany Zjednoczone.
  Rosja prowadziła wojnę z Austrią i podbiła ją, częściowo dzieląc z Prusami.
  W tym samym czasie kontynuowano ekspansję do Kanady. Kraj stał się wysoce uprzemysłowiony. Zbudowano potężną i liczną flotę. Rosjanie wylądowali w Australii i rozszerzyli się na Afrykę.
  Po śmierci Aleksandra I ponownie rozgorzała walka o władzę między gałęziami. Brat Aleksandra Konstantyn abdykował, a syn innego Konstantyna, Andriej, wstąpił na tron, rywalizując o niego z Mikołajem.
  Formalnie Mikołaj został ogłoszony królem, ale podczas koronacji król został zabity.
  W powstałym zamieszaniu Andrzej jako pierwszy niezupełnie legalnie objął tron. Nowy król niemal natychmiast rozpoczął wojnę z Iranem i podjął kampanię przeciwko Indiom. Wielka Brytania wciąż była w stanie wojny w Kanadzie i znalazła się uwiązana. A kampania wschodnia wzmocniła autorytet Andrieja Pierwszego i pozwoliła mu uruchomić swoją gałąź dynastii Romanowów. W tym samym czasie Rosja i Imperium Osmańskie ostatecznie połączyły się w jedno państwo. Tak, i aneksję Persji i Indii.
  Następcą Andrzeja Pierwszego został Aleksander II. Pod rządami tego monarchy Rosja kontynuowała ekspansję w Indochinach iw samych Chinach. Prusy stały się również najsilniejszym imperium, jednocząc ziemie niemieckie i pokonując Francję.
  Jednak Wielka Brytania poparła Francuzów i doszło do wojny zemsty. Imperium Brytyjskie stawiało uparty opór. Wojna ciągnęła się przez kilkadziesiąt lat.
  Tymczasem Rosja całkowicie podbiła Azję i dotarła do Singapuru. Stała się największą, najsilniejszą potęgą na świecie, przemieszczając się przez Azję i Afrykę.
  Ale w tym samym czasie wzrosły również Stany Zjednoczone. Amerykanie zakończyli rozwój Kanady, gdzie dzielili strefy wpływów z Rosją. Następnie zdobyli stany Teksas i Kalifornia z Meksyku.
  Stany Zjednoczone zachowały republikańską formę rządów, podczas gdy Rosja pozostała na razie monarchią absolutną. Aleksander II, zastąpiony przez Andrieja II. Dynastia Romanowów trwała.
  Przeciągająca się wojna między Wielką Brytanią i Francją przeciwko Niemcom doprowadziła do tego, że Niemcy zachowali podbite wcześniej ziemie, w tym Lotaryngię, ale nie mogli posuwać się dalej i całkowicie się wyczerpali. Jednak Brytyjczycy i Francuzi również prawie wykrwawili się na śmierć.
  W tych warunkach carska Rosja nadal dominowała nad światem i zwiększała swoje wpływy.
  To prawda, że w obliczu Stanów Zjednoczonych dorastał potwór. Co więcej, Ameryka okazała się bardziej rozległa niż w prawdziwej historii kosztem Kanady.
  Ale to nie osiągnęło jeszcze alarmujących rozmiarów. Ponadto w Stanach Zjednoczonych wybuchła wojna domowa, która doprowadziła do masowych ofiar i zniszczeń. Co więcej, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, generałowi Lee udało się przedrzeć przez Kongres Konfederacji, prawo czarnych, którzy służyli w armii stanów południowych: otrzymać wolność i obywatelstwo.
  A to znacznie przeciągało wojnę i oczywiście zwiększało ofiary. Nie bez znaczenia była też sprytna dyplomacja rosyjska, która również była zainteresowana przedłużaniem konfliktu. I czysto taktycznie południowcy na pierwszym etapie wojny odnieśli wielki sukces i byli w stanie zdobyć Waszyngton i Nowy Jork. Filadelfia została nową stolicą Sojuszu Północnego.
  Sama wojna domowa przypadła na późniejszy okres: 1881 - 1905 i zmiażdżono w niej dynamit, a nawet karabiny maszynowe.
  W Rosji cara Andrieja II zastąpił Aleksander III. Nowy król wcale nie był spokojny. Rosja zmierzyła się w Afryce z Francją i Wielką Brytanią, które próbowały stworzyć nowe kolonie. I wisiał z nimi w konflikcie.
  Rozpoczęła się nowa wojna o nowy podział świata, w której Prusy tradycyjnie działały w sojuszu z Rosją. Tym razem Niemcy się postarali. Francja wraz z Rosjanami została pokonana w ciągu kilku tygodni. Wielka Brytania siedziała za oceanem, ale straciła wszystkie swoje kolonie w Afryce i Australii oraz na Oceanie Spokojnym.
  Niemcy dostali swoje i rozszerzyli się, prowadząc granicę w pobliżu Paryża i do Porte de Calais, a nawet włączyli Normandię. I coś w samej Afryce.
  A Wielka Brytania spadła do poziomu potęgi podrzędnej, Francja całkowicie stała się dopływem.
  Ale następna wojna miała miejsce już z Prusami, za Władimira III. W tym czasie pojawiły się takie rodzaje broni, jak czołgi, samoloty, okręty podwodne.
  Prusacy działali w sojuszu z Japonią. Wojna początkowo nie rozwijała się pomyślnie dla Rosji. Dotknęło to korupcji w armii carskiej, konserwatyzmu generałów i aktywnej pomocy udzielanej Japonii przez Stany Zjednoczone. Ponadto Szwecja i Norwegia oraz Wielka Brytania i Francja sprzeciwiły się Rosji.
  Wojna rozpoczęła się w 1921 roku, jak na ironię, pamiętnego dnia 22 czerwca. To była niemal światowa bitwa. To, co zostało z Europy i Azji, poszło przeciwko Rosji. Na podobną przygodę wybrały się także Hiszpania i Portugalia. Portugalia poczuła się w Afryce pominięta, a Hiszpanie marzyli o przywróceniu jej dawnej świetności w średniowieczu.
  Od tego momentu na półkuli wschodniej nie ma tak dużo przestrzeni, która nie byłaby kontrolowana przez rosyjskiego cara.
  Nawiasem mówiąc, decydującą rolę w wojnie odegrała przytłaczająca przewaga carskiej Rosji pod względem zasobów ludzkich, silny system autokratyczny i słabość wewnętrznej opozycji.
  Tak, czołgom niemieckim udało się w ciągu pierwszych dwóch miesięcy przedrzeć od Niemna do Dniepru i oblegać Rygę, a na południu wyprzeć wojska rosyjskie z Węgier. A bogowie dali krainie Wschodzącego Słońca możliwość pokonania rosyjskiej floty. Ale znowu, na razie.
  Nieutalentowani generałowie mogli przegrywać bitwę za bitwą. Ale dorastał nowy. A król w końcu zintensyfikował walkę z korupcją i zorganizował mniej lub bardziej znośną podaż. I zasoby ludzkie: dywizje chińskie, indyjskie, arabskie były w ruchu. Niemcom nie udało się przekroczyć Dniepru, a zimą wojska rosyjskie rozpoczęły kontrofensywę.
  Należy zauważyć, że Szwecja i Norwegia nie są zbyt mocnymi przeciwnikami, już w marcu 1922 r. zdobyto Sztokholm. A Oslo upadło w maju. Do czerwca 1922 r. wojskom carskim udało się przywrócić sytuację przedwojenną, spychając Prusaków z powrotem na ich pierwotne linie.
  Francja, widząc taki rozwój wydarzeń, pospiesznie wycofała się z wojny. W odpowiedzi król pruski Wilhelm zajął Paryż i jego południowe regiony. Wojska rosyjskie posuwały się naprzód. We wrześniu haftowali do Wisły. Rozpoczęły się walki o Prusy Wschodnie. Królewiec upadł w grudniu... A Wiedeń został wyzwolony na nowy rok.
  Nie było łatwo również Japończykom, których flota doznała ciężkich uszkodzeń i straciła inicjatywę.
  Rok 1923 rozpoczął się wielką ofensywą wojsk rosyjskich w Polsce iw ciągu trzech miesięcy wyjściem na Odrę i Alpy na południu. Niemcy mieli szansę utrzymać się pod Berlinem, ale w kwietniu wojska rosyjskie rozpoczęły ofensywę w Bawarii. Wojska posuwały się powoli i miarowo pod koniec lata, Rosjanie dotarli do Renu. Jesienią Zagłębie Ruhry zostało odbite z rąk Niemców, aw grudniu, po zaciętych walkach, Berlin został otoczony.
  Niemcy nie miały już szans na wygranie wojny. Kolejne sześć miesięcy w 1924 r. toczono na kontynencie, aż do ujarzmienia Hiszpanii, Portugalii, Niemiec, zdobytych wcześniej przez Niemców: Holandii i Belgii.
  Pozostała tylko Wielka Brytania, a Japonia straciła już Okinawę i Hokkaido.
  Churchill dowodził obroną metropolii. Ale Brytyjczycy nie mieli szans.
  To prawda, pokonali jesienne lądowanie.
  Nadszedł rok 1925. W Stanach Zjednoczonych nie było jedności co do tego, co robić. Pozwólcie wykończyć Wielką Brytanię i Japonię. A może nadal wchodzić w trudną wojnę?
  Zdrowy rozsądek podpowiadał, że mimo rozwiniętego przemysłu Amerykę zmiażdżą liczby. Ale bycie sam na sam z rosyjskim niedźwiedziem jest niezwykle przerażające.
  W czerwcu wojska rosyjskie przeprowadziły tym razem udane lądowanie w Wielkiej Brytanii, padł Londyn. A w sierpniu skończyła się także Japonia.
  Tak zakończyła się kolejna wojna.
  Rosja przejęła kontrolę nad wszystkimi krajami półkuli wschodniej. Jednocześnie samo imperium pozostało autokratyczne i jednolite. Lub prawie jednolity. Posiadłości europejskie miały pewne zewnętrzne atrybuty autonomii. Ale mimo to wszędzie dominowała władza carska. Czy to Królestwo Polskie, czy Królestwo Szwecji z carem Włodzimierzem na czele.
  5 marca 1933 roku zmarł car Włodzimierz Wielki, a nowym carem został jego syn Cyryl. Ale panowanie nowego monarchy było krótkie, dokładnie sto dni. A na tronie siedział piętnastoletni Aleksander IV. A pięćdziesiąt dni później miał wypadek. Mikołaj II wstąpił na tron w wieku zaledwie dziesięciu lat. W jednym roku jest czterech cesarzy... No i co się dzieje!
  Oczywiście bardzo rzadko i to nie we wszystkich krajach świata!
  Chociaż oczywiście wielu pamiętało, że Mikołaj Pierwszy rządził bardzo krótko i zmarł w wyniku przemocy.
  Ale początek panowania Mikołaja II okazał się całkiem dobry. Dwa lata później wystrzelono pierwszego sztucznego satelitę w historii planety Ziemia, który latał wokół planet.
  A rok 1937 okazał się nie tak złowrogi jak w prawdziwej historii. Ponieważ w tym roku pierwszy Rosjanin poleciał w kosmos. Nie, nie Gagarin, ale książę Igor Trubieckoj. Jurij Gagarin nie miał jeszcze szczęścia. a gdzie idziesz?
  Rosja, największe imperium, może przeznaczyć kolosalne środki na ekspansję kosmiczną.
  W następnym roku, 1938, przetestowano pierwszą rosyjską bombę atomową.
  Nowy car Mikołaj II był jeszcze bardzo młody i oczywiście niecierpliwy. Ponadto Stany Zjednoczone pozostały jedynym niebezpiecznym konkurentem Rosji. Nie mówiąc już o tym, że Amerykanie też mogą mieć bombę atomową.
  1 marca 1940 r. na rozkaz cara Mikołaja II, który formalnie stał się już pełnoletni, rozpoczęła się inwazja na Stany Zjednoczone. Formalnym powodem było poparcie przez Amerykanów republikańskiej opozycji w Rosji postulatami wyborów parlamentarnych.
  Możliwe, że decyzja Młodego Człowieka Mikołaja II była najmądrzejszym krokiem. Wszak niemożliwe jest, aby potencjalny przeciwnik również zdobył broń nuklearną.
  Ofensywa wojsk rosyjskich przy użyciu dużych kolumn czołgów początkowo rozwijała się pomyślnie i szybko. Ale wtedy opór Amerykanów nasilił się. Przez kilka miesięcy postęp wojsk rosyjskich był bardzo powolny. Ale mimo to wróg przegrywał i ustępował ilości siły roboczej, a jakość floty czołgów była skazana na porażkę.
  Ale powstanie wybuchło w Afryce i Chinach. Ponadto znaczne siły zostały skierowane do stłumienia buntu.
  W 1941 roku armie amerykańskie rozpoczęły kontrofensywę, ale również nie osiągnęły swojego celu. Kilka ataków, a potem zima 1941-1942, podczas której Amerykanie stracili prawie całą Kanadę. A w kwietniu Toronto i Quebec upadły niemal jednocześnie.
  Wojna już się rozpoczęła na tradycyjnym terytorium amerykańskim. Doszło do wymiany ciosów. Ale większy rosyjski bokser pokonał amerykańskiego koguta.
  Filadelfia upadła w sierpniu 1942 roku. A w październiku 1942 roku wojska rosyjskie zbliżyły się do Nowego Jorku. Wtedy rząd USA zdecydował się użyć broni nuklearnej.
  Ale nadal nie mieli najmniejszej szansy na zdobycie terytorium Rosji, więc postawiono zakład na strajki przeciwko oddziałom szturmowym.
  Bomba została wystrzelona w nocy. Decyzja ta wynika z faktu, że jasny błysk oślepia żołnierzy.
  Efekt nie był zbyt znaczący, zginęło nieco ponad tysiąc osób, dwadzieścia tysięcy zostało oślepionych, choć większość z nich była tymczasowa. Ale takiego ciosu nie można nazwać decydującym.
  Co więcej, carska Rosja ma znacznie więcej ładunków nuklearnych, więc nie jest jeszcze faktem, że otwieranie takiej wymiany racji nuklearnych jest racjonalne.
  Ale gdzie idziesz? W złej sytuacji wszystkie posunięcia są złe, a mądrzy politycy nie znajdują się w złej sytuacji.
  W grudniu upadły Nowy Jork i Waszyngton, a wcześniej Amerykanie użyli jeszcze pięciu swoich niezbyt potężnych i udanych pod względem konstrukcyjnym bomb. A odpowiedź carskich generałów wycofała dwudziestu ich zarzutów. Okazało się więc, że seryjnie użyto straszliwej bomby.
  Wojna trwała do 23 lutego 1943 r., ale nikt nie zrzucił bomb atomowych.
  Ameryka została całkowicie wyzwolona spod dominacji kapitału i poddana władzy autokratycznego monarchy.
  Król otrzymał nowe ziemie i wielką chwałę. A teraz nikt nie odważył się z nim kłócić.
  W 1945 roku rosyjscy kosmonauci wylądowali na Księżycu. A w 1947 r. armia rosyjska wkroczyła do Meksyku. Król uznał, że czas położyć kres takiej reliktowi, jaką jest istnienie wielu państw na jednej planecie. A jego armia ruszyła, by podbić wszystko, co można podbić.
  W 1949 roku Argentyna stała się ostatnim suwerennym krajem przyłączonym do Imperium Rosyjskiego.
  I na całym świecie zapanował pokój. W 1953 roku rosyjscy kosmonauci również postawili stopę na powierzchni Marsa. 1956 - Wenus z mężczyzną. 1960 - Merkury. 1961 - jeden z satelitów Marsa. 1967 - Człowiek na Neptunie, aw 1968 - na Saturnie. W 1970 - Uran, aw 1971 - Pluton.
  Mikołaj II przeszedł do historii pod przydomkiem: finiszer! W 2016 roku król miał już dziewięćdziesiąt trzy lata. Ale sukcesy ziemskiej medycyny nie pozwalają nam jeszcze uważać króla za zbyt zgrzybiałego i słabego. Rządzi od 83 lat, co jest absolutnym rekordem wśród tych władców, których kadencja jest mniej lub bardziej wiarygodna. Chociaż w historii, jak mówią, zdarzały się przypadki, kiedy rządzili dłużej.
  Na Ziemi wszystko idzie prawie dobrze. To prawda, że jest problem z rosnącą populacją, która przekroczyła już osiem miliardów. Wielkie nadzieje wiążą się z ekspansją kosmiczną.
  Na Księżycu zbudowano już kilka miast. Jak się okazało, przy sześciokrotnie mniejszej grawitacji niż na Ziemi, warzywa i owoce uprawiane w szklarniach mogą osiągać ogromne rozmiary.
  Miasta zostały zbudowane zarówno na Marsie, jak i Wenus, a także fabryki na Merkurym. Ta planeta, która jest najbliżej Słońca, jest bardzo dogodna do produkcji i walcowania metali. W tym celu wykorzystywana jest energia słoneczna.
  Istnieją również osady ludzkie na satelitach Jowisza, Urana, Saturna. Przestrzeń jest stopniowo opanowywana w coraz większym stopniu.
  I właśnie w 2016 roku z Księżyca wystartowała pierwsza międzygwiezdna wyprawa do gwiazdy Syriusz. Monarcha bardzo oczekuje, że spełni tak radosne wydarzenie, jakim jest nawiązanie kontaktu z braćmi.
  
  
  
  WSZECHŚWIATOWY KOSZMAR
  Hiszpański dyktator Franco, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, zgodził się na niemieckie wojska do ataku na angielską fortecę Gibraltar. W zamian Hiszpania otrzymała część ziem brytyjskich i francuskich w Afryce.
  Szturm pod dowództwem Mainsteina miał miejsce w nocy z 25 na 26 listopada 1940 roku. Jak się okazało, Brytyjczycy nie byli do końca gotowi na taki ruch militarny, a nazistom udało się zdobyć tak potężną fortecę z lotu ptaka.
  Jego upadek miał znaczący wpływ na przebieg wojny. Wehrmacht był w stanie przenieść siły na jak najkrótszą odległość do Afryki, a Brytyjczykom uniemożliwiono wejście na Morze Śródziemne od wschodu.
  Dowództwo niemieckie wysłało kilka dywizji do Afryki równikowej. Ponadto korpus Rommla został przeniesiony do Libii, kilka miesięcy wcześniej niż w rzeczywistości.
  Brytyjczycy z kolei zrezygnowali z ofensywy przeciwko Włochom w Etiopii i zaczęli umacniać swoje pozycje w Egipcie. Rommel zdołał ich jednak wyprzedzić i w wyniku uderzenia wyprzedzającego pokonał wojska kolonialne, zdobywając Aleksandrię i Kair. Pozycja Wielkiej Brytanii w Afryce stała się bardziej skomplikowana. Niemcy dotarli już do Kanału Sueskiego i zagrozili, że posuną się dalej na Bliski Wschód. Ponadto możliwe stało się przemieszczanie w kierunku Sudanu.
  To prawda, że sprawy Włochów w Grecji nie były zbyt udane, ale podejście dodatkowych sił z Niemiec uratowało sytuację.
  Hitler miał dylemat: zaatakować ZSRR czy wykończyć Wielką Brytanię? Sukcesy Wehrmachtu w Afryce skłoniły go do podjęcia drugiej decyzji - rozwiązania rąk na Zachodzie. Chociaż przygotowania wojskowe ZSRR wzbudziły strach u Führera.
  Armia Czerwona rosła w siłę, ale i Niemcy nie siedzieli bezczynnie. Produkcja czołgów w 1941 r. podwoiła się w porównaniu z 1940 r., a lotnictwo wzrosło prawie dwuipółkrotnie.
  Naziści przeprowadzili bombardowanie i lądowanie na Malcie. Następnie Rommel przedarł się przez obronę Kanału Sueskiego i wkroczył do Iraku, który zbuntował się przeciwko rządom brytyjskim. Niemcy stosunkowo łatwo podbili zarówno Kuwejt, jak i cały Bliski Wschód. Stalin natomiast stosował taktykę wyczekiwania. Ale Churchill uparcie kontynuował wojnę. Wehrmacht, po dotarciu do Iranu, zwrócił się do Republiki Południowej Afryki.
  Rok 1941 dobiegał końca. Wypuszczanie okrętów podwodnych wzrosło, a Wielka Brytania traciła swoje kolonie. USA były bierne. Ale Japonia nie mogła siedzieć bezczynnie i zaatakowała Peru Harbor 7 grudnia. Na Pacyfiku rozpoczęła się nowa intensywna wojna. A Hitler musiał ponownie porzucić plany ataku na ZSRR.
  Trzeba pomóc Japończykom, zdobyć Iran i Indie, a także Republikę Południowej Afryki. A przede wszystkim samą Wielką Brytanię. Co więcej, amerykańskie bombowce nie są zabawką. Mogą przysporzyć III Rzeszy wiele kłopotów. A najwygodniej jest przeprowadzać bombardowania z terytorium Wielkiej Brytanii.
  Tak więc Führer został zmuszony w 1942 roku do porzucenia idei inwazji na wschód.
  Istniało ryzyko, że sam Stalin otworzy front, ale... Trzeba znać charakter Stalina. Jest bardzo powściągliwy w polityce zagranicznej. Wojna z Finlandią uczyniła Czerwonego Dyktatora jeszcze bardziej ostrożnym.
  Podczas gdy ZSRR buduje siłę. Stan lotnictwa w dniu 1 stycznia 1942 r. osiągnął trzydzieści dwa tysiące pojazdów, a czołgów ponad dwadzieścia pięć tysięcy plus kolejne trzy tysiące tankietek. W sumie Stalin planował zakończyć rekrutację 20 korpusów zmechanizowanych, dysponujących łączną liczbą czołgów 32 tys. Ponadto prace nad czołgami T-50 wciąż trwały, chociaż samochód okazał się lekki.
  Niemcy, natknąwszy się na Matildę i kilka czołgów typu cruiser oraz mając informację, że Brytyjczycy opracowują czołgi ciężkie, również zaczęli tworzyć własne mastodonty. Przede wszystkim "Tygrys" z armatą 88 mm i pancerzem z nieprzeniknioną armatą 75 mm z długą lufą.
  Dostępne były również informacje o radzieckiej budowie czołgów. Czołg KV-2 maszerował na paradzie pierwszomajowej na Placu Czerwonym, a trzydzieści cztery miały pewne dane.
  W każdym razie, gdy Speer kierował cesarskim ministerstwem uzbrojenia i amunicji, rozwój technologii postępował szybciej. Hitler chciał mieć najlepsze czołgi na świecie i cięższe. Ale podczas gdy Niemcy były wyraźnie gorsze od ZSRR. Oraz ilość samochodów i ich jakość. W sierpniu 1941 roku rozpoczęto produkcję czołgu KV-3. Samochód okazał się dość ciężki, ważąc 68 ton, ale uzbrojony w działo 107 mm o początkowej prędkości pocisku 800 metrów na sekundę. Dało jej to przewagę nad "Tygrysem", który, nawiasem mówiąc, nie został jeszcze wprowadzony do serii.
  Jeszcze potężniejszy był KV-5 o masie 125 ton i dwoma działami. To prawda, że \u200b\u200btak ciężka maszyna stwarzała armii radzieckiej więcej problemów niż pożytku. A w 1942 roku przyjęto wersję KV-4 o masie 107 ton. ZSRR mógł słusznie być dumny ze swoich najcięższych czołgów na świecie, a nawet najpotężniejszych.
  Ale z drugiej strony Niemcy całkiem dobrze rozwinęły się w lotnictwie. Yu-188, przechodząc do serii, rozwinął prędkość porównywalną z myśliwcami. DO-217 również wyglądał przyzwoicie. Aktywnie rozwijano również samoloty odrzutowe. Ponieważ głównym celem była Wielka Brytania, bombowcom odrzutowym poświęcono znacznie więcej uwagi niż w prawdziwej historii.
  Niemcy aktywnie wykorzystywali niewolniczą siłę roboczą. Sprowadzono z Afryki ogromną liczbę czarnych. Czarni robotnicy byli posłuszni, odporni, ale niewykwalifikowani. Wykorzystywane były do prac pomocniczych.
  Ale kontrolując Europę, Niemcy mogli rekrutować wystarczającą liczbę i wykwalifikowaną siłę roboczą.
  Speerowi udało się nawet przekonać Hitlera, który nie prowadził jeszcze programu eksterminacji Żydów, ale wykorzystał ich do produkcji samolotów i sprzętu.
  Zakład został postawiony na ofensywę powietrzną przeciwko Wielkiej Brytanii i masową wojnę podwodną.
  Jednak przystąpienie Ameryki do konfliktu przysporzyło Fritzowi bólu głowy i wymusiło gwałtowny wzrost liczby stad wilków.
  Niemcy zostały z opóźnieniem zmuszone do przyspieszenia produkcji bombowców i samolotów strategicznych. Przede wszystkim Yu-288 i Yu-488 - z czterema silnikami. Ale ich opracowanie i przywołanie na myśl wymagało czasu. Modyfikacja ME-109 "F" jako całość była godnym przeciwnikiem dla samochodów brytyjskich. Ale rozwój ME-209 nie powiódł się, podobnie jak ME-210.
  Bombowiec nurkujący XE-177 również zawiódł. Ale Speer bawił się ilością. Ponadto Focke-Wulf stał się najpotężniejszym myśliwcem pod względem uzbrojenia, rekompensując niektóre słabości ME-109. Tak, a szkoła lotnicza Niemców okazała się lepsza niż angielska, a jeszcze bardziej amerykańska. W maju 1942 roku naziści zajęli Republikę Południowej Afryki. I amerykańska eskadra przybyła na Madagaskar. Bitwa o Midway okazała się przegrana przez Amerykanów: tak więc kapitan trzeciej rangi, który odegrał decydującą rolę w tej bitwie, wylądował, jak na ironię, na Madagaskarze. Stany Zjednoczone chciały utrzymać bazę w Afryce i nie pozwolić nazistom na relaks. Ale to znacznie pogorszyło ich pozycję na Oceanie Spokojnym.
  To prawda, że Japończycy nie zachowywali się na miarę. Bitwa o archipelag hawajski przeciągała się.
  Naziści przejęli kontrolę nad Afryką i ogromnymi rezerwami surowców strategicznych, a także zajęli Indie i Iran. Zasoby znajdujące się pod kontrolą III Rzeszy są ogromne, ale trzeba je jeszcze przetrawić.
  Bitwa powietrzna o Wielką Brytanię nie jest taka prosta. Stale zwiększając produkcję samolotów Niemcy wywierali presję, ale nie było całkowitej dominacji. Wpływa na to brak siły lotnictwa strategicznego i pomocy Stanów Zjednoczonych, a nawet wtedy nie ma wystarczającej liczby okrętów podwodnych. A cudowna torpeda, z którą wiązano tyle nadziei, zawiodła nas.
  Führer nie odważył się wylądować w Wielkiej Brytanii w 1942 roku. Postawiono na wzmocnienie potęgi morskiej i floty okrętów podwodnych. W tym samym czasie budowano lotniskowce i pancerniki. Zdolności produkcyjne były wystarczające, ale wszystko wymagało czasu.
  Pociski balistyczne klasy A również wymagały dostrojenia. Ale pociski robotów FAU-1 zaczęły być produkowane masowo. Stosunkowo tanie samochody, napędzane prostym paliwem, miały niewątpliwą zaletę, że nie potrzebowały pilotów.
  Hitler, mając dostęp do nieograniczonych zasobów naturalnych i rezerw siły roboczej, chciał ratować życie niemieckich pilotów. V-1 równie łatwy w produkcji i bezzałogowy wydawał się najlepszym rozwiązaniem. Od jesieni 1942 roku na Londyn spadły tysiące takich automatycznych pocisków.
  W tym samym czasie Niemcy przyspieszyli rozwój bombowca odrzutowego Arado i pocisków balistycznych.
  Stalin nadal czekał i gromadził siły. W 1942 roku ZSRR wyprodukował pięć i pół tysiąca nowych czołgów KV i T-34 oraz około tysiąca starych marek, około pięciuset nowych lekkich T-50 i T-60 oraz dwieście amfibii. Zwiększyła się również flota samolotów - do służby weszło około piętnastu tysięcy nowych i starych samolotów. Brakowało nawet pilotów. Produkcja katiuszy rosła powoli.
  Nazistowskie Niemcy wyprodukowały ponad trzydzieści tysięcy samolotów, ale poniosły znaczne straty w bitwach. Niemcy wyprodukowali około sześciu i pół tysiąca czołgów. Przede wszystkim T-3 i nowa modyfikacja T-4 z długolufowym działem 75 mm. Wyprodukowano nieco ponad sto najnowszych "Tygrysów", a "Pantery" są nadal tylko w prototypach.
  Ale karabin szturmowy MP-44 zaprojektowany przez Schmeistera zaczął wchodzić do serii. W przeciwieństwie do prawdziwej historii, maszyna nie musiała być rozwijana z uwzględnieniem niedoboru metali nieżelaznych. A to przyspieszyło rozwój prostszego karabinu szturmowego ze stali stopowej.
  Tak więc w broni ręcznej Niemcy zaczęli zdobywać przewagę. Ale potrzebowali też czasu, aby maszyna przezbroiła wszystkie oddziały.
  Ale we flocie okrętów podwodnych, gdzie uwalnianie osiągnęło czterdzieści lub pięćdziesiąt okrętów podwodnych miesięcznie, Niemcy naprawdę nie mają sobie równych.
  Były nawet bardzo szybkie okręty podwodne na nadtlenek wodoru. Przyspieszone prace w programie jądrowym. Na szczęście środków jest dużo. I nawet błąd niemieckich fizyków, że grafit nie nadaje się jako moderator, nie okazał się katastrofalny. Powstało kilka fabryk do produkcji ciężkiej wody, m.in. w Afryce.
  Więc to nie przez pranie, to przez walcowanie, ale nazistowski reaktor jądrowy zaczął działać w grudniu 1942 roku. Nawet trochę wcześniej niż Amerykanie. Po porażkach na Pacyfiku rozpoczęli poważny demontaż. A finansowanie programu nuklearnego zostało drastycznie obcięte.
  Początek 1943 roku upłynął pod znakiem ogłoszenia przez Hitlera wojny totalnej i wprowadzenia powszechnej służby pracy na terenach okupowanych. Masowe ataki V-1 na Londyn nie do końca się usprawiedliwiły. Brytyjczycy nauczyli się częściowo odpierać takie ciosy, ale Niemcy przyjęli numer.
  Ale wojna podwodna okazała się naprawdę katastrofalna dla Wielkiej Brytanii. Produkcja broni na wyspie gwałtownie spadła z powodu braku surowców. Metropolia była na skraju upadku. Ponadto naziści zdobyli Madagaskar, a Japończycy wraz z nazistami najechali Australię i stosunkowo szybko doprowadzili do jej kapitulacji.
  Chociaż Stalin rozumiał niebezpieczeństwo taktyki wyczekiwania, pozostał wierny sobie, nie wdając się w walkę. Lepiej niech kapitaliści wytępią się do końca. I będziemy oglądać...
  Ale ta taktyka miała też swoje wady. Wykorzystując ogromne środki III Rzesza przygotowywała się już do wojny z ZSRR. Produkcja czołgów w III Rzeszy w 1943 roku sięgała średnio 1200 pojazdów dziennie plus trzysta pięćdziesiąt dział samobieżnych. Co więcej, działa samobieżne wcale nie są słabe. "Ferdynandy", "Trzmiele", "Jagdpanther". Biorąc pod uwagę, że Niemcy prawie nie ponieśli strat w czołgach, ich uzupełnienie panzvale było już dwukrotnie szybsze niż Armii Czerwonej. I ilościowa luka technologiczna na korzyść ZSRR zaczęła się zmniejszać.
  Pod względem jakości Fritz otrzymał "Króla Tygrysa" o wadze zbliżonej do KV-3, pod względem siły penetracji działo było nawet nieco lepsze ze względu na jakość pocisku i mocniejszy przedni pancerz. Cóż, superciężkie radzieckie KV-5 i KV-4 okazały się bardzo zawodne technicznie, zwłaszcza ich podwozie. Więc użycie bojowe takich potworów było wątpliwe.
  Stalin nakazał także stworzenie KV-6 z siedmioma działami i dwiema wyrzutniami rakiet. Zrobili samochód. Okazało się jednak, że jest tak ciężki i długi, że nie można go było przewozić w pociągu ani używać w bitwie. T-34-76 to całkiem udany pojazd, ale słabszy w walce czołowej niż Pantera czy Tygrys. A KV-1 i KV-2 są porównywalne z Niemcami pod względem wagi, ale ustępują Panterom i Tygrysom w tarciu. Niemiecki T-4 dogonił trzydziestu czterech pod względem pancerza i przewyższał go pod względem uzbrojenia, widoczności i optyki, a to przy takiej samej masie, a nawet mniejszej, jeśli porównamy cięższe modyfikacje.
  Krótko mówiąc, Fritz został podciągnięty, a jakość była na równi. A pojawienie się ME-309 i ME-262 dało przewagę w jakości lotnictwa. Podobnie jak Yu-488, najlepszy czterosilnikowy bombowiec. A za nimi są modele reaktywne. Takich jak Yu-287 i Arado.
  We wrześniu 1943 r. hitlerowcy ostatecznie przeprowadzili udane lądowanie w Wielkiej Brytanii. Po dwóch tygodniach walk Anglia skapitulowała. I choć Churchill uciekł do Kanady, wynik wojny na Zachodzie wydawał się przesądzony.
  Roosevelt, tracąc głównego sojusznika i obawiając się rosnącej potęgi III Rzeszy, poprosił o pokój.
  Hitler po rozmowach ze swoją świtą postawił Stanom Zjednoczonym warunek: odrzucenie programu nuklearnego i uznanie wszystkich podbojów Japonii i III Rzeszy. Jak również wycofanie wojsk z Islandii, które Fritz już faktycznie pokrył flotą okrętów podwodnych. Kontrola Kraju Kwitnącej Wiśni nad Gają, gdzie walki jeszcze się nie zakończyły. Ponadto Hitler zażądał odszkodowań materialnych dla III Rzeszy i Japonii za wszystkie zniszczenia i wydatki wojskowe spowodowane przez Stany Zjednoczone i Wielką Brytanię.
  Chociaż warunki pokoju były niezwykle trudne, Rooseveltowi z wielkim trudem udało się przeforsować ich przyjęcie w Kongresie i Senacie.
  Dużą rolę w podporządkowaniu się USA odegrały aluzje Stalina, że nie jest przeciwny przystąpieniu do koalicji mocarstw Osi, a przynajmniej jest gotów odbić Alaskę.
  Wygrał amerykański pragmatyzm, który okazał się wyższy od entuzjazmu i emocji. Ponadto niemiecki program nuklearny rozwijał się szybciej niż amerykański, co groziło katastrofą w przyszłości.
  Pierwsza faza II wojny światowej dobiegła końca. Ale Führer chciał teraz zakończyć ZSRR.
  Nieoczekiwana taktyka Stalina polegająca na wyczekiwaniu i jego oddaniu sprawie pokoju na świecie odegrała złowrogi żart. Józefowi sprzeciwiały się III Rzesza i Japonia ze wszystkimi zasobami półkuli wschodniej, w tym z Australią i niektórymi przyczółkami w świecie zachodnim.
  Kraj Kwitnącej Wiśni nie wykończył jednak jeszcze Chin, ale równie dobrze mógł otworzyć drugi front. Hitler z kolei aktywnie formował wojska kolonialne i legiony cudzoziemskie. W tym samym czasie wzrosła również produkcja broni.
  W pierwszej połowie 1944 roku produkcja czołgów i dział samobieżnych w III Rzeszy sięgała i przekraczała sto pojazdów dziennie. Panther-2 na swoim poziomie ominął wszystkie radzieckie samochody. Był też bardziej zaawansowany niemiecki czołg "Lew", a wkrótce "Królewski Lew".
  A co najważniejsze, lotnictwo odrzutowe zostało opracowane seryjnie. W odpowiedzi czołgi T-34-85 oraz IS-1 i IS-2 weszły do produkcji w ZSRR i nikt też nie usunął serii KV z produkcji. Najbardziej masywnym czołgiem produkcyjnym III Rzeszy w 1944 roku była Panther-2, a ZSRR T-34-85. Cięższe modele były produkowane znacznie - mniej więcej razy, w dziesięciu mniejszych ilościach. A Niemcy nie bardzo chcieli jeździć ciężarami po sowieckich drogach, a Stalin zaczął nie ufać serii KV, a ISy okazały się zbyt surowe.
  Jednak niemiecka "Pantera" -2 z 88-mm armatą kalibru 71 L przewyższyła T-34-85 siłą przebijania pancerza armaty, przednim pancerzem i trochę z boku, a także nie ustępować w osiągach z silnikiem o mocy 900 koni mechanicznych i masie 47 ton. Nawet gdy masa niemieckiego czołgu wzrosła do 50,2 tony, okazało się, że nie było to śmiertelne.
  A niemiecki samolot odrzutowy w ogóle nie miał godnego przeciwnika.
  Hitler uznał, że lepiej nie ciągnąć gumy i rozpoczął wojnę 22 czerwca 1944 r. Rzucając na ZSRR trzysta pięćdziesiąt dywizji własnych i zagranicznych oraz sto dwadzieścia dywizji satelickich. Po stronie III Rzeszy stanęły: Rumunia, Węgry, Słowacja, Chorwacja, Finlandia, Szwecja, Włochy, Portugalia, Hiszpania, Bułgaria, Argentyna, Turcja.
  Niemcy wykorzystali również ogromną liczbę cudzoziemców i hiwi w Wehrmachcie. W sumie Trzecia Rzesza, tylko w pierwszym rzucie, rzuciła do walki dwanaście i pół miliona żołnierzy, z czego nie więcej niż czterdzieści procent stanowili Niemcy według narodowości. Satelity dodały kolejne trzy miliony. W sumie w pierwszym szeregu jest prawie szesnaście milionów piechoty, około trzydziestu trzech tysięcy czołgów, ponad pięćdziesiąt pięć tysięcy samolotów, około dwustu pięćdziesięciu dział i moździerzy.
  ZSRR po mobilizacji rozmieścił trzynaście i pół miliona żołnierzy, ale część sił musiała zostać zatrzymana na Dalekim Wschodzie iw okręgach wewnętrznych. W pierwszym rzędzie znajdowało się osiem milionów żołnierzy, około trzydziestu tysięcy czołgów, prawie czterdzieści tysięcy samolotów oraz około dwustu tysięcy dział i moździerzy.
  Tak więc po stronie III Rzeszy jest podwójna przewaga piechoty i pięciokrotna przewaga mobilności sił, z lepszym karabinem maszynowym. To prawda, że \u200b\u200bZsrr ma dużo karabinów maszynowych, prawie równorzędnych.
  Różnica w czołgach nie jest duża, ale odsetek przestarzałych pojazdów w ZSRR jest wyższy, podobnie jak czołgi z wcześniejszych wersji.
  Niemieckie lotnictwo odrzutowe nie ma przeciwnika, a śmigłowce III Rzeszy są szybsze i lepiej uzbrojone. To prawda, że radzieckie pojazdy są lepsze pod względem zwrotności poziomej.
  W artylerii i moździerzach układ sił jest najbliższy równości. Zarówno ilość, jak i jakość.
  To prawda, że \u200b\u200bflota III Rzeszy jest szczególnie podwodna, wielokrotnie silniejsza niż radziecka. Podobnie jak w przypadku Japonii.
  Poza tym naziści mają już w masowej produkcji pociski balistyczne klasy A, a pierwsze dyskietki wystartowały.
  Ogólnie rzecz biorąc, naziści będą silniejsi, a Stalin dość rozsądnie przygotował, choć z opóźnieniem, obronę. Ale wiele nie zostało zrobione. Linia Stalina nie została w pełni przywrócona, a co najważniejsze, wojska nie były wystarczająco wyszkolone, aby utrzymać linię. Chociaż byli desperacko przeszkoleni.
  Granica Mołotowa przez trzy lata była w zasadzie ukończona, ale znajdowała się zbyt blisko granicy i nie miała wystarczającej głębokości. Ponadto Stalin zarządził budowę trzeciego rzutu za Dnieprem, ale rozpoczęto to dopiero po kapitulacji Stanów Zjednoczonych.
  To prawda, że oprócz wojsk radzieckich można liczyć na części NKWD, których liczebność wzrosła do miliona żołnierzy i milicję. To około czterech milionów ludzi, tylko w zachodnich miastach. Chociaż oczywiście ich skuteczność bojowa jest znacznie gorsza niż zwykłych jednostek.
  Niemcy, podobnie jak prawdziwa historia, zadali główny cios w centrum, przecinając półkę białostocką i lwowską pięść. Już pierwsze dni walk pokazały, że Niemcy, mimo dużej liczby obcych jednostek, ofensywę prowadzili mniej więcej sprawnie. Ale wojska radzieckie często giną.
  Ponadto wątpliwa okazała się zdolność bojowa jednostek ukraińskich. Wielu dezerterów i poddało się już w pierwszych dniach wojny.
  Nie można było powstrzymać wroga w bitwach granicznych. I wtedy Stalin popełnił błąd, zabraniając wycofania jednostek na główną linię i żądając wyprostowania frontu. Błąd został jednak naprawiony, ale z opóźnieniem. Niemcom udało się zdobyć Mińsk już 28 czerwca, po przełamaniu linii Stalina w centrum.
  Zamieszanie tylko się nasiliło. 30 czerwca nastąpiło oczekiwane wejście do wojny Japonii i jej satelitów. O przerzuceniu wojsk z Dalekiego Wschodu musieliśmy więc chwilowo zapomnieć.
  Niemiecki przełom w centrum rozszerzał się. Istniała ogromna luka, którą desperacko próbowali załatać. Ale naziści posunęli się naprzód i 16 lipca wdarli się do Smoleńska.
  Rzucając do walki wszystkie dostępne rezerwy i stawiając milicję pod broń, Stalin i Żukow byli w stanie powstrzymać natarcie Fritza w centrum. Ale Hitler skierował swoje wojska na południe. Naziści stworzyli w Kijowie ogromny kocioł i zajęli prawie całą Ukrainę.
  Zablokował Leningrad, najechał Krym. Przebieg działań wojennych bardzo przypominał rok 1941, jak nieubłagana karma. Ale różnice były też dość znaczne. ZSRR w 1941 roku miał wolne rezerwy, a teraz wszystko było już zmobilizowane. A gdy w październiku doszło do szturmu, okazało się, że nie ma prawie czym podtrzymywać obrony.
  Na początku listopada 1944 r. hitlerowcy otoczyli Moskwę, zmuszając Stalina do ucieczki do Kujbyszewa.
  Naziści, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, mieli znaczną przewagę liczebną. Mieli wystarczająco dużo dywizji, aby ominąć Moskwę od północy i południa. Ale jednostki sowieckie za bardzo rozprzestrzeniły się na różnych frontach.
  W rzeczywistości w 1941 r. po mobilizacjach Stalin uzyskał przewagę liczebną nad Wehrmachtem i miał cztery razy więcej samolotów i czołgów niż III Rzesza miała od samego początku wojny. A w ciągu pierwszych pięciu miesięcy wojny w prawdziwej historii wyprodukowano więcej radzieckiego sprzętu.
  Ale teraz wszyscy naziści są atutami, zarówno po stronie ilości, jak i jakości broni i personelu. A Armia Czerwona ma te same rany co w 1941 roku. W tym niechęć Ukraińców, Bałtów i wielu małych narodów do oddania życia za system sowiecki. Masowa zdrada i nabieganie na ofiary represji, wywłaszczonych i innych znieważonych ze wszystkich stron. Łącznie z ideologicznymi wrogami reżimu sowieckiego.
  A fakt, że Niemcy pokonali również Zachód, tylko zwiększa liczbę zdrajców.
  Nic więc dziwnego, że Moskwa jest otoczona, a Niemcy zajęli Donbas, Woroneż i zmierzają w kierunku Stalingradu.
  Zima 1944 roku niestety nie była tak mroźna i śnieżna jak w 1941 roku. Jednak Moskwa bohatersko wytrzymała do końca grudnia 1944 roku. Stalingrad upadł w styczniu 1945 roku, a walki o niego nie trwały zbyt długo. W lutym i na początku marca Niemcy i ich satelity całkowicie zajęli Kaukaz i szyby naftowe w Baku.
  Następnie ofensywa poszła wzdłuż Wołgi. Do Saratowa, do Kujbyszewa i dalej do Orenburga i Kazania.
  Stalin uciekł do Swierdłowsku. Kazań upadł w maju. Latem Niemcy i Japończycy nadal posuwali się w głąb Rosji. Opór wojsk radzieckich upadł. 5 sierpnia 1945 r. zajęto Swierdłowsk. A 3 września 1945 roku Stalin ostatecznie zgodził się na kapitulację. W zamian za własne życie i wolność.
  II wojna światowa dobiegła końca. Ale spokój nie trwał długo. Po przetestowaniu broni nuklearnej Hitler przekonał się o ich fenomenalnej niszczycielskiej sile.
  Teraz okazało się, że Japonia i Stany Zjednoczone wciąż są na drodze do dominacji nad światem przez Trzecią Rzeszę. I chociaż Führer podbił więcej ziem niż Czyngis-chan, Aleksander Wielki, Napoleon, Cesarz Trojan i Sulejman Wspaniały razem wzięci, postanowił pokonać również Japonię.
  Dokładnie trzy lata po zakończeniu II wojny światowej sto balistycznych, międzykontynentalnych pocisków z potężnymi ładunkami nuklearnymi jednocześnie objęło Kraj Kwitnącej Wiśni.
  A potem rozpoczęła się ofensywa jednostek naziemnych Wehrmachtu i floty. Niemcy stosunkowo szybko zajęli japońskie posiadłości w Azji, a sama metropolia została zrównana z ziemią bombami atomowymi.
  Mniej lub bardziej długotrwały opór zapewniały pacyficzne posiadłości kraju Wschodzącego Słońca. Ale w czerwcu 1949 roku było już po wszystkim. Teraz pozostało tylko pokonać Stany Zjednoczone. Co więcej, był powód. Mimo to Amerykanie, wbrew porozumieniu, opracowali broń nuklearną i przeprowadzili tajny test.
  Hitler rozpoczął wojnę 1 stycznia 1950 r., zrzucając jednocześnie w nowy rok trzysta pocisków nuklearnych. Niszczycielski atak nuklearny zniszczył sto głównych amerykańskich miast i zabił kilkadziesiąt milionów ludzi. Do najdłuższej listy najbardziej odrażających okrucieństw dodano jeszcze jedną z największych zbrodni Adolfa Hitlera. Potem nadeszła inwazja na Kanadę, az południa wraz z nią dyktatury Ameryki Łacińskiej. Amerykanie byli osłabieni i zszokowani, ale walczyli desperacko. Zrozumieli, że porażka oznaczała dla nich tylko niewolę i powolną, bolesną śmierć. Dlatego była to najbardziej rozpaczliwa ze wszystkich wojen. Trwało to ponad rok, zmuszając Trzecią Rzeszę do zrzucenia kolejnych około dwustu ładunków jądrowych i przekształcenia wielu żyznych ziem w radioaktywną pustynię. Cel jednak został osiągnięty, a ostatni wróg III Rzeszy został pokonany. A potem rozpoczął się proces tzw. światowej globalizacji. Marka niemiecka stała się jedyną światową walutą. Nawet państwa formalnie niepodległe zostały sprowadzone do poziomu kolonii III Rzeszy, zachowując jedynie ograniczony samorząd lokalny. Żydów i Cyganów wyjęto spod prawa: szukano ich i niszczono. SS przeprowadzało masowe czystki i szalało. Nadszedł prawdziwy koszmar - godzina smoka. A dokładniej epoka. Führer budował prawdziwe totalitarne imperium z pretensjami do ekspansji kosmicznej. W 1959 roku, podczas obchodów siedemdziesiątych urodzin Fuhrera, odbyła się oficjalna koronacja, ogólnoświatowy plebiscyt - legitymizujący tytuł supercesarza. A kiedy Adolf Hitler zmarł w 1967 roku, jego syn odziedziczył tytuł i władzę. W tym czasie planeta Ziemia założyła już osady na Księżycu i Marsie z Wenus i aktywnie przygotowywała się do ekspansji na zewnętrzne gwiezdne światy... Naziści chcieli uniwersalnego imperium - budowy Gwiezdnej Rzeszy, aby pogrążyć cały wszechświat w koszmarze.
  
  
  STO TYSIĘCY PIĘKNYCH DZIEWCZYN
  Elfaraya widziała siebie w bitwie... Jest teraz wojowniczką i przywódczynią niezbyt słabej armii.
  Piękne dziewczyny: mają tylko piersi i uda zakryte lekkimi płytami pancernymi. A ręce, nogi i brzuch są nagie, opalone.
  A te dziewczyny dają klapsy bosymi stopami. Było ich sto tysięcy. I wszystkie dziewczyny, ani jednego mężczyzny! I wszystkie piękne, smukłe, wysportowane, muskularne, opalone, z perłowymi zębami!
  Jak Amazonki... Ustawione w kohorty. Miecze w dłoniach, łuki z tyłu. Nie ma tarcz - wojownik wierzy, że miecz jest prawdziwszy niż tarcza.
  A flagi powiewają dumnie nad dziewczynami. Są gotowi do walki i chcą pewnie wygrywać!
  Ale z daleka poruszają się hordy orków. Owłosione, paskudne niedźwiedzie. I około sto razy mniej trolli, którzy służą jako ich dowódcy.
  A teraz ta horda zbliża się do dziewczyn.
  Elfaraya wydaje polecenie:
  - Strzelaj z łuków, wysokim łukiem!
  Dziewczyna gołymi palcami swoich pełnych wdzięku nóg pociąga za cięciwy. I strzelaj śmiercionośnymi strzałami.
  W tym samym czasie wojownicy obnażają zęby i ryczą:
  Bądźmy mistrzami!
  I lecą na wroga gęstym rojem strzał. Szturchają przeciwników jak jeż igłami.
  Orkowie i trolle upadają, porażeni morderczym i okrutnym.
  A Elfaraya mówi:
  - O nowe granice imperium!
  Wojownicy działają synchronicznie. Ich opalone ciała, takie wspaniałe i lśniące. A bose stopy błyskają opalonymi kostkami. A palce są wytrwałe na kończynach dolnych. A prezenty zniszczenia lecą do siebie, uderzając przeciwników.
  Orki i trolle upadają załamane. I mają wykrzywione zwierzęce twarze z bólu.
  Wojownicy są po prostu godni podziwu. Są szczupłe, muskularne w talii i muskularne nogi. Jak tysiące strzał zostaną wystrzelone na raz.
  I uderzą na masę orków. I śpiewać:
  - Dla naszego wielkiego honoru,
  Zjedzmy bandytów!
  I znowu dużo strzał, a oni to wypuszczą. I zaśmiecą trupami wszystkie podejścia do wzgórz, na których się znajdują.
  Tak, to wspaniali wojownicy. W którym taki dziki uśmiech, a ciało obraca się we właściwym kierunku z eksterminacją przeciwników.
  Sama Elfaraya strzela z łuku. Naciąga sznurek gołymi palcami stóp i uderza bardzo dokładnie.
  W tym samym czasie dziewczyna śpiewa do siebie:
  - Przemoc trzyma świat,
  Wulkan wściekłości atakuje na wielką skalę!
  Wyższe napięcie,
  Budzi się z bólem i strachem!
  I znowu strzała wystrzelona bosą stopą wojownika leci. I uderza jednocześnie trzech orków.
  Ci dławią się fontannami krwi. I Elfaraya jak piszczeć:
  - Chwała mojej magii!
  I znowu wystrzeli strzałę bosą stopą. To jest dziewczyna - najwyższej klasy, ma zarówno ciało, jak i wszystko inne.
  Pierwsza fala ataków orków i trolli ugrzęzła. Została tylko masa trupów. Ale teraz pojawiają się nowe oddziały futrzastych stworzeń.
  Elfaraya znowu strzela, i to celnie, a jednocześnie warczy:
  - Chwała naszemu światu!
  A piorun leci po jej bosej stopie. A masa orków zostaje podpalona i rozerwana na strzępy.
  Tak, to wojownicza księżniczka. Z nią każdy mężczyzna poczuje się bezpiecznie chroniony.
  A pozostałe sto tysięcy dziewcząt nie jest gorszych. I strzelają bardzo dobrze. A co najważniejsze szybko.
  Ich nagie, muskularne nogi mają czas tylko na migotanie.
  Oto one w zgodzie:
  - Dajemy przepustkę czynną,
  Trafiliśmy wroga prosto w oko!
  I znowu bosymi stopami uwalniają nowe dary śmierci. Na ogół jest to ich uruchomienie energii bojowej.
  Nawet Elfaraya śpiewał:
  - ryk orków - żałosne twarze,
  Wiedzcie, przyjaciele, jestem zabójcą!
  Zabiję wszystkich, zniszczę wszystkich,
  I złamię każdemu owłosioną twarz!
  Tak, dziewczyna jest naprawdę niezwykle wojownicza. A kiedy horda orków podbiegnie bliżej, uderzy w nich jak pulsar. I natychmiast pięćdziesiąt stworzeń zostało rozerwanych na małe kawałki mięsem.
  Elfaraya warknął:
  - Za wielkie idee, aby płonęły wszystkie stworzenia!
  Następnie wojownik wziął i wypuścił błyskawicę z jej pępka. A kilkadziesiąt orków okazało się być jak barany przebite szpikulcem. Smażyły się niemal od razu.
  A reszta dziewczyn ryknęła:
  - Za Ziemię Świętą!
  I ja też to wezmę, a oni zrzucą skrzepy energii z bosych pięt! I rozerwał na strzępy wielu futrzastych wojowników.
  Elfaraya, nie przestając strzelać, tym razem naciągając rękoma cięciwę łuku, zapiszczała:
  - Za naszą magię!
  I strząsnęła też piorun z gołej pięty... I uderzyła tak mocno, że cała setka orków i trolli została zwęglona. Jak bibuły złapane w miotacz ognia.
  Elfaraya ryknął:
  - Jestem wielką czarodziejką!
  I znowu, jak uderza we wroga. A jej oczy błyszczały. A dziewczyny z wielką pasją rzucają strzały w orki i trolle.
  Z trupów wyrastają kopce. Wszystkie się piętrzą i piętrzą. I coraz więcej martwych.
  Elfaraya wziął go i zauważył ze śmiechem:
  - Co zrobić, jeśli w twojej głowie jest król?
  W takim razie stwórz dla niego pałac!
  I znowu księżniczka bosą stopą uruchomi morderczy i miażdżący śmierć dar unicestwienia.
  Ta dziewczyna jest po prostu ucieleśnieniem śmierci. Ale jednocześnie jej promienne oczy są takie miłe.
  A reszta dziewczyn eksterminuje masę zwierzęcych stworzeń, taka fala tsunami się na nich skrada, to generalnie super. I tak wściekle obsypuj wroga strzałami. Często przebijając się na wylot.
  Elfaraya krzyczy:
  - Urodziłem się w takich czasach,
  Aby mój drogi kraj o mnie pamiętał!
  A wojowniczka stanęła na jej rękach, wykręciła gołe nogi nad głową i zakręciła wielką, ognistą kulą. I jak rzuci skrzep energii w przeciwników.
  I natychmiast eksplodowało tysiąc orków. A ich skóry zostały podpalone i natychmiast złuszczały się.
  Elfaraya krzyknął:
  "Jestem wojownikiem klasy G!"
  I jak się śmieje.
  Wtedy błyskawica zostanie uwolniona z języka. I spal wielu wrogów.
  Wtedy dziewczyna-księżniczka ryknęła:
  - Dla mnie cały świat!
  A z zielonych oczu piękności spadły pioruny... I jak uderzyły we wszystkie te niezliczone stworzenia.
  Elfaraya nawet śpiewał:
  - Miliardy szakali, diabły! A moje hasło jest proste - zabić wszystkich!
  A gołymi palcami księżniczka wypuściła kolejny, bardzo zabójczy pulsar.
  I jak to wszystkich rozerwie...
  A inne dziewczyny nie są od niej gorsze. Wszyscy miażdżą i miażdżą przeciwników swoimi strzałami. Wykorzystując oczywiście swoje bardzo zwinne, bez zbędnych butów nogi.
  Orkom wyraźnie brak tchu. Ale jest ich tak wielu. I coraz więcej nowych pułków stworzeń pełza.
  Jednak takie dziewczyny nie mogą być zawstydzone ani wstrząśnięte. Jeśli mają walczyć, to walczą. I nie wiedzą, jak się bać. A raczej nie chcą wiedzieć.
  Oto ich bose stopy wyrzucające śmiercionośne dary. Które rozłupują czoła orków.
  To są dziewczyny - to naprawdę supermenki w bardzo krótkich spódniczkach. I taki atrakcyjny i piękny.
  A sto tysięcy dziewcząt to kolosalna siła! Z którym nic nie może sobie poradzić!
  Elfaraya zaćwierkała:
  - Chwała naszemu fenomenowi!
  A z bosej pięty znowu wystrzelił pulsar zniszczenia. A masa orków stała się mieszkańcami piekła.
  I dlaczego takie kudłate miałyby zostać wpuszczone do raju?
  Elfaraya ryczy na całe gardło:
  - Będę absolutnym mistrzem świata!
  I znowu dziewczyny bosymi stopami uwolnią rozpalony do czerwoności i śmiercionośny pulsar.
  Spali wszystkich i sprawi, że spłoną.
  Elfaraya śpiewała z przyjemnością:
  - Nie jestem prostą dziewczyną,
  I złota korona!
  I znowu piorun wyleci z pępka piękna. Uderzy w futrzane stworzenia i zwęgli je jak spalone drewno opałowe.
  Elfaraya ryczy:
  Spalę cię, obrócę w popiół!
  A z pępka znowu wyśle piorun...
  I masa orków smażonych jak kotlety na patelni.
  Elfaraya wziął go i zaśpiewał z zapałem:
  - Ork waży się w pętli,
  Piecz to w ogniu!
  A teraz coś bardzo twardego i śmiercionośnego wyleci z gołej pięty dziewczyny. Przed czym nie da się obronić.
  Po raz kolejny sto orków spłonęło jednocześnie. I zamieniło się w popiół i popiół z wełną.
  A dziewczyny jak piszczą:
  - Za wielką Ojczyznę!
  I znowu ich bose pięty rzucają dary śmierci z piekielną szybkością. To dziewczyny, których nie powstrzymają burze, burze ani bariery!
  Oto terminatorzy!
  Wojownicy nie pozwalają orkom narzucać walki wręcz i trzymać wroga na dystans.
  Mimo to futrzane stworzenia desperacko próbują przedrzeć się bliżej. Ale wojownicy na pewno im tego nie dadzą.
  Elfaraya jest z powrotem w jej ramionach i bosymi stopami odtwarza ósemkę. I pojawia się ognista chmura. I spada jak rwący strumień na orków.
  A kilka tysięcy futrzastych stworzeń wzięło naraz i spłonęło.
  Elfaraya ryknął:
  - Czarne stwory krzyczą jak muchy! Czego nie można spartaczyć z głodu!
  A teraz wojowniczka wypuści trzy strzały na raz, pociągając cięciwę bosą stopą, a tuzin orków przebije się!
  To jest dziewczyna terminatora. I ma taką dziką i szaloną energię.
  Elfaraya wziął go i zaśpiewał:
  - Dziewczyny są różne
  Tylko one nie są zaraźliwe!
  Jeśli spadnie,
  To nie będzie zbawione w piekle!
  A morderczy pulsar wyskakuje z bosej pięty dziewczyny. I rozrzuca kudłate niedźwiedzie we wszystkich kierunkach.
  Elfaraya w dzikim podnieceniu mówi:
  - Jestem z takiego plemienia, że zabiję cię na litość boską!
  I znowu wojownik wypuści strzały, które przebiją każdą zbroję i podarte, kudłate orcze mięso.
  Jej partnerka, bardzo piękna dziewczyna o rudych włosach, ryknęła:
  - O potężną przyjaźń!
  A także ześle piekielny pulsar zniszczenia!
  A śmiercionośna masa wroga zmiażdży.
  Elfaraya pisnął:
  - Za mój demoniczny świat!
  Potem księżniczka, jak zacznie, przerysuje kości w piasek. Wojownik ceremonii nie wie.
  Rudowłosa partnerka, księżniczka de La Vallière, piszczy:
  - Przyszłość jest nasza!
  Elfaraya zabulgotał w odpowiedzi, po czym wypuścił dziki pocisk morderczego pulsara.
  - A przeszłość pomoże tylko naszym przyszłym zwycięstwom!
  A teraz wszystkie dziewczęta mają sto tysięcy, gdy biorą to i bosymi stopami emitują dzikie błyskawice.
  A armia orków weźmie i spali. Tak, to straszne wpaść w dystrybucję takich wojowników.
  A także uśmiechają się i pokazują zęby, które odbijają promienie gwiazd.
  A potem dziewczęta wezmą go i zdepczą go bosymi piętami, a fala przetoczy się przez ziemię i pokryje całą armię orków. I zakop!
  Wojownicy z olśniewających zębów uwolnią promienie słoneczne i oślepią szeregi futrzastych żołnierzy.
  Elfaraya pisnął:
  - Za moją decyzję i zachowanie!
  Dziewczyny walczą coraz mocniej. A tak bosymi stopami będą brać i rzucać krążki. Będą przemiatać, a masa orków opadnie.
  Księżniczka ryknęła na całe gardło:
  - Przetnę was, przetnę was, przetnę was wszystkich wkrótce!
  Zabiję cię, zabiję cię, zabiję cię!
  A teraz wojowniczka z bosą piętą będzie odbijać promienie słoneczne i niczym laser w stronę orków.
  I wytnij całą, kudłatą linię. A orkowie piszczą i zamieniają tę armię w odchody.
  I znowu orki są w dzikim ataku, a dziewczyny bosymi stopami rzucają w nich śmiercionośnymi przedmiotami.
  A piersi się trzęsą. I tak każda skrzynia to cała wieża czołgowa!
  Więc dziewczyny wzięły to i wystrzeliły pioruny z ich pępków. Wszystkie sto tysięcy dziewcząt zostało przeciętych pępkami promieniami lasera.
  A jednocześnie upiekło się aż pół miliona orków. I tylko przestrzeń mogła je strawić.
  Elfaraya ryknął:
  - Rozerwałem cię i spaliłem,
  Jestem dziewczyną - tylko szatanem!
  I znowu z pępka uwolni piorun. I uderza śmiertelnie. A potem jak lecą strzały. I wszystkie stały się barami.
  A teraz orki są jak kraty pełne dziur.
  A dziewczęta miażdżą ich popiersia magią i kosią mnóstwo cuchnących orków. I zostali wybici.
  Elfaraya śpiewała:
  - Zabijemy wszystkich!
  Jesteś taką dziewczyną - po prostu księżniczką!
  Wojownik ryknął:
  - Rozerwę cię i nie będę miał litości!
  I tak potrząsa biustem. I znowu uwolnienie, przynosi prawdziwą śmierć.
  Orkowie próbują dosłownie zasypać pozycje wroga trupami. I tak dalej i dalej i dalej i dalej. Oto rosną nowe góry umarłych. Orkowie jednak się nie poddają.
  Poruszają się dalej i dalej i dalej. I umierają bez litości. Ale wojownicy zasypali orków jak grad strzał. A wojownicy nie mogą powstrzymać tej szumowiny. Ale kudłata fala pędzi do siebie. I to morze z zębami się porusza.
  Dziewczyny w dzikim podnieceniu. I napinaj muskuły. A orkowie poruszają się sami, jakby minęła kolejna fala tsunami. Ale to nikomu nie przeszkadza.
  Elfaraya nawet śpiewała, wcześniej pociągała za sznurek bosymi stopami na pięć łuków naraz i wystrzeliwała magiczne strzały:
  - Bezpośrednio gołymi rękami,
  Poradziłem sobie z tsunami...
  Jestem każdą dziewiątą falą,
  Mój kochanek rozerwał!
  Wojownik nawet podskakuje i natychmiast uwalnia wydzielinę z pępka. I miażdży wroga.
  I ryk:
  - Moja armia jest silna,
  Ona podbija świat!
  Elfaraya całkowicie się rozproszyła. Oni i inne dziewczyny są oczywiście genialną klasą wojowników. Który nikomu nie da najmniejszej litości.
  To po prostu dzikie zwierzęta. A może nawet coś w rodzaju orków! Tylko piękna, nie brzydka.
  Elfaraya, jak uwolnić błyskawicę z ust. I spal setkę orków, i śpiewaj:
  - Za moją słodką duszę!
  I mrugnij do wroga!
  Potem jej gołe palce zrzucą pulsary. I rozerwą całą paczkę na małe, podarte części.
  Elfaraya będzie wtedy piszczeć:
  - Morderstwo to moje credo!
  Jej rudowłosy partner zaszczeka:
  - I moje też, i na placu!
  Elfaraya rozpętała kaskadę zniszczenia i ryknęła:
  - A mój jest generalnie w kostce!
  I obaj wojownicy tupią bosymi stopami. Nadeszła nowa fala magii.
  A teraz znowu od orków frytki i podarte muszki mięsne. A potem są smażone na patelni.
  Elfaraya pisnął.
  - Ustanawiaj nowe rekordy!
  Rudowłosa partnerka potwierdziła rykiem, strzelając gołymi stopami ognistymi pulsarami:
  - Aby uprawiać ziemię!
  Elfaraya uderzył orków i zapiszczał:
  - Dwukrotnie, trzykrotnie wyższa niż norma!
  Rudowłosa wojowniczka dała bosą piętą bąbel magicznej energii i dodała z ekscytacją:
  - Aby mój kraj rozkwitł!
  Więc dziewczyny rozstały się i to bardzo dokładnie. I miażdżą tę armię kudłatych stworzeń wspaniałymi zdobyczami dla siebie.
  Elfaraya ponownie wyrzuciła ze swojego pępka magiczny laser i krzyknęła z błyszczącymi oczami:
  - Mam kobrę i gyurzę w jednej butelce!
  I jak uwolni nowy promień tego, co pali orków żywcem we wroga.
  Rudowłosa partnerka księżniczki, która nagle oświadczyła:
  - Teraz nazywam się de Lavalier!
  Elfaraya chętnie potwierdził:
  - De Lavalier, więc de Lavalier! Więc jeszcze piękniej!
  Rudowłosy wojownik pisnął:
  - Jestem rycerzem światła na kolanach dzikusów,
  Zmieszczę tych orków z powierzchni ziemi!
  I jak będzie poruszała po nich bosymi, rzeźbionymi nogami... A reszta dziewcząt, cała stutysięczna armia żołnierzy, weźmie to, otworzy usta i wypuści z nich ogień.
  I znowu kaskada płomieni spadnie na orków, spalając się bez wahania i nie dając szansy.
  Natychmiast zapaliły się trzy miliony kudłatych stworzeń. Wyglądało to tak, jakby oblano ich napalmem. Lub nawet fosfor wraz z siarką. I wszystko rozbłysło jak miliard zapałek na raz.
  I jak ta masa będzie świecić. A ile wycia i krzyków i przekleństw z tego wszystkiego naraz.
  Elfaraya szczekał:
  - Nie miej litości dla Orków
  Zabij tych drani...
  Jak zmiażdżyć pluskwy -
  Rozpruwajcie jak karaluchy!
  I zdejmie gołe palce u stóp i wypuści błyskawice. I proszę bardzo dużego trolla. Będzie brał i zabierał. Wyobraź sobie, że dinozaur został wysadzony w powietrze.
  Rudowłosy partner pisnął:
  - To jest ghul!
  Elfaraya w odpowiedzi, z bosą piętą wydalającą bańkę magoplazmy, krzyknęła:
  - Mamy odpowiedź na ghule!
  Ognisty wojownik ryknął:
  - I będzie dla niego trumna i pozdrowienia w wieńcu!
  Elfaraya zauważył:
  - Wieniec może być zarówno pogrzebowy, jak i laurowy! Więc nie ekscytuj się zbytnio!
  Rudowłosa księżniczka ryknęła, wystrzeliwując również piorun ze swojego pępka, powalając kilku ocalałych orków:
  - Przygotowaliśmy dla nich coś ważniejszego niż wieniec!
  A teraz wojownicy, całe sto tysięcy dziewcząt, wezmą go i na rozkaz Elfarai podskoczą i wykręcą w powietrzu gołe, muskularne nogi. W rezultacie zerwie się burza, i to prawdziwa magiczna burza. I pójdzie fala kolosalnej siły, i milionowy wał magicznego tsunami.
  W rezultacie ostatnie orki zostają zniszczone i całkowicie zrównane z ziemią.
  Smażone i stały się kotletami.
  Elfaraya mówi z patosem:
  - Hymn Ojczyzny w sercach śpiewamy,
  Sprawimy, że wszystko we wszechświecie będzie szczęśliwe...
  Zdobądźmy legendarnego Mahometa,
  Niebo i ziemia mają wielką moc!
  
  ELF PILOT PRZECIW SASHCE
  W jednym z alternatywnych wszechświatów, podczas II wojny światowej, przybył elf. Wstąpił do japońskich sił powietrznych iw rezultacie został tam asem numer jeden. W końcu elfy są bardzo zdolne, szybkie, zwinne, silne. Mają reakcję i wszystkie refleksy, znacznie lepsze niż ludzie, a do tego magiczną wizję bitwy. Kiedy elf zobaczy, co zrobi wróg.
  Krótko mówiąc, elf, który przyjął przydomek Conan, zestrzeliwał samoloty z taką łatwością, jakby rozłupywał nasiona.
  Dzięki niemu Japonia wygrała bitwę morską o Midway. Wielkie zwycięstwo miało wpływ na cały przebieg II wojny światowej. Najpierw Japończycy ostatecznie przejęli inicjatywę na Pacyfiku. A ich flota była w stanie zdobyć Archipelag Hawajski, otrzymując bardzo silną pozycję, po ukończeniu budowy obwodu obronnego na morzach.
  Mogło to jednak nie mieć decydującego znaczenia, gdyby po tych zwycięstwach samurajowie nie zdecydowali się na otwarcie drugiego frontu przeciwko ZSRR.
  Niespodziewany atak nastąpił na Dalekim Wschodzie. A wojska Imperium Wschodzącego Słońca zaatakowały także Władywostok. Pomimo faktu, że groźba ataku militarnej Japonii po triumfie Midway stała się całkiem realna, za pomocą przekupstwa i zdrady agenci Mikado przekonali dowództwo Władywostoku, aby nie doprowadzało wojsk do pełnej gotowości bojowej. W rezultacie miecz Damoklesa został już wniesiony i ucztują w restauracji. Major Stalingradowa chwyciła młodą oficer za włosy, była od niego o głowę wyższa i wyraźnie silniejsza:
  - Co za cham i pijak! Dlaczego macie taki rozwiązany zespół! Ten facet bardziej przypomina chłopca okrętowego niż oficera. Może na początek dobrze nadmuchać, żeby wyszedł cały chmiel.
  Pułkownik Palatsev był zawstydzony:
  - To jest Sasza Sokołowski. Został wysłany na kursy bezpośrednio ze szkoły Suworowa, zgodnie ze skróconym programem. Jest jeszcze całkiem chłopcem, za dwa miesiące będzie miał piętnaście lat.
  Stalingradowa skrzywiła się nieprzyjemnie:
  - Wow! Czternaście lat i już oficer! Tak robi wojna! A nie wiedziałem, że mleczka już dostają pełnoprawne tytuły.
  Palcew wzruszył ramionami.
  - Na wojnie dzieci wcześnie dorastają! Co więcej, przydarzyła mu się historia, jakby napisał najlepszą historię o obronie Moskwy, a Żukow zauważył to i poradził mu, aby przeniósł chłopca z kadetów na oficerów.
  Stalingradowa stała się milsza na te słowa:
  - Cienki! Że nie jest głupi. - Groziła jak nauczycielka palcem. - Ogólnie nieźle, ale koniec z piciem! Czuję to, a mój nos jest jak pies, zaraz pod trybunałem! - Silna kobieta, dojrzała, ale nie zatracona atletyczna harmonia i świeżość, dźgnęła palcem pułkownika. "Właściwie, zapłacisz za to. Już mężczyzna w średnim wieku, ale zachowuje się.
  Palacew zakaszlał ze złością:
  "Właściwie mam trzydzieści trzy lata, ale byłem już siedem razy ranny, więc wyglądam na starego...
  Stalingradowa chciała coś odpowiedzieć, gdy nagle przedświtową ciszę przerwał potworny ryk. To było tak, jakby ciężkie głazy spadały z nieba, szyba w oknie pękła natychmiast. Odłamki gradu uderzały w stół, a nawet lądowały w rękach i twarzach pijanych funkcjonariuszy. Stalingradowa krzyknął jak dowódca:
  - Wszyscy natychmiast na zewnątrz.
  Palcew w odpowiedzi krzyknął tak bardzo, że prawie zerwał sobie struny głosowe:
  - To są dwunasto- i osiemnastocalowe muszle! Japońskie pancerniki o największym tonażu wydają się być na polowaniu, to znaczy.
  Zirytowana Stalingradowa uderzyła butem w ścianę. Nawiasem mówiąc, od szturchnięcia sprytnym butem z trofeum, płytka pękła:
  - Rozpoczęliśmy, ale nie tak jak planowaliśmy! Zupełnie nie! Cholera, musisz natychmiast zabrać eskadrę do morza i zatopić flotę kraju wąskookich wojowników.
  Padając na czworakach, kapitan pierwszego stopnia (inaczej pułkownik) mruknął:
  - Broń jest tylko na moim niszczycielu i na kilku małych korytach. Nie mamy nawet odpowiedzi.
  Stalingradowa pokazała ciężką pięść:
  - Cóż, ty i osły! Ryknęła wojowniczka o niebieskich włosach jak szalejące tsunami. - Ale powinieneś mieć artylerię przybrzeżną! W końcu nie wszyscy zostali wysłani na front zachodni, podobnie jak lotnictwo. Przecież o tym, że Japonia może w każdej chwili przystąpić do wojny mówi się od lat.
  Już dość ranny Palacew, chciał powiedzieć, ale znowu zadudniło, odłamki spadły. Syrena zawyła, ostrzegając o przybyciu samolotu. Z wielkim trudem pułkownik sił morskich wstał i krzyknął, blokując dudnienie Stalingradowej:
  - Mamy baterie lotnicze, a przybrzeżne, nawet jeśli nie w komplecie, są dostępne. odpowiedzmy!
  Pilot warknął, gdy biegła ulicami:
  - Pobiegłbym po prostu do mojego wojownika i posadziłbym tych samurajskich wojowników, to nie wydaje się wystarczające. Nadal zapłacą za Tsushimę i Miduen.
  Saszka Sokołowski, we śnie już oficer, a nie niewolnik, któremu odcięto połowę ucha, zgodził się:
  - Tak, zapłacą! Tak, nawet z procentem!
  Słychać było eksplozje i spóźniony świergot dział przeciwlotniczych. Ogólnie rzecz biorąc, większość obrony powietrznej Władywostoku została wycofana w czterdziestym pierwszym roku, aby wzmocnić obronę Moskwy, więc liczne punkty kolonii komarów Kraju Wschodzącego Słońca zdawały się nie zwracać większej uwagi do takiego "hałasu". Japońskie bombowce nurkujące zrzucały wiosenne "prezenty" z przeszywającym piskiem. Cios został zadany zarówno miastu, jak i flocie. Japońskie samoloty nie są zbyt duże, ale zwinne, natomiast pancerniki wręcz przeciwnie, są masywne. Tutaj największy z nich jest nawet ciasny w oceanie, długość wynosi trzysta metrów, a działa mają 460 milimetrów. Jak dotąd Amerykanom nie udało się zatopić żadnej z tych piękności, a ocalałe wraz z krążownikami niszczyły wybrzeże. Bardzo przypominał nikczemny atak Kraju Kwitnącej Wiśni 27 stycznia 1904 roku. Tylko wtedy nie było lotnictwa.
  Palcew czuł, że dusi się od biegu. Nie jest nadczłowiekiem, ale prostym człowiekiem z chorymi płucami, który znalazł się w trudnej sytuacji. Ale Victoria Stalingradova nie wyprzedziła go zbytnio. Zastanawiam się, ile ona ma lat, wygląda ledwie na więcej niż trzydzieści lat, jej piersi są duże, a ramiona szerokie jak u mężczyzny.
  Stalingradowa nagle odwróciła się i machnęła ręką:
  - Nie uciekaj stary, chodź za mną! - wrzasnęła z taką siłą, że fala dźwiękowa po prostu uderzyła ją w uszy. - Jak najszybciej wyprowadź niszczyciel na morze.
  W pobliżu dudniły wybuchy, spadały szczątki, jeden z nich spadł bezpośrednio na Stalingradovą, a ona mechanicznie złapała go rękami. Dziewczyna terminatora poczuła się jak bramkarz, który skutecznie wygrał rzut karny, fragment był okrągły, ciepły i wyglądał jak piłka. Victoria nagle poczuła, jak coś płynnego spływa jej po ramionach. Dziewczyna spojrzała na fragment i wtedy nawet jej żelazny wojownik, zahartowany trzema latami wojny (razem z hiszpańską i cywilną, będzie więcej) podszedł jej do gardła mdłości. W dłoniach trzymała główkę dziecka. Biedna dziewczyna (widać to po krótkich kucykach, z wyłupionymi oczami. Stalingradowa ostrożnie położyła głowę na popękanym asfalcie i przeżegnała się:
  - Nie miałeś czasu grzeszyć, nie żyć! Nie ma jednak grzesznika większego od Boga, dlatego nie ma większego grzechu niż obojętność na cierpienie dzieci.
  Znowu ryk i odłamki, jeden trafił dziewczynę w but, drapiąc skórę. Stalingradova już chciała zawrócić i biec jak najszybciej na pas startowy, gdzie jej MIG cierpliwie czekał na agresywną gospodynię, ale...
  Spojrzenie wojownika, ostre jak ostrze sztyletu, dostrzegło nieznośny grymas bólu na twarzy kapitana pierwszego stopnia Władimirowicza, gdy górna część jego odciętego ciała odleciała w górę od fali uderzeniowej. Sama dziewczyna ledwo uniknęła fragmentu. Chociaż jest dziewczyną, po raz pierwszy chwyciła za broń w rosyjsko-japońskich czasach Mikołaja II. Ona już kiedyś, jakoś złapała się za policzek, nawet podczas międzynarodowej bitwy w Hiszpanii. W efekcie pozostała głęboka blizna, która przez długi czas psuła jej wygląd. Plus aresztowanie i zesłanie pułkownika do obozu koncentracyjnego. To prawda, że to na Syberii, w miejscu pozyskiwania drewna, została przedstawiona jednemu bardzo silnemu czarownikowi, który za pomocą maści i inwokacji duchów zdołał wyleczyć, jakby nigdy nie był, tę ranę i kilka innych. Blizny otrzymane podczas bitew z Japończykami, Niemcami, Białymi Czechami, oddziałami Kołczaka, Denikina, Wrangla. I wiele ją nauczyła, więc wydaje się, że Stalingradova należała do wybranego rodzaju ludzi.
  Dostała możliwość wyjazdu przed terminem za pomocą kobiecych wdzięków, więc została objęta amnestią, pomimo trudnego artykułu. Chodzi oczywiście nie tyle o przekonanie mężczyzny, co o to, by organizator imprezy się o tym nie dowiedział. A jest tak wielu oszustów wszelkiej maści, że kapuś, kapuś i kapus, pcha ich dalej. Więc tak naprawdę nie przyspieszysz, jeśli twoja kariera jest ci bliska.
  Oznacza to, że Japonia ma dużą przewagę w piechocie, lotnictwie, a nawet w czołgach. Otóż w czołgach z naszej strony jest to rekompensowane przewagą jakościową, a reszta znacznie gorsza. Chociaż jeśli weźmiesz broń strzelecką, Japonia również pozostaje w tyle pod względem liczby karabinów maszynowych, w większości ma broń. Jednak dywizje Dalekiego Wschodu są słabo wyposażone w pistolety maszynowe. Nie wystarczy maszyn dla wszystkich. Więc ... Pod względem jakości piechota nie ma przewagi, a co gorsza, wszyscy najlepsi oficerowie są przenoszeni na front sowiecki, tutaj z reguły nie strzela się do najgorszych żołnierzy, mając minimum szkolenia wojskowego. Oznacza to, że wojna rozpoczyna się w wyjątkowo niekorzystnej dla ZSRR sytuacji. I całkiem sporo nowo powstałych rezerw zostanie wyrzuconych na wschód...
  Stalingradowa nagle wtrąciła się do pożogi. Płonął zbombardowany szpital miejski. Obraz jest naprawdę apokaliptyczny, a kobiety, dzieci i starcy płoną żywcem. Tutaj dziecko wpadło prosto w ogień, a wokół rozległ się straszny ryk i jęki.
  Stalingradowa poczuła w głowie trąby archaniołów i rzuciła się w płomienie. Języki ognia lizały gołe ręce i otwartą twarz dziewczyny, ale pilot poruszał się tak szybko, że udało jej się chwycić dziecko, wyrywając je z objęć zniszczenia.
  Dziewczyna wyskoczyła, czując tylko lekkie swędzenie na skórze, rzuciła okiem na dziecko. Niestety, było już za późno, chłopiec dusił się, wciągając płomienie do płuc, oparzenia na okrągłej twarzy. Takie rozdarte pęcherze na skórze są bardziej miękkie niż pąki stokrotki. Stalingradowa krzyknęła:
  - Oto ludzki chaos!
  Uderzyła butem w stertę śmieci, po czym rzuciła się na pomoc, kto jeszcze mógł zostać uratowany. To było jak kobra tańcząca między palnikami gazowymi, dziewczyna bardzo dziwnie się kręciła i tańczyła. Została spalona, jej buty stopiły się, jej tunika była zwęglona, ale nadal walczyła uparcie o każdą łzę dziecka, o każde uderzenie małego serca, o każde kruche życie, ale tak potrzebne dla kraju! Buty rozpadły się i teraz dziewczyna tańczyła w wirach ognia, jej nagie, czarujące nogi. Była męczennicą, ale nie tylko zakonnicą torturującą się postami i biczem, co nie przynosi pożytku ani Bogu, ani ludziom, męczennicą-wojowniczką ratującą konkretne życia. Nogi wojowniczki były pokryte warstwą małych pęcherzy, ale z bólu poruszały się jeszcze szybciej i dokładniej.
  Kapitan służby medycznej wyjął z torby duże buty i krzyknął do niej:
  - Weź je, szybko je załóż! Ty, tańcząc na płomieniu, staniesz się kaleką.
  Wojownik w randze majora natychmiast odpowiedział:
  - Lepiej zostać kaleką fizycznie niż dziwakiem moralnym! Ani sekundy dla siebie, wszystko na front, wszystko na zwycięstwo!
  Kapitan służby medycznej odpowiedział:
  - To jest prawdziwy sowiecki człowiek!
  Stalingradowa, depcząc płomień, przeklął:
  - A co stoisz, ratuj ludzi!
  Kapitan westchnął.
  - Mam protezy zamiast nóg!
  Stalingradowa, wyciągając kolejną dziewczynę z na wpół spaloną twarzą i nieprzytomną, krzyknął wściekle:
  Jak okrutny jest Bóg!
  Kapitan wzruszył ramionami.
  To nie jest wina Boga, tylko ludzi!
  Stalingradowa bardzo rozsądnie i pewnie sprzeciwiła się:
  - To to samo, co powiedzenie - nie rodzice są winni, ale dzieci!
  Kapitan chciał coś powiedzieć, ale kłęby dymu podeszły mu do gardła i zakaszlał ze złością.
  Bombardowania ucichły, ale ostrzał trwał nadal. Działa okrętu mają przyzwoity zapas pocisków, jednak ogień był teraz skierowany bardziej na rozbrojone okręty radzieckie. Yamamoto zrozumiał, że dominacja na morzu przeniesie inicjatywę w tej wojnie na Japonię na długi czas. Proces budowy statków jest kosztowny i długi, chociaż na przykład okręty podwodne są być może łatwiejsze do stemplowania. To oczywiście należy również wziąć pod uwagę, ale ważne jest, aby przełamać strukturę. Admirał Yamamoto, najpotężniejszy człowiek Japonii po cesarzu Hirohito, czuł się jak bóg. Prawdziwy bóg, więc religia Kraju Kwitnącej Wiśni nauczała, że najlepszą drogą do przebóstwienia jest waleczność! A teraz wielki dowódca mógł dowolnie dręczyć i zniekształcać przestrzeń wokół siebie. Nad Władywostokiem ciągną się przez wiele kilometrów gęste, czarne chmury dymu, płoną magazyny ropy i składy paliw. Setki, tysiące ludzi płonie, do diabła, no, po tym, jak tu nie czuć się jak bóg, który zemścił się na Rosjanach za wieki upokorzeń, wielki naród jest zmuszony stłoczyć się na szeregu wysp tak maleńkich w porównaniu do połacie Rosji. Teraz rosyjska flota tonie iw przeciwieństwie do portu w Peru nie opuści ani jednego statku.
  Podczas bitwy pod Khalkhin Gol Yamamoto zaproponował zadanie podobnego ciosu Władywostokowi, dla którego sporządzono szczegółowy plan. Ale Hitler nieoczekiwanie zawarł pokój ze Stalinem. W ogóle, idiota Hitler, rozpoczął masakrę Żydów i tym samym nastawił przeciwko sobie zarówno Polskę, jak i kraje Zachodu. I dlaczego go potrzebował? Chciał zdobyć żydowskie bogactwa? Ale lepiej było najpierw stać się mocarstwem światowym, pokonując ZSRR, a może potem inne kraje. Zachód jest łatwiejszy do zdobycia dzięki temu, że jego mentalność jest znacznie mniej nacechowana fanatyzmem i skłonnością do poświęceń. Czy znany jest przynajmniej jeden przypadek taranowania przez amerykańskich pilotów? To prawda, było kilka kolizji, ale to najprawdopodobniej wypadek. Rosjanie są fanatykami, co jest dziwne, ponieważ wiara prawosławna nie aprobuje samobójstwa iw ogóle nie uważa, że drogą do raju można zasłużyć wyczynami zbrojnymi. Ogólnie rzecz biorąc, nauka Chrystusa jest wyjątkowo głupia i niepraktyczna. On Yamamoto czytał Biblię i dziwił się głupocie ludzi, którzy uważają takiego pacyfistycznego Boga. Na przykład uczy: biją cię w prawy policzek - odwracają lewy, proszą o jedną koszulę - dawaj dwa, kochaj wroga! Tylko osoba chora psychicznie może uważać Chrystusa za Boga. Taka religia jest dobra tylko dla niewolników, zniewolonych wasali. I cała Europa i połowa świata musiała w to uwierzyć. To prawda, że nauka Jezusa, mimo że odrzuca starotestamentową zasadę oko za oko i uczy kochać swoich wrogów, nie przeszkodziła Brytyjczykom w podbiciu jednej trzeciej całej planety, tworząc najrozleglejsze imperium w dziejach ludzkości. I to pomimo religijności Wielkiej Brytanii, gdzie Bóg jest wspominany nawet w hymnie narodowym. Co dziwne, amerykańscy prezydenci przysięgają na Biblię, ale mimo to bombardowali japońskie miasta bombami napalmowymi, paląc żywcem tysiące kobiet i dzieci. Co więcej, cywile byli zabijani nie przez przypadek, ale celowo, była to taktyka terroryzowania ludności cywilnej: podważanie zasobów ludzkich i ekonomicznych. Ale Japończycy nie zbombardowali jeszcze Stanów Zjednoczonych. Ale będą! Przypisują także samurajom szczególne okrucieństwo. W końcu on Yamamoto, jeśli sobie tego życzył, mógł przedrzeć się bombowcami do miast USA, zwłaszcza po klęsce floty Jankesów w pobliżu portu w Peru. Tak, Europejczycy to moralni dranie. Mają wypaczone rozumienie, wiarę, nauczanie, a nie działanie! Nie tak w Japonii! To, czego nas uczono, jest tym, co robimy. Nie ma czegoś takiego, jak Bóg mówi nadstawianie drugiego policzka, a jednak Jego słudzy rozmyślnie zabijali małe dzieci. Tak, ogólnie rzecz biorąc, wiara, że Bóg jest jeden i Wszechmogący, nie może być prawdziwa. Gdyby był sam, to oczywiście zadbałby o to, aby ludzie czcili go właściwie, w wierze i prawdzie oraz mieli jedną doktrynę. I tak każdy modli się jak chce, o co chce. A świat jest zbyt brzydki i zły, by mógł go stworzyć jeden Wszechmogący Bóg. Przecież każdy odpowiedzialny władca przede wszystkim dąży do porządku i sprawiedliwości. Chce, żeby na pierwszym miejscu byli silni, mądrzy, szlachetni, uczciwi, a reszta albo się poprawiała, wzrastała fizycznie i duchowo, albo... Jeśli jednak Bóg jest Wszechmogący i Stwórca wszechświata, to nie tworzyć cielesnych i umysłowych dziwaków. W końcu, dlaczego czasami cesarz jest zmuszony znosić słabości ludzi jako coś oczywistego? Ponieważ nie ma innego wyjścia, nie może w mgnieniu oka zamienić dziwaków w przystojnych mężczyzn, a tchórzy w odważnych. Ale gdybym mógł, natychmiast bym to zrobił!
  Niestety, muszę zaakceptować to, co jest i zająć się materiałem ludzkim, który otrzymałem jako dany. Ale od kogo go otrzymał, to już inna kwestia. Tak, a sam cesarz ma słabości: jest tylko człowiekiem - starzeje się, choruje, niedołężny. O dziwo, boski cesarz często żyje krócej niż zwykły sługa, ma mniejsze umiejętności posługiwania się bronią niż większość generałów i wielu żołnierzy. Cóż, co w nim jest od Boga Wszechmogącego. Ale biały nie jest lepszy! W całej historii Europy nie było straszniejszego i odnoszącego sukcesy zdobywcy niż Hitler. Tak, on naprawdę jest symbolem militarnej sprawności białych ludzi! A jednak największy wódz wszechczasów i narodów nie mógł nawet ukończyć gimnazjum, zdobyć średniego wykształcenia, które w Japonii jest obowiązkowe!
  Ponadto Hitler nie został przyjęty do wojska ze względów zdrowotnych. O dziwo, ten fanatyk kultu siły, lew wojny, okazał się tak słaby fizycznie, że nawet w Niemczech, gdzie na każdym posterunku jest posterunek wojskowy, nie został powołany jako szeregowiec. Jak zdegradowana jest Europa.
  Jednak Stalin, inny z najwybitniejszych polityków naszych czasów, również nie miał średniego wykształcenia, był samorodkiem. I co ciekawe, nie został też powołany do wojska, ze względów zdrowotnych. Ciekawe, zbiegi okoliczności, dwaj złośliwi wrogowie nie mieli średniego wykształcenia, nie zostali powołani do służby wojskowej ze względów zdrowotnych, mieli ojców pijaków, a tata Hitlera też na początku pracował jako szewc!
  Oto taki zbieg okoliczności, dziwny, złowieszczy. Prawa ręka Goeringa Hitlera nie jest taka. Pochodzi z rodziny arystokratycznej, przodek Goeringa był zastępcą faktycznego władcy Niemiec, Bismarcka. Goering jest biznesmenem, oligarchą, arystokratą i pragmatykiem. Widzą też w nich możliwość zastąpienia opętanego Führera. Ameryka i Wielka Brytania również, choć potajemnie, chcą skończyć z Rosją, niezależnie od rządzącego reżimu, ale chcą skończyć z komunistami, którzy zaprzeczają samej koncepcji własności prywatnej, tak bardzo, że przymykają nawet oko na nadmierne wzmacnianie Niemiec.
  Niemcy są jednak konkurentem geopolitycznym, ale w ramach kapitalistycznych i arystokratycznych reguł gry, a bolszewicka Rosja jest absolutnie obca i wroga. Zaskakujące jest nawet to, że od czterdziestego pierwszego roku sam Churchill oferował Stalinowi pomoc, i to z całym swoim antykomunizmem, tradycyjną, angielską nienawiścią do Rosji. W końcu Niemcy pod czerwonymi to koń bojowy zaprzęgnięty w sowiecki rydwan, a ZSRR pod brązowymi to wieczna strefa partyzancka. Fanatyczni bolszewicy przecież się nie pogodzą i rozpętają przedłużającą się wojnę partyzancką, która tak wymęczy III Rzeszę, że wszelkie marzenia o dalszej ekspansji znikną jak tęcza po burzy! Rosja pod Niemcami, lepsza niż Niemcy pod Rosją! Rozumiejąc to, staje się jasne, dlaczego Stany Zjednoczone i Wielka Brytania szukają wyjścia z wojny.
  Yamamoto jest pragmatykiem, prowadził wojnę z USA i Wielką Brytanią. Ale te dwa imperia same sprowokowały Japonię, nakładając embargo na dostawy produktów ropopochodnych. Przecież kraj Kwitnącej Wiśni nie ma własnych studni i wielu innych surowców. Japończycy negocjowali, Amerykanie likwidowali coraz bardziej upokarzające żądania.
  A jednocześnie jankesi, prowokując wojnę, wcale nie zadbali o doprowadzenie armii i marynarki wojennej do gotowości bojowej. Pokusa okazała się zbyt wielka, tym bardziej pojawiła się iskierka nadziei, że Moskwa upadnie, a Niemcy i jej sojusznicy przyjdą z pomocą. Ponadto istniała nadzieja, że Stany Zjednoczone, będąc jeszcze stosunkowo demokratycznym krajem, w dużym stopniu uzależnionym od opinii publicznej, w przypadku przeciągania się wojny nie będą chciały przelewać krwi na cudze wyspy. Rzeczywiście, po co zwykły Amerykanin na ulicy miałby dostawać cynkowe trumny ze swoimi krewnymi, jeśli nie mówimy o ochronie terytorium samych Stanów Zjednoczonych, a nawet płaceniu dość dużych podatków wojskowych! Może dlatego carska Rosja przegrała, mając więcej żołnierzy, ale naród rosyjski nie uważał Mandżurii za swoje terytorium i nie chciał płacić krwią i potem za abstrakcyjne interesy. Niestety, Hitler nie zajął Moskwy, częściowo z powodu nieprzygotowania na ostrą zimę, a częściowo z powodu charakterystycznego dla bolszewików fanatyzmu. Jednak nie tylko bolszewicy, naród rosyjski jest skłonny do poświęceń dla wielkich celów. W końcu pierwszy taran powietrzny wykonał Rosjanin Messer. Zaskakujące jest nawet to, że zrobił to nie ze względu na rajskie hurysy, ale ze względu na Ojczyznę. Chociaż... Messer jest po części głupcem, wszak jest mistrzem akrobacji, wynalazcą, konstruktorem i oczywiście żyjącym, który przyniósłby Ojczyźnie znacznie więcej korzyści. Może Jankesi nie mylą się tak bardzo, powielając zasadę: najważniejsze w bitwie jest przetrwanie! W końcu umarli nie mogą już zabijać!
  Admirał Naumo zauważył:
  - Zużyliśmy już ponad dwie trzecie amunicji. Pistolety są bardzo gorące, są zalewane wiadrami wody!
  Yamamoto zrobił krzyż palcem w powietrzu i powiedział niskim, lekko ochrypłym głosem:
  - Myślę, że działa wytrzymają ostatnią trzecią część pocisków. Chociaż nie, znokautuj do dziewięćdziesięciu pięciu procent.
  Admirał Naumo wzruszył ramionami i otarł pot z czoła.
  - Czy warto dawać z siebie wszystko pierwszego dnia?
  Yamamoto zacisnął pięści.
  - Koszty! Oczywiście, że warto! Zaskoczyliśmy Rosjan, jak to było w 1904, Niemców w 1941, ale Stalin surowo ukarze dowództwo i to się więcej nie powtórzy. Trzeba więc wykorzystać fakt, że ogon smoka zasnął. Właściwie rozumiem Stalina, że wojna z Niemcami pochłonęła go do tego stopnia, że przestał interesować się Dalekim Wschodem. A jego świta bez przywódcy boi się przejąć inicjatywę. Tutaj przegapiliśmy nasz cios. Podobnie jak Amerykanie. Dla wszystkich było jasne, że sprawa jest przygotowywana, zbierają się chmury, zaraz uderzy grzmot, ale...
  Naumo dotknął rękojeści wiszącego u jego pasa samurajskiego miecza, czyli jak potocznie nazywa się go katana:
  - Rosjanie zawsze działają późno! Wojna nie potrwa długo i dotrzemy na Ural.
  Yamamoto wzniósł oczy ku niebu.
  "Niech bogowie nam w tym pomogą, ale nie sądzę!" Szybko się uczą, Chalkhin Gol pokazał, że poziom Rosjan jest wyższy niż w czasie wojny 1904-1905. Poza tym zdradzę ci sekret. Nasz tajny agent we Władywostoku trochę pomógł, że dość potężna artyleria nadbrzeżna nie miała pocisków, a samolot nie wystartował na czas. To jest tajna wojna.
  Naumo był zaskoczony:
  - A gdzie wyglądał SMIERSZ i NKWD?
  Yamamoto zaśmiał się, potrząsając palcami.
  "Najgorsze kadry Rosji służą tu na Dalekim Wschodzie, ci, którzy boją się zginąć na froncie radziecko-niemieckim, walczą o Władywostok. Dlatego tutaj o wiele łatwiej znaleźć zdrajcę lub głupca na górze, a także samolubną osobę. A NKWD jest tak przyzwyczajone do ujawniania wyimaginowanych spisków, że już nie zauważa prawdziwych zdrajców. Więc praca jest całkiem możliwa. Nawiasem mówiąc, jeśli kilku generałów przeszło na stronę Niemców, mimo że ich rodzinom, krewnym i przyjaciołom grozi za to egzekucja, to całkiem możliwe jest przekupienie kogoś z góry. Lub używaj go w ciemności, co jest jeszcze lepsze. Więc wykonaliśmy dużo pracy. My, Japończycy, generalnie cechuje nas skrupulatność w przemyśleniu operacji wojskowych i branie pod uwagę wszystkich drobiazgów.
  Naumo potarł rękojeść swojej katany.
  - Prawidłowy! Ale wstyd Khalkhina Gola wywołuje uczucie goryczy i silnej irytacji! Jak moglibyśmy...
  Yamamoto pocieszał:
  - Mandżurów było więcej niż Japończyków i generalnie nie da się wygrywać cały czas. Muszę zaznaczyć, że mimo to po naszej stronie walczyły nie najlepsze jednostki, a Rosjanie mieli dużą przewagę w lotnictwie i czołgach.
  Naumo do połowy dobył swojej katany.
  - Nie jesteśmy usprawiedliwieni! Samuraj nigdy nie będzie odnosił się do tępego ostrza i zmęczonego konia, mnóstwa wrogów i słabej broni!
  Poprawiony przez Yamamoto:
  - Samuraj oczywiście nie, ale człowiek niestety tak! Ludzie mają tendencję do popełniania błędów!
  Yamamoto był rozproszony i krzyknął coś do rur, po czym kontynuował:
  - Samuraj nigdy tak naprawdę się nie ugnie! Idzie do taranowania i pod prąd.
  Naumo skinął głową.
  - Naprawdę! Ale walczyliśmy z USA i brytyjskim lwem.
  Yamamoto postukał palcem w sterówkę.
  - Tak! To prawda, ale Stany Zjednoczone dostały w zęby, Wielka Brytania straciła kolonie, a Niemcy miały kłopoty. Chcieliśmy wycofać jak najwięcej sił z zachodniej Rosji, aby ułatwić Wehrmachtowi przejście do ofensywy. Atak zaplanowano na maj, kiedy drogi wysychają, ale Amerykanie zapobiegli.
  Naumo wyciągnął swoją katanę i ciął nią w powietrzu:
  - Śmierć Stanom Zjednoczonym! Zawsze ingerują w Japonię.
  Yamamoto uśmiechnął się chytrze.
  - Oczywiście nie zawsze, na przykład, kiedy po raz pierwszy walczyliśmy z Rosją, Jankesi bardzo nam pomogli pożyczkami, a także dostawami broni. Ponad połowa naszej floty została zbudowana za pieniądze Stanów Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii oraz w ich własnych stoczniach. Więc Ameryka nie zawsze jest zła, ale nie w tym przypadku.
  Naumo zapytał zdziwiony:
  - I dlaczego?
  Yamamoto raczył wyjaśnić:
  - Stado bombowców dalekiego zasięgu przedarło się do Tokio i zadało podstępny cios stolicy, używając bomb napalmowych. Spłonęły setki drewnianych domów, a cesarz nakazał za wszelką cenę odsunąć strefę kontroli od stolicy. A przede wszystkim zdobyć kompleks bojowy amerykańskich baz na archipelagu Midway, najbliżej japońskich szkieletów. I udało się!
  Nauma machnął mieczem w powietrzu:
  Nadal wygraliśmy!
  Yamamoto przerwał:
  - Wśród białych też są mądrzy! Nic dziwnego, że cesarz w swoim gabinecie postawił popiersie Napoleona. Ale był inny Cezar, powiedział: trudniej jest utrzymać podbitego niż wygrać. W tym przypadku dotyczy to w pierwszej kolejności nas. Nauma odtworzył ósemkę z mieczem:
  Rozumiem rozumem, ale sercem!
  Yamamoto wstał i poklepał kolegę po ramieniu.
  - Tak, nie denerwuj się, w takim razie wyjeżdżamy do powrotu. Pokonamy ZSRR i znowu rzucimy się do USA i Brytyjczyków, ale już razem z Niemcami i makaronem.
  Admirał Nauma niemal niedostrzegalnym ruchem schował katanę do pochwy i sepleniąc szepnął:
  - Przyszłość jest dobra, ale teraźniejszość jest lepsza! Słychać na lotniskowcach, że cały zapas bomb został zużyty, a na...
  Yamamoto krótko rozkazał:
  - Chodź na pokład i rozejrzyj się, za pół godziny zawrócimy i wyruszymy do naszej najbliższej bazy.
  Nauma gwizdnął przez nos:
  - Słuchaj dowódcy!
  Admirał wyskoczył, przytrzymując drzwi, żeby nie zatrzasnęły się. Zanim jego kroki ucichły, cień wymknął się przez drzwi, przeszła na palcach i zrzuciła kołdrę.
  Cóż, co jest kwestią czasu, a miłość jest nocą.
  Tymczasem Sasha Sokolovsky mimo to wspiął się na myśliwca LAGG-5.
  Chłopak chciał walczyć. Poleciał na spotkanie z budzącym grozę Conanem. Dlatego to sen, że zdarzają się niesamowite zbiegi okoliczności.
  Conan zestrzelił już pięćset sześćdziesiąt samolotów amerykańskich i brytyjskich. I skrzyżował dziób z sowieckimi asami.
  Nie podejrzewa jednak, jaka niespodzianka go czeka.
  Sam Sasha Sokolovsky jest przeciwko niemu.
  Chłopiec jest sam w kąpielówkach, tak jest wygodniej i racjonalniej. Rusza do zaciętej walki.
  Jego rywal, Konan, również jest jasnowłosy i wygląda na chłopca w wieku około czternastu lat, tylko bardzo przystojnego iz wydatnymi mięśniami.
  Obaj chłopcy są terminatorami.
  Zaczynają strzelać do siebie z dużej odległości. I unikają jednocześnie.
  Zejdź z drogi strzałom.
  Sasza krzyczy:
  - Za ojczyznę dla Stalina!
  Conan ryczy z powrotem:
  - Za Japonię, za cesarza!
  Chociaż wcale nie jest samurajem, ale elfem. Oto chłopiec Conan, przewracając radziecki samochód.
  Sasha odpowiada symetrycznie - ucinając Japończykowi.
  Obaj zawodnicy zasługują na miano bohaterów.
  Albo gromadzą się, albo rozpraszają w różnych kierunkach, ale żaden nie może obalić drugiego.
  Sasza krzyczy:
  - Walcz z podłym tchórzem!
  Conan odpowiada:
  - To twoja walka, tchórzu!
  Znowu się zbiegają. Prawie się taranują, ale znowu rozpraszają się w różnych kierunkach. Nie, nikt nikogo nie może uderzyć. To niestety nie jest dla nich możliwe.
  I znowu się rozproszyli.
  Sasza warknął:
  - Za świętą Ruś!
  Conan ryknął:
  - Nie, Japonia jest bardziej święta!
  Sasza gwizdnął i odpowiedział:
  Ale ty nie jesteś Japończykiem! I nawet nie człowiek!
  Conan warknął przez obnażone zęby:
  - A kim jestem?
  Sasha szczerze odpowiedział:
  - Jesteś z rodzaju lekkich elfów!
  Conan zachichotał i odpowiedział, odcinając kolejny radziecki samolot:
  - Stąd to wiesz!
  Saszka zauważyła, szczerząc perłowe zęby:
  - Wiem dużo!
  Conan następnie zasugerował:
  - Zróbmy to! Dla mnie osobiście ta wojna to bardziej gra i rozrywka, ty też jesteś dzieckiem XXI wieku! Czego chcesz od drugiej wojny światowej?
  Sasha logicznie zauważył, przewracając japoński samochód:
  - Pochodzę z Rosji, a przed Rosją był ZSRR. Mogę więc powiedzieć, że walczę za Ojczyznę!
  Conan zaśmiał się i zauważył:
  - A ja zostałem wymyślony przez japońskiego elfa Conana i narysowany w anime. Dlatego walczę za Japonię. A więc to też w jakimś stopniu moja ojczyzna!
  Sasha ponownie wysłał do zbliżenia. Strzelali zza wszystkich karabinów maszynowych, ale nie mogli się trafić.
  Skończyła im się amunicja.
  Conan zasugerował:
  - Pospiesz się! Ty i ja opuszczamy II wojnę światową! Ja jestem w swoim świecie, a ty w swoim... I pozwól wydarzeniom toczyć się własnym torem!
  Sasza odpowiedział:
  - Nie, to nie wystarczy! Japonia już zaatakowała ZSRR i stworzyła z tym problemy. Albo sprawimy, że będziesz w drugiej wojnie światowej, jakby jej nie było. Albo zostanę tutaj, by walczyć!
  Conan zaśmiał się i odpowiedział:
  - Czas dla nas obu w drugiej wojnie światowej dobiega końca! I wracamy do naszych światów! Jeśli chodzi o zmianę, udało mi się to bardziej niż tobie, młody oficerze, bo jestem elfem! Tak, nie wpuścili cię od razu za ster samolotu!
  Sasza warknął:
  - Bądź sobą dla...
  Ale zanim zdążył, błysnął błysk i oba samoloty, asy pilotów, zniknęły z powietrza.
  Potem wojna toczyła się bez dwóch wojowników z różnych światów. Jedna z kreskówek japońskiego anime, a druga chłopiec, urodzony w XXI wieku, powrócił do swoich czasów.
  Ale czyn został już dokonany, a Japonia, pokonawszy Stany Zjednoczone na morzu, atakuje ZSRR od wschodu.
  Stalin jest zmuszony do przerzucenia znacznych sił na wschód i odkłada ofensywę pod Stalingradem. To prawda, że \u200b\u200boperacja Rzhev-Sychov nadal trwa, ale z jeszcze mniejszym powodzeniem niż w prawdziwej historii. Niemcom udaje się odeprzeć ofensywę wojsk radzieckich, wyrządzając im ogromne szkody.
  To prawda, że w Afryce inicjatywę przejęli alianci. Ale z powodu braku potrzeby ratowania Paulusa z kotła, Rommel otrzymał więcej posiłków i przeprowadził bardzo skuteczny atak na Amerykanów w Algierze, biorąc do niewoli ponad pięćdziesiąt tysięcy żołnierzy i oficerów.
  Ciężkie zniszczenia spowodowały nieporozumienia w dowództwie amerykańskim, a Roosevelt zamroził przerzut wojsk do Afryki i ogólnie stwierdził, że Ocean Spokojny jest dla Ameryki najważniejszy.
  Część armii amerykańskiej i większość przemysłowców również nalegała na skupienie się na Japonii.
  Dzięki temu w Stanach Zjednoczonych zwolennicy izolacji zdołali przebić się przez projekt nieuczestniczenia Ameryki w wojnie w Europie. Wehrmachtowi zaproponowano nawet rozejm.
  Hitler, mając problemy z rezerwami, zgodził się na rozejm z Amerykanami.
  Wielka Brytania również nie chciała walczyć bez Stanów Zjednoczonych i również zaproponowała rozejm na rok.
  Führer zgodził się z tym. Zimą Niemcy byli w stanie utrzymać front. Dopiero pod Leningradem operacja Iskra zakończyła się sukcesem i udało się przebić korytarz.
  Niemcom udało się całkowicie zdobyć Stalingrad w grudniu, ale nie posunęli się dalej.
  Pod koniec lutego Armia Czerwona przeprowadziła udane uderzenie pod Woroneżem i była w stanie znacznie posunąć się naprzód. Ale Mainstein kontratakiem w marcu był w stanie otoczyć wojska radzieckie i przywrócić sytuację.
  Czerwony otrzymał wiele obrażeń. I uspokoił się na chwilę.
  Tymczasem Niemcy w lutym wypowiedzieli wojnę totalną. A sojusznicy przestali bombardować i walczyć.
  W III Rzeszy dramatycznie wzrosła produkcja broni, zwłaszcza czołgów.
  Fritz planował, używając "Tygrysów", "Panter" i "Ferdynandów", aby rozstrzygnąć wynik wojny na ich korzyść.
  Ale oczywiście to nie wystarczyło. Główny cios zadali w rejonie Stalingradu, wzdłuż wybrzeża Wołgi, w kierunku Morza Kaspijskiego.
  Plan zakładał odcięcie Kaukazu drogą lądową od reszty ZSRR. A potem przenieś się do Baku wzdłuż wybrzeża Morza Kaspijskiego.
  Jednocześnie Niemcy podejmowali starania dyplomatyczne o wciągnięcie Turcji do wojny.
  Złożyli już pryncypialną obietnicę uderzenia, jeśli Wehrmacht wyjdzie na Morze Kaspijskie.
  Japonia wciąż była w stanie wojny. Była w stanie odciąć Władywostok i zdobyć Mongolię.
  Samuraje mają dużo piechoty i walczą fanatycznie. Czołgi są raczej słabe, ale lekkie, mobilne i tanie w produkcji. A co najważniejsze z dobrym ruchem.
  Krótko mówiąc, siła wroga jest wielka. A Stalin nie wie, co robić.
  Jak dotąd cały zakład jest na trzydzieści cztery. Ale są słabsze od niemieckich samochodów, zwłaszcza Tygrysów. Czołg KV jest jeszcze gorszy i cięższy.
  Armata 45 mm jest przestarzała, a 76 mm nie jest wystarczająco mocna.
  Lotnictwo w praktyce nie jest złe. Jednak szczególnie Jak-9 jest raczej słaby w uzbrojeniu.
  Niemcy oczywiście postawili na Focke-Wulfa! Ale samochód był trudny w zarządzaniu. Chociaż bardzo mocny i szybki.
  Zaczął przybywać ME-309, szybki samochód z siedmioma punktami rażenia, ale też niezbyt łatwy w prowadzeniu i ciężki. A to oznacza gorszą zwrotność.
  Mniej więcej z nowych rozwiązań, Yu-188 i Yu-288, które są dobrymi bombowcami, odniosły sukces.
  I oczywiście zaczęły pojawiać się pierwsze samochody odrzutowe. Ale jeszcze nie masowo.
  Niemcy rozpoczęli ofensywę dopiero 15 czerwca, przerzucając masy czołgów. I oczywiście oczekiwano ich od samego początku. Zbudowano silną obronę.
  Prawdziwa cytadela.
  Ponadto Ił-2 przygotował dla Niemców nie lada niespodziankę w postaci małych bomb kumulacyjnych.
  Ale to nie wystarczy... Niemcy byli jeszcze silniejsi. Gromadzili coraz bardziej doświadczoną piechotę, zarówno lotniczą, jak i czołgową.
  Bez frontu zachodniego naziści są silniejsi w powietrzu. W czołgach mają niewielką przewagę liczebną, ale jakościową ze względu na ciężkie pojazdy.
  W artylerii jeszcze trochę luf z ZSRR. Ale oczywiście, jeśli chodzi o kalibry, wróg jest z przodu.
  Pozostaje tylko liczyć na potężną obronę i odporność narodu radzieckiego.
  
  
  
  NAPOLEON ZWYCIĘŻYŁ POD WATERLOO
  Napoleon Wielki zaatakował Hamiltona kilka godzin wcześniej i zdołał go pokonać, zanim zbliżył się Blucher. A potem pokonał Bluchera.
  W tych warunkach Rosja pod wodzą Aleksandra I postanowiła nie walczyć z Napoleonem. Austriacy, którzy wydają się być z nim spokrewnieni, zaoferowali pokój na umiarkowanych warunkach.
  Francja otrzymała z powrotem w swój skład dwa niewielkie obszary we Włoszech zamieszkałe przez Francuzów oraz Holandię. Usunięto z niego odszkodowanie i uznano autorytet Napoleona I.
  Została ustanowiona tymczasowa równowaga. Francja była zbyt zmęczona wojnami i Napoleon przez chwilę siedział cicho. Chociaż niektóre reformy zaczęły się przeprowadzać. Jednym z najważniejszych jest oficjalne wprowadzenie poligamii, z prawem do posiadania maksymalnie czterech partnerów.
  Chociaż Kościół katolicki stawiał opór, autorytet papiestwa znacznie osłabł. A protestanci wykazali się elastycznością w tej kwestii.
  Sam Napoleon był prawie ateistą. Mocno oddzielił kościół od państwa. Na przykład świeckie prawa cię nie dotyczą.
  Napoleon Wielki, po nieznacznym przywróceniu potęgi Francji, najechał Algierię i Maroko. Zaczął przyłączać kolonie w Afryce do swoich posiadłości. Wkrótce jego wojska zdobyły Libię. Ale Egipt nie mógł zostać zajęty przez Wielką Brytanię, która sama nie miała o nim zdania.
  Napoleon uznał, że lepiej nie rozpoczynać wojny na morzu, gdzie jest znacznie słabszy od wroga. Ponadto konieczne jest również przetrawienie tego, co zostało schwytane w Afryce.
  Francuzi postanowili ruszyć do Nigru i podbić ziemie na zachodzie iw centrum Afryki.
  Napoleonowi udało się nawiązać dobre stosunki z Rosją, zwłaszcza po dojściu do władzy Mikołaja I, z którym się zaprzyjaźnili, oraz z Austrią. Ponadto w 1829 r. Austria i Francja przystąpiły do wojny z Turcją po stronie Rosji. Co ogólnie okazało się mocnym posunięciem.
  Turcja została ostatecznie wydalona z Bałkanów. Bośnia i Hercegowina stała się częścią Austrii, Rosja otrzymała wschodnią część Rumunii, a zachodnia część stała się austriacką.
  Bułgaria i Serbia formalnie uzyskały niepodległość, ale Bułgarzy stali się wasalami Rosji, a Serbowie Austrii. Francja otrzymała pod swoją kontrolę Królestwo Sardynii i Neapol. Ponadto Francuzi zdobyli Kretę od Grecji i część wysp. Sama Grecja na kontynencie formalnie uzyskała niepodległość, ale pod auspicjami Francji.
  Turcja w Europie pozostała w posiadaniu praktycznie tylko Stambułu.
  Rosja otrzymała także Zakaukazie, Batumi, Kars i Erzurum - prawie wszystkie ziemie zamieszkałe przez Ormian i Kurdów. Północ Iraku stała się rosyjska, a południe zostało zaanektowane przez Brytyjczyków.
  Turcja została zdegradowana do kategorii mocarstw drugorzędnych. A Rosja, wręcz przeciwnie, okazała się silniejsza niż w prawdziwej historii. Napoleon zmarł w 1837 roku, pozostawiając Francji wielką i potężną potęgę z posiadłościami kolonialnymi w Afryce, Europie i części Azji.
  Potem do władzy doszedł jego syn Napoleon II. Wyższy blondyn, odziedziczył po ojcu wielkie ambicje. I podjął próbę stworzenia koalicji przeciwko Wielkiej Brytanii.
  Austria zgodziła się z tym, a Rosja, pogrążona wówczas w wojnie na Kaukazie, odmówiła wojny koalicyjnej. Następnie w 1846 roku Austria i Francja przystąpiły do wojny z Niemcami. Nie zjednoczył się jeszcze pod Prusami. Tak, a siły były nierówne. Austria jest u szczytu swojej potęgi, Francja też... A Prusy nie są zbyt silne.
  W wyniku wojny wszystkie ziemie niemieckie zostały zajęte i podzielone między Francuzów i Austriaków. Następnie Napoleon II szybko zaanektował Danię do siebie. W 1851 roku Norwegia została zajęta przez Francuzów.
  A w 1853 r. Mikołaj I ostatecznie dołączył do koalicji. Rosja, Austria i Francja napadły na to, co zostało z Turcji i Wielkiej Brytanii.
  Na lądzie sukces przyczynił się do koalicji. Na morzu sytuacja Brytyjczyków układała się nieco lepiej. Ale koalicja zdobyła cały Bliski Wschód, Egipt, Sudan. A potem Iran. A w 1857 roku Rosja, Francja i Austria przeniosły się do Indii. I oni też potrafili to uchwycić.
  Nastąpił podbój Afryki z postępem na południe. A sama Wielka Brytania została uduszona przez blokadę kontynentalną. W tym samym czasie trzy imperia budowały floty.
  Ich przewaga w sile bojowej i zasobach stawała się coraz większa.
  A w 1862 r., wobec groźby lądowania Rosji, Francji i Austrii w samej metropolii, Brytyjczycy poprosili o pokój. Wielka Brytania musiała zgodzić się na szereg upokarzających warunków i zrezygnować ze swoich kolonii.
  Mikołaj I zmarł w 1864 roku... Aleksander II objął tron. Ale ten król znowu miał pecha. Już w kwietniu 1866 roku został zastrzelony przez szlachcica Karakazowa i długo oczekiwane wyzwolenie chłopów nie nastąpiło.
  A nowy młody car Aleksander III był przeciwny wyzwoleniu chłopów. I kontynuował konserwatywny kurs. Jednak Rosja posuwała się naprzód w Azji i Chinach.
  W USA wojna domowa przeciągała się. Zwłaszcza po zabójstwie Abrahama Lincolna. Wśród mieszkańców północy doszło do poważnych nieporozumień. Wojna trwała ponad dziesięć lat, a Stany Zjednoczone pozostały podzielone. Przedłużeniu wojny sprzyjała pomoc Napoleona II dla południowców i niechęć do posiadania silnych Stanów Zjednoczonych na granicy z francuską kolonią Kanady i wasalem Meksyku. Napoleon II rządził do 1879 roku, a jego panowanie było dość długie: czterdzieści dwa lata i chwalebne. Francuzi całkowicie zajęli Afrykę, tylko Austria trochę w niej wzięła, czerpała korzyści z Syrii, Palestyny, Indochin, częściowo Indii, Iranu i tak dalej.
  Umocniony w Kanadzie, Meksyku, zaczął przenikać do Ameryki Łacińskiej. W Hiszpanii i Portugalii rządy zaczęli rządzić profrancuscy królowie. Wielka Brytania stała się krajem podrzędnym.
  To prawda, że \u200b\u200bRosja wzmocniła się i trochę Austrii. Ale to nie jest przerażające.
  Na tron wstąpił Napoleon III, syn Napoleona II. Miał już trzydzieści osiem lat. Jako dość dojrzały cesarz kontynuował politykę ojca, prowadząc wojny w Ameryce Łacińskiej i podbijając Australię i Ocean Spokojny.
  Rosja w tym czasie podbiła i strawiła Chiny i Indie, dużo ziemi. W 1904 roku Rosjanie wylądowali także w Japonii, wcześniej podbijając Koreę. Wojna z Japonią nieco się przeciągnęła i przeszła w fazę partyzancką. Napoleon III podbił Amerykę Łacińską, prawie cały Czerwony Kontynent. Ale nie zdążył wjechać do Stanów Zjednoczonych i zmarł w 1909 roku.
  Napoleon Czwarty - wszyscy najstarsi synowie byli tradycyjnie nazywani Napoleonami, zdobyli i zaatakowali Stany Zjednoczone w celu dokończenia konsolidacji ziem. Tymczasem Stany Zjednoczone zostały podzielone na trzy części i pozostały stosunkowo zacofane. I zdobyły ich liczne armie francuskie.
  Rosja jeszcze długo walczyła z japońskimi partyzantami, aw Chinach nieustannie wybuchały powstania.
  W 1913 roku zmarł Aleksander III, a na tron wstąpił Mikołaj II. Nowy król kontynuował kurs swojego ojca.
  Po podboju Stanów Zjednoczonych Napoleon IV chciał więcej. Wielka Brytania, jak dotąd bez kolonii, nie jest zbyt silna. Austria i Rosja to obok Francji dwie główne potęgi na świecie.
  Co więcej, w obu imperiach istnieją monarchie absolutne, aw carskiej Rosji funkcjonuje również pańszczyzna!
  Napoleon Czwarty myśli o tym... Ale walka z dwoma potworami naraz to zadanie niemożliwe. Albo zbyt skomplikowane. Konieczne jest wybranie jednego z nich i pokonanie ich razem.
  Po śmierci cesarza Franciszka Józefa w 1916 roku, który rządził przez sześćdziesiąt osiem lat - jeden z najdłuższych rządów na świecie, na tron wstąpił jego prabratanek Karol I. A potem zaczęły się kolizje w Austrii. Nie wszyscy rozpoznali nowego spadkobiercę, którego jedynym prapradziadkiem Franciszkiem II był cesarz.
  I wybuchło kilka powstań i zamachów stanu.
  Francja i Rosja wysłały wojska do Austrii. Wspólny cios doprowadził do szybkiej klęski patchworkowego imperium i jego podziału. I wkrótce Szwecja została podzielona.
  Francja obejmowała także Hiszpanię i Portugalię.
  Tak więc na świecie pozostały tylko dwa kraje: Francja i Rosja, które podzieliły wszystkie terytoria ...
  Mikołaja II i Napoleona IV. Taka jest kombinacja. A naprzeciw siebie stoją dwaj monarchowie... Ale wojna nigdy się nie zaczęła... Mikołaj II zmarł w 1936 roku. Jego następcą został Aleksiej II. A Napoleon IV zmarł rok później, w 1937 roku. Jego następcą został nie najstarszy syn, który również zmarł, ale środkowy Ludwik XIX.
  Nowy król był młody, a Aleksiej młody. A w 1941 r. walczyli przez kilka miesięcy od maja do grudnia... Po czym zawarli pokój, na warunkach bez aneksji i odszkodowań.
  Była to już ostatnia wojna dwóch imperiów światowych. W 1943 roku Francuzi polecieli na Księżyc. A Rosjanie w 1945 r. Rozpoczęła się ekspansja kosmiczna.
  A dwa imperia: rosyjskie i francuskie, dynastie Bonaparte i Romanowów pokojowo współistniały.
  Ogólnie rzecz biorąc, życie rozwijało się dość spokojnie w innym systemie ziemskiego wszechświata.
  Do końca XX wieku Rosjanom i Francuzom udało się odwiedzić prawie wszystkie planety Układu Słonecznego i rozwinąć przemysł kosmiczny.
  Ogólnie rzecz biorąc, na Ziemi nie było epidemii i głodu. Wskaźniki urodzeń w obu imperiach zostały opanowane, a religie miały ograniczony zasięg.
  Kościół został oddzielony od państwa, a ateizm i nowe pogaństwo stały się modne.
  I wojny całkowicie zniknęły, podobnie jak prawie nie było większych niepokojów.
  
  JEŚLI RASPUTIN BY PRZEŻYŁ
  Rasputin jakimś cudem, pomimo trucizny i rany w brzuchu, przeżył jeszcze po zamachu. W wyniku od dawna planowanej świty cara Mikołaja II do przewrotu pałacowego nie doszło. Car pomyślnie przeszedł najtrudniejszy etap w historii Rosji. A pod koniec kwietnia, gdy tylko drogi wyschły, na południu rozpoczęła się długo oczekiwana ofensywa.
  Skuteczności bojowej armii carskiej nie zachwiały głupie dekrety Rządu Tymczasowego i pod dowództwem wybitnego dowódcy Brusiłowa osiągnęła ona duże sukcesy. Nawiasem mówiąc, w prawdziwej historii początkowo były duże sukcesy, ofensywa nie powiodła się w wyniku sabotażu, zarówno ze strony bolszewików, jak i innych niszczycielskich elementów, w tym wielkiej burżuazji i ministrów Rządu Tymczasowego.
  A więc nie ma sabotażu, armia jest nadal silna dyscypliną carskich generałów. A morale Austriaków, a zwłaszcza oddziałów słowiańskich spada.
  Brusiłow zajął Lwów i posuwał się aż do oblężenia Przemyśla.
  Dopiero poważnie osłabiając front w centrum Niemcy jakoś powstrzymali rosyjską ofensywę.
  Jednak wojska rosyjskie uderzyły również w Rumunii. Były wielkie sukcesy. A nawet odbił Bukareszt i Transylwanię.
  Niemcy usunęli także wojska z innych sektorów, ratując Austriaków. Sytuację Niemiec pogorszyło przystąpienie Stanów Zjednoczonych do wojny w kwietniu 1917 r. Dlaczego nie dołączyć do Amerykanów? Widać, że Niemcy już płyną i miło jest znaleźć się w gronie zwycięzców.
  Jesienią, gdy zaczął padać deszcz ze śniegiem, rozpoczęła się ostatecznie ofensywa wojsk rosyjskich w centrum przeciwko właściwym jednostkom niemieckim.
  Słaba widoczność w mokrym śniegu utrudniała pracę niemieckich strzelców maszynowych i artylerzystów. Ponadto na mrozie Fritz zawsze wyje gorzej niż Rosjanie, bardziej przyzwyczajeni do surowego klimatu.
  Tak więc bardziej zdecydowany i zdolny dowódca Korniłow dowodził środkowym, zachodnim frontem, który zmiótł na bok niezbyt odważnego poprzednika.
  Wojska rosyjskie przedarły się przez osłabioną niemiecką obronę i z powodzeniem ruszyły naprzód, zdobywając dużą liczbę jeńców i trofeów.
  Dopiero nad Wisłą, osłabiając swoje wojska na zachodzie, Niemcy byli w stanie powstrzymać natarcie wojsk rosyjskich. Wojska carskie wyzwoliły kraje bałtyckie i wkroczyły do Prus Wschodnich.
  Rosjanie odnieśli również duże sukcesy na południowym odcinku frontu przeciwko Turcji. Do końca roku wraz z Brytyjczykami i Francuzami prawie całkowicie zdobyli Azję Mniejszą i zbliżyli się do Stambułu.
  W styczniu Stambuł znalazł się pod presją przede wszystkim wojsk rosyjskich, a Imperium Osmańskie skapitulowało.
  Nadszedł rok 1918. W Rosji wierzyli w szybkie zwycięstwo, a kraj trzymał się pomimo wszystkich trudności militarnych. Alianci też trochę naciskali na Niemców na Zachodzie i wierzyli w ich sukces.
  Ameryka przenosiła coraz to nowe dywizje. Austro-Węgry rozpadały się, a ich armia dezerterowała. Bułgaria wypowiedziała wojnę Niemcom i Austro-Węgrom, wycofując się z unii państw centralnych. I Turcja została pokonana.
  Oczywiście w Niemczech powstawały nastroje, aby jak najszybciej zakończyć tę wojnę.
  Ale wciąż trochę niezdecydowany. a gdzie idziesz? Jeszcze w marcu, nie czekając na ciepłą pogodę, Rosja uderzyła na już rozbite Austro-Węgry i przedarła się przez front. Niemcy nie wytrzymali ataku i popłynęli. Zostali zmiażdżeni z wielką stratą. Budapeszt upadł, a Cesarstwo Austriackie skapitulowało.
  Jakiś czas później w Niemczech miał miejsce zamach stanu i 9 maja 1918 r. Cesarstwo Niemieckie skapitulowało.
  Tak zakończyła się pierwsza wojna światowa. Po tym nastąpiły negocjacje w Wersalu i podpisanie nowego systemu pokojowego.
  Imperium Osmańskie zniknęło z mapy. Został podzielony przez Rosję, Wielką Brytanię, Francję. Cesarstwo carskie odzyskało Konstantynopol i Azję Mniejszą z Armenią. Wielka Brytania Irak, Palestyna, posiadłości osmańskie w Arabii Saudyjskiej i Francja Syria. Z mapy Europy zniknęły też Austro-Węgry. Rosja otrzymała Galicję, Bukowinę, Kraków z ziemiami polskimi. Czechosłowacja stała się częścią Rosji, zachowując pewną autonomię, ale Mikołaj II został królem Czech i Słowacji. Kraków wszedł do Królestwa Polskiego, jako Poznań i część ziem niemieckich. Łącznie z Gdańskiem. Rosja otrzymała również region Kłajpedy. Znaczące rozszerzenie własności.
  Na Zachodzie Niemcy zwróciły posiadłości francuskie i duńskie przejęte przez Bismarcka. Była też zmuszona zgodzić się na strefę zdemilitaryzowaną w dorzeczu Renu. Niemcy zostały również zmuszone do zapłacenia ogromnych reparacji zwycięskim państwom. Przede wszystkim Rosja i Francja jako najbardziej dotknięte przez Niemców.
  Pojawiła się też Jugosławia, która uznała się za wasala Rosji, ale formalnie nie stała się jej częścią. Węgry zostały wycięte, a także uznały się za wasala Rosji. Austria formalnie pozostała niezależna, ale zapłaciła reparacje. Rumunia otrzymała Transylwanię.
  Wszyscy byli mniej lub bardziej zadowoleni z wyjątkiem tych, którzy przegrali. Turcja i Austro-Węgry zniknęły z mapy Europy i Azji. A Rosja zwiększyła zarówno populację, jak i terytorium. Podobnie jak Francja, Japonia, Wielka Brytania i tylko Stany Zjednoczone otrzymały tylko niewielką część reparacji. Niemieckie posiadłości na Pacyfiku zostały podzielone między Japonię i Wielką Brytanię. W Afryce, głównie w Wielkiej Brytanii.
  Kilka miesięcy później Rosja dołączyła do strony brytyjskiej w wojnie w Afganistanie. Odniesiono szybkie zwycięstwo i po raz pierwszy przetestowano w bitwie czołg opracowany przez syna Mendelejewa. Nowy samochód okazał się bardzo wydajny i miał dobre właściwości jezdne.
  Została nazwana "Aleksiejem" na cześć następcy tronu. A ten samochód wyglądał bardzo obiecująco.
  Po podboju i podziale Afganistanu rozpoczął się okres pokoju. Chociaż minęło kilka małych wojen. Rosja i Wielka Brytania podzieliły Iran. A potem alianci dokonali podziału Arabii Saudyjskiej.
  Gospodarka rosyjska przeżywała szybki wzrost o około dziesięć procent rocznie iw 1929 r. uplasowała się na drugim miejscu. Stany Zjednoczone również szybko się rozwijały, nieco mniej niż Francja, a nawet mniej niż Niemcy. A Wielka Brytania była w całkowitej stagnacji, ledwo osiągając poziom przedwojenny.
  Jednak kiedy wybuchł Wielki Kryzys, sytuacja znów stała się trudniejsza, a bunt i niepokoje zaczęły narastać.
  Mikołaj II umocnił swój autorytet wygrywając I wojnę światową. Car skrócił dzień pracy do dziesięciu i pół godziny, aw soboty i dni przedświąteczne do ośmiu godzin. Pensja w Rosji wzrosła. Ceny pozostały stabilne, a rubel carski był najsilniejszą walutą na Ziemi.
  Ponadto król w 1925 roku wprowadził bezpłatną siedmioletnią edukację. A w 1929 r. edukacja siedmioklasowa stała się obowiązkowa. Bezpłatna opieka zdrowotna również stała się bardziej dostępna.
  A zdobycie wyższego wykształcenia za darmo stało się znacznie łatwiejsze. A emerytury rosły i wypłacano je nawet robotnikom, gospodyniom domowym i niepełnosprawnym.
  Ale Wielki Kryzys ponownie zaostrzył wszystkie problemy. I znowu przypomnieli sobie Dumę, którą car rozwiązał, ale nowych wyborów nigdy nie przeprowadzono. Co doprowadziło do odrodzenia absolutyzmu.
  Król ponownie otrzymał prawo wydawania praw i zaczął wykazywać zauważalną aktywność. Jednak nawet bez Dumy Państwowej było lepiej, działała Rada Państwa i uchwalono Kodeks Cywilny Cesarstwa Rosyjskiego.
  Jednak nowa burżuazja chciała więcej demokracji, a przynajmniej odrodzenia Dumy. W czasie kryzysu zarówno proletariat, jak i chłopstwo zaczęły się buntować.
  W całej wsi klasa kułacka stała się znacznie silniejsza. Ale właściciele nadal zachowali własność gruntów. Wskaźniki urodzeń pozostały wysokie, a wskaźniki zgonów spadły, zwłaszcza dzięki poprawie opieki medycznej. Doprowadziło to do wzrostu liczby ludności i fragmentacji gruntów. To prawda, że część tego wzrostu została wchłonięta przez miasto. W czasie kryzysu bezrobocie gwałtownie wzrosło.
  Ale rząd carski energicznymi środkami był w stanie złagodzić skutki kryzysu. W 1931 roku, kiedy Japonia zaatakowała Chiny i próbowała stworzyć marionetkowy rząd w Mandżurii. Naruszało to wcześniejsze porozumienia i stało się powodem przystąpienia Rosji do wojny.
  W tym czasie armia carska miała najbardziej zaawansowane i najpotężniejsze czołgi na świecie, najlepsze samoloty, w tym sześć bombowców silnikowych. Tak więc w carskiej Rosji pojawiły się pierwsze na świecie masowo produkowane helikoptery, a najbardziej udane - działa bezodrzutowe.
  Ponadto w carskiej Rosji wzrósł poziom generałów. A flotą dowodził genialny admirał Kołczak.
  Podczas I wojny światowej armia carska reprodukowała wodnosamoloty i doprowadzała je do perfekcji. I aktywnie rozbił Japończyków na morzu.
  Od samego początku wojna toczyła się niekorzystnie dla Japończyków. Za cara zbudowano kolejną Magistralę Bajkalsko-Amurską i zaopatrzenie armii rosyjskiej odbywało się bez problemów.
  Przewyższając zarówno ilością, jak i jakością japońskich feldmarszałków, Denikina i Korniłowa, poprowadził udaną ofensywę. Wśród młodych generałów wyróżniał się Wasilewski, który został pułkownikiem w wieku dwudziestu trzech lat podczas pierwszej wojny światowej. A w wieku dwudziestu pięciu lat był już generałem.
  Oczywiście byli też inni dowódcy. Tuchaczewski również doświadczył szybkiego rozwoju kariery. Wspiął się na Budionny. Seria zwycięstw i od samego początku armia carska przejęła inicjatywę, tworząc kotły i oblegając Port Arthur. Oblężenie nie trwało jednak długo, podczas szturmu ta niezdobyta cytadela upadła w ciągu dwóch tygodni. W ciągu zaledwie czterech miesięcy walk Chiny i cała Korea zostały wyzwolone.
  Car Mikołaj II, wykorzystując fakt, że Stany Zjednoczone były osłabione Wielkim Kryzysem, a Wielka Brytania nie mogła interweniować w wojnie, nakazał całkowite zajęcie Japonii i przyłączenie jej do Imperium Rosyjskiego.
  Kołczak całkowicie pokonał samurajów na morzu, używając między innymi najlepszych wodnosamolotów na świecie. Ponadto przybyła flota znad Bałtyku i Morza Śródziemnego.
  A w marcu 1932 r. armia carska wylądowała w Japonii. Po trzech miesiącach zaciętych walk Kraj Kwitnącej Wiśni został zdobyty i stał się rosyjską prowincją. Odbyło się tam referendum w sprawie przystąpienia do Rosji. A Mikołaj II został japońskim mikado i cesarzem. Rosja podbiła także posiadłości na Oceanie Spokojnym.
  Hitler doszedł do władzy w Niemczech w styczniu 1933 roku. I oczywiście jego wstąpienie na tron mogło wywołać kataklizmy.
  Führer natychmiast złożył przysięgę wierności Mikołajowi II i zadeklarował sojusz z Rosją.
  Hitler zaproponował na osobistym spotkaniu podział kolonii francuskiej i brytyjskiej.
  Mikołaj II zgodził się. I unia Włoch, Niemiec i Rosji została zawarta. Oczywiście przeciwko Wielkiej Brytanii i Francji. W 1937 Niemcy zaanektowały Austrię. W tym samym czasie zmarł Mikołaj II, który rządził przez prawie czterdzieści trzy lata. Na tronie siedział jego młody wnuk - Aleksander czwarty. Dziedzic Aleksiej zdążył się ożenić, spłodzić syna, a także zmarł na nieuleczalną chorobę. Wnuk miał zaledwie sześć lat, a władcą i regentem został carski brat Michaił Romanow. Nie młody, ale ogólnie doświadczony król. Nawiasem mówiąc, to on sprawował ogólne kierownictwo nad zdobyciem Japonii i miał tytuł wielkiego marszałka, takiego jak generalissimus.
  Regent Michaił Romanow kontynuował kurs w kierunku sojuszu z Niemcami i Włochami. A 15 maja 1940 r. Trzecia Rzesza zaatakowała Francję, Belgię i Holandię, a także Wielką Brytanię. Rosja zaatakowała także kolonie brytyjskie. I Włochy przeniosły się do Afryki.
  Wojna rozwijała się całkiem pomyślnie. Rosjanie zdobyli w ciągu trzech miesięcy wszystkie posiadłości Wielkiej Brytanii i Francji w Azji. A potem wylądował w Australii. Rosja posunęła się także w Afryce.
  Niemcy po szybkiej klęsce Francji i zajęciu Belgii i Holandii przypuścili atak powietrzny na Wielką Brytanię. Nie było to zbyt udane, dopóki rosyjskie lotnictwo nie przystąpiło do wojny.
  A Wielka Brytania stała się bardzo zła. I zbombardowali wszystko, co się dało. Australia została szybko podbita przez wojska rosyjskie. A Afrykę zdobywano wolniej, nie tyle z powodu oporu wojsk brytyjskich i francuskich, ile z powodu dużych odległości i braku dróg.
  Nie mieli czasu na zdobycie Wielkiej Brytanii w 1940 roku, ale latem czterdziestego pierwszego roku doszło do lądowania, które wraz z Brytyjczykami zostało ostatecznie zakończone.
  Potem nastąpiła wojna ze Stanami Zjednoczonymi. Roosevelt nieumyślnie wdał się w bójkę i to z opóźnieniem. A carska Rosja chciała odzyskać Alaskę.
  Ale nie tylko to... Zimą czterdziestego pierwszego - czterdziestego drugiego roku wojska carskie przekroczyły lód na terytorium Stanów Zjednoczonych i rozpętały tam bitwy.
  Po stronie wojsk rosyjskich przewaga ilościowa i jakościowa wojsk.
  Amerykanie przegrywali. A Niemcy włamali się z Kanady i również odnieśli wielki sukces. Rok 1942 był ostatnim rokiem niepodległej Ameryki. Pod ciosami Rosji i Niemiec Stany Zjednoczone wytrzymały aż do 8 października, kiedy to po upadku Nowego Jorku i Waszyngtonu skapitulowały.
  Tak zakończyła się II wojna światowa. Krótszy niż w prawdziwej historii, zwycięski dla Rosji i III Rzeszy. W czasie wojny Niemcy zajęli także Hiszpanię i Portugalię, anektując ich kolonie.
  Na świecie nastąpiła zmiana. Carska Rosja zaanektowała wszystkie kolonie Wielkiej Brytanii i Francji w Azji i na Pacyfiku, a także Australię. Alaska, większość Kanady i Stany Zjednoczone stały się rosyjskie, a Niemcy otrzymały tylko niewielką część. Większość Afryki stała się rosyjska. Ale Niemcy przejęli część kolonii francuskiej, belgijskiej, portugalskiej, hiszpańskiej.
  Niemcy zajęli także Danię i Norwegię. A Szwecja została podzielona z Rosją. Francja, Belgia, Holandia, Hiszpania, Portugalia weszły do specjalnej unii państw strefy stemplowej. Naziści zajęli je wojskiem, chociaż zachowali formalne marionetkowe rządy. To samo w Danii i Norwegii z częścią Szwecji.
  Rosja przejęła kontrolę nad Wielką Brytanią. Ponieważ car Aleksander IV był spokrewniony z królami angielskimi, uznawany był za monarchę Brytanii.
  Włochy zdobyły pewne posiadłości w Afryce i zdobyły przyczółek w Etiopii.
  Rosja carska jest bez wątpienia najpotężniejszym i największym imperium na świecie. Ale Trzecia Rzesza jest silna. I nastąpiła chwilowa przerwa. Trzeba przetrawić nowe nabytki. Regent Michaił zrobił nawet bezprecedensowy krok, pozwalając Rosjaninowi mieć cztery żony.
  Nawet synod był zmuszony to przyznać, aby przyspieszyć asymilację peryferii.
  I co za dobry pomysł! Aleksander IV nawet dwukrotnie ożenił się w młodości, aby dać przykład swoim poddanym. Więc sytuacja się ustabilizowała.
  Michael zmarł w 1947 roku, a car Aleksander naprawdę przejął władzę. I jak dotąd mu się to udawało. Ale ziemia nie wystarczała Hitlerowi, a opętany Führer marzył o dominacji nad światem.
  A 20 kwietnia 1955 r. rozpoczęła się wielka wojna z carską Rosją. Trzecia Rzesza i Włochy, gdzie rządził już syn Mussoliniego juniora, zaatakowały imperium cara Aleksandra IV.
  Rozpoczęła się trzecia wojna światowa. Argentyna, Brazylia, Wenezuela, Meksyk i szereg krajów Ameryki Łacińskiej również opowiedziały się po stronie III Rzeszy. I wybuchła III wojna światowa...
  
  
  BŁĄD ROKOSSOWSKIEGO
  Wszechświat równoległy, świat ziemski. Podczas Wielkiej Wojny Ojczyźnianej istniała tylko jedna niewielka rozbieżność z prawdziwą historią. Rokossowskiemu udało się przekonać Stalina do sprowadzenia 2. Armii Gwardii przeciwko Paulusowi i innych rezerw w celu zniszczenia ich, zanim zbliżył się Mainstein. Argument, który odegrał decydującą rolę: "Jeżeli zniszczymy Paulusa i wyzwolimy Stalingrad przed Nowym Rokiem, będzie to kolosalny efekt polityczny! Katolicyzm Boże Narodzenie będzie obchodzony w Stalingradzie!".
  Stalin zgodził się, że politycy przede wszystkim zarządzili atak na Paulusa, podczas gdy Mainstein został tymczasowo powstrzymany. Ale w wyniku tej spontanicznej decyzji stało się, co następuje. Jeszcze w grudniu, stosunkowo gotowe do walki i opierając się na potężnych strukturach obronnych, wojska Paulusa stawiały uparty opór i były w stanie utrzymać swoje pozycje. A 25 grudnia Mainstein przedarł się korytarzem do Stalingradu nieco na południe.
  I toczyły się zacięte walki. Hitler nakazał za wszelką cenę utrzymać przyczółek na Wołdze, Stalin za wszelką cenę odbić Stalingrad. Walki zaczęły się wrzeć, jak podczas szturmu na Stalingrad, przez Niemców, ale teraz jest dokładnie na odwrót.
  Wojska radzieckie ruszyły naprzód, a Niemcy desperacko walczyli.
  Przez trzy i pół miesiąca trwały najbardziej uparte bitwy. Do bitwy wkraczało coraz więcej rezerw. Ostatecznie pod koniec marca Niemcy zostali wyparci ze Stalingradu, zmuszając ich do odwrotu nad Don. Straty wojsk radzieckich okazały się jednak zbyt duże i nastąpiła długa przerwa operacyjna w ofensywie.
  Niemcy wzmocnili też swoją armię totalną mobilizacją, przerzucili czołgi ciężkie "Tygrys" i "Pantera", lizali rany. Ale stosunek strat podczas bitew okazał się dla Fritza korzystniejszy niż w prawdziwej historii. Ponieważ naziści nie wpadli do kotłów i walczyli w korzystniejszych dla siebie warunkach obronnych. A to pomogło im utrzymać linię frontu na korzystniejszych dla siebie liniach.
  Tak, alianci działali w Afryce nie tak zdecydowanie. Brak katastrofy dla Niemców na wschodzie spowodował niepewność i podziały w ich szeregach. Amerykanie obawiając się ciężkich strat zachowywali się biernie, a część Brytyjczyków nie miała dość sił.
  Zgodnie z tym naziści nadal utrzymywali przyczółek w Tunezji i nie mogli martwić się o Włochy.
  A 6 lipca pod Stalingradem rozpoczęła się nowa ofensywa nazistów. Tym razem jednak Fritzowie okazali się bardziej przebiegli i nie odważyli się zaatakować, czego spodziewało się sowieckie dowództwo na samo miasto, tylko przesunęli swoje opancerzone szczypce na południe. I udało się przebić przez linię obrony.
  Idąc dalej, Mainstein dotarł do Wołgi, sto kilometrów na południe od Stalingradu, po czym skręcił na południe. To był śmiały i nieoczekiwany manewr. Ponadto w bitwach ofensywnych "Tygrys" pokazał swoją ogromną siłę jako czołg przełomowy z silną ochroną boków i rufy.
  Dowództwo sowieckie z opóźnieniem próbowało odpowiedzieć kontratakiem wzdłuż silnie ufortyfikowanej strefy. Rozpoczęły się bitwy pancerne, w których Pantera po raz pierwszy pokazała swoją siłę w obronie i zasadzce. Niemcy umiejętnie parowali kontrataki wojsk radzieckich swoimi najnowszymi czołgami. Ferdynand też nie był zły.
  Ale przewaga liczebna jest nadal po stronie ZSRR. Niemcy nie mogli posunąć się daleko i zostali zmuszeni do zatrzymania się. Wydawało się, że sytuacja na Wołdze zamarła. Ale w Czeczenii wybuchło antyradzieckie powstanie. A miasto Grozny zostało zdobyte w wyniku podwójnego ciosu, wraz z upadkiem Wrót Terek na Kaukazie. Sytuacja bardzo się pogorszyła. Turcja poruszyła się. Jeden z osmańskich generałów okazał się niemieckim agentem. Po prostu rozkazał swojemu korpusowi arbitralnie zaatakować wojska radzieckie, stawiając w ten sposób kierownictwo przed faktem wciągnięcia w wojnę. Churchill i Roosevelt milczeli, a trzydzieści tureckich dywizji, liczących około miliona żołnierzy, przeszło do ofensywy.
  Ten zdradziecki cios w plecy, a jednocześnie ściśnięcie arterii zasilającej wzdłuż Wołgi, znacznie pogorszyło sytuację.
  Mainstein, odpierając próby odepchnięcia go od Wołgi przez wojska radzieckie, próbował rozwinąć ofensywę. Następnie sowieckie dowództwo rzuciło do walki część Frontu Stepowego. Niemcy zostali zatrzymani, osiemdziesiąt sowieckich dywizji przeciw pięćdziesięciu niemieckim. Ale byli w stanie tylko spowolnić natarcie, ale nie udało im się pokonać wroga. Na Kaukazie sytuacja się pogorszyła. Turcy otoczyli Erewan i prawie całkowicie zdobyli Batumi. Na Zakaukaziu jest bardzo mało sowieckich rezerw, po zdobyciu Groznego piętnaście niemieckich dywizji kontynuowało ruch w kierunku południowym, zbliżając się i otaczając Tbilisi.
  Nagle Stalin zarządził ofensywę w centrum, trzecią operację Rzhev-Sychov. Ale Niemcy byli na to gotowi i nie przydzielono wystarczających sił do przeprowadzenia tak decydującej ofensywy. Sytuację pogorszyło przystąpienie Japonii do wojny. To prawda, że \u200b\u200bsamurajowie nie zaatakowali samego ZSRR, ale rozpoczęli ofensywę przeciwko Mongolii. Ale dowództwo radzieckie w odpowiedzi oczywiście przeniosło wojska i przystąpiło do bitwy z Japończykami. Sześćsettysięczna pięść armii japońskiej wycelowała w cios, a dwadzieścia pięć kolejnych dywizji musiało zostać pilnie przeniesionych na Daleki Wschód, osłabiając ich siły przeciwne Fritzowi.
  Co do zła, to jednak alianci trzymali się taktyki wyczekiwania, nawet zmniejszyli intensywność bombardowań kontynentu europejskiego i niemieckich miast. A przyczółek w Tunezji nadal nie został zaatakowany. Ogólnie rzecz biorąc, alianci nie spieszyli się z wydobyciem kasztanów z ognia. I praktycznie sabotował wojnę. A Niemcy i ich satelity stopniowo wygrywali na Kaukazie.
  Wtedy Stalin postanowił działać jak Solon i zaproponował Hitlerowi rozejm. Ponadto warunki są dla Niemców bardzo korzystne. Wszyscy jeńcy wojenni są im wydawani za darmo, a Rosjanie zabierani z powrotem za pokaźny okup. Ponadto ZSRR zobowiązał się do bezpłatnych dostaw ropy i produktów naftowych oraz szeregu kategorii surowców do III Rzeszy na czas trwania rozejmu.
  Hitlerowskie mózgi poraskinuv postanowiły przyjąć propozycję Stalina. Rozejm obowiązywał przez rok z możliwością przedłużenia. 1 września 1943 r. ustała wojna na wschodzie. I walki wznowiono z nową energią. Tylko tym razem na Zachodzie. Przede wszystkim na morzu. Tunezja stała się punktem zapalnym i odskocznią dla nazistowskiej inwazji.
  25 listopada 1943 roku przeważające siły niemieckie pod dowództwem Mainsteina rozpoczęły szturm na Gibraltar. Franco otrzymał ultimatum, aby przepuścić nazistów, w przeciwnym razie groziło mu obalenie. Przez trzy dni i trzy noce trwał zaciekły atak. Niemcy zastosowali w nim po raz pierwszy nowość: Sturmtigra uzbrojonego w bombę odrzutową. Ta maszyna po prostu rozerwała pozycje brytyjskie i wykładniczo eksterminowała wroga.
  Gibraltar jest kluczem do kontroli nad Morzem Śródziemnym i obie strony to rozumiały. Niestety, Niemcy mieli więcej możliwości koncentracji sił. I twierdza upadła.
  Walki nasiliły się także na morzu. Produkcja okrętów podwodnych w III Rzeszy przekraczała czterdzieści sztuk miesięcznie i nadal rosła. Utrata sojuszników w naroślach morskich. A w Afryce wybuchła prawdziwa wojna. Niemieckie "Pantery" i "Tygrysy" pokazały swoją wyższość nad wrogiem. Ofensywa niemiecka, w ramach zgrupowania trzydziestu dywizji, rozpoczęła się inwazją z Maroka, a dwudziestu pięciu dywizji atakiem na Algierię...
  Nowy Rok 1944 zastał wszystkich, gdy walki toczyły się pełną parą...
  Pod koniec stycznia 1944 r. w Algierze utworzyła się duża grupa wojsk amerykańskich i brytyjskich. I te siły po prostu poddały się po stosunkowo niewielkim oporze. Następnie Niemcy wraz z Włochami napadli na Libię. Nowe afrykańskie huśtawki piętrzyły się. Grupa Rommla ruszyła w kierunku Egiptu, a grupa Mainsteina w kierunku pętli Nigru.
  Niemcy byli uzbrojeni w "Panterę" -2 z mocniejszym pancerzem i działem, a także w silnik o mocy 900 koni mechanicznych. A Amerykanie zaczęli otrzymywać czołg Sherman M 4. Stalin z kolei przezbroił swoje czołgowe pięści T-34-85 i IS-2. Kolejny niemiecki czołg "Tygrys" - 2 okazał się moralnie przestarzały od momentu wprowadzenia do produkcji seryjnej. Mając równe uzbrojenie z "Panterą" -2 i będąc o dwadzieścia jeden ton cięższym, niemiecki mastodont "Tygrys" -2 tylko nieznacznie przewyższał swojego młodszego odpowiednika opancerzeniem, znacznie gorszym zarówno pod względem osiągów, jak i niezawodności technicznej.
  Ale najnowszy myśliwiec odrzutowy ME-262 nie miał sobie równych ani pod względem uzbrojenia, ani prędkości. Jego przewaga jakościowa miała więc zrekompensować przewagę ilościową aliantów. Ogólnie rzecz biorąc, duża liczba samolotów z wojsk koalicji zachodniej nie mogła dać decydującej przewagi na polu bitwy. Niemieckie asy przewyższały umiejętnościami swoich zachodnich odpowiedników, co wpłynęło na statystyki bitew powietrznych. A nazistowska artyleria przeciwlotnicza jest na szczycie. Ponadto alianci zostali zawiedzeni przez niezdecydowanie ich dowództwa, które częściowo wprowadziło siły do bitwy, z powodu których ponieśli wiele strat. A rozmieszczenie w Afryce było niewygodne.
  Rommel do połowy marca zdobył Libię i udał się do El Aman. Tutaj Brytyjczycy mieli potężny wał obronny. A Montgomery dowodził bardzo skutecznie, zwłaszcza gdy otrzymywał posiłki. Ale Niemcy tak nie wybaczają. Pobierając pod koniec kwietnia dodatkową amunicję i paliwo, Niemcy podjęli manewr okrężny przez pustynię i dotarli do górnego biegu Nilu, omijając brytyjską obronę. W maju Aleksandria upadła, a Niemcy dotarli do Kanału Sueskiego. Turcja najechała także Syrię i Palestynę.
  Czerwiec stał się punktem zwrotnym w bitwie o Bliski Wschód. W jej skład wchodziło ponad siedemdziesiąt dywizji niemieckich i dwadzieścia tureckich. Brytyjczycy i Amerykanie zostali pokonani. A w lipcu Arabia Saudyjska również znalazła się pod kontrolą III Rzeszy, a wojska faszystowskie wkroczyły do Iranu, gdzie się przeniosły, napotykając jedynie ogniskowy opór ze strony wojsk brytyjskich. W sierpniu Niemcy, po przebyciu prawie tysiąca kilometrów, wkroczyli do Indii. We wrześniu prawie całe Indie były okupowane. Miejscowa ludność spotkała się z Wehrmachtem jako wyzwolicielami. A Japonia w końcu uzyskała granicę lądową ze swoim bardzo silnym sojusznikiem.
  Nadszedł 1 października. Rok ogłoszenia rozejmu z ZSRR. Niemcy zjednoczyli się z Japończykami, zajęli ziemie od Maroka po Birmę, w tym Indie, dotarli do równika, zabierając dla siebie większość Afryki. W ten sposób III Rzesza rozszerzyła się, ale z drugiej strony rozproszyła swoje wojska po kontynentach.
  W tym czasie Stalin przygotował i sformował około trzystu dywizji, w tym dywizje pancerne. A całkowita liczebność armii radzieckiej wzrosła do jedenastu milionów, z czego osiem można było wykorzystać na sowieckim froncie niemieckim. Ale Wehrmacht również się wzmocnił, choć ostro szukał obcych podziałów w swoim składzie. Ponadto wzrosła moc samolotów odrzutowych. ME-262 był już produkowany w tysiącach od trzydziestu do czterdziestu samolotów dziennie i był bez wątpienia najlepszym myśliwcem II wojny światowej. Jego dwa silniki rozpędzały się do prędkości 900 kilometrów na godzinę, a cztery 30-milimetrowe działa i plus rakiety sprawiły, że samochód był bardzo poważnym przeciwnikiem dla każdego samolotu.
  "Panther"-2 okazał się niezrównany pod względem łącznej charakterystyki czołgu, znacznie przewyższający uzbrojenie i opancerzenie "Shermanów" M 4 i T-34-85. To prawda, że \u200b\u200bważył 47 ton, ale silnik o mocy 900 koni mechanicznych z nawiązką to zrekompensował. Co więcej, Panther-2 pod względem przebijania pancerza i przedniego pancerza był lepszy od IS-2, nie wspominając już o osiągach.
  To oczywiście martwiło Stalina. Ale Trzecia Rzesza jest wciąż w powijakach.
  Tworzą się nowe podziały zagraniczne i kolonialne. O podejściu do rozwoju czołgów serii E, z jeszcze mocniejszymi silnikami, grubszym pancerzem i mocniejszym uzbrojeniem. I tworzyć nowe modele samolotów. Naziści mają już odrzutowy bombowiec Arado w produkcji seryjnej i pojawił się NE-162. A przewaga Wehrmachtu będzie rosła.
  Dlatego Stalin miał coś do przemyślenia: przyjąć lub nie przyjąć propozycji Hitlera, aby przedłużyć rozejm o kolejny rok. Z jednej strony nie chciałem ponownie rzucić mojego ludu w otchłań wojny. Z drugiej strony wiadomo, że będzie jeszcze gorzej - czas działa na niekorzyść ZSRR.
  Stalin mimo to przedłużył rozejm. Zdecydował, że mądrzy nie walczą.
  Ale Führer niespodziewanie w grudniu 1944 wylądował w Wielkiej Brytanii. Nikt nie spodziewał się, że naziści pojawią się zimą. A Brytyjczyków dało się zaskoczyć. Niespodzianka, dobra organizacja, bardzo skuteczne małe działa samobieżne E-10, wszystko to zagrało w ręce Fritza.
  I dosłownie w ciągu tygodnia Wielka Brytania została zdobyta! Jest to generalnie kolosalne osiągnięcie Wehrmachtu!
  Londyn upadł! A Führer wyobrażał sobie, że jest niezwyciężony! Już w marcu zdobyto Islandię.
  Potem naziści zasugerowali Ameryce - mówią, czego chcesz: walczyć dalej, czy nadal będziesz dzielić strefy wpływów? Po śmierci Roosevelta w Stanach Zjednoczonych zapanowało podejście pragmatyczne - Niemcom zaproponowano pokój. Führer postawił jednak szereg okrutnych warunków - w tym wypłatę reparacji i odszkodowań za bombardowanie niemieckich miast.
  Amerykanie wahali się trochę, ale po kolejnej, brutalnej klęsce na morzu, pogodzili się. I zaakceptowali warunki Hitlera.
  Fuhrer zrobił sobie krótką przerwę w wojnie... Trawienie podbitych i umacnianie swojej pozycji w Europie, Afryce i Azji.
  Ale 1 maja 1947 r. Naziści, oszczędzając siły i postawiwszy na główny czołg E-75 - najmasywniejszy w Wehrmachcie - najechali ZSRR.
  Dokładniej, kontynuowali tam ofensywę. I rozmieścił wiele nowych czołgów.
  E-75 stał się głównym, ponieważ Hitler bardzo lubił duże samochody. Choć mastodont okazał się nie do końca udany: całe dziewięćdziesiąt ton, z silnikiem o mocy zaledwie 900 koni mechanicznych - czyli czołg okazał się niezbyt szybki i często się psuł. Potężne działo 128 mm miało mniejszy zapas pocisków i wolniejsze strzelanie niż 88 mm.
  Wieża miała dobrą ochronę - czoło 252 mm, boki 160 mm pod kątem, ale kadłub był gorszy - czoło 160 mm, choć pochylone pod kątem 45 stopni, tylko bok 120 mm i dość wysoka.
  Ogólnie rzecz biorąc, E-75 był dość wyrośniętym "Królem Tygrysem", z pewnymi problemami z tego powodu. Gwoli uczciwości należy zauważyć, że silnik i skrzynia biegów zostały umieszczone razem, co skomplikowało układ zbiornika. Ponadto w terenie można było wzmocnić ochronę kadłuba tarczami.
  Tak więc E-75 był dobrze chroniony, potężnie uzbrojony, ale zbyt ciężki, mało mobilny i często się psuł.
  E-50 był oczywiście mniejszy, lżejszy, z formowanym silnikiem i rozwijał prędkość ponad sześćdziesięciu kilometrów na godzinę. I miał broń o długości lufy 88 mm i 100 EL. I robiła 12 strzałów na minutę. Przedni pancerz kadłuba E-50 jest prawie taki sam jak E-75, ochrona boków i wieży jest gorsza. Ale w praktyce E-50, w każdym razie, ze swoją mobilnością, mniejszą wagą i większą niezawodnością, jest bardziej wydajny niż E-75.
  Ale Hitler nakazał, aby bardziej masowa maszyna była cięższa. Ogólnie rzecz biorąc, Führer zakazał produkcji czołgów lżejszych niż pięćdziesiąt ton. W obronie aryjskiej krwi. Wyprodukowano tylko niewielką liczbę rozpoznawczych E-10 i E-5.
  Podobnie jak czołg E-100. I kilka jego modyfikacji, w tym te z wyrzutnią bomb.
  Führer generalnie kochał wszystko, co duże. Modyfikacja odrzutowca TA-400 stała się najbardziej masywnym bombowcem. Tak, to straszna moc.
  Yu-488 ledwo wszedł do służby, został uznany za przestarzały i został zastąpiony odrzutowym odpowiednikiem. Niemcy mieli bombowce bezogonowe B-2 i B-18. Również bardzo skuteczne maszyny zdolne do bombardowania Stanów Zjednoczonych z Europy.
  I czego po prostu nie było w powietrzu. Pojawiły się nawet dyskoteki, które ze względu na płynący strumień laminarny są niewrażliwe na broń strzelecką.
  Krótko mówiąc, siły są nierówne. A Hitler spodziewa się łatwego wykończenia ZSRR.
  Ale go tam nie było. To prawda, że na Kaukazie naziści posuwali się wraz z Turkami. Zdobyli Baku, Erywań i wszystkie szyby naftowe. A od wschodu, zdobywając Primorye i oblegając Władywostok, Japonia posuwała się naprzód.
  Ale cztery dziewczyny: Natasza, Zoja, Augustina i Swietłana przeciwstawiły się nazistom i kiedy rozpoczęła się wielka ofensywa przeciwko Moskwie, weszły do bitwy.
  Nataszka wystrzeliła serię i bosą stopą rzuciła śmiercionośny granat. Rzuciła faszystami i zaćwierkała:
  - Chwała Rosji Sowieckiej!
  Zoya również wzięła i skosiła linię Fritza. I bosymi stopami rzucała prezenty śmierci. Zabił wielu faszystów.
  I zaśpiewała:
  - Za nowe osiągnięcia!
  Następny Augustyn w ruchu. Zmiażdżył wrogów. Rozrzucali je potężnymi uderzeniami pięści w różnych kierunkach. A także bosą stopą uruchomi dar zniszczenia.
  I śpiewać:
  - Pokonamy atak złej hordy!
  A oto atak Swietłany. Odcięła wielu nazistom. A potem jej bose palce ponownie uruchomiły zabójczy prezent.
  A wojownik syknął:
  - Jestem super mistrzem!
  Cztery wojowniczki naprawdę pracowały dla całej dywizji. Ale jedna dywizja, a nawet cztery to za mało na cały Wehrmacht. Zwłaszcza z mocniejszą i bardziej zaawansowaną bronią.
  Tak więc do końca sierpnia naziści otoczyli Moskwę. I to jest bardzo smutne. A pod koniec grudnia 1947 r. upadła stolica ZSRR. I kolejny etap wojny dobiegł końca.
  Potem to już nie było to, co było... W 1948 roku wojska hitlerowskie wraz z Japończykami całkowicie zajęły całe terytorium ZSRR. A było jeszcze gorzej...
  Przez jakiś czas naziści prowadzili wojnę z partyzantami i złapali Stalina, który uparcie nie chciał tego znieść. Po tym, jak w kwietniu 1951 roku przywódca ZSRR został jednak zniszczony, wojna partyzancka zaczęła słabnąć.
  Niemcy utworzyli swój marionetkowy rząd rosyjski i walczyli z partyzantami lokalnymi siłami. I udało im się odnieść sukces ... Stany Zjednoczone do tej pory pozostawały za granicą i zdobyły broń nuklearną.
  Hitler zbyt długo opóźniał swój marsz na Amerykę. A Stany Zjednoczone były w stanie rozpocząć masową produkcję bomb atomowych, a następnie wodorowych. A potem stworzyli, choć później niż Niemcy, pociski balistyczne.
  Żadna ze stron nie zdecydowała się na wojnę. Nastąpił podział stref wpływów. Zarówno USA, Niemcy, jak i Japonia zdobyły wiele i dlatego na razie trawią dobytek.
  Hitler rozbił się 20 kwietnia 1957 roku, dokładnie w dniu swoich sześćdziesiątych ósmych urodzin. Po nim władzę objął regent Schellenberg, zastępując wyeliminowanego Himmlera. A Goering zmarł z powodu narkomanii.
  Schellenberg przeprowadził częściową liberalizację na terenach okupowanych. I wprowadził więcej samorządności w koloniach. Cenzura również stała się łagodniejsza. Oprócz partii nazistowskiej byli też inni.
  Schellenberg zaczął łagodzić rasistowską teorię. Stopniowo rozwijając się na torach kapitalizmu i jednocześnie zgodnie z planem, gospodarka III Rzeszy podniosła standard życia.
  Oddziały partyzanckie padały. Ludzie przyzwyczaili się do dyscypliny i nowego porządku. W 1961 roku odbył się pierwszy lot na Księżyc. A w 1976 na Marsa.
  W jakiś sposób rozwiązano problem głodu i uregulowano liczbę urodzeń.
  Po Schellenbergu rządził Kleiman. Kontynuował też liberalizację.
  Trzecia Rzesza stała się wielopartyjnym imperium demokratycznym. Ale nie można było się z nim rozstać.
  Demokratyzacji doświadczyła także Japonia. A Ameryka od dawna jest demokracją.
  Tu, w Trzeciej Rzeszy, po Kleimanie wybrano nowego prezydenta. I stali się - Nataszą Rostową. Co jest naprawdę fajne!
  I nadeszła era demokratyzacji i równości.
  Wojownik nawet śpiewał;
  Nasz lud nie zniesie cierpienia,
  Niech grzmi działa - piekielny głos wojny!
  Staniemy: z nadzieją na okrzyk,
  Ramię w ramię: zebrani, starzy i młodzi!
  
  Wznosząc bagnety w modzele,
  Surowy wygląd wojowników - po prostu faceci!
  Ziemia z żalu stała się cała siwowłosa,
  Dziewczyny warkocze nieśmiało ciągną!
  
  Jesteśmy dziećmi chwalebnego narodu radzieckiego,
  Nie możemy się złamać, ani stal, ani ogień!
  Walczmy z całych sił o wolność!
  Stado faszyzmu - wierzę, że je rozbijemy!
  
  Niech nie zostaną wzięci do służby - gorzko z irytacji,
  Ale pionier zebrał się do walki!
  Krawat płonie - wszystkie oczy się w nim otwierają,
  Chwalebnymi bolszewickimi śladami!
  
  Tłum żołnierzy z wściekłością rzucił się do ataku,
  Faszyści milczą, ryk armat ucichł!
  Od zmiażdżonej czerwonej mocy metalu,
  Zerwana flaga ze swastyką opadła!
  
  Gdzie dokładnie wiedziały nasze baterie
  I dlaczego? odważny chłopiec,
  Chociaż śnieg jest grudami, to boli, dręczą zło,
  Boso w nocy chodził w torbie!
  
  Kiedy jesteś mały, łatwiej jest zwiadować, łatwiej,
  W każdą szczelinę możesz wsadzić nos!
  Złożyłeś przysięgę na mrozie, w gaju,
  Ale ktoś się śmiał: facet nie jest wystarczająco dojrzały!
  
  Dziewczęta też nie znały tchórzostwa,
  Walczyli nie gorzej, dzielni chłopcy!
  Na wakacjach tańczyliśmy w parach,
  Gawędzili oszczędnie - szkoda marnować słów!
  
  Okrutny Hitler - sługa szatana,
  Ludzie bez konta, drań zrujnowany!
  Ale wyzwoliciel zmiażdży hordę,
  W końcu nie ma ograniczeń co do narad sił!
  
  Partia Komunistyczna kochała i wychowywała,
  My, pionierzy, jesteśmy na to odważni!
  Aby nie znosić dżentelmena Fritza,
  Byś nie włożył jarzma!
  
  Nauczono nas święcie wierzyć we śnie,
  I nie żałujcie wysiłków dla kraju!
  Tego, co przeżyliśmy, po prostu nie da się zmierzyć,
  Drodzy synowie armii radzieckiej!
  
  Nikt z nas nie odnosił się do wieku,
  Użalaj się nad sobą - nie szanuj innych!
  Umieranie jest przerażające, ale nie bałam się
  Ruś jest niezwyciężona - armia rad!
  
  I szczęśliwy świat nadejdzie na Ziemię,
  Nie będzie bólu, łez, smutków, potrzeby!
  Sztandar nad całą planetą komunizmu,
  Ci, którzy upadli, zmartwychwstaną w królestwie piękna!
  
  
  Rozerwij Führera na kawałki
  Führer odszedł nieco od prawdziwej historii, nakazując Rommelowi, po kapitulacji garnizonu Tolbuk, bez przerwy nacierać na Brytyjczyków. W ten sposób uniemożliwiając im osiedlenie się w defensywie i zajmowanie wcześniej przygotowanych linii.
  Kontynuując ofensywę, Rommel był w stanie, mimo znacznie mniejszych sił, pokonać Brytyjczyków, a wojska kolonialne poddały się niemal bez walki.
  W rezultacie Brytyjczycy stracili Egipt i kontrolę nad Kanałem Sueskim. Ale nawet to nie był koniec kłopotów koalicji antyhitlerowskiej.
  Führer nie skierował 4. Armii Pancernej na południe, a ponadto powierzył atak na Stalingrad bohaterowi Krymu, Mainsteinowi. W rezultacie Niemcom udało się niemal natychmiast zdobyć miasto nad Wołgą, a wojska radzieckie nie miały czasu na zdobycie tam przyczółka.
  Opierając się na sukcesie wojsk Mainsteina, posunęli się wzdłuż Wołgi i dotarli do Morza Kaspijskiego. A potem Turcja przystąpiła do wojny, zadając silny cios milionową armią. Japonia również wcześniej wygrała bitwę o Midway i zdobyła archipelag hawajski.
  I tak samuraje otworzyli drugi front na Dalekim Wschodzie. Posuwali się wielkimi masami piechoty. I byli w stanie odciąć Władywostok i zająć Chabarowsk, a także zdobyć większość Mongolii.
  W rezultacie ZSRR nie znalazł sił do zimowej kontrofensywy. A Niemcy, Turcy i inni satelity Trzeciej Rzeszy zdobyli zimą prawie cały Kaukaz i ropę w Baku.
  Rosja Sowiecka znalazła się w sytuacji strategicznej presji. Stalin zgodził się nawet na odrębny pokój z Niemcami na dowolnych warunkach.
  Führer otrzymał informacje wywiadowcze, że w Stanach Zjednoczonych trwają prace nad stworzeniem bomby atomowej. I zaniepokojony tym, zgodził się na oddzielny pokój z ZSRR. Ale oczywiście biorąc pod uwagę wszystko, co już zostało podbite, a także Leningrad i całą Karelię, aż do Archangielska włącznie. Złożono wielki hołd Rosji Sowieckiej. Japonia zajęła wybrzeże i część innych ziem na Dalekim Wschodzie.
  Stalin, zdając sobie sprawę z beznadziejności prowadzenia wojny na dwa fronty, a także obawiając się nowych niemieckich czołgów - Pantery i Tygrysa, zaakceptował niezwykle trudne warunki pokojowe, ale zachował Moskwę i swoją osobistą władzę.
  A Fritzowie kontynuowali ofensywę w Afryce i przenieśli się do Indii. Początkowo planowali zabrać wszystkie kolonie z Wielkiej Brytanii, a następnie zdobyć ojczyznę.
  Brytyjczycy nie wytrzymali w Afryce. Naziści zajęli z wyjątkowo słabym oporem cały czarny kontynent, a także Indie, łącząc się z Japończykami.
  Lądowanie w Wielkiej Brytanii miało miejsce w czerwcu 1944 r., kiedy to Niemcy opracowali samoloty odrzutowe i dzięki swojej przewadze jakościowej całkowicie przejęli dominację na morzu iw powietrzu.
  Ameryka też jak dotąd przegrywała z Japończykami, którzy częściowo pokonali flotę Jankesów. A to pozwoliło zrekompensować mniejszy potencjał gospodarczy.
  Wielka Brytania w ojczyźnie została szybko pokonana. A potem zainstalowano tam nowego proniemieckiego króla i rząd na czele z Mosleyem. Większość okrętów floty angielskiej przeszła pod III Rzeszę. W sierpniu Niemcy zajęli Irlandię, a we wrześniu miała miejsce Operacja Ikar, w ramach której zajęto Islandię.
  W ten sposób III Rzesza zabezpieczyła się przed bombardowaniem Stanów Zjednoczonych.
  Ale to nie wystarczyło Fuhrerowi, a Fritz zaczął atakować Amerykę.
  Część wojsk została przeniesiona do Argentyny i Brazylii. A część przeszła przez Grenlandię i Kanadę.
  Oczywiście wraz z Japończykami Niemcy zajęli także Australię.
  W 1945 r. nazistom udało się zdobyć znaczące terytoria na półkuli zachodniej. Ameryka miała do czynienia z nowymi niemieckimi czołgami serii E, które znacznie przewyższały Shermany, a nawet Pershingi. Hitlerowski E-75 okazał się praktycznie nie do przebicia przez amerykańskie działa pod każdym kątem i szybko stał się głównym niemieckim czołgiem. W marcu 1946 roku Stany Zjednoczone skapitulowały.
  I nastąpiła chwilowa przerwa wojskowa. Stalin tymczasem siedział cicho i nie kołysał łodzią.
  Hitler odpoczywał przez pięć lat i trawił dobytek. A potem jednak zajął i zaatakował Japonię właśnie 20 kwietnia 1951 r. Miała zbyt wiele rzeczy.
  Wojna trwała osiem miesięcy i zakończyła się zdobyciem Japonii i wszystkich jej kolonii.
  Następnie Führer przeprowadził kilka kolejnych operacji w Ameryce Łacińskiej i zdobył Hiszpanię i Portugalię oraz inne kraje neutralne.
  Podbito także Turcję.
  Okazało się, że imperium III Rzeszy było niemal powszechne. Ale wciąż istniał ogołocony ZSRR.
  Stalin zmarł w marcu 1953 roku, a potem zastrzelono także Berię. Nikita Chruszczow przejął władzę. Który zorganizował XX zjazd z demaskowaniem kultu jednostki Stalina, a nawet haniebnie przegrał wojnę.
  A Hitler zdecydował:
  - Zdobądź ostatnią niezależną potęgę na świecie.
  I tak 1 maja 1956 roku rozpoczęła się wielka ofensywa ogromnej, ogólnoświatowej armii III Rzeszy na ZSRR. Znowu wojna i wielka krew.
  Hitler całkiem niedawno miał sześćdziesiąt siedem lat, ale kanibal nie chciał się uspokoić.
  Granica przebiegała bardzo blisko Moskwy - tylko dwieście dwadzieścia kilometrów na najkrótszym odcinku. Rżew był już miastem niemieckim. Fritz spodziewał się więc, że jeszcze przed latem zdobędą stolicę ZSRR i ostatecznie dokończą konsolidację imperium na skalę planetarną.
  Ale cztery dziewczyny, na czele z Nataszą, stanęły im na drodze.
  Piękne, bose dziewczyny w bikini broniły sowieckiego miasta Kalinin, a 4 maja 1956 r. przedarły się do niego wojska niemieckie i rozpoczęły szturm.
  Przed nami niemieckie, piramidalne czołgi serii AG. Były potężne i całkowicie niewrażliwe na sowieckie działa, gdy strzelano ze wszystkich stron.
  Ale naziści nie mieli szczęścia w tym przypadku: ponieważ sprzeciwiły się im cztery dziewczyny - bardzo silne czarownice. A ci wojownicy wiedzieli, jak walczyć z wrogiem.
  Natasza rzuciła granat bosą stopą. Trafiła w gąsienicę niemieckiego, piramidalnego czołgu. W rezultacie samochód skręcił w lewo i staranował sąsiada.
  I oba zbiorniki eksplodowały jednocześnie.
  A Natasza zaćwierkała:
  - To jest moja strategia!
  Zoya, jej partnerka, również wystrzeliła granat bosymi stopami. I uderzyła w gąsienice piramidalnego nazistowskiego mastodonta. Ta porażka odwróciła się i staranowała sąsiada. I znowu eksplodują dwa czołgi.
  Zosia krzyczy:
  - Chwała ZSRR!
  Dalszy ogień prowadzi Augustyna. Rzuciła też bosą stopą, czymś bardzo śmiercionośnym. I znokautował niemiecki samochód w gąsienicy. W rezultacie nazistowskie czołgi ponownie się zderzyły.
  A rudowłosy diabeł śpiewał:
  Nie będziemy niewolnikami
  Rzucajmy boso!
  A potem Swietłana zaatakowała wroga. Tak, dokładnie i dokładnie. A także za pomocą bosych stóp. I zderzyły się faszystowskie samochody. I jak eksplodują.
  A Swietłana zaśpiewa:
  - Chwała mojej Ojczyźnie!
  Dziewczyny walczcie dzielnie!
  Natasza ponownie rzuca granat bosą stopą i zsuwa razem dwa niemieckie czołgi, wykrzykując:
  - Chwała Stalinowi!
  Zoya również rzuca coś śmiercionośnego bosymi stopami i woła na całe gardło:
  - Za świętą Ruś!
  Augustina bosą piętą oddała granat, pchnęła nazistowskie mastodonty i zapiszczała:
  - O nowe granice!
  Swietłana, w dzikim szale, rzuciła dar śmierci bosymi palcami swojej pełnej wdzięku stopy i syknęła:
  - O wielkie zwycięstwo!
  Dziewczyny walczyły piramidalnymi maszynami, bardzo fajne. Ale co można zrobić przeciwko tak dużym siłom? A teraz naziści całkowicie otoczyli Kalinina i wojownicy musieli wyrwać się z okrążenia.
  Niemcy zajęli Saratów, Kujbyszew, Tułę, Penzę w maju i całkowicie otoczyli Moskwę, otaczając miasto ze wszystkich stron.
  A w czerwcu doszło do szturmu na stolicę.
  Dzielna czwórka znów walczy, i to desperacko.
  Natasza odwróciła się, bosą stopą rzuciła granat i zaśpiewała:
  - Chwała naszemu światu!
  Zoya również wystrzeliła serię i ponownie wystrzeliła granat bosą stopą i pisnęła na całe gardło:
  - Nowy Stalin to mój idol!
  Następnie Augustyn strzela, a także aktywnie strzela. I bosymi stopami rzuca granat i ryczy:
  - Będą nowe zwycięstwa! Powstaną nowi wojownicy!
  Następnie Svetlana strzela, kosi przeciwników. I bosą stopą rzuca zabójcę w przeciwników, wyjąc:
  - To będzie nasze zwycięstwo w świętej wojnie!
  Cała czwórka walczyła desperacko w Moskwie. Ale siły nie są równe. Miasto zostało dosłownie zalane przez hordy wszelkiego rodzaju czarnych, żółtych, brązowych wojowników, których użyto jak mięsa armatniego.
  A 3 lipca Moskwa ostatecznie upadła... W tym momencie Niemcy zajęli Kazań, Uljanowsk, miasto Gorki i Ryazan, a nawet ziemię do rzeki Uralsk, i już zaatakowali Orenburg.
  Również od wschodu nastąpiła ofensywa dużych sił. 4 lipca 1956 roku Nikita Chruszczow zaproponował poddanie się III Rzeszy w zamian za gwarancje bezpieczeństwa własnego i innych członków Biura Politycznego.
  Hitler się na to zgodził... Wojna kończyła się po nieco ponad dwóch miesiącach. A układ sił od samego początku był beznadziejny.
  Jednak cztery dziewczyny nie pogodziły się z porażką. Skoro ZSRR został już całkowicie schwytany, czy możliwe jest pojmanie i zabicie Hitlera?
  A 9 sierpnia 1956 r. Znane cztery dziewczyny wraz z chłopcem Olegiem Rybaczenko postanowiły zaatakować bunkier Hitlera, niszcząc głównego przestępcę wszystkich czasów i narodów.
  I tak cztery dziewczyny i chłopak, który wyglądał na około dwanaście lat, bardzo umięśniony, w samych szortach, przeprowadzili się do rezydencji Hitlera, którą wybrał na Cypr.
  Dziewczyna była boso iw bikini, chłopak w szortach i też boso. Więc cała piątka była naładowana magią.
  Atak dziecka i czterech dziewczynek.
  Oleg Rybachenko rzucił bosym, dziecięcym pulsarem, rozpędził nazistów i zapiszczał:
  - Za wielkość Rosji!
  Natasha wypuściła błyskawicę z pępka, spalając Fritza, a bosymi stopami wystrzeliła kulę ognia, paląc nazistów i śpiewając:
  - Dla nowej Rusi!
  Zoya też atakuje. Bosymi stopami rzuca zabójczy prezent. I odsłania skrzynię, wypluwając z niej błyskawicę!
  Następnie zaśpiewała:
  - Tak, słyń z Rusi!
  Augustine również obnażyła swoje piersi. Wypuściła pulsar ze szkarłatnego sutka. I wypluła błyskawice gołymi stopami.
  I zaśpiewała:
  - Pierwszy sokół to Lenin, drugi sokół to Stalin!
  A teraz Swietłana atakuje. Jak wyrzucić pulsara gołymi palcami... Zmiażdży faszystów. A potem ze szkarłatnym zamkiem sutkowym. I zetrze wielu nazistów.
  I śpiewać:
  - Za Ojczyznę i Stalina!
  Oleg Rybaczenko znowu w ataku. Tnie faszystów magicznymi mieczami i uwalnia błyskawice gołymi palcami.
  A chłopiec krzyczy:
  - Wielkość kraju!
  Natasza, miażdżąca nazistów mieczami i miotająca bosymi stopami piekielne pulsary, piszczy:
  Jesteśmy dziećmi szatana!
  I śmiercionośna bańka odleciała z gołej pięty dziewczyny. I stopił wszystkich.
  Zoya też atakuje. Miażdży wszystkich mieczami. A z ognistą błyskawicą ze szkarłatnych sutków podlewa Fritz. A bosymi stopami rzuca piekielne pulsary.
  Podczas ryczenia:
  - Za prawdziwą Ojczyznę!
  Augustyn jest również w ataku. A jej rubinowe sutki pracują, wypluwając kaskady błyskawic. A ręce tną przeciwników mieczami. A gołe palce u stóp rzucają pulsary.
  Ognista piękność krzyczy:
  - Za Czarnego Boga!
  I tutaj Swietłana jest w ofensywie. Również terminatorka. Z truskawkowych sutków wyleciały błyskawice i pulsary. Spalili wszystko wokół dziewczyny. Szczególnie ucierpieli naziści i rycerze III Rzeszy.
  A dziewczyna weźmie to i krzyknie:
  - Za Najwspanialszą Ruś! Ja walcze!
  Chłopiec i cztery dziewczyny w ofensywie.
  Poruszają się korytarzami bunkra. Eksterminują faszystów. Idą do Hitlera. W rzeczywistości na tym świecie smardz przeżył sześćdziesiąt siedem lat. I tak pięciu terminatorów zdecydowało: wystarczy Hitlerowi, zabiją go! Więc dziewczyny i chłopak idą.
  Oleg tnie nazistów mieczami, a bosymi stopami rzuca skrzepy energii i śpiewa:
  - Chwała wielkiej Rusi!
  Natasza, używając szkarłatnych sutków swojej piersi, a także siekając nazistów mieczami i rzucając pulsarami gołymi stopami, krzyczy:
  - Za Białą Ruś!
  Zosia jest w ofensywie. Tnie też mieczami i rzuca piorunami na nazistów ze szkarłatnymi sutkami. I ryczy sam do siebie:
  - Niech Biały Bóg zwycięży!
  I bosymi stopami, jak wystrzeli pulsar.
  A oto Augustyn w ofensywie. Tak ostro i szybko. Wylewa też błyskawice ze szkarłatnych sutków, jak z rogu obfitości. I niszczy nazistów mieczami. I gołymi palcami coś płonie, jakby wyrzucone.
  Wtedy ruda zaśpiewa:
  - Czarny Bóg da zwycięstwo!
  I w ofensywie przeciwko nazistom, Swietłana. On również tnie je mieczami. Z rubinowych sutków leje błyskawice, a bosymi stopami wystrzeliwuje miażdżące pulsary.
  I krzyczy na całe gardło:
  - Chwała Svarogowi!
  Ta piątka szaleje, przewraca czołgi, niszczy nazistowskie bunkry i tak dalej. Niszczy przeciwników jak szarańcza.
  Oleg w ofensywie. Chłopiec tnie jak miecze. I gołymi palcami będzie rzucał nóżkami dzieci. A naziści bez problemu się położą.
  A potem zaśpiewaj:
  - Tak, Wielka Ruś! Jestem z tobą!
  Natasza też jest w ofensywie. Naziści miażdżą samych siebie. Rzuca pulsarami bosymi stopami. Szkarłatne sutki, kaskady błyskawic wypluwają.
  I śpiewa sobie:
  - Wielkość Rosji, Svarog jest moim mesjaszem!
  Zosia jest w ofensywie. Rzuca też piorunami. A jej rubinowe sutki drgają jak boje przyboju od prądów energii.
  A bose palce stóp, ogniste skrzepy pulsarów klikają same dla siebie.
  Zosia krzyczy:
  - Chwała kosmicznej Rosji!
  A jak bosy obcas przyjmie i ulegnie na wielką skalę, zniszczeniu.
  A tu w bitwie i Augustynie. Gołymi stopami rzuca też we wroga niszczycielską i śmiercionośną bronią. A jej szkarłatne sutki, jak z karabinu maszynowego, sprowadzają strumienie szaleńczej energii i zniszczenia na wroga. Oto ruda, jak bije nazistów. Dosłownie zakochać się.
  I jak uderza bosą piętą!
  I ryk:
  - O siłę i mądrość Czarnego Rosyjskiego Boga1
  A potem atakuje Swietłana. Niszczy także nazistów mieczami. A szkarłatne sutki wypluwają prezenty śmierci. A jak weźmie i zaśpiewa:
  - Chwała naszej wielkiej Rusi.
  A bosą piętą uderzy wroga pulsarem. I weźmie miecze i pokroi ...
  Tak, pięciu gwardzistów Hitlera bardzo dobrze kosi. To jest właśnie to, czego dziewczyny potrzebują.
  A chłopak z nim, Oleg Rybachenko, jest taki fajny! A naziści eksterminują bardzo słynnie.
  To jest chłopak terminatora.
  Miecze jak cięcie. I zrobi obrót i odetnie nazistów mieczami. A pulsar będzie rzucał boso.
  I ryk:
  - O wielkość Europy!
  I tutaj Natasha jest w ofensywie. Tak wściekły. A także ze szkarłatnych sutków uwolnią pulsary. I miażdży faszystów. I rzuca takimi śmiercionośnymi pulsarami bosymi stopami.
  I ryczy na całe gardło:
  - Chwała rosyjskim bogom!
  Sama Zoya jest w ofensywie. I zabiła wszystkich nazistów mieczami. I pokrój ich skórę w bęben. A raczej na sicie. I z bosą piętą, jak przez nazistów, ulegnie. A ze szkarłatnych sutków naładuj przepływami energii. Cóż, naziści muszą naprawdę boleć.
  A Zoya krzyczy do siebie:
  - Za Świętą Ruś!
  A potem Augustyn stał się jeszcze bardziej aktywny. Wystrzeliła także pulsary bosymi stopami. A ze szkarłatnych sutków błyska jak błyskawica. I niczym z gołej pięty wypuści pulsar, paląc błyskawicę.
  I krzycz:
  - Łaska Czarnego Boga jest z nami!
  A rudowłosy diabeł weźmie i uderzy wroga.
  I tutaj Swietłana atakuje. Dziewczyna, która jest tylko kwiatem o jasnym kolorze.
  Naziści pewnie płoną. A z rubinowych sutków wysyła takie serie z karabinu maszynowego. Że cały wszechświat może zostać podpalony. I oni to wzięli, podpalili wszystkich nazistów.
  Tak, Hitler będzie miał trudności, ponieważ taka władza jest przeciwko niemu.
  Ale Swietłana krzyknęła:
  - A miłość Białego Boga jest z nami!
  Pięć ruchów do siebie. Miażdży nazistów bez litości. I pokazuje piekielną zagładę. Ten, kto odważy się stanąć na drodze takich dziewczyn, zginie.
  Oleg w ofensywie. Coraz bliżej chłopiec podchodzi do gabinetu Hitlera. Jak dziko miażdży swoje miecze. A bose stopy dziecka wysyłają pulsary.
  Tak, naziści nie mieli szczęścia, trafili na takie ponętne dziewczyny i chłopaka.
  Tutaj Natasha uwolni taką ognistą mgiełkę ze swoich szkarłatnych sutków. I tak wielu faszystów zostaje spalonych. To jest dziewczyna, jest prawdziwy terminator.
  A oto jak wystrzelić zabójcę z bosymi stopami we wroga. I kurwa konkretnie.
  Po czym Natasha będzie piszczeć:
  - Chwała ZSRR!
  Zoya również jest w ofensywie. Tutaj z sutków truskawek da ognisty strumień. I bije rywali. I daje turę po turze. I weźmie szkarłatne sutki i strzela do wroga.
  A gołymi palcami uderzy wroga.
  Następnie śpiewa:
  - Chwała naszej Ziemi!
  Dalej w ofensywie Augustyna. Również po dzikiej stronie. Bije swoich przeciwników. I rzuca we wrogów szkarłatnymi sutkami, bardzo płonącymi dyskami. Dosłownie palą nazistów na popiół.
  A wojownik ryczy:
  - O wielką wygraną!
  Ale w ataku Swietłana. Taki ostry i agresywny. Zakrywa Fritza bosymi stopami. A z truskawkowych sutków, jak się uwolni, coś całkiem śmiercionośnego.
  I weźmie nazistów i spali ich, a potem kurz.
  Dziewczyna wzięła go i ryknęła:
  - Za silnych, rosyjskich bogów!
  Pięciu wzięło i przedarło się do biura Führera. Hitler jest stary. Pojawiły się siwe włosy, a na czole pojawiły się łysiny. Niski mężczyzna. Upadł na kolana przed dziewczynami i chłopcem.
  Natasza wbiła w niego bosą, zakrwawioną stopę i krzyknęła:
  - Pocałuj psa!
  Hitler przestraszony pocałował...
  Zoya zmusiła także Führera do pocałowania jej gołej pięty. Hitler był ujarzmiony.
  Potem pocałował również nagie, szorstkie podeszwy Augustine'a. Sporo gadała.
  Swietłana musiała też całować jej bose stopy. Dziewczyny Führera chwyciły go wtedy za ręce i nogi. A kiedy ciągnęli, zostali rozerwani na cztery części.
  A Hitler z bolesnego szoku właśnie 9 sierpnia 1956 roku wziął i umarł.
  Skończyło się panowanie największego zbrodniarza wszechczasów i ludów, który opanował cały świat.
  Następcą wielkiego i krwawego dyktatora został Schellenberg, który zastąpił Himmlera. A najzdolniejszy z synów Hitlera, uzyskany przez sztuczne zapłodnienie, został ogłoszony formalnym spadkobiercą.
  Ale... Rozpoczęła się walka o władzę, Schellenberg został obalony przez Mainsteina i rozpoczęły się krwawe starcia.
  
  KLIP TERMINATORA PIEKŁA
  Wiosną 1942 roku jeden z niemieckich ekspertów odkrył, że na niemieckich dokumentach sfałszowanych używa klipsa ze stali nierdzewnej, podczas gdy Rosjanie używają tylko zwykłego żelaza. A potem zgłosił to naczelnemu dowództwu.
  Potem ten niuans został wzięty pod uwagę, a niemieccy agenci zaczęli zawodzić znacznie rzadziej.
  W rezultacie Fritz ujawnił plany ofensywy na flankach w pobliżu Stalingradu. I wojska zostały przegrupowane. Kiedy 19 listopada rozpoczęła się ofensywa, Armia Czerwona miała do czynienia z bardzo silną obroną. Co więcej, w dniu ofensywy pogoda okazała się nie do latania, co uniemożliwiło lotnictwo i zmniejszyło efekt przygotowania artyleryjskiego.
  Niemcy mogli wtedy wytrzymać, a walki trwały ponad miesiąc bez większych sukcesów Armii Czerwonej.
  Afryka też jest trochę inna. Rommel otrzymał więcej posiłków z Europy i był w stanie przeprowadzić wspaniałą ofensywę przeciwko Amerykanom. Schwytano ponad sto pięćdziesiąt tysięcy słabo wyszkolonych i niedoświadczonych żołnierzy amerykańskich. A wojska Rommla zdobyły także Algierię i Maroko.
  Następnie Stany Zjednoczone zażądały rozejmu z Wehrmachtem. Korzystając z wycofania się Ameryki z wojny, Niemcy dodatkowo wzmocnili Rommla i pokonali Wielką Brytanię w Libii i Egipcie. W tym samym czasie Niemcy odparli zimą ofensywę Armii Czerwonej pod Leningradem i nową próbę ataku pod Stalingradem oraz na kierunku Rżew-Sychów. Wiosna minęła stosunkowo spokojnie. Nie odnosząc sukcesu zimą ZSRR, oszczędzał siły. A Niemcy posuwali się naprzód w Afryce i na Bliskim Wschodzie. Zdobyty po upadku Egiptu, Iraku i Kuwejtu. Część Syrii była okupowana przez Turcję. Który poszedł na wojnę z Wielką Brytanią.
  Również latem na froncie wschodnim panował zastój. Naziści posunęli się naprzód w Sudanie, posunęli się do Iranu i na Bliski Wschód. Dopiero w sierpniu wojska Stalina próbowały posuwać się w pobliżu Stalingradu. Ale znowu ugrzęzli w twardej niemieckiej obronie.
  Pantera, która miała przeciwpancerne, celne i szybkostrzelne działo, okazała się szczególnie dobra w bitwach obronnych.
  Niemcy spędzili cały czterdziesty trzeci rok na wschodzie w defensywie. W międzyczasie zajęli Afrykę, a po wkroczeniu Iranu do Indii, jednocząc się z Japończykami.
  Zimą Armia Czerwona prawie nie posuwała się naprzód. Stalin badał możliwości pokoju. A Niemcy strawili kolonie angielskie. Churchill zachorował i czując się niepewnie, po utracie kolonii zawarł rozejm z Niemcami. To rozwiązało ręce nazistom na wschodzie.
  A w maju 1944 r. rozpoczęła się ofensywa Wehrmachtu w kierunku Morza Kaspijskiego.
  W walkach brały udział "Pantery" -2 i "Tygrysy" -2. Maszyny te pokazały swoją moc, ale najważniejsze były samoloty odrzutowe, które nie miały już sobie równych. W szczególności ME-262 i XE-162.
  Tak, i wielu Arabów, Afrykanów, Hindusów zostało zwerbowanych do piechoty. Ci wspinali się do przodu jak mięso armatnie.
  A co w bitwie, więc w bitwie!
  Wróg, rzucając trupami, przedarł się do Morza Kaspijskiego i zaprzeczył Kaukazowi drogą lądową. A Turcy uderzyli z południa i wojska Rommla.
  Pełna blokada...
  Wehrmacht rzucił do ofensywy ponad trzysta dywizji, głównie cudzoziemskich. I zrobił znaczne postępy.
  Chociaż Armia Czerwona walczyła bohatersko.
  Zwłaszcza cztery dziewczyny, Natasza, Zoja, Augustyn i Swietłana.
  Szczególnie słynnie rzucali bosymi stopami prezenty śmierci we wroga.
  Ale nawet dzielna czwórka i piękne czarownice okazały się w ogóle bezsilne.
  Kaukaz został całkowicie zdobyty latem. Jesienią Fritz zdobył także Saratów i Kujbyszew, posuwając się z południa. A także Uralsk, Guryev i zbliżył się do Orenburga.
  Zimą przestali. Nastąpił chwilowy spokój. Tylko w samym Orenburgu toczyły się bitwy. I to miasto znów stało się legendą. Pamiętali w nim epokę Emelyana Pugaczowa.
  Führer przez pewien czas próbował wynegocjować ostateczny pokój ze Stanami Zjednoczonymi i Wielką Brytanią. Następnie kontynuowali wojnę z Japonią. Chociaż bez powodzenia. Samurajowie na morzu odnieśli kilka zwycięstw.
  Wiosną 1945 roku, 20 kwietnia, rozpoczęła się operacja "Kreml", atakiem na Moskwę.
  Walka okazała się bardzo zacięta. Niemcy zostali wciągnięci w krwawe bitwy. Wojska radzieckie walczyły bohatersko. Niemniej jednak, po trzech miesiącach zaciętych walk, przy użyciu samolotów odrzutowych, najnowszych czołgów serii E, Niemcy otoczyli Moskwę. W innych kierunkach udało im się zdobyć Tambow, Penzę, Uljanowsk, aby posunąć się w kierunku Ufa.
  W sierpniu Ryazan upadł, a dystans do Moskwy jeszcze się pogłębił.
  Stalin zaoferował pokój na dowolnych warunkach. Führer to zignorował. Ale Moskwa wytrzymała do grudnia, kiedy to w końcu została zdobyta.
  Fritz do końca roku schwytał także Gorkiego i Kazania.
  Po przerwie zimowej w maju 1946 Fritz przeniósł się na Ural. Walki toczyły się już pełną parą, nie tak intensywnie. Wielu generałów zdradziło i poddało się bez walki. Tak, a sam Stalin doznał udaru mózgu i nie był tak gotowy do walki.
  Po zdobyciu Swierdłowsku rząd ZSRR przeniósł się do Nowosybirska.
  Ale armia Wehrmachtu deptała im po piętach.
  Miasta były zdobywane przez cały rok. Po zdobyciu Nowosybirska szturmem Stalin zgodził się poddać w zamian za bezpieczeństwo osobiste.
  I wkrótce zawarł porozumienie pokojowe między Japonią a Stanami Zjednoczonymi. Wielka Brytania i Ameryka ostatecznie uznały wszystkie zdobycze Wehrmachtu.
  Hitler, zdobywszy wiele terytoriów, stworzył wraz z Japończykami własne imperium kolonialne.
  Ale nie miał dużo czasu na wtrącanie się. 20 kwietnia 1957 roku czarownice postanowiły przeprowadzić operację przeciwko Führerowi. W rezydencji dyktatora w średnim wieku zaatakowały cztery czarownice.
  Wojownicy w bikini, trzymający w dłoniach magiczne miecze i bosymi stopami rzucający błyskawicami i pulsarami.
  Nataszka uruchomiła wiatrak, przecinając nazistów i rzuciła skrzep energii palcami bosej stopy, krzycząc:
  - Chwała Ojczyźnie!
  Zoya cięła magicznymi mieczami. Rozdzierała brzuchy nazistów i ćwierkała:
  - O nowe granice!
  I gołymi palcami, jak wypuścić pulsara.
  Następnie w ataku Augustyna. Prowadzi również młyn z magicznymi mieczami. Następnie bosymi stopami rzuca coś śmiercionośnego.
  Wtedy czerwona harpia mówi:
  - Za Czarnego Boga!
  Następna w ataku jest Swietłana. Tnie również mieczami i uwalnia błyskawice bosymi stopami, przecinając nazistów.
  Potem Natasza w ofensywie, zabijając ochroniarzy Hitlera i krzycząc:
  - A ja jestem wskazówką, posiekam wszystkich nazistów!
  I z bosymi stopami jak pulsarowa dziewczyna, a ona rzuci.
  A oto Zoya w ataku. Miecze lubią się kręcić i kroić mięso. A bosymi stopami uwolni błyskawicę.
  Wtedy krzyknie:
  - Mam super dziewczynę!
  Dalej w ofensywie Augustyna. On też się kręci... I zrzucił kilka piorunów z piersi. A bosymi stopami pulsar rzuci się i krzyknie:
  - Jestem super wojownikiem!
  A jej rude włosy powiewają jak proletariacki sztandar.
  I tutaj Swietłana atakuje.
  Jej miecze wirują, jej bose stopy rozpraszają skrzepy energii, a z jej pępka wylatują błyskawice.
  Dziewczyna zaśpiewa:
  - Posiekamy smoka i zabijemy Führera!
  Natasha również wymachuje mieczami w ofensywie i ścina nazistów. A jej bose stopy rzucają śmiercionośne pociski.
  A trumna wjeżdża do nazistowskich strażników.
  A dziewczyna śpiewa sobie:
  - Jestem wojownikiem unicestwiającym,
  A wielki terminator...
  Natychmiast rozłożył atom,
  I głowa do ściany!
  Zoya w ofensywie, wzięła go i rzuciła gołymi palcami u nóg, coś co wysadza dach.
  A jak śpiewać:
  - Chwała kosmicznym odległościom!
  I znowu jej miecze rozerwały wrogów na małe fragmenty i kawałki rozdartego mięsa.
  I tutaj w ruchu Augustyna. Jak bije nazistów. A kawałki zakrwawionego mięsa fruwają we wszystkich kierunkach.
  A dziewczyna z bosą stopą też ulegnie pulsarowi i zaszczeka:
  - Jestem wielką pięknością! Które wszyscy kochają!
  A tutaj Swietłana jest w ruchu. Wyzwoli również piorun z pępka. A bosą stopą pulsar spadnie na nazistów. A jej miecze, cóż, po prostu kaci.
  Wtedy dziewczyna ćwierka:
  - Chwała Ojczyźnie!
  Natasza wpada w dziki szał. Atakuje Fritza. Rozdrabnia je i rzuca ognistymi bąbelkami bosymi piętami.
  I śpiewa sobie:
  - Chwała naszemu domowi!
  Upuściła też skrzep energii z pępka.
  Zoya prowadzi wiatrak z mieczami. Tnie bandę faszystów. A potem, podobnie jak bosymi palcami, rzuci się na wroga. I rozprosz wrogów we wszystkich kierunkach.
  Następnie śpiewa:
  - Chwała rosyjskim carom!
  Oto Augustine w ciężkim ataku. Ścina przeciwników. A teraz jej bosa stopa rzuci piorun... A z jej nagiego pępka wyleci pulsar. I rozprasza się w kierunku ochroniarzy Hitlera.
  Wtedy rudowłosa dziewczyna zaśpiewała:
  - Nie czekaj na litość ode mnie!
  Swietłana też jest w ofensywie... Siekanie przeciwników, miażdżenie ich. Zrzuca pioruny z pępka. A bosymi palcami, jakby musującymi, płyną całe kaskady energii.
  I zaśpiewaj sobie:
  - Jestem bardzo wdzięczna
  Jestem fajniejszy niż małpa!
  Natasza też jest w ofensywie... Jak tnie mieczami. I z bosymi stopami morderca wystartuje. A oto błyskawica od pępka.
  Wtedy dziewczyna warczy:
  - Na chwałę Ojczyzny!
  Następna jest Zoja. Niszczy także wrogów. Błyskawica zza ust wypluwa. Ciska pępkiem skrzepy energii. I ryczy sam do siebie:
  - Jestem mistrzem rzucania!
  I bose stopy jak wirowanie.
  Dalej Augustyn w ofensywie. Tnie nazistów mieczami i kroi ich na małą sałatę. I bosymi stopami, jak pulsar, rzuci. A nawet dwa pioruny z pępka... I tuzin faszystów smaży się na miejscu!
  Wojownik zaśpiewa:
  - W imię Matki Matki!
  I znowu bose stopy jak pulsar!
  A potem w ofensywie Swietłana. To jest rodzaj dziewczyny, która nie może być fajniejsza. Ta wojowniczka weźmie go i rzuci piorun bosymi stopami. A z pępka wylecą bańki zagłady. A oto jak wojownik krzyknie:
  - Dotarło do mnie, że dzięcioł ma dłuto!
  Natasza jest w ruchu. Przewinięte i tuzin faszystów odciętych. A dziewczyna, wciąż z bosymi stopami, wypuściła produkt zagłady. Z pępka kaskada piorunów i śpiewała:
  - Wieczny mój, największy królu na świecie!
  A pulsar wyleciał z gołej pięty dziewczyny.
  Zosia szła dalej. Wzięła go swoimi mieczami i ciąła. Wrogowie zmiażdżeni, mrugali szafirowymi oczami. A z pępka słup energii. I bose pulsary zniszczenia.
  A jak śpiewać:
  - Będę mistrzem!
  A potem w ruchu Augustyna... Jej miecze, jak ostrza młynów. Bez wahania tnie się. A z pępka lecą strzały ostre od magicznego ognia. A bose stopy dziewczyny dają takie dary unicestwienia.
  A sama ruda ryczy:
  - Wielkie mistrzostwo!
  Swietłana też nie jest prezentem. Wzięła ją i bosymi stopami rzuciła odłamkami potłuczonego szkła. A dwa tuziny faszystów leżało martwych. A jak od pępka da całą kreskę. I bez problemu zetrze wszystkich nazistów.
  I z przymrużeniem oka zauważa:
  - Jestem wielkim marzeniem!
  Natasza zakręci potrójnym wiatrakiem za pomocą magicznych mieczy. Będzie brał i rzucał prezenty gołymi palcami. A bosą piętą ten ognisty da kilka bąbelków...
  A z pępka cała kaskada błyskawic.
  Następnie śpiewa:
  - Miecz laserowy,
  Chce ciąć wrogów!
  Zosia jest w ofensywie. A jej miecze to prawdziwe diamentowe wiertła. I zmiażdż Fritza jak stufuntową skorupę. Ale kiedy dziewczyny wzięły bose stopy i rzuciły coś zakrwawionego.
  A potem wzięło i pękło.
  Zosia ryknęła:
  Jesteśmy nowymi mistrzami!
  A oto Augustyn w ruchu. Jak tnie wrogów. A zamach jej mieczy tnie wszystkich.
  A z bosymi stopami wylatują wszelkiego rodzaju prezenty śmierci.
  A Augustyn śpiewał:
  - Moja święta błyskawica!
  I ogień wychodzi z jej ust!
  A tutaj Swietłana jest w ruchu. Ten sam co z pępka wypuścił prezent o morderczej mocy.
  Wtedy dziewczyna zaśpiewała:
  - Jestem absolutnym mistrzem!
  Wzięła bose stopy i wysłała pulsara. I ogień piekielny wyleciał z jej gardła. A teraz bosa pięta uległa bąbelkom.
  A z pępka leci śmiercionośna i mordercza błyskawica.
  Natasza również używała mieczy. Posiekał wielu faszystów. I jak zostanie uwolniony z pępka piorunem. I rozbić ochroniarzy Führera na małe kawałki.
  Następnie zaśpiewa:
  - Za Ojczyznę i Wolność do końca!
  A z gołymi palcami uwolni się coś całkowicie śmiercionośnego.
  Zoja, atakując wrogów i szczerząc zęby, ryknęła:
  - Dzika załoga! Zmiażdż wroga!
  I wyrzuci go też bosymi stopami. A od pępka poszły takie zabójcze kolejki.
  Dziewczyna krzyknęła:
  - Wielki wstyd!
  A potem Augustyn się przeprowadził. Błysnęła również szmaragdowymi oczami. I wyrzuciła ze swojego pępka kilka piorunów. I bosymi palcami rzuciła się na wroga.
  I biła mieczami, krzycząc:
  - Jestem przede wszystkim mistrzami świata!
  A potem w ataku Swietłana. Więc wszyscy młócą i ścinają. A ona jest taką fajną i rozbrykaną dziewczyną. Również z pępka, dosłownie, leci seria z karabinu maszynowego. I powala wielu faszystów. A bose stopy wyrzucają strumieniami takie wiązki energii.
  Wojownik śpiewał:
  - Cel jest blisko!
  I zbieram siły do rzutu!
  Tak, w końcu cała czwórka wpadła do biura Hitlera. Zabił wszystkich swoich strażników. A faszysta numer jeden został wyciągnięty spod łóżka.
  Hitler zabulgotał:
  - Oddam Polsce!
  Natasza sarkastycznie zapytała:
  - A może Kaukaz?
  Führer ryknął:
  - Tak, co najmniej dwa Kaukazy, tylko nie zabijaj!
  Dziewczyny odpowiedziały chórem:
  - Pocałuj nasze stopy!
  Hitler, jęcząc, właśnie skończył sześćdziesiąt osiem lat, czołgał się na kolanach i całował bose, okrągłe pięty dziewcząt. Uśmiechali się i śmiali.
  Führer trzykrotnie pocałował każdą zakurzoną i zakrwawioną podeszwę dziewczyny.
  Potem Natasza wzięła Hitlera gołymi palcami u nóg za prawą rękę, Zoyę za lewą, również bosą stopą. Augustina i Swietłana chwyciły Führera gołymi palcami stóp za kostki.
  Potem dziewczęta pociągną największego przestępcę wszechczasów i narodów we wszystkich kierunkach, porwą go i rozerwą na strzępy.
  Zarówno ręce, jak i nogi Hitlera zostały oderwane, a z szoku bólu smoczy władca zmarł na miejscu.
  Ta zemsta znalazła zabójcę i największego kata w historii świata.
  Tutaj bajka się kończy, choć na tej planecie stała się koszmarną rzeczywistością, a kto słuchał, był skończony!
  
  
  CZAROWNICY PRZECIWKO HITLEROWI
  W czterdziestym pierwszym roku Hitler po zdobyciu Krety zmienił zdanie na temat wyjazdu do ZSRR. Fakt, że Stalin nie zaatakował Niemiec podczas ataku na Jugosławię, przekonał Führera, że nie ma planów napadnięcia na niego od wschodu.
  Ponadto przeczucia sugerowały, że na wschodzie nie będzie łatwego zwycięstwa i lepiej tam nie jechać.
  Fritz wzmocnił zgrupowanie Rommla i był w stanie przekonać Turcję do wpuszczenia wojsk na Bliski Wschód. Brytyjczycy zostali całkowicie pokonani w Egipcie i wyparci z Iraku i Bliskiego Wschodu. Wkrótce Franco zgodził się na zdobycie Gibraltaru.
  Po tym Niemcy mogli już bez problemu przenosić wojska do Afryki i dalej na Bliski Wschód.
  Indie. A potem, bez zbędnych problemów, w ciągu zaledwie sześciu miesięcy zdobyto Czarny Kontynent. A kulminacją była ofensywa przeciwko Wielkiej Brytanii i lądowanie wojsk w macierzystym kraju w listopadzie 1942 roku.
  W ciągu dwóch tygodni upadła Anglia. A Fritzowie w końcu okopali się na wschodniej półkuli.
  Ale wojna ze Stanami Zjednoczonymi wciąż trwała. I ciągnął się z powodu oddalenia oceanu i trudności w przerzuceniu wojsk.
  Opierając się na zasobach Afryki, znacznej części Azji i Australii, Niemcy budują potężną flotę. Wraz z Japonią prowadzą również wojnę podwodną.
  Czterdziesty trzeci i czterdziesty czwarty rok upłynął w bitwach na morzu. Islandia i Grenlandia zostały zdobyte. A w czterdziestym piątym, mając już czołgi serii "E", niemcy wylądowali w kanadzie i skoncentrowali swoje siły w argentynie.
  Takie były ich plany. Chociaż przedłużająca się komunikacja utrudniała atak na Stany Zjednoczone.
  Ale we wrześniu większość Kanady została opanowana.
  Zarówno wojska niemieckie, jak i japońskie wkroczyły do północnych regionów Stanów Zjednoczonych.
  Ale potem Fritza spotkały cztery dziewczyny.
  Monika, Leia, Gertruda i Angelina.
  Do bitwy weszły cztery piękności. Monica, Leah, Gertrude to blondynki, a Angelina jest ruda.
  A dziewczyny niech zniszczą ogromną armię III Rzeszy.
  Strzelają z karabinów maszynowych.
  Tu Monika bosą stopą rzuca granat i śpiewa:
  - Chwała mojej sile! Wszyscy zostali skoszeni!
  Leia podaje kolejkę. Kosi również wrogów w serii i piszczy na całe gardło:
  - Moja armia jest silna!
  I bosą stopą rzuca prezent śmierci.
  Ognista lub rudowłosa Angelina wysyła dar śmierci gołymi palcami u stóp i piszczy:
  - Moje zwycięstwo!
  A także daje zwrot!
  Co więcej, Gertruda już bosą stopą wbija teraźniejszość śmierci i jakże ogłuszająco wyje:
  - Jestem mistrzem!
  I ponownie uruchomi zabójczą linię.
  Monica ponownie strzela do faszystowskiej hordy i śpiewa:
  - Chwała mojemu światu!
  A bosymi palcami rzuca morderczy prezent śmierci, miażdży przeciwników.
  Prowadzi ogień i Leię. Jest bardzo mądrą dziewczyną. I boso na wroga jak rzucanie granatami.
  A dziewczyna ryczy:
  - Jestem amerykańskim hiper wojownikiem!
  Wtedy Angelina strzela. Robi to bardzo starannie. A śmiercionośny dar wylatuje z jej bosych stóp.
  A piękna dziewczyna ryczy:
  - Będę absolutnym mistrzem świata!
  I jak wojowniczka pokaże swój długi język!
  A potem spróbowała Gertruda. A także jak kolejka da. A potem, bosymi stopami, rzuci prezent śmierci.
  I rozrzuć wszystkich przeciwników na kawałki mięsa.
  Więc cztery dziewczyny aktywnie pracują. Presja, armia wroga wyraźnie się wyczerpuje.
  Chociaż nie, pojawiają się potężne czołgi, seria E. Cóż, dziewczyny na nie czekają.
  Monika bosą stopą rzuca granat i piszczy:
  - Będziemy walczyć w kosmosie!
  A od jej gołej pięty dar śmierci odbił się od gąsienicy E-50. Ten pojazd został uszkodzony i zatrzymany.
  Wojownik krzyczy:
  - Super!
  Następna Leia w bitwie. Również bosą stopą, gdy rzuca prezent śmierci. Niszczy wroga. A zbiornik zrobił się ciasny.
  A wojownik ryczy:
  - Jestem dziewczyną w bikini!
  Następna jest Angelina. Rzuca też bosą stopą granat w E-75, a niemiecki wampir ma trudności.
  A wojownik krzyczy:
  - To ja pokażę super klasę!
  A Gertruda walczy. Również wojownik, który nie zna litości i zwątpienia.
  Piękność wzięła go i pisnęła:
  - Wielkie regaty!
  A śmiercionośny granat wyleciał z bosej stopy.
  Monika znowu strzela i piszczy:
  - Akrobacje i załoga!
  Jej nagą kończynę też zabierze i potoczy się strumień śmierci. I zniszcz wszystkich wrogów.
  Następnie wojownik vyaknet:
  - Jestem super dziewczyną!
  A Leia jest prawdziwym bohaterem w walce. I uderzanie wrogów. I bosą stopą rzuci granat, i porwie masę wrogów i rozerwie ich na strzępy. A po krzyku:
  - Jestem tą dziewczyną, tym Supermanem!
  I w bitwie, Angelina, również rzucając dar śmierci bosą stopą. Wróg zostanie rozdarty i zaśpiewany:
  - Do diabła, jestem demonem!
  I strzelaj do wroga serią.
  A oto Gertruda w białej bili. Strzela do siebie bez żadnych ceremonii i uprzedzeń. I weźmie go gołymi stopami, wystrzeli prezent zagłady i rozerwie wrogów. Czy to jest bardzo bojowe?
  Cztery dziewczyny walczyły jak rycerze lub anioły. Ale wszystko ma swoje granice. I tak wojownicy się wycofali...
  Jesień i zima czterdziestego piątego roku minęły w zaciętych bitwach. Siły były nierówne. Niemcy mają czołgi serii E o wiele mocniejsze niż Shermany, a nawet małe Pershingi. A lotnictwo odrzutowe nie ma sobie równych. I zaczęły pojawiać się nawet samoloty dyskowe, całkowicie niewrażliwe na jakąkolwiek broń strzelecką.
  Tak więc Stany Zjednoczone są stopniowo opanowywane przez wszelkiego rodzaju obce dywizje III Rzeszy.
  Większość Ameryki jest fotografowana jesienią i zimą. Do tego powstania na południu Stanów Zjednoczonych i zdrada generałów o niemieckich korzeniach. A także niewątpliwą przewagę nowych karabinów maszynowych, a nawet podziemnych czołgów Wehrmachtu.
  A wiosną kwietnia 1946 r., po tym, jak hordy III Rzeszy otoczyły i zajęły Waszyngton i Nowy Jork, Stany Zjednoczone skapitulowały.
  W ten sposób przewrócona została kolejna karta wojny.
  Ale w 1947 roku w maju rozpoczęła się kolejna bitwa, tym razem z Japonią.
  A kampania przeciwko ZSRR została ponownie przełożona.
  A teraz cztery dziewczyny z USA nie poddały się i znów walczą z wrogiem.
  Lato czterdzieści siedem i upał, wojownicy w bikini. I walczą ze sobą.
  Monika bosą stopą rzuca granat i piszczy:
  - Jestem terminatorem!
  I daje zwrot.
  Leia też strzela i radzi sobie bardzo dobrze. I znowu jej bose stopy czymś rzucają. I eksterminują.
  A dziewczyna krzyczy:
  - Akrobacje bojowe!
  Ponadto Angelina strzela. Miażdży przeciwników. Wyrzuca ich masowo. A jej bose stopy znowu rzucają czymś brutalnie morderczym.
  Wojownik krzyczy:
  - Jestem stalowym pazurem!
  A Gertruda strzela do siebie i kosi wrogów. Potem bosą stopą rzuci prezent śmierci i mruczy:
  - Motyw wojskowy i matematyka!
  I znowu, jak wszystkich weźmie i doprowadzi do szaleństwa!
  Tak, walka czterech. Ale siły nie są równe. Nowe czołgi serii E-50 U, o gęstszej konstrukcji, mniejszej niż dwa metry wysokości i 170 bocznym pancerzu, 250 mm czole i masie sześćdziesięciu pięciu ton z silnikiem o mocy 1800 koni mechanicznych.
  Nie opieraj się takiemu Japończykowi. A także przeciwko ME-462, który bez ceregieli niszczy wszystkie samoloty wroga jak koloboki.
  I przeciw, także latające dyski. I wszystko psują.
  Krótko mówiąc, w ciągu sześciu miesięcy Japonia została całkowicie pokonana, a wszystkie jej kolonie zdobyte.
  I co się stało. Fuhrer wkrótce podbił wszystkie kraje świata oprócz ZSRR.
  Jak dotąd wszystko przebiegało mniej więcej spokojnie. Ale potem zmarł Stalin, a władzę przejął Nikita Chruszczow. I znowu skomplikowane stosunki z III Rzeszą.
  Nie mówiąc już o tym, że ZSRR rozwijał broń nuklearną. Odbył się także XX zjazd, który potępił dotychczasową politykę.
  A 22 czerwca 1956 r. III Rzesza na rozkaz już w średnim wieku, ale bardzo agresywnego Hitlera rozpoczęła inwazję. Jego horda liczyła na szybkie zwycięstwo, ale czekała go nieoczekiwana niespodzianka!
  Nie tylko cztery amerykańskie dziewczyny, ale także cztery rosyjskie piękności i czarownice stanęły do walki z hordami Wehrmachtu. I cała grupa dziewcząt z różnych oddziałów armii, a także wszystkie czarownice!
  
  NAPOLEON ALEKSANDER I ZIĘĆ
  Napoleon nie pojechał do Rosji i ogólnie ożenił się z młodszą siostrą Aleksandra Pierwszego. Doprowadziło to do pewnych zmian w historii.
  Najpierw carska Rosja walczyła z Austrią i zdobyła Galicję. Po drugie, Francja zorganizowała Włochy i umieściła tam syna Napoleona i księżniczkę rosyjską.
  A potem Rosja i Francja podbiły i podzieliły Turcję.
  Ponadto wspólnym wysiłkiem podbito Wielką Brytanię. Hiszpańskie kolonie ostatecznie stały się francuskie, podobnie jak większość Afryki. A potem Indie i Iran były okupowane!
  Po śmierci Aleksandra I i abdykacji Konstantyna nastąpił zamach stanu, a czternastoletni cesarz rzymski Napoleon II został wyniesiony na tron rosyjski. A po śmierci Napoleona w 1836 roku Napoleon II został władcą Francji i całej Europy oraz wielu kolonii.
  Powstało jedno super-imperium, które nadal się rozwijało. Napoleon II podbił później Chiny i Indochiny oraz całą Afrykę. Oraz Australię i Kanadę. I zmarł w 1879 roku w wieku prawie sześćdziesięciu ośmiu lat.
  Następnie tron objął Napoleon III. Chciał też walczyć. Ale na całym świecie tylko terytorium Stanów Zjednoczonych pozostało niezdobyte przez Francję!
  A Napoleon III w 1890 roku rozpoczął wojnę z Ameryką. Ostatni kraj, który nie był własnością Francji.
  I ogromna armia pięciu milionów żołnierzy z całego świata wkroczyła na terytorium Stanów Zjednoczonych.
  Siły byłyby nierówne. Ale Amerykanie walczyli z Napoleonem III bardzo bohatersko.
  Zwłaszcza cztery dziewczyny: Monika, Leia, Gertruda, Anna! I walczyli jak kobry i bohaterki.
  Monika siekała mieczami, a gołymi metalowymi palcami u nóg ostrymi dyskami. I uderzał przeciwników.
  A wojownik śpiewał:
  - Chwała Ameryce!
  Leia również skaleczyła się obcą armią mieczami i syknęła agresywnie:
  - Chwała najlepszemu krajowi na świecie!
  A także bosymi stopami wystrzelił morderczego.
  Gertruda walczyła z ogromną armią, a także bosymi stopami, rzucała bardzo ostrymi igłami i uderzała we wrogów.
  W tym samym czasie dziewczyna pisnęła:
  - Jestem zawodnikiem takiej klasy, czyli super!
  Walczyła też Anna, bosymi stopami rzucając mordercze prezenty.
  I krzyknął:
  - Osiągnięcia są dla nas duże!
  Ale bez względu na to, jak walczyli, a nawet bardzo bohatersko, ta czwórka, ale przeważające siły Francuzów pokonały ich.
  Dziewczyny dostały się do niewoli. Tam byli rozbierani i brutalnie torturowani. Wykręcali ręce na stojaku, bili biczem i rozpalonym do czerwoności drutem. Gołe podeszwy palono ogniem, na bose pięty przykładano rozgrzane do czerwoności żelazo. Ale dziewczęta nigdy nie uznały nowego panowania Napoleona III.
  Po czym wysłano ich do pracy, prawie nagich w kamieniołomach. I Ameryka stała się nową francuską prowincją.
  Kiedy Napoleon III zmarł w 1903 roku w wieku sześćdziesięciu ośmiu lat, Napoleon IV został cesarzem. Jego przybycie oznaczało nowe panowanie. Wzmocnienie roli sejmu i zmniejszenie wpływów szlachty. Stopniowo imperium światowe stawało się coraz bardziej demokratyczne.
  A w 1917 roku pierwszy człowiek poleciał w kosmos. W ten sposób otworzyła się era astronautyki.
  W 1922 roku ludzie polecieli na księżyc. I 1933 na Marsa. A do 1950 roku odwiedzili wszystkie planety Układu Słonecznego. Ale w 2000 roku rozpoczął się pierwszy lot do gwiazd, cała wyprawa kosmiczna. Oto taka sztuczna inteligencja tylko z powodu jednego małżeństwa Napoleona Bonaparte z rosyjską księżniczką.
  Jak los całej ludzkości zależy od najmniejszego przypadku.
  
  UPADEK PRZECIWKO CHINOM
  ADNOTACJA
  Oleg Rybaczenko i Margarita Korszunowa przenieśli się w XVII wieku na Syberię, gdzie wyruszyli na wojnę z imperium chińskim pod kontrolą dynastii mandżurskiej. Nieśmiertelni zabójcy zmieniają bieg historii, nie tylko w Chinach.
  Wojna szaleje jak huragan
  Chłopiec walczy z dużą armią...
  Przedzieramy się przez wściekłą mgłę
  Chociaż czasem jest to nawet za trudne!
  
  Wróg jest bardzo szalenie silny,
  Nadchodzi ciągła lawina...
  Pod szelestem jasnych szkarłatnych pędzących sztandarów,
  Ale, jak sądzę, dostaniemy bitwę w maju!
  
  Nie myśl, że możemy zostać pokonani
  Jesteśmy wielkimi wojownikami od Boga...
  I nie zostanie przerwana, znam nić życia,
  Chociaż czasami może to być bardzo surowe!
  
  Poznajcie w tym wielkość Rosji
  Że Ojczyzna jest cenniejsza niż wszystko ...
  I będzie bardzo silny rosyjski dom,
  I rusz faszystowskiemu nikczemnikowi prosto w twarz!
  
  Nie wierzcie, nie łamcie Rusi Hordy,
  Który nie klęczy...
  Walcz bez umiaru, nie bój się,
  W imię nowych pokoleń Genus!
  
  Za dom Rosji, za jej stogi siana,
  Będziemy walczyć bardzo zaciekle...
  Niekończące się spełnienie marzeń
  Nie jesteś wojownikiem z duszą błazna!
  
  Tutaj składasz przysięgę Ojczyźnie,
  Zostań wojownikiem wielkiego Svaroga...
  Nie, nie buduj szczęścia na krwi,
  Kiedy nie ma Boga w sercu Jezusa!
  
  Możemy osiągnąć nowe sposoby,
  Wielkość kraju, który kwitnie ...
  I zabij potwora z wytrzeszczonymi oczami,
  Aby planeta wkrótce stała się rajem!
  . ROZDZIAŁ 1
  Chłopiec i dziewczynka oraz cztery czarownice trafiły na południową Syberię i odparły atak Chińczyków. Była to mało znana wojna, kiedy w Chinach rządzili Mandżurowie, którzy aktywnie rozwijali się w różnych regionach Azji.
  I tak zaatakowali Rosjan w rejonie Tybetu. A prawdziwa historia, udało im się zabrać część terytorium. Co więcej, Rosję w tym momencie osłabiła wieśniaczka i wojna kozacka Stenki Razina. Tak, a wojska musiałyby zostać przeniesione na bardzo duże odległości.
  Ale nieśmiertelny chłopiec i dziewczynka oraz cztery terminatorki przybyły z pomocą rosyjskiemu fortowi.
  Ogromna chińska armia szturmowała nowo wybudowaną rosyjską fortecę. A siły były wyraźnie nierówne.
  Jest tylko tysiąc Rosjan i dwieście tysięcy Chińczyków. A wydawało się, że nie ma szans.
  Ale sześciu klasowych wojowników jest super gotowych do walki.
  Oleg Rybaczenko na ścianie. Nieśmiertelny chłopiec, wyglądający na około dwanaście lat, bosymi stopami rzuca igły. I uderza nacierających Chińczyków. Tuzin na raz.
  Rzuca igłami i Margaritą gołymi palcami. Dziewczyna niszczy przeciwników i piszczy:
  - Moja wielka moc!
  I dzielnie walczy.
  Natasha również rzuca potężnym bumerangiem gołymi stopami. Jak miażdżyć przeciwników i piszczeć:
  - W imię wielkiej chwały!
  Następnie Zoya tnie Chińczyka mieczami, a jednocześnie bosymi stopami rzuca igły z trucizną. I śpiewa sobie:
  - W bezkresie Rusi,
  Możemy uratować każdego!
  I znowu miecze spadają na przeciwników. A jeśli siekają, to bez litości.
  Ale kiedy Aurora zaczęła niszczyć i rzucać bumerangami gołymi stopami, to jest to całkowite zniszczenie. A zabici Chińczycy padają pod ciosami czerwonego diabła.
  A dziewczyna ryczy:
  - Zmiażdżę i rozerwę wszystko!
  I jak on weźmie i tnie obydwoma mieczami!
  A z jej gołej pięty leci ostry i przeszywający dysk. To na ogół dziewczyna totalnej śmierci.
  A oto Swietłana w decydującej bitwie. Jak dręczmy Chińczyków i tnijmy ich mieczami na małe kawałeczki.
  Dziewczyna przewinęła motyla i siedmiu wojowników Niebiańskiego Imperium zostało zarąbanych na śmierć.
  A potem ostre, trujące igły wylatują z bosych stóp. I zadziwić Chińczyków.
  Oleg Rybachenko walczy z żółtymi wojownikami. Jego miecze migoczą jak śmigła.
  Chłopiec śpiewa z entuzjazmem:
  - Będę najsilniejszym mistrzem świata,
  Pokonamy Amerykę, Chiny!
  I znowu chłopiec rzuca ostre gry gołymi palcami dziecięcych nóg. I dwa tuziny zabitych Chińczyków padają jednocześnie.
  Oto taka bitwa. W rzeczywistości carska Rosja z czasów przedpiotrowych utraciła część swojego terytorium. Ale tutaj rosyjscy rycerze walczą i nie zamierzają się poddać.
  Oleg Rybachenko walczy i śpiewa:
  - Ale jesteśmy rycerzami pełnymi rosyjskiego ducha,
  Kaci nigdy nie usłyszą naszego stłumionego jęku!
  I znowu chłopiec rzuca bardzo ostrymi i silnymi truciznami, gotowanymi przez czarownice, bardzo cienkimi igłami!
  Dziewczyna Margarita jest obok niego. A także jej nogi rzucają takie śmiercionośne igły. A ręce tną atakującego Chińczyka. Wojownik niszczy przeciwników i śpiewa:
  - Jestem taki fajny, jak demon wszystkich krajów ...
  Dima, Dima, Bilan! Dima, Dima Bilan!
  Władca wszystkich krajów!
  Natasha również ścina Chińczyków i śpiewa:
  - O świcie wieczornym nie damy zwyciężyć Szatanowi!
  Z jej bosych stóp wylatują też śmiercionośne igły.
  Następnie Zoya niszczy wrogów. A z tej dziewczyny wydają się emanować wibracje kolosalnej energii.
  A bumerangi i ostre igły lecą od bosych stóp piękności.
  Wojownicy piszczą:
  - Jestem wielkim bosym snem i pięknem!
  I znowu rzuci w przeciwników czymś niezwykle śmiercionośnym.
  Ale kiedy Aurora prowadzi młyn i ścina Chińczyków, to jest szczyt unicestwienia.
  A potem ruda będzie rzucać przekłuwającymi igłami bosymi stopami. A martwi żółci wojownicy upadają.
  Ale kiedy Svetlana Lupanet. A jednocześnie z jej gołych nóg wylatuje cała masa igieł, które przebijają i zabijają wszystko.
  A wojownicy piszczą:
  - Więc, więc, więc - zdobądź faszystę za grosz!
  A jej bose stopy znów zostaną śmiertelnie rzucone w Chińczyków.
  Natasza, siekając mieczami żółtych wojowników, zauważyła:
  - Z nazistami było coraz łatwiej!
  Swietłana, przechodząc obok młyna, zauważyła:
  - A z nami, dziewczynami, zawsze jest łatwo!
  Aurora, powtórzyła odbiór wentylatora i mruknęła:
  - Ze mną nie będziesz się nudzić!
  I śmiertelne żądło leci z jej bosych stóp.
  A Zosia weźmie to i piszczy:
  - Nie jesteśmy karaluchami, jesteśmy dziewczynami - wielkiej chwały!
  I znowu coś wyleci spod jej bosych stóp i uderzy we wroga.
  Dziewczyny wzięły sobie to zadanie do serca.
  Ta twierdza jest prawie jedyną rosyjską twierdzą w okolicy. W budowie jest jeszcze kilka miast. Dobrze, że Chińczycy nie wystawili głowy nad Amur. Ale Rosja w prawdziwej historii straciła kawałek swojego terytorium. Bardzo agresywna dynastia u władzy w Chinach. Jednak to dziewczęta są w stanie zmusić pułki Lucyfera do ucieczki.
  Oleg Rybachenko przecina Chińczyka. A gdy chłopiec śpiewa:
  - Najwyższą klasą będzie...
  A potem bumerang rzucony bosą stopą chłopca leci i okrzyk:
  - Jeżozwierz pokaleczy wszystkich!
  Margarita również rzuciła na wroga to, co jest morderstwem. Zmiażdżyła go na kawałki i pisnęła:
  - Jestem bosym snem i wielką pięknością!
  A jej stopa będzie rzucać dzikimi dyskami.
  Następna w bitwie jest Natasza. A także rzuca na wroga, co dzieli przeciwników.
  I robi to bardzo sprytnie.
  A jej bose stopy rzucają zwykłymi, śmiercionośnymi igłami.
  Następnie Zoya w walce. A także rzuca we wroga wszelkiego rodzaju swastykami i bumerangami.
  I kosi wroga.
  Następnie, w miarę upływu czasu:
  - Chwała dobremu królowi!
  Ale w bitwie i Aurorze. Niszczy również wrogów z Chin. A jeśli rzuci, to rzuci ze śmiertelną siłą.
  A podczas śpiewania:
  - Tak, w imię ziemi rosyjskiej!
  A także śmiercionośne ładunki wylatujące z jej bosych stóp.
  Swietłana również nie zawodzi wroga. A z jej bosych stóp leci coś, co przynosi oczywistą śmierć.
  A wojownik śpiewa:
  - Nigdy się nie poddamy! Kłopoty nie przyjdą do Rusi!
  I znowu Chińczycy zostaną skrzywdzeni. A on weźmie to bez ceregieli i posiekie.
  Sześciu wojowników i wojowników mocno uderzyło. I tnie wroga i rzuca bosymi stopami.
  Oleg Rybachenko, ścinając Chińczyków, śpiewał:
  - Gwiezdny wojowniku, twój róg dmie na próżno -
  Wasz kraj jest daleko w wątpliwej chwale...
  Płomień bitwy drży między wierszami -
  W jednostronnej grze bez zasad!
  I kolejny bumerang leci bosymi stopami chłopca, podrzynając gardła tuzinowi Chińczyków.
  Chłopiec, jak widzimy, jest wojownikiem.
  A Margarita też jest w bitwie. I tak jej bose stopy działają. Eksterminuje wrogów bez wątpienia wyjątkowo fajnie.
  A jej miecze są jak oprawcy.
  Wojownik piszczy:
  - Niech będzie chwała!
  Natasha również strzela bosymi stopami i rzuca śmiercionośnym. A jednocześnie aktywnie tnie mieczami.
  Sygnały dźwiękowe w tym samym czasie:
  - Moja świta to państwowa załoga!
  Następna w walce jest Zoya. Również diabeł najwyższego poziomu unicestwienia. Jak trzymać motyla mieczami. A potem będzie brał i rzucał uderzające elementy bosymi stopami.
  Po czym przechodzi:
  - Armia się raduje - posuwa się naprzód!
  I cała linia ściętych chińskich wodospadów.
  Dziewczyna śpiewa do siebie:
  - Zoya uwielbia zabijać! Ach ta Zosia!
  A oto Aurora w szybkiej ofensywie. A raczej agresywna obrona. I za pomocą bosych stóp powala wrogów.
  I jednocześnie piszczy. A kiedy jej szable przemkną jak ostrza kultywatora, wtedy trzy tuziny Chińczyków zostaną rozerwane na kawałki!
  A Aurora piszczy:
  - Harmonijne akordy, flaga Rosji jest bardzo dumna!
  A teraz jej bosy obcas zmieści chińskiego generała w podbródku. On weźmie i upadnie.
  Zoya jest agresywna w walce. Tnie swoich wrogów i piszczy:
  - Zwątpimy i zabijemy wszystkich!
  A z bosych stóp lecą takie sztylety.
  Svetlana też nikogo nie zawodzi. I niszczy wrogów, jak kosa ścina trawę. Chińczycy zawodzą.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Szalona Igła! Wynoś się z podwórka!
  Oleg Rybachenko ścina mieczami bandę żółtych wojowników. A potem bosymi stopami rzuci gwiazdkę i krzyknie:
  - Moja armia jest najsilniejsza!
  Terminator, jak widać, jest u szczytu niszczenia wrogów. I robi to z wielką pasją.
  A spomiędzy jego bosych stóp wylatuje kolejny dar śmierci. I jak to wypełnia Chińczyk wspinający się po ścianie.
  Żółci wojownicy to fanatycy. Ułożyli już całe stosy trupów. A oni wciąż się wspinają, wspinają i wspinają!
  Ale chłopak i dziewczyna są tylko ucieleśnieniem śmiercionośnej mocy. A kiedy się tną, plamy krwi lecą we wszystkich kierunkach i bardzo daleko.
  Oleg Rybaczenko śpiewał:
  - Heroizm to wyczyn chwalebny,
  Jesteśmy zdobywcami planet!
  Małgorzato, ta niespokojna dziewczyna śpiewała:
  Nie zatrzymamy się ani na chwilę.
  Słychać czyjś stłumiony krzyk!
  A także z bosych stóp dziewczyny lecą niszczycielskie i mordercze igły. Uderzając w Chińczyków jak kłosy pszenicy. Tak, dziewczyna Margarita jest prawdziwym terminatorem.
  Natasza, ścinając Chińczyków, śpiewała:
  - A dziewczyna pomyślała, miażdżąc żółć,
  Że życie jest dobre i że życie jest dobre!
  Potem znowu igły wylatują z jej bosych stóp.
  Zoya minęła wiatrak z szablami i zapiszczała:
  - Zabiję wszystkich wrogów i uwierz mi, nie żartuję!
  A nogi wojownika wystrzeliły kilka gwiazd.
  A piękność śpiewała:
  - Akt wojskowy - Trafiłem pięciocentówkę!
  Aurora, tnąc bez zbędnych emocji, wydała:
  - Czeka nas wielki sukces! Zaufaj mi, nie będzie lepiej!
  A także jak bose stopy, które zabójstwa zostaną uruchomione.
  Wtedy będzie piszczeć:
  - Jestem cholerną kobrą!
  Swietłana nie ma litości dla Chińczyków. I tępi jak mrówki. A jednocześnie śpiewa:
  - Nie będzie jak na śmieci,
  Zabieraj szybko nogi!
  A teraz spod jej bosych stóp wylatują mordercze prezenty. To jest najfajniejsza pani!
  A także ryczy:
  - Będzie nasze zwycięstwo w świętej wojnie!
  Oleg Rybachenko staje się coraz bardziej aktywny. I tnie obiema rękami, a nawet wziął fajkę do ust i pluje na Chińczyka igłami. Niszczy przeciwników i piszczy do siebie:
  - To jest nasze zwycięstwo -
  Pełny obrót i ruszaj!
  I znowu terminator tnie jak szalony. A jednocześnie rzucać tym, co zabija bez litości.
  Margarita jest również w walce. Zdesperowana dziewczyna. A jeśli wystrzeli bumerang bosą stopą, to nie mniej niż tuzin ściętych Chińczyków.
  Wtedy dziewczyna zaśpiewa:
  - Och, mam duży helikopter,
  Cóż, moje serce śpiewa ze szczęścia!
  I śmiercionośna gwiazda leci z gołej pięty dziewczyny. Tak, to jest piękno najwyższych akrobacji. A śmierć sieje na prawo i lewo.
  Natasha również eksterminuje Chińczyków na wszelkie sposoby.
  A gdy śpiewa:
  - Pisk, pisk, pisk...
  Oliver znalazł Twista!
  A śmiercionośny prezent wylatuje z jej bosej stopy.
  Więc Zoya podciągnęła się... Wzięła ją i splunęła na wroga z tuby. Potem porąbała młyn mieczami. Wtedy jej bose stopy wzięły udział i rzuciły piekielny prezent śmierci.
  I Chińczycy upadli. Jakby polizał je miotacz ognia.
  A tutaj w bitwie i Aurorze. Również szybka dziewczyna. I czerwona śmierć, i piekielny płonący promień. I on to weźmie, on to pokroi.
  Nie, nic tego nie powstrzyma.
  Nawet czołg Maus.
  Oto Aurora i przybija Chińczyka. Co jest niezwykle fajne, z szalonymi symbolami i mieczem.
  A miecze czerwonej harpii nie ustaną ani na chwilę.
  W tym samym czasie Aurora piszczy:
  - Moja ojczyzna jest ojczyzną komunizmu!
  A także z jej bosych stóp, jak lot czegoś niezwykle śmiercionośnego.
  I znowu dziewczyna jest w powietrzu.
  I wtedy Aurora przypomniała sobie, jak naprawdę walczyła z Myszą w jednej z alternatywnych historii. Wtedy alianci zawarli rozejm z III Rzeszą i korzystając z braku bombardowań Niemcy wprowadzili Mysz do produkcji.
  Tak, te czołgi naprawdę perliły się jak zwierzęta. A ich postępy były straszne.
  Ale nie dla terminatorek. Walczyli z nazistami z zimną krwią i jednocześnie szybko.
  I pokazali mamę Kuzmy! A wojownicy walczyli dzielnie.
  A teraz rudowłosa Aurora tnie mieczami. I kosić wrogów, jak kultywator.
  Wtedy będzie piszczeć:
  - Zabijam to!
  Swietłana też nie jest nieśmiała w walce. Chińczycy są eksterminowani. A jednocześnie bosymi stopami to, co sieje śmierć, rzuca.
  I jednocześnie krzyczy:
  - Kosmiczna brawura -
  Będzie wielka serenada!
  I mrugnij do wrogów!
  Wtedy wypluwa z rurki!
  A potem Oleg Rybachenko się rozproszy. I nie tylko rzucajmy w Chińczyków igłami, ale także bumerangami stopami.
  Oto złapany szybki terminator.
  A jednocześnie śpiewa:
  - Wrogowie nas nie powstrzymają,
  jeśli słabi pomogą!
  I nie biegnij, nie biegnij...
  Jeśli nie do przodu!
  A Oleg będzie gwizdał.
  A Margarita wzięła go i bosymi stopami rzuciła niszczycielskim i śmiertelnie morderczym. A jednocześnie śpiewała:
  - To będzie wiadomość od kobry!
  A dziewczyna mruga i piszczy!
  Natasza też nie jest chybiona w bitwie. Wzięła go i gołymi palcami rzuciła ostrą swastykę. Przebiła mnóstwo chińskich i pisnęła:
  - Za moją Ojczyznę!
  A potem jest Zoya w bitwie. A także rzuca ładunki na wrogów bosymi stopami.
  I piszczy z zębami:
  - Jestem takim wojownikiem, naprawdę terminatorem!
  Po tym dziewczyna rzuca się mieczami. I krzycz na całe gardło.
  - Banzai!
  Dziewczyna, jak widać, nie ustaje w walce. I będzie ciąć bez zbędnego antymonu.
  Aurora również podejmie się eksterminacji. Chińczycy miażdżą samych siebie, bez żadnego sarkazmu. I żółci wojownicy padają, jakby byli rozdarci na pół.
  A rudowłosa dziewczyna krzyczy:
  - Płomień komunizmu nad światem!
  I znowu weźmie i tnie dwoma mieczami. A potem wypluć z tuby. I zasadź to na wrogu.
  Tak, Aurora to piękno i doskonałość sama w sobie.
  Chociaż Swietłana nie jest gorsza. Zaaranżowała także pobicie i zabicie Chińczyków w naturze.
  A jej bose stopy rzucają prezenty zniszczenia w żółtych wojowników. Tak, robią to wszystko na wysokiej fali.
  Swietłana krzyczy:
  - Walka będzie krwawa, święta i słuszna!
  A z jej bosej stopy znów pękło coś śmiercionośnego. A jak weźmie i uderzy Chińczyka!
  Tutaj dziewczyny naprawdę się rozpadły. I nie dają ani kropli. Oto kobiety - wszystkie kobiety, kobiety!
  Oleg Rybachenko w porywającym ataku. Zabili już wiele tysięcy Chińczyków. Atak wojowników tego żółtego imperium osłabł.
  Oleg pisnął:
  - Najwyższa miara zwycięstwa!
  Margarita wzięła go i gołymi palcami rzuciła śmiercionośne, i to ostrzejsze niż brzytwa.
  Wtedy dziewczyna zaśpiewała:
  - Rzucamy wyzwanie burzom,
  dlaczego i dlaczego?
  Życie w świecie bez niespodzianek -
  Niemożliwe dla nikogo!
  Margarita wypluła cały rząd fajek na Chińczyka i kontynuowała:
  - Niech powodzenia - niepowodzenia,
  I skacz w górę iw dół!
  Tylko w ten sposób, a nie inaczej -
  Tylko w ten sposób, a nie inaczej...
  Niech żyje niespodzianka!
  Niespodzianka! Niespodzianka!
  Niech żyje niespodzianka!
  Niespodzianka! Niespodzianka!
  Niech żyje niespodzianka!
  I tylko w górę - ani milimetra w dół!
  Dziewczyna wykazywała dość bojowy nastrój.
  Natasha jest również w samym epicentrum bitwy. Jak wybuchający wulkan. I rzuca igły gołymi palcami. Uderza przeciwników. I zostawia z nich zwłoki.
  Wtedy dziewczyna zaśpiewała szczerząc zęby:
  - Jesteśmy takimi terminatorami, jak wymarzone roboty i wielka piękność!
  A oto dziewczyna, która tnie bekhendem mieczami. I wyciąć wiele osób.
  Zoya również jest w samym środku walki. Walczy o siebie, szczerzy zęby i ryczy:
  - Nikt nas nie powstrzyma!
  A z jej bosej stopy dysk przetoczył się przez Chińczyków. Który poderżnął wiele gardeł. I armie niebiańskiego imperium zakrztusiły się.
  A dziewczyny coraz bardziej naciskają.
  Oto jak Aurora uruchomi coś, co tnie metal. Zetnie masę głów, które uformowały się w kopce. I skoczy, poleci w górę i weźmie, ryk:
  - Mam na imię moja pięść!
  I znowu machnął dwiema szablami, a Chińczyk puścił bebechy. Ale jednocześnie nie bądź trochę zawstydzony.
  A jej bose stopy wystrzeliwują śmiercionośne bumerangi. Które głowy są koszone w szeregach.
  Wtedy rudowłosy wojownik piszczy:
  - Nie będziemy w kablu!
  Niech zapanuje szczęście na ziemi!
  I więcej wyciągnie z fajki swoimi szkarłatnymi ustami i śliną. A wojownicy niebiańskiego imperium upadną, jak kulisi z mąką.
  Więc Svetlana pokazała się w bitwie ..
  Przewróciła przeciwników wrzącą wodą. A ci poparzeni wezmą to i będą krzyczeć bardzo dziko.
  Swietłana piszczy:
  - Moje zabójstwo!
  A bosą stopą rzuci parę bumerangów. Wytnie dużo Chińczyków.
  I wyciska wiele trupów.
  Tak działają hitlerowcy.
  I bez zbędnych ceregieli wycięli dla siebie imperium Chin. Nie, mają nawet specjalny takt.
  Już teraz liczba zabitych Chińczyków sięga dziesiątek tysięcy. A dziewczyny po prostu dobrze się bawią i skaczą jak piłki.
  Oleg Rybachenko pokazuje również najfajniejsze akrobacje, jakie można sobie wyobrazić.
  A chłopiec tnie dwoma mieczami tak, że ręce, nogi i głowy latają na wszystkie strony.
  Oleg krzyczy:
  - Będzie, wierzę w nasze decydujące zwycięstwo!
  Margarita bosą stopą, rzucając niszczycielem, potwierdziła:
  - Tak, to będzie!
  A cała szóstka zaczęła siekać jeszcze aktywniej.
  . ROZDZIAŁ 2
  Po zniszczeniu prawie całej dwustutysięcznej chińskiej armii, sześciu wojowników ruszyło w głąb Niebiańskiego Imperium. Aby zapobiec ponownemu powrotowi Chińczyków do rosyjskich miast na Syberii.
  Tutaj wojownicy zaatakowali żółtych wojowników w najbliższym dużym mieście.
  Oleg Rybaczenko, ścinając żółte myśliwce i wymachując obydwoma mieczami, krzyknął:
  - W i rosyjscy carowie!
  A ostre igły wylatywały z jego bosych stóp. Uderzyli w chińskie myśliwce.
  Małgorzata, siekając mieczami żółtych wojowników, wzięła go i zaśpiewała:
  - Teraz tworzymy historię!
  A igły leciały z jej bosych stóp na żółtych wojowników.
  Następna jest Natasza w bitwie. Rzuca też prezenty śmierci i piszczy:
  - Przyszłość jest nasza! Chwała Wielkiej Rosji!
  A jej goła, wyrzeźbiona noga wyrzuci to ze straszliwą siłą. I pokrój Chińczyków w krwawą miazgę.
  Zoya również desperacko tnie. I rozwalił na pół chińskiego generała. I przeciąć mu kości.
  Po czym zawyła:
  - Za moje wielkie zwycięstwo!
  I bosymi stopami znów wystrzeli morderczy prezent. I znokautuj wielu chińskich myśliwców.
  Ale kiedy Aurora bierze udział w bitwie, jest ogólnie okropnie. Przecina chińskich żołnierzy na pół i bosymi stopami wystrzeliwuje mordercze prezenty. I tak miażdży żółtą armię.
  Nie, Aurora rzeczywiście jest nazywana czerwoną wiedźmą. A ona jest niezwyciężona.
  A śmiercionośne igły wylatują z jej nagich palców. Uderzają w Chińczyków i zapadają się jak worki z piaskiem.
  Aurora ryczy na całe gardło:
  Rosjanie mnie znają
  I nazywają to super!
  I znowu piękno jest jak rzucenie śmiercionośnej igły. A wróg jest przyszpilony jak chrząszcz.
  Aurora zabulgotała:
  - Możesz śnić, śnić źle!
  I znowu dziewczyna miota się jak bumerang.
  Tak, ta ruda - ani funta soli nie jadła w sprawach wojskowych. Jeśli młóci, to młóci.
  I znowu szybka i ognista dziewczyna atakuje.
  I tutaj Swietłana jest chętna do walki. I tak tnie i niszczy wszystkich. A jej miecze są jak lśniące błyskawice.
  I igły lecą od bosych stóp.
  Dziewczyna krzyknęła:
  - Moja wielka siła -
  Zagraj ze mną, aby zaprzyjaźnić się z krokodylem!
  Chłopak Oleg Rybachenko jak zwykle atakuje. Jest szybką mangustą. Sieka i rzuca gwiazdami we wroga.
  A młody wojownik woła:
  - Przejdźmy do ofensywy
  Pokonajmy wszystkich Chińczyków!
  A oto chłopiec w ataku.
  A dziewczyna Margarita w wielkim podnieceniu miażdży żółte wojska. A jej nagie palce rzucają prezenty śmierci.
  A dziewczyna ryczy:
  - Wygram!
  I znowu cały deszcz igieł spływa z jej bosej stopy.
  A igły są śmiertelne i zatrute.
  Małgorzata w ofensywie. Chińczycy są wobec niej bardzo twardzi. A dziewczyna jest ucieleśnieniem horroru.
  Chociaż piękny wojownik.
  A teraz kawałek śmierci znów odlatuje z jej bosej stopy. Co uderza w wrogów.
  Natasza w dzikim locie. Tnie Chińczyków na kawałki. A jej miecze nie znają litości.
  Wojownik ryczy:
  - To będzie nasze wielkie zwycięstwo!
  A z bosych stóp piękności znów lecą bardzo śmiercionośne i niebezpieczne igły.
  Uderzyli w Chińczyków w dużych ilościach. Jakie dziewczyny są naprawdę fajne.
  A w ofensywie nie dają nikomu zejścia.
  Ale Zoya nie wie, nigdy nie ma ani słowa. Przebija się do przeciwników. A jej miecze są jak oprawcy.
  Zoya krzyczy na całe gardło:
  - Nie znam litości - tylko śmierć!
  A jej bose stopy będą rzucać tak, że Chińczycy nie będą mogli się oprzeć!
  I odwrotnie, wojownik przyspiesza z każdą minutą. Oto lodowisko w ofensywie.
  Aurora jest również taką fajną dziewczyną. Nie cofa się i nie poddaje. I wszystko jej się udaje.
  Tutaj rzuciła stalowym wachlarzem gołymi stopami. Ścięła chińskich żołnierzy i syknęła:
  - W czerwonym imperium wybuchnie ogień, który ogrzeje całą planetę!
  I znowu coś, co specjalnie zabija muchy z jej bosej stopy.
  I wojownik znów jest na wysokiej pozycji.
  A oto Swietłana w bitwie. Nie odbiega od planu. I tnie się z dziką presją. A ostry dysk wylatuje z jej bosych stóp. Który słynie z przecinania przeciwników.
  Swietłana piszczy z dziką furią:
  - Rozerwę was wszystkich!
  A dziewczyna jest w ofensywie. A jej bose stopy są takie zwinne.
  W dalszej części bitwy Oleg Rybachenko jest rozdarty. Oto zdesperowany chłopiec-terminator. Wiąże się to z kolosalnymi siłami i presją dzikiego dzieciaka.
  A oto dziecko rzucające bumerangiem bosą stopą. Tak, a przeciwnicy stracili jednocześnie dwa tuziny głów.
  To jest naprawdę - naprawdę śmiercionośna siła.
  Oleg śpiewał:
  - Moje pismo jest proste -
  Nie lubię ciągnąć kota za ogon!
  I ostrze wyleciało z gołej pięty chłopca, i jak Chińczycy zostaną pobici. Dosłownie stracili ducha i odwagę.
  Oleg zauważył z dziką wściekłością:
  - Nigdy nie mów słowa nie!
  Chłopak atakuje... Wtedy przypomniał sobie Władimira Kliczko. Tak, ten bokser mógłby wrócić na ring. A dlaczego nie spróbować? Jeśli jest jeszcze zdrowie, to sam Bóg nakazał ci walczyć!
  Chłopiec terminatora w ataku. Miażdży Chińczyków i śpiewa:
  Młody przyjacielu zawsze bądź młody
  Nie spiesz się, aby odpocząć...
  Bądź wesoły, odważny, hałaśliwy -
  Trzeba walczyć - więc walcz!
  Człowiek z twardością -
  Pokonać was wszystkich z rzędu!
  Jestem wiecznym chłopcem z duszą,
  Co daje wynik!
  Wieczny chłopiec I dusza
  I nie cofaj się!
  Młody wojownik i wieczne dziecko we wściekłym ataku na Chińczyków. Pokaże się z jak najlepszej strony.
  Margarita również miażdży żółtych wojowników i śpiewa:
  - Nigdy się nie poddamy!
  I odcięła dużo chińskiego, dodając z chichotem:
  - Nie, wierz mi nigdy!
  A dziewczyna znowu rzuciła ostrymi, trującymi igłami.
  Jest w szybkim i unikalnym ruchu.
  Natasza w walce jest szybka i groźna jak Walkiria. Walczy dzielnie. I powalić Chińczyków.
  Często walczyła na niebie. Była doskonałym asem pilotem. Musiała walczyć w piechocie.
  Ale teraz Natasha zajęła się Chińczykami. I młóćmy z całą wściekłością.
  A bumerangi i igły latają u jej bosych stóp. Miażdży wroga.
  Dziewczyna śpiewa:
  - Ale wierzę w wschód słońca,
  Rozproszy ciemność więziennego lochu!
  Zoya atakuje Chińczyków. I mocno się wyrywa. A jej bose stopy powalają wrogów bez przerwy.
  Wojownik w ruchu. Jest jak kobra, która skacze i skacze do siebie.
  Dziewczyna o złotych włosach krzyczy:
  - Przyszłość jest nasza
  Jesteśmy jak Rycerze Jedi!
  A teraz weźmie to z kolei i uderzy.
  Następna w ataku jest Aurora. Miażdżąca i walcząca dziewczyna w czerwonym kolorze. Przeszła do ofensywy, jeszcze bardziej podkręcając tempo. Jej miecze są jak ostrza wiatraka.
  Ognista piękność wydana:
  - Będzie takie szczęście dla całego świata!
  I znowu dziewczyna wpada w dzikie tempo. To jest prawdziwa bogini wojny.
  Svetlana również śpiewa, podskakując:
  - Sto za setką, pułk za pułkiem,
  Rycerze rosyjscy przecięci mieczem!
  A teraz jej bose palce rzucą to, czego tarcza nie może odeprzeć.
  Oto dziewczyna. Prawdziwy meger.
  Natasha ćwierka z uśmiechem zębów:
  - Nie ucz mnie!
  I rzuca śmierć bosą stopą.
  Aurora zgadza się:
  - W ogóle nie ma nas czego uczyć!
  Wojownicy przyspieszają swoje ruchy. Na razie prawie całe miasto jest usłane trupami. Tak, Chińczycy wpadli w eksterminację. Jest tylko sześć osób, ale pracują dla całej armii.
  Oleg Rybachenko przypomniał sobie historię jednego człowieka z rodzaju elfów. Trafił do Trzeciej Rzeszy i udało mu się przekonać go do wysłania do Luftwaffe.
  Tak, elf, choć niskiego wzrostu, jest bardzo szybki, silny i ma doskonałą reakcję. Ogólnie rzecz biorąc, elfy przewyższają ludzi kondycją fizyczną i szybkością myślenia. A w samolocie elf, a nawet królewska krew, sam czuje się jak orzeł.
  I ten wojownik był w stanie zestrzelić 538 samolotów wroga w dniu urodzin Führera 20 kwietnia 1944 r., A on sam nigdy nie został zestrzelony.
  Za pierwsze dwieście samolotów elf otrzymał Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża z liśćmi dębu, mieczami i brylantami. Ponad trzysta już Order Orła Niemieckiego z brylantami. Ponad czterysta Krzyży Kawalerskich Żelaznego Krzyża ze złotymi mieczami z liści dębu i diamentami. A za pięćset pamiątkowych samolotów - Wielki Krzyż Żelaznego Krzyża. W ten sposób elf zebrał rekordową liczbę nagród, a pod tym względem pokonał nawet Hermanna Goeringa i otrzymał stopień pułkownika.
  Chociaż walczył w samolocie jako szeregowiec.
  Tak więc, choć tak wybitny as pojawił się w Luftwaffe, nie wpłynął zbytnio na przebieg wojny. Rzeczywiście, jeśli weźmiemy pod uwagę pierwszych sześć asów Luftwaffe w prawdziwej historii, zestrzelili oni łącznie ponad półtora tysiąca samolotów. No i ile to pomogło Wehrmachtowi?
  Chociaż liczba zestrzelonych samolotów mogła być przesadzona przez propagandę Goebbelsa.
  Wiele z tych liczb mocno wątpiło.
  Ale elf uczciwie zestrzelił tyle samochodów, ale sam nie stracił ani jednego wojownika.
  Ale wtedy Oleg Rybachenko spotkał się z nim i zapytał:
  - Dlaczego trzymałeś się Trzeciej Rzeszy, która jest uważana za siłę zła?
  Elf zauważył logicznie:
  - Ponieważ w ogóle nie ma siły dobra na świecie! Czy uważasz, że Stalin i jego sojusznicy są święci?
  Oleg zauważył z uśmiechem:
  - Ale w ZSRR, po zestrzeleniu tylu samolotów, bylibyście uważani za Boga z dużej litery! I tak powinniście być spluwani i przeklęci!
  Elf szczerze zauważył:
  - W październiku czterdziestego drugiego roku, kiedy zaczął walczyć za Rzeszę, wynik wojny nie był jeszcze oczywisty. Jak myślicie, nie mam szans znaleźć się w gronie zwycięzców?
  Oleg Rybachenko odpowiedział szczerze:
  - Jeśli uciekniesz do ZSRR, myślę, że zostanie ci wybaczone i zaakceptowane. Bohaterowie i wielcy wojownicy są doceniani wszędzie!
  Elf uśmiechnął się promiennie i odpowiedział:
  - Dziękuję Ci za ofertę! Ale kiedy druga wojna światowa się skończy, wrócę na swoją planetę z nagrodami... I oczywiście nie będzie miało dla mnie znaczenia, że Niemcy przegrali. Najważniejsze, że pokazałem się jako bohater i wszedłem do historii lotnictwa jako najlepszy as wszech czasów!
  Oleg Rybachenko zauważył zirytowany:
  Ilu dobrych ludzi zginęło przez ciebie!
  Elf zapiszczał, przypominając sobie logicznie:
  - Jest też Rudel... On też jest nadczłowiekiem!
  Oleg skinął głową.
  - Rudel... Tak, to jak bohater komiksu!
  Elf mruknął:
  - Byłem, jestem i będę wojownikiem! Więc postaram się doprowadzić moje konto do tysiąca!
  Oleg Rybachenko wątpił:
  - Czy możesz to zrobić? 9 maja 1945 r. kapituluje III Rzesza!
  Elf przymilnie zapytał:
  - Czy możesz dokładniej powiedzieć, kiedy, gdzie i o której godzinie, jakimi siłami zaatakują Czerwoni i Alianci?
  Oleg zapytał zdziwiony:
  - A po co ci to?
  Elf odpowiedział szczerze:
  - Chcę banalnie przeciągnąć wojnę, żeby zabawa trwała dłużej!
  Oleg następnie wyjął pistolet i odpowiedział:
  - Mógłbym cię zastrzelić, ale nie zrobię tego!
  Elf był zaskoczony
  - I dlaczego?
  Oleg Rybaczenko stanowczo stwierdził:
  - Niech sumienie cię ukarze!
  I rozstali się...
  Oleg Rybaczenko pomyślał, że nie zabił tego elfa na próżno. Ile jeszcze samolotów zestrzeli. To będzie po prostu straszne.
  I chłopiec ponownie wystrzelił bumerang śmierci gołymi stopami.
  Margarita aktywnie eksterminuje Chińczyków w bitwie. Jej bose stopy są tak trafnie pobite zabójczymi prezentami, że jesteś po prostu zdumiony.
  Dziewczyna Supermana.
  I jej aktywność w bitwie, jak łasica.
  Nie, nikt nigdy nie przestraszy takiej dziewczyny, nawet jeśli są dwa miliardy Chińczyków.
  Ale co ma zrobić Małgorzata?
  Ona broni swojego kraju.
  Oleg Rybachenko, ścinając Chińczyków, śpiewał:
  - Nie ma piękniejszej Ojczyzny Rosji,
  Walcz o nią i nie bój się...
  Nie ma piękniejszego kraju we wszechświecie -
  Cały wszechświat jest pochodnią światła Rusi!
  Chłopiec podskoczy i przyspieszy, mordując wszystkich nogami.
  Natasza też walczy i śpiewa:
  Fatalny rok, nie możesz mi uwierzyć
  Tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt dziewięć...
  Przestań chodzić w kółko
  Diabeł obróci się ze złotymi rogami!
  A dziewczyna znowu bosymi stopami rzuci zabójczy prezent.
  Zoya też jest w bitwie, nakręciła się i walczy. Aktywna dziewczyna. A jeśli tnie mieczami, wszystko leci tak daleko.
  A jej bose stopy tak aktywnie rzucają prezentami. I tak wielu znokautuje wrogów.
  Tak, Chińczycy wyraźnie mają ciemne dni.
  Aurora uderza bez litości. A jej bose stopy są czymś więcej niż zabójczym. Jest to na ogół bogini unicestwienia.
  I jest w nim tysiąc diabłów.
  Swietłana z wielką pasją tłucze Chińczyka i piszczy:
  - Przyszłość jest
  Żebyśmy nie musieli być kotami!
  A jej gołe nogi znowu coś rzucą, a wrogowie zostaną rozerwani na strzępy.
  Walcząca dziewczyna - akrobacje w niej!
  Po oczyszczeniu miasta z Chińczyków szóstka odpoczęła. Natychmiast napełniłem dzika i usmażyłem go w całości.
  Pokroili go na kawałki i zaczęli jeść.
  Natasza zauważyła:
  - Tutaj u Waltera Scotta rycerze jedli dużo na raz!
  Oleg Rybachenko zaśmiał się i przypomniał:
  - Czy też Dumas! Tak Portos zjadł całego barana!
  Natasza się roześmiała.
  - Owce? Dlaczego nie dzik?
  Oleg zaśpiewał w odpowiedzi:
  Cała twoja cholerna rodzina
  Mój wujek, który dostał dzika...
  Kiedy żył - ostrzegał mnie -
  Nie można wziąć żony od kanibali!
  Małgorzata potwierdziła:
  - To dzika piosenka! I chcę coś bardziej uduchowionego!
  Oleg zauważył:
  - Duchowy? To jest dobre!
  A chłopak coś zaśpiewał...
  Ale Aurora przerwała mu i zauważyła:
  - Trzeba nie śpiewać, ale działać.
  A dziewczyna wyjęła iPhone'a zza paska. Oleg uśmiechnął się, Natasza podała mu swoją i zaproponowała:
  - Zagraj w czołgi z rudą!
  Aurora zgodziła się:
  - Kocham tą grę!
  A dziewczyna-bohaterka zaczęła nabierać parametrów.
  Oleg Rybachenko objął flotę czołgów.
  Aurora ostrzegła:
  - Jeden czołg za jeden! Spróbuj pojedynku!
  Chłopiec zgodził się.
  - To się zgadza!
  Oleg wybrał najfajniejszy radziecki czołg lat czterdziestych - IS-7. Wspaniały samochód, który nigdy nie stał się seryjny. Ma wszystko, zbroję, broń i szybkość. Prawdziwa aureola!
  Zorza polarna E-75. Samochód jest gorszy. I cięższy, i mniejsza prędkość, rezerwa mocy, trochę słabszy i pistolet. IS-7 ma 130 milimetrów w porównaniu do 128 milimetrów w E-75. Pancerz Niemca jest być może grubszy, ale jest to równoważone dużym nachyleniem IS-7. A boki Fritza są wyższe... Wszystko tak, ale...
  Aurora przekłada E-75 na poziom M... A auto się poprawia. A silnik jest mocniejszy, a sylwetka jest znacznie niższa, a broń ma dłuższą lufę. A teraz zbroja się pogrubiła. Niemiecki czołg nadal waży dziewięćdziesiąt pięć ton, w porównaniu do sześćdziesięciu ośmiu ton radzieckiego. A po aktualizacji ma podobny układ i będzie teraz mocniejszy.
  A IS-7 i tak pozostał bez rozwoju. Tak więc w prawdziwej historii nikt tego nie przewidział.
  Cóż, Oleg, weźmy się w garść.
  Chłopak jednak nie jest stracony. Ponieważ wróg się zmodernizował, dzieciak coś zrobi i użyje muszli z piór. A potem będzie bardzo dobra walka.
  IS-7 się zbliża. Mimo to osiągi Niemca są wciąż lepsze.
  Aurora strzela z dłuższej lufy. Ale nadal nie mogę wejść.
  A terminator zbliża się i zawija tory. Mały wydaje się być bardzo pewny siebie.
  Aurora po kolejnym strzale wydobyła morał:
  - Mysz może zabić słonia!
  A bitwa trwała dalej, Oleg wbił pocisk armatni 130 mm w złącze kadłuba i wygrał. Pomimo wszystkich zalet.
  Ale ogólnie w czołgach lat czterdziestych są różne samochody. Bardzo groźny projekt - "Królewski lew". Masa wynosi sto ton, działo ma kaliber 210 mm, przedni pancerz ma nachylenie 300 mm, burty mają 200 mm, a silnik ma 1800 koni mechanicznych.
  To jest samochód - nawet IS-7 może tylko przebić się z boku i zamknąć. I to jest naprawdę świetne!
  Aurora śpiewała przez zęby:
  - To jest orzeł, lecący nad słońcem!
  I zamknij się...
  Po jedzeniu cała szóstka udała się do chińskich miast. Na razie konieczne jest doprowadzenie do zawarcia pokoju i zniechęcenie Mandżurów do ataku.
  Dziewczęta i chłopiec zaatakowali Chińczyków i ponownie zabili wielu mieczami i bosymi stopami.
  Następnie wojownicy strzelali ze zdobytych armat. I wielu Chińczyków zginęło.
  Oleg Rybaczenko zauważył:
  - Może lepiej grać defensywnie? A potem okazuje się, że jest brzydki?
  Aurora odpowiedziała:
  - Istnieje koncepcja wojny prewencyjnej!
  Oleg przypomniał:
  - Wiktor Suworow też próbował udowodnić, że wojna faszystowskich Niemiec z ZSRR była prewencyjna!
  Aurora uśmiechnęła się i warknęła:
  - Czy nie tak jest?
  Oleg potrząsnął głową.
  - Wątpliwe!
  Małgorzata wspominała:
  - Czytałem tę książkę. Na pierwszy rzut oka wygląda przekonująco. Ale jeśli kopać głębiej...
  Aurora skinęła głową na znak zgody.
  - ZSRR przygotowywał wojnę ofensywną i to jest fakt!
  Małgorzata zauważyła:
  - ZSRR przygotowywał wojnę ofensywną nawet po wojnie. Ale ofensywa nigdy się nie rozpoczęła!
  Oleg logicznie zauważył:
  - Jeśli Stalin planował ofensywę, to w późniejszym okresie, po uprzednim uzupełnieniu personelu swoich dywizji czołgami i innym sprzętem. A najnowsze lotnictwo właśnie zaczęło przybywać w jednostkach, nawet piloci go nie opanowali!
  Aurora również logicznie sprzeciwiła się:
  - Jeśli armia radziecka przezbrajała się, to armia niemiecka również nie stała w miejscu. Podczas gdy ZSRR produkował najnowsze samoloty, Fritz zwiększał produkcję najnowszych technologii.
  Opóźnienie przewagi Stalina nie wzrośnie. Wręcz przeciwnie, naziści, mając potencjał Europy, mogli dogonić Rosję w ilości sprzętu o lepszej jakości!
  Oleg Rybachenko wątpił:
  - Dlaczego uważasz, że ich jakość była lepsza?
  Aurora szczerze odpowiedziała:
  - Ale wygrali w czterdziestym pierwszym roku! Jeśli zostali pokonani w mniejszej liczbie, być może byli również lepsi w jakości!
  Geniusz chłopca wątpił:
  - Nie sądzę!
  Małgorzata zauważyła:
  - Czterdziesty pierwszy rok to tajemnica. Dlaczego formalnie silniejsza Armia Czerwona przegrywała bitwę za bitwą. A potem, stając się formalnie, aw rzeczywistości słabsza, zaczęła wygrywać?
  Oleg Rybaczenko odpowiedział:
  - To wielka tajemnica II wojny światowej!
  Natasza zaproponowała:
  - Nastąpiła interwencja sił wyższych!
  Oleg skinął głową.
  - Naprawdę coś było!
  Augustyn warknął:
  - Nasze bożki są całe we krwi, nasi bogowie to bogowie wojny!
  Zosia zgodziła się.
  - Pokryty krwią i bogami wojny!
  Po tym, jak Oleg i Aurora zaczęli grać w strategię drugiej wojny światowej. Aurora dla Hitlera, Oleg dla Stalina.
  Doszło już do prawdziwej wymiany ciosów. Aurora wykorzystała nieuczciwy kod i masę czołgów serii "E", przedarła się do Moskwy. Togo i Oleg używali kodu oszusta i IS-7, żeby pieprzyć Niemców. I kosa zbiegła się na kamieniu. I mnóstwo trumien. Niech i wirtualnie.
  Oleg Rybaczenko gra z zapałem, a jego oddziały przebijają się przez niemiecką obronę. Buduj kotły. Aurora ponownie uruchamia nieuczciwy kod. Dochodzi do bardzo dzikiej wymiany ruchów.
  Geniusz śpiewał:
  - Gdzieś nad Kamą - sami nie wiemy,
  Gdzieś nad rzeką Kamą matki!
  Nie sięgaj rękami, nie sięgaj stopami,
  Cóż, jeśli to konieczne, przesuń pogrzebacze!
  A radzieckie czołgi rozbijają nazistów. Nie ma nic lepszego niż IS-7. I możesz bezpiecznie walczyć z "Myszami" i "E" -100. Radziecki czołg nie boi się takich potworów.
  Są cięższe, ale to nie znaczy, że silniejsze.
  A Oleg posuwa się naprzód, szybko poruszając się samochodami. I to jak tysiąc diabłów.
  Cudowny chłopiec śpiewa:
  - Rozwalmy Fritza, chiki-chiki-chiki-ta!
  A teraz wojska radzieckie pokonały kolejną barierę. Są jak geniusze walk i walk!
  Aurora jednak też nie jest prosta. I działa agresywnie. Rzuca nowe i nowe i nowe siły pod koła Armii Czerwonej.
  A rudowłosy wojownik śpiewa:
  - Wrogowie mnie nie powstrzymają! Podbiję bezkres wszechświata!
  I nowe i nowe pułki idą do bitwy.
  Oleg Rybachenko radośnie śpiewał:
  Fritz wściekły w wściekłość,
  Wróg pułku ruszył naprzód ...
  Ale szaleni Aryjczycy -
  Rosjanie spotkają się z wrogością!
  Będą wbijać się w skórę świni,
  Wróg zostanie rzucony w proch -
  Rosjanie walczą zaciekle
  Silna pięść żołnierza!
  A chłopiec wykonuje kolejny manewr okrężny i wprowadza wojska Aurory na ring.
  Tak, dzieciak jest mądry, nie ma słów.
  Aurora zabulgotała:
  - Nie, nie poddam się, ale zawsze wiedziałem, jak walczyć!
  Oleg Rybaczenko zgodził się:
  - Nie dajmy się! Po prostu cię zniszczymy!
  A teraz wojska radzieckie znów są w ofensywie. I już kod oszusta nie pomaga Fritzowi.
  Następnie Aurora sprytnie zmienia opcję. A Wielka Brytania i Stany Zjednoczone przystępują do wojny po swojej stronie. Wojownicy tej armady rzucili się do bitwy. I przyciśnijmy wroga.
  Ale radzieckie czołgi IS-7 z jeszcze większą łatwością niszczą amerykańskie Shermany i Pershingi, a także angielski czołg Churchill.
  Oni sami nie odnoszą żadnych obrażeń.
  Aurora warknęła:
  - Cóż, ty i mały chochlik!
  . ROZDZIAŁ 3
  Wojownicy z XXI wieku ponownie starli się z Chińczykami z XVII wieku.
  W Imperium Niebieskim jest zbyt wielu żołnierzy. Płyną jak niekończąca się rzeka.
  Oleg Rybaczenko, tnąc Chińczyków mieczami, ryknął:
  - Nigdy się nie poddawaj!
  I ostry dysk wyleciał z bosej stopy chłopca!
  Margarita, miażdżąc przeciwników, mruknęła:
  - Na świecie jest miejsce na wyczyn!
  A jadowite igły rozsypały się z bosej stopy dziewczyny, trafiając Chińczyka.
  Natasza też rzucała gołymi palcami stóp, morderczo i wyła:
  Nigdy nie zapomnimy i nigdy nie wybaczymy.
  A jej miecze przeszły przez młyn na Chińczyków.
  Zoya, tnąc wrogów, pisnęła:
  - Na nowe zamówienie!
  I nowe igły posypały się z jej bosych stóp. A co w oku, co w gardle chińskich żołnierzy.
  Tak, było jasne, że wojownicy byli podekscytowani i wściekli.
  Aurora ciąła żółtych żołnierzy, pisnęła:
  - Nasza żelazna wola!
  A nowy, śmiercionośny dar wylatuje z jej bosej stopy. A żółte myśliwce spadają.
  Svetlana tnie młynarza, jej miecze są jak błyskawice.
  Chińczycy padają jak snopy.
  Dziewczyna bosymi stopami rzuca igły i piszczy:
  - Bo Matka Rosja zwycięży!
  Oleg Rybachenko awansuje przeciwko Chińczykom. Chłopiec Terminator tnie żółtych żołnierzy.
  W tym samym czasie palce bosych nóg chłopca wyrzucają igły z trucizną.
  Chłopiec ryczy:
  - Chwała przyszłej Rusi!
  A w ruchu przecina każdemu głowę i pysk.
  Margarita miażdży również przeciwników.
  Jej bose stopy miotają się. Chińczycy giną masowo. Wojownik krzyczy:
  - O nowe granice!
  A potem dziewczyna weźmie i pokroi ...
  Masa trupów chińskich żołnierzy.
  Ale Natasza jest w ofensywie. Tnie swój własny chiński i śpiewa:
  - Ruś jest wielka i promienna,
  Jestem bardzo dziwną dziewczyną!
  A dyski wylatują z jej bosych stóp. Kto poderżnął gardła Chińczykom. Tak, to jest dziewczyna.
  Zosia jest w ofensywie. Tnie żółtych żołnierzy obiema rękami. Wyplucie z tuby. I rzuca śmiercionośnymi igłami bosymi stopami.
  A jednocześnie śpiewa sobie:
  - Och, maczuga, chodźmy,
  Och, mój ulubieniec pójdzie!
  Aurora, ścinając Chińczyków i niszcząc żółtych żołnierzy, piszczy:
  - Cały kudłaty iw skórze zwierzęcia,
  Rzucił się na policję z pałką!
  I gołymi palcami, jak rzucić się na wroga, czymś, co zabije słonia.
  A potem pisk:
  - Wilki!
  Swietłana w ofensywie. Siekanie tnące Chińczyków. Bosymi stopami rzuca na nich prezenty śmierci.
  Prowadzi młyn z mieczami.
  Zmiażdżyła wielu wojowników i pisków:
  - Nadchodzi wielkie zwycięstwo!
  I znowu dziewczyna jest w dzikim ruchu.
  A jej bose stopy wystrzeliwują śmiercionośne igły.
  Oleg Rybaczenko podskoczył. Chłopak wykonał salto. Posiekał dużo Chińczyków w skoku.
  Rzucał igły gołymi palcami i bulgotał:
  - Bądź sławny z mojej pięknej odwagi!
  I znowu chłopiec walczy.
  Margarita przechodzi do ofensywy. Niszczy wszystkich wrogów z rzędu. Jej miecze są twardsze niż ostrza wiatraków. I bosymi palcami stóp rzucają prezenty śmierci.
  Dziewczyna jest w ofensywie. Eksterminuje żółtych wojowników bez ceremonii.
  I skacze od czasu do czasu i skręca!
  I lecą od niej dary zagłady.
  A sami Chińczycy padają martwi. I piętrzą się całe stosy trupów.
  Margarita piszczy:
  - Jestem amerykańskim kowbojem!
  I znowu jej bose stopy rzuciły igłę.
  A potem tuzin kolejnych igieł!
  Natasza w ofensywie też jest bardzo fajna.
  I rzuca bosymi stopami, i pluje przez słomkę.
  I krzyczy na całe gardło:
  - Jestem błyszczącą śmiercią! Wszystko, co musisz zrobić, to umrzeć!
  I znowu piękno w ruchu.
  Zoya szturmuje blokadę złożoną z chińskich zwłok. Z jej bosych stóp wylatują bumerangi zniszczenia.
  A żółci wojownicy wciąż spadają i spadają.
  Zosia krzyczy:
  - Bosonoga dziewczyno, wygrasz!
  A tuzin igieł wylatuje z gołej pięty dziewczyny. Które prosto w gardło chińskiego wykopu.
  Padają martwi.
  A raczej całkowicie martwy.
  Aurora w ofensywie. Miażdży żółte oddziały. Jej miecze są noszone w dwóch rękach. A ona jest takim wielkim wojownikiem.
  Tornado przechodzi przez chińskie wojska.
  Dziewczyna z rudymi włosami ryczy:
  - Przyszłość jest ukryta! Ale będzie zwycięsko!
  A w ofensywie piękność o ognistych włosach.
  Aurora w dzikiej ekstazie ryczy:
  - Bogowie wojny rozerwą wszystko!
  I wojownik w ofensywie.
  A jej bose stopy rzucają mnóstwo ostrych, trujących igieł.
  Swietłana w bitwie I taki lśniący i walczący. Jej gołe nogi wyrzucają tyle śmiercionośnych rzeczy. Nie mężczyzna, ale śmierć o blond włosach.
  Ale jeśli się zepsuje, nie możesz tego zatrzymać.
  Swietłana śpiewa:
  - Życie nie będzie miodem,
  Ten skok w okrągłym tańcu!
  Niech marzenia się spełnią -
  Piękno zmienia człowieka w niewolnika!
  A w ruchu dziewczyny coraz więcej wściekłości.
  Oleg w ofensywie wszystko przyspiesza. Chłopiec bije Chińczyka.
  Jego bose stopy rzucają ostre igły.
  Młody wojownik piszczy:
  - Szalejące imperium - rozerwie wszystkich na strzępy!
  I znowu chłopiec jest w ruchu.
  Margarita jest burzliwą dziewczyną w swoim działaniu. I miażdży wrogów.
  Tutaj wystrzeliła gołą nogą, groch z materiałami wybuchowymi. Wybuchnie i natychmiast wyrzuci w górę setkę Chińczyków.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Zwycięstwo i tak przyjdzie do nas!
  I prowadź młyn mieczami.
  Natasha przyspieszyła swoje ruchy. Dziewczyna ścina żółtych wojowników. I krzycząc:
  - Zwycięstwo czeka imperium rosyjskie.
  I eksterminujmy Chińczyków w przyspieszonym tempie.
  Natasza jest terminatorką.
  Nie myśli o zatrzymaniu się i zwolnieniu.
  Zosia jest w ofensywie. Jej miecze wydają się ciąć sałatkę mięsną. Dziewczyna krzyczy na całe gardło:
  - Nasze zbawienie jest w mocy!
  A bosymi palcami też rzucają takimi igłami.
  I masa ludzi z przekłutymi gardłami, leżących w stosach trupów.
  Aurora to szalona dziewczyna. I miażdży wszystkich jak robot z hiperplazmy.
  Zmiażdżył już nie stu Chińczyków. Ale wszystko nabiera tempa. A wojownik wciąż ryczy.
  - Jestem niepokonany! Najfajniejszy na świecie!
  I znowu piękno w ataku.
  A z jej bosych stóp wylatuje groszek. A trzystu Chińczyków zostało rozdartych przez potężną eksplozję.
  Aurora zaśpiewała:
  - Nie odważysz się przejąć naszej ziemi!
  Swietłana też jest w ofensywie. I nie daje ani grama wytchnienia. Dzika dziewczyna terminatora.
  I tnie wrogów i eksterminuje Chińczyków. A masa żółtych bojowników już wpadła do rowu i wzdłuż dróg.
  Szóstka była wściekła. Stoczył dziką walkę.
  Oleg Rybaczenko znów w akcji. I zbliża się wymachując obydwoma mieczami. A chłopak terminator prowadzi młyn. Martwi Chińczycy padają.
  Masa trupów. Całe góry zakrwawionych ciał.
  Chłopiec pamięta szaloną strategię. Gdzie też mieszały się konie i ludzie.
  Oleg Rybaczenko piszczy:
  - Biada z umysłu!
  I będzie dużo pieniędzy!
  I terminator w nowym ruchu. A jego bose stopy coś wezmą i rzucą.
  Młody geniusz ryknął:
  - Klasa mistrzowska i Adidas!
  Okazało się, że naprawdę fajne i fajne wykonanie. I ilu zabitych Chińczyków. A największa liczba największych zabiła żółtych wojowników.
  Margarita jest również w walce. Miażdży żółte armie i ryczy:
  - Wielki pułk uderzeniowy! Wszyscy wjeżdżamy do trumny!
  A jej miecze siekają Chińczyków. Masa żółtych myśliwców już się załamała.
  Dziewczyna warknęła:
  - Jestem nawet fajniejszy niż pantery! Udowodnij, że każdy jest najlepszy!
  A z gołej pięty dziewczyny wyleci jak groch z potężnymi materiałami wybuchowymi.
  I uderz na wroga.
  A on weźmie i zmiażdży niektórych przeciwników.
  A Natasha jest u władzy. I pokonuje przeciwników, a sama nie da nikomu zejścia.
  Ilu Chińczyków już przerwało.
  A jej zęby są takie ostre. A oczy są szafirowe. To jest dziewczyna - główny kat. Chociaż wszyscy jej partnerzy są katami!
  Natasza krzyczy:
  - Jestem szalony! Będziesz miał karę!
  I znowu dziewczyna zetnie wielu Chińczyków mieczami.
  Zoya jest w ruchu i tnie wielu żółtych wojowników.
  A bose stopy rzucają igłami. Każda igła zabija kilku Chińczyków. Te dziewczyny są naprawdę piękne.
  Aurora posuwa się naprzód i niszczy przeciwników. A jednocześnie nie zapomina krzyczeć:
  - Nie możesz uciec z trumny!
  A dziewczyna wyjmie zęby i odsłoni zęby!
  A taki rudzielec... Jej włosy powiewają na wietrze jak proletariacki sztandar.
  I wszystko dosłownie bierze się ze złości.
  Swietłana w ruchu Tutaj wycięła wiele czaszek. Wojowniczka, która obnaża zęby.
  Pokazuje język. A potem pluje przez słomkę. Potem wyje:
  - Czy wy będziecie martwi!
  I znowu śmiercionośne igły wylatują z jej bosych stóp.
  Oleg Rybachenko skacze i skacze.
  Bosy chłopiec emituje pęk igieł i śpiewa:
  - Chodźmy na kemping, otwórz duże konto!
  Młody wojownik jest w pełni sił.
  Jest dość stary, ale wygląda jak dziecko. Tylko bardzo silny i muskularny.
  Oleg Rybaczenko śpiewał:
  - Niech gra nie będzie zgodna z regulaminem - przebijemy się przez fraera!
  I znowu śmiercionośne i miażdżące igły odleciały mu z bosych stóp.
  Margarita śpiewała z zachwytem:
  - Nic nie jest niemożliwe! Wierzę, że wolność zaświta!
  Dziewczyna ponownie rzuciła w Chińczyka śmiertelną kaskadę igieł i kontynuowała:
  - Ciemność zniknie! Niech kwitną róże!
  A gdy tylko wojowniczka rzuci groszek bosymi stopami, tysiąc Chińczyków natychmiast wzbiło się w powietrze. Tak, armia Imperium Niebieskiego topnieje na naszych oczach.
  Natasza w walce. Skacze jak kobra. Eksploduje wrogów. I tak wielu Chińczyków umiera.
  Ich dziewczyna i miecze, i ziarna na węglu, i włócznie. I igły.
  Równocześnie ryczy:
  - Wierzę, że zwycięstwo nadejdzie!
  I chwała Rosjan znajdzie!
  Gołe palce rzucają nowe igły, uderzając przeciwników.
  Zoya w dzikim ruchu. Atakuje Chińczyków. Rozbija je na małe kawałki.
  Wojowniczka rzuca igły gołymi palcami. Przebija się przez przeciwników i jak ryczeć:
  Nasze całkowite zwycięstwo jest w zasięgu ręki!
  I prowadzi dziki młyn z mieczami. To jest naprawdę dziewczyna jak dziewczyna!
  Ale kobra Aurora przeszła do ofensywy. To jest kobieta - koszmar dla wszystkich koszmarów.
  A jeśli to tnie, to znaczy, że to tnie.
  Następnie ruda weźmie i zaśpiewa:
  - Otworzę wszystkie czaszki! Jestem wielkim snem!
  A teraz jej miecze w akcji i kroją mięso.
  Swietłana również przechodzi do ofensywy. Ta dziewczyna nie ma hamulców. Jak siekać, żeby masa trupów była zaśmiecona.
  Blond terminator ryczy:
  - Jak dobrze będzie! Jak będzie dobrze - wiem to!
  A teraz leci od niej zabójczy groszek.
  Oleg znowu stu Chińczyków, niosących meteoryt, odciętych. A on podniesie bombę i rzuci nią.
  Mały, ale zabójczy...
  Jak rozbić na małe kawałki.
  Terminator zawył:
  - Burzliwa młodzież strasznych maszyn!
  Margarita zrobi to ponownie w bitwie.
  I zetnij wielu żółtych wojowników. I wycina duże szczeliny.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Lambada to nasz taniec na piasku!
  I uderzaj z nową energią.
  Natasza w ofensywie jest jeszcze bardziej wściekła. Więc miażdży Chińczyków. Nie jest im dobrze opierać się takim dziewczynom.
  Natasza wzięła go i zaśpiewała:
  - Bieganie na miejscu to wspólny rozjemca!
  A wojowniczka wpadła na przeciwników taką kaskadą ciosów.
  I będzie rzucał dyskami bosymi stopami.
  Tutaj prowadziła młyn. Masa głów żółtej armii cofnęła się.
  Jest walczącą pięknością. Pobij sobie taką żółtą armadę.
  Zoya jest w ruchu, miażdżąc wszystkich bez wyjątku. A jej miecze są jak nożyce śmierci.
  Dziewczyna jest po prostu urocza. A jej bose stopy rzucają bardzo trujące igły.
  Pokonaj przeciwników. Przekłuwają sobie gardła i robią trumny.
  Zoya wzięła go i pisnęła:
  - Jeśli w kranie nie ma wody...
  Natasza krzyknęła z zachwytu:
  Więc to twoja wina!
  A gołymi palcami u stóp rzuca coś, co zabija dokładnie. To jest naprawdę dziewczyna z dziewcząt.
  I z jej gołych nóg, jak ostrze poleci. I uderzył wielu wojowników.
  Aurora w ruchu. Szybki i wyjątkowy w swoim pięknie.
  Jakie ona ma jasne włosy. Jak powiewający proletariacki sztandar. Ta dziewczyna to prawdziwa lisica.
  I tnie przeciwników - jakby urodziła się z mieczami w dłoniach.
  Ruda, cholerny drań!
  Aurora wzięła go i syknęła:
  - Będzie głowa byka - wojownicy nie zwariują!
  I tutaj ponownie zmiażdżyła wielu wojowników.
  Oleg Rybaczenko narzekał:
  - Czego potrzebujesz! Oto dziewczyna!
  Margarita, rzucając bosą stopą sztylet, potwierdziła:
  - Duża i fajna dziewczyna!
  Aurora chętnie zgodziła się z tym:
  - Jestem wojownikiem, który ugryzie każdego!
  I znowu, bosymi palcami, wystrzeli morderczy.
  Swietłana w bitwie nie ustępuje przeciwnikom. Nie dziewczyna, ale zakończenie płomienia.
  I krzyczy:
  - Jakie błękitne niebo!
  Aurora, uwalniając ostrze bosą stopą, potwierdziła:
  - Nie jesteśmy zwolennikami rabunku!
  Swietłana, ścinając wrogów, zaćwierkała:
  - Głupiec nie potrzebuje noża...
  Piszczała Zoya, rzucając igłami gołymi, opalonymi nogami:
  - Będziesz go okłamywać z trzech pudeł!
  Natasha, odcinając Chińczyków, dodała:
  - I zrób z nim za grosz!
  A wojownicy wezmą i skoczą. Są takie krwawe i chłodne. Ogólnie rzecz biorąc, mają dużo emocji.
  Oleg Rybachenko wygląda bardzo stylowo w walce.
  Małgorzata śpiewała:
  - Uderzenie jest mocne, a facet ma interes...
  Geniusz wystrzelił stopą coś, co wyglądało jak śmigło helikoptera. Odciął Chińczykom kilkaset głów i zapiszczał:
  - Całkiem sportowy!
  I jedno i drugie - chłopiec i dziewczynka w pełnym ażurze.
  Oleg, ścinając żółtych żołnierzy, bulgotał:
  - I będzie dla nas wielkie zwycięstwo!
  Margarita syknęła w odpowiedzi:
  - Zabijamy wszystkich - bosymi stopami!
  Dziewczyna jest rzeczywiście takim aktywnym terminatorem.
  Natasza śpiewała w ofensywie:
  - Święta wojna!
  A wojownik wystrzelił ostry dysk-bumerang. Latał po łuku, ściął wielu Chińczyków.
  Zoya dodała, kontynuując eksterminację:
  - To będzie nasze zwycięstwo!
  I nowe igły wyleciały z jej bosych stóp. I trafili w wielu wojowników.
  Blondynka powiedziała:
  - Zamatuj przeciwnika!
  I pokazała język.
  Aurora, machając nogami i rzucając swastyki o ostrych krawędziach, zabulgotała6
  - Imperialna flaga do przodu!
  Swietłana chętnie potwierdziła:
  - Chwała poległym bohaterom!
  A dziewczyny krzyknęły chórem, miażdżąc Chińczyków:
  - Nikt nas nie powstrzyma!
  A teraz dysk leci z bosych stóp wojowników. Mięso jest rozdarte.
  I znowu wyć:
  - Nikt nie może nas pokonać!
  Natasza wyleciała w powietrze. Rozerwała przeciwników i wydała:
  - Jesteśmy wilczycami, usmaż wroga!
  A z jej gołych palców wyleci bardzo śmiercionośny dysk.
  Dziewczyna nawet skręca się w ekstazie.
  A potem mruczy:
  - Nasze szpilki kochają ogień!
  Tak, dziewczyny są naprawdę seksowne.
  Oleg Rybaczenko zabulgotał:
  - Och, wcześnie, daje bezpieczeństwo!
  I mrugnął do wojowników. W odpowiedzi śmieją się i szczerzą zęby.
  Natasha posiekała Chińczyka i pisnęła:
  - W naszym świecie nie ma radości bez walki!
  Chłopiec odpowiedział:
  "Czasami walka też nie jest zabawna!"
  Natasza zgodziła się:
  - Jeśli nie ma siły, to tak ...
  Ale my, wojownicy, jesteśmy zawsze zdrowi!
  Dziewczyna rzuciła gołymi palcami w igły przeciwnika i zaśpiewała:
  - Żołnierz jest zawsze zdrowy,
  I gotowe do działania!
  Po tym Natasha ponownie ciąła wrogów.
  Zoya jest bardzo szybkim maluszkiem. Oto cała beczka w chińskim uruchomiona. I wyrwał kilka tysięcy z jednej eksplozji.
  Potem pisnęła:
  - Nie przestawaj, nasze szpilki błyszczą!
  I dziewczyna w bojowej koronce!
  Aurora w walce też nie jest słaba. Więc miażdży Chińczyków. Jak z pęku łańcuchów wybija.
  I siekanie przeciwników - śpiewa:
  - Uważaj, przyda się,
  Jesienią będzie placek!
  Rudowłosy diabeł naprawdę orze w bitwie jak diabeł w tabakierce.
  A oto jak walczy Swietłana. A Chińczycy to od niej biorą.
  A jeśli uderzy, to uderzy.
  Wylatują z niego krwawe plamy.
  Swietłana ostro zauważyła, kiedy metalowe odpryski leciały z jej bosej stopy, topiąc czaszki:
  - Chwała Rosji, bardzo nawet chwała!
  Czołgi pędzą do przodu...
  Dywizja w czerwonych koszulkach -
  Pozdrowienia dla Rosjan!
  Tutaj dziewczyny zmierzyły się z Chińczykami. Są więc cięte i rozdrabniane. Nie wojownicy, ale naprawdę pantery, które zerwały łańcuch.
  Oleg bierze udział w bitwie i atakuje Chińczyków. Bije je bez litości i piszczy:
  Jesteśmy jak byki!
  Margarita, miażdżąc żółtą armię, podniosła:
  Jesteśmy jak byki!
  Natasha wzięła go i zawyła, ścinając żółte myśliwce:
  - Kłamstwo wymyka się spod kontroli!
  Zoya rozdarła chińczyka, pisnęła:
  - Nie, nie z ręki!
  A także weźmie i wypuści gwiazdkę bosą stopą.
  Natasha wzięła go i pisnęła:
  - Nasz telewizor jest włączony!
  A z jej gołej nogi wylatuje zabójcza wiązka igieł.
  Zoya, również miażdżąc Chińczyka, pisnęła:
  - Nasza przyjaźń to monolit!
  I znowu taki rzut, że koła się rozmywają we wszystkich kierunkach. To jest dziewczyna - czysta eksterminacja przeciwników.
  Dziewczyna z bosymi palcami u nóg weźmie i wystrzeli trzy bumerangi. A zwłoki z tego stały się jeszcze większe.
  Potem piękno wyda:
  - Nie damy wrogowi litości! Będzie trup!
  I znowu śmiertelna rzecz odlatuje z bosej pięty.
  Aurora również całkiem logicznie zauważyła:
  - Tylko nie jeden trup, ale wiele!
  Potem dziewczyna wzięła go i chodziła boso po krwawych kałużach. I zabił wielu Chińczyków.
  A jak ryczy:
  - Masowe morderstwo!
  A potem uderza głową w chińskiego generała. Rozbij mu czaszkę i wydaj:
  - Banzai! Pójdziesz do nieba!
  Swietłana, bardzo wściekła w ataku, piszczy:
  - Nie zostaniesz oszczędzony!
  A tuzin igieł wylatuje z jej nagich palców. Jak ona bije wszystkich. I bardzo nawet wojownik próbuje strzępić i zabijać.
  Oleg Rybaczenko piszczy:
  - Chwalebny młot!
  A chłopak też rzuca taką fajną gwiazdkę w postaci swastyki bosą stopą. Skomplikowana hybryda.
  I masa Chińczyków upadła.
  Oleg ryknął:
  - Banzai!
  A chłopiec znów jest w dzikim ataku. Nie, po prostu kipi mocą, a wulkany bulgoczą!
  Małgorzata w ruchu. Rozerwie wszystkim brzuchy.
  Dziewczyna stopą wyrzuci od razu pięćdziesiąt igieł. A masa jest zabijana przez wszelkiego rodzaju wrogów.
  Margarita śpiewała wesoło:
  - Jeden dwa! Smutek to nie problem!
  Nigdy nie należy się zniechęcać!
  Trzymaj nos i ogon wyżej za pomocą fajki.
  Wiedz, że prawdziwy przyjaciel jest zawsze z tobą!
  To taka agresywna firma. Dziewczyna rzuca się i krzyczy:
  "Smoczy Prezydent zamieni się w trupa!"
  Natasha w bitwie jest po prostu jakimś terminatorem. I rycząc bulgotało:
  - Banzai! Zdobądź to szybko!
  I granat odleciał od jej bosej stopy. A Chińczycy są jak gwoździe. I rozbić.
  Oto wojownik! Wszystkim wojownikom - wojownikowi!
  Zoya również jest w ofensywie. Taka wściekła suka.
  Wzięła ją i zabulgotała:
  - Naszym ojcem jest sam Biały Bóg!
  I tnie potrójny młyn dla Chińczyków!
  A Aurora ryknęła w odpowiedzi:
  - A mój Bóg jest czarny!
  Rzeczywiście, ruda jest ucieleśnieniem oszustwa i podłości. Oczywiście dla wrogów. A dla przyjaciół jest kochana.
  I jak gołymi palcami będzie brał i rzucał. I wiele stosów wojowników niebiańskiego imperium.
  Rudowłosa krzyknęła:
  - Rosja i czarny bóg są za nami!
  Wojownik o bardzo dużym potencjale bojowym. Nie, pod tym lepiej nie wtrącać się.
  Aurora syknęła:
  - Zmiażdżymy wszystkich zdrajców w proch!
  I mrugnij do swoich partnerów. Tak, ta ognista dziewczyna nie jest dokładnie czymś, co może dać spokój. Chyba że pokój jest zabójczy!
  Swietłana, miażdżąc wrogów, wydała:
  - Ustawimy cię w kolejce!
  Aurora potwierdziła:
  - Zabijemy wszystkich!
  A z jej bosych stóp znów leci dar totalnej zagłady!
  Oleg zaśpiewał w odpowiedzi:
  - Będzie kompletne banzai!
  Aurora, rozdzierając Chińczyków gołymi rękami, tnąc ich mieczami i rzucając igłami gołymi stopami, wydała:
  - W skrócie! W skrócie!
  Natasza, niszcząc żółtych wojowników, pisnęła:
  - W skrócie - banzai!
  I tnijmy przeciwników dziką goryczą.
  Oleg Rybachenko tnący przeciwników, wydał:
  - Ten gambit nie jest chiński,
  A debiut, uwierz mi, jest tajski!
  I znowu ostry, tnący metal dysk wyleciał z bosej stopy chłopca.
  Margarita, zabijając wojowników Niebiańskiego Imperium, śpiewała:
  - A kogo znajdziemy w bitwie,
  A kogo znajdziemy w bitwie ...
  Nie żartujmy z tym -
  Rozerwijmy to!
  Rozerwijmy to!
  . ROZDZIAŁ 3
  Po pokonaniu Chińczyków możesz trochę odpocząć. Ale niestety, nie masz czasu na zbyt wiele relaksu.
  Wkradają się nowe żółte hordy.
  Oleg Rybachenko znów je tnie i ryczy:
  - W świętej wojnie - Rosjanie nie przegrywają!
  Margarita rzuca śmiercionośnymi prezentami bosymi stopami i potwierdza:
  - Nigdy nie przegrać!
  Oleg chciał powiedzieć coś jeszcze...
  Ale teraz zostały tymczasowo przeniesione zaklęciem wiedźmy do innej substancji.
  A Oleg Rybachenko został pionierem w jednym z niemieckich obozów. A Margarita przeprowadziła się razem z nim.
  Cóż, nie cały czas ciąć się z Chińczykami.
  - Chwała Ojczyźnie! - Pionier Oleg Rybachenko powtórzył okrzyk i w milczeniu zniósł cios w ramiona, chociaż upadł dokładnie na jedną z poprzednich spuchniętych blizn. A od drugiego iw ogóle rozwarstwienia - płynęła krew! Margarita spojrzała na Olega Rybachenko ze zdziwieniem i wdzięcznością i zapytała go o coś po angielsku. Cudowne dziecko Oleg Rybachenko pomyślał - prawdopodobnie pyta ponownie, co widziałem we śnie - czy istnieje synchronizacja? Chłopiec odwzajemnił uśmiech i wzruszył ramionami, dość szerokimi jak na dziesięciolatka. Najwyraźniej Margarita zrozumiała, że Oleg Rybaczenko po prostu chciał pokazać, że się nie poddaje i nie rozumie, co go skłoniło do krzyku w stylu proletariackiego kina.
  I nie tylko on, ale także ten chudy, łysy Marat Kazei. Ale z zachęcającym mrugnięciem skinęła głową odważnemu chłopcu...
  Oleg Rybaczenko poczuł się nagle urażony i tłumiąc ból w głosie, zauważył:
  - Brawura jest wszystkim!
  Margarita sprzeciwiła się szeptem:
  - Nie, nie brawura! To tak, jakby powiedzieć - słowo cuchnie bagnetem!
  Oleg poważnie zauważył:
  - Lepiej zabić jednego faszystę niż przekląć sto Szwabów!
  Był hałas, ryk silników i zgiełk, jeźdźcy z SS i lekarze-kaci - zeskoczyli na ziemię, rozsiodłali swoje bardziej przypominające mutanty niż zwierzęce konie. Jeńcy siedzieli na trawie - w łańcuchu. Sprawdzili kajdany: więc byli mocno zakuci. A Oleg Rybaczenko nie był zbytnio zaskoczony, widząc, jak dokładnie podszedł do niego jeden z młodszych lekarzy SS. Po niemiecku, powiedział niegrzecznie - wstawaj, mały naczelny - wpychając pioniera czubkiem miękkiego buta w udo lub nawet trochę wyżej, w nerki. Oleg Rybachenko spiął się... i wtedy interweniowała chłodna Aurora. Ognisty diabeł (tak nazywano ją w wojsku ze względu na jej nienaturalny i jaskrawoczerwony kolor włosów oraz niekobiecą wytrzymałość i siłę!) Wyjaśnił coś kpiąco - i ta kpina nie skończyła się dla Olega. Widać, że faszystowski lekarz też to odczuł! Nazista uderzył stopą Aurorę w muskularne ramię. Tylko się zaśmiała. Wtedy faszysta uderzył z ronda, ostro przewracając elastyczne plecy na śmiałą dziewczynę. Oleg szarpnął się w bok od wstrząsu. Aurora natychmiast ponownie usiadła i w milczeniu pokazała skute ręce. Gruby profesor zawołał swojego młodszego kolegę, który nagle spuścił wzrok. Następnie złamał gałązkę suchego wrzosu i pokazał ją Olegowi Rybaczenko. Pomachał mu przed nosem - chłopak mimowolnie się cofnął. Faszystowski lekarz znów udawał, że bierze naręcz, potrząsnął głową, wykonał jakiś dziwny ruch. Nie rozumiem, jakby esesman jadł łyżką...
  Oleg Rybachenko ze złością wypalił po niemiecku:
  Nie możesz wyrażać się po ludzku.
  Fritz wykluł się: podczłowiek, zna język rasy panów?
  Młody Rybachenko Jr. zdał sobie sprawę, że zdradził się na próżno, ujawnił, co lepiej zachować w tajemnicy, ale ... Słowo nie jest wróblem - będziesz za nim tęsknił, nie złapiesz go. Co prawda, gruby, wysoki lekarz udawał obojętność, słowo zakrztusiło się niemiecką frazą wypowiedzianą przez chłopca. Ponownie powtórzył poprzedni gest i pokazał złożone naręcze.
  I Oleg Rybachenko zrozumiał - wysyłają go jako służącego po drewno opałowe ...
  Nie chciałem być ponownie bity po dumnej odmowie. I tak, nie możesz przegapić okazji.
  No cóż jest pychą setnika, a raczej patrycjusza do złamania. Myśl o ucieczce oczywiście przyszła - pojawiła się, gdy tylko ciężkie kajdanki zatrzasnęły się pod dużym kluczem. Chociaż bardziej logiczne może być stwierdzenie, że w ogóle nie odeszła! Ale mała myśl okazała się jak przestraszony królik, który biegnie w świetle reflektorów, nie wiedząc, że tak naprawdę został już złapany. A jednak - gdy tylko Oleg Rybaczenko oddalił się od parkingu - chłopiec zobaczył, że śledzi go wilkołak. Jeden z tych dziwnych, wyszkolonych mutantów, którzy strzegą konwoju kierowanego przez SS. Jednocześnie nikt z konwoju nie patrzy wyzywająco na bosego chłopca, pospiesznie wspinającego się po piargu. Chociaż Oleg Rybachenko czuł, że najprawdopodobniej ukryta kamera filmuje jego ruchy. Zaskakujące jest nawet to, jak technicznie rozwinęli się Fritz. Jeśli nasi nie odpowiedzą odpowiednio, będzie źle.
  Piargi boleśnie kłuły w zagojone już podeszwy bezbronnych dziecięcych stóp. Mocno powalone stopy zaczęły już szorstkować, ale proces ten jest dość bolesny, gdy nadepniesz na ostre kamienie. Oleg cicho jęknął, starając się nie okazywać bólu i nie patrzeć na krew, która znów się pojawiła. Ale potem zalało go tsunami niewytłumaczalnego zjawiska.
  Strach natychmiast iw niewytłumaczalny sposób pozbawił pioniera jego własnych myśli i pragnień. Chciałem tylko skręcić w stronę wilkołaka (?). Pod spojrzeniem nieludzkich oczu nazistowskiej bestii Oleg Rybachenko mimowolnie zamarł i zamarł. Ale natychmiast płonący upał zalał świeżo upieczonego pioniera, a chłopiec ruszył jak karabin maszynowy z fabryki. Łamał suche pnie brzóz i rosnących w szczelinach cyprysów, jeszcze nie zielonych po zimie - dużo, ledwo je ciągnąc. Złożyłem go w dużą, przezroczystą torbę, odciągnąłem, nie rozróżniając drogi na parking.
  Po drodze Oleg Rybaczenko desperacko próbował przezwyciężyć przygnębiający horror. Pioneer-doskonały on lub nie! Ale ten był jak nieudolny pływak próbujący utrzymać się na wodzie. Wyskakuje, potem znów się przelewa...
  Wilkołak podążał za nim: od czasu do czasu zatrzymując się i wąchając nagie ślady pozostawione przez chłopca.
  Genialny pionier poczuł ulgę po fali przerażenia dopiero, gdy wrócił na miejsce obozu.
  Nikczemni nie-ludzcy faszyści zdawali się nie patrzeć na Olega Rybachenko. Chociaż w rzeczywistości kilku esesmanów nie spuszczało wzroku. Dopiero gdy złożył to, co przyniósł, starszy lekarz-kat, zerkając przelotnie, rzucił coś chłopcu... ech! Oleg w końcu się opamiętał. Chciwie go złapał, myśląc, że może rozdali tabliczkę czekolady lub coś poza lutowaniem do pracy. I wykluły się - leżały, krzemień i stal. Krzemień był najprawdopodobniej kwarcem. A krzesło wygląda jak kawałek teczki. Jak to wszystko wykorzystać - rozwinięty pionier Oleg wiedział w teorii i nawet z zainteresowaniem próbowałby też Robinsonów z Polesia... gdyby nie dziwne okoliczności.
  Oleg dotknął stopą wilgotnych gałęzi, potem ręką i potrząsnął głową.
  - Tinder... - powiedział cicho pionier po rosyjsku, nagle zakaszlał i powtórzył. - Tinder jest potrzebny. - I z trudem powstrzymałem się od przejścia na niemiecką mowę. - Nie zapali się.
  Oleg spojrzał na nich... Nie jest jasne, dlaczego Fritzowie, którzy mają ze sobą zapalniczki i zapałki, a prawdopodobnie nawet miotacz ognia, potrzebowali tego staromodnego sposobu na rozpalenie ognia. Chcą sprawdzić pomysłowość pionierów. Czy mierzą rozwój umysłowy człowieka sowieckiego? A może trywialne kpiny z uwięzionego chłopca? Kto je zrozumie jak z innej planety!
  Naziści spojrzeli po sobie, obnażyli zęby. Najdziwniejsze i ... i najstraszniejsze dla Olega Rybachenko jest to, że ich twarze okazały się nie złe, nie okrutne, nawet kpiące, nie! Bardzo zaciekawiony, jakby przyglądając się dziwacznemu zwierzęciu, szczególnie żywe zainteresowanie rejestruje starszy profesor, jakby celowo zdjął okulary. Nie ma ani kropli obojętności, tak ciekawe jest to, jak naukowcy śledzą eksperyment.
  Oleg Rybaczenko powtórzył szeptem, starając się opanować podniecenie w głosie:
  Zimą wszystko zawilgociło! nie pójdzie!
  W oczach raczej udawane niż szczere nieporozumienie, ale znów bez złości. Ale wtedy jeden z młodzieńców - nie ten, który rozkuł Olega - burknął, wstał, przeciągnął się, potarł tyłek o siodło przy śmiechu reszty esesmanów... Oleg nie był zbytnio zdziwiony, że niektórzy Niemcy poruszają się konno - deficyt paliwa. Chociaż z jakiegoś powodu czołgają się za nimi transporty? Nazistowski wróg przyniósł pudełko ze złożonych siodeł, z którego coś wyjął... Pionier myślał, że to wata, ale nie. Z daleka wygląda jak bryła cienkich nici. Oleg Rybachenko, biorąc go w ręce, zrozumiał - suchy mech.
  Znów zdziwiło się pionierskie cudowne dziecko, dlaczego to Fritz, a nawet lekarz niosący trawę w pługu... Może ten mech nie jest taki prosty?
  Przestań myśleć, głowa mnie boli. To musi się wydawać - prostsze i głupsze niż ty. Dziwne, ale krzesiwo podjęło się natychmiast - Oleg nie uderzył krzemienia w krzemień, ale gładko zeskrobał (gdzieś przeczytał) - i iskry spadły jak grad. I potrafił rozpalać ogniska (teraz zbudował zwykłą "chatę") przez kilka lat, większość swojego życia. Wkrótce ogień tańczył z mocą i mocą - brzoza dobrze się pali i jest wilgotna. Tutaj młodzi strażnicy z SS ożywili się, zaczęli wbijać metalowe piony w ziemię po bokach ogniska.
  I głowa Olega Rybachenko zakręciła się, coś niezwykle żrącego wpełzło mu do nosa i natychmiast odłączyło jego świadomość od rzeczywistości. Ale natychmiast pojawiła się wizja, która była oszałamiająco realistyczna.
  Zmieniła się nawet osobowość dziecka, wyobrażał sobie siebie jako nieszczęśliwą sierotę z żyjącymi rodzicami. Co więcej, tata i mama nie zostawili nikogo - pozbawili swoich przodków praw do długów i wysłali chłopca do poprawczego, więziennego schroniska. Bez winy, ale skoro twoi rodzice są winni pieniądze, to decyzją sądu w dyktatorskim, kosmicznym imperium jesteś młodocianym przestępcą.
  Sierociniec dla dzieci znajdował się w przemysłowej części stolicy i naprawdę wyglądał jak więzienie. Wszędzie baraki, baraki-cele. Oleg Rybaczenko w realistycznej wizji spędził noc na źle struganych drewnianych pryczach. W pobliżu leżeli inni chłopcy, zarówno rasy ludzkiej, jak i kosmitów. Nie było koców, materacy, poduszek, przepracowane i często pobite ciało leży na nagim drzewie. A w nocy noga jest przykuta do łańcucha, aby nie uciekły. W celi jest około setki dzieci, jest bardzo duszno, ciała spocone, pobite obok siebie w kącie kubła, nie ma nawet kanalizacji. I to w Państwie, którego statki kosmiczne przemierzają przestrzenie galaktyki i którego flagi wieńczą dziesiątki tysięcy zamieszkałych światów! Jednak chłopaki próbują załatwić się na ulicy, około dwóch trzecich dnia są zajęci pracą. Najtrudniejszy jest uważany w sklepie, zakurzony i nużący. Plecy i ramiona są tym strasznie zmęczone, a na oczach zaczyna "zawodzić", operacje są proste, ale pracochłonne, wymagają powtórzeń. Przyjemniejsza praca na świeżym powietrzu w terenie lub na budowie. Dzieci, aby były mniej zmęczone i odprężone, starają się naprzemiennie w różnych procesach pracy. Ale mimo wszystko ciało boli, wielu chłopców w sierocińcu - prawie połowa ludzi jęczy przez sen.
  Oleg Rybaczenko nerwowo rzucał się i obracał, łańcuch dzwonił, pierścień obtarł mu nogę do krwi. Syrena brzmi, to znaczy wstań, do pracy. Ciało dziecka jeszcze nie spoczęło, inni chłopcy - naga rasa ludzka i futrzane potomstwo innych światów walczą o powstanie. Zmęczenie nagromadzone przez miesiące niewoli ustępuje miejsca tępemu bólowi mięśni. Łańcuchy sterowane przez wbudowany chip automatycznie spadają z nóg, są wykonane z bardzo mocnego stopu, którego nie można przepiłować. Pojawiają się nadzorcy, słychać groźne okrzyki.
  Chłopcy są prowadzeni do kąpieli, to nie potrwa długo, woda w zbiornikach jest zardzewiała. Oleg Rybaczenko przepłukuje usta, pryska, żeby zmyć pot. W celi nie ma wentylacji, a śmierdzący potem pokój nie jest w stanie odświeżyć snu. Potem są zabierani na śniadanie, muszą jeść na stojąco, nie ma potrzeby ustawiania krzeseł dla nieletnich skazanych. Karmione są chlebem i kiszonką, mięso jest drogie, a dzieci nie powinny, więc wolą pływać po pastwisku. Jednak koń jest wegetarianinem i jak to działa, podczas gdy drapieżniki zjadły mięso, idą spać. Obok Olega jest jego przyjaciel Timur. Obaj mają w tej wizji po dwanaście lat, a dokładniej niż w innej rzeczywistości wiek silnych chłopców to punkt zwrotny, kiedy bardzo trudno jest pogodzić się z losem niewolników.
  Timur, popijając sok z pokrzywy w źle umytej szklance, powiedział z jękiem:
  - I to znowu do pracy w tym sklepie! nie chcę!
  - Nie chcę stać i powtarzać tego samego ruchu dziesięć tysięcy razy. - odpowiedział, drżąc z nieprzyjemnych wspomnień, Oleg Rybachenko.
  - Może poprosimy o pracę w terenie! - Timur z rozmarzeniem patrzył w niebo, gdzie na tej planecie świeciły jednocześnie trzy gwiazdy. - W szczególności oczyść karpie-brzoskwinie. Są bardzo smaczne, zwłaszcza te ze złocistymi płetwami, ale jako że naczelnik nie wygląda łapczywie, i tak można coś nabrać do pyska.
  Oleg Rybachenko westchnął ciężko:
  - Ja też wolałbym właśnie taką pracę na łonie łagodnej natury. - A potem wcielony pionier stał się bardziej wesoły. - Robota-obserwatora można oszukać, tutaj większość sprzętu monitorującego została już skradziona!
  Śniadanie się skończyło, a oni są prowadzeni do okablowania...
  Dzieci ustawiają się w kolejce na placu apelowym, chłopcy rasy ludzkiej starają się trzymać razem, kosmici utrzymują formację zgodną ze swoim wzrostem. Są one podzielone na grupy według wieku i wielkości. Są chłopcy w wieku od pięciu do szesnastu lat, a także futrzana i łuskowata młodzież reprezentująca inne światy.
  Jedyne co ich łączy to ubranie, a raczej jego prawie całkowity brak, tylko spodenki z numerem identyfikacyjnym na chłopcach.
  Imperium traktuje ich na zasadzie wyciskania dla siebie większych korzyści od tych, którzy przestali być obywatelami! Oszczędności na wszystkim, na ubraniach, butach jednak niektórzy chłopcy w swoim wolnym życiu nigdy nie znali butów.
  Ale z kijami i stosem gumy na bosych piętach często otrzymywali. Głowy są golone, co dwa tygodnie kąpiel, podczas której są parzone. Potem natychmiast golą się tępą maszyną, potem niewiele zdążyło odrosnąć. Chłopcy maszerują boso po ostrych kamieniach. Jeśli Oleg jest do tego przyzwyczajony, a jego szorstka stopa nie odczuwa bólu, to najmniejsze dzieci powalają piętami i gołymi palcami, aż do krwi.
  Cała straż składa się z kosmitów reprezentujących najokrutniejsze rasy we wszechświecie, tylko szefowa schroniska, starsza Frau Pontuss, patrzy swoimi brutalnymi oczami sadysty.
  Wcielający się w rolę nadzorcy tygrys-nosorożec wydaje instrukcje, gdzie będzie dziś pracował, a raczej ciężko pracował, aż straci przytomność. Oleg, opuszczając kościste ramiona, patrzy na drugą połowę podwórka. Są dziewczyny, od małych do prawie dorosłych. Ubrani są jak żebracy w postrzępione łachmany z najgrubszego płótna. Twarze są suche, oczy wydają się duże i smutne. Worek jest krótki, cienki, ale widać spod niego muskularne nogi. Dziewczyny też są bose i wszystkie bez wyjątku są ogolone na łyso. Robi się to najwyraźniej po to, aby ich upokorzyć, po raz kolejny pokazać, że są nikim. Ale tutaj w żadnym wypadku nie gromadzą się przestępcy - niefortunne porzucone dzieci.
  Tutaj ogłaszają, że grupa chłopców pójdzie do szwalni, do pracy w najbardziej żmudnym i wyczerpującym profilu. Tutaj Timur nie mógł tego znieść i krzyknął z udręką:
  - Nie chcę tak pracować! Wyślij mnie na plantację lub do ogrodu.
  Chłopcy zamarli, opaleni, chude ciała napięte.
  Pontuss był wyraźnie zachwycony nową okazją do egzekucji:
  - Wczoraj byłeś cichy i bałem się, że twoja rodzina zostanie bez lekcji wizualnej. Że chłopiec będzie prowadzony pięć razy przez szeregi.
  Podniecenie przeszło przez szeregi dzieci.
  - Zgadza się. - Stanowczym tonem powiedziała opiekunka. - Rozdaj wszystkim kije.
  Ciosy zadawane były specjalnymi prętami kolczastymi. Zbierali je zazwyczaj sami chłopcy z zarośli, w okresach braku pracy. Jednak rzeczywiście już wtedy dzieci były zmuszane, nawet bez korzyści dla imperium, do kopania np. wykopania dołu na pół dnia i zakopania go na pół dnia.
  Oleg Rybachenko spojrzał na ręce swoich dzieci, były powalone w modzele.
  Chłopaki automatycznie zdemontowali kraty, Olegowi wydawało się, że oni, narzędzia tortur, poparzyli sobie palce, a ich nogi stały się ciężkie. Nie chciał uderzyć kolegi, ale nie miał odwagi zaprotestować. Prawie nic nie widział i boleśnie uderzył dużym palcem o leżący bruk. Dziwne, ale uczucie bólu pomogło zebrać się i mgła przed moimi oczami się rozwiała. Krok stał się pewniejszy, chociaż palec zrobił się siny.
  Zbudowano je półkolem w długiej linii. Timur był przywiązany kijami za ręce, a jego ramiona były skręcone, aby wygodniej było bić obrażającego chłopca. Chłopaki mrużą oczy i próbują odwrócić wzrok. Z rozkazu Frau Pontuss polewali solanką, posypując niebieską solą jego szczupłe, ale muskularne plecy. Sądząc po tym, jak chłopak się skrzywił, zaczął się palić.
  Gospodyni oblizała usta.
  - Teraz wszyscy macie nauczkę. Uderzaj mocniej, kto oszukuje, będzie skazany na represje.
  Asystent w tym przypadku, nosorożec, obnażył kły:
  Zaraz się nimi zajmiemy! Mruknął potwór.
  Chłopiec został przeniesiony między rzędami. Chłopcy powoli podnieśli drążki i pierwsze ciosy spadły na plecy Timura. Sądząc po bliznach na plecach i bokach, chłopak był karany więcej niż raz, więc tylko westchnął i ciężko oddychał, jak wszyscy chłopcy próbujący powstrzymać krzyki.
  - Uderz mocniej! - krzyknął Pontus. - Niech krzyczy.
  Pierwsze ciosy zadawali najmniejsi chłopcy, którzy po prostu nie mieli siły zadać poważnego bólu. Ale potem starsi chłopcy zaczęli mnie bić. Plecy dziecka były przecięte czerwonymi paskami, kapała krew. Ból, spotęgowany niebieską solą, sprawił, że Timur krzyknął, nawet upadł, deska została wbita gwoździami poniżej i ukłuła go w klatkę piersiową.
  - Nie ma potrzeby! - krzyknął chłopak. - Będę pracować, gdziekolwiek każesz.
  - Oczywiście że będziesz! - odpowiedział Pontus. - Ale najpierw lanie.
  Wczorajsi towarzysze byli zbyt podekscytowani i pokonali wczorajszego brata. Zarówno ludzie, jak i kosmici miotali się z taką samą zaciekłością. Chłopiec krzyczał, a jego bose stopy zostawiały krwawe ślady. Szczur-nosorożec warknął i uderzył dzieciaka pałką w gołe, opalone nogi. Chciał sprawić chłopcu jeszcze większy ból. Cios spadł na muskularne kostki, a następny na pięty. Timur pisnął i zwiotczał. Następnie oprawca wbił grubą igłę w pośladek, wlewając płyn.
  - Prawidłowy! - powiedział Pontus. - Teraz wolałby umrzeć niż zemdleć. Nikt nie uniknie kary.
  Oleg Rybaczenko stał prawie na samym końcu kolejki i wydawało mu się, że spadają na niego uderzenia bata. Timur był zawiedziony, sam chłopiec tylko drgnął, krzyczał i płakał. Jego okrągła twarz poczerwieniała z bólu, wykrzywił ją grymas cierpienia.
  Widząc Olega, wyszeptał bladymi ustami:
  - Miej litość!
  Chłopiec zawahał się: zamarł.
  Szczur nosorożec krzyknął:
  - No, na co czekasz! Zatoka!
  Oleg Rybaczenko odpowiedział:
  - Nie, nie mogę! On jest moim przyjacielem!
  Szczur nosorożec uśmiechnął się:
  Chcesz tego samego dla siebie?
  Oleg cały się trząsł, blednąc:
  - Nie ale!
  Pontus przerwał mu:
  - Wystarczająco! Chłopak podpisał swój własny wyrok. Ile jesteś wart Mordovorot. Wlać dobrze i powiesić na stojaku, aby inni go podziwiali.
  Oleg został wypchnięty z akcji, wciągnięty do kozłów. Chłopiec próbował się opierać, ale tygrysy nosorożce potraktowały go jak kotka. Ręce wykręcały się boleśnie, kości chrzęściły. Położyli go na deskach, chłopiec poczuł szorstkość końcówek wystających paznokci na policzku i brzuchu. Wbijały się w mięśnie, klatkę piersiową, podbródek, przód ud, kolana. Policzek miał podrapany do krwi.
  - Och, nie rób tego! - zapytał Oleg.
  - Niezbędny! - powiedział szczur-nosorożec, żeby każdy mógł być przykładem.
  Chłopiec poczuł, jak wylewa się mu na plecy solankę, a potem sól. Piecze jak plastry musztardowe. Oleg skrzywił się, jego stwardniałe stopy były umazane (ostatnim razem, gdy był w tym dziwnym wspomnieniu, które pojawiło się w tej wizji - założył sandały jakieś sześć lat temu), prawie natychmiast zaczęły dziko swędzieć. Szczur-nosorożec wbił igłę w pośladek, ukłuł mocno i boleśnie, płonąca ciecz dostała się do środka.
  - Teraz będziesz bardzo przerażony i nie stracisz przytomności. - wychrypiał potwór, obnażając twarz, by się jąkał i producent horroru!
  - Po co? - jęknął niewinnie uwięzione dziecko. - Przez wzgląd na Chrystusa okaż miłosierdzie.
  Szczur nosorożec, rozpylając trującą ślinę, odpowiedział:
  - Nie wierzę w te bajki o dobrym Jezusie! Ogólnie rzecz biorąc, jeśli Bóg istnieje, to jest on złem i okrucieństwem. A im więcej zła i cierpienia zadasz swojemu bliźniemu, tym więcej mocy i błogości otrzymasz w następnym świecie.
  - Absurdalne! - powiedział blednąc z przerażenia i nagle Bóg naprawdę jest takim chłopcem.
  - Zobaczysz! - zachichotał potomek kosmicznego Tartaru. - Ale nie miej nadziei, dzisiaj nie umrzesz.
  Pontuss szczekającym tonem rozkazał:
  - Zaczynaj! Niech pamięta na wieki pocałunki bata!
  Uwięziony cudowny pionier zadrżał, gdy usłyszał przeszywający gwizd, a potem silny wstrząs, od którego pękła mu skóra na plecach. Szczury nosorożce uderzały mocno, ale jednocześnie powstrzymywały siłę, aby nie zabijać. Z gardła chłopca wydobył się krzyk, zadrżał, popłynęła łza. Zagryzając wargę aż do krwi, chłopiec się powstrzymał. Chwilę później nastąpił kolejny cios, wstrząsając całym ciałem. Oleg Rybaczenko wziął głęboki wdech, ból, potęgowany przez sól i solankę, był nie do zniesienia.
  Pontus krzyknął:
  - Kontynuować!
  Znowu gwizdek i ciosy! Przecina do kości. Chłopiec spłonął do samego środka. Wyglądało na to, że odbiło się od żołądka. Pomimo jego najlepszych starań, część krzyku wydobyła się z jego zaciśniętych ust.
  - Matka!
  Znowu ciosy! Na plecach, między ostrymi łopatkami i wreszcie na bosych piętach. Chłopiec krzyczy, nie ma już siły się powstrzymać. Krzyk wybucha jak wulkan z gardła i czegoś, co wydaje się być nosem. Pontus jest zadowolony:
  "Teraz widzę, że bijesz go do szpiku kości. Pokonaj go dobrze, ale nie zabijaj!
  Z każdym uderzeniem ból się nasila. Łzy mieszają się z krwią i spadają na łóżko. Krwawe pręgi na plecach łączą się, zlewają w szkarłatny bałagan, cienkie białe kości chłopca zaczynają być odsłonięte. Oleg Rybaczenko się dusi, brakuje mu powietrza, druty wbijają mu się w zgięte kostki. Bose pięty brzęczą od szorstkiej, szorstkiej, zrogowaciałej skóry, która nie rusza się natychmiast, ale kropelki krwi wciąż wypływają. Uderzenia nasilają się, wydaje się, że błyskawica przechodzi przez zakończenia nerwowe do samego grzbietu. Inni chłopcy milczą, sumienie nie pozwala aprobować, strach przed represjami nie pozwala potępiać. Widać, jak opadły głowy chłopców, ale ich oczy śledzą egzekucję. Ciekawskie i denerwujące, większość z nich została już wychłostana w podobny lub bardziej wyrafinowany sposób. Myślisz, że gdyby to nie było dla mnie, a czasami w twoich myślach pojawia się złośliwość: krzyczy, ale oczywiście mógł to znieść, nie taki słabeusz jak Oleg.
  Bicie jest już po gołych kościach, plecy, boki, uda to solidna rana. Gdyby nie wstrzyknięcie stymulatora, chłopiec zostałby zajebany na śmierć - zmarł w wyniku bolesnego szoku. I tak pogrążył się w czymś gorszym niż piekło Dantego. To wtedy każda cząsteczka, każda komórka, każda żyła nasycona jest koszmarnym bólem.
  Pionier Oleg Rybachenko desperacko próbował odwrócić uwagę od bólu. Wspominając swoich rodziców, szczęśliwą epokę odległego dzieciństwa, zdawał się odpychać nogami od rozpalonej do czerwoności bulgoczącej lawy cierpienia, ale ona znowu go wessała, przykryła głową. Płynęli więc przez ocean tortur, sen o śmierci jako wybawiciela od udręki. Przypomniały mi się słowa Apokalipsy św. Jana. - I będą chcieli umrzeć, ale nie mogą. Taki los czeka grzeszników, którzy znęcają się nad dziećmi. Pan wynagrodzi im stokrotnie, a najważniejsza kara, jak mówi Jezus w Ewangelii Mateusza, będzie wieczna. I niektórzy pójdą do życia wiecznego, inni na wieczne męki. Jest to poniekąd pocieszające, budzące nienawiść do wrogów, chęć przetrwania i zwycięstwa. Chłopakowi udaje się krzyknąć:
  - Zapłacisz za to, za każdą wylaną łzę dziecka odpowiesz w dzień sądu Bożego.
  - Zamknij się suko! - ryczy szczur nosorożec.
  - Nie możesz zdusić prawdy. Pionier westchnął.
  - Dostać więcej!
  Uderzyli go ponownie, inwestując całą wściekłość, łamiąc kości, ale ból osiągnął już taki próg, że po prostu nie może być silniejszy. To żelazo, które można podgrzać do określonej temperatury, a następnie rozprzestrzenia się.
  Pontuss to rozumie, stara kobieta (a raczej wygląda na nie więcej niż czterdzieści lat, ale faktycznie przekroczyła kilka wieków), ma duże doświadczenie jako katów:
  - Cóż, wystarczy! A potem umrze! Uleczmy małego więźnia i torturujmy go przy pomocy komputera. Mam tylko program "Tortury Olimpijczyków".
  Rhino Rat, celowo ziewając, mówi:
  - Teraz gdzie to jest? Do ambulatorium?
  - Nie na stojaku! - Matrona przerwała bez apelu. Niech wisi jako ostrzeżenie dla innych. Wstrzykiwać wyłącznie zastrzyki wspomagające pracę serca. I niech znowu przegonią Timura przez szeregi i niech odbierze od ciebie resztę ciosów. Kiedyś spektakl do rozmnażania. Trzeba pracować!
  Cudzoziemiec z biczem przechylił głowę i poruszył futrzastymi uszami:
  - Posłuchaj gospodyni. Cóż, uruchom go ponownie.
  Nowe ciosy spadły na Timura. Tym razem nikt nie odważył się zaprotestować. Nie było najmniejszej ochoty wpaść w ręce oprawców. Timur krzyczy co chwilę upada. Zostaje złapany i ponownie pobity. Druga seria strajków już dobiega końca. Zostało tylko kilku chłopców. Jeden z nich jest najstarszy, ma szesnaście lat, broda już się rwie i widać wąsy. Wyraźnie się waha, uderza, ale robi to z łatwością, ledwo dotykając.
  Frau Pontuss jest wściekła:
  - Powieś tego leniwego młodzieńca na stojaku i przywiąż kamień do jego stóp. Niech cierpi.
  Chłopiec zostaje schwytany, napina mięśnie odciążające, owoc ciężkiej pracy, i krzyczy:
  - Cóż, na co się patrzysz, chłopcy je biją!
  Chłopcy wzdrygają się, przez szeregi przetacza się pomruk, ale brakuje im determinacji, by rzucić się na oprawców.
  Młody człowiek jest ciągnięty, każdy nosorożec jest od niego co najmniej siedem razy cięższy. Nie ma sensu walczyć. Ale potem dzieją się wydarzenia, na poziomie tych, które zmieniają losy imperium. Rozległy się dwa strzały i szczury nosorożce padają, grzbiety potworów są podcięte, głębokie kratery się otwierają. Młodzieniec uwolnił się i upadł, ale natychmiast poderwał się z okrzykiem:
  - Widzisz, jest Boża sprawiedliwość.
  Wyłaniając się jak anioł z ciemności, złotowłosa dziewczyna, tak bardzo podobna do swojej szwagierki Margarity, odpowiedziała:
  - Raczej ludzkie. Wiedzcie, że pakt z Diabłem nie gwarantuje nieba na ziemi i ciepłego miejsca w piekle. Opieranie się na szatanie jest jak siedzenie na krześle elektrycznym!
  Drugi do tej ognistej Aurory głośno:
  - To, co tu się dzieje, to scenariusz do horroru. Zrób to z dziećmi. Zdejmij chłopca ze stojaka.
  Oleg Rybaczenko potrząsnął głową i... obudził się. Nie położyła się podczas wizji, ale po prostu stała nieruchomo...
  A minęło sporo czasu. Naziści nadal to robili
  Przetwory spożywcze. Ale ten straszny narkotyk, który powstał z wdychania dymu z dziwnego mchu przez lekarzy SS, nie wydawał się bynajmniej krótki.
  Oleg Rybaczenko od razu pomyślał, dlaczego te Szwaby nie dały efektu. Czy są bez masek filtrujących? I po co taki koszmar w tej halucynacji. Co oni z tym robią?
  Ale sami naziści zachowywali się całkiem naturalnie, nawet stali się jakoś bardziej przyjaźni, dając do zrozumienia, że, jak mówią, mogliby z nami zjeść.
  Rzeczywiście, wyciągnęli parę potężnych ud krowy skradzionej lokalnym mieszkańcom. Potem jeden nazista ciągnął potężny kocioł, a drugi faszysta wraz z Olegiem poszedł po wodę. Znów dociekliwemu pionierowi wydało się to dziwne, dwa skórzane wiadra, aw najgorszym przypadku zwykły metal lub drewno. Poza tym jeden esesman, co też było nie do końca typowe, włóczył się.
  Pionier nie był całkiem pewny siebie, ciosy na tej egzekucji były zbyt realne w odczuciu, a potomek Łomonosowa domyślił się, że kryje się za tym coś więcej niż zwykła, a nawet nie prosta halucynacja.
  Woda płynęła sto kroków od obozu, srebrzystym, błyszczącym kryształowym strumieniem spod dwóch kamieni zwisających nad balkonem. Oleg Rybaczenko pochylił się chciwie w jej stronę. Chłopiec dopiero teraz poczuł, że wszystko w środku zostało wypalone na kamień, a raczej na węgiel. Chciwie chwycił się przyjemnego chłodu i... dostał w ucho.
  Jeden z esesmanów, schowany za skalną ścianą, kliknął coś na panelu skomplikowanego urządzenia i zachichotał jak szczur.
  Cios został zadany przez faszystę bez złośliwości, ale z taką siłą, że Oleg został rzucony na kamienie, że przestał słyszeć na lewe ucho, a ta strona głowy była naprawdę zdrętwiała.
  Lekarz tyran w szlafroku i złotym łańcuchu wybuchnął śmiechem i warknął:
  - Boks! Boks!
  . ROZDZIAŁ 4
  Pionier zerwał się i rzucił się na młodego esesmana. Celując pod nosem zwodniczo prawą ręką, a lewą sprytnie chowając się za nią. Uczęszczał na kilka zajęć z boksu, ale jego pamięć jest absolutna. Na przykład fałszywy cios i ostre pół cięcie podbródkowe i pół lewą ręką. Następnie uderzenie obejmuje ciało, udo, brzuch, a nawet wyprost nóg. I - co najważniejsze - zazwyczaj bokserzy walczący praworęczni nie spodziewają się trafienia inwestycją lewą ręką. Czynnik zaskoczenia zadziałał, Oleg Rybachenko to zrobił! Młody i dobrze wyszkolony esesman nie wiedział, że przynajmniej Oleg nie jest leworęczny, ale potrafił rzucić "pistoletem" w lewo. I złapał hak w szczękę. I ten fajny - esesman stanął na nogi tylko dlatego, że uderzył z powrotem w zwykły kamienny blok... A waga na wpół zagłodzonego chłopca nie wystarczyła, by rzucić wybranego żołnierza w SS, nie bierz słabeuszy!
  Gdyby Oleg Rybachenko był bardziej doświadczonym zawodnikiem w tym ruchu, prawdopodobnie poszedłby na serię ciosów kończących. Ale umiejętność nie jest pochwałą, a także cechami fizycznymi.
  Ale zrobił to całkiem dobrze, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że cios nie był praktykowany na treningu, a sam Oleg Rybaczenko, mimo swoich wielkich naturalnych zdolności, miał fajny boks.
  Teraz nawet żałował, że nie zapisał się do sekcji, o której trener Faranenko powiedział - wyrośniesz na dużego faceta, ale z szybką i lekką reakcją. Wkrótce ZSRR weźmie udział w igrzyskach olimpijskich - i można by odpowiednio powalczyć o medal!
  Co mówisz? Oleg Rybachenko odpowiedział na to w następujący sposób:
  "Wolę oszczędzać głowę na bardziej przydatne rzeczy dla kraju, niż czyścić sobie nawzajem pięciocentówki!" Na przykład, jeśli stworzysz traktor, który jeździ na trocinach, a nawet na zwykłych śmieciach, to znacznie więcej
  Ojczyzna skorzysta!
  Ale teraz sam chłopiec otrzymał kapitał.
  Tak więc Oleg Rybaczenko nigdy wcześniej nie został pobity w swoim życiu. Dorosły esesman szybko złamał zorganizowany opór dziesięciolatka, choć wysokiego jak na swój wiek (co jednak pokazał i kilka razy z powodzeniem uderzył) i umiejętnie wymachując pięściami - podniósł upadłego i ponownie uderzył. Kiedy Oleg Rybachenko przestał się opierać (To znaczy, prawie stracił przytomność, to znaczy, że nadal są myśli w twojej głowie, nie jesteś w czerni, ale twoje ciało już nie jest posłuszne. Ci, którzy poważnie walczyli na ringu, prawdopodobnie wiedzą, co to jest lubię być w grogu). Faszysta pozwolił mu upaść i, o dziwo, nigdy nie uderzył upadłego. Jednak lekarz-kat krzyknął coś do niego w anagramowym języku. Wziął wiadro i polał wodą swoją posiniaczoną twarz.
  Uczucie tonącego kotka, a woda z lodu, który właśnie się stopił, jest tak zimna - po prostu zimowe pływanie!
  Oleg otrząsnął się, wstał i splunął na but krwią z lewego policzka, która trysnęła od środka. Esesman już go nie bił - westchnął nagle, że biorąc pod uwagę w jakich oddziałach potwór służy o dziwo, niemal sympatycznie, i sam zaczął nabierać wody do wiader zrobionych z krokodylich (również podobno nie takiej marnotrawstwa) wiader ze skóry ...
  Rybachenko Jr. zauważył tę okoliczność jako dobrą i złą jednocześnie. Dobra wiadomość jest taka, że nie zostaną zabici, przynajmniej do czasu logicznego zakończenia eksperymentu. To prawda, że linia mety może być bardzo zawężona i może przynieść ulgę w cierpieniu! Złą rzeczą jest to, że będą silnie strzeżone i aby uciec, w rzeczywistości należy wykazać się pomysłową pomysłowością!
  Wkrótce Oleg Rybaczenko przekonał się, że bycie królikiem doświadczalnym oznacza posiadanie pewnych przewag nad innymi jeńcami wojennymi.
  Okazało się, że jeńcy i jeńcy również będą karmieni na gorąco. Szacunek oznacza, że esesmani już dawno coś z puszek pożerali i po prostu leżeli na jakiejś pościeli, krzyczeli albo spali. Cóż, wilkołaki wędrowały po okolicy - albo polując, albo niosąc patrol, albo jedno i drugie. Jednak Oleg nie był zadowolony. Położył się na przesuniętych gołych nogach Aurory i jeszcze jednej młodej dziewczyny (żeby nie upaść na wilgotną, wciąż zimną ziemię?) i syknął - Margarita otarła mu twarz brzegiem marynarskiego płaszcza nasączonego roztopioną wodą, zabraną od Olega Rybachenko, z aprobatą mówiąc:
  Jesteś teraz prawdziwym mężczyzną. Przegrana na pięści, wygrana na głupcach!
  Aurora zasugerowała:
  - Tak, zrobię mu masaż twarzy, skaleczenie szybciej się zagoi.
  Oleg Rybaczenko uśmiechnął się na siłę. Bardzo nienaturalne. Zachorował do tego stopnia, że zaczął tańczyć diabły z plazmowymi łyżwami na kopytach. A jednocześnie... czy czuł się teraz weselszy? Bałem się trochę kontynuacji: teraz rozłożą to na kamieniach i biją biczami od serca, a może spróbują z błyskiem w oku. Ale naziści nawet tu nie spojrzeli i rozmawiali o czymś w swoim ptasim dialekcie, na zmianę degustując z kotła.
  Margarita szepnęła jej do ucha:
  - Oczywiście, dobra robota ... Ale bądź mądrzejszy! Kiedy silni wydają się słabi i na odwrót!
  Oleg Rybaczenko narzekał:
  - Niestety nie ma co udawać słabego, bo tak jest!
  No to mocno uderzyli w rogi... Oprócz rozciętego policzka, jeszcze się zataczali, choć niewiele, kręgosłup mocny - dwa zęby. Bolały żebra i bolało ucho.
  Jednak egzekucja podczas fantastycznej wizji spowodowała znacznie więcej cierpienia.
  - Dosyć, dobrze - Oleg Rybaczenko odepchnął długie palce Aurory swoimi świeżo zakutymi rękami, usiadł z rąbkiem marynarskiego garnituru. Zadrżałem. - Nie, jest zimno. I jedz polowanie ...
  Jak w końcu świadomość zależy od bycia - nieświadomie zostaniesz marksistą. Jeśli tylko przeżyjesz!
  Więzienny kleik wsypywano do aluminiowych misek - przewożono je jednym z transportowców pancernych. Ale nie było łyżek. Podobno wierzono, że niewolnicy i tak zjedliby gęstą owsiankę. Albo postanowili się pośmiać, bo tych łyżeczek to nie taki brak. Cóż... tak jest lepiej!
  Stajesz się prawdziwym dzikusem - chłopak wybuchnął śmiechem i od razu zacisnął usta, żeby go nie dostać.
  Owsianka okazała się kaszą gryczaną wymieszaną z pęczakiem - gęstą, prawie niesoloną i oczywiście bez mięsa lub czegoś podobnego, no może dodali trochę rybki dla zapachu. Elementarna, prawie pusta mieszanka dwóch ziaren (a one same pękają od wędzonego mięsa, sądząc po zapachu). Ale żołądek pioniera już dawno osiągnął swoje granice: tak, że głód nieco ustąpił, wrócił dopiero na widok owsianki, ale ze zdwojoną siłą.
  To prawda, źle było jeść - kilka razy gorąca mieszanka spadła ze środka na zraniony policzek, a łzy napłynęły do oczu z bólu - ale co to jest?! Tak, a "bransoletki" przeszkadzały, Oleg Rybachenko szarpnął rękami, ze złością rzucał wokół siebie iskry z oczu ... iw pewnym momencie zdał sobie sprawę, że jego prawa ręka wczołgała się na ring od jednego z tych szarpnięć do środka!
  Niewiarygodne - czy SS naprawdę tak prymitywnie przebijało. To również pozbyłoby się wilków tresowanych przez karzących!
  Oleg Rybaczenko zamarł. Natychmiast zmusił się do przeżuwania, chowając się za miską. A prawą ręką przekręcał, aż utwardzona stal nieznośnie wbiła się w skórę.
  W SS wydaje się, że nie wszyscy są tacy fajni!
  I zdał sobie sprawę, że być może mógłby wyciągnąć rękę. Pierścionek przeznaczony na większą rękę - męską lub miejscową młodzież, może nawet starszego chłopca, który dużo pracował. Ale dla spoconych rąk dorastającego chłopca, Olega Rybachenko, pułapka okazała się szeroka.
  Chłopiec szepnął:
  - Czekam na zwycięstwo! Czekam na zwycięstwo! Ci, którzy pragną zerwać kajdany! Dziadkowie wygrali Fritz! Zapełnimy je również jak grę!
  Aurora, czule patrząc na Olega Rybachenko, płynnym ruchem odepchnęła jego rękę (z szerokiej rany i otarcia na dłoni płynęła krew). Drugi sąsiad w tym momencie poruszył się, zasłaniając to, co się działo. Oleg spojrzał ognistemu diabłu w oczy, ona mrugnęła. Zaczęła też wiercić szmaragdowymi laserami z bliskiej odległości, niczym kobra - nierozłącznie. Potem potrząsnęła głową, wskazując dyskretnie na wilkołaki. Potem bez przerwy jadła - chwyciła bezpośrednio szkarłatnymi gąbkami z kubka stojącego na uniesionym kolanie, opuściła ręce i zaczęła kreślić kręte linie przechodzące w fale na mokrej ziemi.
  Oleg Rybachenko nic nie rozumiał, ale w jego głowie już brzmiała zwycięska piosenka;
  Młody, słodki, czysty;
  Czerwony sowiecki kraj!
  Słońce wschodzi promieniście
  Podane sercem!
  
  Nasze jeziora są czyste
  Burzliwy kryształ rzeki!
  Chłopcy biegają z piłką
  Wbiegnijcie razem na wzgórze!
  
  Pierś pęka od powietrza,
  Wiosna w każdym źdźble trawy!
  Zwracam się do Pana
  Daj się porwać złu, kłopotom!
  
  Nadszedł trudny czas
  Faszyzm najechał Ruś!
  Wykujemy nowy na bitwę,
  Niech panuje komunizm!
  
  Razem rzeczy zawsze się kłócą,
  Jesteśmy jak zaciśnięta pięść!
  Kawaleria jeździła
  Cóż, teraz stalowy czołg!
  
  Wielkie dzieło Lenina
  Będziemy kontynuować tak jak jesteśmy!
  Stalin mądry geniusz
  Co nas nauczyło wygrywać!
  
  I na koniec powiem
  Kto uratował - przegrał!
  Pomyślałem dokładniej - wyrażę,
  Finał już wkrótce!
  Oleg Rybachenko, po takim piasku wydawało się już, że morze jest po kolana! I góry na pewno, na ramieniu!
  Dziewczyny też się ożywiły i szeptały od ucha do ucha. Wszyscy mieli nadzieję.
  Potomek Łomonosowa i Stenki Razin nadął policzki, a potem sapnął - cholerna rana boli.
  A jeśli uda ci się uciec? Oleg Rybaczenko szybko rozejrzał się w bok, jakby jego myśli mogły (a kto wie, czy mogą mu wysłać usterki, to nie wiadomo, jaki mają sprzęt!) podsłuchały eskorty SS.
  Ognisty diabeł z piekielnym błyskiem w oczach dotknął stalowych pierścieni na rękach pioniera i skinął głową z aprobatą: mówią, tak, możesz spróbować! Jest to jasne nawet bez dyskusji i bez zbędnych ceregieli.
  Lisowlosy wojownik szepnął:
  - Nawet jeśli ktoś przeżyje... Będzie na kim się zemścić!
  Ale potem Oleg Rybachenko wewnętrznie zamienił się w kamień, jakby z zamrożenia. I zmroziła go jedna prosta myśl: wykręci ręce. A potem... ale wtedy trzeba będzie pomóc pozostałym dziewczynom się uwolnić. W przeciwnym razie nie jest pionierem-doskonałym uczniem, ale kim?!
  Zapamiętałem słowa: liderem nie jest ten, kto sam idzie naprzód! A kto kroczy i pomaga drugiemu!
  A kim oni są dla ciebie - takie piękne dziewczyny z nogami połamanymi we krwi. Coś w środku młodego leninisty oburzyło się - z rykiem tysięcy tornad zbuntowało się! Okazuje się - biegnij jak najszybciej i...
  W rzeczywistości, jeśli uciekniemy, wtedy nie będzie innej szansy. Inaczej to zdrada.
  Ponownie spotkał się wzrokiem, najpierw z Margaritą, a potem z Aurorą, która też wyraźnie rozweselona, ze smakiem oblizała miskę. A ona, wystawiając nos z miski, mrugnęła.
  - Nie trzymamy cię! - dodał ognisty diabeł. - Jeśli odejdziesz, na pewno przyjdziesz z pomocą!
  Oleg Rybachenko skinął głową i odpowiedział:
  - Przysięgam! Uczciwy pionier skontaktuje się z partyzantami i zostaniesz zbawiony!
  Cóż, tak zdecydowaliśmy! Dalej poszło o wiele bardziej prozaicznie. To już dobrze, że to nie Oleg miał myć miski - najwyraźniej albo bali się go znowu rozkuć, albo postanowili dać dziewczynom ciężko pracować. Drobiazg, ale w tej pozycji jest przyjemny. Złe jest to, że znowu musiałem iść, a kiedy ci faszyści się uspokoili. Nie mogę znaleźć nic bardziej lub mniej trwałego.
  Jest trochę chłodno i choć wiatr ucichł, chmury nadciągnęły konno, a z nich zaczął siać zimny deszcz. SS-mani wydają się być teraz nawet zadowoleni, chociaż oni i ich wilkołaki nosili mokry smród.
  Musiałem dużo chodzić. Taki świat tutaj to szczególny mikroklimat Krymu. Zwykle bez opadów, ale w tym przypadku z porywami wiatru.
  Dziewczyny dobrze już spały, a zimno dodało im sił.
  Ale z jakiegoś powodu Oleg Rybachenko chciał spać, jego oczy zdradziecko się skleiły.
  Tak, taki ciężar, jakby stutonowa tusza naciskała na ciebie i nie oddychała głęboko.
  Oj, zaraz się rozchoruję, pomyślał Oleg Rybaczenko, ciężko przestawiając nogi, które znów zaczęły sztywnieć. "Teraz na pewno zachoruję, ale co wtedy?" Naziści na pewno nie będą używać aspiryny ani penicyliny w zastrzykach, a pewnie nawet miodu będą żałować. A może nadal nie jest? Zapisane do eksperymentów? Dokąd my, biedni ludzie, teraz idziemy?!
  Znów rzeczywistość z deszczem i cierpieniem zniknęła, a on zasnął w drodze. Co prawdopodobnie jest korzystne tylko w tej pozycji;
  Przestrzeń w pewnym sensie - bitwa;
  Pionierzy Dmitrij i Oleg Rybachenko, jako znakomici studenci i wybitni sportowcy, otrzymali prawo do reprezentowania swojego kraju w ZSRR na towarzyskich zawodach bokserskich organizowanych między dziecięcymi klubami sportowymi ZSRR i Niemiec. Oba kraje są nadal uważane za sojuszników, a pogłoski o zbliżającej się wojnie ucichły. Rzeczywiście, wojska niemieckie wycofały się z granicy, a Wehrmacht prowadzi zwycięską ofensywę w Afryce, podbił już Egipt i właśnie dowiedział się o zdobyciu Gibraltaru. Powiązania, z którymi Stalin osobiście pogratulował Führerowi!
  Urojona wizja brak słów, ale co się nie dzieje we wszechświecie. Oleg łapie się na tym, że tak myśli - znów zainspirowany sztucznym wpływem promieni czy czegoś innego. Ale wszystko jest tak realne, że nie ma siły, by oprzeć się temu złudzeniu.
  Możesz więc bezpiecznie polecieć do prawie przyjaznego kraju. W prasie niemieckiej mówi się tylko dobre rzeczy o Związku Sowieckim, a komunizm jest nawet zaliczany do braterskiej ideologii narodowego socjalizmu. Co więcej, pojawił się ruch podobny do ruchu Stachanowa...
  Dmitry i Oleg Rybachenko to bokserzy z najmłodszej grupy wiekowej, mają zaledwie jedenaście lat, dolną granicę występów w zawodach. Ale chłopcy są dość wysocy jak na swój wiek i nawet w epoce nie ma takiego przyspieszenia jak pod koniec XXI wieku.
  Oleg jest jednak mniejszy, szczuplejszy, z lżejszej kategorii wagowej, ale za to bardzo szybki. Dmitrij jest większy, szerszy w kościach, można mu nadać wygląd chłopca-bohatera co najmniej czternastolatka.
  Chłopcy różnią się kolorem włosów. Olezhek jest lekki, jak naturalny blondyn, jak śnieżka. Dmitry z brązowymi włosami, brązowe włosy. Oleg jest kilka miesięcy młodszy, a przy okrągłej twarzy nadal wygląda jak dziecko, a Dmitrij jest po prostu przystojny, godny propagandowego plakatu. Dziewczyny już się na niego gapią, nie wierząc, że to taki duży dzieciak.
  Jednak Oleg Rybachenko jest znacznie bardziej erudycyjny niż Dmitrij, chociaż obaj chłopcy są bardzo inteligentni i uczą się za te same piątki. Rzeczywiście, w kraju sowieckim dobrzy sportowcy muszą być doskonałymi studentami.
  Reszta facetów jest starsza, ale do osiemnastu lat, chociaż kilku bohaterów ma dobre dwa metry wzrostu i waży centnera ...
  Bokserzy, najlepsze młode kadry kraju... A walczyć będą z nimi mistrzowie Niemiec i krajów im podległych... Wśród dzieci oczywiście, czy juniorów.
  Lecą non-stop największym liniowcem pasażerskim III Rzeszy na trasie Moskwa-Berlin.
  Bokserzy siedzą osobno, ale są też zapaśnicy, ciężarowcy, piłkarze, pływacy. Wszyscy juniorzy i doskonały występ. Stalin nakazał, aby nasze nowe pokolenie, urodzone pod sowieckim reżimem, pokazało się z jak najlepszej strony i nie straciło twarzy. I oczywiście wszyscy są chętni do walki ...
  Dmitrij zapytał Olega:
  - Czy przygotowałeś plan taktyczny na bitwę?
  Pionier odpowiedział:
  - Na każdego przeciwnika mam kilkanaście planów... Ale najpierw trzeba mu się przyjrzeć, a dopiero potem podjąć decyzję... Dla każdego indywidualnego podejścia najmniejszy ruch i specyfika, w tym fizjologiczna budowa przeciwnika, dyktują czysto indywidualna taktyka.
  Dymitr prychnął pogardliwie:
  - Ale robię dużo łatwiej! Bez taktyki rzucam się na wroga, uderzam mocniej i częściej i łamię.
  Oleg Rybaczenko zauważył:
  - Mało jest tak dużych i rozwiniętych fizycznie facetów jak ty w twoim wieku. Dlatego taktyka nacisku mija. Możesz się po prostu przewrócić. Ale tutaj jestem prawie normalnego wzrostu, no, może trochę powyżej średniej, a żeby zostać mistrzem ZSRR, tak ogromnego kraju, jeden nacisk nie wystarczy. W końcu nie można pokonać wroga brutalną siłą, ponieważ on również trenuje, prowadzi zdrowy tryb życia, dobrze się odżywia, studiuje taktykę. A potem trzeba to powtórzyć, jak w partii szachów. Czasami nawet coś, poświęcając się dla dobra maty.
  Dmitri sprzeciwił się ostro:
  - A moi przeciwnicy trenują, aw finale chłopak był jeszcze większy i cięższy ode mnie. Wiele zależy od tego, jak trenujesz. Niektórym wydaje się, że można zostać mistrzem olimpijskim w dwa tygodnie, pracując do granic wytrzymałości... To złudzenie. W końcu najważniejszą rzeczą w treningu sportowym jest nie tyle superobciążenie, ile superregeneracja. Ale są odpowiednio dobrane indywidualnie zestawy ćwiczeń, a najważniejsza jest późniejsza regeneracja i nabieranie sił... Potem walczysz na jednym oddechu, zadając setki ciosów w trzech rundach, a raczej tak naprawdę , o wiele mniej.
  Oleg Rybaczenko zauważył:
  Cóż, to z pewnością też prawda! W szczególności tajemnica prawidłowego oddychania i zastrzyki w punkty wzrostu ciała dziecka... Jest tu kilka Know-How naszego guru. Ale nie rozumiem, dlaczego nie dzieli się nimi z innymi trenerami?
  Dmitrij szepnął:
  - Powiedział mi w zaufaniu, że jesteśmy z wami... Nie tylko bokserzy, ale przede wszystkim żołnierze. Musimy jeszcze zrobić coś wyjątkowego... Bardzo ważnego, nawet ważniejszego niż olimpijskie złoto!
  Oleg przechylił swoją bystrą głowę i powiedział:
  - Coś ważniejszego.... Może i to mi powiedział... Że losy ludzkości mogą zależeć od czynów dwóch sowieckich pionierów. Zupełnie jak w bajce.
  Dmitrij filozoficznie zauważył:
  - A skąd się biorą bajki, jak nie z życia. Może tak będzie naprawdę! Wprawdzie nie jesteśmy brzydkimi kaczątkami, ale... Jeszcze za wcześnie, by nazywać nas Orłami.
  Oleg Rybachenko płynnie zmienił temat rozmowy:
  - Czy uważa pan, że zagrożenie inwazją niemiecką w końcu minęło?
  Dymitr wzruszył swoimi szerokimi ramionami w oszołomieniu.
  - Tutaj, moim zdaniem, jesteś bardziej ekspertem. Sam myślę, że nie możesz od razu uderzyć wszystkimi rękami i nogami, wtedy znowu nie można atakować we wszystkich kierunkach. To prawda, jeśli poruszasz się w skoku ...
  Oleg Rybaczenko zaśmiał się:
  - To brzmi całkiem logicznie ... Ale nie wiemy, co konkretnie miał na myśli Hitler, ale napięcie naprawdę opadło, a niemieckie samoloty przestały naruszać naszą przestrzeń powietrzną, a brzęczenia gąsienic nie słychać za granicą, to fakt. Tak, i Führer, część robotników wróciła z powrotem do maszyn. Czyli III Rzesza schowała kły... Ale nie wolno nam się relaksować.
  Dmitry wyjął z torby pieczoną kanapkę z rybą i specjalnym beztłuszczowym serem i podał ją Olegowi. Potem wyjął dla siebie dwa razy więcej. Oferowany:
  - Jedz... Nie możesz robić długich przerw w jedzeniu i przyjmowaniu białka. Kiedy stężenie aminokwasów w organizmie spada, mięśnie tracą siłę.
  Oleg Rybaczenko zauważył:
  - Dla kulturystów, którzy dużo pracują, to całkiem prawda, ale dla bokserów... W końcu nie mamy mięsa, farb do ciała, a tym bardziej zwiększa to skuteczność walki!
  Dmitry, po odgryzieniu kanapki i dodaniu do niej pomidora, zgodził się:
  - Nie wszystko, ale... Nawet jem lub piję białka na noc, żeby stężenie aminokwasów nie spadało. A co najlepsze, nie jaja kurze, ale jaja przepiórcze lub strusie, cóż, te ostatnie są naprawdę rzadkie ... Chociaż w Azji Środkowej wydaje się, że strusie już zaczęły się rozmnażać ...
  Oleg całkiem poważnie (tonem) zażartował:
  - Bardzo wartościowe białko w przednich łapach żaby. polecam spróbować!
  Dymitr zachichotał jak chłopiec:
  - Tak, ale jeszcze bardziej w ostrygach z czerwoną papryką indyjską!
  Oleg jednak ostrożnie odgryzł kawałek kanapki i zaczął pochłaniać kawałek. Ryba była czerwona, smaczna, nasączona ketchupem z rozgniecionym czosnkiem. Można było dodać trochę siły... Jak na przykład Kubuś Puchatek...
  - Kubuś Puchatek żyje dobrze na świecie! Ma żonę i dzieci, jest łopianem!
  Oleg nagle zasugerował:
  - Czy możemy śpiewać?
  Dmitrij bez większego entuzjazmu zauważył:
  - Czy nie jest za wcześnie na śpiewanie?
  Oleg Rybaczenko uśmiechnął się:
  - W sam raz, zwłaszcza, że lecieliśmy nad granicą ZSRR!
  Dmitrij zapytał swojego partnera:
  - Nożyczki czy papier?
  Oleg machnął ręką.
  "Może lepiej obejść się bez dziecinnych żartów. Jesteśmy spokojnymi ludźmi, ale nasz pociąg pancerny zdołał rozpędzić się do prędkości światła...
  Dymitr przerwał:
  - NIE! Nie potrzebujemy takich przedszkolnych piosenek. Daj spokój, coś bardziej... patriotycznego!
  Oleg wydymał pełne płuca i zaczął śpiewać, komponując po drodze. Danka z kolei śpiewała bardzo dobrze. A raczej jego głos był jak trąbka marszałka, a może nawet Jerycha;
  Pionier to dumne słowo
  Krawat Stalin Rodnoy związany.
  Nie ma nic innego jak impreza w domu,
  Dla mnie komunistyczny ideał!
  
  Przysiągłem służyć Ojczyźnie na zawsze
  Aby Ojczyzna wspaniale rozkwitała,
  Aby wszystkim żyło się lepiej,
  Aby lot stał się bardziej gwałtowny niż orzeł!
  
  Grzmiało - nadeszła wojna,
  Więc śmiało, chłopcy idą na kemping!
  Wehrmacht postawił śmierdzący pysk,
  Więc wyślemy to na koszt!
  
  Nie dali karabinów chłopakom,
  Nie było odpowiedzi lat - są małe!
  Mimo to uciekli do żołnierzy,
  Bo bagnety są tak potrzebne!
  
  Pod Moskwą walczyliśmy na zaspach,
  Pędzili boso przez mróz ...
  Piękni pionierzy biegną w szatach -
  Nie ma granatu, więc uderz pięścią!
  
  Jak okrutne są faszystowskie koty -
  Ile możesz pić ich krew,
  Ale naziści przyjdą zemścić się,
  Sępy zamienią się w zwierzynę łowną!
  
  Na obiad skromna racja - głód,
  Żołnierze odmrozili sobie stopy...
  Jestem w zasadzie tylko dzieckiem
  Ale ojcowie są dumni z tego wyczynu!
  
  Czołg pędzi, "Tygrys" pchnął lufę,
  Ale młody wojownik ścisnął granat!
  A faszystowski drań natknął się na minę:
  Oto jego gorąca pochodnia w objęciach!
  
  Nawet mały będzie gigantem
  Jeśli wychowałeś odwagę!
  Pionierzy jako ogniwa są zjednoczeni,
  Dusza silniejsza: tytan - metal!
  
  Wehrmacht nie przeszedł, dostali w czoło,
  Stalowe trumny się zakrztusiły!
  W Rosji są tacy chłopcy,
  Pokolenia potomków są dumne!
  
  Znowu bitwa, tym razem nad Wołgą,
  Pionier - stał się terminatorem!
  Faszyści mają pełne kostnice
  I wał śmierci pęka na brzegu!
  
  Ilu naszych zginęło - nie liczy się,
  Ilu znowu umrze - bez łez...
  Ale tacy wojownicy wierzą w dzieło;
  Zmartwychwstań, kto jest godzien Chrystusa!
  
  Zostali członkami Komsomołu w Berlinie,
  Tam złożył przysięgę wierności!
  Pół Europy z Unią boso,
  Nasz młody zespół wystartował!
  
  A teraz zbudujemy nowy świat,
  Każdy stanie się twórcą-demiurgiem....
  Zatop się w otchłani cierpienia - wojny,
  Nie dowiemy się, co oznacza strach!
  
  Dobroć we wszechświecie zaczyna rządzić
  I wtedy ból zniknie, uwierz mi...
  Z nami jest najlepszy ze wszystkich geniuszy, Stalin,
  Pokonano piekielną bestię Hitlera!
  
  Walczyliśmy o to dzielnie.
  Na zawsze zaszczycony...
  I zrozum, że impreza jest ważna -
  Wszechświat doprowadzi do snu!
  Samolot z wiadomością zaśpiewał tę piosenkę unisono. Zabrzmiało to tak uroczyście, że można było się rozpłakać...
  . ROZDZIAŁ 5
  Wizja zniknęła, a chłopiec-pisarz i geniusz ponownie znalazł się w rzeczywistości wędrującej kolumny.
  Z niemożności banalnej rozmowy z kimś (po wizji język zupełnie zdrętwiał!) Oleg Rybaczenko był dodatkowo wściekły. I jakoś nawet nie od razu zorientowałem się, że zbliżają się do lasu. Skończyło się - przemoczone, a pod stopami szła wydeptana droga, choć rozmoczona, ale czysta, poprzecinana gdzieniegdzie śladami wozów, samochodów, gąsienic czołgów lekkich, motocykli, a nawet końskich kopyt.
  Zimne błoto, które wyglądało jak paskudne mydło, okazało się równie śliskie, Oleg Rybaczenko kilka razy cudem utrzymał równowagę, aw kolumnie dwie czy trzy dziewczyny upadły i szybko się podniosły.
  Sama Margarita, dość wyczerpana, zachęcała towarzysza broni:
  - Robi się ciemno, zaraz dadzą ci odpocząć!
  Półtorej godziny po rozpoczęciu deszczu minęli coś, co z daleka wyglądało na pasmo wzgórz. W pobliżu Oleg Rybachenko zdał sobie sprawę - to nie są wzgórza, ale wał z wieżami karabinów maszynowych. Starożytny, krymski wał, ciągnący się jak okiem sięgnąć na wschód i zachód. W regularnych odstępach na "wzgórzach" widoczne były zrównane z ziemią kręgi z szarego kamienia - ruiny wież strażniczych. Pomiędzy dwoma z nich - do zagłębienia, będącego niegdyś prawdopodobnie otworem bramy, przechodziła kolumna jeńców.
  Potem ponownie uśpiono ich. Nawet nie zdjęli kajdan i nie zaczęli się karmić. Sen okrył dziewczęta jak skrzydło kruka;
  Nagle sceneria przed dziewczynami się zmieniła (a te sny są zbyt często pretensjonalne!) i wylądowały w morzu, a dokładniej na molo z widokiem na morze i chłodem.
  Dziewczyny z Komsomołu poszły do portu, sylwetka niszczyciela nie była daleko, około kilku kilometrów, ale prawie zlała się z linią horyzontu. Tutaj ponownie zostali kilkakrotnie zaatakowani przez pięć szczurów-karaluchów. To są tak obrzydliwe stworzenia, z sześcioma nogami, że patrzysz i ciągniesz do wymiotów. Jednak to kwestia dwóch sekund, pchnięć sztyletami i po wszystkim.
  Piękna Margarita śpiewała nawet:
  - A dla mnie jak środek wymiotny, potem eliksir miłosny!
  Czerwona Aurora gwizdnęła przez nozdrza:
  - Ale zachowanie jest dobre - i mam ściśniętą szczękę z nogą!
  Bardziej niebezpiecznymi stworzeniami były topory mew. Mieli umiejętność strzelania dziobem. Ostrze zostało wyrzucone i przebiło skórę, wstrzykując kwas. Następnie topór ptak usiadł na pokonanej ofierze - rozdarł mięso. To prawda, że \u200b\u200bzostali już w większości zastrzeleni. Ale cztery drapieżniki o wzajemnie zaostrzonych głowach próbowały zaatakować zwiadowców.
  - Oto kolejne wypaczenie natury! - Ognisty diabeł zauważył Aurora...
  - Kto je stworzył, nigdy niczego nie wypacza! - W nowej misji Margarity ponownie pojawiły się atawistyczne uczucia religijne. Osobowość zmienia się, gdy w podświadomości budzą się pewne siły. - Tak się podoba Wszechmogącemu Bogu!
  Rudowłosy demon w krótkiej spódniczce i włosach gorętszych niż miotacz ognia ponownie zaprotestował:
  - Nie, to po raz kolejny pokazuje potężną siłę mutacji. Seria podobnych zderzeń może spowodować powstanie życia!
  Rzucając dwoma czakrami, dziewczyny odcięły drapieżnikom, a następnie złapały dyski, które do nich wróciły.
  - Jak bumerang, ale tytan tnie! Ognisty diabeł uśmiechnął się.
  - OK! Że tylko ten tytan nie tnie, ten metal jest słabszy od bibuły.
  Dziewczyny zaczęły obracać łódź. Ognisty diabeł, po czym niespodziewanie błagalnie zapytał:
  - Skomponujmy wreszcie piosenkę Margarita!
  Śnieżnobiała blondynka uśmiechając się jaśniej niż słońce zapytała:
  - Aby przynieść nam szczęście!
  Fajna Aurora wypaliła:
  - Dokładnie! Niech przegrany płacze - zazdrość łajdaka!
  Komsomolec odchyliła się do tyłu i cicho śpiewała, słowa płynęły i migotały:
  Wyrocznia wśród magicznych kamieni,
  Zrodzony z burzy - jasnego słońca!
  Nie jesteśmy pomiotem - wadliwą ciemnością,
  Jak kolorowo na promieniu wije się pieśń!
  
  Czasami skała jest z pewnością szkodliwa -
  Mamy kłopoty, smutek, śmierć, proroctwa!
  I duchy w bladym blasku,
  Świeć jak znak w nocy!
  
  Ale nie będziemy przesądni
  Rosyjski wojownik - miecz w dłoni!
  Służ wiernie Jezusowi
  Niech diabeł na zawsze oszuka!
  
  Nie ma silniejszej ojczyzny,
  W końcu nasza wola jest jak metal!
  Mądry Stalin prowadzi atak,
  Tornado "Andryusha" na Kolońskim metalu!
  
  Będziemy święcie służyć Rosji,
  Marzyłam o tym, żeby poświęcić jej swoje serce!
  Żołnierz ma najostrzejszy bagnet,
  I płomień w spikerze - przemówienia!
  
  Chwała Tobie Rusiu hymnem,
  Śpiewamy jej hymny,
  Zemsta przyjdzie do przeciwników -
  Zajmijmy się wroną!
  
  Zbudujemy nowy święty świat,
  Niech nas bóg błogosławi!
  Dziewczęcy luksus i aktualizacje,
  Nie zostaniesz kalifem przez godzinę!
  
  Nagrodź nas cudowną wizją -
  Głos Pana woła do miecza!
  Życie stanie się słodkim dżemem
  Kiedy jesteś silny jak "KAMAZ"!
  
  Ojczyzna bujne lasy dębowe,
  Gdzie wiesz, ze swoją duszą, odpoczniesz!
  Otrzymasz oceany - chwałę,
  Wejdziesz na Kreml jako mistrz!
  
  Jesteś rycerzem - plemieniem gigantów,
  Przestronność mórz i błyszczą kry!
  Piasek złotej wielkiej pustyni,
  A ze szmaragdowym aksamitem - lasem!
  
  Idziemy śmiało w krwawą bitwę,
  Chociaż "Tygrysy" budzą grozę!
  Pazury nazistowskich łap,
  Z wyglądu Adolf jest z pewnością fajny!
  
  Ale mam wąsy na twarzy,
  Pysk wykrzywiony, szczęka precz!
  A nasi ludzie są wielcy, dumni,
  Ujawniono moc faszystowskiemu stworzeniu!
  
  Teraz czas na światło
  Przyszła łaska niebios...
  W wierszach śpiewane są wyczyny -
  Chrystus święty w duszy zmartwychwstał!
  Aurora klaskała, klaszcząc w dłonie tak, że wzbił się w górę chmara much:
  - Margarita śpiewała dobrze, ale psalmy trzeba śpiewać w chórze kościelnym. Wszystkie myśli są zaciśnięte na religijnym temacie!
  - Musisz odpokutować za swój grzech. - powiedział Korshunova, który ponownie wpadł w ekstazę religijną, dojrzał. - Ten, kto sprzedaje swoją duszę, zawsze jest na straconej pozycji - oddaje nieśmiertelność za śmiertelnika!
  Ognisty diabeł roześmiał się.
  - Ty, jak widzę, też potrafisz pięknie mówić! Dobra, kochanie, teraz mamy zabawny spacer.
  Siedząc na pontonie, którego radary nie rozróżniają pod nocnym motylem, dziewczyny z Komsomołu podpłynęły do ciężkiego niszczyciela. Teraz musieli zrobić coś wielkiego. W chwili zagrożenia wszystkie odruchy i reakcje uległy pogorszeniu. Dziewczyny z Komsomołu czuły dźwięki przez wiele kilometrów, plusk fal, pisk mew, a nawet ziewanie ryb. Słyszeli, jak ktoś przepływa! Członkowie Komsomołu, rzucając karabin maszynowy, zobaczyli faceta na dmuchanym materacu. Zdjął maskę i ukazała się twarz Denisa Baranowa. Oficer zombie, wcześniej skazany karny, w tej wizji zauważalnie odmłodzony i znacznie ładniejszy, mrugnął do nich.
  Ochrypłym głosem, który trzeszczał w powietrzu, powiedział:
  - Zostałem wysłany przez wielkiego czarnego Führera!
  - Ale nic nie pisaliśmy! - wykrzyknęły chórem dziewczyny.
  Mirabela wcale nie była zadowolona z pojawienia się tutaj zatwardziałego przestępcy z ich batalionu, ale Aurora, wręcz przeciwnie, obnażyła zadowolony uśmiech. Nawiasem mówiąc, o dziwo, gdy tylko skazaniec zrzucił półtorej dekady i pozbył się blizny, zmienił się w całkiem miłego faceta. Gdyby nie wiedzieli wcześniej, prawdopodobnie nie rozpoznaliby Baranowa.
  - I to nie jest konieczne! - wykrzyknął zadurzony były więzień. - Moim jedynym celem jest śmierć! W następnym życiu zostanę sułtanem, aw moim haremie będzie sto tysięcy dziewic.
  - Zajmij się przynajmniej jednym. W przeciwnym razie będzie to nishtyak, wręcz przeciwnie! - oświadczyła, starając się wyglądać na bardziej dowcipną niż Margarita.
  Denis zamilkł, zwykle takie zombie nie są szczególnie rozmowne. Chociaż tym razem była to machina wojenna.
  - Czy masz przyzwoite doświadczenie wojskowe? - zapytała Aurorę. Rzeczywiście, przeszli już przez II wojnę światową i znaleźli się w przyszłości. Nie tak futurystycznie piękna, jak opisywali ją radzieccy pisarze science fiction, także pełna wojen i, co najważniejsze, rozmaitych zmutowanych stworzeń.
  Jest coś takiego - magorradiacja i podpromieniowanie.
  Magoraradiacja to promieniowanie, które nie zabija żywych, ale zmienia właściwości materii, w tym przemiany, łączenie różnych form życia - w tym ożywionych i nieożywionych.
  Podpromieniowanie - w przeciwieństwie do zwykłego promieniowania, powoduje nie jonizację atomów, ale ich permutację w cząsteczkach, a najaktywniej w DNA i komórkach niosących informację genetyczną. W niektórych przypadkach może być wykorzystany do celów leczniczych, do szybkiej regeneracji.
  - Oczywiście! - powiedział z przekonaniem Baranow. - Walczyłem wiele razy!
  Czerwona Aurora wątpiła:
  - A kogo zabiłeś?
  Były więzień wypalił:
  - Niewierni!
  Ognisty diabeł zmarszczył pysk:
  - Jak się masz rosyjski oficer:
  - Jestem mudżahedinem i moim zadaniem jest zniszczenie niewiernych! - jęknął Baranow. - Więc jestem przeznaczony na zawsze.
  Aurora szepnęła Marguerite do ucha:
  - Nie kłóć się! Lepiej weź się do roboty.
  Zombie, który mruczał pod nosem po arabsku. Radio nadało najświeższe wiadomości.
  - W Czeczenii bojownicy stali się zauważalnie bardziej aktywni. W szczególności podjęto próbę ostrzału budynku rządowego. Podczas bitwy zginęło pięciu policjantów, a jedenastu zostało rannych, straty bojowników są określane. Według niektórych doniesień były przewodniczący sądu szariatu otrzymał od zagranicznych sponsorów około stu milionów dolarów i aktywnie stara się je odpracować. W górach przeprowadzono specjalną akcję: bandytów rozproszono.
  Zombie wskrzeszony:
  "Wkrótce uderzymy w niewiernych, aby uciekli na gwizd i kpiny!" Jego słowa przerwała tocząca się fala, wyrzucił łódź i oblał ją sprayem. - Właśnie tak, mówię!
  - W zasadzie tak! Aurora wypuściła iskry z oczu. - USA to wielki wróg islamu. Rozkłada go za pomocą Hollywood, gazet porno, seriali mistycznych. Teraz będziemy musieli zastrzelić kilku Jankesów.
  Dziewczyny podpłynęły do niszczyciela. Kapitan pierwszej rangi Rudolf Reagan, po wypiciu łyka ulubionego koniaku (cóż, ci wszyscy Amerykanie to pijacy, nie bez powodu Stany Zjednoczone stały się symbolem niezdrowego stylu życia i rozkładu!), położył się na łóżku, opierając głowę na piersi dziwki. Kiedy w młodości lubił facetów, a po tym, jak Franklin Truman pozwolił homoseksualistom służyć w wojsku, miał doświadczenie w stosunkach nawet z admirałami. I jakoś nawet z czterogwiazdkowym bohaterem wojny indyjskiej. Ale pod rządami prezydenta terminatora, a nawet muzułmanina, moralność się zmieniła, a geje byli naciskani. Potem Rudolph Reagan postanowił pokazać swoją wszystkożerność, zapraszając kurwy. Mimo to, pieszcząc delikatne kobiece ciało, nie przestawał wyobrażać sobie facetów, muskularnych, czarnych, zdolnych do dostarczania niewymownej rozkoszy.
  Drań oczywiście, że są wtedy zboczeńcem!
  Rudolph Reagan pozwolił dziwce się na nim ujeżdżać, ale nie mógł się rozładować i był wyczerpany. Nie, pilnie potrzebuje chłopaka. Chociaż mężczyźni są nieco gorsi od kobiet, mają mało pieniędzy - chcą rozwoju kariery. Galina to zauważyła - przyda się w niszczeniu wrogów Rosji Sowieckiej; Amerykanie i ich sojusznicy.
  Strażnicy zachowują się niedbale. Jest zimno, a oni wolą ogrzać się nierozcieńczoną whisky. Margarita zmarszczyła brwi (oto skończeni pijacy - w końcu molekuła alkoholu symbolizuje zniszczenie organizmu, zwłaszcza kobiecego), Jankesi to głupcy!
  Na monitorach świeciły fale, czasem pojawiały się stwory. Jednym z tych niebezpiecznych zwierząt był krab piłowaty i jednocześnie rekin pokrzywowy. Straszne zwierzę, niebezpieczne zarówno na lądzie, jak iw morzu. Z pazurem z kłującymi igłami może równie dobrze ugryźć człowieka na pół lub nawet gorszą truciznę. Nie było widać dziewczyn, były spryskane reflektorem, a temperatura otoczenia zombie jest nawet o kilka stopni niższa.
  Odrzuciwszy dziwkę na bok, Rudolph Reagan powiedział ochrypłym głosem:
  - Idź już, chcę spać. Tak, a ty maszerujesz do dużego łóżka!
  - Jak chcesz, po prostu płać! - piszczały rozczochrane dziwki.
  - Nie jesteś wystarczająco zręczny, wystarczy ci pół kosiarki! - odpowiedział Rudolph Reagan, po czym z trudem powstrzymał się od beknięcia. - Jak sobie życzysz! Ale to jest rabunek.
  - W jakim planie? - Żołnierskie prostytutki były zaskoczone.
  - Masz dobrą pracę. - jęknął Rudolf. - Cieszyłem się i wzbogacałem, a ja będę się trząsł jak diabli! Generał rzeczywiście się zatrząsł, jego podwójny podbródek zadrżał.
  - Nie rozbieraj się! - Krzyczały prostytutki z rozpaczy (a co za wstyd, kiedy wtrąca się moralność!). - Pójdę poszukać innego klienta!
  - Ale pamiętaj, że nasi marynarze mają temperament. - zauważył Rudolph Reagan z dwuznaczną groźbą.
  Dziewczyny z Komsomołu były już blisko. Zombie oparł się o wojowniczkę Galinę, opierając głowę na jej ramieniu. Martwy oficer przycisnął policzek do jej jedwabistych, pachnących włosów i pocałował czubek jej głowy. Zimne usta nieprzyjemnie paliły jego włosy, oficer śmierdział trupem.
  - Cofnąć się! - powiedziała groźnie wściekła Margarita - Ja też znalazłam kochanka.
  - Nie chciałem cię urazić! Po prostu wyglądasz jak goury. - Zaczęło syczeć coś na kształt racjonalnego trupa.
  Będziemy walczyć w maskach. Nikt nie powinien widzieć, że jesteśmy dziewczynami. - Jej przyjaciółka, ognista Aurora, wyjęła buteleczkę ze stymulantem. Wzięła kilka łyków. Kolba nie jest szczególnie przebiegła, wykonana z akordeonu, dzięki czemu nie było w niej powietrza. Tak więc życiodajny płyn wygasa sam. Notatka dla samej Wojowniczki - dodano. - Podczas opróżniania kurczy się: dzięki temu woda nie chlapie, można poruszać się bezszelestnie.
  Pod innymi względami nawet dźwięki są inne, głuche, jakby pozbawione mocy. Dzwoniące dziewczęce głosy wydają się ochrypłe. Fale są jak czarny koc, w którego ciemności czasami migoczą światła, prawie kwadratowe ryby próbują coś wypluć z pyska. Oto jasna sylwetka wyskoczyła z wody i została przecięta prawie na pół przez wybuch Aurory. Ta ryba ma ostre płetwy i nie chciała się nimi zranić.
  Dziewcząt z Komsomołu nie widać, łódź automatycznie zmienia kolor w zależności od morskiego pejzażu, podobnie jak kostiumy ukazują cechy kameleonów. Przebranie jest idealne. Widać w szczególności, jak marynarze łowią zmutowane ryby. Robią to bardzo prosto: najpierw zanurzają gumę, gęsto smarując ją olejem silnikowym i benzyną: zapach rozchodzi się daleko. Żółwik szczura go kocha, generalnie zjada chemię jak karaluch. Łapie, jaskółki, przyczepiają się do haczyka. Prawda jest taka, że nie możesz jeść tego syfu. Ale żywa przynęta nie jest zła. Dziobią go duże ryby, czasem wielkości delfina. Niektóre z nich są jadalne, a nawet uważane za przysmak.
  Są też trujące, ale doświadczeni kucharze potrafią je zneutralizować, przez co są jeszcze droższe. W szczególności szmaragdowy karp występuje tylko w radioaktywnym jeziorze Radikal, jak nazywano go w zgodzie z Bajkałem, tylko teraz jest zanieczyszczony. Karp szmaragdowy nakrapiany uranem powoduje zatrucie narkotykami, będę odpowiednio usmażony, błąd nawet w ciągu jednej minuty pociągnie za sobą bolesną śmierć smakosza. A takie "usterki" są niezwykłe, mają jasny kolor, zobaczysz to nawet w hicie kinowym. Bardzo opłacalne połowy, mutanty meta-quasi-śmiercionośne, szmaragdowe i radioaktywne, niebezpieczne w spożyciu, a jednocześnie próbowali hodować karpie duże jak sumy poza strefą, ale tam ginęły.
  Dziewczyny to zobaczyły i podniosły broń. Margarita nagle cofnęła się; cichy pisk zabrzmiał w moim uchu:
  - Czterysta metrów do statku.
  Blond terminator, zachwycony, odpowiedział:
  - Kontynuujemy nasze zbliżenie.
  Oczy Aurory i Margarity widziały w ciemności równie dobrze jak oczy kota, jeśli nie lepiej. Na pokładzie było trochę więcej ludzi, około trzydziestu pięciu osób, w tym najemni rybacy, z których wielu było pijanych. Zombie również wycelował w swojego przeciwnika, były oficer skazańca miał karabin maszynowy z tłumikiem.
  Wziął pocałunek, cicho zatrzasnął bezpiecznik, włączył lampkę nocną. Miał wrażenie profesjonalisty, zwłaszcza gdy trzymał gumową muszlę oczną przy twarzy, by nie zdradzać obserwatorom swojej pozycji zielonkawą poświatą.
  Dziewczęta przyglądały się swoim przeciwniczkom przez komputerową optykę. Natychmiast ustaliła cele, ustawiając je na maksymalną szybkostrzelność: tysiąc pięćset pocisków na minę. W tym samym czasie dziewczęta rozdzielały ofiary, trzeba było usunąć jednocześnie trzydzieści cztery osoby. Komputer podpowiadał, jak i do kogo strzelać.
  Obserwator-żołnierz stał przy wachlarzu ogrodzenia, palił cygaro i od czasu do czasu popijał whisky z flaszki.
  - Beztrosko służyć Amerykanom! - zauważyła Aurora i dodała złośliwie z trucizną w głosie. - To wynik ich zgniłej liberalnej demokracji.
  - Nasze myślenie lepiej! Małgorzata skrzywiła się. - Zwłaszcza ci, którzy zostali zaciągnięci do wojska, a którzy nie są pochodzenia słowiańskiego?
  - Nie bądźcie głupcami, żeby też pić! - Komsomolska dziewczyna potarła nos. - Swędzi, może na deszcz. A może wielki hit!
  - Zdejmę to! Przeciwnik Trzeciej Rzeszy... - szepnął więzień-zombie.
  - Generalnie palenie spowalnia reakcję i oślepia oczy! Małgorzata powiedziała. - Osobiście zakazałbym papierosów.
  Na rufie wielkiego niszczyciela widać handel, kilka bliźniaczych szybkostrzelnych dział typu Lincoln - obok nich z kilkoma strzelcami na siedzeniach. Dwaj pozostali zajmują się rybołówstwem. Sparowany "grobodon" na prawej burcie. A potem Amerykanin, jak Murzyn, odszedł, patrząc na coś na swoim "telefonie komórkowym". Najwyraźniej "pornukh", rodzaj wideo. Ogólnie rzecz biorąc, pistolety są niebezpieczne, jeśli zostaną wystrzelone, nie wiadomo, czy "zbroja" uratuje kamienie, a ponton jest zdecydowanie kranty.
  - Tak więc bramki zostały rozdzielone. Podchodzimy bliżej. - Powiedział ognisty diabeł. - Prymitywne bydło musi być postrzegane jako obrażające.
  - Podkradnijcie się jak węże! - podtrzymała Margaritę, kręcąc się w pasie.
  Zombie mówił wymownie.
  Spostrzegawcza jak zawsze rudowłosa Aurora zauważyła działa dziobowe z eskortą i jak dotąd bezpieczne. Kilka karabinów maszynowych, ciężkich, być może potężniejszych niż PKM. A potem załoga, widać faceta, najprawdopodobniej Chińczyka, bardzo spiętego, wręcz nerwowego wartownika. Prawdopodobnie nowicjusz jest tutaj, jak się rozciągnął. W pobliżu oficer, niedbale oparty o poręcz, obok niego przeszedł radiooperator z antenami.
  Rozdzielmy cele! - zaproponowała, bawiąc się gumą do żucia Aurora.
  - Ja posunę się w prawo, ty w lewo zdobędziesz duże terytorium! - Margarita przejechała krawędzią dłoni po gardle.
  Ponton podzielił się na dwie części, dziewczyny się odwróciły.
  - Zmieszczę strzelców maszynowych! Aurora błysnęła zębami.
  - A ja jestem strzelcem! Małgorzata zachichotała.
  Niszczyciel nie jest bynajmniej mały i bardzo ważne jest, aby nagle się na niego włamać, przerywając go i wpadając do kabin. Dziewczyny z Komsomołu były zdenerwowane, doświadczenie mordów nie było zbyt małe, ale mimo wszystko serca zaczęły im szybko bić, głowy szumiały od wytrysku krwi.
  Dają sobie mentalny rozkaz, aby się uspokoić i zachować zimną krew. Nie każdy nawet doświadczony wojownik czy lekarz to potrafi, ale puls się uspokaja. Bystre ucho wyłapuje rozmowy, bo nie wszyscy Jankesi są widoczni, ale trzeba ich od razu usunąć.
  Kto w szczególności w nadbudówce górnej. Tam najwyraźniej są cięte na karty. Tak, nawet w prymitywnym głupcu. Jak zdegenerowani są Jankesi, przeciwnicy Rosji Sowieckiej. Słychać już więc mocne amerykańskie słowa. Aż pięciu żołnierzy i ich też trzeba będzie usunąć.
  - Tylko wydaje się, że mamy prostą operację! Małgorzata zauważyła. - I tak unikaj niepotrzebnego hałasu, żeby nie było kłopotów!
  - Jesteśmy w roli króla sabotażu Thunder Wind! Tylko tutaj pokonaliśmy Jankesów. Chociaż, szczerze mówiąc, kraj, który kręci takie fajne filmy akcji, powinien być naszym sojusznikiem i bliskim przyjacielem. - Członek Komsomołu Aurora zmarszczyła brwi, robiąc specjalny, budzący grozę łuk.
  - Gdybym nie urodził się w ZSRR, wolałbym urodzić się w USA. Cywilizacja Ameryki to setki kultur z całego świata! - Margarita dokuczała komuś, pokazała długi język.
  - Zwycięstwo nad silnym przeciwnikiem zwykle kosztuje więcej, ale nie oddasz go za darmo! - warknęła Aurora.
  - Z wyjątkiem Wielkiej Wojny z ghulami i trollami, której owoce zostały utracone. Małgorzata westchnęła ciężko.
  - Tymczasowo! - Sztywno odetnij ognistego diabła.
  Dziewczyny podjęły duże ryzyko. Zauważ je, ciężkie karabiny maszynowe natychmiast zaczną działać. Są jeszcze groźniejsze niż armaty, potrzebują czasu, choć nie wiele do wycelowania. Poza tym Jankesi mają przecież komputery, a także noktowizory. A ile muszli potrzebujesz, aby rozwinąć ich efektowne? Wtedy można je zatopić nawet strzelając na ślepo lub włączając najpotężniejsze radary. Tak, a w świetle reflektorów można zobaczyć coś niejasnego, w szczególności zombie. Ten facet demaskuje oficerów wywiadu Komsomołu. U góry pojawił się inny typ, z pyskiem pomalowanym na niebiesko, trafił do rybaków.
  Znowu mamy kłopoty! - W głosie Margarity pobrzmiewała troska.
  - Zrobimy zdjęcia wszystkiego naraz! To kwestia pięciu sekund! Aurora upiła łyk środka pobudzającego. Szturchnęła partnera łokciem. - Tak, a ty pijesz!
  W pobliżu samego boku znajduje się pasek światła, ale to nie problem.
  Margarita mówi, a raczej rozkazuje zombie:
  - Nie strzelaj bez rozkazu.
  - Posłuchaj, proszę pani! - Odpowiedział "lalka skazańca".
  Teraz wszystkie bramki zdobyte i oto szczęście. Na pokładzie "rybaków" wyciągam mieniącą się rubinami bestię: cudowną pastę rybną. Nawet czterech facetów wychyliło się z ukrycia, teraz wszystkie cele są schwytane.
  - Już czas! Hiperwolej! - szepcze Aurora. - Lubi się wyróżniać.
  Karabiny maszynowe cicho uderzały w plusk fal, całkowicie blokując ich strzelanie. Dwadzieścia pięć pocisków wybucha w ciągu jednej sekundy, a pięćdziesiąt w ciągu dwóch. I musisz usunąć jednocześnie czterdzieści sześć osób. Nawet przy chybieniach i nieuniknionym dubbingu dwie sekundy wystarczą na pełne przeciągnięcie. Tylko cichy świst ruchu kul, nawet okiennice nie kliknęły. Klapsy są ledwo wyczuwalne, tylko tyłek lekko wciśnięty w ramię.
  - To właśnie oznacza elektromagnes i przyspieszenie! - powiedział z podziwem ognisty diabeł.
  - A także nasze umiejętności! Małgorzata warknęła. - Chwała wielkiemu stwórcy!
  - Nie dane przez Boga, nauka! Aurora zaprotestowała.
  Chociaż uderzali z różnych punktów, byli w stanie rozmawiać, nawet na dużą odległość przez mini-walkie-talkie.
  - Niech nikt nie przekracza limitu, zacznijmy wysiadać! - rozkazał wojownik Komsomołu.
  To zabawne, że wszyscy spadochroniarze to trzy osoby, dwie komsomołki i żywe zwłoki skazańca. Strażniczki rzucają wyznaczniki celu. Tutaj widać, że wyszło jeszcze trzech czarnych.
  - Boże wybacz mi! - szepnęła pobożna Małgorzata, wysyłając wojowników do lepszego świata.
  Zombie strzelił tylko do dwóch, które dymiły z boku i spoglądały w dal. Tutaj w ogóle było co podziwiać i kto by potępiał marynarzy wypoczywających w zaprzyjaźnionym porcie.
  Kątem oka Margarita zauważyła krwawe chmury lecące z pustych głów.
  - Nadchodzi kalkulacja! - mówi blond terminator. - Otwarcie konta!
  - Wygląda na to, że nie marnujesz ani sekundy! zamówiła Aurorę.
  Tablica niszczyciela natychmiast uniosła się przed zwiadowcami. Na pokładzie są tylko zwłoki, nie zwykle ciche, tylko zsiadłe ryby uderzające ogonem o burtę.
  Znów budzenie się w najciekawszym miejscu. Dziewczyny z Komsomołu pospiesznie wstają i podskakując, znów biegną. Nie pozwolono im nawet zjeść śniadania, więc pozwolili im chodzić głodnym boso po gorącym piasku. Więc biegnij jeszcze raz i nie zwalniaj. Wygląda na to, że muszą ciężko pracować...
  Aurora zachęcała przyjaciółkę:
  - Trzymaj nos w górze, wyluzowana sowiecka kobieto! Wtedy nie włamiemy się pod czołg!
  Marguerite warknęła gwałtownie:
  - Tak, nie myślałem o zerwaniu! - I rozumiejąc podwójne znaczenie takiego wyrażenia, dodała wyjaśnienie. - I jeszcze bardziej zginać!
  Wojownicy Komsomołu zakopali się w boku. Na chwilę rufa przysłoniła i tak już przyćmione światło. Radzieccy zwiadowcy wspinają się jak Spider-Man, używając butów na rzepy. Margarita pomaga również "balastować": zombie ciągnie prawie za kark. Dobrze, że ten człowiek nie jest z dużych okazów. Oto są na pokładzie. Jeden z bojowników podnosi głowę, dziewczyna z Komsomołu przerywa mu bumerangiem.
  - Uspokój się suko! - Mówi mu.
  Wspięli się szybko, jednocześnie wbijając łódki. Teraz wszystko się zgadza! Cały pokład jest pod bronią piękności. Tutaj wychyliło się dwóch marynarzy, pół sekundy i były dziury w głowach, tylko zdążyli się poruszyć.
  - Trzymam wroga na muszce! A teraz po cichu usuń wszystko! rozkazał Augustyn. - Generalnie przyjęła rolę starszego dowódcy, bojąc się, że zbyt "miła" i religijna Małgorzata coś schrzani. Korshunova stara się tego nie zauważać. Co więcej, jak powiedział jeden z sowieckich marszałków - dwie osoby to nie oddział, trzy to nie kompania!
  Margarita zdjęła buty, włożyła je do plecaka i boso przeszła wzdłuż brzegu. Błyskawicznie zdjęła ukrywającego się w celi strzelca maszynowego, wygląda na to, że nadal nie zdawał sobie sprawy z tego, co się stało. Dziewczyny z Komsomołu wyciągnęły zza pleców swoje wspaniałe karabiny maszynowe, uśmiechnęły się, jedna z nich wycelowała w całe przejście, trzeba oczyścić całe przejście.
  Aurora nagle pobiegła szybciej niż sprint olimpijski. Raz-dwa i jest blisko dział dziobowych. Jest około dwunastu wojowników, połowa z nich stoi na "ryjówce", inni są pokrojeni na karty. Mają ze sobą dwie dziwki. Szkoda dziewczyn, ale taki jest gorzki los prostytutki. Płatność jest osobna, a demontaż hurtowy. Aurora odcina wszystkich krótką serią z cichej broni. Nie potrzebuje tu kolimatora, więc jest podświetlenie, a marynarze nie spodziewają się ataku od tyłu. Tak, ogólnie rzecz biorąc, dużą rolę odgrywa wielka zarozumiałość: kto odważy się zaatakować niszczyciel pełen żołnierzy i marynarzy.
  - Ruszaj się jak lis do ołtarza po prawej! Aurora mruczy cicho. - Niech zombie stoi nieruchomo, podda się tylko swoimi chińskimi butami.
  - Jasne, sam to posprzątam. odpowiada Małgorzata.
  Ruchy dziewczyn opracowano na wielu wirtualnych maszynach, nauczono je przejmować statki, czołgi, walczyć w labiryntach, szturmować samoloty, podkładać ładunki wybuchowe.
  Tak, takie fałszywe lub prawdziwe wspomnienie z innego świata pojawia się w tej bajecznej futurystycznej wizji.
  W razie potrzeby zwiadowcy mogli oszukać "G-2", aby dostarczyć materiały wybuchowe do biura brytyjskiego premiera i zrobić wiele innych rzeczy. Więc teraz Margarita przeszła przez barierkę, szybko objęła ostrzał korytarzy z korzystnego kąta. Pojawiło się kilka czarnych i jeden żółty. Margarita chybiła bliżej. Poszło pięć kolejnych. Potem raz krótka kolejka położyła wszystkich.
  - Wszystko będzie łatwe! - Odpowiedziała. Z jakiegoś powodu sumienie ustąpiło, pojawiła się pasja do chęci wykonywania swojej pracy jak najlepiej.
  . ROZDZIAŁ 6
  Do czołgu wpadła dziewczyna z Komsomołu, więc bojowników było jeszcze siedmiu. Zdjąłem je po tym, jak podbiegłem do nosa, ale z drugiej strony. Zombie mimo rozkazu nie stał w miejscu, tylko szedł po pokładzie wzdłuż rufy, ale na szczęście nie było go widać.
  Podchodząc do nosa Margarity, włożyła jeszcze cztery, odkąd szli w objęciach, wydawało się nawet, że się całują.
  - Poszedłem do drzwi! - Rzucił blond terminator.
  Aurora, która nie pozostawała w tyle za nią, potwierdziła:
  - I oczyściłem broń.
  - Zmoczyć Jankesów! Margarita wystawiła język.
  - I bardzo skuteczny! - Aurora podniosła niedopałek papierosa palcem bosej stopy i rzuciła nim w taki sposób, że wpadł prosto w dziób amerykańskiego "orła".
  - Ruszam się z boku! - Rzuciła lakonicznie ognistym demonem.
  Piękności poszły dalej. Aurora prawie stanęła twarzą w twarz z czarnym facetem. Chciał krzyczeć, ale dziewczyna zakryła mu usta pocałunkiem:
  - Uspokój się kotku.
  - Jesteś moim bogiem! - Powiedział.
  - Masz dobre usta, chłopcze, ale ja nie mam czasu. - Komsomolska dziewczyna ścisnęła palcami tętnicę w pobliżu nosa. - Czasami żałuję, że nie wybrałem kariery mistrza tenisa. Byłyby pieniądze, sława, wielu przystojniaków i żadnych morderstw.
  Facet odchylił się do tyłu, język wysunął mu się zza ust.
  Rudowłosa Aurora sprawiła, że para uklękła jej na kolanach, wystrzeliła z ręki, niszcząc kolejnych chłopaków. Dowodził:
  - Galina zatocz krąg i zbliż się do rufy.
  - Oczywiście to jest dla nas najważniejsze. - Wydane przez Mirabelę
  Komsomolska dziewczyna przeszła przez centrum z sandałem, zabijając po drodze jeszcze kilku bojowników, w szczególności biegła wzdłuż górnej nadbudówki. A potem prędkość jest po jej stronie, kilka niezrozumiałych okrzyków, nawet nikt nie miał czasu strzelać.
  - A potomkowie mówią, że kowbojów szybko się zwalnia. Kłamstwo, prawdopodobnie!
  Karabin maszynowy (broń, która mówi we śnie, nie jest rzadkością, nigdy nie wiadomo, do czego jest zdolna, podświadomość!) nie mógł się oprzeć uwadze:
  Twój profesjonalizm jest nie do opisania.
  - Może powiesz coś jeszcze! Mirabela nadepnęła bosą stopą na upuszczoną, płonącą zapalniczkę i skrzywiła się z bólu.
  - Jesteś samą doskonałością, jesteś samą doskonałością,
  od uśmiechu do gestu jest nie do pochwały!
  Popełnij okrucieństwo z wrogiem, wielki fanatyzm,
  I sprowadź ulewę ołowiu, płonącym popiołem - napalmem! - Cybernetyczne urządzenie karabinu maszynowego cicho zaśpiewało w słuchawce.
  - Sprytnie zniekształcasz uderzenie! Mirabela zachichotała (ale nie mogła sobie przypomnieć, gdzie słyszała tę piosenkę!) i potarła bolącą piętą o szorstki metal.
  Maszyna odpowiedziała:
  - Program ma poczucie humoru. Aby podnieść ducha wojowników!
  - Wcześniej filmy były fajniejsze, żeby duch na co dzień miał siłę,
  ale powiedz mi co podniesie, film pornograficzny "Emmanuel"! - odpowiedziała z humorem Mirabela (A kim jest Emmanuel, skąd taki obraz w mojej głowie. Może od słowa Emmanuel?).
  I zaśmiała się z żartu.
  Wzniesiona nad krawędzią płotu dziewczyna złapała czterech biedaków, przecinających się na przedrostku w strategii.
  - Drużyna jest całkowicie rozbita! Dobrze, że twoja ostatnia chwila będzie szczęśliwa!
  Aurora cicho schodzi po drabinie, zajmuje pozycję przed drzwiami na planszę. Skrada się potężny, stusześćdziesięciokilogramowy Murzyn. Komsomolska dziewczyna wisi nad nim z góry, opierając się tyłkiem o boczne ściany korytarza. Bandyta, mrucząc.
  - Fakyu! Dlaczego tak cicho! - Aurora - bije go kolbą w skroń. Następnie podnosi tuszę, pozwalając jej delikatnie opaść.
  Ponieważ miłość przyszła do ciebie! - Ona odpowiada.
  Komsomołunka i tu nas nie zawiodła, weszła jak wiatr kolejką, kosząc dwa tuziny, z czego połowa spała. Silny zapach alkoholu mówił, że Jankesi mają czas, by coś uczcić.
  Sen zostaje przerwany, syrena ryczy niskim tonem. Dziewczyny są budzone z gumowymi batami na nogach i zmuszane do ustawienia się w szeregu.
  Podnoszą je i ponownie zakuwają w kajdany, popychając je dalej.
  Wcześniej jednak dawał jedzenie. Znowu owsianka zmieszana z niezbyt świeżą rybą. Ale ten jest solony nawet bardziej niż norma. Najwyraźniej stare, przeterminowane konserwy spośród trofeów zostały wrzucone do jęczmienia. I dodali soli do ryb w celu dezynfekcji. Pojmane kadry nie straciły jeszcze na wartości dla nazistów!
  Razem z nimi kuśtyka Oleg Rybaczenko. Chociaż wydaje się, że jest wystarczająco dużo czasu na sen, a nawet więcej, ale nie ma wesołości. Sen boleśnie wyczerpał chłopca.
  Chodzi więc w ten sposób i czuje, jak gdyby na głowie, stukając wspomnieniami owoców dziwnych halucynacji, które wzbudzili w nim nazistowscy eksperymentatorzy;
  Tutaj we śnie widzi Dmitrija. Wygląda jak ten szczupły i wysoki chłopak, który jest skuty razem z nimi, ale jest wyższy i muskularny. Jednak twarz i imię są podobne. Również dziwny zbieg okoliczności. I ten chłopak miał kilka łatwych walk, z drużyną chłopców ze Słowenii, a potem z Rumunią. Obie walki to szybkie nokauty i to w pierwszej minucie! Trzecia walka była cięższa. Szczupły Włoch miał doskonałą obronę i mobilność nóg. Nie dał się od razu znokautować i wyszedł dobrze. Przeciwnik Dmitrija zakończył pierwszą rundę na nogach...
  Wtedy chłopak w drugiej rundzie, nie zwracając uwagi na możliwość wpadnięcia na mocnego nadjeżdżającego, po prostu podbiegł do przeciwnika, rzucając ciosy z obu rąk. I otrzymał celny i szybki bezpośredni cios w jego stronę, dokładnie w punkt podbródka.
  Młody bokser po raz pierwszy się zatrząsł, ale to tylko rozgniewało Dmitrija. Skoczył jak tygrys i zahaczył przeciwnika prawą stroną.
  Vis-a-vis zachwiał się i upadł na kolano... Sędzia zaliczył powalenie i dał sygnał:
  - Boks!
  Wygląda na to, że Włoch stracił mobilność i po szybkiej dwójce w skroń i kość policzkową upadł i rozłożył ręce tak beznadziejnie, że sędzia nawet nie zaczął liczyć, tylko natychmiast przerwał walkę. Trybuny, wypełnione głównie uczniami, gwizdały i ryczały. Jednak wśród publiczności byli wysocy rangą oficerowie SS. Pokonanego chłopca zaczęto wypompowywać, dziewczyna masowała mu policzki i ugniatała szyję...
  Dmitrij był nawet przestraszony:
  - Zabiłem go?
  Ale po minucie energicznej manipulacji twarz młodego boksera zrobiła się różowa i otworzył oczy. Mruknął coś cicho. Dmitry pomógł mu wstać, a chłopak przytulił się przyjaźnie.
  Z kolei Oleg Rybachenko boksował zgrabnie, walki były amatorskie, cztery po trzy minuty każda.... Chłopak posłał swoich pierwszych dwóch przeciwników w trzeciej i czwartej rundzie. Musiałem majstrować przy trzecim... I choć Oleg Rybaczenko, który pokazał wspaniałą obronę, pewnie prowadził na punkty, wyznaczono piątą rundę.
  Ciała chłopców, nagie do pasa i opalone, lśniły od potu, mięśnie się trzęsły, a żyły i żyły były jeszcze ostrzejsze. Przeciwnik Oleg Rybachenko rzucił się do przodu, licząc na to, że w przypadku aktywności dostanie tę rundę. Ale dzielny pionier zauważył, że jego odpowiednik był już zmęczony, a jego reakcja zwolniła. Następnie szybki bok na lewą stronę podbródka i nadjeżdżający ruch. Młody przeciwnik ugiął się i upadł do przodu... Podobno był to nokaut, więc nie wstał na dziesiątkę.
  Potem była przerwa, trzy walki jednego dnia w systemie pucharowym to dużo!
  Dmitrij z pewną dozą sarkazmu zauważył:
  - Tu zawodowcy walczą na piętnaście rund, a przed I wojną światową w ogóle nie było ograniczeń czasowych. Bokserzy walczyli, aż jeden z nich padł z wyczerpania.
  Oleg Rybachenko zgodził się tutaj tylko częściowo:
  - Wiesz, to jest boks zawodowy, jakoś mi się to nie podoba. W boksie amatorskim po prostu poruszasz się po siatce, ale w boksie zawodowym zbyt wiele zależy od promotorów. Na przykład mogą zepsuć bardzo utalentowanego boksera, nie dając mu walk. Tak, a mistrzowie mają możliwość uniemożliwienia walki zbyt niebezpiecznemu przeciwnikowi. Na przykład po prostu za pomocą różnych opóźnień odmawiając podpisania umowy.
  Dmitrij potrząsnął pięścią:
  - Po prostu pozwól mu spróbować!
  Podczas obiadu młodzi sportowcy zostali przyzwoicie nakarmieni... Były nawet pomarańcze, a na deser banany, kokosy i mango, których wcześniej sowieccy nastoletni sportowcy nie próbowali.
  Najwyraźniej nazistowscy organizatorzy konkursu starali się pokazać, że w Trzeciej Rzeszy wszystko jest w porządku, bardzo satysfakcjonujące i można sobie pozwolić na luksus.
  Dmitrij i Oleg Rybachenko po raz pierwszy spróbowali kokosów i bananów w nowych ciałach, a po raz drugi ananasów (no cóż, z pomarańczami w ZSRR, dużo łatwiej jest jeść własne w Azji Środkowej!). Tutaj chłopaki popełnili dość powszechny błąd - przesadzają ... A w drużynie nie było dorosłych trenerów ... Jeśli Hitlerjugend miało hasło - młodzi powinni kierować młodymi, to radziecka delegacja sportowa postanowiła idź za tym przykładem.
  Może to nie był najlepszy pomysł?
  W każdym razie po obfitym obiedzie z deserem i ciastami miały odbyć się jeszcze trzy walki (jeśli nie przegrałeś!) ... I to z silnymi facetami!
  Po posiłku chłopcy dali się ponieść emocjom, Oleg Rybaczenko podejrzewał nawet, że coś im domieszano...
  W każdym razie teraz klasa młodych radzieckich sportowców spadła i zaczęli przegrywać jeden po drugim ... Co więcej, sędziowie wraz z sędzią zostali całkowicie zbrutalizowani.
  Tak, a Sowieci już walczyli z Niemcami...
  Na początku Dmitrij czuł się znośnie, aw pierwszej rundzie ćwierćfinał poszedł...
  Jednak już w półfinale czuł słabość w rękach i nogach... Wielkie osłabienie i spowolnienie ruchów... Ale Dmitrij nie trzymał się dumy i szedł do przodu, mimo że wiele przegapił.. Ale chłopak miał mocną głowę, a celne ciosy dużego, technicznego i szybkiego przeciwnika tylko go rozzłościły... A złość i duma z kolei pozwoliły mu pewnie kontynuować walkę....
  W końcu w trzeciej rundzie Dmitry zahaczył przeciwnika, łamiąc mu nos...
  Niemiec był lekko zaskoczony i otrzymał w brodę. Chłopiec z Trzeciej Rzeszy wrócił, był spleciony. Dmitrij odniósł sukces, nie dość szybko, ale jednocześnie namacalnie potrójnie ... Przeciwnik upadł, sędzia zaczął bardzo powoli liczyć powalenie ... Niemiecki chłopiec wstał, ale nie stał pewnie na nogach ... Zainspirowany Dmitrij rzucił się, by go wykończyć. Kilka precyzyjnych zamachów... Dzieciak upada...
  Sędzia nie spieszy się, by do niego podejść. Pyta o coś z boku. Odpowiadają mu...
  Rozpoczyna się nowe ospałe liczenie... Na dziewiątej chłopiec nadal leży... Ale rozbrzmiewa sygnał końca rundy. Podnoszą go i zabierają...
  Dmitrij pewnie mówi:
  - Nie będzie czwartej rundy! Po prostu nie wyjdzie!
  W tym przypadku rosyjski chłopak okazuje się mieć rację, sekundy dały zielone światło...
  Z kolei Oleg Rybachenko walczy jakby nic się nie stało... Z zimną krwią zdobywa punkty, a potem kończy w czwartej rundzie... A ruchy wciąż są dokładne i szybkie...
  Tylko dwójka z nich dotarła do finału spośród radzieckich lekkoatletów - reprezentantów najmłodszej grupy wiekowej. Ciężka wśród dzieci, a średnia... Mistrz wagi muszej na kilka godzin przed wyjazdem doznał kontuzji i nie zdążyli znaleźć dla niego zastępstwa...
  Tak więc tylko dwóch Rosjan znalazło się w finale, a cała reszta to oczywiście Niemcy, którzy zagrają między sobą o złoto...
  Zawody są aktywnie filmowane... Dmitry skrzywił się z niesmakiem:
  - W ten sposób chcą nas zhańbić! Jakbyśmy my Rosjanie byli gorsi od Niemców i wcale nie Aryjczycy!
  Oleg Rybaczenko potrząsnął głową.
  - Nie bardzo! Jakikolwiek podział narodowości na pełnoprawne i niepełnoprawne jest absurdalny już przez samo sformułowanie zagadnienia. I co mogę powiedzieć, jeśli nasze pomysły są na ogół międzynarodowe!
  Dymitr zaśmiał się i zgodził.
  - I pokonamy ich na arenie międzynarodowej...
  Była oczywiście przerwa przed ostateczną bitwą... A potem Niemcy wymyślili kolejny brudny trik dla sowieckich chłopców... Podobno zaproponowali wypolerowanie butów na połysk. Ale w rezultacie buty na stopach chłopców nagle zmiękły i zaczęły się kruszyć...
  Musiałem go zrzucić i pobiec, żeby umyć go w zlewie... Dmitrij był poważnie zły:
  - Dlaczego to zrobili? Chcieli nas sprowokować do bójki, a potem usunąć z rywalizacji?
  Oleg Rybachenko dość logicznie zauważył:
  - Tak, nie tylko! Będą też chcieli pokazać, że w ZSRR panuje bieda i nawet czołowi sportowcy zmuszeni są do rywalizacji boso. Na przykład, jakie biedne dzieci są w Rosji!
  Dmitrij zasugerował:
  - Może poprosimy naszych starszych towarzyszy o trampki? To prawda, będą świetne dla ciebie, ale będą dla mnie!
  Oleg Rybaczenko potrząsnął przecząco głową.
  - Nie warto! Pokażemy im, że potrafimy wygrywać nawet w najtrudniejszych warunkach. Ponadto chodzenie boso dla chłopców w naszym wieku nie jest wstydem ... Jak mówią, dzieciństwo boso ...
  Dmitry zacisnął pięści z taką siłą, że chrzęściły mu knykcie. Młody bokser powiedział:
  - Cóż, wkurzyli mnie! Nie, po prostu specjalnie się wkurzyli!
  Oleg Rybaczenko odpowiedział:
  - Niech więc gniew da siłę tobie i mnie.
  Potem wspomnienie przerwał dotyk Dimy przykutej łańcuchem obok niego, chłopiec szepnął:
  - Ty też to widziałeś?
  Oleg Rybachenko odpowiedział zwięźle:
  -Tak!
  Znowu zaczęło padać, co nie jest typowe dla krymskiej wiosny. To jest zarówno obrzydliwe, jak i chłodne. Jest nawet brudna, a od przemoczonej zimnej wody obrzydliwie bolą odciski, które tworzą się na podeszwach. Kolumna z bosymi jeńcami wkroczyła do lasu kilka godzin później, już późnym popołudniem. Najwyraźniej esesmani spieszyli się do schronienia przed deszczem. Pionier prawie zapomniał, co się z nim stało. Tak, i to do twarzy młodego leninisty na myśl o zimnie, przemoczonych ubraniach, usztywnianych nogach i stalowych kajdanach z wytrzymałej stali nierdzewnej, które wytarły nadgarstki do krwi.
  Dmitrij przerwał ciszę i powiedział:
  - Wygląda na to, że zimą udało mi się wspiąć po Krymie, ale... To jakoś nie na ziemi!
  Oleg Rybachenko zgodził się, kręcąc głową:
  - A u nas ogólnie nie wszystko jest jak u ludzi!
  Las był ogromny. Po bokach drogi rosły w szyku sosny - trzy lub cztery popręgi, z czerwono-brązową spękaną lub żółto-pomarańczową korą jak duże rybie łuski, które wznosiły zwarte wiecznie zielone lub niebieskie korony do dzikiej wysokości.
  A na gałęziach są też kwiaty, które wydają się być petuniami. Nie las, ale bajka, uczucie zapadnięcia się w inny świat. Ale jest też minus - w błocie na drodze było dużo cierni, ostrych jak stalowe igły z maszyny do szycia.
  Niektóre dziewczyny już jęczały, kiedy na nie nadepnęły. Dima, ściskając jego dłoń, powiedział do Olega Rybachenko:
  - To koszmar! Nie wierz w wizje!
  Mirabela położyła dłoń na jasnowłosym jeżu Dimy, który już zaczął rosnąć, i szepnęła:
  - Uwierz lub nie! I spójrz pod nogi! Nie wystarczyło sprowadzić na siebie infekcji!
  W zaroślach rósł gęsto jałowiec i... dojrzałe już poziomki z truskawkami. Spirytus stał - mieszanka aromatu wiosennej sosny i wiosennej truskawki oraz jałowca. Wydawało się, że zrobiło się jeszcze cieplej. I po prostu nie mogłem uwierzyć, że sto kroków stąd - mokra, jeśli nie tundra, to jaka tundra może być na Krymie? Ale wciąż zła pogoda i czarne, zimne skały, pod którymi maszerują faszystowskie hordy. Szkoda, że zachwyt nie trwał długo - ból w rękach, ustach i plecach, zimno, wilgoć wróciła, a Oleg Rybachenko poczuł się bardzo nieszczęśliwy. Po prostu do granic możliwości.
  Jednak... znakomity uczeń-pionier nagle zachichotał. Nieraz podczas krótkiego pobytu tu w niewoli myślał: no, wszystko źle, dalej i gorzej już być nie może! I za każdym razem okazywało się - jest tego nawet dużo.
  W dziwny sposób ta myśl trochę go pocieszyła. Oleg zaczął nawet przypominać sobie mapę Krymu z Atlasu. Ale nie mógł sobie tego przypomnieć - i zagubił się w oszołomionych refleksjach, że stało się coś zupełnie niemożliwego. Możesz przenieść się w inny czas - to science fiction od czasów zakochania się Marka Twaina. Do innej przestrzeni, która jest nowocześniejsza, na inną planetę - załóżmy! Do diabła z tym, z umysłem - nagle to super-cywilizacje; ludzie, którzy wyprzedzają ludzkość o milion lat w rozwoju, pobłażajcie! Wszystko niemożliwe jest możliwe - wiem na pewno !!!! Ale żeby w tym samym czasie zmieniła się Twoja esencja, pamięć, wszelka ekspresja i nie tylko Twoja?! To jest całkowicie - bezgraniczne i transcendentne ...
  Oleg Rybachenko zapytał Dmitrija:
  - Masz plan na walkę?
  Chłopiec odpowiedział:
  - Plan jest prosty - hit! - Potrząsając tym chudym, na którym widać każdą kość plecami, dodał. - Ale mimo wszystko dobrze jest, gdy nie jesteś tylko szkieletem, ale grają na tobie potężne mięśnie. Dobrego snu... Ale stałeś się mniejszy!
  - Mały, ale odważny! - Banalne, ale trafnie odpowiedział Oleg.
  A droga stała się gładsza, a tymczasem przyspieszyła. I to jest takie dziwne, że na Krymie, ale wydaje się, że wszystko wymarło. Kilka razy w naszą stronę wyskoczyli motocykliści ze znienawidzoną czarną swastyką. A potem przez jakieś pięć minut ciągnął się ku nim konwój - wielkie wozy zaprzężone przez filozoficznie wyglądających bityugów z zamkniętymi worami bagażami, na których siedzieli rozczochrani policjanci-mużycy w kamuflażowych płaszczach przeciwdeszczowych i bandażach zdrady. W towarzystwie transportera. W przeciwieństwie do czołgów, Hitler ma ich dużo. Następnie inny oddział na ciężarówkach, plus motocykle z wózkiem bocznym, z łatwością wyprzedził schwytane niewolnice. Nie mniej niż sto samochodów, prawie wszystkie pomalowane na kolor khaki.
  W ruchu naziści nawoływali się nawzajem z jadącymi na czele kolumnami jeńców iw rzeczywistości jeźdźcami, niewolnikami, a Oleg Rybaczenko mógłby przysiąc, że głosy były kpiące. Strażnicy SS milczeli. Lekarze jechali na jakichś opancerzonych pojazdach w kształcie żółwi i ciężkich, wciąż ciągnących gąsienice. Najeżyli się karabinów maszynowych. Ale wygląda na to, pomyślał Oleg, że nie bardzo im się podoba ta rola - strażników-eskortujących... Chowali nawet swoje bestialskie kagańce.
  Dima zauważył:
  - Kaci też nie są szanowani w Niemczech!
  Mirabela znowu coś powiedziała, kiwając głową w ślad za wstrętnymi esesmanami. Olek westchnął.
  - Zabij ich! Wszyscy do jednego, do Hitlera!
  Dima zauważył z westchnieniem:
  - Ech, nie rozumiem ich języka. A potem chciałbym zapytać, czy w końcu wkrótce przyjedziemy ...
  Oleg Rybachenko leniwie zauważył:
  - Znam niemiecki, ale to na niewiele się zda!
  Tymczasem deszcz ustał, a niebo przejaśniło się nad drzewami, pojawiło się słońce. Oleg Rybachenko miał inny problem - coraz bardziej chciał iść do toalety w obie strony. I coś podpowiadało: jest mało prawdopodobne, że przestaną z tego powodu. Z jakiegoś powodu niemożliwość tak elementarnej sprawy, fakt, że nawet tutaj zależy to od czyjejś woli, pionier był całkowicie zły. W dodatku pragnienie stawało się dość bolesne. Zarówno esesmani, jak i ich sługusy rozwiązali ten problem bez przerwy, ale wywołało to jedynie odrazę, a nie chęć pójścia za ich przykładem.
  Czasami żałujesz, że nakarmiłeś wystarczająco dużo, aby spowodować potrzebę. Faszyści wiedzą, jak sprawiać problemy - urodzeni sadyści. A może tak wychowała ich partia?
  Oleg Rybaczenko już zaczął być poważnie nękany, kiedy nagle wciągnął jeszcze wilgotne powietrze z dymem, potem było słychać szczekanie psa i ludzkie głosy, po prawej ostro, natychmiast zaczęło się oczyszczanie, na którym żołnierze coś robili - tylko tuzin lub trzy, a za nimi dym unosił się nad kamiennymi i masywnymi budynkami. Dzieci ubrane w kamuflaże pędziły na oślep od drogi w stronę tych, które znajdowały się w polu. Nie Rosjan, sądząc po krzykach i opaskach ze swastyką, było ich dwudziestu - biegali i krzyczeli. Zanim kolumna zbliżyła się do wsi, co najmniej kilkunastu żołnierzy wyszło im na spotkanie - z dużymi granatnikami i przenośnymi karabinami maszynowymi wyposażonymi w szerokie wyrzutnie granatów. Prowadził ich potężny starzec w mundurze generała SS.
  A może nie dziadek, tylko po prostu siwowłosy, bo innych oznak starości w nim nie było, a gest długiej, sękatej dłoni, ozdobionej złotymi bransoletami, wyglądał po królewsku i władczo.
  I ma nagrody ... Oleg Rybachenko przeczytał w podręczniku i był zdumiony - że tak wiele można zebrać w kolekcji. Najwyższy to Krzyż Rycerski z liśćmi dębu i mieczami. Powyżej tylko ten sam, ale z brylantami, a także Wielki Krzyż Żelaznego Krzyża, ale tylko Goering ma takie odznaczenie. Gwiazda Wielkiego Krzyża Żelaznego Krzyża jest jeszcze wyższa iw całej historii Niemiec była przyznawana wszystkim dwóm osobom - feldmarszałkom Blucherowi i Hindenburgowi. Cóż, zamówienie orła z brylantami będzie wyższe.
  Kolumna więźniów zatrzymała się. Brzuchaty "doktor-szef", jak Oleg Rybaczenko nazwał szefa konwoju, zsiadł z konia i przemówił do siwowłosego. Reszta patrzyła na konwój ze zmarszczonymi brwiami i napięciem. Oleg Rybachenko zauważył, że wszyscy w terenie porzucili pracę, a dzieci, które uciekły, były prawie bliskie. Pierwsi Niemcy szli w kolumnie. A za nimi miejscowi - wychudzeni: boso lub w plecionych łykowych butach. Miejscowi żebracy okazali się tylko w kolorowych koszulach w kratkę - czarno-białą, tak postrzępionych, że nie wiadomo od razu, gdzie są chłopcy, a gdzie dziewczyny; wszystkie kudłate, jasnowłose, ale siwe od kurzu lub brązoworude, długowłose, monstrualnie brudne, ale o żywych, jasnych oczach - zaciekawione, trochę przestraszone i wyraźnie współczujące. Oleg Rybachenko zauważył również, że konwój SS starał się trzymać jak najbliżej niewolników iz dala od miejscowej ludności. Naziści nie krzyczeli, nie zastraszali i generalnie zachowywali się cicho.
  Margarita, patrząc na to, zauważyła:
  - Gdzie podziała się brawura SS?
  Oleg Rybachenko dowcipnie odpowiedział:
  - Poszedłem na bicze i pętle!
  Tymczasem siwowłosy generał tylko kilka razy wskazał na esesmanów ze zwyrodniałymi pyskami, a potem, gdy grubas zaczął przykładać coś z pianą do ust, machnął ręką ostro, jakby tnąc miecz. Grubas też machnął ręką, ale z irytującym, zgodnym spojrzeniem, po czym wydał krótkie polecenie. Ryknęły opancerzone samochody, a Wilczy Jeźdźcy brnęli dalej drogą. Za nimi podążało pół tuzina miejscowych żołnierzy. Reszta otoczyła pojmanych niewolników, a kolumna ruszyła ponownie. Siwowłosy krzyczał zarówno na dzieci, jak i na robotników w polu, a sam szedł obok zsiadających z koni ludzi.
  Dima, drżąc, zauważył:
  - Coś, czego nie podzielali!
  Mirabela powiedziała z uśmiechem:
  - Tak, niech się kłócą i wypuszczają sobie nawzajem wnętrzności!
  Przysadzisty młody brodaty mężczyzna z miejscowych esesmanów, który zajął miejsce obok Olega Rybachenko, zmarszczył brwi na pioniera, potrząsnął lekkim karabinem maszynowym, po czym krzyknął w głowie:
  - Czy jesteś rosyjską świnią, przynajmniej coś do myślenia?
  I uśmiechając się dodał:
  - Czy będziemy w Moskwie i Waszyngtonie, czy nie?
  Oleg Rybaczenko zorientował się, czego od niego chcą, szybko odwrócił głowę, napotkał spojrzenie Małgorzaty - zdesperowany i jednocześnie jakby mówił: "Szczęście - czekają nas wielkie rzeczy!" - ale siwowłosy generał machnął ręką, a brodaty mrucząc coś jeszcze, spojrzał z żalem na Olega i nic więcej nie powiedział. Oleg Rybachenko prawie zrozumiał, czego chciał... Niech to będzie nawet niejasne.
  Ale tym lepiej, więc eksperymenty nadal mają sens? Czy Niemcy naprawdę chcą w ten sposób poznawać przyszłość? Okazuje się jednak, że jest to sprzeczność. Przyjazne zawody bokserskie po takiej wojnie nie wchodzą w grę. Faszyzm i komunizm są wrogami na zawsze. A może coś jeszcze... Jak boleśnie bolały skronie.
  Osada wojskowa okazała się być za niską, ale solidną palisadą - z platformą dla żołnierzy monstrualnej organizacji SS, z potężnymi - ale szeroko otwartymi - bramami. Tylko jedna rzecz wydawała się Olegowi Rybaczence dziwna - kamienne filary bramy, pokryte rzeźbami w postaci nieskończenie wijących się kwiatów i łodyg. Słupy te zupełnie nie pasowały do ogólnego wyglądu wsi, gdzie była brudna (choć może to było po zimie?), a domy z kamiennej dachówki, zasklepione w szerokich szczelinach żółtawym mchem, zbrązowiały od płaskie dachy kryte strzechą.
  Ale był ACS. Nie ma działa samobieżnego, a na gąsienicy modyfikacja nieznana dociekliwemu Olegowi Rybachenko. Tutaj, na przykład, broń - moździerz o wyglądzie nie mniejszym niż 350 milimetrów. Przyznał, że nigdy o czymś takim nie słyszał.
  Co więcej, samochód wygląda jakby ważył mniej niż osiemdziesiąt ton, a jak wogóle ciągnięto go po Krymskich górach? Chcesz doświadczyć niezdobytego Sewastopola podczas szturmu? Z tego założenia trochę boli pusty żołądek. Co będą musieli zrobić rosyjscy żołnierze pod takimi ciosami. Tutaj wszystko tchnęło średniowieczem, zmieszanym z nowoczesnością i innowacjami technicznymi. Jak dziury z dzwonkami i gwizdkami. Nawet się nie zdziwisz, jeśli jest tu telewizor, i to nawet kolorowy. Nie czarno-białe.
  Pokój okazał się tym samym, do którego przywieźli, a raczej zawieźli niewolników. Jednak nie - gorzej, bo tutaj nikt nie zadał sobie trudu uszczelnienia pęknięć zaprawą cementową, a Olegowi Rybaczenko pachniało bardzo znajomo - świniami. Pod hangarem niewolnicy postanowili zaadaptować albo opuszczoną, albo chwilowo pustą stodołę (zapach z takich miejsc prawie nigdy nie znika).
  Margarita zmarszczyła brwi tak bardzo, że stała się okropna i jęknęła:
  - Tutaj znowu jesteśmy obniżeni! Cóż, Hitler, rozumiesz tylko mnie!
  Ale to był dach nad głową. Poza tym niewolnicy byli rozkuwani. Chociaż, jak obawiał się Oleg, nie zapewnili tu toalety. W dawnych obiektach, gdzie więzienie jest nowocześniejsze, jest o wiele bardziej komfortowo. Fritz, chociaż świnia nie lubi brudu.
  Pomyślał jednak o tym, załatwiwszy już swoje sprawy pod przeciwległą ścianą. I westchnąłem. Cóż mogę powiedzieć... To nie jest pionierskie, wcale nie jest piękne. Nie wszystko w spodniach, już małe zwycięstwo. I dziewczyny też najwyraźniej musiały tu być... Lepiej nie patrzeć...
  Aurora jednak nie traci serca:
  - Kolejna przygoda... Żyjemy i oddychamy tym szczęściem!
  Oleg Rybaczenko wypalił:
  - A w następnym świecie może być znacznie lepiej!
  Ognisty diabeł mrugnął do chłopca:
  - Jestem gotów się spierać, możliwość sprawdzenia, jak w następnym świecie nie odpłynie od nas!
  W odpowiedzi cicho zaśpiewał Oleg Rybachenko. Pomagała radzić sobie z upokorzeniem i wstydem;
  Poświęcę ojczyźnie bez śladu -
  Niech będzie wyczyn, wojownik jest wywyższony!
  Cios miecza i rękawica rzucona,
  Bezwzględny Król Prawa Ziemi!
  
  Wulkan płonie - wody się gotują,
  Moje bursztynowe usta miłości!
  Chcę mieć chwilę wolności
  Jaka jesteś zwiewna i czysta!
  
  Płonie jak złoto drogocenne włosy,
  Machał rękami - wyrosło skrzydło!
  Pan dał mi bezcenny dar
  I natychmiast stało się radosne, lekkie!
  
  Tam, gdzie przeszedł Bóg: tam rosła dolina;
  Kwitnące, bujne białe róże!
  Będzie honor - środek wszystkich światów -
  Dar na ołtarzu, który ofiarowałem!
  
  Tak, wiem, grzeszny, związany z czarami,
  I niegodny raju i zarośli!
  Ale na Kalwarii z Chrystusem,
  Płakałem, owijając ikonę w płaszcz!
  
  Moja jesteś najlepszym obrazem wszystkich narzeczonych,
  Wierzę Wszechmogącemu, że duch się przemieni!
  Poniosę mój niegodny krzyż,
  I podniosę tarczę, która wypadła z moich rąk!
  . ROZDZIAŁ 7
  Osiedlili się w stodole, więc po co znosić, skoro naziści byli przyzwyczajeni nawet do traktowania bydła lepiej niż obywateli radzieckich.
  Trzej miejscowi chłopcy, pod kontrolą SS, zostali wciągnięci do słomy. Pędzili żwawo, błyskając bosymi, zakurzonymi obcasami, przynosząc z powrotem duże naręcza. W zeszłym roku ciągnęli, ale dużo, prawie stog siana. A siedem czy osiem minut później pojawiła się kobieta, która wraz z dwiema miejscowymi dziewczynami przyniosła kilka ogromnych placków i dwa grube krążki sera. Mówiąc po ukraińsku, zręcznie podzieliła jedzenie dla wszystkich. Oleg Rybachenko stał się ciekawy: wielu pytało ją i chłopców o coś, a wszyscy trzej chętnie odpowiadali.
  Niemców jest dużo i coś tu montuje. Ale znowu nikt nie wie! W końcu ci sami chłopcy wyciągnęli wiadro wody i szczelnie zamknęli drzwi. Po zachowaniu swoich towarzyszy Oleg Rybaczenko zrozumiał: to jest wyjście, nie będą dziś nigdzie pędzeni.
  Margarita podała bratu wodę i powiedziała:
  - Odświeżenie nie zaszkodzi!
  Chleb okazał się świeży, ale niezwykły, trochę ciężki (ten czerstwy kawałek zjedzony rano, Oleg Rybachenko nie mógł sobie przypomnieć smaku do porównania). Albo niepieczone, albo zawsze je tu jedzą (a raczej najprawdopodobniej drugie, reszta zjadła i nie okazywała żadnego niezadowolenia). Ale ser okazał się na pewno produkowany lokalnie - bardzo dobry, podobny do sera feta, który uwielbiał Oleg Rybaczenko. Szkoda, że kawałek był tylko jedną trzecią dłoni. Tak, nawet nastolatka, nie mężczyzny.
  Margarita wspierała wyczerpanego brata. Upadł na słomę, jakby ścięty, żuł to, co dostał, leżąc, nawet nie zaczął pić. Oleg Rybachenko nagle zdał sobie sprawę, że się trzęsie. Można było mieć tylko nadzieję, że to tylko drżenie po zimnie, a zwłaszcza dzikie wizje. Że po zaśnięciu to drżenie minie. Rybachenko Oleg próbował zgarnąć dla siebie więcej słomy i, jeśli to możliwe, wkopać się w nią. Nigdzie nie stracił apetytu, uspokajał się, ale jak usłyszał ludzi; w temperaturze pierwszą rzeczą, która odcina chęć, jest jedzenie. Sam Oleg Rybachenko nigdy nie był chory - dzięki strukturze genetycznej. To prawda, że nie przeprowadzałem na nim podobnych eksperymentów, w tym wielogodzinnych spacerów na mrozie. Więc... Ale może tak będzie. A jeśli nie, to jest szansa, że dla dobra nauki będą go leczyć...
  Niektóre dziewczyny trzęsą się równie mocno, ale żadna nie kaszle.
  Och, jakże zmęczenie ogarnęło pioniera od stóp do głów! Nadgarstki obtarte do krwi, opuchnięte blizny na plecach, zranione, powalone i nogi, które zaczęły się rozgrzewać - wszystko bolało, ale to skomlenie tylko wzmagało chęć do spania i spania.
  A zasypianie jest przerażające - możesz się nie obudzić, a co gorsza, znowu mieć wizję. Jednak dość ciekawe.
  Oleg Rybaczenko zamknął oczy i od razu popłynął w ramiona Morfeusza - pełnego marzeń, kolorowych i ogłuszająco brzmiących.
  Jeden i na tym testy się nie skończyły... Zmieniono okładkę ringu poprzez zamontowanie żelaznych blach z kolcami, które niemiłosiernie wbijały się w bose pięty chłopaków...
  Oleg Rybachenko nawet sapnął, ale wytrzymał, chociaż nie mógł ustać w miejscu, a Dmitry nawet tańczył i zaczął warczeć ...
  Ich rywale byli silni i wyraźnie starsi niż oficjalnie ogłoszono. Na przykład rywal Dmitrija jest od niego o głowę wyższy, a anteny już się przebijają... Ale jak anteny mogą się przebijać w wieku jedenastu lat?
  Przeciwnik Olega Rybachenko jest również znacznie większy i cięższy, a przy tym twarz gangstera nie jest dziecinna.... Jednak chłopak nie jest obcy, pierścień jest pierścieniem, spotykają się tam różni ludzie!
  Obie bitwy odbyły się w tym samym czasie.... Musimy szybko skończyć, bo północ już się zbliża...
  Przemieniony Dima niemal natychmiast zaczął tęsknić za ciężkimi ciosami w twarz. Jego przeciwnik miał przewagę w długości ramion, wadze i wydawał się być doskonale przygotowany, zarówno fizycznie, jak i technicznie... Mięśnie ogólnie przypominają mięśnie rzucające atletę... Jednak Dimka jest bardzo wyrzeźbiony i szybki... Był szybki, teraz wolny...
  Otruty Dmitrij w pierwszej rundzie spudłował wiele pojedynczych i podwójnych ciosów. Nawet pod prawym okiem zaczął puchnąć krwiak...
  Druga runda okazała się jeszcze gorsza, jego przeciwnik poszedł do przodu i bił, bił, bił... A Dmitry prawie się nie bronił, tylko odrzucanie głowy do tyłu łagodziło ciosy, rzadko, ale nieoczekiwanie pchając w odpowiedzi, a czasem wyrywając jego przeciwnik... Warknął po niemiecku:
  - Ty rosyjski znaczy nie pełnoprawny!
  Dmitrij zripostował ostro, także po niemiecku:
  - A ty jesteś Niemcem, całkiem całkiem dostaniesz od Rosjanina!
  Wściekł się i wsadził łokieć w nos...
  Zwykle nos Dmitry'ego w tym wszechświecie jest bardzo silny i nigdy nie został złamany, nawet jeśli został uderzony, ale w tym przypadku nie było to uderzenie złagodzone rękawicą, ale czubek twardej kości łokcia.
  I krew spłynęła po twarzy chłopca, zmuszając ją do zlizania... Dimka odpowiedział... Złapany w kierunku Wróg lekko się trząsł i zachwiał, ale nie miał dość siły, by budować na sukcesie - nogi z przebitymi podeszwami wydawały się być watowanym.
  Trzecia runda okazała się nie mniej trudna, przeciwnik desperacko naciskał, ale Dmitrij zaczął częściej blokować, odbijając ciosy... Zasady finału zostały zmienione, ponieważ mówimy o międzynarodowym złotym medalu, liczba rund zwiększono do piętnastu... Jak zawodowiec. Trzeba przyznać, że bardzo okrutna decyzja w stosunku do młodzików, którzy tego dnia walczyli już pięć razy... To prawda, Dimka też szybko skończył, a jego przeciwnik wyraźnie się zawiódł bez większych zmagań...
  Ale po pierwszych czterech bardzo aktywnych rundach przeciwnik Dmitrija nieco zwolnił. Czuł się też zmęczony, jego oddech stał się znacznie bardziej turbulentny, a jednocześnie ciężki...
  Dimka mimo krwiaków i silnego pieczenia bosych stóp poczuł nawet przypływ dodatkowych sił. W szóstej rundzie nawet kilka razy trafił przeciwnika w szczękę... Ale był też niezłomny, duży, a może też odurzony...
  W siódmej rundzie podły przeciwnik Dmitrija zmienił nieco taktykę i zaczął próbować jak najwięcej ciosów niezgodnie z regulaminem, uderzać łokciem, a nawet głową... Dima zaczął uderzać jeszcze częściej, aw w ósmej rundzie odniósł prywatny sukces, w końcu popłynął wielki nos przeciwnika yushka... A kiedy ponownie poruszył łokciem, sam wpadł na nadjeżdżający słupek... Dymitr warknął na niego drwiąco:
  - Nu, że złapany, który gryzie!
  Niemiec był jeszcze bardziej rozrzutny, wciąż liczył na osobny hak strzelecki!
  Oleg Rybaczenko walczył bardziej wyrównanie, prawie bez spudłowań, a korzystając z tego, że przeciwnik wymachiwał za szeroko, trafiał na brodę lewym szturchnięciem, albo prawym dośrodkowaniem... Ale duży Niemiec nie reagował na te ciosy w jakikolwiek sposób. Wtedy Oleg Rybachenko zmienił taktykę i zaczął pracować nad spłaszczonym nosem przeciwnika... Niemiecki sniffer trwał długo, ale już w siódmej rundzie zaczął przeciekać...
  Muszę powiedzieć, że przeciwnik Olega Rybachenko wyszedł, by zastąpić kolejnego, coraz lżejszego chłopaka. Ten pierwszy wydawał się być kontuzjowany (choć oczywiście to nazistowska sztuczka!) ... Dlatego był świeży na początku bitwy i mógł nakręcić szaleńcze tempo.
  Ale w dziewiątej rundzie Oleg Rybachenko też trochę się zagapił i spudłował cios, od którego został powalony... Gołe, powalone nogi chłopców kręciły się bezradnie... Oleżek jednak szybko podskoczył tak, że nokaut nie byłyby liczone. Rzucanie, wieszanie na wrogu ...
  Otrząsnął się z tego, pędząc, by go wykończyć... Końcówka dziewiątej rundy zabrzmiała, ale arbiter udawał, że nie słyszy...
  Oleg Rybachenko spudłował kilka mocnych ciosów, ale powstrzymał się, łagodząc je potrząsaniem głową. Wróg wpadł we wściekłość, nie zauważając już niczego młóconego. Tutaj radziecki chłopak odruchowo, ale bardzo mocno uderzył ciałem w jego stronę... Cios trafił prosto w wątrobę... Bardzo niebezpieczne uderzenie...
  Przeciwnik wykonał jeszcze kilka uderzeń, a jego duża twarz zrobiła się purpurowa. Konwulsyjnie połykając powietrze, upadł do przodu i zaczął się wić... Sędzia natychmiast przerwał walkę, a lekarze wbiegli na ring... kroplówka...
  Odbiło się to brutalnie na przyjacielu Dmitrija i przeszedł do ofensywy z wyraźnie zmęczonym przeciwnikiem... Dziesiąta, jedenasta, dwunasta runda... Ostra wymiana ciosów, ale z wyraźną przewagą Dmitrija... Trzynasta runda nieco wyrównana odpadła, za sprawą zdesperowanej ośmiornicy Niemca, a radziecki chłopak otrzymał rozcięcie w brwi.... Ale w czternastej rozweselony Dimka ponownie wziął inicjatywę w swoje ręce. Ci faceci nadal nic nie wiedzieli, na przykład, o Mohammed Ali, ale pod wieloma względami kopiowali jego taktykę.
  Do piętnastej rundy ręce Niemca opadły ze zmęczenia, a on już nie reagował na ciosy, ale po prostu stał, demonstrując aryjską wytrzymałość.... Ponadto Dmitry, od posypanego narkotykiem i potwornego zmęczenia, zwykle miażdżące ciosy stały się znacznie słabsze . Niech będzie! Ale z drugiej strony było ich wielu, wielu i padały na odsłonięty podbródek wroga. W końcu głowa Niemca nie wytrzymała, wyczerpała się granica wytrzymałości i został reprezentantem narodu "aryjskiego" tak jak błoto zsunęło się w dół, jakieś piętnaście minut przed końcem ostatniej rundy...
  Sędzia zaczął odliczać nieprzyzwoicie wolno, ale po doliczeniu do pięciu, widząc, jak strasznie nieruchomy jest przeciwnik Dmitrija Lebiediewa, zatrzymał się i krzyknął:
  - Bardziej jak lekarz!
  I jeszcze jeden nieletni "nadczłowiek" trafił do szpitala... Po tym zwycięscy finaliści ustawili się w kolumnie i rozpoczęli marsz... Z góry posypały się płatki róż.
  Wysoki chłopak Dmitrij uśmiechnął się szeroko, był wesoły. Ale nagle zauważył, że kamera zbliżyła się do nich i robiła zbliżenia bosych, mocno nabijanych ćwiekami i lekko krwawiących stóp sowieckich chłopców... Jego nastrój natychmiast się pogorszył i próbował ukryć swoje kończyny za luksusowe pozłacane trampki innych młodych niemieckich sportowców lub zakopać je w płatkach.
  Oleg Rybachenko pociągnął go za rękę:
  - Nie! To wasze zawstydzenie będzie powodowało chichoty i wątpliwości... Poza tym w Niemczech, po wypowiedzeniu wojny totalnej, prawie wszystkie dzieci chodzą boso, co sami widzieliście na ulicach Berlina. Więc dumnie wyprostuj plecy.
  Medale, które im wręczono, były na brązowych wstążkach iz prawdziwego złota, ważyły około pięćdziesięciu gramów i miały 900 grzywien. Oczywiście dla sowieckich chłopców jest to duża kwota - około ... Trudno to nawet obliczyć, ponieważ sowieckie pieniądze wydawały się oficjalnie zabezpieczone, ale w rzeczywistości emisja została przeprowadzona bez rezerwy złota.
  Kiedy sowieccy pionierzy weszli na platformę, zabrzmiał hymn ZSRR. Nawiasem mówiąc, to nie była jeszcze muzyka Aleksandrowa, coś w rodzaju międzynarodówki. Oleg poczuł tu wielkie natchnienie i poprosił o pozwolenie na zaśpiewanie...
  Obecny na konkursie Himmler łaskawie pozwolił:
  - Będzie nam bardzo miło poznać skład naszych gości z Wielkorusi.
  Oleg Rybachenko ukłonił się najpierw w prawo, a potem w lewo, po czym śpiewali razem z Dmitrijem;
  Za życia jesteś rycerzem, latasz jak orzeł -
  I nie chcesz znać lądowań!
  Dla nas nagrody wcale nie są fetyszem -
  Mamy tylko jedną akceptowalną drogę do królów!
  
  Najpierw zawiązał czerwony krawat,
  A kiedy nadeszła wojna...
  Chudy chłopiec wziął łopatę w dłonie -
  Aby igła nie wbiła się w klatkę piersiową!
  Dzieci kopały rowy boso,
  Kawałek nieświeże dla trzech ...
  Rozgrzany na zimno z wrzącą wodą,
  Od gryzących paczek, bardzo zły!
  
  Wojownik zginął, a karabin maszynowy upadł,
  Jego mały chłopiec odebrał!
  Potężny jak "Katiusza" stał się ciosem,
  Nieustraszony, młody zespół!
  
  Strzelam w łańcuch czarnych cieni
  Skąd masz ostrość?
  Jak w starożytności najostrzejszy miecz,
  Pobiegłeś poznać karę!
  
  Wojna bez litości niestety nie jest matką,
  W nim suchość pustyni jest strasznym upałem!
  Ale za Ojczyznę trzeba oddać życie,
  Wtedy otrzymasz szczęście w prezencie!
  
  Ale jak to jest być zakochanym?
  Nie każdy chłopak to wie...
  Kiedy strumienie wylewają krew -
  Brutalne mordy nazistów!
  
  Ale Ojczyzna to miłość,
  W nim jest chwała jasnych pokoleń ...
  I nie krzyżuj sobie serca
  W nim Stalin - Stal i Płomień - Lenin!
  
  Bądź promiennym czasem -
  Święta sprawa komunizmu...
  Zła horda jest złamana -
  I wykorzenił nazizm!
  
  Cała ludzkość jest...
  Rady zjednoczone!
  Niech będzie raj na planecie
  Jestem rycerzem - Ruś jest niezwyciężony!
  Oleg Rybachenko i Dmitry podskoczyli wyżej przy ostatnich słowach, jeszcze bardziej wzmacniając wrażenie ich piosenki.
  Trybuny entuzjastycznie gwizdały i biły brawami...
  Podczas gdy chłopcy widzieli na ogół dość interesujący i pomyślny dla nich sen, dziewczyny wróciły do przerwanego wcześniej zdobywania statku. Seryjne wizje zdarzają się rzadko, ale wyraźnie kryło się za tym coś więcej.
  Dokładniej, nie prowadzenie, ale wypełnienie misji Hiper-Wiedźmy i rosyjskich Bogów Demiurga. Praktykowanie swojej nieśmiertelności.
  Teraz następny przedział, oto problemy, z której strony drzwi są otwarte, a z której są listwowe. Najlepiej albo tego uniknąć, albo zaryzykować. Jednak jeśli przekręci gałkę, wezmą ją za pijaka. Wtedy ktoś nieogolony wyjrzał spod iluminatora, dziewczyna ledwie zdążyła się przytulić. Jednak nie rozważy tego tak szybko. Drzwi są zamknięte i trzeba pukać.
  - Kto tam? - Sapczy napięty głos.
  - Twój! - Aurora odpowiedziała po angielsku z wyraźnym teksańskim odcieniem, wykazując nieoczekiwany talent do języków. - Przywieźliśmy lokalny rum, whisky jest obrzydliwa.
  - O tak! Szybciej! Marynarz za drzwiami kwiczał jak świnia. - Oczywiście rumu!
  Otwarte są masywne drzwi, przez które nie można przebić się granatem. Wybrano typ o zdezorientowanym spojrzeniu, a wraz z nim jeszcze kilka na wpół ubranych obiektów. Z nich, jakby podczas ataku gazowego, niesie, a raczej intensywnie uderza, oparami,
  - Gdzie jest rum! wrzasnęli chórem.
  - Jesteś tak dobra! - Rudowłosa Aurora strzela z wielką przyjemnością, układając stosy marynarzy. Położyłem aż trzy i pół tuzina, będę musiał zmienić klips. Dobrze, że kule są małe, zwarte, dużo można ze sobą zabrać.
  - Kolejny przedział wyczyszczony! - Powiedziała z pewną dozą jesiennego chłodu w głosie. - Udało nam się zrobić kilka ujęć, ale tutaj mam nadzieję, że tego nie słychać.
  Królewna Śnieżka Terminator odpowiedziała:
  - A ci, którzy słyszeli - głuchną!
  Margarita Aurora minęła następny przedział, trochę się skręciła, strzeliła trochę wzdłuż korytarza, idąc na rufę, zobaczyła, jak jej partner-zombie zmaga się z Jankesami. Martwy mężczyzna nie wykazał się jednak zbyt dużą siłą, łamiąc kręgi szyjne.
  Cóż, prawie nas zdradziłeś! - pisnęła dziewczyna-członek Komsomołu.
  - A co zostało do zrobienia! Zauważył mnie i prawie podniósł alarm! - Zombie przybrał postać obrażonego psa.
  - Masz pomysł! Połóż się i bądź pokorny. - Margarita zagroziła "służącemu" palcem i delikatnie uderzyła stopą w pokład.
  Trzeba było strzelać w rufę, jeden z żołnierzy rzucił granat, to groziło, że wszystko się zawali. Amerykański odpowiednik F-1 leciał jak w zwolnionym tempie. Decyzja narodziła się nieoczekiwanie, nie uczono tego w siłach specjalnych. Margarita nagle rzuciła dyskiem bumerang. Włączyła swoje trzecie oko i dosłownie połączyła się z cienkim kawałkiem wytrzymałego metalu. Oko umysłu śledziło ruch dysku, a potem końcówka wbiła się między płytki, przecinając pistolet i lont blokując dostęp do kwasu. Kropelka potu spłynęła po czole blondyna Terminatora.
  - Wow, prawie zwymiotowałem! To jest dopiero cud. Dziękuję Ci Matko Boża za uratowanie mnie grzesznika.
  Rudowłosa Aurora usłyszała ją i powiedziała z troską:
  - Co tam jest?
  - Rzucili granat! - odpowiedział Greyhound Margarita.
  - Nie słyszałem wybuchu! - zdziwił się niedźwiedź-członek Komsomołu.
  - Nie uwierzysz, zrobiłem z tego bumerang. Biały wojownik zachichotał.
  - Tak to się dzieje. Zasadniczo nie jest to sprzeczne z prawami natury, jeśli dostaniesz się między płytki. - Aurora zrobiła z bosych stóp figę.
  - I tak się okazało! - Margarita zachichotała, szczerząc zęby.
  Ognisty diabeł zaciekawił się:
  - Ilu zabitych na rufie?
  Piękna Korszunowa odpowiedziała z dumą:
  - Dwadzieścia osiem osób, a dwudziesta dziewiąta została uduszona przez zombie.
  - Niewiele! Teraz przechodzę przez kabiny, aby oczyścić cały statek. Pomóż mi! - W głosie czerwonej Aurory brzmiało teraz zniecierpliwienie.
  - Cóż, przeniosę się z tobą. - Margarita gwałtownie zrzuciła z włosów kawałek zakrwawionej kości.
  Ognista Aurora szybko przedostała się do mesy, tutaj kilku oficerów już spało, a strażnicy przechadzali się z boku na bok od pijanych. Krzyczeli jednak:
  - Nie możesz tu przyjść!
  - Pilny raport od Hamiltona. - Ognista dziewczyna z Komsomola odpowiedziała i skręciła, prawie wprost. Kule lecą cicho, światło też nie jest odpowiednie, nie od razu zrozumiesz, że ten karabin maszynowy do ciebie strzela. Więc to było niesamowite, jeśli ktoś zareagował. Osiemnaście trupów, a wkrótce dołączyły do nich cztery kolejne, z łazienki, nawet sześć - kilka przytulonych trupów wypadło z beczki. Jeden z prochów należał do prostytutki.
  Cichy grób w zawrocie,
  Znaleziono śmierć - mała bestia!
  Dziś dolar - jutro kula w czoło,
  Taki niebezpieczny zawód!
  
  Tak, dziewczyna cię nie chciała
  Tortury, zdawanie egzaminów...
  Były też inne pomieszane sny
  Tylko energicznie kręć tyłkami!
  
  Aby płynęła rzeka szampana
  Jachty, samochody - wszystkie honory!
  Bucks zostały zgarnięte bez konta przez rękę,
  Dziewczyna zdecydowała się na podłość!
  
  Ale tylko idiota myśli
  Burdel jest dobry i daje dużo zabawy!
  Napchałem usta czarnym kawiorem -
  Nie wiedziałem, że zaraziłeś się AIDS!
  
  I nikt nie przyjdzie do grobu,
  W obawie przed chrztem, ojcze!
  Wynik był bardzo zły.
  Były klient nawet nag!
  
  Twoje dzieci nie będą dobrze pamiętać,
  Wstyd znać taką matkę!
  Co im pozostaje - schron więzienny -
  Cicho znoś karę...
  
  I dlatego, dziewczyno, studiujesz
  I pracuj dla Ojczyzny-piękna!
  Wtedy będzie ścieżka bez recesji w górę...
  W przeciwnym razie smaż się wiecznie w podziemiach!
  - podsumował ognisty Diabeł, kłaniając się upadłej prostytutce.
  I tak przeszła, jak cień przyklejony do ściany i dalej korytarzem. Z boku wieje wiatrak, łapie ciepło, Aurora splotła włosy w gryzący warkocz, więc doznania są przyjemne. Podchodzi do drzwi, jeśli gorące powietrze jest otwarte, może obudzić osoby za ladą. Lekko się waha, po czym płynnie tworzy wąską szczelinę, czołgając się wzdłuż niej. Poczułem łaskoczącą szorstkość dywanu z moją nagą prasą. Właśnie zszedłem po drabinie, wiele osób już tu śpi, popijają piwo przy ladzie. W lekkim hałasie nie słychać odsłoniętych nóg Aurory, bosa podeszwa lepiej tłumi dźwięki niż w butach, więc dziewczyna chodziła boso. Już monotonne zniszczenie w serii, próbując wydać nie więcej niż kulę na jedną. Ogólnie śpiących można zabić. Jeśli natychmiast ściśniesz tętnicę szyjną, nastąpi maksymalne ziewnięcie od wroga.
  A potem pracowała bosonoga Aurora, na pokładzie oprócz Jankesów było około pół jęku bojowników Stabilności, ale tylko zmniejszyli dyscyplinę.
  - To właśnie oznacza, gdy wpuszcza się załogę nie wiadomo kogo.
  Dziewczyna wspięła się po drabinie, rozproszone światło pada z góry. Zwykły hałas, pod nogami dywan jest zerwany znikąd. Sądząc po postaci Irakijczyka. Co to jest w sensie
  też nieźle, choć świadczy to o doświadczeniu zespołu. Ale pragnienie nadmiernego komfortu jest śmiertelne dla Jankesów. Wspięła się więc po schodach i zatrzymała. Jest ich trzech na moście i dwóch w żółwim stroju. Cóż, żółwi kombinezon to nawet nie czołg, można go zabrać z granatnika, ale hałas będzie jak golenie świni. Nie ma więc chęci zakłócania tak dobrze naoliwionej operacji.
  Zwróciłem się o pomoc do mojej przyjaciółki Margarity:
  - Mamy tu jednego, a raczej dwa w żółwiach!
  - Zrozumieć! - Margarita próbuje grać na luzie. uśmiechnął się.
  Ognisty diabeł krzyknął:
  - Jak zrzucić?
  Małgorzata zmrużyła oczy i niepewna Sfinksa, po którym pełzała koza, zapytała:
  - Wyrzutnia granatów jest wykluczona?
  - Zbyt głośno! Aurora wzięła głęboki oddech.
  - Najlepiej wystrzelić bumerang w twarz przecinając zbroję-przyłbicę w miejscu, w którym znajduje się szyba. Następnie włóż tam trzy kule w trybie potrójnym. Powinno działać. - powiedziała z przekonaniem Małgorzata.
  - Chodź do mnie, zróbmy to synchronicznie! - Nerwowo trzaskając palcami, zapytał ognisty diabeł.
  - Oczywiście, że się spieszę! - Margarita położyła jeszcze kilka i weszła z przeciwnej strony. Barefooted Aurora skoncentrowana i dodana w niskim tonie:
  - Nie może cię tu zabraknąć.
  - Módl się, to pomaga! - zaproponowała, po raz kolejny pogrążona w religijnej ekstazie członkini Komsomołu Margarita.
  - Nie wierzę w Boga! - Odetnij niedźwiedzia wojownika. - To oznaka słabości!
  Blond wojownik, robiąc znak krzyża, zasugerował:
  - Więc proś o pomoc - najwyższy ludzki umysł. Niech pomoże wygrać w imię Rosji Sowieckiej.
  Dziewczyny zamarły na pięć sekund, szepnęły, po czym wykonały swój plan. Dysk bumerangu, podobnie jak cienka sieć, jest prawie niewidoczny w rozproszonym świetle. Raz i uderz w przyłbicę dwóch nieruchomych bożków. Nie zdążyli zareagować, gdy ciche kule trafiły w lekko rozcięty przyłbicę, przebijając się przez łuski i obracając mózgi. Cóż, trzeci zginął jednocześnie, więc nie miał czasu na reakcję. To prawda, że \u200b\u200bżółwie kombinezony spadły, robiąc hałas. Ciekawski marynarz wyskoczył, rudowłosa Aurora wyprzedziła go jednym skokiem i palcem wskazującym w tył głowy.
  - Śpij synu!
  Potem na dole pojawiło się kilka głów, linia podwójnych wachlarzy i cisza.
  - Margarita przeszła ten etap!
  - Tu obok kajuty kapitana złapiemy go razem z kamykami. - zasugerował wściekły blond członek Komsomołu.
  - Samodzielnie.
  Aby dostać się do kabiny kapitana, musiałem wykonać dwa zamiatania, jedna prostytutka bezinteresownie pracująca nad dwumetrowym czarnym mężczyzną, oszczędzona Margarita Korshunova. Była za młoda, nie miała więcej niż osiemnaście lat, może nawet szesnaście. Wyglądała tak błagalnie.
  - Nic nie powiem wojownicy...
  - Allahu! Niezwyciężony i prowadzony na skrzydłach fortuny. - przebiegła Margarita odpowiedziała po arabsku.
  Rzeczywiście, ich twarze nie są widoczne, co jest niejasne, dziewczyna nadal nie rozpoznaje, a wersja, że to turecki sułtan, będzie się umacniać.
  - Gdzie jest kapitan? Aurora zapytała po angielsku z arabskim akcentem.
  Kapłanka miłości wyjąkała:
  - W luksusowej kabinie! Ten "pedril" wcale nie jest spokojny w miłości. Tak, jeśli chcesz, obsłużę cię, zrobione za darmo!
  - W raju dziewczyny czekają na nas tysiąc razy lepiej niż ty! - Niedźwiedzie wojownicy odsunęli się na bok.
  Putana nie chciała drażnić zabójców, ale odruch dziwki był silniejszy niż głos rozsądku:
  - Pokażę ci tylko to, co mogę! Mój język jest lekki jak piórko i słodki jak miód!
  Poważnie wściekła Margarita wsadziła palec w powiekę, wyłączając dziwkę:
  Jeszcze trochę i musielibyśmy ją zabić. - Religijny członek Komsomołu Krakatau był wściekły na widok takiej rozwiązłości.
  Przy wejściu dwóch strażników leżało niedbale, skacząc za ich plecami i łamiąc sobie karki.
  Kapitan już chrapał jak spłukany drań, obejmując dwa typy, czarnego i Taja. Te, mimo że też się poddawały, nerwowo przewracały się i przewracały.
  Dziewczyny zobaczyły zdjęcie kapitana na komputerze i bez wahania położyły obu "trans-chłopców" do łóżka. Kapitan pierwszego stopnia, druga osoba po admirale, został szarpnięty i przywrócony do siebie kilkoma uderzeniami w twarz. Schwytany po raz pierwszy brzydki stwór nie drgnął, tylko spojrzał na swoją śmierć oszołomionymi oczami.
  Margarita podniosła go na wyciągnięte ręce, zakrywając usta rękawiczką, a Aurora uniosła do oczu sztylet ze świecącym ostrzem. Syknął z dziką kobrą:
  - Jedno słowo i wyłup oko!
  Margarita rozluźniła lekko szczękę, ale kapitan milczał.
  - Tutaj jesteś! - Ognisty diabeł sprawił, że ton jej głosu stał się jeszcze straszniejszy. - Zastosuj dowódcę bólu.
  Galina lekko nacisnęła zakończenie nerwowe i zacisnęła usta, tak że z ich gardeł wydobył się krzyk amerykańskiego kapitana.
  - Cóż, teraz będzie ciszej. - Czerwona Aurora zaczęła wybijać gołymi palcami po posadzce pozór rytmu charakterystycznego dla marszów żałobnych. - Mów do złego dzika! Albo odetniemy ci godność i włożymy ci ją do ust.
  Kiedy zboczony kapitan trochę się uspokoił, Margarita trochę ścisnęła. Blondynka postanowiła również wnieść słowny wkład w przesłuchanie:
  - Pies wyrażaj się, jeśli chcesz uniknąć udręki. W przeciwnym razie tylko nas zadowolisz.
  Kapitan nie mówił wyraźnie.
  - Powiem ci wszystko!
  - Tak jest lepiej. Przesłuchanie jak powiedzieć w prosty sposób! Dziewczyny uśmiechnęły się szyderczo.
  Kapitan jęknął, a jego królicze uszy drżały:
  - Po prostu zostaw życie!
  Aurora zauważyła logicznie:
  - To najcenniejsze danie, musisz zarabiać więcej!
  - Jestem biznesmenem. - Dlaczego schwytany Amerykanin był zachwycony. - Jeśli chcesz, mogę służyć!
  - I ten tam też, pluj, nie wychodząc, męska prostytutko! - zauważyła z przekąsem Margarita.
  Nawet karaluch okrętowy, natknąwszy się na gładką skórę nóg dziewczyny, rzucił się z powrotem w szczelinę, oburzony taką propozycją.
  - Ile osób jest na statku? - dumna rudowłosa Aurora udała, że nie usłyszała ostatniego zdania.
  Amerykański zboczeniec zawahał się, jego twarz zrobiła się kretyńska, jakby nie usłyszał pytania, jego oczy klaszczą, klaszczą!
  Ognisty Diabeł rozciął jej mały palec sztyletem, popłynęła krew. Natychmiast doszedł do siebie:
  - Cóż, ile osób jest na niszczycielu?
  - Około czterystu! Nie wiem na pewno, czy bojownicy "stabilizacji" przybyli z brzegu. Ale dziwek jest niewiele. Nie wystarczą nawet chłopakom z wybrzeża. - Uzurpator i kretyn jęknął i pociągnął swoją świnię za kark.
  . ROZDZIAŁ 8
  - Pomińmy szczegóły! - Fiery Aurora od razu przeszła do spraw praktycznych. - Artefakty gdzie?
  Kapitan próbował udawać głupca:
  - Jakie artefakty?
  Bosonoga Aurora lekko ścisnęła kolano, kość zachrzęściła.
  - Teraz zrozumiałeś?
  Ból okazał się najskuteczniejszym sposobem na przetrwanie narkotyku:
  - Tak, są w sejfie statku.
  Chłodna Aurora warknęła:
  - A sejf?
  - Tam za drzwiami! - zapiszczał prymas świnka.
  Niedźwiedzi wojownik błysnął zielonymi oczami. Margarita przyciągnęła do siebie tytanowe drzwi i zawołała rozczarowana:
  - Zakodowane!
  Kapitan desperacko próbował przeżyć:
  - Tak, mam klucz.
  - Gdzie? - Wojowniczka o czubek bosej stopy podniosła krzesło za nogę.
  Zwierzę zabulgotało niewyraźnie:
  - W szafie!
  Bosonoga Aurora żwawo podskoczyła do szafki i wyjęła z niej urządzenie z chipem.
  - Ten?
  - Tak! - pisnął szczur.
  - Sam to otworzę! - Dashing Aurora uderzyła kapitana w ręce. - Słuchaj, bądź mądry.
  - Dlaczego jest was tylko dwóch? - Świnia miała odwagę się zainteresować.
  - Nie bądź zbyt ciekawy. Będziesz żył dłużej. Bosa pięta Aurory uderzyła w obwisły brzuch Forleinda, powodując, że zwinął się z bólu. Dziewczyna otworzyła drzwi prowadzące do sejfu. W pomieszczeniu było kilka laptopów, granatniki. Radzieckie RPG - 39 w jednym egzemplarzu i jego bardziej wyrafinowany amerykański odpowiednik.
  Czy znasz kod do sejfu? - warknął Niedźwiedź Wojownik.
  - Poza dwoma ostatnimi cyframi informacje o nich posiada tylko dowódca. - Nasz admirał George Arnold.
  - Zadzwoń! - Margarita wbiła stopę w obwisły pysk jeńca i gołymi palcami chwyciła go za nos.
  Potykając się, pojmany Amerykanin wymienił kombinację, która nie była zbyt długa. Aurora rozjaśniła nieco oczy.
  - Dobra robota, nie kłam. Punkt na twoją korzyść.
  - A potem jak powiedzieć ... Teraz, jeśli trzy razy źle wybierzesz numer, włączy się alarm. - wypalił nagle przestraszony kapitan.
  - Już go znamy! - Komsomolec szybko wybrała kod i otworzyła grube na czterysta milimetrów drzwi. Kamyczki były przechowywane w osobnych pudełkach i ostrożnie wyjmowane.
  - Stingers from the Infinite, czy już je przetworzyłeś?
  - W większości tak! - pisnął uwięziony szczur. - Testowany wieczorem.
  Ognisty diabeł radował się:
  - Świetnie, gdzie są przechowywane żądła?
  Jąkając się, kapitan wykrztusił:
  - W hangarze, gdzie jest ładownia. Nosi pieczęć "Orlan" wraz z dwoma czołgami "Pershing".
  Te pudła nadają się tylko na złom. Ale ulepszony model "żądeł" jest całkiem odpowiedni. - Szalona Aurora, drocząc się z więźniem, pokazała język.
  - Są z chipami komputerowymi, tak wyjątkowymi, że chwytają sylwetkę. - mruknął Amerykanin, próbując kupić sobie życie.
  - Wiemy! - Ognisty diabeł zwrócił się do swojego partnera. - Jak myślisz, Mirabela, ile z czterystu pięćdziesięciu osób zostało?
  - Mniej niż połowa. W sumie mamy dwieście trzydzieści osiem trupów. - Dziewczyna z Komsomołu nawet chichotała z przyjemnością.
  Wściekła Aurora wypuściła z siebie powietrze:
  - Do załadowania "żądeł" potrzebni będą jeńcy, naukowcy mają nad czym popracować.
  Uwięziony łajdak wypalił:
  - Czy jesteś Rosjaninem?
  - Co sprawia, że myślisz, że jesteśmy mudżahedinami. - Warczeli wojownicy Komsomołu.
  Kapitan wykazał się nieoczekiwanym umysłem i pomysłowością:
  - Tylko Rosjanie mogą mieć tak twarde myśliwce, które są w stanie przejąć razem dość duży statek!
  Twarda Aurora nie zgodziła się:
  - I wojownicy wielkiego tureckiego sułtana z artefaktami!
  - Właśnie tak? Wszystko jest możliwe, ale jesteś zbyt inteligentny dla Arabów. - Naczelny świnia zawahał się. - Chociaż może jesteście Niemcami?
  Swift Aurora, obalając jego słowa, uderzyła ją w goleń w brzuch, po czym złamała obie nogi, kapitan kozy stracił przytomność z szoku bólowego.
  - Generalnie nie jest nam to potrzebne, wiemy wystarczająco dużo. - podsumował rudowłosy wojownik. "Teraz musimy tylko zebrać załogę.
  Margarita od razu zasugerowała:
  - Chodźmy do domków, mamy komplet kluczy!
  Aurora była zachwycona:
  - Tak, istnieje awaryjne otwieranie elektroniczne.
  Dziewczyny z Komsomołu po cichu zeszły na dół, otworzyły drzwi kabiny i znowu zniszczenie. Po prostu jakiś rodzaj omłotu, nie wojna, ale ubijanie pszenicy.
  - Kabina numer sześć jest czysta! - Powiedziała Aurora, szczerząc zęby.
  - Może w pokoju numer sześć! Małgorzata zachichotała. - Chodźmy lepiej.
  - Nie jesteśmy gęsiami, które pasą się w kupie. - ryknął ognisty diabeł. - A raczej gęsi, ale dzikie!
  - Nie prawda! - Tutaj blond terminator już się obraził. - Ci najemnicy walczą za pieniądze, a my wyłącznie za komunistyczną Ojczyznę.
  Dziewczyny z Komsomołu oddalały się skokami od pokładu załogi, strzelając do singli. Margarita pędziła pełną parą dalej, do maszynowni, spiżarni, ładowni, kuchni. Wojsko zostało starannie zablokowane, częściowo miażdżąc. Fakt, że oświetlenie na służbie było słabe, tylko grało na rękę zwiadowcom, wróg z odległości dziesięciu metrów nie widzi nic poza wibracjami, a oni wyglądają wyraźnie.
  Komputer automatycznie wydał opinię.
  - A jeśli użyjesz modelu wirusa.
  - A korzystaliśmy już ze smartfona na baterie. - Powiedziała urażona robotem Margarita Korshunova. - Tutaj widać wszystkie systemy nadzoru w stanie hibernacji.
  - Lubię to! - Maszyna z chipem była zaskoczona.
  - Po powrocie do biura admirała wysłali kanałem hybrydę robaka i wirusa. Wydaje się, że nie jest to zauważalne, żaden program antywirusowy nie podniesie alarmu. Taka jest czysta robota, niewidzialność uśpiła wszystkie systemy nadzoru. - Dziewczyna z Komsomołu, dla większej perswazji, pokazała swój ostry biceps na ramieniu.
  - Och, dobrze, dajesz! - powiedział, zdumiewając się pomysłowością dziewczyn, z karabinu maszynowego. - Możesz mnie przeprogramować?
  - Jest całkiem prawdziwy! A ty co chcesz?! - Margarita zrobiła tu bardzo serdeczną minę.
  - Rozpoznaj siebie jako osobę! - Poprosiłem o urządzenie elektroniczne.
  - To zbyteczne, podczas gdy ty strzelasz. - Blond terminator nie jest głupi, żeby robić głupie rzeczy. - Później opowiem ci o Chrystusie.
  Margarita zajęła pozycję plecami do trapu, uklękła na jedno kolano dla stabilności i wycelowała lufę w drzwi naprzeciwko. Wyszedł facet, tym razem biały, tylko trochę "niedbały" najwyraźniej palił proch.
  - Narkomani nie odziedziczą królestwa Bożego. - Przerwał im komsomolski wojownik. - Odrzuciła ciała, szybko się żegnając.
  Bosa Aurora przeszła zygzakiem po innym obwodzie, podeszła do drzwi, były zamknięte, otwarte uniwersalnym kluczem. Murzyn rzucił w nią poduszką.
  - Kotku sraj!
  Dziewczyna z Komsomołu zareagowała natychmiast, rozrywając zarówno poduszkę, jak i Afrykańczyka i jego partnerów; - Mniej niż połowa. W sumie mamy dwieście trzydzieści osiem trupów. - Dziewczyna z Komsomołu nawet chichotała z przyjemnością.
  Och, zaciągnąć się do łóżka, partnerzy.
  - Oto maniacy, udało się przestraszyć! - odpowiedział rudowłosy niedźwiedź wojownik. - Gdzie teraz iść? Najwyraźniej w kabinie zastępcy. Wygląda na to, że śpi.
  Siedziba oficera kapitana nie jest tak rozległa, ale stamtąd rozbrzmiewa muzyka. Znaczy meloman? - Ułatwia sprawę.
  Bosa dziewczyna z Komsomołu weszła jak cień, znokautowała jednego wojownika i lekko udusiła kapitana drugiego stopnia, wykręcając łokieć:
  - Czy chcesz żyć?
  - Chcieć! - Odpowiedział, że w ogóle należy się spodziewać Amerykanina.
  - Będzie okazja! - Podczas biegu Aurora zdecydowała się go wyłączyć, ale nie na długo. - Przyda się Kent! Ruszyła dalej, korytarz zaczął się zwężać, wyraźnie obniżając rangę marynarzy. Dziewczyna z Komsomołu wycelowała w przeciwległe drzwi i zdjęła je ponad głowami wartownika. Więc strzał był cichy, powiedziała szeptem.
  - Bang-bang!
  Dziewczyna z Komsomołu ostrożnie przymierza klamkę do drzwi kabiny. Zamknięty. Cóż, to jest pół sekundy, w kabinie jest siedem osób, trzy śpią, reszta kroi domino, całkiem po rosyjsku. Margarita siłą pociąga za spust, w tym przypadku morderstwo nie sprawia radości. Ale czyn dokonany, nawet kropla krwi spadła na twarz.
  - Umarli z warkoczami stoją i milczą! - zachichotała dziewczyna z Komsomołu.
  Nowa chata, tutaj Margarita zostawiła swoje życie dwóm śpiącym osobom, po prostu je wyłączyła, mogą się przydać.
  - Zabójstwo nie może usprawiedliwiać własnego interesu i zysku - tylko honor, wolność i Ojczyzna są orędownikami przemocy! - powiedziała - czarujący filozof-terminator.
  Aurorę można również łatwo przenosić, wybierając rurę wentylacyjną. Jest strasznie ciasny i przeszkadza w plecaku. Musiałem nawet złożyć maszynę, żeby się skurczyła. Teraz dziewczyna z Komsomołu stała się znacznie bardziej zaradna, chociaż podjęła ryzyko. Tutaj, jakby święci byli źli na grzesznika, zaatakował zmutowany pająk. A kiedy udało mu się przedostać. Boleśnie ugryziony i kilka razy opuścił pięść. Komsomolec podrapał się po głowie, ale zdołał chwycić go za czubki macek i przesunąć pod łokciem. Cofnęła rękę i uderzyła ją, gdy solidne pudełko pękło, raniąc jej wypchany łokieć.
  - Straszny! - odpowiedział niedźwiedź wojownik. - Dam sobie antidotum.
  Margarita jakoś się wydostała i przedarła do chaty, w której chrapali żołnierze. Kiedy drzwi się otworzyły, próbowali podskoczyć, ale natychmiast pokrył ich zabójczy deszcz. Pozostawiając tylko jednego, wyłączając faceta, dziewczyna z Komsomołu kontynuowała swoją drogę.
  Tutaj drzwi po jej lewej stronie zaczynają się obracać. Widać, że ogolony, szparowaty facet chciał oddać mocz.
  - Kto tu jest? - zapytał marynarz pijanym głosem.
  - Twoje bose marzenie! - Dziewczyna z Komsomołu pochyla się sprężyną i po rozbiciu drzwi uderzyła w czoło. To wciąż stal stopowa. Czoło spuchło od razu, podobnie jak u "boksera" dodatkowo uderzyło w tył głowy. Margarita wlatuje do środka, uderza żelaznym kolanem w szczękę, jednocześnie bardzo ostro, wybijając sobie zęby. Brakuje mu masy, ale rekompensuje to z nawiązką swoją prędkość.
  - Wygląda na to, że jest gotowy. - podsumował zabójca z postacią bogini.
  Z tyłu jest jeszcze pięć osób. Więc jeden w jajach, dobry odbiór. Kolejny drań z pięścią w czoło, tak bardzo, że go znokautuje. Trzecia krawędź dłoni w szyi. Musisz się powtórzyć, ale ta technika jest zabójcza. Jeden typ spada z górnej półki, ale Margarita w locie uderza go głową w splot słoneczny.
  - Odpocznij mała. - mówi dziewczyna z Komsomołu.
  Ostatni typ przeklina trzypiętrową nieprzyzwoitością, mieszanką angielskich i rosyjskich słów. Czy to nie mieszkaniec? Margarita prowadzi kobrę, cios palcami w oczy, prawie śmiertelny. Wszyscy "wspólnicy" umilkli. To prawda, podniósł się głos w sąsiedniej kabinie.
  - Co tam jest!
  - Łatwa walka! - odpowiedziała nikczemnie, jakby pijanym głosem, sapiąc, Margarita. Pomóż naszym rannym. -
  Drzwi kabiny otwierają się i następuje zmiana, a wojownicy ponownie upadają.
  Dobrze powinno być z karabinem maszynowym,
  Zła śmierć wrogom Ojczyzny!
  By polecieć do gwiazd,
  Podbić ten firmament na niebie!
  
  Jesteśmy dziećmi komunizmu słońca,
  Bojownicy urodzeni jak trąba powietrzna...
  Nazista odpowie za ryk wilka,
  Wielki niedźwiedź go rozerwie!
  
  Dobro jest silniejsze od zła,
  Choć ostrzejsze może być złe...
  Walczymy pod gołym niebem
  Nadeszła kwitnąca wiosna!
  
  W nim słowikowe pieśni - tryle,
  I srebrzysty szum strumieni!
  Lód, śnieg i zamiecie ustąpią,
  Pod gorącym słońcem!
  
  Bloom - rumianek, maki, róże,
  Taka bujna letnia łąka!
  A jeśli wiesz, nadejdzie mróz!
  Nawet wtedy nie bój się!
  
  Wielkie koty - te "Tygrysy",
  Ryczą i pyszczą - trzęsą się!
  Rzucają Fritza w złe gry,
  Ale kaput i tak przyjdzie!
  
  Poczekajmy na wschód słońca!
  Wojska wejdą do Berlina Rusi,
  Ojczyzna jest śpiewana hymnami -
  A w otchłani Tartaru jest tęsknota!
  
  Wtedy narody krajów połączą się,
  Przyjdzie braterstwo i miłość!
  Wlej miód do filiżanek, spodków -
  Aby krew nie płynęła strumieniami!
  Margarita zaśpiewała ogłuszająco ostatnią zwrotkę do ryku, a reszta wersów galopowała jak konie w jej głowie. Kiedy kręcisz z piosenką, zawsze jest to interesujące:
  - Chociaż to takie okrutne, postępować w ten sposób z żywymi ludźmi! - Już z żalem powiedziałem "chrześcijanin".
  Bez względu na to, jak bardzo dziewczyny starają się śledzić i kontrolować wszystko, jest to niemożliwe z czterema oczami. Bezmyślny zombie się nie liczy. Ktoś nieznany zdołał podnieść alarm. Natychmiast zapaliły się światła awaryjne i zawyła syrena.
  - Stało się to, co nieuniknione, i to było zbyt szczęśliwe. - Powiedziała rudowłosa Aurora.
  Dziewczyna z Komsomołu rzuciła się do kabin, wybiegli z nich marynarze i siły specjalne. Bezceremonialnie do nich strzelała. Poległo tak wielu ludzi, że Jankesi padali dziesiątkami.
  Słychać było automatyczne serie, eksplodowały granaty, kilka naraz. Jednak wojownicy mogli zranić się bardziej. Tu swoją rolę odegrały również tłumiki,
  Kryminalne siły specjalne nie od razu to rozgryzły, śmierć czeka na nich od środka. Margarita zablokowała wyjście żołnierzom i sama rzuciła kilka zdobytych granatów. Krzyki rozrzucają krwawe fragmenty kości, tu dziewczyna z Komsomołu bosą stopą chwyciła jedną odciętą głowę. To, czym stała się jej ruchoma stopa, wygina się pod dowolnym kątem. Można by pomyśleć, że prawa fizyczne się zmieniły, a mięso to gutaperka.
  Kolejki pękają od strony wroga, ale w większości na ślepo. Margarita strzela, prawie bez chowania się, magiczne kamienie "Kolchuga" niezawodnie odwracają wszystkie strzały.
  - Szkoda, że mój partner nie ma na imię Królowa Śniegu. Więc nasza para wyglądałaby bardziej symbolicznie!
  Obudził się tym razem Oleg Rybachenko nie od trąbki i uderzenia bata, ale od własnego płaczu - spokojnego i niepocieszonego. Dziewczyny nadal spały, robiąc wyczyny.
  A jego bohaterstwo zostało zastąpione koszmarem, jak to często bywa, gdy naziści z ciebie kpią.
  Oleg Rybaczenko poczuł, że nurkuje w dół, jakby wpadł w atramentową żywicę, a nawet zaczął wyżerać mu oczy. Potem naprawdę się przestraszył i nagle naziści zdobyli władzę nad tamtym światem. Słychać drapanie, jakby pies drapał stos, tylko dużo głośniej, wgryza się w uszy, przekręca je. Bębenki uszne są łamane kleszczami. Potem z ciemności wyłaniają się usta z zębami błyszczącymi jak lawa wulkanu. Nigdy wcześniej Oleg Rybachenko Jr. nie widział tak obrzydliwego potwora, postacie horrorów na jego tle były tylko żałosną parodią koszmaru.
  Potem pojawiły się inne, jeszcze straszniejsze szczęki, niektóre były ogromne jak Everest, a inne małe jak bardzo złośliwe psy. Oto oni ze swoimi krzywymi, jadowitymi zębami przyczepionymi do jego ciała. W całej swojej prawdzie, Rybachenko Jr. nigdy nie doświadczył takiego bólu w swoim krótkim życiu. Najważniejsze jest to, że nie można było znaleźć analogu doznań. Jest zarówno płonącym płomieniem, jak i żrącym kwasem, jednocześnie zamrażającym lata i tępą piłą.
  I nadal go dręczyli, było widać, jak mięso było odrywane od rąk, kości były odsłonięte, jak jelita wypełzały z otwartego żołądka. Złe stworzenia gryzą je, owijając wokół zębów. Rybachenko Jr. jęczy, łzy płyną mu z oczu.
  - Boże za co. Przecież nikogo w życiu nie zabiłem, nie zdradziłem.
  Słychać chichot i wydaje się, że rozpalone do czerwoności igły przebijają błonę bębenkową. W końcu pojawia się gigantyczna paszcza, która połyka go w całości. Oleg Rybachenko Jr. widzi płomień szalejący w jego gardle, który rozpada się na siedem płatków o zupełnie różnych kolorach.
  - Oto legendarny ogień podziemi. - wyszeptał chłopak, skóra na jego dłoniach stopiła się, pokryta brzydkimi bliznami. Próbuje zwolnić lot, ale to na nic, nie może się ruszyć nawet o milimetr. Oto jego ukochane młodzieńcze ciało dotknięte ognistym strumieniem. Nigdy czegoś takiego nie doświadczył, jego oczy pociemniały i wydawało się, że w ustach zaczęła się erupcja, żołądek się zbuntował i został zaatakowany bronią nuklearną. Jak gorący był ten płomień, na gołej skórze pojawiły się duże ropnie, kości pociemniały i popękały, powodując cierpienie.
  - Nie, nie chcę, nie muszę - wrzasnął pionier na całe gardło. - Puść mnie proszę!
  Każdy kolor ognia to szczególny, niepowtarzalny wzór bólu. Cierpieniu można nadać różne odcienie, ich różnorodność jest niesamowita, nawet markiz de Sade nie zastanawiał się, jak daleko może sięgnąć pomysłowość mieszkańców podziemi.
  - No, do diabła, można się poznać. - głos znajomego profesora SS obrzydliwie piszczy.
  Ich wygląd jest jednak okropny, ale szczególnie nieprzyjemne jest patrzenie na kłujące usta, które z daleka wyglądają jak mieszanka rekinów i krokodyli. Ale rogi, co dziwne, uspokoiły się. Pionier, aby odwrócić uwagę od przeszywającego bólu, zaczął przypominać sobie folklor, w którym te urocze, zabawne diabełki, czasem brzydkie, czasem odwrotnie zabawne i naiwne, czasem pomagają, a czasem szkodzą ludziom. Szczególnie pamiętna opowieść o "Ksiądz i jego robotnik Balda". Całkiem możliwe jest radzenie sobie z takimi "ludźmi". A tu tylko wiedzą, ukłuć widłami.
  - Że grzeszna dusza nie posłuchała narodowych socjalistów? - Diabelski róg urósł, zamieniając się w coś w rodzaju dzioba i tyrka na odłamku.
  Kiedy łamią się kości na głowie, boli tak bardzo, że nie da się tego opisać słowami. Ale jednocześnie świadomość nie została zamglona; gdyby Oleg Rybachenko był w zwykłym ludzkim ciele, z pewnością umarłby z szoku. I tak poczuł szorstki dotyk na swoim mózgu, a potem potwór zaczął pić mózgi. Robił to powoli, jakby popijał. Inny demon zaczął wiercić mu paznokcie, wbijając pod nie ostre igły.
  Oleg Rybaczenko krzyczy, usta same mu się otwierają.
  - Nie puszczaj.
  Łapią go za język i ciągną, powoli odrywając go od podniebienia.
  Ból też, ale trochę inaczej i nie ma już krzyków, tylko szloch i wycie.
  Diabły dalej się bujają, podążają za gwoździami, zaczęły łamać kostki i robią to powoli delektując się cierpieniem.
  - W ten sposób koza bez rogów dostaje twoją porcję. - wrzasnął jeden prawdopodobnie starszy chochlik w randze.
  Oleg Rybachenko osiągnął już stan szaleństwa, zalała go fala udręki. Ale diabły nie wycofują się, już zaczęły wyrywać zęby, potem je wierciły, przebijając dziąsło czubkiem.
  - Jak można pogrążać się w takim okrucieństwie, czy oni naprawdę nie mają matki. - pomyślał udręczony pionier. Najwyraźniej czytając jego myśli, diabły krzyczały.
  - Nie ma matki, ojca Hitlera-Szatana.
  Potem znaleźli nową mąkę, podgrzali wiertło, dokończyli piłowanie ostatnich zębów nożem. Następnie przyszedł czas na kości. Zostały złamane szczypcami czerwonymi od gorąca. Skóra spalona, kości spalone. Wydawało się, że serce zaraz pęknie, eksploduje jak bomba.
  Tutaj Oleg Rybachenko nagle poczuł, że urósł mu język i mógł coś powiedzieć.
  - Zmiłuj się dla Chrystusa.
  W odpowiedzi demony wbiły w niego widły.
  - Jesteś grzesznikiem i powinieneś wiedzieć, że Chrystus jest wymysłem nieszczęśliwych ludzi. Prawdziwi bogowie są jedną na dwie osoby i stworzyli cały wszechświat, a także faszystów na swój obraz i podobieństwo. A wy jesteście ludźmi i czytacie stworzenia, to muszą być niewolnicy, którzy wykonują wszelkie rozkazy i cierpią upokorzenia. Ty nic nie znaczący niewolnik nie wierzyłeś w nasze istnienie, a teraz doświadczasz tego wszystkiego na własnej skórze.
  - Teraz wierzę! - zawołał przerażony pionier.
  - Późno! - wychrypiał diabeł z SS. - Nie masz szans.
  Nadal dręczyli Olega Rybachenko, złamali go kilka razy z rzędu, spalili, a potem wyzdrowiał w nie do pomyślenia sposób. Następnie został zmiażdżony w nowy sposób. Potem same diabły SS zmęczyły się tym i unosząc go w powietrze, przeniosły go przez podziemia.
  "Patrzcie, jak karani są nieposłuszni.
  Oleg Rybaczenko widział dziewczęta ukrzyżowane na krzyżach. Ich niegdyś piękne ciała były potwornie okaleczone i ociekające krwią. Duże świnie stawiały krzyże, czasem ofiary padały, a dziki na nie rzucały się, rozdzierając kobiece ciała. Jak te nieszczęsne istoty cierpiały, łzy zmieszane z potem i krwią spływały po policzkach niektórych z nich. Rozpacz błyszczała w jego oczach. Zdawali się błagać: jesteśmy niewinni, oszczędź nas.
  Dlaczego ci nieszczęśnicy są karani?
  Demon z całej siły uderzył bosego pioniera rozpalonym do czerwoności łomem w pięty i zaśpiewał:
  - Różne rzeczy. Jedna była bezczelna wobec gospodyni, druga stłukła jej ulubiony wazon, trzecia odmówiła seksu, czwarta ustąpiła. Oznacza to, że aby się tu dostać, nie trzeba być wielkim grzesznikiem, wystarczą małe przewinienia.
  - A ich męka nigdy się nie skończy? - jęknął Oleg Rybaczenko.
  - A to należy do Boga Wszechmogącego i bezlitosnego Führera. Jeśli Jego Królewska Mość Adolf jako pierwszy wyda dekret o ułaskawieniu, mogą zostać przeniesieni w inne miejsce, które nie jest tak bolesne.
  - Do nieba!? - powiedział z przekonaniem Oleg Rybaczenko.
  Nieczysty esesman rzucił:
  - Nie ma nieba dla was naczelnych. Są po prostu miejsca, gdzie nie będziesz bity i dręczony co sekundę i gdzie możesz nadal służyć swoim panom po śmierci.
  Oleg Rybachenko, trzęsąc się z przerażenia, zapytał:
  - A co czeka ludzi, których przestępstwa są poważniejsze.
  To też Ci pokażemy.
  Diabeł dźgnął go widłami w oko, jabłka pękły, wylał się płyn, a chłopiec-pisarz zdrętwiał. Potem po kilku sekundach odzyskał zdolność widzenia, jednak każde mrugnięcie powodowało nieznośne swędzenie. Znowu poleciały, a jeszcze bardziej odrażające stworzenia wyleciały im na spotkanie.
  Oleg Rybachenko dokładnie je zbadał. Wygląd jest naprawdę niczym: naga, bezwłosa i pokryta strupami czaszka; oczy płonące piekielnym światłem; krótki, jak odcięty nos z czarnym zagłębieniem pośrodku. I być może najbardziej nikczemny - brak dolnej szczęki, zamiast której zwisa i porusza się pięć grubych diabelskich macek w kształcie gwiazdy. Przylgnął więc do Olega Rybachenko, zatapiając zęby w jego ustach, oddając swój słynny pocałunek w malinkę. Potem jego szponiaste dłonie zaczęły łamać kości. Pionierski pisarz Oleg dyszał z powodu ostrego bólu w łokciach, jego stawy były zmiażdżone.
  - Tak może prymat, wypijmy za znajomość.
  Oderwawszy pisarza Rybachenko, potwór wyciągnął rękę do kubka, który natychmiast napełnił się winem. Szturchnął ją w twarz pioniera.
  Nie mogłem nawet krzyczeć. Jak gdyby wulkan wybuchł w nozdrzach, pionierski chłopiec obudził się płaczem.
  Mirabela, na której podrapanych nogach leżała głowa Olega Rybachenko, tylko drgnęła z wstrząsu i nadal uśmiechała się przez sen. Szczęśliwa dziewczyna, dopóki naziści nie pogrążyli jej w piekle. Do tego doszła ich piekielna technologia - nie masz władzy nad swoimi myślami!
  A jednak rzeczywistość: duszna i zarazem dość chłodna - okazała się tysiąc razy lepsza od demonicznego snu. Dreszcze w chłopcu-pionierze-pisarzu, jakby zdmuchnięty przez wiatr. Czasami jednak chciał nawet zachorować, żeby zlitowali się nad nim, dali mu tabliczkę czekolady. Ale jeśli nie jesteś chory, to jest to takie błogosławieństwo! Chłopiec wziął oddech i przejechał dłonią po szczuplejszej, mokrej od łez twarzy, przyzwyczajając się do myśli, że o horrorze nazistowskiego Hadesu mógł tylko pomarzyć. Nie ma nic gorszego niż niewolnictwo, pomyślał Oleg i zadrżał. Okazuje się, że są rzeczy, w porównaniu z którymi niewolnictwo może być gorsze tylko w słowach... Chociaż oczywiście piekło chyba nie jest prawdziwe. Ale co, jeśli faszyści wrócą go tam ponownie iz jeszcze większą intensywnością.
  Nie rdzewieją. Trzeba przetrwać za wszelką cenę, przechytrzyć tych Szwabów. Może nawet udawać, że jest załamany, lub poprosić siebie, by im służyć. Tymczasowe oczywiście!
  Ale... to niesamowite. Niemal natychmiast coś w Olegu Rybachenko zbuntowało się na tę myśl. Zbuntowani nie tak jak w ostatnich dniach, z konwulsyjnymi drżeniami zmieszanymi ze strachem, ale nieprzejednanie i wściekle. Nienawiści do esesmanów, którzy go pojmali, i do ich przeklętego pana, Führera, nie ubierał nie tylko w słowa, ale nawet w myśli. Nie szukałam wyjaśnień ani wymówek. Ale dla siebie wyraźnie zdecydowałem: pobiec przy pierwszej prawdziwej okazji. A lepsi dadzą i będzie choćby najmniejsza szansa, że pomoże reszcie uciec. Dlaczego?! Bo jest pionierem! Pionier powinien pomóc swoim towarzyszom - członkom Komsomołu! I po prostu dlatego, że on tak chce, ale faszysta wcale tego nie chce! Ech!!! Nie rozmawiać z nikim, a bez znajomości podziemnego świata, w który wpadł, trudno jest uciec... Oleg Rybaczenko zmiął słomę i walił pięścią w poduszkę. Nie będzie niewolnikiem Hitlera i jego stada! Pionier kraju Sowietów: nie chce upokorzeń i bólu - to wystarczy, a wszystko do mety jest tutaj !!!
  Niektóre dziewczyny już się budziły... Biedaczki były wykończone, tak szczególnie trzeszczały pięty w mieście.
  Ale niestety musisz udawać. Tak długo, jak nosi maskę pokory! Nie chcę iść do piwnicy Gestapo, a dostać w twarz to nie jest wielka przyjemność...
  Więc jeszcze znajdzie swoją szansę.
  Najbardziej podłe - te wilkołaki wilki. Przypomniałem sobie oczy, a teraz, przed rozkwitem, kiedy uczucia się wyostrzyły, chłopiec-pionier-pisarz jasno zrozumiał: to wcale nie są wilki, ale mądrzejsze stworzenia, produkt ukierunkowanej mutacji. Z przemieszczenia genów - znacznie mądrzejsi niż ich zdegenerowani jeźdźcy SS. Pytanie brzmi, czy są mądrzejsi od narodu radzieckiego?
  Już zaczyna się przejaśniać i musimy się pospieszyć.
  Oleg Rybaczenko przekręcił się na bok, stanął na czworakach i przeczołgał się między śpiącymi do popękanej ściany. Był umiejętnie zbudowany, mocny, choć z dziurami i bez cementu - nie da się nim potrząsnąć bez hałasu. Wieś jeszcze spała, ale przy bramie palił się ogień, a w pobliżu widać było cienie. Nigdzie nie widać motocykli i samochodów opancerzonych... Lokalna straż, czy co?
  Dziewczyny zostawiły gołe ślady stóp.
  Oleg Rybaczenko wzdrygnął się - wzięli go za ramię i cofnęli się, przygotowując się do obrony. Ale w odbiciach przez szczelinę oczy chłodnej Aurory błysnęły.
  Ognisty diabeł zapytał:
  - Dokąd idzie łysy?
  - Naprawdę chcę biec - szepnął cicho Oleg Rybachenko, ale z irytacją. Rozumiesz, jak mnie tu ściągnęli!?
  Cool Aurora zauważyła z uśmiechem:
  - Podczas gdy te wilkołaki nas pasą... Wprawdzie wcale nie wilkołaki, ale coś... - Dziewczyna była zdezorientowana w poszukiwaniu wyjaśnienia. Potem dodał niepewnie. - W nich coś kosmicznego. sam nie wiem...
  Sam Oleg Rybachenko podsumował:
  - Nie będziesz mógł wyjść!
  Rudowłosa dziewczyna wzruszyła ramionami.
  - Nie tylko dadzą, ale szansa zawsze się pojawi! Do tego czasu zbieraj siły. Rod-Twórca da, nasz przybędzie na Krym i zmiata nazistowskie złe duchy.
  Poranek na Krymie okazał się słoneczny i zimny, ale bezwietrzny. Błoto po wczorajszym deszczu zamarzło. Cóż, zima nie chciała odejść bez walki. Szron lśnił obficie, jak rozsypane i zawieszone srebro, ale to piękno go niepokoiło. Co więcej, po przyniesieniu ciemnego chleba i dużego kociołka z jakimś apetycznie pachnącym, wyraźnie niewięziennym gulaszem (za którym podążał jeden z bardzo paskudnie wyglądających esesmanów z miskami), trzej dwunastoletni chłopcy jasno wyjaśnili dziewczętom w stodoła-kazamata, że poza Cold. To prawda, że sami, jak przystało na dzieci pod okupacją hitlerowską, są boso. Wydaje się nawet, że jest taki nakaz, żeby młodzież rzadziej rozdzierała buty. Ale nie mogą dawać klapsów nigdzie poza domem.
  . ROZDZIAŁ 9
  Jednak nic, to nie jest prawdziwy mróz, ale mróz mróz. Zima już się skończyła, a wiosna na Krymie jest burzliwa!
  Oleg Rybachenko nagle zapragnął umyć zęby. W ustach okropna goryczka. Nawet znacznie więcej niż jest - ręce wyciągnęły się, by podrapać zęby.
  Pioneer podbiegł do drzwi, podskoczył, złamał sopel lodu. Umieścił go w swoim rodzaju, przeżuł i wypluł. Następnie spłukałem ponownie i ponownie wpuściłem fontannę. Od razu się odświeżyłem iw duszy puściłem loacha w kwietniu.
  W kociołku było coś płynnego - mąka i chyba z grzybami. Musiałam sączyć go po brzegach misek, a swoją drogą gulasz okazał się pyszny. Naprawdę ze smakiem, a nie tylko z głodu. Zdegenerowany eskorta z SS ziewnął całą swoją rozdziawioną, cuchnącą gębą i sennie rozejrzał się dookoła. Ale przekręć to teraz, a na głowie, pomyślał nagle Oleg Rybachenko, żując ukraiński chleb.
  Ale gdzie on wtedy idzie? Pokryją się całą kompanią, a nawet lokalnym garnizonem. I będzie to dla nich gorsze niż... W tej wizji - gdzie naziści rzucili to jak wąż.
  Że jest idiotą, że się tak obnaża... Nie siebie, ale inne dziewczyny i trzech chłopaków. Tak, i ja też - nadal jest przydatny dla kraju.
  Oleg Rybachenko zamyślił się. Weźmy na przykład samolot - czy musi mieć duraluminium w swojej konstrukcji? Czy można zrobić go w całości z drewna, ale nadając mu twardość tytanu! Teoretycznie drzewo w swojej formule i cząsteczkach ma taką wartościowość, że może faktycznie przewyższyć wytrzymałość tytanu przy mniejszej wadze.
  Tak więc samoloty zwiększą zwrotność i zyskają na przeżywalności.
  Tak, a kamizelki kuloodporne mogą być wykonane przez wojowników super klasy, a takie czołgi staną się ...
  Nie złamiesz ich. Nawet "Królewski Tygrys", którego widział w wizjach, zawodzi. A nasze zbiorniki nie boją się brudu. I tak muszle ich nie zabiorą.
  Oleg Rybaczenko, pożerając jedzenie, zapytał siostrzyczkę szelmowskim głosem:
  - Słuchaj, jeśli zwiążesz trociny z odczynnikami na wodzie królewskiej, jaki efekt uzyskasz?
  Małgorzata natychmiast odpowiedziała:
  - Dym... - Dziewczyna była zaskoczona. - Co próbowałeś?
  Oleg Rybachenko powiedział szeptem:
  - Szukałem sposobu na zwiększenie siły drzewa. I uwierzcie mi, mój samolot pokazał praktyczną możliwość obejścia się bez metalowych części!
  - Jesteś prawdziwym Łomonosowem Olegiem... - Siostra broni przyłożyła palec do ust i pocałowała chłopaka w czoło.
  Kiedy jedli, zbliżyło się dwóch innych członków eskorty SS. Był z nimi wczorajszy niemiecki generał. Za nim jest dwóch wojowników, młody mężczyzna i dziewczyna o przyjemnym wyglądzie. Również SS, ale z innego sektora. Tutaj cała piątka trzymała kubki z czymś dymiącym w dłoniach. A inny młody faszysta przyprowadził swojego partnera. W kazamacie unosił się aromat cynamonu, miodu, melonów i jabłek. Generał powiedział pytającym tonem:
  - Powieśmy dziewczyny od razu lub zabawmy się najpierw!
  Śmiali się okoliczni jeńcy, wspierała ich nawet eskorta SS, a siwowłosy generał śmiał się tak zwyczajnie, otwierając paszczę jak buldog o zaskakująco mocnych i długich kłach, całych i dużych, jak u konia.
  Może to szalone, że dziewczyny się z tego śmieją, ale... To lepsze niż ryczenie i okazywanie łez nazistom.
  Oleg Rybachenko zamyślił się: czy zostaną tu pozostawieni, czy znów zostaną przewiezieni? Cóż, w rzeczywistości, jaki jest sens ich przejść, jeśli najważniejsze są eksperymenty bez wyraźnego celu. Dlaczego Niemcy spalają paliwo podczas jazdy sprzętem. A jeśli przynajmniej gdzieś je dostarczą, to może uda się wymyślić coś prostszego. Załaduj na ciężarówki lub pociągi. Tak, a samolot transportowy, skoro eksperymenty są tak ważne, to po co żałować?
  Po co im to, jak prowadzą owce na łańcuchu. A może testują swoją wytrzymałość? Rzeczywiście, żadna z dziewczyn jeszcze nie upadła. Tak, podczas pierwszego przejścia upadli, ale nic się nie stało. Po co więc sprawdzać teraz?
  A może wytrzymałość poprawia się pod wpływem niespotykanych dotąd urządzeń. Czy ten efekt jest mierzony? I tak jeżdżą boso, krętą drogą, najwyraźniej nie starając się szybko dotrzeć do konkretnego celu?
  I to jest logiczne - jeśli eksperymentujesz, to do końca. I sprawdzać najmniejsze niuanse. Niech jak to mówią - wszystko się przyda.
  Może ich żołnierze są w ten sposób przygotowywani do sowieckiej niewoli i zesłania na Syberię!
  Za tymi wszystkimi myślami Oleg Rybachenko przegapił moment, w którym zaczęli ich wiązać i brutalnie wypychać. Powtarzanie jest matką bólu! Zamarznięte błoto z odciętymi kawałkami lodu, stopy dzieci jak potłuczone szkło.
  Margarita energicznie zachęcała swojego towarzysza broni:
  - Dobry orzeźwiający masaż, taki aplikator z igłami, który dała nam królowa śniegu!
  Oleg Rybaczenko również zażartował:
  - To nie ból jest straszny, a nawet to, co go powoduje - najgorsze, co pozbawia odwagi, to strach przed bólem!
  Kolejna nowa, a raczej stara tortura - cóż, skala zniewag będzie większa. Tak, i zwycięstwa też.
  W końcu przyzwyczaja się do znoszenia, a nawet lepiej, jeśli istnieje możliwość zemsty!
  A może spróbuj zaśpiewać na wesołość. To tylko pierwszy motyw do podjęcia.
  Wieś od dawna nie śpi. Karawana była eskortowana tylko przez wszechobecne dzieci. Wreszcie: już pod lasem jeden z nich spuścił świeży gnój na tłustą głowę konwoju, a cała bosa gromada dzieci rzuciła się ze śmiechu. I już za krawędzią natknąłem się na wysokiego chłopca, który wyglądał na czternaście lat. Z czarnymi lokami i sfatygowanym ubraniem, brudnymi butami, z dzidą w ręku i dwoma chudymi białymi psami, które natychmiast stanęły po bokach właściciela, wyczerpani, ale piękni jeńcy ledwo się pojawili. Prawa ręka czarnookiego chłopca była owinięta zakrwawioną szmatą; ogólnie wyglądał niechlujnie i niedbale. Oczywiste jest, że Cyganie, a nawet Cyganie: szyję, nadgarstki i uszy zdobiła skręcona gruba hrywna, masywne rękawy i kolczyk. Jako następni pojawili się czterej młodsi cygańscy chłopcy - z trudem, ale wesoło ciągnąc na wozie ogromnego dzika, na widok pochodu zamarli w miejscu.
  Gwizdali, wskazując palcami. Słyszano wulgarne dowcipy o na wpół ubranych jeńcach. Co więcej, szczera trzypiętrowa mata.
  W odpowiedzi esesmani ryknęli, a nawet zaczęli strzelać, jako niekulturalni
  dzieci wykonują nieprzyzwoite gesty. Aby najwyraźniej pokazać podobne w Niemczech.
  Starszy Cygan krzyknął coś do punków. Nagle się uspokoili
  Bądź cicho i wstań cicho.
  Mirabela zauważyła szeptem:
  "Prawdopodobnie syn barona!" Chociaż jakie to ma znaczenie?
  Oleg Rybachenko logicznie zauważył:
  - Hitler nienawidzi Cyganów. Więc Cyganie są naszymi sojusznikami. Ale takim zachowaniem hańbią rodzinę Romulusów!
  Przechodząc Oleg Rybaczenko napotkał spojrzenie niebieskich, zmrużonych oczu cygańskiego przywódcy. Była w nich duma - wrodzona i nieświadoma duma młodego drapieżnika, który nie zaznał jeszcze życiowej porażki. Panowała głęboka pogarda, ale nie dla Olega i innych zakutych w łańcuchy jeńców.
  Pionierski pisarz zapytał wolnego przywódcę:
  - Dajmy Fritzowi oddech! Będziemy bić psy?
  Odpowiedział krótko:
  - Trumna już zamówiona!
  I mimowolnie stanęli na mrozie, jak mówią pionierzy, jesteśmy orłami, a nie ślepymi królikami.
  Oleg Rybachenko postanowił nawet zaśpiewać dla większej żywotności, nawet jeśli jest to nadal słyszalne. Musisz przygotować się na zwycięstwo;
  Szaleją burze i grzmią rogi
  Świat znów jest w stanie wojny!
  Był nasz oddział od października,
  Kiedy horda najechała Ojczyznę!
  
  Krawat zawiązany - Fritz pod Moskwą,
  Salwy dział posypane ogniem...
  Kopię rowy z bosą dziewczyną,
  Aby chronić podejście do serca Rosji!
  
  Ktoś zostaje zabity, no, ale Lenin żyje,
  W każdym uśmiechu i każdym uśmiechu!
  Głos trąby jest potężny - wkrótce w kampanii,
  Jesteśmy pionierami z gorącym męstwem!
  
  Czołgi płoną, Fritz kaput,
  Bijemy śmiało - dzieci ludu!
  Straszna Katiusza zmiecie obrzydliwość -
  Chwalimy Pana Wszechmogącego - Rod!
  
  Rodzimy się - wiemy, jak wygrywać
  Tchórzostwo jest niewybaczalne!
  Egzamin zdany - wyraźnie na piątkę,
  Cóż, Adolf nadepnął na grabie!
  
  Rosyjski żołnierz to prawdziwy bohater,
  Nie zna tego słowa - AWOL!
  Wiedz, że urodziłeś się z czerwonym snem,
  Możemy okiełznać zatwardziałego wilka!
  
  Nasz Stalingrad, nasz Leningrad,
  Wszędzie jest święta ziemia gigantów!
  Muszle łomotają jak wściekły grad,
  A pionierzy są zjednoczeni z Ojczyzną!
  
  Wierzę, że możemy polecieć na Marsa,
  Możemy zbudować rakiety na Wenus!
  Cóż, faszysta dźgnął cię w oko,
  Nie ma nikogo silniejszego w wierze od Rosjanina!
  
  Złamany, uwierz w kręgosłup Fritza,
  Zwyciężymy, nawet teraz głodujemy!
  Wściekła bestia zostanie zmiażdżona,
  Cóż, zwycięstwo nadejdzie w ciepłym maju!
  
  Nie płacz za mamą, nie roń łez,
  Jeśli umrę, uważajcie mnie za komunistę!
  Litował się nad sobą, jak zepsuty klej,
  Korzyści tylko faszyści!
  Chodzenie po śniegu jest trudne, ale na szczęście błoto dość szybko się stopiło.
  A potem wszystko, jak poprzednio. Rutynowo górskimi bocznymi uliczkami, omijając osady ludzkie, tupiąc, prawie w kółko.
  Nie, szli, jeśli spojrzeć na Słońce po jakiejś spirali. W kierunku Sewastopola, i to na pewno.
  Ale jednocześnie kolumna nadal wyginała się w łuk. Ryczące transportery, hałaśliwe lokalizatory. I znowu testy.
  Zostali zepchnięci z powrotem do kazamaty, tylko tym razem do dawnego rozlewu krwi. Nawet zapach gnoju nie zniknął.
  Ale jest dużo siana, stanie się miękki do spania. Rozpętano bez zbędnych ceremonii i kazano czekać na obiad.
  I naprawdę to uszanowali: pojawiło się pięć miejscowych kobiet, które niosły dużą puszkę z zupą mleczną.
  Margarita była zaskoczona i zapytała kapitan Nataszę:
  - Są cuda na sicie lub bez sita. Ale tak naprawdę, albo Niemcy są o wiele milsi, niż przedstawia ich nasza propaganda, albo jesteśmy cennymi ptakami!
  Rudowłosa Aurora zauważyła dość niegrzecznie:
  - Nie schlebiaj sobie zbytnio! Świnki morskie są zawsze karmione zbilansowaną dietą.
  Oleg Rybachenko umieścił w niewłaściwym miejscu:
  I jeszcze więcej świń! Aby waga przybierała szybciej!
  Rudowłosy wojownik potwierdził:
  - Prawda przemawia ustami dziecka! Nie raduj się hojnym lutowaniem! Zwłaszcza, że jest w więzieniu!
  Oleg Rybachenko logicznie zasugerował:
  - Lepiej jedzmy, a potem zobaczymy!
  Makaron unosił się gęsto w zupie i wydawało się, że dodano nawet miód. A chleb przyniesiono całkiem świeży, pachnący. To tak, jakby byli w kurorcie. W stodole jest ciepło. I weź pod uwagę, że wiosna już wróciła, odpychając matkę zimę.
  Oleg Rybaczenko wypił miskę, po czym widząc, że duża puszka nie jest jeszcze pusta, poprosił o więcej.
  Potem zarówno jemu, jak i dziewczynom przyszedł sen jak fala po upadku meteorytu - nagle i nieuchronnie.
  Z tyłu wyskoczył terminator zombie. Żal mi nawet Dmitrija Baranowa. Kula trafiła go w sam środek klatki piersiowej. Ale wcześniej skazany zombie nie zauważa i strzela.
  - Mój organizm jest przedwcześnie martwy, a nadmiar ołowiu w żaden sposób nie obciąża. - Dmitry uśmiechnął się, ale tak przerażająco, jak trup.
  - Fu i przerażenie! Przypomina mi Hadesa. - zauważyłem, wykrzykując Margaritę.
  Rudowłosa Aurora położyła się na górnym stopniu mostu, biorąc pod ostrzał nie tylko wyjście z przedziału wojskowego, ale także znaczną część korytarza. Stąd wygodnie jest zmieść ogniem kolorowych facetów wyskakujących z kabin. Jednocześnie od czasu do czasu musi się poruszyć, zmieniając pozycję:
  - Nie martw się, siostro Margarita, wrogów jest już mniej niż setka. Damy radę jakoś!
  - Nawet mniej niż siedemdziesiąt, zaczynam "głośne zamiatanie"! - Niedźwiadkowa członkini Komsomołu odsłoniła pysk.
  - Wejdź do maszynowni, wróg może wysadzić kotły i spróbuj zalać statek! - Teraz rudowłosa Aurora jest wyraźnie zmartwiona. Ale oczywiście nie strzelała gorzej, wręcz przeciwnie, czyści ją jak rdzę piłą szmerglową. I krew z jej pocałunków zagłady - wanny z beczkami!
  - Pospiesz się! Śrubami! Margarita powiedziała zdanie ze swojej ulubionej kreskówki. A dokładniej, kreskówkę, która wyróżniła się w tej brutalnie zniekształconej nazistowskiej rzeczywistości. - Martwe ciała!
  Komsomolec szedł korytarzem jak wicher zagłady. Oto schowki, tytanowe drzwi, stalowe przegrody. Za nią stoją zombie. Nie ukrywa się, a tu kolej. Karabin M-18, kaliber 7,45. Trafia dokładnie tuż przed sercem. Przestępca zombie zostaje powalony, upada, ale potem podskakuje. Rzuca granat.
  - Cóż, ty i nieustępliwy macho. Małgorzata jest zaskoczona.
  Oto dziewczyna z Komsomołu, która wybiła drzwi maszynowni. Wypuścił dysk-bumerang, odcinając kilka osób. Resztę dokończyła machnięciem sztyletu. Tusza wojownika o japońskich rysach wpadła w gęstą parę. Jego pysk został od razu poparzony, aw szoku stracił przytomność, a może nawet porzucił.
  - Sprzątanie idzie dobrze! - Zgłoszone do Margarity.
  - Ja też się nie mylę! - Odpowiedzi, zachwycona Aurora. Z góry słychać długą serię z karabinu maszynowego, a potem jeszcze dwie. Dziewczyna z Komsomołu strzela, zmuszając przeciwnika do zamknięcia się.
  - Przebij się ze wszystkich stron. To tak, jakbyś brał udział w grze anihilacyjnej. - wiał ognisty diabeł.
  - Ja też się przeprowadzam. Widocznych jest kilka trupów. Jednak główni przeciwnicy już się uspokoili. zgłosiła Małgorzata.
  Fragment granatu zranił Dmitrija. Przebiło się, wyleciało od tyłu. Więzień Baranow tylko przycisnął palec do ust:
  - Nie krzycz, to mnie nie boli.
  - Nie wyprzedzaj ciotki w upał!- powiedziała, mrużąc prawe oko Margarita.
  - Słucham! - Ale zombie zachowywał się dokładnie odwrotnie.
  Margarita przeszła korytarzem, kolejna eksplozja wybuchów, czyjś przeciągły krzyk, jakby wyciągano gwoździe, eksplodował ciężki granat.
  Bosonoga Aurora, po zabiciu uciekinierów, wśliznęła się do kabiny, jedna, druga, trzecia. Dopiero w czwartej chcieli ją upiec ogniem, ale Komsomolska wyprzedziła ich, zmuszając wrogów do uspokojenia się na zawsze.
  - Jest ich coraz mniej, ale część ukryła się w celi niedaleko magazynu. Aurora krzyczy. - Rzucanie granatami jest niebezpieczne, koniec.
  - Naśladuj głos kapitana tego śmierdzącego koryta. - poradziła Mirabela Korszunowa. Otworzą go dla ciebie, a następnie ostrożnie odetną wybuchem. Stingery nie mogą tonąć. Jestem teraz za silnikiem, używając bumerangu. Odłamek granatu zranił twardego Dimę. Przebiło się, wyleciało od tyłu. Więzień Baranow tylko przycisnął palec do ust:
  ng, zdjąłem jeszcze trzy.
  Rozbrykana Aurora pisnęła z prawdziwym niepokojem:
  - Brawo, niedługo pojawią się helikoptery, a u nas będzie gorzej.
  Ryk w odpowiedzi:
  - Jakbyś nie wiedział!
  & Terminator Ognistego Diabła zgodził się:
  - Wiem, nadzieja rozgrzewa duszę!
  W kierunku Aurory poleciały granaty świetlne i dźwiękowe ME-198. Komsomolska dziewczyna rzuciła się im na spotkanie, odpychając ich ciałem. Pole sześciu kamieni zadziałało jak guma, przywracając granaty. Znów lecą trupy, mam już dość liczenia.
  Komsomolec wybiegł zza rogu, położył się, wystrzelił serią, dobijając tych, którzy próbowali wejść od tyłu. Pojawił się typ w zwierzęcym kostiumie, ale szalona Aurora czekała na niego, a raz wystartowała z tym samym granatnikiem, który wyrzucił jankeski żołnierz. Strzał jest dość mocny i trafia w najsłabszą część - wizjer. Podłoga głowy została oderwana i potężna metalowa masa runęła, dzwoniąc na zbroi.
  - Musisz jeść! - zażartowała chart Aurora.
  Teraz dziewczyna z Komsomołu podeszła do magazynu i naśladując głos dowódcy, powiedziała:
  - zraniłem się! Mudżahedini mnie ścigają! Wpuść to zamówienie.
  Cóż, kto odważy się być nieposłusznym. Dziewczyna z Komsomołu skoczyła na sufit, zabezpieczyła się i strzelając z góry drzwi, wymordowała dziewiętnastu przestraszonych bojowników, uderzając ich w głowy.
  - Pierwsza faza oczyszczania najbardziej niebezpiecznego miejsca dobiegła końca. - oznajmiła dziewczyna z Komsomołu.
  Obok Margarity nastąpiła eksplozja, a ona wskoczyła w otwór. Tu, w ładowni, śmierdzi desperacko płonącym metalem i przeszywająco ciągnie ładunki wybuchowe. Ktoś inny próbuje "rozerwać" i wpada przebity. Dwóch facetów, najwyraźniej oślepionych, podnosi ręce i krzyczy po angielsku:
  - Nie strzelaj! poddajmy się! Oszczędź nas w imię Konwencji Genewskiej.
  Najmilsza Margarita Korshunova nie mogła zabić nieuzbrojonych, dlatego po prostu ich wyłączyła zwykłym naciśnięciem palców. Głos niedźwiedziego wojownika zabrzmiał z żalem:
  Wciąż jesteśmy takimi młodymi chłopcami. Cóż, po co ci ta armia NATO. Jeśli, broń Boże, zorganizujecie prowokację, zmiażdżymy was jak kocięta. Powiedz pomarańczowa Aurora, prawie skończyliśmy z wymiataniem.
  - Wróg może się ukryć. Spróbuj posłuchać i złapać niepokojący oddech, a nasz zapach jest doskonały! - rudowłosa furia celowo prychnęła głośno.
  - Tak, poczułem smród. Zwłoki zaraz zaczną się rozkładać, wtedy zdolności zagrają przeciwko nam! - Mirabela udawała, ale głośno płakała.
  Komsomołki prześlizgiwały się obok chat. Aurora biegła wyjątkowo szybko. Oto zapach adrenaliny, oto trzech świeżych wojowników. Przygotowany, zamrożony w zasadzce.
  - To nic poważnego - W odpowiedzi rozległ się strzał z RPG. Pocisk przeleciał obok, ale przebił część pancerza. Mimo to ta moc jest przeznaczona do strzelania przeciwko T-7. Dziewczyna z Komsomołu prawie na ślepo rzuciła bumerangiem w kształcie dysku, odcięła kogoś, rozległ się krzyk. Wpadła z kilkoma strzałami, zabijając odważnych. Inni krzyczeli:
  - My też się poddajemy!
  Ze złości Aurora uderzyła bosą stopą tak bardzo, że oblała trzy na raz.
  - Okalecz dobro ludzi! - warknął Komsomol-terminator.
  Tylko jeden młody skazaniec pozostał na nogach.
  Margarita w ładowni również spotkała się z oporem. Po drodze zestrzeliła żołnierza, oczywiście w zielonym berecie. Krzyczeli: "Ręka w rękę!"
  Margarita odpowiedziała rykiem:
  - Powodzenia! - Wykonano technikę "podwójnego pazura". W rezultacie szyja zielonego beretu została złamana.
  Chwyciłem granaty, zrobiło się tu trochę bezpieczniej, kilkunastu żołnierzy najwyraźniej próbowało wcielić w życie harcerską zasadę: przeżyć za wszelką cenę. Margarita jednak nawet polubiła tę grę na swój sposób:
  - No, no, skoro tak nalegasz. Przejdźmy do baseballu, twojego ulubionego Amerykanina, roli miotacza.
  - Jeśli chcesz, mogę zobaczyć, jak grają! Rudowłosa Aurora zachichotała.
  - Nie przejmuj się! Blond zabójca zachichotał jeszcze głośniej.
  - Poszedłem korytarzem, są jeszcze nieoczyszczone kabiny. - Dziewczyna z Komsomołu już się poruszała, słychać było krótkie wybuchy, były ostatnie. Nieustraszona Aurora nawet się nie schowała, dumnie wypinając pierś.
  - Jestem jak robot-terminator. - Tylko we mnie nawet wgniecenia nie zostaną.
  Dziewczyna z Komsomołu cicho zeszła po schodach. Włączył reflektor podczerwieni. Sprawdziłem kabiny. Wygląda na to, że wciąż się poruszają. Zwinna Aurora przeszła nad trupami, skacząc jak łania lub ninja. Nie chciała marnować amunicji i po prostu wleciała do kabiny. Szła ze sztyletem, a wrogowie ucichli. Następnie do następnej, podobnej taktyki.
  Margarita również nie traci czasu, rzucając granaty po zakrzywionym łuku. Jeden wybuch, potem drugi. Żołnierz poobijany odłamkami wybiegł z korytarza i natknął się na dysk bumerangu.
  - I ten tam też! Małgorzata była zaskoczona. - Jak wy wszyscy kochacie pikantne.
  Przed nią błyskały wciąż nie zniechęcone zombie. Otworzył ogień z izraelskiego karabinu maszynowego, najwyraźniej podniesionego wśród trofeów, o budzącej grozę nazwie "Armageddon". I najwyraźniej kogoś położył, kule odbiły się od boków, wybiły nowe plamy krwi.
  Margarita wyczuła zapach trupa od zombie, wyraźnie umierała silniejsza. Tutaj znów wlewa się strzał i fragmenty kości ghula.
  Margarita biegała po korytarzu, strzelając ze zdobytego M-18. Szkoda, że trzeba przeładować. Ale możesz użyć przechwyconych granatów. Nie użalaj się nad swoimi. Dziewczyna rzuca nimi w osobliwy sposób, podnosząc palcami swoje nagie, dziewczęce nogi.
  "Cytryny" lecą, skręcając jelita. Zwłoki są widoczne i panuje cisza. Nie powinno być nikogo żywego.
  Wygląda na to, że się uspokoili. - mówi dziewczyna z Komsomołu.
  Agile Aurora potwierdza:
  - Jestem w drodze. - Zwiadowca terminatorów zajął się kolejną bandą. Teraz pozostały szczegóły. Jak lis polujący na zająca biegnie do ostatnich drzwi po lewej stronie. Śpiewała nawet:
  - W moich źrenicach panuje koszmar, zmiażdży cię stalowy cios! Strzelę w jaja Rambo i zmiażdżę kości! Zadziwię wszystkich!
  Stamtąd granat wylatuje na korytarz. Okrutna Aurora powala ją, gdy idzie. Eksplozja, fragmenty lecą. Kolejny uderzył w ścianę, odbił się i odleciał sterowany ręką.
  Zadudniło w otworze. Słychać krzyki. Komsomołunka zajrzała do kabiny. Oficer próbuje zebrać siły. Okropny obraz.
  Tak, sam się ukarałeś. - Dashing Aurora dokończyła poczuciem litości. - Generalnie moim zdaniem granaty nie są estetyczne. Jest to jednak lepsze niż zwykła pięść. Ostatnia kabina została opróżniona! Jak się masz, Margarito?
  - Ciągnięcie więźnia! - Powiedziała dziewczyna z Komsomołu. - Wygląda na to, że już po wszystkim.
  Aurora wysłała do niej przez radio znak wywoławczy:
  - Posłuchaj mnie Don Kichocie. Właśnie zakończyliśmy operację, wszystko jest wyczyszczone, możemy przeprowadzić lądowanie zespołu.
  - Miniaturowa łódź podwodna jest w drodze. Ale nie zapomnij rozprawić się z helikopterami Blink. - Brzmi jak metaliczny, tępy głos tnący piłą.
  - Oczywiście już na nie czekamy. - dokończył rudowłosa bestia.
  Trzech "Saczków" istotnie już się zbliżało. Margarita i Aurora chwyciły RPG - "supercobra", odpowiednik RPG dwadzieścia dziewięć i sześć. Przygotowano trzy granatniki. Ważne jest, aby wróg zmniejszył odległość i zwolnił prędkość. Przede wszystkim "Sieć" stara się zejść niżej, by zbadać pokłady i bandytów, którzy odważyli się zaatakować najlepszą armię świata. Ulepszona wersja sieci ma potężną broń, niezły pancerz i trzy śmigła. Nie każdy kompleks przeciwlotniczy to wytrzyma, możesz zobaczyć, jak strzelają pociski termiczne. Co jest złego w gramofonie RPG? To, co nie jest samokierowane. Więc trudniej się z tego wyrwać. Mimo to dziewczyny celują, biorą pod uwagę prowadzenie.
  Małgorzato módl się ponownie. W końcu dobrzy są w helikopterze. Skóra już czuje poruszanie się ostrzy. Dotyk wiatru jest przyjemny i niepokojący.
  - Och, znowu niszczę dzieło sztuki! Jedno wojskowe pocieszenie!
  Wesoła Aurora uśmiechnęła się:
  - Ze wszystkich dzieł sztuki arcydzieła wojskowe najmocniej zapadają w pamięć i powodują najwięcej łez!
  - Prawidłowy! Obraz napisany krwią: jaśniejszy niż olej i blaknie znacznie wolniej! - Margarita, smutna z powodu wymuszonego okrucieństwa, zgodziła się. Więc wszystko jest brane pod uwagę, możesz strzelać!
  - Niech sprawiedliwości w Teksasie stanie się zadość! - Aurora jak zawsze nie straciła poczucia humoru.
  Pociski rozerwały brzuchy samochodów. Gramofony roztrzaskały się na drobne kawałki. Ognisty diabeł wystrzelił z obu rąk naraz, dzięki czemu wszystkie trzy samochody zostały zakryte.
  Odłamki nie trafiły w dziewczyny, przelatując obok.
  W oddali pojawiła się Kara-132. Samolot zakupiony w Argentynie latał na dużych wysokościach. Strzelali do ślepców w swoim szalonym locie.
  - To kolejne poronienie. Małgorzata zauważyła. - Kurczenie się umysłu.
  Rudowłosy członek Komsomołu zgodził się:
  - Chyba tak! Trudno będzie je usunąć z RPG.
  - Mimo wszystko spróbuję! - Margarita, zapominając teraz o życzliwości, była wściekła. - Ale z innego, bardziej wściekłego i dalekiego zasięgu granatnika stworzonego przeciwko czołgom szybkiego reagowania. - Blondynka z Komsomołu pokazała imponującą, wyglądającą broń.
  - A może wypróbujesz udoskonalone właściwości "żądeł"? - zaproponowała, szczerząc zęby od pereł Aurora.
  - Szkoda wydawać na takie śmieci! Małgorzata pękła.
  - Mimo wszystko będzie poprawiona demonstracja. Niech nasi faceci spojrzą w tym samym czasie. - Niedźwiedź-terminator rzucił sztyletem z wyrzeźbionymi palcami u nogi, czubkiem wbijając się prosto w oko czarnoskórego próbującego wyjrzeć zza rury.
  - Więc tylko jeden Stinger i dam sobie radę z granatnikiem. - odpowiedział jasny przyjaciel.
  - W porządku, zróbmy to. Aurora pobiegła do magazynu. Obok nich przeszedł okaleczony były penalista Dmitrij Baranow, czyli żywy trup, jakby celowo narażał się na kule. Prawdopodobnie przy pomocy najnowocześniejszego sprzętu komputerowego zombie były w stanie widzieć, mimo odległości. Uderzyły karabiny maszynowe dużego kalibru, większość pocisków przeleciała obok. Ale jest ośmiu strzelców i wybucha wiele tysięcy kul. Uderzyli zombie, upadł! Całkowicie pokonany żołnierz szepnął:
  Spełniłem swój obowiązek!
  - Wygląda jak to! Gdzie jest rycząca Aurora, gdyby nie "zbroja", już dawno by we mnie trafiły. Margarita obejrzała się.
  - Jestem tutaj! - Dziewczyna z Komsomołu wyniosła granatnik Bumblebee i Stinger. - Teraz celuj.
  Margarita ponownie połączyła się ze swoją bronią, widziała każdy ruch wroga, delikatnie naciskając start. Pocisk leci! Ale "Stinger" zadziałał i znacznie wcześniej rzucił się do celu. Amerykańska broń eksplodowała tak, że nawet znajdujący się w pobliżu helikopter został odrzucony. W wyniku tej nieprzewidzianej okoliczności Margarita przegapiła:
  - Straszny! Taka sytuacja zdarzyła mi się po raz pierwszy!
  - Zmienił trajektorię, nie denerwuj się, Komsomołu! - szepnął umierający Dmitrij Baranow.
  - Może! Jednak intuicja mnie zawiodła. - Margarita była już gotowa do płaczu.
  - Spróbuj ponownie. - zachęcała Aurorę.
  Ale Kara-132 najwyraźniej otrzymała obrażenia od fragmentów zestrzelonego kolegi, odeszła na bok i zaczęła spadać. Margarita, zmieszana z udręką, powiedziała:
  - Może na razie wystarczy!
  Rudowłosa suka z dobrymi uczynkami warknęła:
  - Dobra, czas rozładować Stingery. Ścieżka jest jasna.
  Niemal równocześnie z jej słowami wynurzyła się łódź podwodna. Małe, ale dość obszerne, cztery myśliwce w kombinezonach elektronicznych wyskoczyły jak katapulta. Margarita przyjrzała im się: są ubrani w zbroje, ale nie wyglądają tak niezdarnie jak poprzednie modelki.
  - Załadujemy "żądła"? - zapytała prawnuczka Łomonosowa i Stenki Razina.
  - Magazyn jest otwarty! - odpowiedziała rudowłosa Aurora. - Dajmy ci to!
  . ROZDZIAŁ 10
  Dowódca spadochroniarzy, pułkownik, chłodno oświadczył:
  - Cóż, załadujmy to szybko i spróbujmy poradzić sobie z tą podstępną bronią.
  Po pokładzie szła dziewczyna z Komsomołu, wokół leżał niemiecki karabin G-5. Nieopodal jest kolejny z granatnikiem. Jak na Niemcy, jest dość wysokiej jakości, może nawet lepsza niż M-18, aw każdym razie bardziej niezawodna. Najnowszy współczesny model MG-8, również niemiecki, został nakręcony, ale nie wzbudził szczególnego zainteresowania badaczy.
  Stingery były przechowywane w podłużnych pojemnikach, starannie układane, usztywniane i wyściełane siatkami amortyzującymi, przy użyciu hydrolizowanej poduszki. Zostały rozebrane i złożone. Dziewczęta z Komsomołu aktywnie pomagały swoim opancerzonym chłopcom. Jednym ze znalezisk był nieoczekiwany RPG-49, najnowszy model.
  - Dziwne, że nie wyeksportowaliśmy ich w ten sposób. - Zauważył pułkownika dowodzącego operacją. Potem zwrócił się do dziewcząt, entuzjastycznie odpowiedział:
  - W żadnym filmie akcji nie spotkasz takiej kobiety jak ty. Setki trupów i zdobycie dużego statku. Myślę, że wkrótce powstanie film na Twój temat. - I krzyk grzmotu. - Wezwą Margaritę i Aurorę do ukrycia strefy!
  Rzeczywiście, czego tu nie ma;
  Były też ulepszone modele OG i PG, modele z mocniejszymi materiałami wybuchowymi. W szczególności PG zastosował cztery rodzaje kwasu i indukcję elektryczną, co umożliwiło wystrzelenie fali wybuchowej, przebijającej się przez wielowarstwową aktywną zbroję wraz z ekranem przeciwkumulacyjnym w węższym kierunku (A gdzie Margarita czytała taką fikcję? ). Trochę droższe, ale skuteczne.
  - "Pershing" jest już przestarzały. - Zauważyłem córkę Łomonosowa i Korszunowa, która obudziła fałszywe wspomnienie. - W służbie pojawiły się bardziej zaawansowane czołgi Powell, mają tylko dwóch członków załogi i znajdują się w pozycji leżącej. Bardzo podobny do naszego radzieckiego IS-10, tylko pancerz jest nieco grubszy. To była dobra rzecz do uchwycenia.
  - Nie wszystko da się złapać w strefie. Weźmiemy trochę na Antarktydę. - zażartowała, posyłając zębami blask słońca Aurorze. Nie boimy się mrozu.
  - Wiem to! Margarita błysnęła jeszcze jaśniej swoimi perłowymi zębami.
  W trakcie rozmowy "Stingery" rozładowały się. Było ich dokładnie stu pięciu. Pięć miało przybyć do Rosji, a reszta po przetworzeniu została przekazana terrorystom.
  Dziewczyny z Komsomołu zapytały pułkownika:
  - Gdzie są kamienie?
  Doświadczony wojownik sił specjalnych rozsądnie wyjaśnił pięknościom:
  - Faktem jest, że wywiezione do Rosji Sowieckiej szybko stracą swoje właściwości i nie wiadomo, kiedy zostaną przywrócone.
  - Z pewnością! - Potwierdzone przez samice niedźwiedzi Komsomołu.
  Pułkownik Yuri (tutaj Margarita przypomniała sobie, że miał zabawne nazwisko Petukhov!), Zasugerował opcję Solonovy:
  "Więc niech na razie zostaną z tobą. Daj tylko tureckiemu sułtanowi nie siedem, ale sześć. Mimo to nie będzie mógł używać wzmacniaczy pancerza i żądeł, a poziom zaufania terrorystów do ciebie wzrośnie.
  Ognisty diabeł oczywiście zgodził się z tą propozycją:
  - Niewątpliwie. A jaki kamień zostawić?
  Pułkownik zmarszczył wysokie czoło, zmarszczki wypełzły w świetle księżyca jak fale morskie, a potem wygładziły się. Podjął jednak decyzję:
  - Ten, który pochłania promieniowanie, może ci się przydać. A pozostałych sześciu wróci do nas po skończeniu tureckiego sułtana. Pułkownik przesunął krawędzią dłoni po gardle.
  Teraz Margarita wzbudziła zainteresowanie:
  - Ile czasu zajmie przerobienie Stingerów?
  Pułkownik oświadczył z przekonaniem, pocierając kolczastą powierzchnią swoich butów po żółto-pomarańczowej trawie strefy.
  - Nie tak bardzo, zrobimy to ze specjalnymi robotami-projektantami. I machnął pięścią. Zrobimy to w godzinę lub półtorej! Damy Ci znać.
  Podskakując, Aurora zachichotała, szczerząc zęby:
  - Dobrze, ale co z naszym zadaniem?
  Dowódca SWAT ryknął:
  - Idź do miasta, zabijając wszystkich na swojej drodze! W ten sposób osłabisz proamerykańską grupę "Constancy" i narobisz więcej hałasu. Tak, turecki sułtan będzie ci wdzięczny.
  - Czy to logiczne? - Obaj członkowie Komsomołu wyraźnie wątpili w te pomysły.
  Pułkownik Sił Specjalnych roześmiał się głośno.
  - Obliczyliśmy logicznie! Więc rosyjski Rambo w spódnicach do polowania.
  - Cóż, na razie mam nadzieję, że odwrócimy od ciebie uwagę wrogów. Oczy Aurory zaświeciły się niezdrowym blaskiem.
  - Potrzebujesz amunicji? - zapytał pułkownik bojowy.
  Obie ryjówki pokiwały głowami na znak zgody.
  - Nie zaszkodzi, chociaż wydaliśmy nie więcej niż tysiąc za dwoje.
  Pułkownik w stylu duchownego przemówił szorstkim tonem.
  - Ręka dawcy nie zawiedzie! Nie martw się, budżet URSH znacznie się zwiększył.
  - Ale to oznacza, że wojskowi czy emeryci, pracownicy socjalni nie dostaną dodatkowych pieniędzy! Margarita skrzywiła się.
  Sam pułkownik poczuł się nieswojo i oznajmił zdezorientowany:
  - Dopóki ropa się nie skończy, nie grozi nam to. Bardzo dobrze, że odbiłeś kamyk od Amerykanów. Kto wie, udało im się zdobyć tanią ropę, co negatywnie wpłynęło na nasze dochody. Tutaj opanowaliśmy tak ogromne podboje i platformy, że pompują paliwo bezpośrednio z ziemi. - Pułkownik błysnął gwiazdami na szelkach.
  - Nie da się nazwać krajem rozwiniętym, w którym większość dochodów budżetowych to ropa i gaz. - zauważyła surowym tonem Margarita Korushnova. - Trzeba promować naukę w sferze cywilnej, bo inaczej wszystko pójdzie na militaryzm.
  To właśnie zamierzacie zrobić dziewczyny. Już hodujemy nowych supermenów. Które mogą łączyć się z włóknem, a nawet płynnymi metalami. Pułkownik skrzywił się, jakby bolał go ząb. Wyjął gumę do żucia i włożył ją do ust. Widok stał się nawiedzony.
  - A potem jak w "Kuszenie Boga" czy pod inną nazwą "Silniejszy niż Bóg Wszechmogący"! multi-theohyperplasm upodabniający się do Stwórcy! Małgorzata zauważyła.
  Dowódca zamknął oczy w zakłopotaniu.
  - Nie czytałem takiej powieści, ale czym jest teohiperplazma?
  Obie dziewczyny wypaliły jednocześnie:
  - Energia przyszłości! To, co było elektrycznością Juliusza Verne'a, stało się zasadniczo nowym rodzajem materii.
  Nie mamy jednak zbyt wiele czasu na rozmowy. - Powiedziała dziewczyna z Komsomołu, rozładowując "żądła" do łodzi.
  - Koniecznie przeczytaj "Kuszenie Boga". - powiedział pułkownik, mimowolnie drżąc.
  - Bardzo przydatne w strategii walki. Aurora to zauważyła. - Ogólnie rzecz biorąc, nasza trzecia wojna światowa przeciwko Stanom Zjednoczonym i Anglii była prowadzona tak nieudolnie, że wyraźnie pachnie zdradą.
  - Przyznaj, że tak było! Nasi generałowie nie są aż tak głupi, żeby nie znali nawet elementarnych podstaw strategii i taktyki. - zauważył pułkownik.
  Dlaczego nikogo nie aresztowano? Twarda Aurora potrząsnęła energicznie pięścią.
  Pułkownik mruknął zdezorientowany:
  - Nie było porządku politycznego, w dodatku nie chcieli stworzyć precedensu, bardzo wpływowi ludzie mogliby ucierpieć.
  - Porządny człowiek stawia sprawiedliwość - ponad stosunki rodzinne i przyjacielskie! Prawo dla wrogów i przyjaciół powinno być takie samo, jak mąż dla żony! Obecność różnych praw zmienia wymiar sprawiedliwości w prostytutkę! - oświadczyła Margarita stanowczym tonem.
  Pułkownik był naprawdę zdziwiony:
  - Wow, widzę Niemkę Ekaterinę. Chcesz trochę sprawiedliwości!
  - Chcę prawdy, porządku i oczywiście wolności! - Powiedział, wykrzykując Margaritę.
  - Jakie przyjęcie? - zdziwił się pułkownik.
  - Obecny żaden! - Podnieciła się młoda prawnuczka Michaiła Łomonosowa i Stenki Razina. Osiodłała konia. - Powinien stać się nowym ruchem zdominowanym przez intelektualną młodzież. A przede wszystkim trzeba walczyć z surowcową orientacją gospodarki. Zwyczajowo karci się Hitlera, ale pod jego rządami przemysł, w szczególności inżynieria, wykonał kolosalny skok od zera. Udało mu się zmodernizować kraj bez petrodolarów. Niestety w czasach Sztakha postawiono na eksport surowców i import towarów konsumpcyjnych, żywności. I niestety ta polityka trwa do dziś. Uczyniłbym naukowców najbogatszymi ludźmi w kraju. Profesorowie-oligarchowie byliby regułą, a nie wyjątkiem. Poza tym studia wyższe powinny być nie tylko bezpłatne, ale i obowiązkowe, a dyrektor przedsiębiorstwa musi mieć rozprawę i musi być ona przekazana komputerowi, którego nie da się przekupić. Generalnie znacznie podniesiemy poziom intelektualny młodzieży, aby nie dominowała zasada: kupuj i sprzedawaj!
  - Tak, wielu nawet z wyższym wykształceniem szuka łatwego chleba, branża handlowa jest wyraźnie przeciążona. - pułkownik zgodził się z westchnieniem i dodał jeszcze bardziej smutno. - Dziedzina naukowa nie jest wysoko ceniona.
  Broń została szybko załadowana. Dziewczyny z Komsomołu pracowały i rozmawiały jednocześnie:
  - Myślę, że potrzebujemy ostrzejszych ograniczeń dla gospodarki rynkowej. - do rozmowy włączyła się Sprytna Aurora. - Co nie byłoby takie super-bogate. A potem jeden rosyjski oligarcha o żydowskich korzeniach ma majątek równy natychmiast dwustu najbogatszym ludziom w Chinach.
  Pułkownik już tracił panowanie nad sobą, ale jednocześnie wykazywał rzadką powściągliwość:
  - Zgadza się, i nawet większość miliarderów nie jest narodowości słowiańskiej. Myślimy o tym i próbujemy je uszczypnąć.
  - Słabo uszczypnij! Tak, tutaj potrzebne jest dokładne odchwaszczanie. Małgorzata sprzeciwiła się. - Cóż, wszystkie "Stingers-crackers" rozładowane, czas pokonać wroga.
  Na brzegu wiedzieli już o ataku, a Jankesi zbierali siły. Śmierć helikopterów pokazała wrogowi, że są bardzo silni, a Amerykanie nie są takim narodem, by rzucić się na oślep do piekła. Na pewno byli gotowi do uderzenia. Ponadto grupa "stałości" podciągała swoje oddziały.
  W tej sytuacji musisz zaatakować siebie. Wtedy będzie przewaga. Tak właśnie należy jechać dalej lub wykonać manewr objazdu. Margarita Korshunova zaproponowała:
  - Chodźmy prosto do portu i tam ich wszystkich zabijmy!
  - Niezły pomysł, ale od razu możesz wpaść pod ostrzał sztyletu. Oferuję łagodniejszą wersję. Szybki objazd, wjazd od strony lasu. - Aurora zatoczyła krąg bosymi stopami, a następnie odtworzyła pentagram.
  - Czy warto tracić czas!? - W głosie naukowca Margarity zabrzmiał sceptycyzm.
  - Zimowa noc jest dość długa. Aurora zaprotestowała. - Poza tym wróg nie może wiedzieć, że jest nas tylko dwóch. Konieczne jest stworzenie złudzenia, że atak nadchodzi również od strony lądu, tak jakby były przeciwko nim duże siły.
  - Tym razem zgadzam się z tobą, chodźmy! - Margarita szybko doprowadziła pływalnię do gotowości bojowej.
  Dziewczyny z Komsomołu poruszały się z dużą prędkością w pontonie. Wciąż niewidzialni żołnierze, do wirtualnego nadzoru i radaru.
  Przecinając powietrze, ominęli kilka statków i mijając budynki, znaleźli się na swobodniejszych wodach. Po drodze spotkały zmutowane rekiny, ale w przeciwieństwie do anakondy dziewczyny z Komsomołu nie pachniały krwią. Dlatego nie próbowali atakować. Ponadto Aurora wystrzeliła dyskowy bumerang gołymi stopami:
  - Niech da im nowy cel.
  Raniąc rekina, wybił fontannę krwi z jej ciała. Zwierzę drgnęło, a jej towarzysze natychmiast rzucili się z wysuwanymi szczękami i mamutowymi kłami. Wyglądało to strasznie, potworne bestie przebiły swoją przyjaciółkę, ona w odpowiedzi uderzyła kła, uderzyła. Zielonkawa, oleista krew rozlała się po powierzchni. Do bitwy wkroczyły drapieżniki, a liczba kalekich rosła; ich z kolei dobijali inni.
  - O, Małgorzata! Ale łatwo sobie z nimi poradzić. Wziął, zranił jednego, a reszta sama się okaleczy. - Aurora głośno pluskała i tupała bosymi stopami.
  - Widzisz, moralność diabła odgrywa pewną rolę. Nie trzeba głosić nienawiści do bliźniego i chęci wykończenia słabych. Królewna Śnieżka Terminator mrugnęła.
  Nie walczyliśmy ze słabymi. - powiedziała z dumą Aurora, błyszcząc szmaragdowymi oczami. - Było ich czterystu osiemdziesięciu przeciwko nam dwóm, a czeka nas bitwa z co najmniej dwoma tysiącami, z czego trzystu pięćdziesięciu to wybrane siły specjalne, które przeszły przez Irak, Afganistan, Somalię. A inni wojownicy nie są pozbawieni doświadczenia.
  - Silny przeciwnik hartuje ciało i wolę, czyni cię silniejszym - słaby psuje duszę i osłabia ciało, czyni cię słabszym! Trudna droga daje znacznie łatwiejsze zwycięstwo! - Powiedziała mądra Margarita.
  Omijając port dziewczyny z Komsomola, udaliśmy się nad kanał. Do portu było niedaleko, słychać nawet szum statków. Zwiadowcy byli w kanale. Był dość długi i dziwnie wijący się. Po drodze dziewczyny z Komsomołu prawie wpadły na anomalię. Zakrzywiała powietrze jak przezroczysta sprężyna. Owady podleciały do niej i rozbłysły jasnym kawiorem. Niemniej jednak przyciągała skrzydlate stworzenia.
  - To coś w rodzaju unicestwiacza much. - zwróciła na siebie uwagę Aurora, błyskając bosymi obcasami.
  - Może jakiś rodzaj promieniowania przyciąga owady. Czuję ultradźwiękowe wibracje powietrza swoją skórą. - Margarita nawet tchórzliwie się skuliła.
  - Nowy problem dla nas! Ogólnie rzecz biorąc, ten dziwny charakter strefy może doprowadzić do zawału serca. - Ironia zabrzmiała w głosie ognistej Aurory.
  - Ty i ja mamy dwa serca, więc nie umrzemy od razu! - Margarita stała się wesoła - Dobrze jest, gdy nie jest się do końca człowiekiem.
  Ognisty diabeł krzyknął na to:
  - Zgadzać się! A potem stałaby przy piecu, a nawet byłaby w ciąży!
  Mimo to dziewczyny musiały się zatrzymać, odbić od zaczepów, kilka razy odsunąć na bok, kopiąc do tyłu.
  Za jedną anomalią natychmiast pojawiła się kolejna, tym razem owalna, przerywana. Wszystko to utrudniało poruszanie się. Mimo to minęli, przed nimi było coś na kształt strumienia.
  Trudno się na nią wspiąć, nadjeżdża ruch uliczny, ale nie ma żadnych anomalii. Na trawie pokrytej szronem pozostają nagie ślady stóp.
  Dziewczyny z Komsomołu zatrzymały się przed jego opuszczeniem. Widać jak podbiegło kilka główek "kapusty". Zmutowane rośliny nie widziały prawie nie do odróżnienia dziewcząt, kilka z nich natknęło się na buty (Wojownicy Niedźwiedzi właśnie włożyli buty, aby ukryć zapach), ale najwyraźniej przekonani, że są niejadalne, zostali w tyle.
  - Musimy popłynąć trochę do przodu! - Powiedziała, posyłając zwierzęcy uśmiech Aurorze. - Tam ukryjemy łódź.
  - Noszenie go ze sobą nie jest wygodne! - zgodziła się Margarita Korshunova.
  Wyciszenie silnika odrzutowego nie jest łatwym zadaniem dla projektantów, ale mątwa działa na tej samej zasadzie i jest myśliwym pierwszej klasy.
  Znalezienie kryjówki, aby przypadkowy brat jej nie złapał, nie jest takie proste. Najlepiej pasuje tu legowisko niebezpiecznej bestii. Na przykład szczur bóbr. Zwierzę jest niebezpieczne, trudne do zabicia i wielkości dzika. Nie wełniane łuski, normalny fraer nie przylgnie do swojego legowiska. Zwłaszcza nocą. Tak rozumowały dziewczyny, ukrywając ponton, na podobieństwo kieszeni. Gdzie krzaki wiszą nad wodą z góry. To tam dziewczęta zostawiły swój skarb, przebrany za gałązki krzewu.
  - Dobrze ukryte? - zapytała Margarita, robiąc ćwiczenia w biegu.
  - Do rana połóż się, ao świcie zmyjemy! Wściekła Aurora wyprostowała kamień piętą.
  - A jeśli szczur-szop sra! - Pomarszczony wojownik-członek Komsomołu.
  - Strzelajmy! Jego skóra jest mocniejsza niż skóra aligatora i jest bardzo ceniona. Aurora zamrugała szmaragdowymi oczami jak dziecko.
  - Sprzedajmy! Zmieńmy przebranie, a nikt nas nie pozna! - Margarita Korushnova prowokacyjnie pokazała język.
  - warknęła Aurora.
  - OK!
  Dziewczyny cofnęły się nieco, gdy pojawił się sam szczur-szop pracz. Zamarli, zdeterminowani, by na razie utrzymać bestię przy życiu. Pod pewnymi względami przypominali bandytę, który zabił rodzinę, ale wypuścił ptaka z klatki. Szczur-szop pracz nie wyczuł prawie nie do odróżnienia zapachu dziewcząt, w dodatku był pełny, po spróbowaniu padliny, poszedł spać.
  Jego niezwykłe chrapanie przypomina ćwierkanie przeciętnego skrzypka.
  Dziewczyny z Komsomołu starały się poruszać szybko, a jednocześnie nikt ich nie widział, ruch był tak tajny. Zdjęli nawet buty.
  Bosonoga Aurora zapytała przyjaciółkę, i to nie w celu uzyskania informacji, ale po prostu dla rozładowania napięcia:
  - Cóż, jak objazd się powiódł?
  Margarita odpowiedziała bez zamieszania:
  - Chyba że natrafimy na anomalie.
  Ognisty diabeł położył palec na ustach:
  - A oto jeden taki skrada się.
  Perła anomalii z podziemia. Nawet spulchniła ziemię. Jak gigantyczny kret, ubity piasek, glina, trawa. Wypchnął coś śliskiego jak olej. Po tym, jak zaczął się smucić.
  - To jest obrzydliwe! - Powiedziała ognista Aurora. To jak pocałunek dwóch świń.
  Anomalia je usłyszała i ruszyła zaniepokojona dziewczynami.
  - Chodźmy na boki! - zamówiła Margaritę.
  Agile Aurora nie zrozumiała:
  - A czemu to?
  Królewna Śnieżka Terminator uśmiechnął się.
  - Sprawmy, że pogonisz za dwoma zającami!
  Dziewczyna z Komsomołu pokazała język, złapała nim osę i przeżuła, była rozbawiona taką propozycją. Zwiadowcy rozproszyli się, a anomalia zamarła. Zatrząsł się trochę i zaczął spadać, mały płomień przeszedł przez kałużę oleju. Jednak jak tylko się zaświeciło, to też szybko zgasło.
  - To nie jest Piromania! - zauważyłem mrużąc oczy bosej Aurory i od razu podskoczyłem, wykręcając się do tyłu w salto.
  - Tak, anomalia Piromania może spowodować katastrofę! Małgorzata zgodziła się. - Teraz szybciej do przodu i tak tracimy czas.
  Gdy tylko dziewczyny z Komsomołu weszły głęboko w gęstwinę krzaków w pąkach, drzewach, splecionych zmutowanych lianach, otoczyła je niemal nieprzenikniona ciemność. Tylko kora drzew błyszczała, nadając krajobrazowi złowieszczy, nieziemski charakter. Jednak dziewczyny nie potrzebują lunety noktowizyjnej, to jest dla słabeuszy, ludzi, którzy nie są zdolni do samodzielnych decyzji i widzą w ciemności. Aurora prawie staranowała drzewo, radioaktywne podświetlenie sprawiało, że odległość była iluzoryczna, często oszukując z odległością.
  - Cholera! - Ognisty diabeł całkiem słusznie wspomniał o nieczystym. Wydaje się, że nie ma anomalii, ale światło jest zakrzywione.
  - To fosgen i fosfor! - oświadczyła Margarita i wykręciła zgrabną szyję. W końcu często zmieniają parametry powietrza.
  - Więc to trzeba wziąć pod uwagę! - Czerwona Aurora zgodziła się ze słabo ukrytą ironią.
  Wojowniczka machnęła ręką w powietrzu.
  - Na początku wolno, potem przyzwyczaj się.
  Dziewczyny z Komsomołu stopniowo przyspieszały, starając się nie pękać nawet z węzłem pod podeszwą. Bojąc się nie tyle przypadkowych obserwatorów, co różnych stworzeń, które mogłyby zareagować na dźwięk.
  Na początku było sucho, ale jak tylko dziewczyny poruszyły krzaki, lał się na nie prawdziwy wodospad!
  - Woda, jak sądzę, jest ciężka! - zasugerowała Aurora.
  - Dziesięć procent na pewno! Małgorzata zgodziła się.
  Ognista diablica powaliła owada obcasem z hipertytanu i wyraziła swoją opinię:
  - Dlatego rosa jest tak duża i nie paruje!
  Clay trzeszczał pod podeszwami butów. Jego kolor jest niezwykły zielonkawo-fioletowy, jak grobowiec. To nie było nigdzie na Ziemi, z wyjątkiem miejsca strefy.
  Nogi próbowały się na nim rozchylić na boki, ale gąsienice natychmiast zarosły, co ułatwiło rozpoznanie. Po prostu trudno się nim poruszać, przykleja się do butów, zmuszając do marnowania wysiłku. Aurora i Margarita połknęły nawet skoncentrowaną tabliczkę czekolady. Trawa była rzadka i była przeważnie drapieżna. Czołgała się po glinie i próbowała złapać owady. Zawiłości wysokie liany, krzewy, gałęzie, liście, czasem bezwonne, a czasem o mocnym aromacie.
  - A skąd są pnącza? - zapytała Małgorzata. - To strefa umiarkowana.
  - W wyniku mutacji zakorzenić się. W dodatku strefa jest cieplejsza niż w niej! Około piętnastu stopni. Latem jest tu cieplej niż w Afryce równikowej. Lub nie o tej samej temperaturze. - Piękna Aurora zmarszczyła czoło, najwyraźniej próbując sobie przypomnieć, co kiedyś czytała.
  Margarita bardzo pewnie stwierdziła:
  - To nic! Przynajmniej dla nas.
  Bosonoga Aurora przekręciła się w powietrzu, robiąc salta i jęcząc:
  - Jesteśmy niedźwiedziami Komsomołu i to mówi wszystko!
  - Pamiętam, że jakoś nas wywieziono na Saharę. Spędziłem tydzień bez jedzenia i picia, przedzierałem się przez piasek, na którym boso paliła się patelnia jak na piecu i nic nie przeżyło! - zauważyłem, puszczając iskry z oczu (i to nie w przenośni, ale dosłownie!) Margaricie. - Tylko oczywiście przyjemne, to nie wystarczyło.
  - Oczywiście! też przez to przechodziłam! Stopy szybko się przyzwyczajają, ale dopiero później swędzą. A skóra ciemnieje na słońcu. - Potwierdzony, wesoły i figlarny jak kot z Viria Aurora.
  - Nie lubię, gdy ciało jest białe, wydaje się zbyt wypieszczone. - Margarita nie udała grymasu.
  - Czekoladowa opalenizna jest teraz modna. - Ognisty diabeł zawarczał kły pantery. - To znaczy, że masz pieniądze na wyjazd na południe.
  Dziewczynom prawie zabrakło zawiłości czarnobylskiej dżungli. Za brzegiem znajdował się szeroki kanał. Gęsty krzew, wystające korzenie, zmutowany babka lancetowata o szerokich liściach - stworzył dogodną pozycję zamkniętą.
  Małgorzata zawołała:
  - Cóż, przed nami Vizhnitsa.
  - Tak, byłe radzieckie miasto! Dlaczego Ukraina jest dumna, stała się prawie odrębnym krajem w Związku Radzieckim. W końcu toczymy z nimi wojnę od wieków! Dlatego wygrał ZSRR, a teraz Ukraińcy są naszymi braćmi. Czerwona Aurora rozłożyła szeroko ramiona i próbowała wzbić się w powietrze.
  - A wcześniej byli dla nich rosyjscy bracia. Każde dziecko wie, że Kijów jest matką rosyjskich miast. - powiedziała uśmiechając się szerzej Margarita. - Łączyła ich święta prawosławie i słowiańskie korzenie. Sam Bóg nakazał, aby ZSRR był jednym państwem. Ale przyszedł Bandera i zrobił zamieszanie - okazało się, że to wojna. Jednak wygraliśmy.
  - Porządek buduje się na fundamencie, gdzie cement to wiara, a piasek to wola! A do tego trzeba zasadzić wielu złoczyńców! - odpowiedziała, zaciekle warcząc Aurora.
  Zwiedzanie miasta nie jest trudne. Rów jest tu zaśmiecony, nie ma problemu z przejściem przez wał. Domy są w większości stare, widać pięciopiętrowe budynki i drapacze chmur z czasów stalinowskich. Dziewczyny odwiedziły już nowoczesne budynki. Wtedy Margarita przypomniała sobie:
  - Musimy zabrać osiemnaścioro dzieci, prawda?
  - Nasi ludzie pomogą! Stwórzmy w mieście taką panikę, że nie będą w stanie śledzić naszych ruchów! Bosonoga Aurora potrząsnęła bronią.
  Śnieżnobiała wojowniczka rozejrzała się i ścinając kleszcza-komara, ściszyła głos i zapytała:
  - A jeśli się przewróci?
  Ognisty diabeł logicznie zauważył:
  - Liczę na jego elementarną chciwość. Poza tym teraz zadzwonię do tego krasnoludka. Będę wspierać jego ducha walki.
  Margarita Korshunova warknęła dość nieinteligentnie:
  - Najlepiej zrobić to solidnym uderzeniem w twarz.
  Aurora szybkim biegiem bosych stóp wykręciła przyciskami numer i powiedziała głośno:
  - Jesteś gotowy!
  - Tak, ale był taki bałagan! - Usłyszałem cichy pisk w odpowiedzi.
  - Nie rozpaczaj pod pozorem, gdzie łatwiej jest wyjąć. Poza tym nikogo nie zdziwiłaby nieobecność dzieci po tak burzliwej nocy. Przebiegła, rudowłosa diablica ściszyła ton.
  - Zgadzać się! Nie będą już od nas zależne! - zamruczał krasnolud - specjalista od kidumpingu.
  - Czekaj na nas, bez względu na to, co się stanie! Może dodać jeszcze pięć procent. - powiedziała przymilnie Aurora.
  Ostatnie słowa miały magiczny efekt. Morderczy bandyta mruknął:
  - Poczekam, choćby koniec świata miał nadejść!
  Fajna Aurora, z ironicznym unoszeniem i opuszczaniem długich rzęs, pomyślała: "coś mi to przypomina Judasza czekającego na osikowy kołek".
  - No to teraz pokonamy Amerykanów i ich popleczników - powiedziała zdecydowanie zielonooka Aurora.
  - Czy wiesz, że w żaden sposób nie mogę wybaczyć Ameryce? Galina zacisnęła pięści.
  - Co? - zdziwiła się ruda niedźwiedzica-członek Komsomołu.
  - Bombardowanie naszych i japońskich miast! To jest barbarzyństwo! Pisałem nawet wiersze! - Margarita potrząsnęła granatem i to nawet z takim gniewem, że cały rój futrzastych zmutowanych insektów spadł.
  Aurora podskoczyła zachwycona:
  - Zaśpiewajmy! To jest interesujące.
  A Korshunova zaśpiewa, jej głos, jak zawsze, jest wyższy niż Himalaje chwały;
  Gwiazda Ojczyzny jest dana przez Pana,
  Uwierz mi, ona jest bardziej promienna niż Słońce!
  Jesteś moim ojczystym krajem -
  Wiem za ciebie, serce bije ze smutku!
  
  W was jesteśmy członkami Komsomołu jak orły,
  Zmiażdżymy nazistów i zmiatamy złom!
  Udało nam się nawet na Jowiszu,
  Rozwijaj owoce - nierealny raj!
  
  Wenus jest miejscem miłości
  Na Marsie uczucie wojownika jest najwyższe!
  Łamiesz kajdany zła, wątpliwości,
  W końcu Bóg chce zrobić wszystko, co najlepsze!
  
  Zniszcz kosmiczne ciśnienie
  Złapmy brodę mocnym hakiem!
  Wróg zostanie zmiażdżony potęgą świata,
  A Junkers został zestrzelony zwykłym dziecięcym łukiem!
  
  Wyrównanie jeden - weź i wygraj,
  Nie możemy znać innego wyniku!
  I nie rozdzieraj wilka Rzeszy,
  Dostać bagnetem w twarz od wojownika!
  
  A bagnet nie będzie ci odpowiadał na przyszłość,
  Dołożymy dynamit do buldożera!
  Tak szybki lot
  Kiedy proletariusz uderzył młotem!
  
  Następny ruch minie jak huragan
  A meczem końcowym będzie zwycięski mat!
  W końcu nasza furia to szalony wulkan,
  Masakra na draniu, okropnym kocie!
  
  Zaciskaliśmy kleszcze w Berlinie,
  Paryż wolny pod rosyjską banderą!
  Jesteśmy córkami Ojczyzny i synami,
  Kiedy ucztujemy, zajadamy się miodem ze smakiem!
  
  Foggy Albion jest teraz jak brat,
  Nowy Jork dostał jak placek na talerzu!
  Nasza czerwona, szkarłatna flaga w kolorze maku,
  Pod nim wszyscy ludzie z wolnością są szczęśliwi!
  . ROZDZIAŁ 12
  Oleg Rybachenko ma również marzenie, które nie jest nawet proste, ale cudowne. Jakby on i Dima kontynuowali karierę wojskową;
  Obaj zgłosili się jako ochotnicy do dziecięcej dywizji SS utworzonej przez opętanego przez demona Führera. Wydaje się, że w tej rzeczywistości Hitler w końcu oszalał. To prawda, że z drugiej strony miał na tyle rozwagi, by nie rozpoczynać beznadziejnej wojny z ZSRR.
  Z drugiej strony, dlaczego chłopiec nie miałby przejść hartowania wojskowego? Dlaczego mają pozwolić pielęgniarkom i pławić się jak barczuki?
  Oleg Rybaczenko i Dmitrij wraz z innymi chłopakami z młodszego batalionu polecieli do Afryki. Niemiecki sześciosilnikowy transportowiec mógł przewozić do dwustu uzbrojonych spadochroniarzy. Ale był cały batalion trzystu bojowników młodszej wersji Hitlerjugend. Trzysta chłopców w wieku około dwunastu lat, z pozoru jeszcze dość zatkanych nosów, w rzeczywistości byli to specjalnie wyselekcjonowani chłopcy, którzy przeszli już niesłabe szkolenie wojskowe.
  Führer chciał, aby jak najwięcej nastolatków wzięło udział w wojnie. W Afryce główne siły brytyjskie zostały już pokonane, choć w Sudanie wciąż są silne garnizony. To prawda, że \u200b\u200bwojska kolonialne nie są całkowicie niezawodne, aw rzeczywistości jednostki brytyjskie. Nie są dokładnie Anglikami. Nie są tak dobrze uzbrojeni, zwłaszcza w czołgi, spróbuj, więc przenieś sprzęt przez metropolię. Dlatego ryzyko dużych strat u chłopców jest minimalne. Ma być na poziomie konwencjonalnych ćwiczeń taktycznych, a młodsze pokolenie będzie zdobywać doświadczenie w wojnie.
  Oleg Rybachenko i Dmitry biegle władają językiem niemieckim (domniemany wróg), a także angielskim, hiszpańskim i francuskim. Ich szkoła też jest elitarna, a sowieckie dzieci teoretycznie powinny być najmądrzejsze.
  Niemiecki chłopiec, najwyraźniej jeden z liderów, wysoki i muskularny Hans Feuer uścisnął dłoń i powiedział szczerze:
  - Nie spodziewaliśmy się, że Rosjanie mogą być tak silni i sprytni. Na przykład pluj nam w drogę jak pierwszorzędni Niemcy!
  Oleg Rybaczenko skromnie zauważył:
  - A co w tym dziwnego. Być może będziemy musieli walczyć, ale jeśli pójdziesz na rekonesans i nie znasz języka niemieckiego, ile informacji zbierzesz?
  Hans zgodził się:
  - To prawda! Ale ogólnie uczono nas, że jesteście rosyjskimi podludźmi. Słowianie są etapem przejściowym między małpami a ludźmi. Oznacza to, że pod względem rozwoju inteligencji rosyjski jest nieco wyższy niż zwierzę domowe.
  Dymitr zacisnął gniewnie pięści.
  - Tak, mogę osadzić takie słowa.
  Hans odpowiedział odważnie, zaciskając pięści:
  - Tylko wybór broni zależy ode mnie. W rękawiczkach jesteś mistrzem Półświata, ale co powiesz na pojedynek na nunczako?
  Dmitrij był zaskoczony:
  - I co to jest?
  Niemiecki dzieciak z elity chciał odpowiedzieć, popisując się swoją erudycją, ale Oleg Rybachenko go wyprzedził:
  - To narzędzie rolnicze, które w Chinach wybija snopy. Tatarzy mongolscy zabronili Chińczykom nosić broń, więc zamienili to pozornie nieszkodliwe urządzenie w śmiercionośną maczugę. Opracowano cały system walki na nunczaku. Następnie został przyjęty przez Japończyków pod koniec XIX wieku. Prawdopodobnie przeszło od nich do oddziałów SS.
  Hans odpowiedział:
  - Na pewno nie w ten sposób. Dziesięć lat temu Wielki Führer zaprosił kilku guru z Chin, nakazując, aby szkoła walki wręcz III Rzeszy była najbardziej zaawansowana na świecie. Nie należy sądzić, że my Niemcy, będąc najwyższym narodem, nie chcemy się niczego uczyć od innych narodów. Nasza niemiecka szkoła wojskowa domaga się, aby czynnik ludzki był brany pod uwagę w jak największym stopniu.
  Dmitrij energicznie skinął głową, potwierdzając myśl:
  - I sowiecki też. Stalin powiedział - technologia w okresie odbudowy decyduje o wszystkim! A potem, w drugiej pięciolatce, rozwinął pomysł - kadry decydują o wszystkim!
  Oleg Rybaczenko powiedział inaczej:
  - Muszę powiedzieć, że nie wszystko jest w porządku z czynnikiem ludzkim. Na przykład poziom wyszkolenia technicznego żołnierzy w ZSRR pozostaje w tyle. Ale ogólnie jesteśmy super!
  Hans zasugerował:
  - Chcesz zagrać w Hitler-hash?
  Radzieccy chłopcy byli zaskoczeni:
  - I co to jest?
  Hans mrugnął.
  - Ostatni wynalazek Wielkiego Führera. Jak szachy, w które gra się nie dwójką, ale czwórką, dwójką na dwójkę. Ale na jednej planszy z czterystu komórkami. Posiada czołgi, działa samobieżne i pancerniki. W sumie każda figura ma czterdzieści, a razem sto sześćdziesiąt. Niektóre poruszają się jak szachy, inne nie. Plus kilka innych innowacji... Na przykład czołg i pancernik mogą zostać zestrzelone tylko przez czołgi, działa samobieżne i Linki oraz piechotę albo razem, albo jeśli osiągną określoną linię, wzmacniają swoją broń. Ogólnie rzecz biorąc, gra jest bardzo trudna, zupełnie nie przypomina szachów.
  - Pokaż jej. - zapytał Oleg Rybaczenko.
  Hans wyjął z plecaka składaną deskę. Był na zawiasach i dość zwarty. Figurki są namagnesowane. Po czterdzieści identycznych. Sama plansza jest dość konserwatywna, prostokątna. Zasady są interesujące, w szczególności prawie wszystkie elementy nie uderzają tak, jak się poruszają, z wyjątkiem czołgów. Mogą zarówno bić, jak i chodzić ze schwytaniem.
  Zgodnie z oczekiwaniami, najsilniejszą jednostką jest pancernik, najsłabszą lekką piechotę. Okazało się, że działa samobieżne są tutaj i są zainteresowane samolotami, i to pojedynczo, ale z drugiej strony samolotem szturmowym, myśliwcem, bombowcem i hydroplanem. Oprócz pancerników są też niszczyciele. Inna jest też piechota, zmechanizowana, prosta i kawaleria. Oznacza to, że zrozumienie zasad nie jest łatwe. Oleg Rybaczenko od razu zauważył:
  - Nie, ta partia szachów nie może pobić popularności. Poziom trudności jest tuż nad szczytem!
  Hans zgodził się:
  - Tak, tutaj nie będzie łatwo opracować strategię. I nie możesz pisać mądrych książek. Ale to jest dla Aryjczyków!
  Dmitrij zgodził się:
  - Tak, dla Aryjczyków! Zagrajmy!
  Oleg Rybaczenko ostrzegł:
  - Będzie mało przyjemności!
  Hans zaprosił kolejnego chłopca i tworząc parę, zaczął grać przeciwko chłopakom. W tym przypadku wybrałam brąz. Oleg i Danka są naturalnie czerwoni!
  Na początku mecz nie był specjalnie ekscytujący, ale potem chłopcy się zaangażowali. Oleg Rybachenko, jako urodzony strateg, przejął inicjatywę i zaczął spychać wrogów z flanek. W grze Führera na ogół nie było króla, a kwaterę główną można było przemieszczać bez utraty ruchu.
  Ale chłopcom nie pozwolono się bawić. Zabrzmiał alarm...
  - Atak powietrzny!
  Chłopcy natychmiast rzucili się do iluminatorów. Chociaż okna były wąskie, nie było przez nie dobrze widać, a nawet panował ścisk.
  Samoloty desantowe leciały w kolumnie i oczywiście w eskorcie dobrze uzbrojonych myśliwców.
  Anglików było nie więcej niż tuzin. Spitfire'y widząc, że Niemcy otworzyli więcej ognia z karabinów maszynowych, próbowały trafić z dużej odległości. Ale odpowiedź dostali sami. Trzy samoloty Królewskich Sił Powietrznych zaczęły dymić, a reszta uciekła.
  Chłopcy głośno gwizdali, ale nikt nie przeklinał przekleństw - dyscypliny. Ale tupali butami i opowiadali kilka słonych żartów.
  Oczywiście transport nie może ścigać myśliwców, różnica w prędkościach jest rzędu wielkości, więc chłopcy musieli się uspokoić i wrócić do swoich spraw. Niektórzy nawet zaczęli robić pompki z podłogi, inni robić prasę.
  Jednak Oleg Rybaczenko był tak zainspirowany, że śpiewał głosem zdolnym przepędzić nie tylko króla, ale i cesarza kłamców (Hitlera!);
  Lecimy w ostrą, śmiertelną bitwę,
  Pionierzy - dzieci komunizmu!
  Nasz Pan Svarog jest zawsze ze mną,
  Zniszczmy podstawy rewanżyzmu!
  
  Cechuje nas odwaga i wytrwałość
  Każda maszyna umie się montować!
  Wściekła klęska czeka nazistów,
  Nie noś bzdur Fritza!
  
  Pod Moskwą Wehrmacht został mocno pobity,
  Pokazaliśmy miażdżącą waleczność!
  Śliski pasożyt został zmiażdżony
  Wygraliśmy, liczymy od ręki!
  
  Co Fritz może zrobić dalej?
  Tylko łapy do góry - szybko się poddawaj!
  I Adolf w gardle - ostry szpic,
  Niech osioł klaun odegra rolę!
  
  Naszą rolą jest dąć w zwycięski róg,
  Zbieranie czerwonych legionów!
  I bezlitośnie odrąbać głowy agresorowi,
  Przynajmniej wyszli na front prosto ze szkoły!
  
  Bijemy gady, jakby urodziły się z Marsa,
  I wszędzie Fritz proszą o litość!
  Jesteśmy synami wielkich, gdzie wszystkie równe kraje -
  Niech zatwierdzą marsz spod ikony twarzy!
  
  Hitler myślał o zdobyciu naszej Ziemi,
  A teraz ma guza pod grzywką!
  Przecież Niemcy chcieli ze wszystkich zrobić grę,
  I położył je prosty chłopiec!
  
  Co się stało z "Tygrysem" - wszedł w metal,
  Z niego ugotujemy samowary ze słodką herbatą!
  Fritz ma to - ostrą porażkę na rogach,
  Jesteśmy w Berlinie w promiennym, ciepłym maju!
  
  I Adolf stał się pętlą zamiast krawata,
  Ściśnij kark wrogowi-katowi!
  Ciężka kara biegła za jego grzechy,
  A teraz depczę Niemcy czołgami!
  
  Sam Wielki Stalin odznaczył członka Komsomołu,
  Wydał rozkaz - wielka gwiazda "Zwycięstwa"!
  Ile włożyliśmy - do Świętej Ojczyzny sił,
  Aby nasi dziadkowie radowali się w przyszłym świecie!
  To dziwne, ale za tak wywrotową piosenkę nagrodzili go gwałtownymi brawami - wszyscy tutaj są kompletnie odrętwiali, czy co?
  Kiedy Oleg Rybaczenko skończył śpiewać, sen został przerwany i znów zostali obudzeni, tym razem nie w zwykły sposób, ale wzięci i oblani zimną wodą. Potem znowu te łańcuchy, które wypełniły się strasznymi otarciami na rękach, a kolumna była napędzana... Nawet śniadania mi nie dali! Okrągły! Zgadza się, Niemcy pozostali na miejscu, a więźniowie powoli przesuwali się wzdłuż obwodnicy. Jaki jest tego sens, nie jest jasne. Droga utwardzona asfaltem i kamyczkami. Kilka godzin później bose pięty zaczęły gwałtownie piec i swędzieć. Wiele dziewcząt krwawiło.
  Potem, choć do wieczora było jeszcze daleko, bez ceregieli odwieźli go z powrotem i pospiesznie uwolnili z kajdan, kazali się położyć.
  Oleg Rybaczenko i reszta dziewcząt pospiesznie usłuchali. I choć wcale nie chciało mi się spać, ramiona boga snu i wizje Hipnozy (które sam Zeus Wszechmogący sprawił, żeby zamknął oczy!) zwinęły się nagle i nieuchronnie.
  I znowu, chłopcy pionierzy w honorowych sprawach wojskowych, nawet jeśli należą do obcej armii;
  Batalion trzystu dwunastoletnich chłopców z Jungvolk został odbudowany na miejscu i przeniesiony dalej na południe. Na początku chłopcy przejechali kilka kilometrów samochodami, ale potem kierownictwo najwyraźniej zmieniło zdanie i postanowiło zorganizować dla chłopców bieg survivalowy.
  Chłopcy zostali zmuszeni do rozebrania się, pozostając w jakichś wojskowych szortach, a więc prawie nagich i bosych z tornistrami na ramionach, do ucieczki na południe.
  Oczywiście pozwolono im posmarować się nowym, dość skutecznym filtrem przeciwsłonecznym, a trasa nie wiodła przez pustynię, ale przez łagodniejszą i mniej płonącą trawę, ponieważ biegła wzdłuż Nilu i wokół pełno płynącej źródło, trawa i drzewa rosły, ale i tak test był najtrudniejszy. Musiałem bowiem uciekać w warunkach dzikiego afrykańskiego lipcowego upału, a nawet z pistoletami maszynowymi i plecakami z zapasami.
  Oczywiście w batalionie specjalnym byli chłopcy reprezentujący kolor narodu niemieckiego i posiadający przyzwoite przygotowanie fizyczne, ale jednak.
  Młodzi wojownicy byli zbudowani, a ich dowódca, ten sam palant co oni, choć dość wysoki, z mięśniami Apolla, rozkazał:
  - Cóż, bracie! Wiem, że będzie ci ciężko, ale dług to dług! Do wieczora musimy pokonać pięćdziesiąt osiem kilometrów! To rozkaz.
  Oleg Rybaczenko zauważył:
  - Hm tak! Słowo to polecenie brzmi jak zaklęcie! Nie można tego zignorować.
  Dima zauważył:
  - Jestem gotów się założyć, że tego nie zrobimy!
  Hans Feuer sprzeciwił się:
  - Obowiązek spełnienia, bo jesteśmy Aryjczykami! I wy też jesteście Rosjanami, Aryjczykami, jeśli zapiszecie się w najlepszym batalionie Jungfolk.
  Plecak za plecami wraz z amunicją, wodą i lutownicą waży osiemnaście kilogramów, plus trzykilogramowy pistolet maszynowy. Dwadzieścia jeden kilogramów jest trudne dla dorosłego, jeśli chodzisz przez długi czas, a potem biegasz, a nawet w palącym słońcu.
  Oleg Rybachenko potarł nogę o trawę. Chłopcy z entuzjazmem pozbyli się butów, założyli skórzane buty (skóra faktycznie sztuczna, ale to jeszcze nie jakiś kirzach), ciężko tu biegać. Lepsze byłyby buty na siłownię lub tenisówki, ale w warunkach walczących Niemiec to luksus i postanowili nie rozpieszczać chłopców.
  Rozległ się rozkaz i wojownicy z Jungvolk rzucili się do ucieczki, starając się zachować pozory formacji.
  Od Nilu wiała świeża bryza, przyjemnie muskając nagie, muskularne torsy chłopców-wojowników. Przypominali nieco nastoletnich tytanów gotowych szturmować niebo. Biegli, oddychając miarowo, prawie od stóp do głów. Na przodzie byli najwyżsi i oczywiście wysoki Dimka, chociaż sześciu chłopców, w tym dowódca, było od niego wyższych. Oleg Rybaczenko, który tylko nieznacznie przewyższał standardy, swoim jedenastoletnim wzrostem (w przeciwieństwie do rzeczywistości, w której naśladował swoich bohaterskich przodków!) musiał się spieszyć, niemal do samego końca. To prawda, to była zaleta, mniejsza szansa na zmiażdżenie pięt lub wbicie stopy pod miejsce, w którym siedzieli. Jest tu najmłodszy, ale na pewno nie najsłabszy ani nawet głupszy.
  Obciążenie jest wyczuwalne, ale nadal akceptowalne, a każdy ma doświadczenie w joggingu z obciążeniem. Nawet przy dużej wadze, gdy niosły np. partnera na ramionach.
  Pod bosymi stopami bosych stóp, które od czasu do czasu chrzęszczą lub pękają, na połamane gałązki palmowe lub szyszki, czasem kryją się kolczaste rośliny, które chłopcy próbują ominąć. Trawa jest rozgrzana, często sucha, ale na pewno nie pali się jak pustynny piasek. Ogólnie można jeszcze żyć, tylko Słońce wschodzi i potęguje upał.
  Wysoki Hans, mniej więcej tego samego wzrostu co Dmitrij i biegną ramię w ramię. Niemiecki wojownik pyta młodego radzieckiego żołnierza:
  - Cóż, teraz jesteś na wojnie! Proch strzelniczy oczywiście jeszcze nie powąchał, ale wszystko przed nami. Czy odczuwasz jakieś podniecenie?
  Dmitrij szczerze odpowiedział:
  - Jeszcze nie! - I dodał, ponownie obracając głowę. - Szczerze nie!
  Hans parsknął pogardliwie.
  - Ja robię! Będę szczery, tak! Cóż, co z chłopców w moim wieku może legalnie iść na wojnę. Walcz, strzelaj, zabijaj, wysadzaj w powietrze, chwytaj. W końcu to romans. W końcu ty i Oleżka też chcieliście poczuć się jak żywi wojownicy, oderwać się od rutyny!
  Dimka stanowczo sprzeciwił się:
  Nasze życie nie jest rutyną. Ogólnie rzecz biorąc, bycie pionierem, a nawet liderem i sportowcem jest bardzo interesujące.
  Dlaczego więc zgłosiłeś się do nas? Boisz się, że zostaniesz zabity lub okaleczony? - zażartował sarkastycznie Hans.
  Dimka, nazywany Ilya Muromets - szydził:
  - Dlatego zapisałem się, żeby pokazać, że Rosjanie potrafią walczyć nie gorzej niż Niemcy. A potem cały świat pisze i mówi o twoich zwycięstwach ...
  Hans zaśmiał się.
  - No tak! O naszych zwycięstwach, chwała w całym wszechświecie. - Wysoki chłopiec wojownik wypiął z dumą szeroką pierś. - A wy, Rosjanie, z trudem możecie przepchnąć maleńką fińską armię. Nie masz się czym chwalić!
  Dmitrij, urażony, z trudem powstrzymując się, by nie używać pięści, sprzeciwił się:
  - Mamy też Khalkhina Gola!
  Hans parsknął pogardliwie.
  - Mała potyczka, gdzieś w Azji. A nasi chłopcy zajęli już Europę i prawie całą Afrykę i Azję. I zdobędziemy Rosję, czas nam pluć!
  Oczy Dmitriego błysnęły gniewnie:
  - Nie chwytaj, ramiona są krótkie!
  Hans się roześmiał.
  - A jak zmusiliśmy cię do podpisania traktatu brzeskiego? Dałeś nam ziemię, policz do Dniepru, mając trzy razy więcej bagnetów i szabli. Co w tym przypadku można powiedzieć o Rosjaninie jako żołnierzu?
  Dimka zebrał się, zamierzał uderzyć Hansa w pysk, a znając jego siłę jako mistrza "półświata", z pewnością znokautowałby zuchwałego Niemca, ale... nie chciałem się złamać linię i zorganizować walkę. Tak, i nie jest dobrze używać pięści podczas kontrowersji. Z wyjątkiem tego przypadku najprawdopodobniej zostanie aresztowany i nie będzie miał czasu pokazać, że Rosjanie walczą nie gorzej niż Niemcy. Dlatego Dmitry spokojnie sprzeciwił się:
  - My, Rosjanie, pokonaliśmy was pod Fryderykiem II, a nawet zdobyliśmy Berlin. A kiedy dowodził tobą Napoleon Wielki, połowę jego armii stanowili Niemcy, a podczas pierwszej wojny światowej nastąpił przełom Brusiłowskiego. Tak, i nie zajęliście Paryża, ponieważ nasze wojska prawie zdobyły Królewiec.
  Hans znalazł dość ważki kontrargument:
  - Ale tak czy inaczej, w ostatnich bitwach z nami zostałeś pokonany! I osądzają człowieka i naród przede wszystkim według czynów ostatecznych!
  Dmitrij dość rozsądnie sprzeciwił się:
  - Za cara mieliśmy zacofany przemysł, zwłaszcza w sferze wojskowo-technicznej. A teraz rozwinęliśmy poważny przemysł. Na przykład widziałeś czołg KV-2. Wyposażony jest w haubicę 152 mm. Czy wy, Niemcy, macie coś takiego?
  Hans zaśmiał się.
  - Francuzi na czołgach S-2 też mieli haubice większe nawet niż 155-milimetrowy kaliber, ale to nie przeszkodziło nam w pokonaniu żab, mając słabszy sprzęt niż teraz. Główną siłą Wehrmachtu jest przewaga czynnika ludzkiego!
  Dmitry wykrzywił twarz równomierną opalenizną:
  - A dlaczego uważasz, że masz nad nami przewagę w czynniku ludzkim, skoro zostałeś mistrzem "pół świata"? I pokonując najlepszych z twoich ludzi?
  Hans dość rozsądnie stwierdził:
  - Wyjątki czasami tylko potwierdzają reguły. Właściwie prawie zawsze! Teraz, jeśli weźmiemy pod uwagę nie poszczególne zjawiska, ale poziom wyszkolenia wojskowego jako całości, to tutaj ...
  Dmitrij się zdenerwował:
  - Nie wiecie, jaki mamy poziom wyszkolenia bojowego i jak odbywają się ćwiczenia w armii sowieckiej. Więc nie ma co spekulować!
  Hans logicznie zauważył:
  - W Hiszpanii doszło do rywalizacji między sowiecką szkołą wojskową, doktryną niemiecką i niemiecką. Testowaliśmy nasz sprzęt i broń. Rezultatem jest zwycięstwo naszej szkoły wojskowej i sztuki strategicznej oraz konsolidacja reżimu Franco. Więc już walczyliśmy z twoimi chłopakami i wygraliśmy!
  Dmitrij Muromets ze smutkiem zauważył:
  - Mieliście o wiele więcej żołnierzy niż my! Właśnie wziąłeś kwotę!
  - Nie powiedziałbym tego. - Hans spuścił głowę i zamilkł, zaczęły pojawiać się pierwsze oznaki zmęczenia i trudno było mówić.
  Najgorszy jest oczywiście upał. Słońce nieubłaganie zeszło do zenitu. Żaden z chłopców nie był do niej przyzwyczajony. Niemcy i Rosja to kraje północne, a latem rzadko przekraczają trzydzieści stopni. A to Afryka w lipcu, a bryza od Nilu przestała wiać.
  Bose stopy chłopców stały się bardziej kłujące od suchej trawy, a potem nagle się skończyło i cały kilometr pokrył płonący żwir. To było bardzo bolesne, niektórzy z niezbyt powściągliwych chłopców piszczali. Pot kapał z nich i kapał z sykiem na gorący żwir.
  Oleg Rybaczenko i Dmitrij, a także większość innych chłopców wychowanych w duchu spartańskim, starali się uśmiechać i nie rozdawać mąki. Myśleli o czymś innym. Więc Oleg Rybaczenko wyobraził sobie, że jego bose stopy są lizane przez płomień na stojaku, a oni chcą wyrwać mu ważną tajemnicę państwową. I musi to znieść i nie pokazywać, że jest zraniony lub przestraszony. Poza tym chłopcy dorastali w ciężkich warunkach i ich pięty nie były tak rozpieszczane, co prawda poeta i czarny żwir paliły, ale nie na tyle, żeby szorstka skóra się łuszczyła.
  Wkrótce nastąpiły udary cieplne. Niemal jednocześnie kilku przegrzanych chłopców zemdlało i trzeba było ich podnosić na lekkich składanych noszach.
  Oleg Rybaczenko zauważył, że Niemcy na ogół mają dobry sprzęt. Czy to możliwe, że w Armii Czerwonej znajdzie się urządzenie do przenoszenia rannych z duraluminium, które jednocześnie łatwo schowa się w plecaku?
  Ale trudniej jest biegać z dodatkowym obciążeniem w dłoniach, a bose pięty palą mocniej, gdy ciśnienie wzrasta. Są więc czymś w rodzaju piekła dobrowolno-obowiązkowego. Oleg Rybachenko pomyślał nawet: jak jego towarzysze zareagowaliby na taki test, wszyscy by przeżyli.
  Szerokie połacie rozpalonego do czerwoności, poczerniałego żwiru połączono z kłującą, wysuszoną trawą. Ponadto dowódca stopniowo wyprowadzał chłopców znad Nilu, najwyraźniej po to, aby uniknąć wkroczenia do osad Egiptu.
  Znów niektórzy chłopcy zaczęli się przewracać, a chłopcy, wyczerpani lub oszołomieni klubem słonecznym, zakryli głowy szmatą nasączoną wodą i położyli ich na noszach. Niektórzy, którzy wcześniej doznali lekkiego uderzenia, wstali i kontynuowali bieg.
  Ale siła młodych chłopaków malała, a prawie połowa była niesprawna.
  W końcu dowódca, również dość zmęczony, powiedział:
  - Rozkazuję wszystkim odpocząć! Osiągnęliśmy limit! Osłaniaj się parasolami, pij wodę z octem i czekoladą. Następnie położysz się do ćwiczeń oddechowych!
  Chłopcy-wojownicy wykrzyknęli słabym chórem:
  - Jesteśmy gotowi zrealizować każde zamówienie!
  Pomimo ochrony przeciwsłonecznej skóra dziecka zrobiła się czerwona i posiniaczona. Leżenie na kłującej suchej trawie było niewygodne, a chłopcy podłożyli sobie celofan.
  Dmitrij i Oleg Rybachenko osiedlili się obok siebie w tym samym namiocie. Chłopcy wydawali się lekko wysuszeni, a skóra pociemniała. Bolały mnie bose stopy i strasznie swędziały, nogi trzeba było podnosić, żeby krew płynęła i było przynajmniej trochę łatwiej.
  Dmitrij zauważył:
  - Fakt, że wojna to nie miód, wiedzieliśmy o tym, ale nie w takim stopniu!
  Oleg Rybachenko ponuro obiecał:
  - To wciąż kwiaty. Jeśli zobaczysz krew i spojrzysz na swoje pierwsze zwłoki, zrozumiesz, że całe to bieganie po gorącej powierzchni to nic!
  Dmitrij wciągnął brzuch i powiedział:
  - W książkach oczywiście piszą o tym, jakie to uczucie, gdy zabija się człowieka po raz pierwszy. Nawet zła osoba i twój wróg, gotowi uwolnić odwagę. Ale nadal jest..
  Oleg Rybaczenko zauważył:
  - W książce Boussenarda "Kapitan Daredevil" był też cały batalion frajerów, którzy walczyli z Brytyjczykami. Coś nam przypomina. Ale tam, jak mówią, problem psychologiczny, jak to jest zabić człowieka, jest poruszany tylko pobieżnie, gdy kula przypadkowo skosiła młodego perkusistę. I tak ogólnie panuje dość frywolny stosunek do śmierci. Wydaje się, że to nawet nie wojna, ale wakacje!
  Dmitrij logicznie sprzeciwił się:
  - To jest książka dla dzieci i młodzieży; znudzonych czytaniem o doświadczeniach psychologicznych. A koniec jest tak zły, że prawie cały batalion mleczaków zginął, a kontynuacja nigdy nie została napisana!
  Oleg Rybachenko z głębokim wyrazem szczerego żalu zauważył:
  - Ale to jest taka książka, że żałuje się, jak szybko się skończyła. Ale znacznie częściej dzieje się odwrotnie, że dosłownie cierpisz, próbując przezwyciężyć tę lub inną pracę!
  - Jeśli masz powieść Lwa Tołstoja "Wojna i pokój", to Olezhek ma niewątpliwie rację! Dmitrij zgodził się.
  Młody partner sprzeciwił się wtedy:
  - W książce "Wojna i pokój" jest intryga, kilka wątków fabularnych i szczegółowo ujawnione postacie. Nie, nie jest pusta. Bynajmniej nie nudno! Chociaż oczywiście początek jest daleki od najciekawszego.
  Dmitrij zgodził się:
  - Tak, zgadza się... Wielu pisarzy grzeszy ospałą fabułą, gdy zanim rozpocznie się najciekawsza akcja, udaje się odrzucić pozornie nudną książkę.
  Pozwoliwszy chłopcom przeczekać sam szczyt słońca, dowódcą był pełen werwy Wilk Szticz, bardzo muskularny dzieciak, wyglądający na około czternaście lat. Twarz jest piękna, ale jednocześnie surowa, dziecinna i dorosła. Sam Wolf nadal pochodzi z Jungvolk, ale jego zasadą jest to, że młodzi muszą być prowadzeni przez młodych. I fakt, że Shtikh nie ma doświadczenia i uważa, że \u200b\u200bdziecko nikomu nie przeszkadza. Najważniejsze, że jest Aryjczykiem i dowodzi Aryjczykami, co oznacza, że jest w stanie dokonać niemożliwego, zwykłym ludziom. I co? Oni to robią!
  Znów biegać, zapominać o bólu, zmęczeniu, chłopcach, którzy się nawet wstydzą (takie jest wychowanie!), wspominać mamę, tatę, albo pomyśleć o czymś czułym. To wtedy zdolność do znoszenia cierpienia, a sama próba jest wielkim błogosławieństwem.
  Młodzi wojownicy biegną bez myślenia o nieposłuszeństwie, a jeśli czegoś chcą, to walki!
  Upał jest nadal bardzo silny, a chłopcy znów wybiegają na kłujący gorący żwir. I nawet nie widzi końca. Ból staje się nie do zniesienia i wielu młodych wojowników nie może dłużej powstrzymywać jęków bólu.
  Potem Oleg Rybaczenko zaczął śpiewać piosenkę, którą skomponował w biegu, prawdziwy marsz;
  Chwała radzieckiej Ojczyzny jest wielka -
  Godni wierzymy, że będziemy tą chwałą!
  Pokonamy okrutnego wroga w bitwie,
  W imię rosyjskiej, najbardziej promiennej Mocy!
  
  Co śpiewa w Ojczyźnie,
  W sercu uczciwego, bosego pioniera!
  Pędzimy jak ptak do lotu,
  Jakże święta stała się nasza wiara!
  
  Automatycznie, uwierz mi, starszy bracie
  A granaty wcale nie są zbędne!
  Jeśli jesteś odważny, to wynik
  Będzie, pomimo tego, że jesteś chłopcem!
  
  Pionier jest zarozumiały i surowy ...
  Ale uśmiech Boga nas oświeca!
  Niestety, na świecie jest wiele asów zła,
  Chcą zrujnować miejsce w raju!
  
  Faszystowski szakal ciągnie ku nam łapy,
  Chce wyrwać serce dziecku!
  I jego świński uśmiech,
  Niech dostanie głośno w twarz!
  
  Czołgi "Tygrysy" to "buty",
  Niezdarny - strasznie kanciasty!
  I nie uciekaj od nich,
  Cóż, lepiej przygotuj granaty!
  
  Stworzymy taki świat, uwierz mi,
  Gdzie miliony będą szczęśliwe!
  Drapieżna bestia ucieknie do legowiska,
  Położymy nikczemne legiony!
  
  Co śpiewa w Ojczyźnie,
  I miażdży wszystkich nazistów bardzo słynnie ...
  Ściśnij mocniejszy knight ray gun...
  I żeby na planecie zrobiło się spokojnie i cicho!
  
  
  
  
  Zabłyśnie czerwony sztandar
  W nim jest święte imię Jezus!
  Zdaj egzamin pionierski na pięć lat -
  Być sławnym - twoja Rosja!
  
  Ale ten egzamin nie jest przy tablicy -
  Trzeba będzie oddać z rowu!
  Siwe włosy pędzi do chłopca w whisky,
  Zmarł przyjaciel - teraz opłakuj go przy grobie!
  
  Czym jest szumowina przeklętej wojny,
  Niegodny nawet miana bestii!
  A horda nie wie, jak się trzymać
  Chociaż Adolf jest czasem zabawniejszy niż błazen!
  
  Wiemy, że nie wolno nam się wycofać,
  Pionierzy boją się czyjejś wieczności!
  Jesteśmy wiernie przyjaźni,
  I moralnie nie wierzę kalekom!
  
  Chwalebny marsz zakończymy w Berlinie,
  Zawsze wierzyliśmy, umieliśmy walczyć!
  I złapałem od razu szaloną odwagę,
  PKK niosące w biegu w plecaku!
  Oleg Rybachenko zakończył żartobliwą i odważną piosenkę, a niemieccy chłopcy przyjęli ją gwizdkiem i śmiechem. Jakby nie zauważyli, że ich osławiony Führer został oblany pomyjami od stóp do głów!
  Bieganie stało się przyjemniejsze, dodano więcej wigoru... I wkrótce skończył się żwir i poszła miękka trawa, która stała się rozkoszą dla spalonych stóp, odważnych chłopców.
  Dimitri zauważył z uśmiechem:
  - Mówią, że piosenka pomaga nam żyć, ale nic nie mówiono o tym, że ona też odciąża nas od ciężkiego ciężaru za naszymi plecami!
  Oleg Rybaczenko sprzeciwił się:
  - Już w czasach cywilizacji starożytnego Egiptu wiedziano o życiodajnym wpływie muzyki na organizm ludzki, a także pieśni. Na przykład mali niewolnicy i niewolnice, które nie mogły jeszcze efektywnie pracować na polach i kamieniołomach, zmuszano do śpiewania, aby rozweselić dorosłych niewolników. W końcu taka nauka Valliology pochodziła z Egiptu.
  Dowódca Wilk krzyknął:
  - Odbuduj dla wzrostu! I nie mów!
  Chłopcy-wojownicy natychmiast się zreorganizowali, a potem pobiegli w milczeniu.
  Słońce zaszło już do zachodu słońca (w Afryce Północnej w lipcu robi się ciemno wcześniej niż na środkowym pasie). Postój był już blisko, gdy nagle nastąpił sygnał.
  - Wszyscy się połóżcie i przebierzcie!
  Jak się okazało nie bez powodu. Z przodu dobiegł odległy hałas. A chłopcy aktywnie pracowali z łopatami saperskimi, obrzucając się trawą. Było już wystarczająco ciemno...
  Hans zauważył:
  - Prawdopodobnie jest nasz! Do linii frontu jest jeszcze za daleko, bo Wehrmacht przyzwoicie posunął się naprzód.
  Dimitri zauważył z uśmiechem:
  "Ale nauka sztuki przebierania się nigdy nie boli!" Przyda się to podczas prawdziwej wojny!
  Hans zgodził się:
  - Tak, nigdy, ale jestem pewien, że to nasze!
  Wilk syknął:
  - Jeszcze jedno słowo, a zastrzelę cię na miejscu! Wszyscy czekają! I zrób granaty.
  Jak się wkrótce okazało, Hans i tak naprawdę się mylił. Pojawiły się czołgi brytyjskie. Jednak chłopcy spokojnie siedzieli w zasadzce: co by było, gdyby byli sami na przechwyconych pojazdach.
  Chociaż czołgi kierują się na północ. Jest ich tylko cztery, trzy lekkie i jedna trudna do przebicia "Matylda". Ostatni czołg to duży problem, gdyż granaty mogą jedynie uszkodzić jego gąsienice. Z kolei w płuca można trafić celnymi rzutami w dach lub w rufę. Jeśli "Matylda" zerwie gąsienice, może zadać chłopcom straty swoimi dwoma karabinami maszynowymi i armatą.
  Wilk nie chciał, aby jego przyjaciele zginęli już drugiego, a raczej trzeciego dnia po przybyciu do Afryki. To prawda, że \u200b\u200bkarabiny maszynowe mogą uniemożliwić celne trafienia. Ale pytanie brzmi, czyje to czołgi? Nagle trofea zdobyte już przez Niemców?
  Wilk zamówił:
  - Szeregowy Yungfolkovets Oleg. Wyjdź do czołgów bez broni i torby i dowiedz się, kim oni są!
  Oleg szepnął:
  - Słuchaj dowódcy!
  Półnagi w czarnych szortach chłopak był śniady od kremu ochronnego, a żeby ukryć blond włosy założył jakiś turban z gazet. Teraz wyglądał jak zwykły, biedny arabski dzieciak. Jest mało prawdopodobne, że zostanie wzięty za wroga.
  Czołgi poruszały się w wolnym tempie, włączając bieg, na którym silniki robiły najmniejszy hałas, co również wzbudziło podejrzenia. Podskakując do nich, Oleg machał energicznie rękami i krzyczał łamaną angielszczyzną.
  - Są miny! Są miny!
  Czołgi zatrzymały się, z Matyldy wystawała głowa w hełmie i gniewny głos po angielsku odpowiedział:
  - Dlaczego arapchonok, chcesz?
  Wojownik zawodził:
  - Niemcy postawili miny na drodze! Uważajcie na wojska królewskie!
  Druga głowa pojawiła się z paska na ramię, słyszałem to, odpowie:
  Niech ci wstrętni Niemcy zginą! Mój król jest z nami! Teraz je zjemy!
  - Chodź, usiądź tutaj! - Rozkazany, sądząc po epoletach, pułkownik Królewskiej Brytyjskiej Armii Pancernej!
  Chłopiec wspiął się na wieżę, czując przyjemny chłód zbroi na swoich bosych, maleńkich, pokrytych pęcherzami stopach. Potem odchylił się do tyłu i zaczął pokazywać Brytyjczykom drogę.
  Było ich pięć, aw niezbyt obszernej wieży czołgu średniego Matilda było trochę ciasno. Tutaj Oleg Rybachenko postanowił zostać bohaterem. Jego zręczne, wyćwiczone ręce, jak u zawodowego kieszonkowca, sięgnęły za pasy i wyjęły rewolwery. Kciuki natychmiast wyjęły bezpieczniki.
  Oczywiście było to podłe, ale pokusa dokonania "wyczynu" była tak silna, że Oleżek wystrzelił po kilka razy z każdego rewolweru, celując pod lewą łopatkę.
  Z takiej odległości trudno spudłować, a kamizelkę kuloodporną założyć może siedząc w czołgu tylko szaleniec lub ostatni tchórz. Pułkownik był zdumiony i poczuł lufę pistoletu za karkiem. Chłopiec szepnął najczystszym londyńskim dialektem:
  - Jeśli chcesz przeżyć, rozkaż pozostałym trzem czołgom poddać się! Inaczej nasz batalion zniszczy ich wraz z załogami!
  Pułkownik był zdumiony:
  - Kim jesteś?
  Oleg Rybachenko szczerze odpowiedział:
  - Twoja ostatnia szansa na przeżycie! Trzy lekkie czołgi zostaną zbombardowane granatami, a ty będziesz torturowany ogniem. Ludzie będą umierać! Policzę do trzech, albo wydasz rozkaz poddania się i wysiadania z samochodu, albo strzelę ci w nogę i powtórzę prośbę od początku! Jeden dwa...
  Pułkownik jęknął.
  - Zgadzać się! Tylko nas nie zabij!
  Oleg Rybaczenko z dumą oświadczył:
  - My Niemcy nie zabijamy więźniów! A potem, po kapitulacji Wielkiej Brytanii, możesz ponownie służyć w nowych Siłach Królewskich, odnowionej Wielkiej Brytanii.
  Pułkownik wydał rozkaz drżącym głosem. Czołgiści posłusznie wyszli z czołgów, składając broń. Kilku największych niemieckich chłopców, zrzucając maskującą trawę, podbiegło do nich, przygotowując się do przyjęcia pierwszej w życiu partii więźniów.
  . ROZDZIAŁ 13
  Szóstka ponownie walczy z Chińczykami. Znów ich hiperczarownica rzuciła ich w siedemnasty wiek. Wrogowi udało się już zebrać ogromną armię. Wojska Imperium Niebieskiego oblegały rosyjskie miasto.
  A teraz chłopiec, dziewczyna i cztery dziewczyny miażdżą żółtą armię mieczami.
  Oleg Rybachenko prowadził wiatrak, ściął kilku Chińczyków i śpiewał:
  - Do krwawej bitwy...
  A chłopiec rzucił bosą stopą kilka trujących igieł.
  Małgorzata, prowadząc szybki atak mieczami i trzymając młyn, potwierdziła:
  - Święty i słuszny!
  Rzucała też igłami bosymi stopami. Trafienie kilkudziesięciu Chińczyków.
  Natasza, miażdżąc wrogów mieczami, dodała:
  - Marsz, marsz, naprzód...
  A także uruchom bose stopy igły.
  Pracując obiema rękami i stopami, dziewczęta zmiażdżyły Chińczyków w bardzo słynny sposób.
  Zoya również rzucała igłami gołymi palcami u stóp i ćwierkała:
  - Pracujący ludzie!
  Aurora, wystrzeliwując bosą stopą bumerang i odcinając żółtych wojowników, ochoczo potwierdziła:
  - Marsz, marsz, naprzód...
  Swietłana, miażdżąc Chińczyków i uwalniając gołymi palcami stalowe gwiazdy, uderzając wroga, pisnęła:
  - Pracujący ludzie!
  Dziewczyny zachowywały się jak prawdziwe walczące orły. A od ich ciosów mieczy i rzutów uderzających żywiołów wrogowie padali i padali.
  Oleg trzymał technikę "Motyla" mieczami i śpiewał:
  - Twarze śmierci!
  I bosą stopą chłopiec ponownie rzucił zabójcę.
  Margarita wydała przyjęcie w młynie. Miażdżyła przeciwników i piszczała agresywnie:
  - To jest nasza droga i walka!
  A z jej gołych palców wypadło kilka śmiercionośnych dysków.
  Oleg Rybachenko jest terminatorem, znowu rzuca tym, co zabija, i śpiewa:
  - Majówka to święto pracy!
  A z bosej stopy młodego zabójcy dyski znów lecą, odcinając wojowników niebiańskiego imperium.
  Natasha ponownie rzuca śmiertelnie i piszczy:
  - To jest moje dobro!
  A jej bosy obcas trafia chińskiego generała w podbródek i łamie mu szczękę.
  Zoya urządza motylkowe przyjęcie z mieczami i wrzeszczy:
  - Jestem szaloną panterą!
  A z jej gołych palców lata ostrego, małego zabójcy dysków. Więc wzięli i pocięli wszystkich.
  Potem znowu miecze są w akcji i wszyscy zostają ścięci. To jest dziewczyna terminatora.
  Aurora ciąła Chińczyków, miażdżyła ich ciała i bulgotała:
  Jesteśmy wybrani...
  A dar śmierci leci z jej bosej pięty.
  Svetlana, niszcząc wojowników żółtego imperium, potwierdza, obnażając swoje perłowe zęby:
  - Wybieramy!
  A z jej bosych stóp znowu lot zniszczenia.
  Miażdżący rywali Oleg Rybachenko dodaje:
  Jak często jest...
  Bose palce u stóp chłopca zapoczątkowały wiadomość o śmierci.
  Margarita, niszcząc przeciwników i uruchamiając prezentacje anihilacji, dodała:
  - Nie pasuje!
  Jak dziewczyna o zwinnych nogach.
  Natasza, strzelając do wroga i rzucając dary śmierci, wydała:
  - Jestem za tobą...
  I boso, jak zawsze w biznesie.
  Zoya po rozpruciu wrogów wzięła go i agresywnie syknęła kobrą:
  - Podążaj za cieniem...
  A jej bose stopy znów są w biznesie...
  Aurora, rzucając we wrogów swoją bronią gołą dolną kończyną i dokładnie ją rozdrabniając, zapiszczała agresywnie:
  - Przyzwyczajam się do...
  Swietłana wzięła i rzuciła bosą stopą tuzin igieł, powaliła masę chińczyków i zapiszczała:
  - Do niedopasowania!
  Oleg Rybaczenko znowu w ataku. Ścina swoich wrogów, a od czasu do czasu śpiewa:
  - Aniołowie dobroci, dwa białe skrzydła, dwa białe skrzydła nad światem!
  A z jego gołej nogi znowu leci dar zniszczenia.
  Chłopiec, jak widzimy, jest bardzo chartem. I cały czas boso i mocno. Prawdziwy macho. Mimo, że wygląda na dwanaście lat. Ale to jest uosobieniem zniszczenia.
  Margarita też rzuca igłami bosymi stopami i piszczy:
  - Szalony sen! Pełne piękno!
  I znowu coś zupełnie zabójczego odbija się od gołej pięty.
  Ta dziewczyna jest ucieleśnieniem śmierci i zniszczenia.
  A ci Chińczycy, tak, rozumieją.
  Natasza w szybkim ruchu pięknego terminatora. Odcina przeciwników, tnie ich mieczami i śpiewa:
  - Chwała carowi Aleksiejowi!
  I igły wylatują z jej bosych stóp.
  Zoya, tnąc Chińczyków i niszcząc wroga, potwierdza:
  - Złoczyńca zostanie pokonany!
  A spod jej bosych stóp wylatuje dar dzikiej śmierci.
  Aurora, miażdżąc wrogów, agresywnie potwierdza:
  - I nie proś wroga o litość!
  A jej bosa stopa znowu wyrzuca coś absolutnie śmiercionośnego. I rozbija przeciwników na kawałki mięsa.
  Swietłana, powalając rywali i wystrzeliwując nowe igły we wroga, jak syczy kobra:
  - Nie krzycz na księżyc!
  A prezenty niebezpiecznej śmierci wylatują z jej nagich palców. Którzy ranią i zabijają wszystkich.
  Oleg Rybachenko w ruchu... chłopak jak zwykle niestrudzony...
  Chińczycy mają ciężko. On ich tak miażdży i piłuje.
  Chłopiec geniusz piszczy:
  - To jest moja walka!
  I znowu dary unicestwienia wylatują z jego bosych stóp.
  A młody wojownik walczy jak bezwzględny i agresywny bohater. A jej miecze są jak maczugi Czarnego Boga.
  Margarita wzięła go, podskoczyła, ścięła masę Chińczyków. Wstrzymany odbiór, jakby śmiertelna siła.
  Potem znów wymachiwała gołymi palcami, zachowując się jak cholerny demon.
  Zwłoki Chińczyków uformowały już całe kopce. Młody wojownik syknął:
  - Moje życie w zwycięstwie nad wrogami!
  A dziewczyna znowu z bosej stopy wypuści chmurę igieł. A żółci wojownicy padają martwi.
  Natasza wycięła przed sobą korytarz z trupów żółtych wojowników. Rzucała ostrymi, szlifowanymi krążkami i piszczała:
  - Rzuć na Marsa, a będzie klasa!
  A z jej bosej stopy znów leci zabójczy dar bardzo nieprzyjemnej śmierci.
  A ilu Chińczyków umiera. Setki, tysiące pod ciosami miażdżącej szóstki.
  Zosia też jest w ruchu. Jeździ jak kobra, nie daje wrogowi najmniejszych szans. A chińska jesień zhakowana.
  Dziewczyna bosą stopą rzuciła ostre trucizną igły i zaśpiewała:
  - Rosyjscy bohaterowie cięci mieczem!
  A wojownik, jakby fala miała się podnieść, a potem opaść.
  Aurora robi krok w stronę wroga i tnie go bez zbędnych ceregieli.
  Zabija Chińczyków i syczy:
  - Moje wielkie bohaterstwo!
  I z jej bosej stopy znowu wylatuje to, co rozbija kawałki na kredki.
  Rudowłosa dziewczyna nie oszczędza Chińczyków. Tutaj od razu wyciąć siedem osób.
  A jej bosa pięta, Generał Niebiańskiego Imperium, złamała jej czoło. On oczywiście umarł.
  Svetlana również porusza się i ścina wrogów. Jej dwa miecze, jak składane nożyczki, przecinają ciała Chińczyków.
  W ruchu dziewczyna zmiażdżyła kilkunastu przeciwników. A ona wzięła dyski bosymi stopami i wystrzeliła je. I odcięła się od wielu Chińczyków.
  Ona jest w dzikim szale.
  Swietłana mówi:
  - Wrogowie nie przejdą!
  Aurora zgodziła się:
  - Oczywiście nie przejdą - bez szans!
  I rudowłosa suka, znowu dziko wyjąca i bijąca Chińczyków mieczami. A wtedy gołe palce ryjówki wypuszczą kilka igieł. Że kilkudziesięciu Chińczyków zostanie wysłanych do następnego świata.
  Oleg Rybachenko, ścinając żółtych wojowników, wziął go i zapiszczał:
  - Unicestwienie umysłu!
  I znowu chłopiec bosymi palcami wyrzucał strasznie zabójcze i śmiercionośne igły.
  A potem zaćwierkał:
  - W moim śnie - zawsze zwycięstwo!
  Margarita, walcząc z wrogiem i ścinając przeciwników, zgodziła się:
  - Nawet bardzo duże zwycięstwo!
  I znowu dziewczyna z bosymi stopami, gdy bierze ją i rzuca śmiercionośną w przeciwnika.
  Tak wielu Chińczyków zostało już zabitych przez ich parę. Tak, i cztery dziewczyny nie mniej.
  Natasza rzuciła bosą stopą domowej roboty granat z pyłu węglowego. Ten wybuchnie, rozrywając chińskich żołnierzy na strzępy.
  A dziewczyna krzyczy:
  - Jestem orłem władzy nad światem!
  Zoya jest również bardzo zwinna w niszczeniu chińskiej armii. Macha mieczami i śpiewa:
  - Jesteśmy dumnymi orłami!
  I znowu coś bardzo śmiercionośnego wylatuje z jej bosej stopy. A Chińczycy to bardzo specyficzne zabójstwa.
  Dziewczyna w dzikiej ekstazie zwinnym i agresywnym ruchem, nie pozwalająca upaść ani jednej igle, bez trafienia.
  Aurora też się porusza. Jej bose stopy rzucają ostre igły. Rudowłosa dziewczyna zachowuje się jak pantera goniąca szakale. Tnie Chińczyków jak trzcinę cukrową.
  I krzyczy na całe gardło:
  - Przyszłość należy do mnie!
  I wystawia język.
  Svetlana eksterminuje także Chińczyków. A jej bose stopy przyspieszają ich szybki ruch.
  Blondynka, jak kobra. I tnie przeciwników bez litości.
  Jej miecze wirują jak wiatrak. I nie pozwól wrogowi zastygnąć w pokoju. Chyba że pokój stanie się całkowity i wieczny.
  Swietłana, odcinając się od Chińczyków, donosi:
  - Nasza forma jest najwyższa!
  A z jej bosej stopy wylatuje śmiercionośne i niezrozumiałe. Jak trafić przeciwników, tak prosto na śmierć.
  Aurora potwierdza:
  - Czysta porażka!
  A tuzin igieł wylatuje z bosej stopy dziewczyny. Tak, tak trafnie, że pięćdziesięciu Chińczyków padło naraz.
  Zauważa to Natasza, siekając wojowników Niebiańskiego Imperium:
  - Twoja wściekłość jest wielka!
  A gołe palce będą uruchamiać dyski.
  Zoya, tnąc przeciwników, woła:
  - Niech marzenia się spełnią!
  A także bosa stopa, jak ześle mordercze zniszczenie.
  A masa Chińczyków zamienia się w trupy.
  Aurora, ścinając żółtych wojowników, śpiewa:
  - Żadnej litości dla wroga!
  A z jej gołej nogi wylatuje coś, co miażdży żółtych wojowników na śmierć.
  I rudowłosy wojownik w dzikim ruchu.
  Swietłana, przecinając grupę wrogów, wzięła ją i zapiszczała, obnażając perłowe, błyszczące zęby:
  - Nigdy nie przestaniemy! Tak więc armia rosyjska narodziła się, by wygrywać!
  A potem dziewczyna bosą stopą rzuca granat węglowy i rozbija przeciwników na krwawe kawałki mięsa.
  Oleg Rybachenko, pokonując Chińczyków, działał zwinnie.
  A chłopiec terminator śpiewał:
  - Rosyjska armia jest stworzona do wygrywania!
  A bosa pięta chłopca w skoku uderzyła mandarynkę w podbródek, dosłownie go miażdżąc.
  Młody wojownik wykrzyknął głośno:
  - Zwycięstwo przyjdzie po nas!
  Margarita, ścinając Chińczyków i odcinając im głowy, zauważyła:
  - Jeśli tam są...
  A dziewczyna bosą stopą rzuciła wiązkę igieł ...
  Oleg Rybaczenko ryknął w odpowiedzi:
  - Kto do ciebie przychodzi!
  A potem bosa stopa chłopca wypuściła chmurę igieł. Natychmiast pobito stu Chińczyków.
  Margarita pisnęła na całe gardło:
  - Będą tacy...
  A jej nagie palce wystrzeliły śmiercionośny bumerang.
  Oleg, wycinając wojowników z Niebiańskiego Imperium, potwierdził:
  - Kto po ciebie przyjdzie!
  A bose stopy chłopca wystrzelą zabójcę i niepowtarzalność. Coś, co miażdży kości Chińczykom.
  I otruć ich.
  Tak, chłopiec nie jest z nieśmiałego tuzina ...
  Natasza zorganizowała przyjęcie z podwójną beczką - ścinając Chińczyków i piszcząc:
  - To nasze dziewczyny!
  A z jej bosych stóp lot jest prezentem całkowitego zniszczenia.
  A dziewczyna syczy:
  - Zamknąć się!
  A jej miecze przecinają głowy wszystkim.
  Zoya tnie przeciwników w ruchu i śpiewa:
  - Moja miłość jest na piątym piętrze!
  I znowu bosa stopa dziewczyny wystrzeli bumerang. I masa żółtych wojowników z otwartymi brzuchami runęła.
  Natasha, ścinając żółte, przemówiła:
  - Miłość? A co z jajkami Faberge?
  I znowu, z gołej pięty uwolniła śmierć.
  Zoya, siekając Chińczyka, zauważyła:
  - A konkretnie już jesteś zdrętwiały!
  I mrugnęła do swojej przyjaciółki!
  Dziewczyny najwyraźniej nie są prostaczkami. A już na pewno nie żaby.
  Bosa stopa Zoyi uwalnia niszczycielski żywioł. I wielu Chińczyków odpada.
  Aurora w ataku. Wyjątkowy i niszczycielski. Tnie wrogów, a jej miecze są jak skrzydła wiatraka.
  Rudowłosy diabeł, w klasycznym ruchu szybkiego ataku. Jeśli naprawdę tnie, to tnie konkretnie.
  I krzycz:
  - Ryzyko to szlachetny cel!
  A z jej bosych stóp znowu prezent dla chińskich much. Każdy zostanie pocięty i zmiażdżony.
  Swietłana w ruchu Miażdży żołnierzy niebiańskiego imperium. Nie daje najmniejszych szans.
  A teraz jej bose stopy są tak wirtuozowskie, a mordercy zostaną odrzuceni. A Chińczycy zostaną tak skoszeni, że będziesz po prostu zdumiony.
  A dziewczyna Swietłana krzyczy:
  - Dumnie unosi się nad planetą...
  I złamała kark chińskiemu dowódcy gołą piętą.
  Oleg Rybachenko, miażdżąc wrogów, śpiewał:
  - Rosyjski dwugłowy orzeł ...
  A spod bosej stopy chłopca leci kolejny dar śmierci dla chińskiej armii.
  Małgorzata, przebijając się przez wrogów i obnażając zęby, dodała:
  - W pieśniach ludu śpiewanych...
  I cytryna węgla odleciała z gołej pięty wojownika, łamiąc przeciwników..
  Natasha obróciła się w powietrzu, ścinając tuzin i pół Chińczyka. Odcięła wielu wrogów i pisnęła:
  Odzyskał swoją wielkość!
  A dziewczyna znów jest w ruchu i tańcu śmierci.
  A jej bose stopy coś wyrzucają, a wrogowie są bardzo konkretnie zabijani.
  Tak, dla Chińczyków to czarny dzień.
  Zoya też je miażdży, kroi na kawałki i piszczy:
  - Wielkość Imperium Rosyjskiego!
  A jej bose palce wystrzeliwują kolejny śmiercionośny bumerang. Co pozbawia przeciwników głów.
  A sama dziewczyna weźmie to i tnie bekhendem.
  Ale w bitwie Aurora nie jest nieśmiała. Jeśli ginie dolbanet, to bez litości. I ciąć jej miecze - zupełnie jak kaci.
  Rudowłosy diabeł ryknął na całe gardło:
  - Naprawdę jestem tylko szatanem!
  I znowu jej miecze wznoszą się i opadają na chińskich wojowników.
  Ognista bestia zaraz zawyje, a z jej bosej stopy odleci granat z trocin.
  Nastąpi eksplozja. A wielu Chińczyków jest już w trumnie.
  Dokładniej, ich zwłoki są porozrzucane wszędzie.
  Aurora będzie piszczeć:
  - Moja wiara to eksterminacja!
  A z jej bosych stóp, jak prezent śmiertelnej śmierci, poleci.
  A czerwona suka to po prostu morderczy dynamit!
  Swietłana, jest też coś, co nie pozwala się nudzić, ale może zabić.
  On to weźmie, wystrzeli bumerang bosymi stopami. I odetnij dużo Chińczyków. Ta dziewczyna jest po prostu temperamentną blondynką.
  A w tej tendencji wojownika jest odcinanie głowy za pomocą ostrej zębatej i płonącej piły.
  A wojownik zaśpiewa:
  - Nie zostaniesz oszczędzony! Będziemy bardzo szczęśliwi!
  I znowu dziewczyna wykonuje bardzo odważne i mądre posunięcia. I łamie przeciwników, nie pozwalając im się rozejrzeć.
  Dziewczyny w ataku na chińską armię. Tną przeciwników mieczami i bosymi stopami wysyłają dary zniszczenia.
  Oleg Rybachenko porusza się jak pantera. I tnie wrogów, robiąc falę za falą. W ciągu jednej sekundy nieśmiertelny chłopiec może zamachnąć się piętnaście lub dwadzieścia razy.
  I zrzucić wielu wojowników z rozciętymi czaszkami.
  Wieczny chłopiec woła:
  - Wymarzony wrak!
  Po raz kolejny jego miecz jest w ruchu i wykazuje tendencję do niszczenia przeciwników.
  Margarita też się skaleczyła i piszczy:
  - Jestem wulkanem śmierci i dam ci rogi jak damy!
  A jej bose stopy rzucają ostre dyski, które zabijają wrogów.
  A dziewczyna krzyczy:
  - Będą nowe zwycięstwa - będą nowi wojownicy!
  A wojownik niszczy wszystkich wściekłym atakiem.
  A jej nagie, wyrzeźbione nogi wydają się wbijać gwoździe w trumnę.
  Natasza ścięła garść chińczyków i pisnęła:
  - Za nasze zwycięstwo!
  A spod jej bosych stóp wyleciał kolejny dar śmierci.
  Zoya tnie również przeciwników. Działa z całą możliwą i niemożliwą agresywnością.
  Oto jej bosa stopa wystrzeliła cytrynę na węgiel. I natychmiast wyrzucono setkę żółtych żołnierzy.
  Dziewczyna śpiewała z uśmiechem:
  - Wezmę konia w zastaw i czeka mnie szczęście!
  I znowu dziewczyna uderzy wroga. I będzie szedł, tnąc wrogów, nie zostawiając im najmniejszej szansy.
  Aurora to czysta bestia w walce. Ta żeńska terminatorka jest po prostu ucieleśnieniem diabelskiego umysłu.
  A jeśli tnie, to tnie.
  A od Chińczyków wylewa się tylko podarte kawałki mięsa.
  Aurora, niszcząc przeciwników, ryknęła:
  - Temperament kobry!
  A potem jej bosa stopa rzuciła prawdziwą bombę. I rozdarło wielu żółtych żołnierzy.
  Swietłana miażdży Chińczyków. Tnie ich mieczami i śpiewa:
  - Przyszłość jest przeszłością, tylko wtedy, gdy jest dobra!
  A teraz zabójczy prezent znów wylatuje z jej bosej stopy. Rozprasza przeciwników. A tam fragmenty rąk, stóp i inne krwawe piany.
  Dziewczyny w walce są takie dzikie, ciągle atakują.
  Ale Chińczyków jest za dużo i dlatego eksterminacja uzależnia. Chociaż miecze i praca.
  W szczególności Oleg zaczął pluć przez słomkę. Do tego dochodzi eksterminacja.
  Spójrzmy prawdzie w oczy, chłopiec jest bardzo chartem. Jego ruchy przypominają kołysanie wahadłem.
  I to po prostu znacznie szybciej niż godziny. I tną miecze bardzo szybko i szybko.
  Chłopak syknął:
  - To jest nasze marzenie, aby wygrać i zniszczyć!
  I znowu jego bose stopy wytrącą śmiercionośny prezent.
  Margarita w szalonym ruchu. Tnie wrogów i krzyczy:
  - Będzie zwycięstwo, wiem na pewno!
  A dziewczyna rzuci śmiercionośny granat.
  I rozerwij części żółtych wojowników.
  Natasza też jest w ruchu. Nie zna barier i nieśmiałości. Jej miecze ścinały przeciwników. I wykonaj potrójny młyn.
  Wtedy dziewczyna mówi:
  - Wielka kaskada!
  A bosa stopa rzuca bumerangiem. Tuzin Chińczyków pozostaje bez bramek. Oto wojownik, który sobie z nimi radzi.
  Zosia też jest w ruchu. Miażdży przeciwników i piszczy:
  - Walcz krwawo i sprawiedliwie!
  Jej bosa stopa jest w ruchu, coś rzuci. I rozerwij masę wojowników niebiańskiego imperium.
  Aurora też się porusza. A także prowadzi zniszczenie Chińczyków. I robi to, jakby grabił pędzlem.
  I ryczy:
  - Trend Banzai!
  I granat znów leci z jej bosej stopy. I rozbije wielu złamanych wrogów.
  Swietłana również bierze udział w bitwie. I nie poddaje się bez większych ceremonii. I miecze jak cięcie. I bosymi stopami weźmie to i puści. I z niego wychodzą takie błyskawice energii.
  Aurora zachęca swoją przyjaciółkę:
  - Jest kontakt!
  Swietłana, przecinając dowódcę Chin na pół, potwierdziła:
  - Jest kontakt!
  I obie dziewczyny zderzyły się ze sobą bosymi piętami.
  Aurora znów jest w ruchu. Imponujący i niepokonany. Nie zna słabości i wątpliwości.
  Jej miecze przecinały ludzkie ciało.
  Rudowłosy diabeł, miażdżąc kolejnego Chińczyka, pyta:
  - Co tak naprawdę myślisz?
  Swietłana odpowiedziała:
  - To prawda, koncepcja jest względna!
  Aurora roześmiała się i zauważyła:
  - Tak to jest prawda!
  I kolejny granat wyleciał z jej bosej stopy. I jak uderzyła wrogów. Od Chińczyków tylko kawałki podartego mięsa leciały w różnych kierunkach.
  Swietłana zauważyła z uśmiechem:
  - Tak to jest z naszym zabijaniem i tworzeniem!
  A dziewczyna także rzuciła bosą stopą dar śmiertelnej i bezlitosnej śmierci.
  Natasza, miażdżąc Chińczyków mieczami, logicznie zauważyła:
  Oni mają swoją prawdę, my mamy swoją!
  I kolejny granat wyleciał spod bosej stopy dziewczyny.
  Zoya chętnie się z tym zgodziła, siekając wroga na małe kawałeczki:
  - Każdy ma swoje. I bardzo wielka prawda!
  A z jej bosej stopy znów leci niezwykle śmiercionośna. I rozdzieranie miąższu granatu na małe kawałki.
  Natasza logicznie zauważyła:
  - To nam dała nauka i bogowie!
  Zoya, niszcząc przeciwników, zgodziła się:
  - Dużo dała!
  A jej bosa stopa znowu rzuciła kilka dysków. I uderzyć grupę przeciwników.
  Natasha zauważyła, obnażając zęby:
  - Jednak trend!
  A jej nagie palce rzuciły kolejny tuzin igieł. Pokazali zabójczą i dziką politykę.
  Dziesiątki tysięcy Chińczyków zostało już zabitych. Szóstka wykonała świetną robotę, tworząc alternatywną historię.
  I oczywiście dziewczyny i chłopak to bardzo duża i kolosalna siła!
  . ROZDZIAŁ 14
  Chińczycy otrzymali okrutną lekcję, dopóki nie zaatakowali, genialny chłopiec Oleg Rybachenko napisał kolejne arcydzieło;
  CZAS NA PREZENT!
  PROLOG
  W przeddzień Nowego Roku stolica Moskwa wygląda jak gigantyczny ul hojnie pokolorowany światłami. Wszyscy spieszą się, aby dokończyć liczne rzeczy, które nagromadziły się w ciągu roku, aby zanurzyć się w słodkim wirze świątecznej zabawy.
  A młody Alex ze swoją dziewczyną Angeliną musiał się kręcić, dostarczając liczne prezenty. Lepki, brudny śnieg skrzypiał pod filcowymi butami, w bawełnianym kożuchu Dziadka Mroza było gorąco, a pod włóknistą brodą rumiane, pozbawione brzytwy policzki młodzieńca piekły od słonego potu. Angelina, w przebraniu śnieżnej panny, jest trochę łatwiej, choć po dwudziestym domu nie zaczynasz w przenośni spadać z nóg.
  Ale jak odrzucić możliwość zarobienia dodatkowych pieniędzy jako noworoczna para?
  Brakuje pieniędzy na nowe aktualizacje, a stypendium jest bardzo małe, po szalonych cenach...
  - To ty kudlaty gdzie chapaet? - Usłyszałem niezdarny głos.
  Latarnia nagle zgasła, aw ciemności migotały złowrogie cienie. Brodaty, wąskooki bandyta potrząsnął długim sztyletem, a za nim kilkoma kolejnymi, wyglądającymi jak diabły uciekające z zaświatów.
  - Tnij niewiernych! - Brzmi, męcząc bębenki, paskudnie, jak zgrzytanie zardzewiałej piły o betonowy głos.
  Co prawda, zgodnie z hollywoodzkim scenariuszem, para musiała wstać i od razu ogłuszyć wściekłych bandytów, ale życie jest bardziej prozaiczne. Alex i Angelina dali gęś. Oczywiście są młodzi, wysportowani, ale ciężkie torby z prezentami za plecami i obszerne szaty bardzo utrudniają bieganie...
  Za nim słychać ciężkie opary, brudne maty, tu młody człowiek został uderzony sztyletem w plecy, rozciął sobie płaszcz...
  Szary przedmiot przelatuje pod stopami uciekających uczniów, wygląda na to, że to szczur z błyszczącym (pali się lont!) ogonem. Angelina piszczała: nie lubiła jednak szczurów, co właściwie było o wiele straszniejsze...
  Zadudniło! Asfaltowy chodnik, gwałtownie wznosząc się, uderzył w twarz, a ciało natychmiast przeszył ostry, rozdzierający komórki ból...
  OSTATNIA SZANSA LUDZKOŚCI
  Kiedy zbliża się tak niezliczona armada, jest to przerażające, z daleka wydawało się, że pełza wielobarwna, mieniąca się mgławica. Co więcej, każda iskra to zaciekły demon lub drżący duch wywołany magią czarnoksiężnika-nekromanty. Front rozciągnął się na kilka parseków, w takiej skali, że nawet flagowe ultrapancerniki wyglądają jak ziarnko piasku na Saharze.
  Konfederacja ludzi wraz z innymi rasami zamieszkującymi metagalaktykę przystąpiła do decydującej bitwy.
  Jest tu tak wiele statków, z niesamowitą, choć w większości przypadków tylko utrudniającą skuteczną walkę, różnorodnością. Cóż, na przykład statek kosmiczny w formie klawesynu lub z długimi lufami zwiniętymi w wycior zamiast strun harfy, czy nawet kontrabas z prostokątną wieżyczką czołgową. To może i robi wrażenie na osobach o słabych nerwach, ale jest bardziej prawdopodobne, że wywoła śmiech niż strach, zwłaszcza wśród wyrafinowanych wojowników.
  Ich przeciwnikiem jest imperium bezczelnie twierdzące, że jest mocarstwem uniwersalnym. Wielka Trumna, gdzie wszystko jest oddane na służbę wojny, głównym hasłem jest skuteczność i celowość. W przeciwieństwie do Koalicji statki kosmiczne z trumnami różnią się jedynie rozmiarem. A forma jest prawie taka sama - bardzo drapieżny wygląd, ryby głębinowe. Może z jednym wyjątkiem: wyglądającymi jak grube, odlewane ze stali sztylety - annigelany.
  Gwiazdy w tej części kosmosu nie są zbyt gęsto rozrzucone po niebie, ale są kolorowe, osobliwe w swoim zasięgu światła. Z jakiegoś powodu, patrząc na te luminarze, pojawia się smutne uczucie, jakbyś patrzył w oczy aniołom, że potępiają żywe istoty wszechświata za ich podłe, naprawdę dzikie zachowanie.
  Armia Grobzagonatu nie spieszyła się na spotkanie, tylko oddzielne mobilne jednostki, szybko, korzystając z przewagi szybkości, zaatakowały wroga, zadały uszkodzenia i wycofały się. W odpowiedzi próbowali spotkać się z nimi ogniem zaporowym, ale bardziej zwinne i zaawansowane technologicznie trumny działały znacznie skuteczniej. Miny wybuchają jak po detonacji, wybuchając gejzerem fragmentów krążownika i niszczycieli. Ale tutaj można było zrzucić i grubego zwierza. Jeden z ogromnych pancerników konfederacji ludzi został zestrzelony, statek gęsto dymi, a na pokładzie gigantycznego statku kosmicznego "Stalingrad" panuje zamieszanie.
  Próbują go ratować z całych sił, skóra dziewcząt i chłopców dosłownie złuszcza się od okropnego upału. A w powietrzu, jak fashionistka, rozpylono wodę różaną, zareagowała cząsteczka azotu i tlenu, podnosząc już i tak wygórowaną temperaturę dla człowieka. Tutaj dziewczyna upadła na kolana i pochylając się, całuje amulet Peruna, kropelki łez wyparowują, nie zdążywszy dotrzeć do grubej metalowej powłoki. Oto śmierć, młody człowiek, który pół godziny temu próbował ją podnieść, upada na podłogę i płonie, czerwone mięso odchodzi od kości...
  Robot bojowy, krople lubrykantu upuszcza z szerokiego pyska, wydaje się, że ta maszyna ryczy, doświadcza udręki, wysyłając modlitwę do elektronicznych bogów, opartą na kodzie binarnym. System wentylacji psuje się, zamieniając się w coś w rodzaju małych, ale licznych czarnych dziur, ryzykujących wchłonięcie wszystkiego i wszystkich.
  Oto dwie urocze wojowniczki, bezskutecznie trzymające się rękami moździerza abordażowego, próbując opóźnić śmierć. Ich delikatne, różowe twarze są zniekształcone, a ich piękne rysy zniekształcone przez nieznośny ból. Ale ciśnienie tornada ssącego wzrasta. Odrywa palce, z naderwanych mięśni i ścięgien tryska szkarłatna krew, a dziewczyny wpadają do maszynki do mięsa. W locie rudowłosa dziewczyna zderza się z młodym mężczyzną, wbijając swoją lisią głową w brzuch.
  Udaje im się uśmiechnąć do siebie przed wyjazdem do miejsca bez powrotu. Inna kobieta, już bardziej niż na wpół zwęglona, narysowała płonącą ręką na ścianie: "Odważny raz umiera, ale żyje wiecznie, tchórz raz żyje, ale jest martwy na zawsze". Niebieskawo-zielony płomień dodaje ciepła, obejmując zachwycające ciało, godne najbardziej prestiżowych podium jeszcze kilka chwil temu. Tutaj dziewczęce kości są odsłonięte, a silne mięśnie, stwardniałe od dzieciństwa, kruszą się w biały popiół.
  Pancernik płonął mocno, wyrzucając opalizujące bąbelki powietrza w próżnię, po czym eksplodował, rozbijając się na wiele fragmentów.
  Hipermarszałek Grobzagonath Prince "Giant Mace" rozkazał:
  - Przesuń naprzód pięć milionów osiemset pięćdziesiąt tysięcy superfregat, a także wytrzymałe annigenowe lotniskowce. Niech horda wszechświatów rzuci się na plecy wroga!
  Fregaty próbowały utrzymać formację, ustawiając się w oddzielnych liniach. Krążowniki rakietowe i chwytaki wraz z myśliwcami tworzyły rodzaj gęstej siatki. Początkowo próbowali zbombardować wroga z dużej odległości, używając broni, która nie jest już nowością we wszechświecie, ale niezwykle niszczycielską: pociskami termokwarkowymi. Jak taktyka bokserska wielkiego punchera: Zadaj długie uderzenie lewą ręką i trzymaj partnera na dystans. Okręty koalicji cofnęły się, tylna straż części statków gwiezdnych ruszyła do przodu, próbując przedrzeć się na pole bitwy na czas. Trumny wykorzystując swoją przewagę w organizacji i zwrotności, jak kat z siekierą, przecinają luźniejszy szyk sił przeciwnych. Wśród tych, którzy próbowali zaatakować kosmitów, straty rosły.
  Diabelska piękna generał, księżna de Furia, pędzi na swoim szybkim lotniskowcu annigen. Jest to taki bojowy statek kosmiczny, który w przeciwieństwie do konwencjonalnych krążowników zamiast dział ma emitery antenowe, które użyte w walce niszczą swoim działaniem pancerz wrogich statków. Nadchodzą fale grawioplazmatyczne, szybko przemykające przez próżnię. Czarna przestrzeń z ich zalewających przestrzeń ruchów jest zabarwiona jak woda z rozlanej benzyny. Akcja jest bardzo destrukcyjna. Wypaczają broń kosmitów, którzy bezskutecznie próbują im się przeciwstawić, powodują zakłócenia w naprowadzaniu komputera, a nawet przy dużej intensywności powodują detonację zapalników anihilacyjnych pocisków termokwarkowych. Wrogie statki kosmiczne są jak ryby pod warstwą oleju silnikowego, niektóre z nich nie są wykonane z metalu ani ceramiki, ale pochodzenia biologicznego i całkiem realistycznie wiją się w najstraszniejszych konwulsjach.
  Tutaj kolejny z pancerników zaczyna się kruszyć, płonąc, jakby wielki statek o średnicy w poprzek Kanału zbudowany był z kostek domina oblanych benzyną. O stratach wśród mniejszych statków nie ma co mówić. Koalicja kosmitów i ziemian wyraźnie ustępuje, najwyraźniej najnowsza broń stalzanów - emitowana grawioplazma, dosłownie zaszokowała siły kosmiczne kilkuset imperiów.
  Hrabia de Barsov kontroluje ogień, przesuwając palce przed skanerem w określonej kolejności. Zewnętrznie trumna Generał Sześciu Gwiazd wygląda jak potężna, heroiczna postać mężczyzny o tygrysiej twarzy w paski. Agresywnie przystojna bestia, ale to zła piękność - Lucyfer. Grobzagon uśmiecha się gniewnie, zadając bezlitosne ciosy. Czuje zamieszanie motłochu zebranego z kilku galaktyk. Cóż, niech zbiją się jeszcze bardziej, wzmogą panikę. Kiedy główne siły Bezlitosnego, grobowego imperium wejdą do bitwy, dla niektórych nastąpi zwycięski, radosny koniec, a dla innych smutny koniec.
  Koalicja działa nieco chaotycznie, zamiast zorganizowanego odparcia, niejasnych manewrów, nawet dwa wielkie pancerniki, mimo kosmicznych odległości, oślepione, popłynęły ku sobie, potem z rykiem, za pomocą fal grawitacyjnych, boleśnie wydzielających się w uszach blisko rozmieszczonych myśliwców zderzyły się.
  Pękały w nich przegrody, miażdżono przedziały bojowe, kabiny koszarowe, hale treningowe i rozrywkowe. Wszystko działo się z prędkością przypływu, wystarczająco szybko, by zabić wszelkie szanse na ucieczkę, ale wciąż boleśnie wolno, dając milionom uwięzionych żywych istot szansę poczucia koszmarnego strachu przed nieubłaganą śmiercią.
  Oto hrabina wyścigu żetonów, bardzo podobna do bukietu fiołków z różowymi żabimi udkami w złotych lokach, akceptuje bolesną śmierć, wyznając... swojemu bojowemu emiterowi. Komputerowy hologram odczytuje modlitwy i odpuszcza grzechy w szybkim tempie. Taka jest religia tego wspaniałego narodu, wasza zaawansowana technologicznie broń pełni rolę kapłana, uważa się za nią tylko inteligencję cybernetyczną, która ma wystarczającą świętość i czystość, aby służyć jako pośrednik między żywym organizmem a Wszechmogącym Bogiem. Ostatnie słowa kapłana-emitenta brzmiały:
  - Świat nie jest pozbawiony uroku, ale obrzydliwości nie składa się w ofierze Bogu!
  Księżna de Furie to smukły i wysportowany poplecznik drużyny w specjalnym trybie, skompresowanym kodzie mowy, który pełni podwójną rolę. Pierwsza tarcza szyfru z możliwych podsłuchów zespołu. Drugi impuls magotelepatyczny.
  Krążowniki, niszczyciele, brygantyny, a nawet jeden statek kosmiczny, to statki uszkodzone lub całkowicie zniszczone przez jej statek kosmiczny. De Furia logicznie zauważa:
  - Odwaga może zrekompensować niewystarczający trening, ale trening nigdy nie rekompensuje odwagi!
  Ich chwytak już prawie do granic możliwości zdewastował energię termokwarka (na razie jego wykorzystanie nie jest tak doskonałe) iz niepokojem czeka na komendę. Wiele setek tysięcy wrogich okrętów głównych klas zostało już zniszczonych, bitwa toczy się na najszerszym froncie.
  Rozkaz został wydany, pospieszyli, zorganizowali odwrót w celu naładowania na stacjach ładunkowych - specjalnych kontenerach statków kosmicznych.
  A Książę "Giant Mace" rzucił do bitwy nowe siły:
  W szczególności jego osobisty okręt flagowy ultra-pancernik "Bestia".
  Następnie dwaj inni giganci "Shock and Awe" i "Red Noose" ruszyli do przodu. Rozlokowali się w dziesiątkach tysięcy dużych i małych dział i emiterów. Ponad nimi migotało kilka warstw ochronnych: macierz grawitacyjna, pola magoprzestrzenne (materia przepuszczalna tylko w jednym kierunku), reflektor sił. Wszystkie urządzenia cybernetyczne pracowały na podpoziomowej teoplazmie, co dawało odporność na zakłócenia. Jednocześnie zastosowano ogromne radary, które same tworzyły jezuickie zaczepy dla elektroniki wroga.
  Jakby na zboża spadł śmiertelny grad, spadły "dary" niosące śmierć... Trzech gigantów próbowało rozproszyć się szerzej, aby jak najskuteczniej eksterminować wroga. Są praktycznie niewrażliwi, jak piorun kulisty, latają, palą puch topoli fruwający w przestrzeni, taki jest ich zabójczy wpływ na statki kosmiczne kosmitów. Zmusić ich do wycofania się w panice. Niezliczone moduły ratunkowe w kształcie pigułek rozrzucają się po próżni, a coraz więcej z nich drży od eksplozji rakiet jak boje na wzburzonym morzu. Jak dotąd trumny nie zwracają na nie uwagi, łamią się przede wszystkim niebezpiecznymi i silnymi, wtedy będzie można wykończyć kosmitów, którzy z przerażenia stracili resztki rozumu. Bitwa nie jest jeszcze wygrana, wojska Bezlitosnego Imperium również ponoszą jednak znikome straty w porównaniu z wrogiem.
  Ale jednocześnie na płonących statkach kosmicznych nie ma zgiełku i paniki. Ewakuacja przebiega bardzo sprawnie, jakby to nie były żywe organizmy, a bioroboty. Co więcej, odosobnieniu, jakby szyderstwu ze śmierci, towarzyszą waleczne pieśni.
  A oto annigen-nośnik de Furii: taki specjalny nośnik plazmy grawitacyjnej, który okazał się nieoczekiwany pod względem niszczycielskiej mocy. Ładowanie energii zniszczenia odbyło się niemal natychmiast i ponownie w bitwę.
  Statek kosmiczny nabiera maksymalnego przyspieszenia, księżna trzyma się nawet stabilizatora, przez prześwitujący materiał kombinezonu widać, jak jej duże bicepsy są napięte, nie po kobiecemu. Ona i inni członkowie załogi muszą starać się nie upaść na plecy. Księżna z głową tygrysa jest nie do podrobienia, niczym wojowniczka z komiksu, oczy ma przenikliwe, bardzo jasne, długie i gęste włosy powiewają w nadciągającym powietrzu.
  Aż trudno uwierzyć, że ta bohaterska dziewczyna ma już za sobą dwieście cykli. Jak świeża i czysta jest jej twarz, bardzo ruchliwa, czasem z wściekłym wyrazem, czasem wręcz przeciwnie, anielska lub figlarna. Ma za sobą wiele bitew, ale nigdy nie wydawała się nimi zmęczyć. Każda nowa walka to coś wyjątkowego, ze swoim nieopisanym pięknem i bogactwem obrazu, ekscytującym rytmem.
  A teraz mają najnowszą broń pod względem zasady działania, przed którą wróg raczej nie będzie w stanie znaleźć skutecznej ochrony, przynajmniej do ostatecznego zwycięstwa Grobzagonatu.
  Jak bezradny jest pancernik rasy Phizt. Oślepiony, gubiący kierunek. Wirowanie z dyskiem wystrzelonym przez sportowca, którego części składowe po kilku chwilach rozpryskiwały się po przestrzeniach galaktyki. Albo kolejna niefortunna ofiara, trzy niszczyciele ginące jednocześnie w ramionach grawioplazmy, statki drżą i rozpłaszczają się, jak narybek rzucony przez fale na palący piasek.
  Baron de Alligator, poprawiając celowanie emiterów (i nie bez powodzenia, z nowego spalonego krążownika pozostały tylko monobloki), zauważył z żalem:
  - Łatwo jest zabić, trudno wskrzesić i generalnie nie da się żyć bez przemocy!
  Defuria, kierująca swoją grupą statków kosmicznych, wypuszczająca kolejny strumień zniszczenia i wyglądająca jak statek przerobiony z transportu towarowego, jest również uwikłana w sieć plazmy, co wskazuje:
  - Śmierć, jako wierny przyjaciel, na pewno nadejdzie, ale jeśli chcesz wybrać się na dłuższy spacer z kapryśnym życiem, udowodnij swoje oddanie umysłowi i odwagę!
  Hrabia de Barsov szczekał ochryple, kontynuując swoją dowcipną wypowiedź:
  - Prawa nie są pisane dla głupców, ale otrzymują również sankcje za ich naruszenie dla tych mądrych ludzi, którzy napisali te prawa!
  Zorganizowany opór różnorodnej armady został przełamany. Ucieczka w kosmos przypomina choćby zawalenie się góry, to tornado, które natychmiast objęło ławicę muszek, powalając i podnosząc wszystkich na raz... Rozpoczął się pościg. Jak stado wilków pędzące stado owiec. Tylko trumny są o wiele wredniejsze, bardziej bezlitosne niż wilki. Dla nich nie jest to nawet kwestia przetrwania, ale wykazania się nieugiętą wolą i bezwzględną furią. Ścigaj, dręcz, nie odpuszczaj. I choć wiele dzieci nie będzie czekać na swoich rodziców (a tu zgromadziły się stwory od tej samej płci do kilkunastu płci), ale matki, ojcowie, neutralni, ich synowie, córki i kto wie kto jeszcze... Cóż za męstwo w takim morderstwo, kiedy nawet strzelanie do kuropatw wymaga więcej wprawy i wysiłku. Szczątki zalały przestrzeń i spadły na luminarze, powodując zakłócenia koronalne, protuberancje i wiry plazmowe na powierzchni. Poszczególne gwiazdy zmieniają nawet kolory z powodu wielu obcych obiektów, które spadły na ich powierzchnię. Nie wszyscy zrozumieją, ale ci, którzy mają serce: to jest szczególnie straszne, jeśli stworzenie, które ma osobowość, płonie żywcem, a osobowość to cały irracjonalny i nieprzewidywalny świat.
  Nawet próżnia może płakać, z takiej pogoni...
  Pierwszoklasiści Alex i Angelina widzieli to wszystko, i to nawet nie jak w filmie, ale wszystko naraz, w wielu punktach i szczegółach, kiedy wszystko wchodzi, wypełniając umysł kalejdoskopem percepcji.
  Wtedy zauważyli, że jeden z ludzkich statków kosmicznych - brygantyna o zarysach małego delfina, porusza się w kierunku... W stronę uśpionego kwazara, świecącego wszystkimi kolorami tęczy. Coś powiedziało studentom, że to kwazar, nawet jeśli nie z takimi promieniami, które palą wszystko, co żyje. Ale nawet w zredukowanej formie skrywał śmiertelne niebezpieczeństwo dla wszystkiego, co materialne. A ta brygantyna wyglądała na odważne samobójstwo.
  Annigenos pod dowództwem księżnej de Furia otrzymał rozkaz: "Przechwyć, ziemski statek kosmiczny!". A trzy ogromne tysiące żołnierzy i dziesiątki tysięcy robotów bojowych na pokładzie, prawie nieuszkodzone, rzuciły się za brygantyną.
  Jakby drapieżne rekiny goniły małe kaczątko dławiące się w wzburzonych wodach szalejącego oceanu.
  Alex nagle poczuł, że może nie tylko szybować, ale i się poruszać, krzyknął do swojego przyjaciela: "Niech anioł pójdzie za nimi". Dziewczyna odpowiedziała: "Tak, czuję, że mogę".
  Niech Michaił Bojarski śpiewa: "Chociaż ciało bez duszy nie jest ciałem, ale jakże słaba jest dusza bez ciała!" Może to prawda, ale... Duch może wstąpić w czyjeś ciało i przejąć nad nim kontrolę, objawić się w bajecznej mocy...
  Z trzech sztyletów wyleciały płonące strumienie niszczycielskiego promieniowania i wydawało się, że ludzka brygantyna, prowadzona przez waleczną kapitan Alenę Snegovę, nie ma najmniejszych szans. Już fale magoplazmatyczne wbijały się w kadłub, deformując srebrzysty pancerz, zmuszając lufy lekkich dział do upadku jak rozgotowany makaron. Członkowie załogi odczuwają straszny ból, rozpadają się kombinezony bojowe, skóra się łuszczy, oczy ślepną... Wydaje się, że nie ma szans... Brygantyna zaczyna świecić, pozostawiając za sobą dymiący pióropusz z kawiorem antymaterii.
  Ale w tej ostatniej chwili, kiedy wpadasz w beznadziejną otchłań piekła niebytu, dwa annigenowe nośniki znajdujące się na bokach, nie odwracając się, wprowadzają promieniowanie do środkowego.
  I zaczęło się, opalizujące fale przeszły przez centralny sztylet, automatyka przełączyła się na ochronę. A ludzki statek, który na tle olbrzymów wydawał się malutki, tracąc części swojej struktury, uciekł z opalizującej sieci magoplazmatycznej.
  Alex siedział w ciele barona de Alligator, a Angelina osiodłała świadomość hrabiego de Barsov. Zwykli trumniarze, podobnie jak oficerowie, mają zwyczaj nie dyskutować o rozkazach dowódców, ale je wykonywać. Jeśli hitlerzy w ciałach, korzystając z pamięci swoich "koni", nakazali zmianę obiektu ognia, to... Więc jest to konieczne. Jak głosi główna zasada Grobozagonatu: "Przysięgam bezwzględnie być posłusznym Hiper-Imperatorowi, jemu osobiście, jak również każdemu szefowi przez niego wyznaczonemu!".
  Rozkaz został wydany i jest wykonywany... Ale osobowości tragarzy nie chcą się pogodzić z faktem, że bezcielesne dusze młodych więźniów zawładnęły ich ciałami. Rozpoczyna się zaciekła walka, aligator i Barsov zamierają, oczy tygrysa błyszczą. Zlecenie zostało już wydane i będzie realizowane do odwołania...
  Jednak brygantyna otrzymała już śmiertelne rany, jeszcze tylko trochę... Alena Morozowa ostatkiem sił chwyta się cienkiej nici świadomości. Jej garnitur wraz z mundurem jest zwęglony, a płomienie okrutnie pieszczą jej już zupełnie nagie ciało. Skóra pokrywa się dużymi pęcherzami, a następnie łuszczy się. Odpadają kawałki peleryny... Jeszcze trochę...
  Tutaj jest to cienki ogon kwazara, do którego musi dostać się jej brygantyna, a raczej to, co z niej zostało ... Osobowości aligatora i Barsowa już powróciły, magoplazma jest ponownie przecięta ... Spalone kości Aleny rozpadają się, a jej świadomość zostaje wypalona w czarny lejek... I przez nieznaczny ułamek nanosekundy, ostateczne zniszczenie, fragment brygantyny dowódcy wlatuje do Probomeranu kwazara...
  Wszystko nagle się zatrzymało, jakby w ogóle się nie zaczęło. Armada Purpurowej Floty Konstelacji zamarła, a jej przeciwnicy natychmiast zniknęli. Wyglądało to jak skrzydła, a łapy kosmicznych sępów były przyklejone do przestrzeni i nie mogły się ruszyć. A jednocześnie nikt nie odczuwał najmniejszego drżenia czy wstrząsu. Wszystko, co się wydarzyło, wykraczało poza zakres zwykłej fizyki.
  Księżna de Furie warknęła gwałtownie:
  - Kto to jest, spoko, że udało się nas zatrzymać?
  Genhir Wilk spojrzał z nieskrywaną nienawiścią:
  - Nie mam pojęcia... W zasadzie to jednak niemożliwe... - Generał trumniarz zniżył głos, najwyraźniej przerażony do szeptu, zdradziło go nerwowe bieganie dookoła z lodowatymi oczami - dodał . - Nasz agent poinformował, że z czasem ziemia potrafi rzucić żart.
  Księżna spokojnie, wręcz lekceważąco odpowiedziała:
  - To oczywiście jest irytujące, ale nikt nie jest w stanie zabronić żywym jednostkom walczyć, a nam stoczniom trumiennym wygrywać!
  Aligator ziewnął wyzywająco i wrzucił do ust coś, co wyglądało jak mocno przyprawiona kanapka. Głaszcząc oporną sierść przybocznej tygrysicy, energicznie przeżuwając kulinarny wyrób z głośnym chrupnięciem, ale jednocześnie całkowicie zrozumiałym i mocnym głosem, podsumował:
  - Niedokończony wróg jest jak nieleczona choroba - spodziewaj się komplikacji!
  Obok zmaltretowanych dusz Angeliny i Alexa, jak z lodowej dziury, wyłoniła się promienista substancja ducha Aleny. Twarz wyzwolonej duszy jaśniała jak słońce. Widząc niezrozumiałe spojrzenia innych uczniów, dziewczyna-kapitan wyjaśniła z radosnym entuzjazmem:
  -Wygraliśmy! Zagrożenie dla ludzkości zostało wyeliminowane, zarówno to, jak i, miejmy nadzieję, przyszłe wyzwania.
  Angelina mruknęła zdezorientowana:
  - I jak?
  Alenka zaczęła wyjaśniać:
  - Wielki naukowiec Paweł Karpow odkrył, że czas ma strukturę podobną do płynącej, bezkresnej rzeki z wieloma milionami niezależnych strumieni. I że można, stawiając rodzaj falochronu, wpływać na bieg konkretnego strumienia. Niestety zmarł, ujawniając tym samym do końca mechanizmy oddziaływania, a drugiego takiego geniusza nie było. Ale oto jeden ze sposobów na stworzenie takiego falochronu został przez niego ujawniony. Jeśli wyrzucisz energię uśpionego kwazara w pewnym zakresie i tylko dokładnie podczas obchodów północy na planecie Ziemia Nowego Roku, to uwolniona energia spowoduje rodzaj przypływu w przeszłości planety i podwojenie upływ czasu nastąpi w Układzie Słonecznym...
  Alex był zdezorientowany i mrugając eterycznymi powiekami, szepnął:
  - A jakie to będzie miało znaczenie?
  Wojowniczka Alena wyjaśniła:
  - Wszyscy ludzie w Układzie Słonecznym otrzymają dodatkowy rok życia, co oznacza, że Paweł Karpow będzie miał czas na dokończenie swoich wyjątkowych odkryć... A raczej już ma, przed nami nie ma wrogiej armady!
  Angelina wykrzyknęła z dreszczem:
  - Zniszczyłeś je wszystkie!
  Kapitan brygantyny uśmiechnął się czule i mrugnął w odpowiedzi:
  - Myśle że nie! Tylko falochron umieszczony w rzece czasu zakręcił dla nich chronologiczny bieg. Oznacza to, że trumny będą żyły wiecznie, w jednej pętli czasowej, przeżywając ten sam rok nieskończoną ilość razy!
  - I my? Alex zapytał.
  - Wrócisz do swoich czasów i mam nadzieję, że następnym razem nie pójdziesz ulicą z bandytami...
  Młody mężczyzna i dziewczyna obudzili się stojąc tuż przed kurantami Kremla, na Placu Czerwonym. Gigantyczny zegar zaczął wybijać północ miarowo i majestatycznie.
  Nadszedł Nowy Rok.
  . ROZDZIAŁ 15
  Po przerwie wznowiono działania wojenne. Chińczycy spróbowali ponownie, zbierając siły do ataku na odległe posiadłości Rosji.
  Tym razem szóstka wzięła trochę bardziej nowoczesnej broni.
  W tym przypadku cała szóstka wspięła się na IS-7 z magicznymi niewymiennymi łuskami i nabojami.
  I zaczęli bez zbędnych ceremonii strzelać do armii chińskiej i miażdżyć ją gąsienicami.
  A Oleg Rybachenko również strzelił z armaty i ryknął:
  - Nasze zwycięstwo jest nieuniknione, nie będzie już takie samo jak wcześniej!
  Jednak podczas strzelania, a nawet strzelając po kolei, możesz myśleć o czymś innym.
  Rzeczywiście, dlaczego Władimir Władimirowicz Putin jest tak szczęśliwym politykiem i prezydentem. W szczególności od samego początku nominacji na oficjalnego następcę Jelcyna wszystko szło dobrze.
  Wydawało się, że komuniści i Jabłoko powinni byli działać jako jedna formacja - następca Jelcyna to wróg numer jeden.
  Ale przemówienie się nie odbyło. A Sobczak, który kradł, nie został zapamiętany. Zatwierdzenie odbyło się rutynowo. Chociaż komuniści powinni byli zrozumieć: to ich przyszły grabarz!
  Tak, a Yavlinsky - który próbował pokazać się jako najbardziej opozycyjny polityk, który nigdy nie głosował za budżetem, dlaczego nie sprzeciwił się.
  Po prostu zrobiło się tak dziwnie.
  A potem jakoś się szczęśliwie złożyło. Gwałtowny i głodny Dagestan nie poparł akcji wahabitów, choć zapewne Basajew i Chattab na to liczyli. Opozycja w Dumie nie ścierała się z władzą. Lub użyj czynnika czeczeńskiego.
  Krótko mówiąc, od samego początku wszystko było na korzyść Putina. A opozycja w Dumie nie próbowała wykorzystać wybuchów w Moskwie i Wołgodońsku przeciwko władzy.
  Chociaż komuniści muszą to zrozumieć, są spychani na dalszy plan.
  Jawliński zrozumiał to bardzo późno.
  Oleg strzelał do Chińczyków, rozdzierał żółtych wojowników pociskami.
  I westchnął...
  OK. Myślenie o polityce jest trochę irytujące. Weźmy na przykład Gerdę. Na jednym ze zdjęć jest przedstawiona jako więzień rabusiów z bosymi rękami związanymi z tyłu. A nogi są nawet czerwone, widać to w nieogrzewanym zoo z jeleniem, zbójnik jest zimny, a nogi Gerdy bardzo zimne.
  Biedna dziewczyna, zabrano jej buty, o które błagała królową. A teraz cierpi w niewoli.
  Chłopiec ponownie strzelił do armii niebiańskiego imperium, naciskając bosymi stopami przycisk joysticka.
  Potem poszli w innym kierunku.
  Żyrinowski nie poparł bezpośrednio Jelcyna i nie ma ani jednego nagrania wideo, w którym wypowiadałby się w ten sposób! Z drugiej strony nowe wybory, a nawet na listy partyjne, były dla niego bardzo korzystne. Po przeprowadzeniu wojskowego zamachu stanu Jelcyn uzurpował sobie władzę, stając się pełnoprawnym dyktatorem, formalnie niczym nieograniczonym! Zawieszono nawet działalność sądu konstytucyjnego, a prezydent formalnie uzyskał nieograniczone uprawnienia! W tych warunkach uchwalenie nowej konstytucji szybko ograniczyło władzę dyktatora, który ją utrwalił! Warto też dodać, że według sondaży aż 80 proc. rosyjskiej ludności było gotowych głosować za prezydenckim projektem konstytucji. Dlatego nie można surowo osądzać Żyrinowskiego za popieranie konstytucji. Po pierwsze, inaczej po prostu nie mógłby zostać dopuszczony do udziału w wyborach, a po drugie Władimir liczył na poparcie części licznych zwolenników Jelcyna. Co do nazwy partii, to w ludziach powstało wówczas złudzenie - parlament komunistyczno-faszystowski (termin medialny) został rozbity, nikt nie ingeruje w reformy i wkrótce będziemy żyć jak w Ameryce! W tych warunkach nazwa Liberalno-Demokratyczna była wyborcza całkiem korzystna! Blok wyborczy stał się partią rządzącą: Wybór Rosji, kierowany przez Gajdara! Nikt nie wierzył w szanse Partii Liberalno-Demokratycznej, wielu uważało, że Żyrinowski nie przekroczy nawet progu pięciu procent!
  Tak, wydawało się, że Żyrinowski miał bardzo słabe szanse. A Choice of Russia ma wszystkie atuty w swoich rękach. Tyle że, co może najważniejsze, nie było żadnych realnych osiągnięć w gospodarce. Ale potem w rękach ogromnego aparatu propagandy i zasobów administracyjnych. Doświadczenia Kazachstanu i innych krajów pokazują, że często to wystarczy, aby wygrać wybory, a nawet uzyskać rewelacyjne wyniki!
  Ale Władimir Wołfowicz wykazał się wybitnymi zdolnościami politycznymi: w szczególności udało mu się przekonać otoczenie Jelcyna do swojej lojalności i nie przeszkodziło mu to w zarejestrowaniu się, jak to miało miejsce na przykład w bloku Baburina i kilku innych! Udało mu się zdobyć pieniądze, przekonując sponsorów o swoich perspektywach na płatny czas antenowy (a sam zarabiał na biznesie!). A co najważniejsze, podczas wyborów wykazał się wspaniałym darem przemawiania, po przeprowadzeniu czarującej kampanii wyborczej! Na stronie LDPR można znaleźć stare zapiski z kampanii wyborczej z 1993 roku: to naprawdę mocne przemówienia, w porównaniu z którymi Hitler jest tylko żałosnym cieniem mówcy. Demokraci pokłócili się ze sobą i z dużym opóźnieniem zauważyli wzrost popularności Partii Liberalno-Demokratycznej! Muszę powiedzieć, że socjologowie nie pokazali prawdziwego obrazu, ale taki, jaki chciała zobaczyć władza! Gajdar nazwał Żyrinowskiego Hitlerem i zażądał od Jelcyna wyrejestrowania Partii Liberalno-Demokratycznej. Ale analitycy bliscy prezydentowi donosili, że notowania Jelcyna spadają, a poparcie dla konstytucji spada. W tych warunkach dyskwalifikacja może stwarzać problemy dla władz. Ponadto w 1993 roku nie opracowano jeszcze technologii masowych fałszerstw wyborczych, z wyjątkiem prymitywnego wrzucania kart do głosowania do urn wyborczych, więc wola ludu była stosunkowo uczciwa! Żyrinowski z kolei obiecał uwolnić Ruckiego i innych opozycjonistów!
  Oleg Rybachenko był tutaj rozproszony i ponownie wystrzelił z niezastąpionego pocisku.
  Podczas gdy dziewczyna Margarita bosymi stopami celowała z pistoletu, chłopiec pomyślał i wymyślił.
  Wynik wyborów był rewelacyjny, a na lidera Partii Liberalno-Demokratycznej głosowali zarówno wrogowie reżimu, jak i wielu zwolenników Jelcyna! Partia zdobyła prawie 24 procent swoich 13 członków, zajmując pierwsze miejsce. Jednak ze względu na mieszany system wyborczy Żyrinowski zdobył tylko 60 mandatów, czyli 15 procent Dumy Państwowej, niższej izby parlamentu! Ponadto uprawnienia Dumy Państwowej zostały poważnie ograniczone przez nową konstytucję, tak że w rzeczywistości Żyrinowski nie otrzymał znaczącej władzy. Najprawdopodobniej jego frakcję w Dumie Państwowej można było uznać jedynie za odskocznię do dalszego ataku na władzę! Cóż, sam Żyrinowski był coraz bardziej aktywnie porównywany z Hitlerem! Nawiasem mówiąc, w 1930 roku Hitler zdobył 18 procent głosów, zajmując drugie miejsce w wyborach, ale jednocześnie zyskując znacznie bardziej realny wpływ na władzę. Po pierwsze w Reichstagu była tylko jedna izba, po drugie wybory odbywały się wyłącznie według systemu proporcjonalnego, a po trzecie władza parlamentu była nieporównywalnie silniejsza niż w Rosji! Z kolei Żyrinowski okazał się w dużo gorszej sytuacji: pozory zwycięstwa wzbudziły zbyt duże oczekiwania wyborców, ale realna władza i możliwość zmiany czegoś z gugulkinowego nosa!
  Tutaj oczywiście zaczynają się cuda: Żyrinowski, który wcześniej zachowywał się jak rozważny polityk, nagle stał się impulsywny i skrajnie nielogiczny. W szczególności oskarżano go o hitleryzm, więc wzmacniał antyzachodnią retorykę, budząc obawy, że gdyby doszedł do władzy, rozpętałby trzecią wojnę światową! A niektóre wypowiedzi były zupełnie szalone, w tym użycie bomby atomowej przeciwko Kazachstanowi i innym krajom. W szczególności Żyrinowski zadeklarował nawet, że zrzuci bombę atomową na Tbilisi! Przy tym były pewne osiągnięcia: udało się przeprowadzić amnestię, spełnić obietnice wyborcze.... Ale ogólnie Władimir Wołfowicz nie zdobywał punktów, ciągle wpadając w skandale ... Tak! Oczywiście został sprowokowany, wiele skandalicznych sytuacji stworzyła CIA i przeciwnicy Partii Liberalno-Demokratycznej, przede wszystkim spośród zachodnich demokratów w Rosji, ale mimo to rozważny i pragmatyczny polityk nie powinien był się temu poddawać, a przynajmniej ogranicz możliwość prowokacji do minimum! Na przykład Ziuganow, mimo że od siedemnastu lat nosi laury głównego przeciwnika politycznego Kremla, jakimś cudem uniknął skandali, nigdy nie nastawiał się na wielką i nie ma reputacji skorumpowanego polityk! To prawda, komuniści też mieli moment z wrobieniem Chodorkowskiego, rzekomo głównego finansisty Komunistycznej Partii Federacji Rosyjskiej, ale w tym przypadku Ziuganow nie pozostawił żadnych dyskredytujących wypowiedzi. Bardzo ostrożny polityk Giennadij Andriejewicz, czasem nawet zbyt ostrożny! W szczególności w maju 1999 r., kiedy Jelcyn wysuwał kandydaturę Stiepaszyna, komuniści powinni byli ją zablokować i albo wymusić ustępstwa, albo sprowokować rozwiązanie Dumy Państwowej i przedterminowe wybory parlamentarne. Ale Ziuganow wolał nie ryzykować, chociaż gdyby Duma Państwowa została rozwiązana, komuniści zachowaliby nad nią kontrolę, a nawet ją rozszerzyli. Tak, w sierpniu 1999 roku komuniści zaaprobowali Putina bez walki, chociaż fakt, że Jelcyn ogłosił go swoim następcą, wymagał tylko od opozycji wystąpienia jako jednolity front przeciwko tej kandydaturze. Ale Ziuganow uznał, że lepiej iść do urn, korzystając z przywilejów, jakie daje status posła, a fakt, że Putin mógł zamienić się w bohatera narodowego w zaledwie trzy miesiące, nie mógł nawet wejść do głowy najodważniejszemu Kremlowi analitycy.
  Oleg Rybachenko ponownie strzelił do Chińczyka z pomocą bosej stopy chłopca i kontynuował swoje przemyślenia.
  Genialny chłopiec szczerze wierzył, że Żyrinowski nie jest na równi;
  Krótko mówiąc, grudzień 1993 r. był szczytem kariery politycznej lidera Partii Liberalno-Demokratycznej, potem zaczął się upadek, choć początkowo nie był to osuwisko z różnymi wahaniami. Jelcyn też szybko tracił popularność: nie udało się przezwyciężyć kryzysu w gospodarce, wręcz przeciwnie, był on coraz gorszy. Tutaj Żyrinowski popełnił kolejny błąd w obliczeniach, podpisał porozumienie o pokoju i harmonii. Wszak obwiniano go już za popieranie konstytucji, która zalegalizowała ogromną władzę prezydencką (z drugiej strony, co by się stało, gdyby konstytucja nie została uchwalona? Bardzo prawdopodobne, że doszło do wojny domowej!), a potem należało podpisać porozumienie pokojowe. To prawda, że \u200b\u200bŻyrinowski opuścił go jesienią. Ale generalnie bardzo długo zajęłoby szczegółowe opisanie, jakie błędy popełnił lider LDPR i dlaczego nie został prezydentem. Jego głównym błędem jest strategicznie błędny PR! Po wyborach 1993 roku trzeba było wyrobić sobie wizerunek głównego wroga obecnej władzy i Jelcyna osobiście! To znaczy zostać Antyjelcynem, z najbardziej populistyczną retoryką, z krytyką przede wszystkim wrogów wewnętrznych, korupcji, kradzieży i tak dalej! I główne hasło - Gang Jelcyna przed sądem! A przy tym nie gardząc lewicowymi hasłami, społeczną demagogią, obietnicą sprawiedliwości! W szczególności na Białorusi Łukaszenka zdobył ponad 80 proc. w drugiej turze wyborów prezydenckich, co jak na polityka opozycji jest po prostu rewelacyjne! Ale nie można powiedzieć, że Łukaszenka jest silniejszy oratorsko niż Żyrinowski, wręcz przeciwnie, Władimir Wołfowicz jest znacznie bardziej wykształcony i rozwinięty intelektualnie! Ale Żyrinowskiego zawiódł jego charakter, zbyt agresywny i porywczy, az drugiej strony przekonanie, że otoczenie Jelcyna i sam Jelcyn postawią na niego, wybierając go na następcę. Kto zna historię: prawdopodobnie będą pamiętać związek między Hitlerem a Gindebrunerem, najpierw ostrożny, a potem partnerski! Ale faktem jest, że Gindebrug był bohaterem pierwszej wojny światowej, patriotą swojego kraju i już zgrzybiałym starcem. A Jelcyn, niszczyciel ZSRR i zagorzały wróg imperialnej ideologii, był strategicznym przeciwnikiem Żyrinowskiego. Tak, a świta Jelcyna obawiała się, że młody wówczas i agresywny Żyrinowski zacznie przywracać porządek i wtedy polecą głowy! Otoczenie Jelcyna nie miało więc ochoty pchać Wołfowicza na prezydenta czy premiera, a jego realna szansa na władzę była tylko dzięki zwłokom Jelcyna. Oznacza to, że Żyrinowski musiał przynajmniej na zewnątrz naśladować najwyższy możliwy poziom sprzeciwu wobec reżimu! Aby ludzie myśleli, że nie ma większego wroga władzy niż Żyrinowski, i aby powstało stowarzyszenie: Żyrinowski albo Jelcyn, Żyrinowski przeciw Jelcynowi! Jednak Vladimir Volfovich albo nie miał w swoim otoczeniu silnego analityka i PR-owca, albo nie chciał nikogo słuchać. A może nawet bał się Jelcyna, choć trzeba powiedzieć, że Jelcyn nadal nie jest tyranem, skoro godził się na amnestię i uwolnienie swoich wrogów: Ruckiego i Makaszowa. Tak, a Jelcyn poszedł do rozwiązania parlamentu, ponieważ ludzie niejako dali mu na to zgodę w referendum 25 kwietnia 1993 r. Ponadto egzekucja parlamentu i samego Jelcyna tak go przeraziła, że stracił determinację. Tak więc Żyrinowski mógł równie dobrze stać się jego głównym przeciwnikiem, zwłaszcza że Ziuganow, bez względu na to, jak bardzo ukłuł Jelcyna, otrzymał karę!
  Chłopak ponownie wystrzelił bosą stopą ciężki pocisk za dziewczętami i kontynuował swoje rozmyślania.
  Innym błędem Żyrinowskiego było stanowisko, jakie zajął w sprawie wojny w Czeczenii. Wygląda na nacjonalistę, miał wspierać ustanowienie ładu konstytucyjnego, ale w jakiej formie! Wojna od samego początku szła źle, wojska rosyjskie poniosły ogromne straty, przede wszystkim z powodu zbrodniczej miernoty dowództwa Jelcyna. Co więcej, generałowie z doświadczeniem w wojnie w Afganistanie, na przykład minister obrony Grachev, dowodzili gorzej niż pierwszoklasiści. Nawet dziennikarze uczyli generałów, jak walczyć! To był paradoks!
  W tych warunkach konieczne było zajęcie stanowiska: Jelcyn i jego banda są winni ogromnych strat armii rosyjskiej! Krytyka rządzącego reżimu powinna była zostać wzmocniona, ale jednocześnie bez dotykania armii. Chociaż Grachev też nie powinien był być broniony! Ziuganow zajął optymalną zwycięską pozycję! Krytykowanie Jelcyna, nie kłócenie się z armią, nie wspieranie separatystów. Generalnie Ziuganow wybrał właściwy kierunek działań: maksymalne zdystansowanie się od polityki Jelcyna, konfrontacja. Jednak komuniści w Dumie pierwszego zwołania nie zawsze byli konsekwentni w swoim sprzeciwie. W szczególności nie poparto wniosku Żyrinowskiego o wotum nieufności dla rządu Czernomyrdina. Generalnie komuniści po raz pierwszy głosowali za wotum nieufności dopiero w październiku 1994 r., po Czarnym Wtorku, kiedy bierna aprobata dla polityki gospodarczej Czernomyrdina mogła ich drogo kosztować. W Dumie Państwowej drugiej kadencji, w której komuniści z Ziuganowem na czele stanowili już większość, nigdy (!) nie poddano wotum nieufności! A parlament zatwierdził wszystkich pięciu kandydatów na stanowisko premiera, ale to już inna historia! Osobowość Ziuganowa zasługuje na osobny artykuł, a także dlaczego przegrał z Jelcynem w 1996 roku.
  Wydaje się, że sam Żyrinowski chciał kompromisu z otoczeniem Jelcyna, licząc na to, że przekona oligarchów do swojej lojalności, tak by zainstalowali go jako jedynego zdolnego do powstrzymania komunistów przed objęciem tronu. Problem polega jednak na tym, że otoczenie Jelcyna w tamtym czasie nie chciało zmiany i nie ufało Wołfowiczowi, któremu notabene udało się pogorszyć swoją postawę na Zachodzie. Wielu bliskich prezydentowi oligarchów prowadziło interesy na Zachodzie i zgromadziło tam ogromne długi. Tak, a ceny ropy wynosiły około 10 dolarów za baryłkę, więc był tani gaz, a elity uzależniły się od pożyczek z krajów NATO. A na Zachodzie dali jasno do zrozumienia, że Żyrinowski jest dla nich nie do przyjęcia.
  W tych warunkach stawianie na sojusz z elitą Jelcyna tylko psuło wizerunek lidera Partii Liberalno-Demokratycznej i ingerowało w blok z komunistami i nacjonalistami. Trzeba też powiedzieć, że ciężkie straty armii rosyjskiej, niechęć do pokonania w ogóle nielicznego i niezbyt dobrze uzbrojonego wroga, zmniejszyły popularność haseł bojowych i chęć osiągnięcia szczęścia przez wojnę. Ludzie widzieli, że rosyjska armia nie była gotowa do umycia nóg na Oceanie Indyjskim i podboju Bliskiego Wschodu z jego rezerwami ropy. Tak, teoretycznie zajęcie Bliskiego Wschodu mogłoby dać dużo pieniędzy z powodu petrodolarów i nieuchronnego skoku cen energii, ale nawet jeśli Czeczenii nie da się pokonać... Nastroje pacyfistyczne zaczęły rosnąć, a Zhirik poniósł poważne straty wyborcze!
  Cudowne dziecko znów strzela prosto. Pocisk ze 130-milimetrowego działa rozproszył Chińczyków.
  Margarita powiedziała z aprobatą:
  - Jesteś mądry!
  I zaczęła używać bosych stóp do strzelania.
  A Oleg Rybachenko kontynuował swoje rozumowanie.
  Trzeba jednak powiedzieć, że Ziuganow był niezwykle ostrożny. Na przykład, gdy Borys Fiodorow zasugerował głosowanie za wotum nieufności dla rządu, Komunistyczna Partia Federacji Rosyjskiej nie poparła tego. Ogólnie rzecz biorąc, Ziuganow i jego świta traktowali Czernomyrdina bardzo ostrożnie, chociaż ten ostatni kontynuował politykę w interesie oligarchów i demonstrował lojalność wobec Jelcyna. Ale co ciekawe, Ziuganowowi udało się zostać opozycjonistą numer jeden i antyjelcynem. Co więcej, pomogła mu w tym także proprezydencka propaganda, zapewne celowo, bo komunista Ziuganow w drugiej turze jest lepszy od kandydata niekomunisty.
  Partia LDPR zimą i wiosną 1995 roku przeżywała poważny kryzys, opuściło ją kilku posłów, w tym błyskotliwy, charyzmatyczny Marychev.
  Ale wojna w Czeczenii była stopniowo wygrywana, bojownicy również ponieśli ogromne straty, byli wykrwawieni i zdemoralizowani, armia rosyjska posuwała się naprzód. W czerwcu Szamil Basajew zajął szpital położniczy w Budenowsku. W zasadzie takie posunięcie bojowników nic nie dawało militarnie, a pod względem propagandowym było nawet na korzyść partii wojennej... Ale Jelcyn się załamał, najwyraźniej wydarzenia z 3-4 października i przekleństwa milionów Rosjan go powalił i nakazał Czernomyrdinowi przerwać wojnę i rozpocząć rokowania...
  Armia rosyjska jednostronnie zaprzestała działań wojennych. A Duma Państwowa w końcu zebrała wystarczającą liczbę głosów, by uchwalić wotum nieufności dla rządu, żądając dymisji szeregu funkcjonariuszy bezpieczeństwa. Jelcyn ustąpił, zatrzymując tylko Graczowa, ale poddał Jegorowa, Jerina, Stiepaszyna. Tutaj Żyrinowski początkowo zajął właściwe stanowisko: potępił rozejm i głosował za wotum nieufności. A kiedy Czernomyrdin blefował, grożąc poddaniem kwestii zaufania do rządu pod głosowanie Dumy Państwowej (z jednym zastrzeżeniem, jeśli mniej niż 226 głosów na 450 głosów za zaufaniem do rządu, to prezydent jest zobowiązany w ciągu tydzień na rozwiązanie rządu lub Dumy Państwowej), Żyrinowski wykazał stanowczość i gotowość do przedterminowych wyborów parlamentarnych. Zaletą przedterminowych wyborów jest wizerunek męczenników, brak sukcesu - obwinianie Jelcyna i rządu, brak czasu na promowanie kremlowskiego projektu Kongresu Gmin Rosyjskich i partii rządzącej: Naszym domem jest Rosja . I oczywiście inne organizacje - mniejsze!
  Czernomyrdin, zdając sobie sprawę, że blef nie zadziała, a nowy parlament stanie się jeszcze bardziej opozycyjny, wycofał głosowanie. Duma Państwowa po raz kolejny wyraziła wotum nieufności, Żyrinowski działał bardzo agresywnie, ale głosów było za mało. Tutaj trzeba powiedzieć, że Jabłoko się przestraszył, Jawliński nie chciał stracić zalet mandatów parlamentarnych. Ponadto jego rzeczywista ocena nie była wysoka, istniało niebezpieczeństwo po prostu zdmuchnięcia.
  Popularność Żyrinowskiego natychmiast wzrosła, ale Wołfowicz ponownie popełnił błąd, wycofując podpisy swojej partii w ramach procedury impeachmentu. Nieważne, opozycja miała aż 300 głosów, żeby stworzyć komisję do wniesienia zarzutów, ale to popsuło notowania! Żyrinowski po raz kolejny dał sobie powód do oskarżenia się o politykę ugodową, alienującą część rosnącego elektoratu protestu.
  Niemniej jednak rozejm w Czeczenii, który bojownicy bezczelnie naruszyli, różne ataki terrorystyczne, zwłaszcza na Romanowa, ofiary ostrzału doprowadziły do wzrostu bojowych nastrojów w społeczeństwie, a Żyrinowski zaczął zdobywać punkty. Ponadto we wrześniu 1995 roku NATO zaczęło bombardować bośniackich Serbów, wzmacniając nastroje antyzachodnie, co podniosło również notowania Partii Liberalno-Demokratycznej.
  To prawda, że \u200b\u200bŻyrinowski uległ prowokacji, pobił kobietę w parlamencie, więcej niż kilka razy lekko ją przesuwając w ogólnym wysypisku. Potem prasa Jelcyna nagłośniła to wszystko, przedstawiając Żyrinowskiego jako bandytę! Jednak taki fragment może spodobać się niektórym: zwłaszcza tym mężczyznom, którzy cierpieli z powodu kobiet, lub tym, którzy ze wszystkich kandydatów szukali najokrutniejszego dyktatora, mając nadzieję, że on wszystko uporządkuje! W każdym razie "stalinowcy" byli za Żyrikiem.
  Oleg Rybaczenko nadal strzelał. Chłopiec zrobił to, pokonując armię Chin pod dynastią mandżurską i nadal myślał.
  W październiku 1995 roku Partia Liberalno-Demokratyczna zebrała 100 podpisów pod wnioskiem o wotum nieufności dla rządu w Dumie Państwowej, ale Żyrinowski ostatnim razem odmówił temu zamiarowi.
  Muszę powiedzieć, że to był jego błąd i nic nie usprawiedliwia. Po pierwsze, Żyrinowski, wyrażając w przededniu wyborów wotum nieufności, zyskał sympatię elektoratu protestu, który wówczas stanowił większość. Po drugie, głosowanie było skierowane przeciwko głównemu konkurentowi Żyrinowskiego, Czernomyrdinowi, i nie kolidowało z zakulisowymi próbami przekonania Jelcyna i jego otoczenia do uczynienia Zhirika swoim następcą.
  Ponadto Żyrinowski powinien był zrozumieć; że im wyższy wynik uzyska w wyborach do Dumy, tym większe prawdopodobieństwo, że "rodzina" postawi na niego!
  Na ten moment najlepszą taktyką kampanijną było odgrywanie roli opozycjonisty numer jeden, co przewyższyłoby poziom konfrontacji komunistów.
  Żyrinowski na ogół to rozumiał, ale próbował usiąść na dwóch krzesłach i był niekonsekwentny. Nowe wybory były o wiele trudniejsze niż stare! Po pierwsze, inaczej niż w 1993 roku, nie mieli możliwości pełnego pokazania swojego talentu oratorskiego, poświęcali zbyt mało czasu antenowego imprezom, których liczba wzrosła z 13 do 44 (!). Po drugie, czynnik niespełnionych nadziei i oczekiwań granych przeciwko Żyrinowskiemu. Mimo wszystko wydawał się być pierwszy, ale nie poprawiał życia ludzi... Chociaż dla inteligentnej osoby było jasne, że Zhirik nie ma realnej władzy, a ci sami komuniści kontrolowali znacznie więcej głosów niż Partia Liberalno-Demokratyczna : 102 na 60, ale... Iluż wtedy było mądrych ludzi, zwłaszcza w latach dziewięćdziesiątych.
  Trzecim powodem, dla którego obrzucali błotem przywódcę LDPR, był wizerunek potwora i łobuza, który obawia się, że wywoła trzecią wojnę światową.
  Czwarty powód jest również jednym z głównych powodów pojawienia się dużej liczby konkurentów. Najbardziej znane to: Kongres Gmin Rosyjskich kierowany przez Skokowa (byłego sekretarza Rady Bezpieczeństwa za Jelcyna) oraz Aleksandra Lebeda, także człowieka Jelcyna, którego rola w Naddniestrzu została mocno zawyżona przez media. To jest blok aktywnego PR, ale wygląda na to, że mają dość, na krawędzi. Przecież ludzie nie są tacy źli, jak sądzi władza, a większość z nich zrozumiała, że KRO wcale nie jest opozycją, a kremlowskim projektem skierowanym przede wszystkim przeciwko Partii Liberalno-Demokratycznej i Komunistycznej Partii Federacji Rosyjskiej. Ale mimo to ta organizacja zebrała ponad cztery procent!
  A nad dachem byli inni konkurenci, Derżawa-Rutskoj, gdzie uciekł Maryczew, Blok dla ZSRR - Tyulkin-Ampiłow, Narodowa Partia Republikańska Łysenki i bardzo wielu wszelkiego rodzaju. Trzeba powiedzieć, że komuniści również rozproszyli swój elektorat: Blok ZSRR zdobył ponad cztery i pół procent głosów, ale nie dostał się do parlamentu, a głosy przegrała Komunistyczna Partia Federacji Rosyjskiej, Partia Agrarna również nie przekroczyła bariery pięciu procent, podobnie jak inne organizacje lewicowe. W szczególności nie jest jasne, na co liczył były premier Ryżkow w wyborach z blokiem: Unią Pracy czy blokiem Govorukhina! Wybory z 1995 roku pokazały jednak najsłabszy wynik partii rządzącej w całej historii Rosji i największy odsetek głosów protestacyjnych.
  Chłopiec wystrzelił ponownie, naciskając przycisk joysticka bosymi stopami i kontynuował swoje rozmyślania;
  Żyrinowski w czasie kampanii wyborczej na ogół beształ władze, ale nie robił tego wystarczająco agresywnie. Ponadto jego frakcja poparła budżet na przyszły rok, dając kolejny powód do oskarżeń o orientację prokremlowską. Biorąc pod uwagę nastroje protestacyjne niemal całego elektoratu panującego w tych wyborach, nie trzeba było iść na kompromis z tym rządem! Ponadto Duma Państwowa nieoczekiwanie łatwo zatwierdziła Dubinina na szefa Banku Centralnego, choć ten ostatni był człowiekiem z kręgu Jelcyna, zwolennikiem reform rynkowych w radykalnej wersji Gajdara. Nawiasem mówiąc, Ziuganow również poparł tę kandydaturę, chociaż Dubinin był zaangażowany w Czarny Wtorek, pokazując, że też nie był pryncypialnym opozycjonistą!
  Podczas wyborów Żyrinowski nie chciał tworzyć żadnych bloków wyborczych, choć wyraziło to kilka mniejszych partii nacjonalistycznych. Ponadto Vengerovsky poradził zmienić nazwę partii na bardziej adekwatną politycznie i eufoniczną - na przykład Wielka Rosja! Żyrinowski wykazał się uporem w tej sprawie, chociaż słowo liberalny demokrata stało się już w tym czasie obraźliwe!
  Poza tym na partyjnej liście LDPR nie figurowali znani piosenkarze czy artyści, choć chętnych było dość. W szczególności Ałła Pugaczowa, która bardzo lubiła przyciągać uwagę prasy, mogła zgodzić się na drugie miejsce na liście partii LDPR. W żaden sposób jej to nie przeszkadzało, ale mogło stworzyć dodatkowy informacyjny powód, by wspomnieć o sobie. Plus możliwość zaproponowania pewnych projektów i ustaw do dyskusji w Dumie Państwowej. Nawet kompozytor Antonow znalazł się tylko na liście regionalnej, a potem całkowicie się pokłócili. Ogólnie rzecz biorąc, Żyrinowski: charakter ma bardzo złą cechę: niechęć do tolerowania silnych osobowości w swoim otoczeniu, tych, którzy bronią swojego punktu widzenia. Na przykład właśnie z tego powodu słynny hipnotyzer Anatolij Kaszpirowski opuścił partię; który zarzucał Władimirowi Wołfowiczowi autorytarne metody zarządzania i chęć otaczania się pochlebcami. Nawiasem mówiąc, muszę powiedzieć, że nawet Hitler szedł na kompromisy z ludźmi, których potrzebował i tolerował ich w swoim otoczeniu, dopóki nie stali się dla niego bezużyteczni lub niebezpieczni. Przypomnij sobie Rema, Strassera, Goebbelsa, którzy wyróżniali się lewicowością i sprzeciwem wobec władzy. Ale to właśnie dzięki takim osobistościom Hitlerowi udało się wyciągnąć maksymę głosów od komunistów i socjaldemokratów. Muszę też powiedzieć, że Żyrinowski zbyt często powtarzał: bez zastanowienia albo chwalił, albo skarcił Stalina. Ogólnie rzecz biorąc, sam lider Partii Liberalno-Demokratycznej w pewnym stopniu naśladował Stalina, tworząc własny kult, demonstrując przywiązanie do autorytarnych metod rządzenia, ale jednocześnie oskarżał komunistów o przemoc, chociaż sam tylko opowiadał się za przemocą, przemocą i więcej przemocy!
  W kontekście rosnącej popularności idei lewicowych Żyrinowski powinien był zająć bardziej wyważony stosunek do idei komunistycznych i pamiętać, że znaczna część elektoratu tęskni za czasami sowieckimi. Poza tym zewnętrzne atrybuty lewicowości nie przeszkadzałyby: na przykład niebieski kolor flagi LDPR jest wyjątkowo niefortunny! Po pierwsze budzi skojarzenia z gejami, którzy też są "niebiescy", a po drugie uspokaja, co nie współgra z zapalczywymi przemówieniami Żyrinowskiego! Najlepszą opcją na jego imprezę byłby fioletowo-czerwony. Orzeźwiający, wzywający do wyczynów, ale wciąż nie taki sam jak komuniści! Ponadto fiolet jest symbolem królewskości i mógłby przyciągnąć głosy zwolenników suwerenności, monarchistycznej i niekomunistycznej perswazji!
  Geniusz ponownie wcisnął przyciski joysticka i zapiszczał:
  - Moje zwycięstwo będzie chwalebne!
  I dalej mądre rozumowanie.
  Nie najlepszym pomysłem były też filmy, w których Żyrinowski grał błazna, w szczególności nie śpiewał zbyt dobrze! W tym przypadku nie było to najlepsze posunięcie, bo ludzie byli wtedy głodni w 1995 roku i chcieli poważnych zmian i poważnego lidera, a on nie był w nastroju do żartów! Trzeba powiedzieć, że prokremlowskie media już próbowały zrobić z Żyrinowskiego błazna i klauna i nie warto było wzmacniać tego wrażenia, dając nowe atuty swoim wrogom!
  W wyborach w 1995 r. CKW najpierw odmówiła rejestracji "Derżawy" - Ruckiego, a następnie "Jabłoko". Następnie obie strony zostały przywrócone przez Sąd Najwyższy. Istnieje kilka wersji tego epizodu: w szczególności, że Kreml i jego PR-owcy chcieli pomóc Jawlińskiemu w wyborach do Dumy, jako demokrata i mieszkaniec Zachodu, a Rucki, jak się wydaje, powinien był wyciągnąć głosy komunistów do siebie ....
  Wersja na pierwszy rzut oka jest logiczna, gdyby naprawdę chcieli usunięcia Jabłoko i Derżawy, to Sąd Najwyższy, utworzony na polecenie rodziny Jelcyna, nie przywróciłby ich! Przecież możemy sobie przypomnieć niedawne przykłady, kiedy Jabłoko, Inna Rosja i Ojczyzna nie zostały dopuszczone do wyborów bez podstaw prawnych. Na przykład usunięcie bloku Ojczyzny w 2006 roku z wyborów w Moskwie było z prawnego punktu widzenia absolutnie nielegalne! A więc w tym filmie, który stał się powodem dyskwalifikacji: nie było bezpośrednich wezwań do przemocy, pogromu, czystek rasowych, a nawet deportacji "Kaukazów". Mówiono po prostu o oczyszczeniu Moskwy ze śmieci... Tak, pojawiła się wzmianka o potrzebie przywrócenia porządku i emigracji. Ale... Po pierwsze, nie jest to sprzeczne z prawem, a po drugie, w każdym najbardziej nieszkodliwym filmie można znaleźć podpowiedź czegokolwiek. Możesz na przykład nawet kreskówkę "Poczekaj!" zakaz jako propagandę pedofilii. A że zając jest jak dziecko, podróżuje z dziecięcym biletem, a wilk z nim flirtuje, pieści... W tej sprawie sędzia nie miał prawa wykreślić bloczka Rodina z rejestracji! Proces Chodorkowskiego to osobny temat, nie będziemy o tym mówić w tym artykule. Ale wydaje się, że wszyscy rozumieją, że bez sankcji Kremla tak by się nie stało ...
  Tak, tak, ale nie do końca! W szczególności Rutskoi był wtedy uważany za zagorzałego wroga Jelcyna - nadal doszłoby do bezpośredniej konfrontacji zbrojnej! Ocena mocy była dość wysoka, a szanse na przekroczenie bariery pięciu procent są wysokie! No bo po co Kreml miałby oszukiwać szanse swojego wroga? Tak, choć Jabłoko jest partią demokratyczną, to dość opozycyjną: ani razu nie wspierała budżetów, zarówno w tej Dumie, jak iw następnej Dumie Jawliński zapowiedział, że będzie walczył o prezydenturę Rosji. Jaki jest więc szczególny powód, by wzmacniać Jabłoko: szczególnie w kontekście przyszłych wyborów prezydenckich jest to skrajnie nieopłacalne! Jawliński odebrał Jelcynowi głosy w pierwszej turze, a młody i wysportowany lider Jabłoka wyglądał znacznie atrakcyjniej niż zdyskredytowany, zgrzybiały Jelcyn.
  Tak więc pierwsza wersja nie jest do końca przekonująca, a sądy rosyjskie nie były jeszcze tak silnie uzależnione od prezydenta Rosji. W szczególności uniewinniono generała armii Warenikowa, członka GKChP, można przytoczyć inne przykłady, gdy sąd nie zawsze opowiadał się po stronie władzy.
  Najprawdopodobniej pewną rolę odegrała negatywna reakcja Zachodu na dyskwalifikację Jawlskiego, a reżim Jelcyna potrzebował pożyczek w przededniu wyborów, aby stworzyć pozory dobrobytu w kraju. Cóż, Rutskoy został usunięty przy tej samej okazji, więc zostali przywróceni do firmy. Nie pomogło to jednak Derżawie w pokonaniu bariery 5%. Wynik Ruckiego na poziomie 2,7 proc. można uznać za uniwersalny, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego sławę. Jednak kremlowski projekt KRO również przegrał. Żyrinowski nie wykorzystał wystarczająco skutecznie mównicy Dumy, ale trzeba powiedzieć, że skorzystał na tym, że cała prokremlowska propaganda działała przeciwko niemu. Wydawało się, że tworzy to obraz, że Żyrinowski jest wrogiem numer jeden władzy i gdyby Władimir Wołfowicz był bardziej konsekwentny w swoim sprzeciwie, jego wynik byłby znacznie wyższy.
  Oleg Rybachenko ponownie bardzo sprytnie okrył chiński pułk pociskiem odłamkowo-burzącym. Potem jego myśli stały się jeszcze bardziej harmonijne.
  Jednak krótkie przemówienia lidera Partii Liberalno-Demokratycznej w telewizji z groźbami pod adresem władz, raczej bojowymi apelami były ogólnie słuszne, tylko być może Jelcyn i Jelcyn osobiście powinni byli być bardziej aktywnie skarceni.
  Krótko mówiąc, w wyborach w grudniu 1995 roku Komunistyczna Partia Federacji Rosyjskiej zajęła pierwsze miejsce z prawie 23 proc., drugie LDPR 11,5 proc., trzecie NDR 10,3 proc., a czwarte Jabłoko 6,7 proc.
  Pozostałe czterdzieści partii nie przekroczyło progu 5%!
  Jak ocenić podobny wynik Żyrinowskiego? W ujęciu procentowym dwukrotny spadek w porównaniu z pierwszymi wyborami. Ale jeśli weźmiemy pod uwagę wzrost frekwencji o około 12 procent, to Żyrinowski uzyskał około 62 procent wyniku z 1993 roku. Czy to dużo czy mało?
  Biorąc pod uwagę wszystkie niesprzyjające okoliczności, jest to wynik pomiędzy zadowalającym a po prostu dobrym. Złe czynniki:
  1. Niezadowolenie elektoratu z działalności Partii Liberalno-Demokratycznej w Dumie Państwowej. Ludzie oczekiwali więcej od kandydata, który zdobył pierwsze miejsce, ale życie nie stało się lepsze. To prawda, że większość ludzi rozumiała, że Żyrinowski nie ma prawdziwej władzy, ale nadal panowało rozczarowanie.
  2. Obawa, że bojowy przywódca Partii Liberalno-Demokratycznej rozpocznie trzecią wojnę światową z katastrofalnymi skutkami. Ponadto wielu nie obawiało się powściągliwości Żyrinowskiego i obaw, że ustanowi totalitarną dyktaturę i zaleje kraj krwią. Jego histeria przerażała wielu.
  3. Sprzeciw Lidera Partii Liberalno-Demokratycznej to za mało. Zwłaszcza po raz pierwszy miesiące wojny w Czeczenii i sama prokremlowska propaganda obwiniały za to Żyrinowskiego, znacznie zawyżając jego lojalność wobec władz. Jednak sam Władimir Wołfowicz pragnął przyjaźni z Kremlem, tracąc wizerunek głównego wroga obecnej władzy.
  4. Niewystarczająca skuteczność wykorzystania dźwigni Dumy do realizacji populistycznej, finansowej polityki. W szczególności można było poddać pod głosowanie jedną populistyczną ustawę po drugiej, działającą na rzecz społeczeństwa. To właśnie zrobił Jelcyn w szczególności, oferując na Kongresie coś, co nie było realistyczne do spełnienia i zdobywając dla siebie punkty. Tak, a Jelcyn podczas wyborów wszystkim podniósł pensje i emerytury, a potem albo ich nie wypłacał, albo zjadła je inflacja. Łukaszenka i inni zrobili to samo, ale Julia Tymoszenko nie porzuciła twardej polityki monetarnej i przegrała wybory, tracąc jednocześnie wolność!
  5. Żyrinowski popełnił kolejny błąd w obliczeniach związanych z jego wyglądem. Niepotrzebnie przytył i przez to zaczął wyglądać znacznie gorzej. Ponadto głodni ludzie nie lubią brzuchatych i grubych ludzi. Tutaj, nawiasem mówiąc, Żyrinowski pokazał swoją drugą wadę, brak fanatyzmu w polityce, niewystarczającą siłę woli, aby utrzymać ciało w formie i nie przejadać się. Nawiasem mówiąc, nawet podczas wyborów w 1991 roku Żyrinowski był szczupły, nawet szczuplejszy niż norma, mając czterdzieści pięć lat. Sugeruje to, że Zhirik z natury nie jest skłonny do nadwagi, co oznacza, że \u200b\u200bnie było mu tak trudno utrzymać formę, w przeciwieństwie do np. Gajdara.
  To także istotna wada!
  7. W porównaniu z pierwszymi wyborami drastycznie zmniejszyła się ilość czasu antenowego, z którego mógł korzystać Żyrinowski. Bezpłatny czas antenowy został podzielony między 44 strony, a płatny czas antenowy nie mógł być czymś więcej niż darmowym czasem antenowym i można go było kupić tylko w nocy. Tak więc Żyrinowski nie mógł w pełni wykorzystać swojego wybitnego daru oratorskiego, jak to miało miejsce w 1993 roku. Chociaż na przykład miał więcej pieniędzy niż wtedy!
  6. Być może nawet najbardziej znaczący: gwałtownie wzrosła konkurencja polityczna i na polu wyborczym Partii Liberalno-Demokratycznej pojawiła się cała masa partii i bloków naśladowców. Spośród nich przede wszystkim KRO, Power, CHP i cała masa innych partii. A rząd był krytykowany przez wszystkich oprócz rządzącej partii Nasz Dom Rosji. Często aktywnie promowali i pokazywali w telewizji Borysa Fiodorowa i jego blok Naprzód Rosja, krytykując Czernomyrdina i rząd. To prawda, że sam Borys Fiodorow grał tylko w opozycję, mając nadzieję na pozyskanie elektoratu protestu. Ale większość ludzi mu nie wierzyła! Potem Borys Fiodorow wstąpił nawet do NDR. Bardzo aktywna była również Partia Narodowo-Republikańska Łysenki, której lider naśladował emocjonalne szaleństwo Żyrinowskiego i bynajmniej nie był urażony zainteresowaniem mediów. Poza tym działał blok Wedenkina, także byłego asystenta lidera Partii Liberalno-Demokratycznej i skrajny nacjonalista, oraz blok Baburina. Baburin jest także bardzo aktywną osobą, kiedyś prawie został mówcą zamiast Chasbulatowa. Krótko mówiąc, elektorat Żyrinowskiego został prawie rozwiązany przez podobnych sobowtórów i naśladowców. Poza tym lewica miała też nowe nurty, w tym te o stalinowskiej perswazji.
  W takich warunkach 11,5 proc. na 44 to rzeczywiście przyzwoity wynik, choć niższy niż możliwy przy rozsądniejszej polityce wyborczej. Na przykład Ziuganowowi udało się podnieść swój wynik z 13,5 proc. do 22,9, mimo że liczba zawodników wzrosła. Jeden blok "Za ZSRR!" zabrała ponad 4,5 procent wyborców! Jabłoko poniosło straty, ale poniżej jednego procenta, a biorąc pod uwagę partie, które zniknęły za barierą, powiększyło swoją frakcję. Razem mieli 46 posłów jako jednoosobowych. Ale "Wybór Rosji" zniknął po rozłamach, podobnie jak PRASA Szachraja.
  . ROZDZIAŁ 16
  Chińska armia została całkowicie zniszczona na czołgu IS-7. I znowu nastąpiła przerwa w bitwie z Niebiańskim Imperium. A Oleg Rybachenko, nie zastanawiając się dwa razy, naszkicował piękną i interesującą historię;
  Były ciężkie dni późnej jesieni. Niebiosa szlochały, obficie podlewając ziemię kroplami ołowiu. Świat był szary, złote liście kruszyły się, gałęzie drzew kołysały się na wietrze jak nagie ramy. Srebrna śnieżka stopiła się, nie zdążyła narysować skomplikowanych wzorów na oknach, by pokryć brązowoszarą ziemię olśniewającym dywanem.
  Dziewięcioletni chłopiec Sława Iwanow był smutny, wydawało się, że cały wszechświat jest spowity drutem kolczastym. Ze spuszczoną głową wrócił z niekochanej szkoły, gdzie również został pobity przez kolegów z klasy. Na twarzy pojawiają się niewyraźne siniaki, teczka jest podarta, nie ma ochoty wracać do domu, gdzie czekają na Ciebie natrętne pytania rodziców. A co gorsza, jutro znów będziesz musiał iść do szkoły, pogrążając się na oślep w Piekle Dantego dla młodzieży. W tym momencie, gdy do wejścia wkroczył chłopak o wyglądzie owcy pchanej na rzeź, mały człowieczek wyskoczył mu na spotkanie jak diabeł z tabakiery. Przypominał chłopca, ale jednocześnie nie był spiczastym nosem Pinokia, trzy bystre oczy - czerwone, żółte, zielone nieustannie mrugały.
  -Cześć! Powiedział mały człowieczek z oczami sygnalizatora świetlnego. I wyciągnął swoje, jakby w dotyku, drewniane dłonie.
  Sława nie potrząsnął nimi pewnie, był już w wieku, w którym dzieci rozumieją, że cuda się nie zdarzają, i wyglądał na raczej zszokowanego taką maskaradą.
  "On musi mieć cybernetyczne oczy" i okrył się specjalnym kartonowym kombinezonem.
  -Cóż, dlaczego tak ponuro! Pozwól, że się przedstawię, jestem Krore z planety Chrome. Widzisz konkretnie, przytłoczony duszną atmosferą planety. Jak masz na imię.
  - Slava lub Wiaczesław. Chłopak mruknął niepewnie.
  - A więc to Chwała. My - ja i Vint - przelecieliśmy obok waszej planety, tubylcy nazywają ją Ziemią, a my nazywamy ją Erbana. Nasz napęd hipertelepatyczny utknął w martwym punkcie, tracąc prawie całą swoją moc. Jest to obarczone faktem, że możemy na zawsze utknąć na waszej planecie. Pomóż nam. - Ale jestem tylko dzieckiem i nie rozumiem silników kosmicznych.
  Chłopak niepewnie wzruszył chudymi ramionami.
  - Nie musisz tego wymyślać. Nadchodzi Vint, wszystko ci wyjaśni.
  Przed nimi pojawił się temat, mocno przypominający Samodelkina z magazynu "Merry Pictures". Miał taką samą śrubę zamiast nosa, usta w kształcie krzyża i tylko trzy światła sygnalizacyjne w kształcie latającego spodka nadawały mu niezwykły kosmiczny wygląd. Palce rąk miały kształt kluczy wygiętych wieloma stawami. Chociaż w dotyku przypominały stal, Vint bardzo delikatnie uścisnął dłoń.
  -Nasz ludzki przyjacielu, kruche ciało.
  W głosie Vinta był żal.
  -A ja tak bardzo go od niego lubię, i aż tchnie smutkiem, taki jest temperamentny.
  Crore przyjaźnie poklepał go po ramieniu. Vint kontynuował nieco zmienionym tonem.
  -Kochanie, chcesz polecieć z nami w jakieś miejsce, zobaczyć inne światy.
  Chwała zadrżała. Zdawało mu się, że śpi i śni. Zobaczyć rzeczywistość to najlepszy sposób na uszczypnięcie się. Co zrobił. Nie bolało bardzo, ale Vint i Krore nadal stali obok siebie, niewysocy mniej więcej jego wzrostu, z szerokimi, lekko bezczelnymi uśmiechami.
  -Nie, nie jesteśmy z wosku i rozpłyniemy się na słońcu.
  Vint się roześmiał.
  -Teraz zerwijmy.
  Trójca wyszła z wejścia, na podwórku było błoto, buty chlupotały w kałużach.
  - Mam dość twojego prymitywnego sposobu przemieszczania się. Krohr powiedział i wyjął z kieszeni urządzenie, które wyglądało jak kostka Rubika.
  Ciszę przerwał ostry gwizd. Pięciu kolegów z klasy Sławy wylądowało na spotkaniu. To byli ci sami dzielni przegrani, którzy go pokonali. A teraz na ich pyskach pojawiły się sadystyczne uśmieszki.
  - Ta Królewna Śnieżka (Slava miał blond włosy) i wy dwaj przebrani dranie. Najbardziej odpowiednia firma
  Podeszli blisko, największy z nich, grubas o imieniu "Baran", próbował uderzyć w szczelinę Krora. Nagle ścisnął palce.
  - Hej ty "Pinokio". Baran dosłownie zakrztusił się ze złości. - No to puść, bo inaczej dostaniesz.
  Przyjaciel barana próbował kopnąć go w twarz, ale Krohr poruszył się i kopnął go ostro w brzuch. Chuligan upadł, łapiąc powietrze szeroko otwartymi ustami.
  -Konto jest otwarte. Pinokio uśmiechnął się.
  Potem wykonał ruch palcami: Baran zadrżał i stracił przytomność z bólu.
  - Od beczenia własnego, niech podziękuje, że nie rozpyliliśmy go na fotony w całej galaktyce.
  Pozostali trzej chłopcy zamarli, wpatrując się w stały punkt, po czym pobiegli w różnych kierunkach.
  - Tak się pokruszyły jak kręgle. Czy nie mówiłem ci, Sławo, że ludzkie dzieci są tchórzliwe.
  Chłopak zawahał się.
  -Nie wiem.
  -Więc wiedz. Tymczasem robimy sobie mały spacer.
  Śruba obróciła dźwignię i wydawało się, że wpadli w ziemię. Wokół panowała niemal kosmiczna ciemność.
  Slava drgnął i wbił się w tarczę, jakby był w szoku, szok był tak silny. Cała sala zadygotała i okazała się zalana czerwienią, komiczne twarze świeżo upieczonych przyjaciół tańczyły w szkarłatnych tonach.
  - Spieprzyłeś. Crore powiedział z entuzjazmem. Ale nie musisz tego robić, po prostu musiałeś zamrozić. Co teraz zrobimy?
  -Nic. Vint zabulgotał. Naładujmy baterie, a potem zobaczymy.
  Vint założył kask na głowę Sławy.
  -Zastanówmy się nad naszą baterią kwazarową.
  - O czym myśleć.
  - O wszystkim, co złe i obraźliwe. Pamiętaj, co najbardziej cię zdenerwowało.
  A w czym Ci to pomoże? Oczy Glory rozszerzyły się ze zdziwienia.
  Krohr cofnął nogę, jego "sygnalizacja świetlna" zaświeciła się z podniecenia.
  -Oczywiście nasz hipertelepatyczny generator żywi się negatywnymi emocjami. Przekształca je w siłę zdolną do przesuwania gwiazd z ich orbit. W końcu właśnie tym okazałeś się atrakcyjny - masz wiele negatywnych emocji.
  Z tego wszystkiego Slava zdał sobie sprawę, że kryje się w nim niespotykana energia iz jakiegoś powodu wszystko, co najgorsze w nim, jest zdolne do tego, że małe chłopięce walki blakną jak świeca na słońcu.
  - A ja jestem silny.
  Chłopak zacisnął pięści.
  -Masz potężne biopole - odpowiedział Śruba. Nasz mały statek rozpędzi się do superkosmicznych prędkości.
  W kokpicie statku natychmiast zrobiło się jasno. Slava widział urządzenia schludne jak w hali automatów. Przyciągając jego wzrok, Krohr włączył urządzenie holograficzne. Gwiaździste niebo rozświetliło się jak reflektor.
  -To twoja galaktyka, widzisz, kochanie, jest skręcona w spiralę.
  Chłopiec ze zdziwieniem zajrzał w nieznaną dotąd przestrzeń nieznaną nikomu z ludzi. Był szczęśliwy i trochę przestraszony, aby zajrzeć do tego cudu obcej technologii.
  -Ta czerwona kropka to miejsce, w którym aktualnie znajduje się łódź.
  -Rozumiem, aw tej chwili na Ziemi.
  zapytała chwała.
  - Nie, jesteśmy na księżycu. A jeśli chcesz, możesz podziwiać księżycowy krajobraz.
  Śruba włączyła cyberskaner, ściany statku stały się przezroczyste, a dziwaczny księżycowy krajobraz oświetlił całą powierzchnię kabiny.
  - Ten mały człowieczek, którego chcesz przebiec przez kosmiczne kratery.
  - zasugerował Vint żarliwym tonem.
  Chwała zawahała się.
  Ale tam nie ma powietrza.
  - Ale jest piasek. Nie bój się, że zabraknie, póki próżnia Ci nie straszna.
  Chłopiec natychmiast uwierzył swojemu dziwnemu przyjacielowi. Gdy tylko wyskoczył na powierzchnię księżyca, ciało ogarnęła niezrozumiała lekkość. Wydawało się, że nie skacze w pozbawionej powietrza przestrzeni, ale unosi się na wodzie. Jeden ostry skok w górę i gładko lądujesz na ziemi. Sława poczuł, że gdzieś już doświadczył podobnego uczucia. Właśnie tam - na karuzeli, huśtawkach? Nie, to bardziej jak skakanie we śnie. To samo uczucie powolnego spadania, jesteś jak liść unoszący się w powietrzu. Jak wysoko może skakać. To jest po prostu niezrozumiałe dla umysłu.
  -Nadczłowiek! Chłopiec krzyczy i kopie z całej siły.
  -Kiedy uderzysz w asteroidę, bądź ostrożny i możesz odlecieć.
  - W takim razie zagrajmy w dogrywkę. zasugerowała Chwała.
  -Co to za pomysł. Vint mrugnął swoimi jak na światłach drogowymi oczami.
  - No dalej, kto kogo dotknie, złapie.
  Gra się rozpoczęła i choć Vint i Krore byli znacznie szybsi od chłopca, ten bardzo umiejętnie poddał się, w wyniku czego gra okazała się zabawna. A kiedy Krohr zaproponował Sławie, żeby coś zmienił na hełmie, poczuł potężną siłę wpływającą do lędźwi ciała.
  -Wow! Po raz pierwszy czuję całkowitą przemianę w sobie.
  Chłopiec natychmiast wyskoczył trzydzieści metrów w powietrze, po czym dość ostro wyskoczył na powierzchnię, zostawiając głębokie ślady stóp.
  - Hej, spróbuj mnie dogonić.
  Jednak trochę Pieprzyć, nie zawstydzony ostrym skokiem, dogonił chłopca, uderzając go lekko palcami w klatkę piersiową.
  -Dziecko, wciąż jesteś do nas porównywany. Bez względu na to, jak bardzo się starasz, dogonimy cię.
  Po tym Slava miał dość grania, złożył ręce razem, pochylił głowę.
  - Okazuje się, że mi się poddaliście - dwulicowi kłamcy.
  - Po co kłamiemy, bo to jest gra, aw grze walczą i każdy ma prawo do własnej taktyki. A naszą strategią jest pomaganie wszystkim słabym istotom żyjącym we wszechświecie.
  Chyba mamy dość księżyca. Kontynuował myśl Vint. Możemy wszystko, chcesz, żeby chłopak zobaczył inne światy i wszechświaty?
  -Oczywiście, chcę! Twarz Slavika znów rozjaśniła się radością. Nawet siniaki zdawały się być ozdobą zarumienionej twarzy.
  -Więc wsiadaj na statek i leć.
  Slavik usiadł w fotelu głównego pilota - podziwiając majestatyczny obraz krajobrazu nieba. Na Ziemi nie można zobaczyć tak wielu jasnych gwiazd naraz, gęsta ziemska atmosfera utrudnia obserwację kolosalnej wielkości rozgwieżdżonego nieba.
  A tutaj w próżni widać wszystko, aż do najmniejszego kamyczka gwiazdy. Slava podziwiał niebo, czuł się dobrze i zadowolony, bo obserwował to, co widziało zaledwie kilkadziesiąt, maksymalnie kilkaset osób.
  -Teraz statek kosmiczny wejdzie w hiperdryf i będziesz mógł zaobserwować coś, czego nikt wcześniej nie widział.
  Slava wyciągnął palce do panelu.
  Vint przewrócił oczami. Potem delikatnie, ale stanowczo uderzył go w dłonie.
  - Nie dotykaj urządzeń. Możesz przekręcić zły hak i wpaść do połowy wszechświata w czarną dziurę.
  Slavik otworzył szeroko oczy.
  - Gwizdać.
  - Nie, przybyliśmy z innego wszechświata, nieporównanie bardziej rozwiniętego niż ten. I mamy w sobie ukryte kolosalne zasoby energii, w porównaniu z którymi miliardy gwiazd to pył. Zobacz, jak nabieramy prędkości.
  Najpierw ciała niebieskie się skondensowały, wydawało się, że jest ich więcej przed nami, a widmo przesunęło się na niebieską stronę. Przeciwnie, gwiazdy stały się rzadsze i przyciemnione, nabierając czerwonego odcienia.
  - Kontynuuj zwiększanie prędkości. Krohr wychrypiał.
  Gwiazdy szybko rozbłysły za burtą, ich widmo przesunęło się, zmieniając się w solidną purpurową poświatę. Chwała obejrzała się. Była absolutna pustka. Gwiazdy po bokach były rzadkie i słabe. Patrząc na chłopaka, który otworzył usta ze zdziwienia, Vint nawet nie wyjaśnił.
  - To są prędkości nadświetlne. Fotony gwiazd, które są za nami, pozostają w tyle za statkiem, co oznacza, że po prostu ich nie widzimy. Mało tego, doganiamy fotony, które przeleciały do przodu, co oznacza, że widzisz wszystkie gwiazdy jednocześnie, zarówno z tyłu, jak i z przodu, a także częściowo lecące z boku. Tutaj są skuleni przed tobą na monitorze. Jeśli dodamy trochę więcej prędkości, staną się one dla ciebie niewidoczne, wchodząc w ultrafioletową część widma. Patrzeć.
  Śruba obróciła kierownicę, a fioletowa poświata natychmiast przygasła, a potem całkowicie zniknęła.
  - Cóż, od śruby. Teraz nic nie widać.
  Czarna przestrzeń od razu stała się ponura i ponura. Crore mrugnął chytrze.
  -Teraz dodamy prędkość. Statek kosmiczny przeszedł przez iskry, a ekran ponownie rozbłysnął.
  - To my włączyliśmy konwerter promieniowania gamma na zwykłe światło. Teraz znów widzisz gwiaździste niebo.
  Gwiazdy naprawdę latały za burtą w szalonym trybie. Minęli już przylegającą do Ziemi część galaktyki i przenieśli się do jej centrum. Tutaj trochę zwolnili. Podziwiać dziwaczny kwiatostan. Bolało mnie to, jak gęsto migotały niezliczone gromady gwiazd. Więcej niż jedna osoba na ziemi nie widziała tak niesamowitego kwiatostanu. Rubiny, diamenty, szafiry, topazy, szmaragdy, agaty i inne kamienie zdawały się migotać sproszkowane w przestrzeni. Ich oślepiające światło ustąpiło, przeświecając przez wszystkie wnętrza. Chwała zamrugała. Śruba się roześmiał, był wykręcony z napięcia
  - Ten człowiek nigdy czegoś takiego nie widział. To jest centrum galaktyki. Spójrz, nie oślepiaj.
  "Wesołe małe ludziki" roześmiały się bezdźwięcznym śmiechem.
  - Jak szybko lecieliśmy?
  Najmniejszy to tysiąc parseków na sekundę. Jeden parsek to prawie trzy lata świetlne. Oznacza to, że w ciągu jednej sekundy przemierzamy drogę, którą pokonuje światło przez prawie trzy tysiące ziemskich lat.
  Chwała nigdy nie przestała dziwić - Wow, cóż, prędkość.
  Vint mrugnął chytrze.
  -Prędkość wciąż nie jest wystarczająco duża, aby latać od wszechświata do wszechświata, ale możemy ją zwiększyć wielokrotnie. Czy chcesz ścigać się po całym świecie?
  - Już powiedziałem, że chcę!
  -Więc trzymaj się mocno, nowe przyspieszenie będzie bardziej strome niż poprzednie.
  Gwiazdy zbladły na chwilę, a potem ruszyły w szaleńczej kawalkadzie. Ruch mini-statku kosmicznego przyspieszał i przyspieszał. Całe galaktyki wypadły za burtę. Światło rozmywało się i migotało, a szaleńczy bieg statku kosmicznego narastał i narastał.
  Poruszamy się już z prędkością miliona parseków na sekundę. To wciąż nie jest duży overclocking. Dotarcie na skraj twojego maleńkiego wszechświata zajmie dzień. Ale my, Vint, przycisnęliśmy palec do ust - możemy przyspieszyć jeszcze bardziej, jeśli włączymy akceleratory hiperultraplazmatyczne.
  Slava został lekko wciśnięty w krzesło i zmuszony do zakrycia twarzy rękami, aby nie oślepnąć od obfitości promieni gwiazd. Nawet palce prześwitywały.
  -Nasza prędkość wynosi dziesięć milionów parseków na sekundę. Nadal przyspieszamy.
  Ognisty blask stał się gorący, światło przepaliło wnętrza. Widząc to, Krohr włączył filtr światła.
  - Mówiłem ci, że Ziemianie są słabi. Konieczne jest nadanie jeszcze większego przyspieszenia i wzmocnienie pola siłowego, czyniąc je nieprzenikalnym dla promieni.
  -Nasza prędkość wynosi sto milionów parseków. Śruba zapiszczała.- Wkrótce zbliżymy się do prędkości subtelepatycznej.
  - Ale to jest mało prawdopodobne, prędkość myśli jest nieskończona, a silnik hipertelepatyczny może przyspieszyć do nieskończoności. Poza tym nie wiesz, jak pożywne są negatywne emocje. Ścigaliśmy się już w połowie wszechświata i nie zużyliśmy jeszcze jednej setnej procenta.
  Crore odpowiedział.
  - Tak, ten chłopak to prawdziwy skarb. Swoją drogą, Slavka, nasza prędkość osiągnęła miliard parseków na sekundę.
  Nagle gra światła za burtą została przerwana, zrobiło się ciemno i tylko światło wewnątrz miniaturowego statku kosmicznego rozświetliło czarną próżnię.
  -Gdzie jesteśmy? Slava zapytał naiwnym głosem.
  - I nigdzie w przestrzeni międzywszechświatowej. Cyberskanery jeszcze nie umarły, ale wokół nie ma prawie żadnej materii, jest tylko próżnia, nadprzestrzeń i wiele pól.
  - Jesteśmy w pustce. Chłopak poczuł strach.
  -Możesz to powiedzieć. Ale nie bój się, wkrótce znajdziemy się w innym, znacznie większym wszechświecie niż twój świat. Tam będziemy mieli miejsce na twórczą aktywność.
  - Istnieje wiele wszechświatów i są one zlokalizowane nie tylko w przestrzeni trójwymiarowej, ale także wielowymiarowej. Miar są miliony, ciągle się zmieniają, przekształcają. Aby nie szokować różnorodnością form, przeniesiemy się do zwykłego trójwymiarowego wszechświata. Najważniejsze, że różni się od twojej sfery tym, że czary i magia są w niej bardzo rozwinięte. To wszystko intrygi telepatii, możliwość wpływania na otoczenie materialne poprzez wpływy werbalne. Znajdziesz się w bajecznym super-królestwie, świecie fantazji i marzeń.
  Co ja tam będę robić! W końcu czary są dla mnie tajemnicą za siedmioma pieczęciami.
  - To wciąż tajemnica, a będąc w innym świecie, szybko nauczysz się magii. Sam Harry Potter nie będzie dla ciebie wyzwaniem. Jeśli jednak ten wszechświat Ci nie odpowiada, to znajdziemy dla Ciebie inny. Może lubisz technologię hiperplazmatyczną - nauczymy cię, jak to zrobić, ale na razie nasza trójka ma do wykonania specjalne zadanie, a do tego potrzebujemy chłopca takiego jak ty.
  -Po co?
  -Ponieważ jesteś człowiekiem.
  -Nasza prędkość osiągnęła dziesięć miliardów parseków na sekundę. A to oznacza, że wkrótce gwiazdy zaczną wirować nad nami. Vint wypuścił z ust kawałek dymu.
  I rzeczywiście, jak w bajce, przed nimi rozbłysła cudowna łuska świetlna. Prędkość statku kosmicznego spadła, a oni wpadli do baśniowego świata. Gwiazdy tego wszechświata były wyjątkowe, nie okrągłe, ale kwadratowe, trójkątne, w postaci stożków i pryzmatów. Każda gwiazda była wyjątkowa i niepowtarzalna, różniąca się kształtem lub nieuchwytnym odcieniem światła.
  Chwała tak zamarła z otwartymi ustami, że to co zobaczył przeszło najśmielsze przypuszczenia.
  Gwiazdy unosiły się powoli za burtą, wyglądały jak ogniste wyspy na czarnym aksamitnym morzu.
  W końcu ich oczom ukazała się duża planeta o średnicy około dziesięciu słońc w kształcie walca. W samym środku tego cylindra znajdował się gigantyczny zamek w stylu gotyckim. Jego tysiąckilometrowe ściany były dobrze widoczne z orbity.
  -Tutaj w tym zamku mieszkają król i królowa, którzy bardzo chcą mieć następców tronu. Ciąży na nich jednak straszne zaklęcie. Tylko niewinne dziecko z innego wszechświata może złamać to zaklęcie. - powiedział Crore.
  A teraz musimy, jak mówią ludzie, wylądować na powierzchni planety.
  Lądowanie powiodło się, wykonując zakręt, przelecieli obok gigantycznych posągów potężnych orłów.
  - Wszelka chwała, wynoś się. Śruba podał rękę i pomógł wyskoczyć z małego statku.
  - Pokłoń się planecie.
  Slava lekko się ukłonił. Siła była mniej więcej taka sama jak na ziemi, chociaż gigantyczny pałac był szokujący. Wtedy otworzyła się przed nimi długa na kilometr kryształowa brama. Trzej przyjaciele weszli do korytarza bogato wyposażonego w złote i drogocenne posągi. Były też czworoogoniaste delfiny, obcy żołnierze z bronią megaplazmową. Piękne bukiety naturalnych kwiatów, wyrzeźbionych z rubinów, nadal kołysały się i ciągnęły za głowy. Dziwaczne ryby pływały po sali, mieniąc się błyszczącymi łuskami.
  -To dziwne, jak mogą unosić się w powietrzu? - zapytał chłopiec.
  -Antygrawitacja! Crore odpowiedział. - Jeszcze tego nie zobaczysz.
  Wszystkiego innego było bardzo dużo, najróżniejszych rzeczy, które urzekały oko i zadziwiały wyobraźnię dziewięcioletniego chłopca, ale opisanie takiego splendoru zajęłoby bardzo dużo czasu.
  Było zbyt długo, by przejść stukilometrowym korytarzem, więc Vint nacisnął guzik i teleportowali się prosto do sali tronowej. Główna lokalizacja królów gwiazd była niesamowita. Pośrodku sali stał tron, imponujący jak góra, w kształcie spiralnego akweduktu, na którym topiono małe, ale jaskrawo umeblowane łódki. Od czasu do czasu wybuchały fajerwerkami, najjaśniejszą kaskadą iskier, które zalewały otaczającą przestrzeń panującego wokół półmroku. Potem zaczęła grać wspaniała muzyka i rozbłysła poświata wulkanu. Ognista czerwona lawa przecięła atmosferę, a para królewska wyłoniła się z oślepiającej chmury. Wydawali się młodzi i bogato przy tym gustownie ubrani. Na piersi króla znajdował się łańcuch ze szmaragdami wraz z wizerunkiem niebieskiego pudla. Przeciwnie, łańcuszek, który zdobił szyję królowej, był wykonany z szafiru. Przechylił pysk w stronę chłopca, pies zaskomlał cicho i potrząsnął ogonem. Król uśmiechnął się, a jego zęby świeciły jak żarówki.
  - Witam cię mój gość o imieniu Slava. Ty, jak mówi mój talizman, jesteś bardzo dobrym chłopcem i potrafisz wypełnić swoje przeznaczenie.
  Osoba królewska ułożyła frazy nieco nieludzko, ale znaczenie było jasne nawet bez tłumaczenia. Chociaż to dziwne, jak mieszkaniec innego wszechświata może znać rosyjski.
  -To telepatia. - szepnął Crore.
  - Mamy wielki smutek dziecka. Jedyna córka zostaje uwięziona przez międzygalaktycznego tyrana Eletromendosa. I potrzebujemy rycerza, który byłby w stanie ją uwolnić. Wielka przepowiednia mówi, że przyjdzie z małego wszechświata z okrągłymi gwiazdami. Dwaj moi starzy przyjaciele Vint i Krohr przyprowadzili cię do pałacu, teraz musisz przejść poważną próbę i pokonać hiper-tyrana.
  Slava uśmiechnął się, wydawało mu się, że za plecami wyrosły mu skrzydła i całkiem nieźle radzi sobie z potworem terroryzującym cały nieskończony wszechświat.
  -Jestem gotów walczyć z wrogami i uwolnić twoją córkę.
  - W takim razie Vint i Kron są w drodze i poprowadzą cię, ale najpierw musisz przejść mały test. Rodzaj tekstu o przydatności zawodowej.
  -Z radością.
  Vint i Krore złapali chłopca za ramiona i znaleźli się z powrotem na ministatku.
  -Tex ma tekst, a teraz polecimy na planetę, która znajduje się prawie obok dużej gwiazdy.
  Miniaturowy statek zawrócił i znaleźli się przed niebieską planetą z pieniącymi się chmurami.
  Vint wyjął urządzenie.
  - Żegnaj Śnieżko.
  Pstryknięcie palcami i Chwała była, gdziekolwiek myślisz. Przed nim stał szary budynek szkoły, który stanął na krawędzi. Za nim stoi ciężka teczka, co oznacza, że musi iść na nudną i wściekłą lekcję. A to jest strasznie niepożądane. Nogi stały się kruche i drżały. Czy to naprawdę był tylko sen czy halucynacja? Chłopak przetarł oczy i niezdarnie próbował się uszczypnąć. Zraniony. Więc to jest rzeczywistość, on naprawdę musi iść do szkoły. A niebo płakało, było wilgotno i zimno, wiał zimny wiatr. W oddali rozległo się wezwanie. Nogi mimowolnie ruszyły do biegu. Musisz zdążyć na rozpoczęcie zajęć.
  Chłopak lekko zdyszany wbiegł do klasy. Ponury nauczyciel Rudolf Frankenstein powitał go zwierzęcym rykiem.
  Znowu się spóźniłeś. Szkoda, że teraz stare czasy minęły i nie można cię wychłostać. Zostaniesz po szkole, umyjesz klasę.
  Jadowity chichot z tyłu. Baran szepcze, pokazuje pięść i środkowy palec.
  - Pokonamy cię w przerwie. Zamieńmy to w kotleta Królewny Śnieżki.
  I ostry śmiech. Nauczyciel udaje, że nie słyszy.
  Lekcja wydaje się długa i nudna, na dodatek "Baran" i jego kompania zaczynają pluć przeżutym papierem ze słomek.
  Strach mimowolnie wpełza do duszy, boli żołądek, dreszcze ogarniają ciało. Z dreszczykiem czekasz na zmianę, gdy czepia się ciebie nikczemna piątka. W końcu rozbrzmiewa dzwonek, a jego nogi mimowolnie podrywają się do biegu - chłopcu spieszy się, by zmęczyć się złowrogimi rówieśnikami. Ucieka, próbując ukryć się w najciemniejszym kącie szkoły, gdzie te wampiry nie mogą go znaleźć. Slava wspiął się pod szopę i znalazł się na ulicy. Przetłumaczył, był oddech, jak cienie dzieci-potworów pojawiły się z różnych stron, były właśnie tam.
  - Cóż, głupiec uciekł. Byłeś "Królewną Śnieżką", a ta herbata będzie "mokra".
  Baran uśmiechnął się sadystycznie.
  -Stań na omszałym, to cię uderzymy, inaczej położysz się jak trup.
  - Nie, chłopcy nie. Slava wymamrotał leniwie.
  - Potrzebujemy kozy. I cokolwiek zwolnisz, idź dalej.
  Był baranem prawie o głowę wyższym od Sławy i półtora raza mocniej zadał silny cios w twarz. Dziecko drgnęło, oko spuchło niemal natychmiast. Potem nastąpił szturchnięcie w nos, popłynął Yushka. Partner "Barana" rzucił się do walki, uderzając w żebra, ale potężny przywódca lekko go powstrzymał.
  - Czekaj, niech padnie na kolana. Cóż, "Królewna Śnieżka" stanie się omszona.
  Krew kapała z nosa Slavy, jej oczy łzawiły, ale oprócz strachu w jej duszy zaczęło budzić się inne poczucie dumy i godności.
  Nie, nie będę klękać.
  "Baran" udał zdziwienie.
  - W ten sposób ten palant mi się sprzeciwia. Następnie zjedz przekąskę.
  I poruszył się z całej siły w uchu. Sława zadrżał w głowie, jego ucho zrobiło się purpurowe.
  - Nie, nadal nie będę. W jego głosie była nieustępliwość, obezwładniająca strach.
  - Więc nie żyjesz. zabijemy cię.
  Przywódca ponownie zamachnął się iz całej siły wbił się w kość policzkową. Slava odsunął się nieco na bok i cios wyszedł niewyraźnie.
  - Trzymaj się Śnieżko. "Baran" wykonał groźny gest.
  Chuligan zaatakował Sławę, rozłożył ręce i przygwoździł je do ściany. Wtedy młody wódz wyjął zapałki i zapalił papierosa.
  -Teraz zrobię ci kauteryzację. Padnij na kolana lub przeżyj szalony szum.
  Slava przestraszył się nieznośnie, już chciał się poddać i uklęknąć, gdy przypomniał sobie wesołą twarz Krory i szydercze spojrzenie Vinta. Szczególnie nieznośne było wspomnienie wyjątkowo surowej i życzliwej twarzy króla z innego rozległego wszechświata. Uklęknąć oznacza ich zdradzić. I jakim bohaterem jest wtedy gotów rzucić wyzwanie tyranowi Eletromendosowi, jeśli najzwyklejsi chuligani doprowadzą go do śmiertelnego dreszczu.
  Kiedy papieros dotknął jego czoła, Slava wrzasnął i gwałtownie wyrwał prawą rękę.
  Mocno zaciśnięta pięść z rozpaczliwą furią opadła na szczękę "Barana".
  Wybałuszył oczy ze zdumienia, oszołomiony i z hałasem przewrócił się na plecy. Tutaj Slava poczuł w sobie niezwykłą wściekłość i siłę. Miotał się jak zawodowy kickboxer, uderzając i kopiąc. Minęło pół minuty i cała piątka leżała nieprzytomna. Sława stał z dumnie uniesioną głową, z rękami w górze.
  -Zwycięstwo! Jak mogłem to zrobić!
  Zadzwonił dzwonek na lekcję, tyle że tym razem nie wywołał zwykłego dreszczu, ale zabrzmiał jak słowiczy tryl. Chłopiec wleciał do klasy jak na skrzydłach. Tutaj nie powiodło mu się znikąd. Slava nawet nie usiadł, by wypowiedzieć słowo, kiedy znalazł się w kosmosie. Nie bał się - teraz sam diabeł się go nie boi i szeroko otworzył oczy. Gwiazdy wydawały się słodkie i drogie, wcale nie było straszne, wręcz przeciwnie, w stanie nieważkości czuje się dziwną lekkość. Dziecko lekko odwróciło głowę. Śruba i Krore unosili się obok niego.
  -Ta "Królewna Śnieżka" się przestraszyła. Przykro nam, ale nie mogliśmy zrobić inaczej: powinieneś był przezwyciężyć strach w swojej duszy.
  Więc to nie był prawdziwy test.
  -I nie! To wszystko było prawdziwe, mamy moc, aby zabrać cię na Ziemię, a nawet nieznacznie przesunąć oś czasu. Jak? To jest tajemnica istot, które posiadają milion wymiarów. Teraz zdałeś egzamin i przejdziemy do innych, poważniejszych spraw.
  -Co?
  Śruba zaskrzypiała metalicznym głosem.
  - Na przykład uwolnij jedyną dziedziczkę króla Ezarama. Pokonanie Eletromendos nie będzie łatwe, tryliony światów jęczą pod jego piętą. Ale odniosłeś pierwsze zwycięstwo nad własnym strachem.
  - Strach przed małą śmiercią - pokonując go zbliżamy się do nieśmiertelności.
  - dokończył myśl Kroor. Przed nimi pojawił się znajomy kształt cylindrycznej planety.
  . EPILOG
  Po serii oszałamiających ciosów i porażek Cesarstwo Niebieskie zgodziło się na pokój i obiecało nie atakować ponownie posiadłości carskiej Rosji.
  Wielka Szóstka uznała, że jest za wcześnie na podbój Chin i że mogą zgodzić się na korzystne warunki. W rzeczywistości część Mongolii, południowy region Usuri, Primorye, a nawet Korea odeszły od Rosji. Były to korzystne porozumienia - pozwalające carskiej Rosji Aleksieja Michajłowicza zdobyć przyczółek na Syberii i na wybrzeżu Pacyfiku. I czuć się względnie bezpiecznie.
  I na tym zakończyła się chwalebna wojna praktyczna, a na sześciu bohaterów czekały inne rzeczy!
  
  
  NIEŚMIERTELNA KRÓLOWA PRZESTRZENI
  Królowa naprawdę chciała wyglądać młodziej. Wysłała więc całą ekspedycję w poszukiwaniu zwierciadła nieśmiertelności. Patrząc w to, możesz zmienić się w młodą dziewczynę.
  W końcu poszukiwania zakończyły się sukcesem, ale... Dżin w lustrze powiedział do starszej królowej:
  - Przywrócę ci młodość, ale staniesz się niewolnikiem!
  Królowa odpowiedziała z szczerym uśmiechem:
  - Jeśli młodość jest wieczna, to zgadzam się na niewolnictwo!
  Dżin rzucił zaklęcie. Królowa zamieniła się w dziewczynę, która prawie naga w jednej przepasce na biodrach kopała motyką pole. A sama pracowała i ciężko pracowała.
  Tylko młode ciało prawie nie bolało i nie było zbyt zmęczone. Ale to było bardzo upokarzające i nudne. To było na jakiejś planecie z dwoma słońcami. A struktura jest jak w późnym średniowieczu.
  Ponadto zamrożone w formacjach. Królowa pracowała przez wiele dni i stała się nudna. Stała się prawie jak zwierzę, tylko we śnie przyszła do niej wolność. I zawsze ciężko pracuje w kajdanach. Byłej królowej jest bardzo ciężko. I dotyk bata nadzorcy na nagim ciele, jak rozpalone do czerwoności żelazo.
  W końcu w jej życiu nastąpiła zmiana. Tylko na gorsze. Właściciel zmarł, a jego spadkobierca został całkowicie zrujnowany. A dziewczynę sprzedano do kamieniołomu.
  Teraz musiałem dźwigać ciężkie kosze, pracować nago w łańcuchach, dostawać baty i spać na kamieniach.
  Królowa była teraz znacznie bardziej udręczona. Dżin oczywiście zastawił na nią pułapkę. Tak, jest nieśmiertelna i nie starzeje się, ale w mękach, jak w piekle.
  Chociaż silne ciało jest przyzwyczajone do stresu. A królowa postanowiła uciec.
  Za pomocą długich włosów zaczęła spiłować łańcuch, którym przykuli jej bose stopy i mocną szyję na noc. Powoli spiłujesz stwardniałe żelazo włosami, ale królowa ma akurat dość czasu - nieśmiertelna. Inna sprawa, że po ciężkiej pracy w kamieniołomach trzeba się wyspać, a codziennie trochę się widziało.
  Ale i tak pijesz.
  Królowa przepiłowała się, a potem zapadła w sen. Następnie przy następnym piłowaniu ponownie.
  Aż w końcu zerwała linki.... Nie była jednak w stanie uciec. Strażnicy podnieśli alarm.
  Królową złapano i bez litości pobito batem. Następnie spalili pięty rozpalonym do czerwoności żelazem. Następnie wypalili piętno zbiegłego niewolnika. I znowu wysłany do kopalń.
  Niewolnicy umierają tak często, a ona ciężko pracuje od lat. Niech więc pracują w kajdanach.
  I każdej nocy sprawdzali jej łańcuch.
  Królowa spała w kajdanach i była ciągle biczowana.
  Założono jej ciężkie łańcuchy i bili batem, gdy tylko pracowała trochę wolniej.
  Królowa już powąchała smród i nie była chora. Infekcja go nie wzięła, przy skromnej i monotonnej diecie nie powodował bólów żołądka. Wieczna dziewczyna cierpiała, ale nie umarła. A lata płynęły i płynęły. Kopalnie stopniowo się rozwijały i wyczerpywały.
  Tutaj ponownie zostaje przeniesiona do innej pracy. Wyprany z brudu, wystawiony na sprzedaż.
  Tutaj królowej w końcu się poszczęściło. Nabywcą okazał się jeden z dostawców gladiatorów na arenę.
  Królowa była bardzo sucha i żylasta, ponieważ spędziła ponad sto lat w kopalniach w ciężkiej pracy. Jest bardzo silna i wytrzymała, trzymając nad głową ciężki kamień.
  Oczywiście jej siła przyciągnęła dostawcę. Spojrzał na jej zęby: ani jednej dziury, a tak duże i mocne. Czułem stal, odlewane mięśnie - jak kamień!
  I oczywiście kupiłem tak zdolną kopię!
  Potem zaczęło się inne życie królowej. Również surowe z treningiem, walkami, zastraszaniem, klapsami, ale o wiele bardziej zabawne.
  Królowa była młoda cieleśnie od przeszło dwustu lat, a odznaczała się wielką siłą i wytrzymałością, dzięki przymusowemu treningowi w nieustannej ciężkiej pracy.
  To dało jej pewną przewagę nad innymi dziewczynami. Co więcej, wszystkie blizny i skaleczenia na jej muskularnym ciele zagoiły się bardzo szybko i bez śladu.
  Królowa była również szybka, miała dobrą nieśmiertelną reakcję i bardzo pilnie się uczyła. Nie wszystko ułożyło się jej od razu, ale ma bardzo wytrwałe ciało.
  Z początku więc wygrywała kosztem siły, wytrzymałości i witalności. A potem jej umiejętności zaczęły rosnąć.
  Na początku nie miały najsilniejszych rywalek, ale stopniowo, wraz z doświadczeniem, jej poziom rósł.
  I tak królowa zaczęła zdobywać i wybitne kobiety. A nawet walcz z ludźmi i zwierzętami!
  Zgodnie ze zwyczajem cesarstwa, po stu zwycięstwach w walkach gladiatorów można uzyskać wolność.
  Nieustępliwa królowa, choć otrzymywała rany i zadrapania od kłów, ostatecznie zdołała wygrać setną bitwę.
  Wtedy otrzymała wolność z rąk Cezara. I mogła już sama zarabiać w bitwach lub uczyć dziewczyny szermierki.
  I wkrótce królowa, piękna i już bogata, a jeszcze młoda ciałem, wyszła za mąż za szlachetnego patrycjusza.
  I stara i brzydka. Ale nie jest nieśmiertelny i wkrótce zmarł.
  Królowa, teraz wiecznie młoda wdowa, miała za kochanków tuzin przystojnych młodych mężczyzn.
  I wielkie bogactwo.
  Wygląda więc na to, że znalazła szczęście... Owoców postępu chyba mało - no cóż, nauka jakoś nie rozwija się w tym cesarstwie. I ogólnie na planecie. A pistolety i muszkiety są najbardziej prymitywne. Wszystko dosłownie zamarzło.
  I tak imperium popadło w ruinę, nowy najazd barbarzyńców... Królowa znów jest w niewoli i niewoli. Ale odkąd była młodą pięknością, została konkubiną miejscowego chana.
  I aż umarł i zdradził ją spadkobiercy. I on też zmarł jakiś czas później.
  A królowa została wystawiona na aukcję. Rozebrany do naga i sprzedany szlachetnemu szejkowi. I była z nim aż do śmierci szejka. I znowu dziewczyna została wystawiona na aukcję. I tym razem trafiła do pałacu sułtana. Będąc nieśmiertelną, była w stanie owinąć monarchę i zostać pierwszą żoną.
  Ale pech, nieśmiertelna dziewczyna nie mogła urodzić dzieci. A kiedy sułtan zmarł, jego spadkobierca kazał ponownie zakuć królową w łańcuchy i wysłać ją do kopalni.
  I znowu królowa w piekle. W kajdanach, podczas ciężkiej pracy, ciągnęła kamienie w koszu, rąbała kamień łomem. Do tego skąpe, monotonne jedzenie, bicz, smród, łańcuchy. I każdej nocy jest gwałcona przez strażników. Chociaż królowa nawet to lubiła, jej młode ciało z łatwością dochodziło do orgazmu.
  I tak wieczna dziewczyna spędzała rok po roku, dekadę po dekadzie.
  Aż w końcu ta kopalnia nie została wyczerpana, ale minęło dwieście lat. Nikt nie pamiętał, kim była ta królowa. I ponownie wystawiono go na aukcję. Jak zwykle naga i muskularna. Oczywiście mycie przed tym.
  I znowu ją kupili, do wojska, więc była bardzo silna fizycznie. Tak, i zręczna, wiedziała, jak walczyć mieczami.
  A królowa rozpoczęła karierę wojskową. Brała udział w wielu bitwach, była wytrwała, silna, wytrzymała, cały czas biegała boso. I stopniowo jej kariera poszła w górę.
  Tutaj jest już dowódcą pułku kobiet i ma znaczne bogactwo. I znowu znajduje dla siebie dochodowe przyjęcie i otrzymuje w posiadanie ogromny majątek.
  Taki jest zygzak nieśmiertelnego życia: raz w górę, raz w dół!
  Królowa oczywiście została wdową, a następnie poślubiła młodego księcia. Chłopiec stracił głowę od doświadczonej, ale na pozór młodej kobiety. I tak wzięli ślub. A potem młody człowiek został królem. A jego żona stała się wielkim wpływowcem.
  Królestwo toczyło wojny i rozszerzało się. Stało się silniejsze i silniejsze. A wczorajsza młodość najpierw dojrzała, a potem się zestarzała. Zewnętrznie młoda królowa została pobita z woli umierającego króla, aby została cesarzową. I on to podpisał.
  Po jego śmierci była królowa została cesarzową. I prowadził wojnę. Bycie wiecznie młodym w końcu podbiło cały świat!
  I wydawało się, że znalazła absolutne szczęście ... Ale potem minęło trzysta lat i wylądowali kosmici. I przejęli planetę.
  Cesarzowa znów była w kamieniołomach. I już z kołnierzem, nago, boso, ale bez łańcuchów. Pracowałem przez pewien czas, a potem oglądałem telewizję przed pójściem spać.
  To też takie życie... Odsiedziała ponad sto lat w więzieniu, później została warunkowo zwolniona i mieszkała na okupowanej planecie w kosmicznym imperium.
  Cieszyła się wszystkimi dobrodziejstwami wysoko rozwiniętej cywilizacji i... Tym razem wstąpiła do kosmicznej armii.
  Zaczęła robić karierę w Gwiezdnych Wojnach. Ona jest nieśmiertelna! Nic się nie boi!
  Tak więc postępowała w swojej służbie, aż została marszałkiem. Potem dostała w posiadanie całą planetę.
  Niektórzy byli gubernatorami. Potem wróciła do wojska. Walczył i dowodził. Został hiper-supermarszałkiem.
  A potem dokonali wojskowego zamachu stanu i zajęli tron cesarza kosmicznego imperium - przewodzącego galaktyce.
  Potem zaczęła podbijać inne światy. Dowodziła, atakowała, wygrywała, czasem przegrywała, ale mściła się....
  Wszystko było dobrze, dopóki nie wpadła na imperium hybrydy komara i pazurów.
  Rozmnożyli się zbyt szybko i przytłoczyli humanoidalną cywilizację liczebnością.
  Tak więc bitwy toczyły się dalej, bitwa za bitwą... Aż w końcu ludzie przegrali. A była królowa ponownie nie została niewolnicą w kopalniach.
  Znowu ciężko pracujesz w łańcuchach i śpisz przykuty na głazach. I pod pełną kontrolą robotów.
  Tylko we śnie wieczna dziewczyna widziała siebie wolną i wielką. A przez resztę czasu ciężko pracowała dla siebie, pracowała i ostrzyła kamienie bosymi, stwardniałymi stopami.
  Królowa nie traciła jednak nadziei. Jest nieśmiertelna i na pewno zmieni się na wieczność! Niewolnictwo nie będzie trwało wiecznie!
  Była królowa nawet śpiewała, mimo że bicz spadł na jej nagie, muskularne plecy:
  Córa Ziemi powie w odpowiedzi nie,
  Nigdy nie będę niewolnikiem...
  Wierzę, że zaświta wolność -
  Wiatr odświeży świeżą ranę,
  Za świętą bitwę Ojczyzny,
  Bo Wielki Pan wzywa...
  Powstań dzielny rycerzu o wczesnych godzinach,
  Ciemność odejdzie, zakwitną majowe róże!
  
  
  
  
  NIE UTRZYMUJ SIĘ Z MĘŻCZYZNĄ
  W listopadzie 1941 roku Hitler niespodziewanie zaoferował Stalinowi pokój. Decyzja, która wydaje się mało prawdopodobna dla każdego, kto zna rzeczywistą sytuację.
  Wygląda na to, że Niemcy zajmą Moskwę. I po co oferować pokój w tej sytuacji?
  Ale Hitler, jak wiecie, miał wysoce rozwiniętą intuicję. I czuł, że Moskwa została zajęta, że nie. A jeśli tak, to właśnie wtedy, gdy Stalin jest zastraszony, by zaoferować pokój. Oczywiście nie wszyscy wojskowi zgodzili się z tym, ale Hitler miał władzę i autorytet.
  Co więcej, warunki pokoju zapowiadały się korzystnie dla Niemców. W rzeczywistości Ukraina przechodzi do Niemiec, a wraz z nią czarnoziem i rolnictwo, a także Białoruś, kraje bałtyckie i obwód smoleński.
  Stalin na ogół zgodził się oddać wszystko, co Niemcy już zdołali schwytać.
  Sewastopol wycofał się do Niemców. W odpowiedzi Fritz opuścił region moskiewski. Leningrad pozostał za ZSRR i prowadził do niego korytarz. Niemcy zgodzili się opuścić obwód leningradzki w zamian za obwody woroszyłowogradzki i doniecki, których Niemcy jeszcze nie całkowicie zajęli.
  Ogólnie rzecz biorąc, naziści otrzymali Donbas z jego węglem, metalami i fabrykami, złożami boksytów i gruntami rolnymi, cały Krym, a nawet część południowego Donu. Niemcy opuścili obwód leningradzki, moskwę, tułę, część obwodu rzeskiego, obwód kaliniński. W zamian za część Donbasu, część Donu z jego bogatą czarną ziemią i Sewastopol. Finowie zdobyli Pietrozawodsk dla siebie i to, co udało im się zdobyć. Rozstali się polubownie.
  Ponadto ZSRR zobowiązał się dostarczać ropę po cenach niższych niż rynkowe oraz płacić duży okup za jeńców wojennych.
  Stalin, obawiając się przegrania wojny i utraty Moskwy, zgodził się na takie warunki. U szczytu sukcesu Wehrmachtu.
  Cóż, a Hitler, który ma nadprzyrodzony instynkt, zdał sobie sprawę, że to najlepsza opcja.
  Wojna z ZSRR dobiegła końca. Naziści zaczęli przede wszystkim przenosić wojska do Afryki. Ponadto Brytyjczycy rozpoczęli ofensywę przeciwko Rommelowi. Więc co? A Fritz wziął i wylądował wojska na Malcie. Oczywiście najpierw bombardując tamtejszych Brytyjczyków.
  Dalej oczywiście atak na Gibraltar. Hitler osobiście spotkał się z Franco.
  Widziałeś, jak silne są Niemcy. Zniszczył ZSRR. Wzięła cztery miliony rosyjskich jeńców i wiele tysięcy czołgów. Dla nas Hiszpania jest jak plama na mapie. Zajmiemy, jeśli nie przepuścicie żołnierzy. A jeśli przegapisz, możesz coś dostać w Afryce. Co więcej, Wielka Brytania jest skazana na porażkę i nigdzie się nie wybiera!
  Franco, zdając sobie sprawę, że Hiszpania może być okupowana i nie ma na to szans, zgodził się.
  Atak na Gibraltar był udany i dość szybki. Cytadela upadła. A potem Niemcy wkroczyli do Afryki Równikowej.
  Brytyjczycy ponieśli ogromne straty. Schwytano ich jak frajerów.
  Rommel pokonał Wielką Brytanię w Libii i rozwinął ofensywę w Egipcie. Zdobyta Aleksandria.
  Potem wyszedł i przeprawił się przez Kanał Sueski. Rozwijając sukces, Niemcy zajęli Irak, Kuwejt i cały Bliski Wschód.
  Wehrmacht stracił na wschodzie niezbyt wielu żołnierzy i oficerów. A jego wojska były liczniejsze, bardziej doświadczone i lepiej wyszkolone niż Anglicy, a zwłaszcza siły kolonialne.
  Brytyjczycy mogli coś takiego powstrzymać i bez wątpienia przegrywali. Bez ZSRR Fritzowi udało się skutecznie walczyć z Wielką Brytanią.
  Ogólnie rzecz biorąc, Wielka Brytania była skazana na utratę swoich kolonii. Jego armia lądowa była zbyt słaba i niewystarczająca, aby utrzymać kolonie przeciwko liczniejszym i bardziej zdyscyplinowanym oddziałom Wehrmachtu.
  A stawka za flotę nie działała. Po upadku Gibraltaru i Malty utrzymanie Afryki stało się niemożliwe. Tutaj Rommel zablokował Kanał Sueski. I nawet na lądzie Niemcy pokonali Brytyjczyków jednym golem. Po wojnie z ZSRR Wehrmacht stał się jeszcze silniejszy i bardziej pewny siebie, zdobył duże doświadczenie bojowe.
  W ten sposób stopniowo podbijano Afrykę. A przez Iran Niemcy weszli do Indii. Tam też miejscowi sipaje nie chcieli umierać za Wielką Brytanię. Ogólnie rzecz biorąc, Niemcom bardziej przeszkadzały odległości, brak dróg, długa komunikacja, problemy z zaopatrzeniem niż wojska brytyjskie.
  Stany Zjednoczone gromadzą kurz, aby uniknąć wojny. Znieśli nawet wszystkie sankcje wobec Japonii.
  Mimo to samuraje zaatakowali port w Peru. Musieliśmy się zabezpieczyć i przejąć brytyjskie posiadłości w Azji. I Japończykom się to udało.
  Krótko mówiąc, w czterdziestym drugim roku i pierwszej połowie czterdziestego trzeciego roku Niemcy i Japończycy zajęli Afrykę, Australię i całą Azję. A we wrześniu 1943 roku nastąpiło lądowanie w Wielkiej Brytanii. Oczywiście po masowych bombardowaniach. Niemcy używali Yu-288 i Yu-188 oraz innych maszyn.
  Utraciwszy kolonie i wyczerpana wojną podwodną, Wielka Brytania nie mogła się oprzeć.
  A Niemcy mieli zbyt wiele zasobów, a zwłaszcza siły roboczej. Dosłownie zbombardowali wszystkie miasta i fabryki w Anglii. A potem oczywiście lądowanie i użycie "Panter", "Tygrysów", "Lwów", a nawet "Myszy". No, oczywiście, także pływające czołgi i pojazdy podwodne.
  "Mysz" zdążył zrobić początek operacji, a nawet walczył. Myszy są jednak o wiele za ciężkie.
  Załoga Gerdy na Panterze wyróżniła się w bitwach. Niemcy po zdobyciu Wielkiej Brytanii przez pewien czas nadal walczyli ze Stanami Zjednoczonymi. Wyrzucił Amerykanów z Islandii. Ale ze względu na długość komunikacji zdobycie Ameryki okazało się trudnym zadaniem. Jednak Ocean Atlantycki to nie żart. Chyba że zbombardowali przyjaciela i pocięli się na morzu.
  Niemieckie okręty podwodne rozwinęły się, w tym na nadtlenek wodoru, i zatopiły prawie całą flotę amerykańską.
  Jednak Stany Zjednoczone są nadal niezwykle trudne do zdobycia. Wojna przeciągała się, a Niemcy w końcu zajęli i zawarli pokój.
  Po tym jak Niemcy zwrócili się do ZSRR.
  W 1945 roku do produkcji weszły E-50 i E-75. Hitler zakazał produkcji, poza niewielką serią pojazdów rozpoznawczych, czołgów lżejszych niż pięćdziesiąt ton.
  Pantera ważyła czterdzieści cztery i pół tony. "Pantera" -2 to już pięćdziesiąt dwie tony. E-50 wyciągnął już prawie sześćdziesiąt pięć ton. Ostatni czołg miał bardzo przyzwoity pancerz przedni wynoszący 150 mm kadłuba przy nachyleniu 45 stopni i 185 mm czoła wieży, również pod kątem. Działo kalibru 88 mm z lufą o długości 100 EL. I 82 mm pancerza po bokach, także pod zboczami. W połączeniu z silnikiem, który po doładowaniu rozpędzał się do 1200 koni mechanicznych, bardzo mocny czołg średni.
  Plus dwanaście strzałów na minutę.
  Jeszcze cięższy E-75 ważący ponad dziewięćdziesiąt ton. Ten czołg okazał się niezbyt udany. Działo 128 mm miało mniejszą szybkostrzelność, niższą prędkość wylotową i nie miało przewagi na bliskim dystansie w porównaniu z 88 mm E-50.
  Przedni pancerz kadłuba jest nieco lepszy niż 160 mm pod kątem 45 stopni. Jednak więcej nie jest potrzebne. Trzyma wszystkie amerykańskie pistolety, a nawet sowieckie. Wieża obronna jest wspaniała: czoło 252 mm, bok i rufę 160 mm. Widać, że przynajmniej jest mniej lub bardziej niezawodna ochrona wieży, zwłaszcza bocznej.
  Bok obudowy ma 120 mm, co jest akceptowalne, a ponadto można powiesić ekrany. Silnik jest jednak dość słaby przy mocy 900 koni mechanicznych. Ogólnie rzecz biorąc, oczywiście czołg jest niedokończony, raczej wysoki. Przypomina mi dość przerośniętego "Tygrysa" -2 z podobnymi problemami.
  Oba niemieckie samochody są niedoskonałe, ale E-50 jest oczywiście bardziej praktyczny.
  No i E-100. Ale ten samochód jest jeszcze cięższy i gorszy w prowadzeniu niż E-75.
  E-100, ze względu na dużą masę, był produkowany w małych ilościach.
  A samo wojsko ogólnie aprobowało E-50.
  Wiosną 1946 r., właśnie 20 kwietnia, w dniu urodzin Führera, Niemcy przenieśli się do ZSRR.
  Dysponowali dużą liczbą samochodów i sprzętu. Dziesiątki tysięcy czołgów różnych wersji. ZSRR miał również w służbie seryjne T-34-85 oraz IS-2 i IS-3. T-44 nie odniósł pełnego sukcesu. A T-54 nie był jeszcze gotowy.
  Niemcy produkowali E-50 i E-75 w dużych ilościach.
  Stalin zabronił, po utracie znacznej części kraju, opracowywania maszyn cięższych niż czterdzieści siedem ton.
  Oprócz dużej liczby T-34-85 i nieco mniejszych IS-2 i IS-3, seryjnie produkowano SU-100, który był stosunkowo prostym i skutecznym działem samobieżnym.
  Należy zauważyć, że najbardziej masywny czołg T-34-85 mógł przebić niemiecką serię E-50 tylko z boku, a E-75, nawet z boku, był zbyt wytrzymały i tylko SU-100 mógł to zrobić to, a następnie zamknij.
  Siły są więc wyraźnie nierówne. Niemieckie czołgi same przebijały sowieckie z dużej odległości. I tylko IS-3 miał mniej lub bardziej zadowalającą ochronę czoła, a następnie górnej części.
  Oto Niemcy na terytorium ZSRR.
  Gerda, Charlotte, Christina i Magda w E-50. Gwiżdżą piosenki i ryczą.
  Wszyscy wątpimy w róg barani,
  Bóg będzie dla nas!
  I jak będą brać i strzelać do wroga.
  Trzydzieści cztery zdmuchnęły wieżę. Tak, załoga bojowa, nic nie powiesz.
  Charlotte zauważyła z niezadowoleniem:
  Nadal nie mamy dużo zbroi. Wróg może, wejść na pokład i zahaczyć!
  Krystyna zauważyła:
  - Ale broń jest celna i zabójcza! Więc jedno rekompensuje drugie!
  Gerda syknęła:
  - Złamiemy je wszystkie!
  W międzyczasie Natasha wraz ze swoją załogą walczy z Fritzem w SU-100.
  Oleg Rybaczenko był piątym członkiem załogi SU-100 wraz z Nataszą, Zoją, Augustiną i Swietłaną.
  Dziewczyny pokiwały głowami z aprobatą.
  - Jesteś wojownikiem, co jest świetne!
  Natasza strzeliła do wroga. Pocisk trafił w czoło niemieckiego samochodu, odbił się rykoszetem. Dziewczyna ze złością tupnęła bosą stopą. I sprawdziła:
  - A teraz jesteś chłopcem! Wydajesz się być mądry, prawda?
  Oleg skinął głową. Jest nieśmiertelnym chłopcem, więc wiele może. Przed nami niemiecki E-75. Jak się przez to przebić?
  Geniusz wymyślił to, szepnął do pocisku:
  - Jesteśmy metalem, tej samej krwi - ty i ja!
  I przy pomocy swojej bosej, dziecinnej stopy rozwinął celownik i strzelił.
  Bez względu na to, jak silny jest niemiecki czołg z przednim pancerzem, ale jeśli trafisz dokładnie od końca do końca lub kombinacją linii sił, czołg się nada. A potem metal pękł, a zestaw bojowy zaczął wybuchać.
  Oleg Rybaczenko pisnął:
  - To najwyższa klasa!
  Nataszka połaskotała gołą piętę chłopca i skinęła głową:
  - Strzelać!
  Oleg Rybachenko ponownie wystrzelił z SU-100. Uderzyli z dużej odległości, a wtedy radzieckie działo kal. 100 mm nie zabrało najnowszych niemieckich czołgów: E-50 i E-75. Ale chłopak jest fenomenalny. I udaje mu się trafić wroga.
  Terminator znów strzela. I przebija się przez E-50. Ten czołg jest szybki i trzeba go trafić. A Niemcy to kij i kij.
  Zosia strzela. I bardzo trafne.
  Trafia wroga w wieży. Następnie ponownie strzela Oleg Rybachenko. Stumilimetrowe działo czyni cuda.
  Młody geniusz ryczy:
  - Rozerwę cię! rozerwę cię! To nie będzie dobre!
  I znowu, jak dzieciak, weźmie go i bardzo trafnie wbije. I naprawdę rozerwij wroga.
  Po czym wyda:
  - Jestem naddźwiękowym wojownikiem!
  I znowu, z pomocą bosej stopy, będzie strzelał.
  Dzieciak wygląda na zaledwie dwanaście lat, ale jest bardzo szybki i fenomenalny.
  Tutaj strzelała z pomocą bosych stóp i Augustyna.
  A dziewczyna rozbiła E-50.
  Niemcy ponoszą znaczne straty. Ale ich lawina czołgów jest coraz bliżej. Oto E-100 w ruchu. Również potężna zbroja, broń i tarcze.
  Ale jego dziewczyny i chłopak też się przebijają.
  Niemiecki samochód płonie i jest rozerwany na kawałki.
  Oleg Rybaczenko śpiewał:
  - Chwała Ojczyźnie Świętej,
  Z nieziemskim wściekłością!
  Chłopak znowu strzelił, zmiażdżył faszystę i mrugnął do dziewczyn. I znowu dzieciak strzela i miażdży wroga.
  Walka, powiedzmy, chłopak. I wystrzeliwuje pocisk. A czołg Tiger-2, przestarzały, ale potężny, już stał się ofiarą. Niemiecka "Pantera" -2 również ponosi klęskę. Ale prawie sama podbiła Amerykę.
  A teraz ZSRR naciska.
  Z kolei Oleg Rybachenko strzela i trafia na pewno.
  I tak zaczęli po kolei strzelać i śpiewać...
  Natasza kopnęła bosą stopę i ryknęła:
  - To z tajgi...
  Zoya również uderzyła pięścią w bose palce u stóp i pisnęła:
  - Do mórz brytyjskich....
  Augustina również wystrzelił pocisk i powiedział:
  - Armia Czerwona!
  Swietłana wystrzeliła pociski bosymi stopami i powiedziała:
  - Silniejszy niż wszyscy!
  Oleg Rybachenko spieprzył i wydał:
  I niech Rudy...
  Natasha wystrzeliła i pisnęła:
  - Silnie kompresuje!
  Zoya też klepała i szczekała:
  - Twój bagnet z stwardniałą ręką!
  Augustyn dzwonił i ryczał:
  - A my musimy...
  Swietłana wystrzeliła śmiercionośny ładunek i krzyknęła:
  - Nie do zatrzymania!
  Oleg Rybachenko ponownie strzelił, śmiejąc się:
  - Idź do ostatniego...
  Natasza wysłała pocisk i ryknęła:
  - Mordercza bitwa!
  I dziewczyny się rozproszyły, broń miotała się, aż skończyły się naboje.
  Tak, Oleg Rybachenko znów jest na wojnie.
  Ale Armia Czerwona przeżywa ciężkie chwile. Niemcy postępują. Mają więcej sprzętu, więcej piechoty. A Japończycy nadciągają ze wschodu.
  Nie opierajcie się takiej sile.
  Gerda i jej załoga walczą na E-50. Niemcy już szturmują Woroneż. Walka jest zacięta.
  Z jednej strony niemiecki czołg, jako myśliwiec swojego rodzaju, jest bardzo dobry. Ale płyta jest raczej słabo chroniona. I to jest jego minus, więc dziewczyny powinny być czujne.
  Nadal jest produkowanych dużo T-34-85. Ta maszyna jest nadal w masowej produkcji, a niemieckie działo kal. 88 mm w 100EL zbiera obfite plony z dużej odległości.
  Coraz częściej produkowany jest również SU-100, który jako działo samobieżne jest łatwiejszy w produkcji niż czołg, ale działo jest mocniejsze.
  W tej chwili, naciskając dżojstik bosymi stopami, Gerda przedarła się przez radziecką suszarkę. Z bliskiej odległości taka maszyna może być bardzo niebezpieczna.
  Blond terminator wziął go i zaśpiewał:
  - Moje nerwy nie są ze stali,
  Całkowicie mnie masz!
  A potem armata Charlotte wystrzeliła i zmiażdżyła trzydziestu czterech.
  A broń, która wystrzeliwuje dwanaście strzałów na minutę, osiąga duże odległości.
  Dalej, jak strzela Christina. I zrobi to również bardzo trafnie i dokładnie. Rozbiła czołg Armii Czerwonej i zapiszczała:
  - Wściekły ogień! Hurra Stalinie!
  Potem Lupanula i Magda. Robiła to bardzo precyzyjnie za pomocą bosych stóp.
  I zaśpiewała:
  - Na chwałę wiecznej Ojczyzny!
  Wtedy dziewczyna wybucha śmiechem...
  Niemiecka maszyna pracuje sama bezawaryjnie.
  Tutaj jego ofiarą padł IS-2, dość potężny i niebezpieczny czołg, ale słabo chroniony czołem wieży.
  Jedynie czołg IS-3 na czole ma stosunkowo dobrą ochronę, ale ten czołg wciąż jest produkowany w małych partiach. Ma zbyt skomplikowany kształt wieży. Chociaż IS-3, jak pokazała praktyka bojowa, ma przynajmniej szansę zmieścić się w pojazdach serii E z bliskiej odległości.
  Cięższych czołgów nie produkowano jeszcze w ZSRR, a nawet ich rozwój został wstrzymany. To oczywiście stwarza problem. Niemcy mają tylko działa samobieżne E-25 z serii lekkiej, ale ich produkcja jest prawie zamrożona. Chociaż maszyna nie jest zła.
  Tylko dwóch członków załogi i półtora metra wzrostu. Mały z działem 75 mm z Pantery. Łowca radzieckich samochodów.
  Ale Führer woli władzę. Nawet E-50 jest stopniowo gorszy od E-75, który również jest zamykany z boków klapami.
  E-75 jest trudny do przebicia nawet z boku. A Niemcy używają go w przełomach...
  Dwóch niemieckich pilotów Alvina i Albina zdołało już przekroczyć liczbę zestrzelonych samolotów ponad trzysta i otrzymało: Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża ze srebrnymi liśćmi dębu, miecze i brylanty.
  Dziewczyny to takie fajne wojowniczki i najfajniejsze na świecie. Tak, nawet jeśli Huffman ma na razie zestrzelonych więcej samolotów, ale są, ale o wiele piękniejsze.
  I walczą z reguły tylko w jednym bikini i boso.
  Alvina zestrzeliła trzy radzieckie samoloty ze swojego ME-262 X z działami lotniczymi kalibru 30 mm i napisała na Twitterze:
  - Jestem pochodnią zagłady!
  Albina, prowadząc podobny ogień, potwierdziła:
  Jesteśmy totalną zagładą.
  I odcięła jeszcze cztery radzieckie samoloty ...
  Wojownicy są bardzo bojowi w swoim nastroju, ale ciągle się uśmiechają.
  Bardzo kochają mężczyzn i pracują językiem. I oni to kochają. Takie wojenne piękności.
  Tutaj zestrzelili radzieckiego TU-3 i rozbili go na kawałki... Oto ich ogniste powitanie.
  Dziewczyny, krótko mówiąc, nie poddawajcie się. A Armia Czerwona otrzymuje od nich.
  Ale z drugiej strony Anastasia i Mirabela też walczą w tym samym bikini i boso - zdobywają konta! Te dziewczyny są bardzo agresywne.
  A Anastazja zestrzeliła niemiecki samolot i wydała:
  - Jestem świetnym pilotem!
  Mirabela rzuciła armatę w niemiecki samochód kalibru 37 mm i zapiszczała:
  - Jestem super wojownikiem!
  Dziewczyny a właściwie to czego potrzebujecie....
  Ale walczą na przestarzałych Jak-9 T, które oczywiście nie przyciągają reaktywnych pojazdów niemieckich. Ale piękności potrafią walczyć. I uniknąć trafienia.
  I dlaczego? Ponieważ są boso iw bikini. Więc nie odcinaj ich.
  Wojownicy, jak widać, rozumieją, czym jest naga skóra.
  Anastazja zestrzeliła kolejny niemiecki myśliwiec i zapiszczała:
  - Za Ojczyznę!
  Mirabela uciszyła HE-162 i ryknęła:
  - Za Stalina!
  Najgroźniejszy niemiecki myśliwiec ME-262 X, ma pięć działek pneumatycznych i dużą prędkość, skośne skrzydła, potężny pancerz.
  Łatwiej zestrzelić samochód HE-162, który jest lekki, tani, ale bardzo zwrotny.
  Nie do końca udany dla Niemców okazał się ME-1010, który niewątpliwie jest samolotem znakomitym pod względem właściwości lotnych, jednak jego skrzydła zmieniają rozmach i wymagają wysoko wykwalifikowanych pilotów. TA-183 okazał się bardziej praktyczny, a także idzie na front.
  Ale Hitler woli ciężko opancerzony ME-262 X z potężną bronią.
  Jak dotąd maszyny śrubowe Luftwaffe nie zostały jeszcze wycofane z produkcji. TA-152 jest najbardziej udanym pojazdem wielozadaniowym, a ME-309 wciąż jest w walce. Przewyższają myśliwce radzieckie szybkością i uzbrojeniem. I chociaż Yu-488 jest maszyną śrubową, radzieckie Jakowie nie mogą go nawet dogonić. Tak, nawet bardziej zaawansowany LA-7 jest gorszy od tego samochodu pod względem prędkości.
  A co zrobić z bombowcami odrzutowymi: "Arado", Yu-287 i inne.
  Lotnictwo radzieckie bez samolotów odrzutowych jest słabe.
  Jednak Anastasia i Mirabela wciąż potrafią zdobywać dobre wyniki nawet w takich warunkach.
  Wrócili więc, zatankowali i znów do boju. Ponownie powalić niemieckie samochody. I robią to ze świetnym skutkiem.
  Nikt w lotnictwie radzieckim nie może się równać z ich parą. Ponadto dziewczyny uprawiają seks, aby być silniejszym. I zwykle zawsze mają różnych mężczyzn. I to daje dziewczynom taką siłę!
  To jeden z sekretów ich fenomenalnego sukcesu.
  Dziewczyny otrzymały już złotą gwiazdę bohatera ZSRR i mrugają do siebie.
  Znowu polecieli, kogoś zestrzelili.
  Anastasia zestrzeliła Yu-288, dość potężny bombowiec, swoim działem lotniczym kal. 37 mm.
  A Mirabela zestrzelił odrzutowiec Yu-287, również używając tego samego 37-milimetrowego działa. Takie pistolety pozwalały z fenomenalną celnością dziewcząt uderzać w pojazdy wroga na odległość. Chociaż amunicja była ograniczona, a ty ryzykujesz śmierć.
  Dziewczyny klaszczą bosymi stopami i śpiewają:
  - Lataj sokoły jak orły,
  Jesteśmy za Stalinem naprzód!
  Nasz sukces nie jest daleko
  Otwórz zwycięskie konto!
  Więc wojownicy oczywiście nie zawiodą faszystów. I uderzą w to tak mocno, że zrani Führera.
  Anastasia Vedmakova oczywiście manewruje. Jak-9 ma ponad sześćset kilometrów, nie przeciśnie się, tym bardziej ciężkim działem, ale mniej więcej podrzuca i obraca.
  Trochę lepszy niż Jak-3, który jednak jest droższy i wymaga wysokiej jakości duraluminium. A ZSRR stracił dużo terytorium. A Jak-9 może być produkowany w ogromnych ilościach.
  Ale Trzeciej Rzeszy wraz z Japonią nie da się utrzymać.
  Mirabela zestrzeliła ME-262 i zaśpiewała:
  - Ku chwale Ojczyzny Rosji
  Uszczęśliwimy cały świat!
  Anastazja przerwała kolejnemu Niemcowi i pisnęła:
  - To jest imię najbardziej promiennej miłości!
  A także jak ryczeć. I rzucaj się na Fritza.
  Dziewczyny są z pewnością bardzo, bardzo fajne.
  Tymczasem Niemcy coraz bardziej wkraczają na terytorium ZSRR.
  Do akcji wkraczają też Japończycy. A jest ich wielu i wyprzedzają Chińczyków.
  Żółci żołnierze naciskają na przełom. I dosłownie rzucają trupami przy każdym podejściu.
  Ale jest ich tak dużo, że w końcu się przebijają.
  Japończycy i ich żółta armia szturmują Chabarowsk. Straty są całkowicie ignorowane.
  Ale spotykają je tam sowieckie dziewczyny.
  Alenka i jej zespół.
  Dziewczyny bronią Chabarowska. Bosymi stopami rzucają granaty we wroga.
  I śpiewają ze śmiechem:
  Jesteśmy dobrymi dziewczynami
  I klęska wszystkich wojowników ...
  Głos jest taki głośny
  W chwale szalonych ojców!
  I znowu lecą granaty rzucone bosymi stopami piękności.
  Alenka, jak tylko się skręci, kosi chińczyka i piszczy:
  - Chwała naszej ziemi!
  Anyuta rzuci granat bosymi stopami i ryczy:
  - W imię wyższych mocy!
  A także uderz śmiercionośną serią.
  Angelica strzela dalej. A także rzuca granat bosą stopą.
  I krzyczy:
  - O nowe granice!
  A wtedy Maria uderzy. Odcięła też szereg żółtych myśliwców, śpiewając:
  - Ogon za ogonem! Oko za oko!
  I mrugnij do swoich przyjaciół.
  A potem Olimpijczycy rzucą w samurajów i Chińczyków całe pudełko materiałów wybuchowych.
  I ryk:
  - Na chwałę Ojczyzny!
  I znowu piątka eksterminuje obcą armię.
  Ale Japończycy zgromadzili już wielu Chińczyków. Wspinają się i wspinają. I rosną całe stosy trupów.
  Alonka strzela, rzuca bosą piętą i piszczy:
  - Za Stalina!
  Anyut rzuci też granat bosą stopą i warczy:
  - Nauczyciele!
  Angelica wyrzuci kolejkę. Bosą stopą rzuca prezent i piszczy:
  - Za Lenina!
  A potem Maria, jak miotacz na wroga. A palce bosych stóp rozpoczną zniszczenie.
  Potem Chińczycy rozpraszają się we wszystkich kierunkach ...
  A potem, jak na olimpiadzie, weźmie i zgasi beczkę nitrogliceryny. I namoczyć wszystkich.
  A militaryści wpadają w siebie ...
  Oleg Rybachenko i jego drużyna wciąż walczą o Tulę. Niemcy próbują otoczyć Moskwę. Miasto Tula odparło już atak Fritza w czterdziestym pierwszym roku.
  Ale wróg jest teraz znacznie silniejszy. I prowadzi agresywny ostrzał. A bomby spadają na Armię Czerwoną i inne śmiercionośne siły.
  Bardzo potężny przeciwnik. I rzucają zbyt wielu czarnych wojowników, Arabów, Indian do walki. I wydaje się, że nie ma przestać.
  Oleg Rybachenko strzelił do E-75 i zaśpiewał:
  Żołnierz jest zawsze zdrowy
  Żołnierz jest gotowy na wszystko...
  I kurz jak z dywanów,
  Zjeżdżamy z drogi
  I nie przestanie!
  I nie zmieniaj nóg
  Nasze twarze lśnią
  Błyszczące buty!
  I znowu chłopak uderza nazistę z dystansu. Ale siły są rzeczywiście nierówne.
  Chociaż Tula stoi bohatersko. A na południu naziści zbliżają się do Stalingradu.
  Ale co oni myślą, że tam wygrają?
  Oleg Rybachenko ponownie strzela do nazistów i śpiewa:
  I taki chaos
  Wypełnił wszechświat...
  Smutny los ludzkości -
  Znosić ból, cierpienie!
  I znowu chłopiec upadł, a faszystowski "Maus" -2, bardzo groźna maszyna, stanął w płomieniach.
  Natasza logicznie zauważyła:
  Żadna siła nie może się nam przeciwstawić!
  I mrugnął do chłopca.
  Dalej lupanula i Zoja. Rycząc też:
  - O mój dostęp do zwycięstwa!
  SU-100 pracuje sam dla siebie i nie myśli o zatrzymaniu ostrzału.
  Niemcy stopniowo omijają Tułę. Mają dużo sił, dużo piechoty. Oraz przeprowadzki zbiorniki różnych marek.
  Oto na przykład ten sam "Lev" -2, bardzo potężna maszyna: waży sto ton, a przedni pancerz jest pochylony o 300 milimetrów. Nic nie wydaje się pękać.
  Ale Oleg Rybachenko wciąż uderza. Pokazuje swoją najwyższą klasę - snajpera.
  I bije siebie, i bije...
  Od nazistów odlatują tylko fragmenty. Ale nadal nie chcą zwalniać tempa.
  Oleg Rybaczenko piszczy:
  - Przyszłość jest nasza
  Jesteśmy orłami, Jedi!
  I znowu chłopak wstaje konie. I znowu naziści za grosze.
  A załoga czołgu Gerdy jest już w Stalingradzie. Tutaj takie agresywne walki toczą się pełną parą.
  Gerda, strzelając, krzyczy:
  - Moje ciało jest z żelaza!
  Charlotte nacisnęła przyciski na joysticku bosymi stopami i zaćwierkała:
  - Tak przydatne do walki!
  I mrugnęła do swojego partnera.
  Potem znowu lupanula i złamała trzydzieści cztery.
  Potem dał strzał i Christina. Przerwała suszenie Armii Czerwonej i zagrzmiała:
  - Jestem szaloną dziewczyną! Rozerwę wszystkich!
  A potem Magda wystrzeliła gołą stopą.
  Dziewczyny z Niemiec generalnie mają się dobrze. I oczerniaj wroga.
  . ROZDZIAŁ 2
  Ale potem ich samochód został uderzony w bok. Musiałem się zatrzymać i naprawić.
  Gerda zauważyła kapryśnie:
  Znowu tracimy czas!
  Charlotte potarła bosą stopą powierzchnię zbroi i warknęła:
  Zemścimy się i wygramy!
  A potem wzięła go i obnażyła zęby. I emitował promienie słoneczne z perłowych zębów.
  Christina wzięła go i pisnęła:
  - Za Ojczyznę bez rady!
  A także uderzyć w zbroję bosą piętą!
  Magda zgodziła się.
  - I bez bzdur!
  Dziewczyny postanowiły chwilowo pograć w szachy. Para dla pary. I tam zaczęli budować strategię.
  Gra jest interesująca. Ale dziewczyny kłóciły się o każdy ruch i uderzały głowami.
  Gerda zauważyła z uśmiechem zębów:
  - Będę najwyższym aksjomatem!
  I jak się śmiać..
  Wyobraziłam sobie mojego imiennika z baśni Andersena. Tutaj została złapana w lesie przez rabusiów. Zdemontowali powóz, a samej Gerdzie zabrano prawie wszystkie ubrania i drogie buty. Więc Gerda znowu jest boso iw worze. Tak wyglądała z rękami związanymi z tyłu.
  Idzie przez jesienny zimny las. Bosa podeszwa czuje każde uderzenie, każde uderzenie, każdą gałązkę. Gerda się boi i chce jeść.
  Udało jej się nawet wyzdrowieć w pałacu. A na jesiennych trawach szron, przypominający chłód, którego niedawno doświadczyła.
  Gerda zachichotała... Pomyślała, że w baśni Andersena ewidentnie nie ma dość przypieczonych obcasów. I to byłoby świetne!
  Czołg został szybko naprawiony. Uszkodzenie jest niewielkie. Chociaż pocisk stumilimetrowego działa uderzył w bok. Co może być niebezpieczne.
  Charlotte nacisnęła gołymi palcami na przyciski joysticka i zaśpiewała:
  - Jestem niszczycielem czołgów,
  Serce płonie...
  Broń to mój dom!
  A skorupa rozbiła kolejne trzydzieści cztery. Jak dotąd na polu bitwy dominuje T-34-85. A ciężkie pojazdy w Armii Czerwonej są stosunkowo rzadkie.
  Ale potem pojawił się IS-3. Ma słaby punkt: dolną część ciała. Czoło ma duży kąt nachylenia. Ma kształt: pyska szczupaka. Ale jeśli uderzysz w dolną część czoła, nie będzie litości.
  Magda przy pomocy bosych stóp wycelowała we wroga armatę. I jak uderzył, a pocisk poleciał.
  I sowiecki samochód dostał się do jelita. Wieża została zerwana, a pociski zaczęły pękać.
  Gerda zawołała:
  - A ty jesteś piękną pięknością!
  Pisnęła Magda, potrząsając swymi wspaniałymi piersiami:
  - Nikt mnie nie powstrzyma!
  Charlotte pewnie potwierdziła:
  - I nikt nie wygrywa!
  Krystyna pisnęła w odpowiedzi:
  - Złe wilki miażdżą wrogów!
  Gerda warknęła:
  - Złe wilki - cześć bohaterom!
  Naziści otoczyli Tulę i dzieci, które wraz z czterema dziewczynami muszą wydostać się z ringu.
  Chłopiec, dziewczyna i dziewczęta biegną do siebie i bosymi stopami rzucają granaty.
  A naziści otrzymują obrażenia i nie mogą ich trafić.
  Oleg, strzelając, śpiewał:
  - W imię świętej Ojczyzny,
  Nie rzucaj nas na kolana!
  Małgorzata bosą stopą rzuciła dar śmierci i pisnęła:
  - NIE! Nigdy nie wkładaj!
  Natasha, strzelając i podskakując, dodała:
  - Niech kłopoty nie przychodzą do naszego domu!
  A także bosą stopą, jak wystrzelić śmiercionośny granat.
  Co więcej, Zoya uniknie fragmentu, a także pozwoli miażdżącym rzeczom rozbić gołymi palcami u stóp ...
  I ryk:
  - Będzie świetnie!
  A potem Angelica będzie strzelać do wroga. Koś to w dzikiej furii. I znowu ryk:
  - Jestem szalonym pijakiem!
  A granat poleci z gołej pięty.
  A potem Swietłana, gdy bierze ją i boleśnie uderza.
  To oczywiście dziewczęta - to, co śmierć przynosi wrogom.
  Natasza, strzelając do wroga, piszczy:
  - Nikt nas nie powstrzyma, nawet diabeł nas nie pokona!
  I leci z jej bosych stóp, granat w łuku. A lupanet tak, wszystko rozproszy i to w dodatku daleko.
  Dziewczyny z pewnością są w stanie pokonać dotknięte terytorium. Na południu toczą się walki pod Stalingradem, opanowanym przez Armię Czerwoną. Całą kolosalną stratę Japończycy zajęli Chabarowsk i nacierali na Władywostok.
  Cóż, tam spotkają się ci, którzy tego potrzebują.
  Anna Vedmakova przeżyła niezbyt przyjemną ceremonię pożegnania ze swoim wiernym latającym koniem. Myśliwiec, który stał się rodzimym MiG-4, na którym zestrzelono tak wiele niemieckich samolotów, po prostu wypalił się podczas nalotów japońskiej armady, podobnie jak spora liczba innych pojazdów i okrętów. Po tym, jak sępy z Kraju Kwitnącej Wiśni dziobały miasto, Władywostok przedstawiał smutny widok. Jednak pogrzeb zmarłych odbył się w sposób wojskowy skromnie i wystarczająco szybko. Pilotka Vedmakova spaliła nogi, stopy dziewczyny były pokryte pęcherzami, dlatego chodziła boso, ostrożnie stąpając po palcach. Japończycy nie powtórzyli jeszcze nalotów, skoncentrowali swoje wysiłki na wsparciu nacierających frontów. Vedmakova ominęła blokadę, została energicznie usunięta, wśród pracowników była duża liczba dzieci. Szczupłe, bose, z twarzami zaczerwienionymi od świeżego wiosennego słońca, grabiły połamane dachówki, podnosiły zwalone słupy telegraficzne, po prostu zamiatały ulice.
  Starszy nad chłopcami w pionierskim krawacie, ale bez koszuli (wisiała osobno, widocznie chłopcy dbali o swój ubiór), podbiegł do pilota.
  - Pracujemy w przyspieszonym tempie, towarzyszu majorze, wkrótce wszystko będzie gotowe! Zamiatamy ulicę do czysta, będzie gładka jak przed wojną!
  Vedmakova uśmiechnęła się i rzuciła mu cukierka:
  - Masz, weź to! To nasza radziecka naturalna czekolada, a nie amerykańska trucizna.
  Chłopak zamrugał namiętnie.
  - I wymyśliliśmy nowy pseudonim dla Amerykanów! Od teraz są razem z Hitlerem i Hirohito, nie są Jankesami, ale Pindosami!
  Dziewczyna-major skłoniła się przed chłopcem:
  - Jak powiedziałeś, kim oni są?
  Młody pionier powtórzył:
  - Pindo! Więc teraz pokonamy Jankesów, którzy nas zdradzili!
  Vedmakova pogładziła głowę chłopca, a potem jej duża, silna dłoń przesunęła się po chudych, żylastych ramionach chłopca. Chłopiec odwzajemnił uśmiech: miał białe zęby i wyciągnął stwardniałą dłoń. Major uścisnął dłoń chłopca i odpowiedział:
  - Musimy zapamiętać to imię! Ale w końcu nie jesteśmy jeszcze w stanie wojny z Ameryką, więc wymyślanie przezwisk jest przedwczesne!
  Chłopiec odpowiedział:
  - Amerykanie są gorsi od Japończyków i Niemców, bo wolą walczyć przez pełnomocnika. Bez względu na to, jak okrutni są wojownicy Imperium Wschodzącego Słońca, ich odwaga jest znana wszystkim!
  Wiedźmin przerwał:
  - Zabiję tych dzielnych ludzi! I to jak najszybciej!
  Nowy działający garnizon Krotow niespodziewanie podpisał nie do końca logiczny rozkaz i wysłał pilota-wojownika z grupą marynarzy do Chabarowska. Rozkaz nastąpił natychmiast, konieczne było odzwierciedlenie ofensywy jednostek japońskich. Vedmakova oczywiście spodziewała się, że dadzą jej myśliwiec, ale ... A front nie miał do dyspozycji wolnych samolotów, a posiłki z ich centrum jeszcze nie przybyły. Podróż z Władywostoku do Chabarowska zajęła trochę czasu, a major został dosłownie wyrzucony z torów do wrzącej walki.
  Japończycy próbowali ominąć dobrze ufortyfikowane miasto i otoczyć je. Wojownik ledwo zdążył wskoczyć do okopu z karabinem maszynowym, zanim rozpoczął się atak.
  Wiedźmin zapytał leżącego obok kapitana Sinitsina:
  - Wróg obmyśla więc taktykę Friedricha, a raczej generała Nogi, by ominąć fortyfikacje i umieścić nas na tyłach.
  Kapitan chrząknął.
  - Niech spróbuje spalić ogon rosyjskiego konia! Więc zostanie uderzony kopytami, że to będzie za mało!
  As pilot żartował:
  - Końskie kopyta, chyba nie ze stali Kruppa, tylko nasze radzieckie!
  Jej słowa przerwał wycie pocisków. Tutaj leży w wykopanym od dawna okopie, wokół Chabarowska jest generalnie szlachecka linia fortyfikacji, zagrożenie inwazją japońską istnieje od ponad roku. Pociski pękają przed i za okopami, słychać z nich ryk. Ogólnie rzecz biorąc, słynna japońska shimosa tworzy dużo dudnienia i dymu. Wojownik patrzy bez strachu, nawet z pewną obojętnością. Eksplozje pocisków powodują powstanie brudnych fontann, oto jedna z nich spowodowała zatrzęsienie się ziemi. Oznacza to, że uderza pistolet z armatą kalibru dobrych trzystu milimetrów. Słychać jęki rannych... Przez kanonadę wydają się lekkimi oparami, które nie każde ucho może złapać. Tutaj pilot-wojownik został posypany ziemią. Jednak dziewczyna, kichając, strząsnęła kurz z rudych warkoczy:
  - Zawsze tak jest, jak się położysz, to się ubrudzisz! A jeśli wstałeś, zostało ci jedno lub dwa!
  Przygotowanie artyleryjskie okazało się krótkie, być może Japończycy nie mieli tylu pocisków. Atak się rozpoczął. Przed nami jechało kilka japońskich tacos. Mały, o lekko zaokrąglonym korpusie maszyny. Najbardziej masywny czołg imperium Wschodzącego Słońca: Chichiha. Vedmakova pamiętała jego cechy. Pancerz przedni 30 mm, działo 47 mm, silnik Diesla 320 koni mechanicznych. Z wyjątkiem właściwości jezdnych, w których ta maszyna nie ustępuje T-34, to jest nawet gorsza niż niemiecki T-3 z modelu 1943. Nazywa się go nawet na Dalekim Wschodzie, kichnij! Ale nawiasem mówiąc, królową pól nie jest czołg, ale piechota. Tutaj spróbuj podejść do pól minowych. Jak to mówią: tam, gdzie nie przejedzie pociąg pancerny, przeczołga się żołnierz z karabinem.
  Karabiny Japończyków są kopią niemieckiego Mausera. Pistolety maszynowe, wyrwane ze znanego "Schmeistera" z I wojny światowej. Ogólnie rzecz biorąc, osoby o wąskich oczach mają ochotę kopiować to, co najlepsze z drugiej strony. Z pewnością japońscy projektanci już pracują nad stworzeniem hybrydy "Pantery" i T-34!
  Japońskich czołgów jest nie więcej niż tuzin, a sowiecka artyleria bynajmniej nie spieszy się z nimi. Piechota biegnie za nimi w tradycyjnym grubym szeregu. Sami żołnierze Kraju Kwitnącej Wiśni ubrani są w mundury lekko emanujące zażółceniem, kolorem stepu khaki. Vedmakova patrzy na nich, szybko oceniając liczbę napastników. Na oko jest ich pięć, sześć tysięcy, a w okopach, osłaniających ten odcinek frontu, siedzi maksymalnie tysiąc Rosjan. A broń... Armia Dalekiego Wschodu jest wyposażona zgodnie z zasadą rezydualną, a pistolety maszynowe mają tylko oficerowie. Czym ona wszak jest majorem, jednak bez stanowiska, sprowadzona do poziomu zwykłego.
  Kapitan Titmouse (jeszcze bardzo młody chłopak) zapytał wiedźmina.
  - Walczyłeś z Niemcami?
  Dziewczyna odpowiedziała:
  - NIE! pocałowałem ich!
  Kapitan nagle zbladł i zauważył:
  - Pamiętasz swoje pierwsze zwłoki!
  Vedmakova uśmiechnęła się i potrząsnęła głową.
  - Jestem pilotem, a kogo zestrzeliłem, powaliłem, nie mam pojęcia o trupach! Nawiasem mówiąc, podczas całej Wielkiej Wojny Ojczyźnianej mój samolot nigdy nie został zestrzelony!
  Kapitan gwizdnął nieco niezręcznie.
  - Jesteś tylko asem! A ilu masz wysmarowanych Niemców!
  Wiedźmin uśmiechnął się jeszcze szerzej.
  - Po dwudziestej piątej wręczył gwiazdę bohatera! Tylko dwadzieścia osiem.
  Sinitsin wykrzyknął:
  - Och! Jesteś po prostu mistrzem swojego rzemiosła!
  Dziewczyna odpowiedziała skromnie:
  - Nie trzeba robić bohatera, kogoś, kto po prostu rzetelnie wypełnia swój obowiązek. Teraz piechota zbliży się, a my ich spotkamy.
  Kapitan szarpnął zamek ciężkiego pistoletu maszynowego ważącego dobre dziesięć kilogramów. Dotknąłem psa, start jest bardzo ciasny, tyłek z odrzutem. Niezbyt wygodny kolos, ale uderza... Co prawda, według plotek, Niemcy mają już mocniejszy karabin maszynowy, ale kto wie, czy radzieccy konstruktorzy wymyślą coś lepszego. Sinits nie mógł się oprzeć pytaniu:
  - A dlaczego tak fajnego pilota przeniosłeś do piechoty?
  Vedmakova odpowiedziała półżartem, również stukając zacięcie swojego pistoletu maszynowego:
  - A ja tylko chciałem wiedzieć, jak to jest siedzieć pod ostrzałem! To by było super!
  - I najwyraźniej zgubiłeś buty, skoro tak ci się spieszyło, żeby dostać się na linię frontu!
  W rzeczywistości Vedmakova, starając się, aby pęcherze szybciej zeszły, chodziła boso. Chociaż w czasie wojny większość kobiet i dzieci obnosiła się latem z gołymi obcasami, nie było to akceptowane wśród oficerów, zwłaszcza w miejscach publicznych. Ale Wiedźmin nawet lubił to podkreślać w ten sposób. Odpowiedziała po prostu Sinitsinowi:
  - W rzeczywistości, aby zaoszczędzić pieniądze, cały kapitalistyczny świat jest przeciwko nam. W końcu buty się zużywają, a to dzieło wielu osób!
  Kapitan zgodził się, mrugając żarliwie.
  - Masz bardzo piękne nogi! Czy mogę je pogłaskać!
  Vedmakova pogroziła palcem:
  - Nie teraz! Jeśli przeżyjesz, ogrzeję cię na noc.
  Sinicin przewrócił oczami.
  - Wow, jesteś szybki! Zwykle kobiety pękają przez długi czas!
  Vedmakova chciała odpowiedzieć, ale rozległ się wybuch, idący naprzód japoński czołg wpadł na minę. Dziewczyna śpiewała:
  - Hitler jechał samochodem, drań został wysadzony w powietrze przez minę! Roztrzaskany na kawałki - ale to tylko mały pożytek!
  Kolejny japoński czołg eksplodował, zatrzymał się, odwrócił lufę i otworzył ogień do sowieckich okopów. Trzeci poszedł za nim. Japończykom nie przyszło jednak do głowy, żeby się zatrzymać. Wąskoocy warknęli: ich karabiny maszynowe, ustawione na półkolistych, ruchomych wieżach, zaczęły działać.
  Kapitan mruknął:
  - To wspaniale! Jak przebiega parada! Oto armia!
  Vedmakova podniosła karabin, ponieważ pozwalała na to odległość od piechoty, i strzeliła do japońskiego oficera. Wąskooki upadł, odrzucając karabin z taką siłą, że zaczął bawić się bagnetem w wiosennej trawie. Pozostali Japończycy biegli dalej, tylko lekko przechylając ciało, najwyraźniej mając nadzieję, że w ten sposób unikną porażki, a raczej zmniejszą jej prawdopodobieństwo. Vedmakova wspominała, że tak szkoli się żołnierzy w armii Quantude, kto nie ma czasu schylić się na czas, jest bity bambusowym kijem po głowie. Królowi-ojcu wydaje się, że Herod był bardzo poruszony! To jednak dotyczy Mikołaja II. Teraz znów walczą z Japonią, i to nie na jednym, ale na kilku frontach. Ma to jednak również swoje zalety. Dziewczyna śpiewała:
  Nadchodzi - Wehrmacht zostaje pokonany w popiołach,
  Napoleon pokonany niepokonany!
  Wróg nie będzie mógł podeptać flagi sowieckiej,
  Kiedy ludzie i partia są zjednoczeni!
  Rozbite japońskie czołgi jeden po drugim zatrzymywały się, ale najeżona bagnetami piechota zaczęła biec jeszcze szybciej. Pozycje wojsk radzieckich najeżyły się błyskami, trzaskiem karabinów, od czasu do czasu przerywanym automatycznymi seriami. Otworzyła ogień i Vedmakova. Japończycy, przeładowując w ruchu, strzelali z karabinów. Krzyczeli ile sił w płucach:
  - Banzai! Rus odpuść!
  Kule wbijały się w ich tusze jak wycior w manekiny. Pył kostny zmieszany z krwią opadł. Jednak większość kul, jak to bywa w bitwie, przeszła obok. Japończycy przeszli przez pole minowe, mali żołnierze byli zbyt mali, by zdążyć dobiec, by zdetonować prezenty przygotowane dla czołgów.
  Vedmakova poczuła brutalny odrzut karabinu maszynowego na ramieniu, podczas gdy bojownicy Kraju Wschodzącego Słońca wydawali się prawdziwymi potworami. Ich histeryczne krzyki stawały się coraz silniejsze i bliższe, a ich żółte, paskudne twarze lśniły od potu. Vedmakova stara się zabić jak najwięcej żołnierzy wroga na raz. Dziewczyna jest gorąca jak zawsze i strzela w zagnieżdżony sposób. Skończył się jeden klip, wstawiono kolejny. Magazynek jest za duży, okrągły, niełatwo wcisnąć go do komory. I znowu ogień, Japończycy lecą do góry nogami.
  Vedmakova wystrzeliła drugi ładunek amunicji, pozostawiony bez amunicji. A granaty już lecą na zbliżających się wąskookich. Odpowiadają rzutami, teraz okrzyków jęków jest znacznie więcej, a żołnierze radzieccy padają. Odłamek odciął maleńki kosmyk włosów na głowie Czarownicy. Nerwy dziewczyny zawodzą, a ona podskakuje i krzyczy na całe gardło:
  - Za ojczyznę dla Stalina!
  Za nią reszta wojowników krzyczy, wyskakując z ukrycia i potrząsając bagnetami. Radzieccy żołnierze biegną na spotkanie z Japończykami, tocząc walkę na bagnety.
  Vedmakova szybkim ciosem przecina brzuch najbliższego "samuraja". Krzyczy i próbuje odpowiedzieć, po czym upada jak zabity dzik. Dziewczyna radośnie woła:
  - Rosyjska piłka nożna: Rosja - Japonia, dwa-zero!
  I rzeczywiście, inny Japończyk padł z poderżniętym bagnetem gardłem. Cóż, trzeci pilot-wojownik kopnął go w krocze. Wąskooka przeciągnęła się, a dziewczyna, poruszając się bezwładnie, wbiła czubek w oko przeciwnika!
  -Weź Japończyka! Po co stać u odźwiernych!
  Odwetowe uderzenie bagnetem rozdarło tunikę majora, polała się krew, ale to nie tylko nie wprawiło dziewczyny w zakłopotanie, ale dodatkowo wywołało wściekłość.
  - Śmierć Hirohito! - dziewczyna zaszczekała, jej goleń uderzył w skroń o wąskich oczach, a dziewczyna poruszała się z taką szybkością, jakby była śmigłami, najnowszym wojownikiem.
  Japończycy cofnęli się, a nawet cofnęli, a zainspirowana dziewczyna przeszła do ataku, jej karabin maszynowy wirował jak maczuga w rękach giganta. Tu nastąpił mocny cios kolbą w tył głowy, zbyt gorliwy oficer. Anna wypuściła powietrze.
  - Oto szahen-hasz!
  Ale ogólnie Rosjanie mieli trudności. Po stronie wąskookich, pięciokrotna przewaga, a poziom sprawności fizycznej Japończyków nie jest zły, w dodatku walczą z nimi daleko od najlepszych żołnierzy ZSRR. Oczywiście podczas tak trudnej wojny na Daleki Wschód wysyłano poborowych trzeciej kategorii, z najgorszymi danymi, lub bojowników, którzy zostali ciężko ranni w walce z nazistami. Żołnierze padali, czasem w jednego Rosjanina wbijano kilkanaście bagnetów, dosłownie krwawili zbiorowo, ale walczyli jak bohaterowie i nikt nie prosił o litość.
  Sinitsin przebił japońskiego oficera bagnetem, ale on sam otrzymał punkt w bok. Młodzieniec powalił atakującego Japończyka uderzeniem kolby w klatkę piersiową, ale krew popłynęła z boku zbyt obficie. I czterech samurajów natychmiast rzuciło się na faceta.
  Dzielna Vedmakova rzuciła się na ratunek, dźgając oficera bagnetem w łopatkę i powalając kopniaka pod kolanem kolejnego Japończyka.
  -Trzymaj się Petruha! powiedziała.
  Natychmiast odbił dwa bagnety wycelowane w pierś i odpowiedział:
  - Nie jestem Piotr, tylko Arkadij!
  Dziewczyna, która powaliła kolejnego Japończyka warknęła:
  - Na wojnie każde imię jest jak stuknięcie napiętego młota, nie należy go napinać bez wystrzału!
  Arkadij cofnął się nieco i bezlitosny bagnet rozerwał mu policzek. Młodzieniec jęknął z nieznośnego bólu:
  - Matka Boga!
  Vedmakova sprzeciwiła się:
  - Może jestem matką, ale nie Bożą! Ogólnie Boga nie ma i nigdy nie było!
  Arkady cofnął się do Anny i mruknął niewyraźnie:
  - A co nas czeka po śmierci nieistnienia?
  Dziewczyna pokręciła przecząco głową.
  - NIE! Nauka komunistyczna wskrzesi umarłych! A pierwsi do nowego życia powrócą do tych, którzy polegli w walkach o ojczyznę.
  Sinicin potrząsnął głową.
  - Boże błogosław!
  Vedmakova położyła kolejnego Japończyka i zapiszczała:
  - Nie ma Boga! Jeśli tak, to musimy przyznać, że rzekomy twórca wszechświata jest sadystą! I lubi torturować stworzenie!
  W tym momencie udo Arkadego zostało rozerwane bagnetem i aby nie upaść, oparł się o rudowłosego wojownika:
  - A ja cierpię! Po prostu niewyobrażalne!
  Pięciosześciokrotna przewaga żołnierzy wschodzącego słońca przyniosła skutek. Pięćdziesięciu samurajów rzuciło się na nich, wymachując bagnetami jak armia jeżozwierzy. Arkady otrzymał kilka ciosów bagnetem w brzuch, a potem wyłupiono mu oko. Kiedy młody człowiek upadł, wstrzyknęli mu dwadzieścia razy, zmuszając go do uspokojenia się na zawsze. Ciekawe, co czuła jego dusza odlatując: zdziwienie czy strach, a może niesamowita ulga po opuszczeniu lochu ciała.
  Wiedźmin był jak zaczarowany. Oczywiście jej tunika rozpadła się na kawałki, pocięta bagnetami. Wojowniczka okazała się zupełnie naga, pokryta wieloma zadrapaniami, ale samuraj nie mógł zadać jej ani jednej poważnej kontuzji! Walczyła, a jej nagie piersi ze szkarłatnymi sutkami trzęsły się jak boje na morzu. I błysnęły gołe kostki. Dziewczyna była prawdziwym ucieleśnieniem bestialskiej i erotycznej siły. Jej bose podeszwy zabarwiły się na czerwono od krwi, co kojarzyło się z wielką boginią zniszczenia i zła: Kali! Prawie wszyscy radzieccy żołnierze zostali już zadźgani, bitwa się skończyła, ale tylko w jej lśniącej urodzie Afrodyty, od czasu do czasu uderza bezczelna wąskooka.
  Japoński generał Nugi patrzył ze zdziwieniem na ten cud. Wtedy przez jego głowę przemknęła myśl. Padł cienkim głosem rozkaz niedożywionego komara:
  Zarzuć na nią sieć, weź ją żywcem!
  Oszczędni Japończycy też mieli sieci. Nagle musisz wziąć żywcem jednego z Rosjan. A sieć jest do tego idealna. Natychmiast tuzin łapaczy zarzucił na dziewczynę kajdany
  Vedmakova walczyła jak mogła, ze wszystkich sił próbowała się uwolnić. Ale wszystko na próżno, sumienni Japończycy zrobili sieć na podstawie tego, że wytrzymałaby słonia. Dziewczynkę dokładnie owinięto i ciągnięto w ramionach. Sądząc po wszystkim, sukces taktyczny został osiągnięty, tym bardziej, że kierunek ten nie był objęty ani artylerią, ani karabinami maszynowymi.
  Dziewczyna przypomniała sobie gładko wygoloną twarz Arkadego, który się w niej zakochał, i jej hasło:
  - Na wojnie każde imię jest jak stuknięcie napiętego młota, nie należy go napinać bez wystrzału!
  Pojawiła się niepokojąca i paskudna myśl, czyż ona tego nie wygładziła! W końcu często się to zdarza, po prostu zakochałem się w osobie i umarł!
  Japończycy najwyraźniej zajęli słabo osłonięte okopy w tym miejscu, nadal omijając pozycje wojsk radzieckich wokół Chabarowska. A jej Vedmakova zostaje wzięta do niewoli i chociaż jeszcze ich nie złapano, załadowano ich do poplamionego samochodu pancernego, żeby zabrać cię na tyły. Maszyna jest przedpotopowa, prawdopodobnie z I wojny światowej, więc niepostrzeżenie przemykała za piechotą. Prędkość wynosi około 12 kilometrów na godzinę. Brr! Pierwszy czołg na świecie Prochorow ważył nie mniej, ale miał prędkość 40 kilometrów na godzinę na autostradzie i 25 na drodze. Co z jednej strony ZSRR atakuje całą Europę, z drugiej znaczną część Azji. Dziewczyna przewróciła się na bok, najwyraźniej groziło jej położenie na plecach. Jak ciemno jest w tej części samochodu pancernego, najwyraźniej mieści się w nim dział spadochronowy, czyli transport żołnierzy. Fajnie byłoby oczywiście uciec, pozbywając się najpierw prętów i mocnych lin. I jak to zrobić? Dziewczyna ma oczywiście umiejętności, choć będzie musiała majstrować, jednocześnie ściągając kajdanki i przecinając łańcuch, do którego była przywiązana za nogę. Ale tutaj liny również mogą całkiem dobrze pasować. Praca jest żmudna, ale jeśli wywiozą ją na terytorium Mandżurii, będzie miała czas. Dziewczyna zdjęła liny z mokrej skóry, przepiłowała łańcuch i jednocześnie pomyślała. Hmm, przeciwko Rosji Sowieckiej była poważna koalicja: A najpoważniejszym potworem są Niemcy. Kraj z zaawansowaną technologią i silnymi wojskami. Słyszała na przykład o nowym myśliwcu ME-309. Wygląda na to, że już latają. Nie ma dokładnych danych na temat uzbrojenia, ale według plotek ten samolot ma aż siedem! Punkty ognia. To bardzo poważne uzbrojenie, biorąc pod uwagę, że Jak=9 ma tylko dwa takie uzbrojenia, a na radzieckich myśliwcach nie ma maszyny, która miałaby więcej niż trzy punkty uzbrojenia. Spróbuj pokonać te potwory! Cóż, Fokken-Wulf to bardzo poważna maszyna, przewyższająca uzbrojeniem radzieckie samoloty, a nawet mogąca przenosić prawie dwie tony bomb. Już pod koniec 1942 roku był uzbrojony w dwa działka 20 mm i 4 karabiny maszynowe 13 mm. Wydaje się jednak, że pojawił się już nowy typ myśliwca i bombowca z dwoma działami 30 mm i czterema działami 20 mm. To już był potwór, potwór dla wszystkich potworów! A według plotek do produkcji trafił już samolot myśliwski z ośmioma działami kal. 30 mm! Spróbuj pokonać takiego upiora! Jak radzieccy projektanci chcą na to odpowiedzieć? Vedmakova dowiedziała się, że trwają prace nad Jak-3. Powiedziano jej o tym kuratorze z departamentu Berii. Wydaje się, że główną zaletą samolotu będzie mniejsza masa konstrukcji, bez dodatkowych silników i uzbrojenia. Zwrotność jest z pewnością dobra, ale chciałbym zwiększyć uzbrojenie! Rzeczywiście, w boksie, oczywiście, lekki zawodnik wagi piórkowej jest bardziej zwrotny niż zawodnik wagi ciężkiej, ale prawie na pewno i tak z nim przegra. Nie bez powodu istnieją kategorie wagowe, a wśród zawodowych bokserów najbardziej ceniona jest siła uderzenia. Konieczne jest wzmocnienie uzbrojenia radzieckich samolotów i tylko wtedy Wehrmacht zostanie pokonany... na równych prawach? Od drugiej połowy 1942 roku przewaga powietrzna Luftwaffe zaczęła się wyparowywać, jeszcze w marcu 1943 roku ZSRR miał przewagę, ale... Zdrada aliantów zmieniła układ sił. Wow, Hitler zginął 13 marca, a teraz dopiero koniec kwietnia, ale jakże poważnie zmienił się układ sił. Tak szybko, ze strategicznie zwycięskiej pozycji do strategicznie bliskiej przegranej. Niemal dlatego, że jest jeszcze nadzieja, że Niemcy będą w stanie pokonać, zanim osiągną przewagę strategiczną i technologiczną nad ZSRR. W szczególności alianci mogą dostarczać samoloty nazistom w dużych ilościach, ale niemieccy piloci będą potrzebować czasu, aby nauczyć się nimi latać. Mimo to istnieje różnica w technologii, tablicach przyrządów. Czołgi wymagają również wyszkolonych załóg, ponadto osiągi Chevrona podczas rosyjskiej zimy nie są szczególnie dobre. Karabin automatyczny M-18 ... Nieźle, ale pod względem szybkostrzelności ustępuje najlepszym sowieckim modelom, jednak przewyższa celność! Krótko mówiąc, problem za problemem! Są też naprawdę słynne "Churchills" z potężnym pancerzem i dobrymi właściwościami jezdnymi... Oczywiście wygląda na to, że i oni będą musieli walczyć. Im dłużej trwa wojna, tym więcej sprzętu otrzymają naziści. Wniosek jest więc prosty, trzeba latem zadać Niemcom druzgocącą klęskę. Jeśli chodzi o Japonię, najlepiej ograniczyć się do aktywnej obrony i przeprowadzać kontrataki z wykorzystaniem jakościowej przewagi czołgów. Ale znowu, oszczędzanie energii do maksimum. Nie angażowanie się w przedłużające się bitwy i budowanie obrony na wcześniej przygotowanych liniach. Nadal istnieje szansa na użycie Armii Czerwonej Chin, ale reżim Czang Kasziego zaatakował ją z całą siłą. Więc na razie możesz polegać na własnych siłach. Kiedy przyjść? Najlepiej pod koniec maja, kiedy drogi w końcu wyschną, a w oddziałach przybywają uzupełnienia. Sama Wiedmakowa zadałaby pierwszy cios w kierunku Orła, a następnie w rejonie Charkowa, aby wyprzeć Niemców z przemysłowego Donbasu, a następnie forsownym marszem przez Ukrainę, w ruchu przekraczając Dniepr i dalej do Rumunii. Można jednak zwrócić się na północ, aby wyzwolić Białoruś i przejść na tyły grupy centralnej. Pomysł jako całość jest dobry, choć ma wady, ofensywa w kierunku Orła jest najbardziej oczywista i tam naziści będą na nią czekać. Fortyfikacje będą musiały zostać przełamane.
  . ROZDZIAŁ 3
  Tutaj oczywiście przydadzą się pistolety i katiusza. Ten ostatni system daje silny efekt, zwłaszcza moralny. W każdym razie potrzebujesz dużo dział i "Katiuszy", aby rzucać pociskami w obronę wroga. Ogólnie rzecz biorąc, doświadczenia I wojny światowej pokazały, że łatwiej było się bronić niż atakować, a jeśli kajzerskie Niemcy nie wyczerpały swoich sił ofensywą wiosenną 1918 r., wojna mogłaby trwać jeszcze kilka lat. Jednak II wojna światowa dowiodła przewagi taktyk ofensywnych nad defensywnymi. Na przykład szybka klęska Polski, a zwłaszcza uderzająca potężna zachodnia koalicja aliantów. Naziści pokonali przeważające siły w półtora miesiąca, po prostu omijając nie do zdobycia Linię Maginota. Walki w Afryce, gdzie początkowo przeważające siły Włoch zostały pokonane przez decydujący cios Brytyjczyków. A potem Rommel pokonał znacznie silniejsze wojska brytyjskie w szybkiej ofensywie. Ale oczywiście najbardziej uderzającym przykładem ZSRR w 1941 roku była wielka katastrofa potężnej armii. I odwetowe operacje ofensywne, wybijające jednostki niemieckie. Więc najważniejsze jest uderzenie w siebie, nie czekając na napór nowych niemieckich czołgów. Przedłużająca się wojna na wyniszczenie staje się prawie daremna, chyba że radzieccy naukowcy stworzą cudowną broń! To drugie jest w zasadzie możliwe, np. usłyszała, że teoretycznie możliwe jest stworzenie bomby zdolnej do zniszczenia miasta. Co więcej, taka bomba waży od trzech do czterech ton. Wygląda jak z bajki, ale... Urodziliśmy się, by bajka się spełniała.
  Jeszcze bardziej atrakcyjną ścieżką jest broń laserowa opisana w Hyperboloidzie Inżyniera Garina. Taka rzecz jest w stanie zniszczyć całą armię czołgów, samolotów, statków. Oczywiście, jeśli taką broń stworzycie, i to nie tylko III Rzesza, ale i zdrajcy Pindosów, to cały kapitalistyczny świat się skończy. A jasny sztandar komunizmu zabłyśnie nad planetą. Ale z jakiegoś powodu taka broń nie została stworzona. Lustra nie są najlepszym sposobem na zebranie energii spalania w jeden strumień. Tak, i energii, aby przeciąć statki, potrzebujesz znacznie więcej. Chociaż ... jeśli jest skoncentrowany z dokładnością do mikrona, to całkiem możliwe jest cięcie zarówno samolotów, jak i pancerników. Cudowna broń, która pomoże ocalić ZSRR. A oto efekt lasera, w innej formie. W końcu łańcuch ustąpił i jest prawie wolny, a kawałki liny leżą dookoła.
  Vedmakova powiedziała:
  - Cierpliwości i pracy, jeśli z tobą nie jesteś trupem!
  Dziewczyna wstała, postukała bosą stopą w podłogę. Brak reakcji. Zapukała mocniej. W odpowiedzi padło przekleństwo po japońsku i żadnej reakcji. Wtedy Vedmakova zaśpiewała z irytacją. I śpiewała na cały głos, jak primadonna na przyjęciu rocznicowym:
  Hordy Wehrmachtu szaleją,
  Huk armat i dźwięk mieczy!
  Dym unosi się do miesiąca
  Promienie zniekształceń z nieba!
  
  Na wieki wieków sławna będzie ojczyzna,
  Oddam swoje ciało za Rosję!
  Kocham cię ruska piękność,
  Pan wszystkich królów jest z nami!
  
  Och, wy kędzierzawe gaje kraju,
  Dzwonienie złotych osik szeleści!
  Prawosławni bracia sokoli,
  Bóg zainspirował armię do czynów!
  
  W dni zimne lub ciepłe
  Może z chmurą przyniesie zamglenie!
  Jesteśmy faszystowskimi świniami jak miotły,
  By strząsnąć brud z twojej twarzy!
  
  Nasza partia ma rację
  Walcz za naród radziecki!
  Śpiewamy odważną piosenkę
  Myśl jak orzeł rzucił się w górę!
  
  Stalin jest mądry - ideał władcy,
  Jesteśmy prowadzeni do potężnej śmiertelnej bitwy!
  Sztandar Ojczyzny jest tłuczkiem zwycięzcy,
  Gotowy do kłótni z Pallas-fate!
  
  Czyny Lenina będą wieczne,
  Zbudujemy święty komunizm!
  Uwierz w naukę człowieka,
  Faszyzm zmiażdży w otchłań ciemności!
  
  Cała planeta jest jak wolny ptak,
  Lećmy do odległych gwiazd, do światów!
  Coś jasnego i szlachetnego
  Stworzymy jako rzeźbiarze!
  
  A Rosja pod czerwonym sztandarem,
  Jak niebiański Eden zakwitnie!
  Sprawa Lenina, wola Stalina,
  Prowadź nas do doskonałości!
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova oraz cztery legendarne dziewczyny wydostały się z Tuły i dotarły do Moskwy.
  Teraz sytuacja stolicy była najtrudniejsza. Niemcy kończyli już jej okrążanie i był korytarz, długi na trzydzieści, czterdzieści kilometrów, który z dnia na dzień stawał się coraz węższy.
  Sześciu wojowników zajęło pozycje obronne na obrzeżach Moskwy. Doszło do gwałtownego ataku.
  Oleg Rybachenko strzelił i nucił do siebie:
  - Przyszłość jest nasza!
  A chłopak bosą stopą rzuca granat i kontynuuje:
  - I będziemy wielcy!
  Margarita Korshunova strzela i piszczy:
  - I stanę się najfajniejszy ze wszystkich!
  A bosą stopą rzuci śmiercionośny granat.
  I rzuca przeciwnikami w różnych kierunkach.
  A potem, już w bitwie, Natasza, która skosi Niemców karabinem maszynowym i bosą stopą rzuci dar śmierci.
  To jest taka kobieta...
  W czterdziestym pierwszym roku Natasza odpłynęła z Twierdzy Brzeskiej. Poszedł na wschód. Nowe buty szybko obtarły jej stopy, a dziewczyna zdjęła je i chodziła boso.
  Przez kilka godzin nic nie było, a potem bose podeszwy zaczęły swędzieć. Po kilku godzinach płonęły i już eksplodowały z bólu.
  Natasza, będąc Moskalką, nie była przyzwyczajona do chodzenia boso. I oczywiście co jakiś czas zanurzał się w strumyku.
  Tak, okazało się to torturą dla jej nóg. Ale młoda dziewczyna szybko się do tego przyzwyczaiła.
  Potem ciągle chodziła boso, nawet po śniegu, i zakładała buty tylko przy silnym mrozie.
  Teraz Natasha walczy jak legendarna bogini.
  A tu Zoja bosą nogą rzuca granat i ryczy:
  - To generalnie super randka!
  I da celny obrót.
  A Niemcy i ich najemnicy padają.
  A potem Angelica prowadzi ogień... A także strzela tak dziko celnie.
  Z jej gołej nogi wylatuje też granat.
  I rozprasza najemników.
  Ponadto Svetlana strzela. A jej bosa stopa rzuca tak, że nikt nie jest w stanie się oprzeć.
  I bardzo daleko rozprasza przeciwników.
  I strzela do siebie i miażdży wrogów wybuchową falą.
  To są dziewczyny, które urodziły się w ZSRR!
  Oleg Rybaczenko prowadzi ostrzał piechoty wroga, automatycznie rzuca granaty dziecięcymi stopami. A jednocześnie chłopiec pisze dla siebie.
  Witalij Kliczko, postawiony w konflikcie z nowym prezydentem Ukrainy Zełenskim, zdecydował się ustąpić ze stanowiska mera Kijowa. Właściwie po co być upartym i trzymać się stanowiska. Lepiej rozwiązać problem samodzielnie.
  A po odejściu ze stanowiska burmistrza Witalij Kliczko wznowił karierę. I natychmiast sensacja woła Weidera. Bez pośrednich walk! I to po ponad ośmiu latach przerwy.
  Weider oczywiście się zgadza. Wyzwanie przyjęte!
  I nadchodzi chwila prawdy. Z jednej strony wielokrotny mistrz świata nie został pokonany od ponad dwunastu lat. A z drugiej czterdziestodziewięcioletni były burmistrz Kijowa. Człowiek, który może pobić rekord Hopinsa, ale którego sprawność jest wysoce wątpliwa.
  W rzeczywistości wielu uważało, że po tak długiej przerwie pójście prosto do Weidera było samobójstwem.
  Ale Witalij Kliczko jest jak Rocky Balboa. Postanowił zmierzyć się z najsilniejszym puncherem wagi ciężkiej. Denotay Wider to bokser, który przegrał ze wszystkimi przeciwnikami. Absolutnie wszyscy - w tym Tyson Fury!
  Co z tego, że Witalij Kliczko ma szansę?
  Ale Witalij Kliczko stale trenował, utrzymywał formę, jeździł do pracy na rowerze. I oczywiście fizycznie nie był taki zły. A poza tym miał stalowy podbródek.
  Cóż, na co Witalij Kliczko zaakceptuje walkę, nawet jeśli nie jest faworytem.
  Oleg Rybachenko zmienił magazynek karabinu maszynowego. Rzekome walki z bokserami są emocjonujące.
  Właściwie, dlaczego Witalij Kliczko nie wraca na ring i nie próbuje pobić rekordu Hopinsa?
  To byłby bardzo mocny pomysł.
  Chłopiec-terminator skręcił i skosił jeszcze kilkudziesięciu faszystów.
  Wtedy chłopiec roześmiał się i pokazał język, mówiąc:
  - Mam faceta, który jest super!
  Małgorzata rzuciła bosą stopą dwie związane cytryny i zapiszczała:
  - Jesteś fajniejszy niż jakakolwiek osoba!
  Oleg, kontynuując strzelanie, rozumował ...
  Witalij Kliczko w wieku czterdziestu dziewięciu lat naprawdę zamierzał pobić rekord Hopinsa. Wspominał nawet na konferencji prasowej: "Powiedziałem, że nie pobiję rekordu Foremana, ale nic nie mówiłem o Hopins! Więc wezmę to i pobiję jego rekord!"
  O ile jednak znaczna część społeczeństwa mniej więcej wierzyła, że Hopins w wieku czterdziestu ośmiu lat może zdobyć tytuł mistrza świata, to w Witaliju Kliczko w wieku czterdziestu dziewięciu lat wiary było znacznie mniej. Między innymi dlatego, że jego przeciwnik jest już bardzo silny.
  Nigdy w historii wagi ciężkiej nie było takiego pięściarza. To prawda, Wyder nie jest już młody, ale całe trzydzieści pięć lat to nie czterdzieści dziewięć.
  Witalij Kliczko jednak wyraźnie nie traci optymizmu. Trenuj ciężko, bądź w formie. I bardzo się cieszę, że wyrwałem się z rutyny fotela mera Kijowa.
  W rzeczywistości bycie burmistrzem na Ukrainie, gdzie jest tak wiele problemów, nie jest wielkim szczęściem.
  Ale za walkę z Uyaderem Witalijowi Kliczko zaproponowano bardzo dobre pieniądze. Więc w żadnym wypadku nie przegrałem z portfelem. Nazwisko Witalij Kliczko jest znane.
  Złe języki mówiły nawet, że Wyder uderzy raz, a sam Witalij Kliczko się położy. A potem otrzyma pieniądze i napisze wspomnienia lub science fiction.
  A może w filmie.
  Nawiasem mówiąc, Władimir Kliczko też chciał boksować. Tylko przebiegły Władimir wybrał słabszego przeciwnika spośród zwykłego mistrza świata. Ale tak czy inaczej, cokolwiek można powiedzieć, jest mistrzem i to jest fajne!
  Ale Denotay Wyder, cokolwiek można powiedzieć, wciąż jest najlepszym z najlepszych!
  Ale Witalij trenuje jak szalony. Jest jak młody człowiek dający sobie maksymalne obciążenie. I miał kilka sparingów, pokazując doskonałą formę i dobrą wytrzymałość. Nie, Witalij jest gotowy. I nie tak po prostu wchodzi na ring.
  I rzeczywiście, kiedy nadszedł dzień sądu, i spotkał się największy puncher Wyder, najlepszy pod tym względem wagi ciężkiej i Witalij. Były burmistrz Kijowa, któremu wszyscy już skreślili karierę bokserską. Ale teraz spotkały się dwie legendarne osobowości.
  Witalij, który po raz pierwszy został mistrzem świata w 1999 roku. Pomyśl tylko, jak dawno to było i od tego wydarzenia minęło ponad dwadzieścia lat.
  A Wyder ma już swój tytuł od bardzo dawna. A także bliski pobicia rekord Holmesa w utrzymywaniu tytułu najdłużej od czasu podziału pasów.
  I oczywiście, jeśli Weider się kogoś boi, to nie dziadka Witalija. W rzeczywistości nie każdy może być Hawkinsem. A rywale Hawkinsa nie są tak potężni jak Weider!
  Ale Witalij jako pretendent wchodzi na ring. Jego ciało jest nadal wspaniałe i muskularne, chociaż jego włosy są już siwe. Dziadek Witalij, jak go nazywają z szacunkiem lub z szyderstwem. Ale ulga mięśni jest jak u młodego.
  Witalij powiedział, że jest gotowy. I nawet nie on, stawki wzrosły trochę.
  Weider jest również szczupły, wyrzeźbiony i cieńszy w kościach, waży mniej.
  Pomimo tego, że jest potężnym puncherem, ma pewne problemy w obronie i nie zawsze jest dobry na nogach. Ale jest już duże doświadczenie w walce. Pod względem liczby walk dogonił już Witalija. I jak dotąd nie został pokonany.
  Jednak Witalij Kliczko przegrał swoje dwie walki tylko z powodu kontuzji i skaleczeń. I można też powiedzieć, że nie został pobity.
  Ale ponad osiem lat przerwy i prawie pięćdziesiąt lat. Oczywiście, gdyby Witalij był młody, miałby szansę. Ale czy uda mu się pobić rekord Hopinsa? David Hay, już w wieku trzydziestu pięciu lat, został bokserem zerowym.
  Ale jest dużo gadania i pokaże się tylko pierścionek. Czy Witalij Kliczko pobije rekord Hopinsa, czy też zostanie wyniesiony na noszach, jak obiecał Wyder.
  Tutaj pojawia się w kruczej masce. Wysoki, bardzo suchy, nawet chudy jak Koschey.
  Para bokserów stworzyła mu poważne problemy na ringu. To Kubańczyk Ostrix, który prowadził na punkty i pokonał nokaut, oraz Tyson Fury, który również prowadził na punkty i zdołał doprowadzić walkę do remisu. Więc największy puncher na świecie może zbankrutować.
  Ale szanse są prawie jeden na dziesięć na korzyść Wydera. Mimo to wiek Witalija i duża przerwa w jego karierze są zbyt duże. Nawet jego brat Władimir radził rozgrzać się z kilkoma silnymi średnimi chłopami. Rzeczywiście, w Niemczech Witalij Kliczko mógł zdobyć więcej pieniędzy w pojedynku z przeciętnym bokserem, wyłącznie ze względu na swoje wielkie nazwisko.
  W końcu Witalij jest znany na całym świecie nie tylko jako bokser, ale także jako polityk, burmistrz stolicy i bohater Majdanu.
  Nie, w każdym razie Witalij Kliczko powinien był pomyśleć, czy warto było się spieszyć i atakować taką górę.
  Ale wybór został dokonany: Witalij Kliczko nie szuka łatwych dróg!
  Walka toczy się w Ameryce. Odgrywane są hymny USA i Ukrainy. Listy usług są ogłaszane. I wreszcie dźwięk sygnału do bitwy.
  Wielu chce zobaczyć widowisko i krew.
  Weider zaczął ostrożnie, choć może nie mieć racji. I nagle Witalij jest zardzewiały. Kliczko Sr. też się nie spieszy. Ale od razu widać, że jest lekki, szczupły, muskularny i zrównoważony. W każdym razie to, czego wielu się spodziewało: mówią, że natychmiast unosi się na wodzie, nie stało się.
  Pewnie Kliczko pracował z dźgnięciem, trzymał trochę wyżej niż zwykle, kładł bloki.
  Pierwsze dwie rundy poszły gładko. A potem Wyder, zgodnie z oczekiwaniami, bardzo przyspieszył. Stał się bardziej aktywny w ataku i ataku. Ale Witalij nie stracił głowy. Zablokował cios, spotkał się z lewym ciosem. I nagle, podczas ostrej ośmiornicy, uderzył prawą ręką w ciało. Weider zgiął się z bólu.
  Witalij miał dwójkę i po raz drugi w karierze mistrz świata i najlepszy puncher wszechczasów wylądował na parkiecie.
  Witalij uśmiechnął się... A publiczność szalała z zachwytu. Nie spodziewano się tego po starym Witaliju. Wow! A przecież wydaje się, że wkrótce pięćdziesiąt lat! A więc wciąż ruszaj się i bij! To musi być znane!
  Weider wstał, ale zaczął się wycofywać. Witalij powoli zaczął kłuć go swoim sztyletem. I znowu dwa. I uderz ponownie. Dziurkacz się cofa.
  Z trudem, ale Wyder dotarł do końca rundy. Następnie w następnym Witalij pracował jako pierwszy numer. Ale nic, wszystko poszło zgodnie z planem. Przez kilka rund Wyder cofał się i wyglądał na bezradnego. Ale w dziewiątej rundzie znowu wybuchł. I zaczął rzucać ciosami poszedł do przodu. I znowu przegapiłem dwójkę i upadłem. Drugie powalenie.
  Witalij uśmiecha się. Idzie do przodu. Weider chwieje się na nogach. Ponownie pomija dwójkę, nie znajdując antidotum. I od następnego ciosu pada.
  Wstaje z trudem, a sędzia przerywa walkę!
  Zwycięstwo! Witalij Kliczko, teraz mistrz świata! I znowu jego pasek! To prawda, że \u200b\u200bjeszcze nie jest absolutna, ale już na koniu!
  Pobił rekord Hopinsa i oczywiście wagi ciężkiej Foremana, po raz czwarty został mistrzem świata, dorównując Holyfieldowi.
  Wyder oczywiście krzyczy, że walka została przerwana za wcześnie i domaga się rewanżu.
  Witalij mówi, że decyzja, czy kontynuować karierę, czy stoczyć jeszcze kilka walk, zostanie podjęta później. Ale wszyscy mówią mu, że jest bardzo dobry, nawet lepszy niż w młodości i że musi kontynuować.
  Tym bardziej, że nie ma co robić. W Kijowie jest kolejny burmistrz, do wyborów do Rady i Prezydenta jeszcze daleko, więc może tam walczyć?
  Za kolejne trzy walki Witalijowi proponuje się aż sto milionów dolarów plus kolejny procent transmisji.
  Oczywiście pula jest duża, a były burmistrz Kijowa mówi, co myśli.
  W rzeczywistości pokazał, że stać go jeszcze na wiele. Po co więc zakopywać talent w ziemi? A co najważniejsze, i tak nie ma nic więcej do roboty!
  Może spróbuj połączyć wszystkie pasy? Byłoby tak wspaniale!
  Witalij przyjmuje ofertę i podpisuje kontrakt na trzy kolejne walki.
  A jego kolejny przeciwnik... No, oczywiście Tyson Fury! Nigdy jeszcze nie pokonany, wielki wagi ciężkiej. To prawda, że został powalony przez Uydara i kogoś mniejszego. A co najważniejsze, sprawca jego młodszego brata. No jak tu nie walczyć?
  Oczywiście nowa walka, wspaniałe honorarium i wspaniałe widowisko.
  Oleg Rybachenko ponownie strzela do Niemców i zagranicznych bojowników. Ogólnie rzecz biorąc, w piechocie prawie nie ma Niemców. Poruszają się za czołgami E-50 i E-75. I starają się nie ryzykować.
  Tutaj, gdzieś dalej, widać Panterę-2. Ten czołg, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, pojawił się w czterdziestym trzecim roku. A sama Pantera nie była zbyt masywna. Tak, i "Pantera" -2, chociaż wyprodukowano dużo, ale w 1945 roku, przygotowując się do wojny z ZSRR, Niemcy wypełnili fabryki czołgami E-50 i E-75.
  Pomimo całej praktyczności lekkich dział samobieżnych: E-10 i E-25, Führer wolał cięższe czołgi. Z trudem Guderian przekonał się do wykonania najbardziej masywnego szybkiego E-50. Z drugiej strony Führer bardziej kochał E-75, który okazał się niezbyt udany i ważył dziewięćdziesiąt ton.
  Ale teraz pojawiła się modyfikacja E-75 M, z niższą sylwetką, lżejszą iz mocnym silnikiem. Być może w przyszłości stanie się najpopularniejszy.
  Na przykład Oleg Rybachenko stosuje przebiegłą taktykę. Beret i bosą stopą rzuca granat w gąsienicę E-50. Z tego powodu czołg obraca się i zderza ze swoim kolegą.
  I w rezultacie płoną dwa mastodonty.
  Oleg, jak widać, jest bardzo przebiegły.
  Tak się teraz zachowuje, a Niemcy ponoszą ciężkie straty. Nogi chłopca są zwinne. Dobrze być takim jak on, bosym i przystojnym.
  Ale ogólnie przychodzą mi do głowy myśli o bokserach. Na przykład, dlaczego Denis Lebiediew nie miałby wznowić kariery? Czterdzieści lat to nie tak długo. Co więcej, odeszli główni konkurenci z wagi ciężkiej i można spróbować połączyć pasy.
  Tego naprawdę nie powinieneś robić, więc z władzami to szóstka. Lepiej samemu zaangażować się w szlachetny boks lub przejść do opozycji.
  W taki właśnie sposób Siergiej Kowalow został burmistrzem Moskwy. Chociaż to tylko fantazja.
  A Denis Lebiediew mógłby zrobić coś bardziej konstruktywnego. Co więcej, jest trochę za wcześnie, aby zostawić boks wciąż niepokonany. Prawdziwy sportowiec musi iść na całość.
  Władimir Kliczko też może wrócić. Ale niektórzy, jak Aleksander Ustinow, zostali już pokonani trzy razy z rzędu, nie przechodźcie na emeryturę!
  Rzeczywiście, bohaterami nie są ludzie, ale prosto ze stali!
  Ale wyobraźmy sobie taką opcję, Putin rozbił się samolotem, aw Rosji są nowe wybory prezydenckie.
  A co widzimy dzisiaj? Komuniści nie mają silnych kandydatów. Grudin został zhańbiony, a zaufanie do niego zostało podważone. Ziuganow jest za stary i zmęczony wszystkimi, a charyzmy jest mało. Suraikin poniósł porażkę w poprzednich wyborach. Inne mało znane osobistości. Żyrinowski jest też za stary i zmęczony wszystkimi. Inni w Partii Liberalno-Demokratycznej są mało znani. Kogo jeszcze można polecić z opozycji? Andriej Nawalny jest silny, ale nie zostanie dopuszczony do startu w wyborach. Ksenia Sobczak nie jest poważną kandydatką. Demuszkin był w więzieniu i nie był zbyt popularny. Był w więzieniu, a Udalcow, choć może mógł, był wspierany przez komunistów i zabierał głos.
  Krótko mówiąc, w opozycji nie ma poważnych konkurentów. Tak więc Miedwiediew, pełniący obowiązki prezydenta, jest nadal głównym faworytem. A jeśli będzie intryga: w drugiej rundzie lub od razu w pierwszej.
  Biorąc pod uwagę niski rating Miedwiediewa i najprawdopodobniej dużą liczbę kandydatów na prezydenta, druga tura jest całkiem możliwa.
  Jednak Miedwiediew będzie miał bardzo dużą przewagę w pierwszej rundzie, aw drugiej niezbyt przystojnym przeciwnikiem.
  Chociaż jego Zełenski może pojawić się w ostatniej chwili i pomieszać wszystkie karty!
  Oleg Rybachenko ponownie rzucił granat, popychając czołgi nazistów. Dużo ryku i ostrzału.
  A ziemia od czasu do czasu unosi się i płonie w powietrzu. I przewracanie, topienie, fragmenty.
  Oleg mówi:
  - Chwała naszemu imperium!
  Margarita, rzucając bosą stopą zabójczy prezent, zapiszczała:
  -Wielka chwała bohaterom!
  I znowu dziewczyna z gołą piętą rzuci cytryną.
  Faszyści napływają, och, napływają.
  Nie ma takiej możliwości, nawet z bombą próżniową, której nie zatrzymasz i nie wygrasz! Tacy fajni wojownicy tutaj, po prostu horror!
  Oleg ryczy:
  - Nasze zwycięstwo w świętej wojnie!
  Małgorzata potwierdziła:
  - Z gwarancją stuprocentową!
  I znowu dziewczyna rzuciła granat bosą stopą.
  Nie, te dzieciaki najwyraźniej nie zamierzają się tak po prostu poddać.
  Oleg Rybaczenko ryknął:
  - O nowy sowiecki porządek!
  Margarita aktywnie wystrzeliła serię i potwierdziła:
  - Banzai!
  Tymczasem Oleg próbował dalej komponować. Cóż, oto Witalij prowadzi ochotniczą obronę przed Tysonem Furym. Tymczasem Władimir stoczy równie ciekawą walkę z Ruizem.
  W rzeczywistości Ruiz był mistrzem świata w trzech wersjach. No, dlaczego Vladimir nie może z nim walczyć za dużo pieniędzy? Tym wygodniejszy przeciwnik - znacznie niższy i grubszy. Vladimir może strzelać do niego długimi pchnięciami.
  Szkoda, że Kliczko Jr. przegapił walkę z nim, gdy był mistrzem świata. I powinieneś był się przenieść.
  I jak to możliwe, że o tym nie pomyślałeś, Władimirze?
  A mistrzem świata w trzech wersjach jest teraz Usyk. Szybko jednak dostał się na tron.
  A walka zjednoczeniowa z Witalijem jest możliwa. Ale to na razie tylko spekulacje.
  Vitali musi pokonać Tysona Fury'ego, a rewanż z Weiderem jest interesujący. I jest wielu innych ciekawych wojowników. Ten sam Anthony Joshua. Walka z nim byłaby również niezwykle interesująca. I pomścij też mojego brata.
  Witalij wywołał sensację pokonując Weidera. I to samo może oznaczać sukces w rozwoju.
  Dlaczego nie zostać pierwszym bokserem na świecie, który wygrał walkę o mistrzostwo po pięćdziesięciu latach? Nigdy wcześniej tego nie robiono!
  Hej Witalij! Nie ma znaczenia, jakim byłeś burmistrzem Kijowa, ale teraz zostałeś już bez wątpienia uznany za wielkiego mistrza świata!
  Ale oto pierwsza, dobrowolna obrona tytułu. Z Witalijem, większym i dłużej uzbrojonym przeciwnikiem. Nie tak potężnym puncherem jak Wyder, ale technicznym i zręcznym, z długimi ramionami. A także jeszcze nie zepsuty, chociaż został upuszczony.
  Co najważniejsze, pokonał jeszcze dość młodego Władimira Kliczko, co niewątpliwie czyni z Tysona Fury'ego groźnego zawodnika.
  Szanse wynosiły pięćdziesiąt pięćdziesiąt. Oczywiście zwycięstwo przez nokaut nad Wyderem było imponujące. Ale teraz nie będzie to chrząknięcie przeciwko niemu, ale utalentowany wojownik, którego nikt jeszcze nie był w stanie przebić. A co najważniejsze, zwycięzca samego Włodzimierza u zarania swojej siły.
  Czy Witalij poradzi sobie z takim technikiem w wieku pięćdziesięciu lat. To pojedynek intelektów. Ten Wyder wyraźnie nie docenił Witalija i próbował przyjąć to bezceremonialnie. A tutaj to już tak nie działa.
  Oto obaj bokserzy przygotowujący się. Witalij jak zawsze jest poważny i skupiony. Jest pewny siebie i spokojny.
  Tyson Fury też się przygotowuje. Jest wyższy od Witalija, ma dłuższe ręce i spróbuje to wykorzystać.
  Ale teraz walka odbędzie się w Wielkiej Brytanii, a transmisja będzie płatna.
  Tyson Fury jest teraz pierwszy. Demonstruje zewnętrzną pewność siebie. Łysy, niezgrabny i niezbyt wysportowany. Jeśli włosy Witalija Kliczko są farbowane, nie zrozumiesz, który z nich jest starszy, chociaż różnica wynosi siedemnaście lat. Nie jest to jeszcze rekord walk mistrzowskich, ale już się do rekordu zbliża.
  Cóż, być może Vitali zmierzy się też z kimś młodszym od Tysona Fury'ego.
  Tutaj Witalij wychodzi na potężną muzykę. Patrzą na siebie.
  Tyson garbi się i nie wygląda na wyższego. Być może w ramionach Witalija i szerzej. A co najważniejsze, jego sylwetka jest o wiele piękniejsza, a jego mięśnie wyrzeźbione.
  A jak brzmią hymny? Najpierw Brytyjczycy, a potem Ukraińcy.
  Potem wymiana spojrzeń.
  A teraz dźwięk rogu, pierwsza runda.
  Witalij rzuca lekkim ciosem, dobrze się porusza. Tyson próbuje odejść. Ale Vitali jest bardzo zwinny, a jego ciosy poruszają się niezgrabną trajektorią, docierając do głowy Tysona Fury'ego.
  Wszystko idzie zgodnie z przewidywaniami ekspertów. Witalij ma doskonałą szybkość.
  I wszystko się udaje.
  Wygrywa pierwszą rundę... Potem minuta odpoczynku i druga runda. Ponownie Fury nie zmienia taktyki. Najwyraźniej ma nadzieję, że Witalij się zmęczy.
  . ROZDZIAŁ 4
  I znowu Kliczko senior ma niewielką przewagę. Na ringu dominują bracia.
  Wladimir wygrał tydzień temu z Ruizem Jr. przez techniczny nokaut.
  Cóż, walka trwa.
  Trzecia runda znów pod dyktando Witalija. Ale w czwartej rundzie Tyson Fury nagle eksploduje. Pędzi do przodu... I trafia dwójkę. I wpada w poślizg.
  Czego chciał? Witalij jest w pogotowiu.
  Tyson jakoś obronił tę rundę do końca. Potem znów rozpoczęła się jednostronna walka z dominacją Witalija. Co więcej, mistrz świata Kliczko senior wyraźnie się nie spieszył.
  A teraz, po ośmiu rundach, Tyson Fury nagle się wycofuje. A zwycięstwo ogłaszane jest przez techniczny nokaut, z powodu odmowy kontynuowania walki.
  W ten sposób Witalij Kliczko ustanawia nowy rekord: jako pierwszy zawodnik w historii boksu obronił tytuł mistrza świata w wieku pięćdziesięciu lat. I bije kolejne osiągnięcie Hopinsa.
  Co teraz naprawdę naprawdę Witalij stał się supermanem. I pomścił swojego brata.
  Ale następna walka to rewanż z Wyderem. Obiecują bardzo wysokie opłaty. Że możesz stoczyć z nim pojedynek, a potem wyjść do Jozuego.
  A potem można już myśleć o walce unifikacyjnej z Usykiem. Ogólnie rzecz biorąc, Witalij Kliczko w zasadzie chciałby zostać absolutnym mistrzem świata. I to pragnienie jest bardzo silne.
  Oleg Rybachenko uśmiecha się do swoich myśli. Tak, to jest możliwe. Chłopiec kosi całą linię faszystów i mówi:
  - Ludzie pamiętają cię Kliczko! Ludzie cię doceniają Kliczko! Ludzie chcą cię Kliczko! Wracaj szybko Kliczko!
  Genialny chłopiec śmiał się z jego radosnej piosenki i znowu, jak wystrzelić najbardziej śmiercionośny ze wszystkich granatów. I zderzają się trzy czołgi nazistów.
  Mimo bohaterskiego oporu wojsk sowieckich hitlerowcy wciąż potrafili zająć i przeciąć korytarz łączący Moskwę z innymi częściami ZSRR.
  Tym samym stolica Rosji znajduje się w całkowitej blokadzie. W taki sam sposób jak zablokowany jest Leningrad.
  Stalingrad wciąż stawia opór. Niemcy szturmują też miasta Grozny i Ordżonikidze na Kaukazie. Sytuacja jest krytyczna. Zwłaszcza, gdy Moskwa została całkowicie otoczona.
  Ma wielu żołnierzy i setki tysięcy żołnierzy w milicji. Ale w bitwach pociski i naboje zużywają się bardzo szybko. Może zabraknąć amunicji. A wtedy stolica upadnie. I nie ma tak wielu zapasów żywności. To też wkrótce się skończy.
  A bez Moskwy będzie to kolejna wojna. I Stalin to rozumie.
  Teraz jest w Kujbyszewie. Ale po tym, jak naziści przedarli się do Wołgi, nie było daleko od linii frontu.
  A plus samurajowie są również naciskani. A oni bombardują i wspinają się z niezliczoną piechotą. Może za mało siły.
  Stalin to rozumie i za kulisami próbuje wynegocjować oddzielny pokój z Japonią. Są nawet gotowi zrezygnować z Dalekiego Wschodu i zapłacić odszkodowanie w złocie.
  Ale Hirohito powiedział: potrzebujemy całej Syberii, aż po Ural. Niestety, nie da się tak wiele ustąpić.
  Władywostok jest już prawie otoczony. I ogólnie wszystko jest bardzo głupie ...
  Ale niektóre bohaterki walczą i nie poddają się faszystom i japońskim militaristom.
  Opancerzony, więzienny wagon, którym jechała śpiewająca Vedmakova, zatrzymał się, rozległo się skrzypnięcie otwieranych drzwi. Dwóch Japończyków, jeden duży i gruby, drugi mały i chudy, wychyliło się ze światła, które na chwilę oślepiło Anastazję. Wtedy dziewczyna bez wahania dźgnęła jednego machnięciem goleni w skroń, drugiego pięścią owiniętą łańcuchem w szczękę. Osławieni wojownicy Kraju Kwitnącej Wiśni w śmieszny sposób popadli w nokaut.
  Vedmakova nawet śpiewała:
  - Wzywam mężczyznę dwunastą rundą! W końcu jestem super kobietą i pełną Atassa i posyłam przeciwnika do głębokiego nokautu, demonstrując w boju nieskrępowaną klasę!
  Dziewczyna wzięła do ręki japoński karabin maszynowy skopiowany ze Schmeistera i po naciśnięciu spustu rzuciła się do kokpitu. Wyskoczyło tam jeszcze trzech Japończyków, Vedmakova posłała w ich stronę serię, celując w ich głowy i uśmiechając się dziko.
  - Co dostali maczugowie!
  Transporter opancerzony został schwytany przez nagą wojowniczkę. Wiedźmin szczekał:
  Unosił się nad nieszczęsną Rosją,
  Piekielne potwory kipiące ciemnością!
  Okupant ma deszczową siekierę,
  Naostrz i odetnij sobie głowę!
  Komunista w walce w piekle nie jest pionkiem,
  Nie zawsze chodzimy na jarzmie!
  Zamień Trzecią Rzeszę w podżegacze,
  Cóż, uczciwość będzie dobra!
  Pomimo tego, że była zniesmaczona, Vedmakova włożyła japoński mundur wojskowy wzięty z martwych. Jakie to było nieprzyjemne, ci żołnierze długo się nie myli i strasznie śmierdziało. Dziewczyna-pilot zawyła:
  - Konieczne jest oskotinitsya w takim stopniu! Ale azjatyckie!
  Transporter opancerzony jednak łatwo się rozkręcił i ruszył w kierunku północnym. Pojazd miał dwa 12-milimetrowe karabiny maszynowe, dzięki czemu od czasu do czasu można było odeprzeć atak piechoty. Inną rzeczą jest to, że 20-milimetrowy pancerz nie mógł wytrzymać kalibru 37-milimetrowych japońskich "dział". Vedmakova pomyślała: jak dojście komunistów do władzy zmieniło Rosję. Jeśli w czasach carskich armia japońska znacznie przewyższała rosyjską pod względem technicznym, teraz wręcz przeciwnie, pozostaje w tyle. Chociaż nie można powiedzieć, że nauka nie jest wspierana w kraju Wschodzącego Słońca. Obowiązkowe wykształcenie średnie wprowadzono pod koniec XIX wieku. To prawda, że jakość edukacji w Japonii nie była wysoka. Skopiowali go ze szkoły pruskiej, która była do granic pedantyki, i nieco uprościli, żeby jeden nauczyciel przepuszczał jak najwięcej uczniów, bo wykształconych było za mało. Ogólnie rzecz biorąc, Japończycy naśladowali Europejczyków, np. Brytyjczycy w wyglądzie mundurów khaki, Niemcy w formacji i przepisach wojskowych, Amerykanie w umundurowaniu i typie marynarki wojennej oraz systemie instytucji finansowych. To prawda, że \u200b\u200bmiali też swój własny, na przykład kod Bushido, słynne materiały wybuchowe Shimosa (choć niewiele lepsze od europejskiego). Do połowy XIX wieku Japonia była zacofanym średniowiecznym krajem, który nie miał nawet kolei, ale był uzbrojony w armaty z kulami armatnimi. Była jeszcze bardziej archaiczna niż Turcja czy Iran, a jeszcze bardziej carska Rosja. Dziwne, ale to Ameryka pomogła krajowi Kwitnącej Wiśni dotrzeć do ludzi i dosłownie zmusić ich do przyłączenia się do cywilizowanego świata. Nowoczesny krążownik parowy z wybuchowymi pociskami wywarł duże wrażenie na zacofanej Japonii. Zwłaszcza gdy zatopił kilka żaglówek, pokazując całkowitą bezradność armat z kulami armatnimi.
  Być może Amerykanie nie raz będą żałować, że zmusili Japonię do otwarcia się na świat. Że wychowali konkurenta w Azji, ale wtedy trudno było uwierzyć, że za kilkadziesiąt lat Kraj Kwitnącej Wiśni pójdzie drogą, którą Zachód szedł przez wieki.
  Vedmakova jechała autostradą, przepuszczając ciężarówki z posiłkami, a także pojazdy i rozumowała. Jeszcze za czasów Aleksandra II, a raczej nawet za Mikołaja I, rząd carski snuł plany przyłączenia Chin do Rosji. Ale Mikołaj wybrał kierunek turecki jako przedmiot ekspansji. W zasadzie było to wygodniejsze. Ale nienawidząca Rosji Wielka Brytania i znajdująca się pod jej wpływem Francja stanęły w obronie Osmanów. Po raz pierwszy od ćwierć tysiąclecia (od celu z 1612 r.) Rosja przegrała wojnę na dużą skalę (pojedyncze bitwy oczywiście się nie liczą, masz na myśli to, że przez prawie ćwierć tysiąclecia Rosja nie przegrywała wojen nawiasem mówiąc, to za Mikołaja pierwszego osiągnęło swoje maksimum pod względem wielkości). Powodów było kilka, przede wszystkim przewaga mocarstw zachodnich w wyposażeniu technologicznym wojsk. Po samobójstwie Mikołaja I, tron objął Aleksander II, być może najbardziej wykształcony i erudycyjny car w całej historii Rosji. Rozpoczął reformy na dużą skalę, zauważył pańszczyznę, za jego czasów rozpoczął się szybki rozwój przemysłu, budowa kolei i elektrowni! Ale jednocześnie zniesienie pańszczyzny odbyło się kosztem chłopów, było wiele ruin, wybuchały zamieszki, zwłaszcza masowe w Polsce. Aleksandrowi udało się posunąć Rosję do przodu, ale nie rozwiązał podstawowych problemów, a nawet sprzedał Alaskę Ameryce za grosze i oddał za darmo Wyspy Hawajskie. To prawda, udało mu się pokonać Turcję, ale Imperium Osmańskie było w tym czasie bardzo słabe i wstrząsane powstaniami. Tak, straty Rosji w tej wojnie były nieproporcjonalnie duże, co dowodzi, że armia rosyjska, mimo reform, wciąż jest daleka od doskonałości. Jednak nawet za Suworowa wszystko nie było tak jasne, jak opisują w książkach. Zwycięstwa zostały odniesione sporym kosztem, a np. Katarzyna II podczas drugiej wojny rosyjsko-tureckiej ograniczyła się do stosunkowo skromnych nabytków terytorialnych, odrzucając nawet roszczenia do Mołdawii. Chociaż ziemie te były zamieszkane przez prawosławnych Słowian, a swego czasu były częścią Rusi Kijowskiej. Ogólnie rzecz biorąc, po wyzwoleniu Rosji spod jarzma mongolsko-tatarskiego obrano kurs na powrót wszystkich pierwotnych ziem słowiańskich. Zajęło to kilka stuleci, np. Galicja została zwrócona dopiero w 1939 r., po wyzwoleniu spod polskiego jarzma. A miasto Przemyśl wraz z przyległymi ziemiami pozostało przy Węgrach i Słowakach.
  Vedmakova spojrzała na autostradę: nie było tak wielu różnych samochodów, tutaj maszerowali japońscy piechurzy. Populacja Japonii wynosi około stu milionów, nawet więcej niż w Niemczech, szkolenie przedpoborowe zajmuje połowę zajęć w szkole. Wojna z ZSRR jest dla nich darem niebios, w przeciwieństwie do walki z USA. Możesz stemplować, coraz to nowe podziały.
  Istnieje wielka pokusa, aby oddać serię z dwóch szybkostrzelnych karabinów maszynowych, ponieważ można to zrobić, sterując nimi za pomocą napędu hydraulicznego z kabiny. Ale prawda jest taka, że wtedy ona sama będzie miała niewielkie szanse na wydostanie się stąd. Nie, nadal lepiej zrobić to bliżej linii frontu lub w nocy. Tak, wydaje się, że jest już wieczór... Wtedy wilki zostaną nakarmione, a owce bezpieczne. Ale nie, ona nie jest owcą.
  A co z Japonią? Pierwsza wojna 1904-1905 była przegrana, a sama Rosja straciła jako jeńców przeszło dwieście pięćdziesiąt tysięcy żołnierzy i oficerów. Chociaż armia carska miała przewagę liczebną. Z drugiej strony Japonia straciła mniej niż dwa tysiące jeńców, ustanowiono nawet premię w wysokości stu rubli w złocie za każdego wziętego do niewoli żołnierza o żółtej twarzy i tysiąc oficerów. Ta karta historii jest dla Rosji bardzo nieprzyjemna. Co najbardziej irytujące w kraju, wielu życzyło zwycięstwa Japończykom. Na przykład studenci Uniwersytetu Moskiewskiego przesłali mikado gratulacje z okazji upadku Port Arthur. A ile splądrowano: nie sposób wymienić!
  Vedmakova zwolniła gaz, żeby nie wpaść na kolejną maszerującą kolumnę. Dziewczyna przeklęła:
  - Cóż, są jak szarańcza! Podstępne stworzenia!
  Ucho już rozróżniało huk kanonady, zbliżała się linia frontu. Pilot warknął, a potem zaśpiewał:
  Rosyjski wojownik nie jęczy z bólu,
  Rosyjski wojownik niszczy Japończyków!
  I mamy wielki żal,
  Cała wygięta tarcza zadrżała!
  Dziewczyna znów zamilkła. W tej wojnie Stany Zjednoczone i Wielka Brytania pomogły Japonii pieniędzmi i bronią, ale na zachodzie nie było frontu. Kraj Kwitnącej Wiśni spodziewał się, że Niemcy wykorzystają ten moment i zaatakują Rosję. W zasadzie było to realne i korzystne dla Niemiec. Sojusznicze Austro-Węgry, które kolidowały z interesami na Bałkanach, mogły również przeciwstawić się Rosji. Turcja, historycznie obrażana przez Rosję, a nawet znajdująca się pod finansową kontrolą Niemiec, również mogłaby przystąpić do wojny. Nie jest wykluczone przystąpienie do wojny Włoch, które były częścią Trójprzymierza i mogły rościć sobie pretensje do bogatych ziem ukraińskich. W każdym razie carska Rosja byłaby zła. Nawet gdyby przegrała w sojuszu z Ententą, to wojna na dwa fronty zakończyłaby się katastrofą. Szanse na przystąpienie Francji do bitwy są niewielkie, ponieważ w tym czasie Wielka Brytania była przeciwko Rosji. Ogólnie rzecz biorąc, jest to oczywiście duży błąd w obliczeniach Kaisera, który przegapił taką szansę. Możliwe, że nawet po wybuchu I wojny światowej głównym błędem strategicznym była ofensywa Fritza przeciwko Belgii i Francji. Być może gdyby z całych sił rozpoczęli inwazję na Rosję, sytuacja z Polską w 1939 roku by się powtórzyła. Na szczęście Niemcy okazali się zbyt pewni siebie, wybierając wojnę na dwa fronty.
  Wiedźmin, w przeciwieństwie do wielu rodaków, miał szczęście: udało jej się przeczytać Mine Kaif, a nawet w oryginale. Oczywiście Hitler miał rację, mówiąc, że trzeba być albo razem z Wielką Brytanią przeciwko Rosji, albo razem z Rosją przeciwko Wielkiej Brytanii. I całkiem logicznie, przyszły Führer skrytykował tych, którzy próbowali wyciągnąć na światło dzienne zwłoki Bismarcka.
  Hitler rzeczywiście odrzucał jakąkolwiek możliwość jakiegokolwiek sojuszu z Rosją, zwłaszcza gdy do władzy doszli w niej bolszewicy i uważał, że ziemie rosyjskie powinny stać się koloniami niemieckimi.
  Oznacza to, że był on jednoznacznie wrogiem Rosji, a jakikolwiek traktat dla Führera był tylko świstkiem papieru. Co więcej, Stalin jest idiotą, że przegapił tak silny cios w otwartą brodę, chociaż musiał przygotować się do odparcia ciosu i postawienia żołnierzy w stan gotowości. Albo jeszcze lepiej, włóż to do siebie! Armia niemiecka również nie była gotowa na ofensywny impuls armii sowieckiej. Byłoby to dla nich bardzo trudne, moglibyśmy po prostu otoczyć i zniszczyć wojska niemieckie w kotłach. A co to za wojna! I tak inicjatywa przeszła na Wehrmacht. A front płynął z zachodu na wschód. Nie jest jasne, na co liczył Stalin? A Beria to sukinsyn. Zna dobrze jego łysego mężczyznę. Cóż, dlaczego nie ostrzegł Stalina. Dlaczego nie przekonać do działania? Jak to się stało? W końcu komisarz ludowy jest przebiegłą osobą i nikomu nie ufał! Przecież naprawdę były poważne dane wywiadowcze, wojska III Rzeszy ciągnięto do granicy, a co druga babcia przepowiadała wojnę. Ogólnie było wrażenie, że nadchodzi coś nieubłaganego, strasznego!
  I tylko Stalin i jego świta bili wiadra, jakby celowo chcieli stracić i zabić miliony ludzi. I w ogóle wąsaty Gruzin nie jest takim geniuszem... Nie zdążył ukończyć seminarium, a jak przyznał jej Beria, często pije. A jak zaczęła się wojna, to ogólnie brzęczało... A teraz cały świat jest zbroi przeciwko Rosji! I tutaj oczywiście winna jest nieugięta polityka Stalina. W szczególności, pomimo tego, że front dusił się z braku zaopatrzenia, wezwano tysiące pociągów z deportacją Czeczenów do Kazachstanu. I to w czasie wojny, kiedy liczy się każdy wagon! Z tego powodu, nawiasem mówiąc, Mainsteinowi udało się, pomimo znacznej przewagi liczebnej armii radzieckiej, przeprowadzić kontratak w celu pokonania wojsk czerwonych. Z powodu braku eszelonów posiłki nie zostały rozmieszczone na czas, dostawy wojsk radzieckich zostały przerwane, w wyniku czego ofensywa zakończyła się fiaskiem. A gdyby nasze wojska były teraz w Kijowie, a może w Rumunii, Wielkiej Brytanii i Stanach Zjednoczonych może nie odważyłyby się zdradzić ZSRR!
  Poza tym, kto prawie zabił Hitlera? Popychając w ten sposób III Rzeszę do nowej agresji?! Najprawdopodobniej była to operacja prowadzona przez Berię... W końcu wymyślił kiedyś, jak wykończyć Trockiego. Wtedy jednak wynikało to z konieczności uniknięcia rozłamu w Międzynarodówce. Teraz doprowadziło to do odwrotnego efektu, wrogowie Rosji zjednoczyli się. I historyczni wrogowie! Muszę powiedzieć, że jej Wiedmakow był bardzo zaskoczony, że Churchill wygłosił sensacyjne przemówienie 24 czerwca, ogłaszając poparcie dla ZSRR. To dziwne, że owca przyszła na sojusz z wilkiem, jeśli oczywiście lwa brytyjskiego można porównać z owcą. Stalin to jednak typowy wilk! Teraz wszystko wróciło do normy, kapitaliści-demokraci i kapitaliści-faszyści razem! Ale komuniści są zjednoczeni i uczciwi, bez kompromisów z sumieniem! Może tego chciał Stalin? W każdym razie siły wrogów pomnożyły się, a na wschodzie Japonia pokazała swoje usta. Ale ogólnie przebieg przywództwa krajów Wschodzącego Słońca jest logiczny: konieczne jest zamknięcie gardeł wojsku niezadowolonymi ogromnymi ustępstwami terytorialnymi i rzeczywistą kapitulacją, obiecali nowe bitwy i ziemie. Gdyby Stany Zjednoczone nie nałożyły 24 lipca sankcji, a raczej blokady na Japonię, to być może samuraje uderzyliby na ZSRR, nawet w sierpniu, nie czekając na zimę! Japończycy to dzielny naród i raczej nie powstrzymałaby ich pamięć o Khalkhin Gol, gdzie, nawiasem mówiąc, walczyły oddziały drugorzędne, w tym marionetki mandżurskiego rządu cesarskiego!
  A to mogłoby zagrozić upadkowi Moskwy... Chociaż prawdopodobnie Stalin wolałby oddać całą Syberię pod kapitulację Moskwy. Po prostu zostawiłbym tam osłonę, mając nadzieję, że ostra zima w tajdze nie da Japończykom możliwości posunięcia się za daleko i połączenia się z Niemcami na Uralu lub w rejonie Wołgi.
  A potem, oczywiście, byłyby problemy... Hitler poniósł porażkę pod Moskwą i popełnił błąd w obliczeniach, wypowiadając wojnę Stanom Zjednoczonym, nie zobowiązując Japonii do odwzajemnienia się ZSRR. Hitler w ogóle nie wyróżniał się logiką, swoim bestialskim antysemityzmem, przeciwstawiając sobie główną elitę finansową, a nawet Watykan. To prawda, że \u200b\u200bzwiększyło to jego popularność wśród Arabów, ale nie zapewnili oni znaczącej pomocy korpusowi Rommla.
  Samochód pancerny podjechał do byłej sowieckiej granicy. Doszło już do pewnych zniszczeń. Oto wciąż wystający słupek graniczny.
  I japońska piechota, a także kilka lekkich tankietek z działkami automatycznymi kalibru 20 mm i dwoma karabinami maszynowymi każda. Przeciw chińskiej piechocie może to być dobra broń, ale przeciwko T-34... To prawda, na Dalekim Wschodzie jest mało takich czołgów, główne siły są przygwożdżone na zachodzie. Ponadto widać jeszcze kilka pojazdów opancerzonych i moździerzy, przewożonych pojazdami z otwartym dachem. Muszę powiedzieć, że dobre moździerze, mimo małego kalibru...
  Vedmakova zawahała się: co robić? Jest dużo Japończyków i najwyraźniej trzeba skręcić w wiejską drogę. A może jeszcze dać kolejkę dla wąskookich?
  Robi się już ciemno, chmury zakryły niebo, nadchodzi deszcz. Oczywiście można zaryzykować, zwłaszcza że tak tłoczyli się Japończycy, stoi piechota, zebrana w zwarte szeregi. Tak, jest ich cały pułk, żołnierzy o żółtych twarzach, raczej paskudnych, i nie szkoda ich zabijać.
  Vedmakova przeżegnała się, mrucząc:
  - Nie daj Boże umieścić więcej samurajów!
  Dwa wielkokalibrowe, 12-milimetrowe karabiny maszynowe zaatakowały wąskookie stworzenia. Rozpoczęła się masakra. Dziewczyna nawet zaśpiewała:
  Będziemy walczyć z wrogiem do końca
  Wyczyny żołnierzy - nie licz!
  Rosjanie zawsze potrafili walczyć,
  Nie poddawaj się, gdy nadejdą kłopoty!
  12 - milimetrowy to duży i ostry nabój, który przebija korpus, a czasem kilku Japończyków na raz. Vedmakova sterowała bronią za pomocą siłowników hydraulicznych, które Japończycy pożyczyli od lotnictwa. W pierwszych sekundach wojownicy Imperium Wschodzącego Słońca nawet nie rozumieli, co się dzieje i skąd pochodzi atak. Po prostu upadali, uwalniając strużki krwi z ich żołądków i piersi. Tak nieoczekiwane było nadejście śmierci w tym pozornie spokojnym świecie. Chociaż nie, ostatnie stwierdzenie jest bardziej jak kpina.
  Vedmakovej udało się skosić kilka linii, zanim wróg zareagował i zaczął się rozpraszać. Pilot kontynuował ostrzał, przesuwając samochód pancerny w taki sposób, aby nie wpaść pod ostrzał tankietek. Niemniej jednak działo lotnicze może przebić nawet taki pancerz. Jednak nadal zależy to od prędkości początkowej pocisku, na tankietkach jest wciąż większa niż na działach myśliwskich.
  Podczas gdy pilot miał szczęście, Japończycy nie od razu zorientowali się, kto zsyła im śmierć, zwłaszcza że wiosenny deszcz kapał, w wyniku czego rozbłyski stały się trudne do rozróżnienia. Prawdopodobnie samurajowie myśleli, że atakuje ich oddział rosyjski, który przedarł się na tyły, więc tankietki otworzyły ogień w krzaki. Vedmakova, zmiażdżył Japończyków i zaśpiewał:
  Z najdalszych zakątków oceanu
  Gdzie łuk wstrząsnął niebem!
  Hordy sułtana zamiatają,
  Jakby antychryst zmartwychwstał!
  
  Wojna jest bezlitosna, zła,
  Jak latawiec spadł na Ruś!
  Moja ziemia jest szara w ranach,
  Ratuj moją matkę, błagam Boga!
  
  Jaki okrutny jest świat, co za horror
  Dziecko upadło i zostało rozerwane na kawałki!
  Rodzili, popychając go bólem,
  Tak zdecydował zły Grzmot!
  
  Tutaj Bóg nie zna miary w gniewie,
  Sprowadził na ludzkość nieszczęście!
  I każdy żywy cierpi
  Tylko smutek liczy zwycięstwo!
  
  Rosja zalana krwią,
  Jaki jesteś okrutny Boże!
  Gdzie podziała się twoja misja?
  Z pewnością Chrystus jest trzeci, zbyteczny!
  
  Dlaczego jesteście piekłem i Ewą
  Wygnani za obrazę ich raju!
  Nadszedł czas na kanibala,
  Z nalotem gwałtowniej Mamai!
  
  Dziewczyny roniły łzy,
  Niemcy zabili rodziców!
  Jest boso i mrozy,
  Ostra, wszystkie rzeki są zamarznięte!
  
  Nikt nie współczuje nam ludziom
  Teraz muszki, potem węże nas żądlą!
  Czasami pojawia się pomysł
  Co za kielich cierpienia po brzegi!
  
  Próżna nadzieja dla Boga
  Na pewno nie boli!
  I lepiej żyć biednie i biednie,
  Ale powiedzieliśmy - wystarczy!
  
  Mamy sztandary komunizmu,
  A to oznacza bez odniesienia do wujka!
  Nie tolerujcie moczu faszyzmu,
  Nasza etyka jest prosta: do diabła z tym!
  
  Nadzieja na ręce w odciskach,
  Na umyśle, który jest w głowie!
  Wola prowadzi nas do osiągnięć,
  Umiejętności, entuzjazm w pięści!
  
  I tak, mierząc kroki,
  Do wolności i szczęścia na swój sposób!
  Staniemy się czerwonymi bogami
  Nikt nie może nas nagiąć!
  Vedmakova śpiewała i bazgrała z karabinów maszynowych, strzelając do tych, którym udało się już rozproszyć i położyć zmrużonymi oczami. Ale potem jej szczęście się odmieniło i kilku japońskich oficerów najwyraźniej zorientowało się, o co chodzi, i rzuciło kilka granatów w samochód pancerny. Vedmakova poczuła dreszcz w całym ciele. Jednak japońskie granaty były granatami odłamkowymi i nie przebijały pancerza, najwyraźniej zaprojektowanymi do utrzymywania serii karabinów maszynowych kalibru do 14 milimetrów.
  Wiedźmin zaśmiał się.
  - A oto uparta bitwa zbłąkanego głupca! Skorodowany, nagle mądrzejszy i częściej trafiał w cel!
  W transporterze opancerzonym karabiny maszynowe są zasilane taśmą. Daje to duży zapas pocisków, dodatkowo dostarczane jest chłodzenie wodne, co pozwala wydłużyć czas strzelania. Dlatego wojownik bez ceremonii odciął Japończykom rzucając w nią granatami. Ale reszta wojowników najwyraźniej to zauważyła. Znów poleciały granaty. Słychać było ryk. Wygląda na to, że jeden z granatów okazał się ciężki, około kilograma i przeciwpancerny. Podobne blanki zaopatrywali już Japończycy. Słaby przeciwko szewronom i T-34, ale możesz przebić się przez opancerzony samochód! Przez przebity bok na Vedmakovą spadł pył. Dziewczyna przeklęła:
  - Tak, Japonia jest mała, ale sprawia duże kłopoty!
  Samochód pancerny zatrzymał się, a para granatów odłamkowych poleciała do środka, gdzie eksplodowała.
  Drzazgi złapały Vedmakova, rozdzierając jego mundur. Na domiar złego zapalił się uszkodzony zbiornik paliwa. Dziewczyna znów zaklęła.
  - Nie samochód - Generale! Dałbym ci gówno!
  Musiałem skosić jeszcze kilka tuzinów, żeby wyskoczyć z taksówki. Dziewczyna zrobiła to niezauważona przez japońskich żołnierzy i czołgała się. Dla siebie nie martwił się o jej mundur armii kraju Kwitnącej Wiśni. A w ciemności iw deszczu twarz nie jest zbyt widoczna. Teraz musisz zjechać z autostrady i rozpuścić się w krzakach.
  Dziewczyna czołgała się wystarczająco szybko iw tym samym czasie kilka razy wpadła na zwłoki. Ładnie mruknął:
  - Nieźle, dałem światło samurajowi! Teraz wszystko, co musisz zrobić, to uratować siebie!
  Wojownik zanurkował w krzaki i wstając zaczął iść. Błazen z nimi, może nie dostaną. W rzeczywistości walczyła przyzwoicie i uważała, że \u200b\u200bjej wyczyn: najprawdopodobniej nie uwierzyliby, inaczej, kto wie, dali kolejną gwiazdę bohaterowi!
  W ogóle dziwną rzeczą jest wojna, tutaj zabija się ludzi i to nie jest łatwa normalność, ale męstwo. Jak mówi Biblia: Nie zabijaj! Niemniej jednak Bóg nakazał nie tylko zabijać, ale ogólnie eksterminować Amalekitów i ich żony, dzieci, a nawet bydło! Chociaż nawet w czasie wojny eksterminacja ludności cywilnej jest uważana za czyn niemoralny i podły.
  Jednak zachodni alianci zbombardowali nie tylko i nie tyle obiekty wojskowe, co ludność cywilną. Było to częściowo spowodowane niską celnością bombowców na dużych wysokościach, co utrudniało pokonanie celów czysto wojskowych, ale najważniejsza była zemsta. Japonia również dostała światło od USA. I nie mieli nic do powiedzenia! Po prostu nie mieli wystarczająco długich samolotów, żeby zniszczyć Jankesów!
  Najwyraźniej Amerykanie uznali zemstę za Peru Harbor za wystarczającą, a raczej najwyższa elita finansowa postanowiła jednocześnie działać pragmatycznie i położyć kres Armii Czerwonej Mao. Japonia opuściła Mandżurię jako odskocznię do wojny z ZSRR i otrzymała wolną rękę w walce z Mongolią, a reszta była dziełem Czang Kaj-szeka! Wtedy będzie można podporządkować sobie całe Chiny. I niech kraj Kwitnącej Wiśni krwawi w wojnie z ZSRR. Najciekawsze jest tu chyba to, że Japończycy liczą, pokonawszy Rosję, ponownie wyrównać rachunki z Ameryką przy pomocy Niemiec i Stanów Zjednoczonych, myślą o wyrwaniu Syberii i innych ziem wyczerpanej Japonii.
  Każda ze stron uważa, że zrobiono to bardzo sprytnie, zwłaszcza że Ameryka i Wielka Brytania przejęły kontrolę nad rozległymi terytoriami bez jednego wystrzału. W przeciwnym razie musieliby je odbić przez długi i żmudny czas, co zajęłoby co najmniej kilka lat, bo to wciąż wyspy!
  Vedmakova szła, mając nadzieję na przekroczenie linii frontu. Całkiem możliwe jest wślizgnięcie się w lukę i trzymanie się własnego. A może nawet wziąć jednego z samurajów do niewoli. Cóż, to blisko najbardziej wysuniętych pozycji armii radzieckiej. W przeciwnym razie ciężko będzie go nosić.
  . ROZDZIAŁ 5
  Tak więc dla Światowej Oligarchii: Niemiec i Europy pod ZSRR uważa się to za utraconą strefę wpływów, a nawet zagrożenie dla wzmocnionego imperium komunistycznego i dalszej ekspansji bolszewizmu. A Rosja pod Niemcami to rozszerzenie jej stref wpływów i możliwość wyssania wszystkich soków z bogatych ziem. Ale to właśnie stracili francuscy oligarchowie, gdy przegrali z Niemcami: musieli podzielić się trochę z Hitlerem, ale zatrzymali większość bogactwa, a nawet łatwiej było wyzyskiwać robotników - Niemcy zmiażdżyli związki zawodowe. Co stracili oligarchowie w krajach bałtyckich? Policz cały kapitał, a kto nie miał czasu na ucieczkę, to wolność lub życie! Niesamowity przykład! Nie ma więc w tym nic dziwnego! A gdyby Hitler nie był tak zagorzałym antysemitą, nikt nie pomógłby ZSRR!
  Trzeba powiedzieć, że jedną z przyczyn stosunkowo łatwego rozpadu Francji był znacznie niższy odsetek Żydów zarówno w ogólnej populacji, jak iw elicie finansowej. W Polsce, Wielkiej Brytanii, USA: było zupełnie na odwrót. Zwłaszcza w USA, co swoją drogą tłumaczy, dlaczego Jankesi, mimo że na Amerykę nie spadła ani jedna bomba, byli jeszcze bardziej okrutni wobec ludności Niemiec niż Brytyjczycy!
  Vishu stał się marionetką pod Wehrmachtem, a Niemcy jechali przez Paryż, grając na harmonijkach ustnych. Hitler zaczął przygotowywać inwazję na Anglię, nie zadając sobie trudu przeniesienia gospodarki na grunt militarny i wykorzystania zasobów podbitej Europy. Drogo go to kosztowało, podobnie jak brak chęci do negocjacji z Anglami, z odrzuceniem antysemityzmu. Ten ostatni być może pozwoliłby Führerowi uwolnić wszystkie swoje siły do wojny z ZSRR i zaatakować z powrotem w maju. To prawda, że pokój z Wielką Brytanią mógł skłonić Stalina do ogłoszenia mobilizacji. Stałoby się to sygnałem, że, jak mówią, wróg jest już na progu.
  Albo nie zostać, a wtedy być może wpłynęłoby to na pozycję Stanów Zjednoczonych w stosunku do Japonii. Nie sprowokowaliby Kraju Kwitnącej Wiśni, a potężne imperium mogłoby otworzyć drugi front! Co się teraz stało. Tylko w jeszcze gorszej sytuacji, gdy armia ZSRR jest prawie pokonana, produkcja broni nie została jeszcze ustalona, a oni jeszcze nie nauczyli się walczyć!
  Teraz nie jest czterdziesty pierwszy rok - wojska radzieckie zdobyły doświadczenie bojowe, nauczyły się walczyć i wygrywać! Więc teraz nie boją się ciężkich czołgów i samolotów z siedmioma stanowiskami strzeleckimi na jednej maszynie!
  Samotny Japończyk stoi w pobliżu drzewa. Czyli zwykły żółty manekin.
  Vedmakova podskoczyła za nim. Szarpnęła głową do góry, a potem przekręciła... Kiedy ostro pociągniesz "melonika" przeciwnika do góry, mięśnie karku nie będą już w stanie zapewnić skutecznego oporu, a "głowa" łatwo się zwinie!
  Cóż, co to jest jeden samuraj mniej! Vedmakova wygląda na wesołą i zadowoloną, obnaża nawet zęby:
  Japonia nigdy nas nie podbije! Bo jest wojownik taki jak ja!
  Rzeczywiście, w całej historii Rusi tylko Mongołowie-Tatarzy byli w stanie podbić! Dlaczego tak się stało i dlaczego wielki naród słowiański okazał się bezradny, to oczywiście zagadka nie na jedno pokolenie!
  Głównym powodem jest rozdrobnienie feudalne, kiedy każdy wziął kawałek ziemi dla siebie: założył kurczaki i usiadł na nim, strzegąc swojego dziedzictwa: bez pracy!
  Vedmakova poczuła, że ciasne i niewygodne japońskie buty ocierają się o jej nogi. Pilot uznał, że w tym przypadku nie ma sensu znosić męki. Po prostu zrzuciła tępe, zwężające się i uciskające "podkładki" na palcach. Bosymi stopami poczułem nocny chłód mojej ojczyzny i poczułem się o wiele radośniej! Dodała krok, a nawet zaczęła trochę podskakiwać!
  To, że Rosjanie byli podzieleni, było największą tragedią Słowian. Na zachodzie zostali ujarzmieni przez Litwę i Polskę, a na wschodzie przez okrutnych Tatarów. Jarzmo jednak nie trwało wiecznie: wcześniej Moskwa, małe miasteczko zaczęło się rozrastać, a nawet przekształciło w coś w rodzaju małego imperium. Kolekcjonerem ziem ruskich został Iwan Kalita. Był pierwszy i to nie najbardziej udany, ale co najważniejsze pierwszy! A jak to brzmi w piosence bolszewickiej: lepiej być martwym - niż drugim!
  Stalin nie jest Rosjaninem, to jego główna wada! Stąd nieufność tytularnego narodu i masowe nieuzasadnione represje! Oto, daj rogi świni, a królestwo klinowi!
  Chuchmek na tronie i Rus na padoku!
  Na przykład zarówno Tuchaczewski, jak i Jegorow byli całkiem zdolnymi marszałkami, co, nawiasem mówiąc, można powiedzieć o reszcie represjonowanych dowódców! Nie do porównania z wąsatą małpą! Dlatego utknęliśmy!
  Jednak jak to się naprawdę stało, że Stalinowi udało się zostać suwerennym władcą? Niepiśmienny Gruzin został Bogiem!
  Naród rosyjski musi być rządzony przez rosyjskiego cara! Nawiasem mówiąc, Romanowowie prawie nie mieli rosyjskiej krwi i być może dlatego zdegenerowali się!
  Japonia miała również specyficzną formę rządu, w której szogun był zasadniczo wyższy od cesarza, a zatem były pewne korzyści, ponieważ jest mniej prawdopodobne, że zrujnuje imperium z powodu głupiego następcy. Przez wieki Japończycy nie prowadzili wojny na podbój, ale aktywnie kłócili się ze sobą. Miało to pewien wpływ na mentalność tego narodu. Ale w XX wieku Kraj Kwitnącej Wiśni podbił więcej lądów niż Aleksander Wielki! Teraz kolej na Rosję. Tylko teraz to już nie czasy carskie, rządzi wielka partia komunistyczna i najbardziej zaawansowany i doskonały system gospodarczy i polityczny na świecie!
  Vedmakova jednak nagle potrząsnęła głową. W systemie politycznym i sposobie rządzenia też nie wszystko jest w porządku! Na przykład naród nie wybiera głowy państwa w wyniku alternatywnego wyrażenia woli, ale tak się dzieje... Muszę powiedzieć, że ani ustawa, ani konstytucja nie przewidywały utworzenia centrali i jej upodmiotowienia w nagłych wypadkach uprawnienie. A co do umiejętności na wpół wykształconego seminarzysty, ona osobiście miała duże wątpliwości! A także Beria: przebiegły, ale słabo wykształcony człowiek o niezwykle wąskich poglądach i erudycji!
  Ale teraz linia frontu jest jeszcze bliżej, widać błyski, a ryk stał się jeszcze silniejszy. Czas znaleźć język i .... Vedmakova zauważyła oddział pełzających Japończyków. Teraz musisz ostrożnie usiąść na ich ogonie. Mniej więcej w tym samym stylu, w jakim zaatakowała Yu-188, bardzo szybki bombowiec, który nawet niełatwo dogonić szybkiego MiGa. Nawiasem mówiąc, kłody na ogół nie są szczególnie zwrotne i pod tym względem nie są lepsze od Focken-Wulfów! Cóż, oto samuraje zbliżają się do rowu, wyglądają jak taran czołgający się do kałuży oleju. Jest dużo Japończyków, tutaj trzeba działać ostrożnie ... Oto kapitan armii kraju Wschodzącego Słońca, pysk jest jak u świstaka. Coś krzyczy, energicznie wymachując pięściami i sztyletem.
  Vedmakova, cierpliwie czekając na atak samuraja, uderzył go kolbą karabinu w tył głowy. Obliczył jednak cios w taki sposób, aby "jap" nie od razu rzucił się do rowu. A potem wystrzeliła serię z pistoletu maszynowego w Japończyków, którzy biegli do ataku! wrzasnął:
  - Przebiegłość na wojnie jest jak żagiel na statku, ale tylko się nadmuchuje, a nie ona!
  Chłopiec Oleg i dziewczyna Margarita walczą w Stalingradzie. Będą stać w tym mieście jak tytani.
  Oleg Rybachenko wygląda na dwanaście lat. A chłopiec rzuca granat bosą stopą.
  Rzuca faszystami i mówi:
  - Chwała wielkiej Ojczyźnie!
  Margarita również daje celny zwrot. Kosi nazistów i śpiewa:
  - Chwała Stalinowi i słońcu komunizmu!
  Oleg Rybachenko odpala i dodaje:
  - Chwała bohaterom!
  Dziewczyna strzela, kosi nazistów. Bosą stopą rzuca granat i piszczy:
  - I chwała Ojczyźnie na wieki!
  W ten sposób chłopiec i dziewczyna naprawdę zerwali na poważnie. Strzelają do nazistów i rzucają granaty.
  Bosa stopa chłopca rzuca zabójczy prezent. Chłopiec z dziką furią mówi:
  - Dręczymy wszystkich!
  Margarita, strzelając i kosząc wroga, piszczy:
  - I będzie siano diabła!
  A dziewczyna rzuca bosą stopą dar śmierci. Taki jest wojownik, zdolny właściwie skosić całe wojsko.
  Chłopiec i dziewczynka walczą w Stalingradzie. To prawdziwi bohaterowie. I rycerze pełni śmiałego ducha.
  Co Hitler sądził, że Rosjanie niczego się nie nauczyli po katastrofie z 1941 roku?
  I pieprz się! Armia Czerwona jest gotowa do konfrontacji z potworami z serii "E", niech kontynuują: E-75 ton za dziewięćdziesiąt i E-100 ton za sto czterdzieści. Od tajgi po morza brytyjskie Armia Czerwona jest najsilniejsza ze wszystkich.
  Chłopak i dziewczyna walczą, aby naziści dostali od nich jak szkło od młota.
  Dzieci są nieśmiertelne i niczego się nie boją. Czym są dla nich ci faszyści? Kolejne króliki na nasieniu!
  Oleg Rybachenko śpiewał z rykiem:
  - Ech, Hitler, ech Hitler, ty kozioł Hitler,
  Po co wlazłeś do Rosji dupku...
  Otrzymasz od nas konkretnie w groszu -
  Wpadniesz na pięść silnego chłopca!
  A potem muskularny dzieciak rzuca granat bosą stopą. A dwa niemieckie czołgi E-50 i E-75 zderzają się czołowo i eksplodują.
  Oleg Rybachenko mówi z zachwytem:
  - Jestem młodym wojownikiem super klasy!
  I znowu chłopiec daje kolejkę.
  A potem dziewczyna strzela. Uderza dokładnie i mocno. A gdy śpiewa:
  - Zmiażdżę wszystkich faszystów i schudnę do Adolfa!
  I znowu dziewczyna jest w pełnym podnieceniu eksterminacją. Wszyscy strzelają i strzelają.
  I znowu granat leci z bosej stopy. Pokonuje faszystów. Rzuca jak kręgle od uderzenia piłki.
  Małgorzata śpiewa:
  - Silny cios jest wyjątkowo celny,
  Najfajniejszy Powietkin wlatuje na ring!
  Oleg Rybachenko, strzelając, chętnie potwierdził:
  - Godna kopia Powietkina i nie ucieka przed silnymi przeciwnikami!
  Po tym chłopiec ponownie rzuca granat gołą stopą i rozbija nazistów jak brukowane butelki.
  I jak sprytnie, zderzają się naziści. Czego chcieli? Nie trzeba było wspinać się na ZSRR.
  Tylko Oleg Rybachenko jest zirytowany. Stany Zjednoczone już spuściły Niemców ze smyczy, a Rosja powinna wziąć za nich rap.
  Chłopiec, ponownie rzucając bosą stopą granat, śpiewał:
  - Nie udawaj głupca Ameryko,
  Dajcie nam teraz Alaskę...
  To jest nasza ziemia na dwóch brzegach -
  Nie na próżno niedźwiedź jest dziką bestią!
  A Oleg Rybachenko ponownie dał kolejkę... Skosił nazistów. I znowu bose palce chłopca ściskają granat i rzucają go we wroga. Rozrzucają je w różnych kierunkach.
  Chłopiec ryczy:
  - Chwała Rosji!
  Małgorzata znów rzuciła bosą stopą granat i zapiszczała:
  - Za cara Mikołaja II!
  Chłopak poprawił dziewczynę:
  - Tu rządzi Stalin, a nie Mikołaj II!
  Margarita chętnie zgodziła się:
  Tak, Stalinie! Kto zawarł pokój z kanibalem!
  A dziewczyna znowu rzuciła bosą stopą zabójczy prezent.
  Oleg Rybachenko logicznie zauważył:
  - ZSRR potrzebuje wytchnienia! Chociaż III Rzesza wykorzystała to lepiej!
  A dzieci znów zaczęły strzelać ...
  Niemcy pod Stalingradem iw samym Stalingradzie przeżyły straszne piekło.
  Ale tak naprawdę to, z czym przychodzisz, jest tym, z czym wyjeżdżasz.
  A raczej umierają. Walka jest tak krwawa i święta, prawda.
  Oleg Rybachenko naprawdę myśli podczas bitwy, że ludzie są czasami zbyt naiwni. Albo ze Stalina robią geniusza, albo Łukaszenkę w ogóle. Ale dla Białorusi XXI wieku robienie z kołchoźnika kultu jednostki jest raczej głupie. Najwyższy czas zmądrzeć.
  I wybierz nowego, młodego, postępowego przywódcę. I nie po to, żeby zademonstrować poziom inteligencji dziecka w piaskownicy.
  Poniższa anegdota najlepiej charakteryzuje Łukaszenkę:
  Kiedy na Białorusi wszystko drożeje, co jest najtańsze?
  Obiecuje prezydent Łukaszenka!
  I dlaczego?
  Bo one nic nie kosztują!
  Szkoda Białorusinów, którzy wciąż głosują na takiego dyktatora. Ale najwyższy czas, by zmądrzeć i pokazać, że to naród Europy. Na przykład w Rosji Putinowi przynajmniej udało się zdobyć szacunek dla siebie, anektując Krym bez jednego strzału.
  Ale to dzięki jego fenomenalnemu szczęściu. Powodzenia z Putinem. Na przykład szczęście, że podczas wizyty premiera Izraela doszło do nieprzyjemnego epizodu z żoną w Kijowie. Tak, znowu przejaw fenomenalnego szczęścia. Ale tak mało rzeczywistego zwrotu! A co by było, gdyby car Mikołaj miał takie fenomenalne szczęście? Dokładniej, zrozumiał, że do 1935 roku Rosja opanowała połowę świata.
  A co dalej... Car Mikołaj zaplanował lot w kosmos na 28 maja 1935 roku, w samą porę na swoje urodziny. Pierwszy lot w historii ludzkości rosyjskiej kosmonautki.
  I w tym świecie, podczas gdy ZSRR zajmuje się przetrwaniem.
  Bitwy pod Stalingradem są mniej więcej takie same jak w prawdziwej historii 1942 roku. Tylko tym razem wróg jest znacznie silniejszy. I ilość należna wojskom kolonialnym i technologicznie.
  Jest to szczególnie trudne na niebie sowieckiej Rosji. Naziści mają dużo silnych, odrzutowych samolotów. I jakoś nie jest łatwo się temu oprzeć.
  Oto niemieccy piloci Albina i Alvina zbierający rachunki dla siebie. Są świetnymi ekspertami w tej dziedzinie.
  Jak na przykład zatrzymać takie Niemki w bikini z gołymi nogami?
  Oleg Rybachenko czuje te dziewczyny.
  Rzuca kolejny granat bosymi stopami. Rozprasza nazistów we wszystkich kierunkach i mówi:
  - Wielkie serce Rosji!
  A terminator to bardzo agresywny ogień. Każdy pocisk trafia w cel. A Arabowie, czarni i Indianie atakują. Nadchodzi ogromny tłum.
  Geniusz ponownie rzuca granat gołą stopą, zsuwa dwa duże niemieckie czołgi i lot:
  Miecz samurajski z tobą
  Serce i umysł są czyste...
  Odważnie prowadzi atak -
  Ścieżka piękna!
  Margarita, strzelając do wroga, wzięła i wystrzeliła do nazistów z bazooki i pisnęła:
  - Niezwykłe piękno!
  A wojowniczka rzuciła bardzo niszczycielski dar śmierci gołymi stopami. Zmiażdżył przeciwników. Z drugiej strony, czubkami bosej stopy, ponownie siała dziką destrukcję. I zderzyły się dwa faszystowskie czołgi. Nawet iskry i dym spadły i polały się!
  Oleg wykrzyknął:
  - To wieczna dziewczyna, dobra robota!
  Margarita rzuciła bosą stopą nową zabójczą cytrynę i zapiszczała:
  - Jesteśmy wiecznymi dziećmi na drodze mlecznej!
  Terminator skinął głową i sam kontynuował walkę. Wszystko idzie zgodnie z planem. Dokładniej, podczas gdy jest to normalne. A na ich terenie naziści się nie przebiją.
  Tak więc naziści, bez względu na to, jak bardzo się starają, ale w rzeczywistości będą dławić się tylko własną krwią.
  A ich czołgi zamienią się w złom! A flaga Rosji zabłyśnie nad planetą!
  Oleg Rybachenko działa z wielką energią. Rzuca granaty bosymi stopami i śpiewa:
  - Zawsze będziemy szczęśliwi
  Będzie jasny sen ...
  I piękno przyjdzie
  Zamieszanie zniknie!
  Chłopiec-geniusz działa z aktywnością, która wzmaga się z furią proporcjonalną do napływu Niemców.
  Margarita działa jako drugi numer. Ale bose stopy dziewczyny coraz aktywniej rzucają granaty.
  A naziści padają pod jej ciosami.
  Strzela też Oleg Rybachenko... Ale myśli skaczą, wracają do teraźniejszości. Do tego, co jest w rzeczywistości.
  W rzeczywistości Białorusini wydają się mieć największą masę mózgową w Europie, ale dają się założyć na kołnierz, tolerują dyktaturę jednostki.
  A gdyby prezydent był jakimś supermanem! A więc kolektywny rolnik, a nawet bez prawnego ojca. I niech ich prowokują przez tyle lat.
  A poza tym wciąż są ludzie o ograniczonych umysłach, którzy na niego głosują.
  Tak, Oleg Rybachenko miał nawet ditties.
  Powiedzcie mi przyjaciele, jak długo
  Głosy na ojca Kolę...
  Nadszedł czas, abyś wybrał Olega -
  Aby uzyskać więcej pieniędzy!
  Tak, oczywiście, zmiany są potrzebne i to jak najszybciej. W rzeczywistości stagnacja jest obarczona złymi konsekwencjami.
  Co więcej, sam Łukaszenko nie wie, czego chce. On ma rację, on jest w lewo. Najpierw kapitalizm, potem socjalizm. I nie ma dobrego zespołu. I nie ma partii własnej i ideologii. Taki jest kult bardzo miernej i gadatliwej osobowości. Stalin i Lenin przynajmniej wiedzieli, czego chcą! A ten dyktator? On nawet nie wie, czy jest prawy, czy lewy!
  Nie, bez ideologii i stabilnej partii nie będzie stabilizacji w społeczeństwie.
  I do przodu też!
  Stalin niestety stał się także symbolem terroru i zniszczenia, zamieniając komunizm w stracha na wróble.
  Optymalne zarządzanie nie wyszło. A za Breżniewa panowało szaleństwo - jak można było postawić taką głowę ZSRR. A w młodości Breżniew nie pociągał intelektualisty, ale na starość popadł w szaleństwo. I w ogóle szkoda, że głowa państwa nie mogła zawiązać dwóch słów bez kartki papieru. I powinieneś wiedzieć, jak to zrobić!
  Oleg Rybaczenko rzucił bosą stopą śmiercionośny podwójny granat i zaśpiewał:
  Ale nadal żyj
  Ale żyj według Breżniewa!
  Jestem głupi, głupi, nie mogę!
  I nie prowadź zamieci!
  Margarita rzuciła wybuchową paczkę bosymi stopami. Rozrzuciła nazistów jak jabłka strząśnięte z gałęzi.
  Dziewczyna śpiewała:
  - Kwitnące jabłonie
  Melodie Sołowjowa...
  Przyjdę do ciebie -
  Będą próby!
  Dziewczyna uśmiechnęła się szeroko i olśniewająco. Jej zęby są jak perły, tak błyszczące.
  Tak, ta para jest świetna.
  Oleg Rybachenko wziął go i zaśpiewał:
  - Nasze pięści ze stali,
  Pazury, zęby i kły...
  Chcą prawdziwej walki!
  I znowu chłopiec terminator strzela bardzo celnie. I krwawe krople leją się od nazistów.
  Nie, nie będzie litości. Duszą się wrogowie.
  Tymczasem Nataszka i jej drużyna walczą w Suchumi.
  Naziści szturmują wybrzeże. Walka jest oczywiście bardzo nierówna
  Ale dziewczyny. Kiedy są prawie nagie, jest super!
  Natasza bosą stopą rzuciła granat, skosiła kilkunastu faszystów i zaśpiewała:
  - Przyszłość świata należy do nas,
  Jesteśmy dziewczynami jak Jedi!
  Zoya również odpaliła granat bosą stopą. Rozproszył nazistów i pewnie pisnął:
  - To ja mogę pochować wszystkich w grobie!
  Aurora strzela dalej. Także dziewczyna, która jak uderzy, to już nie jest cios od muchy.
  Rudowłosy diabeł wziął go i zabrzęczał:
  - Jestem koloru lisa i największej piękności!
  I znowu weźmie go bosą stopą i odrzuci dar śmierci! To jest naprawdę dziewczyna, czego potrzebujesz.
  A potem jest Svetlana jako podmuch! I rozproszy i zmiażdży wszystkich, jakby wstąpiły do niej diabły z całego piekła.
  Tak, dziewczyny tutaj oczywiście z takim uśmiechem zębów, że bez problemu rozwalą każdą szczękę.
  A jeśli to konieczne, to pół głowy!
  Natasha strzela do wroga i ryczy:
  - Jestem tak twardym wojownikiem, że nawet byk mnie nie zdepcze! Rozwalę mu głowę!
  Zoya pewnie potwierdziła:
  - Połamię rogi!
  A bosa stopa dziewczyny rzuca granat. A dwa nazistowskie czołgi wezmą i zderzą się.
  A oto jak uderzy Aurora. A także bosą stopą uruchomi morderczą.
  I ryk:
  - Chwała Stalinowi, niech zmądrzeje!
  Aurora jest naprawdę zła. Jak to jest walczyć na dwóch frontach? W rzeczywistości oznacza to samobójstwo.
  I dlaczego Stalin doprowadził do tego Rosję?
  Dziewczyna ponownie z bosymi stopami uruchomi zabójczy dar śmierci i pisknie:
  - Chwała nowemu przywódcy!
  No właśnie! Stalin ma nawet niskie czoło. A to oznaka niskiej inteligencji.
  Swietłana strzela do siebie. I rzuca granat bosymi stopami. Rozprasza przeciwników. Niszczy je i piszczy:
  - Chwała rosyjskim bogom!
  I znowu bosą piętą rzuci coś bardzo destrukcyjnego.
  Tutejsze dziewczyny są takiego kalibru, że Fritz ich nie weźmie.
  Cztery dziewczyny to ogromna siła. A co najważniejsze, są w tych samych majtkach.
  A to daje im kolosalną zdolność do walki.
  Natasza płonie. Afrykańscy wojownicy poruszają się w lawinie, nawet Hindusi i Arabowie.
  Niemcy używają ich jako mięsa armatniego. Bez litości i żalu używać w bitwach. I oczywiście biorą numer.
  Suchumi zostało już odcięte od lądu. I to bardzo źle. Wkrótce zabraknie nam amunicji i będziemy musieli się wycofać.
  Ale podczas gdy dziewczyny nadal nie chcą się poddać. Marzą o zwycięstwie. Nawet jeśli siły nie są równe. A Moskwa jest otoczona.
  Natasza martwi się tym. Rzuca granat bosą stopą. Łamie wrogów i śpiewa:
  - Jeśli stolica będzie stać!
  Zoya również rzuciła wybuchową paczkę bosą stopą i zapiszczała:
  - Rzeka Rosji nie wyschnie!
  I strzelała we wroga ze wszystkich pni, domowej roboty bezodrzutową goryczą.
  I rozbił kilka czołgów ...
  Ale z góry samoloty szturmowe zaczynają naciskać.
  Co z tego, że są reaktywne?
  Aurora wystrzeliła z wyrzutni rakiet. Uderzył w niemiecki samochód. Sprawił, że upadła.
  Wtedy rudowłosa bestia zagruchała:
  - Komunizm bez granic!
  Wtedy Swietłana zaczęła strzelać. I skosił czarne myśliwce. A potem, jak bosa stopa, rzuci cytryną.
  I ryk:
  - Chwała nowym bogom!
  Natasza strzeliła do wroga i pisnęła:
  - Rosyjscy bogowie!
  A od rzutu jej bosą stopą samolot eksploduje.
  To są dziewczyny terminatora. Jeśli już walczą, nikt nie może sobie z nimi poradzić.
  Zoya rzuca też we wroga czymś, co zabija wszelkie moce. I coś, co niszczy wroga. A wojownik, szczerząc zęby, piszczy:
  - Samoloty w trumnie!
  I gołe palce rzucają ponownie dar śmierci.
  A potem Aurora wystrzeli cytrynę we wroga. Weź i rycz:
  - Przyszłość jest nasza!
  Swietłana obnażyła zęby i powiedziała:
  - Za komunizm i nowe osiągnięcia!
  I znowu, jak rzucił granat bosą stopą. I zabije wszystkich. Cóż, jeśli nie wszystkie, to niektóre na pewno.
  Naziści weszli do dzbanka. I to jest ich problem. Tutaj możesz zobaczyć działo samobieżne Jagdtigr. Przestarzały samochód, ale bardzo zabójczy. Pewien pionier czołga się do niej. I wsuwa minę.
  A działo samobieżne trywialnie eksploduje.
  Chłopiec wystawia język i śpiewa:
  - Pijmy za Ojczyznę, pijmy za Stalina!
  Pijmy i pijmy jeszcze raz!
  My, pionierzy, zabijemy Hitlera!
  Faszyści to rozumieją. Chociaż trudne dla Armii Czerwonej. Miasto Grozny jest otoczone przez nazistów, ale wciąż toczą w nim bitwę. Dziewczyny są tutaj na najwyższym poziomie.
  Oto walka Tamary. Jest w kostiumie kąpielowym i boso. A pogoda jest gorąca, a dziewczyna jest taka zręczna. Piękno płonie. Bosą stopą na hitlerowcach wystrzeliwuje ładunki wybuchowe i śpiewa:
  - Hitler wkrótce dostanie gwoździe do trumny,
  Będzie jak pająk w ogniu...
  Demony będą dręczyć w podziemiach -
  Ci, którzy czcili szatana!
  I znowu bardzo śmiercionośna cytryna wylatuje z gołej pięty piękności i miażdży nazistów.
  Maria mówi ze śmiechem:
  - Granaty zabiją!
  I klepie Tamarę po ramieniu. Dwie dziewczyny walczą, a na górze czerwona flaga przebita kulami.
  Dziewczyny są bose i prawie bez ubrania, ale nie zamierzają oddać sowieckich miast.
  Maria zaśpiewała wesołą piosenkę. A jednocześnie prowadziła bezlitosny i morderczy ogień;
   Jest wielu wielkich ludzi,
  których czyny żyją przez wieki, Jest wiele wielkich imion, Których zwie się nieśmiertelnymi.
  
  Wielu baśniowych bohaterów Zachowało melodię eposów, Ale najprostszy ze wszystkich bohaterów I drogi nam wszystkim - jeden.
  
  Dzieciństwo spędził wśród gór, Śledził lot ptaków, Odziedziczył po górach Piękno orlich skrzydeł.
  
  Jego imię z gromem przetoczyło się przez ocean, Stało się bliskie i znajome proletariuszom wszystkich krajów.
  
  Na kontynencie chińskim, Drogi wszystkim, Ta nazwa zwiastuje Fanzam - pokój, koniec - pałacom.
  
  Stalin jest sztandarem szczęścia, świt ludzkości! Niech ukochany Stalin żyje przez wiele, wiele długich lat!
  Dziewczyny ładnie zaśpiewały. Do Marii i Tamary dołączyły Weronika i Wiktoria.
  Wszystkie cztery piękności są otoczone, ale jak walczą.
  Tutaj Maria bosą stopą rzuca granat i zestrzeliwuje niemiecki samolot szturmowy. A piękność piszczy:
  - Chwała naszej partii!
  Veronica wysyła również dar śmierci bosą stopą, a HE-162 zostaje zestrzelony. A wojownik ryczy:
  - Chwała, która jest wyższa niż chwała!
  . ROZDZIAŁ 6
  Victoria, strzelanie do przeciwników i strzelanie, uśmiechnij się:
  - O przyszłe połacie komunizmu!
  I cztery piękności, prawie nagie i śmiejące się boso.
  To takie orle dziewczyny z najwyższej półki.
  Mirabela i Anastazja walczą na niebie. Robią też pranie mózgów nazistom.
  Mirabela z uśmiechem, tweetuje:
  Wszystko na świecie będzie dobrze
  Kochaj mocno swoją ojczyznę!
  I znowu z bosymi stopami, przez otwarte okno, jakby rzucał cytryną. I uderzyć w faszystów. Spada kolejny zestrzelony samochód.
  To jest sztuczka - musisz się tam dostać.
  Anastazja mówi ze śmiechem:
  - Lenin by cię pochwalił!
  Mirabela zestrzelił kilka niemieckich samochodów jedną serią i zauważył:
  - Stalin, bez wątpienia też!
  Anastazja odcięła trzy nazistowskie samoloty i potwierdziła:
  - Bez żadnych wątpliwości!
  Dziewczyny są takie fajne. I co najważniejsze piękne. Są gorącą i jednocześnie zimną kalkulacją.
  Mirabela, zestrzeliwując kolejny samolot, zauważyła:
  Wszystko na świecie jest względne...
  Anastazja zachichotała i mruknęła ze złością:
  - Bez dodatkowej filozofii!
  Otworzyła też okno i bosą stopą rzuciła granat. Tym razem ME-262 eksplodował.
  Mirabella pokiwała twierdząco głową.
  - Świetnie się spisałeś!
  Anastazja, obnażając zęby, dodała:
  - Zrobiła, co zrobiła!
  I obaj wojownicy wybuchną śmiechem. I mrugać do siebie.
  Tak, bohaterstwo jest imponujące.
  Latem 1946 r. poza miastem nad Wołgą toczyły się zaciekłe walki. Kobiecy batalion snajperski pod dowództwem kapitan Aleny Ogurtsowej zajął pozycję obronną w ruinach przy ulicy Wołodarskiej. Dziewczyny z karabinami maszynowymi i karabinami, przewiązane wiązkami granatów, schowały się za ruinami.
  Sama Alena jest w cętkowanej tunice na nagim ciele, w krótkich spodniach i boso. Piękna i krągła dziewczyna, z mocnymi biodrami, wąską talią, krótką fryzurą pod pół-pudełkiem. Twarz bardzo wyrazista, z męskim podbródkiem, szeroko rozstawionymi niebieskimi oczami. Jasnobrązowe włosy posiwiały od kurzu, wysoka klatka piersiowa, twardy wygląd. Kapitan Alena walczy od ponad dwóch lat i mimo młodego wieku wiele już widziała. Nogi dziewczyny są całe w skaleczeniach i siniakach. Dziewczyna jest bardziej zwinna w poruszaniu się boso niż w szorstkich i niezgrabnych butach.
  Bosa podeszwa wyczuwa najmniejsze wibracje podłoża, ostrzega o bliskości kopalni, a sama matka ziemia dodaje wytrzymałości. Z jednej strony stopy dziewczynek stwardniały, nie bały się gorącego metalu ani ostrego gruzu ruin, ale z drugiej strony nie traciły wrażliwości i elastyczności, ostrzegając rykiem ruchu czołgi.
  Kochana Alenka trzyma granat z zawiązaną paczką wybuchową. Trzeba czołgać się do potężnego niemieckiego czołgu "Lew", podlewając ulice karabinami maszynowymi.
  Mary czołga się obok niej. Również boso, więc wszystkie dziewczyny z batalionu okazały się być z butów, naśladując swojego dowódcę. Jej zakurzone podeszwy ostrzą się, gdy dziewczyna czołga się na czworakach. Żółte włosy Marii są rozczochrane i długie... Trochę kędzierzawe. Sama dziewczyna jest szczupła, szczupła, niskiego wzrostu. Można ją nawet pomylić z dziewczyną, z wąskimi ramionami i pozornie dużą głową.
  Ale Mary już wiele doświadczyła. Udało jej się odwiedzić zarówno faszystowską niewolę, która przeżyła okrutne tortury, jak i kopalnie, skąd jakimś niezrozumiałym cudem udało jej się uciec. Ale patrząc na jej dziecinną, delikatną twarz, nigdy nie można powiedzieć, że była bita gumowymi pałeczkami na piętach, przez jej ciało przeszedł prąd.
  Maria strzela... Żołnierz III Rzeszy, w tym przypadku Arab, pada martwy, a jego pysk unosi piasek i gruz.
  Alyonka podrzuca garść granatów pod stertę śmieci. Teraz dziewięćdziesięciotonowy "Lew" wpełznie tutaj i wysadzi go w powietrze. Błękitne oczy dziewczyny błyszczą jak szafiry na jej twarzy, śniadej od poparzeń słonecznych i kurzu.
  Doświadczenie sugeruje, że dobrze chroniony czołg zmieni teraz pozycję. "Lew" ma pancerz boczny 100 mm, a nawet pod kątem. Trzydzieści cztery nie mogą się przez nią przebić, tylko ciężkie Keveshe mają szansę. Ale celem są gąsienice. Najważniejsze jest pozbawienie samochodu mobilności ...
  Anyuta oddaje serię z pistoletu maszynowego... Pada żołnierz nie wiadomo jakiej narodowości. Niemcy, podbijając większość wschodniej półkuli, cenią aryjską krew i rzucają do walki wojska kolonialne: Arabów, Afrykanów, Hindusów, różnych Azjatów i Europejczyków. Wzrosła też liczba Polaków - przyzwyczajonych od kołyski do nienawiści do bolszewickiej Rosji. Walczą tu ukraińscy nacjonaliści, Kozacy Dońscy, Czeczeni i cały kaganat kaukaski. Hitler wychował całą międzynarodówkę.
  Wielu wrogów...
  Anyuta zręcznie unika ognia z karabinu maszynowego. Pocisk prawie pęknięty, poczerniały od kurzu, okrągły, dziewczęcy obcas. Piękny kapitan poczuł nawet łaskotanie, gdy zobaczył, jak blisko przeleciał prezent dużego kalibru. Dziewczyna przeżegnała się, szepcząc:
  Nawet kula nas nie zatrzyma!
  Maria odpowiada... Inna dziewczyna, Alla, jest bardzo ruda, ponadprzeciętnego wzrostu i muskularna, pomimo jej skromnych racji żywnościowych. Do tego bardzo ładna dziewczyna, z bujnymi biodrami, podciągniętą talią, niezbyt kobiecymi szerokimi ramionami i wysokim biustem.
  Alla walczy w samych szortach, tunika jest podarta i rozpada się w proch, a nowe mundury nie są dostarczane przez Wołgę. Nie daj Boże przekazać więcej amunicji i kropli żywności dla wyczerpanych wojsk sowieckich.
  Więc Alla jest prawie naga, ma podrapane nogi, zwłaszcza kolana. Kawałek odłamka trafił w podeszwę prawej stopy i boli, trudno chodzić.
  Rudowłosa, zakurzona, prawie naga Alla wykrzywia swoją ładną, ale jednocześnie twardą twarz. Strzelająca dziewczyna mówi:
  - Pan, Moskwa i Stalin są nad nami!
  I odcina atakujących nazistów, sama ledwie mając czas na wycofanie się.
  Ruiny i wąskie uliczki utrudniają zawracanie potężnym niemieckim czołgom. Oto prawie dwustutonowe "Myszy" i w ogóle nie mogą przejść ...
  Zgodnie z oczekiwaniami Anyuty "Lew" trochę pojechał i zakopał się w kupie śmieci. Nastąpił wybuch. Gąsienica pękła, odleciało kilka uszkodzonych rolek.
  Ranny czołg zatrzymał się, a z jego lufy wyleciał pocisk...
  Gdzieś zadudniło w oddali, zostawiając ruiny. Anyuta, jak wąż, syknął:
  - To moja kalkulacja! Otworzył konto...
  Dziewczyna-kapitan ponownie jest zmuszona do odczołgania się. Niemcy i ich satelity nie mogą wykorzystać swojej przewagi technicznej w gruzach. Z winy upartego Hitlera hordy III Rzeszy ugrzęzły w bitwach pozycyjnych w dość dużym i dobrze ufortyfikowanym mieście.
  Maria rzuca granat. Zmuszanie ich do robienia salta na powalonych Niemcach lub Arabach, przewracaniu się. Jeden z nazistowskich bojowników odrywa rękę i zawiesza na niej angielski zegarek z kompasem.
  Maria mówi z uśmiechem:
  - Co ci kompas pokazuje - droga do piekła!
  A piękna dziewczyna strząsa z zakurzonego obcasa kawałek przylegającej ceramiki.
  Alla również otrząsa się z kurzu swoimi jędrnymi, pełnymi piersiami. Sutki są prawie czarne od brudu i swędzą. I spróbuj się umyć. Znowu trzeba się zakopywać, gdy niemieckie pistolety maszynowe coś gryzmolą. I czołgać się plastuńskim sposobem.
  Batalion dziewcząt utrzymuje pozycje, choć trwa ostrzał. I rozdzierają ciężkie pociski, a z nieba spadają bomby... Ale nic nie złamie odwagi radzieckich bohaterek.
  Tutaj Anyuta widzi czołgającą się Panterę. Cóż, ten czołg nie jest już taki straszny.
  Możesz uderzyć go w bok. Dziewczyna kichnęła, wypluła kurz, który wpełzł jej do eleganckich ust. Wzięła do ręki granat obciążony ładunkiem wybuchowym. Musisz zakraść się niezauważony. Ale wokół jest tyle dymu.
  Anyuta zaczęła się skradać, opierając się o odpływ z gołymi palcami stóp i łokciami. Była jak kot polujący na mysz. Dziewczyna pamiętała wojnę z tego strasznego lata czterdziestego pierwszego roku, kiedy Wehrmacht zdradziecko najechał bezkresy ZSRR. Ani dziewczyna, prawie dziewczyna nie była przestraszona? Na początku tak, ale potem można się przyzwyczaić. I już postrzegasz ciągłe wybuchy pocisków jako zwykły hałas.
  A teraz eksplodował bardzo blisko. Dziewczyna poklepała się po brzuchu. Fragmenty pędzą z góry jak stado dzikich pszczół. Anyuta szepcze spierzchniętymi ustami:
  - W imię sprawiedliwości, Panie!
  Dziewczyna przyspiesza czołganie się i rzuca granat z ładunkiem wybuchowym. Teraźniejszość leci po łuku. Słychać eksplozję, cieńszy pancerz boczny Pantery daje radę. Niemiecki czołg zaczyna płonąć, zestaw bojowy eksploduje.
  Anyuta szepcze z uśmiechem:
  Dziękuję Ci Panie Jezu! Wierzę tylko w Ciebie! Modlę się tylko do ciebie!
  Łamie panterę. Oderwany, długi pień jest zakopany w gruzach. Pancerz przedni odłączony od pancerza bocznego przypomina czerpak.
  Anyuta, której oczy, na twarzy brązowej od kurzu i oparzenia słonecznego, błyszczą chabrami, mówi:
  - Im więcej dębów ma wróg, tym silniejsza jest nasza obrona!
  Alla jest bardzo seksowna w swoich czarnych majtkach i nagim, zakurzonym, silnym ciele. Dziewczyna jest bardzo mądra. Potrafi rzucać odłamkami szkła gołymi stopami.
  Teraz rzuciła ostrym przedmiotem zgrabną, pokrytą kurzem nogą. I utknął prosto w gardle faszysty. Piękna Alla bełkotała:
  - A ja jestem symbolem seksu i symbolem śmierci!
  Dziewczyna, po której znów się czołgała, strzelając. Anyuta również prowadziła ogień.
  Piękny kapitan, ściąwszy faszystę, zaćwierkał:
  -Życie to łańcuch, a małe rzeczy w nim są ogniwami...
  Maria wypaliła, rozcięła głowę Fritza i dodała:
  - Nie można nie przywiązywać wagi do linku!
  Anyuta, znowu celnie strzelając, wychrypiała:
  - Ale nie możesz chodzić w cyklach na drobiazgach ...
  Maria, jakby strzelając, dodała:
  W przeciwnym razie łańcuch cię otoczy!
  Inna dziewczyna Matrena, również bardzo piękna, wraz z pionierem Seryożką przygotowały minę na drucie. We dwójkę ją popchnęli... Podstępny głupek wczołgał się do gąsienicy "Tygrysa"-2. I jak eksploduje ten niemiecki samochód z długą lufą.
  Blond chłopiec Siergiej wykrzyknął:
  - Nasza Rosja, masz wiadro!
  I ledwie miał czas odbić się, błyskając, czarny, opuszczony obcas, od spadającego dachu.
  Matryona pogłaskała chłopca po szyi i powiedziała:
  - Jesteś bardzo mądry!
  Pionier przedarł się na front i dołączył do batalionu kobiecego. Chłopak jest też bardzo kreatywny. Na przykład konstruował samoloty do zestrzeliwania faszystowskich samolotów szturmowych. Kiedy Focke-Wulfy lub TA-152 wznoszą się, słychać niewiarygodnie ogłuszający ryk.
  Niemcy uderzają przy akompaniamencie symfonii Wagnera. Taka majestatyczna melodia.
  Matryona mówi z irytacją:
  - Wciąż próbują nas zastraszyć!
  Pionier śpiewał z patosem:
  - Rosyjski wojownik nie boi się śmierci,
  Śmierć nie zabierze nas pod rozgwieżdżone niebo!
  Bo święta Ruś będzie walczyć twardo,
  Załadowałem potężny karabin maszynowy!
  Matryona, wysoka, muskularna dziewczyna o szerokich biodrach i ramionach, jest typową wieśniaczką. Ubrania zostały podarte podczas walk w łachmany, mocne nogi są bose, włosy splecione w dwa warkocze i mocno przykurzone.
  Sieriożka ma zaledwie jedenaście lat, jest wychudzony z niedożywienia, podrapany i brudny, ubrany tylko w szorty. Naturalnie białe włosy chłopca posiwiały, a żebra prześwitują przez cienką, opaloną i brudną skórę. Nogi strasznie powalone, w oparzeniach, siniakach, z pęcherzami. To prawda, że \u200b\u200blos uchronił dziecko przed poważnymi obrażeniami.
  Matryona wydaje się duża i gruba na jego tle, chociaż dziewczyna wcale nie jest gruba, ale ma mocne, wytresowane mięso na kościach. Co więcej, głód zdawał się w ogóle nie wpływać na jej korpulentną i potężną sylwetkę.
  Dziewczyna strzela z ciężkiego karabinu przeciwpancernego. Niemieckich samochodów nie da się przebić w czoło, ale jest szansa w torach.
  A potężny "Lew", otrzymawszy ciężki ładunek wybuchowy w podwoziu, zaczął dymić jak nałogowy palacz.
  Sieriożka śpiewał ze złością:
  - Stinky Fritz bez zastanowienia zapalił papierosa przy wejściu! Oczywiście wpadł w duże tarapaty!
  Matryona, eksponując muskularne, opalone łydki, stepowała bosymi, pięknymi stopami. Dziewczyna śpiewała:
  - Święte rosyjskie twarze migoczą z ikony ... Nie daj Boże przemoczyć co najmniej tysiąc Fritza! A jeśli ktoś brzęczy bardziej niż faszyści, nikt, wierz mi, nie potępi cię za to!
  Potem przeładowała karabin przeciwpancerny i ponownie wystrzeliła. Niemiecki transporter znów wypuścił dym.
  Batalion dziewcząt wyrządził Fritzowi znaczne szkody. Ale i on poniósł straty. Tutaj jedna dziewczyna była rozdarta na pół, a jej twarz stała się tak blada, mimo kurzu.
  Większość Stalingradu została już zajęta przez nazistów, ale to, co pozostało z miasta, nie chce się poddać i poddać.
  W międzyczasie Anyuta próbuje przebić się przez "Tygrysa". Potężny niemiecki samochód dostał granat w bok, ale nie poddał się. Odwraca się, by wystrzelić z armaty. Dziewczyna musi zakopać się w ziemi i gruzach, by nie zostać zmiażdżonym przez falę uderzeniową uwolnioną przez teraźniejszość.
  Anyuta szepcze cicho:
  - Mamo, tato, przepraszam!
  Maria rzuciła w Tygrysa granat, który eksplodował na jej czole. Dziewczyna syknęła:
  - O tym, że światło naucza zimą na wiosnę... Powtarzam bez wyjątku, że Hitler to bękart zarazy!
  Alla, przełamując nazistom widok i zalewając ich z impetem wodą, naprężyła się:
  - W trumnie widziałem teraz Führera! I kopnęła biedaka prosto w oko!
  Rudowłosa dziewczyna rzeczywiście rzuciła granat gołymi palcami w czołg. Uderzyło w lufę... Nastąpiła eksplozja i pysk "Tygrysa" został zniekształcony.
  Tchórzliwy Niemiec wziął go i wycofał się.
  Anyuta prychnęła przez nozdrza:
  - Nasze, twoje nie ustąpią!
  Maria ścięła kulą hitlerowskiego najemnika i śpiewała:
  - A złoczyńca nie żartuje! Ręce i nogi, skręca rosyjskie liny! Zatapia zęby w samo serce... Ojczyznę wypija do dna!
  Anyuta zachichotała, szczekała:
  - Fuhrer dziko krzyczy, rozdziera się!
  Maria, strzelając, dodała:
  - Cóż, kłęby śmierci, uśmiechy!
  Pojawił się jeszcze bardziej niebezpieczny "Shtumrtiger". Niszczy całe budynki i bunkry. Co więcej, nie zbliża się do pozycji wojsk radzieckich. Samochód jest chroniony przez niemieckich strzelców maszynowych.
  Anyuta widzi, że zbliżenie się do pozycji Fritza jest nierealne. Ale na niebie Focke-Wulfs. Jedna z tych maszyn leci bliżej pozycji sowieckich. Dziewczyny otwierają do niej ogień.
  Alla rzuca granat i wściekle mówi:
  - W głębokiej śmierci - nie ma przebaczenia!
  Następnie dziewczyna odwraca się od karabinu maszynowego. Szybko się cofa. Stosunkowo nowy niemiecki czołg "Panther" -2 z małą wieżą i niższą sylwetką szybko podjeżdża.
  Kilka dziewcząt rzuca granatami w niemiecki samochód. Ona, otrzymawszy prezenty, zamarza i nie może się odwrócić.
  Alla gwizdnął, sycząc:
  - To nowy atak! Rozerwiemy jej usta!
  Pantera-2 warknęła i wystrzeliła z potężniejszej broni.
  Kolumna ognia rozdzieliła powietrze i natychmiast podgrzała i naelektryzowała atmosferę.
  Alla zachichotała, pociski przeleciały obok półnagiej dziewczyny. Bezwstydna rudzielec potrząsnęła biodrami i powiedziała:
  - A Newton pokonał wrogów, zrzucił jarzmo z tronu! Fritz ustanowił swoje prawo Newtona!
  Stalingrad był cały pogrążony w pożarach, kiedy języki ognia zdawały się lizać niebo i trzaskać purpurowymi, pomarańczowymi i szkarłatnymi iskrami! A każda iskra jest jak duch uciekający z piekielnego zamku.
  Anyuta, powalając niemieckiego wojownika, błysnęła niebieskimi oczami i zaśpiewała:
  - Co ty marudzisz zła stara kobieto? Uwierz mi, po prostu szpital psychiatryczny płacze za tobą!
  Maria śpiewała pieśń, strzelając do nazistów:
  - Jak dobrze jest położyć się na trawie i uderzyć Fritza w głowę! Przygotuj okład dla Führera i wyślij kule z karabinu maszynowego!
  Dziewczyna zachichotała dziko i przekręciła się z brzucha na plecy. Zrobiłem rower z nogami. Poleciał granat. Latający Focke-Wulf, otrzymawszy odłamek pod brzuchem, żwawo wzbił się wyżej. Widać, że zraniły go ostre odłamki. Faszystowskie stworzenie zapaliło się i zaczęło gubić kawałki połamanych skrzydeł.
  Anyuta, widząc, jak Fokke traci wysokość, wychrypiała:
  - To semafor! Topór wisi na pokładzie!
  Niemiecki samolot eksplodował, rozrzucając szczątki we wszystkie odległe zakątki nieba. I gdzie podział się faszystowski as. Zrobiłem swój ostatni zakręt. Kat poszedł w proch, nie pilot!
  Maria kichnęła, rozrzucając kurz i powiedziała:
  - Być albo nie być? To nie jest pytanie!
  Ałła znów rzuciła stopą kawałek szkła, tak bardzo, że trafiwszy w oko, wyleciało Fritzowi przez tył głowy:
  - Jestem armadą czołgów! I trzeba się leczyć!
  Niemcy i ich satelity próbowali posuwać się naprzód, rzucając przed siebie granaty. Taka taktyka wobec dziewcząt nie działała. Tutaj Seryozhka rozmieścił katapultę i jak w odpowiedzi uderza wroga.
  Pionier ryknął:
  - Święty Mikołaj rozdziera usta Hitlerowi!
  Szarża katapulty, przebijając się przez tłum nazistów, sprawiła, że rozpierzchli się, a jednocześnie przewrócili w powietrzu. Fritz upadł i rozbił się o gruz murów.
  Czołg "Tygrys" -2, tracąc równowagę, zderzył się z "Lwem". Och, Leva, gdzie jest twoje budzące grozę imię?
  Anyuta uśmiechnęła się i odpowiedziała:
  - Cóż, dobra robota Seryozhka!
  Chłopak warknął agresywnie.
  - Pioneer jest zawsze gotowy!
  Dziewczyna-kapitan znów zaczęła przybijać gwoździe. A Matryona połaskotała wąską stopę Seryożki, jaki on ma twardy! Nic dziwnego, że chłopiec nie boi się biegać przez pożary.
  Maryja w śpiewie powiedziała:
  - Młodość jest dobra - starość jest zła!
  Alla, ta wesoła ruda, zgodziła się:
  Nie ma nic gorszego niż starość! To rzeczywiście najbardziej obrzydliwy stan ze wszystkich możliwych!
  A dziewczyna wykonała skok z zamachem stanu. Przez chwilę wyobraziła sobie obrzydliwe babcie. Nie, nie porównuj starej kobiety z dziewczyną. A jakie piękności w smukłych ciałach.
  Allah wziął go i zaśpiewał:
  - Płynąć po roku, latach w przyczepie,
  Stara kobieta rozciera hennę w moździerzu...
  A co z moją smukłą sylwetką,
  Nie rozumiem, jak minęła młodość!
  Anyuta błysnęła oczami, powaliła Niemca uderzeniem w pachwinę i zauważyła:
  - NIE! Jednak na wojnie jest taki urok - pozostać wiecznie młodym! Zawsze pijany!
  Matryona włożyła nowy ładunek do katapulty. To jest coś w rodzaju dobrego zaprawy murarskiej. Dziewczyna syknęła:
  - Nie przechodź, ale przechodź!
  Sieriożka szurał chudą, ale zwinną stopą i warknął:
  - Twarz Fritza!
  A granat wraz z pakietem wybuchowym poleciał pełną parą na pozycje nazistów.
  Tak, Stalingrad nie został im dany. Już trzeci miesiąc od końca czerwca trwa szturm, ale miasto nie jest w stanie zabrać wszystkiego. Na innych odcinkach frontu naziści odnieśli sukces, ale nie na tym.
  Anyuta wystrzeliła z pistoletu i warknęła:
  - Wszystko jest niemożliwe, zdarza się, że jest możliwe... Nie ma potrzeby komplikować wszechświata!
  I uderzył w bak motocykla. Maszyna eksplodowała, a ogniste trąby powietrzne rozświetliły zadymiony krajobraz. A Niemiec został rozerwany na strzępy przez ognistą łapę.
  Dziewczyna-kapitan krzyknęła:
  - Uwielbiam zabijać zło! I to jest dobro najwyższe!
  Maria z impetem zbiła Niemców i syknęła:
  - Zagrajmy w jeżozwierza!
  A dokładniej Alla otworzyła ogień. Kilku czarnych leżało na gruzach pokrytych włóczniami:
  - Zabij wroga! - szepnęła dziewczyna.
  Maria żartobliwie śpiewała:
  - Po pomalowaniu Hitlera szminką, Mainsteina lakierem do włosów, zaciągnę cię w niewolę księżniczki, wierny pies cię ugryzie!
  Anyuta, strzelając, syknął:
  - Chodź wieczorem, Adolfie, powieś się... Przestań oszukiwać swoją głowę! Przyjdź wieczorem, leć jak gyrfalcon - by mocno pobić nazistów!
  Maria powiedziała z wściekłością, zrzucając hełm z głowy szturmowca:
  - Możemy! I będziemy!
  Dziewczęta z batalionu "Lenin" powstrzymały natarcie obcych wojsk. Fritz ruszył naprzód, dosłownie wyrzucając zwłoki w przestrzeń. Nie pomógł też czołg "Lew", z którym wiązano nadzieje. Oto modyfikacja maszyny z działem 150 mm.
  Alla strąca kamień przyklejony do jej nagiego sutka. Dziewczyna ma takie piękne i pełne piersi. Dziewczyna rzuca stopą granat. Noga jest silniejsza niż ramię, a rzut idzie dalej.
  "Lew" otrzymał lukę w gąsienicy i zatrzymał się. Strzał z jego potężnych ust. Huk i upadek.
  Allah, plując, mówi:
  - Rosyjski wojownik nie jęczy z bólu!
  A dziewczyna znowu strzela. I robi to wyjątkowo dobrze. Faszysta wychylający się z wieży cofa się.
  Rudowłosa, prawie naga dziewczyna mówi:
  - Na próżno wróg wierzy, że udało mu się złamać Rosjan! Kto się odważy, zaatakuje w bitwie, zaciekle pokonamy wrogów!
  A Alla zwija mięśnie prasy, którą bardzo wytłoczyła.
  Och, jakie dziewczyny są piękne! Nie chcę, żeby którykolwiek z nich zginął.
  Ekaterina pobiegła... Bardzo piękna dziewczyna, z puszystymi, siwymi włosami. W jakiś sposób udaje jej się posmarować je jakimś eliksirem, żeby się nie pobrudziły.
  Dziewczyna jest bardzo piękna, z figurą Wenus, tylko bardziej stonowaną i wytłoczoną. Ubrania na niej, tylko stanik i majtki. Wszystko inne zostało już rozebrane. Ale jak wdzięczne są nogi! To nie jest dziewczyna, ale pieczęć doskonałości, korona piękna.
  Porusza się w szczególny sposób, jak wiewiórka. Bose stopy i migotanie, a obcasy zaskakująco pozostają czyste. Ekaterina strzela, a faszysta dostaje wrzodu w klatce piersiowej.
  Dziewczyna mówi:
  - Lojalność wobec ojczyzny to najwyższe słowo!
  Allah powiedział ze śmiechem:
  - Zdejmij stanik i zostań tak jak ja w szortach!
  Katarzyna pokręciła przecząco głową.
  - To nie jest właściwe!
  Alla potrząsnęła biodrami, celnie wystrzeliła i zaśpiewała:
  - Coś członka Komsomołu stało się niezwykłe! Chodzenie z nagą klatką piersiową w ten sposób jest bardzo nieprzyzwoite!
  Catherine zachichotała i zauważyła:
  - Po co przynosić radość Fritzowi, spójrz na naszą urodę!
  Allah stanowczo odpowiedział:
  - Nasze piękno jest zabójcze!
  Katya zachichotała i wystrzeliła do TA-200. Nazistowski samochód zapalił się. A piękna blondynka krzyknęła:
  - Śmierć złu!
  Allah zachichotał.
  - A życie jest dobre!
  Ekaterina, widząc, że Niemiec upada, warknęła:
  - To najwyższa wartość! Nie myślcie, że naziści zwyciężyli!
  Allah zaśpiewa:
  - Czekam na zwycięstwo! Zwycięstwo czeka... Ci, którzy pragną zerwać kajdany! Czekam na zwycięstwo! Czekam na zwycięstwo! Pokonamy nazistów!
  Piękna dziewczyna, a jej nagie piersi drżą. Dobrze z gołym torsem w upale, który potęguje ogień.
  Anyuta wyglądała teraz na znacznie bardziej zdeterminowaną. Strzeliła do Fritza z pistoletu maszynowego i warknęła:
  - Wykastruję cię!
  I rzeczywiście, naziści otrzymali śmiercionośne prezenty i trumny! A dziewczyna pokazała im figurę, zbudujmy gołe palce. I gwizdał jak słowik-rabuś. I przez palce kończyn dolnych.
  Dziewczyna-kapitan jest bardzo mądra. I błyszczące. I wcale nie okrutny. Ona też czasami współczuje żołnierzom wroga, którzy mogą mieć dzieci, które będą opłakiwać zmarłych ojców.
  Anyuta jednak odpędza od siebie takie myśli, chce się od nich wybuchnąć płaczem. Ale to nie Rosjanie przyszli do Niemców rabować i zabijać. Nie, to Niemcy i cała agresywna paczka cudzoziemców z całego świata wdarła się w rosyjskie przestrzenie.
  Anyuta przeżegnała się i strzeliła do Fritza, który po cichu próbował zbliżyć się do pozycji Rosjanina Fritza... Jego oko i mózg, które zostały wybite kulą, wyciekły.
  Dziewczyna-kapitan uśmiechnęła się i powiedziała dowcipnie:
  - Prosto oko w oko, głowa w głowę!
  Anyuta celnie strzelił i uderzył w motocykl z wózkiem bocznym. Samochód zaczął się rwać, a karabin maszynowy odleciał, przewrócił się kilka razy. Potem jego pysk zapadł się w gruzy.
  Dziewczyna wytarła swoją bosą, zakurzoną podeszwę o gruz. I znów wycelowała. Jej wesoła, młoda twarz uśmiechała się raczej szeroko. Dziewczyna śpiewała:
  - Nie, powiedzieliśmy faszystom, nasi ludzie nie będą tolerować, aby rosyjski pachnący chleb nazywał się słowem ford!
  Maria oddała bardzo celny strzał, z którego Focke-Wulf rozbłysnął i zaćwierkał:
  Dla łajdaka oczywiście wybór jest jasny,
  Za dolary jest gotów zdradzić Rusi...
  Ale Rosjanin jest taki piękny
  Że jest gotów oddać życie za Ojczyznę!
  Dziewczyna zrobiła salto i pokazała nazistom figę, i przewinęła się, a kule nie dotknęły piękności.
  Pojawiła się Alla, ta piękność, prawie naga i brudna jak diabeł, od razu rzuciła granat dwoma nogami. I sprawdziła:
  - To co mam to... Fritz w ostrą stronę!
  Matrena poprawiła Allę:
  - Ostro, w bok, a nie w ostrą stronę!
  Dziewczyna zachichotała i potrząsnęła arbuzowymi piersiami, po czym wystrzeliła granat używając granatu z ładunkiem wybuchowym. "Tygrys" został trafiony w pysk, a to przekrzywione dzieło sztuki uniknęło.
  Po tym nazistowskie stworzenie wycofało się. Zaczęła się czołgać jak żółw w ogniu.
  Anyuta śpiewała, mrugając wesoło:
  - A "Tygrys" się cofa, a Niemcy się kryją!
  Batalion Maiden manewrował pod atakiem, nalotami i ciężkimi działami. Tutaj uderzyły bombowce, połamane, rozpalone do czerwoności urwiska wznosiły się ku niebu. A kamienie płonęły. Na szczęście żadna z dziewczyn nie umarła, ale mężczyźni odeszli do następnego świata - którym nie jest tak przykro! A dusze lecą - jedne do nieba, inne do piekła! Gdzie diabły z widłami już czekają na tych, którzy nie uwierzyli w Jezusa.
  Alla jest najseksowniejszą z wściekłych wojowniczek: no cóż, czy naziści ze swojego "Sturmtigra" mogą ostrzeliwać pozycje wojsk radzieckich i zabijać czerwonych wojowników?
  . ROZDZIAŁ 7
  A dziewczyna bosymi stopami chwyciła granat i kręciła się kaskadami koziołków. I kręci się coraz szybciej. A potem z całej siły rzuciła dar śmierci w szeroki pysk Stormtigera. Błysnęły nagie, opalone nogi piękności, a granat wleciał w szeroki pysk. A potężna maszyna najpierw się zakrztusiła, a potem rzuciła. Dwa "Królewskie Tygrysy", które stały po bokach "Sturmtigera", zostały wyrzucone w górę i rozrzucone w różnych kierunkach. Rolki zostały z nich wyrwane i spadły, lecąc jak złamany naszyjnik królowej.
  Fala uderzeniowa rzuciła Allę, a dziewczyna poleciała do góry nogami. I została przewrócona, kołysana i rzucana. Ale piękność mimo to wylądowała, ostry gruz i pokruszone kamienie wbiły się w jej nagie podeszwy. Dziewczyna cierpiała i nawet przez stwardniałą stopę czubek został przebity.
  Ale Alla znalazła siłę, by wstać i krzyknąć:
  - Wy, faszyści, będziecie w popiołach!
  Anyuta i inne dziewczyny zostały wyrzucone przez wybuchową falę, a nawet lekko zmiażdżone. Ale żaden z pięknych wojowników nie zginął. Dziewczyny spotkały się z huraganem i celnym ogniem. Tłumienie wyskakujących nazistów i innych agresywnych insektów oblegających ZSRR.
  Maria śpiewała z wielkim entuzjazmem:
  - A kiedy trąba Pana zabierze nas do bitwy, będziemy przyjaciółmi z Komsomołem! I z woli Jehowy będę na apelu niebiańskim!
  Alla, otrząsając się z kurzu z rozbitych na krew podeszew, śpiewała:
  - Lenin, partia, Komsomołu! Wysyłamy Führera do domu wariatów!
  Dziewczęta zaczęły się śmiać ogłuszająco, a Sieriożka powiedział z trwogą i irytacją:
  - A moja katapulta nie jest tak celna jak gołe i mocne nogi Alli!
  Matryona, napinając mięśnie ramion, powiedziała:
  - To dobrze! Wciąż myślisz. Coś fajniejszego!
  Vedmakova, wracając z linii frontu, otrzymała pilne wezwanie do Władywostoku. Ponosząc ogromne straty i prawie okrążając Chabarowsk (komunikacja z tym miastem była utrzymywana przez Amur), Japończycy zatrzymali swoje wojska, aby przegrupować się i uzupełnić. Co najmniej sto milionów Japonii i kolejne siedemdziesiąt milionów Mandżurii i Tajlandii mogłoby przerzucić piechotę w obfitości. W pewnym sensie łatwiej jest walczyć z ZSRR niż z USA, bo do walki z tym drugim potrzeba dużo drogich statków i bynajmniej nie tanich samolotów. Ale piechota z lekkimi i tanimi karabinami i karabinami maszynowymi skopiowanymi od Schmeisterów może być dostarczana w dużych ilościach! Każdy japoński chłopiec od siódmego roku życia wie, jak złożyć i rozłożyć karabin maszynowy! Tylko oczywiście potrzeba czasu, aby przerzucić wojska z wyspy na kontynent. A otrzymawszy uzupełnienie, ponownie przenieś się w głąb terytorium Związku Radzieckiego!
  Po otrzymaniu wezwania Vedmakova miała nadzieję, że w końcu otrzyma nowego wojownika i będzie walczyć na niebie. Dziewczyna została zabrana do Władywostoku emką. Pilot czuł się jak terminator. Towarzyszem podróży okazał się siwowłosy dziadek, mimo podeszłego wieku, który nosił jedynie pasy sierżanta.
  Oświadczył chełpliwie:
  - O ty młodzieńcze! A wiecie, że walczyłem z Japończykami w czasach carskich!
  Vedmakova zapytała z powątpiewaniem:
  - Naprawdę? A może i Ty otrzymałeś krzyż?
  Dziadek, potrząsając siwą brodą, zaklął:
  - Żadnego krzyża, żadnych medali! Tak więc przez rok i trzy miesiące walczył jako szeregowiec! Jak myślisz, każdy może zdobyć tytuły i medale? Zwłaszcza za cara, kiedy szeregowcy nie byli zbyt uprzywilejowani!
  Vedmakova zgodziła się:
  - Tak, za króla istniała nierówność klasowa! Ale czasy są teraz inne. Swoją drogą, jak się macie, Japończycy! To znaczy, czy wróg był silny?
  Starzec odpowiedział, błyskając żelaznymi zębami:
  - Nie słabi, choć gdyby nasze dowództwo było mądrzejsze, nie oddaliby Port Arthur i Mandżurii! Nie są tak silnym wrogiem.
  Emka jechała wolno, droga była podziurawiona bombami i artylerią. Można było porozmawiać.
  Vedmakova zapytała nieco ciszej:
  - A jakie były nasze silniejsze?
  Starzec energicznie, jakby był mechaniczną zabawką, skinął kilka razy głową:
  - Poniekąd tak! Na przykład Japończycy mają dwadzieścia razy więcej strzelnic niż my. Zanim wysłano mnie na front, brałem udział tylko na trzech strzelnicach. A potem po pięć strzałów. Jednak w strzelaninie nie możemy powiedzieć, że byliśmy gorsi od Japończyków. I to pomimo tego, że oni byli w mundurach khaki, a my mieliśmy na sobie białe płaszcze. Oczywiście po zdobyciu doświadczenia wojskowego. Japończycy mają znacznie mniejsze zdolności w sprawach wojskowych niż nasi, mimo dłuższego szkolenia. Ale ich karabiny uderzają znacznie celniej niż nasz klub Mostina.
  Vedmakova zgodziła się bez zastrzeżeń:
  - Tak, oczywiście! W tym masz rację! Japończycy, podobnie jak Niemcy, przywiązują zbyt dużą wagę do musztry.
  Starzec potrząsnął głową.
  - Nawzajem! Mało prawdopodobne, mniej niż mamy w armii carskiej! Cóż, jeśli jeszcze przed I wojną światową zaczęli lepiej szkolić żołnierzy, a przynajmniej zmienili mundury, to... Nie armia, ale solidny krok!
  Vedmakova zauważyła nie bez złośliwości:
  - Przed wojną też przywiązywaliśmy dużą wagę do chodzenia w paradach! Podobno mądry uczy się na cudzych błędach, głupiec na własnych, kto nie uczy się wcale, kto?
  Dziadek zauważył:
  - Nauka przychodzi z czasem! Ale przy dostawie generalnie mieliśmy całkowitą blokadę. Żadnej broni, żadnych kul! Często chodzili głodni, żołnierze chorowali - nie było lekarstw! Więcej ludzi zginęło od tyfusu i innych obrzydliwości niż od japońskich kul. To była taka zła wojna. Kuropatkin to idiota! Bez objazdów, bez kamuflażu, bezpośrednio wrzucał ludzi do okopów pod karabinami maszynowymi. Wykorzystano nas jako mięso armatnie. Wszystko skończyło się bardzo źle, ucieczką. Jak to mówią, ledwo ciągnąłem nogi. To prawda, mogę być całkiem dumny z faktu, że uciekłem z niewoli! Jak ranny też!
  Zainteresowana dziewczyna zapytała:
  - A sami Japończycy stali się lepsi lub gorsi! Pod względem ich walorów bojowych.
  Starzec najpierw zapalił papierosa, a dopiero potem odpowiedział:
  - Trudno to obiektywnie ocenić. Zmieniły się armie, pojawiły się czołgi, samoloty, pistolety maszynowe. Statki pod względem zaawansowania nie zmieniły się tak bardzo, podobnie jak działa. Ale głupota dowództwa pozostała ta sama, więc schrzań to, atak na Władywostok!
  Zielone oczy wiedźmina błysnęły.
  - Nie ma na to usprawiedliwienia!
  Stary zgodził się.
  - A tak być nie może! W końcu wiedzieli, że wróg szykuje podstęp i nie było jak na to zareagować! Jakby ustawione. Ale rozejm z Pindos jest wyraźnym znakiem, że wkrótce nastąpi silny cios.
  Wiedźmin zaśmiał się.
  - Z Pindosem?
  Dziadek potwierdził:
  - Tak, tak teraz nazywają Amerykę i Wielką Brytanię! Nazwa pochodzi od słowa "kraść", czyli kraść. A to są kraje pasożytnicze, złodzieje wysysający krew z głupszych i słabszych!
  Pilot skinął jej rudą głową:
  - Tu się zgadzam!
  Starzec nalegał:
  - Zgadzam się, że nasze dowództwo to idioci, a nawet zdrajcy! Więc zamień naszą flotę, gorszą niż Pindo!
  Vedmakova sprzeciwiła się:
  "Może nie sądzili, że Japończycy zaatakują tak szybko. W ogóle Daleki Wschód był miejscem odpoczynku, osiedlali się tu tchórze i leniwi ludzie. W końcu w wojsku nie musisz ciężko pracować jako robotnik lub kołchoz na tyłach, ale dostajesz dobrą rację żywnościową i pensję. Z drugiej strony służąc na Dalekim Wschodzie nie ryzykuje się życia. Tak, raj dla mokasynów i tchórzy.
  Starzec odpowiedział:
  - Żołnierze i oficerowie nie są tacy źli w walce. Oto Chabarowsk, wciąż nie przeszedł.
  Vedmakova zgodziła się:
  - Rosyjski wojownik, specjalny wojownik! Ale jak powiedział Brusiłow: nasi żołnierze są znakomici, oficerowie są dobrzy, generałowie są mierni, a car jest całkowicie zły!
  Dziadek mruknął niezadowolony:
  - Gdyby naszym dowódcą nie był Kuropatkin, ale Brusiłow: wygralibyśmy! Niestety, został nadpisany! Muszę powiedzieć, że za cara rosyjscy generałowie stali się mniejsi: za Suworowa istniała cała plejada wybitnych generałów! Stalin to jednak Gruzin, ale jak mówią Gruzini...
  Dziadek przerwał Wiedźminowi:
  - Ostrożnie z takimi stwierdzeniami! Więc możesz dostać się do specjalnego działu! Jednak dla mnie Stalin wcale nie jest geniuszem! Potwierdza to na przykład nieudane uderzenie w linię w lutym! Nawiasem mówiąc, słyszałem, że 1 maja radziecka obrona powietrzna w Moskwie była bezradna i zginęło wiele tysięcy obywateli radzieckich!
  Starzec zauważył:
  - Dzięki USA i Wielkiej Brytanii! Dali Wehrmachtowi nowe samoloty! Co więcej, słyszałem, że doszło do masowego sabotażu, w wyniku którego jaki rozpadł się w powietrzu! I to zupełnie nowy Yaks!
  Czarownica skinęła głową.
  - Słyszałem o tym! Naprawdę wstyd! Ale mam nadzieję, że sprawcy zostaną ukarani, a problem naprawiony!
  Dziadek skinął głową, po czym nagle powiedział:
  - Główny problem jest w naszych głowach! Rodzaj sowieckiej mentalności! Próba przekształcenia człowieka w trybik, w zwykłego niewolnika!
  Vedmakova nie protestowała. Zatrzymała się, wpatrując tępo w okno. Teraz groźba klęski ZSRR stała się znacznie bardziej namacalna. Okazało się, że nawet Moskwa nie jest chroniona przed nalotami. Przynajmniej nie ma wystarczającej niezawodnej ochrony, aby wytrzymać masowy nalot!
  Cóż, wojna wkracza w nieco inny etap... Co prawda w bitwach pod Stalingradem Niemcy również mieli przewagę powietrzną, ale nie przyniosła ona upragnionego zwycięstwa! Jednak nie tak przytłaczający, Fritz miał przewagę! W końcu na front regularnie przybywały nowe radzieckie samoloty! Ale muszę powiedzieć, że poziom wyszkolenia bojowego wśród pilotów był bardzo niski. Większość początkujących miała nie więcej niż 8 godzin lotu. To duży minus, tym bardziej, że Niemcy mają zwykle do 250 godzin! Jednak po Stalingradzie Niemcy zredukowali program do 150, ale teraz stało się to znacznie łatwiejsze z paliwem. Jednak pojawienie się dużej liczby nowych samolotów stworzy problem dla Fritza.
  Nawiasem mówiąc, doniesiono, że wśród pilotów zestrzelonych bombowców schwytano kilku obywateli USA. Co jest ostatnim, nie było niespodzianką! Luftwaffe nie ma wystarczającej liczby pilotów do nowych bombowców, więc byli ochotnicy!
  Ciekawe, jak na to zareaguje sowieckie dowództwo? Po tym wszystkim, nie ma nic do Berlina? Bombowce strategiczne dalekiego zasięgu nie zostały opracowane w ZSRR, z wyjątkiem P-8. Ostatni samolot o prędkości nieco ponad 400 kilometrów na godzinę, stworzony w 1936 roku, jest wyraźnie przestarzały. Ponadto, uderzając w Berlin, będzie poruszał się bez eskorty lotniczej, a Niemcy mogą go przechwycić swoimi samolotami. Przecież mają już bardzo dobre radary, które będą rejestrować ruch masy latającej w kierunku Berlina. Tak, a uwolnienie wystarczającej liczby tych maszyn do uderzeń przeciwko Niemcom wymaga czasu. Niemcy nie są słabym narodem i kochają technologię! Sami są prawdopodobnie najbardziej zdyscyplinowanym i najlepiej zorganizowanym narodem w Europie, a nawet na świecie! Bardzo trudno jest wygrać w pojedynkę, a nawet mając na drugim froncie nie słabą Japonię.
  Najlepszą rzeczą do zrobienia w tej sytuacji jest próba wbicia klina między aliantów i Niemcy. Ale jak to zrobić? Beria poinstruował ją już, aby wykonała to za pomocą otrzymanego od Amerykanów niszczyciela. Mogła wyjść dobra prowokacja, ale Anna nie miała czasu.
  Wydaje się, że nie jest winna - co nie jest przeznaczeniem, ale wciąż gryzie nieprzyjemny posmak. Jakby może gdyby przyjechała dzień wcześniej, wszystko potoczyłoby się inaczej!
  Jednak nie jest to wykluczone! Ale przybyła, gdy tylko otrzymała zamówienie od Berii!
  Generalnie Ławrientij Palych jest mistrzem prowokacji. Japonia zaatakowała Peru Harbor, nie bez jego udziału!
  Faktem jest, że dokumenty o planach USA przeprowadzenia serii uderzeń prewencyjnych z użyciem lotniskowców, w tym bazujących na porcie w Peru, jakby przypadkowo wpadły w ręce wywiadu kraju Kwitnącej Wiśni!
  Poza tym Amerykanie to głupcy: sprowokowali Japonię do wojny, razem z Wielką Brytanią nałożyli embargo na dostawy ropy i innych surowców, ale sami nie byli gotowi do wojny!
  Rzeczywiście, Stany Zjednoczone w 1941 roku nie miały wystarczających sił, zwłaszcza w czołgach, do wojny z Japonią. W 1940 r. mieli tylko 400 czołgów, a informacje o 1941 r. są tajne, ale jest mało prawdopodobne, aby nawet wtedy było ich więcej niż tysiąc! Tak więc Ameryka przystąpiła do wojny, będąc zupełnie nieprzygotowaną! Cóż, Japonia też nie jest zbyt uzbrojona. Gdyby miała około dwóch i pół tysiąca czołgów i lekkich, to na przykład w ogóle nie byłoby lotnictwa dalekiego zasięgu!
  Więc amerykańscy dzielni piloci z kraju Wschodzącego Słońca nie bombardowali! I właśnie wpakowali się w liczi! A teraz postanowili odbić ZSRR, opierając się przede wszystkim na swojej piechocie, marząc o powtórzeniu sukcesu z czasów cara Mikołaja II!
  Wiedźmin znudził się i zaśpiewał:
  Jak skomplikowane jest życie, Panie, niestety,
  Ty sam założyłeś wieniec z cierni!
  Nie, nie rozwalaj mi głowy
  Nowy dzień obiecuje nam problemy!
  
  Marzenia rozsypały się w pył
  Okrutny robak gryzie z pasją!
  I ból i smutek w twoich oczach
  Co ograniczać, nikt nie ma władzy!
  
  Ale co, Boże, możesz
  Sam Kohl wstąpił na krzyż Golgoty!
  O szczęściu upiorne sny
  Ryczą i jęczą w płaczu wdowy!
  
  Nie ma nic gorszego niż ziemia niż świat,
  Szkic wojny cały we krwi!
  Zakotwiczająca piana eteru,
  Łamiesz sieć od razu!
  
  I jeśli chcesz mojego życia
  Więc wrzuć mnie Panie do piekła!
  i tak cię kocham
  W trakcie, wierzę w zmianę!
  
  Wierzę, że osoba
  Może stać się czystszy, wyższy!
  Aby cierpienia wieku się skończyły,
  Staniemy się jak brat Najwyższego!
  
  Co będziemy rozkazywać
  W przestrzeni statków kosmicznych!
  Ta nasza dzielna armia
  Silniejszy niż Quasar zabłyśnie!
  
  Życie nigdy nie zgaśnie
  I wszyscy będą ludźmi!
  Jak niekończący się promień roku
  Z bezgranicznym i błogim wiekiem!
  
  Komunizm staje się rzeczywistością
  Uwierz, że będzie lepiej niż marzyłeś!
  Postęp do przodu, w górę, nie w dół,
  Niech będzie radość - bez smutku!
  Vedmakova skończyła piosenkę i "Emka" w końcu wjechała do Władywostoku. Pilot z ciekawością przyglądał się miastu. Zniszczenia we Władywostoku wyraźnie wzrosły, niektóre budynki dymiły, na ulicach pracowały ekipy gaśnicze, było wielu nastolatków z łopatami, kilofami i innymi zestawami gaśniczymi.
  Dziadek zauważył:
  - Za cara młodzież też ciężko pracowała, ale bez uśmiechu i entuzjazmu! Chociaż na samym entuzjazmie daleko nie zajedziesz!
  Vedmakova sprzeciwiła się:
  - Jeśli przemysł jest motorem gospodarki, to entuzjazm jest paliwem o wysokiej liczbie oktanowej!
  Starzec pokiwał radośnie głową.
  - Cóż, mówisz dziewczyno!
  "Emka" zatrzymała się pod budynkiem komendantury i Vedmakovej prawie z niej wybiegła. Naprawdę chciała znowu wsiąść na swojego skrzydlatego konia.
  Dziewczyna zapukała do drzwi gabinetu, gdzie wysłano ją w sprawie porządku obrad. Potem odezwał się senny głos.
  - Zalogować się!
  Wszedł Wiedźmin, dumnie prostując ramiona. Na krześle siedział mężczyzna w mundurze pułkownika NKWD. Taki łysy i nieprzyjemny typ. Ponuro zapytał pilota:
  - Pełne imię!
  Dziewczyna szybko odpowiedziała:
  -Anna Petrova Vedmakova!
  Pułkownik dodał:
  - Stopień wojskowy?
  - Major Sił Powietrznych i bohater Związku Radzieckiego! - z dumą powiedział pilot.
  Pułkownik podniósł słuchawkę i powiedział krótko:
  - Major Sił Powietrznych Vedmakova już przybyła!
  Potem zwrócił się do dziewczyny.
  - Jak się czujesz? Mam nadzieję, że zdrowy?
  Pilot obnażył zęby.
  - Czuję się dobrze! Gotowy do walki jak lwica!
  Pułkownik skinął głową.
  - Świetnie! Myślę, że Japończycy to docenią!
  Rozległ się hałas, stukot butów i sześciu zwykłych pracowników wydziału specjalnego w towarzystwie mężczyzny w specjalnym mundurze wpadło do biura. On zamówił:
  - Zakuj tę sukę w kajdanki!
  Wiedźmin był zdezorientowany:
  - Co to jeszcze jest?
  Pułkownik warknął:
  - I to! Jesteś aresztowany, obywatelu Vedmakova! I zostaniesz wysłany do więzienia!
  Mężczyzna w specjalnym mundurze ostrzegał:
  - Ta kobieta jest bardzo dobra w walce! Więc bądź czujny!
  Wiedźmin uśmiechnął się.
  - Nie będę przedstawicielami naszych dzielnych organów ścigania! Zadzwoń do Berii i natychmiast wyjaśnij to nieporozumienie!
  Pułkownik prychnął pogardliwie.
  - Oto, żeby odwrócić uwagę Berii! Wyślij ją do więzienia, a dochodzenie to wyjaśni!
  Czarownica skinęła głową.
  - Jestem bohaterem Związku Radzieckiego i śledztwo oczywiście to wyjaśni, ale z Berią byłoby szybciej! Chcę jak najszybciej znaleźć się za sterami samolotu!
  Pułkownik pocieszał:
  - Podczas wojny długo nikt nie będzie ciągnął! Zabierz ją!
  Vedmakova szła bez oporu i tylko lekko popychały ją lufy karabinów maszynowych skróconego modelu, w które zaczęli wyposażać zwiadowców. Potem wepchnęli mnie do czarnego lejka i zabrali. Anna Pietrowna była spokojna, nie czuła się winna wobec siebie, a NKWD prawdopodobnie wie o jej szczególnym związku z Berią, więc to rozgryzą. Warto nawet odwiedzić więzienie. Prawdziwy mężczyzna musi wychować syna, służyć w wojsku i odsiedzieć w więzieniu! Więc prawdopodobnie wojownikiem! W więzieniach siedziało wielu znanych ludzi: Stalin, Lenin i Hitler!
  Więzienie nie znajdowało się zbyt daleko od biura komendanta, więc Vedmakovą wyciągnięto i zaprowadzono na dziedziniec. Tam psy warczały wściekle, kamienne ściany lochu zbudowanego jeszcze w XVIII wieku były matowe i szare. Dziewczyna poczuła mimowolne podniecenie, kiedy wprowadzono ją do środka i poprowadzono korytarzami. Oto okno rejestracji: pytania dyżurne:
  - Imię, nazwisko, patronimika, płeć!
  Następnie skręć w prawo do wyłożonego kafelkami pokoju. Tam przy stole siedział oficer w mundurze NKWD i skórzanym fartuchu, a z nim lekarz w białym fartuchu i dwie kobiety w średnim wieku, naciągające na ręce cienkie gumowe rękawiczki.
  Strażnik towarzyszący Vedmakovej szybkim, wyćwiczonym ruchem zdjął jej kajdanki. Oficer rozkazał:
  - Rozebrać się!
  Vedmakova była zaskoczona:
  - Co?
  Oficer spokojnie powtórzył:
  - Powiedziałem rozbierz się! Wymagane jest przeszukanie i oględziny!
  Dziewczyna zarumieniła się.
  Ale oto mężczyźni!
  Oficer w fartuchu warknął:
  - Czy mogę ci pomóc! Cóż, zrzuć te szmaty dziwko!
  Vedmakova zadrżała, przypomniała sobie, że tak, w więzieniu przeszukanie jest obowiązkowe i zaczęła się rozbierać. Kobiety brały go i dokładnie badały każdy szew. Pozostawiona w majtkach Vedmakova była zawstydzona, ale oficer warknął:
  - I ściągaj majtki suko! Wyszukiwanie zostanie zakończone!
  Pozostawiona przed kilkoma zupełnie nagimi mężczyznami (konwój, który ją przywiózł stał nieruchomo, gotowa w każdej chwili do walki), dziewczyna zawstydzona próbowała zakryć ją rękami.
  Uderzyli ją mocno pałką w pośladki:
  - Ręce w szwach suko!
  Vedmakova wychrypiała, ale wytrzymała. Kiedy skończyli sondować jej ubranie i rozerwali buty, oficer rozkazał:
  Teraz sprawdź to sam!
  Strażniczki zaczęły od głowy. Potargali włosy palcami w rękawiczkach, a potem zajrzeli sobie do uszu, nawet używając tuby z latarką. Uszy były cofane kilka razy, zginając się i wyprostowując. Następnie zajrzał do nozdrzy:
  - Kaszl, proszę! To jest to, mocniejsze!
  Nos dziewczyny został zmiażdżony. Następnie przeprowadzono badanie jamy ustnej. Było to dość nieprzyjemne, szorstkie dłonie naciskały na język, co jakiś czas go odrywały, potem szarpały mocniej, a nawet prawie wyrywały.
  Oficer przemówił:
  - Musisz bardziej uważać! Może być szpiegiem!
  Strażnicy zaczęli przyciskać palce do zębów, szukając plomb, które mogłyby zawierać ważne informacje. Vedmakova poczuła się upokorzona i opluta, jej bohatera ZSRR przeszukano jak dziwkę, niczego nie tracąc. Wtedy dłonie w kobiecych rękawiczkach zaczęły dotykać nagiej piersi dziewczyny. Zmiażdżyły ją, wyczuły dosłownie każdy milimetr, przeświecały przez latarkę. Piersi dziewczyny nabrzmiały zdradziecko, a strażnicy naciskali coraz mocniej, aż w końcu wychrypiali:
  - NIE! Ona jest tutaj czysta!
  Następnie zbadano pępek i palce. Pępek został odciągnięty, również skręcony, po czym został przebity igłą. Nie mniej dokładnie zbadał palce.
  - A teraz przeszukanie ginekologiczne! - rozkazał oficer.
  Strażnicy nakazali:
  - Pochyl się i rozłóż nogi, proszę!
  Po tym nastąpiła najbardziej upokarzająca, kiedy ręka dozorcy w rękawiczce dość brutalnie weszła w pierś dziewczyny. Vedmakova jęknęła z bólu i upokorzenia. A ręka sztywno opadała do jaskini, w której kobieta trzyma swój najcenniejszy skarb, z którego było zarówno bolesne, jak i łaskoczące. Dziewczyna drgnęła lekko, a oficer mruknął złośliwie:
  - Sprawdź to tak dokładnie, jak to możliwe! W końcu to właśnie w intymnych miejscach szpiedzy zazwyczaj ukrywają dokumenty, a czasem wystarczy drobna notatka, by dowiedzieć się ważnych informacji.
  Jeden strażnik został zastąpiony innym, po czym poszukiwania stały się jeszcze bardziej bolesne i brutalne. Vedmakova zdała sobie sprawę, że chcieli ją tylko upokorzyć, zamieniając poszukiwania w tortury.
  Badanie odbytu było nie mniej szorstkie, ponadto zastosowano jelito i dużą lewatywę. Najwyraźniej pilot był rzeczywiście poważnie podejrzany. Potem sprawdzanie palców, nóg i stóp wydawało się drobnostką.
  Na tym jednak się nie skończyło, oficer zarządził:
  - Teraz na prześwietleniu żołądka! Niewiele mogła przełknąć!
  Cóż, nie boli tak bardzo. Był tu lekarz, dokładnie przejrzał wszystko, nawet serce i płuca. W końcu dał zielone światło:
  Jest czysta i doskonale zdrowa!
  Oficer warknął gniewnie:
  - Szkoda, że i tak ją zastrzelimy! Jednak pozwól mu na razie grać na pianinie!
  Pilot, oszołomiony upokorzeniem, szedł posłusznie jak automat. Ręce wiedźmina były posmarowane farbą i starannie odciśnięte na papierze. Potem następowały wszelkiego rodzaju pomiary, fotografowanie z profilu, na całą twarz. Przez dość długi czas musieli stać nago, przepisując wszystkie znaki, blizny i pieprzyki na ciele. Następnie została spłukana zimnym prysznicem, co, nawiasem mówiąc, jest zwyczajem w ZSRR, nie tylko dla więźniów, otrzymali mundury więzienne.
  - Ubieraj się suko!
  Szata była właściwie workiem, uszytym z płótna i wyhaftowanym więziennym numerem. Nie dali dziewczynce butów, najwyraźniej uważając je za zbędny luksus dla wrogów ludu, więc ledwo okryci zabrali ją do celi.
  Właśnie miały miejsce masowe aresztowania, więzienie było przepełnione i gwarne. Vedmakovą wrzucono do ciasnej klatki, w której było już ponad sto kobiet, głównie młodych dziewcząt z wojska i służących. Kiedy pilotka została wprowadzona do celi, nie mogła zrobić kroku, więzień zaśmiecał całą podłogę. W celi było bardzo ciemno, okno zabite deskami, duszno i mocno śmierdziało, widocznie od dawna nie wyciągali wiadra.
  Dziewczyny były półnagie, a niektóre zupełnie nagie, zabrały swoje ubrania. Kilku z nich majaczyło i prosiło o drinka. Czarownica zatrzymała się i zapytała:
  - Nie mogę zrobić kroku! Gdzie powinienem pójść!
  - Gdzie tam przywieziono i przestań! - Rozkaz z ciemności, chyba najstarszy w celi. - Nie ma dla nas miejsca.
  Vedmakova, zdając sobie sprawę, że to głupie, zapytała jednak:
  - Po co jesteście dziewczyny?
  Podążały głosy:
  - Tak, oto artykuł 58, a nawet bez żadnych opłat! po co jesteś?
  Wiedźmin zażartował:
  - Tak, Beria została zgwałcona!
  Rozległ się przyjacielski śmiech dziewcząt i okrzyki:
  - Tak, jest nasza!
  Kto zapiszczał z ciemności:
  - Powieś trochę tego Berii!
  Złowieszczy głos przerwał:
  -Wystarczająco! I tak już ponad pół tysiąca mężczyzn rozstrzelano na podwórku! Nas też można zabrać na spacer z całym aparatem!
  Wiedźmin szczekał:
  - Cóż, nie, jeśli wezmą mnie na rozstrzelanie, nie poddam się tak!
  . ROZDZIAŁ 8
  Oleg Rybachenko kontynuował walkę o jasne jutro razem z dziewczyną Margaritą Korshunova.
  Walczyli pod Stalingradem. Walczyli z całą kolosalną odwagą. A wieczne dzieci nie pomyślały o wycofaniu się i poddaniu się wrogowi.
  Ale siły były nierówne i naziści stopniowo posuwali się naprzód. Ale bardzo powolne i rzucające się do domów, a ulice z trupami najemników.
  Moskwa była otoczona, ale nadal walczyła. I miał też swoje piękne dziewczyny. którzy są naprawdę bogaci.
  Oleg Rybachenko i Margarita kręcili w Stalingradzie. W tym samym czasie, według AI, chłopiec próbował coś skomponować.
  Kandydat na prezydenta Białorusi Aleksandr Łukaszenka nie został dopuszczony do udziału w wyborach. Znaleźli błąd w tym, że katedra słowiańska wycofała podpisy. W rezultacie nie było sześciu kandydatów, ale pięciu. I główna walka toczyła się między Zenonem Pozdnyakiem a Kebichem. Prorosyjski i bardziej umiarkowany Kebicz z niewielką przewagą awansował do drugiej tury. A potem wygrał antyrosyjskiego Poznyaka z dużą różnicą.
  Łukaszenka protestował, że został usunięty nielegalnie. Ale ogólnie nie było nic oprócz hałasu.
  Kebich wygrał bardzo pewnie. I został pierwszym prezydentem Białorusi.
  Wkrótce Białoruś weszła do strefy rubla. Sytuacja w gospodarce pozostawała w kryzysie. Nie było dość pieniędzy. Ale kraj był w strefie rubla.
  Kebicz zaproponował proces integracji z Rosją. Rozpoczęła się konwergencja praw, otwarto granice, zjednoczyła się gospodarka. Powstały organizacje ponadnarodowe.
  W 1999 roku na Białorusi odbyły się nowe wybory prezydenckie. Gospodarka znajdowała się w głębokim kryzysie po bankructwie Rosji. Ale wpływy komunistów znacznie wzrosły. Łukaszenka natomiast kłócił się ze wszystkimi i nie tworzył własnej partii, tylko został odepchnięty przez inne siły. Główna walka toczyła się między Kalyakinem a Kebichem. Zenon Poznyak stracił w tym czasie popularność. A także Białoruski Front Ludowy jako całość.
  Komuniści stali się silniejsi.
  W Rosji historia również nieco się zmieniła. Ziuganow zdobył prezydentowi trochę więcej głosów, choć nie udało mu się wygrać. Łebed był jeszcze przez kilka miesięcy sekretarzem Rady Bezpieczeństwa. Ale ogólnie nie jest to tak znaczące. Najważniejsza różnica polega na tym, że Czernomyrdin nie został odwołany. W rezultacie pozostał premierem nawet po niewypłacalności. Kebicz jednak, mimo pomocy Czernomyrdina, wciąż przegrał w drugiej turze, a Kalyakin został prezydentem Białorusi.
  A w Rosji, po odejściu Jelcyna, Czernomyrdin objął prezydenturę. Gospodarka rosyjska już weszła na ścieżkę wzrostu i Wiktor Stiepanowicz, choć z wielkim trudem, z pomocą żyrinowskiego, który zajął trzecie miejsce, pokonał Ziuganowa.
  I tak w Rosji prezydentem został Czernomyrdin, a żyrinowski sekretarzem rady bezpieczeństwa i pierwszym asystentem prezydenta. Putin do tej pory trzymał się z boku. Liderem opozycji jest Ziuganow. Primakow nadal jest ministrem spraw zagranicznych.
  Więc wszystko poszło zgodnie z planem. Kalyakin kontynuował proces integracji, ale jeszcze się nie zjednoczył. Gospodarki poszły w górę. Czernomyrdin prowadził wojnę w Czeczenii. Negocjował z Maschadowem. I ostatecznie osiągnął tam stabilność.
  Czernomyrdin wygrał następne wybory z łatwością nad Ziuganowem. Kalyakin został również łatwo wybrany na drugą kadencję. Wszystko szło mniej więcej gładko. Białoruska gospodarka rozwijała się.
  Ale Kalyakin nie poszedł na trzecią kadencję. Jego następcą został kolega Nowikow.
  Czernomyrdin też nie kandydował na trzecią kadencję. Następcą Czernomyrdina został Żyrinowski. Ta ostatnia oczywiście stała się znacznie bardziej umiarkowana, ale zwiększyła presję na Białoruś - domagając się przystąpienia do Rosji.
  Nowicjusz zbladł. Z powodu tego, na co został nałożony sankcjami.
  Żyrinowski był bardziej sztywny i mocniej naciskany... W rezultacie siły prorosyjskie przeprowadziły na Białorusi referendum, które zbiegło się w czasie z poważnym kryzysem gospodarczym. A Białoruś stała się częścią Rosji. To nasiliło nastroje antyzachodnie.
  W 2014 roku Żyrinowski, korzystając z okazji Majdanu na Ukrainie i obalenia Janukowycza, wysłał wojska. Armia ukraińska nie była gotowa do walki i Rosjanie ją rozbroili. Janukowycz i Rada na muszce ogłosili referendum. Rosja zaanektowała tę republikę do siebie.
  Aby Ukraińcy mniej się buntowali, Żyrinowski przeniósł stolicę Rosji do Kijowa. A to wpłynęło na wyniki referendum. Sam Władimir Wołfowicz w kolejnych wyborach prezydenckich został triumfalnie wybrany na trzecią kadencję, znosząc w referendum wszelkie ograniczenia.
  Aleksander Łukaszenko przeszedł na emeryturę i popadł w zapomnienie. Putin był przewodniczącym FSB do 2012 roku, kiedy miał sześćdziesiąt lat. A Żyrinowski, który lubił odmładzać drużynę, nie zastąpił go czterdziestoletnim zdolnym oficerem. Gubernator Białorusi, który zastąpił Nowika, również odmłodniał.
  Rosja znalazła się jednak pod sankcjami Zachodu, ale nie były one bardzo znaczące. Żyrinowski walczył w Syrii i Iraku. Stworzył własne państwo dla Kurdów iw sumie działał bardziej zdecydowanie niż Władimir Putin. Ponadto Rosja przeprowadziła atak rakietowy na Arabię Saudyjską i gwałtownie zawyżyła ceny ropy.
  Potem rozpoczęła się wielka wojna między Iranem a Stanami Zjednoczonymi. Co jeszcze bardziej podniosło ceny ropy. Tymczasem Rosja zajęła i zaanektowała państwa bałtyckie i Mołdawię. A potem, korzystając z zawirowań w Kazachstanie po odejściu Nazarbajewa, włączyła tę republikę do swojego obiegu.
  Odbyło się również referendum, w wyniku którego Rosja uzyskała kolejną prowincję.
  Stopniowo postępowała odbudowa ZSRR.
  W 2020 roku Żyrinowski zaktualizował rekord w wyborach na IV kadencję prezydenta Rosji. Dopóki nie odszedł.
  A Rosja przeniosła się przez Azję Środkową. W Uzbekistanie, Tadżykistanie, Kirgistanie, Turkmenistanie pojawiły się wojska rosyjskie i odbyły się referenda w sprawie przystąpienia do Rosji.
  Tak więc kraj został przywrócony do dawnych granic ZSRR.
  Ale to nie wystarczyło Żyrinowskiemu. I bez zbędnych uprzedzeń okupował Finlandię wojskami. I tam oczywiście z prawie 100% wynikiem, przeprowadzając referendum. I do niej dołączyć.
  W ten sposób Rosja zwróciła swoje. Stosunki z Chinami nieco się pogorszyły z powodu roszczeń do Port Arthur i wysiedlenia żółtych z Syberii.
  Ale podczas gdy Chiny bały się Rosji i gadania.
  Ale na Alasce doszło do wojskowego zamachu stanu i zajęły ją wojska rosyjskie. I przeprowadzili referendum w sprawie powrotu do Rosji. Jednocześnie Ameryka została zmuszona do uznania nieważności umowy sprzedaży Alaski Rosji.
  Zatem...
  Oleg Rybachenko zatrzymał się i ponownie zaczął strzelać.
  Chłopiec wystrzelił serię, a następnie bosą stopą rzucił granat. Rozproszył nazistów i napisał na Twitterze:
  - Jesteśmy niepokonani!
  Margarita również wystrzeliła serię, rzuciła granat bosymi stopami, zmiażdżyła Fritza i krzyknęła:
  - I zawsze zjednoczeni!
  Dzieci walczyły bardzo dzielnie.
  Chłopiec ponownie ciął wrogów serią. Gołymi stopami rzucił granat w gąsienicę. W rezultacie zderzyły się dwa czołgi. Oleg Rybaczenko śpiewał:
  - Chwała wam, nasza rosyjska ziemio,
  W imię świętej Rosji,
  Rodzina rady tubylców!
  Dziewczyna ponownie rzuciła granat bosą stopą. Zestrzelił tuzin faszystów i zaśpiewał:
  - Na górze jest krowa,
  Bądźcie zdrowe dzieci!
  Chłopiec skręcił, skosił Fritza i zaćwierkał:
  - Ojczyzna w moim sercu,
  Na szczęście otworzymy drzwi!
  A potem swoją dziecinną nogą rzucił granat. To dzieciak, który jest naprawdę śmiercionośnym nosicielem zniszczenia.
  Margarita to także strzała o kolosalnej celności.
  Dziewczyna wzięła go i zaśpiewała:
  - Nie, czujność nie zgaśnie,
  Spojrzenie sokoła, orła-
  Głos ludu jest dźwięczny -
  Szept zmiażdży węża!
  Dziewczyna, rzucając bosą stopą granat, wzięła go i ćwierkała dalej;
  Stalin mieszka w moim sercu
  Abyśmy nie znali smutku -
  Otworzył drzwi do kosmosu
  Gwiazdy świeciły nad nami!
  A dziewczyna się roześmiała. Uderzyła w faszystów. Wybiła ich szeregi i zapiszczała:
  Wierzę, że cały świat się obudzi -
  Faszyzm się skończy...
  Słońce będzie świecić jasno
  Droga, oświecająca komunizm!
  I znowu dziewczyna zręcznie rzuca granat bosą stopą. Pchające się nawzajem nazistowskie czołgi.
  Natasza też walczy. W Stalingradzie dziewczyny są po prostu bohaterkami.
  I śpiewajcie sobie z odwagą:
  - Moją ojczyzną jest ciemność wszechświata,
  Mogę stłumić atak złych wrogów...
  Nie mogę kochać dnia bez ciebie
  Jestem gotów oddać za ciebie życie!
  A Natasza bosą stopą rzuca granat.
  Następnie Zoya strzela. Piękna dziewczyna w bikini. Da kolej, skosić nazistów.
  A wtedy zabójczy prezent wyfrunie z jej bosej stopy.
  Zoya śpiewała, szczerząc zęby:
  - Uwielbiam niszczyć wrogów! Taka dziewczyna!
  I znowu piękność z bosymi stopami rozpocznie zniszczenie.
  A potem Aurora płonie. Również rudowłosy diabeł, jak najechać na nazistów.
  A bosą stopą wystrzelony granat rozsmaruje bojowników Wehrmachtu na żwirze.
  Dziewczyna piszczy:
  - Tili, tili, włok, wali ...
  Pokonaj nazistów moją siłą,
  Nie mogę teraz odmówić!
  I znowu wojownik strzela celnie.
  Dalszy ogień prowadzi Swietłana. A także gołymi palcami rzuciła wybuchową paczkę.
  Cóż, Fritz to zrozumiał.
  Dziewczyna, szczerze mówiąc, jest rockowym wojownikiem.
  A jak śpiewać:
  - Chwała Rusi nad ziemią,
  Zawsze będziemy ze snem!
  I cztery dziewczyny o nazistach io tym, jak uderzą. Ogólnie są jak święci z batalionu aniołów śmierci. A naziści w Stalingradzie to rozumieją.
  Ale jest coraz ciężej i ciężej.
  Stalingrad wciąż się broni, ale nazistom udało się już zdobyć Suchą. Wśród nazistów jest też silna flota z morza. W tym przechwycone brytyjskie statki.
  Dosłownie zranili całe wybrzeże. A Turcy nadciągają z południa. Robi się naprawdę przerażająco.
  Natasza i jej dziewczyny z Suchimi mogły polecieć do Stalingradu, przechwytując niemiecki samolot ze sklejki.
  A teraz także w Stalingradzie. To miasto jest faszystowskie, bez względu na to, jak bardzo starasz się go nie zdobyć.
  Natasza bosą stopą rzuca morderczy prezent, rozdzierając nazistów na kawałki i śpiewa:
  - Nasze życie będzie cudowne!
  Zoya, rzucając bosą stopą granat, dodała, szczerząc zęby:
  - Jeśli oczywiście wygramy!
  A dziewczyna potrząsnęła szkarłatnymi sutkami.
  Aurora, strzelając, ryknęła:
  - I niech nasza Ojczyzna będzie sławna!
  I bosymi palcami rzuci morderczy prezent. Miażdż przeciwników i piszcz:
  - Chwała Wielkiej Rusi!
  A potem Svetlana wzięła linię i wysadziła ją w powietrze. Wyrzeźbiłem setkę nazistów. Potem bosą stopą wystrzeliła granat i zapiszczała:
  - Do nowego światła nauki i dobrobytu!
  A cztery dziewczyny znów walczą i nie zamierzają spuszczać nosa.
  Nataszka podniosła wybuchową paczkę dwiema bosymi stopami. I z całej siły wrzuciła go do nazistowskiego czołgu.
  E-75, otrzymawszy uszkodzenie, zatrzymał się i zaczął dymić.
  Natasza śpiewała:
  - Ruś śmiał się i płakał i śpiewał,
  W każdym wieku, dlatego ona i Rus'!
  Potem Zoya wzięła go i wypuściła zabójczy prezent bosymi stopami. I kolejny czołg nazistów zatrzymał się, wyłożony.
  Zosia napisała na Twitterze:
  - Tak, przyszłość należy do nas!
  Chwała wielkiej Rosji!
  Aurora strzelała z karabinu maszynowego. Skosiłem wielu faszystów. Potem powiedziała agresywnie:
  - Chwała bohaterom ZSRR!
  A od rzutu jej bosej stopy znów leci granat. Oto rudowłosa dziewczyna. Po prostu niezwyciężony terminator.
  I jak Swietłana to wzięła i zmiażdżyła nazistów. I powalił ich jak ostre pole siana.
  Potem zaszczebiotała:
  - Chwała ziemi rosyjskiej!
  A od rzutu jej bosą stopą leci taki śmiercionośny granat odłamkowy.
  Wojownik pisnął:
  - Za imperium sowieckie!
  Strzelanina Nataszy, mówi:
  - Za największe z imperiów!
  I znowu coś, co zabija nazistów z ogromną gwarancją, leci z jej bosej stopy.
  A dziewczyna śpiewa:
  - Chwała mojej Ojczyźnie -
  Chwała Rosji!
  Zoya rzuciła też granat bosą stopą. Odcięła wielu nazistom i pisnęła:
  - Wielka Rosja - wielka chwała!
  I mrugnęła do swoich towarzyszy.
  Dziewczyny oczywiście prawie nagie. W bikini, opalona, umięśniona, piękna i krągła.
  Jak uroczo wyglądają dziewczyny, gdy są prawie nagie! A dlaczego nawet ubrania!
  Następnie Aurora aktywnie strzela. A bosą stopą rzuci czymś, co zabije nazistów.
  Następnie śpiewa:
  - Za wielką Ojczyznę!
  Swietłana nadal strzelała. Ścięła nazistów i zaćwierkała:
  - Za wielkie osiągnięcia!
  I bosą stopą, jak wystrzelić granat. I znowu naziści są głupi.
  Brawo Rosjanki. To ludzie akrobacji.
  A potem są piloci: Mirabela i Anastasia. To samo, co uderzenie Fritza.
  Tak, hordy Hitlera rozpraszają się od takich dziewcząt.
  Wojownicy walczą na Jak-9. Samochód wydaje się być przestarzały. Ale dość skuteczny. Chociaż pod względem szybkości i uzbrojenia gorszy od Luftwaffe.
  Tylko jedno działo kalibru 20 mm i karabin maszynowy dla dziewcząt, przeciwko ME-262 z pięcioma działami kalibru 30 mm.
  Ale tutaj Mirabela zręcznie manewruje, wpada w ogon skrzydlatego faszystowskiego sępa. I strzela do niego. Wybija metal, spala wroga na czysto.
  Wtedy Mirabela zaśpiewała:
  - Wyżej i wyżej i wyżej
  Samoloty latają jak ptaki...
  Burzymy faszystowskie dachy
  A męstwo żołnierzy przekracza granice!
  A oto Anastazja, jak ona to przyjmie i wyżłobi nazistów. Ona jest terminatorką.
  Zmiażdży twarze nazistowskich bandytów i zapiszczy:
  - Wielka chwała nadejdzie dla Rusi!
  A także bosymi stopami naciskać na pedały. I kolejny Messerschmitt upada.
  Dziewczyny walczą same w majtkach. I są bardzo dobre. Szybko trzepoczą na słabszych silnikach. I odchodzą od strzałów wroga.
  Mirabela odcina Fritza, piszczy:
  - Żadnych wron, nie pokonasz nas!
  I znowu wojownik skrada się na śmiertelną odległość.
  I nowa nazistowska machina upada.
  Sandałowa dziewczyna wie, co robi. I ma się świetnie.
  Oto faszysta próbujący osłaniać wojownika z daleka. A ona odchodzi. I jakimś cudem znowu na ogonie wroga.
  I powala Fritza, piszcząc:
  - Dla Rosjan nie ma rzeczy niemożliwych!
  I znowu wojownik desperacko zawraca. I kolejny samochód zostaje przebity.
  Mirabella napisała na Twitterze:
  - Naprawdę świat został stworzony dla Rosji!
  I znowu, jak się wydostać. I jak poddać się wrogowi!
  Anastazja również przewraca niemieckie auto i piszczy:
  - Cała nasza ziemia będzie sławna, ale nie będzie dla nas połowu!
  A dziewczyny są coraz bardziej rozbieżne!
  Co może sobie z nimi poradzić? Czy to agresywny huragan!
  Dokładniej, huragan nie może ich pokonać!
  Tymczasem Natasza walczy i śpiewa:
  Będziemy walczyć za Rosję!
  A także bosą stopą, jak wystrzelić granat morderczego kalibru.
  I zmielić nazistów na kawałki metalu i krwawe mięso.
  Zoya też bosą stopą rzuci śmiercionośną i rozpaloną do czerwoności, a podskakując, podda się:
  - I za nowy porządek komunizmu na całym świecie!
  I odsłonił zęby.
  Aurora następnie strzela mocno. Strzela do siebie, kosi nazistów i piszczy, szczerząc zęby:
  - O postęp!
  A z jej bosej stopy wyskakuje coś, co jest w stanie roztrzaskać każdą przeszkodę.
  A potem w bitwie Swietłana. Taka zabójcza dziewczyna.
  I też jest blondynką. Jak tnie nazistów... A potem z jej bosej stopy leci morderczy prezent. Zmiażdży nazistów i zamieni ich w diabelskie płomienie.
  Dziewczyny z terminatora jak syczeć:
  - Pochwal moje słowo honoru!
  Słowo Komsomołu!
  Wojownicy, jak strzelać do nazistów. I zastrzelmy ich jak wściekłe psy.
  Oto terminatorzy! I miażdżą nazistów - cóż, diabły!
  Natasza powiedziała z patosem:
  - Będziemy walczyć o socjalizm,
  Za naszą Rosję Sowiecką,
  Na nowe wielkie zamówienie!
  I znowu śmiercionośny prezent wylatuje z jej bosej stopy.
  Zoya zachowuje się też dość energicznie. Miażdży faszystów. I nie zawodzi ich. A jej bose stopy migoczą jak śmigło.
  Wojownik mówi z zapałem:
  - W imię świętej Rusi,
  Rosja będzie uwielbiona!
  I znowu wojownik z pełnym wzruszenia walczy.
  Następnie Aurora rzuca dar śmierci bosą stopą. Jak zamiata nazistów we wszystkich kierunkach. I mówi z wściekłością:
  - Jestem mistrzem świata w boksie!
  A potem Svetlana uruchomi mordercze i destrukcyjne. A jej bosa stopa jest taka zwinna.
  A wojownik zaćwierkał:
  - Jestem najsilniejszy na świecie,
  Nazistów wymoczymy w toalecie -
  Nie wierzy Ojczyźnie łza,
  I damy złych oligarchów w mózgu!
  . ROZDZIAŁ 9
  Uczestnicząc w ciężkich bitwach, Vedmakova prawie nie spała przez kilka dni, dlatego pomimo skrajnego ciasnoty w celi więziennej, duszności i smrodu prawie natychmiast zasnęła.
  Śniło jej się, że znalazła się w średniowieczu i poprowadziła bunt niewolników, stając się swego rodzaju Spartakusem w spódnicy! Po pierwszym sukcesie dzielna wojowniczka, muskularna dziewczyna, zebrała rebeliantów i zaproponowała, że wybierze własnych przywódców.
  Vedmakova, zgodnie z oczekiwaniami, została szefem już dość dużego oddziału i zaoferowała potężnego bohatera Turana jako swojego pierwszego zastępcę.
  I tutaj niewolnicy byli jednomyślni. Następnie wybrali dziesiątkę ludzi. System dziesiętny jest najprostszy i Vedmakova zdecydowała, że nic nie powinno być skomplikowane.
  Uzbrojeni w trofea i zabierając ślimaki karaluchy (w ciężkim śnie obudziła się podświadomość Czarownic) ruszyli dalej.
  Aby wzmocnić swój autorytet i rozprostować nogi, Vedmakova szła, poruszając się jak kot. Potem dziewczyna zaczęła biec, czując bosymi stopami drobne, ostre kamyczki kamienistej drogi. Ale wojownik nie zwracał uwagi na ból, zresztą wyprzedzała wszystkich. Jak się okazało, nie na próżno. Trzech myśliwców wroga siedziało w zasadzce i mogli wszcząć przedwczesny alarm. Przywódca powstania wspiął się na drzewo i skoczył na wrogów z góry. Jej ruchy są jak taniec hybrydy tygrysa i kobry, lekki krzyk i cichnie wraz z odciętymi głowami.
  - Tak przełamuję opór!
  Vedmakova nie mogła się oprzeć grze przed publicznością, pokazując niewolnikom odcięte głowy. W odpowiedzi rozległ się ryk aprobaty.
  Wkrótce pojawiły się majątki z plantacjami. Rzeźbione domy to prawdziwe pałace z dekoracjami i posągami. Gdzieniegdzie widać było fontanny. Z jednego posągu w postaci Zeusa ze skrzydłami motyla i ustami na brzuchu, nogach i klatce piersiowej: pobito siedem strumieni. Pola są bogate, tłuste, na podobieństwo złocistej bawełny, zboża z dużymi kłosami, ciecierzycy i innych rzeczy. Zatrudniali wielu niewolników. Byli tam zarówno mężczyźni, jak i kobiety, a także wiele dzieci. Oczywiście nadzorcy, strażnicy. Ale ogólnie rzecz biorąc, jest oczywiście znacznie więcej niewolników, z łopatami i motykami.
  Vedmakova podniosła własnoręcznie wykonany sztandar, uszyty naprędce przez niewolnice: Z wizerunkiem miecza i motyki! Inni niewolnicy rzucili się do ataku.
  Tymczasem na słupach wisiało kilku niewolników i niewolnic, których ręce i nogi były przebite gwoździami. Wydaje się, że te dzieci niesprawiedliwości były skazane na męki. Widząc zbliżających się wyzwolicieli, ukrzyżowana dziewczyna krzyknęła niespodziewanie mocnym głosem:
  - Nadeszła zemsta, pobij właścicieli!
  Lider Wiedźmina, jak zawsze do przodu. Jej karaluch-ślimak stanął dęba i powalił dwóch strażników jednocześnie. Reszta odchyliła się do tyłu, jeden ze strachu, wpadł nawet na własną włócznię. Z przekłutego brzucha wystawały jelita. Dziewczyna zaśmiała się.
  - Jesteście słabymi wojownikami, jeśli boicie się konia!
  Miloslava, który został jej giermkiem, walczył na prawą rękę, toporami w rękach dziewczyny, jak brzytwa sprytnego golibrody. Tak słynnie odcina bojowników.
  Turan też nie ustąpił. Rzucił kamieniem, który złamał klatkę piersiową strażnika i przyłączył się do walki. Było oczywiste, że ciężka praca dobrze mu zrobiła, a nie mięśnie kamienia młyńskiego. To prawda, że \u200b\u200bVedmakova poruszała się szybciej.
  Niewolnicy przestali pracować, ale jeszcze nie dołączyli do walki. Najwyraźniej byli zdezorientowani. To prawda, ten sam niespokojny chłopiec, podskakując do pracujących chłopców, krzyknął:
  - Wy tchórze! Kto za mną jest bohaterem, kto beze mnie jest wstrętną świnią!
  Jako pierwsi zareagowali chłopcy. Rzucili się na nadzorców. Oto jeden czternastoletni chłopak, który uderzył motyką swojego "opiekuna" tak, że jego głowa roztrzaskała się jak dynia. Udało się i inne niewolnice, nawet zwykle skromne i cierpliwe dziewczęta, rzuciły się do walki.
  Teraz bitwa była chaotyczna, ale przewaga liczebna i desperacja były po stronie niewolników. I oczywiście przejęli władzę.
  Passa jest tym, czego trudno oczekiwać od dziewczyny, która studiowała na jej oczach. Mocowała się ze strażnikiem, zaczął ją popychać. Więc oszukała go, zabrała miecz i uderzyła go prosto w szyję.
  - To się nazywa przekąska! - warknęła dziewczyna. - Słuchaj, nie upij się!
  Pierwszy stan został szybko wyzwolony, oddział rósł na naszych oczach. Powstanie rozprzestrzeniło się jak pożar, ogarniając pola. Vedmakova galopowała do przodu. Jeźdźcy rzucili się w jego stronę, z reguły dotarli na sam czubek głowy. Ale strażnik się nie poddał. Szczególnie zacięta walka toczyła się w pobliżu siedmiostrunowej fontanny. Tutaj plantatorzy przenieśli do bitwy rezerwę koni.
  Odważna Vedmakova była otoczona ze wszystkich stron. Uratowała ją dopiero niezwykła szybkość specjalnie utuczonego karalucha. Oto dokładny wypad i posiekany przeciwnik upada. Jednak dziewczyna została najpierw zraniona w ramię, potem w brzuch, a potem prawie odcięto jej nogę. Wtedy Vedmakova zaczęła rzucać maleńkimi sztyletami. Ostre jak brzytwa wpadały do oczu, czasem do ust. Jednak większość wojowników była półnaga z powodu upału, a takim żołnierzom wystarczy przebić klatkę piersiową. Kilku jeźdźców upadło, ale reszta parła dalej. Mieczy było tak wiele, że wyglądały jak poruszający się grzebień. Więc leją się ze wszystkich stron.
  Ale Miloslava, Passa, Turan i inni niewolnicy przybyli na czas. Wcinając się w szeregi, szli jak lodowisko, widać, jak zwłoki odlatywały, a jakoś uzbrojeni niewolnicy pospieszyli im z pomocą z całej siły.
  Piechota zaatakowała jeźdźców, wyczerpani niewolnicy pomścili ból i upokorzenie.
  - Chwyć pierścień wroga i nie puszczaj go! - dowodził Vedmakova.
  Na jej oczach upadł niewolnik z odciętą głową, ale za nim padł tuzin strażników.
  - Weź numer! - rozkazał młody przywódca powstania.
  Do bitwy wkraczało coraz więcej niewolników. Widać było, jak chłopcy wdrapywali się na konie biegiem, rzucali się na jeźdźców, używali zębów, ostrych kamieni.
  Niewolnicy zdawali się nie znać strachu, mścili się za długie lata upokorzeń, kiedy nikt nie uważał ich za ludzi. Ponadto wielu z nich urodziło się na wolności i jeszcze nie zapomniało odurzającego aromatu woli.
  Skończywszy z oddziałem "jeździeckim", Vedmakova ruszyła dalej. Ostatnią poważną przeszkodą na jego drodze była cytadela wycięta z dużych drzew. Było tam całkiem sporo zabezpieczeń.
  - Przeszukaj posiadłości i złap się drabin. krzyknęła. - Jeśli to nie wystarczy, zrób je sam.
  Niewolnicy pospiesznie zbudowali urządzenia szturmowe.
  - Schody powinny być szerokie, aby mogło przez nie przejść jednocześnie wielu wojowników. - zauważyła Vedmakova.
  Masakra wciąż szalała w innych majątkach. W niektórych miejscach służący przeszli na stronę rebeliantów, ale w wielu przypadkach stawiali opór z przyzwyczajenia. Nadzorcy zostali szybko zabici - daleko im do najtwardszych wojowników. Ostatnim bastionem oporu wroga były detinety. Vedmakova, jak zawsze, jako pierwsza wspięła się na ścianę. Został kilka razy trafiony strzałą, ale odpierał śmiercionośne dary tarczą. Najbliższy wojownik został trafiony tak mocno, że chociaż udało mu się sparować, spadł ze ściany.
  Miloslavowi udało się podważyć strażnika hakiem, również zrzucając wroga. Śnieżnobiała Passa już swoim wyglądem oczarowała wrogich żołnierzy. Kiedy patrzyli na jej gwałtownie falujące piersi, z uwodzicielskimi piersiami, dziewczyna kopnęła stopą w pachwinę, a potem ciąła. Vedmakova, wspinając się po ścianach, ścina bez litości. Wróg już stracił morale, coraz więcej niewolników wspinało się po murze. Przedarli się, schodów było dużo, a strażnicy nie zdążyli ich wszystkich pokonać. Na dnie prawda leżeli martwi i ranni niewolnicy, szturm nie mógł obejść się bez strat. Tutaj niewolnik i strażnik zwarli się ze sobą i upadli z przyzwoitej wysokości. Byli ranni, ale pozostali przy życiu, nadal się dusili.
  Niespokojny chłopiec, Vedmakova zapomniał zapytać o nazwisko, również wisiał na ścianie. Wykorzystując swój niski wzrost, prześliznął się między nogami oficera, po czym kopnął go obiema stopami w plecy, jednocześnie upadając pod kolanami. Poleciał do przodu, wpadając na widły trzymane przez dorosłego niewolnika.
  - To jest tak złapane, że boleśnie gryzie! - Chłopak wystawił cienki język, drażniąc strażników.
  - Och, ty bosonogi wężu! - Wojownik stojący po prawej zaklął i ciął chłopca mieczem.
  Chłopiec odchylił się do tyłu i splunął mu do oka z fajki. Jak rozpaczliwie wróg krzyczał, załamując się. Dzieciak nie wytrzymał ceremonii i dobił go mieczem. Ręce dziecka, choć szczupłe, były muskularne i mocne - stwardniałe ciężką pracą.
  Inni chłopcy też wykazywali presję, walczyli jak diabli, piszcząc i przeklinając, wybierając fajne miny!
  Mur został szybko oczyszczony, wewnątrz bitwa trochę się przeciągnęła, bojąc się zemsty niewolników, właściciele walczyli desperacko. To prawda, że odrośnięte brzuchy są złymi pomocnikami w walce z wściekłymi niewolnikami.
  Główny właściciel, szejk Samuma, próbował wydostać się przejściem podziemnym. Zabrał ze sobą worek kamieni i złota. Może miał szansę, ale chciwość go zawiodła. Piękna dziewczyna Rakhita, nawet z miedzianym kolorem skóry, jest zbyt wielką pokusą.
  - I chodź za mną suko! - Szejk złapał ją za bujne włosy.
  - Nie trzeba, sam pójdę, proszę pana! błagała.
  - Nie dziwka! Lubię cię nosić! Sadystyczny dygnitarz zachichotał.
  - Ale to boli! - Niewolnica poruszyła gołymi nogami.
  - Kiedy wyjdziemy, każę cię powiesić za włosy i podpalić. Szejk oblizał mięsożernie usta.
  - Jesteś bestią! Ale kocham cię, uwierz mi!
  Dziewczynka przytuliła się do właściciela, który przyłożył swój brudny pyszczek do jej czystej twarzy i zaczął lizać. Tutaj ręka Rakhity znalazła sztylet na pasie szejka iz całej siły wbiła go w jego nabrzmiały brzuch.
  Oto istota ciemności.
  Szejk upuścił torbę i puścił włosy. Jego ręce próbowały zamknąć głęboką dziurę, jelita wypadły.
  - Kreatura! Echidna! warknął.
  - NIE! postąpiłem słusznie! Ile dziewcząt i mężczyzn torturowałeś. Nabijał nawet dzieci na pal i przybijał je do słupa. To jest dopiero zemsta! - wykrzyknęła dziewczyna.
  - Cholera!
  - Bogini! Pokonałeś mnie! - Niewolnica kopnęła tłusty, krwawiący brzuch szejka.
  - Kilka trafień! - sapnął.
  - Ale płynie we mnie szlachetna krew! - Bosonoga niewolnica błysnęła zębami.
  - Nic kurwa! Żołnierze zdławią bunt, a ty będziesz tak torturowany, że wydam ci się aniołem! - Znalazłem siłę, by warknąć szejk.
  - Czy mają fantazję bogatszą niż twoja? Dziewczyna wystawiła język.
  - Wystarczająco dla Ciebie! Bogacz drgnął i jęknął. - Zraniony! Przynieś mi maści facifi.
  - Dlaczego? - Slyly zapytał dziewczynę.
  - Dam ci ten worek złota. Szejk błagał.
  - On jest mój! Dobra, tak z litości, gdzie jest maść fatsifi? Dziewczyna uśmiechnęła się przebiegle.
  Czy znasz szafę w kształcie latającej krowy? - sapał bogacz, jąkając się.
  - Tak! Widziałem taki piękny z kamykami.
  - Więc trzeba włożyć rękę do głowy, a bez problemu można dostać pudełko maści. Przyjdziesz po mnie i wysmarujesz. - mruknął Szejk, prawie tracąc przytomność.
  "Nawet złoczyńca zasługuje na pomoc medyczną. Zaczekaj na mnie!
  Dziewczyna wbiegła do pokoju. Nie dbała o bogacza, ale tak cenna maść jest bardzo rzadka i przydatna dla buntowników. A potem zdradzi rebeliantom znienawidzonego dziwaka.
  Niewolnicy już uciekli do pokojów. Dwóch z nich zobaczyło piękną półnagą dziewczynę. Rzucili się do niej zdrowi faceci spragnieni kobiecego uczucia. Dziewczyna ciężko pracowała, była muskularna, dlatego z łatwością odepchnęła napastnika silnymi nogami i krzyknęła:
  - Jeśli chcesz zdobyć pieniądze. Wiedz, że tam, w piwnicy, krzyczy typ agresywny, z workiem złota.
  - Nie lubimy agresji! - ironicznie sprzeciwili się chłopaki.
  Ale jest też bogaty! - warknęła dziewczyna.
  - Więc jest lepiej, walczmy! Gdzie jest piwnica? - zbuntowani niewolnicy paplali.
  - Idź tam za moją ręką! Niewolnica machnęła prawą ręką.
  Młodzi, czarni niewolnicy rzucili się tam, gdzie wskazywał jej tłuczek. Dziewczyna uśmiechnęła się i pobiegła do pokoju. Wyposażenie było dość bogate, ale nieuporządkowane. A oto szafka odlana ze złota. Rakhita, nie zastanawiając się dwa razy, włożyła rękę. Wsunęła się do środka iw tym momencie jej szczęka się zamknęła.
  Piękność zapiszczała, ostre jak brzytwa zęby odcięły jej nadgarstek.
  - Och, jak bolesne! wrzasnęła, a potem się ścisnęła. - To takie podłe!
  Mimo dzikiego bólu dziewczyna gorączkowo próbowała zabandażować rękę. Vedmakova, słysząc krzyki kobiet, uznała, że ktoś jest gwałcony, i szybko wpadła do pokoju. Widząc zakrwawioną piękność, krzyknęła:
  - Kto śmiał to zrobić?! Położę jego godność na jego tyłku! - W przypływie złości wojownik potrafił być niegrzeczny.
  Łzy popłynęły z oczu Rakhity, nie tyle nawet z bólu dla niej, wiele razy biczowana niewolnica nie jest obca, co z uświadomienia sobie, że teraz jest kaleką.
  - To on! Dziewczyna wskazała na szafę.
  Jeśli tak jest, to straszne! - Vedmakova z całej siły ciąła uśmiechniętego owada w głowę. Struktura wygięła się od uderzenia, delikatniejsze złoto zostało przecięte. Wojownik bił dalej, aż roztrzaskała szafkę na kawałki.
  Dziewczyna wyraźnie zbladła, a śnieżnobiała Passa podskoczyła do niej. Zręcznie założyła opaskę uciskową, zatamując krwawienie. Vedmakova wyjęła odciętą rękę, kończyna zbladła, ale wciąż była ciepła.
  - Świetnie! - Musimy zadzwonić do Chirowa. Może go urośnie. Wojownik gwizdnął głośno.
  Pasa zapytał:
  - Kto ci poradził, żebyś tu wsadził rękę?
  - Samma!
  - Co w siebie włożyłeś? - zdziwiła się Vedmakova.
  - Nie, ten świr ma na imię Samuma. - Poprawiła dziewczyna.
  - Jeśli tak, to trzeba go poćwiartować. Wojowniczka przewróciła oczami.
  - Jest w piwnicy i jest ciężko ranny. Będziesz mógł go złapać. Jeśli nie oddychasz.
  Vedmakova próbowała utrzymać szczotkę, gdy nagle zamieniła się w śliską jaszczurkę, która próbowała się wymknąć. Gdyby wojowniczka nie była taka zręczna od urodzenia, może jej się udało. Zwłaszcza kto chwycił go nie za ogon, ale za szyję.
  - Wow, dziwna magia. Musimy pokazać Chirowowi.
  Twarz rannej dziewczyny stała się matowa, a ona straciła przytomność.
  Passa odebrał to w samą porę:
  - Nerwowa dziewczyna, ale piękna! Szkoda będzie, jeśli pozostanie kaleką.
  Cóż, mam nadzieję, że to zostanie naprawione. Dopiero teraz Chirow gdzieś tęsknił, obiecał być obok mnie. - Vedmakova wzruszyła ramionami z niezadowoleniem.
  - Jestem tutaj! Czarodziej wyskoczył zza drzwi. - Czuję magię.
  - I trzymam go w dłoniach! - warknęła Czarownica.
  - No to nie jest źle! To mieszanka meduzy i jaszczurki, widać, że jest przeźroczysta, widać, jak biją trzy serca. Czarnoksiężnik zaśmiał się.
  - Co robi wrażenie. Dziewczyna straciła rękę, a zamiast niej meduzę jaszczurkę. Myślę, że pomimo całej zręczności takiego stworzenia, nie jest to do końca równoważny zamiennik! - Wojownik bynajmniej nie był skłonny do żartów.
  - Ale jedna część ciała może pływać, a to wcale nie jest złe. Jakaś supermoc! Czarodziej mrugnął chytrze.
  - Co to znaczy, czy jest to niepełnosprawność? - Nie zrozumiałem Wiedźmina.
  - Jak powiedzieć! W końcu to już nie tylko zwierzę, ale część kobiecego ciała. A zarządzanie zwierzętami jest trudne. Teraz ta mała jaszczurka może się kurczyć i wślizgiwać w każdą szczelinę lub wspinać się po ścianie. Ponadto jest prawie niewidoczny, gatunek ten przypomina kameleona. - zaczął tłumaczyć czarodziej.
  - Pulsarno! - powiedział demonstrując entuzjazm Passa. - Nie sądziłem, że to możliwe. Odetnij pędzel i uczyń go szpiegiem.
  - Bywa, że porażka zapowiada duże kłopoty, ale to tylko odbicie przyszłego zwycięstwa. Czarodziej zauważył.
  - Więc nie zamierzasz jej odczarować? - wyjaśniła Vedmakova.
  - NIE! Na wojnie męstwo i dobra inteligencja przynoszą zwycięstwo. Aby uderzyć, musisz najpierw zobaczyć cel, w przeciwnym razie zwichniesz pięść. Ale aby uniknąć kłopotów, rana musi się zagoić. - odpowiedział cicho Hirovo.
  - Niedobrze, żeby dziewczyna była kaleką. W końcu to ją zepsuje! Czy potrafisz sprawić, by wyglądała jak prawdziwa kończyna, ludzka ręka? - zapytała Vedmakova.
  - Pomyślę! Może uda mi się to naprawić. Ogólnie rzecz biorąc, większość magów jest znacznie lepsza w zabijaniu niż uzdrawianiu. - zestresowany Hirovo.
  - Zgadzam się z tym! Każdy głupiec może okaleczyć, nie każdy mądry może wyleczyć. - Vedmakova, dla przekonania, nawet przekręciła palec na whisky.
  - Wielu niegrzecznych oprawców - mało lekarzy!
  Niewolnicy zaciągnęli właściciela Samuma, wygląda na to, że nie żyje. Rakhita odzyskała zmysły, jej twarz wykrzywiła irytacja.
  - Znowu oszukał wszystkich! Wyszedł nie płacąc rachunków.
  - Każę go powiesić! - powiedziała Vedmakova. - Niech jego zwłoki będą przestrogą dla wszystkich podłych i chciwych. Chciwa osoba jest zawsze hojna ze łzami rozczarowania!
  - To jest uzasadnione! Ale kto zwróci mi rękę? Dziewczyna była gotowa do płaczu.
  - Tutaj jest! - wskazał przywódca powstania.
  Chirow ukłonił się, w jego dłoniach zapalił się sznur.
  - Nie martw się! Nie musisz być kaleką. Więc Rakhita będzie musiała zostać dla ciebie świetnym szpiegiem. W końcu chcesz zemścić się na wszystkich bogatych i potężnych w tym imperium.
  - Oczywiście. Nie bądź niewolnikiem, upokorzonym w prochu! - wykrzyknęła dziewczyna.
  - Więc możesz nam pomóc! To imperium jest źle rządzone, więc grób naprawi garbaty system! - Czarnoksiężnik wyemitował wiązkę energii ze swojego palca wskazującego.
  - Dziwny! Widzę w Tobie dużo energii. I mądrość! Jestem gotów do ciebie dołączyć! - wykrzyknął niewolnik.
  - Będziesz zraniony, ale będziesz w stanie zwyciężyć! Bez bólu nie ma męstwa, bez męstwa nie ma zwycięstwa! - oświadczył, demonstrując filozoficzny sposób myślenia czarownika.
  - Jestem kobietą - więc jestem przyzwyczajony do znoszenia. Rakhita skinął głową.
  - Kiedy cierpliwość nie wystarczy, pomoże śpiew! - zażartował Chirow.
  Każdy się śmiał. Vedmakova była w dobrym nastroju. Początek był zwycięski, co oznacza, że nie ma czasu do stracenia. Przede wszystkim konieczne jest sformowanie armii niewolników, zanim się rozproszą. Więc ludzie są jak żelazo, dopóki nie ostygnie, nadaj mu pożądany kształt. Wojowniczka wyszła na mur, wspięła się na podwyższenie i rozkazała grzmiącym głosem:
  - Kolekcja trąbek zbiera wszystkich!
  Pasa zapytał:
  - Kobiety też?!
  - Tak! Będziemy potrzebować każdego miecza. Śpieszcie się, ale wiedzcie, że nie będzie napadów, wszystko podzielimy po równo.
  Zebranie niewolników zajęło trochę czasu, musiałem nawet użyć batów. Sama Vedmakova była zmuszona pomóc kilku z tych, którzy nie stracili głowy i nie powstrzymali rabunków. Dziewczyna zadała solidny cios w uszy pięciu najbardziej gorliwym bandytom, jeden nawet odciął jej głowę. Kropelki krwi kapały jej na twarz, Vedmakova lizała je łapczywie. Zadziałało. Ogólne zgromadzenie odbywało się w ciemności przy świetle pochodni. Wyzwolonych niewolników było tysiące, Vedmakova oszacowała nawet naocznie, że było ich co najmniej dwanaście tysięcy, chociaż wśród nich jest wiele dzieci i kobiet.
  Występowała z najwyższej wieży cytadeli. Czarownik stał po przeciwnej stronie, kontrolował całe zgromadzenie. Niewolników brutalnie wykorzystywano, a słabych zabijano lub zabijano. Więc ogólnie, jeśli weźmiemy pod uwagę parametry fizyczne, wyglądali na dobrych wojowników. Po prostu potrzebują szkolenia. Vedmakova wygłosiła zapalające przemówienie. Szczególnie wytrwale tłumaczyła potrzebę stworzenia dużej armii wyzwoleńczej.
  - Jedność, odwaga, bezinteresowność - klucze do zwycięstwa, wolności, szczęścia! Bez dyscypliny nie ma armii, a bez armii nie ma wolności! Praca uczyniła nas silniejszymi, pomnożona przez umysł da wolność, a wraz z szczęściem przyniesie szczęście!
  Więc stańmy się jednością i zerwijmy łańcuchy! - Wojownik przemówił.
  Niewolnicy wiwatowali z aprobatą! Tylko jeden niewolnik, z wieloma bliznami i dumnym spojrzeniem, milczał. Jego spojrzenie wyrażało skrajną pogardę.
  Vedmakova ponownie zaproponowała wybór jednego przywódcy powstania!
  - Dowódca jest jak wierzchołek piramidy - powinien być tylko jeden, inaczej nawet tak solidna konstrukcja się zawali!
  Niewolnicy krzyczeli:
  -Prawidłowy! Prowadź nas.
  Ty wielki wojowniku będziesz naszym przywódcą! - nieoczekiwanie udało się przekrzyczeć całego chłopaka.
  To zaskoczyło Vedmakovą: jak to w ogóle możliwe. Przyjrzała się uważniej, w rękach dziecka było coś podobnego do tchawicy, tylko grubszej. I za pomocą tego urządzenia dudnił.
  - Chłopak zajdzie daleko! Jak on ma na imię? - zapytał wojownik.
  - Dick! Specjalnie rozpoznałem. - powiedział Pass.
  - Prosta nazwa! - Vedmakova wyraźnie spodziewała się czegoś bardziej egzotycznego.
  - Dlaczego złożoność!
  - Zagłosujmy! - oznajmił czarodziej. Miał tak grzmiący głos, że palmy się trzęsły. - Kto jest za tym, żeby wiedźmiński wojownik był wodzem, niech podniesie prawą rękę! Głosujcie za prawdą, wolnością i honorem! A twoje życie będzie takie, że bogowie będą zazdrościć! -
  Niewolnicy, ogarnięci entuzjazmem, prawie jednogłośnie podnieśli prawe ręce. Wyglądali jak wojownicy, a ich jednomyślność doprowadziła do wniosku, że gdyby Hirov użył tutaj swoich uroków.
  Czyż nie jest prawdą, że jego przybycie dało im wolność i możliwość poczucia się jak prawdziwi ludzie. Tak więc spotkanie Vedmakovej jest naturalne jak deszcz podczas suszy. Radość odczytywano na twarzach byłych niewolników. To było jak przebudzenie.
  Tutaj z ogólną radością wystąpił potężny niewolnik, bogato zdobiony bliznami. Mówił swoim głębokim głosem.
  - Było, jest i będzie wielu, którzy chcą doprowadzić do szczęścia. Ale czy masz do tego moralne prawo!
  - Który!? - Wiedźmin wyszczerzyła usta pełne zębów. Bicepsy na jego nagich ramionach napięły się.
  - Kim jesteś?! Potomek rodziny szlacheckiej lub plebejusz. A może nawet zbiegły niewolnik, taki jak Gissor. Obiecywał też wiele, ale życie zakończył na stosie. A z nim dwadzieścia tysięcy niewolników. - Odcięty przez potężnego niewolnika.
  - Wiele będzie zależało od nas. Widzę na tobie blizny, najprawdopodobniej nie urodziłeś się niewolnikiem, potrafię odróżnić rany zadane batem lub mieczem z włóczniami! - powiedziała Vedmakova.
  - Zgadłeś nieznanego mi wojownika! Jestem hrabia de Forsa, potomek przerażających królów. Ale czy znasz imię swojego ojca? - zapytał szlachetny niewolnik.
  - Szlachetność rodziny ma się tak samo do odwagi, jak długość włosa do rozumu! - Odparował Vedmakova i natychmiast dodał. - Żadne męstwo przodków nie pomoże tchórzowi!
  - Pięknie mówisz. Jak wesoły błazen, jak odważne jest twoje serce? Niewolnik uniósł groźnie brwi.
  - Cóż, jesteś bohaterem! Policz, ale w porównaniu z losem niewolnika, gdzie była twoja duma i odwaga! - Vedmakova już zaczęła się kończyć.
  Miałem ku temu własne powody. A co, nie trzeba wiedzieć, mniej wiedzy - łatwiej umrzeć! Wyzywam cię do walki na śmierć i życie, a jeśli odważysz się nie tylko słowami, to przyjmiesz wyzwanie! ryknął hrabia de Force.
  - Możesz być tego pewien! Warknął wojownik.
  Niewolnicy opuścili arenę. Wiedźmin zszedł na dół i sprawdził miecz. Jej przeciwnik stanął przed nią. Od razu miał własną broń, dwa ostro naostrzone miecze. Na wszelki wypadek wojownik wyjął z jej piersi kolejny miecz.
  Hrabia de Force był znacznie wyższy od wiedźminów, znacznie szerszy w ramionach, choć nie sprawiał wrażenia tak muskularnego i wypukłego, dziewczyna godna tytułu mistrza świata w fitnessie. Jednak tłuszczu nie było, a więzadła ścięgien były napięte i spuchnięte. Ponadto w każdym ruchu było ogromne przeżycie, a skokowy chód mówił głośno. Na ich twarzach igrał uśmieszek, już nie pogardliwy, a raczej współczujący.
  - Cóż, utknęłaś, dziewczyno! Nie będziesz zazdrościć. Hrabia pokazał jej swoją pięść.
  - Dlaczego jesteś taki pewny siebie? Gniew wiedźmina nasilił się.
  - Wygrałem wiele walk i turniejów. W moim królestwie byłem uważany za jednego z najlepszych wojowników, wielu uważało mnie nawet za najlepszego. - Forsa potrząsnął mięśniami klatki piersiowej, które wyglądały jak dwie stojące obok siebie tarcze.
  - To dlatego, że walczyłeś tylko ze szlachtą, a oni zdegenerowali się i utyli. Teraz, jeśli dogadałeś się z utalentowanym plebsem, niewiele zostało z twojej chwały! - pewnie odpowiedziała Vedmakova.
  - Połóż psa, aż po grzbiecie przeszedł kij, a raczej mój miecz! - Cała pełnia arogancji wróciła do hrabiego.
  - To jest bardzo ciekawe! Ostrze z najmocniejszej stali rdzewieje w rękach gaduły i tchórza! - Vedmakova nie przestała świecić elokwencją.
  - Cóż, najprawdopodobniej dotyczy to ciebie, sukinsynu! - warknął Forsa.
  - Może przestań fechtować się językami i użyj czegoś mocniejszego! - Vedmakova odtworzyła elegancką ósemkę.
  - Wzajemnie!
  Hrabia i przywódca rebeliantów spotkali się twarzą w twarz. Miecze poruszały się szybko, uderzając z pełną siłą. Od ciosów leciały iskry, słychać było dzwonienie.
  Hrabia atakował kilka razy. Spróbował techniki podwójnej lufy, ale Vedmakova odparła ataki, zauważając, że jej szlachetny przeciwnik ma przyzwoitą szybkość.
  - W co grasz!
  - Na sznurkach śmierci!
  Hrabia znów zadał serię ciosów, próbował skomplikowanych kombinacji. Vedmakova nieco się wycofała, wykonała kontratak, lekko chwytając wroga za klatkę piersiową.
  Studiowała ruchy doświadczonego wojownika, nie spiesząc się do łóżka. Hrabia uśmiechnął się, a jego oczy zabłysły:
  - Wcale nie jesteś taki prosty! Może nawet nie do końca niewolnikiem, chociaż chodzisz boso.
  - Urodziłem się wolny i mieszkałem w lesie! Moja szyja nigdy nie zaznała jarzma. Nie do pomyślenia jest poddanie się sile. Prawdziwie wolny człowiek podporządkowuje się trzem rzeczom - rozumowi, miłości, Bogu. Niewolnik w duszy jest uległy - namiętnościom, żądzom, sługom Bożym! - Pięknie odpowiedziała Vedmakova.
  Masz rację co do ostatniego! To wy naprawdę macie rację, ci księża i księża mnie wystawili! - Hrabia zrobił podwójny wachlarz, potem technikę "clamshell", ale się nie udało. - Chętnie porozmawiam z tobą przy kieliszku wina, o ile oczywiście cię nie zabiję.
  - Kubek wina jest jak ocean - jeśli dasz się ponieść emocjom, stracisz grunt pod nogami! - Powiedział wojownik.
  - Ale czujesz się bardziej wolny. Co powiecie na takie podejście.
  Trzymał trójząb, a potem motyla. W odpowiedzi Vedmakova mocniej uderzyła w spotkanie. Hrabia cofnął się. Potem walka została wznowiona, Forsa poruszał się jak nakręcany, zdał sobie sprawę, że jego przeciwnik jest zbyt silny, by ją zniweczyć. Następnie, przyzwyczajając Vedmakovą do określonej sekwencji ruchów, hrabia nagle zmienił trajektorię miecza i uderzył dziewczynę w muskularną, ale wraz z kobiecą klatkę piersiową. Krew płynęła, rysa była głęboka. Rana nie złamała Vedmakovej, ale wręcz przeciwnie, dodała jej siły. Dziewczyna przeszła do ofensywy, miecze błysnęły w dziwacznym tańcu. I choć z zewnątrz wydawało się, że wojowniczka zupełnie straciła głowę i była wściekła, to jednak życie w lesie i polowania od niemowlęctwa nauczyły ją zachowywać rozsądek w najbardziej zaciętej walce. Hrabiemu trudno było powstrzymać taką presję, cofał się, z trudem parując. Vedmakova uchwyciła moment, w którym dygnitarz-niewolnik cofnął się, jakby uderzyła go pod kolanem. Uderzenie trafiło w ścięgno i licznik się załamał, jego prędkość spadła. Potem dziewczyna zorganizowała własne przyjęcie, sama to wymyśliła, nazywając to dziewięciogłowym smokiem. Tylko dobrze wyszkolony wojownik mógł wykonać coś takiego. Co więcej, ostatni dziewiąty atak był prawie nie do odparcia. Tutaj była to kwestia mechaniki, odbijania ataku, pędzel był zbyt osłabiony, parował ataki, a co za tym idzie ostatni atak dobił. Po raz pierwszy wojownik urządził przyjęcie raczej zręcznemu i szybkiemu partnerowi, a kiedy sapnął, upuszczając miecz, stało się jasne, że nowość była sukcesem.
  Hrabia zbladł, stracił siły.
  - Jesteś szczęśliwą dziwką!
  - Nie bardzo! Szczęście jest niestałe jak piasek - tylko pracowitość zwiąże je cementem.
  Vedmakova ponownie zraniła wroga, ale nie głęboko - nie chciała zabijać ani okaleczać. Uderzając ponownie, wykonała wypad, hrabia mechanicznie sparował, a wojownik wybił jej miecz. Niewolniczy dygnitarz okazał się zupełnie nieuzbrojony. Vedmakova odrzuciła miecze, rzuciła się na wroga i zakłóciła odliczanie. Jej ręce zablokowały jego kończynę w zamku.
  - Poddawać się? Oczy pantery zabłysły.
  - Jestem hrabią, poddam się bosemu niewolnikowi!
  Vedmakova sprzeciwiła się z zapałem:
  - Nie niewolnik, ale bojownik o słuszną sprawę! Ty sam byłeś niewolnikiem i zrozumiałeś, co to upokorzenie, a przecież to inni ludzie, nie gorsi od nas. Więc zapytaj sumienia!
  . ROZDZIAŁ 10
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova walczyli na linii frontu. Chłopak i dziewczyna są już dość znudzeni przedłużającą się wojną. Ciągłe zabijanie i strzelanie też jest irytujące.
  To jak w grze. Ta sama strzelanka prędzej czy później się znudzi.
  Dzieci są zmęczone strzelaniem i ciągłym rzucaniem granatów bosymi stopami.
  Chłopak dał swoją kolej. Zabił faszystów.
  I powiedział:
  - Maeta!
  Dziewczyna rzuciła granat bosymi stopami. Rozrzuciła Fritza i gruchała z zachwytu:
  - Będziemy mieli nowe, bardzo duże zwycięstwa!
  Ale to już jest nudne. Nawet fakt, że od rzutu bosymi stopami chłopca hitlerowskie czołgi są odpychane na boki.
  Następnie Oleg zaczął komponować.
  Kolejna alternatywna historia. Ziuganow nie głosował na kandydaturę Stiepaszyna, podobnie jak trzy frakcje komunistyczne.
  Zakończyło się to rozwiązaniem Dumy Państwowej i przedterminowymi wyborami we wrześniu 1999 roku.
  Oczywiście komuniści byli silniejsi niż kiedykolwiek. I poszli na wybory, opierając się na osiągnięciach rządu Primakowa, gdzie odegrali wybitną rolę. Blok Unity nie został jeszcze utworzony. Putin nie pojawił się jako premier. A inwazja bojowników na Dagestan tylko dodała głosów lewicy i zabiła władzę władzy.
  Generalnie rząd okazał się zdezorganizowany. NDR osłabła i upadła, a nowej gotowej partii nie było. Tak, a Stiepaszyn, będąc premierem, nie stanął na czele partii rządzącej. A potem Jelcyn całkowicie go zwolnił.
  Krótko mówiąc, wybory parlamentarne zakończyły się miażdżącym zwycięstwem lewicy.
  Triumf komunistów był imponujący. Ponadto blok Primakow-Łużkow nie miał czasu na odpoczynek. Mimo to udało mu się zarejestrować razem z rolnikami. I zajął drugie miejsce. Trzecim było "Jabłoko", które było dobrze promowane. Czwarte miejsce zajęła Partia Liberalno-Demokratyczna. Ale w dużej mierze dzięki temu, że proprezydenckie kanały aktywnie promowały tę partię.
  A Jelcyn nawet dał, a dokładniej, przyznał Żyrinowskiemu stopień generała.
  Wszystko odbyło się więc według specjalnego scenariusza.
  Opozycja przejęła władzę w Dumie Państwowej. A Jelcyn zgodził się dobrowolnie odejść, oficjalnie mianując Primakowa swoim następcą. Ziuganow został także premierem i prawą ręką.
  To na ogół odpowiadało komunistom. I osiągnięto kompromis. Basayev i Khattab zostali wyparci z Dagestanu. Ale nie wysłali wojsk do samej Czeczenii.
  Wkrótce wybuchła tam wojna domowa i podział na kilka frakcji.
  Rosja pomogła Maschadowowi i Kadyrowowi. Primakow z łatwością wygrał wybory prezydenckie w Rosji. Drugim nieoczekiwanie był Żyrinowski - który nie miał innych konkurentów w swoim elektoracie, a liberał Jawliński nie był jego rywalem.
  Oleg Rybachenko przerwał kompozycję. Nie, to nie jest interesujące. Znowu temat już poruszony, po Primakowie, Ziuganowie i restauracji ZSRR. Zmęczony!
  Coś może być ciekawszego do skomponowania. Na przykład o kosmosie.
  Chłopak zaczął myśleć.
  Nowa stolica Wielkiego Imperium Rosyjskiego nazywała się Piotrogród-Galaktik. Został założony w gwiazdozbiorze Strzelca, prawie w samym centrum galaktyki. Zarówno gwiazdy, jak i planety były tu znacznie gęstsze niż na obrzeżach Drogi Mlecznej, gdzie stara Ziemia znalazła schronienie. Oddziały Konfederacji Zachodniej zostały całkowicie wyparte z rdzenia. Jednak wojna nie minęła bez śladu: tysiące planet zostało zniszczonych, po Ziemi pozostały tylko wspomnienia. To był główny powód przeniesienia stolicy do najbogatszego i najspokojniejszego miejsca w galaktyce. Przebić się tutaj jest bardzo trudno, dlatego nawet w warunkach totalnej kosmicznej wojny, gdzie linia frontu to abstrakcyjna koncepcja, a tył to konwencja, rdzeń stał się główną rosyjską bazą i przemysłową twierdzą. Stolica rozrosła się i całkowicie pochłonęła planetę Kishish, zamieniając się w gigantyczną metropolię. Gigantyczne miasto, które może zaimponować każdemu rozsądnemu człowiekowi. Liczne latające maszyny przecinają fioletowe niebo.
  Marszałek Maksym Troszew został wezwany do ministra obrony supermarszałka Igora Roericha. Zbliżające się spotkanie było oznaką gwałtownie wzmożonej aktywności wroga. Wojna, która niepokoiła wszystkich, pochłonęła zasoby jak drapieżny lejek, zginęły na niej biliony ludzi i nikt nie mógł osiągnąć upragnionego sukcesu. Militaryzacja odcisnęła swoje piętno na architekturze Piotrogrodu-Galaktik. Ogromne wieżowce stoją w równych rzędach, są komórkami na szachownicy miasta. To mimowolnie przypomniało marszałkowi budowanie kosmicznych armad. Podczas ostatniej bitwy swoje pozycje zajęły również duże rosyjskie statki kosmiczne, po czym nagle przerwały formację, uderzając w okręt flagowy wroga. Dobrze zaplanowana bitwa przerodziła się w walkę wręcz, gdy kilka statków zderzyło się, eksplodując monstrualnie jasnymi błyskami. Próżnia była namalowana tak, jakby naraz wybuchły gigantyczne wulkany i płynęły ogniste rzeki, strumienie piekielnych płomieni przelewały się przez ich brzegi, pokrywając niszczycielską falą. W chaotycznej bitwie armia Wielkiej Rosji odniosła sukces, ale zwycięstwo miało niezwykle wysoką cenę. Kilka tysięcy statków kosmicznych zamieniło się w strumienie cząstek elementarnych. To prawda, że wróg poniósł jeszcze większe straty. Rosjanie wiedzieli, jak walczyć, ale konfederacja, która obejmowała wiele ras, pękła wściekle, stawiając uparty opór.
  Głównym problemem było to, że centrum konfederacji, znajdujące się w galaktyce Toma, było bardzo trudne do zniszczenia. Starożytna cywilizacja dagów w kształcie klonu, która żyła w tej gromadzie gwiazd przez miliony lat, zbudowała fortecę nie do zdobycia, otoczyła się potężną linią obrony pełną pułapek.
  Aby włamać się do tej przestrzeni "Mannerheim", cała armia rosyjska nie wystarczy. Nie można było zakończyć wojny. Planety i systemy wielokrotnie przechodziły z rąk do rąk. Marszałek rozejrzał się po stolicy z poczuciem nostalgii. Pędzące samoloty grawitacyjne i flanery były pomalowane na kolory kamuflażu, wszędzie odczuwano podwójną funkcję samolotów. Niektóre budynki wyglądały jak gigantyczne czołgi lub bojowe wozy piechoty z gąsienicami zamiast wejść. Zabawnie było patrzeć, jak z pyska takiego uskrzydlonego zbiornika wytrysnął wodospad, w błękitno-szmaragdowej wodzie odbijały się cztery "słońca", grające w dziesiątkach odcieni, a na pniu i skrzydłach rosły egzotyczne drzewa i ogromne kwiaty, tworząc dziwaczne wiszące ogród botaniczny. Nowoczesne, tylko gigantyczne czołgi wieżowców są z reguły opływowe, uzbrojone w wiele dział. Mieszkanie w takich domach jest wygodne i wygodne, chociaż w przypadku ataku na stolicę podobny budynek w ciągu pięciu minut zamienił się w potężną jednostkę bojową. Przechodnie wszystkich klas, a nawet małe dzieci, byli w mundurach wojskowych lub w strojach różnych organizacji paramilitarnych. Samonaprowadzające cyber-miny unosiły się wysoko w stratosferze, przypominając kolorowe kule. Oprawy oświetlały sklepienie nieba, zalewały gładkie lustrzane bulwary oślepiającymi promieniami. Maxim Troshev nie był przyzwyczajony do takich ekscesów.
  "Gwiazdy są tu zbyt gęste. I jest mi za gorąco".
  Marszałek otarł pot z czoła i włączył wentylację. Dalszy lot minął bez problemów, wkrótce pojawił się budynek Ministerstwa Obrony. Przy wejściu stały cztery wozy bojowe. Luchiary, kłujące w przyssawki - zwierzęta o węchu piętnaście razy silniejszym niż pies - otoczyły Troszewa. Cyklopowy pałac supermarszałka znajdował się głęboko pod ziemią, a jego grube ściany mieściły działka plazmowe i lasery kaskadowe. Wnętrza głębokiego bunkra były proste - nie zachęcano do luksusu. Wcześniej Troshev widział swojego szefa tylko w trójwymiarowej projekcji. Supermarszałek był starszym, doświadczonym wojownikiem w wieku stu dwudziestu lat. Musiałem zjechać na dół szybką windą, penetrującą pod ziemią kilkanaście kilometrów.
  Po minięciu kordonu elitarnych strażników i robotów bojowych marszałek wszedł do gabinetu, gdzie komputer plazmowy symulował rozstawiony hologram galaktyki ze śladami koncentracji wojsk rosyjskich i miejscami rzekomych ataków wroga. W pobliżu wisiały mniejsze hologramy, widoczne były obrazy innych galaktyk. Kontrola nad nimi nie była ciągła, wśród gwiazd rozsiane były niezależne państwa zamieszkałe przez inteligentne, czasem bardzo dziwne rasy. Troszew nie patrzył długo na ten splendor, musiał złożyć kolejny raport. Igor Roerich wyglądał młodo, jego twarz była prawie bez zmarszczek, gęste blond włosy. Wydawało się, że może żyć i żyć, ale rosyjska medycyna w warunkach wojennych nie była zbytnio zainteresowana przedłużaniem ludzkiego życia. Wręcz przeciwnie, szybka zmiana pokoleń pobudziła ewolucję, sprzyjała bezwzględnemu selektorowi wojennemu. Okres życia został ograniczony do stu pięćdziesięciu lat. Nawet dla elity. Cóż, wskaźnik urodzeń utrzymywał się na bardzo wysokim poziomie, aborcje były tylko dla dzieci upośledzonych, a środki antykoncepcyjne były zabronione. Nadmarszałek zwrócił wzrok na Troszewa, który wszedł.
  - I oto jesteś, Maksym. Zresetuj wszystkie dane do komputera, przetworzy i wyda rozwiązanie. Co możesz powiedzieć o ostatnich wydarzeniach?
  - Konfederaci i ich sojusznicy nauczyli się dobrej lekcji. Szala przechyla się na naszą korzyść.W ciągu ostatnich dziesięciu bitew zdecydowana większość została wygrana.
  Roerich skinął głową.
  - Wiem to. Ale sojusznicy Konfederatów, Dagi, stali się zauważalnie bardziej aktywni. Zaczynają stanowić poważne zagrożenie.
  - Zgadzać się.
  Roerich odwrócił obraz na hologramie i nieco go powiększył.
  - Przed tobą Galaxy Smoor. Oto druga co do wielkości twierdza Dagów. Tu zadamy główny cios. Jeśli się powiedzie, będziemy w stanie wygrać wojnę w ciągu siedemdziesięciu, maksymalnie stu lat. A jeśli nam się nie uda, wojna będzie się ciągnąć przez wiele stuleci. Udowodniłeś, że jesteś kompetentnym dowódcą, dlatego sugeruję, abyś poprowadził Operację Stalowy Młot. Jest jasne?
  "Tak, dokładnie, Wasza Ekscelencjo.
  Igor zmarszczył brwi.
  Dlaczego takie tytuły? Zwracaj się po prostu: towarzyszu supermarszałku. Skąd to masz?
  Maksym był zawstydzony.
  - Ja, towarzysz supermarszałek, studiowałem u Bingów. Głosili stary imperialny styl.
  - Jasne. Ale teraz imperium jest inne, przewodniczący uprościł stare zwyczaje i procedury. Co więcej, wkrótce nastąpi zmiana władzy i będziemy mieli nowego starszego brata i najwyższego dowódcę. Być może zostanę zwolniony, a jeśli Operacja Młot Stali się powiedzie, postawią cię na moim miejscu. Konieczne jest wcześniejsze przestudiowanie, to ogromna odpowiedzialność.
  Marszałek był ponad trzykrotnie młodszy od Roericha, dlatego protekcjonalny ton był bardzo odpowiedni i nie obrażał. Chociaż wkrótce nastąpi zmiana lidera, a ich nowy lider będzie młodszy od nich obu. Oczywiście będzie najlepszy.
  - Jestem gotowy. Służę wielkiej Rosji!
  - Więc idź. Moi generałowie wprowadzą cię w szczegóły.
  Salutując, marszałek przeszedł na emeryturę.
  Korytarze bunkra były pomalowane na kolor khaki. Poniżej znajdowała się siedziba operacyjna. Liczne komputery fotoniczne i plazmowe przetwarzały informacje napływające z różnych punktów metagalaktyki w przyspieszonym tempie. Czekała nas długa rutynowa praca, a marszałek został zwolniony dopiero po półtorej godzinie. Teraz czekał na przedłużający się hiperskok do sąsiedniej galaktyki. Tam powinny się zgromadzić ogromne siły, prawie jedna szósta całej rosyjskiej floty kosmicznej. Kilka milionów statków kosmicznych. Po ustaleniu drobnych szczegółów marszałek wyszedł na powierzchnię. Głęboki chłód został zastąpiony intensywnym upałem. Cztery luminarze zebrały się w zenicie i najeżone koronami niemiłosiernie liżące niebo wylały na planetę strumienie cząstek. Kaskady światła spływały po lustrzanych uliczkach. Maxim wskoczył do samolotu grawitacyjnego, w środku było wygodnie i chłodno, i rzucił się na obrzeża. Nigdy wcześniej nie był w Piotrogrodzie-Galaktice, a chciał zobaczyć na własne oczy stolicę, zamieszkałą przez trzysta miliardów mieszkańców. Opuścił sektor wojskowy i wszystko się zmieniło, rozweselił. Pojawiły się budynki o oryginalnej kompozycji, nazwałby je być może luksusowymi - osiedlili się w nich przedstawiciele klasy uprzywilejowanej. W czasie wojny totalnej warstwa oligarchów zmalała, ale nie została całkowicie zniszczona. Pałace były prawdziwymi dziełami sztuki. Jeden z nich wyglądał jak średniowieczny zamek, gdzie zamiast zębów parapetu wyrastały palmy. Drugi stał na szczupłych nóżkach, a pod nim ciągnęła się autostrada, wyglądał jak jaskrawo ubarwiony pająk w kształcie gwiazdy. Wiele budynków, w których mieszkali ubożsi ludzie, również nie budziło skojarzeń z koszarami, wręcz przeciwnie, błyszczały okazałe fasady, ozdobione posągami wodzów i generałów minionych wieków. Nie wszystko powinno być zamalowane kolorem khaki, pomyślał Troszew. Ponadto być może najbardziej zaludnione miasto we wszechświecie musi mieć piękną architekturę. Szczególnie kolorowy był sektor turystyczny, z ruchomymi chodnikami, budynkami w kształcie gigantycznych róż, tulipanami w pełnym rozkwicie i splecionymi ze sobą, stokrotkami nawleczonymi razem i dziwacznie wymieszanymi egzotycznymi zwierzętami. Najwyraźniej ciekawie jest mieszkać w niedźwiedziu lub tygrysie szablozębnym, podoba się to dzieciom. Jednak dorośli również są zdumieni, gdy taka konstrukcja się porusza lub bawi. Niezatarte wrażenie na marszałku zrobił dwunastogłowy wirujący smok, z każdej paszczy biły różnokolorowe fontanny oświetlone neonami. Ogólnie rzecz biorąc, było tam bardzo dużo fontann o najdziwniejszych formach, wyrzucających wielobarwne strumienie na setki metrów w niebo. I jakie są piękne, w świetle czterech słońc splatających się w wodny ornament, bajeczna, niepowtarzalna gra kolorów. Tutejsze dzieci były wesołe i piękne: kolorowe ubrania nadawały im podobieństwo do baśniowych elfów. Byli tu nie tylko ludzie, połowę publiczności stanowili obcokrajowcy. Jednak obce dzieci lubiły bawić się z ludzkimi dziećmi. Troshev spotkał także inteligentne rośliny. Bujne mlecze o złotych głowach z czterema nogami i dwoma cienkimi rączkami. Ich maluchy miały tylko dwie nogi, a ich złote głowy były gęsto usiane szmaragdowymi plamami. Maxim dobrze znał tę rasę - Gapi, trójpłciowe stworzenia roślinne, pokojowe, ale z woli losu wciągnięte w totalną wojnę międzygwiezdną i stały się naturalnymi sojusznikami Wielkiej Rosji.
  Wystarczająco dużo przedstawicieli innych ras - głównie neutralnych państw i planet. Chcieli zobaczyć niesamowitą stolicę imperium. Tutaj wojna wydaje się odległa i nierealna, oddalają ją tysiące parseków, a jednak niepokój nie opuścił marszałka. W mojej głowie zrodziła się myśl, że istoty inteligentne żyją też na tych planetach, które będą musiały zaatakować, a całe miliardy myślących stworzeń zginą. Strumienie krwi zostaną przelane, tysiące miast i wiosek zostaną zniszczone. Ale jest marszałkiem imperium i musi wypełniać swoje obowiązki.
  Po zachwyceniu się ośrodkiem turystycznym marszałek nakazał wystrzelenie samolotu grawitacyjnego i skierowanie go w stronę dzielnic przemysłowych. Tutejsze domy były nieco niższe, o prostym układzie. Fabryki znajdowały się głęboko pod ziemią.
  Gdy tylko grawiplan wylądował, stado bosych facetów natychmiast rzuciło się w jego stronę ze szmatami i środkami czyszczącymi. Cienkie obdartusy w łachmanach już zmęczonego, wyblakłego koloru khaki, z dużymi postrzępionymi dziurami. Mocno opalony, prawie czarny. Wydaje się, że przedłużająca się wojna zmusiła ich do zaciśnięcia pasa. Troszew miał współczucie. Kierowca, kapitan Fox, nie podzielał takich odczuć.
  - Cóż, szczury, wynoś się stąd! Marszałek nadchodzi! on pstryknął.
  Bezdomne dzieci pędziły na wszystkie strony, widać było tylko, jak migocą brudne obcasy. Trudno chodzić boso po powierzchni, która jest rozgrzana czterema "słońcami" na raz, a biedne dzieci nie wiedziały, co to są buty. Jeden z chłopców okazał się jednak odważniejszy od pozostałych i odwracając się, pokazał środkowy palec. Kapitan wyciągnął blaster i strzelił do bezczelnego chłopca, zabiłby go, ale marszałek zdołał w ostatniej chwili odepchnąć ramię kapitana. Ładunek przeleciał obok, robiąc lejek w chodniku, odłamki stopionego kamienia spadły na gołe nogi chłopca, a on upadł na asfalt. Wysiłkiem woli przyszły wojownik zdołał powstrzymać krzyk i znosząc ból wstał. Maxim mocno uderzył kapitana w twarz.
  - Trzy dni w wartowni. Cicho, ręce w szwach! - rozkazał marszałek groźnym tonem - Dzieci są naszą własnością i musimy je chronić, a nie zabijać. Rozumiesz, dziwaku?
  Lisa rozłożyła ramiona po bokach. Skinął krótko głową.
  - Odpowiedz zgodnie z kartą.
  - Tak jest.
  Maksym spojrzał na chłopca. Był jasnowłosy, miał przystojną, chytrą twarz, muskularny. Pod podartą koszulką widać mocną prasę wyłożoną tabliczkami czekolady.
  -Jak masz na imię?
  - Janusz Kowalski! - Na całe gardło szczekał obdarty.
  - Widzę w tobie zadatki na silnego wojownika. Czy chcesz wstąpić do Szkoły Żukowa?
  Chłopak był przygnębiony.
  - Byłbym zadowolony, ale moi rodzice są prostymi robotnikami i nie będą w stanie opłacić mojej edukacji.
  Marszałek uśmiechnął się.
  - Zostaniesz zapisany za darmo. Ty, jak to widzę, jesteś silny fizycznie, a twoje oczy mówią o zdolnościach umysłowych. Najważniejsze to dobrze się uczyć. To trudne czasy, ale kiedy wojna się skończy, nawet robotnicy będą żyć w dobrych warunkach.
  - Wróg zostanie pokonany! Wygramy! - krzyknął ponownie Yanesh na całe gardło.
  - To zajmij miejsce w szeregach, żołnierzu. A na początek - w moim samochodzie.
  Lisa skrzywiła się. Chłopak był brudny, a po nim trzeba umyć wnętrze.
  Po wzniesieniu samolot grawitacyjny rzucił się do kwater rządowych.
  Yanesh wstrzymując oddech, przyglądał się wielkim, luksusowo zdobionym domom.
  - Nie mamy wstępu do sektora centralnego, a to takie interesujące.
  - Zobaczysz więcej.
  Mimo to marszałek, kierując się współczuciem, kazał lecieć do ośrodka turystycznego. Chłopak spojrzał mu w oczy, dosłownie pożerając to, co zobaczył. Widać było, że ma ochotę wyskoczyć z samochodu, pobiec po ruchomym chodniku, wspiąć się na jedną z zapierających dech w piersiach kolejek.
  Zwykle surowy Maksym był tego dnia, jak nigdy wcześniej, miły i łagodny.
  - Jeśli chcesz, przejedź się na "górę radości", a potem od razu do mnie. Weź pieniądze albo cię nie wpuszczą.
  Marshal wyciągnął kartkę.
  Yanesh rzucił się na przejażdżki, ale jego wygląd był zbyt rzucający się w oczy.
  Przy wejściu do hali kosmicznych ninja zatrzymały go masywne roboty.
  -Chłopcze, jesteś źle ubrany, najwyraźniej z biednych dzielnic. Powinieneś zostać zatrzymany i przewieziony na komisariat.
  Chłopiec próbował uciekać, ale uderzyli go ogłuszaczem, przewracając go na asfalt. Troshev musiał wyskoczyć z samochodu i iść zbadać sprawę.
  - Czekaj, ten kadet jest ze mną.
  Milicjanci, którzy się podciągnęli, zatrzymali się, wpatrując się w marszałka. Maxim był w mundurze polowym, ale epolety dowódcy lśniły jasno w czterech słońcach.
  Najstarszy z patrolujących, porucznik policji, zasalutował.
  "Przepraszam marszałku, ale instrukcja zabrania żebrakom wstępu do ośrodka, w którym przyjmujemy gości z całej galaktyki.
  Sam Maxim zrozumiał, że popełnił błąd, wypuszczając obdartusa w tak szanowanym miejscu. Nie chciał jednak okazywać swojej ignorancji.
  Ten chłopak jest szpiegiem. Wypełnił zadanie naczelnego dowództwa.
  Porucznik skinął głową i nacisnął guzik pistoletu. Janesh Kowalski drgnął i odzyskał zmysły. Marshal uśmiechnął się i wyciągnął rękę. W tym momencie cztery Inogalakty nagle najeżyły się promieniami. Zewnętrznie kosmici przypominali z grubsza ociosane pniaki z niebiesko-brązową korą, ich kończyny były sękate i krzywe. Zanim potwory zdążyły otworzyć ogień, Maxim upadł na podłogę, wyciągając swój blaster. Wzdłuż szczytu biegły ogniste smugi, które zderzyły się z kolorowym posągiem, rozpryskując fotony na malowniczym cokole. Troshev odciął dwóch napastników wiązką laserową, dwa ocalałe inogalakty przechyliły się na bok. Jeden z nich również został wyprzedzony przez nieubłaganą belkę, ale drugiemu udało się ukryć za występem fasady. Potwór wystrzelił z trzech rąk naraz i chociaż Maxim poruszał się szybko, został lekko ranny - poparzył sobie bok i zranił prawą rękę. Na stycznej promienie wroga trafiły w atrakcję "szalonej lilii wodnej". Nastąpiła eksplozja.
  Przed oczyma marszałka unosiły się oczy, ale zdziwił się, widząc, jak Yanesh wyciągnął kawałek płyty i rzucił nim we wroga. Maxim był zdumiony nieludzką mocą ukrytą w tym wątle wyglądającym nastolatku... Rzut okazał się celny, dokładnie w rzędzie pięciu oczu. Stwór drgnął i rzucił się do przodu. To wystarczyło, by celny strzał Maxima zakończył życie potwora.
  Walka zakończyła się szybko. W jej trakcie policja nawet nie próbowała otworzyć ognia. Marszałek od razu to zauważył.
  - Wszystkie najlepsze walki na frontach, az tyłu, na ulicach miast, siedzą tchórze.
  Pulchny porucznik zbladł. Poszedłem do Maxima.
  - Towarzyszu Marszałku, przepraszam, ale mieli ciężkie miotacze promieni, a my...
  - A co to jest! Maxim wskazał na blaster przy pasie policjanta. - packa na muchy? Szkoda, widocznie nie będzie dla ciebie pracy w stolicy. Nie będziesz siedział bezczynnie, spróbuję wysłać cię na front.
  Przywoławszy gestem chłopca, Maxim pomógł mu wskoczyć na pokład samolotu grawitacyjnego, a następnie mocno uścisnął mu dłoń.
  - Cóż, jesteś orłem. Cieszę się, że nie pomyliłem się co do ciebie.
  Kowalski mrugnął przyjaźnie, jego głos brzmiał dość głośno i radośnie.
  - Oddałem tylko jeden udany rzut. Mógłbym...
  - Będziesz miał okazję. Absolwent college'u - i od razu do walki. Masz całe życie przed sobą, jeszcze będziesz walczył do gałek ocznych.
  - Wojna jest świetna! - zawołał entuzjastycznie chłopak. - Chcę natychmiast iść na front, podnieść pistolet promieniowy ...
  - Nie możesz tego zrobić od razu, zginiesz w pierwszej bitwie. Najpierw zdobądź dyplom.
  Yanesh pociągnął nosem z urazą. Był pewny swoich umiejętności, myślał, że już tak wiele umie, w tym strzelanie. Tymczasem szybowiec grawitacyjny leciał nad ogromnym parkiem Michurinsky. Rosły tam gigantyczne drzewa, niektóre z nich osiągały wysokość kilkuset metrów. A owoce były tak ogromne, że po zjedzeniu środka można było osiedlić się w środku. Genetycznie modyfikowane ananasy ze złotą skórką wyglądały apetycznie. Co prawda, wbrew oczekiwaniom, nie wzbudziły one w chłopcu wielkiego podziwu.
  - Byłem już w takich lasach. - wyjaśnił Janesh. - W przeciwieństwie do kwater centralnych, tam każdy ma wstęp. Chociaż jest to długi spacer, aby się tam dostać.
  - Może! - powiedział Maksym. - A jednak podziwiaj, jakie tu rośliny... Jest grzyb, pod nim zmieści się cały pluton.
  - Tylko pozory dużego muchomora. On jest niejadalny. Pamiętam, że zebrałem całą torbę pokrojonych kawałków owoców. Lubię pavararę - cienką skórkę, a smak jest po prostu niesamowity. Figi są niczym w porównaniu z nim. Trzeba uważać przy cięciu. Może pęknąć, a tam strumień jest jak wodospad - zdmuchnie cię, nie będziesz miał nawet czasu wypowiedzieć słowa. Owoc tutaj jest za duży. Trzeba je nosić kawałek po kawałku w plastikowej torbie, co jest bardzo niewygodne.
  Maxim klepnął Janesha w ramię.
  - Nie wszystko mierzy się jedzeniem. Zejdźmy na dół i zerwijmy trochę kwiatów.
  - Dziewczyna w prezencie! Dlaczego nie!
  Ręce chłopca sięgnęły kierownicy. Kapitan Fox zaciekle klasnął w palce.
  - Nie dotykaj koła, szczeniaku.
  A potem, w odpowiedzi, otrzymał od marszałka kolejną naganę.
  "Tylko ty masz odwagę walczyć z dzieckiem.
  - Przepraszam Wasza Ekscelencjo!
  Janesh nie mógł powstrzymać śmiechu.
  - Jeśli chcesz, spróbuj. - Dozwolone Maksym.
  - Mam doświadczenie w symulatorach - powiedział Yanesh.
  Bez cienia wątpliwości i strachu Kowalski położył ręce na kierownicy i skierował samochód w dół. Najwyraźniej miał naprawdę niezwykłe zdolności. Grawiplan przeleciał nad wierzchołkami gigantycznych drzew.
  Maxim nie ingerował, pozwalając chłopcu zapanować nad samolotem. Trzeba przyznać, że poradził sobie ze swoim zadaniem bardzo dobrze, manewrując między gigantycznymi pniami, nigdy się nie rozbił, demonstrując wirtuozowską technikę ponad swoje lata. Jednak nawet jeśli się rozbije, to nie jest to duży problem, grawioplan ma doskonały system bezpieczeństwa. W końcu usiedli na polanie usianej małymi, ale bajecznie pięknymi kwiatami. Wydawało się, że dobry czarodziej hojnie rozrzucił klejnoty. Jego oczy falowały od złożonej gamy kolorów, a odurzający zapach powodował nieopisaną rozkosz.
  Yanesh nawet gwizdnął z podziwu. Kiedy wylądowali, chłopiec wyskoczył i zaczął zrywać kwiaty, zbierając całe naręcze. Maxim był opanowany, lubił krajobraz, a jednak coś go zaniepokoiło. Poczucie zagrożenia. Marszałek, który przeszedł przez ogień i wodę, ufał swojej intuicji, rzadko go zawodziła. W zasadzie formy życia niebezpieczne dla ludzi nie powinny znajdować się w stolicy wielkiego imperium. Oto coś innego. Maxim skinął na chłopca i cicho szepnął mu do ucha:
  - Wrogowie są z nami. Schowaj kwiaty i chodź ze mną.
  Oczy Janeza zabłysły.
  - Jestem gotowy.
  Zostawiając bukiet w samochodzie pod nadzorem kapitana Foxa, Maxim i Yanesh ruszyli w głąb lasu. Oczywiście należało wezwać wojsko i przeczesać teren. Ale Maxim był urzeczony podekscytowaniem. Janesh miał oczywiście romantyczne aspiracje, wyobrażał sobie, że jest oficerem wywiadu wojskowego i cieszył się z tego. Przedzierali się przez dżunglę, starając się nie hałasować. Yaneshowi udało się poparzyć gołe nogi fioletowymi pokrzywami, ale powstrzymał się, chociaż skóra do kolan pokryta była dużymi pęcherzami.
  "Bądź ostrożny" szepnął Maxim. - W lesie, w każdym źdźble trawy kryje się niebezpieczeństwo.
  "Potrzebujemy tutaj kamuflażu ochronnego" - szepnęła Janesh. Łachmany ledwo zakrywały ciało, coś pełzało po nogach. Duże owady, a Janesh nauczył się tego w szkole, ludzi nie je się na tej planecie. Najgroźniejsze gatunki stawonogów zostały zniszczone na poziomie genetycznym, nie wystarczyło, aby centrum stolicy stało się źródłem infekcji czy epidemii. Szli dalej w milczeniu. Nagle Maksym zamarł. Małe żywe stworzenia zachowywały się niespokojnie, jakby ktoś ją wystraszył. Marszałek wziął chłopca za rękę i szepnął mu do ucha:
  - Przed nami zasadzka!
  Maxim wyjął z kieszeni przetwornik dźwięku i uważnie nasłuchiwał otoczenia. Rzeczywiście, w pobliżu leżało pięciu ludzkich wojowników i mniej więcej taka sama liczba inogalaktów. Cóż, przy takim układzie sił lepiej nie angażować się w bitwę, ale ominąć wroga.
  I tak też zrobili.
  Doświadczony żołnierz i zielony chłopiec poruszali się synchronicznie. Musiałem przejść przez gęste zarośla, tonąc po kostki w mchach. Z wielkim trudem marszałek obliczył lukę w żywym łańcuchu i udało mu się prześlizgnąć w tym miejscu. Mieli szczęście, żaden z kosmitów nie miał zwierzęcych instynktów ani fenomenalnego słuchu. Przetwornik dźwięku był już w stanie rozróżnić cicho wypowiadane słowa.
  - Panie Rezydencie, wymaga pan ode mnie rzeczy niemożliwej.
  W odpowiedzi głos przypominający rechot.
  - A pan, generale, jest przyzwyczajony tylko do brania pieniędzy, bez wypracowywania ich na maksa.
  Sądząc po barwie, należał do rasy niehumanoidalnej.
  - Dostałeś pół miliona i co z tego? Nieaktualne informacje o satelitach szpiegowskich.
  - To nie moja wina - ludzki głos nadal leniwie się usprawiedliwiał. - Informacje tego rodzaju w zasadzie bardzo szybko się dezaktualizują. Nie jestem wszechmocny.
  - Od razu to zrozumieliśmy, łatwiej powiedzieć, że się jest słabym. Jeśli chodzi o atakowanie systemu Kremla, ty i twoi wspólnicy na niewiele się zdacie.
  Maksym wzdrygnął się. Czy rzeczywiście dojdzie do ataku na najpotężniejszą linię obrony obejmującą stolicę i całe centrum galaktyki? System "Kremlowski" według jego twórców jest nie do zdobycia, a mimo to aktywacja wrogów w samym sercu imperium prowadzi do smutnych refleksji.
  - Wiedz człowieku, że wkrótce użyjemy całkowicie nowej broni, a z jej pomocą rosyjskie statki kosmiczne obrócą się w pył, zanim osiągną efektywny zasięg. Wtedy nasza armia, jak wszechprzenikająca fala grawitacyjna, zaleje rosyjskie przestrzenie, podporządkuje sobie imperialne światy.
  Maxim złapał stłumione westchnienie, najwyraźniej taka perspektywa nie podobała się zdrajcy. Odpowiedział jednak:
  - Piąta Kolumna jest aktywna jak zawsze, a Twoja inwazja przebiegnie zgodnie z planem.
  - Twoim zadaniem na najbliższą przyszłość jest stworzenie w stolicy kilkunastu twierdz dla naszych grup uderzeniowych. Najemnicy będą tu infiltrować pod przykrywką turystów, ukrywać się w lasach, a następnie odegrać swoją rolę w strajku generalnym.
  - Tak będzie.
  - I posłuchaj, człowieku, jeśli atak naszych statków nie powiedzie się, będzie dla ciebie gorzej. Własny kontrwywiad rozerwie się na strzępy, a egzekucja będzie powolna i bolesna.
  Chociaż Maxim nie widział, kto mówi, był pewien, że SMERSH będzie w stanie rozgryźć zdrajcę po jego głosie.
  - Potrzebujemy informacji o wszystkich ostatnich nominacjach w kierownictwie wroga. Wszystko, co wiesz.
  - Według moich informacji, młody marszałek Maxim Troshev został mianowany dowódcą floty gwiezdnej w galaktyce Smoor. Nie ma o nim dokładnych informacji, ale ...
  - Wszystko jasne, Rosjanie szykują tam wielką ofensywę. Jak zawsze. Nowy dowódca to nagły cios ze strony dużych sił.
  Maxim wzdrygnął się, miał ochotę biec do przodu i udusić degenerata. Operacja jest zagrożona.
  - Myślę, że tak. Co do innych zadań...
  Zdrajca wyliczał długo i żmudnie, ale Maksymowi już ułożył się w głowie plan. Po pierwsze musisz po cichu opuścić to miejsce, a po drugie pilnie skontaktować się ze SMERSH. Tam zdecydują, czy natychmiast zneutralizować siatkę szpiegowską, czy czekać. W końcu zidentyfikowani zdrajcy nie są niebezpieczni, a przez nich może przeciekać dezinformacja. Najważniejsze - brak inicjatywy. Jednak chłopak, który do tej pory siedział spokojnie, poruszył się, widać było, że młodzieńcza energia buzuje pełną parą.
  - Może trafimy w nich laserem, panie marszałku?
  "Nie, wcale nie" szepnął Maxim. - Inteligencja do tego i inteligencja do zbierania informacji i zgłaszania ich właściwej osobie. A jeśli złamiesz rozkaz, osobiście cię zastrzelę.
  Marszałek groźnie uniósł miotacz promieni.
  Yanesh skinął głową.
  - Zamówienia nie są omawiane.
  Maxim żałował, że zabrał ze sobą chłopca. A co jeśli usłyszą ich szept... Tymczasem w przetworniku słychać było pisk, kosmita znów się odezwał.
  - Powiedz "Jupiterowi", że jeśli nam nie pomoże, możemy go zdradzić, poświęcając tego pionka. Wtedy twój Najwyższy wpadnie we wściekłość, a miłosierdzie nie będzie wśród jego wad.
  "Tak", pomyślał Maxim, "przywódca musi być twardy". Kiedyś był jednak jednym z tysiąca wybranych, szansę na zostanie przywódcą miał jednak tylko w przypadku nagłej śmierci rządzącego dyktatora. Każdego roku wybieranych jest tysiąc, a rotacja najwyższej władzy następuje raz na trzydzieści lat. Ale i ta szansa została zmarnowana. Po pierwsze charakter Maxima był zbyt miękki, a po drugie zdolności paranormalne, tak gwałtowne w dzieciństwie, z wiekiem zaczęły słabnąć. Jednak zostać marszałkiem, gdy się nim nie jest, a czterdzieści... to coś mówi.
  - Nie dotykaj Jowisza. On jest twoją główną nadzieją. Bez tego szanse na wygranie wojny są znikome.
  Inogalakt cmoknął coś niezrozumiałego w odpowiedzi. Następnie wyartykułował:
  - "Jowisz" jest cenny, gdy jest aktywny. Przez jego bezczynność nasze wojska ponoszą zbyt wiele strat. Tak czy inaczej, wydasz mu nasze instrukcje. Do tego czasu możesz iść.
  - To wszystko, możesz wyjść - Maxim westchnął z ulgą. W tym momencie, obalając jego słowa, zagrzmiała eksplozja. Wywiązała się strzelanina.
  - Cholera! Zmień ponownie...
  Marszałek pochylił się, aw oczach Yanesha błysnęły tylko radosne iskierki.
  . ROZDZIAŁ 11
  - Mówisz sumienie! - warknął arogancki niewolnik.
  - Aby szczęście należało do wszystkich, a nie do garstki wybranych. Dla tej świętej sprawy podniosłem swój miecz! - wykrzyknęła Czarownica.
  Hrabia był sceptyczny:
  - NIE! Sądzę, że kieruje tobą uraza lub żądza władzy! Były powstania niewolników, które zakończyły się dopiero masakrą. Takie są skutki każdego buntu.
  - To nie będą zamieszki, ale rewolucja. Najważniejsze wydarzy się później, po zwycięstwie! - powiedział wojownik z silnym entuzjazmem.
  - Rewolucja? Dziwne słowo, sam je wymyśliłeś? - zdziwił się Forsa.
  - Nie bardzo! Ten termin został mi wezwany przez anioła we śnie. - Z inspiracji zwróciłem się do Vedmakova.
  - Anioł lub jeden z czarnych bogów! Prorocze sny są przebiegłe. Hrabia zawahał się.
  - W każdym razie będziesz miał szansę zmienić życie ludzi na lepsze i sam stać się lepszy! Wszystkie kłopoty pochodzą z egoizmu, dobrobyt jest możliwy tylko dzięki wspólnym wysiłkom. Człowiek bez zespołu jest jak żar, bez ognia, daje mało światła i szybko gaśnie! - Wypluł strumień elokwencji Vedmakova.
  - Osoba, o której mówisz, powinna być w zespole. Ale czy wiesz, jaka jest natura zwierząt? - spytał złośliwie Forsa.
  - A zwierzę jest lepsze w stadzie! I ogólnie, skoro jesteś niewolnikiem i nie zostałeś odkupiony, to szlachta odwróciła się od ciebie, słowami, prawdziwi przyjaciele pokazali swoje prawdziwe oblicze. Czas więc poszukać towarzyszy w innym środowisku. - Już spokojniej zasugerowała Vedmakova.
  Hrabia de Bora milczał przez kilka sekund, po czym wyciągnął rękę:
  "Chociaż nie wierzę w ostateczny sukces, przynajmniej moje ostrze wypije krew.
  - Logika nie powinna służyć instynktom - umysłowi pożądania! - Powiedziała Czarownica.
  - Dobra, przestań mnie uczyć! Będzie wojna - będzie wyczyn! Hrabia zaczął wycierać z siebie krew.
  - Jesteś doświadczonym i odważnym wojownikiem, powinieneś zostać wybrany na dowódcę drużyny! - zasugerował wojownik.
  - Nieźle, ale nie trzeba wybierać każdego dowódcy. Powinna istnieć surowsza zasada jedności dowodzenia. Zostałeś wybrany, więc mianujesz! -Hrabia zaczął ubierać się w kolczugę. Dwóch chłopców rzuciło się mu na pomoc.
  A co z wolną konkurencją? - wątpiła Vedmakova.
  - Dla wojska to katastrofa! - Odciąć Siłę. - Gospodarka to kłącze wielu gałęzi, armia to jeden pień!
  Wiedźmin drażnił się:
  - Ale częściej dąb, i to nie w sile i postawie, ale w poziomie kontroli!
  Półnagi chłopiec podał hrabiemu miecz. Odpowiedział, uderzając go w kościsty, więcej niż raz odparty. Dzieciak wrzasnął i odskoczył do tyłu, drgając brązowymi nogami.
  Wiedźmin powiedział zdecydowanie:
  - Tworzę pięć okrojonych legionów, każdy po dwóch i pół żołnierza. Jesteś przydzielony do dowodzenia trzecim! Resztę niech wybiorą niewolnicy!
  Ostatnia propozycja wywołała kontrowersje, niemal przeradzając się w bójkę. Wtedy faktycznie doszło do bójki, kilku niewolników zostało rannych i Wiedźmin musiał interweniować. Powalając najbardziej rozbrykanego, krzyknęła:
  - Wystarczy rzucić pałeczkę! Przejdźmy do bezpośredniego mianowania dowódców.
  Niewolnicy narzekali nie do końca, ale gdy wojownik poddał taką propozycję pod głosowanie, zgodnie podnieśli ręce.
  Tutaj wiedźmin, który dowodził powstaniem, musiał ciężko pracować. W rzeczywistości trudno jest określić godną osobę na podstawie wzroku, a on ciągle zadawał potencjalnym kandydatom pytania. W końcu dokonano przydziałów do legionów, a do mniejszych departamentów powołano tymczasowych dowódców.
  - Kiedy bitwy się zakończą, przyjrzymy się męstwu i pomysłowości żołnierzy! - wyjaśniła dziewczyna.
  Jeden z legionów składał się wyłącznie z dzieci i młodzieży. Vedmakova powierzyła im dowództwo nad chłopcem Bikiem. Chłopcy byli wściekli:
  - On jest jeszcze za mały! Nie potrzebujemy małego. Umieść nad nami największego i najsilniejszego.
  - A kogo chcesz?
  - Tęsknię za tobą! On jest najbardziej zasłużony!
  Atletycznie zbudowany młodzieniec wystąpił naprzód, był jeszcze chłopcem, ale już wysokim jak dąb. To prawda, jego twarz wydawała się ponura. Wiedmakowa, doskonale wiedząc, jak ważny dla dowódcy jest umysł, zapytała:
  - Co to będzie ośmioosobowa rodzina!
  Młody człowiek spojrzał na nią i mruknął:
  - Nie wiem! Główne mięśnie i siła.
  Bick szczeknął do głośnika:
  - Mięśnie bez mózgów, to garść mięsa - na którym płacze patelnia!
  - Zamknij się robaczku! Rozwalę ci szczękę! - ryknął młody bohater.
  - Kto nie wie, że siedem - pięćdziesiąt sześć z trudem jest w stanie uderzyć pięścią dalej niż nos! Chłopak pokazał mu język.
  Młody zbir warknął na całe gardło:
  Wyzywam cię do walki na śmierć i życie!
  - Naśladujesz mnie jak szczur-małpa! - powiedział hrabia de Forsa. - Jest to jednak jedyne godne wyjście.
  - Z dwóch pojedynkujących się jeden jest głupcem, a drugi łajdakiem! - zauważyła Vedmakova. "Chociaż chłopcy korzystają z rozgrzewki.
  Bik stanął przed swoim wrogiem, różnica wzrostu była duża, jego przeciwnik był pięć razy cięższy. Dziecko jednak z pogardą spoglądało na jego odciążające mięśnie, chłopiec był szczupły, ale muskularny. Jego okrągła twarz była wykrzywiona, miecz wirował w dłoniach.
  - Cóż, jak będziemy walczyć lub znosić! - Zapytał z szyderczym uśmieszkiem.
  - Tak kocham Cię! - Sportowiec zaatakował chłopca. Uderzał bekhendem, jego miecz był długi i ciężki, najwyraźniej należał do dwuręcznych. Bik odbił cios, nawet nie próbując parować, tylko po prostu przeskoczył nad trajektorię i wbił miecz w nasadę nosa. Chłopak bił tylko na podstawie kalkulacji - drapać, ale nie zabijać.
  Zbir stał się jeszcze bardziej wściekły, zaczął machać drugim mieczem. Tutaj nawet Buku musiał wywierać presję na odpływ. Bose pięty chłopca stawały się coraz mniejsze, a ostrza pędziły za nimi. Nagle Bik się zatrzymał, w jego zębach pojawiła się fajka. Wróg zamachnął się mocniej i rzucił galopem z szeroko rozstawionymi grubymi ramionami. Uśmiechając się krzywo, chłopiec splunął i coś małego uderzyło go w twarz. Bick przeszedł bokiem obok ostrzy, a nawet uderzył bosą piętą w klatkę piersiową przeciwnika.
  Zataczając się, potężny facet wrzasnął dziko, po czym jego nogi osłabły i zaczęły się zapadać.
  Przyjazne westchnienie przeszło przez armię, niewielu spodziewało się, że mały chłopiec pokona olbrzyma. Wtedy krzyknęły z radości dzieci, przede wszystkim oczywiście najmniejszy z niewolników. Ci, którzy są mniejsi i słabsi, cieszą się, że twój główny szef też nie jest świetny. Więc nawet dziecko może zrobić coś dla powstania.
  Do pokonanego sportowca podbiegli niewolnicy, w tym kilku miejscowych lekarzy. Na szorstkiej twarzy młodego bohatera z rzadkimi włosami rozmyła się fioletowa plama. Lekarz powiedział zdziwiony:
  - Bazylika! Wbito w nią igłę z trucizną, która paraliżuje kończyny.
  - Tymczasowo! powiedział Bick. - Potem się budzi. Nic nie będzie pamiętał, po prostu nie zauważy swojego wstydu.
  Wiedźmin podszedł do chłopca:
  - Gdzie nauczyłeś się robić trucizny?
  - Nigdzie! Znaleziony w jednym z osiedli. Bogaci też nie są zadowoleni ze swojej pozycji w społeczeństwie. Tutaj wytwarzają wszelkiego rodzaju trucizny. Jeśli eliksir jest zapieczętowany, nie ma problemu, wiem, jak otwierać zamki! - Bik chytrze mrugnął do wiedźmina.
  - Gdzie? - zapytał wojownik.
  - Nauczył jednego złodzieja! Chwilowo okazał się niewolnikiem, byłem z nim w jednej parze, ciężko pracowaliśmy, wycinaliśmy las. Powiedział mi, jak otwierać zamki, nawet coś mi pokazał. Zachwycony moją pamięcią, a potem uciekł. Mały chłopiec mrugnął chytrze.
  - Nie śledziłeś go? - zdziwiła się Vedmakova.
  - NIE! Wszyscy zostaliśmy wychłostani za tę ucieczkę, a gdybym ja też przeciekł, to co piąty zostałby ukrzyżowany na palach. Dwa to już spisek. - wyjaśnił żylasty chłopiec.
  - Barbarzyńcy! Cóż, jeśli jesteś taką osobą z pamięcią, być może poznanie Chirowa będzie ci przydatne. - zasugerowała Vedmakova.
  - Nie wykluczone! Od dawna chciałem stać się najsilniejszym i najmądrzejszym! - Chłopak pokazał kulę bicepsa.
  - Silniejszy i mądrzejszy ode mnie? - Żartobliwie rzuć wojownika.
  - NIE! W końcu jesteś liderem! Ale prawą ręką, czemu nie! - Bik wstał na rękach dla większej perswazji.
  - Im wyżej ktoś leci, tym bardziej jest niezadowolony ze swojej pozycji! - zauważyła Vedmakova.
  - Ludzie nie latają! Tylko on ma skrzydła - którego umysł nie jest przyzwyczajony do czołgania się! - Chłopak wykazał się rozwiniętą myślą ponad swój wiek.
  - W naszej armii będą skrzydła! Obiecuję, że coś wymyślę. - obiecała Vedmakova.
  - I wierzę ci starsza siostro! W końcu jesteś dla nas nie tylko liderem, ale także siostrą, a nawet matką. Będziemy żyć jak jedna rodzina! powiedział Bick.
  - Przywódca kraju powinien być dla ludzi bratem, a nie bratem! - Przywódca narodu jest przede wszystkim sługą ludu. Zostawmy jednak wymianę komplementów, broń, którą przyjąłeś powinna być używana przez innych. Zróbmy rury! - Zamówiłem Vedmakovą.
  "Nie są wystarczająco długie!" Przełęcz zauważona. - Wymaga poprawy.
  - Już o tym myślę, w końcu usta i policzki dają możliwość trafienia na krótki dystans. Ale jeśli coś jest, to rozszerza się i uderza z siłą. Trochę minerałów i ziół. - Vedmakova poczuła silne napięcie psychiczne.
  Chłopak najwyraźniej usłyszał jej słowa:
  Do dzieła, wybierz elementy! Mamy jeszcze czas, wielu niewolnikom trzeba pokazać podstawowe techniki prowadzenia wojny.
  - Masz rację, mój młodszy bracie, w pewnym sensie czarodziej nam pomoże. Dopóki jednak nie zostaną na nas rzucone duże siły, musimy atakować. Musimy się jednak starannie przygotować. Łatwiej znaleźć suchą skałę w oceanie niż wynalazek, który nie był używany do celów wojskowych! - podsumował Vedmakov.
  W końcu rebelianci spędzili dzień na ćwiczeniach, w tym samym czasie Bik wysłał wywiad.
  Z miasta wymaszerowało wojsko. Niezbyt duży, ale dobrze uzbrojony. Harcerz jadący na mniejszym karaluchu skorupiaku zwrócił nawet uwagę na jeden absurd:
  - Wojownicy mają pięć mieczy i ledwo się poruszają!
  - Więc jest dobrze! powiedział Bick. - A raczej to nawet cudowne, zanim do nas przyjdą, są wyczerpani nadwagą.
  Vedmakova chytrze zauważyła:
  - Doświadczeni wojownicy mówili: nie bierz broni więcej niż pięć palców prawej ręki. Cóż, na pewno nieźle, ich głupota pomoże szybciej wygrać. W międzyczasie pozwól niewolnikom przespać się przez kilka godzin. Mieli ciężki dzień, a walka nie będzie łatwa. Ilu dokładnie żołnierzy mają wrogowie?
  - Pięć i pół tysiąca. - powiedział z przekonaniem Bick. - To oznacza, że jeśli uszczypniemy ich wszystkich, w mieście pozostanie nie więcej niż pięćset osób.
  - To całkiem rozsądne, trzeba będzie iść ze wszystkich stron. W nocy nie odważą się nas zaatakować, sami sobie pokroją. Oznacza to, że staną się obozem, aby później o świcie rąbać z całych sił. Może nawet rozdzielić wojska w celu okrążenia. - zasugerowała Vedmakova.
  Hrabia de Forsa sprzeciwił się:
  - Znam dobrze zwyczaje panujące w Sułtanacie, nie raz z nimi walczyliśmy. W nocy wyślą do naszego obozu szpiegów ze złotymi workami. Będą próbowali przekupić niewolników, a następnie przebić ich lub w najlepszym przypadku wyrwać im nozdrza.
  - Wysyłanie szpiegów to starożytna taktyka. - zauważyłem, ugniatając palce Vedmakova. - Ale nie mają czapek-niewidek, chłopcy ze straży są tak spostrzegawczy i przebiegli, że złapią ich wszystkich. Poza tym uderzymy w nich trochę bliżej świtu. A niewolnicy będą lepiej spać, a wróg zapadnie w głębszy sen.
  - Logicznie! Będę pierwszym, który zaatakuje! powiedział Bick.
  - Konieczne będzie zdjęcie osłon, a można to zrobić za pomocą wyrzutni. - Vedmakova pokazała urządzenie. - Dołączony jest rodzaj tłoka, trzy rodzaje ziół i olej z węglikiem. Trzeba tylko uważać, inaczej odrzut wybije chłopcom zęby. Zabierz ze sobą najmądrzejsze dzieci.
  - Wielu ma doświadczenie w napadaniu na ogrody i kradzieży. Kto urodził się wolny, a nie kto, zwłaszcza niewolnicy domowi, okradał swoich panów. - Bik uspokoił wszystkich. - Przeszli więc przez szkołę przetrwania.
  - Tym lepiej! Ogólnie myślę, że nie będzie zbyt wielu strażników. W końcu kim dla nich jesteśmy? Niewolnicy są głupi! Głupota jest bliższa pokorze, bystrość umysłu nikczemności.
  Do rozmowy włączył się czarnoksiężnik Hirow:
  - Mamy mniej więcej podwójną lub nieco większą przewagę, ale przeciwnik jest lepiej wyszkolony i uzbrojony. A w armii sułtanatu kobiety służą tylko w osobistym legionie nieśmiertelnych. Jest sześć tysięcy najemników z różnych krajów. W armii będziemy mieć wiele kobiet, które z nielicznymi wyjątkami są słabsze od mężczyzn.
  Dlatego każda bitwa musi być starannie zaplanowana. Zwłaszcza przy pierwszej porażce niewolnicy zaczną się od nas rozpraszać.
  - Zwycięstwo jako kobieta - przyciąga blaskiem, ale odstrasza ceną! - Znowu błysnął dowcip Vedmakov.
  - Świetnie! Teraz widzę, że plan działania jest całkiem uzgodniony. Pozostaje tylko wyjaśnić szczegóły. Podczas bitwy w szeregach wroga zapanuje panika, a większość żołnierzy ucieknie w kierunku miasta Żyt. - zasugerował Chirow
  - Jest jasne! Najsilniejszy oddział niewolników uderzy od tyłu, tuż od strony miasta. Może go poprowadzę. - zasugerował hrabia Forsa.
  - Niemożliwe, ale ty! - Określił czarodziej.
  - Oprócz tego mamy garnki z olejem i kazałyśmy przyczepić do nich knoty. Rzucić obóz, wzmóc panikę. - zasugerowała Vedmakova.
  I to też jest rozsądne. Czarodziej zgodził się. - Tylko ty przygotowałeś do tej pory kilka takich ładunków.
  - Prawidłowy! Ognisty bóg wojny i jak inni bogowie wymagają uwagi i poświęcenia! Ale nie mieliśmy wystarczająco dużo czasu, aby wszystko przygotować. - Sama wiedźminka zawstydziła się swojej gęby.
  - Następnym razem bądź bardziej wyrafinowany. Do tej pory nie mogliśmy spać. - Chirow ziewnął bez żadnego udawania.
  Wiedźmin skinął głową.
  - Mam bestialski nawyk, sypiam mało i wrażliwie, ale naszym braciom należy się odpoczynek.
  - Sen to broń strategiczna, jego brak jest przyczyną zmęczenia, które z kolei jest zarodkiem porażki. Przełęcz zauważona.
  Niewolnicy po zajęciach na świeżym powietrzu, spali jak zabici. Tylko strażnicy siedzieli w zasadzce, gotowi do wszczęcia alarmu. Nigdy nie wiadomo, co nagle dowódca wroga okaże się bardziej dalekowzroczny. Okazało się jednak, że najwyraźniej dowódca rządowego legionu, temnik Etirimon, nie chciał nieprzewidywalnej nocnej bitwy. Ponadto w ciemności niewolnikowi łatwiej się ukryć, a następnie go złapać. A więc może po prostu się poddadzą, po czym nastąpią tortury i egzekucje. Temnik Etirimon oblizał usta, szczególnie przyjemnie jest kpić z młodych kobiet, łamać palce u nóg, podpalać włosy - bardzo kuszące.
  Pospiesznie rozbiwszy namioty, żołnierze zasnęli. Zostało nie więcej niż dwa tuziny wartowników. Przed pójściem spać Etirimon wraz z tysiącami urządził ucztę, nagie tancerki, potrząsając przed nimi swymi wdziękami. Było pięknie i zabawnie. Tysiące rzucały w nich kośćmi, zmuszały do przybierania uwodzicielskich póz. Potem bez wahania wzięli je w posiadanie i zaspokoiwszy swoją zwierzęcą żądzę, zapadli w pijacki sen.
  Ich śmierć przeszła niezauważona. Rebelianci minęli las, stado chłopców ruszyło naprzód. Bik, trzymając się drzewa, chowając się w listowiu, zobaczył pierwszego wartownika.
  - Tutaj jest cudownie znudzony.
  Trucizna została nieco ulepszona i spowodowała natychmiastowy paraliż. Trafienie w twarz nie jest konieczne, ponieważ żołnierze Sułtanatu z reguły chodzą lekko i tylko pierś jest zakryta łuską, a wartownik leży w pobliżu.
  - Jest jeden!
  Sama Vedmakova porusza się od tyłu. Usuwa wartownika bez wyrzutni. Po prostu wchodzi od tyłu i skręca szyję.
  - Ruch to życie! Tylko nie śpiewaj - dla pokoju! I tak smutno - w żołądku jest pusto!
  Wojownik stał się trochę zabawniejszy. Drzewa wokół są wysokie, widać liany. Ukochani skradają się w pobliżu i najinteligentniejsi niewolnicy. Dorośli wojownicy są ciężsi i dlatego pozostają w tyle. Ciężka bestia zawsze robi więcej hałasu.
  Po drodze Vedmakova zabiła innego wartownika, który właśnie pił kokosowe piwo z manierki. Obóz otworzył się przed nimi.
  Niezbyt duży obóz, żołnierze spali, czasem w namiotach, a czasem po prostu na gęstej trawie. Noc jest ciepła, niewielu wartowników ziewa, patrzy nieuważnie.
  Najważniejsze tutaj jest ich natychmiastowe usunięcie, aby nie mieli czasu na wszczęcie alarmu. Kukułka łabędzi lepiej się do tego nadaje, ze swoim przyjemnym głosem. Nie budzi podejrzeń, wręcz przeciwnie, jej gruchanie słychać niemal bez przerwy, ale jeśli zmieni się ton, można wychwycić informację.
  Czarownica właśnie to robi. Odpowiadają mu. Wartownicy nie reagują, jakie to "szczęście", śmierć okazała się łatwa.
  - Jeden miecz, jak kropla deszczu, spadnie i rozproszy się, a gdy będzie ich wielu, narodzi się zwycięstwo!
  Vedmakova zaczęła mordować śpiących. Z jednej strony nie było to rycerskie, ale z drugiej strony zwycięstwo jest godne uhonorowania! Honor jest pojęciem względnym i powinien odnosić się przede wszystkim do twoich żołnierzy!
  W pierwszej kolejności dobijaj bogato ubranych dowódców. Miecze z reguły układano w osobny stos.
  Jednak wyrzuty sumienia nie trwały długo, niewolnicy również rozpoczęli masakrę, w wyniku czego podniesiono alarm. Kiedy jesteś atakowany w nocy, panika jest nieunikniona, zwłaszcza jeśli jest pochmurno, jest pochmurno. Wszyscy niewolnicy są półnadzy i łatwo się odróżniają, a wojownicy stoją naprzeciw siebie, często siekając się nawzajem. I ktoś krzyczy:
  - Ratuj siebie!
  - Strażnik! Atak demonów!
  W czasach paniki rola dowódcy jest ważniejsza niż kiedykolwiek. Vedmakova o tym wie i pobiegła do głównego namiotu.
  Etirimon, wciąż na wpół pijany, ledwie otworzył oczy. W ogóle, kto pije przed walką - kac w zaświatach.
  - Co się stało! Dlaczego rury milczą! - Krzyknął.
  - Rury milczą, bo ostrza śpiewają - stal jest mocniejsza niż miedź! - Krzyknęła Czarownica. Wskoczyła na Echirimona. Temnik oczywiście umiejętnie władał ostrzem, ale jeszcze nie do końca się pozbierał, a mięśnie wiedźmina były doskonale rozgrzane. Narysowała szalone trio, jej poplamione henną ostrze było ledwie widoczne w ciemności. Głowa pechowego szlachcica odleciała.
  Vedmakova kopnięciem stopy powaliła tysięcznego, który rzucił się na nią. Zdjęła kolejnego dowódcę śliną z tuby.
  - Co za ghule, nie budźcie się!
  Znów wyraźne uderzenie miecza, przebity wróg pada! Dwóch tysięczników próbuje wejść do niego od tyłu, ale natykają się na tancerkę. Piszczy, kopie. Vedmakova nie przegapia chwili, ścina jednego, wykańcza drugiego. Cóż, armia bez dowódców jest jak stado owiec bez pasterza, jeśli jeden wilk jej nie zje, to cię przestraszy!
  Teraz zbuntowani niewolnicy, wielu uzbrojonych w pałki, aw najlepszym razie w róg, nabrali skrzydeł. Bardzo skuteczną taktyką było rzucanie się w piątkę na jednego. Łatwiej było więc zrzucić i zdeptać.
  - Nie pozwól im uciec! Odetnij nogi! - wrzasnęła przez wzmacniacz głosu Vedmakova.
  Solntslav został posiekany razem ze wszystkimi. Jak grały mięśnie tej divy. Nie bez powodu wielu uważa wściekłą kobietę za straszniejszą niż demon. Przecięła więc jednego z wojowników na pół, a jej ostrze siłą bezwładności poderżnęło gardło stojącemu za nim oficerowi. Centurioni próbowali przywrócić pozory porządku, ale szybko zginęli. Ponadto Sułtanat zrobił wszystko, aby żołnierz zapomniał, czym jest inicjatywa. Rebelianci z kolei dość zręcznie odepchnęli wojska Sułtanatu od karaluchów.
  - Nie pozwól im siadać na siodle! - krzyknął Solntslav.
  Dodano przepustkę:
  - Ogień, ujarzmij konie.
  To pomogło, ślimaki karaluchy wpadły w szeregi i zasiały dodatkową panikę. W rezultacie, nie wiedząc, co robić, wielu wojowników rzuciło się do ucieczki. Ale właśnie na to czekali Wiedźmin i niewolnicy. Walka przerodziła się w eksterminację i prześladowania.
  Wojownik zmrużył jej prawe oko, rzucił trzema sztyletami:
  Nie pozwolimy im uciec!
  Ucieczka to więcej głupoty niż tchórzostwa! W końcu większość żołnierzy ginie nie w bitwie, ale w trakcie pościgu!
  Bik jak bardzo szybki chłopak wskoczył na szyję jednemu z funkcjonariuszy i wjechał na niego:
  - Szybszy karaluch!
  Sztylet służył zamiast ostrog, a biedak nawet nie próbował go zrzucić.
  Vedmakova, widząc to, krzyknęła:
  - Wojna jest jak gra w domino, tylko złamanych kości nie można już zbierać - ziemia trzyma!
  - Nic, moje kości są młode, mocne! - Chłopak zeskoczył, ciął w szyję. Potem dodał nawet szybkości.
  Vedmakova potknęła się o zwłoki, wokół leżało kilka ciał, ale diva nie upadła, ale przeskoczyła nad nimi. Potem zaatakowała mieczami. Duch walki żołnierzy walczących z nimi wyparował, a teraz wojownik zmienił się w kata. Była nawet niechęć do krwi. Wiedźmin krzyknął:
  - W imię honoru! Kto rzuci broń - przeżyje! Poddajcie żołnierzy Sułtanatu.
  Byli tacy, którzy posłuchali rozkazu, ale wielu nadal uciekało w desperacji, a niektórzy upadli na kolana.
  Na przykład dziesięciu potężnych wojowników natychmiast poddało się Bikowi. Może uznali, że bezpieczniej będzie przekazać swój los dziecku. Chłopiec krzyknął:
  - Upaść!
  Wojownicy upadli. Bik chodził boso po plecach, mimo niewielkiej wagi dziecka żołnierze jęczeli ze strachu. Wtedy chłopak wpadł na pomysł, czy ulżyć pokonanym wrogom w małej potrzebie. Ale potem odpędził nikczemną pokusę, bo niewolnicy chcą budować lepsze społeczeństwo, a nie powtarzać ścieżki własnych panów.
  - Dobra, żyj - pal niebo!
  Stopniowo bitwa spełzła na niczym! Chociaż wydaje się, że masakra jest długa. Wiedźmin natknął się na dość utalentowanego wojownika. Po ciężkiej wymianie ataków wciąż go rozbrajała, a potem ogłuszała.
  - Potrzebujemy ich!
  Na niektóre z nich zarzucono sieci, takie nie stawiały oporu. Bitwa dobiegała końca, tylko ucieczka i pościg przeciągały się. Vedmakova osobiście poprowadziła pościg, zabiła wielu, ale nie mogła wytępić całej armii do ostatniego żołnierza.
  Mimo to młody wojownik wraz z kilkuset niewolnikami na koniach zdecydował się na śmiałą przygodę, a mianowicie na zdobycie miasta, które nie było gotowe do obrony w ruchu.
  - To będzie mocny ruch. Nie pozwolimy odebrać bogactwa, a co najważniejsze, pękniemy na naszych barkach.
  Kilkudziesięciu wojowników pokonanej armii zdołało jednak wskoczyć na karaluchy i pogalopować do bramy.
  Nie otworzyły się od razu, doszło do kłótni. Kiedy bramy zostały opuszczone, Vedmakova wyskoczyła zza lasu z jeźdźcami. Krzyknęła, używając urządzenia chłopca:
  - W imię wielkiego sułtana Erifefa! Potężne posiłki pędzą w twoją stronę! Jeśli chcesz bronić miasta, niech wojownicy zajmą miejsce na murach.
  Budzący się strażnicy nie od razu zdali sobie z tego sprawę, zwłaszcza że Vedmakova założyła bogatą szatę, którą ściągnęła ze zwłok. Jeden hełm jest coś wart, błyszczy jak sopel lodu w słońcu, no cóż, kto odmówi tak szlachetnemu namiestnikowi.
  A panowie, burmistrz i inni szlachcice oczywiście nie spali, "zaopiekowali się" swoim ludem!
  Na niewielkim wzgórzu stał piękny pałac z kolumnami i posągami, wykonany w mieszance stylów starożytnego Rzymu i starożytnego Wschodu. Przed nim, jak to jest w zwyczaju w tym kraju, stoi ogromny posąg sułtana Erifefa, z jego ust tryska fontanna. W największej sali było gwarno i wesoło, rozbrzmiewała muzyka - biesiada pod górą. Szlachetna szlachta Sułtanatu zorganizowała Sabantuy. W drogich, haftowanych złotem togach leżeli na bujnych poduszkach, na niskich stołach piętrzyły się stosy potraw, win i nalewek. Setki lamp błyszczały na stołach i ścianach. W całej posiadłości iw kolumnadach błysnęły niezliczone rzesze niewolników, niewolników, niewolników i ochroniarzy strzegących pałacu. Dygnitarze wznieśli toast. Naczelny magnat, szejk du Pustemorow, zastygł w ramionach dwóch nagich hetarów. Drgnął i ryknął jak opętany, w końcu uwolnił się i krzyknął.
  - A teraz czas urządzić walki gladiatorów. I tak nudno, nie ma krwi, a wina nie ma w duszy.
  Zabrzmiał róg, wojownicy zostali wezwani na arenę. Zgodnie ze zwyczajem jako pierwsi powinni walczyć najlżejsi i najmłodsi wojownicy. Ale szejk właśnie otrzymał partię wyszkolonych niewolników i chciał połączyć dwa rodzaje rozrywki, erotyczną i krwawą.
  Pośrodku miniaturowego Koloseum płonęło ognisko, wzmocnione szkłem pochodnie dawały dość jasne światło o purpurowym odcieniu, a biały żwir lśnił, nadając podium wesoły wygląd. Jako pierwsza na scenę wbiegła muskularna i szczupła dziewczyna w skórzanym pasku. Ona, jak pierwszorzędna gimnastyczka, zrobiła dwa salta i chodziła na rękach. Potem stanęła przed księciem, zamarła, krzyżując swój miecz i sztylet w takiej broni, że nazywali go mirmillonem. Pomimo tego, że dziewczyna mogła wystąpić w konkursie piękności, jaką miała miękką, aksamitną skórę, blond włosy, na twarzy miała już szeroką bliznę. Kolejny skoczek również chodził na rękach. Jego bronią był trójząb i krótka sieć - retiarius. Po rozciągnięciu stanął przed wrogiem. Był to młody mężczyzna prawie chłopiec, jeszcze bez brody o delikatnej dziewczęcej twarzy, obecność par mieszanych nadawała akcji szczególnego erotyzmu. Wygląda na to, że partnerzy znają się od dawna i mrugali do siebie.
  - Co za Kajsko! Nie sądziłam, że spotkamy się w taki sposób! - powiedział smutno chłopak.
  - Byłeś miłym facetem, ale teraz twoja dusza zostanie zabrana do pierwotnego płomienia! - dziewczyna odpowiedziała niegrzecznie.
  - Cóż, dlaczego jesteś taki okrutny! Nadal jesteśmy dziewicami, musimy żyć! - Z nieśmiałą nadzieją powiedział młody człowiek.
  - To nam nie pomoże! Niewolnicy gardzą nawet bogami!
  Trening w szkole gladiatorów był ciężki, a na nagich, błyszczących ciałach młodych wojowników widoczne są blizny.
  Tłum się ożywiał, robił zakłady, dzikie okrzyki dopingowały młodych gladiatorów, którzy najwyraźniej nie chcieli walczyć.
  Żona szejka wyjęła skórzaną sakiewkę.
  - Pięćdziesiąt złota dla Kaiski! Błysnęła swoimi dużymi zębami.
  -Zaczynać! Szejk dał znak.
  Tak różni, a jednocześnie mający ze sobą wiele wspólnego, wojownicy zbiegli się, ich ruchy były szybkie i chaotyczne. Początkowo wojownik z trójzębem próbował rzucić sieć, ale jego przeciwnik chybił i skacząc dziko na niego, zdołał rozciąć mu brzuch sztyletem. Młodzieniec odskoczył i uderzył trójzębem w pierś, ale tylko lekko zadrapał skórę. Jednak jego manewr zmusił wroga do odwrotu. Odsunął się i oparł o siatkę, uniemożliwiając zbliżenie się ukochanemu niegdyś gladiatorowi.
  - Głupi jesteście! Więc skazany na porażkę! - powiedziała arogancko dziewczyna.
  - Co się urodziło! Młody człowiek wyglądał na zmieszanego.
  Nagle retiarius z trójzębem chwycił w dłoń żwir i rzucił mu go w twarz. Manewr odniósł skutek, dziewczyna zamknęła oczy, w tej samej sekundzie trójząb przebił jej brzuch.
  Krzycząc z bólu, młody gladiator wił się, ale mimo to zdołał wbić ostrze w jej ramię. Retiarius wrzasnął i wyciągnął broń. Miecz błysnął jak błyskawica, prawie przebijając jego szyję. Gladiator cofnął się z rozciętą klatką piersiową. Młodzieniec jęknął z bólu i upuścił trójząb. Wtedy przeciwnik skoczył na niego i rzucił sztyletem. Zamach był raczej słaby, a czubek przebił ciało nogi. Retiarius krzyknął i upadł, po czym podniósł sztylet, próbował wstać, w tym momencie miecz trafił go w szyję. Tracąc już przytomność, uderzył ostrzem myrmillonu w splot słoneczny. Kochająca się niegdyś para (jak Romeo i Julia) padła martwa na żwir. Pijana publiczność śmiała się i gwizdała. Trzech ponurych niewolników z niskimi czołami i wystającymi szczękami wbiegło na arenę, spalili ciała przegranych, ale którzy otrzymali wolność duchową, rozpalonym do czerwoności żelazem. Po upewnieniu się, że nie żyją, zahaczyli ich żebrami za haki i ściągnęli ze sceny. Miejsce, w którym była krew, zostało obrzucone węglem.
  -Idą żywić się owadami. - Żona szejka Demeter obnażyła zęby. - Szkoda, że kości są za małe, zwierzęta będą głodne.
  -Nic nie będzie mięsem i ponavaristey. Szkoda jednak, że kilku z nich mogłoby okazać się całkiem obiecującymi sportowcami! Szejk warknął.
  - W Twoim łóżku? - spytała złośliwie diva.
  - Dlaczego nie! Dziewczyna jest ładna, ale chłopak może być twój. - Szejk był dość postępowy w swoich poglądach, wierząc, że żona może dobrze zabawić swoje dobrze odżywione ciało w młodym niewolniku.
  - Mały i kruchy! Nie mamy jeszcze tej samej pary? - spytała Demeter.
  - Niestety nie ma! Spójrzmy na młodą zmianę, która została do nas wysłana z sąsiedniej szkoły. Szejk uśmiechnął się.
  - Może lepiej pozwolić im dorosnąć! A potem zabijemy w ten sposób wszystkich naszych więźniów. - Nieoczekiwanie żona szlachcica okazała współczucie.
  - Wieść o buncie niewolników jest zbyt radosna i chcę ją w pełni uczcić. Dziadek potrząsnął żołądkiem.
  - O ile oczywiście Etimon cię nie wyprzedzi! - warknęła Gruba Dama.
  - Co za nicość! Tym lepiej, żebyśmy teraz wykończyli wszystkich gladiatorów i pozbawili głupca widowiska. Chodź nowicjusze! Szejk warknął.
  - To nie do końca nowicjusze. - Demeter oblizała usta
  Znów rozbrzmiewa gong i chłopcy-wojownicy wybiegają na arenę. Wyglądają na czternaście lub piętnaście lat, mają dość szerokie ramiona i klatkę piersiową. Podobnie jak poprzedni wojownicy, robi salta i biega na rękach. Wybiegając już na podium, zakładają broń, hełmy, zbroje piersiowe, tarcze i miecze. Jeden ma proste ostrze, a drugi jest zakrzywiony jak szabla. Reliefowy nacisk otwiera się i widoczne są na nim blizny. Chłopiec stojący po prawej ma zagojone rany, które przecinają jego klatkę piersiową w trzech liniach.
  Skóra jest bogato natłuszczona i błyszcząca.
  - ogłasza kierownik.
  - Na ringu występują słynni wojownicy Fudoros z zakrzywioną szablą i Saflorow z prostym mieczem. Fudoros ma sześć walk, Saflorov siedem. Wszyscy ich rywale zostali albo zabici na miejscu, albo zasztyletowani decyzją ludu. Steward wskazał palcem na widownię. Znów znaleźli się chętni do obstawienia zakładu. Szejk warknął.
  - Sto złotych monet dla Saflorowa.
  Zakłady szybko zawierano, szlachta przysięgała. Dwóch nawet walczyło. Jeden ochlapał kieliszek winem, drugi uderzył grubą nogę w twarz. Getters i strażnicy rzucili się, by uspokoić szalejącą publiczność. Żona szejka, władcza, zuchwała, gruba szczekała:
  -Do przodu! Zabić!
  Gladiatorzy zebrali się. Tym razem nie spieszyli się, testując siebie nawzajem ostrożnymi ciosami. Kiedy miecze się zderzyły, zaiskrzyły lekko, a tarcze zadrżały. Publiczności ta ostrożność bardzo się nie spodobała, wyła z niezadowolenia, kości leciały w stronę walczących. Szejk przewrócił tacę, całą zalaną winem i dżemem. Potem splunął i wrzasnął ze złością.
  - Jeśli nie będziesz walczył, każę cię powiesić do góry nogami. Kilku popychających dzikusów "janczarów" wbiegło na podium, wymachując włóczniami, demonstrując szturchanie w otwarte plecy. Saflorov przeszedł do ofensywy, atakując wściekle, kopnął swojego odpowiednika w kolano. Nastolatek cofnął się, jego miecz lekko przechylił się na bok, jego przeciwnik ciął w poprzek klatki piersiowej. Źle przykręcona płytka spadła na dno. Następne pchnięcie pozostawiło głęboki ślad na skórze, popłynęła gęsta krew. Fudoros cofnął się, jeden z włochatych wojowników kopnął go w nogi. A kiedy chłopiec się zawahał, Saflorov uderzył w hełm z taką furią, że zachwiał się i upadł. Od wstrząsu "hełm" odleciał, odsłaniając białą głowę z opuchniętym guzem na czole. Saflorow przyłożył ostrze do nerwowo falującej piersi. Zmrużył oczy na "publiczność".
  Czekając na znak. Kiedy większość przeczesuje im włosy, oznacza to zabicie, a kiedy składają dłonie w zamek, oznacza to zmiłowanie.
  Jednak miłosierdzie nie było odczytywane na dzikich twarzach. Niemal wszyscy, nawet kobiety i nastolatki, wsuwali ręce do gardeł.
  -Śmierć! Pobij go!
  Żona szejka zaszczekała kpiąco.
  - Wyszedł zbyt tanio. Daj mi to na jedną noc.
  Saflorov zawahał się, lekko naciskając na nagą klatkę piersiową pokonanego nastolatka, pojawiła się kropla krwi. Potem w rozpaczy odrzucił miecz:
  -Nie mogę! On jest moim przyjacielem.
  Hałas ucichł natychmiast, zapadła śmiertelna cisza.
  -Co! - Szejk się wkurzył. "Odmawiacie zabijania pokonanych. Oboje w klatce, po czym nastąpią straszne tortury na oczach całej szkoły gladiatorów.
  Wojownicy podskoczyli do Fudorosa, ochlapali mu twarz wodą, a następnie, aby szybciej doszedł do rozsądku, spalili mu bosą piętę rozpalonym do czerwoności żelazem. Chłopiec wrzasnął, podskoczył i od razu zarzucił sobie na szyję dwa lassa. Saflorov próbował się oprzeć, walczył z tuzinem mieczy naraz, strach dodawał mu sił. Ale jeden ze strzelców trafił go strzałą w nogę. Od trucizny młody człowiek został sparaliżowany, ale nie zabity. Związali ich obu i wsadzili do klatki. Saflorov został dźgnięty w żebra rozpalonym do czerwoności prętem, skóra zaczęła dymić, maltretowany chłopiec wytrwale znosił zastrzyki. Ale najwyraźniej tortury dwóch nieposłusznych chłopców zostały odłożone na deser.
  Żona szejka zabłysła oczami:
  - To muszą być moi mężowie. Wiesz, że jestem kreatywny.
  - Wiem, ale spójrz, potrafię być zazdrosny. Faceci są przystojni i mogą się już pobrać. Szejk uśmiechnął się.
  - Najprawdopodobniej nawet żonaty! W końcu to najsilniejsi i najzdrowsi niewolnicy, którzy powinni być płodni! Gruba kobieta mrugnęła.
  - Gladiatorzy to kolor niewoli! To oznaczałoby znęcanie się nad ich żonami. Szejk uśmiechnął się.
  - Uda nam się! Przy okazji, znowu dziewczyny.
  Teraz kobiety musiały walczyć. Na arenę weszły dwie półnagie divy w takich samych przepaskach biodrowych. Były skute na szyi łańcuszkiem - nie do rozdarcia. Broń Dwa sztylety w każdej ręce. Wiadomo, że walka będzie zacięta i niezbyt długa. Jedna dziewczyna była jasna, druga czarnowłosa, obie z dość długimi grzywami.
  -Do bitwy! - grzmiał bandyta.
  - Nie założę się! - warknęła żona szejka. "Stało się to złym omenem.
  Biedne kobiety zebrały się. To było straszne, jeden prawie od razu miał rozpruty brzuch, drugi został ranny w klatkę piersiową. Kontynuując cięcie, dziewczyny kopały stopami, dręcząc ich ciała. Popłynęło dużo krwi i nie mogli odejść i uciec. W końcu jedna z nich całkowicie pocięta upadła na kolana. Czarnowłosy roześmiał się, próbując dobić, po czym wpadł na podstępny cios spod żeber. Jęcząc, wciąż zdołała uderzyć sprawcę w tył głowy. Obie piękne okaleczone kobiety upadły na żwir, zadrżały kilka razy, zamarły. Kudłaty "Janissaries" podbiegł do nich i szturchnął ich rozpalonym żelazkiem. Wojowniczki nie poruszyły się.
  - Znowu nie jeden zakład nie zadziałał. Obaj nie żyją.
  Publiczność była zawiedziona, choć sam widok morderstwa jest bardzo przyjemny. Ale jak dotąd nikt nie wygrał.
  W tej sytuacji tylko nowa walka mogła uratować sprawę. Łatwa rozgrzewka dobiegła końca i nadszedł czas na poważne sprawy.
  Piętnastu gladiatorów w pomarańczowych tunikach z dziurami i trzema czarnymi piórami na szlamach weszło na arenę. Byli uzbrojeni w krótkie, zakrzywione miecze; w dłoniach trzymali małe kwadratowe tarcze o wypukłej powierzchni, głowy chroniły hełmy bez przyłbicy. Za tą grupą szli wojownicy w jaskrawoczerwonych tunikach, tych samych z krótkimi, ale prostymi mieczami, z małą okrągłą tarczą i żelaznymi kajdankami zakrywającymi prawą rękę, której tarcza nie chroniła, oraz rzepką chroniącą lewą nogę. Obrazu dopełniały zielone pióra na śliskich hełmach.
  Stojąc naprzeciwko siebie, ukłonili się. Tym razem zakłady były postawione na znacznie większe sumy, złoto płynęło z rąk do rąk.
  - To nie może być tak, że wszyscy zostali zabici! Powiedziała żona Szejka. Ktoś na pewno wygra!
  - Więc załóż się, że to ostatnia walka. Patrz, już jest jasno! - powiedział zmęczony szejk z irytacją.
  - Więc będzie poważnie! Tysiąc złotych drachm na czerwono. - sapnęła gruba kobieta.
  - A dlaczego na nich? - Dlaczego oni? - powtórzył dwa razy zdziwiony szlachcic.
  - Ponieważ oczy są wredniejsze!
  Kierownik coś krzyknął. Rozległ się trzeszczący dźwięk trąbki. Nawet pochodnie migotały, jakby potwory miały coś w oczach.
  Umilkły rozmowy, hałas, śmiech, przepychanki: wszystkie oczy były utkwione w walczących. Pierwsze starcie było straszne: pośród panującej ciszy rozległy się ostro uderzenia mieczy w tarcze. Pióra, odłamki hełmów, kawałki roztrzaskanych tarcz fruwały po arenie, gdy podekscytowani, dyszący gladiatorzy uderzali się nawzajem ciosem za ciosem. Od rozpoczęcia bitwy nie minęły nawet trzy minuty, a już polała się krew: czterech gladiatorów wiło się w agonii, a wojownicy deptali ich nogami. Jeden z leżących w pobliżu chwycił partnera za nogę i obrócił stopę. Spadł, rozrywając sobie rękę.
  Żona księcia, nienasycona Demeter, wrzuciła do pierścienia obgryzioną kość.
  - Czerwoni, jeśli wygrasz, dam ci kieliszek wina!
  Jak to często bywa, stało się odwrotnie, największy zawodnik drużyny, której kibicowała Demeter, został obsadzony. Trzy miecze natychmiast przebiły szeroką klatkę piersiową, a przedwcześnie podniesiona kość pozostała w dłoni pechowego przywódcy.
  Widzowie z zachwytem i napięciem śledzili krwawe koleje bitwy. Wrzeszczeli jak stado rannych byków. Lokalna elita wściekle, szalała, dopingowała bojowników. Szeregi gladiatorów przerzedziły się, bitwa rozpadła się na osobne potyczki.
  W tym momencie, gdy dostojna publiczność bawiła się i szczerze mówiąc "wariowała" chłpiąc krew, dzielni powstańcy zabili śpiących strażników. Pobedonostsev wraz z garstką dzielnych ludzi, zmiażdżywszy ochroniarzy, jako pierwszy włamał się do pałacu.
  Hałas towarzyszący zbliżaniu się rebeliantów zmusił do przerwania walki. Szlachcice, zataczając się, próbowali podnieść swoje miecze. Młody przywódca rebeliantów krzyknął głośno:
  - Co widzę! Zabijacie się nawzajem dla rozrywki łajdaków! Wskrzeszone dranie, które nie są w stanie nawet unieść miecza, ich brzuchy za bardzo przeszkadzają. Jeśli zachowała się w tobie choć cząstka pychy, odetnij tę obrzydliwość.
  Wydaje się, że gladiatorzy tylko na to czekali: rzucili się do otyłego stada.
  Służący niewolnicy odskoczyli na bok, nie chcąc umierać za znienawidzonych panów, a chłopcy nawet zaczęli rzucać w dygnitarzy tacami i jedzeniem.
  Demeter krzyknęła:
  - Zabić ich wszystkich!
  Wtedy kryształowy kieliszek do wina spadł jej na głowę, powalając sukę.
  Wiedźmin był zły. Ścinała bogatych mieszkańców miasta, siekając ich mięso.
  Nie było to trudne, ale irytujące. Obok niego walczył stały towarzysz Pass. Dziób nie pozostawał w tyle, a gladiatorzy zemścili się na swoich strażnikach.
  Posępni niewolnicy podnieśli stewarda na haku, krzyczeli:
  - Jesteśmy nasi! Niewolnicy tacy jak wy!
  - Więc udowodnij to mieczem! - krzyknęła, aż zatrzęsły się świece na wiedźmińskich żyrandolach.
  Szejk próbował uciec, ale Bik podstawił mu nogę i wylał mu miód na kołnierz:
  - Cóż, gdzie jesteś potrzebny. Bez przypraw.
  Sołncsław odciął głowy dwóm szlachcicom naraz, a kolanem zmiażdżył szczękę trzeciego. Jednak nie było już nawet pozorów walki, tylko niewolnicy zemścili się. Resztki straży uciekły, a biesiadnicy, nawet w swojej najlepszej formie, nie stanowili poważnej siły militarnej. Wszyscy zostali zabici, zanim Vedmakova ochłonęła. Tylko główny szejk jeszcze żył, Bik szarpał się za włosy. Vedmakova odpędziła bezczelnego chłopca:
  - To szlachetna osoba. Możemy się przydać!
  . ROZDZIAŁ 12
  Niemcy kontynuowali atak na Stalingrad. Wydawało się, że zostało całkiem sporo, ale ostatnie było niesamowicie trudne. Nie pomogło nawet masowe użycie "Sturmtigerów". Chociaż zniszczenia bombowców odrzutowych spowodowały ogromne. Innym środkiem były bomby napalmowe.
  Batalion dziewcząt przerzedził się, ale piękności wciąż walczyły. 20 października spadł śnieg i wszystkie piękności były boso. Pozostawiają wdzięczne ślady na białej narzucie.
  Piękne dziewczyny, poturlały się trochę w śniegu i stały się czystsze. Matryona po schwytaniu Seryożki nie mogła znaleźć dla siebie miejsca. Wciąż tracić tak mądrego i pięknego chłopca. A co go czekało w faszystowskiej niewoli? Najpierw tortury, a potem kara śmierci!
  Chłopiec rzeczywiście był bliski zastrzelenia, ale trafił do kopalni. Szesnaście godzin dziennie i skąpe racje żywnościowe, czekał na Sieriożkę bicz nadzorcy.
  Dokładniej, chłopiec jest już kamieniołomem i pracuje tam ciężko jak osioł. Ale pod ziemią jest znacznie cieplej niż na powierzchni. A wojownicy, aby nie zamarznąć, są zmuszeni skakać i biegać. A dziewczyny walczą. Oto potężny czołg "Lew". Ma działo kalibru 150 mm, skuteczniejsze i bardziej praktyczne w walkach w mieście. Fritz uwielbia ten czołg, ponieważ jest dobrze chroniony ze wszystkich stron.
  "Mysz" skrada się trochę z tyłu. Niemiecka maszyna o masie poniżej dwustu ton, była również uzbrojona w armatę 150 i siedemdziesiąt pięć milimetrów. O wiele bardziej praktyczne. Liczba karabinów maszynowych wzrosła do czterech, a zbliżenie się do czołgu nie było łatwe.
  Anyuta, Maria i Alla wspólnie próbują wyżłobić mastodonta. Starannie do niego dobrany.
  Anyuta śpiewała z entuzjazmem:
  - Jak żyliśmy walcząc, a nie bojąc się śmierci... Więc od teraz ty i ja będziemy żyć! I na gwiaździstych wyżynach i w górskiej ciszy, w wojnie morskiej i wściekłym ogniu! I wściekły, i wściekły ogień!
  "Maus" był najnowszą modyfikacją, z sześcioma karabinami maszynowymi, dwoma współosiowymi z lufami i czterema obracanymi na zawiasach.
  Maria, czołgając się po śniegu, syknęła:
  - Nigdy się nie poddamy! Przecież Jezus Najwyższy Bóg jest z nami!
  Dziewczyna, podchodząc bliżej, rzuciła w gąsienicę Myszy ładunek wybuchowy. Zadudniło pod tarczą i lodowisko pękło.
  Dziewczyny kibicowały:
  - Weź faszystę!
  Alla zamachnęła się i rzuciła we Fritza granat odłamkowy. Faszysta został wyrzucony w górę przez wybuchową falę, wraz z nim oderwane zostały głowy dwóch czarnoskórych bojowników z wojsk kolonialnych.
  Rudowłosa piękność zagwizdała:
  - Za Ojczyznę i Stalina!
  Anyuta ponownie rzuciła ładunek wybuchowy... Tym razem nie tak skutecznie, trafił w pancerz i eksplodował na powierzchni stalowej skorupy.
  Zdenerwowana dziewczyna powiedziała:
  - Och, posmarowałem się!
  I czołgał się po nową porcję materiałów wybuchowych domowej roboty. Jej okrągłe obcasy, czerwone od zimna, migotały. Prawie naga dziewczyna czołgająca się po śniegu, trochę niewygodna. Ale bądź cierpliwy. Zwłaszcza podczas ostrzału śnieg topnieje.
  Anyuta nawet śpiewała:
  - Wiem, zimno wkrótce zniknie,
  Potok płynie głośno...
  I już biegną przez kałuże -
  Boso dziewczyny!
  Dziewczyna strzela, a Arab z wojsk kolonialnych upada. Próby działania wroga w małych grupach prowadzą do poważnych strat.
  Krótkie działo Myszy ponownie strzela fragmentacją. Pociski pękają gdzieś w dymie. I dużo przerw...
  Niemcy prawie zdobyli Stalingrad... Niewiele zostało. Ale właśnie to powstrzymuje Wehrmacht przed użyciem dużych bomb i ciężkiej artylerii. Fritz pozwolił obcokrajowcom iść dalej, którym nie jest przykro.
  Maria wystrzeliła z karabinu. Faszystowski najemnik upadł i przetoczył się po kamieniach ruin.
  Dziewczyna potarła nagie piersi szkarłatnymi sutkami. Kompletnie przebrali wojowników - wskakują w szorty. Ale z drugiej strony prawie nie ma na nich trafień. Podobno nagość jakoś szczególnie chroni piękności. Skoro są w stanie przetrwać w takim piekle!
  Alla otrząsa się z mieszaniny śniegu i błota i znowu strzela. Trafił czarnego żołnierza prosto w oko. Zła suka, nic nie mów.
  Trzy dziewczyny ponownie zbliżają się do Myszy. Trudno jest przebić samochód, który ma tak gruby pancerz ze wszystkich stron. Ale wojownicy są pełni optymizmu. Jeśli nie możesz przebić się przez samą skorupę, dlaczego nie oderwać lufy.
  Ałła, bosą stopą kopiąc brudne grudy, śpiewała:
  - Nasza prawda, nasza prawda... Jak promienie słońca! Nasze jutro będzie jasne, strumienie popłyną z gór!
  Wojownicy od dawna są uzbrojeni w przechwycone MP-44. Te karabiny szturmowe mają duży zasięg. Piękno pewnie ogień. Czarni znów upadają. Wystrzeliwują fontanny szkarłatnej krwi.
  Maria, strzelając, z karabinem i zdobytym karabinem maszynowym na ramionach, śpiewała:
  - Podstępny pająk zaostrzył swoje żądło,
  I pije świętą, rosyjską krew z Rosji!
  Wszystko jest małe i małe dla jego przeciwnika, zabije,
  Kto ma miłość do Rosji!
  Miłość do Rosji!
  Dziewczyna posłała kulę w różnych "strażników", którzy wyszli ze szczelin. Piękno uśmiechało się, jej twarz, choć wychudzona, zachowała swój urok i urok.
  Ogólnie rzecz biorąc, wszystkie dziewczyny w ich batalionie są piękne. Tutaj na przykład Serafin Tatarski. Jej ojciec jest Tatarem, ale matka pochodzi z Białorusi, a Serafima odziedziczyła po niej włosy koloru dojrzałej pszenicy. Również piękna dziewczyna, bosa i prawie naga. I strzela z przechwyconego karabinu maszynowego, krótkimi seriami. A faszyści z innych wojsk czołgają się po nim.
  Serafima strzela dość celnie. Obok niej leżała złotowłosa Maria. Obie dziewczyny strzelają i śpiewają.
  - Ojczyzno! Maria zaczęła...
  - I wojsko! - Kontynuował, strzelając do Serafinów.
  Maria napisała na Twitterze:
  - Ten...
  Prowadząc ogień i uderzając w kolorowych, Serafin relacjonował:
  - Dwa bieguny!
  Maria uśmiechnęła się i zaćwierkała:
  - Na...
  Seraphim wypalił i dodał:
  - Który...
  Maria odcięła pięć, kontynuowała:
  - Trzymać się!
  Serafini, strzelając, salutując:
  - Planeta!
  Maria, strzelając, ćwierkała:
  - Pierś...
  Serafin, strzelając, mruczał:
  - Chronić...
  Maria roztrzaskała głowę faszysty i wydała:
  - My cię ....
  Serafin tnący nazistów kulami, syknął:
  - Kraj!
  Maria, posyłając celne kule, zaćwierkała:
  - Wszyscy....
  Serafim, strzelając coraz dokładniej, dodał:
  - Ludzie!
  Maria, odgarniając z czoła swoje złote, brudne włosy, śpiewała:
  - Szczur...
  Kula Serafinów i wysyłanie strzałów dały za wygraną:
  - Twój...
  Maria, uderzając faszystę w gardło, kontynuowała:
  - Ciepły!
  Blond Tatar, posyłając strzały, kontynuował:
  - Chmury...
  Maria celnie strzelała, dodała:
  - Fajny!
  Serafin, szczerząc się, ćwierkał:
  - Dobrze więc...
  Maria, strzelając celnie, warknęła:
  - Słońce!
  Serafini, rzucając się w wybuchach, syknął:
  - Zoja!
  Maria kontynuowała ze śmiechem.
  - Automatyczne...
  Serafin, jakby strzelając, szczekał:
  - Nather...
  Maria dodała celne strzały:
  - Ramię...
  Serafin dodał ze śmiechem:
  - Żołnierzu!
  Maria entuzjastycznie śpiewała, strzelając:
  - będę kopać...
  Serafima, prowadząc ogień myśliwski, dodał:
  - Grób...
  Maria powaliła Afrykanina i kontynuowała:
  - Przeciwnik!
  Dziewczynom skończyła się amunicja. I była zmuszona szybko biec w poszukiwaniu schronienia. Zaopatrzenie przez Wołgę jest bardzo trudne. Ciągłe bombardowania i ostrzał. Nadchodzi kompania posiłków z drugiej strony.
  Fontanny rozprysków i odłamków wznoszą się wokół łodzi. Szturmowcy ryczą na niebie. Tutaj wlatują Focke-Wulfy. I zrzucają bomby.
  Kilka łodzi się rozpadło. Żołnierze radzieccy toną i umierają.
  Ogień artylerii wroga jest zbyt gęsty.
  Nawet w nocy Fritz trzyma wszystko pod ostrzałem. A ich bombowce nurkujące są zużyte. W tym dziadek Yu-87. Chociaż samoloty odrzutowe weszły już do serii.
  Oto legendarny radziecki Jak-9. Walczy z niemieckim ME-309. Uzgodniona zwrotność w stosunku do prędkości i broni. Niemiec od pierwszego wezwania próbuje pokonać radzieckie auto. Ale mu się to nie udaje. Jak z kolei stara się wejść w ogon, ale nazista odchodzi z powodu dużej prędkości.
  Szybszy Niemiec z silniejszym uzbrojeniem przeciwko bardziej zwrotnemu Rosjaninowi. Ale szybki lot trwa. Faszysta używa siedmiu punktów ostrzału przeciwko siedmiu i dotyka radzieckiego samochodu. Traci prędkość i zaczyna spadać.
  Wypuszcza smużki dymu. A silnik pracuje...
  Co to za wojna! Trudno przeciwstawić się maszynie tak potężnej w uzbrojeniu jak ME-309, w której siedem stanowisk strzeleckich rekompensuje nadwagę i słabą zwrotność.
  Duża prędkość pozwala faszyście zanurkować, a czoło niemieckiego myśliwca jest dobrze opancerzone.
  Anyuta ponownie próbuje osłabić Mysz. Dziewczyna ryzykuje życiem. Jest już cała podrapana, czołga się nago przez fortyfikacje. Całe piękno w rysach i pisudze. Ale potem rzuca granat z paczką dołączoną do wybuchu. Zostaje nawet trafiona serią z karabinu maszynowego. Drapie się w ramię piękności.
  Ale z drugiej strony ładunek wybuchowy trafił w lufę 150-milimetrowego działa. A Niemiec otrzymał już znaczne uszkodzenia. Z wielkim trudem samochód rusza z miejsca i czołga się z powrotem do miejsca, w którym znajdują się jego wojska, aby wylizać rany.
  Na niebie pojawiają się Focke-Wulfy i kilka TA-152. Rozpoczynają ostrzał pozycji sowieckich. Pojawiło się również kilka najnowszych pojazdów odrzutowych HE-183. Te sępy osiągały prędkość do ośmiuset kilometrów na godzinę i prawie niemożliwe było ich trafienie.
  Dziewczyny strzelają do Niemców. Zawsze istnieje szansa na zaczepienie wroga, pomimo potężnej ochrony samolotów szturmowych przed ogniem naziemnym.
  Anyuta i Alla odzyskali przechwycony Luftfaust. Ta broń, składająca się z dziewięciu połączonych ze sobą dwudziestomilimetrowych bezodrzutowych.
  Możesz strzelać jak małe działo przeciwlotnicze.
  A wojownicy wskazują na wroga. Płynnie naciskają start... Obie piękności oparły bose stopy na gruzach, czując płynny powrót.
  Focke-Wulf z sześcioma wiatrówkami zaczyna dymić - ma rozerwany brzuch.
  Dziewczęta ryczą z zachwytu:
  - Puk! Pralka! Bramka!
  Nad głowami dziewcząt zaczynają krążyć inne niemieckie samoloty. Piękności wpadają do podziemnych przejść, unikając rakiet Focke-Wulf.
  Anyuta otrzymała szorstką piętę z błyskiem. Dziewczyna szepnęła:
  - O piekielne płomienie!
  Podeszwa dziewczyny była pokryta pęcherzami i boleśnie bolała. Chciałem szturchnąć coś zimnego.
  A na powierzchni luki trwają. Śnieg syczy z płomieni, ruiny są rozdarte. Niemcy zalewają pozycje ogniem, ale nie ma to większego sensu. Wojownicy chowali się jak myszy w norkach. Niech sami się wyprasują.
  Alla szepnęła Anyucie do ucha:
  - Myślę, że wkrótce nazistom w końcu zabraknie pary. Mają dużo siły, ale w Stalingradzie nie mają możliwości zawrócenia!
  Blondynka odpowiedziała z dumą:
  Jest nas tutaj jak trzystu Spartan! Odzwierciedlamy przeważające siły wroga!
  Rudowłosa Alla zachichotała i mrugnęła do swojej partnerki:
  - I nie ominiesz nas!
  Kiedy dziewczyny wydostały się na powierzchnię, nalot się zakończył. Pojawili się nowi czarni piechurzy. Wspięli się do przodu, a dziewczyny musiały otworzyć ogień, zmuszając wroga do kopania ziemi nosem.
  Ponownie do bitwy weszły "Lwy" i "Tygrysy". Niemcy próbowali naciskać armię radziecką czołgami ciężkimi. Co jakiś czas spadały pociski. Bardziej wrażliwy "Tygrys" starał się nie odrywać od swoich formacji. Zadudniły również moździerze.
  Dziewczęta strzelały do Niemców i ich najemników. Znokautowali przeciwników. Alla i Anyuta strzelali parami. Lufy wroga pojawiły się i opadły. Następnie nowa warstwa postępujących wrogów.
  Dziewczyny śpiewały podczas bitwy.
  Alla zaczęła, strzelając:
  - Zanim...
  Anyuta, strzelając, kontynuował:
  - Przez Ciebie...
  Alla lupanuv dodała:
  - Legia...
  Anyuta, odcinając trzy, uciszyła:
  - Wrogowie...
  Alla, przybijając przeciwników, wyrzucił z siebie:
  - Oni....
  Anyuta, zburzywszy połowę czaszki Araba, kontynuował:
  - Chcą...
  Allah, miażdżąc wroga, kontynuował:
  - Ty...
  Anyuta, strzelając, syknął z wściekłości:
  - Strzęp...
  Allah, przedzierając się przez czaszkę Araba, warknął:
  - Zniszcz...
  Anyuta, kontynuując przybijanie, syknęła:
  - Notatki...
  Alla, jakby strzelając, gwizdnął:
  - Nie bój się...
  Anyuta, oddając celny strzał, warknęła:
  - Wróg...
  Alla, strzelając jak snajper, kontynuował:
  - Sztykow...
  Anyuta, strzelając dalej, szczekał:
  - Zdolny do...
  Alla, nie przestając strzelać, syknął:
  - Siła...
  Anyuta, strzelając wściekle, warknęła, poprawiając przyjaciółkę:
  - Odwaga...
  Alla w ciężkiej ekstazie, przestrzeliwszy głowy Afrykanów, warknął:
  - Wytrzymałość...
  Anyuta, galopując ogniem, syknęła:
  - Zwiększyć...
  Alla, potrząsając rudymi lokami, kontynuowała:
  - A przeciwnicy...
  Anyuta, uderzywszy Araba w brzuch, wydał:
  - Od razu...
  Alla, strzelając ze wszystkich kalibrów, szczekał:
  - Zniszcz...
  Dziewczyny wstrzymały oddech. A po strzeleniu trochę więcej krzyknęli:
  - Jesteśmy rycerzami karabinu snajperskiego, rozlega się głos morderstwa!
  Fala nacierających wojsk kolonialnych nieco opadła. Naziści ponownie przesunęli czołgi do przodu. Pojawiły się "Tygrysy" -2 z długimi pyskami i strzelały pociskami do wszystkiego, co udało im się zauważyć.
  "Tygrys" -2 miał oryginalny kształt wieży i pochyłości płyt pancernych z boków. To sprawiło, że stał się trochę bardziej wytrwały. Wojowniczki ponownie wybrały jako cel gąsienice czołgu. Faszysta musiał być jak wąż na patelni.
  Anyuta rzuciła wybuchową paczkę, miażdżąc przedni walec "Tygrysa" -2 i zaśpiewała:
  - Spotkałem cię z prezentem... Oczywiście zaznaczyłem miejsce w trumnie!
  Alla syknęła, radośnie rzucając w faszystę dużą, wybuchową paczkę:
  - Ale Pasaranie!
  A od eksplozji długi pysk niemieckiego czołgu przekręcił się. I Tygrys Królewski zaczął się odwracać. Ponownie faszysta został ciężko ranny. Alla wzięła go i zaszczekała, rzucając bosymi stopami kawałek szkła:
  - Być tobą w dębowej trumnie!
  Szklanka, przelatując obok, wylądowała prosto w gardle Indianina z kolonialnych oddziałów niemieckich.
  Anyuta mrugnęła do swojego partnera i zaśpiewała:
  - Zanurzę głowę w tej beczce! Zanurzę wszystkich!
  Alla wystrzeliła serię z karabinu maszynowego. Niemcy ponownie zostali zaatakowani. Dziewczyna syknęła:
  - Możemy wszystko! I wygramy!
  Anyuta wystrzeliła z karabinu i powiedziała:
  - Czeka wielka wygrana! Niech nasi dziadkowie będą w chwale!
  Alla robiła salta i toczyła się, wirując jak choinka. Dziewczyna śpiewała z przymrużeniem oka:
  - Panie sukcesie, dokąd idziesz... Panie sukcesie - śmieją się faszyści...
  Niemieckie czołgi, nie oszczędzając pocisków, zwiększyły ogień. Wylewali swoje pękające prezenty. I zbliżyli się do pozycji sowieckich, starając się ominąć luki.
  Anyuta, używając drutu, jak nauczył ich uwięziony Seryozhka, podciągnął ciężką minę. "Lew" powoli czołgał się na pozycje sowieckie. Jego działo kal. 150 mm wyrzucało pociski. Dziewczyny syczały i mrugały.
  Anyuta śpiewała:
  - Niemcy-paprycy, faszyści-naziści... Koniec pacyfisty cię czeka!
  Allah powiedział z uśmiechem:
  - Pacyfizm... Głupotą jest nawet mówić o pacyfizmie, jeśli chodzi o nazistów!
  Anyuta celnym strzałem trafiła w mostek nosa Araba z gwardii kolonialnej i zaćwierkała:
  - I są kaleki w myśleniu ... A w sprawach wojskowych nie są tak silni! Wkrótce wymażemy ich z powierzchni planety Ziemia!
  Alla znów wybuchnęła, potarła nagimi piersiami o żwir i zaśpiewała:
  - Jestem rosyjskim rycerzem na kolanach dzikusów ... Zmiotę wrogów Ojczyzny z powierzchni Ziemi!
  Rudowłosa piękność mrugnęła, spoglądając w niebo. Kręciły się tam "Ramki", niemieccy kanonierzy.
  Skradało się, co chwila zatykając się w wiatrochronie niemieckiego "Lwa". A jego pistolet ciągle pluł.
  Anyuta, przesuwając minę pod gąsienicami niemieckiego czołgu, syknęła:
  - Dla Seryozha ....
  Niemiec zatrzymał się i strzelił ponownie. Pocisk eksplodował za dziewczynami.
  Anyuta powiedział:
  - Muszle mleka, kto ma mózg dziecka!
  "Lew" stał przez jakiś czas. Czy doświadczona niemiecka załoga wyczuła zbliżające się niebezpieczeństwo, czy też chciała zużyć zestaw bojowy. Ale "Lew" stał przez jakiś czas nieruchomo i wypluwał śmiercionośne pociski.
  Anyuta zauważył, że niemiecki czołg miał bardziej zaawansowane działo i strzelał częściej niż KV-2. A to oczywiście czyni ten samochód znacznie bardziej niebezpiecznym. Anyuta przeżegnała się i syknęła:
  Niech bezbożni pójdą do piekła!
  Alla strzeliła do faszysty w splot słoneczny i warknęła:
  - Nasze zwycięstwo jest nieuniknione! I wszystko dobrze się skończy!
  Anyuta również odciął Turka i zaśpiewał:
  - Chociaż wydaje się, że wkrótce życie zostanie przerwane, gdy kłopoty zapukają w jego czarny róg ... Konie rżą i krew płynie jak rzeka, i znowu ziemia ustępuje spod twoich stóp!
  Alla, namoczywszy Irańczyka, dodała:
  - Ale ziemia też ma swojego opiekuna... A między gwiazdami rozpościera się do niego... Niewidzialne ratunkiem dla zesłania Hitlera na Kołymę!
  Dziewczęta, strzelając, śpiewały unisono:
  - Złammy Adolfa, to go zaboli! Wierzę, że faszyzm zostanie pokonany! A w naszej Rosji pojawi się mesjasz, Pan narodów wszystkich krajów!
  A wojownicy nadal strzelali. Ale piechota wroga położyła się i zaczęła strzelać i rzucać granaty. Faszystowskie hordy próbowały wykurzyć dziewczyny ogniem moździerzowym. I rzucać dużo granatów.
  Allah zauważył filozoficznie:
  - Możesz wziąć numer w wyborach, umiejętności w wyborach bez wojny!
  Anyuta zachichotała i zauważyła:
  - Wojna to dziedzina, w której jakość wygrywa z ilością, wybory z reguły są na odwrót, a to jest żart!
  Wojownicy nieco się cofnęli, granaty i ich odłamki sypały się zbyt gęsto. Alla nawet stopą przechwyciła rzucony prezent i odrzuciła go z powrotem. Granat przeleciał obok i trafił nazistów w ich hełmy. A jak wybucha...
  To było tak, jakby gdzieś wybuchło kolejne ogniwo.
  Allah filozoficznie zauważył:
  - Szczęście to drugie szczęście, sukces to trzecie, ale pierwsza umiejętność!
  Anyuta zachichotała i wtrąciła:
  - Szczęście jest nagrodą za odwagę, ale nie za lekkomyślność!
  Alla wydłubała oko Hindusowi z armii kolonialnej i syknęła:
  - Kto ma szczęście, jego dusza śpiewa!
  Anyuta uśmiechnęła się i zaćwierkała:
  - Dobrze, gdy masz szczęście, to znaczy, że Bóg cię ocali!
  Dziewczyny są trochę bardziej dowcipne. Potem niemiecki "Lew" mimo to ruszył naprzód i uderzył w minę. Gąsienica wpadła na urządzenie wybuchowe i została rozerwana.
  Ranny "Lew" obrócił się i wstał... Wojownicy byli zachwyceni i śpiewali na całe gardło:
  - Lew jest kaleką w myśleniu, tygrys jest źródłem wszelkiego rodzaju kłopotów ... Nie ma nic bardziej interesującego niż człowiek na świecie!
  Anyuta ustawiła długą kolejkę, tylko obca armia podniosła się do szturmu i zaśpiewała:
  Mamy rakiety, samoloty,
  Najsilniejszy rosyjski duch na świecie...
  Za sterami najlepszych pilotów -
  Wróg zostanie zmiażdżony w proch i w dół!
  "Lew" wydaje się być poważnie uszkodzony. Zamarła, wypluwając jeszcze kilka muszelek.
  Pojawiła się zwinna Pantera. Bała się jednak wejść głęboko w pozycje wojsk radzieckich, ale zaczęła strzelać. Pociski świszczały nad głowami dziewcząt. I zniszczyli gruzy i pożary.
  Anyuta przygotowała granat do rzucenia, gotowa uchwycić moment, gdy faszystowski czołg zbliżył się w dostępnej odległości. Ale w Panterze też nie ma głupców. Niemcy strzelali, układając pociski w szachownicę, starając się nie ominąć ani jednego kawałka ziemi. I dosłownie zgrabił każdy kamień.
  Alla, klepiąc się po nagiej piersi, zauważyła:
  - Taktyka Fritza jest błędna... Ile w ten sposób osiągną?
  Anyuta zauważył dowcipnie:
  - Kura dziobie ziarno po ziarnku i przybiera na wadze znacznie szybciej niż świnia połykająca duże kawałki!
  Pantera oddała ponad osiemdziesiąt strzałów, a po wyczerpaniu amunicji zawróciła, kierując się z powrotem do swojego legowiska. W jego miejsce pojawił się nowy mastodont "Sturmtiger". Maszyna zakryła swój szeroki pień czapką. Widać więc, że ma nadzieję, że się uratuje.
  "Sturmtigr", strzelając z dystansu do pozycji wojsk radzieckich. Rakieta wystrzelona. Ziemia się podniosła i fontanna ognia wytrysnęła strumieniami ognia.
  Dziewczyny ledwo przeżyły, były dość zakryte. Anyuta był nawet lekko ogłuszony. Dziewczyna nagle zobaczyła siebie galopującą na koniu. I że dowodzi oddziałem, który zaatakował armię tatarską. A wojownicy jeżdżą z nią na koniach. Tatarzy mongolscy, nie mogąc wytrzymać ciosu, wycofują się i giną tysiącami pod kopytami.
  Z drugiej strony Anyuta wymachuje dwoma mieczami i ścina wrogów. Ale wizja została nagle przerwana.
  Alla uderza partnerkę w policzki, potrząsa nią, mówiąc:
  - Cóż, wszystko! A teraz przestań kłamać!
  Anyuta odpowiedział gniewnie:
  - Nie położyłem się, ale walczyłem!
  Dziewczyna podskoczyła z wściekłości i rzuciła granat. Teraźniejszość, przelatując obok, wylądowała w lufie czołgu "Lew". Po otrzymaniu uszkodzenia samochód pomarszczył swój ciężki bagażnik.
  Anyuta wykrzyknęła na całe gardło:
  - Jestem rycerzem Rusi!
  Alla wystrzeliła z karabinu maszynowego i warknęła:
  - odpowiedział chłopak, marszcząc brwi,
  Chcę służyć Świętej Rusi...
  Niech rozleje się morze krwi
  Ale Bóg może nas uratować!
  Anyuta upadła na gruz z gołym brzuchem i klatką piersiową. W samą porę, gdy setki serii z karabinu maszynowego przeleciały nad jej głową. Dziewczyna wystawiła język i powiedziała:
  - Szaleństwo dzielnych żołnierzy jest ratunkiem dla zawiłych generałów!
  Allah zgodził się:
  - Żołnierz jest odważny, generał jest rozważny, wróg jest przebiegły, sukces to solidarność tylko z mądrą odwagą!
  Dziewczęta ponownie otworzyły ogień i zaćwierkały solidarnie:
  Nad nim eskadry
  Rycząc zgodnie
  Adolf jest silnym głupcem -
  Sadzenie Sodomy!
  Pojawił się kolejny opancerzony "Lew". Uciekło przed nim dwóch żołnierzy, sądząc po śniadej twarzy - Arabowie. Próbowali rzucić łańcuch na hak, aby wyciągnąć opracowany czołg z pola bitwy.
  Alla i Anyuta wystrzelili, zabijając jednocześnie techników. Wojownicy śpiewali:
  - Nie niszcz siebie i pomóż towarzyszowi, pomóż innym wyjść z pożogi!
  Pojawiło się trzech czarnych. Ścigali się z łańcuchem tak szybko, jak tylko mogli, ale także zostali zastrzeleni przez dziewczyny. Co więcej, Anyuta strzelała z pistoletu, przyciskając psa bosymi stopami.
  I potrafiła uderzać przeciwników niezwykle, jak Robin Hood, trafnie.
  Allah zauważył:
  - Znakiem nie jest ten, kto trafia z powodzeniem, ale ten, kto nie trafia przy pechu!
  Anyuta rzuciła bosą stopą granat i syknęła:
  - Najdokładniejszy z wizją sztyletu może chybić, ale niewybaczalnie bystry umysł może prześliznąć się obok celu!
  Granat trafił w moździerz i zaczął eksplodować, detonując miny.
  Tak, Stalingrad nie był łatwy dla Niemców. Mam ich w upiornej cytadeli śmierci!
  . ROZDZIAŁ 13
  3 listopada Niemcy otoczyli Tichwina, aw samym mieście toczyły się walki. Armia Czerwona powoli się wycofywała. Większość miasta Baku została już zdobyta, wojska radzieckie wycofują się na półwysep. Erewan wciąż ledwo się trzyma. Stalingrad jest na krawędzi zniszczenia.
  Mimo to Stalin nakazał temu miastu się nie poddawać. Rozpoczęły się walki o Astrachań. W tym mieście Fritzowie również próbują awansować. Mocno bombardują wszystkie podejścia i niszczą infrastrukturę.
  Nadchodzi zima... A przebieg wojny staje się coraz mniej przewidywalny. Ale wydaje się, że Stalingrad się nie utrzyma. Zaopatrzenie przez Wołgę utrudnia zamarzanie i masowe bombardowania.
  4 listopada zajęto już dziewięćdziesiąt procent Tichwina. A Niemcy zbliżyli się do terytorium Finlandii. Wojska radzieckie, ponosząc znaczne szkody, nie były w stanie zebrać wystarczającej siły, aby powstrzymać wroga.
  Finowie i marionetkowe wojska szwedzkie również zaatakowały spotkanie. Użyto znacznych sił.
  5 listopada koalicja niemiecka i wojska fińsko-skandynawskie zjednoczyły się. W ten sposób podwójny pierścień zamknął się wokół Leningradu. Nowe, wielkie zwycięstwo III Rzeszy.
  6 listopada w sektorze północnym nadal toczyły się walki. Naziści rozbudowali korytarz. Sytuacja była niezwykle trudna. W Tichwinie dopalały się ostatnie resztki oporu. Niemcy wystrzelili pociski balistyczne w kierunku Erywania. Wydała trzy prezentacje. Spowodował znaczne szkody z ofiarami. Ale ostatecznie niczego nie zepsuli.
  Miasto Astrachań zostało odcięte lądem od reszty terytorium ZSRR. Sytuacja uległa eskalacji. Nowe niemieckie i brytyjskie pancerniki zbombardowały Murmańsk. Podczas ostrzału zginął komendant garnizonu i wielu oficerów.
  Zrobiło się jeszcze gorzej.
  A 7 listopada naziści włamali się do Wołchowa i ostatecznie zmiażdżyli Tichwina oporem wojsk radzieckich. W ten sposób różnica w stosunku do Leningradu gwałtownie wzrosła. Stało się jasne, że miasto w blokadzie raczej nie przetrwa.
  8 listopada w końcu odbyły się długo oczekiwane testy czołgu Lev-2. Maszyna miała zmodyfikowany układ. Silnik, skrzynia biegów i skrzynia biegów znajdowały się w jednym miejscu iz przodu, a przedział bojowy z tyłu.
  Niemcy pod wodzą Porsche wykonali samochód energicznym wysiłkiem w rocznicę puczu.
  Rzeczywiście, dzięki niższej sylwetce, przy zachowaniu uzbrojenia i pancerza "Lwa", masa samochodu została zmniejszona do sześćdziesięciu ton, przy silniku o mocy 1200 koni mechanicznych. Testy bojowe wykazały, że okazał się całkowicie akceptowalnym czołgiem. Dokładnie to, czego potrzebujesz!
  Połączenie dobrych właściwości biegowych i pancerza.
  Führer jednak nie był zadowolony. Domagał się wzmocnienia pancerza burt i rufy, a także umieszczenia armaty 88 mm z lufą o długości 100 EL.
  Kolejnym pojazdem testowym był E-100. Ten czołg okazał się jednak zbyt ciężki: 140 ton, ale ma doskonałą ochronę ze wszystkich stron i uzbrojenie Myszy. Generalnie seria "E" zapowiadała się niezwykle obiecująco. Niemcy najwyraźniej nie tracili czasu.
  Zademonstrowano również czołg "Bary" z silnikiem o mocy 1000 koni mechanicznych, jednak samochód wydawał się Hitlerowi niewystarczająco chroniony.
  Pokazany na rocznicę i różne rodzaje samolotów. W szczególności samoloty szturmowe i modyfikacje ME-262. A także TA-183. Cała parada technologii.
  Wraz z potężnymi wyrzutniami gazu są w stanie wyburzyć całe miasta i wioski.
  Tutaj faktycznie zademonstrowali bardzo silne systemy zniszczenia.
  Panther-2 również przeszedł testy, ważąc pięćdziesiąt ton, miał 150-milimetrowy nachylony przedni pancerz i działo King Tiger. Pancerz boczny miał 82 mm, pod kątem. Taki czołg mniej więcej odpowiadał Hitlerowi, więc był w stanie wytrzymać trzydzieści cztery w walce w zwarciu.
  Ogólnie rzecz biorąc, naziści przeczesywali menażerię.
  Przekazane i przetestowane myśliwce "Gotha" zdolne do osiągania prędkości tysiąca stu kilometrów na godzinę.
  Krótko mówiąc, poddali się.
  Wołchow upadł 9 listopada. Sytuacja osiągnęła punkt kulminacyjny. I znowu sowieckie czołgi próbowały kontratakować.
  Gringeta zamarł w pobliżu pistoletu. "Churchill" -2 stanął przed radzieckimi pojazdami i wypluł amunicję.
  Córka Pana, Jane, liczyła trafienia. Radzieckie czołgi zwolniły, gdy wjeżdżały do rowu. I to było używane przez niemiecką menażerię.
  Nicoletta wzięła go i zaśpiewała:
  - Angielski wojownik nie boi się śmierci,
  Pod rozgwieżdżonym niebem śmierć nas nie zabierze!
  Bo lew w koronie będzie walczył dzielnie,
  Załaduję potężny karabin maszynowy!
  Malania skinęła głową z aprobatą.
  - To wspaniałe! I my też będziemy pobierać opłaty!
  Pistolet działał bardzo aktywnie. Muszle migotały jak zapałki, zostawiając kontury w powietrzu. Tak, energiczne dziewczyny dały się złapać. A co najważniejsze dokładne.
  Gringeta, kiwając głową, posłała pocisk w podstawę wieży trzydziestki czwartej. Wymamrotał:
  - To jest śmierć! Przyjdzie do moich wrogów! I wiem, że odtąd czeka na wąsatych wrogów!
  Nicoletta powiedziała z uśmiechem:
  - Wszystkie zwierzęta kłaniały się wąsatemu... Żeby mógł zawieść tego przeklętego!
  Gringeta znowu się roześmiał i strzelił, sycząc:
  - Mój pocisk jest najcelniejszy. Na pewno tam dotrzemy!
  Nicoletta podniosła palec wskazujący i powiedziała:
  - Pif, Paf - chybione! Szary króliczek odskoczył!
  Gringeta, strzelając, śpiewał:
  Każdy wybiera dla siebie
  Kobieta, religia, droga...
  Służ diabłu lub prorokowi
  Każdy wybiera dla siebie!
  Jane potrząsnęła głową i zaprotestowała:
  - Na pewno nie w ten sposób! Dziewięćdziesiąt dziewięć procent wiary zależy od urodzenia, a nie od wiedzy. Tutaj należymy do Kościoła anglikańskiego... A jeśli spojrzeć, to na jakiej podstawie? Czy to jest nasz wybór?
  Gringeta zachichotał i zauważył:
  - Osobiście byłem w wierzącej rodzinie, ale teraz coraz bardziej skłaniam się ku ateizmowi!
  Nicoletta zachichotała i wystawiła język.
  - Ateizm... To ciekawe!
  Malania zauważyła filozoficznie:
  I daleko od wszystkiego! Kiedy nie ma Boga i nie ma sił nadprzyrodzonych, wtedy każda religia jest fałszywa!
  Gringeta skinęła głową, ochoczo potwierdzając:
  - To jak komuniści! Wpadli na pomysł, że wszystkie religie to tylko ludzkie fantazje. I na tym zbudowali doktrynę!
  Malanya wykrzywiła sceptycznie usta.
  - A co ich czeka po śmierci?
  Gringeta zaśmiał się mięsożernie. Wystrzeliła pocisk, przecinając kadłub innego radzieckiego czołgu i odpowiedziała:
  - Tutaj można dużo wymyślić... Nawet wskrzeszanie umarłych siłami nauki!
  Malania wspominała, uśmiechając się:
  - Przeczytałem jedną książkę o świecie przyszłości. Istnieje już kosmiczne imperium. Nie ma śmierci, starości, choroby. I oczywiście głód ... To prawda, że większość populacji nie ma pracy, ale wystarczy dla wszystkich.
  Na przykład samochody są rozdawane za darmo. Są też maszyny elektroniczne, za pomocą których utrzymują kontakt z całym światem.
  Nicoletta zauważyła całkiem poważnie:
  - Postęp jest szybki. Spójrz na te czołgi... Jak bardzo się rozwinęły i stały się doskonalsze. Mimo to "Churchill" -2 nie może być porównywany z "Matyldą".
  Malania zgodziła się z tym:
  - Tak, czołgi posunęły się naprzód ... To jest szyk!
  Kolejny atak sowieckich czołgów ugrzązł i nastąpiła przerwa.
  10 i 11 listopada Niemcy przeprowadzili małe operacje ofensywne, wycinając zakręty na północy.
  Wojska radzieckie próbowały kontratakować na północ od Stalingradu, ale nie odniosły większego sukcesu. W mieście stały już ostatnie domy. Zniszczony w tym samym czasie, do ziemi. Ale na razie Stalin kazał dotrzymać tego do końca.
  Miasto Baku jest prawie zdobyte. Ale szyby naftowe płoną, a między nimi wybuchają walki. Niemcy ciągle bombardują.
  Bitwy w Astrachaniu osiągnęły swój szczyt...
  12 listopada Turcy przypuścili atak na Erywań. Ciśnienie zostało odparte. Osmanowie cierpieli. Ale fau został ponownie zwolniony. 13 listopada Niemcy zajęli ostatnie dzielnice Baku - ogłaszając zdobycie miasta. Tylko na półwyspie wciąż toczyły się walki, a niebo było czarne od płonących studni.
  14 listopada naziści rozpoczęli szturm na Murmańsk. Użyli artylerii i samolotów...
  Stalingrad płonął, ale przesunięte posiłki sowieckie pozwoliły się utrzymać. Choć tylko na obrzeża miasta i kosztem kolosalnych strat.
  Podczas ataku na Murmańsk zebrała się duża armada pancerników, a także zbliżyły się lotniskowce. Miasto było ściśnięte jak walec plazmy. A oni bombardowali i strzelali.
  15 listopada wojska faszystowskie ruszyły do ataku na miasto, jedyny niezamarzający port na Oceanie Arktycznym. W walkach brały udział "Myszy", a nawet czołg "Szczur", który naziści chcieli wypróbować w praktyce.
  Jednak "Szczur" był nieco rozczarowujący. Najpierw posunęła się naprzód, a potem utknęła w zaspach. I zatrzymał się na obrzeżach miasta. Niemcy nie byli całkiem gotowi do ofensywy. Ale ostrzał nie ustał. 16 listopada hitlerowcy praktycznie zakończyli oczyszczanie z ropy, płonących szybów. Ale część półwyspu była dla nich niedostępna z powodu pożarów, które sięgały siódmego nieba.
  17 listopada naziści zdobyli ostatnią odnogę delty Wołgi i tym samym dokładniej zablokowali Astrachań. Baku od dawna jest odcięte.
  Erewan również został szturmowany. Miasto położone jest na wzniesieniu, bardzo dogodnym do obrony, ale trudno je szturmować zwłaszcza czołgami.
  18 listopada wojska radzieckie ponownie przetestowały siłę nazistowskiej obrony na północ od Stalingradu. To osłabiło atak na to, co zostało z roku nad Wołgą, ale było warte wymiernych strat.
  19 listopada Niemcy wstrzymali natarcie na Murmańsk z powodu ciężkich strat.
  Tak więc opętany Führer nie mógł w żaden sposób wyciągnąć licznych drzazg ze swojej pozycji. Nie powiodły się nazistowskie plany zakończenia ZSRR przed zimą.
  Najgorsze było to, że Japonia zawiesiła ofensywę z powodu zimna i ogromnych strat w sile roboczej. Tyle tylko, że samuraje zwiększyli produkcję własnych trzydziestu czterech i licencjonowanych Panter. I mogą sprawić kłopoty latem przyszłego roku.
  20 listopada Niemcy częściowo ugasili pożary i oczyścili większość półwyspu.
  21 listopada wojska radzieckie ponownie zaatakowały Niemców, a nawet zaklinowały się kilka kilometrów na północ od Stalingradu. Naziści musieli osłabić swój atak i spróbować odzyskać swoje pozycje.
  Walki, jak to się mówi w takich przypadkach, są na poziomie dziwaka!
  22 listopada naziści próbowali posuwać się naprzód w regionie Turkmenistanu. Po przejściu dziesięciu kilometrów zostali zatrzymani. Ale 23 listopada, po wprowadzeniu brygad szacha do bitwy, ponownie posunęli się naprzód. Sytuacja bardzo się pogorszyła w regionie Azji Środkowej.
  24 listopada znaczących zmian na frontach nie było...
  25 listopada hitlerowcy wznowili atak na Murmańsk. Rzucaj nowe części do bitwy. Ale na razie nie ma sensu.
  Nadszedł 26 listopada - jedenaście lat od wyborów do Reichstagu, po których Hitler został mianowany kanclerzem Rzeszy.
  Po raz pierwszy na froncie pojawił się najnowszy czołg E-100.
  To była praktyka bojowa takiej maszyny.
  Czołg wyglądał na dość długi, prawie spłaszczony. Wystawała z niego długa lufa działa kalibru 128 mm. I przedni pancerz pod kątem czterdziestu pięciu stopni. I jest pochylony z boków.
  Czołg E-100 poruszał się dzięki najnowszemu silnikowi o mocy 1500 koni mechanicznych, szybciej niż Maus. A pociski odbijały się od niego.
  A w aucie pojawiła się wesoła czwórka Magda, Krystyna, Gerda i Charlotte.
  Dziewczęta urodziły dzieci dla Führera i pozostawiły je pod opieką specjalnych niań SS.
  I właśnie przybył na front. Dziewczyny są bardzo zabawne. Tęsknili za bitwami. A tutaj jest tylko okazja do wyrażenia siebie. Weźmy wreszcie ten północny Sewastopol.
  I ustanowienie dominacji III Rzeszy na Oceanie Arktycznym. Jak długo jeszcze wojna może się tak naprawdę ciągnąć? I cała czwórka myśli: czy chociaż razem z nimi coś się zmieni?
  W pobliżu Murmańska nie jest zbyt mroźno - Prąd Zatokowy izoluje. Dziewczyny są w bojowym nastroju. Każdy miał parę - chłopca i dziewczynkę! Więc możesz się cieszyć.
  Magda i Christina krążyły wokół pistoletów. Zbiornik jest nowy i łatwy w obsłudze. Z boków chroni go pochyły pancerz o grubości 120 mm oraz kolejna tarcza o grubości 50 mm. Więc samochód nie może być przebity ze wszystkich stron.
  Dziewczyny gwizdały piosenkę. Są wielkie w sercu.
  Gerda zauważyła z uśmiechem na bursztynowych ustach:
  - Teraz mamy wspólnego potomka z Hitlerem. Jesteśmy członkami rodziny królewskiej!
  Charlotte zachichotała, gdy zauważyła:
  - I dalej - tylko zera!
  Czołg "E" -100 zbliżył się do pozycji sowieckich. Wszystko wokół było tak zniszczone, że strzały ze strony Sowietów były rzadkością, najczęściej z lekkiej broni palnej.
  Magda wycelowała z armaty 128 mm i wystrzeliła w sowiecką srokę. Miodowa blondynka śpiewała:
  - Jestem tygrysicą i mam uśmiech... A wściekły tygrys rozerwał wszystkich na strzępy!
  Sowiecka czterdzieści pięć wycofała się, kilku rosyjskich żołnierzy zginęło.
  Magda mruczała jak kot:
  - Jestem supermanem, moja metoda jest prosta... Odgryzę tych, którzy mają wełniane ogony! A potem dziewczyna zaczęła się śmiać. Cóż, zupełnie jak dzika bogini.
  Hitlerowskie prostytutki wstrząsnęły czołgiem. I sami wskoczyli do samochodu z pochyloną zbroją.
  Ale wtedy wojownicy zawrócili swój samochód. Charlotte, ta piękność z miedzianymi włosami, jak śpiewa:
  - Tsok, tsok, tsok ... Rzuć strumień! Nazistowska kawaleria zjadła cały piasek!
  A potem, Charlotte, jak jej się śmiać chce... Nawet szczęknęła zębami. I znowu zbiornik się zakręcił. Niemcy zburzyli ogrodzenie z drutu kolczastego. Maszyna wielkości Tyrannosaurus rex zawarczała nieprzyzwoicie. A wojownicy odsłonili swoje słodkie i mięsożerne twarze.
  Dziewczyny przetrwały w sobie i urodziły dzieci od Adolfa Hitlera. A to już coś mówi. Piękne ryjówki, ale jednocześnie moralizatorzy. Tutaj zmiażdżyli żołnierza radzieckiego, który wpadł pod koła. I wcisnęli w ziemię działo kalibru 76 mm. Przejechaliśmy to. Spłaszczona stal. Wojownicy pokazali akrobacje figurowe. Muszle wydawały się bardziej nieszkodliwe niż groch w grzechocie, którą potrząsa dziecko. Kolejnym działem, które spłaszczył E-100, było 85 mm.
  Magda zachichotała.
  - A my miażdżymy Rosjan jak pluskwy!
  Krystyna poprawiła przyjaciółkę:
  - Bardziej jak niedźwiedzie! Niedźwiedź to duże zwierzę!
  Rudowłosa Charlotte dodała, obnażając kły:
  - I ząb!
  Niemieckie czołgi przedarły się przez linie obronne miasta. Wojska radzieckie walczyły bardzo ciężko. Wszyscy chwycili za broń. W milicji walczyli nawet dziesięcioletni chłopcy. Było też dużo dziewczyn. Zebrali się wszyscy mieszkańcy, ale broni było za mało. We wszystkim przejawiał się masowy heroizm. Pionierzy, używając domowej roboty materiałów wybuchowych lub wiązek granatów, zbliżyli się do nazistowskich czołgów i rzucili się pod tory - umierając za ojczyznę.
  Czołg E-100 otrzymał pewne uszkodzenia. Jednemu z chłopców udało się przedrzeć przez ciężką minę. Sam zginął, ale uszkodził niemiecki samochód. Walec pękł i część gąsienicy odleciała. Wielki samochód zwolnił. Potem kilku wojowników rzuciło wiązkami granatów, rozbijając grube gąsienice.
  E-100, po przekroczeniu linii frontu, stracił mobilność.
  Gerda wycelowała sześć karabinów maszynowych i włączyła je, gdy żołnierze radzieccy próbowali kontratakować. Dziesiątki Rosjan i przedstawicieli innych narodów Rosji upadło, przeszyte kulami z karabinów maszynowych. Żołnierze radzieccy pobiegli jednak naprzód. Rzucali granaty i ginęli. Część odłamków dotarła do E-100, ale karabiny maszynowe działały prawidłowo. A diabeł Gerda jest taki dokładny. A jej kule prawie nigdy nie lecą na marne.
  A rosyjscy żołnierze giną...
  Christina została wystrzelona z szybkostrzelnego działa 75 mm, pocisków odłamkowych i ze współosiowego karabinu maszynowego. Rudowłosa bestia, rozdzierająca kulami radzieckich żołnierzy, syknęła:
  - Jestem nosicielem śmierci ... Sam szatan jest dla mnie rudy!
  Magda nieśmiało zauważyła:
  - Cóż, nie musisz. Szatan jest wrogiem Boga i jest skazany na jezioro ognia!
  Christina uderzyła bosą stopą w metal i ryknęła:
  A co z jeziorem ognia? Moje włosy są jak płomień!
  Gerda powiedziała z uśmiechem:
  - Sam Führer wybaczy nam wszelkie grzechy... Dokładniej, samo pojęcie grzechu, czy jest ono zasadniczo przestarzałe?
  Magda wzruszyła ramionami.
  - Chcesz powiedzieć, że pojęcie grzechu jest przestarzałe...
  Gerda ponownie włączyła karabiny maszynowe, tłumiąc desperacki kontratak rosyjskich żołnierzy. Kule zabijały ich jak dary z piekła rodem. W tej modyfikacji E-100 jest bardzo mocno chroniony. Aż osiem karabinów maszynowych, dwa współosiowe z armatami, a reszta sterowana była na zawiasach. I uderzyli bardzo mocno.
  Gerda ryknęła z uśmiechem:
  - Grzech, to podstawa istnienia Trzeciej Rzeszy! Nasza religia jest naprawdę wiarą bestii!
  Rudowłosa Christina, strzelając z armaty i zabijając rosyjskich żołnierzy, śpiewała:
  - Moja czuła i łagodna bestio... Uwielbiam twoje kły, uwierz mi! Moja piekielna bestia z zębami!
  Jedno z radzieckich dział przeciwlotniczych ponownie trafiło w lodowiska i je rozbiło. E-100 w końcu się zatrzymał. Magda jednak ukarała irytujące działo przeciwlotnicze, zasłaniając je ciężkim ładunkiem. Cóż, tory zostały zerwane.
  Marszcząc brwi Gerda wezwała holownik i zapytała:
  - Wyciągnij nas, proszę! umieramy! Tory są zepsute!
  Odpowiedź nadeszła natychmiast:
  - Holownik będzie!
  Christina śpiewała z uśmiechem:
  - To jest ruch! Wrogowie do stracenia!
  Magda strzelała do pistoletu, który rosyjscy żołnierze próbowali wyciągnąć do bezpośredniego ognia. Rozbiła beczkę i rozrzuciła żołnierzy radzieckich w różnych kierunkach. Jeden z żołnierzy został rozdarty na pół i walczył w agonii.
  Blondynka Christian przeżegnała się i wznosząc oczy ku niebu, modliła się:
  - Wybacz mi Panie! Za mimowolny grzech i morderstwo!
  Christina zachichotała i zauważyła:
  - Nie, to niemożliwe! Musisz być twardy jak skała! Stań się dla nas skałą!
  Magda z przekonaniem odpowiedziała:
  - Jest tylko jedna skała - Jezus Chrystus!
  Czerwony diabeł warknął:
  - Jezus był pacyfistą! A naszą wiarą i zawodem jest wojna!
  Czołg E-100 był holowany i ciągnięty w kierunku pozycji niemieckich. Gerda z uśmiechem królowej śniegu zauważyła:
  - Rolki są najbardziej wrażliwą częścią zbiornika. I z tym trzeba walczyć!
  Charlotta potrząsnęła głową.
  - Nie przykrywać osłonami całych rolek. Nie jest to możliwe, ponieważ część gąsienic nadal będzie czynna!
  Magda zaproponowała:
  - A jeśli sprawisz, że rolki będą małe i bez palety?
  Rudowłosa diablica zachichotała i pokazała swoje perłowe zęby:
  - A jak nadać im większą prędkość?
  Magda potarła metal bosą podeszwą i zasugerowała:
  - A jeśli używasz silników elektrycznych?
  Charlotte ściągnęła brzuch i skręciła kark.
  - Możliwa opcja... A czołgi będą się mniej palić!
  Magda powiedziała ze łzami w oczach:
  - To kiedy dostaniemy się do piekła, będzie płonąć i płonąć jak pochodnie!
  Rudowłosa warknęła:
  - No i co z tego... A anioły powstają z jasnego płomienia! Bądźmy aniołami!
  Christina wzięła go i zaśpiewała ogłuszająco:
  - Nie jestem aniołem, tylko diabłem, ale dla ludzi stałem się świętym.... Dostać wrogów kalkulacji, pod katem tak nieziemskiego bólu!
  Dziewczyny milczały... Szturmowcy wirowali na niebie, huczała armata. A bomby padały i padały... Jak prawdziwy grad zniszczenia i dewastacji.
  Murmańsk płonął, a ludzie umierali. Niemcy wystrzelili nawet pocisk balistyczny. Mało skuteczna broń. Łatwiej jest zrzucić pięciotonową bombę z Yu-488, będzie to zarówno dokładniejsze, jak i tańsze.
  Christina jako pierwsza wyskoczyła boso na śnieg, gdy czołg został zabrany na parking awaryjny. Tam byli serwisanci. Dziewczyny przeniosły się do ciepłej chaty. Połóż się na materacach. Gerda i Charlotte zaczęły grać w kieszonkowe szachy.
  Magda i Krystyna zaczęły robić prasę, żeby ich brzuszki były wypukłe i nie opadały podczas ciąży. Pięknie drżeć w lędźwiach wojownika. Jeszcze świeże, ale to już kobiety, które urodziły dzieci. A umieranie nie jest już takie straszne - jest ktoś, kto będzie kontynuował wyścig! Nawet z nasieniem takiego drania jak Hitler.
  Ale dziewczyny z batalionu SS "Tygrysy" Fuhrera są naprawdę czymś w rodzaju Boga. I już nie pogański bóg, ale coś Wszechmocnego i niepojętego w swoim geniuszu.
  Gerda rozegrała gambit króla i rozwinęła silny atak. Charlotte uparcie się broniła. Doszło do wymiany ciosów. Ale wszystko skończyło się wzajemną eksterminacją i remisem. Potem Magda i Krystyna zaczęły grać w szachy. A Charlotte i Gerda zaczęły robić prasę i pompki. Dziewczyna aktywnie utrzymywała formę.
  Magda, grając i popychając przeciwnika, zauważyła filozoficznie:
  - Nadal jest dziwnie...
  Christina zapytała z niewinnym uśmiechem na ustach:
  - Co jest dziwne?
  Blond superman odpowiedział:
  - Fakt, że biel jest kolorem dobra, ale to oni pierwsi rozpoczynają wojnę!
  Czerwony diabeł racjonalnie zauważył:
  - Ale my też jesteśmy dobrzy... Ale bolszewicy pierwsi zaatakowali Rosję!
  Magda zaśpiewała w odpowiedzi smutnym tonem:
  - Ale wszystko kwitnie przed nami, wszystko płonie za nami ...
  Krystyna odpowiedziała wyraźnym głosem:
  - Nie musisz jęczeć! Z nami jest ten, który zadecyduje o wszystkim za nas!
  Gerda śpiewała dalej:
  - Wesoły, nie ponury, chodźmy do domu - blond sportowcy będą naszą nagrodą!
  Po tym cała czwórka wybuchła śmiechem... Pojawił się nastolatek z obsługi i dał dziewczętom kanapki z masłem, serem, kiełbasą i suszonymi owocami. Dziewczyny jadły i były wyczerpane w upale. Piękności zasnęły. Dobrze, gdy jesteś młody i zdrowy - możesz spokojnie zasnąć.
  Następnego dnia, 27 listopada, E-100 został tylko częściowo przywrócony. Dziewczęta nie brały udziału w ofensywie. Ale z drugiej strony, w jednym bikini i boso przez zaspy, uciekli. Patrzono na nich jak na szaleńców, pędzących prawie nago na zimnie. Ale dziewczyny generalnie akrobują. To wyjątkowi ludzie przyszłości!
  Gerda zrobiła krok do przodu. I nie taka bosa Gerda, jak w bajce Andersena. Ale też odważny i zahartowany. A jednocześnie stała się urodzoną zabójczynią. Szybka dziewczyna, z silnymi mięśniami.
  Jednak wszystkie cztery dziewczyny są dobre. Pędzili w szybkim tempie pięćdziesiąt kilometrów i wracali. Potem wykonali serię ćwiczeń, śpiewali i kołysali się. Trochę praktyki w strzelaniu.
  Dopiero następnego dnia czołg E-100 został naprawiony. No i nie jest tak źle. Co więcej, w tej superciężkiej maszynie zastosowano oryginalny układ rolek, odmienny od naprzemiennego, co zwiększało właściwości jezdne na śniegu, ale stwarzało pewne problemy dla mechaników z przyzwyczajenia. Chociaż po prostu łatwiej jest zamontować E-100 niż "Tygrysa" czy "Panterę".
  28 listopada hitlerowcy zdołali przedrzeć się nieco głębiej w Murmańsku. Ale opór wojsk radzieckich jest po prostu niezrozumiały. I nawet szesnastocalowe pociski pancerników Wielkiej Brytanii i Niemiec nie mogły złamać woli obrony.
  Ale naziści wciąż posuwali się naprzód. Czołg E-100 przejechał kilka przecznic w ciągu dnia, ale ponownie uszkodził gąsienice. Ale tym razem naprawa zajęła tylko kilka godzin. 29 listopada dziewczęta terminatora zderzyły się z czołgiem KV-3. Radziecki samochód kilka razy uderzył w przedni pancerz, ale pociski odleciały ze zbocza. Magda odpowiedziała ogniem na rosyjski czołg, podpalając go jak stos ułożonych pochodni.
  Christina zapytała swojego partnera z kpiącym uśmiechem:
  - Nie żal ci w ogóle tych Rosjan?
  Magda szczerze odpowiedziała:
  - Żal mi wszystkich, nawet tych, którzy nie są godni litości!
  A dziewczyna westchnęła ciężko, zwracając oczy ku niebu. Wojownicy starali się działać coraz ostrożniej. Aby nie rozpraszać się naprawami. Działa 128 mm i 75 działały jak osły. Mimo to zbiornik został uszkodzony.
  Jedna ze ścian eksplodowała i runęła na samochód. Porysowany i lekko wgnieciony pancerz.
  30 listopada naziści posunęli się jeszcze dalej. W niektórych miejscach jechałem nawet do centrum miasta. Ale tego samego dnia celny strzał z czterdziestu pięciu uszkodził lufę armaty 128 mm, a dziewczyny zostały zmuszone do ponownego wstania w celu naprawy. I podobno dłużej.
  Potem cała czwórka postanowiła walczyć zamiast czołgu, jak zwykła piechota. Piękności próbowały walczyć, walcząc w jednym bikini. Ale na mrozie dziewczyny mogły wytrzymać tylko kilka godzin w takiej półnagiej postaci, a potem pobiegły się rozgrzać.
  Gerda zakopała się w śniegu, strzelała z najnowszego karabinu maszynowego MP-44 i dość aktywnie zabijała rosyjskich żołnierzy. Oto ona, bosa dziewczyna z siwymi włosami, uderzyła w głowę pułkownika Armii Czerwonej. I ona powiedziała:
  - Nie, nadal jestem Aryjczykiem!
  Charlotte, która zbliżała się z drugiej strony, zachichotała:
  - Jesteś wojownikiem, który przynosi śmierć wrogom. - Wtedy rudowłosa, bosonoga dziewczyna strzeliła do majora i trafiła go prosto w oko. Ładnie się uśmiechnął. - Widzisz, strzelam równie dobrze!
  Gerda dała kolejkę, dobijając członka Komsomołu, a kapitan wojsk rosyjskich pokazała kły suce:
  - Tak, strzelasz, a ja widziałem! Jak piła łańcuchowa!
  Charlotte rzuciła odłamkiem szkła gołymi stopami. Uderzył porucznika armii rosyjskiej w szyję i zaćwierkał:
  - I oto jestem, param się szkłem!
  Gerda biegła przez śnieg, zostawiając nagie, pełne wdzięku ślady stóp. Biegła pochylona. Wtedy tygrysica przewróciła się i zrobiła salto. Przekręciła się i wsunęła głowę w podbródek radzieckiego żołnierza. Wypluł krew. Gerda bosymi stopami ścisnęła gardło i udusiła Rosjanina.
  Rudowłosa diablica Charlotte udusiła pioniera. Tak paskudne i złe okazały się dziewczyny.
  Magda zabijała też rosyjskich żołnierzy, ale nie dotknęła dzieci. Nie, nigdy nie podniesie ręki na dziecko. I ogólnie przelanie krwi nie sprawiało jej przyjemności. Mimo to jest tygrysicą z batalionu SS i musi wykonać rozkaz.
  Tutaj Christina rzuciła sztyletem w chłopca, który wyglądał na około dwanaście lat. Już okrutny. Nie, dorośli nie powinni zabijać dzieci!
  Magda przeżegnała się i szepnęła:
  - Wybacz Panu! Jesteś dla mnie obrzydliwy, ale wojna to wojna!
  I blondyn strzelił do rosyjskiego snajpera, ten upadł, przeszyty celnym trafieniem w nasadę nosa. Niestety, pojawiła się słynna czwórka. Dziewczyny najpierw zabiły Brytyjczyków i częściowo Amerykanów, ale teraz się podjęły
  Rosjanie. Takie są szczerzące się uśmiechy drugiej wojny światowej. Uśmiechy, które pokazują najbardziej prawdziwe i ostre kły!
  Christina potarła bosą stopą o drewno, wciąż czując chłód i zauważając:
  - Brzydki? A czego wy chcecie od rudowłosych czarownic!
  . ROZDZIAŁ 14
  Niemcy stopniowo wstrzymywali działalność. W tym lotnictwo - i wymuszone ze względu na pogarszające się warunki pogodowe. Nie do końca udało się wypełnić zadania postawione w przededniu ofensywy. To prawda, że \u200b\u200bKaukaz jest praktycznie zdobyty. Produkcja ropy w Baku jest pod kontrolą. ZSRR stracił swoje największe źródło ropy. To prawda, że \u200b\u200bsami Niemcy wciąż muszą spędzać czas na przywracaniu studni. Schwytany i Karelia, Archangielsk, część północnego wybrzeża. Całkowicie odcięty od komunikacji z resztą Rosji Leningrad. Niektóre inne terytoria są przechwytywane w centrum. Okupowana jest również połowa Turkmenistanu. Japonia zdobyła całą Mongolię, a także wcisnęła się do Azji Środkowej i częściowo utworzyła przyczółki za Amurem, w regionie Usuri. To prawda, że \u200b\u200bsamurajom udało się nieco mniej. Władywostok jest całkowicie zablokowany i jest ostrzeliwany.
  Moskwa oddalona jest o około 200 kilometrów. I już Niemcy mogą bombardować stolicę pociskami balistycznymi i bombardować samolotami odrzutowymi. Ale zimą i mrozem Wehrmacht stracił możliwość przeprowadzenia dalszej ofensywy. Zwłaszcza wojska kolonialne: Indianie, Afrykanie, Arabowie są bardzo zimni. I stracili większość swoich zdolności bojowych. Nie skorzystać z takiej sytuacji to grzech. Armia Czerwona, choć poniosła ogromne straty, była również poważnie uszczuplona.
  Rzeczywiście, Sztab Generalny zdecydował, pomimo wszystkich trudności z zaopatrzeniem i utratą Kaukazu, przeprowadzić zimą kilka dużych operacji ofensywnych. Nawet jeśli faszyści nie odważą się zimą wytknąć nosa, my ich uszczypniemy i zmiażdżymy.
  W każdym razie zmusimy ich do walki w najgorszych warunkach pogodowych.
  Wasilewski, szef sztabu generalnego i wiceminister obrony, całkiem logicznie zasugerował, że ZSRR nie będzie w stanie wygrać technologicznego wyścigu z całą Europą i Afryką, w dodatku z Azją.
  Pod tym względem w ciągu zimy przewaga wroga, zwłaszcza w lotnictwie, będzie tylko rosła. Tak, oczywiście, radzieccy projektanci już opracowali i nadal rozwijają nowe, bardziej zaawansowane czołgi. W szczególności T-34-85 z większą wieżą i potężnym działem. Cóż, IS-2 ze 122-milimetrowym działem jest już w drodze. Ale Niemcy też nie będą stać w miejscu. Poza tym nawet nowe samochody nie są wystarczająco dobre, aby pokonać Lwa lub jakikolwiek ciężki samochód.
  I jest mało prawdopodobne, aby teraz udało się osiągnąć przewagę liczebną.
  Głos zabrał także Wozniesienski. Opowiedział się również za wczesną ofensywą:
  - Po utracie Kaukazu nasza armia odczuje dotkliwy brak paliwa. Mówiąc dokładniej, już doświadczamy tego w pełni. Jednak zimą dzień jest znacznie krótszy, pogoda bez latania jest powszechna, a zużycie paliwa również zostanie zmniejszone.
  Komisarz ludowy Żdanow również pospieszył dodać:
  - Ponadto nasi bojownicy i saperzy wysadzili w powietrze wszystkie szyby naftowe na Kaukazie. A to oznacza, że Fritz nie może jeszcze używać naszego oleju. Ale biorąc pod uwagę, jak szybko okrutni faszyści są w stanie wszystko zbudować i odrestaurować, to na wiosnę baku ropa popłynie także w arterię gospodarki III Rzeszy.
  Stalin podsumował dyskusję:
  - Pod koniec grudnia przeprowadzimy pierwszy strajk zimowy. Pytanie tylko gdzie?
  W wojsku nie było jedności. Żukow zaproponował uderzenie w centrum i odepchnięcie wroga od Moskwy. Wasilewski zasugerował, że lepiej byłoby znaleźć słaby punkt w Tichwinie. Jednocześnie pomóż Leningradowi, którego podwójny pierścień blokady może nie przetrwać.
  Rokossowski wezwał do ofensywy w kierunku Woroneża. Pojawiły się pomysły ataku na hitlerowców w Astrachaniu, a nawet pod Archangielskiem. Stalin wysłuchał wszystkich komentarzy, coś podrapał i pomyślał.
  Pomysł odepchnięcia wroga od Moskwy wyglądał kusząco i błagalnie. Jednak to w centrum naziści są teraz najsilniejsi i dobrze okopani.
  Atak na siłę wydawał się nielogiczny, rzeka była duża i rwąca, a pierwsza faza operacji przedłużyłaby się.
  Wariant ataku między Donem a Wołgą jest możliwy, ale nasi już tam zostali pokonani, a Niemcy też są dobrze ufortyfikowani.
  Pomysł Wasilewskiego wygląda na najbardziej logiczny. Na północy Niemcy są słabsi, a ich wojska mają jakoś mniejsze doświadczenie bojowe. Co więcej, Tichwin był niedawno okupowany, na półce skalnej znajdowały się wojska niemieckie. Ale jest całkiem możliwe, że Fritz tak myśli.
  Dać wszystkie siły w kierunku Woroneża? Balkon uformowany w konfiguracji frontu, który bardzo racjonalnie byłoby próbować ściąć jak skośny oset.
  Niektóre ciekawsze myśli mają pieprzyć się w pobliżu Archangielska. Biorąc pod uwagę, że Fritz będzie musiał przenosić posiłki drogą morską, jest racjonalne ziarno w tym kierunku.
  Chociaż trudno zaopatrywać własne wojska, tym bardziej, że faszystowska flota podwodna całkowicie dominuje na morzu. Tak, i nowe krążowniki nazistów wchodzą do eksploatacji. Wydaje się, że nawet prawie zbudowali wcześniej zalany pancernik Bismarck. Co więcej, nowy okręt powinien pobić rekord wielkości i uzbrojenia Yamato.
  Chociaż z drugiej strony, po co Fritzowi pancerniki? Rzucić pył w oczy całemu światu? Bardziej zaniepokojony danymi o nowych rodzajach broni, które są opracowywane w Trzeciej Rzeszy. Zwłaszcza o rakietach i samolotach odrzutowych, a to jest poważna sprawa.
  Po krótkim wahaniu Stalin zatwierdził plan: pod koniec grudnia rozpocząć ofensywę w rejonie Tichwina, a na początku stycznia wyczuć wroga pod Woroneżem.
  W sumie wyglądało to logicznie... Tymczasem prawie zapomniane cztery dziewczyny kontynuowały swoje bohaterstwo na froncie wschodnim. Gerda i Charlotte oraz Christina i Magda von Singer - po przerwie spowodowanej faktem, że wszystkie prawie jednocześnie zaszły w ciążę; potem urodziła zdrowe dzieci, wróciła na front.
  Było zimno, piękności przybyły dopiero dwudziestego piątego grudnia. Pada śnieg, a wiatr rozwiewa loki. I wybrali dla siebie nie najcieplejsze miejsce - tuż pod Leningradem.
  Po przyjeździe dziewczyny w bikini pobiegły przez zaspy. Tak naprawdę prawdziwi Aryjczycy muszą pokazać, że nie straszne im żadne, nawet najcięższe przeziębienie. Wraz z nimi uciekł chłopiec ninja, który przybył z Japonii, którego wszyscy nazywali Karas.
  Ten dzieciak zasłynął z udziału w operacjach specjalnych. Przyjemne orientalne rysy, w połączeniu z blond włosami odziedziczonymi po nieznanym ojcu, czyniły chłopca bardzo przystojnym.
  Dziewczyny nawet spojrzały na niego w odpowiedzi, chociaż Karas być może nie jest jeszcze dla nich parą. Ale ulga mięśni biegnie jak drut, że nawet te zahartowane i doświadczone tygrysy nie mogą za nią nadążyć.
  Dziewczynki po porodzie w bazie treningowej całkowicie odzyskały formę, jednak nie każdy superman da radę wytrzymać tak lodowate tempo.
  Krystyna, która podobnie jak Magda, von Singer zdołała walczyć z Rosjanami, zauważyła:
  - Mróz i śnieg są ich głównymi sprzymierzeńcami. A więc nic nie jest fajniejsze niż Brytyjczycy!
  Magda słusznie zauważyła:
  - Nie powiedziałbym tego. Rosjanie są znacznie silniejsi, a jednostki prawie nigdy się nie wycofują!
  Charlotte wykonała salto, biegając, chichocząc, zauważyła:
  - Ale to raczej ich słabość niż zaleta... Nie rozumiem takich metod dowodzenia i kierowania wojskami, jak tworzenie oddziałów zaporowych i egzekucje dowódców wycofujących się oddziałów.
  Sama bosa Gerda, przewracając się podczas biegu i rozciągania, zgodziła się:
  - Oczywiście - spod kija dobrych wojowników nie dostaniesz. - Tutaj blondynka była jednak zmuszona to przyznać, ściskając serce. - Ale Rosjanie dobrze walczą, skoro wytrzymali już dwa i pół roku. Pragniemy ich witalności!
  Christina parsknęła pogardliwie.
  - Mówisz do nas?
  Gerda zachichotała, zauważając:
  Jesteśmy elitą! Zwłaszcza Marsylia!
  Najlepszy as wszechczasów i narodów, wbrew kategorycznemu zakazowi Hitlera, który chciał, aby ten symbol niezwyciężoności skupiał się wyłącznie na pracy dydaktycznej - wszak był jeszcze generałem porucznikiem, mimo to przedarł się na front.
  A raczej Führer łaskawie pozwolił mu wrócić, jeśli Niemcy gdzieś źle się poczuli.
  Naziści oczywiście na wszelki wypadek wzmocnili obronę i przygotowali się do zimy, ale mocno wątpili, czy Rosjanie będą mieli środki na działania ofensywne na dużą skalę.
  Inteligencja jednak zadziałała. Oznacza to, że mimo to wyciekły informacje o zbliżającej się ofensywie mającej na celu wyzwolenie Tichwina. Co więcej, wojska radzieckie rozpoczęły potężne przygotowania artyleryjskie w samą porę na Boże Narodzenie.
  Katiuszy zostali zmiażdżeni, a nawet kilka pierwszych wyrzutni odrzutowych dużej mocy Andriusza. A huk był taki, że bose, na wpół zmarznięte dziewczęta go pochwyciły.
  Na szczęście mają doskonały słuch, a ich oczy błyszczą iskrami.
  Patrząc na siebie, dziewczyny doszły do wniosku:
  - Co teraz będziemy walczyć, jak należy!
  A chłopiec ninja, Karas, powiedział:
  - Moim zadaniem będzie wkroczenie do Leningradu i tam rozpoznanie. Jesteś zbyt piękna dla harcerzy!
  Magda leniwie przechyliła rzęsy, odpowiadając:
  - I ty też... A jeśli Rosjanie wydają się dziwni, twój akcent?
  Karas logicznie zauważył:
  - Kiedy mówisz po rosyjsku zbyt poprawnie, zdradza to w tobie obcokrajowca. W każdym razie pobiegłem, ale ostrożnie zmiażdż przeciwnika z flanki ...
  Dziewczyny pobiegły do swojego zbiornika. W końcu to czołgiści testowi. I wybrali dla siebie coś nowego. Dokładniej, nawet dwa początkujące czołgi naraz, które należy przetestować z przodu.
  Mianowicie "Łasice", samochody z załogą dwuosobową o bardzo niskiej sylwetce. Pierwsze modele czołgów nowej generacji, w których Niemcy naprawdę poważnie zaangażowali się w zagęszczanie układu. I trochę ciekawego know-how w zarządzaniu. W szczególności przekładnia elektryczna oraz umiejscowienie przekładni zamontowanej w silniku. A sami tankowcy, para, faktycznie leżeli. Jednocześnie skrzynia biegów i silnik zostały umieszczone z tyłu, a dziewczyny wygodnie ułożyły się na brzuchu. A ich nogi miażdżyły zębatki i guziki z tyłu, a wręcz przeciwnie, ich ręce poruszały się wygodnie podczas zmiany biegów. Najbardziej leżące siedzisko jest wykonane na zamówienie i kopiuje kształt ich ciał. Naprawdę nie ma wieży - okazało się, że to działa samobieżne i tak niskie, że rolki znajdują się na zewnątrz.
  Oczywiście działo nie może się obracać, ale może się trochę obracać. Cóż, sam myśliwiec słynie z obracania się wokół własnej osi, a tym samym rekompensuje brak wieży.
  Magda wyjaśniła towarzyszkom:
  - Tam bez wieży czołgi tanieją i są niższe. Tutaj możemy dostosować wysokość, obniżając ją do 1,2 metra i podnosząc do 1,5... Prawie jak partyzanci czołgamy się po plastunie.
  Przy masie 12 ton samochód miał doskonały przedni pancerz o grubości 82 milimetrów przy kącie nachylenia 40 stopni od poziomu u góry. Dolny jest bardzo mały. Boki są chronione gorzej na 60 milimetrach, ale same rolki nadal kryją. Silnik o mocy 400 KM zapewnia doskonałe właściwości jezdne. Dodatkowo umiejscowienie rolek i zawieszenia pozwala nie tylko na zmniejszenie sylwetki, ale także zapewnia doskonałe cross-drifty.
  Czy ci się to podoba, czy nie, ale cięższa menażeria, zaczynając od Pantery, znacznie bardziej nieporęczna i nieporęczna. A na zaspach i całkowicie trumnie.
  Gerda, która zamieszkała ze swoją wieloletnią partnerką Charlotte, mimowolnie poczuła dyskomfort w ciasnym, zwartym i podłużnym pudełku akwarium. Chociaż oczywiście musimy oddać hołd temu, że samochód z uzbrojeniem T-4 i najlepszym pancerzem zmieścił się w masie 12 ton. Blond terminator zauważył:
  - Najwygodniejszymi czołgami były "Tygrys" i "Lew". W tym samochodzie nawet nam, dziewczynom, trudno się zawrócić.
  Szarlotka odpowiedziała:
  - Ale ochrona... Jak najnowsza "Pantera", która dopiero od listopada zaczęła wchodzić do wojska z 60-milimetrowymi łuskami.... To prawda, że czoło jest lepiej zamknięte niż nasze ze 120-milimetrowymi, ale i tak trzeba uderzyć. Pod takim kątem jak nasz 85-milimetrowe działo odbije się rykoszetem nawet przy strzelaniu z bliska.
  Gerda podrapała się stopą za uchem, ale mimo to jej palec oparł się o spadzisty dach i zauważył:
  - Rosjanie ostrzegali nas, że mogą pojawić się czołgi kalibru 122 milimetrów. Inteligencja nie śpi!
  Charlotte powiedziała pewnie, nadymając policzki i wykrzywiając usta ze złości:
  - Nasza inteligencja jak zawsze na topie. Tylko my byliśmy zamknięci w ciasnym pudełku.
  Nowy silnik o mocy 400 koni mechanicznych, zgodnie z instrukcją, mógł być przez krótki czas doładowywany mieszanką wodno-metaliczną lub azotową. W takim przypadku czołg mógł pędzić przez kilka minut z prędkością ponad 100 kilometrów.
  Wojska radzieckie dokonały przełomu, wcześniej podziurawiły wszystkie okopy i bunkry nazistów. Ale naziści wycofali większość wojsk na drugą i trzecią linię. Następnie próbowali spotkać piechotę ogniem artyleryjskim i szeregami karabinów maszynowych.
  Przed nami oczywiście poruszały się czołgi. Ponieważ potężniejszy T-34-85 nie wszedł jeszcze do masowej produkcji, zaatakował mniejszy i bardziej mobilny T-34-76. Nie zważając na straty, wspięli się na linię okopów i wykorzystali swoje doskonałe właściwości jezdne na śniegu.
  A oto niemieckie samochody próbujące odpowiedzieć. T-4 został już wycofany z produkcji, ale kilka z nich nadal służy. Co dziwne, poruszają się lepiej w zaspach niż nowsze potwory. Trzeba je jeszcze uruchomić, aby odśnieżyć zalegający między lodowiskami śnieg. To nawet zabawne, jak Fritz gotuje wodę w kotłach, a następnie wylewa ją na tory, aby ta ohydna skorupa odpadła.
  Nawet najlepszy niemiecki czołg "Lew" cierpi nawet na takie rolki. To prawda, że \u200b\u200bw większości modyfikacji Francuzi już to wzięli pod uwagę, a sama maszyna jest w stanie pokonać trzydzieści cztery ... Ale to tylko warunkowo tak proste.
  Ale oto kilka niemieckich czołgów wciąż w ruchu... Ale reszta, jakby to powiedzieć... Na szczycie! To prawda, że \u200b\u200bfajni czołgiści "Lwa" próbują trafić T-34-76 z dużej odległości. Należy zauważyć, że biorąc pod uwagę kruchość pancerza odlewanej wieży konstrukcji radzieckiej, niestety istnieje szansa na trafienie.
  Brak pierwiastków stopowych jest tak dotkliwy, że nawet działa 50 mm Fritza są niebezpieczne. Jednak trafienia z małej armaty kalibru 37 mm powodują również zawalenie się i zrzucenie pancerza lub pęknięcie kadłuba z wieżą.
  Względna słabość "trzydziestu czterech" doprowadziła do tego, że pomysł ponownego wyposażenia "Panter" w potężniejsze działo odłożono na lepsze czasy. A raczej te najgorsze - jeśli IP trafią do serii. Ale jak dotąd IS-1 nie stał się serią masową. Ale informacje już wyciekły na konto IS-2. Ponieważ wielu generałów już zrozumiało, że ZSRR jest prawie skazany na zagładę i nie uważało za wstyd zdradzić ojczyzny za pieniądze. Tak więc liczba szpiegów, w tym Sztabu Generalnego, znacznie wzrosła.
  Oto ciężka modyfikacja "Lwa" z armatą 128 mm. Długą łapą próbuje dosięgnąć trzydziestki czwartej... Ale spróbuj trafić.
  Jednak sowieccy czołgiści decydują się sami zaatakować Fritza. Nawet biorąc pod uwagę szybkostrzelność dział Wehrmachtu, jest to samobójstwo.
  Tutaj "Lewowi" udało się zedrzeć wieżę i czwórka przyjaciół odleciała jak gołębie do następnego świata... Ale inne czołgi jeszcze aktywniej uciekają... Tutaj rzemieślnicy się zdenerwowali, żeby jakoś doładować silniki diesla, że oni, choć przez krótki czas, ale bez żadnych mieszanek, przyspieszają czołg do 70 kilometrów. Po tym pozwól silnikowi się zepsuć. Ale tutaj do ataku wkraczają zdesperowani faceci, którzy nie mają odwrotu. Więc co? Jeśli nie da się żyć inaczej, zapomnij o przetrwaniu.
  A teraz, jak demon ze śnieżnego świata, radziecki czołg, wybierając dla siebie najdroższą ofiarę, taranuje ciężkiego i śmiercionośnego "Lwa". Niemiecki samochód właśnie zaczął opuszczać hangar.
  Cios jest silny, pysk radzieckiej maszyny jest wygięty. "Lion" jest dość niski, a kadłuby obu maszyn są spłaszczone. A potem eksploduje niemiecki silnik z przodu. I zaczyna się pożar i ucieczka nazistów przez dolny właz.
  Oczywiście nie wszystkie radzieckie czołgi były w stanie przedrzeć się na odległość taranowania. Narzędzia Fritza pracują i szlifują. Ale komu się uda, jakże uderzy!
  Gerda i Charlotte wyprzedziły nieco swoich przyjaciół i mieściły się w granicach, kiedy radzieckie samochody były już widoczne. Cóż, możesz strzelać, ale lepiej podejść bliżej. Z pięciu kilometrów nawet kruchy pancerz trzydziestu czterech jest problematyczny.
  Ognista Charlotte zauważyła filozoficznie:
  - Tak jest zawsze. Nie można strzelać z dystansu!
  Gerda odpowiedziała:
  - Możesz, jeśli jesteś wystarczająco ostrożny!
  Ale jak dotąd sytuacja nie zmusiła ich do otwarcia ognia z dużej odległości. I mało kto zauważy ich pomalowany na biało czołg. A samochód jeździ tak dobrze. Nikt nie będzie winił podwozia.
  I tak, jazda jest płynna. Sowieckie pojazdy też nie są złe, a tu już zhakowały pierwszą linię niemieckiej obrony i przebijają się przez drugą. A pogoda nie lata, wzrosła burza śnieżna, a liczne samoloty Wehrmachtu są wyłączone.
  Biorąc pod uwagę liczebną słabość czerwonego lotnictwa i dotkliwy brak paliwa, nie może być lepszej pogody.
  Niech Fritz się schowa. Już niektórzy z nich zaczęli nawet machać białymi szmatami. Hitler będzie kaputem...
  Gerda wystrzeliła z dwóch kilometrów. W zasadzie nie jest to jeszcze na pewno porażka, ale widząc, ilu Niemców udało się Rosjanom okaleczyć, to czego się spodziewać. Co więcej, trzydziestoczwórki są jeszcze mniej wytrwałe niż na początku wojny i nie zdążyły jeszcze zagospodarować nowych złóż. Więc...
  Blond terminator był bardzo zmartwiony, kiedy pociągnęła za spust pistoletu. Straciła już nawyk strzelania na żywo - poza szturmem na Murmańsk, chociaż nadal ćwiczyła na strzelnicach i poligonach w czasie ciąży, a także w pierwszych miesiącach panowania. Ale podobno łatwiej walczyć w bikini i boso, stajesz się jednością z samochodem... Pocisk uderzył i wypaczył wieżę... Nie, nie zapalił się, ale przyjaciel i tak musiał się zatrzymać. A teraz kolejna ofiara...
  Charlotta szepcze:
  - Kto jest przyzwyczajony do walki o zwycięstwo. Pójdzie z nami do grobu... - wypaliła Gerda, a rudowłosy wojownik poprawił. - A raczej wszyscy razem sprowadzimy wrogów do grobu.
  Królewna Śnieżka Terminator przerwała ze złością:
  - Tak, nie ma inspiracji, nie rozpraszaj piosenki!
  Charlotta błagała:
  - Zaśpiewaj to sam! Jesteś taki zdolny!
  A Gerda, prowadząc ogień, śpiewała;
  Ojczyzna i wojsko to dwa filary,
  Na którym spoczywa planeta!
  Piersiami cię ochronimy,
  Twoja armia jest ogrzewana przez wszystkich ludzi!
  
  Chmury są chłodne, a upał świecił,
  Karabin maszynowy potarł ramię żołnierza!
  Na zawsze Ojczyzno jesteśmy z Tobą,
  Wykopmy grób dla złoczyńcy!
  
  Tak, czasem oblicze losu jest okrutne,
  Kula usiłuje przebić nasze serce!
  Małość cofnęła się i wojownik umarł,
  Otwórz drzwi Pana bohaterowi!
  
  W bezdennym niebie mamy spokój,
  Raj, błogosławiony wojowniku, nie świeci!
  Pokój w ojczyźnie niosę ze sobą,
  Nasze dzieci zakosztują owocu zwycięstwa!
  Śpiewając, Gerda pokonała jeszcze dziewięć czołgów, znacznie poprawiając swój wynik.
  Następnie Charlotte zaśpiewała:
  kuszące gwiaździste wysokości,
  Przyciągaj na nieskończone odległości!
  A nasi ludzie ze świata myśli,
  Sen o latającym Ikarze!
  
  Moje oczy są utkwione w niebie
  Kula jest trudna do dotknięcia.
  Od pierwszych śrub Archimedesa -
  Planowałem je długo i żmudnie!
  Wtedy dziewczyna nie wytrzymała i zaczęła sama celować i strzelać... Radzieccy czołgiści nie zwracali uwagi na strzały, choć dołączyło też działo samobieżne Magdy. Mimo to podczas zamieci nie można tak naprawdę zobaczyć, gdzie, co i jak uderza. Ponadto oba czołgi usiadły i stały się prawie nie do odróżnienia od zaspy śnieżnej. Tak, a nowy pistolet był bardziej niepozorny, a na końcu był tłumik z wylotem światła. To najbardziej podstępny samochód wyprodukowany przez Fritza.
  Karaś, który w tej chwili unosił się z boku, śpiewał w podnieceniu:
  - Jeśli kobiety walczą, to lepiej nie walczyć!
  Wydawało się, jakie szkody mogą wyrządzić dwa samochody o masie zaledwie dwunastu ton każdy? Jednak w tym przypadku ramki są wszystkim. Dziewczyny praktycznie nie chybiły, choć nie wszystkie trafienia okazały się zabójcze. Trzy czy cztery skośne pancerze trzydziestu czterech odbiły się rykoszetem, kilkanaście lądowań doprowadziło do uszkodzeń pojazdów różnego stopnia, ale z kategorii tych, które łatwo naprawić w terenie. Ale około pięćdziesięciu kiepskiej jakości pancerz radzieckich pojazdów zostało poważnie uszkodzonych.
  Tutaj na przykład trzydzieści cztery dowódcy zaczęły się rwać, gdy amunicja wybuchła. Wieża została odrzucona daleko, a lufa zamieniła się w kierownicę. Zginęli też ludzie.
  Radzieccy czołgiści z opóźnieniem zdali sobie sprawę, że zostali ukąszeni i próbowali kontratakować.
  Tygrysy są bardzo zatłoczone, ale ładunek amunicji wynoszący 82 pociski jest porównywalny z Panterą. Chociaż amunicja spoczywa na nosie, a dziewczyny odrywają łokcie od siebie. Ale wciąż jest do czego strzelać, a zbliżając się, łatwiej trafić Rosjan.
  Gerda bardzo szybko żegna się i wysyłając kolejny czołg na złom, szepcze:
  - Boże wybacz mi! To odważni faceci, ale jeden z ich dowódców jest całkowicie szalony!
  Charlotte zauważyła histerycznie szepcząc:
  - Jeśli wejdą na nasz pokład, to koniec!
  Rzeczywiście, trzydzieści cztery strzelały w ruchu, spowite dymem, trzęsąc się od wstrząsów. Oczywiście ich trafienia są rzadkie, strzały niecelne, ale czołg brzęczy.
  Czoło jest nadal doskonale chronione, a zbroja, cokolwiek by nie mówić, jest wysokiej jakości, cementowana. A to oznacza, że powierzchnia o podwyższonej twardości daje doskonałe odbicie, niczym skaczący królik.
  Ale mimo wszystko to jest głupie w środku, to tak samo jak wspinanie się na bęben, a oni biją go ciężkimi pałkami.
  To prawda, że w kabinie zrobiło się bardzo gorąco od uderzeń, ale kiedy jesteś w bikini, nawet po nurkowaniu w zaspy jest fajnie. Ale o wiele bardziej nieprzyjemne jest to, że sowiecki pocisk trafił w prawą płytę lodowiska. To jest dla właściwości jezdnych samochodu, jak łom pod okiem. Chociaż, biorąc pod uwagę, że rolki nie są szachami, ale osobnym wózkiem, czołg nadal może się poruszać. Odwróć się i wyjdź. To powinno być zrobione wcześniej. I tak ochrona rufy jest słabsza. A kąt nachylenia jest mniejszy. Jeśli uderzy, może się przebić. Rosyjskie działa nie są takie słabe.
  Gerda wyszeptała, po raz kolejny uwalniając dar piekła z ich półautomatycznego działa:
  - Ale Pasaranie!
  Chociaż to słowo, a raczej motto hiszpańskich komunistów dla niemieckich tygrysich wojowników, nie wygląda wcale na właściwe. Przecież naziści walczyli po stronie Franco. Chociaż czasami żołnierze chętnie przejmują sztuczki innych ludzi.
  Podczas strzelania Charlotte obracała nieco działo samobieżne Laska, złamanie prawego wałka pociskiem stwarzało im problem w tym zakresie.
  Sowieckie czołgi nie pędziły przez zaspy śnieżne tak szybko jak po autostradzie, ale mimo to ich szybkie skoki przeszkadzały w widoku i były szybkie.
  Tutaj muszle są faktycznie wylewane z bliskiej odległości.
  A Gerda strzela na najwyższych obrotach, mokra od potu. pochylona zbroja
  zbiórki na czole, ale jeśli trafią prosto w boki...
  Charlotta krzyknęła:
  - A choćbym wpadł w otchłań piekielną - do kołyski nie wrócę!
  Dziewczyny strzelają do końca, ale pociski pędzą z boków i przebijają łamiąc rolki. Pancerz pęka, a samochód zapala się.
  Gerda postanawia:
  - Podważamy samochody i wyjeżdżamy!
  Charlotte woła z udręką:
  - Chcesz rzucić żelazo?
  Gerda stanowczo mówi:
  - Są rzeczy ważniejsze niż metal, na przykład ramy!
  Charlotte wyrywa małą kamerę filmową i krzyczy:
  - Ale nasze wyczyny zostaną zapisane na zawsze!
  Gołymi palcami Gerda przekręciła dźwignię, która uruchomiła ładunek wybuchowy zdolny do rozbicia eksperymentalnego czołgu o podstawy. Tygrysica bardzo żałowała, że zniszczyła takie dzieło sztuki, ale dokąd pójść, jeśli inaczej sowieccy wojownicy, którym nie można odmówić odwagi, przejmą unikalne technologie.
  Wysadzili więc Laskę i zanurkowali w zaspę, by ocalić swoje wyjątkowe życie.
  Magda von Singer i Christina również nie chciały się wycofać, a ich samochód został rozerwany przez celne pociski. Taki jest los - bezlitosny Pallas każdej wojny. Kiedy musisz się wycofać, zostawiając swoje serce. Ale dziewczyny walczyły umiejętnie i zdołały zużyć prawie cały ładunek amunicji. Ale teraz musieli zakopać się jak węże w zaspie śnieżnej i tam próbować uciec przed nieubłaganymi sowieckimi działami.
  Gdy jesteś spocony i masz na sobie bikini, to wspinanie się w głąb śniegu nie należy do najprzyjemniejszych pomysłów. Ale jakże często w naszym świecie robisz to, co ci się podoba. W każdym razie, na przykład, światło poważnie zdołało przypalić podeszwy Christiny, boskie nogi, strzelając do końca. Ale dziewczyna z tego jeszcze bardziej się rozgniewała i krzyknęła:
  - Honor i odwaga na wagę nie są sprzedawane!
  Magda, która również została podpalona, nawet jej opalona skóra była pokryta pęcherzami, wykrzyknęła:
  - Ogień to ciepło, nie ogień!
  Jednak radzieckie czołgi same ułatwiły to zadanie. Wściekli rozstrzelali bez litości porzucone "Łasice", wbijając w roztrzaskany metal kilkadziesiąt łusek. W tym samym czasie część cystern wychyliła się z włazów i niczym kaskada wodospadu wychyliła skrzydła samych niemieckich samochodów i tych, którzy jeździli wulgarnym językiem.
  Magda skrzywiła się, gdy zauważyła:
  - Oni, bolszewicy, oczywiście są odważni, ale wyjątkowo niekulturalni!
  Christina, plując śniegiem w usta, nagle okazała surową sprawiedliwość:
  - Myślisz, że nasi wojownicy są lepsi?
  Magda żartobliwie zauważyła:
  - Oczywiście lepiej, jeśli wygramy. Kaukaz już nasz, dalej do Moskwy tylko kilkaset kilometrów... - A miodowa blondynka surowo obnażyła swoje długie kły. - A może chcesz wygłaszać przemówienia o zdradzie?
  Christina, która widziała już wystarczająco dużo wszystkiego i wszystkich, tylko uniosła stopą fontannę śnieżnego pyłu i zachichotała, zauważając:
  - Czasami milczenie jest najstraszliwszym rodzajem zdrady.
  Noc, zamiecie i zaspy dawały czterem dziewczynkom duże szanse na przeżycie.
  . ROZDZIAŁ 15
  Co więcej, przeciwnikom nie przyszło do głowy czesać śnieg i szukać bosonogich diabłów w zaspach. Tak więc wojownicy, pogrzebani w śniegu, usiedli, a sowieckie czołgi ruszyły dalej, dokonując przełomu. Chociaż ponad sto samochodów leżało połamanych, wypaczonych,
  w wyniku działań tygrysich dziewcząt.
  Ogólnie rzecz biorąc, wojska radzieckie odniosły pewien sukces w ciągu pierwszych kilku dni i zdołały zauważalnie przebić się przez formacje wroga.
  Fritz wycofał się do samego Tichwina i próbował zdobyć przyczółek w mieście. Oczywiście domy i obszary mieszkalne same w sobie stanowią już dość poważną ochronę przed nacierającymi wojskami radzieckimi.
  Dzielnej czwórce tygrysich dziewcząt udało się wycofać do Tichwina. Ale musieli chwycić za pistolety maszynowe, aby bronić miasta. A dla czołgistów nie jest to najprzyjemniejsza rozrywka.
  Charlotte, strzelając z nacierającej piechoty, wysyłając kolejnego czerwonego żołnierza do innego świata, wyraziła się:
  - Cóż, czyż nie jesteśmy potworami... I my też chcemy zdobyć skarb!
  Tichwin odniósł poważne szkody podczas zdobywania miasta przez Niemców.
  Teraz Fritz osiodłał barykady i spodziewał się zbudować nie do zdobycia linię obrony.
  Gerda otworzyła ogień pojedynczymi strzałami - trzeba było ratować naboje. Wojska radzieckie straciły zbyt wiele czołgów i dlatego piechota przeszła do ataku.
  Oczywiście nie było wystarczającej liczby transporterów opancerzonych modeli radzieckich. Dlatego perłowali żołnierzy na rzeź. I spotkali się z karabinami maszynowymi i karabinami maszynowymi. Cała czwórka dobrze strzelała i zręcznie ukrywała się na barykadach.
  Gerda położyła kolejnego sowieckiego żołnierza i zaśpiewała:
  - Musimy dokonać wyczynu zbrojnego - inaczej nie będziemy mieli sensu żyć!
  Bitwa szalała w całym mieście. A bomby już sypały się z góry, zwłaszcza że pogoda wyraźnie się poprawiła, a Fritz uzyskał przewagę.
  Gerda, wściekła, rzuciła sztylet zgrabnymi gołymi palcami i krzyknęła:
  - Nasza bitwa zakończy się zwycięstwem, inaczej jest to niemożliwe!
  Charlotte, równie dobrze strzelając, dodała:
  - Jedno zwycięstwo, ale wielkie!
  Gerda, odcinając w krótkim czasie kilku myśliwców, dodała:
  Ale porażka nigdy nie jest mała!
  Radzieckie działa samobieżne strzelały do Tichwina, nieco później pojawiła się artyleria polowa i oblężnicza. Fritz wzmocnił obronę i ciśnienie powietrza. Wojska radzieckie ściągnęły nowy samolot.
  Pojawienie się legendarnej Marsylii diametralnie zmieniło układ sił.
  Wielki as latał na ME-309, bardzo potężnej broni pod względem uzbrojenia. I dosłownie zmiótł wszystkich na swojej drodze. Nawet w armii radzieckiej wyraźnie ostrzegali, że taki potwór pojawił się w powietrzu.
  Sam Marcel w żadnym wypadku nie uważał się za złego, a tym bardziej za osobę okrutną. Uważał, że walcząc z Armią Czerwoną spełnia jedynie swój święty obowiązek wobec Ojczyzny. Co więcej, wiele faktów dotyczących okrucieństw nazistów nie było mu znanych. Tak, i zbyt wiele przypisywano wojnie.
  Ale oto pierwsza superasowa walka po powrocie. Latające radzieckie bombowce, samoloty szturmowe i myśliwce. Wyraźnie chcą stoczyć zaciętą bitwę z jednostkami naziemnymi Wehrmachtu. Ale Marcel to wszystko widzi i otwiera ogień z odległości pięciu, sześciu kilometrów, a nawet gwiżdżąc przez nos.
  Radzieckie samochody i dzielne asy nadal tak naprawdę nie widziały wroga, ponieważ ich samoloty zaczęły eksplodować, a ich skrzydła się rozpadły. Marsylia strzelała bez celowania, ale intuicyjnie. Wydawało się, że z góry wiedział, gdzie każdy pilot poleci i pokieruje swoim skrzydlatym potworem. Okazało się więc, że młody człowiek o dziecinnej twarzy zmiata uskrzydloną armadę.
  Nowy rok, choć mroźny, okazał się gorący. Wojska radzieckie desperacko i uparcie atakowały, próbowały zdobyć Tichwina. Fritz uparcie bronił się, starając się pozostać w mieście, gdzie znajdowała się arteria, zasilająca niezdobyty Leningrad. Ponadto chodziło o prestiż wojsk niemieckich, którym trudno i wstydzi się rezygnować z dużych miast.
  Na szczęście pogoda się poprawiła i liczne bombowce wroga, zwłaszcza potężny Yu-288, uderzyły w pozycje wojsk radzieckich i zbombardowały łączność.
  Radzieckie samoloty Jak-9 i Lagg-5 były znacznie gorsze od wroga pod względem uzbrojenia i prędkości. W szczególności ME-309 niczym smok znokautował słabsze radzieckie pojazdy. Ponadto Niemcy opracowali taktykę podwójnego skrzydła, która umożliwiła efektywne wykorzystanie przewagi liczebnej i zmniejszyła niektóre problemy z manewrowością wytrwałych, ciężko uzbrojonych, ale ciężkich niemieckich pojazdów najnowszych Focke i ME. Ponadto na frontach zaczęły pojawiać się odrzutowe ME-262, choć maszyna ta nie jest jeszcze w pełni sprawna technicznie, a także lżejsza, zwrotniejsza i tańsza modyfikacja HE-162. Te ostatnie maszyny były łatwiejsze w produkcji i technicznie bardziej niezawodne niż odrzutowe Messerschmite. Ale do zarządzania potrzebni byli piloci o dość wysokich kwalifikacjach. Co nieco osłabiło takie pozytywne cechy tego rozwoju, jak niska waga samolotu - tylko 1,6 tony w pustej formie, niski koszt i łatwość produkcji oraz najlepsza zwrotność na świecie.
  Ale ci niemieccy asy, którzy opanowali ten samochód, hojnie go chwalili. Szczególnie udany był Huffman, pilot numer dwa po Marsylii, który pozostawał poza zasięgiem. Po przekroczeniu wyniku 300 zestrzelonych samochodów, Huffman otrzymał wysokie odznaczenie Krzyżem Kawalerskim Żelaznego Krzyża, z liśćmi dębu, mieczami i brylantami. Jego taktyka polegająca na zbliżeniu się do minimum, a następnie uderzeniu i odlocie jest najwygodniejsza na HE-162. Huffman okazał się więc wybitnym mistrzem walki w zwarciu. Choć wynik Marsylii w 3117 - zestrzelony samolot jest nadal nieosiągalny.
  Co więcej, 2 stycznia 1944 roku ten legendarny pilot pojawił się na niebie, mimo to przekonał Hitlera, przypominając, że wojska niemieckie źle się czują, a potężniejszy niemiecki sprzęt wyraźnie przelatuje w śniegu. Konieczne jest więc zapewnienie dopływu powietrza do otoczonego Tichwina, gdzie osiedliły się wojska niemieckie i zbombardowanie wszystkich podejść do miasta.
  Dziewczęta-tygrysy strzelały na ziemi, a superas strzelał na niebie.
  Już pierwszego dnia Marsylia wykonała sześć lotów bojowych i zestrzeliła ponad sto radzieckich samolotów. To prawda, że \u200b\u200b4 stycznia pogoda gwałtownie się pogorszyła ... Nadeszła burza śnieżna, a wojska radzieckie zaatakowały miasto.
  Wspaniała czwórka z terminatorów wolała walczyć razem - ramię w ramię. Tak wyjątkowo piękna i zabójcza. Z powodu zimna zostali zmuszeni do założenia kamuflażu i walki w bieli.
  Na ratunek przybył też chłopiec ninja, Karas. Nieustraszony terminator, nie bał się zimna i walczył w samych szortach. Jego jedynym źródłem ciepła był krem maskujący, który sprawiał, że jego spalona czekoladą skóra była biała pod śniegiem, który wciąż padał, pokrywając wszystkie ulice. Ponadto w walce używał rzucania bardzo cienkimi metalowymi dyskami i mieczem katana. Ale, oczywiście, strzelał doskonale i z przechwyconej broni. Jednak dziewczęta nie ominęły również używania karabinów automatycznych.
  Taka broń jest dokładniejsza niż pistolety maszynowe, a co najważniejsze, bardziej niezawodna. Jednak karabiny szturmowe MN-44 z reguły nie zawiodły Niemców. Trzeciej zimy dobrze naoliwiona niemiecka machina wojenna była gotowa. W szczególności, nawet podczas burzy śnieżnej, Focke-Wulf i ME, wykorzystując ogrzewanie, zdołali zadać bolesne, choć ograniczone, zastrzyki żołnierzom radzieckim.
  Gerda, strzelająca bezceremonialnie, starając się nie patrzeć w kierunku, w którym padali żołnierze radzieccy. Wielu bojowników było bardzo młodych, siedemnaście lub szesnaście lat. Piechota była rekrutowana przez osuwiska, pochłaniając wszystkie zasoby. Rzeczywiście, wiele zostało straconych.
  Ale wśród Fritzów pełno jest cudzoziemców. W szczególności Szwecja, w której naziści wygrali ostatnie wybory, a to marionetkowe terytorium znajduje się pod kontrolą III Rzeszy. Otóż już dwie dywizje i cztery brygady ze Szwecji przyjechały jako ochotnicy. W samym kraju odbywają się wiece i masowe marsze z żądaniem wojny. I noszą portrety Hitlera i Karola Dwunastego.
  Tak więc przystąpienie Szwecji do bezpośredniej wojny jest kwestią czasu. Hiszpania i Portugalia są już w stanie wojny, ale wysyłają wojska dalej na południe. A teraz zimą na ogół próbują się wspinać gdzieś poza pasmem Kaukazu. Korpus brazylijski jest najwyraźniej gotowy do skoku do Azji Środkowej, gdzie ruch Basmachi już rozbłyska z nową energią.
  Ale to wszystko szczegóły, dywizje Własowa też walczą w Tichwinie. Ci faceci walczą ze złem, zdając sobie sprawę, że w niewoli czekają ich straszne tortury i nieunikniona pętla. A co z Niemcami? Jednak bez cukru! Im też będzie ciężko, wielu zginie na Syberii, ale i tak nie zostaną powieszeni bez wyjątku.
  Gerda, po zmianie klipsa i skoszeniu żołnierzy ubranych w szare płaszcze - Rosjanie nie dla wszystkich mają dość kamuflażu, wyobraziła sobie, co może ich czekać w przypadku schwytania... I uśmiechnęła się na myśl o możliwej seksualnej, fajnej przygodzie . To prawda, że \u200b\u200bna Syberii będzie gorzej. Jak robi się ten mróz - ciepło miotacza ognia jest jeszcze lepsze. Tu na pustyni szybko przyzwyczaili się do gorącego piasku i biegali boso, ale tak nie wyszło. Po kilku godzinach w bikini na mrozie zaczęło się trząść i trzeba było się rozgrzać w wannie. Tam ich młodzieńcy z elitarnego batalionu SS rozgrzewali ciała uderzeniami świerkowej miotły. No i oczywiście nie tylko z miotłą - są wybrani przystojni aryjscy faceci, czego potrzebujesz!
  Całkowicie zatraciły dawną nieśmiałość, a może wręcz przeciwnie, nabrały luzu kobiecego macho. Ale teraz muszą się trochę wycofać - radzieccy piechurzy, zapełniając podejścia trupami, podeszli zbyt niebezpiecznie blisko i zaczęli rzucać granaty.
  Trzeba było przełamać dystans, by nie wpaść pod grad odłamkowy.
  Magda została lekko zraniona odłamkiem iw odpowiedzi wystrzeliła osiem kul w ciągu trzech sekund. Żołnierze radzieccy uciekli prawie bez łamania się, tylko lekko kucając i klip znalazł swoje ofiary. Wyładował osiem nabojów i Christinę. Agresywna rudowłosa diablica wyraziła:
  - Do szaleństwa odważnych śpiewamy piosenkę!
  Ale sowieccy żołnierze najwyraźniej postanowili udowodnić, że taka jest mądrość życiowa. Niemiecki szturmowy karabin maszynowy miota się z całych sił, a jego strzały wydają się być ignorowane. Chociaż żołnierze padają, ci, którzy przeżyli, nadal biegną, a nawet rzucają granaty niemal z bliska, choć można to zrobić wcześniej.
  Karaś bardzo zręcznie rzuca dyskami, jednym odcinając dwóch lub trzech żołnierzy. Następnie atakuje swoim mieczem, który przecina karabiny maszynowe i karabiny - równie łatwo jak zapałki!
  Chłopiec ninja jest jeszcze dość mały, wygląda na jedenaście, dwanaście lat, ale jest taki szybki... Nie mają czasu, by go uderzyć lub się bronić. Dziecko wychowywano i szkolono od urodzenia, rzucając w niemowlaka mieczami, zmuszając do rozplątywania i przecinania wstążek, zanurzając się w lodowej dziurze, ustawiając specjalnie wyszkolone koty. Cóż, i wiele więcej, zmieniając genetycznie uzdolnionego chłopca w prawdziwą maszynę śmierci. Jego matka jest ninja dwudziestego piątego pokolenia, ojciec potężnym syberyjskim czarnoksiężnikiem i ideologicznym wrogiem sowieckiej, "sowieckiej" władzy. Doskonała genetyka i trening z magią sprawiły, że chłopak stał się najlepszym wśród ninja. I oczywiście cesarz Hirohito, aby pokazać Niemcom, że nie są najfajniejszymi nadludźmi, ale że w Japonii są twardziele, wysłał chłopca na front niemiecko-sowiecki.
  A Karas (karp symbolizujący dumę i witalność samurajów!) okazał się godnym wojownikiem.
  Na przykład gołymi palcami, lekko zaczerwienionymi od wielogodzinnego przebywania na mrozie, rzuca stalowym dyskiem cieńszym niż włos. I to w rękach dwóch mieczy na raz, aby łatwiej było przecinać grube szeregi wrogów. Jak straszne jest to dziecko terminatora, które po raz pierwszy radzieccy żołnierze, będąc bezbronni pod ciosami mieczy i wyrzutni dysków, odchylili się do tyłu, przeżywając prawdziwy strach.
  Dziewczyny, po zmianie klipów, zaczęły promieniować jeszcze szybciej, a raczej nigdzie.
  Zwłoki żołnierzy piechoty ułożono w kopce. Niemal natychmiast zamarzły z zimna, a kolejni żołnierze wspinali się po nich. Tak się wspinali i liczyli ze stratami. Ale ninja wkroczył do walki i znowu, jakby wyemitowały fale strachu.
  Rozpaczliwy atak trwał prawie cały dzień. Kosztem największych strat wojska radzieckie zajęły kilka kwater, spychając Niemców na wielu liniach. Jednak słabe wsparcie artylerii - lotnictwo niemieckie bombardowało w przeszłości tory kolejowe, pozbawiając zaopatrzenia i wiele ofiar wśród nacierających jednostek, zmusiło do czasowego wstrzymania ruchu piechoty.
  Pomimo ryzyka związanego z taką taktyką, czołgi zostały rzucone do walki. Konieczne było przełamanie wroga w pobliżu Tichwina, dopóki Fritz, wykorzystując swoją przewagę technologiczną, nie odblokuje miasta.
  I w tym ataku podjęto dość ryzykowną decyzję - użyć czołgu IS-2. Pojazd specjalnie zaprojektowany jako czołg przełomowy. Ponieważ potężna broń, ze względu na małą szybkostrzelność i stosunkowo słabą celność ognia, słabo nadaje się do walki z czołgami innych ludzi, może jednak z powodzeniem niszczyć nieopancerzone cele.
  Więc chociaż czołgi w warunkach miejskich to zamachowcy-samobójcy, musisz przebijać się przez pozycje, nawet czołem.
  Trzydzieści cztery przesuną się jako pierwsze. Stosunkowo lekkie i nieduże samochody ścigały się po wąskim torze... Z dachów spadały na nie granaty i koktajle Mołotowa. Następnie eksplodowały zamaskowane zbiorniki z benzyną i napalmem. Ale ciężkie straty nie powstrzymały czołgistów ZSRR. Oni, tracąc setki samochodów, wdarli się do centrum miasta i tam rozpoczęli upartą wymianę ciosów. Nawet skuteczni faustpatronowie, którzy rozbili słaby boczny pancerz trzydziestu czterech, nie przestraszyli sowieckiego żołnierza.
  Do walki rzucono jednocześnie trzy armie czołgów. Stalin zdecydował się nawet odmówić drugiego uderzenia w kierunku Woroneża, w imię zdecydowanego zwycięstwa nad Tichwinem i uratowania "kolebki rewolucji". Nawet jeśli paliwo jest wydawane w ścisłym limicie, przez kilka godzin jazdy dziennie tracona jest kaukaska ropa, a zagospodarowanie nowych złóż wymaga czasu i pieniędzy, których zasobów ludzkich imperium sowieckie bardzo brakuje z powodu wojny na dwóch frontach.
  Ale Tichwin jest arterią Leningradu i drogą życia, a co najważniejsze jest symbolem tego, że wojska radzieckie mogą i są w stanie pokonać licznych i dobrze uzbrojonych faszystów. Więc nie zniesiemy ceny...
  Czołg IS-2 wygląda imponująco - też wygląda jak trzydzieści cztery, tylko wieża jest jeszcze bardziej wysunięta do przodu. Oczywiście sama lufa jest gruba i długa, nie do porównania z T-34-76, który wciąż dominuje na polu bitwy. Przez cały styczeń tytaniczne wysiłki T-34-85 wyprodukują nie więcej niż sto.
  Prawdą jest, że uderzająca jest kruchość czoła wieży - płaska i niezbyt grubo opancerzona.
  Karaś, który rzucał w czołgi małymi, ale bardzo silnymi granatami wybuchowymi, podbiegł do dziewczyn i zasugerował:
  - Chwyćmy IS-2 i pojedźmy nim?
  Pomysł poparła Magda:
  - Oczywiście, chodźmy! Brakowało nam kabiny.
  Gerda ostrzegła chłopca:
  - Ten czołg ma cztery karabiny maszynowe!
  Karas mrugnął do dziewczyn, zauważając:
  - Więc jest dobrze. Wkrótce piechota ponownie zaatakuje, a ty ją skosisz!
  Magda trąciła chłopca ninja.
  - Pospiesz się terminatorze!
  Różowe obcasy błysnęły jak skrzydła komara, dzieciak karate biegł szybciej niż mistrz olimpijski w sprincie. Na początek wrzucił małą bryłę z wiązką dymu do budzącego grozę IS. Wybuchła reakcja, pojawił się gęsty dym. W tym samym czasie czarne odrzutowce rozproszyły się w różnych kierunkach, oślepiając strzelców maszynowych.
  Po zabiciu kilku piechurów Karas poleciał jak bruk wyrzucony z balisty i wspiął się na wieżę. Specjalnym hakiem podważył właz i odrzucił ciężką pokrywę. Co więcej, wszystko jest proste - kilka zamachów z dwoma mieczami i pięciu członków załogi czołgu ciężkiego rozchyliło im głowy. W ślad za nim wskoczyły też dziewczyny, które po zrzuceniu futrzanego kamuflażu ponownie wylądowały w bikini. Co jest ciepłe w zbiorniku podczas jazdy. Silnik wysokoprężny o mocy 520 koni mechanicznych dobrze rozgrzewa metal. Tak, gołe dziewczęce podeszwy same w sobie czują samochód znacznie lepiej niż przez specjalne zimowe buty z prążkowaną podeszwą z syntetycznej gumy. Niemiecka służba kwatermistrzowska wzięła pod uwagę doświadczenia surowych zim i stworzyła nową amunicję, w której nogi na mrozie nie są tak zimne. I naprawdę szkoda, że Fritzowie zabrali miejscowej ludności filcowe buty i naciągnęli je na siebie. Lub zawinięte w futrzane szale.
  Karaś pocałował Magdę na pożegnanie w usta i powiedział:
  - Cóż, czołg jest dla ciebie! Będę walczył tam, gdzie wiem, jak lepiej zabijać.
  Gerda z podziwem pocałowała chłopca w śliski, elastyczny obcas i powiedziała:
  - Jesteś cudem!
  Krystyna dodała:
  - Sztandar Aryjczyków!
  - Ja wiem! - Powiedziała chłopczyca i jednym skokiem wyskoczyła na mróz z na wpół otwartego włazu... Potem klapa opadła z rykiem... A dziewczyny dostały możliwość walki na broni wroga. A broń jest naprawdę potężna. Dopiero niedawno pojawił się Lev-3, lub jak go nazywano "Królewski Lew" z armatą 128 mm, jest silniejszy. Ale ten czołg wciąż jest na frontach w pojedynczych egzemplarzach. Został pokazany podczas obchodów 8 listopada opętanemu przez demona Fuhrerowi. Oczywiście, dopóki nie ma go jeszcze w serialu. Swoją drogą, IS-2 mija, pierwsze docieranie.
  Do tej pory nawet radzieccy czołgiści nie oddali ani jednego strzału, najwyraźniej wybierając cel z armaty.
  Christina zauważyła sarkastycznie, obracając mechanizm:
  - Och, śmieciu... Tu nie ma automatyzacji i wszystko trzeba robić ręcznie...
  Gerda, która zjadła psa wskazując palcem, zauważyła:
  - A widok jest zajebisty, a widoczność nieważna. Nie są zbyt dobrzy w celowaniu.
  Magda dotykając bosą stopą przekładni i obracając skrzynkę zauważyła:
  - A jednak w porównaniu z trzydziestoma czterema jest jakiś postęp. W szczególności zmiana biegów jest łatwiejsza. W kabinie jest ciasno, ale mniej więcej można się poruszać. Amunicja jest naprawdę mała. Dwadzieścia osiem rund...
  Gerda zauważyła logicznie:
  - Może wystarczyć do strzelania do ograniczonej liczby bunkrów, ale zdecydowanie za mało do pełnoprawnej bitwy pancernej.
  Charlotte znalazła coś dobrego w zbiorniku:
  - Ale uzbrojenie karabinu maszynowego jest na górze! Cztery karabiny maszynowe mogą zapewnić dobrą ochronę. A potem spojrzałem na tę "myszkę" - są tylko dwie "plucie" w niej na takie auto...
  Christina, przyspieszając silnik, potwierdziła:
  - Otóż to! Czy to uzbrojenie dla tak ciężkiego czołgu o masie stu osiemdziesięciu ton?
  Magda jak pantera, która zabiła bawoła, warknęła:
  - Kurczaki się śmieją!
  Silnik wysokoprężny mocno przyspiesza czołg. Można zauważyć, że IS-2 nadal jedzie autostradą, ale w terenie jego środek ciężkości przesunięty do przodu będzie miał wpływ. Ale nic, o ile możesz się zrelaksować i wybrać dla siebie godny cel...
  Magda otworzyła wieżę czołgu, żeby lepiej widzieć.
  A oto kolejny IS-2, warto masowo wykorzystywać takie czołgi. Za nim są jeszcze trzy IS, ale jeden z lżejszym działem kal. 85 mm. Nawiasem mówiąc, najniebezpieczniejszy, tak zdolny do czołowego zderzenia samochodu i szybszego uderzenia...
  Magda postanowiła strzelać z odległości dwóch kilometrów. Rozkazał pomniejszym tonem:
  - Strzelaj dokładnie w czoło wieży... I... Rozumiesz!
  Samochód stanął, więc nie było gładkości, a Gerda, narzekając na kiepską jakość optyki, którą pewnie polerowali niedoświadczeni nastolatkowie, wycelowała lufę. Dziewczyny pomogły załadować łuskę ważącą półtora funta. Blondynka przyłożyła policzek do zamka i próbowała wyczuć czyjś samochód. Przecież nigdy wcześniej nie strzelała z tej armaty, model 1931. Potężny, ale przestarzały, ze spiczastym, wrażliwym na rykoszety pociskiem. Ogólnie rzecz biorąc, broń oczywiście nie była planowana dla czołgów. Ale najwyraźniej przeciwpancerna modyfikacja działa 107 mm, opracowana w 1940 roku, okazała się zbyt zawodna i musiała zostać porzucona. I tutaj konieczne jest trafienie w cel w warunkach słabej widoczności z odległości 2000 metrów. Tak, a wrogowi trudno będzie odpowiedzieć i uderzyć, ale ...
  Gerda pocałowała zamek pistoletu, szybko wyjrzała przez właz, nabrała językiem garść śniegu, połknęła go, oparła bose pięty na dźwigniach i... wystrzeliła!
  Ustąpił tak, że szczypał go w nadgarstki i łydki i śmierdział dymem.
  Prezent przeleciał długim łukiem i... Idący z przodu IS-2 zatrzymał się, zaczął dymić, a potem ładunek amunicji zaczął pękać...
  Magda radośnie odpowiedziała:
  - To im daliśmy! - I logicznie, raczej nielogicznie mylące pojęcia, dodała. - To nie człowiek maluje broń, ale broń mężczyzny!
  Gerda warknęła:
  - Przeładuj!
  No i dziewczyny się spięły... Oczywiście, to nie "Tygrys" tutaj, muszą się pocić, ale tak jest fajniej, zwłaszcza, że zbiornik stojący szybko stygnie. Żelazo jest dobrym przewodnikiem.
  Za drugim razem Gerda strzeliła szybciej i pewniej. IS nadal się poruszały i najwyraźniej nie zorientowali się jeszcze, skąd strzelają. Tak, a stop nie jest w rosyjskim zwyczaju. Ponieważ jest rozkaz ... A drugi pocisk już pewnie trafia w cel ...
  Gerda oblizuje usta i rozkazuje:
  A trzeci tutaj...
  Czwarty IS-1 z dużym opóźnieniem otworzył ogień w ruchu... I o dziwo trafił, choć z takiej odległości od jadącego samochodu jest to prawie niemożliwe, ale o wszystkim decydują strzały! Jednak odległość działa 85 mm jest zbyt duża, poza limitem penetracji. Ale w wieży rozległ się poważny łomot i przedni pancerz zapadł się. Gerda wysłała w odpowiedzi czwartą "paczkę listową" o wadze półtora funta... Czoło czołgu IS-1 pękło, a pomarańczowe języki wzbiły się wysoko w niebo.
  Dziewczyny pięknie walczą... Tego dnia miały szczęście. Ale możliwości armii radzieckiej nie są współmierne.
  Pomimo wszystkich wysiłków Fritza, 13 stycznia, kosztem największych wysiłków kolosalnych strat, Tichwin został wzięty ... Oddzielne jednostki niemieckie próbowały wyrwać się z okrążenia, w ich kierunku uderzono korytarzem - sześć dywizji niemieckich od razu z wybranymi czołgami Lew, próbując uratować bohaterską obronę.
  Chłopiec ninja i cztery dziewczyny ruszyły w osobnym oddziale w stylu trzech muszkieterów. Mianowicie tam, gdzie nie można było spokojnie ominąć walki i trupów. Oczywiście IS-2 musiał zostać porzucony, ale po drodze niespodziewanie natknęli się na rzadki czołg T-34-85, pojazd, który powinien zastąpić przestarzałe i niewystarczająco mocne działa T-34-76 pod względem penetracji .
  Maszyna miała podobny kadłub i podwozie, ale większą wieżę z długą lufą i grubym działem. Działo było nieco gorsze pod względem siły penetracji od Pantery, zarówno ze względu na niższą prędkość wylotową, jak i jakość amunicji. Ale i tak różnica nie wyglądała na przytłaczającą jak na 76 - papier milimetrowy.
  Dla zwykłego "Tygrysa" to już jest niebezpieczne, dla "Lwa" jeszcze nie - więc 100 - milimetrów to przechylenie. Chociaż pod pewnym kątem była szansa. Lub w dolnej części kadłuba, ale także osłony gąsienicowe.
  Czołg został wprowadzony na pokład i oczyszczony z załogi. Oczywiście w środku była bryzgająca krew. Sama maszyna jest fabrycznie nowa, ale ładunek amunicji jest raczej skromny - tylko 35 pocisków. Kabina nie jest zbyt przestronna, ale lepsza niż stara trzydzieści cztery.
  Gerda zauważyła:
  - A oto wieża dowódcy. Oznacza to, że mamy mocnego konkurenta. Teraz Rosjanie nie będą już tak ślepi.
  Magda uśmiechnęła się złośliwie i zauważyła:
  - A Rosjanie już dobrze strzelali, choć z gorszą widocznością. Ponadto wieża stała się większa i łatwiejsza do trafienia!
  Gerda roześmiała się głośno, słysząc to.
  - No tak! To jest największy problem naszych czołgistów i prawdopodobnie koronna godność tego czołgu! Spróbuj, uderz!
  Charlotta śpiewała:
  - Raz, dwa, pięć! "Tygrys" wyszedł strzelać!
  Krystyna odebrała:
  - Aby spotkać T-4, nogi są szersze niż ramiona!
  I tak rzucili się na czołg, który poruszał się lżej niż IS... Gerda pamiętała, jak uderzali w radziecką piechotę czterema karabinami maszynowymi. Kosili przyzwoicie, a Rosjanie nawet nie zorientowali się, gdzie spadł na nich taki atak. Ale z drugiej strony, wyruszywszy, przeszli do ataku, rzucając granaty... Kilka kawałków, mimo przyzwoitej odległości, wzbiło się eksplodując na wieżę. Oczywiście dla pancerza 100 i 90 milimetrów IS to jak śrut dla słonia, ale nieprzyjemnie brzęczy. Tak, a gąsienice można ciąć.
  Musiałem więc uruchomić silnik i wycofać się. A potem skończyła się amunicja. Skosili ponad stu czerwonych żołnierzy.
  Gerdę uderzyła taka pogarda dla śmierci wśród narodu radzieckiego. Arabowie, którzy obiecywali haremy i perłowe pałace, nie mieli takiego poświęcenia. Ale to są ateiści - ludzie, którzy nie wierzą w życie pozagrobowe i bajki o Ogrodach Edenu. A co motywuje ich do tak zaciętej walki, gdy wynik wojny jest już przesądzony i jest to nic innego jak wściekłość skazanych na zagładę?
  Jest to niezwykle trudne do zrozumienia i zrozumienia.
  Chociaż oczywiście wśród rosyjskich zdrajców jest wielu. "Armia Wyzwolenia" Własow przez sześć miesięcy istnienia utworzyła sześć dywizji i dziewięć oddzielnych brygad. Wprawdzie wiadomo, że bycie żołnierzem Wehrmachtu jest łatwiejsze niż piętnaście czy szesnaście godzin pracy przy maszynie do znacznie gorszego lutowania, ale jednak... Z jakiegoś powodu niemieckie dywizje z byłych jeńców wojennych nie są widoczne na fronty...
  Chociaż, nawiasem mówiąc, w niewoli jest niewielu Niemców, ale sowieckich ... Wydaje się, że już ponad sześć i pół miliona. Może nie tak wielu Własowitów, choć wielu więźniów rozesłano do dywizji narodowych i legionów kontrolowanych przez SS. Ponadto część Rosjan skierowano do formacji szlachty i monarchistów.
  Ale w każdym razie udało im się w ten sposób zdobyć Tichwina, pomimo poprawy pogody i masowych bombardowań. Nawet jeśli zapłacili wysoką cenę.
  Gerda otrzymała rozkaz i wystrzeliła do zapalniczki trzydzieści cztery. Szybkostrzelność działa jest wyższa, dzięki czemu możesz czuć się pewniej. Raz, potem drugi, wreszcie trzeci zbiornik na śmietnik...
  Więc musisz być bardziej ostrożny. W przeciwnym razie zostaną uderzeni tutaj w samochód, tylko przedni pancerz wieży stał się mocniejszy i grubszy, więc jest to prawie ten sam format. Organizm jest szczególnie wrażliwy. A wśród rosyjskich czołgistów są rzemieślnicy. Jednak w przypadku tak rzadkiego czołgu jak IS-2 czy IS-1 słabeusz nie zostanie uwięziony. A trzydzieści cztery w zwykłym formacie może być z prostymi wojownikami. Przez szparę wieży dowódcy wyglądają jak kagańce koni, z kagańcem pyskowym. Celowanie w takie piękności jest nawet w jakiś sposób niewygodne.
  Crucian tym razem w wieży z dziewczynami, wyszedł, by służyć jako ich przewodnik i nie może zostawić dziewcząt w kotle. To prawda, Magda logicznie zauważyła:
  - I tak możemy wyjść, bez strzelania i bez prowokowania...
  Crucian, dziecinnie wykręcając pysk, jęcząco oświadczył:
  - Nie - nie strzelać, nie będzie ciekawie!
  Magda mimo wszystko ostrzegła dziewczyny:
  - Otwieraj ogień, aby zabić tylko wtedy, gdy nie ma więcej niż trzy lub cztery samochody. Musimy sprowadzić ten nowy czołg z powrotem do naszych jednostek w stanie nienaruszonym.
  Gerda zgodziła się.
  - Na razie tej nowości nie ma wśród trofeów, co oznacza, że jeszcze nam się przyda.
  Dziewczęta-tygrysy kontynuowały polowanie z umiarkowanym entuzjazmem. Nie radzili sobie zbyt dobrze, ale dodali do swoich zasobów jeszcze siedem czołgów i pięć ciężarówek. Kiedyś musiałem walczyć na zewnątrz samochodu, aby złapać paliwo do tankowania.
  Krótko mówiąc, czterech psotnych dowcipnisiów wyszło z kotła i prawie zginęli od ognia swojej artylerii. Uratowany tylko na czas, by wywiesić flagę ze swastyką-pająkiem.
  Teraz przechodzą przez rów i nawet jest kilka bukietów z papierowymi kwiatami, które są wręczane bohaterkom-wojownikom.
  Oleg Rybachenko, zmęczony oglądaniem tego kpiącego filmu, krzyknął:
  Dlaczego pokazujesz mi te wszystkie cholerne suki! Ile można patrzeć na zabijanie Rosjan!
  . ROZDZIAŁ 16
  Wojna dała Jane i jej zespołowi szansę na odnalezienie się w życiu. Dlatego dziewczęta chętnie wzięły udział w wyprawie na wschód. Czemu nie? To pieniądze i sława.
  Arsenał radzieckich czołgów niewiele się zmienił. Głównym czołgiem jest nadal T-34-85. Opancerzenie podwozia i kadłuba pozostało z lat czterdziestych. Ten sam silnik wysokoprężny o mocy pięciuset koni mechanicznych, ten sam 45-milimetrowy pochylony przedni pancerz. Słabsza ochrona boków kadłuba, narażona na niemieckie faustpatrony.
  Zainstalowano tylko większą wieżę, z przednim pancerzem 90 mm i działem 85 mm. Czołg jest oczywiście przestarzały i wcale nie niebezpieczny dla Niemców!
  Dziewczyny jadą samochodem Goering-5, w późniejszej modyfikacji. Pancerz boczny został zwiększony do 178 milimetrów, a przedni pancerz do 250 jest pochylony. Sam czołg jest wyposażony w silnik z turbiną gazową i rozpędza Brytyjczyków do 60 kilometrów na godzinę.
  Jane zapytała strzelca Gringetę:
  - Dobrze widzisz?
  Chłopski wojownik pewnie odpowiedział:
  - Widoczność tutaj jest doskonała! Widzę wszystko!
  Malanya zachichotał i szczekał:
  - Zmiażdżymy Rosjan!
  Matylda z przekonaniem potwierdziła:
  - Tak, będziemy!
  "Goering" -5 obrotów, pistolet wypluwa pocisk. Z sowieckiej trzydziestki czwartej łamie się wieża. Dziewczyny krzyczą z zachwytu. Oni naprawdę myślą, że to wszystko jest świetne. A to, że sowieccy czołgiści giną, nawet cieszy.
  Jane zaćwierkała słodkim głosem:
  - Zetrzemy wszystkich w popiół ... A Moskwa będzie pod nami!
  Jednak po natknięciu się na pola minowe niemiecki czołg musiał się zatrzymać. Rosjanie byli bardzo mocno okopani. I dużo jeży przeciwpancernych. Artyleria prowadzi aktywny ostrzał.
  Zirytowana Gringeta mówi:
  - Tak się okazuje... Natknęliśmy się na twardy blok!
  Jane odpowiada z ostentacyjną pewnością siebie:
  - Nie, to się nie zdarza do rana... Przebijmy się przez operę!
  Niemiecka machina wojenna nieco utknęła w martwym punkcie. Na niebie pojawiły się samoloty szturmowe, użyto teleczołgów. Najwyraźniej próbowali zniszczyć pola minowe.
  Kontrolowane samochody z materiałami wybuchowymi przez radio. Wykorzystano również mobilne wyrzutnie gazu. Dosłownie bombardowali pozycje Armii Czerwonej ogniem i płomieniem.
  Gringeta zauważył z niezadowoleniem:
  - Na wojnie jest coraz więcej brudu, a coraz mniej waleczności!
  Jane była zmuszona zgodzić się z tym:
  - Selyavi! Niestety, jakoś przegrywamy!
  Gringeta poprawił dowódcę:
  - Raczej nie my, ale nasi przeciwnicy! Teraz nic, wyjdźmy z impasu, a będzie walka...
  Niemiecki czołg wystrzelił, choć tak naprawdę nic nie było widać. Jane potarła bosymi stopami i zaśpiewała:
  - Nie myślimy źle - na pewno się zgubimy! Jest wyjście z labiryntu, z każdego impasu!
  Gringeta zaćwierkała z uśmiechem:
  - Kto jest wesoły, śmieje się ...
  Kto chce - osiągnie ...
  Kto szuka, zawsze znajdzie!
  Malanya, melodyjna i lśniąca zębami, dodała:
  - Kto jest przyzwyczajony do walki o zwycięstwo, niech śpiewa razem z nami!
  Kanonada trwała kilka godzin, po czym niemieckie czołgi ruszyły dalej. Napotkała ich sowiecka artyleria i działa przeciwpancerne różnych kalibrów. Czuło się jednak, że siła przebicia to zdecydowanie za mało. Niemcy posuwali się naprzód... Dopiero gdy zaczęły strzelać 203-milimetrowe działa, pojawiły się pierwsze wraki pojazdów nazistów.
  Jane szepnęła niepewnie:
  - Panie... Niech mnie ominie ten kielich!
  Gringeta z przekonaniem powiedziała:
  - Dwie śmierci nie mogą się zdarzyć, jednej nie można uniknąć! Więc jeśli w ogóle, będziemy żyć w następnym świecie!
  Malania zapytała szeptem:
  Jakie jest to światło?
  Gringeta nie mówił zbyt pewnie:
  - Myślę, że jest lepszy niż nasz!
  Malanya szepnął w odpowiedzi:
  - Nie daj Boże niewidomym otwierać oczy i prostować plecy do garbatych!
  Rzeczywiście, Jane zastanawiała się, czym może być to światło. Może ten świat jest jeszcze bardziej irracjonalny i mniej bezpieczny. Jane skręciła talię, poruszyła biodrami i zaćwierkała:
  - To bardzo ciekawa opcja - umrzeć i trafić do następnego świata! Co tam na nas czeka? Czy spotkamy tam tych, którzy byli nam bliscy na Ziemi, czy też będziemy musieli zawrzeć nowe przyjaźnie?
  Gringeta poruszyła bosą stopą psa i syknęła:
  - Będą nowe stulecia, nastąpi zmiana pokoleń... Ale nikt nigdy nie zapomni imienia Lenin!
  I wybuchnął śmiechem, swoim nieco szalonym śmiechem. Była wieśniaczką-wojowniczką, która aktywnie dotykała palcami swoich nagich, pełnych gracji nóg, a jej palce bawiły się.
  Tutaj złapałem IS-3 w lunetę... Daleko od prawdy. Nie każdy trafi, a jeśli tak, to pocisk, uderzając w pysk szczupaka, może rykoszetować. Ale dziewczyna wiedziała, co robi. Wypaliła i szepnęła:
  - Wybrzeże mgły miażdżymy przynętą!
  Matylda dodatkowo zaśpiewała:
  - A ten "Agdam", wypijmy za panie! Super pani!
  Strzał Gringety był celny. Pocisk trafił w dolną część przedniego pancerza wieży, dokładnie w szczelinę. I wywarł druzgocący wpływ bez wchodzenia w rykoszet. Taka sytuacja powstała. Dokładniej, pięciu radzieckich czołgistów zginęło niemal natychmiast. A Angielki dodały do swojej listy przestępstw.
  Malanya ryknęła, gdy jej karabiny maszynowe wystrzeliły. Kilku żołnierzyków chciało podczołgać się do taknusa Hitlera.
  - Ale pasaran, nie zbliżaj się chłopcze! - Krzyczała ładna dziewczyna i lała serie z karabinu maszynowego, dzielni pionierzy.
  Jane zaćwierkała, stukając bosą piętą o zbroję.
  - Och, chłopcy, chłopcy, chłopcy ... Nagle staliście się nie do przyjęcia! Widać to po tej przeklętej ziemi, jesteś zbyt szlachetny!
  A dziewczynie, córce pana, zrobiło się żal tych bosych, podrapanych, brudnych chłopców, których przeszyły bezlitosne kule. Jakie to wszystko smutne i trudne.
  Gringeta wystrzelił ponownie, przebił działo samobieżne SU-100 i zaćwierkał:
  - A konik polny pobiegnie oddać butelki!
  Malanya oblizała usta szkarłatnym językiem i pociągnęła łyk Coca-Coli z plastikowej butelki, mówiąc:
  - Oczywiście nie! Daj mi wino i paczkę papierosów!
  Matylda, ostrożnie przesuwając czołg do przodu, syknęła:
  - Papierosy to trucizna...
  Jane złapała rytm i kontynuowała:
  - Zgadza się, mówią ludzie!
  Gringeta w odpowiedzi strzela i syczy:
  Nie ma nic gorszego niż nikotyna!
  Malanya zachichotał i warknął:
  - Paczka papierosów w piecu!
  Matylda dodała w odpowiedzi, drapiąc się po szkarłatnej piersi:
  Tak, ludzie mówią...
  Jane skończyła z uśmiechem, wystawiając język.
  - Ale palę....
  Malanya zakończył z rozmachem.
  - I bardzo się cieszę!
  Dziewczyny roześmiały się, pokazując swoje długie, wiśniowe języki. Jane zauważyła z uśmiechem:
  - Papieros jest najbardziej produktywnym zabójcą, szczególnie przeciwko klientowi!
  Malania dodała:
  - Papieros jest jak cichy karabin, ale zabójczy w rękach amatora!
  Gringeta wystrzeliła z armaty i zauważyła z uśmiechem:
  - Papieros to najbardziej niezawodny snajper, zawsze zabija!
  Matylda lekko zwolniła czołg na pagórku, uciszyła:
  - Papieros smakuje gorzko, ale przyciąga bardziej niż słodycze!
  Jane wzięła głęboki oddech i szepnęła:
  - Papieros jest jak zła dziewczyna, tylko rozstanie z nim jest o wiele bardziej bolesne!
  Gringeta zachichotał, strzelił i ryknął:
  - Papieros, w przeciwieństwie do granatu, rzucony przedłuża życie!
  Dziewczyny ucichły. Ich czołg znów się zatrzymał i wylądował w rowie. Musiałem wyjść. Wojownicy byli trochę zdenerwowani. Sowiecka obrona jest bardzo silna.
  Jane zauważyła filozoficznie:
  - Na wojnie najkrótszą drogą do celu jest objazd, a czysta prawda to podłe oszustwo!
  Gringeta, rozbijając celnym strzałem armatę radziecką, zauważył:
  - Manewrem okrężnym najprawdopodobniej odciąłeś drogę do celu!
  Malanya wystrzeliła z karabinu maszynowego i zaćwierkała:
  - Życie jest czerwone, ale odchodzi szkarłatną krwią!
  Matylda podsumowała osobliwy wniosek:
  - Na wojnie życie traci na wartości, ale nabiera sensu!
  Dziewczęta kontynuowały wojnę. Strzelali, a jednocześnie komponowali aforyzmy w biegu.
  Jane wystrzeliła bosą stopą i upuściła:
  - Wojna jest jak oblubieniec, chciwy zdrady, ale nie pozwala zestarzeć się!
  Gringeta strzelił i powiedział dowcipnie:
  - Wojna to pożądliwa kobieta w pożerających męskie ciała!
  Malanya syknął w odpowiedzi:
  - Wojna, podobnie jak miłość, jest posłuszna w każdym wieku, ale rozrywka nie jest przyjemna!
  Matylda uznała za stosowne dodać:
  - Wojna, jak kurtyzana, jest droga, zmienna, ale zawsze pozostawia po sobie heroiczne wspomnienie!
  Jane obróciła psa swoimi wdzięcznymi, gołymi palcami i zagruchała:
  - Wojna to nie sen, nie można obejść się bez silnych emocji!
  Gringeta wypalił z uśmieszkiem i odpowiedział:
  - Świat jest nudny i relaksujący, wojna jest interesująca i ekscytująca!
  Matylda, popijając z przyjemnością Colę, kontynuowała:
  - Wojna to krew i pot, zapładnia pędy rodzące odwagę!
  Malanya zachichotał i zauważył:
  - Bez względu na to, jak ciekawy jest proces wojny, każdy chce jej końca!
  Jane ponownie przesunęła bosymi stopami po zamku pistoletu i zaśpiewała:
  - Wojna to nie książka, nie można jej zatrzasnąć, nie można jej schować pod poduszką, można ją tylko zepsuć!
  Gringeta szczebiotał z rozmachem:
  - Wojna jest religią: wymaga fanatyzmu, dyscypliny, bezwzględnego posłuszeństwa, ale jej bogowie są zawsze śmiertelni!
  Malanya zaśmiał się cicho i zauważył:
  - Na wojnie, jak w kasynie, ryzyko jest duże, a zysk krótki!
  Matylda uśmiechnęła się i warknęła:
  - Żołnierz jest śmiertelny, chwała jest zapomniana, trofea się zużywają, a tylko powody do rozpoczęcia nowej masakry są nieusuwalne!
  Jane przemówiła subtelnie:
  - Gardzimy mordercą, jeśli nie jest żołnierzem na froncie, gardzimy złodziejem, jeśli jest rabusiem na polu bitwy podwójnie!
  Gringeta znowu przygwoździł i syknął:
  - Żołnierz to rycerz, którego zbroja ma odwagę i honor! Generale baronie, który ma koronę: roztropność i inteligencja!
  Malania powiedział z uśmiechem:
  - Żołnierz brzmi dumnie, szeregowy pejoratywnie!
  Matylda mądrze odpowiedziała:
  - Pierwszy w ataku może zginąć, ale ostatni nie pozostanie w pamięci!
  Jane bez tchu zagruchała:
  - Lepiej być pierwszym w podziale trofeów niż w ataku!
  Gringeta dodała z uśmiechem:
  - Wojna jest jak kobieta, tylko poniża mężczyzn bez załamywania się!
  Malanya odpowiedział z godnością:
  - Kobieta, w przeciwieństwie do wojny, nie spieszy się, by położyć mężczyznę do łóżka!
  Matylda powiedziała ze śmiechem:
  - Wojna, w przeciwieństwie do kobiety, nigdy nie zadowala się liczbą przydzielonych mężczyzn!
  Jane ponownie obróciła dźwignię gołymi palcami i powiedziała:
  -Wojna to najbardziej nienasycona kobieta, zawsze ma mało mężczyzn, a kobiecie nie odmówi!
  Gringeta uznał za stosowne powtórzyć ten dowcipny aforyzm:
  - Kobiety nie lubią walczyć, ale chęć położenia mężczyzny niewiele ustępuje kuli!
  Malanya syknęła jak kobra, wypluwając różowy język:
  - Połóż mężczyznę, może małą kulkę, uszczęśliw kobietę o wielkim sercu!
  Matylda dodała z sardonicznym uśmiechem:
  - Wielkie serce często prowadzi do małego egoizmu!
  Dziewczyny skończyły wymieniać dowcipne uwagi i zaczęły skupiać się na polu bitwy. Po niebie latały samoloty szturmowe TA-311, które ostrzeliwały pozycje wojsk radzieckich. Choć powoli, koalicja III Rzeszy posuwała się naprzód. I miała czas, żeby trochę zjeść, połykając zwłoki.
  Znudzone dziewczyny znów zaczęły żartować aforyzmami:
  Jane gruchała:
  - Wojna nie ma kobiecej twarzy, ale wykrwawia mężczyzn gwałtowniej niż żona!
  Gringeta strzelił i syknął:
  - Wojna nie daje radości, ale zaspokaja agresywne instynkty!
  Malanya gwizdnął w odpowiedzi:
  - Radość z wojny, trupy wrogów tylko w cenie!
  Matylda, przewijając tory, dodała:
  - Wojna to oranie pola: jest ono nawożone trupami, nawadniana krwią, ale wznosi się w zwycięstwie!
  Jane wystrzeliła i zamruczała w odpowiedzi.
  - Zwycięstwo rośnie na trupach i krwi, ale owocuje słabym!
  Gringeta wystrzelił, rozbijając trzydzieści cztery jak szklany kamień, i syknął:
  - Wojna jest jak kwiat kanibala, jasny, mięsożerny i śmierdzący!
  Malanya wytarła bosą stopą pedał i krzyknęła:
  - Wojna jest matką postępu i macochą lenistwa!
  Matylda go weźmie, a jak ryczy:
  - A na wojnie życie żołnierza nie jest w cenie, ale od generałów iw ogóle strata!
  Jane przesunęła krawędzią dłoni po piersi i zaćwierkała:
  - Jeśli chcesz pokoju - wzbudzaj strach, jeśli chcesz wojny - wywołuj śmiech!
  Gringeta wzięła go i wystrzeliła, celując bosą stopą, śpiewając:
  - Śmiech nie jest grzechem, jeśli nie jesteś pośmiewiskiem w sprawach wojskowych!
  Malanya zachichotał i warknął z sukcesem:
  - Wojna jest jak cyrk, tylko zwycięzca śmieje się ostatni!
  Matylda prowadziła czołg, miażdżąc kilku pionierów, wychrypiała:
  - Na wojnie, jak w cyrku, tylko dywan, poważny zabójca!
  Dziewczyny znów milczały. Są zmęczeni byciem ostrym. Ogólnie rzecz biorąc, wojna nie jest zbyt piękna.
  Jane pomyślała z irytacją: Wielka Brytania oddała się Niemcom. Chociaż ile ziem podbili Brytyjczycy. A ile z tych Niemiec! Wielka Brytania stała się kolosalnym imperium. Ale nie mogła strawić swoich kolonii. Trzecia Rzesza przerosła potęgę Anglików i nawet dowódcy okazali się znacznie silniejsi i bardziej zdolni.
  A kiedy naziści przybyli do Londynu, historia Anglii się skończyła. Powstało nowe imperium o niespotykanej dotąd potędze. Jego wojska służą wielu narodom i krajom. I cóż możemy powiedzieć: Trzecia Rzesza, rozkładając skrzydła, zatopiła Wielką Brytanię.
  Ale w czterdziestym roku, po podbiciu Francji, Hitler hojnie zaoferował Churchillowi pokój. I trzeba było to zaakceptować: zdrowy rozsądek podpowiadał, że Wielka Brytania nie może nic zyskać na wojnie, nawet teoretycznie, ale ją stracić. Hitler stoczył bitwę powietrzną z Anglią w połowie siły. Z dużym opóźnieniem przerzucił wojska do Afryki. Wyjechał do Związku Radzieckiego. Ale to wszystko tylko opóźniło katastrofę.
  Niemcy, korzystając z okupowanych terytoriów, znaleźli siłę do walki na dwóch frontach, Japonia pewnie pokonała Amerykanów. A potem Stalin zdradził, zawierając rozejm. Wielka Brytania padła na kolana i stała się częścią Trzeciej Rzeszy.
  Wiele zwycięstw przyniosło Wehrmachtowi chwałę niezwyciężoności. Jane i jej przyjaciele chętnie poszli do nazistowskiej armii - by złapać szczęście i stopnie. I poniekąd im się to udało.
  Więc co? Teraz mają dwie Ojczyzny: Wielkie Niemcy, Małą Brytanię.
  Jane pociągnęła łyk Coca-Coli z gardła i zaćwierkała:
  - Miłość i śmierć, dobro i zło... Co jest święte, co grzeszne, zabójców to nie obchodzi!
  Gringeta zaśpiewał w odpowiedzi, posyłając kolejny pocisk:
  - Kochaj i odważ się, pozwól złu rządzić i wybieraj, mamy tylko jedno!
  Dziewczyny trochę się ożywiły. Cóż, w rzeczywistości, o ile to możliwe, dostrój się w drobny sposób. Są młodzi, radośni, energiczni i mają sporo szczęścia. Tyle walk i ani jednej rysy. Tyle, że same się podrapią po zbiorniku.
  Malanya ostro zauważył:
  - Ech, Churchill powinien był przyjąć propozycję Hessa i przystąpić do wojny z ZSRR. Wtedy rządzilibyśmy całą planetą, a na koniec Niemcy zostałyby zmiażdżone!
  Matylda śpiewała z zachwytem:
  - Niemcy są dobrzy w bitwie, brytyjski lew jest najlepszy!
  Malania potwierdziła:
  - Tak, nasz lew z Wielkiej Brytanii jest najlepszy!
  Jane powiedziała z uśmiechem:
  - Wciąż mamy szansę! Tutaj Hitler umrze, a Cesarstwo Niemieckie się rozpadnie!
  Gringeta wystrzelił pocisk i częściowo się zgodził:
  - Niech się rozpadnie! W końcu to mięsożerne drapieżniki, ale czy tak będzie lepiej dla nas?
  Malanya zauważył filozoficznie:
  - Jedność w trybie twardym, lepsza niż bałagan i niechlujstwo w trybie miękkim!
  Matylda nacisnęła gołymi podeszwami na pedały i warknęła:
  Będziemy też na Marsie! I poza układem słonecznym!
  Jane odpowiedziała z uśmiechem Mony Lisy:
  - Najpierw musisz ustanowić jeden tryb na planecie Ziemia!
  Gringeta, wzięła go i żarliwie zaśpiewała:
  - A my jesteśmy takim reżimem, nie pozwolimy, żeby to się zmieniło!
  Malanya zauważył dowcipnie:
  - Ale żeby zostawić cię z nosem, muszę zmienić nos!
  Dziewczyny jak zwykle mają szczęście. Tutaj ich czołg dociera do pierwszej linii okopów. I rozbija ziemię gąsienicami. Wojownicy śmieją się.
  - Weźmiemy je wszystkie!
  Jedno z dział utknęło między rolkami i czołg się zatrzymał. Dziewczyny wysiadły z samochodu, ale w zbiorniku było zbyt tłoczno i za gorąco. A na zewnątrz jest ryzykownie, można się poparzyć.
  Wojownicy rzucili się, błyskając bosymi piętami i śpiewając:
  - Jesteśmy rozbrykanymi dziewczynami, dobrymi przyjaciółmi, no cóż, ale na boso, niech biczują, energicznie przerażają!
  Jane pobiegła, zauważyła:
  - Oto jesteśmy kosmicznymi marines!
  Malanya potwierdził z uśmiechem:
  - I w kosmosie i na lądowaniu!
  A Gringeta wzięła go i chodziła na rękach, wyjąc:
  - Jestem super wojownikiem! Wątpię we wszystkich!
  Matylda odpowiedziała i syknęła:
  - Trucizna kropla po kropli do Führera!
  Jane zachichotała i zaśpiewała:
  - Cios jest silny, a Fuhrer jest wszechmocny!
  Wojownicy uciekali, chodząc boso po gruzach, pokruszonym, mocno rozgrzanym żelazie, wszelkiego rodzaju belkach i połamanych czaszkach.
  Jane śpiewała:
  - Zrozumiesz mnie... Zrozumiesz mnie... Zrozumiesz mnie, a lepszego kraju nie znajdziesz!
  Dziewczyna z przyjemnością biegnie niezbyt stwardniałymi nogami po ostrej ścieżce i gruzach. Rzeczywiście, to wielka przyjemność.
  Gringeta śpiewała:
  - Lato, słońce świeci wysoko...
  Malanya wspierała piosenkę:
  - Wysoko wysoko!
  Matylda dodała:
  - Lato, jesteśmy daleko od śmierci! Daleko!
  Wojownicy wyraźnie się ożywili. Rzeczywiście, co za przyjemność tak energicznie się poruszać i skakać.
  Jane zachichotała i zauważyła:
  - Śmierć to konwencja, hańba to absolut!
  Gringeta potarł jedną bosą stopą o drugą i syknął:
  - Będziemy mieć wakacje! A wraz z nim zwycięstwo!
  Malania powiedziała sceptycznie:
  - Nasz czy niemiecki?
  Matylda uśmiechnęła się i zaśpiewała:
  - Czeka nas śmiertelny ogień...
  Jane odpowiedziała:
  Ale on jest bezsilny...
  Gringeta zawył jak pantera:
  - Każdy ma osobną trumnę...
  Malanya wziął go i strzelając syknął:
  - Batalion Boshey zatonął w grobie!
  Matylda ryknęła w odpowiedzi:
  "Cały legion wpadł do grobu!"
  A dziewczyny to brały i miauczały... Są jak smukłe konie. I tak uroczo, nogi są gołe, opalone.
  Jane wzięła go i syknęła z przyjemnością:
  - A ja jestem kobrą! A ja jestem kobrą! Wcale nie niedźwiedź!
  Gringeta odpiszczał:
  - A jak miło, że kobra wzlatuje do chmur!
  A dziewczyny będą zarówno brać, jak i zderzać się czołami. Iskry lecą z oczu, jakby nadeszła godzina!
  Malanya wziął go i syknął:
  - Hitler kaput!
  Matylda wspierała ją:
  - I kaput Stalina!
  Jane potrząsnęła biodrami i zaćwierkała:
  - Jestem wojownikiem światła, dzikusami na kolanach... Wszystkich, którzy oczerniają, zmiotę z powierzchni ziemi!
  Malanya wziął go i ryknął:
  - A Hitler jest głupcem, pali tytoń! Kradnie zapałki, nie śpi w domu!
  Matylda uśmiechnęła się złośliwie i zapytała:
  - Jak myślisz, co ma Fuhrer?
  Gringeta nadepnęła bosą stopą na popiół i warknęła:
  - Oczywiście nie! Zrobimy mu czwórkę, lodzik!
  Malanya, przewracając oczami, szepnęła:
  - Och, jak miło jest trzymać w ustach pulsujący jadeitowy pręt i czuć go językiem!
  Matylda szepnęła bez tchu:
  - A jakie to wspaniałe! I wszystko będzie po prostu wspaniałe!
  Dziewczyny skakały coraz wyżej. Ale ich czołg został naprawiony i musiał wrócić. Wojownicy wspięli się z powrotem i syknęli:
  - To jest nasz czołg! Będzie po prostu świetny!
  Jane nagle przypomniała sobie opowieść o Robin Hoodzie. Mały Joe tam jest, chłopiec został wzięty do niewoli przez szeryfa. Chłopiec był torturowany: wciągnięto go na kratę, przysmażono mu pięty.
  Kiedy płomienie lizały bose, szorstkie podeszwy stóp chłopca... Jane poczuła tu podniecenie i naprawdę miała ochotę na seks. Tutaj weszli. Zwłaszcza japoński ninja Karas. Ten blondyn, taki przystojny i ma bardzo dużą męską doskonałość. A tak miło jest dotykać piersiami tak czystej i gładkiej skóry.
  Jane chciała włożyć palec u nogi między nogi, ale zawstydziła się i zmieniła zdanie. Chociaż rzeczywiście, takie działanie jest niezwykle przyjemne!
  Córka pana powiedziała:
  - W morskiej fali i wściekłym ogniu! I wściekły, i wściekły ogień!
  Dziewczęta ponownie przeniosły swoje "Goering" -5 na pozycje wojsk radzieckich. Prawdopodobnie sam Stalin był dość przerażony, gdy dowiedział się o postępach nazistów. Naprawdę, jak tu się nie zgubić. Kolos pędzi na ciebie, ale nie ma nic do odpowiedzi. Trzydzieści cztery, nie możesz pokonać serii E. A tym bardziej od piramidalnych AG.
  A Stalin najwyraźniej jest w szoku. Przynajmniej wezwij karalucha do swoich doradców. Żadnego dźwięku, żadnego znaczenia, żadnego plusku wody! Wygląda na to, że dostaniesz krany!
  Jane zauważyła z uśmiechem:
  - A Stalin, w przeciwieństwie do Churchilla, zawsze chętnie przyjmował jałmużnę od Hitlera i szedł na pokój!
  Gringeta śpiewała entuzjastycznie:
  - Powiedz mi, czym jest świat! Odpowiedzą ci - słońce i wiatr!
  Malanya entuzjastycznie zauważył:
  - I będziemy mieli silne, zdrowe dzieci!
  Matylda zachichotała i szepnęła:
  - Świat to nie szachownica, a Hitler nie jest królem!
  Jane poprawiła przyjaciółkę:
  Jest wyższy od króla! I zmieciemy go z powierzchni planety!
  Gringeta wziął go i ryknął:
  - Wielkość Brytyjczyków, uznana przez planetę! Faszyzm został zmiażdżony uderzeniem miecza!
  Malanya entuzjastycznie dodał:
  - Jesteśmy kochani i doceniani przez wszystkie narody świata!
  Matylda z entuzjazmem dziewczyny, która znalazła swoją pierwszą miłość, dodała:
  - Wierzę, że zbudujemy święty komunizm!
  Jane wybuchnęła śmiechem i zauważyła:
  - A pod przywództwem Niemców faktycznie można zbudować komunizm!
  Gringeta uderzyła czołem w zamek pistoletu i zaśpiewała:
  - Żartujemy z komunizmu, teraz go zbudujemy! A Stalin będzie naszym superbohaterem!
  Malanya dodał, wyjaśniając:
  - Oczywiście w trumnie!
  Gringeta chętnie potwierdził:
  - Oczywiście, w trumnie!
  Jane zauważyła filozoficznie:
  - Bez względu na to, jak wielki jest król, pójdzie do trumny, jak do budy!
  Gringeta dodała z chytrym uśmiechem:
  - Polityk zawsze kłamie, umiera tylko naprawdę!
  Malanya pstryknęła gołymi palcami u stóp i powiedziała:
  - Nieśmiertelność jest prawdziwa, ale śmierć jest iluzoryczna!
  Matylda wydała także aforyzm:
  - Królowie mogą wszystko, ale ani jeden, ani jeden król nie może opuścić trumny na ziemi!
  Jane napisała na Twitterze:
  - Wkrótce życie się skończy ....
  Gringeta wspierana z rozmachem:
  - Wkrótce!
  Malanya strzelał z karabinów maszynowych do sowieckiej piechoty i syknął:
  - O matko, matko, zlituj się nad synem!
  Matylda, z trudem powstrzymując śmiech, dodała:
  - W końcu musiał żyć, ani jednego dnia!
  Jane pomyślała filozoficznie:
  - Każdy chce pięknie żyć, ale tylko nieliczni umierają z godnością!
  Gringeta odpowiedziała z uśmiechem:
  - Śmierć obiecuje kłopoty, chyba że błyszczy promieniami osiągnięć!
  Malanya syknął z wściekłym uśmiechem zębów:
  "Dobra śmierć jest lepsza niż złe życie!"
  Matylda rzuciła wyzwanie:
  - Dobrze być Bogiem, w dziczy, źle dla diabła w strefie!
  Gringeta zauważył z jadowitym uśmiechem:
  - I zabrakło nam muszli ... Zgadzam się, to ogromna tragedia! Żadnego prezentu anihilacji!
  Jane parsknęła pogardliwie.
  - Będą nowe prezentacje i inni prezydenci!
  . ROZDZIAŁ 17
  Friedrich tego dnia, 10 października 1947 r., jak zawsze chart i niestrudzony, szybko ścigał się na powietrznym koniu Me-362. Chłopak nie czuł nawet cienia zmęczenia, był zbyt podekscytowany, a mimo to strzelił bez pudła. W nocy ekipy remontowe, głównie amerykańskie, odbierały część uszkodzonego sprzętu. W szczególności "Pattons" ponownie zakręcono gąsienicami, a ponadto kilkaset takich maszyn weszło do eksploatacji, przetransportowanych zza oceanu wzdłuż już zdebugowanych linii kolejowych. Partyzanci oczywiście próbowali, ale spisali się znacznie gorzej niż zwykle. Bandera pokonał w wyborach ukraińską Batkę, aw szeregach partyzantów narastała zdrada i dezercja. Poza tym dowódca ruchu partyzanckiego Woroszyłow zachorował ... I nie znaleźli dla niego zastępstwa na czas ... Tak więc podaż szokującej międzynarodowej grupy faszystów była całkiem zadowalająca. Tak, dzielni robotnicy podziemia i bohaterscy sabotażyści osiągali czasem sukcesy, ale nie powyżej poziomu taktycznego. Ponadto pojawienie się nowych sojuszników, którzy skapitulowali, spowodowało gwałtowny spadek wiary w zwycięstwo ZSRR, a to doprowadziło do tego, że chwiejne elementy jawnie lub nawet skrycie przeszły na stronę nazistów.
  Szczególnie wzrosła liczba dezerterów wśród Armii Czerwonej Krakowa i Wojska Polskiego. Polacy, wierząc w obietnice nazistów, a zwłaszcza zachodnich kapitalistów, poważnie liczyli na stworzenie wielkiego imperium na wschodzie kosztem Rosji! Nie wszyscy oczywiście polscy komuniści pozostali lojalni wobec Sowietów, ale reszta politycznych odcieni... Liberałowie są szczególnie niewiarygodni... Tak więc polskie jednostki zaczęły kapitulować na Wybrzeżu Moskiewskim niemal natychmiast z początkiem wojny ofensywa... Na szczęście było ich mało i nie miało to jeszcze decydującego wpływu na przebieg wojny.
  Friedrich sam wykonał kilka pierwszych lotów, odrywając się od reszty pilotów. Widział, że wróg nie spotyka się już tak gęsto z nazistowskimi hordami ognia, a na ścieżce klinów czołgów prawie nie ma już pól minowych. Ale radzieccy żołnierze walczyli dzielnie. Piechota nie otwierała ognia i próbowała, pozwalając czołgom się zamknąć, podważyć ich gąsienice lub wiązkę granatów lub podpalić je butelkami z łatwopalną mieszanką.
  Terminator w zasadzie podniósł wynik dzięki sowieckiej broni. Ponadto strzelanie z płaszczyzny poziomej pozwala uniknąć straty czasu na nurkowanie. To prawda, że \u200b\u200bzniszczono również kilka czołgów znajdujących się w zasadzce. Lotnictwo ZSRR działało bezczynnie. Rano pojawiło się tylko siedem samolotów U-2, potem cztery Laggi. W ogóle Friedrich odbył z nimi krótką rozmowę, lekko naciskając spust... A potem, jak zawsze!
  Po stłumieniu osłabionych już punktów bojowych hitlerowskie czołgi ruszyły dalej przez pole i do okopów... Jednak na tej już szóstej i częściowo piątej linii obrony napotkano rowy przeciwpancerne i jeże (w sumie było ich osiem ). Radzieccy strzelcy zdenerwowali się i zaczęli strzelać z daleka. Artyleria nazistów była bezwzględna, a lotnictwo... Do tej pory, jak lodowisko, wszystko było strzępione. Cóż, Friedrich, jak zawsze, wyprzedza wszystkich, jest szybszy i fajniejszy. Nastąpiły zmiany w formacji wojsk, Pattonowie z potężnym uzbrojeniem karabinów maszynowych ruszyli do przodu. Wymuszona decyzja o zmniejszeniu strat ze strony żołnierzy piechoty kamikaze, którzy poświęcają się, ale nie chcą się poddać...
  Friedrich odbył trzeci wypad ze swoją dziewczyną Helgą. Tutaj po raz pierwszy spotkali mniej więcej dużą partię radzieckich samolotów. Wśród nich było nawet pięć Br-3 (skąd zostały wykopane). Dziwne, ale bombowce ZSRR natychmiast odwróciły się na widok niemieckich asów, a myśliwce rzuciły się im na spotkanie.
  Friedrich z zimną krwią strzelał do samochodów, które próbowały się zbliżyć. W tym as z gwiazdą bohatera ZSRR na kadłubie. Doświadczony wojownik próbował jednak wejść w chmury, ale przeciwko takiemu potworowi jak Friedrich Bismarck wyszło tylko gorzej. Chłopiec terminatora, który nie zaginął, zestrzelił jednocześnie trzydzieści sześć myśliwców i cztery samoloty szturmowe, odwracając się, forsiv, rzucił się za bombowcami.
  Tutaj jednak Friedrich odkrył, że jego samochód nie pędził tak bardzo i nie wybił szacunkowych 740 kilometrów nawet na wymuszonym silniku. Powód jest jasny, 30-milimetrowe działa Friedricha Mr-108 zostały zastąpione przez Mr-103, które przy początkowej prędkości pocisku 960 metrów na sekundę znacznie skuteczniej penetrują dach czołgów i wrogie myśliwce z bardzo dużej odległości, ale prawie półtora raza cięższy i mniejszy z szybkostrzelnością 420 pocisków na minutę (jednak Friedrich generalnie wolał, popadając w trans, trafiać pojedynczymi pociskami!). Tak, a ładunek amunicji do dział został zwiększony specjalnie dla Friedricha. Nie było więc łatwo dogonić bombowców. Kilka zwinnych He-362 wyprzedziło dzielnego, młodego asa. Padały jak grad na zboża, miażdżąc i nękając radzieckie samochody. Co więcej, Br-3, jako wolniejszy i słabo uzbrojony, stał się łatwym łupem dla pilotów terrorystów. Frederick był już dojrzały pod koniec uczty, ale ukończył jeszcze kilkanaście dystansów, znokautując pięćdziesiąt. Jednak chłopcu nie udało się pobić swojego poprzedniego rekordu dwustu pięćdziesięciu trzech samochodów.
  Friedrich wrócił z wielkim entuzjazmem w duszy. Wygrał i wygrywa! A myśli o jego zdradzie całkowicie zniknęły. Młody człowiek powiedział nawet do siebie:
  - A po co te uprzedzenia! Dom jest tam, gdzie dorastają twoi przyjaciele i dzieci! A ZSRR nie jest Ojczyzną, ale więzieniem narodów!
  Helga usłyszała te słowa, ale nie rozumiejąc ich prawdziwego znaczenia, potwierdziła:
  - Masz rację! I wkrótce będziemy mieć dzieci! Chociaż nie chcę dostać żołądka, podczas gdy wciąż jest taka wojna!
  Friedrich zaśmiał się.
  - To zależy od woli Boga Wszechmogącego. Jednak Papież i wielu metropolitów jest po naszej stronie!
  Czwarty lot szturmowy Fokken-Wulf-5 z napędem odrzutowym zamienił się w polowanie na broń, ponieważ złapano tylko kilka czołgów. Ale prawdziwy test miał dopiero nadejść.
  Piąta Armia Pancerna Gwardii Rotmistrowa zakończyła transfer podcinający do rejonu Krasnogvardeisky. Nie udało się jednak osiągnąć pełnego zaskoczenia. Nazistowskie samoloty rozpoznawcze zarejestrowały ruch dużej masy czołgów, a naziści pospieszyli z podjęciem środków zaradczych. Około pięciuset jednostek SS 2. Armii Pancernej SS, a także dwieście pojazdów z rezerwy strategicznej, wyszło naprzeciw dziewięciuset pięćdziesięciu czołgów i dział samobieżnych wzmocnionych rezerwami pancernej pięści Rotmistrowa. W szczególności bitwa toczyła się na polu, w pobliżu kołchozu Pervomaisky, gdzie na zdobytej linii znajdowali się niemieccy grenadierzy i działa.
  Friedrich i najlepsze niemieckie asy zostały wezwane do odparcia potężnego uderzenia z lądu i powietrza.
  Generał porucznik Rotmistrow, bohater bitwy pod Stalingradem, wykonał rozkaz samego Naczelnego Wodza, szczerze wierząc, że bitwa pod Moskwą nie jest jeszcze przegrana. Miał władzę w swoich rękach, tliła się nadzieja, że ZSRR odzyska to, co wcześniej utracił. Jednak kolumna, poruszając się o własnych siłach, była dość rozciągnięta. Wynikało to po części z chęci ominięcia samolotów zwiadowczych III Rzeszy, z innym czasem trwania marszu spowodowanym uszkodzeniami linii kolejowych na skutek uderzenia samolotów wroga.
  Naloty ciężkich bombowców zmusiły duże siły pancerne do przemarszu setek kilometrów o własnych siłach. Co więcej, marsz miał maksymalną prędkość ... Biorąc pod uwagę pewną niejednorodność floty czołgów, niektórym samochodom udało się wymienić filtry, podczas gdy innym wręcz przeciwnie, stare typy, w tym niedoskonałe skrzynie biegów, spowalniały silniki Diesla.
  Ze względu na brutalne i masowe uderzenie samolotów wroga, piąta armia uderzeniowa została umieszczona wystarczająco daleko od linii frontu, co zmusiło to stalowe lodowisko do działania od wieczora do rana.
  Bardziej zwarta grupa nazistów już czekała na Rotmistrowa. Ustępując pod względem ogólnej liczby czołgów, naziści byli lepsi pod względem jakości: mając około półtora setki "Panter" -5 i "Tygrysów" -5, a także tuzin "Goeringów" L (angielskie pojazdy z 17-stopowym pistolety, w przybliżeniu równe sile penetracji pistoletu "Panthers"), E-50, AG-50 i "Patton". Niszczyciele czołgów Superferdinanda wciąż były w drodze.
  Oczywiście lepiej byłoby zaatakować nazistów masowo, ale budzący grozę Żukow zbytnio pośpieszał Rotmistrowa, słusznie obawiając się, że naziści podejmą energiczne środki zaradcze. Jednak to już zostało zrobione...
  Ale tutaj armia radziecka miała jedną kartę atutową - była to poważna osłona powietrzna ... Samoloty usunęły zarówno kierunek Ural, jak i rezerwę kursu, a nawet pojazdy szkoleniowe, a także sprzęt zostały wrzucone do bitwy bezpośrednio z linii montażowej . To była szansa na przebicie się przez prawą flankę i tyły, faszystowski klin, który rzucił się daleko naprzód.
  Generał Gota i inni dowódcy już w trakcie wstępnych dyskusji nad planem operacji moskiewskiej zakładali, że Krasnogwardiejsk z pewnością stanie się miejscem bitwy pancernej z rezerwą bojową wojsk radzieckich, co oznacza, że trzeba mieć osłonę plan.
  Specjalne niemieckie samoloty, zwłaszcza Xe-362, monitorowały przestrzeń powietrzną, dzięki czemu bitwa na Krasnogwardii miała stać się największą nie tylko bitwą czołgową, ale także powietrzną II wojny światowej!
  Friedrich został powołany do walki z wrogiem, jest najlepszym asem Luftwaffe, król bitew powietrznych był symbolem zwycięstwa III Rzeszy. A obok, lub prawie obok niego, po prawej stronie, na szturm, a więc szczególnie potężną modyfikację Fokken-Wulf-5, rzuciła się Helga.
  Chłopiec nawet śpiewał:
  - Na statkach kosmicznych pędzimy przez fale! Kwarki pienią się w wirach eteru!
  Helga potwierdziła:
  - Czerwone stworzenia, będzie dla was Hak! Dzieciom piekielnego świata podziemnego!
  Friedrich roześmiał się i podał swoje ulubione:
  - Cóż, od śruby! Aniele śmierci, po prostu zagwiżdż, by się pojawił! Rozerwie całe szumowiny na plasterki dupy!
  Helga zaśmiała się w odpowiedzi.
  - Cóż, jesteś dowcipny!
  Friedrich był nieco zaniepokojony wzrostem masy swojego samolotu, związkiem z instalacją broni dalekiego zasięgu i wzrostem amunicji. W końcu pocisk z armaty 30 mm, trzykrotnie cięższy od armaty 20 mm, a być może czterokrotnie silniejszy pod względem siły rażenia, jest bronią uniwersalną przystosowaną do przenoszenia pancerza zarówno na powierzchni planecie iw powietrzu! Młody as chciał nawet zrezygnować z karabinów maszynowych, usunąć swoje cztery wielkokalibrowe, ale... Helga sprzeciwiła się przed lotem:
  - W końcu może dojść do walki wręcz. Lepiej zachować tę kartę atutową ...
  - Wystarczy na Siłę Wyższą i dwóch "strzelców"! Friedrich przerwał. Jak dla mnie co zestrzelić z bliska - to wystarczy. Generalnie uważam, że uzbrojenie w karabiny maszynowe jest tutaj zbędne.
  Helga zachichotała wesoło i poklepała chłopca po plecach.
  - Nie wszyscy są niestety tak niezwyciężonymi rycerzami jak ty! Wiele asów to wciąż nowicjusze, potrzebują bardziej gęstego ognia, aby z pewnością trafić ...
  Friedrich dość rozsądnie sprzeciwił się:
  - Tak drogiego samochodu jak ME-362 U nie dostanie początkujący pilot. Ten wojownik jest dla asów.
  Helga, zamiast odpowiedzieć, wpadła na swój samolot szturmowy, migocząc, nagie, różowe obcasy. I co jeszcze robić, zabrzmiało wezwanie pomocy.
  Friedrich był ogólnie zadowolony, że usunął dwa skrajne karabiny maszynowe, masywna maszyna łatwiej się uruchamiała, a prędkość wzrosła, a lżejsze skrzydła poprawiły manewrowość. Chociaż same punkty strzelania były osłonięte owiewkami, ich redukcja znacznie poprawiła aerodynamikę samochodu. Choć Me-362 pod względem właściwości aerodynamicznych wciąż nie ma sobie równych wśród silników tłokowych, to taki właśnie jest uniwersalny koń bojowy.
  Poniżej rzadkie drzewa, migają pola... Dzień jest gorący i wygląda na to, że walka nie będzie łatwa. Szczególnie Rosjanie, którzy przegrywają tę ogromną bitwę. Tutaj, po lewej stronie i trochę poniżej, leci stado wron... Duże stado, a niektóre wrony są bardzo duże... Złowieszczy znak, wrony towarzyszą wszystkim wojnom, temu okrutnemu światu pozbawionemu sentymentalizmu. Jak śpiewał Bojarski w słynnym musicalu:
  - Ale dlaczego! Nie da się żyć w umyśle! Ale dlaczego - życie niczego nas nie uczy!
  To jest przemoc, przemoc i jeszcze raz przemoc! Okrucieństwo, okrucieństwo i jeszcze raz okrucieństwo cementujące naród!
  Stado wron wydaje się nie mieć końca, są ich dziesiątki, setki tysięcy, a rechotają tak, że nawet w hermetycznie zamkniętej kabinie słychać. Friedrich zapytał Helgę przez radio:
  - Czy możemy ich uderzyć karabinami maszynowymi?
  Dziewczyna z asem sprzeciwiła się:
  - Nie! Tutaj liczy się każda kula!
  Friedrich zaśmiał się.
  - Co jest całkiem możliwe! Król pod tronem leży w worku z nabojami.
  Zza stada sępów nagle wyskoczyła pierwsza partia sowieckich samolotów. Po raz pierwszy spotkali się z Salamandrami. Straty były po obu stronach, zginęło więcej Rosjan. Friedrich późno otworzył ogień i zestrzelił tylko osiem pojazdów. Ale to wciąż zły początek. Ale para niemieckich "Salamandrów" -3 została zestrzelona, a także Me-262, nie jest jasne, jak udało im się wyprzedzić wszystkich.
  Ale najważniejsze miało dopiero nadejść. Stado wron skończyło się, niemieccy piloci wyskoczyli w przestrzeń nad polem Krasnogvardeisky i rozpoczęli.
  Cała armia rzuciła się w kierunku niemieckiej eskadry, a tutaj faktycznie było lotnictwo z kilku armii powietrznych ZSRR. Ogromna armada samolotów wszelkiego rodzaju, ale przede wszystkim Jakow i trochę mniej Laggs.
  Friedrich otworzył ogień z odległości ponad sześciu kilometrów. Znów pogrążył się w strumieniach dzikiego transu, kiedy nie celujesz, a wszystkie palce naciskają automatycznie. Kiedy nie ma już żadnych rozważań, myśli, ciało wydaje się być twoje, ale ty już jesteś jak marionetka nieznanych sił... To znaczy, że ciało nie jest twoje, ale duch podziemi - nieczyste, złe siły ...
  Cóż, w głowie terminatora, ile razy zabrzmiała piosenka:
  W kręgu przyjaciół, ale jednocześnie samotnie,
  W niewoli cierpienia, bolesnych zmartwień!
  Nasz świat jest tak zmęczony karceniem,
  Nie widać ani przestrzeni, ani piękna!
  Dokąd nas zaprowadziłeś - zły zły diabeł?
  Kiedy zły demon odwraca armię!
  Poluje na nas oczywiście chwała wojskowa,
  Chociaż moja dusza jest ohydnym pasożytem!
  
  Taka pustka w umierającym duchu
  Wokół bagna nie widać drogi!
  I śmierć, to liczyć na bezwzględną staruszkę,
  Co zbiera daniny w świętej Rusi!
  
  Proste zrozumienie nie świeci,
  Wszystko w sieci, nieograniczona moc!
  Pragnienie życia w ziemskiej siedzibie,
  Degustacja słodką słodyczą, radością, szczęściem!
  
  Ale los posłał jego syna na wojnę,
  Gdzie musieliśmy zapomnieć o pokoju!
  Nie trzeba za to przeklinać szatana,
  Nie chcieliśmy niczego innego!
  
  W samolocie przecinam trąbę powietrzną,
  Wykonawszy sztuczkę, a przyjęcie jest koroną!
  Uwierz mi, wojownik Ojczyzny nie umarł,
  Zagrajmy marsz żałobny dla szumowiny!
  
  Wróg jest liczny, silny,
  Samochody, myśliwce, rakiety!
  Rozbijemy piekielny Wehrmacht na kawałki,
  Wyczyny Rosji będą śpiewane!
  Przyjdzie na Ziemię, wierzę w komunizm,
  Będziemy żyć szczęśliwie - wiem na pewno!
  Rozpadnie się kat ludzi - faszyzm,
  Zwycięstwo będzie w dobroci, świetle maja!
  
  Ojczyzno, lot szybki,
  To dało nam święte życie!
  Hymn Ojczyzny śpiewa w naszych sercach,
  W końcu zaciekle o nią walczę!
  
  I czas, jak wierzę jasny, nadejdzie,
  Nie będzie morderstw, starość zginie w otchłani!
  Rodzaj rozwinie się bez krawędzi,
  Szczyt przyspieszy osiągnięcia linii!
  
  Abyśmy przybliżyli ten czas;
  Musisz walczyć jak żołnierz Rusi!
  Aby dotarło do każdego, kto nie jest kretynem,
  Że Rosjanie zawsze umieją walczyć!
  W głowie Friedricha zabrzmiała dobra patriotyczna pieśń, ale zdradzieckie ręce i nogi zrobiły coś wręcz przeciwnego. Mianowicie wysyłali pociski do radzieckich samolotów wszystkich typów i marek. Radzieccy piloci próbowali się zbliżyć i rozpocząć wysypisko ... Volka, po zestrzeleniu ponad pięćdziesięciu samochodów w ruchu, wykonał zakręt i uniknął strzałów i próby taranowania (odciął tego kamikaze krótkimi seriami z karabinu maszynowego) . Wtedy samolot młodego asa przesunął się i będąc w bojowym transie chłopak dał dużo wiatrówek. Bardzo skoszona liczba radzieckich myśliwców wyłaniających się z tyłu.
  Tutaj Friedrich prawie się staranował, ale udało mu się wślizgnąć na linię ognia i kontynuować eksterminację przeciwników. Tym razem jego ofiarami padły dwusilnikowe "Pionki". Przez głowę chłopców przemknął aforyzm (pionki też nie są szalone, przyszłe królowe!). Helga piszczała do radia.
  - O matko droga! Jak naciskają!
  Friedrich, wykonując niedokończoną martwą pętlę, odciął radzieckie myśliwce z dużej odległości, próbując przejść za tyły Helgi. Jeden z nich "Sklepikarz" (Lagg-5), miał na kadłubie wielką czerwoną gwiazdę... A więc bohater ZSRR. Sama dziewczyna, na modyfikacji szturmowej Fokken-Wulf, strzelała do czołgów armii Rotmistrowa zbliżającej się do pozycji Niemców. A przy tym uderzała dość celnie, z powodzeniem nurkując.
  Friedrich tymczasem walczył z samolotami wroga, w myślach dziękując dostawcom za zwiększenie zapasów amunicji. Udało mu się nawet wsadzić do czołgu T-34-85 terminator zdrajcy, a wybrawszy terminator dowódcy (widać to po antenach, które pomimo kurzu i odległości, bystre oczy Friedricha były dobrze widoczne!).
  Pokrywa włazu została przebita trzema pociskami naraz i czołg się zatrzymał...
  Na dole też było gorąco, awangarda 5. Armii Pancernej Gwardii wtoczyła się już na grenadierów SS i część drugiego korpusu.
  Pierwsze radzieckie pojazdy wtoczyły się do rowu przeciwpancernego i zwolniły. Szybkostrzelne działa "Tygrysy" -5 i "Pantery" -5 spadły na nich. W tym nowi Niemcy są mocni, to walka na odległość, aby zyskać nad nimi przewagę, sowieckie czołgi musiały wejść do walki wręcz. Zorganizować wysypisko... Ale taktycznie decyzja była nietrafna, przedzierać się przez otwarte pole, na którym wykopano rowy, na spotkanie aut czekających na "zdobycz". Tak, nie piętrzą się w tym samym czasie masowo?
  To prawda, że \u200b\u200bsowieckie Ils, pomimo namacalnych strat, przedarły się jednak, jak mały bokser nurkujący pod dżemem giganta, do czołgów wroga, powodując uszkodzenia, w tym małe bomby. To prawda, że niektóre "Tygrysy" -5 stały na szczycie siatki, ale wiele pojazdów niemieckiej piechoty było zmuszonych do ustawiania ochrony dosłownie w ruchu.
  Friedrich uważał, że gdyby Rosjanie wykonali bardziej skoncentrowane uderzenie, mieliby znacznie większe szanse na "grupę małych" i opłacalnych walk w zwarciu.
  Taranowanie przez czerwonych pilotów trwało nadal, ale np. przeciwko bardzo zwinnemu "Salamandrze" -3 taktyka ta nie przyniosła oczekiwanych rezultatów. Rosły straty lotnictwa niemieckiego, a jeszcze bardziej radzieckiego. Ale to już nie była walka bez odpowiedzi. Wielu sowieckich pilotów miało przyzwoite doświadczenie, nie bez powodu osłaniali Moskwę, więc naziści byli bardzo źli.
  Friedrich, którego spryt wyostrzył się niesamowicie, zawsze unikał trafień i intuicyjnie trafiał w najgroźniejsze radzieckie myśliwce. Próba znokautowania liderów. Zrobił to i obyło się bez błędów. Notabene w mojej głowie była pustka i brak postrzegania bitwy jako takiej. Ciało zareagowało, cele zostały złapane, nie było chybień. Kilka razy dostałem nawet czołgi.
  I setki, jeśli nie tysiące wszelkiego rodzaju samolotów migotało i migotało przed moimi oczami. Tutaj na przykład Huffman na swoim Non-362... Walczy w szczególny sposób, prędkość, szarpnięcie maszyny odrzutowej, a szczątki lecą na wszystkie strony... A Rosjanie też nie są źli.... Tam właśnie jest Kozhedub, czas by go odenergetyzować... Friedrich rusza się na minimum, teraz nie ma co się zawracać, bić ekonomicznie, a tylko, tak lekko, przesuwać się po porażce..
  Kończy się amunicja i paliwo w zbiornikach, a z pozycji niemieckich przybywają imponujące posiłki. Salamandry, a nawet kilka budzących grozę Me-362 jako pierwsze wchodzą do bitwy, a za nimi reszta nazistowskiego obozu komarów. Znowu od wybrzeża do wybrzeża... Sowieckie samoloty również zaczynają się wycofywać. Kończy im się paliwo, a straty przekroczyły wszelkie wyobrażalne i niewyobrażalne granice. Friedrich wraca i pyta Helgę:
  - Wszystko w porządku?
  Dziewczyna odpowiada:
  - Samolot jest w ruchu! Znokautowałem sześć czołgów i jednego myśliwca...
  Fryderyk gwizdnął:
  - Tak, przewyższyliście nawet mnie liczbą zniszczonych czołgów. Osobiście zniszczyłem tylko pięć samochodów z kagańcami!
  Helga zachichotała.
  - A ile samolotów?
  - Samoloty? - W głowie Friedricha błysnęły cyfry... - Dokładnie trzysta jeden! Nowy rekord świata. Oto osiągnięcie...
  Helga zawołała:
  - Tak, jesteś tylko rycerzem! Nie, wkrótce bóg zniszczenia. Sam wielki Kali... uniwersalny wojownik!
  Friedrich grzecznie poprawił:
  - Właściwie Kali nie jest bogiem, ale boginią zła. Czyli kobieta, choć w hinduizmie bóstwo bardzo czczone i popularne. Zbudowano dla niej wiele świątyń i zanosi się modlitwy.
  Chłopiec nagle zauważył, że mocno zadrapał sobie kolano o dźwignię. I przeklęty:
  - Cholera! Nie warto było skręcać w tak uzbrojonym pojeździe.
  Helga powiedziała z troską:
  - A następny lot masz beze mnie?
  Friedrich chętnie potwierdził:
  - Tak, twój Fokken będzie nadal tankowany i ładowany, a mój jest już gotowy. Tylko nie mów, tylko uważaj na siebie!
  Helga powiedziała z naciskiem:
  - NIE! Moja rada dla ciebie to walczyć i walczyć najlepiej jak potrafisz... Jeśli to w ogóle możliwe.
  Samoloty wylądowały i Friedrich pobiegł do następnego samochodu. Wybrana kombinacja Me-362 i szturmowego F -490 była optymalna dla superośle wszystkich czasów i narodów.
  Friedrich, czując bosymi stopami ostre, szorstkie pedały Fokken-Wulf-4, zaczął przyspieszać i śpiewać:
  - Idę walczyć! Zmiażdżę to stworzenie w proch!
  Bitwa pod Krasnogwardiejskiem trwała nadal. Oprócz czołgów samej armii Rotmistrowa, na pole bitwy przybyło na czas półtora setki radzieckich pojazdów, wziętych z południowej flanki i rejonu Kaszyrnej Armii Radzieckiej. To prawda, że do tej pory przyjechała tylko pierwsza partia samochodów. Lotnictwo radzieckie również nie myślało o poddaniu się, ale jak dotąd nie było szczególnie aktywne.
  Friedrich zabrał się do pracy przy czołgach, używając specjalnie do tego celu zaprojektowanych dział. Jego zdaniem kaliber 37 milimetrów nadal optymalnie nadawał się do tego celu. Tutaj na przykład Rudel takimi działami, bez żadnego bojowego transu, zniszczył, a raczej, co jest bardziej sprawiedliwe, znokautował 534 czołgi w ciągu całej wojny. Ale to był zwykły człowiek, a nie Friedrich, który. Chłopiec przypomniał sobie, jak jego ojciec powiedział matce, że połączony wpływ na płód niesiony w łonie dziecka, oprócz manifestacji fenomenalnych zdolności w postaci dojrzewania, może zamienić potomstwo w psychopatę ...
  Być może jego trans bojowy i ta supermoc wojownika to także konsekwencja uderzenia, którego natura jest mu nieznana.
  Ale teraz zbliżają się czołgi, dla pilota ich ruchy wydają się powolne, a dla Friedricha jeszcze bardziej. Młody as zaczął odrywać się od poziomej płaszczyzny. Po prostu pali i miota się. Błyski światła, małe eksplozje, przebite włazy. W tym samym czasie zapala się wiele samochodów, ponieważ zbiorniki gazu znajdują się w przedziale bojowym. I zniszczenie, T-34 odleciał jak lufa procy.
  Często trafianie pocisków powodowało detonację amunicji. A to z kolei...
  Friedrich nie myślał o takich drobiazgach, obserwował obraz, gdy ponosząc ciężkie straty i zdając sobie sprawę z daremności prób przebicia się, niż rowy wykopane przez ludność radziecką, czołgi strażników poruszały się.
  Ale i tutaj czekała ich nieprzyjemna niespodzianka. Dwa tuziny "Superferdynandów" zdołały się zbliżyć. Miały one niestety mocniejsze właściwości jezdne, dzięki zastosowaniu amerykańskich silników.
  Radzieckie pojazdy poruszały się po otwartym polu, co oznacza, że legendarne myśliwce mogły trafić już z odległości trzech kilometrów. Oczywiście "Superferdynandy" chybiły, ale wysoka szybkostrzelność dział przeciwlotniczych pozwalała im dość często trafiać. Ponadto pole było mocno przekopane i zaorane pociskami, a T-34-85 nie mógł nabrać prędkości. Ale nadal poruszały się jak fale podczas erupcji. A Pantery -5 i zwinne amerykańskie Witches -5, szybkie niszczyciele czołgów, pospieszyły z pomocą Ferdynandom -4.
  Friedrich próbował wybić (czysto podświadomie) dowódców. Nawet palce mi się trzęsły od napięcia. I były owoce! Młody terminator z rzutu poziomego zniszczył czterdzieści dwa czołgi T-34, trzy KV-y i dwa Su-122. Mogły być jeszcze trzy samochody, ale rozproszył je nalot sowieckich myśliwców, a przede wszystkim samoloty szturmowe. Według nich Friedrich zaczął sadzić zarówno 37-milimetrową wiatrówkę, jak i dwie 20-milimetrowe (również dość uderzające, jeśli trafisz w latarnię, zbiornik paliwa lub silnik.
  Tylko dwadzieścia siedem samolotów, w tym osiemnaście Ils... Nieźle, biorąc pod uwagę znaczenie każdego czołgu, nawet uszkodzonego w tej upartej bitwie... Oto kilka przyspieszonych T-34-85, które wciąż przedarły się do zamknięcia zakres. Tutaj płonęły słabo opancerzone amerykańskie "Witches" -5.
  Friedrich widział samolot szturmowy Hansa-Ulricha Rudla. Wygląda na to, że ten już od dawna znany as, postanowił również zastąpić "Shtukę" silniejszym i szybszym Fokken-Wulf-5. Jego emblemat pochodni jest znany wszystkim. Zapytał Fryderyka:
  - Jak się masz, aniele śmierci!
  Chłopiec Terminatora odpowiedział:
  - Sprawy w gestapo, a ja mam osiągnięcia!
  Rudel zapewnił:
  - I mam się dobrze! Ale jak udaje ci się strzelać tak celnie i szybko, nawet z poziomej płaszczyzny?
  Młody as, śmiejąc się, odpowiedział, a nawet zaśpiewał:
  - Wszystko, co niemożliwe, jest możliwe, wiem na pewno! Znajdź diament królów ziemi w bieżącej wodzie!
  - Nic, dobiję do trzydziestki do końca dnia! Rudel obiecał.
  Powrót, wymiana samolotu i znowu rodzimy Me-362, samolot, który poza dziurami po kulach na skrzydłach nie odniósł żadnych uszkodzeń pod dowództwem Volki. I oczywiście bitwa czołgów....
  W Krasgvardeisky było gorąco. Podciągnęły się kolumny 5. Armii Gwardii i brygad usuniętych z innych frontów. Do Niemców podczołgały się posiłki, w tym tuzin amerykańskich niszczycieli czołgów, najnowsze M-18 ze 110-milimetrowymi działami. Maszyny te nie były gorsze pod względem śmiercionośnej siły od dział Tiger-5 kalibru 105, a nawet lepiej pokonały T-34, ponieważ były mniej podatne na rykoszety. Samo działo jest jednocześnie przerobionym amerykańskim działem przeciwlotniczym, co oznacza, że jest szybkostrzelne. Tylko tutaj pancerz jest słabszy niż niemiecki, ale i tak 186 milimetrów wystarczy, aby utrzymać pocisk w czole. Zwłaszcza w ruchu T-34-85 jest bardzo często rozmazany.
  Friedrich nawet z daleka czuł zbliżające się tsunami, nową falę samolotów Armii Czerwonej. Oznacza to, że to nie zależy od czołgów, które prawie się zwarły, więc niech zajmą się nimi samoloty szturmowe. Nawiasem mówiąc, wśród nich widoczne są bardzo ciężko uzbrojone i opancerzone He-329. Ponieważ samoloty szturmowe i niszczyciele czołgów są silne. Zwłaszcza z działami 88 mm Ra-44, które przebijają nie tylko dach czołgu, ale także czoło. Tylko tutaj w walce powietrznej ta maszyna, delikatnie mówiąc, nie jest tak wszechstronna jak "robocza klacz" Fokken-Wulf.
  Wśród samolotów szturmowych Friedrich zauważył samolot Helgi. Cóż, oczywiście, z powrotem w szeregach.
  Chłopak terminator, schodząc trochę po drodze, otworzymy trzy czołgi i działa samobieżne-76, śpiewał:
  - Zrobimy przedstawienie! Po prostu najwyższa superklasa!
  . ROZDZIAŁ 18
  Helga chętnie odpowiedziała:
  - Oczywiście, że ci wierzę! Nie oddałem serca bestii! Odpowiedź zostanie ci udzielona - wierzysz w to czy nie?
  Friedrich zamiast odpowiedzieć zaczął strzelać z dużej odległości od dołu... A potem nabierając wysokości.
  Było całkiem sporo radzieckich samolotów, ale wciąż mniej niż za pierwszym razem. Piloci Luftwaffe czuli się dość pewnie, jak pierwszoklasista, który pokonał irytującego rówieśnika w nieznanej szkole, po czym dosłownie ogarnęła go siła.
  Radzieccy piloci stali się bardziej przebiegli, a padając pod ciosami, natychmiast podzielili się na grupy, próbując przyciągnąć Niemców do siebie. Friedrich zaatakował ich, wspinając się na wzgórze. Dla niego jednak odmowa wroga od bezpośredniego ataku tylko ułatwiła taktykę. Ale inni niemieccy bojownicy wkroczyli do bitwy.
  Friedrich zauważył z irytacją, że He-362 zwykle go wyprzedza. Ale to nic, z dużej odległości kilku kilometrów i tak nikt nie wie jak ściąć.
  A "Salamandry" -3, tak jak papierowe samoloty dla dzieci, skaczą, skaczą jak rekin po falach, a same dostają...
  Friedrich wybrał swoją ofiarę, samolot dowodzenia, zanim zdążył pomyśleć o tym, jak ten samochód został zestrzelony. Chłopiec wyciągnął morał:
  - Możesz przegrać na wojnie, w przeciwieństwie do sportu, raz wygrywasz na wojnie, w przeciwieństwie do gry, bez końca! Jednak pionki z planszy odlatują tylko od przegranego, zwycięzca stawia na planszy nawet wcześniej zestrzelone jednostki bojowe!
  Walkę dało się jednak odczuć w terenie. Na przykład Wittmann jest już dość zahartowanym asem pancernym, walczył na "Tygrysie". On, wraz ze strzelcem, również dość często chybiał, chociaż czołg łatwo się obracał. Gunner Schleich ledwie zdążył otrzeć pot z twarzy. Czoło tego stalowego potwora zostało już kilkakrotnie trafione, ale jak dotąd udało mu się odbić rykoszetem. Wittmann wrzasnął ile sił w płucach:
  - Niech podejdą bliżej, nie denerwuj się, proszę...
  Wrażenia uczestnika bitwy, zastępcy szefa sztabu 31. brygady, który niedawno został Bohaterem Związku Radzieckiego, Grigorija Peneżko, mówiły również o stanie człowieka w tych strasznych warunkach. ... Przed mentalnymi obrazami były ciężkie obrazy ... Był taki ryk, że membrany naciskały, krew płynęła z uszu. Nieustanny ryk silników, brzęk metalu, ryk, eksplozje pocisków, dziki grzechot rozdartego żelaza... Od strzałów z bliska, wieżyczki obracały się, przekręcały działa, pękały pancerze, eksplodowały czołgi.
  Nieprzenikniony ciężki "Patton" -3, prawie z bliska próbował przejąć radziecki T-34-85. Warknął, a osłona pancerza wybrzuszyła się. "Wiedźmy" -4 poślizgnęły się i same próbowały zastosować manewr. Wyglądało to tak, jakby była to armia kawalerii starożytnych rycerzy, którzy zamierzają się nawzajem pozabijać. Często oba czołgi strzelały z bliska i wysadzały się nawzajem.
  Od strzałów w zbiorniki gazu, zbiorniki natychmiast wybuchły. Włazy się otworzyły, a załogi czołgów próbowały się wydostać. Grigorij ujrzał młodego porucznika, na wpół spalonego, wiszącego na zbroi. Ranny nie mógł wydostać się z włazu. I tak umarł. W pobliżu nie było nikogo, kto mógłby mu pomóc. Żołnierze stracili poczucie czasu, nie czuli ani pragnienia, ani upału, ani nawet uderzeń w ciasnej kabinie czołgu. Jedna myśl, jedno pragnienie - za życia pokonaj wroga. Radzieccy czołgiści, którzy wydostali się z rozbitych pojazdów, przeszukiwali pole w poszukiwaniu wrogich załóg, również pozostawionych bez wyposażenia, bili ich pistoletami, chwytali ich ręka w rękę.
  Utrzymany w surrealistycznej stylistyce wizerunek kapitana, który w jakimś szale wspiął się na pancerz rozbitego niemieckiego "Tygrysa" -5 i uderzył z karabinu maszynowego we właz, aby "wydymić" nazistów z Tam. Jak dzielnie działał dowódca kompanii czołgów Czertoriżski. Znokautował, przez wir pocisków, wbijając się w bok wroga "Tygrysa" -5, ale sam został trafiony. Wyskakując z samochodu, cysterny ugasiły pożar. I znowu ruszyli do bitwy.
  Ostatnim pociskiem Helga przebiła już dach czołgu Grigorija Peneżko. Pocisk trafił w zbiornik paliwa i wszystko stanęło w płomieniach. Płomienie paliły sowieckich czołgistów, zmuszając ich do wyskakiwania z włazów. Ale sam Grigorij, który został ranny, nie miał czasu wyskoczyć ... Spłonął żywcem, zdając sobie sprawę, czym jest podziemie ...
  Friedrich widząc, że wrogie samoloty zmądrzały już i próbowały odlecieć w sposób kombinowany, sam zaatakował czołgi... Niemcom naprawdę było ciężko, choć do bitwy weszły najciężej uzbrojone angielskie czołgi Challenger (The załogi są również z synów Wielkiej Brytanii i strzelają niezwykle celnie!).
  Friedrich jest pełen demonicznej energii i ekscytacji, jest gotów w pojedynkę zmieść wszystko i wszystkich, nawet jeśli trzeba walczyć z całą armią czołgów, a tym bardziej z powietrzem. Ale trzeba wracać, kończy się paliwo i amunicja, do tego lot, zestrzelenie pięćdziesięciu siedmiu samolotów i zniszczenie trzydziestu jeden czołgów i sześć dział samobieżnych, plus jeszcze dwa transportery opancerzone, trzy Katiusza, cztery Andryusze, samochody, które próbowały jechać do tyłu.
  Helga zauważyła:
  - Rosjanie mają piosenkę o kobietach na naszych wsiach! I mamy nie tylko walczące kobiety, ale także mężczyzn, czego potrzebujesz!
  Fryderyk zgodził się:
  - Nasi mężczyźni, czego potrzebujesz, ale kobiety są lepsze!
  Helga powiedziała chytrze:
  - Kobieta wygrywa, wylewając łzy, mężczyzna, zmuszając je do wylewania!
  Friedrich, szczerząc zęby, zauważył:
  - Skoro jesteśmy bystrzy, to dzisiaj nie jest tak źle!
  Na następny lot trzeba lecieć samotnie... No cóż, skoro tak, to nie ma co tracić serca... W Focken-Wulfie z silnikiem chłodzonym powietrzem jest już gorąco. Bardzo gorąco, motorowo, plus słońce, plus mało czasu na ochłodzenie. Sam Friedrich był nawet zdziwiony, że jeszcze nie upadł z tak dzikim ciężarem. W końcu to elementarne ... zjada wszystkie wnętrzności ...
  Radzieckie czołgi zostały całkowicie przerzedzone ... Niemniej jednak do Niemców ponownie przybyły posiłki i prawie wszystkie samoloty szturmowe zostały rzucone do bitwy ... Ale posiłki są również odpowiednie dla Rotmistrowa ... Te same czołgi z innego frontu.
  Ale powietrze jest znacznie spokojniejsze, chociaż są osobne partie myśliwców, czy samolotów szturmowych.
  Friedrich powtarza starą sprawdzoną taktykę, już wie, że ona go nie zawiedzie. A Niemcy...
  Odbywa się również przegrupowanie, ponieważ większość sowieckich czołgów została już zniszczona, więc możesz spróbować zaatakować siebie ... Wittmann ponuro zauważył:
  - Osiem czołgów zostało znokautowanych... Na jeden dzień jest dobrze, ale na taki dzień jest źle...
  Poradnik poprawiony:
  - Właściwie dwanaście....
  Wittmann przerwał:
  - Cztery zniszczone samochody, gdy Rosjanie wspinali się głębokim rowem przeciwpancernym - nie liczę! To było elementarne. Tak, a amunicję należy uzupełnić ...
  Ale sowieckie czołgi ponownie ruszyły naprzód, gdy szczególnie samoloty szturmowe zaczęły je dopadać. W szczególności Friedrich, który wystrzelił pięćdziesiąt pięć pocisków, w tym czterdzieści dziewięć czołgów T-34 i sześć dział samobieżnych. I zajęło mu to pięć i pół minuty... Taka jest bitwa... Oczywiście, mogło być więcej... Friedrich pomyślał, dlaczego miałby strzelać z dwóch dział jednocześnie? I jeden wystarczy... A tymczasem...
  Helga spotkała go na lotnisku, pocałowała go tak namiętnie, szepnęła:
  - Oto ucieleśnienie rycerskości - Don Kichot!
  - Co powiedziałeś? - warknął Friedrich.
  Dziewczyna natychmiast wyzdrowiała:
  - Przepraszam wilcze szczenię... Chciałem powiedzieć Lancelot!
  Chłopak z asem warknął:
  - A więc inna sprawa! W końcu Don Kichot to parodia rycerza. Głupi rycerskość i bezinteresowna szlachta są w pewien sposób wyśmiewane!
  Helga zgodziła się.
  - Ogólnie to rozumiem! Ale...
  Friedrich przerwał dziewczynie:
  - W samolotach żywcem!
  Wydaje się, że radzieckie załogi czołgów i piloci podjęli ostatnią próbę odwrócenia losów niezwykle nieudanej bitwy. Generał Gota, jako doświadczony dowódca, który dokładnie przestudiował już taktykę Rosjan, nie spieszył się z atakiem, a nawet lekko się cofnął, aby w stu procentach wykorzystać przewagę w sile ognia. I oczywiście rezerwacja. Jest to taktyka wysokiego boksera, który wycofuje się przed niskim mężczyzną, pracuje jako drugi numer, ale nie pozwala niewymiarowemu pinczerowi na zmniejszenie dystansu i uzyskanie przewagi. Cóż, Rotmistrow nie ma innego wyjścia! Atakuj lub giń! To drugie jest lepsze, chociaż oba mogą równie dobrze być razem!
  Cóż, Friedrich też musi walczyć samolotami... To też walka, a wróg jest dzielny...
  Ale najpierw chłopiec-terminator zastrzelił piętnaście atakujących czołgów T-34-85. Tak eteryczny w jednym wybuchu...
  Helga zawołała:
  Jesteś cesarzem powietrza! Tak będzie sławna Trzecia Rzesza!
  Friedrich odpowiedział jej:
  - I już jest sławny! I nie musisz się chwalić!
  Helga krzyknęła:
  - I jeszcze bardziej go wychwalasz!
  - Spróbuję! - warknął Friedrich.
  Wpadł z powrotem w ultra-bojowy trans. W głowie chłopca kłębiły się dziwne myśli. Na przykład, co się z nim stanie po zwycięstwie III Rzeszy? Oczywiście patronat żony cesarza zapewni mu najwyższą pozycję, a jego syn zostanie spadkobiercą Wielkiego Cesarstwa. Ekscytujące widoki! A Rosjanie wreszcie uczą się porządku i dyscypliny, do których nawet Stalin, cholerny Gruzin, nie mógł ich przyzwyczaić.
  Chociaż, oczywiście, zwycięstwo jest jeszcze daleko ... Lub może zająć i obrócić wojownika uderzającego we Fritza. W ten sposób zabić kilkadziesiąt faszystowskich pojazdów i wrócić do ZSRR jako bohater?
  Ale czy pomoże mu rozstrzelanie bohaterów wojny, którzy uciekli z niewoli, ale... Stalin w ogóle nikomu nie ufa, powiedział, że nie ma syna Jakowlewa! Więc nie może już wrócić do Friedricha... Zwłaszcza po tym co zrobił... Można było od razu uciekać do ZSRR, kiedy właśnie dali mu "Stuka". Chłopcu by się wybaczyło... No, może posłali go do batalionów karnych, a gdyby jeszcze zestrzelił kilku hitlerowców... Tak, miał szansę wrócić... Ale teraz, w ZSRR, nie oszczędzi go, stał się zbyt krwawy....
  Friedrich pomyślał, no cóż, dlaczego nie przeszedł na stronę Sowietów. No dobra, wstąpił do Hitlerjugend, będąc w centrum Berlina, wtedy nie miał innego sposobu na przeżycie. Ale dlaczego zabił komisarzy? Można by go po prostu wyłączyć... Dlaczego nagle obudziła się w nim dzika bestia... Nawet bestia, bo zwierzęta zwykle zabijają, żeby się najeść albo z powodu uczucia głodu. Człowiek natomiast zamienił zabijanie w zabawę, stając się gorszym od tygrysa...
  Co się z nim stało, że mord zaczął przynosić radość, a chęć wywyższenia się w III Rzeszy, zrobienia kariery uchwyciła całą istotę? Kim się stał,.. Dlaczego stracił poczucie patriotyzmu i przywiązania do swojego ludu?
  Czy jednak go posiada? Oto ten sam generał Własow lub Borys Aleksiejewicz Smysłowski. Tutaj też dziwna osoba wydawała się wzorowym przedstawicielem korpusu szlacheckiego carskiej Rosji. I musiał przejść na stronę Hitlera i innych faszystów. Oficer Rosyjskiej Armii Cesarskiej, kapitan. Po wojnie secesyjnej był internowany w Polsce, następnie wyemigrował do Niemiec. Wstąpił do służby w armii niemieckiej. Od 1928 do 1932 studiował na Wyższych Kursach Departamentu Wojskowego (Akademia Sztabu Generalnego) Reichswehry. W czasie II wojny światowej brał czynny udział w tworzeniu rosyjskich oddziałów ochotniczych. Uważał, że Niemcy mogą przyczynić się do odbudowy Rosji: "Zwycięstwo wojsk niemieckich powinno nas zaprowadzić pod Moskwę i stopniowo przekazywać władzę w nasze ręce. Niemcy, nawet po częściowej klęsce Rosji Sowieckiej, jeszcze długo będą musieli walczyć ze światem anglosaskim. Czas będzie działał na naszą korzyść i nie będą od nas zależały. Wzrośnie nasze znaczenie jako sojusznika i będziemy mieli pełną swobodę działań politycznych".
  Głowa chłopca unosiła się nad tym, co przeczytał wcześniej w Internecie... Całkiem przypadkiem jego wzrok przebiegł po stronie podręcznika - "wspólnicy nazizmu - hańba narodu!"
  To prawda, że jednocześnie nigdy nie współpracował z generałem A. A. Własowem, ponieważ nie podzielał ani jego poglądów, ani planu działania, ale osobiście spotkał się z nim trzykrotnie, głównie na polecenie niemieckiego Sztabu Generalnego.
  Friedrich przerwał rozmyślania... Zestrzelono 83 samoloty sowieckie, a ostatnie naboje są już podrzucane do czołgów, a powrót już możliwy... No, jaki z niego łajdak... upadł... Cholerna dziwko! Oczy natychmiast zwilgotniały... Słone kropelki łez spłynęły po gładkich chłopięcych policzkach... Jak gorzko, nawet się zastrzel!
  Po powrocie widok zmęczonej, ale wesołej Helgi od razu podniósł go na duchu, a on znowu rzucił się do walki... Jest wojownikiem! Więc urodził się, by zwyciężać, a którego naród jest słabszy, nie przyjaźni się z nią!
  Helga nagle zauważyła:
  - Płaczesz?
  Friedrich potrząsnął głową.
  - Już mi oczy łzawią, ze zmęczenia! Co za bitwa! Od sześciu dni nie zamykam oczu! A wcześniej prawie nie spałem!
  Helga pocieszała:
  - Tutaj kocioł się zamknie i trochę pośpimy... Trochę zostało. Wystarczy trochę, aby wygrać!
  Lot na Focken-Wulfach-4, wrogie samoloty są niewidoczne, a z czołgów niewiele zostało. Ale nawet te, które są, trzeba wykończyć.
  Helga szepcze do radia:
  - No to weźmy ich! Więc przekręcając ósemkę!
  Friedrich śmieje się.
  - Skręcenie ósemki jest lepsze niż szóstka na szelkach!
  Dziewczyna, która uderzyła w samochód podczas nurkowania, szczekała:
  - Nie, nie można cię sobie wyobrazić jako szóstki. Masz rasę króla.
  Z Piątej Armii Gwardii były rogi i nogi. Teraz Gotha wydał rozkaz natarcia, zwłaszcza że był już wieczór, czas minął już dobrze po obiedzie i zaczął się ściemniać.
  Na polu bitwy znajdowało się ponad tysiąc sto rozbitych i zniszczonych czołgów radzieckich oraz około trzysta czołgów niemieckich, które otrzymały jakieś uszkodzenia. Spośród nich około sześćdziesięciu pięciu samochodów w żadnym wypadku nie podlegało renowacji.
  A Friedrich, zostawiając swoją dziewczynę do spania na łóżeczku, wciąż latał. Tym razem został skierowany do tłumienia artylerii. Rozpaczliwy marsz Rotmistowa skierował część sił, armie Meinsheina, i posuwały się one nie więcej niż dwanaście kilometrów w ciągu dnia i wieczora. Zapadła noc, ale szturmowcy nadal pracowali. Po prostu zmienili pilotów.
  Po raz kolejny Friedrich napotkał nocne bombowce U-2. Samochody leciały prawie przy ziemi - lot na niskim poziomie. W takim przebraniu mieliby szansę się prześlizgnąć, ale w tej sytuacji zadziałał diabelski instynkt młodego terminatora.
  Ponadto Friedrich nagle poczuł się bardzo zawstydzony swoimi łzami i wpadł w furię... Nawet wygląd chłopca się zmienił. I zupełnie inne słowa, innej piosenki, przemknęły mi przez głowę;
  Gniew rozprzestrzenia się po ciele ognistą falą,
  Nie da się zrozumieć czegoś takiego i tego, co się teraz ze mną dzieje!
  Tutaj świat podziemny otworzył całą czerń w duszy,
  Chcę pałace - nie wystarcza mi ukochana i raj w chacie!
  
  I jak to się wszystko stało, sam Bóg nie wie,
  Zostałem zdrajcą, draniem, ale jak dotąd jestem martwy!
  Skąd to objawienie, kto je zrodził,
  Czerpię inspirację w misce - potężne siły!
  
  Diabeł wciągnął nas w sieć, wrzucając w błędne koło,
  Tak się złożyło, że wpadłem w sieć!
  Ale rozerwę sieć i przyjmę Boga sercem,
  Nie przeklinaj tylko niebiańskiego księżyca!
  I to są towarzysze broni, wiem na pewno!
  
  Och, daj mi szansę, święty Panie
  Moja natura, jesteś zdradą i hańbą!
  Chciałem mięsa, prócz samego mięsa,
  I wylądował w otchłani, gdzie zasnęła mądrość!
  
  Faszysta powiedział: służycie nam -
  Otrzymasz ziemię, pieniądze, uznanie tytułów!
  Ale oddaj swoją duszę
  I to jest najgorsza kara na świecie!
  
  Ale jestem słabeuszem, wpakowałem się w bałagan
  I zniszczył w sobie życie, honor i sumienie!
  Niech tak będzie, twardy fakt
  W końcu to nie powieść, tylko opowiadanie!
  
  Co powinienem zrobić, dawno temu;
  Już nie zostało, a teraz przynajmniej szyja jest w pętli!
  Ale demon powiedział, zakończ ten bałagan,
  Takiego tchórzostwa, uwierz nam, nie akceptuję!
  Friedrich skończył ten "wokal", zatykając sobie "uszy" i wtedy poczuł się potwornie zmęczony... A co już rozkwitło, czyli 11 lipca nastał nowy dzień. I stoi na nogach od siedmiu dni...
  Po wylądowaniu chłopiec ledwo zdążył dobiec do pryczy i od razu upadł;
  Sen okazał się bardzo napięty... Fryderykowi śniło się, że jest studentem i słucha wykładu. Co więcej, nauczyciel gigantycznego wzrostu opowiada to z takim entuzjazmem i zapałem, że mimowolnie słuchasz. Mówimy tam o wieloletnim historycznym wrogu Rosji, Stanach Zjednoczonych. Wydaje się, że w jego ojczyźnie w końcu wymyślono godną broń odwetu;
  - Powinieneś mieć świadomość, że armia Pentagonu rozmieściła swoje najlepsze siły uderzeniowe w walce z naszym pragnieniem przetarcia ścieżki do innych światów. Wysłałem telegram do sił zbrojnych NATO, w którym stwierdziłem, że nie mam zamiaru zdobywać ziemi, że prowadzę pokojowe badania mające na celu dobro całej ludzkości. Nie zrozumieli mojego przesłania, mierzą wszystkich swoją wątpliwą i samolubną skalą wartości. Te megalomańskie dranie myślą, że mogą kontrolować całą ludzkość. Myślą, że jeśli mają maniakalną pasję do chwytania i niszczenia, to inni przedstawiciele innych światów powinni mieć tę samą zwierzęcą pasję.
  Mówca przerwał i wysłuchał hojnej fali oklasków. I Volka też go gromko oklaskiwał, choć nie lubił uznawać za sobą autorytetów. Cóż, potężny olbrzym kontynuował:
  - Nie jestem bestią ani drapieżnikiem, ale potrafię i zamierzam się bronić, dobro mojej cywilizacji zależy od mojej walki, a jeśli moi wrogowie i wrogowie mojej cywilizacji zamierzają zaatakować, to ja zamierzam się bronić ja. Zniszczę tych, którzy stoją między mną a wolnością. Tych, którzy prawie zniewolili ludzkość, uważając się za najwyższy naród, poza jurysdykcją ludzi, spotka kara. Dałem już grupie oligarchów po groszu, pokażę im przykład osoby zdolnej do walki, a nie idącej pod siekierę jak uległa owca. Wszyscy musimy się zjednoczyć, bo to jest nasza wspólna sprawa, bo na Ziemi już niedługo nie będzie czym oddychać. Teraz do interesów. Aby pokonać flotę amerykańską i natowską, potrzebujemy dużych, nieograniczonych rezerw energii, zasadniczo nowej broni i mamy ją. Dla wielu, nawet najlepszych z was, bomba wodorowa wydaje się być ostateczna. Wielu, nawet najlepszych z was, zakłada, że nie ma innego, potężniejszego sposobu na uzyskanie energii, z wyjątkiem unicestwienia, które w praktyce może być trudne do zrealizowania. Wszyscy jesteście zaznajomieni z reakcjami termojądrowymi, syntezą atomów wodoru i tworzeniem helu. Cóż, inne elementy do żelaza. Fuzja jądrowa daje światło gwiazdom przez miliardy lat. I wielu z was wydaje się niewiarygodne, że można przeprowadzić zasadniczo nowe reakcje syntezy: praktycznie nie istnieją one w naturze. Wielu z was jest pełnych stereotypowych myśli, że jeśli reakcja nie istnieje w przyrodzie, to w zasadzie nie może istnieć. Co za absurdalne złudzenie, nauka o supercywilizacjach dostarcza sposobu na uzyskanie gigantycznych mas energii na skalę i reakcje, które nie występują w naturze. Wiesz już o istnieniu kwarków: minicząstek, z których składają się cząstki elementarne. Nawet wasza nauka odkryła setki cząstek elementarnych. Oprócz nich, które również wasza nauka odnotowała, istnieją cząstki różnych typów, z których wiele wydaje się wam dziwnych, a nawet zbędnych. Uderza cię różnorodność kwarków, którą trudno wytłumaczyć w zwykły logiczny sposób. Niedawno wasi naukowcy odkryli cząstki zwane preonami, cząstki tworzące kwarki, a wy nie byliście w stanie się do nich dostać i właściwie ich zbadać. Cóż, nie udało się jeszcze wydobyć z jądra nie tylko preonów, nawet kwarków. Cóż, jaką energię można uzyskać dzięki ich fuzji lub rozszczepieniu: niezmierzona nawet w porównaniu z reakcją termojądrową. Nawet przy współczesnym, raczej niskim poziomie nauki o Ziemi, istnieją obliczenia teoretyczne, które pokazują, że im mniejsza cząsteczka, tym więcej energii wydobywa. Sugeruje to, że gdyby udało się opanować taką energię, wówczas możliwe byłoby uzyskanie niemal nieograniczonego źródła zasobów energetycznych. Jednak żadnemu ziemskiemu naukowcowi nie udało się nie tylko odtworzyć reakcji syntezy mikrocząstek, ale nawet wydobyć wolny kwark z jądra.
  Nawet zdobycie wolnego, niezwiązanego kwarka nie jest jeszcze sukcesem. Jaki jest powód, dla którego reakcja polegająca na rozbijaniu lub łączeniu ultralekkich cząstek wciąż nie jest możliwa, nie tylko do powtórzenia, ale nawet do utrwalenia w naturze. Przyczyna tkwi w tym: dlatego reakcja termojądrowa jest tak trudna, że w przenośni nazywa się ją nawet bohaterem z bardzo krótkimi ramionami. Aby wywołać reakcję termojądrową, potrzebna jest energia bomby atomowej; aby wybuchła bomba atomowa, potrzebne są konwencjonalne materiały wybuchowe. Aby wywołać reakcję syntezy kwarków, nie ma wystarczającej reakcji eksplozji ładunku termojądrowego, jego moc nie wystarcza do zajścia reakcji, dlatego superciężkie kwarki nie występują w przyrodzie. Nie ma etapu pośredniego, etapu, który oddziela i klasyfikuje reakcje w ramach syntezy jądrowej. Fuzja termojądrowa składa się z następujących po sobie etapów, których ilość uwalnianej energii wzrasta. Reakcja, która uwalnia znacznie więcej energii niż eksplozja termojądrowa i jest niezwykle rzadka: reakcja anihilacji. Powstaje w wyniku kontaktu materii i antymaterii. W naturze jest to rzadkie, niezwykle rzadkie, ponieważ w prawdziwym świecie prawie nie ma antymaterii. Reakcja anihilacji jest z natury rzadka, nie ma etapu pośredniego między reakcją syntezy pierwiastków a reakcją termojądrową. Istota problemu polega na tym, że sama antymateria nie jest zbudowana z prostej materii. W naszym widzialnym systemie nie możemy tego zaobserwować. Ale gdybyś przeniósł się w kosmos i znalazł na styku wszechświatów, na granicy świata i antyświata, to zobaczyłbyś, jak przebiega proces anihilacji na wielką skalę. Istotą problemu okazało się pozyskanie odpowiedniej ilości antymaterii, czyli materii, która nie mogłaby istnieć w realnym świecie. Stale stykałby się z rzeczywistą zwykłą materią, musiałby anihilować lub eksplodować, tak jak eksplodują dwa oddzielnie nieszkodliwe pierwiastki chemiczne, gdy się zetkną. Protony, neutrony, elektrony w kontakcie z pozytonami, antyneutronami, antyelektronami zamieniłyby się w fotony i inne cząstki pędzące w różnych kierunkach. Ich prędkość ekspansji jest kolosalna i przekracza prędkość światła. Tak, podczas anihilacji na dużą skalę cząstki przechodzą do superlekkich prędkości, oddalając się od siebie. Trudno jest otrzymać antymaterię w prosty sposób, przyspieszając cząstki na akceleratorach. Uzyskany w ten sposób wynik nigdy nie usprawiedliwi kosztów. Niemniej jednak eksperymentalnie znaleziono skuteczny sposób pozyskiwania antymaterii w skali stałej. Jej istota polega na tym, że prawdopodobieństwo otrzymania antymaterii, jak i materii, jest w przybliżeniu takie samo, co oznacza, że różnica między antymaterią a zwykłą materią nie jest duża i potrzeba niewiele energii, aby zmienić biegunowość materii. Można to zrobić za pomocą niezbyt silnego promieniowania specjalnego pola i fali o szczególnym charakterze. Oprócz kwarków, preonów istnieją kreony, rezony, forkony, ryumony, chorodony, romony itp. Promieniowanie na specjalnym poziomie telepatycznym zmienia strukturę materii na poziomie kreonowo-rezonansowym, tylko nieznacznie zmieniając, przesuwając strukturę układ mikrocząstek. Odkrycie specjalnych fal zrewolucjonizowało naukę i społeczeństwo. Ale czyje promieniowanie, na jakim poziomie mogłoby zmienić rodzaj materii, przenosząc ją na jakościowo nowy poziom, zmieniając właściwości materii. W badaniu ludzkich zdolności odkryto nowy rodzaj promieniowania, jego niezwykłe zdolności. My, Hitlernatorzy, zanim inne narody i ludy opanowali dodatkowe zdolności. Nowe promieniowanie telepatyczne penetrowało ołów i jeszcze gęstsze stałe supermateriały, co samo w sobie wskazywało na inny system i inny zakres promieniowania. Nawet na waszym poziomie nauki i cywilizacji istnieje i powstaje promieniowanie przekraczające prędkość światła. Z promieniowania radioaktywnego Alpha, Beta, Gamma, już Beta promienie poruszają się nieco szybciej niż prędkość światła, a przy promieniowaniu Gamma-AS przekroczenie prędkości światła jest prawie półtora raza. Na planecie Ziemia już eksperymentalnie odkryli promieniowanie fal Klekon i Der, które dwukrotnie przekraczają prędkość światła. To prawda, że chociaż są generowane w mikrodawkach, nie są nawet świadome perspektyw. Powiem więcej między prędkością promieniowania a jego zdolnością do penetracji materii istnieje bezpośredni związek. Im krótszy zasięg fal, tym większa siła przenikania, tym większa prędkość promieniowania. Promienie gamma dopiero po przejściu centymetra ołowiu ulegają osłabieniu o połowę. W przypadku promieniowania Klecon i Der siła przenikania jest jeszcze większa. Promieniowanie spoza zasięgu, czy to aura, teleportacja, telekineza, telepatia, cyberkineza, tormokineza, plazmokineza, mają najwyższą prędkość i cały zasięg penetracji. Oznacza to, że w tak zwanej nadbudowie duchowej leży klucz do kontrolowania światów, do opanowania niespotykanych dotąd form energii. Najnowsze formy energii otwierają drogę do najnowszych form pomiarów, pomiarów mikroświata, które są w stanie zakorzenić się i realizować w makrokosmosie, przenosząc pomiary między mikrocząstkami elementarnymi do świata rzeczywistego, tzw. przestrzeni. Nowy rodzaj energii da nową broń, wyemituje promienie Z-56 i zmiażdży armadę agresora w proch. Mógłbym teraz bardziej szczegółowo wyjaśnić istotę nowej energii i szczegółowo opisać, jak powstaje, a także efekt połączenia, ale już postawiono nam ultimatum. Te goryle chcą nas przestraszyć, ale nawet jeśli skapitulujemy, nie mogą oprzeć się pokusie zaorania wyspy i uzbrojenia jej bombami i salwami ciężkich dział. Jeśli nie ma akcji militarnej, to po co Jankesi zgromadzili taką armadę, potrzebny im akt zastraszenia, przykład dla całego świata. Wasze życie zależy ode mnie. Dam agresorowi lekcję, którą zapamięta na całe życie, a kto pozostanie przy życiu, będzie zazdrościł umarłym!
  Na to zdanie sen Friedricha został przerwany. Gorączkowo otworzył oczy. Helga stanęła przed nim i trzymała w dłoniach bukiety kwiatów, aw palcach gołej, dziewczęcej nóżki była róża, którą pieszczotliwie łaskotała gołą, różową piętę chłopca.
  - No to prześpij się. Czas na obiad!
  Friedrich podskoczył i od razu wciągnął brzuch... Ale tak, od tygodnia prawie nic nie jadł. Pił tylko wzmocnioną czekoladę rozcieńczoną wodą. Chłopiec spojrzał na słońce i zdziwił się:
  - To dziwne, spędziłem około pięciu godzin, ale wydaje mi się, że znacznie mniej. Nie zdążyłem nawet wysłuchać najciekawszego wykładu o nowej broni!
  Helga zachichotała.
  - O nowej broni? Tak, kiedy walczą wielcy wojownicy, najstarsza technika pozwala każdemu wygrać. Ale najpierw zjedz zupę rybną. Kilka dziewczyn, twoich fanek, zostało specjalnie dla ciebie spawanych. Jedz, a nadejdą nowe siły.
  Friedrich z przyjemnością zabrał się za zupę rybną, która wydała mu się najsmaczniejszym daniem na Ziemi. Chłopak opróżnił melonik i poczuł ciężar w żołądku. Ale mimo to radośnie podskoczyłem i pognałem do samochodu.
  - Cóż, Helga, znowu będziemy walczyć!
  Dziewczyna żartobliwie odpowiedziała:
  - I jak!
  A teraz niezawodny koń Me-362 wraz z nieodłącznym satelitą Fokken-Wulf-4 ponownie dręczy atmosferę śmigłami. I to na wojnie jak na wojnie. Friedrich zapytał Helgę:
  Jaka jest twoja ulubiona rozrywka oprócz walki?
  Dziewczyna zaśmiała się cicho i odpowiedziała:
  - Trudno nawet powiedzieć! Chociaż wiesz. Zajmowałem się rzeźbieniem w drewnie. Wyszły takie piękne wzory... A ja też próbowałam pisać fantastyczne opowiadania. Dopiero gdy napisałem parę, wszyscy zaczęli się ze mnie śmiać. I było mi tak wstyd, że przestałem je komponować. Czy wiesz, jakie to nieprzyjemne, kiedy się z ciebie śmieją!
  Fryderyk zgodził się:
  - Tak, rozumiem! Chociaż teraz jestem u szczytu sławy! Ale jak tylko umrę, jestem prawie...
  Helga przerwała:
  - NIE! Zaufaj mi, nie zapomną! Myślę, że twoje imię zostanie nazwane armią powietrzną lub niektórymi zdobytymi wschodnimi miastami. A może ulica w Berlinie!
  Friedrich roześmiał się.
  - Tak, pocieszyłeś mnie!
  Helga dodała całkiem poważnie:
  - Może nawet zamówienie w lotnictwie zostanie zatwierdzone z twoim portretem. Po pierwsze, masz taką słodką twarz, a po drugie, twój wynik, już ponad dwadzieścia tysięcy pięćset samolotów wroga, raczej nie zostanie przez nikogo przekroczony!
  Friedrich również dość poważnie sprzeciwił się:
  - Nie, mogą przewyższyć, jeśli wojna z ZSRR będzie się ciągnęła bardzo długo lub jeśli będą musieli jeszcze radzić sobie z wczorajszymi sojusznikami. A więc wszystko jest możliwe... Ale w zasadzie możliwe jest dotarcie do tysiąca samolotów! Co mogę zrobić i to!
  Rozmowa została przerwana, mały eskadra wrogich myśliwców leciała przed siebie, a potem musieli poważnie chwycić za broń.
  Pomimo skrajnego zmęczenia i wyczerpania armii nazistowskiej, zwycięstwo pod Krasnogwardijskimi zainspirowało Fritza i wieloplemienną sforę do nowych wyczynów.
  Naziści nie odważyli się zaatakować Moskwy i zaatakowali położone na wschodzie miasto Pavlovsky Posad i ufortyfikowali przylegające do niego tereny.
  Z żołnierzami sowieckimi inaczej nie dałoby się walczyć dzielnie, ale korytarz między klinami niemieckimi do wieczora tak się zwęził, że już go przestrzeliwano.
  Friedrich i Helga ponownie musieli zmierzyć się z czołgami, które próbowały kontratakować i załatać lukę. A potem pokazali się i to doskonale. Młody człowiek zdołał przekroczyć pięćset w czołgach! A to generalnie osiągnięcie ultraklasy!
  Friedrich naprawdę poczuł radość, że jest taki fajny! To, że jest najlepszym wojownikiem wszystkich czasów i ludów, oznacza klasę klas! I jakie to uczucie być wyższym i chłodniejszym od wszystkich! Friedrich jest wilkiem, co oznacza wilk!
  Było już ciemno, a bitwa wciąż nie wygasła. Kolumny niemieckie od północy, gdzie rozdarły się hordy słynnego Rommla, i od południa, gdzie przełęcz Mainstein, otoczyły miasto Pavlovsky Posad. Już o północy czołgi Gotha, a przede wszystkim kilka Ferdynandów-4 wdarły się na obrzeża tej wioski ... Ale zostali zmuszeni do zatrzymania się. Następnie Gota wydał rozkaz ominięcia najbardziej upartej obrony. O drugiej nad ranem na wschód od Pavlovsky Posad części drugiego korpusu SS i pierwszego korpusu czołgów, również z ZSRR, wyszły na spotkanie. Tak więc w nocy 12 października 1947 r. wokół moskiewskiej grupy wojskowej zamknięto pierścień blokujący!
  . ROZDZIAŁ 19
  Rankiem 13 października 1947 roku Friedrich walczył, jak zawsze bezinteresownie i umiejętnie. Jego wierny latający koń był rozdarty na wysokość, a silnik, mimo że chłopiec zmuszał go nie raz, pracował bezawaryjnie...
  Opór wojsk radzieckich wyraźnie osłabł... Naziści nie odważyli się jeszcze zaatakować Moskwy, która została zamieniona w twierdzę nie do zdobycia, ale ruszyli w kierunku wschodnim. W Pavlovsky Posad bitwy wciąż toczyły się pełną parą, faszystowscy dowódcy dość rozsądnie odmówili użycia czołgów w mieście, pozostawiając Rumunów, Włochów, Arabów, Indian i inne obce jednostki do szturmu.
  Friedrich brał udział w dwóch lub trzech małych potyczkach powietrznych i bez trudu odciął kilkanaście samolotów. Inne cele były naziemne: armaty, haubice, moździerze, katiusza, a jeśli masz szczęście, czołgi.
  Te ostatnie nie zdarzały się natomiast często. Wygląda na to, że rada się wyczerpała. Do południa, kiedy parowanie października stało się nie do zniesienia, nastąpiła krótka cisza i Fryderyk, lub jak go oficjalnie nazywano Fryderyk Wielki Bismarck, został wezwany do Smoleńska.
  Młody as-terminator wyglądał na bardzo zadowolonego i wesołego. Chociaż Friedrich był bardzo zgorzkniały i zawstydzony swoją zdradą, perspektywa otrzymania faszystowskich nagród ucieszyła chłopca.
  Wraz z nim wezwano Helgę. Dziewczyna również była podekscytowana, a jej perłowe zęby błyszczały czarującym uśmiechem pantery. Powiedziała:
  - Widzisz, wilkołak, pokonaliśmy Rosjan!
  Friedrich nie podzielał w tym przypadku optymizmu:
  - Na razie to tylko pośredni sukces i walka... Bitwy i bitwy dopiero nabierają rozpędu. Ale początek i właściwie z powodzeniem ...
  Do nagrody wybrano budynek komitetu regionalnego KPZR. Na ogromnym parkingu stało wiele luksusowych samochodów, głównie produkcji amerykańskiej.
  Rzeczywiście, w auli byli obecni marionetkowi generałowie armii Stanów Zjednoczonych, Imperium Brytyjskiego, Dominium Kanadyjskiego. Był nawet jeden z angielskich książąt... I oczywiście sam Hermann Goering i Adolf Hitler... Tylko to zdziwiło Friedricha, Margaret nie było z nim. To dziwne, może po prostu będąc w ciąży, ta wybitna, wyjątkowa kobieta nie chce narażać swojego i dziecka otrzymanego od asa... Przecież wojna wcale nie jest żartem!
  A może nie chce komunikować się z nowym ulubieńcem Hitlera ze swoim mężem? Tutaj na ogół wszystko jest możliwe i prawie niemożliwe jest odczytanie, co jest w umyśle kobiety pięknej, jak Afrodyta i podstępnej jak Hera ...
  Jednak nawet Friedrich jest z tego powodu szczęśliwy. Nie wystarczyło w obecności Führera narazić siebie i ją na ryzyko zdrady jego emocji mimowolnym gestem, nieprzemyślanym słowem. W końcu rogaci mężowie, zwłaszcza w osobie władcy półświata, są bardzo niebezpieczni. Nawet dla takiego twardziela jak On jest żołnierzem numer jeden Trzeciej Rzeszy!
  Większość przybyłych po nagrodę stanowili piloci - sam Goering był asem, zagorzałym wielbicielem teorii generała Dua - lotnictwa, boga wojen, oczywiście przede wszystkim przydzielonych sił powietrznych. Ale byli też czołgiści, wśród nich słynny Wittmann. A wręczenie nagród rozpoczęło się od krzyży rycerskich.
  Kiedy zawołano Helgę, dziewczyna dosłownie podskoczyła jak koń, stukając piętami. Została odznaczona krzyżem rycerskim i specjalną odznaką wojownika, czołgu... Na dodatek sam Führer Adolf wręczył dziewczynie nominalną szablę z brylantami, jako najlepszej kobiecie, która wyróżniła się walką w bitwa pod Moskwą.
  Wittmann otrzymał krzyż z liśćmi dębu, mieczami i brylantami, Gwiazdę Krzyża Rycerskiego ze złotymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami otrzymał także "mały" Huffman. Amerykański as w swojej niezmiennej kowbojskiej koszuli również otrzymał nagrodę.
  Friedrich został nagrodzony ostatnim... To było całkiem logiczne, bo był najlepszym z najlepszych. Wysokie odznaczenie, Wielką Gwiazdę Krzyża Rycerskiego Żelaznego Krzyża, liście dębu, miecze i diamenty, wręczono przy groźnych dźwiękach nazistowskiego hymnu. Ponadto przyznano cztery odznaki za czterysta pięćset samolotów i czterysta pięćset czołgów. Te odznaki były również złote i pięćset nawet z małymi brylantami.
  Hitler długo ściskał dłoń Friedricha i mówił coś entuzjastycznie... Chłopiec oczami pożerał słynny krzyż. Diamenty zdobiły platynowe liście dębu i rękojeści mieczy. Błysnęła mi w pamięci cyfra, że nawet zwykłe krzyże rycerskie z brylantami, w ciągu całej wojny nadano tylko dwadzieścia siedem takich orderów. Cóż, w tym momencie jest jeszcze mniej... Wyższego stopnia odznaczenia, Krzyża Kawalerskiego, w którym srebrne liście są zastępowane złotymi, jeszcze nie ustalono.
  Na tym jednak nagrody się nie skończyły. Hitler ogłosił, że Friedrich otrzymał stopień feldmarszałka Sił Powietrznych i Gwardii SS, z przyznaniem spersonalizowanej broni i premią w wysokości miliona pięciuset tysięcy marek (koszt piętnastu najnowszych Panter).
  Broń nominalna była taka sama jak szabla podarowana Heldze, wykonana ze stali damasceńskiej, z rękojeścią pięknie zdobioną diamentami i szmaragdami.
  Friedrich nie mógł oprzeć się pokusie i kilkakrotnie machał bronią godną sułtana. Rękojeść była wygodna, a szabla doskonale wyważona i wydawała się lekka jak na silną, chłopięcą rękę.
  Następnie głos zabrał amerykański generał Mankurt, który przeszedł do historii jako autor popularnego powiedzenia: niech mój kraj się myli, ale to jest mój kraj!
  Ponadto dowódca ten zasłynął z potwornego okrucieństwa, w tym wobec jeńców wojennych.
  Mankurt powiedział szorstko:
  - Rosyjscy barbarzyńcy zagarnęli mnóstwo ziemi, tworząc jeden ogromny barak, w którym panuje wieczny bałagan. Jak długo ich terrorystyczny reżim będzie dręczył jedną szóstą ludzkości? Narody Rosji czekają na wyzwolenie i nadejście na ich ziemie armii wolnej Europy i Stanów Zjednoczonych. I dlatego Ameryka dołoży wszelkich starań, aby pokonać ZSRR. Napływ naszego sprzętu i wolontariuszy z całego świata będzie się nasilać i wzrastać! (burzliwe oklaski). Wszystkie kraje świata zjednoczyły się przeciwko bolszewickiej zarazie. Pan Bóg i niebiańska armia są z nami. Naprzód po zwycięstwo!
  Ruszył za nim Anglik, po czym Führer przerwał oficjalną część uroczystości, ogłaszając początek balu. Natychmiast pojawiło się wiele dziewcząt i kobiet gotowych zrobić parę słynnych bohaterów.
  Friedrich chciał wybrać Helgę na partnerkę, ale ta nieoczekiwanie odmówiła - mówiąc, że zwyczaj nie nakazuje tańczyć z partnerami, ani partnerami w broni wojskowej. No i co chłopak wybrał inną panią, zwłaszcza że wszystkie kobiety tutaj są piękne - podobno zostały specjalnie dobrane. Friedrich uśmiechał się i tańczył lekko, ale myśli chłopca dotyczyły czegoś innego.
  Otrzymał więc wysoki order i jest teraz feldmarszałkiem majorem... Jego kariera nabiera rozpędu, a pod względem liczby zestrzelonych samolotów i rozbitych czołgów nie ma sobie równych na świecie! Wszystko wydaje się być w porządku, ale z jakiegoś powodu koty drapią się po sercach... Ale jeśli weźmiemy na przykład znane postacie, na przykład Roberta Artroisa, księcia krwi z królewskiej gałęzi Kapetyngów. Walczył przecież z ojczyzną Francją i ani trochę nie ucierpiał, choć miał na rękach krew rodaków.
  A setki tysięcy Rosjan walczą po stronie nazistów. Nawet wielki książę Cyryl Romanow oficjalnie ogłosił swoje poparcie dla kampanii wschodniej i wyzwolenia ojczyzny od bolszewików. Romanowowie są dla nazistów, a za nimi kraje Zachodu.
  Cóż, jeśli znakomici książęta i Trzecia Rzesza są przeciwko Stalinowi, to dlaczego Fryderyk miałby cierpieć. Co więcej, możliwe jest, że jego przodkowie w ogóle nie mieszkają w ZSRR. Cóż, pomyślmy logicznie... W końcu bieg historii zmienił się już w najpoważniejszy sposób. Teraz świat już nigdy nie będzie inny, więc bitwa pod Moskwą została przegrana przez Sowietów... I co to oznacza? I fakt, że po pierwsze, w świecie, który znacząco się zmienił, prawdopodobieństwo, że jego rodzice (nawiasem mówiąc, urodzeni w różnych miastach) spotkają się i założą rodzinę, gwałtownie spada. Ale też tata i mama nie urodzili się w 1947 roku... Oznacza to, że prawdopodobieństwo spotkania dwóch dziadków i dwóch babć będzie jeszcze mniejsze!
  Ponadto każde dziecko pod względem zestawu genów jest wyjątkowe i czysto indywidualne. A to oznacza, że jeśli moment poczęcia zmieni się choćby na godzinę, czy choćby dziesięć minut, to już nie będzie on... Nie Friedrich z wyjątkową osobowością i zestawem genów, ale zupełnie inny, może nawet nie zewnętrznie podobny chłopak.
  Oznacza to, że interwencja zabójcy w przeszłości, zgodnie z logiką rzeczy, powinna doprowadzić do zniknięcia gwałciciela nienaruszalnych praw czasu ... To znaczy Friedrich, który stał się ulubieńcem Hitlera, powinien po prostu zniknąć! I on, i jego brat, i może rodzice i inni.
  Ale skoro młody as żyje i jest silny, zdrowy jak nikt inny na tej nieszczęsnej planecie, to może ta przeszłość wcale nie jest jego światem! Może to nawet nie jest jego wszechświat, jakiś równoległy wszechświat, a nawet z opóźnieniem czasowym. Oznacza to, że nie zabija Friedricha, jego przodków, nie jego rodzimych rodaków, ale obce jednostki, które mają tylko ogólne podobieństwo do abstrakcyjnej przeszłości chłopca-terminatora.
  Oznacza to, że tak naprawdę nie jest on zdrajcą - tylko osobą, niczym płatni zabójcy z różnych seriali science fiction, która w przeszłości wykorzystuje wiedzę teraźniejszości, a nawet obdarzoną opatrznością niesamowitą mocą. Cóż, jeśli jego przeznaczeniem jest mieć supermoce, to po prostu grzech ich nie używać! Cóż, skoro los, prawa ręka samego nieba, posłał go najpierw do Hitlerjugend, a potem do III Rzeszy, to trzeba dołożyć wszelkich starań, aby zrobić karierę. Dobrze jest być feldmarszałkiem w wieku czternastu lat, chłopięcych lat, ale w wieku dwudziestu lat pełnoprawny generał, a nawet feldmarszałek, jest lepszy. A kto wie, może III Rzesza i Ameryka w końcu się pogodzą, a wtedy jego syn zostanie pierwszym światowym dyktatorem!
  Wtedy nagle pojawił się ten, którego młody człowiek najmniej spodziewał się ujrzeć: Eugene Porsche... Wysoki, piękny, silny, nawet trochę rustykalny i o dziwo nie arystokratyczny jak na córkę jednego z największych magnatów III Rzeszy.
  Co prawda w przeciwieństwie do poprzedniego spotkania dziewczyna założyła bardzo drogie, z brylantami, ale jednocześnie były przezroczyste i nie ukrywały wdzięku zgrabnych, choć nie małych nóżek.
  Z powodu wysokich obcasów i tak już wysoka dziewczyna wydawała się niemal olbrzymką. Sam Friedrich był zwyczajnym i jeszcze mniejszym nastolatkiem jak na swój wiek, był od niej niższy, jakieś dwadzieścia trzy, dwadzieścia pięć centymetrów, a biorąc pod uwagę szpilki i nie tylko...
  Friedrich był nawet zawstydzony, co jeśli nigdy nie urośnie więcej niż ta sześciokilogramowa dziewczyna (która zastąpił swojego ojca Porsche, wszak nie olbrzymem, choć nie wiadomo, jaką była matką i kto wszedł jej pod spódnicę !), będzie nad nim zawsze powstawać. Tak, lepiej, że tak jak ostatnim razem chodziła boso ...
  Jewgienia jednak spojrzała na młodego asa z podziwem i wyciągając ręce pocałowała go w usta:
  - Jesteś moim rycerzem! Światło nie jest ziemskie!
  Friedrich był zdezorientowany:
  - Tak, ja....
  Eugeniusz przerwał:
  - Nie potrzeba słów! Zasługujesz na pochwałę. I to nie tylko jako pilot.... - Córka potentata potrząsnęła włosami. - Pomyśl tylko, masz fantastyczny dar inżyniera i projektanta. Zaproponuj takie pomysły... Geniusz! Powyżej Leonarda Davinciego.
  Friedrich wtrącił się:
  - No tak! Zgadzam się, ten artysta nie wygrał ani jednej wojny. Chociaż jego arcydzieła podbiły cały świat!
  Zaczęli tańczyć. Równie piękna była Evgenia, łyżwiarka figurowa, ale jak na Volkę wyglądała na za dużą... A perfumy pachniały odurzająco... Chłopak, patrząc na dekolt jej luksusowej piersi, poczuł całkiem naturalne pragnienie silnej fizycznie i rozwiniętej nastolatek. Ponadto Helga wyzywająco udawała, że niczego nie zauważa. Jednak młodsze pokolenie Niemców uczono, że nieprzyzwoite jest, aby kobieta odczuwała, a tym bardziej okazywała zazdrość, a mężczyzna, jeśli jest bohaterem wojennym, ma nawet obowiązek oszukiwać. Co poprawić rasę! Jak powiedział Hitler: dla zamężnej kobiety nie jest grzechem urodzenie dziecka z innym mężczyzną, jest taka, która ma lepsze dane fizyczne niż jej mąż. Jewgienia jednak dość poważnie zapytała chłopca:
  - A gdzie ty się uczyłeś, że tak dobrze znasz zasady sterowania czołgami i działami samobieżnymi, wymyślając takie know-how?
  Friedrich nie mógł i nie chciał powiedzieć prawdy, a nieznanej dziewczynie, nawet jeśli jej ojciec był magnatem, jednym z dziesięciu najbogatszych ludzi III Rzeszy i ulubieńcem Hitlera i Goeringa. Odpowiedział wymijająco:
  - Rolę odgrywają tu hobby z dzieciństwa... Różnorodna literatura naukowa, chęć wynalazczości! Nie trzeba siedzieć przy biurku, żeby stworzyć coś sensownego...
  Eugenia skinęła głową.
  - Tak, ja też lubię sport, a jednocześnie gryzę, a nawet żuję granit nauki... Czy jednak pani Piston wygląda na biurowego szczura?
  Friedrich, obnażając wilcze zęby, potwierdził:
  - Tak, na szczurze, a nie tylko na szafce, wcale nie wyglądasz! Najprawdopodobniej nawet ciebie można porównać ...
  Jewgienija ostrzegała:
  - Tylko nie porównuj z krową! To dość paskudna wskazówka!
  Friedrich zauważył filozoficznie:
  - Kto nie prześladuje w interesach, otrzymuje rangę kozła! Więc... Mamy głupi bazar.
  - Bazar to slang? Eugenia domyśliła się. - Generalnie mowa niemiecka wydaje się być poprawna, ale jakoś... Zbyt poprawna, dokładnie umieszczone akcenty, wyraziste słowa, napięcie mowy... I nie ma akcentu, ale czuje się w tej poprawności coś nie do końca natywnego.. .
  Friedrich nie okazywał żadnych oznak zmartwienia:
  - Nu i to z tym? Może podejrzewasz, że to był sowiecki szpieg, a Rosjanie ofiarowali dwadzieścia tysięcy, razem z amerykańskimi i pół tysiąca ich niezliczonych samolotów, żeby zinfiltrować mnie na szczycie Trzeciej Rzeszy?
  Eugenia potrząsnęła głową.
  - Nie, nie sądzę! To było za dużo, nawet dla Rosjan. Chociaż jest znane powiedzenie: Rosji nie da się zrozumieć rozumem. Ale tutaj wydaje mi się coś innego, może ty, jakby to powiedzieć... Produkt inżynierii genetycznej SS. Jakiś przyszły mężczyzna? Czytałem prace naukowe na temat genetyki i wiem, że naturę ludzką można zmienić, poprawić lub pogorszyć sztuczną ingerencją. I twoje nadludzkie cechy wojownika... To prawda...
  Zamiast odpowiedzieć, Friedrich skłonił głowę przed swoją wysoką dziewczyną i pocałował ją namiętnie w jej pełne usta. Wtedy powiedział:
  - Nie rób sobie ładnej głowy. Jeśli boisz się, że dostaniesz ode mnie wadliwe dzieci, to uwierz, że tak nie jest! Generalnie możemy zmienić temat rozmowy.
  Eugenia zgodziła się:
  - Lepiej się zmienić! Mowa o czołgach... W szczególności główna kwatera operacyjna na czele z Guderianem wystawiła zadanie konkursowe: dwa rodzaje czołgów... Jak średnia "Imperialna Pantera" z 88-milimetrowym działem El 100 lub krótszym, ale przeciwpancernym, i pochylony przedni pancerz o grubości co najmniej 250 milimetrów oraz ciężki "Królewski Tygrys" z działem kalibru 105 mm El100, z przednim pancerzem o grubości co najmniej 300... Co więcej, waga pierwszego czołgu nie przekracza pięćdziesięciu ton, oraz drugi ma 65 lat.
  Friedrich parsknął pogardliwie, jak lew przed susłem:
  - Czy coś takiego nie jest prawdziwe? Zwłaszcza biorąc pod uwagę, że stało się znacznie łatwiej z rzadkimi materiałami, a alianckie bombowce nie dewastują ziem Trzeciej Rzeszy!
  Eugenia odpowiedziała z westchnieniem:
  - W zasadzie jest to możliwe, ale nie mieliśmy czasu, a raczej nie mamy czasu, aby w odpowiednim czasie wykonać prototyp w metalu. Jakimś cudem przekazałeś nam swoją genialną wiedzę zbyt późno. A Hitler chce, aby najnowsze czołgi zaczęły wchodzić do służby w armiach III Rzeszy jeszcze w tym roku.
  Młody as był zaskoczony:
  - Dlaczego wykonanie prototypu zajmuje tyle czasu?
  Dziewczyna skinęła głową.
  - Nie trochę, zwłaszcza jeśli model jest zasadniczo nowy ... To jak ludowa rzecz: jeśli jedziesz, wpadniesz do wąwozu!
  Friedrich pomyślał: oczywiście są tu problemy ... Na przykład radzieccy projektanci cierpieli przez tyle lat przy tworzeniu czołgu IS-10 lub spędzili całe dwa lata bawiąc się T-54. Co więcej, czołg ten został zaprojektowany po wojnie, mając doświadczenie w walkach II wojny światowej. Ponadto nie był to zasadniczo nowy model, a jedynie dalsza ewolucja T-34. Tutaj na przykład T-44 nie do końca odniósł sukces i praktycznie nie był używany w działaniach wojennych ... Nie należy więc spodziewać się specjalnych cudów.
  Czołg Tygrys, biorąc pod uwagę brak doświadczenia Niemców w tworzeniu tego typu maszyn (o ile oczywiście nie liczyć podwozia, istniał już 150-tonowy Colossal stworzony w czasie I wojny światowej).
  Friedrich zauważył:
  - Konieczne jest zaprojektowanie na podstawie już stworzonej "Pantery" -5, czyli AG. Jego podwozie pozwala na przewożenie nie tylko armaty kalibru 88 mm, ale nawet 128, czy 150 haubic...
  Eugenia zachichotała.
  Ale właśnie tym się zajmujemy! Jednak Porsche ma już własnego "Królewskiego Tygrysa", choć z działami kalibru 88 milimetrów. Ale może jako model pośredni ten się nada. Początkowe zadanie rezerwacji 250 milimetrów zostało w nim zakończone, chociaż waga jest dość duża - 63 tony. Z drugiej strony wieża o bardzo dużym kącie racjonalnego nachylenia pancerza, elegancka i opływowa... Może uda się wygrać zawody pośrednie, ale problemy pojawią się w przyszłości. Ale zgodnie z twoim know-how możliwe jest stworzenie czołgu, który jest nieprzenikniony ze wszystkich stron, niszcząc każdą obronę. Rzeczywiście, dla przełomowej maszyny bardzo ważne jest, aby mieć tylko dobrą ochronę boczną, którą niestety Pantera nie mogła się pochwalić przez bardzo długi czas.
  Friedrich zauważył:
  - Może na razie nie będziemy poruszać tematu czołgów... A raczej dokończymy dyskusję. Jesteśmy starymi profesorami lub młodymi chłopakami i dziewczętami.
  Eugenia zgodziła się:
  - Masz rację, jak zawsze, porozmawiajmy o czymś bardziej świeckim. Na przykład o brytyjskim domu królewskim.
  Friedrich skrzywił się.
  - Cóż, temat! Tak, nadejdzie czas od Winsorów, nic nie zostanie. A może myślisz, że po zdobyciu Moskwy nasze czołgi nie będą w stanie zmieść w proch już zdobytego Londynu?
  Evgenia błysnęła zębami:
  - No jasne, że mogą!
  Po balu nastąpiła zacna kolacja z samymi wystawnymi daniami, ale bez mocnych alkoholi. Nic silniejszego niż sześć stopni. Cóż, potem Friedrich i Evgenia, jak przystało na faceta i dziewczynę, przeszli na emeryturę do osobnego pokoju.
  Chociaż powszechnie przyjmuje się, że wysokie blondynki nie różnią się temperamentem, Evgenia przez kilka godzin niezwykle przekonująco udowadniała coś przeciwnego. Cóż, Frederick oczywiście też nie stracił twarzy. Więc zasnęli, przytuleni mocno.
  Chłopiec śnił, że jest japońskim ninja, który otrzymał od rosyjskiego cara Mikołaja II rozkaz zabicia mikado, czyli cesarza.
  Friedrich marzył o wspinaniu się po szorstkich ścianach, przywieraniu do najmniejszej szczeliny lub szczeliny palcami u rąk i nóg. Chłopiec wszedł do pałacu, gdzie rozpoczęła się zacięta walka ...
  Młody ninja jak zwykle siekał, dźgał, zdmuchywał głowy wrogom... Sen był zbyt chaotyczny, za dużo krwi, cięć i mało sensu. Do tego bosonogie, dzierżące miecze dziewczyny skaczące po całym terenie... Krótko mówiąc...
  Udało nam się przespać nie więcej niż trzy, cztery godziny... Friedricha obudziła goniec, mówiąc:
  - Bitwa trwa! Nie ma ludzi niezastąpionych, z wyjątkiem ludzi takich jak ty, Friedrichu Bismarcku.
  Chłopak podskoczył i nawet się nie żegnając pobiegł na najbliższy pas startowy.
  I jak się okazało, nie na próżno został wezwany... Generał armii Rokossowski otrzymał od Stalina rozkaz, nie czekając na pełną koncentrację sił, aby uderzyć w grupę armii Rommla. W tym przypadku obliczenia oparto na fakcie, że Niemcy nie zdążyli jeszcze rozmieścić swoich wojsk do ataku na Woroneż. Istniała więc szansa na wykonanie niskiego kopnięcia wzdłuż rozciągniętej flanki, wyczerpanej dotychczasowymi walkami wojsk niemieckich.
  Friedrich został zmuszony do siedzenia na Focken-Wulfie, a nie modyfikacji szturmowej, ale zwykłym modelu z czterema dwudziestmilimetrowymi armatami i dwoma karabinami maszynowymi. Tak więc przez nadmierny pośpiech chłopiec został pozbawiony broni, która tak skutecznie sprawdziła się w walce z czołgami. To prawda, że \u200b\u200bw kadłubie wciąż miał dziesięć bomb ...
  Niebo też było gorące, były radzieckie samoloty szturmowe i myśliwce Jaki-9. Jednak najnowsze pojazdy, ze względu na słabą ochronę i przeżywalność, były również podatne na duże odległości, dla dział kalibru 20 mm. Friedrich jako pierwszy dał wojownikom rogi, które oczywiście wyprzedziły wolniejsze Ilys. Cztery działa lotnicze, to jest moc... Pierwsze dwa tuziny jaków rozpadły się, nawet bez sprytnych podejść do ogona.
  Friedrich nie kręcił się, nie manewrował, po prostu lekko przestawiał wiatrówki i wprawiał w wibracje korpus swojej masywnej maszyny.
  Dwadzieścia pięć, dwadzieścia sześć, dwadzieścia siedem ... Bez chybienia dla zuchwałych Jaków, którzy ponosząc straty, mimo to nie wyłączają się, a nawet próbują nabrać prędkości ... Friedrich był nawet nieco zaskoczony dlaczego w sowieckiej literaturze wojskowej ta wspaniała maszyna Fokken była tak lekceważona - Wulf. Tak, wykonuje pełny obrót w 22 sekundy przeciwko 19, dla Jaków (a w lekkiej modyfikacji Jak jest w stanie to zrobić nawet przez 17 sekund!). Ale Friedrich nie musi manewrować, po prostu zwalnia i leci w ich stronę. W ciągu jednej sekundy możesz zniszczyć od siedmiu do ośmiu samochodów.
  Czas dla Friedricha w stanie bojowego transu płynął strasznie wolno, a on ma czas na przemyślenia i rozbrojenie amunicji. W zasadzie przyjmuje się, że nawet najbardziej zręczny as, w tym nawet takie fenomeny jak Rudel, nie jest w stanie poważnie wpłynąć na przebieg wojny. Tutaj w prawdziwej historii sześciu najlepszych niemieckich asów zniszczyło całą armię powietrzną, ale hitlerowcy beznadziejnie przegrali walkę o dominację w atmosferze.
  Ale w tym przypadku rzucenie tak wielu jaków w jednym miejscu na człowieka jest obarczone ... Sześćdziesiąt jeden myśliwców zostało zestrzelonych w mniej niż minutę. Tak po prostu odpadają skrzydła lub pęka pancerna szyba kabin. To drugie jest jeszcze gorsze, ponieważ w tym przypadku pilota nie da się uratować. A w Armii Czerwonej zostało już kilku doświadczonych asów.
  Wśród zestrzelonych pojazdów cztery należały do strażników, którzy zestrzelili ponad pięć samolotów... Tylko znowu to nie pomogło, bo Volka wiedział, gdzie i jak uderzyć... Jak myśliwy strącający stado gęsi z karabin maszynowy. To jest to, stado, w jednej serii, intuicyjnie, instynktownie określając i kierując ruchy lufy do pożądanego celu, gdy nie przelatuje ani jedna kula. Gęsi, aw tym przypadku sowieckie samoloty są zestrzeliwane, a gdzie kokpity są połamane, a przez zszytych pilotów lecą jeszcze przez jakiś czas prosto. Ale niektóre skrzydła tracą ...
  Friedrich pamiętał tu filmy o dobrze celnych amerykańskich kowbojach, a także słynny film z DiCaprio w roli głównej - "Szybcy, ale martwi!". Ale w tamtych czasach amerykańscy kowboje nie znali automatycznych karabinów maszynowych i szybkostrzelnych wiatrówek. W przeciwnym razie zdaliby sobie sprawę, jaka to potworna broń pod względem siły zniszczenia.
  Jaky z bliskiej odległości skończyły się i Friedrich przeszedł na Ilę. Tutaj najlepiej atakować ich z góry lub z tylnej półkuli. I też byłoby optymalnie, bez zmniejszania odległości.
  Innym sposobem jest odstrzelenie słabszych skrzydeł, na których nie można powiesić zbroi.
  IL-2 jest nazywany garbaty. Po zainstalowaniu w nim drugiego miejsca początkującemu trudniej było zestrzelić podobny samochód dla początkującego, ale dla strzelca, który chronił tylną półkulę, ale ... Oczywiście aerodynamika tego samolotu pogorszyła się . Więc z nimi będzie jeszcze łatwiej...
  Byłoby bardziej logiczne, gdyby Ilam rozproszył się w różnych kierunkach, ale taki jest system... Krótko mówiąc, zaczęło się od pokonania legendarnego samolotu szturmowego. Jednak zwinne "Salamandry" -3 przybyły już na czas. Zabrali też muł...
  Friedrich myślał nawet, że uda im się go wyprzedzić, spotkawszy jaków, gdy jeszcze się zbliżali... Chociaż, kto wie... Piloci Luftwaffe nie są dzielnymi rosyjskimi żołnierzami i zwykle nie wchodzą do bitwy w przewadze liczebnej, ale może z wyjątkiem gdy istnieje zbyt poważne zagrożenie dla sił lądowych.
  Friedrich jednak również nie doświadcza problemów... Zatoka z armat do tylnej półkuli pancernej, czy tapicerka skrzydeł - skutek ten sam. A jak te samochody potem staczają się, zostawiają nawet ślad w powietrzu... Jak paski na plecach zbitego niewolnika.
  Friedrich zestrzelił trzydzieści siedem mułów i złapał jeszcze dwa piony. Tkamy ponownie, choć poprzedni rekord stu jeden nie został pobity. Po prostu wróg ma samoloty. Teraz po prostu zrzuć bomby i wróć.
  Radzieckie czołgi atakowały teraz bez wsparcia lotnictwa, a tym bardziej artylerii. Spadły na nich samoloty szturmowe i bombowce. Na szczęście radzieckim czołgistom udało się wykorzystać właściwości jezdne pojazdów. Ale liczba wszelkiego rodzaju samolotów stale rosła.
  Friedrich zrzucił wszystkie swoje bomby i skierował się w stronę lotniska. Udało mu się jednak zobaczyć Focken-Wulf-4 Rudel, słynny niszczyciel czołgów.
  Młody as wrócił na swoje "rodzime" lotnisko, gdzie czekał na niego Pegasus-terminator Me-362.
  Friedrich, po wylądowaniu Focken-Wulfa, krzyknął do sąsiedniego pilota:
  - Ten, kto ma czelność twierdzić, że F -490 to zły myśliwiec, kłamie. Nie ma złych samolotów, są tylko źli piloci.
  Kolejny wypad został zredukowany wyłącznie do walki z czołgami. Na razie Niemcy nie zdążyli wyprowadzić potężnej pięści na spotkanie pancerza i rzucili się na samoloty.
  Dzielne sowieckie załogi czołgów przekroczyły już poszarpaną linię frontu i zaatakowały jednostkę piechoty złożoną z arabskich ochotników.
  Muzułmanie wbrew oczekiwaniom walczyli dzielnie i nie myśleli o ucieczce, ale jednocześnie zachowali się wyjątkowo nieudolnie. W szczególności amerykańska bazooka była używana jakoś nie po ludzku, a tym bardziej granaty.
  Ale atak jednostek radzieckich zakończył się fiaskiem. W szczególności faszystowscy szturmowcy używali wielu małych bomb z ładunkami kumulacyjnymi, pomysł skopiowany od radzieckich projektantów, ale z bardziej umiejętnym wdrożeniem. Ale radzieccy czołgiści nie otrzymali rozkazu zawieszenia sieci z góry.
  A Friedrich właśnie umieścił armatki powietrzne na dachach. To najprostsza taktyka. Przebij się przez właz wieży i odnieś zwycięstwo. A ile samochodów można tak zrzucić, jeśli uderzysz z płaszczyzny poziomej ...
  A prędkość czołgu nie oszczędza, jeśli wojownik uderza intuicyjnie, bez celowania, dla kaprysu ...
  To jak symulator z czołgami, tylko masz tryb boga, a każdy strzał jest celny, a strzelasz często, często ...
  Tutaj liczba rozbitych czołgów przekroczyła pięćdziesiąt, więc Rudel odpoczywa... Ale teraz musiałem zrobić dygresję. Pojawił się z boku "Uszy". Sześć sztuk zestrzelonych, a reszta niech zniszczy Salamandry. Ogólnie rzecz biorąc, ci robotnicy zbożowi są dopuszczani do bitwy w ciągu dnia, czyste samobójstwo.
  Zbiorniki są ważniejsze...
  Powrót... Lot na Focken-Wulf-4, a obok niego Helga.
  Dziewczyna zapytała go:
  - Cóż, co ci się podobało Evgeniya?
  Friedrich parsknął pogardliwie do radia:
  - O co jesteś zazdrosny?
  Dziewczyna zachichotała.
  - Oczywiście nie! Jesteśmy wolni i nie jesteśmy małżeństwem. Zastanawiam się tylko, kto jest lepszy w łóżku, ja czy ona!
  Fryderyk odpowiedział gwałtownie:
  - Oczywiście, że jesteś! Nie jesteś taki duży i dużo bardziej zwinny!
  Helga roześmiała się wesoło.
  - Niczego innego się po tobie nie spodziewałem! Ale oczywiście najlepsze ze wszystkich... Fu jest szczurem designu i jedną z nielicznych kobiet odznaczonych Krzyżem Kawalerskim Żelaznego Krzyża!
  Friedrich zauważył:
  - Myślę, że liście dębu, jesteś tuż za rogiem!
  Bitwa pokazała, że być może chłopiec miał rację. Helga pewnie miotała czołgami. Najwyraźniej chciała udowodnić, że wojownik może być bardziej gwałtowny niż wojownik. Chociaż oczywiście nie można jej porównać z Friedrichem.
  Wkrótce pojawiły się duże kolumny czołgów pojazdów niemieckich i amerykańskich. Szczególnie zwinne i zabawne amerykańskie niszczyciele czołgów "Witches" -3. To było poważne, zwłaszcza że radzieckie pojazdy zostały już w dużej mierze zniszczone przez naloty. Pantera-5 również okazała się problematyczna ... Jej długolufowa szybkostrzelna armata i nieprzenikniony przedni pancerz ... Wydaje się, że czas otwarcia migawki zaczął zawodzić, załogi radzieckich czołgów. Niektórzy, nie słuchając dowódców, zawrócili, próbując uciec z tego technotronicznego piekła.
  I znowu powrót i wyjazd, atak na czołgi...
  Było już południe, robiło się ciemno... Kontratak Armii Czerwonej stracił impet. On i Helga zostali skierowani na kierunek wsparcia, grupy wojsk niemieckich zmierzających w kierunku Ryazana. W tym samym czasie żołnierze Vatutina w kotle próbowali również zacisnąć ...
  Na wschodzie Niemcy nadal powoli posuwają się naprzód. Tutaj przeszkadza im wytrzymałość wojsk radzieckich i linie obronne Frontu Stepowego, nawet jeśli nie tak gęste jak na obrzeżach Moskwy.
  Wojska hitlerowskie uzyskały jednak większe pole manewru, a Goth takimi kolumnami próbował ominąć główne węzły obronne. W niektórych miejscach postęp jednostek niemieckich przyspieszył ...
  Friedrich zapytał Helgę:
  Czy jesteś zmęczony dziewczyną moich marzeń?
  Blond wojownik odpowiedział:
  - Radosny nastrój odpędza zmęczenie, lepszy niż bicie krów! Chociaż zmęczenie zamiast mleka przychodzi z krwawą ropą!
  Fryderyk zgodził się:
  - Nie ma już deptania prawdy!
  W nocy młody leciał dalej, mimo że na niebie pojawiły się chmury i lunął deszcz. Zgodnie z niemiecką doktryną wojskową lotnictwo służyło również do tłumienia obrony na czele... I w przeciwieństwie do czterdziestego pierwszego roku Luftwaffe dzięki pomocy Pindostanu dysponowała samolotami pod dostatkiem.
  Friedrich atakował teraz bunkry, a nawet mniejsze cele... W nocy bitwa nie ustała, a wojska radzieckie rozpoczęły kontrataki. Niech będą małe i raczej chaotyczne, ale nie mniej waleczne w tym ...
  W nocy, z wyjątkiem dywizjonu U-2, nie napotkano żadnych celów powietrznych. I zbombardowali bunkry... Lekko.
  Do rana 15 października 1947 r. doszło do walk o miasto i jednocześnie węzeł kolejowy Elektrostal. Było tam bardzo gorąco, a co najważniejsze do Friedricha dołączyła jego nieodłączna przyjaciółka Helga.
  - Cóż, jaki wielki rycerz, naciskamy na wrogów?
  Friedrich odpowiedział wesoło:
  - Włóczęgi napierają na stoisko z piwem, a my wygrywamy. A jak wygramy...
  Samo miasto Elektrostal było przyzwoicie ufortyfikowane. Oprócz oddziałów wojskowych w jej obronie brały udział także dwie świeże dywizje NKWD. Chociaż na ogół nie byli tak elitarną gwardią wojskową jak SS, byli uzbrojeni zarówno w artylerię, jak i lekkie czołgi.
  Naziści z kolei próbowali stworzyć własny kocioł... Omiń cytadelę, przykryj ją kleszczami...
  Tutaj oczywiście wsparcie powietrzne odgrywa znaczącą rolę, zwłaszcza jeśli szyja jest rozciągnięta.
  Helga, jak to przystało na dziewczynę, zapewniła:
  - Zwycięstwo będzie nasze! Przygotuj swoje sanie na lato!
  Fryderyk zgodził się:
  - I to nie tylko latem! Użyjemy czołgów ciężkich i pocisków powietrznych.
  Chłopak myślał, że wrócili do armii Mainsteina, ale na Zachodzie bardziej znany jest Rommel. Skoro podczas bitwy młodzieniec działał bardziej w transie, prowadzony przez piekielnego ducha, to dlaczego nie miałby pamiętać chwalebnych czynów tego wodza. Tym przyjemniej wspominać pokonanych Brytyjczyków niż pokonanych Rosjan!
  Rommel, dotarwszy do linii Marreta, zdał sobie sprawę, że znajduje się na napoleońskiej "centralnej pozycji" między dwiema armiami wroga i może teraz, zadając decydujący cios, pokonać jedną z nich, a dopiero potem odwrócić się i stawić czoła drugiej.
  Friedrich zaśmiał się w duchu: Napoleon, choć Lew Tołstoj w to wątpił, był niewątpliwie wielkim wodzem i władcą. Zwłaszcza jeśli spojrzeć na osiągnięcia. Tylko on ich nie trzymał. Hitler, jeśli o to chodzi, nawet gorzej.... Ale w zasadzie możesz porównać Führera z Napoleonem!
  Utalentowany dowódca Rommel rozumiał też coś innego: Amerykanie i Francuzi przenieśli się daleko na wschód do środkowej Tunezji i utrzymali wschodnie wąwozy grzbietowe w Fonduk, Faid i Gafs, pokrywając zachodnie wąwozy grzbietowe 60-70 mil na zachód.
  Wydawało się, że gdyby wojska włosko-niemieckie zajęły Faida i Gafsę, a następnie ruszyły na zachód, mijając Ferianę i Kasserine, mogłyby skierować się prosto do ogromnej amerykańskiej bazy zaopatrzeniowej i swojej kwatery głównej w Tebesse. W Tebesse wojska włosko-niemieckie znalazły się daleko na zachód od alianckiej linii w Tunezji i praktycznie na samym ich szlaku komunikacyjnym. Gdyby Rommel skierował swoje czołgi na północ, nad morze, sto mil stąd, Niemcy mogliby odciąć całą armię aliancką w Tunezji lub zmusić ją do wycofania się do Algieru.
  Rozmyślania Friedricha przerwało pojawienie się dwóch Laggów uciekających zza chmur... Są w konsumpcji... A potem celne strzały w armaty... Tylko on potrafi tak strzelać... Jeszcze cztery Jake... i są, tak.... A teraz na Katiuszę strzelam... Żeby odłamki poleciały we wszystkich kierunkach... Kolejna wyrzutnia odrzutowców... Więc Helga próbuje z boku. Krzyczy do niego:
  - Bohaterze, pchajmy mocniej!
  . ROZDZIAŁ 20
  Misja Olega Rybachenko i Margarity Korshunovej w świecie równoległym jeszcze się nie zakończyła.
  Niemcy posuwali się w kierunku miasta Gorki. Zabrali go w kompletne okrążenie. Chłopak i dziewczyna bronili tego wielkiego miasta.
  Całkowicie otoczona i zduszona Moskwa. Naziści już miejscami przedarli się na Kreml. Sytuacja stolicy ZSRR była praktycznie beznadziejna. Pociski garnizonu moskiewskiego dobiegały końca. A wraz z upadkiem stolicy byłaby to kolejna wojna.
  Oleg Rybaczenko i Margarita Korszunowa walczyli o miasto nad Wołgą.
  Chłopak i dziewczyna jak zawsze są w bojowym nastroju.
  Strzelają i śpiewają:
  Pionierzy nie poddają się
  Nie boją się tortur...
  Walczą jak orły
  Wysyłanie Fritza do piekła!
  
  Wielu z nich to bohaterowie
  Mnóstwo szalonych dzieciaków...
  Jeśli musisz iść w formacji -
  Ładowanie maszyny!
  A teraz chłopiec, który wygląda na około dwanaście lat, ale w rzeczywistości zatwardziałego weterana, który ma już wiele lat, Oleg Rybachenko dał zwrot, skosząc nazistów.
  A potem jak rzuca granatem we wroga bosą stopą.
  I rozproszyć Fritza we wszystkich kierunkach.
  Wtedy chłopiec zaśpiewa:
  - Jestem rosyjskim wojownikiem na kolanach dzikusów,
  wrogów Rosji, zmiotę z powierzchni ziemi!
  Margarita, ta dziewczyna-bohaterka, również rzuca bosą stopą zabójczy prezent śmierci. Znokautuje masę nazistów i zaćwierka:
  - Za wielką Ruś!
  I znowu jak się śmiać.
  Chłopak i dziewczyna walczą bohatersko. Chociaż wojna jest prawie przegrana. Niemcy zajęli już Orenburg i przeciskali Armię Czerwoną, gdzie tylko się dało.
  Dokładniej, Orenburg od dawna jest zajęty. Stoi tam tylko jeden zamek. Naziści otoczyli już Ufę.
  Co więcej, ich wojska z południa zbliżają się już do Kazania. Sytuacja jest więcej niż krytyczna.
  A sytuację pogarsza fakt, że ze wschodu nadciągają samurajowie, aw Azji Środkowej połączyli się już z Niemcami.
  Ale dzielne dzieci poległych walczą. Wierzą w swoje zwycięstwo. A przynajmniej są gotowi umrzeć z podniesionymi głowami. Jednak jak to jest ze śmiercią? Są nieśmiertelni!
  I od lat są dziećmi. A gdzieś są inne światy i misje.
  Oleg daje kolejny strzał. Następnie bosymi stopami rzuca granat i śpiewa:
  - Stalin będzie z nami na zawsze!
  Margarita zmrużyła oczy i pisnęła:
  - Broń Boże! Ten kanibal do nas!
  A dziewczyna w gniewie rzuciła granat bosą stopą.
  Oleg Rybachenko dość logicznie zauważył:
  - Wszyscy jesteśmy do pewnego stopnia kanibalami!
  A chłopiec rzucił prezent śmierci gołymi stopami.
  Margarita zgodziła się z tym:
  - W pewnym stopniu tak!
  A także wystrzeliła bosą stopą zabójcę, z którego zderzyły się dwa niemieckie samochody.
  Oleg Rybaczenko strzelił i pomyślał, że być może sytuacja w ZSRR jest już beznadziejna i nie ma sensu prowadzić wojny. Dlatego zabijają ludzi za darmo.
  Chłopiec rzucił bosą stopą dwa granaty. Uderzając w gąsienicę, niemieckie czołgi serii "E" zderzyły się ze sobą.
  Dziecko Terminatora śpiewało:
  - Kiedy nadejdzie czas
  Będziemy walczyć dzielnie!
  Powstanie bojowników rano -
  I walcz dobrze!
  W rzeczywistości chłopiec był gotów rozbić każdą armię w ciągu kilku minut.
  Małgorzata również rzuciła bosą stopą prezent śmierci i zapiszczała:
  - Za Wielką Ruś!
  Dzieci są tak dzielnymi wojownikami, że nikt ich nie zdepcze. To tacy wspaniali wojownicy.
  Chłopak i dziewczyna, jak zawsze, są szalenie podekscytowani. A wraz z nimi odwaga, honor i odwaga. Walczą z nazistami jak tytani. I jasne jest, że wróg nie przejdzie, gdzie stoją jak skała. Może nawet coś mocniejszego niż skała i monolit.
  Margarita, strzelając, powiedziała:
  -Bądźmy mistrzami świata
  Jesteśmy gigantami liceum!
  A dziewczyna ponownie rzuca dar śmierci bosą, wyrzeźbioną stopą. I zmiażdżył wroga.
  Ta dziewczyna jest tak fajna, że nie możesz użyć niczego przeciwko niej.
  Ponieważ nie ma odbioru przeciwko złomowi. Chociaż nie jest to złom, ale coś jeszcze bardziej śmiercionośnego i fajnego.
  Oleg Rybachenko, strzelając, wychrypiał:
  - Nie jestem chłopcem, jestem super chłopcem i będę ponad wszystkimi na świecie!
  I znowu, jak bosą stopą rzuca niszczycielski skrzep materiałów wybuchowych. I znowu zderzają się dwa niemieckie czołgi.
  Młody wojownik jest ustawiony w bardzo wojowniczy sposób. Ale czuje, że tu nie można batem skręcić tyłka. Chociaż nie ma beznadziejnych sytuacji, tak jak i niezwyciężonych przeciwników.
  Chłopiec przypomniał sobie, jak wymyślił dowcipy na wybory prezydenckie na Białorusi:
  Szósty raz słuchanie bzdur nie jest interesujące,
  I nie rozumiem, jak bardzo "tato" wierzę!
  Raj obiecał zbudować Łukaszenkę -
  Ale razem ze światłem idziemy w ciemność!
  Tak, to było wyzwanie dla systemu i kultu jednostki. Rzeczywiście, dlaczego kraj europejski miałby tolerować dyktatora, jak w średniowieczu?
  Tak, a Stalin jest także dyktatorem iw tym wszechświecie stopniowo obniża wojnę do klęski...
  Dzieci-bohaterowie walczyli jeszcze przez trzy dni. Tymczasem naziści otoczyli Kazan i zajęli Ufę.
  Walki toczyły się już na samym Kremlu. Cztery czarownice walczyły z nazistami za pomocą mieczy i cienkich dysków do rzucania, bosymi stopami.
  Kreml został poważnie uszkodzony przez ostrzał "Sturmlionów", "Sturmtigerów", bombardowania i ogromne armaty.
  Sam Stalin oczywiście nadal przebywa w Swierdłowsku. A pozycja ZSRR wygląda praktycznie beznadziejnie. Ale na razie nad stolicą Rosji wciąż wisi Czerwony Sztandar, co oznacza, że nie wszystko stracone!
  Ludzie wierzą, że zbliża się punkt zwrotny!
  Natasza przecina Araba na pół. Bosą stopą rzuca dysk i piszczy:
  - Chwała nieśmiertelnej Ojczyźnie! Hitler nie może nas złamać!
  Zoya też ciąła faszystę dwoma szablami i ćwierkała:
  - Nie, nie załamuj nas!
  Następnie jej bosa stopa rzuciła w nazistów morderczym dyskiem.
  I kilku czarnych bojowników spadło ze zniszczonego muru Kremla.
  Aurora strzelała dalej. Strzelała rzadko, ale celnie. A potem wystrzeliła swoje szable. A gwiazdy i ostre, cienkie swastyki leciały z jej bosych stóp.
  I tutaj Swietłana rzuci bosą stopą ostry dysk i rozetnie Fritza. Następnie śpiewa:
  - Kolovrat, Evpatiy Kolovrat jest obrońcą Ojczyzny, Perun jest żołnierzem!
  Kołowrat! Jewpatij Kołowrat! Heroes of Rus zbiera alarm!
  Tutaj cała czwórka walczy. Prawie cała Moskwa jest już zajęta, skończyły się dostawy amunicji. A rosyjscy chłopcy i dziewczęta umierają. Ale oni się nie poddają. Chociaż jak długo trwało oblężenie.
  Dziewczyny na murze Kremla walczą. Jak bogacze. I mimo grudnia są boso iw jednym bikini. Ale nie czują zimna. Wręcz przeciwnie, ich energia tylko wzrasta.
  A ostre, bardzo płaskie dyski odlatują z bosych stóp. Które są rozdzierane przez obce wojska Wehrmachtu.
  Wojownicy walczą jak bohaterowie wojny. I przy minimalnym ubiorze. Takich piękności nie zawstydzają ani ogromne czołgi z serii E i AG, ani inne straszne wynalazki nazistów.
  Żadna dziewczyna nie jest w stanie pokonać jakiejkolwiek formy faszyzmu. Nawet jeśli jest tak doskonały, jak na tym świecie.
  Natasza ciąła mieczem, bosą stopą rzuciła dyskiem, odcinając nazistom i śpiewała:
  - Jak miło jest mieszkać w kraju sowieckim,
  A jak pięknie jest zmiażdżyć Wehrmacht!
  Zoja, mijając młyn z szablami, zauważyła:
  - Wehrmacht stał się boleśnie silny! Oto my bronimy Kremla!
  A dziewczyna rzuciła bosymi stopami gwiazdkę, uderzając w Fritza.
  Następnie zaśpiewała:
  - To dzikie polowanie na wrogów!
  A potem jest Aurora w bitwie. Cóż, dziewczyna jest czerwona i fajna. Na zimowym wietrze jej miedzianorude włosy powiewają jak sztandar bojowy. Nie, taka dziewczyna nie ugnie się przed nikim.
  A od rzutu jej bosej stopy, tnąc ciało i krew, wylatuje najostrzejszy dysk.
  Tnie ciała przeciwników. A Aurora krzyczy:
  - Jestem super dziewczyną!
  A jak Swietłana wygląda w bitwie?
  Ten blond terminator to po prostu diabelski ogień i tornado zagłady.
  I śmiertelna niespodzianka leci też z jej bosej stopy. I dziewczyna na pełnych obrotach w walce.
  Cała czwórka w bitwie. I nie powinna się ani wycofywać, ani rezygnować.
  To cztery czarownice - po prostu super! Prawdziwy kwartet zniszczenia wszystkiego i wszystkich!
  Wojownicy utrzymują sektor obronny. Ale Kreml jest duży i wszędzie nie może się oprzeć. Siły są bardzo nierówne.
  Natasza zauważyła z irytacją:
  Zabijamy, nie wygrywamy!
  A dziewczyna ponownie rzuciła śmiertelną szarżę bosą stopą.
  Logicznie zauważyła Zoya, siekając wroga:
  - Nie można wygrać wszystkiego... Chyba że w grze komputerowej!
  A złotowłosa dziewczyna ponownie rzuciła dyskiem śmierci.
  Aurora, tnąc przeciwników szablami, zaćwierkała:
  - Wierzę, że zwycięstwo będzie nasze! W imię Świętej Rosji!
  A z rzutu jej bosych stóp leci dar zniszczenia.
  A pokrojeni naziści upadają.
  A potem Swietłana w bitwie. Tnie faszystów swoimi rzutami. I działa niezwykle, a nawet nieskończenie zręcznie. Jej bose stopy są takie zwinne. I pokazać straszliwe zniszczenia.
  A potem dziewczyna śpiewa:
  - Chwała Ojczyźnie i nowym światom!
  I znowu z jej bosych stóp leci niespodzianka śmierci.
  I tutaj Natasha znów walczy. I tnie Fritza, pędząc jak kometa. I krzyczy na całe gardło:
  - Chwała największej Ojczyźnie!
  A jej miecze startują jak kosiarka.
  A dziewczyna nawet śpiewa:
  - Bądź chwałą Rosji jak od wieków,
  Nasze marzenie się spełni!
  A dziewczyna dała ostry bumerang bosą piętą. I skręcił i odciął tuzin czarnych i śniadych głów.
  Oczywiście dziewczyny nie zabiły Niemców, ale jednostki kolonialne, które zostały użyte przeciwko nim. Ale wojownicy nawet z tego są tylko fajniejsi.
  Są błyszczące i rozbrykane.
  Natasha ponownie odcina wrogów. I jest boso, rzuca takimi rzeczami.
  I ryk:
  - Stalin i chwała!
  A potem Zosia. A także jak uwolnić mordercę. A jej bose palce wypluwają wiadomość o śmierci.
  A wojownik jak ryczeć:
  - Dla takiej Ojczyzny jak nasza śmierć nie jest straszna!
  A wtedy Aurora również go weźmie i wejdzie do bitwy. A także bosymi stopami uruchomi bumerang. I przekształcaj wrogów.
  Następnie, gdy śpiewa:
  - Za Ruś Sowiecką! Co zawładnie wszechświatem!
  A potem w bitwie Swietłana. Również dziewczyna, której nie da się zatrzymać i nie spowolnić. Oto jak bije. Po prostu nie mogę ocalić przed takim wojownikiem!
  I bosymi stopami rzuca śmiercionośne paczki. I zabija swoich wrogów bez litości.
  Chociaż wtedy Yarile może się za nich modlić. A może Perun. Grzesznikom po śmierci jest ciężko, czeka na nich królestwo Czarnoboga! Ale jest to nawet interesujące na swój sposób - wojny toczą się cały czas! I tyle walk! Może więc nie warto zbyt gorzko opłakiwać losu grzeszników?
  Swietłana poczuła się nawet trochę zabawnie: nie zazdrościsz chrześcijanom - będą pozbawieni wielu radości w wieczności. Nawet to, co mieli na planecie Ziemia.
  Ach, biedni grzesznicy! I jeszcze bardziej niefortunny sprawiedliwy!
  A dziewczyna znowu rzuca prezent śmierci swoją wyrzeźbioną, bosą stopą. Potem mówi:
  - Świat będzie nasz! Chwała Rosji!
  Natasza narysowała mieczami potrójnego motyla i zaćwierkała:
  - Niech będzie wieczna chwała wielkiej Rosji!
  A jej bose stopy wydają się wyrzucać mordercze i wyjątkowe. Po tym bosa pięta dziewczyny uderzyła w czoło czarnego mężczyzny i strąciła go ze ściany, a także pięciu kolejnych Arabów.
  Następna w walce jest Zoya. Nic jej nie powstrzyma. Walczy z nazistowskimi hordami. I wydaje potrójny młyn. Bojownicy przecięli jej upadek.
  Wtedy dziewczyna mówi:
  - Wieczna Ruś, będzie ze Svarogiem!
  I mruga do swoich partnerów.
  Następna w bitwie jest Aurora. Poruszała się jak pantera. Cięła wszystkich. I bosymi stopami rzuciła dar śmierci. Ścięła wielu faszystów i śpiewała:
  - O najwyższą formę Ojczyzny!
  A potem w bitwie i Swietłanie. Jak tnie wrogów. I działa bardzo dobrze.
  Po tym, dar śmierci wylatuje z jej bosej stopy. I dokładnie odcina nazistów, jak brzytwa fryzjera.
  A dziewczyna krzyczy:
  - Mój wiek i moja prawda! Chwała Wielkiej Rosji!
  Tak, ta czwórka walczy naprawdę heroicznie. Ale cztery bose i prawie nagie piękności nie mogą wygrać drugiej wojny światowej. I tak upadła Moskwa.
  Dziewczęta przedarły się ze zdobytej stolicy, używając zarówno mieczy, jak i peleryny niewidki.
  Ogólnie potrafią wiele. Dziewczyny o najwyższej inicjatywie, że nie można ich znaleźć wyższych i piękniejszych.
  A Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova opuścili zdobyte miasto Gorki.
  Naziści, niestety, odnieśli sukces prawie wszędzie.
  Chłopiec i dziewczyna wyszli i rzucali igły bosymi stopami, eksterminując Fritza.
  Oleg Rybaczenko śpiewał:
  - Nie, czujność nie zgaśnie,
  Spojrzenie sokoła, orła...
  Głos ludu jest dźwięczny -
  Szept zmiażdży węża!
  
  Wierzę, że cały świat się obudzi -
  Faszyzm się skończy...
  I zaświeci słońce
  Droga, oświecająca komunizm!
  Margarita rzuciła kilka igieł palcami bosych stóp i potwierdziła:
  - Nie, nie zniknie!
  I wystrzeliła serię z karabinu maszynowego, zabijając dwudziestu faszystów.
  Takie są dzieci. Twardy, niewzruszony. Chociaż tak naprawdę to nie jest tego rodzaju wojna. I muszą uciekać.
  Upadła Moskwa, upadło miasto Gorki. Naziści szturmują Kazań. To ostatnie radzieckie miasto nad Wołgą. Opór jest heroiczny, ale coraz większy i coraz bardziej poczucie beznadziejności.
  Naziści zdobyli bardziej zaawansowane piramidalne czołgi z serii AG, których nie przebije żadna radziecka broń. I to, muszę powiedzieć, jest bardzo złe.
  Dopiero gdy bose stopy chłopca i dziewczynek rzucają granaty w gąsienice, dochodzi do zderzenia niemieckich potworów. Ale co może zrobić tylko jedna para, gdy prawie cały świat wystąpił przeciwko ZSRR!
  Oleg Rybaczenko rzucił bosą stopą granat, odepchnął czołem AG-50 i AG-75, po czym powiedział:
  - Jeśli twierdza jest po drodze,
  Wróg zbudował...
  Konieczne jest ominięcie od tyłu -
  Weź ją bez strzału!
  Margarita zgodziła się z tym:
  - Wojna oszukiwania to wielka sprawa! Zwłaszcza jeśli siły są nierówne!
  Oleg Rybaczenko zauważył:
  - Grałem w strategię Ententy. Równą bronią zniszczył sto czternaście milionów żołnierzy wroga, a sam stracił tylko zero. Tak więc dzięki taktyce możesz walczyć z całym światem!
  Margarita zgodziła się z tym:
  - Całkiem możliwe! I walcz i wygrywaj!
  Oleg Rybachenko rzucił igły gołymi palcami. Zabił trzy tuziny faszystów i powiedział:
  - Zwyciężymy w imię Świętej Rosji!
  Chłopak i dziewczyna kontynuowali bieg... Niestety, siły są naprawdę zbyt nierówne.
  Kazań został zniszczony przez wszelkiego rodzaju broń. Stalin kazał ją trzymać do ostatniej kropli krwi. Ale w rzeczywistości duch walki Armii Czerwonej po upadku Moskwy był zbyt złamany. Każdy chciał umierać coraz mniej. Tak, a naziści są zbyt liczni i uzbrojeni.
  A ich samoloty odrzutowe bombardują wszystkie miasta i wsie, których nazistom jeszcze nie udało się zająć.
  Zanim Oleg Rybaczenko i Margarita Korszunowa dotarli do Kazania, miasto to upadło.
  Zabrano także Ufę. Tak więc, pomimo ostrej zimy, naziści posuwali się w kierunku Swierdłowsku.
  Mieściła się tam kwatera główna Stalina. A ze wschodu wspiął się samuraj. Japończycy też są silni.
  Ich wojownicy są szczególnie niebezpieczni - dziewczyny ninja. Mimo syberyjskiej zimy pędzą po śniegu boso, a oni sami są w tych samych strojach kąpielowych. Aż strach pomyśleć o takich wojownikach. Chociaż są bardzo piękne.
  Oto jeden z nich z niebieskimi włosami, drugi z żółtymi, trzeci z czerwonymi, czwarty z białymi.
  Tacy są najpiękniejsi zabójcy. Działają jednym mieczem i rzucają w piechotę cienkimi dyskami lub czakrami. A w czołgi rzucane są materiały wybuchowe ninja - są wielkości ziarnka grochu, ale najcięższe sowieckie czołgi latają wysoko i rozrywają je na strzępy.
  Nawet budzący grozę IS-7 dziewczyny ninja nie są przeszkodą. Są wojownikami tak wysokiego rzędu, że nawet strażnicy są wobec nich bezsilni.
  Oto dziewczyna ninja o niebieskich włosach, rzuciła grochem i trzema sowieckimi czołgami jednocześnie gołymi stopami, wzleciała wysoko i eksplodowała na części.
  A potem jest dziewczyna z żółtymi włosami i bosą stopą, rzucająca groszek. I znowu radzieckie samochody lecą w różnych kierunkach i rozbijają się na ciastka. Powiedzmy, że tacy wojownicy tutaj - nawet najodważniejszy rycerz będzie się przed nimi nieśmiały.
  Ale w bitwie i dziewczynie ninja z rudymi włosami. Zupełnie jak rzucanie bosymi stopami zabójczego groszku. A po jej trafieniu pękł pancerz ogromnego IS-12.
  To jest dziewczyna terminatora.
  A potem dziewczyna ninja z białymi włosami. W ten sam sposób przyjmie to i ze wszystkich sił wbije miecze w bojowników Armii Czerwonej. Posiekaj je i zaśpiewaj:
  - Nie jestem żałosnym owadem, ninja, ale nie żółwiem!
  I znowu w bitwie, wszystkie cztery zabójcze dziewczyny.
  Armia Czerwona przegrywa wojnę na wszystkich frontach. Ale wciąż próbuje walczyć.
  Oleg Rybaczenko i Margarita Korszunowa wędrują po zimowym śniegu. To biedne, bose dzieci. Dla nieśmiertelnych ciał mróz nie jest taki straszny. Aby zachorować lub złapać przeziębienie, ci nadludzie nie mogą zamarznąć. Ale mimo wszystko, gdy zbliżasz się do Uralu, mróz jest nieprzyjemny i gryzie dzieci w bose pięty.
  Oleg ze smutkiem zauważył:
  - Nie wiecie, co jest gorsze - zimno i głód, czy świadomość, że wasza święta ojczyzna przegrywa!
  Margarita dość logicznie zauważyła:
  - Dla nas zimno i głód to nic... Ale fakt, że przegraliśmy z nazistami, jest naprawdę zły!
  Oleg zgodził się z tym:
  - Nie jest gorzej! Ogólnie rzecz biorąc, dlaczego Trzecia Rzesza generalnie odnosi większe sukcesy we wszechświatach równoległych niż w naszym?
  Margarita przyjęła logiczne założenie:
  - Ponieważ naziści są bardzo silni i zorganizowani. I wiele razy mieliśmy szczęście. Zwłaszcza ze Stalingradem!
  Oleg Rybaczenko kopnął śnieżkę bosą stopą i zauważył:
  - Tak, mieliśmy dużo szczęścia ze Stalingradem! Sami Fritzowie głupio wpadli w pułapkę!
  Małgorzata gruchała:
  - starając się nie wpaść w kłopoty,
  Aby się nie pomylić i nie zgubić ...
  Trzeba by było zebrać grosz za grosz,
  A raczej narodzić się na nowo!
  Po drodze dzieci zaatakowały oddział nazistów. Zabił ponad stu żołnierzy. Jeden pozostał w niewoli. Margarita zmusiła młodzieńca do pocałowania ich bardzo elastycznych, czerwonych od zimna podeszew. Zrobił to potulnie. I powiedział, że Niemcy już zbliżają się do Swierdłowska i go otaczają.
  Oleg zauważył:
  - To dziwne, że ty i ja Margot jesteśmy szybsi, ale coś porusza się jak zwykli ludzie, a nawet wolniej!
  Małgorzata zgodziła się:
  - Złapany w fali klęski! Najwyraźniej w tym wszechświecie wszystko jest przeciwko ZSRR. Nawet natura i przestrzeń!
  Oleg zasugerował wtedy:
  - A jeśli zabicie Hitlera jest dla nas trywialne?
  Margarita pokręciła przecząco głową.
  - Hiper-wiedźma nie wydała nam takiego rozkazu! Więc obejdziemy się bez własnej aktywności. Poza tym co to daje?
  Oleg Rybachenko odpowiedział pewnie:
  - Bardzo! Co więcej, Führer, to jest Führer w Afryce!
  Małgorzata zaproponowała:
  - Na razie walczmy na froncie, a potem kosztem Hitlera zobaczymy! Jak to mówią - spiesz się powoli!
  Oleg śpiewał:
  - Szybkość jest dobra, nie łam dłuta ... Człowiek nie jest dzięciołem i pospiesznie oszalał!
  Chłopiec i dziewczyna biegli z całym moczem. I udało się pobiec do Swierdłowsku. I zaczęli bronić miasta szturmowanego przez nazistów.
  Atak następował jeden po drugim.
  Dzieci były boso. Margarita jest w tunice, a Oleg Rybachenko to chłopiec w szortach. Ale walczyli jak najbardziej prawdziwi i nieugięci bohaterowie.
  Oleg rzucił igłę gołymi palcami u nóg, przebił Fritzowi gardło i zaćwierkał:
  Nie oddamy ani centymetra ziemi!
  Margarita bosą stopą rzuciła granat i zapiszczała:
  - Ani kropli, ani rozpiętości, ani centymetra!
  Chłopiec i dziewczynka walczyli na mrozie. A wraz z nimi byli inni pionierzy. A także wielu jest bosych pomimo dzikiego zimna. A jeśli nieśmiertelne dzieci nie boją się dzikich mrozów, w każdym razie nie mogą zaszkodzić, to jest to dość niebezpieczne dla zwykłych dzieci.
  Oto bosy pionier, którego palce były sine od zimna, miał przeziębione zęby i spuchniętą szczękę. Chłopiec bardzo cierpi. Ale mimo to wściekle bierze garść granatów i rzuca je pod nazistowski czołg, a sam pada przeszyty serią z karabinu maszynowego.
  To dzielny chłopak...
  Albo dziewczyna, której bose stopy płoną jak szkarłatne maki, wpycha minę pod gąsienice niemieckich mastodontów. Ona sama umiera, płacząc:
  - Za Ojczyznę i Stalina!
  Boso zimą, na Syberii, kiedy nie chroni cię nieśmiertelne ciało, jest bardzo bolesne.
  Nawet Oleg i Margarita podczas silnych mrozów nie są tak zadowoleni z bycia półnagimi. Ale uśmiechają się i śpiewają, chcąc rozweselić chłopaków:
  - Ech, mróz, mróz, nie zamrażaj mnie,
  nie zamrażaj mnie! Mój koń! Mój koń!
  Białogrzywy!
  Chłopcy i dziewczęta, potrząsając czerwono-niebieskimi nogami z przenikliwego zimna, śpiewali:
  Śnieg nas nie powstrzyma! Mróz nas nie pokona! Jesteśmy pionierami Fritz! Faszysta zostanie mocno pobity!
  Dzieciaki dzielnie walczą! Ale boleśnie nierówne siły. Stalin uciekł z okrążonego Swierdłowska do Nowosybirska. Jednak Japończycy zbliżają się już do tego miasta od wschodu. Nie boją się nawet mrozów Syberii.
  Tak, wojna zbliża się ku końcowi.
  Ale pionierzy nie poddają się. I nawet w trudnych czasach dzieci dzielnie śpiewają;
  Jesteśmy pionierami dzieci komunizmu -
  Ognisko, namiot i trąbka!
  Inwazja przeklętego faszyzmu -
  Kto czeka na wściekłą ucieczkę!
  
  Co straciliśmy w tych bitwach?
  A potem w bitwach z nabytym wrogiem?
  Kiedyś byliśmy tylko dziećmi świata -
  A teraz wojownicy ojczyzny!
  
  Ale Hitler zrobił krok w kierunku naszej stolicy,
  Zrzucone bomby nie licząc wodospadu!
  Jesteśmy Ojczyzną jeszcze piękniejszą niż niebo -
  Teraz nadszedł cholerny zachód słońca!
  
  Odpowiemy ostro na agresję -
  Chociaż sami są niskiego wzrostu!
  Ale miecz w rękach kruchego nastolatka -
  Silniejsi niż legiony szatana!
  
  Niech czołgi pędzą lawina za lawiną,
  I dzielimy karabin na trzy!
  Niech policja podstępnie celuje w tył,
  Ale Święty Bóg ukarze ich surowo!
  
  Co zdecydowaliśmy? wykonywać pracę świata
  I za to, niestety, musiałem strzelać!
  Spokój jest już obrzydliwy.
  Jest też przemoc!
  
  Z dziewczyną biegamy razem boso -
  Nawet jeśli padał śnieg, zaspa płonie jak węgiel!
  Ale nie bój się, poznaj dzieci -
  Faszysta zostanie śmiało wbity do trumny przez kulę!
  
  Tutaj postawili nikczemną firmę Fritz,
  A reszta tchórzy ucieka!
  Miażdżymy piechotę jak kosą w bitwie -
  Nie jesteśmy przeszkodą dla młodych lat!
  
  Osiągnięcie zwycięstwa, będzie w maju,
  Teraz zamieć to kłujący, twardy śnieg!
  Chłopiec jest bosy, jego siostra jest bosa,
  W szmatach dzieci spotkały się z rozkwitem!
  
  Skąd się biorą te moce?
  Znosić ból i zimno, to potrzeba!
  Kiedy przyjaciel zmierzył dno grobu,
  Kiedy przyjaciel jęczy - umrę!
  
  Chrystus pobłogosławił nas pionierów,
  Powiedział: Ojczyzna jest wam dana przez Boga!
  To jest pierwsza wiara ze wszystkich,
  Sowiecki, święty kraj!
  I umierają z uśmiechem na ustach. Dzieci nie znają słabości... Oleg Rybaczenko i Margarita Korszunowa walczyli przez cały tydzień. Ale Swierdłowsk upadł. Część garnizonu poddała się - czując beznadziejną sytuację. Tylko pionierzy odmówili kapitulacji.
  A garstka odważnych, bosych facetów dokonała desperackiego przełomu. Biegli przez zaspy śnieżne, dosłownie zsiniałe od okropnego zimna. I zginęli pod karabinami maszynowymi i armatami.
  Oleg Rybachenko i Margarita również zostali nieźle podrapani, ale mimo to uciekli ze Swierdłowska. Potem przenieśliśmy się do Nowosybirska. Mróz, zima, długie noce.
  Chłopiec i dziewczyna biegną do siebie, są smutni i bardzo źli.
  Małgorzata zauważyła:
  - Hiperwitch może pomóc temu światu! A potem naziści wygrywają! To jest naprawdę powszechna niesprawiedliwość!
  Oleg Rybaczenko skoczył wyżej, wykręcił siedmiokrotne salto i dość logicznie zauważył:
  - Ogólnie rzecz biorąc, na świecie jest mało sprawiedliwości! Na przykład, dlaczego starzy ludzie cierpią? I prawie bez wyjątku! A kiedy człowiek jest młody, pali i pije, a nawet pogarsza sytuację i jest zdrowy! Gdzie jest sprawiedliwość, której doświadczają starzy ludzie?
  Margarita chętnie zgodziła się z tym:
  - Nie ma sprawiedliwości we wszechświecie!
  Oleg Rybachenko zapytał nieco naiwnie:
  - A gdzie Bóg patrzy?
  Margarita, ta bosa dziewczyna w dziurawej tunice, zaproponowała:
  - Prawdopodobnie sami musimy stać się jak bogowie, aby na świecie zapanowała sprawiedliwość! To jest mądrość Stwórcy!
  Oleg Rybaczenko pewnie potwierdził:
  - Wierzę, że zmartwychwstaniemy!
  Terminatorka potwierdziła:
  - Tak, wierzę w to, oczywiście!
  Dzieci pobiegły do Nowosybirska i wzięły udział w obronie tego miasta.
  Walczyli w prawie ostatnim większym mieście pod kontrolą Armii Czerwonej.
  Stalin już negocjował z Hitlerem, zgadzając się na kapitulację, jeśli zostanie mu zagwarantowane bezpieczeństwo osobiste. Führer był na to gotowy, zwłaszcza jeśli partyzanci się uspokoili.
  Japończycy już zaatakowali Nowosybirsk od wschodu. Nie było więc praktycznie żadnych szans na ucieczkę. ZSRR umierał.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova strzelali do nazistów, rzucali granaty bosymi stopami. A oni wciąż na coś liczyli.
  Obok nich byli pionierzy. Podczas silnych mrozów na Syberii wszystkie dzieci chodziły boso, a latem w pionierskich mundurach z krawatami. Zginęli jak bohaterowie.
  Ich stopy były czerwone jak łapy gęsi, a palce u nóg zrobiły się niebieskie.
  Ale pionierzy nie poddali się.
  Ulegną faszyzmowi!
  Oleg Rybaczenko rzucił granat bosą chłopięcą stopą. Odepchnął czołem jednocześnie trzy niemieckie czołgi i szepnął:
  - Wierzę w zwycięstwo!
  Margarita gołymi palcami rzuciła zabójczy prezent i zaćwierkała:
  - Ja też wierzyłem i będę wierzył do końca!
  I z furią rozpaczy walczyli o ostatnie, sowieckie miasto. A jednak nie zamierzali się ugiąć.
  Oleg Rybachenko, aby rozweselić prawie śmiertelnie zamarznięte pionierskie dzieci, śpiewał z wielkim entuzjazmem;
  Jestem młodym wojownikiem Matki Rosji,
  Potężne kraje, Ojczyzny wszystkich krajów...
  Nie ma we wszechświecie ojczyzny, wiedz, że jest piękniejsza,
  Pod górą Stalin zawiązał krawat!
  Bycie pionierem to radość i powołanie,
  W końcu oznacza to, że jesteś sługą kraju.
  I możesz pomnożyć wszechświat -
  Zniszczenie machinacji piekła-Szatana.
  Kiedy lato nadeszło w czterdziestym pierwszym
  Czerwcowa burza szaleje za nami...
  Nie chcemy, aby region stał się biedny,
  Dla szczęścia wierzcie - Ojczyzna jest stworzona!
  Z dziewczyną czekamy na nazistów w zasadzce,
  Wcześniej mieliśmy karabin maszynowy.
  I ku szalonej irytacji Hitlera,
  Nasz oddział skutecznie pokonuje nazistów!
  Dziewczyny boso szorstkie,
  Śnieg już kłuje pod bosą podeszwą.
  Z zimna i ruiny zsiniały,
  Ale święty ogień ogrzewa naszą duszę!
  Bijemy nie znając miar przeciwników,
  Nie dajemy odpoczynku w dzień iw nocy!
  Lecą na szczeble w roju granatów,
  I oficerowie z karabinem snajperskim.
  Nigdzie faszyści nie mogą znaleźć wsparcia,
  Nasz pionier, dzielny oddział...
  Zdolny, jeśli chcesz ciąć góry,
  Oto czołgi Hitlera płonące jak świece.
  Ludzie w przypływie wściekłości zebrali się -
  O sprawiedliwość, odwagę i honor.
  I nie ma rafy w morzu burz -
  Co sprawiłoby, że usiedlibyśmy!
  Wjechaliśmy do Berlina, wstępujemy do Komsomołu,
  Od stąpania boso z dziewczynami z całego świata!
  Wdychamy miód zwycięstwa w niebiańskim maju,
  Teraz stał się wieczny, nasz jasny sukces!
  
  
  
  
  . ALEKSANDER III ŻYŁ SZEŚĆDZIESIĄT OSIEM LAT
  Król wzmocnił imperium także gospodarczo. Nie było zamieszek ani rewolucji, więc gospodarka stale się rozwijała. A Rosja do pierwszej wojny światowej i ludności miała więcej ze względu na niższą śmiertelność i aneksję północnych regionów Chin i Korei. A armia była większa. I pojawiły się pierwsze czołgi lekkie z serii, a także wiele samolotów różnych marek.
  Niestety, Aleksander III nie dożył triumfu w pierwszej wojnie światowej, ale Mikołaj II już go zdobył.
  Nowy król miał solidny tron, kolejną żonę, wielkiego spadkobiercę, dwieście osiemdziesiąt milionów ludzi i dwa i pół miliona żołnierzy w stanach pokoju.
  Możesz więc walczyć odważnie i umiejętnie! Poza tym Rosjanie mają też czołgi z lekkimi karabinami maszynowymi, ale dopiero co się pojawiły i ciężkie. Został opracowany przez syna Mendelejewa.
  Więc nie zatrzymuj armii królewskiej!
  Mikołaj II wyruszył na wojnę z Niemcami i Austriakami... Wojska rosyjskie zdobyły Galicję, Bukowinę i zadały Austriakom szereg klęsk. Najpierw zostali pobici w Prusach Wschodnich, ale potem zemścili się i odcięli Królewiec. Alianci odepchnęli Niemców od Paryża... Wojska rosyjskie zajęły Kraków i mając przewagę liczebną, mimo zimy kontynuowały ofensywę, zbliżając się do Budapesztu. Niemcy zaoferowały się, widząc, że pachnie to porażką pokoju na umiarkowanych warunkach.
  Niemcy zgodzili się oddać Rosji Kłajpedę i część ziemi w Polsce, a także zapłacić odszkodowanie. Francji zwrócono część terytorium zajętego wcześniej przez Bismarcka i trochę Danii.
  Austro-Węgry oddały Galicję, część Bukowiny i Kraków. Ale imperium nie upadło. Rosja odzyskała ziemie Słowian, wszystko co kiedyś było częścią Rusi Kijowskiej i powiększyła królestwo Polskie.
  Turcja i Japonia nie miały czasu na przystąpienie do wojny, podobnie jak Włochy. Oznacza to, że pierwsza wojna światowa w rzeczywistości nie istniała. Tak mało kłopotów. Mikołaj II wzmocnił swoją władzę, a następnie przez dłuższy czas rządził pokojowo.
  Rosja natomiast prowadziła wojnę w Afganistanie - ostatecznie dzieląc go z Brytyjczykami. Następnie Iran został podzielony z Wielką Brytanią.
  W ten sposób Rosja powiększyła swoje posiadłości. Ale nadszedł kryzys gospodarczy i Wielki Kryzys 1929 roku... W 1931 roku Japonia w sojuszu z Turcją rozpoczęła wojnę z carską Rosją. Ale w rzeczywistości było to samobójstwo. Carska flota na Pacyfiku pod dowództwem Kołczaka pokonała Japończyków. A armia lądowa była na ogół wielokrotnie silniejsza.
  To samo można powiedzieć o Turkach. Najwyraźniej wspinali się nie przeciwko temu wrogowi.
  Carska Rosja była w stanie wylądować wojska i zdobyć Japonię. A potem wojska rosyjskie ostatecznie zajęły Turcję. Tak zakończyła się era Imperium Osmańskiego.
  A car Mikołaj II zwiększył swoją chwałę i potęgę Rosji. Ten chwalebny cesarz rządził do 1936 roku, a także zmarł w wieku sześćdziesięciu ośmiu lat.
  Jego następcą został Aleksiej II. Ogólnie rzecz biorąc, całkowicie zdrowy mężczyzna w wieku trzydziestu dwóch lat. Jego matka była inna, więc Aleksander III nie pozwolił na fatalne małżeństwo.
  Aleksiej II zakończył podbój Arabii Saudyjskiej, dzieląc ją z Wielką Brytanią.
  Wilhelm II rządził w Niemczech do 1941 roku. Ten monarcha sprawuje władzę od pięćdziesięciu jeden lat! Całkiem długo!
  Ale tutaj na tronie jest jego syn Ferdynand. Nie pachnie Hitlerem. Inna historia.
  Dopóki panuje spokój. Wszystkie kolonie zostały podzielone. Mussolini podbił Etiopię.
  Nie ma już czym się dzielić... Wielka Brytania przeżywa jednak ciężkie czasy. I jest w kryzysie gospodarczym.
  I tak Ferdynand zaproponował Aleksiejowi II podział posiadłości kolonialnych Francji i Wielkiej Brytanii. Na przykład, jak bardzo można patrzeć na te ziemie.
  W ten sposób Mussolini, Ferdynand i Aleksiej II zawarli pakt.
  Ale oczywiście nawet do tego czasu Rosja zdołała już podbić prawie całe Chiny i stać się wielokrotnie silniejsza niż wszyscy w gospodarce, w sferze wojskowej i ludności.
  Car Aleksiej w ogóle zatwierdził taką propozycję i zdecydował, że razem zaczną.
  Ferdynand nie był już młody. I był ostrożny.
  Jednak 15 maja 1945 roku rozpoczęła się wojna. Niemcy znowu ruszyli
  przeciwko Belgii...
  A armia carska przeszła przez kolonie brytyjskie i ruszyła przez Egipt.
  Rosja miała dziesięć milionów żołnierzy i pięćset dywizji, i to pewnie
  Wygrał. Wydawało się, że nikt nie może jej powstrzymać.
  W ciągu dwóch miesięcy armia carska zdobyła Indie, południowy Iran, posiadłości Brytyjczyków w Arabii Saudyjskiej, Egipt, Sudan, większość Indochin.
  Ale Niemcy byli w stanie zająć tylko Belgię, a na przedmieściach Paryża zostali zatrzymani. Holandia również przystąpiła do wojny.
  Rosja carska na kolejne dwa miesiące zagarnęła posiadłości Wielkiej Brytanii w Azji i wykończyła Indonezję. Potem wylądowała w Australii, przeniosła się przez Afrykę.
  Niemcy próbowali zająć Paryż, ale ich atak został odparty. Jednak wojna została przegrana. Włochy zagarnęły także afrykańskie posiadłości Wielkiej Brytanii i Francji.
  Dopiero w piątym miesiącu do Europy zaczęły napływać wojska carskie. Jak dotąd bitwy toczyły się pełną parą w Afryce i Australii, ale już się kończyły. Austro-Węgry, bardzo osłabione utratą ziemi, również przystąpiły do wojny po stronie koalicji.
  Niemcom udało się zdobyć Holandię. I poprawili swoją pozycję.
  Przez kolejne dwa miesiące carska Rosja zakończyła zdobywanie Australii i Afryki. I dopiero pod koniec listopada, właśnie na mrozie, rozpoczęła się nowa ofensywa wojsk niemiecko-rosyjskich, omijając Paryż.
  W tym przypadku siły były już zbyt nierówne. Wojska francusko-angielskie zostały pokonane. A Paryż jest otoczony.
  A w nowym roku garnizon skapitulował... Wtedy wojska carskie i niemieckie zajęły całą Francję w trzy tygodnie. Potem zaczęło się bombardowanie Wielkiej Brytanii... I wszystkie kolonie zostały zdobyte przez koalicję.
  Wielka Brytania już w maju 1946 r., wykrwawiona i powalona bombami
  skapitulował.
  Tak zakończyła się kolejna wielka wojna. Rosja zajęła prawie wszystkie kolonie. Niemcy otrzymały stosunkowo niewiele, Włochy coś zgarnęły, Austro-Węgry dostały symboliczną część.
  Pomimo tego, że Niemcy spodziewali się dużych kolonii, a tylko Maroko w całości otrzymało znacznie mniej, Niemcy włączyły w swój skład: Belgię, Holandię i Francję do Port de Calais.
  Ponadto carska Rosja zwróciła Niemcom Namibię i to, co wcześniej posiadali.
  Krótko mówiąc, jakoś się zorientowaliśmy i pogodziliśmy ...
  Nastał pokój... W 1953 roku Rosja miała bombę atomową, a rok później Niemcy. Stany Zjednoczone otrzymały broń nuklearną w 1960 r.
  W ten sposób powstała równowaga strachu.
  A w 1955 roku pierwszy rosyjski kosmonauta poleciał w kosmos, latając wokół piłki. A w 1961 roku Rosjanie postawili stopę na Księżycu.
  A w 1983 na Marsa! Amerykanie polecieli na Księżyc w 1971 r., a Niemcy w 1984 r. Austro-Węgry i Niemcy połączyły się w jedno państwo. Szwecja i Norwegia stały się częścią Rosji z autonomią i samorządem.
  Inne kraje stopniowo traciły niepodległość.
  W 1987 roku rosyjscy kosmonauci polecieli na Wenus w górę góry. W 1992 roku na Merkurym. A w 1999 roku Pluton.
  Układ słoneczny został opanowany.
  Były trzy imperia nuklearne: Wielkie Niemcy, USA i Wielka Rosja.
  Aleksiej II zmarł również w wieku sześćdziesięciu ośmiu lat w 1972 roku. Jego następcą został jego syn Aleksander IV. W chwili wstąpienia na tron król ten miał czterdzieści jeden lat. Co dziwne, ale Aleksander Czwarty również przeszedł sześćdziesiąt osiem lat i zmarł w 1999 roku. A jego syn Władimir III wstąpił na tron. W 2013 roku obchodzono czterysta lat panowania dynastii Romanowów.
  Jak dotąd Rosja stoi mocno na nogach. Ale na świecie są jeszcze Niemcy i Stany Zjednoczone ich konkurenci. Cesarstwo carskie wraz z koloniami obejmuje nieco ponad połowę terytorium świata i ponad dwie trzecie ludności świata. Rosja jest silna, ale jeszcze nie jedyna.
  Rządzi Rosją, Władimir trzeci w 2019 roku skończył sześćdziesiąt siedem lat. Wielu zastanawia się - czy będzie żył, jak poprzedni królowie, przez sześćdziesiąt osiem lat, czy też przerwie te dziwne zbiegi okoliczności?!
  Tymczasem w Rosji trwają prace nad bronią przeciwatomową. Oczywiste jest, że nie będzie broni jądrowej, a Rosja całkowicie poradzi sobie z Niemcami i Stanami Zjednoczonymi. Ma więcej ludności i więcej żołnierzy. A jakość broni jest lepsza!
  Ale dopóki istnieje broń nuklearna, i nie wszystkie zostały jeszcze podbite. Ale bardzo aktywnie rozwijają broń przeciwatomową, więc są pewne szanse na wygraną.
  
  UPADEK GIBRALTARU
  Hiszpański dyktator Franco, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, zgodził się na niemieckie wojska do ataku na angielską fortecę Gibraltar. W zamian Hiszpania otrzymała część ziem brytyjskich i francuskich w Afryce.
  Szturm pod dowództwem Mainsteina miał miejsce w nocy z 25 na 26 listopada 1940 roku. Jak się okazało, Brytyjczycy nie byli do końca gotowi na taki ruch militarny, a nazistom udało się zdobyć tak potężną fortecę z lotu ptaka.
  Jego upadek miał znaczący wpływ na przebieg wojny. Wehrmacht był w stanie przenieść siły na jak najkrótszą odległość do Afryki, a Brytyjczykom uniemożliwiono wejście na Morze Śródziemne od wschodu.
  Dowództwo niemieckie wysłało kilka dywizji do Afryki równikowej. Ponadto korpus Rommla został przeniesiony do Libii, kilka miesięcy wcześniej niż w rzeczywistości.
  Brytyjczycy z kolei zrezygnowali z ofensywy przeciwko Włochom w Etiopii i zaczęli umacniać swoje pozycje w Egipcie. Rommel zdołał ich jednak wyprzedzić i w wyniku uderzenia wyprzedzającego pokonał wojska kolonialne, zdobywając Aleksandrię i Kair. Pozycja Wielkiej Brytanii w Afryce stała się bardziej skomplikowana. Niemcy dotarli już do Kanału Sueskiego i zagrozili, że posuną się dalej na Bliski Wschód. Ponadto możliwe stało się przemieszczanie w kierunku Sudanu.
  To prawda, że sprawy Włochów w Grecji nie były zbyt udane, ale podejście dodatkowych sił z Niemiec uratowało sytuację.
  Hitler miał dylemat: zaatakować ZSRR czy wykończyć Wielką Brytanię? Sukcesy Wehrmachtu w Afryce skłoniły go do podjęcia drugiej decyzji - rozwiązania rąk na Zachodzie. Chociaż przygotowania wojskowe ZSRR wzbudziły strach u Führera.
  Armia Czerwona rosła w siłę, ale i Niemcy nie siedzieli bezczynnie. Produkcja czołgów w 1941 r. podwoiła się w porównaniu z 1940 r., a lotnictwo wzrosło prawie dwuipółkrotnie.
  Naziści przeprowadzili bombardowanie i lądowanie na Malcie. Następnie Rommel przedarł się przez obronę Kanału Sueskiego i wkroczył do Iraku, który zbuntował się przeciwko rządom brytyjskim. Niemcy stosunkowo łatwo podbili zarówno Kuwejt, jak i cały Bliski Wschód. Stalin natomiast stosował taktykę wyczekiwania. Ale Churchill uparcie kontynuował wojnę. Wehrmacht, po dotarciu do Iranu, zwrócił się do Republiki Południowej Afryki.
  Rok 1941 dobiegał końca. Wypuszczanie okrętów podwodnych wzrosło, a Wielka Brytania traciła swoje kolonie. USA były bierne. Ale Japonia nie mogła siedzieć bezczynnie i zaatakowała Peru Harbor 7 grudnia. Rozpoczęła się nowa wojna na Pacyfiku. A Hitler musiał ponownie porzucić plany ataku na ZSRR.
  Trzeba pomóc Japończykom, zdobyć Iran i Indie, a także Republikę Południowej Afryki. A przede wszystkim samą Wielką Brytanię. Co więcej, amerykańskie bombowce nie są zabawką. Mogą przysporzyć III Rzeszy wiele kłopotów. A najwygodniej jest przeprowadzać bombardowania z terytorium Wielkiej Brytanii.
  Tak więc Führer został zmuszony w 1942 roku do porzucenia idei inwazji na wschód.
  Istniało ryzyko, że sam Stalin otworzy front, ale... Trzeba znać charakter Stalina. Jest bardzo powściągliwy w polityce zagranicznej. Wojna z Finlandią uczyniła Czerwonego Dyktatora jeszcze bardziej ostrożnym.
  Podczas gdy ZSRR buduje siłę. Stan lotnictwa w dniu 1 stycznia 1942 r. osiągnął trzydzieści dwa tysiące pojazdów, a czołgów ponad dwadzieścia pięć tysięcy plus kolejne trzy tysiące tankietek. W sumie Stalin planował zakończyć rekrutację 20 korpusów zmechanizowanych, dysponujących łączną liczbą czołgów 32 tys. Ponadto prace nad czołgami T-50 wciąż trwały, chociaż samochód okazał się lekki.
  Niemcy, natknąwszy się na Matildę i kilka czołgów typu cruiser oraz mając informację, że Brytyjczycy opracowują czołgi ciężkie, również zaczęli tworzyć własne mastodonty. Przede wszystkim "Tygrys" z 88-milimetrową armatą i pancerzem z nieprzeniknioną armatą 75 mm z długą lufą.
  Dostępne były również informacje o radzieckiej budowie czołgów. Czołg KV-2 maszerował na paradzie pierwszomajowej na Placu Czerwonym, a trzydzieści cztery miały pewne dane.
  W każdym razie, gdy Speer kierował cesarskim ministerstwem uzbrojenia i amunicji, rozwój technologii postępował szybciej. Hitler chciał mieć najlepsze czołgi na świecie i cięższe. Ale podczas gdy Niemcy były wyraźnie gorsze od ZSRR. Oraz ilość samochodów i ich jakość. W sierpniu 1941 roku rozpoczęto produkcję czołgu KV-3. Samochód okazał się dość ciężki, ważąc 68 ton, ale uzbrojony w działo 107 mm o początkowej prędkości pocisku 800 metrów na sekundę. Dało jej to przewagę nad "Tygrysem", który, nawiasem mówiąc, nie został jeszcze wprowadzony do serii.
  Jeszcze potężniejszy był KV-5 o masie 125 ton i dwoma działami. To prawda, że \u200b\u200btak ciężka maszyna stwarzała armii radzieckiej więcej problemów niż pożytku. A w 1942 roku przyjęto wersję KV-4 o masie 107 ton. ZSRR mógł słusznie być dumny ze swoich najcięższych czołgów na świecie, a nawet najpotężniejszych.
  Ale z drugiej strony Niemcy całkiem dobrze rozwinęły się w lotnictwie. Yu-188, przechodząc do serii, rozwinął prędkość porównywalną z myśliwcami. DO-217 również wyglądał przyzwoicie. Aktywnie rozwijano również samoloty odrzutowe. Ponieważ głównym celem była Wielka Brytania, bombowcom odrzutowym poświęcono znacznie więcej uwagi niż w prawdziwej historii.
  Niemcy aktywnie wykorzystywali niewolniczą siłę roboczą. Sprowadzono z Afryki ogromną liczbę czarnych. Czarni robotnicy byli posłuszni, odporni, ale niewykwalifikowani. Wykorzystywane były do prac pomocniczych.
  Ale kontrolując Europę, Niemcy mogli rekrutować wystarczającą liczbę i wykwalifikowaną siłę roboczą.
  Speerowi udało się nawet przekonać Hitlera, który nie prowadził jeszcze programu eksterminacji Żydów, ale wykorzystał ich do produkcji samolotów i sprzętu.
  Zakład został postawiony na ofensywę powietrzną przeciwko Wielkiej Brytanii i masową wojnę podwodną.
  Jednak przystąpienie Ameryki do konfliktu przysporzyło Fritzowi bólu głowy i wymusiło gwałtowny wzrost liczby stad wilków.
  Niemcy zostały z opóźnieniem zmuszone do przyspieszenia produkcji bombowców i samolotów strategicznych. Przede wszystkim Yu-288 i Yu-488 - z czterema silnikami. Ale ich opracowanie i przywołanie na myśl wymagało czasu. Modyfikacja ME-109 "F" jako całość była godnym przeciwnikiem dla samochodów brytyjskich. Ale rozwój ME-209 nie powiódł się, podobnie jak ME-210.
  Bombowiec nurkujący XE-177 również zawiódł. Ale Speer bawił się ilością. Ponadto Focke-Wulf stał się najpotężniejszym myśliwcem pod względem uzbrojenia, rekompensując niektóre słabości ME-109. Tak, a szkoła lotnicza Niemców okazała się lepsza niż angielska, a jeszcze bardziej amerykańska. W maju 1942 roku naziści zajęli Republikę Południowej Afryki. I amerykańska eskadra przybyła na Madagaskar. Bitwa o Midway okazała się przegrana przez Amerykanów: tak więc kapitan trzeciej rangi, który odegrał decydującą rolę w tej bitwie, wylądował, jak na ironię, na Madagaskarze. Stany Zjednoczone chciały utrzymać bazę w Afryce i nie pozwolić nazistom na relaks. Ale to znacznie pogorszyło ich pozycję na Oceanie Spokojnym.
  To prawda, że Japończycy nie zachowywali się na miarę. Bitwa o archipelag hawajski przeciągała się.
  Naziści przejęli kontrolę nad Afryką i ogromnymi rezerwami surowców strategicznych, a także zajęli Indie i Iran. Zasoby znajdujące się pod kontrolą III Rzeszy są ogromne, ale trzeba je jeszcze przetrawić.
  Bitwa powietrzna o Wielką Brytanię nie jest taka prosta. Stale zwiększając produkcję samolotów Niemcy wywierali presję, ale nie było całkowitej dominacji. Wpływa na to brak siły lotnictwa strategicznego i pomocy Stanów Zjednoczonych, a nawet wtedy nie ma wystarczającej liczby okrętów podwodnych. A cudowna torpeda, z którą wiązano tyle nadziei, zawiodła nas.
  Führer nie odważył się wylądować w Wielkiej Brytanii w 1942 roku. Postawiono na wzmocnienie potęgi morskiej i floty okrętów podwodnych. W tym samym czasie budowano lotniskowce i pancerniki. Zdolności produkcyjne były wystarczające, ale wszystko wymagało czasu.
  Pociski balistyczne klasy A również wymagały dostrojenia. Ale pociski robotów FAU-1 zaczęły być produkowane masowo. Stosunkowo tanie samochody, napędzane prostym paliwem, miały niewątpliwą zaletę, że nie potrzebowały pilotów.
  Hitler, mając dostęp do nieograniczonych zasobów naturalnych i rezerw siły roboczej, chciał ratować życie niemieckich pilotów. V-1 równie łatwy w produkcji i bezzałogowy wydawał się najlepszym rozwiązaniem. Od jesieni 1942 roku na Londyn spadły tysiące takich automatycznych pocisków.
  W tym samym czasie Niemcy przyspieszyli rozwój bombowca odrzutowego Arado i pocisków balistycznych.
  Stalin nadal czekał i gromadził siły. W 1942 roku ZSRR wyprodukował pięć i pół tysiąca nowych czołgów KV i T-34 oraz około tysiąca starych marek, około pięciuset nowych lekkich T-50 i T-60 oraz dwieście amfibii. Zwiększyła się również flota samolotów - do służby weszło około piętnastu tysięcy nowych i starych samolotów. Brakowało nawet pilotów. Produkcja katiuszy rosła powoli.
  Nazistowskie Niemcy wyprodukowały ponad trzydzieści tysięcy samolotów, ale poniosły znaczne straty w bitwach. Niemcy wyprodukowali około sześciu i pół tysiąca czołgów. Przede wszystkim T-3 i nowa modyfikacja T-4 z długolufowym działem 75 mm. Najnowsze "Tygrysy" wyprodukowano nieco ponad sto, a "Pantery" są nadal tylko w prototypach.
  Ale karabin szturmowy MP-44 zaprojektowany przez Schmeistera zaczął wchodzić do serii. W przeciwieństwie do prawdziwej historii, maszyna nie musiała być rozwijana z uwzględnieniem niedoboru metali nieżelaznych. A to przyspieszyło rozwój prostszego karabinu szturmowego ze stali stopowej.
  Tak więc w broni ręcznej Niemcy zaczęli zdobywać przewagę. Ale potrzebowali też czasu, aby maszyna przezbroiła wszystkie oddziały.
  Ale we flocie okrętów podwodnych, gdzie uwalnianie osiągnęło czterdzieści lub pięćdziesiąt okrętów podwodnych miesięcznie, Niemcy naprawdę nie mają sobie równych.
  Były nawet bardzo szybkie okręty podwodne na nadtlenek wodoru. Przyspieszone prace w programie jądrowym. Na szczęście środków jest dużo. I nawet błąd niemieckich fizyków, że grafit nie nadaje się jako moderator, nie okazał się katastrofalny. Powstało kilka fabryk do produkcji ciężkiej wody, m.in. w Afryce.
  Więc to nie przez pranie, to przez walcowanie, ale nazistowski reaktor jądrowy zaczął działać w grudniu 1942 roku. Nawet trochę wcześniej niż Amerykanie. Po porażkach na Pacyfiku rozpoczęli poważny demontaż. A finansowanie programu nuklearnego zostało drastycznie obcięte.
  Początek 1943 roku upłynął pod znakiem ogłoszenia przez Hitlera wojny totalnej i wprowadzenia powszechnej służby pracy na terenach okupowanych. Masowe ataki V-1 na Londyn nie do końca się usprawiedliwiły. Brytyjczycy nauczyli się częściowo odpierać takie ciosy, ale Niemcy przyjęli numer.
  Ale wojna podwodna okazała się naprawdę katastrofalna dla Wielkiej Brytanii. Produkcja broni na wyspie gwałtownie spadła z powodu braku surowców. Metropolia była na skraju upadku. Ponadto naziści zdobyli Madagaskar, a Japończycy wraz z nazistami najechali Australię i stosunkowo szybko doprowadzili do jej kapitulacji.
  Chociaż Stalin rozumiał niebezpieczeństwo taktyki wyczekiwania, pozostał wierny sobie, nie wdając się w walkę. Lepiej niech kapitaliści wytępią się do końca. I będziemy oglądać...
  Ale ta taktyka miała też swoje wady. Wykorzystując ogromne środki III Rzesza przygotowywała się już do wojny z ZSRR. Produkcja czołgów w III Rzeszy w 1943 roku sięgała średnio 1200 pojazdów dziennie plus trzysta pięćdziesiąt dział samobieżnych. Co więcej, działa samobieżne wcale nie są słabe. "Ferdynandy", "Trzmiele", "Jagdpanther". Biorąc pod uwagę, że Niemcy prawie nie ponieśli strat w czołgach, ich uzupełnienie panzvale było już dwukrotnie szybsze niż Armii Czerwonej. I ilościowa luka technologiczna na korzyść ZSRR zaczęła się zmniejszać.
  Pod względem jakości Fritz otrzymał "Królewskiego Tygrysa", mającego podobną wagę do KV-3, pod względem siły penetracji działo było nawet nieco lepsze ze względu na jakość pocisku i mocniejszy przedni pancerz. Cóż, superciężkie radzieckie KV-5 i KV-4 okazały się bardzo zawodne technicznie, zwłaszcza ich podwozie. Więc użycie bojowe takich potworów było wątpliwe.
  Stalin nakazał także stworzenie KV-6 z siedmioma działami i dwiema wyrzutniami rakiet. Zrobili samochód. Okazało się jednak, że jest tak ciężki i długi, że nie można go było przewozić w pociągu ani używać w bitwie. T-34-76 to całkiem udany pojazd, ale słabszy w walce czołowej niż Pantera czy Tygrys. A KV-1 i KV-2 są porównywalne z Niemcami pod względem wagi, ale ustępują Panterom i Tygrysom w tarciu. Niemiecki T-4 dogonił trzydziestu czterech pod względem pancerza i przewyższał go pod względem uzbrojenia, widoczności i optyki, a to przy takiej samej masie, a nawet mniejszej, jeśli porównamy cięższe modyfikacje.
  Krótko mówiąc, Fritz został podciągnięty, a jakość była na równi. A pojawienie się ME-309 i ME-262 dało przewagę w jakości lotnictwa. Podobnie jak Yu-488, najlepszy czterosilnikowy bombowiec. A za nimi są modele reaktywne. Takich jak Yu-287 i Arado.
  We wrześniu 1943 r. hitlerowcy ostatecznie przeprowadzili udane lądowanie w Wielkiej Brytanii. Po dwóch tygodniach walk Anglia skapitulowała. I choć Churchill uciekł do Kanady, wynik wojny na Zachodzie wydawał się przesądzony.
  Roosevelt, tracąc głównego sojusznika i obawiając się rosnącej potęgi III Rzeszy, poprosił o pokój.
  Hitler po rozmowach ze swoją świtą postawił Stanom Zjednoczonym warunek: odrzucenie programu nuklearnego i uznanie wszystkich podbojów Japonii i III Rzeszy. Jak również wycofanie wojsk z Islandii, które Fritz już faktycznie pokrył flotą okrętów podwodnych. Kontrola Kraju Kwitnącej Wiśni nad Gają, gdzie walki jeszcze się nie zakończyły. Ponadto Hitler zażądał odszkodowań materialnych dla III Rzeszy i Japonii za wszystkie zniszczenia i wydatki wojskowe spowodowane przez Stany Zjednoczone i Wielką Brytanię.
  Chociaż warunki pokoju były niezwykle trudne, Rooseveltowi z wielkim trudem udało się przeforsować ich przyjęcie w Kongresie i Senacie.
  Dużą rolę w podporządkowaniu się USA odegrały aluzje Stalina, że nie jest przeciwny przystąpieniu do koalicji mocarstw Osi, a przynajmniej jest gotów odbić Alaskę.
  Wygrał amerykański pragmatyzm, który okazał się wyższy od entuzjazmu i emocji. Ponadto niemiecki program nuklearny rozwijał się szybciej niż amerykański, co groziło katastrofą w przyszłości.
  Pierwsza faza II wojny światowej dobiegła końca. Ale Führer chciał teraz zakończyć ZSRR.
  Nieoczekiwana taktyka Stalina polegająca na wyczekiwaniu i jego oddaniu sprawie pokoju na świecie odegrała złowrogi żart. Józefowi sprzeciwiały się III Rzesza i Japonia ze wszystkimi zasobami półkuli wschodniej, w tym z Australią i niektórymi przyczółkami w świecie zachodnim.
  Kraj Kwitnącej Wiśni nie wykończył jednak jeszcze Chin, ale równie dobrze mógł otworzyć drugi front. Hitler z kolei aktywnie formował wojska kolonialne i legiony cudzoziemskie. W tym samym czasie wzrosła również produkcja broni.
  W pierwszej połowie 1944 roku produkcja czołgów i dział samobieżnych w III Rzeszy sięgała i przekraczała sto pojazdów dziennie. Panther-2 na swoim poziomie ominął wszystkie radzieckie samochody. Pojawił się bardziej zaawansowany niemiecki czołg "Lew", a wkrótce "Królewski lew".
  A co najważniejsze, lotnictwo odrzutowe zostało opracowane seryjnie. W odpowiedzi czołgi T-34-85 oraz IS-1 i IS-2 weszły do produkcji w ZSRR i nikt też nie usunął serii KV z produkcji. Najmasywniejszym seryjnym czołgiem III Rzeszy w 1944 roku była Panther-2, a ZSRR T-34-85. Cięższe modele były produkowane znacznie - mniej więcej razy, w dziesięciu mniejszych ilościach. A Niemcy nie bardzo chcieli jeździć ciężarami po sowieckich drogach, a Stalin zaczął nie ufać serii KV, a ISy okazały się zbyt surowe.
  Jednak niemiecka "Panther" -2 z armatą 88 mm kalibru 71 L przewyższyła T-34-85 siłą przebijania pancerza działa, przednim pancerzem i trochę z boku, a także nie ustępować w osiągach z silnikiem o mocy 900 koni mechanicznych i masie 47 ton. Nawet gdy masa niemieckiego czołgu wzrosła do 50,2 tony, okazało się, że nie było to śmiertelne.
  A niemiecki samolot odrzutowy w ogóle nie miał godnego przeciwnika.
  Hitler uznał, że lepiej nie ciągnąć gumy i rozpoczął wojnę 22 czerwca 1944 r. Rzucając na ZSRR trzysta pięćdziesiąt dywizji własnych i zagranicznych oraz sto dwadzieścia dywizji satelickich. Po stronie III Rzeszy stanęły: Rumunia, Węgry, Słowacja, Chorwacja, Finlandia, Szwecja, Włochy, Portugalia, Hiszpania, Bułgaria, Argentyna, Turcja.
  Niemcy wykorzystali również ogromną liczbę cudzoziemców i hiwi w Wehrmachcie. W sumie Trzecia Rzesza, tylko w pierwszym rzucie, rzuciła do walki dwanaście i pół miliona żołnierzy, z czego nie więcej niż czterdzieści procent stanowili Niemcy według narodowości. Satelity dodały kolejne trzy miliony. W sumie w pierwszym szeregu jest prawie szesnaście milionów piechoty, około trzydziestu trzech tysięcy czołgów, ponad pięćdziesiąt pięć tysięcy samolotów, około dwustu pięćdziesięciu dział i moździerzy.
  ZSRR po mobilizacji rozmieścił trzynaście i pół miliona żołnierzy, ale część sił musiała zostać zatrzymana na Dalekim Wschodzie iw okręgach wewnętrznych. W pierwszym rzędzie znajdowało się osiem milionów żołnierzy, około trzydziestu tysięcy czołgów, prawie czterdzieści tysięcy samolotów oraz około dwustu tysięcy dział i moździerzy.
  Tak więc po stronie III Rzeszy jest podwójna przewaga piechoty i pięciokrotna przewaga mobilności sił, z lepszym karabinem maszynowym. To prawda, że \u200b\u200bZsrr ma dużo karabinów maszynowych, prawie równorzędnych.
  Różnica w czołgach nie jest duża, ale odsetek przestarzałych pojazdów w ZSRR jest wyższy, podobnie jak czołgi z wcześniejszych wersji.
  Niemieckie lotnictwo odrzutowe nie ma przeciwnika, a śmigłowce III Rzeszy są szybsze i lepiej uzbrojone. To prawda, że radzieckie pojazdy są lepsze pod względem zwrotności poziomej.
  W artylerii i moździerzach układ sił jest najbliższy równości. Zarówno ilość, jak i jakość.
  To prawda, że \u200b\u200bflota III Rzeszy jest szczególnie podwodna, wielokrotnie silniejsza niż radziecka. Podobnie jak w przypadku Japonii.
  Poza tym naziści mają już w masowej produkcji pociski balistyczne klasy A, a pierwsze dyskietki wystartowały.
  Ogólnie rzecz biorąc, naziści będą silniejsi, a Stalin dość rozsądnie przygotował, choć z opóźnieniem, obronę. Ale wiele nie zostało zrobione. Linia Stalina nie została w pełni przywrócona, a co najważniejsze, wojska nie były wystarczająco wyszkolone, aby utrzymać linię. Chociaż byli desperacko przeszkoleni.
  Granica Mołotowa przez trzy lata była w zasadzie ukończona, ale znajdowała się zbyt blisko granicy i nie miała wystarczającej głębokości. Ponadto Stalin zarządził budowę trzeciego rzutu za Dnieprem, ale rozpoczęto to dopiero po kapitulacji Stanów Zjednoczonych.
  To prawda, że oprócz wojsk radzieckich można liczyć na części NKWD, których liczebność wzrosła do miliona żołnierzy i milicję. To około czterech milionów ludzi, tylko w zachodnich miastach. Chociaż oczywiście ich skuteczność bojowa jest znacznie gorsza niż zwykłych jednostek.
  Niemcy, podobnie jak prawdziwa historia, zadali główny cios w centrum, przecinając półkę białostocką i lwowską pięść. Już pierwsze dni walk pokazały, że Niemcy, mimo dużej liczby obcych jednostek, ofensywę prowadzili mniej więcej sprawnie. Ale wojska radzieckie często giną.
  Ponadto wątpliwa okazała się zdolność bojowa jednostek ukraińskich. Wielu dezerterów i poddało się już w pierwszych dniach wojny.
  Nie można było powstrzymać wroga w bitwach granicznych. I wtedy Stalin popełnił błąd, zabraniając wycofania jednostek na główną linię i żądając wyprostowania frontu. Błąd został jednak naprawiony, ale z opóźnieniem. Niemcom udało się zdobyć Mińsk już 28 czerwca, po przełamaniu linii Stalina w centrum.
  Zamieszanie tylko się nasiliło. 30 czerwca nastąpiło oczekiwane wejście do wojny Japonii i jej satelitów. O przerzuceniu wojsk z Dalekiego Wschodu musieliśmy więc chwilowo zapomnieć.
  Niemiecki przełom w centrum rozszerzał się. Istniała ogromna luka, którą desperacko próbowali załatać. Ale naziści posunęli się naprzód i 16 lipca wdarli się do Smoleńska.
  Rzucając do walki wszystkie dostępne rezerwy i stawiając milicję pod broń, Stalin i Żukow byli w stanie powstrzymać natarcie Fritza w centrum. Ale Hitler skierował swoje wojska na południe. Naziści stworzyli w Kijowie ogromny kocioł i zajęli prawie całą Ukrainę.
  Zablokował Leningrad, najechał Krym. Przebieg działań wojennych bardzo przypominał rok 1941, jak nieubłagana karma. Ale różnice były też dość znaczne. ZSRR w 1941 roku miał wolne rezerwy, a teraz wszystko było już zmobilizowane. A gdy w październiku doszło do szturmu, okazało się, że nie ma prawie czym podtrzymywać obrony.
  Na początku listopada 1944 r. hitlerowcy otoczyli Moskwę, zmuszając Stalina do ucieczki do Kujbyszewa.
  Naziści, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, mieli znaczną przewagę liczebną. Mieli wystarczająco dużo dywizji, aby ominąć Moskwę od północy i południa. Ale jednostki sowieckie za bardzo rozprzestrzeniły się na różnych frontach.
  W rzeczywistości w 1941 r. po mobilizacjach Stalin uzyskał przewagę liczebną nad Wehrmachtem i miał cztery razy więcej samolotów i czołgów niż III Rzesza miała od samego początku wojny. A w ciągu pierwszych pięciu miesięcy wojny w prawdziwej historii wyprodukowano więcej radzieckiego sprzętu.
  Ale teraz wszyscy naziści są atutami, zarówno po stronie ilości, jak i jakości broni i personelu. A Armia Czerwona ma te same rany co w 1941 roku. W tym niechęć Ukraińców, Bałtów i wielu małych narodów do oddania życia za system sowiecki. Masowa zdrada i nabieganie na ofiary represji, wywłaszczonych i innych znieważonych ze wszystkich stron. Łącznie z ideologicznymi wrogami reżimu sowieckiego.
  A fakt, że Niemcy pokonali również Zachód, tylko zwiększa liczbę zdrajców.
  Nic więc dziwnego, że Moskwa jest otoczona, a Niemcy zajęli Donbas, Woroneż i zmierzają w kierunku Stalingradu.
  Zima 1944 roku niestety nie była tak mroźna i śnieżna jak w 1941 roku. Jednak Moskwa bohatersko wytrzymała do końca grudnia 1944 roku. Stalingrad upadł w styczniu 1945 roku, a walki o niego nie trwały zbyt długo. W lutym i na początku marca Niemcy i ich satelity całkowicie zajęli Kaukaz i szyby naftowe w Baku.
  Następnie ofensywa poszła wzdłuż Wołgi. Do Saratowa, do Kujbyszewa i dalej do Orenburga i Kazania.
  Stalin uciekł do Swierdłowsku. Kazań upadł w maju. Latem Niemcy i Japończycy nadal posuwali się w głąb Rosji. Opór wojsk radzieckich upadł. 5 sierpnia 1945 r. zajęto Swierdłowsk. A 3 września 1945 roku Stalin ostatecznie zgodził się na kapitulację. W zamian za własne życie i wolność.
  II wojna światowa dobiegła końca. Ale spokój nie trwał długo. Po przetestowaniu broni nuklearnej Hitler przekonał się o ich fenomenalnej niszczycielskiej sile.
  Teraz okazało się, że Japonia i Stany Zjednoczone wciąż są na drodze do dominacji nad światem przez Trzecią Rzeszę. I chociaż Führer podbił więcej ziem niż Czyngis-chan, Aleksander Wielki, Napoleon, Cesarz Trojan i Sulejman Wspaniały razem wzięci, postanowił pokonać również Japonię.
  Dokładnie trzy lata po zakończeniu II wojny światowej sto balistycznych, międzykontynentalnych pocisków z potężnymi ładunkami nuklearnymi jednocześnie objęło Kraj Kwitnącej Wiśni.
  A potem rozpoczęła się ofensywa jednostek naziemnych Wehrmachtu i floty. Niemcy stosunkowo szybko zajęli japońskie posiadłości w Azji, a sama metropolia została zrównana z ziemią bombami atomowymi.
  Mniej lub bardziej długotrwały opór zapewniały pacyficzne posiadłości kraju Wschodzącego Słońca. Ale w czerwcu 1949 roku było już po wszystkim. Teraz pozostało tylko pokonać Stany Zjednoczone. Co więcej, był powód. Mimo to Amerykanie, wbrew porozumieniu, opracowali broń nuklearną i przeprowadzili tajny test.
  Hitler rozpoczął wojnę 1 stycznia 1950 r., zrzucając jednocześnie w nowy rok trzysta pocisków nuklearnych.
  Niszczycielski atak nuklearny zniszczył sto głównych amerykańskich miast i zabił kilkadziesiąt milionów ludzi. Do najdłuższej listy najbardziej odrażających okrucieństw dodano jeszcze jedną z największych zbrodni Adolfa Hitlera.
  Potem nadeszła inwazja na Kanadę, az południa wraz z nią dyktatury Ameryki Łacińskiej. Amerykanie byli osłabieni i zszokowani, ale walczyli desperacko. Zrozumieli, że porażka oznaczała dla nich tylko niewolę i powolną, bolesną śmierć.
  Dlatego była to najbardziej rozpaczliwa ze wszystkich wojen. Trwało to ponad rok, zmuszając Trzecią Rzeszę do zrzucenia kolejnych około dwustu ładunków jądrowych i przekształcenia wielu żyznych ziem w radioaktywną pustynię.
  Cel jednak został osiągnięty, a ostatni wróg III Rzeszy został pokonany. A potem rozpoczął się proces tzw. światowej globalizacji. Marka niemiecka stała się jedyną światową walutą. Nawet państwa formalnie niepodległe zostały sprowadzone do poziomu kolonii III Rzeszy, zachowując jedynie ograniczony samorząd lokalny.
  Żydów i Cyganów wyjęto spod prawa: szukano ich i niszczono. SS przeprowadzało masowe czystki i szalało. Nadszedł prawdziwy koszmar - godzina smoka. A dokładniej epoka. Führer budował prawdziwe totalitarne imperium z pretensjami do ekspansji kosmicznej.
  W 1959 roku, podczas obchodów siedemdziesiątych urodzin Fuhrera, odbyła się oficjalna koronacja, ogólnoświatowy plebiscyt - legitymizujący tytuł supercesarza. A kiedy Adolf Hitler zmarł w 1967 roku, jego syn odziedziczył tytuł i władzę.
  W tym czasie planeta Ziemia założyła już osady na Księżycu i na Marsie z Wenus i aktywnie przygotowywała się do ekspansji na zewnętrzne światy gwiezdne ... Naziści chcieli uniwersalnego imperium - budowy Gwiezdnej Rzeszy, aby pogrążyć cały wszechświat w koszmarze.
  
  NOWE PRZYGODY RYCERZÓW CZTERDZIEŚCIA WYSP
  Dimka roztrzaskał swój miecz na kawałki i oszołomiony, mrugając oczami, stanął na ulicy. Jego ręce były pokryte krwią, a to, co zostało z miecza, było zakrwawione. Zawyły syreny. Letnia ulica miasta. I biegnące gliny. Następnie uderzenie pałką w plecy. Ledwo słyszalny Dimka mówi:
  - Poddaję się!
  Cofają jego ręce i zapinają kajdanki. Chłopiec czuje ból od metalu wstrzykniętego w jego nadgarstki. Zostaje zabrany do furgonetki - czarnej wrony.
  Dimka czuje mieszankę złości i strachu. Przypomina przeszłość. Wyspa, na której dzieci walczyły mieczami o byt. Drewniane, ale kiedy chłopca ogarnia wściekłość, zamieniają się w ostro oszlifowaną stal. Dimka przebywał tam przez ponad kilka miesięcy. Walczył, walczył, był ranny i sam się ranił. Nawet osobiście zabił zdrajcę. Wszystko było. I w końcu wygrali.
  Szkoda, że na zniszczonym statku pozostały tylko dzieci. I udało mu się uciec tylko ze swoją dziewczyną. Po takich przygodach więzienie przestało przypominać wieś.
  Uderzył łobuza mieczem i zobaczył, że leży, i popłynęła kałuża krwi.
  Czy cios był śmiertelny? Tak pechowy, Dimka, jakby wcześniej nie było dość przygód na jego głowie. A jeśli zabił to co? Więzienie? Czy zabiorą go do brudnej, śmierdzącej celi z kryminalistami?
  A jak daleko będzie siedział? Ma zaledwie czternaście lat. Więcej niż dziesięć, zgodnie z prawem, nie mają prawa dawać. Może wszystko się ułoży!?
  Na dziedzińcu dziewięćdziesiątego drugiego roku. Czas, w którym tyle się mówi o demokracji i wolności, a bandytyzm nabiera rozpędu.
  Lejek zatrzymał się i wyjęto Dimkę. Przystojny, opalony chłopak o czarnych włosach nie wygląda na bandytę, tylko na zakutą w kajdanki ofiarę.
  Dimka został niemal natychmiast przewieziony do śledczego i prokuratora.
  Położyli mnie na krześle.
  Śledczy zadał kilka rutynowych pytań i powiedział z uśmiechem:
  - Dzieciak zraniony przez ciebie umiera! Więc módl się do Boga, żeby nie umarł!
  Dimka odpowiedział z westchnieniem:
  - Nie chciałem...
  Prokurator wyciągnął dokument:
  - To jest wyznanie. Jeśli podpiszesz, zostaniesz zwolniony za kaucją do czasu rozprawy. A tam, biorąc pod uwagę młody wiek i brak podjazdów na policję, dostaniesz go warunkowo!
  Dimka spojrzał na gazetę i szybko ją przeczytał, i potrząsnął głową przecząco:
  - Tu jest napisane, że sam nastolatek zaatakował firmę. A oni właśnie mnie zaatakowali!
  Przesłuchujący miał mysią fizjonomię i grube brwi, bulgotał:
  - Podpisz tak, jak radzimy! Inaczej skończysz w więzieniu. Teraz jesteśmy dosłownie zasypani sprawami, a przed sądem trzeba będzie siedzieć bardzo długo. A tam w celi są trzy rzędy pryczy na deskach, wiadro na pomyje w kącie i pięćdziesięciu nerwowych, głodnych chłopaków takich jak ty. Różne rodzaje przestępców. I nawet jeśli chłopiec, którego zraniłeś, przeżyje, śledztwo potrwa trzy lata, a potem jeszcze rok i proces! Najlepsze lata swojego życia spędzisz w piekle!
  Prokurator skinął głową i potwierdził:
  - Środek przymusu wobec ciebie lub zatrzymanie lub pisemne zobowiązanie, że nie będziesz wyjeżdżać i zostaniesz zabrany przez mamę i tatę. Wybór nalezy do ciebie! I uwierz mi, kolonie dla nieletnich są już przepełnione i chętnie udzielą ci kary próbnej. Ale jeśli się z nami pokłócisz, to na pewno znajdzie się miejsce!
  Dimka czuł, że śledczy i prokurator nie żartują. W rzeczywistości mogą zgnić w więzieniu. Chociaż z drugiej strony nie jest faktem, że zostaną zwolnieni, jeśli podpisze. Czy jest wiele przykładów, kiedy policjanci oszukują? Ale najważniejszy w Dimce był upór i upór, który wyraźnie objawił się po pobycie na wyspach śmierci. A chłopiec powiedział stanowczo:
  - NIE!
  Badacz warknął ostro:
  - Co nie jest?
  Dimka powiedział szorstko:
  - Nie podpiszę! Zaatakowali mnie, chcieli mnie zranić łańcuchem, a to była samoobrona!
  Badacz warknął:
  - Dobrze! W więzieniu to siedzi tydzień mądrzejszy!
  Prokurator skinął głową, podpisując:
  - Podczas dwumiesięcznego aresztu. Ale oczywiście możesz zwolnić wcześniej!
  Badacz warknął:
  - Myślę, że areszt dobrze zrobi chłopcu!
  Dimka został wyprowadzony z urzędu i przewieziony do więzienia. Zabrzęczały kajdanki i jedyne, co Chłopiec musiał zrobić, to przejść przez łańcuch w poprzek drogi. Tam powinien zostać przyjęty.
  Dimka szedł na łańcuchu, przykuty do dwóch policjantów. Czułem się dość źle. Więzienie, cela, źli skazańcy. Tak, i wpadł w kłopoty, odmawiając podpisania zeznań. Chociaż z drugiej strony po tym nie odczepisz.
  Dima został zabrany do dyżurki. Imię, nazwisko, patronimik, kosztowności przy sobie.
  Potem Szmon. Policjant i dwie kobiety w białych fartuchach zaprowadzili chłopca do pokoju z lustrem i włączyli dodatkowe lampy. Nastąpiło polecenie:
  - Rozebrać się!
  Dimka westchnął - shmon! Zastanawia mnie tylko dlaczego kobiety? Chłopak zdjął dżinsy, T-shirt, trampki, kurtkę. Zostały mu tylko szorty.
  Młoda kobieta w białym płaszczu zauważyła:
  - Jest dobrze zbudowany!
  Oficer zawołał:
  - I zdejmij majtki! Żywy!
  Dimka, płonąc ze wstydu, też je zdjął. Mimowolnie zarumienił się i zakrył. Policjant zawołał:
  - Cicho! Ręce w szwach! Przyjrzyj się bliżej - to zabójca!
  Kobieta w białym fartuchu przypominającym pielęgniarkę uśmiechnęła się i założyła cienkie, medyczne rękawiczki, gruchając:
  - Takiego nie widzieliśmy! Spokojnie chłopcze, ciocia cię poczuje!
  Zaczęła badać ciało Dimy. Przeszedłem przez włosy chłopca, które urosły podczas jego pobytu na wyspach. Ostrożnie przeczesać każde pasmo, szukając czegoś ukrytego. Może nawet pieniądze. Potem zajaśniała w uszach i nozdrzach chłopca. Robiła to ostrożnie, jakby w nadziei, że coś znajdzie.
  Potem kazała przyłożyć głowę do otworu i wbiła ręce w podbródek. Włożyła rękę do ust. Dimka wąchał i smakował gumę językiem. Kobieta macała za dziąsłami, zębami, za policzkami. Gdy naciskała na język, chłopiec poczuł atak wymiotów. Tak, jakie to zawstydzające. Jego ręka powędrowała aż do migdałków i trudno było mu oddychać.
  W końcu kobieta wysłała go do niej i uśmiechnęła się:
  - Tam nic nie ma!
  Oficer rozkazał:
  - Kontynuuj Olga! Wyszukiwanie osobiste ze względu na szczególne niebezpieczeństwo związane z tematem musi być jak najdokładniejsze!
  Kobieta w bieli zaczęła dotykać piersi Dimki. Uniosła ręce i zajrzała pod pachy. I z nieoczekiwaną siłą wciśnięty w pępek. Dimka westchnął...
  Wtedy kobieta zatrzymała się i zapytała:
  - Cóż, teraz pozwól mu przykucnąć!
  Policjant warknął:
  - To mało wiarygodne! Spójrz też na jego odbyt!
  Kobieta w białym płaszczu potrząsnęła głową.
  - To wymaga specjalnego zezwolenia! Podobnie w celu sprawdzenia miejsc intymnych chłopca!
  Oficer rozkazał leniwie:
  - Siadaj, mały diable...
  Dimka odpowiedział z godnością:
  - Jestem chłopcem!
  I stało się łatwe do przysiadu. Siedział dziesięć razy. Następnie kobiety badały jego podeszwy i przechodziły między palcami.
  Po tym Dimka był w sąsiednim pokoju. Tam inny dzieciak, w mundurze więziennym, wycięty do zera z maszyną do pisania w dłoniach, powiedział:
  - Co nowego?
  Policjant odpowiedział:
  - Tak, i bardzo charta!
  Chłopak zaśmiał się i powiedział:
  - On nie jest taki straszny! Cóż, usiądź na krześle i obetnij włosy!
  Dimka usiadł. Nie ładnie być nagim. A potem obcięli cię na łyso jak przestępcę. Co więcej, maszyna była tępa i strzyżenie było bolesne. Gęste, czarne włosy opadły na podłogę. Zadudniły na nich przewrócone buty młodego skazańca. Wydawało się, że z każdym włosem odchodzi cząstka nieśmiertelnej duszy, a ty stajesz się coraz mniej wolny. Nastrój Dimy był przygnębiony. Przed nim cela więzienna i spotkanie z młodocianymi przestępcami.
  Jednak Dimka nigdy nie bał się swoich rówieśników. A po utwardzeniu Czterdziestu Wysp już nie jest straszny. Jeśli tak, będzie walczył. A więzienie?
  Co to jest kolejny test. Ma dopiero czternaście lat i całe życie przed sobą.
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"