Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

პუტინს გაუმართლა ნიკოლოზ Ii-10

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    გენერლის თავგადასავალი რუსეთში გრძელდება. ხოლო ნიკოლოზ მეორემ, რომელმაც რუსეთის პრეზიდენტის ვლადიმერ პუტინის ქონება მიიღო, სამოცდაათი წლის იუბილე აღნიშნა. მესამე რაიხმა, თავის მხრივ, ანექსირა ავსტრია და ცხადი გახდა, რომ ახალი, მსოფლიო ომი სწრაფად ახლოვდებოდა.

  პუტინს გაუმართლა ნიკოლოზ II-10.
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  გენერლის თავგადასავალი რუსეთში გრძელდება. ხოლო ნიკოლოზ მეორემ, რომელმაც რუსეთის პრეზიდენტის ვლადიმერ პუტინის ქონება მიიღო, სამოცდაათი წლის იუბილე აღნიშნა. მესამე რაიხმა, თავის მხრივ, ანექსირა ავსტრია და ცხადი გახდა, რომ ახალი, მსოფლიო ომი სწრაფად ახლოვდებოდა.
  . ᲗᲐᲕᲘ 1
  ახალი წელი უკვე გავიდა და დადგა 1938. წელს ნიკოლოზ II სამოცდაათი წლის უნდა იყოს. როგორც ჩანს, არც ისე ბევრია. მაგრამ არც ერთმა რუსმა მეფემ ან ცარინამ არ უცხოვრია ასეთ ასაკამდე. მთავრებიდან კი მხოლოდ იაროსლავ ბრძენმა კიევმა და ლეგენდარულმა მონომახმა შეძლეს მსგავსი ასაკის გადალახვა. ნიკოლოზ II-ის მეფობა უბრალოდ ფენომენალურად წარმატებული იყო. რამდენი დაპყრობა. რუსეთს აქვს წვდომა ინდოეთის ოკეანეში და მისი კონტროლის ქვეშ ჩინეთს, იაპონიას და მთელ ამერიკას - ჩრდილოეთ და სამხრეთის ჩათვლით. ცარისტული რუსეთი უკვე უდიდესი იმპერიაა კაცობრიობის ისტორიაში. და მას არ ჰყავს თანაბარი.
  მაგრამ ევროპაში მესამე რაიხი, ადოლფ ჰიტლერის მეთაურობით, სწრაფად ძლიერდება. სხვა ქვეყნებს - განსაკუთრებით ბრიტანეთს, საფრანგეთს, იტალიას სურთ რუსეთის მრავალი ტერიტორიის წართმევა.
  დიდი ბრიტანეთი კვლავ ფლობს მრავალ კოლონიას. საფრანგეთს, ბელგიას და ჰოლანდიას ასევე აქვთ კოლონიები.
  მეფის რუსეთს ასევე სურს დაიპყროს ინდო-ჩინეთი, ინდოეთი, აფრიკა და ავსტრალია. და რა თქმა უნდა ევროპა.
  იმპერატორ ნიკოლოზ II-ის რეჟიმი მსოფლიო იმპერიაზე და ერთ პლანეტაზე - ერთ ძალაზე ოცნებობს!
  ასე რომ, კოალიცია უკვე იწყებს შექმნას. ერთის მხრივ, უზარმაზარი რუსეთი და მეორეს მხრივ, მსოფლიოს ყველა სხვა ქვეყანა. და ამას აუცილებლად უნდა მოჰყვეს მეორე მსოფლიო ომი. და არის შანსი, რომ ეს იყოს ბოლო ომი კაცობრიობის ისტორიაში ადამიანებს შორის.
  ნაცისტური გერმანია უნდა გახდეს წამყვანი ანტირუსული შოკისმომგვრელი ძალა, მაგრამ მას ჯერ არ დაუსრულებია ვერმახტის მომზადება. ომისთვის მომზადების ოთხწლიანი გეგმა კი ჯერ არ შესრულებულა.
  და კიდევ ერთი შუალედური ამოცანა: ავსტრიის ანექსია. ომისთვის მოსახლეობის და სამრეწველო რესურსების დამატება. ჰიტლერს რუსეთის დაპყრობა სურს.
  თუმცა ცარ ნიკოლოზ II-მ გადაწყვიტა ამ დროისთვის ხელი არ შეეშალა ავსტრიის გერმანიის ანექსიაში. თუ მეორე მსოფლიო ომი გარდაუვალია, მაშინ ნება მიეცით მესამე რაიხს პირველად შეუტიოს. და იყოს დიდი ომი მთელ კოალიციასთან. მეფის რუსეთში შობადობა ჯერ კიდევ მაღალია და ასევე არის მრავალცოლიანობა. მაგრამ სიკვდილიანობა კვლავ მცირდება.
  მიწის ნაკვეთები მცირდება და ჭარბი პოპულაცია მომავალში შეიძლება დაემუქროს. გარდა ამისა, პოლიგამიიდან - ბევრი მამაკაცი ვერ პოულობს ქალს თავისთვის. ყოველივე ამის შემდეგ, ქალი და მამაკაცი დაახლოებით თანაბრად იბადებიან. და თუ ბევრს, განსაკუთრებით დიდებულებს, ჰყავს ოთხი ცოლი, მაშინ ღარიბს არც ერთი არ ექნება.
  ამ პირობებში ძალიან ბევრი ზედმეტი, მიუკერძოებელი მამაკაცია. ნიკოლოზ მეორეც და რუსეთის მთავრობაც სულაც არ არიან წინააღმდეგი, რომ ბრძოლის ველზე ორი-სამი მილიონი მამაკაცი დაიღუპა. პირველი მსოფლიო ომი ძალიან ადვილი და გამარჯვებული იყო. და ნიკოლოზ II-ს არ აინტერესებს კიდევ ცოტა ხანი ბრძოლა, დანარჩენი მსოფლიოს ყველა ქვეყნის წინააღმდეგ. მამრობითი პოპულაციის შესამცირებლად. და დაიპყრო მთელი მსოფლიო.
  რუსეთს, თავისი ყველა კოლონიით, განსაკუთრებით ჩინეთით, უკვე ჰყავს უფრო დიდი მოსახლეობა, ვიდრე მსოფლიოს ყველა სხვა ქვეყანა ერთად. და დაპყრობილი შეერთებული შტატების გამო, მათი ეკონომიკა უფრო ძლიერია, ვიდრე დანარჩენი მსოფლიოს.
  ეს ნიშნავს, რომ რუსეთს პრაქტიკულად არ ემუქრება დიდი სამამულო ომის წაგების რისკი.
  და კაცობრიობის ისტორიაში უკანასკნელი შეიარაღებული კონფლიქტის ჩატარების სურვილი.
  მთავარი მხოლოდ ისაა, რომ ჯერ ჰიტლერმა შეუტია. ამიტომ ნიკოლოზ II-მ ბრძანა - არ ჩაერეოდნენ გერმანელებს ავსტრიის ანშლუსის განხორციელებაში. და ამავე დროს გააგრძელეთ ჯარის გაძლიერება. კაცობრიობის ისტორიაში ბოლო მეორე მსოფლიო ომისთვის მზადება.
  ამასობაში 1938 წლის იანვარია. ოლეგ რიბაჩენკო, გარეგნულად დაახლოებით თორმეტი წლის ბიჭის მსგავსი, მაგრამ ძალიან კუნთოვანი და ჭედური, ასრულებს მიწისქვეშა გვირაბის მშენებლობას ჩუკოტკასა და ალასკას შორის. პოლარული ზამთრის მიუხედავად, უკვდავი, მარადიული ბიჭი ნახევრად შიშველი, ფეხშიშველი და მარტო შორტებში მუშაობს.
  ძალიან სიმპათიურია, თუმცა გმირ ბავშვს ჰგავს. ის არის ბიჭი, რომელიც ეხმარება ნიკოლოზ II-ს სხვადასხვა ომებში და გააცნობიეროს ფენომენალური იღბალი სამხედრო საქმეებში და, ამ შემთხვევაში, ეკონომიკაშიც.
  ოლეგ რიბაჩენკომ უკვე მიაღწია ბევრ წარმატებას. და მას აქვს როგორც გრაფის, ასევე ყველაზე მშვიდი პრინცის, ჰერცოგის და მარშალის წოდებები.
  მაგრამ ახლა დანარჩენ ბავშვებთან ერთად ნიჩბით მუშაობს. და ეს რუსი და ამერიკელი ბავშვები, განსაკუთრებით ბიჭები, ასევე ცდილობენ ფეხშიშველი და შორტებით იმუშაონ.
  და შენდება დიდი მიწისქვეშა გზატკეცილი.
  ოლეგ რიბაჩენკო მუშაობს და მისი ნიჩაბი პროპელერივითაა. გვირაბი თითქმის დასრულებულია. და შემდეგ შეგიძლიათ გააკეთოთ რაღაც უფრო საინტერესო. მაგალითად, ჩინეთში ისევ გამოჩნდნენ ანტირუსი პარტიზანები. დიახ, და ავღანეთში ზოგიერთი შეიხი აგროვებს ჯარს და მოუწოდებს ჯიჰადს. ბრძოლა, რა თქმა უნდა, უფრო საინტერესოა, ვიდრე მუშაობა. მაგრამ თქვენ უნდა სწრაფად გათხრა გვირაბი. შემდეგ კი, როდესაც ომი დაიწყება, შესაძლებელი გახდება ამერიკაში წარმოებული იარაღისა და სხვა აღჭურვილობის მიწოდება პირდაპირი რკინიგზით.
  ყოველივე ამის შემდეგ, ნათელია, რომ სანამ ბირთვული იარაღი არ შეიქმნება მასობრივ წარმოებაში, აუცილებელია მსოფლიოს დაპყრობის დასრულება.
  ნიკოლოზ II ჯერ კიდევ ცოცხალია. მაგრამ არის პრობლემები. მისი უფროსი ვაჟი ალექსეი გარდაიცვალა 1937 წლის ოქტომბერში. ხოლო შვილიშვილი მხოლოდ ექვსი წლისაა 1931 წლის 25 ნოემბრიდან. და თუ მეფე-მამა მოხრილი იქნება, მაშინ მას მოუწევს რეგენტის დანიშვნა მცირეწლოვან შვილიშვილთანაც კი. და ეს ქმნის გარკვეულ პრობლემებს. და ამან შეიძლება გამოიწვიოს სერიოზული ბრძოლა ძალაუფლებისთვის.
  მეორეს მხრივ, ნიკოლოზ II-ის სიცოცხლის ხანგრძლივობა დაკავშირებულია იმ ადამიანის სიცოცხლესთან, ვისი იღბალიც მიიღო.
  და ნიკოლოზ II იცოცხლებს, ვიდრე ვლადიმირ პუტინი. ასე რომ, სანამ მონარქი არის ხელისუფლებაში და არა ღრმა მოხუცი, მაშინ ომი უნდა დაიწყოს. სავარაუდოთ, ოლეგ რიბაჩენკო ელოდა, რომ ჰიტლერი, დაგროვილი ძალებით, თავს დაესხმებოდა 1939 წლის 1 სექტემბერს. მანამდე ნიკოლოზ II-ს შეიძლება ჰქონდეს სიცოცხლის დრო. შემდეგ კი იქნება ომი ევროპული სახელმწიფოების მთელ კოალიციასთან და მათ კოლონიებთან. ბოლო ომი კაცობრიობის ისტორიაში.
  იმის გათვალისწინებით, რომ კოლონიებს ნამდვილად არ სურთ ევროპელი დამპყრობლების ქუსლქვეშ ყოფნა და რუსეთმა თავის დაპყრობილ ხალხებს რუსებთან თანაბარი უფლებები მისცა, მაშინ ძალთა ბალანსი მესამე რაიხისა და სხვა სახელმწიფოებისთვის უბრალოდ კატასტროფულია და არა მათ სასარგებლოდ. ასე რომ, მეორე მსოფლიო ომი თითქმის აუცილებლად დასრულდება იმით, რომ მეფის რუსეთი დაასრულებს მთელ მსოფლიოს დაპყრობას. და მოვა მსოფლიო, ერთიანი იმპერია.
  ამის შემდეგ ოლეგ რიბაჩენკო დაასრულებს თავის მისიას პლანეტა დედამიწაზე და შეძლებს, პირველ რიგში, გაიზარდოს თექვსმეტ წლამდე და მეორეც, დაიწყოს მოგზაურობა სამყაროს გარშემო.
  და ასე გაგრძელდა იგი მეოცე საუკუნეში. სადაც, მაგალითად, ძალიან მოსაწყენია კომპიუტერული თამაშების და ინტერნეტის გარეშე.
  ასე ჩანდა, რომ ეს დიდხანს არ გაგრძელდებოდა, შემდეგ საბოლოოდ მეფის რუსეთის ჰეგემონია.
  მაგრამ არის მაგრამ... კერძოდ, როდის შეუტევს ჰიტლერი? და თუ ის ამას ვერ გაბედავს, იმ თარიღზე, რომელიც რეალურ ისტორიაში იყო. მით უმეტეს, თუ სხვა სახელმწიფოები მას ამაში მხარს არ უჭერენ?
  უნდა აღინიშნოს, რომ მიუხედავად იმისა, რომ ვლადიმერ პუტინმა სამოცდაათწლიანი ეტაპი გადალახა, მან აშკარად დაამცირა ძმათამკვლელი ომი უკრაინის წინააღმდეგ. და თუ ის გააჭიანურებს სიცოცხლეს, მაშინ ყველაფერი შეიძლება ატომურ ომამდე მივიდეს. ასე რომ, ნიკოლოზ II-ისთვისაც სახიფათოა ძალიან დიდხანს სიცოცხლე. თუმცა, მიუხედავად იმისა, რომ მემკვიდრე ჯერ კიდევ ბიჭია, ძლიერ რეგენტს ბევრი რამ შეუძლია. და აქ არ არის აუცილებელი ვიფიქროთ, რომ ყველაფერი დაიკარგება.
  საჭიროა მხოლოდ ნიკოლოზ II-ის დაყოლიება. თუმცა, აქ არის გარკვეული პრობლემები. აუცილებელია არსებობდეს წერილობითი ანდერძი მეფისნაცვლის დანიშვნის შესახებ. მაშინ ალბათ იქნება აზრი. ასე რომ, ნამდვილად შეიძლება, თუ იმპერატორი მოულოდნელად დაიხარებს, ან მკვლელობის მცდელობის მსხვერპლი გახდება, ძალაუფლებისთვის სერიოზული ბრძოლა გაჩაღდება.
  და სწორედ ამით შეუძლიათ ისარგებლონ ჰიტლერთან და მის მოკავშირეებთან.
  თავად ოლეგსაც სურდა დიდი ომი. რომ მთელი მსოფლიო იყოს ერთი იმპერია. ამ შემთხვევაში კაცობრიობა გახდება ერთი და დაიწყებს კოსმოსის დაპყრობას. და მომავალში იქნება სივრცე, ადამიანის იმპერია. ან იქნებ ვარსკვლავური ომები სხვა ძალებთან.
  და ნიკოლოზ II, დამარცხებულის მეფიდან, გახდება კაცობრიობის, ყველა დროისა და ხალხის უდიდესი მმართველი.
  ბიჭი მუშაობს და მღერის, რათა გაახალისოს:
  რას გულისხმობდა უფალი?
  ის საშინელ მანძილზე ცხოვრობს...
  როცა სამუშაოს ბრძანება გასცეს,
  სიზმარში რომ არ დავრჩეთ.
  
  მიუხედავად იმისა, რომ ბრწყინვალე სამეფო სამოსი,
  მაგრამ მეტი ძუნწი არ არსებობს....
  სიღარიბე ცალსახად ისვრის -
  ჩვენი ტანჯვის სამყარო ეპიკურია!
  
  და ეს არ არის ადამის ბრალი
  უბრალო საბჭოთა, რუსი ბიჭი...
  შიშველი დადიოდა, სირცხვილს არ მალავდა,
  როგორც პროლეტარი ცარიზმის დროს!
  
  ღმერთმა მისცა მას საკვები - ზღვარი,
  საძოვრები ჩანგლების ცოდნის გარეშე...
  და თუ მეტი გინდა, მოგცემენ!
  და დალიეთ ხელის გულზე ბოთლების გარეშე.
  
  ადამმა გადაიტანა ასეთი ბედი,
  რაღაც საშინელ, მოსაწყენ სამოთხეში!
  მაგრამ გველი ფრთებზე გაფრინდა,
  მან ესმოდა: ადამიანი იტანჯება ...
  
  ჭურჭლიდან გამოსვლის გზა არსებობს,
  ააშენე ქალაქი, მიეცი შთამომავლობა!
  ისე, რომ არ გავიაროთ გროვის ტერმინში,
  ხანდახან გჭირდება ორგულობა!
  
  მე მოვიპარე ჯადოსნური გასაღები სამოთხიდან,
  ედემში წასვლის რუტინაა...
  იქ ნახავთ გოგოს ოცნებებს
  მაინც შეგიძლია დაიღუპო ქვესკნელში!
  
  დიახ, რა თქმა უნდა, არის რისკი, ბიჭი,
  ეს პლანეტა საჩუქარი არ არის...
  მაგრამ თქვენ გეცოდინებათ სინდისი, პატივი,
  და იპოვი, იცოდე შენი წყვილი!
  ადამმა მიიღო ეს გასაღები -
  გააღო ჭიშკარი და დატოვა სამოთხე.
  ცოდვილმა ბევრი ძალა დახარჯა,
  დიდი მთების ქვებზე დადგმა...
  
  აქ ის კვლავ ხედავს ჭიშკარს -
  და ისევ გამოჩნდა ფრთოსანი გველი ...
  მან თქვა: მე ვარ კარგი სატანა -
  აქ ჭანჭიკი თავისით გაიხსნა...
  
  ადამი შევიდა და ხედავს -
  ასეთი დახატული სასწაული...
  შიშველი ქალწული ბორცვის მიღმა,
  ფაიფურის ტერა ოქროს კერძია.
  
  მაგრამ რა კარგია
  ადამ ბიჭმა წინააღმდეგობა ვერ გაუძლო!
  და აკოცე პირზე
  თაფლზე ტკბილი!
  
  
  მან უპასუხა მას -
  მშფოთვარე ექსტაზში მყოფი სხეულები გაერთიანდა ...
  არა, ნუ აგინებ სატანას -
  ბიჭები გამოჩნდნენ ცოდვაში!
  
  ღმერთმა განდევნა ისინი სამოთხიდან, მაგრამ...
  პლანეტა მათი სახლი გახდა.
  თუმცა ადამიანებს ერთი მზე აქვთ,
  მაგრამ შთამომავლობა ათასობით გახდა !
  
  დიახ, ძალიან რთული იყო
  წყალდიდობა, გვალვა და ზამთარი.
  მაგრამ გონება არის ძლიერი ნიჩაბი,
  ადამიანი გახდა ძლიერი არსება!
  
  როგორ შეუძლია ანგელოზს ფრენა
  როგორ ანგრევს დემონის მთები შვებას!
  შექმენით გზა, სადაც არის გზა -
  მიაღწიეთ ხმელეთის ნებისმიერ წერტილს.
  
  და თქვენ გჭირდებათ სივრცე -
  ჩვენც შევძლებთ დაპყრობას.
  ასე რომ, ჩვენი ცოდვა არ არის წინადადება,
  არა, პოპ სისულელეებს ნუ ლაპარაკობ!
  
  ნუ იქნები ცოდო - არ არის პროგრესი,
  აზრები წარმოქმნის მოძრაობას!
  ერთი პასუხი ქადაგებაზე:
  ჩვენ არ გვჭირდება სხვისი სამოთხე!
  ტერმინატორი ბიჭმა იმღერა და უფრო მხიარულად დაიწყო მუშაობა. საკმაოდ ცოტა დარჩა. და სხვა ბავშვები მუშაობენ. მიუხედავად ამისა, რუსი ხალხი საოცარია. მაგალითად, ყველაზე ჩვეულებრივ ბიჭებს და არა უკვდავებს შეუძლიათ ჩუკოტკას იანვრის ყინვაში ფეხშიშველი და შიშველი იმუშაონ, რაც გასაოცარია.
  შიშველი, ბავშვების ფეხები კი თოვლში მოხდენილ, ლამაზ კვალს ტოვებს. აქ გოგონები მუშაობენ ერთსა და იმავე ტუნიკებში, თანაც ფეხსაცმლის გარეშე.
  და რა გასაკვირია, ერთმა მაინც ჩაიცინა!
  ოლეგ რიბაჩენკო იღიმება და მღერის ენთუზიაზმით, მგლის ბელივით აშორებს თავის ბავშვურ, მაგრამ ძლიერ და ბასრ კბილებს:
  ჩემი კვარცხლბეკი დიდია, ხელით არ გაკეთებული;
  გზა სისხლითაც რომ იყოს გავლილი!
  რუსეთის ხალხი ძლიერი, მეამბოხეა;
  აი, რუსული რაიხის ძალაუფლება დალეწილი!
  
  რაინდები ერთგულად ემსახურებოდნენ სამშობლოს,
  Wins-მა გაუთავებელი ანგარიში გახსნა!
  ყველაფერი დედა წმიდა რუსეთის გულისთვის,
  რომ ქვესკნელის შახტი ააფეთქეს!
  
  რისი შეიძლება ეშინოდეს რუს მეომარს?
  რა აკანკალებს სირცხვილისგან!?
  ჩვენ არ გვრცხვენია სიპრიალის ფერის ალი,
  პასუხი მხოლოდ ერთია - ჩემს რუსეთს არ შეეხოთ !
  
  და კიდევ ვისთან ვიბრძოდით გამარჯვებულად,
  ვინ დაამარცხა სამხედრო ხელით?
  ნაპოლეონი სცემეს უიმედო უფსკრულში:
  მამა ჯოჯოხეთშია სატანასთან ერთად!
  
  თანამეგობრობის რატი ;
  მათ სწრაფად დაიბრუნეს პორტ არტური!
  ისინი სასტიკად იბრძოდნენ ოსმალეთის იმპერიასთან;
  და ფრიდრიხმაც კი გაანადგურა რუსეთის ბრძოლა!
  
  ვერავინ დაგვამარცხებს, ხომ იცი, ვერა;
  ჯოჯოხეთურ ურდოებს შურისძიების შანსი არ აქვთ!
  და არც ერთს არ შეუძლია ჭიქის ღრიალი...
  მაგრამ შემდეგ მოვიდა ნაძირალა გორბაჩოვი!
  
  ყველაფერი, რაც წინაპრებმა შეაგროვეს ცალ-ცალკე;
  მან ჩხუბის გარეშე გასცა საზიზღარი ძაღლი!
  აქ კომუნიზმი გაქრა,
  ამერიკელმა კვარცხლბეკი აიღო!
  
  მაგრამ რუსეთის ახალი მთავრობა,
  მოახერხა სამყაროს დაცვა, წესრიგი!
  აღორძინდა მამულის ძალა;
  ისე, რომ გზა სივრცეში, გაფართოებისკენ გაიხსნას!
  
  მალე სამყარო ჩვენი გახდება;
  და ადამიანი ძლიერების ძალით არის ღმერთი!
  და განსაცდელები გახდება აღმშენებლობა,
  მკვდრების გაცოცხლება ყველას შეეძლო!
  ასევე ძალიან კარგი და სახალისო სიმღერაა. დანარჩენი ბავშვები კი მღერიან და აღფრთოვანებულები არიან.
  მიუხედავად იმისა, რომ ჯერჯერობით არ არის ომი მესამე რაიხთან. და სადაც რუსული არმია უბრალოდ არ იყო. და გერმანიაც დაამარცხა. მაგრამ მან დაამარცხა კაიზერი, მაგრამ ჯერ არა ჰიტლერის.
  თუმცა, რა თქმა უნდა, ორივე მხარეს სურს ბრძოლა. მეტიც, ამჯერად ჰიტლერს ორ ფრონტზე ბრძოლა არ მოუწევს. პირიქით, მისი მოკავშირეები გუშინდელი მტრები არიან: ბრიტანეთი, იტალია, ბელგია, საფრანგეთი, ჰოლანდია. მართალია, გერმანელები ჯერ კიდევ არ არიან მზად ომისთვის, ისევე როგორც მათი მოკავშირეები.
  და გადაწყვეტენ თუ არა ბრძოლას ისეთ ურჩხულთან, როგორიც რუსეთია, რომელმაც დაიპყრო მსოფლიოს ნახევარზე მეტი?
  ბოლოს და ბოლოს, მოკავშირეებს ბევრი ძალა და რესურსი აქვთ. განსაკუთრებით ბრიტანეთში თავისი კოლონიებით.
  ეკიპირების შექმნით , მივიდა დასკვნამდე, რომ ომის პირველივე თვეებში ცარისტული რუსეთი ადვილად დაიბრუნებდა ინდოეთს და ინდოჩინეთს ბრიტანელებისა და ფრანგებისგან, ისევე როგორც ის, რაც მათ აქვთ ახლო აღმოსავლეთში. ამის შემდეგ ეგვიპტეში მხოლოდ ერთი სერიოზული პრობლემა იქნება - სუეცის არხი. და შემდეგ გააგრძელეთ სვლა აფრიკაში. ნაკლებად სავარაუდოა, რომ კოლონიური ჯარები ჯიუტად წინააღმდეგობას გაუწევენ და მოკვდებიან ბრიტანელების და სხვა კოლონიალისტებისთვის.
  აფრიკის გარეშე კი მარტო ევროპა - რუსეთი, რომელმაც ამდენი ტერიტორია წაართვა - კონკურენტი არ არის.
  ასე რომ, თუ ომი იქნება, თუნდაც მთელი კოალიციის წინააღმდეგ, მაქსიმუმ წელიწადნახევარი გაგრძელდება. თუმცა, ალბათ, ეს იქნება უფრო სისხლიანი, ვიდრე პირველი მსოფლიო ომი. მაგრამ მისი შედეგი პრაქტიკულად წინასწარი დასკვნა იქნება. იქნებ უკეთესიც კი იყოს - პირველივე შეტევა?
  მეტიც, ახლა გერმანიას რომ შეუტიე, სხვა ქვეყნები ხელს არ მოაწერენ?
  ფაშისტურ იტალიასთანაც კი ჰიტლერს არ აქვს ადვილი ურთიერთობა. კერძოდ, ჩვენ ჯერ კიდევ უნდა შევთანხმდეთ ავსტრიაზე. ჰიტლერს თავისი ხედვა აქვს.
  ისე, ჩეხოსლოვაკიის აღება ან სუდეტის ანექსია ფრიცისთვის არარეალურია. ასე რომ, ბოჰემიის სამეფო რუსეთის ნაწილია. ხოლო თავად ჩეხეთის მეფე ნიკოლოზ II. ასე რომ, უკვე არ არის დამთხვევა ჰიტლერის წინა წარმატებებთან.
  ასე რომ, ჯერ არ არის ფაქტი, რომ ის გარისკავს პოლონეთის სამეფოს, რომელიც რუსეთის ნაწილია. უფრო მეტიც, მეფის რუსეთი არის ერთიანი და განუყოფელი იმპერია და ფაქტობრივად ერთიანი. და ძნელია მისგან რაიმეს ამოღება. მესამე რაიხს კი არმია ჯერ კიდევ საწყის ეტაპზე ჰყავს. მხოლოდ 1936 წელს შემოიღეს საყოველთაო სამხედრო სამსახური. და ოფიცრები ძალიან აკლიათ.
  ასე რომ, შესაძლებელია, რომ ჰიტლერის შემოსევა არ დაელოდეს. და ჩვენ თვითონ მოგვიწევს შეტევა მესამე რაიხზე, სანამ ფიურერს არ ექნება ატომური ბომბი.
  მაგრამ არის თუ არა მეფე ნიკოლოზ დიდი ამისთვის მზად? თუმცა, მას ჰქონდა საკმარისი მონდომება, რომ დაეპყრო ამერიკა. და ოკეანეც კი არ ერეოდა. და ჰიტლერის წინააღმდეგაც კი, რუსეთის ჯარებს შეუძლიათ შეტევაზე თავად წავიდნენ.
  ოლეგი მუშაობს ნიჩბით, შემდეგ კი მჭრელით. შემდეგ კი შლაპა. და ის ამას ძალიან ენერგიულად აკეთებს. და რა არის ბიჭის კუნთების რელიეფი. უბრალოდ ჩაყარეთ ფოლადი და ტალღები წყალში.
  ეს ნამდვილად პატარა ბიჭია, რაც გჭირდებათ. და ძალიან აქტიურად მუშაობს. და მას ყველაზე მეტად სურს სადმე სამხრეთში გადასვლა. ასე რომ, იანვარში ჩუკოტკაში ბნელი, ამაზრზენი, საშინელი და ცივია.
  მაგრამ, მაგალითად, ჩინეთში და იქ აჯანყებულების დაჭერა, ან ავღანეთში. დიახ, და ირანში რუსეთის პროვინცია იპოვა სამუშაო. ბიჭი მზადაა, როგორც ამბობენ, ექსპლუატაციისთვის.
  იოლი არ არის მშრომელი. მაგრამ აქ სხვა ბავშვები მუშაობენ. ისინი კი ფეხშიშველები და ნახევრად ჩაცმული არიან. და ოლეგის მაგალითი ამ ბავშვებს მორალურად ათბობს და ისინი არ იყინებიან ძლიერ ყინვაში. და ეს ასევე ბევრს ამბობს.
  და სითბოს შესანარჩუნებლად სიმღერა ყველაზე მეტად დაგეხმარებათ. და ტერმინატორი ბიჭი ისევ იმღერა;
  დიდი, ძლიერი, წმინდა ქვეყანა,
  ლურჯი ცის ქვეშ აღარ არის კაშკაშა!
  იგი მოგვცა ყოვლისშემძლე ღმერთმა სამუდამოდ -
  შეუზღუდავი სინათლე, ამაღლებული რუსეთი!
  
  მსოფლიოს არასოდეს უნახავს ასეთი ძალა, არასოდეს იცის
  ისე, რომ ჩვენ ამაყად ვთელავთ კოსმოსურ სივრცეებს!
  სამყაროს ნებისმიერი ვარსკვლავი გიმღერის,
  დაე, რუსეთი ბედნიერი იყოს ჩვენთან ერთად!
  
  ყოველივე ამის შემდეგ, ეს არის ჩვენი სამშობლო, ეს არის ასეთი ბედი,
  უბრძანე ყველა საკითხს!
  ნებისმიერ ჩვენგანს, მერწმუნეთ, სურს ეს,
  ყოველგვარი სისულელის გარეშე, ქალური ცრურწმენები!
  
  მთავარანგელოზები უბერავენ თავიანთ ძლიერ საყვირს,
  ისინი ენერგიულად განადიდებენ ჩვენი ჯარების ლაშქრობას!
  და მტერი იპოვის თავის ხვედრს ასპენის კუბოში,
  და არ მიიღოთ გადასახადები და ხარკი!
  
  ეს არის ჩვენი სამშობლო, მასში ყველაფერი, მერწმუნეთ, ლამაზია,
  მან მთელი სამყარო ძალისხმევის გარეშე მოაბრუნა!
  გოგონები საყვარელი აწონის ლენტებით ,
  ნადირობა მასზე, რომ ჰქონდეს ძლიერი ლულა!
  
  სამშობლო დედის ცისფერი თვალებია,
  მისი ხელი და მოსიყვარულე და ქვა!
  და მოწინააღმდეგე ახალგაზრდა, რომელსაც ტყვიით მოკლავ -
  ისე, რომ ალი გულში უფრო ანათებს!
  
  უსაზღვრო სამშობლოს ფიცს დებ,
  ის შენთვისაც კარგია!
  თუმცა ბრძოლის რისხვაში სისხლი მიედინება,
  შურისძიება ახლავე მოვა მტერს!
  
  იარაღი და გამბედაობა ისეთი ძლიერი შენადნობია,
  ბოროტი ამას ვერ გადალახავს!
  ბომბებით თვითმფრინავში ჭკვიანურად დავფრინავდი,
  და როგორც აფეთქდება, ისინი ფანჯრების სეტყვას ასხამენ!
  
  მაგრამ მმართველის ბრძანება - გაუშვით ბავშვი მარსზე -
  დროა დატოვოთ სივრცე!
  და მარსიანელის ამპარტავნება თვალში გაუჭირდება,
  შემდეგ ჩვენ ვხედავთ პლუტონის მიღმა!
  
  ჩვენ მივალთ კოსმოსის სიმაღლეებამდე, დავინახავთ სამყაროს კიდეს,
  ასეთია ჩვენი ადამიანური ბედი!
  და ამიტომ, გაბედეთ ბიჭი ექსპლუატაციის შესახებ,
  ბოლოს და ბოლოს, იცოდე, ჯილდო მოგების საკითხია!
  ბიჭმა იმღერა და სხვა ბიჭებმა აიღეს. რა ვთქვა, ძალიან მაგარია.
  უნდა აღინიშნოს, რომ ბავშვები კარგად მღერიან. და მათი ხმები ისეთი სრული და კაშკაშაა.
  ოლეგი ისევ დაფიქრდა. მართლა სისულელეა ელოდო როდის დაგეცემა კოალიცია. და რატომ დათმობდა ფიურერი ავსტრიას? ერთის მხრივ, რა თქმა უნდა, გერმანიის ბევრი მომხრეა. და ჰიტლერმა მართლაც აამაღლა თავისი ქვეყანა ეკონომიკურად. მაგრამ ამჟამინდელ კანცლერს არ სურს ძალაუფლების დაკარგვა და მესამე რაიხში გაწევრიანება.
  მაშ ღირს გერმანელებისთვის ავსტრიის მიცემა? და ესპანეთიც! მიუხედავად იმისა, რომ მეფე ნიკოლოზ II, როგორც ნამდვილი რუსეთის იმპერატორი, არ უჭერდა მხარს ესპანეთის მემარცხენე მთავრობას. და შედეგად, გერმანელებმა და იტალიელებმა ეს ძალა მიმოქცევაში აიღეს.
  ოლეგს, რა თქმა უნდა, ესმოდა, რომ ცარს არ მოსწონდა მეამბოხეები და მემარცხენეები. მაგრამ მაინც გენერალი ფრანკო იყო აჯანყებული ესპანეთის ლეგიტიმური მთავრობის წინააღმდეგ, რომელიც ხელისუფლებაში მოვიდა არჩევნებში. თუნდაც მარცხნივ იყოს.
  ჰიტლერს და მუსოლინის ესპანეთის მიცემა ძნელად გონივრულია. მაგრამ ნიკოლოზ II-ს აქვს საკუთარი იდეები. კერძოდ, შესაძლოა მას ჰიტლერთან ალიანსი სურს. მაგალითად, შეუტიონ საფრანგეთს, ბრიტანეთს, ბელგიას, ჰოლანდიას და წაართვან მათ ყველა კოლონიას უპრობლემოდ. და მიეცით ჰიტლერს გადასახლებული და უსარგებლო ევროპა.
  და ეს იდეები ასევე საინტერესოა. ამ შემთხვევაში კოლონიების აღება ელემენტარული იქნება!
  და ჰიტლერმა თავი დაახშო ევროპაში. მართალია, თუ დრო დაეთმობა, ფიურერს შეუძლია შექმნას ბირთვული იარაღი.
  აი, როგორ იტყვიან ორლესლიანი ხმალი. დიახ, და ვლადიმერ პუტინისთვის ძალიან დიდხანს სიცოცხლე უკუნაჩვენებია. შესაძლოა, ამას ბირთვული ომიც კი მოჰყვეს. უკრაინაში პუტინი წარმატებას ვერ მიაღწევს, დიქტატორი კი ნერვიულობს, ხალხში მისი ავტორიტეტი ეცემა. და ელიტაში დიდი ხანია დაეცა. უკმაყოფილოების რიცხვი სწრაფად იზრდება. ასე რომ, მომავალი საპრეზიდენტო არჩევნები კითხვის ნიშნის ქვეშ დგას.
  მართალია, ძლიერი კონკურენტები არ ჩანს. ძველი ნათელი პიროვნებებიც კი გაქრა. ჟირინოვსკი გარდაიცვალა, ქსენია სობჩაკმა ისრაელის მოქალაქეობა მიიღო და ახლა პრეზიდენტად ვერ წავა. და მარცხენა კაშკაშა ვარსკვლავი, პაველ გრუდინინი, ასევე დაეცა და მას სახელმწიფო დუმაშიც კი არ შეუშვეს. ამიტომ საპრეზიდენტო არჩევნები უაღრესად მოსაწყენია. ფიზიკურად და მორალურად გაცვეთილი პუტინი, უკრაინასთან ომში ამოიხვნეშა და ხალხს არ სურს მისთვის ხმის მიცემა, მაგრამ არც კონკურენტები ჩანს. ერთადერთი სერიოზული მეტოქე ნავალნია. მაგრამ ის დიდი ხანია ციხეშია.
  ყველაზე პერსპექტიული ოპოზიციონერები კომუნისტები არიან. მაგრამ მათი მოხუცი, ავადმყოფი და დაღლილი ლიდერი ზიუგანოვი სუსტი იყო ელცინის წინააღმდეგაც კი. და სად უნდა ავიდეს რუსეთის პრეზიდენტად ოთხმოცი წლის ასაკში? სხვა საკითხია, რომ საპრეზიდენტო არჩევნები პატიოსნად არ ჩატარდება. იქნება ელექტრონული ხმის მიცემა, ადმინისტრაციული რესურსები და ბიულეტენების გადაყრა.
  ასე რომ, პუტინი, თუ არ მოკვდება და თუ არ მოკლავენ, მეხუთე ვადით გადაათრევენ. ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ის ნებაყოფლობით დათმობს ძალაუფლებას. ნაზარბაევის მაგალითი ვადამდელი პენსიაზე გასვლის შთაგონებას არ იწვევს. უფრო პირიქით. ტოკაევმა ჯერ ნაზარბაევის კლანი დააჭირა, შემდეგ კი ყოფილი სახელი ასტანას დაუბრუნა.
  როგორც არ უნდა ითქვას, პუტინის რუსეთში კარგი არაფერი ბრწყინავს. თუ შეერთებულ შტატებში ახალგაზრდა რესპუბლიკელი მოვა ხელისუფლებაში ხანშიშესული ბაიდენის ნაცვლად, მაშინ რუსეთი და პირადად პუტინი კიდევ უფრო შეკუმშულნი იქნებიან. უფრო მეტიც, ნიკოლოზ II-მ სწრაფად უნდა დაიწყოს შეჭრა ჰიტლერის წინააღმდეგ.
  აქ მაინც არის რაღაც ინტრიგა. თუ, მიუხედავად ამისა, პუტინი წააგებს საპრეზიდენტო არჩევნებს რუსეთში. კარგი, ვთქვათ მისი რუსი ზელენსკი გამოჩნდება, ან რამზან კადიროვი გაბედავს თავის პატრონს დაუპირისპირდეს, მერე ნიკოლოზ მეორეზე რას იტყვით?
  აქვთ თუ არა მათ ისეთივე სიცოცხლის ხანგრძლივობა, როგორიც პუტინს? მაგრამ რა მოხდება, თუ პუტინი დაკარგავს ძალაუფლებას, მაგრამ ჯერ კიდევ ცოცხალია?
  მაშინ როგორ დაკარგავს თუ არა ნიკოლოზ II ძალაუფლებას?
  იქნებ ნებაყოფლობით წავიდეს? მაგრამ შვილიშვილი-მემკვიდრე ჯერ კიდევ ძალიან პატარაა. რადგან თემურლენგი სამოცდათვრამეტი წლის ასაკში გარდაიცვალა და მისი შვილიშვილი, პირდაპირი მემკვიდრე, ჯერ კიდევ ბიჭი იყო და იმპერია ძალიან სწრაფად დაინგრა.
  დიახ, ზოგჯერ გენიოსებს სამუდამოდ უწევთ ცხოვრება. მაგრამ ბევრად უფრო ხშირად სხვა მმართველი ადრე კვდება. მაგალითად, როდესაც ვლადიმერ პუტინი მოდერნიზებდა თავის ამბიციებს, მას გაუმართლა. მაგრამ როცა ზედმეტად ბევრის პრეტენზია დაიწყო... თუმცა პუტინს რაღაც ბედი მაინც აქვს. და OPEC-მა შეამცირა ნავთობის მოპოვება და ეკონომიკა ჯერ არ დაიშალა და ოპოზიცია რუსეთში სუსტია. იგივე ზიუგანოვი ჯიბის ექვსია, მაგრამ არ კვდება და თავად კომუნისტები ვერანაირად ვერ მოხსნიან. და სურაიკინისგან ახალი ვარსკვლავი არ გამოვიდა, პირიქით, მისი პარტია გაიყო და ისიც კი დაკარგა, რაც ჰქონდა. იაბლოკოში კი ახალი ლიდერი რიბაკოვი ვარსკვლავი არ გახდა. სლუცკი კი უფრო ლოიალურია ვიდრე ჟირინოვსკი. და ჯერჯერობით, ჩინეთი არ ახორციელებს ზეწოლას რუსეთზე, თუმცა მას შეუძლია ბევრი დათმობა ჩამოაგდოს.
  და თალიბანი ჯერ არ ასვლის ტაჯიკეთში, თუმცა დროა, მაშინ როცა რუსეთს ხელები უკრაინასთან ომით არის მიბმული. ბაიდენის მთავარი მტერი კი მოხუცი და დაღლილი ბაბუაა, რესპუბლიკელები და დემოკრატები კი ჩხუბობენ.
  პუტინისთვის ყველაზე მნიშვნელოვანი ბედი ის არის, რომ არ არსებობს ადამიანი, ვისზეც ხალხმა შეიძლება თქვას: თუ არა პუტინი, მაშინ ეს! თუ არ გამოჩნდა რამზან კადიროვის კაშკაშა ვარსკვლავი, რომელსაც შეუძლია ყველა მუსლიმის მობილიზება თავის ამომრჩეველში. მაგრამ კადიროვი ასევე ძალიან ლოიალურია დიქტატორის მიმართ. ასე რომ, სანამ პუტინს გაუმართლა.
  და თუ მან მაშინვე არ დაიპყრო უკრაინა ბლიცკრიგის ტემპით, მაშინ იმიტომ, რომ ის თავად არის სულელი და მოყვარული და მედიდურობა სამხედრო საქმეებში, არ უსმენს პროფესიონალების რჩევებს. როგორ და რატომ არ აღადგინა პუტინმა, რომელსაც ჰქონდა ასეთი ფენომენალური იღბალი, არ აღადგინა სსრკ. ჯერ ერთი, არ უნდოდა და მეორეც იმიტომ, რომ სულელი და უღიმღამო იყო. გამართლება ცუდი არ არის, რა თქმა უნდა, მაგრამ ბურთები მაინც უნდა მოხარშოთ.
  და ნიკოლოზ II, უდიდესი და პუტინის იღბალი ფენომენალური აღმოჩნდა და ბურთები მოხარშულია. აქ არის შედეგები, ასე შთამბეჭდავი და ფანტასტიკური.
  უკეთესი იქნება, პუტინს არ მივცეთ წარმატება რეალურ ცხოვრებაში. და მაინც დარწმუნდით, რომ ადმირალი მაკაროვი ასე სასაცილოდ და სრულიად შემთხვევით არ მოკვდეს!
  . თავი #2
  ოლეგ რიბაჩენკო მძიმე შრომისგან ცოტა დაიღალა და თოვლში ჩამარხული, ღრმა ძილში ჩავარდა. და ის ოცნებობდა;
  ბელორუსიაშიც ყველაფერი სხვაგვარად შეიძლება იყოს. აი, ვიაჩესლავ კებიჩმა , ბელორუსის იმდროინდელმა დე ფაქტო მმართველმა, აიღო და ბრძანა ალექსანდრე ლუკაშენკოს რეგისტრაციის დაბლოკვა. და ამას არ მოჰყოლია მასობრივი არეულობა. ისე, ზოგიერთ კანდიდატს სხვებზე მეტი აქვს. შედეგად, ზენონ პოზნიაკი მეორე წრეში გავიდა კებიჩთან . ხოლო მეორე ტურში, რუსეთის მხარდაჭერის, ზენონ პოზნიაკის ოდიოზური რეპუტაციისა და მისი გადაჭარბებული რადიკალიზმის წყალობით, კებიჩმა გაიმარჯვა და გახდა ბელორუსის პირველი პრეზიდენტი.
  თავად ლუკაშენკა არასოდეს მოხვდა მწვერვალზე. ბელორუსია რუბლის ზონაში შევიდა. და დაიწყო რუსულ ვალუტაზე სიარული. ერთის მხრივ, ეს არის პლუსი, მაგრამ მეორეს მხრივ, ისევე, როგორც რუსეთში, დაიწყო პენსიებისა და ხელფასების გადახდის შეფერხება, რამაც გამოიწვია გარკვეული კონფლიქტები და არეულობა.
  მიუხედავად ამისა, კებიჩმა შეძლო კარგი ურთიერთობის შენარჩუნება დასავლეთთან. და ელცინს ჰყავდა საიმედო მოკავშირე, მაგრამ არც ისე რადიკალური. რუსეთში ისტორიის მიმდინარეობა გარკვეულწილად შეიცვალა. აგრესიული ლუკაშენკოსგან განსხვავებით, კებიჩმა ელცინს ურჩია, არ ებრძოლა ჩეჩნეთში. და ელცინს იქ ჯარები არ გაუგზავნია. ამის ნაცვლად, იგი ეყრდნობოდა პრორუსულ ოპოზიციას. თუმცა, ჩეჩნეთში დაპირისპირება გაგრძელდა. და ის გახდა მახინჯი. სად არიან დუდაეველები , სად არიან სხვა ძალები.
  უცნაურია, მაგრამ ომის არარსებობამ კავკასიაში ვლადიმერ ჟირინოვსკის სარგებელს მოუტანა. LDPR დარჩა მთავარ და ყველაზე პოპულარულ ოპოზიციურ ძალად რუსეთში. და საპრეზიდენტო არჩევნებში მთავარი ბრძოლა ჟირინოვსკისა და ელცინს შორის დაიწყო. პრინციპში, ეს შეიძლებოდა მომხდარიყო რეალურ ისტორიაში, თუ ვლადიმერ ვოლფოვიჩი მხარს არ დაუჭერდა ჩეჩნეთის ომს და, ამით, საპროტესტო ამომრჩევლის მნიშვნელოვანი ნაწილის დაკარგვას.
  დიახ, და მედია აქტიურად უწყობდა ხელს ელცინსა და ჟირინოვსკის დაპირისპირებას. იყო ბევრი პიარი, ბევრი პროპაგანდა. თუმცა, განსხვავებით რეალური დაპირისპირებისგან: კომუნისტები ელცინის წინააღმდეგ, სადაც გარკვეული პროპაგანდისტული კოზირები იყვნენ ხელისუფლებაში, ჟირინოვსკისთან უფრო რთული აღმოჩნდა. თუმცა მისგან ფაშისტი შექმნეს.
  მაგრამ გაურკვეველი დანაშაულის, ქაოსის, კორუფციისა და მაფიის პირობებში, ბევრი რუსი ფაშიზმს არ თვლიდა ასეთ დიდ ბოროტებად. ყოველივე ამის შემდეგ, დიდი სამამულო ომი დიდი ხნის წინ იყო და ესენი სულაც არ იყვნენ იგივე ფაშისტები. მაშინ იყვნენ ცუდი გერმანელი ფაშისტები, ახლა კი იქნებიან მათი საუკეთესო რუსები. და ეკონომიკური თვალსაზრისით, ადოლფ ჰიტლერმა მართლაც მოახდინა სასწაული გერმანიაში.
  ასე რომ, ვლადიმირ ვოლფოვიჩი რატომღაც ამაყობდა იმით, რომ ჰიტლერს ადარებდნენ და ცდილობდა ამაზე ეთამაშა.
  კომუნისტებსაც დიდი ნაკლი ჰქონდათ. ხალხს ჯერ კიდევ კარგად ახსოვდა - ცარიელი თაროები, სულ დეფიციტი, ბარათები და კუპონები, განსაკუთრებით გორბაჩოვის ეპოქიდან. გორბაჩოვის ეპოქა კი კომუნისტების მმართველობას ჰგავს.
  ხალხს, განსაკუთრებით ქალებს, რომლებიც რიგში დგანან ძველ, კომუნისტურ დროში დასაბრუნებლად, არ სურდათ. და ითამაშა ზიუგანოვის წინააღმდეგ. და ჰიტლერის დროს, განსაკუთრებით ომამდე, იყო კაპიტალიზმი, რაც ნიშნავს, რომ ცარიელი თაროები არ იყო. დიახ, და თავად ჟირინოვსკი, მიუხედავად იმისა, რომ მან ბევრი პოპულისტური განცხადება გააკეთა, არ დაჰპირდა ძველ დროში დაბრუნებას. და პირობა დადო, უპირველეს ყოვლისა, წესრიგს, დანაშაულის ჩახშობას, უმუშევრობას დასრულებას. მაგრამ ჰიტლერმა გერმანიაში და დანაშაულმა დაახრჩო და ბოლო მოუღო უმუშევრობას და მოაწესრიგა საქმეები.
  უფრო მეტიც, ორ თვეში მან დაიპყრო მთელი ევროპა. ანუ ოსტატურად თამაშით და აჟიტირებით შეგიძლიათ თქვენი შედარება ჰიტლერთან თქვენს სასარგებლოდ აქციოთ. ასე რომ, ელცინს ბევრად უფრო გაუჭირდა, ვიდრე ზიუგანოვთან. თუ ამ უკანასკნელმა ბევრს გააჩინა ანტიპათია უკვე გენის დონეზე - დეფიციტი და ცარიელი თაროები და სტალინური რეპრესიებიც კი. ეს ფაშიზმი, თუნდაც ომის ვეტერანებს შორის, შორს იყო ყველას მიერ უარყოფისგან.
  უფრო მეტიც, ეს იყო, თითქოს, ჩვენი რუსული ფაშიზმი. ეკონომიკა კარგად არ იყო. და ჩეჩნეთის გარეშეც ელცინს დაბალი რეიტინგი ჰქონდა. და ქვეყანა იღუპებოდა, ბანდიტიზმი და დანაშაული იყო გავრცელებული. და კიდევ უფრო მეტი ვიდრე რეალურ ისტორიაში. ასე რომ, ჩეჩნეთის ომმა გამოიწვია თავისუფლებების მთელი რიგი შეზღუდვები, რამაც შეამცირა დანაშაული, მაგრამ მისი არარსებობა კრიმინალური თვალსაზრისით მხოლოდ აუარესებდა მას.
  ასე რომ, ჟირინოვსკის გაცილებით მეტი კოზირი ჰქონდა, ვიდრე ზიუგანოვს.
  უნდა აღინიშნოს, რომ რეალურ ისტორიაში ჟირინოვსკი 1996 წლის არჩევნებში სასტიკად ჩავარდა. მაგრამ მისი წარუმატებლობის მთავარი მიზეზი იყო შთაგონების ნაკლებობა და საბოლოო გამარჯვების რწმენა. და აი, მთელი დაპირისპირება მასსა და ელცინს შორის, ბუნდოვან ზიუგანოვს ჩრდილში და ჟირინოვსკის შორის საუკეთესოდ. და ამ პოლიტიკოსს, როდესაც შოკშია, ნამდვილად შეუძლია სასწაულების მოხდენა. მეტიც, ჟირინოვსკი ჯერ კიდევ ახალგაზრდაა და ენერგიით სავსე.
  და ის არ გაურბის სატელევიზიო დებატებს, განსხვავებით ზიუგანოვისგან, რომელსაც უკვე ეშინოდა საკუთარი თავის ეკრანზე დაყენება.
  გარდა ამისა, ჟირინოვსკი გარეგნულად უფრო ახალგაზრდაც კი გამოიყურებოდა და არა ზიუგანოვივით მელოტი და არც ელცინივით ნაცრისფერი. და ეს მის სასარგებლოდ მუშაობდა.
  მიუხედავად იმისა, რომ ზიუგანოვი ელცინზე ცამეტი წლით უმცროსი იყო, გარეგნულად იგი არ ტოვებდა ახალგაზრდა და ახალი ლიდერის შთაბეჭდილებას. მაგრამ ჟირინოვსკი, რომელიც ელცინზე თხუთმეტი წლით უმცროსი იყო და გარეგნულად, თავისი გამაოგნებელი ენერგიით, ბევრად ენერგიული და ძლიერი ჩანდა, ვიდრე ეს გაძევებული მოხუცი.
  და ამან გავლენა მოახდინა არჩევნების მიმდინარეობაზე.
  მიუხედავად ამისა, აღმოჩნდა, რომ ზიუგანოვი მესამე იქნებოდა. მაგრამ ვის უნდა დაუჭიროს მხარი მეორე ტურში? ელცინთან დაპირისპირება ძალიან შორს წავიდა. და მიუხედავად იმისა, რომ ჟირინოვსკი არ არის კომუნისტი, ის მემარცხენეა და არა ანტიკომუნისტი. და პორტფელებს ჰპირდება კომუნისტებს.
  გედი კი ენით დაბნეულია და სულელია და არ დაუხვევია. ასე რომ, არჩევნები სხვა სცენარით ჩატარდა. ჟირინოვსკიმ პირველ ტურში მეტი ხმა მიიღო , ვიდრე ელცინმა, მეორეში კი ზიუგანოვის მხარდაჭერა მიიღო. და შედეგად, ელცინმა ააფეთქა მეორე რაუნდი დიდი სხვაობით. მეტიც, მეორე ტურში ელცინს უფრო ნაკლები ხმა მიეცა, ვიდრე პირველში. და ვლადიმერ ჟირინოვსკი გახდა რუსეთის ახალი პრეზიდენტი. და ეს ტრიუმფი აღმოჩნდა ვლადიმერ ვოლფოვიჩისთვის.
  თუმცა, მოლოდინის საწინააღმდეგოდ, რუსეთის კურსი დიდად არ შეცვლილა. ჟირინოვსკი დასავლეთთან ურთიერთობას არ ამძაფრებდა. მან განაგრძო წინა რეფორმების მცირე ცვლილებები. და მთავრობაში მყოფი კომუნისტებიც კი მას ამაში დიდად არ აწუხებდნენ.
  მართალია, თუმცა რაღაც შეიცვალა. იყო მეტი მილიცია, რომელსაც ეწოდა პოლიცია და უფრო მკაცრი ბრძოლა კრიმინალთან.
  საბოლოოდ, 1999 წელს, ბოევიკებმა დაღესტანში შეჭრა დაიწყეს და ჟირინოვსკი იძულებული გახდა დაეწყო კავკასიის ომი. მიუხედავად იმისა, რომ არ სურდა.
  იუგოსლავიასთანაც კი, სწორედ ჟირინოვსკიმ დაარწმუნა მილოშევიჩი არ მიიყვანა საქმე დაბომბვამდე, არამედ მიეღო დასავლეთის პირობები.
  დაიწყო ეკონომიკა, თუმცა მორცხვი ზრდა და ნავთობის ფასმა დაიწყო ზრდა.
  ჩეჩნეთის ომი იყო თქვენი რეიტინგის ამაღლების და მეორე ვადით არჩევის შანსი. არა მხოლოდ ეს, ვლადიმერ ჟირინოვსკიმ მოამზადა რეფერენდუმი ორ ვადის ლიმიტის გაუქმების შესახებ. და ეს იყო მისი გეგმა ავტორიტარული მმართველობისთვის. და ჩეჩნეთის წინააღმდეგ ომი სასტიკად წავიდა. მეტიც, იყო ტერაქტები მოსკოვსა და ვოლგოდონსკში. რითაც ჟირინოვსკიმ წინდახედულად და ცინიკურად ისარგებლა.
  ომის პირობებში მეორე ვადით არჩევა უფრო ადვილი იყო და პირველივე ტურიდან გავიდა. რეფერენდუმზე კი ორი ვადა გაუქმდა, რითაც ჟირინოვსკი შეზღუდვების გარეშე დარჩა. ასეც მოხდა.
  ბელორუსიაში 1999 წელს ასევე დასრულდა ვიაჩესლავ კებიჩის პირველი ხუთი წელი . ეკონომიკაში ვითარება არც თუ ისე კარგი იყო, მაგრამ გარკვეული მორცხვი ზრდა დაიწყო. პლუს პროპაგანდისტული და ადმინისტრაციული რესურსები. ლუკაშენკას კი არჩევნებში ხელახლა კენჭისყრის საშუალება არ მისცეს - საჩივარი ყოველთვის არის.
  და კებიჩი ხელახლა აირჩიეს, თუმცა გაჭირვებით. და ისევ, მეორე ტურში მის წინააღმდეგ იყო ზენონ პოზნიაკი. კებიჩს რეალურ ისტორიაში ლუკაშენკოს მსგავსი პროცენტები არ დაუგროვდა . მაგრამ მან მტკიცედ შეინარჩუნა თავისი ძალა. ბელორუსიაში 2000 წელს მიღებულ იქნა ახალი, უფრო ავტორიტარული კონსტიტუცია და პრეზიდენტი კებიჩის ვადები ნულამდე იქნა აღდგენილი .
  ჟირინოვსკიმ დაიკავა ჩეჩნეთი, მაგრამ რუსეთს მოუწია გაჭიანურებული ომი იქაურ პარტიზანებთან.
  პრობლემა ის იყო, რომ ჩეჩნები უკვე მიჩვეულები იყვნენ დე ფაქტო დამოუკიდებლობას. რუსეთის ჯარებმა ასევე დიდი დანაკარგები განიცადეს გროზნოზე თავდასხმის დროს. მართალია, ჟირინოვსკი აკონტროლებდა მედიას და მოახერხა რეიტინგის ვარდნისა და მასობრივი ომის საწინააღმდეგო განწყობის თავიდან აცილება. და ეს ასევე მისი მეფობის პლიუსი იყო.
  ნავთობისა და გაზის ფასების ზრდამ, ზოგადად ეკონომიკის აღდგენამ გააძლიერა დიქტატორის ძალაუფლება. მან არ გააგრძელა უფლებამოსილების ვადა, მაგრამ რეგულარულად მოიგო საპრეზიდენტო არჩევნები. რაც ერთ წელიწადში მოხდა ამერიკულებთან. მაგრამ ორი ვადის ლიმიტის გარეშე. ჟირინოვსკის საგარეო პოლიტიკა ფრთხილი იყო. ის არ იყო მეორე ჰიტლერი, არამედ ბევრად უფრო თავშეკავებული და ძალთა ბალანსის შენარჩუნებას ცდილობდა. მაგრამ 2014 წელს მოხდა მეიდანი და მან ვერ გაუძლო ცდუნებას, დაებრუნებინა ყირიმი რუსეთს. თუმცა, პუტინისგან განსხვავებით, ჟირინოვსკი მეტს არ ითხოვდა და მისმა საიდუმლო სამსახურებმა არ მოაწყვეს აჯანყება დონბასში.
  პირიქით, ყველაფერი ძალიან ფრთხილად გაკეთდა. და ეს დასრულდა შედარებით მცირე სანქციებით და რბილი ცივი ომით. კარგი ეკონომიკური ზრდის ფონზე, ვთქვათ.
  მაგრამ შემდეგ კორონავირუსი გაჩნდა . კებიჩი , რომელმაც კვლავ გადააყენა ვადები თავისთვის, გარდაიცვალა. და ბელორუსიაში ჩატარდა ახალი არჩევნები. იმ დროისთვის ლუკაშენკო უკვე დავიწყებული იყო და ახალი ფიგურები გამოჩნდა. უმცროსი პრემიერი კოლბასკო , რომელიც პრეზიდენტი გახდა, ხელისუფლებაში აიღო.
  კოროვირუსისგან ჟირინოვსკის გარდაცვალების შემდეგ . და ესეც დარტყმა აღმოჩნდა ქვეყნისთვის.
  ამასობაში თალიბებმა შეტევა წამოიწყეს ტაჯიკეთის წინააღმდეგ. მათ თავდაცვა გაარღვიეს და რუსული ბაზა შემოარტყეს. და დაიწყო ახალი, ავღანეთის ომი.
  და რა თქმა უნდა მებრძოლი და ლამაზი გოგოები, როგორც ყოველთვის მზად საბრძოლველად.
  ნატაშამ ტყვიამფრქვევიდან აფეთქება დაარტყა, რითაც თალიბანის მებრძოლები გაწყვიტა. შემდეგ მან მკვლელი ძალით ესროლა ლიმონი შიშველი თითებით. მან დაშალა მოჯაჰედინი და მღეროდა:
  - ჩვენ მშვიდობიანი ხალხი ვართ, მაგრამ ჩვენი ჯავშანტექნიკა,
  მე მოვახერხე აჩქარება წითელ ზღვრებამდე!
  ჩვენ ვიბრძოლებთ ნათელი ხვალინდელი დღისთვის!
  Მოდი ვაკოცოთ!
  მეომარს კი გულზე გაეცინა. უნდა ითქვას, რომ ის ისეთი მღელვარეა.
  ზოიამ, რომელიც ავტომატიდან წერდა და ათეულობით ჭუჭყიანს აჩეჩავდა , ასევე აყვირდა:
  - მომავალი დიდება ჩვენთანაა,
  ჩვენ ვაჩვენებთ უმაღლეს კლასს!
  და შიშველი თითებით როგორ უნდა გადააგდოს მკვლელობის საჩუქარი. ვთქვათ, ასეთია - მებრძოლი და აგრესიული ქალი. რომელშიც იმდენი ენერგია და ძალაა.
  ავგუსტინე დიდი სულისკვეთებით ჭიკჭიკებდა და სპილენძისფერი თმა ისე გაიშალა, თითქოს ეს ნამდვილი კომეტა იყო. გოგონამ აიღო და აგრესიულად ჩაიკრა:
  - დიდება ჩვენს სამშობლოს,
  უპირველეს ყოვლისა თქვენ ქვეყნებში...
  ჩვენ ბრძანების ღირსები ვართ
  ჩვენ ვანადგურებთ თალიბანს!
  გოგონამაც შიშველი თითებით აიღო თავისი მოხდენილი, გარუჯული ფეხები, ესროლა სასიკვდილო საჩუქარი. ეს ის გოგოები აღმოჩნდნენ აქ, ძალიან აგრესიულები, მკაცრი და ფეხშიშველი გოგოები.
  და სვეტლანაც ბრძოლაშია. და ის აშენებს ტყვიამფრქვევებიდან დიდი, მომაკვდინებელი ძალით. ის არის უმაღლესი დონის მეომარი. ისვრის ზუსტად და ზუსტად.
  და მისი თმა თეთრი, სუფთა, თოვლივით არის. და ფეხის შიშველი თითები მომაკვდინებელი ძალით აგდებენ განადგურების საჩუქრებს.
  სვეტლანამ ღიმილით მღეროდა:
  - და ის მართავს ნავს ,
  წვიმასა და ნისლში...
  სასტიკი და მზაკვრული -
  თალიბანის მებრძოლი!
  ეს ის გოგოებია, რომლებსაც შეუძლიათ მთების გადაადგილება. და ისინი ძალიან კარგად იბრძვიან. და შიშველი კბილები, რომლებიც ანათებს მარგალიტივით.
  აი ლამაზმანები. ასე რომ, ნატაშამ მკერდის ალისფერი ძუძუს ამოაფარა თავი და დააჭირა ბაზუკას ღილაკზე, გაანადგურა და გაანადგურა თალიბები.
  ეს მართლაც აგრესიულ-საბრძოლო წარმოდგენა იყო.
  და ქარიშხლები იბრძვიან ცაში. მათზე ძალიან ლამაზი გოგოები სხედან.
  ალბინამ შიშველი თითებით დააჭირა ჯოისტიკის ღილაკს, სასიკვდილო გამონადენი გამოგზავნა და დაიყვირა:
  გოგოები არწივებივით დაფრინავენ
  ჩვენ შევძლებთ დედაქალაქის ხელში ჩაგდებას ბრძოლაში!
  აი ის არის, ვთქვათ, ისეთი მომხიბვლელი ქერა.
  და ალვინა, კიდევ ერთი ქერა გოგონა ბიკინით, აგრძელებს ბრძოლას. აქ იგი აჭერს ღილაკს მარწყვის მკერდის ძუძუს და კოლოსალური დესტრუქციული ძალის რაკეტა გამოფრინდება. და ის თალიბანის ჯარებზე დარტყმას ჰგავს.
  ეს გოგოებმა აიღეს და დაჭრეს. ძალიან თანაც კი არიან, ასე ვთქვათ - აგრესიულები და მეომრები.
  თუმცა, რა თქმა უნდა, გოგონები ტანკზეც იბრძვიან. მშვენიერი სქესი აქაც მაღლა დგას. და ისინი, რა თქმა უნდა, ფეხშიშველები და ბიკინებში არიან.
  ვთქვათ ისეთი მშვენიერი ქურდები, რომ მათ ვერავინ უმკლავდება. თუ დაიწყებენ, არ წავლენ.
  ელიზაბეთი, რომელიც ტანკზე იბრძოდა და შიშველი ფეხის თითების დახმარებით სასიკვდილო ძალის ჭურვებს უგზავნიდა, მღეროდა:
  ისეთი მშვენიერი ქვეყანა იყო
  მას ეძახდნენ საბჭოთა კავშირის იმპერიას ...
  ბოროტი სატანის მიერ განადგურებული,
  დროა მოვითხოვოთ მისი პასუხი!
  
  მასში ლენინი მართავდა - უბრალოდ იდეალი,
  ვინ გახადა სამშობლო დიდი...
  და სტალინმა გადასცა დაფა ...
  მან გაანადგურა ველური ურდოს იმპულსები!
  
  დაე, ჩვენი სამშობლო აყვავდეს,
  არყი, ვერხვი, მუხა, მთის ფერფლი...
  მე გავანადგურებ ფაშიზმის არმიას -
  რუსები ხომ უძლეველნი არიან ბრძოლებში!
  
  რუსეთი იქნება მზე დედამიწის ზემოთ,
  მისი სხივები, ვარსკვლავები და კომეტები...
  თქვენ გახდებით საუკეთესო ქვეყანა
  მასში განდიდებულია საგმირო საქმეები!
  
  სსრკ, როდესაც ის საუცხოოდ აყვავდა,
  და მან ქვეყანა ხელით მიიყვანა კომუნიზმამდე...
  მაგრამ მელოტმა თავისი ვირი გაანადგურა,
  საზიზღარი ფაშიზმის წყალობაზე!
  
  მაგრამ მე მჯერა, რომ ჩვენი რუსეთის დაძლევა შეუძლებელია,
  ის მზესავით ანათებს დედამიწის ზემოთ...
  ძლევამოსილი რუსი, თეთრი დათვი ღმერთი,
  და იქნება ადგილი კეთილშობილ სამოთხეში!
  
  შენ გიყვარს რუსეთი მთელი გულით,
  ის ჩვენი სამშობლოა, დიდია...
  თუმცა სემი პირს ხსნის მიწას,
  და ათასსახიანი ურჩხული უტევს !
  
  სვეტლანა ჩვენი ნათელი ვარსკვლავია,
  ეს ჰპირდება ბედნიერებას და თავისუფლებას...
  დიდი ოცნება ახდა
  ავაშენოთ კომუნიზმი, დაუჯერეთ ხალხს!
  
  ქვეყანას ვერავინ დაამტვრევს
  რა ქვია, დაიჯერეთ რუსეთი...
  თქვენ აშორებთ სატანას ძალაუფლებიდან -
  მოვა ქრისტე დიდი მესია!
  
  და ლადა სამუდამოდ ჩვენთან იქნება,
  და ჩვენ ავაშენებთ პრაქტიკულ კომუნიზმს...
  გაივლის წელიწადის საუკუნეები და წუთები,
  ჩვენ ვიქნებით ყველაზე სამართლიან სისტემასთან!
  
  ჩვენი დიდი სამშობლო ოცნება,
  რომ სამყარო გავხადოთ ყველაზე მშფოთვარე და ლამაზი...
  ჩვენ გვაქვს მთები, მდინარეები და ტყეები -
  ყველაფერი იქნება ძალიან სუფთა, სამართლიანი!
  
  ჩვენი სამშობლოს დედაქალაქი მოსკოვია,
  მაგრამ კიევი, მინსკი ასევე იქნება დედაქალაქები ...
  მონღოლთა ურდო დამარცხდა
  ყოვლისშემძლე ღმერთი დაგვეხმარა გამარჯვებაში!
  
  არა, შენ გჯერა, რომ რუსების გატეხვა შეუძლებელია,
  ყველა სლავი გაერთიანდება...
  მონადირე მალე თამაშად გადაიქცევა,
  და ჩვენ მებრძოლები ვართ, ყოველთვის გვჯერა გავლენის!
  ტანკში მყოფი გოგონები გუნდურად მღეროდნენ და მათი ხმები ისეთი კაშკაშა და ფაქტიურად ვერცხლის ზარებივით ბზინავდა.
  ეს გოგოები უბრალოდ გასაოცარია.
  ელენა დიდი ხალისით მღეროდა:
  - ჩვენთან გოგოებო ყველაფერი ძალიან მაგარი იქნება.
  ჩვენ მარტივად შეგვიძლია მარსზე ფრენა...
  დაე, ვინმეს ჰქონდეს ბევრი ვალუტა,
  და სადღაც დათვი ყვირის ველურ ღრიალში!
  ელენა კი, თავისი ალისფერი მკერდის ძუძუს, აიღებს და დააჭერს ჯოისტიკის ღილაკს და დიდი, ლეტალური ძალის ჭურვი გამოფრინდება.
  გოგონა პასუხად იმღერებს:
  - ჩვენ თამამად წავალთ ბრძოლაში საბჭოთა ხელისუფლებისთვის,
  და ჩვენ ყველა მტერს წავშლით ამისთვის ბრძოლაში!
  და ეკატერინაც ღილაკზე მარწყვის ძუძუს დარგავს და მოწინააღმდეგეებს ტყვიამფრქვევიდან ტყვიის წვიმა დავასხათ. კერძოდ, მათი თიბვა.
  ამავე დროს, გოგონა მღერის:
  საღამოს მოდი, ჩვენ შეგხვდებით,
  ჩვენ ყველას სულს დავასველებთ...
  საღამოს მოდი, ჩვენ შეგხვდებით,
  Ჩინურად საუბარი!
  შემდეგ კი გოგონა აიღებს და შიშველ, მრგვალ ქუსლს დააჭერს პედალს. და რაღაც ძალიან დესტრუქციული და სასიკვდილო იმუშავებს. და კოლოსალური ძალის ნაღმი დაეცემა თალიბანს.
  ამის შემდეგ გოგოები ჭიკჭიკებენ:
  - დიდება, დიდება,
  ტანკები წინ მიიჩქარიან...
  იქნება დიდი ძალა
  როცა ხალხი იღრიალა !
  და მეომარი იცინის.
  შემდეგ კი ეფროსინია აიღებს მკერდის ლალის ძუძუს, როცა ჯოისტიკის ღილაკს დააჭერს. და ნემსის ჭურვის უზარმაზარი, კოლოსალური დესტრუქციული ძალა იმუშავებს. ეს ხდება მაშინ, როდესაც აფეთქების დროს ჭურვი ნემსებს აფანტავს სხვადასხვა მიმართულებით. რაც ძალიან ეფექტური და დამღუპველია.
  და შემდეგ გოგონა გამოიყენებს თავის შიშველ თითებს.
  აი ის იბრძვის....
  რუსეთიდან ჩამოსულმა გოგოებმა თალიბანს საფუძვლიანად დაუპირისპირდნენ. აქ არის ერთი ლამაზმანი, რომელმაც მკერდის ალისფერი ძუძუს ასევე წაისვა - ეს არის ვერონიკა. და სასიკვდილო ძალამ ბაზუკადან გაისროლა.
  და მან გაფანტა მუჯაჰედინი ყველა მიმართულებით.
  ვერონიკამ აიღო და იმღერა:
  - იყოს მიზანი
  ფორვარდის დინამო...
  დარღვევის ზღვარზე -
  მყარი ჭრილობა!
  და მეომარი შიშველი თითებით ლიმონს უშვებს. და ის ფეთქდება და ამსხვრევს მოჯაჰედებს.
  ალისა ასევე ისვრის სნაიპერულ შაშხანას. კლავს დუშმანებს და ამავე დროს მღერის:
  არ არსებობს უფრო ძლიერი სამხედრო ფოლადი,
  არ არსებობს უფრო ძლიერი ჯარი სამყაროში...
  გოგოებმა სისხლის მდინარეები ღვრიან,
  და სხვა გზა არ აქვთ!
  ანჟელიკამ შიშველი თითებით მომაკვდინებელი ყუმბარა ესროლა. მან გაანადგურა ათიოდე მოჯაჰედი და ყვიროდა:
  - ჩვენ ყველაფერი შეგვიძლია გაბედულ გოგოებო,
  სიცივეში კი ფეხშიშველი მივდივართ!
  ამის შემდეგ მეომარმა გულმკერდის მარწყვისფერი ძუძუ დააჭირა სასიკვდილო ბაზუკას ღილაკს.
  და მან გაათავისუფლა მკვლელობის ძღვენი მკვლელობის ძალით. და მოკლა ბევრი თალიბანი.
  ანასტასია ვედმაკოვა ჰაერიდან ესხმის თავს მუჯაჰედებს. აგზავნის სიკვდილის სასიკვდილო საჩუქრებს ქარიშხლისგან. და თალიბების პოზიციებზე სარაკეტო სადგურები წვიმს. ბევრი მუსლიმი ჯარისკაცი იღუპება კონკრეტულად ამით.
  ამავე დროს, გოგონა მღერის;
  ქვეყანა, რომელშიც თავისუფალი ხარ, ყველა,
  რომელშიც ყოველი უფალი პროლეტარია.
  თქვენ გადაიქცევით რუბლად და ნიკელად,
  ზამთარში, თოვლში, სოლარიუმი.
  
  მას აქვს კომუნიზმის ნათელი წითელი დროშა -
  ვინც უკვდავებას გვპირდება!
  სამშობლოს სიყვარულს ლექსებში გამოვხატავთ -
  სამუდამოდ იქნება ბედნიერება, გჯეროდეს მისი!
  
  ლიდერები ზოგჯერ განსხვავებულები არიან...
  ყველა ლიდერი არ ჰგავს ბრძენ სტალინს.
  მაგრამ ნებისმიერი ჩვენგანი ყოველთვის გმირია,
  როცა გონებაც და ნებაც გაძლიერდება!
  
  მამაცი გაზაფხულის ბოლო თვეში,
  ომის კანონის ჯარისკაცები იღებენ პრაღას.
  ანგელოზებივით ერთგულები ვართ სამშობლოს მიმართ,
  ბრძანება გაგვიცია - მებრძოლი უკან გადადგმული ნაბიჯი არ არის!
  
  თუ სიკვდილი მოვიდა, გადაიჯვარედინე,
  და უფალო, იფრინე სამოთხეში, სადაც მთის ფერფლია ....
  სამუდამოდ ჩვენი სული ამაღლდება,
  ჩვენ დავიპყრობთ ძლევამოსილ მწვერვალებს!
  
  ბოლოს და ბოლოს, სიკვდილის შემდეგ სიცოცხლე ისევ მდინარეა,
  მასში ვზივართ როგორც ნავი - მეტეორი!
  ღვთისმშობლის ლოცვები,
  არ გაბედო დამარცხებისა და სირცხვილის ატანა!
  
  იმპერია, რადგან ის ღმერთის შუქია,
  რუსეთმა უბრძანა ყოვლისშემძლეს მეფობა!
  ჩვენ არ ვიცით ბედნიერი წლების დასასრული,
  მომსახურებას არ აქვს შეზღუდვები - აწიეთ ჩანთა!
  
  სლავები ერთად არის ჩვენი დევიზი -
  იყავი სამეფო ძალაუფლების მორჩილი კაცი!
  მსოფლიოს თეატრი სავსეა მსახიობებით,
  ჯოჯოხეთური რისხვის პირს ვგლეჯთ!
  აკულინა ორლოვამ, რომელიც მეორე მხრიდან საბრძოლო თავდასხმის თვითმფრინავით იბრძოდა, მტერს ფეხის შიშველი თითებით დაარტყა და ჭიკჭიკებდა:
  - რუსეთის მეფე არ არის საჭირო - ეს ზედმეტი პარაზიტია!
  და შიშველი მარგალიტისფერი კბილები.
  შემდეგ ღილაკზე აჭერს ლალის ძუძუს და აგზავნის რაკეტის კოლოსალურ დესტრუქციულ ძალას.
  და ის, თუ როგორ დაეცემა თალიბანს სასიკვდილო მასშტაბით.
  აკულინამ აიღო და იმღერა:
  ჩვენ არ დაგვეძლევა სატანა
  ჩემი სამშობლო ყველაზე ლამაზია მსოფლიოში,
  დიდება ლამაზ ქვეყანას....
  მოზრდილები და ბავშვები მასში ბედნიერები იქნებიან!
  
  დაე, მასში აყვავდნენ ხეობის შროშანები,
  და ქერუბიმები უკრავენ ღირსეულ ჰიმნს...
  ფიურერი მოვა კაპუტი
  რუსები უძლეველნი არიან ბრძოლებში!
  
  კომსომოლის წევრები ფეხშიშველი დარბიან,
  შიშველი ქუსლებით აჭიანურებენ თოვლს...
  ჰიტლერ შენ მხოლოდ მაგრად გამოიყურები
  ტანკში გადაგიყვან!
  
  შეგვიძლია დავამარცხოთ ნაცისტები?
  როგორც ყოველთვის ფეხშიშველი გოგოები ვართ...
  ყველაზე საშინელი რაინდი ჩვენი დათვია,
  ავტომატით მოკლავს ყველას!
  
  არა, გოგოები უკვე ძალიან მაგრები ვართ,
  ჩვენ სიტყვასიტყვით ვანადგურებთ ყველა მტერს ...
  ჩვენი კლანჭები, კბილები, მუშტები...
  ჩვენ ავაშენებთ ადგილს საოცარ სამოთხეში!
  
  მჯერა მაგარი კომუნიზმი იქნება
  ქვეყანა ყვავის მასში, დაიჯერეთ რჩევა ...
  და სავალალო ნაციზმი გაქრება,
  ისინი, მე მჯერა, მღერიან!
  
  ის აყვავდება, მე მჯერა, რომ ზღვარი ქარიშხალია,
  გამარჯვებიდან ისევ გამარჯვებამდე მივდივართ...
  დაამარცხეთ იაპონელი ნიკოლოზი
  სამურაი პასუხს აგებს სისასტიკეზე!
  
  ჩვენ არ მივცემთ თავს დახრილობის უფლებას,
  გაანადგურე ჩვენი მტრები ერთი დარტყმით...
  დაე, მონადირე თამაშად იქცეს
  ჩვენ დავამარცხეთ ვერმახტი კარგი მიზეზის გამო!
  
  
  დაგვიჯერეთ, რომ არ დავნებდეთ,
  რუსებს ყოველთვის შეეძლოთ ბრძოლა ...
  ჩვენ ბაიონეტები ფოლადისგან გავამახვილეთ,
  ფიურერი ბუფონის იმიჯი გახდება!
  
  აი რა არის ჩემი სამშობლო
  მასში რუსული აკორდეონი უკრავს...
  ყველა ხალხი მეგობრული ოჯახია,
  აბელი იმარჯვებს და არა კაენი!
  
  მალე ის იქნება სსრკ-ს დიდებაში,
  მიუხედავად იმისა, რომ ჩვენი მტერი არის სასტიკი, მოღალატე ...
  ჩვენ მაგალითს მივცემთ ვაჟკაცობას,
  რუსული სული განდიდდება ბრძოლებში!
  მარგარიტა მაგნიტნაია ასევე მიიღებს ზედმეტად მწიფე მარწყვის ფერს ძუძუს და დააჭერს ღილაკს. მკვლელი რაკეტა თალიბებს მოხვდა და ათობით დაიღუპა.
  შემდეგ გოგონამ იმღერა:
  - პატივი უნდა ვცეთ და გვეშინოდეს,
  გოგოების ექსპლოიტეტების დათვლა შეუძლებელია ...
  ჩვენ ვიცით როგორ ვიბრძოლოთ ძალიან მაგრად,
  სატანა განადგურდება!
  . თავი #3
  თებერვალი საბოლოოდ მოვიდა და ოლეგ რიბაჩენკომ საბოლოოდ დაასრულა გვირაბის გათხრა ჩუკოტკასა და ალიასკას შორის თავის გუნდთან ერთად. მხოლოდ რამდენიმე დეტალი დარჩა. მაგრამ ამით, როგორც ტერმინატორი ბიჭმა შეაფასა, მათ შეუძლიათ გაუმკლავდნენ მის გარეშე. და ბავშვი გაიქცა ჩინეთში, რათა დაეწყნარებინა ადგილობრივი მეამბოხე, რომელიც აჯანყდა ცარ ნიკოლოზ II-ის წინააღმდეგ. ბიჭი მხოლოდ შორტით დარბოდა, ფეხშიშველი, გაშლილი დაკუნთული ტანით. მის უკან ორი ჯადოსნური ხმალი იდგა. ის იმდენად სწრაფი იყო, რომ ნებისმიერ ექსპრეს მატარებელზე სწრაფად დარბოდა. ამიტომ, მან გადაწყვიტა შიშველი ფეხები. თორმეტი წლის ბიჭმა გეპარდს საგრძნობლად აჯობა სისწრაფით და მრავალჯერ მეტი გამძლეობით.
  სირბილის დროს, გასართობად, ბავშვმა კალმით დახატა მოთხრობა;
  ჰიტლერმა არ დაუშვა საბედისწერო შეცდომა, როცა მეოთხე პანცერის არმია კავკასიად აქცია. სამაგიეროდ, მან მაშინვე ბრძანა სტალინგრადის აღება. გერმანელებმა დრო არ დაკარგეს. და მათ შეძლეს შეაღწიონ ქალაქს, რომელიც ჯერ არ იყო ოკუპირებული ჯარების მიერ და არ იყო მზად თავდაცვისთვის. როგორც ჩანს, რა წვრილმანი იყო, მაგრამ გავლენა მოახდინა ომის მიმდინარეობაზე.
  1942 წლის აგვისტოში სტალინგრადის აღების შემდეგ თურქეთი აიღო და ომში შევიდა. მან დაჰპირდა ამას სტალინგრადის დაცემის შემდეგ. ოსმალებს კი სურდათ შური ეძიათ რუსეთზე წინა მარცხებისთვის. იაპონიამ განაგრძო რყევა. მიუხედავად ამისა, წყნარ ოკეანეში მისთვის ყველაფერი კარგად არ მიდიოდა. მიდვეის ბრძოლა დაიკარგა და სიტუაცია არასტაბილური ჩანდა. და ასევე არის მეორე ფრონტის გახსნა სსრკ-ს წინააღმდეგ.
  მაგრამ მემილიონე მობილიზებული თურქული არმიის, ოცდაათზე მეტი დივიზიის დარტყმა საბჭოთა ჯარების სუსტი საფარის წინააღმდეგ, ძალიან მტკივნეული აღმოჩნდა. თურქებმა აიღეს ბათუმი, შემოერტყეს ერევანს და დაიწყეს ღრმად გადაადგილება საბჭოთა პოზიციებზე. და გერმანელებმა, სტალინგრადის აღების შემდეგ, დაიწყეს მოძრაობა ვოლგის გასწვრივ სამხრეთის მიმართულებით კასპიის ზღვისკენ.
  გერმანელები ძლიერები იყვნენ და საბჭოთა ჯარებს უჭირდათ შიშველ სტეპთან მიჯაჭვულობა. გარდა ამისა, განახორციელოს მიწოდება სრულფასოვანი ვოლგის გავლით.
  გარდა ამისა, ბრიტანელებმა, არ სურდათ თურქეთის პროვოცირება, გარკვეულწილად შეამცირეს თავიანთი აქტივობა გერმანელების წინააღმდეგ ჰაერში.
  მეტიც, გერმანელმა ტუზებმა მათ დიდი ზიანი მიაყენეს. მაგალითად, იოჰან მარსელი შემთხვევით არ ჩამოვარდა, როდესაც მისი თვითმფრინავი ჩამოვარდა. და მან განაგრძო ბრიტანელების ტანჯვა.
  სექტემბრის ბოლოს გერმანელებმა აღმოსავლეთ ფრონტზე მიაღწიეს კასპიის ზღვას. კავკასია კი ხმელეთით ამოწყდა. სტალინმა თავდასხმა მოითხოვა. მაგრამ რჟევის მიმართულებით ცენტრში საბჭოთა ჯარებმა წარმატებას ვერ მიაღწიეს.
  სტალინგრადის ჩრდილოეთიდან განხორციელდა თავდასხმის მცდელობა, მაგრამ ისიც ჩაიშალა.
  მაგრამ ვერმახტის ჯარებმა ოქტომბერში დაიწყეს მოძრაობა კასპიის სანაპიროზე. ხოლო თურქები თბილისის მიმართულებით და უფრო ჩრდილოეთით მიიწევენ.
  და გერმანული "ვეფხვი" პირველად იღებდა მონაწილეობას ბრძოლებში. უფრო სწორედ, არც ისე პირველად, ამ ტანკმა სექტემბერში იბრძოდა ლენინგრადის მახლობლად. მაგრამ იყო სპეციალური ეკიპაჟი. მასზე ოთხი გერმანელი გოგონა იბრძოდა, რომლებიც მზად იყვნენ ნამდვილ ბრძოლაში გამოეცადათ ასეთი მანქანა.
  აქ ისინი კასპიის ზღვის სანაპიროზე მოძრაობენ ვაკეზე. და წინ საბჭოთა მანქანები ჩნდებიან. მსუბუქი T-60-ების ჩათვლით.
  გერდა შიშველი თითებით აჭერს ჯოისტიკის ღილაკს. თოფი ისვრის და ჭურვი მთელი ძალით იჭრება საბჭოთა მომაკვდინებელი ძალის მანქანაში.
  გერდა ყვირის:
  ჩვენს ძვლებს არ ეშინიათ ტანკების,
  ჩვენ ყოველთვის ვიცოდით როგორ ვიბრძოლოთ SS-ში!
  გერმანული "ვეფხვი" ჩერდება. მისკენ საბჭოთა მანქანები მიდიან. შარლოტა აწვება, ამჯერად ალისფერი მკერდის ძუძუს გამოყენებით. ჩამოაგდებს რუსულ ტანკს და ყვირიან:
  ჩვენ უბრალო გოგოები არ ვართ
  შიშველი ფეხები გასაოცარია!
  შემდეგ კრისტინა ტყვიამფრქვევებს ისვრის და საბჭოთა ჯარისკაცებს თიბავს. უფრო მეტიც, ის შიშველი მკერდითა და ლალისფერი ძუძუს ჩხვლეტს აჭერს.
  შემდეგ გოგონამ ჩაიჩურჩულა:
  - მაგრები ვართ! და შიშველი ფეხები!
  მას შემდეგ, რაც მან შიშველი, ვარდისფერი ქუსლი და მაგდა გადაიღო. გოგონამ ეს ძალიან ზუსტად გააკეთა. საბჭოთა მანქანას გაუხვრიტა და აკოცა:
  - მესამე რაიხისთვის!
  მერე ენა გამოუყო.
  ეს ნამდვილად ქალებია.
  მაგრამ გერმანელები ერთ მხარეს იბრძვიან და ჯოხი წინ მიიწევს. მეორე მხრივ, საბჭოთა ჯარები.
  აი პიონერები. ფეხშიშველი ბიჭები და გოგოები შორტებში და მოკლე კალთებში ხვდებიან ნაცისტებს თოფებიდან და სროლით.
  ისინი შიშველი, ბავშვური ფეხებით ასაფეთქებელ პაკეტებს ისვრიან, რომლებიც ნაცისტებს ანადგურებენ.
  და ამავე დროს, პიონერი გმირები მღერიან;
  ჩვენ ვართ არტემისის პიონერი შვილები,
  დაიბადა საწოვარას ნაცვლად საწოვართან ერთად!
  ჩვენი დედის რუსეთის სადიდებლად -
  ბიჭი იბრძვის!
  
  ნათელი ჰალსტუხი ჩირაღდანივით იწვის,
  მშვენიერი გუნდი მღერის ჰიმნს სამშობლოს!
  და ფიურერი უკანალში მკვეთრ კაქტუსს მიიღებს,
  ჩვენ ვიცით მოწინააღმდეგეთა ურდოები, ჩვენ ვანადგურებთ!
  წვეულებამ გვასწავლა ბრძოლის ძალა,
  შეეძლოს სროლა და სირბილი, ბრძოლა ყველას!
  დაე, უფროსი ძმები წაიყვანონ ჯარში,
  მაგრამ ასევე დიდ წარმატებას მივიღებთ!
  
  როგორი სამშობლოს სამსახური გასინჯოთ?
  სანგრებში, საჭიროების შემთხვევაში, მანქანასთან!
  და მეგობრობა უფრო ძლიერია, ვიდრე ყველა წითელი დროშის ქვეშ,
  დაე, ჩემი ქვეყანა კომუნიზმამდე მივიდეს!
  
  რა რთულია წინ გარშემორტყმული,
  თოვლი უკვე მოვიდა, ჩვენ კი ფეხშიშველი ვართ, ცრემლი!
  ფრიც-ფიენდებს არ აპატიებენ,
  შენ კი ოცნებებში იბრძვი და ბედავ!
  
  ჩვენ ბიჭები დაღლილები ვართ ბრძოლებით,
  მშიერმა, ფეხი ჩაამტვრია სისხლში!
  მაგრამ ჩვენ არ მივცემთ უფლებას, რომ ჩექმებით დაგვემარცხონ,
  როგორც რუსს, ჩემს სულს უყვარხარ!
  
  ჩვენ არ ვიცით სიტყვა ტყვეობა, ჯოჯოხეთში სისუსტე,
  დიახ, რამდენი დაეცა ბიჭების ბრძოლებში!
  ზოგჯერ დაღლილობა ჩნდება,
  როცა ას ტონიანი მანქანა ტვირთივით!
  
  მაგრამ არ არის საჭირო ჩვენი ციცაბო დამორჩილება,
  ამისთვის კი არა, ღმერთს დავიფიცე!
  უნდა ემსახურო რუსეთის ბოროტი საქმეების გარეშე,
  ამხანაგი სტალინი მარადიული იდეალია!
  
  მაგრამ რაც მთავარია, გამბედაობა და გამბედაობა,
  მარაგი და აზრის სილამაზე!
  არ იფიქროთ, რომ კულტურა წვრილმანია,
  ლექსი ხომ ცეცხლის ენიდან დაიბადა!
  
  იესოს ალი მაქვს მკერდში,
  ვინ არის ღმერთი და მხსნელი და კომუნისტი!
  ის არ მოითმენს სიწმინდეს, იცნობს მშიშარის სულებს,
  გზა მხოლოდ მაღლაა, ნუ ცდილობ ჩამოვარდნას!
  ბავშვები მღეროდნენ და ცეკვავდნენ, შიშველი ფეხის თითებით ისროდნენ ასაფეთქებელ პაკეტებს.
  და გერმანელების მხრიდან თავდასხმის თვითმფრინავი გაფრინდა. და გაუგზავნა მკვლელი საჩუქრები განადგურების.
  ბრძოლა სასტიკი იყო. პიონერები ჯიუტად იბრძოდნენ, მაგრამ მტრებს არ დამორჩილებოდნენ. ისროლეს თოფები და პატარა პისტოლეტები. და ისინი ასევე იყენებდნენ slingshots. რაც მათ ძალიან კარგად გააკეთეს.
  მიუხედავად იმისა, რომ, მაგალითად, ზოგიერთმა გერმანულმა ტანკმა არ შეაღწია შუბლზე ასაფეთქებელი ნივთიერებებით.
  გოგონამ და ბიჭმა შიშველი ქუსლები კენჭებს დააყრინეს და დიდი სლანგს დააწვინეს. გაათავისუფლეს თვითნაკეთი ასაფეთქებელი პაკეტები. გადაფრინდა და გერმანულ მანქანას დაეჯახა.
  რაზეც გმირ-პიონერებმა კვლავ იმღერეს;
  სტალინი არის ბრძოლის დიდება,
  ჩვენი ახალგაზრდული ფრენის სტალინი...
  სიმღერით ბრძოლა და გამარჯვება,
  ჩვენი ხალხი მიჰყვება სტალინს!
  პიონერები ლამაზად მღერიან. ოქტომბერში დაღესტანში ჯერ კიდევ საკმაოდ თბილია და ბავშვებისთვის კარგია ფეხშიშველი ბრძოლა. მათი ბავშვების შიშველი ძირები ჩექმების ტყავზე უფრო ხისტი და ხისტი გახდა.
  და ძალიან ჭკვიანურია სიკვდილის ბარდა შიშველი თითებით სროლა.
  ეს შესანიშნავი ბავშვები არიან.
  გოგონამ ლარამ ჩაიკივლა:
  მშვენიერი სამშობლოს უკიდეგანოში,
  ბრძოლაში და ბრძოლაში მოთმინებული...
  ჩვენ შევქმენით მხიარული სიმღერა
  ო, დიდი მეგობარი და ლიდერი!
  ბიჭმა სერიოჟკამ აგრესიულად გააპროტესტა:
  - რაც შეეხება სტალინს? დიახ, სტალინი თხაა! მან გააფუჭა ომი!
  გოგონამ ლარისამ გაბრაზებულმა დაარტყა შიშველი ფეხი და შენიშნა:
  - ასეთი გამოსვლებისთვის შეგიძლიათ ტრიბუნალის ქვეშ მოხვდეთ!
  პიონერმა ბიჭმა მიშკამ დაიყვირა:
  - და რა არ არის სიმართლე! კასპიის ზღვაში ფაშისტი შეიჭრა! და რა ხარ ამის მერე, ამტკიცებს, რომ სტალინი გენიოსია.
  და ბიჭმა შიშველი ფეხით პატარა ყუმბარა ესროლა გერმანელებს.
  პიონერმა საშამ დაიკივლა:
  თეთრი ჯარი, შავი ბარონი,
  სამეფო ტახტს ისევ გვიმზადებენ...
  მაგრამ ტაიგიდან ბრიტანეთის ზღვებამდე,
  წითელი არმია ყველაზე ძლიერია!
  და ისევ ციმციმებდნენ, შიშველი, მრგვალი, მტვრიანი, გამუდმებული ფეხშიშველი სიარულისგან გამაგრებული, ბავშვების ქუსლები.
  ასე იბრძვიან და იბრძვიან. თუნდაც ძალები არათანაბარი იყოს. მაგრამ ისინი მაინც პიონერები არიან.
  და თუ გოგონა ბარდას შიშველი ქუსლით აგდებს, მაშინ ის მაინც გაანადგურებს გერმანელებს. ბავშვები კი აგრძელებენ სიმღერას;
  ღრუბლები გაფრინდნენ სისხლის მწოვებისგან,
  დედამიწიდან არც თუ ისე შორს ჯოჯოხეთი ამოიფრქვა!
  გველი დაცოცავს პანზვალეზე ,
  ღრუბლები სისხლით განათდა!
  
  ტალღები ანათებენ, ჯოჯოხეთური ქარიშხალივით იფრქვევიან,
  და ის შეხვდება ყველაზე მამაცი გაბედულების არმიას!
  ჩვენ დავიცავთ ლამაზ, საყვარელ ქალებს
  ღირსნი ვიქნებით ჩვენი მამების ღვაწლისა!
  
  ჩემო მიწავ, რა მტკივნეულად წუწუნებდი,
  მოწინააღმდეგემ ასი ჭრილობა კვალი დატოვა!
  მაგრამ ჩვენ ფაშიზმს კვარცხლბეკიდან გადავაგდებთ,
  გაბრწყინებული წლების ეპიდემია დიდხანს არ გაგრძელდება!
  
  და სიკვდილი უკვე თეთრდება ღრუბლების მიღმა,
  მაგრამ ჩვენი აზრები სამოთხეშია მოწყვეტილი!
  მოდით დავამსხვრიოთ ყბადაღებული ბოროტმოქმედები,
  და გაანადგურე, გაიგე ვერმახტი შუაზე!
  
  ჩვენ არ ვიცით მშვიდობა და სიბერის ლპობა,
  ჩვენ ჩვენი წმინდა სამშობლოს შვილები ვართ!
  ყველაფერი ნათელი იბრძოდა ნაცისტებთან,
  სროლა ჩვენ ძლიერი ამ ფესვები!
  
  და რა აფეთქდა ბოროტი ბომბის ძალით,
  რა არის ჩვენთვის ეს ჭექა-ქუხილი?
  რუსეთის მებრძოლებს ბევრი რამ შეუძლიათ,
  და ზევი გახდება ფსკერი ფიურერისთვის!
  
  ჯოჯოხეთის ჯოჯოხეთი აალდა,
  დაცოცავდა როკადის გასწვრივ მტაცებელი მუწუკით "ვეფხვი"!
  და მთელი დაღლილობა მყისიერად გაფრინდა ჩვენგან,
  მხიარული თამაშების დროა!
  
  ხელყუმბარა და სასიკვდილო სროლა,
  აი "ვეფხვი" სნეულში მტკიცედ მიიღო!
  და ჰიტლერი ქვაბში ტარტარუსის ქვაბის ოთახში,
  რათა არ გამოავლინოს რუსული სამყარო!
  
  ბერლინი ირხევა ძალადობრივი ზალპებიდან,
  აი რაიხსტაგზე ფრიალებს წითელი დროშა!
  და მზე ანათებდა სამშობლოს თავზე,
  ბოლოს და ბოლოს, მესამე რაიხი მტვერსა და ფერფლშია გადაყრილი!
  ბავშვები ჯიუტად და გმირულად იბრძვიან.
  ისინი აჩვენებენ, რომ მათი გული ახალგაზრდაა, მაგრამ ძალიან მამაცი. შემდეგ ოთხმა ბავშვმა შიშველი ფეხები დაასვენა და ნიტროგლიცერინის დიდ კასრს უბიძგა.
  შემოვიდა, მოტრიალდა.
  და როგორ მიიღებს ის აფეთქებას, დაეჯახა გერმანულ ტანკს.
  მას შემდეგ, რაც პიონერებმა სიხარულით იმღერეს;
  ჩვენ ვართ კომუნიზმის პიონერები ბავშვები,
  რაც ქვეყნის ასამაღლებლად...
  ჰიტლერი გაბრაზებული პასუხს აგებს გაბრაზებაზე,
  დავამსხვრევთ, დაუჯერეთ სატანას!
  
  ღვთის წინაშე ფიცი დავდეთ
  და ლენინმა გული მისცა ახალგაზრდებს ...
  ოჰ, მკაცრად ნუ განსჯი პიონერებს,
  და ყოვლისშემძლე მიანიჭა მეტი ძალა!
  
  ფრონტზე წავედით, ფეხშიშველი ბიჭები,
  მათ სურდათ ბრძოლა, სამშობლოს დაცვა ...
  ჩვენთვის, და ბიჭებისთვის და გოგონებისთვის, ნამცეცებით,
  და ჩვენი ერთგულება ძლიერი ჯავშანია!
  
  აქ მოსკოვის მახლობლად ბრძოლები მძვინვარებდა,
  დაიწვა ტანკები, დნება ასფალტი...
  ვნახოთ, კომუნიზმის რწმენა მომცეს,
  და ფაშისტებს ხმლით იღებთ!
  
  არ დაუჯეროთ ხალხს, ჰიტლერი არ არის ყოვლისშემძლე,
  მიუხედავად იმისა, რომ ფიურერის იდეა ცოცხლობს...
  და ჩვენ ძლიერად დავარტყით ნაცისტებს,
  მოდით წავიდეთ ამ დიდ მოგზაურობაზე!
  
  ჩვენ არ გვეშინია რუსეთის მტრების,
  ჩვენ გვიყვარს ჩვენი მშობლიური სსრკ...
  შენ არ ხარ რაინდი ბუფონის სულით,
  მივცეთ მაგალითი ღვთის სამეფოს!
  
  ჰიტლერმა არ იცის, მას სასტიკად სცემენ,
  მიუხედავად იმისა, რომ მასში ჯოჯოხეთის ძალა მძვინვარებს...
  და პარაზიტი ფრიც მოდის,
  ვინ აგავსებს მშვიდობას ცეცხლით!
  
  რუსების სიდიადე თამაშით მოგება,
  მიუხედავად იმისა, რომ ეს ბევრი სამუშაოა ...
  გამარჯვება მოვა, მჯერა ბრწყინვალე მაისის,
  და ფიურერი მიიღებს სრულ კაპუტს!
  
  აქ არის ჩვენი რწმენა, კომუნიზმის ძალა,
  დაე, სსრკ სამუდამოდ აყვავდეს...
  ჩვენ დავამსხვრევთ, თქვენ იცით ფაშიზმის უღელი,
  ასეთი არმია გახდა რუსეთი!
  
  ფრიც სცემეს სტალინგრადის მახლობლად,
  მათ იცნეს ჩვენი ძლიერი მუშტი...
  და ჩვენ დავურიგეთ მაგარი საჩუქრები,
  და დიქტატორი გროშამდე დაარტყეს!
  
  ჩემი ქვეყანა მშვენიერი რუსეთია,
  მასში ყვავის არქტიკული ვაშლის ხეები ...
  სვაროგი და სტალინი - ეს არის მესია,
  ნაცისტები გარბიან რუსეთის მებრძოლებს!
  
  აი რა ლამაზია სამყარო,
  როცა მასზე კომუნიზმი ანათებს...
  და განსაცდელები იქნება აღზრდისთვის,
  ფრენა მხოლოდ ზემოთ და არც ერთი წამით ქვემოთ!
  
  ჩვენ აიღეთ ზამთარი ველური წითელი ტირილით,
  მათ დაამტვრიეს თეთრგვარდიის ხერხემალი...
  კომუნიზმის რუსეთის მტრები სცემეს,
  ტროფეები დარჩა ლანჩზე!
  
  სტალინს ძალიან მაგრად ვუჭერდით,
  გოგოები ფეხშიშველი ნებისმიერ ყინვაში...
  შენ გახდი, დამიჯერე, ძლიერი ადამიანი,
  და პიონერი გაიზარდა გმირად!
  
  არა, რუსეთი არასოდეს გატყდება,
  უკვდავი ლენინი გვიჩვენებს გზას...
  ჩვენ არ გვეშინია პრიალა ცეცხლის,
  რუსები კი კომუნიზმს უკან ვერ დაიხევენ!
  
  
  ჩვენი დედის რუსეთის სახელით,
  გავერთიანდეთ გულის ერთ გვირგვინში...
  ჰორი გოგოები ხმამაღლა ყვიროდნენ
  დიდი ოცნება ახდა!
  დიახ, ჩვენი რწმენაა ყოველთვის ვიყოთ მამებთან,
  და თუ შესაძლებელია წინაპრების გადალახვა ...
  ჩვენ სამუდამოდ ვიქნებით მამაცი თანამოაზრეები,
  მიუხედავად იმისა, რომ გამოიყურება არაუმეტეს ოცისა!
  
  ჩვენ გვიყვარს ჩვენი სამშობლო, მერწმუნეთ,
  ჩვენ გვინდა მარადიული ბედნიერება...
  ლუციფერი, დამიჯერე, არ გაგვანადგურებს,
  მოვა ზაფხული - სიცივე გაქრება!
  
  რუსეთში ყველაფერი ძალიან დიდებულად აყვავდება,
  თითქოს სამყარო უჭირს...
  მოვა ეპოქა, მე მჯერა კომუნიზმის,
  სიმდიდრე, სიხარული იქნება სამუდამოდ!
  
  მეცნიერება ბრძოლებში მკვდრებს აღადგენს,
  სამუდამოდ ახალგაზრდობა ხალხთან იქნება...
  და კაცი ყოვლისშემძლეს ჰგავს,
  გაქრი, მე ვიცი ბოროტმოქმედი მარადისობაში!
  
  მოკლედ, ბედნიერება ყველას ანათებს სამყაროში,
  მსოფლიოს ყველა ადამიანი ერთ ოჯახს ჰგავს...
  ბავშვები იცინიან და თამაშობენ სამოთხეში
  სიმღერით შემიყვარებ!
  ასე მღერიან ბავშვები ლამაზად და დიდი გრძნობით. და შიშველი თეთრი კბილები.
  შემდეგ კი ერთმა გოგონამ შიშველი, ვარდისფერი ქუსლით ბარდა ესროლა. ასე გაფრინდა, დაარტყა გერმანული ტანკის ლულას, ძირებით ჩამოგლიჯა კოშკი. შემდეგ ახალგაზრდა ლამაზმანმა დაიკივლა:
  - მელოტი ფიურერი მოკვდი!
  ბიჭმა სერიოჟკამ შიშველი ფეხით კენჭი გაუშვა, რომელიც გერმანელ ოფიცერს ცხვირში მოხვდა და ჭიკჭიკებდა:
  - სტალინი თხაა, მაგრამ სამშობლო ჩვენს გულშია!
  სხვაგან კი სასოწარკვეთილი კომსომოლის წევრები იბრძვიან. ისინი ასევე ფეხშიშველები არიან და მოკლე კალთებით.
  და ისინი თავს ესვრიან იარაღით, ან ხელნაკეთი ბაზუკებით.
  ზოგი გოგონა კი შიშველი თითებით აჭიმავს მშვილდს და ზუსტად და ზუსტად ისვრის.
  ვერონიკამ ალისფერი ძუძუს ღილაკზე დააჭირა და იმღერა. კომკავშირის სხვა გოგონებმა აიყვანეს:
  ჩვენ გადავარჩენთ დიდ რუსეთს,
  სირცხვილი ჩვენნაირი არ მოვა...
  მოდით შევასრულოთ სამხედრო მისია
  მოდით ვიმსჯელოთ იაპონელებზე!
  
  ჩვენ გოგოები უბრალოდ კომსომოლის წევრები ვართ,
  დამიჯერეთ, ჩვენ დავიბადეთ საბრძოლველად...
  მიუხედავად იმისა, რომ მიქადო ქუდით დადის,
  იმპერია უნდა დაინგრეს!
  
  ნუ მივცეთ იაპონიას გამარჯვება
  სამურაი ვერ დაამარცხებს რუსეთს...
  დაე, ბაბუებმა იამაყონ რაინდებით,
  მოჯადოებული დათვი გაანადგურებს!
  
  ჩვენი ძალა რუსეთის ძალაა,
  მან დანა შიშველი ფეხით ესროლა...
  მოწინააღმდეგეები განთქმულად გაანადგურეს,
  გოგოებს მკაცრი ხასიათი აქვთ!
  
  ვერმახტთან ვიბრძოდით, ვთამაშობდით
  მათ მოსკოვის მახლობლად ფრიცს სასტიკად სცემეს...
  და ისინი შევიდნენ ბერლინში გამარჯვებულ მაისში,
  ქალწულთა შიშველი ფეხების გათელვა!
  
  არა, არავინ შეაჩერებს სლავებს,
  დიდი მეფე მიგვიყვანს ბრძოლაში ...
  ჩვენ გოგოები ლენტებს ვკრავთ,
  სამურაი გადაიქცევა ბაგეებად!
  
  მტერს ძლიერად დაამარცხებენ,
  რუსული სულისკვეთება მტრებმა ვერ გადალახეს ...
  საბჭოთა გოგოები სპორტსმენები არიან,
  და ძლევამოსილი არის დათვის ბატონი!
  
  
  კომკავშირელი გოგონები ხალხიდან,
  უყვართ მძიმე ბრძოლა...
  სამშობლოსთვის, ლენინის, თავისუფლებისთვის,
  გაანადგურე, დაუჯერე ნებისმიერ ჯარს!
  
  მჯერა, რომ სამურაებს სცემენ
  დიდებულ კომსომოლის წევრებს პატივს მიაგებენ...
  იცოდე, რომ სამურაების ლაშქარი გატეხილია,
  ყოველივე ამის შემდეგ, ბევრი დიდებული გმირია!
  
  დიდი მეფე მართავს რუსეთს,
  განკარგულებების გამოცემა, მსახურების განსჯა...
  ტახტი არ მოითმენს აურზაურს და ყეფას,
  და არა შიშის დამორჩილების მეთოდი!
  
  რუს, შენ ხარ ჩვენი დედა და ქალღმერთი,
  შენთვის გოგოებს სურთ ბრძოლა ...
  ლამაზმანთა ფეხები შიშველია,
  მაგრამ დაამტვრევენ ამ ძარცვას!
  
  არა, პორტ არტურით არ იყოს სავსე,
  ჩვენ არ დავუშვებთ ასეთი საზღვრის აღებას...
  და იაპონელი იჭერს ტყვიას სულელს,
  და გაანადგურე იგი ყუმბარით!
  
  არასოდეს დაიჩოქებს
  ჩვენთან არის ყოვლისშემძლე როდი, სვაროგი ...
  სტალინი და დიდი ლენინი ჩვენთან არიან,
  იესო ჩვენთანაა, ღმერთო ყოვლისშემძლე!
  
  კომსომოლის წევრები არ იშლებიან ბრძოლაში,
  ჯარისკაცების ღვაწლის დათვლა შეუძლებელია...
  რაინდებმა ყოველთვის იცოდნენ ბრძოლა,
  სატანა განადგურდება!
  
  არ არსებობს უფრო ლამაზი სამშობლო - რუსეთი,
  იბრძოლე მისთვის და ნუ გეშინია...
  მოდით გავაკეთოთ ეს, გვჯერა, რომ მთელი მსოფლიო უფრო ბედნიერია,
  მთელი სამყარო არის სინათლის ჩირაღდანი რუსეთის!
  
  და როცა გამარჯვების დრო დადგება
  და ყველა ოცნება დიდებაში იქნება ...
  დაე, მწუხარება და უბედურება გაიაროს,
  სიმრავლის, სილამაზის სფეროში!
  კომსომოლის წევრები ისე ლამაზად მღეროდნენ. მაგრამ ძნელია ბრძოლა. აი ჰაერში ორი გერმანელი გოგოა, ლამაზი ქერა ტუზი.
  ალბინამ შიშველი თითებით გაისროლა. მან ჩამოაგდო სამი საბჭოთა თვითმფრინავი ერთი აფეთქებით და ყვიროდა:
  - ჩვენ უმაღლეს კლასს ვაჩვენებთ!
  ალვინამ ასევე დაარტყა მტერს, გამოიყენა ალისფერი მკერდის ძუძუს და ამჯერად ჩამოაგდო ოთხი რუსული თვითმფრინავი და დაწერა ტვიტერზე:
  - მსოფლიოში ყველაზე დიდი გამარჯვება იქნება!
  და გოგონა იცინის. ღირსეული მეტოქეები ორივე მხარეს არიან.
  ამასობაში, ნოემბრის შუა რიცხვებში გერმანელები გაერთიანდნენ თურქებთან და წავიდნენ ბაქოში. ახლა სსრკ-მ დაკარგა წვდომა ნავთობზე და ის გამკაცრდა.
  თითქმის მთელი კავკასია დაიპყრო.
  ბრიტანელებმა გადადო ოპერაცია ჩირაღდანი. ასე რომ, ისინი არ იყვნენ დარწმუნებული . საჰაერო ბრძოლები მხოლოდ ჰაერში გაგრძელდა. ნოემბერში იოჰან მარსელმა მორიგი რეკორდი დაამყარა ერთ თვეში ოთხმოცზე მეტი თვითმფრინავის ჩამოგდებით. და პირველად გადააჭარბა ჩამოგდებული მანქანების რაოდენობას სამას ერთეულში. და ის იყო მესამე რაიხის პირველი მეომარი, რომელმაც კვლავ მიიღო რკინის ჯვრის რაინდული ჯვარი ვერცხლის მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით.
  შემდეგ გერმანელებმა ზამთარში მთლიანად დაიპყრეს კავკასია და ყველა ქალაქი. ერევანი უკანასკნელად დაეცა, მთლიანად გარშემორტყმული და ბლოკირებული.
  რის შემდეგაც უილსონ ჩერჩილმა ჰიტლერს ზავი შესთავაზა. და უდიდესი კანიბალი დათანხმდა სსრკ-ს დასრულებას.
  იოჰან მარსელმა ამ დროისთვის ჩამოაგდო ხუთასზე მეტი თვითმფრინავი და გადაიყვანეს აღმოსავლეთ ფრონტზე.
  მაისში, როგორც კი გზები დაშრა, დაიწყო გერმანიის შეტევა ერთი მხრივ სარატოვისა და მეორე მხრივ მოსკოვის მიმართულებით.
  ბრძოლებში მონაწილეობა მიიღეს გერმანულმა ტანკებმა: "პანტერა", "ვეფხვი", "ლომი" და თვითმავალი იარაღი "ფერდინანდი" და მოდერნიზებული T-4. პლუს რამდენიმე პატარა თვითმავალი იარაღი.
  და დაიწყო ახალი სოფელი მეორე მსოფლიო ომის ისტორიით, მაგრამ საბჭოთა გოგონები და პიონერები დიდი გმირობით იბრძოლებენ.
  . თავი #4
  მარადიული ბიჭი ოლეგ რიბაჩენკო განაგრძობდა თოვლში სირბილს. მართლაც, მანჯურია უკვე ახლოვდებოდა და ყინვები უკვე იკლებს და თოვლის საფარი თხელდებოდა.
  და ტერმინატორი ბიჭი აგრძელებს რაიმე საინტერესოს წერას, გასართობად.
  ერთ მილიარდერს, უკვე სიბერეში, ძალიან სურდა ახალგაზრდობის აღდგენა. და ის მზად იყო ფაქტიურად ყველაფრისთვის. სინამდვილეში, როცა უკვე ოთხმოცს გადაცილებული ხარ და კუდი გაქვს, ცხოვრება არ არის სიხარული. შენ კი მზად ხარ მთელი შენი ქონებაც კი გაწირო ახალგაზრდობისთვის. გასაგებია - ეს არის თითქმის ყველა მოხუცი. და ვინ არ იცის ეს. უფრო სწორად, რომელმა მოხუცებმა არ იცის ეს, მოსწონს ახალგაზრდობის მიღების სურვილი ნებისმიერ ფასად.
  მაგრამ მილიარდერი სულელი არ არის და ესმის, რომ ირგვლივ უამრავი თაღლითია, რომელთაც სურთ ისარგებლონ მისი სისუსტით. და მარადიული ახალგაზრდობის განკურნების ნიღბის ქვეშ გადაიტანეთ ყველანაირი ნაგავი.
  ასე მარტივად ვერ დაშორდები ვლადიმირ ეიზესტეინს . და ის არ ყიდულობს ტკბილ შეფუთვას.
  თუმცა, მასთან ერთი გოგონა მივიდა. მან კედელი და დაცვამ გაიარა. და ეს უკვე საოცარი იყო.
  ლამაზი, ასეთი ქერა. ის დაახლოებით ოცი წლისაა, მაგრამ მის თვალებში იმდენი სიბრძნე და მოტყუებაა, მაშინ ეიზესტეინი გაოცებული დარჩა.
  მან ასევე თქვა:
  - გინდა ისევ ახალგაზრდა იყო?
  ვლადიმირმა თავი დაუქნია.
  - მინდა, მაგრამ მოტყუების გარეშე, წინასწარ გადახდაზე საუბარი არ შეიძლება!
  გოგონამ ჩაიცინა და უპასუხა:
  - Მე შემიძლია გავაკეთო! მაგრამ შენი მდგომარეობა მე, ჯადოქარს არც ისე აინტერესებს!
  ეიზესტეინმა თქვა:
  -ასე როგორ? Და რა გინდა?
  გოგონამ ღიმილით უპასუხა:
  - Შენი სული! მიეცი შენი სული ჩემს საუკუნო გამოყენებას და ისევ ახალგაზრდა და ჯანმრთელი იქნები. და შენი ახალგაზრდობა სამუდამოდ იქნება!
  ვლადიმირმა ჰკითხა:
  - სატანა ხარ, სულს რატომ ყიდულობ?
  ქერა გოგონამ თავი დაუქნია.
  -არა! მე მხოლოდ მისი ქალიშვილი ვარ! მაგრამ მე შემიძლია დაგიბრუნო შენი ახალგაზრდობა! მაგრამ მხოლოდ სამაგიეროდ მომემსახურები სამუდამოდ!
  ეიზესტეინმა ჰკითხა:
  - რაც შეეხება ჩემს მდგომარეობას? ეს არის ოცი მილიარდი დოლარი! თანახმა ვარ მოგცეთ ნახევარი, როგორც კი ახალგაზრდა სხეული მექნება!
  ქერა გოგონას გაეღიმა.
  -ნახევარი? და იქნებ მაშინ ყველაფერი უკეთესია! ბოლოს და ბოლოს, თუ ჩემი მსახური გახდები, მაშინ სიმდიდრე აღარ დაგჭირდება. და შენ თვითონ გძულს შენი მემკვიდრეები სასტიკი სიკვდილით!
  ვლადიმირმა შესთავაზა:
  - თუ ახალგაზრდობა მარადიულია, მთელ ქონებას მოგცემ! მერე მაინც ვიშოვი ფულს. მაგრამ თუ სამუდამოდ შენი მსახური ვიქნები, მაშინ რა აზრი აქვს უკვდავების მოპოვებას!
  ჯადოქარმა გოგონამ შიშველი ფეხი დაარტყა და შესთავაზა:
  - კარგი! მთელ შენს ქონებას მომცემ და მეც მოგყიდი მონობაში. მაგრამ სანაცვლოდ თქვენ მიიღებთ მარადიულ ახალგაზრდობას. და შეგიძლია მონობიდან გამოსვლა, თუ გაქცევა გინდა... თუ, რა თქმა უნდა, არ გამოგივა! ანუ თანახმა ხარ?!
  ეზეისტეინმა ჩათვალა და უპასუხა:
  - დიდი! მე ვიქნები უკვდავი და ისევ შევძლებ მილიარდების გამომუშავებას! და მონობა?! ასე რომ, სამუდამოდ ეს მონები მმართველები ხდებიან!
  ქერა გოგონა იხსენებს:
  -გახდი, მაგრამ მხოლოდ ზღაპრებში! თუმცა, ისინი ამბობენ, რომ ყველა დროისა და ხალხის ყველაზე წარმატებული მმართველი, ჩინგიზ ხანი, ასევე მონა იყო.
  ვლადიმირმა თავი დაუქნია.
  - მითუმეტეს! Მზად ვარ!
  ჯადოქარმა გოგონამ თავი დაუქნია და უპასუხა:
  - კარგი, აქ არის ქაღალდი. მოაწერე ხელი სპეციალური მელნით, სისხლით და მიიღებ იმას, რაც გინდა, მე კი სანაცვლოდ!
  ეზეისტეინმა ქაღალდს დახედა. ის არც ისე კარგად ხედავდა. მაგრამ ასოები დიდი იყო.
  - ერთის მხრივ, ვიღებ მარადიულად ახალგაზრდა სხეულს, რომელიც არ ბერდება, მეორე მხრივ კი მთელ ჩემს ქონებას გადავცემ და თავს მონებად გაყიდვის უფლებას ვაძლევ. ამაზე მე დავდე ჩემი ხელმოწერა.
  ქერა გოგონამ თავი დაუქნია.
  - Დიახ, ზუსტად! მარადისობა ახალგაზრდობაში, იმის სანაცვლოდ, რასაც ასე მალე დაკარგავ!
  აქ არის სისხლის მელანი თქვენთვის!
  ოლიგარქმა კალამი დაასო და ფრთხილად დაწერა ხელმოწერა. ყველაფერი ძალიან ფრთხილად გაკეთდა.
  ჯადოქარმა გოგონამ სარკე ამოიღო სარკედან და აჩუქა:
  - თვალები დახუჭე და არ გაახილო! ხუთამდე რომ ვითვლი გადავა.
  ვლადიმირმა დაიწყო დათვლა:
  - Ერთი ორი სამი ოთხი ხუთი...
  ბოლო მარცვალზე გრიგალს დაეუფლა და ძლიერი სიცხე იგრძნო. მილიარდერი ტრიალებდა, თითქოს ცენტრიფუგაში დიდი სიჩქარით.
  მერე ყველაფერი გაიყინა. და მან თვალები გაახილა.
  ეზეიშტანის წინ დიდი სარკე იდგა . მასზე ასახული იყო სიმპათიური, გარუჯული, ქერა და სრულიად შიშველი თინეიჯერი, დაახლოებით თოთხმეტი წლის გარეგნულად. სხეული მზის დამწვრობისგან ბრინჯაოსფერი იყო და გამოკვეთილი კუნთებით.
  ვლადიმირმა ხელი გაუწოდა, შეეხო მის გამოსახულებას და უსტვენდა, ცისფერ თვალებს მიმრგვალებდა:
  - ვაიმე ! Ეს მე ვარ!
  მის გვერდით ქერა გოგონა გამოჩნდა. მან ბიჭს დაკუნთულ მხარზე ხელი დაადო და აკოცა:
  - დიახ, შენ ხარ!
  ეზეისტეინმა ღიმილით უპასუხა:
  - ეტყობა არაფერია, მაგრამ ძალიან ახალგაზრდა!
  ქერა გოგონამ თავი დაუქნია.
  - გინდოდა, ახალგაზრდა იყავი და ახალგაზრდობა მიიღო. რა არ მოგწონს?
  ვლადიმირმა შენიშნა:
  - კარგი, თინეიჯერებს სერიოზულად არ აღიქვამენ და ბევრ ქალს არ სურს ბიჭთან დაძინება...
  ჯადოქარმა გოგონამ თავი დაუქნია.
  მაგრამ თქვენ არ გჭირდებათ გაპარსვა. თანაც, თუ სადმე მოერგები ამა თუ იმ სამყაროში, ახალგაზრდობაში, უფრო მოკლე სასჯელს მიიღებ!
  ეიზესტეინმა გაიღიმა და შეამჩნია, რომ საცვლებიც კი არ ჰქონდა, მორცხვად აიფარა ხელები სირცხვილს. უფრო მეტიც, მისმა მამაკაცურმა სრულყოფილებამ უნებურად დაიწყო შეშუპება.
  ქერა გოგონას გაეცინა და უპასუხა:
  - რა ღირს უკვე! დამეთანხმებით, ჯობია იყო მოხუცი, რომელსაც არაფერი უნდა!
  ვლადიმირმა შენიშნა:
  - მე მილიარდერი ვიყავი და გოგოები ფულის გულისთვის მიჭერდნენ. ყველაზე დაწერილი ლამაზმანები კი დასაძინებლად მიდიან. და ვის უნდა სექსი წვერი მოზარდთან, რომელსაც სულში ერთი პენიც არ აქვს!
  ჯადოქარმა გოგონამ თავი დაუქნია.
  -კი ახლა არაფერი გაქვს! ტილოც კი! შენ კი შიშველი გამოგიტანენ აუქციონზე, სადაც საქონელივით მოგყიდიან ჩაქუჩით! მაგრამ არასოდეს დაბერდები! და ეს იქნება თქვენი უკიდურესი უპირატესობა სხვა მოკვდავებთან შედარებით!
  ბიჭმა თავი დაუქნია. მისი სხეული იყო ლამაზი, სიმეტრიული მხრები, საკმაოდ ფართო მისი ასაკისთვის, ბავშვური, მაგრამ ძალიან საყვარელი სახე, რელიეფური პრესა ფილებით, გაწვრთნილი კუნთები. ის ფიტნესის უმცროსი ჩემპიონივით იყო. და, რა თქმა უნდა, სხეული კარგი იყო. და უკვე თინეიჯერული ჰორმონები მძვინვარებდა მასში.
  გოგონამ თავი დაუქნია, როცა მას შეხედა.
  -ნუ ნერვიულობ! ძალიან მომწონხარ ისეთი ახალგაზრდა, გლუვი, სუფთა კანით!
  და რაკი ჩემი მონა ხარ, ახლავე შეგიყვარებ! რომ გაიხარა, თვალები გაუბრწყინდა. ნუ დაგავიწყდებათ, რომ თქვენ მხოლოდ მონა ხართ და არა თანაბარი. მუხლებზე დადექი და ფეხზე მაკოცე.
  ბიჭი და ყოფილი მილიარდერი დაიბნა:
  - მუხლებზე როგორ სწორად?
  ჯადოქარმა გოგონამ ორჯერ დაუფიქრებლად აიღო და შიშველი თითებით ცხვირწინ აიტაცა ბიჭი. და ძლიერად მოეხვია მას. ვოვკა-ბავშვი ტკივილისგან ყვიროდა და ჩურჩულებდა:
  -დეიდა არაა საჭირო!
  მან გაიცინა და უპასუხა:
  - მორჩილებას შეეჩვიე ბიჭო, თორემ ვერ გადარჩები!
  ყოფილმა მილიარდერმა მოულოდნელად დაიჭირა თავი იმის ფიქრში, რომ ერთხელ ახალგაზრდა სხეულში, მან დაიწყო ლაპარაკი, როგორც ტიპიური მოზარდი. მიუხედავად იმისა, რომ როგორი დეიდაა ის, თუ მისი სული უკვე ოთხმოც წელზე მეტია და ის, ყოველ შემთხვევაში, გარეგნულად, შეეფერება მის შვილიშვილს.
  თუმცა, მეორეს მხრივ, ალბათ ეს ჯადოქარი ერთი საუკუნის არ არის. და რეალური წლების განმავლობაში, შეგიძლიათ მას ბებიაც კი უწოდოთ.
  ქერა გოგონამ, გამოიცნო მისი აზრები, თქვა:
  -მეც გავზარდე მეფე ნაბუქოდონოსორი... იცი რამდენი ხნის წინ იყო!
  ვოვკამ ღიმილით შენიშნა:
  - მამაკაცებში ასაკობრივი სხვაობა შემაძრწუნებელია!
  გოგონამ გაიცინა და შენიშნა:
  - პატივცემულ მატრონას შეუძლია აუქციონზე გიყიდოს, სასიყვარულო სიამოვნებისთვის. და კიდევ უარესი, ვიღაც კაცი!
  ბიჭმა, ყოფილმა მილიარდერმა, გაიღიმა:
  - ბრრ! არასოდეს მძინებია კაცთან და არ მინდა სცადო! მოდი, მე ვიქნები შენი მონა, მსახური და საყვარელი?
  გოგონამ გაბრაზებულმა იღრიალა:
  -მაშინ აკოცე ფეხებს!
  მოზარდი პირქვე დაემხო და ხალისით აკოცა ჯადოქრის ფეხშიშველ, გარუჯულ, ძალიან მოხდენილ და მაცდუნებელ ფეხს. კანს გაპრიალებული და ძალიან სასიამოვნო გემო ჰქონდა და ისეთი მადისაღმძვრელი სუნი ასდიოდა. და ვოვკამ კიდევ რამდენჯერმე აკოცა გოგონას შიშველი ფეხები.
  მან გაიცინა და უპასუხა:
  - კარგი რა! ხომ ხედავ - სულაც არ არის საშინელი და სასიამოვნოც კი. მე შემიძლია სხვა რამ შეგიკვეთოთ, მაგრამ ჯერ-ჯერობით მეცოდება.
  გოგონა კი ბიჭს დაეყრდნო და დაიწყო მისი კოცნა და მოფერება. ვოვკას უფრო ლამაზი გოგო არასოდეს ენახა. ტანსაცმელი გაიხადა და ბიჭს მოეხვია. მილიარდერი ქცეული თინეიჯერის თავმა ტრიალი დაიწყო და ის ძალადობრივი ვნების ველურ ქარიშხალში გავარდა.
  შემდეგ კი ყველაფერი მის შიგნით აფეთქდა.
  გამოფხიზლებულმა ვოვკამ დაინახა, რომ კიდევ ორი ლამაზი გოგონა გამოჩნდა ნარინჯისფერი თმით. ბიჭი აიყვანეს და დერეფანში გაიყვანეს.
  ჯადოქარმა გოგონამ აუხსნა:
  -აუქციონამდე გაგრეცხავენ და ზეთს დაასხამენ, რომ უფრო გალამაზდე. მერე ჩაიცმევენ, სანამ ჩაქუჩით გაყიდიან!
  ვოვკას გაუკვირდა:
  -მეგონა შიშველი მომყიდდნენ!
  გოგონამ დაუდასტურა:
  - კი, სულ გაშიშვლდები. მაგრამ ისინი თანდათან გამოავლენენ ფასის ასამაღლებლად. მინდა გიყიდო ყველაზე მაღალ ფასად. შეგიძლია გაიხარო, კარიერებს ვერ მოასწრებ.
  ვოვკამ იმედიანად ჰკითხა:
  - შეიძლება თუ არა, ქალი მიყიდოს?
  ჯადოქარმა გოგონამ კვნესით უპასუხა:
  თქვენ გაყიდული იქნებით ყველაზე მაღალ პრეტენდენტზე. და მამაკაცებს ჩვეულებრივ უფრო მეტი ფული აქვთ ვიდრე ქალებს!
  ბიჭმა კაპრიზულად ჩაილაპარაკა:
  - ამას არ გადავურჩები!
  ჯადოქარმა შენიშნა:
  - კარგი, ნუ ღრიალებ! ჩემს ერთ-ერთ ნაცნობს, დედოფალს, ძალიან უნდოდა შეყვარებული ჰყოლოდა, სხეული დაკუნთული მოზარდივით იყო, მაგრამ სული რაღაც მნიშვნელოვანი და ასაკოვანი ტიპი იყო. და ის ძალიან მდიდარია. და თითქმის აუცილებლად გიყიდით!
  ვოვკამ იღრიალა:
  -მაშინ შეთანხმება გაქვს მასთან !
  ჯადოქარმა შენიშნა:
  - რითი ხარ უკმაყოფილო? თქვენ იცხოვრებთ როგორც პრინცი დედოფალთან, თუ ახალგაზრდა არა, მაგრამ ძალიან კარგი გარეგნობის, ჭამე და დალიეთ ოქროზე. თუ კარიერში ჯობია?
  ვოვკამ თავი დაუქნია.
  -ყველაფერში გეთანხმები! Და მადლობა!
  ჯადოქარმა გოგონამ თავი დაუქნია.
  -ახლა გაბრწყინდები. და შეეცადეთ გაიღიმოთ გარიგების დროს. ღიმილი უფრო მეტს იხდის.
  ბიჭი და ყოფილი მილიარდერი მღეროდნენ:
  გაიღიმე, გაიღიმე
  თუნდაც უხალისო...
  გაიღიმე, გაიღიმე
  ფულის დასაგროვებლად
  გაიღიმე, გაიღიმე
  მეტის მოსაპოვებლად
  გაიღიმე, გაიღიმე
  რომ გადაიხადოთ ნაკლები!
  ჯადოქარმა გოგონამ თავი დაუქნია და ჩაიწერა:
  - და მშვენიერი ხარ - სწრაფად სწავლობ!
  ბიკინით გამოწყობილი ბიჭი პატარა აუზში წაიყვანეს. იქ მათ დაიწყეს ბიჭის გლუვი, ბრინჯაოსფერი კანი სარეცხი ტილოებით და შამპუნებით დაფარვა.
  მათ დაიბანეს თეთრი, მსუბუქად დაფხვნილი ოქროს ფხვნილით, სქელი, ოდნავ ხვეული თმა სიმპათიური მოზარდის. შემდეგ მკლავების ქვეშ შეიზილეს. მაგრამ მოახლე გოგონები განსაკუთრებით ზედმიწევნით ეხვეოდნენ ბიჭის კალუსიან, ოდნავ მტვრიან ფეხებს.
  ასევე, ბავშვმა ვარდის წყლით ჩამოიბანა პირი, შემდეგ კი ქილაც კი გაუკეთეს. რაც საკმაოდ უხერხული და მოსაწყენია. მიუხედავად იმისა, რომ როდესაც ის მონებმა გარეცხეს, ყოფილ მილიარდერს სირცხვილის გრძნობა თითქმის არ ჰქონდა. პირიქით, თავს ბატონად გრძნობდა. მაშინაც კი, როცა სკროტუმი ჩამოიბანეს, რამაც ისევ ძლიერი ერექცია გამოიწვია. ახალგაზრდა მამაკაცის სხეული ადვილად აღგზნებული იყო.
  ზოგადად, ბიჭი და ყოფილი მილიარდერი აქამდე კმაყოფილია. მან წლების განმავლობაში პირველად შეძლო ლამაზ გოგოსთან შეყვარება. სინამდვილეში, რა აზრი აქვს ზღაპრულ სიმდიდრეს, თუ ის არ გაქვს?
  დიახ, ბოლო ოცდაათი წელია, ქალთან რაიმე რომ გაეკეთებინა, ოლიგარქს წამალი უნდა მიეღო.
  ასე რომ, პირიქით, მას აქვს მუდმივი მღელვარება და თქვენ სავსე ხართ ძალებითა და ენერგიით. ახლა კი თავს მშვენივრად გრძნობ. და ლამაზი გოგოები გრეცხავენ და გეფერებიან.
  და შენ თვითონ ხარ ისეთი სიმპათიური. ვლადიმერ ეზეისტეინი ახალგაზრდობაშიც არ იყო სიმპათიური. აქ კი ის სამართლიანია, ოქროსფერი თმით და სხეული ჩემპიონს ჰგავს ახალგაზრდა ბოდიბილდერებს შორის.
  კარგად იყო გარეცხილი. მერე მსახურმა გოგოებმა სადილი მოიტანეს. საკვები მდიდრული იყო, მაგრამ თითქმის ექსკლუზიურად ხილისგან შედგებოდა.
  ჯადოქარმა განმარტა:
  - კარგი სუნი უნდა გქონდეს! ალბათ ნაწილ-ნაწილ გავყიდი და არა ერთდროულად!
  ვოვკას გაუკვირდა:
  - ნაწილებადაა?
  ჯადოსნურმა გოგონამ განმარტა:
  - აუქციონზე ერთი ღამით ვნებიან ქალებზე შემიძლია გიყიდო. ასე რომ კიდევ უკეთესი იქნება. თუ თავს კარგად გამოიჩენ, მაშინ სამუდამოდ გაცილებით ძვირად გაგყიდიან!
  მილიარდერმა ბიჭმა უსტვენდა:
  - Ვაუ! Მაგარია! ვეთანხმები, მაგრამ მხოლოდ ქალებს და არა მამაკაცებს!
  გოგონამ გაიცინა და შენიშნა:
  - კაცებს ვუყვარდი და სასიამოვნო იყო. არაფერია უარესი, ვიდრე ქალებთან, ასე რომ ნუ იყიდით ცრურწმენებს!
  ვოვკამ აღნიშნა:
  - მაგრამ განსაკუთრებულ საპირისპირო სქესთან, სიყვარული ბუნებრივია. და არ არსებობს ერთი სქესი!
  გოგოებმა გაიცინეს და შენიშნეს:
  ერთსქესიანთა სიყვარული ცხოველებშიც გვხვდება. მთლიანობაში, სანერვიულო არაფერი გაქვთ. მონა ხარ და შენი ადგილი იცოდე! რომ არა მე, მაშინ ორიოდე წელიწადში აგონიაში მოკვდებოდი და შენი სული დავიწყებას მიეცა. ახლა კი მხიარული, მარადიული ცხოვრება გელით!
  ყოფილმა მილიარდერმა ჰკითხა:
  - შეიძლება მომკლან?
  ჯადოქარმა გოგონამ ღიმილით უპასუხა:
  - თეორიულად შეუძლიათ. მაგრამ შენ ბევრად უფრო გამძლე ხარ ვიდრე ჩვეულებრივი ადამიანი. და გახსოვთ სერიალი "მაღალმთიანი", აი, ასეთი ხარ, მხოლოდ ცოტათი უკეთესიც კი!
  ვოვკა დაინტერესდა:
  - და რატომ ვარ მაღალმთიანზე უკეთესი?
  ჯადოსნურმა გოგონამ თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - თუ თავი მოგჭრეს, მაშინ შეგიძლია აიღო და ხელები თავის ადგილზე დააწყო. მაგრამ მაინც, თუ ბირთვული აფეთქების ეპიცენტრში მოხვდებით და სხეული აორთქლდება, მაშინ მხოლოდ სული გექნებათ. Ისე...
  ვოვკა დაინტერესდა:
  - სული უკვდავია? არის სამოთხე თუ ჯოჯოხეთი?
  ჯადოქარმა გოგონამ ჩაიცინა და უპასუხა:
  - ეს შენ არ უნდა იცოდე! და მერე გგონია, რომ სხეულებრივი უკვდავება არც ისე დიდი საჩუქარია! და შენს ცხოვრებაზე ზრუნვის საშუალება არ იქნება!
  ბიჭმა ჰკითხა:
  -ჩემი სიცოცხლე გჭირდება, მითუმეტეს ჩაქუჩით გაყიდვის შემდეგ?!
  ჯადოქარმა შენიშნა:
  შენ მაინც მომემსახურები! და გაგიხარდებათ, რომ ჩემში იპოვეთ დიასახლისი და მეგობარი!
  ვოვკა, ყოფილი ოლიგარქი, ახლა კი მონა, მღეროდა:
  ყველას სურს სიყვარული
  და ჯარისკაცი და მეზღვაური ...
  ყველას უნდა ჰქონდეს
  და პატარძალი და მეგობარი!
  გოგონამ თავი დაუქნია და ბიჭს გარუჯულ, დაკუნთულ მკერდზე მიირბინა, რის გამოც მოზარდი აღელვებული იყო. მან იგრძნო, რომ მისი მღელვარება გაიზარდა და მამაკაცის სრულყოფილება აუტანლად ადიდებდა. და აფეთქებითაც კი იმუქრებიან.
  გოგონას გაეცინა.
  - Ვაუ! ფაქტობრივად, ნამდვილი ჯიხვი! შეგიძლია ქალს ბევრი სიამოვნება მიანიჭო! მე გიყიდი დასაწყისისთვის მხოლოდ ერთი ღამით!
  ვოვკა ხალისით მღეროდა:
  თქვენ უნდა გვესმოდეთ ჩვენი
  თქვენ უნდა დაგვეხმაროთ...
  როგორ გელოდებოდით
  ყვითელთვალება ღამე!
  საპასუხოდ ჯადოქარი გოგონა უფრო მაგრად ჩაეხუტა და აკოცა. შემდეგ ბიჭს საკმეველი შეასხეს და ზეთი შეასხეს. და ის კიდევ უფრო ლამაზი და მიმზიდველი გახდა. მართლაც, მისი გარუჯული და დაკუნთული, გამოძერწილი სხეული ისეთი ბრწყინავს.
  მონა გოგონები მას ვნებიან და მშიერ მზერას აძლევენ. და ასე გასცა ჯადოქარმა ბრძანება. და გოგოებმა დაიწყეს მასაჟი და გაათბო ახალგაზრდა მამაკაცი.
  ბოლოს ვოვკა მდგომარეობამდე მიიყვანეს. ასე რომ, ესკორტის თანხლებით, ის აუქციონზე გაგზავნეს.
  ბიჭი საბნებით იყო დაფარული, გოგოსავით. და გადამიყვანეს სპეციალური ეკრანის უკან. მანამდე კი ნაწლავები ზედმიწევნით დაიბანეს და პირის ღრუს ვარდის წყლით ჩამოიბანდნენ. და მათ ეს ყველაფერი ძალიან ფრთხილად და პროფესიონალურად გააკეთეს.
  სიმპათიური ბიჭი დაჯდა და ახლა ხედავდა აუქციონის ოთახს. აქ ისხდნენ ქალებიც და კაცებიც და კიდევ რამდენიმე ზღაპრული არსება. ის, რაც ბიჭს არცხვენდა, არ იყო კომიკური აზარტი.
  აქ მოიყვანეს ბაქანზე საწოლებით დაფარული ლამაზი გოგონა. მის ორივე მხარეს ტყავის კოსტიუმებითა და მაღალქუსლიანი გოგონა იდგა.
  გოგონა აუქციონზე გაიტანეს და ახლა პირველი ფარდა ჩამოგლიჯა თავზე. აუქციონზე გამოტანილი მონის ტკბილი სქელი სახე და შავი თმა გამოჩნდა.
  მაცნემ გამოაცხადა:
  - ათი პიასტრი!
  ტურბანში შემოსილი კაცი ყვიროდა:
  - Თერთმეტი!
  ახალგაზრდა მამაკაცი ფოცხვერის ყურებით, ალბათ ელფის ღრიალი:
  - თორმეტი!
  ბურკაში გამოწყობილმა ქალმა ჩაისისინა:
  -ცამეტი!
  მსხვილცხვირიანმა ახალგაზრდამ, სავარაუდოდ, ტროელმა, ჩაისისინა:
  - თოთხმეტი!
  და პატარა კოლობოკი, ცხენის თავის ზომით, წამოხტა და ნახტომით გასცა:
  - თხუთმეტი!
  იყო პაუზა. ჯადოქარი გოგონა მიუახლოვდა ახალგაზრდას და აღნიშნა:
  -არაბია! ქერა გაცილებით ძვირია! და შენ ისეთი ლამაზი, ქერა გრძელი თმა გაქვს!
  ვოვკა შეშინებულმა ღრიალებდა :
  - კაცები არიან! ისინი მე...
  ჯადოსნურმა გოგონამ თავი დაუქნია.
  - Დიახ, მათ შეუძლიათ! მაგრამ ეს მხოლოდ ერთი ღამით!
  ამასობაში გოგონებმა აუქციონზე გამოტანილ ლამაზმანს მეორე ფარდა მოხსნეს. და წელამდე გაშიშვლდნენ. მონა გოგონა შეკრთა. მღელვარებისგან მისი ღია კანი ოფლის ნამის წვეთებით დაიფარა და მარგალიტისფერი ელფერი მიიღო. და ალისფერი ძუძუსები აღმოჩნდა. გოგონა ცდილობდა მათ ხელებით დაეფარა, მაგრამ ორმა მსახურმა აიტაცა და ხელები გვერდებზე გაშალა. და ეს ძლიერი ნაბიჯი აღმოჩნდა. მონა გოგონა შეკრთა. ბრაზისა და სირცხვილისგან ჟოლოსფერი გახდა მისი სქელი სახე.
  ვაჭრობა ცოტათი გაიზარდა.
  ვარდისფერ თავსაბურავში ჩაცმული კაცმა ჩაილაპარაკა:
  -თექვსმეტი!
  მწვანე ქუდში გამოწყობილმა კაცმა დაიკივლა:
  -ჩვიდმეტი!
  კოლობოკმა მაშინვე დაამატა:
  - ოცი!
  ტროელმა ჩაილაპარაკა.
  - Ოცდახუთი!
  ელფმა ჩაილაპარაკა:
  - ოცდაათი!
  და ფარდაში ჩაცმული ქალი წუწუნებდა:
  - ორმოცი!
  კიდევ ერთმა კაცმა ლურჯ ტურბანში იკივლა:
  - Ორმოცდაათი!
  გაისმა ხმაური, შემდეგ კი პაუზა. არაბი შავგვრემანისთვის, რომელიც აუქციონზე სულ მცირე ათეულს უჯდება, ძალიან დიდი თანხაა. მაინც ბევრია. მაგრამ ის ფაქტი, რომ გოგონა გაჭირვებულია და, სავარაუდოდ, ქალწულია, და მას რცხვენოდა მაყურებლის დაწყება. თუმცა, არ მინდოდა შავგვრემანისთვის ზედმეტი დამეწერა.
  აქ მოსამსახურე გოგონებმა ტანსაცმლის ბოლო ნაჭერი ამოიღეს. ახალგაზრდა მონა სრულიად შიშველი იყო. მისი სხეული უფრო ფერმკრთალი იყო, ვიდრე სახე და აშკარა იყო, რომ მას ხშირად არ აძლევდნენ მზის აბაზანების მიღებას და შიშველს. ლამაზმანის შიშველი ფეხები ისეთი ნაზი და მოხდენილი იყო.
  ვოვკამ იგრძნო, როგორ დაიძაბა მისი მამაკაცური სრულყოფილება ზღვრამდე და ძელივით წამოდგა. ახლა კი უბრალოდ უმოწყალოდ გამოდის. და საცურაო საცურაო შეიძლება გატეხილიყო.
  ჯადოქარმა გოგონამ თავი დაუქნია.
  -რა აღელვებული ხარ ჩემო ბიჭო! ასე უნდა იყოს აუქციონზე. მაშინ ქალი აუცილებლად გიყიდის! და თქვენ მიიღებთ სიყვარულის გაკვეთილებს!
  ვოვკამ კვნესით შენიშნა:
  - იმდენი გოგო მყავდა წინა ცხოვრებაში! მითუმეტეს როცა გავმდიდრდი! ახლა კი არაფერი მაქვს, საცურაო კალმებიც კი დიასახლისს ეკუთვნის და მუნჯია !
  ჯადოსნურმა გოგონამ გაიცინა.
  -არა! თქვენ ახლა გამოხვალთ პლატფორმაზე და იგრძნობთ თავს როგორც ნივთს! სხვათა შორის, ძალიან ლამაზი და ელეგანტური ნაღმტყორცნები გაქვთ, ამიტომ ჩექმებით გამოგიყვანთ. და ეს გახდება ბიჭისთვის შეგრძნებების უნიკალური კასკადი.
  აუქციონზე ნომრები იყო:
  - სამოცი!
  - სამოცდაათი!
  - ოთხმოცი!
  - ოთხმოცდაათი!
  და ბოლოს, წითელ ტურბანში გამოწყობილმა კაცმა თქვა:
  - Ასი!
  მთავარმა მეურვემ ასწია ღობე და დაიწყო გალობა:
  - ასი პიასტრჯერ! ორასი პიასტრი! ასი პიასტრი სამი! გაიყიდა ას პიასტრად!
  კაცმა ოქროს მონეტები დაასხა. ასი პიასტრი არ არის ცუდი თანხა ცელქი არაბი ქალისთვის. მაშინ როცა ყველას უნდა ქერა.
  საბოლოოდ, ვოვკა ეზეისტეინი აუქციონზე გაიტანეს. ბიჭი საბნებით იყო დაფარული. და ძალიან ეშმაკურად გამოაშკარავება თანდათან. ის ბუნებრივი ქერაა და ძალიან სიმპათიური. და ბიჭები ამ სამყაროში არიან ჩამოთვლილი გოგონების თანაბარი.
  მაცნემ გამოაცხადა:
  - წარსულ ცხოვრებაში ის იყო ყველაზე მდიდარი ოლიგარქი და ძალიან გამოცდილი მამაკაცი! ახლა ძალიან სიმპათიური ქერა ბიჭია. გაიყიდა მხოლოდ ერთი ღამით და თქვენ შეგიძლიათ გააკეთოთ ყველაფერი - უბრალოდ არ დააკოჭოთ! საწყისი ფასი ოცი პიასტრი.
  ტრიბუნებზე უკმაყოფილო ხმაურმა მოიცვა. ვოვკა იდგა ფარებით დაფარული. ასე რომ, გოგოებმა მასში პირველი ამოიღეს, ბიჭის ოქროსფერი, ოდნავ ტალღოვანი თმა და შუბლის ზედა ნაწილი გამოაჩინეს.
  კაცმა მწვანე ტურბანში ჩაიჩურჩულა:
  - ოცდაერთი პიასტრი!
  ბურკაში გამოწყობილმა ქალმა დაიკივლა:
  - ოცდაორი პიასტრი!
  მდიდრულ კაბაში გამოწყობილი კიდევ ერთი ქალი ჭიკჭიკებდა:
  - ოცდახუთი პიასტრი!
  ლურჯ ტურბანში გამოწყობილმა კაცმა ჩაილაპარაკა:
  - ოცდაათი!
  ტროლი გამოხატული ცხვირით ქუხდა:
  - ორმოცი!
  და ჯუჯა ქუდში და ჯავშანში გამოუშვა:
  - ორმოცდაათი პიასტრი!
  იყო პაუზა. ვოვკამ სირცხვილი და დამცირება იგრძნო. აქ ის რაღაც ცხოველივით იყიდება აუქციონზე. რომ ის ადამიანი არ არის, არა? და კარგია, თუ ქალი ყიდულობს და არა ზოგიერთი სუნიანი მამაკაცი!
  მოსამსახურე გოგონებმა სხვა ფარდა მოიხსნა. ბიჭს კი სახე სრულიად გამოუმჟღავნდა. ძალიან ლამაზი იყო, გოგოს მსგავსი და ნაზი, მაგრამ ამავდროულად მამაკაცური ნიკაპით. მაყურებელი ისევ აღმოჩნდა.
  კოლობოკმა დაიყვირა:
  - სამოცი პიასტრი!
  ჯუჯამ ჩაილაპარაკა:
  - სამოცდაათი!
  ფარდაში ჩაცმული ქალი ჭიკჭიკებდა:
  - ოთხმოცი!
  ტროელმა იღრიალა:
  - ოთხმოცდაათი!
  მდიდრულ კაბაში გამოწყობილმა ქალმა გასცა:
  - Ასი!
  ისევ იყო პაუზა. ასი პიასტრი უკვე ოქროს პატარა ტომარაა, ამით შეგიძლია იყიდო კარიერისთვის ხუთი კარგი მონა. შემდეგ კი მშვენიერი ახალგაზრდობა, თუნდაც მშვენიერი სილამაზის, და მხოლოდ ღამისთვის.
  . თავი #5
  მოსამსახურე გოგონებმა აიღეს და ამოიღეს ბიჭს მეორე გადასაფარებელი, გამოაჩინეს მისი დაკუნთული მხრები და ხელები. შესამჩნევი და ძლიერი გახდა, მოზარდის კისერი და მკერდის ზედა ნაწილი გარუჯული. ვოვკამ დაჭიმა ბიცეფსი და ისინი სამკუთხედებად გადაიზარდა. ბავშვმა გაიღიმა და მისი ღიმილი ისეთი საყვარელია მარგალიტის კბილებით, უბრალოდ საყვარელი.
  ისევ საზოგადოებრივ აღორძინებაში.
  ქალმა შავ კაბაში, მონაზვნის მსგავსი, თქვა:
  - Ას ათი!
  კაცმა მწვანე ტურბანში ჩაილაპარაკა:
  - Ას ოცი!
  კაცმა, რომელმაც ადრე იყიდა შავგვრემანი გოგონა, ჩაიკივლა:
  -ას ოცდაათი!
  ტროლმა თქვა:
  -ას ორმოცი!
  კოლობოკმა აჩუქა:
  - Ასორმოცდაათი!
  ფარდაში ჩაცმული ქალმა თქვა:
  - ას სამოცი!
  ელფმა ძალიან სიმპათიური ახალგაზრდა ყვიროდა:
  - ას სამოცდაათი!
  უცებ მოხუცმა ქალმა, ბაბა იაგას მსგავსი კვერნით ხელში, იკივლა:
  - Ორასი!
  ისევ იყო პაუზა. ვოვკა უნებურად შეკრთა. ძალიან ამაზრზენი იყო მოსაზრება, რომ ისინი ღამით მოხუც ქალს მიჰყიდდნენ. და ის გაიჭედა.
  და მოსამსახურე გოგონებმა სხვა ფარდა მოიხსნა. ახლა კი ტანი მთლიანად გამოკვეთილია. შესამჩნევი გახდა პრესის ფირფიტები, რომლებიც შოკოლადის ფილას ჰგავს და ბიჭის გმირული მკერდი კანკალებდა. გული მღელვარებისგან ისე მიცემდა, რომ თითქოს მზად იყო გასატეხად.
  ბიჭის ბრინჯაოს კანი კი მღელვარებისგან ოფლით უბრწყინავდა.
  მონაზვნის კაბაში გამოწყობილმა ქალმა თქვა:
  - ორას ორმოცდაათი პიასტრი!
  უკვე მეორე ტროლი, რომელიც გარიგებაში შევიდა, ღრიალებდა:
  - სამასი პიასტრი!
  ჯანჯაფილის კაცი, წამოხტა, ჩურჩულებდა:
  - Სამას ორმოცდაათი!
  გნომმა დამაჯერებლად დაამატა:
  - ოთხასი პიასტრი!
  ლალის ჩასხმულმა კაცმა ჩაისისინა:
  - ოთხას ორმოცდაათი პიასტრი!
  ბაბა იაგა, ფოლადით ბრწყინავ კბილებს აშორებდა, ჩაისისინა:
  - Ხუთასი!
  და ისევ იყო პაუზა. ეს ისეთი დაძაბულია. ვოვკამ წელზე იგრძნო მოსამსახურე გოგონების ხელები. ერთმა შეუმჩნევლად კი სათესლე ჯირკვლები ჩასჭიდა. ბიჭის მამაკაცური სრულყოფილება კვლავ გაიზარდა. და დაკუნთული ფეხები იყო გაშლილი, მუხლებამდე დაფარული ჩექმებით. და საცურაო კალმები არ მალავდნენ, თუ როგორ აჩენს ღირსება.
  ქალი აუდიტორია ჩართული იყო.
  ელფმა დაიკივლა:
  - ექვსასი პიასტრი!
  მონაზვნის კაბაში გამოწყობილმა ქალმა იღრიალა:
  - Შვიდასი!
  ბაბა იაგომ ჩაიჩურჩულა:
  - Რვაასი!
  მდიდრულ კაბაში გამოწყობილმა ქალმა გასცა:
  - Ცხრაასი!
  ჯანჯაფილის კაცმა უცებ ჩაილაპარაკა:
  - ათასი!
  ჯუჯა ჯოხს ზურგში ჩასცხო და ჩაისისინა:
  - ეს არის ფასი, ორმოცდაათი ზრდასრული მონა! მზად ხარ ასეთი ფული მისცე ერთ ღამეს ახალგაზრდასთან ერთად! სასაცილოა!
  კოლობოკმა საპასუხოდ აჩუქა:
  -სასაცილო ხარ
  და მე განაწყენებული ვარ!
  შენ ხარ
  და ვნახე!
  თუმცა იყო პაუზა. სიმპათიური ბიჭი იდგა დიდი დარბაზის წინ ვნებიანი სახეებით სავსე, საცურაო ჩექმებისა და ჩექმების გარდა. აშკარა იყო, რომ ყველა ვერ ითმენდა მის დანახვას სრულიად შიშველს. ის აქცევს აუდიტორიას.
  ასე რომ, მოსამსახურე გოგონებმა ჩექმები ამოიღეს მიმზიდველ, ფიგურულ მოზარდს. ბიჭის ძალიან დაკუნთული, მოხდენილი, გარუჯული ფეხები გამოაშკარავდა. ხბოები ვენების ქსელს ჰგავდა. მაყურებელმა ველური აღფრთოვანების ღრიალი გაიარა. განსაკუთრებით ქალები იყვნენ ჩართული.
  ერთმა მათგანმა, ძალიან მსუქანმა ქალმა, შესძახა:
  - ათას ხუთასი!
  მდიდრულ კაბაში გამოწყობილმა ქალმა გასცა:
  - Ორი ათასი!
  ბაბა იაგამ ჩაილაპარაკა:
  - ორ ხუთასი!
  ჯუჯამ ჩაილაპარაკა:
  - Სამი ათასი!
  მონაზვნის კაბაში გამოწყობილმა ქალმა თქვა:
  -სამ ხუთასი!
  ტროლი ბაზარზე შემოვიდა:
  - Ოთხი ათასი!
  და ფუნთუშა ღრიალებს:
  - Ხუთი ათასი!
  და ყველა გაიყინა. ჯუჯამ ეკლით შენიშნა:
  - ბლეფობ! იცით, რა ემართებათ მათ, ვინც ვაჭრობისთვის საჭირო თანხის გადახდას ვერ ახერხებს?
  კოლობოკმა აჩუქა:
  - ძალიან კარგად ვიცი!
  ჯუჯამ თავი დაუქნია.
  - ქვევრით დაგასხამენ, ბუმბულებში დაგაგორებენ და მათრახებით გააგდებენ ქალაქიდან! Ნათელია?!
  კოლობოკმა გაიცინა, მღეროდა:
  - შორეულ თანავარსკვლავედში Tau Ceti,
  ჩვენთვის ყველაფერი გაუგებარი გახდა ...
  ჩვენ ვაგზავნით სიგნალს იქ,
  და გვიგზავნიან უკან!
  ვოვკა იდგა ფეხშიშველი და მხოლოდ საცურაო კალთაში. მაგრამ ახალგაზრდა მონა მთლიანად, ბოლომდე უნდა გაიყიდოს. ახლა კი ლამაზმა გოგო-მოსამსახურეებმა მისი საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო საცურაო ჩამოგლიჯეს. სირცხვილისა და უკიდურესი მღელვარებისგან ბიჭში მამაკაცური სრულყოფილება გაიზარდა. და სრულიად გაფითრებული.
  ისევ გაისმა ყრუ ღრიალი.
  მსუქანმა ქალმა დაიყვირა:
  - Ექვსი ათასი!
  მონაზვნის კაბაში გამოწყობილმა ქალმა იკივლა:
  - შვიდი!
  მდიდრულ კაბაში გამოწყობილმა ქალმა ჩაილაპარაკა:
  -რვა!
  ელფმა აღფრთოვანებულმა დაიკივლა:
  - Ცხრა ათასი!
  ბაბა იაგამ აგრესიულად ჩაიკრა:
  - Ათი ათასი!
  ეს არის ხუთასი ჯანმრთელი მამაკაცი მონის ფასი, ისევე როგორც მთელი, დიდი გემი. თქვენ ასევე შეგიძლიათ შეიძინოთ რამდენიმე გალერეა. და მხოლოდ ერთი ღამე სიმპათიურ ახალგაზრდასთან ერთად.
  მძიმე პაუზა იყო. ვოვკა სირცხვილისგან იწვა, სრულიად შიშველი და გაბერილი სრულყოფილებით მონებით ვაჭრობაში. მას ძალიან რცხვენოდა და ამავდროულად, საშინლად აღელვებული სიტუაციის პიკანტურობა, როცა აუქციონზე შიშველ, ლამაზ ბიჭს ყიდიან ჩაქუჩით. რა არაჩვეულებრივია ეს ყველაფერი და ღირსი ხარ.
  ძვირფასეულმა ელფმა გაურკვევლად თქვა:
  - Თერთმეტი ათასი!
  ბაბა იაგამ გაბრაზებულმა იღრიალა:
  - Თხუთმეტი ათასი!
  ეს არის სამი გალერის ფასი. დიახ, ვნებიანი ქალბატონები სერიოზულად დაიშალნენ. ასეთი ფასის დაძლევა დამღუპველი იყო მრავალი საფულესთვის.
  მაცნემ ასწია ჩაქუჩი და დაიწყო თქვა:
  - თხუთმეტი ათასჯერ! თხუთმეტი ათასი პიასტრი ორი! თხუთმეტი ათასი პიასტრი სამი... - სანამ ჩაქუჩი დაარტყამდა, ძალიან ლამაზმა ქალმა მდიდრულ კაბაში და თავზე ვარსკვლავებით მოჭედილი გვირგვინით თქვა:
  - ოცი ათასი პიასტრი!
  ხმაურმა მოიცვა... ბაბა იაგამ დაიყვირა:
  - Ოცდაათი ათასი!
  ახალგაზრდა და ლამაზი ქალი ყვიროდა:
  - Ორმოცდაათი ათასი! და დაიმახსოვრე ბაბა იაგა, რა მოხდება, თუ საკმარისი ფული არ გექნებათ!
  ფოლადის კბილებში გამოსცრა და აკოცა:
  - კარგი, ჯანდაბა! აიღეთ ბრატი სიმდიდრით!
  მაცნემ, უფრო სწორად მენეჯერმა, ჩაქუჩი მაღლა ასწია და ნელა დაიწყო თქმა:
  - ორმოცდაათი ათასი პიასტრი! ორმოცდაათი ათასი პიასტრი ორი! ორმოცდაათი ათასი პიასტრი სამი...
  და იმ წამს, როცა გახარებულმა ვოვკამ უკვე იფიქრა, რომ დედოფალი და ასეთი მშვენიერი ქალი ზეციურ სიამოვნებაში და საწოლში ღამის გათევას აიძულებდა, მღელვარე ხმა გაისმა:
  - ასი ათასი პიასტრი!
  ყველამ თავი გადააქნია. ხმა ეკუთვნოდა გამხდარ, მაღალ მამაკაცს შავ ჯავშანში და ასევე თავზე გვირგვინით. ის ძალიან საშინლად და ბოროტად გამოიყურებოდა.
  დედოფალმა გაკვირვებით ჰკითხა:
  - რად გინდა უკვდავი ბიჭი?
  კოშეიმ გაბრაზებით უპასუხა:
  - შენი საქმე არაა, მოკვდავო! მე მჭირდება ეს ბიჭი და მივიღებ მას!
  დედოფალმა ჩაილაპარაკა:
  -ასი ათი ათასი!
  კოშეიმ აგრესიულად დაიყვირა:
  - Მილიონი! ზუსტად ასე, მილიონი პიასტრი ერთდროულად, მთელი ჯარის ფასი! და თქვენ არ გაქვთ საკმარისი ხაზინა ამ ფასზე გადასასვლელად!
  გაოცების ზუზუნი მოედო ტრიბუნებს. მთელი მილიონი პიასტრი, ოქროს მთა, მხოლოდ ერთი ღამის განმავლობაში ბიჭთან ერთად? იქნებ კოშეი უკვდავი, რომელმაც ერთ ათასწლეულზე მეტი იცოცხლა, ტრივიალურად გაგიჟდა? მაგრამ ვაჭრობა ვაჭრობაა.
  ჯადოქარმა გოგონამ გაიცინა და უპასუხა:
  -კოშეის ვაფრთხილებ, ბიჭს მხოლოდ ერთი ღამე მიიღებ. და ის დილით უნდა დააბრუნოს, ცოცხალი და ჯანმრთელი, არა ინვალიდი!
  კოშეიმ უკვდავმა თავი დაუქნია, თავის ქალასვით, თხელ, ძვლოვან კისერზე:
  - Გავიგე! თუმცა ვიმეორებ ჩემს ფასს:
  - მილიონი ოქროს პიასტრი!
  აღმასრულებელმა დირექტორმა თავი დაუქნია.
  - მყიდველის სიტყვა კანონია!
  და ჩაქუჩის აწევით დაიწყო გალობა:
  - მილიონჯერ პიასტრი! ორი მილიონი პიასტრი! სამი მილიონი პიასტრი!
  გაყიდა კოშჩეი უკვდავმა!
  ვოვკა დამუნჯდა. და სისულელეში ჩავარდა. მართლა ყიდიან ამ ძვლოვან მოხუცს, თუნდაც მხოლოდ ერთი ღამით?
  ყმაწვილს ფარდა დაუყარეს, კოშჩეის მსახურები წამოხტნენ. მოზარდს კისერზე ფოლადის საყელო დაუდეს და ფეხშიშველი და უმწეო, უფრო წინ წაიყვანეს.
  კოშეი ბიჭთან მივიდა, გადასაფარებლები გადააძრო. უფრო ახლოს შეხედა. ცივი ხელებით შეეხო დაკუნთულ მკერდს და აღნიშნა:
  - და შენ კარგად ხარ!
  და გაეცინა. ამ სიცილისგან ვოვკა რატომღაც შემზარავი გახდა. კოშეიმ თავი დაუქნია მას:
  -ნუ გეშინია! რაღაც უკეთესი მოხდება შენთან, რასაც შენ თვითონ ელოდები!
  და უკვდავმა დაუსტვინა. ბიჭს კი ყლორტი დაარტყა. რაც, სხვათა შორის, არ ავნებს ფარდას.
  ვოვკა დადიოდა და მოზარდის შიშველი, თითქმის ბავშვური ფეხები ტროტუარის ბასრ ქვებზე დააბიჯებდა. რაც საკმაოდ მტკივნეული იყო, რადგან ბიჭის ძირი მხოლოდ ოდნავ უხეში იყო, ჯერ არ იყო კანკალი და მყარი. მართალია, სისხლი არ იყო. მიუხედავად ამისა, მოზარდის შიშველი ფეხების ახალგაზრდა ძირი ელასტიური და ძლიერი იყო, მაგრამ ტკივილს გრძნობდა.
  ვოვკა კოშჩეის გაჰყვა. და ფიქრობდა, სად მიჰყავდათ. ალბათ ძალიან დიდი ხანია ბუნაგამდე მისასვლელად. და ნაკლებად სავარაუდოა, რომ მათ ექნებათ დრო იქ და უკან ღამით. და რას გააკეთებს კოშეი მასთან? ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ამ ძუნწი პერსონაჟმა მილიონი ოქროს პიასტრი დადო, მხოლოდ ბიჭთან გასართობად. თუ კოშეის ამ შემთხვევაში საერთოდ რამე შეუძლია.
  მაგრამ რატომ სჭირდებოდა მას ეს თამაში?
  მკერდიდან ზურმუხტისფერი კრისტალი ამოიღო . საჩვენებელი თითით მოისრისა, ააფეთქა, შელოცვა ჩაიბურტყუნა. და ვოვკამ იგრძნო თავი ცუნამის ტალღასავით ამოვარდნილი.
  შემდეგ ბიჭმა შიშით აცეცა თვალები. ის ახლა პირქუშ ციხესიმაგრეში აღმოჩნდა. ხელები ზურგს უკან იყო მიბმული და ბორკილები. და ეს ისეთი შემაშფოთებელია. მაჯებში ფოლადის რგოლები ჩაეჭრა და მკლავები მხრებიდან გამოსწია.
  და ოთახი აშკარად წააგავდა წამების კამერას.
  კედლებზე წამებისა და ტკივილის ყველანაირი ინსტრუმენტი ეკიდა. და რაც არ იყო, საბურღი, მაშები, მავთულის საჭრელები, საკაცეები , დამსხვრეული მოწყობილობები, ყველანაირი მსხალი და ასე შემდეგ.
  ვოვკამ დაიყვირა:
  - არ უნდა მატკინო!
  უკვდავი კოშეი, რომელიც ტახტზე იჯდა, ღრიალებდა :
  -ნუ გეშინია! ყველაფერი იცოცხლებს შენთვის! მაგრამ შენი ტკივილი მჭირდება!
  ბიჭმა შენიშნა:
  - შემეძლო ვიღაც ბიჭი-მონის წამება, რომელიც ბევრად ნაკლები ღირს!
  კოშჩეიმ თავი დაუქნია.
  - შეიძლება... მაგრამ შენი ტკივილი უნიკალურია და ის მომცემს უპრეცედენტო ძალას და კოლოსალურ ძალას მთელ მსოფლიოში!
  ვოვკამ ჩაიღიმა:
  - Ნაბიჭვარი!
  უკვდავმა ბრძანა:
  - შეანჯღრიე!
  ორი მსხვილი, დაკუნთული გოგონა ბიკინებში, შიშველ ფეხებს აჭიანურებდა, ბარაბანი ახტა და დაიწყო მისი ტრიალი. და ჯაჭვმა ყიყინით ასწია ბიჭი.
  ვოვკამ იგრძნო ტკივილები მხრებშიც და ხელებშიც, რომლებიც ფოლადის ბორკილებს აეჭიდა და მკერდი ოდნავ აუწია. ეს თარო არის წამების უძველესი და ეფექტური ინსტრუმენტი, რომელსაც ყველა ვერ გაუძლებს. თუმცა ამჯერად კოშეიმ და მისმა ბანდამ კითხვები არ დაუსვა. ისინი უბრალოდ იტანჯებოდნენ და ხედავთ ტკივილს - ეს რაღაც ძალას აძლევდა ბიჭს. თაროს გარშემო ვოვკამ შენიშნა ათეული კრისტალი და კიდევ ერთი კრისტალი კოშჩეის თავზე გვირგვინში.
  აქ ის ჭერამდე აწიეს, თითქმის ნესტიან, მარმარილოს კედელს ეხებოდა. მერე ბიჭი წამით გაიყინა. და ჯალათმა გოგონებმა, ძალიან დიდმა და დაკუნთულმა, ბარაბანი გამოუშვეს.
  ვოვკამ დაცემა იგრძნო. და თითქოს მუცელში რაღაც ჩაუვარდა. და ყველაფერი ძალიან სწრაფად იყო.
  რამდენიმე წამით დაჭიმულ ვენებში ტკივილი შემსუბუქდა. მაგრამ ზუსტად იატაკზე ჯაჭვი იყო დაჭიმული. ვოვკა კი ჯოჯოხეთურმა ტკივილმა დაარტყა. შიშველი, ბიჭური ქუსლებიდან თავის უკანა ნაწილამდე გახვრეტილი.
  და ბიჭი ყვირის. როგორც ახალგაზრდა ხბოს საკლავი. და კოშჩეის ძალიან მოეწონა. ახლა კი კრისტალები კაშკაშა ბრწყინავდნენ, მოზარდის საშინელებისა და ტანჯვის ტალღას გრძნობდნენ.
  მერე ტკივილმა ოდნავ ჩაცხრა, ვოვკამ კბილები დააჭირა და მძიმედ დაიწყო სუნთქვა.
  კოშეიმ უბრძანა:
  - ისევ შეანჯღრიე!
  და ისევ გოგო-სპორტსმენებმა ბარაბანი დატრიალეს. ვოვკამ ჯალათ გოგონებს შეხედა. რამდენად დაკუნთულია ისინი - უბრალოდ ბოდიბილდერები . და კუნთები, როგორც თოკები ბრინჯაოსფერ კანზე მზის დამწვრობისგან. და თმა არის მსუბუქი, სქელი, ოდნავ ტალღოვანი.
  ვოვკას მამაკაცურმა სრულყოფილებამ კვლავ ადიდებულმა დაიწყო ატლეტურად აღნაგობის გოგონების ხარბი მზერა.
  აქ ის ჭერამდეა აწეული. და ვოვკა აღფრთოვანებული იყო, თუ როგორ ატრიალებდა მშვენიერი სქესის წარმომადგენლები ყავისფერ კანის ქვეშ კუნთების ბურთულებს.
  მერე ისევ გაუშვეს. ფრენის მოკლე, სასიამოვნო შეგრძნება. და ისევ, ჯოჯოხეთური ტკივილი, რომელიც სიტყვასიტყვით აღწევს ახალგაზრდა სპორტსმენის მთელ კუნთოვან სხეულში.
  ვოვკამ ვერ გაუძლო და ისევ იღრიალა. რა საშინელი იყო ეს ყველაფერი. და ისიც გახვრეტა, თითქოს სხეულის ყოველი უჯრედი იყო ნაცემი.
  მერე უფრო ადვილი გახდა. ნეკნიანი კუნთებიდან ოფლი სდიოდა.
  კიდევ ერთხელ, კრისტალები ანათებდნენ ბევრად უფრო კაშკაშა, ვიდრე ადრე.
  კოშეიმ ხორციელად გაიღიმა. აშკარად გაახალგაზრდავდა და აღარ ჩანდა ასეთი დაღლილი და უმწეო მოხუცი.
  ბრძანება მოჰყვა:
  -მე მიყვარს სამება! ისევ შეანჯღრიეთ!
  და ისევ ლამაზმა, სპორტსმენმა გოგონებმა დაიწყეს ბიჭის აწევა.
  მეორე ჯალათმა გოგონამ ვნებით შეხედა ვოვკას. როგორ ანათებს ოფლში გარუჯული მოზარდი. და რა სიმპათიურია.
  ჯალათმა გოგონამ ხელი ფეხებს შორის მოიქცია და მასაჟი დაიწყო, ტკბებოდა იმ ტკივილით, რომელიც სიმპათიური ახალგაზრდას მიაყენა.
  ვოვკამაც აღელვება იგრძნო გოგონას შეხედვისას. და მისი მამრობითი სრულყოფილება ძელივით გაიზარდა. აი ის ისევ ჭერზეა. დაძაბულობაში ჩარჩენილი.
  ვოვკას კი შეეშინდა, ახლა რაღაც სასიკვდილო გახვრეტა. და ასე გაათავისუფლეს ბიჭი.
  დაკუნთული, ოფლიანი, გარუჯული მოზარდის სხეული ჩამოინგრა. და ძალიან სართულზე ისევ გაიჭიმა. და ჯაჭვებმა კიდევ ერთხელ გადაუგრიხეს ძარღვები სახსრებიდან.
  და ისევ ვოვკას დაარტყა მწველი ტკივილი და იყვირა.
  და კრისტალებმა კიდევ უფრო კაშკაშა დაიწყეს ბზინვარება და ვარსკვლავებივით ანათებდნენ.
  კოშეი კიდევ უფრო ახალგაზრდა გახდა და ნაოჭები გაუსწორდა. ახლა ის ოცდაათზე უფროსი არ ჩანდა.
  და უკვდავმა თავი დაუქნია:
  - კარგი მაშინ! გაჭიმვით საკმარისია! ახლა კი მის აქციებში.
  ჯალათმა გოგონებმა ბიჭს შიშველი, დაკუნთული ფეხები მოჰკიდეს. დანარჩენმა ორმა კი მძიმე, მუხის, რკინით შეკრული ბლოკი მოიტანეს. და შიშველ, ლამაზ ფეხებზე მიაკრა ბიჭს.
  ვოვკამ განახლებული ენერგიით იგრძნო ტკივილი ძარღვებში და კვნესა. ის უკვე დაჭიმული და საკმაოდ დაღლილი იყო.
  ბლოკის კიდეების გასწვრივ კაკვები იყო გამოწეული.
  კოშეიმ უბრძანა:
  -ორი ფუნტი ორივე მხრიდან!
  გოგოებმა სიმძიმეები მოიტანეს და ერთ მხარეს დაკიდეს, მეორეზე წონასწორობისთვის. ვოვკა აუტანელი ტანჯვისგან ყვიროდა. რა სასტიკად გაუწელეს.
  კოშეი სიამოვნებით უყურებდა ბიჭის დაჭიმვას. და მისი ძარღვები ფაქტიურად ადიდებულმა და დაკუნთული მოზარდის მთელი სხეული ისე დაძაბული იყო დაჭიმვისგან.
  ვოვკა წუწუნებდა და ყვიროდა, კრისტალები კი დაიწვა.
  ჯალათი გოგონები კი მღელვარებისგან კანკალებდნენ, ეს მათთვის ისეთი სასიამოვნო იყო.
  კოშეიმ უბრძანა:
  - ახლა კი ათი დარტყმა მათრახით ნახევარი ძალით !
  ჯალათმა გოგონამ კალათიდან ტოტი ამოიღო. უმწეო, შიშველ, დაკუნთულ ბიჭს მიუახლოვდა. მის უკან იდგა და ნახევრად რხევით დარტყმა მიაყენა.
  ბრინჯაოსფერ კანზე ჟოლოსფერი ზოლი ამობურცულიყო.
  კიდევ ერთმა ჯალათმა გოგონამ ჭიკჭიკით გაისმა:
  - ერთხელ!
  და მტანჯველმა ისევ დაარტყა.
  ჯალათმა გოგონამ დაიკივლა:
  -ორი!
  გაჭიმვის ფონზე, მათრახის დარტყმა ვოვკას განსაკუთრებით მტკივნეულად არ ეჩვენებოდა. და უფრო მეტად ღრიალებდა დაჭიმული ძარღვების და ლიგატების მწველი ტკივილისგან.
  ცემა რომ დაასრულა, წამებულმა გოგონამ კოშჩეის შეხედა.
  მან უბრძანა:
  - ხუთი დარტყმა სრული ძალით!
  გოგონამ კი ამჯერად კალათიდან უფრო სქელი და ძლიერი მათრახი აირჩია. ატრიალდა და მთელი ძალით დაარტყა. და დიდი მოზიდვა. ბიჭის დაკუნთულ ზურგზე ბრინჯაოსფერი ტყავი გაუსკდა და სისხლი წამოუვიდა.
  ვოვკამ ამჯერად ძალიან ძლიერი ტკივილი იგრძნო და დაჭრილი სპილოვით იღრიალა.
  და კრისტალები უფრო ნათდება.
  და ჯალათმა გოგონამ ცემა განაგრძო. და ადიდებული კანიდან სისხლი უკვე ნაკადად მოედინებოდა.
  სხვა ლამაზმანმა ბრძანა:
  - ხუთი!
  და იყო პაუზა. ჯალათმა გოგოებმა კოშჩეის შეხედეს!
  მან უბრძანა:
  - ახლა კი ბრაზი, მანამდე კი ქუსლები ცხიმი!
  გოგოებმა ზეითუნის ზეთის ჭურჭელი გამოათრიეს. გაიხადეს საცობი და ხელისგულზე გადაისხეს. ამის შემდეგ, დიდი სიამოვნებით დაიწყეს ბიჭის ძირის ცვენა. ის ელასტიური იყო, შიშველი, ვარდისფერი ქუსლის მოხდენილი მრუდით. თავად გოგონები უბრალოდ საყვარელი და იმედგაცრუებულები არიან.
  ვოვკამ იგრძნო ტკივილიც და სიამოვნებაც. და ძლიერი ხელების შეხებით, საყვარელი, დაკუნთული გოგონები, ის კვლავ მღელვარებამ შეიპყრო. და მამრობითი სრულყოფილება დაიწყო ამაღლება. რამ გამოიწვია ლამაზმანების მხიარული სიცილი.
  მერე, როცა ზეთის წასმა დასრულდა, მწამებლებმა მაწვარი გამოათრიეს. მას ჰქონდა სპეციალური კამფორები გაზის მიწოდების რეგულირებით. და ჯალათმა გოგონებმა ჩართო ისინი.
  ალი აინთო და ავიდა. და საყვარელი მოზარდის შიშველი, მრგვალი, ვარდისფერი, ზეთისებურად მბზინავი ქუსლი წითელ ენაზე აკოცა.
  ვოვკამ მაშინვე არ იგრძნო ტკივილი. თავიდან სასიამოვნოდ თბილი იყო. მაგრამ შემდეგ ბიჭის შიშველი ძირები აუტანლად დაიწვა და გამომცხვარი. და ეს იყო გულწრფელად უსიამოვნო და მტკივნეული.
  გარდა ამისა, დაჩეხილი ზურგი მტკივა, ლიგატები თაროზე დაიჭიმა და ბლოკადით იწონიდა.
  ვოვკამ დაიღრიალა და ცრემლები ჩამოუგორდა ლოყებზე. ასე აწამეს.
  კოშეიმ უბრძანა:
  - ზურგზე მარილიანი წყალი დაასხი!
  ჯალათმა გოგონამ ჭიქა ამოიღო. მან ვედროდან წყალი დაასხა და მარილის ნაჭერი ჩაყარა. შემდეგ კი აიღო და, თითქოს ბიჭის გახეხილ ზურგზე დაასხა.
  და ტკივილისგან ყვირის.
  და ისევ კრისტალები კიდევ უფრო განათდა.
  კოშჩეიმ აღნიშნა:
  - კარგი რა! თუმცა, ხომ არ არის დრო, რომ მას ცხელი მავთულიც დაუმატოს.
  ჯალათებმა ერთიანად დაუქნიეს თავი. ახლა კი მათგან ყველაზე მაღალი ბუხრიდან დამაგრებული მავთულით ჯოხს იღებდა. იგი ფაქტიურად წითელი იყო სიცხისგან. ვოვკასთან მივიდა და გაიღიმა, ბიჭის ტანჯვას შეხედა.
  ამის შემდეგ გოგონა შეტრიალდა და ზურგში მთელი ძალით დაარტყა მუშტი. დარტყმა ძლიერი იყო და აჭრიდა კანს, თან დაწვა.
  ბიჭი აუტანელი ტკივილისგან ყვიროდა.
  და კოშეიმ უბრძანა:
  - სცემე ასე! და შიშველი ქუსლები ძლიერდება!
  და ის მართლაც უფრო ძლიერად იფეთქა და ტკივილმა საშინელი გამონათქვამებიც კი შეიძინა.
  ვოვკა აუტანელი ტანჯვისგან ყვიროდა. და კრისტალებმა შთანთქა ძალა.
  და ძვლოვანი კოშეი უკვდავი მთლიანად გადაიქცა კუნთოვან, ლამაზ, ძლიერ ახალგაზრდად, თითქმის ბავშვური სახით, მაგრამ განიერი მხრებით.
  ადვილად წამოხტა და წამოხტა, რის შემდეგაც დაიყვირა:
  - Დიდებულია!
  და აიღო მათრახი ხელში. მივარდა ბიჭს და მთელი ძალით დაარტყა მის მამაკაცურ სრულყოფილებას. გავლენა ძალიან ხელშესახები იყო. ვოვკა საშინელი ტკივილისგან ყვიროდა.
  კოშეიმ გაიცინა და შენიშნა:
  -კარგად როგორ ხარ პატარავ?
  ვოვკამ პასუხად მხოლოდ ღრიალებდა. და მართლაც იმდენად ტკიოდა, რომ პირის გაღებაც კი ტანჯვას იწვევდა.
  კოშეიმ სარკასტულად ჩაიღიმა:
  - Ეს ძალიან კარგია!
  და ბუხრიდან გახურებული მაშები ამოიღო. ვოვკაში გადახტა და სიცხისგან გაწითლებულმა ლითონმა ბიჭს სათესლე ჯირკვლები დაუკრა. ველური ტანჯვისგან ყვიროდა და შემწვარი ხორცის სუნი უფრო ძლიერი იყო.
  და კრისტალების ცეცხლი კიდევ უფრო ანათებდა!
  კოშეიმ იღრიალა:
  - ეს ყველაფერი ძალიან კარგია! მაგრამ არასაკმარისი! იმისთვის, რომ გქონდეს ძალაუფლება მსოფლიოში, აუცილებელია მას მეტი ტანჯვა დაემატოს!
  ჯალათმა გოგონამ შესთავაზა:
  - და თუ უფრო მეტ მიმდინარეობას მიმართავ!?
  უკვდავმა ახალგაზრდობამ ჩაიცინა.
  - აქტუალური?! აი რა ხდება ელვაში! კარგი, რა თქმა უნდა, შევწვათ დენით.
  ჯალათმა გოგონებმა ალუმინისა და ვერცხლისგან დამზადებული გალვანური უჯრედი გამოათრიეს. და მისგან მოდიოდა სხვადასხვა სახის მავთულები.
  და დაიწყეს მათი მიმაგრება ნაწამები ბიჭის სხეულის სხვადასხვა ნაწილზე. და მამრობითი სრულყოფილებამდე, და შიშველი ფეხის თითებისკენ, ენისკენ და მეხუთე წერტილამდე. რა თქმა უნდა, ისინი ამაგრებდნენ კისერზე, თავის უკანა მხარეს და ასევე ყურებზე.
  მიამაგრა ეს მავთული. და აიღეს და როგორ ჩაჭრეს მომაკვდინებელი დინება. ის გაივლის გამონადენებს მთელ სხეულზე, კუნთოვანი ქვესკნელით.
  და ვოვკა ისევ იყვირებს, აუტანელი ტანჯვისგან.
  და კრისტალები ნათელ ღამეს უფრო კაშკაშებდნენ, ვიდრე პოლარული ვარსკვლავი.
  კოშეი უკვდავმა შესძახა:
  - ახლა მთელი სამყარო ჩემია! ყველა დამემორჩილა! ჩემი მაგია სავსეა უსაზღვრო ძალით!
  და ჯოჯოხეთის ჯადოქარმა თითები დაამტვრია. მის წინ ჯადოსნური გოგონა გამოჩნდა. კოშეის უკვდავს გაეცინა:
  - ახლა ყოვლისშემძლე ვარ და ყველაფერი შემიძლია - უფალი ღმერთივით!
  ჯადოსნურმა გოგონამ იღრიალა:
  "არ გქონდა უფლება ასე ეწამებინა ის ბიჭი! არსებობს შეთანხმება!
  კოშეიმ გაიცინა:
  - შენ მაინც მირჩევ! დიახ, მე თვითონ!
  და ყოვლისშემძლე ბოროტმოქმედმა თითები დაამტვრია. და თავად ჯადოქარი გოგონა უკვე სხვა თაროზე იყო. შიშველი და უმწეო იყო. და ცეცხლში შეწვა მოულოდნელად გაჩენილმა გველებმა. ჯადოქარი საშინელი, შეუდარებელი ტკივილისგან ყვიროდა. და მისმა შიშველმა თითებმა მოტეხა მაშები, რომელიც მოძრაობაში იყო. და ალი მოშიშვლებულ, მრგვალ, ქალწულ ქუსლებს აწვალებდა.
  და კოშეი უკვდავმა გაიცინა და თქვა:
  - მე შემიძლია გამოცდილი ხელით,
  ამოიღეთ მთვარე ზეციდან...
  ბუზიდან სპილოს გავაკეთებ
  და თვალს არ ვახამხამებ!
  აქ ვოვკამ სიმამაცე და ბრაზი იგრძნო საკუთარ თავში, გაბრაზებულმა აიღო და იმღერა, მთელი ენერგიით;
  ჩვენ ფალკონებით ვუყურებთ,
  არწივებივით ვფრინავთ კლდეებზე!
  ასობით ადამიანი ხმლებით ხტება ბრძოლაში -
  ავაშენოთ ახალი პროლეტარული სამყარო!
  
  ჩვენ გვყავს ჯარისკაცი - კოსმოსური ძმობა,
  ბიჭის სახეზე - პლაზმური მანქანა ....
  ჩვენ რაინდებს ყოველთვის შეგვეძლო ბრძოლა -
  რაზმი დაფრინავს ვაჟკაცებზე თავდასხმას!
  
  საყვირი ღრიალებს და დასარტყამი ურტყამს -
  ბრძანება გასცა დიდმა კაცმა!
  ამიტომ, სწრაფად გაფრინდი დივანიდან -
  იმისათვის, რომ მასზე მთელი საუკუნის განმავლობაში არ მოხარშოთ!
  თქვენ შეგიძლიათ ბევრი რამის მიღწევა ბრძოლაში,
  იყიდე გამარჯვება ძვირად -
  სასტიკი მებრძოლები - უცხოპლანეტელები ...
  მაგრამ დიდი ოცნების კაცის წინააღმდეგ!
  
  ვარსკვლავურ ხომალდებზე, თოფებსა და რაკეტებზე,
  Swirl space - ვაკუუმი იწვის.
  ჩვენი ბედი ლექსებში მღერიან -
  დაწყევლილი იყოს ბოროტი პარაზიტი!
  
  მზაკვრული მტერი მიიღებს იმას, რასაც იმსახურებს,
  და კარგი ჯილდო - მთელი რქა!
  შენთვის იქნება ბიჭი და ცოლი,
  განწირულობა ზღურბლზე არ დადგება!
  
  ჩვენ დავიპყრობთ დროსა და სივრცეს
  ნებისმიერი საქმე კამათისთვის - თქვენ იცით ...
  ჩვენ ავაშენებთ სამეფოს ხალხის საკეთილდღეოდ -
  იბრძოლე ბიჭო ამისთვის და წადი!
  
  მთელ სამყაროში არ არსებობს უფრო ლამაზი სამშობლო,
  ეკლების მსგავსი ვარსკვლავური ხომალდების არმადები -
  ჩვენი საქმე ყოველთვის უფრო მნიშვნელოვანია ვიდრე სიზარმაცე,
  იმპერია - მებრძოლების გულებში მხოლოდ შენ ხარ!
  
  ჩვენ დავიბადეთ სიტყვის ცოდნის გარეშე - სისუსტე,
  ყოველი ჩვენგანი ქარიშხალი და ქარიშხალივითაა!
  ვიმედოვნებ, რომ სიბერესთან პრობლემები არ შემექმნა,
  და სიგიჟე არ მოვა ნაღველი - ნისლი!
  
  ჩვენ მალე მივაღწევთ მიზნებს პლანეტებზე,
  მოდით ავაშენოთ კაშკაშა, მშვენიერი სამყარო!
  უცნობებს არ შეუძლიათ გაქცევა დამარცხების ბრძოლებში,
  და დარჩა მხოლოდ დღესასწაული!
  აქ, ბოლო სიტყვებით, იმ ადგილას, სადაც კოშეი იყო, აფეთქება მოხდა და ნამდვილი სუპერნოვა ააფეთქეს. და დიდი ჯადოქარი და ჯოჯოხეთის მბრძანებელი დაიმსხვრა ფოტონებად.
  ამავე დროს, მისმა ციხემ ნგრევა დაიწყო. ჯადოქარ-გოგონა და ბიჭი, ყოფილი ოლიგარქი, მყისიერად განთავისუფლდნენ ბორკილებიდან. ახლა კი შიშველი, გარუჯული, ჩახუტებული. კოშჩეის მრავალი მსახური, თითქმის ყველა სპორტსმენი ქალი მუხლებზე დაეცა და პატიების თხოვნა დაიწყო.
  მოჯადოებულმა გოგონამ შენიშნა:
  - ისევ სიკეთემ მოიგო ბოროტება,
  მიუხედავად იმისა, რომ ბოროტება იყო მზაკვრული და ძლიერი ...
  აჰ, ყოველთვის ასე რომ იყოს
  ასეთი ცხოვრება დადგებოდა მაშინ!
  . თავი #6
  ისევ ოლეგ რიბაჩენკო სამხედრო საქმეებში. ამ სცენარით, უკვე ჩინეთის სამხრეთ რეგიონში, ამბოხებულების დამშვიდება. მისმა ორივე ხმალმა წისქვილზე გაუშვა და ჩინელ აჯანყებულებს თავები მოჰკვეთა.
  შვეიცარიული ყველივით შემოვიდა. ბიჭმა შიშველი ქუსლი ჩინელ გენერლს ნიკაპში გადაიტანა და ყბა დაუტეხა, კისერი მოიტეხა. და საკმაოდ მაგარი იყო.
  და აი, თავად აჯანყების ლიდერი. ოლეგ რიბაჩენკომ მას ქვა ესროლა და თავი მოიტეხა. ამის შემდეგ გადარჩენილი ჩინელები მუხლებზე მივარდნენ და მკაცრი ბიჭის შიშველ, ბავშვურ, მაგრამ ძლიერ ფეხებზე კოცნა დაიწყეს.
  ბუნტი სწრაფად ჩაწყნარდა და მხოლოდ მარტის დასაწყისი იყო. და უკვდავი ბავშვი ისევ გაიქცა, ამჯერად ავღანეთში, იქ სხვა შეიხის დასაჭერად. და ამავდროულად გაქცევისას კიდევ ერთი ამბავი ჩანახა;
  მაღალმთიანი ბიჭი კენი უკვდავი ჯიშიდან სრულიად ერთ-ერთი დარჩა. ყველა სხვა უკვდავი დაიღუპა არმაგედონის დაპირისპირებაში და ბოლო ბრძოლაში. მის გვერდით მხოლოდ მაღალმთიანი დუნკან მანკლუდი დარჩა . ის თითქმის ერთადერთია, ვინც გადარჩა. მაგრამ მისიის დასრულების შემდეგ, დუნკანმა დაკარგა უკვდავება და გახდა უბრალო ადამიანი. ასე რომ, ახლა კენის აღარ ემუქრება სხვა ბონუსებზე მონადირეები. პირიქით, ბიჭი თავს მარტოსულად გრძნობდა. თერთმეტი წლის ასაკში იგი უკვდავი გახდა და ეს მოხდა ჯერ კიდევ 1182 წელს. მან უკვე რვაას ორმოცდაათ წელზე მეტი იცოცხლა. და ის ყოველთვის თერთმეტია.
  თერთმეტი წლის სიმპათიური, უკვდავი ბიჭი. ანგელოზს ჰგავს, ლამაზი სახე, ქერა თმა. მაგრამ სინამდვილეში რამდენი ადამიანი მოკლა მან უკვე. მთიელებიც და უბრალო მოკვდავებიც.
  კენი რამდენჯერმე იყო სიკვდილის პირას, მაგრამ თავის დაღწევა მოახერხა. დუნკან მანკლუდი გარკვეული პერიოდის განმავლობაში მისი მეგობარიც კი იყო. სანამ კენი მის მოკვლას არ ცდილობდა. მერე ისევ სხვისი ხელით სცადა ამის გაკეთება.
  და კინაღამ მოკვდა. მაგრამ ახლა არმაგედონი უკვე მოკვდა. დედამიწაზე მთიანელები აღარ არიან, მხოლოდ ორი გადარჩენილი დარჩა, თავად კენი და დანკან მუნკლუდი . მაგრამ ეს უკანასკნელი აღარ არის მაღალმთიანი, არამედ უბრალო მოკვდავი. ასე რომ, მთელ პლანეტაზე, მხოლოდ ერთი კენი , რომელიც არასოდეს მოკვდება, თუ მისი თავი არ მოიკვეთება.
  მისი ოცნება ახდა. მაგრამ რვაას ორმოცდათოთხმეტი წლის განმავლობაში, რაც კენიმ იცოცხლა , ის დაიღალა ბავშვობისგან.
  ის არ იზრდება, არ ბერდება, არ მწიფდება. ერთი მხრივ, რა თქმა უნდა, მაღალმთიანობა კარგია. თუ კბილი ამოგიჭრიათ, ის რამდენიმე წუთში გაიზრდება. და თქვენ არ იცით ავადმყოფობა. განსაკუთრებით კენის ძალიან უყვარდა ფეხშიშველი სიარული. და არც ხველა არცერთ ამინდში. ბიჭმა მონაწილეობა მიიღო ბავშვთა ჯვაროსნულ ლაშქრობაშიც კი.
  შემდეგ კენი ხელმძღვანელობდა ბიჭების ერთ-ერთ ჯგუფს. ბავშვები დადიოდნენ ფეხშიშველი, მთებში, კლდოვან გზებზე. კენიმ ასევე მიატოვა არასასიამოვნო ფეხსაცმელი. და მისი შიშველი ძირები უფრო მყარი იყო, ვიდრე მისი ჩექმების ტყავი.
  ბიჭმა მაშინ ბევრი რამ განიცადა და მონობაშიც კი ჩავარდა. კენი, თუმცა უკვდავია, არ არის ბევრად უფრო ძლიერი ვიდრე ჩვეულებრივი ბავშვი. და ისიც მონობაში ჩავარდა მეკობრეთა და მიჰყიდეს ბაღდადის ხალიფას.
  გალილეის ცხელმა ქვიშამ დაწვა ბავშვების შიშველი ფეხები. ისე, კენის ძირები მრავალი ათწლეულის განმავლობაში აქლემის ჩლიქებს დაემსგავსა. და როგორი იყო ჩვეულებრივი, მოკვდავი ბავშვებისთვის? განსაკუთრებით გოგონები. მათ შვილებს ფეხები დაწვეს და ფაქტიურად, ძალის გამოყენებით დადიოდნენ. და დაცემული წამწამებით ამაღლდნენ.
  კენიმ ერთ-ერთ გოგონას მხარზე ასწია, რომელსაც ფეხები დამწვარი და დასისხლიანებული ჰქონდა. და გაიარა უდაბნოში. მიუხედავად იმისა, რომ ძნელია. მართალია, უკვდავი სხეული უფრო დიდი გამძლეობით გამოირჩეოდა. მაგრამ მაინც, ძალით, ის საერთოდ არ იყო ჰერკულესი და გრძნობდა თითქმის დაღლილობას.
  შემდეგ ბავშვებს შესთავაზეს არჩევანი, მიეღოთ ისლამი ან წასულიყვნენ კარიერებში.
  კენიმ, ისევე როგორც ბავშვების უმეტესობამ, აირჩია მონობა. და წარმოიდგინე მაღაროში ყოფნა. და ვინ არის იქ? ჩირაღდნებისა და მონების ექსკრემენტების სუნი, მძიმე ზედმეტი მუშაობა. ბევრი ბავშვი გარდაიცვალა პირველ დღეებში და კვირებში. კენი შიშველი იყო, ტანსაცმლის გარეშე, ისევე როგორც სხვა ბავშვები. მას ზედამხედველები ოდნავი პროვოკაციისთვის სცემეს. და აიძულებდნენ ემუშავათ დღის ორ მესამედს, მესამეს კი ძილისთვის ტოვებდნენ. ეს იყო ჯოჯოხეთური მძიმე შრომა.
  ბავშვები მცირე ზომის იყვნენ და მათთვის უფრო მოსახერხებელი იყო მაღაროებში მუშაობა. იკვებებოდნენ მხოლოდ იმისთვის, რომ შიმშილით არ მოკვდებოდნენ და მაინც შეეძლოთ მუშაობა. კენიმ გაქცევა სცადა, მაგრამ ის გეპარდების დახმარებით დაიჭირეს, ისინი ბრუტალურები იყვნენ და ბიჭს ჯაჭვები დაუდეს.
  და ის ძალიან ბევრს მუშაობდა მზის დანახვის გარეშე.
  ეს იყო ყველაზე ცუდი პერიოდი კენის ცხოვრებაში . ის ნამდვილ ჯოჯოხეთში აღმოჩნდა. და კლდეები ქვებზე, რომლებიც მხრებს იღებდნენ, ჭამდნენ პურს და წყალს, მუშაობდნენ დაწყევლილივით.
  და ოცნებობდა სიკვდილზე, როგორც ხსნაზე. და გაქცევა შეუძლებელი იყო: გეპარდებისთვის მტკივნეული იყო ძლიერი მცველები - ისინი ვერ შეედრება გერმანულ ნაგაზებს.
  გავიდა წლები. კენი არ მომკვდარა, თანდათან შეეგუა ამ ჯოჯოხეთს. თითქმის ყველა ბავშვი გარდაიცვალა სუნის, გაზების, ზედმეტი მუშაობის, ცუდი საკვებისა და მუდმივი ცემისგან. და ვინც მოახერხა გადარჩენა, მოზრდილებში გადაიყვანეს.
  მაგრამ კენი ცხოვრობდა. მოიყვანეს და წაიყვანეს სხვა ბავშვები. ვიწრო მაღაროებში პატარა მუშები სჭირდებოდათ.
  კენი კი მონა იყო, რომელსაც ჯაჭვები ეკეთა ხელებსა და ფეხებზე და ეს იყო მისი ერთადერთი სამოსი. ახალგაზრდა მონებს საწოლსაც კი არ აძლევდნენ და რატომ - დანაზოგს. განსაკუთრებით ახლო აღმოსავლეთის მაღაროებში, ზამთარშიც კი საკმაოდ თბილია. კენი სხვებზე უარეს მდგომარეობაშიც კი იყო, რადგან ჯაჭვები ეცვა. სხვა ბავშვები ძირითადად მსუბუქად მუშაობდნენ. გაქცევა მაინც არ შეიძლება და ჯაჭვიც ფული ღირს.
  კენის ამდენი წელი მზე არ ენახა და კლდეებზე ეძინა და მხოლოდ სიზმარში შეეძლო თავი თავისუფლად ეგრძნო. და ის ხშირად ოცნებობდა მთებსა თუ ციხეებზე გადაფრენაზე. ის ასევე ხმლებით იბრძვის და კლავს ზედამხედველებს.
  კენიმ უკვე დაიწყო ნორმალური ცხოვრების დავიწყება. და უკვე კოშმარივით გავიდა მთელი საუკუნე. ჯაჭვები კი უკვე დაჟანგდა და დაიმსხვრა. ის არ გადაიყვანეს მოზრდილებში, რადგან კენი არ გაიზარდა და ბავშვებთან დარჩა. და სწორედ მაშინ მოვიდა ხელისუფლებაში ძალიან სასტიკი ხალიფა, რომელმაც თავების მოჭრის ნაცვლად, ამჯობინა ძელზე დაყენება.
  მანამდე კი ჭორმა მეთვალყურეებამდე მიაღწია. და კენიმ, რომელმაც ას წელზე მეტი გაატარა კარიერებში და არ დაკარგა გონების სიმკვეთრე და სიცოცხლისუნარიანობა, ისევე როგორც ჯანმრთელობა, გადაწყვიტა, რომ მას ამის შანსი ჰქონდა.
  მან კი, თვალყურს ადევნა ზედამხედველს ქვით თავში და დაუწყო ცემა.
  ამისთვის თავხედი მონა ასი წლის განმავლობაში პირველად ამოიყვანეს ზედაპირზე. და კენიმ დაინახა მზე, რომელმაც დააბრმავა. მერე ბოძზე წამიყვანეს. კენის შეეშინდა ? იცოდა, რომ ახლა ძლიერ ტკივილს იგრძნობდა. მაგრამ ის უკვე მიჩვეული იყო კარიერებში ცემასა და ტანჯვას. აბა, ფსონი უკანალში შევა, მერე რა!
  უკვე სხვა ბოძებზე, ზრდასრული მამაკაცები და რამდენიმე ქალი ღრიალებდნენ და კვდებოდნენ.
  კენისთვის მე უფრო მცირე ფსონი გავაკეთე . ჯალათებმა ის ასწიეს და მეხუთე პუნქტით ძელზე მიამაგრეს.
  ბიჭს დიდი ტკივილი ჰქონდა. შემდეგ კი მისმა სხეულმა ნელ-ნელა დაღმასვლა დაიწყო.
  კენი ტკივილს გრძნობდა და ფილტვებში ყვიროდა. მერე უფრო ადვილი გახდა და ბიჭი დამშვიდდა. ჯალათმა ბიჭს გახურებული რკინით დაწვა შიშველი ქუსლი და მოშორდა მას, წვის სუნი იგრძნო.
  კენი გონს მოვიდა და მარტო დარჩა. მან ბოძის ქანაობა დაიწყო. და ის კვლავ ძლიერმა ტკივილმა შეიჭრა. ბიჭმა იყვირა. ერთ-ერთმა დარაჯმა თავი ასწია და ჩაიცინა. მერე ისევ დაიძინე. მკვდარი არ გადახტება ძელიდან.
  შიშველ ფეხზე სასოწარკვეთილი კენი წამოდგა. იგი გაძლიერდა ას წელზე მეტი ხნის განმავლობაში მძიმე ქვების ტარებით და კარიერებში ნაგლეჯითა და კვერთხით მუშაობით. ასე რომ, იგი გადახტა ბოძიდან. და ქვიშაზე გადავიდა.
  საბედნიეროდ, გეპარდები კარიერებში მხოლოდ ცოცხალ მონებს იცავდნენ. არავის დაუწყია დახარჯვა იშვიათი ჯიშის მკვდრებსა და ცხოველებზე.
  კენი გაიქცა და მერე გაიქცა. ას წელზე მეტი ხნის განმავლობაში მან უკვე საკმაოდ კარგად ისწავლა არაბული. და თმა ჭუჭყიანი იყო და გაუგებარი იყო, რომ ქერა იყო.
  ბევრი არაბი ბავშვიც ნახევრად შიშველი იყო. და კენი ძალიან ბინძურია. წარმოიდგინეთ რამდენი ხანია არ დაბანილი. მაგრამ არც ინფექცია და არც ჭიები არ იღებენ უკვდავს. და კბილები არ ლპება, თუნდაც არ გაიწმინდოს.
  კენიმ რამდენიმე დღე გაატარა უდაბნოში. და გარუჯული თითქმის შავი. და მას უკვე შეეძლო არაბი ბიჭის ჩაბარება.
  და ასეც მოიქცა. ობოლ მოხეტიალედ მოეჩვენა და მუხლებზე ლოცვა დაიწყო.
  იგი ბაღდადში ერთმა ვაჭარმა აიყვანა. მას ეჭვი ეპარებოდა, რომ ეს გაქცეული მონა იყო, მაგრამ კენისთვის ჯილდო არ დაჰპირდათ . უფრო მეტიც, არავის სჯეროდა, რომ ბოძზე სიკვდილით დასჯის შემდეგ შესაძლებელი იყო გადარჩენა.
  ბიჭი, მხოლოდ წელში ჩაცმული და ფეხშიშველი დარბოდა და ვაჭრის საქმეებს აკეთებდა. და მას თითქმის არაფერი გადაუხდიათ და მწირად იკვებებოდნენ. მაგრამ დრო გავიდა და ვაჭარი დაბერდა, მაგრამ ბიჭი არ გაიზარდა და ეს მას საეჭვოდ მოეჩვენა.
  მერე კენი გაიქცა. და ისევ იმოგზაურა. და ერთმა ომმა დაინახა, რომ ბიჭი იყო ძალიან გამძლე და ძლიერი და დაკუნთული მისი წლების მიღმა, აიყვანა იგი თავის მეპატრონედ.
  და ჯვაროსნებთან ბრძოლის დროს კენი გაიქცა. და ვითომ გაქცეული ქრისტიანი ბიჭი იყო. და ისევ დაიწყო ხეტიალი ევროპის გარშემო. შემდეგ კი სხვა ქვეყნებში.
  და სადაც მხოლოდ კენი არ ყოფილა. და რა თქმა უნდა ის ვერ დაივიწყებდა ისეთ ქვეყანას, როგორიც ამერიკაა.
  ბიჭმა, რომელსაც მარადიულად ახალგაზრდა მეხსიერება ჰქონდა, ბევრი ენა იცოდა და ძალიან ჭკვიანი იყო. სკოლაშიც მოუწია სწავლა. და სხვადასხვაში. ახლა კი 2025 წლისთვის იყო რაღაც შესადარებელი.
  როცა ახალგაზრდა სხეული გაქვს, ეს გავლენას ახდენს გონებაზე. კერძოდ, კენიმ აღმოაჩინა კომპიუტერული თამაშები. და რა შესანიშნავია. და რამდენი მშვენიერი მულტფილმი გამოჩნდება მომავალში? და თქვენ შეგიძლიათ უყუროთ მათ ინტერნეტში რამდენიც გსურთ.
  მაგრამ თავიდან კინო იყო შავ-თეთრი, შემდეგ კი ფერადი. და ტელევიზორებს ჰქონდათ პატარა ეკრანები. თავად კენის კი ჯერ კიდევ ახსოვდა ის დრო, როცა ევროპაში დენთიც კი არ იყო. ის ასაკშია, თავად ჩინგიზ ხანზე ცოტათი უმცროსი. და მან მოახერხა მრავალი ეპოქის გატარება. ბოლო უკვდავები 2017 წელს გარდაიცვალა. და დუნკან მაკლეოდი ამ წელს მოკვდავი გახდა.
  ასე რომ, ის ჯერ არ არის მოხუცი და შეიძლება იყოს საშიში მებრძოლი. კენის თავის მოკვეთა უნდოდა. თუმცა ეს მას დამატებით ენერგიას არ მისცემდა. მაგრამ დუნკანი ჯერ კიდევ ძალიან ახალგაზრდაა. ოცდაათი წლის დასაწყისში ჩანდა. ასე რომ, ახლა ბიოლოგიურად მხოლოდ ორმოცი და ეს არის ძალით სავსე ადამიანი.
  თავად კენი დარჩა თერთმეტი წლის ბიჭად, სიმპათიური, სიმპათიური, თანატოლებზე ძლიერი ბიჭი. და წინსვლის ნაყოფით ტკბობა ამჯობინა.
  სინამდვილეში, რამდენი ახალი რამ გამოჩნდა რვანახევარი საუკუნის განმავლობაში. და სმარტფონები, და iPhone-ები და მაღალსიჩქარიანი ინტერნეტი, როდესაც შეგიძლიათ უყუროთ ფილმს ტელევიზორის ხელში აყვანისას. და რა თქმა უნდა, მანქანები, თვითმფრინავები.
  თუ ხალხი მაინც არ დაფრინავს სხვა პლანეტებზე, მაგრამ რამდენიმე საუკუნეში ეს მოხდება.
  კენიმ გაიცინა: ის იცოცხლებს ამას. მეტიც, 2017 წლის ბოლო დაპირისპირების შემდეგ უკვდავები არ დარჩენილა. ეს ნიშნავს, რომ კენის თავს არ ემუქრება მათი ბასრი ხმლები. ის ერთადერთი დარჩა უნიკალური.
  ზღაპრული პიტერ პენის მსგავსად . არც კი უნდოდა გაზრდილიყო. მაგრამ პიტერ პენი ადამიანის ფანტაზიის მიერ გამოგონილი გმირია. და კენი არის ნამდვილი ბიჭი, რომელსაც არასოდეს აქვს განზრახული გახდეს ზრდასრული.
  და რა თქმა უნდა, რაც გვაქვს, არ ვაფასებთ. კენის ძალიან უნდოდა გაზრდილიყო, თუნდაც უკვდავება დაკარგა. მიუხედავად იმისა, რომ შესაძლებელია, და ხანდახან ისეთი აზრი უტრიალებდა მის ახალგაზრდა თავში, რომ სიბერის შემდეგ ნოსტალგიით იხსენებდა თავის ახალგაზრდა უკვდავ წლებს.
  და სამუდამოდ ფეხშიშველი ბავშვობა. კენის უყვარდა ფეხშიშველი სიარული ნებისმიერ ამინდში, მაგრამ მას ამის გამო ბიჭები ძალიან ხშირად ცელქობდნენ და დიდ ქალაქებში სპორტულ ფეხსაცმელს ან სანდლებს ეცვა.
  ყველაზე ცუდი არის მუდმივი, ქრონიკული პრობლემები ფულთან დაკავშირებით. აი, სცადეთ თერთმეტი წლის ბავშვი, თანატოლებზე დიდი და, შესაძლოა, იმის გათვალისწინებით, რომ აჩქარებამდე საუკუნეში დაიბადა და უფრო პატარა, მაინც იშოვით რამე.
  მართალია, ამერიკაში საკვები უფრო ადვილია. თითქმის უფასო ტანსაცმლისთვის უფასო სასადილოსა და ტომარასაც ძნელი არ არის . და არსებობს უამრავი სხვადასხვა რელიგიური ინსტიტუტი. როცა კენის ფეხშიშველს ხედავენ , უფასოდ ჩუქნიან სპორტულ ფეხსაცმელს, ან სხვა ფეხსაცმელს და ტანსაცმელს.
  მაგრამ კენი , რა თქმა უნდა, მარტო ამით არ დაკმაყოფილდა. მას იზიდავდა როგორც სმარტფონები, ასევე კომპიუტერული თამაშები. ის ძალიან პატარაა იმისთვის, რომ ქალთან იყოს და ეს არის პრობლემა. მაგრამ ფულისთვის მეძავი ყველაფერს გააკეთებს თუნდაც მისნაირ შვილთან ერთად, დააკმაყოფილებს ნებისმიერ ფანტაზიას. და რა თქმა უნდა, კარგი თამაში და ლეპტოპი ღირს ფული. და რაღაც აკრძალული მინდა. მაგალითად, იყიდეთ ხელით და ალკოჰოლით. ერთი და იგივე, ბოლოს და ბოლოს, მისი ღვიძლი მარადიულად ახალგაზრდა და უკვდავია და არ გამოიწვევს ზიანს, თუნდაც ჰიდროციანმჟავას ან რაიმე სახის ძლიერ შხამს.
  და კოკა-კოლა, დაღლილი სასმელით. მეტიც, ამერიკის ზოგიერთ მაღაზიაში ბავშვს კოკო-კოლას ტყუილად ასხამენ.
  მაგრამ ბავშვებისთვის ალკოჰოლის გაყიდვა დაუშვებელია. მხოლოდ მიწისქვეშა ტენდერში შეგიძლიათ აჯობოთ ბევრი ფულის გადახდით.
  კენიმ არ უარყო ჯიბის ქურდობა, ძარცვა და სხვისი ბინებში ასვლა. და ეს მან ნადირობდა შუა საუკუნეებში. აღმოსავლეთში ბიჭი ქურდობისთვის ქუსლებზე ჯოხებით სცემეს. და ერთხელ ხელიც კი მოჭრეს, მაგრამ საბედნიეროდ ისევ გაიზარდა. მიუხედავად იმისა, რომ რა თქმა უნდა მტკივა.
  მაგრამ როდესაც ისინი სცემენ შიშველ ძირებს ჯოხებით, ეს არც ისე საშინელია, ასე ძალიან უხეში და დაბურული ქუსლები ბავშვში, რომელიც საუკუნეების განმავლობაში ფეხშიშველი დადიოდა. ეს კი თითქმის სასიამოვნოა. ამიტომაც უყვარდა კენის აღმოსავლეთი. მაგრამ როცა ზურგს მათრახით ურტყამენ, მტკივა. ისე, ბიჭი რამდენჯერმე დააფიქსირეს ქურდობისთვის. მაგრამ ბრენდი უკვდავებისგან გაქრა უკვალოდ.
  კენიმ ასევე მოახერხა შაქრის ლერწმის პლანტაციების მონახულება, ინგლისურ მძიმე შრომაში.
  ბაღდადის გარეთ არის კარიერები - ეს უკვე აღარ არის საშინელი. უფრო მეტიც, თქვენ მუშაობთ სუფთა ჰაერზე და კაშკაშა, ტროპიკული მზე ანათებს თქვენზე.
  შემდეგ კი კენი მაინც გაიქცა და მეკობრეებთან ერთად ეწვია სალონის ბიჭს. მისი თავგადასავლების შესახებ შეგიძლიათ დაწეროთ მთელი მრავალტომიანი სერია.
  ბიჭმა მთელი მსოფლიო მოიარა. მან კი მონაწილეობა მიიღო სტენკა რაზინის აჯანყებაში.
  და ისიც დაატყვევეს. ბავშვი თაროზე შემთხვევით ჩამოიხრჩო. ხელები გადაუგრიხეს და მათრახი სცემეს ზურგზე და უკანალზე. შემდეგ კი შიშველი ქუსლი გახურებული რკინითაც კი დაწვეს. და ყველაფერი აღდგა ჯალათების თვალწინ.
  ჯადოქარად ჩათვალეს და შიშით გაუშვეს.
  კენი კლავდა ხალხს ბრძოლებში, შეჯიბრებებში და ძარცვაში და უკვდავთა თავებს ჭრიდა, უფრო ხშირად ცბიერებზე. ჯერ კიდევ ბიჭია.
  ომი განსაკუთრებით შუა საუკუნეებში უკვდავი გართობისა და დიდი სიამოვნებისთვის. თავებს თუ არ მოჭრიან, ვერ მოკლავენ. და შენ თვითონ შეგიძლია შეასრულო საქციელი.
  მაგრამ თქვენ არ გააკეთებთ კარიერას. მარადიული ბიჭი, რომელიც არ იზრდება და მწიფდება, ბუნებრივად საეჭვოა. მაღალმთიანებმა კი - უკვდავებმა თავიანთი არსებობა სხვა ადამიანებს არ უნდა უღალატონ.
  არსებობს სპეციალური ორგანიზაციაც კი, კოსმოსური უცხოპლანეტელები, რომელიც უზრუნველყოფს, რომ ეს საიდუმლო არ გახდეს ფართო საზოგადოებისთვის ცნობილი. მათ აქვთ ძლიერი ჰიპნოზი და აქვთ მეხსიერების წაშლის სპეციალური მოწყობილობა. ასე რომ, ეს საიდუმლო ინახებოდა ათასწლეულების განმავლობაში.
  კენი სულაც არ არის უძველესი მაღალმთიანი. ზოგი ხუთი ათას წლამდე ცხოვრობდა. მაგრამ ისინი ასევე წავიდნენ არმაგედონში.
  მხოლოდ ერთი უნდა დარჩეს. და კენის ოცნება ახდა და ის დარჩა. მხოლოდ თუ მას ბედნიერება მოუტანდა.
  კენიმ ბევრი რამ განიცადა საუკუნეების განმავლობაში ბავშვურ, უკვდავ სხეულში. და არაფერი გააკვირვებს და ვერაფერი შეარცხვენს მას. მას მოუწია ბრძოლა მეორე მსოფლიო ომში და ვიეტნამში და პირველში, რა თქმა უნდა, და სად სხვაგან.
  ბიჭები ცნობისმოყვარეები არიან. თქვენ გაქვთ მრავალი საუკუნის მეხსიერება, მაგრამ სხეული ბავშვია. და იზიდავს თავგადასავლებსა და თავგადასავლებს.
  ბოლო ომი, სადაც კენი მონაწილეობდა, იყო უკრაინაში. ბიჭი შეუერთდა უცხოურ ლეგიონს, უკრაინელების მხარეს და ძირითადად სკაუტი იყო.
  ანგელოზური თვისებების მქონე ბავშვს ხომ ეჭვი არ ეპარება. და მან მოკლა რუსი ჯარისკაცები ეშმაკურად.
  მაგრამ ომი გაგრძელდა. მისი თეთრი, ოდნავ მოყვითალო თავი გახდა ნაცნობი. და მე უნდა გამოვსულიყავი ომიდან. ის ძალიან ცნობილი გახდა. ასეთია უკვდავების ბედი, დიდხანს ნუ იცხოვრებთ ერთ ადგილზე. იმოგზაურეთ და იმოძრავეთ მუდმივად. წინააღმდეგ შემთხვევაში, თქვენი მარადიული ბავშვური ფიზიონომია ეჭვს გამოიწვევს. ასი წლის განმავლობაში ერთ ადგილას ყველაზე დიდხანს გაჩერება კარიერებში იყო. მაგრამ იქ შიშველი, ჭუჭყიანი, არასოდეს რეცხვადი ბიჭები ერთსა და იმავე სახეზე იყვნენ, უფრო სწორად ტანზე.
  და რატომღაც კენი მაშინ არ იწვევდა ეჭვს. მაგრამ უფრო თანამედროვე ციხეში, მაშინ ... იქ, რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ განათება. მაგრამ ძლიერი ორგანიზაცია როგორღაც დაეხმარა ბიჭს საიდუმლოების შენარჩუნებაში. მაგალითად, კენი უკვე დაიჭირეს ახალგაზრდობაში. და სსრკ-შიც. მაგრამ ფოტოები, თითის ანაბეჭდები უკვალოდ გაქრა. და ბიჭი ან გაათავისუფლეს ან გაიქცა.
  ან გაქცევაში დაეხმარნენ.
  სსრკ-ში კენი ეწვია ცნობილ მაკარენკოს კოლონიას. რაც მას მოსწონდა ის იყო, რომ ციხეში ყველა ბიჭი და გოგო ფეხშიშველი დადიოდა თოვლამდე.
  მაგრამ ამ კოლონიაში მომიწია სწავლა, რაც მოსაწყენია და მუშაობა. თუმცა სიმღერებიც გასართობი იყო.
  და შედარებით ადვილია გაქცევა.
  კენი სხვადასხვა ციხეში იყო. მაგრამ, როგორც წესი, არა დიდი ხნის განმავლობაში. და რომ მას კიდევ ერთი დააპატიმრეს.
  სწორედ ტეხასის შტატში ახლოვდებოდა 2025 წლის შობა. კენიმ ყელიდან ვისკი მოსვა და პოლიციას ბევრი არაფერი დაუმალა. ბუნებრივია, ბავშვმა არ უნდა დალიოს ალკოჰოლი. დიახ, თუნდაც საჯარო ადგილას.
  მაგრამ კენი თავს ძალიან მაგრად გრძნობდა. ჯერ ერთი, მან უკვე მოკლა ამდენი ადამიანი და დაუსჯელად. მეორეც, კარგი, პოლიცია დააკავებს, ბავშვს მაინც გაათავისუფლებენ. ან ორგანიზაცია დაეხმარება.
  თანაც, კენი დიდი ხანია არ ყოფილა ბავშვთა ციხეში. და მას აინტერესებდა რა შეიცვალა იქ. კვების მხრივ საკმაოდ კარგია. კომპანიის ხარჯზე კი ძლიერმა და სწრაფმა ბიჭმა საუკუნეების მანძილზე ბრძოლა ძალიან კარგად ისწავლა. და ის იყო ზრდასრულზე არანაკლებ დონეზე, შავი ქამარი. ახალგაზრდები კი პატივს სცემენ ძალას.
  დიახ, და კენიმ მშვენივრად იცოდა რეგისტრაცია და, რა თქმა უნდა, ძალიან ჭკვიანი იყო და იცოდა ყველა კონცეფცია და ქურდული კანონი.
  ციხე არ აშინებდა. განსაკუთრებით ბავშვებს შორის, სადაც ის სწრაფად გახდა ლიდერი. ასე რომ, ახლა მხოლოდ მაშინ გაიღიმა, როცა პოლიციამ მანქანაში ჩაჯდომა სთხოვა და მაჯაზე ხელბორკილები ჩამოარტყა. ტეხასში არასრულწლოვანთა დანაშაულის ტრადიციულად მაღალი მაჩვენებელია. იქ ბოლო დროს სიკვდილით დასჯაც კი იყო ცამეტი წლის ასაკის ბავშვებისთვის. ამიტომ პოლიციას ბავშვისთვის სპეციალური ხელბორკილები ჰქონდა.
  თუმცა, ისინი საკმაოდ უხეშად მოიქცნენ საკუთარი თავის მიმართ. კენი შეკრთა. თუმცა, ის ცნობისმოყვარე იყო - როგორც ახლა ხდება ტეხასის ბავშვთა ციხეებში. როგორც მაყურებლის, ასევე კომფორტის თვალსაზრისით. და მართალია, რომ აშშ-ში ყველაზე მაგარი ახალგაზრდები არიან.
  კენის არ ეშინოდა. ამერიკის შეერთებულ შტატებში, ბავშვთა ციხეში, რაღაც მხრივ სჯობს, ვიდრე საბჭოთაში, მაგალითად, თავს არ იპარსავენ. ბოლო არ არის ძალიან სასიამოვნო. იარეთ ზღარბთან ერთად. და შესამჩნევი გაქცევის შემდეგ. როდესაც უკვდავს თმას იპარსავს, ის მხოლოდ ოდნავ უფრო სწრაფად იზრდება, ვიდრე ჩვეულებრივი ადამიანის თმა.
  გასაგებია, რომ თუ ისინი მაშინვე გაიზრდებიან, მაშინ ეს უფრო მეტ ეჭვს გამოიწვევს. და შენთვის მოდურ ვარცხნილობას არ გააკეთებ - შავკანიანი ივლი.
  კენი სადგურში გადაიყვანეს. მათ შვილს ხელი სპეციალურ სკანერზე დაადეს და თითის ანაბეჭდების შემოწმება დაიწყეს.
  გამოცდილ ბიჭს არ ეშინოდა. Immortal Control ორგანიზაცია აშორებდა ყველა საეჭვო ინფორმაციას და ვიდეოს.
  წინააღმდეგ შემთხვევაში, თითის ანაბეჭდების, ვიდეოების და მრავალი სხვა მონაცემების მიხედვით, ხალხი დიდი ხნის წინ მიხვდებოდა, რომ უკვდავი რასა არსებობს. საიდუმლო მხოლოდ ძლევამოსილი მეთვალყურეების წყალობით შეინახა.
  მართალია, კენი ფიქრობდა: თუ მხოლოდ ორი უკვდავი დარჩებოდა ცოცხალი, ხოლო დუნკანი მოკვდავი, მაშინ შეზღუდავდა ორგანიზაცია მის მოქმედებას?
  ერთის მხრივ, კენი ამ შემთხვევაში სრულიად უკონტროლო და თავისუფალი გახდებოდა. მაგრამ მეორეს მხრივ, მან დაკარგა საიმედო დაცვა.
  პოლიციაში კიდევ რამდენიმე ბიჭი იყო, რომლებიც კენიზე ოდნავ უფროსი ჩანდნენ . მიუხედავად იმისა, რომ ისინი უფრო მაღალი იყვნენ, უკვდავებისთვის ისინი ბავშვები არიან.
  კენი ლითონის საგნების არსებობის მოწყობილობით შემოწმდა. შემდეგ მას შეეხო ოცდაათ წლამდე ქალი, რომელსაც სამედიცინო ხელთათმანები ეცვა. ბიჭმა მას გაუღიმა. ეს იყო ტკივილგამაყუჩებელი და სასიამოვნო.
  ჯერ არ გაშიშვლებია, ამიტომ ჯერ არ მიუღიათ გადაწყვეტილება ფედერალურ ციხეში გაგზავნის, ან უსარგებლო გამოგდების შესახებ.
  მაგრამ კენი სხვადასხვა ციხეში იმყოფებოდა და მას არაერთხელ გაუჩხრიკეს ყველაზე გრძელი ბავშვობის განმავლობაში.
  კერძოდ, NKVD ციხეში. შემდეგ ის გაშიშვლდა. და მცველმა, მიუხედავად მისი მცირე ასაკისა, დიდი ხელით მიაღწია, პირდაპირ უკანალში. და ეს საკმაოდ მტკივნეული და დამამცირებელი იყო. შემდეგ კი მას კინაღამ ბურთები წალეკა. სტალინის დროს ბავშვებთანაც კი არ იდგნენ ცერემონიაზე. ხელთათმანიანი ხელები უკანალსა და პირში ავიდა. მოგვიანებით სსრკ-ში მათ უბრალოდ აიძულებდნენ სარკის წინ ჩაჯდომას. მაგრამ შეერთებულ შტატებთანაც პოლიცია, თუ საშიშად მიიჩნია, შიშველი კაცი კრივში მიჰყავს. და იქ ამოწმებენ ხელების უკანალში ჩადებას, თუნდაც სამჯერ ბავშვი ხარ.
  ეს არის აქსიომა. ამერიკაში ცუდი დამოკიდებულება კრიმინალების მიმართ. ამცირებენ და ბორკილებს ახვევენ ხელ-ფეხზე. მართალია, საკვები საკმაოდ წესიერია და ხშირად კარგი კამერები. ზოგჯერ ორი ბიჭი ზის, ან ოთხი. არა როგორც რუსეთში, სადაც ოთხმოცდაათიან წლებში ბავშვებს კასრში ქაშაყივით აყრიდნენ. მაგრამ ეს ძალიან მოკლე პერიოდი იყო.
  კენი გადაიღეს პროფილში, მთელი სახით, გვერდულად და უკნიდან. მერე ტელევიზორთან მიმიყვანეს სხვა ბიჭებთან. იქ ისინი უნდა დაელოდონ მორიგე მოსამართლეს. და ის გადაწყვეტს, ციხეში გაგზავნოს, გირაოთი თუ საერთოდ გაათავისუფლოს. არავინ არის, ვინც კენის დადებს გარანტიას , რაც იმას ნიშნავს, რომ ან უბრალოდ გააგდებენ მას და პოლიციელი ბოლოს უკანალში დაარტყამს ჯოხს. ან გაგზავნეს ბავშვთა ციხეში.
  და ეს ნიშნავს ზედმიწევნით ძიებას, საშხაპეში რეცხვას და ნარინჯისფერ ხალათს. შემდეგ კი საკანში არასრულწლოვან დამნაშავეებს.
  კენის ამ ყველაფრის არ ეშინია. მიუხედავად იმისა, რომ უსიამოვნოა, როცა მამაკაცი პოლიციელები გიჭერენ. ხანდახან ბიჭებს ეძებენ ფორმიანი ან თეთრი ხალათიანი ქალები.
  კენიმ ბევრი ნახა და არაფერი უკვირს. ის და მესაზღვრეები იყვნენ გარყვნილები , ისინი ცდილობდნენ ცდუნებას. უცნაურია, ამერიკაშია, სადაც ქალები გიჟურ სასჯელს იღებენ ბიჭებთან სექსისთვის. მაგრამ არსებობს. ზოგიერთი მასწავლებელი მას მიეჯაჭვა. კენის არ რცხვენოდა - ის მოხუცი და გამოცდილი იყო, ნებისმიერ ზრდასრულს შეშურდებოდა. მხოლოდ მოწყობილობა არის ძალიან პატარა. ის ხომ მარადიული შვილია და მისი სრულყოფილება დიდი არ არის. მიუხედავად იმისა, რომ ეს შეიძლება უკვე რთული გახდეს.
  კენის რაღაცის გაკეთება შეეძლო. და მას მოსწონდა ქალები. მიუხედავად იმისა, რომ შესაძლებლობები არ არის იგივე.
  და რა თქმა უნდა, სხვა ბიჭები და ზრდასრული მამაკაცებიც ცდილობდნენ მასთან ერთად. განსაკუთრებით გასულ საუკუნეში, როცა მოდური გახდა. კენი, როგორც ძველი სკოლის კაცი, ებრძოდა ამას, როგორც შეეძლო. ქალთან მაინც შესაძლებელია, თუნდაც ენით, ასიამოვნო მას, აღმოსავლეთში ეს ნორმალურია. და კენი დიდ დროს ატარებდა აზიაში. მაგრამ სანამ მამაკაცები არ მომწიფებულან.
  თუმცა შესაძლოა რამდენიმე საუკუნეში ყველაფერი შეიცვალოს.
  კენი იჯდა ათიდან თხუთმეტ წლამდე ბიჭთან ერთად, სხვადასხვა ფერის კანის. რაღაცაზე ელაპარაკებოდნენ ერთმანეთს. ერთმა მოზარდმა სიცილით თქვა:
  - და უკვე ავდექი!
  სხვამ ჩაიბურტყუნა.
  - ნუ ღელავ! არის ვიდეოკამერები და პოლიცია აკვირდება.
  საპასუხოდ, ბოროტი ჩაცინება. ერთ-ერთმა მოზარდმა ჯინსის შარვალში ჩაავლო ხელი. და დააგვიანა.
  კენიმ გულმოდგინედ ჩაიცინა: ჰორმონები თამაშობენ. მან უკვე ბევრჯერ სცადა. და აღმოჩნდა, რომ იწვევდა დგომას. მაგრამ ფიზიკურად ის ჯერ კიდევ ძალიან პატარაა იმისთვის, რომ ეს ყოველდღე სურდეს. მაგრამ შეგრძნებები ნამდვილად სასიამოვნოა და როცა მოდიხარ გული ბარაბანივით ცემს. და ამ კანკალისაგან.
  და მეძავი ლამაზ ბიჭთან ერთად, განსაკუთრებით ევროპაში, სადაც კანონები უფრო რბილია, ნებით იძინებს და ფასდაკლებასაც კი აკეთებს.
  შეერთებულ შტატებში ზრდასრულ ქალებს, ერთი მხრივ, ძალიან ეშინიათ დასჯის, მაგრამ მეორეს მხრივ, შესაძლოა, ნერვების მოშლის სურვილის გამო ბიჭებიც კი მიიზიდონ.
  ერთ-ერთმა მოზარდმა ყურადღება კენის შიშველმა ფეხებმა მიიპყრო . დეკემბერი იყო და ტეხასშიც კი გარეთ ტემპერატურა ნულის ტოლი იყო. ბიჭები კი, რა თქმა უნდა, ფეხშიშველი არ დადიან.
  მან უსტვენა და იღრიალა:
  - ზამთარში ფეხშიშველი გიჟივით გამოიყურები!
  ორი ყველაზე დიდი ბიჭი ადგა და კენისკენ წავიდნენ . ბოროტად გაიღიმეს. მარცხნივმა შენიშნა:
  - და ძალიან სიმპათიურია! შეგვიძლია გამოვიყენოთ როგორც გოგო!
  მეორემ აღნიშნა:
  - არის ვიდეოკამერები!
  ერთ-ერთმა ბიჭმა თავი დაუქნია.
  - პოლიცია გარყვნილებით არის სავსე! დაე მათ ნახონ!
  კენი ფეხზე წამოდგა და აკოცა:
  - ახლავე მიიღებ!
  ბიჭმა დაარტყა, მაგრამ წონასწორობა დაკარგა და დაეცა. კენიმ შიშველი ქუსლი თავის უკანა მხარეს გადაიტანა. მეორე გარყვნილი მოზარდი თავზე გადაუფრინა და ისე დაეჯახა, რომ გავიდა. მაღალმთიანი ბიჭი ძლივს შესამჩნევ მოძრაობებს აკეთებდა. მან საუკუნეების განმავლობაში ძალიან კარგად ისწავლა ბრძოლა და აღმოსავლეთში მასწავლებლებიც კი ჰყავდა. ასე რომ, მას ეს ბიჭები!
  დანარჩენმა ბიჭებმა უკან დაიხია. ყვირიან, რომ პოლიციას დახმარებას ითხოვენ.
  საკანში რამდენიმე პოლიციელი შევარდა. კენი მშვიდი და მომღიმარი იყო. მათ ორი უგონო მოზარდი ასწიეს და საკაცეზე დააყენეს. სამედიცინო ცენტრში გადაიყვანეს.
  უფროსი პოლიციელი დაემუქრა:
  -კიდევ იქნება ჩხუბი, ყველას რქები დაუდგება!
  შემდეგ პოლიციელებმა საკანი დატოვეს. მოზარდები კი კენის შემოეხვივნენ . დაიწყეს კითხვა, სად ისწავლა ასეთი ბრძოლა.
  კენიმ სიმართლე ვერ თქვა, ამიტომ უპასუხა:
  - ბიძაჩემი მწვანე ბერეტი იყო და ხრიკებს მასწავლიდა!
  ბიჭებმა ნახვის კითხვა დაიწყეს.
  მაღალმთიანმა ბიჭმა ღიმილით უპასუხა:
  - გაკვეთილების ფული უნდა გადაიხადო! ავიღოთ დოლარი!
  ერთ-ერთმა ბიჭმა ასდოლარიანი კუპიურა ამოიღო, რომელიც საცვლებში დამალა. აქაც ძებნა იყო ზედაპირული და შესაძლებელი იყო რაღაცის გატარება.
  კენიმ დაიწყო მისთვის ტექნიკის ჩვენება. ეს იყო აიკიდოს სახეობა, რომელიც შერეული იყო ძიუდოსა და ჩინურ ჭიდაობაში.
  გასაგებია, რომ ამას ნახევარ საათში ვერ ისწავლი. და კენიმ მოზარდი იოლად ჩამოაგდო, თუმცა უფრო ძველი და მაღალი ჩანდა.
  კენი, მიუხედავად იმისა, რომ ცხოვრობდა რვანახევარი საუკუნე, თავს გრძნობდა, როგორც თევზი წყალში ბიჭებთან ერთად. მათ სწრაფად სცეს პატივი და ის გახდა ნათლია.
  ამიტომ კენის ციხის არ ეშინოდა. აქ შეგიძლია იცხოვრო, განსაკუთრებით ახალგაზრდა ბიჭები, რომელთა დამორჩილებაც ასე ადვილია.
  აქ ერთმა ამოიღო სმარტფონი, რომელიც ასევე ჯიბეში ჩამალა ფეხებს შორის და ბიჭებმა დაიწყეს ყურება... რა თქმა უნდა, რაღაც სექსზე.
  ზოგიერთმა ჩხუბიც კი დაიწყო საკანში.
  კენიმ გაიცინა. მან ეს თავად გააკეთა. მიუხედავად იმისა, რომ ძალიან არ მინდოდა. მაგრამ სხეული ახალგაზრდაა და გონება.
  და გონება დამოკიდებულია სხეულზე. მიუხედავად იმისა, რომ გსურთ იყოთ ზრდასრული, მარადიულ ბავშვობაში გარკვეული უპირატესობები არსებობს.
  განსაკუთრებით შეერთებულ შტატებში, სადაც თინეიჯერები წლების მიღმა არიან განვითარებული, აქვთ წარმოსახვის უნარი.
  . თავი 7
  კენი უყურებდა ეროტიკას თავის სმარტფონზე და გრძნობდა აღელვებას და აღფრთოვანებას. დიახ, ჯერ კიდევ პატარაა ტანით, მაგრამ ბევრი რამ იცის და შეუძლია სხვების სწავლება. ზოგიერთმა მოზარდმა შარვალში ხელების მოძრაობა დაიწყო. და ეს, რა თქმა უნდა, ბუნებრივია მათთვის.
  მატრონა გამოჩნდა. საკმაოდ მსუქანი, შავი ქალი. მონატრებით შეხედა ბიჭებს. ის ასევე ჩანს, როგორც ეს ძალიან ჩართულია.
  მან ტუჩები მოილოკა და ერთ-ერთ უფრო დიდ, ლამაზ მოზარდს ანიშნა. ის გაჰყვა მას. მან ბიჭი მეზობელ საკანში წაიყვანა და იქიდან ვნებათაღელვა კვნესა და კვნესა ისმოდა. ეს კარგად ჩანდა თინეიჯერი ბიჭისთვის.
  კენიმ მძიმედ ამოისუნთქა. მისი ასაკია, როცა ჯერ კიდევ არ ხარ მომწიფებული. აქ ჩემს ფიქრებში სრულიად მზად ვარ და მინდა, მაგრამ სხეული მაძლევს. დიახ, ის გარდაცვალების დროს თოთხმეტი წლის მაინც იქნებოდა.
  მაღალმთიანი ბიჭი მოზარდების გარემოცვაში თავს მოწყენილად გრძნობდა. ჯერ კიდევ რვა და ნახევარი საუკუნის უკან მას. და ეს ბევრია. ამდენი და კიდევ უფრო მეტი მხოლოდ უკვდავი იყო. მაგრამ მათ ერთმანეთი დახოცეს. და მათი ეპოქა დასრულდა.
  კენის ახალგაზრდა სხეული გადარჩა. და დარჩა ამ სამყაროში მარადისობისთვის.
  და მან მოულოდნელად იგრძნო ზიზღი განუვითარებელი, სექსუალურად დაკავებული თინეიჯერების საზოგადოებაში. ის, რომელიც ასევე იცნობდა გრაფ კალიოსტროს . კაცი უფრო შეეფერება ფანტასტიკურ რომანს, ვიდრე რეალურ ცხოვრებას.
  მახსოვს, მას ესაუბრებოდნენ. კალიოსტრო მაღალმთიანი იყო. და ის მართლაც დაიბადა იმ დღეებში, როდესაც თანამედროვე ევროპული კულტურა ახლახან ჩნდებოდა საბერძნეთში. და ის უკვე ოთხი ათას წელზე ცოტა მეტი იყო. და ეს არ არის რეკორდი მაღალმთიანისთვის.
  კალიოსტრომ მას ბევრი რამ უთხრა . კენი ურთიერთობდა ზრდასრულ მთიანელებთან და მისი კულტურული დონე მაღალია. და აი რამდენიმე არასრულწლოვანი ნაძირალა.
  მაღალმთიან ბიჭს ტირილი უნდოდა, მაგრამ ცრემლები შეიკავა. მაგრამ მას გაუჩნდა სურვილი, გაქცეულიყო ან მაინც შეცვალოს კომპანია.
  კენიმ კარისკენ დაიწყო ყურება. მას ჰქონდა იდეა და არა გულის შეტევის სიმულაცია. ასე ახერხებდა, ასწავლიდნენ მთიელები-ჯადოქრები, რომ გული არ უცემდა. და კიდევ დაბუჟება სხეული ისე, რომ მორგში გადაიყვანეს. და წადით იქიდან და შეაშინეთ მოწესრიგებულებიც კი.
  ბიჭი გალურჯებული სახით იატაკზე დაცემას აპირებდა, მაიმუნების სახლში რამდენიმე პოლიციელი შევიდა.
  კენის ბორკილები დაუდეს და ბიჭი წაათრიეს.
  ახალგაზრდა მთამსვლელმა წინააღმდეგობა არ გაუწია. ის კი ცნობისმოყვარე იყო. მან მრავალი დანაშაული ჩაიდინა თავისი ხანგრძლივი ცხოვრების მანძილზე. მაგრამ ძლიერმა ორგანიზაციამ დაფარა იგი. ის, ვინც უყურებდა, რომ უკვდავების ჯიშის არსებობა არ გახდა ცნობილი კაცობრიობის იმ ნაწილისთვის, რომელსაც მოკლებულია ასეთი საჩუქარი.
  ყველას ეშინია სიკვდილის... მეტიც, უკვდავებს თითქოს სული აქვთ, მაგრამ სამოთხე მაინც არ ანათებს. როდესაც თავს აჭრიან, ის ერთგვარ ტყვეობაში ვარდება, სადაც სულს მცირე სიხარული აქვს. ასე რომ გახდეს უკვდავი შეიძლება არ იყოს ჯილდო. თუმცა ჩვეულებრივი მოკვდავი ადამიანებისთვისაც კი ძნელია რაიმე კარგის მიღება სიკვდილის შემდეგ.
  კენი უკვე იმდენ სხვადასხვა ციხეში იმყოფებოდა, რომ მისმა პატიმრობამ არ შეაშინა. ისე, ის ცოტათი იშლება. ეტყობა ამერიკაში ახალგაზრდები მელოტად არ იპარსვიან თავებს? თუმცა იმის მიხედვით, თუ რომელი სახელმწიფო. ზოგიერთში მშვენიერი ქერა თმა შეიძლება გაიჭრას აპარატის ქვეშ.
  ბიჭი პირველად სპეციალურ სამძებრო ოთახში გადაიყვანეს. ირგვლივ სარკეებია და პროჟექტორები ანათებენ. ოთხი ქალი თეთრ ხალათებში. არასრულწლოვანებს ხშირად ქალები ავალებენ ჩხრეკას. ალბათ იმიტომ, რომ ამას არც ისე უხეშად და მტკივნეულად აკეთებენ.
  ბიჭი გაიხადა, ჩვეულებაა. სრულიად შიშველი დგახარ. ახლა კი გაგიჟდებიან.
  კენიმ ცოტათი შერცხვა. მიუხედავად იმისა, რომ მისი ახალგაზრდა სხეული მშვენიერია და არაფრის შერცხვენა.
  ორმა ქალმა ქერა ბიჭის თმაზე შეხება დაიწყო. მათი ხელები მოხერხებული და გამოცდილი იყო. მათ ყველა ღერი დაავარცხნეს. მეორე უფროსმა ხარბად შეხედა ბიჭს. მას აქვს ძალიან ლამაზი და დაკუნთული სხეული. მაშინაც კი, თუ ბავშვი პატარაა.
  კენი ადრეც ხვდებოდა ასეთ ქალებს. მათ უყვართ ბიჭების დაკვრა და მათი შეგრძნება. ვნებიანი არსებები. მაგრამ მათ ასევე შეუძლიათ კვება.
  მცველებმა ბიჭის თმის ყოველი ღერი შეამოწმეს, მთელი მონდომებით ივარცხნეს. მერე პინცეტი ამოიღეს და ყურებში ყურება დაიწყეს. ისინი იქ ბრწყინავდნენ და ირგვლივ ტრიალებდნენ, რაც საკმაოდ მტკივნეული და უსიამოვნო იყო.
  მცველებმაც ცხვირში შეხედეს. ჯერ ნესტოები მიიღეს, ანათებდნენ. მაგრამ, როგორც ჩანს, არ მოეწონათ.
  ერთ-ერთმა მცველმა კომპიუტერზე პატარა, თხელი ზონდი ამოიღო და ქსელში შეაერთა.
  ეს იყო რაღაც ახალი, რაც კენის აქამდე არასდროს უნახავს. ზონდის მსგავსად, რომლითაც კუჭს ამოწმებენ, ამჯერად ისინი ანათებენ ცხვირ-ხახის მეშვეობით და ფილტვებამდე.
  უცნაურია, რომ დაახლოებით თერთმეტი წლის ბიჭი, მაგრამ გარეგნულად ათზე მეტის დათმობა არ შეიძლება, ასე საგულდაგულოდ არის შემოწმებული. თითქოს რაღაც ჯაშუშია. კენის ცუდი გრძნობა ჰქონდა.
  მარადიული ბავშვის მარჯვენა ნესტოში პატარა ზონდი შევიდა. ამ დროს ორმა მცველმა მას მხრებში მაგრად მოუჭირა. ხოლო მეორე, არეგულირებდა ზონდს. და სურათი ნაჩვენები იყო მონიტორის ეკრანზე. ყველაზე მსუბუქ ბიჭებზე გადავიდა.
  იდეალურ მდგომარეობაში არიან. კენი, რვანახევარი საუკუნის მანძილზე, რა თქმა უნდა, ბევრჯერ სცადა მოწევა, მაგრამ არ მოსწონდა. თუმცა, თანამედროვე მსოფლიოში, უმეტეს ქვეყნებში თამბაქოს ბავშვებს არ ყიდიან. მიუხედავად იმისა, რომ აქამდე განსხვავებას არ აკეთებდნენ. მაგრამ ჩვევა ცუდია და მასზე ბევრი ფული იხარჯება. სჯობს გაერთოთ სათამაშო კონსოლზე. მართეთ ყველა სახის მანქანა ან მოტოციკლი, ან ისროლე.
  და კიდევ უფრო საინტერესო, და აქ კენიმ პატივი მიაგო პროგრესს - ეს არის სამხედრო-ეკონომიკური სტრატეგიები. როცა არა მხოლოდ მეომარი, არამედ ცნობილი მეთაური. და შენ ააშენებ და მეთაურობ ჯარებს.
  აქ ბიჭის მარჯვენა ნესტო ფილტვებში გადაიწია და მათ დაიწყეს ბზინვარება ნათურის და მარცხენა თხელ შლანგის დაჭერით.
  კენი, იმისთვის, რომ თავი მოეშორებინა ამ უსიამოვნო პროცედურისგან და ქალი მცველებიც კი შეხედეს შენს ახალგაზრდა სხეულს, ცდილობდა რაიმე სასიამოვნო გახსენებოდა.
  აი, მაგალითად, კლასიკური კომპიუტერული თამაში: "კაზაკები". მართლა მაგარია.
  თქვენ იქ აშენებთ მთელ ქალაქს და ებრძვით ჯარებს და ყაზარმებს. და ეს ნამდვილად გასართობია.
  კენი, რომელსაც თავიდან არ ჰქონდა გამოცდილება კაზაკებში, ძალიან გაიტაცა ეკონომიკაში და მას თავს დაესხნენ კომპიუტერული ჯარები. დიახ, არ უნდა დავივიწყოთ დაცვა. უფრო ადვილია თაღლითური კოდის გამოყენებით თამაში. მაგრამ მასთან გამარჯვება ძალიან ადვილია. და ბევრად უფრო საინტერესოა, როცა შენი თავი მუშაობს. სინამდვილეში, ადამიანს უნდა ჰქონდეს კონცეფციაც და ნიჭიც, რომ ყველაფერი გონივრულად, ლამაზად და იდეალურად გააკეთოს. კენის უყვარდა თამაში "კაზაკები", როგორც ერთ-ერთი პირველი.
  მაგრამ ბევრი სხვა იყო. მაგალითად, "გენერალი", "ანტანტა", "დედამიწის ისტორია", "კლეოპატრა", "მეორე მსოფლიო ომი", "ძველი რომი", "ნაპოლეონი" და სხვა. გარდა ამისა, ისეთი მაგარი სტრატეგია, როგორიც არის "ცივილიზაცია", ზოგადად უბრალოდ მშვენიერია. დიახ, არაფერი იყო.
  კენიმ "კლეოპატრაში" გაიარა ყველა მისია ოჯახის ისტორიიდან. და ეს მართლაც შესანიშნავი იყო.
  და ის უბრალოდ ჯერ არ უცდია. კომპიუტერული თამაშები ძალიან საინტერესოა. მას მართლაც ძალიან უჭირს მათი მოშორება.
  რვა საუკუნის ნახევარი ბიჭი აღმერთებდა ასეთ სტრატეგიებს. წლების განმავლობაში ისინი უფრო და უფრო რთული ხდებიან. და ერთეულების რაოდენობა გაიზარდა და გრაფიკა გაუმჯობესდა.
  კენის ახლაც კი გაუხარდა, რომ ბიჭი იყო. ბავშვისთვის სათამაშო მაგიდასთან საათობით ჯდომა ხომ ბუნებრივია.
  გასული საუკუნის ოთხმოცდაათიან წლებში, როცა უკვდავების ოჯახიდან გაიცნო აღმზრდელობითი დედა და დუნკან მაკლეოდი ერთ-ერთი უძლიერესი მებრძოლია მაღალმთიანებს შორის და შესაძლოა ყველაზე ძლიერიც. მას უფიქრია, რა მოხდება, თუ... მართლაც იცხოვროს მათი მფარველობის ქვეშ ერთ ოჯახში და ისარგებლოს სტაბილურობით.
  მაგრამ მაღალმთიანები დიდხანს ვერ იცხოვრებენ ერთად. იყო მუდმივი ავარიები. 2017 წელს კი უკვდავების უკანასკნელი არმაგედონი. ბიჭი გადარჩა და მარადიული ახალგაზრდობაც კი შეინარჩუნა. ახლა არავინ მისდევს თავის თავს. და საერთოდ აღარ არიან მთიანელები მთელ პლანეტაზე დედამიწაზე. და იგივე მაკლეოდი უკვე ორმოც წელზე მეტია. და ადრე თუ გვიან დაბერდება და მოკვდება.
  და მაშინ კენი უკვდავი ბავშვი სულ მარტო დარჩება. ყველა სხვა ადამიანი მისთვის უცხო გახდება.
  ეს, რა თქმა უნდა, ერთის მხრივ, კარგია და არა იმის საშიშროება, რომ ერთ-ერთი ზრდასრული, შეცდენილი იმით, რაც მისთვის ადვილი მტაცებელია, მოგჭრის თავს. მაგრამ მეორეს მხრივ, ასე მარტო ხარ, როცა სხვა უკვდავები არ არსებობენ.
  და უკიდურესად მოსაწყენია, რომ მუდმივი მეგობრები არ დარჩნენ. და დემონტაჟის შედეგად მისი მშვილებელი დედაც გარდაიცვალა. დიახ, ისინი ყველა დაიღუპნენ. და ვინც ხუთი ათასი წლისაა...
  კენიმ იგრძნო, რომ მილი მის მეორე ფილტვამდე მიდიოდა. გაბრუნდა და უკან დაბრუნდა.
  დიახ, მას არასოდეს ჰქონია ასეთი საფუძვლიანი ძებნა . გასაგებია, რომ მეცნიერული პროგრესიც განვითარდა და აქ ასეთი ელექტრონიკა არსებობს და არც თუ ისე ძვირი ღირს.
  მაგრამ ისინი არ ეჭვობენ კენის ჯაშუშად. რა მოხდება, თუ მისი საიდუმლო - უკვდავი ზედაპირზე გაჩნდა?
  იქნებ მთიელთა ორგანიზაციამ შეწყვიტა მისი მფარველობა? გადაწყვიტეთ, რომ მას შემდეგ, რაც ეპოქა დასრულდა, ყველაფერი დანარჩენი უმნიშვნელოა?
  რა არის მარადიული შვილი?
  კენიმ ამოისუნთქა. ის დახლთან მიიყვანეს და მატრონამ ნიკაპი ხელებით მოიჭირა. მანამდე მან თითები თხელ, სამედიცინო, რეზინის ხელთათმანებში სპირტში ჩამოიბანა. ისე, რომ ყველაფერი სტერილური იყოს და ბიჭი, ღმერთმა ქნას, არ დაინფიცირდეს.
  მერე პირში შევიდა. მან დაიწყო ლოყების უკან, ცაში, ენის ქვეშ და ძალიან ნუშისებრი ჯირკვლების შეგრძნება.
  ისე, ეს ახალი არ არის. კენიმ გაიხსენა, როგორ ჩასვა სხვა ციხის უფროსმა შიშველი, დაუბანელი თითები პირში. მერე ბიჭი გათავისუფლდა და აღშფოთდა. დაე, ამ ქალბატონმა ჯერ ხელები დაიბანოს და ხელთათმანები ჩაიცვას და თითები არასრულწლოვნის პირში არ ჩასვას, რომლითაც მანამდე არ იცოდა რა.
  მერე მცველები დაიბნენ. მან თქვა, რომ მათ ხელთათმანების პრობლემები აქვთ.
  მერე ათჯერ აიძულეს დაჯდომა და საკანში წაიყვანეს. ციხე მუნიციპალური იყო. და არც ისე ორგანიზებული. არც ტელევიზორი, არც მაცივარი, არც ტუალეტი. მაგრამ საკანი სავსეა ბავშვებით, კენიზე უმცროსიც კი . და შიშველი დაფები სამ მწკრივზე და სუნიანი ვედრო კუთხეში.
  და ეს ამერიკაშია! მართალია, ასეთი ციხე გამონაკლისია, ისინი ჩვეულებრივ უფრო სუფთა და კომფორტულია.
  პირში რეზინის და სამედიცინო ალკოჰოლის სუნი დგება. არც თუ ისე სასიამოვნო და ავადმყოფიც კი. მიუხედავად იმისა, რომ ბიჭებს ყოველთვის ამოწმებენ, მალავენ თუ არა რამეს პირში და შუა საუკუნეებიდან. დიახ, თქვენ შეგიძლიათ ბევრი რამ ატაროთ პირში.
  კენიმ რატომღაც აიღო ბრილიანტი და შემდეგ გადაყლაპა. და მოახერხა მისი შენარჩუნება.
  მაგრამ აქ ყლაპვით ვერ გაძლებ.
  აქ თეთრ ხალათიანმა ზედამხედველმა ზონდი ასწია. ახლა კი ნაწლავებს გამოიკვლევენ.
  აბა, შმონ ! რუსეთში, ზოგადად, მხოლოდ სტალინის დროს იყო ბიჭები სინდისზე აჰყვნენ . შემდეგ კი, უკვე რატომღაც დაუდევრად.
  შემდეგ კი წაიყვანეს, აიძულეს, პირი გაეხსნა და ზონდი ჩაეყო. გაყინვის გარეშე, ეს ძალიან უსიამოვნო პროცედურაა. მართალია, მის კბილებში არის სპეციალური პირის დამცავი, რომ არ იკბინოს.
  კენიმ იგრძნო, რომ შლანგი საყლაპავში ჩავიდა და შემდეგ მუცელში შევიდა. იქ ყველაფერი განათებულია.
  რატომღაც რენტგენით ანათებდნენ, როცა ნარკოტიკებში ეჭვმიტანილი იყო, აეროპორტში, მაგრამ არასდროს ზონდით.
  კენი , ისევე როგორც ნებისმიერი სხვა უკვდავი, პრაქტიკულად არ დაავადდა და ეს არის უზარმაზარი პლიუსი მარადიული სიცოცხლისთვის და ერთგვარი მაღალმთიანისთვის. ამიტომ მას არ სჭირდება სამედიცინო გამოკვლევა. სინამდვილეში ის უკვდავია. და რატომ უნდა. სხეულში ყველაფერი თავისთავად განიკურნება.
  ბიჭმა პირველად გადაყლაპა ზონდი, თუმცა რვანახევარი საუკუნე იცოცხლა. თუნდაც ყოველდღე დალიოს ციანმჟავა და აკვა რეგია, კუჭის წყლული არ ექნება.
  მაშ რისთვის არის ეს?
  და პროცედურა ძალიან უსიამოვნოა.
  კენის დაინტერესდა, რატომ ამოწმებდნენ ბავშვს ასე გულდასმით. იქნებ ეჭვი ეპარებოდათ რამეს?
  შემდეგ კი თავში კიდევ ერთი შემაშფოთებელი აზრი მოვიდა. თუ მას უკვდავება ჩამოერთვა?
  დიახ, ის ძალიან ახალგაზრდაა და შეიძლება ზრდასრული გახდეს. და მას ექნება არა ბავშვური პროცესი, არამედ ნამდვილი მამრობითი სრულყოფილება. და მას შეეძლო საკუთარი შვილების გაჩენა.
  აქ უკვდავები უნაყოფოები არიან. და ეს არის მათი მნიშვნელოვანი მინუსი ყველა სხვა პლიუსთან ერთად.
  მაგრამ შენი ცხოვრება ადრე თუ გვიან დასრულდება. და კენის არ სურდა სიკვდილი. ის ცხოვრობდა და სულაც არ იყო დაღლილი.
  პირიქით, ბევრი კომპიუტერული თამაშია და ყოველწლიურად სულ უფრო მეტი. და ისინი სულ უფრო მშვენიერი სქემებია. და მალე, ალბათ, ისინი შექმნიან ვირტუალური რეალობის ნამდვილ მატრიცას, იქნება უბრალოდ საოცარი და უნიკალური თავგადასავლები.
  ამ ყველაფრისთვის ღირს ცხოვრება.
  კენი ძალაუნებურად, ამიტომ მისი პირი ქოლგით არის დაკავებული, მღეროდა:
  რამდენად შორს არის პროგრესი
  წარმოუდგენელ საოცრებამდე...
  ზღვის ნაწლავები დაეცა,
  და გაფრინდა სამოთხეში!
  დავიწყებული სამუშაოები,
  სირბილი შეწყვიტა!
  რობოტები უბიძგებენ
  ბედნიერი კაცი!
  კენის , კარიერებში საუკუნის გახსენებისას, დიდად არ უყვარდა მუშაობა. უფრო მეტიც, კარიერებში ყველაზე ცუდი არ არის ზედამხედველის მათრახი და მძიმე ტვირთის არ ტარება.
  უკვდავების სხეული სწრაფად შეეგუა სტრესს და შეეგუა.
  ყველაზე უარესი რუტინული და მორალური მოწყენილობაა. როდესაც მხოლოდ შიშველი, ჭუჭყიანი, ოფლიანი, ხშირად წყლულები და ჭრილობები, ბიჭები კვნესიან ტკივილისგან და მკაცრი სუნი ზედამხედველები არიან.
  და შენც კი ვერ ხედავ მზეს წლების განმავლობაში. და მხოლოდ ჩირაღდნებია გაცვეთილი და აფუებული. და საშინელი სუნი, რომელსაც მაინც შეეჩვიე.
  ერთადერთი კარგი ის არის, რომ კენიმ სიბნელეში ხედვა ნებისმიერ კატაზე უკეთ ისწავლა. და მას შეეძლო ბრძოლა სინათლის სრული არარსებობის პირობებში.
  გარდა ამისა, ბიჭმა მაღალმთიანისთვისაც კი ფენომენალური გამძლეობა შეიძინა.
  მაგრამ მან ფსიქიკური ტრავმა მიიღო. და ხანდახან სიზმარში ოცნებობდა ამ კარიერებზე.
  მაღალმთიანებს აქვთ შესანიშნავი მეხსიერება და მათ პრაქტიკულად არაფერი ავიწყდებათ, თუნდაც დაივიწყონ.
  ალბათ ამიტომაც გაბრაზდა კენი ასე. მან დახოცა უკვდავები, მოკვდავების ნდობაზეც შეიტანა თავი. და უყვარდა ბრძოლა.
  კერძოდ, ის იბრძოდა უკრაინაში. მან ბევრი რუსი ჯარისკაცი მოკლა, მაგრამ ძალიან ცნობილი გახდა და სთხოვეს წასულიყო, რათა არ გაბრწყინებულიყო.
  კარიერას ნამდვილად ვერ გააკეთებ.
  და არანაირი პერსპექტივა. ბავშვი არ შეიძლება იყოს მეფე, ყოველ შემთხვევაში, დიდხანს.
  სხვათა შორის, ალექსანდრე მაკედონელი უკვდავი იყო და ამიტომაც ისე გააფთრებული და უშიშრად შევარდა ბრძოლაში. მაგრამ მას სთხოვეს გაქრობა, რათა მმართველის მარადიულმა ახალგაზრდობამ ეჭვი არ გააჩინოს. და მან დატოვა მსგავსი ორეული, რომელიც გარდაიცვალა შხამისგან.
  და წავიდა სამოგზაუროდ. სანამ საბოლოოდ არ მოკვეთეს თავი.
  ეს არის მაკედონიის ლეგენდარული მმართველისა და მეფის ისტორია.
  კენიმ ამოისუნთქა, როცა ბოლოს კუჭი შეამოწმა. ისე, ზონდი უკან დაბრუნდა და ის ტიკტიკებდა.
  ბიჭს ეგონა, ბოლოს და ბოლოს, თუ მისი საიდუმლო გამჟღავნდებოდა, მაშინ თავისუფლება არ მიენიჭებოდა. ისინი ვირთხასავით გამოიკვლევენ და ნაწილებად იშლიან. მაგალითად, შეეცადეთ მოიჭრათ კიდური.
  რა მოხდება ამ შემთხვევაში?
  ის კვლავ გაიზრდება.
  კენიმ ამოიოხრა... ზონდი ამოიღეს და ძებნა გაგრძელდა. აქ ხელის თითებს შორის ეჭირა. შემდეგ დაიწყეს ჭიპზე ზეწოლა. როგორც ჩანს, რაღაცას ეძებდნენ.
  ყველაზე ცუდი ნაწილი დასასრულია. მაგრამ კენი, თუმცა მას ჰქონდა ანალური ძიების გამოცდილება, ამას არ ელოდა. თეთრ ხალათში გამოწყობილმა მატრონამ დიდი, ავტომატური კლიზმი მოიტანა. ხოლო მეორე, ასევე თეთრ ხალათში, უზარმაზარი აუზი.
  და მისი enema შევიდა მისი ანუსის. შემდეგ თბილი წყალი ჩართო. და მათ დაიწყეს რეცხვა დიდი წნევით. ეს იყო მტკივნეულიც და ამაზრზენიც და დამამცირებელიც.
  ნაწლავის ამორეცხვა ძალიან საფუძვლიანი იყო. კენიმ ღრიანცალა. მართალია, დამამცირებელია, როცა ხელთათმანში თითი მეხუთე წერტილში ხვდება, ეს უკვე და არც ისე მტკივნეული იყო. მაგრამ მას პირველად გაუკეთეს ქილა. რატომ სჭირდება უკვდავ ბიჭს საავადმყოფო? ყველაფერი თავისთავად განიკურნება და გამოსწორდება.
  და აქ არის რაღაც განსაკუთრებული და წარმოუდგენელი. ის განწმენდილია ყველაფრის ცუდისგან...
  კენის კარგი პირი ახლა თავისუფალი იყო სიმღერაში;
  სადღაც შორიდან, თბილი ქარივით -
  სატელეფონო ზარის ექო გამაღვიძებს.
  ისმის ნაცნობი ხმა, მზესავით კაშკაშა.
  ვიცი, რომ ასე არავის მახსენდება, ასე არავის ვუყვარვარ.
  
  გამარჯობა დედა, დედა.
  თქვი, რომ ცივა. თქვი რომ მომენატრე.
  ძალიან მომენატრა, დედა, დედა.
  ვიცი, რომ იქ მარტო ხარ, მაგრამ ნება მომეცით, ახლოს არ ვიყო...
  ეს სამყარო შენს ფეხებთანაა.
  
  გუნდი:
  ჩვენი სულები ერთხმად მღერიან სიმღერებს მთავარზე.
  შენს გარეშე ეს სამყარო განწირულია, დედა, დედა, დედა, დედა.
  ჩვენი სულები ერთხმად მღერიან სიმღერებს მთავარზე.
  შენს გარეშე ეს სამყარო განწირულია, დედა, დედა, დედა, დედა.
  
  ჩვენი ძალიან გაურკვეველი ცხოვრება დაბნეულია.
  ადამიანები სიყვარულისთვის არ იბრძვიან - სულელები არიან, დედა.
  ამდენი ბილიკი და ამდენი გადახრილი გზა.
  მაგრამ ეს შენთვის არ არის. ეს ყველაფერი მხოლოდ მტვერია.
  
  მითხარი, როგორ ხარ დედა, დედა?
  ჩიტები მღერიან შენი ხმით, შენი სახელი დაფრინავს დედაქალაქს,
  და ის ვერ ჩერდება, დედა, დედა.
  ვიცი, რომ იქ მარტო ხარ, მაგრამ ნება მიბოძეთ ახლოს არ ვიყო, -
  მთელი სამყარო შენს ფეხებთანაა.
  
  გუნდი:
  ჩვენი სულები ერთხმად მღერიან სიმღერებს მთავარზე.
  შენს გარეშე ეს სამყარო განწირულია, დედა, დედა, დედა, დედა.
  ჩვენი სულები ერთხმად მღერიან სიმღერებს მთავარზე.
  შენს გარეშე ეს სამყარო განწირულია, დედა, დედა, დედა, დედა.
  
  მალე საუკეთესო ვიქნები. როგორც შენ ოცნებობდი, დედა.
  მალე საუკეთესო ვიქნები. როგორც შენ ოცნებობდი, დედა.
  ძალიან მალე მე ვიქნები ყველაზე. როგორც შენ ოცნებობდი, დედა.
  დაიმახსოვრე როგორ ოცნებობდი, დედა.
  მატრონა, რომელიც უფროსი იყო, გაბრაზებულმა იღრიალა:
  - არასრულწლოვან ნაბიჭვარს რა გაახსენდა დედა! და როგორ მოკლა ხალხი, რას აკეთებდა შენს თავში ფიქრები!
  კენი ღრიალებდა :
  - მე არავინ მომიკლავს!
  უფროსი მატრონა წუწუნებდა:
  - აჰა! და ფერადი, რომელმაც თავის ქალა დაამტვრია და ანაბეჭდები დატოვა.
  კენიმ თავი დაუქნია. ჰო, გუშინ შავკანიან ბიჭს კეფაზე დაარტყა. და კიდევ მოვიდა მკვლელობის იარაღის დასამალად, ან ანაბეჭდების წასაშლელად.
  რატომღაც, კენი შეეჩვია იმ ფაქტს, რომ ძლიერი ორგანიზაცია წაშლის მის შესახებ ყველა მონაცემს ფაილურ კაბინეტში და დაუდევრობა გამოიჩინა. და, როგორც ჩანს, ეს შემოწმდა და ახლავე კომპიუტერმა იპოვა შესატყვისი.
  უფროსი მატრონა წუწუნებდა:
  "ახალგაზრდა მკვლელი, აი ვინ ხარ!"
  კენიმ ლოგიკურად შენიშნა:
  - კილოთი ხელში რომც მეჭირა, ეს სულაც არ ნიშნავს, რომ მე მოვკალი!
  უფროსმა მატრონამ დაიღრინა.
  - ამას სასამართლოზე იტყვი! და თქვენ მიიღებთ სამუდამო პატიმრობას!
  კენიმ ღიმილით შენიშნა:
  - მე უბრალოდ ბავშვი ვარ! მაქსიმუმ რამდენიმე წლის ახალგაზრდა.
  ქალმა უპასუხა:
  - ეს ბიჭი ჩვენი პროკურორის სიძეა. ასე რომ თქვენ არ იღბალი. თქვენ გაძარცვეთ და მოკალით არასწორი. ამიტომ პროკურორმა ყველაზე ზედმიწევნითი და დეტალური ჩხრეკა გიბრძანა. ახლა თქვენ არ მოშორდებით!
  კენი იღრიალა.
  -Მოდი ვნახოთ!
  და მართლაც, მას ჰქონდა დარწმუნებული, რომ ძლიერი ორგანიზაცია როგორმე გაათავისუფლებდა მას. უფრო მეტიც, რა სახის სამუდამო პატიმრობა? ძალიან საეჭვო იქნებოდა მარადიული ბიჭი ფედერალურ ციხეში.
  და მაინტერესებს კომპიუტერზე თამაშის უფლებას მისცემს? როგორც ჩანს, პატარებს შეუძლიათ.
  ამასობაში თეთრ ხალათში გამოწყობილმა ზედამხედველმა ზონდი გამოყო. ახლა კი კენიმ უნდა გაასუფთავოს ყველა ნაწლავი ენდოსკოპიის გაკეთებით. ეს უსიამოვნო და დამამცირებელი პროცედურაა. მაგრამ ეს კეთდება ჩვეულებრივ კლინიკებში.
  უკანა ხალათში გამოწყობილმა ქალმა მეხუთე პუნქტში ჩადო, ბიჭებმა შლანგის ჩადება დაიწყეს, რაც საკმაოდ.
  და მისმა ნაწლავებმა დაიწყეს ეკრანზე გამოჩენა.
  კენი შეკრთა. და ისე რომ არ ყოფილიყო ისეთი მტკივნეული, ამაზრზენი და ტიკტიკი, ისევ დაიწყო სიმღერა;
  შორს, შორს, წყნარ ქალაქში
  დედამიწის შუაგულში მარტო ბნელ ოთახში
  ევედრე ჩემს ღმერთს გადარჩენისთვის
  შუაღამისას ჩემი პილიგრიმობა .
  
  ის ლოცულობს ერთ რამეზე: ღმერთმა დალოცოს!
  ცვილის სანთლები იწვის ფანჯარაში მთელი ღამე ,
  დაკარგო რწმენა და სიყვარული,
  სინათლე იპოვა ჩემმა დაკარგულმა სულმა.
  
  დედა, დედა, მარტო შენ არ გაძლევ და არ შეწყვეტ სიყვარულს.
  ამ სამყაროშიც და სხვაშიც მუდამ ჩემთან იქნები.
  შენთან მარტო მივდივარ გულში დაჭრილი.
  დედა, დედა, შენ ხარ ჩემი ქვის კედელი.
  დედა, დედა, შენ ხარ ჩემი ქვის კედელი.
  
  ღამე შავია, უძირო სიბნელე უცნობია
  და ბნელი ძალები უბედურებებს მიწინასწარმეტყველებენ,
  მაგრამ ორი უძილობა სიბნელეში მაკავებს:
  დედის თვალები და ღვთისმშობლისაც კი.
  
  ამბობენ, არასდროს ვყოფილვარ მოწყენილი.
  იცი, შენ ერთადერთი ხარ - ჩემო კარგო.
  რამდენჯერ სცემდა ბედმა უმოწყალოდ
  შენი ლოცვებით გადავრჩი.
  
  დედა, დედა, მარტო შენ არ გაძლევ და არ შეწყვეტ სიყვარულს.
  ამ სამყაროშიც და სხვაშიც მუდამ ჩემთან იქნები.
  შენთან მარტო მივდივარ გულში დაჭრილი.
  დედა, დედა, შენ ხარ ჩემი ქვის კედელი.
  დედა, დედა, შენ ხარ ჩემი ქვის კედელი.
  
  ამის გამო უბედურებამ ვერ გამიტეხა,
  რა არის შორს, შორს შუა დედამიწაზე
  ევედრე ჩემს ღმერთს გადარჩენისთვის
  შუაღამისას ჩემი პილიგრიმობა .
  უფროსმა მატრონამ შენიშნა:
  - კარგად შეგიძლია იმღერო! მაგრამ თქვენ განიხილება როგორც ზრდასრული. და თქვენ არ მიიღებთ არასრულწლოვანთა სანიტარიას. გარშემორტყმული იქნებით უფროსებით, სასტიკი, სუნიანი დამნაშავეებით, რომლებსაც ძალიან უყვართ თქვენნაირი საყვარელი და ქერათმიანი ბიჭების გაუპატიურება.
  კენიმ თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - შემიძლია საპასუხო დარტყმა!
  მატრონამ გაიცინა და შენიშნა:
  -უბრალოდ ბავშვი ხარ! Რამდენი წლის ხარ?
  კენიმ ღიმილით ჰკითხა:
  -რა არ იცი?
  უფროსმა მატრონამ თავი დაუქნია.
  - კი, უცნაური ადამიანი ხარ. არც კლანი, არც ტომი და თქვენ არ ხართ საჩივრების კაბინეტში. ჯერ უნდა გავარკვიოთ, საიდან ხარ და როგორ დაგვეცა თავზე. და მერე ჩვენ გადავწყვეტთ რა ვუყოთ თქვენთან!
  ბიჭმა შენიშნა:
  - ჯობია გაუშვა! უფრო იაფი დაჯდება!
  ამასობაში ექთნებმა დაასრულეს ბიჭის ნაწლავების გამოკვლევა და ზონდი მეხუთე წერტილიდან ამოიღეს.
  უკვდავი კენი ფიქრობდა, რომ უმძიმესი ნაწილი მის უკან იყო, მაგრამ მთავარმა მცველმა შენიშნა:
  - შარდის ბუშტიც უნდა შეამოწმო! დიახ, ეს შმონი უნდა იყოს მაქსიმალურად მოფრთხილებული!
  ზედამხედველმა კენის მუცელზე დაწოლა შესთავაზა. და მისი ხელი სამედიცინო ხელთათმანში ფრთხილად აშორებდა სრულყოფილებას. ხოლო მეორემ მოიტანა თხელი ზონდი, რომელსაც შეუძლია შარდსადენის გავლით.
  კენიმ იგრძნო ქალის ხელების შეხების მღელვარება, თუნდაც თხელი, რეზინის ხელთათმანები ეცვათ. და მისი ღერო სისხლითა და მღელვარებით იყო შეშუპებული.
  მთავარმა მატრონამ ჰკითხა:
  - ოდესმე ქალი გყოლია!
  სირცხვილისგან გაწითლებულმა კენიმ უპასუხა:
  - დიახ! და არაერთხელ!
  უფროსმა მატრონამ შენიშნა:
  - და ციხეში გეყოლებათ! ძალიან სიმპათიური ბიჭი ხარ!
  ამასობაში თეთრ ხალათში გამოწყობილმა ქალმა წვრილი ძაფი ურეთრაში ჩაიდო და მისი ჩაკვრა დაიწყო. ცოტა მტკივნეული და ტკივილგამაყუჩებელი იყო.
  კენი ფიქრობდა, რომ ისინი ამას ალბათ საავადმყოფოებში აკეთებენ, როდესაც მათ უფრო ფრთხილად შემოწმება სჭირდებათ. და ასეთი პროცედურისთვის აშშ-ში, ალბათ, დიდ ფულს იღებენ, ამას სრულიად უფასოდ აკეთებენ. და არ არის საჭირო გაწითლება და თავი დამცირებულად იგრძნო და სირცხვილით დაწვა.
  მხოლოდ თეთრ ხალათებში გამოწყობილ მედდას ჰგვანან, ქალები თავიანთ მოვალეობას ასრულებენ. და სასირცხვილო არაფერია.
  კენიმ გაიღიმა და იფიქრა, რომ ძალიან კეთილშობილური ადამიანი უნდა ყოფილიყო, რადგან მას ასე ეძებდნენ და ისევ უკვდავმა რვა საუკუნენახევრის ბიჭმა დაიწყო სიმღერა;
  მოიარე მთელი მსოფლიო -
  უბრალოდ წინასწარ იცოდე:
  თბილ ხელებს ვერ ნახავთ
  და უფრო ნაზი ვიდრე დედაჩემი.
  სამყაროში თვალებს ვერ ნახავთ
  უფრო მოსიყვარულე და მკაცრი.
  დედა თითოეულ ჩვენგანს
  ყველა ადამიანი უფრო ძვირფასია.
  
  დედა, დედა ყველაზე ლამაზი სიტყვაა მსოფლიოში.
  დედა, დედა სითბოს და ღიმილს აძლევს ბავშვებს.
  დედა, დედა, ვიზიარებ სიხარულს და მწუხარებას,
  Დედა მიყვარხარ!
  
  როგორც არ უნდა მიმოიხედო ირგვლივ
  მაგრამ ზამთარი და ზაფხული
  დედა საუკეთესო მეგობარია
  უკეთესი დედა არ არსებობს.
  მინდა გისურვოთ
  და სიკეთე და სინათლე.
  მოდი დედაჩემზე
  მთელმა პლანეტამ იცის!
  
  დედა, დედა ყველაზე ლამაზი სიტყვაა მსოფლიოში.
  დედა, დედა სითბოს და ღიმილს აძლევს ბავშვებს.
  დედა, დედა, ვიზიარებ სიხარულს და მწუხარებას,
  Დედა მიყვარხარ!
  და ბიჭი კენი კი ტიროდა. მას ხომ დედა ჰყავდა, მაგრამ რამდენი ხნის წინ, ჯერ კიდევ იმ დღეებში, როცა ჩინგიზ-ყაენის იმპერია ჯერ არ დაბადებულა, როცა ევროპაში დენთი არ იცოდნენ, ის მოკლეს.
  საბოლოოდ, ზონდი ამოიღეს. ამის შემდეგ, თეთრხალათიანმა მცველებმა შიშველი ფეხების თითებიც შეამოწმეს და შიშველი ძირი იგრძნო.
  მატრონამ შენიშნა:
  - ისეთი მკაცრია, სიტყვა მარტორქის რქაა. თითქოს ეს ბიჭი მთელი ცხოვრება მხოლოდ ფეხშიშველი დარბოდა!
  კენიმ თავი დაუქნია.
  - Დიახ ის არის! არ მიყვარს ფეხსაცმელი!
  უფროსმა ქალმა ბრძანა:
  - წაიყვანე შხაპში და კარგად ჩამოიბანე. მერე მელოტებს გაუპარსავებენ და ყველა მხრიდან შიშველს გადაუღებენ სურათებს!
  პატარა ბიჭმა დაიყვირა:
  - თავი რატომ უნდა გავიპარსო!
  უფროსმა უპასუხა:
  "იმიტომ, რომ ძალიან გააღიზიანე ჩვენი პროკურორი. და თქვენ ბიჭებს არ მოგწონთ თქვენი თმის განშორება. და აიღებენ შენთვის ერთ და ცივ საკანს. შემდეგ კი სხვა ახალგაზრდები ძალიან დიდ პატივს გცემენ.
  ხელები ზურგს უკან და შხაპში ჩადეთ.
  კენი გამოიყვანეს და პატიმარმა ბიჭმა და ამავე დროს უკვდავმა მაღალმთიანელმა თავი დახარა და ძლივს წავიდა დასაბანად. მისი განწყობა დაეცა. კომპიუტერისა და ტელევიზორის გარეშე ცივ მარტოობაში ჯდომა მოსაწყენი იქნება. სულელი თინეიჯერების საზოგადოებაში უკეთესია, ვიდრე მარტო.
  ერთი და იგივე, საიდუმლო ორგანიზაცია არ მისცემს მას უფლებას გამოავლინოს და დიდხანს იჯდეს.
  . თავი #8
  აქ არის მარადიული ბიჭი ოლეგ რიბაჩენკო ავღანეთში. აქ ერთ-ერთმა ემირმა შეკრიბა ბანდა და ცდილობს შეებრძოლოს რუსეთის მეფე ნიკოლოზ II-ს, რომელსაც ასევე უდიდესს უწოდებენ. უკვე მარტის შუა რიცხვებია. ავღანეთში უკვე საკმაოდ ცხელა. ადგილობრივი ბიჭები ფეხშიშველი დარბიან და მათი მყარი ძირები ქვების არ ეშინიათ.
  ოლეგ რიბაჩენკო ცოტა ხნით ჰერატში აღმოჩნდა. იქ მან შეიტყო, რომ ჰიტლერი ახორციელებდა ავსტრიის ანექსიას. და მეფე ნიკოლოზ II ამაში არ ერევა. სინამდვილეში, ნაცისტებს სურთ გერმანიის ტერიტორიის ანექსია. ფიურერის დროს, რეალურად მოხდა ეკონომიკური სასწაული. და უმუშევრობა თითქმის მთლიანად გაქრა, კრიმინალი კი განახევრდა.
  ავსტრიელთა უმეტესობა ანშლუსის წინააღმდეგი არ არის. და მეფის რუსეთი არ ჩარეულა, თუნდაც გერმანია გააძლიეროს.
  ოლეგ რიბაჩენკო ფიქრობდა, რომ მეფეს, ალბათ, წინააღმდეგი არ ექნება ჰიტლერთან და მუსოლინისთან ერთად დასავლური სახელმწიფოების კოლონიების გაყოფა. განსაკუთრებით დიდი ბრიტანეთი და საფრანგეთი.
  მაგრამ შესაძლებელია, რომ ჰიტლერი თავის მოკავშირეებთან ერთად თავს ესხმის რუსეთს. ასე რომ, უკვე შუახნის მეფის პოლიტიკა შეიძლება სარისკო აღმოჩნდეს.
  მაგრამ მაშინაც კი, თუ მთელი ევროპისა და მისი კოლონიების წინააღმდეგ მოგიწევთ ბრძოლა, მაშინ მეფის რუსეთი მაინც უფრო ძლიერია როგორც მოსახლეობის, ისე ეკონომიკის თვალსაზრისით. ასე რომ, შესაძლოა, კიდევ უფრო საინტერესო აღმოჩნდეს, თუ ომი კონკურენტუნარიანი აღმოჩნდება.
  ტერმინატორი ბიჭი წავიდა შეიხის ჯარის დასამხობად. ის პატარაა და მარტო დამარცხება შეიძლება.
  აქ ოლეგ რიბაჩენკომ, უკვდავმა ბიჭმა, შეასრულა "წისქვილის" ტექნიკა ხმლებით, ცნობილი მოკვეთით მოჯაჰედებს თავები. შემდეგ მარადიულმა ბავშვმა აიღო და შიშველი ფეხის თითებით ნემსები ესროლა, მაშინვე ათიოდე მუჯაჰედი დადო. შემდეგ ბავშვმა აიღო და დაიწყო, თითქოს საპარსით, მოწინავე მტრების მოკვეთა. და მან ეს გააკეთა ძალიან ჭკვიანურად. ტერმინატორი ბიჭის ხმლები კულტივატორის პირებივით მუშაობდნენ. და ძალიან აგრესიულად ასუფთავებდნენ და ჭრიდნენ ყველაფერს.
  და ბოლოს, ბიჭი როგორ სტვენა. ყვავის მთელი თაიგული გაფითრდა. და ავღანელების თავის ქალა მათ წვერით გახვრიტეს. და გაჟღენთილია ბევრი ბოევიკი.
  ბიჭმა შეიხს შიშველი ქუსლი თავში დაარტყა და ის ფაქტიურად დაარტყა. მერე მხრებზე დაადო და შეშლილი კურდღელივით გამოვარდა.
  ახლა კი მისი ერთი თასი უკვდავი ბიჭის ხელშია.
  ამის შემდეგ ავღანეთში აჯანყება ერთბაშად შეწყდა და ჩაცხრა. და მარადიულმა ბავშვმა ისევ დახაზა სხვა ამბავი საერთო რვეულში;
  გულივერი ახალგაზრდა აღარ იყო. თუმცა, ის კვლავ სხვა სამოგზაუროდ წავიდა. სინამდვილეში, მისი თავგადასავლების აღწერა ფანტაზიებისა და ზღაპრების მეტი არაფერი იყო აღებული.
  და გადის წლები და თავი ნაცრისფერი ხდება, სამართლიანი მელოტი არღვევს მას. როცა მეთვრამეტე საუკუნის სტანდარტებით ორმოცდაათზე მეტი ხარ, ეს ბევრია. თუმცა გულივერმა გადაწყვიტა ისევ გზაზე გასულიყო. უფრო მეტიც, ბარათებზე მკითხავმა მას უწინასწარმეტყველა, რომ ამჯერად ის იპოვის თავის ბედნიერებას და აღარ სურდა დაბრუნება.
  დიდმა გალიონმა აფრინდა იალქნები და მიცურავდა წყნარი ოკეანის მიმართულებით. გულივერი უკვე საკმაოდ მდიდარია და მას განსაკუთრებული შემოსავალი მოუტანა ლიპუტიიდან წამოღებულმა პატარა ცხვრის წვრილმა მატყლმა . მაგრამ ისინი ყველა დაიღუპნენ. და გაჩნდა იდეა ამ კუნძულზე კიდევ ერთხელ ეწვია.
  უკვე ოცდაათ წელზე მეტი გავიდა. ლილიპუტები კი ადამიანებზე ნაკლებს ცხოვრობენ. ასე რომ, ყველა, ვინც გულივერს იცნობდა, უკვე გარდაიცვალა.
  და რატომ არ უნდა ნადირობა იქ ნადირის დაჭერით? ლილიპუტებს არც ქვემეხი აქვთ და არც იარაღი და მათი ისრები არაფერია გიგანტების წინააღმდეგ. თავად ლილიპუტში კი ბევრი ღირებული ნივთის გადაღება შეგიძლიათ.
  მხოლოდ პატარა ცხოველებს შეუძლიათ კოლოსალური შემოსავალი მოიტანონ და მათი გაყიდვა დიდ ფასად შეიძლება.
  გიგანტების ხელში ჩაგდება ძალიან სარისკოა. კაცის თორმეტჯერ დიდი ყაჩაღი არ აიღებს ქვემეხს. უფრო მეტიც, მათ ჰყავთ მეფე, რომელსაც ჰყავს ძლიერი ჯარი. მართალია, გიგანტებს ჯერ არ აქვთ დენთი.
  ყოველ შემთხვევაში, გულივერს სურდა ეწვია თავისი პირველი ქვეყანა, სადაც იყო პაწაწინა ხალხის ორი ძალა. შესაძლოა იქ იპოვა ისეთი რამ, რაც მას ზღაპრულად გამდიდრებდა.
  იეჰუს და გონიერი ცხენების სამყაროს გაცნობის შემდეგ გულივერი უფრო სასტიკი და ცინიკური გახდა. გადის წლები და თქვენ უნდა გამდიდრდეთ. კიდევ რამდენი სიცოცხლე დარჩა, უცნობია. ხალხი კი შენზე იცინის და ყველანაირი გაზეთი ვულგარულ მინიშნებებს იძლევა, რომ გულივერი არა მხოლოდ მეოცნებეა, არამედ გიჟიც. და მით უმეტეს, რომ მის მიერ დასახელებული ქვეყნების არსებობის მტკიცებულება იყო, ეს იყო მოტივაცია.
  დაახლოებით სად მდებარეობს ლილიპუტია და კუნძული ბლეფუსკუ , გულივერმა იცოდა. და მისმა გემმა უკვე მიაღწია ამ ადგილს.
  მაგრამ ზუსტად სად? კუნძულები პატარაა და ცდილობენ ბრმად იპოვონ ისინი, მეთვრამეტე საუკუნის დასაწყისის პრიმიტიული ნავიგაციით.
  შემდეგ მან გემი აიღო და ქარიშხალში ჩავარდა ...
  შვიდი დღე და ღამე შეძვრა, ტალღებზე აგდებულიყო. საბედნიეროდ, დიდი და ძლიერი გემის აწყობა იარაღით ძალიან გამძლე აღმოჩნდა. და ის არ დაიშალა.
  შემდეგ კი უცებ ტალღა ადგა და ინგლისური გალიონი უკაცრიელ ნაპირზე გადააგდო. ქარიშხლთან და ველურ ელემენტებთან გაჭიანურებული ბრძოლით დაქანცულს, ორასზე მეტი მეზღვაურის ეკიპაჟს და თავად გულივერს ღრმად ჩაეძინა.
  არ უფიქრიათ როგორ დაისვენონ და გამოჯანმრთელდნენ.
  გულივერს კოშმარები ესიზმრა. და როცა გაიღვიძა, კოშმარი რეალობაში გაგრძელდა. ჯერ შებოჭილი იყო და მის მახლობლად თორმეტი თუ ცამეტი წლის ბიჭები იყვნენ გარეგნულად. საღებავებით ღებავდნენ, თავზე ბუმბული ჰქონდათ ინდიელებივით, შიშველი ფეხები, ნახევრად შიშველი ტანი. თუმცა აქ საკმაოდ ცხელა და ეს გასაგებია.
  გულივერმა მიმოიხედა. და იქვე დავინახე რამდენიმე მიბმული მეზღვაური. მხოლოდ ისინიც შეიცვალა. ისინი დაპატარავდნენ, წვერი და ღეროები გაქრა, ტანსაცმელი კი ჩანთებივით ჩამოცვივდა.
  გულივერმა თავისკენ გაიხედა. და გაუკვირდა. მისი სხეული დაპატარა, მუცელი გაქრა და ზურგის ყრუ ტკივილიც. და კოსტიუმი ჯოხივით ჩამოცვივდა. და ჩექმები უცებ თავისუფალი იყო. და ის შეტრიალდა და თოკები ოდნავ ჩამოცურდა.
  ტატუებით დაფარული ბიჭი, რომელიც ინდოელს ჰგავს, დაიყვირა:
  - ჩვენნაირი ხდებიან! მოდი, აწიე თოკები!
  მეზღვაურებს, ფაქტობრივად, უკვე ბავშვების სახეები ჰქონდათ და ჩვენს თვალწინ შემცირდნენ.
  ბუმბულებითა და მოფერებით ბიჭები თოკების გასამაგრებლად მივარდნენ. გულივერმა იგრძნო, რომ კლება განაგრძო. და ამავდროულად, სხეული მსუბუქად და ენერგიულად გრძნობს თავს. და კბილებმა შეწყვიტა გტკივა და საერთოდ, თითქოს ხელახლა დაიბადე.
  ამასობაში უფრო მეტი ადგილობრივი მეომარი ავიდა გემზე. ისინი უკვე უფრო მოწესრიგებულ ფორმაში იყვნენ ჯავშანტექნიკით და ხმლებით. სანდლები ფეხზე და რამდენიმე გოგონა თან. მაგრამ ისინიც თორმეტი, მაქსიმუმ ცამეტი წლის ბავშვებს ჰგავდნენ. გოგოებს ეკეთათ საყურეები და სამკაულები.
  ერთმა მათგანმა ქერა თმით ჩაიცინა და შენიშნა:
  - Სამწუხაროა! მე არ მიმიღია მათი დანახვა, როგორც მოზრდილები! ახლა ისინი ისეთივე არაქისი არიან, როგორიც ჩვენ ვართ!
  ტატუირებულმა ბიჭმა შენიშნა:
  - ორასზე მეტია! კარიერებში მონებად უნდა გავგზავნოთ!
  გოგონამ უპასუხა:
  -არა! ჩვენ უბრალოდ ვყიდით მათ! ვინ უიღბლოა მაღაროებში და დანარჩენი ახალი მფლობელები!
  ჯავშნითა და ოქროს ჩაფხუტიანი ბიჭი მკაცრად ჰკითხა:
  - ვინ არის შენი უფროსი? Მე გეტყვი! და ნუ იტყვი, რომ არ იცი ჩვენი ენა! ყველა, ვინც ემორჩილება ჩვენს იმპერიას, მაშინვე იწყებს ჩვენი ენის გაგებას და ჩვენ, თავის მხრივ, გვესმის!
  ერთ-ერთმა მეზღვაურმა, რომელიც ბიჭი გახდა, ჩაიბურტყუნა:
  - ეს კაპიტანი გულივერია! თქვენ მას მაშინვე ვერ იცნობთ ბიჭის სხეულში!
  ოქროს ჩაფხუტიანმა მეომარმა ბრძანა:
  - გამოიტანე ისინი. როცა ბოლოს და ბოლოს ჩვენნაირი გახდებიან, მერე იქნებ გათიშონ. ამავდროულად მოემზადეთ გადასვლისთვის.
  მეომარმა ბიჭებმა გულივერი და სხვა ბიჭები მხარზე დააყენეს, ორად ეჭირათ და გარეთ გაიყვანეს.
  გულივერს ეგონა, რომ ეს შეიძლება სისულელე იყოს. მაგრამ მერე ლილიპუტები გამახსენდა. მაშინ ისინი უფრო მცირე ზომის იყვნენ. ძირითადად მხოლოდ მოზრდილები და არა ბავშვები. იქნებ არ უნდა გაუკვირდეს?
  მან იმოგზაურა სხვადასხვა სამყაროში და ნახა საოცარი ქვეყნები. რატომ არ უნდა იყოს მათ შორის ბავშვთა სამყარო? მხოლოდ ეს არ იყო მისთვის საკმარისი შეგრძნებების კრებულისთვის.
  გულივერმა დაინახა, რომ სანაპირო აღარ იყო უკაცრიელი. იქ ბევრი ჯარისკაცი იყო აბჯარით. ასევე იყვნენ ინდიელების მსგავსად ბუმბულით და მშვილდებით ბიჭები და მებრძოლები მსუბუქი ლითონის ჯავშნით. და გოგონები მშვილდებით, სხვათა შორის, ფეხშიშველები, გარდა მეთაურებისა, რომლებსაც ძვირფასი სამკაულები და სანდლები მარგალიტით ჰქონდათ.
  მშვილდოსანი გოგოები მწკრივში ჩადგნენ. სხვა წოდებას ხელში ეჭირა უფრო მძლავრი არბალეტი, რომელიც ისროდა მკვლელობის ჭანჭიკებს. მარჯვენა მხარეს იყო კატაპულტები. მათთან ახლოსაც ბიჭები და გოგოები. მთავარმა მეომარმა ოქროს ჩაფხუტით ბრძანა:
  - პატიმრებს წაართვით ტანსაცმელი! ისინი ახლა მონები არიან, მათი წოდების მიხედვით უნდა იყოს ჩაცმული.
  ტანსაცმელი უკვე არ ერგებოდა და ძლივს იჭერდა. ტყვეები, რომლებიც ყმაწვილი მეზღვაურები გახდნენ, გაათავისუფლეს და ყველა ისედაც საკმაოდ სუნიანი ნაწნავები გროვაში ჩაყარეს, ფეხსაცმელებთან ერთად. მერე ზეთისა და გოგირდის ნაზავით შეასხეს და ცეცხლზე დაწვეს.
  ახლა მეზღვაურები ბიჭები იყვნენ არაუმეტეს ცამეტი წლისა და მეთვრამეტე საუკუნეში, აჩქარებამდე, ამ ასაკის ბავშვები ოცდამეერთე საუკუნეში ათი წლის ბავშვებს ჰგავდნენ. დიახ, ისინი მნიშვნელოვნად შემცირდა.
  ახლა კი შიშვლები იყვნენ, ზოგი მორცხვად აიფარა სირცხვილი ხელებით.
  მშვილდოსანი გოგონები და მშვილდოსნები მათ იარაღზე იცავდნენ.
  ოქროს ჩაფხუტიანმა ბიჭმა ბრძანა:
  - აბა, ზღვაში გაირეცხონ! შემდეგ ჩვენ მივცემთ მათ მონის ტანსაცმელს, რათა შეინარჩუნონ გარეგნობა.
  და დატყვევებული ბიჭები ზღვაში გადაიყვანეს. წყალი თბილი იყო, ტროპიკული მზეით გაცხელებული. კარგი კლიმატი იყო. თქვენ ასევე შეგიძლიათ ნახოთ პალმები და ქოქოსი.
  მაინც არ გაიყინები.
  გულივერი დარცხვენილი იყო და ამავდროულად მხიარულიც. ორმოც წელზე მეტი ხნის შემდეგ, ის გახდა სრულიად ჯანმრთელი, ენერგიული და ენერგიული. და განწყობა მხიარული გახდა, თუმცა მას წინ ელოდა მონობა და დამცირება, ასევე, შესაძლოა, შრომა კარიერებში. გულივერმა არ იცოდა, რა იყო ეს საკუთარ კანში, მაგრამ მოისმინა ისტორიები იმის შესახებ, თუ როგორ არ იყო შესანიშნავი! მაგრამ რამდენად ახალგაზრდა და ჯანმრთელია ის ახლა.
  ქვიშა ცხელი იყო და დაწვა შიშველი, ბავშვური ძირები. მათ ჯერ არ მიუღწევიათ გამკვრივება და დაფარვის დრო, როგორც ეს ხდება, როდესაც დიდხანს დადიხართ ფეხსაცმლის გარეშე. უნდა აღინიშნოს, რომ ბრიტანეთში ფეხშიშველი სიარული დიდი სიღარიბის ნიშნად ითვლებოდა და თუნდაც ბავშვები შიშველი ქუსლებით აფრიალებდნენ, ეს მხოლოდ სიცხეში იყო და შემდეგ ჩვეულებრივ ღარიბებში. ასე რომ, ისინი ცდილობდნენ ფეხსაცმლის ჩაცმას, დედამიწის ზედაპირის შეგრძნების მთელი სიამოვნების მიუხედავად, ბავშვური, მგრძნობიარე ძირით.
  მაგრამ ამავე დროს ფეხსაცმლის გარეშე და მტკივნეული . შუადღისას ქვიშა იწვის ტროპიკულ მზეზე. ადგილობრივ ბიჭებსა და გოგოებს აშკარად აქვთ ძალიან ძლიერი და მყარი ძირები.
  სხვათა შორის, გულივერი ფიქრობდა - რამდენი წლის არიან? რა მოხდება, თუ აქ ყველა უკვდავია? და არა ერთ-ერთი სამყაროს მსგავსად, სადაც გულივერი ეწვია და ადამიანები არ მოკვდნენ, მაგრამ მაინც დაბერდნენ და უკვდავება ახალგაზრდაა, მხიარული და ენერგიული!
  მშვენიერია იყო ბავშვი! და ალბათ ასე იცხოვრებ ერთ ათასწლეულზე მეტ ხანს.
  მართალია, მაშინ გულივერი დაჩრდილა. რა მოხდება, თუ მას ასობით წელი მოუწია კარიერებში შიშველ, ფეხშიშველ მონა ბიჭად მუშაობა? და ეს ძალიან მცირე სიხარულს მოაქვს.
  ეს ბიჭები ჯოჯოხეთივით არიან. მაგალითად, ერთმა მღვდელმა გამოთქვა აზრი, რომ მარადიული ცეცხლი მეტაფორაა და ცოდვილები მარადიულ მძიმე შრომაში მონებივით მუშაობენ!
  კიდევ ერთი რამ, რამაც გულივერი გააკვირვა, იყო ის, რომ ბიჭმა მეომრებმა მთელი იარაღი ცალკე წყობაში ჩაყარეს და რკინის კოლოფებში პისტოლეტები და მუშკეტები ჩაყარეს.
  გულივერი ფიქრობდა, რომ ეს არ იყო ძალიან ჭკვიანი. ვინაიდან ცეცხლსასროლი იარაღი კარგი რამ არის. უფრო მეტიც, ზოგიერთი იარაღი, რომელიც დამზადებულია ინგლისში, იმ დროს მსოფლიოში ყველაზე მოწინავე ქვეყანაში, საკმაოდ ზუსტად ისვრის. და აქ არის მშვილდები და არბალიშები, თითქოს ადრეულ შუა საუკუნეებში. და მათ უკვე აქვთ ინდუსტრიული რევოლუცია ბრიტანეთში. და მალე ინგლისი იმდენად გაძლიერდება, რომ გიგანტებსაც კი შეეძლებათ შეტაკება. მიუხედავად იმისა, რომ ეს შეიძლება იყოს დიდი რისკი.
  შიშველი მონა ბიჭები ზღვის წყალში აფრქვევდნენ. და ეს შესანიშნავი იყო თავისებურად. გულივერმა და რამდენიმე ბიჭმა, ყოფილმა მეზღვაურებმა, უცებ დაიწყეს ჩხუბი. ისინი სპრეის ღრუბლით გადაისხეს და მხიარულად იცინოდნენ, ენას აჩვენებდნენ.
  როგორც ჩანს, გონება ზრდასრულია და მათ შეინარჩუნეს ყოფილი მეხსიერება, მაგრამ თავიანთი ქცევით ისინი მოულოდნელად გახდნენ ნამდვილი ბავშვები. და მათ ძალიან უნდათ ღიმილი, ღიმილი და ხუმრობა.
  და გულივერი აფრქვევდა თავის მეზღვაურებს და ისინი მას. ბიჭები ძალიან ხალისიანები იყვნენ და კბილებს აჭერდნენ. რომელიც ახლა მათ აქვთ საკუთარი და თეთრი. აქ არის ახალი, ლაღი სამყარო, რომელშიც არის დიდებული დაბრუნება ბავშვობაში.
  გულივერი ფიზიკურად თავს კარგად გრძნობდა, მთლიანობაში საკმაოდ კმაყოფილი იყო. და ფაქტობრივად, მას ახალგაზრდობა დაუბრუნდა და ეს, შეიძლება ითქვას, ყველაზე მთავარია.
  და მეტი რა გინდა. მართალია, მეორე მხრივ, თქვენ უბრალოდ შიშველი მონა ხართ და ეს გამაღიზიანებელია კიდეც. და მონა ყოფნა არც ისე კარგია. თუმცა მონა ბიჭი ბევრად უკეთესია.
  მართლაც, ყველა პრობლემასთან ერთად, ბავშვობა საკმაოდ ბედნიერი დროა. მოდით, ზოგჯერ შეიძლება იყოს კონფლიქტი თანატოლებთან, ან სკოლაში წასვლა, ან თუნდაც მუშაობა.
  თუმცა... რა თქმა უნდა, მეჩვიდმეტე საუკუნის ბოლოს, როცა გულივერის ბავშვობა იყო, ეს იყო დრო, როცა არც ისე მაგარი იყო. და არ არსებობს ის სიხარული, რაც ბავშვებს აქვთ ოცდამეერთეში. დიახ, ეს არის ზუსტად ის, რაც არის.
  მაგრამ მაინც, ბავშვები ერთმანეთთან ურთიერთობენ და თამაშობენ. და ეს შეიძლება ითქვას გასართობად, მაშინაც კი, თუ წარმოდგენა არ გაქვთ სათამაშო კონსოლებისა და სმარტფონების არსებობის შესახებ.
  ბიჭებს კი კარგა ხანს არ აძლევდნენ შუშხუნას და წყლიდან შუბებით გააძევეს. და ცხელი ქვიშა ნამდვილად წვავს ქუსლებს. მართალია, როდესაც ძირები სველია, ეს არც თუ ისე იგრძნობა. მერე სერიოზულად იწყებს ცხობას.
  გულივერმა წამოიძახა:
  - ძლიერად წვავს ფეხებს! მომეცი ფეხსაცმელი!
  საპასუხოდ, მეომარმა ბიჭმა მათრახი დაარტყა და დაიყვირა:
  - Მოკეტე! მონებმა არ უნდა ატარონ ფეხსაცმელი წოდებით!
  თუმცა, მეომარმა გოგონებმა დაიწყეს საცურაო კალთების ტარება. ეს არის ერთადერთი სამოსი, რომლის ტარებაც მონებს შეეძლოთ. რაღაც ეგვიპტის მსგავსად.
  ტყვედ ჩავარდნილმა ბიჭებმა სირცხვილის დასაფარად მაინც დაიწყეს ამის ტარება.
  გულივერმა სცადა ეკითხა:
  ასე ხვდები უცნობებს?
  შემდეგ კი ისევ მათრახი მიიღო. თუმცა, ჭკვიანი გოგონა ბრილიანტის საყურეებით წამოიძახა:
  - დამშვიდდი! ის მაინც მათი ლიდერია! იქნებ ავუხსნა მას?
  ოქროს ჩაფხუტიანმა მეომარმა თავი დაუქნია.
  - მოდით!
  გოგონა, ძვირფასი სანდლებით მოჭედილი ფეხებს, ბიჭად ქცეულ გულივერს მიუახლოვდა და ჭიკჭიკით ჩაიკრა:
  - ზღვიდან ყველა უცხოელი ჩვეულებისამებრ ხდება მონა და აუქციონზე იყიდება. ეს არის ჩვენი წესები. თუმცა, თუ თქვენ იცით როგორ გააკეთოთ რაღაც მაინც და დაამტკიცოთ, რომ შეგიძლიათ იყოთ სასარგებლო, მაშინ თქვენი მონობაში ცხოვრება არც ისე რთული იქნება. და დროთა განმავლობაში, დამსახურების გამო, შეგიძლიათ მიიღოთ თავისუფლება. ასევე, თუ კარგად გეხერხებათ იარაღი, შეგვიძლია გამოგიგზავნოთ ცირკში გლადიატორებად საბრძოლველად. და თუ იქ თავს კარგად გამოიჩენ, მაშინ ჯარში გადაგიყვანენ და ეს კარიერის შანსია. ანუ ჩვენში მონებს შეუძლიათ კარგად იცხოვრონ და კეთილშობილ ადამიანებად იქცნენ.
  გულივერმა თავი დაუქნია და უპასუხა:
  - ქირურგი ვარ, შემიძლია გამოვიყენო!
  გოგონამ თავი დაუქნია.
  - თქვენს ქვეყანაში მედიცინა ცუდად არის განვითარებული. თქვენ ალბათ არ გამოგადგებათ!
  გულივერმა ღიმილით ჰკითხა:
  - და რაც შეეხება ბრიტანელებს?
  ბრილიანტის საყურეებით გოგონამ თავი დაუქნია.
  - Რა თქმა უნდა! და არა მარტო ისინი! რა თქმა უნდა, მონობა ყველას ელოდა. და ვინ გაგზავნეს ომში!
  გულივერმა ჰკითხა:
  "არ გჭირდებათ იარაღი, პისტოლეტები, მუშკეტები?"
  გოგონამ მტკიცედ უპასუხა:
  -არა! ჩვენ ვიბრძვით მხოლოდ მელეული იარაღით! დენთი აკრძალულია როგორც აქ, ასევე ბუფალოს იმპერიაში.
  გულივერს გაუკვირდა:
  - არსებობს სხვა იმპერია?
  გოგონამ თავი დაუქნია.
  დიახ, ჩვენ შორის ომი მიმდინარეობს! უბრალოდ არ იფიქრო, რომ თუ იქ მიხვალ, უკეთესი იქნება. შენც დამონებული იქნებოდი და გასაყიდად გამოგიტანდი!
  გულივერმა შვებით შენიშნა:
  - ვაი! ასეთია ჩვენი ბედი! ყოველთვის იყავი მონა ან პატიმარი!
  ოქროს ჩაფხუტიანმა ბიჭმა თავი დაუქნია.
  მან ყველაფერი აუხსნა! ახლა თქვენ წაგიყვანთ ქალაქში. ისინი მზად იქნებიან გასაყიდად. ნუ მოგერიდებათ გაშვება. გაქცევის მცდელობისთვის ჩვენ მაშინვე ჯვარს ვაკრავთ ჯვრებზე. იქ ქალაქში ბრენდირებული ხარ და თმა ჩვეულებისამებრ იპარსავს. და გამოიტანე გასაყიდად. თუ მაღაროებში მოხვდები, მაშინ მოიქეცი. შემდეგ თქვენ მონაცვლეობით იმუშავებთ ზედაპირზე და დუნდულში. ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ, საკმარისი საკვებით, ერთ საუკუნეზე მეტ ხანს გაძლოთ!
  გულივერმა დაუსტვინა:
  - საუკუნეზე მეტი, ყმა კარიერებში!?
  პატარა ბიჭმა თავი დაუქნია.
  - Ის არის! ჩვენ არ დავბერდებით! გიხაროდენ, მარად ახალგაზრდად. თუ არ მოგკლავენ, ათასი წლის შემდეგ შენი სული მაინც დატოვებს სხეულს. მაგრამ თქვენ ჯერ კიდევ გაქვთ მთელი ათასი წელი წინ. იცხოვრე და იყავი ბედნიერი!
  და გულივერს კვლავ მათრახი სცემეს. ამის შემდეგ ათასი წლის ცხოვრების პერსპექტივა არც თუ ისე სასიამოვნო იყო.
  მაგრამ მეორეს მხრივ, არ არის ეს შესანიშნავი? მაგრამ მაინტერესებს რა მოხდება, თუ ის გაიქცევა? ისევ ზრდასრული გახდება, თუ ბიჭად დარჩება? თუმცა ამაზე ფიქრი ალბათ ნაადრევია.
  ბიჭები, რომლებიც ცოტა ხნის წინ მეზღვაურები იყვნენ, ერთ კოლონად შეიყვანეს. და ეს ორასი ბიჭია. ყველა ნახევრად შიშველი შავებში, მონური საცურაო საცურაო. სასიამოვნო ბიჭები, გამხდარი, მაგრამ არ ვთქვა, ვინ არიან გამხდარი. ისინი საკმაოდ კუნთოვანი და ძლიერია გარეგნულად და ცხიმის გარეშე. კანი გარუჯულია, კბილები კი სულ ხელუხლებელი, თეთრი. და როგორც ჩანს, ისინი სრულიად ჯანმრთელები არიან.
  მიუხედავად იმისა, რომ მათი შიშველი ძირები ჯერ კიდევ არ არის ბოლომდე გამაგრებული, ისინი იმდენად ასატანია ფეხსაცმლის გარეშე.
  რამდენიმე მხედარი აფრინდა. ასევე ბიჭები, მათრახებით ხელში. და ასევე გოგონები გამოჩნდნენ უნიკორებზე.
  აქ მოდის კავალერია. და მის ხუთ გაწვრთნილ ლეოპარდთან ერთად.
  ცხენზე ამხედრებულმა ბიჭმა და ვერცხლის ჩაფხუტით გააფრთხილა:
  - ეს ცხოველები დაგიცავენ! თუ ვინმე გაქცევას შეეცდება, დაგჭრიან. ჯერ არ მოგაჭმევთ და არ დაგვრწყავთ - მონები მოითმინეთ. შემდეგ იქნება საკვები და წყალი. და რა თქმა უნდა, რადგან აქ ყველა ბიჭები ხართ, აუქციონზე გატანამდე ცალკე ბარაკში დაგაყენებენ. არ გაბედო აჯანყება. მოგკლავენ და ვინც ტყვედ მოხვდება, ჯვარზე ან ვარსკვლავზე ჯვარს აცვეს. გადასვლისას საუბარი აკრძალულია. მოძალადეებს უმოწყალოდ გაუსწორდებიან. და ყველაზე ჯიუტებს ძელზე დავაკლებთ.
  და თუ რაიმეს თქმა გინდა, უნდა თქვა: ბატონო თუ ქალბატონო, მოგმართავთ. და არ დაგავიწყდეთ ქედმაღლობა!
  გულივერი, შიშის დაძლევით, ღრიალებდა :
  - ნება მომეცით, გთხოვთ, მიმართოთ!
  ოქროს ჩაფხუტიანი ახალგაზრდა ღრიალებდა:
  - კარგი, ილაპარაკე!
  გულივერმა, რომელიც ბიჭი გახდა, ჰკითხა:
  - არ უნდა დაგვაკრა! ჩვენ საპატიო სიტყვას მივცემთ, რომ ჩუმად და წყნარად ვიქცევით და არ გავიქცევით!
  ოქროს ჩაფხუტიანმა ახალგაზრდამ გაიცინა და უპასუხა:
  - ინგლისში მიღებულია სიტყვის დაცვა, განსაკუთრებით უცხო ადამიანებისთვის?! თუმცა, ჯაჭვებს არ დაგიკრავთ, თუ შეგიძლიათ ჩუმად იყოთ და ერთი საათი მაინც არ ატეხოთ ხმაური. თორემ მსჯავრდებულებივით ერთ ჯაჭვში დაგვაკრავთ ყველას!
  ბრილიანტის საყურეებით გოგონამ შენიშნა:
  "იქნებ ავიყვან ამ ახალგაზრდას და ჩემს გვერდით პონიზე დავსვამ?"
  ოქროს ჩაფხუტიანმა ახალგაზრდამ თავი დაუქნია.
  - შიშველი და ბინძური ბიჭი-მონისთვის ძალიან დიდი პატივი. შეგიძლიათ მას ძაღლივით მიაკრათ ბორკილზე და გაუშვათ.
  გოგონამ ღიმილით დაუქნია თავი და აკოცა:
  - მის ვერცხლის ჯაჭვზე! რა კარგი ბიჭი გახდა ახლა.
  ახალგაზრდა გულივერმა კიდევ ერთი დამცირება განიცადა. ლეკვივით საყელო დაუდეს და ვერცხლის ჯაჭვით მიაჯაჭვეს.
  სხვა მეზღვაურ-ბიჭებს თოკზე აჭედებდნენ. ახლა მონა ბიჭებივით იყვნენ. შემოეხვიეთ მხედრებს და მცველების ნაწილი ფეხით გადავიდა.
  და ასე დაიძრა მთელი ფეხშიშველი გუნდი. ყმა ბიჭები, შვილები რომ გახდნენ, იღიმებოდნენ, მაგრამ თუ ლაპარაკს ცდილობდნენ, წამწამებს იღებდნენ. არათანმიმდევრულად, ისინი შიშველი ქუსლებით ტრიალებდნენ, ჯერ ქვიშაზე. შემდეგ კი უხეში ხრეშის გზაზე.
  გულივერი ბიჭი ლაგამზე იყო გამოყვანილი. მართალია, ბავშვის სხეულში სიარული ადვილი იყო. და სამკაულებში პონიზე მყოფი გოგონა არ ჩქარობდა. მას, პირიქით, აინტერესებდა ვიზის ახალი თანამგზავრი. რომელიც მხოლოდ ზრდასრული იყო.
  მან ღიმილით ჰკითხა:
  - მათ შორის ყველაზე მნიშვნელოვანი იყავი?
  ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  - Დიახ მე!
  და ფეხშიშველი, ბავშვის ძირით, ბასრ ქვაზე დადგა, რის შემდეგაც დაიყვირა.
  გოგონამ გაიცინა და ისევ ჰკითხა:
  - საინტერესო ქვეყნებში იმოგზაურე?
  მონა ბიჭმა თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - Რა თქმა უნდა!
  ძვირფასეულმა ლამაზმანმა ჰკითხა:
  -უთხარი! რა იყო თქვენთვის პირველი და ყველაზე საინტერესო?
  გულივერმა, რომელიც ახალგაზრდა გახდა, იოლად უპასუხა:
  ლილიპუტის ქვეყანაში მოხვედრა . იქ პატარა კაცები ცხოვრობდნენ, როგორც ჩვენ ხალხი, მხოლოდ თორმეტჯერ პატარა!
  გოგონამ, დაინტერესებულმა, ჰკითხა:
  - ჩვენ ბავშვებივით იყვნენ, თუ თქვენ უფროსები?
  ყმა ბიჭმა მშვიდად უპასუხა:
  - ისინი ჰგავდნენ ჩვენს სახეობას - მოზრდილები და ბავშვები, მხოლოდ თორმეტჯერ პატარები.
  ისე, ცეცხლსასროლი იარაღი მაინც არ ჰქონდათ - მხოლოდ ცივი!
  გოგონამ გადაატრიალა სახე, რომელსაც ტკბილი, ბავშვური სახე ჰქონდა და აღნიშნა:
  - დაუბრუნდით ჩვენს ომს და ცეცხლსასროლი იარაღი! აკლდა ასეთი ბედნიერება!
  გულივერმა აღნიშნა:
  "მაგრამ თქვენ შეგიძლიათ დაიპყროთ მთელი თქვენი კონტინენტი!"
  მზეთუნახავი ღრიალებდა და მღეროდა:
  არავითარ ფასად არ მინდა მოგება
  არ მინდა ფეხი მკერდზე დავადე...
  ჩვენ არ ვიქნებით სატანასთან ლიგაში,
  ასეა, ბილიკს საერთოდ ვერ გადავუხვევთ!
  მონა ბიჭმა, შიშველ ფეხზე აწებება, რომელიც გზებზე უხეში ხრეშისგან ქავილი დაიწყო, აღნიშნა:
  - ყოველთვის არ არის აუცილებელი წესების დაცვა დიდი მიზნისთვის!
  გოგონამ თავი დაუქნია.
  - კი და მე მაგ თაროზე დაგაყენებ!
  ცოტა ხანი ჩუმად დადიოდნენ. გულივერმა შეხედა ბიჭების სვეტს, რომელშიც მეზღვაურები შეტრიალდნენ. ესენი არიან არაუმეტეს ცამეტი წლის ბიჭები. გარეგნულად, საკმაოდ საყვარელი ბავშვები, თუმცა, თითქმის შიშველი, ფეხშიშველი, მონებივით. დიახ, ისინი მონები არიან. ბედი საკმაოდ შეუსაბამო იყო.
  გოგონამ ჰკითხა:
  - და როცა ლილიპუტებმა დაგინახეს ასეთი დიდი, რა გააკეთეს?
  ბიჭმა გულივერმა ტკბილი ღიმილით უპასუხა:
  - დამიკეტეს!
  ლამაზმანმა გაიცინა და აკოცა:
  - და შენ ამდენს დაემორჩილე მათ?
  მონა ბიჭმა თქვა:
  - მეძინებაზე გააკეთეს! ისევე როგორც შენ! დროზე რომ აღმოგეჩინათ, ეს ასე მარტივად არ მოხდებოდა თქვენთვის!
  გოგონამ თავი დაუქნია.
  - Ეჭვი არ ეპარება! მაგრამ ჩვეულებრივ, თუ გემები მოზრდილებთან ერთად ნაპირზე გაირეცხება, მაშინ მათი მაცხოვრებლები სიზმარში ვარდებიან. და შემდეგ ისინი ხდებიან ისეთივე ბავშვები, როგორიც ჩვენ ვართ!
  ბიჭი გულივერმა აღნიშნა:
  - მარადიული ბავშვობა... რა სჯობს დროებით სიბერეს!
  . თავი #9
  ბავშვები, ერთი ლამაზ და თეთრ უნიკორზე, მეორე ბიჭი-მონა მხოლოდ საცურაო კალთაში განაგრძობდა ლაპარაკს.
  გოგონამ შენიშნა:
  - სხვა სამყაროში ადამიანები იმდენად არასრულყოფილები არიან. ბერდება და ქალები განსაკუთრებით ასაკთან ერთად ხდებიან ასეთი ამაზრზენი და მახინჯი. მოხუცი ქალები ნაოჭებიანი, ხუჭუჭა, უკბილო, სუნიანი. ეს უბრალოდ ერთგვარი სისაძაგლეა!
  ბიჭმა გულივერმა, რომელიც ლეგაზე დადიოდა, ხელები გაშალა და უპასუხა:
  - ეს ღვთის საქმეა! ასევე ვისურვებდი, რომ ქალები და კაცები არ დაბერდნენ, მაგრამ...
  გოგონას გაეცინა და ჰკითხა:
  ღვთის საქმეზე ლაპარაკობ? მაგრამ ჩვენ უკვე გვყავდა რამდენიმე ეკიპაჟი, სხვადასხვა დროს. და ისინი ყველა სხვადასხვაგვარად წარმოადგენენ ღმერთს. კერძოდ, მღვდელმა თქვა, რომ სწორი რწმენა არის კათოლიკური, ხოლო ყველა ქრისტიანის თავი რომის პაპია!
  ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია.
  - ცოტა სხვა რწმენა გვაქვს! ეკლესიის თავი კი მეფეა! თუმცა, ყველა ინგლისელი არ იცავს ამას. არიან სხვადასხვა მიმართულების პროტესტანტები, ბევრი კათოლიკე, მსოფლიოს სხვა ქვეყნებში კი რელიგიები სრულიად განსხვავებულია.
  გოგონამ გაიცინა და ჰკითხა:
  - დიახ, თქვენ ბევრი რელიგია გაქვთ. მაგრამ ვერც კი გაიგებ საკუთარ რელიგიას. მე ვკითხულობდი ბიბლიას. იქ იესო ნათლად და პირდაპირ ამბობს, რომ სამოთხეში მხოლოდ ერთი ღმერთია. მიუხედავად ამისა, თომა მოციქულმა დაიჩოქა და უთხრა ქრისტეს - უფალო ჩემო და ღმერთო ჩემო? რა ჰყავთ ქრისტიანებს ორი ღმერთი?
  ბიჭმა გულივერმა ღიმილით უპასუხა:
  -არა! არა ამ გზით!
  გოგონამ იღრიალა:
  -როგორ არა! არ შეიძლება იყოს ორი ღმერთი და ერთი ერთდროულად. მღვდელმა კი თქვა, რომ სულიწმიდაც ღმერთია, ამიტომ სამი ღმერთია! მაგრამ აშკარად ნათქვამია: მომისმინე, ისრაელო, შენი ღმერთი ერთია!
  ყმა ბიჭმა კვნესით უპასუხა:
  - ეს არის სამების გაუგებარი საიდუმლო!
  გოგონამ გაიცინა და შენიშნა:
  - და კიდევ ერთი რამ, რაც დამაბნევია. თუ იესო ყოვლისშემძლე ღმერთია, მაშინ რატომ არ ქონდა მას ჯვარი გოლგოთაში გადასატანად? როგორია ის ყოვლისშემძლე ღმერთი, თუ მას არ შეუძლია ასეთი მარტივი რამის გაკეთება?
  ბიჭმა გულივერმა დაბნეული მზერით უპასუხა:
  - დიდი საიდუმლო: ღმერთი გამოჩნდა ხორცში, ეჩვენა ანგელოზებს, გამართლდა სულით, ამაღლდა დიდებით!
  გოგონამ გაბრაზებულმა თქვა:
  - ასე რომ, ასეთი სიტყვებით საიდუმლოა, შეგიძლიათ ახსნათ ყველაფერი მსოფლიოში. ეს არის ახსნა, არავითარი ახსნა!
  ყმა ბიჭმა თავი დაუქნია.
  - მართალია! მაგრამ უკეთესი არ არსებობს! ბიბლია კი ამბობს, რომ არის საიდუმლოებები, რომლებშიც ანგელოზებიც კი ცდილობენ შეაღწიონ!
  ლამაზმანმა ჩანთიდან მათრახი ამოიღო და სკაუტმა ბიჭს გლუვ, თმიან ზურგზე დაარტყა.
  გულივერი არც ისე დაშავებულა, როგორც დამამცირებელი.
  და გოგონამ თქვა:
  - ნებისმიერი აბსურდი და სისულელე აიხსნება სიტყვით საიდუმლო!
  და იყო კიდევ ერთი პაუზა. ბიჭებმა გზის ბასრი, ცხელ ქვებზე დაცურეს. აშკარა იყო, რომ მათი ფეხები, რომლებიც ჯერ კიდევ საკმარისად არ იყო გამაგრებული, ტკივილსა და ტანჯვას განიცდიდნენ. ბავშვებში ძირებზე ჩნდება ბუშტუკები, ჩნდება აბრაზიები და სისხლჩაქცევები. მაგრამ ზოგიერთი მცველი ბიჭი და გოგო გაბედულად დადის ფეხშიშველი და დიდი ხნის განმავლობაში ფეხები ძალიან დაბნეული გახდა, ჩექმების კანზე ძლიერი და არ განიცდის დისკომფორტს. ამიტომ ყმა ბიჭები კვნესდნენ, კოჭლობდნენ და იტანჯებოდნენ.
  ბრიტანეთში ფეხშიშველი სიარული პრესტიჟულად არ ითვლებოდა - ეს უკიდურესი სიღარიბის ნიშნად ითვლებოდა. და ბავშვებსაც კი არ მოსწონდათ შიშველი, მრგვალი ქუსლების გაშლა. ბრიტანეთში ზაფხული არც ისე ცხელია. ასე რომ, აქ ბავშვები ჯერ არ არიან ასე გამაგრებულნი.
  ბიჭი გულივერიც დაზარალდა. მის შიშველ, ბავშვურ ფეხებს ცეცხლი ეკიდა და უკვე ძირები მოჭრილი იყო და ქვების სიცხე იტანჯებოდა. მხოლოდ სიმამაცეს და სიჯიუტეს ისვენებდა . მართალია ბიჭი, მაგრამ მაინც კაცმა უნდა გაუძლოს გამბედაობის მაგალითს.
  იმისათვის, რომ როგორმე თავი დააღწიოს ტანჯვას, გულივერმა ჰკითხა:
  - ღმერთი გყავს?
  გოგონამ გაიცინა და ჰკითხა:
  - შენი ღმერთის გწამს?
  ბიჭმა გულივერმა არც ისე თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - დიახ, მჯერა შენი!
  ლამაზმანმა თავი დაუქნია და შენიშნა:
  -და რატომ ხარ ახლა მონობაში. და თქვენი ბავშვის ფეხები განიცდის ბასრ და ცხელ ქვებს?
  ყმა ბიჭმა კვნესით უპასუხა:
  - ცოდვები ყველას აქვს! და ეს არის შურისძიება ჩემი ცოდვებისთვის! თანაც, ახალგაზრდობა დავიბრუნე, რასაც უკვე ჯილდოც შეიძლება ვუწოდოთ!
  გოგონამ გაიცინა და უპასუხა:
  - დიახ, შესაძლებელია! შეგიძლია ათასი წელი იცოცხლო და ყველა კბილი გქონდეს. კბილიც რომ ამოვარდეს, ის ისევ გაიზრდება. და არ გექნებათ მელოტი თავი, წვერი, კეხი. დიახ, შიშველი ფეხები მალე უხეშდება და სასიამოვნოც კი გახდება ბასრ და ცხელ ქვებზე სიარული!
  ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  - მითუმეტეს! თითქმის სამოთხეა! მარადიულ ნათელ ახალგაზრდობაში!
  The Jeweled Girl მღეროდა:
  რამდენად კარგად იცი ახალგაზრდობა
  ძალა და ენერგია დიდია...
  დაე, მონადირე თამაშად იქცეს
  და პლანეტა გახდება მარადიული სამოთხე!
  ამის შემდეგ გოგონამ ლამაზი, თუმცა ბავშვური ფეხებიდან აიღო და ძვირფასი ქვებით სანდლები ამოიღო. იგი ჩამოვიდა უნიკორნიდან და ფეხშიშველი დადიოდა ბიჭთან გულივერთან ერთად.
  სახე უღიმოდა და გოგონამ თქვა:
  - და კენჭებზე შიშველი ქუსლებითაც სასიამოვნოა!
  ბიჭი გულივერი დათანხმდა:
  - დიახ! შეიძლება ნამდვილად ისიამოვნოთ! მაგრამ მართლა მტკივა!
  გოგონამ ჰკითხა:
  - რისი გჯერა? აქ მღვდელმა თქვა: მართალნი მაშინვე წავლენ სამოთხეში, დიდი ცოდვილები ჯოჯოხეთში, ხოლო უფრო მცირე ცოდვილები განსაწმენდელში. Რას მეტყვი შენს შესახებ?
  ყმა ბიჭმა კვნესით უპასუხა:
  ჩვენ არ გვჯერა განსაწმენდელის! ჩვენ ან სამოთხეში ვართ ან ჯოჯოხეთში!
  გოგონამ ჩაიცინა და შენიშნა, კენჭებზე დაარტყა შიშველი, ძალიან ლამაზი, გახეხილი ფეხებით:
  - ოღონდ ამ შემთხვევაში ყველას ჯოჯოხეთში გადაგზავნა მოუწევს! იმიტომ რომ უცოდველი ხალხი არ არსებობს. ყველა სცოდავს, თუ არა საქმით, მაშინ ფიქრებით. და რას აგდებს შენი ღმერთი ცეცხლში?
  ბიჭმა გულივერმა აიჩეჩა ბავშვურად ქცეული მხრები და ღიმილით უპასუხა:
  - ჩვენ გვწამს, რომ არსებობს ღვთის მადლი, რომელიც იხსნის ადამიანებს ჯოჯოხეთიდან. და კერძოდ, ყოვლისშემძლე ღმერთები იესო ქრისტე წავიდა ჯვარზე, რათა დაეფარა ყველა ადამიანური ცოდვა! და მისი გამომსყიდველი მსხვერპლი გვაძლევს ხსნის შანსს!
  გოგონამ გაიცინა და შენიშნა, განაგრძო ბასრი ქვების სითბოთი ტკბობა, რომელიც მას ტიკტიკებდა და შიშველ ძირს მასაჟებდა:
  - აი ზუსტად ეს არ მესმის! ადამიანებმა, ძე ღმერთის მოკვლის შემდეგ, არა მხოლოდ უკეთესები არ გახდნენ, არამედ გაზარდეს თავიანთი ცოდვები და დანაშაულები. და მამა ღმერთმა მხოლოდ ამის წყალობით აპატია მათ? თუმცა, თეორიულად, ასეთი საქციელისთვის მას სრულიად უნდა დაეწყევლა ისინი?
  ბიჭმა გულივერმა ამოისუნთქა და უპასუხა:
  - ესეც დიდი საიდუმლოა. საიდუმლო იმისა, თუ როგორ მოხდა გამოსყიდვა! ყოველ შემთხვევაში, უზენაესმა ღმერთმა იესომ აიღო მთელი სამყაროს დანაშაული და ცოდვები. და სისხლის დაღვრის გარეშე პატიება არ არსებობს!
  გოგონამ, შიშველი ფეხებით დაარტყა, ლოგიკურად შენიშნა:
  - მაგრამ ეს არ შეიძლება! ეს ეწინააღმდეგება სამართლებრივ პრინციპებს. ერთ ადამიანს მაინც შეუძლია გადაიხადოს ჯარიმა მეორეზე, მაგრამ არ აქვს ციხეში მოხდის უფლება. ისე, და მით უმეტეს, რომ სხვას სიკვდილით დასჯა. ეს ეწინააღმდეგება თქვენს ბრიტანულ კანონებს!
  ბიჭმა გულივერმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - ადამიანური კანონები, კი პირიქით! მაგრამ ყოვლისშემძლე უფალი ღმერთი თავად ადგენს კანონებს როგორც დედამიწაზე, ასევე ზეცაში! და თქვენ არ შეგიძლიათ ამის წინააღმდეგ კამათი!
  გოგონამ ჰკითხა:
  - და რომ ღვთის კანონები უდანაშაულოებს სიკვდილით სჯიდნენ? დიახ, თუნდაც უზენაესი ღმერთი-შემოქმედი?
  ყმა ბიჭმა უპასუხა:
  - ყოვლისშემძლე ღმერთმა იესომ აიღო ბრალი! მან თავის თავზე აიღო ღვთის რისხვა. და ღირსეულად მოიქცა. და ყველაფერი დანარჩენი... მაშ, ვიღაცას უნდა ეპასუხა ცოდვებისთვის და ეს თავად ღმერთმა გააკეთა, თავისი ძის სახით!
  გოგონამ ლოგიკურად შენიშნა:
  - მაგრამ ძე ღმერთის ჯვარზე სიკვდილმა ხომ არ გააუმჯობესა კაცობრიობა. და მხოლოდ დაემატა მის დანაშაულებს. გამოდის, რომ პატიება რომ მიეღო, კაცობრიობა კიდევ უფრო კრიმინალი უნდა გამხდარიყო? სრულიად აბსურდია!
  ბიჭმა გულივერმა ღიმილით უპასუხა:
  - ღმერთის გეგმები გაუგებარია. დამეთანხმებით, რომ ჭიანჭველებისთვის ბევრი რამ, რაც ადამიანებში გვაქვს, გაუგებარია!
  გოგონამ ჩაიცინა და უპასუხა:
  - უნივერსალური პასუხი გაუგებარია! ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ ახსნათ ყველაფერი არაფრის ახსნის გარეშე. მართლაც, შეუძლებელია ღმერთის შეცნობა და არ არის საჭირო ფიქრი!
  ბიჭმა გულივერმა კვნესით შენიშნა:
  - და ჩვენს სამყაროში შეუძლებელია ბევრი რამის გააზრება! მაგალითად, რატომ იზიდავს დედამიწა ობიექტებს? შეგიძლია ამის ახსნა?
  გოგონამ გაიცინა და უპასუხა:
  - ჰოდა, ყველაფერზე ლოგიკური და გონივრული პასუხის გაცემა არ შეიძლება! მაგრამ საკითხავია, რატომ უნდა გვწამდეს ღმერთი? ბოლოს და ბოლოს, ის არავის უნახავს. და მაინც, გჯერა ამის?
  მონა ბიჭმა ისევ აიჩეჩა მხრები და უპასუხა:
  - თორემ ძნელია ახსნა ჩვენი სამყაროს არსებობა და სხვადასხვა ვარსკვლავი. როგორ მივაღწიოთ მას? ვიღაცამ შექმნა ისინი!
  ფეხშიშველმა ლამაზმანმა შენიშნა:
  - და როგორ ავხსნათ შემოქმედის არსებობა? ვინმემ შექმნა იგი?
  ბიჭმა გულივერმა შიშველი ფეხით დააბიჯა ბასრ ქვას და ამოისუნთქა, შემდეგ თქვა:
  ჩვენ გვჯერა, რომ ღმერთი ყოველთვის არსებობდა!
  გოგონამ გაიცინა და შენიშნა:
  - და ღმერთი როგორ გამოჩნდებოდა უმიზეზოდ! ყველაფერს მიზეზი უნდა ჰქონდეს!
  ყმა ბიჭმა უპასუხა:
  - აქსიომად უნდა მივიღოთ ღმერთის არსებობა. და გჯეროდეს. ასე რომ, თუ დიდხანს ფიქრობთ და ფიქრობთ, მაშინ აუცილებლად გაგიჟდებით!
  ლამაზმანმა გაიცინა და მღეროდა:
  - ეს არის ზღაპრები ბავშვებისთვის,
  რა თქმა უნდა გწამს ღმერთის...
  მიეცით ფული მღვდლებს
  და მაშინ მიიღებ სამოთხეს!
  ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  ვაი, ყველაფრის ცოდნა შეუძლებელია!
  გოგონამ ჰკითხა:
  - და რატომ ბერდება და კვდება ხალხი ყოვლისშემძლე ღმერთის ქვეშ?
  ყმა ბიჭმა უპასუხა:
  - ცოდვის საზღაური!
  ლამაზმანმა აღნიშნა:
  - მაგრამ ჩვენც ვცოდავთ და არ ვბერდებით!
  ბიჭმა გულივერმა მხრები აიჩეჩა.
  - რატომ ხართ მარადიული შვილები, არ ვიცი! და არც შენ! ისევე როგორც არ არის ცნობილი, რატომ აქვს ძროხას რქები, ღორს კი არა!
  გოგონამ თვალი ჩაუკრა ტყვე ბიჭს და შესთავაზა:
  - იქნებ მათრახი გინდა? ან გსურთ შიშველი ქუსლების შემწვარი?
  ბიჭმა გულივერმა ჰკითხა:
  - ეს რას ამტკიცებს?
  ლამაზმანმა უპასუხა:
  - რა შენთვის მე ვარ უფალი ღმერთი!
  ყმა ბიჭმა თამამად უპასუხა:
  - კარგი, სულო, მაინც ვერ მოკლავ!
  გოგონამ შენიშნა:
  - შეიძლება კარიერებში გამოგიგზავნონ, რა ჯოჯოხეთია. ან იქნებ უკეთეს ადგილას. მაგალითად, მე შემიძლია გაგხადო ჩემი მეპატრონე!
  ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  - Გმადლობთ!
  გოგონამ ჰკითხა:
  - უკეთ მითხარი, რა თავგადასავლები გქონდა ლილიპუტებთან?
  მონა ბიჭმა ღიმილით უპასუხა:
  - მე რომ მეძინა, დამაკავეს. თუმცა მერე საჭმელი მომცეს. ისე, ისრებს ესროდნენ. უფრო მეტიც, უფრო საინტერესო იყო. გამიხსნა და თავისუფლებაც კი მომცეს. სანაცვლოდ მეც გავუწიე მათ გარკვეული მომსახურება.
  ფეხშიშველმა ლამაზმანმა, ბასრ, გახურებულ კენჭებზე დაცურებულმა, შიშველი, ბავშვური, მაგრამ ძალიან მოხდენილი ფეხებით და გაღიმებულმა ჰკითხა:
  - და რა მომსახურება გაუწიეთ მათ? თქვენი სიმაღლით, ალბათ არც ისე მოსახერხებელია ქალბატონებისთვის ასეთ გიგანტთან გამკლავება!
  ბიჭმა გულივერმა ჩაიცინა და უპასუხა:
  - დიდი სამსახური გავუწიე. მან წაიღო ორმოცდაათი ხომალდი, რომლებიც ლილიპუტის მოწინააღმდეგეებმა მოამზადეს დასაფრენად. და ამით გადაარჩინეს თავიანთი სახელმწიფო ძლიერი არმიის დესანტისგან!
  გოგონამ ხელი დაარტყა ბიჭს, შიშველ ზურგზე, ახალი რუჯისგან გაწითლებულს და დაიყვირა:
  - ეს მართლაც შესანიშნავია! გამოდის, რომ ეს არის უზარმაზარი ზრდა, შეგიძლიათ გამოიყენოთ იგი თქვენს სასარგებლოდ!
  ბიჭმა გულივერმა საპასუხოდ მღეროდა:
  არა მხოლოდ ანათებს, არამედ კვამლს,
  შეიძლება ვულკანი, შესაძლოა ვულკანი...
  იქნებ შხაპის ქვეშ იყავი ჯუჯა,
  და გიგანტი და გიგანტი!
  ბიჭი კი ბავშვური, ჩამოგდებული, გახეხილი ფეხებით აგრძელებდა ბასრ, ცხელ ქვებზე დარტყმას. და ეს იყო მტკივნეული და არასასიამოვნო. მაგრამ მამაცი ბავშვი გაუძლო.
  და თავის გასაფანტად ჰკითხა:
  - მაინც რა რწმენა გაქვს?
  გოგონამ ღიმილით ჰკითხა:
  - როგორ ფიქრობ, რა არის საჭირო რწმენა?
  ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  - ყველა ხალხს აქვს რაღაც რწმენა მაინც. ველურებიც კი!
  გოგონამ დაიკივლა:
  ჩვენ არ ვართ ველურები! და ჩვენ არ გვჯერა ზღაპრების!
  ყმა ბიჭმა შენიშნა:
  - მაგრამ სულის დაკარგვას რისკავ!
  საპასუხოდ გოგონამ ირონიით იმღერა;
  რას გულისხმობდა უფალი?
  ის საშინელ მანძილზე ცხოვრობს...
  როცა სამუშაოს ბრძანება გასცეს,
  სიზმარში რომ არ დავრჩეთ.
  
  მიუხედავად იმისა, რომ ბრწყინვალე სამეფო სამოსი,
  მაგრამ უფრო ძუნწი ადამიანი არ არსებობს....
  სიღარიბე ცალსახად ისვრის -
  ჩვენი ტანჯვის სამყარო ეპიკურია!
  
  და ეს არ არის ადამის ბრალი
  უბრალო საბჭოთა, რუსი ბიჭი...
  შიშველი დადიოდა, სირცხვილს არ მალავდა,
  როგორც პროლეტარი ცარიზმის დროს!
  
  ღმერთმა მისცა მას საკვები - ზღვარი,
  საძოვრები ჩანგლების ცოდნის გარეშე...
  და თუ მეტი გინდა, მოგცემენ!
  და დალიეთ ხელის გულზე ბოთლების გარეშე.
  
  ადამმა გადაიტანა ასეთი ბედი,
  რაღაც საშინელ, მოსაწყენ სამოთხეში!
  მაგრამ გველი ფრთებზე გაფრინდა,
  მან ესმოდა: ადამიანი იტანჯება ...
  
  ჭურჭლიდან გამოსვლის გზა არსებობს,
  ააშენე ქალაქი, მიეცი შთამომავლობა!
  ისე, რომ არ გავიაროთ გროვის ტერმინში,
  ხანდახან გჭირდება ორგულობა!
  
  მე მოვიპარე ჯადოსნური გასაღები სამოთხიდან,
  ედემის რუტინის დატოვება...
  იქ ნახავთ გოგოს ოცნებებს
  მაინც შეგიძლია დაიღუპო ქვესკნელში!
  
  დიახ, რა თქმა უნდა, არის რისკი, ბიჭი,
  ეს პლანეტა საჩუქარი არ არის...
  მაგრამ თქვენ გეცოდინებათ სინდისი, პატივი,
  და იპოვი, იცოდე შენი წყვილი!
  
  ადამმა მიიღო ეს გასაღები -
  გააღო ჭიშკარი და დატოვა სამოთხე.
  ცოდვილმა ბევრი ძალა დახარჯა,
  დიდი მთების ქვებზე დადგმა...
  
  აქ ის კვლავ ხედავს ჭიშკარს -
  და ისევ გამოჩნდა ფრთოსანი გველი...
  მან თქვა: მე ვარ კარგი სატანა -
  ჭანჭიკი თავისით გაიხსნა...
  
  ადამი შევიდა და ხედავს -
  ასეთი დახატული სასწაული...
  შიშველი ქალწული ბორცვის მიღმა,
  ფაიფურის ტერა ოქროს კერძია.
  
  მაგრამ რა კარგია
  ადამ ბიჭმა წინააღმდეგობა ვერ გაუძლო!
  და აკოცე პირზე
  თაფლზე ტკბილი!
  
  მან უპასუხა მას -
  მშფოთვარე ექსტაზში მყოფი სხეულები გაერთიანდა ...
  არა, ნუ აგინებ სატანას -
  ბიჭები გამოჩნდნენ ცოდვაში!
  
  ღმერთმა გამოაგდო ისინი სამოთხიდან, მაგრამ...
  პლანეტა მათი სახლი გახდა.
  თუმცა ადამიანებს ერთი მზე აქვთ,
  მაგრამ შთამომავლობა ათასობით გახდა !
  
  დიახ, ძალიან რთული იყო
  წყალდიდობა, გვალვა და ზამთარი.
  მაგრამ გონება არის ძლიერი ნიჩაბი,
  ადამიანი გახდა ძლიერი არსება!
  
  როგორ შეუძლია ანგელოზს ფრენა
  როგორ ანგრევს დემონის მთები შვებას!
  შექმენით გზა, სადაც არის გზა -
  მიაღწიეთ ხმელეთის ნებისმიერ წერტილს.
  
  და თქვენ გჭირდებათ სივრცე -
  ჩვენც შევძლებთ დაპყრობას.
  ასე რომ, ჩვენი ცოდვა არ არის წინადადება,
  არა, პოპ სისულელეებს ნუ ლაპარაკობ!
  
  ნუ იქნები ცოდო - არ არის პროგრესი,
  აზრები წარმოქმნის მოძრაობას!
  ერთი პასუხი ქადაგებაზე:
  ჩვენ არ გვჭირდება სხვისი სამოთხე!
  და გოგონამ გაბრაზებულმა დაარტყა შიშველი ფეხი, რის გამოც ქვები შეირყა და ხტუნავდა. და მან ეს გააკეთა გადამწყვეტად.
  ეს მართლაც გოგონაა მარად ახალგაზრდა ქვეყნიდან.
  ბიჭმა გულივერმა შენიშნა:
  - კარგი, მარადიული, ჯოჯოხეთური ტანჯვის არ გეშინია?
  გოგონამ გაიცინა და ჰკითხა:
  - და თვითონ, მერე ჯოჯოხეთი ნახე?
  ბიჭმა გულივერმა ბავშვური მხრები აიჩეჩა და უპასუხა:
  - პატიოსნად, არა!
  გოგონამ გაიცინა და დაამატა:
  - თქვენს ქვეყანაში ვინმეს უნახავს ჯოჯოხეთი?
  მონა ბიჭმა ხელები გაშალა:
  - არ ვიცი! ერთმა, მართლაც მთვრალმა, დელირიუმ ტრემენსი დალია და ჯოჯოხეთი და ეშმაკები დაინახა. მაგრამ არავინ იცის ამის შესახებ და არ შეუძლია იცოდეს!
  მზეთუნახავი ირონიით აღნიშნა:
  - ასე გჯერათ საბავშვო ზღაპრების. მღვდლები კი ფულს მოგართმევენ, ზღაპრებისთვის!
  ბიჭმა გულივერმა მხრები აიჩეჩა და უპასუხა:
  "ეს არ არის მხოლოდ ჯოჯოხეთის შიში. ზეწოლის ქვეშ ღმერთს მორჩილება სულაც არ არის ის, რაც ყოვლისშემძლეს სჭირდება. თუ მას ასე სურდა, აუცილებლად გამოიჩენდა მთელი თავისი დიდებით სამოთხესაც და ჯოჯოხეთსაც. და ვერავინ გაბედავს კამათს!
  გოგონამ თავი დაუქნია და ჰკითხა:
  - და რა არის პრობლემის არსი?
  ბიჭმა გულივერმა უპასუხა:
  - ის, რომ ჩვენ არა მხოლოდ ღმერთის გვეშინია, არამედ გვიყვარს!
  ფეხშიშველმა ლამაზმანმა თავი დაუქნია.
  - კარგია რომ გიყვარს! რატომ არ უყვარხარ?
  მონა ბიჭმა თავდაჯერებულად უპასუხა:
  და უფალ ღმერთს გვიყვარს!
  გოგონამ ჩაიცინა.
  - და ამიტომ აქცევს ახალგაზრდა, ლამაზ ქალებს მოხუც ქალებად. და ასევე აგზავნის ყველა სახის სტიქიურ უბედურებებს?
  ბიჭმა გულივერმა შენიშნა:
  მას უყვარს !
  ფეხშიშველმა ლამაზმანმა გაიცინა და ყმა ბიჭუნა გულივერს მათრახი დაარტყა და ჭიკჭიკებდა:
  - Მიყვარხარ! და ასე დავარტყი!
  ამის შემდეგ შიშველი თითებით კენჭი აიღო. გადააგდო იგი. მან გზის გასწვრივ ამოსული პალმის ფოთოლი გახვრეტილა. და გაიღიმა და ჰკითხა:
  - მოდი, იქნებ იმღერო! მაგალითად, იმაზე, თუ როგორ გიყვარს ყოვლისშემძლე ღმერთი?!
  ყმა ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  - Სიამოვნებით!
  გოგონამ გააფრთხილა:
  - მაგრამ თუ მე არ მომწონს, მაშინ ბიჭი შენს შიშველ, ბავშვურ ქუსლებს შეწვავს!
  ყმა ბიჭმა საპასუხოდ მღეროდა თავისი მკაფიო და ძალიან სასიამოვნო ხმით;
  მზის სხივი ანათებს ოქროს სიბნელეში,
  ქერუბიმებმა ღვთისგან სალამი გამომიგზავნეს!
  ბოროტი სულები თავს ესხმიან - გაღვიძებული გროვა,
  მოაქვს ქვესკნელი - ბევრი უბედურება!
  
  ჩვენ ვაკეთებთ უამრავ ბინძურ ხრიკს - საზიზღარ საქმეებს,
  კარგს გისურვებ - დარჩი მარტო!
  ჯაჭვები დაამტვრიე, ცალი მინდოდა
  მაგრამ საყელო, რომელიც სუვერენმა მისცა, ძლიერია!
  
  გამახსენდა ჩემი საყვარელი ადამიანის ქალური სახე,
  მე მოვალ ბრძოლებისა და ჭექა-ქუხილის ალით!
  და ჩემს გულში წმინდა სულმა შეაღწია,
  მიჭირს, ვწუწუნებ, დელირიუმში ვიხრჩობი!
  
  ჩვენს ქვემოთ არის დაბლობი, ხეების ხალიჩა,
  მტერთა უთვალავი სიბნელე, კედელად აღმართული!
  მაგრამ უფლის ანგელოზმა გაუწოდა მარჯვენა ხელი,
  გამარჯვების და მონატრების განშორების დროა!
  
  მე ვადიდებ ქრისტეს - ის ღვთაებრივია,
  ჩემს ცოდვილ სულში: ყოვლისშემძლე მღერის!
  მოტივი ყველასთვის ნაცნობია, მეორდება ფსალმუნებში,
  აწიეთ შუბი - წადით ლაშქრობაში!
  
  მშვიდობის ღმერთი ხვდება ყველაზე ბნელი წარბით,
  წმინდა სამშობლოს უღალატა თქვენ!
  თქვენ ბრძოლაში გამოხვედით და მახვილით დაშორდით,
  მან დაიპყრო თქვენ: მოწინააღმდეგე სატანაა!
  
  მე ვუპასუხე ღმერთს მიწამდე დამხობილი,
  დიახ, ადამიანი სუსტია, მისი ხორცი წყალივითაა!
  როცა გამიჭირდა დაგიძახე,
  პასუხი არ მოვიდა, ძლივს გადაურჩა ბრძოლას!
  
  ყოვლისშემძლეს ვთხოვ, მომეცი ერთი შანსი,
  ნების დაძაბვა, დაამარცხე ჯოჯოხეთის არმია!
  ქრისტემ უპასუხა - მან დაინახა დამღუპველი საათი,
  მაგრამ შენი რწმენის გამოცდა მინდოდა!
  
  კარგი წადი, ილოცე - გაპატიებ,
  ხალხის ტანჯვა, ვაი, მესმის!
  გაიხსენე დავითი, ქვა ჩადე სლონგში,
  მსოფლიოს ყველა ცოდვილი ქრისტეს ძეა!
  
  ასე რომ, მე ვიბრძვი ქრისტეს სადიდებლად,
  და ნაკადი ასხამს, დუღს სისხლი!
  და მიცვალებულთა მთები, ნუ ითვლით მსხვერპლთა რაოდენობას,
  მაგრამ მე მჯერა უზენაესი ღმერთის სიყვარულის!
  გოგონამ ჯერ ძლიერად დაარტყა მათრახი მონა ბიჭს გულივერს. შიშველი ბიჭი ამოისუნთქა.
  შემდეგ მან მხარზე ხელი მოწონებით დაადო და შენიშნა:
  -კარგად გეძინა! ნიჭი გაქვს!
  გულივერმა ბავშვმა თავი დაუქნია და აღნიშნა:
  - მათრახი რისთვის?
  გოგონამ თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - რომ შენი ადგილი იცოდე!
  ყმა ბიჭმა თავი დაუქნია.
  -კი, მზად ვარ ვიცოდე! მაგრამ ლილიპუტებს შორის მე ვატარებდი ჰერცოგის ტიტულს. და მართლა მაგარი იყო!
  გოგონამ ჩაიცინა და შენიშნა:
  - ჰერცოგი იყავი? ეს ძალიან საინტერესოა! და მე ვისკონტესკა ვარ!
  ყმა ბიჭმა თავი დაუქნია.
  - ვისკონტესი ხარ? Ეს არის საოცარი!
  გოგონამ აღნიშნა:
  "შემიძლია გიბრძანო ცოცხლად გაგაძროთ კანი და მარილი მოაყარონ!" მაშინ მიხვდები რას ნიშნავს ჩემთან შეჯიბრი!
  ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია და უპასუხა:
  - თავმდაბლობით სავსე ვარ!
  გოგონამ გაიცინა და შენიშნა:
  - შენი შიშველი ქუსლები, აშკარად ჩხირები უნდა. კიდევ უკეთესი, დაწვა ისინი ცხელი კვერთხით. მაშინ მიხვდები რისი ღირსი ხარ!
  ყმა ბიჭმა უპასუხა:
  მე მივიღებ შენგან ნებისმიერ სასჯელს!
  ლამაზმანმა გაიცინა და უპასუხა:
  - მაგრამ დღეს კეთილი ვარ და მაპატიე. იმ პირობით, რომ ისევ მიმღერებ!
  ყმა ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  - მთელი დღე მზად ვარ შენთვის ვიმღერო!
  გოგონამ ისევ მათრახი დაარტყა და დაუყვირა:
  - Მოდი ვიმღეროთ!
  და უბედურმა ბავშვმა რომანის შესრულება დაიწყო;
   ის საზიზღარი მატყუარა, რომელიც ლაპარაკობს
  თითქოს სამშობლო მხოლოდ მტვერია!
  ყველაფერში მთავარია რუბლზე ნადირობა,
  და თქვენ უნდა წახვიდეთ ბედის დინებაში!
  
  მაგრამ არა ასეთი ჯარისკაცი, წმინდა მწუხარების ქვეყანა,
  მისთვის ხომ ომი პირველი მოწოდებაა!
  მეფის ბრძანება მარტივია: იბრძოლე და ნუ გეშინია,
  ყინულოვანი სუნთქვა სიკვდილს არ შეაშინებს!
  
  და სივრცე არის ის, რაც ადამიანმა იცის
  მას ეძლევა ფრენა და კოსმოსის დაპყრობა!
  ჯერ მორცხვი დაწყება, შემდეგ ციცაბო სირბილი,
  გალაქტიკებში მილიონობით იქნება სამეფო!
  
  ვერ გაჩერდები, მიუხედავად იმისა, რომ სისხლი მდინარესავით მოედინება,
  ომი ადამიანებს შორის, ცუდი სიგიჟით!
  ნადირობა დასასვენებლად, ჭამა ღვეზელი,
  და დაწექი ბალახში ტკბილი ფუტკრის ქვეშ!
  
  მაგრამ იქ, სადაც ბედნიერებას იპოვი, არა სამოთხეში ან ჯოჯოხეთში,
  ის ყოველთვის შენთანაა და ამავდროულად შორს!
  თქვენ იყურებით სამოთხეში - არჩეული ვარსკვლავი,
  რომ გული წმინდა განყოფილებაში შევინარჩუნოთ!
  
  მაგრამ სამშობლო არის, მზე და მთვარე,
  ის საოცარ თვალს ჰგავს - შენი მფარველი!
  და საჭიროების შემთხვევაში, მაშინ გაანადგურე, თუნდაც ჭიპამდე,
  ოჰ, რა წვრილი და მოწყვეტილია სიცოცხლის ძაფები!
  
  სამშობლო სამუდამოდ, ყველა ხალხისთვის შენ,
  როგორც ოკეანე, რომელშიც ბედნიერება იფრქვევა!
  სილამაზის სიდიადე, გამბედაობა და ოცნებები,
  და სიყვარულის ცეცხლი, რომელიც არ ჩაქრება!
  ყმა ბიჭი მღეროდა და თაყვანს სცემდა. გოგონამ თავი დაუქნია და მათრახი დაარტყა, მაგრამ ამჯერად მსუბუქად აკოცა:
  - კარგად გააკეთე! მე ვფიქრობ, რომ თქვენ იმსახურებთ თაროზე წამებას!
  ყმა ბიჭმა გულივერმა ატირდა:
  - თაროზე არ გჭირდები!
  გოგონამ უპასუხა:
  - Არ არის საჭიროება! იცი, რას გრძნობს ბიჭი, როცა აწითლებული რკინა მის შიშველ ქუსლს წვავს. ამავდროულად, თქვენი სახსრები დაგრეხილი იქნება. ასე რომ, ის ვენებსაც კი დააკავშირებს და საფუძვლიანად აბრუნებს მათ შიგნით.
  ყმა ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  - Შენი ნება! ყველაფერში გეთანხმები!
  გოგონამ ჩაიცინა და შენიშნა:
  -რა მორჩილი ხარ! აბა, გულდასმით დაგტანჯავთ, რომ არ დაგავიწყოთ. მითხარი, როცა ბიჭი იყავი, ოდესმე გაგიტყდათ?
  გულივერმა გულწრფელად უპასუხა:
  - დიახ, არც ისე ბევრი!
  გოგონამ თავი დაუქნია.
  -გინდა ძალიან ძლიერად დაგიკრავენ?!
  ყმა ბიჭმა გულწრფელად უპასუხა:
  - Რათქმაუნდა არა! მე ფსიქიკურად ნორმალური ვარ და რა თქმა უნდა არ მიყვარს ტკივილები!
  ვიკონტესამ ღიმილით მღეროდა:
  დედამიწა გულუხვია თქვენდამი ცოდვილებო,
  და ცა სავსეა საფრთხეებით...
  ჩვენ ერთად ვიქნებით, როგორც ოჯახი
  ვარდების სუნი ძალიან კარგია ჭექა-ქუხილის წინ!
  ბიჭმა გულივერმა წამოიძახა:
  სამყაროში ყველაფერი დამოკიდებულია
  ზეციური სიმაღლიდან...
  მაგრამ ჩვენი პატივი, მაგრამ ჩვენი პატივი,
  მარტო ჩვენზეა დამოკიდებული!
  . თავი #10
  ოლეგ რიბაჩენკო, ეს მარადიული ბიჭი მაღალი წოდებით გაიქცა საუდის არაბეთში. ხანმოკლე ჩხუბიც იყო. და აჯანყებული შეიხი დაიჭირეს და თოკზე ჩასვეს. ამის შემდეგ, უკვდავი ბიჭის ერთ-ერთ გამოჩენაზე, რომელიც გეპარდზე უფრო სწრაფად დარბის, არაბები დამშვიდდნენ. ბიჭმა გარკვეული დრო გაატარა მეფის რუსეთის ამ პროვინციაში. დადგა აპრილი და საბოლოოდ ავსტრია შეუერთდა მესამე რაიხს. მასში და გერმანიაში 99 პროცენტიანი რეფერენდუმი ჩატარდა ცხენის კუდით. ხოლო მეფის რუსეთი არ ჩარეულა ამ პროცესში და ნაცისტურ გერმანიას გაძლიერების საშუალება მისცა.
  ოლეგ რიბაჩენკოს კვლავ ჩინეთში გაქცევა დაევალა. და იქ დავეხმაროთ რკინიგზის მშენებლობაში. ინდოჩინეთი ჯერ კიდევ ფრანგული და ნაწილობრივ ინგლისური იყო. მეფის რუსეთს ჯერ არ ჰქონდა დრო მისი ოკუპაციისა და ანექსირებისთვის. ჩანს, რომ ნიკოლოზ II არ არის წინააღმდეგი ჰიტლერთან ალიანსისა და ანტანტის კოლონიების გაყოფის.
  შიშველი ქუსლების მოციმციმე ოლეგი ჩინეთში გაიქცა. გზად ბიჭმა რვეულში მორიგი ამბის დახატვა დაიწყო;
  ბრიტანეთის პრემიერ-მინისტრ ჩემბერლენს ჰქონდა აზრი, რომ ომი არ გამოეცხადებინა გერმანიას პოლონეთზე თავდასხმის შემდეგ. ვერმახტმა სწრაფად დაამარცხა ვარშავის ჯარები და დაყო ეს ძალა სტალინთან. გარკვეული პერიოდის შემდეგ იყო ომი სსრკ-სა და ფინეთს შორის. დაახლოებით, როგორც რეალურ ისტორიაში. შემდეგ ბალტიისპირეთის ქვეყნებისა და მოლდოვას შეერთება. ამის შემდეგ ახალი საბჭოთა იმპერია დასტაბილურდა. სტალინმა თითქმის დაასრულა სლავური მიწების შეგროვება. გერმანიამ კი ზოგან უკვე გადალახა 1914 წლის საზღვრები. და მან მიაღწია დიპლომატიურად, ასევე ნამიბიის კოლონიის დაბრუნებას. მესამე რაიხი ძლიერი იყო, ჰიტლერი კი პოპულარობის პიკზე იყო.
  მეორე მსოფლიო ომი არასოდეს დაწყებულა. გერმანიაში ეკონომიკამ ძლიერი ზრდა განიცადა და აშენდა ქარხნები, მათ შორის მანქანებისთვის. ჰიტლერმა კი გააუქმა თითქმის ყველა ანტისემიტური კანონი. მესამე რაიხის რეჟიმი ლიბერალიზაციას განიცდიდა.
  სსრკ-შიც ყველაფერი კარგად ჩანს. მესამე ხუთწლიანი გეგმა, როგორც ყოველთვის, ოფიციალურად ზედმეტად შესრულებულად გამოცხადდა. მართალია, იყო პრობლემები სოფლის მეურნეობაში და საკვებთან დაკავშირებით.
  სტალინური რეჟიმი ატარებდა შობადობის სტიმულირების პოლიტიკას და კრძალავდა აბორტს. გაიზარდა მოსახლეობის ზრდა. მეოთხე ხუთწლიანი გეგმაც თითქოს ზედმეტად შესრულდა. მაგრამ ცხოვრება ფინანსურად უკეთესი არ ყოფილა. სსრკ-ს ჰქონდა ძალიან ბევრი სამხედრო ტექნიკა. უფრო მეტიც, სტალინი, რომელმაც სატანკო სფერო აიღო, ეყრდნობოდა დიდი რაოდენობით ზედაპირის გემების მშენებლობას, მათ შორის საბრძოლო ხომალდებს.
  დიახ, და წავიდა ახალი დიდი წმენდა რეპრესიებით. ბუდიონი, ვოროშილოვი, ტიმოშენკო, შაპოჩნიკოვი და სხვებიც კი გახდნენ მისი მსხვერპლი.
  სტალინმა გადაწყვიტა, რომ დროა მოეშორებინა ძველი გუნდი, მათ შორის მოლოტოვი და კაგანოვიჩი - მათ ძალიან ბევრი იციან. ბერიასაც დახვრიტეს. შემდეგ კი მისი მემკვიდრე სეროვი. მათ ადგილას ძალიან ახალგაზრდა შელეპინი წინ წავიდა .
  სტალინის სამოცდაათი წლის იუბილე მთელ მსოფლიოში ბრწყინვალედ აღინიშნა. ყველაფერი კარგად იქნებოდა, მაგრამ სსრკ-ში კვლავ მასობრივი წმენდები და რეპრესიები. მთელი ერებიც კი დაექვემდებარა ტერორს და გენოციდს. გერმანიაში პირიქით, ლიბერალიზაცია მრავალპარტიულ სისტემასაც კი დაუბრუნდა. Და რა? სულ ერთია, ნაცისტები კონკურენციის გარეშე არიან და ნებისმიერ არჩევნებს ადვილად იგებენ. თავად ჰიტლერმა, მიუხედავად ფიურერის უვადო სტატუსისა, ჩაატარა გერმანიის პრეზიდენტის სახალხო არჩევნები. დიახ, თუნდაც რამდენიმე ჯიბის ალტერნატიულ კანდიდატთან ერთად. და, რა თქმა უნდა, მან მოიგო.
  ფიურერი ავტორიტარული ლიდერია, მაგრამ ღირსეულ ფარგლებში. სიკვდილით დასჯაც კი გააუქმა.
  მართალია, გერმანელებს პრობლემები აქვთ. კერძოდ, მოსახლეობის პოლიტიკამ გაზარდა გერმანიის მოსახლეობა. ხოლო მესამე რაიხის ტერიტორია შედარებით მცირეა და საკვების პრობლემაა. უნდა იყიდო. ჯერჯერობით, სიმართლე ის არის, რომ ეკონომიკა აღმავალია, მაგრამ მე მინდა კოლონიები.
  მსოფლიოში, ამჟამად, ბრიტანეთი და საფრანგეთი ინარჩუნებენ თავიანთ კოლონიებს. და მათ არ სჭირდებათ ახალი მიწები - ისინი საკუთარს მონელებდნენ. მაგრამ ჰიტლერს სურს გააფართოვოს იმპერია, ამიტომ გერმანიაში მოსახლეობის სიმჭიდროვე იზრდება და ბევრი ბავშვია. და ეს ქმნის დაძაბულობას. კერძოდ, გერმანელებს სურთ, რომ დასავლეთი დაუბრუნდეს 1914 წლის საზღვრებს. ეს ნიშნავს, რომ საფრანგეთმა და დანიამ უნდა დათმოს ტერიტორიის ნაწილი.
  სტალინსაც, თუმცა საბჭოთა იმპერია უზარმაზარია, შეკრების დასრულება სურს. განსაკუთრებით გამწვავდა პრობლემები იაპონიასთან. კერძოდ, სსრკ დიპლომატიურად ცდილობდა ახალგაზრდა სახალინის დაბრუნებას. მაგრამ იაპონიამ წინააღმდეგობა გაუწია. სსრკ არის სამხედრო თვალსაზრისით ძალიან ძლიერი და აქვს დიდი მოსახლეობა.
  და სტალინს მოთმინება მოეხსნა. და 1950 წლის 23 თებერვალს, საბჭოთა არმიის დღეს, დაიწყო ომი იაპონიის წინააღმდეგ. უნდა ითქვას, რომ ამომავალი მზის ქვეყანამ 1904-1905 წლების ომის დროს დაამარცხა ცარისტული რუსეთი. და რა თქმა უნდა, საბჭოთა გენერლები და ხელისუფლება შურისძიებაზე ოცნებობდნენ.
  ასე დაიწყო ახალი დიდი ომი. სსრკ ბოლოს ათი წლის წინ იბრძოდა ფინეთთან. რაღაცის მოგება მოახერხა, მაგრამ მძიმე ზარალის ფასად. ახლა კი ისევ სცადა ტერიტორიის გაფართოება. და ეს იყო ამ იმპერიის წყევლა, რომელიც გაფართოებას ცდილობდა.
  სტალინს, რომელიც უკვე სამოცდაათი წლისაა და ჯანმრთელობის პრობლემები აქვს, ახალი დაპყრობები სურდა. მაინც დააბრუნეთ სამხრეთ სახალინი და სურვილის შემთხვევაში კურილის ქედი. ასევე გააკონტროლეთ მანჯურია და პორტ არტური.
  ბრძოლა დაიწყო საბჭოთა ჯარების დარტყმით სახალინზე. მოულოდნელი არ იყო, იაპონელებმა გაამაგრეს, თხრილები და თხრილები გათხარეს.
  მაგრამ საბჭოთა ჯარებმა შეტევაში ტანკები ჩააგდეს. მათ შორის ძლიერი IS-7. ეს მანქანა იწონიდა სამოცდათვრამეტი ტონას და შეიარაღებული იყო 130 მმ-იანი გრძელლულიანი იარაღით. და მას ჰქონდა რვა ავტომატი.
  ალენკა, გოგონების ეკიპაჟთან ერთად, ამ მანქანაში იბრძოდა. მიუხედავად ზამთრისა, ძლიერი ძრავა და გამათბობელი უზრუნველყოფდა ცხელ ტემპერატურას. ასე რომ, გოგონები ბიკინისკენ გაიშიშვლეს და ფეხშიშველი იბრძოდნენ.
  მანქანა იაპონიის პოზიციებისკენ წავიდა. ტანკს ჰქონდა დახრილი ჯავშანი, ხოლო მისი კოშკი გამარტივებული და დაბალი იყო.
  სსრკ-ში გამოჩნდა KV-ს ცამეტი მოდიფიკაცია, ზოგიერთმა კი ორას ტონას მიაღწია. მაგრამ შემდეგ გაჩნდა IS ოჯახი. მანქანები უფრო კომპაქტურია, ქვედა სილუეტით და აღარ აქვთ ამდენი საყრდენი. თუმცა, KV სერია ჯერ არ არის ამოღებული სერვისიდან. IS-7 სულ ახლახან გამოჩნდა და წითელ არმიას მხოლოდ რამდენიმე ასეთი მანქანა აქვს.
  და როგორ არ ჩამოყალიბდეს გოგონების ეკიპაჟი , რომ პოლიტიკურად კორექტული იყოს . ბოლოს და ბოლოს, წითელ იმპერიაში თანასწორობა.
  აგრესორი ამ შემთხვევაში სსრკ იყო. მიუხედავად იმისა, რომ MGB-მ მოაწყო პროვოკაცია. იაპონია არ ებრძოდა აშშ-სა და ბრიტანეთს. ისინი ჩინეთს ძალიან დიდი ხანია ეწინააღმდეგებიან. ბოლოს როგორღაც ზავი დადეს და გავლენის სფეროები გაიყო. სსრკ-ს მოუწია ბრძოლა ძლიერი და მრავალრიცხოვანი იაპონური არმიით და უზარმაზარი ფლოტით. ამიტომ, ბლიცკრიგი, რომელიც მოხდა 1945 წლის რეალურ ისტორიაში, არარეალური იყო.
  საბჭოთა სარდლობა კი, მეორე მსოფლიო ომის გამოცდილების გარეშე, ძველებურად მოქმედებდა. უეცარი დარტყმის ნაცვლად, დიდი ძალებით, მანჯურიაში ბრძოლები მცირე შეტაკებებით დაიწყო. და იაპონელებს ჰქონდათ ძლიერი და ინჟინერიული თავდაცვა.
  ასე რომ, სტალინი გაჭიანურებულ და მწარე ომში შევიდა. უფრო მეტიც, აუცილებელი იყო ჯარების გადაყვანა ევროპული სსრკ-დან. მოსახლეობა, რა თქმა უნდა, უფრო დიდი იყო, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო და, როგორც ჩანს, მშპ-იც უფრო დიდია. მაგრამ ჯარების ხარისხი და ოპერატიული სარდლობა გაცილებით დაბალია.
  წითელ არმიაში ბევრი რამ მორალურად მოძველებულია. თუმცა, რა თქმა უნდა, არის უამრავი აღჭურვილობა და ტანკი, თვითმფრინავი და გემებიც კი. მაგრამ ფლოტი ჯერ არ დასრულებულა. საბრძოლო ხომალდები და მსხვილი ავიამზიდები ვერ აშენდება ისე სწრაფად, როგორც ტანკები და თვითმფრინავები.
  მაგრამ სტალინს, რომელსაც ჯანმრთელობის პრობლემები ჰქონდა და სამოცდაათი წლის განმავლობაში აღნიშნავდა, არ სურდა ომის გადადება. ასე რომ, ის ტრივიალურად ვერც კი გაძლებდა. მაგრამ თქვენ გინდათ ისტორიაში შეხვიდეთ, როგორც დიდი მეთაური. ფინეთთან ომი არ იყო დამაჯერებელი - ძალიან ბევრი დანაკარგი, სამ მილიონნახევარი მოსახლეობის მქონე ქვეყნის წინააღმდეგ. აქ ჰიტლერმა პოლონეთი, მოსახლეობის თვალსაზრისით ბევრად უფრო დიდი, სამ კვირაში ნაკლები დანაკარგებით გაუმკლავდა.
  ხალხინ გოლის ბრძოლა ადგილობრივი ბრძოლა იყო. და ასევე არ არის სრულიად ცალსახა, რადგან სსრკ-მ დაკარგა უფრო მეტი თვითმფრინავი და ტანკი, ვიდრე იაპონელებმა.
  სტალინს სურს შური იძიოს იაპონიისგან მეფის ეპოქის დამარცხებისთვის. და გამოიჩინე თავი ძალიან მაგრად. მაგრამ მიაღწევს ის წარმატებას? ეკონომიკურად, სსრკ, რა თქმა უნდა, იაპონიაზე ძლიერია. და მოსახლეობის მეტი. მაგრამ ფლოტი ჯერ არ დასრულებულა. სსრკ-ში დიდი ზედაპირული გემების აგება ძალიან გვიან დაიწყო. ვინაიდან სტალინს ეშინოდა ჰიტლერის თავდასხმის და უფრო მეტად განავითარა სახმელეთო ჯარი.
  მაგრამ ჰიტლერი ჩუმად ჩანს. ფაქტობრივად, მას უკვე აქვს ტერიტორიული შენაძენები და დიდება. დიდი კოვზი პირს გტკენს. უფრო მეტიც, ფიურერს ჯერ კიდევ ეშინოდა საფრანგეთთან, ბრიტანეთთან, ბელგიასთან და ჰოლანდიასთან ბრძოლა - მათ მხოლოდ კოლონიური დივიზიებით შეეძლოთ გერმანიის განადგურება. რეალურ ისტორიაში მესამე რაიხი გადაარჩინა იმ ფაქტმა, რომ ჰიტლერმა მოახერხა ბლიცის ტემპით გამარჯვება, სულ რაღაც თვენახევარში. მაგრამ სწრაფი გამარჯვება რომ არ ყოფილიყო, მაშინ საქმე დიდი ალბათობით მესამე რაიხის დამარცხებით დამთავრდებოდა.
  სსრკ-ს მსგავსად, ჰიტლერსაც შეეძლო პრინციპში გამარჯვება ბლიცკრიგის ტემპით, მაგრამ გაჭიანურებული ომი დამღუპველი აღმოჩნდა.
  თუმცა, მესამე რაიხი ეკონომიკური თვალსაზრისით ძალიან ძლიერია. და მისი მოსახლეობა დიდია და აგრძელებს ზრდას.
  ჰიტლერმა ამ დროისთვის გადაწყვიტა ენახა, როგორ განვითარდებოდა მოვლენები სტალინისთვის იაპონიასთან ომში. და თუ წითელი არმია გაიჭედება, მაშინ რა ჯანდაბა არ ხუმრობს, შეგიძლია შეტევა. საიდუმლოდ, გერმანელი დიპლომატები უკვე შეუდგნენ მუშაობას. კერძოდ, ფინეთს შეუძლია გერმანიის მხარე დაიკავოს. ფინელებს სურთ დაიბრუნონ ვიბორგი და წითელი არმიის მიერ მათგან დაპყრობილი სხვა მიწები. რუმინეთს ასევე სურს შურისძიება ანექსირებული მოლდოვისა და ბუკოვინას ნაწილისთვის .
  ეს ქვეყნები ნებით დაუჭერენ მხარს გერმანიას სსრკ-ს წინააღმდეგ ომში. უფრო რთულია ბულგარეთთან და იუგოსლავიასთან, სადაც რეჟიმები პროგერმანულია, მაგრამ მოსახლეობა სლავურია და არ სურს ომი სსრკ-სთან. უნგრეთშიც, პროგერმანულ რეჟიმს, გალიციის ნაწილის სანაცვლოდ, შეუძლია შეუერთდეს ანტისაბჭოთა კოალიციას. უფრო მეტიც, ჰორთის შემდეგ მოვიდა უფრო რადიკალური სალაში . სლოვაკეთს აქვს ფორმალურად დამოუკიდებელი პროგერმანული რეჟიმი, მაგრამ მათი არმია არც თუ ისე ძლიერია.
  ასევე არის თურქეთი ძლიერი გერმანული გავლენით. რეალურ ისტორიაში ის ომში არ შესულა. მაგრამ შემდეგ თურქებს ბრიტანეთი და შეერთებული შტატები დაბომბვით დაემუქრნენ. ახლა კი ბრიტანეთმა, საფრანგეთმა და შეერთებულმა შტატებმა სტალინის თავდასხმისთანავე გამოხატეს მორალური მხარდაჭერა იაპონიის მიმართ. და თურქეთს შეეძლო ომში შესვლა. განსაკუთრებით პირველ მსოფლიო ომში, როგორც ჩანს, თურქეთმა რუსეთთან არ წააგო და კარპსკის მხარეც კი დაიბრუნა. რატომ არ სცადე. თურქეთი ჯერ კიდევ საკმაოდ დიდი მოსახლეობაა, თუნდაც ძალიან მაღალი ხარისხის არმია.
  მაგრამ მესამე რაიხის ყველაზე ძლიერი მოკავშირე მოსახლეობის, ეკონომიკისა და არმიის თვალსაზრისით არის იტალია. მას აქვს კოლონიები აფრიკაში, მათ შორის დატყვევებულ ეთიოპიაში. კოლონიებთან ერთად, იტალიას აქვს გერმანიის მსგავსი მოსახლეობა. უფრო მეტიც, მუსოლინის რეჟიმმა ასევე ხელი შეუწყო შობადობის ზრდას. მართალია, თავად მუსოლინი დაბერდა, დაკნინდა და არ სურდა ზედმეტი ბრძოლა.
  უფრო მეტიც, იტალიას არ აქვს საერთო საზღვარი სსრკ-სთან და რუსეთში ტერიტორიის მოპოვების შემთხვევაშიც, მისი მართვა არც ისე მოსახერხებელი იქნება. და მუსოლინი ყოყმანობს.
  თუმცა, პრინციპში, ის ჯერ არც ისე დიდია, სტალინზე თითქმის ოთხი წლით უმცროსი. და მან მაინც არ თქვა უარი რომის იმპერიის შექმნის იდეაზე.
  მესამე რაიხის სხვა მოკავშირეები არიან: ბრიტანეთი, საფრანგეთი, აშშ, რომლებსაც თავად არ სურთ სსრკ-სთან ბრძოლა, მაგრამ შეუძლიათ ეკონომიკურად დაეხმარონ, თუ რამე მოხდება. დიახ, და გაგზავნეთ კოლონიური დივიზიები და მოხალისეები. ფრანკომ დაჰპირდა დახმარებას მოხალისეებით და სალაზარს შეუძლია რაღაცის გაკეთება. და შვედეთიც ფიქრობს შურისძიებაზე წინა მარცხებისთვის და ნორვეგია. ზოგადად, მთელ კოალიციას შეუძლია დაუპირისპირდეს სსრკ-ს.
  და შემდეგ მუშაობა, რა თქმა უნდა, მიდის. მაგრამ ბევრი რამ იქნება დამოკიდებული იმაზე, თუ როგორ წინააღმდეგობას გაუწევს იაპონია. თუ ომი გაგრძელდება, მაშინ დაეცემა სსრკ-ს. და თუ ბლიცკრიგი გაივლის, იქნებ არ გარისკოს.
  ყოველ შემთხვევაში, ომის პირველი დღეები ყველაზე გადამწყვეტია. ბრძოლის დასაწყისი ძალიან მნიშვნელოვანია.
  ახლა კი IS-7 ტანკზე მყოფი გოგონები შეტევაზე მიდიან. ჩართეს გამათბობელი, ახლა კი ფეხშიშველები და ბიკინით არიან.
  და ისინი ბევრად უფრო მოხერხებულები და უკეთესები არიან.
  და რა თქმა უნდა, ალენკა პირველ დარტყმას აკეთებს მოძრაობაში, შიშველი ფეხის თითების დახმარებით.
  შემდეგ მან იმღერა:
  - იაპონია, იაპონია, იაპონია,
  დიდი ქვეყანა,
  აქვს ძლიერი სამურაის სული,
  ის გვცნობს, როგორც ყოვლისშემძლე მოწინააღმდეგეებს, უკვე მოცემულს,
  ოღონდ ჩვენ დავამსხვრევთ!
  შიშველი ფეხებით სროლა კომკავშირელი გოგონების განსაკუთრებული ტაქტიკაა.
  ასე რომ, ანიუტამ შიშველი, მრგვალი ქუსლის დახმარებით ესროლა იაპონელებს. და მოხვდა სამურაის ჰაუბიცაზე. შემოვიდა და თოვლიანი ბაქანიდან გადმოვიდა.
  გოგონამ სიხარულით აიღო და იმღერა:
  - მტერს ერთი დარტყმით გავანადგურებთ,
  დიდებას ფოლადის ხმლით დავადასტურებთ...
  ფეხშიშველი გოგოები კარგი მიზეზის გამო
  მოდი სამურაი დავჭრათ ნაჭრებად!
  ასე რომ, წითური ალა ასევე აჩვენებს თავის აგრესიულ პასაჟს. ასე რომ, მან აიღო და დააჭირა ღილაკს მკერდის ალისფერი ძუძუს, სროლა ჭურვიდან 130 მილიმეტრიანი იარაღიდან. იაპონური ქვემეხი ზუსტი დარტყმისგან ამოტრიალდა.
  და გოგონამ აჩუქა:
  - მე ყველაზე მაგარი ვარ მსოფლიოში,
  და ყოველთვის ფეხშიშველი გოგო!
  გოგონა მარიამმაც აიღო და ბერკეტზე შიშველი ქუსლის დაჭერით გაისროლა. და გაშვების სისტემა მუშაობდა. და ტყვიამფრქვევები ჩაჭრეს სამურაებში. მარიამ მოწინააღმდეგეები მოთიშა და ყვიროდა:
  - ახალი კომუნიზმისთვის!
  და ოლიმპიასმაც გაისროლა, მარწყვის მკერდის ძუძუს დახმარებით, რომელიც ძალიან გემრიელი იყო.
  და სამურაების მთელი რიგი მოთილეს. და ეს ძალიან მაგარი და სასტიკი აღმოჩნდა.
  ოლიმპიადა ყვიროდა:
  - დიდება კომუნიზმს! დიდება!
  და ისევ გოგოებმა იაპონელებს ცეცხლი დაასხათ.
  ამასობაში სამურაიმ დაახლოებით ცამეტი წლის ბიჭი დაიჭირა. ეს იყო ლამაზი, ქერათმიანი ბავშვი წითელ ჰალსტუხში.
  დასაწყისისთვის, იაპონელებმა მას შორტები ჩამოართვეს და ფეხშიშველმა, ნახევრად შიშველმა თოვლში გაიარა. ბიჭს თოფის კონდახები ეხვეწებოდა. ხელები უკან ჰქონდა მიბმული, შიშველი, მოხდენილი ფეხები კი თოვლში ულამაზეს კვალს ტოვებდა.
  სამურაიმ კი ჩაიცინა და ეშმაკურად ხუმრობდა. ერთ-ერთმა მათგანმა ბიჭს შიშველი ფეხი მოჰკიდა, ხელი ფეხზე გაუშვა და იღრიალა:
  - კარგი სიმპათიური!
  მერე ბიჭს ზურგზე ხელი დაარტყა. საყურე სირცხვილისგან გაწითლდა. ძალიან უსიამოვნო იყო ზამთარში თოვლში ფეხშიშველი სიარული. განსაკუთრებით მაშინ, როცა დიდხანს გიწევს სიარული და შიშველი ძირები კი ანათებს.
  სერიოჟკა თოვლში დადიოდა, მისი შვილების ფეხები ალისფერი გახდა, როგორც ბატის ფეხები.
  მაგრამ ბიჭი ცდილობდა თავის გასწორებას. და ბიჭის თავი ნათელი და ლამაზია.
  საყურეების შიშველი ტანი ქარმა ააფეთქა. ბიჭი ენთუზიაზმით დადიოდა და მღეროდა;
  ჩვენ ვართ პიონერები, მამაცი მებრძოლები,
  ფოლადისგან დაბადებული და ჩამოსხმული...
  ჩვენი ბაბუები და მამები ამაყობენ ჩვენით,
  და ძვირფასო ამხანაგო სტალინი ჩვენთანაა!
  
  ჩვენი საოცარი ქვეყანა
  რამ მისცა კომუნიზმი ხალხებს...
  ის სამუდამოდ მოგვცა კინმა,
  პროლეტარული თავისუფლების საჩუქარი!
  
  დიახ, ჩვენი რწმენა ნათელი ვარსკვლავის გზაზე,
  აფრენა მისწრაფებაში უფრო მაღალი -
  ჩვენი რუსული სული, მერწმუნეთ, არ დაიხაროთ,
  და თუ საჭირო იქნება, სახურავებს დავძვრებით!
  
  დიახ, დაიჯერე რუსეთი, ჩემი სამშობლო,
  ფაშიზმი ვერასდროს დაგმარცხებს...
  მსოფლიოს ხალხები მეგობრული ოჯახია,
  და სტალინი, ბრწყინვალე ლენინი, ჩვენთანაა!
  
  ჩვენ შევქმენით ძლიერი ოჯახი
  რომელშიც რწმენა იმარჯვებს ჭეშმარიტებაზე...
  მე მიყვარს სვაროგ ღმერთი სტალინთან ერთად -
  მჯერა, რომ ჩვენი ხვალინდელი დღე ნათელი იქნება!
  
  ჩვენ შევქმნით ახალ მომენტს
  და ჩვენ უბრალოდ ავაშენებთ მშვენიერ სამყაროს ...
  ჩვენს ზემოთ არის ოქროსფრთიანი ქერუბიმი,
  და მე მჯერა, რომ კაცი გახდება გმირი!
  
  ჩვენი სამშობლო აყვავდება
  ის არის ამაყი და დიდებული...
  ჩვენ მხოლოდ ხუთს ვიღებთ გამარჯვებისთვის,
  ასეთია ჩვენი სამშობლოს დიდება!
  
  უფალმა შექმნა მინდვრები და მთები,
  დიდებული ბიჭები დაიბადნენ მსოფლიოში ...
  ჩვენ გვყავს სრული მორწმუნე ძლიერი ხალხი,
  ჩვენ კასკადში ვწერთ მანქანიდან!
  
  რუსეთში ჩვენ გვაქვს მოკრძალებული ბიზნესი,
  ებრძოლეთ წითელი დაღვრის ბავშვებს...
  ჩვენ ვაჩვენებთ, რა თქმა უნდა, უმაღლეს კლასს -
  რუსები ხომ უძლეველნი არიან ბრძოლებში!
  
  ჩვენ შევძლებთ ამ საკითხის მუქარით დასრულებას,
  დაასრულე რაც ბრძენმა ლენინმა დაიწყო...
  დაე, მტაცებელი გადაიქცეს მხოლოდ თამაშად,
  გაბრწყინებული თაობების დიდებას!
  
  მალე მარსზე გავფრინდებით
  ვენერაზე ავაშენოთ სამოთხე...
  აჩვენე მსოფლიოში უმაღლესი კლასი
  ნუ დაგვძლიე სევდა და ქიმერა!
  
  ოჯახის სახელით ჩვენ შევქმნით ბედნიერებას,
  ავაშენოთ სამოთხის კომუნიზმის მიზეზი...
  სლავებს შორის უფალი ყოვლისშემძლე ერთია,
  სავსეა ჰუმანიზმის სამოთხეში!
  
  დიახ, ჩვენი რწმენა უფალ ქრისტეში,
  მთელ სამყაროში ვიცი, რომ არ გაქრება...
  ბოლოს და ბოლოს, ლადა ჩვენთან იქნება ბოლომდე,
  რაც მისცემს, ვიცი ბედნიერება!
  
  რა კარგია მშობლიურ რუსეთში ცხოვრება,
  მის ბედნიერებაში უსაზღვრო წარსულია...
  არა, ცხოვრება არ შეწყდება, მე მჯერა თემა,
  და ჩვენი ტომი უბრალოდ ღარიბია!
  
  როგორ იტანჯებოდა იესო ჩვენი რუსეთისთვის,
  როგორ მისცა ღმერთმა სვაროგმა ფოლადის ხმლები...
  ყოველივე ამის შემდეგ, სინათლის ღმერთები იდეალურია,
  ჩვენი დედის რუსეთის სახელით!
  
  ასე რომ, რატომ არ უნდა აირჩიოთ ვარსკვლავი
  და დაიმორჩილე სამყარო სწორად...
  სიხარულით მოვალ იესოსთან,
  ჩვენი საქმე ხომ მუშაობა და შემოქმედებაა!
  
  დიახ, დაე, დიდებული გამარჯვება მოვიდეს
  ამაში დაგვეხმარება ქალღმერთი ლადა...
  მოდით გავხსნათ გაუთავებელი ანგარიში მალე,
  სამშობლოსთვის მამაცურად ბრძოლაა საჭირო!
  
  უფალი სვაროგი ბედნიერებას მიანიჭებს ყველა ადამიანს,
  მიეცი კომფორტი და დიდება...
  ამის შესახებ იქნება ლექსი და მსუბუქი ზღაპრები,
  რუსეთისა და ჩვენი თეთრი სახელმწიფოსთვის!
  ბიჭმა თოვლში შიშველი ფეხები დაარტყა. და მისი ნაკვალევი იყო პატარა, მაგრამ ძალიან მოხდენილი. და სამურაი მათ ძალიან ხარბი თვალებით უყურებდა.
  მაგრამ ეს ბიჭია. ნახევრად შიშველი და ტრუსებში, სიცივისგან ლურჯი.
  სიცივეში წაიყვანეს და თბილ ქოხში წაიყვანეს.
  იქ უყოყმანოდ აიღეს და თაროზე დადეს. ხელები უკან გადაუხვიეს და მაღლა აიწიეს.
  შემდეგ კი ჯალათმა იაპონიიდან ჩირაღდანი მიუტანა ბიჭს შიშველ ქუსლებზე. დამწვარი ხორცის სუნი ასდიოდა. ცეცხლმა ბავშვს შიშველი ძირები დაასხა. სერიოჟკა აუტანელი ტკივილისგან ყვიროდა.
  იაპონელებმა იღრიალა:
  - თქვი ლეკვი, რა გეგმები გაქვს?
  ბიჭმა გაბედულად უპასუხა:
  - Არ ვიტყვი!
  პასუხად ბიჭს მავთულხლართებით სცემეს.
  გვერდით ოთახში კი შიშველი კომკავშირელი გოგონა აწამეს. სიცხისგან გათეთრებული ფოლადის ჯაჭვით სცემეს.
  მაგრამ გოგონა არათუ არ ტიროდა და არ კვნესოდა, არამედ მღეროდა კიდეც;
   შეღებილი სივრცე ბნელ, ბნელ შუქში,
  და ყინულის ვარსკვლავები ჩაბნელდნენ თავიანთ ორბიტაზე...
  სიყვარული მინდა, პასუხად მესმის არა,
  გოგოებს გული დამწყდა!
  
  ჩვენ გვიყვარს ძალიან მამაცურად ბრძოლა,
  ძალიან სასტიკად იბრძვის სამშობლოსთვის...
  მოდით, ისევ გავიაროთ გამბედაობის გამოცდა,
  მე სამყაროს რაინდი ვარ - ბუფონის სულით არა!
  
  როცა ვერმახტი გავანადგურეთ,
  გოგონები მამაცურად იბრძოდნენ მოსკოვის მახლობლად ...
  მოიგერიეს ყავისფერი ლაშქართა ხროვა,
  მიუხედავად იმისა, რომ მტერი დაკავშირებულია სატანასთან!
  
  ჩვენ ფეხშიშველი გოგოები ვართ თოვლზე,
  არ გახდე მოწინააღმდეგე იცოდე გეშინოდეს...
  და ფაშისტის ჩანგლით პირდაპირ გვერდზე,
  ყუმბარების შეგროვებით წყობის ტყავისგან!
  
  მაგრამ რა არის ჩვენი გამბედაობა ყველაფერში,
  როცა მერკური ფეხებით გაზომეს...
  ვინც გვეჩქარება, გატყდება,
  ნუ აჭიანურებ ზღვარს, ძვირფასო ჩექმები!
  
  დაე, რუსული მიწა იყოს ცნობილი,
  ჩვენ ხალხს ვაჩვენეთ გზა სამყაროსკენ...
  მსოფლიოს ხალხი ერთი ოჯახია -
  კომუნიზმს მალე ვნახავთ!
  
  დიახ, შეგიძლია გჯეროდეს, ან სულაც არ გჯეროდეს,
  მაგრამ ადამიანი ძლიერ არსებად იბადება...
  მხეცი ვერ გადალახავს ჩვენს მეგობრობას,
  ბოლოს და ბოლოს, გჯეროდეთ, რომ მტრები უძლურნი არიან ჩვენს წინააღმდეგ!
  
  ჩვენი სამშობლოს სახელით, წმინდანო,
  მე ვებრძვი ნებისმიერ ბოროტებას...
  გოგონა თოვლში ფეხშიშველი დარბის
  მშიშარად დანებებაზე ფიქრიც კი არ არის!
  
  ჩვენ ვართ მილიონობით სასტიკი მებრძოლი,
  ვინც ბრძოლაში გაერთიანებულია...
  განვადიდოთ ბაბუებისა და მამების რწმენა,
  ბოლოს და ბოლოს, ბრძოლებში გოგონები დაუმარცხებელია!
  
   სვაროგმა მოგვცა ყველაზე მკვეთრი ბრძოლაში,
  თქვეს გოგოები გააფთრებული ჩხუბობენ...
  დაე, ღმერთის იდეალი ახდეს
  და როცა გაიმარჯვებ, ობლებს უზიარებ!
  
  დაე, ჩვენი იყოს დიდება, მჯერა რუსეთის,
  ვინც შიშის გარეშე იბრძვის...
  იბრძოლე სამშობლოსთვის და ნუ გეშინია,
  მთელი პერანგიც კი სისხლით არის გაჟღენთილი!
  
  დიახ, ეჭვგარეშეა - ჩვენ გავანადგურებთ ყველა მტერს,
  ჩვენ დავიბადეთ გიგანტების ტომისთვის...
  ბანერის ქვეშ სამფეროვანი წითელი კალიკოთი,
  მარადისობაში იყოს ხალხი ერთიანი!
  
  აქ მოდის ახალი ერა
  სივრცეები გაიხსნა კოსმოსური ადამიანებისთვის...
  ზოგიერთი მწერი სასტიკად სცემს,
  სისულელეებით ჯოჯოხეთში წასვლა, ლაპარაკი!
  
  დიახ, ადამიანს საერთოდ არ სჯერა ტილის,
  და ის, ვინც ყოველთვის გამარჯვებისთვის არის დაბადებული...
  ამიტომ, არ შეეხოთ დიდებულ გერბს ,
  მიუხედავად იმისა, რომ მტერი უბრალოდ გაბრაზდა!
  
  ჩვენ არ დავთმობთ მოწინააღმდეგეს,
  არც დედამიწაზე, არც ცისფერ ცაზე...
  თქვენ წერთ ბიჭებს ბლოკნოტში,
  რომ ვარსკვლავური ხომალდი აფრინდება როგორც ცბიერი გედი!
  
  რომ ჩვენ დავიცავთ დედამიწას ძალიან მამაცურად,
  ხომ იცი ჩვენ მამაცი გოგოები ვართ...
  აჰა, ქერუბიმი ფრთებს გაშლის,
  ყუმბარა ესროლეს მათ!
  
  არა, გოგოები არასოდეს წაიშლება,
  მუხლებზე არ დაგვაყენებენ...
  როგორც ეს იყო ჰიტლერ კაპუტამდე,
  ასე იქნება თაობის სიხარული დიდებაში!
  
  მოკლედ, ვარსკვლავამდე მივფრინავთ,
  და ჩვენ ვიქნებით ქალწულის, ორიონის სამყაროში ...
  დიდი ოცნებები ახდება
  ჩვენ ავაშენებთ დიდებულ, ახალ წესრიგს!
  
  და მჯერა, რომ დრო მალე მოვა
  როცა ბრძოლაში დაღუპულები აღდგებიან...
  გამარჯვება გაუთავებელ ანგარიშს გახსნის,
  ის, ვინც ბრძოლაში ყველაზე სუფთაა, მიიღებს პრიზს!
  
  მე ვიცნობ ხალხს მსოფლიოში, ჩვენ შევრიგდებით,
  ერთი: არაბი, ინდუისტი და მართლმადიდებელი...
  ყველაფერი განათდება ყოვლისშემძლე უფლის მიერ,
  და რა თქმა უნდა ჩვენი ბედი დიდებული იქნება!
  
  შეიძლება ბედნიერება მოელოდეს ყველა ადამიანს წინ,
  და მარადისობა დიდებულ სიხარულში სამუდამოდ...
  წარუმატებლობა და ნულები დასრულდება,
  და განკურნე სუსტი, ინვალიდი!
  
  აქ იქნება ბედნიერება ხალხისთვის საუკუნეების განმავლობაში,
  მიუხედავად იმისა, რომ მილიარდობით წელი გადის დიდებაში...
  ყოველივე ამის შემდეგ, ხალხის გონების ძალა ძლიერია,
  ჩვენ დავიბადეთ კოსმოსურ ძალაში!
  
  ჩვენ ხუმრობით დავიპყრობთ სამყაროს,
  ჩვენ ბოლომდე ავწევთ ტრასის გალაქტიკებს...
  მოდით გავიაროთ ვაკუუმი სიყვარულით, გრეხილით,
  ადიდეთ ღმერთი იესოს სახელი!
  
  და ჩვენ თვითონ შევქმნით ვარსკვლავებს ერთდროულად,
  მოდით ავაშენოთ ქალაქები პარსეკებით...
  მონადირე მალე თამაშად გადაიქცევა,
  და უპირველეს ყოვლისა, იყოს ხალხი !
  . თავი #11
  ბრძოლები იაპონიასთან გაგრძელდა. საბჭოთა ჯარებმა შეძლეს თავდაცვის ფრონტის ხაზის გარღვევა. მაგრამ სამურაი ჯიუტად ეწინააღმდეგებოდა. დანებება არ სურდათ და დიდი ფანატიზმით იბრძოდნენ. ბრძოლებში კამიკაძეების ნაღმებიც კი მონაწილეობდნენ.
  ალენამ მის IS-7 ტანკზე და მისმა ეკიპაჟმა უკვე ბევრი დარტყმა მიიღო.
  მაგრამ გოგონების მკვლელმა იარაღმა იმუშავა.
  აი, კიდევ ერთი ჩვეულებრივი ჰაუბიცა შემოვიდა.
  ანიუტამ შიშველი, გახეხილი ფეხები ამოძრავა, შენიშნა:
  - ეს ჩვენი აგრესიული პასაჟია!
  რედ ალამ აღნიშნა:
  - კარგია, რომ ჩვენი ჯავშანი სქელია და ძლიერ ფერდობზე. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ეს იქნებოდა გალიმო !
  მარია ღრიალებდა :
  - დიახ, სამურაები სწორად იბრძვიან! ხვალ 1 მარტია და დიდი პროგრესი არ გვაქვს. და ეს გამაღიზიანებელია!
  ოლიმპიას კისკისებდა და მღეროდა:
  აქ არის პირველი დათბობა
  სიზმარში ვხედავ სტალინს...
  და გვამებით სავსე
  ჩემი მშობლიური რუსეთი!
  ალენკამ ჩაიცინა და შენიშნა:
  - შენი სიმღერა ოპტიმიზმის გარეშე! და ვიმღეროთ რაღაც უფრო მხიარული და მიმზიდველი!
  და ტანკზე მყოფი კომკავშირელი გოგონები ერთხმად მღეროდნენ, თან შიშველი ფეხის თითებით აგრძელებდნენ სროლას და არ ივიწყებდნენ მკერდის ალისფერი ძუძუს გამოყენებას;
  
  
  
  მე ყველაზე ძლიერი გოგო ვარ მსოფლიოში
  ვინც სიწმინდეში დაიბადა...
  არ არსებობს მე უფრო ლამაზი პლანეტაზე -
  ჩვენ ყველგან განვავითარებთ!
  
  დაე, რუსეთი იყოს ცნობილი ყველა ყველაზე მშვენიერით,
  ქვეყანა, რომელმაც დაიპყრო მთელი მსოფლიო...
  დაე, ხალხი დაუყოვნებლივ გახდეს უფრო საინტერესო
  ნებისმიერი მეომარი ნამდვილი კერპია!
  
  მე დავიცავ წმინდა ქვეყანას
  სად არიან ჩვენი წინაპრები, გჯეროდეთ ყველაზე ძლიერები ...
  გაარკვიე ადამიანები, რომლებშიც გოგონა ფეხშიშველია,
  ის არწივია და არა ბეღურა!
  
  წინა ცხოვრებაში კომკავშირის წევრი ვიყავი,
  ნაცისტები იბრძოდნენ ძალიან გამანადგურებელი ...
  და გოგონას ხმა ისე ჟღერდა,
  და ნათელი ჰაეროვანი სული!
  
  მე ვიბრძოდი მოსკოვის მახლობლად ძალიან მამაცურად,
  ყინვაში იყო გოგონა ფეხშიშველი ...
  და ჩათვალე ჩემი წნევა ისეთი შოკისმომგვრელი,
  ფრიცს სახე მუშტით მოვტეხე!
  
  იესოს სადიდებლად ჩვენი დროშა,
  და ასევე უდიდესი ღმერთი სვაროგი ...
  სამუდამოდ ლადა ყველაზე წმინდა ჩვენთან ერთად,
  და ყველაზე ნათელი თეთრი ღმერთი მსოფლიოში!
  
  ჩვენ ვართ ადამიანები, რომლებიც დავიბადეთ მზის შუქზე,
  Yarilo-მ შთააგონა სიკეთისკენ ...
  და გოგოების სიმღერა ძლიერად იღვრება,
  აჰა, ქერუბიმი ფრთებს გაშლის!
  
  ტყვიამფრქვევიდან სწორად ვისროლე,
  საჩუქრის შიშველი ფეხით სროლა...
  მე ვესროლე ჩემი ბადე ფაშისტს,
  გოგონა ცოტა მოხუცი ჩანს!
  
  მეომარი, ღმერთისგან მიმაჩნია,
  შექმნა სამყარო, სადაც სილამაზე...
  უდიდესი სვაროგის სახელით,
  სილამაზის სულში სილამაზე მწიფდება!
  
  ჩვენ დავიცვათ კრემლი ნაცისტებისგან,
  ჩვენ შევძელით ყველას დათვლა ერთდროულად...
  არა, დემობილიზაცია არ მოვა გოგოსგან,
  და ფრიცს პირდაპირ თვალში ჩავურტყით!
  
  მარადიული კომუნიზმის სადიდებლად,
  ფეხშიშველი ვიბრძოდი, როგორც კომსომოლის წევრი...
  ჩვენ გავანადგურებთ ფაშიზმის ფარას,
  რომ ფოლადი არ დაემორჩილოს რუსეთის მტრებს!
  
  გოგონები იბრძოდნენ სტალინგრადის მახლობლად
  ალელები ლალის მსგავსად აქვთ ძუძუს...
  ჩვენ მალე ვიხილავთ კომუნიზმს,
  არ იცის სევდა და ლტოლვა!
  
  ჩვენ საუკეთესო გოგოები ვართ სამშობლოში,
  თითქმის შიშველი კომსომოლის წევრი ვარ...
  მაგრამ ასე გაანადგურა რაიხი ავტომატიდან,
  რომ გერმანელები ჩვენს კომპანიაში არ შევიდნენ!
  
  ყველაზე ნათელი რუსეთის სახელით ,
  მჯერა ყველაფერი კარგად იქნება...
  დიდი იესოს სწამს მისია
  ხოლო knocking ჭურვები chisel!
  
  ჩვენი დიდი სამშობლოს სახელით,
  ჩვენ ვიქნებით ბოროტი ფაშისტები, რომ გავიქცეთ...
  დიახ, შევაჩეროთ ველური ურდოს ფარები,
  გააფთრებული თავდასხმის დროსაც კი, ბოროტი ქურდი!
  
  დაე, იესოს სახელი მზესავით ბრწყინავდეს
  დედა მარიამ აჩუქოს დიდი სამოთხე...
  ყოვლისშემძლე ლადასთვის ჩვენ ბავშვები ვართ,
  შენ კი მამაცურად იბრძვი და ბედავ!
  
  ჩვენი დიდი სამშობლოს სახელით,
  რა მისცა კომუნიზმს ყველგან...
  წმინდანები ანათებენ ხატებიდან, ვხედავ სახეებს,
  უფლის ერთ ოჯახში!
  
  ყოვლისშემძლე სვაროგის სახელით,
  ქრისტე ყოვლისშემძლე მაცხოვარი...
  ჩვენ უნდა ვიყოთ ოჯახის ღმერთის მსგავსად,
  ყველა უსასრულო შემოქმედზე!
  
  დიახ, რუსეთი ამაღლებს ბანერს თავის თავზე,
  ჩვენ გავხდებით უფრო ძლიერები და ბრძენი...
  მიუხედავად იმისა, რომ ჩინგიზ-ხანი თავს ესხმის ციცაბო,
  მაგრამ ჩვენ გოგოები მაინც უფრო ჭკვიანები ვართ!
  
  ასე რომ, მე გეუბნებით ხალხს, რომ გაბედავთ
  ემსახურეთ ჩვენს ერთგულ რუს ღმერთებს...
  და გადაარჩინე რუსების სულები ბრძოლაში,
  მიუხედავად იმისა, რომ ჯოჯოხეთურ გროვას ურტყამს!
  
  ჩვენ გავიმარჯვებთ, ზუსტად ვიცი
  ჩვენ შევძლებთ ყველა ნაცისტის დამარცხებას...
  კაენი არ გაანადგურებს სამშობლოს მებრძოლებს,
  და საშინელი ღრიალით დათვი იცოცხლებს!
  
  ჩვენ ყველაფერს გავაკეთებთ ძალიან მაგარი,
  ჩვენ დავამარცხებთ ყველა ფრიცს და მონღოლს...
  ბოლოს და ბოლოს, საშიშია გოგოებთან ჩხუბი,
  რუსეთის ხალხმა იცის უძლეველი!
  
  ჩვენ ყველა გამოვავლენთ საშინელ ღიმილს,
  ჩინგიზ ხანს რქებს დავამტვრევთ...
  უსასრულო დიდების სახელით,
  დაე, იყოს ძალიან ნათელი ბედი!
  
  დიახ, ჩვენ ლამაზად ვიბრძოლებთ გოგოებს,
  აჩვენე მსოფლიოში უმაღლესი კლასი...
  მე მეომარი ვარ და სულს სჯერა, რომ ჯამბაზი არ არის...
  და ღმერთი დააჯილდოებს ქრისტეს გამარჯვებებისთვის!
  
  ჩვენ დავამტვრევთ ჩინგიზ ხანის ტუმენებს ,
  კალკაზე გოგონები იქნებიან ბრძოლაში...
  ნუ შეეწინააღმდეგები ჯოჯოხეთურ დარტყმას,
  მე მიყვარს იესო და სტალინი!
  
  ასე რომ, მე დავჭრი მტრებს, დაუთვლილად მჯერა,
  მე შემიძლია დავამარცხო ისინი, როგორც ჭინკები...
  დამიჯერე, რთული საქმე გვაქვს,
  თუმცა ცხოვრება აბრეშუმის ძაფივით მყიფეა!
  
  ლადას სახელით, ნეტარ მარიამ,
  რამაც ახალგაზრდობა და სიყვარული მისცა...
  ჩვენ გოგოები ვართ სრულიად შიშველი ფეხებით,
  მოწინააღმდეგე ტალახში და სისხლში გავათელოთ!
  
  ქრისტე მოვა და მკვდრები აღდგებიან
  პერუნი, იარილო, თეთრი ღმერთი, სვაროგი ...
  ისინი ერთნი არიან, ხალხმა გულახდილად იცის
  და სამყაროს ზემოთ არის ყოვლისშემძლე ჯოხი!
  
  მოკლედ, ჩვენი ბედნიერება იქნება მარადიული,
  მშვენიერი და საოცარი საუკუნეების განმავლობაში ...
  ცაც და დედამიწაც ძლიერ ძალაშია,
  და უკვდავება და ახალგაზრდობა სამუდამოდ!
  ამის შემდეგ 150 მმ-იანი ჰაუბიცა პირდაპირ კოშკის კონდახში მოხვდა. IS-7 შეჩერდა და მეომრებს შეკეთების მიზნით ტანკის შემობრუნება მოუწიათ.
  და მერე უყურებ, ბოლოს და ბოლოს ის გაშიშვლდება. ზოგადად, სტალინის ფსონი იაპონიის წინააღმდეგ ბლიცკრიგზე ჩავარდა. ბრძოლამ გაჭიანურებული და სასტიკი ხასიათი მიიღო.
  ხოლო იაპონელები ამასობაში აგრძელებდნენ საჭეს და პედლებს .
  აი, მაგალითად, ერთ-ერთი პიონერი დაიჭირეს. ბიჭი მხოლოდ თორმეტი წლისაა. და ეს დაიწყო რეზინის შლანგები შიშველ ძირებზე. ბიჭი იღრიალა და ღრიალებდა, მაგრამ დუმდა.
  შემდეგ მის ბავშვურ ფეხებზე წითლად გახურებული რკინის ზოლები დაიდო. დიახ, შემწვარი სუნი ასდიოდა. და ეს სუნი ძალიან მადისაღმძვრელი იყო.
  ბავშვმა დაკარგა გონება ტკივილის შოკისგან.
  მაგრამ სამურაის ჯალათებმა ბავშვს ნემსი ჩაუჭრეს კისერში. და ბიჭი ისევ გონს მოვიდა.
  და ურჩხულებმა დაიწყეს მისი შიშველი ფეხების თითების დამტვრევა წითლად გახურებული მაშებით.
  და ისევ ბავშვი გავიდა.
  დიახ, აქ არაფერი იყო. ბიჭის წამება განაგრძო. მას შემდეგ რაც დაასრულეს ბავშვების ფეხის თითების მოტეხვა, იაპონელი ჯალათები ნეკნებისკენ წავიდნენ.
  ასე მოიქცნენ სწორად, ერთი ნეკნი უმტვრევდნენ მეორის მიყოლებით. და ფაქტიურად ბიჭს ძვლები გადაუგრიხეს. და ასე მტკივა.
  შემდეგ კი ერთი ნეკნი გაიბზარა და გატყდა გახურებული მაშების ქვეშ, შემდეგ კი მეორე.
  და ტკივილი ისეთია, რომ ბიჭი ისევ გავიდა, ველური ტანჯვისგან.
  და სამურაი მღეროდა და იცინოდა. ასე გაერთნენ.
  და კომკავშირელი გოგონას წამება დაიწყო. ამ შემთხვევაში ელექტროდები მიმაგრებული იყო ვენერას საშვილოსნოზე, ანუსზე და გულმკერდის ალისფერი ძუძუს.
  მერე აიღეს და მოჭრეს დენი. და ელექტრული გამონადენი გადიოდა გოგონას ნაზ სხეულში.
  და როგორ იტანჯებოდა და კანკალებდა. რა წარმოუდგენლად მტკივნეული იყო ეს ყველაფერი. და ლამაზმანის სხეული ფაქტიურად შეირყა. შემდეგ მათ უფრო მეტი ელექტროდი ჩადეს პირში. და ისევ დაუშვით მაღალი ძაბვის დენი. და გოგონამ საფუძვლიანად დაიწყო ბზინვარება.
  ეს მართლაც წარმოუდგენელი, ველური ტკივილი იყო. და როგორ ყვიროდა გამოფიტული კომსომოლის წევრი.
  და განაგრძეს მისი ტანჯვა ველური მრისხანებით. როცა დაინახეს, რომ დენმა არ წაიღო გოგონა, თაროზე აწიეს.
  მათ გოგონას შიშველი ფეხები მუხის ბლოკში ჩასვეს და კარგად დაამაგრეს.
  შემდეგ დაიწყეს კაუჭებზე სიმძიმეების ჩამოკიდება, შიშველი, დაკუნთული სილამაზის გაჭიმვა.
  გოგოები კვნესდნენ, მაგრამ მაინც არ სურდათ სამხედრო საიდუმლოების გაცემა.
  შემდეგ იაპონელმა ჯალათებმა მისი შიშველი ძირები ზეთით შეასხეს, ისე რომ გაბრწყინდნენ.
  და აანთეს ცეცხლი მათ ქვეშ.
  ალი ხორცისმჭამელად აწვალებდა გოგონას შიშველ, მრგვალ, ძალიან მაცდუნებელ, ვარდისფერ ქუსლებს.
  თუმცა ლამაზმანი არ გატყდა. პირიქით, კვნესა შეწყვიტა. და დიდი ენთუზიაზმით აიღო და ღრმა გრძნობით იმღერა;
  დიდება ვნების ქალღმერთს ლადას,
  შექმნა ზეცის საფარი...
  იქნება კეთილშობილური ჯილდო ხალხისთვის,
  რადგან ღმერთი აღდგა!
  
  სვაროგის უფრო ლამაზი ქალიშვილები არ არიან,
  ვინც ფეხშიშველი დარბის თოვლში...
  ჩვენ ვიქნებით როდის წიაღში ,
  გოგოებს ჩექმებით ნუ გათელავთ!
  
  ყოველივე ამის შემდეგ, რუსეთში შესანიშნავი გოგოები,
  ყველა ბიჭი ბაგაში მეომარია...
  ხმა ისეთი ხმაურიანია,
  ბოროტმოქმედს თხის რქაში გადაუხვევენ!
  
  ჩვენ ვიბრძოლებთ სამშობლოსათვის,
  სამშობლო ჩემი დიდი დედაა...
  რუსებს ყოველთვის შეეძლოთ ბრძოლა,
  მათ წინააღმდეგობას ვერ გაუწევ!
  
  მათ გული მისცეს რუსეთისთვის,
  მე მჯერა დიდებული ცხოვრების...
  ჩვენ მალე გავხსნით კოსმოსის კარს,
  მოდი ვიპოვოთ ჩვენი მოწოდება!
  
  არა, დაე, ახლა ქარიშხალი გაბრაზდეს
  მაგრამ რუსი სამუდამოდ არ დაიძაბება -
  ჩვენი მებრძოლი არ ნებდება ბრძოლას,
  დაე, მისი ოცნება ახდეს!
  
  ჩვენი ძალა გოგონების სიბრძნით,
  შენ ასე დაიბადე...
  ჩვენ დავწერთ მანქანიდან,
  მხოლოდ ზევით არასოდეს ქვევით!
  
  მიეცით ქვეყანას ახალი რესურსები,
  ისე, რომ აყვავებული ვარდებივით აყვავებული ბუჩქი ...
  და ღმერთის იესოს სახელით
  რომ ბოროტი კრუნჩხვის თვისება არ ისმოდეს!
  
  ომში ყველა ადამიანი ძმაა,
  მაგრამ ამავე დროს, სატანის მსახურები...
  ჩვენ მზად ვართ ხელები გავხსნათ მათთვის,
  რათა ყველა ერთგული იყოს სამყაროს ღმერთის!
  
  არ დაუჩოქა ვერმახტი
  ჩვენ შევძელით ბრძოლა...
  სტალინი და დიდი ლენინი ჩვენთან არიან,
  ჩაწერეთ ბავშვი მალე რვეულში!
  
  მოდით გავხადოთ ჩვენი ქვეყანა ასე
  რომ ის თავად ააშენებს სამყაროს ...
  მიუხედავად იმისა, რომ აქ ქარიშხალი მოვიდა,
  ჩვენი სვაროგი დიდი ოსტატია!
  
  მტერი შეუტია მოულოდნელად და მოღალატურად,
  საშინელი ორმოცდაერთი წელი იყო...
  მაგრამ ჩვენი ბაბუები დიდებულად იბრძოდნენ,
  როდი ეხმარება მათ ბრძოლაში!
  
  ჩვენ გულს მივცემთ რუსეთისთვის,
  გავაძლიეროთ ჩვენი ქვეყანა...
  გაბედულად გააღო კარი სივრცეში,
  დათვალეთ დიდი აურზაურის გარეშე!
  
  აქ არის ჩემი ქვეყანა, დამიჯერე, წმიდაო,
  ჩვენ დავიცავთ მოსკოვის რაინდებს ...
  გოგონა ფეხშიშველი დარბის თოვლში,
  უძველესი სიზმრის გაღვიძება!
  
  არა, გოგოების ჩხუბში არ დავმტვრევდით,
  და იბრძოდა გამბედაობის დასაფასებლად...
  და ზოგჯერ გოგონები ასე იბრძოდნენ,
  სრული აფეთქება!
  
  იცოდე, რუსებს არავინ დაგვახრჩობს,
  ხუმრობით შევძლებთ მთების გასწორებას...
  ღმერთო, მიუძღვნა მათი სულები,
  თქვენ გამოცდებს ხუთზე აბარებთ!
  
  ღმერთი უბედურების დროს დაიბადა,
  მოსკოვის მახლობლად, როცა ჭექა-ქუხილი ღრიალებს...
  ლადამ გადალახა ჩვენი მილები,
  და დაე, ცრემლები წამოვიდეს!
  
  კეთილშობილი რუსი გოგონები
  ყველა ქალწულში, უწმინდესი სახე...
  ასეთი ხმა, დამიჯერე, ხმოვანია,
  გოგოებისთვის კი მუშტი მონოლითია!
  
  ყველაფერი ქვეყანაში, მჯერა, რომ მაგარი იქნება,
  მე ვიცი ყველაფერი აყვავებულია...
  თუმცა ხანდახან ბრძოლა საშიშია,
  ჩვენ გავხსნით სრულ ანგარიშს!
  
  ორმოცდამეერთეში ისინი ერთად იდგნენ,
  რაინდებმა მოსკოვი...
  მალე კომუნიზმს მისცემენ,
  მოვიტან სამშობლოს დროშას!
  
  სტალინგრადი გახდა შესანიშნავი გზა,
  სადაც ორი საზარელი ერთმანეთს შეხვდა...
  გოგონა ფეხშიშველი იბრძვის
  მისი ქმარი რა თქმა უნდა კომუნისტია!
  
  იქ მტერმა ესროლა "ვეფხვები"
  მაგრამ საერთოდ არ უშველა...
  დიახ, ამაოდ ჩურჩულებდა ფიურერი თამაშებს,
  შენ ხარ მყიფე მინის პლანეტა!
  
  ნუ მისცემთ უფლებას გოგოებს, რომლებსაც გაახარებთ,
  თავს ვერ ვისვენებთ...
  მტერმა ძალიან ბევრი ჭვარტლი დატოვა
  გამოცდას მაინც ჩააბარებ 5-ით!
  
  სტალინგრადის გზა, რა თქმა უნდა, დიდებულია,
  უბრალოდ მზეა ქვეყნის თავზე...
  ბოროტი კაენი განადგურდება,
  ის ჯოჯოხეთშია სატანასთან ერთად!
  
  რუსეთი ყოველთვის წმინდა ქვეყანაა,
  ის შეიცავს პერუნს და იესო ქრისტეს...
  თუმცა ზოგჯერ სიმართლე ბოროტია,
  ადამიანი ბედნიერებამდე არ გაიზარდა!
  
  რუსების წილი ოსტატურად იბრძოლონ,
  და დაამარცხეთ რუსეთის მტრები ...
  მიუხედავად იმისა, რომ ფრიცებს აქვთ ლუციფერის ძალა,
  მაგრამ ჩვენი ჯარი გახდა ძლიერი!
  
  არის ხსნა მსოფლიოს კომუნიზმში,
  გვამების მთების დასაძლევად...
  ჩვენ არ ვითხოვთ მტრებს პატიებას,
  თუმცა დათვი გაბრაზებული მძვინვარებს!
  
  ღმერთი პერუნი ისვრის ელვას,
  მას ძალიან უყვარს ბოროტების დარტყმა...
  და ჩვენ მტრებზე ძლიერები ვართ,
  თუ ჯარი საბრძოლველად ვარჯიშობს!
  
  დიახ, სვაროგი არის დიდი მსუბუქი მეომარი,
  მას შეუძლია გააკეთოს ის, რაც არ შეუძლია...
  თუ ცნობილი იქნები, მაშინ ღირსი ხარ
  რუსები სულელები არ არიან!
  
  ეს ყველაფერი ჩვენს დიდებაში რჩება,
  რა ლამაზია მაისის ფერივით...
  სამოთხეში იქნება ადგილი დაცემულთათვის,
  რა ყვიროდა გააფთრებული - ბანზაი !
  
  ნუ გაუძლებ მათ, იცოდე დამცირება,
  შეგვიძლია შევქმნათ სრული ედემი...
  რუსეთისთვის შურისძიება იქნება ფრიცზე,
  მიუხედავად იმისა, რომ სემი მათ ეხმარება!
  
  რუსები აღფრთოვანებული იყვნენ მზის ჩასვლით,
  ეს ლალი გზას ანათებს...
  იქნება დიდი შურისძიება ბოროტებისთვის,
  ჩვენი რუსეთი ჯეკით არ დაიხარება!
  
  ჩვენ ხმამაღლა აღფრთოვანებული ვიქნებით,
  სპილოების დიდი სამშობლოს ძალა...
  გაბრწყინებულ გუნდთან ერთად,
  ვაჟების საუკეთესო ლადა!
  
  გოგოები ზამთარში ფეხშიშველი დარბიან
  ეს მათი დიდი ვარსკვლავია...
  კურდღლებიც ფეხშიშველი დარბიან,
  ლადა სამუდამოდ ჩვენთან იქნება!
  
  ღმერთმა პლანეტა ატომისგან შექმნა,
  მან სივრცე მხოლოდ სიტყვით შექმნა...
  მღერიან საგმირო საქმეებს,
  და მტერი იღებს შიშს!
  
  აღტაცება იქნება ადამიანის,
  ყოველთვის იბრძოლო და იოცნებო...
  ასე რომ, იმ მომენტიდან, საუკუნის ბოლომდე -
  ისე რომ საყვედურში ჰყავთ დიდი ჯარი!
  
  მზის სახეები ანათებენ შორს,
  და ცისარტყელა ანათებს, დამიჯერე ...
  და მტერი უბრალოდ ძალიან ველურია,
  ის ნამდვილად მხეცია!
  
  ქვეყანაში ლამაზი გოგოები არიან,
  რომ მათ იციან როგორ დაამარცხონ მტრები ...
  მათი ხმა, რა თქმა უნდა, ნათელია.
  საუკეთესო შვილები მსოფლიოში!
  
  რუსები არ გავქრებით ,
  ჩვენი სიმართლეა გვჯეროდეს ყველაფრის...
  ბოლოს და ბოლოს, ასეთი მოსამართლეები გვეყოლება,
  მოდით, ტერორისტები ნაწილებად დავშალოთ!
  
  ჩვენი გოგოები ბრწყინავს ქუსლებით,
  შიშველი ვარდის ძირებით...
  და თოვლის ნალექები დნება ფეხქვეშ
  ცხელა ფეხშიშველის სილამაზის სანახავი!
  
  კაი კარგი გოგოები
  მტრის უპრობლემოდ განადგურება ...
  მიუხედავად იმისა, რომ ნაკადი ძალიან ხმაურიანია,
  ურდო ცეცხლში მოდის!
  
  ჩვენ შეგვიძლია ყველაფერი გავაკეთოთ ძალიან მაგარი,
  და მიაღწიეთ ერთგულებას სიზმარში ...
  და მტერი სულელურად უტევს,
  გადაიტანეთ ხმალი მის წვერზე!
  
  მე ვიცნობ ჩვენს ფოლადის რაინდებს,
  დამიჯერე, ვერ იპოვი მათ...
  მათ ფაშისტებს ძლიერი დარტყმა მიაყენეს რქებზე,
  თუმცა ოცზე მეტი არ ჩანს!
  
  გოგოები, რომლებიც იცინიან
  მათ თავიანთი დიდებით კბილებს აცლიან...
  და მათი თვალები ასეთი თეფშებია
  ხმა გაბრწყინებული ბულბულია!
  
  გოგონების ვარჯიში მაგარია
  და ისინი წარმოიდგენენ საშინელებას ბრძოლაში ...
  ასე რომ, ლამაზმანები უბრალოდ ჭუჭყიანები არიან,
  თუმცა ხანდახან ქარები დგებიან!
  
  წარმოიდგინეთ ასეთი სამყარო, ხალხი იქნება
  კომუნიზმი უმაღლესი ძალების დაბადებაა...
  და სილამაზე არ გაგამართლებს
  თუნდაც ადამიანი სულელი იყოს!
  
  აქ მოდის ომი აღმოსავლეთიდან,
  ჯოჯოხეთური ურდო უტევს...
  ჩვენთან არის მებრძოლი სვაროგის რწმენის ძალა,
  გოგომ ხანი ერთი ყელში გაანადგურა!
  
  ყველას აღფრთოვანება შეგიძლია, ვიცი
  ვინ იბრძვის სამშობლოსთვის, იცოდეთ...
  და მეომარი იბადება მამაცი,
  სიკვდილის შემდეგ სამოთხეში წასვლა!
  
  ჩვენ შევძლებთ გავახაროთ რუსეთი,
  როდი საუკუნეების მანძილზე...
  დედა წმიდა რუსეთის გულისთვის,
  დიდი მუშტის ძალით!
  
  ჩემი სამშობლო, დამიჯერე, ლამაზია,
  არქტიკაში ვაშლის ხეები ყვავის...
  ჩვენი ხალხი დიდია, მართლმადიდებელი,
  აიხდინა ოცნება!
  
  ჩვენ შეგვიძლია შევქმნათ ნებისმიერი ღრუბელი
  და დაამარცხე გიჟური მტერი...
  ჩვენი მებრძოლთა რაზმი ისეთი არასტაბილურია,
  აქცევს მტაცებელ ქვეწარმავლებს თამაშად!
  
  აქ რუსეთში ყველაფერი ძალიან მაგარია,
  მასში შემოქმედმა ჩადო გული...
  მალიუტა გაანადგურეს ,
  ოცნებას ექნება ღირსეული ძალა!
  
  აქ მოვა ქრისტე და აღდგება სამყარო,
  საუკუნეების მანძილზე იქნებიან დიდების ხალხი...
  ჩვენ გულწრფელად ვიბრძვით რუსეთისთვის,
  და ფოლადმა იცის ჩვენი ხელი!
  
  გოგონები აღფრთოვანებულები არიან
  რასაც შეუძლია კოსმოსის დაპყრობა...
  დაამტვრევენ ნებისმიერ ბადეს,
  ჯაჭვი მათთვის მხოლოდ აბრეშუმის ძაფია!
  
  ჩვენ არასდროს დავნებდებით, გჯეროდეთ
  მტრის ქვეშ ვერასდროს ვიქნებით...
  თუ ფიურერი უბრალოდ გაბრაზებულია -
  ჩვენ მას რქებს მოვწყვეტთ!
  
  კაცო შენ ყველაზე ძლიერი გახდები
  შეგიძლიათ დაიპყროთ სამყაროს ზღვარი...
  სუსტ სისულელეებს ნუ ატარებ,
  გვერწმუნეთ, სლავებს გავტეხოთ!
  
  მილიონების ძალა ჩვენთან იქნება,
  ჩვენ დავასრულებთ მტერს, დამიჯერეთ ...
  ბევრი ქალწული ლეგიონი
  ისინი უბრალოდ მიზანში მოხვდნენ!
  
  აქ მოდის გამარჯვება
  ბერლინში ტრიუმფით შევედით...
  ვინც სამოთხის სიამოვნებაში გარდაიცვალა,
  და წმინდა ქერუბიმი აფრინდება!
  . თავი #12
  1 მაისის თარიღი უკვე დადგა. ოლეგ რიბაჩენკომ, როგორც გენერალურმა მთავარმა, ჯარების რამდენიმე მიმოხილვა გამართა. მალე რუსეთის და შესაძლოა მსოფლიოს ისტორიაში უდიდესი მეფის სამოცდაათი წლის დაბადების დღე: ნიკოლოზ II. ამ დღესასწაულამდე მზად უნდა იყოთ.
  ბიჭმა ოლეგმა მიიღო მიწვევა პეტერბურგში უდიდესი ცარის სამოცდამეათე დაბადების დღეზე. და ის უფრო სწრაფად გაიქცა, ბავშვების ფეხების შიშველი ქუსლები აციმციმდა.
  და გზაში ბიჭმა დაიწყო გულივერის ისტორიის გაგრძელების შედგენა.
  გადასვლა საკმაოდ ხანგრძლივი იყო. გზა კლდოვანია და ცხელი კლდეები ტროპიკული კლიმატია. და მზე მხოლოდ ჩასვლას აპირებდა.
  ბიჭი გულივერი ბედია გოგონასთან ერთად დადიოდა. შიშველი ფეხებით ურტყამდა ბევრად უფრო თავდაჯერებულად, ვიდრე მისი კოლეგა, რომელიც ასე ახალგაზრდა გახდა, დაახლოებით თორმეტი წლის იყო.
  ბიჭმა გულივერმა ჩაილაპარაკა:
  - დავიღალე და მწყურია!
  გოგონამ სიცილით უპასუხა:
  - მონა ხარ! მონები კი ბატონებისგან ვერაფერს ითხოვენ!
  ბიჭმა ამოიოხრა. ბოლო დრომდე სრულწლოვანი და კაპიტანი იყო, ახლა კი მხოლოდ ფეხშიშველი შკეტი აღმოჩნდა, რომელსაც როგორც უნდათ ისე ათხოვებენ!
  მაგრამ შემდეგ შეჩერდა. კოლონამ გადაწყვიტა დასვენება და საჭმელად. დატყვევებული ბიჭები, რომლებიც სრულწლოვანები იყვნენ, რამდენიმე საათის წინ გაჩერდნენ.
  და მათ მიეცათ საშუალება დალეულიყვნენ წყალი და ეჭამათ ტორტილა ყველით და ნიორით.
  გულივერს ადგილობრივი საჭმელი გემრიელად მოეჩვენა. გარდა ამისა, მან დააფასა, რომ ახლა მას აქვს ახალგაზრდა, ჯანმრთელი, აბსოლუტურად მთლიანი კბილები. მერე აღელვდა.
  მხოლოდ ფეხის შიშველი ძირები იყო ძალიან ჩამოქცეული და კენჭებზე ნაკაწრები.
  მერე ისევ გზაში იყვნენ.
  აქ რამდენიმე გრძელი დღე იყო, თუ უბრალოდ ასე ჩანდა?
  გოგონამ გულივერს ჰკითხა:
  - მაშ, შენ გწამს შენი ღმერთის, მაგრამ შეგეძლო, მაგალითად, რწმენისთვის ბოძზე წახვიდე!
  ახალგაზრდა მოგზაურმა უპასუხა:
  - უკიდურესობის და ფანატიზმის წინააღმდეგი ვარ!
  გოგონა დათანხმდა
  - Ეს სწორია! მაგრამ თქვენს შორის იყვნენ ისეთებიც, ვინც სიკვდილამდე წავიდნენ!
  გულივერმა ღიმილით უპასუხა:
  - განსხვავებულები იყვნენ! ვინ წავიდა მტკივნეულ სიკვდილამდე და ვინ უღალატა! და არა მხოლოდ იარაღით, არამედ პირადი ინტერესებისთვის!
  გოგონამ გაიცინა. შიშველი ფეხები უხეშ ხრეშს ურტყამდა და, როგორც ჩანს, ეს მოეწონა კიდეც.
  მან მღეროდა:
  ქრისტეს სიყვარული მშვენიერი და სუფთაა,
  ის არის მყარი, ნათელი სილამაზე ...
  ამავდროულად, ჩვენს სამყაროში ბევრი ბოროტებაა,
  ალბათ მაინც ძლიერი სატანაა!
  ბიჭს გულივერს გაუკვირდა:
  საიდან მოდის ეს ფსალმუნი?
  გოგონამ ღიმილით უპასუხა:
  - მე თვითონ დავწერე! Რა არის კარგი?
  გულივერმა ღიმილით უპასუხა:
  - მართალი გითხრათ, ცუდი არ არის! მაგრამ გწამს ქრისტე?
  ახალგაზრდა ვიკონტესმა ლოგიკურად შენიშნა:
  - Რა გაგებით?
  ბიჭმა-კაპიტანმა დაიღრიალა:
  - ნუ, რომ ის ღმერთი!?
  გოგონამ მხრები აიჩეჩა და უპასუხა:
  - რომ ის არის ყოვლისშემძლე ღმერთი და სამყაროს შემოქმედი არა. მაგრამ ის ფაქტი, რომ მას, ალბათ, ჰქონდა რაიმე სახის ჯადოსნური შესაძლებლობები - საკმაოდ!
  გულივერმა დააზუსტა:
  რატომ არ გჯერათ მისი ღვთაებრივი ბუნების?
  გოგონამ თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - იმიტომ რომ სულელურად დათანხმდი ყოვლისშემძლე ჯვარზე წასვლას! ძალიან სულელია, აქვს ძალა, რომ არ შეძლოს თავის დაცვა!
  ბიჭმა კაპიტანმა უპასუხა:
  - ეს იმისთვის გააკეთა, რომ ყველა ჩვენი ცოდვა თავის თავზე აეღო!
  ახალგაზრდა ვიკონტესამ გაიცინა და უპასუხა:
  - არც ისე ძნელი დასაჯერებელია, რომ ყოვლისშემძლე ღმერთს სხვა გზა არ ჰქონდა კაცობრიობის გადასარჩენად, ვიდრე თავად ჯვარზე წასულიყო. მაგრამ რაც შეეხება შემოქმედის უსაზღვრო სიბრძნეს?!
  გულივერმა მხრები აიჩეჩა და უპასუხა:
  - კარგი... არის საიდუმლოებები, რომლებშიც ანგელოზებსაც კი სურთ შეაღწიონ! და საერთოდ, სხვაგვარად ნამდვილად შეიძლება და შეუძლებელია!
  გოგონამ თავი დაუქნია.
  -აი გიბრძანებ შიშველ ქუსლებზე ჯოხებით ჩაჭედო და მერე შესაძლებელი იქნება!
  მტკივნეული სიჩუმე ჩამოვარდა. გულივერმა არ იცოდა რა დაემატებინა. მართლაც, თეოლოგები საუკუნეების მანძილზე კამათობდნენ. და ეს მართლაც პარადოქსია: კიდევ ერთი, ძალიან დიდი დანაშაული რომ დაემატა, ადამიანებს გადარჩენის შანსი მიეცათ. ჯერ კიდევ ბევრია საკამათო. და იმის შესახებ, არ მოიტანა თუ არა ძემ გამოსასყიდი თავისი მსხვერპლით. მხოლოდ ვის? მამისთვის - ეს უცნაურია, მიიღებს თუ არა მამა ისეთ გამოსასყიდს, როგორიც არის ძის სიკვდილი. მაგრამ ეს ასევე მკრეხელურად ჟღერს სატანისთვის.
  და ასე ხდება ცუდი და ძალიან ცუდი.
  გულივერი კვნესით მღეროდა:
  რამდენ ადამიანს აქვს ამდენი აზრი
  წმინდა სამოთხის საიდუმლო
  მინდა ყველამ იცოდეს...
  ჭეშმარიტების ძიებაში, ტოტების სიბნელე,
  დემონი ბრაზით მძვინვარებს,
  გეგმის დაწესება სურს,
  თაობათა სიყვარულის შუქის მიღება ოცნებაა,
  პასუხის გაცემა მხოლოდ ყოვლისშემძლე ღმერთს შეუძლია!
  ახალგაზრდა ვიკონტესამ თავი დაუქნია.
  - კარგად გხედავ, ჭამე!
  გულივერმა აღნიშნა:
  - კი, სასიამოვნოა კიდეც ნახევრად შიშველი სიარული, მცხუნვარე მზის ქვეშ, შენნაირ ლამაზ გოგოსთან ერთად!
  და ისევ ბიჭმა ამოისუნთქა და ბასრი ქვას დააბიჯა. და ის უკმაყოფილო ჩანდა.
  ვიკონტესმა შენიშნა:
  - რა თქმა უნდა, რწმენა გონივრულ არგუმენტებს უნდა ეფუძნებოდეს! მაგალითად, იესო აცხადებს, რომ არის უზენაესი ღმერთი. თუმცა, ის გვასწავლის: მარჯვენა ლოყაზე რომ დაარტყავენ, მარცხნივ მოუხვიე! ძველ აღთქმაში კი, პირიქით, ბრძანებს გასანადგურებლად ქალებიც და ბავშვებიც, შინაური ცხოველებიც კი!
  გულივერმა უპასუხა:
  - როგორც ჩანს, ბიბლია კარგად იცი!
  ვიკონტესამ თავი დაუქნია.
  - დიახ, წავიკითხე. და არის ბევრი სისასტიკე და აბსურდი! როგორც მეძავებზე დაქორწინების ბრძანება, ან უდანაშაულოების მოკვლის ბრძანება. და ელისემ ბავშვებს დათვები დაუყენა, რომლებიც მას მხოლოდ სიმელოტის გამო ცინცავდნენ!
  ბიჭმა გულივერმა შენიშნა:
  - და ხალხი ამას ხანდახან აკეთებს, ქმნის სისასტიკეს!
  გოგონამ დაუდასტურა:
  - Დიახ, ისინი აკეთებენ! მაგრამ ეს მათ არანაირ დამსახურებას არ ანიჭებს!
  ბიჭის კაპიტანმა შენიშნა:
  - სამწუხაროდ, ხანდახან ისეც ხდება, რომ სისასტიკე გიწევს. აბა, თუ განათლების სხვა გზა არ არსებობს! და საერთოდ, რა გიბნევთ?
  ვიკონტესმა შენიშნა:
  - ერთის მხრივ, ძველი აღთქმის უკიდურესი სისასტიკით და ამავე დროს იესო ქრისტეს სიმშვიდე, რომელიც ჯვარცმულსაც კი ლოცულობდა, თავისი ჯალათებისთვის!
  გულივერმა ხელები გაშალა და უპასუხა:
  - Მე არ ვიცი! მიუხედავად იმისა, რომ ძნელი სათქმელია, რატომ და რა... ჩვენ უნდა შევკრიბოთ ჩვენი აზრები. Მაგრამ მაინც. აქ საკითხავია, მაგრამ სიცოცხლე დედამიწით არ მთავრდება. და იქნებ დათვი ელისეს დახმარებით მოკლა ბავშვი, მან გაათავისუფლა იგი მარადიული ტანჯვისგან ცეცხლოვან ჯოჯოხეთში, დაუყოვნებლივ გადაიყვანა იგი სამოთხეში?
  ვიკონტესამ გაიცინა და შენიშნა:
  - ასე რომ, ნებისმიერ მკვლელს შეუძლია თქვას - მე არ მივეცი მას ცოდვა! და გადავიდა სამოთხეში!
  ბიჭს გულივერს სურდა შეეწინააღმდეგა, მაგრამ რატომღაც ფიქრები არ უტრიალებდა თავში. და რაზეა საუბარი? აქ თქვენ უნდა იყოთ გამოცდილი ღვთისმეტყველი. თეოლოგები და ღვთისმეტყველებიც კი ვერ ახერხებენ ყველა კითხვაზე დამაკმაყოფილებელი პასუხის გაცემას. მაგალითად, რატომ არსებობს ბოროტება ყოვლისშემძლე და მოსიყვარულე ღმერთის თანდასწრებით? ღმერთს სურს ბოროტების არსებობა თუ მას არ შეუძლია დაასრულოს იგი?
  და აქ ძალიან რთულია კონკრეტულად პასუხის გაცემა. ან ასე გამოდის, ან სხვაგვარად. მაგრამ არის პარადოქსი, რომ ნებისმიერი პასუხი ყველას არ მოერგება.
  ბიჭმა კაპიტანმა სევდიანი ღიმილით თქვა:
  - აი, შენ, მაგალითად, ათასი წელი იცხოვრე დაბერების გარეშე. ასე რომ, გაიხარეთ. რადგან ღმერთმა მოგანიჭა მადლი და მარადიული ახალგაზრდობა. მაგრამ ის არ აძლევდა უბრალო ადამიანებს. და ეს მისი საქმეა!
  ვიკონტესამ თავი დაუქნია.
  - ამინ! Ეს მაგარია!
  გულივერი მღეროდა:
  ღმერთი უძიროების უდიდესი წყალობაა,
  შენ შექმენი დედამიწა, ცის სიმაღლე...
  ხალხის გულისთვის, შენი მხოლოდშობილი ძე,
  ის ჯვარზე წავიდა და შემდეგ კვლავ აღდგა!
  გოგონამ თავი დაუქნია და აჩუქა:
  ზეციურ ზარზე
  ყველა ჩემი მეგობარი შეიკრიბება
  ზეციურ ზარზე
  იქ, უფლის მადლით,
  Მე ვიზამ!
  გულივერმა თვალი ჩაუკრა და საპასუხოდ მღეროდა:
  ღმერთო ჩემო, ეს შენ ხარ, ეს შენ ხარ
  ყველგან გხედავ...
  როცა ყვავილებს ვწყვეტ,
  და სიყვარულით გეთაყვანები!
  
  იეჰოვაა სილამაზის გვირგვინი,
  დღისა და შუაღამის შუქზე...
  ეს არის ჩემი ფიქრები და ოცნებები
  ეს ახალგაზრდობა ნათელი სურვილია!
  გოგონამ გაბრწყინებული ღიმილით დაუქნია თავი.
  - კი, კარგი სიმღერა გაქვს, თუმცა, მინდა რომ მეტი იმღერო!
  გულივერი ღიმილით მღეროდა:
  რა ლამაზია ყველაფერი, რაც შენია,
  შენი ხმა ყველგან მესმის...
  ღვთის მარჯვენა ხელის გულში მღერის,
  და ჩურჩულებს სულში, როგორც მომწიფებული კოლოსი!
  
  ეს არის ხავსით დაფარული მთები,
  ეს არის ტალღები მძვინვარე ქაფით ...
  ეს არის ცხელი ქვიშის სანაპირო
  ეს არის მზე უსასრულო სამყაროდან!
  შემდეგ გოგონამ გაბრაზებულმა დაარტყა შიშველი ფეხი და შეაწყვეტინა გულივერს და ჰკითხა:
  - და მახინჯი მოხუცი ქალები, უფალი ღმერთის ქმნილება, რომლებიც ასევე ლამაზია?
  გულივერმა მხრები აიჩეჩა და შენიშნა:
  - თუ სხვა სამყაროების და პლანეტების მკვიდრნი არიან და ისინი ჩვენნაირი არ არიან, მაშინ მათაც, ალბათ, შეიძლება იფიქრონ, რომ ჩვენ ფრიკი ვართ. უფრო მეტიც, თუნდაც ყველაზე ლამაზ გოგოებთან მიმართებაში!
  ვიკონტესტა დათანხმდა:
  - დიალექტიკის თვალსაზრისით - ლოგიკურად ჟღერს!
  გულივერი ღიმილით მღეროდა:
  განანათლა უფალმა ყოვლისშემძლე,
  მშვიდობის პოვნა ქრისტეში...
  ვგრძნობდი, რომ ცოდვილი ვარ,
  რომ უფალი ჩემი მხსნელია!
  გოგონამ თავი დაუქნია და კბილების გაშიშვლებით იმღერა:
  ზეციურ ტახტზე
  ყოვლისშემძლე მეფე იჯდა...
  შენი დიდი ნებით
  ქრისტე გვმართავდა!
  
  მათ ღმერთი ჯვარს აცვეს ჯვარზე
  იესომ ლოცვით მიმართა მამას...
  მკაცრად რომ არ განგვსაჯოს,
  ცოდვამ ბოლომდე გვაპატია!
  
  წყალობა უსაზღვროა
  მან თავისი ვაჟი სასიკვდილოდ გაგზავნა...
  რომ მას პირადად ემსახურო ღმერთს,
  და არ გაბედო სიკვდილი!
  გოგოებმა კი თვალი ჩაუკრა კოლეგას.
  გულივერმა აღნიშნა:
  - დიახ, საყვარელია. ლექსები, მოდი ვთქვათ - მშვენიერია! მაგრამ აღიარებთ იესო ქრისტეს თქვენს უფალად და მხსნელად?
  გოგონამ ჩაიცინა და იმღერა:
  იესოს სრულყოფილება,
  იესო სრულყოფილი...
  ღიმილიდან ჟესტამდე
  უპირველეს ყოვლისა დიდება...
  ოჰ, რა კურთხევაა
  ოჰ, რა კურთხევაა
  იცოდე, რომ ღმერთი სრულყოფილებაა!
  იცოდე, რომ ღმერთი იდეალურია!
  გულივერმა დაადასტურა:
  - კარგად იმღერე, თანაც ექსპრესიულად! შენში დიდ პოტენციალს ვხედავ.
  გოგონა აღფრთოვანებით მღეროდა:
  მშვენიერი სამშობლოს უკიდეგანოში,
  ბრძოლაში და შრომაში მოთმინებული...
  ჩვენ შევქმენით მხიარული სიმღერა
  ყოვლისშემძლე ღმერთისა და ლიდერის შესახებ ...
  
  ღმერთის სინათლე არის ბრძოლის დიდება,
  ღმერთო ნათელი ჩვენი ახალგაზრდობის ფრენისა...
  ბრძოლა და გამარჯვება სიმღერებით,
  ჩვენი ხალხი მიჰყვება უფალს!
  გულივერმა ღიმილით უპასუხა:
  - მშვენივრად მღერი! უბრალოდ სუპერ!
  გოგონამ ჩაიცინა და შენიშნა:
  სიმღერა გვეხმარება ავაშენოთ და ვიცხოვროთ,
  ჩვენ თამამად ვიჩქარებთ ლაშქრობას სიმღერით ...
  და ვინც სიმღერით დადის ცხოვრებაში,
  ის არასოდეს, არასოდეს გაქრება!
  ბავშვები კლდოვან გზას გაუყვნენ. მტკივნეული იყო ბიჭის ჩამოგდებული ფეხები, მაგრამ მან გაუძლო და დადიოდა. და საუბარმა ტანჯვისგან გაფანტა.
  გარდა ამისა, ის ფაქტი, რომ თქვენ გაქვთ ყველა საკუთარი და ახალგაზრდა კბილი, უკვე ამაღლებს. და ახალგაზრდა სხეული გამძლე და ჯანმრთელია. და ირგვლივ ყველაფერი სამყაროს ისეთი ნათელი, კაშკაშა, ახალი აღქმაა.
  ვიკონტესამ ჰკითხა:
  - და რატომ, მაგალითად, თუ ქრისტე ღმერთია და მას აქვს მთელი ძალა დედამიწაზე და ზეცაში, ყველა დროისა და ხალხის ყველაზე წარმატებული მმართველი და დამპყრობელი არის ჩინგიზ-ხანი? ვინ არის ბარბაროსიც და წარმართიც, ძალიან სასტიკიც და პოლიგამიც!?
  გულივერმა დაბნეული ბავშვური ღიმილით უპასუხა:
  - კარგი, ეს რთული კითხვაა... სიმართლე რომ გითხრათ, ბიბლია ამბობს, რომ სატანა ამ ეპოქის ღმერთია და ალბათ ჯენგიზ ხანი ეშმაკს ევალება მისი წარმატება!
  გოგონამ უპასუხა:
  - Ო არა! ბიბლიაში არაფერი წერია - სატანა ამ ეპოქის ღმერთია! მე მაქვს მარად ახალგაზრდა მეხსიერება და ბევრად უკეთესი, ვიდრე თქვენ, ბებერები და მახინჯები!
  ბიჭის კაპიტანმა შენიშნა:
  - წერია - ამ ეპოქის ღმერთმა გონება დაუბრმავა!
  ვიკონტესამ გაიცინა და უპასუხა:
  - არ ამბობს, რომ სატანაა! ალბათ ეს ნიშნავს ადამიანურ ეგოიზმს. ან შესაძლოა, მაგალითად, გადაჭარბებული სიამაყე, ან სხვა ხასიათის ხარვეზები.
  გულივერმა აღნიშნა:
  - ეს ნაწილობრივ მართალია! ალბათ ორივეს ნიშნავდა!
  გოგონა კბილებში ამღერდა:
  რას გულისხმობდა უფალი?
  გულივერმა დაბნეულმა უპასუხა:
  - Რაზე ლაპარაკობ?
  ვიკონტესამ გაიცინა და უპასუხა:
  - კი, სხვადასხვა რამეზე! სიმღერაც კი მაქვს ამაზე!
  ბიჭმა კაპიტანმა მხრები აიჩეჩა და შესთავაზა:
  - მოდი, ჯერ მე ვიმღერებ!
  გოგონამ ღიმილით დაუქნია თავი.
  - თუ გინდა, იმღერე
  უბრალოდ არ იმღერო დასასვენებლად!
  გულივერი მღეროდა თავისი ნათელი, ბავშვური ხმით;
   ურწმუნო კაცი უბედურია
  შეუძლებელია ცოდვილ ვნებაში ცხოვრება...
  რადგან ღვთის რისხვა საშინელია
  რადგან მკაცრი ღმერთია მსაჯული!
  
  ჯოჯოხეთში ხორცი დნება სიცხისგან,
  და დროა ყველამ გავიგოთ დიდი ხნის განმავლობაში ...
  ვინც არ იცის უფლის რწმენა
  ჩავარდე ჯოჯოხეთის უღლის ქვეშ!
  
  ცოდვილი კაცი მიიღებს თავისს
  ობობავით იქნება ცეცხლზე...
  დემონები იტანჯებიან ქვესკნელში,
  ვინც თაყვანს სცემდა სატანას!
  
  გეშინოდეთ და მოინანიეთ უფლის მტერი -
  პირდაპირ ჯოჯოხეთში ჩაგაგდებენ ...
  ვინც არ პატივს სცემს შაბათს -
  სამუდამოდ ცეცხლში იქნება!
  
  თქვენ პატივი მიაგეთ კერპს და ამისთვის აგონიაში
  ძალიან მტკივა ჯოჯოხეთში ტრიალი..
  ბოროტი იქნება, მეცნიერება -
  მე კერპი მერჩივნა ქრისტეს!
  
  არ სჯეროდა ღვთის ბრძანებას
  არ მინდოდა პირველი დღის პატივისცემა...
  არ გქონდეს იმედი, მაშინვე არ დაწვები -
  ცოდვილის ტანჯვაში მარადისობა ბედისწერაა!
  
  მე მჯერა, რომ შურისძიების დრო მოვა,
  იესო დიდი ღმერთი მოდის
  და დადგება განკითხვის დღე
  ის ხალხს ხსნას მოუტანს!
  
  წმიდა ღმერთი აღადგენს მკვდრებს,
  ვინც რწმენით არ დაკბენს ხრწნილებას...
  მჯერა, რომ მეც ვიქნები ყოვლისშემძლესთან,
  სამოთხეში - დაე, ხორცი დაინგრეს!
  გოგონამ ღიმილით, რომელიც მარგალიტივით ანათებდა, დაადასტურა:
  - ძალიან კარგი სიმღერაა! მაგრამ მარტო სიმღერებით არ იქნები სავსე! გჭირდებათ რაღაც უფრო მაგარი და უნიკალური!
  გულივერმა შენიშნა:
  - სისულელეც უნიკალურია!
  ვიკონტესამ აჩუქა:
  - რა კარგი იქნება ყველაფერი, ცოტათი მაინც რომ გავხდეთ ბავშვები!
  და შესთავაზა:
  - სხვა რამე ვიმღეროთ!
  ბიჭმა კაპიტანმა მხრები აიჩეჩა.
  -გინდა?
  გოგონამ თავი დაუქნია.
  - ზუსტად, მინდა იმღერო!
  და გულივერმა აიღო და იმღერა;
  სასწაულები ახალ სამყაროში
  ფერით ზღაპარს ჰგავს...
  ასეთი სილამაზეა
  არ იპოვო ხარვეზი მაჩვენებლით!
  
  აბა, რა მოხდება, თუ ახალი დღეა
  დედამიწაზე მოდის...
  ასე რომ, ჩვენ არ გვეზარება ადგომა,
  მსოფლიოში არ არის მაგარი!
  
  იქნება ახალი შუქი დიდებაში,
  სადაც ხეები ტკბილეულივითაა...
  გათენებას შევხვდებით
  მარადიულ ბედნიერებაში ჩვენი შვილები!
  
  ახალი ეპოქა მოდის
  ეს ადგილი ისეთი ლამაზია...
  ადამიანი ბედნიერი იქნება
  დაე, გზა საშიში იყოს!
  
  დაე, პლანეტა აყვავდეს
  მალე იქნება აყვავებული სამოთხე...
  გახსენით გამარჯვებული ანგარიში
  დაე, სამყარო გაბრწყინდეს!
  
  რა კარგია
  თუ მზე ანათებს...
  კოდალა ბურღავს ჩიზლს
  ყველა მშვენიერია პლანეტაზე!
  
  რამხელა ვხალისობთ
  ბედნიერება სავსეა ხეობით...
  ეს იქნება, გჯეროდეთ საათის აყვავების დღე,
  ოქროს შუალედი!
  
  ვინ შეასრულებს ჩვენს ბედს,
  ძალიან მამაცი სიმპათიური...
  თუ ხდება გადანაწილება
  მაშინ გახდები უფრო ძლიერი!
  
  თავებს არ დავწევთ
  ამაყად ისწორებ ზურგს...
  ბლინების კარაქს, ხაჭოს,
  მაშინვე ამატებს დიასახლისი!
  
  ასე იქნება ბედნიერება იცოდე
  და შუქი სვაროგის სახელით...
  ნამდვილი სამოთხე იქნება
  ხალხი ღმერთს ევედრებოდა!
  
  უფალმა ერთი პასუხი გასცა:
  ბედნიერად უნდა ვიმუშაოთ...
  და მერე მოვა გამარჯობა -
  სახეები გაბრწყინდება!
  
  აი ფეხშიშველი გოგო
  კუს შევაჯვარე...
  უნდა დაარტყა მუშტით
  ბევრი შიშის სროლა!
  
  სადაც ხანძარი ჩნდება
  აბა, სად იწვის ცეცხლი...
  გამანადგურებელი დარტყმა,
  სასტიკი მტერი უტევს!
  
  ჩვენ არ დავნებდებით მტერს,
  გაითვალისწინეთ ეს მისწრაფება...
  ასწორებს ქერუბიმს
  ფრთები და პატიება მტრებს!
  
  თქვი, რომ მალე იქნება
  რასაც გამარჯვება ჰქვია...
  ცირკი არის შაპიტო,
  და ხანდახან ძაღლები ყეფიან!
  
  მალე ის სამოთხეში იქნება
  გავალამაზოთ სამყარო..
  Lada - მადლობა
  ქერუბიმები ბრწყინავს ოქროთი!
  ბიჭი მშვენივრად მღეროდა, ხმა კი ბავშვური გახდა. ძალიან ხმამაღალი და გამჭოლი.
  ვიკონტესამ აჩუქა:
  - კარგად ჭამე! და მაგარია!
  ბიჭმა კაპიტანმა ჩაისისინა:
  ვმღერი, ვმღერი და ყველა დემონს მოვკლავ!
  გოგონაც მღეროდა:
   ჩვენ ვართ სვაროგის ამაყი გოგონები,
  მამაცი, მამაცი მეომრები...
  ჩვენ ერთგულად ვემსახურებით, ჩვენ ვართ ოჯახის სახელით,
  დაე, ბაბუები და მამები იამაყონ!
  
  ღმერთი სვაროგი და ხალხის გონება,
  გაახარეთ სამყარო...
  ჩვენ არ დავმარცხდებით, დაუჯერეთ ბოროტმოქმედს,
  ეს ჩვენი ნამუშევარი და შემოქმედებაა!
  გულივერმა უსტვენდა და ხმით სიყვარულით აღნიშნა:
  - შესანიშნავი სიმღერა!
  ვიკონტესამ თავი დაუქნია და აჩუქა:
  - დიახ, ამაშია სილამაზე. რას ჭამ სამღერად.
  ბიჭმა და გოგომ სიარული განაგრძეს. მათი ჩვილი ფეხები დიდი თავდაჯერებულობით იჭერდა თავს. და უეჭველად ძალიან ლამაზად მღეროდნენ.
  ბავშვები თითქოს ყველაფერია. და ეს ისეთი მშვენიერი სამყაროა. თუნდაც მასში მონობა იყოს.
  გულივერი აღფრთოვანებით მღეროდა:
  ყველა ადამიანი ერთ პლანეტაზე
  თქვენ უნდა იცოდეთ მეგობრულად ცხოვრება...
  ბავშვებმა ყოველთვის უნდა გაიცინონ
  და იცხოვრე მშვიდობიან სამყაროში
  ბავშვებმა უნდა გაიცინონ!
  ბავშვებმა უნდა გაიცინონ!
  ბავშვებმა უნდა გაიცინონ!
  და იცხოვრე მშვიდობიან სამყაროში!
  ასე რომ, ისინი დადიოდნენ, დადიოდნენ და ისევ დადიოდნენ ...
  ბოლოს საღამო მოვიდა. და სადილად აშენდა სვეტი ტყვედ ჩავარდნილ ბავშვებთან ერთად.
  მათ აძლევდნენ პირობითად საკვებ წვნიანს და კიდევ რძით ნამცხვრებს. ყმა ბიჭებმა შეჭამეს. და ნებით ჩაეძინა.
  მართლაც, რთული დღის მსვლელობის შემდეგ მათ დასვენება სჭირდებოდათ.
  გულივერმაც ცხვირი აიჩეჩა და მშვენიერი სიზმრები ნახა.
  რომელშიც ნახევრად შიშველი გოგოები მღეროდნენ;
  სამყარო დაიშალა
  ვარსკვლავები გაქრა, კატასტროფა-სიკვდილი!
  ტირილი, კვნესა ჯოჯოხეთური მანძილის ტანჯვაში,
  და მათთვის, ვინც გადარჩა: მხოლოდ სირცხვილია გაუძლო!
  
  ღმერთის მსგავსად - მართავს ყველა კანონს,
  სინდისის დავიწყება და პატივის უარყოფა!
  უცხოელთა რასა მოაქვს ახალ სამყაროს,
  გამოწვევა მოგვიტანა - საშინელი სიახლე!
  . თავი #13
  სალონში ბიჭი, რომელსაც გულივერი გადაიქცა, ლამაზ და ძალიან ელეგანტურ ბრიგანტინზე მიცურავდა. მისი იალქნები იყო ძალიან კაშკაშა ფერებით, საოცარი, მშვენიერი, ნახატებით ყვავილების და პეპლების, ჭრიჭინები, ისევე როგორც გოგონები ხმლებით.
  და ეს იყო ძალიან ჰარმონიული ეკიპაჟთან. აქაც მხოლოდ გოგოები იყვნენ. და ისინი თითქმის შიშველები იყვნენ, მხოლოდ მკერდი და თეძოები იყო დაფარული სამკაულების სიმებით. და კანი გარუჯული, მბზინავია, როგორც ბრინჯაოს ქანდაკებები.
  მეკობრე გოგონები შიშველი, ძალიან მოხდენილი და მაცდური ფეხებით ურტყამდნენ.
  და მღეროდნენ:
  ჩვენ ღარიბები ვართ, ღარიბები ვართ, მეკობრეები,
  ძალიან, ძალიან, ძალიან ვწუხვართ,
  არ მოერიდოთ გოგოებს, რომლებმაც იციან შურისძიება,
  ოღონდ იმიტომ, რომ მორალი არ დაგვინერგეს!
  
  მეკობრეებს არ სჭირდებათ მეცნიერება
  და გასაგებია რატომაც...
  ჩვენ გვაქვს ფეხები და მკლავები
  და თავი ჩვენთვის არ არის!
  შემდეგ კი გალიონი გაჩნდა წინ , ზემოდან გოგონამ პირველმა შენიშნა. ის გადმოხტა, შიშველი, მრგვალი ქუსლები აციმციმდა.
  ზოგადად, რა ლამაზმანები იყვნენ აქ და მათი თმა ძალიან კაშკაშაა. მათი უმეტესობა თაფლისფერი ქერაა, ოქროს ფოთოლივით ბრწყინავს თმით, მაგრამ არიან სპილენძისფერი გოგონები და ზურმუხტისფერი თმაც კი.
  ზოგიერთს ატარებს ბროშის საყურეები. და რა სრულყოფილი ხაზები აქვთ!
  და მათი კუნთები, როგორც ვერცხლისწყლის ბურთულები, ბრინჯაოს, მბზინავი კანის ქვეშ ტრიალებს. ეს ნამდვილად გოგოები არიან, რომლებსაც შეუძლიათ ნამდვილი ბრძოლა.
  ახლა კი ბრიგანტინი გალიონის შემდეგ მირბის . და ამ გემზე ბეწვიანი ორკის დათვები დარბიან, ამატებენ იალქნებს და ცდილობენ თავის დაღწევას.
  კაპიტანი გოგონა ოქროს ფოთლოვანი თმით, რომელიც ასე ლამაზად უბერავს ქარს და შიშველი ფეხებით, რომლებიც ჭკუასუსტივით აგიჟებენ მამაკაცებს:
  დაწყევლილ დათვებს გავანადგურებთ! დაე, დრაკონის ბანდა ცეცხლში იყოს!
  აქ ბრიგანტინი ამცირებს მანძილს. და სამი გოგონა ისვრის მშვილდის ქვემეხიდან, შიშველი ფეხები გემბანზე ეყრდნობა.
  გალიონის გალერეაში ხვდება . და გემი, რომელმაც მიიღო ძლიერი დარტყმა, გადაიხარა.
   გოგონებმა დაიწყეს ხტუნვა, შიშველი, მრგვალი ქუსლები აციმციმდნენ და ღრიალებდნენ:
  დიდება მეკობრეებს, დიდება!
  გოგოები წინ მიიწევენ...
  ჩვენ ვიბრძვით ალისფერი დროშის ქვეშ
  ჯარი შეტევაზეა!
  ახლა კი ბრიგანტინი სულ უფრო და უფრო უახლოვდება გალიონს . და გოგონები ისვრიან კაკვებს მტრის გემზე. და ისინი ბრიგანტინს თავიანთ მსხვერპლს მიაპყრობენ. შემდეგ კი შიშველი, შიშველი ფეხები ციმციმებს. ხტებიან მასზე და ორკებთან ჩხუბობენ. და იქ ველური გასეირნება მიმდინარეობს. გოგოებმა თავი სასხლეტით მოიჭრეს და მტერს ანთებულ ნაკადულებში სისხლს უსვამენ. და დაეცემა ორკებს თავები მოკვეთეს.
  და მათი თავები იატაკზე იშლება.
  ეს არის ჭეშმარიტად განადგურება და განადგურება. ახლა მეომრებმა თავი გამოიჩინეს მთელი დიდებით. და მათი შიშველი, გარუჯული ფეხები, როგორც ნაგლეჯი, გამანადგურებელ დარტყმას აყენებდა.
  გოგოები ძალიან ლამაზები არიან და მათი ბრინჯაოს კანი მზეზე ბრწყინავს, რომელთაგან სამია.
  მეომრები უსტვენენ და ყვირის:
  - ჩვენ მოვკლავთ მტრებს, ეს არის ჩვენი კრედო ყოველთვის. ყველა გამოცდა ხუთზე ჩააბარა, ჩვენი ქვეყანა წმინდაა!
  გოგოები მართლა მაგრები აღმოჩნდნენ. და ისინი ისე იჭრება, რომ საქანელები არ შეჩერდეს.
  და ფეხშიშველი ბიჭი გულივერი იბრძვის მათთან. ძალიან გამბედავი ბავშვია, ვთქვათ.
  და ბიჭის შიშველი ქუსლი აიღებს და ორკს ნიკაპში დაარტყამს. და ყბა ჩამოუვარდა.
  გულივერი მღეროდა:
  - როგორ ვცხოვრობდით ჩხუბით,
  და არ ეშინია სიკვდილის...
  ასე რომ ამიერიდან მე და შენ ვიცოცხლებთ!
  ვარსკვლავურ სიმაღლეებსა და ვარსკვლავურ სიჩუმეში,
  ზღვის ტალღასა და გააფთრებულ ცეცხლში!
  და გააფთრებული და გააფთრებული ცეცხლი!
  კაბინაში ბიჭი ჰკრავდა და შიშველი ფეხები უცახცახებდა.
  თუმცა კარგია, რომ ბავშვი ხარ. რა სწრაფი სხეული გაქვს.
  ეს მართლაც სუპერმენის ბიჭია.
  და მღერის თავის ფილტვებში:
  - მე ვარ სინათლის რაინდი ველურების მუხლზე,
  მოვიშორებ სამშობლოს მტრებს მიწის პირიდან!
  ასე იბრძვის და მღერის ბიჭი. და ჭრილობები და კონდახები.
  და სხვა გოგოები ჩხუბობენ მასთან. რომლებიც ისეთი ლამაზი და ტკბილია.
  ბრძოლა, რა თქმა უნდა, მაღალ სიმაღლეზე. ამ სიტყვის გადატანითი მნიშვნელობით.
  აი მეომრები. მათზე შეგვიძლია ვთქვათ: სუპერ და ჰიპერ .
  თუ დაიწყებენ ბრძოლას, მაშინ არაფერი შეაჩერებს მათ.
  ახლა კი უკანასკნელი ორკები დაეცა მზეთუნახავის დარტყმის ქვეშ. და იყო დიდი სიხარული მეომრებს შორის.
  და მღეროდნენ:
  ყველას დავკლავთ და დავჭრით,
  ყველას მოვკლავთ! ყველას მოვკლავთ!
  გალიონის გარშემო ტრიალი და მტაცებლის ძებნა. ამავე დროს, მეომრები მღეროდნენ:
  -ღამიდან დილამდე ვეძებთ გამვლელებს,
  მოდით გაარღვიოთ ფრაერა! მოდით გაარღვიოთ ფრაერა!
  აქ გულივერი ენთუზიაზმით მღეროდა;
   ძმამ ხელი ასწია ძმას:
  სასტიკი ომი - მოწინააღმდეგის ღრიალი!
  მანქანა გახდა შენი მეგობარი,
  სისულელეზე მოვიდა შურისძიება!
  
  რა უნდა გააკეთოს, თუ ხალხი გატეხილია
  როდესაც ტყვიები სასტვენს ირგვლივ!
  ღმერთო ჯობია ძალით დაარღვიო ომი -
  ისე, რომ მტაცებელი დრაკონის დღეები დასრულდა!
  
  მაგრამ ჯოჯოხეთმა არ იცის ზომა და ხაზი,
  დედამიწა ნაპალმში იწვის, ბავშვები ტირიან!
  აქ გოგოების თვისებები ფერმკრთალი გახდა -
  ვინ აგებს პასუხს ამაზე წმიდა უფალო?
  
  აბა, რამდენი საყვარელი ადამიანის მოკვლა შეგიძლია,
  ადამიანი ხომ იბადება, მერწმუნეთ, ბედნიერებისთვის!
  დედა შვილს ფრონტზე არ უშვებს,
  და ზაფხულშიც კი ომში ცუდი ამინდია!
  
  მაგრამ ჯარისკაცის მოვალეობა დარწმუნებული მოვალეობაა:
  რა გჭირდებათ ბრძოლაში სამშობლოსთვის ბრძოლაში!
  თექვსმეტის, უკვე ნაცრისფერი ტაძარი,
  საცოდავი სახეების ქვრივები ცრემლებისგან შეშუპებულნი არიან!
  
  მაგრამ რა არის, გაგიჟდი ძმაო?
  არა, გიჟი ხარ, მპასუხობს საყვარელი!
  უზნეობისთვის, რომელიც ტახტზე დგას, ჩვენი ჯარისკაცი,
  მას ჰგონია, რომ მისი სიძე ბინძური კაენია!
  
  მიწაში სისხლის ნაკადები ძარღვებს წყვეტს,
  და პულსი ბირთვიდან უპასუხებს დარტყმით ...
  მინდორში ჭურვისაგან დამსხვრეული გუთანი გაიყინა,
  ოჰ, რა იისფერი გახდა მზე!
  
  მაგრამ არსებობს რწმენა, რომ იესო მოვა -
  შეურიგე ძმები, მოიყვანე ხსნა!
  მაშინ დავივიწყოთ შურისძიების ამაზრზენი ანგარიში -
  ყველა ჩვენთაგანის სულში სუფევს, დაე პატიება!
  ამის შემდეგ მეკობრე გოგოებმა სალონის ბიჭს სიცილი აუტეხეს. და ეს უბრალოდ შესანიშნავი იყო.
  ამის შემდეგ, ლუდისა და ღვინის კასრები გამოათრიეს გალიონის სამაგრიდან, დაიწყეს სმა და გაბრაზება.
  და რა ცეკვა ცეკვავდა ფეხშიშველი, ლამაზმანების გოგოს ფეხები. რა შესანიშნავად გამოიყურებოდა.
  და მათი კუნთოვანი ხბოები ანათებდნენ. ეს ნამდვილად სჭირდებათ გოგოებს.
  ბიჭი გულივერიც სვამდა და მღეროდა გულმოდგინებით;
  ყველას აქვს საკუთარი შეხედულება სიყვარულზე -
  სილამაზის და იდეალის კონცეფცია!
  მიუხედავად იმისა, რომ ხალხი მასზე არ გაიზარდა,
  მაგრამ ადამიანი უკვე აღარ არის მაიმუნი!
  
  და აქ, რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ აიღოთ პატარა აფორიზმები და დაამატოთ ასეთი მახვილგონივრული;
  გოგონას შიშველი ქუსლი დიდი ალბათობით მოდურ ფეხსაცმელს მიიღებს!
  მაგრამ რაღაც ორიგინალური არ მახსენდება
  აი, მაგალითად:
  სიყვარული ყველა ასაკისთვის,
  და ბიჭი ძალიან ამაყად გამოიყურება ...
  მისი თვალები სიბნელეში ბრწყინავს
  შედეგი მაგარი იქნება!
  თუმცა ეს ყველაფერია, მოდით ვთქვათ ეს - სისულელე და ბანალური.
  თუმცა, მეორე მხრივ, შეგვიძლია ვთქვათ, რომ თუნდაც მაგარი.
  გულივერი მღეროდა:
  ვხტები. მაგრამ მე სხვანაირად ვხტები
  უფრო სწორად, ტილივით ვხტები...
  და მე შემიძლია კონკრეტულად ჩავწერო ცვლილება,
  შენ ხარ ფეხშიშველი ბიჭი არ კანკალებს!
  და შემდეგ გულივერმა იმღერა რაღაც უფრო ცივილიზებული;
  ჩვენ გვინდა ვიცხოვროთ სამოთხის მშვენიერ სამყაროში -
  რომლებშიც არ არის დაავადებები, დაღლილი ძროხები...
  ისე რომ სიცოცხლის ძაფი გაუთავებელი ხდება,
  ისე რომ ყოველი დღე იყოს ბედნიერი და მხიარული!
  
  სადაც ფერი ცისარტყელას ჰგავს გაზაფხულზე
  წყლის შროშანები, როგორც ოქრო ზურმუხტით.
  სადაც რეალობა დიდი ხანია სიზმარს ემსგავსება...
  ნებისმიერ ბავშვს შეუძლია სასწაულის მოხდენა!
  
  ო, სამშობლო, ღვთის წმიდა მწუხარება;
  შენი არყები ლაქებიანია, ლითონის ელვარება...
  და მე ვლოცულობ უფალს ერთ რამეზე,
  ისე, რომ სამშობლო დიდებით აყვავდეს!
  
  მაგრამ აქ მებრძოლი უკვე წავიდა კამპანიაში,
  ბარბაროსი მეომარივით მიდის!
  ჩვენ სიკეთეს გავაკეთებთ პლანეტაზე -
  რომ ტყვიებმა არ გაგიჟონ საკუთარი დედა!
  
  ტროლების შეტევა, გააფთრებული ზეწოლა;
  ჩქარობენ მოწინააღმდეგეები კედელი-ზვავი!
  და ამიტომ, რატომ გვჭირდება მწვავე კამათი,
  როცა სამშობლო მუშტშია გაერთიანებული!
  
  მაგრამ ისევ ორკების ბობოქრები ხითხითებენ,
  ყელში ჩარჩენილი ძვალივით კაცი არიან!
  და გობლინი ველური მრისხანებით იღრიალა,
  მაგრამ ჩვენ მივმართეთ რატი საჩუქრიდან!
  
  მაგრამ მტერზე გამარჯვება ახლოს არის,
  ჩვენ რუსეთს ჭაობიდან გამოვძვრებით!
  მოვიდა შურისძიება უწმინდურებისთვის -
  მათი ბეწვი დალეწილი იყო და ტილო!
  
  ოვალური გოგონას საყვარელი სახე -
  მომეცი რწმენა და დიდი ძალა!
  ასე მღეროდა გულივერი დიდი გრძნობითა და ხალისით. და მისი სიმღერა ისეთი წარმოუდგენლად ელეგანტური იყო.
  შემდეგ ბიჭმა-კაპიტანმა კვლავ დაიწყო სიმღერა, კიდევ ერთი ჭიქა ლუდის და ხმელი თევზის ნაკბენის შემდეგ;
  დიდი, ძლიერი, წმინდა ქვეყანა,
  ლურჯი ცის ქვეშ აღარ არის კაშკაშა!
  იგი მოგვცა ყოვლისშემძლე ღმერთმა სამუდამოდ -
  უსაზღვრო სინათლე, ამაღლებულო მესია!
  
  მსოფლიოს არასოდეს უნახავს ასეთი ძალა, არასოდეს იცის
  ისე, რომ ჩვენ ამაყად ვთელავთ კოსმოსურ სივრცეებს!
  სამყაროს ნებისმიერი ვარსკვლავი გიმღერის,
  დაე ბედნიერი იყოს ჩვენთან ერთად!
  
  ყოველივე ამის შემდეგ, ეს არის ჩვენი სამშობლო, ეს არის ასეთი ბედი,
  უბრძანე ყველა საკითხს!
  ნებისმიერ ჩვენგანს, მერწმუნეთ, სურს ეს,
  ყოველგვარი სისულელის გარეშე, ქალური ცრურწმენები!
  
  მთავარანგელოზები უბერავენ თავიანთ ძლიერ საყვირს,
  ისინი ენერგიულად განადიდებენ ჩვენი ჯარების ლაშქრობას!
  და მტერი იპოვის თავის ხვედრს ასპენის კუბოში,
  და ის არ მიიღებს გადასახადებს და ხარკს!
  
  ეს არის ჩვენი სამშობლო, მასში ყველაფერი, მერწმუნეთ, სილამაზეა,
  მან მთელი სამყარო ძალისხმევის გარეშე მოაბრუნა!
  გოგონები საკმაოდ მძიმე ლენტებით,
  ნადირობა მასზე, რათა ლულა ძლიერი იყოს!
  
  სამშობლო, ეს არის დედის ცისფერი თვალები,
  მისი ხელი ნაზიც არის და ქვის!
  და მოწინააღმდეგე ახალგაზრდა, რომელსაც ტყვიით მოკლავ -
  ისე, რომ ალი გულში უფრო ანათებს!
  
  დადე ფიცი უსაზღვრო სამშობლოს,
  შენთვისაც კარგია, რა თქმა უნდა!
  თუმცა სისხლი მიედინება ბრძოლის რისხვაში,
  შურისძიება ახლავე მოვა მტერს!
  
  იარაღი და გამბედაობა ისეთი ძლიერი შენადნობია,
  ბოროტი ამას ვერ გადალახავს!
  ბომბებით თვითმფრინავში ჭკვიანურად დავფრინავდი,
  და როგორც აფეთქდება, ისინი ფანჯრების სეტყვას ასხამენ!
  
  მაგრამ მმართველის ბრძანება - გაუშვით ბავშვი მარსზე -
  დროა დატოვოთ სივრცე!
  და მარსიანელის ამპარტავნება თვალში გაუჭირდება,
  შემდეგ ჩვენ ვხედავთ პლუტონის მიღმა!
  
  ჩვენ მივალთ კოსმოსის სიმაღლეებამდე, დავინახავთ სამყაროს კიდეს,
  ასეთია ჩვენი ადამიანური ბედი!
  და ამიტომ, გაბედეთ ბიჭი ექსპლუატაციის შესახებ,
  ბოლოს და ბოლოს, იცოდე, რომ ჯილდო მოგების საქმეა!
  გოგოებმაც აკოცეს და ხელები დაუკრა. და მათი შიშველი ფეხები ისეთი სწრაფია. და შიშველი ქუსლები მზეზე ანათებს.
  გულივერი მათთანაა, ფეხშიშველი ბიჭის სხეულში, ისეთი ცოცხალი და ხალისიანი.
  მაგრამ პირველ ნომერზე ცეკვავდნენ.
  შემდეგ გადავწყვიტეთ ბანქოს თამაში. და ეს ასევე ძალიან დიდი სამუშაოა.
  და შენ ნამდვილად შეგიძლია აიღო და სცხო შენი თავი. და გოგონების ძალიან გაბრაზება frolic.
  მეკობრე გოგონამ გულივერს შიშველი, ბავშვური ფეხი ხელში აიღო და მრგვალი, ვარდისფერი ქუსლის მასაჟი დაიწყო.
  კაბინიან ბიჭს გაეცინა და სიამოვნებისგან იღრიალა. ეს ისეთი დიდი იყო. ეს მართლაც სასწაული ბიჭია.
  მისი შიშველი, ძალიან ლამაზი ფეხები კი უბრალოდ სასწაულია.
  გულივერი ღიმილით მღეროდა:
  ფეხშიშველი, მხოლოდ ფეხშიშველი
  ივლისის ჭექა-ქუხილის ქვეშ და სერფინგის ხმის ქვეშ ...
  ფეხშიშველი, მხოლოდ ფეხშიშველი
  ჩვენ ვიცეკვებთ, ჩვენ თქვენთან ვართ!
  ეს არის რამდენიმე სასაცილო სიმღერა. და კარგია, რომ ჯერ კიდევ ბიჭი ხარ. და ამავდროულად თქვენ აჩვენებთ კოლოსალურ წარმატებებს.
  მაგრამ, რა თქმა უნდა, ეს ყველაფერი არ არის. რაც ჯერ მხოლოდ გულივერს არ გაუკეთებია.
  და ის მღეროდა და ცეკვავდა, და იშლება შიშველი ბავშვური ფეხებით. რომელიც ასევე ძალიან მაგრად და გარკვეულწილად ოდიოზურად გამოიყურებოდა.
  აქ ეს იყო ბიჭი-კაპიტანი, რომელმაც იმოგზაურა ბევრ ქვეყანაში და არაერთხელ ხვნა ოკეანე.
  დიახ, და მისი განწყობა, გულწრფელად რომ ვთქვათ, ძალიან აგრესიულია.
  მაგრამ ამიტომ ჯერ არ აიღეთ გოგონა მეკობრეების დროშაზე და არ ესვრით ზვიგენებს პატარა თოფებიდან. არ არის ადვილი შესვლა, მაგრამ ეს არის მისი სილამაზე.
  ბიჭმა გულივერმა, რომელიც შიშველ ფეხებს ეყრდნობოდა, ბავშვური ფეხები აიღო და გაისროლა. ბირთვი მოხვდა ზვიგენს. და ზურგი მოტეხა, ნაწლავები დაარტყა. ბავშვმა დაიყვირა:
  - მაგარი გამბედაობა დაიჭირა ბიჭმა,
  და ეკიპაჟი კუბოში შეიყვანეს!
  გოგონამ, მეკობრეების კაპიტანმა, აიღო და შიშველი თითებით ბავშვს ცხვირში მოუჭირა სალონში ბიჭი და იღრიალა:
  -კარგი, ბიჭო, გინდა ჩემი ადგილი დაიკავო. შენში დიდ ამბიციას ვხედავ!
  ბიჭმა გულივერმა უპასუხა:
  - მიხდება პატარა მაინც ვიყო, მაგრამ მაინც მამაკაცი. და ქალი არის ...
  კიდევ ერთი წითური მეომარი მღეროდა:
  მსოფლიოში ქალების გარეშე ცხოვრება არ შეგიძლია, არა,
  მაისის მზე მათშია, მათში სიყვარული ყვავის!
  გულივერმა ძალიან მომხიბვლელი ღიმილით შესთავაზა, რომელიც ერთდროულად ბავშვურიც და ამავდროულად გაბედულიც არის:
  ქვეყანა რთულ პერიოდშია.
  სისხლი ნიაღვარივით მოედინება!
  იბრძოლე ბოლო ამოსუნთქვამდე
  და შეიძლება მოვიდეს ბედნიერება, მშვიდობა, სიყვარული!
  
  ჩვენ ბოროტი კომუნიზმის შვილები ვართ
  სამშობლოს უსაზღვრო შვილებო...
  თუმცა რევანშიზმის ლაშქარი მოდის -
  ვიყოთ ერთგულნი ჩვენი ქვეყნის წინაშე!
  
  დიდ და კოსმიურ ეპოქაში,
  კვაზარები თითიდან უნდა შეიქმნას...
  ჩვენთან ყველაფერი კარგადაა, დამიჯერე,
  მიუხედავად იმისა, რომ ბოროტი ჯოჯოხეთის არმია უტევს!
  
  ჩვენ მოვკლავთ აგრესორის ჯარს ,
  და ჩვენ შევქმნით ლაზერებს კვარკებისგან...
  და ადამიანი გახდება ნებისმიერი გმირი,
  ჩვენს ზემოთ არის ოქროსფრთიანი ქერუბიმი!
  
  თუმც ღრუბლები ანათებენ სამშობლოს თავზე,
  მტერთან საბრძოლველად მზად...
  მებრძოლთა რაზმი, როგორიცაა არასტაბილური,
  ჩექმით ნუ გათელავ სამყაროს ზღვარს!
  
  ჩვენ ვიცით, რომ მტერი ძლიერი და მზაკვრულია,
  ჩვენ არ მივცემთ მას მიწას არც ერთი ფართის...
  და ადამიანი ძლიერია დიდებული პროგრესით
  და გწამდეს მხოლოდ ერთი უფალი!
  
  ჩვენ ავაშენებთ დიდ კომუნიზმს,
  აყვავდება მშობლიური მიწა...
  მიუხედავად იმისა, რომ მტერი ძალიან ველურია,
  შეტევაში ჩვენი ბედი წინსვლაა!
  
  პიონერი მამაცი ვაჟკაცი,
  რომ ის ყოველთვის მეომრად იყო დაბადებული...
  ლომი არ არის მშიშარა კურდღელი,
  დაე, ოცნება ახდეს!
  
  ჩვენ არ მოვითმენთ დამცირებას, ძმებო,
  სამშობლოსათვის ჩვენ ყველანი მთად ავდგებით...
  აღარ მივიღოთ შეურაცხყოფა
  ფოლადის ხელით დავამარცხოთ მტერი!
  
  თუ ყველანი ხელი შევუერთეთ
  მწერების დამარცხება შესაძლებელია...
  მზესავით წმინდა სამშობლო
  და მონადირე თამაშად გადაიქცევა!
  აქ არის სიმღერა, რომელსაც მღეროდა ბიჭი, რომელიც ბოლო დრომდე კაპიტანი იყო და თავადაზნაურობა ჰქონდა. და მაგარია.
  მაგრამ ჰორიზონტზე ფრეგატი გამოჩნდა. უფრო მეტიც, დიდი კლასი - სამოცდაოთხი იარაღი. რა არის სერიოზულად. და ის მოდის ისე, როგორც ქათამი, რომელიც ხედავს ქათმებს.
  გოგონას კაპიტანმა თქვა:
  - ეს ჩვენთვის გამოწვევაა! ვიბრძოლებთ თუ...
  წითელ თმიანმა გოგონამ თქვა:
  "გაქცევა გამორიცხულია!"
  გოგონა ცისფერი თმით, მარგალიტისფერი კბილებით, რომელიც ანათებდა და ანათებდა, მღეროდა:
  პატივი უნდა ვცეთ, გვეშინოდეს,
  გოგოების ექსპლოიტეტების დათვლა შეუძლებელია ...
  გოგოებმა ყოველთვის იციან როგორ იბრძოლონ
  მათ შეუძლიათ ვირის ტომარასავით გარყვნა!
  და მან აჩვენა თავისი გრძელი და დაკბენილი ენა.
  კარგი, ერთხელ იქნება ჩხუბი, რატომ არ გამოავლინოთ თქვენი ძალიან აგრესიული ხასიათი. და ეს ძალიან მტკივნეული იქნება მტრებისთვის. დიახ, და მეგობრები მოწყენილი იქნებიან.
  და ბრძოლა, რა თქმა უნდა, მოითხოვს სწორი ადგილის არჩევას და მანევრირებას.
  ახლა კი გოგონები ძალიან ჭკვიანურად მოძრაობენ თავიანთი ბრიგანტინი და ამავე დროს არ ავიწყდებათ სიმღერა;
  თქვენ ხართ სამშობლოს კომსომოლის წევრი,
  მოგწონთ ელფისთვის მამაცურად ბრძოლა...
  თქვენ შეძლებთ დაეხმაროთ სამშობლოს,
  რაინდი არ არის ბუფონის სულით!
  
  გოგონა ულამაზესი მომღერალია
  ფეხშიშველი მირბის თოვლში...
  შენ ხარ კაშკაშა დედოფალი -
  დაარტყი ორკოლფს მუშტით!
  
  მან ესროლა ყუმბარა შიშველი ქუსლით,
  დაშალეს ათიოდე ჯარისკაცი...
  ფიურერს მალე გადაუხდიან ხელფასს,
  რაინდი მოამზადებს ავტომატს!
  
  ჩვენ გოგოები ვართ კომსომოლის ბრძოლაში,
  განვიხილოთ ყველაზე დიდი მებრძოლები ბრძოლაში ...
  ლამაზმანების ხმა ხმამაღალია,
  დაე, ბაბუები და მამები იამაყონ!
  
  ელფსკუის ქვეშ ისინი ძალიან მძიმედ იბრძოდნენ,
  და მათ შეძლეს ბოროტი ორკების გაბედულად დაჭერა...
  ჩვენ გოგოები ვიმარჯვებთ აშკარად
  ყველა გამოცდის ჩაბარება მხოლოდ ხუთზე!
  
  როგორც ქარიშხალი ჩვენს ძარღვებში
  ძარღვებში ელვისებური ნაპერწკალი იცი...
  მსოფლიოში იქნება ძალიან ძლიერი ქვეყნები,
  დათვებისგან, ძაღლებისგან და მაიმუნებისგან!
  
  ვერმახტი გოგოებს მუხლებზე არ დააყენებს,
  ჩვენ არასოდეს დავიხრები, ხომ იცი...
  სტალინი და ყველაზე ბრძენი ლენინი ჩვენთან არიან,
  დაე, გაიაროს საუკუნეები და წლები!
  
  ღმერთმა შექმნა სამყარო ფოტონებისაგან,
  სიკვდილის გარეშე სიცოცხლემ შვა მარადისობა...
  ჩვენ ვიცით ბრძანება, ჩვენ ავაშენებთ ახალს,
  და ქერუბიმი ხსნის ფრთებს ჩვენს ზემოთ!
  
  პატრონიმიკაში ბევრი გმირია,
  კომსომოლის წევრები ყოველთვის პირველები არიან...
  ჯარი მიემართება ძლიერი ფორმირებით,
  ქალაქის ელფების დაცვა!
  
  ჩვენ ვებრძვით ფრიცს ელფსკუის ქვეშ ,
  და მათ შეძლეს დედაქალაქის დაცვა ...
  გოგონამ პაკეტი შიშველი ფეხით ესროლა,
  და მოდით ვესროლოთ ურჩხულებს!
  
  ჩვენ დავთესეთ ბევრი ორკშისტი,
  ბევრი პანკი გაწყდა...
  შემდგომი ტრიალი მილები
  ჩვენ დავჭრათ სატანის ლეგიონები!
  
  ორქტლერს ყველა კბილი გამოვცრათ ,
  დრაკონის პრეზიდენტი დამარცხდა...
  გოგონამ ტუჩები გააღო
  დიდი არმაგედონი აალდა!
  
  ფიურერს წყალობა არ მიეცი
  გოგოებო ყოველთვის მამაცი ხართ...
  კეთილშობილური ჯილდოები ელის ლამაზმანებს,
  და გვჯერა, რომ ჩვენ გვაქვს ოცნება!
  
  ღმერთი, სამყაროს ყველა სამყაროს შემოქმედი,
  აიღო დალოცვა ელფინისტი ...
  მისი ძალა ბრძოლებში უცვლელი,
  გოგონა ანადგურებს ბოროტ ორციზმს!
  
  მან ესროლა ყუმბარა შიშველი ქუსლით,
  და გადაატრიალა შესანიშნავი "ვეფხვი" ...
  და შემდეგ დააჭირე მათ თოკებზე,
  ლამაზმანმა ბევრი თამაში იცის!
  
  ასე რომ , ორქშისტები სწრაფად გაიქცნენ,
  რა ტანკებსა და ჭურვებს ისროდნენ ...
  ჩვენ ვხედავთ კომუნიზმს,
  და მათ ტროლების მთელი რიგი მოთესეს!
  
  მაშ, რაც ოკრშის მიიღე,
  სტალინგრადი შენს ყელზე იდგა ...
  ჩვენ ვატარებთ ცნობილ მილებს,
  ახლა კი სვაროგ დიდი ბედნიერია!
  
  მალე იესოს რწმენა მოვა
  და სხვა ლამაზი ღმერთები...
  ელფები განავითარებენ ხელოვნების შუქს,
  მოშენება, მგელი და ბოროტი სპილოები!
  
  ბოლოს და ბოლოს ერთნი ვიქნებით
  ბრძენი მამის კეთილის დიდებით,
  გოგოები ბრძოლებში უძლეველები არიან,
  ლადას რწმენაში ვიქნებით ბოლომდე!
  ასე მღეროდნენ მეომრები და მეკობრეები . კარგი, რა თქმა უნდა, გულივერს ყველაფერი არ ესმოდა. ეგონა, თუ ტყვედ ჩავარდებოდა, რა თქმა უნდა, შიშველ, ბავშვურ ქუსლებზე ჯოხებით ურტყამდნენ. უფრო მეტიც, დარტყმები იქნება ძლიერი და ამავდროულად, ისე, რომ არ დააკოჭოთ. შემდეგ კი ჯალათი აიღებს გახურებულ მაშებს და დაიწყებს ბიჭის ძვლების მსხვრევას. და გულივერი, რა თქმა უნდა, ცოტას ვერ იპოვის.
  ასე ემართებათ მარადიულ ბიჭებს, როცა ისინი მეკობრეები ხდებიან. მიუხედავად იმისა, რომ აქ გუნდი ძალიან კარგია - მხოლოდ გოგონები ბიკინებში. და ამავე დროს ისინი ჩქარობენ და აურზაურებენ, ციმციმებენ ფეხშიშველი, მრგვალი, ვარდისფერი ქუსლები.
  ბიჭმა-კაპიტანმა აიღო და იმღერა:
  გოგოები განსხვავებულები არიან
  და ყველანი დიდები არიან...
  მათი მკერდის ძუძუსები ალისფერია,
  და ისინი ძალიან შორს არიან!
  ისე, ბიჭები სისხლიანი არიან,
  ბოროტი დარტყმით სცემეს ტროლებს!
  და თუ ორკი იპოვეს,
  ეს ძალიან დაგატყდებათ!
  . თავი #14
  ოლეგ რიბაჩენკომ, ამ მარადიულმა ბიჭმა, კიდევ ერთი მისია დაასრულა. და ეს ბრწყინვალეა.
  და მიიწვიეს პეტერბურგში ნიკოლოზ II-ის მეფობის წლისთავის აღსანიშნავად. 1938 წლის 18 მაისს მას სამოცდაათი წელი შეუსრულდა. მეფეებისთვის ეს რეკორდია. მთავრებიდან კი მხოლოდ მონომახი და იაროსლავ ბრძენი იყვნენ ასაკით უფროსები. ხოლო წარმატების მხრივ ნიკოლოზ II-მ ჩინგიზ ხანსაც კი აჯობა.
  ჯერჯერობით მხოლოდ მესამე რაიხს შეუძლია საფრთხე შეუქმნას ცარისტულ იმპერიას. შემდეგ კი სხვა სახელმწიფოებთან კოალიციაში. ექნება თუ არა ნიკოლოზ II-ს ჰიტლერთან ომში შესვლის დრო? იქ ნახავთ!
  მარშალი ბიჭი კლდოვან გზაზე გარბის, შიშველ, ბავშვურ ქუსლებს აციმციმებს და პირდაპირ მოძრაობს;
  სკაიუოკერის სიცოცხლის გადასარჩენად , იმპერატორ პალპატინს ხელში აიტაცა და ატომურ რეაქტორში ჩააგდო. მაგრამ თვითონ ელვისებურმა ძალამ დაარტყა. მისი ხორცი დაინგრა და სულმა დატოვა უკვე ნახევრად მექანიკური სხეული. და შავი უფლის სული ტრიალებდა განსაკუთრებულ ენერგეტიკულ ნაკადში.
  მას ჰყავდა მშვენიერი არსებების რეკორდული რაოდენობა, რომლებიც არაჩვეულებრივ ძალას აძლევდნენ. და დეზინკარნაციის შემდეგ , დართ ვეიდერი მთლიანად შეერწყა ბნელ მხარეს და მოიპოვა მისი უპრეცედენტო ცოდნა და გაგება.
  ამის შემდეგ მისმა სულმა აიღო და მიირბინა, გაარღვია სივრცე და დრო. დართ ვეიდერი ან ანაკინი სკაიუოკერი სამყაროებს შორის მოლეულში გარბოდა. ახლა მას სხვა ბედი ელოდა. და რა თქმა უნდა სპეციალური მისია.
  როგორია სული სხეულის გარეშე? ერთის მხრივ, თქვენ გაქვთ არაჩვეულებრივი სიმსუბუქე და ტკივილის არარსებობა. მეორე მხრივ, აზრები არ ქრება. პირიქით, თავში ირკვევა და ხდება საგნების არსის სრული გაგება. და დართ ვეიდერი მიხვდა, რომ ცდებოდა. და ნათესაური გრძნობა არ უნდა იყოს უფრო ძლიერი, ვიდრე ემსახურება ძალის ბნელ მხარეს. და რომ ბნელი მხარე ხსნის არაჩვეულებრივ შესაძლებლობებს, დემიურგის ღმერთების მსგავსი!
  და ანაკინი საბოლოოდ გახდა დარტი ვეიდერი , ბრუნავს ინტერუნივერსალურ სივრცეში.
  და შემდეგ დადგა მომენტი, როდესაც ის გადავიდა ენერგეტიკული ძალის დასასრულამდე. და ეთერის კაპრიზულმა ვიბრაციამ შავი უფლის სული დედამიწაზე გადააგდო. მაგრამ ფრენისა და ფიქრის ნაცვლად, რაღაც უცნობმა ძალამ მიიზიდა დიდი სითი რუსეთის ცარ ნიკოლოზ II-ის სხეულში.
  თავად დართ ვეიდერი საერთოდ არ აპირებდა ადგილობრივ მმართველში გადასვლას.
  მას არ მოსწონდა პლანეტა - ძალიან ჩამორჩენილი და პრიმიტიული. ჯერ კიდევ არ არის ტელევიზია, ინტერნეტი, არც ბირთვული ენერგია. მართალია, ზოგიერთი პრიმიტიული თვითმფრინავი უკვე დაფრინავს. და როგორც ჩანს, ტელეფონები გამოჩნდა, თუნდაც მავთულის დახმარებით. და რამდენიმე მანქანა, კვამლის ძალიან უსიამოვნო სუნით.
  და, რა თქმა უნდა, რკინიგზა აშკარა ნიშანია იმისა, რომ აქ არც თუ ისე ველურები ცხოვრობენ.
  და ამ სამყაროში მძვინვარებს სისხლიანი, სასტიკი, დაუნდობელი და ძალიან მასშტაბური ომი. და ბოლო შავი ლორდისთვის საკმაოდ გასაგები და ნაცნობია.
  ახლა კი მისი სული, მაგრამ თავისთავად ჩაფრინდა ერთ-ერთი პარტიის ლიდერის სხეულში. ნიკოლოზ II-ის სული კი სხეულიდან ამოგლიჯა, ბოთლიდან საცობივით ამოფრინდა.
  ახლა კეთილგანწყობილი, ადამიანური მონარქის, სითების უდიდესის გარე გარსის ქვეშ .
  და ეს სერიოზულია.
  იმ დროს მეფის რუსეთი დედამიწის სიდიდით მეორე ქვეყანა იყო. მხოლოდ ბრიტანეთია უფრო დიდი, კოლონიებთან და სამფლობელოებთან ერთად. ეკონომიკის თვალსაზრისით პირველ მსოფლიო ომამდე - მეოთხე, მოსახლეობის მხრივ მესამე, თუ, რა თქმა უნდა, ჩინეთი ჩაითვლება. მაგრამ იმ დროს ჩინეთი, როგორც ერთიანი ქვეყანა, არ არსებობდა.
  ასე რომ, ფაქტობრივად, შეგვიძლია ვთქვათ მეორე. და ჯარის მოცულობით და მსოფლიოში პირველი.
  ომი სხვადასხვა წარმატებით გაგრძელდა. თავიდანვე ცარისტულმა არმიამ დაიპყრო თითქმის მთელი აღმოსავლეთ პრუსია, მაგრამ გენერლებს შორის უთანხმოების გამო იგი დამარცხდა. მაგრამ წარმატება იყო გალიციაში და პრჟემილის ალყაში.
  მაგრამ მომდევნო წელს გერმანიამ მიატოვა აქტიური ოპერაციები დასავლეთში და ძირითადი ძალები ცარისტულ რუსეთში ჩააგდო.
  დიდი დანაკარგების ფასად გერმანელებმა შეძლეს მნიშვნელოვანი ტერიტორიის დაკავება. თუმცა რიგის აღება ვერ მოახერხეს. ხოლო ავსტრია-უნგრეთში მათ ვერ მიაღწიეს ძველ საზღვარს.
  მომდევნო წელი თითქოს გარდამტეხი მომენტი იყო. თურქები სცემეს და დაკარგეს ერზერუმი და ტანროგი , ასევე მოხდა ცნობილი ბრუსილოვის გარღვევა. გალიციის ნახევარი და ბუკოვინას ნაწილი სამეფო გახდა. მართალია, ლიტვაში გერმანელების წინააღმდეგ გარღვევა მთლად წარმატებული არ იყო, მაგრამ მან ასევე გაიყვანა ძალების ნაწილი დასავლეთის ფრონტიდან. გერმანელებმა და მათმა კოალიციამ ვერსად მიაღწიეს წარმატებას. კი, პირიქით, აფრიკაში ისინი ბრიტანელებმა განდევნეს, ხოლო წყნარ ოკეანეში კოლონიები იაპონელებმა დაიპყრეს.
  თურქეთმა ასევე მარცხი განიცადა რუსებისგან, ინგლისელებისგან და ფრანგებისგან. ვილჰელმმა ნიკოლოზ II-ს ცალკე მშვიდობაც კი შესთავაზა. მაგრამ ანტანტის მოკავშირეები დაჰპირდნენ კონსტანტინოპოლის რუსეთს მიცემას - რუსი მეფეების მრავალსაუკუნოვანი ოცნება. და ომი გაგრძელდა. ფრონტზე ძალების ბალანსი თითქმის სამჯერ აღემატებოდა რუსეთის არმიის უპირატესობას მტერზე. გარდა ამისა, ავსტრო-უნგრეთის ჯარების საბრძოლო ეფექტურობა უკიდურესად დაბალი იყო, ისევე როგორც მათი მორალი. მოსალოდნელი იყო ახალი მნიშვნელოვანი გამარჯვებები და შესაძლოა ეს წელი იყოს ბოლო დიდ ომში. უკვე გერმანიაში დგება შეთქმულება და იზრდება კაპიტულაციური განწყობა.
  ყველაფერი კარგად იქნებოდა, მაგრამ მეფის რუსეთში ცარის წინააღმდეგ შეთქმულება მომწიფდა. გრიგორი რასპუტინი უკვე მოკლულია, ხოლო ზამთრის სასახლეს ძოვების ქსელი ეხვევა. რა თქმა უნდა, ნიკოლოზ II-ის ავტორიტეტი დიდად შეარყია იაპონიასთან ომში დამარცხებით. მაგრამ ახლა მეფის რუსეთი ახლოსაა გერმანელებზე გადამწყვეტ გამარჯვებებთან.
  და შეთქმულები გადაწყვეტენ გამოვიდნენ გაზაფხულის მოსვლამდე და მასთან ერთად ცარისტული არმიის ახალი გამარჯვებები. რა თქმა უნდა, ეს ძალიან საზიზღარია. ფაქტობრივად, მათი ქვეყნის თავში დარტყმა.
  ყველაფერი დაიწყო შეთქმულების მიერ პროვოცირებული მასობრივი არეულობებით, რომლებიც გამოწვეული იყო პეტროგრადში პურის დეფიციტით.
  დაიწყო პოგრომები და ჩხუბი პოლიციასთან. და გარნიზონი და კაზაკები უმოქმედო იყვნენ. მეფე პეტროგრადში არ იმყოფებოდა, ის ყუთში იყო და განიხილავდა შემდგომი ომის გეგმებს.
  ბრუსილოვმა გაზაფხულზე ურჩია შეტევის დაწყება სამხრეთ ფლანგზე: გალიციასა და რუმინეთში. იქ ავსტრიის ჯარები გაცილებით სუსტები არიან და შარშანდელი გამარჯვება მოპოვებული რუსული არმიის მორალი უფრო მაღალია. და, რა თქმა უნდა, სამხრეთით, გზები უფრო სწრაფად გაშრება და უკრაინის მახლობლად ჯარის მიწოდება უფრო ადვილია.
  უმჯობესია დაარტყა ფართო ფრონტზე. და გასული წლისგან განსხვავებით, მასში მეტი ძალების გამოყენება. თუ მეტი რუსული ჯარი მონაწილეობდა ბრუსილოვის გარღვევაში, მაშინ, სავარაუდოდ, გამარჯვება ბევრად უფრო მასშტაბური იყო და სავსებით შესაძლებელი იყო ლვოვისა და პრზემისლის აღება. დიახ, და დასავლეთის ფრონტს შეეძლო ამის მხარდაჭერა სინქრონიზებული შეტევით.
  ახლა ბევრად უფრო დიდი ძალების გადაყვანა ხდებოდა. და, სავარაუდოდ, ავსტრიელები წინააღმდეგობას არ გაუწევენ.
  მაგრამ პეტროგრადში აჯანყებაა და მეფე შოკშია. მას ურჩევენ გადადგეს და გადადგეს. თებერვლის ბოლოს მონარქიისთვის კრიტიკული დღეა.
  და ოცდამერვე თებერვალს, ზამთრის ბოლო დღეს, დართ ვეიდერი, უფრო სწორად მისი სული, ნიკოლოზ II-ში გადავიდა.
  მეფის სხეული აღარ არის ახალგაზრდა, მაგრამ არც მოხუცი. იმპერატორი არ სვამს, არ ეწევა და ზოგადად ჯანმრთელია.
  დართ ვეიდერს ჯერ არ ჰქონია სხვა სხეულებში გადასვლის გამოცდილება. და თავიდან დაიბნა.
  მეტიც, მის გარშემო იმდენი აურზაურია.
  მაგრამ მან იგრძნო, რომ მისი ხელები აღარ იყო მექანიკური, არამედ ძალიან რეალური, ცოცხალი. და რომ მთელი სხეული მთლიანია, პროთეზების გარეშე. და ამან გაამხიარულა დარტი ვეიდერმა და მან მოულოდნელად ძლიერი ხმით შესძახეს:
  -რა ფარსი!?
  ყველა ერთბაშად გაჩუმდა.
  ადიუტანტმა გენერალმა ჩურჩულით თქვა:
  - პეტერბურგში რევოლუციაა, თქვენო უდიდებულესობავ!
  დარტ-ნიკოლას გაეცინა:
  - რევოლუცია? დიახ, ეს უბრალოდ ბუნტია! უწიგნური ბრბოს ბუნტი!
  აუდიტორია გაიყინა. პირველად ნახეს მეფე ასე გაბრაზებული. და მონარქის მზერა მტკიცედ გამოხატავდა.
  დარტ-ნიკოლასმა განაგრძო:
  - და აჯანყება უნდა ჩაახშო და მისი მეთაურები ჩამოახრჩონ და კიდევ უკეთესი ძელზე დააყენონ!
  ადიუტანტმა გენერალმა დაიყვირა:
  - გარნიზონი უკონტროლოა. და ბევრი მეთაური ითხოვს მეფის წასვლას!
  დარტ-ნიკოლოზმა იღრიალა:
  - მოითხოვოს?! დიახ, მე ნამდვილად ჩამოვკიდებ ყველას! მალე მოამზადე ჩემი მატარებელი, მე თვითონ წავალ პეტერბურგში და იქ მოვაწესრიგებ!
  გაისმა ხმები:
  თქვენო უდიდებულესობავ, ეს საშიშია!
  დართ ვეიდერი, მონარქის სხეულში, ჩურჩულებდა:
  რამდენად მშიშარა უნდა იყოს არ მესმის
  იბადება ბრძოლის ძლიერი მმართველი...
  შიში სისუსტეა და ამიტომ
  ვისაც ეშინია უკვე დამარცხებულია!
  ამის შემდეგ სუიტამ გაიხარა და დაიყვირა:
  - დიდება ცარ ნიკოლოზ II-ს!
  დართ ვეიდერი წამოხტა, საკმაოდ მაღლა ახტა და იღრიალა:
  - სამყარო სავსეა ჯოჯოხეთური მაგარი თამაშით,
  და ჯობია იყო მკვდარი, ვიდრე მეორე!
  მან ხელი აიქნია ... და ფაიფურის ვაზა ჰაერში ავიდა.
  დამსწრე საზოგადოება შეკრთა.
  ნიკოლას-დარტმა გამოაცხადა:
  - ეს სამოთხის ნიშანია! ეს ნიშნავს, რომ ღმერთს სურს, რომ რომანოვები მართავდნენ და მარადიულად მართავდნენ, თუ ეს შესაძლებელია!
  შავ ლორდს გაახსენდა ის ნიკოლოზ II, რომლის სხეულშიც ჩავარდა და ახლა ორი მოგონება ჰქონდა. და უნდა ვთქვა, რომ შესანიშნავია.
  ახლა ის თავის სამეფო მატარებელში ჯდება. მოძრაობს თითქმის სირბილით და დაფრინავს მანქანაში. და კოლონა მიესალმება მას. მატარებლის გასვლამდეც ორკესტრი უკრავდა. და რამდენიმე ლამაზმა ახალგაზრდა გოგომ, ბიჭებმაც კი დაიწყეს სიმღერა;
  ღმერთო დაიფარე მეფე
  ძლიერი სუვერენული...
  მეფობა დიდებისთვის
  დიდება ჩვენდა!
  მეფობა მტრების შიშით
  მართლმადიდებელი მეფე,
  მეფობა დიდებისთვის
  დიდება ჩვენდა!
  ნიკოლას-დარტმა იღრიალა:
  - აჯანყება და შეთქმულება უნდა ჩაახშო!
  და შავი უფალი, რომელიც გახდა რუსეთის მეფე, მღეროდა:
  თქვენ არ ზოგავთ მათ
  მოკალი ყველა ნაძირალა...
  როგორ დავამარცხოთ ბუშტები
  დაარტყა ტარაკნებივით!
  მისი დამოკიდებულება სხვებსაც ასე გადასცემდა. და ბნელმა ძალამ ფაქტიურად დაამარცხა შავი ბატონი.
  ეს ნამდვილად დაშლაა. თუმცა მეფის მატარებელი დარტს მოეჩვენა კოსმიურ სიჩქარეებს მიჩვეული ვეიდერი ძალიან ნელა მოძრაობდა.
  და მღეროდა შავი ბატონი;
  საშინელი ამბავი, სასტიკ ომში,
  გოგო, რომელიც სამუდამოდ შეუყვარდა!
  პირში ჩაგდებული ბოროტმოქმედი სატანა,
  სად არის უფალი: სამართალი და წყალობა?!
  
  ქალწული ნატაშა ფეხშიშველი წავიდა,
  მტვრიან ბილიკებზე ფეხები დააკაკუნა!
  ბოლოს და ბოლოს, იმ ცოდვებისთვის, რომლებიც წყაროს მოედინებოდა,
  იგი შემთხვევით გაიარა საზღვარგარეთულ დისტანციებზე!
  
  ადრე გაზაფხულზე გავუდექი ჩემს მოგზაურობას,
  ფეხები ისეთი ცისფერი აქვს სიცივისგან!
  არ შეიძლება ხორცის ნაწილაკს იკბინო,
  მხოლოდ თავი დაუქნია ნაძვნარში!
  
  ასე რომ, ქვებით სავსე გზის გასწვრივ,
  გოგონას ფეხები სისხლამდე დაეცა!
  და მთელ რუსეთში, ხალხის წარსულში,
  იერუსალიმის მეფეთა ქალაქის მხარე!
  
  კავკასიონის მთები, ქედები თოვლში,
  ბასრი ქვები ძირს ჭრის!
  მაგრამ თქვენ იკვებეთ დედამიწის ძალით
  რთული ჰაჯი აირჩიე ღვთის ქალაქში!
  
  ზაფხულის უდაბნო, ბოროტი მზე,
  როგორც გოგოს ფეხები ტაფაში!
  წმინდა ქალაქი შორს არ არის
  ყველას ატარებს უსაზღვრო ტვირთი!
  
  იქ ღმერთ-ქრისტეს საფლავზე,
  ქალწულმა მუხლები დაიხია ვედრების ნიშნად!
  სად არის ცოდვის დიდი ზომა,
  რისგან ვიღებ ძალას სიმართლეში!
  
  უთხრა ღმერთმა წარბი შეჭმუხნული,
  მხოლოდ ლოცვა არ შეცვლის ამ სამყაროს!
  რუსეთს საუკუნეების განმავლობაში მართავდა,
  მართალია, ემსახურეთ მას ფულის მოთხოვნის გარეშე!
  
  ქალწულმა თავი დაუქნია: მე მწამს ქრისტეს,
  შენ აირჩიე რუსეთი მსოფლიოს მხსნელად!
  ამის შესახებ სიმართლეს ყველას გავავრცელებ,
  იესოს გზავნილი: ღმერთო, კერპი!
  
  უკანა გზა ადვილი და სწრაფი იყო,
  შიშველი ფეხები ძლიერია!
  ღმერთმა მადლით ხელი გაუწოდა,
  კუნთები და ნება, თითქოს ფოლადისგან!
  
  და შენ შეუერთდი ჯარს
  ის გახდა პილოტი, მან დაამარცხა Luftwaffe!
  იქ მან აჩვენა სილამაზის სიმაღლე,
  გერმანული გამანადგურებელი ნაღმზე ჩქარობს!
  
  მეომარი - გაბედული, მამაცი მებრძოლი,
  პარტიის ერთგულები - საბჭოთა კავშირის საქმეს!
  მე მჯერა ნაძირალზე გამარჯვებული დასასრულის,
  დემონების შეკვრა კედელთან, პასუხისკენ!
  
  აბა, რატომ ჩამოაგდეს მებრძოლი,
  თასმების გათავისუფლების დრო არ გქონდა!
  და ფარი დეფექტური აღმოჩნდა,
  და ბოროტი ფაშიზმი დაძმობილდა იანკებთან!
  
  ეს გახდა უთანასწორო, სასტიკი ომი,
  მაინც კაცი ვარ: მწარედ ვტირი!
  თითქოს უბედურებაში ჩავყვინთავთ ფსკერზე,
  ბოლოს და ბოლოს, იღბალი გაქრა სამშობლოდან!
  
  ღმერთს ჩემი ძახილი: ყოვლისშემძლე რისთვის!
  შენ დამშორდი ჩემს საყვარელ ქალწულს!
  სიცივეშიც არ ეცვა ქურთუკი,
  და სამი მოწინააღმდეგისთვის, ბოლოს და ბოლოს, მან სცემა!
  
  ის ამას არ იმსახურებს?
  შეხვდი ჩემთან ერთად გამარჯვებას ყვავილებით!
  გულუხვად გამოაცხვეთ ღვეზელები დღესასწაულისთვის,
  და მე ნატაშასთან ერთად მოვალ აღლუმზე!
  
  მკაცრმა უფალმა პირქუშად უპასუხა:
  ვინ არის მსოფლიოში ბედნიერი, ვინ არის კარგად?
  დაიტანჯება და ხორცი ტკივილით კვნესის,
  ყოველივე ამის შემდეგ, კაცობრიობა არის საზიზღარი, ცოდვილი!
  
  მაშინ, როცა დიდებაში მოვალ,
  ჩავაგდებ გეენაში, ვინც არ არის სიცოცხლის ღირსი!
  მე აღვადგენ შენს ქალწულს და შენ,
  მაშინ საუკეთესოს არ სურს წილი!
  სიმღერა კარგი იყო, თუმცა როგორც ჩანს, ახლა გერმანული ავიაცია ლუფტვაფეს არ უწოდებს.
  და მხოლოდ კაიზერის გერმანიის რამდენიმე ბომბდამშენი გამოჩნდა ცაში.
  პირველ მსოფლიო ომში დაბომბვა ძალიან დაბალია. და თვითმფრინავებმა მატარებელთან მიახლოება დაიწყეს.
  ვაგონების სახურავიდან ტყვიამფრქვევები ისროლეს, მაგრამ ჯერჯერობით უშედეგოდ.
  ნიკოლაი-დარტი ლუქიდან გადმოხტა. მაღლა ასწია ხელები, რომლებიც, როგორც ჩანს, საკმაოდ ადამიანურია. მან აიღო და დაარტყა თვითმფრინავებს.
  ჩვეულებრივ, დართ ვეიდერს არ ესროლა ძალის ელვა. ეს შეიძლება გაკეთდეს, მაგალითად, იმპერატორ პალპატინის და ახლა გარდაცვლილი გრაფი დუკოს მიერ, მოკლული შავი ბატონის მიერ . და დარტი ვეიდერმა წარმატებას ვერ მიაღწია.
  თუმცა, სხეულის დაკარგვის შემდეგ, დიდმა სითმა მოიპოვა სრული ცოდნა ძალის ბნელი მხარის შესახებ. და მისი ძალა კიდევ უფრო გაიზარდა.
  ახლა კი ელვა დაარტყა რუსეთის იმპერატორის ხელიდან. და ორი გერმანული ბომბდამშენი ცეცხლოვან ქსელში მოხვდა. შემდეგ კი ფიუზელაჟის შიგნით ბომბები დიდი ძალით აფეთქდა.
  და გერმანული თვითმფრინავები ნამსხვრევებად დაიმსხვრა.
  ვინც დაინახა, მუხლებზე დაეცა. და მათ თქვეს:
  - დიდება იმპერატორს! დიდება გმირებს!
  დართ ვეიდერი კვლავ დიდი გრძნობითა და გამომეტყველებით მღეროდა;
  ჩვენ ვართ დიდი თანავარსკვლავედების მეომრები,
  გალაქტიკები გოგოების ფეხებთან იწვნენ...
  ყოვლისშემძლე თაობების სახელით,
  ყველაფერი ქალიშვილების და მაგარი ვაჟების გულისთვის!
  
  ჩვენ შეგვიძლია გავხადოთ სამშობლო დიდი
  ადამიანის სილამაზის სახელით...
  დაე, ათასსახიანი დრაკონი იღრინოს
  თუმცა გოგოები ლამაზები და ფეხშიშველები არიან!
  
  არ დაიჯერო, რომ ჩვენ ვერასდროს დავიხრით,
  და ჩვენ მოვახრევთ სივრცის ვაკუუმს ...
  დაე, მზე ანათებდეს სამშობლოზე,
  ჩვენ დავამარცხებთ მწერებს ბრძოლაში!
  
  გავახაროთ მთელი მსოფლიო
  გავიაროთ შორეული საზღვრები...
  ჩვენი მთელი დედამიწის მისიის სახელით,
  შენ ხომ არწივი ხარ და არა საცოდავი ორობი!
  
  ყოველივე ამის შემდეგ, ადამიანი ჰგავს ყოვლისშემძლე ღმერთებს,
  მან გონება წმინდა კანონივით აქცია...
  პროგრესი უფრო მკვეთრად გაიზარდა, ვიდრე ნებისმიერი სახურავი,
  გაანადგურა სამყაროში!
  
  არ დაიჯერო, რომ მმართველი მოკვდავი დაიბადა,
  იცოდე, რომ ადამიანი მარად იმართება...
  და ხალხი, მართალია, ყველა უკვდავია,
  მან არ იცის საუკუნეთა გულის აზროვნების სახეები!
  
  აქაც შეგვიძლია ასე ბრძოლა,
  საიდუმლოების მეცნიერებით ყველა ბირთვს მივაღწიოთ...
  საჭიროების შემთხვევაში, ჩვენ ვატარებთ რეაქტორს ჩანთაში,
   პეტნოპრეონი , მაგრამ ჯერ ცეცხლთან!
  
  კვარკების სინთეზი უფრო ადვილი გახდა, ვიდრე ქვაბი,
  ჩვენ ყველანაირად ავითვისეთ საიდუმლო...
  როცა იყო ტანკები პრიმიტიულთან,
  შეშლილი ბოროტმოქმედი დამარცხებულია კვარკებში!
  
  მოკლედ, ერთად აღვადგენთ მკვდრებს,
  რა გააკეთა უზენაესმა იესომ...
  ყოველივე ამის შემდეგ, ყოვლისშემძლე კაცი ამაყობს,
  რისთვის ვიბრძვი და რისთვის ვიბრძვი!
  მართალია, აქ დარტში ვეიდერი ბოროტი აღმოჩნდა, რადგან ის ძალის ბნელი მხარეა. და იესო ქრისტე, როგორც ჩანს, ნათელია. მიუხედავად იმისა.
  შავკანიანმა ლორდმა ჩაიცინა. ბიბლიაში ღმერთიც ძალიან ბოროტია. მაგალითად, ნოემ მილიონობით ადამიანი დაახრჩო წარღვნაში. და მან მხოლოდ რვა ადამიანს გაქცევის საშუალება მისცა.
  ასე რომ, სიკეთე და ბოროტება შედარებითი ტერმინებია. და აქ არ შეიძლება იყოს ცალსახა აზრი.
  დართ ვეიდერი ისევ მანქანაში ჩაჯდა. მას არ ჰქონდა კონკრეტული გეგმა, როგორ მოქცეულიყო პეტროგრადში. და მან ამჯობინა მოქმედება შთაგონებით. ისე, არანაირი გეგმა არ ყოფილა, მხოლოდ ერთი რამ ცხადია - შეთქმულები არ უნდა დაიშურონ. და რუსეთს აქვს საკმარისი მოსახლეობა.
  და თუ მრავალცოლიანობას შემოაქვს, კიდევ უკეთესი და მაგარი იქნება. მართლმადიდებელი ეკლესია კი მეფეს უნდა დაემორჩილოს. და არა პირიქით.
  და დართ ვეიდერი გააფთრებით მღეროდა;
  ადრე მაგარი გენერალი ვიყავი
  აღლუმზე ეპოლეტები მეცვა...
  მაგრამ უცებ იცოდე ცხოვრება ჯოჯოხეთის წრეში,
  აღმოჩნდა, რომ არ არის სერიოზული გასწორება!
  
  ახლა ნახევრად შიშველი ბიჭი ვარ,
  ფეხშიშველი და პატარა მონა...
  აღმოჩნდა, რომ შენ იცი სულელი
  და კიბორჩხალი კლანჭივით განადგურებს!
  
  მაგრამ მე გავხდი ბიჭი მორცხვის გარეშე,
  ისევ ბავშვობას დაუბრუნდი...
  ნუ ატარებთ ყველა თქვენგანს სისულელეებს,
  ნიჩაბი მაგრად დაიჭირე ხელებით!
  
  მათ ჯაჭვებით მჭიდროდ შეაკვნეს მონას,
  ლაყუჩის ხელში უფრო სწრაფი ფაშა ...
  ჩვენ სხვადასხვა მიზნებს ვაყენებთ
  ასე რომ, შვილო, ნუ შესცოდავთ!
  
  ავღანეთში მომიწია ბრძოლა ,
  ჩეჩნეთშიც იბრძოდა ბიჭი...
  მუსლიმებმა მებრძოლი არ გატეხეს,
  საჭიროების შემთხვევაში ყველგან ვიბრძვით!
  
  და ახლა მე ვარ მშიერი მონა ბიჭი,
  დაძაბულობისგან ოფლი ავარდა...
  და გამოიყურება ძალიან ახალგაზრდა,
  თითქოს პოლ პოტი მართავს სამყაროს!
  
  არაფერი, ბევრს ვმუშაობ
  იმ მამაცი მებრძოლების გახსენება...
  რომ ევროპაში ყველაფერი მშვიდად ხდებოდა,
  ცოლების და ღირსეული მამების გულისთვის!
  
  არა, უღლის ქვეშ არ დავიხრები,
  მიუხედავად იმისა, რომ მტერი ნამდვილად სასტიკია ...
  იქნებ რუსები სასტიკად იბრძვიან,
  თუმცა ხანდახან ტაძარში ხვდება!
  
  ჩვენი ნება ათასი ტონიანი მუშტია ,
  და ის ჩამოაგდებს დარტყმას ფოლადისგან ...
  და ისინი გაივლიან შავი ტალღების ქვეყანაში,
  აჩვენეთ დაუოკებელი საჩუქარი!
  
  აქ რუსეთი გიგანტების ქვეყანაა,
  მასში მმართველია დიდებული როდი და სვაროგი ...
  სამშობლოს ყველა ხალხი ერთია,
  მოკვდეს ჯოჯოხეთის ნაგვის დრაკონი!
  
  ჩვენი რწმენა, დიდი რწმენა,
  ლადა ძლიერი რუსის სეივები...
  და გოგონა ისეთი ჰეთერაა,
  ყველა კაცმა იცის, რომ ხუმრობით გაანადგურებს!
  
  შავი ღმერთი ასევე ბიჭია და არა მონატრება,
  აგრესიული, მაგრამ სულით ისეთი კეთილი...
  წამწამიანი მონა ბიჭი არ კვნესის,
  მტერს თვითონ ჩააგდებს კუბოში!
  
  დამიჯერე, ჩვენი უძლიერესი მეომარი
  ის შეიცავს რუსული ღმერთების ძალას...
  ბავშვები ძალიან ძლიერები არიან სიხარულით,
  და ჩვენ არ გვჭირდება უაზრო სიტყვები!
  
  ჩვენ ყველას შეგვიძლია განადგურება, აშენება,
  დაამარცხე ისინი, ვინც წინ მიისწრაფის რუსეთში...
  ძალიან ჭაღარა ცხენები,
  იბრძოლე მამაცურად, ნუ გეშინია!
  
  და რა უნდა მსოფლიოს გოგოს
  ბიჭი რომ იყოს მამაცი მებრძოლი...
  შექმნილი კერპის სახელით,
  მტრის მუშტით გადაადგილება!
  
  სწორედ მაშინ გადავაგდებთ უღელს ცნობილ მონობას,
  და ჩვენ დავამარცხებთ პოლკის დრაკონს ...
  ჩვენ მივიღებთ სიმდიდრეს ბრძოლაში,
  და ქერუბიმი ტრიალებს ჩვენზე!
  
  ასე რომ, ბიჭი თითქმის შიშველია
  რომელსაც ზედამხედველები მათრახით სცემეს...
  ბრძოლებში ძალიან ნიჭიერი გახდება,
  ფიურერი უბრალოდ კაპუტი იქნება!
  
  და მოვა ღმერთი სვაროგი ყოვლისშემძლე,
  გაანადგურე ყველა შავი ბოროტება...
  და გაფანტე ღრუბლები სამშობლოს თავზე,
  ისე, რომ ბიჭს ყოველთვის გაუმართლა!
  
  და ჩვენ ბოლომდე მივაღწევთ
  მთელი სამყარო, სადაც ვარსკვლავები უსასრულოა...
  დაპყრობა სამყაროს თამაში
  როდის გულისთვის - წმინდა მამაო!
  იქნებ ეს სიმღერა არ არის მთლად სწორი. მიუხედავად იმისა, რომ შავკანიანი ბატონი მართლაც რესპუბლიკის გენერალი იყო. და მართლაც, სადაც ის უბრალოდ არ ეწვია. და ღმერთი როდი? სამყაროში არსებობს სხვადასხვა ძალა და ღმერთების მსგავსი არსებები. თუნდაც არა მთლად, ისინი შეიძლება ჩაითვალოს ყოვლისშემძლედ. ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ იმღეროთ რაც გინდათ. განსაკუთრებით ანაკინი. სკაიუოკერი დედამისით ჯერ კიდევ ადამიანია, თუმცა ის თეოქლორიელების მიერ იყო ჩაფიქრებული . და ეს მას უპრეცედენტო ძალას აძლევდა. თუმცა, ბნელ მხარეზე გადასვლა ანაკინი არ გაძლიერდა. ბრძოლაც კი წააგო ობივანთან კენობი . შემდეგ მან სხეულის ნაწილი დაკარგა. და შავი ლორდისთვის ძალაუფლების ბნელი მხარე უცხო იყო. და ის იძულებული გახდა დაემორჩილა იმპერატორ პალპატინს , რომელიც ბევრად უფრო იყო საკუთარი ბოროტი მაგიის გამო. თუმცა, ახლა დართ ვეიდერი საბოლოოდ შეერწყა ბნელ მხარეს და მისმა სულმა იპოვა ჰარმონია. და ყველაფერი ბევრად უკეთესია ვიდრე ადრე. და სიბნელის ძალები ახალ სხეულში ბევრად მეტია, ვიდრე ძველში. ასე რომ, ნიკოლოზ II-ის წინ ომი მსოფლიო ბატონობისთვის. შემდეგ კი ადამიანები ააშენებენ ვარსკვლავურ ხომალდებს და გაფრინდებიან სხვა გალაქტიკების დასაპყრობად. ამასობაში საჭიროა ჩახშობა საცოდავი აჯანყება, რომელსაც გაუგებრობის გამო თებერვლის რევოლუცია დაერქმევა.
  . თავი #15
  მატარებელი ლიანდაგზე მთელი სისწრაფით მოძრაობდა და ლოკომოტივის საცეცხლე გახურდა. აფეთქებითაც კი დაემუქრა.
  დართ ვეიდერი, როგორც ყოველთვის გადამწყვეტი და ძლიერი. მას სჭირდება ტახტის გადარჩენა და ის ამას გააკეთებს. და როგორ შეძლეს იაპონელებმა რუსეთის დამარცხება? მიზეზები ბევრი და მრავალფეროვანი იყო. მაგრამ მაინც, ძალიან ბევრი უბედურება იყო. სინამდვილეში, ბევრი რამ არის დამოკიდებული იღბალზე. და ისე, რომ არ ვისაუბროთ დამპალ ცარისტულ რეჟიმზე, ადმირალი მაკაროვი მაინც რომ არ მომკვდარიყო: კაშკაშა პატარა თავი, მაშინ ნიკოლოზ II, ალბათ, ისტორიაში შევიდოდა არა სისხლიანი, არამედ დიდი!
  თუმცა, ახლაც არ არის გვიან, რომ გახდე დიდი. მეფე საკმაოდ ჯანმრთელია და ის მხოლოდ ორმოცდარვა წლისაა და თქვენ გექნებათ დრო, რომ გახდეთ არა მხოლოდ დიდი, არამედ, ალბათ, ყველა დროისა და ხალხის უდიდესი მონარქი.
  შავი უფლის თავში რაღაც სიმღერაც კი გამოჩნდა. და იყო მასში გარკვეული სამართლიანობა;
  ნესვი, საზამთრო, ხორბლის რულონები,
  დიდსულოვანი, აყვავებული მიწა...
  და ტახტზე, იჯდა პეტერბურგში,
  მამა მეფე ნიკოლოზი!
  ვინ დაიჯერებდა, რომ ის მალე იცეკვებდა,
  წითელი, მეჩვიდმეტე წელი,
  მხოლოდ ზეცაში მხოლოდ ანგელოზებმა იციან
  რა უბედური რუსეთი ელის!
  ოჰ, დრო, ზაფხული არ არის ზამთარი,
  ოჰ, დრო, თითქოს ფულის სიბნელე!
  მდინარე დუნაი და მდინარე დონე,
  იარე კაზაკობა, იარე ახლა!
  და დართ ვეიდერმა გაბრაზებულმა გადაიძრო თავისი, უფრო სწორად სამეფო, მარჯვენა ხელი. და დიდი, საკმაოდ სქელი ფიჭვი აიღო და გაიბზარა, ასანთივით გატყდა.
  შავ ლორდს ძალიან გაუხარდა. მისი სიძლიერე ახალ სხეულში, არათუ არ გაქრა, არამედ გაიზარდა. და როგორ არ გიხარია. ასეთი შესაძლებლობები იხსნება. დიახ, მისი სხეული გაქრა, ასევე, ჰიპერპლაზია მასთან. მაგრამ სული გაძლიერდა და შეიძინა ახალი, კოლოსალური შესაძლებლობები. და ეს, რა თქმა უნდა, მისი დიდი კოზირია. და ის არის თუ არა ღმერთი, მაშინ მაინც სატანა. და ძალის ბნელი მხარე ნამდვილად აღემატება ნათელ მხარეს. და სავსეა ბევრად მეტი ცდუნებით.
  დარტ-ნიკოლოზმა ისევ თითები დაამტვრია. შემდეგ კი დარაჯზე მდგარი ჯარისკაცის თავი სხეულს ჩამოგლიჯა და ალისფერი სისხლის მთელი შადრევანი ამოვარდა. შავი უფლის უდანაშაულო მსხვერპლი. მაგრამ რამდენი მათგანი იყო უკვე. რატომ იშურებ ადამიანებს ან არაადამიანებს?
  პალპატინის იმპერიაში , ფორმალურად არსებობდა ცხოვრების ყველა ფორმის თანასწორობა, მაგრამ არაადამიანები თანდათანობით დაიძრნენ. ამაში განსაკუთრებით წარმატებული იყო გუბერნატორების ხელმძღვანელი ტარკინი . ეს იყო გამორჩეული ადამიანი, თუნდაც არა სიტი . მაგრამ ძლიერი პიროვნება იყო და არ ემორჩილებოდა ჰიპნოზს და შეეძლო კამათი იმპერატორთანაც კი.
  მაგრამ ის გარდაიცვალა მეამბოხეების თავდასხმის დროს სიკვდილის ვარსკვლავზე, სადაც მთავარ როლს ასრულებდა ლუკ სკაიუოკერი . დიახ, ეს მისი შვილია, რომლითაც შეიძლება იამაყოს. მაგრამ რადგან არ არსებობს პალპატინი , და შავი უფალი გაქრა და მეორე დაუმთავრებელი სიკვდილის ვარსკვლავი განადგურდა, მაშინ ჩანს სითების იმპერიის დასასრული . სამწუხაროა, რომ ძალიან დიდი დრო დასჭირდა აშენებას და აშენებას. სიდიადე მოკვდა.
  მაგრამ მეორე მხრივ, დართ ვეიდერი და მისი სული ცოცხლები არიან და მზად არიან ახალი, დიდი საქმეებისა და მიღწევებისთვის. და ამჯერად ის არ დაუშვებს იგივე შეცდომებს. იმპერატორის მოკვლით მან შეძლო საბოლოოდ შეერწყა ძალის ბნელ მხარეს, რაც აქამდე არ გააჩნდა. და იპოვე ჰარმონია საყოველთაო ბოროტებასთან. როდესაც ის ობივანს ებრძოდა , მასში არსებული შავი მხარე არ აჩვენებდა მის სრულ შესაძლებლობებს. და მან ვერ დაამარცხა თავისი მასწავლებელი, თუმცა მასზე ძლიერი ჩანდა. თავად პატარა კინაღამ გარდაიცვალა და ინვალიდი გახდა. ასე რომ არ გაიმეოროთ იგივე შეცდომები. თუ თქვენ აირჩიეთ ბოროტების გზა და ძალის ბნელი მხარე, მაშინ მიჰყევით მას ბოლომდე. და რომ შენთვის უკან დასახევი გზა არ არსებობს. მხოლოდ მაშინ იქნება წარმატება. ყოყმანის ჩრდილის გარეშე.
  სხვათა შორის, სიკვდილის ვარსკვლავის გარდაცვალებაში დართ ვეიდერიც არის დამნაშავე. მას შეეძლო ჩამოეგდო მებრძოლი, რომელსაც ლუკ სკაიუოკერი დაფრინავდა . მაგრამ იმის განცდა, რომ ეს იყო მისი შვილი, ვინც ყოყმანობდა და ეს იმპერიას დაუჯდა ყველაზე ძლიერი გემის დაკარგვას.
  მაგრამ ცხადია, რომ ყველა მამა არ გარისკავს შვილის მოკვლას. უფრო მეტიც, ლუკას ჰქონდა შანსი გაენადგურებინა იმპერატორი და თავად ემართა სამყარო.
  მაგრამ ამქვეყნად მას არც ვაჟები ჰყავს და არც სხვა ნათესავები. ასე რომ, არავინ დარჩება. და საჭიროების შემთხვევაში, ის ასევე მოხსნის ალექსის მემკვიდრეს, რადგან მას არ სჭირდება ავადმყოფი გვირგვინის პრინცი. ამ ცოლის მსგავსად.
  შემდეგ დართ ვეიდერმა იგრძნო, რომ მას სჭირდებოდა საკუთარი თავის დატენვა ძლიერი ენერგიით. და ამის საუკეთესო გზა არის ნამდვილი ლექსის შესრულება. კარგი, მას ეს უნდა და გააკეთებს.
  და დაიწყო შავმა ბატონმა რუსეთის მეფის სხეულში სიმღერა;
  დიდება ვნების ქალღმერთს ლადას,
  შექმნა ზეცის საფარი...
  იქნება კეთილშობილური ჯილდო ხალხისთვის,
  რადგან ღმერთი აღდგა!
  
  სვაროგის უფრო ლამაზი ქალიშვილები არ არიან,
  ვინც ფეხშიშველი დარბის თოვლში...
  ჩვენ ვიქნებით როდის წიაღში ,
  გოგოებს ჩექმებით ნუ გათელავთ!
  
  ყოველივე ამის შემდეგ, რუსეთში შესანიშნავი გოგოები,
  ყველა ბიჭი ბაგაში მეომარია...
  ხმა ისეთი ხმაურიანია,
  ბოროტმოქმედს თხის რქაში გადაუხვევენ!
  
  ჩვენ ვიბრძოლებთ სამშობლოსათვის,
  სამშობლო ჩემი დიდი დედაა...
  რუსებს ყოველთვის შეეძლოთ ბრძოლა,
  მათ წინააღმდეგობას ვერ გაუწევ!
  
  მათ გული მისცეს რუსეთისთვის,
  მე მჯერა დიდებული ცხოვრების...
  ჩვენ მალე გავხსნით კოსმოსის კარს,
  მოდი ვიპოვოთ ჩვენი მოწოდება!
  
  არა, დაე, ახლა ქარიშხალი გაბრაზდეს
  მაგრამ რუსი სამუდამოდ არ დაიძაბება -
  ჩვენი მებრძოლი არ ნებდება ბრძოლას,
  დაე, მისი ოცნება ახდეს!
  
  ჩვენი ძალა გოგონების სიბრძნით,
  შენ ასე დაიბადე...
  ჩვენ დავწერთ მანქანიდან,
  მხოლოდ ზევით არასოდეს ქვევით!
  
  მიეცით ქვეყანას ახალი რესურსები,
  ისე, რომ აყვავებული ვარდებივით აყვავებული ბუჩქი ...
  და ღმერთის იესოს სახელით
  რომ ბოროტი კრუნჩხვის თვისება არ ისმოდეს!
  
  ომში ყველა ადამიანი ძმაა,
  მაგრამ ამავე დროს, სატანის მსახურები...
  ჩვენ მზად ვართ ხელები გავხსნათ მათთვის,
  რათა ყველა ერთგული იყოს სამყაროს ღმერთის!
  
  არ დაუჩოქა ვერმახტი
  ჩვენ შევძელით ბრძოლა...
  სტალინი და დიდი ლენინი ჩვენთან არიან,
  ჩაწერეთ ბავშვი მალე რვეულში!
  
  მოდით გავხადოთ ჩვენი ქვეყანა ასე
  რომ ის თავად ააშენებს სამყაროს ...
  მიუხედავად იმისა, რომ აქ ქარიშხალი მოვიდა,
  ჩვენი სვაროგი დიდი ოსტატია!
  
  მტერი შეუტია მოულოდნელად და მოღალატურად,
  საშინელი ორმოცდაერთი წელი იყო...
  მაგრამ ჩვენი ბაბუები დიდებულად იბრძოდნენ,
  როდი ეხმარება მათ ბრძოლაში!
  
  ჩვენ გულს მივცემთ რუსეთისთვის,
  გავაძლიეროთ ჩვენი ქვეყანა...
  გაბედულად გააღო კარი სივრცეში,
  დათვალეთ დიდი აურზაურის გარეშე!
  
  აქ არის ჩემი ქვეყანა, დამიჯერე, წმიდაო,
  ჩვენ დავიცავთ მოსკოვის რაინდებს ...
  გოგონა ფეხშიშველი დარბის თოვლში,
  უძველესი სიზმრის გაღვიძება!
  
  არა, ჩვენ არ დავიშალეთ სითების ბრძოლაში ,
  და იბრძოდა გამბედაობის დასაფასებლად...
  და ხანდახან სითები ისე იბრძოდნენ,
  სრული აფეთქება!
  
  იცოდე პოეზიით არავინ დაგვახრჩობს,
  ხუმრობით შევძლებთ მთების გასწორებას...
  ბოროტება, მათი სულების მიძღვნა,
  თქვენ გამოცდებს ხუთზე აბარებთ!
  
  ღმერთი უბედურების დროს დაიბადა,
  მოსკოვის მახლობლად, როცა ჭექა-ქუხილი ღრიალებს...
  ლადამ გადალახა ჩვენი მილები,
  და დაე, ცრემლები წამოვიდეს!
  
  კეთილშობილი რუსი გოგონები
  ყველა ქალწულში, უწმინდესი სახე...
  ასეთი ხმა, დამიჯერე, ხმოვანია,
  გოგოებისთვის კი მუშტი მონოლითია!
  
  ყველაფერი ქვეყანაში, მჯერა, რომ მაგარი იქნება,
  მე ვიცი ყველაფერი აყვავებულია...
  თუმცა ხანდახან ბრძოლა საშიშია,
  ჩვენ გავხსნით სრულ ანგარიშს!
  
  ორმოცდამეერთეში ისინი ერთად იდგნენ,
  რაინდებმა მოსკოვი...
  მალე კომუნიზმს მისცემენ,
  მოვიტან სამშობლოს დროშას!
  
  სტალინგრადი გახდა შესანიშნავი გზა,
  სადაც ორი საზარელი ერთმანეთს შეხვდა...
  გოგონა ფეხშიშველი იბრძვის
  მისი ქმარი რა თქმა უნდა კომუნისტია!
  
  იქ მტერმა ესროლა "ვეფხვები"
  მაგრამ საერთოდ არ უშველა...
  დიახ, ამაოდ ჩურჩულებდა ფიურერი თამაშებს,
  შენ ხარ მყიფე მინის პლანეტა!
  
  ნუ მისცემთ უფლებას გოგოებს, რომლებსაც გაახარებთ,
  თავს ვერ ვისვენებთ...
  მტერმა ძალიან ბევრი ჭვარტლი დატოვა
  გამოცდას მაინც ჩააბარებ 5-ით!
  
  სტალინგრადის გზა, რა თქმა უნდა, დიდებულია,
  უბრალოდ მზეა ქვეყნის თავზე...
  ბოროტი კაენი განადგურდება,
  ის ჯოჯოხეთშია სატანასთან ერთად!
  
  რუსეთი ყოველთვის წმინდა ქვეყანაა,
  ის შეიცავს პერუნს და იესო ქრისტეს...
  თუმცა ზოგჯერ სიმართლე ბოროტია,
  ადამიანი ბედნიერებამდე არ გაიზარდა!
  
  რუსების წილი ოსტატურად იბრძოლონ,
  და დაამარცხეთ რუსეთის მტრები ...
  მიუხედავად იმისა, რომ ფრიცებს აქვთ ლუციფერის ძალა,
  მაგრამ ჩვენი ჯარი გახდა ძლიერი!
  
  არის ხსნა მსოფლიოს კომუნიზმში,
  გვამების მთების დასაძლევად...
  ჩვენ არ ვითხოვთ მტრებს პატიებას,
  თუმცა დათვი გაბრაზებული მძვინვარებს!
  
  ღმერთი პერუნი ისვრის ელვას,
  მას ძალიან უყვარს ბოროტების დარტყმა...
  და ჩვენ მტრებზე ძლიერები ვართ,
  თუ ჯარი საბრძოლველად ვარჯიშობს !
  
  დიახ, სვაროგი არის დიდი მსუბუქი მეომარი,
  მას შეუძლია გააკეთოს ის, რაც არ შეუძლია...
  თუ ცნობილი იქნები, მაშინ ღირსი ხარ
  რუსები სულელები არ არიან!
  
  ეს ყველაფერი ჩვენს დიდებაში რჩება,
  რა ლამაზია მაისის ფერივით...
  სამოთხეში იქნება ადგილი დაცემულთათვის,
  რა ყვიროდა გააფთრებული - ბანზაი !
  
  ნუ გაუძლებ მათ, იცოდე დამცირება,
  შეგვიძლია შევქმნათ სრული ედემი...
  რუსეთისთვის შურისძიება იქნება ფრიცზე,
  მიუხედავად იმისა, რომ სემი მათ ეხმარება!
  
  სიტი აღფრთოვანებული იყო მზის ჩასვლით,
  ეს ლალი გზას ანათებს...
  იქნება დიდი შურისძიება ბოროტებისთვის,
  ჩვენი რუსეთი ჯეკით არ დაიხარება!
  
  ჩვენ ხმამაღლა აღფრთოვანებული ვიქნებით,
  სპილოების დიდი სამშობლოს ძალა...
  გაბრწყინებულ გუნდთან ერთად,
  ვაჟების საუკეთესო ლადა!
  
  გოგოები ზამთარში ფეხშიშველი დარბიან
  ეს მათი დიდი ვარსკვლავია...
  კურდღლებიც ფეხშიშველი დარბიან,
  ლადა სამუდამოდ ჩვენთან იქნება!
  
  ღმერთმა პლანეტა ატომისგან შექმნა,
  მან სივრცე მხოლოდ სიტყვით შექმნა...
  მღერიან საგმირო საქმეებს,
  და მტერი იღებს შიშს!
  
  აღტაცება იქნება ადამიანის,
  ყოველთვის იბრძოლო და იოცნებო...
  ასე რომ, იმ მომენტიდან, საუკუნის ბოლომდე -
  ისე რომ საყვედურში ჰყავთ დიდი ჯარი!
  
  მზის სახეები ანათებენ შორს,
  და ცისარტყელა ანათებს, დამიჯერე ...
  და მტერი უბრალოდ ძალიან ველურია,
  ის ნამდვილად მხეცია!
  
  ქვეყანაში ლამაზი გოგოები არიან,
  რომ მათ იციან როგორ დაამარცხონ მტრები ...
  მათი ხმა, რა თქმა უნდა, ნათელია.
  საუკეთესო შვილები მსოფლიოში!
  
  ჩვენ არ გავქრებით ბოროტების ლექსს,
  ჩვენი სიმართლეა გვჯეროდეს ყველაფრის...
  ბოლოს და ბოლოს, ასეთი მოსამართლეები გვეყოლება,
  მოდით, ტერორისტები ნაწილებად დავშალოთ!
  
  გოგოებო, ჩვენი ქუსლები ბრწყინავს,
  შიშველი ვარდის ძირებით...
  და თოვლის ნალექები დნება ფეხქვეშ
  ცხელა ფეხშიშველის სილამაზის სანახავი!
  
  კაი კარგი გოგოები
  მტრის უპრობლემოდ განადგურება ...
  მიუხედავად იმისა, რომ ნაკადი ძალიან ხმაურიანია,
  ურდო ცეცხლში მოდის!
  
  ჩვენ შეგვიძლია ყველაფერი გავაკეთოთ ძალიან მაგარი,
  და მიაღწიეთ ერთგულებას სიზმარში ...
  და მტერი სულელურად უტევს,
  გადაიტანეთ ხმალი მის წვერზე!
  
  მე ვიცნობ ჩვენს ფოლადის რაინდებს,
  დამიჯერე, ვერ იპოვი მათ...
  მათ ფაშისტებს ძლიერი დარტყმა მიაყენეს რქებზე,
  თუმცა ოცზე მეტი არ ჩანს!
  
  გოგოები, რომლებიც იცინიან
  მათ თავიანთი დიდებით კბილებს აცლიან...
  და მათი თვალები ასეთი თეფშებია
  ხმა გაბრწყინებული ბულბულია!
  
  ბოროტი ლექსის სწავლება მაგარია,
  და ისინი წარმოიდგენენ საშინელებას ბრძოლაში ...
  ასე რომ, ლამაზმანები უბრალოდ ჭუჭყიანები არიან,
  თუმცა ხანდახან ქარები დგებიან!
  
  წარმოიდგინეთ, ასეთი სამყარო იქნება ხალხი
  კომუნიზმი უმაღლესი ძალების დაბადებაა...
  და სილამაზე არ გაგამართლებს
  თუნდაც ადამიანი სულელი იყოს!
  
  აქ მოდის ომი აღმოსავლეთიდან,
  ჯოჯოხეთური ურდო უტევს...
  ჩვენთან არის მებრძოლი სვაროგის რწმენის ძალა,
  გოგომ ხანი ერთი ყელში გაანადგურა!
  
  ყველას აღფრთოვანება შეგიძლია, ვიცი
  ვინ იბრძვის სამშობლოსთვის, იცოდეთ...
  და მეომარი იბადება მამაცი,
  სიკვდილის შემდეგ სამოთხეში წასვლა!
  
  ჩვენ შევძლებთ გავახაროთ რუსეთი,
   ოჯახის განმადიდებელი საუკუნეების განმავლობაში ...
  დედა წმიდა რუსეთის გულისთვის,
  დიდი მუშტის ძალით!
  
  ჩემი სამშობლო, დამიჯერე, ლამაზია,
  არქტიკაში ვაშლის ხეები ყვავის...
  ჩვენი ხალხი დიდია, მართლმადიდებელი,
  აიხდინა ოცნება!
  
  ჩვენ შეგვიძლია შევქმნათ ნებისმიერი ღრუბელი
  და დაამარცხე გიჟური მტერი...
  ჩვენი მებრძოლთა რაზმი ისეთი არასტაბილურია,
  აქცევს მტაცებელ ქვეწარმავლებს თამაშად!
  
  აქ რუსეთში ყველაფერი ძალიან მაგარია,
  მასში შემოქმედმა ჩადო გული...
  მალიუტა გაანადგურეს ,
  ოცნებას ექნება ღირსეული ძალა!
  
  აქ მოვა ქრისტე და აღდგება სამყარო,
  საუკუნეების მანძილზე იქნებიან დიდების ხალხი...
  ჩვენ გულწრფელად ვიბრძვით რუსეთისთვის,
  და ფოლადმა იცის ჩვენი ხელი!
  
  გოგონები აღფრთოვანებულები არიან
  რასაც შეუძლია კოსმოსის დაპყრობა...
  დაამტვრევენ ნებისმიერ ბადეს,
  ჯაჭვი მათთვის მხოლოდ აბრეშუმის ძაფია!
  
  ჩვენ არასდროს დავნებდებით, გჯეროდეთ
  მტრის ქვეშ ვერასდროს ვიქნებით...
  თუ ფიურერი უბრალოდ გაბრაზებულია -
  ჩვენ მას რქებს მოვწყვეტთ!
  
  კაცო შენ ყველაზე ძლიერი გახდები
  შეგიძლიათ დაიპყროთ სამყაროს ზღვარი...
  სუსტ სისულელეებს ნუ ატარებ,
  გვერწმუნეთ, სლავებს გავტეხოთ!
  
  მილიონების ძალა ჩვენთან იქნება,
  ჩვენ დავასრულებთ მტერს, დამიჯერეთ ...
  ბევრი ქალწული ლეგიონოსი ,
  ისინი უბრალოდ მიზანში მოხვდნენ!
  
  აქ მოდის გამარჯვება
  ბერლინში ტრიუმფით შევედით...
  ვინც სამოთხის სიამოვნებაში გარდაიცვალა,
  და წმინდა ქერუბიმი აფრინდება!
  ეს მართლაც უმაღლესი დონის ლექსია და კოლოსალურ ზნეობას იძლევა. სწორედ მაშინ მოკლა დართ ვეიდერი ბავშვები, რომლებიც ხელოვნებას სწავლობდნენ, შემდეგ მისი განწყობა საგრძნობლად გაუარესდა. ჯოჯოხეთური საქმეა ბავშვების, კაცობრიობის უმეტესობის მოკვლა. ძირითადად ბიჭები იყვნენ, მაგრამ იყვნენ გოგოები. და ამან დიდად შეაწუხა ანაკინი მორალურად . ანაკინი დართში ცხოვრობდა _ ვეიდერი .
  ობივანთან ბრძოლაში . მან საკუთარ თავს დამარცხების და დასახიჩრებაც კი მისცა უფლება. რა არ უნდა გაკეთდეს, რა თქმა უნდა, არავითარ შემთხვევაში.
  დიახ, მხოლოდ ბოლო ნაძირალას შეუძლია ბავშვის მოკვლა. მაგრამ ძალის ბნელი მხარე მსხვერპლს მოითხოვს. და მოითხოვს დაივიწყო, რომ გული გაქვს.
  დართ ვეიდერმა კვლავ დაიწყო აწყობა, მაგრამ ამჯერად წარმოთქვა ფრთიანი აფორიზმები, რომლებიც მას ახალი, კიდევ უფრო მრისხანე და სრულყოფილი განწყობა უნდა მისცემოდა;
  სექსუალური პარტნიორები საჭმელს ჰგავს - მათ მრავალფეროვნება და ცხარე სანელებლები სჭირდებათ!
  რევოლუცია ხდება სუფთა გულით, მაგრამ არა თეთრი ხელთათმანებით; ბედნიერებისკენ მიმავალ გზაზე, ბორბლები საჭიროებენ სისხლის შეზეთვას!
  ყველაზე ხშირად ისინი ღალატობენ არა სისასტიკის გამო, არამედ სისუსტის გამო, თუმცა სწორედ სისუსტე მიდრეკილია სისასტიკისკენ!
  ზოგადად, კანონია, რომ ჟანგიანი მექანიზმი მუშაობს მხოლოდ ოქროს ზეთზე!
  ეშმაკობა და გათვლა: როგორ შობს ცოლ-ქმარი გამარჯვება - პატიოსნება მესამე დამატებითია!
  მსოფლიოში ყველაზე უძირო ქმნილება ერთი ჭიქა არაყია, მასში ჩავარდნა უსასრულოა, ფსკერი კი სასაფლაოზეა!
  ყველა მსჯავრდებული არ არის დამნაშავე, ყველა დამნაშავე არ არის მსჯავრდებული!
  აქლემისთვის უფრო ადვილია ნემსის ყუნწში გავლა, ვიდრე ბლატის გარეშე გამოქვეყნება!
  პროფესიონალი მოსამართლე პროფესიონალ მეძავს ჰგავს - განსხვავება მხოლოდ ჰონორარში და სუტენიორის წოდებაშია!
  პოლიტიკოსები ჭიებს ჰგვანან, მხოლოდ ნაწლავებიდან უფრო მეტ სისხლს ასხამენ, როცა გადასახლდებიან!
  სისხლი საუკეთესო სასუქია ამომავალი თაობის სიმამაცის გასაშენებლად!
  აგრესიულად მორჩილი უმრავლესობა ფიქრობს კუჭით და არა გულით, რადგან ის გაცილებით დიდია მოცულობით.
  თუმცა, ათეისტური სწავლება ყველაზე ლოგიკურია, ის კაცობრიობის სიმწიფის დემონსტრირებას ახდენს, ხოლო ნებისმიერი რელიგია ბავშვობასთან ასოცირდება!
  ღმერთი ძლიერია მუხლზე დადებული მამა, რომელსაც სუსტ ბავშვს უნდა დაეყრდნოს!
  იშვიათია ვინმემ აანთოს ნიჭის ნაპერწკალი, როცა ირგვლივ ტოტალიტარიზმის სინესტეა!
  ვინც არ არის კმაყოფილი წარსულით და ეშინია აწმყოს, უფრო ხშირად ფიქრობს მომავალზე!
  მთვარეზე კლდის დარტყმა უფრო ადვილია, ვიდრე აიძულო პოლიტიკოსები შეასრულონ წინასაარჩევნო დაპირებები!
  შაქრიანი ჰუმანიზმი ხალხის ქვეყანაში ისეთივე შესაფერისია, როგორც შაქარი ბორშში!
  სამი რამ მარადიულია: ღმერთი, დრო და ადამიანის სისულელე!
  თუ გსურთ მოიგოთ; დაივიწყე სამი სიტყვა: ძნელია, არ შემიძლია, საკმარისია!
  ღორი ყოველთვის იპოვის სიბინძურეს, ვირთხა ყოველთვის იპოვის უფსკრული და ზარმაცი ყოველთვის იპოვის საბაბს!
  იგივე ძირის მორალი სიტყვა ბინძური! ყველაზე ხშირად მას იყენებენ სათნოების შესაფერად და მანკიერების მოსაშორებლად!
  მელა წელიწადში ორჯერ იცვლის კანს, პოლიტიკოსის ნიღაბს კი ყოველ საათში!
  სიკვდილი ჰგავს ერთგულ ცოლს, მოდის შეხსენების გარეშე, აწვება მას საწოლში და სრულ მფლობელობაშია!
  სიკეთე ოფლს ჰგავს, დაღვრა ძალისხმევას მოითხოვს, მაგრამ სხეული ძლიერდება, ყოველი წვეთი ჭუჭყს ტოვებს!
  ჯარისკაცი ნიჩბას ჰგავს, მხოლოდ მყარი ხელებით გაპრიალებული! ოღონდ ასევე სწრაფად გაბრაზდი!
  უმაღლესი იდეალები მხოლოდ მაშინ მწიფდება, როცა სისხლით ირწყვება, ცრემლით რწყავენ და ოფლით განაყოფიერდებიან!
  ათეისტისთვის ყველა რელიგია კარგია - იმიტომ რომ ღმერთი არ არსებობს! და სიცარიელე ყველაზე რბილი დესპოტია!
  რაც არ უნდა ძლიერი იყოს გმირი, ის ზღვას არ გამოწურავს პატარა ლიმონს!
  ეშმაკობის უდიდესი სიჭარბე არ ანაზღაურებს ინტელექტის მცირე ნაკლებობას!
  მეთაური არის ბირთვი - თუ დამპალი, მაშინ მთელი სტრუქტურა იშლება!
  შემდეგ დიდმა შავკანიანმა სითმა სიცილი აუტყდა.
  . თავი #16
  პეტერბურგში ბრწყინვალედ აღინიშნა ნიკოლოზ II-ის - უეჭველად უდიდესი ცარის სამოცდაათი წლისთავი.
  ოლეგ რიბაჩენკომ მარშალის ფორმაც კი ჩაიცვა და საძულველი, მაგრამ კაშკაშა ცვილის ჩექმები ჩაიცვა. და ბალზე ცეკვავდა. შემდეგ კი მეფის ხელიდან მიიღო კიდევ ერთი მაღალი ორდენი კენჭებით.
  და ამან ბიჭი ძალიან გაახარა. შედეგად, ის იმდენად აღელვებული გახდა, რომ მთელი ღამე გულივერის თავგადასავლების გაგრძელებას აკრეფდა.
  ახალგაზრდული სხეული რომ გახდა, ყოფილმა კაპიტანმა და ცნობილმა მოგზაურმა გაიღვიძა.
  ასე რომ, მას კვლავ მოუწია შიშველი, ბავშვური ფეხების დარტყმა პორტის მიმართულებით გზის ბასრ ქვებზე.
  გოგონა კეთილშობილური ოჯახიდან, აიღო და ჩამოვიდა თავისი უნიკორიდან.
  და ერთად დადიოდა, ძვირფასი სანდლები გაიხადა.
  ამით მან აღნიშნა:
  - აუცილებელია, რომ ფეხებზე ფეხები არ გახდეს რბილი, არამედ რაც შეიძლება ხისტი და ძლიერი იყოს!
  ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  - ეს ძალიან ბრძნული შენიშვნაა! მაგრამ მართალი გითხრათ, აქ, ბრიტანეთში, ვიკონტესას ფეხშიშველი სიარულის სურვილი ძალიან უცნაურად მოგეჩვენებათ!
  გოგონამ საპასუხოდ მღეროდა:
  მთელი დედამიწა თბება სითბოთი,
  და მასზე ფეხშიშველი დავრბივარ...
  მინდა რომ ზაფხული იყოს
  ძალით არ გადაათრიოთ თოვლში!
  ბიჭი კაპიტანი დათანხმდა.
  - დიახ, ზაფხული ბევრად უკეთესია! ძალიან სასიამოვნოა, როცა მზე ანათებს და თოვლის ნალექები სხივებში ანათებს!
  აი გულივერმა გამოასწორა თავი:
  - ბალახზე მარგალიტის ნამის წვეთები მინდოდა მეთქვა!
  გოგონამ გაიცინა და მღეროდა:
  - ნამი, ნამი, ნამი, ნამი,
  ზუზუნი, როგორც ვოსფსების გროვა!
  და შემდეგ მან დაამატა:
  -არა! ეს არც სოფელშია, არც ბაღში!
  გულივერი დათანხმდა:
  - დიახ, არც სოფელს, არც ბაღს! მაგრამ ყოველ შემთხვევაში მე და შენ დიდები ვართ, ერთად ვიმღერეთ.
  ბიჭს ბავშვს ფეხები ღამის განმავლობაში მოუშუშდა და ახლა ისე მტკივნეული არ იყო სიარული, როგორც გუშინ.
  განწყობაც აიწია.
  გულივერმა აღნიშნა:
  - აი მართლა რა არ მესმის, რაში გჭირდება მონები?
  ვიკონტესამ ზიზღით აკოცა.
  - და რა არის აქ გაუგებარი?
  ბიჭმა სერიოზულად შენიშნა:
  - მარადიული შვილები ხართ, კარგი გამძლეობა გაქვთ - თქვენ თვითონ შეგიძლიათ იმუშაოთ!
  გოგონამ ჩაიცინა და აჩუქა:
  - მარჯვენა ფეხი დაარტყი,
  მარცხენა ხელის ქნევა...
  კარგია მსოფლიოში ცხოვრება
  არაფერს აკეთებს!
  გულივერმა უპასუხა:
  - არაფრის კეთება მოსაწყენია!
  ვიკონტესამ გაიცინა და შენიშნა:
  - ქოხიდან გავიდა,
  ჯანსაღი გუგები...
  ბიჭმა ჰკითხა:
  - კარგი, მერე რა?
  გოგონამ უპასუხა:
  - ყველა მუხა მოჭრეს,
  კუბოებისკენ!
  და როგორ აიღებს და გაიცინებს ეს მარადიული ბავშვი. კი, ძალიან მაგარია.
  გულივერმა ჰკითხა ვიკონტესს:
  - Სერიოზულად?
  გოგონა მღეროდა:
  ხუმრობის სამეფოში
  Დიდი დრო გავიდა...
  არაფერი, მოგეხსენებათ
  სერიოზულად არ ხდება!
  ბიჭმა ღიმილით უპასუხა:
  - დიახ, მესმის! მარადიული ბავშვობა გონებაში და სხეულში!
  ვიკონტესმა შენიშნა:
  - არსებობა განაპირობებს ცნობიერებას!
  გულივერმა ენერგიულად დაუქნია თავი ბავშვური თავით:
  - ძნელია არ დაგეთანხმო! ახლა ფიზიკურად მაინც ძალიან კარგად და ხალისიანად ვგრძნობ თავს. და ჩამოგდებული ძირებიც კი ბავშვების სხეულში ისე სწრაფად უხეშდება, ძლიერდება და ძლიერდება, რომ აღარ სტკივათ, პირიქით, სიარულიც კი სასიამოვნო გახდა.
  გოგონამ ენერგიულად დაუქნია თავი და შენიშნა:
  - ამ თემაზე შემიძლია ვიმღერო!
  ბიჭმა კაპიტანმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია.
  - რა თქმა უნდა, იმღერე! ძალიან გაგვიხარდება!
  ვიკონტესზა დიდი გრძნობითა და სიამოვნებით მღეროდა;
  სასწაულები ახალ სამყაროში
  ფერით ზღაპარს ჰგავს...
  ასეთი სილამაზეა
  არ იპოვო ხარვეზი მაჩვენებლით!
  
  აბა, რა მოხდება, თუ ახალი დღეა
  დედამიწაზე მოდის...
  ასე რომ, ჩვენ არ გვეზარება ადგომა,
  მსოფლიოში არ არის მაგარი!
  
  იქნება ახალი შუქი დიდებაში,
  სადაც ხეები ტკბილეულივითაა...
  გათენებას შევხვდებით
  მარადიულ ბედნიერებაში ჩვენი შვილები!
  
  ახალი ეპოქა მოდის
  ეს ადგილი ისეთი ლამაზია...
  ადამიანი ბედნიერი იქნება
  დაე, გზა საშიში იყოს!
  
  დაე, პლანეტა აყვავდეს
  მალე იქნება აყვავებული სამოთხე...
  გახსენით გამარჯვებული ანგარიში
  დაე, სამყარო გაბრწყინდეს!
  
  რა კარგია
  თუ მზე ანათებს...
  კოდალა ბურღავს ჩიზლს
  ყველა მშვენიერია პლანეტაზე!
  
  რამხელა ვხალისობთ
  ბედნიერება სავსეა ხეობით...
  იქნება გათენების საათი,
  ოქროს შუალედი!
  
  ვინ შეასრულებს ჩვენს ბედს,
  ძალიან მამაცი სიმპათიური...
  თუ ხდება გადანაწილება
  მაშინ გახდები უფრო ძლიერი!
  
  თავებს არ დავწევთ
  ამაყად ისწორებ ზურგს...
  ბლინების კარაქს, ხაჭოს,
  მაშინვე ამატებს დიასახლისი!
  
  ასე იქნება ბედნიერება, იცოდე
  და შუქი სვაროგის სახელით...
  ნამდვილი სამოთხე იქნება
  ხალხი ღმერთს ევედრებოდა!
  
  უფალმა ერთი პასუხი გასცა:
  ბედნიერად უნდა ვიმუშაოთ...
  და მერე მოვა გამარჯობა -
  სახეები გაბრწყინდება!
  
  აი ფეხშიშველი გოგო
  კუს შევაჯვარე...
  უნდა დაარტყა მუშტით
  ბევრი შიშის სროლა!
  
  სადაც ხანძარი ჩნდება
  აბა, სად იწვის ცეცხლი...
  გამანადგურებელი დარტყმა,
  სასტიკი მტერი უტევს!
  
  ჩვენ არ დავნებდებით მტერს,
  გაითვალისწინეთ ეს მისწრაფება...
  ასწორებს ქერუბიმს
  ფრთები და პატიება მტრებს!
  
  ამბობს, რომ მალე იქნება
  რასაც გამარჯვება ჰქვია...
  ცირკი არის შაპიტო,
  და ხანდახან ძაღლები ყეფიან!
  
  მალე ის სამოთხეში იქნება
  გავალამაზოთ სამყარო..
  Lada - მადლობა
  ქერუბიმები ბრწყინავს ოქროთი!
  ბიჭმა გულივერმა ხელები შემოკრა და აღტაცებით თქვა:
  - Როგორი საყვარელია! ახლა ეს პოეზიაა! და გოგონას ხმა უბრალოდ საოცარია!
  გოგონამ მოკრძალებულად უპასუხა:
  - ეს ღმერთების საჩუქარია! ზოგადად, რაც არის წარმოდგენილი, არ ფასდება!
  ბიჭმა კვლავ შენიშნა:
  - ძნელია ამას არ დაეთანხმო! მაგრამ ყოველ შემთხვევაში, ჩვენ არ ვართ ბავშვები გამოცდილებით და ცხოვრებისეული ცოდნით!
  ვიკონტესამ ჩაიცინა და ჰკითხა:
  - შეგიძლია დაამტკიცო, რომ ბავშვი აღარ ხარ? უფრო მეტიც, ეს არის გონებაში და ცოდნაში!
  ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  - Რა თქმა უნდა! მე შემიძლია ამის გაკეთება და რა თქმა უნდა მინდა!
  გოგონამ გაბრაზებულმა დაარტყა შიშველი ფეხი და დაიყვირა:
  - მაშ მოდი, ახლავე დაამტკიცე!
  ბიჭმა მრისხანებითა და ვნებით დაიწყო ფრთიანი აფორიზმები;
  დაინახო, რომ მტერი მოიგებს ნახევარს, რომ დარჩე უხილავი - გაიმარჯვე მთლიანად!
  გამარჯვების შამპანურს სვამენ მხოლოდ სამი მეომრისთვის; ვაჟკაცობა, სიმამაცე და პატივი. თუმცა, ადამიანის ქეიფისგან განსხვავებით, მეოთხე მეგობარი იღბალია, არავითარ შემთხვევაში ზედმეტი!
  ყველა უბედურებას შორის ყველაზე უვნებელი სიკვდილია, რადგან ის აღარასოდეს განმეორდება და ამის შემდეგ აღარ გაუარესდება!
  ომში, რუტინის ყველაზე მძაფრი გრძნობა საფრთხის განცდის გაფუჭებიდან მოდის!
  კარგია ფრენა, როცა არაარსებებზე აფრინდები - სად უნდა აფრინდე უკანალში დარტყმიდან!
  ვინც დაფრინავს, მწარე ადამიანური ცრემლების საწვავს იყენებს, თავის ტკბილ ოცნებებში გაფრინდება!
  მახვილგონივრული კრიტიკა სჯობს სულელურ შექებას!
  ადამიანს არანაირ ფულზე არ უნდა ორმოში ჩავარდნა, გარდა ვენერას წიაღისა! ამისთვის ის მზადაა ზედმეტი გადაიხადოს და ბოლოც კი მისცეს!
  ჩამოაგდეთ პრესტიჟი, არ შეგეშინდეთ მათ, ვინც არასოდეს ეცემა ღირსებას!
  ვინც არ მღერის განსაცდელების ჟამს, იყვირებს, როცა მიხვდება, რომ ამაოდ იტანჯებოდა!
  ენით შეგიძლია ყველაფერი დაფქვა, გარდა ენით დაბნეული ქვების და სისულელის რიყის ქვისა!
  რძის ქალი კარგია, ირმის კაცი ცუდი!
  ირემი ელვისგან იმით განსხვავდება, რომ პირველს მეორე აწუხებს, მტაცებელი კი მელას მიდის!
  ნამდვილ მეომარს უნდა ჰქონდეს მხეცის ხასიათი, მაგრამ არა ცხოველის ინტელექტი!
  მგლების სამყაროში, როგორც წესი, ლომის მაგივრად ჯაყელები აღნიშნავენ!
  თუ გინდა, მას აქვს ძლიერი დარტყმა, რომელიც მტერს აწვება, არ მოხვდე, ბაქლუშის დივანზე დაწოლილი!
  უძლიერესი დარტყმა, ვისაც პატრიოტიზმი არ აინტერესებს!
  მტრის ჭურჭელს აკეთებენ ის, ვისაც ტვინი არ სცემდა და თვალებს არ ადიდებს!
  თქვენ შეგიძლიათ მოიგოთ რიცხვებით, მაგრამ შეგიძლიათ გამოიყენოთ გამარჯვების ნაყოფი მხოლოდ ოსტატობით!
  ეგოისტი, რომელსაც არ სურს დანებება, აუცილებლად დათმობს პრობლემას!
  შეტევაზე, რა თქმა უნდა, დამარცხების რისკია, მაგრამ თავდასხმისას უკვე წააგე!
  არ წახვიდე მარცხნივ ბიჭო, შენ ხარხარში, თუნდაც, ფაქტობრივად, მართალი ხარ!
  დახრილი ხელებით არ შეიძლება ცქერა, მოხუცი ქალისგან ნამჯალით!
  სჯობს იყო ოსტაპ ბენდერი , ვიდრე ღარიბი მუნჯი !
  ეშმაკობა ყოველთვის არ ამდიდრებს, მაგრამ გამომგონებლობა ნამდვილად ანადგურებს!
  ადამიანის სახით მელა ყოველთვის არ არის კაშკაშა ბეწვის ქურთუკით, მაგრამ ყოველთვის მუქი ზრახვებით!
  კაშკაშა სული, ჩვეულებრივ, ხორცს სასიკვდილო ფერმკრთალებამდე მოაქვს!
  ვირს შეუძლია ტახტზე დაჯდომა, მაგრამ არ დაგაჩოქებს!
  არა ის ლომი, რომელიც ხმამაღლა ყვირის, არამედ ის, ვინც ძლიერად კბენს და ძლიერად ურტყამს!
  არ არის საჭირო სახლის დაწვა, თაგვებთან ბრძოლა. ნუ აქცევთ ქვეყანას საკონცენტრაციო ბანაკად - ცდილობთ კორუფციის დამარცხებას!
  ინტუიცია, რა თქმა უნდა, მოღალატეა, მაგრამ არა თქვენს ბანაკში!
  ნუ გეშინია ჭკვიანი თაღლითის - გეშინოდეს პატიოსანი სულელის!
  ვინც ტირანს ადიდებს, მამალივით იმღერებს სილაზე!
  ტირანი, ლომივით, მოფერებითაც კი, ხორცს და კანს ჭრის კლანჭებით!
  ომში კომფორტი, როგორც შოკოლადი ბეკონზე, მხოლოდ გვამებს ღებინებს !
  ეკლესიაში ჩვეულია სანთლების დადება, მაგრამ ყველაზე დიდი რაოდენობითაც კი ვერ ახერხებენ ადამიანური ვნებების ალი ჩაქრონ!
  შეიძლება გქონდეს ყინულის გული, სისხლი გამდინარე წყალივით ცივი, მაგრამ ადამიანის წარმატების წყურვილი ყოველთვის ცხელი იქნება!
  ყველაფერში დაჩქარება იწვევს ცუდ შედეგებს, გარდა თვითმკვლელობის მცდელობისა!
  კონფლიქტის მოგება ნებისმიერ ხალხს შეუძლია, მაგრამ ომის მოგება მხოლოდ რუსებს შეუძლიათ, ამიტომ ისინი არ ცდილობენ საკუთარი თავისთვის მატერიალური სარგებლის მოპოვებას!
  ომის ფეიერვერკი არის დღესასწაული ყველასთვის, გარდა მშიშარებისა და საყოველთაო გლოვა, გარდა უკანასკნელი სულელებისა!
  ყველაზე ხშირად, ეს არის პირდაპირი კონვოლუცია, რომელიც დაბნეულია!
  და ისინი გამოდიან უბედურებისგან, კონვოლუციებისგან, აშკარად ასახული თაროებზე!
  ენას ბევრს იკაწრავს, სიცარიელისგან თავი რომ სტკივა!
  საუკეთესო ინვესტიცია თქვენი ოპონენტების კუბოებში, თუმცა ეს არასოდეს არის პირდაპირი!
  ჯარი არაფერს აწარმოებს, მაგრამ უფრო მეტს იხდის ინვესტიციას თამამი მმართველის ქვეშ!
  როდესაც ადამიანი იმარჯვებს, შედეგი არის სიკვდილი და დამცირება! როცა ქალი სიცოცხლე და სიამოვნებაა!
  ქალები უფრო მეტს ხარჯავენ თავიანთ გამარჯვებებზე, ვიდრე მსოფლიოს ყველა არმია, მაგრამ ისინი იღებენ ანაზღაურებას დამარცხებულთაგან, რომელსაც გაცილებით მეტი მონდომებით ეძლევა!
  ქალი, უფორმო არმიისგან განსხვავებით, უფრო სწრაფად იმარჯვებს!
  მამაკაცებისგან განსხვავებით, ქალისთვის ნამდვილი გამარჯვება მიიღწევა დანებების შემდეგ!
  ომში, ისევე როგორც კარტებში, თქვენ უნდა შეძლოთ საპასუხო ბრძოლა და მათგან განსხვავებით, თქვენ უნდა შეინახოთ ლიდერობა და გადასცეთ იგი მტერს!
  ომი არის პოკერი, მხოლოდ ბარათის ყურება არ არის თაღლითობა, არამედ სკაუტის ღვაწლი!
  ეშმაკობის გარეშე ბრძოლა იგივეა, რომ სუპის დალევა კოვზის გარეშე, მაგრამ რატომღაც თვალთმაქცები მხოლოდ ამ უკანასკნელს განიხილავენ!
  გაბედული კაცები ჩხუბობენ - უფრო სწრაფად გამოყავით ისინი! თუ ქალები იბრძვიან - სჯობს არ იჩხუბოთ!
  ომში ყველაფერი უფრო მაგარია ვიდრე სამოქალაქო ცხოვრებაში, გარდა უფროსის დახრილი შუბლისა!
  სიძლიერე სიკეთის გარეშე, ჩამოკიდებული მარყუჟივით ამაღლებს ცივილიზაციას!
  სხვისი სახის მოგერიების გარეშე საკუთარს ვერ შეჭამ!
  ვირს ყოველთვის სცემენ, მაგრამ კლავენ მხოლოდ მაშინ, როცა ის აღარ იქნება სასარგებლო!
  მამაცი მტერს კლავს, მშიშარა - მონას!
  ომში ინიციატივა ძვირია, განსაკუთრებით იაფ თარგებს მიჩვეული მტრისთვის!
  დაბალი რიგის არსებებისთვის, ზოგჯერ მათი საკუთარი უარყოფითი გამოცდილება უფრო სასარგებლოა, ვიდრე ნებისმიერი დადებითი ინსტრუქცია!
  ყოველდღიური პური მათი ოფლით ირწყვება, სადღესასწაულო პური კი მათი მტრების სისხლით!
  როცა პოლიტიკოსი ენით ბევრს დაფქვავს: გამოდის არა ფქვილი, არამედ ფქვილი!
  როცა მმართველი ბევრს ლაპარაკობს, ცომი შეიძლება ფუმფულა აღმოჩნდეს, მაგრამ სწრაფად ლპება!
  ხელმწიფის გულჩათხრობილი გული მთელ ქვეყანას შეუძლია კრეკერის დადება!
  პოლიტიკა განსხვავდება მათემატიკისგან იმით, რომ მათემატიკაში შეუძლებელია ნულზე გაყოფა, მაგრამ პოლიტიკაში მყარი ნულები იყოფა!
  პოლიტიკოსი ბრწყინვალე მათემატიკოსია, მაგრამ მხოლოდ ერთ მოქმედებაში - გამოკლებით!
  თქვენ შეგიძლიათ ისაუბროთ ყველაფერზე და დაგმო მხოლოდ ის, რაც სარგებელს მოაქვს!
  უაზრო საუბარი ჭორაობაა, აზრთან საუბარი კამათია, საუბარი სარგებელს გაკვეთილია და ყველაზე დიდი მოგება სიჩუმედან მომდინარეობს!
  მხოლოდ პატარა გონება ბევრს იღებს!
  ორი ჯობია ერთს, მაგრამ არა თუ მკვდარი ამხანაგები არიან!
  ნეტარია ის, ვისაც სწამს და ვისაც არ სწამს ორმაგად სიკეთის, ამიტომ მას აქვს საკუთარი ძალისა და გონების რწმენა!
  ცუდია, როცა მუხრუჭები არ არის, კიდევ უარესია, როცა ანელებ!
  არა, ეშმაკი საშინელებაა, როგორ ხატავენ, მაგრამ ყველაზე ცუდი მაფინის მიერ შესრულებული ანგელოზის ჩანახატია!
  ტყეში ცხოველები ცხოვრობენ - და სასტიკი ადამიანები ყველაფერს ჭურჭლად აქცევენ!
  მხეცის სამეფოში - მხოლოდ მამლები და თუთიყუშები, არწივები კი ბუმბულის საწოლში გადაიყვანეს!
  კარგი დიზაინი დაგვიანებით, მოძველდება, კარგი ადამიანი, დაგვიანებით, საძულველი გახდება!
  ბრძოლაში სიკვდილი წარმოშობს წყვილს სიმამაცეს და სისულელეს, თუ ამავდროულად მოკავშირეობა გაფორმდება სიბრძნით, მაშინ იქნება გამარჯვებული ცხოვრება!
  ყველაფერი შენიღბვის საშუალებას იძლევა, გარდა საკუთარი სისულელისა!
  ყველაფერი ექვემდებარება გამოვლენას, გარდა სხვისი გონებისა, რომელიც შენ თვითონ ცხოვრობ!
  წითელი მეტყველება, საუკეთესო წამალია წითელი სისხლის დასაღვრელად!
  უმძიმესი ლითონი არის რბილი ტყვია, საიდანაც ტყვიას ისვრის!
  ყველაზე საშიში ტყვია არ არის ტყვიებში, არამედ თუ ტვინს ადიდებს!
  მსოფლიოში ყველაზე კარგი ის არის, რომ ვერასოდეს იტყვი - უარესი არ შეიძლება!
  რა არის მსოფლიოში ცუდი, მხოლოდ ომში და გამარჯვების შემდეგ არ უმჯობესდება!
  ომში წყალობა, საზოგადო გოგოსგან განსხვავებით, უფრო ძვირია, მაგრამ კმაყოფილებას ვერ მოგცემს!
  მხოლოდ სულით ამაღლებულ ადამიანს არ ერიდება დაცემულთა წყალობა!
  ყველაფერზე შეიძლება ლაპარაკი, ოღონდ მხოლოდ ბიზნესზე ისაუბრო, რადგან ცარიელი ჭორიდან წვნიანი სისხლიანი ფაღარათი გამოდის!
  დუმილი ოქროა, რომელიც იწვევს კოროზიას, როცა თვითნებობა ჩუმდება!
  ვერცხლის სიტყვები, რომლებიც არ უშვებს ცოდნისა და ჭეშმარიტების ცოცხალი წყლის წყაროს!
  ძლიერი ავიაციის მქონე ქვეყანა არასოდეს დარჩება უკან!
  ყველაზე დიდი მწუხარება, მწირი გონებისგან!
  რძისგან, რომელიც მსროლელთა აცდენებიდან მოდის, მხოლოდ უბედურებისა და ტანჯვის შვილები იზრდებიან!
  საჭიროა ფიზიკური მომზადება, რათა მხოლოდ თქვენი მოწინააღმდეგის ბატარეა ამოიწუროს!
  სხვების დაცინვა, როგორც მოსაწყენი გონების მფლობელები და მწვავე საკუთარი არასრულფასოვნების გრძნობის მატარებლები!
  ბასრი ენები, ხანჯლისგან განსხვავებით, კბენს, თუნდაც სისულელის ჯაჭვის საშუალებით !
  ისე, ზღაპარი მოგვითხრობს, რეალობა ცუდად არის შესრულებული!
  მსოფლიოში ყველაფერი მთავრდება, გარდა ადამიანური იდიოტობისა და ცხოველური შეჯიბრებისა!
  ცხოვრება ძალიან ჰგავს ბეჭედს, ტანჯვის დასასრული ჩანს, მაგრამ ამას ვერასდროს იგრძნობ!
  მსოფლიოში ყველაფერი მთავრდება, გარდა ადამიანური იდიოტობისა და ცხოველური შეჯიბრებისა!
  ცხოვრება ძალიან ჰგავს ბეჭედს, ტანჯვის დასასრული ჩანს, მაგრამ ამას ვერასდროს იგრძნობ!
  The Dead Eye არის საუკეთესო, ის საშუალებას გაძლევთ თავიდან აიცილოთ მიცვალებულთა არმიაში გაწვევა!
  კარგად გამიზნული ინსტრუქცია არ მოგცემთ საშუალებას გამოტოვოთ ზუსტად მიზნისკენ მიმავალი გზა!
  ჯოჯოხეთს მხოლოდ ერთი უპირატესობა აქვს სამოთხესთან შედარებით, არ ეშინია გადასახლების!
  ქრისტიანულ სამოთხეში ყველაზე უსიამოვნო ის არის, რომ უკეთესის სურვილი არ გსურს!
  ქრისტე ერთადერთი კრავია, რომელშიც კურდღელი ლომის თვისებებს იძენს მგლების სამყაროში!
  მხოლოდ ის კვდება, ვინც საკუთარ თავში შიშის მოკვლა ვერ მოახერხა!
  უკვდავებას ის იძენს, რომელშიც შიში საერთოდ არ ცხოვრობს!
  ვისაც მტრის დიდი რაოდენობის ეშინია, მოკავშირეებთან არასწორად გამოითვლება!
  დაზვერვაზე დახარჯული წუთი გადაარჩენს საუკუნეს სიცოცხლეს და ტრიუმფის მომენტს!
  ვინც გზებს არ არღვევს, არც ისე ხშირად აგროვებს ძვლებს!
  მტერს ყველაზე დიდ ზიანს აყენებს ის, ვინც პროპორციის გრძნობას არ კარგავს!
  ადამიანმა არ იცის ზომა თავის ამბიციებში, მაგრამ ყოველთვის იზომება შესაძლებლობებით!
  აი რა გასცა გულივერმა - მაგარია! და ყველაფერი ფაქტიურად ერთი ამოსუნთქვით. მართლაც, მართლაც, არსებობენ ბრწყინვალე ბავშვები, თუ მათში ზრდასრული ადამიანის სული გადავიდა.
  ვიკონტესტმა გოგონამ აღნიშნა:
  - დიახ, აქედან შეიძლება სახურავზე შეხება! ასე წერ!
  ბიჭმა კაპიტანმა თავი დაუქნია.
  დიახ, ცხოვრებამ ბევრი რამ მასწავლა! და ამ სიბრძნის ჩათვლით!
  შემდეგ გოგონამ ჰკითხა:
  რატომ არ ხარ შენი ქვეყნის მეფე?
  გულივერმა გაიცინა და უპასუხა:
  "იცით, ტახტისთვის ბრძოლის იდეა არასოდეს გამივლია თავში. მაგრამ მართალი გითხრათ, ღირს და დაფიქრდით!
  ვიკონტესამ მღეროდა:
  - ვნება მძვინვარებს მის სულში,
  ბიჭს მხოლოდ ძალა სჭირდება!
  გულივერმა შენიშნა:
  - თუ უკვე მაქვს ათასი წლის სიცოცხლე, ისევე როგორც ჯანმრთელობა, მაშინ რატომ არ ვიოცნებო ძალაუფლებაზე!
  გოგონამ უბრძანა:
  - მათრახი დაარტყი!
  ორმა მცველმა აიღო გულივერი და დაარტყა შიშველ ტანზე. მან ყვიროდა.
  ვიკონტესამ შეაჩერა მებრძოლები:
  - Საკმარისი! ეს იმისთვის, რომ გაიგოს და იცოდეს თავისი ადგილი! მისი ადგილი კი მონის ადგილია!
  ბიჭმა გულივერმა იკივლა და ოფლის წვეთებს აფრქვევდა მის დამტვრეულ კანზე:
  -როგორ ვერ გავიგე! მერე ბოლო ვირი გაიგებს!
  გოგონამ თავისი პატარა, გახეხილი ფეხი დაარტყა და დაიკივლა:
  -ახლა იმღერე! სანამ ცხენზე არ ჩავჯექი!
  ბიჭმა-კაპიტანმა უხალისოდ დაიწყო სიმღერა;
  ბევრი უბედურება მოვიდა სამშობლოში,
  ეს ყველაფერი კოლოსალური მარცხით დასრულდა...
  გაიხარეთ მეტი რაინდებო
  პატივი და დიდება შენს სახლს!
  
  მე გულივერი ვარ, არის დიდი მებრძოლი,
  იცი, მე შემიძლია გააფთრებით ვიბრძოლო...
  მარს, ეს მეომარი კარგი მამაა,
  და ჩემი ხაზინადარი ჩაფლული ჩანთაში!
  
  სიცივეში ფეხშიშველი დავრბივარ
  კრუგლიაშკას ქუსლები თოვლში ცვივა ...
  ფრიცს ძალით მივცემ,
  გააფთრებულ მაისში იქნება გამარჯვება!
  
  არბალეტიდან ვანადგურებ ორკებს,
  გაწყვიტე ათიოდე ჯუჯა ერთდროულად...
  მჭირდება ტროლის ცხვირზე კბენა,
  მე გავხდი მეომარი ვიცი ძალიან მხიარული!
  
  ბიჭისთვის ასეთი რამ არასდროს არსებობს
  სამყაროს აღსასრული, დამიჯერე, არ მოვა...
  სამუდამოდ ფეხშიშველი გავიქცევი
  რათა კაენმა არ იზეიმოს გამარჯვება!
  
  ჩვენი სამშობლო წმინდა ქვეყანაა,
  არ ვინანებთ, გჯეროდეთ ცხოვრების...
  მიუხედავად იმისა, რომ სატანა თავს ესხმის ხალხს -
  ნება, აყვავდეს მონარქიზმის ხე!
  
  გაუმარჯოს ბრიტანეთის მამაცი მიწას,
  ის შეიცავს სამშობლოს უდიდეს დიდებას...
  ენომაი ერთხელ მართავდა ,
  გოგოები ამ დღეებში ორციზმს ებრძვიან!
  
  არა, ჩვენ არასოდეს დავთმობთ მტერს,
  დაე, მზე ანათებს პლანეტას...
  კაშკაშა ვარსკვლავი ანათებს ძალით,
  ჩვენ გვექნება ნათელი ადგილი სამოთხეში!
  
  ღმერთი იესო არის ყველაფრის ბატონი,
  კაცობრიობისთვის ჯვარცმული ბოროტება...
  მადლობა მას ხალხო
  იყავით ცოტა წმინდანიც!
  
  ფეხშიშველი გოგონა რაინდს ელოდა,
  ჯავშანი ეძებდა რაღაცას, რაც ბზინვარებას ასუფთავებდა...
  ჩანს, რომ ასეთი პალასი არის ბედი,
  სიყვარულით შეხვდე რაინდს, მართალი გითხრათ!
  
  ბედნიერება, მჯერა, მისცემს პროგრესს,
  მეცნიერებაში მკვდარი ადამიანები აღდგებიან...
  ნებისმიერი ცნობილი სექსი ხელმისაწვდომი იქნება,
  ექსტაზში ვიქნებით - დინამიკები არ იბზარება!
  გოგონამ ჩაიცინა და თითი დაუქნია.
  ნაძირალა ხარ ! დაგავიწყდა, რომ ახლა ბავშვი ხარ. და კიდევ ათასი წელი იქნება ბავშვი. თქვენ კი ჩვენზე თავდავიწყება გაქვთ. ძველი ცხოვრება არ ითვლება. ჯერ კიდევ ათი სრული საუკუნე გაქვს წინ, მე კი ნაკლები ვიკონტესები!
  გულივერმა ღიმილით დაუქნია თავი:
  - თანაგიგრძნობ!
  გოგონამ ჩაილაპარაკა:
  - ამ თემაზე რამე გენიალური ვთქვათ!
  გულივერმა კვლავ დაიწყო პოპულარული გამონათქვამების გადმოცემა;
  თუ გინდა გახდე ღმერთი, ნუ იქნები მაიმუნი უწმინდურების მიბაძვის ჩვევაში!
  თუ ხარივით არ გინდა იმუშაო, ყელზე საყელოს გამოიმუშავებ!
  ვიკონტესამ შეაწყვეტინა:
  - რომ მომბეზრდა ასეთი ფილოსოფიის და აფორიზმების მოსმენა! ჯობია, ისევ იმღერე რამე სასაცილო!
  ბიჭმა კაპიტანმა გარკვეული უხალისოდ დაიწყო სიმღერა. შედგენის ძალა არ ჰქონდა და მან იმღერა ხალხური სიმღერა რუსი მეამბოხე სტენკა რაზინისგან. კარგი - რა მოუვიდა თავში, მერე იმღერა:
  თითქოს მდინარე ვოლგაზე, ფართოზე,
  ბასრი ცხვირიანი ნავი გამოვიდა, როგორც ნიჩბოსნები ნავზე, გაბედული, კაზაკები, ახალგაზრდა ბიჭები. პრინცესა,
  ა უყურებს დედას ვოლგაზე.
  როგორც დიდმა სტენკა რაზინმა თქვა: "ოჰ, შენ ხარ გოი , ვოლგა, ძვირფასო დედა!
  სულელური წლებიდან მაძინებდი , ვალებში
  , ღამე დაწყნარდა, აკანკალებდა, გაუძლო ტალღოვან ამინდს, არ იძინებდი ჩემთვის, კაზაკებმა სიკეთით დამიჯილდოვეს, რომ ჯერ არაფერი მოგცათ. ტალღებში ჩააგდო წითელი ქალწული, მან თაყვანი სცა დედა ვოლგას.
  სტენკა რაზინი ასტრახანში წავიდა
  საქონლით
  ვაჭრობისთვის. ვოევოდამ დაიწყო საჩუქრების მოთხოვნა. სტენკა რაზინმა მოიტანა ხრაშუნა დუნგარები, ხრაშუნა დუნგარები - ოქროს
  ბროკადები . ვოევოდამ
  დაიწყო ბეწვის ქურთუკის მოთხოვნა. სტენკა რაზინ, მომეცი შენი ბეწვის
  ქურთუკი ბეწვის
  ქურთუკი, მაგრამ ხმაური არ იქნება.
  რომ ეს არ არის ცხენის მწვერვალი, არა ხალხის ლაპარაკი,
  არც საყვირის ხმა ისმის მინდვრიდან, მაგრამ ამინდი უსტვენს, ზუზუნებს, სტვენს, ზუზუნებს, წყალდიდობას. სწრაფი კატარღები, გაშალეთ თქვენი თეთრეული იალქნები, გაიქცეთ ლურჯ ზღვაზე.
  . თავი 17
  გოგონამ, რომელიც შიშველ, პატარა ტერფებს აჭედავს, ხელები შემოჰკრა და ჭიკჭიკებდა:
  - Როგორი საყვარელია! მართლა სასწაული ბიჭი ხარ! და რატომ გინდა იყო ზრდასრული?
  გულივერმა ღიმილით უპასუხა:
  - ბიჭის სხეულში თავს უკეთ ვგრძნობ, ვიდრე ოდესმე! მე კი ძალიან მებრძოლი და პოზიტიური განწყობა მაქვს!
  ბიჭი-კაპიტანი კი თითქოს შიშველ, პატარა, ახლად გარუჯულ ფეხებს ურტყამს.
  შემდეგ მან იმღერა:
  პირველკლასელი, პირველკლასელი
  დღეს დასვენება გაქვს...
  საათი ლამაზი და მხიარულია,
  პირველი შეხვედრა სკოლასთან!
  და გულივერმა თვალი ჩაუკრა თეთრკბილიანი ღიმილი. იმ დღეებში, ღმერთმა ქნას, რომ კბილი გტკიოდა, ასეთი ტანჯვა იქნებოდა! და მშვენიერია აქ, შენ სამუდამოდ ბავშვი ხარ და ფაქტიურად ასი პროცენტით ბედნიერი - ოჰ, ო, ოჰ!
  ეს ნამდვილად სასაცილოა. შენ თავს უფრო და უფრო ბიჭად ხედავ.
  და იყო ძალიან კარგი მომენტები. ასე იყო გულივერი ჯადოქრების სამეფოში, რომლებსაც შეეძლოთ მიცვალებულთა სულების გამოძახებაც კი. შემდეგ სიკვდილიც კი გახდა უშიშარი - ეს ნიშნავს, რომ არსებობს სხვა სულები და სიცოცხლე გრძელდება სიკვდილის შემდეგ.
  აი რა დიდია ეს.
  ბიჭი აგრძელებდა ბილიკზე შიშველი ფეხების დარტყმას და ბავშვური კბილების გაშიშვლებით მღეროდა;
  Გამარჯობა დედა! უკვე უამრავჯერ ვცდილობ მოგწერო. ახლა კი ჩემს თვალწინ ხარ და თითქოს ყველა პრობლემა მიდის.
  
  მთვარე ცურავს ცაში, სიჩუმე ქუჩაში,
  და მხოლოდ დედას არ სძინავს სახლში.
  და ღამით ის ჩუმად გაგიღებს კარს,
  გჯეროდეს, რომ სხვა არავინ, მხოლოდ დედა.
  და ღამით ის ჩუმად გაგიღებს კარს,
  გჯეროდეს, რომ სხვა არავინ, მხოლოდ დედა.
  
  და თუ ვინმე ოდესმე შეწყვეტს ჩვენს სიყვარულს,
  რომ ცრემლები მოიწმინდება, გაიგე - მხოლოდ დედა.
  და თუ ჩვენ ოდესმე წავალთ გრძელ მოგზაურობაში,
  მაშინ მხოლოდ დედა გველოდება.
  და თუ ჩვენ ოდესმე წავალთ გრძელ მოგზაურობაში,
  მაშინ მხოლოდ დედა გველოდება.
  
  როგორ ვართ? დიახ, ეს ყველაფერი ერთგვარად დაინგრა. ანკა გარდაიცვალა და სტიუარდები დაშორდნენ. დიახ, ყველაფერი არეულობაშია. Დედა! რატომ ხარ ჩუმად?
  
  მთვარე ცურავს ცაში, სიჩუმე ქუჩაში,
  და მხოლოდ დედას არ სძინავს სახლში.
  და ღამით ის ჩუმად გაგიღებს კარს,
  გჯეროდეს, რომ სხვა არავინ, მხოლოდ დედა.
  
  ასე რომ, ამჯერად ჩემს წერილს არაფერი დაემართა. დედა, მაგრამ აუცილებლად დავწერ, აუცილებლად. Ვწუხვარ.
  
  და ღამით ის ჩუმად გაგიღებს კარს,
  გჯეროდეს, რომ სხვა არავინ, მხოლოდ დედა.
  და ღამით ის ჩუმად გაგიღებს კარს,
  გჯეროდეს, რომ სხვა არავინ, მხოლოდ დედა.
  გოგონამ ჩაიცინა და შენიშნა:
  - კი, ასეთი რაღაცეები... დედაზე ფიქრობდი. ჩვენ არ გვყავს დედა ან მამა?
  გულივერს გაუკვირდა:
  - Ვაუ! და როგორ არის ეს? როგორ დაიბადე?
  ვიკონტესამ ღიმილით უპასუხა:
  - ღორმა ბავშვებს მოაქვს ხალხთან. და ჩვენ გვყავს ზღაპრული დრაკონი. მხოლოდ ხალხს აქვს ზღაპარი ღეროზე მხოლოდ პატარა ბავშვებისთვის გამოგონილი, მაგრამ ჩვენ გვყავს ნამდვილი დრაკონი. იმიტომ, რომ ჩვენც მოკვდავები ვართ და დროდადრო ჩვენი მოსახლეობის შევსება გვჭირდება.
  ბიჭის კაპიტანმა შენიშნა:
  - ათასი წლის სიცოცხლე ჯერ კიდევ ცოტაა! მით უმეტეს, თუ ყოველთვის ძალით და ენერგიით ხართ სავსე!
  გოგონამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია.
  - თვალის დახამხამებაში გაფრინდეს! თქვენ არ გექნებათ დრო, რომ უკან გაიხედოთ! თუმცა, მეორეს მხრივ, დიდი ალბათობით თქვენ კარიერზე გაყიდით და იქ დრო ძალიან ნელა მიდის!
  გულივერმა აიღო და იმღერა:
  - იმის შესახებ, რომ შრომა ტანჯვაა,
  ზამთარი და გაზაფხული...
  მხოლოდ ერთი გამონაკლისი -
  როცა სატანასთან ხარ!
  ვიკონტესამ შუბლი შეჭმუხნა.
  - ასეთი გულმოდგინე ქრისტიანი ხარ. და ახლა გამახსენდა სატანის შესახებ! სად არის შენი რწმენა!
  გულივერმა გულწრფელად უპასუხა:
  - რა თქმა უნდა, მე მწამს ღმერთის.
  მე კი მთელი გულით მიყვარს ქრისტე...
  წაგება მივიღეთ
  მაგრამ მას აქვს კარი!
  გოგონამ გაბრაზებულმა დაარტყა შიშველი პატარა ფეხი და დაიკივლა:
  - ვიმღეროთ რამე ფილოსოფოსო!
  გულივერმა აიღო და კვლავ იმღერა;
  მოისმინე ჭექა-ქუხილი
  ველური ყვირილი წყევლა, ტირილი და კვნესა,
  ანაზღაურების დროა
  შეებრძოლე არმაგედონს, შეებრძოლე არმაგედონს!
  ვიკონტესამ გაბრაზებულმა დაარტყა პატარა, შიშველი ფეხი და დაუყვირა:
  - არ მიყვარს ეს სიმღერები!
  ბიჭმა კაპიტანმა ჩაიცინა.
  -როგორ არ მოგწონს? მაშინ შენ თვითონ იმღერე, თუ ჩემი მუსიკა არ მოგწონს!
  ვიკონტესამ კბილები გამოსცრა და იღრიალა:
  - ავიღებ და ვიმღერებ!
  გოგონამ კი აიღო და დიდი ენთუზიაზმით იმღერა, კბილები თეთრია, სპილოს ძვლის მსგავსი;
  და ჩვენ ვზივართ ელფიმოლკა გოგოებს,
  ჩვენ გვიყვარს ბრძოლა სამშობლოს დიდებისთვის...
  ჩვენ გვაქვს საბრძოლო, ფეხშიშველი ელემენტი,
  და ჩვენ გვჯერა, რომ ავაშენებთ ელფინიზმის სასახლეებს!
  
  ჩვენი ელფია არ არის უფრო ლამაზი ვიდრე ქვეყანა,
  მასში, ხალხთა მზე, განიხილეთ მთელი მსოფლიო ...
  და მიეცი სატანის ურდოს თავდასხმა
  შექსპირზე უფრო მაგარ რამეს გავაკეთებთ!
  
  თქვენ გიყვართ ჩვენი სამშობლო საუკუნეების განმავლობაში,
  რაც სამშენებლო ობიექტებში გაიზარდა ჩვენი ისტორია ...
  ყველაზე დიდი და ბრწყინვალე გვირგვინებიდან,
  სპარტანულ ფაფას ამზადებდნენ!
  
  ნუ გადაყრით ჩვენს სამშობლოს ნარჩენებისთვის,
  რაც საამაყოა, მხოლოდ წმინდა...
  როცა ორთავიან არწივს დავიფიცეთ,
  ახლა კი ჩაქუჩი და ნამგალი ჩვენთვის ძვირფასია!
  
  ჩვენ ავფრინდებით ზეცას,
  ჩვენ ავწევთ სახურავს ზუსტად იმ სივრცემდე ...
  ძლიერი ქერუბიმი ტრიალებს ჩვენს ზემოთ,
  ასეთი შესანიშნავი სიტყვა - ელფია!
  
  სისხლიანი ცრემლი არ ჩამოვა
  ურწმუნოების ქუსლს ...
  ჩვენი წმინდა ოცნება ახდება
  ადექით დივნიდან ბიჭებო!
  
  უსასრულო სივრცე ქარიშხალი მარტივი,
  ასეთი ლამაზი სიტყვა - ელფია,
  ჩვენ გამოვიტანთ ბოროტ განაჩენს ვერმახტზე,
  გავახაროთ ჩვენი ქვეყანა!
  
  აყვავდეს ჩვენმა სამშობლომ,
  როგორც კენკრისფერი ბუჩქი ედემის ბაღში...
  ჩვენ დავამარცხებთ მტერს,
  ბიჭი ღვთისგან ჯილდოს მიიღებს!
  
  არ მჯერა რა მოხდება ორქშიზმის გამარჯვებით,
  გასეირნება ელფსკვას საყრდენი ლილვაკებით...
  დაე, წმინდა ელფინიზმი ბატონობდეს ელფიაში,
  გოგოები დარბიან, ისე ბჟუტავდნენ ფეხებს!
  
  ნუ იტირებთ შეყვარებულებო, რომ ქმარი დაეცა,
  ყველა მკვდარი აღდგება სვაროგის ნებით ...
  ვის კლავენ, ვინ დაეცა იარაღიდან,
  მაგრამ ჩვენ ყველანი ვიბრძოდით მამაცურად პატიოსნად!
  
  არ ვიცი, რატომ სუფევს ბოროტება მსოფლიოში,
  რატომ მისცა უფალმა ძალა მოწინააღმდეგეებს...
  ელფებს ხშირად არ გაუმართლათ ბრძოლებში,
  მიუხედავად იმისა, რომ ბრძოლაში არ არის მამაცი ჯარისკაცი!
  
  აბა, მამაცი ელფი ხარ, ხომ იცი
  შენ იცი ბრძოლა და ძალიან მამაცი ხარ...
  დიდი მეფე ზის ტახტზე,
  ჩვენ ის ავირჩიეთ, დამიჯერეთ, ტყუილად კი არა!
  
  ჩვენს სამშობლოში, იისფერი ყვავილები,
  ზურმუხტისფერი ტყეები, არყის მარგალიტი...
  ელფი მშვენიერია - სილამაზის გვირგვინი,
  თუმცა ორკოლფს სურს გაანადგუროს თავისი სამშობლო!
  
  არა, ჩვენ ვართ ელფიმოლკი ასეთი მებრძოლები,
  რაც არ არის პლანეტაზე უფრო მამაცი და მაგარი ...
  დაე, შვილებმა და მამებმა იამაყონ ჩვენით,
  დაე, ღრუბლები გაიფანტოს სამშობლოს თავზე!
  
  არ ვიცი გოგოები რას აკეთებენ
  შევძლებთ თუ არა სამშობლოს გაბედნიერებას...
  ჩვენ შეჩვეული ვართ ბასრი ხმლით ბრძოლას,
  და ჩვენ გავიმარჯვებთ, დამიჯერეთ ლამაზად!
  
  არ იცის, რამდენად ძლიერია მტერი
  ელფების სული, მშვენიერი ხალხი რწმენაში...
  ჩვენ აუცილებლად დავამარცხებთ მტრებს ბრძოლაში,
  ჯილდოდ წმინდა თავისუფლებას მივიღებთ!
  
  ასე რომ იცოდე ბედნიერება და მშვიდობა სამშობლოში,
  ელფის რძის ბაიონეტებზე მოიტანეს...
  ახლა ჩვენ გვყავს უძლიერესი ქერუბიმი,
  და ჩვენი ბიჭები ისეთი მოხერხებულები არიან დარტყმით!
  
  გადის საუკუნეები, მოვა ელფინიზმი,
  ყველა ვინც ბრძოლაში დაეცა, სხეულებრივად აღდგება...
  და გზა ყოველთვის მაღლაა, არც ერთი წამით ქვემოთ,
  ზღვრის გარეშეც კი სამყარო ჩვენთვის ვიწროა!
  ვიკონტესამ ისე ლამაზად მღეროდა, ძალიან მოხდენილი, ბავშვური ფეხებით აჭედავდა. გულივერი აქაც კი ნანობდა, რომ გოგო იყო. უფროსი გოგონა ბევრად უფრო მიმზიდველი იქნებოდა. განსაკუთრებით ქუსლის მრუდი ძირზე.
  კარგი, ასე იყოს. ბიჭმა კაპიტანმა უპასუხა:
  -ასეთს არაფერს ვაკეთებთ, მხოლოდ ვმღერით და გავერთობით!
  გოგონამ ჩაილაპარაკა:
  - ვისი ხმა ამღერებდა, შენი კი ამოისუნთქავდა!
  და იყო პაუზა. მეზღვაურები რომ გახდნენ, ახლა ბასრი ქვებზე დადიოდნენ თითქმის ტკივილის გარეშე. ძალიან სწრაფად, ბავშვების შიშველი ძირები უხეში ხდება. ეს ნამდვილად დადებითი ფაქტია. და რა თქმა უნდა, განწყობა იზრდება.
  ყმა ბიჭები კი მღეროდნენ;
  დღის მზის სხივებში ზურგი იწვის ცეცხლით,
  ზედამხედველს არ სძინავს და მათრახი მას ჭეშმარიტია.
  
  მე, მთელი ცხოვრება ლერწმიდან შაქარს ვიღებ, მანჟეტის გარდა სხვა გასამრჯელო არ ვიცოდი, ხელი არ მეხვევა და მოღრუბლული მზერა მიმძიმს, მაგრამ გული საშინლად ცემს ცეცხლოვანი სიგნალივით !
  
  ქურდივით მივრბივარ და ვიმალები, ბალახი არ არის მაღალი, ძაღლების ხმა მაინც არ მესმის, მაგრამ ეს მხოლოდ ახლაა
  .
  
  უკვე წყურვილით ვკვდები, წყალს ვერ ვხედავ, მაგრამ მთელი დღე თავისუფლება, ვინ წაართმევს!
  სიმღერა, რა თქმა უნდა, არ არის ღმერთმა იცის რა. და არ მატებს ოპტიმიზმს.
  გულივერმა ბავშვური ღიმილით შენიშნა:
  - ეს ბედის გადატრიალებაა! აი წავედი და არ ვიცი სად. და წინ ელოდება... ისე, ჩემს წინა თავგადასავალში, რატომღაც მეტი დინამიკა და ინტერესი იყო. აქ კი მხოლოდ სიმღერებია და თქვენ თავს ატეხავთ, როგორც საათის მექანიზმი რობოტი.
  ვიკონტესამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია.
  - დინამიკა გჭირდება? და რა არის შესაძლებელი!
  და გოგონამ ქამრიდან მათრახი ამოიღო და გულივერს სცემეს. ბიჭი ტკივილისგან ყვიროდა და იკივლა:
  - საერთოდ არ მიგულისხმია!
  ვიკონტესამ გაიცინა და უპასუხა:
  - მაგრამ შენ უნდა განათლო! იქნებ მხიარული ამბავი მოგიყვეთ?
  ბიჭმა-კაპიტანმა თავი დაუქნია და დაიწყო ამბის ქსოვა:
  იმპერატორმა დიოკლეტიანემ უარი თქვა ხელისუფლების გადადგომაზე, რადგან მიხვდა, რომ რომის იმპერია მის გარეშე არ იარსებებდა. უფრო მეტიც, დიოლექტანს საბოლოოდ ჰყავდა ვაჟი და მემკვიდრე, მეტსახელად იულიუსი, კეისრის მსგავსად. იმპერატორი მართავდა 320 წლამდეც, რომელმაც მოახერხა რომის ძველი რწმენის განმტკიცება წარმართობის მოდერნიზაციით. იუპიტერი გახდა მთავარი ღმერთი, რომელმაც, როგორც გაირკვა, სამყაროც შექმნა.
  ასევე გაჩნდა და განმტკიცდა მოძღვრება სამოთხისა და ჯოჯოხეთის შესახებ. ანუ ჰადესის პირქუში სამეფოს ნაცვლად შემოიღეს მოძღვრება ზღაპრული იმპერიის შესახებ, სადაც მიცვალებულთა სულები იღებენ სხეულებს და კვლავ ცხოვრობენ. მეომრ გმირებს, რა თქმა უნდა, ხარჭებიც ჰყავთ და დღესასწაულებს აღნიშნავენ. იმპერატორებს კი იქ საკუთარი ძალაუფლება აქვთ. და რა თქმა უნდა, მონები მონებად რჩებიან. მაგრამ ისინი, ვინც ბატონებს ემორჩილებიან და კარგად იქცევიან - მათი ცხოვრება უფრო ადვილი და უკეთესია, ხოლო სხეულები სიკვდილის შემდეგ ახალგაზრდა და ჯანმრთელია. ხოლო ურჩ მონებს და ქრისტიანებს ძალიან სასტიკად აწამებენ და ისე სასტიკად აწამებენ, რომ მხოლოდ ტირილი და მონანიება შეუძლიათ.
  დიოკლეტიანეს გარდაცვალების შემდეგ მისმა ვაჟმა იულიუსმა განაგრძო მამის ტრადიციები. და მან რამდენიმე აგრესიული კამპანიაც კი წამოიწყო - იმპერიის სამხრეთი საზღვარი თავად ინდოეთამდე მიიტანა.
  ასე რომ, დიოკლეტიანეების ახალი დინასტიაც კი გაჩნდა. რაც რომს სტაბილურობასა და კეთილდღეობას აძლევდა. ქრისტიანობა თანდათან გაქრა და ჩავარდა. მართლაც, ქრისტეს ზღაპარი თანდათან გადავიდა მოდიდან. დიახ, და ქრისტიანებმა ვერ დაამტკიცეს, რომ რაღაცის გაკეთება მაინც შეეძლოთ და რაღაცის ღირსნი იყვნენ. ასე რომ, ყველაფერი დავიწყებას მიეცა, რასაც ბევრი იუდაიზმის განშტოებად თვლიდა. მაგრამ ახლა არაბები, რომლებიც ჯერ კიდევ არ იყო დაპყრობილი დიდი რომის მიერ, გამოჩნდა მუჰამედი.
  ამ დროისთვის რომაელებმა უკვე დაიპყრეს ინდოეთი. მათი იმპერია იმდენად დიდი გახდა, რომ ძნელია მართვა. ევროპაში რომაელებმა მიაღწიეს ვისტულას. და დაიპყრო თითქმის მთელი გერმანია. ხოლო სამხრეთით, ნილოსის გასწვრივ მოძრაობით, მათ დაიმორჩილეს სუდანი და ეთიოპია. მაგრამ სამეცნიერო პროგრესი ნელია.
  და ძალიან რთული აღმოჩნდა ასეთი ტერიტორიების ერთი ცენტრიდან კონტროლი.
  მაშასადამე, ღარიბები და უდაბნოში მცხოვრები არაბები მარტო დარჩნენ.
  ისევე, როგორც რომაელებმა არ დაიპყრეს სლავები, რომლებიც ცხოვრობენ ძალიან შორს და მკაცრ კლიმატში. და ჩინეთი, რომელიც ასევე სავსეა მთებით, მდინარეებით და უდაბნოებით, და მოსახლეობა დიდია. ასე რომ, რომის იმპერია დიდია როგორც მოსახლეობით, ასევე ტერიტორიით. და განსაკუთრებით ჩინეთში, იმპერატორებს არ სურთ ასვლა.
  აფრიკაშიც არ არის გზები, კომუნიკაციები. ისე, ჯერ კიდევ იყო, ატლანტის ოკეანის გადაღმა ამერიკამდე, ისინი ასევე ჯერ კიდევ არ იყვნენ მომწიფებული. მიუხედავად იმისა, რომ ცალკეული გემები ცურავს.
  მაგრამ აქ, მუჰამედის მეთაურობით, არაბთა ჯარები, რომლებიც დაიმორჩილებენ საუდის არაბეთს, შეიჭრნენ რომის სამფლობელოებში.
  მაგრამ რომაელებს, რა თქმა უნდა, მრავალჯერ მეტი მოსახლეობა და ჯარი ჰყავთ, ვიდრე არაბებს.
  თუმცა, ისინი მიმოფანტულია მრავალ პროვინციაში. ამასობაში არაბული ჯარები პალესტინაში. მათთან იბრძვის რომაელი გამგებელი მორიელი ხუთი ლეგიონით და დაქირავებული არაბული კავალერიით. მაგრამ არაბები ბრძოლის გადამწყვეტ მომენტში გადავიდნენ მუჰამედის მხარეზე და დაარტყეს რომაელთა უკანა მხარეს.
  და იყო დიდი და სისხლიანი ხოცვა-ჟლეტა.
  და რომის პროვინციებს ცეცხლი გაუჩნდა. მაგრამ მუჰამედი მოულოდნელად გარდაიცვალა. სხვა პროვინციებიდან მიუახლოვდა მრავალრიცხოვანი და კარგად ორგანიზებული ჯარი. და არაბები დამარცხდნენ.
  შემდეგ კი ისინი მთლიანად დაიპყრეს. მაგრამ ეს ყველაფერი უშედეგოდ არ იყო. და რომის ახალმა იმპერატორმა კონსტანტინემ გადაწყვიტა ყურანიდან რაღაც ისესხეს. სანამ არ იქნება უზენაესი ღმერთის რწმენა და სხვა ღმერთებისა და ღვთაებების აკრძალვა. თუმცა, თავად რომის იმპერატორი გამოცხადდა ალაჰის სახედ და უზენაეს ღმერთად დედამიწაზე და მატერიალურ სამყაროზე. ასე წარმოიშვა ახალი რელიგია - ისლამის მსგავსად, მაგრამ რომაული გზა.
  რა თქმა უნდა, ნამაზი, რამადანი, ღორის ხორცის ჭამისა და ღვინის დალევის აკრძალვა, ასევე მექაში ჰაჯი გაუქმდა, როგორც არასაჭირო. მაგრამ, რა თქმა უნდა, თავად პოლიგამია ლეგალიზებულია. ისე, ჰაჯის ნაცვლად მექაში - ჰაჯი რომში. და, რა თქმა უნდა, ბევრად მეტი.
  ქალებსაც არ ეკრძალებოდათ ნახევრად შიშველი სიარული. მაგრამ, რა თქმა უნდა, სხვა რელიგიები აკრძალული იყო. იუდაიზმის ჩათვლით. და პატივი სხვა ღმერთებსაც. ადრე არსებობდა მთავარი ღმერთი იუპიტერი, რომელიც რომაელებმა შექმნეს სამყაროს მთავარ შემოქმედად, მაგრამ სხვა ღმერთები რჩებოდნენ თაყვანისცემის ობიექტად. ახლა კი სრული აკრძალვა შემოიღეს.
  ასე გაჩნდა და ჩამოყალიბდა საბოლოო მონოთეიზმი.
  რომის იმპერიამ განაგრძო ტერიტორიული დაპყრობები!
  გოგონამ შეაწყვეტინა:
  - ეს, რა თქმა უნდა, საინტერესოა, მაგრამ მოდით, უკეთ ვიმღეროთ!
  გულივერმა ღრმად ჩაისუნთქა და იმღერა;
  რამდენად ხშირად ვხეტიალობთ
  და ჩვენ უბრალოდ გვავიწყდება
  რომ სამყაროს ამაოება მართავს.
  ხანდახან სიყვარულს ვთამაშობთ
  ჩვენ არ ვამჩნევთ ცოდვებს
  და ტკივილისა და სიცარიელის გულში.
  
  გუნდი:
  მიდი იესოსთან და უთხარი:
  აღარ შემიძლია ასე ცხოვრება
  აღარ მინდა ცოდვა
  Ვწუხვარ.
  მოდი იესოსთან და ირწმუნე
  ეს ცხოვრება ახლა შეიცვლება
  და რომ ქრისტეს წმიდა სისხლი
  გიშველის.
  
  უფალი ნებისმიერს აპატიებს
  ის კურნავს ავადმყოფებს
  აავსეთ გული სიკეთით.
  მისი სიყვარული წმინდაა
  ცხოვრობს და იმარჯვებს
  მოაქვს სიხარული და მშვიდობა.
  
  გუნდი:
  მიდი იესოსთან და უთხარი:
  აღარ შემიძლია ასე ცხოვრება
  აღარ მინდა ცოდვა
  Ვწუხვარ.
  მოდი იესოსთან და ირწმუნე
  ეს ცხოვრება ახლა შეიცვლება
  და რომ ქრისტეს წმიდა სისხლი
  გიშველის.
  ვიკონტესამ პირქუშად შენიშნა:
  - სიმღერა რატომღაც მხატვრულად არც თუ ისე კარგია! შეგიძლიათ იმღეროთ ქრისტეზე, რაღაც უფრო ნათელი და ლამაზი?
  გულივერმა ბავშვური მხრები აიჩეჩა და უპასუხა:
  - რამე ნათელი გინდა? მაგრამ განა იესო ისეთივე კაშკაშა არ არის, როგორც მზე შუადღისას ეკვატორზე?
  გოგონამ ჩაიცინა და უპასუხა:
  - კარგი, მაშინ კიდევ იმღერე, როგორც შეგიძლია, თუ, რა თქმა უნდა, რაღაცის უნარი გაქვს.
  ბიჭი კაპიტანი ენთუზიაზმით მღეროდა;
  შენ ხარ სიცოცხლე, შენ ხარ სინათლე, სიყვარულის აღთქმა,
  შენ ხარ სიცოცხლე, შენ ხარ სინათლე, სიყვარულის აღთქმა,
  
  შენ შემოხვედი ჩემს ცხოვრებაში, აავსე ყველაფერი შუქით,
  განათდა, მომცა
  ტკივილის, სიხარულის, მადლის, ხსნის ადგილას,
  ახლა მე ვარ შეთანხმებაში
  
  იესო შენ ხარ ჩემი სიცოცხლე, შენ ხარ ჩემი ჰაერი და წყალი,
  შენ ხარ ჩემი სამყარო, ჩემი სული გადიდებს შენ.
  იესო შენ ხარ ჩემი სიცოცხლე, შენ ხარ ჩემი ჰაერი და წყალი,
  შენ ხარ ჩემი სამყარო, ჩემი სული გადიდებს შენ.
  
  მესმის შენი ხმა, შენ ჩემ გვერდით ხარ,
  მე შენს ხელში ვარ, ვიცი
  შენ არ ხარ უფრო ძვირფასი, შენ ხარ ჩემი ჯილდო,
  შენთან ასაკში მე...
  
  იესო შენ ხარ ჩემი სიცოცხლე, შენ ხარ ჩემი ჰაერი და წყალი,
  შენ ხარ ჩემი სამყარო, ჩემი სული გადიდებს შენ.
  იესო შენ ხარ ჩემი სიცოცხლე, შენ ხარ ჩემი ჰაერი და წყალი,
  შენ ხარ ჩემი სამყარო, ჩემი სული გადიდებს შენ.
  იესო შენ ხარ ჩემი სიცოცხლე, შენ ხარ ჩემი ჰაერი და წყალი,
  შენ ხარ ჩემი სამყარო, ჩემი სული გადიდებს შენ.
  
  შენ ხარ სიცოცხლე, შენ ხარ სინათლე, სიყვარულის აღთქმა,
  შენ ხარ სიცოცხლე, შენ ხარ სინათლე, სიყვარულის აღთქმა,
  
  ყოველდღე უფრო ძლიერად მინდა შენთან ვიყო,
  მხოლოდ შენით ვცხოვრობ ღმერთო ჩემო,
  არ შეწყვიტო სიმღერა, მე ვიქნები შენთვის,
  მთელ ჩემს ცხოვრებაზე მეტად მიყვარხარ.
  ყოველდღე უფრო ძლიერად მინდა შენთან ვიყო,
  მხოლოდ შენით ვცხოვრობ ღმერთო ჩემო,
  არ შეწყვიტო სიმღერა, მე ვიქნები შენთვის,
  მთელ ჩემს ცხოვრებაზე მეტად მიყვარხარ.
  
  იესო შენ ხარ ჩემი სიცოცხლე, შენ ხარ ჩემი ჰაერი და წყალი,
  შენ ხარ ჩემი სამყარო, ჩემი სული გადიდებს შენ.
  იესო შენ ხარ ჩემი სიცოცხლე, შენ ხარ ჩემი ჰაერი და წყალი,
  შენ ხარ ჩემი სამყარო, ჩემი სული გადიდებს შენ.
  იესო შენ ხარ ჩემი სიცოცხლე, შენ ხარ ჩემი ჰაერი და წყალი,
  შენ ხარ ჩემი სამყარო, ჩემი სული გადიდებს შენ.
  იესო შენ ხარ ჩემი სიცოცხლე, შენ ხარ ჩემი ჰაერი და წყალი,
  შენ ხარ ჩემი სამყარო, ჩემი სული გადიდებს შენ.
  ვიკონტესამ ხელების კვრა დაიწყო და ჭიკჭიკით დაიწყო:
  - ასე ჯობია! შენ მართლა კარგად შეგიძლია იმღერო ჩემო ბიჭო!
  გულივერმა თავი დაუქნია და უპასუხა:
  - დიახ! მე მიყვარს უზენაესი ღმერთი იესო ქრისტე და, რა თქმა უნდა, ყოვლადწმიდა ღვთისმშობელი!
  გოგონამ ღიმილით დაუქნია თავი.
  - Საყვარელია! აქ, გთხოვთ, იმღერეთ ყოვლადწმიდა ღვთისმშობლის შესახებ, რათა ყველაფერი ნათელი და ლამაზი იყოს!
  ბიჭმა ფეხშიშველი, ბავშვის ფეხი დაადო და მღეროდა;
  წმიდაო, ყოვლადწმიდა ღვთისმშობელო
  მან შვა მაცხოვარი, მოგვცა ნათელი.
  მაგრამ თქვენი შვილები ზამთარში ფეხშიშველები არიან -
  და ბინძურ სარდაფებში ვხვდებით მშიერ გარიჟრაჟს!
  
  ბოლოს და ბოლოს, როგორ მოხდა, რომ სამყარო იტანჯება ბოროტებით,
  რომ უფრო მეტი ღარიბია, ვიდრე კალიების ბალახიან მინდვრებში.
  რომ მაისში მცენარეებიც კი იყინებიან სიცივისგან,
  რა არის ყველაზე გავრცელებული პასუხი - თუ ღარიბი ხარ, მაშინ იცეკვე!
  
  სამწუხაროა მდიდრებისთვის სპილენძის გროშის მიცემა,
  მიუხედავად იმისა, რომ მათი მამონი ადიდებული იყო წესიერების საზღვრამდე ...
  მათი მთავარი მენტორი ჩვენზე მუხის ჯოხია -
  მაგრამ მამლის ყივილისას ღრიალი იქნება!
  
  უფალმა გიბრძანა მდიდრების გაზიარება -
  ისე, რომ მკვდრები არ არიან და ტირილი არ ტანჯავს ღვთის სმენას.
  დაეხმარე სუსტს - კეთილი სახეები საუბრობენ ხატებიდან,
  თუ მოწყალე ხარ - სამოთხის გზაზე შუქურა არ ჩამქრალია!
  
  მაგრამ ბევრი მამონი და სული და ხსნა უფრო ძვირფასია,
  ამბობენ, ოქრო იყიდის წმინდანებსო!
  უზრდელობის მსუქანისაგან ბოროტი სახე ცურავდა -
  და გული მშვიდობის გარეშე ცივი გრანიტია!
  
  რა გვტკივა ჩვენ, მწირი ხალხი?
  სასახლეებში კვნესაც კი არ გვესმის!
  თავშესაფარი გინდა? დიახ, თქვენ გექნებათ თავშესაფარი
  ციხის სახურავის ქვეშ მძიმე შრომაში!
  
  რატომ მოგცეთ, ჩვენთვის
  რა ავიღეთ ძალით წარმატებით?
  შენ არაფერი იყავი და სამუდამოდ არაფერი
  შენთვის კი არა ცა მიეცა!
  
  მაგრამ სიკვდილი მოულოდნელად მოვიდა მათთან,
  როგორც ყოვლისშემძლე შემოქმედმა გვასწავლა!
  ახლა ისინი იქ არიან, სადაც სატანა იწვის
  სადაც მოღალატე ტანჯვისგან ღრიალებს და ღრიალებს!
  
  ასე რომ, თქვენ გადაწყვიტეთ, რომ ყოვლისშემძლე ხუმრობდა -
  ამბობდა, დიდსულოვანი იქნება ამაღლებული?
  და რომ იესო თავად შემოქმედი იყო ხორცშესხმული,
  არ იყო სწორი იმის თქმა, რომ ისინი შეჭამდნენ ბოროტი თაგვების ნივთებს?
  
  მოინანიეთ, მარიამის ლოცვის კითხვა,
  და მუხლებზე დაცემა და მონანიება - კვნესა!
  როცა ბავშვი შენზე ადრე ტირის,
  და ფეხშიშველი გოგო კანკალებს სიცივისგან!
  
  აიღეთ თქვენი მჭიდრო და ცუდი ჩანთა
  დიახ, მათ ფულს ღიმილით სძინავთ.
  მაშინ იესო სიყვარულის ღმერთი ხელმძღვანელობს
  და არ მოგცემთ უფლებას არამყარ გზაზე გადავარდეთ!
  გოგონამ ლამაზ, ძალიან მოხდენილ ხელებს ტაში დაუკრა და წამოიძახა:
  -ბრავო! Მშვენიერია!
  გულივერმა, ამ მარადიულმა ბავშვმა ჰკითხა:
  - შენც შეგიძლია იმღერო?
  ვიკონტესამ გაზაფხულის დენდელივით გაბრწყინდა თავი და მღეროდა:
  თქვენ ხედავთ მხოლოდ იმას, რისი ნახვაც გსურთ.
  მაგრამ როგორ შეიძლება ცხოვრება იყოს ისეთი, როგორიც თქვენ წარმოგიდგენიათ?
  შენი გული ყინულის ბლოკია და ჩემთვის ის დახურულია.
  თქვენ მთლიანად ხართ ჩაფლული მწვავე პრობლემებით
  შენ კი სიცოცხლეს კარგავ სიბრაზესა და სინანულზე.
  შენი გული ყინულის ბლოკია და ჩემთვის ის დახურულია.
  რომ შემეძლოს შენი გულის დნობა
  ჩვენ არასდროს დავშორდებოდით.
  Დამიჯერე,
  მხოლოდ შენ შეგიძლია გაასწორო.
  
  უაზროა დამნაშავის ძებნა.
  იცოდე მეც ვიტანჯები.
  მე რომ დაგკარგო გული დამწყდება.
  სიყვარული ჩიტს ჰგავს, მას თავისუფლება სურს.
  არ მისცეთ უფლება, რომ წყენამ შეგჭამოს შიგნით.
  შენი გული ყინულის ბლოკია და ჩემთვის ის დახურულია.
  
  რომ შემეძლოს შენი გულის დნობა
  ჩვენ არასდროს დავშორდებოდით.
  Დამიჯერე,
  მხოლოდ შენ შეგიძლია გაასწორო.
  
  თქვენ ხედავთ მხოლოდ იმას, რისი ნახვაც გსურთ.
  მაგრამ როგორ შეიძლება ცხოვრება იყოს ისეთი, როგორიც თქვენ წარმოგიდგენიათ?
  შენი გული ყინულის ბლოკია და ჩემთვის ის დახურულია.
  
  რომ შემეძლოს შენი გულის დნობა
  ჩვენ არასდროს დავშორდებოდით.
  Დამიჯერე,
  მხოლოდ შენ შეგიძლია გაასწორო.
  
  რომ შემეძლოს შენი გულის დნობა
  ჩვენ არასდროს დავშორდებოდით.
  Დამიჯერე,
  მხოლოდ შენ შეგიძლია გაასწორო.
  
  მე რომ შემეძლოს შენი გულის დნობა...
  . თავი 18
  აქ აღინიშნება ცარ ნიკოლოზ II-ის სამოცდაათი წლისთავი. ისე, აქამდე ცუდი არაფერი მომხდარა. თუმცა ჰიტლერმა აიღო კონტროლი ავსტრიაზე. და აყალიბებს ვერმახტს. დიპლომატები თავის თამაშს თამაშობენ. კერძოდ, მეფე ნიკოლოზ II - დიდს, გერმანიასთან და იტალიასთან ერთად, სურს გაიყოს ბრიტანეთის, ჰოლანდიის, საფრანგეთის და ბელგიის ყველა კოლონიები. და ჰიტლერს მოსწონს ეს იდეა.
  ასევე არის პორტუგალია, რომელსაც ასევე აქვს კოლონიები. და ასევე კარგი იქნება მისი მოწყვეტა. ეს ყველაფერი დიდი გეგმებია. მაგრამ ბრიტანელებიც ცბიერები არიან, ჰიტლერთან ალიანსი რუსეთის წინააღმდეგ უნდათ. თავად ფიურერს ძალიან ეშინია ომის ისეთ კოლოსალურ ურჩხულთან, როგორიც არის ნიკოლოზ დიდის იმპერია. და მე ნამდვილად მინდა დავიჭირო მათგან, ვინც უფრო სუსტია.
  ასე რომ, ნიკოლოზ II-სთან ალიანსი ძალიან ბუნებრივად გამოიყურება. ამასობაში ფიურერი ძალას აგროვებს. და ეს ზრდის გერმანიაში შობადობას - ემზადება დიდი ომისთვის.
  და ოლეგ რიბაჩენკო - ამ მარადიულმა ბიჭმა კიდევ ერთი დავალება მიიღო:
  ჩაახშო ბრაზილიაში გაჩაღებული აჯანყება. იქაც ყველას არ უნდა რუსეთის იმპერიის მმართველობის ქვეშ ყოფნა.
  ბიჭი გაიქცა, შიშველი, ბავშვური, მაგრამ ძალიან ძლიერი, მოხერხებული ფეხები აციმციმდა. და ამავე დროს გადაწყვიტა ცოტა შედგენა.
  გულივერი, ეს მარადიული ბიჭი და მისი ბიჭების გუნდი, ისევ, როცა მზე ჰორიზონტს მიღმა მიიმალა, დასასვენებლად გააჩერეს. თავიდან საკმაოდ გულიანად ჭამდნენ. მიუხედავად იმისა, რომ საკვები იყო მარტივი. და დასაძინებლად წავიდნენ.
  ახალგაზრდა დაღლილმა სხეულებმა ხელი შეუწყო იმ ფაქტს, რომ ძილი ძალიან სწრაფად მოვიდა.
  გულივერმა დაინახა რაღაც ახალი და ლამაზი;
  მინდორზე ძალიან ლამაზი გოგოები მოძრაობდნენ. ისინი იყვნენ ახალგაზრდები, გამხდარი, მაღალი და დაკუნთული. გოგონების მთელი არმია, რომლებიც ანათებენ შიშველი, ვარდისფერით, ქუსლების მოხდენილი მოხრით.
  გოგოების მხოლოდ მკერდია დაფარული წვრილი ჯავშანტექნიკით, წელზე ძლივს შესამჩნევი ტრუსივით, ლეღვის ფოთლებივით.
  და ამავე დროს მათ აქვთ მაღალი მკერდი, მდიდრული თეძოები და წვრილი წელი. ლამაზმანების აბები კი თითქოს შოკოლადის ფილებითაა მოპირკეთებული.
  ძალიან ლამაზი გოგოები, რომლებსაც აქვთ კუნთები და მადლი. თმა კი ქარში ფერად-ფერადი ბანერებივით ფრიალებს.
  ისინი შეიარაღებულები არიან - ზოგი ხმლებით, ზოგი მშვილდით და ბევრი გოგონა ისრებით. ისინი თითქმის შიშველები არიან და ამავდროულად ისეთი ქალური, კოხტა და ამავე დროს ძლიერი და სუსტი.
  გოგონების ნიკაპი კი გამბედავია და მათი მადლი უნიკალურია, როცა შიშველი ფეხებით სწრაფ ნაბიჯს დგამენ.
  გულივერმა უსტვენდა კიდეც:
  - Მაგარია! აბა, ქალები!
  ის თავად რჩება დაახლოებით თორმეტი წლის ბიჭად, შორტის გარდა, მაგრამ ძლიერი და გამორჩეული კუნთებით. და ძალიან ლამაზი თავისი შიშველი ტანით - ბავშვი-ჰერკულესი.
  და ირგვლივ გოგონები ასევე ლამაზები და კუნთები არიან, ძალიან სექსუალური და ექსპრესიული ფიგურებით.
  წინ მიიწევს ქვეითი ჯარი მოხატული ლამაზმანებით.
  და კავალერია მირბის უკნიდან: ასევე თითქმის სრულიად შიშველი გოგოები, მხოლოდ ცხენებზე ამხედრებული და უფრო კეთილშობილური პიროვნებები ერთრქიანებზე. დიახ, ლამაზმანებს შორის არიან მეთაურები. და მათ ამ გოგოებს აქვთ პლატინის, ვერცხლის, ოქროსგან დამზადებული სამაჯურები და ხელებსა და ფეხებზე ძვირფასი ქვებით მოპირკეთებული.
  კონკრეტულად მაჯებზე და ტერფებზე. მათ ასევე აქვთ ძვირფასი ბროშები თმაში და ბრილიანტის საყურეები ყურებში. რა მშვენივრად გამოიყურება ეს ყველაფერი.
  ყველა გოგო ზრდასრულია. მხოლოდ უკვე ნაცნობი ვიკონტესია გულივერთან ერთად ბავშვს ჰგავს.
  მაგრამ მეორეს მხრივ, მას თავზე გვირგვინი აქვს, რომელიც ვარსკვლავებივით ანათებს ქვებით. და ფეხშიშველმა ბიჭმა გულივერმა იგრძნო სამეფო გვირგვინი თავზე. მაშინაც კი, თუ მას მხოლოდ შორტები აცვია და გვერდიდან საბრალო ჩამოკიდებული სლინგში.
  მაგრამ შემდეგ, რა საბრალოა - ყველა მოფენილია ისეთი ნათელი სამკაულებით, რომ ბრილიანტებიც კი თმობენ მას.
  რა თქმა უნდა, გულივერი ერთადერთი კაცია მთელ ამ არმიაში. უფრო მეტიც, თუ საკმაოდ ბავშვია, მხოლოდ ძალიან ძლიერია რელიეფური კუნთებით.
  და მეომრები ისე მიდიან და მათი შიშველი ხბოები ძარღვებით ოქრო-ზეითუნის კანის ქვეშ ციმციმებენ.
  კარგად, რა თქმა უნდა, როგორ არ უნდა იმღერო, ლამაზმანოებო;
  გაბედული გოგოები იბრძვიან ელფიისთვის,
  ისინი ძალიან ამაყები არიან და სვაროგის შვილები ....
  ჩვენი ლამაზმანი ტყვიამფრქვევით ურტყამს,
  სატანის მსახურები ვერ დაგვატეხენ!
  
  ჩვენ ვიბრძოდით ვაჟკაცურად, ვიბრძოდით ორქშიზმის წინააღმდეგ,
  დავამარცხოთ ბოროტი ორკმახტი, მიუხედავად იმისა, რომ მტერი ძლიერია...
  მე მჯერა, რომ ჩვენ მალე ვიხილავთ კომუნიზმს,
  ოქროს ფოთლები, ნეკერჩხლის ხისგან ნათელი!
  
  უკეთესი ქვეყანა არ არსებობს, კომუნიზმი უფრო ლამაზია,
  ისე, რომ ჩვენი სამშობლო გაბრწყინებულად ყვავის ...
  სინათლის ფრთიანი ბედნიერება მოვა პლანეტაზე,
  და უკეთესი ცხოვრების ოცნება მალე ახდება!
  
  გჯეროდეთ, რომ ჩვენი ელფია გახდება დიდი ბედნიერება,
  მარია მართავს, ლადა ღმერთების დედა...
  ჩვენ შევაჩერებთ ჯოჯოხეთური ორკმაჰტის ველური შემოტევას,
  და არ გჭირდებათ ზედმეტი და დამახსოვრებული სიტყვები!
  
  მტერი ვერ შეძლებს გოგოების გულს ამოგლეჯას,
  ჩვენ მებრძოლებმა ბასრი, გააფთრებული ხმალი ვიმხეხეთ...
  ლამაზმანების ხმამ კარგად იცის ზარი,
  და ჩვენ შევძლებთ ორქშისტური ლაშქრების მოჭრას!
  
  იცოდე, რომ ჩვენ ელფები არასოდეს დავნებდებით,
  ჩვენ ყველა ორქშისტს დავყრით ყველაზე ბასრი დანით...
  დაე, ჩვენი გოგოების სახეები ოქროთი ბრწყინავდეს,
  კი მუშტს დავარტყამთ სახეში!
  
  ფეხშიშველი გოგონა მირბის მკაცრ თოვლში,
  ავტომატიდან ის აქტიურად წერს ელვის ჭექა-ქუხილს ...
  თქვენ ორკებს მხოლოდ უნდა დაიხრჩოთ,
  იმიტომ რომ სამშობლო მონოლითური ციხეა!
  
  ჩვენ დავამსხვრევთ ორკებს, თუმცა მათ აქვთ სამყაროს ძალა,
  ძია ფამმა გადაწყვიტა ამ ბრძოლაში ფრიცთან ერთად ეთამაშა..
  მათ თავი ადოლფის კერპად აქციეს,
  ახლა კი მას გოგოების დიდებული არმია ჰყავს მათ წინააღმდეგ!
  
  ელფის რძის ბრძოლაში ,
  ისინი ორცისტებს უთანასწორო ბრძოლაშიც კი ანადგურებენ...
  ვერცხლის გოგონას ხმა ისეთი ხმოვანია,
  სილამაზე არ დაემორჩილება ორკლერუს - სატანას!
  
  ჩვენი წილი ელფების შუქში არის უწყვეტი გამარჯვება,
  თუმცა ორქშისტურმა არმადამ რიცხვი არ იცის...
  და ორკდოლფს ყბაში ძლიერად ჩავურტყით ,
  ელფსქუა დამორჩილდა სვუპს !
  
  უკვე თოვლის ნალექებია, გოგოები კი ფეხშიშველები არიან,
  ისინი ციმციმებენ შიშველი ქუსლით, როგორც კურდღლის კვალი ...
   ელფსომმოლკები ისეთი თავხედები არიან ბრძოლაში,
  გჯეროდეს, რომ მტერი გარიჟრაჟს ვერ ნახავს!
  
  ნუ აჩუქებთ ორკებს ბრძოლაში წყალობას,
  მათი ჯარი ჯოჯოხეთში იქნება, როგორც ეშმაკი ცეცხლზე...
  ელფისუსის ხელიდან ,
  ძალიან სასტიკი იქნება, ელფის დათვი!
  
  თუ საჭირო იქნება, ჩვენ შევბრუნდებით, ყველა მთა თოვლით არის დაფარული,
  და ჩვენ დავდგეთ სინათლის სამოთხის ელფინიზმის სამყაროში...
  საბედნიეროდ, გასროლა გაგვიხსნა ავრორას იარაღიდან,
  და სასტიკი ორქშიზმი ჩააგდეს ჯოჯოხეთში!
  
  ელფინგრადი არ დანებებულა, ჩვენ წინააღმდეგობა გავუწიეთ მის ქვეშ,
  თუმცა ფოლადისა და ჯოჯოხეთის ურდო ამოვარდა...
  გოგოები, შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრიან,
  ელფების მხოლოდ ერთი სამშობლო არსებობს !
  
  მე მჯერა, რომ ორკლინში ვიქნებით, თუნდაც ეს რთული იყოს,
  ორქშისტებს ჰყავთ "პანტერები", "ვეფხვები", "ლომები", " ორქდინანდი "!
  გოგონამ მხრებზე ჯაჭვის ფოსტა დაადო,
  იმიტომ რომ ელფები სასტიკი ნიჭია ბრძოლაში!
  
  ახალგაზრდა გოგონას გული ეძლევა ელფისუსს ,
  ელფნინი და ფტალინიც ვნებიანი რწმენით ცხოვრობენ ...
  ისე, რომ აღარ იყოს გამოცდილი ეჭვები,
  მტკიცედ და მტკიცედ ვთქვათ, რომ ორკდოლფი კაპუტია!
  
  დრაკონის პრეზიდენტს ხმლებით დავამარცხებთ,
  და ჩვენ გავანადგურებთ მის ბანდას საუკუნეების განმავლობაში ...
  ფეხით დავთრგუნავთ გოგონების ურდოს ორციზიზმს ,
  სინათლე აღსრულდეს, წმინდა ოცნება!
  
  მიეცით ადამიანებს თავისუფლება, მათი აზრები და გრძნობები,
  ისე რომ ვარსკვლავი ელფინიზმის მზევით ანათებს ...
  იმის გამო, რომ ჩვენ გვექნება ფაფა ასეთი სქელი კარაქით,
  ჩვენი დის მარადიული ახალგაზრდობა სამუდამოდ გახდება ჩვენ!
  
  აქ შუქი მოვა, სამშობლო ანათებს ...
  სამშობლო იქნება ჩვენთვის დიდება საუკუნეების განმავლობაში ...
  ჩვენ თავზე დავდგებით, თქვენ გჯერათ ელფინიზმის,
  ელფური სულის ძალა, იცოდე მებრძოლი, დიდია!
  
  აქ ელფია მზად არის გახდეს უფრო კეთილი და ლამაზი,
  და დაეხმარე მთელ მსოფლიოს წავიდეს სამოთხის ბედნიერებამდე...
  ჩვენ შეგვიძლია დავიპყროთ სამყაროს კიდეებიც,
  სამყაროს გარეშე ზღვარი ბედნიერება ძალების მოტანა!
  
  მაგრამ არ იქნება ელფი ბოროტი ორკის ქუსლის ქვეშ,
  რადგან მას აქვს ბრძოლის ნამდვილი ნიჭი...
  ჩვენი გოგოების ცეკვაში, იმ საათის მექანიზმზე,
  რას მიიღებს ლამაზმანი, დაუჯერეთ ნებისმიერ შედეგს!
  
  მალე დადგება კაშკაშა მზის ერა,
  როცა აყვავდება სამშობლოს დიდება...
  ჩვენი არმია ცნობილი ებრძვის ჯოჯოხეთურ ორკმაჰტს ,
  და ის შეძლებს ბოროტი ორკების ურდოს გაძარცვას!
  
  გამარჯობა წმიდა ლადა, ჩვენო ღვთისმშობელო,
  თქვენ გააჩინეთ პერუნი და საუკუნეების იარილი ...
  უიმედო ფაფა არ მიიღებს რწმენას,
  თუ ბევრს ხარჯავ, სიტყვებს არ შეიკავებ!
  
  ყველაზე მნიშვნელოვანი მმართველი არის ელფინ დიდი,
  მას ელნინმა უანდერძა ედემისკენ მიმავალი ყველაზე ბრძნული გზა...
  რადგან ელფისიფი არის სინათლის მბრძანებელი,
  და რაღაც მომენტში, იდეალურია მებრძოლებისთვის!
  
  ორქშისტები ვერ შეძლებენ სამშობლოს მოტყუებას,
  და მოწყვეტილი Elfgi- სგან , Elfbeery Elfsqua-სგან...
  მე მჯერა, რომ ის იცოცხლებს - ელფები-სინათლე ელფინიზმის ქვეშ,
  და ორკდოლფის ძალა - წავშლი გოგოს!
  
  მალე იქნება გამარჯვება, მართალია, როგორც მზე,
  მალე იქნება სიკაშკაშე, როგორც კვაზარის სხივები ...
  და დაუჯერეთ ელფებს, განვითარდება ელფინიზმი,
  აბა, თუ არ გჯერა, ჯობია გაჩუმდე!
  
  მკვდრები მალე აღდგება ელფინიზმის მეცნიერების მიერ,
  მისი სიბრძნე უსაზღვროა, კვაზარივით დიდი...
  ჩვენ დავამარცხებთ ორკშისტებს ჩვენი კარგი სულით,
  ოქროს ჩანთის ცდუნებას ნუ დავემორჩილებით!
  
  მოკლედ გაივლის, ჯოჯოხეთის დროა
  ოკრლინში გოგოები შევალთ...
  და ჩვენი უსაზღვრო ტვირთი დასრულდება,
  იმიტომ რომ ბედნიერებას ჩხუბით ავიღებთ!
  გოგოებო, თუ მღერიან, მაშინ მთელი გულით. გულივერი, თუმცა სხეულით ბიჭია, მაგრამ მაინც მამაკაცია და ძალიან აღფრთოვანებულია მათით.
  მართლა მაგარი გოგოები არიან.
  ბიჭი კაპიტანი მღეროდა:
  ჩვენს ელფიაში ქალები არიან,
  რას ატარებენ, ხუმრობით თვითმფრინავით...
  რომ სამყაროში ყველა უფრო ლამაზია,
  ხუმრობით მოწინააღმდეგეს სცემენ!
  
  ის გამარჯვებისთვის დაიბადა
  ელფის განდიდება საუკუნეების განმავლობაში ...
  ყოველივე ამის შემდეგ, ჩვენი დიდი ბაბუები,
  მათთვის ერთბაშად შეკრიბეს ჯარი!
  ბიჭი კი, ფეხშიშველი, ბავშვური, გარუჯული, ძლიერი ფეხები როგორ უსტვენს.
  და მისი ხმისგან მუწუკი დაეცა და გოგონას შიშველ, ვარდისფერ ძირზე მოხვდა.
  მან გაიცინა და უპასუხა:
  მშვენიერი თითი დავაჭირე,
  როგორც ცეცხლზე დაწვა
  ძლიერი ბიჭი მელოდება,
  ოქროს ცხენზე!
  გულივერმა გოგონას თვალი ჩაუკრა და აღნიშნა:
  - კარგი, მართალი გითხრათ,
  ბავშვობიდან საშინლად ცუდად ვარ!
  მას უყვარდა გოგოების ჯოხით ცემა,
  მშობლებს ნერვები მოეშვი!
  და ბიჭმა-კაპიტანმა აიღო და აჩვენა თავისი გრძელი ენა.
  ვიკონტესმა გოგონამ ჭიკჭიკით გაისმა:
  - კარგი, შენ გაძლევ! მშვენივრად წერ!
  გულივერმა აღნიშნა:
  - ხანდახან კარგად ვწერ - კი!
  და თვალი ჩაუკრა პარტნიორს. ყოველ შემთხვევაში, ის ძალიან გამანადგურებელი დარტყმის მქონე ბავშვია.
  გოგონები კი ბრძოლის მიზნით მოძრაობენ და მათი განწყობა უკიდურესად მებრძოლი და აგრესიული გახდა.
  მეომარი ბიჭი მღეროდა:
  მიუხედავად იმისა, რომ ღმერთმა აკრძალა დუელები,
  მაგრამ ხმლის ნიჭს ვგრძნობ...
  კვირაში შვიდჯერ ვიბრძვი
  თუმცა მე არ ვარ დუელისტი!
  თუმცა მე არ ვარ დუელისტი!
  ვიკონტესამ საპასუხოდ მღეროდა:
  მე გოგო ვარ, აშკარად მაქვს შეხედულებები,
  და ბრძოლაში აჩვენა უმაღლესი კლასი!
  მაგრამ ყველა ატირდა უკმაყოფილებისგან -
  რატომ დაიბადა გოგონა!
  მეომრები მდედრებმა განაგრძეს ლაშქრობა, მათი წვრილი, დაკუნთული სხეულები კუნთებს ამაგრებდა. ეს ნამდვილად ქალი გოგოებია.
  გულივერმა ჰკითხა თავის ვისკონტეს პარტნიორს:
  სად მივყავართ ჩვენს ჯარს?
  გოგონამ ჩაიცინა და უპასუხა:
  - Მოდი სადმე წავიდეთ! და ეს ბრძოლა ჩვენთვის ძალიან გადამწყვეტი იქნება!
  ბიჭის კაპიტანმა შენიშნა:
  - როცა შევედი სამყაროში, სადაც ადამიანების ნაცვლად ყველაზე ჭკვიანი არსებები იყვნენ, ცხენები, მაშინ... მეგონა, ამაზე მშვენიერი არაფერი იქნებოდა. მაგრამ შემდეგ აღმოჩნდა, რომ მარადიული შვილებიც არიან. და არც ისე სულელი!
  გოგონა შეეწინააღმდეგა
  - ტექნოლოგიურად უკეთესი განვითარება შეგვეძლო. მაგრამ ხედავთ, არანაირი სტიმული არ არსებობს. უფრო მეტიც, შემოვიტანოთ ჩვენს ლამაზ, ჰარმონიულ სამყაროში, ასევე დენთი და თოფები, ქვემეხები და, შესაძლოა, უარესიც!
  გულივერმა ჩააგდო:
  - დიახ, შეიძლება უარესიც იყოს! ასე რომ, თქვენ გაქვთ იდილია. და თუნდაც კბილი ამოვარდეს, რამდენიმე საათში აქ ახალი გაიზრდება.
  ვიკონტესამ თავი დაუქნია და აჩუქა:
  მინდა ჩემი ბავშვობა არასოდეს დასრულდეს
  ისე რომ მივარდება ჩემს შემდეგ...
  არ ვიცი წლები!
  არ იცის უსიამოვნება!
  ბიჭმა კაპიტანმა ღიმილით დაუქნია თავი.
  დიახ, ეს ალბათ შესანიშნავია ...
  გოგონები, რომლებიც მსვლელობდნენ და ათასობით მათგანმა აიყვანა და მღეროდა ერთიანად:
  ცაზე წვიმამ მიმოფანტა ვარსკვლავების ფრაგმენტები,
  ჩვენ მოვამზადეთ მკვეთრი ძელი ორკსქიზმისთვის !
  ტანკები "ვეფხვები" უბრალოდ ნაგავია - ბინძური რწყილი ბაზარი,
  ვერმახტი ერთბაშად გააფთრებულ დარტყმას ელის!
  ვერმახტი ერთბაშად გააფთრებულ დარტყმას ელის!
  
  ჩვენი ამხანაგი ელფინი ლიდერი არის მილიონების ძალა,
  ხელში მუშტი აქვს, გრანიტის ავტომატი!
  ჩვენ შევძლებთ დამარცხებას - რატი სოდომიდან,
  ჩვენი ძალა არის მონოლითი - საბედნიეროდ დედამიწაზე!
  ჩვენი ძალა არის მონოლითი - საბედნიეროდ დედამიწაზე!
  
  ჩვენს პარტიას არ აქვს უფრო მნიშვნელოვანი საქმეები,
  როგორ გადავარჩინოთ ხალხი, სამშობლო კარგი!
  ფებელსი ჯოჯოხეთში დემონური სისულელეებით,
  და გამარჯვება იქნება, მერწმუნეთ, ყველა ეშმაკის ზიზღი!
  და გამარჯვება იქნება, მერწმუნეთ, ყველა ეშმაკის ზიზღი!
  
  იცოდე ელფების სილამაზე - სინათლე ცნობილია თავისი ძალით,
  მას აქვს მძიმე ქერა ლენტები!
  და ორკშისტებთან ბრძოლებში ახალგაზრდობა გახდება ცნობილი,
  გაცოცხლდება, აღდგომის შემდეგ, ნათელი ქვეყანა!
  გაცოცხლდება, აღდგომის შემდეგ, ნათელი ქვეყანა!
  
  არ მისცეთ ორკლერს - ელფებს სნეული ცხვირს აუტეხოს,
  ულვაშებს მაგარი ღმერთი ჰგონია!
  ჩვენ გავალთ ორკლინსკაიას ქუჩის გასწვრივ,
  არა, სულით სუფთა მონა არ გახდება!
  არა, სულით სუფთა მონა არ გახდება!
  
  ჩვენი ბანერი წითელია, აღშფოთებული სისხლის ფერი,
  უკვე თითქოს მზე ანათებს ორკსტაგს !
  არ არსებობს უფრო გულუხვი საჩუქარი ჩვენი ძვირფასი შვილებისთვის,
  თუ გული გაბედულია და შიშისგან დამსხვრეული!
  თუ გული გაბედულია და შიშისგან დამსხვრეული!
  ეს ძალიან შთამაგონებელი სიმღერაა. გოგონების უკან კი კატაპულტები და ბალისტები იდგნენ ძლიერი, ჭურვის მუხტებით. და ეს იყო უკიდურესად მომაკვდინებელი ძალა. და გოგონებმა ასევე დააფიქსირეს თავიანთი ძალიან მაცდური და ძლიერი ფეხები.
  გულივერმა სრულიად ბუნებრივი კითხვა დაუსვა თავის პარტნიორს:
  - მეომრებს შორის კაცები რატომ არ არიან?
  ვიკონტესამ საპასუხოდ გაიცინა და შენიშნა:
  - და მერე ჯარში კაცებია საჭირო? ისინი სუნიანი და უსიამოვნო შესახედია. ბიჭები არაფერია, მაგრამ ზრდასრული მამაკაცები და განსაკუთრებით ასაკოვანი მამაკაცები უბრალოდ ამაზრზენი არიან!
  გულივერმა ლოგიკურად აღნიშნა:
  - ასაკი კი არა მარტო მამაკაცებს, ქალებსაც აფუჭებს!
  ვიკონტესამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია.
  - მართალია! მაგრამ მაინც, ქალები კარგავენ მიმზიდველობას, როცა ოცდათხუთმეტზე უფროსი გამოიყურებიან, ხოლო მამაკაცები, როცა თხუთმეტზე უფროსი გამოიყურებიან! აქ არის მნიშვნელოვანი განსხვავება!
  კაპიტანმა შენიშნა:
  - მე მომწონს თინეიჯერი ბიჭების სილამაზე ფარანს! მთავარია, ქალები იყვნენ ლამაზები და რაც მთავარია, მოსიყვარულეები და ჭკვიანები!
  გოგონამ ჩაიცინა და უპასუხა:
  - Სწორია! სილამაზე, რა თქმა უნდა, კარგია და ლამაზიც კი, მაგრამ გონებასაც აქვს მნიშვნელობა!
  გულივერი მღეროდა:
  Მაგრამ რატომ,
  შეუძლებელია გონებაში ცხოვრება!
  Მაგრამ რატომ,
  ვერავის ენდობი!
  Მაგრამ რატომ,
  პირველკლასელი ვარ!
  Მაგრამ რატომ,
  სულ სისულელეს ვლაპარაკობ!
  Მაგრამ რატომ,
  ცხოვრება არაფერს გვასწავლის!
  Მაგრამ რატომ,
  ხალხი სულელია, არ მესმის!
  Მაგრამ რატომ!
  Მაგრამ რატომ!
  ვიკონტესტმა გოგონამ თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - კომბოსტოს თავი!
  მშვენიერი მეომარი გოგონები წააწყდნენ პირველს, თუნდაც ორკების მცირე რაზმს. ლამაზმანები მაშინვე შეჩერდნენ. მათმა შიშველმა, გახეხილმა ფეხებმა დაიწყეს მშვილდის სიმების აწევა და არბალიშების დასარტყამების ტრიალი.
  აქ არიან ძალიან საყვარელი და სექსუალური გოგონები ბიკინებში, რომლებიც თითქმის არ ტანსაცმლის გარეშე იბრძვიან და უნდა ვთქვა უბრალოდ საყვარელი. მამაკაცები კი, თუ მათ ნახავენ, აუცილებლად დაიჩოქებენ და კოცნიან მათ შიშველ, ვარდისფერ, ოდნავ უხეში, მაგრამ ეს მათ კიდევ უფრო მიმზიდველს ხდის და მაცდურად აგრძნობინებს ჯანსაღი და ძლიერი გოგოს სხეულების არომატს დიდი ხალისით და ვნებით.
  აქ ისრები და არბალეტის ჭანჭიკები მაღალ რკალში დაფრინავდნენ და ორკებს აფრქვევდნენ ისრებით, როგორც ზღარბი ნემსებით. და ძალიან შთამბეჭდავად გამოიყურებოდა.
  და ასეთი გოგოები აქ უბრალოდ დიდი და უნიკალური ხიბლია და მათი კუნთები ძალიან ძლიერია და ამავე დროს ისინი ლამაზად გამოიყურებიან.
  ასე რომ, ორკების პირველი რაზმი განადგურდა და დიდებულმა გოგოებმა ნაკაწრი არ მიიღეს.
  გულივერი - ამ მარადიულმა ბიჭმა შიშველი ფეხი დაარტყა და მღეროდა:
  - გოგოებო მშვენიერი ხართ,
  უბრალოდ სუპერმენები...
  კიტრს დავრგავთ
  და ზომების ცოდნის გარეშე!
  ვიკონტესამ თვალი ჩაუკრა თავის კოლეგას და ამოიოხრა:
  - შენი აღთქმა, ჩემო კაპიტანო,
  ხედავ, რომ ნაწილებად იშლება...
  წადი ბიჭო, ძალიან მთვრალი ხარ
  და მერე გადაეყარები, შეხედე გადაეყარები!
  გოგონები მარშით მიდიოდნენ, ჭედავდნენ თავიანთ მოხდენილ, მზისგან ბრინჯაოსფერ და უჩვეულოდ მაცდუნებელ ფეხებს.
  და ყველა სილამაზის მკერდი უბრალოდ საყვარელია. ისე, როგორც ასეთ გოგოებთან, მაგრამ არა ფლირტი.
  გულივერმა შეხედა მის გვერდით მიმავალ ვისკონტეს გოგონას და შენიშნა:
  უფროსები იქნებოდი!
  გოგონამ ჩაიცინა და უპასუხა:
  -რა იყო უკან, მიმოიხედე ირგვლივ.
  იცოდე შენი თავი ბავშვობაში, არ გრცხვენოდეს
  მე დავეხმარები, რომ მრავალი წელი გაფრინდა, გაიქცა,
  გაიღიმე გულივერ, გაიღიმე!
  ბიჭმა-კაპიტანმა თვალი ჩაუკრა გოგონას, რომელმაც, მიუხედავად მისი კეთილშობილური დაბადებისა, შიშველი, მოხდენილი ფეხები გზის ბასრ ქვებზე დაარტყა.
  და, რა თქმა უნდა, ის ჩანდა - ცოტა მაგარი. ისე მდიდრულად და ელეგანტურად არის ჩაცმული, გოგონას კი ფეხები შიშველი აქვს, თითქოს მათხოვარი იყოს.
  თუმცა გულივერმა შენიშნა:
  - ბავშვისთვის საოცარი ხარ!
  ვიკონტესამ უკვე ამდენჯერ დაარტყა შიშველი ფეხი და იღრიალა:
  - შენი კომპლიმენტები ბიჭო შორტებში არ ღირს! აქედან გამომდინარე, მე ვერ ვიღებ კონკრეტულ ფულს!
  პატარა ბიჭმა თავი დაუქნია.
  - ვაი! ყველას აქვს ფულის პრობლემა!
  გოგონამ გაბრაზებულმა აკოცა და შიშველი, მრგვალი ქუსლი აიღო და დაამსხვრია კენჭი, ისეთი ძალით დაარტყა. გასაკვირიც კი არის, რომ ამდენი ძალა შეიძლება იყოს ბავშვში და თუნდაც მშვენიერ სქესში. ეს არის სილამაზე - შესანიშნავი!
  და ვისკონტესმა დაიკივლა:
  - იმღერე ყვავილი, ნუ გრცხვენია!
  გულივერმა აშკარა გაკვირვებით ჰკითხა:
  - რაზე ვიმღერო?
  გოგონამ მტკიცედ განაცხადა, გაბრაზებულმა კიდევ ერთხელ დაარტყა შიშველ, გარუჯულ ფეხზე, ოდნავ გამაგრებულმა ფეხშიშველი ხანგრძლივი სიარულისგან:
  - სიყვარულზე, რა თქმა უნდა! სხვა რაზე იმღერო!
  ბიჭმა-კაპიტანმა თავი დაუქნია და აშკარა სიამოვნებით მღეროდა თავისი ხმოვანი, ბიჭური ხმით:
  ფანტაზიამ დამიარა
  ყველაფერი ნათელი გახდა, თითქოს ოქტომბერში!
  და ჩანგალი ჩავყარეთ ბოროტი დემონის გვერდებზე,
  და ის ძალიან ლამაზი იქნება დედამიწაზე!
  
  ასეთი ვარსკვლავები ჩვენს სამყაროში -
  ზოგი რუბია, ზოგი კი ბრილიანტი!
  ჩვენ ვაგროვებთ ხარკს ბოროტებისგან -
  ჩაქუჩივით დარტყმა და არა წარბში, არამედ თვალში!
  
  მაღაზიის ვიტრინები სადაც კვაზარები
  კაშკაშა იპოდრომი ანათებს!
  ჩემს სულში უფსკრული ჭრილობებია -
  თითქოს მასში დიდი პოგრომი იყო!
  
  დახვევა, როგორც კომეტის ხვეულები,
  ცხვრის ბრწყინავს - რძიანი გზა ანათებს!
  ნამღერი უკვდავი საქმეების შესახებ,
  შეიძლება ფრუს სამუდამოდ დიდებაში იყოს!
  
  რა შეუძლია მოწყენილ ადამიანს?
  ცისფერი თვალებიდან ცრემლი გადმოგცვივდეს...
  როცა ირგვლივ ყველაფერი ნაცრისფერია, ეს ამაზრზენია,
  როცა იმედით ელოდებით ივნისში ჭექა-ქუხილს.
  
  ღიმილით გაშალე უბედური ტუჩები -
  გესმოდეთ, რომ სამყარო ტყეში კენკრა არ არის.
  გოგო ერთბაშად გაშიშვლდა კბილებს შენზე,
  ეს თქვენს ოცნებას ახდება!
  ასე აიღო ახალგაზრდა მეომარმა და იმღერა. და ის ძალიან ლამაზად და მშვენივრად გამოიყურებოდა.
  ვიკონტესმა შენიშნა:
  - კარგად შეგიძლია იმღერო! მაგრამ შეგიძლიათ შექმნათ რაიმე უფრო სერიოზული?
  გულივერმა თავმდაბალი ტონით თქვა:
  - და რა შეიძლება იყოს უფრო სერიოზული ვიდრე სიმღერა?
  გოგონამ ენა გამოყო და უპასუხა:
  - რაღაც სიხარულს და პლუს ჯანმრთელობასაც კი!
  ბიჭი-კაპიტანი კურდღელივით ხტუნავდა და მღეროდა:
  შენ ხარ ჩემი დიდი სამშობლო,
  ცუნამის ომებმა სასტიკად ისროლა -
  ბოლოს და ბოლოს, ჯარი ძლიერი ოჯახია,
  მოდით, ბოროტება მისი კვარცხლბეკიდან გეენაში ჩამოვაგდოთ!
  
  რა ზეციური შუქი,
  სამშობლოს ჯარისკაცების გულიდან მოდის.
  დაე, განდიდდეს რაინდთა ღვაწლი,
  ჩვენ არ ვინანებთ, ჩვენ გვჯერა სიცოცხლის!
  
  მტერმა დიდი საჩუქარი მიიღო,
  და მას აქვს ბევრი სხვადასხვა იარაღი ...
  დადგა, წარმოიდგინე ასეთი მომენტი
  ჩერნობოგის მრისხანება ძალადობრივად გადმოიღვარა !
  
  ასე აღმოჩნდა ჩემი რაინდები,
  გაბრწყინებული სამშობლო იტანჯება!
  მოხსენებაში მხოლოდ ერთი იყო ნული,
  და ჯოჯოხეთური კაენი კვლავ იმარჯვებს!
  
  ორკსქიზმი ძლიერია, მღელვარე ურდო,
  ოღონდ საქსებს არ დააჩოქოთ!
  ყოველივე ამის შემდეგ, ჩვენთან ერთად ელფინი ბრძენი სამუდამოდ -
  და სამართლიანი თეორეტიკოსი ფენინი!
  
  ჩვენ ვმართავთ ვერმახტს - მე ვიცი ჩახშობა,
  და რაც არ უნდა მზაკვარი არ იყო ეს დრაკონი ...
  ჩვენ დავჭრით მისი ხმლებით,
  მე ვარ სამშობლოს და ქალბატონის თავდადებული რაინდი!
  
  დაე, ძლევამოსილი ღირსება იყოს
  ორკლინის საზღვრამდე მისასვლელად!
  ჩვენ ვიქნებით ღირსნი მამების ღვაწლისა,
  ჩვენი ჯარი ხომ ბრძოლებში უძლეველია!
  
  როცა მოვალთ და ოცნებას ვასრულებთ
  წმიდა საქმე - კომუნიზმის მიზეზი!
  გოგოს გზაზე გავუშვებ,
  შთამომავლობის ბანერი: პატივი, ალტრუიზმი!
  ასე გაბედულად და გრძნობით მღეროდა მეომარი ბიჭი გულივერი. და გოგოებმა, რომლებიც მათთან ერთად დადიოდნენ, ტაშს უკრავდნენ. ზოგი კი ხტუნავდა და ურტყამდა ნახტომში, როცა შიშველი ფეხებით დაარტყა. რაც ძალიან მაგარი და დიდი მასშტაბის იყო.
  გულივერმა ჰკითხა თავის პარტნიორს:
  - კარგად ვიმღერე?
  მან მხიარულად უპასუხა:
  - ბულბული შენს ფონზე გადის! თუმცა, თუ, მაგალითად, ხარი იღრინება, მით უმეტეს, ცოცხლად შემწვარი, მაშინ კიდევ უფრო მაგარი და მასშტაბური იქნება!
  გულივერი მღეროდა:
  ჩვენ უბრალოდ ზაზუნები არ ვართ
  და რქიანი ხარები!
  ყველა ძროხას ვგლიჯავთ
  მგლებს კი ერთბაშად დავგლეჯავთ!
  . თავი #19
  ასე გადავიდა ჯარი. ცაში უზარმაზარი პეპელა გაფრინდა, რომელიც სამი თავის არსებობის გამო შეიძლება დრაკონადაც კი შეგხვდეს.
  და მისი ფრთები ანათებდა გაზაფხულის ცისარტყელის ყველა ფერით. დიახ, ეს იყო მომხიბვლელი ბავშვი.
  გულივერი აღფრთოვანებით მღეროდა:
  პეპლის ფრთები
  ძალიან კარგები იყვნენ...
  სიმშვიდე დავკარგე
  და გულიდან თქვა!
  ვიკონტესამ ღიმილით ჩაიკრა:
  - შეწყვიტე ხმაური და კამათი,
  ასეთი თუ არა ასეთი სახლი...
  ბეღელი მაინც უნდა ავაშენოთ,
  რაც ხელთ არის!
  მარადიული ბავშვები კი აიღებენ და იცინიან, თავიანთ ასაკზე მეტად ლამაზ და დიდ კბილებს გამოაშრობენ.
  გულივერმა ჰკითხა ვიკონტესს:
  "რატომ მივდივართ ბანაკში?" ჩვენ მხოლოდ ვფქვავთ და ვმღერით ყველანაირ სისულელეს!
  უკვე არიან გოგოები და ათასობით იყო ფეხშიშველი და გარუჯული და ყველა ისეთი ლამაზი, მაცდუნებელი და დაკუნთულია. და რომ ავიღო და ვიმღერო, ძალიან გემრიელი გამოდის;
  მეფე ერთგულად მართავს ჩვენზე,
  განკარგულებების გამოცემა, მსახურების განსჯა...
  ტახტი არ მოითმენს აურზაურს და ყეფას,
  და არა შიშის დამორჩილების მეთოდი!
  მაგრამ აქ უცებ შეწყდა ფეხშიშველი ლამაზმანების სიმღერა. წინ გაჩნდა მრავალრიცხოვანი, სუნიანი და ფანჯრიანი ორკების მთელი ურდო. და ისინი ღრიალებდნენ, ატეხავდნენ კლუბებს.
  თუმცა, გოგონები არ შერცხვნენ და დაიწყეს ნაჩქარევად რეორგანიზაცია საბრძოლო ფორმირებაში.
  გულივერმა აიღო და მღეროდა, შიშველ, ბავშვურ ფეხებს აჭმუხნა;
  მე ვარ მშვიდობისა და ომის ფალონი
  ყველაზე კაშკაშა ვარსკვლავის ქვეშ დაბადებული...
  სამშობლოს ერთგული შვილები -
  სიყვარული - დიდი, ნამდვილი!
  
  ჩვენ შევქმნით მშვენიერ სამყაროს
  რაში იქნება ახლა ბედნიერება...
  დაე, ქერუბიმის მზე ანათებს
  წმიდა, ამაღლებული ელფი!
  
  ჩვენ მივაღწევთ ჩვენს ოცნებებს
  ეს არ იქნება უფრო ლამაზი სამყაროში!
  აწიე ხმალი ბიჭი და შენ
  დაე ბედნიერება იყოს შენი ადგილი!
  
  და სილამაზე სამყაროში
  დროა გავბრწყინდე ჩემი დიდი სამშობლოსთვის!
  თუმცა გოგონა ფეხშიშველი დარბის
  ჩვენ მალე ვიცხოვრებთ რწმენით კომუნიზმის პირობებში!
  
  მაღალი მთების სილამაზის სიდიადე,
  და ოქროს სტეპები სურნელოვანი ხალიჩით!
  ჩვენ ამოვიღებთ ნარჩენებს სამყაროდან
  გჯეროდეთ, რომ არ ინანებთ ცხოვრებას!
  
  და ყველაფერი კარგად იქნება მსოფლიოში,
  ელფინიზმი ხომ ყველგან გაიმარჯვებს!
  ვინც გულში ჩილის ხელშია,
  ვისაც უყვარს ავტომატი და ტყვიები!
  
  რასაც ვაკეთებთ სამუდამოდ იქნება
  ავაშენოთ ქალაქები, ხუმრობით მარსზე!
  ბრიტანეთის ძალა საშინლად დიდია -
  ჩვენ მივესალმებით მსოფლიოს ხალხს !
  
  სისხლი, რომელიც ასხამს, დასათესად არის,
  რომელზედაც სიყვარულის თესლი იზრდება!
  დაე, ყველასთვის კარგი იყოს სუბმთვარის დროს,
  თუ უბრალოდ თუთიყუში რაინდი არ იყავი!
  გოგონებმა კი ბრწყინვალე სიმღერების ხმაზე ცეცხლი გაუხსნეს ორკებს როგორც მშვილდებით, ასევე არბალეტებით. და პირველი ისრები ორკების მანძილიდან მოხვდა. და არბალეტის ჭანჭიკები საერთოდ სასიკვდილო აღმოჩნდა.
  გოგოები როგორ იღრიანონ:
  - ჩვენ ყველანი ლამაზმანი ვართ ერთი ოჯახი,
  მოდით გავწმინდოთ სამყარო ლპობისგან!
  საჭიროების შემთხვევაში, ჩვენ სწრაფად დავამშვიდებთ ორკებს,
  და გააფთრებული ქერუბიმი ტრიალებს ჩვენზე!
  ვიკონტესამ დაიყვირა:
  -ბანზაი!
  მეომრები შორ მანძილზე ურტყამდნენ ორკებს და შიშველი თითებით ატრიალებდნენ არბალეტის მოწყობილობების დასარტყამებს. და ამავე დროს, მათ არ ავიწყდებოდათ, როცა ესროდნენ სუნიან, დარიჩინიან და ფანჯრულ დათვებს, ემღერათ;
  ჩემი სამყარო სიბნელეშია ჩაძირული
  მკვდარი პეიზაჟი და ცივი ნისლი.
  და მე ნებით თუ უნებლიეთ შენი მტერი
  და ეს როლი, მერწმუნეთ, არ არის ტკბილი!
  
  მიიღეთ ჩემი შეთავაზება
  შენდამი ვნება ხმამაღლა ლაპარაკობს ჩემში.
  შენი პასუხი არ მომკლავს
  და სიკვდილით მოგისჯიან!
  
  სამყარო იცვლება,
  ცხოვრება მთავრდება
  განწირული ხარ
  და შენი ქვეყანა!
  ვარიანტები არ არის
  სფერო El Gilet
  სამყაროში, სადაც სიბნელე და ყინული
  გაიხსნება შესასვლელი!
  
  ელფის სისხლი თილისმაზე
  შეერთების ღამეს დეიმოსი დაიღვრება.
  ბოროტება, შური, შიში და მოტყუება
  ის მოიყვანს ამ სამყაროში მასთან ერთად.
  
  შენი სამყარო ჩემია
  მე მაქვს ამის გასაღები!
  მე მოგცემთ საუკუნო განსვენებას!
  
  რისი იმედი აქვს თქვენს სულს?
  დესმონდი ვერ გიშველის.
  სადაც ჩემი სახლია - შუქი ჩაქრა
  შენი თბილი მიწა შეიფარებს ჩემს ხალხს.
  
  საიდუმლოს გეტყვით:
  კომბინაციის ღამეს ელფის სისხლი
  უნდა შეღებოს ამულეტი
  და სამყაროს კარები გაიხსნება.
  
  სამყარო იცვლება,
  ცხოვრება მთავრდება
  განწირული ხარ
  და შენი ქვეყანა!
  ვარიანტები არ არის
  სფერო El Gilet
  სამყაროში, სადაც სიბნელე და ყინული
  გაიხსნება შესასვლელი!
  
  ელფის სისხლი თილისმაზე
  შეერთების ღამეს დეიმოსი დაიღვრება.
  ბოროტება, შური, შიში და მოტყუება
  ის მოიყვანს ამ სამყაროში მასთან ერთად.
  
  შენი სამყარო ჩემია
  მე მაქვს ამის გასაღები!
  მე მოგცემთ საუკუნო განსვენებას!
  
  გიჟი და სასტიკი ხარ
  მაგრამ თქვენი დრო იწურება
  თქვენ არ მართავთ სამყაროს
  ჯანდაბა, ბნელი წინასწარმეტყველო.
  უკეთესი სიკვდილი, როგორც ხსნა
  ვიდრე ყმათა შორის პირველი იყოს.
  თქვენ იცით ჩემი გადაწყვეტილება
  ჩემი პასუხი: "სამუდამოდ დაიღუპება!"
  
  სამყარო იცვლება,
  ცხოვრება მთავრდება
  განწირული ხარ
  და შენი ქვეყანა!
  ვარიანტები არ არის
  სფერო El Gilet
  სამყაროში, სადაც სიბნელე და ყინული
  გაიხსნება შესასვლელი!
  
  ელფის სისხლი თილისმაზე
  შეერთების ღამეს დეიმოსი დაიღვრება.
  ბოროტება, შური, შიში და მოტყუება
  ის მოიყვანს ამ სამყაროში მასთან ერთად.
  
  ელფის სისხლი თილისმაზე
  შეერთების ღამეს დეიმოსი დაიღვრება.
  ბოროტება, შური, შიში და მოტყუება
  ის მოიყვანს ამ სამყაროში მასთან ერთად.
  
  შენი სამყარო ჩემია
  მე მაქვს ამის გასაღები!
  მე მოგცემთ საუკუნო განსვენებას!
  ასე მღეროდნენ გოგონები, რომლებიც თითქოს ელფები არიან, მაგრამ რაღაცნაირად უფრო ჰგვანან ადამიანებს. ეს ძალიან ლამაზია. და ძალიან დაკუნთულია მათი სხეულითა და ფიგურებით.
  ორკები ვერ აჩერებენ ასეთ გოგოებს. და შეხვდნენ ბეწვიან და სუნიან დათვებს ხმლების, ჯოხებისა და ცულების დარტყმით.
  და გოგონები ორკებს ნიკაპში ურტყამდნენ შიშველი, ვარდისფერი ქუსლების დახმარებით.
  მათ ასევე ისროლეს შხამიანი, სასიკვდილო ნემსები შიშველი თითებით.
  და ორკები დაეცნენ და დაიღუპნენ.
  ვიკონტესამ გულივერს ჰკითხა:
  გინახავთ ოდესმე ასეთი ნათელი დაპირისპირება სილამაზესა და სიმახინჯეს შორის?
  ბიჭმა კაპიტანმა ჩაიცინა და უპასუხა:
  - Რათქმაუნდა არა! Ეს გასაოცარია!
  გოგონამ თავი დაუქნია და თვითონ შიშველი ფეხით ესროლა სასიკვდილო ძალა და ძალიან დამანგრეველი ყუმბარა. ის რკალში გაფრინდა და ორკების სისქეში დაეჯახა და სხვადასხვა მიმართულებით მიმოფანტა.
  გულივერმა დაიკივლა:
  - სრულყოფილება ხარ, ღიმილიდან ჟესტამდე! მაგრამ იცით, ყუმბარის ფეხებით სროლა მაგარი და უჩვეულოა!
  ვიკონტესამ გაიცინა და შენიშნა:
  დიახ, ჩემი ფეხები საყვარელია! და კეთილშობილი რაინდები კოცნიდნენ ჩემს შიშველ, ვარდისფერ ძირებს. განსაკუთრებით სასიამოვნოა, როცა ამას ელფები აკეთებენ. მაგრამ თუ ორკებმა ქუსლები გლიჯავენ, მაშინ ეს ამაზრზენია!
  აქაურმა გოგონებმა აიღეს და გამოაშკარავეს მკერდის ალისფერი ძუძუსები, ჩამოართვეს ბიუსტჰალტერი. და როგორ აიღებენ და მომაკვდინებელი ელვისებური ჭექა-ქუხილი დაეცემათ. და ორკები დაიწვებიან, მათი ტყავი დაიწევს და ქარავს. და ეს ცხოველები საშინლად ღრიალებენ.
  გოგოები კი აიღებენ და შიშველ თითებს პირში ჩაიდებენ. და როგორ აფუჭებენ. ისმის ყრუ სასტვენი.ბევრი ყვავები,რომლებიც ირგვლივ ფრიალებს,თითქოს თავზე ჯოხი იღებენ. და ამავე დროს მათ ასევე აქვთ გულის შეტევა და საჭმლის მონელების დარღვევა. და ისინი დაბნეულები და გაოგნებულები დაეცემათ და თავები ორკ დათვებს ურტყამენ.
  ურჩხულთა თავის ქალა ამსხვრევა და შხამიან სისხლს შხამს.
  გულივერმა გაკვირვებით აღნიშნა:
  - ძალიან მაგარი და საოცარია! შეგვიძლია ვთქვათ - ულტრავარსკვლავური !
  კეთილშობილმა გოგონამ თავი დაუქნია.
  - დიახ, ჩემო ბიჭო! უაღრესად მომხიბვლელია! მაგრამ არც თქვენ უნდა იყოთ უსაქმოდ. და თქვენ უნდა დაარტყათ ორკებს მკვლელი ტალღით!
  გულივერმა კვნესით უპასუხა და ბავშვური, თუმცა დაკუნთული, მხრები აიჩეჩა:
  - ეს ნამდვილად არ არის ადვილი საქმე!
  ბიჭმა კი ბარდა ჰაერში ესროლა და გაანადგურა. და ის გაფრინდა და როგორ დაარტყა ორკებს, აიძულა ისინი დაეწვათ და ჰაერში უფრო მაღლა აფრენდნენ. და იქით გადაბრუნდი.
  ვიკონტესმა შენიშნა:
  -ამჯერად კარგად ესროლე! აბა, იქნებ სხვა რამე აჩვენო!
  და მშვენიერი გოგონები ისევ, სინქრონულად, ამოიღებენ მას ლალისფერი ძუძუს და ელვისებური ჩაქუჩით დაარტყამენ. ჭიპებიდან კი პულსრები. და ისინი იმდენად დამღუპველია, რომ ორკებს ცოცხლად წვავენ და ათასობით ანადგურებენ.
  გულივერმა აღნიშნა, რომ მან კვლავ ესროლა სასიკვდილო ასაფეთქებელი პაკეტი შიშველი, ბავშვური ფეხით:
  - ვთქვათ, მშვენიერია!
  ვიკონტესმა შენიშნა:
  -ახლა შენი მღერის დროა! კარგი, ნუ ვიღლებით, ძალიან დაგვეხმარება კიდეც.
  გულივერმა თავი დაუქნია და დიდი ენთუზიაზმით მღეროდა;
  ჩვენ ვართ პიონერები - სამშობლოს გმირები,
  ნოემბრის ნიშნით დაბადებულები...
  ჩვენ არ ვინანებთ ელფის ცხოვრებას,
  სადიდებლად მეფის წითელი დროშით!
  
  ჩვენ გვიყვარს და ვიცით როგორ ვიბრძოლოთ,
  ორკისტები გულმოდგინედ ამტვრევენ რქებს...
  ჩვენ გვაქვს ყუმბარები ფართო ჩანთაში,
  ჩვენ პიონერებს სიცოცხლე არ გვიჯდება!
  
  ჩვენ გვიყვარს ჩვენი წმინდა სამშობლო,
  რა შექმნა ძლიერმა ელფინიზმმა...
  აქ ელსომოლკას ფეხშიშველი მიჰყავთ თოვლში,
  ორკშისტს კი ჩვენი ჩამოგდება უნდა!
  
  მე გულმოდგინედ ვიბრძოდი ორქსიზმთან ელფსკუას ქვეშ ,
  და ჩვენ ყველა მტერი ნამგლით დავთესეთ ...
  რატომ გადაეცა ელფებს ეს ორკმახტი?
  მუშტს დავარტყამ!
  
  მე ვარ პიონერი და დიდი ელფის ქვეშ,
  გიგანტური მეომარივით იბრძოდა...
  ორკშიზმამ შეაჩერა ველური ბუნების შემოტევა,
  ჩვენ გვყავს ერთი უზენაესი უფალი!
  
  ელფიას აღორძინებაში ზღვარი არ არის,
  დიდმა ელფინმა , დაგვყარა მუხლებიდან...
   სვაროგი დიდი, უმაღლესი მესია,
  და Lada-ს კაშკაშა იდეალი!
  
  ჩვენ პიონერები ვართ, ბიჭები, გოგოები,
  ჩვენ გვიყვარს ბრძოლა - ეს არის ჩვენი ბედი ...
  ელფის საფქვავის ხმა მოუწოდებს,
  თუმცა სისხლიანი ქაოსი სუფევს!
  
  ელფია არის სვაროგის დაბადების ადგილი,
  და მან გაანათა გზა ელფინიზმისკენ ...
  პიონერებს არ სჭირდებათ ბოროტი ღმერთი,
  მტერი მუშტში ვერ დაგვაქცევს!
  
  ჩვენ გვყავს მაგარი ტანკი დახრილი ჯავშნით,
  ორკებისთვის ძალიან ადვილია არ გატეხონ,
  სიყვარულით ლადას, კეთილშობილ ქალწულო,
  მტაცებლის თამაშად გადაქცევა!
  
  ელფსკვას მებრძოლი ხალხი იცავდა,
  შემდეგ კი იყო დიდი ელფინგრადი ....
  ჩვენ მალე დავინახავთ ელფინიზმს,
  გაიარე ორკლინი , იცოდე აღლუმი!
  
  დიახ, ელფინგრადი ამაყობს ამ სიტყვით,
  ჩვენ ფეხშიშველი პიონერები ვართ თოვლში...
  სულელ ძროხას რქას დავამტვრევთ
  და ჩვენ ორქტლერს პირდაპირ კუბოში მივიყვანთ!
  
  იცოდე, რომ სამშობლო არასოდეს დაიქცევა,
  მისი იმპულსის შეკავება შეუძლებელია...
  დაე, მზე ანათებდეს ელფს სამუდამოდ,
  და მოღალატე ქურდი დაიმსხვრევა!
  
  ელფინგრადის მახლობლად ,
  ჩვენ შევძელით ორქშისტების შეჩერება...
  ელფებს ისეთი თავხედობა აქვთ, ხომ იცი,
  და მტრები წავლენ მხოლოდ ნულზე!
  
  ელფს შეუძლია მარსზე ფრენა,
  და შექმენი განსხვავებული სიდიადე...
  და რა თქმა უნდა ყველაფერი ძალიან მაგარი იქნება,
  თუმცა ცხოვრება აბრეშუმის ძაფივით მყიფეა!
  
  ელფების სულმა არ იცის ბარიერის ბრძოლებში,
  მას აქვს პერუნის ძალა...
  ჩვენ ველოდებით ჯილდოებს ღმერთებისგან,
  და ელემენტი ანათებს, დაიჯერეთ რუნა!
  
  რა მხრივ ელფების სულმა არ იცის დამარცხება?
  მერწმუნეთ, მას შეუძლია ყველაფერი გაანადგუროს ...
  ჩვენ პიონერებს ძალიან გვინდა შურისძიება...
  უძლეველი, როგორც სამშობლოს ჯარი!
  
  ჩვენ თითქმის მოვიგეთ
  იყოს ნათელი ელფინიზმის დიდებაში...
  ჩვენი ბაბუები იბრძოდნენ სამშობლოსთვის,
  ჩვენ მალე შევხვდებით სიხარულს და გარიჟრაჟს!
  
  სამშობლოს გარეშე პიონერებს სიცოცხლე არ აქვთ,
  მათ უნდათ მისთვის ბრძოლა...
  და რა გინდათ ბოროტი ბატონებო?
  უნდა ვუზრუნველვყოთ მონური სიცოცხლე?
  
  არა, ფიურერი ელფებს მონობაში გადაიყვანს,
  ჩვენ მას თოჯინასავით დავამსხვრევთ...
  ბოლოს და ბოლოს, ელფ რაინდებს შეუძლიათ ბრძოლა,
  და ოქროსფრთიანი ქერუბიმი ჩვენთანაა!
  
  არ არსებობს ჩვენი სამშობლოს სახეები მსოფლიოს ქვეშ,
  ყველაზე კაშკაშა ვარსკვლავივით ანათებს...
  შენ ჩემთვის კერპი გახდი,
  მე არასოდეს დაგშორდები!
  
  მე ვარ პიონერი და ფეხშიშველი ბიჭი
  რომ შიშველი ქუსლით მირბის თოვლში...
  და სადღაც თეთრი, საყვარელი კურდღელი ხტება,
  მტრის რქას ვინ გაუტეხავს!
  
  ეჭვის ბრძოლაში პიონერმა არ იცის,
  ის არ არის კლოუნი, მაგრამ თქვენ იცით ტერმინატორი ...
  მოვლენ სასტიკი ორკები, დაიჯერეთ შურისძიება,
  და იქნება ელფინიზმის ნათელი სამოთხე!
  
  როგორ მოვა, იცოდე ეპოქა,
  რომელშიც ყველა მეომარი ბაგადან...
  იბრძოლე ბოლო ამოსუნთქვამდე
  განადგურება, იცოდე სასტიკი ბოროტმოქმედი!
  
  ელფინიზმის ვარსკვლავები ანათებენ,
  სინათლის ეპოქა, არ არსებობს მსოფლიოში უფრო ლამაზი ....
  ჩვენ დავამარცხებთ რწმენის ორციზმის უღელს ,
  და Orctler იქნება ელფები სადილისთვის!
  
  ჩვენ გვჯერა ასეთი ფოლადის ტანკები,
  რომ მათი ვეფხისტყაოსანი არ შეაღწიოს ...
  იოდი გადავუსვათ ჩვენი ბიჭის ჭრილობებს,
  და ისევ პიონერი გაბედულად მიდის ბრძოლაში!
  
  ორკშისტებს გაუჭირდათ ,
  მათ არ ეგონათ, რომ უბრალოდ მოგება შეგვეძლო.
  ჩვენ ვხედავთ ელფინიზმს, რომელიც ცნობილია კილომეტრებით,
  და ორკმახტს ხუმრობით დავამსხვრევთ!
  
  ჩვენი ძლიერი სამშობლოს სახელით,
  ამაყი პიონერი მიდის შეტევაზე...
  თუმც ღრუბლები ეკიდა სამშობლოს თავზე,
  მივცეთ გამარჯვებული მაგალითი ყველას!
  
  დამიჯერე, მტერი არ შეაჩერებს ოცნებას,
  ჩვენ ისევ დავამარცხებთ ყველა ორკს...
  არ იქნება ბოროტება, გჯეროდეთ ტახტზე მეფობა,
  ჩვენ შევქმნით ახალ მსოფლიო წესრიგს!
  
  ყველაფერი კარგად იქნება, იცოდე სამშობლოში
  მე ბიჭი ვარ, მაგრამ რობინ ჰუდის მსგავსად ბრძოლაში,
  თავიდან მხოლოდ მაგიდაზე ვკაწრავდი,
  ახლა კი ძალიან მჯერა მაგარია!
  
  ელფიას შეუძლია ორკშისტების ბაიონე,
  ის დაამარცხებს ნებისმიერ არმიას...
  და პიონერები ცხოვრობენ ელფინიზმის ქვეშ ...
  ყოველივე ამის შემდეგ, ჩვენი მეგობრობა ძლიერი მონოლითია!
  
  ჩვენ არაფერში დავთმობთ ორკებს ბრძოლაში,
  ჩვენ შეგვიძლია ხუმრობით დავამარცხოთ მტრები...
  ასე რომ, ჩვენ დავამარცხეთ ორკესტები ხელკეტით,
  ქარბუქი ღრიალებს, თოვლს გრიგალად აქცევს!
  
  ელფმა არ იცის ორკისტები, იცოდე წყალობა,
  ის უძლეველი ძლიერია...
  ისინი მყარად ჩაეჭიდებიან საბრალო ნაბიჭვრებს კისერში,
  და სატანა განადგურდება!
  
  არ დაიჯერო, რომ ორკლერი უძლეველია,
  მიუხედავად იმისა, რომ ჯოჯოხეთის ძალაა, განიხილეთ ყველაფერი, შეგროვებული ...
  როცა ხალხი და პარტია ერთიანდება,
  ჩვენი ორკმახტის ხალხი დაიშალა!
  
  ელფია საუკუნეების განმავლობაში იყო ცნობილი, როგორც წმინდანი,
  მან ლითონივით დაამტვრია ვეფხვები...
  გაავრცელეთ ბოლოდან ბოლომდე,
  ასეთ ქვეყანაზე მხოლოდ ახალგაზრდა ოცნებობდა!
  
  გიგანტებივით მოვიგეთ
  დაჭრილმა მოწინააღმდეგეებმა ხმლით იციან...
  ჩვენ მსუბუქი ელფები ვართ, ჩვენ უძლეველი ვართ ბრძოლებში,
  ჩვენ დავამარცხებთ სამშობლოს მოწინააღმდეგეებს!
  
  გვერწმუნეთ, არაფერი შეგვაჩერებს
  და შენ გვიცნობ, ვერაფერი გაიმარჯვებს...
  ჩვენ დავმარხავთ მელოტ ფიურერს,
  ჩვენ გვაქვს ბასრი ხმალი და ფოლადის ფარი!
  
  მთელ სამყაროში არ არსებობს ელფი უფრო ლამაზი,
  მას საუკუნეების მანძილზე ექნება სინათლის ერა...
  ყველა თაობა იქნება მშვიდობა და ბედნიერება,
  სამშობლოს მტკიცე ხელი სჭირდება!
  
  ასე რომ, ორკლინის თამაშისას,
  ორკმახტა ნაცარივით სისხლად შევასხუროთ...
  ეს იქნება სამოთხის საზღვრის დრო,
  და ლადასთან ერთად სიყვარული მეფობს!
  კაპიტანი ბიჭი ისეთი მაგარია, თავისი ტკბილი ხმით მღერის. და ეს მართლაც მომხიბვლელია და სულში ნაკადი მიედინება.
  ვიკონტესამ ღიმილით თქვა:
  - დიახ, ეს სიმღერა ძალიან დაგვეხმარა!
  მართლაც, ყვავები სისულელეში ჩაცვივდნენ და გაოგნებულები დაეცნენ, თითქოს ტვინში ჯოხებით ამოძრავდნენ და, შესაძლოა, უფრო წონიანი.
  გოგონებმა, რა თქმა უნდა, ხმლებითა და ცულებით შეიარაღებულებმა, ძალიან ცნობადად დაჭრეს ორკები. და მათი სროლა დიდი იყო და ისრებმა დათვები დიდი ეფექტურობით დაამარცხეს. რა თქმა უნდა, ვერც მეომრები ვერ ახერხებდნენ კატაპულტებისა და ბალისტების გამოყენებას. და გადაყარეს აალებადი ნარევის, ზეთისა და ალკოჰოლის დიდი ქოთნები. და დაწვა ორკები ძეხვივით.
  გულივერმა ტუჩები მოილოკა და შენიშნა:
  - ძალიან მადისაღმძვრელი! და შემწვარი ხორცის სუნი სულ გემრიელია!
  ვიკონტესამ თვალი ჩაუკრა თავის კოლეგას და აჩუქა:
  ცხვრის ხორცი ძალიან წვნიანია
  გოგონების კლუბი ძალიან ძლიერია!
  მეომრებმა აიღეს იგი და ისევ მკერდის ალისფერი ძუძუს წვერებიდან მომაკვდინებელი ელვისებური ჭექა-ქუხილი ამოიღეს.
  და ამდენი ბოროტი ორკი დაიწვა და დაიწვა. ეს არის სინათლის არმიის რეალური მიღწევები.
  და ფეხშიშველი, ლამაზი გოგოები.
  გულივერმა ჩაიჩურჩულა:
  - ეს ჩემი მუწუკია! იქნება პენალტი, იქნება პენალტი!
  აი, ასეთი აგრესიული უცნაურობა აღმოჩნდა.
  აბა, რატომ არ აიღე და გოგოები არ ყვირიან:
  ბოროტი ორკი დაცოცავს კლდეებზე,
  დაარტყა მას ნაპალმით!
  ნუ შეიწყალე ორკებს
  მოკალი ყველა ნაძირალა!
  როგორ დავამარცხოთ ბუშტები -
  ტარაკნებივით დაწვა!
  ვიკონტესამ აკოცა და საფირონისფერი თვალები აახამხამა.
  - ეს არაჩვეულებრივი ხიბლია!
  გულივერმა თვალი ჩაუკრა და აჩუქა:
  - Დაე იყოს ნათელი
  სამოთხეში არ ვყოფილვარ...
  გათენება მოვა -
  და რა თქმა უნდა სამოთხეში წავალთ!
  ვიკონტესამ გაიცინა და შენიშნა:
  - კი, რა თქმა უნდა, წავიდეთ. და ჩვენ ისევ მოვალთ!
  ბიჭმა კაპიტანმა პარტნიორს თვალი ჩაუკრა და უმღერა:
  ცისკენ წავიდოდი, ცისკენ წავიდოდი
  აქ ვიყავი, მაგრამ იქ არ ვიყავი!
  და ტერმინატორმა ბავშვმა სასიკვდილო ძალა და სიკვდილის ძალიან კომპაქტური ბარდა ესროლა ორკის მტრებს.
  ის გაფრინდა და მივარდა, მტრები ყველა მიმართულებით მიმოფანტა. და ორკებმა თავები გადაატრიალეს.
  ვიკონტესამ ყეფა:
  - ფასმაგორია - უმაღლესი სტანდარტი!
  გულივერმა იღრიალა:
  - მართალია! მიეცი დემოკრატია ცარიზმს ჯოჯოხეთში!
  გოგონამ ჩაიცინა და შენიშნა:
  - მეფე თავში უნდა იყოს და არა ტახტზე!
  და მისი საფირონის თვალები ვარსკვლავებივით ანათებდნენ. და საკმაოდ საყვარელი აღმოჩნდა.
  ბიჭმა დაიკივლა:
  - ახალი, სამართლიანი სამყაროსთვის!
  ვიკონტესმა შენიშნა:
  სამყაროში ომი მძვინვარებს
  და რამდენს შეიძლება იტანჯო...
  სატანა გათავისუფლდა
  და გააფთრებით დაიწყო მკვლელობა!
  გულივერმა იღრიალა:
  - დიახ, ასეც მოხდა! ერთადერთი კითხვაა როდის? ყოველთვის ხდებოდა მკვლელობები!
  გოგონამ თავი დაუქნია.
  "კაენის დროიდან, თქვენ გულისხმობთ?
  ბიჭმა უპასუხა:
  - პირველი მკვლელობა ადამიანის ფიქრებში იყო! მაშინაც კი, როცა ადამი არ შექმნილა, არამედ მხოლოდ მისი სული არსებობდა!
  ვიკონტესამ ღიმილით ჰკითხა:
  - სული მარადიული გგონია?
  გულივერმა ენერგიულად დაუქნია თავი და ბავშვური, შიშველი ფეხი დაარტყა:
  - დიდი ალბათობით, ასეა! ყოველ შემთხვევაში, უფალმა ღმერთმა თავისი სუნთქვით ჩაუბერა ადამიანს და თავისი მარადიული, უკვდავი, მუდამ არსებული ნაწილაკი დაასახლა!
  გოგონამ ღიმილით მღეროდა:
  შეიყვარე უფალი შენი სულით
  იესო იყოს შენთან...
  და თუ გინდა ბიჭი სამოთხეში,
  იოცნებე მარტო ქრისტეზე!
  . თავი 20
  ოლეგ რიბაჩენკო - ეს მარადიული ბიჭი ფეხშიშველმა გაირბინა პეტერბურგიდან ციმბირის გავლით ურალის გავლით. გზაში მას ბევრი მდინარის გადალახვა მოუწია. ზოგიერთი მათგანი დიდი და ძალიან ღრმაა. ბიჭმა თავად დაიჭირა თევზი და მისი უმი თევზი შიშველი ხელებითა და ფეხის თითებით. ის ასევე ჭამდა თხილს, გირჩებს და ბალახს. მიუხედავად იმისა, რომ ბიჭი საათში სამას კილომეტრამდე აჩქარებდა, მოგზაურობა გრძელი იყო. ზოგჯერ მარადიული ბავშვი თავად აკეთებდა მარყუჟებს და გზები არ არის. როგორც არ უნდა იყოს, მდინარე ლენას გადალახვის შემდეგ, ახალგაზრდა მეომარმა აიღო იგი და დაიძინა. და ის ოცნებობდა.
  ბიჭი გულივერი სხვა მეზღვაურებს დაშორდა. ისინი, ვინც ასევე შვილები გახდნენ, ცალკე ბარაკში გაგზავნეს, სადაც სხვადასხვა მძიმე სამუშაოზე უნდა დაენიშნათ. მარადიულ ბიჭებს კი კარიერებში შიშველი და ფეხშიშველი ქვებით სავსე კალათები უნდა ჩაეტარებინათ და კლდეები აჭრიალებდნენ ღეროებითა და წვერებით.
  ასეთია მონების ბედი. მაგრამ გულივერს ცოტა გაუმართლა. თუმცა, ვიკონტესამ ბრძანა, ბორბალზე მიეჯაჭვებინათ და აიძულა წისქვილის ქვა, რომელშიც მარცვლეული იყო დაფქული ფქვილად. სამუშაო რთულია, მაგრამ მზეზე. და მაინც დაგიტოვეს საცურაო კალმები. სხვა ბიჭები არიან კარიერებში და სრულიად შიშვლები ეკონომიის გულისთვის და ხანდახან მზეს თვეობით ვერ ხედავენ, ჯოხებითა და მათრახით ცემენ, ჯაჭვებს ატარებენ და ქვებზე სძინავთ. უფრო მეტიც, მაღაროებში სუნს სხვადასხვა განავლითა და კვამლის ჩირაღდნებით.
  ასე რომ, გულივერი კვლავ მუშაობს მზეზე და სუფთა ჰაერზე. და ვისკონტეს გოგონა მის გვერდით მიდის. დროდადრო მათრახს ურტყამს ბიჭს ზურგზე და ღიმილით ეკითხება:
  - კარგი, როგორ? ამჯერად ბედნიერი ხარ!
  გულივერმა ფილოსოფიურად აღნიშნა:
  ადამიანი გვთავაზობს, მაგრამ ღმერთი განკარგავს!
  გოგონამ შიშველი ფეხები დაარტყა და შენიშნა:
  -დემაგოგია! მიუხედავად იმისა, რომ თქვენ დაიბრუნეთ ახალგაზრდობა და ისევ ბავშვობაში და ეს მშვენიერია!
  თორმეტი წლის ბიჭის სხეულში თავს მართლა ძალიან სუფთად და ხალისიანად გრძნობ.
  მიუხედავად იმისა, რომ შენი შიშველი ფეხები ჭრის ბასრ ქვებს, ისინი იმდენად გამაგრებულია, ბიჭი კი ისეთი ხისტია, რომ მხოლოდ სასიამოვნო ჩხაკუნებას გრძნობ.
  და ის თითქმის არასოდეს გრძნობს დაღლილობას.
  ამიტომ გოგონას სურს მასთან საუბარი. კიდევ რა შეეძლო მას? არც ტელევიზია, არც რადიო, რომ აღარაფერი ვთქვათ თამაშები და ინტერნეტი, არ არის გამოგონილი, ამიტომ გასართობი არაფერია და არავინ.
  ვიკონტესამ ღიმილით ჰკითხა:
  - და როცა გიგანტების სამფლობელოში იყავი, შენი პატარა აღნაგობის გამო უხერხულობა არ გიგრძვნია?
  გულივერმა შენიშნა:
  - უბრალო ადამიანისთვის მე არ ვარ პატარა. და საშუალო სიმაღლეზეც კი. მაგრამ მართალი გითხრათ, რა თქმა უნდა, თუ პატარა გოგონაც კი შენზე ბევრად დიდია, სამარცხვინოა!
  საპასუხოდ, სიცილი. შემდეგ მათრახი საკმაოდ მტკივნეულად მოხვდა ბიჭს შიშველ, დაკუნთულ ზურგზე.
  გულივერი ადგა. და მაინც, რა თქმა უნდა, კარგია სამუდამოდ ახალგაზრდა, მაგრამ როცა მონა ხარ, ეს არ არის განსაკუთრებით სასიამოვნო. მაგრამ სხვა მეზღვაურებისთვის, რომლებიც შვილები გახდნენ, ეს კიდევ უფრო რთულია. და, რა თქმა უნდა, არ უნდა ჩათვალოთ, რომ თქვენ ხართ ყველაზე უბედური ბავშვი მსოფლიოში. აქ მზე ანათებს, შიშველი, დაკუნთული სხეული სასიამოვნო, სუფთა ნიავი უბერავს. და რაც შეეხება ბიჭებს სუნიან მაღაროებში, სადაც ისინი განიცდიან ზედმეტ მუშაობას?
  გულივერმა კეთილშობილური ოჯახის გოგონას ჰკითხა:
  რატომ არ გაგვატანეს აუქციონზე?
  ვიკონტესამ ღიმილით უპასუხა:
  - მაღაროს გაფართოების ახალი გეგმა ჩამოვიდა და სასწრაფოდ საჭიროა ცოცხალი ძალა. როცა მაღარო ამოიწურება. იქნებ აუქციონზე გაიტანონ. რატომ გინდა შიშველი დადგე პოდიუმზე და იგრძნო ბიჭებისა და გოგოების ხელები, რომლებიც შენს სხეულს იგრძნობენ და თითებს პირში ჩაუდებენ?
  გულივერმა ზიზღი იგრძნო და არაფერი უთქვამს. და ვისკონტესმა ისევ დაარტყა მას
  მათრახი. ზურგზე წითელი ზოლია.
  გოგონამ შიშველი ფეხი დაარტყა. იგი კომიკურად გამოიყურებოდა - მდიდრული კაბა და შიშველი ფეხები, როგორც მონა ან ჩვეულებრივი ადამიანი.
  თუმცა, მან ტვიტერში დაწერა:
  -შენ მხოლოდ ჩემი საქმე ხარ! და გაიხარეთ, რომ მე ვარ თქვენი ბედია! და მერე შემიძლია გიყიდო ორკებზე! და ეს ბევრად უარესი იქნება!
  ბიჭს გულივერს გაუკვირდა:
  - ორკები რეალურად არსებობენ?
  გოგონამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია.
  - Რა თქმა უნდა! რა არ იცოდი?
  ბავშვად ქცეულმა ყოფილმა კაპიტანმა გულწრფელად უპასუხა:
  - მე მეგონა უბრალოდ ზღაპრული არსებები იყვნენ!
  ვიკონტესამ გაიცინა და უპასუხა:
  - კარგი, ჩვენ ყველას გვაქვს ერთგვარი ზღაპარი! და მერე წაღება და დასამატებელი აღარ არის!
  გულივერი მღეროდა:
  მე მჯერა , რომ ზღაპარში ხალხი არ ემშვიდობება,
  და ერთგული მეგობრები სამუდამოდ დარჩებიან!
  გოგონამ უკვე მეორად აიღო და გაეცინა. თუმცა - არ არის ღირსეული მუდმივად სიცილი.
  გულივერი ჯერ დუმდა. გაახსენდა, რომ საშინელი იყო გიგანტთა შორის ყოფნა. კატაც კი საშიშია შენთვის, მაგრამ მაიმუნმა როგორ კინაღამ მოკლა. ასე რომ, მაშინ მას უჭირდა. მიუხედავად იმისა, რომ მის თავზე სახურავი სავსე იყო და მდიდრული, თუმცა სქელი სამოსით.
  მაგრამ განსაკუთრებით გიგანტებს შორის უსიამოვნოა, რომ შენს გვერდით ქალი არ არის. მართალია, ახლა ის ბავშვის სხეულშია და, როგორც ჩანს, განსაკუთრებული სურვილი არ აქვს. მაგრამ მაინც მოსაწყენი...
  გულივერმა იმღერა თავისი რომანი;
  უფსკრულზე ჯოჯოხეთის სამოთხის წინა დღეს,
  მსურს ღვთისგან წყალობა მივიღო!
  მე მივბრუნდები მისკენ, სულით ვიწვები,
  ცარიელი კითხვა: მოკვდი ან იცოცხლე!
  
  ელვის დარტყმამ აჩვენა ბოროტება,
  შავი აზრების შთამომავლობის ეს ნება!
  და სიძულვილი, რომელიც გულს მტკენს,
  რა აღვივებს ჩემს მეამბოხე გონებას!
  
  მე შემიძლია ვიამაყო ჩემი საყვარელით
  განთავისუფლდით ჯაჭვების ჯალათიდან!
  წმიდანებმა გაიხარონ სახის ტაძარში,
  საშინელი დღეების ლოცვას მივუძღვნი მათ!
  
  მე არ მჭირდება სხვისი სიდიადე,
  ჩემს საყვარლის კულულებს ჩავწებე!
  ჩვენ ვიღუპებით ყოვლისშემძლეის წინაშე მხოლოდ ორი,
  მთავარანგელოზმა ხმალი ასწია, ლითონი გაბრწყინდა!
  
  მე ვუთხარი გოგონას: ჩვენ ერთად ვიქნებით,
  იცხოვრე ბედნიერად მზის ქვეშ!
  და სილამაზის დაცვა ღირსების საქმეა,
  რომ ვარსკვლავი მარადისობაში არ გაქრეს!
  
  ასე რომ იცოდე ზეციური ჯიხურების არომატები,
  ტკბილ კოცნას ვერ შევცვლი!
  მოფერების მკლავებში ზღაპრული მშვენიერი,
  და მე არ მაინტერესებს ამქვეყნიური ქარიშხალი!
  გულივერმა კარგი სიმღერა იმღერა. და ამავე დროს მხიარული და მხიარული.
  და სანამ ის მღეროდა, ორკები ნამდვილად ძარცვავდნენ. კერძოდ, მათ აწამეს ტყვე ბიჭი, იმ თემაზე, თუ სად წავიდა მარკიზ დე სადი.
  ორკებისთვის უაღრესად რთული იყო ამ მეომრის და ჯადოქრის ერთდროულად დაჭერა.
  ბიჭი დაახლოებით თორმეტი წლის გამოიყურებოდა, თუმცა ამქვეყნად ყველა ბავშვს ჰგავს, ასაკის მიუხედავად, თავიდანვე დაიწყეს მისი ურტყამ თხებზე მიბმა.
  ბიჭმა რბილად დაიღრიალა და ტუჩები მოკუმა. მაგრამ არაფრის გამხელა არ სურდა.
  კარგა ხანს სცემეს, სანამ ბიჭის კაშკაშა თავი არ აკანკალდა, გვერდზე დაეცა.
  ორკმა ვედროდან ყინულივით ცივი წყალი შეასხა სახეში. და ახალგაზრდა მეომარი გონს მოვიდა.
  ორკმა იღრიალა:
  - ილაპარაკე!
  ბიჭმა საპასუხოდ, სუნთქვის შეკავება გაძნელდა, კისკისებდა:
  - Არ ვიტყვი!
  ჯალათმა ისევ დაარტყა ბიჭს. შეკრთა.
  უფროსმა ორკმა შენიშნა:
  - ქუსლების ნაპერწკალით შეწვა საჭირო იქნებოდა!
  ორკები საკმაოდ ღრიალებენ!
  შემდეგ კი ერთ-ერთი მათგანი ბუხართან ავიდა და ჩირაღდანს ცეცხლი წაუკიდა. ბიჭი, თითქმის შიშველი და მათრახის დარტყმით მთლად გაჩეხილი, საცოდავი და შემაშფოთებელი ჩანდა. შიშველი, მრგვალი ქუსლები გამოეყო და უმწეო და ვარდისფრად გამოიყურებოდა, როგორც ბავშვის.
  ცეცხლმა მტაცებელი ენით ხორცისმჭამელად აკოცა ბავშვს ძირი. და ბიჭი როგორ ყვირილი, ჯოჯოხეთური ტკივილისგან. და ცეცხლმა მტკივნეულად დაწვა ბიჭს ფეხები.
  მარადიული ბავშვი ღრიალებდა და გაბრაზებული ტრიალებდა, მაგრამ თოკები ძალიან ძლიერი იყო.
  და ორკებს უცნაურად იცინოდნენ ბიჭის აგონიაზე. და ძალიან მადისაღმძვრელი სუნი ასდიოდა, როგორც მწვადი.
  გულივერმა, საბედნიეროდ, ეს ვერ დაინახა. თორემ მართლა ვიღრიალებდი გაღიზიანებისგან.
  ვისკონტესმა ისევ მათრახი დაარტყა ბიჭს და ჰკითხა:
  - ოდესმე გინდოდა შენს ცხოვრებაში მაინც გამხდარიყავი ღმერთივით ყოვლისშემძლე?
  ბიჭმა კაპიტანმა თავი დაუქნია.
  - ხანდახან მინდოდა... თუმცა ხანდახან ფიქრობ, რა შეიძლება გაკეთდეს იმისთვის, რომ ხალხი შენით გაახაროს?
  გოგონამ შენიშნა:
  - მაგალითად, ჩვენთან ყველა ასეთი ადამიანი გადააქციე ბავშვად!
  გულივერმა თავი დაუქნია.
  - მაგალითად, ოცი წლის ბიჭები და გოგოები გახდნენ, ვფიქრობ, პრაქტიკულად ყველა ადამიანი ნებით დათანხმდება. მაგრამ ბავშვების ხარჯზე დიდი ეჭვი მეპარება! ბოლოს და ბოლოს, ბავშვის სხეულში სიყვარულით ტკბობა არ შეიძლება!
  ვიკონტესამ გაიცინა და შენიშნა:
  - კარგი, რატომღაც ამაზე დიდად არ ვნერვიულობთ. შვილები გვყავს დრაკონმა. და ის აგვარებს ყველა პრობლემას! რა თქმა უნდა, არსებობს სიკვდილის შიში. ხალხს სჯერა უკვდავი სულის, მაგრამ არავის დაუმტკიცებია მისი არსებობა! და თქვენც ხალხნო!
  გულივერმა მხრები აიჩეჩა და შენიშნა:
  - არიან ქრისტიანები, რომლებსაც არ სწამთ უკვდავი სულის. მათ სიტყვასიტყვით ესმით სიტყვები: სული, რომელიც სცოდავს, მოკვდეს. მიუხედავად იმისა, რომ ბიბლია ამბობს, რომ ხალხი უკვე მკვდარია ღმერთის თვალში!
  გოგონამ ჩაიცინა და უპასუხა:
  - კომბოსტოს თავი! უფრო ზუსტად, რელიგიაზე შეიძლება კამათი ძალიან დიდხანს და უაზროდ.
  ჯობია რამე სასაცილო იმღერო!
  გულივერმა აიღო და იმღერა;
  ქვესკნელის განლაგებაში წვრილმანები არ არის,
  ნებისმიერი საბაბი ეშმაკისთვის კაუჭს ჰგავს.
  თუ არ არის მადლი უფლის სამყაროში,
  ეს ნიშნავს, რომ ჯოჯოხეთის აუზი შორს არ არის!
  
  ყოველივე ამის შემდეგ, ბოროტებას ძალიან უყვარს სამყარო,
  როგორც კუნძულები სიკეთის კომპასის გარეშე...
  მიუხედავად იმისა, რომ ვაჟკაცობის გმირობა მღერის -
  სინამდვილეში, სამყაროს მეფე სატანაა!
  
  ამ სამყაროში სასტიკი წარმატებას მიაღწევს,
  ვინც სიბრალული არ იცის, ის მეფეა!
  პალმის ხის ქვეშ არის სამოთხის ხაფანგები,
  სად არის კარგი? მისი უმნიშვნელო ნული!
  
  ნებისმიერი რწმენა შეიძლება დაირღვეს
  ნებისმიერი დიდების სუნი ასდის, იცოდე მარყუჟი...
  ქვეწარმავლები ეშმაკურად ჩურჩულებენ ქვიშაში -
  და მინდა ოცნებით გავანათო სამყარო!
  
  ისწრაფე სინათლისკენ, მაგრამ აფრინდი სიბნელეში,
  ნადირობა საჩუქრისთვის, მაგრამ ცარიელი ჯიბე!
  თუ არ გინდა უბედური თუთიყუშივით იცხოვრო,
  გადადით უზნეობაზე, ეშმაკობაზე და მოტყუებაზე!
  
  ამაზრზენია ლორწოს ფენის ქვეშ ცხოვრებაც კი,
  სადაც სახურავის მხარდაჭერის გარეშე - არც ერთი ნაბიჯი!
  სულები მაღლობზე ფალკონივით ჩქარობენ,
  მაგრამ ხორცი ჭალაშია, მტერს ხმალი ანათებს!
  
  როგორ მოხდა, რომ ბედნიერება გაქრა?
  და რატომ მეფობს ბოროტება ყველგან?
  ღმერთს არ აქვს საკმარისი ძალა?
  ისე რომ ყველა ყოველთვის კარგი იყოს?
  
  ადამიანი ხომ ფანატიკოსს არ შეუქმნია,
  ყოველივე ამის შემდეგ, ყველა გულში არის სიყვარულის წყარო..
  რატომ არ იციან ხალხმა გაზომვა
  და ბედნიერება მხოლოდ სისხლზეა აგებული?!
  
  სამწუხაროდ, თქვენ თვითონ ვერ იპოვით პასუხს.
  ასე რომ, ეს საშინელებაა მსოფლიოში საუკუნიდან...
  და დემონები საშინელ სახეს გიქმნიან,
  და როგორც ჩანს, უფალმა დაივიწყა ხალხი!
  
  მაგრამ მე არ მჯერა - ბოროტება არ არის ყოვლისშემძლე,
  თქვენ მხოლოდ ნებისყოფა მუშტში გჭირდებათ!
  მაშინ ჯოჯოხეთისკენ მიმავალი იმპულსი გაქრება,
  და ჩვენ შორის იქნება მშვიდობა და ჰარმონია!
  გულივერი ისე ლამაზად და გრძნობით მღეროდა. და მისი სიმღერა კარგად უნდა აღინიშნოს.
  ორკებმა ამასობაში ბიჭის ქუსლები კარგად გამოწვეს, მაგრამ ვერაფერს მიაღწიეს.
  სამწუხაროდ, ეს დიდი პრობლემაა.
  შემდეგ მათ დაიწყეს გოგონას წამება. იგი ჯერ თხებზე იყო მიბმული და შიშველ ქუსლებზე სპინერით დაარტყეს.
  გოგონა საშინელი ტკივილისგან ყვიროდა, ღრიალებდა, ტრიალებდა, მაგრამ მაინც არ აძლევდა სასარგებლო ინფორმაციას.
  წამებამ ცოტა გაიწელა... ორკებმა რომ დაინახეს, რომ ჯოხები არ მუშაობდა, ცეცხლი წაუკიდეს და ისევ წვის სუნი ასდიოდათ.
  დიახ, ეს ცუდი მონსტრები და ჯალათები არიან.
  და გულივერმა ამასობაში აიღო და იმღერა, ისევ კარგი სიმღერა;
  ფანტაზიამ დამიარა
  ყველაფერი ნათელი გახდა, თითქოს ოქტომბერში!
  და ჩანგალი ჩავყარეთ ბოროტი დემონის გვერდებზე,
  და ის ძალიან ლამაზი იქნება დედამიწაზე!
  
  ასეთი ვარსკვლავები ჩვენს სამყაროში -
  ზოგი რუბია, ზოგი კი ბრილიანტი!
  ჩვენ ვაგროვებთ ხარკს ბოროტებისგან -
  ჩაქუჩივით დარტყმა და არა წარბში, არამედ თვალში!
  
  მაღაზიის ვიტრინები სადაც კვაზარები
  კაშკაშა იპოდრომი ანათებს!
  ჩემს სულში უფსკრული ჭრილობები -
  თითქოს მასში დიდი პოგრომი იყო!
  
  დახვევა, როგორც კომეტის ხვეულები,
  ცხვრის ბრწყინავს - რძიანი გზა ანათებს!
  ნამღერი უკვდავი საქმეების შესახებ,
  სამუდამოდ დიდებაში იყოს დუსი!
  
  რა შეუძლია მოწყენილ ადამიანს?
  ცისფერი თვალებიდან ცრემლი გადმოგცვივდეს...
  როცა ირგვლივ ყველაფერი ნაცრისფერია, ეს ამაზრზენია,
  როცა იმედით ელოდებით ივნისში ჭექა-ქუხილს.
  
  ღიმილით გაშალე უბედური ტუჩები -
  გესმოდეთ, რომ სამყარო ტყეში კენკრა არ არის.
  გოგო ერთბაშად გაშიშვლდა კბილებს შენზე,
  ეს თქვენს ოცნებას ახდება!
  აი ასეთი სასაცილო სიმღერები გამოუვიდა ბიჭსაც და გოგოსაც.
  თუმცა ვიკონტესამ უკმაყოფილოდ თქვა:
  -არა! სიმღერები შესანიშნავია, რა თქმა უნდა! მაგრამ მოდი ასევე გვქონდეს ფრთიანი გამონათქვამები, აზრებისთვის ცხოვრებაში!
  გულივერმა აიღო და დაჭრილი თუთიყუშივით დაიწყო ლაპარაკი;
  ქალის შიშველი ფეხი დროთა განმავლობაში ნებისმიერ ჩექმას ჩააყენებს კალოშში!
  კაცი, რომელიც ხშირად უყურებს შიშველ, ქალის ფეხებს, დაჯექი კალოშში!
  შიშველი ქალი ფეხი, კარგად ამოძრავებული ქუსლის ქვეშ და შესანიშნავად ზის კალოშში!
  მამაკაცი მზად არის შიგნიდან გარეთ შემობრუნდეს, რათა გოგონას ფეხსაცმელი დაამტვრიოს!
  თქვენ შეგიძლიათ ნებისმიერი ჩექმა შემოაბრუნოთ შიშველი ქალის ქუსლით!
  ქალის შიშველი ფეხი ნებისმიერ მამაკაცს შიგნიდან ამოაქცევს, თუნდაც ის ბოლო ჩექმა იყოს!
  თუ გინდა მამაკაცის შიგნიდან გადაქცევა, გაიხადე ფეხსაცმელი, თუ გინდა გალოშში ჩასვა, ქუსლი ამხილე!
  რატომ არის ბავშვობა ფეხშიშველი, რადგან ქალის შიშველი ფეხი კაცებს თავებს უკარგავს, თითქოს ბიჭები იყვნენ!
  ქალის შიშველი ნახვის სურვილი მამაკაცს შიგნიდან აქცევს!
  ქალის გასახსნელად ჯერ ფეხსაცმელი უნდა ჩაიცვა!
  საჭირო დროს გაშიშვლების შემდეგ, საქმიანი ქალი მამაკაცს სამ ტყავს მოაშორებს!
  ქალი, რომელიც დროზე გაშიშვლდება, არ გახდება ფეხშიშველი და ზედმიწევნით კაცს!
  ფეხშიშველი ქალი კაცს ჩექმას დაადებს, კალოშში ჩასვამს, შიგნიდან ამოაბრუნებს და ბოლო ფეხშიშველს გახდის!
  კაცი გიბონის მსგავსია, მხოლოდ სამწუხაროდ უფრო ხშირად ინტელექტით, ვიდრე პოტენციით!
  კაცს ვირის სიჯიუტე აქვს, ლომის ამბიცია, სინამდვილეში კი თხაა!
  კაცი ქალისთვის ძროხისთვის დახრილი ადგილია, ამის გარეშე არ შეგიძლია, მაგრამ ამაზრზენია მიახლოება!
  რა არის საერთო ქალთა ოთახში კაცსა და ტუალეტს შორის - ის ფაქტი, რომ ქალები მხოლოდ მამაკაცებს სცემენ!
  ქალი ცბიერი მელაა, რომელსაც შეუძლია ნებისმიერი ლომი კურდღელივით გადაყლაპოს!
  ქალს სჭირდებოდა მამაკაცი, როგორც მათრახი ბიჭი, თუ კაცს არ სცემს, მაშინ სიცოცხლე აღარ იქნება!
  ქალს მამაკაცები ღორის რქებივით სჭირდება, მხოლოდ მამაკაცის ნაჩუქარი ბეწვი ღირს!
  ყველაფერი არ არის ოქრო, რომელიც ბრწყინავს, ყველაფერი არ არის განძი, რომელიც აბრმავებს!
  მაგრამ კატა ჯიბეში მაინც ჯობია მელა ცხვრის ტყავის ქურთუკში!
  ყველაზე ძლიერ ლომს ცბიერ მელას შეუძლია დაიჭიროს ლაგამი!
  კატის ძალითაც კი შეგიძლია ლომი მელას ეშმაკობით დაამარცხო!
  იმისთვის, რომ კოდალა არ იყო, ყვავებს ნუ ითვლი!
  უფრო ადვილია ყვავი ბულბულივით იმღერო, ვიდრე პოლიტიკოსს საარჩევნო დაპირებების შესრულება!
  პოლიტიკოსთან კამათი, რომ ყვავის დათვლა და ბოლო კოდალა იყო!
  მელას არ აქვს ყველაზე დიდი კბილთა ცხოველებს შორის, მაგრამ ყველაზე მეტი მსხვერპლი ადამიანებში!
  დაუპატიჟებელი სტუმარი ღორზე უარესია!
  თუ ჭკუაზე ხარ, მაშინ პაპა კარლოვით იშრომებ და ოქროს გასაღებს ვერ იპოვი!
  თუ არ გინდა პინოქიოსავით სწავლა, მაშინ დარჩები სიცოცხლის ლოგინად!
  თუ პინოქიოსავით მარაგი ხარ, მაშინ გონება საერთოდ არ არის ჩაწერილი!
  ლოგინის გონებას ჰგავს, ის, ვინც პინოქიოს მსგავსად სკოლის ნაცვლად თეატრში დარბის!
  ოქრო მიწაში ჩამარხე, სულელების ქვეყნის მოქალაქე გახდი!
  თუ შენს ოქროს ნიჭს დამარხავ, სპილენძის გროში დაიღუპები!
  ვერცხლისფერი გამოსვლების ოქროს მთები ერთი გროშიც არ ღირს!
  თუ პოლიტიკოსმა ჭკუიდან შეიშალა, ამომრჩეველი ჩადის!
  დახელოვნებულ ხელოსანს შეუძლია მორებისაგან პინოქიოს დამზადება, მაგრამ გონებით დამწვარ და ოქროს გასაღებით ჭაობში დახეტიალდება!
  იმისთვის, რომ ხალხი დემოკრატიამდე მომწიფდეს, მას სჭირდება თავისუფლების მზე, დესპოტიზმის სიბნელეში კი სამუდამოდ დარჩება პოლიტიკურად მწვანე!
  ძვირფასო ჩექმები, ქალი მაღაროებს შიშველი ფეხით!
  პოლიტიკოსი ხშირად აბუჩად იგდებს ამომრჩეველს!
  მამალი პოლიტიკოსი ამომრჩევლებს ქათმებივით აწურავს!
  პოლიტიკოსი ოცნებობს თეთრ ცხენზე ამხედრებაზე, რათა ამომრჩეველს უღელი დაადო!
  მელა პატარაა კბილებით და მათი გადაყლაპვის სურვილით, საერთოდ მალავს მათ!
  პოლიტიკოსი, რომელიც ბევრს ლაპარაკობს კაცობრიობაზე, ტიპიური კანიბალია!
  დათვი კი შეიძლება თაფლისფრად ტკბილი გამოსვლებით გაათენოთ!
  ალკოჰოლიკისთვის მწარე არაყი თაფლზე ტკბილია!
  მკერავი იტყუება და არ გაწითლდება, პოლიტიკოსი "წითლდება" და იტყუება!
  ქალი, რომელმაც ფეხსაცმელი გადააგდო, კაცს მაწანწალას დონეზე ატარებს!
  ომს აქვს არა ქალის სახე, არამედ ფიზიონომია, რომელიც იზიდავს მღელვარების მაძიებლებს!
  ქალი მტრედია, რომელიც კოდალა კაცს კბენავით კბენს!
  ქალს ყოველთვის აქვს კვირაში შვიდი პარასკევი და ქორწინების ვალის საკვირაო საჩუქრის გარეშე, ყოველთვის აქვს დასვენების დღე!
  ღმერთი არ არის ყველაფერში ყოვლისშემძლე, ის უძლურია ქალს ეკამათოს!
  მიუხედავად იმისა, რომ ღმერთი ყოვლისშემძლეა, მას არ ძალუძს ქალის პირის დახუჭვა და პოლიტიკა შეჩერება!
  პოლიტიკოსს არ აქვს სინდისი, ქალს აქვს პროპორციის გრძნობა, პოლიტიკოს ქალს კი ყველა გრძნობა უზომოდ აქვს!
  ქალი ყვავილია, ვარდივით ეკლიანი, მაგრამ მისი ტკბილი სურნელი იზიდავს თხებს და დრონებს!
  ამომრჩეველი ვარდება ბავშვობაში, ხმას აძლევს საძულველ ბებერ მუხას ღრმულებით!
  რუსი ჯარისკაცი შეიძლება დაკეცოს, როგორც დახრილი მორი, მაგრამ არ დაადგეს მუხლებზე და ასპენივით შეაძრწუნონ!
  სამხედრო დისციპლინის დაცვა თუ არ გინდა, პატიმარივით ზურგს მოხარებ!
  ჩვენს სამყაროში ბევრი ჭუჭყიანია, მასში მხოლოდ იშვიათი პრინცებია!
  პოლიტიკოსს ენა გრძელი აქვს, მაგრამ იმისთვის, რაც დაამარცხა - ხელები მოკლეა!
  პოლიტიკოსი ჩქარობს დაპირებას, ნელ-ნელა ასრულებს, მოწყალებას ითხოვს და მოტყუებისთვის პატიებას!
  როდესაც ქალს არ აქვს საკმარისი ფეხსაცმელი, ის კაცს ფეხშიშველს ატარებს!
  ქალი, უპირველეს ყოვლისა, მელაა, რომელსაც ლომის ლასოს მოქცევა უნდა, მაგრამ ჩვეულებრივ ვირებს მის ლასოში იჭერენ!
  ქალი არის ქათამი, რომელსაც უყვარს ოქროს კვერცხები და მხოლოდ ზარალს მოაქვს მათ მატარებელს!
  ქალი ქათამია, მხოლოდ მას შეუძლია ოქროს კვერცხები მოუტანოს იმ კაცს, რომელიც ნამდვილი მელაა!
  ნამდვილი მელა და მამალი ოქროს კვერცხებს დაგდებს!
  მელას კლანჭები ლომის კლანჭები არ არის, მაგრამ ის მხეცთა მეფეს სამ ტყავს მოაშორებს!
  ვინც გონებით მელა არ არის, ის არც ლომია!
  მელა ქალს შეუძლია დაარწმუნოს ნებისმიერი მამაკაცი, რომ ის ლომია, უბრალო ვირივით მომრავლებული!
  ქალი ლომი მხოლოდ მელას გონებით და მგლის მჭიდით!
  ლომი ის კი არ არის, ვინც ღრიალებს, არამედ ის, ვინც ბევრ სიმწვანეს ანადგურებს!
  როცა პოლიტიკოსი მელა არ არის, მაშინ მას სამ ტყავს აშორებენ და საყელოს უსვამენ!
  პოლიტიკოსს ორ სკამზე დასაჯდომად ფართო უკანალი აქვს, მაგრამ სულის სიგანე მხოლოდ სიტყვებში აქვს!
  ტანკი ურანის ბირთვიანი ჭურვით არის გახვრეტილი, პოლიტიკოსი გულის გარეშე, ოღონდ ოქროს ჩანთით მაღლა დგას!
  შიშველი ფეხებით ქალს შეუძლია მილიარდერი მაწანწალას დონემდე მიიყვანოს ნანგრევებში!
  პოლიტიკოსები თაყვანს სცემენ და ფეხშიშველ ქალებს და ამომრჩევლებს ფეხსაცმლის ჩაცმას!
  პოლიტიკოსი ქალებს ტანისამოსს ხსნის, მამაკაცის ფეხსაცმელს იცვამს!
  პოლიტიკოსს უნდა ქალს ფეხები გაშიშვლდეს, კაცებს კი ყურებამდე ააცუროს!
  პოლიტიკოსებს სურთ ქალის საწოლში გაშიშვლება, ხოლო კაცების ყუთებთან გაშიშვლება!
  პოლიტიკოსისთვის გოგოს შიშველი ფეხი ღირსების ამაღლებაა, მაგრამ რეიტინგი მატულობს, ამომრჩეველს ფეხსაცმელი!
  პოლიტიკოსს თავში ქალის შიშველი ქუსლები აქვს, ამომრჩეველი კი მისთვის ბლაგვი ჩექმაა!
  პოლიტიკოსს უყვარს ქალები საერთოდ ტანსაცმლის გარეშე და ამომრჩევლები, რომლებიც მთლიანად ჩაცმული არიან!
  ქალი, რომელიც ფეხსაცმელს დროზე გადააგდებს, პოლიტიკოსს ქუსლქვეშ დააყენებს, თუნდაც ის გამოცდილი ჩექმა იყოს!
  პოლიტიკოსი, რომელსაც ქალს შეუძლია ქუსლის ქვეშ ატაროს შიშველი ფეხით, სულელი ჩექმებით!
  გიყვართ შიშველი ქალის ფეხები, მაგრამ ნუ იქნებით თექის ჩექმა!
  რა მახინჯია ქალების შიშველი ფეხები, საზიზღრობაა ქუსლქვეშ გაგატარონ!
  აღფრთოვანებული იყავით გოგონების შიშველი ფეხებით, მაგრამ არ მისცეთ უფლება, რომ თექის ჩექმავით ჩაგიცვათ!
  ქალის შიშველი ფეხები ამომრჩევლების ფეხსაცმლის დაკვრას მიჩვეული პოლიტიკოსისგან სრულ ჩექმებს გაუკეთებს!
  ქალს, რომელმაც ფეხსაცმელი გადააგდო, შეუძლია მუხლებზე დადოს არა მხოლოდ თექის ჩექმა!
  ქალის დარტყმა უფრო ძლიერია, როცა ის აიღებს, ფეხსაცმლის დარტყმას!
  პოლიტიკოსი მრგვალი თექის ჩექმაა, თუ მას ქუსლის ქვეშ ამოძრავებს ქალების შიშველი ფეხები!
  გოგოების შიშველ ფეხებში ისეთი ძალაა, რომ ყველაზე დახვეწილ ჩექმას ქუსლის ქვეშ დაატარებს და ზედმიწევნით ჩაიცვამს ყველაზე დახვეწილ თექის ჩექმებს!
  ასე წარმოთქვა გულივერმა ფრთიანი გამონათქვამები.
  გოგონამ დაიკივლა:
  - საყვარელი! შენი გამონათქვამები უბრალოდ სუპერ და ჰიპერა !
  შემდეგ მან შიშველი, გახეხილი ფეხი დაარტყა.
  სხვაგან ორკები ღრმა ფიქრებში იყვნენ. დატყვევებული ბიჭი და გოგო ინფორმაციას არ აძლევენ!
  და ამავდროულად, ჯოხებიც კი უძლური იყო. და შიშველი ქუსლების სადღეგრძელო მათ ენას არ უხსნიდა.
  და რა უნდა გააკეთოს? ორკები არ არიან ძალიან კრეატიულები წამებაში. აბა, იქნებ სცადოთ თაროზე შერყევა?
  ამიტომ ორკებმა ამ წამალს მიმართეს. წაიყვანეს ბიჭი, ხელები გადაახვიეს და თაროზე მაღლა ასწიეს. ბიჭი წუწუნებდა და ღრიალებდა. შემდეგ ის გაათავისუფლეს და ბიჭი ჩამოვარდა. ზედაპირზე კი თოკი გაიჭიმა და ბავშვი ჯოჯოხეთური ტკივილისგან ყვიროდა.
  და ორკები იცინიან, როგორც ღორები ღრიალებენ.
  აქ არის კომპანია...
  გულივერი სასოწარკვეთილი მღეროდა;
  ჩემი სამშობლო, სამყაროს სიბნელე,
  ჯოჯოხეთური ძალების ცული დატრიალდა თქვენზე!
  ის მოულოდნელად გახდა ყოვლისშემძლე - საშინელი სატანა,
  ხელი გაუწოდა მთელ სამყაროს!
  
  ჩვენ არ გვაქვს დედამიწა, მხოლოდ ერთი ტარტარუსი -
  სიბნელე ანათებს წვის, საზიზღარი სიბნელით!
  მე მეგონა უბრალოდ ჟინერი - ყვიროდა სისულელე,
  ახლა კი მთელი მსოფლიო მის ქუსლქვეშ არის!
  
  მაგრამ სამშობლოს ცხოვრებას ვერ გადალახავ,
  გავიმარჯვოთ, ლაშქართა და ხალხმრავლობავ!
  ყოველივე ამის შემდეგ, ის არის ძლიერი ელფების დათვი,
  ფიურერის თავი - ამბობს, ჩამოვხსნიო!
  
  რა ძნელია ჩვენთვის, თუ მტერი ძლიერია,
  თუ მას სარეზერვო ნაბიჯი აქვს...
  ღრუბლებიდან მთვარის ქვეშ ღრიალებს ვამპირი,
  ხარჯზე სასხლეტის ქვეშ უნდა დაგვაყენოს!
  
  ელფების სული ისეთია, ჯაჭვები არ მოიძებნება,
  სიმტკიცე და სიყვარული ერთ სულში!
  სჯობს არ იბრძოლოთ - თქვენ იქნებით სამიზნეები,
  და შენს საყვარელ სამოთხეში თუნდაც ქოხში!
  
  მსოფლიოს მომავალი ყოველი დემიურგია,
  შეგიძლიათ ბედნიერების გამოძერწვა საუკუნეების განმავლობაში
  მაგრამ მოვიდა ბანდიტი, თუნდაც ძალიან მაგარი,
  ახლა კი სიზმარი მოედანივით იწვის!
  
  მაგრამ არის იმედი, მას აქვს დიდი მნიშვნელობა,
  რომ უფალი მოვა - ფიურერის განსასჯელად!
  ძალიან მსუბუქი ხარ - ადამიანური აზრი,
  თუმცა ზოგჯერ თხელი, აბრეშუმის ძაფის ძაფები!
  
  იქნება ახალი სამყარო, სადაც ყველა თავისუფალია
  სადაც რომელიმე ჩვენგანი მთის კაცია!
  და მოდის ცვლილებების დრო,
  ძარღვებიდან განდევნე, ქურდის ინსტინქტი ხარ!
  . თავი 21
  გულივერი ისე საინტერესოდ მღეროდა. ამ ბიჭს განზრახული არ აქვს სრულწლოვანი გახდეს. მაგრამ ვინ აჩვენა, რომ ცუდი არ არის ბავშვი. მაშინაც კი, თუ თქვენი შიშველი ფეხები ბასრ კენჭებზე დააბიჯებთ, ეს არ გტკივათ, არამედ კიდეც გტკივათ.
  გოგონამ ჩაიცინა და აჩუქა:
  - და შენ კარგი ხარ და ძალიან მაგარი ბიჭი! რა კარგი უნდა იყოს ბავშვი!
  გულივერი მხიარული ღიმილით მღეროდა:
  უთხარი
  შენი ოცნებები,
  გამიზიარე შენი ოცნებები...
  Იყავი შენი თავი
  და გახსენი
  ბავშვობაში კარი - მოგონებებისკენ ...
  
  მინდა
  ბაღებში წაგიყვან
  სადაც ალუბალი ყვავის
  და იქ შენი სიტყვები ზედმეტი არ იქნება,
  Ხედავ -
  ჩვენ გავიზარდეთ
  და დაივიწყე ადგილები, სადაც
  ტირიფები თავიანთი ნაწნავებით გვეფერებიან...
  გახსოვს - გინდოდა კოსმოსში წასვლა?
  და ყველას სურდა გამხდარიყო კაპიტანი ...
  ეს ყველაფერი ჩვენშია -
  ზაფხულის დასაწყისში, პარკები,
  ბურთები, ბამბის ტკბილეული -
  ძმის დაბადების დღე...
  ბედნიერების ეზოს მეზობელი ანტონი -
  მთელი დღე ტბაზე, ცხრაზე - სახლში...
  ვინ მომპარა დრო?
  და გარშემო - ყველაფერი ნაცრისფერი გახდა მოულოდნელად ...
  სად წავიდა ნიავი
  ზღვის ქვიშა,
  ვერანდა ყურძნით და ეს
  კოცნა ემოციების სეტყვით -
  მე უნდა დავბრუნდე!
  მე მინდა დარჩენა
  სადაც არ არის ცრემლები
  და სად ვიცინეთ -
  ზაფხულის ჭექა-ქუხილის ქვეშ...
  
  უთხარი
  შენი ოცნებები,
  გამიზიარე შენი ოცნებები...
  Იყავი შენი თავი
  და გახსენი
  ბავშვობაში კარი - მოგონებებისკენ ...
  
  ხშირად ვოცნებობ სიჩუმეზე! ..
  ის ერთია
  ეზოებში ხეტიალი
  დაკარგულთა ხსოვნისგან!
  და მერე როგორც ჩანს
  რაშია საქმე მაინც
  არა ხუთსართულიან შენობებში შეუღებავ!
  ჩვენ უფროსები ვართ...
  სახურავზე მაღლა ღეროები
  ეს ოცნების ციხეები -
  მათი კოშკები...
  ასე უსიამოვნო უფრო ახლოს
  ძალიან ცივა ჩვენთან...
  და ოცნებები
  შეწყვიტე ფერადოვნება
  და მათ ფოლადის სუნი აქვთ!
  ვისურვებდი ვიცოდე როგორ დავტოვო ისინი...
  სად
  ჩვენი ქუთუთოების დაჯდომა?
  სად არის ეს ერმიტაჟები ?..
  და სად არის მეგობარი მიშა?
  და ვინ არის ახლა
  ისაუბრეთ ცოისზე
  და მისი დათბობა?
  ჭორიკანა ბებიების ბურთები
  სიმებიანი ჩანთებით
  უკვდავი "შეიძლება" ჩვენია,
  კოსტიას პერანგი შეუცვლელია,
  Თურქეთიდან
  ხუმრობებით ჩახლართული ცხენის კუდი,
  პირველი პუფები
  ფურგონები, ღობეები...
  სასწაულის მოლოდინის შეგრძნება
  მისი მიღწევა ცივია -
  სადღაც
  უცნობის წყობიდან -
  ბავშვობიდან,
  ნება მომეცით შევხედო!..
  ცა მელნისფერია
  ვარსკვლავების მტვერი იძახის
  აიღეთ ფრენა
  სიზმრების საიდუმლო
  სრულიად გარდაუვალობის
  წარსულის შერეული გრძნობები...
  და დრო ნაკლებად სავარაუდოა, რომ შეიცვალოს
  მისწრაფების ის ლაქები -
  მოეხვიე უკიდეგანობას
  პატიმარი
  ასე რომ, ნუ გახდებით მის გარეთ -
  მოღალატეობით მოზრდილები
  ეგოისტი...
  და, შესაბამისად, არის მნიშვნელობა -
  აზრს ვეძებ...
  
  უთხარი
  შენი ოცნებები,
  გამიზიარე შენი ოცნებები...
  Იყავი შენი თავი
  და გახსენი
  ბავშვობაში კარი - მოგონებებისკენ ...
  
  უთხარი
  შენი ოცნებები,
  გამიზიარე შენი ოცნებები...
  Იყავი შენი თავი
  და გახსენი
  ბავშვობაში კარი - მოგონებებისკენ
  ბიჭი სიამოვნებით მღეროდა, იმისდა მიუხედავად, რომ ამავდროულად მძიმე ბორბალი უნდა აეძრო, როგორც შეკვრა ვირი. და ეს იყო მისი სერიოზული და ძალიან პროდუქტიული სამუშაო.
  ვიკონტესამ გოგონამ უკვე მეორედ დაარტყა შიშველი, პატარა ფეხი და ჭიკჭიკით ჩაილაპარაკა:
  - ზღაპრული! მშვენივრად ჭამთ! ლამაზია ერმიტაჟი ლონდონში?
  გულივერმა ღიმილით უპასუხა და თავისი ვარდისფერი, ბრწყინვალე, ბავშვური ლოყები ამოუშვა:
  - ლონდონში ერმიტაჟი საუკეთესო და უმდიდრესია მსოფლიოში!
  გოგონამ ჩაიცინა და ბიჭს ისევ დიდი სიამოვნებით დაარტყა მათრახი. შიშველ სხეულზე წითელი ზოლი ჰქონდა.
  ვიკონტესამ ღიმილით ჰკითხა:
  - Მოგწონს?
  ბიჭმა თავი დაუქნია და აკოცა.
  "იქნებ ბავშვს ცემაზე უკეთ იმღერო?!
  გოგონამ თავი დაუქნია და ისევ შიშველმა, გარუჯულმა, მოხდენილმა ფეხმა დაუკრა:
  - მშვენიერია და ვიმღერებ!
  გულივერმა ტვიტერში დაწერა:
  - იმღერე ყვავილი, ნუ გრცხვენია!
  ვიკონტესამ, ზევით-ქვევით ხტუნვაში, დაიწყო ცეკვა, სიმღერა;
  ბავშვობაში მივედი
  არ გამომყვე.
  ვხედავ, აქ ყველა მხიარულობს, ომი.
  მხოლოდ მისთვის
  Მხოლოდ შენთვის
  ომი.
  აქ ბავშვებისთვის ადგილი არ არის
  უფროსებისთვის - ბრძოლა.
  დარჩი მასთან
  არ გამომყვე.
  მხოლოდ მისთვის
  Მხოლოდ შენთვის
  ომი.
  და იქ კარგია
  იქ ქოთანზე ვჯდები.
  და იქ კარგია
  იქ ქოთანზე ვჯდები.
  
  ფული არ არის საჭირო:
  ცირკი და ლოლიპოპები
  რძისფერი ნაპირია
  ცხენები ჰალსტუხით
  მხოლოდ ჩემთვის
  მხოლოდ ცხენისთვის
  ტყვია.
  პასტილა, საქანელა,
  თეთრი მშვილდები,
  ტკბილი ნამცხვარი,
  დედის ოცნებები.
  მხოლოდ მისთვის
  Მხოლოდ ჩემთვის
  ისინი მოდიან.
  და თავს კარგად ვგრძნობ
  იქ ქოთანზე ვჯდები.
  და თავს კარგად ვგრძნობ
  იქ ქოთანზე ვჯდები.
  
  უფალო, რატომ ვარ აქ.
  ისევ
  გაიქეცი, დაიპყრო
  კბილებით ცრემლი -
  მხოლოდ ჩემთვის
  Მხოლოდ შენთვის
  ახლა.
  ღმერთო, დაფიქრდი
  რა დაგვიწეროს
  გულწრფელი ხაზები,
  უბრალოდ სული გაანადგურე
  შენთვის რთული
  მიჭირს,
  Დამიჯერე.
  Კარგი კარგი
  ბავშვები ქოთანზე სხედან.
  Კარგი კარგი
  ბავშვები ქოთანზე სხედან.
  აი ასეთი მშვენიერი სიმღერა მღერის გოგონას. და ეს უბრალოდ ძალიან მაგარია და მაგარია! კუბოში იმავდროულად მელოტი ფიურერის სანახავად!
  გოგონამ ჩაიცინა და თვალი ჩაუკრა კოლეგას.
  გულივერი დაეთანხმა მას:
  - საყვარელი ხარ და უბრალოდ სუპერ!
  აბა, კიდევ რა არის სათქმელი და რაზე ვისაუბროთ? მაინც იმღერე, მაინც ყვავი.
  კარგი, ყველაფერი ძალიან ნაჩქარევი და სასიამოვნო იყო.
  ამასობაში ორკებმა ზედმეტი პაუზის გარეშე დაიწყეს გოგონას თაროზე რხევა. რომელიც ძალიან მაგრად გამოიყურებოდა და თავისებურად ძალიან სასაცილო.
  როგორ შეიძლება აქ არ იმღერო?
  და გულივერი კვლავ იმღერებს;
  მე ვარ წმინდა მიწაზე დაბადებული ბიჭი
  ვის ჰქვია უსაზღვრო ელფია...
  და არ არსებობს უკეთესი ადგილი, იცოდე მთელ დედამიწაზე,
  და როგორც არ უნდა სთხოვო ღმერთს სასტიკი რწმენით!
  
  მაგრამ ის მგზნებარე ათეისტად დაიბადა, იცოდე
  ცინიკურად, ამ ოცდამეერთე საუკუნეში...
  მსურდა მშვენიერი სამოთხის აშენება ჩემი ხელით,
  სად გახდებოდნენ ღმერთები თავად ხალხი !
  
  მაგრამ ახლა მე შევედი მეოცე ქარიშხლიან საუკუნეში,
  და იქ უნდა შევებრძოლო ბიჭს...
  ქება იყოს რაინდი ელფის ღვაწლი,
  ჩვენ ინგლისელმა მებრძოლებმა ვიცოდით ბრძოლა!
  
  ჩვენი გამბედაობა ახალგაზრდა გულში ცხოვრობს,
  და ჩემი სისხლი სასტიკად დუღს ჩემს ძარღვებში...
  გამარჯვებებმა გახსნა შეუზღუდავი ანგარიში,
  ჩვენ დღედაღამ ვიბრძვით ბიჭებს!
  
  ჩვენი მამაცი ელფის სადიდებლად,
  რომელი მადლი მისცემს ლადას ...
  ჩვენ შეგვიძლია გულმოდგინედ ნიჩბები ედემში,
  ჩვენ მივიღებთ შეუზღუდავი ჯილდოს!
  
  აქ არის ჩვენი რწმენა და ძლევამოსილი ღმერთი სვაროგი ,
  და ელვა, რომელსაც თავად პერუნი აგდებს ...
  ჩვენთვის მარადიული როდი ხელს მოაწერს ფიცს,
  და გამარჯვება ელოდება ნათელ მაისში!
  
  ჩვენ ვართ ელფები - დედამიწის დიდი შვილების შუქი,
  მჯერა მარსზე მალე გავფრინდებით...
  ვიცი, რომ დავიბადე გამარჯვებების შესაქმნელად,
  დაე, აბელმა გაიმარჯვოს და არა კაენმა!
  
  ჩვენ გულს გავწირავთ სამშობლოს,
  გონება ემსახურე ელფებს და ბაიონეტებს...
  ქერუბიმი ფრთებს გაშლის სამოთხიდან,
  ორკებს მუშტებით დავურტყამთ!
  
  მტერს არაფერში ექნება შანსი,
  ოკრმაჰტი არ დაგვაჩოქებს ...
  ორკებს პირდაპირ თვალში ჩავურტყით
  ყველაზე მნიშვნელოვანი თაობების სადიდებლად!
  
  ელფსიაში , ყველა მეომარი ბაგადან,
  ბავშვი სახელურებს მანქანას აწვება...
  სვაროგის ორდენი - მოკალი ფიურერი -
  Lada მოგცემთ უხვად ჯილდოს!
  
  სხვა არაფერია ჩვენს სამყაროში
  უფრო ძვირია გამარჯვებული დროშა, ალისფერი, წითელი ...
  ნავი გატყდა, ნიჩაბი გაიბზარა,
  სახიფათოა სამშობლოსთან ბრძოლა!
  
  არავინ იცის სად არის სამყაროს ზღვარი,
  სად მიდიან ასტრონავტები...
   სვაროგი უზენაესი, ყოვლისშემძლე მეფე,
  და რაინდი მისგან გრანტებს მიიღებს!
  
  
  ნუ გეშინია, ორქშისტები არ დაგვატეხენ,
  თუნდაც ამ სამყაროში, მათთან ერთად შეერთებული შტატები, ლომებით ...
  და ცხოვრება არ შეწყდება, მე ვიცი თემა,
  ჩექმებით არ დაამარცხებენ სამშობლოს!
  
  ჩვენ გვაქვს სამხედრო ძალა, გჯეროდეთ
  და ტანკები, დემონების თვითმფრინავები უფრო მაგარია ...
  ორკშიზმის მხეცი დამარცხდება ,
  პუტინი და დუჩეს თანამზრახველი ჩამოახრჩვეს!
  
  დროშა წითელია, ეს არის ძალიან ძლიერი დროშა,
  ის წითელ ჩანთასავით ანათებს სამყაროს...
  ელსომოლკამ საზარდულის არეში დარგა ორკი,
  ქუსლით, შიშველი და არა თეთრი!
  
  ორკლინში მჯერა მალე შევალთ,
  მამაცი ელფინიზმის გამარჯვებული სიმღერით ...
  და ჩვენ გავანადგურებთ ყველა ორცისტს,
  რომ რევანშიზმის ნაძირლები არ არსებობდნენ!
  
  და მაშინ იქნება სამოთხე სამყაროში,
  უკრავს ძლევამოსილი ქერუბიმების საყვირები...
  იბრძოლე სამშობლოსთვის და გაბედე,
  ელფია როდთან ერთად და ჩვენ უძლეველი ვართ!
  ეს ისეთი სიმღერაა და ძალიან მაგარი და სასაცილოა.
  ამასობაში ორკებმა ასევე წაიღეს რკინის გახურებული ზოლები ბიჭისა და გოგოს შიშველ ძირებზე, საიდანაც ცეცხლმოკიდებული ხორცის სუნი კიდევ უფრო ძლიერდებოდა, ბავშვები კი ყვირიან და ველური ტკივილისგან გონება დაკარგეს. ამისგან შოკი ძალიან ძლიერი იყო.
  და ორკებმა ისევ ღრიალეს და იღრიალეს და ჯოჯოხეთური ტემპით დაიწყეს ცეკვა. ეს მართლაც ძლიერი დათვები არიან, სულელები და სუნიანი. რამდენი მღელვარება და ძლიერი საკვები აქვთ.
  გულივერი აბრუნებს წისქვილის ქვას და გოგონა ეუბნება მას:
  - კარგი, მოდი, ჭკვიანო, ისევ ფრთიანი აფორიზმებით დამუხტე!
  ბიჭმა-კაპიტანმა ენერგიულად დაუქნია თავი და ფიქრის მარგალიტები განახლებული ენერგიით წარმოვთქვათ;
  თქვენ ვერ დაარწმუნებთ ქალს, რომ გაშიშვლდეს ფეხები, თუ სავსე ჩექმა ხართ!
  ქალს უყვარს მოდური ფეხსაცმელი, მაგრამ სჯობს ფეხშიშველი იაროს, ვიდრე ფლომასტერიან პოლიტიკოსთან ერთად ატაროს!
  მსოფლიოში ორი პრობლემაა, ერთი ფულია, სხვა რაღა გადარჩები, მეორე უფულობა, რაც აუტანელია!
  ფული არის ბოროტება, რომელიც ქრება, როდესაც ის იზრდება რაოდენობით!
  მამალი პოლიტიკოსი ოქროს კვერცხებს დებს, მაგრამ არა ამომრჩევლის ჯიბეში!
  ფულის გარეშე არ არსებობს სიცოცხლე, ფულით არ არის მშვიდობა!
  არაყს შემოსავალი მოაქვს სახელმწიფოს, მაგრამ სიმთვრალისგან ნგრევა მოდის სამეფოში!
  არ დაუჯერო პოლიტიკოსს, რომელიც ოქროს მთებს ჰპირდება, სპილენძის გროში ხევში ჩაფრინდები!
  პოლიტიკოსს დაპირებისთვის გრძელი ენა აქვს და დაპირების შესასრულებლად მოკლე ხელები!
  არ დაუჯეროთ პოლიტიკოსს, რომელიც ცხვრის ტანსაცმელს იცვამს, იქნებ მართლა ცხვარია!
  ფულს მოაქვს ბედნიერება, მხოლოდ ის არ ღირს ერთი პენი!
  ბედნიერებას ფულით ვერ გაზომავ, მაგრამ მწუხარებას ცრემლით ვერ გაზომავ!
  პოლიტიკოსი ამომრჩეველს ნამსხვრევებს აშორებს, თუ ის ნაღველივით მუნჯია და მუხის სიჯიუტით!
  ჭაში არ იფურთხოთ, იქნებ ეს მხოლოდ პოლიტიკოსების დაპირებების უფსკრული არ არის!
  არ დაუჯეროთ წითელ გამოსვლებს და სნეულ ჯალათებს!
  პოლიტიკოსი ბულბულივით ასხამს, მაგრამ მელასავით ყვავს!
  უკბილო სახაზავი უფრო მეტად უკბენს საგანს!
  პოლიტიკოსს ყველაფერზე აქვს პასუხი, მაგრამ მის პასუხში ნდობა არ არის!
  არავინ იცის, რა აქვს პოლიტიკოსს მხედველობაში, თუმცა ერთი სისულელე ენაზე!
  ფული ყველაზე მნიშვნელოვანია ცხოვრებაში, ის მხოლოდ სამუდამოდ გაგიფუჭებს მთელ ცხოვრებას!
  ღერო არ იქნება, წებოვანივით გაშიშვლებენ და ფიჭვის ხესავით მოჭრიან!
  პოლიტიკოსს შეუძლია ამომრჩეველი თაფლისფერი გამოსვლებით აცდუნოს ბუზივით!
  ოქროს მთები, რომლებსაც პოლიტიკოსი ჰპირდება, კაშკაშა ანათებს, მაგრამ სიცრუის სუნი ასდის!
  არ იფიქროთ, თუ პოლიტიკოსი სისულელეებს ლაპარაკობს, რომ ის სულელია, რომ მას სურს პენის გროშად აქციოს!
  პოლიტიკოსი არ არის წმინდანი, რაც ყველასთვის გასაგებია, მაგრამ რატომ უყურებენ მას სხვები ხატად?
  პოლიტიკოსი ცხვრის ტანსაცმლით გამოწყობილი მელაა, რომელიც ცხვარს იპარსავს და ჯიბეებში ხვდება!
  თუ გგონიათ, რომ ცხვრის ტანისამოსში გამოწყობილი მგელი საუზმეზე კოტლეტებს მოგცემთ, მაშინ ტიპიური ცხვარი ხართ!
  კარგი პოეტი ის კი არ არის, ვინც ყელს იჭრის, არამედ ის, ვინც არსებითზე მღერის!
  არ მგონია, რომ ვერძი ხელისუფლებაშია, ეს აბსოლიტურად სისულელეა, მან ამომრჩეველი უკვე აკოცა!
  პოლიტიკოსი სუნიანი თხაც რომ იყოს, ვერძის ამომრჩეველს წელავს!
  გულით არასოდეს ხმას ნუ იღებ, სისულელეა და ვისაც თავი აქვს, საერთოდ არ მიდის არჩევნებზე!
  თუ არ გინდათ თქვენი არჩევანით იმედგაცრუებული დარჩეთ, მიეცით ხმა აუტსაიდერს, რადგან ლიდერი ყოველთვის იტყუება!
  თუ ხალხი გაღმერთებს მმართველს, ცხოვრება ჯოჯოხეთად იქცევა!
  ნუ ეცდებით ყველას ასიამოვნოთ, თქვენ არ დაიკავებთ ყველა სკამს, არ იწვებით ყველა კუბოში!
  თუ ტუზი არ ხარ, მხოლოდ პოკერი არ მოგაგებს!
  ვისაც კოზირი არ აქვს, ყველაზე დაბალ კოსტიუმში ვარდება!
  ზედმეტი კოზირის გარეშე ხელში, ნებისმიერი სარჩელის კარტი სცემეს!
  ძლიერი მამაკაცი იზიდავს ქალებს და არა როგორც სუსტი მაგნიტი!
  ფოლადის კუნთები ხელს უწყობს საფულეების ოქროთი შევსებას, ფოლადის ნერვები არ აძლევს საფულეს გაჟონვის საშუალებას!
  გმირიც კი გამოფიტულია ისეთი მძიმე ტვირთისგან, როგორიც ცარიელი საფულეა!
  ეს ის აფორიზმებია წარმოთქმული გულივერის მიერ, რომელიც ბიჭი გახდა.
  ამასობაში ორკები რაღაც ცუდს აკეთებდნენ ტყვე ბავშვებთან. ორი: ბიჭი და გოგონა თითქმის მოკლეს წამებით და იწვნენ უგონოდ და ისვენებდნენ წამების შემდეგ.
  და დანარჩენმა ბიჭებმა გადაწყვიტეს ბრენდინგის გაკეთება. გამოიყვანეს შიშველი ბიჭები და გოგო და რიგრიგობით დაუწყეს მხრებზე გახურებული უთო.
  მარადიული ბავშვებივით სასოწარკვეთილი ღრიალებდნენ და საშინელ ტკივილში ტრიალებდნენ. ისინი მონებად აქციეს.
  გარდა ამისა, მათ ასევე დაწვეს კანი, რის შედეგადაც დატოვა საშინელი ნიშანი ხუთქიმიანი ვარსკვლავის სახით.
  ერთმა ბიჭმა დაუძახა:
  - არ დავნებდეთ!
  და მავთულხლართებით ურტყამდნენ გვერდსა და უკან. აუტანელი ტკივილით დაიყვირა მარადიული ბიჭი.
  ორკებმა უკვე ამდენჯერ იცინეს ფილტვებში. და ბაგეებით გაშიშვლდა პირი.
  ეს მათი სიმღერებია, ისე ყვირილი და ძალიან მაგარი, მათგან ყურები ჭკნება და შენ გინდა გაფუჭება.
  აქ არის უძველესი ორკი, რომელიც ღრიალებდა დაუჭრელი ვერძის ხმით:
  დაე, სისხლის მდინარეები
  მიედინება მიწაზე...
  დაე ტკივილები კვნესა
  ხანძარი ყველგან!
  
  დაე სიკვდილმა შთანთქოს
  ადამიანის სხეულის მოსავალი...
  პლანეტა იტანჯება
  არეულობა სუფევს!
  
  და მხოლოდ სიკვდილი
  გაბრაზებული ბურთი მართავს,
  ყველა მოკვდებით
  სატანამ მოგიწოდა პასუხისმგებლობა!
  
  უფალი არ დაეხმარება
  სამუდამოდ დაიწვები ჯოჯოხეთში...
  ჩვენ სახეში გადაგივლით,
  ასეთი ორკის ოცნება!
  
  წყალობა არ იქნება
  სიკვდილი საწყალ მტერს...
  უკეთესი ჯილდო არ არსებობს
  მიეცით ყველას ტვინი!
  
  მტერმა არ იცის
  რომ ორკები ყოვლისშემძლეები არიან...
  მაღვიძარა რეკავს -
  დარტყმა ძლიერი იქნება!
  
  შევწვათ ელფები
  ჩვენ გოგოს ფეხშიშველი ქუსლები ვართ...
  და ჩვენ დავამსხვრევთ ელფებს,
  მოდით დავჭრათ ლამაზმანების ლენტები!
  
  და თუ ვინმე აყვირებს
  ის გაუჭირდება...
  თავში არის ძლიერი ზარი,
  და ცაში არის ჭექა-ქუხილი ღრუბლით!
  
  და თუ დავამარცხებთ
  როგორც მგლები უდაბნოში...
  ბავშვები გაივლიან მსვლელობას
  ფეხშიშველი საჭრელ ბლოკზე!
  ეს მართლაც ცხოველები არიან. და დაასახელეს პატიმრები, რომლებიც წლების განმავლობაში ბავშვები არ იყვნენ, რა თქმა უნდა, გარეგნულად, გარდა იმისა, რომ კარგი კუნთები ჰქონდათ და ამას თორმეტ წელზე მეტი ხნის განმავლობაში არ მისცემდით ბიჭებს. და განა ცოდვა არ არის ასეთი ადამიანის დაცინვა და ტანჯვა.
  მაგრამ რა შეგიძლიათ მიიღოთ ორკებისგან: ისინი ცხოველებზე უარესები არიან. და ასე გააძევეს ახალგაზრდა პატიმრები. და კიდევ უფრო მეტი ტკივილის გამოწვევის მიზნით, მათ დაიწყეს ცეცხლმოკიდებული ნახშირის სროლა ახალგაზრდა ტყვეების შიშველი, ბავშვური ფეხების ქვეშ.
  საცოდავი ბავშვები ტიროდნენ და ცრემლები წამოუვიდათ. შემდეგ ერთ-ერთმა ბიჭმა, ხასიათის სიძლიერისა და მოუქნელობის გამოსავლენად, აიღო და იმღერა:
  გამარჯვება ელის, გამარჯვება ელის
  ვისაც ბორკილების გატეხვა სურს...
  გამარჯვების მოლოდინში, გამარჯვების მოლოდინში -
  ჩვენ შევძლებთ ბოროტ ორკებს დავამარცხოთ!
  
  მიუხედავად იმისა, რომ გარეგნულად და ფეხშიშველი ბავშვები ვართ,
  ხშირად ბრძოლებშიც კი მივდივართ...
  და ბიჭების გული ოქროსფერია,
  ნაძირალა დაისჯება!
  
  ორკი დათვივითაა, სასტიკი,
  და დაჭრილი სპილოვით ღრიალებს...
  მაგრამ ბრძოლაში ჩვენ ნავსადგომების შვილები ვართ,
  ჯალათებს არ ესმით ჩვენი კვნესა!
  
  ჩვენ არასოდეს დავიჩოქებთ
  ჩვენ არ გავასწორებთ ჩვენს საამაყო ბანაკს ...
  შემოდინება არ არის, იცოდე სიზარმაცე
  ჩაქუჩივით დავარტყით!
  
  ორკი ზოგჯერ ფრიკის ქუსლებს წვავს,
  წვავს გოგოს ფეხებს...
  აი ესენი არიან ბოროტი ხალხი,
  მაგრამ მოვკლავ ბიჭო!
  
  ბავშვის გულში ალი ძლიერად ღრიალებს,
  და ცეცხლი მართლაც მძვინვარებს...
  აწიეთ ბანერი უმაღლესი მეომარი
  თქვენ არ გაქვთ შეზღუდვები, იცოდეთ საჩუქარი!
  
  დიახ, ბიჭები ვნებიანი არიან,
  ჩვენ ახლა სამუდამოდ ბავშვები ვართ...
  მაგრამ ზოგჯერ ჩვენ ვბრწყინავთ ნიჭით,
  და ვარსკვლავი ანათებს მთელ მსოფლიოში!
  
  არცერთი მტერი არ გადაიქცევა ზამბარად,
  ჩვენ დედამიწის ამაყი შვილები ვართ...
  და ბიჭი ორკებს ხმლით სცემს,
  ის ღვთის ტიტანების ოჯახიდანაა!
  
  უფალი იყოს ჩვენთან სამუდამოდ
  ის საუკუნეების განმავლობაში აძლევდა ახალგაზრდობას ...
  ჩვენ ვბრწყინავთ შიშველი ფეხებით,
  და მიეცი მდინარე უსასრულოდ!
  
  ორკს არ უყვარს , დაიჯერეთ სიმართლის სიტყვები,
  მისი ბოროტი, საზიზღარი სარჩელი ...
  ჩვენ ამ დათვებს ნაღველთან მივიყვანთ
  იქნება მარადიული კარგი ძალა!
  
  ორკის კბილებს ყველას გვემუქრება,
  არ არის საკმარისად ხარბი მიწისთვის...
  ის არის ჯოჯოხეთის კაენის მზაკვრული მიდგომა,
  და ხაზავს მყარ ნულებს!
  
  დათვებისთვის, დამიჯერე,
  ისინი მხოლოდ ღრიალებენ...
  მაგრამ ჩვენ მარადიული მეომრები ვართ, შვილები,
  ვერ ვიტანთ, დამიჯერეთ, ტყუილია!
  
  სატანა ხილულია ორკებისთვის, შემოქმედისთვის,
  ისინი ყვირიან, ღრიალებენ ვირებივით...
  გოგონას ლამაზი კაბა აქვს
  მიუხედავად იმისა, რომ ლამაზმანის ფეხები შიშველია!
  
  არა, შენ ხარ ორკი - ფანჩატური, საზიზღარი მგელი,
  და დათვი, რომლის ბუნება თაფლი არ არის...
  მაგრამ დაიჯერეთ, რომ ბოროტი მამა არ არის ყოვლისშემძლე,
  და ჩვენ ვიცნობთ თვითმფრინავს!
  
  ჩვენ შეგვიძლია ყველაფერი გავაკეთოთ ლამაზად,
  შექმენი ახალი მხიარული სამყარო...
  გუნდის ერთიანი შვილები აღარ არიან ,
  იქნება ახალი კერპი მეომარი!
  
  ახალგაზრდა გული იწვის სამშობლოსათვის,
  უყვარს თავისი დიდებული ხალხი...
  ჩვენ გავხსნით კარს ახალი სამყაროებისკენ,
  ჰოდა, ორკი საცოდავი ფრიკია!
  
  პატივი ეცით ბიჭებს, გოგოებს,
  უყვართ, მერწმუნეთ, შექმნა...
  ბავშვების ხმები გახდება ზარები,
  ფეხები ხანჯლებს აგდებს!
  
  სწორედ მაშინ ავაშენებთ ახალ სამყაროს
  მასში არის ბედნიერება ახალი ადამიანებისთვის...
  და ჩვენ ძალიან ამაყად გავივლით, ვაშენებთ,
  და ბოროტმოქმედი მიიღებს ფულს!
  ღმერთს არ უყვარს ტირილი,
  თუმცა ღირსებები კარგია...
  დამიჯერე, გოგოსთან ბიჭი არ არის ამპარტავანი,
  მისი არჩევანი წარმატებისკენ არის ფანჯარა!
  
  და როდესაც მშვიდობა მოდის სამყაროში,
  ჩვენ აღვადგენთ მათ, ვინც დაეცა მეცნიერებით ...
  შენი რწმენით საუკუნეების უხრწნელი,
  და ფრთებზე ატარებს ქერუბიმი!
  ბავშვები მღერიან და ამით აჩვენებენ, რომ მათ არ ეშინიათ ბოროტი ორკების, თუმცა ეს არსებები ცდილობენ ჩაახრჩონ ახალგაზრდა ტყვეების სიმღერები თავიანთი ველური ღრიალით. ასე დაუწყეს გრძელი მათრახები. მათ სცემეს ბავშვური გმირების შიშველ ფეხებზე. მაგრამ სპექტაკლს არ შეუწყვეტიათ და ეტყობა სასტიკი ცემისთვის ყურადღება არ მიუქცევიათ და თავები ამაყად აყარეს.
  და მიუხედავად იმისა, რომ ისინი ნახევრად შიშველი და დასახელებული მონები იყვნენ, მათში იგრძნობა ოლიმპიური ღმერთების და ტიტანების ჯიში.
  ეპილოგი
  მარადიული ბიჭი ოლეგ რიბაჩენკომ გაიღვიძა. და მას მოუწია გადახვევა და ისევ ჩინეთში გაქცევა. იქ ისევ ადგილობრივი კომუნისტები აჯანყდნენ. აშკარაა, რომ მათ არ მოსწონთ ის ფაქტი, რომ ცარისტული იმპერია ძლიერდება.
  სხვათა შორის, ლენინი ჯერ კიდევ ცოცხალია. კაპლანმა ხომ ის სასიკვდილოდ არ დაჭრა. ლენინი თითქმის არასდროს სვამს, არ ეწევა, ვარჯიშობს და წერს წიგნებს დიდი ძალისხმევის გარეშე.
  და რატომ უნდა მოკვდეს. კარგი, ლენინზე მოგვიანებით შეგიძლიათ ისაუბროთ.
  სანამ ტახტზე ნიკოლოზ II დგას, რომელსაც ვლადიმერ პუტინის ბედი აქვს.
  უკვე 1938 წლის ივნისია. ზაფხულის დასაწყისი და, რა თქმა უნდა, ჩინეთში კარგია და შესაძლოა ცხელიც კი.
  მაგრამ უკვდავი ბიჭისთვის, ოლეგ რიბაჩენკოსთვის, რა თქმა უნდა, ამინდს მნიშვნელობა არ აქვს.
  მას არ ეშინია ყინვისა და სიცხის. ცუდია, რომ ბევრი ჩინელია. მაგრამ თქვენ შეგიძლიათ გაანაყოფიეროთ ჩინელი ქალები. ყვითელი სისხლი თეთრით გააზავეთ და ბევრად უკეთესი იქნება.
  ტერმინატორი ბიჭი იყო ძალიან სიმპათიური და დაკუნთული, ასევე ადიუტანტი გენერალი მრავალი ორდენით.
  თუმცა, ყველამ არ იცოდა ამის შესახებ. მაგრამ რომელი ქალი ამბობს უარს ასეთ საოცრად ლამაზ და დაკუნთულ ბიჭთან დაძინებაზე, რომელიც, სხვათა შორის, ძალიან ბებერია და ძალიან გამოცდილი საყვარელია.
  შემდეგ კი ქალები ფეხმძიმდებიან და აჩენენ ლამაზ, თეთრკანიან, ძალიან ძლიერ შვილებს.
  ოლეგ რიბაჩენკომ გააუმჯობესა ჯიში, როგორც გამრავლებული ხარი.
  და მერე აიღო და როგორ მღერის;
  ჩვენი სამშობლოს, რუსეთის სადიდებლად,
  ყველაზე გაბრწყინებული წმინდანის სამშობლო ...
  სადაც ვარსკვლავები რწყავდნენ ცის ხავერდს,
  შენი წმინდა არამიწიერი სიყვარულით!
  
  ჩვენ ვართ გიგანტური ძალის რაინდები,
  ვინ ინახავს სამყაროს!
  იყოს ჩვენი სამშობლო ერთიანი,
  სამშობლო - მონოლითს არ გაყოფ!
  
  ჩვენ გავუშვით პირველი რაკეტა
  და ასტრონავტთან ერთად აფრინდა ბურთის გარშემო ...
  ჩვენი საქციელი ლექსებში მღერიან,
  უფალი მოგვცემს კეთილშობილ საჩუქარს!
  
  როდესაც ფაშისტები თავს დაესხნენ ქვეყანას,
  ყველამ ერთად ავიღეთ თოფები...
  კომუნისტები ებრძვიან ურდოს -
  და შენ ხარ მანათობელი ისარი!
  
  მოიგერია ფოლადის ლაშქარი მოსკოვიდან,
  სტალინგრადის ქვეშ ხერხემალი დამსხვრეულია!
  გოგონების გარეგნობა საოცრად ამაყი იყო,
  ის გვაძლევს პროლეტარული სინათლეს!
  
  ჩვენ სამყაროში ქვეყნის რაინდები უკეთესები ვართ
  უფრო გაბრწყინებულ რუსეთს ვერ იპოვით...
  მიუხედავად იმისა, რომ ღრუბლები ეკიდება ქვეყანას,
  დიდებულ გზას ვერ გადავუხვევთ!
  
  როცა ბერლინი ავიღეთ - ეს სიხარულია,
  ასეთი ბედნიერება შეიძინა ჯარისკაცმა ...
  გავსინჯეთ გამარჯვების თაფლის სიტკბო,
  ფოლადის ტყვიამფრქვევით ბიჭის სახეზე!
  
  ახლა მშვიდობიანი კვირები დადგა
  და ოქროს მინდვრების გავლით ტანჯვა...
  გვინდოდა გვეცხოვრა მარადიულად და სიხარულით,
  ყოვლისშემძლე ღმერთი სამუდამოდ სამშობლოსთან ერთად!
  ბიჭი ლამაზად და ისეთი გრძნობით და სულით მღერის. კარგი, ჭკვიანი.
  მაგრამ აქ არის სიმღერა სიმღერით და დროა ვიბრძოლოთ ჩინეთის კომუნისტ მეომრებთან.
  ბევრია, მაგრამ ბიჭს ორი ჯადოსნური ხმალი აქვს და გააფთრებული ჭრის ჩინელ ჯარისკაცებს. უფრო სწორედ, აჯანყებულთა ურდო, რომელიც რუსეთის ცარ ნიკოლოზ II-ის წინააღმდეგ იყო.
  ბიჭმა გენერალმა ხმლებით დარბოდა ქარის წისქვილს და რამდენიმე ჩინელი თავი კომბოსტოს დაჭრილი თავებივით გაფრინდა.
  ოლეგი მღეროდა:
  მე ვარ სინათლის მეომარი, თქვენს მუხლებზე ველურები
  ყოველგვარ მწვალებლობას მოვიშორებ მიწის პირიდან!
  ამის შემდეგ ბავშვს პეპელა გაუკეთეს. და ერთბაშად აიღეს ბევრი თავი და მოჭრეს. და ბარდასავით შემოატრიალეს დაფაზე.
  ოლეგმა ბავშვების ფეხების შიშველი თითებით ესროლა ბარდა ხელნაკეთი ასაფეთქებელი ნივთიერებით. და რამდენიმე ათეული ჩინელი ააფეთქეს, რომლებიც მაღლა ცაში დაფრინავდნენ.
  ბიჭი გენერალი მღეროდა:
  თეთრი მგლები ერთად იყრიან თავს
  მხოლოდ მაშინ გადარჩება სახეობა...
  სუსტები იღუპებიან, კლავენ,
  წმინდა სისხლის განწმენდა!
  და აი ისევ, თითქოს პროპელერის პირები ტრიალებდნენ, მარადიული ბიჭის ხმლები.
  ეს მართლაც დიდი გმირების ბრძოლაა. უფრო სწორედ, გმირი მთელი არმიის წინააღმდეგ.
  და ოლეგმა კვლავ აიღო და ესროლა შხამიანი ნემსები ამჯერად შიშველი თითებით. და ისევ მკვდარი ჩინელები დაეცემა.
  ბიჭმა აიღო და იმღერა:
  ჩვენ ვართ კომუნიზმის შვილების პიონერები -
  ცეცხლი, კარავი და ზარის ხმა!
  დაწყევლილი ფაშიზმის შეჭრა -
  ვისაც გააფთრებული მარშრუტი ელის!
  
  რა დავკარგეთ ამ ბრძოლებში?
  შემდეგ კი მტერთან ბრძოლებში შეძენილი?
  ჩვენ უბრალოდ მსოფლიოს შვილები ვიყავით -
  ახლა კი სამშობლოს მეომრები!
  
  მაგრამ ჰიტლერმა გადადგა ნაბიჯი ჩვენი დედაქალაქისკენ,
  ჩამოაგდეს ბომბები ჩანჩქერის დათვლის გარეშე!
  ჩვენ ცაზე უფრო ლამაზი სამშობლო ვართ -
  ახლა სისხლიანი მზის ჩასვლა დადგა!
  
  აგრესიას მკაცრად ვუპასუხებთ -
  მიუხედავად იმისა, რომ ისინი თავად არიან მცირე ზომის!
  მაგრამ ხმალი მყიფე მოზარდის ხელში -
  სატანის ლეგიონებზე ძლიერი!
  
  დაე, ტანკებმა ზვავი ზვავის მიყოლებით გაიქცნენ,
  და თოფს ვყოფთ სამად!
  ნება მიეცით პოლიციას უკუღმა დაუმიზნოს,
  მაგრამ წმინდა ღმერთი სასტიკად დასჯის მათ!
  
  რა გადავწყვიტეთ? გააკეთე მშვიდობის საქმე
  და ამისთვის, სამწუხაროდ, მე უნდა მესროლა!
  სიმშვიდე უკვე ამაზრზენია.
  არის ძალადობაც!
  
  გოგოსთან ერთად ფეხშიშველი დავრბივართ -
  მიუხედავად იმისა, რომ თოვდა, თოვლი ნახშირივით იწვის!
  მაგრამ ნუ გეშინია, იცოდე ბავშვები -
  ფაშისტს ტყვიით თამამად ჩააგდებენ კუბოში!
  
  აქ დააყენეს საზიზღარი ფრიცის კომპანია,
  დანარჩენი მშიშრები კი გარბიან!
  ჩვენ ვანადგურებთ ქვეითებს, როგორც ნამგალი ბრძოლაში -
  ჩვენ არ ვართ შემაფერხებელი ახალგაზრდა ზაფხულისთვის!
  
  გამარჯვების მიღწევა მაისში იქნება,
  ახლა ქარბუქი არის ეკლიანი, მძიმე თოვლი!
  ბიჭი ფეხშიშველია, მისი და ფეხშიშველია,
  ბაგეებში, ბავშვები შეხვდნენ აყვავების პერიოდს!
  
  საიდან მოდის ეს ძალები?
  გაუძლო ტკივილს და სიცივეს, ეს საჭიროება!
  როცა მეგობარმა საფლავის ძირი გაზომა,
  როცა მეგობარი კვნესის - მოვკვდები!
  
  ქრისტემ დაგვლოცა პიონერები,
  თქვა, სამშობლო ღმერთმა მოგცა!
  ეს არის ყველას პირველი რწმენა,
  საბჭოთა, წმინდა ქვეყანა!
  მართალი გითხრათ, ქვეყანა საბჭოთა არ იყო, არამედ ცარისტული, მაგრამ კარგი სიმღერა არავითარ შემთხვევაში არ დააზარალებს.
  ბიჭი გენერალი მღერის და ამავდროულად ჭრის მოწინააღმდეგეებს. და არ ავიწყდება მტერს დამტვრეული საგნების სროლა ფეხშიშველი, ბავშვური, მაიმუნის ფეხებივით მოხერხებული ფეხებით.
  მაგრამ ეს საკმარისი არ არის და მეომარი ბიჭი აიღებს და უსტვენს. და მისი მღელვარე სასტვენიდან ყორნებს გულის შეტევა დაემართათ და წვიმის სეტყვის ქვებივით დაეცა.
  და დაეცნენ ჩინელების გაპარსული თავების თავზე.
  ოლეგმა, დაინახა, თუ როგორ მოქმედებენ ყვავები, თავისი შიშველი, ბავშვური ქუსლით, ჩინეთის არმიის ლიდერს ნიკაპზე გადასწია, იღრიალა:
  - ჩემი სამშობლო, სამყაროს სიბნელე,
  მზად არის მოგერიოს ბოროტი მტრების თავდასხმა ...
  შენს გარეშე ერთი დღე არ შემიძლია
  მე მზად ვარ შენთვის სიცოცხლე გავწირო!
  და ისევ, ბიჭი მიიღებს მას და სასტვენს და შიშველ თითებს გამოიყენებს მეტი ეფექტისთვის.
  შემდეგ კი ათასობით ყვავა დაეცა მტერს, ჩინელები მოკლეს.
  ოლეგი ენთუზიაზმით მღეროდა:
  ომი არის ბედის აღიარება,
  სასტიკი გეენის სილამაზით!
  როგორ, მთვარის ცივი ყინულის ბრწყინვალება,
  პანტომიმის მსგავსად, ჯოჯოხეთური სცენა!
  
  თუმცა, რუსები არიან გზა -
  ეკლები გადაყარე მოწოდებას!
  მტერს ნუ იფიქრებთ, ნუ გვამხნევებთ,
  არსებების ძალების გარეშე !
  
  რუსეთმა მოგვცა თავისი თავშესაფარი,
  მასში ჩვენ ხალხში დავიბადეთ!
  ღვთისმშობლის საფარის მსგავსად -
  ყოვლისშემძლე შეგვიწყალოს!
  
  სტალინმა მისცა ბანერი - წინასწარ,
  მისი ბრძანება არის ფრთიანი ფრენა!
  ავაშენოთ კომუნიზმის სამოთხე
  დაე, სწორი იყოს - ხუჭუჭა ბანაკი!
  
  მაგრამ ვინ უტევს რუსეთს?
  ქვესკნელის ჯოჯოხეთის ურჩხულებიდან!
  სულით ვიჭერ ქრისტეს,
  ასე რომ, ჩვენ მეომრები უფრო მშვიდად!
  
  ბრძოლებში აზრები არ ხუმრობენ -
  ისინი უნდა შეგროვდეს კალათაში!
  ჩვენ ყველანი ამხანაგები ვართ მეგობრები
  ეკლესიისა და ბაღის მშენებლებო!
  
  აქ არის მონსტრები, ყმუილი ღობეები,
  ჩვენ არ დავთმობთ არსებებს, იცოდეთ!
  ჩვენი მეომარი ყველაზე მაგარია,
  და არა სკოლის ნახატი მერხზე!
  
  ერთად მოვიგერიოთ შეტევა
  გავუწმინდოთ გზა დედაქალაქისკენ!
  ჩვენ რაინდები ვართ ფოლადის ხმლით,
  მიუხედავად იმისა, რომ ჯაჭვის ფოსტა არ არის მაღალი!
  აქ ტერმინატორმა ბიჭმა იმღერა და ჩინელები დაჭრა. აქ არის მთავარი მეამბოხე, რომელიც ცდილობს გაექცეს შურისძიების ხაზინას . ერთხელ კი ბიჭს შიშველი, მრგვალი ქუსლი თავში დაარტყა და ადგილზე დაარტყა. ეს მართლაც ღრმა ნოკაუტი აღმოჩნდა.
  და დანარჩენი ჩინელები მაინც დაიჭირეს მცირე წინააღმდეგობის გაწევაში, მაგრამ ოლეგმა აიღო და გადააფურთხა მათ და შამფურმა შხამიანი აღმოჩნდა. და ერთბაშად ციური იმპერიის ორასი მებრძოლი დაეცა მკვდარი და ტანჯვით დაიღრიალა.
  ოლეგმა ჩაიჩურჩულა:
  - ომი ჰაერია ფილტვებისთვის, ომი მზეა მარცვლეულისთვის, ომი სისხლია არტერიებისთვის, ყოველგვარი ცრურწმენის გარეშე!
  და ბიჭმა ისევ უსტვენდა. ყვავები გაფითრდნენ და დაასრულეს ციური იმპერიის ბოლო ჯარისკაცები.
  შემდეგ გადარჩენილი ჩინელი მეამბოხეები მუხლებზე დაემხო. და დაიწყეს ბიჭის შიშველი, მოხდენილი ფეხების სისხლიანი ნაკვალევის კოცნა.
  და ოლეგი სიხარულით მღეროდა;
  ღრუბლები გაფრინდნენ სისხლის მწოვებისგან,
  დედამიწიდან არც თუ ისე შორს ჯოჯოხეთი ამოიფრქვა!
  გველი დაცოცავს პანზვალეზე ,
  ღრუბლები სისხლით განათდა!
  
  ტალღები ანათებენ, ჯოჯოხეთური ქარიშხალივით იფრქვევიან,
  და ის შეხვდება ყველაზე მამაცი გაბედულების არმიას!
  ჩვენ დავიცავთ ლამაზ, საყვარელ ქალებს
  ღირსნი ვიქნებით ჩვენი მამების ღვაწლისა!
  
  ჩემო მიწავ, რა მტკივნეულად წუწუნებდი,
  მოწინააღმდეგემ ასი ჭრილობა კვალი დატოვა!
  მაგრამ ჩვენ ფაშიზმს კვარცხლბეკიდან გადავაგდებთ,
  გაბრწყინებული წლების ეპიდემია დიდხანს არ გაგრძელდება!
  
  და სიკვდილი უკვე თეთრდება ღრუბლების მიღმა,
  მაგრამ ჩვენი აზრები სამოთხეშია მოწყვეტილი!
  მოდით დავამსხვრიოთ ყბადაღებული ბოროტმოქმედები,
  და გაანადგურე, გაიგე ვერმახტი შუაზე!
  
  ჩვენ არ ვიცით მშვიდობა და სიბერის ლპობა,
  ჩვენ ჩვენი წმინდა სამშობლოს შვილები ვართ!
  ყველაფერი ნათელი იბრძოდა ნაცისტებთან,
  სროლა ჩვენ ძლიერი ამ ფესვები!
  
  და რა აფეთქდა ბოროტი ბომბის ძალით,
  რა არის ჩვენთვის ეს ჭექა-ქუხილი?
  რუსეთის მებრძოლებს ბევრი რამ შეუძლიათ,
  და ზევი გახდება ფსკერი ფიურერისთვის!
  
  ჯოჯოხეთის ჯოჯოხეთი აალდა,
  დაცოცავდა როკადის გასწვრივ მტაცებელი მუწუკით "ვეფხვი"!
  და მთელი დაღლილობა მყისიერად გაფრინდა ჩვენგან,
  მხიარული თამაშების დროა!
  
  ხელყუმბარა და სასიკვდილო სროლა,
  აი "ვეფხვი" სნეულში მტკიცედ მიიღო!
  და ჰიტლერი ქვაბში ტარტარუსის ქვაბის ოთახში,
  რათა არ გამოავლინოს რუსული სამყარო!
  
  ბერლინი ირხევა ძალადობრივი ზალპებიდან,
  აი რაიხსტაგზე ფრიალებს წითელი დროშა!
  და მზე ანათებდა სამშობლოს თავზე,
  ბოლოს და ბოლოს, მესამე რაიხი მტვერსა და ფერფლშია გადაყრილი!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"