Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver Igaj Knabo

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Ĉi-foje, la legenda vojaĝanto Gulivero montriĝis juna sklavo, iĝante knabo, kiu frapas siajn nudajn piedojn sur akraj ŝtonoj. Kaj tiam li fariĝis kajutknabo sur pirata ŝipo.

  GULLIVER IGAJ KNABO
  KONOTACIO
  Ĉi-foje, la legenda vojaĝanto Gulivero montriĝis juna sklavo, iĝante knabo, kiu frapas siajn nudajn piedojn sur akraj ŝtonoj. Kaj tiam li fariĝis kajutknabo sur pirata ŝipo.
  . ĈAPITRO #1
  La transiro estis sufiĉe longa. La vojo estas ŝtona kaj la varmaj ŝtonoj estas tropika klimato. Kaj la suno estis preskaŭ subironta.
  La knabo Gulivero marŝis kune kun la mastrino knabino. Ŝi bategis per siaj nudaj piedoj multe pli memfide ol ŝia ekvivalento, kiu fariĝis tiel juna, aspektis proksimume dekdujara.
  La knabo Gulivero murmuris:
  - Mi estas laca kaj soifa!
  La knabino respondis ridante:
  - Vi estas sklavo! Kaj sklavoj ne povas peti ion de siaj mastroj!
  La knabo suspiris. Ĝis antaŭ nelonge, li estis plenkreskulo kaj kapitano, sed nun li montriĝis nur nudpieda ŝketo, kiun oni instigas kiel ili volas!
  Sed tiam venis la halto. La konvojo decidis ripozi kaj manĝi. La kaptitaj knaboj, kiuj estis plenkreskuloj, haltis antaŭ kelkaj horoj.
  Kaj ili rajtis trinki iom da akvo kaj manĝi tortilon kun fromaĝo kaj ajlo.
  Loka manĝaĵo ŝajnis bongusta al Gulivero. Krome, li aprezis, ke nun li havas junajn, sanajn, absolute tutajn dentojn. Tiam li ekscitiĝis.
  Nur la nudaj plandoj de la piedoj estis tre faligitaj kaj gratitaj sur la ŝtonetoj.
  Tiam ili estis denove survoje.
  Estis kelkaj longaj tagoj ĉi tie, aŭ ĉu tiel simple ŝajnis?
  La knabino demandis al Gulivero:
  - Vi do kredas je via Dio, sed vi povus ekzemple iri al la paliso por kredo!
  La juna vojaĝanto respondis:
  - Mi estas kontraŭ ekstremoj kaj fanatikeco!
  La knabino konsentis
  - Ĉi tio pravas! Sed estis inter vi tiuj, kiuj iris al sia morto!
  Gulivero respondis ridetante:
  - Ili estis malsamaj! Kiu iris al dolora morto, kaj kiu perfidis! Kaj ne nur per armila forto, sed pro propra intereso!
  La knabino ridetis. Ŝiaj nudaj piedoj vangofrapis la krudan gruzon, kaj ŝajne ŝi eĉ ŝatis tion.
  Ŝi kantis:
  La amo de Kristo estas bela kaj pura,
  Ŝi estas solida, hela belulo...
  Samtempe, estas multe da malbono en nia mondo,
  Verŝajne ankoraŭ forta Satano!
  La knabo Gulivero estis surprizita:
  De kie venas ĉi tiu psalmo?
  La knabino respondis kun rideto:
  - Mi mem skribis ĝin! Kio estas bona?
  Gulivero respondis ridetante:
  - Verdire, ne malbone! Sed ĉu vi kredas je Kristo?
  La juna vicgrafino logike rimarkis:
  - En kiu senco?
  La knabkapitano gruntis:
  - Nu, ke li Dio!?
  La knabino levis la ŝultrojn kaj respondis:
  - Ke li estas la Ĉiopova Dio kaj la kreinto de la universo ne. Sed la fakto, ke li, eble, havis ian magiajn kapablojn - tute!
  Gulivero ellaboris:
  Kial vi ne kredas je Lia Dia naturo?
  La knabino memfide respondis:
  - Ĉar stulte konsentu al la Ĉiopova iri al la kruco! Tre stulta, havante la potencon ne povi protekti vin!
  La knaba kapitano respondis:
  - Li faris ĝin por preni sur sin ĉiujn niajn pekojn!
  La juna vicgrafino ridis kaj respondis:
  - Ne estas tre malfacile kredi, ke la Ĉiopova Dio ne havis alian rimedon por savi la homaron ol iri al la kruco mem. Sed kio pri la senfina saĝo de la kreinto?!
  Gulivero levis la ŝultrojn kaj respondis:
  - Nu... Estas sekretoj, kiujn eĉ anĝeloj volas penetri! Kaj ĝenerale, vere povas esti alie kaj estas neeble!
  La knabino kapjesis.
  - Jen mi ordonos al vi enmeti per bastonoj sur viajn nudajn kalkanojn, kaj tiam estos eble!
  Estis dolora silento. Gulivero ne sciis kion aldoni. Efektive, teologoj kverelas de jarcentoj. Kaj vere estas paradokso: aldoninte alian, tre grandan krimon, homoj ricevis ŝancon por savo. Estas ankoraŭ multe por argumenti. Kaj pri ĉu la Filo ne alportis elaĉeton kun sia ofero. Nur al kiu? Al la Patro - ĉi tio estas stranga, ĉu la Patro prenus tian elaĉeton kiel la morto de la Filo. Sed ĝi ankaŭ sonas blasfeme al Satano.
  Kaj tiel fariĝas malbona kaj tiel malbona.
  Gulivero kantis kun suspiro:
  Kiom da homoj havas tiom da opinioj
  La sekreto de sankta ĉielo
  Mi volas, ke ĉiuj sciu...
  Serĉante la veron, la mallumon de branĉoj,
  La demono furiozas en kolero,
  Volas trudi planon,
  Estas sonĝo ricevi la lumon de amo de generacioj,
  Nur la Ĉiopova Dio povas doni la respondon!
  La juna vicgrafino kapjesis.
  - Mi bone vidas vin, manĝu!
  Gulivero notis:
  - Jes, estas eĉ agrable promeni duonnude, sub la varma suno, kun tia bela knabino kiel vi!
  Kaj denove la knabo anhelis, tretis sur akran ŝtonon. Kaj li aspektis malfeliĉa.
  La vicgrafino rimarkis:
  - Kompreneble, kredo devas baziĝi sur raciaj argumentoj! Ekzemple, Jesuo asertas esti la Plejalta Dio. Tamen, li instruas: se ili trafos vin sur vian dekstran vangon, turnu vian maldekstren! Kaj en la Malnova Testamento, male, li ordonas ekstermi kaj virinojn kaj infanojn, kaj eĉ hejmajn bestojn!
  Gulivero respondis:
  - Vi ŝajnas bone koni la Biblion!
  La vicgrafino kapjesis.
  - Jes, mi legis ĝin. Kaj estas multe da krueleco kaj absurdo! Kiel ordono edziĝi al malĉastistinoj, aŭ ordono mortigi senkulpulon. Kaj Elisxa metis la ursojn sur la infanojn, kiuj nur incitetis lin pro lia kalvo!
  La knabo Gulivero rimarkis:
  - Kaj homoj foje faras tion, kreante kruelecon!
  La knabino konfirmis:
  - Jes, ili faras! Sed ĝi ne meritas ilin!
  La knaba kapitano rimarkis:
  - Bedaŭrinde, foje okazas, ke oni devas uzi kruelecon. Nu, se ne ekzistas alia maniero de edukado! Kaj ĝenerale, kio konfuzas vin?
  La vicgrafino rimarkis:
  - Unuflanke, la ekstrema krueleco de la Malnova Testamento, kaj samtempe la mildeco de Jesuo Kristo, kiu preĝis eĉ krucumita, por siaj ekzekutistoj!
  Gulivero etendis la manojn kaj respondis:
  - Mi ne scias! Dum estas malfacile diri kial kaj kio... Ni devas kolekti niajn pensojn. Sed ĉiuokaze. Jen la demando, sed vivo ne finiĝas kun la Tero. Kaj eble, mortiginte la infanon helpe de la urso Elisxa, li liberigis lin de eterna sufero en fajra infero, tuj transloigante lin en la paradizon?
  La vicgrafino ridis kaj rimarkis:
  - Do ĉiu murdinto povas diri - Mi ne lasis lin peki! Kaj translokiĝis al la paradizo!
  La knabo Gulivero volis oponi, sed iel pensoj ne eniris lian kapon. Kaj pri kio oni povas paroli? Ĉi tie vi devas esti sperta teologo. Eĉ teologoj kaj teologoj ne kapablas doni kontentigan respondon al ĉiuj demandoj. Ekzemple, kial malbono ekzistas en la ĉeesto de Ĉiopova kaj amanta Dio? Ĉu Dio volas ke malbono ekzistu aŭ ĉu li ne povas fini ĝin?
  Kaj ĉi tie estas tre malfacile respondi specife. Aŭ tiel rezultas, aŭ alie. Sed estas paradokso, ke iu ajn respondo ne konvenos al ĉiuj.
  La knaba kapitano diris kun malgaja rideto:
  - Ĉi tie vi, ekzemple, vivas mil jarojn sen maljuniĝo. Do ĝoju pri ĝi. Ĉar Dio donis al vi gracon kaj eternan junecon. Sed li ne donis ĝin al ordinaraj homoj. Kaj tio estas lia afero!
  La vicgrafino kapjesis.
  - Amen! Ĉi tio estas bonega!
  Gulivero kantis:
  Dio estas la plej granda kompato de la senfundaj,
  Vi kreis la teron, la altecon de la ĉielo...
  Pro la popolo, Via solenaskita Filo,
  Li iris al la kruco, kaj poste leviĝis denove!
  La knabino kapjesis kaj pepis:
  Ĉe la ĉiela nomvoko
  Ĉiuj miaj amikoj kolektiĝos
  Ĉe la ĉiela nomvoko
  Tie, pro la graco de la Sinjoro,
  Mi!
  Gulivero palpebrumis al ŝi kaj kantis responde:
  Dio mia, estas Vi, estas Vi
  Mi vidas vin ĉie...
  Kiam mi preterŝiras florojn,
  Kaj kun amo mi Vin adoras!
  
  La Eternulo estas la krono de beleco,
  En la lumo de taga kaj noktomeza brilo ...
  Ĉi tiuj estas miaj pensoj kaj revoj
  Ĉi tiu juneco estas hela deziro!
  La knabino kapjesis kun brila rideto.
  - Jes, vi havas bonan kanton, tamen mi volas, ke vi kantu pli!
  Gulivero kantis kun rideto:
  Kiel bela estas ĉio, kio estas Via,
  Mi aŭdas vian voĉon ĉie...
  En la koro de la dekstra mano de Dio kantas,
  Kaj flustras en la animon kiel maturiĝanta koloso!
  
  Ĉi tiuj estas montoj kovritaj de musko,
  Ĉi tiuj estas ondoj kun furioza ŝaŭmo...
  Ĝi estas varma sabla strando
  Jen la suno el la senfina universo!
  Tiam la knabino kolere frapis sian nudan piedon kaj interrompis Guliveron, demandante:
  - Kaj la malbelaj maljunulinoj, la kreaĵo de la Sinjoro Dio, kiuj ankaŭ estas belaj?
  Gulivero levis la ŝultrojn kaj komentis:
  - Se estas loĝantoj de aliaj mondoj kaj planedoj, kaj ili ne similas al ni, tiam ankaŭ ili, verŝajne, eble pensos, ke ni estas frenezulo. Cetere, eĉ rilate al la plej belaj knabinoj!
  La vicgrafino konsentis:
  - El la vidpunkto de la dialektiko - sonas logike!
  Gulivero kantis kun rideto:
  Lumis la Sinjoron Ĉiopova,
  Trovi Pacon en Kristo...
  Mi sentis, ke mi estas pekulo,
  Ke la Eternulo estas mia savanto!
  La knabino kapjesis kaj kantis, elmontrante la dentojn:
  Sur ĉiela trono
  La Ĉiopova Reĝo sidis...
  Per via granda volo
  Kristo regis nin!
  
  Ili krucumis Dion sur la kruco
  Jesuo preĝis al la Patro...
  Por ne juĝi nin severe,
  Peko pardonis nin ĝis la fino!
  
  Kompato estas senlima
  Li sendis sian Filon por morti...
  Servu al li Dion persone,
  Kaj ne kuraĝu morti!
  Kaj la knabinoj palpebrumis al sia ekvivalento.
  Gulivero notis:
  - Jes, ĝi estas bela. Poemoj, ni nur diru - ĝi estas bonega! Sed ĉu vi rekonas Jesuon Kriston kiel vian Sinjoron kaj Savanton?
  La knabino ridis kaj kantis:
  Jesuo perfekteco,
  Jesuo perfekta...
  De rideto al gesto
  Antaŭ ĉio laŭdo...
  Ho kia beno
  Ho kia beno
  Sciu, ke Dio estas perfekteco!
  Sciu, ke Dio estas ideala!
  Gulivero konfirmis:
  - Vi bone kantis ĝin, kaj esprime! Mi vidas grandan potencialon en vi.
  La knabino kantis kun ĝojo:
  En la vasteco de la mirinda patrujo,
  Hardita en batalo kaj laboro...
  Ni komponis ĝojan kanton
  Pri la Ĉiopova Dio kaj la gvidanto ...
  
  Dio Lumo estas la gloro de batalo,
  Dio Lumo de nia junulara flugo...
  Batalante kaj venkante per kantoj,
  Nia popolo sekvas la Sinjoron!
  Gulivero respondis ridetante:
  - Bonege vi kantas! Nur bonega!
  La knabino ridis kaj rimarkis:
  La kanto helpas nin konstrui kaj vivi,
  Ni kuraĝe rapidas promeni kun kanto...
  Kaj tiu, kiu trairas la vivon kun kanto,
  Li neniam, neniam malaperos!
  La infanoj marŝis laŭ la ŝtona vojo. Estis dolorige pro la faligitaj piedoj de la knabo, sed li eltenis kaj marŝis. Kaj la konversacio distrita de sufero.
  Krome, la fakto, ke vi havas ĉiujn viajn proprajn kaj junajn dentojn jam estas edifa. Kaj la juna korpo estas hardita kaj sana. Kaj ĉio ĉirkaŭe estas tia hela, radianta, freŝa percepto de la mondo.
  La vicgrafino demandis:
  - Kaj kial, ekzemple, se Kristo estas Dio kaj li havas la tutan potencon sur la Tero kaj en la ĉielo, la plej sukcesa reganto kaj venkinto de ĉiuj tempoj kaj popoloj estas Ĝingis-Ĥano? Kiu estas kaj barbaro kaj pagano, kaj tre kruela, kaj poligamiulo!?
  Gulivero, kun konfuzita infana rideto, respondis:
  - Nu, jen malfacila demando... Verdire, la Biblio diras, ke Satano estas la Dio de ĉi tiu epoko, kaj eble Ĝingis-Ĥano ŝuldas sian sukceson al la Diablo!
  La knabino respondis:
  - Ho ne! Nenio estas skribita en la Biblio - Satano estas la dio de ĉi tiu epoko! Mi havas eterne junan memoron, kaj multe pli bonan ol vi homoj, kiuj maljuniĝas kaj malbeliĝas!
  La knaba kapitano rimarkis:
  - Estas skribite - la dio de ĉi tiu epoko blindigis ilian menson!
  La vicgrafino ridis kaj respondis:
  - Ĝi ne diras, ke ĝi estas Satano! Eble ĝi signifas homan egoismon. Aŭ eble, ekzemple, troa fiero, aŭ aliaj karakteraj difektoj.
  Gulivero notis:
  - Ĉi tio estas parte vera! Eble ĝi signifis ambaŭ!
  La knabino kantis, elmontrante la dentojn:
  Kion la Sinjoro volis diri?
  Gulivero respondis konfuzite:
  - Pri kio vi parolas?
  La vicgrafino ridetis kaj respondis:
  - Jes, pri diversaj aferoj! Mi eĉ havas kanton pri ĝi!
  La knaba kapitano levis la ŝultrojn kaj sugestis:
  - Venu, mi kantos unue!
  La knabino kapjesis kun rideto.
  - Se vi volas, kantu
  Nur ne kantu por ripozi!
  Gulivero kantis per sia klara, infana voĉo;
  Homo en nekredemo estas malfeliĉa
  Estas neeble vivi en peka volupto...
  Ĉar la kolero de Dio estas terura
  Ĉar strikta Dio estas la juĝisto!
  
  La karno en infero lantas pro la varmego,
  Kaj estas tempo por ni ĉiuj kompreni dum longa tempo...
  Kiuj ne konas fidon al la Sinjoro
  Falu sub la jugon de la infero!
  
  Pekulo ricevos sian
  Ĝi estos kiel araneo en fajro...
  Demonoj turmentos en la submondo,
  Tiuj, kiuj adoris Satanon!
  
  Timu kaj pentu malamikon de la Sinjoro -
  Vi estos ĵetita rekte al la infero...
  Kiu ne honoras la sabaton -
  Eterne estos en flamoj!
  
  Vi honoris la idolon kaj pro tio en agonio,
  Doloras tiom tordi en la infero..
  Estos malbona, scienco -
  Mi preferis la idolon al Kristo!
  
  Ne kredis la ordonon de Dio
  Mi ne volis honori la unuan tagon...
  Ne esperu, vi ne tuj brulos -
  Eterneco en la turmentoj de pekulo estas destino!
  
  Mi kredas, ke venos la tempo de venĝo,
  Jesuo la Granda Dio venas
  Kaj venos la finjuĝo
  Li alportos savon al homoj!
  
  La Sankta Dio relevos la mortintojn,
  Tiuj, kiuj en fido ne estos pikataj de kadukiĝo ...
  Mi kredas, ke mi ankaŭ estos kun la Ĉiopova,
  En la ĉielo - la karno disfalu!
  La knabino kun rideto, kiu brilis kiel perloj, konfirmis:
  - Tre bona kanto! Sed vi ne estos plena de kantoj sole! Bezonas ion pli bonegan kaj unikan!
  Gulivero rimarkis:
  - Ankaŭ stulteco estas unika!
  La vicgrafino pepis:
  - Kiel bona ĉio estos, se ni fariĝos infanoj almenaŭ iomete!
  Kaj sugestis:
  - Ni kantu alian!
  La knaba kapitano levis la ŝultrojn.
  - Ĉu vi volas ĝin?
  La knabino kapjesis.
  - Ĝuste, mi volas, ke vi kantu!
  Kaj Gulivero prenis kaj kantis;
  Mirakloj en la nova mondo
  Ĝi estas kiel fabelo en koloro...
  Estas tia beleco
  Ne trovu difekton kun montrilo!
  
  Nu, kaj se ĝi estas nova tago
  Venante trans la teron...
  Do, ni ne estas tro maldiligentaj por leviĝi,
  Ne estas pli malvarmeta en la mondo!
  
  Estos nova lumo en gloro,
  Kie la arboj estas kiel bombono...
  Ni renkontos la tagiĝon
  En eterna feliĉo niaj infanoj!
  
  Nova epoko venas
  Ĉi tiu loko estas tiel bela...
  La persono estos feliĉa
  La vojo estu danĝera!
  
  Lasu la planedon flori
  Baldaŭ estos abunda paradizo...
  Malfermu gajnan konton
  La mondo estu radianta!
  
  Kiel bona ĝi estas
  Se la suno brilas hele...
  Pego boras ĉizilon
  Ĉiuj estas mirindaj sur la planedo!
  
  Kiom da amuzado ni havas
  Feliĉo plena valo...
  Estos, kredu la glortempon de la horo,
  Ora meznombro!
  
  Kiu farus nian destinon,
  Tre kuraĝa belaspekta...
  Se estas redistribuo
  Tiam vi fariĝas pli potenca!
  
  Ni ne malaltigos la kapon
  Rektigante vian dorson fiere...
  Krespi buteron, doman fromaĝon,
  Tuj aldonas la gastigantino!
  
  Do estos feliĉo scii
  Kaj la lumo kun la Nomo de Svarog...
  La vera paradizo estos
  Homoj preĝis al Dio!
  
  La Sinjoro donis unu respondon:
  Ni devas labori feliĉe...
  Kaj tiam venos saluto -
  Vizaĝoj eklumiĝos!
  
  Jen nudpieda knabino
  Mi selis testudon...
  Devas bati ĝin per pugno
  Ĵetante multe da timo!
  
  Kie la fajro okazas
  Nu, kie brulas la fajro...
  frakasa bato,
  La kruela malamiko atakas!
  
  Ni ne kapitulacos al la malamiko,
  Konsideru ĉi tiun aspiron...
  Rektigas la kerubon
  Flugiloj kaj pardono al malamikoj!
  
  Diru, ke ĝi estos baldaŭ
  Kion oni nomas venko...
  La cirko estas Chapiteau,
  Kaj foje hundoj bojas!
  
  Baldaŭ estos kiel en la paradizo
  Ni beligu la mondon..
  Lada mi dankas -
  Keruboj brilu per oro!
  La knabo bele kantis, kaj lia voĉo fariĝis infana. Tre laŭta kaj penetra.
  La vicgrafino pepis:
  - Manĝu bone! Kaj ĝi estas mojosa!
  La knaba kapitano siblis:
  Mi kantas, mi kantas, kaj mi mortigos ĉiujn demonojn!
  La knabino ankaŭ kantis:
  Ni estas fieraj knabinoj de Svarog,
  Kuraĝaj, kuraĝaj militistoj...
  Ni servas fidele, ni estas en la Nomo de la Familio,
  La avoj kaj patroj estu fieraj!
  
  Dio Svarog kaj la menso de homoj,
  Feliĉigu la mondon...
  Ni ne estos venkitaj, kredu la fiulon,
  Ĝi estas nia laboro kaj kreaĵo!
  Gulivero fajfis kaj notis kun amo en sia voĉo:
  - Bonega kanto!
  La vicgrafino kapjesis kaj pepis:
  - Jes, tio estas la beleco de ĝi. Kion vi manĝas por kanti.
  La knabo kaj knabino plu marŝis. Iliaj bebaj piedoj stampis sin kun granda konfido. Kaj ili sendube povis kanti tre bele.
  Infanoj ŝajnas esti ĉio. Kaj ĝi estas tiel mirinda mondo. Eĉ se estas sklaveco en ĝi.
  Gulivero kantis kun ĝojo:
  Ĉiuj homoj sur la sama planedo
  Vi devas scii vivi amike...
  Infanoj ĉiam devas ridi
  Kaj vivi en paca mondo
  Infanoj devas ridi!
  Infanoj devas ridi!
  Infanoj devas ridi!
  Kaj vivu en paca mondo!
  Do ili iradis, iradis, kaj denove marŝis...
  Fine venis la vespero. Kaj kolono kun infanoj kiuj estis kaptitaj estis konstruita por vespermanĝo.
  Ili ricevis ian kondiĉe manĝeblan supon, kaj pli da kukoj kun lakto. La sklavaj knaboj manĝis. Kaj volonte ekdormis.
  Efektive, post malfacila taga marŝado, ili bezonis ripozon.
  Gulivero ankaŭ snufis sian nazon kaj li havis mirindajn sonĝojn.
  En kiu kantis duonnudaj knabinoj;
  La universo estis disŝirita
  Steloj paliĝis, katastrofo-morto!
  Plorsingultante, ĝemante en la turmentoj de infera distanco,
  Kaj por tiuj, kiuj travivis: nur honto elteni!
  
  Kiel Dio - regante ĉiujn leĝojn,
  Forgesante pri konscienco, kaj malakceptante honoron!
  Ekstertera raso alportas novan mondon,
  Ĵetis defion al ni - bonega novaĵo!
  . ĈAPITRO #2 .
  La kajutisto, kiun Gulivero fariĝis, veturis sur bela kaj tre eleganta brigantino. Ŝiaj veloj estis tre hele koloritaj, kun mirindaj, mirindaj desegnaĵoj en formo de floroj kaj papilioj, kaj libeloj, kaj ankaŭ knabinoj kun glavoj.
  Kaj ĝi estis tre en harmonio kun la ŝipanaro. Ankaŭ ĉi tie estis ekskluzive knabinoj. Kaj ili estis preskaŭ nudaj, nur brustoj kaj koksoj estis kovritaj per ŝnuroj de juveloj. Kaj la haŭto estas sunbrunigita, brila, kiel bronzaj statuoj.
  Piratknabinoj batadis per siaj nudaj, tre graciaj kaj allogaj kruroj.
  Kaj ili kantis:
  Ni estas malriĉaj, ni estas malriĉaj, piratoj,
  Ni tre, tre, tre bedaŭras,
  Ne evitu, ke knabinoj konas venĝon,
  Sed ĉar ili ne ensorbigis en ni moralon!
  
  Piratoj ne bezonas sciencon
  Kaj estas klare kial...
  Ni havas krurojn kaj brakojn
  Kaj la kapo ne estas por ni!
  Kaj tiam aperis galiono antaŭe, la knabino supre rimarkis lin unua. Ŝi desaltis, fulmante siajn nudajn, rondajn kalkanojn.
  Ĝenerale, kiaj belecoj estis ĉi tie, kaj iliaj haroj estas tre helaj. La plej multaj el ili estas mielblondaj kun haroj kiuj briletas kiel ora folio, sed estas ankaŭ kuproruĝaj knabinoj kaj eĉ smeraldkoloraj haroj.
  Iuj portas broĉajn orelringojn. Kaj kiajn perfektajn liniojn ili havas!
  Kaj iliaj muskoloj, kiel buloj de hidrargo, ruliĝas sub la bronza, brila haŭto. Ĉi tiuj estas vere knabinoj, kiuj kapablas vere batali.
  Kaj nun la brigantino rapidas post la galiono. Kaj sur ĉi tiu ŝipo, vilaj orkaj ursoj ĉirkaŭkuras, aldonas velojn kaj provas foriri.
  Kapitana knabino kun orfolia hararo, kiu blovas tiel bele en la vento, kaj nudaj piedoj, kiuj frenezigas homojn kiel muĝado:
  Ni detruos la malbenitajn ursojn! Lasu la drakbando ekbruli!
  Ĉi tie la brigantino mallongigas la distancon. Kaj tri knabinoj pafas de la pafarko-kanono, apogante siajn nudajn piedojn sur la ferdeko.
  Kaj tiam la kerno elflugas, kaj priskribinte arkon, trafas rekte en la galeron de la malamika galiono. Kaj la ŝipo, ricevinte fortan baton, kliniĝis.
  La knabinoj komencis salti, fulmante per siaj nudaj, rondaj kalkanoj kaj muĝante:
  Gloro al la piratoj, gloro!
  La knabinoj antaŭeniras...
  Ni batalas sub la skarlata flago
  La armeo atakas!
  Kaj nun la brigantino pli kaj pli proksimiĝas al la galiono. Kaj la knabinoj ĵetas hokojn sur la malamikan ŝipon. Kaj ili tiras la brigantinon al sia viktimo. Kaj poste flagrante nudaj, nudaj piedoj. Ili saltas sur ĝin kaj batalas kun la orkoj. Kaj okazas sovaĝa veturo. La knabinoj tranĉis sin per sabroj kaj sangigas la malamikon en brulantaj riveretoj. Kaj ili falas, kun orkoj detranĉitaj al iliaj kapoj.
  Kaj iliaj kapoj ruliĝas sur la planko.
  Ĉi tio estas vere detruo kaj neniigo. Nun la militistoj montris sin en sia tuta gloro. Kaj iliaj nudaj, sunbrunigitaj kruroj, kiel sledmarteloj, donis frakasajn batojn.
  La knabinoj estas tre belaj kaj ilia bronza haŭto brilas en la sunoj, el kiuj estas tri.
  Militistoj fajfas kaj krias:
  - Ni mortigos malamikojn, ĉi tiu estas nia kredo ĉiam. Ĉiuj ekzamenoj estis trapasitaj je kvin, nia lando estas sankta!
  La knabinoj montriĝis vere bonegaj. Kaj ili estas tranĉitaj tiel, ke la svingoj ne povas esti haltigitaj.
  Kaj la nudpieda knabo Gulivero batalas kun ili. Tre gaja infano, ni diru.
  Kaj la nuda kalkano de la knabo prenos kaj pugnos la orkon en la mentonon. Kaj lia makzelo falis.
  Gulivero kantis:
  - Kiel ni vivis batalante,
  Kaj ne timas la morton...
  Do de nun, vi kaj mi vivos!
  En stelitaj altecoj kaj stelplena silento,
  En la maro ondo kaj furioza fajro!
  Kaj furioza, kaj furioza fajro!
  La kajutisto hakis, kaj liaj nudaj piedoj frapis.
  Tamen estas bone esti infano. Kian rapidan korpon vi havas.
  Ĉi tio vere estas supervira knabo.
  Kaj kantas je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi estas lumkavaliro sur la genuo de la sovaĝuloj,
  Mi forbalaos la malamikojn de la Patrujo de sur la tero!
  Tiel la knabo batalas kaj kantas. Kaj tranĉoj kaj pugoj.
  Kaj aliaj knabinoj batalas kun li. Kiuj estas tiel belaj kaj dolĉaj.
  Batalu, kompreneble, ĉe alta altitudo. En la figura signifo de la vorto.
  Jen la militistoj. Ni povas diri pri ili: super kaj hiper.
  Se ili komencos batali, tiam nenio haltigos ilin.
  Kaj nun la lastaj orkoj falis sub la batoj de la belulino. Kaj estis granda ĝojo inter la militistoj.
  Kaj ili kantis:
  Ni buĉos kaj tranĉos ĉiujn,
  Ni mortigos ĉiujn! Ni mortigos ĉiujn!
  Kaj post tio ili komencis traserĉi la galionon kaj serĉi predon. Samtempe, la militistoj kantis:
  - Ni serĉas preterpasantojn de nokto ĝis mateno,
  Ni trarompu la fraera! Ni trarompu la fraera!
  Ĉi tie Gulivero kantis kun entuziasmo;
  Frato levis la manon al sia frato:
  Kruela milito - la muĝado de la kontraŭulo!
  La maŝino fariĝis via amiko,
  Por frivolemo venis venĝo!
  
  Kion fari se homoj estas rompitaj
  Kiam batantaj kugloj fajfas ĉirkaŭe!
  Dio pli bone rompu la militon perforte -
  Por ke la tagoj de la rabodrako finiĝis!
  
  Sed la infero ne konas mezuron kaj linion,
  La tero brulas en napalmo, infanoj ploras!
  Jen la trajtoj de la knabinoj paliĝis -
  Kiu, la Sankta Sinjoro, respondos pri tio?
  
  Nu, kiom da amatoj vi povas mortigi,
  Ja homo naskiĝas, kredu min, por feliĉo!
  La patrino ne lasas sian filon iri al la fronto,
  Kaj eĉ somere estas malbona vetero en la milito!
  
  Sed la devo de soldato estas certa devo:
  Kion vi bezonas por batali por la Patrujo en batalo!
  Je dek ses, jam griza templo,
  Vidvinoj de malfeliĉaj vizaĝoj ŝveliĝas pro larmoj!
  
  Sed kio estas, ĉu vi estas freneza frato?
  Ne, vi estas freneza, respondas la amato!
  Por malnobleco, kiu estas ĉe la trono, nia soldato,
  Li opinias, ke lia bofrato estas malpura Kaino!
  
  En la tero, sangotorentoj ŝiras la vejnojn,
  Kaj la pulso de la kerno respondos per bato ...
  Plugilo frakasita sur kampo de konko frostiĝis,
  Ho, kiel purpura fariĝis la suno!
  
  Sed estas fido, ke Jesuo venos -
  Repacigu la fratojn, alportu Savon!
  Tiam ni forgesu venĝan malnoblan konton -
  En la animo de ni ĉiuj regas, lasu pardonon!
  Post tio, la piratknabinoj ridis al la kajutisto. Kaj ĝi estis nur bonega.
  Post tio, bareloj da biero kaj vino estis trenitaj el la holdo de la galiono, ili komencis trinki kaj furiozi.
  Kaj kia danco dancis nudpiede, knabinecaj kruroj de belulinoj. Kiel bonege ĝi aspektis.
  Kaj iliaj muskolaj bovidoj ekbrilis. Ĉi tio estas vere kion knabinoj bezonas.
  La knabo Gulivero ankaŭ trinkis kaj kantis kun fervoro;
  Ĉiu havas sian propran personan vidon de amo -
  La koncepto de beleco kaj idealo!
  Kvankam homoj ne kreskis al li,
  Sed la homo ne plu estas simio!
  
  Kaj ĉi tie, kompreneble, vi povas preni iom da aforismoj kaj aldoni tiajn spritatajn;
  La nuda kalkano de la knabino plej verŝajne ricevos modajn ŝuojn!
  Sed io originala ne venas al la menso
  Ĉi tie, ekzemple:
  Amo por ĉiuj aĝoj,
  Kaj la knabo aspektas tre fiere...
  Liaj okuloj brilas en la mallumo
  La rezulto estos bonega!
  Kvankam ĉi tio estas ĉio, ni diru ĉi tion - stulteco kaj banala.
  Tamen, aliflanke, ni povas diri ke eĉ malvarmeta.
  Gulivero kantis:
  Mi saltas. Sed mi saltas alimaniere
  Aŭ pli ĝuste, mi saltas kiel pediko...
  Kaj mi povas specife enkonstrui ŝanĝon,
  Vi estas nudpieda knabo ne tremas!
  Kaj tiam Gulivero kantis ion pli civilizitan;
  Ni volas vivi en bela mondo de paradizo -
  En kiuj ne estas malsanoj, kadukaj bovidinoj ...
  Por ke la fadeno de la vivo fariĝu senfina,
  Por ke ĉiu tago estu feliĉa kaj gaja!
  
  Kie la koloro estas kiel ĉielarko printempe
  Lilioj, kiel oro kun smeraldo.
  Kie la realo longe similas al sonĝo ...
  Ĉiu infano povas fari miraklon!
  
  Ho Patrujo, sankta malĝojo de Dio;
  Viaj betuloj estas makulitaj, la brilo de metalo...
  Kaj mi preĝas al la Sinjoro por unu afero,
  Por ke la Patrujo floru en gloro!
  
  Sed ĉi tie la batalanto jam faris kampanjon,
  Li marŝas kiel barbara militisto!
  Ni faros bonon al la planedo -
  Por ke kugloj ne trapiku vian propran patrinon!
  
  Atako de la troloj, furioza premo;
  Rapidantaj kontraŭuloj murlavango!
  Kaj tial, kial ni bezonas ekscititan argumenton,
  Kiam la Patrujo kuniĝas per pugno!
  
  Sed denove la orkaj fiuloj ridas,
  Ili estas viro, kiel osto enŝovita en lian gorĝon!
  Kaj la koboldo grumblis en sovaĝa furiozo,
  Sed ni kandidatiĝis de rati donaco!
  
  Sed la venko super la malamiko estas proksima,
  Ni forprenos Rusion el la marĉo!
  Venis repago por malpurulo -
  Ilia felo estis disŝirita en pecetojn kaj lanugoj!
  
  Ovala knabino bela vizaĝo -
  Donis al mi fidon kaj grandan forton!
  Tiel kantis Gulivero kun granda sento kaj fervoro. Kaj lia kantado estis tiel nekredeble ŝika.
  Tiam la knabkapitano komencis denove kanti, post alia glaso da biero, kaj mordo de sekigita fiŝo;
  Granda, potenca, sankta lando,
  Ne plu estas radiado sub la blua ĉielo!
  Ŝi estas donita al ni de la Ĉiopova Dio por ĉiam -
  Senlima lumo, altigita Mesio!
  
  La mondo neniam vidis tian potencon, neniam scias
  Por ke ni fiere tretu la vastaĵojn de la spaco!
  Ĉiu stelo en la universo kantas al vi,
  Ke An estu feliĉa kun ni!
  
  Ja ĉi tio estas nia Patrujo, ĝi estas tia destino,
  Ordonu la spacon de ĉiuj aferoj!
  Ĉiu el ni, kredu min, volus ĉi tion,
  Sen ia malsaĝeco, virinaj superstiĉoj!
  
  La arkianĝeloj blovas sian potencan trumpeton,
  Ili vigle gloras la marŝon de niaj armeoj!
  Kaj la malamiko trovos sian sorton en tremolo ĉerko,
  Kaj li ne ricevos impostojn kaj tributojn!
  
  Ĉi tio estas nia Patrujo, ĉio en ĝi, kredu min, estas beleco,
  Ŝi turnis la tutan universon senpene!
  Knabinoj kun sufiĉe peza plektaĵo,
  Ĉasu ŝin, por ke la barelo estu forta!
  
  Patrujo, jen la bluaj okuloj de la patrino,
  Ŝia mano estas kaj milda kaj ŝtona!
  Kaj la kontraŭulan junulon, kiun vi mortigas per kuglo -
  Por ke la flamo flamu pli hele en la koro!
  
  Prenu ĵuron al la senlima Patrujo,
  Estas bone ankaŭ por vi, kompreneble!
  Kvankam sango fluas en la furiozo de batalo,
  Venĝo venos al la malamiko nun!
  
  Armiloj kaj kuraĝo estas tia potenca alojo,
  La malbonulo ne povas venki ĝin!
  Sur aviadilo kun bomboj, mi flugis lerte,
  Kaj kiam ĝi eksplodas, ili enverŝas hajlon de fenestroj!
  
  Sed la ordono de la reganto - flugu la infanon al Marso -
  Estas tempo por vi meti spacon!
  Kaj la aroganteco de marsano malmoliĝos en la okulo,
  Tiam ni vidas multe preter Plutono!
  
  Ni venos al la altecoj de la spaco, vidante la randon de la universo,
  Tia estas nia homa misio!
  Kaj tial, kuraĝu la knabo pri heroaĵoj,
  Ja sciu, ke la rekompenco estas afero de gajno!
  Ankaŭ la knabinoj tretis kaj aplaŭdis la manojn. Kaj iliaj nudaj piedoj estas tiel lertaj. Kaj nudaj kalkanoj brilas en la suno.
  Gulivero estas kun ili, en la korpo de nudpieda knabo, tiel vigla kaj gaja.
  Sed ili dancis sur la unua numero.
  Tiam ni decidis ludi kartojn. Kaj ĉi tio ankaŭ estas tre bonega laboro.
  Kaj vi vere povas preni kaj sanktolei vin mem. Kaj kun la knabinoj ĝis la kolero petolas.
  La piratknabino prenis la nudan, infanecan piedon de Gulivero en sian manon kaj komencis masaĝi lian rondan, rozkoloran kalkanon.
  La kajutisto ridis kaj ronronis pro plezuro. Ĝi estis tiel bonega. Ĉi tio vere estas nur mirakla knabo.
  Kaj liaj nudaj, tre belaj kruroj estas nur miraklo.
  Gulivero kantis kun rideto:
  Barefoot, nur nudpiede
  Sub la julia tondro kaj sub la sono de la surfo ...
  Barefoot, nur nudpiede
  Ni dancos, ni estas kun vi!
  Ĉi tiuj estas kelkaj amuzaj kantoj. Kaj estas bone esti ankoraŭ knabo. Kaj samtempe vi montras kolosajn heroaĵojn.
  Sed kompreneble, tio ne estas ĉio. Kion nur Gulivero ankoraŭ ne faris.
  Kaj li kantis kaj dancis, kaj faris fendojn per nudaj infanaj kruroj. Kiu ankaŭ aspektis tre malvarmeta kaj iagrade abomena.
  Ĉi tie estis knabo-kapitano, kiu vojaĝis al multaj landoj, kaj pli ol unu fojon plugis la oceanon.
  Jes, kaj lia humoro, sincere, estas tre agresema.
  Sed tial ankoraŭ ne preni la knabinon sur pirata flago kaj pafi ŝarkojn de malgrandaj pafiloj. Ne estas facile eniri, sed tio estas la beleco de ĝi.
  La knabo Gulivero, ripozigante siajn nudajn piedojn, prenis siajn infanajn krurojn kaj pafis. La kerno trafis la ŝarkon. Kaj rompis ŝian dorson, batante ŝiajn intestojn. La infano kriis:
  - La knabo kaptis malvarman kuraĝon,
  Kaj la ŝipanaro estis pelita en la ĉerkon!
  La knabino, la kapitano de la piratoj, prenis kaj kaptis la kajuton per la nudaj piedfingroj je la nazo de la infano kaj muĝis:
  - Nu, tomboy, vi volas preni mian lokon. Mi vidas multe da ambicio en vi!
  La knabo Gulivero respondis:
  - konvenas al mi esti almenaŭ malgranda, sed tamen viro. Kaj la virino estas...
  Alia ruĝhara militisto kantis:
  Vi ne povas vivi sen virinoj en la mondo, ne,
  La suno de majo estas en ili, amo floras en ili!
  Gulivero proponis kun tre ĉarma rideto, kiu estas samtempe infaneca kaj samtempe kuraĝa:
  La lando estas en malfacila tempo.
  Sango fluas kiel torento!
  Batalu ĝis via lasta spiro
  Kaj venu feliĉo, paco, amo!
  
  Ni estas infanoj de petola komunismo
  Patrujo senlimaj filoj...
  Kvankam la hordoj de revanĥismo venas -
  Ni estu fidelaj al nia lando!
  
  En la granda kaj kosma epoko,
  Kvazaroj devas esti kreitaj de la fingro ...
  Aferoj estas sufiĉe bonaj ĉe ni, kredu min,
  Kvankam la armeo de malbona infero atakas!
  
  Ni mortigos la armeon de la agresanto,
  Kaj ni kreos laserojn el kvarkoj ...
  Kaj viro fariĝos iu ajn heroo,
  Super ni estas orflugila kerubo!
  
  Kvankam nuboj flamas super la Patrujo,
  Preta batali kontraŭ la malamiko...
  Taĉmento de batalantoj tiaj kredas volatilaj,
  Ne tretu la randon de la mondo per boto!
  
  Ni scias, ke la malamiko estas potenca kaj insida,
  Ni ne donos al li teron nek interspacon...
  Kaj la homo estas forta kun glora progreso
  Kaj kredu nur unu Sinjoron!
  
  Ni konstruos grandan komunismon,
  La naskiĝlando prosperos...
  Kvankam la malamiko estas tre sovaĝa,
  Nia destino en la atako estas antaŭeniri!
  
  Pioniro kuraĝa kuraĝa knabo,
  Ke li ĉiam naskiĝis por esti militisto...
  La leono ne estas malkuraĝa kunikleto,
  Lasu la sonĝon realiĝi!
  
  Ni ne toleras humiligon, fratoj,
  Por la Patrujo, ni ĉiuj staros kiel monto...
  Ni ne prenu pliajn insultojn
  Ni premu la malamikon per ŝtala mano!
  
  Se ni ĉiuj kunigas manojn
  Insektoj povas esti venkitaj...
  Sankta patrujo kiel la suno
  Kaj la ĉasisto fariĝos ludo!
  Jen kanto kantita de knabo, kiu ĝis antaŭ nelonge estis kapitano kaj havis la nobelaron. Kaj ĝi estas mojosa.
  Sed fregato aperis ĉe la horizonto. Krome, granda klaso - sesdek kvar pafiloj. Kio estas serioze. Kaj li venas kiel milvo, kiu vidas kokinojn.
  La Knabina Kapitano diris:
  - Ĉi tio estas defio por ni! Ĉu ni batalos aŭ...
  La knabino kun rufa hararo diris:
  "Fuĝo estas ekstere de demando!"
  Knabino kun blua hararo, elmontrante siajn perlajn dentojn, kiuj ekbrilis kaj ekbrilis, kantis:
  Ni devas respekti, timi,
  La heroaĵoj de la knabinoj ne povas esti kalkulitaj ...
  Knabinoj ĉiam scias kiel batali
  Ili povas fiki kiel sako de azeno!
  Kaj ŝi montris sian longan kaj mordan langon.
  Nu, iam estos batalo, do kial ne montri vian tre agreseman humoron. Kaj ĝi estos tre dolora por la malamikoj. Jes, kaj amikoj estos malĝojaj.
  Kaj la batalo kompreneble postulas la elekton de la ĝusta loko kaj manovro.
  Kaj nun la knabinoj tre lerte movas sian brigantinon, kaj samtempe ne forgesas kanti;
  Vi estas komsomola membro de la Patrujo,
  Ĉu vi ŝatas batali kuraĝe por Elfo...
  Vi povos helpi la Patrujon,
  La kavaliro ne estas kun animo de bufono!
  
  La knabino estas bela kantisto
  Rapidante tra la neĝblovoj nudpiede...
  Vi estas la radia reĝino -
  Batu Orkolf per via pugno!
  
  Ŝi ĵetis obuson per sia nuda kalkano,
  Disŝiris dekduon da soldatoj...
  La Fuhrer baldaŭ estos pagita,
  La kavaliro preparos la maŝinpafilon!
  
  Ni estas knabinoj en la batalo de la Komsomolo,
  Konsideru la plej grandajn batalantojn en batalo ...
  La voĉo de la belulinoj estas sonora,
  La avoj kaj patroj estu fieraj!
  
  Sub Elfsquay ili batalis tre forte,
  Kaj ili povis teni la malbonajn orkojn kuraĝe...
  Ni knabinoj gajnas klare
  Trapasi ĉiujn ekzamenojn nur por kvin!
  
  Kiel uraganoj en niaj vejnoj
  Fulma ekbrilo en la vejnoj scias...
  Estos tre fortaj landoj en la mondo,
  De ursoj, hundoj kaj simioj!
  
  La Wehrmacht ne genuigos knabinojn,
  Ni neniam kliniĝos, vi scias...
  Stalino kaj la plej saĝa Lenin estas kun ni,
  Lasu la jarcentojn pasi kaj jaroj!
  
  Dio kreis la universon el fotonoj,
  Vivo sen morto naskis eternecon...
  Ni konas la ordon, ni konstruos novan,
  Kaj kerubo malfermas siajn flugilojn super ni!
  
  Estas multaj herooj en la patronomo,
  Komsomolanoj ĉiam estas la unuaj ...
  La armeo marŝas en timinda formacio,
  Protektante la elfojn de la urbo!
  
  Ni batalas kontraŭ Fritz sub Elfsquay,
  Kaj ili povis defendi la ĉefurbon ...
  La knabino ĵetis la pakaĵon per sia nuda piedo,
  Kaj ni pafu al la monstroj!
  
  Ni falĉis multajn orkŝistojn,
  Multaj punkoj estis fortranĉitaj...
  Pliaj turniĝantaj mejloj
  Ni tranĉis la legiojn de Satano!
  
  Ni elbatis ĉiujn dentojn de Orctler,
  La Dragon President estis venkita...
  La knabino malfermis siajn lipojn
  La granda Armagedono ekflamis!
  
  Ne kompatu la Fuhrer
  Vi knabinoj ĉiam estas kuraĝaj...
  Malavaraj rekompencoj atendas belulojn,
  Kaj kredu, ke ni havas revon realiĝantan!
  
  Dio la Kreinto de ĉiuj mondoj de la universo,
  Prenis benas la elfinisto...
  Kun sia potenco en bataloj senŝanĝa,
  La knabino premas la malbonan orcismon!
  
  Ŝi ĵetis obuson per sia nuda kalkano,
  Kaj turnis la teruran "Tigron" ...
  Kaj poste premis ilin al la ŝnuroj,
  La belulo konas multajn ludojn!
  
  Do la orksistoj rapide forfluis,
  Kiajn tankojn kaj obusojn ĵetis...
  Ni vidas komunismon donita,
  Kaj ili falĉis tutan vicon da troloj!
  
  Do kion vi okrshis ricevis,
  Stalingrado staris kontraŭ via gorĝo...
  Ni ventos fame mejlojn,
  Kaj nun Svarog la Granda estas feliĉa!
  
  Baldaŭ venos la fido de Jesuo
  Kaj aliaj belaj dioj...
  Elfoj disvolvos la lumon de arto,
  Reproduktado, lupo kaj malbonaj elefantoj!
  
  Fine ni estos unu
  En la gloro de la Speco de la saĝa Patro,
  Knabinoj en bataloj estas nevenkeblaj,
  Ni estos en la kredo de Lada ĝis la fino!
  Tiel kantis la militistoj kaj piratoj. Nu, kompreneble, Gulivero ne komprenis ĉion. Li pensis, ke se li estos kaptita, tiam kompreneble ili batos lin per bastonoj sur liaj nudaj, infanecaj kalkanoj. Cetere, la batoj estos fortaj kaj samtempe, por ne kripligi. Kaj tiam la ekzekutisto prenos ruĝvarmajn pinĉilojn kaj komencos rompi la ostojn de la knabo. Kaj Gulivero, kompreneble, ne trovos ĝin iomete.
  
  
  Jen kio okazas al eternaj knaboj kiam ili fariĝas piratoj. Kvankam la teamo ĉi tie estas tre bona - nur knabinoj en bikinoj. Kaj samtempe ili rapidas kaj bruas, fulmante nudpiede, rondaj, rozkoloraj kalkanoj.
  La knabkapitano prenis ĝin kaj kantis:
  Knabinoj estas malsamaj
  Kaj ili ĉiuj estas bonegaj...
  Iliaj brustaj cicoj estas skarlataj,
  Kaj ili estas tre foraj!
  Nu, la knaboj estas sangaj,
  Ili batis la trolojn per malbonaj batoj!
  Kaj se orko estas trovita,
  Tio tre forte trafos vin!
  
  AŬKCIO POR BELA JUNULA Sklavo
  KONOTACIO
  Tre bela junulo Slavka estas metita al aŭkcio. Dum la marĉando, bela viro kun elstaraj muskoloj estas senvestita kaj vendita al virinoj por multe da mono.
  . ĈAPITRO #1
  Jen venas la momento de la vero, la ĉefmanaĝero anoncis la malfermon de la aŭkcio. Dum unu nokto, juna, bela, muskola virgulino estis vendita al virino. Kompreneble, oni volis diri, ke ĉi tio estas tradicio por ĉiuj novaj striptizistoj.
  Sed la junulo estis tiel bela kaj sekseca, ke tuta grandega salono kolektiĝis por virinoj. Kaj viroj simple ne estis permesitaj. Kaj ĉi tio, kompreneble, unuflanke limigis profitojn, sed aliflanke, la gigoloj ŝatis ĝin.
  Post ĉio, plej multaj viroj amas inojn. Krome, ofte junaj viroj ne ĝenas amori kun pli sperta pli maljuna virino.
  Ĉi tie, frapante siajn botojn, sur la piedestalon grimpis knabo kovrita per litkovriloj, kiu apenaŭ atingis plenaĝecon. Kaj li aspektas eĉ pli juna. Li estis tute fermita, sed li jam estis vidita de multaj virinoj en la samaj naĝkostumoj kaj brulanta pro ekscito.
  Kaj ĉi tiuj sinjorinoj ŝaltis. Ankaŭ Slavka mem ektremis. La koro de lia junulo batis kiel tamburo dum la batalo. Ili vendas homon - kiel ia besto.
  Kaj oni devas diri tiel nekutima kaj unika.
  Ĉiuflanke de la junulo staris knabino en nigraj ledaj kostumoj, botoj kaj gantoj, kaj ruĝaj maskoj sur iliaj vizaĝoj. Ili iom post iom malkovru la belan junulon por eĉ pli ŝalti la voluptan publikon. Virinoj foje superas virojn en diboĉo kaj soifo je sekso, kaj ilia orgasmo estas multe pli forta kaj pli longa. Tial oni ne miru, ke tiom da el ili kolektiĝis por rigardi junan, tre belan masklon, kaj tiam, se la fundo permesas, ili povas aĉeti ĝin.
  Parulio sentis tre fortan eksciton kaj la odoron de multekosta parfumo, kiu eĉ pli turnis la hiperseksan junulon.
  Jen la ĉefa administranto anoncita:
  - Vira Vjaĉeslav Kotovsky prezentita al aŭkcio. Dek ok jarojn aĝa, fizike absolute sana. Tre bela, kurba, nova en la striptizo kaj seksalloga. Nur por unu nokto kun virino, kiu povas fari ion ajn al li - nur ne mortigu aŭ kripliku!
  Tradicie, la komenca prezo estas dek dolaroj!
  Kaj du knabinoj en ledaj kostumoj, botoj kaj maskoj zorge forigis la unuan kovrilon.
  La bela alta frunto de la juna viro estis elmontrita, kaj liaj oraj, longaj ondoj da hararo.
  La penso, ke li nun estos nuda antaŭ multaj centoj da voluptemaj virinoj, ekscitis Slavkan, kaj li ektremis.
  Ĉi tiu tremado, elvokis la senton, ke virgulino estas metita al aŭkcio, kiu tiom ekscitas virinojn.
  Kaj aŭdiĝis krioj:
  - Dek kvin dolaroj!
  - Dudek!
  - Dudek kvin!
  - Tridek!
  Unu dika bovino bojis:
  -Kvindek!
  Alia ido siblis:
  - Sesdek!
  Aŭdiĝis kriego:
  - Sepdek!
  - Okdek!
  - Naŭdek!
  - Cent!
  Estis paŭzo. La knabo devis daŭre elmontri iom post iom, kio ŝaltis la belan sekson.
  Jen du knabinoj, kiuj forigis la vualon de la malsupra parto de siaj vizaĝoj. Malfermiĝis bela nazo, gracia buŝo kaj kuraĝa mentono de junulo, kaj ankaŭ kolo.
  La virinoj ĝojkriis.
  Unu murmuris:
  - Cent dudek!
  Alia knaris:
  - Cent tridek!
  La tria blekis:
  - Cent kvindek!
  La dika virino siblis:
  - Cent okdek!
  Kaj iom juna kaj agrabla virino eldonis:
  - Ducent!
  Estis alia paŭzo. La servistinoj nun nudigis la ŝultrojn kaj brakojn de la junulo. Ili estis muskolaj, belaj kaj graciaj laŭ formo. Ne korpotrejnisto, sed rolantaro, bela batalanto. Kaj la haŭto estas tiel deloge brila.
  La virino, kiu aspektis kiel hipopotamo, murmuris:
  - Ducent kvindek!
  La virino diris iom pli agrable:
  - Ducent sepdek!
  Alia juna knabino knaris:
  - Tricent!
  La virino, male, grakis en sia aĝo:
  - Tricent kvindek!
  La reprezentanto de la justa sekso eldonis:
  -Kvarcent!
  La juna virino mem, ŝajne striptizistino, gruntis:
  - Kvarcent kvindek!
  Estis multaj junaj kaj belaj virinoj ĉe la merkato. Vi eĉ scivolas, kial ili bezonas koruptajn kaj bone eluzitajn gigolojn, el kiuj vi povas kapti infekton.
  Unu tre estiminda sinjorino diris:
  - Kvincent!
  Kaj denove estis paŭzo. La kvanto ankoraŭ ne estas tiom granda, precipe pro la inflacio de la dolaro. Jes, kaj ne povas atendi vidi ĉiajn sinjorinojn, kiel junan, belan gigolon senvestigi.
  Jen du knabinoj en striktaj kostumoj, botoj kaj masko, demetantaj alian vualon.
  Kaj la tuta torso de tre bela kaj reliefa knabo estas nuda. Kaj vi povas vidi liajn absojn, kiuj estas aranĝitaj kiel enfluoj de ĉokolado. Kaj kia glata, brila haŭto, kiu brilas en la spoto.
  Unu el la virinoj diris:
  - Sescent!
  Alia intervenis:
  - Sepcent!
  La tria murmuris:
  - Okcent!
  La maljunulino grakis:
  - Naŭcent!
  Sufiĉe juna kaj bela virino kun diamantaj orelringoj siblis:
  - Mil!
  Kaj denove estis paŭzo. Ĉiuj estis malpaciencaj por vidi kio okazos poste. Ĉi tiu junulo estas nur mirinda. Pli bona ol iu ajn Apolono.
  La edzino de la miliardulo Elena admiris lin, sed ankoraŭ ne eniris rabataĉeton. Fakte, la plej interesa estos ĉe la fino. Kaj nun kie rapidi. Ĉi tio ja estas tre valora varo. Kvankam, aliflanke, Elena ankoraŭ estas tiel bela kaj sekseca ke se ŝi skuos siajn koksojn, tuta grego da belaj junuloj venos kurante, kiuj ankaŭ pagos monon por sekso kun ŝi.
  Kaj du knabinoj en ledaj kostumoj kaj maskoj denove komencis preni alian vualon de bela Slavik.
  Kaj tiel ili elmontris liajn muskolfortajn, beleformajn krurojn ĝis la genuoj. Kaj naĝkalsono. La knabo estis tiel ekscitita, ke lia vira perfekteco ŝveliĝis. Kaj ĝi estis granda, kaj permesis al la virino doni plenan ĝojon.
  Bruado balais tra la halo.
  La hipopotama virino murmuris:
  - Mil kaj duono!
  Pli svelta donis:
  - Dumil!
  La virino en la katmasko ĉifris:
  - Du kvincent!
  La vualita virino diris:
  - Tri mil!
  La virino kun la diamantaj orelringoj diris:
  - Tri kvincent!
  La maljunulino murmuris:
  - Kvar mil!
  La knabino, kiu aspektis tre juna, grincis:
  - Kvar kaj duono!
  Kaj virino kovrita per vualo pepis:
  - Kvin mil!
  Kaj denove estis paŭzo. Ĉi-foje, en unu nokto kun la gigolo, tre deca kvanto estis nomita. Por kvin mil dolaroj oni povas lui kvindek prostituitinojn de ne plej malbona nivelo. Kaj ordinara, sperta gigolo kostas ducent dolarojn por du horoj. Nu, kelkaj estas pli multekostaj kaj kelkaj estas pli malmultekostaj. Kaj nun la kvanto fariĝis ordigita, kaj ne tiom malgranda. Plie, estas milito, kaj la rusa rublo falas, kaj la dolaro kreskas en prezo. Por graso ne estas tempo, mi vivus!
  Sed kompreneble, ne ĉiuj atutoj ankoraŭ estis aranĝitaj. La knabinoj demetas la grandajn botojn de la kruroj de la knabo. Kaj ili elmontras gracian formon, similajn al knabinecaj piedoj. Kaj neniu hararo - kiel bronza statuo. Sunbrunigita, nuda piedoj, fabele bela junulo, frenezigas multajn virinojn.
  Kaj la halo denove muĝas.
  - Ses mil! - kriis la respektinda sinjorino.
  La juna knabino pepis, elmontrante la dentojn:
  - Sep mil!
  Juna sed dika virino kun malagrabla vizaĝo gruntis:
  - Ok mil!
  Pli juna kaj pli bela virino kun diamantaj orelringoj ĉifris:
  - Naŭ mil!
  Kaj virino, kies aĝo estas neeble determini pro la dika vualo, pepis:
  - Dek mil!
  Ŝia voĉo tamen estis juna. Kaj Slava kuraĝiĝis. Pensi ke sekso kun islama virino por tia mono estas bonega! Kaj li jam havas du mil kaj duonon da dolaroj en la poŝo.
  Vere, tio ne estas ĉio. La knabo, muskolforta, tre bela, brilanta kiel statuo de antikva greka dio, estis en naĝkalsono. Kaj lia bela digno estis ankoraŭ videbla en sia tuta gloro.
  Kaj du knabinoj en ruĝaj kostumoj kaj maskoj prenis kaj per eleganta, glata movo demetis la naĝkustojn de la junulo.
  Strio da ŝtofo falis al la nudaj, sunbrunaj, muskolaj kaj tre graciaj, allogaj kruroj de la knabo, tute elmontrante Slavka.
  Li sentis profundan honton. Ruĝiĝanta kiel juna virgulino, kiu neniam gustumis virinan korpon.
  Parulio ektremis, lia koro batis kiel ŝtonoj en sonoralo.
  Kaj lia skuado, honto kaj evidenta embaraso efikis al virinoj. Fakte, ĉi tiu estas tiel dolĉa, mirinde bela knabo kun oraj haroj, kaj krome, virgulino, kiu igas la belan sekson tremi en malĝojo.
  Virino tiel dika kiel hipopotamo kriis:
  - Dek kvin mil dolaroj!
  La virino donis iom pli sveltan:
  - Dudek mil!
  La virino en la monaĥa robo murmuris:
  - Dudek kvin mil!
  La juna knabino knaris:
  - Tridek mil!
  La maljunulino grakis:
  - Tridek kvin!
  Virino kun diamantaj orelringoj kaj sufiĉe agrablaspekta eldis:
  - Kvardek!
  Alia reprezentanto de la bela sekso kun granda kolĉeno de elektitaj perloj ĉirkaŭ ŝia kolo kriis:
  - Kvardek kvin mil!
  Kaj fine, virino en vualo kaj kun iom juna voĉo eldis, kruele kaj klare:
  - Kvindek mil!
  Kiel kutime, estis paŭzo sur la ronda numero. Fakte, por tia kvanto vi povas aĉeti bonan kaj novan aŭton. Aŭ luu kvincent ne la plej malbonajn prostituitinojn por unu horo. Aŭ ducent kvindek spertaj virgigoloj dum du horoj, aŭ kvincent ne tiom spertaj kaj elegantaj. Ĉu valoras komenci.
  Krome, ĉi tiu juna bela viro povas esti luita poste por pli malgranda kvanto.
  Elena, kiu atendis tiel longe, tremis pro malpacienco. Kiel bela li estas. Kaj samtempe ŝi ruĝiĝas kiel juna knabino, kaj tremas kiel ŝafido antaŭ la buĉado.
  La intendanto levis sian martelon kaj komencis diri:
  - Kvindek mil dolarojn fojojn! Kvindek mil dolaroj du... Kvindek mil dolaroj...
  Elena kriis per sia propra voĉo:
  - Sesdek mil!
  Ĉiuj turniĝis. Ni vidis sveltan figuron virinon en masko. Kaj kun tre agrabla kaj konata voĉo.
  Slavka vere volis, ke ĉi tiu beleco, kovrita per masko, aĉetu lin almenaŭ por unu nokto.
  Kaj tiam la renkontiĝo kun la araba virino timigis lin. En la Oriento mem oni distingas kruelecon. Kaj povas ekzisti nur teruraj perversaĵoj. Kvankam li ne povas esti mortigita kaj kripligita, li devas fari kion ajn petas la virino, kiu aĉetis lin.
  Kaj nenion rifuzu.
  Tamen, la beleco en la vualo ne provis cedi:
  - Sepdek mil!
  Elena murmuris:
  - Okdek!
  La fermita virino abrupte ĵetis:
  - Cent mil dolaroj!
  Bruado balais tra la halo. Jes, la kvanto por nur unu nokto kun gigolo estas senprecedenca. Sed kiam aŭkcio okazas, ekestas la ekscito de marĉando, kiu estas malfacile eltenebla.
  Kaj multaj virinoj ankoraŭ ne havas edzojn. Ili estas aŭ vidvinoj, aŭ faris sian propran kapitalon, aŭ sukcesis ricevi heredon antaŭ ol ili geedziĝis. Aŭ fikciaj edzoj.
  Do estis iu por eniri la rabataĉeton.
  La juna knabino kriis:
  - Cent dek mil!
  La vualita virino grumblis:
  - Cent dudek!
  La virino kun la diamantaj orelringoj diris:
  - Cent kvindek!
  Tiam la virino en la vualo kriis:
  - Ducent mil!
  Elena murmuris pasie:
  - Ducent kvindek!
  La knabino kun la rubena kolĉeno diris:
  - Tricent mil!
  La dika virino hurlis:
  - Kvarcent mil!
  Tiam la virino en la burko kriis je la supro de siaj pulmoj:
  - Milionoj da dolaroj!
  Ĉi tio jam estas serioza kaj granda sumo. Por tiaj kvantoj, ili aĉetas pentraĵojn, purrasajn ĉevalojn, aŭ tutan armeon da prostituitinoj. Por la nokto vi povas mendi elitan prostituitinon por mil. Krome, la rublo falas kaj estas milito, kaj estas atendite, ke ĝi nur plimalboniĝos.
  Estis peza paŭzo. Por la miliardulo de Elena, miliono da dolaroj ne estas tia mortiga kvanto. Sed nur por mia edzo. Kaj ĝi estas tro evidenta por ŝi. Kaj tuta miliono, kiu forlasis la kontojn, ne povas esti tiel facile kaŝita kaj ne pravigita.
  Kaj aliaj virinoj estis klare embarasitaj pro tia sumo.
  La intendanto levis la martelon kaj komencis ĉanti:
  - Miliono da dolaroj unufoje, miliono da dolaroj du, miliono da dolaroj tri...
  Elena kriis laŭte:
  - Miliono da dolaroj kaj alia dolaro!
  Komencu administranton:
  - Miliono da dolaroj kaj alia dolaro fojoj ... Miliono ...
  La virino en la burko bojis:
  - Du milionoj da dolaroj!
  Bruado balais tra la halo. La kvanto estis tia, ke oni povis lui dek mil profesiajn gigolojn por du horoj, aŭ dudek mil prostituitinojn por unu horo. Por tiaj sumoj oni aĉetis pentraĵojn, multekostajn purrasajn virĉevalojn, kaj jam eblas konstrui vilaon kaj akiri ne la plej malgrandan jaĥton. Kaj nur por unu nokto.
  Slava konsterniĝis, kaj liaj okuloj larĝiĝis: jen kiom li ankoraŭ kostas! Fortuno.
  Unu el la junaj knabinoj el la halo, verŝajne cedante al la ekscito de marĉando, je la supro de ŝiaj pulmoj:
  - Du milionoj kaj unu dolaro!
  La administranto komencis ĉanti:
  - Du milionoj kaj unu dolaro fojoj! Du milionoj kaj unu dolaro du! Du milionoj kaj unu dolaro - tri ...
  La virino en la burko kriis:
  - Kvin milionoj!
  En la salono aŭdiĝis bruo inter la virinoj. Ĉi tio jam estas kolosa kvanto, oni povus diri riĉaĵo. Kaj ĉi tio estas en nur unu nokto. Vi povas simple diri freneza. Eĉ kvin milionoj!
  Parulio, kies kapo turniĝis, kaj ruĝa pro embaraso, tremante pro honto kaj ekscito, la knabo grakis:
  Mi timas ĉi tiun mallumon, senespera kaj terura,
  De kie mi neniam revenos...
  Estas ŝerco, kia bela ŝerco
  Kaj sonĝo estas sonĝo, kaj nun mi vekiĝas!
  Kaj la ĉefadministranto komencis anonci:
  - Kvin milionoj da dolaroj fojojn! Kvin milionoj da dolaroj - du! Kvin milionoj da dolaroj tri...
  Tiam unu el la virinoj kun diamantaj orelringoj prenis kaj donis:
  - Kvin milionoj kaj unu dolaro!
  Bruado balais tra la halo. La kvantoj estis simple frenezaj. Kvankam ekzemple en la pasinta jarcento iu el Japanio pagis cent kvar milionojn da dolaroj por pentraĵo de Van Gogh, rekorde. Sed kia bildo estis tie: ŝmiraĵo! Ne mirinde neniu volis aĉeti Van Gogh dum sia vivo.
  Sed tamen, por unu nokto kun gigolo, vi pagas tiom multe.
  La intendanto denove levis sian martelon kaj komencis ĉanti:
  - Kvin milionoj kaj unu dolaro - unu! Kvin milionoj kaj unu dolaro - du! Kvin milionoj kaj unu dolaro - tri ...
  La virino en la burko kriis:
  - Dek milionoj da dolaroj!
  Alia bruo en la halo. Kaj iuj virinoj ne plu povis reteni sin kaj komencis meti siajn fingrojn, aŭ vibrilojn inter la kruroj, por malpezigi ekstreman eksciton. Do ĉi tiu nepensebla marĉando akiris ilin. Ĉi tio estis vere bonega.
  Gloro freneziĝis: dek milionoj da dolaroj! Kaj kvarono de ĉi tiu kvanto apartenas al li. Li ne nur pagos la mafion, sed ŝi mem fariĝos riĉa kaj respektata homo. Kaj tiam li atendos tre brilan estontecon. La virino sub la burko havis junan, agrablan voĉon, kaj eĉ ne estas klare, kio malhelpas ŝin filmi virojn por nenio. Vere, multaj virinoj ŝatas havi kompletan potencon super viroj kaj ordoni ilin en la lito. Kaj do anstataŭ vibrilo, aŭ viroj el la strato aĉetas gigolojn.
  Kaj Slava estas ankoraŭ tiel juna kaj bela. Kaj kiam li ridetas, kiel brilaj estas liaj dentoj. Efektive, ege agrabla kaj dolĉa, figuro juna viro. Nu, kiel preterpasi ĉi tion kaj trapasi? Ĉi tio estas vere la plej granda donaco en la universo.
  La kvanto jam estis prohiba. Kaj interrompi tian tre danĝeran.
  Kaj la administranto komencis diri, montrante la dentojn:
  - Dek milionoj da dolaroj fojoj! Dek milionoj da dolaroj du! Dek milionoj da dolaroj tri...
  Elena, antaŭ ol la martelo falis, senespere kriis:
  - Dek unu milionoj!
  La bruo en la halo estas pli forta. Unu el la virinoj ekkriis:
  - Jen komercisto en jupo!
  Slavka murmuris:
  - Via gigolo estas pli multekosta,
  Kio vere valoras ĝin!
  La intendanto levis la martelon kaj komencis ĉanti:
  - Dek unu milionoj da fojoj, dek unu milionoj du! Dek unu milionoj tri...
  Jen Elena ektimis. Tian kvanton ŝi persone ne havis, ŝi kriis nur pro sia obstino. Kaj se ŝia edzo ekscios pri tio, tiam ĝi okazos al ŝi. Kvankam okaze de eksedziĝo, ŝi verŝajne ankoraŭ procesos iun parton de la ŝtato. Kaj fariĝu libera. Kaj almenaŭ li vojaĝos ĉirkaŭ la mondo, kio estos ege mojosa.
  Kaj ke ŝia edzo ne lasos ŝin el Moskvo - por ke li mortu pli frue, la bastardo!
  Sed je la lasta sekundo antaŭ ol la martelo trafis la trian fojon, la virino en la vualo pepis:
  - Dudek milionoj da dolaroj!
  La sinjorinoj skuiĝis kaj eniris. Walker. Kaj tiam Elena sentis eksciton kaj konfidon al si mem. Ĉi tiu vualita sinjorino verŝajne estas fabele riĉa. Do lasu ŝin forko por sia kaprico. Li pagu plene por la plezuro de bela, bela kaj muskola knabo.
  Kaj Elena diris:
  - Cent milionoj da dolaroj!
  La halo ekkriis. Ŭaŭ! Nu, la kvanto por la nokto kun tre bela kaj kurba knabo. Ĝis kia grado vi bezonas esti volupta, aŭ enamiĝinte, por investi en juna gigolo tiom sovaĝan kvanton.
  La intendanto levis la martelon kaj komencis diri:
  - Cent milionoj da dolaroj fojoj! Cent milionoj da dolaroj du! Tricent milionoj da dolaroj...
  La virino en la burko kriis:
  - Ducent milionoj! - Kaj aldonis. - Finu la cirkon. Vi ne havas tian sumon kaj vi estos malhonorita!
  Elena murmuris:
  - Kiel vi scias tion?
  La virino en la vualo respondis:
  - Mi scias! Kiam mi diras, mi scias!
  La intendanto levis sian martelon kaj komencis diri:
  - Ducent milionoj da dolaroj fojoj! Ducent milionoj da dolaroj du! Ducent milionoj da dolaroj tri...
  Tiam unu el la virinoj en la halo grincis:
  - Ducent milionoj kaj unu dolaro!
  La administranto memorigis:
  - Se vi ne pagas la sumon tute, vi estos elĵetita kaj neniam permesita en la aŭkciejon.
  La virino kun la malhelaj okulvitroj kapjesis.
  - Mi scias! Sed tute preta!
  La administranto komencis ĉanti:
  - Ducent milionoj kaj unu dolaro fojoj! Ducent milionoj kaj unu dolaro du! Ducent milionoj kaj unu dolaro tri...
  La virino en la vualo diris:
  - Kvincent milionoj da dolaroj!
  Bruado balais tra la halo. Virinoj komencis masaĝi inter la kruroj kaj uzi vibrilojn pli vigle.
  Slavka subite vidis, ke lia vira perfekteco komencas malkreski. Ĝi estas tro longe en agitita stato. Kaj tiam ĝi forbrulis.
  Kaj muĝado de seniluziiĝo trakuris la standojn inter la voluptajn virinojn.
  La intendanto levis sian martelon kaj komencis ĉanti, elmontrante siajn perlajn dentojn:
  - Kvincent milionoj da dolaroj fojoj! Kvincent milionoj da dolaroj du! Kvincent milionoj da dolaroj tri!
  Estis peza paŭzo, kaj la intendanto anoncis:
  - Juna gigolo, dekokjara Vjaĉeslav Kolobkov, estis vendita al sinjorino en vualo kontraŭ kvincent milionoj da dolaroj!
  La virino kapjesis.
  - Mi transdonos monon el via konto! Kaj nun li estos mia, la tutan nokton!
  Ili ĵetis vualon super Slavka. Kaj oni metis ĉenon sur fortan muskolfortan kolon.
  La knabo vangofrapis siajn nudajn piedojn malantaŭ sia nova mastrino.
  La administranto rimarkis:
  - Li estas via sklavo por la nokto! Nur ne mortigu lin aŭ kripligu lin!
  Virino en vualo alproksimiĝis al la junulo. Ŝia mano prenis kaj kaptis la knabon por vira perfekteco. Ĝi tuj denove leviĝis kaj ŝveliĝis. Kaj Slavka forte ruĝiĝis, pro embaraso kaj honto.
  La virino malfermis sian vizaĝon. Ŝi estis tre bela, orienta, nigrahara belulino ne pli ol dudek kvin jarojn aĝa. Jes, ŝi vere estis tre bela, kvankam sur ŝia vizaĝo ne estis spuroj de kosmetikaĵoj.
  Slavka eksaltis:
  - Jes, vi mem povas ricevi monon por la nokto!
  La virino kapjesis.
  - Mi scias! Mi rakontos al vi poste, kial mi elmetis por vi tiom sovaĝan sumon! Ĝis tiam, ni iru al la ĉambro! La tempo estas mallonga kaj mi volas ĝui amon la lastan fojon en mia vivo!
  La knabo estis surprizita
  - Kial la lasta?
  La virino respondis:
  - Ĉar mi, princino Esmigul, estis kondamnita al morto pro adulto! Kaj postmorgaŭ ĉe tagiĝo ili detranĉos al mi la kapon!
  Slavka sugestis:
  Do vi devas forkuri!
  La princino respondis kun suspiro:
  - Mi ĵuris per Alaho, ke mi ne forkuros! Tial, antaŭ lia morto, mia edzo donis al mi sian konton, kaj permesis al mi fari kaj aĉeti ĉion, kion mi volas hodiaŭ!
  Slava ridis:
  "Do tial vi estas tiel malavara!" Ne utilas ŝpari!
  Ŝi kapjesis kaj respondis:
  - Se vi bone servas al mi, kaj mi ŝatas ĝin, mi aĉetos al vi tutan palacon, jaĥton, kaj kion alian vi volas, tutan aro da aŭtoj! Do provu!
  La junulo kapjesis.
  - Mi pretas kaj ĝojas servi vin!
  Ĉi tie ili eniris apartan, luksan ĉambron. La virino restis sola kun li. Gracie ŝi demetis siajn vestojn, malkaŝante perfekte belan sunbrunigitan korpon. La vira perfekteco de Slavka ŝveliĝis tiel, ke ĝi estis preta krevi.
  La nuda princino kapjesis.
  - Venu duŝi kun mi!
  Junulo kaj juna virino iris en la banĉambron, tute kovrite per oro.
  Varmaj riveretoj elverŝis. Kaj ili komencis lavi la belajn korpojn.
  La virino kapjesis.
  - Vi scias uzi la lingvon!
  Slavka kapjesis.
  - Certe!
  Princino Esmigül kapjesis.
  - Do laboru forte! Venu mia bela knabo!
  La junulo genuiĝis, enŝovis la vizaĝon inter ŝiajn krurojn, en la bele razitan fendon de la belulino kaj komencis labori per la lango, labori sindone kaj entuziasme.
  La juna, bela virino volupte ĝemis. Kaj ŝi estis tre kontenta.
  Slava ankaŭ plifortiĝis. Kiel terure doloris kaj bruligis lian troekscitan dignon. Kaj li laboris kaj estis benita.
  La princino ĝemis, kaj fine, kriante pli laŭte, ŝi skuiĝis en forta orgasmo kaj malleviĝis.
  Tiam ŝi mem genuiĝis kaj ŝia vizaĝo alproksimiĝis al la ingveno de la junulo. Kaj nun ŝi ĉirkaŭprenis la ekscititan, varmegan, agrable odorantan kokon, junan kaj belan virĉevalon per siaj lipoj. Kaj ŝi eklaboris per sia propra lingvo.
  Parulio forte devigis sin ankoraŭ ne forĵeti la semon. Lasu virinon ĝui la procezon de lekado, glata, dolĉa, apetitiga, la kapo de vira perfekteco, la plej bela kaj bela junulo en Moskvo.
  Kaj la princino freneziĝis, laborante kun membro, lango kaj lipoj. Ĝi estis nur nekredeble bela kaj bela por ŝi.
  Parulio, finfine, ankoraŭ ne povis deteni sin kaj finis. Ŝi elĵetis ŝtorman, dolĉan kaĉon, junan semon. La reĝidino avide lekis ŝin per la lango, ne lasante ŝin perdi eĉ unu guton. Kaj tiam ŝi ordonis:
  - Kaj nun ni en pozo de korvo! Mi lekos vin, kaj vi lekos min!
  Slava konsente kapjesis. Lia lango denove komencis lerte kaj vigle masaĝi la klitoron de la reĝidino. Dum la lango kaj lipoj de juna, bela virino estis denove devigitaj ŝveliĝi kaj varmiĝi, la juna, elasta membro de muskola kaj tre bela, kaj lerta gigolo!
  
  LA REĜINO KAJ LA NUDA Sklavo.
  KONOTACIO
  Juna ulo de nia tempo, unue fariĝas reĝino. Sed pro troa krueleco, la dioj igas ŝin nudpieda sklavo. Tamen, juna virino estas liberigita de sklaveco fare de elfoj kaj superaventuroj komenciĝas.
  . ĈAPITRO #1
  Agripina vidis la solenan ceremonion. Kvazaŭ ŝi suprenirus la tronon kaj sidas sur trono kovrita de juveloj. Kaj krono kovrita de steloj estas metita sur ŝian kapon. Kaj ĉiuj prezidentoj, monarkoj kaj aliaj regantoj de la mondo genuiĝas kaj laŭdas ŝin.
  Kaj la saluto estas forportita en la ĉielon, kaj la kanonoj batas. Kaj ĉio brilas. Kaj ŝi nun estas la imperiestrino de la planedo Tero. Kaj oni kantas al ŝi fanfarojn, kaj ludas orkestroj. Kaj la tronĉambro, en kiu ŝi sidas, estas kvindek fojojn pli granda ol la Luzhniki-stadiono. Kaj li havas tutan armeon. Miloj da belaj knabinoj en mallongaj jupoj, kun nudaj kruroj, kun maŝinpafiloj malantaŭ la dorso, salutas ŝin kaj kantas:
  Vi estas granda diino
  Imperiestro de ĉiuj homoj...
  senlima elemento,
  Mortigu ĉiujn viajn malamikojn!
  Agripina nudigis la dentojn kaj muĝis:
  Mi faligas malamikojn sur tangento
  Mi batis ilin tiel rapide...
  Ĉio fariĝas bonega
  Mi estas reĝino, mi ne konas ĉiujn spektantojn!
  Post tio, la unua viktimo estis alportita al ŝi. Estis Pavluŝa, bela, helhara, muskolforta adoleskanto de ĉirkaŭ dek kvar jaroj. Li estas en nur ruĝaj naĝtrunkoj kaj kun mankatenitaj manoj kaj piedoj. La knabo estis vipata per vipoj kaj surgenuigita.
  Agripina prenis pezan vipon el pikdrato en la mano kaj frapis Pavluŝa. La knabo kriegis pro terura doloro. Kaj juna, forta, muskolforta virino daŭre vipis lin, kaj kantis, elmontrante la dentojn:
  - Miaj knaboj, mia bebo,
  En ĉi tiu horo vi ne dormas
  Kaj vi ricevos videblan shish,
  Vipo sur la dorso!
  Kaj la potenca virino batis la knabon. Kaj tiel ke la haŭto krevis kaj sango fluis en rivereto. Kaj Pavluŝa kriegis pro neeltenebla sufero.
  Subite aŭdiĝis terura muĝado. La palaco kolapsis kaj la muroj kolapsis. Kaj antaŭ ŝi aperis grandega, brilanta anĝelo kun du glavoj.
  Tondra voĉo diris:
  - Vi, la mondimperiestrino, transiris ĉiujn limojn! Vi estos punita pro tio. La Ĉiopova Dio forprenos de vi ĉian potencon, Kaj humiligos tiun, kiu sin altigas.
  Fulmo trafis. La palaco estis for, kaj ĉiuj servistoj, kaj ankaŭ la ŝtatestroj.
  Kaj Agripina, anstataŭ luksaj roboj kaj krono, montriĝis duonnuda sklavo en katenoj. Sur ŝiaj nudaj piedoj kaj manoj estis pezaj, ŝtalaj ĉenoj. La korpo estis preskaŭ nuda - nur unu lumbotuko.
  Kaj ŝi estis katenita kune kun aliaj preskaŭ nudaj sklavinoj. Kaj ŝiaj nudaj, fortaj piedoj bruligis la varmegan sablon de la dezerto.
  Agripina, potenca, tre muskolforta virino, kun la kapo alta, fariĝis sklavino mem. Kaj la skurĝo de la kontrolisto falis sur ŝian reliefan dorson.
  Kaj la vipo fajfis. La kontrolisto eĉ ne estis homo. Ĉi tio estas grandega, vila urso, kaj kun tre aĉa kaj malbela taso. Li sidis sur kamelo kaj per sia tuta forto batis la iaman, mondimperiestrinon.
  Agripina doloris kaj ĝemis. Ŝi rememoris kiel, post sia aresto, oni kondukis ŝin al la serĉĉambro. Ili devigis min demeti ĉiujn miajn vestaĵojn, kaj komencis ekzameni la fortan, knabinecan korpon. Tion faris pluraj virinoj en blankaj manteloj. Kvazaŭ ĉi tio estas hospitalo, ne malliberejo, kaj ne shmon, sed medicina ekzameno.
  Tiam ili ordonis kaŭri antaŭ spegulo kaj lumigi per spotlumoj. Agripina kaŭri, kompreneble, estas facila. Sed estas malagrable, kiam pluraj virinoj en blankaj manteloj rigardas vin avide. Ili admiras la fortajn, reliefajn muskolojn, pli taŭgajn por viro ol por knabino, kiuj tiom ruliĝas moviĝante.
  Kaj iliaj okuloj estas voluptaj. Agripina havas la korpon de tre forta junulo kun muskoloj prefere ol knabino, kvankam la haŭto estas glata, pura, evoluinta brusto kaj larĝaj koksoj. Sed la ŝultroj estas larĝaj.
  Agripina kaŭras, sed ne ĉiuj donas al ŝi la ordonon halti. Jam ŝi komencis ŝviti, kaj ŝia sunbrunigita haŭto brilis, pro tio, ŝi aspektas eĉ pli kiel statuo de antikva, greka militista diino.
  Fine, ŝi laciĝis esti formanĝita per siaj okuloj. Kaj la ina gardisto en uniformo ordonis stari sur kvadrato, kaj metis sian mentonon en specialan kavon. Post tio, defie demetis ŝiajn maldikajn, kaŭĉukajn gantojn kaj, tenante ŝian mentonon, atingis la buŝon de Agripina per la fingroj.
  Kaj ili estas nelavitaj, ŝvitaj. Kaj ŝi grimpis ĉe la vangoj kaj sub la lango. Agripina indignis kaj, forpuŝante ŝin, grumblis:
  - Surmetu gantojn, hundino! Vi infektos!
  Ŝi estis iel embarasita post tio, kaj la serĉo estis ĉesigita. Fotita tamen nuda, tiel ke la tatuoj estis videblaj. Ili rulis ne nur la fingrojn, sed ankaŭ la nudajn plandojn de la piedoj. Kaj ili eĉ lumigis la stomakon per rentgenradio, ŝajne suspektante, ke tie povas esti drogoj.
  Post tio, ili kondukis min al la duŝo. Ili eĉ donis saponon, kaj poste mantukon. Poste venis la uniformo.
  Agripina ne precipe timis malliberejon. Male, ŝi estis certa, ke ŝi estos la plej grava kaj mojosa.
  Sed estis iom homplena en la ĉelo, estis dek du knabinoj, kaj sentis odoro de siteloj.
  Ŝi tuj konstruis ilin kaj purigis ilin. Tiam ŝi petis min ripari la necesejon. Kaj ili aŭskultis ŝin.
  Agripina estis mojosa eĉ en la antaŭprocesa arestejo. Kaj ŝi povus igi min obei.
  Sed nun estas du dekduoj da knabinoj en katenoj ĉirkaŭ ŝi, kaj tuta taĉmento da orkoj kun vipoj.
  Kaj ĉi tiuj ursoj komencis forte bati Agripinon. Kaj estis tiel dolorige, ke eĉ ĉi tiu heroa virino hurlis pro sufero kaj petis kompaton. Fakte, ĝi estis ia koŝmaro. Tiam ili ankaŭ ĉenis ŝian kolon, kiu estas tute neeltenebla.
  Agripina moviĝis trans la sablon. Kaj ŝia humoro estis negrava. Ŝi estas batita kaj gratita, kovrita de sangaj makuloj. Kaj la katenoj tintas, kaj la metalo brilas.
  Agripina silente tretas. La sablo estas varma kaj doloras nudajn piedojn. Kvankam ŝi ankoraŭ havas nenion - ŝiaj kruroj estas ŝtopitaj dum bataloj kaj trejnado. Kaj kio pri la sklavinoj. Multaj el ili ne ĉiam iris nudpiede, kaj iliaj plandoj ne estas tiel malglataj. Kaj ĝi brulas tiel forte, ke eĉ ampoloj aperas.
  Junulino marŝas kaj pensas kun teruro: ŝi estas en kateno kaj sklavino, sur kies dorso falas de tempo al tempo vipo. Sed baldaŭ ŝi ribelos kaj kaptos potencon super ĉi tiu planedo.
  Potenca, muskolforta sinjorino altiras la atenton de orkoj. Kaj de tempo al tempo oni batis ŝin per vipo aŭ pikdrato.
  Agripina kriis reen:
  - Malforta takto!
  Kaj en tiu momento ĉio ŝanĝiĝis. Pli precize, akraj, harditaj sagoj flugis al la orkoj de malantaŭ la duno. Ili pugnobatis vilajn ursojn, kaj eliris el la okuloj, kaj kudris tra la ingveno kaj brusto.
  Agripina prenis ĝin kaj ekkuris, klakante ĉenojn, ĉe la orko. Ŝi trapikis lian kapon per ĉeno.
  Kaj ŝi kantis:
  - Mi estas kiel diabla diablo! Mi detruos la ĉefurbon!
  La elfoj saltis el la embusko sur la pluvivaj orkoj. Ili estis reprezentantoj de ĉi tiu glamoura popolo, sur malgrandaj kaj graciaj unikornoj.
  La orkoj estis rapide buĉitaj kaj tranĉitaj. Post tio, la knabinoj komencis esti liberigitaj de la ĉenoj. Ankaŭ, kun la helpo de la magio de magiaj vergoj, ankaŭ Agripina estis malĉenigita.
  La juna virino fariĝis libera. Kaj potenca, kun tuberoj de muskoloj.
  Post tio, ŝi havis tutan teamon de knabinoj. Kaj nun la belaj militistoj frapis siajn nudajn, ĉizitajn piedojn en la dezerto.
  Agripina zumis, elmontrante la dentojn:
  La vojo kuras laŭ la kurbo,
  Nudpiedaj knabinoj...
  Laciĝis de litcimoj por disbati malbonon,
  Mi volas inciteti mian feliĉon!
  La knabinoj ankaŭ estis tre agresemaj kaj batalemaj. Ili volis kanti kaj salti. Kaj iliaj kruroj, fakte, estas graciaj, kvankam ili estas elĉerpitaj, terenbatitaj, trapikitaj.
  Jen teamo marŝanta. Kaj kun ili elfoj sur unikornoj, kaj kun pafarkoj.
  Agripina sentas forton en si kaj kantas:
   Ekde la tempo de Spartacus - ĉi tiu kredo vivas,
  Ke neniam estu sklavoj en la mondo!
  Se la mastro estas senprudenta - li varmigas sian stomakon per forno,
  Kaj la kamparano frostiĝis en la malvarmo - kredu, ke ne estas sorto!
  
  Rusa ulo Spartak - li eltiris glavon por ni,
  Kaj malantaŭ li, la rivero de la prematoj leviĝis senfine...
  Se vi estas viro - honoro estas pli valora ol vivo,
  Se vi volas, ke la vivo fluu en la feliĉo de la mondo!
  
  Stenka Razin volis rektigi la tendaron de la sklavoj,
  Por ke ekzistas volo, ĉiuj povas administri ...
  Kaj homoj kiel li ne povis akcepti honton,
  Kaj malantaŭ ili la homoj - estis nekalkulebla armeo!
  
  Torturo, rako kaj paliso - la argumentoj de la reĝoj,
  Ĉiuj volas kapti ĉion dum jarcentoj!
  Sed libereco, kredu min, estas mejlo da pano kaj mielo,
  Kaj tia sonĝo jam delonge brulas en niaj koroj!
  
  Venis tondro - oktobro, kaj nun nia potenco,
  La lando brulas, multe da sango kaj doloro!
  Sed Jesuo ne lasos la ĝustan abismon en la infero,
  Tiu, kiu estas feroce skurĝita, estos feliĉa en la bono!
  
  Lenin malfermis la pordon, Stalino kuraĝe kondukas,
  Kun ĉiu paŝo ni pliproksimiĝas al la sankta celo!
  Sed venis Satano, la kvardek-unua malbona jaro,
  Kaj nun nia sango, kiel rivereto, vomas el vejno!
  
  Ni estas lando kun vi; nia honoro estas via vivo,
  Neniam surgenuigu la popolojn de Rus'!
  Tenu Rusujon, batalu por la Patrujo,
  Jen la signifo kaj salo de la kuraĝo de generacioj!
  
  La Fuhrer estas malnobla kadavro, nu, kaj Rus' estas Giganto,
  Kaj ĉeĉeno kun uzbeko kaj ruso kuniĝas!
  Komunismo estas monolito, idealo por la animo,
  Kaj la regimentoj de kontraŭuloj estas frakasitaj en kukon!
  
  La kosmo vokas la junulojn - la korno trumpetas invite,
  Estos nova limo, preter Marso!
  Ni konstruas komunismon - ili nuligis la rublon,
  Ne gravas ia civitaneco!
  
  La tuta universo, kredu, ruĝiĝos nun,
  Estos pordegoj al paradizo - ruĝaj steloj.
  Homo estas frato al aliaj - en la pasinteco furioza besto,
  Kaj amo, beleco estas kantata en puraj himnoj!
  
  Tial, ne ŝparu vian mallaborecon kaj maldiligentecon,
  Por nia Patrujo, batalante kiel falko!
  Kaj vi batalantoj laboras kaj nokte kaj tage,
  Kion la Edena Ĝardeno florus kaj donus dolĉan sukon!
  Agripina kantis kune kun sia nudpieda teamo. Kaj subite ŝi kaptis sin pensante, ke ŝi ŝajnas esti por komunismo. Nu, Agripina ne konis sovetiajn tempojn: ŝi estis tro juna. Baldaŭ ŝi havas tridek sep jarojn, kaj la jaro estas nun 2023. Kion ŝi do memoras pri la sovetia potenco? Ĉi tio estas legendo, en ŝiaj okuloj kaj menso. Agripina, kiel oni diras, estas infano de sia tempo. Kaj, kompreneble, mi ne aŭdis la plej bonajn recenzojn pri sovetiaj tempoj. Kiel, kaj fakte, eĉ tia afero kiel bananoj mankis. Jes, kaj dolĉaĵoj, kaj maĉgumo, ankaŭ. Kaj ĝinzo estis maloftaj. Kaj sub Gorbaĉov, eĉ amara vodko kaj cigaredoj malaperis el la bretoj. Longaj vicoj, kuponoj, kartoj, malplenaj vendejoj, totala manko - jen kiel homoj memoras la sovetiajn tempojn.
  Kaj neniu volis ilin reen. Ĉiukaze, en Moskvo, la komunistoj kolektis sensignifan procenton de la voĉoj eĉ en la malfacilaj naŭdekaj. Sed Agripina estis tre riĉa, kaj kompreneble por kapitalismo. Kial do ŝi subite ekkantis pri maldekstraj ideoj?
  La juna virino pugnobatis sin en la mentonon kaj siblis:
  Nia reĝo, la elektito de la ĉielo,
  Nia reĝo estas kiel fantoma demono...
  Nia reĝo, sendito de la sorto
  Nia reĝo estas nur vi!
  Lucifero! Lucifero! Lucifero! Lucifero!
  Agripina prenis ĝin kun sovaĝa ĝojo kaj kantis:
  - Vi estas la granda Lucifero, verŝu radion sur la lumon,
  Kaj la sankta glavo de milito - tranĉu la sekreton!
  Kaj denove la knabino, aŭ pli ĝuste, plenkreska kaj sperta virino, komencis kanti;
  Nia reĝo, la sendito de la ĉielo,
  Nia reĝo estas kiel fantoma demono.
  Nia reĝo, elektita de la sorto,
  Nia reĝo estas nur vi!
  Lucifero! Lucifero! Lucifero! Lucifero!
  Tiel kantis kaj piedpremis la militisto en la dezerto. Kaj ŝia humoro estis alta. Kial li estu negrava.
  Sed ĉi tie denove, la maltrankvilo estas videbla. La elfoj ricevis signalon pri la alproksimiĝo de la orkoj. Kaj vicigitaj en duoncirklo. La duono de la rajdantoj, ili estis elfoj. Belaj knabinoj, preskaŭ nudaj, sed kovritaj per altvaloraj juveloj.
  Ili estis klare pretaj por mortiga batalo.
  Agripina frapis sian nudan, fortan piedon. Kaj en ŝiaj manoj aperis peza pafarko. Granda, kiu povas teni multajn sagojn.
  La knabino, pli precize, la virino-heroo kantis:
  Nuboj flugis de la sangosuĉuloj,
  Infero erupciis el la Tero ne malproksime!
  La serpento rampas sur la panzvalo, la bruanta bastardo,
  Nuboj lumiĝis per sango!
  
  La ondoj flamas, plaŭdiĝas kiel infera ŝtormo,
  Kaj li renkontos armeon de la plej kuraĝaj kuraĝuloj!
  Ni protektos belajn belajn virinojn
  Ni estos indaj je la heroaĵoj de niaj patroj!
  
  Mia lando, kiel dolore vi ĝemis,
  La kontraŭulo lasis cent vundojn de spuroj!
  Sed ni faligu la orkojn, tuj ni estas de la piedestalo,
  La pesto de impetaj jaroj ne estos longa!
  
  Kaj la morto jam blankiĝas malantaŭ la nuboj,
  Sed niaj pensoj estas disŝiritaj al la ĉielo!
  Ni polvigu la famajn fiulojn,
  Kaj ŝiru, sciu, orkojn en duono!
  
  Ni ne konas pacon kaj maljunecon putron,
  Ni estas la infanoj de nia sankta Patrujo!
  Ĉio hela batalis kun ursoj,
  Pafu ni potencaj ĉi tiujn radikojn!
  
  Kaj ke la malbona bombo eksplodis per forto,
  Kion ni bezonas ŝelon eksplodon, ĉi tiun tondron!
  Elfi-batalantoj kapablas multon,
  Kaj la supro fariĝos la malsupro por la Fuhrer!
  
  Infero de la submondo, infero ekflamis,
  Rampis laŭ la rokado kun rabanta muzelo "Tigro"!
  Kaj la tuta laceco forflugis de ni en momento,
  La tempo por amuzaj ludoj finiĝis!
  
  Granato ĉe la mano, mortiga ĵeto,
  Jen la "Tigro" en la muzelo firme ricevita!
  Kaj la Fuhrer en la kaldrono en la tatara kaldrono,
  Por ne malkaŝi la mondon al la elfoj!
  
  La urso tremas pro la furiozaj salvoj,
  Jen flago flirtas super la Reichstag de la elfoj!
  Kaj la suno flamis super la Patrujo,
  Post ĉio, la Orka Regno falis al polvo kaj cindro!
  Agripina kantis, kaj la aliaj sklavinoj kolektis, kaj la elfoj. Ĉio aspektis bonega kaj simple mirinda.
  Kaj la sklavinoj havis pafarkojn en la manoj, kaj la paro havis eĉ arbalestojn. Kaj ili tiris la ŝnuron kaj komencis pafi sagojn. Ili kuregis en arko kaj trapikis la progresantajn orkojn.
  Tiuj ĉi bestoj, vilaj kaj malbonodoraj, rapidis en batalon kun sovaĝa kaj furioza furiozo.
  Ĉi tio vere estis batalo. La elfoj, preskaŭ nudaj, pafis de siaj pafarkoj. Kaj la viraj elfoj uzis pli potencajn kaj mortigajn arbalestojn.
  Ili ĵetis riglilojn kun granda forto. Kiu turniĝis kaj trapikis la orkojn grimpantajn al ŝtormo. Kaj donis al ili frakasajn batojn.
  Unu el la elfoj, portanta juvelizitan kronon, blekis:
  - En la sankta milito, estos nia venko! Elfa flago antaŭen - gloro al la falintaj herooj!
  Kaj tiel ŝi pafis grandan sagon, tirante la ŝnuron per sia nuda piedo.
  Kaj denove, dum ĝi muĝas:
  - Nenio haltos nin! Neniu venkos nin!
  Kaj la elfoj, kune kun la sklavinoj, ĵetis la orkojn per sagoj. Kaj plenigis ilin plene. Ĝi estis ilia tre agresema panoramo de la batalado.
  La militistoj montriĝis nur bonegaj, montrante fenomenan kaj nekompreneblan forton.
  Tiam denove la kantoj de la ŝikaj kaj tre ludema homoj.
  Estas nenio pli certa ol monero
  Ŝi vere brilas sen malvero!
  Fakte, la dublono estas la reganto de la mondo,
  Lia subteno estas fortaj glavo kaj ŝildo!
  
  En ĝi estas kaŝitaj la paganaj dioj,
  Kiel la suno, radia ora vizaĝo...
  Kvankam ankoraŭ ekzistas banditoj-parazitoj,
  Kiu ekiris en la intertraktado de la animo!
  
  Monero, ĉi tio estas idolo kaj arkianĝelo,
  Li estas la savanto, la detruanto de ĉiuj.
  Sen oro, dungitaj damaskaj languoj,
  Sen mono, sukceso ne venos en batalo!
  
  Sed kion vi volas, homa koro,
  Ĉasado por aĉeti senmortecon por vi...
  Por avide malfermi la pordon al feliĉo,
  Por teksi fadenon de jarcentoj de vivo!
  
  Sed ĉu ankaŭ dublono povas akiri tion?
  Ĉu la ora rondo kapablas revi?
  Por ke la maljunulo kun falĉilo ne venu kun saluto,
  Kaj li ne metis sigelon sur sian frunton en la kadavrodeponejo!
  
  Kvankam monero bezonas multan feliĉon,
  Por lasi nin indulgi en pekon!
  Sed homo ne havas potencon super pasio,
  Li knabinoj, kiel milio al koko!
  
  Li volas multe atingi la stomakon,
  Manĝu fazanojn, ananasajn funtojn.
  Kvankam vi ne povas manĝi ĝis la tombo,
  Eĉ se vi estas ege mojosa kun mono!
  
  Kaj la ĉerko, ĝi eĉ kostas tro multe,
  Ĉar ĝi havas lokon por reĝoj!
  Post ĉio, anĝelo desegnos nulon en la formo,
  Bato al la frunto kaj bastono al la cerbo!
  Militistoj, kompreneble, ne estas malsuperaj en batalo. Kaj kiam la orkoj, suferinte grandajn perdojn, trapenetris al la distanco de la batalo, la belulinoj lanĉis siajn glavojn.
  Albina ridetis. Du glavoj tuj aperis en ŝiaj manoj. Ŝi svingis ilin, turnis la ventomuelejon, dehakis kelkajn orkajn kapojn kaj siblis:
  - Vi renkontis la malĝustan!
  Kaj post tio, ŝi prenis ĝin per sia nuda kalkano kaj piedbatis la orkan generalon en la mentonon. Ĝi kraŝis kiel sablosako. Kaj dentoj falis de lia rompita makzelo. Kaj ĉio aspektis tiel bela kaj malvarmeta. Ke la knabinoj kantis ĥore kun grandega entuziasmo:
  Mi petas, Sinjoro, ke la tago ne forvelku,
  Por ke la rigardo de la knabino estu por ĉiam juna!
  Por ke nia kavaliro ŝvebas super la rokoj,
  Por ke la kovrilo de lagoj estu pli pura ol kristalo!
  
  Kian belan mondon la Sinjoro kreis
  Ili manĝis en ĝi arĝenton, kaj la acero estas rubeno!
  Serĉante amatinon, la idealo de Dio -
  Por fari tion, li hakis malamikojn en bataloj!
  
  Kio estas tiel malfacila en la koro de junulo?
  Kion li volas trovi en ĉi tiu mondo?
  Nu, kial la remilo estas rompita?
  Kiel solvi miksaĵon de grandaj problemoj?
  
  Mi volas, Dio, esti feliĉa ankaŭ,
  Trovu vian ĉielan sonĝon!
  Por ke bonŝanco ne rompu la fadenon,
  Por venigi sub la padon, balast-linion!
  
  Sed kion mi serĉu en mezuro sen amo,
  Kio povas esti pli multekosta por knabino?
  Estas malfacile konstrui feliĉon sur sango,
  Sur ĝi oni povas naĝi nur en la infero de la infero!
  
  Apartigo estas torturo por mi
  Milito estas ankoraŭ tia koŝmaro!
  Jen piedo en la piedingo, selis ĉevalon,
  Kvankam la malbona orko alportis al la ekzekutisto hakilon!
  
  Ili plene prenas niajn filinojn,
  Ili torturas ilin kaj bruligas siajn korpojn per fajro!
  Sed ni kaŭzos malvenkon al la Fuhrer,
  Sciu, ke nia Elfo neniam mortis!
  
  Ni ludu geedziĝon, post malbona milito,
  Tiam la infanoj donos ridon!
  Ili ĉiuj estas sangaj parencoj por mi,
  Mi ĉasas, estos dika ludo!
  
  Kaj la kverko, kiel smeraldo, ĝia foliaro,
  Diris, ke la ulo faris bonegan laboron!
  La konscienco estu pura kiel kristalo,
  Kaj nur en la plusoj estos nombroj en la bilanco!
  Ĉi tiuj estas la kantistoj ĉi tie, ĉi tiuj ravaj kaj unikaj knabinoj. Kiuj, se ili jam komencis batali, tiam la vilaj ursoj ne povus rezisti ilin.
  Agripina, nudigante sian vizaĝon, siblis, detranĉante kelkajn pliajn orkajn kapojn per siaj glavoj:
  - Mi povas ĉion fari, kaj vi vidos ĝin!
  Tiam ŝi movis sian nudan piedon en la ingvenon de oficiro, unu el la agresemaj kaj vilaj ursoj. Kaj ŝi vere prenis kaj forbatis liajn pilkojn. Tio vere estis knabino - Superman.
  Kaj kontraŭ tiaj, verŝajne, ajna armeo de peltaj ursoj estos senpova.
  Agripina ridetis kaj enŝovis la fingrojn en ŝian buŝon. Kaj ŝi blovis per sia tuta forto. Estis terura, agresema, skrapanta sono. Estis kiel esti senhaŭtigita de la aero.
  Kaj kelkcent grandegaj vulturoj rondirantaj super la batalkampo ricevis koratakon kaj falis kiel hajloj. Kaj iliaj akraj bekoj komencis trapiki la kraniojn de la rampantaj orkoj kaj disfendi la ostojn. Kaj, laŭvorte, batante cerbojn.
  Agripina elfaris papilian teknikon per siaj glavoj, tranĉis plurajn kapojn de ĉi tiuj ursoj de granda bando kaj muĝis:
  - Mi estas mojosa, ĉio estas submetita al mi,
  Estas klare, estas klare!
  Kaj la tuta tero tremas,
  Disbatante ilin per via nuda kalkano!
  Post tio, la orkoj, ne povante elteni ĝin, fariĝis pogranda flugo. Knabinoj kaj elfoj rapidis por persekuti ilin, kaj samtempe, prezentante batalan kaj agreseman kanton;
  Koŝmaro ĉiam venas kiel serpento
  Vi ne atendas lin, sed li ŝteliras en la pordon!
  Vi estas feliĉa, malavare bone nutrita familio,
  Vi ne scias, ke homoj estas bestoj!
  Ĉi tie komenciĝis la atako de la impeta hordo,
  Tataroj superverŝas nin per sagoj!
  Sed ni naskiĝas por kuraĝa heroaĵo,
  Kaj ni eltenos severajn batojn!
  
  Neniu scias, ĉu la bona Dio
  Do homo iĝis kruela!
  La morto frapas la sojlon -
  Kaj Weselvul elŝovis la kornojn el la fajro!
  
  Jes, ĉi tiuj estas antikvaj tempoj,
  En kiu ni tiel malvarmetis!
  Post ĉio, tio ne estis mia sonĝo,
  Ni ne iris al ĉi tio, tra la montoj-malproksimaj!
  
  Sed se vi estas en la infero
  Prefere, en la mondo de doloro, sklaveco, batalo!
  Mi ankoraŭ konservas esperon
  Lasu vian koron bati ĉiujn ritmojn!
  
  Sed provoj, ĉi tiu estas nia ĉeno,
  Kiu ne lasos pensojn esti facilaj!
  Kaj se necese, ni devas elteni,
  Kaj se vi krias, tiam per la tuta forto de viaj pulmoj!
  
  Poeto, li estas kantverkisto kaj fripono,
  Sed ne sur varma batalkampo!
  La malnoblaj malamikoj de la Patrujo mortos,
  Ili estos entombigitaj rapide kaj senpage!
  
  Nun prenu ĝin, forpuŝu la pafarkon al Kristo,
  Krucu vin, kisante la ikonojn!
  Mi kredas, ke mi alportos la veron al homoj,
  Kiel rekompenco, la Sinjoro donos multe-peculion!
  
  Darth Vader VS Satano
  La flagŝipo de Darth Vader, aspektanta kiel grandega fero, alproksimiĝis al la planedo Tero. Malantaŭ li moviĝis aliaj ŝipoj portantaj morton al la galaksio kaj la mirindaj fundamentoj de la universo de unu kontraŭmondo al alia. Anguligita, spaca imperio Sith. Kaj apud ili, fluliniaj, similaj al rabaj piranoj - totalisma Stelzanath preter edukado.
  Dumetra brutulo en masko, kun larĝaj ŝultroj kaj grandaj kornoj sur la kasko feroce ronronis:
  Vi ne povas foriri Luke Skywalker! Estas aŭ vi aŭ mi, sed ni ambaŭ ne havas lokon en la galaksio!
  Ne malpli alta ol Darth Vader laŭ alteco kaj ŝultrolarĝo, la kurba kaj atleta Lyra Velimara aktive skuis sian grandiozan buston. La batalkostumo sur la knabina generalo estis absolute travidebla kaj ne kaŝis eĉ unu linion, ŝian muskolfortan, knabinecan korpon. Ŝia bronza haŭto estis senmanka, kaj ŝiaj cicoj brilis kiel rubenoj en la spoto.
  Darth Vader avide rigardis la belulinon. La du-stela generalo de Stalzan (kosmoimperio tiel sangavida kaj ema al konkero ke la nigra Sith-potenco estas senkulpa bebo kontraŭ sia fono!), Aspektis spite sekseca.
  Sed kion povas li, malfeliĉa invalido? Ĉu uzi cibernetikan protezon?
  Lira, interkaptante liajn pensojn, anoncis per triumfa tono:
  - Ne malesperu, mia amiko... Estas la ringo de Salomono sur la Tero, kiu havas tiel potencan magion, ke sur la fono, la potenco de Luke Skywalker estas nur spirego de cigareda fumo!
  Darth Vader perforte eligis aeron el sub sia masko, siblis:
  - Ĉu mi povos akiri al mi veran, vivantan korpon?
  Lyra, kun siaj muskolaj buloj fame ruliĝantaj sub sia bronza haŭto, diris ridante:
  - Jinn kaj ifrit povas fari ion ajn! Ĉi tio estas potenco super la universo!
  Darth Vader kantis malĝuste:
  - Jes, la malfeliĉa universo pendis,
  Sennombra mallumo de malbonaj genioj!
  La malamata ringo de Salomono -
  Lanĉis kaj tranĉis la kapon!
  
  Sed sciu, ke Vader certe ne estas peono,
  Kaj ne eterne iru sub la jugo...
  Ŝanĝas malbonajn malamikojn en fajroŝrankojn,
  Fariĝos la reganto de la mondoj!
  Lyra dancis responde kaj montris per sia gracia, longa kaj akra fingro la bluan pilkon:
  - Tio estas la Tero!
  La bela atleto laŭte kantis:
  - La tero estas en la objekto, la tero estas en la lukso, la Tero estas videbla en la lukso... Ni celis la eksplodilojn, mezuris la distancon, kaj ni forbruligos la domon de la viro ĝis la tero!
  Tamen, la eksterteranoj tro frue ĝojis. La novaĵo, ke aperis dekoj da grandaj batalŝipoj, elirantaj el la mallumo de la spaco en tera orbito, kaŭzis la plej fortan panikon inter ĉiuj timoj kaj registaroj de la blua planedo. Eksterlandaj stelŝipoj kun miloj da batalarmiloj, multaj emisiiloj faris nerezisteblan impreson sur homoj.
  Kvindek ŝipoj - dudek kvin Imperial kaj dudek kvin Stelzanath.
  Infera potenco super la Tero... Kaj ial homoj ne vere kredis, ke la eksterteranoj venis en paco.
  Lyra Velimara, proponita al Darth Vader:
  - Mi legu alvokon al la teranoj!
  La Nigra Sinjoro indignis pro ĉi tiu trairejo:
  - Kaj kial vi? Ni havas la saman nombron da ŝipoj!
  La bela knabino skuis sian potencan, viglan kolon kaj ridis:
  - Jes, kiam ili vidas vian vizaĝon, ili ektimas...
  Darth Vader muĝis surde, lia voĉo sufokiĝis kiel tigroj en maŝo:
  - Kaj ni devas preni la teranoj por ektimi! Ili tuj levu la piedojn!
  Lyra Velimara, kiu jam havis la sperton detrui kaj konkeri la planedon Tero, rimarkis kun rido:
  - Estas tempo, estas tempo, en la radio - parolis Bojarskij... Per sia ebria voĉo - li timigis la tutan mondon!
  La nigra sinjoro rapidis al la hologramo, provante kapti la kontrolskanilon. Lira kaptis Dart per la fingroj de siaj ludemaj kruroj, malantaŭ la masko kaj forĵetis la brutulon. La batalkostumo de Vader laŭte gruntis kaj fajreroj blovis.
  Kaj la bronza harpio Liro ekridis:
  - Ĉu vi ne, stultulo, scias, ke la sinjorino unue estu tralasata!
  La hiperionaj armiloj de la Stalzanath-imperio deĉenigis sian fajran fajron sur satelitoj kaj aliaj homaj rubaĵoj turniĝantaj en tera orbito.
  Kaj tiam aperis Lyra Velimara mem. Ĝi ekestis tuj sur ĉiuj ekranoj, eĉ malŝaltis televidojn kaj komputilajn ekranojn. Ŝi prezentiĝis nuda kaj bela, kun kvar cibernetikaj harpingloj en la hararo, ŝprucante ĉarmon kaj neniigan magion. Vera diaĵo en la universo de krudforto!
  La radianta vulpino ekkriis per najtingala pepado:
  - Teranoj! Ni ne konkeros vian mizeran mondoteton. Vi estas tro malproksime de ni por mezuri la imperion per granda garnizono. La safiroj, topazoj kaj smeraldaj okuloj de la knabino furioze ekbrilis, aŭ eĉ flamis kiel hiperlaseraj radioj. Kaj la voĉo fariĝis multe pli malvarma. - Ni banale dispelos vin en kvarkojn, kaj helpe de hipermagogravitatoro ni sendos viajn animojn al la submondo, al eterna infera turmento!
  Tio sonis timige, sed la fakto, ke tia rubo estas transportita de nuda, kaj tre apetitiga virino, kaŭzis ne tiom da hororo kiom da ridado!
  En tiu momento aperis minaca vizaĝo en nigra masko kaj, kiel muĝo, tra hipertitaniaj brankoj:
  - Resume, donu al ni la ringon de Salomono, antaŭ ol ni tute detruos vin!
  Lyra skuis sian sunbrunan bruston, siblante:
  - Neniigita tre dolore!
  Darth Vader aldonis, skuante sian pugnon, en kiu la glavo brilanta pro ruĝa lumo estis firme fiksita:
  - Kaj ni kastras sen anestezo!
  Kiu sur la planedo Tero ridis, kiu ploris, kaj kiu komencis havi nervozan kolikon. Kaj nur unu persono sur la blua subluno sentis en si aŭtentan ĝojon. Turka prezidento Erdogan malrapide alproksimiĝis al la spegulo. Kaj montris al si la kuketon. Mi admiris la brilantan ŝtoneton, tiel harmonie ornamitan per la montrofingro de mia dekstra mano.
  La heredanto de la otomanaj sultanoj blekis:
  - Ĉu vi volas la ringon de Salomono? Kial ne doni germanan vigvamon por komenci?
  Darth Vader, vidante tra la holografiaj bildoj la tro gajan reagon de la teranoj, siblis:
  - Necesas anonci ultimaton al homoj!
  Liro Velimar elkovigis Zenki brilantan kun ĉiuj koloroj de la ĉielarko:
  - Kaj kio estas ĉi tio?
  Darth Vader, kun triumfa tono en la senfundaj putoj de siaj okuloj, klarigis:
  - Ĝi estas internacia vorto. Neniigo garantiita!
  Lyra ridis kaj rimarkis fajrerojn el siaj longaj, monoatome akrigitaj ungoj:
  - Ho knaboj! Nur karno povas esti neniigita... Kaj Magogravito - ĝi estos eĉ pli malvarmeta!
  Darth Vader, kun nova, mirinda potenco, ŝaltis ĉiujn gravomag-elsendilojn. Kaj li komencis surdige puŝi la belugon.
  Kaj kian voĉon havis la nigra sinjoro, eĉ la kiraso estis blankarda:
  - Ultimato! Ultimato! Mi forigos vin en neniigilon!
  Lira Velimara skuis sian grandiozan buston kaj tordis siajn luksajn koksojn. Samtempe ŝi ekkriis, rememorante teran folkloron:
  - Rusa mafio, vi naskis morton! Vodko kun hidrogeno - membro de viroj ruinigita! Kaj ni havas kosman Sabantuya potencon!
  Kaj la militistoj de la granda Stelzanath kantos:
  - Ni ne estas mizeraj insektoj - superninja testudoj ... Kanonoj - la oreloj de Ĉeburaŝka - ni bruligos ĉiujn kiel ŝvilo!
  La kosmoeksterteranoj eldonis ultimaton, sed neniun efikon. Kaj tiam Lyra Velimara sugestis:
  - Kaj ni faru ĝin en malvarmeta maniero ... Ĉu ni frapu BASIC?
  Darth Vader, malgraŭ sia tuta stulteco - kion vi povas preni de la cerbo, sen hiperplasma reŝargo, murmuris:
  - Ĉu kiam agresemaj intertraktadoj estas efektivigitaj helpe de lumglavo?
  Lira palpebrumis, forpuŝis la kvadratitan hundon kun ĉevalkapo per la nuda piedo. Miksaĵo de ŝaktabulo, ĉevalo kaj krokodilo knaris, kaj indigne turnadis la supron. La knabina generalo ŝovis sian kruron tiel, ke la varma ultraplasmo tiklis ŝian nudan kalkanon, kaj muĝis, skuante ŝian sepkoloran kapon:
  - Ne belaspekta! Anstataŭ lumglavo, ni ĵetos termokvarkan bombon!
  Darth Vader elŝovis sian longan, serpentsimilan klonitan langon kaj kuris ĝin laŭ la salaj randoj de sia masko. Kaj sincere krias kiel rompita interna brula motoro:
  - Mi amas termokvarkbombojn, kaj termopreonajn bombojn eĉ pli!
  Lira kaprice grimacis, denove movis la piedon, ĉi-foje ĉe la kato kovrita per urtikfolioj:
  - Vi ne scias kuiri per preono!
  La nigra sinjoro respondis logike:
  - Se vi ne scias kiel, ni instruos vin, se vi ne volas, ni devigos vin!
  Lira skuis la makzelon de sia ungega soldato.
  - Hiperplasma Erupcio! Unu termokvarka ĵetaĵo!
  El la larĝa kanono de la gravitpafilo, blua ondo ekflamis languide. Malgranda raketo, la grandeco de akvomelono de ordinara grandeco, rapidis al la surfaco de la planedo Tero.
  La liro de Velimara saltis kiel libelo, kaj pluraj nudaj militistoj de Stelzanath kun ŝi.
  Darth Vader hardis sian maskon en malsaĝa rido.
  - Kaj kio okazos nun?
  Sed la neniiga pafo eĉ ne videblas por radaroj - la rapideco preter la rapideco de la elsendita fotona flugstelo!
  Vladimir Putin ne havis tempon por lerni pri la atako. Kelkfoje nescio estas la lasta ago de la kompato de Dio.
  Hiperplasma Geheno englutis la Superan Komandanton de la plej potenca armeo sur la planedo Tero. Milionoj da homoj vaporiĝis en plasmon kaj hiperplasmon antaŭ ol ili povis kompreni la katastrofon kiu okazis.
  Petaloj floris kun centoj da miloj da mortigaj neniigaj langoj, ĉiu kun sia unika nuanco kaj dinamika ŝablono de detruo.
  Giganta bruna fungo leviĝis al alteco de pli ol 500 kilometroj, kaj la eksplodondo, plurfoje ĉirkaŭirinte la terglobon, elfrapis ĉiujn fenestrojn eĉ en Usono. La brilo englutis la tutan jonosferon, en la tuta nemezurebla amaso da koloroj kaj infloreskoj. Gigantaj cunamondoj leviĝis de la cerbokomocio. Pli ol ducent metroj da akvokanalo kovris ĉiujn kontinentojn, mallevigante dekojn da miloj da ŝipoj. Elektraj linioj estis elŝaltitaj, urboj plonĝis en mallumon, nur interrompitaj jen kaj jen per fajraj pecetoj de fajro.
  De nun, nova epoko komenciĝis sur la planedo Tero. La horo de la Drako alvenis.
  En respondo al la demonaj fluoj de hiperenergio, la ringo de Salomono ricevis fortan senŝargiĝon.
  Erdogan sentis, ke la potenco de multaj centoj da miloj da genioj eniras lin. La Prezidanto de Turkio tuj ruĝiĝis kaj komencis ŝveliĝi. Ordinara viro kun malgrandaj blatoj liphararoj (donante al li similecon al Adolf Hitler!), kreskas kiel lavango ruliĝanta laŭ Everesto.
  La civila kostumo de la otomana diktatoro krevis, kaj la muskoloj komencis kreski, kvazaŭ per saltoj. Kaj, ĉi tie la vastiĝantaj ŝultroj de Edrogan ripozis kontraŭ la volbo de la palaco de la antikva Sultano.
  Dum iom da tempo, la ŝveliĝanta veziko iris larĝe, ĝis, finfine, la marmoraj muroj kolapsis. Multaj turkaj korpogardistoj estis disigitaj en malsamaj indikoj. Kaj duonnudaj sklavoj, el la haremo de la otomana diktatoro, timige skuante la nudajn krurojn, disiris aŭ forrampis, se ili ne estis sufiĉe bonŝancaj por esti dispremitaj.
  Kaj Odrogan daŭre kreskis, kiel superhomo laŭ grandeco. La konstruaĵoj de la turka ĉefurbo Ankaro platiĝis sub liaj botoj. Ĉi tie la otomana diktatoro jam estas pli alta ol Everest. Kaj de la stelŝipoj de Stalzanath kaj la Nigra Sith-imperio, lia altega silueto estas tre klare videbla.
  Lyra Velimara lascive kukis:
  - Kia grandega ulo... Li havas dignon - verŝajne multe!
  Darth Vader, frapante sin sur la maskon - do la bildo sur ĝi malklariĝis, raŭke, grakis:
  - Estas koloso kun piedoj el argilo!
  Lira ellasis kelkajn fulmojn el siaj okuloj, kaj kuĝis:
  - Kaj ŝajne la voĉo devus esti anĝela! - Sekvas palpebrumo, karakteriza por ege multekosta prostituitino. - Kantu floron, ne hontu!
  Kaj la turka diktatoro Edrogan daŭre rapide ŝvelis, kiel ŝvelebla veziko. Kaj kio estas plej danĝera, en liaj manoj aperis longa kaj ankaŭ rapide kreskanta glavo.
  Nun la kresko de Edrogan estas mil marmejloj, kaj ĉi tio ne estas la limo. Kaj kiel muskola fariĝis la turka diktatoro - grandegaj muskoloj laŭvorte ŝveliĝas kaj skuas - iu ajn, eĉ la plej skuita korpotrejnisto, envios ilin.
  Kaj lia glavo brilas kiel steloj, kiuj interplektiĝas en la infloresko de nevenkebla kasisto.
  Kaj la dentoj de la Prezidanto de Turkio plilongiĝas, iĝas tre akraj, sinuaj dentegoj de raketvampiro. Kaj la freŝbakita batiro komencas svingi sian gigantan glavon.
  Lyra Velimara krias surde:
  - Termokvarka ŝargo sur la Fuhrer ... Uf, sur la Turka Sultano - fajro!
  Darth Vader frapetis la grandan, orumitan stirstangon per sia ganto kaj grumblis ironie:
  - Kaj kial ne Hiperplasmo! Fajro jam estas malmoderna tera esprimo!
  Lyra Velimara kiel ŝiaj elegantaj, knabinecaj kruroj, nudaj, rozkoloraj plandumoj frapos la metalan plankon:
  - Donu la termikan erupcion! Antipulsaj cimoj!
  Kaj termokvarkaj misiloj, postlasante fajran spuron, kaj spuron larĝan kiel la vosto de fianĉino, alkuris al Edrogan, ŝvelintaj pro granda nombro da spiritoj kaj genioj, kiuj eniris ĝin.
  La otomana diktatoro, kies grandeco jam estis komparebla al la luno, svingis sian kosman glavon. Kaj la stelŝipo de la Sith-imperio - la misila krozŝipo "Baboon" rompiĝis sub terura bato. Hiperplasmaj pecetoj ŝprucis... Kaj io nekredebla kaj fasmogoria falis malsupren.
  Kaj samtempe, ĝi estas sufiĉe bagatela - ĉar la klonaj soldatoj mortis sufiĉe prozee. Montrante emociojn ne pli ol biorobotoj. Sed ilia komandanto Santa, ne estante klono, estis klare nervoza. Kaj li rememoris kiom da hathamsklavoj li sekrete vendis. Nu, nun li certe atendis la inferon de la kontraŭuniverso kaj la turmenton de la malluma flanko de la forto!
  La termokvark-misiloj de Erdogan. Ĉiu el ili portis la energion de cent miliardoj da atombomboj ĵetitaj sur Hiroŝimon. Kaj la potenca, muskola torso de la otomana diktatoro estis kovrita de ulceroj kaj ekbriloj de eksplodantaj ultranukleaj bomboj.
  Lyra Velimara trakuris sian nudan piedon sur sian gracian nazon kaj knaris:
  - Kompreneble ne! Mi volas vinon - paketon da Camel-cigaredoj!
  Darth Vader metis sian ungegan piedon sur la nudan, muskolfortan dorson de la knabino kaj, trakurinte ĝin, kantis:
  - Sobreco estas la normo de la vivo!
  Lira genuigis la eblan kontraŭulon de la nigra sinjoro en la makzelo kaj zumis:
  - Ordonu, antaŭ ĉio!
  Eĉ se Erdogan estis trapikita kun sufiĉe daj pagendaĵoj por detrui la lunon, kun Merkuro por komenci, la otomana sultano kreskis eĉ pli granda. Li nun vere aspektis kiel grandega feino ifrito. Kaj lia glavo aktive serĉis viktimojn inter la ŝipoj de Stelzanath kaj la Sith Imperio.
  Darth Vader, rigardante kiel termokvark-misiloj ne kaŭzis la plej etan damaĝon al ĉi tiu mastodoto el fabelo, kaj la superlasero eble eĉ nutras la potencon de Erdogan, sugestis al Lyra:
  - Ĉu ni kunigu niajn klopodojn?
  La nuda belulo el la Stalzan-imperio ne tute komprenis la nigran sinjoron:
  - Kiel? Ni estas tiel kunigitaj!
  Apenaŭ kovrita per bikino, generalo Astara, ĉi tiu fortika militista knabino proponis sian propran version:
  "Ni ĵetu al li termopreon-ŝarĝon!"
  Darth Vader, kiu vekis la scivolemon de la esploristo kaj sciencisto de la malluma flanko de la forto, raŭke tra la masko demandis:
  - Ĉu ĉi tio estas armilo bazita sur la preona kunfandiĝo?
  Astara, arkigante sian tutan torson de muskolo kaj tendeno, malalte riverencis al la nigra sinjoro.
  - Ho jes, mia sinjoro! Tia reago ebligas uzi energion egalan al 1000 pentatonoj en raketo. Aŭ dek, neniu cent duilionoj da atombomboj faligitaj sur Hiroŝimon!
  La rapida menso de la nigra sinjoro faris tujan kalkulon, kaj Darth Vader surprizite fajfis:
  - Ŭaŭ! De tia eksplodo, eĉ la planedo Jupitero disfalos en kvarkojn!
  Ial, Lira Velimara ne tro kunhavis tian optimismon:
  - Planedo Tero brulos pro tia bato. Ĉiu vivo ene de la sunsistemo estos detruita!
  Darth Vader rigardis la spacan batalon. Erdogan provis tranĉi la batalŝipon Stelzanath, kiu aspektis kiel karnovora piranjo. Li, uzante sian fenomenan manovran kapablon, senespere provis eviti malvenkon.
  Tamen, hiperionaj armiloj kaj superlager-baterioj estis tute senutilaj kontraŭ la ultramagoplasma karno de Erdogan. Ĝi akumulis la energion de miliardoj da genioj, kaj la rapido superis lumon.
  Do estis lerta armadelo, tranĉita kiel kolbaso per tranĉilo. Kaj samtempe grandegaj fajreroj elflugis centojn da mejloj for.
  La otomana diktatoro kriis surde:
  - Banzai! Vi havos ĉerkdezajnon!
  Darth Vader, taksante la distancon, komentis kun vera zorgo:
  - Se la termopreona ŝargo eksplodos, tiam ni mem estos forblovitaj kiel torĉo de papilioj!
  Lyra Velimara time palpebrumis al la nigra sinjoro kaj memfide diris:
  - Ne timu, mia malhela terminanto! La termopreono havas akumulan pinton!
  Lordo Vader senespere svingis la manon.
  - Bone, fajro! Intertempe mi kolektos ĉiujn mallumajn flankojn de la forto!
  Erdogan, kiu inkludis ĉiujn sepdek du tribojn de fespiritoj, ŝvebis super la Tero.
  La Sultano de Turkio dufoje superis la diametron de la Luno en sia longo kaj simple ekbrilis per demona kaj fenomena potenco. Tia batalo nun furiozas en la spaco. La glavo de Erdogan ekflugas pli rapide ol fulmo kaj frakasas freneze pafantajn stelŝipojn.
  Eĉ duon-neniigaj partikloj estas tute senutilaj kontraŭ tia simple sovaĝa potenco de genioj. La grandega detruanto de la spaca imperio, kiu falis en la pinton de la klingo, ekflamis per flavblua flamo kaj eĉ ne postlasis fragmentojn.
  Sed Lyra Velimara eltiris sian "atuton" el sia maniko - termopreona raketo. La termopreono kapablas, kiam plene liberigita, je 7 duilionoj da energio pli da energio ol termonuklea reago.
  La akumula termopreona ŝargo estas iomete pli malforta, sed ĝi enfokusigas la detruon nekompareble pli precize. Kaj nun ilia ventro de la flagŝipoj estas elĵetita princesp-plasma makulo.
  Jen kiel regata kaj inteligente celita fuzio-bazita termopreona raketo aspektas ekster la skatolo. Ĝi ne havas stabilan materion, do estas preskaŭ neeble malsuprenigi ĝin. Sed samtempe, la ŝarĝo mem elektas celon.
  Princino-plasma makulo timigas Erdogan. Li hezitas eviti, sed la ultraprogresinta substanco estis pli rapida. Kaj kiel araneo, hipernuklea bombo suĉis al la potenca torso de la ĵus bakita reĝo kaj imperiestro de genioj!
  Lira Velimara varme aplaŭdis per la piedoj kaj kantis:
  - Mi disŝiros ĝin! Ni disigu ĝin en kvarkojn!
  Potenca kiel Heraklo, Erdogan estis severe klinita, kaj li, klinita, kiel gutaperka bulo en duono.
  Supernovao eksplodis. Pluraj el la kosmoŝipoj de Stalzanath kaj la Sith Imperio estis frapitaj reen, hiperplasma ŝafto bruligis la platformojn kaj barelojn de granda multaj baterioj. Disbatis multajn klonojn kaj belajn Amazonajn knabinojn el la Stalzan-imperio.
  Erdogan mem turniĝis, turniĝis kaj... Fariĝis eĉ pli granda kaj pli timiga. La dua glavo, kiel ĝermo de karnovora parazita planto, trapikis lian dekstran manon.
  Kaj la diktatoro de la Otomana Regno ridis surde:
  - Ho, vi mizeraj kosmaj eksterteranoj.... Vi estas nur servistoj de Shaitan, sed fakte, Shaitan estas mia servisto!
  Dume, tornado furiozis sur la planedo Tero. La ondoj de la oceanoj de la mondo tuj varmiĝis pro hipernuklea eksplodo, kaj bolis kun kruta bolanta akvo kiu skalmis ĉiujn vivantojn. Kaj la arbaroj kaj altaj konstruaĵoj flamis.
  Cent duilionoj Hiroŝimo ekflamis de la malproksimo de la luna orbito - tio ne estas ŝerco! Kaj la fajro kiu englutis la tutan Teron laŭvorte bruligis ĝin al la infero.
  En la loko de Vaŝingtono ekbrilis hela, perforta lumo, poste aperis kolosa purpurbruna floro. Sep hiperplasmaj petaloj disiĝis de la blindiga burĝono, ŝvebante en ĉielaltajn altaĵojn. Ili brilis per ĉiuj koloroj de la ĉielarko dum dek sekundoj, kaj poste, tuj mallumiĝis, defalis, lasante nur gigantajn purpurruĝajn fajrerojn flosantaj en la stratosfero.
  En unu okulo ekbrulis dekoj, centoj da milionoj da homoj, disĵetante elementajn partiklojn. Tiuj, kiuj estis pli malproksime, estis blindaj kaj flamis kiel vivantaj torĉoj. Fajro dolore formanĝis homan karnon. La haŭto de homoj senŝeliĝis, haroj fariĝis polvo, kranioj karbiĝis. La eksplodondo, kvazaŭ kiel akordiono, faldis nubskrapulojn, enterigante vivajn multajn, ĝis antaŭ nelonge, tiajn vivantajn kaj senzorgajn individuojn en varmaj betonaj tomboj.
  Teamo de blondaj, duonnudaj Teksasaj lernejanoj estis postkuranta pilkon, kaj gravitondo trapasis ilin, lasante nur cindrojn siluetojn sur la bruligita herbo. Kompatindaj knaboj, pri kio ili pensis lastmomente: eble ili nomis sian patrinon, aŭ unu el la herooj de la filmo, sennombraj komputilaj ludoj.
  La knabino, revenante el la vendejo kun korbo, iris en la venontan mondon, ridetante, eĉ sen havi tempon por krii. La infano simple frakasiĝis en fotonojn, kaj nur mirakle pluviva rubando de la arko turniĝis en atmosfera vortico. Homoj kaŝantaj en la metroo, blankaj kaj koloraj, estis disbatitaj kiel muŝoj sub premo, tiuj, kiuj en tiu tempo flugis en aviadilo, estis ĵetitaj de la tornadoj de Gehena preter la stratosfero, kaj ĉi tio estas eĉ pli malbona kaj malrapida morto... Kiam en malvarmiga vakuo formanĝante la restaĵojn de aero de predanta piranjo, homoj batas siajn kapojn kontraŭ la duraluminaj muroj, kaj iliaj okuloj falas el siaj kavoj.
  La morto egaligis la senhavulojn kaj la miliardulojn, la senatanon kaj la kaptiton, la filmstelulon kaj la kadavromanĝanton. Ŝajnis, ke milionoj da animoj hurlis en la ĉielon, la mondo renversiĝis kaj eble unuafoje homoj sentis, kiel maldika estas la fadeno de la vivo kaj kiom ili bezonas unu la alian. Patrino kaj infano sufokiĝis sub la rubo, alkroĉiĝante unu al la alia kun tia forto, ke ĉiuj fortoj de la submondo ne povis deŝiri ilin.
  Eĉ la duonmekanika monstro Darth Vader, trempita ĝis la okulgloboj per la malluma flanko de la forto, sentis la doloron kaj suferon de miliardoj da pereanta tero.
  Kaj en malespero li vokis al si ĉiujn fibrojn kaj amasojn de la fenomena manifestiĝo de la malluma flanko de la forto.
  Lira Velimara subtenis lin en ĉi tiu afero kaj etendis fortan manon al la nigra sinjoro. Ili kunfandiĝis mense. Iliaj bioplasmaj kampoj tuj miksiĝis, la inaj kaj viraj principoj kuniĝis, formante kuniĝon de teoplasmaj fortoj.
  Kaj post tio, ekestis kolosa hipergraviomagia kolapso, efektivigante mirindajn, laŭvorte super-fantastajn transformojn.
  La pluvivaj stelŝipoj de la spaca imperio kaj Stelzanath komencis kolektiĝi en unu tuton, kiel buloj de hidrargo. Ili rapide kunfandiĝis, premis en la princeps-plasman plastilon, kreante unuopan kaj monolitan tuton inter ili.
  Eroj kirliĝis tra la tuta spaco, elirante kiel segpolvo en indukta bobeno. Kaj tiam, anstataŭ la flagŝipo de la Sith Imperio, sekvis mitrala eksplodo de ekbriloj, kaj post tio aperis grandega viro.
  Lia figuro estis stranga. La torso kaj gamboj, kiel Lyra Velimara, estas nudaj kaj delogaj, sed la kapo, ŝultroj kaj brakoj estas kovritaj per la nigra batalkostumo de Darth Vader.
  Ĝi rezultis timiga hibrido: la sinjoro de mallumaj fortoj, la militisto de la SS-trupoj Stelzanat Velimara. Krome, la dimensioj de la brutulo en diametro kun Venuso. Tia monstro naskiĝis, kaj estis kreita per ekstrema manifestiĝo, hipergravita magio.
  Du lumglavoj ekbrilis en la manoj de Darth-Lyra, ruĝa kaj purpura. Ambaŭ armiloj ardis kaj scintilis tre hele kaj intense. Duone vulpina knabino, duono cibernetika organismo moviĝis al Erdogan.
  Sub la graciaj, nudaj, knabinecaj kruroj, la vakuo bruis surde. Ŝajnis, ke ĉi tiu monstro simple marŝas tra minkampo, kie eksplodaĵoj estas nevideblaj, sed tio igas ilin eĉ pli detruaj.
  La turka diktatoro, ankaŭ ŝvelinta kun la diametro de Venuso, marŝis al sia ekvivalento. Ili proksimiĝis, kaj unu sub la nudaj, knabinecaj kruroj, kaj la alia sub altaj botoj, bruis kiel miliono da tondroj... malpleno!
  Darth Vader kaj Lyra en unu botelo, salutis Erdogan per glavo.
  La otomana diktatoro nur bojis responde:
  - Neniu kompato al la malamiko!
  Darth Vader respondis per malklaro:
  - Ripeto patrino - kabaneniya!
  Kaj iliaj glavoj kun sovaĝa muĝado, la erupcioj de miliardo da krakataj vulkanoj kruciĝis. Kaj la vakuo tremis. Kvarkoj dancis en la etervorticoj.
  Erdogan, sentante, ke lia karno teksita de iliaj multnombraj hordoj da malbonaj kaj bonaj spiritoj, ektremis pro la bato, grumblis:
  - Ĉe Satano! Vi estas forta!
  Darth Vader daŭrigis sian atakon kaj bojis:
  - Kaj li neniam estis malforta!
  Hibrido de nigra sinjoro kaj vulpo-militisto atakis Erdogan. Kaj kvankam lia kontraŭulo ne estis malsupera en forto kaj rapideco, sed en la arto de skermarto, kompreneble, la turka prezidanto ne povus esti komparita kun militisto, kiu estis trejnita de la plej bonaj militistoj kaj skermistoj en la galaksio - la Ĵedajo.
  La voĉo de Lyra jam aŭdiĝis. Ankaŭ tiu ĉi infera knabino bone studis. Ĉar ekzistis neniuj viroj en ilia imperio, la knabinoj estis nutritaj en cibernetikaj utero. Oni instruis al ili mortigi kaj batali eĉ kiam la embrio formiĝis en nutra medio helpe de komputilaj programoj.
  - Ke la filo de turka civitano, vi ne ŝatas ĝin, vi havas tian akcepton!
  Kaj la princeps-plasma glavo tranĉis la bone nutritan tason de Erdogan. La detranĉita liphararo de la otomana diktatoro falis malsupren, tordita en la ventegoj de la etero, komencis disŝiri, disfalante kiel tuta amaso da neniigbomboj. Kaj sango elverŝis el la tranĉita vango. Krome, en ĉiu guto, koboldoj kaj sorĉistinoj kun balailoj ŝprucis.
  La turka diktatoro provis respondi, sed Darth Vader tre lerte plonĝis sub la kurbo de la glavo-scimitar, kaj li mem draŝis la malamikon flanke, detranĉante tutan tavolon de la malamikaj muskoloj. Erdogan muĝis eĉ pli laŭte kaj denove atakis.
  Darth Vader detenis la svingon, kaj la nuda piedo de la liro trafis la malamikon ĝuste en la ingveno.
  Erdogan huluis dolore, kaj kun sovaĝa ĝemo, en kiu sentiĝis grinardaj notoj, li grakis:
  "Nun vi estas mortinto!"
  Darth Vader akcelis sian atakon, kaj kantis dum li atakis:
  - Kaj tamen la fino, ĝi ne estas la fino! La fino estas nur la komenco!
  Kaj nun li tenas sian subskriban movon, kun la helpo de kiu grafo Duko estis venkita. La tranĉita mano, kune kun la glavo, pendas en la tajdo de vakuo. Kaj tiam ĝi ankaŭ komencas ŝiri. Kvazaŭ en unu loko ili gajnis reuzeblajn, jetojn, lanĉilojn - elsendantajn supernovaojn.
  Erdogan, ŝvelante la okulojn pro neeltenebla doloro, retiriĝis kaj frakasis sian kapon en la lunon.
  La satelito de la planedo Tero estis misformita de la trafo, ĝi estis kovrita per larĝaj fendoj, kaj aktiva erupcio de magmo komenciĝis. La luno komencis simili al malbone batita vizaĝo. Liro denove movis la piedon de Erdogan sub la genuon, kaj la glavo de Vader de la sendefenda flanko kaptis lian ŝultron, detranĉante dikan pecon da viando kaj muskolojn.
  La otomana diktatoro jam klare naĝis, lia sola pluviva glavo flugis en larĝa amplekso, sed la pinto de la ruĝa glavo de la nigra sinjoro trapikis ĝuste en la manojn de la kontraŭulo. Tiam klara turno kaj alia distranĉita piedo de Erdogan falas malsupren por komenci ŝiri tie, kun neniigo kaj magiaj petardoj.
  La otomana diktatoro estas senarmigita, kaj lia lasta malespera provo, kiel drako, devas ekbruli per fajrero.
  Estis kvazaŭ duilionoj da flamĵetiloj tuj eksplodis. Kaj la plasma erupcio inundis preskaŭ la tutan sunsistemon. Ondoj de freneza flamo, en paro de sekundoj, rapidis al la orbito de Plutono. La masko kaj manoj de Darth Vader pluvivis, sed la nudaj, knabinecaj kalkanoj de Lyra estis plene bruligitaj.
  La knabina generalo kriegis pro doloro - la fajro forte brulbrulis la plandumon, eĉ grandaj veziketoj tuj ŝveliĝis, sur la bruligitaj kaj nigrigitaj inaj piedoj kaj tibioj. Ĝi surgenuiĝis...
  Sed Darth Vader, per profesia movo, per salto kaj kun turniĝo de la korpo kaj konverĝa movo de glavoj, malkonstruis la grandan, kornan kapon de la otomana prezidento Erdogan.
  La grandega kapo, ne malsupera laŭ la grandeco de la luno, de la granda militisto kaj reganto forruliĝis, kaj dikaj bluaj lipoj flustris:
  - Ĉio finiĝis!
  Post tio tondris eksplodo, tiel surdiga, detrua kaj grandega, ke ĉio, kio antaŭe okazis, estis mizera matĉo-fajro sur la fono de hidrogena bombo elprovita en la kosmo. Fluoj de neniiga hiperplasmo inundis la spacon de la Suno, tiam Afla-Centaurus kaj Siriuso...
  
  
  
  
  FELIĈA KNABO
  Loĝis unu knabo, li estis ankoraŭ malgranda, sed profunde malfeliĉa. En la lernejo, li estis ofendita kaj persekutata, hejme liaj gepatroj ĉiam estis okupataj kaj riproĉis lin pro malbonaj notoj, kaj eĉ batis lin pro duokoj per zono. Kaj lia tuta malsaĝulo, mense malrapida, malkuraĝa - venenita kaj batita.
  La knabo estis laca de tio, kaj decidis forlasi sian malbonan urbon kaj for de la malamata lernejo, kien ajn liaj okuloj rigardas.
  La knabo estis ankoraŭ malgranda kaj naiva. Li pensis, ke nur en lia urbo vivas tiaj malbonaj homoj kaj precipe infanoj, kaj en aliaj urboj ĉiuj estas bonaj kaj afablaj. Kaj ne povas esti alie, ĉar la kvadrata televidskatolo ekscitite ripetas, ke ilia lando estas la plej humana, afabla, bela kaj plej bona en la mondo. Ke en lia lando ĉiuj infanoj estas feliĉaj aŭ certe fariĝos feliĉaj, kaj la partio kaj ĝia granda gvidanto kondukos al komunismo - kiam ĉiu ricevos tion, kion ili volas.
  Kaj la batita kaj ĉikanita knabo sincere opiniis, ke la infanoj en la lernejo estas tiel kruelaj kaj malbonaj, ke ili estis varbitaj de la CIA kaj la Mossad, ke estis kulpo de la dikaj ventraj burĝoj de Usono en la urbo, ke estis malplenaj bretoj kaj homoj. staris en longaj vicoj. Ke ĉio estis en ordo, se ne por la burĝoj kaj sabotistoj kiuj transpasas la landlimojn nokte. Ke estas ilia kulpo, ke la terpomoj putriĝas kaj la dentoj de la infanoj doloras. Kaj ŝajne oni inventis ankaŭ injektojn por torturi homojn en Usono.
  Sed esti tia, ke malbono regas en ĉiuj urboj de lia vasta Patrujo, por ke la malbonaj agentoj de la CIA allogu kaj dorlotu ĉiujn infanojn, instruante ilin batali kaj bati la kuŝantan.
  Ne, devus ekzisti urbo en sia plej bona kaj humana lando en la mondo, kie ĉiuj estas afablaj kaj ridetas unu al la alia kaj vi povas sekure etendi la manon por manpremo sen timo, ke pinglo kaŝita inter viaj fingroj engluiĝos en ĝi.
  La knabo firme kredis al tio, ke ekzistas ankoraŭ bonkoraj kaj pacaj urboj. Kaj li, apenaŭ atendinte la unuajn varmajn printempajn tagojn, kaŝe de siaj gepatroj elprenis ĉion el la fridujo. Kaj ne estis tiom da produktoj en la plej humana, riĉa, afabla kaj pacema lando en la mondo. Mi plenigis mian sakon kaj tornistron per ĉi tio, antaŭskuante la lernolibrojn kaj kajerojn, ke ili kreis plian pezecon kaj... De tempo al tempo, ĉirkaŭrigardante malkuraĝe, li malfermis la pordon kaj elsaltis sur la straton.
  La knabo ĉiam timis eliri en sian propran korton. Ŝajnis al li, ke tie li certe estos batata, kripligita, humiligita, kraĉita, aŭ io alia fariĝos pli malbona. Sed ankoraŭ estas frua printempa mateno, ĉiuj iras al lernejo, estas ŝanco pretergliti la kortajn huliganojn kaj iri plu. De ĉi tiu kvartalo, kie li fariĝis forpelito kaj ridindaĵo, ĝis kie ili ankoraŭ ne scias. Kie li estas nur blankhara knabo kun alta ĉapo.
  Kial homoj tiom koleras? Kion li faris al ili, ke ili malamas lin tiel feroce? Kaj krome, ili malamas ĝin, en la plej humana, afabla, humana kaj justa lando ne sur la terglobo? Kion li faris al ili? Ĉu li ofendis, kalumniis, humiligis, kraĉis, perfidis iun?
  Ĉu li ne diris al ĉiuj, ke oni estu afabla, simpatia, helpu unu la alian. Tiu batalado estas malbona, kaj la malfortuloj bezonas helpon? Sed pro tio ili ankoraŭ konsideris ĉiujn stultulon, malfortulon, stultulon... kaj iun alian komplikan kaj nekompreneblan vorton - pacifisto?
  Sed ĉu ne estas strange, ke ĉiuj infanaj fabeloj, libroj kaj televido instruis al ni tion. Ĉu homoj ne frapu ĝuste tiel: sublime noblaj, inklinaj al sindono, starantaj unu por la alia kiel monto. Ĉu la homo ne estas frato de viro? Ĉu la vera signifo de la vivo ne estas fari bonon?
  Do kial en la realo, kio estis instruita en libroj, en filmoj, kaj eĉ en komputilaj lecionoj estas refutita? Ĝi estas konsiderata stulta, absurda, amuza, malbona!
  Kial en niaj infanoj kaj liaj samuloj, tiom da kolero kaj malamo, malvolo aŭskulti ilian konsciencon, la deziron al perforto kaj detruo? Kien iras edukado, kaj la kulto de bonfaroj en ilia plej humana kaj humana potenco de la mondo. En potenco kiu helpas kaj protektas la prematojn en ĉiuj partoj de la terglobo. Kiu savas nigrulojn, indianojn, ĉiujn kiuj estas streĉaj kaj malsanaj de malsato kaj naturaj katastrofoj.
  La knabo nomiĝis... Li sentis timon. Nun ili estos kaptitaj kaj ĉikanitaj.
  Li ŝajnigis ne aŭdi kaj rapidigis sian paŝon.
  Responde, sovaĝa muĝado:
  - Tenu la bremson! Ni mortigos vin!
  La sovaĝa frenezo en lia voĉo batas, tiom da malamo al li? Por kio? Kion li faris al ili? Kaj ili malamas lin, tiun, kiu ĉiam parolis pri bonkoreco, pri amikeco, pri kompato, tiel, ke ili ne malamu la malfidelulojn, tiun, kiu buĉus sian propran patrinon.
  Sed la knabo jam decidis, forlasi ĉi tiun urbon, ne plu iri al ĉi tiu malbenita, malamata lernejo. Eskapu el ĉi tiu infera kloako kaj trovu alian, afablan, puran, amikan urbon. Ja povas esti, ke en lia plej filantropia lando ne ekzistis tiaj urboj.
  La knabo tre timis, ke oni lin atingos, mallerta kaj malforta, kaj batos lin je la kolo, ke li ne povos foriri. Sed estas ankaŭ buso. Vi nur bezonas salti en ĝin, tiam la ĉikananto kaj la bandito malfruos.
  Ĉi-foje la knabo estis bonŝanca, kaj en la lasta momento li sukcesis salti sur la ferman piedtablon de la buso. La pordon premis maldika, infaneca mano, feliĉe ne multe, kaj li sukcesis teni tornistron plenan de nutraĵoj.
  Vojaĝado per buso en tiuj tagoj ankoraŭ kostis magran sumon, kaj estis neprofite en urbeto pagi salajron al la konduktoro. Cetere, homoj estas honestaj kaj ili ne kompatas kvar kopekojn. Paro da samideanoj, ne povis atingi la knabon kaj knedis sian koleron sur la rubujo. Oni kruele piedbatis lin per la piedoj, kvazaŭ la fero kulpas pro tio, ke la dezirata predo forglitis. Kaj la knabo veturis kaj preĝis al la Sinjoro Dio (kiu cetere, kiel oni instruis al ili, tute ne ekzistas!), por ke la pordo baldaŭ malfermu kaj li liberigu sian manon.
  Fine la sekva halto, la mano estas libera kaj vi povas sidiĝi sur la sidlokon kaj spiri. Ju pli la knabo malproksimiĝis de sia malamata korto, des pli trankviliĝis lia animo. Kie ili ne scias, tie estas pli sekure.
  Kvankam eble alia knabo, male, en lia loko, revus esti pli proksime al hejmo, serĉante protekton en ĝiaj nepenetreblaj muroj. Sed la korto de la domo ĉiam kaŭzis timon en la knabo. Li eĉ revis pri koŝmaroj kaj liaj inferaj, senkompataj kunuloj. La knabo provis promeni kiel eble plej malmulte sur la strato. Post la lecionoj mi kuris kiel eble plej rapide al la vestoŝanĝejo por esti ĝustatempe antaŭ ol la malamataj, kruelkoraj samideanoj eliros kaj ek moki, aŭ eĉ tuj batas min. La knabo trovis konsolon nur en libroj. Ekzistis tiam neniu komputilo, neniu Interreto, eĉ ne televide - nur tri kanaloj, kie en la plej bona kazo ili montras la pionirojn de bonegaj studentoj, aŭ kantanta koruso - kiel bone estas vivi en ilia plej humana kaj humana lando en la mondo. . Kaj plej malbone, enuigaj raportoj de la kampoj, kaj konstantaj bataloj por la rikolto. Kaj nur unufoje semajne, dimanĉe, eblis spekti, strikte laŭ la limo, ian interesan, plenlongan filmon aŭ programon vizitantan fabelon.
  Kaj la knabo amis sin enterigi en libroj, desegnante en ili la subliman, noblan kaj fabelan.
  Kaj li ofte ĉe la leciono, se liaj kunuloj kraĉante el la pipo, aŭ pafante per kaŭĉuka rubando, ne tro laciĝis, li ankaŭ pensis pri la fabela, afabla mondo. Pri tio, ke kiam la komunismo finfine estos konstruita kaj estos universala, universala frateco.
  Kaj tiam la infanoj de Alfa Centaŭro, Siriuso, Ursa Majoro, Sagitario-konstelacio, kuniĝos. Kaj larĝe ridetante, ili tenas la manojn. Ekzemple, infanoj de la konstelacio de Fiŝoj havas kapojn kovritaj per arĝentaj skvamoj kaj oraj, brilantaj naĝiloj. Kaj en la Sagitario Konstelacio, ili verŝajne aspektas kiel Centaŭroj.
  Ĉio estas tre trankvila kaj bela. Ili donas unu la alian donacojn, kantas kantojn. Ne ekzistas malamikeco, neniu malico, neniu metos butonon aŭ mortan ranon en la dorson de alia.
  Baldaŭ venos komunismo, kaj la malamata CIA, kiu implikis la tutan mondon en reton de malamo kaj instruis niajn sovetiajn infanojn malami la bonon - ĝi pereu kaj detruu! Ja ili estas la usonanoj, kiuj estigis la koŝmarojn de milito ekde la ekstermado de la indianoj ĝis Afganio. En siaj radiovoĉoj ili frenezigas homojn kaj igas ilin levi la manojn, frato kontraŭ frato, inspirante malamon de la lulilo!
  La buso malrapide glitas laŭ la itinero. Ekster majo, la mateno - la tago ĵus komenciĝas. Jes, la knabo ne timas la mallumon. Male, kiam estas mallume, estas pli da ŝancoj gliti nerimarkitaj preter kunuloj, dissolviĝi en mallumo. Vintre, kiam estas malvarme kaj la noktoj estas longaj, kaj precipe en severa frosto, vi povas eliri sur la straton kaj serioze atendi pretergliti la ulojn plenajn de kolero.
  Vintre, huliganoj ankaŭ malvarmiĝas kaj eliras malpli ofte. Sed en la varma sezono, nur la turmento komenciĝas. Kaj nur iri al la vendejo fariĝas torturo. Kaj la knabo pensas, elpensu ian nul-transiran modulon, tiel ke unufoje vi jam estas en la vendejo, kaj tiam vi premas la butonon kaj vi jam estas hejme.
  Povas esti bone, ke artefaritaj flugiloj ankoraŭ ne estas inventitaj, en lia loĝejo, sur alta etaĝo, la knabo povas senti relativan sekurecon. Kiam vi ŝvitas pro rapida kuro, vi finfine malfermas la pordon kaj saltas en la loĝejon, vi sentas, ke olimpika ĉampiono transpasis la cellinion - vi estas hejme kaj vi estas sekura. Vi povas finfine spiri kaj trovi konsolon legante iun regulan libron. Feliĉe ili forlasis de sia praavo bibliotekon, kiun la akademiano envios.
  La ŝoforo signalis, ke ili jam estas ĉe la fina haltejo kaj ĉiuj bezonas foriri. La knabo trovis sin en nekonata areo. Li ne haltis ĝis la fino. Kaj ĉi tiu noveco ŝajnis agrabla kaj surpriza. Kvazaŭ indas fari paŝon, kaj vi, kiel Eli el la Sorĉisto de la Smeralda Urbo, trovos vin en fabela kaj feliĉa lando.
  
  MILITO AL LA VENKA FINO
  la 13-an de aprilo 1945 . Grandurbo de Berlino, la konstruaĵo de la Imperia Kancelario.
  Ministro pri eksteraj aferoj Ribbentrop ĵus revenis de la interparoloj, kiujn li tenis kun la sovetia delegacio estrita de la konata kverelo kaj malamiko de Germanio Molotov. Malgraŭ tio, ke dum la lastaj bataloj kvar sovetiaj tankarmeoj estis preskaŭ tute detruitaj. Kaj la 1-an de aprilo ĉesis la liverado de okcidenta helpo sub Lend-Lease, Stalin prezentis intence ŝveligitajn postulojn.
  Ribbentrop bedaŭrinde diris al Rommel:
  -Intertraktado kun la sovetia delegacio atingis blokiĝon. Kompromisa nula elekto - reveno al la limoj de junio 1941 ne konvenis al Stalino. Koba postulas - la Klaipeda regiono, Orienta Prusio kaj la tuta Pollando ene de la limoj de 1939. Ĝi ankaŭ postulas la terojn de Slovenio, parto de Hungario kaj la naftejoj de Rumanio. Li deklaras ke milionoj da sovetiaj soldatoj ne mortis por veni al kie ĉio komenciĝis. Krome, Jozefo postulas de ni kompensojn, la liberigon de ĉiuj militistoj kaj civiluloj... Kaj li promesas liberigi la nian nur por elaĉetomono! Plue, Stalin ankaŭ volas ricevi teritoriajn akirojn de Finnlando.
  Feldmarŝalo Fuhrer Rommel morne rimarkis:
  - Post la puĉo en junio 1944, ni estis devigitaj daŭrigi malrapidan kaj obstinan retiriĝon ĉe la orienta fronto. Kvankam la aliancanoj venkitaj en Normandio iris kun ni al relative honorinda paco por ili, sed... La Ruĝa Armeo estas tro forta, kaj ni prizorgis la soldatojn maksimume, preferante aktivan defendon kaj mallongajn kontraŭatakojn. Jes, la rusoj iris al Vistulo kaj eĉ koste de grandegaj perdoj transiris ĝin, enpenetris en Slovakion, preskaŭ kaptis Rumanion... Sed ĉiuj ĉi sukcesoj kostis al ili kare. Ankaŭ ni sangis, sed mi sukcesis starigi pli-malpli kontentigan defendon kaj redukti la perdproporcion je tri ĝis kvar fojojn favore al ni. Sed Stalino ŝajne ne komprenas, ke ankaŭ lia lando estas elĉerpita, kaj la aliancanoj, ĉesinte helpi Rusion, komencos fidi al ni?
  Ribbentrop respondis kun ĝoja rideto:
  - La plej grandaj transmaraj ŝarkoj jam promesas al ni subtenon kontraŭ la teroj, kiujn ni ricevos konkerante USSR! La laborista registaro en Britio ankoraŭ hezitas, sed multaj privataj strukturoj pretas subteni nin! Ni estas promesita helpo de Brazilo, Hispanio, Portugalio, kaj precipe Argentino. Perron eĉ ne ekskludas, ke li malkaŝe eniras la militon nianflanke. La finnoj ankaŭ ĵuras iri ĝis la fino! En Italio, la pozicioj de Mussolini en la nordo plifortiĝis, dum por-okcidentaj trupoj daŭre kontrolas la sudon. Ni estas pretaj daŭrigi la militon, mia Fuhrer!
  Rommel koncize ordonis:
  - Speer al mi!
  La lerta, laborema kaj talenta Imperia Ministro de Armilaro kaj Municio, sidis en sia ĝusta loko. Speer sukcesis, malgraŭ ĉiuj malfacilaĵoj, signife pliigi la produktadon de armiloj kaj tre rapide meti en serian produktadon pli altnivelajn klasajn memveturajn pafilojn - "e", "LEV" kaj "Panther" -2.
  La ankoraŭ juna kaj tre energia ekonomia diktatoro de la Tria Reich raportis:
  - En la kampo de tankokonstruado, ne nur kvalita, sed ankaŭ kvanta sukceso estis atingita. En decembro 1944, 1960 tankoj kaj memveturaj pafiloj estis produktitaj. Kaj ĉi tio estas malgraŭ ĉiuj militaj malfacilaĵoj kaj la lanĉo de la plej bonaj aŭtoj de la mondo en amasproduktadon! Precipe, E-25, Leono kaj Pantero-2!
  Nuntempe, la produktado de tankoj kaj memveturaj kanonoj estas ĉirkaŭ du mil monate, el kiuj en marto la plej novaj veturiloj: E-10, E-25, Lev, Panther-2 konsistigis pli ol du trionojn de la tankfloto!
  Rommel demandis seke:
  - Ĉu vi certas, ke niaj tankoj estas pli bonaj ol la sovetiaj?
  Speer, penante doni al sia tono racia, diris:
  - Niaj projektistoj, kvankam malfrue, povis krei veturilojn kun pli-malpli sukcesa aranĝo, kiraso, armilaro kaj veturado. Precipe sukcesa estis la E-25. Al la rezervado de frunto de 100 milimetroj kun racia angulo de deklivo de kvardek gradoj, flankoj kaj postaĵo de 60 milimetroj kaj armilaro de 88-mm kalibro de kanono EL 71 - memveturaj pafiloj, rezervo de pafoj de 80, pezas nur. 26,6 tunoj. Kun motoro de 700 ĉevalfortoj, la aŭto akcelas pli ol 75 kilometrojn hore. Krome, donita la pezrezervo, la flankoj de la memvetura pafilo estas aldone plifortigitaj per 30 mm ekranoj. Tiel, kaj la ruloj kaj la ekrano kovras la flankon, kio signifas, ke la maŝino tenas la efikon de la T-34-85-konkoj ne nur sur la frunto, sed sur la flanko. La sama 88-milimetra pafilo trapikas je distanco de 150 - 148 mm kiraso je kliniĝo de 60 gradoj. Konsiderante la pafrapidecon, la precizecon de nia 88 mm kanono, la plej bona kontraŭtanka pafilo en la mondo! Kaj la frunta protekto permesas vin pafi, eĉ IS-2. Plie, la pintaj obusoj de sovetiaj pafiloj estas tre sentemaj al reboniĝo. Kaj nia altkvalita cementita kiraso havas altan surfacan malmolecon kaj reboniĝas perfekte laŭ angulo de racia inklino!
  Rommel logike rimarkis:
  - Kaj ĉio ĉi estis atingita danke al la fakto, ke la motoro, transdono kaj rapidumujo troviĝas kune, en unu bloko. Tiel, ili ŝparis sur la kardano, kaj reduktis la altecon de la aŭto al 144 centimetroj. La maŝino superas ĉiujn sovetiajn modelojn kaj estas relative facile fabrikebla. Kvankam, ekzemple, vi ankoraŭ ne povas krei tian tankon!
  Speer respondis:
  - "Panther"-2 kaj precipe la tanko "Lev" konsideras la lastajn evoluojn kaj plibonigojn. Aparte, la "Pantero" -2 sukcesis renkonti la pezon de 47 tunoj, pliigante la armilaron kaj stokon de konkoj al la nivelo de la "Reĝa Tigro", kaj iomete malsupera en kiraso. Kaj tio estas dudek unu tunoj da diferenco. La 700-ĉevalforta motoro donas al vi rapidon de 55 kilometroj sur la ŝoseo, kaj 30 kilometrojn hore sur la roko. Novaj aŭtoj jam eniras en serion kun 900 ĉevalforta motoro kaj povas akceli ĝis 70 kilometroj hore. La "Leono" kun 105-mm kanono havas neniun egalan en armilaro, superas la "Reĝo Tigron" en fronta kiraso, kun egalaj flankoj kaj postaĵo. Kaj ĉiuj kun pezo de 51 tunoj, kun motoro de 900 ĉevalfortoj. Niaj novaj tankoj - havas bonegan veturadon, kio signifas, ke ili povas esti uzataj en ofensiva milito!
  Rommel rikanis kaj denove montris erudicion:
  - Kaj en ĉi tiu tanko, la motoro, dissendo kaj rapidumujo situas antaŭ la veturilo-karoserio, kaj la gvattureto estas movita reen. Ili ankaŭ streĉis la aranĝon. Sed ni bezonas "Leonon" kun pli forta flanka kiraso!
  Speer riverencis kaj diris:
  - En la tanko E-50, ni enkorpigos la protekton kaj armilaron de la Maus, ne superante sepdek tunojn da pezo!
  Rommel liberigis Speer kaj invitis la Imperian Aerministron Saur. Ankaŭ tre sperta kaj kapabla administranto.
  La Imperiestra Ministro diris kun venka aero:
  -Nia aviado prenis tutan aeran superecon! Kaj antaŭ ĉio dankon al la heroa germana industrio! La novaj reagaviadiloj kiuj membrigis servon kun la Luftwaffe en 1944 estas amasproduktitaj kaj en ĉiam kreskantaj volumoj. Ili havas rapidan avantaĝon super sovetiaj veturiloj de 200-350 kilometroj hore kaj estas armitaj per potencaj 30mm kanonoj kaj raketoj! Batalantoj ME-163, Me-262, BA-349 kaj precipe malmultekostaj, malpezaj, manoveblaj kaj facile fabrikeblaj HE-162 pruvis sian superfortan superecon super malamikoj Laggs kaj Yaks. La altrapida sciigo kaj bombaviadilo Ar-234 havas tian rapidecon, ke eĉ unu sovetia batalanto povas atingi ĝin!
  Samtempe, kio estas plej signifa, ni povis atingi egalecon kun la malamiko en la kvanta produktado de maŝinoj. 150 ME-262 batalantoj estas produktitaj semajne, tre potencaj armiloj kaj traviveblaj en batalo, jam 300 kaj ĉi tiu figuro kreskas HE-162 batalantoj, kaj 120 kun pliiĝo en AP-234. Pli progresintaj modeloj de la ME-262 kun svingitaj flugiloj, la ME-1010 kun flugiloj kie la svingo estas alĝustigebla, la He-262 kun pli bonaj armilaraj kaj flugaj trajtoj, kaj plej grave la Yu-287 estas survoje. La plej nova maŝino kun inverse svingitaj flugiloj havos bonegan bombardan precizecon.
  Entute ni planas pliigi la produktadon de jetaviadiloj al ducent aviadiloj tage, tute subpremante la malamikon!
  Rommel logike rimarkis:
  - Kaj niaj ŝraŭbmaŝinoj estas sufiĉe sukcesaj. Ekzemple, la evoluo de la Focke-Wulf - TA-152. Jes, kaj la TA-400 en la versio de jetbombisto kun ses motoroj montras grandan promeson!
  Zaur fiere siblis:
  - TA-400 povas bombi sovetiajn fabrikojn preter Uraloj, atingi rapidojn de ĝis 800 kilometroj kaj porti pli ol 10 tunojn da bomboj! Tiel estas la senvosta bombaviadilo XO-18, kun flugdistanco de 16 000 kilometroj! Kaj jeto TA-183 kaj aliaj maŝinoj! Ni regos la aeron!
  Feldmarŝalo Fuhrer liberigis Zaur. Nun estis tempo por paroli kun Schmeisser.
  germana maŝinpafilo
  StG 44 (germane: Sturmgewehr 44 - 1944 sturmpafilo) estas germana sturmpafilo evoluigita dum 2-a Mondmilito. Ĉirkaŭ 850 mil pecoj estis produktitaj. Inter la moderna speco de aŭtomatoj, ĝi iĝis la unua evoluo kiu estis amasproduktita.
  Ĝi diferencas de mitraletoj (PPSh, ktp.) de la Dua Mondmilito per signife pli longa gamo de celita fajro, ĉefe pro la uzo de la tielnomita meza, pli potenca, kaj kun pli bona balistiko ol pistolkartoĉoj uzitaj en mitraleto. pafiloj.
  Aŭtomatigo StG 44 - ventilata tipo kun la forigo de pulvoraj gasoj tra truo en la barelo muro. La barelkalibro estas ŝlosita klinante la riglilon en vertikala ebeno. Dekliniĝo okazas per la interagado de klinitaj aviadiloj sur la pordego kaj riglilportilo. Gasĉambro - sen la ebleco de reguligo. La ŝtopilo de la gasĉambro kun la helpstango estas malŝraŭbita kun speciala drivo nur purigante la maŝinon. Por ĵeti fusilgranatojn, estis necese uzi specialajn kartoĉojn kun 1,5 g (por fragmentiĝo) aŭ 1,9 g (por kiras-penetraj-akumulataj obusoj) pulvorŝargo. La norma pezo de pulvo en la 7,92x33 Kurz-kartoĉo estas 1,57 g. La gasa piŝto kun la bastono estas kombinita kun la riglilo-tigo.
  Schmeisser ankaŭ esprimis optimismon, ke la nova maŝino - St 54 - estos eĉ pli fidinda kaj pli bona, kun alta precizeco de fajro.
  Von Braun ankaŭ esprimis veran optimismon - la misiloj A-10 kaj A-11 promesis flugi je distanco de ĝis 1000 kilometroj kaj trafi kun granda precizeco, gvidataj de radio.
  Kun la atombombo, aferoj estis pli malbonaj ĝis la nuklea reaktoro ĵus estis lanĉita. Sed ankaŭ post kelkaj jaroj ili promesis, ke la reĝino de la bomboj eniros en serion!
  Sed plej grave, la usonanoj kaj la britoj promesis helpi la Trian Reich kaj ĝiajn satelitojn en la batalo kontraŭ monda komunismo!
  Feldmarŝalo Fuhrer Rommel decidis:
  - Diru al Stalino, ke ni plene rekomencas malamikecojn, poste la kompletan kaj totalan detruon de la komunismo!
  La 13-an de aprilo 1945 estis la tago de la granda malakcepto!
  La germana milito donis la ĉefan baton de Hungario, por eviti devigi la plenfluan Vistulon. La ofensivo komenciĝis la 20-an de aprilo, kiam la naziaj sekcioj estis nesufiĉaj.
  La germanoj sukcesis trarompi la unuan defendlinion, preskaŭ en movado. Ili aktive uzis noktajn ataktaktikojn por malhelpi la rusojn uzado de sia multnombra artilerio. Nokte, kompreneble, la fajro ne estas tiel efika, kaj la nazioj havas noktajn viziajn aparatojn.
  Sufiĉe rapide, la dua defendlinio ankaŭ estis rompita, kaj du vaporkaldronoj estis formitaj. Sed laŭ ordono de la ĉefsidejo, grandaj rezervoj eniris la batalon. Kvankam ne eblis venki la naziojn, la ofensivo de Mainstein estis suspendita.
  La germanoj, post unu monato da obstina batalado, nur sukcesis rekapti parton de Slovakio, antaŭenirante ne pli ol 70-80 kilometrojn.
  La Fritz-ofensivo en Orienta Prusio estis eĉ malpli sukcesa. Ili trarompis nur la unuan linion de defendo, kaj alfrontis densan defendon. Montriĝis, ke la Ruĝa Armeo sciis fosi kaj defendi sin. Kaj fari gravan damaĝon.
  Nur en Rumanio Kisselring atingis grandajn sukcesojn. Faŝismaj trupoj kreis tri vaporkaldronojn, kaj kaptis preskaŭ ĉion el Moldavio kaj Bukovino. Sed eĉ tie ili ne rajtis trapenetri al Odeso, haltante ĉe la Bug - natura akvobaro! Sed la germanoj ankoraŭ sukcesis kapti multe da tero. Inkluzive sur la Nigra Maro marbordo, kaj la ukraina regiono de Ĉernivco. Tiel, movante la frontlinion for de la naftejoj de Rumanio. Sed iliaj aprilaj kaj majaj sukcesoj estis limigitaj al tio.
  La Ruĝa Armeo estis sur la defensivo, kaj la industrio produktis multe da armea ekipaĵo. Precipe Yak-9 batalantoj kaj T-34-85-tankoj.
  Somere Rommel trovis sin en malfacila pozicio - la homaj rimedoj de Germanio jam malpleniĝis, kaj la ofensivo kaŭzis gravajn perdojn. Ne necesis kalkuli je ripeto de la kvardek-unua jaro. Sovetiaj trupoj estas harditaj en batalo, la generaloj akiris sperton je alta prezo, kaj sufiĉe densa kaj profunda defendo estis konstruita.
  Do, vi devis pagi por translokiĝo al la oriento.
  En la centro, sovetiaj soldatoj daŭre tenis pontojn trans la Vistulo. Stalino ne volis retiriĝi.
  Rommel decidis lanĉi aeratakon kontraŭ Sovetunio. Ĉar la bombado estas almenaŭ multekosta okupo, sed la homaj perdoj dum tia ofensivo estas multe malpli! Krome, Usono kaj Britio kun siaj kolonioj kaj regnoj komencis doni pli kaj pli aktivan helpon per armiloj, rimedoj kaj eĉ volontuloj.
  Aeratako de reagaviadiloj kaj singardaj provoj trarompi de grandaj tankarmeoj.
  Sed Stalino ne volis sidi pasive kaj atendi la malvenkon! La 22-an de junio liaj trupoj lanĉis ofensivon en la slovaka direkto. En respondo, la amerikanoj vendis mil B-29-bombaviadilojn kredite al Germanio.
  La germanoj regis la aeron kaj ĝis nun povis forpuŝi, uzante la kvalitan superecon en tankoj kaj memveturaj pafiloj, la atakojn de la Ruĝa Armeo. Fine de julio, la Germana Armeo-Grupo Suda iris sur la ofensivon en provo krei alian poŝon. Sovetiaj trupoj povis ĉesigi la germanan ofensivon. La nazioj antaŭeniris ĉirkaŭ tridek kilometrojn kaj, evitante gravajn perdojn, haltis. En aŭgusto, la Ruĝa Armeo ankaŭ avancis en Orienta Prusio.
  Dum la somero, la frontlinio ne multe ŝanĝiĝis.
  Usono, dume, ĵetis du atombombojn sur Japanion. Hirohito sciigis sian kapitulacon la 16-an de aŭgusto. Ameriko malligis siajn manojn kaj intensigis la liveradon de teknologio, krudmaterialoj kaj ekipaĵo al la Tria Reich.
  La premo de la germana aviado intensiĝis. La nazioj esperis bombi Sovetujon. La aŭtuno pasis en interŝanĝo de batoj kaj ofendaj provoj ambaŭflanke. Ambaŭ flankoj provis eviti nenecesajn perdojn.
  Sed ĝenerale, la supereco de la Luftwaffe en la aero iĝis evidenta. Dum 1945, la Tria Regno kaj la satelitoj produktis pli ol sesdek mil aviadilojn, plejparte jetojn, kaj ricevis pliajn tridek mil de la Aliancanoj. Sovetunio produktis nur kvardek kvin mil aŭtojn. Krome, malsupera al la malamiko en rapido, armiloj kaj kiraso.
  1946 ankaŭ komenciĝis kun provo granda ofensivo de la Ruĝa Armeo. Sed la germanoj ĵetis sian plej bonan piramidan tankon E-50 en batalon kaj povis venki la sovetiajn unuojn, puŝante ilin reen al Pollando kaj Slovenio. Sed la fortaj neĝadoj kaj amasa heroeco de la sovetaj trupoj haltigis la faŝismajn hordojn sur la Neman kaj iom preter Grodno! Kun la subteno de Bandera, la Fritz eniris Lvovon. Tamen grandskala ofensivo, aŭ pli ĝuste ĝia fiasko, kondukis al tio, ke Sovetunio perdis siajn piedtenejojn en Orienta Eŭropo, kaj nun la milito denove moviĝis tute al la teritorio de la Bolŝevika Rusa Imperio!
  En majo, la soldatoj de Rommel provis konstrui sur sia sukceso, sed post pluraj monatoj da batalado, ili nur atingis la linion, Baranovichi, Vilna, tiam alproksimiĝis al Rigo. La nazioj estis iom pli sukcesa en la Sudo - ili prenis Vinnitsa kaj Ĵitomir - alproksimiĝante al Kyiv! Kaj Odeso estis fortranĉita de la sovetiaj trupoj.
  Tamen, ankaŭ la germanoj suferis enormajn perdojn - adoleskantoj ekde la aĝo de dek kvar kaj avoj ekde la aĝo de sesdek kvin estis dungitaj en la armeon. Eĉ estis kreitaj pluraj virinaj dividoj, same kiel apartaj kaŝpafistoj kaj aviad-regimentoj, kie batalis la malforta sekso!
  En aŭtuno, la germanoj defendis sin, kaj la sovetia armeo sentis ilin. Vintre ankaŭ bataloj estis en plena svingo. Ne eblis rompi la germanojn, kiuj konservis superfortan aersuperecon. La sieĝitaj sovetiaj grandurboj de Rigo kaj Odeso falis, sed la Fritz ne povis evoluigi la ofensivon plu.
  En 1947, la sovetia T-54-tanko komencis eniri serian produktadon, kiu laŭsupoze konkuris kun la ĉefa germana, piramideca E-50. Vere, la sovetia aŭto estis ankoraŭ pli malalta ol la germana en kiraso kaj armiloj, sed ĝi estis pli malmultekosta kaj malpeza. Amasproduktado komenciĝis en julio.
  En aviado, aferoj estis pli malbonaj, sed la 30-an de decembro 1947 fine okazis la flugo de la unua sovetia seria ĉasaviadilo MIG-15.
  Tio signifas, ke la faŝisma monopolo en la aero estos finita.
  Amasproduktado komenciĝis en majo 1948. La maŝino mem estis nur iomete malsupera en rapideco kaj armilaro al la ME-362. Vere, la germanoj ankoraŭ havis antaŭan komencon en bone establita produktado kaj batalsperto de asoj. Sed evidentiĝis, ke en la aero Sovetunio estis atingonta egalecon.
  En la aŭtuno de 1948, novaj intertraktadoj komenciĝis.
  Germanio estis senhomigita, sed Sovetunio ankaŭ estis sangigita. Krome, germanaj fizikistoj povis antaŭi la sovetiajn, kaj la Tria Regno jam sukcese provis atombombon.
  Rommel proponis moderan eblon - la germanoj ricevas ĉion, kion ili jam gajnis. De Rigo ĝis Odeso.
  Stalin, responde, konsentis pri la nula opcio. Nek ni al vi, nek vi al ni!
  Intertraktadoj denove atingis kompletan blokiĝon.
  Koba renkontiĝis laŭvice kun ĉiu pli-malpli signifa industriulo, dezajnisto kaj armea fakulo.
  Post kiam li publike laŭtlegis paroladon: kiun li anoncis, ke li militos kontraŭ faŝismo ĝis la amara fino!
  Tago 7 novembro 1948. Fariĝis tago de granda ŝanĝo kaj decido!
  Epilogo
  La 21-an de decembro 1954... Novjorko... La plej alta ĉielskrapanto en Usono estas abunde pendigita per ruĝaj flagoj.
  Stalino, kies bildo estas montrata sur grandegaj ekranoj kaj sur ĉiuj afiŝtabuloj de la popola usona respubliko, ridete mansvingas al la sovetiaj trupoj pasantaj laŭ Lenin-avenuo!
  La tuta mondo festas la sepdek kvin-jaran kamaradon Stalin - la unua imperiestro de la planedo Tero!
  
  LA ESTIĜO DE LUCIFERO
  Kvankam por li ne estis facile, sed ankoraŭ relative juna kaj ne havante tempon por malmoligi sian animon, la militisto Palpatine sukcesis transpaŝi la baron.
  Karolina devus esti mortigita per siaj propraj manoj kaj per lumglavo. Sed por kaŝi la spurojn, malgranda nuklea ŝargo estis metita en la palaco mem.
  Darth Sidious jam regis la lumglavon, kaj survoje al la reĝino tranĉis siajn personajn gardistojn. Tiam, li ordonis al ŝi genuiĝi kaj demeti siajn multekostajn ŝuojn - por ke ŝi mortu kiel kutime, nudpiede sur la eŝafodo.
  Karolino aperis. Palpatine rivelis sian veran vizaĝon al ŝi kaj la aŭgusta persono ekploris perforte. Post tio, por la unua fojo en sia vivo, Dart uzis fortan fulmon ... Kaj kiam la karbigita reĝino trankviliĝis, la senkompata Sith Lord metis nuklean armilon sur la detonaciilon kaj forlasis la palacon.
  La loĝantoj de la subakva mondo estis akuzitaj pri sabotado, pro kio eksplodis furioza milito inter la du mondoj de la planedo. Malgraŭ ilia teknologia supereco, la subakva vetkuro sukcesis pluvivi. Krome intervenis reprezentantoj de la Respublikana Senato, kiuj ne povis permesi la genocidon.
  Palpatine gajnis al si la laŭrojn de pacisto kaj nun atingis la galaksia nivelon, ĝis nun nur en la rolo de modesta asistanto de la senatano el Naboo, sed tre rapide akirante popularecon por si.
  Lia instruisto Plagast aprobis la altecon de la metilernanto, sed li mem pli kaj pli enprofundiĝis en la sciencan studon de la Magochlorians. Li volis mem akiri senmortecon kaj lerni revivigi la mortintojn. Krome, Plagast, kun ekstera senkompateco, nur sentis korinklinon al kelkaj el siaj parencoj kaj revas pri ilia rapida resurekto.
  La filino de Palpatine kreskis kaj iĝis reĝino. Kaj ŝi baldaŭ havis sian propran idaron. La edzo ne fariĝis formale reĝo, sed li estis tute laŭleĝa edzino, kaj iama Jedi-oficiro, kvankam ne de la plej alta nivelo de lerteco. Oficiale, li ricevis la titolon de princo kaj juniora kunreganto - sub la gvidado de la reĝino.
  Sed Palpatine ne ŝatis sian neoficialan bofilon: tro afabla, nobla, ekstere tre bela, kaj aspektanta multe pli juna ol liaj jaroj.
  Jes, kaj la filino de la nigra reganto kreskis ege afabla kaj simpatia. Sufiĉe simila en karaktero al ŝia patro - kiu sonĝis, verŝajne, iĝi la plej malbona homo en la universo.
  Ĉiuokaze, Plagast ne plu devis persvadi sian metilernanton. Palpatine faris la decidon memstare - detrui kaj sian filinon kaj ŝian edzon.
  Sed kompreneble tiel, ke vi ne lumigu vin. Kaj ĉi tio ne estas facila, do la protekto de la palaco post la tuta tumulto kaj sabotado estis signife plifortigita.
  Palpatine decidis enscenigi akcidenton sur la stelŝipo. Li sukcesis, uzante sian influon, atingi la fuĝon de la reĝa familio al Corusan, la metropola planedo kaj la ĉefurbo de la respubliko. Supoze, invito al granda ferio - la jarmilo de granda formacio.
  Li bone lernis la lecionojn de Majstro Plagast;
  La instruisto promesis al la studento ke kvankam lia trejnado estos serioza, ili estos liberaj de la Regulo de Du. Rompante la malvirtan cirklon preskribitan de Darth Bane, ili kaŝus nenion unu de la alia, ne spertus ĵaluzon kaj malfidon en sia rilato, kaj tiel servus la malluman flankon kune. Sidious studis sub la Muun dum jardekoj, dum kiuj Plagast instruis al sia metilernanto ĉion kion li konis sin tiel ke ĉio el la ĵus trovita potenco de Plagast ne estus perdita. La lecionoj de Plaguest devigis Palpatine alfronti liajn timojn, rabis de li ĉiujn liajn ĝojojn, kaj rabis de li ĉion, kion li karan. La Malhela Sinjoro instruis al Sidious ke emocioj kiel ekzemple envio kaj malamo, kvankam necesaj por majstri la malluman flankon, estis nur rimedoj por forlasi konvenciajn nociojn de moraleco por pli granda celo. Plagast ankaŭ prelegis sian studenton pri la rimedoj por kapti potencon kun la finfina celo de kontrolado de la galaksio.
  Sed la plej efika maniero lerni estis preterpasi virtualajn barojn, kaj multdimensia kino.
  Helpante Palpatine antaŭeniri tra la rangoj, la majstro donis al Thaler Sidious aliron al sia Sith-holokrono, same kiel multajn aliajn. Li trejnis Palpatine en lumglavbatalo, uzante Force-fulmon, devigis lin absorbi ĉiajn scion pri diversaj armiloj kaj malhelflankteknikoj, sed donu al ili nur la valoron kiu estas necesa por la vera celo de la ordo. En la sama tempo, Plagast, sub la alivestiĝo de la Grandino de Damasko, faris ĉion necesan por ke neniu suspektu lin esti parenca al Palpatine.
  Do ĉi tie okazis simpla afero - la stelŝipo trafis la asteroidan fluon. Cetere, jam ĉe la reveno de la stelŝipo, kiam multaj pilotoj prenis fortajn trinkaĵojn.
  Kaj Palpatine ne nur estis ne suspektita, sed eĉ ricevis ordonon por montri maltrankvilon kaj malinstigi lin de riska vojo. Sed ekzistas tiaj manieroj de ekskuzoj, ke homo certe faros ĝuste la malon. Kaj la provoko funkciis, kaj tie la aparatoj estis iomete difektitaj.
  Kaj heredantoj kaj geedzo mortis, nur la eta Princino Padme Amidala, la nepino de Palpatine, pluvivis. Li heredis la tronon sur Naboo.
  Kaj Darth Sidious aldonis al la listo de siaj krimoj. Tamen ne ĉio estis aprobita de Plagast.
  "Vi havas la Forton, metilernanton, kaj talenton por gvidado. Pli grave, vi havas la sangavidecon de seria murdisto, kvankam ni devus teni ĝin en rezervo - krom se la perforto servas al iu ekskluziva celo. Ni ne estas buĉistoj, Sidious, kiel iuj el la Sith de la pasinteco. Ni estas la arkitektoj de la estonteco."
  "Kiel longe?"
  "En jardeko - kaj ne unu tagon pli frue."
  Sed pacienco en sindetenado ne volis sin manifesti. Kvankam foje Witt mem scivolis, kial li subite fariĝis tiel kruela. Ĉu li havas tiom da agresemo de naskiĝo? Krome, en amika rondo, Palpatine donis la impreson de afabla homo.
  Darth Sidious eĉ enkondukis novan teorion: vera Sith devas kaŝi siajn pensojn tiel lerte, ke eĉ la instruisto ne komprenas la kapton! Eĉ se li nomas sin Plagast la Saĝa!
  Dum Palpatine komencis eniri galaktikan politikon, lia mentoro faris novan sukceson en sia esplorado. La volo de la krimulo Yinchorri, prezentita al Damasko fare de delegacio de la sama raso, estis rompita sub la influo de la Forto, malgraŭ la interna natura rezisto de la reptilioj. Plagast ankaŭ faris multajn eksperimentojn sur aliaj specimenoj, testante siajn proprajn kapablojn. Ĉe la venonta Renkontiĝo en la Deponejo, Plagast skizis al Sidious la gvidliniojn laŭ kiuj la Sith devus agi, parolis pri sia longperspektiva elimino de Kerred Sante kaj ordonis al Sidious ordigi la murdon de senatano Vidar Kim tiel ke Palpatine prenu lian lokon. . Plagast mem vizitis la planedon Kamino, kie li negocis kun la loka vetkuro de klonfaristoj por krei armeon de obeema Yinchorri. Poste, Damasko kaj liaj subuloj foriris al Serenno, kie Plagast persone parolis al la ĉeestanta Ĵedajo tie. Do li eksciis, ke la Jedi Qui-Gon Jinn havis malŝaton por korporacioj, kaj lia iama majstro Dooku konsideris la pozicion de la Respubliko nedaŭrigebla. Plagast lerte plantis semojn de dubo en la koron de Majstro Sifo-Dyas, milde persvadante al li, ke la Respubliko bezonas armeon.
  Vere, kiu iros krei multekostan militan maŝinon sen milito? Kaj la Sith volis regi ĝuste la metodon de perforto, ĉar malsama maniero estas kontraŭa al iliaj instruoj.
  En la politika sesio de akceptado de pli ol dekduo Trade Federation-mondoj en la Respublikon, Plaguest kaj Sidious denove renkontis sub la alivestiĝo de Damasko kaj Palpatine. Sekvante antaŭ-aranĝitan planon, Palpatine faris sensacian paroladon kiu generis kriegojn kaj kaoson en la Senato. Plagast estis kontenta, ĉar la planedoj de la Komerca Federacio iĝis parto de la Respubliko kaj en la estonteco la Sith povus deĉenigi galaksia militon per siaj manoj. Sed Plagast sciis, ke la indignema senatano Pax Tim konspiris kun aliaj malamikoj de Damasko - la sekurecstrukturo de Sante - kaj nun faros pli aktivajn paŝojn por forigi Damaskon. Tial, Plagast konscie starigis Palpatine kun Tim ĉe politika sesio kaj utiligis la studenton kiel logilon testante lin. Malgraŭ la sukcesaj agoj de Sidious, Tim sukcesis superruzi ambaŭ Sith ordigante la maladian insidmurdistojn de Plagast. Ĉar ĉi-lasta koncentris sian tutan forton por ĉesigi la kidnapon kaj lokalizi Tim, li estis nekonscia ke dua atako estis planita kontraŭ li.
  Kaj Darth Sidious sentis tion, sed jam pensis forigi la kuratorecon de mentoro.
  Dum la induktoceremonio de Larsh Hill ĉe la barako de la ordo sur Coruscant, Darth Plagast estis preskaŭ mortigita fare de solduloj. La asistanto de Palpatine, Pestage, kontaktis la Maladianojn kaj, ricevinte la necesajn informojn, tuj sciigis tion al Palpatine. Ambaŭ alvenis al la loko de la atenco kaj trovis nur la vunditan kaj apenaŭ spirantan Plagast vivanta, kiu envolvis la vundon per la Forto; la resto de la Muuns de Damascus Capitals estis mortigita. Poste, Palpatine prenis personan venĝon sur Tim mortigante Tim mem kaj multaijn aliajn membrojn de la Granda Protektorato ĉe la Malastare-ambasado sur Coruscant. La polico ne trovis la krimintojn, malgraŭ la formado de speciala teamo por esplori ĉi tiujn mortojn post la murdo de senatano Kim. Kiel rezulto, Damascus Capitals ne perdis sian gvidanton, sed Hego Damascus retiriĝis de la aferoj de la Galaksio.
  Darth Sidious elkovis planojn sufiĉe ruze. Li ne mortigis sian nepon Padva, sed prefere iĝis amikoj kun ŝi. Kaj kun ekstera malemo, li fariĝis senatano.
  La influo de la nigra sinjoro kreskis, la tria Sith Darth Maul aperis. Ankaŭ trejnite en barbaraj metodoj, kaj tre kapabla batalanto. Tamen, la talento de Maul en forto ne estas tiel bonega ke li povus iĝi plentaŭga heredanto.
  Krome, kaj Plagast kaj Thaler daŭre estas homoj, kaj ne sen signoj de rasistoj. Ili ne vere volis, ke la trono de la estonta Sith Imperio estu heredita de ne-homa raso.
  Tial, eble la morto de Darth Maul estis antaŭdeterminita. Krome, Palpatine preskaŭ mortis dum duelo kun sia studento, kaj nur supereco en forto savis la estontan imperiestron de morto.
  Darth Sidious sentis ĉagrenita ke iu en la universo pli bone uzis sian lumglavon. Kaj ĉi tio ankaŭ lasis sian markon. Feliĉe por homa paro, Maul, pro siaj limoj, ne povis superi ilin en scio pri la malluma flanko de la forto!
  Damasko kaj Palpatine faris ĉion por certigi ke la Naboo-krizo profitigis ambaŭ de ili. Antaŭ la tempo Darth Maul lanĉis operacion sur Naboo por detrui la Ĵedajon, Damasko prenis aktivajn ŝtupojn por reĝisori novan krizon. Kontaktante la estrojn de la Entreprena Unio, la Gildo de Komerco, la Tekno-Unio kaj aliaj entreprenoj, Damasko konvinkis ilin pri la brutalaj agoj de la respubliko direkte al iliaj mondoj. Palpatine, certigis sian elekton kiel Supera Kanceliero de la Galaksia Respubliko, decidis ke estis tempo kompletigi la Grandiozan Planon sole. Post lernado de Plagast kion li bezonis kaj uzado de la ligoj de sia mentoro por certigi la pozicion kiun li deziris, Palpatine vidis la maljuniĝantan Muun kiel nenio pli ol malhelpo. Plagast, aliflanke, ŝajnis havi plenan fidon al sia metilernanto.
  Krome, Darth Maul mortis kaj la regulo de du estis aŭtomate restarigita.
  Estis ankoraŭ multe da laboro kaj tempo antaŭen, kaj Darth Sidus simple ne havis la ŝancon trejni novan studenton.
  Do, kial ilia tandemo ne ekzistas dum kelkaj pliaj jaroj - ĝis la Jedi-ordo estas finfine detruita?
  Sed la plej grava afero ne estis tio. Plagast finfine malkaŝis teruran sekreton: "estas li, kiu estas la vera, biologia patro de Palpatine - Witt Thaler."
  Jes, lia patrino, tre bela kamparanino, turnis la kapon de la riĉa komercista sinjoro Damasko. Kaj li ne povis reteni la pasion.
  Ĝenerale, post inico en la Sith, la kapablo reprodukti idojn akre malpliiĝas. Kaj tiam tia sorto - vi havas filon! Kaj tiel kapabla, kaj talenta ne nur en forto, sed havanta elstaran politikan talenton.
  Ĉi tio estis la numero unu kialo kial li savis la junulon. Estas multe pli agrable pludoni la laboron de la propra sango. Kvankam, pro la fakto, ke altnivelaj Sith iĝis preskaŭ sterilaj, familiaj ligoj neniam estis konsideritaj la ĉefaj.
  Plagast sentis profunde... Eble li vere decidis, ke lia propra filo ne tuŝos lin.
  Sed ĝuste ĉi tio instigis Darth Sidious agi. Fari tian krimon kiel la murdo de sia propra patro estas la sonĝo de iu Sith Majstro.
  En la nokto antaŭ la elekto, Damasko faris sian unuan publikan aperon en jaroj, ekskluzive kun senatano Palpatine: kune ili partoprenis la premieron de nova produktado de Mon Calamari ĉe la Galactic Opera House. Sekvante la enkondukon, la du Sith Lordoj retiriĝis al la Damaska tegdomo en la Kaldani Spire-konstruaĵo por festi la baldaŭan sukceson de Palpatine. Palpatine ĉirkaŭiris la instruiston kun vino, provludante por la venonta Senata parolado.
  Plagast, ebria, diris al Palpatine, ke lia eksperimento kun Magochlorians estis pli ol sukcesa. La knabo Anakin venkis en la vetkuro, kaj plej grave, sukcesis malŝalti tutan armeon de batalrobotoj. Ĉi tio signifas, ke la knabo estas talenta en forto pli ol ĉiuj kiuj vivas en la universo. Krom pariĝi kun la knabo, li sukcesis fekundi kun magoklorianoj kaj reprezentanto de la Togruta raso. Konsiderante ke la reprezentantoj de ĉi tiu humanoida, sed ne-homa raso estas pli malriĉaj ol homoj laŭ Magohlorians, sed samtempe, la procento de Jedi inter ili, kun multoble pli malgranda nombro ol tiu de homoj, estas tre alta, tiam...
  La nova knabino Ahsoka Tano en la estonteco povos atingi eksterordinarajn, antaŭe nekonatajn pintojn de lerteco. La kombinaĵo de alternativaj manieroj percepti la potencon de la Togruta, kaj la abundo de Magochlorians - povas kaŭzi realan miraklon de homfarita naturo.
  Kio sekvas? Li daŭrigos eksperimentojn kaj kreos novan rason de homoj - egalaj en forto al la dioj. Kaj li povos sintezi estaĵojn de eĉ pli alta nivelo ol la magohloranoj - la teokloranoj, kiuj permesos al la Sith ŝanĝi la fizikajn leĝojn de la universo, kaj eble krei novajn universojn!
  Estis io por timigi kaj mirinde la nigra sinjoro.
  Iom post iom ebriiĝante, Plagast falis en sonĝon la unuan fojon post multaj jaroj, kaj post kelkaj momentoj, Sidious, post hezito (eble estas pli bone simple detranĉi lian kapon per glavo?), Li malsuprenigis fluon de Forto. fulmo sur la instruiston.
  - Vi patro respondos pri ĉio! Por forlasi min, pro lasi min vivi tra jaro de infero en la turmentitaj reĝaj keloj! Kial li igis min mortigi mian solan veran amon Karolino!
  La nigra Sith muĝis, ŝprucante fulmon al sia gepatro. Li vere malamis lin.
  Ĝuante la doloron de Plagast, Darth Sidious malrapide torturis lin al morto, kaj li, estante elĉerpita kun la helpo de la Forto, ne povis fari ion ajn kaj mortis.
  En la lastaj sekundoj, la nigra sinjoro diris:
  "Vi perdis ĉi tiun ludon en la tago, kiam vi decidis instrui min regi la Galaksion. Vi havas vian patron ĉe via flanko - aŭ, pli precize, sub via kalkano. Vi estis mia instruisto, patro - jes, pro tio mi diros al vi eterne. , li estu eterna dankema, sed vi neniam estos mia mastro."
  - Palpatine adiaŭis la mortantan kaj brulantan en la fajro de fulmaj fortoj Darth Plagast.
  Kaj tiel la Sith-inventinto finis sian turbulan vivon. Kaj kun li turnis la paĝon de la universala historio.
  Sed estis du novaj, bonegaj kreaĵoj: Ahsoka kaj Anakin, same kiel studento kiu sukcesis atingi potencon super la galaksio kaj venkis la Ĵedajon.
  Luke Skywalker estis tiel la pranepo de Palpatine kaj la filo de Darth Vader.
  Tial, la nigra sinjoro de la Sith ne povis doni la ordon, preni kaj detrui sian rektan posteulon, talentan en forto. Cetere, kion ajn oni diru - Luko estas centprocenta homo, kaj siaj propraj infanoj estas duono Togruta. Sed imperiestro Palpatine jam enkondukis leĝojn limigantajn la rajtojn de nehomoj, kaj ĝenerale serĉis establi rasismajn leĝojn en la nova ŝtato.
  Efektive, iam homoj estas la plej multnombra raso en la galaksio, kaj la imperiestro mem estas viro, same kiel lia akompanantaro, tiam severa rasismo kaj humiligo de aliaj rasoj estas tute en la spirito de la Sith. Amas subpremi kaj regi.
  Granda marŝalo Tarkin evoluigis tutan teorion kaj ideologion por pravigi rasismon...
  Sed ili heredis la tronon, nur duono de la homoj. Eĉ se Ahsoka forigis la malbelajn kreskaĵojn, kaj ŝia kameleona haŭto aspektas bela.
  La imperiestro specife sendis siajn infanojn por detrui vivon sur la planedo Ŝilo, kie la Togruta vivis. Kaj la idaro de la nigra sinjoro plenumis tion kun ĝojo.
  Ili servis de koncepto kaj konis nur la malluman flankon de la forto. Palpatine, en sia junaĝo, pli ol unufoje faris bonfarojn. Kaj se li enirus en la torturkelon, se li ne estus renkontinta Plagast, li neniam fariĝus la plej granda murdisto en la galaksio.
  Jes, liaj infanoj ne faris bonajn agojn, ili feliĉe faris ian malbonon. Sed ial, ĝuste tio estas malagrabla por la imperiestro. Tolya kaj en li la boneco ne mortis ĝis la fino. Toli Palpatine kredis, ke estas neeble fariĝi vera Sith sen batali kun vi mem, kiam vi venkas la malpezan flankon en vi mem.
  Liaj infanoj prenis la servon de malbono kiel donitan, kiel la plej naturan aferon en la universo, sen sperti mensan angoron kaj penton.
  Sed Palpatine batalis kun si mem, kaj nur la Ĉiopovaj Dioj scias, kion kostis al li mortigi Karolinon.
  Krome, la imperiestro ne kuraĝis mortigi sian patrinon. Plagast ŝajne havis senton de amo ankaŭ al ŝi, neniam levis tian demandon.
  Kaj la patrino de Palpatine ankoraŭ vivas kaj, malgraŭ tio, ke ŝi delonge pasis pli ol cent jarojn, tute ne aspektas kiel profunda maljunulino. Male, ŝi ŝajnas pli juna ol sia filo, forta blondulino - ne pli ol tridekjara aspekto. Post ŝia liberigo de malfacila laboro, ŝi ekloĝis en malproksima provinco kaj prenis sorĉadon tie.
  Jes, malnobelo, kamparanino, sed ankaŭ nekutima virino, kiu estis ŝanĝita en ŝia genetiko. Alie, ŝi apenaŭ estus povinta gravediĝi de la nigra sinjoro.
  Nudpieda, en nur lumbotuko, kun maldika talio kiel tiu de juna knabino, ŝi multe laboris sur la kampo, kaj nokte ŝi praktikis sorĉadon. Sed kiam Witt vivis kun ŝi, ŝia patrino kaŝis ŝiajn studojn, kaj ne dediĉis sian filon al io ajn.
  Vere, ŝi lasis ĝin forgliti kelkajn fojojn: ke ŝi verŝajne estus destinita enterigi ne nur siajn amatojn, sed ankaŭ iliajn infanojn kaj nepojn.
  Palpatine vizitis sian patrinon antaŭ nur unu jaro - kiam estis necese kovri Nabuon de ribela atako. Ankaŭ tiuj serĉis sekretojn, sur la hejmplanedo de la nigra imperiestro. Eble ili volis koni liajn malfortojn, aŭ trovi parencojn?
  La imperiestro havis duonfraton. Ĉi tie Palpatine oferis ĝin al la mallumaj fortoj baldaŭ antaŭ la krizo en Naboo - kiel diri, ke sorto ridetis.
  En ĉi tiu tempo, la frato jam akiris nepojn, do la atendataj taktikoj de Darth Sidious estis pravigitaj. Eĉ pli da viktimoj, kaj replenigo de la panteono de murdita indiĝena sango.
  Tiam li volis samtempe, kaj fini sian patrinon. Sed Palpatine atendis renkonti la maljunulinon: sed lia patrino tute ne ŝanĝiĝis en la longaj jaroj de disiĝo. Knabineca, muskola figuro, tre malhela pro sunbruliĝo, kaj glata haŭto, bela vizaĝo kun vireca mentono. De malproksime oni povas ĝenerale konfuzi ŝin kun knabino, sed proksime, ŝiaj vizaĝaj trajtoj estas videblaj: sufiĉe matura, formita, kaj ŝi estas almenaŭ tridekjara. Kaj se vi rigardos en la smerald-safirajn okulojn, ĝi ŝajnos eĉ pli.
  Witt Thaler, kiu ne atendis, ke lia patrino ne estas tiel simpla kiel ŝajnas, estis ŝokita kaj rifuzis mortigi, aŭ, kiel li nomis ĝin, oferi al la mallumaj fortoj.
  Li ne trovis en si tiam la kuraĝon diri almenaŭ kelkajn vortojn kun la patrino-sorĉistino kaj, evitante kontakton, rapidis foriri. La patrino eble rekonis sian filon, sed ŝi ankaŭ ŝajnigis esti malvarma kaj indiferenta.
  Kaj dum la lasta vizito al Naboo, ŝi aperis en la momento, kiam la imperiestra konvojo flugis en embuskon. Palpatine preskaŭ estis entombigita en la palaco, sed nudpieda virino ekaperis al li, indikante kaŝan elirejon kaj montrante kie alia ribelema embusko troviĝis.
  Poste ili interŝanĝis kelkajn frazojn kun ŝi.
  La nevelkanta patrino metis sian manon sur la frunton de Palpatine kaj diris amare:
  Kiel malbone vi estis vundita, filo. Ne restas en vi eĉ unu rekonebla funkcio!
  Darth Sidious kolere respondis al sia patrino:
  - Mi aspektas nur kiel profunda maljunulo! Fakte, mia korpo longe vivas ne laŭ homaj leĝoj. Kaj mi ankoraŭ kapablas venki ajnan Ĵedajon per glavoj. Kaj la termino de la fizika ekzisto de mia karno daŭros pli ol unu jarcenton!
  La juna patrino kapjesis al sia ŝrumpinta filo.
  "Ĉu vi decidis plilongigi vian fizikan ekziston fariĝante vampiro?" Kompreneble, vampiroj havas avantaĝojn super homoj. Krom la bezono trinki sangon tri fojojn tage, kaj eviti sunlumon. Sed ĉi tio ne estas vivo!
  Imperiestro Palpatine estis ofendita de sia patrino kaj eĉ volis bati ŝin, sed retenis sin. Li kolere murmuris:
  "Mi estas pli forta ol kiam mi estis juna, pli malfacile mortigi per io ajn krom sterlinga arĝento. Kaj en ajna suno oni povas porti komfortan kostumon kun filtriloj, kaj artefarita lumo ne estas danĝera por mi.
  Jen la tono de Darth Sidious mildiĝis.
  - Pli bone, diru al mi, kiel vi, estante simpla viro, sukcesis konservi vian junecon?
  Lada Thaler kun dolĉa, blankdenta rideto respondis:
  - Dum mia tuta vivo mi nudpiede marŝis sur Naboo, mi laboris dum mia tuta vivo, manĝis sanajn manĝaĵojn, trinkis nur sukon kaj lakton. Ĉiam ekstere - for de la urbo. Mi vizitis la ĉefurbon nur unufoje, kaj poste en ĉenoj, kiam oni venigis min por aŭdi la verdikton. Kaj tie denove al la vilaĝo kun sarkilo!
  Mi kondukas la plej sanan el ĉiuj eblaj vivstiloj kaj kial mi devus maljuniĝi?
  Palpatine eĉ ĉi-foje ne koleris, li sentis sin iom amuza kaj, tute logike, li petis klarigon:
  - Milionoj da kamparaninoj kondukas la saman vivmanieron kiel vi, sed tio ne malhelpas, ke ili fariĝu malbelaj maljunulinoj, male al vi. Kio estas la sekreto - diru al mi!
  Panjo respondis kun kompatemo en sia tono:
  - La plej grava demando estas, kial homo maljuniĝas? La ciklo en la naturo estas eterna, kaj la homa korpo similas al tia ciklo. Objektive parolante, estas nenio en la homa korpo mem, kio devas maljuniĝi. La junaspekta virino paŭzis kaj daŭrigis kun la konfido de diino. - Ĉio temas pri pensi kaj kredi. Kredu, ke maljuneco estas nenatura, kaj eterna juneco, male, estas ŝablono kaj vi ne maljuniĝos!
  Palpatine ne tute konsentis pri tio:
  - Ne nur homoj maljuniĝas, sed ankaŭ metalo, objektoj, kosmoŝipoj, batalrobotoj. Kial vi pensas, ke homo kapablas eviti tion per penado de volo kaj fido?
  La juna virino memfide respondis:
  - La homa korpo, male al metalo, estas renovigebla sistemo. Ĉeloj povas dividiĝi kaj renovigi sin dum miliardoj da miliardoj da jaroj. Ajna sciencisto diros, ke la tigo stoko en la korpo daŭros dum milionoj da milionoj da vivoj. Vi nur bezonas lerni kiel fari unu esencan eta aferon - regeneri kaj renovigi ankaŭ nervajn ĉelojn. Tiam senmorteco fariĝos realo!
  Palpatine demandis kompleze:
  - Kaj kiel vi faras tion panjo?
  La virino ridis kaj flustre respondis:
  Kial vampiro bezonus scii? Kaj tiel en ĉi tiu karno vi etendos kvin aŭ ses jarcentojn. Kaj vi kreskas mirindan ŝanĝon ... Ĉu vi ankoraŭ bezonas regi la sekreton de eterna juneco. Precipe konsiderante vian egoismon?
  Darth Sidious siblis kiel strangolita serpento kaj tiris sian karmezinan klingon.
  - Mi povas oferi vin al la mallumaj fortoj!
  La patrino rigardis sen ia ombro de la lando sian filon-imperiestron. Ŝi respondis kun eĉ pli larĝa rideto.
  - Ĉi tiu ofero ne helpos vin en via batalo! Kvankam sanga tirano, miaj preĝoj savas vin de morto. Post unu jaro vi marŝos laŭ la rando mem de la abismo. Kaj nur via patrino povas savi vian animon el la infero!
  Palpatine malseveriĝis kaj svingis la manon malestime.
  "Bone, kiel vi diris, al la vampiro ankoraŭ restas kvin aŭ ses jarcentoj. Kaj tie eble mi eltrovos pli efikan manieron plilongigi la vivon. Cetere, eksperimentoj jam estas farataj por infuzi la spiriton en la klonon!
  Panjo adiaŭis Palpatine kaj deziris al li bonan sorton. Ŝi odoris tiel freŝa kaj agrabla. Kaj Darth Sidious sopiris - estas beleco en bono.
  Malbono estas malbona, kaj vivi kiam estas mallumo kaj sovaĝaj ŝakaloj ĉirkaŭe estas ege laciga. Foje eniras timoj... Dolora kaj terura.
  Krome, imperiestro Palpatine volis esti sukcedita fare de la Sith, kiuj ne estas pura malico, kaj ke la posteulo povus alporti almenaŭ ion kreivan en la vivon de spacpotenco.
  Luke Skywalker estas centprocenta homo kaj ĉi tio estas lia signifa pluso.
  Krome, la sango de Anakin kaj Palpatine ankoraŭ fluis en li. Kaj alporti ĉi tiun knabon al la malluma flanko postulis seriozajn klopodojn.
  
  
  NASKIĜO DE LA DIABLO
  Kiel Palpatine - modesta junulo, bonega studento, kaj distingita per ekzempla konduto, fariĝis la formado de la universalo kaj malbono kaj ŝanĝis al la malluma flanko de la forto?
  La vivo sur la planedo Naboo estis relative bona - milda klimato, malavara tero, preskaŭ neniuj ribeloj kaj postuloj por ŝanĝo. La formo de registaro estas konstitucia monarkio ... Sed la potenco de la reĝo estas granda, liaj dekretoj estas egalaj en forto al leĝoj, kaj nur Padla Amidala estis ŝanĝita por limigi kaj la esprimon de la regado de la monarko kaj liaj potencoj.
  Palpatine, en sia junaĝo, estas tre bela, svelta kaj, kompreneble, fizike evoluinta junulo, li gajnis la interplanedajn konkursojn en Aviaball. Estis tiam ke Palpatine, kiu estis inkludita en la Naboo-teamo en la plej lasta momento, sentis sentemon al la forto. Li antaŭvidis la flugojn de pulsaroj kaj la turnojn de asteroidoj en la plej kompleksa virtuala ludo. Kaj li komprenis, ke li povas senti, kiam estas tempo por frapi fatalan, decidan baton. Kaj tiam lia nomo estis iom alia: Witt Thaler. Pli malnobla patrino, kaj nekonata patro. Vere, danke al siaj denaskaj kapabloj kaj laborego, Witt sukcesis eniri la liberan fakultaton de prestiĝa kolegio. Por fari tion, estis necese kolekti tre altan poentaron.
  Koste de sia patro, lia tre bela kaj kurba patrino, li diris, ke li estas nobla sinjoro, eble eĉ el inter la bone naskita Ĵedajo.
  Sed ŝi ne povis nomi lin. Witt tamen faris diversajn supozojn en sia menso - eble lia patro estas ĝenerale imperiestro de najbara galaksio?
  Eĉ kiel infano, Thaler - la estonta Palpatine sentis la kapablon legi fermitan lernolibron - en papera formo aŭ en elektronika libro - ĉiuokaze. Li impresis siajn amikojn per la kapablo antaŭdiri la rezulton de sporto, aŭ venkis enigmoj en aŭdaco - kiel tiu kaŝita en pugno.
  Sed estis en ĉi tiu ludo ke li rimarkis, ke li havas maloftan donacon. La sensacia venko igis Witt Thaler la heroo de Nabuo, kaj... Nu, same kiel en fabelo, ĝi kondukis al tio, ke la plej bela knabino, Princino Karolino Amidala, enamiĝis tute al li.
  Kaj Witt mem, kun sia juna, varmega sango, sentis ondegon de simpatio kaj reciprokeco. Ili enamiĝis unu al la alia ĝis frenezo, kaj la oficiala heredonto de la trono, Carolina Amidala Naberri, gravediĝis de ordinara knabo.
  La reĝo estis furioza. Laŭ la kutimo kaj leĝo de la planedo Naboo, aborto estas strikte malpermesita, sed la kronprincino kaj ŝiaj idoj estis senigitaj je la rajto al la trono. Witt Thaler, post severa torturo, estis ekzekutota laŭ la plej dolora maniero. Kaj Karolino, post la naskiĝo de infano, estis sendita kiel sklavo al la plantejoj. Estas princino: nudpieda, en nur ĉifona tuniko, ŝi devis multe labori kune kun aliaj malliberigitaj knabinoj. Pasigi la nokton en kazerno, sur nudaj tabuloj, kaj manĝi simplan, krudan manĝaĵon. La estonta reĝino estis batita per vipo de la inspektistoj, se ŝi laboris eĉ iomete pli malrapide.
  Unu el la specoj de punoj estas pendigi la sklavojn sur la rako, kaj tikli la nudajn kalkanojn per la flamoj de la torĉo.
  Witt mem estis torturita en la kelkarcero. Ili turmentis min kruele, subtile, sed tre profesie, malhelpante al mi perdi la konscion aŭ antaŭtempe morti.
  Witt Thaler trairis mil rondojn de la infero. Li estis torturita dum tuta jaro antaŭ lia ekzekuto. Kaj tiam li laŭsupoze estis manĝita vivanta, antaŭ milionoj da Naboo-loĝantoj de rattiktako.
  Sed dum la ekzekuto, subite la monstro eksplodis... Kaj kiam la fumo malpleniĝis Witt Thaler malaperis sen spuro. Multaj prenis tion kiel signon de supre kaj falis sur la genuojn. Kaj la reĝo ŝanceliĝis, lia vizaĝo bluiĝis - li havis infarkto.
  Kaj kripla de multaj monatoj da torturo, Witt vekiĝis en malseka groto, kovrita de helaj plantoj. Estis tre dolorige por li, sed samtempe revenis la sento de furioza forto. Ial, dum la torturo en la torturkelo, Witt ne povis uzi siajn kapablojn kaj bruligi la ekzekutistojn.
  Kvankam ĝi videble reprezentis fajron elflugantan el si mem, erupcion de pulsaroj, kaj fluas el terura plasma pafila armilo (malpermesita en la malnova respubliko - pro ĝia ege granda detrua potenco!). Sed tiam revenis la sento de forto.
  Kaj la profundaj vundoj faritaj de la ekzekutistoj malrapide sed certe resaniĝis.
  Apud Witt estis kanistro da nutra miksaĵo, kaj li ensorbis ĝin de tempo al tempo, plonĝante en dormon.
  Ĉi tie li, ekzemple, sonĝis... Delira kaj samtempe heroa;
  Vori kadavron estis rapida procezo, la mutaciulleono hastis tiel longe kiel la viando estis freŝa kaj varma. Kiam li finfine finis, la skeleto restis. Pluraj nigraj militistoj en roboj , armitaj per magiaj vergoj, forpelis lin, poste prenis la skeleton.
  - La kuraĝa gladiatoro, kiu mortis per kuraĝa morto, estos entombigita laŭ loka kutimo kun ĉiuj honoroj. - La komentisto anoncis per entuziasma tono.
  - Mirinda! Ne tiel malbona fino! - diris la estonta kosmoimperiestro. Witt ankoraŭ estas juna viro en sonĝo, ŝajnas al li ke li estas en sia lastatempa pasinteco.
  Kaj la nekonata komentisto daŭre sufokiĝis pro furioza ĝojo:
  - Kaj nun ni anoncas la daŭrigon de la konkurso. Nuntempe, iu ajn en la publiko povas batali kontraŭ la murdleono.
  Witt Thaler tuj ekstaris kaj kriis penetrante:
  - Mi volas!
  - Estas kompreneble, ke vi volas pekliberigi vian kulpon, ke vi ne vetis pri homo. - incitetis lin Princino Karolino Amidala.
  La junulo kriis kolere:
  - Kaj se jes! Besto, kiu mortigis homon, ne estas inda vivi!
  - Sed vi havas konkurantojn, rigardu ĉi tie. - Princino Karolino montris al la leviĝinta besto, simila al vertikala krokodilo kun la muzelo de elefanto. Ankaŭ ĉi tiu ulo volas batali!
  La komentisto anoncis:
  - Do du homoj samtempe esprimis deziron aliĝi al la batalo, tiam ili unue devas batali unu la alian.
  La publiko bonvenigis tiun ĉi decidon, pli da spektakloj kaj pli da sango!
  Militisto Witt rigardis la monstron kun trunko kovrita per skvama kiraso, en la unuaj sekundoj ĝi suĉis malagrable en la stomako. Tiam la junulo venkis la eksciton, kvankam la malamiko sendube estis danĝera.
  - Oni donos al vi norman armilon! - La komentisto anoncis kun frosto en la voĉo.
  La militistoj riverencis laŭ kutimo. Tiam ili ricevis glavon kaj ŝildon. Tiam alia surprizo atendis Witt, oni donis al li unu glavon, dekstre, kaj la malamiko ricevis du samtempe, prenante la duan armilon en sia kofro.
  - Ĝi ne justas! - protestis la junulo. - Du klingoj kontraŭ unu.
  - Ĉi tiu estas la Kadavro-Suĉulo, li ĉiam uzas sian nazon en bataloj. Tia kutimo! - Nevidebla komentisto respondis, ne kaŝante la malestimon en sia voĉo, la armilojn transdonis belaj, preskaŭ senpezaj knabinoj, tre similaj al nimfoj. Rigardante ilin, Witt (la estonta Palpatine) sentis pasian deziron, kaj li tre hontis, ke lia streĉiĝo estos rimarkita. Do li parolis kun kolero.
  - Donu do al mi duan glavon anstataŭ mallertan ŝildon. - Mi ne volas esti stultulo.
  - Vi havas tian rajton! - Diris, iomete podrev, komentisto.
  La nimfo transdonis la duan glavon al la junulo kaj diris kun patoso:
  - Batalu kavaliro, ne malhonorigu la honoron.
  La komentisto anoncis denove:
  - La rajto mortigi aŭ pardoni apartenas al batalanto, kiu posedas venkan armilon! Kaj ankaŭ al la publiko. Mi pensas, ke ĉi tio estu konsiderata.
  - Mi nepre finos la aŭdacan belulon. - diris Kadavroŝuisto.
  - Sen forĝi martelon, vi ne disfendos la kastelon! - Parolis, sprita aforismo Witt.
  Ili ekstaris, la krokodila elefanto estis multe pli granda ol la ulo, kaj komencis atendi la signalon.
  Malpeza kiel plumo, la nimfo alflugis al li kaj kisis la junulon sur la rozkolora vango.
  Witt ruĝiĝis kaj faris duonpaŝon, en tiu momento sonis la signalo por batalo. La kadavromanĝanto alkuris lin, svingante siajn glavojn, li atendis preni ĝin malhoneste. La junulo estis garde, kaj, saltante flanken, kaj elirante li piedbatis. La bato falis sur la ŝildon, ĝi sonoris per aĉa sono.
  - Hej knabo! Prizorgu viajn ŝuojn, ili estas belaj.
  Juna Witt vere bedaŭris, ke li ne demetis siajn ŝuojn, ili estis donaco por lia naskiĝtago, nekutima koloro kaj, malgraŭ ilia forta haŭto, ne volis difekti ilin. Li estas filo de malriĉa virino, karaj bonaj ŝuoj. Kaj li Witt estas ankoraŭ knabo, tiel ke li ne hezitu promeni nudpiede.
  La batalo daŭris, tiam la junulo rimarkis, ke la malamiko tre lerte posedas sian trunkon. Kiel rapide moviĝas la glavo, dum la brakoj ne estas tiel moveblaj, kaj eĉ la supereco laŭlonge.
  - Dum mia tuta vivo mi revis rajdi elefanton, ne batali. Vi jam abomenas.
  Responde, raŭka grincado:
  - Kion homo ne ŝatas. Tiel malsupera estas via raso.
  Witt daŭre ŝanĝis la trajektorion, faris al la muelisto, unu el la efikaj lertaĵoj
  Kendo, sed ŝajne la gloro de lerta batalanto ne venis al sia kontraŭulo vane. Li sukcesis deteni ĉion kaj eĉ mem donis sentemajn batojn. Ĉi tie, ekzemple, unu el la atakoj trafis Witt en la brusto, la ĉemizo estis tranĉita, la junulo faris malantaŭan turniĝon, apenaŭ evitante gravan malvenkon. La duobla rusa aglo estis difektita, tranĉita en duono.
  - Tio estas bastardo! - Witt diris kaj elfaris la teknikon "Papilio", sed denove ĉiuj atakoj montriĝis
  repuŝita. - Naza diablo.
  Li denove estis vundita, gratante sian brakon, poste trafita en la ŝultron. Witt retiriĝis, li subite ekkomprenis ke li senespere perdas la batalon, alfrontite kun pli sperta malamikpartnero ol li mem. Cetere, la junulo ankoraŭ ne estis tro sperta pri kendo.
  Princino Karolino ankaŭ estis maltrankvila:
  - Mi estas la lasta stultulo, kiu ne haltigis mian koramikon. En ĉi tiu universo, li estas tute
  Alien, kaj kuŝigis sian kapon ne scias pri kio.
  Ŝi volis salti el la areno. Ĉi tie, laŭ la sorto, aperis konata sorĉisto.
  - Kia beleco, ne estas al li pafi de bastono aŭ svingi la krurojn. Mi konas Kadavrojn! Kion, li certe mortigos, kaj eĉ mokos la kadavron. Do ĉu vi ŝatas aŭ ne, vi devos kapitulaci al mi.
  - Neniam! Princino Karolino diris.
  La sorĉisto de la malluma flanko de la forto siblis:
  - En ĉi tiu kazo, vi povas esti vendita al la regimento, kaj vi servos dudek soldatojn ĉiutage. Aŭ, male, al la haremo de la sinjoro, kie vi estas miloj kaj vi velkos pro melankolio kaj abstinado.
  La princino kuraĝe blekis:
  - Mi fariĝos militisto!
  La sorĉisto rikadis:
  - Vi estas delikata knabino, kiu ne posedas elementajn magiajn lertaĵojn. Jes, vi estos forbruligita en la unua batalo.
  Carolina estis ofendita:
  - Majstro de Gloro instruos min! Kaj jes, mi estas fizike forta!
  La sorĉisto abomene ridis:
  - Majstro de Gloro? Kaj jes, ŝi estas egoisma. Estas neverŝajne, ke ŝi sukcesos pri io inda. Do mi povus fari vin edzino kaj transdoni miajn kapablojn kiel indiĝeno.
  La princino ridetis ironie.
  - Ĉu vi volas fariĝi dio?
  La sorĉisto pompe blekis:
  - Kial ne! Ke mi estas pli malbona ol aliaj kandidatoj?
  Karolina sincere kaj kun esprimo de malestimo diris:
  - Vi estas abomena. Mi malamos vian tuŝon.
  La okuloj de la tentanto ekbrilis per karmezina lumo.
  - Nu, mi rememoros tion.
  Dum ili parolis, la vundoj de Witt pliiĝis. La junulo retiriĝis, li jam komencis senti kapturnon pro la sangoperdo. La kadavrosuĉisto faris alian ĵeton, terura svingo preskaŭ detranĉis la kapon, tranĉis la vangon de la ulo.
  - Li diris la bastardo. - Dum la bataloj, la Velcro sur unu el liaj sneakers malŝtopiĝis.
  Kaj la ŝuoj apenaŭ taŭgas. Sed kapabla junulo estis trafita de inspiro, akre eksaltante. Li svingis per sia kruro, kaj la sneŭto, kiel ŝtono el skarpo, flugis en la muzelon de la Kadavromanĝulo, trafante la studitan kalkanon per nitoj en la okulon. Li hurlis, distrita dum sekundo.
  Witt elfaris unu el la plej malfacilaj Jedi Kendo-movojn, la Trioblan Fanon, kaj fortranĉis la trunkon de la monstro. Sangofonto elŝprucis, kaj la Kadavromanĝulo retropaŝis, larĝe disigitaj kruroj. Ĝia gorĝo ruĉis teruran muĝon.
  Witt furioze rigardis.
  - La malamiko estas sur la rando de totala neniigo! Mi venkos!
  La junulo atakis la malamikon, per unu glavo li ne estis terura. La kadavrosuĉulo retiriĝis, ŝanceliĝis kaj maltrafis batojn. Baldaŭ li ricevis plurajn severajn vundojn kaj faligis sian glavon. Tiam li nur konvulsie reagis, turnante la ŝildon. En ekscito, Witt elfaris forkoteknikon, ponardante la malamikon unue en la kapon, sur kiu li sukcesis reagi, kaj poste en la stomakon. La piko estis profunda kaj la intestoj eliris. Tiam, vidante ke la malamiko estis finfine malfortigita, Witt elfaris "peniko-" teknikon kaj trapikis sian kranion. Li kolapsis senvive.
  - La batalanto Witt, moknomita la fantomo, venkis. Lia kontraŭulo, la Trubosos, kiu frakasas la trunkon, estas preskaŭ morta. Nun la gajnanta junulo havas la rajton fini lin aŭ ne.
  La homamaso estis brua, parto de la veto venkis kaj parto perdita, sed ĉiuj estis ege soifis je sango.
  Kunigitaj, en sovaĝa impulso kaj freneza krio:
  - Batu lin! Detranĉu la kapon kaj pendigu sur paliso! - Ili kriis. "Tio estas la kutimo trakti la malgajnintojn.
  Witt balancis la kapon, en la varmego de la batalo li ankoraŭ povis mortigi, kaj tiel, kiam ĉio estis finita, lia kolero forvaporiĝis. Fortranĉi la kapon en malvarma sango, kaj ankoraŭ misuzo ĝi ne estas en liaj reguloj. La junulo klinis sian helan kapon kaj diris firme:
  - Ne, mi ne mortigos senhelpan estaĵon.
  - Detruu ĝin! Finu ĝin! - La homamaso daŭre kriis, kaj diversaj membroj eksaltis. Kaj krioj - Donu al ni plezuron!
  La estonta imperiestro Palpatine montris neaŭdita de nobelaro:
  - La malamiko estas venkita, kaj eĉ kripla, kion alian vi bezonas!
  -Via amiko estas stulta. Lasante Corpsesucker vivanta, li igas sin morta malamiko.
  Li ne pardonos la humiligon kaj perdon de la trunko. - diris la sorĉisto kun rusta sibilo. Kial vi estas stulta. Ne kriu, fini ĝin?! Li aŭskultos vin!
  - Mi havis sufiĉe da sango! - respondis la knabina princino. - Kaj kial vi ĉiuj estas tiel kruelaj? Ĉu vere ne ekzistas alia maniero amuziĝi?
  La sorĉisto, kies alivestiĝo estis kaŝita sub robo, siblis:
  - Sed kiel?
  Karolino, apenaŭ kaŝante sian koleron, respondis:
  - Kantoj, ekzemple, por aŭskulti! Aŭ la prezentado de artaj nombroj, ĉiaj distraj programoj, eblas kun bestoj.
  La sorĉisto, kies vizaĝo estas kaŝita, sed la brulantaj kapoj ankoraŭ brilas tra la mallumo, kantis:
  - Kia bootleg estas ĉi tio? Ne, ĝi ne estas interese! Ĉiaspecaj bubunoj kaj bubaĉoj ne povas anstataŭigi la spektaklon de sango.
  La princino grimacis sian vizaĝon.
  - Ĉu vere?
  La sorĉisto, sulkante kaj scintilente, muĝis:
  - Kaj kio pri la kantistoj kun la stanigitaj gorĝoj. Kun la helpo de magio kaj sorĉado, vi povas rekrei ajnan muzikon kaj voĉon. Ni povas fari ĝin. Kaj se ni volas, tiam la nudaj houris dancos.
  La sorĉisto levis longan, ungegan fingron.
  -Ne, knabino serioza gladiatorbatalo estas plej bona.
  Princino Karolino forte malkonsentis kun tio, sed ne kontraŭis.
  Witt Thaler ricevis monon por la batalo, tranĉante ion sur la lotkonkursoj. Tiam la junulo, kiu ankoraŭ ne foriris de la antaŭa batalo, kaj tiuj, kiuj estis vunditaj, devis batali kun
  Leona mutaciulo. Sed se la predanto resanigis ĉiujn vundojn helpe de magio, tiam la junulo eliris tute en freŝaj tranĉoj. Witt demetis sian tranĉitan T-ĉemizon kaj demetis siajn ŝuojn, singarde flankenmetite, prenante glavon en ambaŭ manoj. Duone nuda en kunvolvitaj ĝinzo, li ŝajnis precipe bela al Princino Karolino. Larĝaj tranĉoj estis videblaj sur la krizhelpa torso. La knabo levis siajn nervozajn ŝultrojn, penante igi la doloron servi al lia furiozo. Liaj nudaj piedoj palpis la varmegan surfacon de la artefarite hejtita planko.
  Witt Thaler liberigis kison. La publiko aplaŭdis per la manoj.
  Laŭte ĝemis:
  - Vi ne bezonas prezenti la batalantojn! La batalo estu interesa!
  La leono, ne atendante la klarionon, saltis, penante eltiri la malamikon per sabrodentegoj. Li ne sukcesis, resaltante, Witt sukcesis bati lin per kalkano en la okulon. La besto ekkoleris, saltis antaen kaj stumblis sur la rando de la glavo. Ĉi tie la gladiatorknabo jam surpriziĝis - la sango, kiu antaŭe estis ruĝa, fariĝis verda.
  - De kio ĉio ĉi? - demandis la surprizita Princino Karolino.
  - Ĉi tio indikas, ke la besto fariĝis pli tenaca kaj forta, adaptiĝo pliiĝis. - respondis la sorĉisto per morna tono.
  La knabino faris malambiguan konkludon:
  - Ĉi tio estas malbona!
  La voĉo de la sorĉisto fariĝis multe pli gaja:
  - Kial! Via koramiko estas bonega batalanto, nur ke ĵurado estos pli interesa.
  La drakoleono daŭre saltis, ignorante la sangon, ĝi estis tre rapida kaj la junulo apenaŭ havis tempon por eviti. Jen Witt faris kapsaltojn, saltante: kiel akrobato, poste plonĝante kiel loaĉo, li ŝiris la ventron de la leono. La dentego terminatoro ŝajnis ne atenti ĉi tion, daŭre persekuti la junulon ĉirkaŭ la ringo.
  - Damnu ĝin! - diris Witt ĝenite. - Vi ke la klingo ne prenas.
  De la sangoperdo, la junulo komencis laciĝi. Per preciza elŝovo, li sukcesis trapiki la okulon de leono, sed eĉ per unu okulo, la predanto restis danĝera kaj, kaptinte la momenton, dolore tranĉis sian ungegan piedon en la ripojn. La ungegoj lasis ses profundajn striojn.
  - Tio estas bastardo! Forŝiris la viandon! - kukis la junulo.
  Ŝajnis, ke la leono devus longe malfortiĝi pro la sangoperdo, sed liaj atakoj fariĝis pli kaj pli rapidaj. Plurfoje la dentegoj preskaŭ trapikis la gazetaron, kaj unu trapikis en la brustmuskolon de Talero, malbone gratante ĝin. La junulo ŝanceliĝis, kaj liaj dentoj ekbrilis super li,
  fiksita en lian ŝultron. Witt estis ŝvita, sanga kaj sukcesis elgliti kaj eĉ tranĉi sian gorĝon per klingo. La besto sangis, la ĉefa arterio rompiĝis, sed ne perdis rapidecon.
  - Vi estas kiel zombio, kiom ajn da reagoj. Eble vi ne estas la ĝusta leono. - diris la junulo.
  Li faris provon kontraŭataki por bati senkonscie la lastan okulon, sed maltrafis, postlasante alian sangan strion sur la muzelo. leono
  denove piedpremis lin.
  - De kie ĉi tiuj venas? - En malespero, la junulo, per sia tuta forto, batis sian kontraŭulon sur la dentego-sabro. De forta ŝoko, la osto krakis, kaj blanka suko eliris el ĝi.
  - Ege! - Kun ege kontenta tono, diris la sorĉisto. - Via amiko ŝajne decidis akrigi la klingon, ĉiuokaze oni povas senti seriozan arogantecon.
  - Kion vi volis? Vitka estas inteligenta infano. - respondis Princino Leia, prefere ronronante.
  La sekva bato, finfine forhakis la dentegon. La besto ekturniis, surloke, kvaza li estus perdinta la direkton. Witt premis, liaj batoj fariĝis pli kaj pli akraj, vidante, ke la mutaciulleono naĝas, la junulo aldonis energion.
  - Kia leona viando, ĝi ne ŝatas! - kriis kuraĝa ulo.
  - Venku lin Vitek, vi estas tiel seksa. Princino Karolino kriis.
  La junulo trafis la duan dentegon, ĉar la celo estis oportuna. De la unua fojo, la osto ne pereis, kaj mi devis aldoni ĝin. Fine, ĉi tiu punkto kolapsis, la leono estis klare konsternita.
  - Kiel vi fartas nun sen dentegoj nur granda kato, kondamnita al morto! - diris furioza Witt.
  Grizado de dentoj kaj ĝemado estis lia respondo. La batalo daŭris en bufona maniero, la leono-drako moviĝis supozeble atakante, sed ĝiaj movoj perdis sian akrecon. La knabo, sentante forton, siavice
  senĉese kontraŭatakis kaj, finfine, trapikis la lastan okulon. Ĉi-foje la klingo ŝajnas esti multe pli profunden kaj atingis la cerbon.
  - Bravo, malsekigu ĝin! kriis Princino Karolino.
  La tuta salono kuniĝis en ĥoro.
  - Finu lin, finu lin!
  La juna gladiatoro denove piedbatis per la piedo kaj, saltante malantaŭ la dorso, piedbatis de ĉirkaŭvojo. La mutaciulo-leono ŝajnis perdi sian orientiĝon, pikante sian muzelon plurfoje. Fine, kiam la knabo alkutimiĝis, li enigis la klingon en sian bruston kaj provis trapiki lin pli profunde, ĝis la koro mem. Ungegaj piedoj trafis en la ripojn, gratante ilin, poste trapikis la viandon, sed Witt obstine ne liberigis la klingon, kvankam li estis laŭvorte disŝirita. Ĉi tie ĉio estis jam decidita de la volo, la ungegoj daŭre gratis kaj ŝiris la junan karnon.
  - Faligu ĝin! Princino Karolino bojis. Ŝia krio restis sola.
  - Alportu ĝin ĝis la fino! - La homamaso muĝis.
  Fine, la klingo de la kolerega Witt trapikis ĝis la koro, kaj la besto eksilentis, la lastan fojon preterpasinte siajn ungegojn super la longsuferantan viandon.
  - Nu, ŝajnas ĉio! La junulo elspiris. - La estaĵo de mallumo estas ĵetita en la polvon.
  La sorĉistokomentisto anoncis.
  - Denove la venkinto estis Witt - la fantomo de morto; leviĝanta stelo de la areno. Li ricevos la premion, kiun li gajnis.
  Ĉe tiu frazo, la vizio de Thaler disipis kiel nebulo kiam potenca, ventotunelo estis lanĉita.
  Kaj el ĉi tiu nebulo venas tra ... potenca, alta figuro de viro aŭ humanoida estaĵo en kapuĉo. Knara voĉo sonas, tre simila al la voĉo de tiu sorĉisto en sonĝo.
  - Vi batalis bone Witt... Mi vidas en vi la kapablojn de naskita militisto!
  Talero ekstaris. Dum dormo, liaj vundoj preskaŭ resaniĝis, kaj la cikatroj paliĝis kaj fariĝis malpli rimarkeblaj.
  La junulo diris, etendante la manon al la viro:
  Mi dankas vin, ke vi savis min, sinjoro...
  La viro malglate reĵetis sian junan manplaton kaj siblis:
  - Ne, dankon! Ĉia dankemo kondukas al kompato kaj malforteco!
  Witt devigis rideton kaj murmuris:
  - Sed vi savis mian vivon... Do, mi devas iel danki vin!
  La viro subite reĵetis sian kapuĉon. La junulo rigardis en la malfermitan vizaĝon. La viro havis noblan aspekton, li aspektis iom pli ol kvardekjara, potencan kolon kaj buklan, mallongan barbon. La rigardo de la okuloj estas tre impera, tuj evidentiĝas, ke li kutimas ordoni, kaj liaj trajtoj estas fortvolaj, fortaj.
  Kvankam tiu ĉi sinjoro estis nekonata al Witt, al la junulo ŝajnis, ke li antaŭe vidis lin ie. Kvankam estas tre malfacile forgesi tiajn esprimplenajn kaj fortvolajn vizaĝajn trajtojn, reĝan sintenon, la okulojn de reganto de la lulilo. Sed samtempe, malgraŭ la nobla aspekto, la voĉo estas raŭka, aĉa, kvazaŭ ŝirita, malgraŭ la volumo.
  La viro rigardis Witt kaj, sen ŝanĝi la severan mienon de lia vizaĝo, diris:
  - Mi savis vin ne pro amo, sed ĉar mi bezonas vin!
  La okuloj de la parolanto ekbrilis.
  -Mi prenos vin kiel mian metilernanton, kaj mi malfermos la scion pri potenco, pri kiu la Ĵedajoj ne kuraĝas revi... Sed sciu, ke tio, kion vi spertis en la torturkelo, estas ankoraŭ floroj kompare kun tio, kio vin atendas!
  Witt ekstaris kaj decide diris:
  - Mi estas preta! Preta por ĉio - nur savu Karolino'n!
  La viro snufis kun pleja malestimo.
  - Alligiteco estas malforto! La plej granda malforto kiun Sith povas pagi! - Ĉi tie la voĉo de la nigra reganto fariĝis pli minaca. - Pli precize, ili ne povas, ili ne devus pagi ĝin, sed ... Sufiĉe strange, mi liberigos Karolinon el sklaveco! Nur kontraŭ via plena obeemo, por ke vi ĵuru, ke en la ĝusta tempo vi plenumos absolute iun ajn el miaj ordonoj!
  Witt obeeme genuiĝis, kaj prononcis grandan ĵuron.
  Kaj tiam la viro diris:
  - De nun, via nova nomo estas Darth Sidious! Mi estas Darth Plagueis via instruisto kaj majstro!
  De tiu tago, Witt, aŭ nun Darth Sidious, komencis trejni en skermarto kaj malhela potenco. Kruela kaj senkompata doktrino. Sed la nova nigra sinjoro sentis rapide kreskantan potencon ene de li. Li fariĝis pli forta kaj pli kompleksa ĉiutage, semajnon kaj monaton.
  Darth Plagueis, krom la sonĝo de senmorteco, havis planojn restarigi la regulon de la Sith. Witt Thaler ŝanĝis sian nomon al Palpatine kaj iomete ŝanĝis sian aspekton, same kiel siajn fingrospurojn. Li iĝis malsama persono, anstataŭigante similan personon de nobla Palpatine-familio.
  Li komencis fari senpagan karieron kiel oficialulo, samtempe plibonigante sian majstradon de malhela potenco. Krome, Darth Plagueis, kiu havis tute juran statuson de grava komercisto, plenumis sian vorton.
  Post la morto de la reĝo, lia juna filo sukcesis. Darth Plagueis spronis sur la atako de la Hutts sur la palaco. La heredanto, lia fratino, frato kaj onklo estis mortigitaj.
  Post tio, la ĝenerala kapitano de la palaca gardisto tronigis Karolinon, popularan inter la homoj.
  Pluraj jaroj da kaptiteco nur moderigis fortan virinon, kaj ŝi komencis regi eĉ pli forte. Kaj ŝia filino Serafim, kiu estis edukita en la monaĥejo, fariĝis la heredantino de la regno de Nabuo.
  Kvankam la antaŭa amanto revenis al potenco, Palpatine estis devigita kaŝi sian identecon kaj resti sur la rando por nun. Kvankam lia influo en la regno estis konstante fortigita.
  La generalkapitano baldaŭ mortis - ŝajne pro akcidento, sed Palpatine estis malantaŭ tio. Kaj baldaŭ, la Sith Lord postulis de Witt Thaler oferi sian unuan amon - la reĝinon Karolino.
  Ĝi venis al mortduelo kun Plagueis. Krome, la fortoj estis proksimume egalaj. Kiam ambaŭ Sith estis elĉerpitaj de la batalo, Palpatine kapitulacis kaj murmuris:
  - Mi mortigos mian amon kaj samtempe, la restaĵojn de la homo, kiuj ankoraŭ brulas en mi! - Jen la nigra sinjoro levis la voĉon kaj decide aldonis. - Sed mi ĵuras, mi ne pardonos al vi ĉi tion kaj mi nepre detruos ĝin!
  La deziro forigi tiujn, kiuj estas pli alta en statuso, estas eneca en la Sith-naturo. Mia neatingebla potenco bredas vian envion; mia saĝo nutras vian soifon de scio; miaj atingoj vekas pasian deziron ripeti ilin! - diris Darth Plagueis al Darth Sidious, kaj daŭrigis kun rideto. - Mortigante al vi la plej proksimajn kaj karajn homojn, vi malkovros en vi nekompreneblan fonton de forto. Mi sentas, ke vi fariĝos la plej granda el la Sith - kiam vi detruos la lastan homan malforton en vi mem!
  
  
  MIRAKLE NASKIĜIS
  - Estis iam aerarmea kolonelo, kiu ricevis severan ŝokon dum la afgana milito. Kaj li perdis la ŝancon havi siajn proprajn infanojn, kvankam li vere volis. La edzino tre amis la kolonelon kaj iris renkonte al li, ili prenis sur sin la edukadon de du fortaj knaboj el la orfejo. Ilia adoptpatro kreskigis ilin kiel spartanojn. Sed tamen ne estis tio. La infanoj kreskis fortaj, sanaj, sed ne montris specialajn superpotencojn.
  Kaj avino Vanga antaŭdiris al la kolonelo, ke la reprezentanto de sia idaro fariĝos la arbitro de la sorto de la stranga kaj la universo. Tiam la kolonelo decidis iri al unu fama sorĉistino, por ke ŝi helpu sian edzinon gravediĝi mirakle.
  La sorĉistino vere havis konsiderindajn kapablojn, sed esence ŝi estis ĉarlatano de la plej alta nivelo. Ŝi deklaris, ke ŝi povas fari tion kaj doni al la kolonelo filon, sed postulis kolosan monsumon.
  La kolonelo havis kelkajn nemoveblaĵojn en Moskvo, same kiel valorajn trofeojn rekaptitajn dum la milito kun duŝmanoj kaj ĉeĉenoj.
  Li kolektis ĉi tiun sovaĝan kvanton - milionon kaj duonon da dolaroj ... Estas eĉ surprize, ke sperta persono, kaj do aĉetis en la trompo. Sed ŝajne la sorĉistino havis seriozan doton por hipnoto, sugesto, lerteco, por trompi, kiun Kaŝpirovskij mem, aŭ mondklasa politikisto, envius.
  La sorĉistino, dume, faris tre buntan enscenigitan riton, bagatele dormigante la edzinon de la kolonelo. Kaj tiam ŝi simple injektis semon de donacanto en la sinon de Venuso.
  Ne tro komplika montriĝis fraŭdo. Sed efika. La edzino, (kiel la virgulino Maria), senmakule koncipis infanon - ŝi, cetere, restis virgulino, do la edzo tute perdis sian viran forton pro la vundo.
  Ĉiuj estis kontentaj kaj en la ĝusta tempo, la virino estis liberigita de la ŝarĝo de sana knabino. Ŝi tamen montriĝis tute malsama al sia bruna patro kaj malhelhara patrino. Sed la patro, kvankam li kalkulis je siaj filoj, amis sian filinon. Nur laŭ sia maniero, kreskigante ŝin kiel spartanon - moderigado kaj trejnado.
  La knabino disvolviĝis rapide, montris altajn inklinojn kaj kapablojn. Precipe la fizikaj. Ŝia hararo estas densa, ondigita, ora, kaj mirinde bela.
  Sed kiam la knabino, ĉar ŝi estis nudpieda, ekkuris tra la januara neĝo - tradicie vekiĝanta je la kvina kaj duono matene - okazis evento. Jen kiel ŝia tago kutime komenciĝis. Tia matena kurado, ankoraŭ en la antaŭtagiĝa mallumo. Sufiĉe spartana.
  Ŝi kuregis la tradiciajn dek kilometrojn kaj duonon, en ajna vetero, por ricevi akuzon de viveco por la tuta tago. Kompreneble, ĉi tio estas nur la komenco de trejnado, ĉar Vladlen (nomo honore al Lenin kaj Stalin!) serioze okupiĝis pri luktosporto. Ŝi eĉ konkuris en konkursoj - batante knabinojn por esti pli grandaj kaj pli aĝaj ol ŝi.
  Sed ŝi ankoraŭ estas knabino de ĉirkaŭ dek jaroj, kaj ŝi kuras en nur naĝkalsono. Kaj ora hararo estas kiel flamo. Kaj la malbenita maniulo atendas la infanon en embusko. Ŝajne li anticipe preparis la kaptilon, ĉar la knabino rapidas tiel rapide, ke ne ĉiu plenkreskulo atingos.
  Pluraj bone kamuflitaj kaptiloj kuŝis sur la vojo de la knabino. La situacio pligraviĝis pro la fakto, ke neĝis, kaj ĉiuj spuroj estis kovritaj. Kaj Vladlen, knabino, kiu, en ajna vetero, kuregis nudpiede kaj duonnuda, eĉ ĝojis pri tia ekstremo. Post ĉio, malfacilaĵoj nur moderigas kaj kio ne mortigas nin nur igas nin pli fortaj.
  La kaptilo funkciis, forte pinĉante la kruron de la knabino. Feliĉe, per trejnado, la ostoj estis sufiĉe fortaj por ne rompi en urskaptilo.
  Sed Vladlen prenis gravan revizion. Kaj ĝi multe doloris. Kaj la fiulo provis ĵeti kaj seksperforti karateknabinon. Vladlen tuj reagis, batis ŝian mentonon per la kalkano. Sed la krimulo estis forta. Plorante, li saltis malantaŭen, frotante sian kontuzitan makzelon. Poste li eltiris tranĉilon.
  La knabino trovis sin en kaptilo, senarmita kaj preskaŭ nuda, kontraŭ maniulo kun longa tranĉilo.
  Sekvis vasta atako, kaj Vladlen klinis sin kaj trafis la malamikon per la kapo en la suna plekso. La tranĉilo trairis, gratante la dorson de la knabino. Vladlen kaptis la broson kaj ŝanĝis la direkton de la bato. La pinto trapikis la krimulon ĝuste en la gorĝon. La maniulo sufokiĝis pro sia propra sango kaj subite eksvalidiĝis.
  Kaj la knabino, farinte sian unuan venĝon, ekkriis:
  - Ĝi estas farita!
  Tamen, ĝi estis murdo, kaj la gambo en la kaptilo estis grave vundita.
  Bedaŭrinde, la maniulo havis tre influajn gepatrojn, kaj Vladlen havis gravajn problemojn. Provo estis farita kontraŭ ŝi, kaj drogoj estis plantitaj en ilia domo. La kolonelo devis sendi la knabinon al pli malproksimaj lokoj. Al la lernejo de rusa luktosporto en Siberio.
  Tie, en la profunda subtero, Rodnovers vivas kaj servas dum jarcentoj.
  Tamen tio ne savis la kolonelon. Li estis pafita fare de kaŝpafisto, kaj lia edzino estis arestita pro drogkontrabandado akuzoj. Ŝajnas, ke iu vere aranĝis poentarojn kun sia familio. La pli juna frato ankaŭ estis arestita, la pli maljuna frato, feliĉe, jam militservis. Dekkvarjara knabo estis sendita al junula kolonio. Ankaŭ preskribitaj drogoj.
  Kvankam la kazo estis komence falsa. Sed feliĉe, laŭ la novaj leĝoj, li ne povis doni pli ol ses jarojn.
  Patrino estis atletika virino, kaj ankaŭ trejnis kiel spartano. Tial, en la kolonio de virinoj, ŝi baldaŭ akiris aŭtoritaton kaj povis akiri bonan laboron. La pli juna frato, forta kaj bone trejnita en batalteknikoj, ankaŭ iĝis unu el la batalantoj, tiam li iĝis taĉmentokomandanto. Post servado de unu'triono de la esprimo, li iris en provliberigon, frua liberigo. En Rusio, la leĝoj por junulaj deliktuloj estas humanaj, kaj oni eĉ povus diri, ke estis bonŝance, ke li iris la unuan vojaĝon nur dekkvarjara.
  Ĝenerale, la fakto, ke la kolonelo laŭ tradicio estis fervora admiranto de spartana edukado, klare profitigis lian familion. La fortaj estas relative bone en malliberejo, sed la malfortaj kaj sur la trono estas nerelative malbonaj! La infano trairis la zonon, sen antaŭjuĝo al si mem, kaj eĉ ricevis pli altan laŭleĝan (!) Edukon. Li ŝajne ne estis forportita de la enamiĝo de ŝtelistoj, kaj tempoj ŝanĝiĝis - malmodiĝis esti bandito. Prefere, ĝi altiris komercon.
  Leĝa edukado estas esenca por komercisto. Ĉe la patrino, la situacio estis pli komplika - ŝi tiam estas plenkreskulo, kaj la krimo estis pendigita sur ŝi en fabrikita kazo. Laŭvorte la organizanto de sindikato por la transportado kaj vendo de drogoj. Kaj estas preskaŭ neeble rekonsideri. Tiom da pli altaj rangoj tiam montriĝos malsaĝuloj.
  Sed la patrino sukcesis atingi, ke ŝi estis translokigita al bona zono proksime de la Kaspia Maro, kaj tie ŝi ricevis laboron kiel gardanto de la obshchak. La prizonestro skribis plurajn librojn, kaj eĉ agis en filmoj. Kial ne?
  Ŝi estas svelta preter siaj jaroj, fizike forta, bela virino kun esprimplena vizaĝo kaj vireca mentono.
  Do, principe, ŝi ne sidis malbone en la zono, ŝi ne deturnis sin de la vivo. Kaj eĉ ricevis idojn. La knabo trejniĝis de la lulilo, kaj heligis la prizonan ĉiutagan vivon. Tamen, kiel decas al baptopatro, ŝia patrino ne laboris, do ŝi havis multe da libera tempo.
  Vladlen revenis sep jarojn poste - pasinte la plej altan nivelon de inico en luktosporto. Kvankam la minaco de venĝo ankoraŭ ne tute pasis, la militisto nur ŝanĝis sian familian nomon al Ŝamanova - lasante sian iaman nomon.
  Ĉar ŝia patro estis vere amika kun la konata generalo Shamanov, la ŝanĝo de familia nomo montriĝis sufiĉe simbola.
  Vladlen, kies kapabloj estas fenomenaj, kaj la lernejo estas tre dura kaj samtempe sufiĉe racia, ne havis egalulon en luktosporto. Ŝi lernis la strangan stilon de rusa luktado. La nomo de la batalo estas, kompreneble, kondiĉa, aŭ kiel Ruskundo.
  Vladlen majstris luktosporton similan al Tehwando - tre evoluinta tekniko de piedbatado, per rusaj pugnobatoj, luktado simila al Aikido - ĵetteknikoj kaj uzado de la inercio de la kontraŭulo, de tajlanda boksado - kubutoj, genuoj, kapfrapoj. Rodnoverie kreis sinkretan luktarton, kies teknikoj estis poluritaj dum jarcentoj, kaj la majstraj sorĉistoj prenis ĉion plej bonan el aliaj popoloj kaj lernejoj.
  Kompreneble, Vladlen Shamanova estis instruita, kaj la posedo de armiloj ... Sed estas neeble scii kaj regi ĉion. Vera militema artisto devas esti scipova pri ĉio, sen escepto, en la arsenalo. Sed individuaj lertaĵoj kaj iliaj blatoj agas brile.
  Vladlen plej multe amis batali per siaj piedoj, kaj ĵeti mortigajn objektojn per siaj nudaj fingroj, kvankam ŝi estis forta, eble, en ĉio.
  La knabino, kiu estis nomita karateka, kvankam ŝi tute ne studis karateon, malfermis sian propran lernejon. Ŝi konkuris en diversaj konkursoj, sed ne strebis al famo kaj titoloj.
  Kvankam ŝi partoprenis en kelkaj komercaj konkursoj kaj eĉ en subteraj bataloj sen reguloj, ŝi bezonis monon.
  Estante ankoraŭ tre juna knabino, Vladlen ne hastis geedziĝi kaj havi idojn. Ŝi plibonigis sin en luktosporto kaj instruis ilin al infanoj. Volka Rybachenko montris precipe grandajn esperojn. Cetere, li ankaŭ ege lerte ĵetis akrajn objektojn per siaj piedoj. La karateknabo (denove, kromnomo kiu havas nenion komunan kun la realo!) Promesis kreski al la plej granda majstro.
  Kaj tiam subite Volka estis invitita agi en filmoj, kaj lia frato Oleg Rybachenko kaj Vladlen Shamanova mem iris kun li. Kaj tio estas alia rakonto.
  
  
  AMATURO
  Ĉi tio estas pli realisma kaj kredebla. Nome, la spirito de la plej ordinara kaj ordinara homo eniris la korpon de Stalin. Kaj ĉar li estis nur ordinara homo, loĝanto. Kaj li nur sciis, ke Hitler batos la 22-an de junio 1941, kaj la rezultoj estis katastrofaj.
  La germanoj povis preni Moskvon, kaj la mezbona dungomurdisto estis simple venenita de sia propra akompanantaro. Sed post la falo de la ĉefurbo jam estis tro malfrue por ion ripari. La japanoj trafis la Malproksiman Orienton, Türkiye de la sudo. Kaŭkazo ankaŭ falis.
  Kaj Stalino estis komence anstataŭigita kiel kompromisfiguro per Molotov. Sed tiam la ambicia Beria enŝovis la kapon. Kaj Ĵukov kaptis lin. Kaj la rigmarolo komenciĝis. Mallonge, la germanoj iris al Uraloj en la somero kaj pretere, interligante kun la japanoj, subpremante ĉiujn aspektojn de rezisto.
  Sed en Okcidento la milito daŭris. La usonanoj hezitis - Franklin Roosevelt, kiel atendite, tiris ĝis la lasta. Jam Kristnasko 1941, la germanoj atakis Ĝibraltaron. Antaŭ tiu tempo, Moskvo kaj Leningrado estis prenitaj, kaj en la sudo la germanoj brodis al la Volgo kaj Terek. Ili estis pli malhelpitaj de streĉitaj komunikadoj kaj vastaj rusaj spacoj ol de la malbone organizita rezisto de la sovetiaj trupoj.
  Hitler persone renkontiĝis kun Franco kaj skizis al li la perspektivon: Sovetunio kiel militforto ne ekzistas. Usono tamen ne estos la unua, kiu eniros la militon. Do Britio absolute ne estas danĝera. Krome, en novembro, post la kapto de Moskvo, Rommel ricevis plifortikigojn, kelkajn elektitajn sekciojn kaj tutan aerarmeon por komenci. Kaj la britoj falis kiel polvo. La germanoj jam estas en Aleksandrio... Do Franco havas pli da kialo por timi la koleron de Hitler ol la venĝon de Britio. Sed se li ankoraŭ volas ricevi de la afrikaj kaj anglaj kolonioj tiam ...
  Franco, konsciante, ke la manoj de la Germana Armeo estas malligitaj kaj li mem povas perdi ĉion, unue konsentis tralasi la germanajn trupojn, kaj poste li mem deklaris militon kontraŭ Britio. En la sama tempo, la pozicio de la britoj plimalboniĝis ĉiutage. Ĝibraltaro estis prenita en tri tagoj. Kaj baldaŭ la germanoj okupis Palestinon, kaj Sirion, kune kun la turkoj, kaj Irakon kun Mezoriento.
  Ameriko estis tirita en la militon la 4-an de julio 1942. Japanio atakis Peru-Khabar en la Tago de Sendependeco.
  La germanoj, uzante la resursojn de Rusio, Eŭropo, kaj tiam Afriko kaj Azio, faris aerofensivon kaj submarŝipan militadon.
  Germanio pliigis la produktadon de armiloj, kaj gvidis la ofensivon en Sudafriko.
  Antaŭ la fino de 1942, Afriko estis sub la kompleta kontrolo de la nazioj, kiel, cetere, Hindio. Kaj Hindoĉinio, Singapuro kaj la insuloj al Aŭstralio venis sub la kontrolon de la japanoj. Vere, la vintra provo kapti la havajan insularon estis malsukcesa pro la nesufiĉa organizo de la samurajo.
  Sed tamen, la japanoj, havante pli da milita sperto, regis la maron. Krome, la germana submarŝipa floto pliiĝis tre rapide, reduktante la potencon de Britio kaj Usono.
  En majo 1943 okazis germana surteriĝo sur la angla metropolo. La germanoj uzis alteriĝantajn glisaviadilojn, kaj subakvajn tankojn, kaj eĉ la unuajn jetbombaviadilojn AP-161, kaj kvarmotorajn Yu-488.
  Elĉerpita de la submara milito, Britio ne povis elteni longe, sed ege batalis.
  Post unu monato da sangaj bataloj, Londono falis kaj la batalo por Anglio finiĝis.
  Ameriko estis la sekva paŝo. Kanado batalis flanke de Usono, kie Churchill fuĝis, sed la landoj de Latin-Ameriko rifuzis fari militon kontraŭ la Tria Regno. Kaj Argentino, sekvata de Brazilo, provizis al la germanoj siajn aliancanajn armeajn bazojn sur sia teritorio.
  La milito prenis longedaŭran karakteron. Usono eksterlande. Ilia terarmeo estas forta, kaj la floto estas konstruita tre rapide.
  Sed iom post iom la germanoj kaj japanoj ekprenis. Sur ilia flanko estis ĉiuj rimedoj de la orienta hemisfero, kaj parto de la okcidenta. Jes, la deklarita totala milito donis fruktojn.
  Operacio Ikaro estis sukcesa kaj Islando falis. Post tio, la Fritz ŝanĝis al Gronlando. 1944 tamen ne donis al iu ajn decidan avantaĝon. Tamen, Japanio kaj la Tria Regno akiris piedtenejon en la Orienta Hemisfero kaj fortigis en Latin-Ameriko. En la vintro de kvardek kvin jaroj, la samurajo, kune kun la nazioj, kaptis la Havajajn Insulojn. Kaj printempe ili transloĝiĝis al la istmo de Panamo.
  Post la morto de Roosevelt, Usono komencis serĉi pacon kun la Tria Regno kaj Japanio. Sed trovi kompromison estas malfacile. Precipe ĉar Hitler flaris sangon. La barakudo de la faŝismo volis tro multe. La milito daŭris. La nazioj fortikigis sin en Gronlando, kaj en la somero de 1945 ili provis alteriĝi en Kanado, sed estis ĵetitaj en la maron. Kanado ne volis kapitulaci. Vere, en la aŭtuno de 1945, Aŭstralio falis - la lasta signifa fortikaĵo de la okcidenta mondo en la orienta hemisfero. Japanio kaj Germanio tute regis la maron. Ilia submara floto estis senekzempla.
  Krome, hidrogenaj peroksidaj submarŝipoj montriĝis tre fortaj kaj moveblaj. Ilia rapideco atingis kvardek nodojn hore.
  Kaj en la vintro de kvardek kvin aŭ kvardek ses, estis la vico de Zelando. En la printempo de 1946, Usono deklaris militon kontraŭ preskaŭ ĉiuj landoj de Latin-Ameriko.
  Kaj la projekto krei atombombon ne donis palpeblajn rezultojn pro tranĉoj en financado. Sekve, la usonanoj ne povis ĵeti ĉi tiun atutan ason en perdanta ludo!
  Kaj en la kampo de tankkonstruado, la Tria Regno signife preterpasis Usonon. La plej bona usona produktadtanko "Pershing" pezanta kvardek du tunojn, havis 102 milimetrojn da fronta kiraso kaj 90-mm kanonon kun muzelo rapido de 810 kilometroj hore. Kaj la plej bona kaj plej masiva en 1946, la germana tanko "Reĝa Leono" - kun pezo de 65 tunoj, havis frontalan kirason de 250 milimetroj. Ankaŭ flankoj kaj postaĵo de 200 mm kaj pafilo de 105 mm kun barelo longo de 100 EL.
  Surbaze de la piramida formo de la tanko, ĝi ne povus esti penetrita de la Pershing de iu angulo.
  Provo lanĉi pli potencajn tankojn de serio malsukcesis. Nur la T-93, cetere, pezante nur 93 tunojn kun fronta kiraso de 305 milimetroj kaj kalibro 120-kanono havis iujn ŝancojn kontraŭ la germano dum batado. Sed la tre malalta veturado de la aŭto, same kiel la foresto de turnanta gvattureto, ne igis ĝin inda konkuranto.
  La disvolviĝo de la "Supershing" daŭris dum longa tempo, kaj ĉiuokaze ĉi tiu tanko estis pli malalta ol la germana.
  Kaj jetaviado, tuta supereco en kvalito estas ĉe la flanko de la nazioj. La usonanoj povis nur kontraŭi kvanton. Sed la germanoj, havante la rimedojn de la malnova mondo, povis eligi tricent aŭ kvarcent aŭtojn ĉiutage, ne malpli ol Usono. ME-362, Non-262, Non-323, ME-1010, TA-283 - ĉi tiuj ĉasaviadiloj estas ekster konkurado kontraŭ la usona neperfekteco - klaso "F"!
  Kaj la TA-400, TA-500, Yu-387, AR-383, OD-18, GO-270 jetbombaviadiloj ankaŭ estas eksterkonkurs. Usono ankoraŭ ne havas plentaŭgan jetbombaviadilon. Ĉu tio estas la B-29. Vere, estas B-36 en la projekto, sed ĝis nun ĝi estas malproksima de seria produktado.
  Kaj la germanaj klaso "A" balistikaj misiloj tute ne havas analogojn en la mondo.
  Diskoj - ankaŭ ne havas konkurantojn ...
  Teknologie, la Tria Regno plene provizis Amerikon, kaj tial Hitler estas celkonscia fini Usonon ĝis la fino. Kaj neniuj kompromisoj. En la kvardek-sesa jaro, ofensivo komenciĝis sur Meksiko kaj Kubo. En la aŭtuno, batalado jam estis en plena svingo en Teksaso kaj Kalifornio. Kaj la germanoj kaj japanoj invadis Kanadon el Alasko.
  Sed nun pasis la kvardek-sesa jaro. La dua mondmilito ankoraŭ daŭras. La kvardek-sepa jaro estis mortiga por Kanado, kiu estis finfine okupita fare de la Fritz, enirinte de la nordo.
  La bombaviadilo B-36 finfine aperis en Ameriko, sed ankoraŭ ne eblis akiri Germanion kaj Japanion. Krome, la Vaŝingtona tanko aperis fine de la jaro kun 120-mm longtuba pafilo, kaj relative akceptebla kiraso kaj veturado, pezante sesdek tri tunojn. Kvankam ĝi estis protektita kaj pli malbona ol la germana, ĝi ne plu estis malsupera en kiraspenetra forto.
  Tamen, ĝis la fino de la kvardek-sepa jaro, Usono jam perdis pli ol duonon de la teritorio, kaj estis kondamnitaj.
  La germanoj eĉ sukcesis testi la superpezajn tankojn "Rat" kaj "Monstro" dum la ŝtormo de grandaj urboj. Ĉi-lasta havis bombolanĉilon kiu elĵetis ŝargon pezantan dek tunojn!
  Imagu, kiel terura la armilo montriĝis!
  Kaj en la silvestro falis Novjorko, kaj la dekan de januaro Vaŝingtono.
  Tamen, la jankioj daŭre eltenis preskaŭ pliajn ses monatojn. Ironie, la dua milito finiĝis ĝuste la 9-an de majo 1948.
  Sed eĉ post tio la paco ne daŭris longe. Hitler ne ŝatis, ke Japanio, estante multe pli postiĝinta ol la Tria Reich ekonomie, kaptis tiom da tero por si.
  La nazioj, kvankam malfrue, havis sian propran atombombon en aŭgusto 1948. Parto de la prokrasto ŝuldiĝis al la fakto, ke la Führer estis iel malvarma pri la ideo de amasdetruaj armiloj. Hitler kredis ke landoj devus esti konkeritaj, ne detruitaj.
  Sed ial, la kruela tirano por aliancita Japanio decidis fari escepton.
  Stamfinte grandajn balistikajn misilojn kaj nukleajn ŝargojn, la nazioj la 4-an de julio 1951 komencis la Trian Mondmiliton.
  Faris potencajn atomatakojn kontraŭ Tokio kaj aliaj japanaj urboj. Tiam la maraj kaj teraj fortoj trafis.
  La Tria Mondmilito finiĝis en ses monatoj, ĝenerale, ĝi efektive iris en unu direkton. Kaj la aktiva fazo de malamikecoj daŭris tri monatojn.
  Tiel la Tria Regno establis la finfinan mondhegemonion. Tia maljusto okazis pro tio, ke mezboneco eniris la korpon de la Granda Stalino. Kaj neniu scio pri la estonteco helpis ŝin! Precipe, la amatoro decidis evoluigi reagaviadilojn kaj donis tian ordon al ĉiuj plantoj kaj fabrikoj. Montriĝis, ke la ŝraŭbo estis malŝaltita kaj la jeto ne estis liberigita.
  Kaj la strategiaj decidoj de la dungomurdisto estas nenie pli stultaj. Ne mirinde, ke la Ruĝa Armeo estis forblovita. Kaj sen ĝi, neniu rezistos al Germanio, ĝiaj aliancanoj kaj Japanio.
  Nu, Hitler mem decidis pri imperia unuiĝo. Nome, la kreado de monda unueca potenco, kie ĉiuj potencoj de la planedo Tero, senescepte, estis inkluzivitaj laŭvole-devige. Kun ununura valuto, kompreneble, kaj barbara programo de genetika elekto.
  Kaj ankaŭ kun la preparado de masiva spaca ekspansio!
  
  
  KNABO SAVU CARO RUSION
  Ekstere estas malvarma januaro. Jen knabo, Oleg Rybachenko, iranta sur la strato al lernejo, kaj subite li vidas, ke la muro en la najbara paneldomo iel strange brilas. La knabo sentas specialan vokon - kuru tien, vi fariĝos la arbitro. La knabo kuris per ĉiuj fortoj.
  Estas bone, ke estis surprize malmultaj aŭtoj, kaj li sukcesis gliti ĝuste sub iliajn nazojn. Lerta plonĝado kaj vi estas ĉe la verda reflektado de la muro.
  La knabo ĵetas al ŝi. Manoj, kvazaŭ en filmo de Harry Potter, eniras ĉi tiun ĵeleon senprobleme, kaj sekundon poste la knabo mem el dudekkvingrada frosto trovas sin sur somera gazono superkreskita de verda herbo.
  Eĉ pro inercio, la knabo falas sur la herbon kaj tuj eksaltas. Estas bone esti en la brakoj de somero, kiu ankoraŭ ne mortis post frosto. Eĉ se ĝi transsaltis sian kronon.
  La knabo ĉirkaŭrigardis - ĉirkaŭe estis neniuj homoj, nur arboj, kiuj jam komencis flaviĝi, kaj ... fervoja riverdigo. Alta, tegita per granito kaj antaŭ ĝi, pikdrato estas eĉ bobenita sur striitaj stangoj.
  Oleg Rybachenko sentis, ke ĉio ĉi ne estas nur tia. Kaj li efektive alfrontas ion decidan... En lia kapo aŭdiĝas ordono: alproksimiĝi al la fervoja vojo. Ne estas tro facile fari tion, estas dika tavolo da drato en la vojo - spiralo de Bruno.
  La varmego mem proponis al la knabo eliron. Li komencis rapide demeti siajn vintrajn vestojn. Kaj ĵetu ĝin sur dornon. La infano sentas specialan formon de mensa ordo. "Vi povas nun fariĝi la kreinto de historio. Vi ne plu estas nur lernejano kun troevoluinta imago, Oleg Rybachenko faros grandajn aferojn!"
  La knabo plenigis la draton, lasante nur ĝinzon kaj T-ĉemizon. Estis ankaŭ varme en varmaj vintraj botoj, kaj la infano vekiĝis. Estas tre agrable senti la akran, verdan herbon nudpiede. La grundo en aŭgusto estas perfekte varmigita kaj la knabo ŝatas marŝi sur ĝi.
  Kaj vintro estas aĉa tempo de la jaro - male al la dolĉa somero. La knabo tamen ne havas tempon stari kun la buŝo malfermita - ĉar li estas la arbitro. La knabo rapide grimpas tra la drato. Elektro estis sendita tra ŝi, kaj fajreroj pafis tra ŝiaj vestaĵoj ĉe ŝiaj nudaj kalkanoj.
  La knabo kriegis, dolora bato, kaj saltis sur la tolon. La plandumoj estis pikitaj de akraj ŝtonoj. Sed la knabo rapide kuris trans la riverdigon. Li sentis, ke ĉio ĉi ne estas sen kialo, sed parto de granda plano!
  Jen estas varmaj reloj, la suno jam superis la tagmezon, la aero odoras je tilio kaj mielo. Tiel kvieta ke vi povas aŭdi la malproksiman zumon de abeloj.
  La knabo staris nudpiede sur la varmega fero kaj aŭdis novajn ordonojn: "metu sep ŝtonojn sur ĉiun relon." La knabo hezitis kaj diris laŭte:
  - Sed tiam la trajno povas eliri de la reloj?
  La voĉo trafis miajn timpanojn:
  - Ĝuste tion vi bezonas! Malamikoj de Rusio iros ĉi tien!
  La knabo ne plu kverelis. Kaj la voĉo de Dio klarigis: elektu nur ŝtalkolorajn ŝtonojn.
  La manoj jam moviĝis. Oleg Rybachenko sentis ĝojon en si mem - li estas la arbitro, simpla lernejano eniros en la historion!
  La ŝtonoj estas malpezaj sur ambaŭ fervojaj vojoj: ekzakte dek kvar pecoj - sep de ĉiu. Kaj ili estas preskaŭ nedistingeblaj!
  Ĝi estas farita! La knabo finfine denove krucsignis sin, legis - "Patro nia" kaj, fulmante per siaj nudaj kalkanoj, rekonsciiĝis. Li forkuris kun kuranta ekbruo, frapante sur la ŝtonoj kaj doloraj plandumoj. Mi preskaŭ saltis super la riverdigo...
  Mi ne volis grimpi denove tra la fluo, sed ne estis elirejo. La knabo, uzante kuron, flugis de la riverdigo al la lasta baro preskaŭ tuj. Iomete ŝokita, sed ĝi ne estas timiga. Kaj jen li denove estas Oleg Rybachenko sur la varma somera tero. Antaŭe, ĝuste en la aero, brilas verda nebulo: la reen vojo.
  La knabo vere ne volas reveni de varma somero reen al frosto kaj vintro. Sed tiam mistera voĉo donas la lastan ordon:
  - Rapidu, alie la portalo fermiĝos, kaj vi eterne restos en 1914 kaj neniam vidos viajn gepatrojn.
  Oleg Rybachenko haste deŝiras vestaĵojn de la drato kaj tiras ilin al la hazardo. La portalo komencas forvelki kaj la knabo, sen ŝuoj, rapidas al la elirejo. Ĝi enpuŝas ion elastan kaj kun peno elsaltas. Nudaj piedoj estas bruligitaj de la tretita urba neĝo. Oni devas surmeti ŝuojn kaj tiri vintran jakon ĝuste sur la strato - kaptante la perpleksajn rigardojn de preterpasantoj.
  Iu eĉ kriis: "freneza". Sed la knabo ne atentas - li faris sian laboron kaj plenumis la grandan mision...
  La 22-an de aŭgusto 1914, trajno kraŝis, sur kiu Hindenburg kaj Erich Ludendorff, Max Hoffmann sekvis. Ĉiuj tri armeaj komandantoj kiuj ludis decidan rolon en la bataloj sur la orienta fronto - komencante per operacioj en Orienta Prusio kaj tiel plu - mortis.
  Kiel rezulto, la malorganizitaj germanaj trupoj suferspertis gigantan malvenkon. Sendefenda Koenigsberg estis prenita sur la movado, kaj la germanaj soldatoj estis parte ĉirkaŭitaj, kaj parte detruitaj aŭ kaptitaj.
  La venko de la rusaj trupoj havis decidan influon sur la tuta kurso de la milito. Kaj unue el la vidpunkto de la moralo de soldatoj kaj oficiroj. Ne estas sekreto, ke post la malvenko de Japanio, la aŭtoritato de la rusa armeo akre falis. Neniu eĉ konsideris kelkajn mallarĝokulajn azianoj kiel seriozan kontraŭulon. Kaj tiam la rusoj perdis kvar gravajn batalojn, kaj en ĉiuj bataloj ili havis nombran avantaĝon.
  Kaj ankaŭ sur la maro ili estis tute venkitaj, krom ke estis apartaj, privataj sukcesoj. La krozŝipoj de Vladivostok estis precipe distingitaj.
  Nu, kie batali kontraŭ la germanoj, kiuj estis konsiderataj la plej bonaj tersoldatoj en la mondo?
  Kaj tiam montriĝis, ke eblas frakasi la Fritz-on, kaj veturi kaj preni dekojn da miloj da kaptitoj!
  La entuziasmo de la rusa armeo kaj de la loĝantaro multobliĝis. En la aŭstra fronto, la antaŭeniĝo estis rapida. Aŭstrio-Hungario ne estis preta por milito. Kaj la moralo de la slavaj unuoj, precipe, estas ekstreme malalta. Multaj el ili kapitulacis ĝuste al la takto de la tamburoj kaj la sonoj de la orkestro. La slavoj ne volis batali kontraŭ siaj fratoj, por la malamataj aŭstroj. Nur la hungaraj kaj etnegermanaj trupoj estis pli-malpli batalpretaj.
  La rusa armeo renversis la aŭstrajn trupojn kaj tuj okupis Lvovon, la fortikaĵon de Przemysl kaj, evoluigante sukceson, eniris Hungarion. La germana fronto krevis je la kudroj. La superaj rusaj trupoj venkis la prusojn en Poznano kaj rapidis al la Oder. La germanoj transdonis ses trupojn al Aŭstrio.
  Sed ĉi tio ne sufiĉis. Krome, ne estis sufiĉe da forto por teni poziciojn en la centro. Kaj en la okcidento, peza batalado daŭris.
  Tiam Germanio estis devigita transdoni novajn fortojn al la oriento. La situacio estis plimalbonigita per la eniro en la militon kontraŭ Aŭstrio Italio. Ĉi tiuj landoj havis malamikajn rilatojn dum jarcentoj. Kaj la triparta alianco estis multrilate artefarita formacio. Kvankam la milito estis pli favora por Germanio kaj Aŭstrio, Italio aliĝis al la plej forte. Kaj tial la rusaj trupoj jam alproksimiĝas al Budapeŝto, kaj la aferoj de la Centraj Potencoj estas rubo! Rumanio rapidis aliĝi al la milito.
  Estas klare, ke la rumana reĝo estas parenco de Nikolao la 2-a, kaj li volas vastigi siajn terojn koste de la disfalanta aŭstra imperio.
  Kaj Bulgario, male al la reala historio, eniris la militon flanke de Rusio.
  Nur la Otomana Regno montriĝis lojala al la germanoj. Kaj tio estas nur ĉar la Ministro pri Defendo ordonis la komencon de malamikecoj, antaŭmetante la Ĉefministron kaj la Sultanon. La turka armeo ne estas tro forta, sed ĝi kreis problemojn kun la provizado de Rusio kun la Entento. Sed aliflanke, ĉi tio estas bonega ŝanco por Rusio signife vastigi siajn teritoriojn suden. Japanio, kompreneble, deklaris militon al Germanio kaj Aŭstrio. Por kapti la germanajn koloniojn en la Pacifiko.
  Tio liberigis la manojn de Rusio en la Malproksima Oriento. Kaj en la okcidento, la germanoj estis disbatitaj.
  Nur ĉe la rivero Oder Germanio povis haltigi la antaŭeniĝon de la rusa armeo. Por fari tion, estis necese ĉesigi ĉiujn ofensivajn operaciojn en la Okcidento. Preskaŭ duono de Aŭstrio-Hungario estis liberigita de rusaj trupoj.
  Tiel, la Aŭstra Imperio fakte forlasis la ludon kaj iĝis ŝarĝo por Germanio. La bulgaroj lanĉis ofensivon kontraŭ Istanbulo.
  Vintre, estis paŭzo en malamikecoj en Eŭropo. Sed la rusa armeo lanĉis ofensivon kontraŭ Turkio. Kaj ĉi tie ĉio sukcese disvolviĝis. Krome, la araboj kaj la armenoj ribelis kontraŭ otomana rego.
  Rusaj trupoj jam estis en Bagdado en februaro, kaj la britoj kaptis Basra. Antaŭ la fino de marto, Rusio okupis ĉion el Malgranda Azio kaj lanĉis atakon kune kun la bulgaroj kaj serboj de Istanbulo. Turkio estas ekster la ludo. Sirio, Palestino, suda Irako iris al Britio kaj Francio - Rusio ricevis ĉion alian. Saud-Arabio - ĝis nun restis formale sendependa teritorio, sed ĝi ankaŭ laŭsupoze estis dividita post la kapitulaco de Germanio. Kaj ŝi ne estis malproksime. La 25-an de aprilo 1915 Usono eniris la militon kun la germanoj. Estas klare, ke la usonanoj estas praktikaj homoj kaj volis esti ĝustatempe por la divido de la venktorto. Antaŭ la printempo, la rusa armeo produktis novan specon de armilo en grandaj kvantoj: ĉiuterenaj veturiloj "Luna" -2 kun maŝinpafiloj. La novaj tankoj, kvankam malpezaj, disvolvis rapidecon de 40 kilometroj hore sur la ŝoseo kaj havis bonegajn veturkarakterizaĵojn.
  Rusaj trupoj komence de majo, tuj kiam la vojoj sekiĝis, lanĉis ofensivon en Hungario kaj sur la tuta suda fronto. La aŭstra armeo kolapsis, la germanaj trupoj ne sufiĉis por teni la fronton.
  La 22-an de junio rusaj trupoj eniris Vienon. Kaj la 24-an de junio eniris Bruselon la britaj, francoj, belgaj kaj la unuaj usonaj batalionoj. Holando eniris la militon kontraŭ Germanio, kaj iom pli poste Svedio, kun Danio. La germanoj apenaŭ tenis la barieron laŭ la Oder, sed la rusa, cara armeo evoluigis ofensivon kontraŭ Munkeno. La plej granda urbo en suda Germanio falis la 7-an de aŭgusto 1915 . Kaj la 11-an de aŭgusto, Germanio, en absolute senespera situacio por si mem, kapitulacis.
  Post tio, la dividado de la teritorio komenciĝis. Aŭstrio-Hungario kaj la Otomana Regno malaperis de la mondpolitika mapo. Bulgario montriĝis por tiu parto de turka teritorio kiun la otomanoj konkeris de ĝi en 1913. Serbio multe disetendiĝis kaj transformiĝis en Jugoslavion. Rumanio ricevis Transsilvanion. Rusio inkludis en sia konsisto: Bukovino, Galegio, Ĉeĥoslovakio, Krakova regiono kaj duono de Hungario, ĝuste ĝis Budapeŝto mem, kie ili desegnis la landlimon. Germanio ricevis gravan redukton en sia teritorio. En la okcidento, ŝi devis resendi Elzar kaj Loreno al Francio, la antaŭe konkeritaj teroj de Danio. La oriento estas la plej malfacila.
  Rusio insistis pri tirado de la limo laŭ la Oder, kaj por Francio laŭ Rejno. Sed Usono kaj Britio ne volis tro plifortigi Rusion kaj Francion kaj tro malfortigi Germanion. Kiel rezulto, kompromiso estis adoptita. Rusio ricevas ĉiujn terojn en la Oriento, kie la poloj havas la plimulton.
  Orienta Prusio perdis Klaipeda, Danzig, kaj montriĝis fortranĉita de Germanio, sed almenaŭ ĝi pluvivis en detranĉita formo. Koenigsberg restis germana. Sed Germanio perdis multe da tero. La limo montriĝis tre rompita. Kelkloke ĝi eĉ atingis la Oder, kaj grandparte dependis de la etna konsisto de la loĝantaro. Tamen, la germanoj preskaŭ tute retenis Pomerion. Sed de Berlino, ĝis la rusa landlimo, estis ne pli ol cent kilometroj.
  Do la germanoj estas per armila forto. La grandeco de la germana armeo estis limigita al cent mil soldatoj kaj oficiroj. Grandegaj kompensoj estis truditaj al la germanoj. La milito daŭris iom pli ol unu jaron.
  La rusa, cara imperio ne havis tempon fali en krizan staton, kaj eliris kun grandaj teritoriaj akiroj. La aŭtoritato de la caro plifortiĝis, kaj la ondo de la revolucia movado komencis malkreski, dum en la ekonomio, male, komenciĝis periodo de nekutime rapida kresko.
  
  
  KIEL LENIN RESUMIS IGIR NI PREZIDANTO
  Vladimir Iljiĉ Lenin, penante ŝajni pli alta, per ĉiuj fortoj rektiĝis. Liaj sekaj, malgrandaj, sed tre moveblaj manoj nervoze agitis sur brila nigra tablo farita el plej malofta santalo. Sidanta trans li, grandega viro en blanka kostumo kun peza ora ĉeno ĉirkaŭ la kolo de virbovo, grumblis:
  - Nu, sinjoro Uljanov. Mi konsentas kun viaj kondiĉoj - kvin mil dolaroj monate, plus elcenton de ĉiu komerco metita sub la martelon! - Jen la voĉo de la brutulo fariĝis pli malmola kaj ili eĉ akre skuis la pezan ĉenon. - Nur tiu kamarado Lenin sen mensogo kaj polvo!
  Kontente frotante siajn ŝvitajn manojn, Vladimir Iljiĉ diris:
  - Kompreneble, sinjoro Rockefeller, nur en nia komerco estas neeble fari sen malvero! Ĉio estu amike kaj tre sincere!
  Kaj ambaŭ friponoj laŭte ridis...
  ------------------------------
  La Oktobra Revolucio ne okazis en Rusio. Okazis provizora paŭzo sur la frontoj de la unua mondmilito. La germanoj kaj aŭstroj provis sukcesi en la Okcidento.
  La rusa armeo estis aktiva nur sur la turka fronto, kie ĝi sukcesis finfine ligi kun la britoj kaj kaŭzi serion da malvenkoj al la malamiko, okupante la plej grandan parton de Malgranda Azio.
  Sed tiam kolektiĝis la Konstituciiga Asembleo, en kiu la bolŝevikoj troviĝis en senespera malplimulto, kaj la socialistoj-revoluciuloj regis.
  Unu el la unuaj decidoj estis: doni teron al la kamparanoj kaj daŭrigi la militon ĝis venka fino!
  En julio 1918, la germana ofensivo kontraŭ Parizo malsukcesis kaj la venka rusa armeo frapis, unue ĉe la aŭstroj, poste ĉe la germanoj.
  Germanio senespere rezistis, sed en decembro, kiam rusaj trupoj en la oriento okupis Varsovion kaj Krakovon, la aliancanoj en la okcidento kaptis Bruselon - ili ankoraŭ kapitulacis. Vere, du semajnojn poste - la foresto de revolucio influis.
  Wilhelm, aliflanke, estis devigita rezigni preskaŭ ĉiujn siaj potencoj, restante sole nominala monarko.
  Kaj generalo Kornilov fariĝis la prezidanto de la nova rusa respubliko. En aŭgusto 1917, lia ribelo estis sukcesa, kvankam Kerenskij formale restis ĉefministro, sed li jam donis la prezidantecon al Kornilov.
  Li Kornilov iĝis la ĉefkomandanto.
  Sekvis tutlandaj prezidant-elektoj en Rusio kaj referendumo pri nova konstitucio.
  La homoj, al kiuj la aŭtoritata formo de registaro estas sufiĉe konata - subtenis la version de Kornilov.
  Rusio vastigis siajn havaĵojn koste de Germanio, la disfalinta Aŭstrio-Hungario, kaj Turkio, kiuj malaperis de la mondmapo.
  Ĉi-lasta estis finfine dividita inter la grandaj potencoj. Rusio ricevis Malgrandan Azion, la markolon kaj Konstantinopolon. La francoj prenis Sirion, la britoj prenis Palestinon kaj Irakon.
  En 1926, milito ekis denove inter Rusio kaj Japanio. La kialo estis la statuso de Manĉurio kaj Port Arthur. Laŭ la interkonsento, la lizkontraktorajtoj al Port Arthur estis transdonitaj al Japanio, kaj la lizkontrakto eksvalidiĝis. Tamen, la japanoj ne resendos tion, kion ili kaptis al Ĉinio.
  Krome, juna Hirohito ĵus ricevis potencon - sonĝante pri novaj venkoj.
  Tamen la ruso jam estis alia. Hardita sur la frontoj de la unua mondmilito, kun spertaj komandantoj, novaj tankoj kaj aviadiloj, ŝi komencis sukcese ataki la japanojn.
  Post kvar monatoj kaj duono, la rusa armeo prenis Port Arthur kaj forpelis japanojn el la kontinento!
  Dum kelka tempo Japanio ankoraŭ eltenis surmare - ĝis la ŝipoj de la Balta kaj Nigra Maro eskadroj alproksimiĝis.
  Post tio, la lando de la Leviĝanta Suno kapitulacis.
  Rusio evoluis tre rapide, sed en 1929 granda depresio komenciĝis en la tuta mondo.
  Tumultoj ankaŭ balais la Rusan Imperion. Krome, Kornilov faris aktivan rusigon.
  Tamen li sukcesis resti sur la trono, kaj en Usono... la usonaj bolŝevikoj, gvidataj de Lenin, ekpotenciĝis!
  Forirante el la depresio, la nova bolŝevika reĝimo komencis prepariĝi por nova milito!
  La revolucio en Hispanio finiĝis per la venko de la komunistoj kaj tiel potenca bolŝevika piedtenejo kreiĝis en Eŭropo...
  1-a de januaro 1938 . Vladimir Iljiĉ Lenin nervoze paŝas ĉirkaŭ la grandega oficejo en la Blanka Domo. La situacio ĉirkaŭ la mondo varmiĝas. Sekvante Hispanion, la komunistoj sukcesis en Francio.
  Rusio, kiu estas regata de la generalisimo kaj prezidento Kornilov, jam klarigis, ke ĝi ne permesos ekspansion de bolŝevismo en Eŭropon. Kvincent divizioj en dek milionoj da rusa armeo tute ne estas ŝerco!
  Vladimir Iljiĉ tion komprenas. Kaj proponas taktikan aliancon de Britio kontraŭ Rusio.
  La britoj ĉiam ege singardas kontraŭ rusa ekspansio. Sed la radikala komunismo eĉ pli timigis ilin. Oni devis ŝovi kojnon inter ili kaj Rusio.
  Lenin prepariĝis ricevi ministron pri defendo Churchill kaj samtempe provizi la britojn per pruvoj pri la neskuebla potenco de Usono.
  Kaj por komenci, la kalva diktatoro aŭdis raporton pri nova armilo - la "atoma bombo".
  Oppenheimer faris sian raporton per tre moderita tono. Jes, jam estas sukcesoj kaj eĉ nuklea reaktoro estis lanĉita, sed la apero de la atombombo estas ankoraŭ tre malproksima. La ĉefa problemo estas akiri riĉigitan uranion kaj plutonion. Krome, eĉ ĉi tiu novaĵo ne estas tute agrabla - unu tia bombo kostos tiom da batalŝipoj. Do, kio eĉ estas la demando - ĉu indas elspezi monon por unu granda bombo - se vi povas fari cent mil malgrandajn?
  Lenin, malgranda, kalva, sed ankoraŭ movebla maljunulo (sesdeksepjara, cetere, ankoraŭ estas maljuneco!), energie paŝadante la grandan salonon de sia oficejo, rimarkis:
  - Vi kamarado ne komprenas dialektikon! Jes, la bombo ankoraŭ estos multekosta, sed tiam ĝia kosto falos laŭ arka ordo kun la transiro al amasproduktado!
  Oppenheimer timeme rimarkis:
  - Kaj la rusoj ne sidos senlabore!
  De Vladimir Iljiĉ sekvis logika kaj malfacila konkludo:
  "Do vi devas antaŭi ilin je ajna prezo!"
  Jen la nigra asistanto de Oppenheimer kantas:
  - Ja ni bezonas venkon! Unu por ĉiuj, ni ne staros por la prezo! Unu por ĉiuj, ni ne staros por la prezo!
  Oppenheimer riverencis al usona prezidento Lenin kaj grumblis:
  - Vi estas geniulo! Kompreneble, ni ne staros por la prezo, kaj ni antaŭos la rusojn, sed ni bezonas monon!
  Lenin memfide diris, frapante la kalkanojn, ŝuojn el krokodila haŭto:
  - Estos mono!
  - Kaj sklavoj!
  Vladimir Iljiĉ eldiris la historian frazon:
  - Mi ne limigas vin en rimedoj! Mi limigas vian tempon!
  La ilaroj de la komand- kaj administra maŝino de la usona imperio komencis turniĝi.
  Sed ĉi tio ne estas la plej grava afero. Vladimir Iljiĉ, kiel neniu alia, komprenis, ke por venki Rusion, estas necese subfosi ĝin de interne.
  Vladimir Iljiĉ sulkigis sian altan, longan, malebenan frunton, kaj energie levi la ricevilon de la telefono komencis voki Dulles.
  Kiam la ĉefspiono alproksimiĝis al la aparato, Lenino surde kriis je la supro de siaj pulmoj:
  - Ni bezonas homon egalan aŭ almenaŭ ne multe malsuperan ol mi en la kapablo ribeli, trompi kaj delogi la homojn!
  Dulles respondis per tre memfida tono:
  - Mi konas tian homon Vladimir Iljiĉ!
  Lenin, eksaltante kiel diablo, muĝis:
  - Kiu do li estas? Kiu estas ĉi tiu homfarita genio?
  Dulles, etendante la silabon en ĉanton, diris:
  - Jozef Vissarionoviĉ Stalin! Verŝajne vi konas lin, Vladimir Iljiĉ!
  Lenin palpebrumis al si en la orumita kaj diamantranda spegulo kaj blekis:
  - Ĉi tiu kuiristo preparas nur spicajn pladojn!
  Dulles, memfide ridetante, konfirmis:
  Sed ĝuste tion ni bezonas!
  Lenin denove palpebrumis kaj grumblis:
  - Donu al Stalino ĉion, kion li petas. Kaj promesu al li la lokon de tiu arke-sensignifa Generalissimo Kornilov!
  Dulles muĝis surde:
  - Vladimir Iljiĉ estos prezentita!
  
  NENIAM RENDICU VITYAZ
  Multaj kverelas ĉu la rusoj estus gajnintaj la Duan Mondmiliton memstare, sen la helpo de la Okcidento? Do la Dioj decidis testi ĝin praktike. Kaj en unu paralela universo, ili metis baron inter la aliancitaj fortoj, kolonioj, kaj la Tria Reich kune kun Sovetunio. Kaj tio okazis por la pureco de la eksperimento reen en junio 1941.
  Tiel ke la aliancanoj povis nek helpi al Sovetunio nek al la Tria Regno. Kaj por la kompleta pureco de la eksperimento, Japanio ankaŭ estis kaŝita malantaŭ baro. Kiel, ĉio estu absolute pura, kiel en laboratorio.
  En la unuaj tagoj okazis nenio tre malsama ol la reala rakonto. La Fritz progresis, kiel en la reala historio, je ĉirkaŭ 30-40 kilometroj tage, sed iom post iom malrapidiĝis. Kompreneble, la foresto de britaj bombadoj, kaj kontraŭuloj proksime de la korpuso de Rommel, ebligis liberigi parton de la fortoj - precipe aviadon. Sed la germanoj ankoraŭ ne faris tion, do aferoj sur la frontoj iris tute sukcese. Tamen, ĉe la fino de julio, la Batalo de Smolensk bremsis la antaŭeniĝon de la Fritz. Hitler decidis retir Rommel kaj liajn sekciojn de Libio, decidante ke la okupaciaj fortoj de Italio estis sufiĉe. La faŝisma gvidantaro, por ne perdi tempon, komencis translokigi la armitajn fortojn kaj precipe aviadon el Francio kaj Balkanio. Hitler daŭre esperis ke li povis trarompi la sovetiajn soldatojn en la centro kaj fari ĝin antaŭ vintro.
  Anstataŭ turni suden, la Fritz rekomencis ilian ofensivon en la centro, provante envolvi la sovetiajn soldatojn atakante Smolensk de la flankoj. Kaj la 13-an de aŭgusto, la korpuso de Rommel iris sur la ofensivon, transirante Dnepron kaj provante atingi la malantaŭon de la sovetia grupo defendanta Kyiv.
  Stalino estis en perdo. Preskaŭ ĉiuj Eŭropo kaj francaj havaĵoj en Afriko subite montriĝis kontraŭ li, kaj eĉ ne unu aliancano.
  Estas ke nun ne atendas danĝeron de Japanio. Kaj la Supera Komandanto donas la ordon: forigi ĉiujn sekciojn el la Malproksima Oriento.
  Germanaj trupoj, trarompantaj preskaŭ al Moskvo mem, estis maldaŭrigitaj fare de la siberiaj trupoj. Sed en la sudo, danke al la ŝanĝo de komando kaj la agoj de Rommel, la Fritz povis fortranĉi la sovetian sudan grupon.
  La kurso de malamikecoj en Ukrainio ankaŭ estis negative trafita per la fakto ke Stalino malkuraĝe tiris ĉiujn rezervojn al Moskvo, kaj tiel elmontris sian propran malantaŭon.
  Pli precize, ne al si, sed al la suda grupo. Ĝi montriĝis malbona stato. Sed en reala historio, la defendo de Kyiv fariĝis malvenko. Nur ĉi tie estis nuanco, la germanoj jam estis proksime de Moskvo, kaj la nazioj plifortiĝis koste de Eŭropo, pli rapide ol Stalino koste de la Malproksima Oriento. Kaj la germanoj devis venki la distancon malpli, kaj la vojoj en Eŭropo estas pli bonaj. Kaj provu rapide translokigi ĉion unu post alia sur la Transsiberia Fervojo.
  Kiel rezulto, la germanoj povis trarompi al Ĥarkov kaj Voroshilovgrad eĉ pli frue ol en reala historio, kaptante multajn industriojn kaj fabrikojn.
  Leningrado ankaŭ montriĝis blokita, sed ne prenita. Kaj la germanoj eniris Krimeon. Kaj la Fritz sukcesis kapti Voronezh en la sudo, moviĝante laŭ la Dono al Stalingrado.
  Moskvo estis tamen defendita kaj vintre ili eĉ transiris al la kontraŭofensivo. Sed sur la suda flanko, Rommel sukcesis trarompi al Stalingrado. Sammaniere la surteriĝo en Kerĉ ne okazis. Sovetiaj trupoj tre malfacile sukcesis nur forpuŝi la malamikon de Stalingrado. Kaj tio estis nur ĉar la klimato ne estis flanke de la Germana Armeo kaj ili estis mutaj batali en frosto kaj neĝblovoj.
  Jes, Rommel devis transiri la Donon. Kaj tio estis surda vangofrapo por la Fuhrer.
  Sed en la printempo de 1942, la potenc-ekvilibro ŝanĝiĝis. Farinte multe da premo sur siajn aliancanojn, la germanoj pliigis la nombron de siaj soldatoj, inkluzive ĉe la elspezo de la Ĥiva, kaj la nombron da satelitoj. Aparte aldonis la kvanton de Italio, kaj Francio. Nigraj sekcioj ankaŭ aperis en la orienta fronto. Feliĉe, la brita kaj amerika fronto de Afriko ne malhelpis la translokigon de trupoj kaj rimedoj.
  Kaj de Gaulle, kiam li perdis la subtenon de la aliancanoj, estis perfidita de siaj propraj kunuloj.
  Tiel, pli signifaj fortoj estis kolektitaj kontraŭ Sovetunio ol en realeco. La Fritz estis aparte aldonita en aviadiloj, konservante sian avantaĝon en la aero. Kaj la terarmeoj superis sep milionojn kontraŭ 5,6 milionoj da sovetiaj soldatoj.
  Kaj la nazioj lanĉis ofensivon en la sudo. Rommel sukcesis kapti Stalingradon la 27-an de junio. Fritz povis amasiĝi sur centojn da tankoj sur la grandurbon samtempe. La domineco de malamikaviado en la aero ankaŭ havis efikon, kiu malfaciligis translokigi sovetiajn plifortikigojn trans la larĝan riveron Volgo.
  Ve, la heroa Stalingrado ne okazis en AI. Kaj Rommel moviĝis laŭ la batita vojo en la planoj laŭ la Volgo kaj al la Kaspia Maro.
  Provoj trarompi la germanojn kun kontraŭatakoj en la centro malsukcesis. Krome, la Rĵev-kornico ne estis formita. Do la Fritz havis pli egalan fronton dum la sovetia kontraŭofensivo, kaj ili ankaŭ retiriĝis pli egale. Sed Rĵev, bedaŭrinde, restis ĉe la nazioj.
  Ne eblis trarompi la Fritz, kaj estas tre malfacile konservi Kaŭkazon post la falo de Stalingrado. Ĉar la proviza arterio sur la Volgo estas tranĉita. Kaj kiam fine de julio la germanoj atingis la Kaspian Maron, la situacio fariĝis preskaŭ senespera. Nun eblis provizi nur per akvo.
  Konsiderante ke la nazioj havis aersuperecon, la evento fariĝis io intere, ege malfacila kaj senespera.
  Aŭgusto kaj septembro pasis en furiozaj bataloj, ĝis la malamiko laŭ la kaspia marbordo atingis Bakuon. Kaj tie, kun Rommel, ili rezistis ĝis la fino de oktobro. La situacio estis plimalbonigita per la eniro de Turkio en la militon.
  Koste de Japanio, la eksperimentaj dioj zorgis, sed ne koste de la otomanoj. Sed vintre, la nazioj ankoraŭ ne kuraĝis ataki Moskvon, ili haltis por la vintro.
  La Ruĝa Armeo faris plurajn ofensivajn provojn. Sed la malamiko estis supera en laborforto, en la nombro da sperta personaro kaj en aviado. Nur tankoj kaj artilerio estis produktitaj en Sovetunio ĝis nun pli. Sed la tankoj estis plejparte malpezaj, kaj la kvalito de la kiraso estis ekstreme negrava. Ŝajnas, ke ankaŭ multaj aviadiloj estas produktitaj, sed pro la manko de duralumino, ili estas pli pezaj kaj malpli manoveblaj ol la referencaj. Ankaŭ Yak-9 rezultis, preskaŭ tute el ligno. Kaj tio, kompreneble, estis malavantaĝo.
  Hitler ankaŭ kalkulis je siaj novaj famaj tankoj - "Panteroj" kaj "Tigroj".
  Ili estis produktitaj en kreskantaj nombroj. Aperis, kaj la tria reprezentanto de la menaĝerio: "Leono". En reala historio, tia maŝino estis evoluigita en 1942, sed pro manko de rimedoj kaj peza pezo, la plej peza monstro estis malakceptita.
  Sed ĉi tie la "Leono" pezanta 90 tunojn eniris en serion. Ĝiaj avantaĝoj, potenca kiraso kaj 105-mm pafilo, parte kompensis la plej malbonan veturadon. Seriaj 76-mm sovetiaj pafiloj ne povis penetri la "Leonon" de ĉiuj anguloj.
  Do ĝi ne estis malbona trarompa tanko, se la defendlinio estas tre potenca, kaj kun profundaj ŝtupoj.
  Kaj la sovetia komando fortiĝis sub la sovetia ĉefurbo ĝisfunde. Kaj provu trarompi ĉi tie.
  La kvara reprezentanto de la menaĝerio: "Maus", estis iom prokrastita kun la lanĉo de la serio.
  La nombro da la Ruĝa Armeo estis pliigita al ses milionoj, kvankam multaj el la soldatoj estis rekrutoj.
  Ili estis kontraŭbatalis pli ol naŭ milionoj, sed la nombra supereco parte kompensis la tro diversan naturon de la malamika armeo.
  En aviado, la malamiko estas pli forta kaj en nombro kaj kvalito. La plej novaj ME-309 kaj Yu-288 aperis. En respondo, sovetiaj maŝinoj de malsupera kvalito batalas, pro manko de sperta laboro kaj malabundaj materialoj. La tankoj daŭre estas malnovaj T-34, kaj la plej multaj el la malpezaj, same kiel la KV.
  En la somero, la Germana Armeo gvidis la ofensivon: la atako kontraŭ Moskvo kaj la atako supren laŭ la Volgo ĝis Saratov. Moskvo, post furioza batalo, estis ĉirkaŭita antaŭ la fino de aŭtuno. Saratov, Kuibyshev, Penza, Uljanovsk ankaŭ estis kaptitaj. Stalin fuĝis al Sverdlovsk. La situacio iĝis kritika.
  La ĉefurbo estis ordonita ne kapitulaci sub iuj cirkonstancoj. La germanoj faris atakojn, sed ruliĝis malantaŭen aŭ enŝtopiĝis en stratbatalado. Vintre, la ofensivo de la Germana Armeo estis suspendita. Vere, la germanoj en duobla ringo finis ne nur la sovetian ĉefurbon, sed Leningradon.
  En majo denove komenciĝis la nazia ofensivo, sed jam direkte al la urbo Gorkij kaj Kazan. Sovetia tankokonstruaĵo, malgraŭ ĉiuj malfacilaĵoj, povis meti en produktadon: T-34-85 kaj IS-2, tamen, en malgrandaj kvantoj.
  Gorkij falis nur en julio, dum Kazan eltenis ĝis la fino de aŭgusto.
  Terura malsato regis en Leningrado, kaj la Fritz eĉ ne provis sturmi ĝin. Kaj Moskvo estis iom post iom prenita sub kontrolo. Kaj la 30-an de septembro post ege sanga atako falis Kremlo.
  La unuaklasa fortikaĵo estis grave detruita. Kaj tio estis nova bato por la sovetia popolo. La germanoj transloĝiĝis al Uralo, sed tie ili blokiĝis en neĝblovoj. Estas malfacile batali kun Sovetunio. Stalin estis subtenanto de stari ĝis la fino. Sed ĝi estis ege multekosta por la lando mem kaj precipe por la germanoj.
  En la sudo, la nazioj ankaŭ avancis tra Mezazio.
  En 1945, Sovetunio ricevis la SU-100 kaj IS-3, sed nur en malgrandaj serioj. Ve, ĝis la fino de junio, la nazioj ankaŭ konkeris Mezazion. Kaj en julio ankaŭ Sverdlovsk falis. En aŭgusto, la germanoj kaptis Kurgan kaj Tjumenon. Kaj la 3-an de septembro ankaŭ Tobolsk. Fine de septembro, Khanty-Maisiysk. Kaj meze de oktobro kaj Omsko.
  Novosibirsko tamen ankoraŭ ne submetiĝis al la nazioj. Jam tre severaj frostoj devigis la Fritz algluiĝi al la urboj.
  Do ĝis majo 1946, la nazioj ne faris aktivajn malamikecojn.
  Poste ni iris al Novosibirsk. Diskoformaj helikopteroj kaj la plej novaj tankoj de la serio "E" partoprenis en la bataloj. Tamen tio ne tro helpis la Fuhrer. La Krauts prenis Novosibirskon fine de junio. Devigis la riveron Ob. Plue en julio, la monstroj kaptis kaj Kemerovon kaj Tomskon, kaj la Altajan Teritorion. Post furioza batalado, Abakan falis en aŭgusto, kaj Irkutsk estis sturmita en septembro.
  La germanoj, abunde vomante sangon, prenis ankaŭ lin. Sed denove, ili malfunkciis. Etendita en komunikadoj. Do ni haltis ĉe la alproksimiĝoj al Ĉita. Sed principe, kie ili rapidas? Vi povas atendi la someron kaj testi novajn ekipaĵojn.
  Ĉu ĝi estas diskotekoj aŭ jetoj. En 1947, sovetiaj dizajnistoj lanĉis la IS-4, IS-7 kaj T-54-tankojn en serion. Vere, en pure simbolaj volumoj. Ne estis sufiĉe da homoj aŭ rimedoj. La nazioj rekomencis sian antaŭeniĝon. Aginskoye estis kaptita fine de junio Blagoveshchensk. Ĥabarovsk falis en julio, kaj Vladivostok en aŭgusto. Tiel, la nazioj konkeris preskaŭ ĉiujn ĉefajn sovetiajn urbojn. Eble krom Pertopavlovsk. Fiems kaptis Magadan en septembro. Sed tamen Stalino ne iris al kapitulaco.
  En la fino, la nazioj ankoraŭ perdis!
  
  
  SPAC-DIREKCIO MILITOJ
  Post kelkaj relative prosperaj jaroj venis severaj provoj por Rusio. La Ĉiela Imperio, uzante siajn kolosajn homajn rimedojn kaj la avantaĝojn de totalisma politika sistemo, povis iĝi monda hegemono. En Rusio, brutala masakro eksplodis ĉe la sudaj limoj. Kaj kvankam la islamisma ribelo estis disbatita, la milito kontraŭ terorismo konsumis multajn rimedojn. La situacio estis plimalbonigita per dura konfrontiĝo kun la Okcidento.
  Dum ĉio baziĝis sur nuklea malkuraĝigo, ne estis grandskalaj militoj. Sed la usona sciencisto Wellington pensis lanĉi specialan tipon de raketo al Merkuro sur artefarite sintezita radioaktiva elemento.
  Sed estis eraro en navigado. La raketo deviis de la direkto kaj falis sur la Sunon... Okazis erupcio de ekstreme maloftita plasmo, ne danĝera por vivantaj organismoj, sed terenbatanta la atomstrukturon, kaj iomete ŝanĝanta la ligojn inter neŭtronoj en la atomkerno . Ĝuste sufiĉe por igi nekontrolitajn nukleajn kaj termonukleajn reagojn maleblaj.
  Kaj sekve de tio: nukleaj armiloj fariĝis amaso da senutilaj rubaĵoj.
  La plej potenca lando en la mondo armee kaj ekonomie: la Ĉiela Imperio, kiu, pro troloĝateco, havis akran mankon de dolĉakvo kaj energio, prezentis ultimaton por lui Siberion.
  Rusio respondis per decida rifuzo ...
  Granda milito komenciĝis: la azia koalicio kontraŭ la Okcidento. Nia Patrujo fariĝis la ĉefa areno de grandskalaj bataloj. Paca vivo estas afero de la pasinteco: la infero de milito regis ĉie. La plej furiozaj bataloj estis en plena svingo de poluso al poluso.
  La situacio sur la frontoj estis kritika: la Azia Unio jam alproksimiĝis al la Uralo.
  Proksime de Jekaterinburg falis blindiga fajroglobo, kaj ekestis mortiga zono, en kiu eĉ unu minuto eĉ ne povis vivi.
  Patrujo, sankta Rusio -
  Mia koro estas malfermita por vi...
  La sango de la batalkampo irigaciis -
  Flori en la amo al la patrujo!
  
  La pulso de la Tero batas kun tondra ĝemo,
  Estas malfacile kiam milito bruas...
  Sed la Glora Suno leviĝos super Rusio -
  Vi estas nia sola senmorta patrino!
  
  Sekalo en la senfinaj kampoj estas ora,
  La neĝo briletas hele arĝente.
  Kaj vizaĝoj fiere rigardas el la ikonoj -
  Kavaliro, estu aglo en batalo!
  
  Ni venkos en la batalo de la kontraŭulo,
  Ni defendu la flugilhavan sonĝon.
  Ne ekzistas pli kuraĝa ol rusa soldato,
  Mi preĝos al Dio!
  . Ĉefa enhavo.
  Kiam la koro estas plena de kompato, ial la monujo estas malplena!
  La pintoj de la Uralo similas dentegojn elfluantajn el la buŝo, manĝitaj de kario. Rusaj senvostaj batalantoj flugas je malalta nivelo. Kiel rapidaj falkoj, rusaj kavaliroj atakas la mallertajn, sed potence kirasajn flugilhavajn batalŝipojn de la Ĉiela Imperio.
  Aerarmepiloto Andrey Ognev faras malfacilan turnon. Peza kvin-tuba ĉina kanono kiu elkraĉas flamon kaj metalon. Fajra tornado balaas laŭvorte kelkajn milimetrojn de la diafana kiraso de rusa batalanto. Senvostaj grumbloj responde. Disfaligita pulsaro glitas el pinta nazo. La turniĝanta gvattureto de la giganta ĉina helikoptero bukiĝas sub trafo... Estas obtuzaj kriegoj.
  La malhela vizaĝo de Andreo kun alta frunto krevas en blankdentan rideton.
  Lia partnero, blindige bela blondulo, Vassa Koltsova, faras barelon, devigante ŝtalpiranjon de negvidita raketo pretergliti kaj sendas "donacon" en unu el la dek du grandegaj helicoj de la batalŝipo helikoptero.
  Grandega, kun triobla vico de klingoj, la helico disfalas. Vassa, ne senkaŭze ŝia nomo estas tradukita kiel reĝino, sciis bati. Ŝi ĉiam batalis en nur unu mallonga jupo kaj kakia T-ĉemizo, sed sur siaj nudaj kalkanoj ŝi sentis sin kaj la batalanton kiel ununuran tuton.
  Multaj inaj pilotoj imitis ŝin, provante atingi fenomenan sentemon. Batalŝipo-helikoptero estas cent dudek fajropunktoj, kiuj estas malaltigitaj al la surfaco - fajrovojo. Maŝino, kiu funkcias per karbopolvo, sed samtempe portas milojn da tunoj da metalo, aplikante dinamikan protekton.
  Japanaj, ĉinaj, hindaj dezajnistoj faris aŭton nevundebla al rusaj aerdefendsistemoj, sed neatendite venis sub aeratako.
  Tordita de sovaĝa kolero, la mallarĝokula Generalo McLee muĝis, montrante per sia nigra-gantita mano:
  - Detruu ilin! Fandi tiujn monstrojn!
  Plenbrusta sed maldika hinda kolonelo diris:
  - Ĉi tiu paro estas nigra princo kaj reĝino. Neniu iam terenbatis ilin!
  Mac ridetis nekredeme kaj grumblis:
  - Ne povas esti. Pliigu la densecon de fajro.
  Kaj denove la batalŝipo-helikoptero ektremis. La rotacia gvattureto blokiĝis kaj la titania kareno ekbrulis. Flamaj flavaj kaj cinamaj soldatoj preterbalais kun hurlado. Detonacio eksplodis, kaj napalm-ŝarĝita raketo flamis ene de la kareno de la giganta helikoptero.
  Vassa, reproduktinte la "glitadan" teknikon kaj preterpasante la fajrovojojn, donis:
  - Ĉiuj aĝoj estas submetitaj al milito, nur vi ne povas seli vian lastan tagon, estante venkita sen tempo!
  Andreo estas mojosa. Lia patro estis la plej juna generalo en la angola armeo kaj venis studi en Moskvo. Tie li geedziĝis kun Lydia Ogneva, fama atleto kaj Ph.D. Tiam lia patro mortis, kaj lia nigra kaj bukla hara patrino edukis lin. En la lernejo, ili provis inciteti Andrei, sed la knabo ankoraŭ okupiĝis pri luktosporto en infanĝardeno. Lia patrino sciis kiel batali sin, kaj lia duonpatro estis ĉampiono en miksitaj stiloj.
  Andrei bone studis, havis fenomenan memoron, kaj baldaŭ li mem fariĝis la gvidanto de la knaboj, ilia gvidanto. Kompreneble, li elektis fluglernejon, kaj iris batali por sia Patrujo Rusio. Li gajnis famon kaj respekton. Kaj neniu kuraĝis riproĉi al la heroo de Rusio nigra haŭto, precipe ĉar nigraj vizaĝaj trajtoj miksiĝis kun slavaj kaj tio faris la atletike konstruitan piloton sufiĉe bela.
  Estis ne malpli da legendoj pri liaj amrilatoj ol pri militaj heroaĵoj. Kvankam Andreo mem estis multe pli modesta ol oni atribuis al li.
  Nun li serĉis manieron detrui nevundeblan batalŝipon. Aktiva, plurtavola kiraso kovris la ĉefajn komponantojn de la plej potenca maŝino de la Ĉiela Imperio.
  Savva pafis al la helicoj, provante senmovigi la strukturon...
  Intertempe, la batalo ekflamis sur la tero. La sengvatturetaj tankoj de la orienta bloko iris sur la atakon. Kelkaj estas grandegaj, dum aliaj estas ne pli ol metron altaj.
  Kontraŭ ili, la batalantoj de la okcidenta koalicio uzis moveblajn minojn kaj gvidis ĵetaĵojn sen regreso.
  Ĉi tie batalis ne nur rusoj, sed ankaŭ eŭropanoj: britoj, francoj, svedoj kaj multaj aliaj.
  Komuna malamiko kunigis homojn kun blanka haŭto kaj kristana moralo. La debato pri demokratio trankviliĝis. Cetere, en Rusio, kontraŭokcidentaj sentoj, post kiam la agreso venis de la oriento, malaperis. Ja kie pacisma kaj tolerema Eŭropo povas grimpi al Oriento. Ili kaj la homoj plejparte forgesis kiel batali. Kaj kiam nukleaj armiloj malaperis, potenca kaj troloĝata Azio movis siajn sennombrajn hordojn norden kaj okcidenten.
  Inter tiuj, kiuj progresas al rusaj pozicioj, estas multaj araboj. Kelkaj fanatikuloj atakas, ne alivestite, en blankaj supertutoj. Akceptu la morton kun rideto sur la lipoj.
  Miloj da progresantaj tankoj kaj infanteriaj batalveturiloj ŝajnas formikoj el birdorigardo. Savva, difektinte alian ŝraŭbon, iom paliĝis, flustris:
  - Tamen, ili estas tro multaj... Dio helpu Rusion.
  La knabino mem vidis, kio okazas en la urboj kaptitaj de la azia koalicio. Amasaj pogromoj, murdoj, masakroj. Viroj estis pendigitaj sur drato, kaj virinoj kaj infanoj estis prenitaj al specialaj tendaroj. Kaj tiam ili vendis aŭ disdonis ilin al certaj verkoj. Kaj la torturo de militkaptitoj jam estas ofta, kaj eĉ deviga.
  Generalo McLee ne ŝparas eĉ sian propran. En senhelpa frenezo, ke ili ne povas elteni la etajn batalantojn Chizh-3, li kaptas glavon de la muro kaj fortranĉas la manon de la arabo, kiu regas la kontraŭaviadilan pafilon. Li krias, kaj premas la sangan stumpeton al sia brusto.
  Kaj la timinda komandanto de mano, kiun oni ĵus detranĉis, kun longaj ungoj, minacas en la direkto de la maltrankvilaj rusaj asoj, kriante:
  - Detruu! Brulu! Brulu!
  Savva, kolere, pafas alian raketon... Ŝi mankas municio. Sed la aera batalŝipo ankaŭ perdas stabilecon.
  Ĝia mortiga artilerio estas ekster la ludo... Perdinte la leonparton de sia batalpovo, la koloso returnas sin. Ili devas reveni al bazo kiel eble plej baldaŭ por riparoj kaj reprovizo.
  Malsupre, rusaj kanonoj pafas precize al la angulaj, platferaj tankoj de la malamiko. Pluraj aŭtoj haltis, blovante fumon en la ĉielon. En unu "bandura" municio komencis krevi. Ĝi forflugis, renversante kiel muzelo de gimnastikisto, ĝis ĝi trafis gruzon.
  Longdistanca, rusa kanono sendas kuglon en la direkto de la flagstango. Pafisto knabino kun blonda falĉilo, krucas sin per du fingroj kaj flustras en la germana:
  - Estu bonŝanco por ni!
  La flago de la azia koalicio estas hele flava kun ruĝa cirklo en la mezo. Ĉi tio estas pli proksima al Japanio, sed ĉi tiu estas la simbolo elektita de la koalicio. Malgranda ĵetaĵo de altpreciza kanono rompas dikan bastonon kaj grandega kanvaso kiu povas kovri la plankon de stadiono falas malsupren. Deko da aziaj tankoj estas tuj kovritaj per velura vualo.
  De la flanko de la okcidenta koalicio, kaj la rusaj pozicioj, oni aŭdas unuaniman sonon:
  - Hura!
  Vere simbola. Kaj la malamiko superu dek fojojn, sed la forto de la rusa spirito estas neskuebla.
  Ambaŭ rusaj batalantoj trovas sin momente flugilo al flugilo. Ununura tutaĵo - preskaŭ triangulaj falkoj - la defendantoj de Rusio. Savva jam imagis, kiel Andrey metos sian nigran fortan manon sur ŝian ŝultron. Ĉi tio estas vere forta viro, je kiu vi povas fidi.
  Sed ĝuste en tiu momento, estis kvazaŭ mil fotobriloj tuj ekbrilis. Kaj en la okuloj de la batalparolo ĝi mallumiĝis. Tiam la nigreco estis pentrita per multkoloraj makuloj, similaj al tiuj, kiuj aperas kiam oleo estas verŝita sur akvon.
  Andrei provis froti la okulojn. Lia mano, malfacile venkante reziston, ŝajnis rasti la akvon.
  Kvazaŭ de malproksime, la voĉo de Savva estas obtuza:
  - Ĉu ni mortis?
  La nigra kapitano laŭte respondas:
  - Ne! Ni vivas.
  Subite, tiu dika, glueca sento malaperas, kaj ili ŝajnas esti en stato de libera falo. Ĝi eĉ iĝis lumo dum kelkaj momentoj, kvazaŭ en senpezeco.
  Savva eĉ flustris iom ĉagrenita, per kantovoĉo:
  Ŝajnas, ke la mondo estas senespere perdita
  Kaj la vojo al la steloj de la kavaliro estas barita ...
  En ĉi tiuj kurboj de senfinaj orbitoj,
  Ne destinite - fido estas droni!
  Kaj tiam ŝi anhelis, surteriĝante kun la nudaj plandumoj sur akrajn, montajn ŝtonojn. La mallumo, miksita kun lumpunktoj kaj ondoj, disipis.
  La okuloj iom doloras pro la majo, tagmeza lumo. Savva estis kvarpiede kaj tuj eksaltis.
  Andrei profesie klinis la krurojn en salto, kaj lerte surteriĝis. Lia vizaĝo, kun vira mentono, kaj alta larĝa frunto, konservis trankvilan esprimon. Li eĉ ridetis al sia kunulo.
  - Vi vidas! Estas tiu lumo, kaj kiel mi delonge suspektis - ĉi tio ne estas paradizo!
  Savva, ŝanceliĝante, faris kelkajn hezitajn paŝojn. Surteriĝinte, ŝi dolore kontuzis siajn nudajn plandojn, kaj ŝiris sian genuon. Sed la junulino kun kutima peno de volo forpelis de la vizaĝo la martiran mienon kaj montris antaŭ ŝi la fingron, ekkriante:
  -Ŭaŭ!
  Andrej rigardis kien Savva montris. Antaŭ ili estis kaduka monteto. Kaj sur ĝia supro, rompita en fendoj, pilko ripozis. Pli precize, sfera, duone plumba, duone platena nuanca aparato, kun akra beko supre kaj deko da maldikaj tentakloj egale interspacigitaj laŭ la randoj de ĉi tiu futureca objekto.
  La knabino, konfuzita, flustris;
  - Jen la Biomo de Neŭtono! Kaj kiel li vundiĝis?
  Andrey atente rigardis, premis la kapon en la ŝultrojn, flaris la aeron. La aero odoris je ozono kaj bruligitaj pneŭoj. Singarde ĉirkaŭrigardante, la kapitano diris per apenaŭ aŭdebla voĉo:
  - Jen ni povas renkonti embuskon!
  Savva memfide faris paŝon al la pilko kaj, sen malaltigi la volumenon de sia voĉo, diris:
  - Ne! Mi scias kie ni estas! Ĉi tio estas ĝuste la anomalia zono kie la kosmoŝipo falis. Estas nur cent mejlojn norde de kie ni batalis!
  La kapitano denove levis la ŝultrojn kaj, konservante en la voĉo ŝajnon de trankvilo, diris:
  - Pli ol unu minuto en la anomalia zono, neniu povus pluvivi. Eĉ robotoj rompiĝis, disfalante en ruston!
  Savva, kvankam por ŝi ne estis facile, kuraĝe ekkriis:
  -Kaj ni pluvivos!
  Kaj ŝi kuris al la monteto. Ŝiaj polvaj, rondaj kalkanoj, gratitaj de la falo, rapide fulmis trans la malebenan, ŝtonan kreston.
  Andreo miris. Ĉu ĝi ne doloras ŝin nudpiede sur akraj ŝtonoj? Ĝenerale, la konduto de Koltsova ŝajnis stranga al multaj, kiam ŝi ignoris la kutiman fluguniformon, batalis en preskaŭ nuda vestaĵo. Kaj se ie en Mezopotamio aŭ Afriko, ĝi povas esti komforta en unu kamufla ĉemizo, sed ĝi estas ankoraŭ malvarmeta en Uralo printempe.
  La knabino alvenis de la suda limo. Rusaj kaj eŭropaj trupoj batalis en Sirio, en Irako, provante enhavi la trarompon de la azia koalicio. Krome, parto de la islamaj fortoj estis flanke de Rusio, kaj parto de Azio.
  Ekzistis eĉ ne klara frontlinio en la sudo. En Afriko ĝenerale, eĉ en la sama lando, diversaj triboj batalis inter si. Krome, religio ne ludis decidan rolon. Multaj kristanoj, same kiel paganoj, sekvis la azianoj, sub supozeble maldekstremaj sloganoj. Afriko vere fariĝis kiel en kanto en bildstrio pri Aibolit.
  Sed, verŝajne, kuri nudpiede en la dezerto estas eĉ pli malfacila ol kuri laŭ montokrutoj. Kaj Savva, tiu ĉi sovaĝulo kun magistro, kandidato de biologiaj sciencoj, konis nek doloron nek timon.
  Andrei kuregis post ŝi, penante atingi la diablon. La kosmoŝipo montriĝis multe pli malproksima ol ĝi ŝajnis unuavide.
  La knabino kutime plektis siajn harojn, sed nun ŝiaj haroj disfalis, kaj la ora trajno flirtis kiel flamo de torĉo en la vento.
  Neniam antaŭe nigra kapitano trovis sian amatinon tiel bela.
  Kvankam Andrej ne estas malforta sportisto, li nur tre malfacile sukcesis mallongigi la distancon, sed li neniam atingis ŝin, kvankam li stumblis kaj preskaŭ vundis la nazon.(Cetere, tute ne afrikanino, sed iomete ĝibo kaj iomete renversita, eĉ , kiel la tuta korpo.) Kaj la nudaj, ĉokoladkoloraj kruroj de Savva ekbrilis, preskaŭ ĉe la kapo mem de la nigra sinjoro kaj ... la knabino trairis la muron, kvazaŭ ŝi estus nur hologramo. .
  Ĉagrenita, ke ŝi preterpasis lin, Andrei saltis post ŝi. Nezorgema, sed sufiĉe kavalireca.
  La plumba surfaco superfluis kiel varma marakvo, kaj poste flugis trans la plankon, enterigante sian vizaĝon en la nudaj piedoj de Savva. Meĥanike Andreo kisis ŝiajn maleolojn, sed la knabino kolere piedbatis lin, ekkriante:
  - Rigardu, kiaj interesaj aferoj estas ĉi tie!
  Kvankam Ognev volis diri, ke estas nenio pli interesa, kiam tia beleco estas apud vi, sed ricevinte kalkanon en la nazo, li rapide eksaltis. Kaj ne estis seniluziigita.
  Sur la muroj pendis plenigitaj bestoj kaj insektoj. Plie, tiuj, kiuj ne ekzistis kaj ne povis ekzisti preter la tero. Kaj karotoj kun deko da krabaj ungoj, kaj kakto kun rankruroj kaj kokkokoj, kaj plumaj blatoj kun krokodilaj buŝoj kun retireblaj dentegoj. Krom se, kompreneble, ĉi tio povas esti komparita kun bakita princo.
  Andrei surprizite eksaltis kaj laŭte ekkriis:
  - Saluton fratoj en menso!
  Responde, silento... Savva sufiĉe logike kaj racie rimarkis:
  - Ni ne kriu, prefere ni ekzamenu la stelŝipon.
  Interne la kosmoŝipo estis multe pli granda ol ĝi ŝajnis de ekstere. La koridoroj mallarĝiĝis kaj larĝiĝis. Kirasaj pordoj disiĝis kiam homoj alproksimiĝis al ili. Kaj kio simple ne trovis tie.
  Ĉiaj plenigitaj bestoj, kaj statuoj, kaj hologramoj. Same kiel pentraĵoj: kortuŝaj, kaj en oleo, kaj kun cibernetika mozaiko. Hologramoj montris la veran filmon en koloro. Kaj batalscenoj, kaj diversaj specoj de pacaj, sufiĉe idiliaj bildoj.
  Andreo rimarkis surprizite:
  - Strange. Ĝi estas kvazaŭ fluganta muzeo.
  Savva sufiĉe racie obĵetis:
  - Ĉio en nia mondo estas kaj muzeo kaj rubejo! Ni manĝu pli bone...
  - Armilo! - ekbalbutis la nigra kapitano. Kaj rapide aldonis. - Ni devas helpi nian Patrujon gajni la Trian Mondmiliton.
  Savva suprenrigardis kaj kriis:
  Helpu nin savi civilizacion! La homaro estas en danĝero!
  En respondo, malalta, nekutime profunda baso estis aŭdita:
  - Vi, la indiĝenoj, ŝajne volas ion ricevi de ni?
  La knabino etendis la manojn antaŭen kaj flustris petege:
  - Ne ni! Temas pri la sorto de la tuta homaro. La tria mondmilito decidas - kio venkos: barbara, kruela aliro aŭ humanismo kaj civilizacio?
  La baso ŝanĝiĝis al maldika soprano, kaj nekredema tono:
  - Ho, ĉu? Post ĉio, homo emas erari, inkluzive pri siaj propraj intencoj. - Oranĝaj ventoj pasis tra la aero kaj la voĉo, iĝanta duonoktavo pli malalta, daŭrigis. - Kiel ĉiam, la granda plimulto de la rasoj en la universo havas emon: prezenti sin, se vi uzas vian lingvon, kiel tre humanajn, kaj la malamikon simple kiel fiulo.
  Savva, sen ĉesi nervoze tamburi per la piedo, sur la tegaĵo de nekonata metalo, murmuris:
  - Kaj vi mem rigardas! Rigardu per kiaj barbaraj metodoj ili militas kontraŭ ni!
  La voĉo iomete varmiĝis, kaj la aero komencis ŝajni pli milda:
  - Jes, via malamiko estas kruela, sed vi ankaŭ ne estas anĝeloj. Finfine, ne matematiko decidos, kiu el vi havos potencon sur la Tero!
  Andrey jam esprimis:
  - Do kiu?
  Sed anstataŭ respondi, la planko sub ili balanciĝis, kaj la knabino, kune kun la nigra ulo, renkontis la plafonon kun iliaj vizaĝoj. Tiam ĉio ŝanĝiĝis samtempe. Ili trovis sin en la centro de granda, malbone detruita urbo. La pafiloj surde muĝis. Grandaj obusoj eksplodis kaj bomboj falis. Grupoj de rusaj kaj eŭropaj soldatoj avancis. La flavaj kaj brunaj soldatoj de la Azia Unio, portantaj perdojn, retiriĝis, kovrante la padon per montoj da kadavroj. Savva faris paŝon kaj paŝis sur sangan rivereton.
  Ne, ĉi tio kompreneble ne povis konfuzi la militiston, kiu trapasis fajron, akvon kaj kuprajn tubojn (ĉi-lastaj ĝis nun en minimuma mezuro!) Sed mia koro ne estis bone. Sed Andreo kuraĝiĝis, ĵetis ŝtonon per la dekstra mano al la flava vizaĝo de mallarĝokula soldato, kiu levis sian maŝinpafilon, li falis. La kapitano ekkriis:
  - Jen Pekino! Niaj infanoj gajnas!
  Efektive, kurba montrilo kun simila hieroglifo brulis per bluaj flamoj. Savva ial ne sentis ĝojon. Kvankam ŝi vidis en la interreto bildojn el Pekino kaj la karakterizaj konstruaĵoj de la ĉina ĉefurbo.
  Sed ĉi tie estas terure. Virinoj brulas, infanoj ploras. Kaj multe da kadavroj. La mortintoj laŭvorte plenigis ĉiujn alirojn, kaj ilia nombro kreskis. Neniam antaŭe la knabino vidis la mortintojn amasigitajn en amasoj.
  Andrey jam prenis la maŝinpafilon faligita de iu kaj malfermis fajron por mortigi. Li estas naskita militisto. Je la patro el la zulua tribo, je la patrino: praavo dufoje heroo de Sovetunio, avo batalis en Vjetnamio kaj Afganio, patro en Sirio, Donbaso kaj Ĉeĉenio.
  En la kapo de Savva ekbrilis:
  Ĉiu, kiu estas viro, naskiĝas militisto,
  Tiel okazis - la gorilo prenis la ŝtonon!
  Kiam malamikoj sen kalkuli estas legio,
  Kaj en la koro ardas varma flamo!
  Kaj la knabino mem prenis la maŝinpafilon. Fortaj manoj estas kutime malpezaj en la tenilo. Kuraĝaj marŝoj sonis en mia kapo: detruu, servu vian Grandan Patrujon.
  Sed neatendita malforta grincado frostigis la knabinon. Dekstre estis klare aŭditaj infanaj plorsingultoj kaj krioj. Savva turnis sin, kaj ŝia agla rigardo, tra la fumo ĉirkaŭvolvinta ĉion, distingis malgrandajn, flavecajn figurojn. Flavetaj, mallarĝokulaj infanoj ploris kaj provis eliri el la brulanta domo. Sed ilia vojo estis barita de blokado de gudro-impregnitaj ŝtipoj. Kaj malantaŭ la uloj disvastiĝis karnovoraj flamoj.
  La fajrospiranta drako ŝajnis fervora oferi al Gehena...
  Elteni tion estis pli alta ol la forto de Savva. La knabino kuris al la fajro. Necesas savi la etulojn: ĉu ili estas rusoj aŭ ĉinoj, ne gravas!
  Subite, fluo de napalmo baris la vojon de la nudpieda militisto.
  Kun sovaĝa krio
  - Sinjoro savu!
  Ŝi ĵetis sin en la fajron. Cent ruĝ-ardantaj pingloj ŝajnis trapiki liajn nudajn plandojn, la flamoj ĉagrenis liajn sendefendajn genuojn. Delikata, oliveca haŭto, kovrita de aĉaj, purpuraj vezikoj. Kiel dolora estis por Savva. La plej sovaĝa kriego eskapis el la pulmoj. Mi volis returni sin kaj salti el la flamoj de la infero.
  Sed la knabino sentis: ne eblas prokrasti eĉ unu sekundon. Infanoj povas morti. Kaj ne gravas, kies ili estas. Dostojevskij diris: ĉiuj trezoroj de la mondo ne valoras eĉ unu larmon elverŝita de infano. Doloro de nudaj kalkanoj ĝis la dorso de la kapo, kiel gregoj da ĉevaloj, batas per ŝtalaj akraj hufoj ĉe la nervofinaĵoj.
  Ŝiaj mirindaj oraj haroj jam ekbrulis, kaj la flamoj provas leki predanton en la vizaĝon. Ŝi neniam plu estos la sama beleco. Jen purpura ulcero, etendita sur ŝia tenera, velura vango.
  Savva senespere saltas, kiom malproksimen ŝajnas atingi la celon. Miksaĵo de fumo kaj brulanta aero rapidas en la pulmojn. La makula T-ĉemizo sur vi jam forbrulis, kaj vi, kiel Jeanne D, estas en dolora fajro. Iom pli, iom pli. Ho mia dio, ŝia korpo estas leprulo.
  La fajra muro estas interrompita, kaj Savva saltas eksteren en la malvarmeton. Ŝi jam estas bruligita, ŝia mirinda korpo estas kiel kontinua vundo, kaj ŝiaj bruligitaj plandumoj ŝajnas treti sur la plej akraj ponardoj. Estas blokado antaŭen. Kaj vi devas denove salti en la muĝantan, senkompatan flamon.
  Kaj la knabino sentas, ke ŝia forto kaj kuraĝo elĉerpiĝas. Ŝi preskaŭ svenas pro la dolorŝoko. Sed tra la mallumo oni povas vidi knabinon, kiu tiras siajn manetojn kaj ekkriante saltas de la fajro, kaj knabon kun razita kapo, kaj tre malgrandan, kiu apenaŭ lernis marŝi.
  Kunveninte la reston de ŝia forto, Savva saltas, kolerego kaj sento de justeco donas al ŝi la kuraĝon venki neelteneblan doloron. Flamantaj ŝtipoj kaj traboj flugas al la flankoj. Iom pli da penado. La bruligitaj manoj de la malbeligita knabino kaptas la ruĝvarman kradon. Doloro kiel cent-tuna virŝafo falas sur la kapon, bruston, la tutan korpon ĝis la lasta ĉelo. La krado ne moviĝas kaj tiam Savva kaptas ĝin per siaj dentoj. Vi povas freneziĝi pro tia sufero, diseriĝi kaj disfali la lastajn el la korpaj belaĵoj netuŝitaj de la flamoj. Sed tiam, finfine, la Sinjoro rekompencis la penon, la krado, ruĝa pro la varmego, forflugis de la cementa bazo.
  La kripla knabino, kun la dentoj rompitaj kaj krevanta pro la varmego, svenas. Ĉe la lasta fadeno de konscio, la mutilita haŭto sentas sin kiel liberigita infano, saltanta super la karbigitaj kruroj de la falinta heroino.
  Savva vekiĝis... Ŝi staris kun Andreo sur la plej alta neĝa pinto. Tondra, kiel koruso de mil voĉoj de arkianĝeloj, la voĉo anoncis:
  - Vi trapasis la teston! Estos paco sur la planedo! Rusio fariĝos la patrino de ĉiuj homoj de la Tero!
  Nigrahaŭta junulo, kaj blondulino, kiu fariĝis eĉ pli svelta kaj bela, vidis florantajn ĝardenojn, funelojn superkreskitajn antaŭ niaj okuloj, kaj ĵetantajn armilojn, ĉirkaŭbrakante soldatojn. La epoko de malamo kaj milito finiĝis por ĉiam.
  Kaj ĝi sonis sur la tuta planedo;
  Rusio kaj Ĉinio por ĉiam unuiĝintaj,
  Islamo, kristanismo: amikoj sen malico!
  Ni gloru la Plej Altan Sinjoran Nomon -
  Ĉiuj nacioj de la mondo - Denaska familio!
  
  PETRO III - LA GRANDA REĜO
  Petro la Tria sukcesis persvadi la faman reformantan generalon aliĝi al sia teamo kaj akcepti la rangon de feldmarŝalo. Nikolao Papin iĝis ministro pri defendo kaj efektivigis kelkajn reformojn. Ĉi tiu forta kaj aŭtoritata viro helpis al Peter III malkovri kaj subpremi la konspiron de la fratoj Orlov. Ĉiuj kvin konspirantoj estis pendigitaj. Catherine ricevis eksgeedziĝon pro malfideleco kaj estis ekzilita al monaĥejo.
  Petro la Tria fortigis sian potencon kaj estis kronita. Kaj kun lia veno al potenco, palpeblaj ŝanĝoj okazis en Rusio. Efektive, Petro la Tria, kiel lia avo, skizis fundamentajn reformojn. Kaj krome, la ŝanĝoj influis eksteran politikon.
  Subtenanto de alianco kun Frederiko la 2-a, Petro ordonis al Rumyantsev, kune kun la germanoj, venki la aŭstrojn. Post tio, Germanio pli ol redonis la antaŭe perditajn terojn.
  Sed Rusio ankaŭ ricevis kontrolon de la markolo de Danio, dividante ĝin kun la prusoj. Tamen, Petro montris praktikan sagacon, kaj prenis preskaŭ ĉiujn posedaĵojn de tiu ŝtato, lasante nur simbolan parton de la posedaĵoj de la krono al sia "favorato" Frederiko. Oni devas diri, ke la influo de Papin profitigis la nepon de Petro la Granda.
  Unu el la ideoj de Petro la Tria estis la ideo dividi Pollandon inter Rusio kaj Prusio. En 1965, milito ekis kun la ŝtatkomunumo. La genia Aleksandro Suvorov rapide progresis en ĝi. Petro la Tria montriĝis inteligenta kaj sukcesis akiri prae rusajn terojn en sian imperion, kaj la prusoj konis la etnan parton de Pollando.
  Kiel en reala historio, Rusio devis batali kun la Otomana Regno. La batalado por la rusoj estis eĉ pli sukcesa. La reformoj de Papin, la talento de Rumyantsev, kaj la rapide progresanta Suvorov havis efikon. Al la caro plaĉis la maltrankvila Aleksandro Vasiljeviĉ, Petro la Tria, kaj li mem estis tre maltrankvila kaj la tutan tempon surpiediis. Do ili tre bone interkonsentis.
  Ene de la lando, imperiestro Petro efektivigis kelkajn reformojn. Biendomoj estis konfiskitaj de nezorgemaj luigantoj en favoro de la ŝtata fisko, kelkaj restriktoj estis lanĉitaj sur corvée kaj la vendo de kamparanoj. Sed ĝis nun caro Petro ne kuraĝis plene marki Servuton.
  Krome, ekleziaj reformoj kaŭzis fortan opozicion de la Ortodoksa Sinodo. La reĝo, argumentante ke la Biblio malpermesas kultadon kaj servon al iu ajn krom Dio, aboliciis la kulton de sanktuloj.
  Estis io de luteranismo en tio - lukto kun relikvoj kaj ikonoj.
  Preĝu nur al la Sinjoro Dio, nur adoru al Li!
  Sed tio ne povis ne veki reziston. En lokoj, eĉ la pastroj instigis la homojn ribeli.
  Tamen, la reformo pasis, kaj en preĝejoj, didomoj, restis nur bildoj de Kristo kaj la Virgulino Maria.
  La popolo ĝenerale preferis aŭskulti la reĝon. Krome, Petro la Tria famiĝis kiel zorgema reganto. Pli grava estis la forkapto de ĉiu tero de monaĥejoj kaj preĝejoj.
  Post la venko super Turkio, la aŭtoritato de la reĝo eĉ pli kreskis. Perto la Tria finfine decidis abolicii Servuton. Tia decido ne povis ne kaŭzi gravajn skuojn en la ŝtato. La terposedantoj suferis grandajn perdojn, sed la industria revolucio komenciĝis. La lando, tra ĉiuj malfacilaĵoj, antaŭeniris akre kaj malrapide.
  La dua milito kun la turkoj montriĝis eĉ pli mallonga kaj la rusaj trupoj sub la komando de Suvorov rapide venkis. Krome, la revolucio en Francio deturnis la atenton de Eŭropo.
  Tio estis profitita de Petro la Tria, metante sur la tronon de Konstantinopolo, lian plej junan filon, de Konstantin Voronina, la turka sultano.
  Tiel, la Otomana Regno trovis sin, kvazaŭ en unio kun Rusio.
  Tiam estis la milito en Egiptujo. La loka sultano ne volis rekoni la regadon de Rusio super Afriko. Kaj ĉi tie unuafoje la genio de Suvorov kaj Napoleono Bonaparte koliziis unu kun la alia.
  Vivinte sufiĉe multe en tiu tempo dum 70 jaroj, Petro la Tria mortis. Li eniris en la historion sub la nomo de la Granda Liberiganto. Kio estas tre honorinda!
  Eble superante lian karisma avo! Kaj la imperiestro Paŭlo surtroniĝis. Suvorov, venkinte la ankoraŭ tro junan kaj nespertan Napoleonon, konkeris la nordon de Afriko kaj eĉ Maroko.
  Ĉar en ĉi tiu alternativa historio, ne estis fama svisa kampanjo kiu subfosis la sanon de Suvorov, la fama hardita feldmarŝalo vivis pli longe.
  Napoleono ne fariĝis imperiestro de Francio, ĉar li ne havis tempon por famiĝi kiel komandanto kaj estis batita pli ol unufoje. Post la kolapso de la adresaro, Ludoviko la Dekoka prenis potencon. Okazis reformado, tio estas, la restarigo de la monarkio.
  Paŭlo la Unua ankoraŭ ne eskapis la konspiron, sed tio okazis kvin jarojn poste. Kaj lia filo Aleksandro fariĝis imperiestro. Ĉi tie komenciĝis la tordo. Konstantin estis adoleskanto, kaj ankaŭ, estante la rusa Sultano de la Otomana Regno, li postulis potencon.
  Sed Aleksandro Suvorov ankoraŭ vivis kaj sukcesis repacigi sian nevon kaj onklon. Kvankam, kompreneble, la interna aŭtonomio de la Otomana Regno generis frotadon.
  Krome, Rusio alfrontis la opozicion de Anglio. La altiĝanta potenco de Britio ne estis feliĉa kun sia najbaro. Kaj eĉ la dua granda milito kun Usono komenciĝis. Eble la britoj atendis, ke post la morto de George Washington venos kaoso kaj malhonoro al Usono. Sed la kalkulo ne estis pravigita.
  La homoj de Usono ne volis reiri sub la angla reĝo. La milito daŭris dek jarojn kun ŝanĝiĝanta sukceso, kaj fine, Britio, elĉerpinte siajn fortojn, ĉesigis la ofensivon.
  Sed la usonanoj ne trankviliĝis kaj disvolvis ofensivon kontraŭ Kanado. La situacio por Britio estis plimalbonigita per la pozicio de Rusio, kiu disponigis asistadon al la amerikanoj.
  Dek unu pliaj jaroj da sanga milito, kaj Usono rekaptis Kanadon. Britio malfortiĝis, sed aperis nova geopolitika monstro: Usono.
  Rusio faris militon kun Aŭstrio, kaj konkeris ĝin, parte dividante ĝin kun Prusio.
  En la sama tempo, vastiĝo en Kanadon daŭris. La lando fariĝis tre industriigita. Potenca kaj multnombra floto estis konstruita. La rusoj alteriĝis en Aŭstralio kaj disetendiĝis en Afrikon.
  Post la morto de Aleksandro la Unua, denove ekestis lukto por potenco, inter la branĉoj. La frato de Aleksandro Konstantino abdikis, kaj la filo de alia Konstantino, Andrei, avancis al la trono, kontraŭante ĝin kun Nikolao.
  Formale, Nikolao estis proklamita reĝo, sed dum la kronado, la reĝo estis mortigita.
  En la rezultinta konfuzo, Andreo estis la unua se temas pri ne tute laŭleĝe kapti la tronon. La nova reĝo preskaŭ tuj komencis militon kun Irano kaj entreprenis kampanjon kontraŭ Hindio. Britio daŭre estis en milito en Kanado kaj trovis sin ligita. Kaj la orienta kampanjo fortigis la aŭtoritaton de Andreo la Unua kaj permesis al li lanĉi sian branĉon de la Romanov-dinastio. En la sama tempo, Rusio kaj la Otomana Regno finfine kunfalis en ununuran ŝtaton. Jes, kaj aneksante Persujon kaj Hindion.
  Andreo la Unua estis sukcedita fare de Aleksandro la Dua. Sub ĉi tiu monarko, Rusio daŭrigis sian vastiĝon en Hindoĉinion kaj en Ĉinion mem. Prusio ankaŭ iĝis la plej forta imperio, unuigante la germanajn terojn kaj venkante Francio'n.
  Tamen, Britio apogis la francojn kaj ekzistis venĝa milito. La Brita Imperio starigis obstinan reziston. La milito daŭris dum kelkaj jardekoj.
  Rusio, dume, tute konkeris Azion, kaj atingis Singapuron. Ĝi fariĝis la plej granda, plej forta potenco en la mondo, moviĝante tra Azio kaj Afriko.
  Sed samtempe ankaŭ Usono leviĝis. La amerikanoj kompletigis la evoluon de Kanado, kie ili partumis influsferojn kun Rusio. Tiam ili kaptis la ŝtatojn Teksaso kaj Kalifornio de Meksiko.
  Usono konservis respublikanan registaran formon, dum Rusio restis provizore absoluta monarkio. Aleksandro la 2-a, anstataŭigita per Andreo la 2-a. La Romanov-dinastio daŭris.
  La longedaŭra milito inter Britio kaj Francio, kontraŭ Germanio, kondukis al tio, ke la germanoj konservis la antaŭe konkeritajn terojn, inkluzive de Loreno, sed ne povis antaŭeniri kaj tute elĉerpiĝis. Tamen, la britoj kaj francoj ankaŭ preskaŭ multe sangis al morto.
  Sub ĉi tiuj kondiĉoj, cara Rusio daŭre regis la mondon kaj pliigis ĝian influon.
  Vere, monstro kreskis antaŭ Usono. Krome, Ameriko montriĝis pli vasta ol ĝi estis en reala historio koste de Kanado.
  Sed ĉi tio ankoraŭ ne atingis alarmajn proporciojn. Krome, civita milito ekis en Usono, kiu kaŭzis amasviktimojn kaj detruon. Krome, male al la reala rakonto, generalo Lee sukcesis trarompi la Kongreson de la Konfederacio, la rajto de nigruloj servis en la armeo de la sudaj ŝtatoj: ricevi liberecon kaj civitanecon.
  Kaj tio ege trenis la militon, kaj kompreneble pligrandigis la oferon. Efikis ankaŭ la ruza rusa diplomatio, kiu ankaŭ montris intereson por plilongigi la konflikton. Kaj pure taktike, la suduloj en la unua etapo de la milito atingis grandan sukceson kaj povis preni Vaŝingtonon kaj Novjorkon. Filadelfio iĝis la nova ĉefurbo de la Norda Alianco.
  La interna milito mem falis sur pli postan periodon: 1881 - 1905, kaj dinamito, kaj eĉ maŝinpafiloj, estis disbatitaj en ĝi.
  En Rusio, caro Andreo la 2-a estis anstataŭigita per Aleksandro la 3-a. La nova reĝo tute ne estis paca. Rusio alfrontis en Afriko kun Francio kaj Britio, kiuj provis evoluigi novajn koloniojn. Kaj pendis en konflikto kun ili.
  Nova milito komenciĝis por la redivido de la mondo, en kiu Prusio tradicie agis en alianco kun Rusio. Ĉi-foje, la germanoj trafis ĝin. Francio, kune kun la rusoj, estis venkita en kelkaj semajnoj. Britio sidis eksterlande, sed perdis ĉiujn siajn koloniojn en Afriko kaj Aŭstralio, kaj en la Pacifika Oceano.
  La germanoj ricevis sian, kaj disetendiĝis, gvidante la limon proksime de Parizo, kaj al la Porte de Calais, kaj eĉ inkludis Normandion. Kaj io en Afriko mem.
  Kaj Britio sinkis al la nivelo de negrava potenco, Francio tute fariĝis alfluanto.
  Sed la sekva milito okazis jam kun Prusio, sub Vladimiro la Tria. En tiu tempo aperis tiaj specoj de armiloj kiel tankoj, aviadiloj, submarŝipoj.
  La prusoj agis en alianco kun Japanio. La milito komence ne disvolviĝis tre sukcese por Rusio. Korupto en la cara armeo, la konservativismo de la generaloj, kaj la aktiva asistado disponigita fare de Usono al Japanio influis. Krome, Svedio kaj Norvegio, kaj Britio kaj Francio kontraŭstaris Rusion.
  La milito komenciĝis en 1921, ironie en la fatala tago de la 22-a de junio. Ĝi estis preskaŭ tutmonda batalo. Kio restis de Eŭropo kaj Azio iris kontraŭ Rusio. Hispanio kaj Portugalio ankaŭ iris en similan aventuron. Portugalio sentis sin forlasita en Afriko, kaj la hispanoj revis restarigi sian iaman gloron en la Mezepoko.
  Ekde ĉi tiu momento en la orienta hemisfero, ne estas tiom da spaco, kiu ne estas regata de la rusa caro.
  Cetere, la superforta supereco de cara Rusio en homaj rimedoj, la forta aŭtokrata sistemo kaj la malforteco de la interna opozicio ludis decidan rolon en la milito.
  Jes, la germanaj tankoj sukcesis trarompi de Neman ĝis Dnepro en la unuaj du monatoj, kaj sieĝi Rigon, kaj en la sudo, forpeli la rusajn trupojn el Hungario. Kaj la dioj donis al la lando de la Leviĝanta Suno la ŝancon venki la rusan floton. Sed denove, por la momento.
  Sentalentaj generaloj povis perdi batalon post batalo. Sed nova estis kreskanta. Kaj la reĝo, finfine, intensigis la batalon kontraŭ korupto kaj organizis pli-malpli tolereblan provizon. Kaj homaj rimedoj: Ĉinaj, Hindaj, Arabaj dividoj estis en moviĝo. La germanoj ne povis transiri Dnepron, kaj vintre la rusaj trupoj lanĉis kontraŭofensivon.
  Notu ke Svedio kaj Norvegio ne estas tre fortaj kontraŭuloj; jam en marto 1922, Stokholmo estis prenita. Kaj Oslo falis en majo. Antaŭ junio 1922, la caraj trupoj povis restarigi la antaŭmilitan situacion, puŝante la prusojn reen al siaj originaj linioj.
  Francio, vidante ĉi tiun evoluon de la okazaĵoj, hastis el la milito. En respondo, la prusa reĝo Wilhelm okupis Parizon kaj ĝiajn sudajn regionojn. Rusaj trupoj antaŭeniris. En septembro ili brodis al la Vistulo. Bataloj por Orienta Prusio disvolviĝis. Koenigsberg falis en decembro ... Kaj Vieno estis liberigita por la nova jaro.
  Ĝi ne estis facila ankaŭ por la japanoj, kies floto suferspertis gravan difekton kaj perdis la iniciaton.
  La jaro 1923 komenciĝis per granda ofensivo de rusaj trupoj en Pollando kaj ene de tri monatoj eliro al la Oder kaj la Alpoj en la sudo. La germanoj havis ŝancon teni proksime de Berlino, sed rusaj trupoj lanĉis ofensivon en Bavario en aprilo. La trupoj antaŭeniris malrapide kaj konstante al la fino de la somero, la rusoj atingis Rejnon. En aŭtuno, la Ruhr-regiono estis rekaptita de la germanoj, kaj en decembro, post furioza batalado, Berlino estis ĉirkaŭita.
  Germanio ne plu havis ŝancon gajni la militon. Pliaj ses monatoj en 1924 estis batalitaj sur la kontinento ĝis Hispanio, Portugalio, Germanio, antaŭe kaptitaj de la germanoj: Nederlando kaj Belgio, estis subigitaj.
  Nur Britio restis, kaj Japanio jam perdis kaj Okinavo kaj Hokajdo.
  Churchill gvidis la defendon de la metropolo. Sed la britoj ne havis ŝancon.
  Vere, ili venkis la aŭtunan surteriĝon.
  La jaro 1925 venis. Ne estis unueco en Usono pri kion fari. Permesu fini Brition kaj Japanion. Aŭ ankoraŭ eniri malfacilan militon?
  La ordinara racio diris, ke, malgraŭ la evoluinta industrio, Ameriko estos banale disbatita de nombroj. Sed esti sola kun rusa urso estas ege timiga.
  En junio, rusaj trupoj efektivigis, ĉi-foje sukcesa surteriĝo en Britio, Londono falis. Kaj en aŭgusto ankaŭ Japanio estis finita.
  Tiel finiĝis alia milito.
  Rusio prenis kontrolon de ĉiuj landoj de la Orienta Hemisfero. Samtempe, la imperio mem restis aŭtokrateca kaj unueca. Aŭ preskaŭ unueca. Eŭropaj havaĵoj havis kelkajn eksterajn atributojn de aŭtonomio. Sed tamen ĉie regis cara potenco. Ĉu ĝi estas la Reĝlando de Pollando, aŭ la Reĝlando de Svedio kun caro Vladimiro ĉe la kapo.
  La 5-an de marto 1933, caro Vladimiro la Granda mortis, kaj lia filo Cirilo iĝis la nova caro. Sed la regado de la nova monarko estis mallonga, ekzakte cent tagoj. Kaj sur la trono estis Aleksandro la kvara, dekkvinjara. Kaj kvindek tagojn poste li havis akcidenton. Nikolao la 2-a sukcesis al la trono en la aĝo de nur dek jaroj. Estas kvar imperiestroj en unu jaro... Nu, kio okazas!
  Nur tre malofte, kompreneble, kaj ne en ĉiuj landoj de la mondo!
  Kvankam, kompreneble, multaj memoris, ke Nikolao la Unua regis tre mallongan tempon kaj mortis pro perforto.
  Sed la komenco de la regado de Nikolao la 2-a montriĝis sufiĉe bona. Du jarojn poste estis lanĉita la unua artefarita satelito en la historio de la planedo Tero, kiu flugis ĉirkaŭ la planedoj.
  Kaj 1937 montriĝis ne tiel sinistra kiel en reala historio. Ĉar estis ĉi-jare, ke la unua rusa ulo flugis en la kosmon. Ne, ne Gagarin, sed princo Igor Trubetskoj. Jurij Gagarin ankoraŭ ne estis bonŝanca. Kaj kien vi iras?
  Rusio, la plej vasta imperio, povas asigni kolosajn financojn por kosma ekspansio.
  La sekvan jaron, 1938, la unua rusa atombombo estis provita.
  La nova caro Nikolao la 2-a estis ankoraŭ tre juna kaj, kompreneble, senpacienca. Krome, Usono restis la sola danĝera konkuranto de Rusio. Sen mencii la fakton, ke ankaŭ la usonanoj eble estos havos atombombon.
  La 1-an de marto 1940 laŭ ordono de caro Nikolao la 2-a, kiu jam formale fariĝis plenkreskulo, komenciĝis la invado de Usono. La formala kialo estis la subteno de la amerikanoj de la Respublikana opozicio en Rusio kun la postuloj por parlamentaj elektoj.
  Eblas, ke la decido de la Junulo Nikolao la 2-a estis la plej saĝa paŝo. Post ĉio, estas neeble permesi al ebla kontraŭulo akiri ankaŭ nukleajn armilojn.
  La ofensivo de la rusaj trupoj uzantaj grandajn tankkolumnojn komence evoluis sukcese kaj rapide. Sed tiam la rezisto de la usonanoj plifortiĝis. Dum pluraj monatoj, la antaŭeniĝo de la rusaj trupoj estis ekstreme malrapida. Sed tamen, la malamiko estis perdanta, kaj cedis al la kvanto de homforto, kaj la kvalito de la tanka floto estis kondamnita.
  Sed ribelo eksplodis en Afriko kaj Ĉinio. Krome, signifaj fortoj estis deturnitaj por subpremi la ribelon.
  En 1941, la usonaj armeoj lanĉis kontraŭofensivon, sed ankaŭ ne sukcesis atingi sian celon. Pluraj atakoj, kaj tiam la vintro de 1941-1942, dum kiuj la amerikanoj perdis preskaŭ la tutan Kanadon. Kaj en aprilo, Toronto kaj Kebekio falis preskaŭ samtempe.
  La milito jam komenciĝis sur tradicia usona teritorio. Okazis interŝanĝoj de batoj. Sed la pli granda rusa boksisto venkis la usonan kokon.
  Filadelfio falis en aŭgusto 1942. Kaj en oktobro 1942, rusaj trupoj alproksimiĝis al Novjorko. Tiam la usona registaro decidis uzi nukleajn armilojn.
  Sed ili ankoraŭ ne havis la plej etan ŝancon akiri la teritorion de Rusio, do la veto estis farita pri strikoj kontraŭ la ataktrupoj.
  La bombo estis lanĉita nokte. Ĉi tiu decido estas pro la fakto, ke hela fulmo blindigas la soldatojn.
  La efiko ne estis tre signifa, iom pli ol mil homoj mortis, dudek mil homoj estis blindigitaj, kvankam la plimulto el ili estis provizoraj. Sed tian baton oni ne povas nomi decida.
  Cetere, cara Rusio havas multe pli da nukleaj ŝargoj, do ankoraŭ ne estas fakto, ke estas racie malfermi tian interŝanĝon de nukleaj porcioj.
  Sed kien vi iras? En malbona pozicio, ĉiuj movoj estas malbonaj, kaj inteligentaj politikistoj ne eniras malbonan pozicion.
  En decembro, Novjorko kaj Vaŝingtono falis, kaj antaŭ tio, la amerikanoj uzis kvin pliajn el siaj ne tre potencaj kaj sukcesaj bomboj laŭ dezajno. Kaj la respondo de la cara generaloj faligis dudek el siaj postenoj. Do montriĝis seria uzata terura bombo.
  La milito daŭris ĝis la 23-a de februaro 1943, sed neniu ĵetis atombombojn.
  Ameriko estis tute liberigita de la regado de kapitalo kaj alportita sub la regadon de aŭtokrata monarko.
  La reĝo ricevis novajn terojn kaj grandan gloron. Kaj nun neniu kuraĝis disputi kun li.
  En 1945, rusaj kosmonaŭtoj alteriĝis sur la lunon. Kaj en 1947, la rusa armeo eniris Meksikon. La reĝo decidis, ke estas tempo ĉesigi tian restaĵon, kiel la ekzisto de multaj ŝtatoj sur unu planedo. Kaj lia armeo moviĝis por konkeri ĉion, kio povas esti konkerita.
  En 1949, Argentino iĝis la lasta suverena lando aneksita al la Rusa Imperio.
  Kaj estis paco tra la mondo. En 1953, rusaj kosmonaŭtoj ankaŭ metis piedon sur la surfacon de Marso. 1956 - Venuso kun viro. 1960 - Merkuro. 1961 - unu el la satelitoj de Marso. 1967 - Homo sur Neptuno, kaj en 1968 - sur Saturno. En 1970 - Urano, kaj en 1971 - Plutono.
  Nikolao la 2-a eniris en la historion sub la kromnomo: la fininto! En 2016, la reĝo jam havis naŭdek tri jarojn. Sed la sukcesoj de la surtera medicino ankoraŭ ne permesas al ni konsideri la reĝon tro kaduka kaj malforta. Li regas 83 jarojn, kio estas absoluta rekordo inter tiuj regantoj, kies oficperiodo estas pli-malpli fidinda. Kvankam en la historio, oni diras, estis kazoj kiam ili regis pli longe.
  Sur la Tero, aferoj preskaŭ iras bone. Vere, estas problemo pri la kreskanta loĝantaro, kiu jam superis ok miliardojn. Grandaj esperoj estas rilataj al spaca ekspansio.
  Pluraj urboj jam estis konstruitaj sur la luno. Kiel evidentiĝis, kun sesoble malpli da gravito ol sur la Tero, legomoj kaj fruktoj kultivitaj en forcejoj povas atingi enormajn grandecojn.
  Urboj estis konstruitaj sur kaj Marso kaj Venuso, same kiel fabrikoj sur Merkuro. Ĉi tiu planedo, kiu estas plej proksima al la Suno, estas tre oportuna por la produktado kaj rulado de metaloj. Tiucele oni uzas sunenergion.
  Ekzistas ankaŭ homaj setlejoj sur la satelitoj de Jupitero, Urano, Saturno. La spaco estas iom post iom regata en ĉiam pli granda mezuro.
  Kaj estis en 2016 ke la unua interstela ekspedicio al la stelo Siriuso komenciĝis de la Luno. La monarko tre atendas vivi ĝis tia ĝoja evento kiel establi kontakton kun fratoj en menso.
  
  
  
  UNIVERSA KOŜMARO
  La hispana diktatoro Franco, kontraste al la reala rakonto, konsentis al la germanaj trupoj ataki la anglan fortikaĵon de Ĝibraltaro. Interŝanĝe, Hispanio ricevis kelkajn britajn kaj francajn terojn en Afriko.
  La atako sub la komando de Mainstein okazis nokte de la 25-a de novembro 1940 ĝis 26. Kiel montriĝis, la britoj ne estis tute pretaj por tia milita movo, kaj la nazioj sukcesis kapti tian potencan fortikaĵon de svingo.
  Ĝia falo havis signifan efikon al la kurso de la milito. La Germana Armeo povis transdoni fortojn super la plej mallonga distanco al Afriko, kaj la britoj estis blokitaj de enirado de Mediteranea Maro de la Oriento.
  La germana komando sendis plurajn sekciojn al ekvatora Afriko. Krome, la korpuso de Rommel estis translokigita al Libio, kelkajn monatojn pli frue ol realeco.
  La britoj, siavice, prirezignis la ofensivon kontraŭ la italoj en Etiopio kaj komencis plifortigi siajn poziciojn en Egiptujo. Tamen, Rommel sukcesis antaŭi ilin, kaj kiel rezulto de preventa striko, li venkis la koloniajn soldatojn, konkerante Aleksandrion kaj Kairon. La pozicio de Britio en Afriko iĝis pli komplika. La germanoj jam atingis la Suez-kanalon kaj minacis antaŭeniri plu en la Proksiman Orienton. Krome, eblis moviĝi al Sudano.
  Vere, la aferoj de la italoj en Grekio ne estis tre sukcesaj, sed la alproksimiĝo de pliaj fortoj el Germanio savis la situacion.
  Hitler havis dilemon: ataki Sovetujon aŭ fini Brition? La sukcesoj de la Germana Armeo en Afriko instigis la duan decidon - malligi iliajn manojn en Okcidento. Kvankam la armeaj preparoj de Sovetunio inspiris timon en la Fuhrer.
  La Ruĝa Armeo plifortiĝis, sed la germanoj ankaŭ ne sidis senlabore. La produktado de tankoj en 1941 duobliĝis kompare kun 1940, kaj aviado pliiĝis preskaŭ dufoje kaj duono.
  La nazioj faris la bombadon kaj surteriĝon sur Malto. Tiam Rommel trarompis la defendojn ĉe la Suez-kanalo kaj eniris Irakon, kiu ribelis kontraŭ brita rego. La germanoj relative facile konkeris kaj Kuvajton kaj la tutan Mezorienton. Stalin, aliflanke, aliĝis al atenda taktiko. Sed Churchill obstine daŭrigis la militon. La Germana Armeo, atinginte Iranon, turnis sin al Sudafriko.
  La jaro 1941 alproksimiĝis al la fino. La liberigo de submarŝipoj pliiĝis, kaj Britio perdis siajn koloniojn. Usono estis pasiva. Sed Japanio ne povis sidi senĝene kaj atakis Peru Harbour la 7-an de decembro. Nova intensa milito komenciĝis en la Pacifiko. Kaj Hitler devis denove forlasi planojn por atako kontraŭ Sovetunio.
  Necesas helpi japanojn, kapti Iranon kaj Hindion, kaj ankaŭ Sudafrikon. Kaj plej grave Britujo mem. Krome, usonaj bombistoj ne estas ludilo. Ili povas kaŭzi multajn problemojn al la Tria Regno. Kaj estas plej oportune liveri bombardajn atakojn el la teritorio de Britio.
  Do la Fuhrer estis devigita en 1942 forlasi la ideon invadi la orienton.
  Estis risko, ke Stalino mem malfermu la fronton, sed... Oni devas koni la karakteron de Stalin. Li estas tre rezervita en ekstera politiko. La milito kun Finnlando igis la Ruĝan Diktatoron eĉ pli singarda.
  Dum Sovetunio konstruas forton. La nombro de aviado la 1-an de januaro 1942 atingis tridek du mil veturilojn, kaj tankojn, pli ol dudek kvin mil, plus pliajn tri mil tanketojn. Entute, Stalino planis kompletigi la varbadon de 20 mekanizitaj korpoj, kun totala nombro da tankoj de 32 mil veturiloj, el kiuj la plej nova KV de diversaj markoj kaj T-34, 16,5 mil. Krome, la disvolviĝo de la T-50-tankoj ankoraŭ daŭris, kvankam la aŭto montriĝis malpeza.
  La germanoj, renkontinte la Matilda kaj kelkajn krozŝipojn, kaj havante informojn ke la britoj evoluigis pezajn tankojn, ankaŭ komencis fari siajn proprajn mastodontojn. Antaŭ ĉio, la "Tigro" kun 88 mm kanono, kaj kiraso kun nepenetrebla 75 mm kanono kun longa barelo.
  Informoj pri sovetia tankokonstruado ankaŭ estis haveblaj. La KV-2-tanko marŝis ĉe la Majtaga parado sur Ruĝa Placo, kaj la tridek kvar havis kelkajn datumojn.
  Ĉiukaze, kiam Speer estris la imperian ministerion de armilaro kaj municio, evoluoj en teknologio iris pli rapide. Hitler volis havi la plej bonajn tankojn en la mondo, kaj pli pezajn. Sed dum Germanio estis klare pli malalta ol Sovetunio. Kaj la nombro da aŭtoj kaj ilia kvalito. En aŭgusto 1941, la produktado de la KV-3-tanko komenciĝis. La aŭto rezultis esti sufiĉe peza je 68 tunoj, sed armita per 107 mm kanono kun komenca ĵetrapideco de 800 metroj je sekundo. Tio havigis al ŝi avantaĝon super la "Tigro", kiu, cetere, ankoraŭ ne estis lanĉita en la serion.
  Eĉ pli potenca estis la KV-5 kun pezo de 125 tunoj kaj du pafiloj. Vere, tia peza maŝino kreis pli da problemoj por la sovetia armeo ol bono. Kaj en 1942, la versio KV-4 pezanta 107 tunojn estis adoptita. Sovetunio prave povus fieri pri siaj plej pezaj tankoj en la mondo, kaj eĉ la plej potencaj.
  Sed aliflanke, Germanio sufiĉe bone evoluis en aviado. Yu-188, enirinte en seriojn, evoluigis rapidecon kompareblan al batalantoj. DO-217 ankaŭ aspektis dece. Reagaviadiloj ankaŭ estis aktive evoluigitaj. Ĉar Britio estis la ĉefcelo, la jetbombistoj ricevis multe pli da atento ol en reala historio.
  La germanoj aktive uzis sklavlaboron. Importita el Afriko grandega nombro da nigruloj. La nigraj laboristoj estis obeemaj, harditaj, sed nespertaj. Ili estis uzataj por helpa laboro.
  Sed kontrolante Eŭropon, la germanoj povis varbi sufiĉe da nombroj kaj kvalifikita laboro.
  Speer eĉ sukcesis persvadi Hitler, ankoraŭ ne farante programon por ekstermi la judojn, sed uzi ilin en la produktado de aviadiloj kaj ekipaĵo.
  La veto estis metita sur aerofensivon kontraŭ Britio kaj masiva submara milito.
  Tamen, la eniro de Ameriko en la konflikto aldonis kapdoloron al la Fritz, kaj devigis akran pliiĝon en la nombro da lupaj pakoj.
  Germanio estis devigita malfrue kreskigi la produktadon de bombistoj kaj strategiaj aviadiloj. Antaŭ ĉio Yu-288 kaj Yu-488 - kun kvar motoroj. Sed ilia evoluo kaj rememorigo prenis tempon. ME-109-modifo "F" entute estis inda kontraŭulo por britaj aŭtoj. Sed la evoluo de la ME-209 malsukcesis, same kiel la ME-210.
  La plonĝbombaviadilo XE-177 ankaŭ malsukcesis. Sed Speer ludis kun kvanto. Krome, la Focke-Wulf iĝis la plej potenca batalanto laŭ armilaro, kompensante kelkajn el la malfortoj de la ME-109. Jes, kaj la fluglernejo de la germanoj montriĝis pli bona ol la angla, kaj eĉ pli usona. En majo 1942, la nazioj konkeris Sudafrikon. Kaj usona eskadro alvenis en Madagaskaro. La batalo de Midway montriĝis perdita de la usonanoj: do la kapitano de la tria rango, kiu ludis decidan rolon en ĉi tiu batalo, alvenis, ironie, en Madagaskaro. Usono volis konservi bazon en Afriko kaj ne lasi la naziojn malstreĉiĝi. Sed tio signife plimalbonigis ilian pozicion en la Pacifiko.
  Vere, la japanoj ne agis tute egale. La batalo por la havaja insularo daŭris.
  La nazioj akiris kontrolon de Afriko, kaj grandegajn rezervojn de strategiaj krudmaterialoj, kaj ankaŭ kaptis Hindion kaj Iranon. La rimedoj sub la kontrolo de la Tria Reich estas grandegaj, sed ili ankoraŭ devas esti digestitaj.
  La aerbatalo por Britio ne estas tiel simpla. Konstante pliigante la produktadon de aviadiloj, la germanoj faris premon, sed ekzistis neniu totala domineco. La manko de potenco de strategia aviado, kaj la helpo de Usono, kaj eĉ tiam ne estas sufiĉe da submarŝipoj, tuŝitaj. Kaj la mirakla torpedo kun kiu tiom da esperoj estis asociitaj lasis nin malsupren.
  La Fuhrer ne kuraĝis alteriĝi en Britio en 1942. La veto estis farita pri plifortigo de la marpotenco kaj la submara floto. En la sama tempo, aviadilŝipoj kaj batalŝipoj estis konstruitaj. Estis sufiĉe da produktadkapablo, sed ĉio prenis tempon.
  Klaso A balistikaj misiloj ankaŭ postulis fajnagordado. Sed la robotaj konkoj de FAU-1 komencis esti amasproduktitaj. Relative malmultekostaj aŭtoj, uzante simplan fuelon, havis la senduban avantaĝon, ke ili ne bezonas pilotojn.
  Hitler, akirinte aliron al senlimaj naturresursoj kaj laborrezervoj, volis savi la vivojn de germanaj pilotoj. V-1 kiel facile fabrikebla kaj senpilota ŝajnis la plej bona solvo. Kaj miloj da tiaj robotaj konkoj falis ekde la aŭtuno de 1942 sur Londonon.
  En la sama tempo, la germanoj akcelis la evoluon de la Arado jetbombisto kaj balistikaj misiloj.
  Stalino daŭre atendis kaj akumulis forton. En 1942, Sovetunio produktis kvin kaj duonon da novaj tankoj KV kaj T-34, kaj ĉirkaŭ mil malnovaj markoj, ĉirkaŭ kvincent novaj malpezaj T-50 kaj T-60 kaj ducent amfibiaj. La aviadila floto ankaŭ pliiĝis - proksimume dek kvin mil novaj kaj malnovaj aviadiloj eniris servon. Eĉ mankis pilotoj. La produktado de Katyushas pliiĝis malrapide.
  Nazia Germanio produktis pli ol tridek mil aviadilojn, sed suferspertis gravajn perdojn en bataloj. La germanoj produktis ĉirkaŭ ses kaj duono mil tankojn. Plejparte, la T-3 kaj nova modifo de la T-4 kun longtuba 75-mm pafilo. Iom pli ol cent el la plej novaj "Tigroj" estis produktitaj, kaj "Panteroj" ankoraŭ estas nur en prototipoj.
  Sed la sturmpafilo MP-44 dizajnita fare de Schmeister komencis eniri la serion. Male al la reala rakonto, la maŝino ne devis esti evoluigita konsiderante la mankon de neferaj metaloj. Kaj tio akcelis la disvolviĝon de pli simpla sturmpafilo, kun aloja ŝtalo.
  Do en manpafiloj, la germanoj komencis akiri avantaĝon. Sed ili ankaŭ bezonis tempon por ke la maŝino rearmu ĉiujn trupojn.
  Sed en la submara ŝiparo, kie la liberigo atingis kvardek aŭ kvindek submarŝipojn monate, la germanoj vere ne havas egalulon.
  Ekzistis eĉ tre altrapidaj submarŝipoj sur hidrogena peroksido. Akcelita laboro en la nuklea programo. Feliĉe, ekzistas multaj rimedoj. Kaj eĉ la eraro de germanaj fizikistoj, ke grafito ne taŭgas kiel moderigaĵo, ne montriĝis katastrofa. Pluraj fabrikoj por la produktado de peza akvo estis konstruitaj, inkluzive en Afriko.
  Do ĝi ne estas per lavado, ĝi estas per rulado, sed la nuklea reaktoro de la nazioj ekfunkciis en decembro 1942. Eĉ iom pli frue ol la usonanoj. Post la malvenkoj en la Pacifiko, ili komencis gravan malmuntadon. Kaj financado por la nuklea programo estis draste tranĉita.
  La komenco de 1943 estis markita per la deklaracio de Hitler de Tuta Milito kaj la enkonduko de universala laborservo en la okupitaj teritorioj. La amasaj V-1-strikoj sur Londono ne tute pravigis sin. La britoj lernis parte forpuŝi tiajn batojn, sed la germanoj prenis la nombron.
  Sed la submara milito montriĝis vere katastrofa por Britio. La produktado de armiloj sur la insulo falis akre pro manko de krudaĵoj. La metropolo estis sur la rando de kolapso. Krome, la nazioj kaptis Madagaskaron, kaj la japanoj, kune kun la nazioj, invadis Aŭstralion kaj relative rapide atingis ĝian kapitulacon.
  Kvankam Stalino komprenis la danĝeron de atendado taktiko, li restis fidela al si mem, ne eniranta batalon. Pli bone lasu la kapitalistojn ekstermi sin ĝis la fino. Kaj ni rigardos...
  Sed ĉi tiu taktiko ankaŭ havis siajn malavantaĝojn. Uzante grandegajn rimedojn, la Tria Regno jam preparis militon kontraŭ Sovetunio. La produktado de tankoj en la Tria Regno en 1943 atingis mezumon de 1 200 veturiloj tage, kaj plie tricent kvindek memveturaj pafiloj. Krome, memveturaj pafiloj tute ne estas malfortaj. "Ferdinandoj", "Bumbledoj", "Jagdpanther". Konsiderante ke la germanoj preskaŭ ne suferspertis perdojn en tankoj, ilia replenigo de la panzvale jam estis duoble pli rapida ol tiu de la Ruĝa Armeo. Kaj la kvanta breĉo en teknologio favore al Sovetunio komencis ŝrumpi.
  Koncerne kvaliton, la Fritz ricevis "King Tiger" similan en pezo al la KV-3, laŭ penetra potenco la pafilo estis eĉ iomete supera pro la kvalito de la kuglo kaj pli forta fronta kiraso. Nu, la superpezaj sovetiaj KV-5 kaj KV-4 montriĝis tre teknike nefidindaj, precipe ilia aŭtofundo. Do la bataluzo de tiaj monstroj estis en dubo.
  Kaj Stalino ankaŭ ordigis la kreadon de KV-6 kun sep pafiloj kaj du raketlanĉiloj. Ili faris la aŭton. Sed ĝi montriĝis tiel peza kaj longa, ke vi ne povis porti ĝin en trajno aŭ deploji ĝin en batalo. La T-34-76 estas sufiĉe sukcesa veturilo, sed pli malforta en alfronta batalo ol la Pantero aŭ Tigro. Kaj la KV-1 kaj KV-2 estas kompareblaj al la germanoj laŭ pezo, sed ili estas pli malaltaj ol la Panteroj kaj Tigroj en butting. La germana T-4 atingis la tridek kvar en kiraso kaj superis en armilaro, videbleco kaj optiko, kaj ĉi tio je egala pezo, aŭ eĉ malpli, se ni komparas pli pezajn modifojn.
  Mallonge, la Fritz estis tirita supren kaj la kvalito estis ĝis egala. Kaj la aspekto de la ME-309 kaj ME-262 donis avantaĝon en la kvalito de aviado. Kiel la Yu-488, la plej bona kvarmotora bombaviadilo. Kaj malantaŭ ili estas reaktivaj modeloj. Kiel ekzemple Yu-287 kaj Arado.
  En septembro 1943, la nazioj finfine efektivigis sukcesan surteriĝon en Britio. Post du semajnoj da batalado - Anglio kapitulacis. Kaj kvankam Churchill fuĝis al Kanado, la rezulto de la milito en la Okcidento ŝajnis antaŭvidita.
  Roosevelt, perdis sian ĉefan aliancanon kaj timante la kreskantan potencon de la Tria Reich, petis pacon.
  Hitler, post diskutoj kun sia akompanantaro, metis kondiĉon por Usono: la malakcepto de la nuklea programo kaj la agnosko de ĉiuj konkeroj de Japanio kaj la Tria Reich. Same kiel la retiro de soldatoj de Islando, kiun la Fritz jam fakte kovris per la submara floto. La kontrolo de la Lando de la Leviĝanta Suno super Gaia, kie la batalado ankoraŭ ne ĉesis. Krome, Hitler postulis materian kompenson por la Tria Regno kaj Japanio por ĉiuj detruoj kaj armeaj elspezoj kaŭzitaj de Usono kaj Britio.
  Kvankam la kondiĉoj de la paco estis ekstreme malfacilaj, Roosevelt kun granda malfacileco sukcesis antaŭenpuŝi ilian adopton en la Kongreso kaj la Senato.
  Grandan rolon en usona plenumo ludis la sugestoj de Stalin, ke li ne kontraŭas aliĝi al la koalicio de la akspotencoj, kaj almenaŭ preta rekapti Alaskon.
  Venkis usona pragmatismo, kiu montriĝis pli alta ol entuziasmo kaj emocioj. Krome, la nuklea programo de la germanoj disvolviĝis pli rapide ol la usona, kaj ĉi tio estis plena de katastrofo estonte.
  La unua fazo de la dua mondmilito finiĝis. Sed la Führer nun volis fini Sovetujon.
  La neatenditaj atendantaj taktikoj de Stalin kaj lia sindonemo al la kialo de mondpaco ludis sinistran ŝercon. Jozefo estis kontraŭbatalita fare de la Tria Regno kaj Japanio kun ĉiuj resursoj de la Orienta Hemisfero, inkluzive de Aŭstralio, kaj kelkaj pontoj en la okcidenta mondo.
  La Lando de la Leviĝanta Suno tamen ankoraŭ ne finis Ĉinion, sed ĝi bone povus malfermi duan fronton. Hitler, aliflanke, aktive formis koloniajn trupojn kaj eksterlandajn legiojn. Samtempe ankaŭ pliiĝis la produktado de armiloj.
  En la unua duono de 1944, la produktado de tankoj kaj memveturaj kanonoj en la Tria Reich atingis kaj superis cent veturilojn tage. Panther-2 en sia nivelo preteriris ĉiujn sovetiajn aŭtojn. Ekzistis ankaŭ pli progresinta germana tanko "Leono", kaj baldaŭ la "Reĝa Leono".
  Kaj plej grave, jeta aviado estis serie evoluigita. En respondo, la T-34-85 kaj IS-1 kaj IS-2 tankoj iris en produktadon en Sovetunio, kaj neniu forigis la KV-serion ankaŭ de produktado. La plej masiva produktadtanko de la Tria Regno por 1944 estis la Panther-2, kaj la USSR T-34-85. Pli pezaj modeloj estis produktitaj en signife - proksimume tempoj, en dek pli malgrandaj kvantoj. Kaj la germanoj ne volis multe veturi pezojn sur sovetiaj vojoj, kaj Stalin komencis malfidi la KV-serio, kaj la IS-oj montriĝis tro krudaj.
  Tamen, la germana "Panther" -2 kun 88-mm kanono de 71 L kalibro, superis la T-34-85 en kiras-penetra potenco de la kanono, en fronta kiraso kaj iomete flanke, kaj ankaŭ ne faris. koncedi en veturado agado kun motoro de 900 ĉevalfortoj kaj pezo je 47 tunoj. Eĉ kiam la pezo de la germana tanko kreskis al 50,2 tunoj, ĝi montriĝis ne mortiga.
  Kaj la germana reagaviadilo tute ne havis indan kontraŭulon.
  Hitler decidis ke estas pli bone ne treni la kaŭĉukon, kaj komencis la militon la 22-an de junio 1944. Ĵetante sur Sovetujon tricent kvindek proprajn kaj eksterlandajn dividojn, kaj cent dudek dividojn de satelitoj. Flanke de la Tria Regno estis: Rumanio, Hungario, Slovakio, Kroatio, Finnlando, Svedio, Italio, Portugalio, Hispanio, Bulgario, Argentino, Turkio.
  La germanoj ankaŭ uzis grandegan nombron da eksterlandanoj kaj hiwis en la Germana Armeo. Entute, la Tria Regno, nur en la unua ŝtupo, ĵetis en batalon dek du milionojn kaj duonon da soldatoj, el kiuj ne pli ol kvardek procentoj estis germanoj laŭ nacieco. Satelitoj aldonis pliajn tri milionojn. Entute estas preskaŭ dek ses milionoj da infanterio en la unua ŝtupo, ĉirkaŭ tridek tri mil tankoj, pli ol kvindek kvin mil aviadiloj, ĉirkaŭ ducent kvindek kanonoj kaj morteroj.
  Sovetunio, post mobilizado, deplojis dek tri milionojn kaj duonon da soldatoj, sed parto de la fortoj devis esti konservita en la Malproksima Oriento kaj internaj distriktoj. En la unua ŝtupo estis ok milionoj da soldatoj, ĉirkaŭ tridek mil tankoj, preskaŭ kvardek mil aviadiloj, kaj ĉirkaŭ ducent mil pafiloj kaj morteroj.
  Tiel, flanke de la Tria Reich, ekzistas duobla supereco en infanterio, kaj kvinobla supereco en fortomoviĝo, kun pli bona maŝinpafilo. Vere, Sovetunio havas multajn maŝinpafilojn, preskaŭ egalecon.
  La diferenco en tankoj ne estas granda, sed la procento de malnoviĝintaj veturiloj en Sovetunio estas pli alta, same kiel tankoj de pli fruaj eldonoj.
  Germana jetaviado havas neniun kontraŭulon, kaj la helic-movitaj aviadiloj de la Tria Reich estas pli rapidaj kaj pli bone armitaj. Vere, sovetiaj veturiloj estas superaj en horizontala manovro.
  En artilerio kaj morteroj, la ekvilibro de fortoj estas plej proksima al egaleco. Kaj kvanto kaj kvalito.
  Vere, la floto de la Tria Regno estas precipe subakva, multfoje pli forta ol la sovetia. Kiel estas la kazo kun Japanio.
  Krome, la nazioj jam havas klason A balistikaj misiloj en amasproduktado, kaj la unuaj diskedoj ekflugis.
  Ĝenerale, la nazioj estos pli fortaj, kaj Stalino sufiĉe racie preparis, kvankam malfrue, defendon. Sed multe ne estis farita. La Stalin Line ne estis plene reestigita, kaj plej grave, la soldatoj ne estis sufiĉe trejnitaj por teni la linion. Kvankam ili estis urĝe retrejnitaj.
  La limlinio de Molotov, dum tri jaroj da probableco, estis ĝenerale kompletigita, sed ĝi troviĝis tro proksime al la limo, kaj ne havis sufiĉan profundon. Krome, Stalin ordonis konstrui trian ŝtupon malantaŭ Dnepro, sed tio estis komencita nur post la kapitulaco de Usono.
  Vere, krom la sovetiaj trupoj, oni povas kalkuli je partoj de la NKVD, kies nombro estis alportita ĝis miliono da soldatoj kaj la milico. Ĉi tio estas ĉirkaŭ kvar milionoj da homoj, nur en okcidentaj urboj. Kvankam, kompreneble, ilia batalefikeco estas multe pli malbona ol tiu de regulaj unuoj.
  La germanoj, same kiel reala historio, donis la ĉefan baton en la centro, tranĉante la Bjalistokan kornicon kaj la Lvovan pugnon. La unuaj tagoj de la batalado montris ke la germanoj, malgraŭ la granda nombro da eksterlandaj unuoj, faris la ofensivon pli-malpli glate. Sed la sovetiaj trupoj ofte estas perditaj.
  Krome, la batalkapablo de la ukrainaj unuoj montriĝis dubinda. Multaj dizertintoj kaj kapitulacis en la plej unuaj tagoj de la milito.
  Ne eblis enhavi la malamikon en landlimaj bataloj. Kaj tiam Stalino faris eraron, malpermesante la retiron de unuoj al la ĉefa linio kaj postulante rektigi la fronton. La eraro tamen estis korektita, sed malfrue. La germanoj povis kapti Minskon jam la 28-an de junio, rompinte la Stalin-linion en la centro.
  La konfuzo nur plifortiĝis. La 30-an de junio okazis la atendata eniro en la militon de Japanio kaj ĝiaj satelitoj. Do, provizore, ni devis forgesi pri la translokigo de trupoj el la Malproksima Oriento.
  La germana sukceso en la centro disetendiĝis. Estis grandega breĉo, kiun ili senespere provis ŝtopi. Sed la nazioj antaŭeniris kaj la 16-an de julio enpenetris en Smolensk.
  Ĵetante ĉiujn disponeblajn rezervojn en batalon, kaj metante la milicojn sub brakojn, Stalin kaj Ĵukov povis ĉesigi la antaŭeniĝon de la Fritz en la centro. Sed Hitler turnis siajn trupojn suden. La nazioj kreis grandegan kaldronon en Kyiv, kaj kaptis preskaŭ la tutan Ukrainion.
  Blokis Leningradon, invadis Krimeon. La kurso de malamikecoj tre aspektis kiel 1941, kiel senĉesa karmo. Sed la diferencoj ankaŭ estis sufiĉe signifaj. Sovetunio en 1941 havis kelkajn liberajn rezervojn, kaj nun ĉio jam estis mobilizita. Kaj kiam la atako okazis en oktobro, montriĝis, ke preskaŭ nenio estis por teni la defendon.
  Komence de novembro 1944, la nazioj ĉirkaŭis Moskvon, devigante Stalin fuĝi al Kuibyshev.
  La nazioj, male al reala historio, havis signifan nombran superecon. Ili havis sufiĉe da sekcioj por preteriri Moskvon de la nordo kaj sudo. Sed la sovetiaj trupoj tro disvastiĝis sur malsamaj frontoj.
  En realeco, en 1941, post mobilizadoj, Stalin akiris avantaĝon super la Germana Armeo en la nombro da personaro, kaj li havis kvar fojojn pli da aviadiloj kaj tankoj ol la Tria Reich havis ekde la komenco mem de la milito. Kaj en la unuaj kvin monatoj de la milito, pli da sovetia ekipaĵo estis produktita en reala historio.
  Sed nun la nazioj estas ĉiuj atutoj, flanke de kaj la kvanto kaj kvalito de armiloj kaj dungitaro. Kaj la Ruĝa Armeo havas la samajn ulcerojn kiel en 1941. Inkluzive de la malemo de ukrainoj, baltoj, kaj multaj malgrandaj nacioj morti por la sovetia sistemo. Amasperfido kaj kurado tra viktimoj de subpremo, senposedigitaj kaj aliaj ofenditaj de ĉiuj strioj. Inkluzive de la ideologiaj malamikoj de la sovetia reĝimo.
  Kaj la fakto, ke la germanoj ankaŭ venkis la Okcidenton, nur pliigas la nombron de perfiduloj.
  Tial, ne estas surprize, ke Moskvo estas ĉirkaŭita, kaj la germanoj kaptis la Donbason, Voronezh kaj moviĝas al Stalingrado.
  La vintro en 1944, bedaŭrinde, ne estis same frosta kaj neĝa kiel en 1941. Tamen, Moskvo heroe rezistis ĝis la fino de decembro 1944. Stalingrado falis en januaro 1945, kaj la bataloj por ĝi ne estis tro longaj. En februaro kaj frua marto, la germanoj kaj iliaj satelitoj tute kaptis Kaŭkazon kaj la Bakuajn naftoputojn.
  Tiam la ofensivo iris laŭ la Volgo. Al Saratov, al Kuibyshev, kaj plu al Orenburg kaj Kazan.
  Stalin fuĝis al Sverdlovsk. Kazan falis en majo. En la somero, la germanoj kaj japanoj daŭre moviĝis en la profundojn de Rusio. La rezisto de la sovetiaj trupoj falis. La 5-an de aŭgusto 1945, Sverdlovsk estis prenita. Kaj la 3-an de septembro 1945, Stalino finfine konsentis kapitulaci. En interŝanĝo por siaj propraj vivoj kaj libereco.
  La dua mondmilito finiĝis. Sed paco ne daŭris longe. Testinte nukleajn armilojn, Hitler konvinkiĝis pri ilia fenomena detrua potenco.
  Nun ŝajnis ke Japanio kaj Usono daŭre estis sur la vojo al mondregado de la Tria Regno. Kaj kvankam la Fuhrer konkeris pli da tero ol Ĝingis-Ĥano, Aleksandro la Granda, Napoleono, Imperiestro Trojan kaj Sulejmano la Granda kune, li decidis venki ankaŭ Japanion.
  Ĝuste tri jarojn post la fino de la Dua Mondmilito, cent balistikaj, interkontinentaj misiloj kun potencaj nukleaj ŝargoj kovris la landon de la Leviĝanta Suno tuj.
  Kaj tiam komenciĝis la ofensivo de la teraj unuoj de la Germana Armeo kaj la floto. La germanoj relative rapide kaptis la havaĵojn de Japanio en Azio, kaj la metropolo mem estis eldetruita al la grundo per atombomboj.
  Pli-malpli longedaŭra rezisto estis disponigita fare de la Pacifikaj posedoj de la lando de la Leviĝanta Suno. Sed antaŭ junio 1949, ĉio estis finita. Nun restis nur venki Usonon. Cetere, estis kialo. La usonanoj, kontraŭe al la interkonsento, tamen disvolvis nukleajn armilojn kaj faris sian sekretan provon.
  Hitler komencis la militon la 1-an de januaro 1950, faligante tricent nukleajn misilojn samtempe sur la nova jaro. Detrua atomatako detruis cent gravajn usonajn urbojn kaj mortigis plurajn dekojn da milionoj da homoj. Aldonis unu pli el la plej grandaj krimoj de Adolf Hitler al la plej longa listo de la plej abomenaj abomenaĵoj. Tiam venis la invado de Kanado, kaj de la sudo kune kun la latin-amerikaj diktatorecoj. La amerikanoj estis malfortigitaj kaj ŝokitaj, sed batalis malespere. Ili komprenis, ke malvenko por ili signifas nur sklavecon kaj malrapidan, doloran morton. Tial, ĝi estis la plej malespera el ĉiuj militoj. Kaj ĝi daŭris pli ol unu jaron, devigante la Trian Reich faligi ĉirkaŭ ducent pliajn nukleajn ŝargojn, kaj igi multajn fekundajn terojn en radioaktivan dezerton. Sed la celo estis tamen atingita kaj la lasta malamiko de la Tria Regno estis venkita. Kaj post tio komenciĝis la procezo de tiel nomata monda tutmondiĝo. La germana marko fariĝis la sola monda valuto. Eĉ formale sendependaj landoj estis reduktitaj al la nivelo de kolonioj de la Tria Reich, konservante nur limigitan lokan aŭtonomion. Judoj kaj ciganoj estis malpermesitaj: ili estis serĉataj kaj detruitaj. La SS faris masivajn purigojn, kaj furiozis. Venis vera koŝmaro - la horo de la drako. Aŭ, pli ĝuste, epoko. La Fuhrer konstruis realan mondan totalisman imperion kun postulo je spaca ekspansio. En 1959, dum la festo de la sepdeka naskiĝtago de la Fuhrer, okazis oficiala kronado, tutmonda plebiscito - kiu legitimis la titolon de superimperiestro. Kaj kiam Adolf Hitler mortis en 1967, lia filo heredis sian titolon kaj potencon. En tiu tempo, la planedo Tero jam establis setlejojn sur la Luno kaj sur Marso kun Venuso, kaj aktive prepariĝis por ekspansio en la eksterajn stelajn mondojn... La nazioj volis universalan imperion - la konstruadon de la Stela Regno, en ordo. por plonĝi la tutan universon en koŝmaron.
  
  
  CENT MIL BELAJ KNABINAJ
  Elfaraya vidis sin en batalo... Ŝi nun estas militisto kaj gvidanto de ne malforta armeo.
  Belaj knabinoj: ili havas nur mamojn kaj femurojn kovritajn per malpezaj kirasaj platoj. Kaj la brakoj, kruroj kaj stomako estas nudaj, sunbrunigitaj.
  Kaj ĉi tiuj knabinoj batas per nudaj piedoj. Estis cent mil da ili. Kaj ĉiuj knabinoj, eĉ ne unu viro! Kaj ĉiuj belaj, sveltaj, atletikaj, muskolaj, sunbrunaj, kun perlaj dentoj!
  Kiel Amazonoj... Envicigitaj en kohortoj. Glavoj en la mano, kliniĝas malantaŭe. Ne estas ŝildoj - la militisto kredas, ke la glavo estas pli vera ol la ŝildo.
  Kaj flagoj fiere flugas super la knabinoj. Ili estas pretaj batali kaj volas memfide venki!
  Sed de malproksime moviĝantaj hordoj da orkoj. Harplenaj, aĉaj ursoj. Kaj ĉirkaŭ centoble malpli da troloj, kiuj funkcias kiel siaj komandantoj.
  Kaj nun ĉi tiu hordo moviĝas al la knabinoj.
  Elfaraya donas la komandon:
  - Pafu el pafarkoj, en alta arko!
  La knabino, uzante la nudajn fingrojn de siaj graciaj kruroj, tiras la arĉŝnurojn. Kaj pafu mortigajn sagojn.
  Samtempe, la militistoj nudis la dentojn kaj muĝas:
  Ni estu ĉampionoj!
  Kaj ili flugas al la malamiko kun densa svarmo da sagoj. Ili pikas kontraŭulojn kiel erinacon per kudriloj.
  Orkoj kaj troloj falas, batitaj de murda kaj kruela.
  Kaj Elfaraya diras:
  - Por la novaj limoj de la imperio!
  Militistoj agas sinkrone. Iliaj sunbrunaj korpoj, tiel belegaj kaj brilaj. Kaj nudaj piedoj ekbrilas sunbrunaj maleoloj. Kaj la fingroj estas tenacaj ĉe la malsuperaj ekstremaĵoj. Kaj la donacoj de detruo flugas al si, trafante kontraŭulojn.
  Orkoj kaj troloj falas rompitaj. Kaj ili tordis bestajn vizaĝojn pro doloro.
  Militistoj estas simple admirindaj. Ili estas maldikaj, muskolaj taloj, kaj nervozaj gamboj. Kiel miloj da sagoj tuj estos pafitaj.
  Kaj ili frapos amason da orkoj. Kaj kantu:
  - Por nia granda honoro,
  Ni manĝu banditojn!
  Kaj denove multe da sagoj, kaj ili liberigos ĝin. Kaj ili surŝutos per kadavroj ĉiujn alirojn al la montetoj, kie ili troviĝas.
  Jes, ili estas mirindaj militistoj. En kiu tia sovaĝa rido, kaj korpo turniĝas en la ĝusta direkto kun la ekstermado de kontraŭuloj.
  Elfaraya mem pafas pafarkon. Ŝi tiras la ŝnuron per siaj nudaj piedfingroj, kaj batas tre precize.
  Samtempe, la knabino kantas al si:
  - Perforto konservas la mondon,
  Vulkano de kolero batas grandmaniere!
  Pli alta streĉiĝo,
  Vekiĝas kun doloro kaj timo!
  Kaj denove flugas la sago lanĉita de la nuda piedo de la militisto. Kaj pugnobatas tri orkojn samtempe.
  Tiuj sufokiĝas pro la fontoj de sango. Kaj Elfaraya kiel knari:
  - Gloro al mia magio!
  Kaj denove li pafos sagon per sia nuda piedo. Ĉi tiu estas knabino - de la plej alta klaso, ŝi havas kaj korpon kaj ĉion alian.
  La unua ondo da atakoj de orkoj kaj troloj blokiĝis. Restis nur amaso da kadavroj. Sed nun aperas novaj taĉmentoj de peltaj estaĵoj.
  Elfaraya denove pafas, kaj faras ĝin precize, kaj samtempe grumblas:
  - Gloro al nia mondo!
  Kaj fulmo flugas de ŝia nuda piedo. Kaj la amaso da orkoj estas ekbruligita kaj disŝirita en pecetojn.
  Jes, ĝi estas milita princino. Kun ŝi, iu ajn viro sentos sin sekure protektita.
  Kaj la aliaj cent mil knabinoj ne estas pli malbonaj. Kaj ili tre bone pafas. Kaj plej grave, rapide.
  Iliaj nudaj, muskolaj kruroj nur havas tempon por flagri.
  Jen ili estas unuvoĉe:
  - Ni donas aktivan enirpermesilon,
  Ni trafas la malamikon rekte en la okulon!
  Kaj denove ili liberigas novajn donacojn de morto kun nudaj piedoj. Ĉi tio estas ĝenerale ilia lanĉo de batalenergio.
  Eĉ Elfaraya kantis:
  - Orkoj muĝas - funebraj vizaĝoj,
  Sciu, amikoj, mi estas murdisto!
  Mi mortigos ĉiujn, mi detruos ĉiujn,
  Kaj mi rompos la vila vizaĝon de kiu ajn!
  Jes, la knabino estas vere ekstreme batalema. Kaj kiam hordo da orkoj kuris pli proksimen, ĝi trafus ilin kiel pulsaron. Kaj tuj kvindek estaĵoj estis disŝiritaj en pecetojn kun viando.
  Elfaraya grumblis:
  - Por grandaj ideoj por ke ĉiuj estaĵoj brulu!
  La militisto tiam prenis kaj liberigis fulmon de ŝia umbiliko. Kaj kelkaj dekduoj da orkoj montriĝis kiel virŝafoj trapikitaj per brodo. Ili fritis preskaŭ tuj.
  Kaj la ceteraj knabinoj blekis:
  - Por la Sankta Lando!
  Kaj ankaŭ mi prenos ĝin kaj ili faligos koagulaĵojn de energio el nudaj kalkanoj! Kaj disŝiris multajn peltajn batalantojn.
  Elfaraya, daŭre pafante, ĉi-foje tirante la ŝnuron de la pafarko per la manoj, grincis:
  - Por nia magio!
  Kaj ŝi ankaŭ forskuis fulmon de sia nuda kalkano... Kaj ŝi tiel forte batis, ke tuta cent orkoj kaj troloj karbiĝis. Kiel makuliloj kaptitaj en flamĵetilo.
  Elfaraya blekis:
  - Mi estas granda sorĉistino!
  Kaj denove, kiel li frapas la malamikon. Kaj ŝiaj okuloj ekbrilis. Kaj la knabinoj, kun sia granda pasio, ĵetas sagojn al la orkoj kaj troloj.
  Tumuloj kreskas el kadavroj. Ili ĉiuj amasiĝas kaj amasiĝas. Kaj pli kaj pli mortintoj.
  Elfaraya prenis ĝin kaj rimarkis kun rido:
  - Kion fari, se estas reĝo en via kapo?
  Tiam kreu palacon por li!
  Kaj denove, la princino kun sia nuda piedo lanĉos murdan kaj mortfrapan donacon de neniigo.
  Ĉi tiu knabino estas nur la formado de morto. Sed samtempe ŝiaj radiantaj okuloj estas tiel afablaj.
  Kaj la ceteraj knabinoj ekstermantaj multajn bestajn estaĵojn, tia cunamondo rampanta supren sur ilin, ĝi estas ĝenerale bonega. Kaj tiel furioze superverŝas la malamikon per sagoj. Ofte trafrapante.
  Elfaraya krias:
  - Mi naskiĝis en tiaj tempoj,
  Ke mia kara lando memoras min!
  Kaj la militisto staris sur ŝiaj manoj, tordis siajn nudajn krurojn super la kapo kaj turniĝis grandegan, fajran bulon. Kaj kiel ĝi ĵetos energion al kontraŭuloj.
  Kaj tuj mil orkoj eksplodis. Kaj iliaj haŭtoj estis ekbruligitaj kaj tuj senŝeligitaj.
  Elfaraya kriis:
  "Mi estas G-klasa militisto!"
  Kaj kiel li ridas.
  Tiam fulmo estos liberigita el la lango. Kaj bruligu multajn malamikojn.
  Tiam la knabina princino muĝis:
  - Por mi la tuta mondo!
  Kaj el la verdaj okuloj de la belulino falis fulmo... Kaj kiel ili trafis ĉiujn ĉi tiujn sennombrajn estaĵojn.
  Elfaraya eĉ kantis:
  - Miliardoj da ŝakaloj, diabloj! Kaj mia slogano estas simpla - mortigu ĉiujn!
  Kaj per siaj nudaj fingroj, la princino knabino liberigis alian, tre mortigan pulsaron.
  Kaj kiel ĝi disŝiros ĉiujn...
  Kaj aliaj knabinoj ne estas malsuperaj ol ŝi. Ĉiuj dispremas kaj dispremas kontraŭulojn per siaj sagoj. Uzante, kompreneble, siajn tre lertajn, sen nenecesaj ŝuoj kruroj.
  Orkoj estas klare senspira. Sed estas tiom da. Kaj pli kaj pli da novaj regimentoj de estaĵoj rampas.
  Tamen tiaj knabinoj ne povas esti embarasitaj aŭ skuitaj. Se ili batalos, tiam ili batalas. Kaj ili ne scias kiel timi. Aŭ pli ĝuste, ili ne volas scii.
  Jen iliaj nudaj piedoj lanĉas mortigajn donacojn de morto. Kiu disfendis la fruntojn de orkoj.
  Ĉi tiuj estas la knabinoj - ili estas vere superviroj en tre mallongaj jupoj. Kaj tiel alloga kaj bela.
  Kaj cent mil knabinoj estas kolosa forto! Kontraŭ kiu nenio povas elteni!
  Elfaraya pepis:
  - Gloro al nia fenomeno!
  Kaj el nuda kalkano denove liberigis pulsaro de detruo. Kaj la amaso de orkoj, fariĝis la loĝantoj de la infero.
  Kaj kial tiaj viluloj estus permesitaj en la paradizon?
  Elfaraya muĝas ĉe la supro de siaj pulmoj:
  - Mi estos la absoluta mondĉampiono!
  Kaj denove, la knabinoj liberigos ruĝecan kaj mortigan pulsaron per siaj nudaj piedfingroj.
  Ĝi bruligos ĉiujn kaj bruligos ilin.
  Elfaraya kantis kun plezuro:
  - Mi ne estas simpla knabino,
  Kaj ora krono!
  Kaj denove fulmo elflugos el la umbiliko de la belulino. Ĝi trafos la peltajn estaĵojn kaj bruligos ĝin kiel bruligita brulligno.
  Elfaraya muĝas:
  Mi vin bruligos, mi cindros vin!
  Kaj de la umbiliko denove sendos fulmon ...
  Kaj amaso da orkoj fritis kiel kotletoj en pato.
  Elfaraya prenis ĝin kaj kantis kun ĝojo:
  - Orko pezas sin en maŝo,
  Rostu ĝin sur fajro!
  Kaj nun io tre malmola kaj mortiga flugos de la nuda kalkano de la knabino. Kontraŭ kio oni ne povas defendi.
  Denove, cent orkoj estis karbigitaj samtempe. Kaj ĝi fariĝis cindron, kaj cindro el lano.
  Kaj la knabinoj kiel knari:
  - Por la granda Patrujo!
  Kaj denove, iliaj nudaj kalkanoj ĵetas donacojn de morto kun infera rapideco. Ĉi tiuj estas knabinoj, kiuj ne estos haltigitaj de ŝtormoj, ŝtormoj aŭ baroj!
  Jen la Terminatoroj!
  Militistoj ne permesas al la orkoj trudi proksiman batalon kaj teni la malamikon malproksime.
  Sed tamen, vilaj estaĵoj senespere provas trapenetri pli proksime. Sed la militistoj ne donos ĝin al ili certe.
  Elfaraya estas reen en ŝiaj brakoj, kaj kun ŝiaj nudaj piedoj reproduktas la ok. Kaj fajra nubo aperas. Kaj ĝi falas kiel sovaĝa rivereto sur la orkojn.
  Kaj kelkaj miloj da peltaj estaĵoj tuj prenis kaj forbrulis.
  Elfaraya blekis:
  - Nigraj estaĵoj kriantaj kiel muŝoj! Kion oni ne povas fuŝi de malsato!
  Kaj nun la militisto liberigos tri sagojn samtempe, tirante la arĉŝnuron per sia nuda piedo, kaj deko da orkoj trarompos!
  Ĉi tiu estas la terminatora knabino. Kaj ĝi havas tian sovaĝan kaj frenezan energion.
  Elfaraya prenis ĝin kaj kantis:
  - Knabinoj estas malsamaj
  Nur ili ne estas kontaĝaj!
  Se ĝi falos,
  Tio ne estos savita en la infero!
  Kaj murda pulsaro rapidas el la nuda kalkano de la knabino. Kaj disĵetas vilajn ursojn en ĉiuj direktoj.
  Elfaraya en sovaĝa ekscito diras:
  - Mi estas el tia tribo, ke mi mortigos vin pro Dio!
  Kaj denove, la militisto liberigos sagojn kiuj trapikas ajnan kirason, kaj ŝirita, vila orka viando.
  Ŝia kunulo, tre bela knabino kun rufa hararo, blekis:
  - Por potenca amikeco!
  Kaj ĝi ankaŭ sendos inferan pulsaron de detruo!
  Kaj la mortiga maso de la malamiko dispremos.
  Elfaraya knaris:
  - Por mia demona mondo!
  Post tio, la princino knabino, kiel ŝi komencas, ke ŝi redesegnos la ostojn en sablon. La militisto de ceremonioj ne scias.
  La ruĝhara partnero, Princino de La Vallière, kriegas:
  - La estonteco estas nia!
  Elfaraya gluglutis responde, antaŭ ol ellasi sovaĝan riglilon de murda pulsaro.
  - Kaj la pasinteco nur helpos niajn estontajn venkojn!
  Kaj nun la knabinoj estas ĉiuj cent mil, ĉar ili prenas ĝin kaj eligas sovaĝan fulmon per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj la armeo de orkoj prenos kaj bruligos. Jes, estas timige fali sub la disdonado de tiaj militistoj.
  Kaj ili ankaŭ grincas kaj montras dentojn kiuj reflektas la radiojn de steloj.
  Kaj tiam la knabinoj prenos ĝin kaj piedpremos ĝin per siaj nudaj kalkanoj, kaj ondo trapasos la teron, kaj kovros tutan armeon da orkoj. Kaj enterigu!
  Militistoj el blindigaj dentoj liberigos sunradiojn kaj blindigos la vicojn da vilaj soldatoj.
  Elfaraya knaris:
  - Por mia decido kaj konduto!
  La knabinoj batalas pli kaj pli forte. Kaj jen kiel ili prenos kaj ĵetos diskojn per siaj nudaj piedoj. Ili preterpasos, kaj la amaso da orkoj trankviliĝis.
  La princino muĝis je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi tranĉos vin, mi tranĉos vin, mi tranĉos vin ĉiujn baldaŭ!
  Mi mortigos vin, mi mortigos vin, mi mortigos vin!
  Kaj nun la militisto kun sia nuda kalkano reflektos la sunradion kaj, kiel lasero, ĉe la orkoj.
  Kaj eltranĉu tutan, vilan linion. Kaj la orkoj krias kaj rulis ĉi tiun armeon en fekon.
  Kaj denove la orkoj estas en sovaĝa atako, kaj la knabinoj ĵetas al ili mortobjektojn per siaj nudaj piedoj.
  Kaj la mamoj tremas. Kaj do ĉiu kesto estas tuta tankturo!
  Kaj tiel la knabinoj prenis ĝin kaj pafis fulmojn el siaj umbilikoj. Ĉiuj cent mil knabinoj estis tranĉitaj de laseraj radioj per siaj umbilikoj.
  Kaj eĉ duonmiliono da orkoj estis frititaj samtempe. Kaj nur spaco povis digesti ilin.
  Elfaraya blekis:
  - Mi ŝiris kaj bruligis vin,
  Mi estas knabino - nur Satano!
  Kaj denove el la umbiliko ellasos fulmon. Kaj ĝi trafas mortiga. Kaj tiam kiel flugas la sagoj. Kaj ili ĉiuj fariĝis stangoj.
  Kaj nun la orkoj estas kiel stangoj plenaj de truoj.
  Kaj la knabinoj draŝas siajn bustojn per magio, kaj falĉas multajn malbonodorajn orkojn. Kaj ili estis batitaj.
  Elfaraya kantis:
  - Ni mortigos ĉiujn!
  Vi estas tia knabino - nur princino!
  La militisto muĝis:
  - Mi disŝiros vin kaj ne kompatos!
  Kaj tiel li skuas sian buston. Kaj denove liberigo, ĝi alportas realan morton.
  La orkoj provas laŭvorte superŝuti la malamikajn poziciojn per kadavroj. Kaj ili iras plu kaj plu kaj plu kaj plu kaj plu. Ĉi tie kreskas novaj montoj de la mortintoj. Sed la orkoj ne rezignas.
  Ili moviĝas plu kaj plu kaj plu. Kaj ili mortas sen kompato. Sed la militistoj verŝis la orkojn kiel hajlon de sagoj. Kaj la militistoj ne povas haltigi ĉi tiun ŝaŭmon. Sed vila ondo rapidas al si. Kaj tiu ĉi dentega maro moviĝas.
  Knabinoj en sovaĝa ekscito. Kaj fleksu iliajn muskolojn. Kaj la orkoj moviĝas por si, kvazaŭ alia cunamondo foriris. Sed tio ĝenas neniun.
  Elfaraya eĉ kantis, antaŭ tio ŝi tiris la ŝnuron per siaj nudaj piedfingroj ĉe kvin arkoj samtempe, kaj pafis magiajn sagojn:
  - Rekte kun nudaj manoj,
  Mi traktis la cunamon...
  Mi estas ajna naŭa ondo,
  Mia amanto ŝiris!
  La militisto eĉ eksaltas, kaj tuj liberigas senŝargiĝon de la umbiliko. Kaj premas la malamikon.
  Kaj muĝas:
  - Mia armeo estas forta,
  Ŝi konkeras la mondon!
  Elfaraya tute disiĝis. Ili kaj aliaj knabinoj estas, kompreneble, brila klaso de militistoj. Kiu ne donos al neniu la plej etan kompaton.
  Ili estas nur ferocaj bestoj. Aŭ eble eĉ io kiel orkoj! Nur bela, ne malbela.
  Elfaraya kiel liberigi fulmon el sia buŝo. Kaj bruligu cent orkojn, kaj kantu:
  - Por mia dolĉa animo!
  Kaj palpebrumu al la malamiko!
  Post tio, ŝiaj nudaj fingroj faligos pulsarojn. Kaj ili disŝiros la tutan pakaĵon en malgrandajn, ŝiriĝintajn partojn.
  Elfaraya tiam grincos:
  - Murdo estas mia kredo!
  Ŝia ruĝhara kunulo bojos:
  - Kaj ankaŭ la mia, kaj sur la placo!
  Elfaraya deĉenigis kaskadon de detruo kaj blekis:
  - Kaj la mia ĝenerale estas en kubo!
  Kaj ambaŭ militistoj piedpremas siajn nudajn piedojn. Nova ondo de magio leviĝis.
  Kaj nun de la orkoj denove, blatoj kaj disŝirita viando muŝoj. Kaj poste ili estas frititaj en pato.
  Elfaraya ekkriis.
  - Faru novajn rekordojn!
  La ruĝhara kunulo konfirmis per muĝado, pafante fajrajn pulsarojn per siaj nudaj piedfingroj:
  - Por kreskigi la teron!
  Elfaraya frapis la orkojn kaj knaris:
  - Dufoje, trioble pli alta ol la normo!
  La ruĝhara militisto donis bobelon de magia energio per sia nuda kalkano kaj aldonis ekscitite:
  - Por ke mia lando floras!
  Do la knabinoj disiĝis, kaj tre ĝisfunde. Kaj ili dispremas ĉi tiun armeon de vilaj estaĵoj kun grandaj akiroj por si.
  Elfaraya denove elĵetis magian laseron el sia umbiliko, kaj ekkriis, brilantaj okuloj:
  - Mi havas kobron kaj gyurzon en unu botelo!
  Kaj kiel li liberigos novan trabon de tio, kio bruligas la orkojn vivantaj ĉe la malamiko.
  La ruĝhara partnero de la princino, kiu subite deklaris:
  - Nun mia nomo estas de Lavalier!
  Elfaraya volonte konfirmis:
  - De Lavalier, do de Lavalier! Do eĉ pli bela!
  La ruĝhara militisto knaris:
  - Mi estas lumkavaliro sur la genuoj de la sovaĝuloj,
  Mi forbalaos ĉi tiujn orkojn de sur la tero!
  Kaj kiel ŝi movos laŭ ili siajn nudajn, ĉizitajn krurojn... Kaj la ceteraj knabinoj, la tuta armeo de cent mil soldatoj, prenos ĝin, malfermos la buŝon kaj ellasos fajron de ili.
  Kaj denove kaskado de flamoj falos sur la orkojn, forbruligante sen ia hezito kaj ne donante ŝancon.
  Tuj tri milionoj da vilaj estaĵoj tuj ekbrulis. Estis kvazaŭ ili estus verŝitaj per napalmo. Aŭ eĉ fosforo kune kun sulfuro. Kaj ĉio ekflamis kiel miliardo da alumetoj samtempe.
  Kaj kiel ĉi tiu maso eklumiĝos. Kaj kiom da hurloj kaj krioj kaj malbenoj el ĉio ĉi samtempe.
  Elfaraya bojis:
  - Ne kompatu Orkojn
  Mortigu ilin bastardoj...
  Kiel disbati litcimojn -
  Ripu kiel blatoj!
  Kaj li prenos siajn nudajn piedfingrojn kaj liberigos fulmojn. Kaj bonvolu tre granda trolo. Li prenos kaj ekflugos. Imagu, ke dinosaŭro estis krevigita.
  La ruĝhara kunulo grincis:
  - Ĉi tio estas demonio!
  Elfaraya responde, kun ŝia nuda kalkano donanta vezikon da magoplasmo, jelfis:
  - Ni havas respondon al ghouls!
  La fajra militisto blekis:
  - Kaj estos ĉerko por li, kaj salutojn en florkrono!
  Elfaraya notis:
  - Florkrono povas esti kaj funebra kaj laŭro! Do ne tro ekscitiĝu!
  La ruĝhara princino muĝis, ankaŭ pafis fulmojn el sia umbiliko, terenbatante la malmultajn pluvivajn orkojn:
  - Ni preparis por ili ion pli pezan ol florkronon!
  Kaj nun la militistoj, ĉiuj cent mil knabinoj, prenos ĝin kaj, laŭ la ordono de Elfarai, ili eksaltos kaj tordos siajn nudajn, muskolfortajn krurojn en la aero. Kiel rezulto, ŝtormo leviĝos, kaj vera magia ŝtormo. Kaj ondo de kolosa forto iros, kaj miliona arbo de magia cunamo.
  Kiel rezulto, la lastaj orkoj estas detruitaj, kaj tute platigitaj.
  Fritita kaj fariĝis kotletoj.
  Elfaraya diras kun patoso:
  - La himno de la Patrujo en la koroj, ni kantas,
  Ni faros ĉion en la universo feliĉo...
  Ni ricevu la legendan Mohamedon,
  La ĉielo kaj la tero estas en granda potenco!
  
  ELFO-PILOTO KONTRAŬ SASHKA
  En unu el la alternativaj universoj, dum la Dua Mondmilito, elfo alvenis. Li membrigis la japanan aerarmeon, kaj kiel rezulto iĝis la numero unu aso tie. Post ĉio, elfoj estas tre kapablaj, rapidaj, lertaj, fortaj. Ili havas reagon, kaj ĉiujn refleksojn, multe pli bonajn ol homoj, kaj plie magian vizion de la batalo. Kiam elfo vidas, kion faros la malamiko.
  Resume, la elfo, kiu prenis la kromnomon Conan, malflugis aviadilojn kun tia facileco kvazaŭ li fendis semojn.
  Kaj pro li Japanio gajnis la marbatalon de Midway. Grava venko havis efikon sur la tuta kurso de la Dua Mondmilito. Unue, la japanoj finfine kaptis la iniciaton en la Pacifiko. Kaj ilia floto povis kapti la Havajan Insularon, ricevinte tre fortan pozicion, kompletiginte la konstruadon de la defenda perimetro sur la maroj.
  Tamen, tio eble ne havis decidan gravecon se, post tiuj venkoj, la samurajo ne decidis malfermi duan fronton kontraŭ Sovetunio.
  Surprizatako sekvis en la Malproksima Oriento. Kaj ankaŭ la trupoj de la Imperio de la Leviĝanta Suno atakis Vladivostokon. Malgraŭ la fakto, ke la minaco de atako de militisma Japanio post la triumfo de Midvej fariĝis sufiĉe reala, kun la helpo de subaĉeto kaj ŝtatperfido, agentoj de la Mikado konvinkis la Vladivostok-komandon ne alporti la soldatojn al plena batalpreteco. Kaj kiel rezulto, la glavo de Damoklo jam estis alportita, kaj ili festenas en la restoracio. Majoro Stalingradova kaptis la junan oficiron je la haroj, ŝi estis kapo pli alta ol li kaj klare pli forta:
  - Kia naivulo kaj ebriulo! Kial vi havas tian dissolvitan teamon! Ĉi tiu ulo aspektas pli kiel kajutknabo ol oficiro. Eble por komenco, blovu ĝin bone, por ke ĉiuj lupolo eliru.
  Kolonelo Palacev estis embarasita:
  - Jen Saŝa Sokolovskij. Li estis sendita al kursoj rekte de la Suvorov Lernejo, laŭ mallongigita programo. Li estas ankoraŭ sufiĉe knabo, post du monatoj lia naskiĝtago estas dekkvinjara.
  Stalingradova malagrable grimacis:
  - Ŭaŭ! Je dek kvar jaroj kaj jam oficiro! Tion faras milito! Kaj mi ne sciis, ke laktoj jam ricevis plenrajtajn titolojn.
  Palcev levis la ŝultrojn.
  - En milito, infanoj kreskas frue! Krome, okazis al li rakonto, kiel li skribis la plej bonan rakonton pri la defendo de Moskvo, kaj Zhukov rimarkis tion kaj konsilis al li translokigi la knabon de kadetoj al oficiroj.
  Stalingradova iĝis pli ĝentila ĉe ĉi tiuj vortoj:
  - Bone! Ke li ne estas stulta. - Ŝi minacis kiel instruistino per la fingro. - Ĝenerale, ne malbone, sed ne plu drinkado! Mi flaras ĝin, kaj mia nazo estas kiel hundo, tuj sub la tribunalo! - Forta virino, matura, sed ne perdita atleta harmonio kaj freŝeco, pikis per la fingro al la kolonelo. "Efektive, vi pagos por ĉi tio. Jam mezaĝa viro, sed kondutas.
  Palacev kolere tusis:
  "Efektive, mi estas tridek trijara, sed mi jam estis vundita sep fojojn, do mi ŝajnas maljuna...
  Stalingradova volis diri ion responde, kiam subite monstra muĝado rompis la antaŭtagiĝan silenton. Estis kvazaŭ pezaj ŝtonegoj falus de la ĉielo, la fenestrovitro tuj krevis. Pecetoj da hajloj batadis sur la tablon kaj eĉ alteriĝis en la manojn kaj vizaĝojn de ebriaj oficiroj. Stalingradova kriis kiel komandanto:
  - Ĉiuj tuj eksteren.
  Palcev kriis responde, tiom ke li preskaŭ ŝiris siajn voĉkordojn:
  - Ĉi tiuj estas konkoj de dek du kaj dek ok coloj! La japanaj batalŝipoj de la plej granda tunaro ŝajnas esti sur la ĉaso, kio signifas.
  Stalingradova ĝenite trafis la muron per sia boto. De piko kun sagaca, cetere, trofeoboto, la kahelo krakis:
  - Komencis, sed ne kiel ni planis! Tute ne! Damne, vi devas tuj preni la eskadron al la maro kaj mallevi la floton de la lando de mallarĝokulaj militistoj.
  Falante kvarpiede, la kapitano de la unua rango (Alie kolonelo) murmuris:
  - Estas armiloj nur sur mia destrojero kaj sur paro da malgrandaj trogoj. Ni eĉ ne havas respondon.
  Stalingradova montris pezan pugnon:
  - Nu, vi kaj azenoj! La ina militisto kun blua hararo kiel cunamo furioza muĝis. - Sed vi devus havi marbordan artilerion! Post ĉio, ne ĉiuj estis senditaj al la okcidenta fronto, same kiel aviado. Ja de jaroj oni parolas pri tio, ke Japanio povas eniri la militon ĉiumomente.
  Palacev jam sufiĉe vundita, li volis diri, sed denove ĝi bruis, fragmentoj falis malsupren. La sireno vekriis, avertante pri la alveno de aviadiloj. Kun granda malfacileco, la kolonelo de la mararmeoj leviĝis kaj kriis, blokante la bruadon de Stalingradova:
  - Ni havas aviadon, kaj marbordaj kuirilaroj, eĉ se ne en kompleta aro, disponeblas. Ni respondu!
  La piloto grumblis dum ŝi kuris tra la stratoj:
  - Mi nur kurus al mia batalanto kaj mi plantos ĉi tiujn samurajajn militistojn, ĝi ne ŝajnos sufiĉe. Ili ankoraŭ pagos por Tsushima, kaj Miduen.
  Saŝka Sokolovskij, en sonĝo jam oficiro, kaj ne sklavo, al kiu estis tranĉita duono de la orelo, konsentis:
  - Jes, ili pagos! Jes, eĉ kun procento!
  Estis eksplodoj kaj la malfrua pepado de kontraŭaviadilaj kanonoj. Ĝenerale, la plej granda parto de la aerdefendo de Vladivostok estis elprenita reen en la kvardek-unua jaro, por plifortigi la defendon de Moskvo, do la multoblaj punktoj de la moskitokolonio de la lando de la Leviĝanta Suno ŝajnis ne multe atenti. al tia "bruo". Japanaj plonĝ-bombaviadiloj faligis printempajn "donacojn" kun penetra krio. La bato estis kaŭzita kaj al la grandurbo kaj al la floto. La japanaj aviadiloj ne estas tro grandaj, sed facilmovaj, sed la batalŝipoj, male, estas pezaj. Ĉi tie, la plej granda el ili estas eĉ malvasta en la oceano, la longo estas tricent metroj, kaj la pafiloj estas 460 milimetroj. Ĝis nun, la usonanoj ne sukcesis mallevi iujn el ĉi tiuj belaĵoj, kaj la postvivantoj, kune kun la krozŝipoj, detruis la marbordon. Ĝi forte similis al la fia atako de la Lando de la Leviĝanta Suno la 27-an de januaro 1904. Nur tiam mankis aviado.
  Palcev sentis, ke li sufokiĝas pro kurado. Li ne estas superhomo, sed simpla viro kun malsanaj pulmoj, kaptita en malfacila situacio. Sed Viktorio Stalingradova ne multe preterpasis lin. Mi scivolas, kiom aĝa ŝi estas, ŝi apenaŭ aspektas pli ol tridekjara, ŝiaj mamoj estas grandaj, kaj ŝiaj ŝultroj estas larĝaj kiel de viro.
  Stalingradova subite turnis sin kaj svingis la manon:
  - Ne kuru maljunulo, sekvu min! - Ŝi kriis kun tia forto, ke la sonondo ĵus trafis ŝiajn orelojn. - Eligu la destrojeron sur maron kiel eble plej baldaŭ.
  Eksplodoj bruis proksime, derompaĵoj falis, unu el ili falis rekte sur Stalingradova, kaj ŝi mekanike kaptis ĝin per siaj manoj. La terminatora knabino sentis sin kiel golulo, kiu sukcese gajnis penalon, la fragmento estis ronda, varma kaj aspektis kiel pilko. Viktorio subite sentis ion likvaĵon flui laŭ ŝiaj brakoj. La knabino rigardis la fragmenton, kaj tiam eĉ ŝia fera militisto, malmoligita de trijara milito (Kune kun la hispanaj kaj civilaj, estos pli) naŭzo supreniris al ŝia gorĝo. Ŝi havis kapon de bebo en siaj manoj. Kompatinda knabino (ĉi tio videblas el la mallongaj vostoj, kun elpikitaj okuloj. Stalingradova zorge metis la kapon sur la fendan asfalton kaj krucsignis sin:
  - Vi ne havis tempon por peki, por ne vivi! Tamen ne ekzistas pekulo pli granda ol Dio, tial ne ekzistas pli granda peko ol indiferenteco pri la sufero de infanoj.
  Denove, muĝado, kaj fragmentoj, oni trafis la knabinon en la boto, gratante la haŭton. Stalingradova jam volis turni sin kaj rapidi kiel eble plej rapide al la startleno, kie ŝia MIG pacience atendis la agreseman gastiganton, sed ...
  La mieno de la militisto, akra kiel ponardo-klingo, ekvidis neelteneblan grimacon de doloro sur la vizaĝo de la unuaranga kapitano Vladimiroviĉ, kiam lia supra parto de la distranĉita korpo flugis supren de la eksplodondo. La knabino mem apenaŭ evitis la fragmenton. Kvankam kia knabino ŝi estas, ŝi unue prenis armilojn reen en la rus-japanaj tempoj de Nikolao la 2-a. Ŝi jam siatempe, iel kaptis ŝian vangon, eĉ dum la internacia batalo en Hispanio. Kiel rezulto, profunda cikatro restis, kiu, dum longa tempo, difektis ŝian aspekton. Plie la aresto kaj sendado de la kolonelo al koncentrejo. Vere, estis en Siberio ĉe arbohakejo, ke ŝi estis prezentita al unu tre forta sorĉisto, kiu, per helpo de ungventoj kaj alvoko de spiritoj, sukcesis resanigi, kvazaŭ li neniam estus, ĉi tiun vundon kaj plurajn aliajn. Cikatroj ricevitaj dum bataloj kun la japanoj, germanoj, blankaj ĉeĥoj, trupoj de Kolchak, Denikin, Wrangel . Kaj ŝi instruis al ŝi multon, do Stalingradova, ŝajnas, apartenis al la elektita speco de homoj.
  Ŝi ricevis la ŝancon foriri antaŭ horaro uzante inajn ĉarmojn, do ŝi estis amnestion, malgraŭ la malfacila artikolo. La afero, kompreneble, estas ne tiom persvadi la homon, sed certigi, ke la festo-organizanto ne eksciu pri tio. Kaj estas tiom da skamantoj de ĉiuj strioj, ke snitch, sur snitch kaj snitch, pelas ilin. Do vi ne vere akcelos se via kariero estas kara al vi.
  Ĉi tio signifas, ke Japanio havas grandan avantaĝon en infanterio, aviado, kaj eĉ en tankoj. Nu, en tankoj, niaflanke ĝi estas kompensita per kvalita supereco, kaj la resto estas multe pli malbona. Kvankam se vi prenas manpafilojn, Japanio ankaŭ postrestas en la nombro da maŝinpafiloj, plejparte ĝi havas pafilojn. Tamen, la Malproksim-Orientaj sekcioj estas nebone ekipitaj per mitraletoj. Ne estas sufiĉe da maŝinoj por ĉiuj. Do ... Laŭ kvalito, ne estas supereco en la infanterio, prefere, eĉ pli malbone, ĉiuj plej bonaj oficiroj estas translokigitaj al la sovetia fronto, ĉi tie la plej malbonaj trupoj, kiel regulo, ne estas pafitaj, havante minimumon. de milita trejnado. Tio signifas, ke la milito komenciĝas, en ekstreme malfavora situacio por Sovetunio. Kaj sufiĉe da nove formitaj rezervoj estos ĵetitaj orienten...
  Stalingradova subite pikis en la fajron. La bombita urba hospitalo brulis. La bildo estas vere apokalipsa, kaj virinoj, infanoj kaj maljunuloj brulas vivaj. Jen la bebo falis rekte en la fajron, kaj ĉirkaŭe estis terura muĝado kaj ĝemoj.
  Stalingradova sentis la trumpetojn de la arkianĝeloj en ŝia kapo kaj ĵetis sin en la flamojn. Fajraj langoj lekis la nudajn manojn kaj malfermitan vizaĝon de la knabino, sed la piloto moviĝis tiel rapide, ke ŝi sukcesis kapti la infanon, eltiri lin el la brakumo de detruo.
  La knabino elsaltis, sentante nur etan jukon sur la haŭto, ĵetis rigardon al la bebo. Ve, estis tro malfrue, la knabo sufokiĝis, tirante flamojn en la pulmojn, brulvundoj sur la ronda vizaĝo. Tiaj ŝiriĝintaj veziketoj sur la haŭto estas pli molaj ol lekantburĝonoj. Stalingradova kriis:
  - Jen estas homa kaoso!
  Ŝi trafis amason da rubo per sia boto, post kio ŝi rapidis por helpi kiu alia povus esti savita. Estis kvazaŭ kobro dancanta inter gasbruliloj, la knabino ŝanceliĝis tre bizare kaj dancis. Ŝi estis bruligita, ŝiaj botoj degeliĝis, ŝia tuniko karbiĝis, sed ŝi daŭre batalis obstine por ĉiu larmo de infano, por ĉiu bato de malgranda koro, por ĉiu delikata vivo, sed tiel necesa por la lando! La botoj disfalis, kaj nun la knabino dancis tra la kirlventoj de flamoj, ŝiaj nudaj, ĉarmaj, kruroj. Ŝi estis martirino, sed ne nur monaĥino turmentanta sin per fastoj kaj vipo, kio ne profitas nek al Dio nek al homoj, martirbatalanto savanta specifajn vivojn. La kruroj de la militista knabino estis kovritaj per tavolo de malgrandaj veziketoj, sed ili moviĝis eĉ pli rapide kaj pli precize pro doloro.
  La kapitano de la medicina servo, elprenis grandajn botojn el sia sako, kriis al ŝi:
  - Prenu ilin, rapide surmetu ilin! Vi, dancante sur la flamo, fariĝos kriplulo.
  Batalisto kun la rango de majoro tuj respondis:
  - Pli bone estas iĝi kriplulo korpe ol esti frenezulo morale! Eĉ ne sekundo por vi mem, ĉio por la fronto, ĉio por venko!
  La kapitano de la medicina servo respondis:
  - Ĉi tiu estas vera sovetia viro!
  Stalingradova, piedpreminte la flamon, malbenis:
  - Kaj kion vi staras, savu homojn!
  La kapitano suspiris.
  - Mi havas protezojn, anstataŭ krurojn!
  Stalingradova, eltirinte alian knabinon kun duonbrulita vizaĝo kaj senkonscia, furioze kriis:
  Kiel kruela estas Dio!
  La kapitano levis la ŝultrojn.
  Ne kulpas Dio, sed homoj!
  Stalingradova tre prudente kaj memfide kontraŭis:
  - Tio estas la sama afero, kiel diri - ne la gepatroj kulpas, sed la infanoj!
  La kapitano volis ion diri, sed la fumnuboj eniris lian gorĝon, kaj li kolere tusis.
  La bombadoj trankviliĝis, sed la senŝeligado daŭris. La kanonoj de la ŝipo havas decan provizon de obusoj, tamen, la fajro nun estis direktita pli al la senarmigitaj sovetiaj ŝipoj. Yamamoto komprenis, ke regado sur la maro transdonos la iniciaton en ĉi tiu milito al Japanio por longa tempo. Kaj por konstrui ŝipojn, la procezo estas multekosta kaj longa, kvankam, ekzemple, submarŝipoj, eble, estas pli facile stampeblaj. Ĉi tio kompreneble ankaŭ devas esti konsiderata, sed gravas rompi la strukturon. Admiralo Yamamoto, la plej potenca viro de Japanio post imperiestro Hirohito, sentis sin kiel dio. Vera dio, do la religio de la lando de la Leviĝanta Suno instruis, ke la plej bona maniero al diigo estas milita lerteco! Kaj nun la granda komandanto povis arbitre turmenti kaj difekti la spacon ĉirkaŭ li. Super Vladivostoko estas dikaj, nigraj fumnuboj dum multaj kilometroj; tio estas naftostokaj instalaĵoj kaj fueldeponejoj brulantaj. Centojn, milojn da homoj brulas, diable, nu, post tio, kiel vi ne povas senti vin kiel dio, kiu venĝis al la rusoj dum jarcentoj da humiligo, granda popolo estas devigita kunpremiĝi en serio da insuloj tiel etaj kompare kun la vastaĵoj de Rusio. Nun la rusa floto sinkas, kaj male al Peru Harbor, ili ne forlasos eĉ unu ŝipon.
  Dum la Batalo de Khalkhin Gol, Yamamoto proponis liveri similan baton al Vladivostok, por kiu detala plano estis desegnita. Sed Hitler neatendite faris pacon kun Stalin. Ĝenerale, stultulo Hitlero, komencis la masakron de la judoj kaj per tio metis kontraŭ si kaj Pollandon kaj la landojn de la Okcidento. Kaj kial li bezonis ĝin? Ĉu vi volas akiri judajn riĉaĵojn? Sed pli bone estis unue fariĝi mondpotenco, venkante Sovetujon, kaj eble poste aliajn landojn. Okcidento estas pli facile gajnebla pro tio, ke ĝia pensmaniero multe malpli karakterizas per fanatikeco kaj emo al sindono. Ĉu estas almenaŭ unu kazo konata de usonaj pilotoj ramas? Vere, estis kelkaj kolizioj, sed ĉi tio plej verŝajne estas akcidento. Rusoj estas fanatikaj, kio estas stranga, ĉar la ortodoksa kredo ne aprobas memmortigon, kaj tute ne konsideras, ke oni povas gajni vojon al paradizo per heroaĵoj. Ĝenerale, la instruo de Kristo estas ege stulta kaj nepraktika. Li Yamamoto legis la Biblion kaj miris pri la stulteco de homoj konsideri tian pacifistan Dion. Ekzemple, li instruas: ili batas vin sur la dekstran vangon - turnu vian maldekstren, ili petas unu ĉemizon - donu du, amu vian malamikon! Nur mensmalsana persono povas konsideri Kriston Dion. Tia religio estas bona nur por sklavoj, kunligitaj vasaloj. Kaj la tuta Eŭropo kaj duono de la mondo devis kredi. Vere, la instruoj de Jesuo, malgraŭ tio, ke ĝi malakceptas la principon de la Malnova Testamento, okulo por okulo, kaj instruas vin ami viajn malamikojn, ne malhelpis la britojn konkeri trionon de la tuta planedo, kreante la plej vasta imperio en la historio de la homaro. Kaj ĉi tio estas malgraŭ la religieco de Britio, kie Dio estas menciita eĉ en la nacia himno. Strange, usonaj prezidantoj ĵuras je la Biblio, sed tamen bombadis japanajn urbojn per napalmbomboj, bruligante milojn da virinoj kaj infanoj vivantaj. Krome, civiluloj estis mortigitaj, ne hazarde, sed intence, tio estis taktiko de terurado de la civila loĝantaro: subfosi homajn kaj ekonomiajn rimedojn. Sed japanoj ankoraŭ ne bombardis Usonon. Sed ili faros! Kaj ili ankaŭ atribuas specialan kruelecon al la samurajo. Post ĉio, li Yamamoto, se dezirite, povus trarompi bombistojn al usonaj urboj, precipe post la malvenko de la jankia floto proksime de Peru Harbour. Jes eŭropanoj estas moralaj bastardoj. Ili havas perversan komprenon, fidon, instruadon kaj nefaradon! Ne tiel en Japanio! Kion ni estas instruitaj estas tio, kion ni faras. Ne ekzistas tia afero, kiel Dio diras turni la alian vangon, tamen liaj servistoj intence mortigis infanetojn. Jes, ĝenerale, la kredo, ke Dio estas unu kaj Ĉiopova, ne povas esti vera. Se li estus sola, tiam kompreneble li zorgus, ke homoj adoru lin ĝuste, en fido kaj vero, kaj havu ununuran doktrinon. Kaj tiel ĉiu preĝas kiel li volas, kion li volas. Kaj la mondo estas tro malbela kaj malĝusta por esti kreita de ununura Ĉiopova Dio. Ja ĉiu respondeca reganto unue strebas al ordo kaj justeco. Li volas, ke forta, saĝa, nobla, honesta homo estu unuavice, kaj la ceteraj aŭ sin korektis, kreskis fizike kaj spirite, aŭ... Tamen, se Dio estas Ĉiopova kaj Kreinto de la universo, tiam li farus ne kreu korpaj kaj mensaj frenezuloj. Finfine, kial la imperiestro foje estas devigita elteni la malfortojn de homoj kiel donita? Ĉar ne ekzistas alia elirejo, li ne povas en unu palpebrumo turni monstraĵojn en belajn virojn kaj malkuraĝulojn en aŭdacajn. Sed se mi povus, mi tuj farus ĝin!
  Ve, mi devas akcepti kio estas kaj trakti la homan materialon, kiun mi ricevis kiel donita. Sed de kiu li ricevis ĝin estas alia demando. Jes, kaj la imperiestro mem havas malfortojn: li estas nur homo - li maljuniĝas, malsanas, kadukiĝas. Strange, dia imperiestro ofte vivas malpli ol ordinara servisto, havas malpli armilkapablojn ol la plej multaj generaloj kaj multaj soldatoj. Nu, kio estas en ĝi de la Ĉiopova Dio. Sed blanka ne estas pli bona! En la tuta historio de Eŭropo, ne estis pli terura kaj sukcesa konkerinto ol Hitlero. Jes, li estas vere simbolo de la milita lerteco de blankuloj! Kaj, tamen, la plej granda komandanto de ĉiuj tempoj kaj popoloj, eĉ ne povis fini la gimnazion, akiri sekundaran edukadon, kiu estas deviga en Japanio!
  Krome, Hitler ne estis akceptita en la armeon, pro saneckialoj. Strange, ĉi tiu fervorulo de la kulto de la forto, la leono de milito, montriĝis tiel fizike malforta, ke eĉ en Germanujo, kie estas armea posteno ĉe ĉiu posteno, li ne estis alvokita kiel soldato. Kiom degradita estas Eŭropo.
  Tamen, Stalino, alia el la plej elstaraj politikistoj de nia tempo, ankaŭ ne havis sekundaran edukadon, li estis nugeto. Kaj interese, li ankaŭ ne estis redaktita en la armeon, pro sanaj kialoj. Interese, koincidoj, du malicaj malamikoj ne havis sekundaran edukadon, ne estis alvokitaj por militservo pro sanaj kialoj, havis patrojn de ebriuloj, kaj la paĉjo de Hitler ankaŭ laboris komence kiel ŝuisto!
  Jen tia koincido, stranga, malbonaŭgura. La dekstra mano de Goering Hitler ne estas tia. Li estas de familio de aristokratoj, la prapatro de Goering estis la deputito de la fakta reganto de Germanio, Bismarck. Goering estas komercisto, oligarko, aristokrato kaj pragmatisto. Ili ankaŭ vidas ĝin ebla por ili anstataŭigi la poseditan Fuhrer. Ankaŭ Ameriko kaj Britio, kvankam sekrete, volas fini kun Rusio, sendepende de la reganta reĝimo, sed ili volas fini kun la komunistoj, kiuj neas la koncepton mem de privata proprieto, tiom ke ili eĉ blinde okulon antaŭ la troa plifortiĝo. de Germanujo.
  Tamen Germanujo estas geopolitika konkuranto, sed konkuranto kadre de la kapitalismaj kaj aristokrataj reguloj de la ludo, kaj la bolŝevika Rusio estas absolute fremda kaj malamika. Estas eĉ surprize, ke ekde la kvardek-unua Churchill mem proponis al Stalin helpon, ĉi kun sia tuta kontraŭkomunisma, tradicia, angla malamo al Rusio. Ja Germanujo sub la ruĝuloj estas militĉevalo jungita al la sovetia ĉaro, kaj Sovetunio sub la brunoj estas eterna partia zono. Ja la fanatikaj bolŝevikoj ne repaciĝos, kaj kondukos longedaŭran gerilan militon, kiu tiom elĉerpos la Trian Reich, ke ĉiuj revoj pri plua ekspansio malaperos kiel ĉielarko post fulmotondro! Rusujo sub Germanujo, pli bone ol Germanujo sub Rusujo! Komprenante tion, estas klare kial Usono kaj Britio serĉas eliron el la milito.
  Yamamoto estas pragmatisto, li militis kun Usono kaj Britio. Sed tiuj du imperioj mem provokis Japanion trudante embargon pri liverado de naftaj produktoj. Post ĉio, la lando de la Leviĝanta Suno ne havas siajn proprajn putojn, kaj multajn aliajn krudaĵojn. La japanoj intertraktadis, la usonanoj finis pli kaj pli humiligajn postulojn.
  Kaj samtempe, la jankioj, provokante la militon, tute ne zorgis alporti la armeon kaj mararmeon por batali la pretecon. La tento montriĝis tro granda, des pli estis ekbrilo de espero, ke Moskvo estas falonta kaj Germanio, kaj ŝiaj aliancanoj venos al la savo. Krome, estis espero, ke Usono, estante ankoraŭ relative demokrata lando, tre dependa de la publika opinio, se la milito daŭrus, ne volus verŝi sangon sur aliulajn insulojn. Efektive, kial ordinara usonano surstrate ricevus zinkajn ĉerkojn kun siaj parencoj, se ni ne parolas pri protektado de la teritorio de Usono mem, kaj eĉ pagus sufiĉe grandajn militajn impostojn! Eble tial perdis cara Rusio, havante pli da soldatoj, sed la rusa popolo ne konsideris Manĉurion sia teritorio, kaj ne volis pagi per sango kaj ŝvito por abstraktaj interesoj. Ve, Hitler ne prenis Moskvon, parte pro la nepreteco por la severa Vintro, kaj parte pro la fanatikeco karakteriza de la bolŝevikoj. Tamen, ne nur la bolŝevikoj, la rusa popolo estas inklina al sindono por grandaj celoj. Post ĉio, la unua aerŝafo estis farita de la rusa ulo Messer. Estas eĉ surprize, ke li faris tion ne pro la houris de la paradizo, sed pro la Patrujo. Kvankam ... Messer estas parte malsaĝulo, ja li estas mastro de aerakrobatiko, inventisto, dezajnisto, kaj kompreneble vivanta alportus multe pli da utilo al la Patrujo. Eble la jankioj ne tiom eraras, reproduktante la principon: la ĉefa afero en batalo estas postvivi! Ja la mortintoj ne plu povas mortigi!
  Admiralo Naumo rimarkis:
  - Ni jam eluzis pli ol du trionojn de la municio. La pafiloj estas tre varmaj, oni verŝas ilin kun siteloj da akvo!
  Yamamoto faris krucon kun la fingro en la aero kaj diris per mallaŭta, iomete raŭka voĉo:
  - Mi pensas, ke la pafiloj eltenos la lastan trionon de la obusoj. Kvankam ne, frapu ĝis naŭdek kvin procentoj.
  Admiralo Naumo levis la ŝultrojn kaj viŝis ŝviton de la frunto.
  - Ĉu indas doni ĉion plej bonan en la unua tago?
  Yamamoto kunpremis siajn pugnojn.
  - Kostoj! Kompreneble ĝi valoras! Ni surprizis la rusojn, kiel estis en 1904, la germanojn en 1941, sed Stalino severe punos la komandon kaj tio ne plu okazos. Do necesas uzi la fakton, ke la drako vosto endormiĝis. Efektive, mi komprenas Stalin, la milito kun Germanio absorbis lian atenton ĝis tia grado, ke li ĉesis prizorgi la Malproksiman Orienton. Kaj lia akompanantaro sen gvidanto timas preni la iniciaton. Ĉi tie ni maltrafis nian baton. Same kiel la usonanoj. Al ĉiuj estis evidente, ke la afero estas preparita, la nuboj kolektiĝas, baldaux batos tondro, sed...
  Naumo tuŝis la tenilon de la samuraja glavo pendanta sur sia zono, aŭ kiel ĝi ankaŭ estas ofte nomita katana:
  - Rusoj ĉiam agas malfrue! La milito ne estos tro longa kaj ni atingos Uralon.
  Yamamoto levis la okulojn al la ĉielo.
  "La dioj helpu nin en ĉi tio, sed mi ne pensas!" Ili lernas rapide, Khalkhin Gol montris, ke la nivelo de rusoj estas pli alta ol dum la milito de 1904-1905. Krome mi rakontos al vi sekreton. Nia sekreta agento en Vladivostok iomete helpis, ke la sufiĉe potenca marborda artilerio ne havis obusojn, kaj la aviadilo ne ekis ĝustatempe. Jen la sekreta milito.
  Naumo estis surprizita:
  - Kaj kien rigardis SMERSH kaj la NKVD?
  Yamamoto subridis, skuante la fingrojn.
  "La plej malbonaj kadroj de Rusio servas ĉi tie en la Malproksima Oriento, tiuj, kiuj timas morti sur la sovetia-germana fronto, strebas al Vladivostok. Tial ĉi tie estas multe pli facile trovi perfidulon aŭ malsaĝulon ĉe la supro, same kiel memservan personon. Kaj la NKVD tiom kutimas malkaŝi imagajn konspirojn, ke ĝi ne plu rimarkas verajn perfidulojn. Do estas tute eble labori. Cetere, se pluraj generaloj iris al la flanko de la germanoj, malgraŭ la fakto, ke iliaj familioj, parencoj kaj amikoj estas minacataj de ekzekuto pro tio, tiam estas tute eble subaĉeti iun de la supro. Aŭ uzu ĝin en la mallumo, kio estas eĉ pli bona. Do ni faris multe da laboro. Ni japanoj estas ĝenerale karakterizitaj de ĝisfundeco en pensado pri militaj operacioj, kaj konsiderante ĉiujn malgrandajn aferojn.
  Naumo frotis la tenilon de sia katana.
  - Prave! Sed la honto de Khalkhin Gol elvokas senton de amareco kaj fortan ĝenon! Kiel ni povus...
  Yamamoto konsolis:
  - Estis pli da manĉuroj ol japanoj, kaj ĝenerale estas neeble venki la tutan tempon. Mi devas rimarki, ke tamen ne la plej bonaj unuoj batalis ĉe nia flanko, kaj la rusoj havis grandan avantaĝon en aviado kaj tankoj.
  Naumo duontiris sian katanon.
  - Ni ne estas pravigitaj! Samurajo neniam referencos al obtuza klingo kaj laca ĉevalo, multaj malamikoj kaj malforta armilo!
  Yamamoto korektis:
  - Samurajo kompreneble ne, sed viro bedaŭrinde jes! Homoj emas fari erarojn!
  Yamamoto estis distrita kaj kriis ion en la pipojn, kaj poste daŭrigis:
  - Samurajo neniam vere fleksos! Li iras al virŝafo kaj kontraŭ la fluo.
  Naumo kapjesis.
  - Vere! Sed ni batalis kontraŭ Usono kaj la Brita Leono.
  Yamamoto frapis la stirejon per sia fingro.
  - Jes! Vere, sed Usono estis trafita en la dentoj, Britio perdis siajn koloniojn, kaj Germanio havis problemojn. Ni volis retiri kiel eble plej multajn fortojn el la Okcidento de Rusio por faciligi la ofensivon de la Germana Armeo. La bato estis planita por majo, antaŭ la tempo la vojoj sekiĝis, sed la amerikanoj malhelpis.
  Naumo tiris sian katanan kaj tranĉis ĝin en la aero:
  - Morto al Usono! Ili ĉiam malhelpas Japanion.
  Yamamoto ruze ridetis.
  - Ne ĉiam, kompreneble, ekzemple, kiam ni unue batalis kun Rusio, la jankioj multe helpis nin per pruntoj, kaj ankaŭ per armilprovizo. Pli ol duono de nia floto estis farita per la mono de Usono kaj Britio, kaj ĉe siaj propraj ŝipkonstruejoj. Do Ameriko ne ĉiam estas malbona, sed ne ĉi-kaze.
  Naumo demandis surprizite:
  - Kaj kial?
  Yamamoto konsentis klarigi:
  - Aro da longdistancaj bombaviadiloj trapenetris Tokion, kaj donis insidan baton al la ĉefurbo, uzante napalmbombojn. Centoj da lignaj domoj forbrulis, kaj la imperiestro ordonis je ajna kosto movi la zonon de kontrolo for de la ĉefurbo. Kaj antaŭ ĉio, kapti la batalkomplekson de amerikaj bazoj sur la Midway-insularo, plej proksima al la japanaj skeletoj. Kaj ni sukcesis!
  Nauma svingis sian glavon en la aero:
  Ni ankoraŭ venkis!
  Yamamoto interrompis:
  - Ankaŭ inter la blankuloj estas inteligentaj! Ne mirinde, ke la Imperiestro en sia oficejo, metis buston de Napoleono. Sed estis alia cezaro, li diris: estas pli malfacile konservi la venkitojn ol venki. En ĉi tiu kazo, ĉi tio validas por ni unue. Nauma reproduktis la figuron ok per la glavo:
  Mi komprenas per mia menso, sed per mia koro!
  Yamamoto ekstaris kaj frapis sian kolegon sur la ŝultron.
  - Jes, vi ne ĉagreniĝu, ĉi-kaze ni foriras por reveni. Ni venkos Sovetujon kaj denove rapidos al Usono kaj Britoj, sed ĉi-foje kune kun germanoj kaj pasto.
  Admiralo Nauma, kun preskaŭ nerimarkebla movo, kaŝis la katanan en sia ingo kaj, lizante, flustris:
  - La estonteco estas bona, sed la nuno estas pli bona! Aŭdu sur aviadilŝipoj, la tuta provizo de bomboj estas eluzita, kaj sur ...
  Yamamoto mallonge ordonis:
  - Venu sur la ferdeko kaj rigardu ĉirkaŭen, post duonhoro ni turniĝos kaj foriros al nia plej proksima bazo.
  Nauma fajfis tra sia nazo:
  - Aŭskultu la komandanton!
  La admiralo elsaltis, tenante la pordon por ke ĝi ne frapu. Antaŭ ol liaj paŝoj estingiĝis, ombro elglitis el la pordo, ŝi marŝis piedpinte kaj deĵetis la kovrilon.
  Nu, kio estas la tempo, kaj amo estas la nokto.
  Dume, Sasha Sokolovsky tamen grimpis en la LAGG-5 batalanton.
  La knabo volis batali. Li flugis supren por renkonti la imponan Conan. Tial estas sonĝo, ke estas nekredeblaj koincidoj.
  Conan jam faligis kvincent sesdek usonajn kaj britajn aviadilojn. Kaj li krucis sian bekon kun la sovetiaj asoj.
  Tamen, li ne suspektas, kia surprizo atendas lin.
  Sasha Sokolovsky mem estas kontraŭ li.
  La knabo estas en naĝkalsono sole, ĝi estas pli oportuna kaj racia. Li rapidas en furiozan batalon.
  Lia rivalo, Konan, estas ankaŭ helhara kaj aspektas kiel knabo ĉirkaŭ dek kvar, nur tre bela kaj kun elstaraj muskoloj.
  Ambaŭ knaboj estas terminatoroj.
  Ili komencas pafi unu al la alia de longa distanco. Kaj ili evitas samtempe.
  Foriru de la vojo de pafoj.
  Sasha krias:
  - Por patrujo por Stalin!
  Conan muĝas reen:
  - Por Japanio, por la imperiestro!
  Kvankam li tute ne estas samurajo, sed elfo. Jen la knabo Conan, faligante sovetian aŭton.
  Saŝa respondas simetrie - fortranĉante la japanan.
  Ambaŭ batalantoj meritas esti herooj.
  Ili aŭ amasiĝas, poste disiĝas en malsamaj direktoj, sed neniu povas faligi la alian.
  Sasha krias:
  - Batalu malnoblan malkuraĝulon!
  Conan respondas:
  - Estas vi malkuraĝa batalo!
  Ili denove konverĝas. Ili preskaŭ ramas unu la alian, sed denove disiĝas en malsamaj direktoj. Ne, neniu povas bati iun ajn. Ĉi tio, ve, ne eblas por ili.
  Kaj ili denove disiris.
  Saŝa grumblis:
  - Por sankta Rus'!
  Conan muĝis:
  - Ne, Japanio estas pli sankta!
  Saŝa fajfis kaj respondis:
  Sed vi ne estas japano! Kaj eĉ ne homa!
  Conan grumblis kun nudigitaj dentoj:
  - Kaj kiu mi estas?
  Saŝa honeste respondis:
  - Vi estas el speco de malpezaj elfoj!
  Conan ridis kaj respondis, fortranĉante alian sovetian aviadilon:
  - Tiel vi scias!
  Saŝka notis, kun rideto de perlaj dentoj:
  - Mi scias multon!
  Conan tiam sugestis:
  - Ni faru tion! Por mi persone, ĉi tiu milito estas pli kiel ludo kaj distro, vi ankaŭ estas infano de la dudekunua jarcento! Kion vi volas por la Dua Mondmilito?
  Sasha logike notis, terenbatante japanan aŭton:
  - Mi venas el Rusio, kaj antaŭ Rusio estis Sovetunio. Do mi povas diri, ke mi batalas por mia Patrujo!
  Conan ridis kaj rimarkis:
  - Kaj mi estis inventita de japana elfo Conan, kaj desegnis la animeon. Tial mi batalas por Japanio. Do ankaŭ ĉi tio estas, iagrade, mia patrujo!
  Sasha denove sendis por alproksimiĝo. Ili pafis de malantaŭ ĉiuj maŝinpafiloj, sed ne povis bati unu la alian.
  Ili elĉerpigis municion.
  Conan sugestis:
  - Venu! Vi kaj mi ambaŭ forlasas la Duan Mondmiliton! Mi estas en mia mondo, kaj vi estas en la via... Kaj la eventoj faru sian kurson!
  Saŝa respondis:
  - Ne, tio ne utilos! Japanio jam atakis Sovetujon kaj kreis problemojn kun tio. Aŭ ni faros tiel, ke vi estu en la Dua Mondmilito, kvazaŭ ne estus. Aŭ mi restos ĉi tie por batali!
  Conan ridis kaj respondis:
  - La tempo por ni ambaŭ en la dua mondmilito finiĝas! Kaj ni revenas al niaj mondoj! Pri la ŝanĝo, mi sukcesis pli ol vi, juna oficiro, ĉar mi estas elfo! Jes, ili ne tuj enlasis vin ĉe la stirilo de la aviadilo!
  Saŝa grumblis:
  - Estu vi por...
  Sed antaŭ ol li havis tempon, ekbrilis, kaj ambaŭ aviadiloj, piloto-asoj, malaperis el la aero.
  Tiam la milito daŭris sen du militistoj el malsamaj mondoj. Unu el la bildstrioj de japana animeo, kaj la alia knabo, naskita en la dudekunua jarcento, revenis al siaj tempoj.
  Sed la faro jam estas farita, kaj Japanio, venkinte Usonon surmare, atakas USSR de la oriento.
  Stalin estas devigita transdoni signifajn fortojn al la Oriento, kaj prokrastas la ofensivon proksime de Stalingrado. Vere, la operacio Rĵev-Sychov ankoraŭ okazas, sed kun eĉ malpli sukceso ol en la reala historio. La germanoj sukcesas forpuŝi la ofensivon de la sovetiaj trupoj, kaŭzante al ili grandan damaĝon.
  Vere, en Afriko la aliancanoj kaptis la iniciaton. Sed pro la manko de bezono savi Paulus de la vaporkaldrono, Rommel ricevis pli da plifortikigoj, kaj faris tre efikan atakon kontraŭ la amerikanoj en Alĝero, kaptante pli ol kvindek mil soldatojn kaj oficirojn.
  La grava difekto kaŭzis malkonsentojn en la amerika komando, kaj Roosevelt frostigis la translokigon de soldatoj al Afriko, kaj ĝenerale deklaris ke la Pacifika Oceano estis plej grava por Ameriko.
  Parto de la usona armeo, kaj la plej multaj el la industriistoj, ankaŭ insistis koncentriĝi al Japanio.
  Kiel rezulto, en Usono, subtenantoj de izolado povis trarompi la projekton de la nepartopreno de Ameriko en la milito en Eŭropo. Armistico estis eĉ ofertita al la Germana Armeo.
  Hitler, spertante problemojn kun rezervoj, konsentis pri paŭzo kun la amerikanoj.
  Britio ankaŭ ne volis batali sen Usono kaj ankaŭ proponis paŭzon por jaro.
  La Fuhrer konsentis kun tio. Vintre, la germanoj povis teni la fronton. Nur apud Leningrado, operacio Iskra, estis kronita per sukceso, kaj eblis trarompi la koridoron.
  La germanoj povis tute kapti Stalingradon en decembro, sed ne antaŭeniris plu.
  Fine de februaro, la Ruĝa Armeo faris sukcesan strikon proksime de Voronezh, kaj povis progresi signife. Sed Mainstein, kun kontraŭatako en marto, povis ĉirkaŭi la sovetiajn trupojn kaj restarigi la situacion.
  Ruĝa multe damaĝis. Kaj trankviliĝis por momento.
  La germanoj, dume, deklaris totalan militon en februaro. Kaj la aliancanoj ĉesis bombadi kaj batali.
  En la Tria Regno, la produktado de armiloj, precipe tankoj, pliiĝis dramece.
  La Fritz planis, uzante la "Tigrojn", "Panterojn" kaj "Ferdinands" por decidi la rezulton de la milito en ilia favoro.
  Sed ĉi tio kompreneble ne sufiĉis. Ili donis la ĉefan baton en la areo de Stalingrado, laŭ la Volga marbordo, direkte al la Kaspia Maro.
  La plano estis fortranĉi Kaŭkazon de tero de la resto de Sovetunio. Kaj poste moviĝu al Bakuo laŭ la kaspia marbordo.
  En la sama tempo, la germanoj faris diplomatiajn klopodojn impliki Turkion en la milito.
  Ili jam donis principan promeson bati se la Germana Armeo eliros al la Kaspia Maro.
  Japanio ankoraŭ estis en milito. Ŝi povis fortranĉi Vladivostokon kaj kapti Mongolion.
  La samurajo havas multe da infanterio kaj batalas fanatike. La tankoj estas sufiĉe malfortaj, sed ili estas malpezaj, moveblaj kaj malmultekostaj por fabriki. Kaj plej grave kun bona trafiko.
  Resume, la forto de la malamiko estas granda. Kaj Stalino ne scias kion fari.
  Ĝis nun, la tuta veto estas sur tridek kvar. Sed ili estas pli malfortaj ol germanaj aŭtoj, precipe la Tigroj. La KV-tanko estas eĉ pli malbona kaj pli peza.
  La 45 mm kanono estas malmoderna, kaj la 76 mm ne estas sufiĉe forta.
  Aviado en praktikaj terminoj ne estas malbona. Precipe la Yak-9, aliflanke, estas sufiĉe malforta en armiloj.
  La germanoj nature faris veton sur la Focke-Wulf! Sed la aŭto estis malfacile administrebla. Kvankam tre potenca kaj rapida.
  Komencis alveni la ME-309, rapida aŭto kun sep pafpunktoj, sed ankaŭ ne tre facile veturebla kaj peza. Kaj tio signifas kun pli malbona manovro.
  Pli-malpli de la novaj evoluoj, la Yu-188 kaj Yu-288 estis sukcesaj, kiuj estas bonaj bombistoj.
  Kaj, kompreneble, la unuaj jetaŭtoj komencis aperi. Sed ankoraŭ ne amase.
  La germanoj komencis la ofensivon nur la 15-an de junio, transdonante amasojn da tankoj. Kaj kompreneble, ili estis atenditaj de la komenco mem. Forta defendo estis konstruita.
  Vera citadelo.
  Krome, IL-2 preparis bonan surprizon por la germanoj en la formo de malgrandaj akumulaj bomboj.
  Sed ĉi tio ne sufiĉas... La germanoj estis ankoraŭ pli fortaj. Ili amasigis pli kaj pli spertan infanterion, kaj aviadon kaj tankojn.
  Sen okcidenta fronto, la nazioj estas pli fortaj en la aero. En tankoj, ili havas malgrandan avantaĝon en nombro, sed en kvalito pro pezaj veturiloj.
  En artilerio, eĉ iom pli da bareloj de Sovetunio. Sed kompreneble, laŭ kalibroj, la malamiko estas antaŭen.
  Restas nur kalkuli je potenca defendo, kaj la fortikeco de la sovetia popolo.
  
  
  
  NAPOLEONO VENKIS SUB WATERLOO
  Napoleono la Granda atakis Hamilton du horojn pli frue kaj sukcesis venki lin antaŭ ol Blucher alproksimiĝis. Kaj tiam li venkis Blucher.
  Sub ĉi tiuj kondiĉoj, Rusio, gvidata de Aleksandro la Unua, decidis ne kontraŭbatali Napoleonon. La aŭstroj, kiuj ŝajnas esti parencaj al li, ofertis pacon je moderaj kondiĉoj.
  Francio ricevis reen du malgrandajn areojn en Italio loĝataj fare de la francoj, kaj Nederlando en sian kunmetaĵon. De ĝi estis forigita kompenso, kaj la aŭtoritato de Napoleono la Unua estis rekonita.
  Provizora ekvilibro estis establita. Francio estis tro laca de militoj, kaj Napoleono sidis kviete dum kelka tempo. Kvankam iuj reformoj komencis efektivigi. Unu el la plej gravaj estas la oficiala enkonduko de poligamio, kun la rajto havi ĝis kvar partnerojn.
  Kvankam la katolika eklezio rezistis, la aŭtoritato de la papofico multe falis. Kaj la protestantoj montris flekseblecon en tiu ĉi afero.
  Napoleono mem estis preskaŭ ateisto. Li forte apartigis preĝejon de ŝtato. Kiel, sekularaj leĝoj ne koncernas vin.
  Napoleono la Granda, iomete restariginte la potencon de Francio, invadis Alĝerion kaj Maroko. Li komencis aneksi koloniojn en Afriko al siaj havaĵoj. Baldaŭ liaj soldatoj konkeris Libion. Sed Egiptujo estis malhelpita esti prenita fare de Britio, kiu mem havis neniujn vidojn de ĝi.
  Napoleono decidis, ke estas pli bone ne komenci militon surmare, kie li estas multe pli malforta ol la malamiko. Krome, necesas ankaŭ digesti tion, kio estis kaptita en Afriko.
  La francoj decidis translokiĝi al Niĝero, kaj konkeri la terojn en la Okcidento kaj la centron de Afriko.
  Napoleono sukcesis establi bonajn rilatojn kun Rusio, precipe post la veno al potenco de Nikolao la 1-a, kun kiu ili amikiĝis, kaj kun Aŭstrio. Krome, en 1829, Aŭstrio kaj Francio eniris la militon kontraŭ Turkio flanke de Rusio. Kio rezultis esti forta movo entute.
  Türkiye estis finfine forpelita de Balkano. Bosnio kaj Hercegovino iĝis parto de Aŭstrio, Rusio ricevis la orientan parton de Rumanio, kaj la okcidenta parto iĝis aŭstra.
  Bulgario kaj Serbio formale akiris sendependecon, sed la bulgaroj iĝis vasaloj de Rusio, kaj la Serboj de Aŭstrio. Francio ricevis sub sia kontrolo la Regnon de Sardio kaj Napolo. Krome, la francoj kaptis Kreton de Grekio kaj parto de la insuloj. Grekio mem sur la kontinento formale akiris sendependecon, sed sub la aŭspicioj de Francio.
  Turkio en Eŭropo restis en posedo de praktika nur Istanbulo.
  Rusio ricevis ankaŭ Transkaŭkazion, kaj Batumon, kaj Karson, kaj Erzurum - preskaŭ ĉiujn landojn loĝatajn de armenoj kaj kurdoj. La nordo de Irako iĝis rusa, kaj la sudo estis aneksita fare de la britoj.
  Türkiye estis forigita al la kategorio da negravaj potencoj. Kaj Rusio, male, montriĝis pli forta ol en la reala historio. Napoleono mortis en 1837, lasante Francion granda kaj potenca potenco kun koloniaj havaĵoj en Afriko, Eŭropo, kaj partoj de Azio.
  Post tio, lia filo Napoleon II ekregis. Pli alta, blonda, li heredis grandajn ambiciojn de sia patro. Kaj li provis krei koalicion kontraŭ Britio.
  Aŭstrio konsentis kun tio, kaj Rusio, kiu en tiu tempo estis blokita en la milito en Kaŭkazo, rifuzis fari koalician militon. Tiam en 1846 Aŭstrio kaj Francio ekmilitis kontraŭ Germanio. Ĝi ankoraŭ ne unuiĝis sub Prusio. Jes, kaj la fortoj estis neegalaj. Aŭstrio estas ĉe la pinto de sia potenco kaj ankaŭ Francio... Kaj Prusio ne estas tre forta.
  Kiel rezulto de la milito, ĉiuj germanaj teroj estis kaptitaj kaj disigitaj inter la francoj kaj la aŭstroj. Tiam Napoleono la 2-a rapide aneksis Danion al si. En 1851, Norvegio estis konkerita fare de la francoj.
  Kaj en 1853, Nikolao la 1-a finfine aliĝis al la koalicio. Rusio, Aŭstrio kaj Francio falis sur kio restis de Turkio kaj Britio.
  Surtere, sukceso kontribuis al la koalicio. Surmare, aferoj estis iom pli bonaj por la britoj. Sed la koalicio kaptis la tutan Mezorienton, Egiptujon, Sudanon. Kaj poste Irano. Kaj en 1857 Rusio, Francio kaj Aŭstrio translokiĝis al Hindio. Kaj ili ankaŭ povis kapti ĝin.
  Okazis konkero de Afriko kun antaŭeniĝo al la sudo. Kaj Britio mem estis strangolita de kontinenta blokado. En la sama tempo, tri imperioj konstruis flotojn.
  Ilia avantaĝo en batalpotenco kaj resursoj fariĝis pli kaj pli forta.
  Kaj en 1862, pro la minaco de surteriĝo de Rusio, Francio kaj Aŭstrio en la metropolo mem, la britoj petis pacon. Britio devis konsenti pri serio da humiligaj kondiĉoj kaj rezigni siajn koloniojn.
  Nikolao la Unua mortis en 1864... Aleksandro la 2-a sukcedis lian tronon. Sed ĉi tiu reĝo estis denove malbonŝanca. Jam en aprilo 1866, li estis pafmortigita de la nobelo Karakazov kaj la longe atendita liberigo de la kamparanoj ne okazis.
  Kaj la nova juna caro Aleksandro la Tria estis kontraŭ la liberigo de la kamparanoj. Kaj daŭrigis la konservativan kurson. Tamen Rusio progresis en Azio kaj Ĉinio.
  En Usono, la civita milito daŭris. Precipe post la murdo de Abraham Lincoln. Gravaj malkonsentoj ekestis inter la nordanoj. La milito daŭris pli ol dek jarojn, kaj Usono restis fragmenta. La plilongigo de la milito estis faciligita per la helpo de Napoleon II al la suduloj, kaj la malemo havi fortan Usonon, ĉe la limo kun la franca kolonio de Kanado, kaj vasalo Meksiko. Napoleono la 2-a regis ĝis 1879, kaj lia regado estis sufiĉe longa: kvardek du jarojn kaj glora. La francoj plene okupis Afrikon, nur Aŭstrio prenis iom en ĝi, profitis el Sirio, Palestino, Hindoĉinio, parte Barato, Irano ktp.
  Fortigita en Kanado, Meksiko, komencis penetri en Latin-Amerikon. En Hispanio kaj Portugalio, por-francaj reĝoj komencis regi. Britio iĝis negrava lando.
  Vere, Rusio plifortiĝis, kaj iom Aŭstrio. Sed ĉi tio ne estas timiga.
  Napoleon III, filo de Napoleon II, supreniris la tronon. Li havis jam tridek ok jarojn. Sufiĉe matura imperiestro, li daŭrigis la politikon de sia patro, kondukante militojn en Latin-Ameriko kaj majstrante Aŭstralion kaj la Pacifikon.
  Rusio tiutempe konkeris kaj digestis Ĉinion kaj Hindion, multe da tero. En 1904, la rusoj ankaŭ alteriĝis en Japanio, antaŭe konkerinte Koreion. La milito kun Japanio treniĝis iom kaj moviĝis en partian fazon. Napoleon III konkeris Latin-Amerikon, preskaŭ la tutan Ruĝan Kontinenton. Sed li ne havis tempon por eniri Usonon kaj mortis en 1909.
  Napoleono la Kvara - ĉiuj plej aĝaj filoj estis tradicie nomitaj Napoleonoj, prenis kaj atakis Usonon por kompletigi la firmiĝon de la tero. Usono, dume, estis dividita en tri partojn, kaj restis relative malantaŭen. Kaj multaj francaj armeoj kaptis ilin.
  Rusio daŭre batalis kontraŭ la japanaj partizanoj dum longa tempo, kaj ribeloj konstante eksplodis en Ĉinio.
  En 1913, Aleksandro la 3-a mortis, kaj Nikolao la 2-a supreniris la tronon. La nova reĝo daŭrigis la kurson de sia patro.
  Post la konkero de Usono, Napoleono la Kvara volis pli. Britio, ankoraŭ sen kolonioj, ne estas tre forta. Aŭstrio kaj Rusio, ĉi tiuj estas la du ĉefaj potencoj en la mondo krom Francio.
  Cetere, en ambaŭ imperioj estas absolutaj monarkioj, kaj en cara Rusujo funkcias ankaŭ servuto!
  Napoleono la Kvara pensas pri tio... Sed batali kontraŭ du monstroj samtempe estas neebla tasko. Aŭ tro komplika. Necesas elekti unu el ili kaj bati ilin kune.
  Post la morto de la imperiestro Franz Joseph en 1916, kiu regis dum sesdek ok jaroj - unu el la plej longaj regadoj en la mondo, surtroniĝis lia pranevo Karlo la 1-a. Kaj post tio komenciĝis kolizioj en Aŭstrio. Ne ĉiuj rekonis la novan heredanton, kies nura prapraavo Franz II estis imperiestro.
  Kaj eksplodis pluraj ribeloj kaj puĉoj.
  Francio kaj Rusio sendis soldatojn al Aŭstrio. La komuna bato kaŭzis la rapidan malvenkon de la ĉifona imperio kaj ĝia dividado. Kaj baldaŭ Svedio estis dividita.
  Francio ankaŭ inkludis Hispanion kaj Portugalion.
  Tiel, restas nur du landoj en la mondo: Francio kaj Rusio, kiuj dividis ĉiujn teritoriojn ...
  Nikolao la 2-a kaj Napoleono la 4-a. Tia estas la kombinaĵo. Kaj du monarĥoj staras unu kontraŭ la alia... Sed la milito neniam komenciĝis... Nikolao la 2-a mortis en 1936. Li estis sukcedita fare de Alexei II. Kaj Napoleono la Kvara unu jaron poste mortis en 1937. Li estis sukcedita ne de la plej aĝa filo, kiu ankaŭ mortis, sed de la meza Ludoviko deknaŭa.
  La nova reĝo estis juna kaj Aleksej juna. Kaj en 1941, ili batalis dum kelkaj monatoj de majo ĝis decembro ... Post kio ili faris pacon, en kondiĉoj sen aneksoj kaj kompensoj.
  Ĝi jam estis la lasta milito de du mondaj imperioj. En 1943, la francoj flugis al la luno. Kaj la rusoj en 1945. La spaca ekspansio komenciĝis.
  Kaj du imperioj: rusa kaj franca, Bonaparte kaj Romanov-dinastioj pace kunekzistis.
  Do, ĝenerale, la vivo evoluis sufiĉe trankvile en alia sistemo de la tera universo.
  Ĝis la fino de la dudeka jarcento, la rusoj kaj la francoj sukcesis viziti preskaŭ ĉiujn planedojn de la sunsistemo, kaj disvolvis la spacan industrion.
  Ĝenerale, ne estis epidemioj kaj malsatkatastrofoj sur la Tero. Naskiĝoprocentoj en ambaŭ imperioj estis kontrolitaj, kaj religioj estis limigitaj en amplekso.
  La eklezio estis apartigita de la ŝtato, kaj ateismo kaj nova paganismo iĝis modaj.
  Kaj la militoj tute malaperis, same kiel preskaŭ ne estis grava maltrankvilo.
  
  SE RASPUTIN TRAVIVUS
  Rasputin per iu miraklo, malgraŭ la veneno kaj vundo en la stomako, daŭre pluvivis post la atenco. Sekve de longe planita akompanantaro de caro Nikolao la 2-a, la palaca puĉo ne okazis. La caro sukcese trapasis la plej malfacilan etapon en la historio de Rusio. Kaj fine de aprilo, tuj kiam la vojoj sekiĝis, komenciĝis en la sudo la longe atendita ofensivo.
  La batalefikeco de la cara armeo ne estis subfosita de la stultaj dekretoj de la Provizora Registaro, kaj sub la komando de la elstara komandanto Brusilov, ĝi atingis grandajn sukcesojn. Cetere, en la reala historio, komence estis grandaj sukcesoj, la ofensivo malsukcesis kiel rezulto de sabotado, kaj de la bolŝevikoj kaj aliaj detruaj elementoj, inkluzive de la granda burĝaro kaj ministroj de la Provizora Registaro.
  Kaj do ne estas sabotado, la armeo estas ankoraŭ forta kun la disciplino de la cara generaloj. Kaj la moralo de la aŭstroj kaj precipe de la slavaj unuoj falas.
  Brusilov prenis Lvovon, kaj avancis ĝis la sieĝo de Przemysl.
  Nur serioze malfortigante la fronton en la centro, la germanoj iel haltigis la rusan ofensivon.
  Tamen, rusaj soldatoj ankaŭ strikis en Rumanio. Estis grandaj sukcesoj. Kaj eĉ rekaptis Bukareŝton kaj Transilvanion.
  La germanoj ankaŭ forigis soldatojn de aliaj sektoroj, savante la aŭstrojn. La situacio por Germanio estis plimalbonigita per la eniro de Usono en la militon en aprilo 1917. Kial ne aliĝi al la usonanoj? Videblas, ke Germanio jam navigas kaj estas agrable esti inter la gajnantoj.
  En la aŭtuno, kiam pluvego komencis fali, la ofensivo de la rusaj soldatoj en la centro kontraŭ la faktaj germanaj unuoj finfine komenciĝis.
  Malbona videbleco en malseka neĝo malhelpis la laboron de germanaj maŝinpafistoj kaj artileriistoj. Krome, en la malvarmo, la Fritz ĉiam hurlas pli malbone ol la rusoj, pli alkutimiĝintaj al la severa klimato.
  Do la pli decida kaj kapabla komandanto Kornilov komandis la centran, okcidentan fronton, kiu flankenbalais ne tiom aŭdacan antaŭulon.
  Rusaj soldatoj trarompis la malfortigitajn germanajn defendojn kaj sukcese antaŭeniris, kaptante nombregojn de kaptitoj kaj trofeoj.
  Nur ĉe la rivero Vistulo, malfortiginte siajn trupojn en la okcidento, la germanoj povis ĉesigi la antaŭeniĝon de la rusaj trupoj. La cara armeo liberigis la baltajn ŝtatojn kaj eniris Orientan Prusion.
  La rusoj ankaŭ atingis gravajn sukcesojn en la suda sektoro de la fronto kontraŭ Turkio. Antaŭ la fino de la jaro, ili, kune kun la britoj kaj francoj, preskaŭ tute kaptis Malgrandan Azion, kaj alproksimiĝis al Istanbulo.
  En januaro, Istanbulo falis sub premon ĉefe de rusaj soldatoj, kaj la Otomana Regno kapitulacis.
  La jaro 1918 venis. En Rusio, ili kredis je rapida venko, kaj la lando tenis, malgraŭ ĉiuj militaj malfacilaĵoj. La aliancanoj ankaŭ premis la germanojn iomete en la Okcidento, kaj kredis je ilia sukceso.
  Ameriko transdonis pli kaj pli novajn sekciojn. Aŭstrio-Hungario disfalis kaj ĝia armeo dizertis. Bulgario deklaris militon kontraŭ Germanio kaj Aŭstrio-Hungario, retiriĝante de la unio de la centraj ŝtatoj. Kaj Türkiye estis venkita.
  Kompreneble, estiĝis humoroj en Germanio por fini ĉi tiun militon kiel eble plej baldaŭ.
  Sed ankoraŭ iom nedecidita. Kaj kien vi iras? Reen en marto, ne atendinte la varman veteron, Rusio batis la jam rompitan Aŭstrio-Hungarion kaj trarompis la fronton. La germanoj ne povis elteni la atakon kaj fluis. Ili estis disbatitaj kun granda perdo. Budapeŝto falis kaj la Aŭstra imperio kapitulacis.
  Iom poste, puĉo okazis en Germanio, kaj la 9-an de majo 1918 la Germana Imperiestra Regno kapitulacis.
  Tiel finiĝis la unua mondmilito. Tio estis sekvita per intertraktadoj en Versailles, kaj la subskribo de nova pacsistemo.
  La Otomana Regno malaperis de la mapo. Ĝi estis dividita de Rusio, Britio, Francio. La cara imperio ricevis reen Konstantinopolon, kaj Malgrandan Azion kun Armenio. Britio Irako, Palestino, otomanaj havaĵoj en Saud-Arabio, kaj Francio Sirio. Aŭstrio-Hungario ankaŭ malaperis de la mapo de Eŭropo. Rusio ricevis Galicion, Bukovinon, Krakovon kun polaj landoj. Ĉeĥoslovakio iĝis parto de Rusio, retenante iom da aŭtonomio, sed Nikolao la 2-a iĝis la reĝo de Ĉeĥio kaj Slovakio. Krakovo eniris la Reĝlandon de Pollando, kiel Poznano kaj parto de la germanaj teroj. Inkluzive de Danzig. Rusio ankaŭ ricevis la regionon Klaipeda. Signife vastigante proprieton.
  En la Okcidento, Germanio resendis la francajn kaj danajn havaĵojn kaptitajn sub Bismarck. Kaj ŝi ankaŭ estis devigita konsenti pri demilitarigita zono en la Rejna baseno. Germanio ankaŭ estis devigita pagi grandegajn kompensojn al la venkaj landoj. Unue, Rusio kaj Francio kiel la plej trafitaj de la germanoj.
  Aperis ankaŭ Jugoslavio, kiu rekonis sin kiel vasalon de Rusio, sed ne formale iĝis parto de ĝi. Hungario estis tranĉita kaj ankaŭ rekonis sin kiel vasalo de Rusio. Aŭstrio formale restis sendependa, sed pagis kompenson. Rumanio ricevis Transsilvanion.
  Ĉiuj estis pli-malpli kontentaj krom tiuj, kiuj perdis. Turkio kaj Aŭstrio-Hungario malaperis de la mapo de Eŭropo kaj Azio. Kaj Rusio pliigis kaj loĝantaron kaj teritorion. Same kiel Francio, Japanio, Britio kaj nur Usono ricevis nur malgrandan parton de la kompensoj. La havaĵoj de Germanio en la Pacifiko estis dividitaj inter Japanio kaj Britio. En Afriko, plejparte Britio.
  Kelkajn monatojn poste, Rusio aliĝis al la brita flanko en la milito en Afganio. Rapida venko estis gajnita, kaj unuafoje ĝi estis provita en batalo, tanko evoluigita de la filo de Mendeleev. La nova aŭto pruvis esti tre efika kaj kun bonaj veturkarakterizaĵoj.
  Ŝi estis nomita "Aleksey" en honoro de la heredonto de la trono. Kaj ĉi tiu aŭto aspektis tre promesplena.
  Post la konkero kaj dispartigo de Afganio komenciĝis periodo de paco. Kvankam pluraj malgrandaj militoj pasis. Rusio kaj Britio dividis Iranon. Kaj tiam la aliancanoj kompletigis la dispartigo de Saud-Arabio.
  La ekonomio de Rusio spertis rapidan kreskon de proksimume dek procentoj jare, kaj venis en 1929 en la dua loko. Ankaŭ Usono rapide altiĝis, iom malpli ol Francio, kaj eĉ malpli ol Germanio. Kaj Britio estis tute stagna, apenaŭ atingante la antaŭmilitan nivelon.
  Tamen, kiam la Granda Depresio ekis, ĝi iĝis pli malfacila denove kaj ribelo kaj agitado komencis kreski.
  Nikolao la 2-a fortigis sian aŭtoritaton gajnante la Unuan Mondmiliton. La caro reduktis la labortagon al dek kaj duono horoj, kaj sabate kaj antaŭferiaj tagoj al ok horoj. La salajro en Rusio kreskis. Prezoj restis stabilaj, kaj la cara rublo estis la plej forta valuto sur la tero.
  Krome, la reĝo en 1925 enkondukis senpagan sepjaran edukadon. Kaj en 1929, sep-grada edukado iĝis deviga. Senpaga kuracado ankaŭ fariĝis pli alirebla.
  Kaj akiri superan edukadon senpage fariĝis multe pli facila. Kaj pensioj pligrandiĝis, kaj ili estis pagitaj eĉ al laboristoj kaj dommastrinoj kaj handikapuloj.
  Sed la Granda Depresio denove pliseverigis ĉiujn problemojn. Kaj denove ili rememoris la Dumaon, kiun la caro dissolvis, sed neniam okazis novaj elektoj. Kio kondukis al la reviviĝo de absolutismo.
  La reĝo denove ricevis la rajton eldoni leĝojn, kaj komencis montri rimarkindan agadon. Tamen, ĝi eĉ pliboniĝis sen la Ŝtata Dumao, la Ŝtata Konsilio funkciis, kaj la Civila Kodo de la Rusa Imperio estis adoptita.
  Tamen, la nova burĝaro volis pli da demokratio, kaj almenaŭ la reviviĝon de la Dumao. Dum la depresio, kaj la proletaro kaj la kamparanaro komencis ribeli.
  La tuta vilaĝo, la kulaka klaso fariĝis multe pli forta. Sed la luigantoj daŭre retenis terposedon. Naskiĝoprocentoj restis altaj kaj mortoprocentoj malkreskis, precipe kun plibonigita medicina prizorgo. Tio kaŭzis loĝantarkreskon kaj terfragmentiĝon. Vere, parto de ĉi tiu kresko estis absorbita de la urbo. Dum la depresio, senlaboreco eksplodis.
  Sed la cara registaro, per energiaj rimedoj, povis mildigi la sekvojn de la depresio. En 1931, kiam Japanio invadis Ĉinion kaj provis starigi marionetregistaron en Manĉurio. Tio malobservis antaŭajn interkonsentojn kaj iĝis la kialo de la eniro de Rusio en la militon.
  Antaŭ tiu tempo, la cara armeo havis la plej progresintajn kaj potencajn tankojn en la mondo, la plej bonajn aviadilojn, inkluzive de ses motorbombistoj. Tiel en la cara Rusio aperis la unuaj amasproduktitaj helikopteroj en la mondo, kaj la plej sukcesaj - senrepuŝaj pafiloj.
  Krome, la nivelo de generaloj altiĝis en cara Rusio. Kaj la floton komandis la genia admiralo Kolĉak.
  Dum la unua mondmilito la cara armeo reproduktis hidroplanojn kaj perfektigis ilin. Kaj aktive frakasis japanojn surmare.
  De la komenco mem, la milito iris malfavore por la japanoj. Sub la caro, alia Bajkal-Amur Ĉeflinio estis konstruita kaj la provizado de la rusa armeo estis efektivigita sen problemoj.
  Superante kaj la kvanton kaj kvaliton de la japanaj feldmarŝaloj, Denikin kaj Kornilov, gvidis sukcesan ofensivon. Inter la junaj generaloj elstaris Vasilevskij, kiu iĝis kolonelo en la aĝo de dudek tri jaroj dum la unua mondmilito. Kaj en la aĝo de dudek kvin jaroj li jam estis generalo.
  Kompreneble, estis aliaj komandantoj. Tuĥaĉevskij ankaŭ spertis rapidan karierkreskon. Grimpis ĉe Budyonny. Serio de venkoj kaj de la komenco mem la cara armeo posedis la iniciaton, kreante kaldronojn kaj sieĝante Port Arthur. Tamen la sieĝo ne daŭris longe, dum la sturmo ĉi tiu nepenetrebla citadelo falis en du semajnoj. Kaj en nur kvar monatoj da batalado, Ĉinio kaj la tuta Koreio estis liberigitaj.
  Caro Nikolao la 2-a, utiligante ke Usono estis malfortigita de la Granda Depresio, same kiel Britio ne povis interveni en la milito, ordonis kapti Japanion tute kaj aneksi ĝin al la Rusa Imperio.
  Kolchak tute venkis la samurajon surmare, uzante interalie la plej bonajn hidroplanojn en la mondo. Krome, floto alvenis de la Balta Maro kaj Mediteranea Maro.
  Kaj en marto 1932, la cara armeo alteriĝis en Japanio. Post tri monatoj da obstina batalado, la Lando de la Leviĝanta Suno estis konkerita kaj fariĝis rusa provinco. Ĝi aranĝis referendumon pri aliĝo al Rusio. Kaj Nikolao la 2-a iĝis la japana mikado kaj imperiestro. Rusio ankaŭ konkeris havaĵojn en la Pacifiko.
  Hitler ekpotenciĝis en Germanio en januaro 1933. Kaj kompreneble lia surtroniĝo povus kaŭzi kataklismojn.
  La Fuhrer tuj ĵuris fidelecon al Nikolao la 2-a, kaj deklaris aliancon kun Rusio.
  Hitler proponis, ĉe persona renkontiĝo, dividi la francan kaj britan koloniojn.
  Nikolao la 2-a konsentis. Kaj la kuniĝo de Italio, Germanio kaj Rusio estis finita. Kontraŭ, kompreneble, Britio kaj Francio. En 1937, Germanio aneksis Aŭstrion. En la sama tempo, Nikolao la 2-a, reginte preskaŭ kvardek tri jarojn, mortis. Sur la trono estis lia juna nepo - Aleksandro la kvara. La heredanto Aleksej sukcesis edziĝi, fari sin filo kaj ankaŭ mortis pro nekuracebla malsano. La nepo estis nur sesjara, kaj la frato de la caro Miĥail Romanov fariĝis la reganto kaj reganto. Ne juna, sed ĝenerale sperta reĝo. Cetere, estis li kiu plenumis la ĝeneralan gvidadon por la kapto de Japanio, kaj havis la titolon de grandmarŝalo, kiel generalisimo.
  Reganto Miĥail Romanov daŭrigis la kurson direkte al alianco kun Germanio kaj Italio. Kaj la 15-an de majo 1940, la Tria Regno atakis Francion, Belgion kaj Holandon, same kiel Brition. Rusio ankaŭ atakis la britajn koloniojn. Kaj Italio translokiĝis al Afriko.
  La milito evoluis sufiĉe sukcese. La rusoj kaptis en tri monatoj ĉiujn posedaĵojn de Britio kaj Francio en Azio. Kaj poste alteriĝis en Aŭstralio. Rusio ankaŭ progresis en Afriko.
  La germanoj, post la rapida malvenko de Francio kaj la okupo de Belgio kaj Holando, lanĉis aeratakon kontraŭ Britio. Ĝi ne estis tre sukcesa ĝis la rusa aviado eniris la militon.
  Kaj Britio fariĝis tre malbona. Kaj ili bombardis ĉion, kion ili povis. Aŭstralio estis rapide konkerita de rusaj trupoj. Kaj Afriko estis kaptita pli malrapide, ne tiom pro la rezisto de la britaj kaj francaj trupoj, sed pro la grandaj distancoj kaj manko de vojoj.
  Ili ne havis tempon kapti Brition en 1940, sed en la somero de kvardek-unua okazis alteriĝo kaj, kun la britoj, ĝi estis finfine finita.
  Poste sekvis la milito kun Usono. Roosevelt preterintence ekbatalis, kaj malfrue. Kaj cara Rusio volis reakiri Alaskon.
  Sed ne nur tio... En la vintro de kvardek unu - kvardek du, la caraj trupoj transiris la glacion en la teritorion de Usono kaj deĉenigis batalojn tie.
  Flanke de la rusaj trupoj, supereco en la kvanto kaj kvalito de trupoj.
  La usonanoj estis perdintaj. Kaj la germanoj enrompis el Kanado, kaj ankaŭ atingis grandan sukceson. 1942 estis la lasta jaro de sendependa Ameriko. Sub la batoj de Rusio kaj Germanio, Usono eltenis ĝis la 8-a de oktobro, kiam post la falo de Novjorko kaj Vaŝingtono ili kapitulacis.
  Tiel finiĝis la Dua Mondmilito. Pli mallonga ol en reala historio, venka por Rusio kaj la Tria Regno. Dum la milito, la germanoj ankaŭ okupis Hispanion kaj Portugalion, aneksante siajn koloniojn.
  Okazis ŝanĝo en la mondo. Carista Rusio aneksis ĉiujn koloniojn de Britio kaj Francio en Azio kaj Pacifiko, same kiel Aŭstralion. Alasko, la plej granda parto de Kanado kaj Usono iĝis rusaj, kaj Germanio ricevis nur malgrandan parton. Plejparto de Afriko fariĝis rusa. Sed la germanoj transprenis parton de la francaj, belgaj, portugalaj, hispanaj kolonioj.
  La germanoj ankaŭ konkeris kaj Danion kaj Norvegion. Kaj Svedio estis dividita kun Rusio. Francio, Belgio, Nederlando, Hispanio, Portugalio, eniris la specialan union de la ŝtatoj de la stampzono. La nazioj okupis ilin kun soldatoj, kvankam ili retenis formalajn marionetregistarojn. Same en Danio kaj Norvegio kun parto de Svedio.
  Rusio prenis kontrolon de Britio. Ĉar caro Aleksandro la Kvara estis parenca al la anglaj reĝoj, li estis rekonita kiel la monarko de Britio.
  Italio akiris kelkajn havaĵojn en Afriko kaj akiris piedtenejon en Etiopio.
  La cara Rusio estas sendube la plej potenca kaj vasta imperio en la mondo. Sed la Tria Regno estas forta. Kaj estis provizora paŭzo. Necesas digesti novajn akiraĵojn. Reganto Miĥail eĉ faris la senprecedencan paŝon permesi al ruso havi kvar edzinojn.
  Eĉ la sinodo estis devigita konfesi tion por akceli la asimiladon de la periferio.
  Kaj kia bona ideo! Aleksandro la Kvara eĉ edziĝis dufoje en sia junaĝo por doni ekzemplon al siaj regatoj. Do la situacio stabiliĝis.
  Mikaelo mortis en 1947, kaj caro Aleksandro vere transprenis. Kaj ĝis nun, li sukcesis. Sed tero ne sufiĉis por Hitler, kaj la posedita Fuhrer revis pri mondregado.
  Kaj la 20-an de aprilo 1955 komenciĝis granda milito kontraŭ cara Rusio. La Tria Regno kaj Italio, kie la filo de Mussolini Jr. jam regis, atakis la imperion de caro Aleksandro la Kvara.
  La Tria Mondmilito komenciĝis. Argentino, Brazilo, Venezuelo, Meksiko, kaj kelkaj latin-amerikaj landoj ankaŭ eliris flanke de la Tria Regno. Kaj eksplodis la Tria Mondmilito...
  
  
  ERARO DE ROKOSSOVSKII
  Paralela universo, tera mondo. Dum la Granda Patriota Milito, ekzistis nur unu malgranda diferenco kun reala historio. Rokossovsky sukcesis persvadi Stalin por alporti la 2-an Guards Army kontraŭ Paulus, kaj aliajn rezervojn por detrui ilin antaŭ ol Mainstein alproksimiĝis. La argumento, kiu ludis decidan rolon: "Se ni detruos Paŭlon kaj liberigos Stalingradon antaŭ la Novjaro, ĝi estos kolosa politika efiko! Katolikismo Kristnasko estos festita en Stalingrado!".
  Stalin konsentis, ke la politikistoj antaŭ ĉio ordonis la atakon kontraŭ Paulus, dum Mainstein provizore estis retenita. Sed kiel rezulto de tiu spontanea decido, la sekvanta okazis. Ankoraŭ en decembro, relative batalpretaj, kaj fidante je potencaj defensivaj strukturoj, la soldatoj de Paulus faris obstinan reziston, kaj povis teni siajn poziciojn. Kaj la 25-an de decembro Mainstein trarompis koridoron al Stalingrado iom suden.
  Kaj furiozaj bataloj disvolviĝis. Hitler ordonis teni la ponton sur la Volgo je ajna kosto, Stalin ordonis rekapti Stalingradon je ajna kosto. La bataloj ekbolis, kiel dum la ŝtormo de Stalingrado, fare de la germanoj, sed nun estas ĝuste la malo.
  Sovetiaj trupoj ekis antaŭen, kaj la germanoj urĝe kontraŭbatalis.
  Dum tri monatoj kaj duono daŭris la plej obstinaj bataloj. Pli kaj pli da rezervoj eniris la batalon. Finfine, antaŭ la fino de marto, la germanoj estis devigitaj el Stalingrado, devigante ilin retiriĝi al la Dono. Sed la perdoj de la sovetiaj trupoj montriĝis tro altaj kaj sekvis longa funkcia paŭzo en la ofensivo.
  La germanoj ankaŭ fortigis sian armeon kun totala mobilizado, transdonis pezajn tankojn "Tigro" kaj "Pantero", lekis siajn vundojn. Sed la proporcio de perdoj dum la bataloj montriĝis pli favora por la Fritz ol en la reala historio. Ĉar la nazioj ne falis en la kaldronojn kaj batalis en pli favoraj defendaj kondiĉoj por si mem. Kaj tio helpis ilin konservi la frontlinion ĉe pli favoraj linioj por si mem.
  Jes, la aliancanoj agis en Afriko ne tiel decide. La foresto de katastrofo por la germanoj en la oriento kreis necertecon kaj sekciojn en iliaj rangoj. La amerikanoj, timante gravajn perdojn, kondutis pasive, kaj kelkaj el la britoj ne havis sufiĉe da forto.
  Laŭ tio, la nazioj ankoraŭ tenis piedtenejon en Tunizio kaj ne povis zorgi pri Italio.
  Kaj la 6-an de julio komenciĝis nova ofensivo de la nazioj, apud Stalingrado. Ĉi-foje, tamen, la Fritz montriĝis pli ruza, kaj ne kuraĝis ataki, kiel la sovetia komando atendis sur la urbo mem, sed movis siajn kirasajn pinĉilojn suden. Kaj povis trarompi la defendlinion.
  Antaŭen, Mainstein atingis la Volgon, cent kilometrojn sude de Stalingrado, poste turniĝis suden. Ĝi estis aŭdaca kaj neatendita manovro. Krome, en ofensivaj bataloj, la "Tigro" montris sian imponan forton kiel trarompan tankon kun forta protekto de la flankoj kaj postaĵo.
  La sovetia komando malfrue provis reagi per kontraŭatako, laŭ tre fortika zono. Tankobataloj disvolviĝis, kie unuafoje la Pantero montris sian potencon en defendo kaj en embusko. La germanoj lerte paradis la kontraŭatakojn de la sovetiaj trupoj per siaj plej novaj tankoj. Ankaŭ Ferdinando montriĝis ne malbona.
  Sed nombra supereco ankoraŭ estas flanke de Sovetunio. La germanoj ne povis antaŭeniri malproksimen kaj estis devigitaj ĉesi. La situacio sur la Volgo ŝajnis frostiĝi. Sed en Ĉeĉenio eksplodis kontraŭsovetia ribelo. Kaj la urbo Grozno estis prenita kiel rezulto de duobla bato, kun la falo de la Terek Pordegoj de Kaŭkazo. La situacio ege pligraviĝis. Türkiye ekmoviĝis. Unu el la otomanaj generaloj montriĝis por germana agento. Li simple ordonis al siaj trupoj arbitre ataki la sovetiajn soldatojn, tiel metante la gvidadon antaŭ la fakto de esti tirita en la militon. Churchill kaj Roosevelt restis silentaj, kaj tridek turkaj sekcioj, nombrante proksimume milionon da soldatoj, iris sur la ofensivon.
  Ĉi tiu perfida bato al la dorso, kaj samtempe premante la provizo-arterion laŭ la Volgo, signife pligravigis la situacion.
  Mainstein, repuŝinte la provojn de la sovetiaj trupoj puŝi lin for de la Volgo, provis disvolvi la ofensivon. Tiam la sovetia komando ĵetis partojn de la Stepa Fronto en batalon. La germanoj estis haltigitaj, okdek sovetiaj divizioj kontraŭ kvindek germanaj. Sed ili povis nur bremsi sian antaŭeniĝon, sed ne sukcesis venki la malamikon. Dum en Kaŭkazo la situacio plimalboniĝis. La turkoj ĉirkaŭis Erevanon kaj preskaŭ tute kaptis Batumon. Ekzistas tre malmultaj sovetiaj rezervoj en Transkaŭkazio, post la kapto de Grozno, dek kvin germanaj sekcioj daŭre moviĝis en suda direkto, alproksimiĝante kaj ĉirkaŭante Tbilison.
  Subite, Stalino ordonis ofensivon en la centro, la trian Rzhev-Sychov-operacion. Sed la germanoj estis pretaj por tio, kaj ne sufiĉe da fortoj estis asignitaj por efektivigi tian decidan ofensivon. La situacio estis plimalbonigita per la eniro de Japanio en la militon. Vere, la samurajo ne atakis Sovetujon mem, sed lanĉis ofensivon kontraŭ Mongolio. Sed la sovetia komando, en respondo, kompreneble, translokigis trupojn kaj eniris en batalon kun la japanoj. La sescentmila pugno de la japana armeo celis la baton, kaj dudek kvin pliaj sekcioj devis esti urĝe transdonitaj al la Malproksima Oriento, malfortigante siajn fortojn kontraŭbatalante la Fritz.
  Koncerne malbonon, sed la aliancanoj aliĝis al atenda taktiko, eĉ reduktis la intensecon de la bombado de la eŭropa kontinento kaj germanaj urboj. Kaj la ponto en Tunizio ankoraŭ ne estis atakita. Ĝenerale, la aliancanoj ne hastis eltiri la kaŝtanojn el la fajro. Kaj praktike sabotis la militon. Kaj la germanoj kaj iliaj satelitoj iom post iom venkis en Kaŭkazo.
  Tiam Stalin decidis agi kiel Solon kaj proponis al Hitler paŭzon. Cetere, la kondiĉoj estas tre favoraj al la germanoj. Ĉiuj militkaptitoj ricevas al ili senpage, dum la rusoj estas prenitaj reen por granda elaĉetomono. Krome, Sovetunio entreprenis liveri petrolon kaj naftoproduktojn, same kiel kelkajn kategoriojn da krudmaterialoj, al la Tria Regno dum la daŭro de la armistico senpage.
  Hitler poraskinuv cerboj decidis akcepti la proponon de Stalin. La paŭzo estis por jaro kun la ebleco de plilongigo. La 1-an de septembro 1943, la milito en la oriento ĉesis. Kaj la batalado rekomencis kun renovigita vigleco. Nur ĉi-foje en Okcidento. Unue, ĉe la maro. Tunizio iĝis flampunkto kaj saltotabulo por la nazia invado.
  La 25-an de novembro 1943, la superaj fortoj de la germanoj sub la komando de Mainstein komencis sturmi Ĝibraltaron. Franco ricevis ultimaton por tralasi la naziojn, aŭ alie li estis minacita kun renverso. Dum tri tagoj kaj tri noktoj okazis furioza atako. En ĝi, la germanoj unue uzis novaĵon: Sturmtigr armitan per jetbombo. Tiu maŝino simple disŝiris la britajn poziciojn, kaj ekstermis la malamikon eksponente.
  Ĝibraltaro estas la ŝlosilo por kontrolo de Mediteraneo kaj ambaŭ flankoj komprenis tion. Ve, la germanoj havis pli da ŝancoj koncentri siajn fortojn. Kaj la fortikaĵo falis.
  Batalado ankaŭ intensiĝis surmare. La produktado de submarŝipoj en la Tria Regno superis kvardek ekzemplerojn je monato kaj daŭre pliiĝis. Perdo de aliancanoj en la markreskoj. Kaj en Afriko, vera milito disvolviĝis. La germanaj "Panteroj" kaj "Tigroj" pruvis sian superecon super la malamiko. La germana ofensivo, kiel parto de grupiĝo de tridek sekcioj, komenciĝis kun invado de Maroko, kaj dudek kvin sekcioj, kun atako sur Alĝerio ...
  Novjaro 1944 trovis ĉiujn, kiam la batalo disvolviĝis ĝis sia plena ...
  Fine de januaro 1944, granda poŝo da usonaj kaj britaj soldatoj formiĝis en Alĝero. Kaj ĉi tiuj fortoj simple kapitulacis post relative malmulte da rezisto. Tiam, la germanoj, kune kun la italoj, invadis Libion. Novaj afrikaj svingoj amasiĝis. La grupo de Rommel moviĝis direkte al Egiptujo, kaj tiu de Mainstein direkte al la Niĝeria buklo.
  La germanoj estis armitaj per la "Panther" -2 kun pli potenca kiraso kaj pafilo, same kiel motoro de 900 ĉevalfortoj. Kaj la usonanoj komencis ricevi la tankon Sherman M 4. Stalino siavice rearmis siajn tankojn T-34-85 kaj IS-2. Alia germana tanko "Tigro" - 2 montriĝis morale malnoviĝinta ekde la momento, kiam ĝi estis metita en amasproduktadon. Havante egalan armilaron kun la "Pantero" -2 kaj estante dudek unu tunoj pli peza, la germana mastodoto "Tigro" -2, nur iomete superis sian pli junan ekvivalenton en kiraso, signife malsupera kaj en veturado kaj teknika fidindeco.
  Sed la plej nova ĉasaviadilo ME-262 havis neniun egalan, nek en armilaro, nek en rapideco. Do lia kvalita supereco laŭsupoze kompensis la kvantan avantaĝon de la aliancanoj. Ĝenerale, granda nombro da aviadiloj de la trupoj de la okcidenta koalicio ne povis doni decidan avantaĝon sur la batalkampo. La germanaj asoj estis superaj en kapablo al siaj okcidentaj ekvivalentoj, kaj tio influis la statistikon de aerbataloj. Kaj la kontraŭaviadila artilerio de la nazioj estas supre. Krome, la aliancanoj estis lasitaj malsupren per la nedecidemo de sia komando, kiu alportis fortojn en batalon en partoj, pro kio ili suferspertis multajn perdojn. Kaj estis maloportune deplojiĝi en Afriko.
  Rommel meze de marto kaptis Libion kaj iris al El Aman. Ĉi tie la britoj havis potencan defensivan remparon. Kaj Montgomery komandis tre efike, precipe kiam li ricevis plifortikigojn. Sed la germanoj ne tiom pardonas. Tirante supren kroman municion kaj fuelon ĉe la fino de aprilo, la germanoj entreprenis trafikcirklan manovron tra la dezerto kaj atingis la fontojn de Nilo, preterirante la britajn defendojn. En majo, Aleksandrio falis kaj la germanoj atingis la Suez-kanalon. Turkio ankaŭ invadis Sirion kaj Palestinon.
  Junio fariĝis turnopunkto en la batalo por la Proksima Oriento. Ĝi inkludis pli ol sepdek germanajn sekciojn kaj dudek turkojn. La britoj kaj amerikanoj estis venkitaj. Kaj en julio, Saud-Arabio ankaŭ venis sub la kontrolon de la Tria Regno, kaj la faŝismaj trupoj eniris Iranon, kien ili moviĝis, renkontante nur fokusan reziston de la britaj trupoj. En aŭgusto, la germanoj, post preskaŭ marŝado pli ol mil kilometrojn, eniris Hindion. En septembro, preskaŭ la tuta Hindio estis okupita. La loka loĝantaro renkontis la Germanan Armeon kiel liberigantoj. Kaj Japanio finfine akiris landlimon kun sia tre forta aliancano.
  La 1-a de oktobro alvenis. La jaro de la paŭzo deklarita kun Sovetunio. La germanoj kuniĝis kun la japanoj, kaptis terojn de Maroko ĝis Birmo, inkluzive de Hindio, atingis la ekvatoron, prenante la plej grandan parton de Afriko por si. Tiel, la Tria Regno disetendiĝis, sed aliflanke disigis siajn soldatojn tra la kontinentoj.
  Dum tiu tempo, Stalin prepariĝis kaj formis proksimume tricent sekciojn, inkluzive de tanksekcioj. Kaj la totala grandeco de la sovetia armeo estis alportita al dek unu milionoj el kiuj ok povus esti uzitaj sur la sovetia germana fronto. Sed la Germana Armeo ankaŭ fortiĝis, kvankam ĝi akre serĉis eksterlandajn dividojn en sia konsisto. Krome, la potenco de jetaviadiloj kreskis. La ME-262 jam estis produktita en miloj da tridek ĝis kvardek aviadiloj tage, kaj estis sendube la plej bona batalanto de la Dua Mondmilito. Ĝiaj du motoroj akcelis al rapido de 900 kilometroj hore, kaj kvar 30-mm-pafiloj kaj plus raketoj igis la aŭton tre serioza kontraŭulo por ajna aviadilo.
  La "Panther"-2 pruvis esti nekomparebla per la entutaj trajtoj de tanko, signife supera en armilaro kaj kiraso al la "Shermans" M 4 kaj T-34-85. Vere, kun pezo de 47 tunoj, sed la motoro de 900 ĉevalfortoj pli ol kompensis ĉi tion. Plie, la Panther-2 rilate al kiras-penetra kaj alfronta kiraso estis pli bona ol la IS-2, sen mencii veturadon.
  Ĉi tio kompreneble maltrankviligis Stalin. Sed la Tria Regno estas ankoraŭ en sia infanaĝo.
  Novaj eksterlandaj kaj koloniaj dividoj kreiĝas. Al la alproksimiĝo al la disvolviĝo de tankoj de la E-serio, kun eĉ pli potencaj motoroj, pli dika kiraso kaj pli fortaj armiloj. Kaj kreu novajn modelojn de aviadiloj. La nazioj jam havas la bombaviadilon Arado en seria produktado, kaj la NE-162 aperis. Kaj la avantaĝo de la Wehrmacht pliiĝos.
  Tial Stalino havis ion por pripensi: akcepti aŭ ne akcepti la proponon de Hitler plilongigi la paŭzon ankoraŭ jaron. Unuflanke, mi ne volis denove ĵeti mian popolon en la abismon de milito. Aliflanke , estas klare, ke ĝi estos eĉ pli malbona - tempo funkcias kontraŭ Sovetunio.
  Stalino tamen etendis la paŭzon. Li decidis, ke la saĝuloj ne batalu.
  Sed la Fuhrer neatendite en decembro 1944 alteriĝis en Britio. Neniu atendis, ke la nazioj aperos vintre. Kaj la britoj povis esti surprizitaj. Surprizo, bona organizo, tre efikaj malgrandaj memveturaj pafiloj E-10, ĉio ĉi ludis en la manojn de la Fritz.
  Kaj laŭvorte post unu semajno Britio estis kaptita! Ĉi tio ĝenerale estas kolosa atingo de la Germana Armeo!
  Londono falis! Kaj la Fuhrer imagis sin nevenkebla! Jam en marto, Islando estis kaptita.
  Post tio, la nazioj proponis al Ameriko - oni diras, kion vi volas: batali plu aŭ ĉu vi ankoraŭ dividos la influsferojn? Post la morto de Roosevelt, pragmata alproksimiĝo regis en Usono - paco estis ofertita al la germanoj. La Fuhrer tamen prezentis kelkajn kruelajn kondiĉojn - inkluzive de la pago de kompenso kaj kompenso por la bombado de germanaj grandurboj.
  La usonanoj iom hezitis, sed post alia, brutala malvenko surmare, ili repaciĝis. Kaj ili akceptis la kondiĉojn de Hitler.
  La Fuhrer faris mallongan paŭzon en la milito... Digesti la konkeritajn kaj plifortigi sian pozicion en Eŭropo, Afriko kaj Azio.
  Sed la 1-an de majo 1947, la nazioj, ŝparinte siajn fortojn kaj palizinte sur la ĉeftanko E-75 - la plej masiva en la Germana Armeo - invadis Sovetujon.
  Pli precize, ili daŭrigis la ofensivon tie. Kaj deplojis multajn novajn tankojn.
  La E-75 iĝis la ĉefa, ĉar Hitler tre ŝatis grandajn aŭtojn. Kvankam la mastodonto montriĝis ne tute sukcesa: pli ol naŭdek tunoj, kun motoro de nur 900 ĉevalforto - tio estas, la tanko montriĝis ne tro rapida kaj ofte paneis. La potenca 128 mm kanono havis pli malgrandan provizon de konkoj kaj pli malrapidan pafadon ol la 88 mm.
  La turo havis bonan protekton - 252 mm frunto, 160 mm flankoj angula, sed la kareno estis pli malbona - 160 mm frunto, kvankam je kliniĝo de 45 gradoj, nur 120 mm flanko, kaj sufiĉe alta.
  Ĝenerale, la E-75 estis sufiĉe kreskinta "Reĝo Tigro", kun certaj problemoj pro tio. En justeco, oni devas rimarki, ke la motoro kaj transdono estis lokitaj kune, kio kompaktigis la aranĝon de la tanko. Krome, eblis plifortigi la protekton de la kareno per ŝildoj sur la kampo.
  Do la E-75 estis bone protektita, potence armita, sed tro peza, ne tre movebla, kaj ofte paneis.
  La E-50 estis, kompreneble, pli malgranda, pli malpeza, kun muldita motoro, kaj evoluintaj rapidecoj de pli ol sesdek kilometroj je horo. Kaj li havis pafilon en 88 mm kaj 100EL barellongo. Kaj ŝi faris 12 pafojn por minuto. La fronta kiraso de la E-50-kareno estas preskaŭ la sama kiel tiu de la E-75, la protekto de la flankoj kaj la gvattureto estas pli malbona. Sed en la praktiko, la E-50, ĉiukaze, kun sia movebleco, malpli pezo kaj pli granda fidindeco, estas pli efika ol la E-75.
  Sed Hitler ordonis plipezigi pli amasmaŝinon. Ĝenerale, la Fuhrer malpermesis la produktadon de tankoj pli malpezaj ol kvindek tunoj. Por protekti arjan sangon. Nur malmulto de sciigo E-10 kaj E-5 estis produktita.
  Tiel estis la E-100-tanko. Kaj pluraj el ĝiaj modifoj, inkluzive de tiuj kun bombolanĉilo.
  La Fuhrer ĝenerale amis ĉion granda. TA-400-jetmodifo iĝis la plej masiva bombaviadilo. Jes, ĝi estas terura potenco.
  Yu-488 apenaŭ membrigis servon, estis konsiderita malnoviĝinta, kaj estis anstataŭigita per jetekvivalento. La germanoj havis senvostajn bombaviadilojn B-2 kaj B-18. Ankaŭ tre efikaj maŝinoj kapablaj bombardi Usonon el Eŭropo.
  Kaj kio simple ne estis en la aero. Aperis eĉ diskotekoj, kiuj, pro la fluanta laminara jeto, estas nevundeblaj de malgrandaj brakoj.
  Mallonge, la fortoj estas neegalaj. Kaj Hitler atendas facile fini Sovetujon.
  Sed ĝi ne estis tie. Vere, en Kaŭkazo, la nazioj antaŭeniris kune kun la turkoj. Ili kaptis Bakuon, Erevanon, kaj ĉiujn naftoputojn. Kaj de la oriento, kaptante Primorye, kaj sieĝante Vladivostok, Japanio avancis.
  Sed kvar knabinoj: Nataŝa, Zoja, Aŭgustina kaj Svetlana spitis la naziojn kaj, kiam komenciĝis la granda ofensivo kontraŭ Moskvo, ili eniris la batalon.
  Nataŝka pafis eksplodon kaj ĵetis mortigan obuson per la nuda piedo. Ŝi ĵetis la faŝistojn kaj pepis:
  - Gloro al Soveta Rusujo!
  Zoya ankaŭ prenis kaj falĉis la linion de Fritz. Kaj kun nudaj piedfingroj ŝi ĵetis la donacojn de la morto. Mortigis multajn faŝistojn.
  Kaj ŝi kantis:
  - Por novaj atingoj!
  Venonta Augustine en movado. Disbatis la malamikojn. Disigis ilin per potencaj pugnobatoj en malsamaj direktoj. Kaj ankaŭ kun nuda piedo lanĉos donacon de detruo.
  Kaj kantu:
  - Ni frakasos la atakon de la malbona hordo!
  Kaj jen la atako Svetlana. Ŝi fortranĉis multajn naziojn. Kaj post tio, ŝiaj nudaj piedfingroj denove lanĉis murdan donacon.
  Kaj la militisto siblis:
  - Mi estas superĉampiono!
  La kvar inaj militistoj vere laboris por la tuta dividado. Sed unu dividado, kaj eĉ kvar estas tro malmultaj, kontraŭ la tuta Germana Armeo. Precipe kun pli fortaj kaj pli progresintaj armiloj.
  Do ĝis la fino de aŭgusto, la nazioj tamen ĉirkaŭis Moskvon. Kaj ĉi tio estas tre malĝoja. Kaj ĝis la fino de decembro 1947, la ĉefurbo de Sovetunio falis. Kaj la sekva etapo de la milito finiĝis.
  Post tio ĝi ne estis tia, kia ĝi antaŭe estis... Dum 1948, la naziaj trupoj tute kaptis, kune kun la japanoj, la tutan teritorion de Sovetunio. Kaj ĝi eĉ plimalboniĝis...
  Dum kelka tempo, la nazioj faris militon kun la partizanoj kaj kaptis Stalin, kiu obstine ne volis toleri ĝin. Post tio, ke en aprilo 1951 la gvidanto de Sovetunio estis tamen detruita, la gerilmilito komencis malkreski.
  La germanoj formis sian marioneton rusan registaron, kaj kontraŭbatalis la partizanojn kun lokaj fortoj. Kaj ili sukcesis sukcesi... Usono ĝis nun restis eksterlande, kaj akiris nukleajn armilojn.
  Hitler tro longe prokrastis sian marŝon al Ameriko. Kaj Usono povis establi amasproduktadon de atomaj kaj poste hidrogenaj bomboj. Kaj tiam ili kreis, kvankam pli malfrue ol la germanoj, balistikajn misilojn.
  Neniu flanko decidis iri al milito. Estis divido de influkampoj. Kaj Usono kaj Germanio, kaj Japanio kaptis multon kaj tial digestas havaĵojn por la momento.
  Hitler kraŝis la 20-an de aprilo 1957, ĝuste dum sia sesdek ok naskiĝtago. Post li, reganto Schellenberg sukcesis al potenco, anstataŭigante la eliminitan Himmler. Kaj Goering mortis pro drogmanio.
  Schellenberg efektivigis partan liberaligon en la okupitaj teritorioj. Kaj enkondukis pli da memregado en la kolonioj. Cenzuro ankaŭ fariĝis pli milda. Estis aliaj krom la Nazia Partio.
  Schellenberg komencis mildigi la rasisman teorion. Iom post iom evoluanta sur la reloj de kapitalismo kaj samtempe laŭplane, la ekonomio de la Tria Regno altigis la vivnivelon.
  La gerilaj trupoj estis falantaj. Homoj alkutimiĝis al la disciplino kaj la nova ordo. En 1961 okazis la unua flugo al la luno. Kaj en 1976 al Marso.
  Iel, la problemoj de malsato estis solvitaj kaj la naskoprocento estis reguligita.
  Post Schellenberg, Kleiman regis. Li ankaŭ daŭre liberaligis.
  La Tria Regno iĝis plurpartia demokrata imperio. Sed estis neeble apartiĝi de li.
  Japanio ankaŭ spertis demokratiiĝon. Kaj Ameriko longe estas demokratio.
  Ĉi tie en la Tria Regno, post Kleiman, nova prezidanto estis elektita. Kaj ili fariĝis - Nataŝa Rostova. Kio estas vere mojosa!
  Kaj venis la epoko de demokratiigo kaj egaleco.
  La militisto eĉ kantis;
  Nia popolo ne eltenos suferon,
  Lasu la pafilojn - brui la infera voĉo de milito!
  Ni staros: kun la espero de ekkrio,
  Ŝultro al ŝultro: kolektitaj, maljunaj kaj junaj!
  
  Levante bajonetojn en kaloj,
  La severa rigardo de la batalantoj - nur uloj!
  La tero pro malĝojo fariĝis tute grizhara,
  Knabinoj plektas timeme tiras!
  
  Ni estas la infanoj de la glora, sovetia popolo,
  Ni ne povas esti rompitaj, nek ŝtalo nek fajro!
  Ni batalu per ĉiuj fortoj por libereco!
  Aro de faŝismo - mi kredas, ke ni rompos ĝin!
  
  Ili ne estu prenitaj en servo - amare pro ĝeno,
  Sed la pioniro sin kolektis en batalon!
  La kravato brulas - ĉiuj okuloj estas malfermitaj en ĝi,
  Sur la gloraj bolŝevikaj paŝoj!
  
  Amaso da soldatoj fuĝis al la atako kun furiozo,
  La faŝistoj silentas, la bruego de la kanonoj deŝiras!
  De la dispremita ruĝa potenco de metalo,
  La rompita flago kun la svastiko mallevis!
  
  Kie niaj kuirilaroj sciis precize
  Kaj kial? aŭdaca knabo,
  Kvankam la neĝo estas terpecoj, ĝi doloras, ili turmentis malbonon,
  Nudpiede en la nokto, li promenis en sako!
  
  Kiam vi estas malgranda, estas pli facile esplori, pli facile,
  En ajna fendeto, vi povas meti vian nazon!
  Vi ĵuris en la malvarmo, en la arbareto,
  Sed iu ridis: la ulo ne estas sufiĉe matura!
  
  Ankaŭ la knabinoj ne konis malkuraĝon,
  Ili batalis ne pli malbone, bravaj knaboj!
  En ferio, ni dancis duope,
  Ili babilis ŝpareme - estas domaĝe malŝpari vortojn!
  
  Kruela Hitler - servisto de Satano,
  Homoj sen konto, la bastardo ruinigita!
  Sed la liberiganto disbatos la hordon,
  Ja ne estas limo al la fortaj konsilioj!
  
  La Komunista Partio amis kaj kreskigis,
  Ni pioniroj kuraĝas por tio!
  Por ne elteni la Fritz-sinjoron,
  Por ke vi ne surmetu la jugon!
  
  Ni estis instruitaj kredi sankte en sonĝo,
  Kaj ne bedaŭru klopodojn por la lando!
  Kion ni eltenis, simple ne povas esti mezurita,
  Karaj, filoj de la sovetia armeo!
  
  Neniu el ni raportis al aĝo,
  Partu vin mem - ne respektu aliajn!
  Morti estas timiga, sed mi ne timis
  Rus' estas nevenkebla - la armeo de konsilioj!
  
  Kaj feliĉa mondo venos sur la Teron,
  Ne estos doloro, nek larmoj, nek malĝojoj, nek bezono!
  Standardo super la tuta planedo de komunismo,
  Tiuj, kiuj falis, reviviĝos en la regno de beleco!
  
  
  Disŝiru la Fuhrer-on
  La Fuhrer deviis iomete de la reala rakonto, ordonante al Rommel, post la kapitulaco de la Tolbuk-garnizono, avanci sen paŭzo sur la britojn. Tiel, malhelpante ilin ekloĝi sur la defensiva kaj okupi antaŭpreparitajn liniojn.
  Daŭrigante la ofensivon, Rommel povis, malgraŭ signife malpli forto, venki la britojn, kaj la koloniaj trupoj kapitulacis preskaŭ sen batalo.
  Kiel rezulto, la britoj perdis Egiptujon kaj kontrolon de la Suez-kanalo. Sed eĉ ĉi tio ne estis la fino de la problemoj por la kontraŭ-hitlera koalicio.
  La Fuhrer ne turnis la Kvaran Panzer-Armeon suden, kaj krome, li konfidis la atakon kontraŭ Stalingrado al la heroo de Krimeo, Majŝtejno. Kiel rezulto, la germanoj povis kapti la grandurbon sur la Volgo preskaŭ tuj, kaj la sovetiaj soldatoj ne havis tempon por akiri piedtenejon tie.
  Konstruante sur la sukceso de la soldatoj de Mainstein, ili avancis laŭ la Volgo kaj atingis la Kaspian Maron. Kaj tiam Turkio eniris la militon, farante fortan baton kun milion-forta armeo. Japanio ankaŭ gajnis la Batalon de Midvej antaŭ tio, kaj kaptis la havajan insularon.
  Kaj tiel la samurajo malfermis duan fronton en la Malproksima Oriento. Ili avancis en grandaj masoj de infanterio. Kaj ili povis fortranĉi Vladivostokon kaj preni Ĥabarovskon, kaj ankaŭ kapti la plej grandan parton de Mongolio.
  Kiel rezulto, Sovetunio ne trovis la forton por vintra kontraŭofensivo. Kaj la germanoj, kaj la turkoj, kaj aliaj satelitoj de la Tria Reich, kaptis preskaŭ la tutan Kaŭkazon dum la vintro, kaj petrolon en Bakuo.
  Sovetrusio trovis sin en pozicio de strategia premo. Stalino eĉ konsentis pri aparta paco kun Germanio en ajnaj kondiĉoj.
  La Fuhrer ricevis informojn pri inteligenteco, ke en Usono oni laboras por krei atombombon. Kaj maltrankvila pri tio, li konsentis pri aparta paco kun Sovetunio. Sed kompreneble, prenante ĉion jam konkeritan, same kiel Leningradon, kaj la tutan Karelio, ĝis kaj inkluzive de Arĥangelsko. Granda omaĝo estis farita al Soveta Rusio. Japanio okupis la marbordon, kaj parton de aliaj landoj en la Malproksima Oriento.
  Stalino, konsciante la senesperecon de milito sur du frontoj, kaj ankaŭ timante novajn germanajn tankojn - la Pantero kaj la Tigro, akceptis ege malfacilajn packondiĉojn, sed konservis Moskvon kaj lian personan potencon.
  Kaj la Fritz daŭrigis sian ofensivon en Afriko kaj moviĝis al Hindio. Komence, ili planis preni ĉiujn koloniojn el Britio, kaj poste kapti la patrujon.
  La britoj ne povis teni en Afriko. La nazioj okupis, kun ekstreme malforta rezisto, la tutan nigran kontinenton, same kiel Hindion, unuiĝante kun la japanoj.
  La surteriĝo en Britio okazis en junio 1944, tiam la germanoj evoluigis reagaviadilojn, kaj, pro sia kvalita supereco, tute kaptis superecon en la maro kaj en la aero.
  Ameriko, ankaŭ, perdis al la japanoj ĝis nun, ĉar ili venkis la jankian floton en partoj. Kaj ĉi tio ebligis kompensi la pli malgrandan ekonomian potencialon.
  Britio en la patrujo estis rapide venkita. Kaj post tio, nova por-germana reĝo estis instalita tie, kaj registaro gvidita fare de Mosley. La plej multaj el la ŝipoj de la angla floto iris sub la Trian Reich. En aŭgusto, la germanoj konkeris Irlandon, kaj en septembro, Operacio Ikaro okazis, kun la kapto de Islando.
  Tiel, la Tria Regno certigis sin kontraŭ la bombado de Usono.
  Sed tio ne sufiĉis por la Fuhrer, kaj la Fritz komencis ataki Amerikon.
  Parto de la trupoj estis transdonita al Argentino kaj Brazilo. Kaj parto moviĝis tra Gronlando kaj Kanado.
  Kompreneble, kune kun la japanoj, la germanoj ankaŭ kaptis Aŭstralion.
  En 1945, la nazioj povis kapti signifajn teritoriojn en la Okcidenta Hemisfero. Ameriko estis alfrontita kun la novaj germanaj E-seriotankoj, kiuj estis multe pli bonaj ol la Shermans kaj eĉ la Pershings. La E-75 de Hitler montriĝis praktike nepenetrebla de ajna angulo de amerikaj pafiloj, kaj rapide iĝis la ĉefa germana tanko. En marto 1946, Usono kapitulacis.
  Kaj okazis provizora milita paŭzo. Stalino sidis kviete, kaj ne skuis la boaton.
  Hitler ripozis dum kvin jaroj kaj digestis havaĵojn. Kaj tiam, tamen, li prenis kaj atakis Japanion ĝuste la 20-an de aprilo 1951. Ŝi havis tro da havaĵoj.
  La milito daŭris ok monatojn kaj finiĝis kun la kapto de Japanio kaj ĉiuj ĝiaj kolonioj.
  Post tio, la Fuhrer faris plurajn pliajn operaciojn en Latin-Ameriko kaj konkeris Hispanion kaj Portugalion, kaj aliajn neŭtralajn landojn.
  Turkio ankaŭ estis konkerita.
  Montriĝis, ke la imperio de la Tria Regno estis preskaŭ universala. Sed ekzistis ankoraŭ senvestigita Sovetunio.
  Stalin mortis en marto 1953, kaj tiam ankaŭ Beria estis pafita. Nikita Ĥruŝĉov kaptis potencon. Kiu aranĝis la 20-an kongreson kun malkovro de la personeckulto de Stalin, kaj eĉ hontige perdis la militon.
  Kaj Hitler decidis:
  - Kaptu la lastan sendependan potencon en la mondo.
  Kaj tiel, la 1-an de majo 1956, komenciĝis la granda ofensivo de la grandega, tutmonda armeo de la Tria Reich kontraŭ Sovetunio. Denove milito kaj granda sango.
  Hitler havis sesdek sep jarojn sufiĉe lastatempe, sed la kanibalo ne volis trankviliĝi.
  La limo pasis tre proksime al Moskvo - nur ducent dudek kilometrojn laŭ la plej mallonga distanco. Jam Rĵev estis germana urbo. Do la Fritz atendis, ke eĉ antaŭ la somero ili prenos la ĉefurbon de Sovetunio, kaj finfine kompletigos la firmiĝon de la imperio sur planeda skalo.
  Sed la kvar knabinoj, gviditaj de Nataŝa, eniris ilian vojon.
  Belaj, nudpiedaj knabinoj en bikinoj defendis la sovetian urbon Kalinin kaj la 4-an de majo 1956, germanaj trupoj trarompis ĝin, lanĉis atakon.
  Antaŭe estis germanaj, piramidecaj tankoj de la AG-serio. Ili estis potencaj kaj tute nevundeblaj al sovetiaj pafiloj, kiam pafitaj de ĉiuj anguloj.
  Sed la nazioj ne estis bonŝancaj en ĉi tiu kazo: ĉar kontraŭ ili kvar knabinoj - tre fortaj sorĉistinoj. Kaj ĉi tiuj militistoj sciis batali kontraŭ la malamiko.
  Nataŝa ĵetis obuson per la nuda piedo. Ŝi trafis la raŭpon de germana, piramideca tanko. Kiel rezulto, la aŭto deturniĝis maldekstren kaj ramis sian najbaron.
  Kaj ambaŭ tankoj tuj eksplodis.
  Kaj Nataŝa pepis:
  - Jen mia strategio!
  Zoya, ŝia partnero, ankaŭ lanĉis obuson kun ŝiaj nudaj piedfingroj. Kaj ŝi trafis la raŭpojn de la piramida nazia mastodoto. Tiu malvenko turnis sin kaj ramis lian najbaron. Kaj denove du tankoj eksplodas.
  Zoya krias:
  - Gloro al USSR!
  Plia fajro kondukas Augustine. Ŝi ankaŭ ĵetis nudan piedon, ion tre mortigan. Kaj batis germanan aŭton en la raŭpo. Kaj kiel rezulto, la naziaj tankoj denove koliziis.
  Kaj la ruĝhara diablo kantis:
  Ni ne estos sklavoj
  Ni ĵetu nudajn piedojn!
  Kaj tiam Svetlana atakis la malamikon. Jes, tiel preciza kaj preciza. Kaj ankaŭ kun la helpo de nudaj piedfingroj. Kaj la faŝismaj aŭtoj koliziis. Kaj kiel ili eksplodas.
  Kaj Svetlana kantos:
  - Gloro al mia Patrujo!
  Knabinoj batalas kuraĝe!
  Nataŝa denove ĵetas obuson per la nuda piedo kaj kunpuŝas du germanajn tankojn, ekkriante:
  - Gloro al Stalino!
  Zoya ankaŭ ĵetas ion mortigan per siaj nudaj piedfingroj, kaj ekkrias ĉe la pinto de siaj pulmoj:
  - Por sankta Rus'!
  Augustina donis obuson kun sia nuda kalkano, puŝis la naziajn mastodontojn kaj knaris:
  - Por novaj landlimoj!
  Svetlana, en sovaĝa frenezo, ĵetis la donacon de morto per la nudaj piedfingroj de sia gracia piedo kaj siblis:
  - Por granda venko!
  Knabinoj batalis kun piramidaj maŝinoj, tre mojosa. Sed kion oni povas fari kontraŭ tiom grandaj fortoj? Kaj nun la nazioj tute ĉirkaŭis Kalinin kaj la militistoj devis eliri el la ĉirkaŭo.
  La germanoj kaptis Saratov, Kuibyshev, Tula, Penza dum majo, kaj tute ĉirkaŭis Moskvon, ĉirkaŭante la grandurbon de ĉiuj flankoj.
  Kaj en junio okazis sturmo kontraŭ la ĉefurbo.
  La kuraĝaj kvar denove batalas, kaj batalas malespere.
  Nataŝa turnis, ĵetis obuson per la nuda piedo kaj kantis:
  - Gloro al nia mondo!
  Zoya ankaŭ pafis eksplodon, kaj denove lanĉis obuson per sia nuda piedo kaj knaris ĉe la supro de siaj pulmoj:
  - Nova Stalino estas mia idolo!
  Tiam Augustine pafas, kaj ankaŭ aktive pafas. Kaj per la nudaj piedfingroj li ĵetas grenadon, kaj muĝas:
  - Estos novaj venkoj! Novaj batalantoj leviĝos!
  Tiam Svetlana pafas, falĉas kontraŭulojn. Kaj per la nuda piedo li ĵetas la mortiginton al siaj kontraŭuloj, hurlante:
  - Estos nia venko en la sankta milito!
  La kvar batalis senespere en Moskvo. Sed la fortoj ne estas egalaj. La urbo estis laŭvorte superfortita de hordoj, ĉiaj nigraj, flavaj, brunaj batalantoj, kiuj estis uzataj kiel kanonaj nutraĵoj.
  Kaj la 3-an de julio Moskvo finfine falis... En ĉi tiu momento, la germanoj prenis Kazanon, kaj Uljanovskon, kaj la urbon Gorki, kaj Rjazan, kaj efektive la teron al la rivero Uralsk, kaj jam sturmis Orenburgon.
  De la oriento ankaŭ okazis ofensivo de grandaj fortoj. La 4-an de julio 1956, Nikita Ĥruŝĉov ofertis kapitulaci al la Tria Reich en interŝanĝo por garantioj de sia propra sekureco kaj aliaj membroj de la politburoo.
  Hitlero konsentis pri tio... La milito estis finiĝanta post iom pli ol du monatoj. Kaj la potenc-ekvilibro ekde la komenco mem estis senespera.
  Tamen, la kvar knabinoj ne akceptis malvenkon. Ĉar Sovetunio jam estas tute kaptita, ĉu eblas preni kaj mortigi Hitleron?
  Kaj la 9-an de aŭgusto 1956, la konataj kvar knabinoj, kune kun la knabo Oleg Rybachenko, decidis ataki la bunkron de Hitler, detruante la ĉefan krimulon de ĉiuj tempoj kaj popoloj.
  Kaj tiel kvar knabinoj kaj knabo, kiuj aspektis proksimume dekdujara, tre muskolplena, en nura pantaloneto, translokiĝis al la loĝejo de Hitler, kiu elektis ĝin en Kipro.
  La knabino estis nudpieda kaj en bikino, la knabo estis en pantaloneto, kaj ankaŭ nudpieda. Do ĉiuj kvin estis akuzitaj de magio.
  Infano kaj kvar knabinoj sur la atako.
  Oleg Rybachenko ĵetis nudpiedan, infanecan piedan pulsaron, disĵetis la naziojn kaj grincis:
  - Por la grandeco de Rusujo!
  Nataŝa liberigis fulmon de sia umbiliko, bruligante la Fritz, kaj per siaj nudaj piedfingroj lanĉis fajroglobon, bruligante la naziojn kaj kantante:
  - Por nova Rus'!
  Zoya ankaŭ atakas. Kun nudaj piedfingroj li ĵetas mortigan donacon. Kaj elmontras la bruston, elĵetante fulmojn el ĝi!
  Tiam ŝi kantis:
  - Jes, estu fama pro Rus'!
  Aŭgusteno ankaŭ nudigis siajn mamojn. Ŝi faligis pulsaron el sia skarlata cico. Kaj ŝi ŝprucis fulmon per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj ŝi kantis:
  - La unua falko estas Lenin, la dua falko estas Stalino!
  Kaj nun Svetlana atakas. Kiel elĵeti pulsaron kun nudaj piedfingroj... Ĝi frakasos la faŝistojn. Kaj poste kun skarlata cica zipo. Kaj li falĉos multajn naziojn.
  Kaj kantu:
  - Por la Patrujo kaj Stalino!
  Oleg Rybachenko denove atakas. Li tranĉas faŝistojn per magiaj glavoj, kaj liberigas fulmon per siaj nudaj fingroj.
  Kaj la knabo krias:
  - La grandeco de la lando!
  Nataŝa, premante la naziojn per glavoj kaj ĵetante inferajn pulsarojn per siaj nudaj piedoj, kriegas:
  Ni estas infanoj de Satano!
  Kaj mortiga veziko elflugis de la nuda kalkano de la knabino. Kaj fandis ĉiujn.
  Zoya ankaŭ atakas. Disbatas ĉiujn per glavoj. Kaj per fajra fulmo el skarlataj cicoj akvumas Fritz. Kaj kun nudaj piedfingroj li ĵetas inferajn pulsarojn.
  Dum muĝado:
  - Por la vera Patrujo!
  Augustine ankaŭ estas sur la atako. Kaj ŝiaj rubenaj cicoj funkcias, ŝprucante kaskadojn de fulmo. Kaj la manoj tranĉis kontraŭulojn per glavoj. Kaj nudaj piedfingroj ĵetas pulsarojn.
  Fajra beleco krias:
  - Por la Nigra Dio!
  Kaj ĉi tie Svetlana estas sur la ofensivo. Ankaŭ terminatora knabino. Fulmo kaj pulsaroj elflugis el la fragaj cicoj. Ili bruligis ĉion ĉirkaŭ la knabino. La nazioj precipe suferis, kaj la kavaliroj de la Tria Reich.
  Kaj la knabino prenos ĝin kaj krios:
  - Por la Plej Granda Rus'! Mi batalas!
  Knabo kaj kvar knabinoj sur la ofensivo.
  Ili moviĝas laŭ la koridoroj de la bunkro. Ili ekstermas la faŝistojn. Ili iras al Hitler. Fakte, en ĉi tiu mondo, tiu morkelo sukcesis vivi dum sesdek sep jaroj. Kaj tiel decidis la kvin terminantoj: sufiĉas kun Hitler, kaj ili mortigos lin! Do la knabinoj kaj la knabo moviĝas.
  Oleg tranĉas la naziojn per glavoj, kaj per siaj nudaj piedoj ĵetas energiajn koagulaĵojn, kaj kantas:
  - Gloro al la granda Rus'!
  Nataŝa, uzante la skarlatajn cicojn de sia brusto, same kiel hakantajn la naziojn per glavoj, kaj ĵetante pulsarojn per siaj nudaj piedfingroj, krias:
  - Por Blanka Rus'!
  Zoya estas sur la ofensivo. Li ankaŭ tranĉas per glavoj kaj ĵetas fulmon al la nazioj kun skarlataj cicoj. Kaj li muĝas al si:
  - La Blanka Dio venku!
  Kaj kun nudaj piedoj, kiel pulsaro lanĉos.
  Kaj jen Augustine sur la ofensivo. Tiel feroca kaj rapida. Ĝi ankaŭ verŝas fulmon el skarlataj cicoj, kvazaŭ el kornukopio. Kaj li detruas la naziojn per glavoj. Kaj kun nudaj piedfingroj io brulanta, kvazaŭ elĵetita.
  Tiam la ruĝharulo kantos:
  - La Nigra Dio donos venkon!
  Kaj en la ofensivo kontraŭ la nazioj, Svetlana. Li ankaŭ tranĉas ilin per glavoj. El rubenaj cicoj ĝi verŝas fulmon, kaj kun nudaj piedoj ĝi lanĉas frakasajn pulsarojn.
  Kaj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Gloro al Svarog!
  La kvin furiozas, renversas tankojn, detruas naziajn bunkrojn ktp. Detruas kontraŭulojn kiel akridoj.
  Oleg sur la ofensivo. La knabo tranĉas kiel glavoj. Kaj per nudaj fingroj li ĵetos infanajn krurojn. Kaj la nazioj senprobleme kuŝiĝos.
  Kaj poste kantu:
  - Jes, Granda Rus'! Mi estas kun vi!
  Natasha ankaŭ estas sur la ofensivo. La nazioj disbatas sin. Ĵetas pulsarojn kun nudaj piedoj. Skarlataj cicoj, fulmaj kaskadoj elĵetas.
  Kaj kantas al si:
  - La grandeco de Rusujo, Svarog estas mia mesio!
  Zoya estas sur la ofensivo. Ankaŭ ĵetas fulmon. Kaj ŝiaj rubenaj cicoj skuiĝas kiel buoj de surfo de la fluoj de energio.
  Kaj nudaj piedfingroj, fajraj koagulaĵoj de pulsaroj klakas por si.
  Zoya krias:
  - Gloro al spaca Rusio!
  Kaj kiel nuda kalkano prenos kaj pereos grandskale, detruo.
  Kaj ĉi tie en batalo kaj Aŭgusteno. Kun nudaj piedfingroj, li ankaŭ ĵetas detruajn kaj mortigajn armilojn al la malamiko. Kaj ŝiaj purpuraj cicoj, kvazaŭ de maŝinpafilo, alportas fluojn de freneza energio kaj detruo sur la malamikon. Jen ruĝharulo, kiel ŝi batas la naziojn. Laŭvorte enamiĝi.
  Kaj kiel li batas per sia nuda kalkano!
  Kaj muĝas:
  - Por la forto kaj saĝo de la Nigra Rusa Dio1
  Kaj tiam Svetlana atakas. Ankaŭ detruas la naziojn per glavoj. Kaj skarlataj cicoj elsputas mortodonacojn. Kaj kiel li prenos kaj kantos:
  - Gloro al nia granda Rus'.
  Kaj per sia nuda kalkano, li frapos la malamikon per pulsaro. Kaj li prenos glavojn kaj tranĉos...
  Jes, kvin el la gardistoj de Hitler tre fame falĉas. Ĉi tio estas vere kion knabinoj bezonas.
  Kaj la knabo kun li, Oleg Rybachenko, estas tiel mojosa! Kaj la nazioj ekstermas tre fame.
  Ĉi tiu estas la terminatora knabo.
  Glavoj kiel oblikvo. Kaj li turniĝos, kaj fortranĉos la naziojn per glavoj. Kaj la pulsaro ĵetos per nudaj piedoj.
  Kaj muĝas:
  - Por la grandeco de Eŭropo!
  Kaj ĉi tie Nataŝa estas sur la ofensivo. Tiel furioza. Kaj ankaŭ el la skarlataj cicoj liberigos pulsarojn. Kaj dispremas la faŝistojn. Kaj ĵetas tiajn mortigajn pulsarojn per nudaj piedoj.
  Kaj li muĝas je la supro de siaj pulmoj:
  - Gloro al la Rusaj Dioj!
  Zoya mem estas sur la ofensivo. Kaj ŝi mortigis ĉiujn naziojn per glavoj. Kaj tranĉis ilian haŭton en tamburon. Aŭ pli ĝuste en kribrilo. Kaj kun nuda kalkano, kvazaŭ de la nazioj, li pereos. Kaj el la skarlataj cicoj, ŝargu per energifluoj. Nu, la nazioj devas vere dolori.
  Kaj Zoja krias al si mem:
  - Por Sankta Rus'!
  Kaj tiam Aŭgusteno fariĝis eĉ pli aktiva. Ŝi ankaŭ lanĉis pulsarojn per siaj nudaj piedfingroj. Kaj de la skarlataj cicoj kiel fulmoj. Kaj kvazaŭ de nuda kalkano, ĝi ellasos pulsaron, brulantan fulmon.
  Kaj kriu:
  - La graco de la Nigra Dio estas kun ni!
  Kaj la ruĝhara diablo prenos kaj vangofrapos la malamikon.
  Kaj jen Svetlana atakas. Knabino kiu estas nur floro de hela koloro.
  Nazioj memfide brulas. Kaj el rubenaj cicoj sendas tiajn mitralajn eksplodojn. Ke la tuta universo povas esti ekbruligita. Kaj ili prenis ĝin, ili ekbruligis ĉiujn naziojn.
  Jes, Hitler havos malfacilan tempon, ĉar tia potenco estas kontraŭ li.
  Sed Svetlana kriis:
  - Kaj la amo de la Blanka Dio estas kun ni!
  Kvin movoj al si mem. Disbatas la naziojn sen ia kompato. Kaj montras inferan ekstermadon. Tio estas kiu kuraĝas stari en la vojo de tiaj knabinoj, li mortos.
  Oleg sur la ofensivo. Pli kaj pli proksime la knabo venas al la oficejo de Hitler. Kiel li sovaĝe disbatas siajn glavojn. Kaj la nudaj piedoj de la infano elsendas pulsarojn.
  Jes, la nazioj ne estis bonŝancaj, ili kontaktiĝis kun tiaj gajaj knabinoj kaj knabo.
  Ĉi tie Nataŝa liberigos tian fajran nebuleton el siaj skarlataj cicoj. Kaj tiom da faŝistoj estas bruligitaj. Ĉi tio estas knabino, ekzistas vera terminatoro.
  Kaj jen kiel lanĉi mortiginton kun nudaj piedfingroj al la malamiko. Kaj fiku specife.
  Post kio Nataŝa grincos:
  - Gloro al USSR!
  Zoya ankaŭ estas sur la ofensivo. Ĉi tie de la fragaj cicoj donos fajran rivereton. Kaj batas siajn kontraŭulojn. Kaj donas vicon post vico. Kaj li prenos skarlatajn cicojn kaj pafos al la malamiko.
  Kaj per nudaj piedfingroj, li trafos la malamikon.
  Poste li kantas:
  - Gloro al nia Tero!
  Plue en la ofensivo de Augustine. Ankaŭ sur la sovaĝa flanko. Batas siajn kontraŭulojn. Kaj ĵetas skarlatajn cicojn kontraŭ malamikojn, tre brulantajn diskojn. Ili laŭvorte bruligas la naziojn al cindro.
  Kaj la militisto muĝas:
  - Por granda venko!
  Sed en la atako Svetlana. Tiel furioza kaj agresema. Ŝi kovras la Fritz per siaj nudaj piedoj. Kaj el la fragaj cicoj, ĉar ĝi liberigos, io sufiĉe mortiga.
  Kaj li prenos la naziojn kaj bruligos ilin, poste la polvon.
  La knabino prenis ĝin kaj muĝis:
  - Por fortaj, rusaj dioj!
  Kvin prenis kaj trarompis al la oficejo de la Fuhrer. Hitler estas maljuna. Grizaj haroj aperis, kaj kalvaj makuloj aperis sur la frunto. Malalta viro. Falis sur la genuojn antaŭ la knabinoj kaj la knabo.
  Nataŝa enŝovis en lin sian nudan, sangan piedon kaj kriis:
  - Kisu la hundon!
  Hitler timigita kisis...
  Zoya ankaŭ devigis la Fuhrer kisi ŝian nudan kalkanon. Hitlero estis subigita.
  Poste li kisis ankaŭ la nudajn, malglatajn plandojn de Aŭgusteno. Ŝi kuis sufiĉe.
  Ankaŭ Svetlana devis kisi ŝiajn nudajn piedojn. La knabinoj de la Fuhrer tiam prenis ĝin je la brakoj kaj gamboj. Kaj dum ili tiris, ili estis disŝiritaj en kvar partojn.
  Kaj Hitler pro dolora ŝoko ĝuste la 9-an de aŭgusto 1956 prenis kaj mortis.
  Finiĝis la regado de la plej granda krimulo de ĉiuj tempoj kaj popoloj, kiu kaptis la tutan mondon.
  La granda kaj sanga diktatoro estis sukcedita fare de Schellenberg, kiu anstataŭigis Himmler. Kaj la plej kapabla el la filoj de Hitler, akirita per artefarita fekundigo, estis deklarita la formala heredanto.
  Sed... Lukto por potenco komenciĝis, Schellenberg estis renversita de Mainstein kaj sangaj konfliktoj komenciĝis.
  
  HELL TERMINATOR CLIP
  Printempe de 1942, unu el la germanaj fakuloj malkovris, ke li uzas rustorezistan ŝtalan klipon sur germanaj falsitaj dokumentoj, dum rusoj uzas nur simplan feron. Kaj tiam li raportis tion al la ĉefkomando.
  Post tio, ĉi tiu nuanco estis enkalkulita, kaj germanaj agentoj komencis malsukcesi multe malpli ofte.
  Kaj kiel rezulto, la Fritz rivelis planojn por ofensivo sur la flankoj proksime de Stalingrado. Kaj la trupoj regrupiĝis. Kiam la ofensivo komenciĝis la 19-an de novembro, la Ruĝa Armeo estis alfrontita kun fortega defendo. Krome, en la tago de la ofensivo, la vetero montriĝis nefluga, kaj tio malfunkciigis aviadon kaj reduktis la efikon de artileria preparado.
  La germanoj tiam povis rezisti, kaj la batalado daŭris pli ol monaton sen multe da sukceso por la Ruĝa Armeo.
  Afriko ankaŭ estas iom malsama. Rommel ricevis pli da plifortikigoj de Eŭropo, kaj povis munti grandiozan ofensivon kontraŭ la amerikano. Pli ol cent kvindek mil subtrejnitaj kaj nespertaj amerikaj soldatoj estis kaptitaj. Kaj la trupoj de Rommel ankaŭ kaptis Alĝerion kaj Maroko.
  Post tio, Usono petis paŭzon kun la Germana Armeo. Profitante de la retiriĝo de Ameriko de la milito, la germanoj plu fortigis Rommel kaj venkis Brition en Libio kaj Egiptujo. En la sama tempo, dum la vintro, la germanoj repuŝis la ofensivon de la Ruĝa Armeo proksime de Leningrado, kaj novan provon ataki proksime de Stalingrado, kaj en la Rzhev-Sychov direkto. La printempo pasis relative trankvile. Ne atinginte sukceson en la vintro de Sovetunio, li ŝparis forton. Kaj la germanoj antaŭeniris en Afriko kaj Mezoriento. Kaptite post la falo de Egiptujo, Irako kaj Kuvajto. Parto de Sirio estis okupita fare de Türkiye. Kiu ekmilitis kun Britio.
  En la somero ankaŭ estis paŭzo sur la orienta fronto. La nazioj avancis en Sudano, kaj avancis al Irano kaj la Proksima Oriento. Nur en aŭgusto la trupoj de Stalin provis antaŭeniri proksime de Stalingrado. Sed denove ili blokiĝis en malfacila germana defendo.
  La Pantero, kiu havis kiraspenetran, precizan kaj rapidpafan kanonon, pruvis esti aparte bona en defensivaj bataloj.
  La germanoj pasigis la tutan kvardek-trian jaron en la oriento sur la defensivo. Intertempe, ili kaptis Afrikon kaj post kiam Irano eniris Hindion, unuiĝante kun la japanoj.
  Vintre, la Ruĝa Armeo preskaŭ ne antaŭeniris. Stalino esploris la eblecojn de paco. Kaj la germanoj digestis la britajn koloniojn. Churchill malsaniĝis, kaj sentiĝante nesekura, li prenis kaj finis armisticon kun la germanoj post la perdo de la kolonioj. Ĉi tio malligis la manojn de la nazioj en la oriento.
  Kaj en majo 1944, la ofensivo de la Germana Armeo komenciĝis, direkte al la Kaspia Maro.
  "Panteroj" -2 kaj "Tigroj" -2 partoprenis en la bataloj. Ĉi tiuj maŝinoj montris sian potencon, sed la ĉefa afero estas jetaviadiloj, kiuj ne plu estis egalaj. Aparte, ME-262 kaj XE-162.
  Jes, kaj multaj araboj, afrikanoj, indianoj estis rekrutitaj en la infanterion. Tiuj grimpis antaŭen kiel kanonfuraĝo.
  Nu, kio pri batalo do en batalo!
  La malamiko, ĵetante kadavrojn, trarompis al la Kaspia Maro, kaj neis Kaŭkazon de tero. Kaj la turkoj trafis de la sudo, kaj la trupoj de Rommel.
  Plena blokado...
  La Germana Armeo ĵetis pli ol tricent sekciojn en la ofensivon, plejparte de eksterlandanoj. Kaj li faris signifan progreson.
  Kvankam la Ruĝa Armeo batalis heroe.
  Precipe la kvar knabinoj, Natasha, Zoya, Augustine, kaj Svetlana.
  Ili precipe fame ĵetis donacojn de morto al la malamiko per siaj nudaj piedoj.
  Sed eĉ la kuraĝaj kvar kaj belaj sorĉistinoj montriĝis, ĝenerale, senpovaj.
  Kaŭkazo estis tute kaptita dum la somero. Dum la aŭtuno, la Fritz ankaŭ kaptis Saratov kaj Kuibyshev, avancante de la sudo. Kaj ankaŭ Uralsk, Gurjev kaj alproksimiĝis al Orenburg.
  Vintre ili haltis. Estis provizora trankvilo. Nur en Orenburgo mem okazis bataloj. Kaj ĉi tiu urbo denove fariĝis legenda. Ili rememoris en li la epokon de Emelyan Pugachev.
  La Fuhrer dum iom da tempo provis negoci finan pacon kun Usono kaj Britio. Tiam ili daŭrigis la militon kun Japanio. Kvankam sen sukceso. Samurajo surmare gajnis plurajn venkojn.
  Printempe de 1945, la 20-an de aprilo komenciĝis la Operaco "Kremlino", kun atako kontraŭ Moskvo.
  La batalado montriĝis tre furioza. La germanoj estis tiritaj en sangajn batalojn. Sovetiaj trupoj batalis heroe. Tamen, post tri monatoj da obstinaj bataloj, uzante reagaviadilojn, la plej novajn tankojn de la E-serio, la germanoj ĉirkaŭis Moskvon. En aliaj direktoj, ili sukcesis preni Tambov, Penza, Uljanovsk, por antaŭeniri al Ufa.
  En aŭgusto, Rjazan falis, kaj la interspaco kun Moskvo plilarĝiĝis.
  Stalino ofertis pacon laŭ iuj kondiĉoj. La Fuhrer ignoris tion. Sed Moskvo eltenis ĝis decembro, kiam, finfine, ĝi estis prenita.
  Fritz ankaŭ kaptis kaj Gorkij kaj Kazan antaŭ la fino de la jaro.
  Post la vintra paŭzo en majo 1946, la Fritz moviĝis al la Uralo. La bataloj jam estis en plena ne tiom intense. Multaj generaloj perfidis kaj kapitulacis sen batalo. Jes, kaj Stalino mem suferis apopleksion, kaj ne estis tiel batalpreta.
  Post la kapto de Sverdlovsk, la registaro de Sovetunio translokiĝis al Novosibirsk.
  Sed la Wehrmacht-armeo sekvis sur siaj kalkanoj.
  Urboj estis konkeritaj tutjare. Post prenado de Novosibirsk per ŝtormo, Stalin jesis kapitulaci en interŝanĝo por persona sekureco.
  Kaj baldaŭ finis pacinterkonsenton inter Japanio kaj Usono. Britio kaj Ameriko, finfine, rekonis ĉiujn gajnojn de la Germana Armeo.
  Hitlero, kaptinte multajn teritoriojn, kreis sian propran kolonian imperion, kune kun la japanoj.
  Sed li ne havis longe por bari. La 20-an de aprilo 1957, la sorĉistinoj decidis fari operacion kontraŭ la Fuhrer. En la loĝejo de jam mezaĝa diktatoro, kvar sorĉistinoj atakis.
  Militistoj, en bikino, tenante magiajn glavojn en siaj manoj, kaj ĵetante fulmojn kaj pulsarojn per siaj nudaj piedoj.
  Nataŝka prizorgis ventomuelejon, tratranĉante la naziojn kaj per la fingroj de sia nuda piedo ĵetis koagulon da energio, kriante:
  - Gloro al la Patrujo!
  Zoya tranĉis per magiaj glavoj. Ŝi ŝiris la ventrojn de la nazioj kaj pepis:
  - Por novaj landlimoj!
  Kaj kun nudaj piedfingroj kiel liberigi pulsaron.
  Tiam en la atako de Augustine. Li ankaŭ prizorgas muelejon per magiaj glavoj. Tiam li ĵetas ion mortigan per siaj nudaj piedoj.
  Tiam la ruĝa harpio diras:
  - Por la Nigra Dio!
  Venonta en la atako estas Svetlana. Ĝi ankaŭ tranĉas per glavoj, kaj liberigas fulmon per nudaj piedfingroj, tranĉante tra la nazioj.
  Tiam Nataŝa en la ofensivo, detranĉante la korpogardistojn de Hitler, kaj kriante:
  - Kaj mi estas signalo, mi hakos ĉiujn naziojn!
  Kaj kun nudaj piedoj kiel pulsara knabino, kaj ŝi ĵetos.
  Kaj jen Zoja en la atako. Glavoj ŝatas ŝpini, kaj tranĉi la viandon. Kaj kun nudaj piedfingroj li liberigos fulmon.
  Tiam ĝi krios:
  - Mi havas bonegan knabinon!
  Plue en la ofensivo de Augustine. Ĝi ankaŭ turniĝas... Kaj li faligis kelkajn fulmojn el sia brusto. Kaj kun nudaj piedoj la pulsaro ĵetos, kaj krios:
  - Mi estas supermilitisto!
  Kaj ŝiaj ruĝharoj flirtas kiel proleta standardo.
  Kaj jen Svetlana atakas.
  Ŝiaj glavoj turniĝas, kaj ŝiaj nudaj piedoj disĵetas koagulaĵojn de energio, kaj fulmo elflugos el ŝia umbiliko.
  La knabino kantos:
  - Ni hakos la drakon kaj mortigos la Fuhrer!
  Natasha ankaŭ svingas siajn glavojn en la ofensivo, kaj tranĉas la naziojn. Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas mortigajn ĵetaĵojn.
  Kaj la ĉerko veturas en la naziaj gardistoj.
  Kaj la knabino kantas al si:
  - Mi estas neniigbatalanto,
  Kaj la granda terminatoro...
  Malkomponis la atomon tuj,
  Kaj kapo kontraŭ la muro!
  Zoya sur la ofensivo, prenis ĝin kaj ĵetis ĝin per siaj nudaj piedfingroj, io kiu krevigas la tegmenton.
  Kaj kiel kanti:
  - Gloro al spacaj distancoj!
  Kaj denove, ŝiaj glavoj ŝiris la malamikojn en malgrandajn fragmentojn, kaj pecojn da disŝirita viando.
  Kaj ĉi tie en la movado de Aŭgusteno. Kiel ŝi draŝas la naziojn. Kaj pecoj da sanga viando flugas en ĉiuj direktoj.
  Kaj ankaŭ la knabino kun nuda piedo cedos al la pulsaro, kaj bojos:
  - Mi estas granda belulo! Kiun ĉiuj amas!
  Kaj ĉi tie Svetlana moviĝas. Ĝi ankaŭ liberigos fulmon de la umbiliko. Kaj kun nuda piedo, la pulsaro falos sur la naziojn. Kaj ŝiaj glavoj, nu, nur ekzekutistoj.
  Tiam la knabino pepas:
  - Gloro al la Patrujo!
  Nataŝa estas en sovaĝa frenezo. Atakos la Fritz. Pecetigas ilin, kaj ĵetas fajrajn vezikojn kun nudaj kalkanoj.
  Kaj kantas al si:
  - Gloro al nia domo!
  Kaj ŝi ankaŭ faligis koagulon da energio el sia umbiliko.
  Zoya prizorgas ventomuelejon kun glavoj. Detranĉas aron da faŝistoj. Kaj tiam, kiel kun nudaj piedfingroj, ĝi ĵetos al la malamiko. Kaj disĵetu la kontraŭulojn en ĉiuj flankoj.
  Poste li kantas:
  - Gloro al la rusaj caroj!
  Jen Aŭgusteno en severa atako. Detranĉas kontraŭulojn. Kaj nun ŝia nuda piedo ĵetos fulmon... Kaj pulsaro elflugos el ŝia nuda umbiliko. Kaj disiĝas en la direkto de la korpogardistoj de Hitler.
  Tiam la ruĝhara knabino kantis:
  - Ne atendu kompaton de mi!
  Svetlana ankaŭ estas sur la ofensivo... Hakanta kontraŭulojn, disbatante ilin. Ĵetas fulmojn de la umbiliko. Kaj kun nudaj piedfingroj, kvazaŭ brilantaj, fluas tutaj kaskadoj de energio.
  Kaj kantu al si:
  - Mi estas tre dankema
  Mi estas pli malvarmeta ol simio!
  Ankaŭ Nataŝa estas sur la ofensivo... Kiel ŝi tranĉas per glavoj. Kaj kun nudaj piedoj lanĉos la murdisto. Kaj jen fulma flugo de la umbiliko.
  Tiam la knabino grumblas:
  - Por la gloro de la Patrujo!
  Poste venas Zoja. Ĝi ankaŭ detruas malamikojn. Fulmo el malantaŭ la buŝo ŝprucas. Li ĵetas koagulaĵojn de energio per sia umbiliko. Kaj li muĝas al si:
  - Mi estas ĵetĉampiono!
  Kaj nudaj piedoj kiel ŝpini.
  Plu Augustine sur la ofensivo. Li tranĉas la naziojn per glavoj, kaj tranĉas ilin en malgrandan laktukon. Kaj kun nudaj piedoj, kiel pulsaro, li ĵetos. Kaj eĉ du fulmoj el la umbiliko... Kaj surloke fritas deko da faŝistoj!
  La Warrior kantos:
  - En la nomo de Patrino Patrino!
  Kaj denove, nudaj piedoj kiel pulsaro martelante!
  Kaj poste en la ofensivo Svetlana. Ĉi tiu estas la speco de knabino kiu ne povus esti pli malvarmeta. Ĉi tiu militisto prenos ĝin kaj ĵetos fulmon per siaj nudaj piedoj. Kaj vezikoj de neniigo flugos el la umbiliko. Kaj jen kiel la militisto krios:
  - Mi ekkomprenis, ke la pego havas ĉizilon!
  Nataŝa moviĝas. Rulumita kaj dekduo da faŝistoj fortranĉis. Kaj la knabino, ankoraŭ kun la nudaj piedfingroj, liberigis la neniigprodukton. De la umbiliko kaskado de fulmo, kaj kantis:
  - Eterna mia, la plej granda reĝo en la mondo!
  Kaj pulsaro flugis de la nuda kalkano de la knabino.
  Zoja daŭre moviĝis. Ŝi prenis ĝin per siaj glavoj kaj tranĉis. Malamikoj dispremis, palpebrumis safirajn okulojn. Kaj de la umbiliko kolono de energio. Kaj nudpiedaj pulsaroj de detruo.
  Kaj kiel kanti:
  - Mi estos ĉampiono!
  Kaj tiam en la movo de Aŭgusteno... Ŝiaj glavoj, kiel la klingoj de muelejoj. Li senhezite tranĉas sin. Kaj de la umbiliko sagoj akraj de magia fajro muŝo. Kaj la nudaj piedoj de la knabino eldonas tiajn donacojn de neniigo.
  Kaj la ruĝharulo mem muĝas:
  - Granda ĉampioneco!
  Svetlana ankaŭ ne estas donaco. Ŝi prenis ĝin kaj per siaj nudaj piedoj ĵetis la fragmentojn de rompita vitro. Kaj du dekduoj da faŝistoj kuŝiĝis senvive. Kaj kiel de la umbiliko ĝi donos tutan linion. Kaj ĝi falĉos senprobleme ĉiujn naziojn.
  Kaj palpebrumante, li rimarkas:
  - Mi estas granda sonĝo!
  Natasha ŝpinos la trioblan ventomuelejon per magiaj glavoj. Li prenos kaj ĵetos donacojn per nudaj fingroj. Kaj kun sia nuda kalkano, la fajra donos kelkajn vezikojn ...
  Kaj de la umbiliko tuta kaskado de fulmoj.
  Poste li kantas:
  - Lasera glavo,
  Volas tranĉi malamikojn!
  Zoya estas sur la ofensivo. Kaj ŝiaj glavoj estas veraj diamantaj boriloj. Kaj dispremu la Fritz, kiel ŝelon de cent funtoj. Sed kiam la knabinoj prenis la nudajn piedojn kaj ĵetis ion sangan.
  Kaj tiam ĝi prenis kaj rompiĝis.
  Zoja blekis:
  Ni estas la novaj ĉampionoj!
  Kaj jen Aŭgusteno moviĝas. Kiel ŝi tranĉas malamikojn. Kaj la svingo de ŝiaj glavoj tranĉas ĉiujn.
  Kaj kun nudaj piedoj elflugas ĉiaj donacoj de morto.
  Kaj Aŭgusteno kantis:
  - Mia sankta fulmo!
  Kaj fajro eliras el ŝia buŝo!
  Kaj ĉi tie Svetlana moviĝas. La sama kiel el la umbiliko liberigis donacon de murda potenco.
  Tiam la knabino kantis:
  - Mi estas la absoluta ĉampiono!
  Kaj ŝi prenis la nudajn piedojn kaj sendis pulsaron. Kaj la fajro de la infero elflugis el ŝia gorĝo. Kaj nun la nuda kalkano venkiĝis al vezikoj.
  Kaj de la umbiliko flugas mortiga kaj murda fulmo.
  Nataŝa ankaŭ uzis glavojn. Hakis multajn faŝistojn. Kaj kiel ĝi estos liberigita de la umbiliko kun fulmo. Kaj frakasu la korpogardistojn de la Fuhrer en malgrandajn pecojn.
  Post tio li kantos:
  - Por la Patrujo kaj Libereco ĝis la fino!
  Kaj kun nudaj piedfingroj, io tute mortiga estos liberigita.
  Zoja, atakante la malamikojn, kaj elmontrante la dentojn, muĝis:
  - Sovaĝa Skipo! Frakasu la malamikon!
  Kaj li ankaŭ elĵetos ĝin per nudaj piedoj. Kaj de la umbiliko iris tiaj mortigaj vicoj.
  La knabino kriis:
  - Granda honto!
  Kaj tiam Augustine moviĝis. Ŝi ankaŭ ekbrilis smeraldajn okulojn. Kaj ŝi elĵetis amason da fulmoj el sia umbiliko. Kaj kun nudaj piedfingroj ŝi lanĉis kontraŭ la malamikon.
  Kaj ŝi vipis per glavoj, kriante:
  - Mi estas antaŭ ĉio mondĉampionoj!
  Kaj tiam en la atako Svetlana. Do ĉiuj draŝas kaj tranĉas. Kaj ŝi estas tiel malvarmeta kaj gaja knabino. Ankaŭ de la umbiliko, laŭvorte, mitrala eksplodo flugas. Kaj faligas multajn faŝistojn. Kaj nudaj piedoj ŝprucas tiajn pakaĵojn da energio en riveretoj.
  La militisto kantis:
  - La celo estas proksima!
  Kaj kolekti forton por la ĵeto!
  Jes, fine, la kvar eksplodis en la oficejon de Hitler. Mortigis ĉiujn liajn gardistojn. Kaj la faŝisma numero unu estis eltirita el sub la lito.
  Hitler murmuris:
  - Mi donos Pollandon!
  Nataŝa sarkasme demandis:
  - Aŭ eble Kaŭkazo?
  La Fuhrer muĝis:
  - Jes, almenaŭ du Kaŭkazio, simple ne mortigu!
  La knabinoj respondis unuvoĉe:
  - Kisu niajn piedojn!
  Hitler, ĝemante, li ĵus fariĝis sesdek ok jarojn, rampis sur la genuoj kaj kisis, nudpiede, rondajn kalkanojn de knabinoj. Ili ridetis kaj ridis.
  La Fuhrer trifoje kisis ĉiun polvan kaj sangan plandon de la knabino.
  Post tio, Nataŝa prenis Hitler per siaj nudaj piedfingroj je la dekstra mano, Zojan je la maldekstra, ankaŭ kun nuda piedo. Augustina kaj Svetlana prenis la Fuhrer per la nudaj piedfingroj je la maleoloj.
  Post tio, la knabinoj tiros la plej grandan krimulon de ĉiuj tempoj kaj popoloj en ĉiuj direktoj, kaj prenos ĝin, disŝiros ĝin.
  Kaj la brakoj kaj kruroj de Hitler estis forŝiritaj, kaj pro la ŝoko de doloro, la drakreganto mortis surloke.
  Tiu venĝo trovis la murdinton kaj la plej grandan ekzekutiston en la historio de la mondo.
  Ĉi tie finiĝas la fabelo, kvankam sur ĉi tiu planedo ĝi fariĝis koŝmara realo, kaj kiu aŭskultis, estis farita!
  
  
  SORĈISTINOJ KONTRAŭ HITLER
  En la kvardek-unua jaro, Hitler, post la kapto de la insulo Kreto, ŝanĝis sian opinion pri irado al Sovetunio. La fakto ke Stalin ne atakis Germanion dum la atako kontraŭ Jugoslavio konvinkis la Fuhrer ke ekzistis neniuj planoj renkonti lin de la oriento.
  Krome, antaŭĝojoj sugestis, ke ne estos facila venko en la oriento, kaj estis pli bone ne iri tien.
  La Fritz fortigis la grupiĝon de Rommel, kaj povis persvadi Turkion por lasi la soldatojn en la Proksiman Orienton. La britoj estis tute venkitaj en Egiptujo, kaj forpelitaj el Irako kaj la Proksima Oriento. Baldaŭ, Franco konsentis pri la kapto de Ĝibraltaro.
  Post tio, la germanoj povis jam facile translokigi soldatojn al Afriko, kaj plu al Mezoriento.
  Kamara Barato. Kaj post tio, sen nenecesaj problemoj, en nur ses monatoj, la Nigra Kontinento estis kaptita. Kaj la kulmino estis la ofensivo kontraŭ Britio kaj la surteriĝo de trupoj en la patrujo en novembro 1942.
  Post du semajnoj Anglio falis. Kaj la Fritz finfine enradikiĝis en la orienta hemisfero.
  Sed la milito kun Usono ankoraŭ daŭris. Kaj ĝi daŭris pro la malproksimeco de la oceano, kaj la malfacilaĵoj en la translokigo de soldatoj.
  Fidante je la rimedoj de Afriko, grava parto de Azio kaj Aŭstralio, la germanoj konstruas grandan mararmeon. Kune kun Japanio, ili ankaŭ kondukas submara milito.
  La kvardek-tria kaj kvardek-kvara jaroj pasis en bataloj sur la maro. Islando kaj Gronlando estis kaptitaj. Kaj en la kvardek-kvina, jam havante tankojn de la serio "E", la germanoj alteriĝis en Kanado kaj koncentris siajn fortojn en Argentino.
  Tiaj estis iliaj planoj. Kvankam la longedaŭra komunikado malfaciligis ataki Usonon.
  Sed antaŭ septembro, la plej granda parto de Kanado estis transkurita.
  Kaj germanaj kaj japanaj trupoj eniris la nordajn regionojn de Usono.
  Sed tiam la Fritz estis renkontita fare de kvar knabinoj.
  Monica, Leia, Gertrude kaj Angelina.
  Kvar belulinoj eniris la batalon. Monica, Leah, Gertrude estas blonduloj, kaj Angelina estas ruĝa.
  Kaj lasu la knabinojn detrui la grandegan armeon de la Tria Reich.
  Ili pafas maŝinpafilojn.
  Jen Monica ĵetas obuson per la nuda piedo kaj kantas:
  - Gloro al mia forto! Ĉiuj estas falĉitaj!
  Leia donas la vicon. Ĝi ankaŭ falĉas malamikojn en eksplodo, kaj grincas ĉe la supro de siaj pulmoj:
  - Mia armeo estas forta!
  Kaj per la nuda piedo li ĵetas donacon de morto.
  La fajra aŭ ruĝhara Angelina lanĉas mortodonacon per siaj nudaj piedfingroj kaj knaroj:
  - Mia venko!
  Kaj ankaŭ donas vicon!
  Plue, Gertrudo jam martelas la donacon de la morto per sia nuda piedo, kaj kiel surdige hurlas:
  - Mi estas ĉampiono!
  Kaj lanĉos murdlinion denove.
  Monica denove pafas al la faŝisma hordo kaj kantas:
  - Gloro al mia mondo!
  Kaj kun nudaj piedfingroj li ĵetas murdan donacon de morto, frakasas kontraŭulojn.
  Gvidas la fajron kaj Leia. Ŝi estas tre saĝa knabino. Kaj nudaj piedoj al la malamiko kiel ĵetgrenado.
  Kaj la knabino muĝas:
  - Mi estas usona hipermilitisto!
  Tiam Angelina pafas. Ĝi faras tion tre bonorde. Kaj mortiga donaco flugas de ŝiaj nudaj piedfingroj.
  Kaj la bela knabino muĝas:
  - Mi estos la absoluta ĉampiono de la mondo!
  Kaj kiel la militisto montros sian longan langon!
  Kaj tiam Gertrudo provis. Kaj ankaŭ kiel donos la vico. Kaj tiam, kun nudaj piedfingroj, li ĵetos donacon de morto.
  Kaj disĵetu ĉiujn kontraŭulojn en pecetojn da viando.
  Do la kvar knabinoj aktive laboras. Premo, la malamika armeo klare elĉerpiĝas.
  Kvankam ne, timindaj tankoj aperas, la serio E. Nu, la knabinoj atendas ilin.
  Monica ĵetas obuson per sia nuda piedo kaj grincas:
  - Ni batalos en la spaco!
  Kaj de ŝia nuda kalkano, la mortodonaco resaltis de la E-50-raŭpo. Ĉi tiu veturilo estis difektita kaj haltita.
  Militisto krias:
  - Bonega!
  Sekva Leia en batalo. Ankaŭ kun nuda piedo, ĉar li ĵetas donacon de morto. Frakasas la malamikon. Kaj la tanko streĉiĝis.
  Kaj la militisto muĝas:
  - Mi estas knabino en bikino!
  La sekva estas Angelina. Li ankaŭ ĵetas obuson al la E-75 per sia nuda piedo, kaj la germana vampiro havas malfacilan tempon.
  Kaj la militisto kriegas:
  - Mi estas tiu, kiu montros superklason!
  Kaj Gertrude batalas. Ankaŭ militisto, kiu ne konas kompaton kaj dubon.
  La belulino prenis ĝin kaj grincis:
  - Granda regato!
  Kaj mortiga obuso flugis de nuda piedo.
  Monica denove pafas kaj grincas:
  - Aerobato, kaj la ŝipanaro!
  Ŝia nuda membro ankaŭ prenos kaj la fluo de morto ĵetos. Kaj detruu ĉiujn malamikojn.
  Post tio, la militisto vyaknet:
  - Mi estas bonega knabino!
  Kaj Leia estas vera heroo en batalo. Kaj batante la malamikojn. Kaj per sia nuda piedo li ĵetos grenadon, kaj li prenos amason da malamikoj kaj disŝiros ilin. Kaj post kriado:
  - Mi estas tiu knabino tiu Superviro!
  Kaj en batalo, Angelina, ankaŭ ĵetante donacon de morto per sia nuda piedo. La malamiko estos disŝirita kaj kantita:
  - Diable mi estas demono!
  Kaj eksplodu al la malamiko en eksplodo.
  Kaj jen Gertrude en la bildpilko. Li pafas sin sen iu ajn ceremonio aŭ antaŭjuĝo. Kaj li prenos ĝin, per la nudaj piedfingroj, li lanĉos donacon de neniigo, kaj disrompos la malamikojn. Ĉu ĉi tio estas tre batalema?
  La kvar knabinoj batalis kiel kavaliroj aŭ anĝeloj. Sed ĉio havas limon. Kaj tiel la militistoj retiriĝis...
  Aŭtuno kaj vintro de la kvardek-kvina jaro, pasis en obstinaj bataloj. La fortoj estis neegalaj. La germanoj havas tankojn de la E-serio tro multe pli fortajn ol la Shermans kaj eĉ la malgrandaj Pershings. Kaj jetaviado tute ne havas egalon. Kaj eĉ diskaviadiloj komencis aperi, tute nevundeblaj al ajnaj manpafiloj.
  Do Usono estas iom post iom kaptita de ĉiaj eksterlandaj dividoj de la Tria Regno.
  La plej granda parto de Ameriko estas kaptita dum la aŭtuno kaj vintro. Plie, la ribeloj en la sudo de Usono, kaj la perfido de generaloj kun germanaj radikoj. Same kiel la senduba supereco de novaj maŝinpafiloj, kaj eĉ subteraj tankoj de la Wehrmacht.
  Kaj en la printempo de aprilo 1946, post kiam la hordo de la Tria Regno ĉirkaŭis kaj prenis Vaŝingtonon kaj Novjorkon, Usono kapitulacis.
  Tiel alia paĝo de la milito estis turnita.
  Sed en 1947, alia batalo komenciĝis en majo, ĉi-foje kun Japanio.
  Kaj la kampanjo kontraŭ Sovetunio denove estis prokrastita.
  Kaj nun kvar knabinoj el Usono ne rezignis kaj denove batalas kontraŭ la malamiko.
  Somero kvardek sep kaj varmego, militistoj en bikinoj. Kaj ili batalas sin.
  Monica ĵetas obuson per sia nuda piedo kaj grincas:
  - Mi estas terminanto!
  Kaj donas turnon.
  Leia ankaŭ pafas, kaj faras tre bone. Kaj denove, ŝiaj nudaj piedoj ĵetas ion. Kaj ili ekstermas.
  Kaj la knabino krias:
  - Batalu aerakrobatikon!
  Plue, Angelina pafas. Disbatas kontraŭulojn. Forĵetas ilin amase. Kaj ŝiaj nudaj piedfingroj denove ĵetas ion brutale murdan.
  Militisto krias:
  - Mi estas ŝtala ungego!
  Kaj Gertrudo pafas sin, kaj falĉas la malamikojn. Post tio, kun nuda piedo, li ĵetos mortodonacon kaj murmuros:
  - Milita temo, kaj matematiko!
  Kaj denove, kiel li prenos ĉiujn kaj falĉos al frenezo!
  Jes, la kvar batalas. Sed la fortoj ne estas egalaj. La novaj tankoj de la serio E-50 U, kun pli densa aranĝo, malpli ol du metroj en alteco, kaj 170 flanka kiraso, 250 mm frunto, kaj pezo de sesdek kvin tunoj kun motoro de 1800 ĉevalfortoj.
  Ne rezistu al tia japano. Same kiel kontraŭ la ME-462, kiu, sen iu ajn ceremonio, detruas ĉiujn malamikajn aviadilojn kiel koloboks.
  Kaj kontraŭ, ankaŭ flugantaj diskoj. Kaj ili rompas ĉion.
  Resume, en ses monatoj Japanio estis tute venkita kaj ĉiuj ŝiaj kolonioj estis kaptitaj.
  Kaj kio okazis. La Fuhrer baldaŭ konkeris ĉiujn landojn de la mondo krom Sovetunio.
  Ĝis nun ĉio estis pli-malpli paca. Sed tiam Stalino mortis, kaj Nikita Ĥruŝĉov kaptis la potencon. Kaj denove komplikaj rilatoj kun la Tria Regno.
  Sen mencii, ke Sovetunio disvolvis nukleajn armilojn. Kaj ankaŭ okazis la dudeka kongreso, kiu kondamnis la antaŭan politikon.
  Kaj la 22-an de junio 1956 la Tria Regno laŭ ordono de la jam mezaĝa, sed tre agresema Hitlero, lanĉis invadon. Lia hordo kalkulis je rapida venko, sed li estis antaŭ neatendita surprizo!
  Ne nur kvar usonaj knabinoj, sed ankaŭ kvar rusaj belulinoj kaj sorĉistinoj iris en batalon kun la hordoj de la Wehrmacht. Kaj tuta grupo de knabinoj en diversaj branĉoj de la armeo, kaj ankaŭ ĉiuj sorĉistinoj!
  
  NAPOLEONO ALEKSANDRO 1-A FILO
  Napoleono ne iris al Rusio, kaj ĝenerale geedziĝis kun la pli juna fratino de Aleksandro la Unua. Ĉi tio kaŭzis kelkajn ŝanĝojn en la historio.
  Unue, cara Rusio batalis kontraŭ Aŭstrio kaj konkeris Galegion. Due, Francio organizis Italion, kaj metis tie la filon de Napoleono kaj la rusa princino.
  Kaj tiam Rusio kaj Francio konkeris kaj dividis Turkion.
  Plue, per komunaj klopodoj, Britio estis konkerita. La hispanaj kolonioj finfine iĝis francaj, same kiel multe de Afriko. Kaj tiam Barato kaj Irano estis okupitaj!
  Post la morto de Aleksandro la Unua, kaj la abdiko de Konstantino, okazis puĉo, kaj la dekkvarjara romia Cezaro Napoleono la 2-a estis levita al la rusa trono. Kaj post la morto de Napoleono en 1836, Napoleono la 2-a iĝis la reganto de Francio kaj la tuta Eŭropo kaj multaj kolonioj.
  Ununura super-imperio ekestis kiu daŭre disetendiĝis. Napoleono la 2-a poste konkeris Ĉinion kaj Hindoĉinion kaj la tutan Afrikon. Kaj Aŭstralio kaj Kanado. Kaj li mortis en 1879 en la aĝo de preskaŭ sesdek ok jaroj.
  Tiam la trono estis sukcedita fare de Napoleon III. Li ankaŭ volis batali. Sed en la tuta mondo, nur la teritorio de Usono restis nekonkerita de Francio!
  Kaj Napoleono la Tria en 1890 komencis la militon kun Ameriko. La lasta lando kiu ne estis franca posedo.
  Kaj grandega armeo de kvin milionoj da soldatoj el la tuta mondo eniris la teritorion de Usono.
  La fortoj estus neegalaj. Sed la usonanoj batalis kontraŭ Napoleono la 3-a tre heroe.
  Precipe la kvar knabinoj: Monica, Leia, Gertrude, Anna! Kaj ili batalis kiel kobroj kaj heroinoj.
  Monika hakis per glavoj, kaj per nudaj metalaj piedfingroj akraj diskoj. Kaj pugnobatis kontraŭulojn.
  Kaj la militisto kantis:
  - Gloro al Ameriko!
  Leia ankaŭ tranĉis sin kun fremda armeo per glavoj, kaj siblis agreseme:
  - Gloro al la plej bona lando en la mondo!
  Kaj ankaŭ kun nudaj piedoj lanĉis murdanton.
  Gertrudo batalis kun grandega armeo, kaj ankaŭ kun nudaj piedoj, ĵetis tre akrajn kudrilojn kaj batis la malamikojn.
  Samtempe la knabino grincis:
  - Mi estas batalanto de tia klaso, kio estas bonega!
  Anna ankaŭ batalis, ĵetante murdemajn donacojn per siaj nudaj piedoj.
  Kaj kriis:
  - Atingoj havas nin grandaj!
  Sed kiel ajn ili batalis, kaj eĉ tre heroe, ĉi tiuj kvar, sed la superaj fortoj de la francoj tamen venkis ilin.
  La knabinoj estis kaptitaj. Tie ili estis nudigitaj kaj brutale torturitaj. Ili tordis siajn brakojn sur la rako, batis ilin per vipo kaj ruĝe brulanta drato. Nudaj plandumoj estis bruligitaj per fajro, ruĝe varma fero estis aplikita al nudaj kalkanoj. Sed la knabinoj neniam rekonis la novan regadon de Napoleon III.
  Post kio ili estis senditaj al laboro, preskaŭ nudaj en la ŝtonminejoj. Kaj Ameriko fariĝis nova franca provinco.
  Kiam Napoleon III mortis en 1903 en la aĝo de sesdek ok jaroj, Napoleon IV iĝis imperiestro. Lia alveno markis novan regadon. Plifortigante la rolon de parlamento, kaj reduktante la influon de la nobelaro. Iom post iom la monda imperio fariĝis pli demokratia.
  Kaj en 1917, la unua viro flugis en la kosmon. Tiel malfermiĝis la epoko de astronaŭtiko.
  En 1922, homoj flugis al la luno. Kaj 1933 al Marso. Kaj antaŭ 1950 ili vizitis ĉiujn planedojn de la sunsistemo. Sed en 2000, komenciĝis la unua flugo al la steloj, tuta kosma ekspedicio. Jen tia AI nur pro unu edziĝo de Napoleono Bonaparte kun rusa princino.
  Kiel la sorto de la tuta homaro dependas de la plej eta ŝanco.
  
  FALAS KONTRAŬ ĈINIO
  KONOTACIO
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova translokiĝis al Siberio en la deksepa jarcento, kie ili militis kontraŭ la ĉina imperio sub la kontrolo de la manĉura dinastio. Senmortaj dungomurdistoj ŝanĝas la kurson de la historio, ne nur en Ĉinio.
  La milito furiozas kiel uragano
  Knabo batalas kun granda armeo ...
  Ni tranĉas tra la furioza nebulo
  Kvankam ĝi estas foje eĉ tro malfacila!
  
  La malamiko estas tre forta forta,
  Daŭra lavango venas...
  Sub la susuro de helaj skarlataj kurantaj standardoj,
  Sed ni havos, mi kredas, batalon en majo!
  
  Ne pensu, ke ni povas esti konkeritaj
  Ni estas grandaj militistoj de Dio...
  Kaj ĝi ne estos interrompita, mi konas la fadenon de la vivo,
  Kvankam foje ĝi povas esti tre strikta!
  
  Sciu la grandecon de Rusio en tio
  Ke la Patrujo estas pli altvalora ol ĉio...
  Kaj estos tre forta rusa domo,
  Kaj movu la faŝiston malnobla en la vizaĝon!
  
  Ne kredu, ne rompu la Hordon Rus',
  Kiu ne genuiĝas...
  Batalu senbride, ne timu,
  En la nomo de novaj Genus-generacioj!
  
  Por la domo de Rusio, por ĝiaj fojnamasoj,
  Ni batalos tre feroce...
  Senfina revo realiĝis
  Vi ne estas militisto kun animo de bufono!
  
  Ĉi tie vi ĵuras al la Patrujo,
  Fariĝu militisto de la granda Svarog...
  Ne, ne konstruu feliĉon sur sango,
  Kiam ne estas Dio en la koro de Jesuo!
  
  Ni povas atingi novajn manierojn,
  La grandeco de la lando kiu floras ...
  Kaj mortigu la okulvitraj monstron,
  Por ke la planedo fariĝu, baldaŭ paradizo!
  . ĈAPITRO #1
  Knabo kaj knabino, same kiel kvar sorĉistinoj, alvenis en suda Siberio kaj forpuŝis la atakon de la ĉinoj. Ĝi estis malmulte konata milito, kiam la Manĉuroj estis en potenco en Ĉinio, kiuj aktive disetendiĝis en malsamaj regionoj de Azio.
  Kaj tiel ili atakis la rusojn en la Tibeta regiono. Kaj la vera rakonto, ili sukcesis forpreni parton de la teritorio. Krome, Rusio en tiu momento estis malfortigita de la kamparanino kaj la kozaka milito de Stenka Razin. Jes, kaj la trupoj devus esti translokigitaj sur tre longaj distancoj.
  Sed la senmortaj knabo kaj knabino, kaj kvar terminatoraj knabinoj venis por helpi la rusan fortikaĵon.
  Grandega ĉina armeo sturmis la nove konstruitan rusan fortikaĵon. Kaj la fortoj estis klare neegalaj.
  Estas nur mil rusoj, kaj ducent mil ĉinoj. Kaj ŝajnis esti neniu ŝanco entute.
  Sed la ses klasaj militistoj estas superpretaj batali.
  Oleg Rybachenko sur la muro. Senmorta knabo, aspektanta proksimume dekdujara, ĵetas pinglojn per siaj nudaj piedfingroj. Kaj frapas la progresantan ĉinojn. Dekduo samtempe.
  Ĵetas nadlojn kaj Margarita kun nudaj fingroj. La knabino detruas kontraŭulojn kaj grincas:
  - Mia granda forto!
  Kaj li batalas kuraĝe.
  Natasha ankaŭ ĵetas potencan bumerangon kun siaj nudaj piedfingroj. Kiel disbati kontraŭulojn kaj knari:
  - En la nomo de granda gloro!
  Tiam Zoja tranĉas la ĉinojn per glavoj, kaj samtempe ĵetas pinglojn kun veneno per siaj nudaj piedoj. Kaj kantas al si:
  - En la vasteco de Rus',
  Ni povas savi ĉiujn!
  Kaj denove la glavoj falas sur la kontraŭulojn. Kaj se ili hakas, tiam sen ia kompato.
  Sed kiam Aŭrora komencis detrui, kaj ĵeti bumerangojn per siaj nudaj piedfingroj, tiam ĉi tio estas tute detruo. Kaj la mortigitaj ĉinoj falas sub la batoj de la ruĝa diablo.
  Kaj la knabino muĝas:
  - Mi dispremos kaj disŝiros ĉion!
  Kaj kiel li prenos kaj tranĉos per ambaŭ glavoj!
  Kaj de ŝia nuda kalkano flugas akra kaj trapika disko. Ĉi tio estas ĝenerale knabino de totala morto.
  Kaj jen Svetlana en la decida batalo. Kiel ni turmentu la ĉinojn, kaj tranĉu ilin en pecetojn per glavoj.
  La knabino rulumis la papilion, kaj sep militistoj de la Ĉiela Imperio estis hakitaj al morto.
  Kaj tiam akraj, venenaj pingloj flugas de nudaj piedfingroj. Kaj mirigas la ĉinojn.
  Oleg Rybachenko batalas kun flavaj militistoj. Liaj glavoj flagras kiel helico.
  La knabo kun ĝojo kantas:
  - Mi estos la plej forta mondĉampiono,
  Ni venkos Amerikon, Ĉinion!
  Kaj denove la knabo ĵetas akrajn ludojn per siaj nudaj fingroj de infanaj kruroj. Kaj du dekduoj da mortigitaj ĉinoj falas samtempe.
  Jen tia batalo. En la reala historio, cara Rusio de antaŭ-petrinaj tempoj perdis parton de sia teritorio. Sed ĉi tie la rusaj kavaliroj batalas kaj ne cedos.
  Oleg Rybachenko batalas kaj kantas:
  - Sed ni estas kavaliroj plenaj de la rusa spirito,
  La ekzekutistoj neniam aŭdos nian sufokan ĝemon!
  Kaj denove la knabo ĵetas tre akre, kaj kun forta veneno, boligita de sorĉistinoj, tre maldikajn pinglojn!
  La knabino Margarita estas apud li. Kaj ankaŭ ŝiaj kruroj ĵetas tiajn mortigajn kudrilojn. Kaj la manoj tranĉis la atakantajn ĉinojn. La batalanto pereigas la kontraŭulojn, kaj kantas:
  - Mi estas tiel mojosa, kiel demono de ĉiuj landoj...
  Dima, Dima, Bilan! Dima, Dima Bilan!
  Reganto de ĉiuj landoj!
  Nataŝa ankaŭ tranĉas la ĉinojn kaj kantas:
  - En la vespera tagiĝo, ni ne lasos Satanon venki!
  Kaj mortigaj kudriloj ankaŭ flugas de ŝiaj nudaj piedoj.
  Venonta, Zoya detruas la malamikojn. Kaj de ĉi tiu knabino, vibroj de kolosa energio ŝajnas eliri.
  Kaj bumerangoj kaj akraj kudriloj flugas de la nudaj piedoj de la belulino.
  Militistoj grincas:
  - Mi estas granda nudpieda revo kaj beleco!
  Kaj denove, li ĵetos ion ekstreme mortigan al siaj kontraŭuloj.
  Sed kiam Aŭrora prizorgas muelejon kaj tranĉas ĉinojn, tiam ĉi tio estas la kulmino de neniigo.
  Kaj tiam la ruĝharulo ĵetos trapikajn pinglojn per siaj nudaj piedfingroj. Kaj la mortintaj flavaj militistoj falas.
  Sed kiam Svetlana lupanet. Kaj samtempe el ŝiaj nudaj kruroj flugas tuta amaso da pingloj, kiuj trapikas kaj mortigas ĉion.
  Kaj la militistoj grincas:
  - Do, do, do - ricevu faŝiston en unu denaro!
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj denove estos ĵetataj mortigaj al la ĉinoj.
  Nataŝa, hakante flavajn militistojn per glavoj, komentis:
  - Estis pli facile kaj pli malfacile kun la nazioj!
  Svetlana, preterpasinte la muelejon, rimarkis:
  - Kaj ĉiam estas facile ĉe ni knabinoj!
  Aŭrora, reproduktis la ricevon de la adoranto, kaj gruntis:
  - Vi tute ne enuos pri mi!
  Kaj mortiga pikilo flugas el ŝiaj nudaj piedoj.
  Kaj Zoja prenos ĝin kaj knaris:
  - Ni ne estas blatoj, ni estas knabinoj - de granda gloro!
  Kaj denove io elflugos el ŝiaj nudaj piedoj, kaj ĝi trafos la malamikon.
  La knabinoj prenis la laboron al koro.
  Tiu ĉi fortikaĵo estas preskaŭ la nura rusa fortikejo en la areo. Estas kelkaj pliaj urboj en konstruo. Estas bone, ke la ĉinoj ne ŝovis la kapon super la Amuro. Sed Rusio en reala historio perdis pecon de sia teritorio. Tre agresema dinastio en potenco en Ĉinio. Tamen, knabinoj estas kio kapablas elflugi la regimentojn de Lucifero.
  Oleg Rybachenko tranĉas la ĉinojn. Kaj dum la knabo kantas:
  - La plej alta klaso estos...
  Kaj tiam bumerango ĵetita de la nuda piedo de la knabo flugas kaj krio:
  - La histriko tranĉos ĉiujn!
  Margarita ankaŭ ĵetis al la malamiko kio estas murdo. Ŝi dispremis ĝin en pecojn, kaj knaris:
  - Mi estas nudpieda sonĝo kaj granda beleco!
  Kaj ŝia piedo ĵetos sovaĝajn diskojn.
  Venonta en la batalo estas Natasha. Kaj ĝi ankaŭ ĵetas al la malamiko tion, kio disigas la kontraŭulojn.
  Kaj li faras ĝin tre lerte.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas regulajn, mortigajn kudrilojn.
  Poste, Zoya en batalo. Kaj li ankaŭ ĵetas kontraŭ la malamikon, ĉiajn svastikojn kaj bumerangojn.
  Kaj falĉas la malamikon.
  Tiam, dum ĝi pasas:
  - Gloro al la bona reĝo!
  Sed en batalo kaj Aŭroro. Ĝi ankaŭ detruas malamikojn de Ĉinio. Kaj se ĝi ĵetos, ĝi ĵetos kun mortiga forto.
  Kaj kantante:
  - Jes, en la nomo de la Rusa Lando!
  Kaj, ankaŭ, mortigaj ŝargoj flugas de ŝiaj nudaj piedoj.
  Svetlana ankaŭ ne lasas la malamikon malsupren. Kaj el ŝiaj nudaj piedoj flugas io, kio alportas evidentan morton.
  Kaj la militisto kantas:
  - Ni neniam rezignos! Problemo ne venos al Rus'!
  Kaj denove, la ĉinoj estos vunditaj. Kaj li prenos ĝin sen ceremonio kaj hakos ĝin.
  Ses militistoj kaj militistoj forte trafis. Kaj distranĉas la malamikon kaj ĵetas nudajn piedojn.
  Oleg Rybachenko, faligante la ĉinojn, kantis:
  - Stelbatalanto, via korno blovas vane -
  Via lando estas malproksime en dubinda gloro...
  La flamo de batalo tremas inter la linioj -
  En unuflanka ludo sen reguloj!
  Kaj alia bumerango flugas kun la nudaj piedoj de la knabo, kiuj tranĉis la gorĝojn de deko da ĉinoj.
  La knabo, kiel ni vidas, estas batalanto.
  Kaj Margarita ankaŭ estas en batalo. Kaj tiel funkcias ŝiaj nudaj piedoj. Ŝi ekstermas malamikojn sendube ege mojosa.
  Kaj ŝiaj glavoj estas kiel ekzekutistoj.
  La militisto grincas:
  - Estu gloro!
  Nataŝa ankaŭ pafas kun siaj nudaj piedoj, kaj ĵetas la mortigan. Kaj samtempe li aktive tranĉas per glavoj.
  Bipoj samtempe:
  - Mia akompanantaro estas ŝtata ŝipanaro!
  Venonta en la batalo estas Zoya. Ankaŭ diablo de la plej alta nivelo de neniigo. Kiel teni papilion per glavoj. Kaj tiam li prenos kaj ĵetos frapajn elementojn kun nudaj piedoj.
  Post kio ĝi pasas:
  - La armeo ĝojas - antaŭeniras!
  Kaj tuta vico da bevelitaj ĉinoj falas.
  La knabino kantas al si:
  - Zoja amas mortigi! Ha, tiu Zoja!
  Kaj jen Aŭrora en rapida ofensivo. Aŭ pli ĝuste agresema defendo. Kaj helpe de nudaj piedoj batas malamikojn.
  Kaj samtempe ĝi grincas. Kaj kiam ŝiaj sabroj trapasos kiel klingoj de kultivisto, tiam tri dekduoj da ĉinoj estos disŝiritaj!
  Kaj Aŭrora kriegas:
  - Harmoniaj akordoj, la flago de Rusio estas tre fiera!
  Kaj nun ŝia nuda kalkano konvenos al la ĉina generalo en la mentono. Li prenos kaj falos.
  Zoya estas agresema en batalo. Li tranĉas siajn malamikojn, kaj kriegas:
  - Ni dubos kaj mortigos ĉiujn!
  Kaj el nudaj piedoj flugas tiaj ponardoj.
  Svetlana ankaŭ ne lasas neniun. Kaj detruas malamikojn, kvazaŭ falĉilo tranĉas herbon. La ĉinoj fiaskas.
  La knabino krias:
  - Freneza Nadlo! Foriru el la korto!
  Oleg Rybachenko faligas aron da flavaj militistoj per glavoj. Kaj tiam kun nudaj piedoj li ĵetos steleton kaj krios:
  - Mia armeo estas la plej forta!
  La terminator-knabo, kiel vi povas vidi, estas ĉe la pinto mem de la detruo de malamikoj. Kaj li faras ĝin kun granda pasio.
  Kaj de liaj nudaj piedfingroj forflugas alia mortodonaco. Kaj kiel ĝi plenigas la ĉinojn grimpantaj la muron.
  Flavaj militistoj estas fanatikuloj. Ili jam amasigis tutajn amasojn da kadavroj. Kaj ili daŭre grimpas kaj grimpas kaj grimpas!
  Sed la knabo kaj knabino estas nur la formado de mortiga potenco. Kaj kiam ili tranĉas, la sangoŝprucedoj flugas en ĉiuj direktoj kaj tre malproksime.
  Oleg Rybachenko kantis:
  - Heroismo estas glorata heroaĵo,
  Ni estas la konkerantoj de la planedoj!
  Margarita, ĉi tiu maltrankvila knabino kantis:
  Ni ne haltos eĉ momenton.
  Aŭdiĝas ies obtuza kriego!
  Kaj ankaŭ el la nudaj piedoj de la knabino flugas detruaj kaj murdaj pingloj. Frapante la ĉinojn kiel garbojn da tritiko. Jes, la knabino Margarita estas vera terminatoro.
  Nataŝa, faligante la ĉinojn, kantis:
  - Kaj la knabino pensis, disbatante flavon,
  Ke la vivo estas bona, kaj ke la vivo estas bona!
  Tiam denove kudriloj flugas de ŝiaj nudaj piedoj.
  Zoja preteriris la ventomuelejon kun siaj sabroj kaj knaris:
  - Mi mortigos ĉiujn malamikojn, kaj kredu min, mi ne ŝercas!
  Kaj la kruroj de la militisto lanĉis plurajn stelojn.
  Kaj la belulino kantis:
  - Milita ago - Mi trafis nikelon!
  Aŭrora, tranĉante sen nenecesaj emocioj, elsendis:
  - Granda sukceso atendas nin! Kredu min, ĝi ne pliboniĝas!
  Kaj ankaŭ kiel nudaj piedoj, kio mortigas lanĉos.
  Tiam ĝi grincos:
  - Mi estas sanga kobro!
  Svetlana donas neniun kompaton al la ĉinoj. Kaj ĝi ekstermas kvazaŭ formikoj. Kaj samtempe li kantas:
  - Ne estos vojo por rubo,
  Forprenu viajn piedojn baldaŭ!
  Kaj nun de ŝiaj nudaj piedfingroj denove flugas murdaj donacoj. Ĉi tiu estas la plej mojosa sinjorino!
  Kaj ankaŭ muĝas:
  - Tie estos nia venko, en sankta milito!
  Oleg Rybachenko fariĝas pli kaj pli aktiva. Kaj li tranĉas per ambaŭ manoj, kaj eĉ prenis pipon en la buŝon kaj kraĉas sur la ĉinojn per kudriloj. Detruas kontraŭulojn kaj grincas al si mem:
  - Jen nia venko -
  Plena turno kaj iru!
  Kaj denove, la terminator-knabo tranĉas kiel freneza. Kaj samtempe ĵetu tion, kio mortigas sen kompato.
  Margarita ankaŭ estas en la batalo. Malespera knabino. Kaj se li lanĉas bumerangon per sia nuda piedo, tiam ĉi tio estas ne malpli ol deko da ĉinoj tranĉitaj.
  Tiam la knabino kantos:
  - Ho, mi havas grandan helikopteron,
  Nu, mia koro kantas kun feliĉo!
  Kaj mortiga stelo flugas de la nuda kalkano de la knabino. Jes, ĉi tio estas la beleco de la plej alta aerakrobato. Kaj la morto semas dekstren kaj maldekstren.
  Nataŝa ankaŭ ekstermas la ĉinojn ĉiumaniere.
  Kaj dum li kantas:
  - Grinki, knari, knari...
  Oliver trovis Twist!
  Kaj mortiga donaco flugas de ŝia nuda piedo.
  Do Zoja tiris sin supren... Ŝi prenis ĝin kaj kraĉis al la malamiko el la pajlo. Tiam ŝi hakis la muelejon per glavoj. Tiam ŝiaj nudaj piedoj prenis kaj lanĉis inferan donacon de morto.
  Kaj la ĉinoj falis. Kvazaŭ ili estis lekataj de flamĵetilo.
  Kaj ĉi tie en batalo kaj Aŭrora. Ankaŭ rapida knabino. Kaj ruĝa morto, kaj infera brulanta radio. Kaj li prenos ĝin, li tranĉos ĝin.
  Ne, nenio haltigos ĝin.
  Eĉ la tanko Maus.
  Jen Aŭrora kaj najlas la ĉinojn. Kiu estas ekstreme mojosa kaj kun frenezaj simboloj kaj glavo.
  Kaj la glavoj de la ruĝa harpio ne haltos, eĉ ne momenton.
  Samtempe, Aŭrora grincas:
  - Mia patrujo estas la patrujo de komunismo!
  Kaj ankaŭ de ŝiaj nudaj piedoj, kiel flugo de io ege mortiga.
  Kaj denove la knabino estas en la aero.
  Kaj tiam Aŭrora rememoris kiel ŝi vere batalis kun la Muso, en unu el la alternativaj rakontoj. Tiam la aliancanoj finis armisticon kun la Tria Regno, kaj ekspluatante la mankon de bombado, la germanoj lanĉis la Muson en produktadon.
  Jes, ĉi tiuj tankoj vere perlis kiel bestoj. Kaj ilia progreso estis terura.
  Sed ne por terminatoraj knabinoj. Ili batalis kontraŭ la nazioj en malvarma sango kaj rapide samtempe.
  Kaj ili montris la patrinon de Kuzma! Kaj la militistoj kuraĝe batalis.
  Kaj nun la ruĝhara Aŭroro tranĉas per glavoj. Kaj falĉu la malamikojn, kiel kultivisto.
  Tiam ĝi grincos:
  - Mi mortigas ĝin!
  Ankaŭ Svetlana ne estas timema en batalo. La ĉinoj estas ekstermitaj. Kaj samtempe, kun nudaj piedoj, kio semas morton, ĵetas.
  Kaj samtempe li krias:
  - Spaca bravado -
  Estos granda serenado!
  Kaj palpebrumu al la malamikoj!
  Tiam li kraĉos el la tubo!
  Kaj tiam Oleg Rybachenko disiĝos. Kaj ni ĵetu ne nur kudrilojn al la ĉinoj, sed ankaŭ bumerangojn per niaj piedoj ĵetu.
  Tia estas la rapida terminator knabo kaptita.
  Kaj samtempe li kantas:
  - Ne haltigos nin malamikoj,
  Se la malfortuloj helpos!
  Kaj ne kuru, ne kuru...
  Se ne antaŭen!
  Kaj Oleg fajfos.
  Kaj Margarita prenis ĝin kaj per la nudaj piedfingroj ĵetis la detruan kaj morte murdan. Kaj samtempe ŝi kantis:
  - Ĉi tio estos la mesaĝo de la kobro!
  Kaj la knabino palpebrumas kaj knaras!
  Natasha ankaŭ ne estas fraŭlino en batalo. Ŝi prenis ĝin kaj per siaj nudaj fingroj ĵetis akran svastikon. Ŝi pugnobatis multajn ĉinojn kaj knaris:
  - Por mia Patrujo!
  Kaj poste estas Zoya en batalo. Kaj li ankaŭ ĵetas kontraŭ malamikoj nudaj piedoj.
  Kaj grincas kun dentorido:
  - Mi estas tia militisto, vere terminanto!
  Post tio, la knabino draŝas per glavoj. Kaj kriu je la supro de liaj pulmoj.
  - Banzai!
  La knabino, kiel vi povas vidi, ne ĉesos batali. Kaj li tranĉos sen nenecesa antimono.
  Ankaŭ Aŭrora prenos ekstermon. La ĉinoj premas sin, sen ia sarkasmo. Kaj la flavaj militistoj falas, kvazaŭ ili estus disŝiritaj en duono.
  Kaj la ruĝhara knabino krias:
  - La flamo de komunismo super la mondo!
  Kaj denove li prenos kaj tranĉos per du glavoj. Kaj poste kraĉi el la tubo. Kaj plantu ĝin sur la malamikon.
  Jes, Aŭroro estas beleco kaj perfekteco mem.
  Kvankam Svetlana ne estas pli malbona. Kaj ŝi ankaŭ aranĝis, ke la ĉinoj estu batataj kaj mortigitaj en speco.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas donacojn de detruo al la flavaj militistoj. Jes, ili faras ĉion sur alta ondo.
  Svetlana krias:
  - La batalo estos sanga, sankta kaj prava!
  Kaj de ŝia nuda piedo denove rompiĝis io mortiga. Kaj kiel li prenos kaj trafos la ĉinojn!
  Jen kie la knabinoj vere disfalis. Kaj ili ne donas eĉ guton. Jen la virinoj - ĉiuj virinoj virinoj!
  Oleg Rybachenko en impeta atako. Ili jam mortigis multajn milojn da ĉinoj. La atako de la militistoj de ĉi tiu flava imperio malfortiĝis.
  Oleg knaris:
  - La plej alta mezuro de venko!
  Margarita prenis ĝin kaj per siaj nudaj fingroj ĵetis la mortigan, kaj tion, kio estis pli akra ol razilo.
  Tiam la knabino kantis:
  - Ni defias la ŝtormojn,
  Kial kaj kial?
  Vivante en la mondo sen surprizoj -
  Neeble por iu ajn!
  Margarita kraĉis tutan vicon da pipoj al la ĉinoj kaj daŭrigis:
  - Bonŝancon - malsukcesoj,
  Kaj saltu supren kaj malsupren!
  Nur tiamaniere, kaj ne alie -
  Nur tiamaniere, kaj ne alie...
  Vivu surprizo!
  Surprizo! Surprizo!
  Vivu surprizo!
  Surprizo! Surprizo!
  Vivu surprizo!
  Kaj nur supren - ne milimetron malsupren!
  La knabino montris sufiĉe batalan humoron.
  Natasha estas ankaŭ ĉe la epicentro mem de la batalo. Kiel vulkano erupcianta. Kaj ĵetas pinglojn per nudaj fingroj. Batas kontraŭulojn. Kaj forlasas kadavrojn el ili.
  Tiam la knabino kantis kun grincado de siaj dentoj:
  - Ni estas tiaj terminantoj, kiel sonĝrobotoj, kaj granda beleco!
  Kaj jen la knabino, kiam ŝi tranĉas malantaŭen per glavoj. Kaj faligis multajn homojn.
  Zoya ankaŭ estas en la dika de la batalo. Li batalas por si kaj nudas la dentojn kaj muĝas:
  - Neniu haltigos nin!
  Kaj de ŝia nuda piedo disko balais tra la ĉinoj. Kiu tranĉis multajn gorĝojn. Kaj la armeoj de la ĉiela imperio sufokiĝis.
  Kaj la knabinoj pli kaj pli puŝas.
  Jen kiel Aŭrora lanĉos ion, kio tranĉas metalon. Li dehakos amason da kapoj, kiuj formiĝis en tumulojn. Kaj ĝi saltos, flugos supren, kaj prenos ĝin, muĝos:
  - Mia nomo estas mia pugno!
  Kaj denove li svingis du sabrojn, kaj la ĉinoj liberigis la intestojn. Sed samtempe, ne estu iom embarasita.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj lanĉas mortigajn bumerangojn. Kiujn kapojn oni falĉas en vicoj.
  Tiam la ruĝhara militisto krias:
  - Ni ne estos en la kablo!
  Estu feliĉo sur la Tero!
  Kaj li prenos pli el la pipo kun sia skarlata buŝo kaj kraĉos. Kaj la militistoj de la ĉiela imperio kolapsos, kiel kulioj kun faruno.
  Do Svetlana montris en batalo ..
  Ŝi renversis la kontraŭulojn de bolanta akvo. Kaj tiuj bruligitaj prenos ĝin kaj krios tre sovaĝe.
  Svetlana grincas:
  - Mia mortigo!
  Kaj per la nuda piedo li ĵetos paron da bumerangoj. Tranĉos multajn ĉinojn.
  Kaj elpremas multajn kadavrojn.
  Tiel funkcias frapistoj.
  Kaj ili distranĉis la imperion de Ĉinio por si mem, sen plia traktado. Ne, ili eĉ havas specialan takton.
  Jam la nombro da ĉinoj mortigitaj estas dekmil. Kaj la knabinoj nur amuziĝas kaj saltas kiel pilkoj.
  Oleg Rybachenko ankaŭ montras la plej bonegan el ĉiuj aerakrobatioj, kiujn vi povas imagi.
  Kaj la knabo tranĉas per du glavoj, tiel ke la brakoj kaj kruroj kaj kapoj flugas ĉiudirekten.
  Oleg krias:
  - Ĝi estos, mi kredas nian decidan venkon!
  Margarita kun la nuda piedo, ĵetante la detruan, konfirmis:
  - Jes, jes!
  Kaj la tutaj ses komencis haki eĉ pli aktive.
  . ĈAPITRO #2
  Post kiam preskaŭ la tuta ĉina armeo de ducent mil estis detruita, la ses militistoj moviĝis plu en la profundon de la Ĉiela Imperio. Por malhelpi la ĉinojn reveni al la rusaj urboj en Siberio denove.
  Ĉi tie la militistoj atakis la flavajn militistojn en la plej proksima granda urbo.
  Oleg Ribaĉenko, detranĉante la flavajn batalantojn kaj svingante ambaŭ glavojn, kriis:
  - En kaj rusaj caroj!
  Kaj akraj kudriloj flugis el liaj nudaj piedoj. Ili trafis la ĉinajn batalantojn.
  Margarita, hakante la flavajn militistojn per siaj glavoj, prenis ĝin kaj kantis:
  - Nun ni faras historion!
  Kaj kudriloj flugis de ŝiaj nudaj piedoj en la flavajn militistojn.
  Sekva estas Natasha en batalo. Li ankaŭ ĵetas donacojn de morto kaj kriegojn:
  - La estonteco estas nia! Gloro al Granda Rusujo!
  Kaj ŝia nuda, ĉizita kruro elĵetos ĉi tion kun terura forto. Kaj tranĉis la ĉinojn en sangan malordon.
  Zoya ankaŭ tranĉas urĝe. Kaj duone krevigis ĉinan generalon. Kaj tranĉis liajn ostojn.
  Post kio ŝi hurlis:
  - Por mia granda venko!
  Kaj kun nudaj piedoj denove lanĉos murdan donacon. Kaj batis multajn ĉinajn batalantojn.
  Sed kiam Aŭrora estas en batalo, ĝi estas ĝenerale terura. Ŝi duonigas ĉinajn soldatojn, kaj lanĉas murdemajn donacojn kun siaj nudaj piedoj. Kaj tiel dispremas la flava armeo.
  Ne, Aŭrora ja nomiĝas la ruĝa sorĉistino. Kaj ŝi estas nevenkebla.
  Kaj mortigaj pingloj flugas de ŝiaj nudaj fingroj. Ili trafas la ĉinojn kaj ili kolapsas kiel sablosakoj.
  Aŭroro muĝas ĉe la supro de siaj pulmoj:
  Rusoj konas min
  Kaj ili nomas ĝin bonega!
  Kaj denove la beleco estas kiel ĵetado de mortiga kudrilo. Kaj la malamiko estas alpinglita kiel skarabo.
  Aŭrora gluglutis:
  - Vi povas revi, sonĝi malbone!
  Kaj denove la knabino draŝas kiel bumerango.
  Jes, ĉi tiu ruĝharulo - eĉ ne funto da salo manĝis en militaj aferoj. Se ĝi draŝas, tiam ĝi draŝas.
  Kaj denove, la rapida kaj fajra knabino estas sur la atako.
  Kaj ĉi tie Svetlana fervoras batali. Kaj tiel li tranĉas kaj detruas ĉiujn. Kaj ŝiaj glavoj estas kiel brilanta fulmo.
  Kaj pingloj flugas de nudaj piedoj.
  La knabino kriis:
  - Mia granda forto -
  Ludu kun mi por esti amikoj kun krokodilo!
  La knabo Oleg Rybachenko, kiel ĉiam, atakas. Li estas rapida mungoto. Hakas kaj ĵetas stelojn al la malamiko.
  Kaj la juna militisto krias:
  - Ni iru al la ofensivo
  Ni batu ĉiujn ĉinojn!
  Kaj jen la knabo en la atako.
  Kaj la knabino Margarita en granda ekscito dispremas la flavajn trupojn. Kaj ŝiaj nudaj fingroj ĵetas mortodonojn.
  Kaj la knabino muĝas:
  - Mi venkos!
  Kaj denove tuta pluvo da pingloj elfluas el ŝia nuda piedo.
  Kaj la pingloj estas mortigaj kaj venenitaj.
  Margareta sur la ofensivo. La ĉinoj estas tre striktaj kontraŭ ŝi. Kaj la knabino estas la formado de hororo.
  Kvankam bela militisto.
  Kaj nun peco de morto denove forflugas de ŝia nuda piedo. Kiu frapas la malamikojn.
  Nataŝa en sovaĝa flugo. Tranĉas la ĉinojn en pecojn. Kaj ŝiaj glavoj ne konas kompaton.
  Militisto muĝas:
  - Estos nia granda venko!
  Kaj de la nudaj piedoj de la belulino denove flugas tre mortigaj kaj danĝeraj pingloj.
  Ili grandnombre batis la ĉinojn. Kio la knabinoj estas vere mojosa.
  Kaj en la ofensivo ili donas al neniu devenon.
  Sed Zoya ne scias, neniam estas vorto. Ŝi trarompas al la kontraŭuloj. Kaj ŝiaj glavoj estas kiel ekzekutistoj.
  Zoya krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi ne konas kompaton - nur morton!
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetos tiel, ke la ĉinoj ne povas rezisti!
  Male, la militisto akcelas ĉiun minuton. Jen la glaciejo sur la ofensivo.
  Aŭrora ankaŭ estas tiel gaja knabino. Ne retiriĝas kaj ne rezignas. Kaj ŝi sukcesas en ĉio.
  Jen ŝi ĵetis ŝtalan ventumilon per la nudaj piedfingroj. Ŝi tranĉis la ĉinajn soldatojn kaj siblis:
  - En la ruĝa imperio, estos fajro, kiu varmigos la tutan planedon!
  Kaj denove, io, kio specife mortigas muŝojn de ŝia nuda piedo.
  Kaj la militisto denove estas en alta pozicio.
  Kaj jen Svetlana en batalo. Ne devias de la plano. Kaj li tranĉas sin per sovaĝa premo. Kaj akra disko flugas el ŝiaj nudaj piedoj. Kiu fame tranĉas kontraŭulojn.
  Svetlana grincas pro sovaĝa furiozo:
  - Mi disŝiros vin ĉiujn!
  Kaj la knabino estas sur la ofensivo. Kaj ŝiaj nudaj piedoj estas tiel lertaj.
  Plu en la batalo, Oleg Rybachenko estas ŝirita. Jen malespera knabo-finisto. Ĝi implikas kolosajn fortojn kaj la premon de sovaĝa knabo.
  Kaj jen infano ĵetanta bumerangon per la nuda piedo. Jes, kaj la kontraŭuloj perdis samtempe du dekduojn da kapoj.
  Ĉi tio estas vere - vere mortiga forto.
  Oleg kantis:
  - Mia manskribo estas simpla -
  Mi ne ŝatas tiri la voston de la kato!
  Kaj klingo flugis de la nuda kalkano de la knabo, kaj kiel la ĉinoj estos batitaj. Ili laŭvorte perdis sian spiriton kaj kuraĝon.
  Oleg rimarkis kun sovaĝa frenezo:
  - Neniam diru la vorton ne!
  La knabo atakas... Tiam li rememoris Wladimir Klitschkon. Jes, ĉi tiu boksisto povus reveni al la ringo. Kaj kial ne provi? Se ankoraŭ estas sano, tiam Dio mem ordonis al vi batali!
  Terminator knabo sur la atako. Disbatas la ĉinojn kaj kantas:
  Juna amiko ĉiam estu juna
  Ne rapidu ripozi...
  Estu gaja, aŭdaca, brua -
  Vi devas batali - do batali!
  Viro kun forteco -
  Por venki vin ĉiujn en vico!
  Mi estas eterna knabo kun animo,
  Kio estigas la rezulton!
  Eterna knabo I animo
  Kaj ne retropaŝu!
  Juna militisto kaj eterna infano en furioza atako kontraŭ la ĉinoj. Li montros sin de la plej bona flanko.
  Margarita ankaŭ dispremas la flavajn militistojn kaj kantas:
  - Ni neniam rezignos!
  Kaj ŝi detranĉis multajn ĉinojn, aldonis kun rido:
  - Ne, kredu min neniam!
  Kaj la knabino denove ĵetis akrajn, venenajn kudrilojn.
  Ŝi estas en rapida kaj unika movado.
  Natasha en batalo estas rapida kaj timinda, kiel Valkirio. Batalas kuraĝe. Kaj faligante la ĉinojn.
  Ŝi ofte batalis en la ĉielo. Ŝi estis bonega aspiloto. Ŝi devis batali en la infanterio.
  Sed nun Nataŝa alprenis la ĉinojn. Kaj ni draŝu kun la tuta furiozo.
  Kaj bumerangoj kaj kudriloj flugas de ŝiaj nudaj piedoj. Ŝi dispremas la malamikon.
  La knabino kantas:
  - Sed mi kredas la sunleviĝon,
  Dispelos la mallumon de la prizona karcero!
  Zoya atakas la ĉinojn. Kaj eksplodas forte. Kaj ŝiaj nudaj piedoj senhalte batas malamikojn.
  Militisto en movado. Ŝi estas kiel kobro, kiu saltas kaj saltas al si.
  La knabino kun la oraj haroj krias:
  - La estonteco estas nia
  Ni estas kiel Jedi Knights!
  Kaj nun ŝi prenos ĝin de turno kaj vangofrapos ĝin.
  Venonta sur la atako estas Aŭrora. Disbatanta kaj batalanta knabino de ruĝa koloro. Ŝi iris al la ofensivo, plirapidigante la ritmon. Ŝiaj glavoj estas kiel la klingoj de ventomuelejo.
  Fajra beleco eldonis:
  - Tia feliĉo estos al la tuta mondo!
  Kaj denove la knabino iras en sovaĝan paŝon. Ĉi tiu estas la vera diino de milito.
  Svetlana ankaŭ kantas, eksaltante:
  - Cent post cent, regimento post regimento,
  Rusaj kavaliroj tranĉis per glavo!
  Kaj nun ŝiaj nudaj piedfingroj ĵetos tion, kion ŝildo ne povas forpuŝi.
  Jen la knabino. Vera meger.
  Nataŝa pepas kun dentorido:
  - Ne instruu min!
  Kaj li ĵetas morton per sia nuda piedo.
  Aŭrora konsentas:
  - Estas nenio por instrui nin!
  Militistoj plirapidigas siajn movojn. Nuntempe preskaŭ la tuta urbo estas kovrita de kadavroj. Jes, la ĉinoj renkontis ekstermon. Estas nur ses homoj, sed ili laboras por tuta armeo.
  Oleg Rybachenko memoris la historion de unu ulo el la genro de elfoj. Li alvenis en la Tria Reich, kaj povis konvinki lin esti sendita al la Luftwaffe.
  Jes, la elfo, kvankam malgranda en staturo, estas tre rapida, forta kun bonega reago. Ĝenerale, elfoj estas pli bonaj ol homoj en fizika kondiĉo kaj pensrapideco. Kaj en aviadilo, elfo, kaj eĉ reĝa sango, sentas sin kiel aglo.
  Kaj tiu ĉi militisto povis malflugigi 538 malamikajn aviadilojn dum la naskiĝtago de la Fuhrer la 20-an de aprilo 1944, kaj li mem neniam estis pafita.
  Por la unuaj ducent aviadiloj, la elfo ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Pli ol tricent jam la Ordeno de la Germana Aglo kun diamantoj. Pli ol kvarcent Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun oraj kverkfoliaj glavoj kaj diamantoj. Kaj por kvincent memoraviadiloj - la Grandkruco de la Fera Kruco. Tiel, la elfo kolektis rekordan nombron da premioj, kaj ĉi-rilate, li eĉ venkis Hermann Goering kaj ricevis la rangon de kolonelo.
  Kvankam li batalis sur la aviadilo kiel soldato.
  Do, kvankam tia elstara aso aperis en la Luftwaffe, li ne tro influis la kurson de la milito. Efektive, se ni prenas la unuajn ses asojn de la Luftwaffe en la reala historio, ili pafis entute pli ol unu kaj duono mil aviadilojn. Nu, kiom ĝi helpis la Wehrmacht?
  Kvankam la nombro da faligitaj aviadiloj eble estis troigita per la propagando de Goebbels.
  Multaj el ĉi tiuj figuroj forte dubis.
  Sed la elfo honeste pafis tiom da aŭtoj, sed li mem ne perdis eĉ unu batalanton.
  Sed tiam Oleg Rybachenko renkontis lin kaj demandis:
  - Kial vi restis ĉe la Tria Regno, kiu estas konsiderata kiel forto de malbono?
  Elfo logike rimarkis:
  - Ĉar en la mondo tute ne ekzistas forto de bono! Ĉu vi pensas, ke Stalino kaj la aliancanoj estas sanktuloj?
  Oleg komentis kun rideto:
  - Sed en USSR vi, faligante tiom da aviadiloj, estus konsiderata Dio kun majusklo! Kaj do vi devus esti kraĉita kaj malbenita!
  Elfo honeste rimarkis:
  - En oktobro de la kvardek-dua jaro, kiam li komencis batali por la Reich, la rezulto de la milito ankoraŭ ne estis evidenta. Kion vi pensas, mi ne havas ŝancon esti inter la gajnantoj?
  Oleg Rybachenko honeste respondis:
  - Se vi transfuĝas al Sovetunio, mi pensas, ke vi estos pardonita kaj akceptita. Herooj kaj grandaj militistoj estas aprezataj ĉie!
  La elfo radie ridetis kaj respondis:
  - Dankon pro la propono! Sed kiam la dua mondmilito finiĝos, mi revenos al mia planedo kun premioj... Kaj kompreneble, ne gravas al mi, ke Germanio perdis. La ĉefa afero estas, ke mi montris min kiel heroo kaj eniris la historion de aviado kiel la plej bona aso de ĉiuj tempoj!
  Oleg Rybachenko ĉagrenite rimarkis:
  Kiom da bonuloj mortis pro vi!
  La elfo knaris, logike rememoris:
  - Estas ankaŭ Rudel... Ankaŭ li estas superhomo!
  Oleg kapjesis.
  - Rudel ... Jes, ĝi estas kvazaŭ komika heroo!
  La elfo murmuris:
  - Mi estis kaj estas kaj estos militisto! Do mi provos alporti mian konton al mil!
  Oleg Rybachenko dubis:
  - Ĉu vi povas fari ĝin? La 9-an de majo 1945, la Tria Regno kapitulacas!
  La elfo kompleze demandis:
  - Ĉu vi povas diri pli precize kiam kaj kie kaj je kiu tempo, per kiaj fortoj la Ruĝuloj kaj la Aliancanoj atakos?
  Oleg demandis surprizite:
  - Kial vi bezonas ĝin?
  La elfo respondis honeste:
  - Mi volas bagatele treni la militon, por ke la amuzo daŭru pli longe!
  Oleg tiam elprenis pafilon kaj respondis:
  - Mi povus pafi vin, sed mi ne faros tion!
  La elfo estis surprizita
  - Kaj kial?
  Oleg Rybachenko decideme deklaris:
  - Via konscienco punu vin!
  Kaj ili disiĝis...
  Oleg Rybachenko pensis, ke li ne vane mortigis ĉi tiun elfon. Kiom da pliaj aviadiloj li faligos. Ĝi estos nur terura.
  Kaj la knabo denove lanĉis la bumerangon de la morto per siaj nudaj piedfingroj.
  Margarita aktive ekstermas la ĉinojn en batalo. Ŝiaj nudaj piedoj estas tiel trafe batitaj per murdaj donacoj, ke vi simple miras.
  Supervira Knabino.
  Kaj ŝia agado en la batalo, kiel mustelo besto.
  Ne, neniu iam timigos tian knabinon, eĉ se estas du miliardoj da ĉinoj.
  Sed kion Margareta devas fari?
  Ŝi defendas sian landon.
  Oleg Rybachenko, faligante la ĉinojn, kantis:
  - Ne ekzistas pli bela Patrujo de Rusio,
  Batalu por ŝi kaj ne timu...
  Ne ekzistas pli bela lando en la universo -
  La tuta universo estas torĉo de lumo Rus!
  La knabo eksaltos kaj akcelos, buĉante ĉiujn per siaj piedoj.
  Nataŝa ankaŭ batalas kaj kantas:
  Fatala jaro, vi ne povas kredi min
  Mil naŭcent naŭdek naŭ...
  Ĉesu iri en rondoj
  La diablo turnos sin per oraj kornoj!
  Kaj la knabino denove ĵetos mortigan donacon per siaj nudaj piedoj.
  Zoya ankaŭ estas en batalo, estis vundita kaj batalas. Aktiva knabino. Kaj se li tranĉas per glavoj, ĉio flugas ĝis nun.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj tiel aktive ĵetas donacojn. Kaj tiom multaj elbatas malamikojn.
  Jes, la ĉinoj klare havas malhelajn tagojn.
  Aŭrora trafas sen ia kompato. Kaj ŝiaj nudaj piedoj estas io pli ol mortiga. Ĉi tio estas ĝenerale la diino de neniigo.
  Kaj estas mil diabloj en ĝi.
  Svetlana draŝas la ĉinojn kun granda pasio, kaj kriegas:
  - La estonteco estas
  Por ke ni ne devas esti kato!
  Kaj ŝiaj nudaj kruroj ion ĵetos denove, kaj la malamikoj disŝiros.
  Batalanta knabino - aerakrobato en ŝi!
  Malbarinte la urbon de la ĉinoj, la ses ripozis. Tuj plenigis la apron, kaj fritis ĝin tuta.
  Ili tranĉis ĝin en pecojn kaj komencis manĝi.
  Nataŝa rimarkis:
  - Ĉi tie ĉe Walter Scott la kavaliroj manĝis samtempe multe!
  Oleg Rybachenko ridis kaj rememorigis:
  - Ĉu ankaŭ Dumas! Tiel Porthos manĝis tutan virŝafon!
  Nataŝa ridis.
  - Ĉu ŝafoj? Kial ne apro?
  Oleg kantis responde:
  Via tuta malbenita familio
  Mia onklo, kiu ricevis la apron...
  Kiam li vivis - li avertis min -
  Ne eblas preni edzinon de kanibaloj!
  Margaret konfirmis:
  - Estas sovaĝa kanto! Kaj mi volas ion pli animan!
  Oleg rimarkis:
  - Spirita? Ĉi tio estas bona!
  Kaj la knabo kantis ion...
  Sed Aŭrora interrompis lin kaj rimarkis:
  - Necesas ne kanti, sed agi.
  Kaj la knabino elprenis ifonon el sia zono. Oleg ridetis, Nataŝa donis al li la sian kaj proponis:
  - Ludu tankojn kun la ruĝharulo!
  Aŭrora konsentis:
  - Mi amas ĉi tiun ludon!
  Kaj la knabino-heroo komencis akiri parametrojn.
  Oleg Rybachenko prenis la tankfloton.
  Aŭrora avertis:
  - Unu tanko por unu! Provu duelon!
  La knabo konsentis.
  - Ĉi tio estas ĝuste!
  Oleg elektis la plej bonegan sovetian tankon de la kvardekaj - IS-7. Mirinda aŭto kiu neniam iĝis seria. Ŝi havas ĉion kaj kirason, kaj armilojn, kaj rapidecon. Vera aŭreolo!
  Aurora E-75. La aŭto estas pli malbona. Kaj pli peza, kaj malpli rapideco, potenco rezervo, iom pli malforta kaj pafilo. La IS-7 havas 130 milimetrojn kontraŭ 128 por la E-75. La kiraso de la germano estas eble pli dika, sed ĉi tio estas kompensita de la granda deklivo de la IS-7. Kaj la flankoj de la Fritz estas pli altaj ... Ĉio estas tiel, sed ...
  Aŭrora tradukas la E-75 al la M-nivelo... Kaj la aŭto pliboniĝas. Kaj la motoro estas pli potenca kaj la silueto estas multe pli malalta, kaj la pafilo fariĝis pli longa barelo. Kaj nun la kiraso densiĝis. La germana tanko ankoraŭ pezas naŭdek kvin tunojn, kompare kun sesdek ok por la sovetia. Kaj post la ĝisdatigo, ĝi havas similan aranĝon kaj nun estos pli potenca.
  Kaj la IS-7 estis lasita sen evoluo ĉiukaze. Do en reala historio, neniu antaŭdiris ĝin.
  Nu, Oleg, ni jungu vin.
  La knabo tamen ne estas perdita. Ĉar la malamiko moderniĝis, tiam la infano faros ion kaj uzos plumajn konkojn. Kaj tiam estos tre bona batalo.
  IS-7 proksimiĝas. Sed tamen, la veturado de la germano ankoraŭ estas pli bona.
  Aŭrora pafas sian pli longan kanonon. Sed ankoraŭ ne povas eniri.
  Kaj la terminatorknabo alproksimiĝas kaj serpentumas la spurojn. La etulo ŝajnas esti sufiĉe memfida.
  Aŭrora, post alia pafo, eligis la moralon:
  - Muso povas mortigi elefanton!
  Kaj la batalo daŭris, Oleg pelis 130-mm-kanonŝelon en la artikon de la kareno kaj venkis. Malgraŭ ĉiuj avantaĝoj.
  Sed ĝenerale, en la tankoj de la kvardekaj estas malsamaj aŭtoj. Tre timinda projekto - "Reĝa Leono". La pezo estas cent tunoj, la pafilo estas 210 mm kalibro, la fronta kiraso estas 300 mm klinita, la flankoj estas 200 mm, kaj la motoro estas 1800 ĉevalforto.
  Ĉi tio estas aŭto - eĉ la IS-7 povas nur penetri la flankon kaj fermiĝi. Kaj ĝi estas vere bonega!
  Aŭrora kantis kun dentorido:
  - Ĉi tio estas aglo, fluganta super la suno!
  Kaj silentu...
  Manĝinte, la ses translokiĝis al ĉinaj urboj. Nuntempe, necesas atingi la konkludon de paco kaj malinstigi la Manchus ataki.
  La knabinoj kaj la knabo atakis la ĉinojn kaj mortigis multajn denove per glavoj kaj nudaj piedfingroj.
  Tiam la militistoj pafis el la kaptitaj kanonoj. Kaj multaj ĉinoj estis mortigitaj.
  Oleg Rybachenko rimarkis:
  - Eble estas pli bone ludi defense? Kaj tiam ĝi montriĝas iel malbela?
  Aŭrora respondis:
  - Estas koncepto de preventa milito!
  Oleg memorigis:
  - Ankaŭ Viktoro Suvorov provis pruvi, ke la milito de faŝisma Germanio kontraŭ Sovetunio estis preventa!
  Aŭrora rikanis kaj grumblis:
  - Ĉu ne tiel estas?
  Oleg balancis la kapon.
  - Dubinde!
  Margareta memoris:
  - Mi legis ĉi tiun libron. Ŝi aspektas konvinka unuavide. Sed se vi fosos pli profunde...
  Aŭrora kapjesis konsente.
  - Sovetunio preparis ofendan militon, kaj tio estas fakto!
  Margareta notis:
  - Sovetunio preparis ofensivan militon eĉ post la milito. Sed la ofensivo neniam komenciĝis!
  Oleg logike rimarkis:
  - Se Stalino planis la ofensivon, tiam en pli posta periodo, unue kompletiginte la dungitaron de siaj dividoj per tankoj kaj aliaj ekipaĵoj. Kaj la plej nova aviado ĵus komencis alveni en unuoj, eĉ la pilotoj ne regis ĝin!
  Aŭrora ankaŭ logike kontraŭis:
  - Se la sovetia armeo rearmis, tiam ankaŭ la germana armeo ne staris senmove. Dum Sovetunio produktis la plej novajn aviadilojn, la Fritz pliigis la produktadon de la plej nova teknologio.
  Prokrasto la avantaĝo de Stalin ne pligrandiĝus. Prefere, kontraŭe, la nazioj, havante la potencialon de Eŭropo, povus atingi Rusion en la kvanto de ekipaĵo kun pli bona kvalito!
  Oleg Rybachenko dubis:
  - Kio igas vin pensi ke ilia kvalito estis pli bona?
  Aŭrora honeste respondis:
  - Sed ili venkis en la kvardek-unua jaro! Se ili estus batitaj malsuperaj en nombro, tiam eble ili estis ankaŭ superkvalite!
  La knaba genio dubis:
  - Mi ne pensas!
  Margareta rimarkis:
  - La kvardek-unua jaro estas mistero. Kial la formale pli forta Ruĝa Armeo perdis batalon post batalo. Kaj tiam, fariĝinte formale, kaj fakte, pli malforta, ĉu ŝi komencis venki?
  Oleg Rybachenko respondis:
  - Ĉi tio estas granda mistero de la Dua Mondmilito!
  Nataŝa sugestis:
  - Okazis interveno de superaj potencoj!
  Oleg kapjesis.
  - Vere estis io!
  Augustine grumblis:
  - Niaj idoloj estas kovritaj de sango, niaj dioj estas la dioj de milito!
  Zoja konsentis.
  - Kovrite per sango kaj la dioj de milito!
  Post kiam Oleg kaj Aŭrora komencis ludi la strategion de la dua mondmilito. Aŭroro por Hitler, Oleg por Stalin.
  Jam okazis interŝanĝo de veraj batoj. Aŭrora uzis la friponan kodon kaj la amason de tankoj de la "E" serio, trarompis al Moskvo. Togolando kaj Oleg uzis la fraŭdan kodon kaj la IS-7 kiel ili fikus la germanojn. Kaj la falĉilo konverĝis al la ŝtono. Kaj multe da ĉerkoj. Lasu kaj virtuala.
  Oleg Rybachenko ludas kun ĝojo, kaj liaj trupoj trarompas la germanajn defendojn. Konstruu kaldronojn. Aŭrora lanĉas la friponan kodon denove. Estas tre sovaĝa interŝanĝo de movoj.
  La knaba genio kantis:
  - Ie sur la Kama - ni ne konas nin mem,
  Ie ĉe la rivero Kama patrinoj!
  Ne atingu per viaj manoj, ne atingu per viaj piedoj,
  Nu, se necese, movu la pokerojn!
  Kaj sovetiaj tankoj frakasas la naziojn. Estas nenio pli bona ol la IS-7. Kaj vi povas sekure batali kun la "Musoj" kaj "E" -100. La sovetia tanko ne timas tiajn monstrojn.
  Ili estas pli pezaj, sed tio ne signifas, ke ili estas pli fortaj.
  Kaj Oleg antaŭeniras, rapide moviĝas kun aŭtoj. Kaj estas kiel mil diabloj.
  Mirinfano kantas:
  - Ni frakasu la Fritz, chiki-chiki-chiki-ta!
  Kaj nun la sovetiaj trupoj prenis alian baron. Ili estas kiel geniuloj de bataloj kaj bataloj!
  Aŭroro, tamen, ankaŭ ne estas simpla. Kaj ĝi funkcias agreseme. Ĵetas novajn kaj novajn kaj novajn fortojn sub la radojn de la Ruĝa Armeo.
  Kaj la ruĝhara militisto kantas:
  - Malamikoj ne haltigos min! Mi konkeros la vastaĵon de la universo!
  Kaj novaj kaj novaj regimentoj iras en batalon.
  Oleg Rybachenko ĝoje kantis:
  Fritz kolerego,
  La malamiko de la regimento antaŭeniris ...
  Sed frenezaj arjoj -
  Rusoj renkontos malamikecon!
  Ili fosos en haŭton de porko,
  La malamiko estos ĵetita en polvon -
  La rusoj batalas furioze
  Forta soldato pugno!
  Kaj la knabo faras alian ĉirkaŭmanovron, kaj prenas la trupojn de Aŭrora en la ringon.
  Jes, la infano estas inteligenta, ne estas vortoj.
  Aŭrora gluglutis:
  - Ne, mi ne rezignos, sed mi ĉiam sciis batali!
  Oleg Rybachenko konsentis:
  - Ni ne rezignu! Ni simple detruos vin!
  Kaj nun la sovetiaj trupoj denove estas sur la ofensivo. Kaj jam la kodo de la fripono ne helpas la Fritz.
  Tiam Aŭrora ruze ŝanĝas la opcion. Kaj Britio kaj Usono eniras la militon siaflanke. La militistoj de ĉi tiu flotego rapidis en batalo. Kaj ni premu la malamikon.
  Sed la sovetiaj IS-7-tankoj kun eĉ pli granda facileco detruas la usonajn Shermans kaj Pershings, same kiel la anglan Churchill-tankon.
  Ili mem ne prenas ajnan damaĝon.
  Aŭrora grumblis:
  - Nu, vi kaj impeto!
  . ĈAPITRO #3
  Militistoj de la dudekunua jarcento denove interbatalis kun la ĉinoj de la deksepa.
  Estas tro multaj soldatoj en la Ĉiela Imperio. Ili fluas kiel senfina rivero.
  Oleg Rybachenko, tranĉante la ĉinojn per glavoj, blekis:
  - Neniam rezignu!
  Kaj akra disko flugis de la nuda piedo de la knabo!
  Margarita, disbatante kontraŭulojn, gruntis:
  - Estas loko por heroaĵo en la mondo!
  Kaj venenaj pingloj disĵetis el la nuda piedo de la knabino, trafante la ĉinojn.
  Ankaŭ Nataŝa ĵetis la nudajn piedfingrojn, murde kaj hurlis:
  Ni neniam forgesos kaj neniam pardonos.
  Kaj ŝiaj glavoj trairis la muelejon sur la ĉinoj.
  Zoja, tranĉante la malamikojn, grincis:
  - Por nova mendo!
  Kaj novaj kudriloj disĵetis el ŝiaj nudaj piedoj. Kaj kio estas en la okulo, kio estas en la gorĝo de ĉinaj soldatoj.
  Jes, estis klare, ke la militistoj ekscitiĝas kaj furioziĝas.
  Aŭrora tranĉis flavajn soldatojn, grincis:
  - Nia fera volo!
  Kaj nova, mortiga donaco flugas el ŝia nuda piedo. Kaj la flavaj batalantoj falas.
  Svetlana tranĉas al la muelisto, ŝiaj glavoj estas kiel fulmo.
  La ĉinoj falas kiel garboj.
  La knabino ĵetas kudrilojn per la nudaj piedoj kaj grincas:
  - Ĉar Patrino Rusio venkos!
  Oleg Rybachenko avancas kontraŭ la ĉinoj. Terminator-knabo tranĉas flavajn trupojn.
  Kaj samtempe, la piedfingroj de la nudaj kruroj de la knabo elĵetas pinglojn kun veneno.
  La knabo muĝas:
  - Gloro al Estonta Rus'!
  Kaj en moviĝo tranĉas al ĉiuj kapon kaj muzelon.
  Margarita ankaŭ dispremas kontraŭulojn.
  Ŝiaj nudaj piedoj skuas. La ĉinoj mortas grandnombre. Militisto krias:
  - Por novaj landlimoj!
  Kaj tiam la knabino prenos kaj tranĉos...
  La amaso da kadavroj de ĉinaj soldatoj.
  Sed Nataŝa estas sur la ofensivo. Li tranĉas sian propran ĉinon kaj kantas:
  - Rus' estas bonega kaj radianta,
  Mi estas tre stranga knabino!
  Kaj diskoj flugas de ŝiaj nudaj piedoj. Kiu tranĉis la gorĝojn de la ĉinoj. Jes, ĉi tiu estas knabino.
  Zoya estas sur la ofensivo. Tranĉas flavajn soldatojn per ambaŭ manoj. Kraĉante el tubo. Kaj ĵetas mortigajn pinglojn kun nudaj piedfingroj.
  Kaj samtempe li kantas al si:
  - Ho, bato, ni iru,
  Ho, mia plej ŝatata iros!
  Aŭrora, faligante la ĉinojn kaj detruante la flavajn soldatojn, kriegas:
  - Tute vila kaj en la haŭto de besto,
  Li rapidis al la tumultpolico kun klabo!
  Kaj kun nudaj piedfingroj, kiel lanĉi en la malamikon, ion, kio mortigos elefanton.
  Kaj tiam knari:
  - Lupoj!
  Svetlana sur la ofensivo. Hakado tranĉanta la ĉinojn. Kun nudaj piedoj, li lanĉas donacojn de morto sur ilin.
  Kuras muelejon kun glavoj.
  Ŝi disbatis multajn batalantojn kaj kriojn:
  - Venas granda venko!
  Kaj denove la knabino estas en sovaĝa movo.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj lanĉas mortigajn pinglojn.
  Oleg Rybachenko eksaltis. La knabo turniĝis per kapriolo. Hakis multajn ĉinojn en la salto.
  Li ĵetis la pinglojn per siaj nudaj fingroj kaj gluglutis:
  - Estu fama pro mia bela kuraĝo!
  Kaj denove la knabo estas en batalo.
  Margarita iras sur la ofensivon. Pecetigas ĉiujn malamikojn en vico. Ŝiaj glavoj estas pli malmolaj ol ventomuelejklingoj. Kaj nudaj piedfingroj ĵetas donacojn de morto.
  La knabino estas sur la ofensivo. Ekstermas flavajn militistojn sen ceremonio.
  Kaj saltas de tempo al tempo, kaj tordas!
  Kaj donacoj de neniigo flugas de ŝi.
  Kaj la ĉinoj mem mortas. Kaj tutaj amasoj da kadavroj amasiĝas.
  Margarita grincas:
  - Mi estas usona vakero!
  Kaj denove ŝiaj nudaj piedoj ĵetis la kudrilon.
  Kaj poste ankoraŭ dekduo da pingloj!
  Natasha sur la ofensivo ankaŭ estas tre mojosa.
  Kaj ĵetas per nudaj piedoj, kaj kraĉas el pajlo.
  Kaj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi estas brilanta morto! Vi nur devas morti!
  Kaj denove beleco en moviĝo.
  Zoya sturmas blokadon de ĉinaj kadavroj. Kaj bumerangoj de detruo ankaŭ flugas de ŝiaj nudaj piedoj.
  Kaj la flavaj militistoj daŭre falas kaj falas.
  Zoya krias:
  - Nudpieda knabino, vi venkos!
  Kaj dekduo da pingloj flugas de la nuda kalkano de la knabino. Kiu rekte en la gorĝon de la ĉinoj fosas.
  Ili falas mortaj.
  Aŭ pli ĝuste, tute morta.
  Aŭrora sur la ofensivo. Disbatas flavajn trupojn. Ŝiaj glavoj estas portataj en du manoj. Kaj ŝi estas tiel granda militisto.
  Tornado balaas tra ĉinaj soldatoj.
  Knabino kun rufa hararo muĝas:
  - La estonteco estas kaŝita! Sed ĝi estos venka!
  Kaj sur la ofensivo, belulino kun fajraj haroj.
  Aŭroro en sovaĝa ekstazo muĝas:
  - La dioj de milito disŝiros ĉion!
  Kaj la militisto sur la ofensivo.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas multe da akraj, venenaj pingloj.
  Svetlana en batalo Kaj tiel brilanta kaj batalanta. Ŝiaj nudaj kruroj elĵetas tiom da mortigaj aferoj. Ne viro, sed morto kun blondaj haroj.
  Sed se ĝi rompas, tiam vi ne povas haltigi ĝin.
  Svetlana kantas:
  - La vivo ne estos mielo,
  Tiu salto en ronda danco!
  Lasu la sonĝon realiĝi -
  Beleco igas viron en sklavon!
  Kaj en la movo de la knabino pli kaj pli da furiozo.
  Oleg en la ofensivo akcelas ĉion. La knabo batas la ĉinojn.
  Liaj nudaj piedoj ĵetas akrajn pinglojn.
  La juna militisto grincas:
  - Furioza imperio - disŝiros ĉiujn!
  Kaj denove la knabo moviĝas.
  Margarita estas ŝtorma knabino en sia agado. Kaj batas la malamikojn.
  Jen ŝi lanĉis kun sia nuda kruro, pizon kun eksplodaĵoj. Ŝi eksplodos, kaj tuj ĵetos cent ĉinojn supren.
  La knabino krias:
  - Venko venos al ni ĉiuokaze!
  Kaj kuru la muelejon per glavoj.
  Nataŝa akcelis siajn movojn. La knabino faligas la flavajn militistojn. Kaj kriante:
  - Venko atendas la imperion de Rusio.
  Kaj ni ekstermu la ĉinojn per akcelita rapideco.
  Natasha estas terminatora knabino.
  Ne pensas halti kaj malrapidigi.
  Zoya estas sur la ofensivo. Ŝiaj glavoj ŝajnas tranĉi viandan salaton. La knabino krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Nia savo validas!
  Kaj nudaj piedfingroj ankaŭ ĵetas tiajn kudrilojn.
  Kaj amaso da homoj kun trapikitaj gorĝoj, kuŝantaj ĉirkaŭe en amasoj da kadavroj.
  Aŭrora estas freneza knabino. Kaj ĝi dispremas ĉiujn, kvazaŭ ĝi estas roboto de hiperplasmo.
  Ĝi jam frakasis ne cent ĉinojn. Sed ĉio akiras la ritmon. Kaj la militisto ankoraŭ muĝas.
  - Mi estas nevenkebla! La plej mojosa en la mondo!
  Kaj denove, la beleco en la atako.
  Kaj el ŝiaj nudaj piedfingroj elflugas pizo. Kaj tricent ĉinoj estis disŝiritaj de potenca eksplodo.
  Aŭrora kantis:
  - Vi ne kuraĝos kapti nian teron!
  Svetlana ankaŭ estas sur la ofensivo. Kaj ne donas eĉ unu gramon da ripozo. Sovaĝa Terminatora Knabino.
  Kaj li tranĉas la malamikojn kaj ekstermas la ĉinojn. Kaj la amaso da flavaj batalantoj jam falis en la fosaĵon kaj laŭ la vojoj.
  La ses estis furiozaj. Faris sovaĝan batalon.
  Oleg Rybachenko revenis en agado. Kaj antaŭeniras svingante ambaŭ glavojn. Kaj la terminatorknabo prizorgas la muelejon. La mortintaj ĉinoj falas.
  Amaso de kadavroj. Tutaj montoj da sangaj korpoj.
  La knabo memoras sovaĝan strategion. Kie ankaŭ ĉevaloj kaj homoj kunmiksiĝis.
  Oleg Rybachenko grincas:
  - Ve de la menso!
  Kaj estos multe da mono!
  Kaj la terminatora knabo en la nova movado. Kaj liaj nudaj piedoj prenos ion kaj ĵetos ĝin.
  La knaba genio muĝis:
  - Majstra klaso kaj Adidas!
  Vere mojosa kaj mojosa agado rezultis. Kaj kiom da ĉinoj mortigis. Kaj la plej granda nombro el la plej grandaj mortigis la flavajn batalantojn.
  Margarita ankaŭ estas en la batalo. Disbatas flavajn armeojn kaj muĝas:
  - Granda ŝoka regimento! Ni ĉiuj veturas en la ĉerkon!
  Kaj ŝiaj glavoj hakas la ĉinojn. La amaso da flavaj batalantoj jam kolapsis.
  La knabino grumblis:
  - Mi estas eĉ pli malvarmeta ol panteroj! Pruvu, ke ĉiuj estas la plej bonaj!
  Kaj el la nuda kalkano de la knabino, kiel pizo kun potencaj eksplodaĵoj, elflugos.
  Kaj frapu la malamikon.
  Kaj li prenos kaj frakasos kelkajn el la kontraŭuloj.
  Kaj Nataŝa estas en aŭtoritato. Kaj ŝi batas kontraŭulojn, kaj ŝi mem ne donos al neniu devenon.
  Kiom da ĉinoj jam interrompis.
  Kaj ŝiaj dentoj estas tiel akraj. Kaj la okuloj estas safiroj. Ĉi tiu estas la knabino - la ĉefa ekzekutisto. Kvankam ĉiuj ŝiaj partneroj estas ekzekutistoj!
  Nataŝa krias:
  - Mi estas freneza! Vi havos punon!
  Kaj denove, la knabino tranĉos multajn ĉinojn per glavoj.
  Zoya moviĝas kaj tranĉis multajn flavajn militistojn.
  Kaj nudaj piedoj ĵetas kudrilojn. Ĉiu kudrilo mortigas plurajn ĉinojn. Ĉi tiuj knabinoj estas vere belaj.
  Aŭrora antaŭeniras kaj detruas kontraŭulojn. Kaj samtempe, li ne forgesas krii:
  - Vi ne povas eskapi la ĉerkon!
  Kaj la knabino prenos siajn dentojn kaj nudos siajn dentojn!
  Kaj tia ruĝharulo... Ŝiaj haroj flirtas en la vento, kiel proleta standardo.
  Kaj ĉio laŭvorte venas el kolero.
  Svetlana en movado Ĉi tie ŝi tranĉis multajn kraniojn. Militisto, kiu elmontras siajn dentojn.
  Montras langon. Kaj poste kraĉas el pajlo. Tiam li hurlas:
  - Ĉu vi mortos!
  Kaj denove mortigaj kudriloj flugas el ŝiaj nudaj piedoj.
  Oleg Rybachenko saltas kaj saltas.
  La nudpieda knabo elsendas amason da pingloj kaj kantas:
  - Ni iru kampadi, malfermu grandan konton!
  La juna militisto estas plej bone.
  Li estas sufiĉe maljuna, sed li aspektas kiel infano. Nur tre forta kaj muskola.
  Oleg Rybachenko kantis:
  - La ludo ne estu laŭ la reguloj - ni trarompos la fraera!
  Kaj denove, mortigaj kaj frakasaj pingloj forflugis de liaj nudaj piedoj.
  Margarita kantis kun ĝojo:
  - Nenio estas neebla! Mi kredas ke libereco aperos!
  La knabino denove ĵetis mortigan kaskadon da pingloj al la ĉinoj kaj daŭrigis:
  - La mallumo foriros! Floru rozoj!
  Kaj tuj kiam la militisto ĵetas pizon per la nudaj piedfingroj, mil ĉinoj tuj alflugis en la aeron. Jes, la armeo de la Ĉiela Imperio fandiĝas ĝuste antaŭ niaj okuloj.
  Nataŝa en batalo. Saltas kiel kobro. Eksplodas malamikojn. Kaj tiom da ĉinoj mortas.
  Ilia knabino kaj glavoj kaj grenoj sur la karbo kaj lancoj. Kaj nadloj.
  Samtempe ĝi ankaŭ muĝas:
  - Mi kredas, ke venko venos!
  Kaj la gloro de la rusoj trovos!
  Nudaj piedfingroj ĵetas novajn nadlojn, pugnobatante kontraŭulojn.
  Zoya en sovaĝa movo. Atakas la ĉinojn. Rompas ilin en malgrandajn pecojn.
  La militistino ĵetas pinglojn per siaj nudaj fingroj. Trarompas kontraŭulojn, kaj kiel muĝi:
  Nia kompleta venko estas proksima!
  Kaj kuras sovaĝan muelejon kun glavoj. Ĉi tio vere estas knabino kiel knabino!
  Sed la kobro Aŭrora iris al la ofensivo. Ĉi tio estas virino - koŝmaro por ĉiuj koŝmaroj.
  Kaj se ĝi tranĉas ĝin, tio signifas, ke ĝi tranĉos ĝin.
  Post tio, la ruĝharulo prenos kaj kantos:
  - Mi malfermos ĉiujn kraniojn! Mi estas bonega sonĝo!
  Kaj nun ŝiaj glavoj en ago kaj tranĉis la viandon.
  Svetlana ankaŭ iras sur la ofensivon. Ĉi tiu knabino ne havas bremsojn. Kiel haki, do la maso de kadavroj estas disŝutita.
  La blonda terminatoro muĝas:
  - Kiel bone estos! Kiel bone estos - mi scias ĝin!
  Kaj nun mortiga pizo flugas de ŝi.
  Oleg denove cent ĉinoj, portantaj meteoron, fortranĉis. Kaj li prenos bombon kaj ĵetos ĝin.
  Malgranda, sed mortiga...
  Kiel rompi en malgrandajn pecojn.
  La finita knabo hurlis:
  - Ŝtorma juneco de teruraj maŝinoj!
  Margarita faros tion denove en batalo.
  Kaj faligis multajn flavajn batalantojn. Kaj tranĉas grandajn interspacojn.
  La knabino krias:
  - Lambada estas nia danco sur la sablo!
  Kaj batis kun renovigita vigleco.
  Natasha sur la ofensivo estas eĉ pli furioza. Tiel draŝas la ĉinoj. Ne estas tre bone por ili rezisti tiajn knabinojn.
  Nataŝa prenis ĝin kaj kantis:
  - Kuri surloke estas komuna repacanto!
  Kaj la militista knabino eksplodis en la kontraŭulojn per tia kaskado da batoj.
  Kaj li ĵetos diskojn kun nudaj piedoj.
  Ĉi tie ŝi prizorgis la muelejon. La amaso da estroj de la flava armeo ruliĝis malantaŭen.
  Ŝi estas batalema belulino. Batu vin tian flavan armadon.
  Zoya moviĝas, disbatante ĉiujn sen escepto. Kaj ŝiaj glavoj estas kiel tondiloj de morto.
  La knabino estas nur aminda. Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas tre venenajn kudrilojn.
  Venku kontraŭulojn. Ili trapikas sian gorĝon kaj faras ĉerkojn.
  Zoja prenis ĝin kaj knaris:
  - Se ne estas akvo en la krano...
  Nataŝa kriis pro ĝojo:
  Do estas via kulpo!
  Kaj per la nudaj piedfingroj li ĵetas ion, kio mortigas ĝisfunde. Ĉi tio estas vere knabino de knabinoj.
  Kaj de ŝiaj nudaj kruroj, kiel la klingo flugos. Kaj batis multajn batalantojn.
  Aŭrora en movado. Rapida kaj unika en sia beleco.
  Kiajn brilajn harojn ŝi havas. Kiel proleta standardo flirtanta. Ĉi tiu knabino estas vera vulpino.
  Kaj ŝi tranĉas kontraŭulojn - kvazaŭ ŝi naskiĝis kun glavoj en la manoj.
  Ruĝharulo, malbenita bastardo!
  Aŭrora prenis ĝin kaj siblis:
  - Estos bovokapo - la batalantoj ne freneziĝos!
  Kaj jen ŝi denove disbatis multajn batalantojn.
  Oleg Rybachenko grumblis:
  - Kion vi bezonas! Jen la knabino!
  Margarita, ĵetante ponardon per la nuda piedo, konfirmis:
  - Granda kaj malvarmeta knabino!
  Aŭrora volonte konsentis pri tio:
  - Mi estas militisto, kiu mordos iun ajn!
  Kaj denove, kun nudaj piedfingroj, li lanĉos murdanton.
  Svetlana en batalo ne estas malsupera ol kontraŭuloj. Ne knabino sed flamfino.
  Kaj krias:
  - Kia blua ĉielo!
  Aŭrora, liberigante la klingon per sia nuda piedo, konfirmis:
  - Ni ne estas subtenantoj de rabo!
  Svetlana, faligante la malamikojn, pepis:
  - Malsaĝulo ne bezonas tranĉilon ....
  Zoja grincis, ĵetante pinglojn per siaj nudaj, sunbrunigitaj kruroj:
  - Vi mensogos al li el tri skatoloj!
  Nataŝa, faligante la ĉinojn, aldonis:
  - Kaj faru kun li por unu penco!
  Kaj la militistoj prenos kaj saltos. Ili estas tiel sangaj kaj malvarmetaj. Ĝenerale ili havas multe da ekscito.
  Oleg Rybachenko aspektas tre eleganta en batalo.
  Margarita kantis:
  - La bato estas forta, kaj la ulo havas intereson ...
  La genia knabo lanĉis per sia piedo tion, kio aspektis kiel helikoptera helico. Li detranĉis kelkcent kapojn de la ĉinoj kaj knaris:
  - Sufiĉe sporte!
  Kaj ambaŭ - knabo kaj knabino en plena penetrita.
  Oleg, dehakante la flavajn soldatojn, glutis:
  - Kaj estos granda venko por ni!
  Margarita siblis responde:
  - Ni mortigas ĉiujn - kun nudaj piedoj!
  La knabino ja estas tiel aktiva terminanto.
  Nataŝa kantis en la ofensivo:
  - Sankta milito!
  Kaj la militisto lanĉis akran diskobumerangon. Li flugis en arko, detranĉis multe da ĉinoj.
  Zoja aldonis, daŭrigante la ekstermadon:
  - Estos nia venko!
  Kaj novaj kudriloj flugis de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj ili trafis multajn batalantojn.
  La blonda knabino diris:
  - Ŝakmate la kontraŭulo!
  Kaj ŝi montris sian langon.
  Aŭrora, svingante la krurojn, kaj ĵetante akrajn randajn svastikojn, gluglegis6
  - Imperia flago antaŭen!
  Svetlana volonte konfirmis:
  - Gloro al la falintaj herooj!
  Kaj la knabinoj unuvoĉe kriis, premante la ĉinojn:
  - Neniu haltigos nin!
  Kaj nun disko flugas el la nudaj piedoj de la militistoj. La viando estas ŝirita.
  Kaj denove hurli:
  - Neniu povas venki nin!
  Nataŝa flugis en la aeron. Ŝi ŝiris la kontraŭulojn kaj donis:
  - Ni estas lupoj, fritu la malamikon!
  Kaj el ŝiaj nudaj fingroj elflugos tre mortiga disko.
  La knabino eĉ tordas en ekstazo.
  Kaj tiam li murmuras:
  - Niaj kalkanoj amas fajron!
  Jes, la knabinoj estas vere seksaj.
  Oleg Rybachenko gorgolis:
  - Ho, frue, donas sekurecon!
  Kaj palpebrumis al la militistoj. Ili ridas kaj nudigis siajn dentojn responde.
  Nataŝa hakis la ĉinojn kaj knaris:
  - En nia mondo ne estas ĝojo, sen lukto!
  La knabo respondis:
  "Kelkfoje batali ankaŭ ne estas amuza!"
  Nataŝa konsentis:
  - Se ne estas forto, do jes...
  Sed ni militistoj estas ĉiam sanaj!
  La knabino ĵetis la nudajn piedfingrojn al la pingloj de la kontraŭulo kaj kantis:
  - La soldato ĉiam estas sana,
  Kaj preta por ago!
  Post tio, Natasha denove tranĉis la malamikojn.
  Zoya estas tre rapida bebo. Jen tuta barelo en la ĉina lanĉita. Kaj ŝiris kelkajn milojn de unu eksplodo.
  Tiam ŝi ekkriis:
  - Ne ĉesu, niaj kalkanoj brilas!
  Kaj knabino en batalpunto!
  Aŭroro en batalo ankaŭ ne estas malforta. Tiel draŝas la ĉinoj. Kvazaŭ de fasko da ĉenoj batas.
  Kaj hakante kontraŭulojn - kantas:
  - Atentu, ke ĝi estos utila,
  En aŭtuno estos torto!
  La ruĝhara diablo vere plugas en batalo kiel diablo en flarbakujo.
  Kaj jen kiel Svetlana batalas. Kaj la ĉinoj ricevas ĝin de ŝi.
  Kaj se ŝi trafos, ŝi trafos.
  El ĝi elflugas sangaj ŝprucaĵoj.
  Svetlana severe rimarkis, kiam el ŝia nuda piedo elflugis metalaj ŝprucetoj, fandante kraniojn:
  - Gloro al Rusujo, tre eĉ gloro!
  Tankoj rapidas antaŭen...
  Divido en ruĝaj ĉemizoj -
  Saluton rusa popolo!
  Ĉi tie la knabinoj alfrontis la ĉinojn. Do ili estas tranĉitaj kaj pecetigitaj. Ne militistoj, sed vere panteroj, kiuj rompis la ĉenon.
  Oleg estas en batalo kaj atakas la ĉinojn. Batas ilin sen kompato kaj kriegas:
  Ni estas kiel taŭroj!
  Margarita, disbatante la flavan armeon, prenis:
  Ni estas kiel taŭroj!
  Nataŝa prenis ĝin kaj hurlis, detranĉante la flavajn batalantojn:
  - Mensogo estas ekstermane!
  Zoja ŝiris la ĉinojn, knaris:
  - Ne, ne ekstermane!
  Kaj li ankaŭ prenos kaj liberigos steleton per sia nuda piedo.
  Nataŝa prenis ĝin kaj knaris:
  - Nia televido estas ŝaltita!
  Kaj mortiga fasko da pingloj flugas de ŝia nuda kruro.
  Zoja, ankaŭ disbatante la ĉinojn, grincis:
  - Nia amikeco estas monolito!
  Kaj denove tia ĵeto, ke la rondoj malklariĝas en ĉiuj direktoj. Ĉi tio estas knabino - pura ekstermado de kontraŭuloj.
  La knabino kun siaj nudaj piedfingroj prenos kaj lanĉos tri bumerangojn. Kaj la kadavroj el tio fariĝis eĉ pli.
  Post tio, la beleco donos:
  - Ni ne donos al la malamiko kompaton! Estos kadavro!
  Kaj denove la mortiga aĵo forflugas de la nuda kalkano.
  Aŭrora ankaŭ sufiĉe logike rimarkis:
  - Nur ne unu kadavro, sed multaj!
  Post tio, la knabino prenis ĝin kaj nudpiede marŝis tra la sangaj flakoj. Kaj mortigis multajn ĉinojn.
  Kaj kiel ĝi muĝas:
  - Amasa murdo!
  Kaj poste li frapas la kapon al ĉina generalo. Rompu lian kranion kaj eldonu:
  - Banzai! Vi iros al la ĉielo!
  Svetlana, tre furioza pro la atako, grincas:
  - Vi ne estos ŝparita!
  Kaj dekduo da pingloj flugas de ŝiaj nudaj fingroj. Kiel ŝi batas ĉiujn. Kaj tre eĉ la militisto provas disrompi kaj mortigi.
  Oleg Rybachenko grincas:
  - Glora martelo!
  Kaj la knabo ankaŭ ĵetas per sia nuda piedo tian malvarmetan stelon en formo de svastiko. Komplika hibrido.
  Kaj la amaso de la ĉinoj kolapsis.
  Oleg muĝis:
  - Banzai!
  Kaj la knabo denove estas en sovaĝa atako. Ne, ĝi nur ekbrulas de potenco, kaj vulkanoj gluglas!
  Margaret en moviĝo. Ĝi disŝiros al ĉiuj ventroj.
  Knabino kun sia piedo elĵetos kvindek kudrilojn samtempe. Kaj la amaso estas mortigita de ĉiaj malamikoj.
  Margarita kantis laŭ gajeco:
  - Unu du! Malĝojo ne estas problemo!
  Vi neniam devus esti malinstigita!
  Tenu la nazon kaj voston pli altaj per pipo.
  Sciu, ke vera amiko ĉiam estas kun vi!
  Ĉi tio estas tiel agresema kompanio. La knabino draŝas kaj krias:
  "La Drako-Prezidanto fariĝos kadavro!"
  Natasha en batalo estas nur ia terminatoro. Kaj muĝado gurglegis:
  - Banzai! Akiru ĝin rapide!
  Kaj granato forflugis de ŝia nuda piedo. Kaj la ĉinoj estas kiel najloj. Kaj frakasi.
  Jen la militisto! Al ĉiuj militistoj - militisto!
  Zoya ankaŭ estas sur la ofensivo. Tia furioza hundino.
  Kaj ŝi prenis ĝin kaj gluĝis:
  - Nia patro estas la Blanka Dio mem!
  Kaj li tranĉas trioblan muelejon por la ĉinoj!
  Kaj Aŭrora muĝis responde:
  - Kaj mia Dio estas nigra!
  Efektive, la ruĝharulo estas la formado mem de trompo kaj malnobelo. Por malamikoj, kompreneble. Kaj por amikoj, ŝi estas karulino.
  Kaj kiel kun nudaj piedfingroj li prenos kaj ĵetos. Kaj multaj amasoj da militistoj de la ĉiela imperio.
  La ruĝharulo kriis:
  - Rusujo kaj la nigra Dio estas malantaŭ ni!
  Militisto kun tre alta batalpotencialo. Ne, sub ĉi tio estas pli bone ne enmiksiĝi.
  Aŭrora siblis:
  - Ni dispremos ĉiujn perfidulojn en pulvoron!
  Kaj palpebrumu al liaj partneroj. Jes, ĉi tiu fajra knabino ne estas ĝuste io, kio povas doni pacon. Krom se paco estas mortiga!
  Svetlana, disbatante la malamikojn, elsendis:
  - Ni kondukos vin en vico!
  Aŭrora konfirmis:
  - Ni mortigos ĉiujn!
  Kaj el ŝiaj nudaj piedoj denove flugas la donaco de tuta neniigo!
  Oleg kantis responde:
  - Estos kompleta banzai!
  Aŭrora, ŝirante la ĉinojn per siaj nudaj manoj, tranĉante ilin per glavoj kaj ĵetante pinglojn per siaj nudaj piedfingroj, diris:
  - Mallonge! Mallonge!
  Nataŝa, detruante la flavajn militistojn, grincis:
  - Resume - banzai!
  Kaj ni tranĉu kontraŭulojn kun sovaĝa amareco.
  Oleg Rybachenko tranĉanta kontraŭulojn, eldonis:
  - Ĉi tiu gambito ne estas ĉina,
  Kaj la debuto, kredu min, estas tajlanda!
  Kaj denove, akra, metaltranĉa disko flugis de la nuda piedo de la knabo.
  Margarita, faligante la militistojn de la Ĉiela Imperio, kantis:
  - Kaj kiun ni trovos en batalo,
  Kaj kiun ni trovos en batalo...
  Ni ne ŝercu kun tio -
  Ni disŝiru ĝin!
  Ni disŝiru ĝin!
  . ĈAPITRO #3
  Post batado de la ĉinoj, vi povas iom ripozi. Sed ve, vi ne havas tempon tro malstreĉiĝi.
  Novaj flavaj hordoj ŝteliras.
  Oleg Rybachenko denove tranĉas ilin, kaj muĝas:
  - En sankta milito - la rusoj ne perdas!
  Margarita ĵetas mortigajn donacojn per siaj nudaj piedfingroj kaj konfirmas:
  - Neniam perdu!
  Oleg volis diri ion alian...
  Sed nun ili estis provizore translokigitaj per la sorĉo de la sorĉistino en alian substancon.
  Kaj Oleg Rybachenko fariĝis pioniro en unu el la germanaj tendaroj. Kaj Margarita moviĝis kun li.
  Nu, ne ĉiam tranĉi kun la ĉinoj.
  - Gloro al la Patrujo! - Pioniro Oleg Rybachenko ripetis la krion, kaj silente eltenis baton sur la ŝultroj, kvankam li falis ĝuste sur unu el la pasintaj ŝvelintaj cikatroj. Kaj de la dua kaj entute dissekcio - fluis sango! Margarita rigardis Oleg Rybachenkon kun surprizo kaj dankemo kaj demandis lin en la angla. La mirinfano Oleg Rybachenko pensis - verŝajne, li denove demandas, kion mi vidis en sonĝo - ĉu estas sinkronismo? La knabo ridetis reen al sia fratino en brakoj kaj levis siajn sufiĉe larĝajn ŝultrojn por dekjara infano. Ŝajne, Margarita komprenis, ke Oleg Rybachenko simple volis montri, ke li ne rezignis kaj ne komprenis, kio instigis lin krii en la stilo de proleta kino.
  Kaj ne nur li, sed ankaŭ ĉi tiu maldika, kalvigita Marat Kazei. Sed kun kuraĝiga palpebrumo, ŝi kapjesis al la kuraĝa knabo...
  Oleg Rybachenko subite ofendiĝis kaj, subpremante la doloron en sia voĉo, rimarkis:
  - Bravado estas ĉio!
  Margarita obĵetis flustre:
  - Ne, ne bravaĉo! Estas kiel diri - la vorto odoras per bajoneto!
  Oleg serioze rimarkis:
  - Pli bone estas mortigi unu faŝiston ol malbeni cent kraŭtojn!
  Aŭdiĝis bruo, bruego de motoroj kaj bruo, rajdantoj de la SS kaj ekzekutisto-kuracistoj - saltis sur la teron, malselis ilin pli kiel mutaciuloj ol bestaj ĉevaloj. La kaptitoj sidis sur la herbo - en ĉeno. Ili kontrolis la katenojn: do ili estis forte katenitaj. Kaj Oleg Rybachenko ne tro surpriziĝis vidi ĝuste kiel unu el la junaj SS-kuracistoj alproksimiĝis al li. Germane, li diris malĝentile - leviĝu, bebo primato - puŝante la pioniran knabon per la piedfingro de mola boto en la femuron aŭ eĉ iom pli alte, en la renojn. Oleg Ribaĉenko streĉiĝis... kaj tiam intervenis la malvarmeta Aŭroro. La fajra diablo (Do ŝi estis moknomita en la trupoj pro ŝia nenatura kaj brilruĝa harkoloro kaj nevirineca eltenemo kaj forto!) Klarigis ion moke - kaj tiu ĉi mokado ne estis finita Oleg. Videblas, ke ankaŭ la faŝisma kuracisto sentis ĝin! La nazio trafis Aŭroran en la muskola ŝultro per sia piedo. Ŝi nur ridis. Tiam la faŝisto trafis de ĉirkaŭvojo, akre frapante flekseblan dorson al aŭdaca knabino. Oleg eksaltis flanken pro la skuado. Aŭrora tuj denove sidiĝis kaj silente montris siajn katenitajn manojn. La dika profesoro vokis sian pli junan kolegon, kiu subite rigardis malsupren. Poste li rompis branĉon de seka eriko kaj montris ĝin al Oleg Rybachenko. Li mansvingis antaŭ sia nazo - la knabo nevole retiriĝis. La faŝisma kuracisto denove ŝajnigis preni brakon, balancis la kapon, faris ian strangan movon. Ne komprenu, kvazaŭ SS-ulo manĝas per kulero ...
  Oleg Rybachenko kolere eksaltis en la germana:
  Vi ne povas esprimi vin en homaj terminoj.
  Fritz elkoviĝis: subhomo, scipovas la lingvon de la mastra raso?
  Juna Rybachenko Jr rimarkis, ke li vane perfidis sin, malkaŝis, kio estas pli bone konservi sekreton, sed ... La vorto ne estas pasero - vi maltrafos ĝin, vi ne kaptos ĝin. Vere, la dika, alta kuracisto surmetis aeron de indiferento, la vorto sufokis la germanan frazon eldiritan de la knabo. Denove ripetis la antaŭan geston kaj montris falditan brakon.
  Kaj Oleg Rybachenko komprenis - ili sendas lin kiel serviston por brulligno ...
  Mi ne volis esti batata denove post fiera rifuzo. Kaj jes, vi ne povas maltrafi la okazon.
  Nu, kio estas la fiero de centestro, aŭ pli ĝuste de patricio rompi. La penso eskapi, kompreneble, venis - ĝi alvenis tuj kiam la pezaj mankatenoj klakis sub la granda ŝlosilo. Kvankam eble estas pli logike diri, ke ŝi tute ne foriris! Sed la eta penso montriĝis kiel timigita kuniklo, kiu kuras en la lumturoj, ne sciante, ke ĝi efektive jam estas kaptita. Kaj tamen - tuj kiam Oleg Rybachenko malproksimiĝis de la parkejo - la knabo vidis, ke homlupo lin sekvas. Unu el tiuj strangaj, edukitaj mutaciuloj kiuj gardas la SS movitan konvojon. En la sama tempo, neniu el la konvojo spite rigardas al la nudpieda knabo haste grimpanta la skredon. Kvankam Oleg Rybachenko sentis, ke, plej verŝajne, kaŝita fotilo filmas liajn movojn. Estas eĉ surprize kiom teknike la Fritz progresis. Se la niaj ne respondas adekvate, tiam estos malbone.
  La skredo dolore pikis la jam resaniĝintajn plandojn de sendefendaj infanaj piedoj. Forte faligitaj piedoj jam komencis krudiĝi, sed ĉi tiu procezo estas sufiĉe dolora kiam vi paŝas sur akrajn ŝtonojn. Oleg kviete ĝemis, penante ne montri, ke li doloras kaj ne rigardi la sangon, kiu denove eliris. Sed tiam ĝi estis kvazaŭ cunamo de la neklarigebla balaita super lin.
  Timo tuj, kaj neklarigeble, senigis la pionirknabon de siaj propraj pensoj kaj deziroj. Nur volis turni sin direkte al la homlupo (?). Sub la rigardo de la malhomaj okuloj de la nazia besto, Oleg Rybachenko nevole frostiĝis kaj frostiĝis. Sed tuj, ardanta varmego lavis la freŝbakitan pioniron, kaj la knabo moviĝis kiel maŝinpafilo el la fabriko. Li rompis sekajn trunkojn de betuloj kaj cipresoj kreskantaj en fendoj, ankoraŭ ne verdaj post la vintro - multe, apenaŭ trenante ilin. Mi faldis ĝin en grandan, travideblan sakon, trenis ĝin for, ne distingante la vojon al la parkejo.
  Oleg Rybachenko, survoje, senespere provis venki la malkuraĝigan teruron. Pioniro-bonega li aŭ ne! Sed ĉi tiu estis kiel netaŭga naĝanto provanta resti sur la akvo. Ĝi aperas, poste ĝi denove superfluas...
  La homlupo sekvis lin: de tempo al tempo, haltante kaj flarante la nudajn piedsignojn lasitajn de la knabo.
  La genia pioniro sentis sin trankviligita de la ondo de hororo nur kiam li revenis al la tendara loko.
  La malnoblaj nehomaj faŝistoj ŝajnis ne rigardi Oleg Ribaĉenkon. Kvankam fakte paro da SS-uloj ne deprenis la okulojn. Nur kiam li faldis tion, kion li alportis, la altranga kuracisto-ekzekutisto, rigardante mallonge, ĵetis ion al la knabo... eh! Oleg finfine rekonsciiĝis. Avide kaptis ĝin, pensante, ke eble ili disdonis ĉokoladon aŭ ion preter lutado por laboro. Kaj elkoviĝis - kuŝis, siliko kaj ŝtalo. La siliko estis plej verŝajne kvarco. Kaj la seĝo aspektas kiel peco de dosiero. Kiel uzi ĉion ĉi - la evoluinta pioniro Oleg sciis en teorio kaj eĉ kun intereso, li estus provinta ankaŭ la Robinson de Polesie ... se ne pro strangaj cirkonstancoj.
  Oleg tuŝis la malseketajn branĉojn per la piedo, poste per la mano kaj balancis la kapon.
  - Tindro ... - diris la pioniro kviete ruse, subite tusis kaj ripetis. - Tinder necesas. - Kaj malfacile sin detenis de ŝanĝi al germana lingvo. - Ĝi ne lumiĝos.
  Oleg rigardis ilin... Ne klaras, kial la Fritz, kiuj havas kaj fajrilojn kaj alumetojn kaj, verŝajne, eĉ flamĵetilon kun ili, bezonis ĉi tiun malmodernan manieron ricevi fajron. Ili volas testi la eltrovemon de la pioniroj. Ĉu ili mezuras la mensan evoluon de sovetia homo? Aŭ, bagatele mokante kaptitan knabon? Kiu komprenos ilin kvazaŭ de alia planedo!
  La nazioj rigardis unu la alian, malkovris la dentojn. La plej stranga kaj ... kaj la plej terura afero por Oleg Rybachenko estas, ke iliaj vizaĝoj montriĝis ne malbonaj, ne kruelaj, eĉ ne mokaj, ne! Tre scivolema kvazaŭ konsiderante eksterordinaran beston, aparte vigla intereso estas registrita ĉe la altranga profesoro, kvazaŭ intence li demetis siajn okulvitrojn. Ne estas eĉ guto da indiferenteco, estas tiel interese, kiel sciencistoj sekvas la eksperimenton.
  Oleg Rybachenko ripetis flustre, penante regi la eksciton en sia voĉo:
  Ĉio malsekiĝis dum la vintro! Ne iros!
  En la okuloj, prefere ŝajniga ol sincera miskompreno, sed denove sen kolero. Sed tiam unu el la junuloj - ne tiu, kiu malĉenigis Olegon - grumblante, ekstaris, etendis sin, frotis sian azenon batitan sur la selon al la ridado de la ceteraj SS-uloj... Oleg ne tro miris, ke iuj el la germanoj uzas ĉevalojn por movi - karburaĵo deficito. Kvankam, ial, transportoj rampas post ili? La nazia malamiko alportis el la falditaj seloj skatolon, el kiu li elprenis ion... La pioniro opiniis, ke tio estas vatona lano, sed ne. Ĝi malproksime aspektas kiel bulo de maldikaj fadenoj. Oleg Rybachenko, prenante ĝin en la manojn, komprenis - seka musko.
  Denove, la pionira mirinfano surpriziĝis kial ĝi estis Fritz, kaj eĉ kuracisto portanta herbon en plugilo... Eble ĉi tiu musko ne estas tiel simpla?
  Nu, ĉesu pensi, mia kapo doloras. Ĝi devas ŝajni - pli simpla kaj stulta ol vi. Sufiĉe strange, sed la tindro tuj prenis - Oleg ne batis la silikon sur la siliko, sed glate skrapis (legu ie) - kaj fajreroj pluvis kiel hajlo. Kaj li kapablas konstrui fajrojn (nun li konstruis ordinaran "kabanon") dum pluraj jaroj, la plej grandan parton de sia vivo. Baldaŭ la fajro dancis kun forto kaj ĉefa - la betulo bone brulas kaj estas malseka. Ĉi tie la junaj gardistoj de la SS vigliĝis, komencis enŝovi metalajn levilojn en la teron ĉe la flankoj de la fajro.
  Kaj la kapo de Oleg Rybachenko rondiris, io ege kaŭstika rampis en lian nazon kaj tuj malkonektis lian konscion de la realo. Sed tuj, vizio kiu estis miregiga en realismo ruliĝis.
  Eĉ la personeco de la infano ŝanĝiĝis, li imagis sin kiel malfeliĉa orfo, kun vivantaj gepatroj. Krome, paĉjo kaj panjo ne lasis neniun - ili senigis siajn prapatrojn de siaj rajtoj pro ŝuldoj kaj sendis la knabon al prizona rifuĝejo. Sen kulpo, sed ĉar viaj gepatroj ŝuldas monon, tiam vi, laŭ juĝa decido en diktatora, kosma imperio, estas juna krimulo.
  La orfejo por infanoj troviĝis en la industria areo de la ĉefurbo kaj vere aspektis kiel malliberejo. Barakoj ĉie, ĉelkazernoj. Oleg Rybachenko, en realisma vizio, pasigis la nokton sur malbone planitaj lignaj kuŝejoj. Proksime kuŝis aliaj knaboj, kaj de la homa raso kaj eksterteranoj. Ne estis kovriloj, matracoj, kusenoj, la trolaborita kaj ofte batita korpo kuŝas sur nuda arbo. Kaj nokte, la kruro estas ĉenita al la ĉeno, por ke ili ne forkuru. En la ĉelo estas ĉirkaŭ cent infanoj, ĝi estas tre sufoka, la korpoj ŝvitas, batataj unu apud la alia en la angulo de la sitelo, eĉ ne estas kloakigo. Kaj ĉi tio estas en la Ŝtato, kies stelŝipoj plugas la etendaĵojn de la galaksio, kaj kies flagoj kronas dekojn da miloj da loĝataj mondoj! Tamen, la infanoj provas trankviligi sin sur la strato, ĉirkaŭ du trionoj de la tago ili estas okupataj de laboro. La plej malfacila estas konsiderata en la butiko, polva kaj teda. La dorso kaj brakoj estas terure lacaj de ĝi, kaj antaŭ la okuloj ĝi komencas "malsukcesi", la operacioj estas simplaj, sed peniga, postulas ripeton. Pli agrabla laboro, ekstere sur la kampo aŭ sur konstruejo. Por ke ili malpli laciĝu kaj ricevu malŝarĝon, ili provas alterni en diversaj laborprocezoj. Sed tamen, la korpo doloras, multaj knaboj, en la orfejo - preskaŭ duono de la homoj ĝemas en sia dormo.
  Oleg Rybachenko nervoze ĵetis kaj turniĝis, la ĉeno sonoris, la ringo frotis lian kruron al sango. La sireno sonas, ĝi signifas leviĝi, labori. La korpo de la infano ankoraŭ ne ripozis, la aliaj knaboj - la nuda homa raso kaj la peltaj idoj de aliaj mondoj luktas por leviĝi. La laceco akumulita dum la monatoj de sklaveco cedas lokon al obtuza doloro en la muskoloj. La ĉenoj kontrolitaj de la enkonstruita blato flugas de siaj piedoj aŭtomate, ili estas faritaj el tre forta alojo, kiu ne povas esti tratranĉita. Aperas kontrolistoj, sonas minacaj krioj.
  La knaboj estas kondukitaj al baniĝo, ne daŭros longe, la akvo el la tankoj estas rusta. Oleg Rybachenko lavas sian buŝon, ŝprucas por forlavi la ŝviton. Ne estas ventolado en la ĉelo, kaj la ŝvit-odora ĉambro ne kapablas refreŝigi dormon. Post tio oni kondukas ilin al matenmanĝo, ili devas manĝi starante, ne necesas seĝoj por junaj kondamnitoj. Ili estas nutrataj per pano kaj insilaĵo, viando estas multekosta kaj infanoj ne devas, do ili preferas flosi paŝtejon. Tamen, la ĉevalo estas vegetarano, kaj kiel ĝi funkcias, dum la predantoj manĝis viandon, enlitiĝas. Apud Oleg estas lia amiko Timur. Ambaŭ havas dek du jarojn en ĉi tiu vizio, pli precize ol alia realo, la aĝo por fortaj knaboj estas turnopunkto, kiam estas tre malfacile interkonsenti kun sklava parto.
  Timuro, trinkante urtikan sukon en nebone lavita glaso, diris kun ĝemo:
  - Kaj tio denove labori en ĉi tiu butiko! Mi ne volas!
  - Mi ne volas stari kaj ripeti la saman movon dek mil fojojn. - Respondis, tremante pro malagrablaj rememoroj, Oleg Ribaĉenko.
  - Eble ni petos kampan laboron! - Timur reve rigardis la ĉielon, kie tri steloj brilis samtempe sur ĉi tiu planedo. - Precipe purigu la karp-persikojn. Ili estas tiel bongustaj, precipe tiuj kun oraj naĝiloj, sed ĉar la gardisto ne aspektas avide, vi povas ĉiuokaze elekti ion en via buŝo.
  Oleg Rybachenko forte suspiris:
  - Ankaŭ mi preferus ĝuste tian laboron en la sino de milda naturo. - Kaj tiam la enkarniĝinta pioniro fariĝis pli gaja. - La roboto-observanto povas esti trompita, ĉi tie la plejparto de la monitora ekipaĵo jam estas ŝtelita!
  Matenmanĝo finiĝis, kaj ili estas kondukitaj al la drataro...
  Infanoj estas vicigitaj sur la paradejo, la knaboj de la homa raso provas algluiĝi, la eksterteranoj konservas la formadon laŭ sia alteco. Ili estas dividitaj en grupojn laŭ aĝo kaj grandeco. Estas knaboj de kvin ĝis dek ses jaroj, kaj ankaŭ peltaj kaj skvamaj junuloj reprezentantoj de aliaj mondoj.
  La sola afero, kiu kunigas ilin, estas vesto, aŭ pli ĝuste ĝia preskaŭ kompleta foresto, nur pantaloneto kun identiga numero sur la knaboj.
  La imperio traktas ilin laŭ la principo elpremi pli da profitoj por si de tiuj, kiuj ĉesis esti konsiderataj kiel civitano! Ŝparaĵoj en ĉio, sur vestaĵoj, ŝuoj, tamen, kelkaj knaboj en sia libera vivo neniam konis ŝuojn.
  Sed kun bastonoj kaj kaŭĉuka stako sur nudaj kalkanoj ili ofte ricevis. Kapoj estas razitaj, ĉiun duan semajnon banon, kie oni bruligas ilin. Tiam ili tuj forrazis per malakra maŝino, tiam ne multe sukcesis rekreski. La knaboj marŝas nudpiede sur akraj ŝtonoj. Se Oleg kutimas ĉi tion kaj lia malglata piedo ne sentas doloron, tiam la plej malgrandaj infanoj faligas siajn kalkanojn kaj nudajn fingrojn ĝis ili sangas.
  La tuta gardisto konsistas el eksterteranoj reprezentantaj la plej kruelaj rasoj en la universo, nur la estro de la rifuĝejo, la maljuna Frau Pontuss, rigardas per siaj brutalaj okuloj de sadisto.
  La tigrorinocero, kiu ludas la rolon de kontrolisto, donas instrukciojn pri kie kiu laboros hodiaŭ, aŭ pli ĝuste, laboros forte ĝis li perdos konscion. Oleg, mallevinte la ostajn ŝultrojn, rigardas la duan duonon de la korto. Estas knabinoj, de malgrandaj ĝis preskaŭ plenkreskuloj. Ili estas vestitaj kiel almozuloj per ĉifonaj ĉifonoj el plej kruda tolo. La vizaĝoj estas sekaj, la okuloj ŝajnas grandaj kaj malĝojaj. La sakŝtofo estas mallonga, maldika sed tendencaj kruroj videblas de sub ĝi. Ankaŭ la knabinoj estas nudpiedaj kaj ĉiuj senescepte estas razitaj kalvaj. Ĉi tio ŝajne estas farita por humiligi ilin, denove por montri ke ili estas nenio. Sed ĉi tie neniel kolektiĝas la krimuloj - la malfeliĉaj forlasitaj infanoj.
  Ĉi tie ili anoncas, ke grupo da knaboj iros al la kudrobutiko, por labori en la plej teda kaj elĉerpa profilo. Ĉi tie Timuro ne povis elteni kaj kriis kun angoro:
  - Mi ne volas labori tiel! Sendu min al la plantejo aŭ la ĝardeno.
  La knaboj frostiĝis, sunbruniĝis, maldikaj korpoj streĉiĝis.
  Pontuss estis klare ĝojigita kun la nova okazo por la ekzekuto:
  - Hieraŭ vi estis kvieta, kaj mi timis, ke via familio restos sen vida leciono. Ke la knabo estos pelita kvinfoje tra la vicoj.
  Eksciteco trairis la vicojn de la infanoj.
  - Tio ĝustas. - Perempta tono diris la matrono. - Disdonu vergojn al ĉiuj.
  La batoj estis aplikitaj per specialaj pikvergoj. Ili estis kutime plukitaj de la knaboj mem el la densejoj, dum periodoj kiam mankis laboro. Tamen, efektive, eĉ tiam infanoj estis devigitaj, eĉ se sen profito al la imperio, fosi, ekzemple, fosi truon dum duontago kaj enterigi ĝin dum duontago.
  Oleg Rybachenko rigardis la manojn de siaj infanoj, ili estis terenbatitaj en kaloj.
  La uloj aŭtomate malmuntis la stangojn, al Oleg ŝajnis, ke ili, la iloj de torturo, bruligis siajn fingrojn, kaj iliaj kruroj fariĝis pezaj. Li ne volis bati sian amikon, sed li ne havis kuraĝon protesti. Li preskaŭ nenion vidis kaj dolore frapis sian dikan piedfingron sur kuŝantan pavimon. Sufiĉe strange, sed la sento de doloro helpis kolektiĝi kaj la nebulo antaŭ miaj okuloj klariĝis. La paŝo fariĝis pli firma, kvankam la fingro bluiĝis.
  Ili estis konstruitaj en duoncirklo en longa linio. Timuro estis ligita per bastonoj per siaj manoj kaj liaj ŝultroj estis torditaj por pli oportune bati la ofendan knabon. La uloj strambas kaj provas forrigardi. Laŭ ordono de Frau Pontuss, ili ŝprucis salamon, ŝutante bluan salon sur lian malgrasan sed nervozan dorson. Juĝante laŭ la maniero, kiel la knabo grimacis, li ekbrulis.
  La mastrino frapis la lipojn.
  - Nun vi ĉiuj ricevas lecionon. Batu pli forte, kiu trompas estos kondamnita al reprezalioj.
  La asistanto en ĉi tiu kazo, la rinocero-rato nudigis siajn dentegojn:
  Ni traktos ilin tuj! La monstro murmuris.
  La knabo estis movita inter la vicoj. La knaboj malrapide levis la vergojn kaj la unuaj batoj falis sur la dorson de Timur. Juĝante laŭ la cikatroj sur la dorso kaj flankoj, la knabo estis punita pli ol unufoje, do li nur suspiris kaj spiris peze, kiel ĉiuj knaboj klopodantaj reteni la kriojn.
  - Batu pli forte! kriis Pontus. - Lasu lin krii.
  La unuajn batojn donis la plej malgrandaj knaboj, kiuj simple ne havis la forton por kaŭzi seriozan doloron. Sed tiam la pli maljunaj uloj komencis bati min. La dorso de la infano estis tranĉita per ruĝaj strioj, sango gutis. La doloro, plifortigita de blua salo, igis Timur kriegi, li eĉ falis, tabulo estis enŝovita kun najloj malsupre kaj pikis lian bruston.
  - Ne necesas! - la knabo kriis. - Mi laboros kien ajn vi diros.
  - Kompreneble vi faros! - respondis Pontuso. - Sed unue, batado.
  La hieraŭaj kamaradoj estis tro ekscititaj kaj batis la hieraŭan fraton. Kaj homoj kaj eksterteranoj draŝis kun la sama sovaĝeco. La knabo kriis, liaj nudaj piedoj lasis sangajn spurojn. La ratrinocero grumblis kaj batis la infanon per klabo sur siaj nudaj, sunbrunigitaj kruroj. Li volis kaŭzi pli da doloro al la knabo. La bato falis sur la tendajn maleolojn, kaj la sekvan sur la kalkanojn. Timur ekkriis kaj mallevis. Tiam la torturisto enigis dikan kudrilon en la postaĵon, enverŝante la likvaĵon.
  - Prave! Pontus diris. - Nun li preferus morti ol sveni. Neniu eskapas punon.
  Oleg Ribaĉenko staris preskaŭ ĉe la fino de la vico, kaj ŝajnis al li, ke estas la batoj de la vipo, kiuj falis sur lin. Timuro estis mallevita, la knabo mem nur ekmoviĝis, kriis kaj ploris. Lia ronda vizaĝo fariĝis karmezina pro doloro, grimaco de sufero tordis ĝin.
  Vidinte Olegon, li flustris per palaj lipoj:
  - Kompatu!
  La knabo hezitis: li frostiĝis.
  La rinocero-rato kriis:
  - Nu, kion vi atendas! Golfeto!
  Oleg Rybachenko respondis:
  - Ne mi ne povas! Li estas mia amiko!
  La rinocero-rato rikanis:
  Ĉu vi volas la samon por vi?
  Oleg tute tremis, paliĝis:
  - Ne, sed!
  Ponto interrompis lin:
  - Sufiĉe! La knabo subskribis sian propran frazon. Kion vi valoras mordovorot. Verŝu ĝin bone kaj pendigu ĝin sur rako, por ke aliaj admiru ĝin.
  Oleg estis forpuŝita, tirita al la kaproj. La knabo provis rezisti, sed la rinoceraj tigroj traktis lin kiel katido. Manoj dolore tordis, ostoj krakiĝis. Ili metis ĝin sur la tabulojn, la knabo sentis la krudecon de la pinto de elstarantaj najloj sur la vango kaj la stomako. Ili trapikis en la muskolan, bruston, mentonon, antaŭajn femurojn, genuojn. Lia vango estis gratita ĝis sango.
  - Ho, ne! - demandis Oleg.
  - Necesas! - diris la ratrinocero, por ke ĉiuj estu ekzemplo.
  La knabo sentis salamon verŝita sur lian dorson, kaj poste salo verŝita. Ĝi pikas kiel sinpataj gipsoj. Oleg grimacis, liaj kalaj piedoj estis ŝmiritaj (la lastan fojon li estis en tiu stranga memoro, kiu aperis en ĉi tiu vizio - li surmetis sandalojn antaŭ ĉirkaŭ ses jaroj), ili preskaŭ tuj komencis sovaĝe juki. La ratrinocero enigis kudrilon en la postaĵon, ĝi pikis krude kaj dolore, la brulanta likvaĵo eniris.
  - Nun vi estos tre terurita, kaj vi ne perdos konscion. - La monstro kvakis, nudigante sian vizaĝon, li estus balbutinta kaj la produktanto de horora filmo!
  - Por kio? ĝemis la senkulpe malliberigita infano. - Pro Kristo, montru kompaton.
  La rinocera rato, ŝprucante venenan salivon, respondis:
  - Mi ne kredas je ĉi tiuj fabeloj pri la bona Jesuo! Ĝenerale, se ekzistas Dio, tiam li estas malbona kaj krueleco. Kaj ju pli da malbono kaj sufero vi faras al via proksimulo, des pli da potenco kaj feliĉo vi ricevos en la venonta mondo.
  - Absurda! - Li diris, paliĝante pro teruro, kaj subite Dio vere estas tia knabo.
  - Vi vidos! - La idoj de la kosma Tartaro ridis. - Sed ne esperu, hodiaŭ vi ne mortos.
  Pontuss per bojanta tono ordonis:
  - Komenciĝi! Li memoru por eterne la kisojn de la vipo!
  La kaptita pionira mirinfano tremis, kiam li aŭdis trapikan fajfon, kaj poste fortan cerbobaton, de kiu la haŭto sur lia dorso krevis. La rinoceraj ratoj forte batis, sed samtempe retenis siajn fortojn por ne mortigi. Kriego eskapis de la gorĝo de la knabo, li ektremis, eliĝis larmo. Mordante sian lipon ĝis ĝi sangis, la knabo retenis sin. Momenton poste, alia bato sekvis, skuante la tutan korpon. Oleg Rybachenko profunde enspiris, la doloro, plifortigita de salo kaj salo, estis neeltenebla.
  Pontuss kriis:
  - Daŭrigu!
  Denove fajfo kaj batoj! Tranĉas ĝis la osto. La knabo estis bruligita ĝis la interno. Ĝi ŝajnis forbati la stomakon. Malgraŭ liaj plej bonaj klopodoj, parto de la kriego elfluis el liaj streĉitaj lipoj.
  - Patrino!
  Denove batoj! Sur la dorso, inter la akraj skapoloj, kaj, fine, sur la nudaj kalkanoj. La knabo krias, li ne plu havas la forton por reteni sin. La kriego erupcias kiel vulkano el la gorĝo kaj kio ŝajnas esti la nazo. Pontuss estas kontenta:
  "Nun mi vidas, ke vi batas lin ĝis la kerno. Batu lin bone, sed ne mortigu lin!
  Kun ĉiu bato, la doloro plimalboniĝas. Larmoj miksiĝas kun sango kaj falas sur la liton. La sangaj strioj sur la dorso kuniĝas, kunfandiĝas en purpuran malordon, la maldikaj blankaj ostoj de la knabo komencas esti elmontritaj. Oleg Rybachenko sufokiĝas, li ne havas sufiĉe da aero, la drato fosis en liajn fleksitajn maleolojn. Nudaj kalkanoj zumas kun ŝanceliĝema, malglata, kaloza haŭto ne tuj moviĝas, sed gutetoj da sango ankoraŭ eliras. La batoj intensiĝas, ŝajnas ke fulmo pasas tra la nervofinaĵoj ĝis la kresto mem. Aliaj knaboj silentas, konscienco ne permesas aprobi, timo de reprezalioj ne permesas kondamni. Videblas kiel la kapoj de la knaboj malleviĝis, sed iliaj okuloj sekvas la ekzekuton. Scivolemaj kaj nervozaj, la plej multaj jam estis skurĝitaj en simila aŭ pli kompleksa maniero. Vi pensas, se nur ne estus por mi, kaj foje estas malico en viaj pensoj: li krias, sed kompreneble li povus elteni, ne tia malfortulo kiel Oleg.
  La batado jam estas sur la nudaj ostoj, la dorso, flankoj, femuroj estas solida vundo. Se ne estis por la injekto de la stimulilo, la knabo estus ŝraŭbita al morto - li mortis pro dolora ŝoko. Kaj tial li plonĝis en ion pli malbonan ol la Infero de Dante. Jen kiam ĉiu molekulo, ĉiu ĉelo, ĉiu vejno estas saturita de koŝmara doloro.
  Pioniro Oleg Rybachenko senespere provis distri sin de la doloro. Rememorante siajn gepatrojn, la feliĉan epokon de malproksima infanaĝo, li ŝajnis forpuŝi per la piedoj, el la ruĝvarma bobelanta lafo de sufero, sed ŝi denove ensuĉis lin, kovris lin per la kapo. Do ili velis tra la oceano de torturo, la sonĝo de morto kiel savanto de turmento. Mi rememoris la vortojn de la Revelacio de Sankta Johano. - Kaj ili volos morti, sed ili ne povas. Jen kiel la sorto atendas pekulojn, kiuj turmentas infanojn. La Sinjoro rekompencos ilin centoble, kaj la plej grava puno, kiel Jesuo diras en la Evangelio laŭ Mateo, estos eterna. Kaj unuj iros en eternan vivon, aliaj en eternan turmenton. Ĉi tio estas iel konsola, vekante malamon al malamikoj, la deziron pluvivi kaj venki. La knabo sukcesas krii:
  - Por ĉi tio vi pagos, por ĉiu verŝita larmo de infano vi respondos en la tago de la Juĝo de Dio.
  - Silentu hundino! - Rinocero-rato muĝas.
  - Vi ne povas sufoki la veron. La pioniro suspiris.
  - Akiru pli!
  Ili denove batis lin, investante la tutan koleron, rompante ostojn, sed la doloro jam atingis tian sojlon, ke ĝi simple ne povas plifortiĝi. Ĉi tio estas fero, kiu povas esti varmigita al certa temperaturo, kaj tiam ĝi disvastiĝas.
  Pontuss komprenas tion, la maljunulino (aŭ pli ĝuste, ŝi aspektas ne pli ol kvardekjara, sed efektive superis kelkajn jarcentojn), havas multan sperton kiel ekzekutistoj:
  - Nu, tio sufiĉas! Kaj tiam ĝi mortos! Ni resanigu malgrandan kaptiton kaj torturu lin helpe de komputilo. Mi nur havas programon "torturo de la olimpikuloj".
  Rinocero-rato, intence oscedante, diras:
  - Nun kie ĝi estas? Al la malsanulejo?
  - Ne sur la rako! - La matrono fortranĉis sen alvoko. Lasu ĝin pendi kiel averto al aliaj. Injektu nur injektojn por subteni la koron. Kaj ili denove pelu Timuron tra la vicoj, kaj li ricevu de vi la ceterajn batojn. Iam spektaklo por reproduktiĝi. Necesas labori!
  La fremdulo kun vipo klinis la kapon kaj movis siajn peltajn orelojn:
  - Aŭskultu la gastiganton. Nu, rulu ĝin denove.
  Novaj batoj falis sur Timur. Ĉi-foje, neniu kuraĝis protesti. Ne estis la plej eta deziro fali en la manojn de la ekzekutistoj. Timuro krias de tempo al tempo falas. Li estas prenita kaj batita denove. La dua serio de strikoj jam finiĝas. Restis nur kelkaj knaboj. Unu el ili estas la plej aĝa, deksesjara, barbo jam trarompas kaj lipharoj estas videblaj. Li evidente hezitas, batas, sed faras ĝin facile, apenaŭ tuŝante.
  Frau Pontuss estas kolerega:
  - Pendu ĉi tiun maldiligentan junulon sur rako kaj ligu ŝtonon al liaj piedoj. Lasu lin suferi.
  La knabo estas kaptita, li streĉas siajn trankvilajn muskolojn, frukton de malfacila laboro, kaj krias:
  - Nu, kion vi rigardas, knaboj batas ilin!
  La knaboj ektremas, bruego balaas tra la vicoj, sed mankas la persistemo rapidi al siaj turmentantoj.
  La junulo estas trenita, ĉiu rinocero-rato estas almenaŭ sepoble pli peza ol li. Estas vane kontraŭbatali. Sed tiam okazas eventoj, je la nivelo de tiuj, kiuj ŝanĝas la sorton de la imperio. Du pafoj sonoris kaj la rinoceraj ratoj falas, la dorsoj de la monstroj estas tranĉitaj, profundaj krateroj gapas. La junulo liberigis sin kaj falis, sed tuj eksaltis kun krio:
  - Vidu, estas la justeco de Dio.
  Aperante kiel anĝelo el la mallumo, la orhara knabino, kiu tiel similis sian armilafratinon Margarita, respondis:
  - Prefere homa. Sciu, ke interkonsento kun la Diablo ne garantias ĉielon sur la Tero kaj varman lokon en infero. Apogi sin sur Satano estas kiel sidi sur la elektra seĝo!
  La dua al ĉi tiu fajra Aŭroro laŭte:
  - Kio okazas ĉi tie estas intrigo por horora filmo. Faru tion kun infanoj. Forigu la knabon de la rako.
  Oleg Ribaĉenko balancis la kapon kaj... vekiĝis. Ŝi ne kuŝis dum la vizio, sed simple staris senmove...
  Kaj sufiĉe da tempo pasis. La nazioj ankoraŭ faris
  Manĝaĵopreparoj. Sed ĉi tiu terura drogo, kiu estiĝis el la enspiro de fumo el stranga musko fare de SS-kuracistoj, ŝajnis tute ne mallonga.
  Oleg Rybachenko tuj pensis, kial tiuj ĉi kraŭtoj ne efikis. Ĉu ili estas sen filtrilaj maskoj? Kaj kial tia koŝmaro en ĉi tiu halucino. Kion ili faras kun ĝi?
  Sed la nazioj mem kondutis tute nature, eĉ iĝis iel pli amikemaj, sugestante ke, oni diras, ili povas manĝi kun ni.
  Efektive, ili tiris paron da fortaj femuroj de bovino ŝtelita de lokaj loĝantoj. Tiam unu nazio trenis fortan kaldrono, kaj la dua faŝisto, kune kun Oleg, iris por akvo. Denove, ĝi ŝajnis stranga al la esplorema pioniro, du ledaj siteloj, kaj ordinara metalo aŭ ligno ĉe la plej malbona. Cetere, unu SS-ulo, kiu ankaŭ ne estis tute tipa, trenis sin.
  La pioniro ne estis tute memfida sur siaj piedoj, la batoj sur ĉi tiu ekzekuto estis tro realaj en sento, kaj la posteulo de Lomonosov divenis, ke malantaŭ ĉi tio estas io pli ol simpla aŭ eĉ ne simpla halucino.
  Akvo fluis cent paŝojn de la tendaro, arĝente brilanta kristala jeto el sub du ŝtonoj superpendantaj la balkonon. Oleg Ribaĉenko avide kliniĝis al ŝi. La knabo ĵus nun sentis, ke ĉio ene estas bakita en ŝtonon, aŭ pli ĝuste en karbon. Avide kroĉiĝis al la agrabla malvarmeto kaj ... ricevis ĝin en la orelon.
  Unu el la SS-uloj, kaŝante malantaŭ ŝtona muro, klakis ion sur la panelo de kompleksa aparato kaj ridis kiel rato.
  La baton faris la faŝisto sen malico, sed kun tia forto, ke Oleg estis ĵetita sur la ŝtonojn, li ĉesis aŭdi per la maldekstra orelo, kaj ĉi tiu flanko de la kapo estis vere sensenta.
  La ĉikanisto-kuracisto en tualeto kaj ora ĉeno eksplodis ridante kaj grumblis:
  - Boksado! Boksado!
  . ĈAPITRO #4
  La pionirknabo eksaltis kaj kuregis al la juna SS-ulo. Celante subspire trompe per la dekstra mano, kaj per la maldekstra ruze kaŝanta malantaŭe. Li ĉeestis kelkajn boksajn klasojn, sed lia memoro estas absoluta. Ekzemple, falsa pugnobato kaj akra duona uppercut kaj duonflanka maldekstra mano. Tiam la korpo, femuro, abs, kaj eĉ kruro etendo estas inkluzivita en la bato. Kaj - plej grave - kutime boksistoj batalantaj dekstre ne atendas trafi per investo de maldekstra mano. La surpriza faktoro funkciis, Oleg Rybachenko faris ĝin! Juna kaj bone trejnita SS-ulo ne sciis, ke almenaŭ Oleg ne estas maldekstramana, sed li povis ĵeti "pafilon" maldekstren. Kaj kaptis hokon en la makzelo. Kaj la mojosa - la SS-soldato staris sur la piedoj nur ĉar li refrakis en pura ŝtona bloko... Kaj la pezo de duonmalsata knabo ne sufiĉis por forĵeti elektitan soldaton en la SS, ili ne faras. prenu malfortulojn!
  Se Oleg Rybachenko estus pli sperta batalanto en ĉi tiu movado, li verŝajne estus irinta por serio de finaj movoj. Sed la kapablo ne estas laŭdo, kaj ankaŭ fizikaj trajtoj.
  Sed li faris ĝin sufiĉe bone, precipe konsiderante, ke la bato ne estis praktikata en trejnado, kaj Oleg Rybachenko mem, malgraŭ siaj grandaj naturaj kapabloj, estis mojosa pri boksado.
  Nun li eĉ bedaŭris, ke li ne aliĝis al la sekcio, kie la trejnisto Faranenko diris - vi kreskos por esti granda ulo, sed kun rapida kaj malpeza reago. Baldaŭ Sovetunio partoprenos Olimpikojn - kaj vi povus taŭge batali por medalo!
  Kion vi diras? Oleg Rybachenko respondis tion jene:
  "Mi preferas konservi mian kapon por pli utilaj aferoj por la lando ol purigi la monerojn de unu la alian!" Ekzemple, se vi faras traktoron, kiu funkcias per segpolvo, aŭ eĉ per ordinara rubo, tiam multe pli
  La Patrujo profitos!
  Sed nun la knabo mem ricevis kapitalon.
  Do Oleg Rybachenko neniam antaŭe estis batita en sia vivo. Plenkreska SS-ulo rapide disbatis la organizitan reziston de dekjara knabo, kvankam alta por sia aĝo (kiun li tamen montris kaj sukcese trafis kelkajn fojojn) kaj lerte batis la pugnojn - levis la falinton kaj denove batis. Kiam Oleg Rybachenko ĉesis rezisti (Tio, li preskaŭ perdis la konscion, tio estas, ankoraŭ estas pensoj en via kapo, vi ne estas en nigreco, sed via korpo ne plu obeas. Tiuj, kiuj serioze batalis en la ringo, verŝajne scias, kio ĝi estas ŝatas esti en grogo.). La faŝisto permesis al li fali kaj, strange, li neniam trafis la falinton. Tamen la kuracisto-ekzekutisto ion kriis al li en anagrama lingvo. Li prenis sitelon kaj verŝis akvon sur sian kontuzitan vizaĝon.
  La sento de dronanta katido, kaj la akvo de la ĵus degelinta glacio estas tiel malvarma - nur vintra naĝado!
  Oleg skuis sin, ekstaris kaj kraĉis sur sian boton kun sango de la maldekstra vango kreviĝinta de interne. La SS-ulo ne plu batis lin - li subite suspiris, ke, konsiderante en kiaj trupoj, la monstro servas surprize, preskaŭ simpatie, kaj komencis ĉerpi mem akvon en la sitelojn faritajn per krokodilaj (ankaŭ ŝajne ne tia malŝparemo) haŭtositeloj. ...
  Rybachenko Jr. notis ĉi tiun cirkonstancon kiel bona kaj malbona samtempe. La bona novaĵo estas, ke ili ne estos mortigitaj, almenaŭ ĝis la eksperimento estos alportita al sia logika fino. Vere, la cellinio povas esti tre mallarĝa menso kaj eble mildigo de sufero! La malbona afero estas, ke ili estos forte garditaj kaj por eskapi, fakte, oni uzu spritan inĝeniecon!
  Baldaŭ Oleg Rybachenko konvinkiĝis, ke esti kobajoj signifas havi certajn avantaĝojn super aliaj militkaptitoj.
  Montriĝis, ke kaptitoj kaj kaptitoj ankaŭ estos nutrataj varme. Respektata, tio signifas, ke la SS-gardistoj antaŭ longe formanĝis ion el ladskatoloj kaj simple kuŝis sur ia lito, kriis aŭ dormis. Nu, homlupoj ĉirkaŭvagis - aŭ ĉasante, aŭ portante patrolon, aŭ ambaŭ . Tamen, Oleg ne estis kontenta. Li kuŝis sur la ŝovitaj nudaj kruroj de Aŭrora kaj alia junulino (por ne fali sur la malsekan, ankoraŭ malvarman teron?) kaj siblis - Margarita viŝis sian vizaĝon per la rando de la marista mantelo, trempita en degelita akvo, prenita de Oleg Rybachenko. , dirante aprobe:
  Vi nun estas vera viro. Perdita sur pugnoj, venkita sur malsaĝuloj!
  Aŭrora sugestis:
  - Jes, mi faros al li vizaĝmasaĝon, la tranĉo resaniĝos pli rapide.
  Oleg Rybachenko ridetis per forto. Tre nenatura. Li malsaniĝis, ĝis la punkto de dancado de diabloj kun plasmoglitiloj sur siaj hufoj. Kaj samtempe... ĉu li nun sentis sin pli gaja? Mi iom timis daŭrigi: nun ili elmetos ĝin sur ŝtonojn kaj batos ĝin per vipoj el la koro, aŭ eble ili provos ĝin per brileto. Sed la nazioj eĉ ne rigardis ĉi tien, kaj parolis pri io en sia birda dialekto, laŭvice gustumante el la kaldrono.
  Margarita flustris al sia orelo:
  - Kompreneble, bone farite... Sed estu pli inteligenta! Kiam forta ŝajnas malforta kaj inverse!
  Oleg Rybachenko grumblis:
  - Bedaŭrinde, ne utilas ŝajnigi sin malforta, ĉar estas tiel!
  Nu, ili forte trafis la kornojn... Krom la tranĉita vango, ili ankoraŭ ŝanceliĝis, kvankam ne multe, la spino estas forta - du dentoj. La ripoj doloris, kaj la orelo doloris.
  Tamen, la ekzekuto dum fantazia vizio kaŭzis multe pli da sufero.
  - Sufiĉe, bone, - Oleg Ribaĉenko forpuŝis la longajn fingrojn de Aŭrora per siaj nove katenitaj manoj, sidiĝis kun la orlo de sia marista kostumo. Tremis. - Ne, estas malvarme. Kaj manĝu ĉasadon...
  Kiel, finfine, la konscio dependas de la esti - vi nevole fariĝos marksisto. Se vi nur pluvivus!
  Mallibereja kaĉo estis ĵetita en aluminiajn bovlojn - ili estis transportitaj en unu el la kirasaj transportoj. Sed ne estis kuleroj. Ŝajne, oni kredis, ke sklavoj ĉiuokaze manĝos dikan kaĉon. Aŭ ili decidis moki, ĉar ĉi tiuj kuleroj ne estas tia manko. Nu... tio estas pli bona!
  Vi fariĝas vera sovaĝulo - la knabo ekridis, kaj tuj fermis sian buŝon por ne ricevi ĝin.
  La kaĉo montriĝis por fago de poligono miksita kun perla hordeo - dika, preskaŭ sensaligita kaj, kompreneble, sen viando aŭ io simila, nu, eble ili aldonis iom da fiŝo por la odoro. Elementa, preskaŭ malplena miksaĵo de du grajnoj (kaj ili mem krevis per fumaĵita viando, se juĝante laŭ la odoro). Sed la stomako de la pionirknabo jam delonge atingis sian limon: tiel ke la malsato iom retiriĝis, revenis nur je la vido de kaĉo, sed kun trioblaj fortoj.
  Vere, estis malbone manĝi - kelkfoje la varma miksaĵo falis de interne sur la vunditan vangon, kaj larmoj fluis en la okulojn pro doloro - sed kio ĝi estas?! Jes, kaj "brakringoj" enmiksiĝis, Oleg Rybachenko ektiris la manojn, kolere ĵetis fajrerojn el siaj okuloj ĉirkaŭ lin ... kaj iam li rimarkis, ke lia dekstra mano rampis en la ringon de unu el ĉi tiuj ŝercoj ĝis la mezo!
  Nekredeble - ĉu la SS vere trapikis tiel primitive. Tio ankaŭ forigus la lupojn trejnitajn de punistoj!
  Oleg Rybachenko frostiĝis. Tuj li devigis sin maĉi, kaŝante sin malantaŭ bovlo. Kaj per sia dekstra mano li tordis ĝis la malmoliĝinta ŝtalo tranĉis en la haŭton tute neelteneble.
  En la SS, ŝajnas, ke ne ĉiuj estas tiel bonegaj!
  Kaj li komprenis, ke eble li povas eltiri sian manon. Ringo desegnita por pli granda mano - de viro aŭ loka junulo, eble eĉ pli maljuna knabo, kiu multe laboris. Sed por la ŝvitaj manoj de antaŭadoleska knabo, Oleg Rybachenko, la kaptilo montriĝis larĝa.
  La knabo flustris:
  - Atendante venkon! Atendante venkon! Tiuj, kiuj sopiras rompi la katenojn! Avoj gajnis la Fritz! Ni ankaŭ plenigos ilin kiel ludon!
  Aŭrora, ame rigardante Oleg Rybachenkon, per glata movo repuŝis la manon (sango eliris el larĝa tranĉo kaj abrazio sur la mano). La dua najbaro en tiu momento moviĝis, kovrante kio okazis. Oleg rigardis la fajran diablon en la okulojn, ŝi palpebrumis. Kaj ŝi ankaŭ komencis bori per smeraldaj laseroj tute tute, kiel kobro - nedisigeble. Tiam ŝi balancis la kapon, diskrete montrante la homlupoj. Tiam, senĉese, manĝi - kapti rekte per skarlataj spongoj el taso staranta sur levita genuo, mallevis la manojn kaj komencis desegni kurbiĝemajn liniojn turniĝantajn en ondojn sur la malseka tero.
  Oleg Ribaĉenko nenion komprenis, sed venka kanto jam sonis en lia kapo;
  Juna, dolĉa, pura;
  Ruĝa sovetia lando!
  La suno leviĝas radiante
  Donita kun via koro!
  
  Niaj lagoj estas klaraj
  La ŝtorma kristalo de la rivero!
  Knaboj kuras ĉirkaŭe kun pilko
  Kuru kune sur la monteton!
  
  La brusto krevas de aero,
  Printempo en ĉiu herbejo!
  Mi turnas min al la Sinjoro
  Lasu nin forblovi de malbono, ĝeno!
  
  La tempo venis severa
  Faŝismo invadis Rus'!
  Ni forĝos novan por la batalo,
  La komunismo regu!
  
  Kune, aferoj ĉiam argumentas,
  Ni estas kiel pugno kunpremita!
  La kavalerio kutimis rajdi
  Nu, nun ŝtala tanko!
  
  La granda verko de Lenin
  Ni daŭrigos kiel ni estas!
  Stalin la saĝa genio
  Kio instruis nin venki!
  
  Kaj fine, mi rakontos al vi
  Kiu savis - perdis!
  Pensis pli precize - mi esprimos,
  La finalo baldaŭ venos!
  Oleg Rybachenko, post tia sablo, jam ŝajnis, ke la maro estas ĝisgenue! Kaj la montoj certe, sur la ŝultro!
  La knabinoj ankaŭ vigliĝis kaj flustris de orelo ĝis orelo. Ĉiuj havis esperon.
  La posteulo de Lomonosov kaj Stenka Razin blovis la vangojn kaj poste anhelis - doloras la malbenita tranĉo.
  Kio se vi sukcesos eskapi? Oleg Rybachenko rapide rigardis flanken, kvazaŭ liaj pensoj povus (kaj kiu scias, se ili povas sendi al li, fuŝojn, tiam oni ne scias kian ekipaĵon ili havas!) aŭdis la SS-eskortojn.
  La fajra diablo kun infera brilo en la okuloj tuŝis la ŝtalajn ringojn sur la manoj de la pionira knabo kaj kapjesis aprobe: oni diras, jes, vi povas provi! Ĉi tio estas klara eĉ sen diskuto kaj sen plia traktado.
  La vulphara militisto flustris:
  - Eĉ se oni transvivos... Estos iu por venĝi!
  Sed tiam Oleg Rybachenko interne turniĝis al ŝtono, kvazaŭ pro frosto. Kaj unu simpla penso frostigis lin: li tordus la manojn. Kaj tiam ... sed tiam necesos helpi la ceterajn knabinojn liberigi sin. Alie, li ne estas pionira-bonega studento, sed kiu?!
  Mi rememoris la vortojn: la ĉefo ne estas tiu, kiu mem iras antaŭen! Kaj kiu paŝas kaj helpas alian!
  Kaj kiuj ili estas por vi - tiaj belaj knabinoj kun kruroj rompitaj en sango. Io ene de la juna leninisto indignis - kun la bruego de miloj da tornadoj, ĝi ribelis! Rezultas - kuru kiel eble plej rapide kaj...
  Fakte, se ni forkuros, tiam kiam ne estos alia ŝanco. Alie, ĝi estas perfido.
  Li denove renkontis siajn okulojn, unue kun Margarita, kaj poste kun Aŭrora, kiu, ankaŭ klare gajigita, guste lekis la bovlon. Kaj ŝi, elŝovante la nazon el la bovlo, palpebrumis.
  - Ni ne tenas vin! - Fajro-diablo aldonis. - Se vi foriros, vi certe venos helpi!
  Oleg Rybachenko kapjesis kaj respondis:
  - Mi ĵuras! Honesta pioniro kontaktos la partizanojn kaj vi estos savita!
  Nu, tion ni decidis! Plue, ĝi iĝis multe pli proza. Jam estis bone, ke ne estis Oleg, kiu devis lavi la bovlojn - ŝajne ili aŭ timis denove malĉenigi lin aŭ decidis lasi la knabinojn labori. Bagatelo, sed en ĉi tiu pozicio ĝi estas agrabla. La malbona afero estas ke denove mi devis iri, kaj kiam tiuj faŝistoj trankviliĝas. Ne povas trovi ion pli aŭ malpli daŭrigeblan.
  Estas iom malvarme, kaj kvankam la vento trankviliĝis, nuboj tiris supren sur ĉevalo, kaj malvarma pluvo komencis disiĝi de ili. La SS-uloj ŝajnas eĉ nun kontentigi, kvankam ili kaj iliaj homlupoj portis malsekan fetoron.
  Mi devis iri multe. Tia mondo ĉi tie estas speciala mikroklimato de Krimeo. Kutime ne pluva, sed ĉi-kaze kun ventoblovoj.
  La knabinoj jam bone dormis kaj la malvarmo vigligis ilin.
  Sed ial Oleg Rybachenko volis dormi, liaj okuloj perfide kuniĝis.
  Jes, tia pezo, kvazaŭ cent-tuna kadavro premas vin kaj ne profunde spiras.
  Ho, mi malsaniĝos, pensis Oleg Ribaĉenko, peze reordigante siajn krurojn, kiuj denove komencis rigidiĝi. "Mi certe malsaniĝos nun, sed kio do?" La nazioj certe ne uzos aspirinon aŭ injektos penicilinon, kaj ili verŝajne bedaŭros eĉ mielon. Aŭ ĉu ankoraŭ ne? Ĉu konservita por eksperimentado? Kien ni iras nun mizeruloj?!
  Denove, realo kun pluvo kaj sufero malaperis, kaj li ekdormis sur la irado. Kiu, verŝajne, estas nur utila en ĉi tiu pozicio;
  Space in a sense - batalo;
  Pioniroj Dmitry kaj Oleg Rybachenko, kiel bonegaj studentoj kaj elstaraj atletoj, ricevis la rajton reprezenti sian landon en Sovetunio ĉe amikaj boksaj konkursoj organizitaj inter infanaj sportaj kluboj de Sovetunio kaj Germanio. Ambaŭ landoj daŭre estas konsiderataj aliancanoj, kaj onidiroj pri baldaŭa milito trankviliĝis. Efektive, la germanaj trupoj retiriĝis de la landlimo, kaj la Wehrmacht faras venkan ofensivon en Afriko, kaj jam konkeris Egiptujon, kaj ĵus estis rakontita pri la kapto de Ĝibraltaro. Ligoj, per kiuj Stalino persone gratulis la Fuhrer!
  Delira vizio sen vortoj, sed kio ne okazas en la universo. Oleg sin kaptas pensante tion - denove inspirite de la artefarita influo de iuj radioj aŭ io alia. Sed ĉio estas tiel reala, ke ne ekzistas forto por rezisti ĉi tiun trompon.
  Do, vi povas sekure flugi al preskaŭ amika lando. En la germana gazetaro oni diras nur bonajn aferojn pri Sovetunio, kaj komunismo eĉ estas metita inter la frata ideologio de Nacisocialismo. Cetere aperis movado simila al tiu de Staĥanov...
  Dmitry kaj Oleg Rybachenko estas boksistoj de la plej juna aĝoklaso, ili aĝas nur dek unu jarojn, la pli malalta limo por prezentoj en konkursoj. Sed la knaboj estas sufiĉe grandaj por sia aĝo, kaj eĉ la epoko ne estas tiel rapida akcelado kiel fine de la dudekunua jarcento.
  Oleg, tamen, estas pli malgranda, pli maldika, de pli malpeza kategorio, sed tre rapida. Dmitry estas pli granda, pli larĝa en osto, li povas ricevi la aspekton de knabo-heroo almenaŭ dek kvar.
  Knaboj diferencas en harkoloro. Olezhek estas malpeza, kiel natura blondulo, kiel neĝbulo. Dmitry kun bruna hararo, bruna hararo. Oleg estas kelkajn monatojn pli juna, kaj kun sia ronda vizaĝo ankoraŭ aspektas kiel infano, kaj Dmitry estas simple bela, inda je propaganda afiŝo. Knabinoj jam rigardas lin, ne kredante, ke ĉi tio estas nur tiel granda infano.
  Tamen, Oleg Rybachenko estas multe pli erudicia ol Dmitry, kvankam ambaŭ knaboj estas tre inteligentaj kaj studas por la samaj kvinoj. Efektive, en sovetia lando, bonaj atletoj devas esti bonegaj studentoj.
  La ceteraj uloj estas pli aĝaj, sed ĝis dek ok jaroj, kvankam paro da herooj estas bone du metrojn altaj kaj pezas centon ...
  Boksistoj, la plej bonaj junaj kadroj de la lando ... Kaj la ĉampionoj de Germanio kaj la landoj submetitaj al ĝi batalos kun ili ... Inter infanoj, kompreneble, aŭ junuloj.
  Ili flugas senhalte sur la plej granda pasaĝerŝipo de la Tria Reich sur la Moskvo-Berlina itinero.
  Boksistoj sidas aparte, sed estas ankaŭ luktistoj, pezlevistoj, futbalistoj, naĝantoj. Ĉiuj junuloj kaj bonega agado. Stalin ordonis, ke nia nova generacio, naskiĝinta sub la sovetia reĝimo, montru ĉion plej bonan kaj ne perdu vizaĝon. Kaj, kompreneble, ĉiuj estas fervoraj batali ...
  Dmitrij demandis Oleg:
  - Ĉu vi faris taktikan planon por la batalo?
  La pionira knabo respondis:
  - Mi havas dekon da planoj por ĉiu kontraŭulo... Sed vi devas unue rigardi lin, kaj nur tiam fari decidon... Por ĉiu individua aliro, la plej eta movo kaj specifaĵoj, inkluzive de la fiziologia strukturo de la malamiko, diktas pure. individuaj taktikoj.
  Dimitri malestime snufis:
  - Sed mi fartas multe pli facile! Sen taktikoj, mi rapidas al la malamiko, batas pli forte kaj pli ofte kaj rompas.
  Oleg Rybachenko rimarkis:
  - Estas malmultaj tiaj grandaj kaj korpe evoluintaj uloj kiel vi en via aĝo. Tial, la taktikoj de premo pasas. Vi povas simple ruliĝi. Sed ĉi tie mi estas de preskaŭ normala alteco, nu, eble iom super mezumo, kaj por iĝi la ĉampiono de Sovetunio, tia grandega lando, unu premo ne sufiĉas. Post ĉio, vi ne povas preni la malamikon per kruda forto, ĉar li ankaŭ trejnas, kondukas sanan vivstilon, manĝas ĝuste, studas taktikojn. Kaj tiam ĝi devas esti reludata kiel en ŝakludo. Foje eĉ ion, oferante pro la mato.
  Dmitri obĵetis severe:
  - Kaj miaj kontraŭuloj trejnas, kaj en la finalo, la knabo estis eĉ pli granda kaj peza ol mi. Multe dependas de kiel vi trejnas. Iuj opinias, ke eblas fariĝi olimpika ĉampiono en du semajnoj, laborante ĝis elĉerpiĝo... Ĉi tio estas iluzio. Post ĉio, la plej grava afero en sporta trejnado ne estas tiom doni superŝarĝon, sed produkti super-reakiron. Sed ekzistas la ĝustaj individuaj elektitaj aroj de ekzercoj, kaj la plej grava afero estas la posta reakiro kaj akiro de forto ... Post tio, vi batalas per unu spiro, elĵetante centojn da batoj en tri raŭndoj, aŭ pli ĝuste, fakte. , multe malpli.
  Oleg Rybachenko rimarkis:
  Nu, ankaŭ tio certe estas vera! Precipe, la sekreto de taŭga spirado, kaj injektoj en la kreskopunktojn de la korpo de la infano ... Estas iuj Scioj de nia guruo ĉi tie. Sed mi ne komprenas kial li ne dividas ilin kun aliaj trejnistoj?
  Dmitrij flustris:
  - Li konfide diris al mi, ke ni estas kun vi... Ne nur boksistoj, sed antaŭ ĉio soldatoj. Ni ankoraŭ devas fari ion specialan... Tre grava, eĉ pli grava ol olimpika oro!
  Oleg klinis sian helan kapon kaj diris:
  - Io pli grava.... Eble ankaŭ tion li diris al mi... Ke la sorto de la homaro eble dependas de la faroj de du sovetiaj pioniraj knaboj. Same kiel fabelo.
  Dmitry filozofie rimarkis:
  - Kaj de kie venas fabeloj, se ne de la vivo. Eble ĉi tio vere estos la kazo! Kvankam ni ne estas malbelaj anasidoj, sed... Ankoraŭ tro frue nomi nin Agloj.
  Oleg Rybachenko glate ŝanĝis la temon de konversacio:
  - Ĉu vi opinias, ke la minaco de germana invado finfine pasis?
  Dimitri konfuzite levis siajn larĝajn ŝultrojn.
  - Ĉi tie, laŭ mi, vi estas pli sperta. Per mi mem, mi pensas, ke vi ne povas tuj bati per ĉiuj viaj brakoj kaj kruroj, tiam estas denove neeble ataki en ĉiuj direktoj. Vere, se vi moviĝas per salto...
  Oleg Rybachenko ridis:
  - Ĝi sonas sufiĉe logike ... Sed ni ne scias, kion Hitler specife havis en menso, sed la streĉiĝo vere malpliiĝis, kaj germanaj aviadiloj ĉesis malobservi nian aerspacon, kaj la bruado de raŭpoj ne aŭdiĝas eksterlande, tio estas fakto. Jes, kaj la Fuhrer, kelkaj el la laboristoj revenis al la maŝinoj. Tio estas, la Tria Regno kaŝis siajn dentegojn... Sed ni ne devas malstreĉiĝi.
  Dmitry elprenis el sia saketo bakitan sandviĉon kun fiŝo kaj speciala sengrasa fromaĝo kaj transdonis ĝin al Oleg. Poste li elprenis duoble pli por si. Ofertite:
  - Manĝu ... Vi ne povas preni longajn paŭzojn en manĝaĵo kaj proteino konsumado. Kiam la koncentriĝo de aminoacidoj en la korpo falas, la muskoloj perdas forton.
  Oleg Rybachenko rimarkis:
  - Por korpokonstruistoj, kiuj multe laboras, ĉi tio estas sufiĉe vera, sed por boksistoj ... Ja ni ne havas viandon, la korpo pentras, kaj eĉ pli, ĝi pliigas batalefikecon!
  Dmitrij, mordinte sandviĉon kaj aldoninte al ĝi tomaton, konsentis:
  - Ne ĉio, sed ... mi eĉ manĝas aŭ trinkas ovoblankojn nokte, por ke la koncentriĝo de aminoacidoj ne falu. Kaj plej bone, ne kokaj ovoj, sed ovoj de koturno aŭ struto, nu, ĉi tiuj lastaj estas vere maloftaj ... Kvankam en Mezazio ŝajnas, ke strutoj jam komencis reproduktiĝi ...
  Oleg tute serioze (en tono) ŝercis:
  - Tre valora proteino en la antaŭaj kruroj de rano. Mi rekomendas provi!
  Dimitri ridis kiel knabo:
  - Jes, sed eĉ pli en ostroj kun ruĝa hinda pipro!
  Oleg tamen zorge mordis la sandviĉon kaj komencis sorbi pecon. La fiŝo estis ruĝa, bongusta, trempita en keĉupo kun dispremita ajlo. Eblis aldoni iom da forto ... Kiel Winnie the Pooh , ekzemple ...
  - Winnie the Puh bone vivas en la mondo! Li havas edzinon kaj infanojn, li estas bardo!
  Oleg subite sugestis:
  - Ĉu ni povas kanti?
  Dmitrij, sen multe da entuziasmo, rimarkis:
  - Ĉu ne estas tro frue por kanti?
  Oleg Rybachenko ridetis:
  - Prave, precipe ĉar ni flugis trans la limon de USSR!
  Dmitry demandis sian kunulon:
  - Tondilo aŭ papero?
  Oleg svingis ĝin for.
  "Eble estas pli bone malhavi infanajn ŝercojn. Ni estas pacaj homoj, sed nia kirasa trajno sukcesis akceli al la lumrapideco...
  Dimitri interrompis:
  - Ne! Ni ne bezonas infanĝardenajn kantojn tiajn. Venu, io iom pli... patriota!
  Oleg plenblovis la pulmojn kaj komencis kanti, komponante dum li iris. Danka, siavice, tre bone kunkantis. Aŭ pli ĝuste, lia voĉo estis kiel marŝala trumpeto, kaj eble eĉ tiu de Jeriĥo;
  Pioniro estas fiera vorto
  Tie Stalin Rodnoy ligis.
  Ne estas alia ol la festo hejme,
  Por mi, la komunisma idealo!
  
  Mi ĵuris servi la Patrujon eterne
  Por ke la Patrujo grandioze floras,
  Por plibonigi ĝin por ĉiuj en la vivo,
  Por ke la flugo fariĝu pli abrupta ol aglo!
  
  Tondris - la milito venis,
  Do, kuraĝe, la knaboj iras kampadi!
  La Germana Armeo metis malbonodoran muzelon,
  Do ni sendos ĝin al la elspezo!
  
  Ili ne donis fusilojn al la uloj,
  Estis respondo vi jaroj - estas malgrandaj!
  Tamen ili forkuris al la soldatoj,
  Ĉar bajonetoj estas tiom necesaj!
  
  Proksime de Moskvo ni batalis sur neĝblovoj,
  Ili kuris nudpiede tra la frosto...
  Belaj pioniroj kuras en roboj -
  Neniu granato, do batu per via pugno!
  
  Kiel kruelaj estas faŝismaj kats -
  Kiom vi povas trinki ilian sangon,
  Sed la nazioj venos al venĝo,
  La vulturoj fariĝos ludo!
  
  Por tagmanĝo, modesta porcio - malsato,
  Soldatoj ricevis froston sur la piedoj...
  Mi esence estas nur infano
  Sed la patroj fieras pri la heroaĵo!
  
  La tanko rapidas, la "Tigro" puŝis la muzelon,
  Sed la juna batalanto premis la obuson!
  Kaj la faŝisma bastardo renkontis minon:
  Jen lia varma torĉo brakumita!
  
  Eĉ la etulo estos giganto
  Se vi edukis kuraĝon!
  Pioniroj kiel ligoj estas unuigitaj,
  Animo pli forta: titanio - metalo!
  
  La Germana Armeo ne pasis, ili ricevis ĝin en la frunto,
  Ŝtalaj ĉerkoj sufokiĝis!
  Estas tiaj knaboj en Rusujo,
  Generacioj de posteuloj estas fieraj!
  
  La batalo denove, ĉi-foje, sur la Volgo,
  Pioniro - la terminatoro fariĝis!
  Faŝistoj havas plenajn kadavrodeponojn
  Kaj la remparo de la morto estas rompita sur la bordo!
  
  Kiom da niaj mortis - ne estas kalkulo,
  Kiom da mortos denove - sen larmoj...
  Sed tiaj batalantoj kredas la laboron;
  Revivigu kiu estas inda je Kristo!
  
  Ili iĝis komsomolanoj en Berlino,
  Tie li faris fidelecon!
  Duono de Eŭropo kun la Unio nudpiede,
  Nia juna teamo eliris!
  
  Kaj nun ni konstruos novan mondon,
  Ĉiuj fariĝos kreinto-demiurgo....
  Sinku en la abismon de sufero - milito,
  Ni ne scios, kion signifas timo!
  
  Bonvolemo en la universo komencas regi
  Kaj tiam la doloro malaperos, kredu min...
  Ĉe ni estas la plej bona el ĉiuj genioj, Stalino,
  Venkis la inferan beston de Hitler!
  
  Ni batalis kuraĝe por tio.
  Eterne honorita...
  Kaj komprenu, ke la festo estas grava -
  La universo kondukos al sonĝo!
  La mesaĝaviadilo kantis ĉi tiun kanton unuvoĉe. Ĝi sonis tiel solene, ke oni povis ekplori...
  . ĈAPITRO #5
  La vizio malaperis, kaj la knaba verkisto kaj geniulo denove trovis sin en la realo de vaganta kolono.
  De la neebleco de bagatela interparolo kun iu (post la vizio, la lingvo iĝis tute senĝena!) Oleg Rybachenko aldone furiozis. Kaj iel mi eĉ ne tuj rimarkis, ke ili alproksimiĝas al la arbaro. Ĝi finiĝis - trempita, kaj sub la piedoj estis tre paŝita vojo, kvankam trempita, sed klara, tranĉita jen kaj jen per spuroj de ĉaroj, aŭtoj, raŭpoj de malpezaj tankoj, motorcikloj kaj eĉ ĉevalhufoj.
  La malvarma koto, kiu aspektis kiel aĉa sapo, montriĝis same glitiga, Oleg Rybachenko mirakle tenis la ekvilibron plurfoje, kaj en la kolono du aŭ tri knabinoj falis kaj rapide leviĝis.
  Margarita mem, iom elĉerpita, kuraĝigis sian fraton:
  - Jam malheliĝas, ili baldaŭ lasos vin ripozi!
  Horon kaj duonon post kiam la pluvo komenciĝis, ili preterpasis tion, kio de malproksime ŝajnis esti gamo da montetoj. Proksime de Oleg Rybachenko rimarkis - ĉi tiuj ne estas montetoj, sed ŝakto kun mitralaj turoj. Antikva, krimea remparo, etendiĝanta orienten kaj okcidenten, ĝis la okulo povis vidi. Je regula intervalo sur la "montetoj" estis videblaj grizaj ŝtonaj ringoj preskaŭ ebenigitaj kun la grundo - ruinoj de gardoturoj. Inter du el ĉi tiuj - en la kavon, kiu iam estis, verŝajne, la malfermo de la pordego, la kaptita kolono pasis.
  Poste oni denove prenis ilin por dormi. Ili eĉ ne forigis la katenojn kaj ne komencis manĝi. Dormo kovris la knabinojn, kiel flugilo de korva;
  Subite, la pejzaĝo antaŭ la knabinoj ŝanĝiĝis (kaj ke revoj estas tro ofte pretendaj!) Kaj ili finiĝis en la maro, pli precize sur la kajo kun marvido kaj malvarmeta.
  La komsomolaj knabinoj iris al la haveno, la silueto de la destrojero ne estis malproksime, proksimume kelkajn kilometrojn, sed ĝi preskaŭ kunfandiĝis kun la horizonta linio. Ĉi tie ili denove estis atakitaj plurfoje de kvin blatoj. Ĉi tiuj estas tiaj abomenaj estaĵoj, kun ses kruroj, ke vi rigardas kaj tiras sur vomado. Tamen temas pri du sekundoj, ponardoj per ponardoj kaj ĉio finiĝis.
  La bela Margarita eĉ kantis:
  - Kaj por mi, kiel emetiko, tiam amtrinkaĵo!
  Ruĝa Aŭrora eligis fajfilon tra ŝiaj naztruoj:
  - Sed la konduto estas bona - kaj mi estas streĉita en la makzelo kun kruro!
  Pli danĝeraj estaĵoj estis mevohakiloj. Ili havis la kapablon pafi per sia beko. La punkto estis elĵetita kaj trapikis la haŭton, injektante acidon. Tiam la hakila birdo sidiĝis sur la venkitan viktimon - ŝiris la viandon. Vere, ĉi tie ili plejparte estis jam pafitaj. Sed kvar predantoj kun reciproke akrigitaj kapoj provis ataki la skoltojn.
  - Jen ili estas alia perversiĝo de la naturo! - La fajra diablo Aŭrora rimarkis...
  - Kiu kreis ilin, neniam perversigas ion ajn! - En la nova misio de Margarita denove aperis atavismaj religiaj sentoj. Personeco ŝanĝiĝas se certaj fortoj vekiĝas en la subkonscio. - Tiel plaĉas al la Ĉiopova Dio!
  La ruĝhara demono en mallonga jupo kaj haroj brulantaj pli varme ol flamĵetilo denove kontraŭis:
  - Ne, ĉi tio denove pruvas la potencan potencon de mutacioj. Serio de similaj efikoj povus okazigi vivon!
  Ĵetante du ĉakrojn, la knabinoj fortranĉis la predantojn, kaj tiam kaptis la diskojn kiuj revenis al ili.
  - Kiel bumerango, sed titanio tranĉas! La fajra diablo ridetis.
  - BONE! Ke nur ĉi tiu titanio ne tranĉas, ĉi tiu metalo estas pli malforta ol blotter.
  La knabinoj komencis turni la boaton. La fajra diablo, tiam neatendite petegante, demandis:
  - Ni finfine komponu kanton Margarita!
  La neĝblanka blondulo ridetante pli hele ol la suno demandis:
  - Por alporti al ni bonŝancon!
  Malvarmeta Aŭrora eldiris:
  - Ĝuste! Lasu la perdinton krii - la kanajla envio!
  La komsomola knabino kliniĝis malantaŭen kaj mallaŭte kantis, la vortoj flosis kaj trembris:
  Orakolo inter magiaj ŝtonoj,
  Naskiĝis el la ŝtormo - la hela suno!
  Ni ne estas frajo - misa mallumo,
  Kiel kolorigas sur radio la kanto ventos!
  
  Kelkfoje roko certe estas malutila -
  Ni estas en mizero, ĉagreno, morto, profetaĵoj!
  Kaj fantomoj en pala brilo,
  Brilu kiel signo en la nokto!
  
  Sed ni ne estos superstiĉaj
  Rusa militisto - glavo en mano!
  Servu Jesuon fidele
  Lasu la diablon por ĉiam trompi!
  
  Ne ekzistas pli forta patrujo,
  Ja nia volo estas kiel metalo!
  La saĝa Stalin gvidas la atakon,
  "Andryusha" tornado sur Kolonja metalo!
  
  Ni servos Rusion sankte,
  Mi revis dediĉi mian koron al ŝi!
  La soldato havas la plej akran bajoneton,
  Kaj la flamo en la anoncisto - paroladoj!
  
  Laŭdu vin Rus' per himno,
  Ni kantas himnojn al ŝi,
  Venĝo venos al kontraŭuloj -
  Ni traktu la korvon!
  
  Ni konstruos novan sanktan mondon,
  Dio benu nin!
  Knabinoj lukso kaj ĝisdatigoj,
  Vi ne fariĝos kalifo dum unu horo!
  
  Rekompencu nin per mirinda vizio -
  La voĉo de la Eternulo vokas al glavo!
  La vivo fariĝos sukera konfitaĵo
  Kiam vi estas forta kiel "KAMAZ"!
  
  Hejmlando abundaj kverkaj arbaroj,
  Kie vi scias per via animo, vi ripozos!
  Vi ricevos oceanojn - gloron,
  Vi eniros la Kremlon kiel majstro!
  
  Vi estas kavaliro - tribo de gigantoj,
  Mara vasteco kaj glaciflosaĵoj brilas!
  La sablo de la ora granda dezerto,
  Kaj kun smeralda veluro - arbaro!
  
  Ni kuraĝe iras en sangan batalon,
  Kvankam "Tigroj" timinda muĝado!
  La ungegoj de la naziaj piedoj,
  En aspekto, Adolf certe estas mojosa!
  
  Sed ricevis lipharojn en la vizaĝo,
  Muzelo tordita, makzelo for!
  Kaj nia popolo estas bonega, fiera,
  Malkaŝita potenco al la faŝisma estaĵo!
  
  Nun estas tempo por la lumo
  La graco de la ĉielo venis...
  En poemoj oni kantas heroaĵojn -
  Kristo la sanktulo en la animo releviĝis!
  Aŭrora aplaŭdis, frapante la manojn tiel ke nubo da muŝoj leviĝis:
  - Margarita bone kantis, sed necesas kanti psalmojn en la preĝeja ĥoro. Ĉiuj pensoj estas blokitaj pri religia temo!
  - Vi devas pekliberigi vian pekon. - diris Korŝunova, kiu denove falis en religian ekstazon, maturiĝis. - Kiu vendas sian animon, ĉiam restas en perdo - la senmorton li donas por la mortemulo!
  La fajra diablo ridis.
  - Vi, mi vidas, ankaŭ kapablas bele paroli! Bone, karulo, nun ni havas amuzan promenadon.
  Sidante sur ŝvelboato, ne distingebla per radaroj kun kolorigo sub nokta papilio, la komsomolaj knabinoj naĝis al la peza detruanto. Nun ili devis fari ion grandan. En momento de danĝero, ĉiuj refleksoj kaj reagoj pligraviĝis. Komsomolaj knabinoj sentis sonojn dum multaj kilometroj, plaŭdante ondojn, kriante mevojn kaj eĉ oscedante fiŝojn. Ili aŭdis iun transnaĝi! Komsomolanoj, ĵetante maŝinpafilon, vidis ulon sur aermatraco. Li demetis sian maskon, kaj aperis la vizaĝo de Denis Baranov. La zombioficiro, antaŭe kondamnita punisto, en ĉi tiu vizio videble rejunigita kaj multe pli bela, palpebrumis al ili.
  Per raŭka voĉo, kiu kraketis la aeron, li diris:
  - Mi estis sendita de la granda nigra Fuhrer!
  - Sed ni skribis nenion! La knabinoj unuvoĉe ekkriis.
  Mirabela tute ne ĝojis pri la aspekto de malmoliĝinta krimulo el ilia ĉi tiea bataliono, sed Aŭrora, male, nudigis kontentan rideton. Cetere, surprize, tuj kiam la kondamnito forĵetis jardekon kaj duonon kaj forigis la cikatron, li fariĝis sufiĉe agrabla ulo. Se ili ne scius anticipe, ili verŝajne ne rekonus Baranov.
  - Kaj ne necesas! - Ekkriis, ĉagrenita iama kondamnito. - Mia sola celo estas morti! En mia venonta vivo, mi fariĝos sultano, kaj estos cent mil virgulinoj en mia haremo.
  - Traktu almenaŭ unu. Alie ĝi estos nishtyak, ĝuste male! - Ŝi deklaris, penante ŝajni pli sprita ol Margarita.
  Denis eksilentis, kutime tiaj zombioj ne estas aparte parolemaj. Kvankam ĉi-foje, ĝi estis militmaŝino.
  - Ĉu vi havas decan militan sperton? - demandis Aŭroro. Ja, finfine, ili jam trapasis la Duan Mondmiliton kaj trovis sin en la estonteco. Ne tiel futurece bela kiel priskribita de sovetiaj sciencfikciaj verkistoj, ankaŭ plena de militoj kaj, plej grave, diversaj mutaciitaj estaĵoj.
  Estas tia afero - magoraradiado kaj subradiado.
  Magoraradiado estas radiado, kiu ne mortigas la vivantojn, sed ŝanĝas la ecojn de la materio, inkluzive de transformoj, la kunfandiĝo de diversaj formoj de vivo - inkluzive de anima kaj senviva.
  Neterradiado - male al ordinara radiado, kaŭzas ne la ionigon de atomoj, sed ilian permuton en molekuloj, kaj plej aktive en DNA kaj ĉeloj kiuj portas genetikan informon. En iuj kazoj, ĝi povas esti uzata por medicinaj celoj, por rapida regenerado.
  - Kompreneble! diris Baranov memfide. - Mi batalis multfoje!
  Ruĝa Aŭrora dubis:
  - Kaj kiun vi mortigis?
  La ekskondamnito eksaltis:
  - Malfideluloj!
  La fajra diablo sulkigis sian muzelon:
  - Kiel vi fartas rusa oficiro:
  - Mi estas muĝahidino kaj mia tasko estas detrui la malfidelulojn! - ĝemis Baranov. - Do mi estas destinita por ĉiam.
  Aŭrora flustris al la orelo de Marguerite:
  - Ne diskutu! Pli bone faru la laboron.
  Zombio kiu ronronis sub sia spiro en la araba. La radio dissendis la lastajn novaĵojn.
  - En Ĉeĉenio la militistoj rimarkinde pli aktivas. Aparte oni provis senŝeligi la registaran domon. Dum la batalo, kvin policanoj estis mortigitaj kaj dek unu vunditaj, la perdoj de la aktivuloj estas precizigitaj. Laŭ kelkaj raportoj, la iama prezidanto de la kortumo de Ŝario ricevis ĉirkaŭ cent milionojn da dolaroj de eksterlandaj sponsoroj kaj aktive klopodas por forigi ilin. Speciala operacio estis farita en la montoj: la banditoj estis disigitaj.
  Zombio reviviĝis:
  "Ni baldaŭ trafos la malfidelulojn, por ke ili forkuru al la fajfo kaj mokado!" Liaj vortoj estis interrompitaj de ruliĝanta ondo, li ĵetis la boaton supren kaj ŝprucis ĝin per ŝprucaĵo. - Ĝuste, mi diras!
  - Principe, ĝuste! Aŭrora eligis fajrerojn el ŝiaj okuloj. - Usono estas granda malamiko de Islamo. Ŝi malkomponas ĝin kun la helpo de Holivudo, porno-gazetoj, mistikaj serioj. Nun ni devos pafi kelkajn jankiojn.
  La knabinoj naĝis ĝis la destrojero. Kapitano de unua rango Rudolf Reagan, trinkinte sian plej ŝatatan konjakon (nu, ĉiuj ĉi usonanoj estas ebriuloj, ne vane Usono fariĝis simbolo de nesana vivstilo kaj kadukiĝo!), kuŝiĝis sur la lito, apogante la kapon sur la brusto de la putino. Kiam en sia junaĝo li ŝatis ulojn, kaj post kiam Franklin Truman permesis al samseksemuloj servi en la armeo, li havis sperton pri rilatoj eĉ kun admiraloj. Kaj iel eĉ kun kvarstela heroo de la hinda milito. Sed sub la terminator prezidanto, kaj eĉ islamano, moralo iĝis malsama kaj gejoj estis premataj. Post tio, Rudolph Reagan decidis montri sian ĉiovorecon invitante putinojn. Tamen, karesante la delikatan inan korpon, li ne ĉesis imagi ulojn, muskolfortajn, nigrajn, kapablajn liveri neesprimeblan plezuron.
  La bastardo kompreneble ili tiam estas perversulo!
  Rudolph Reagan permesis al la putino rajdi lin, sed li ne povis eligi sin kaj iĝis elĉerpita. Ne, li urĝe bezonas koramikon. Kvankam viroj estas iom pli malbonaj ol virinoj, ili havas malmulte da mono - ili volas karieran kreskon. Galina rimarkis tion - ĝi utilos en la detruo de la malamikoj de Soveta Rusio; Usonanoj kaj iliaj aliancanoj.
  La gardistoj kondutas senzorge. Estas malvarme kaj ili preferas varmiĝi kun nediluita viskio. Margarita sulkigis la brovojn (jen la finitaj ebriuloj - ja la alkohola molekulo simbolas la detruon de la korpo, precipe la inon), la jankioj estas malsaĝuloj!
  Ondoj brilis sur la ekranoj, foje aperis estaĵoj. Unu el tiuj danĝeraj bestoj estis segkrabo kaj samtempe urtika ŝarko. Terura besto, danĝera kaj surtere kaj en la maro. Per sia ungego kun pikantaj nadloj, ĝi bone povus mordi homon duone aŭ eĉ pli malbona veneno. Ne estis knabinoj videblaj, ili estis plaŭditaj per reflektoro, kaj la zombioj havas ĉirkaŭan temperaturon eĉ kelkajn gradojn pli malvarman.
  flankenĵetante la putinon, Rudolph Reagan diris per raŭka voĉo:
  - Foriru, mi volas dormi. Jes, kaj vi marŝas al la granda lito!
  - Kiel vi deziras, nur pagu! - kriis malorditaj putinoj.
  - Vi ne estas sufiĉe lerta, duona falĉilo sufiĉas por vi! - respondis Rudolph Reagan, kaj poste malfacile detenis sin de rukto. - Kiel vi deziras! Sed ĉi tio estas rabo.
  - Laŭ kiu plano? - Soldataj prostituitinoj estis surprizitaj.
  - Vi havas bonan laboron. - ĝemis Rudolfo. - Ĝuite kaj riĉigita, kaj mi skuos kiel diable! La Generalo efektive tremis, lia duobla mentono tremis.
  - Ne nudiĝu! - La prostituitinoj malespere kriis (kaj kia honto kiam moralo estas enmetita!). - Mi iros serĉi alian klienton!
  - Sed atentu, niaj maristoj estas temperamentaj. - Rudolph Reagan rimarkis kun ambigua minaco.
  La komsomolaj knabinoj jam estis proksimaj. La zombio apogis sin al la militisto Galina, apoginte sian kapon sur ŝia ŝultro. La mortinta oficiro premis sian vangon kontraŭ ŝiajn silkecan odoran hararon, kisante la supron de ŝia kapo. Malvarmaj lipoj malagrable bruligis liajn harojn, la oficiro odoris je kadavro.
  - Reiru! - minace eldiris la kolera Margarita.- Ankaŭ mi trovis amanton.
  - Mi ne intencis ofendi vin! Vi nur aspektas kiel gouria. - La ŝajno de racia kadavro komencis sibli.
  Ni batalos en maskoj. Neniu devus vidi, ke ni estas knabinoj. - Ŝia amiko, la fajra Aŭroro, elprenis flakon kun stimulilo. Ŝi prenis kelkajn glutojn. La flakono ne estas aparte ruza, farita per akordiono, tiel ke ne estis aero en ĝi. Do la vivdona likvaĵo eksvalidiĝas per si mem. Warrior mem noto - aldonis. - Dum ĝi malpleniĝas, ĝi ŝrumpas: sekve la akvo ne ŝprucas, vi povas moviĝi silente.
  Alirilate, eĉ la sonoj estas malsamaj, surdaj, kvazaŭ senpotencaj. La sonorantaj knabinecaj voĉoj ŝajnas raŭkaj. La ondoj estas kiel nigra kovrilo en kies mallumo foje flagras lumoj, preskaŭ kvadrataj fiŝoj provas kraĉi ion el la buŝo. Jen hela silueto saltita el la akvo, kaj estis tranĉita preskaŭ en duono pro la eksplodo de Aŭrora. Ĉi tiu fiŝo havas akrajn naĝilojn kaj ne volis vundiĝi sur ili.
  La komsomolaj knabinoj ne estas videblaj, la boato aŭtomate ŝanĝas koloron al la mara pejzaĝo, same kiel la kostumoj montras la kvalitojn de kameleonoj. La alivestiĝo estas perfekta. Oni povas vidi precipe kiel la maristoj kaptas mutaciulfiŝojn. Ili faras ĝin tre simple: Unue, ili trempas la kaŭĉukon, dike lubrikante ĝin per motoroleo kaj benzino: la odoro disvastiĝas malproksime. La rattestudo amas lin, ŝi ĝenerale manĝas kemion kiel blato. Kaptas, glutas, kroĉiĝas al la hoko. La vero estas, vi ne povas manĝi ĉi tiun fakon. Sed la viva logilo ne estas malbona. Grandaj fiŝoj bekas ĝin, foje la grandecon de delfeno. Kelkaj el ili estas manĝeblaj kaj eĉ estas konsiderataj kiel bongustaĵo.
  Ekzistas ankaŭ venenaj, sed spertaj kuiristoj kapablas neŭtraligi ilin, kaj tio faras ilin eĉ pli multekostaj. Precipe, la smeralda karpofiŝo troviĝas nur en la radioaktiva Radikal-Lago, kiel ĝi estis nomita en agordo kun Bajkalo, nur nun ĝi estas poluita. Smeralda karpo makulita kun uranio kaŭzas drogebrion, mi estos ĝuste fritita, eraro eĉ en unu minuto kunportos doloran morton de gourmet. Kaj tiaj "problemoj" estas nekutimaj, brilaj en koloro, vi eĉ vidos ĉi tion en sukceso. Tre enspeziga fiŝkaptado, meta-kvazaŭ mortigaj mutaciuloj, smeraldo kaj radioaktiva, danĝeraj kiam konsumite, kaj samtempe, ili provis bredi karpojn grandajn kiel anariko ekster la zono, sed ili mortis tie.
  La knabinoj vidis tion kaj levis siajn pafilojn. Margarita subite retiriĝis; maldika knaro sonis en mia orelo:
  - Kvarcent metroj al la ŝipo.
  La blonda terminanto, ravita, respondis:
  - Ni daŭrigas nian proksimiĝon.
  de Aŭrora kaj Margarita povis vidi en la mallumo same kiel de kato, se ne pli bone. Estis iom pli da homoj surŝipe, ĉirkaŭ tridek kvin homoj, inkluzive de solduloj fiŝkaptistoj, multaj el kiuj estis ebriaj. Zombio ankaŭ celis sian kontraŭulon, la iama kondamnito oficiro havis maŝinpafilon kun dampilo.
  Li kisis, mallaŭte klakis la sekurecan kaptaĵon, ŝaltis la noktan vitron. Li havis profesian senton al li, precipe kiam li tenis la kaŭĉukan okulkulon al la vizaĝo por ne fordoni sian pozicion al la rigardantoj kun verdeta brilo.
  La knabinoj rigardis siajn kontraŭulojn per komputila optiko. Ŝi tuj fiksis la celojn, metante ilin al la maksimuma pafrapovo: mil kvincent pafoj po mia. Samtempe, la knabinoj disdonis la viktimojn, necesis forigi tridek kvar homojn samtempe. La komputilo donis aludon pri kiel kaj al kiu pafi.
  La soldatobservanto staris apud la ventumilo de la barilo, li fumis cigaron, kaj de tempo al tempo trinkis viskion el flakono.
  - Senzorge servu la usonanojn! - rimarkis Aŭrora kaj aldonis malice kun veneno en la voĉo. - Jen la rezulto de ilia putra liberala demokratio.
  - Nia pensu pli bone! Margaret grimacis. - Precipe tiuj, kiuj estis dungitaj en la armeon, kiuj ne estas slavdevenaj?
  - Ankaŭ ne estu malsaĝuloj por trinki! - La komsomola knabino frotis la nazon. - Jukas, eble por pluvo. Aŭ eble granda sukceso!
  - Mi demetos ĝin! Kontraŭulo de la Tria Regno... - flustris zombia kondamnito.
  - Ĝenerale, fumado malrapidigas la reagon kaj blindigas la okulojn! Margaret diris. - Mi persone malpermesus cigaredojn.
  Ĉe la postaĵo de la grandioza destrojero interŝanĝas estas videbla, estas pluraj ĝemelaj rapidaj pafpafiloj, la klaso Lincoln - apud ili kun paro da pafantoj sur la sidloko. La aliaj du okupiĝas pri fiŝkaptado. Parigita "grobodon" sur la triborda flanko. Kaj tiam usonano, kiel nigrulo, foriris, rigardante ion per sia "poŝtelefono". Ŝajne "pornukh", speco de video. Ĝenerale, la pafiloj estas danĝeraj se pafitaj, oni ne scias ĉu la "kiraso" savos la ŝtonojn, kaj la ŝvelboato estas sendube kranty.
  - Do la celoj estis disdonitaj. Ni proksimiĝas. - diris la fajra diablo. - Oni devas vidi primitivajn brutojn ofendi.
  - Ŝteliru kiel serpentoj! - Apogis Margarita, tordante la talion.
  La zombio parolis elokvente.
  Observema kiel ĉiam, la ruĝhara Aŭroro rimarkis la pafarkpafilojn kun eskorto kaj ĝis nun sekuraj. Pluraj maŝinpafiloj, pezaj, eble pli potencaj ol PKM. Kaj tiam videblas la ŝipanaro, ulo, plej verŝajne ĉino, tre streĉa, eĉ nervoza gardostaranto. Verŝajne, la novulo ĉi tie estas kiel li etendiĝis. Proksime estas oficiro, senĝene apogante sin sur la balustrado, preterpasis lin radiofunkciigisto kun antenoj.
  Ni asignu celojn! - Ofertis silton, ludante per maĉgumoj Aŭrora.
  - Mi antaŭeniros dekstren, vi maldekstren kaptos grandan teritorion! - Margarita pasigis la randon de la mano sur sian gorĝon.
  La ŝvelboato dividiĝis en du partojn, la knabinoj turniĝis.
  - Mi balaos la maŝinpafilojn! Aŭrora ekbrilis per siaj dentoj.
  - Kaj mi estas artileriisto! Margaret ridis.
  La detruanto tute ne estas malgranda kaj estas tre grave enrompi ĝin subite, interrompante ĝin kaj falante en la kajutojn. La komsomolaj knabinoj sentis sin nervozaj, la sperto de la murdoj ne estis tro malgranda, sed tamen, iliaj koroj komencis bati rapide, iliaj kapoj bruis pro la elĵeto de sango.
  Ili donas al si mensan ordonon por trankviliĝi kaj agi malvarme. Ne ĉiu eĉ sperta batalanto aŭ kuracisto povas fari tion, sed la pulso trankviliĝas. Akra orelo kaptas konversaciojn, ĉar ne ĉiuj jankioj estas videblaj, sed oni devas tuj forigi ilin.
  Kiu precipe en la supra superkonstruaĵo. Tie, ŝajne, ili estas tranĉitaj en kartojn. Jes, eĉ ĉe primitiva malsaĝulo. Kiel degeneritaj estas la jankioj, la kontraŭuloj de Sovetrusio. Do fortaj usonaj vortoj jam aŭdiĝas. Eĉ kvin soldatoj, kaj ili ankaŭ devos esti forigitaj.
  - Nur ŝajnas, ke ni havas simplan operacion! Margaret rimarkis. - Kaj do evitu nenecesan bruon, ke ne estis problemo!
  - Ni estas en la rolo de la reĝo de sabotado Tondro Vento! Nur ĉi tie ni venkis la jankiojn. Kvankam, sincere, lando kiu filmas tiajn bonegajn agfilmojn devus esti nia aliancano kaj proksima amiko. - Komsomolano Aŭrora sulkigis la brovojn, en speciala timinda kurbo.
  - Se mi ne estus naskita en USSR, mi estus preferinta naskiĝi en Usono. La civilizacio de Ameriko estas centoj da kulturoj el la tuta mondo! - Margarita incitetante iun, montris longan langon.
  - Venko super forta kontraŭulo kutime kostas pli, sed vi ne fordonos ĝin por nenio! Aŭrora grumblis.
  - Krom la Granda Milito kontraŭ la ghouls kaj troloj, kies fruktoj estis perditaj. Margareta forte suspiris.
  - Provizore! - Rigide fortranĉis la fajran diablon.
  La knabinoj prenis grandan riskon. Rimarku ilin, pezaj maŝinpafiloj tuj ekfunkcius. Ili estas eĉ pli danĝeraj ol kanonoj, ili bezonas tempon, kvankam ne multe por celi. Ankaŭ, post ĉio, la jankioj havas komputilojn, same kiel noktvidajn aparatojn. Kaj kiom da konkoj vi bezonas por disvastigi siajn glamorajn? Tiam ili povas esti enprofundigitaj eĉ per blinda pafado, aŭ ŝaltante la plej potencajn radarojn. Jes, kaj spotlumo, vi povas vidi ion neklaran, precipe, zombiojn. Ĉi tiu ulo senmaskas la komsomolajn spionoficirojn. Supre aperis alia tipo, la muzelo pentrita kiel blua, iris al la fiŝkaptistoj.
  Ni denove havas problemojn! - En la voĉo de Margarita estis zorgo.
  - Ni fotos ĉion tuj! Estas demando de kvin sekundoj! Aŭrora trinkis sian stimulilon. Ŝi puŝpelis sian kunulon per la kubuto. - Jes, kaj vi trinkas!
  Estas lumstrio proksime de la flanko mem, sed ĉi tio ne estas problemo.
  Margarita diras, aŭ pli ĝuste, ordonas al la zombioj:
  - Ne pafu sen ordono.
  - Aŭskultu, sinjorino! - Respondis "kondamna pupo".
  Nun ĉiuj celoj estas kaptitaj kaj jen bonŝanco. Sur la "fiŝkaptistoj" mi eltiras beston brilantan per rubenoj: mirakla fiŝpasto. Eĉ kvar uloj klinis sin el kaŝejo, nun ĉiuj celoj estas kaptitaj.
  - Estas tempo! Hiperflugo! - flustras Aŭrora. - Ŝi ŝatas elstari.
  Mitraloj batas silente la plaŭdon de ondoj, tute blokante ilian pafadon. Dudek kvin kugloj erupcias en unu sekundo, kaj kvindek en du. Kaj vi devas forigi kvardek ses homojn samtempe. Eĉ kun misfaroj kaj la neevitebla dublado, du sekundoj sufiĉas por kompleta balaado. Nur maldika fajfo de la movo de kugloj, eĉ la ŝutroj ne klakis. La aplaŭdoj estas apenaŭ percepteblaj, nur la pugo iomete premita sur la ŝultron.
  - Tion signifas elektromagneto kaj akcelo! - La fajra diablo diris kun admiro.
  - Kaj ankaŭ niajn kapablojn! Margaret grumblis. - Laŭdo al la granda kreinto!
  - Ne donita de Dio, scienco! Aŭrora kontraŭis.
  Kvankam ili trafis de malsamaj punktoj, ili sufiĉe povis paroli, eĉ je granda distanco per mini-walkie-talkioj.
  - Neniu transiru la limon, ni komencu elŝipiĝi! - ordonis la komsomola militisto.
  Estas amuze, ke ĉiuj paraŝutsoldatoj estas tri homoj, du komsomolaj knabinoj kaj vivanta kondamnito-kadavro. La inaj gardistoj ĵetas celsignalojn. Ĉi tie vi povas vidi, ke eliris tri pliaj nigruloj.
  - Dio pardonu min! - flustris Pia Margarita, sendante la batalantojn al pli bona mondo.
  Zombio pafis nur du, kiuj fumis flanke kaj rigardis en la malproksimon. Ĉi tie, ĝenerale, estis io por admiri, kaj kiu kondamnos la maristojn, kiuj malstreĉiĝis en amika haveno.
  El la okulangulo, Margarita sukcesis rimarki la sangajn nubojn elflugantaj el malplenaj kapoj.
  - Kalkulo venas! - La blonda terminanto diras. - Malfermante konton!
  - Ŝajnas, ke vi ne malŝparas eĉ unu sekundon! Aŭrora ordonis.
  La destrojera tabulo tuj leviĝis antaŭ la skoltoj. Estas nur kadavroj sur la ferdeko, ne kutime trankvilaj, nur kazeitaj fiŝoj batantaj la voston kontraŭ la flanko.
  Denove vekiĝi en la plej interesa loko. La komsomolaj knabinoj haste leviĝas kaj, eksaltante, denove kuras. Ili eĉ ne rajtis matenmanĝi, do ili lasis ilin iri malsatajn nudpiede sur varma sablo. Do kuru denove kaj ne malrapidu. Ŝajnas, ke ili devas multe labori...
  Aŭrora kuraĝigis sian amikon:
  - Tenu la nazon supren, vi malvarmeta sovetia virino! Tiam ni ne rompos sub la tanko!
  Marguerite feroce klakis:
  - Jes, mi ne pensis rompi! - Kaj komprenante la duoblan signifon de tia esprimo, ŝi aldonis klarigon. - Kaj eĉ pli kurbiĝi!
  Komsomolaj militistoj entombigis sin en la flanko. Dum momento, la postaĵo blokis la jam malfortan lumon. Sovetiaj skoltoj grimpas kiel Spider-Man uzante Velcro-botojn. Margarita ankaŭ helpas la "balaston": zombio tiras preskaŭ je la kolo. Estas bone, ke ĉi tiu viro ne estas el grandaj specimenoj. Jen ili estas sur la ferdeko. Unu el la batalantoj levas la kapon, la komsomola knabino fortranĉas lin per bumerang-disko.
  - Trankviliĝu hundino! - Ŝi diras al li.
  Ili engrimpis rapide, samtempe algluante boatojn. Nun ĉio estas ĝusta! La tuta ferdeko estas sub la pafiloj de belulinoj. Jen du maristoj kliniĝis eksteren, duonsekundo kaj estis truoj en iliaj kapoj, ili nur sukcesis tiriĝi.
  - Mi tenas la malamikon per armila forto! Kaj nun silente forigu ĉion! Aŭgusteno ordonis. - Ĝenerale, ŝi prenis la rolon de altranga komandanto, timante, ke tro "bonkora" kaj religia Margarita ion fuŝu. Korshunova provas ne rimarki tion. Cetere, kiel diris unu el la sovetiaj marŝaloj - du homoj ne estas taĉmento, tri ne estas kompanio!
  Margarita demetis siajn botojn, metinte ilin en sian dorsosakon, kaj nudpiede marŝis laŭ la flanko. Rapide, ŝi demetis la maŝinpafanton kaŝitan en la ĉelo, ŝajnas, ke li ankoraŭ ne rimarkis, kio okazis. La komsomolaj knabinoj tiris siajn mirindajn maŝinpafilojn de malantaŭ la dorso, ridetis, unu el ili celis la tutan koridoron, necesas malbari la tutan koridoron.
  Aŭrora subite kuris pli rapide ol olimpika spurto. Unu-du kaj ŝi estas proksime de la arĉpafiloj. Estas ĉirkaŭ dek du batalantoj, duono el ili staras sur la "soriko", aliaj estas tranĉitaj en kartojn. Ili havas du putininojn kun ili. Domaĝe por la knabinoj, sed tia estas la amara sorto de prostituitino. Pago estas aparta, kaj malmuntado estas pogranda. Aŭrora fortranĉas ĉiun kun mallonga eksplodo, de silenta armilo. Ŝi ne bezonas kolimigilon ĉi tie, kaj do estas kontraŭlumo, kaj la maristoj ne atendas atakon de la malantaŭo. Jes, ĝenerale, granda malhumileco ludas rolon: kiu kuraĝas ataki destrojeron plenan de soldatoj kaj maristoj.
  - Movu kiel vulpo laŭ la koridoro dekstre! Aŭrora murmuras mallaŭte. - La zombion stari senmove, li eldonos nur per siaj ĉinaj botoj.
  - Certe, mi mem purigos ĝin. Margarita respondas.
  La movoj de la knabinoj estis ellaboritaj sur multaj virtualaj maŝinoj, ili estis instruitaj kapti ŝipojn, tankojn, batali en labirintoj, ŝtormaviadiloj, planti eksplodaĵojn.
  Jes, tia falsa aŭ aŭtenta memoro el alia mondo aperas en ĉi tiu fabela futurisma vizio.
  Se dezirite, la skoltoj povus trompi la "G-2" por alporti eksplodaĵojn en la oficejon de la brita ĉefministro, kaj fari multajn aliajn aferojn. Do nun Margarita moviĝis tra la barilo, rapide prenis la trairejojn sub fajro el favora angulo. Paro da nigruloj, kaj unu flava aperis. Margarita maltrafis pli proksimen. Sekvis kvin pliaj. Tiam unufoje mallonga vico kuŝigis ĉiujn.
  - Ĉio estos facila! - Ŝi respondis. Ial, la konscienco retiriĝis, estis pasio por la deziro fari sian laboron kiel eble plej bone.
  . ĈAPITRO #6
  Komsomola knabino kuris en la tankon, do estis sep pliaj batalantoj. Mi demetis ilin post kiam mi kuris al la nazo, sed de la alia flanko. Zombio, malgraŭ la ordono, ne staris senmove, sed marŝis laŭ la ferdeko laŭ la postaĵo, sed feliĉe li ne estis videbla.
  Irante al la nazo de Margarita, ŝi metis ankoraŭ kvar, ĉar ili iris en brakumo, eĉ ŝajnis kisi.
  - Mi iris al la pordo! - Ĵetis la blonda terminatoro.
  Aŭrora, kiu ne postrestis malantaŭ ŝi, konfirmis:
  - Kaj mi purigis la pafilojn.
  - Malsekigu la jankiojn! Margarita elsendis sian langon.
  - Kaj tre efika! - Aŭrora prenis faligitan cigaredon per fingro de sia nuda piedo kaj ĵetis ĝin tiel, ke ĝi falis rekte en la bekon de la usona "aglo".
  - Mi moviĝas de la flanko! - Ŝi ĵetis lakone fajran demonon.
  La belulinoj pluiris. Aŭrora preskaŭ renkontis nigrulon. Li volis krii, sed la knabino kovris lian buŝon per kiso:
  - Trankviliĝu katido.
  - Vi estas mia dio! - Li diris.
  - Vi havas bonajn lipojn, knabo, sed mi ne havas tempon. - Komsomola knabino kunpremis arterion apud la nazo per la fingroj. - Kelkfoje mi bedaŭras, ke mi ne elektis karieron kiel tenisa ĉampiono. Estus mono, famo, multaj belaj uloj kaj neniuj murdoj.
  La ulo kliniĝis malantaŭen, lia lango eliĝis el malantaŭ lia buŝo.
  La ruĝhara Aŭroro igis paron surgenuiĝi, pafi senpaciende, detruante la sekvajn ulojn. Ordonita:
  - Galina faru rondon kaj alproksimiĝu al la postaĵo.
  - Kompreneble, ĉi tio estas la plej grava afero por ni. - Eldonita de Mirabela
  Komsomol-knabino trairis la centron kun sandalo, mortigante kelkajn pliajn militistojn survoje, precipe ŝi kuris laŭ la supra superkonstruaĵo. Kaj tiam la rapideco estas de ŝia flanko, paro da nekompreneblaj krioj, eĉ neniu havis tempon por pafi.
  - Kaj la posteuloj diras, vakeroj estas maldungitaj rapide. Mensogu, verŝajne!
  La mitralo (armilo, kiu parolas en sonĝo ne estas malofta, oni neniam scias, kion ĝi kapablas, la subkonscio!) ne povis rezisti la rimarkon:
  Via profesieco estas preter laŭdo.
  - Eble vi povas diri ion alian! Mirabela paŝis per la nuda piedo sur faligita, flamanta fajrilo kaj grimacis pro doloro.
  - Vi estas perfekteco mem, vi estas perfekteco mem,
  de rideto ĝis gesto estas preter laŭdo!
  Faru abomenaĵon kun la malamiko, gravan fanatikecon,
  Kaj faligu plumbopluvon, kun brulanta cindro - napalmo!- La cibernetika aparato de la mitralo mallaŭte kantis en la aŭdilo.
  - Lerte vi distordas la trafon! Mirabela ridis (sed ŝi ne povis memori kie ŝi aŭdis la kanton!) kaj frotis sian dolorantan kalkanon kontraŭ la malglata metalo.
  La maŝino respondis:
  - La programo havas humuron. Por levi la spiriton de la batalantoj!
  - Antaŭe, filmoj estis pli malvarmetaj, tiel ke la spirito kun forto ĉiutage,
  sed diru al mi kio levos, porno filmo "Emmanuel"! - kun humoro respondis Mirabela (Kaj kiu estas Emmanuel, de kie tia bildo venis en mia kapo. Eble el la vorto Emmanuel?).
  Kaj ŝi ridis pri la ŝerco.
  Levita trans la rando de la barilo, la knabino kaptis kvar kompatindajn ulojn, tranĉante sin sur la prefikso en la strategio.
  - La teamo estas tute frakasita! Estas bone, ke via lasta momento estos feliĉa!
  Aŭrora silente malsupreniras la ŝtupetaron, stariĝas antaŭ la pordo al la scenaro. Elŝteliĝas masiva, centsesdek kilograma Negro. Komsomola knabino pendas super li de supre, apogante sian pugon kontraŭ la flankaj muroj de la koridoro. Thug, murmurante.
  - Fakju! Kial tiel kviete! - Aŭrora - batas lin per pugo sur la tempion. Poste li prenas la kadavron, permesante al ĝi milde malaltiĝi.
  Ĉar amo venis al vi! - Ŝi respondas.
  La komsomola knabino ankaŭ ne lasis nin ĉi tie, ŝi eniris kiel la vento, vicon, falĉante dudekduojn, el kiuj duono dormis. La forta odoro de alkoholo diris, ke la jankioj havis tempon por festi ion.
  La sonĝo estas interrompita, sireno bruas en mallaŭta tembro. La knabinoj estas vekitaj kun kaŭĉukaj vipoj sur siaj gamboj kaj devigitaj viciĝi.
  Ili prenas ilin kaj katenas ilin denove, puŝante ilin plu.
  Antaŭ tio tamen donis manĝaĵon. Denove kaĉo miksita kun ne tro freŝaj fiŝoj. Sed ĉi tiu estas sala eĉ pli ol la normo. Ŝajne malnovaj, eksvalidiĝintaj enlatigitaj manĝaĵoj el inter la trofeoj estis ĵetitaj en hordeon. Kaj ili aldonis salon al la fiŝo por desinfekto. La kaptitaj kadroj ankoraŭ ne perdis sian valoron por la nazioj!
  Oleg Rybachenko hoblas kune kun ili. Kvankam ŝajnas esti sufiĉe da tempo por dormi kaj eĉ pli, sed ne estas gajeco. Dolore, la sonĝo elĉerpigis la knabon.
  Do li marŝas tiel kaj sentas, kvazaŭ sur la kapo, frapetante rememorojn pri la fruktoj de strangaj halucinoj, kiujn la naziaj eksperimentistoj inspiris al li;
  Ĉi tie en sonĝo li vidas Dmitry. Li aspektas kiel tiu maldika kaj alta knabo, kiu estas katenita kune kun ili, sed pli alta kaj muskolforta. Tamen, la vizaĝo kaj nomo estas similaj. Ankaŭ stranga koincido. Kaj ĉi tiu knabo havis kelkajn facilajn batalojn, kontraŭ la knaba teamo el Slovenio, kaj poste Rumanio. Ambaŭ bataloj estas rapidaj knokaŭtoj, kaj en la unua minuto! La tria batalo estis pli malfacila. La svelta italo havis bonegan defendon kaj gambomoviĝon. Li ne lasis sin tuj frapi kaj lasita bone. La kontraŭulo de Dmitry finis la unuan raŭndon sur siaj piedoj...
  Tiam la knabo en la dua raŭndo, ne atentante la eblecon trafi sin en malmolan alvenantan, simple kuris al la kontraŭulo, ĵetante batojn el ambaŭ manoj. Kaj li ricevis precizan kaj rapidan rektan baton al li, ĝuste ĉe la pinto de la mentono.
  Por la unua fojo, la juna boksisto tremis, sed ĉi tio nur kolerigis Dmitry. Li saltis kiel tigro kaj kroĉis sian kontraŭulon per la dekstra.
  La viza?o ?anceli?is kaj falis sur la genuon... La arbitraciisto kalkulis la frapadon kaj donis la signalon:
  - Boksado!
  La italo, ŝajne, perdis sian moviĝeblon kaj, post rapida duo al la tempio kaj vango, falis kaj etendis la brakojn tiel senespere, ke la arbitraciisto eĉ ne komencis kalkuli, sed tuj ĉesigis la batalon. La standoj, plejparte plenigitaj de lernejanoj, fajfis kaj muĝis. Tamen, inter publiko estis altrangaj SS-oficiroj. La venkita knabo komencis esti elpumpita, la knabino masaĝis liajn vangojn kaj knedis lian kolon ...
  Dmitry eĉ timis:
  - Ĉu mi mortigis lin?
  Sed post minuto da vigla manipulado, la vizaĝo de la juna boksisto fariĝis rozkolora, kaj li malfermis la okulojn. Li murmuris ion mallaŭte. Dmitrij helpis lin leviĝi kaj la knabo amike brakumis.
  Oleg Rybachenko, siavice, boksis bonorde, la bataloj estis amatoraj, po kvar tri-minutoj .... La knabo sendis siajn unuajn du kontraŭulojn en la tria kaj kvara raŭndoj. Mi devis palpi kun la tria... Kaj kvankam Oleg Rybachenko, pruvante mirindan defendon, memfide gvidis sur punktoj, la kvina raŭndo estis nomumita.
  La korpoj de la knaboj, nudaj ĝis la talio, kaj sunbrunigitaj, brilis pro ŝvito, la muskoloj tremis, kaj la vejnoj kaj vejnoj elstaris eĉ pli akre. Kontraŭulo Oleg Rybachenko rapidis antaŭen, fidante, ke en kazo de agado li ricevos ĉi tiun rondon. Sed la kuraĝa pioniro rimarkis, ke lia samulo jam estas laca, kaj lia reago malrapidiĝis. Sekvas rapida flanko al la maldekstra flanko de la mentono kaj aliranta trafiko. La juna kontraŭulo kliniĝis kaj falis antaŭen ... Ŝajne ĝi estis knokaŭto, do li ne leviĝis je la kalkulo de dek.
  Tiam estis paŭzo, tri bataloj en unu tago en la tasa sistemo estas multe!
  Dmitry kun certa sarkasmo rimarkis:
  - Ĉi tie profesiuloj batalas dek kvin raŭndoj, kaj antaŭ la unua mondmilito, tute ne estis tempolimoj. La boksistoj batalis ĝis unu el ili kolapsis elĉerpita.
  Oleg Rybachenko ĉi tie konsentis nur parte:
  - Sciu, ĉi tio estas profesia boksado, mi iel ne ŝatas ĝin. En amatorboksado, vi simple moviĝas ĉirkaŭ la krado, sed en profesia boksado tro dependas de reklamantoj. Ekzemple, ili povas putri tre talentan boksiston sen doni al li batalojn. Jes, kaj ĉampionoj havas la ŝancon malhelpi tro danĝeran kontraŭulon batali. Ekzemple, simple kun la helpo de diversaj prokrastoj rifuzante subskribi kontrakton.
  Dmitrij skuis sian pugnon:
  - Nur lasu lin provi!
  Dum la tagmanĝo, junaj sportistoj estis dece nutritaj... Estis eĉ oranĝoj kaj por deserto bananoj, kokosoj kaj mangoj, kiuj antaŭe ne estis provitaj de sovetiaj adoleskaj sportistoj.
  Ŝajne, la naziaj organizantoj de la konkurso provis montri, ke la Tria Reich, ĉio estas bona, tre kontentiga kaj vi povas pagi lukson.
  Dmitry kaj Oleg Rybachenko provis unuafoje kokosojn kaj bananojn en novaj korpoj, kaj ananasojn la duan fojon (nu, kun oranĝoj en Sovetunio, estas multe pli facile manĝi siajn proprajn en Centra Azio!). Ĉi tie la uloj faris sufiĉe oftan eraron - ili tro manĝis ... Kaj ne estis plenkreskaj trejnistoj en la teamo ... Se la Hitlera Junularo havis sloganon - la junuloj devus esti administritaj de la junuloj, tiam la sovetia sporta delegacio decidis. sekvu ĉi tiun ekzemplon.
  Eble ĝi ne estis la plej bona ideo por sekvi!
  Ĉiukaze, post bonkora vespermanĝo kun deserto kaj kukoj, estis okazontaj tri pliaj bataloj (se vi ne malgajnus!) ... Kaj kun fortuloj!
  Post la manĝo, la knaboj estis sufiĉe forigitaj, Oleg Rybachenko eĉ suspektis, ke ili estis miksitaj kun io ...
  Ĉiukaze, nun la klaso de junaj sovetiaj atletoj falis, kaj ili komencis perdi unu post la alia... Cetere, la juĝistoj, kune kun la arbitraciisto, estis tute brutaligitaj.
  Jes, kaj la sovetianoj jam batalis kontraŭ la germanoj ....
  Komence, Dmitry sentis sin tolerebla, kaj en la unua raŭndo la kvaronfinalo iris...
  Tamen, jam en la duonfinalo, li sentis malfortecon en siaj brakoj kaj kruroj ... Granda malforteco kaj malrapidiĝo de movadoj ... Sed Dmitry tenis la fierecon, kaj iris antaŭen malgraŭ la fakto, ke li multe maltrafis ... ... Sed la knabo havis fortan kapon, kaj la precizaj batoj de granda, teknika kaj rapida kontraŭulo nur kolerigis lin ... Kaj kolero kaj fiero, siavice, permesis al li memfide daŭrigi la batalon ....
  Finfine, en la tria raŭndo, Dmitry hokis sian kontraŭulon, rompante sian nazon...
  La germano estis iomete surprizita kaj ricevita en la mentono. La knabo de la Tria Reich revenis, li estis plektita. Dmitry disvolvis sukceson, faris ne sufiĉe rapidan, sed samtempe palpeblan triopon ... La kontraŭulo falis, la arbitraciisto komencis kalkuli la frapadon tre malrapide ... La germana knabo leviĝis, sed ne staris firme sur siaj piedoj. ... Inspirita Dmitrij rapidis por fini lin. Kelkaj precizaj svingoj... La infano falas...
  La juĝisto ne rapidas alproksimiĝi al li. Li demandas pri io flanke. Ili respondas al li...
  Komenciĝas nova languida kalkulo... Ĉe la naŭa kalkulo ankoraŭ kuŝas la knabo... Sed sonas la signalo por la fino de la rondo. Ili prenas lin kaj forportas lin...
  Dmitry memfide diras:
  - Ne estos kvara raŭndo! Ĝi simple ne eliros!
  En ĉi tiu kazo, la rusa knabo montriĝas prava, la sekundoj donis la permeson...
  Oleg Rybachenko, siavice, batalas kvazaŭ nenio estus okazinta ... Li gajnas poentojn en malvarma sango, kaj poste finas en la kvara raŭndo ... Kaj la movadoj estas ankoraŭ precizaj kaj rapidaj ...
  Nur la du el ili atingis la finalon de la sovetiaj atletoj - reprezentantoj de la plej juna aĝoklaso. Pezegulo inter infanoj, kaj meza pezo ... La muŝa pezo-ĉampiono estis vundita kelkajn horojn antaŭ la foriro, kaj ili ne havis tempon trovi anstataŭaĵon por li ...
  Do nur du rusoj finiĝis en la finalo, kaj ĉiuj ceteraj, kompreneble, estas germanoj, kiuj ludos oron inter si...
  Konkursoj estas aktive filmitaj... Dmitry grimacis abomene:
  - Tiel oni volas malhonori nin! Kvazaŭ ni rusoj estas pli malbonaj ol germanoj kaj tute ne arioj!
  Oleg Rybachenko balancis la kapon.
  - Ne vere! Ĉiu divido de naciecoj en plenrajtan kaj ne plenrajtan estas absurda jam per sia propra formuliĝo de la demando. Kaj kion mi povas diri, se niaj ideoj estas ĝenerale internaciaj!
  Dimitri ridis kaj konsentis.
  - Kaj ni venkos ilin internacie...
  Okazis, kompreneble, paŭzo antaŭ la finbatalo... Kaj tiam la germanoj konstruis alian malpuran trukon por la sovetiaj knaboj... Supozeble, ili proponis poluri siajn ŝuojn per brilo. Sed kiel rezulto, la ŝuoj sur la piedoj de la knaboj subite moliĝis kaj komencis diseriĝi ...
  Mi devis forĵeti ĝin kaj kuri por lavi ĝin en la lavujo... Dmitrij serioze koleris:
  - Kial ili faris ĝin? Ili volis provoki nin en batalon, kaj poste forigi nin el la konkurso?
  Oleg Rybachenko sufiĉe logike rimarkis:
  - Jes, ne nur tio! Ili ankaŭ volos montri, ke ekzistas malriĉeco en Sovetunio, kaj eĉ ĉefaj sportistoj estas devigitaj konkuri nudpiede. Kiel, kiaj malriĉaj infanoj estas en Rusio!
  Dmitry sugestis:
  - Eble ni povas peti ŝuojn de niaj pli maljunaj kamaradoj? Vere, ili estos bonegaj por vi, sed estos por mi!
  Oleg Rybachenko negative balancis la kapon.
  - Ne valoras! Ni montros al ili, ke ni kapablas venki eĉ en la plej malfacilaj kondiĉoj. Krome, ne estas honte por knaboj de nia aĝo marŝi nudpiede ... Kiel oni diras, nudpieda infanaĝo ...
  Dmitrij kunpremis siajn pugnojn kun tia forto, ke liaj fingroartikoj krakiĝis. La juna boksisto diris:
  - Nu, ili kolerigis min! Ne, ili nur specife koleris!
  Oleg Rybachenko respondis:
  - Do la kolero donu al vi kaj al mi fortojn.
  Tiam la memoro estis interrompita de la tuŝo de Dima ĉenita apud li, la knabo flustris:
  - Ĉu vi ankaŭ vidis tion?
  Oleg Rybachenko koncize respondis:
  -Jes!
  Ree komencis pluvi, kio ne estas tute tipa por la Krimea printempo. Ĉi tio estas kaj abomena kaj malvarmeta. Ĝi estas eĉ malpura, kaj la kaloj, kiuj formiĝas sur la plandumoj, abomene doloras pro trempita malvarma akvo. Kolono kun nudpiedaj kaptitoj eniris la arbaron kelkajn horojn poste, jam en la malfrua posttagmezo. Ŝajne la SS-uloj hastis por kovri sin de la pluvo. La pionira knabo preskaŭ forgesis, kio okazis al li. Jes, kaj al la vizaĝo de juna leninisto pensi pri la malvarmo, vestaĵoj, kiuj estas malsekaj, rigidigitaj kruroj kaj ŝtalaj katenoj el daŭrema neoksidebla ŝtalo, kiuj forviŝis la pojnojn ĝis la sango.
  Dmitrij rompis la silenton kaj diris:
  - Ŝajnas, ke mi dum la vintro sukcesis grimpi ĉirkaŭ Krimeo, sed ... Ĝi iel ne estas sur la tero!
  Oleg Rybachenko konsentis, balancante la kapon:
  - Kaj ĉe ni, ĝenerale, ĉio ne estas kiel ĉe homoj!
  La arbaro estis grandega. Pinoj staris en formado sur la flankoj de la vojo - tri aŭ kvar ĉirkaŭoj, kun ruĝbruna fendeto aŭ flav-oranĝa ŝelo kiel grandaj fiŝskvamoj, kiuj levis kompaktajn ĉiamverdajn aŭ bluajn kronojn ĝis sovaĝa alteco.
  Kaj sur la branĉoj estas ankaŭ floroj, kiuj ŝajnas esti petunioj. Ne arbaro, sed fabelo, sento fali en alian mondon. Sed estas ankaŭ minus - en la malpuraĵo sur la vojo estis multe da dornoj, akraj, kiel ŝtalaj kudriloj de kudromaŝino.
  Kelkaj el la knabinoj jam ĝemis dum ili paŝis sur ilin. Dima, premante la manon, diris al Oleg Ribaĉenko:
  - Estas koŝmaro! Ne kredu je vizioj!
  Mirabela metis la manon sur la blondan erinacon de Dima, kiu jam komencis kreski, kaj flustris:
  - Kredu aŭ ne! Kaj rigardu sub viaj piedoj! Ne sufiĉis alporti infekton al vi mem!
  Junipero dense kreskis en la subkreskaĵaro kaj ... jam maturaj sovaĝaj fragoj kun fragoj. La spirito staris - miksaĵo de printempa pino kaj printempa frago kaj junipero aromo. Ŝajnis eĉ pli varmiĝi. Kaj mi simple ne povis kredi, ke cent paŝoj de ĉi tie - malseka, se ne tundro, kia tundro povus esti en Krimeo? Sed tamen, malbona vetero kaj nigraj malvarmaj rokoj, sub kiuj marŝas la faŝismaj hordoj. Estas domaĝe, ke la admiro ne daŭris longe - doloro en la manoj, buŝo kaj dorso, malvarmo, malsekeco revenis, kaj Oleg Rybachenko sentis sin tre malfeliĉa. Nur ĝis la limo.
  Tamen... la bonega studento-pioniro subite subridis. Pli ol unu fojon dum la mallonga tempo pasigita ĉi tie en kaptiteco, li pensis: nu, ĉio estas malbona, ĝi ne povas iri plu kaj pli malbone! Kaj ĉiufoje ĝi rezultis - estas eĉ multe.
  Strange, tiu ĉi penso iomete konsolis lin. Oleg eĉ ekmemoris la mapon de Krimeo el la Atlaso. Sed li ne povis memori ĝin - kaj perdis la vojon en konfuzitaj pripensoj, ke okazis io tute neebla. Vi povas eniri alian tempon - ĉi tio estas sciencfikcio ekde la tempo de Mark Twain enamiĝis. Al alia spaco, kiu estas pli moderna, al alia planedo - supozu! Al diablo kun ĝi, kun la menso - subite temas pri supercivilizacioj; homoj, kiuj estas miliono da jaroj antaŭ la homaro en evoluo, indulgu! Ĉio neebla estas ebla - mi scias certe!!!! Sed por ke samtempe ŝanĝiĝus via esenco, memoro, ĉia esprimo kaj ne nur via?! Ĉi tio estas tute - senlima kaj transcendenta ...
  Oleg Rybachenko demandis al Dmitry:
  - Ĉu vi havas planon por la batalo?
  La knabo respondis:
  - La plano estas simpla - trafu! - Skuante la magran, sur kiu ĉiu osto videblas per la dorso, li aldonis. - Sed estas tute bone, kiam vi ne estas nur skeleto, sed potencaj muskoloj ludas sur vi. Bonan dormon... Sed vi malgrandiĝis!
  - Malgranda sed aŭdaca! - Trimite, sed trafe respondis Oleg.
  Kaj la vojo fariĝis pli glata, dume plirapidiĝis. Kaj estas tiel strange, ke en Krimeo, sed ĉio ŝajnas esti formortinta. Kelkfoje motorciklantoj kun malamata nigra svastiko saltis al ni. Kaj tiam ĉirkaŭ kvin minutoj trenis al ili konvojo - grandaj vagonoj jungitaj de filozofiaspektaj bityugs kun fermita sakŝtofo pakaĵo, sur kiuj sidis ŝvelintaj policanoj-muĝikoj en kamuflaj pluvmanteloj kaj bandaĝoj de perfido. Ankaŭ akompanata de transportilo. Male al tankoj, Hitler havas multajn el ili. Tiam alia taĉmento sur kamionoj, plus motorcikloj kun kromĉaro, facile preterpasis la kaptitajn sklavinojn. Estas cent aŭtoj, ne malpli, preskaŭ ĉiuj pentritaj en kakia koloro.
  En la movado, la nazioj vokis unu la alian kun la kolonoj de kaptitoj rajdantaj en la kapo kaj, fakte, rajdistoj, sklavoj kaj Oleg Rybachenko povis ĵuri, ke la voĉoj mokas. La SS-gardistoj restis silentaj. La kuracistoj veturis sur iaj kirasaj veturiloj kun formo de testudoj kaj pezaj, ankoraŭ tirante raŭpojn. Ili hardis per maŝinpafiloj. Sed ŝajnas, pensis Oleg, ke ili ne tre ŝatas ĉi tiun rolon - gardistoj-eskortoj... Ili eĉ kaŝis siajn bestajn muzelojn.
  Dima rimarkis:
  - Ekzekutistoj ankaŭ ne estas respektataj en Germanujo!
  Mirabela diris ion denove, kapjesante post la malnoblaj SS-soldatoj. Oleg suspiris.
  - Mortigu ilin! Ĉiuj al unu, al Hitler!
  Dima rimarkis kun suspiro:
  - Eh, mi ne komprenas ilian lingvon. Kaj tiam mi demandus, ĉu ni finfine venos baldaŭ...
  Oleg Rybachenko languide rimarkis:
  - Mi scias la germanan, sed ĝi malmulte utilas!
  Dume, la pluvo ĉesis, kaj la ĉielo klariĝis super la arboj, la suno aperis. Oleg Rybachenko havis alian problemon - li volis iri pli kaj pli al la necesejo ambaŭmaniere. Kaj io instigis: estas neverŝajne, ke ili ĉesos pro tio. Ial, la neebleco de tia elementa afero, la fakto, ke eĉ ĉi tie dependas de la volo de aliulo, la pionira knabo estis tute kolera. Krome, la deziro fariĝis sufiĉe dolora. Kaj la SS-uloj kaj iliaj helpantoj solvis ĉi tiun problemon sen ĉesi, sed tio nur kaŭzis abomenon, kaj ne deziron sekvi ilian ekzemplon.
  Kelkfoje vi bedaŭras, ke vi nutris sufiĉe por kaŭzi bezonon. Faŝistoj scipovas kaŭzi problemojn - naskitaj sadistoj. Aŭ ĉu ĝi estis kiel la partio edukis ilin?
  Oleg Ribaĉenko jam komencis serioze ĝenadi, kiam li subite entiris la ankoraŭ malsekan aeron, kun fumo, tiam hundo bojado kaj homaj voĉoj aŭdiĝis, dekstre, akre, tuj komenciĝis liberado, sur kiu soldatoj faris ion - nur dekdu aŭ tri, kaj malantaŭ ĝi fumo leviĝis super ŝtonaj kaj masivaj konstruaĵoj. Infanoj vestitaj per kamuflaĵo kuregis de la vojo al tiuj situantaj sur la kampo. Ne rusoj, se juĝante laŭ la krioj kaj brakbendoj kun svastiko, ili estis dudek - ili kuris kaj kriis. Kiam la kolono alproksimiĝis al la vilaĝo, almenaŭ dekduo da soldatoj jam eliris renkonte al ili - kun grandaj grenadĵetiloj kaj porteblaj maŝinpafiloj ekipitaj per larĝaj grenadiloj. Ili estis gviditaj fare de forta maljunulo en la uniformo de SS-generalo.
  Aŭ eble ne avo, sed nur grizhara, ĉar en li ne estis aliaj signoj de maljuneco, kaj la gesto de longa noda mano, ornamita per oraj braceletoj, aspektis reĝa kaj impereca.
  Kaj li havas premiojn ... Oleg Rybachenko legis en la konsultlibro, kaj miris - ke tiom multaj povas esti kolektitaj en kolekto. La plej alta estas la Kavalira Kruco kun kverkfolioj kaj glavoj. Supre nur, la sama, sed kun diamantoj, same kiel la Grandkruco de la Fera Kruco, sed nur Goering havas tian premion. La Stelo de la Granda Kruco de la Fera Kruco estas eĉ pli alta, kaj dum la historio de Germanio, ĝi estis aljuĝita al ĉiuj du homoj - Feldmarŝaloj Blucher kaj Hindenburg. Nu, la ordo de la aglo kun diamantoj estos pli alta.
  La kolono de kaptitoj haltis. La potventra "kuracisto-estro", kiel Oleg Rybachenko nomis la estron de la konvojo, deĉevaliĝis kaj parolis al la grizharulo. La ceteraj rigardis la konvojon sulkigita kaj streĉe. Oleg Rybachenko rimarkis, ke ĉiuj en la kampo forlasis sian laboron, kaj la infanoj, kiuj forkuris, preskaŭ alproksimiĝis. La unua germano, ili marŝis en kolono. Kaj malantaŭ ili estas la lokanoj - malgrasaj: nudpiede aŭ en teksitaj bastŝuoj. Lokaj almozuloj montriĝis nur en buntaj kvadrataj ĉemizoj - nigraj kaj blankaj.Tiaj ĉifonaj, ke oni ne tuj klare, kie estas la knaboj, kie estas la knabinoj; ĉiuj vilaj, helharaj, sed grizaj pro polvo aŭ brunruĝaj, longharaj, monstre malpuraj, sed kun viglaj, klaraj okuloj - scivolemaj, iom timigitaj kaj klare kompatantaj. Oleg Rybachenko ankaŭ rimarkis, ke la SS-konvojo klopodas resti kiel eble plej proksime al la sklavoj kaj for de la lokaj homoj. La nazioj ne kriegis, ne ĉikanis, kaj ĝenerale kondutis trankvile.
  Margarita, rigardante tion, rimarkis:
  - Kien iris la SS-bravado?
  Oleg Rybachenko sprite respondis:
  - Iris al vipoj kaj bukloj!
  La grizhara generalo, dume, nur dufoje montris la SS-ulojn kun degeneraj muzeloj, kaj tiam, kiam la dikulo komencis kontraŭdi ion kun ŝaŭmo ĉe la buŝo, li svingis la manon, akre, kvazaŭ tranĉante per glavo. Kaj la dikulo ankaŭ svingis la manon, sed kun ĝene akordigita rigardo, kaj poste donis mallongan ordonon. Kirasaj aŭtoj muĝis, kaj la Lupo-Rajdantoj paŝis laŭ la vojo. Sekvis duon deko da lokaj soldatoj. La ceteraj ĉirkaŭis la kaptitajn sklavojn, kaj la kolono denove moviĝis. La grizharulo kriis kaj al la infanoj kaj al la laboristoj sur la kampo, kaj li mem marŝis apud la deĉevaligitaj homaj eskortoj.
  Dima, tremante, notis:
  -Ion ili ne dividis!
  Mirabela diris kun rideto:
  - Jes, ili kverelu kaj liberigu reciproke la intestojn!
  Fortika juna barbulo el la lokaj SS-batalantoj, kiu prenis lian lokon apud Oleg Rybachenko, sulkigis la brovojn al la knaba pioniro, skuis sian malpezan maŝinpafilon, poste kriis en la kapo:
  - Ĉu vi estas rusa porko almenaŭ ion por pensi?
  Kaj ridetante, li aldonis:
  - Ĉu ni estos en Moskvo kaj Vaŝingtono aŭ ne?
  Oleg Rybachenko komprenis, kion ili volas de li, rapide turnis la kapon, renkontis la rigardon de Margareta - malespera kaj samtempe kvazaŭ dirante: "Bonŝance - bonegaj aferoj atendas nin!" - sed la grizhara generalo svingis ĝin for, kaj la barbulo, grumblante ion alian, rigardis kun bedaŭro al Oleg kaj diris nenion plu. Oleg Rybachenko preskaŭ komprenis, kion li volis ... Estu eĉ malklare.
  Sed des pli bone, do la eksperimentoj ankoraŭ havas sencon? Ĉu la germanoj vere volas scii la estontecon tiamaniere? Sed ĝi montriĝas kontraŭdiro. Amikaj boksaj konkursoj estas ekster la demando post tia milito. Faŝismo kaj komunismo estas malamikoj por ĉiam. Aŭ ĉu estas io alia... Kiel dolore doloris la tempioj.
  La armea setlejo montriĝis malantaŭ malalta, sed solida palisaĵo - kun platformo por la soldatoj de la monstra SS-organizo, kun potencaj - tamen larĝe malfermitaj - pordegoj. Nur unu afero ŝajnis stranga al Oleg Rybachenko - ŝtonaj pordegaj kolonoj, kovritaj per ĉizadoj en formo de senlime serpentumaj floroj kaj tigoj. Tiuj ĉi kolonoj tute ne kongruis kun la ĝenerala aspekto de la vilaĝo, kie ĝi estis malpura (tamen, ĉu eble estis post vintro?), Kaj la domoj, konstruitaj el ŝtonaj kaheloj, kalfatitaj en larĝaj fendoj per flaveca musko, bruniĝis pro plataj pajlaj tegmentoj.
  Sed estis ACS. Ne estas memvetura pafilo, kaj sur raŭpa trako, modifo nekonata al la esplorema Oleg Rybachenko. Ĉi tie, ekzemple, armiloj - mortero ne malpli ol 350 milimetroj en aspekto. Li konfesis, ke li neniam aŭdis pri tia afero.
  Krome, la aŭto aspektas, ke ĝi pezas malpli ol okdek tunojn, kaj kiel ĝi entute estis trenita laŭ la Krimeaj montoj? Ĉu vi volas sperti nepenetreblan Sebastopolon dum la sturmo? De ĉi tiu supozo iom doloro en la malplena stomako. Kion devos fari la rusaj soldatoj sub tiaj batoj. Ĉi tie ĉio spiris la Mezepokon, miksita kun moderneco kaj teknikaj novigoj. Kiel truoj kun sonoriloj kaj fajfiloj. Vi eĉ ne miros se estas televidilo ĉi tie, kaj eĉ kolora. Ne nigra kaj blanka.
  La ĉambro montriĝis sama, en kiun ili venigis, aŭ pli ĝuste, pelis la sklavojn. Tamen, ne - pli malbona, ĉar ĉi tie neniu ĝenis kalfatei la fendojn per cementa mortero, kaj ĝi odoris tre konata al Oleg Rybachenko - porkoj. Sub la hangaro, la sklavoj decidis adapti aŭ forlasitan aŭ provizore malplenan garbejon (la odoro de tiaj lokoj preskaŭ neniam malaperas).
  Margarita tiel sulkigis la brovojn, ke ŝi fariĝis terura kaj ĝemis:
  - Jen ni denove mallevitaj! Nu Hitler vi nur min akiras!
  Sed ĝi estis tegmento super iliaj kapoj. Krome, la sklavoj estis malĉenigitaj. Kvankam, kiel Oleg timis, ili ne disponigis necesejon ĉi tie. En la pasintaj lokaloj, kie la malliberejo estas pli moderna, ĝi estas multe pli komforta. Fritz, kvankam la porko ne ŝatas malpuraĵon.
  Tamen li pensis pri tio, jam farinte sian komercon ĉe la malproksima muro. Kaj suspiris. Kion mi diru... Ĝi ne estas pionira, ĝi tute ne estas bela. Ne ĉio estas en la pantalono, jam malgranda venko. Kaj ankaŭ la knabinoj ŝajne devis esti ĉi tie ... Pli bone ne rigardi ...
  Aŭrora tamen ne malkuraĝiĝas:
  - Alia aventuro... Ni vivas kaj spiras en ĉi tiu feliĉo!
  Oleg Rybachenko eldiris:
  - Kaj en la venonta mondo povas esti multe pli bone!
  La fajra diablo palpebrumis al la knabo:
  - Mi estas preta argumenti, la okazon kontroli, kiel en la venonta mondo ĝi ne flosiĝos for de ni!
  Oleg Rybachenko kantis mallaŭte responde. Ĝi helpis alfronti humiliĝon kaj honton;
  Mi dediĉos al la patrujo sen spuro -
  Estu heroaĵo, batalanto estas altigita!
  La bato de la glavo kaj la ganto estas ĵetita,
  Senkompata Reĝo de la Tera Leĝo!
  
  La vulkano brulas - la akvoj bolis,
  Miaj sukcenaj lipoj de amo!
  Mi volas havi momenton de libereco
  Kiel aera kaj pura vi estas!
  
  Brulas kiel orvaloraj haroj,
  Li svingis la manojn - flugilo kreskis!
  La Sinjoro donis al mi senvaloran donacon
  Kaj tuj fariĝis ĝoja, lumo!
  
  Kie Dio pasis: tie kreskis valo;
  Florantaj, abundaj blankaj rozoj!
  Estos honoro - la mezo de ĉiuj mondoj -
  Donacon sur la altaro, kiun mi proponis!
  
  Jes, mi scias, peka, asociita kun sorĉado,
  Kaj ne inda je paradizo kaj densaĵoj!
  Sed sur Kalvario kun Kristo,
  Mi singultis, envolvante la ikonon en mantelon!
  
  Mia vi estas la plej bona bildo de ĉiuj novedzinoj,
  Mi kredas la Ĉiopova, la spirito transformiĝos!
  Mi portos mian malindan krucon,
  Kaj mi levos la ŝildon, kiu falis el miaj manoj!
  . ĈAPITRO 7
  Ili ekloĝis en grenejo, do kial starigi, se la nazioj kutimas eĉ trakti brutojn pli bone ol sovetiaj civitanoj.
  Tri lokaj knaboj, sub la kontrolo de la SS, estis trenitaj ene de la pajlo. Ili rapide rapidis, fulmante per siaj nudaj, polvaj kalkanoj, alportis grandajn brakojn reen. Pasintjare, ili trenis, sed multe, preskaŭ fojnamason. Kaj sep aŭ ok minutojn post tio, ne pli, aperis virino, kiu kune kun du lokaj knabinoj alportis kelkajn grandegajn platajn kukojn kaj du fortajn rondojn da fromaĝo. Parolante en la ukraina, ŝi lerte dividis la manĝaĵon por ĉiuj. Oleg Rybachenko fariĝis scivolema: multaj demandis kaj ŝin kaj la knabojn pri io, kaj ĉiuj tri volonte respondis.
  Estas multaj germanoj kaj ili muntas ion ĉi tie. Sed denove, neniu scias! Fine, la samaj knaboj trenis sitelon da akvo, kaj firme ŝlosis la pordojn. Laŭ la konduto de siaj kunuloj, Oleg Rybachenko komprenis: ĉi tio estas eliro, ili ne estos pelitaj aliloken hodiaŭ.
  Margarita proponis akvon al sia frato en brakoj kaj diris:
  - Refreŝigado ne malutilos!
  La pano montriĝis freŝa, sed nekutima, ia peza (tiu malfreŝa peco manĝita matene, Oleg Rybachenko ne memoris la guston por kompari). Aŭ nebakite, aŭ ili ĉiam manĝas ĝin ĉi tie (aŭ pli ĝuste, plej verŝajne la dua, la ceteraj manĝis kaj ne montris ian malkontenton). Sed la fromaĝo montriĝis certe surloke produktita - tre bona, simila al feta fromaĝo, kiun Oleg Rybachenko adoris. Estas domaĝe, ke la peco estis nur triono de la palmo. Jes, eĉ adoleskanto, ne de viro.
  Margarita subtenis la elĉerpitan fraton. Li falis sur la pajlon, kvazaŭ detranĉita, maĉis tion, kion li ricevis, kuŝante, eĉ ne komencis trinki. Oleg Rybachenko subite komprenis, ke li tremas. Oni povis nur esperi, ke ĝi estis nur skuado post la malvarmo, kaj precipe sovaĝaj vizioj. Ke post dormo ĉi tiu tremo pasos. Rybachenko Oleg provis eltiri pli da pajlo por si kaj, se eble, enfosi ĝin. Li nenie perdis la apetiton, li trankviligis sin, sed kiel li adis homojn; ĉe temperaturo, la unua afero, kiu fortranĉas la deziron, estas manĝi. Oleg Rybachenko mem neniam estis malsana - danke al la genetika strukturo. Vere, mi ne starigis sur li similajn eksperimentojn, inkluzive de multaj horoj da promenadoj en la malvarmo. Do... Sed eble estos. Kaj se ne, tiam ekzistas ŝanco ke pro scienco ili traktos lin ...
  Iuj knabinoj same tremas, sed neniu tusas.
  Ho, kiel laceco falis sur la pionirknabon, de la kapo ĝis la piedoj! Pojnoj frotitaj en sangon, ŝvelintaj cikatroj sur la dorso, vunditaj, terenbatitaj kaj kruroj, kiuj komencis varmiĝi - ĉio doloris, sed tiu ĉi ĝemado nur pliigis la deziron dormi kaj dormi.
  Kaj estas timige endormiĝi - vi eble ne vekiĝos, aŭ eĉ pli malbone, denove vizio. Tamen, sufiĉe interesa.
  Oleg Rybachenko fermis la okulojn kaj tuj naĝis en la brakojn de Morfeo - plenaj de sonĝoj, buntaj, kaj surdige sonantaj.
  Unu kaj la provoj ne finiĝis tie ... La ringa kovrilo estis ŝanĝita instalante ferajn foliojn kun pikiloj, kiuj senkompate fosis en la nudajn kalkanojn de la knaboj ...
  Oleg Rybachenko eĉ anhelis, sed eltenis, kvankam li ne povis stari senmove, kaj Dmitry eĉ dancis kaj komencis grumbli ...
  Iliaj rivaloj estis fortaj, kaj estis klare pli aĝaj ol oficiale anoncite. Ekzemple, la rivalo de Dmitry estas kapo pli alta ol li, kaj la antenoj jam trarompas... Sed, kiel la antenoj povas trarompi en la aĝo de dek unu?
  La kontraŭulo de Oleg Rybachenko ankaŭ estas multe pli granda kaj peza, kaj samtempe la vizaĝo de la gangstero ne estas infaneca .... Tamen la knabo ne estas fremda, la ringo estas ringo, ĉiaj homoj renkontiĝas tie!
  Ambaŭ bataloj okazis samtempe.... Ni devas rapide fini, ĉar noktomezo jam alproksimiĝas...
  La transformita Dima preskaŭ tuj komencis maltrafi pezajn batojn en la vizaĝo. Lia kontraŭulo havis avantaĝon en la longo de siaj brakoj, en pezo, kaj ŝajnis esti perfekte preta, kaj fizike kaj teknike ... La muskoloj ĝenerale estas kiel tiuj de atleto ĵetado ... Tamen , Dimka estas tre skulptita kaj rapida ... Li estis rapida, nun malrapida...
  Venenigita Dmitry en la unua raŭndo sopiris multajn unuopajn kaj duoblajn batojn. Eĉ sub la dekstra okulo, hematomo komencis ŝveliĝi ...
  La dua raŭndo rezultis eĉ pli malbona, lia kontraŭulo iris antaŭen kaj batis, batis, batis ... Kaj Dmitry preskaŭ ne defendis sin, nur ĵeti la kapon malantaŭen mildigis la batojn, malofte, sed neatendite puŝante responde, kaj foje eltirinte. lia kontraŭulo... Li grumblis en la germana:
  - Vi ruso signifas ne plenrajte!
  Dmitrij severe replikis, ankaŭ en la germana:
  - Kaj vi estas germano, vi ricevos tute plene de ruso!
  Li furioziĝis kaj metis sian kubuton en la nazon ...
  Kutime, la nazo de Dmitry en ĉi tiu universo estas tre forta, kaj ĝi neniam estis rompita, eĉ se trafita, sed ĉi-kaze, ĝi ne estis bato mildigita per ganto, sed la pinto de malmola osto de la kubuto.
  Kaj la sango fluis sur la vizaĝo de la knabo, devigante ĝin forleki... Dimka respondis... Kaptita al La malamiko iomete skuiĝis kaj li ŝanceliĝis, sed li ne havis sufiĉe da forto por konstrui sur sukceso - liaj kruroj kun pikitaj plandumoj ŝajnis. esti vadita.
  La tria raŭndo montriĝis ne malpli malfacila, la kontraŭulo senespere premis, sed Dmitry komencis bloki pli ofte, reflektante batojn ... La reguloj de la finalo estis ŝanĝitaj, ĉar ni parolas pri internacia ora medalo, la nombro de ĉirkaŭvojoj estis pliigitaj al dek kvin ... Kiel profesiulo. Mi devas diri tre kruelan decidon rilate al la adoleskantoj, kiuj jam kvinfoje batalis tiun tagon ... Vere, Dimka ankaŭ rapide finis, kaj lia kontraŭulo klare estis lasita sen multe da lukto ...
  Sed post la unuaj kvar tre aktivaj ĉirkaŭvojoj, la kontraŭulo de Dmitry iom malrapidiĝis. Li ankaŭ sentis sin laca, lia spirado fariĝis multe pli turbula kaj samtempe peza...
  Dimka, malgraŭ la hematomoj kaj severa brulsento en siaj nudaj piedoj, eĉ sentis plian forton. En la sesa raŭndo, li eĉ plurfoje trafis la kontraŭulon en la makzelo ... Sed li ankaŭ estis firma, granda, kaj eble ankaŭ dopita ...
  En la sepa raŭndo, la malnobla kontraŭulo de Dmitry iomete ŝanĝis taktikon kaj komencis provi kiel eble plej multajn batojn kontraŭe al la reguloj, bati per la kubuto, aŭ eĉ per la kapo ... Dima komencis bati eĉ pli ofte, kaj en la oka raŭndo li atingis privatan sukceson, fine, fluis el la granda nazo de la kontraŭulo juŝka... Kaj kiam li ree movis la kubuton, li mem kuris en proksimiĝantan foston... Mokante Dmitrij grumblis al li:
  - Nu, tio kaptis, kiu mordante!
  La germano estis eĉ pli disigita, li ankoraŭ kalkulis je aparta pafadhoko!
  Oleg Rybachenko batalis pli egale, preskaŭ sen maltrafi, kaj profitante, ke lia kontraŭulo tro larĝe svingiĝis, li renkontis sian mentonon per maldekstra piko, aŭ dekstra kruco... Sed la granda germana infano ne reagis al ĉi tiuj batoj. iel ajn. Tiam Oleg Rybachenko ŝanĝis sian taktikon kaj eklaboris pri la platpremita nazo de sia kontraŭulo... La germana snufisto daŭris longe, sed je la sepa raŭndo ĝi komencis liki...
  Mi devas diri, ke la kontraŭulo de Oleg Rybachenko eliris por anstataŭigi alian, pli malpezan kaj pli malpezan knabon. La unua ŝajnis vundita (Kvankam, kompreneble, ĉi tio estas nazia lertaĵo!) ... Tial, li estis freŝa komence de la batalo, kaj povis svingi panike.
  Sed en la naŭa raŭndo ankaŭ Oleg Rybachenko iom gapis kaj maltrafis baton, de kiu li estis terenbatita ... La nudaj, faligitaj kruroj de la knaboj senforte turniĝis ... Olezhek tamen rapide eksaltis tiel, ke la knokaŭto. ne estus kalkulita. Ĵeti, pendi sur la malamiko...
  Li forskuis ĝin, rapidante por fini ĝin... La korno sonis ĉirkaŭ la fino de la naŭa raŭndo, sed la arbitraciisto ŝajnigis ne aŭdi...
  Oleg Rybachenko maltrafis kelkajn pezajn batojn, sed tenis, mildigante ilin per skuado de la kapo. La malamiko ekkoleris, jam ne rimarkante ion draŝitan. Ĉi tie la sovetia knabo, reflekse, sed tre forte, trafis la korpon al li ... La bato trafis ĝuste en la hepaton ... Tre danĝera frapo ...
  La kontraŭulo faris kelkajn pliajn batojn kaj lia granda vizaĝo fariĝis purpura. Konvulsie glutante aeron, li falis antaŭen kaj komencis tordiĝi... La arbitraciisto tuj ĉesigis la batalon, kaj la kuracistoj kuris en la ringon... guteti...
  Tio efikis brutalan sur la amiko de Dmitrij kaj li iris sur la ofensivon kontraŭ rimarkeble laca kontraŭulo ... Deka, dekunua, dekdua raŭndo ... Malmola interŝanĝo de batoj, sed kun klara avantaĝo de Dmitrij ... La dektria raŭndo iom ebenigis. for, pro malespera polpo germano, kaj la sovetia knabo ricevis tranĉon en la brovo .... Sed en la dek-kvara, Dimka, kiu kuraĝiĝis, denove prenis la iniciaton en siajn manojn. Ĉi tiuj infanoj ankoraŭ ne sciis ion, ekzemple pri Mohammed Ali, sed multmaniere ili kopiis liajn taktikojn.
  Je la dekkvina raŭndo, la manoj de la germano falis pro laceco, kaj li ne plu reagis al la batoj, sed simple staris, montrante arjan eltenemon .... Krome, Dmitry, pro ŝprucita dopo kaj monstra laceco, kutime frakasantaj batoj fariĝis multe pli malfortaj. . Permesu ke ĝi estu! Sed aliflanke, estis multaj, multaj, kaj ili pluvis sur la nekovritan mentonon de la malamiko. Fine, la kapo, la germano ne povis elteni ĝin, la limo de eltenemo estis elĉerpita kaj li estis reprezentanto de la "arja" nacio same kiel malpuraĵo glitis malsupren, proksimume dek kvin minutojn antaŭ la fino de la lasta raŭndo ...
  La arbitraciisto komencis kalkuli obscene malrapide, sed kalkulinte kvin, vidante, kiel terure senmova estas la oponanto de Dmitrij Lebedev, li haltis kaj kriis:
  - Pli kiel kuracisto!
  Kaj alia junula "superhomo" estis kondukita al la hospitalo.... Post tio, la venkantaj finalistoj viciĝis al la kolono kaj komencis marŝi... Rozpetaloj pluvis malsupren de supre.
  La alta knabo Dmitrij larĝe ridetis, li estis gaja. Sed tiam li subite rimarkis, ke la fotilo moviĝis pli proksimen al ili, kaj faris deproksimajn fotojn de la nudaj, peze klomitaj kaj iomete sangantaj piedoj de sovetiaj knaboj... Lia humoro tuj malboniĝis kaj li provis kaŝi siajn membrojn malantaŭ la luksaj orumitaj ŝuoj de aliaj junaj germanaj atletoj aŭ enterigi ilin en petaloj.
  Oleg Rybachenko tiris lin je la mano:
  - Ne! Estas via embaraso, kiu kaŭzos ridadojn kaj dubojn... Krome, en Germanujo, post la deklaro de tuta milito, preskaŭ ĉiuj infanoj promenas nudpiede, kion vi mem vidis sur la stratoj de Berlino. Do fiere rektigu vian dorson.
  La medaloj kiujn ili ricevis estis sur brunaj rubandoj kaj vera oro, proksimume kvindek gramoj en pezo kaj 900 fajnaj. Kompreneble, por sovetiaj knaboj tio estas granda kvanto - proksimume ... Estas eĉ malfacile kalkuli, ĉar sovetia mono ŝajnis esti oficiale sekurigita, sed fakte la afero estis farita sen ora rezervo.
  Kiam la sovetiaj pioniroj supreniris la platformon, sonis la himno de Sovetunio. Cetere, ĝi ankoraŭ ne estis la muziko de Aleksandrov, io kiel internacia. Oleg sentis grandan inspiron ĉi tie kaj petis permeson kanti...
  Himmler, kiu ĉeestis ĉe la konkurso, kompleze permesis:
  - Ni tre ĝojos aŭdi la komponadon de niaj gastoj el Granda Rusio.
  Oleg Ribaĉenko riverencis unue dekstren kaj poste maldekstren, post kio ili kantis kune kun Dmitrij;
  En la vivo, vi estas kavaliro, vi flugas kiel aglo -
  Kaj vi ne volas scii la surteriĝojn!
  Por ni, premioj tute ne estas fetiĉo -
  Ni havas nur unu akcepteblan vojon al la reĝoj!
  
  Unue ligis ruĝan kravaton,
  Tiam kiam venis la milito...
  Maldika knabo prenis ŝovelilon en la manoj -
  Por ke la kudrilo ne algluiĝu en la bruston!
  Infanoj fosis tranĉeojn nudpiede,
  Peco da malfreŝa por tri...
  Varmigita en la malvarmo kun bolanta akvo,
  De mordaj pakoj, tre kolera!
  
  La batalanto mortis kaj la maŝinpafilo falis,
  Lia knabeto prenis ĝin!
  Potenca kiel "Katyusha" iĝis bato,
  Sentima, juna teamo!
  
  Mi pafas al la ĉeno de nigraj ombroj
  De kie vi ricevis vian akrecon?
  Kiel en antikvaj tempoj la plej akra glavo,
  Vi kuris por scii la punon!
  
  Milito sen kompato, ve, ne estas patrino,
  En ĝi, la sekeco de la dezerto estas terura varmego!
  Sed por la Patrujo vi devas doni vian vivon,
  Tiam vi ricevos feliĉon kiel donaco!
  
  Sed kiel estas enamiĝi?
  Ne ĉiuj knaboj scias ĉi tion...
  Kiam la riveretoj verŝas sangon -
  Nazioj brutalaj mortigoj!
  
  Sed Patrujo estas amo,
  En ĝi estas la gloro de helaj generacioj...
  Kaj ne transiru vian koron
  En ĝi, Stalino - Ŝtalo kaj Flamo - Lenin!
  
  Estu radianta tempo -
  Sankta afero de komunismo...
  La malbona hordo estas rompita -
  Kaj elradikigis naziismon!
  
  La tuta homaro estas...
  Konsilioj kunigitaj!
  Estu paradizo sur la planedo
  Mi estas kavaliro - Rus' estas nevenkebla!
  Oleg Rybachenko kaj Dmitry saltis pli alte ĉe la lastaj vortoj, tiel plue plifortigante la impreson de ilia kanto.
  La standoj fajfis entuziasme kaj aplaŭdis...
  Dum la knaboj vidis, ĝenerale, sufiĉe interesan kaj favoran sonĝon por ili, la knabinoj revenis al la antaŭe interrompita kapto de la ŝipo. Seriaj vizioj estas maloftaj, sed klare estis io pli malantaŭ ĝi.
  Pli precize, ne la konduto, sed la plenumo de la misio de la Hiper-Sorĉistino kaj la Rusaj Demiurgaj Dioj. Praktikante vian senmortecon.
  Nun la sekva kupeo, jen la problemoj, de kiu flanko la pordo estas malfermita, kaj de kiu ĝi estas batita malsupren. Plej bone estas aŭ eviti aŭ riski ĝin. Tamen, estas bone se ŝi turnas la tenilon, ili prenos ŝin por ŝia drinkulo. Tiam iu nerazita elrigardis el sub la haveno, la knabino apenaŭ havis tempon por kaŝi sin. Tamen li ne konsideros ĝin tiel rapide. La pordo estas fermita kaj vi devas frapi.
  - Kiu estas tie? - Streĉita voĉo sibilas.
  - Via! - respondis Aŭrora angle kun klara teksana nuanco, montrante neatenditan talenton por lingvoj. - Ni alportis lokan rumon, viskio estas malsana.
  - Ho jes! Pli rapide! La maristo malantaŭ la pordo kriis kiel porko. - Kompreneble rumo!
  Masivaj pordoj, kiujn vi ne povas trarompi per granato, estas malfermitaj. Oni elektas tipon kun konfuzita aspekto, kun li kelkaj pliaj duonvestitaj temoj. De ili, kvazaŭ dum gasatako, ĝi portas, aŭ pli ĝuste intense batas, per fumo,
  - Kie estas la rumo! ili kriis unuvoĉe.
  - Vi estas tiel bona! - La ruĝhara Aŭroro pafas kun granda plezuro, metante stakojn da maristoj. Mi kuŝigis ĝis tri kaj duono dekduoj, mi devos ŝanĝi la klipo. Estas bone, ke la kugloj estas malgrandaj, kompaktaj, vi povas kunporti multon.
  - Alia kupeo malbarita! - Kun iom da aŭtuna malvarmeto en sia voĉo, ŝi diris. - Ni sukcesis fari kelkajn pafojn, sed ĉi tie mi esperas, ke ĝi ne estas aŭdebla.
  Neĝulino la Terminatoro respondis:
  - Kaj tiuj, kiuj aŭdis - surdigu!
  Margarita Aŭrora preterpasis la sekvan kupeon, iomete tordis, iom pafis laŭ la koridoro, irante malantaŭen, vidis, kiel ŝia zombia kunulo baraktas kun la jankioj. La mortinto tamen montris ne fortan forton, rompinte la cervikajn vertebrojn.
  Nu, vi preskaŭ perfidis nin! - knaris knabino-Komsomolano.
  - Kaj kio restis por fari! Li rimarkis min kaj preskaŭ vekis la alarmon! - Zombio prenis la formon de ofendita hundo.
  - Nu, vi havas ideon! Kuŝu kaj estu humila. - Margarita minacis la "servistinon" per la fingro kaj mallaŭte frapis la piedon sur la ferdekon.
  Ni devis pafi al la postaĵo, unu el la soldatoj elĵetis grenadon, ĝi minacis, ĉio disfalos. La usona analogo de la F-1, flugis kiel malrapida moviĝo. La decido naskiĝis neatendita, tio ne estis instruita en la specialaj fortoj. Margarita abrupte ĵetis la diskbumerangon. Ŝi turnis sian trian okulon kaj laŭvorte kunfandiĝis kun maldika peco el peza metalo. La okulo de la menso sekvis la movon de la disko, kaj tiam la pinto algluiĝis inter la kaheloj, tranĉante la pafilon kaj la fuzeo blokante la aliron al acido. Ŝvito ruliĝis laŭ la frunto de la blonda Terminatoro.
  - Ve, mi preskaŭ vomis! Ĉi tio estas nur miraklo. Dankon, Dipatrino, ke vi savis min pekulo.
  La ruĝhara Aŭroro aŭdis ŝin kaj diris kun zorgo:
  - Kio estas tie?
  - Ili ĵetis obuson! - Leporhundo Margarita respondis.
  - Mi ne aŭdis la eksplodon! - Surprizita urso-Komsomol-ano.
  - Vi ne kredos ĝin, mi faris ĝin bumeranga disko. La blanka militisto ridis.
  - Jen kiel ĝi okazas. Principe, ĉi tio ne kontraŭdiras la leĝojn de la naturo, se vi eniras inter la kaheloj. - Aŭrora faris ŝajnon de figo per siaj nudaj piedfingroj.
  - Kaj tiel montriĝis! - ridetis Margarita, ridetante.
  La fajra diablo fariĝis scivolema:
  - Kiom da mortigitoj en la postaĵo?
  La bela Korshunova fiere respondis:
  - Dudek ok homoj, kaj la dudek naŭa estis strangolita de zombio.
  - Ne multe! Nun mi moviĝas tra la kajutoj por liberigi la tutan ŝipon. Helpu min! - En la voĉo de la ruĝa Aŭroro nun sonis malpacienco.
  - Nu, mi translokiĝos kun vi. - Margarita abrupte forĵetis pecon da sanga osto de siaj haroj.
  La fajra Aŭroro rapide penetris en la gardejon, jen pluraj oficiroj jam dormis, kaj la gardistoj moviĝis de flanko al flanko de la drinkado. Tamen ili kriis:
  - Vi ne povas veni ĉi tien!
  - Urĝa raporto de Hamilton. - La fajra komsomola knabino respondis kaj faris turnon, preskaux tute senkonscie. La kugloj flugas silente, ankaŭ la lumo ne taŭgas, vi ne tuj komprenos, ke tiu ĉi maŝinpafilo pafas al vi. Do estis mirinde, se iu reagis. Dek ok kadavroj, kaj baldaŭ pliaj kvar estis aldonitaj al ili, el la banĉambro, eĉ ses - paro da kadavroj brakumitaj falis el la barelo. Unu el la cindro apartenis al prostituitino.
  Silenta tombo en U-turniĝo,
  Trovis la forpason - besteto!
  Hodiaŭ dolaro - morgaŭ kuglo en la frunto,
  Tia danĝera profesio!
  
  Jes, la knabino ne volis vin
  Torturo, trapaso de ekzamenoj...
  Estis aliaj konfuzaj sonĝoj
  Nur vigle turnu azenojn!
  
  Por flui rivero da ĉampano
  Jaktoj, aŭtoj - ĉiuj honoroj!
  Bucks estis kaptitaj sen konto per mano,
  La knabino decidis pri malnobleco!
  
  Sed pensas nur idioto
  La bordelo estas bona kaj tre amuza!
  Mi plenigis mian buŝon per nigra kaviaro -
  Mi ne sciis, ke vi donis al vi aidoson!
  
  Kaj neniu venos al la tombo,
  Timante baptiĝi, patro!
  La rezulto estis tre malbona.
  Iama kliento eĉ nag!
  
  Viaj infanoj ne bone memoros,
  Estas domaĝe koni tian patrinon!
  Kio restas por ili - prizona rifuĝejo -
  Silente elportu la punon...
  
  Kaj tial, knabino, vi studas
  Kaj laboru por la Patrujo-belo!
  Tiam estos vojo sen recesio supren...
  Alie, fritu por ĉiam en la submondo!
  La fajra Diablo resumis, riverencante al la falinta prostituitino.
  Kaj tiel ŝi preterpasis, kiel ombro algluita al la muro kaj pli malsupre laŭ la koridoro. Ventilo blovas de la flanko, kaptante varmon, Aŭrora teksis siajn harojn en mordan plekton, do la sentoj estas agrablaj. Ŝi iras al la pordo, se la varma aero estas malfermita ĝi povas veki tiujn malantaŭ la vendotablo. Iomete hezitas, poste glate faras mallarĝan krakon, rampante laŭ ĝi. Mi sentis la tiklan krudecon de la tapiŝo per mia nuda gazetaro. Mi ĵus malsupreniris la ŝtuparon, multaj homoj jam dormas ĉi tie, ili trinketas bieron ĉe la vendotablo. En malpeza bruo, la nudaj kruroj de Aŭrora ne aŭdeblas, la nuda plando malseketigas sonojn pli bone ol en ŝuoj, do la knabino iris nudpiede. Jam monotona detruo en eksplodo, provante elspezi ne pli ol kuglon por unu. Dormantoj ĝenerale povas esti buĉitaj. Se vi tuj premas la karotidan arterion, tiam estos maksimuma oscedo de la malamiko.
  Kaj tiam la nudkrura Aŭroro laboris, surŝipe, krom la jankioj, estis ĉirkaŭ duona ĝemo de Stabilecaj batalantoj, sed ili nur reduktis disciplinon.
  - Tion signifas, kiam oni enlasas la ŝipanaron kiu scias kiu.
  La knabino grimpis la ŝtuparon, disvastigita lumo falas de supre. La kutima bruo, sub la piedoj la tapiŝo estas ŝirita de nenie. Juĝante laŭ la figuro irakano. Kio ĝi estas iusence
  Ankaŭ ne malbone, kvankam ĝi parolas pri la sperto de la teamo. Sed la avido al troa komforto estas mortiga por la jankioj. Do ŝi grimpis la ŝtupojn kaj haltis. Estas tri sur la ponto kaj du en testudkostumo. Nu, testudkostumo eĉ ne estas tanko, vi povas preni ĝin de ĵetgrenado, sed la bruo estos kiel razi porkon. Do neniu deziro interrompi tian bone oleitan operacion.
  Mi turnis min al mia amiko Margarita por helpo:
  - Ni havas unu ĉi tie, aŭ pli ĝuste du en testudoj!
  - Komprenu! - Margarita provas ludi malvarmeta. rikanis.
  La fajra diablo ekkriis:
  - Kiel forĵeti?
  Margarita strabis la okulojn, kaj kun la dubo pri la Sfinkso, sur kiun rampis la kapro, ŝi demandis:
  - La ĵetgrenado estas ekskludita?
  - Tro brua! Aŭrora profunde enspiris.
  - Plej bone estas lanĉi bumerangon en la vizaĝo tranĉante la kirasan vizieron en la areo kie estas la vitro. Poste metu tien tri kuglojn en triobla reĝimo. Devus funkcii. Margaret diris memfide.
  - Venu al mi, ni faru ĝin sinkrone! - Nerveze krakante la fingrojn, demandis la fajra diablo.
  - Kompreneble, mi rapidas! - Margarita kuŝis ankoraŭ kelkajn kaj eniris de la kontraŭa flanko. Nudpieda Aŭroro koncentriĝis kaj aldonis per mallaŭta tono:
  - Ĉi tie vi ne povas maltrafi.
  - Preĝu, ĝi helpas! - Ofertita, denove falinta en religian ekstazon Komsomolan membron Margarita.
  - Mi ne kredas je Dio! - Detranĉu la ursan militiston. - Estas signo de malforteco!
  La blonda militisto, farante la krucsignon, sugestis:
  - Do petu helpon - la plej alta homa menso. Li helpu venki en la nomo de Sovetrusio.
  La knabinoj frostiĝis dum kvin sekundoj, flustris, kaj poste plenumis sian planon. La bumerang-disko, kiel maldika reto, estas preskaŭ nevidebla en difuza lumo. Unufoje kaj frapu du senmovaj idoloj en la viziero. Ili ne havis tempon por reagi, ĉar silentaj kugloj trafis la iomete tranĉitan vizieron, trarompante la konkojn kaj turnante la cerbojn. Nu, la tria estis samtempe mortigita, do li ne havis tempon por reagi. Vere, la testudkostumoj falis, bruante. La scivolema maristo elsaltis, la ruĝhara Aŭroro atingis lin per unu salto, kaj per la montrofingro al la dorso de la kapo.
  - Dormu filo!
  Tiam malsupre aperis kelkaj kapoj, duobla ventumila linio, kaj silento.
  - Margarita pasis ĉi tiun etapon!
  - Ĉi tie apud la kajuto de la kapitano, ni kaptos lin kune kun la ŝtonetoj. - sugestis kolera blonda komsomolano.
  - Per si mem.
  Por atingi la kabanon de la kapitano, mi devis fari du svingojn, unu prostituitino sindoneme laboranta sur dumetra nigrulo, indulgis Margarita Korshunova. Ŝi estis tro juna, ne pli ol dek ok, eble eĉ dek ses. Ŝi aspektis tiel petega.
  - Mi diros nenion militistoj...
  - Alaho! Nevenkebla kaj gvidata sur la flugiloj de la sorto. - La ruza Margarita respondis arabe.
  Efektive, iliaj vizaĝoj ne estas videblaj, kio estas malklara, la knabino ankoraŭ ne rekonas, kaj plifortiĝos la versio, ke ĉi tiu estas la turka sultano.
  - Kie estas la kapitano? Aŭrora demandis en la angla kun araba akĉento.
  La pastrino de amo balbutis:
  - En luksoklasa kabano! Tiu ĉi "pedril" tute ne estas trankvila en amo. Jes, se vi volas, mi servos al vi, farita senpage!
  - En la paradizo, knabinoj atendas nin miloble pli bone ol vi! - Urso-militistoj flankenbalis.
  Putana ne volis ĝeni la murdintojn, sed la reflekso de la malĉastino estis pli forta ol la voĉo de racio:
  - Mi montros al vi nur tion, kion mi povas! Mia lango estas malpeza kiel plumo kaj dolĉa kiel mielo!
  Grave kolera, Margarita enŝovis la fingron en la palpebro, malŝaltante la malĉastulinon:
  Iom pli kaj ni estus devintaj mortigi ŝin. -Krakatau religia komsomolano furiozis pro tia mallibereco.
  Ĉe la enirejo, du gardistoj estis senĝene kuŝigitaj, saltante malantaŭ la dorso kaj rompante la kolojn.
  La kapitano jam ronkis kiel lavita bastardo, ĉirkaŭprenante du tipojn, nigrulon kaj tajanon. Tiuj, malgraŭ tio, ke ili ankaŭ cedis, nervoze ĵetis sin kaj turniĝis.
  La knabinoj vidis en la komputilo foton de la kapitano kaj senhezite enlitigis ambaŭ "trans-knabojn". La kapitano de la unua rango, la dua persono post la admiralo, estis ektirita kaj alportita al si kun kelkaj vangofrapoj. Estante kaptita unuafoje, la malbela estaĵo ne ekmoviĝis, nur rigardis sian morton kun miregigitaj okuloj.
  Margarita levis lin sur etenditaj manoj, kovrante sian buŝon per ganto, kaj Aŭrora levis ponardon kun hela klingo al siaj okuloj. Siblis per feroca kobro:
  - Unu vorton kaj elpiku okulon!
  Margarita iomete malstreĉis la makzelon, sed la kapitano silentis.
  - Ĉi tie vi estas! - La fajra diablo faris la tonon en ŝia voĉo eĉ pli terura. - Apliki doloro Komandanto.
  Galina iomete premis la nervan finaĵon kaj fermis sian buŝon, do krio eskapis de iliaj gorĝoj de la usona kapitano.
  - Nu, nun estos pli trankvile. - Ruĝa Aŭroro komencis bati per nudaj fingroj sur la planko ŝajnon de ritmo karakteriza de funebra marŝo. - Parolu malĝustan apron! Aŭ ni detranĉos vian dignon kaj metos ĝin en vian buŝon.
  Kiam la perversa kapitano iom trankviliĝis, Margarita iom premis. La blonda militisto ankaŭ decidis fari parolan kontribuon al la pridemandado:
  - Hundo esprimu vin, se vi volas eviti turmenton. Alie, vi nur plaĉos al ni.
  La kapitano ne parolis klare.
  - Mi diros al vi ĉion!
  - Nu, tio estas pli bona. Demando kiel diri en facila maniero! La knabinoj moke ridetis.
  La kapitano ĝemis, liaj kuniklaj oreloj tremis:
  - Nur lasu la vivon!
  Aŭrora logike rimarkis:
  - Ĉi tiu estas la plej valora plado, vi devas gajni pli!
  - Mi estas komercisto. - Kial la kaptita usonano ĝojis. - Se vi volas, mi povas servi!
  - Kaj ĉi tie ankaŭ, kraĉu, sen foriri, prostituitino! - ekkriis Margarita mallaŭte.
  Eĉ la blato de la ŝipo, stumblante sur la glatan haŭton de la kruroj de la knabino, rekuris en la breĉon, indignigita pro tia propono.
  - Kiom da homoj estas sur la ŝipo? - La fiera ruĝhara Aŭroro ŝajnigis ne aŭdi la lastan frazon.
  La usona perversulo hezitis, lia vizaĝo iĝis morna, kvazaŭ li ne aŭdis la demandon, liaj okuloj aplaŭdas, aplaŭdas!
  La Fajra Diablo tranĉis ŝian etfingron per ponardo, sango fluis. Li tuj rekonsciiĝis:
  - Nu, kiom da homoj estas sur la destrojero?
  - Ĉirkaŭ kvarcent! Mi ne scias certe la "stabileco" militistoj alvenis de la bordo. Sed putinoj estas malmultaj. Ili eĉ ne sufiĉas por la uloj de la marbordo. - La pretendanto kaj idioto ĝemis kaj tiris la kolon de sia porko.
  . ĈAPITRO #8
  - Ni saltu la detalojn! - Fajra Aŭroro tuj turnis sin al praktikaj aferoj. - Artefaktoj kie?
  La kapitano provis stulti:
  - Kiuj artefaktoj?
  Nudpieda Aŭroro iomete premis sian genuon, la osto krakis.
  - Nun komprenite?
  Doloro pruvis esti la plej efika rimedo por elteni la drogon:
  - Jes, ili estas en la ŝipŝranko.
  Malvarmeta Aŭrora grumblis:
  - Kaj la monŝranko?
  - Tie malantaŭ la pordo! - Porko primato knaris.
  La urso-militisto ekbrilis ŝiajn verdajn okulojn. Margarita tiris la titanan pordon al si kaj ekkriis seniluziigita:
  - Kodigita!
  La kapitano urĝe provis pluvivi:
  - Jes, mi havas ŝlosilon.
  - Kie? - La militista knabino de la piedfingro de sia nuda piedo levis la seĝon je la kruro.
  La besto malklare gluĝis:
  - En la ŝranko!
  Nudpieda Aŭrora vigle saltis al la ŝlosfako, kaj elprenis aparaton kun blato.
  - Ĉi tio?
  - Jes! - La rato knaris.
  - Mi mem malfermos ĝin! - Impulsa Aŭrora trafis la kapitanon sur la manojn. - Rigardu, estu inteligenta.
  - Kial estas nur du el vi? - La porko havis la kuraĝon interesiĝi.
  - Ne estu tro scivolema. Vi vivos pli longe. La nuda kalkano de Aŭrora frapis la malfortan stomakon de Forleind, igante lin tordiĝi pro doloro. La knabino malfermis la pordon kondukantan al la monŝranko. En la ĉambro estis pluraj tekkomputiloj, ĵetgrenadoj. Sovetia RPG - 39, en unu kopio, kaj ĝia pli altnivela usona ekvivalento.
  Ĉu vi konas la sekuran kodon? - grumblis la Ursa Militisto.
  - Krom la lastaj du ciferoj, nur la komandanto havas informojn pri ili. - Nia admiralo George Arnold.
  - Voku Min! - Margarita enpuŝis la piedon en la malfortan muzelon de la kaptito, kaj kaptis lian nazon per nudaj fingroj.
  Stumblante, la kaptito amerikano listigis kombinaĵon kiu ne estis tro longa. Aŭrora iomete heligis ŝiajn okulojn.
  - Bone farite, ne mensogis. Punkto en via favoro.
  - Kaj tiam kiel diri ... Nun, se vi diskas la numeron malĝuste tri fojojn, alarmo sonos. - subite ekbalbutis timigita kapitano.
  - Ni jam konas lin! - La komsomola knabino rapide markis la kodon kaj malfermis la kvarcent milimetran dikan pordon. La ŝtonetoj estis konservitaj en apartaj skatoloj kaj estis zorge forigitaj.
  - Pikiloj el la Senlimo, ĉu vi jam prilaboris ilin?
  - Plejparte jes! - knaris kaptita rato. - Provita vespere.
  La fajra diablo ĝojis:
  - Bonege, kie estas stokitaj la pikiloj?
  Balbutante, la kapitano sufokiĝis:
  - En la hangaro, kie estas la holdo. Ĝi portas la sigelon de "Orlan", kune kun du "Pershing" tankoj.
  Ĉi tiuj skatoloj estas nur bonaj por rubmetalo. Sed la plibonigita modelo de "pikiloj" estas sufiĉe taŭga. - Freneza Aŭroro, incitetante la kaptiton, montris sian langon.
  - Ili estas kun komputilaj blatoj, tiel specialaj, ili kaptas la silueton. - murmuris la usonano, penante aĉeti sian vivon.
  - Ni scias! - La fajra diablo turnis sin al sia kunulo. - Kion vi opinias, Mirabela, kiom el la kvarcent kvindek homoj restas?
  - Malpli ol duono. Entute ni havas ducent tridek ok kadavrojn. - La komsomola knabino eĉ ridis pro plezuro.
  Furioza Aŭrora elspiris de si mem:
  - Kaptitoj estos bezonataj por ŝarĝi la "pikilojn", estas io por prilabori sciencistoj.
  La kaptita kanajlo ekbalegis:
  - Ĉu vi estas ruso?
  - Kio igas vin pensi, ke ni estas muĝahidinoj. - grumblis komsomolaj militistoj.
  La kapitano montris neatenditan menson kaj eltrovemon:
  - Nur la rusoj povas havi tiajn malmolajn batalantojn, kapablajn kapti sufiĉe grandan ŝipon kune!
  La malmola Aŭrora malkonsentis:
  - Kaj la militistoj de la granda turka sultano kun artefaktoj!
  - Tiel estas? Ĉio eblas, sed vi estas tro inteligenta por la araboj. - La porka primato ŝanceliĝis. - Kvankam eble vi estas germanoj?
  Rapida Aŭroro, refutante liajn vortojn, batis sian tibianon en la stomakon, poste rompis ambaŭ krurojn, la kapra kapitano perdis la konscion pro la dolorŝoko.
  - Ĝenerale, ni ne bezonas ĝin, ni scias sufiĉe. - resumis la ruĝhara militisto. "Nun ni bezonas nur kapti la skipon.
  Margarita tuj sugestis:
  - Ni iru al la kajutoj, ni havas ŝlosilojn!
  Aŭrora ĝojis:
  - Jes, estas kriz-elektronika malfermo.
  La komsomolaj knabinoj kviete malsupreniris, malfermis la kajutajn pordojn, kaj denove detruon. Nur ia draŝado, ne milito, sed tritiko.
  - Kajuto numero ses estas pura! - diris Aŭrora, grincante per la dentoj.
  - Eble en la ĉambro numero ses! Margaret ridis. - Ni iru pli bone.
  - Ni ne estas anseroj por paŝti amason. - muĝis la fajra diablo. - Aŭ pli ĝuste anseroj, sed sovaĝaj!
  - Ne vere! - Jen la blonda terminanto jam ofendiĝis. - Tiuj solduloj batalas por mono, kaj ni estas ekskluzive por la Komunista Patrujo.
  La Komsomol-knabinoj moviĝis en strekoj pli for de la skipferdeko, pafante unuopaĵojn. Margarita kuris plenrapide pluen, al la maŝinejoj, provizejoj, holdoj, galero. La militistaro estis singarde blokita, muelanta en partoj. La fakto, ke la deĵora lumigado estis malforta, nur ludis en la manojn de la skoltoj, la malamiko je dek metroj vidas nenion krom vibrado, kaj ili aspektas klare.
  La komputilo aŭtomate donis sian opinion.
  - Kaj se vi uzas la modelon de la viruso.
  - Kaj ni jam uzis baterian inteligentan telefonon. - Diris, ofendita de la roboto, Margarita Korshunova. - Ĉi tie vi vidas ĉiujn viglajn sistemojn en vintrodormo.
  - Kiel tio! - La maŝino kun la blato estis surprizita.
  - Reen en la oficejo de la admiralo, ili sendis hibridon de vermo kaj viruso tra la kanalo. Ŝajnas, ke ĝi ne rimarkeblas, neniu kontraŭvirusa programo alarmos. Tia estas la pura laboro, la nevidebleco luligis ĉiujn gvatsistemojn. - La komsomola knabino, por pli granda persvado, montris sian akran bicepson sur la brako.
  - Ho, nu, vi donu! - Li diris, mirante pri la eltrovemo de la knabinoj, la mitralo. - Ĉu vi povas reprogrami min?
  - Estas tute reala! Kaj kion vi volas?! - Margarita faris ĉi tie tre ameman vizaĝon.
  - Rekonu vin kiel homon! - Petis elektronikan aparaton.
  - Estas superflue, dum vi pafas. - La blonda terminatoro ne stultas fari stultaĵojn. - Poste mi rakontos al vi pri Kristo.
  Margarita prenis pozicion kun la dorso al la passero, malsupreniris sur unu genuon por stabileco, direktis la muzelon al la pordo kontraŭe. Eliris ulo, ĉi-foje blanka, nur iom "malzorgema" ŝajne fumis drogon.
  - Droguloj ne heredas la regnon de Dio. - La komsomola militisto interrompis ilin. - Ŝi forĵetis la korpojn, rapide krucante sin.
  Nudpieda Aŭrora zigzagis laŭ alia perimetro, iris al la pordo, ĝi estis ŝlosita, malfermita per universala ŝlosilo. La negro ĵetis kusenon al ŝi.
  - Kitty scat!
  La komsomola knabino tuj reagis, disŝirante kaj la kusenon kaj la afrikanon kaj liajn partnerojn; - Malpli ol duono. Entute ni havas ducent tridek ok kadavrojn. - La komsomola knabino eĉ ridis pro plezuro.
  Ho, treni en la liton, partneroj.
  - Jen la geeks, sukcesis timigi! - respondis la ruĝhara ursmilitisto. - Nun kien iri? Ŝajne, en la kajuto de la deputito. Li ŝajnas dormi.
  La loĝejo de la ŝipestro ne estas tiel vasta, sed muziko sonas de tie. Melomania signifas? - Plifaciligas aferojn.
  Nudpieda komsomola knabino eniris kiel ombro, elbatis unu militiston kaj iomete strangolis la kapitanon de la dua rango, tordante la kubuton:
  - Ĉu vi volas vivi?
  - Volas! - Li respondis, ke, ĝenerale, oni atendas usonanon.
  - Estos ŝanco! - Dum kuregado, Aŭrora elektis malŝalti ĝin, sed ne longe. - Venu bone Kent! Ŝi pluiris, la koridoro komencis mallarĝiĝi, klare malaltigante la maristojn en rango. La komsomola knabino celis la malproksiman pordon kaj deprenis ĝin super la kapoj de la gardostaranto. Do la pafo silentis, ŝi diris flustre.
  - Eksplodo!
  Komsomola knabino zorge provas la kabanan pordon. Enfermita. Nu, ĉi tio estas duona sekundo, estas sep homoj en la kajuto, tri dormas, la ceteraj tranĉas domenojn, tute ruse. Margarita tiras la ellasilon per forto, en ĉi tiu kazo, la murdo ne alportas ĝojon. Sed la faro estas farita, eĉ guto da sango falis sur la vizaĝon.
  - La mortintoj kun plektaĵoj staras kaj silentu! - ridis la komsomola knabino.
  Nova kajuto, ĉi tie Margarita lasis sian vivon al du dormantaj homoj, ŝi nur malŝaltis ĝin, ili povas esti utilaj.
  - Murdo ne povas pravigi memintereson kaj profiton - nur honoro, libereco kaj Patrujo estas pledantoj de perforto! - ŝi diris - ĉarma filozofo-finantino.
  Aŭrora ankaŭ estas facile movigebla elektante vent-tubon. Ĝi estas terure malvasta kaj malhelpas la tornistron. Mi eĉ devis faldi la maŝinon por ŝrumpi. Nun la komsomola knabino fariĝis multe pli eltrovema, kvankam ŝi riskis. Ĉi tie, kvazaŭ la sanktuloj kolerus kontraŭ la pekulo, atakis mutanta araneo. Kaj kiam li nur sukcesis trapasi. Dolore mordita, kaj kelkfoje forlasis la pugnon. La komsomola knabino gratis sian kapon, sed sukcesis kapti lin je la pinto de la tentakloj kaj movi lin sub la kubuton. Ŝi tiris sian manon for, trafante ŝin kiam la fortika skatolo kreve malfermiĝis, vundante ŝian plenigitan kubuton.
  - Terure! - respondis la urso-militisto. - Mi donos al mi antidoton.
  Iel Margarita eliris kaj trapenetris al la kabano, kie la soldatoj ronkis. Kiam la pordo malfermiĝis, ili provis salti supren, sed ilin tuj kovris mortiga pluvo. Lasinte nur unu, malŝaltante la ulon, la komsomola knabino daŭrigis sian vojon.
  Jen la pordo maldekstre de ŝi komencas turniĝi. Videblas, ke la razkapa breĉodenta ulo volis urini.
  - Kiu estas ĉi tie? - demandis la maristo per ebria voĉo.
  - Via nudpieda sonĝo! - Komsomola knabino kliniĝas kun risorto kaj, disĵetinte la pordon, trafis en ŝian frunton. Ĝi ankoraŭ estas aloja ŝtalo. La frunto tuj ŝveliĝis, la tipo simila al la "boksisto" krome estis tranĉita kun la dorso de la kapo. Margarita flugas enen, batas per sia fera genuo en la makzelon, dum tre akre, batante la dentojn. Al ĝi mankas maso, sed pli ol kompensas ĝian rapidecon.
  - Ŝajnas, ke ĝi estas preta. - Resumis la murdinto kun la figuro de la diino.
  Estas kvin pliaj homoj en la malantaŭo. Do unu en la pilkoj, bona ricevo. Alia bastardo kun pugno en la frunto, tiom ke li batis eksteren. La tria rando de la palmo en la kolo. Vi devas ripeti vin, sed ĉi tiu tekniko estas mortiga. Unu tipo falas de la supra breto, sed sur la muŝo Margarita frapas lin kun sia kapo en la sunplekson.
  - Ripozu bebo. - diras la komsomola knabino.
  La lasta tipo ĵuras kun trietaĝa obsceneco, miksaĵo de anglaj kaj rusaj vortoj. Ĉu ĝi ne estas loĝanto? Margarita kondukas kobron, baton per siaj fingroj en la okulojn, preskaŭ mortiga. Ĉiuj "partneroj" eksilentis. Vere, voĉo ekstaris en la apuda kajuto.
  - Kio estas tie!
  - Facila batalo! - Respondis, malnoble, kvazaŭ per ebria voĉo, sibilante, Margarita. Helpu niajn vunditojn. -
  Kabanaj pordoj malfermiĝas kaj ricevas turnon, denove la batalantoj falas.
  Bona devus esti kun maŝinpafilo,
  Malbona morto al la malamikoj de la Patrujo!
  Por flugi al la steloj,
  Por konkeri tiun firmamenton en la ĉielo!
  
  Ni estas la infanoj de Komunismo de la Suno,
  Batalantoj naskita kiel ventego...
  La nazio respondos pri la muĝo de la lupo,
  Granda urso disŝiros lin!
  
  Bono estas pli forta ol malbono,
  Kvankam pli severa povas esti malbona ...
  Ni batalas sub la ĉielo al
  Floranta printempo alvenis!
  
  En ĝi najtingalaj kantoj - triloj,
  Kaj la arĝenta sonorado de riveretoj!
  Glacio, neĝo kaj neĝoŝtormoj retiriĝos,
  Sub la varma suno!
  
  Florado - kamomilo, papavoj, rozoj,
  Tia abunda somera herbejo!
  Kaj se vi scias, venos frosto!
  Eĉ tiam, ne ektimu!
  
  Grandaj katoj - ĉi tiuj "Tigroj",
  Ili muĝas kaj muŝas - ili skuas!
  Ili ĵetas la Fritz en malbonajn ludojn,
  Sed kaput ankoraŭ venos!
  
  Ni atendu la sunleviĝon!
  Soldatoj eniros Berlinon de Rus',
  Patrujo estas kantata per himnoj -
  Kaj en la abismo de Tartaro estas sopiro!
  
  Tiam la popoloj de la landoj kunfandiĝos,
  Venos frateco kaj amo!
  Verŝu mielon en tasojn, telerojn -
  Por ke sango ne fluu en riveretoj!
  Margarita kantis surdige la lastan verson al la muĝado, kaj la ceteraj versoj galopis kiel ĉevaloj en ŝia kapo. Kiam oni pafas kun kanto, ĝi ĉiam estas interese:
  - Kvankam estas tiel kruele, tiamaniere agi kun vivantaj homoj! - Jam bedaŭrinde diris "kristano".
  Kiom ajn la knabinoj provas spuri kaj kontroli ĉion, ĝi estas neebla kun kvar okuloj. Sensaĝa zombio ne kalkulas. Iu nekonata sukcesis alarmi. La krizlumoj tuj ekbrulis, kaj sireno ekbruis.
  - La neevitebla okazis, kaj estis tro bonŝance. - diris la ruĝhara Aŭroro.
  La komsomola knabino alkuris al la kajutoj, maristoj kaj specialaj fortoj elkuris el ili. Ŝi senceremonie pafis ilin. Tiel multaj homoj estis kuŝigitaj, la jankioj falis en dekoj.
  Aŭtomataj eksplodoj aŭdiĝis, granatoj eksplodis, pluraj samtempe. Tamen, la batalantoj povus vundi sin pli. Sian rolon ĉi tie ludis ankaŭ dampiloj,
  La krimaj specialaj fortoj ne tuj eltrovis ĝin, morto atendas ilin de interne. Margarita baris la eliron de la soldatoj kaj ŝi mem ĵetis paron da kaptitaj obusoj. Krioj disĵetas sangajn fragmentojn de ostoj, ĉi tie komsomola knabino kaptis unu tranĉitan kapon per sia nuda piedo. Kio fariĝis ŝia movebla piedo, fleksiĝas laŭ ajna angulo. Vi povus pensi, ke fizikaj leĝoj ŝanĝiĝis kaj la karno estas gutaperko.
  Vicoj krevas de la flanko de la malamiko, sed plejparte blinde. Margarita pafas, preskaŭ sen kaŝi, la magiaj ŝtonoj "Kolchuga" fidinde deturnas ĉiujn pafojn.
  - Domaĝe, ke la nomo de mia kunulo ne estas la Neĝa Reĝino. Do nia paro aspektus pli simbola!
  Vekiĝis, ĉi-foje Oleg Rybachenko, ne pro la klariono kaj la bato de la vipo, sed pro sia propra plorado - trankvila kaj nekonsolebla. La knabinoj ankoraŭ dormis, farante heroaĵojn.
  Kaj lia heroeco estis anstataŭigita per koŝmaro, kiel ofte okazas kiam la nazioj mokas vin.
  Oleg Ribaĉenko sentis sin plonĝi malsupren, kvazaŭ li falus en inkan rezinon, kaj eĉ komencis manĝi liajn okulojn. Tiam li vere ektimis, kaj subite la nazioj akiris potencon super la alia mondo. Estas grata sono, kiel hundo gratante sur stako, nur multe pli laŭta, ĝi mordas en la orelojn, tordante ilin. La timpanoj estas rompitaj per forcepso. Tiam buŝo eliras el la mallumo kun dentoj brilantaj kiel lafo de vulkano. Neniam antaŭe Oleg Rybachenko Jr. vidis tian abomenan mugon de monstro, la karakteroj de hororaj filmoj kontraŭ lia fono estis nur patosa parodio de koŝmaro.
  Tiam aperis aliaj eĉ pli teruraj makzeloj, kelkaj estis grandegaj kiel Everest, kaj aliaj estis malgrandaj kiel tre malvirtaj hundoj. Jen ili estas kun siaj kurbaj venenaj dentoj alkroĉitaj al lia karno. En sia tuta vero, Rybachenko Jr. neniam spertis tian doloron en sia mallonga vivo. La ĉefa afero estas, ke estis neeble trovi analogon de sentoj. Ĝi estas kaj brulanta flamo kaj koroda acido, samtempe frostigaj jaroj kaj obtuza tranĉsegilo.
  Kaj ili daŭre turmentis lin, estis klare, kiel la viando estis deŝirita de la manoj, la ostoj estis elmontritaj, kiel la intestoj elrampis el la malfermita stomako. Malicaj estaĵoj ronĝas ilin, volvante ilin ĉirkaŭ iliaj dentoj. Rybachenko Jr ĝemas, larmoj fluas el liaj okuloj.
  - Dio por kio. Ja mi neniun mortigis en mia vivo, mi ne perfidis.
  Rido aŭdiĝas kaj de li, ŝajnas, ke ruĝvarmaj pingloj trapikas la timpanon. Fine aperas giganta buŝo, ĝi glutas lin tute. Oleg Rybachenko Jr. vidas flamon furiozanta en lia gorĝo, ĝi krevas en sep petalojn de tute malsamaj koloroj.
  - Jen ĝi estas la legenda fajro de la submondo. - flustris la knabo, la haŭto sur la manoj kunfanditaj, kovritaj de malbelaj cikatroj. Li provas bremsi sian flugon, sed estas senutile li eĉ ne milimetron povas movi sin. Jen lia amata juneca korpo tuŝita de fajra rivereto. Li neniam spertis ion similan, liaj okuloj mallumiĝis kaj ŝajnis, ke erupcio komenciĝis en lia buŝo, kaj lia stomako ribelis, kaj li estis atakita per nukleaj armiloj. Kiel varma estis tiu ĉi flamo, grandaj abscesoj aperis sur nuda haŭto, ostoj malheliĝis kaj krakiĝis, kaŭzante suferon.
  - Ne, mi ne volas, ne bezonas - la pioniro kriis plenvoĉe. - Bonvolu liberigi min!
  Ĉiu koloro de fajro estas speciala unika ŝablono de doloro. Al la sufero oni povas doni diversajn nuancojn, ilia diverseco estas mirinda, eĉ la markizo de Sade ne pensis, kiom malproksimen povas atingi la eltrovemo de la loĝantoj de la submondo.
  - Nu, diable, vi povas koni unu la alian. - La voĉo de konata SS-profesoro grincas abomene.
  Ilia aspekto tamen estas terura, sed precipe malagrable estas rigardi la pikajn buŝojn, kiuj malproksime aspektas kiel miksaĵo de ŝarkoj kaj krokodiloj. Sed la kornoj, sufiĉe strange, trankviligis. La pionira knabo, por deturni de la trapika doloro, komencis rememori folkloron, kie ĉi tiuj belaj eta amuzaj diabloj, jen malbelaj, jen inverse amuzaj kaj naivaj, jen helpas, kaj jen malutilas homojn. Aparte memorinda fabelo pri "Pastro kaj lia laboristo Balda". Estas tute eble trakti tiajn "homojn". Kaj ĉi tie ili nur scias, piki per forko.
  - Ke la peka animo ne aŭskultis la nacisocialistojn? - La diabla korno kreskis, fariĝante speco de beko kaj tirko sur peceto.
  Kiam ostoj estas rompitaj sur la kapo, ĝi doloras tiom, ke estas neeble priskribi per vortoj. Sed samtempe la konscio ne malklariĝis; se Oleg Rybachenko estus en ordinara homa karno, li certe mortus pro ŝoko. Kaj tial li sentis malglatan tuŝon sur sia cerbo, tiam la monstro komencis trinki cerbon. Li faris ĝin malrapide, kvazaŭ li trinkus. Alia demono komencis bori siajn ungojn, movante akrajn pinglojn sub ili.
  Oleg Rybachenko krias, lia buŝo malfermiĝas per si mem.
  - Ne lasu.
  Ili kaptas lin je la lango kaj tiras, malrapide forŝirante lin de la palato.
  Ankaŭ doloro, sed iom alie, kaj ne plu estas kriegoj, nur ploregoj kaj hurloj.
  La diabloj daŭre fanfaronas, sekvante la ungojn, ili komencis rompi la fingrobazartikojn, kaj ili faras tion malrapide gustumante la suferon.
  - Tiel ricevas vian porcion la senkorna kapro. - Unu verŝajne altranga diablo en rango kriegas.
  Oleg Rybachenko jam atingis la staton de frenezo, li estis inundita de ondo de turmento. Sed la diabloj ne retiriĝas, ili jam komencis eltiri dentojn, poste ili boris ilin, trapikante la gumon per pinto.
  - Kiel vi povas sinki al tia krueleco, ĉu ili vere ne havas patrinon. - pensis la torturita pioniro. Ŝajne legante liajn pensojn, la diabloj kriegis.
  - Ne estas patrino, patro Hitler-Satano.
  Tiam ili trovis novan farunon, varmigis la borilon, finis segi la lastajn dentojn per tranĉilo. Poste venis la turniĝo de la ostoj. Ili estis rompitaj per teniloj ruĝaj pro la varmego. Haŭto fumiĝis, ostoj brulis. Ŝajnis, ke la koro estas krevi, eksplodi kiel bombo.
  Ĉi tie Oleg Ribaĉenko subite sentis, ke lia lango kreskis kaj povas ion diri.
  - Kompatu pro Kristo.
  En respondo, la demonoj enigis forkegon en lin.
  - Vi estas pekulo kaj vi devus scii, ke Kristo estas elpensaĵo de mizeruloj. La veraj dioj estas unu el du personoj kaj kreis la tutan universon, same kiel la faŝistoj laŭ sia bildo kaj simileco. Kaj vi estas homoj kaj legas la estaĵojn, ili devas esti sklavoj, kiuj sekvas ajnajn ordonojn kaj suferas humiligon. Vi sensignifa sklavo ne kredis je nia ekzistado, kaj nun vi ĉion spertas en via propra haŭto.
  - Nun mi kredas! kriis la timigita pioniro.
  - Malfrue! - grakis la diablo de la SS. - Vi ne havas ŝancon.
  Ili daŭre turmentis Oleg Rybachenkon, ili rompis lin plurfoje sinsekve, bruligis lin, poste li resaniĝis en nepensebla maniero. Tiam ĝi estis disbatita en nova maniero. Tiam la SS-diabloj mem laciĝis pro tio kaj, levinte lin en la aeron, ili portis lin tra la submondo.
  "Rigardu, kiel la malobeemaj estas punitaj.
  Oleg Rybachenko vidis la knabinojn krucumitajn sur krucoj. Iliaj iam belaj korpoj estis terure kripligitaj kaj gutas de sango. Grandaj porkoj plantis krucojn, foje viktimoj falis kaj aproj saltis sur ilin, disŝirante inan karnon. Kiel suferis ĉi tiuj malfeliĉaj estaĵoj, larmoj miksitaj kun ŝvito kaj sango fluis sur la vangoj de iuj el ili. Malespero brilis en liaj okuloj. Ili ŝajnis almozpeti: ni estas senkulpaj, indulgu nin.
  Kial oni punas ĉi tiujn malfeliĉulojn?
  Per sia tuta forto, la demono batis la nudpiedan pionirknabon per ruĝe arda levstango sur la kalkanoj kaj kantis:
  - Diversaj aferoj. Unu estis insolenta al la gastigantino, la alia rompis ŝian plej ŝatatan vazon, la tria rifuzis seksumi, la kvara retiriĝis. Tio estas, por atingi ĉi tien, ne necesas esti granda pekulo, malgrandaj ofendoj sufiĉas.
  - Kaj ilia turmento neniam finiĝos? - ĝemis Oleg Ribaĉenko.
  - Kaj ĉi tio estas por la Ĉiopova Dio decidi kaj la senkompata Fuhrer. Se Lia Moŝto Adolfo la unua eldonas pardondekreton, tiam ili povas esti translokigitaj al alia loko, kiu ne estas tiel dolora.
  - Al la ĉielo!? - Oleg Ribaĉenko diris kun konfido.
  La malpura SS-ulo ruliĝis:
  - Ne estas ĉielo por vi primatoj. Estas simple lokoj, kie vi ne estos batata kaj turmentata ĉiusekundo kaj kie vi povas daŭre servi viajn mastrojn post morto.
  Oleg Rybachenko, tremante pro teruro, demandis:
  - Kaj kio atendas homojn, kies krimoj estas pli gravaj.
  Ni montros ĉi tion al vi ankaŭ.
  La diablo ponardis lin en la okulon per forkego, la pomoj krevis, likvo elverŝis, kaj la knabo-verkisto senkuraĝiĝis. Poste, post kelkaj sekundoj, li reakiris la kapablon vidi, tamen ĉiu palpebrumo kaŭzis neelteneblan jukon. Denove ili flugis, kaj eĉ pli abomenaj estaĵoj elflugis renkonte al ili.
  Oleg Rybachenko zorge ekzamenis ilin. La aspekto estas vere nenio: nuda, senhara kaj krusta kranio; okuloj brulantaj de infera lumo; mallonga, kiel distranĉita nazo kun nigra trepo en la mezo. Kaj, eble la plej malnobla - la foresto de la malsupra makzelo, anstataŭ kiu pendas kaj moviĝas kvin dikaj, stelformaj diablaj tentakloj. Do li kroĉiĝis al Oleg Ribaĉenko, enprofundigante la dentojn en la lipojn, donante sian faman kison per hike. Tiam liaj ungegaj manoj komencis rompi ostojn. Pionira verkisto Oleg anhelis pro akra doloro en siaj kubutoj, liaj artikoj estis disbatitaj.
  - Tiel povas supereco, ni trinku al konato.
  Senŝeligante la verkiston Rybachenko, la monstro etendis sian manon al la pokalo, kaj ĝi tuj pleniĝis per vino. Li pikis ŝin en la vizaĝon de la pioniro.
  Mi eĉ ne povis krii. Kvazaŭ vulkano erupciis en la nazotruoj, la pionirknabo estis vekita de lia ploro.
  Mirabela, sur kies gratitaj kruroj kuŝis la kapo de Oleg Rybachenko, nur ekmoviĝis pro la skuado kaj daŭre ridetis en sia dormo. Feliĉa knabino ĝis ŝi estis plonĝita en inferon fare de la nazioj. Al tio venis ilia infera teknologio - vi ne havas potencon super viaj pensoj!
  Sed tamen, realo: sufoka kaj samtempe sufiĉe malvarma - montriĝis miloble pli bona ol demona sonĝo. Maltremoj en la knabo-pioniro-verkisto, kvazaŭ forblovita de la vento. Tamen foje li eĉ volis malsaniĝi, por ke ili kompatu lin, donu al li ĉokoladon. Sed se vi ne estas malsana, tiam ĉi tio estas tia beno! La knabo enspiris kaj pasis la manon sur sian pli maldikan vizaĝon, malsekan de larmoj, alkutimiĝante al la ideo, ke li nur revis pri la teruro de nazia Hadeso. Estas nenio pli malbona ol sklaveco, pensis Oleg kaj ektremis. Montriĝas, ke estas aferoj kompare kun kiuj sklaveco povas esti pli malbona nur per vortoj... Kvankam, kompreneble, infero verŝajne ne estas reala. Sed kio se la faŝistoj resendus lin tien denove kaj kun eĉ pli granda intenseco.
  Ili ne rustos. Necesas postvivi je ajna kosto, superruzi ĉi tiujn Krauts. Li eĉ povas ŝajnigi esti rompita, aŭ peti sin servi ilin. Provizora kompreneble!
  Sed... tio estas mirinda. Preskaŭ tuj, io en Oleg Rybachenko ribelis ĉe ĉi tiu penso. Ribeliĝis ne kiel en la pasintaj tagoj, kun konvulsiaj tremoj miksitaj kun timo, sed nepacigeble kaj furioze. Li ne vestis sian malamon al la SS-uloj, kiuj kaptis lin kaj ilian malbenitan majstron, la Fuhrer, ne nur per vortoj - eĉ per pensoj. Mi ne serĉis klarigojn aŭ ekskuzojn. Sed por mi mi klare decidis: kuri ĉe la unua vera okazo. Kaj la pli altaj donos, kaj estos almenaŭ la plej eta ŝanco, li helpos la ceterajn eskapi. Kial?! Ĉar li estas pioniro! Pioniro helpu siajn kamaradojn - membrojn de la Komsomolo! Kaj simple ĉar li tiel volas, sed la faŝisto tute ne volas! Eh!!! Ne paroli kun iu ajn, kaj sen la scio pri la submondo, en kiun li falis, estas malfacile kuri ... Oleg Rybachenko ĉifis pajlon kaj frapis ŝian kusenon per sia pugno. Li ne estos sklavo de Hitler kaj lia pako! Pioniro de la lando de la sovetianoj: li ne volas humiligon kaj doloron - tio sufiĉas, kaj ĉio ĝis la cellinio estas ĉi tie !!!
  Kelkaj el la knabinoj jam vekiĝis... La malriĉuloj estis elĉerpitaj, tiel precipe krakis la kalkanoj de la urbo.
  Sed, ve, vi devas ŝajnigi. Tiel longe kiel li portas la maskon de humileco! Mi ne volas iri al la kelo de Gestapo, kaj ricevi pugnofrapon en la vizaĝon ne estas granda plezuro ...
  Do li ankoraŭ trovos sian ŝancon.
  La plej malnobla - ĉi tiuj homlupoj lupoj. Mi rememoris la okulojn, kaj nun, antaŭ la glortempo, kiam la sentoj akriĝas, la knabo-pioniro-verkisto klare komprenis: ĉi tiuj tute ne estas lupoj, sed pli saĝaj estaĵoj, produkto de direktita mutacio. De la movo de genoj - multe pli inteligentaj ol iliaj degeneritaj SS-rajdantoj. La demando estas, ĉu ili estas pli inteligentaj ol la sovetia popolo?
  Jam eklumiĝas kaj ni devas rapidi.
  Oleg Ribaĉenko ruliĝis sur la flankon, kvarpiedis kaj ŝteliris inter la dormantaj al la fendita muro. Ĝi estis lerte konstruita, forta, kvankam kun truoj kaj sen cemento - oni ne povas skui ĝin sen bruo. La vilaĝo ankoraŭ dormis, sed fajro brulis ĉe la pordego kaj apud ĝi videblis ombroj. Nenie videblas motorcikloj kaj kirasaj aŭtoj... Lokaj gardistoj, aŭ kio?
  La knabinoj lasis nudajn spurojn.
  Oleg Ribaĉenko ektremis - ili prenis lin je la ŝultro, kaj retiriĝis, prepariĝante por defendi sin. Sed en la reflektoj tra la breĉo, la okuloj de la malvarmeta Aŭroro ekbrilis.
  La fajrodiablo demandis:
  - Kien iras la kalvulo?
  - Mi ja volas kuri, - trankvile flustris Oleg Ribaĉenko, sed ĉagrenite. Ĉu vi komprenas, kiel ili venigis min ĉi tien!?
  Cool Aurora rimarkis ridetante:
  - Dum ĉi tiuj homlupoj paŝtas nin... Kvankam tute ne homlupoj, sed io... - La knabino konfuzis serĉante klarigon. Poste li aldonis malcerte. - En ili, io kosma. Mi mem ne konas...
  Oleg Rybachenko mem konkludis:
  - Vi ne rajtos foriri!
  La ruĝhara knabino levis la ŝultrojn.
  - Ili ne nur donos ĝin, sed la ŝanco ĉiam venos! Ĝis tiam kolektu viajn fortojn. La Vergo-Kreinto donos, la nia venos al Krimeo kaj forbalaos la naziajn malbonajn spiritojn.
  La mateno en Krimeo montriĝis suna kaj malvarma, sed senventa. La koto de la hieraŭa pluvo kaptis froston. Nu, vintro ne volis foriri sen batalo. Frosto brilis riĉe, kiel disĵetita kaj pendis arĝento, sed ĉi tiu beleco maltrankviligis lin. Krome, alportinte brunan panon kaj grandan kaldronon kun ia apetitodora, klare ne prizonstufaĵo (sekvita de unu el la tre aĉaspektaj SS-eskortoj, kun bovloj), tri knaboj de dekdujaraj klare klarigis al la knabinoj en la grenejo-kazemato tiu ekster Malvarmo. Vere, ili mem, kiel decas al infanoj sub nazia okupacio, estas nudpiedaj. Eĉ ŝajnas esti tia ordo, por ke junuloj malpli ofte disŝirus siajn ŝuojn. Sed ili eble ne batas ie ajn de hejme.
  . ĈAPITRO #9
  Tamen, nenio, ĉi tio ne estas vera frosto, sed frosta frosto. Vintro jam finiĝis, kaj printempo ŝtorma en Krimeo!
  Oleg Rybachenko subite volis brosi siajn dentojn. Terure amara en la buŝo. Eĉ multe pli ol ĝi estas - manoj etendis la manon por grati siajn dentojn.
  Pioniro kuris al la pordo, eksaltis, derompis la glaciaĵon. Li metis ĝin en sian genron, maĉis ĝin kaj kraĉis ĝin. Tiam rinseed denove kaj denove lasu la fontano. Tuj freŝiĝis kaj, en mia animo, lasis la loĉon en aprilo.
  En la kaldrono estis io likva faruno kaj, ŝajne, kun fungoj. Mi devis trinki ĝin super la randoj de la bovloj, kaj, cetere, la stufaĵo montriĝis bongusta. Vere kun ĝojo, kaj ne nur kun malsato. La degenerinta eskorto de la SS oscedis per sia tuta fenda, feta buŝo kaj dormeme ĉirkaŭrigardis. Sed tordu ĝin nun, kaj sur la kapo, subite pensis Oleg Rybachenko, maĉante ukrainan panon.
  Sed kien li do iras? Ili kovros per tuta kompanio, kaj eĉ kun loka garnizono. Kaj por ili estos pli malbone ol... En tiu vizio - kie la nazioj faligis ĝin kiel hoson.
  Ke li estas idioto por elmontri sin tiel... Ne sin, sed aliaj knabinoj kaj tri knaboj. Jes, kaj ankaŭ mi mem - li ankoraŭ estas utila al la lando.
  Oleg Rybachenko fariĝis pensema. Prenu, ekzemple, aviadilon - ĉu ĝi bezonas havi duraluminon en sia dezajno? Ĉu eblas fari ĝin tute el ligno, sed donante al ĝi la malmolecon de titanio! Teorie, la arbo en sia formulo kaj molekuloj havas tian valenton, ke ĝi efektive povas superi titanion en forto, kun malpli da pezo.
  Do, la aviadiloj aldonos manovran kapablon kaj gajnos traviveblecon.
  Jes, kaj kuglorezistaj veŝtoj povas esti faritaj de batalantoj de superklaso, kaj tiaj tankoj fariĝos ...
  Vi ne rompos ilin. Eĉ la "Reĝa Tigro", kiun li vidis en vizioj, malsukcesas. Kaj niaj tankoj ne timas malpuraĵon. Kaj tiel la konkoj ne prenos ilin.
  Oleg Rybachenko, formanĝante manĝaĵon, demandis sian fratinon en brakoj, per insinua voĉo:
  - Aŭskultu, se vi ligos la segpolvon per reakciiloj sur akva regia, kian efikon vi ricevos?
  Margarita tuj respondis:
  - Fumu... - La knabino surpriziĝis. - Kion vi provis?
  Oleg Rybachenko diris flustre:
  - Mi serĉis manieron pliigi la forton de la arbo. Kaj kredu min, mia aviadilo montris la praktikan eblecon malhavi metalajn partojn!
  - Vi estas vera Lomonosov Oleg... - Fratino en brakoj metis la fingron al la lipoj kaj kisis la knabon sur la frunton.
  Dum ili manĝis, du aliaj SS-eskortoj alproksimiĝis. Kun ili estis la hieraŭa germana generalo. Malantaŭ li estas du batalantoj, junulo kaj knabino, kun agrabla aspekto. Ankaŭ SS, sed de malsama sektoro. Ĉi tie ĉiuj kvin tenis tasojn kun io fumanta en la manoj. Kaj alia juna faŝisto alportis sian partneron. La aromo de cinamo, mielo, melonoj kaj pomoj flosis tra la kazemato. La generalo diris per demanda tono:
  - Ni tuj pendigu la knabinojn aŭ unue amuziĝu!
  La kaptitoj ĉirkaŭe ridis, kaj eĉ la SS-eskortoj subtenis, kaj la grizhara generalo ridis tiel simple, malfermante la buŝon kiel buldogo kun surprize fortaj kaj longaj dentegoj, tutaj kaj grandaj, kiel ĉevalpaŝisto.
  Eble estas freneze, ke la knabinoj ridas pri tio, sed... Estas pli bone ol muĝi kaj montri larmojn al la nazioj.
  Oleg Ribaĉenko pripenseme: ĉu ili estos lasitaj ĉi tie aŭ denove pelataj? Nu, fakte, kio estas la signifo en iliaj transiroj, se la ĉefa afero estas eksperimentoj sen klara celo. Kial la germanoj bruligas fuelon dum veturado de ekipaĵoj. Kaj se ili estas almenaŭ liveritaj ie, tiam eble oni povas elpensi ion pli simplan. Ŝarĝu sur kamionojn aŭ trajnojn. Jes, kaj transporta aviadilo, se eksperimentoj estas tiel gravaj, kial bedaŭri?
  Kio estas la signifo de ili, kiel ili kondukas ŝafojn sur ĉenon. Aŭ ĉu ili provas sian paciencon? Efektive, neniu el la knabinoj ankoraŭ falis. Jes, dum la unua transiro ili falis, sed nenio okazis. Kial do kontroli nun?
  Aŭ eble eltenivo pliboniĝas pro la efiko de senprecedencaj aparatoj. Ĉu ĉi tiu efiko estas mezurita? Kaj do ili veturas nudpiede, laŭ serpentuma vojo, klare ne provante rapide atingi specifan celon?
  Kaj ĉi tio estas logika - se vi eksperimentas, tiam ĝis la fino. Kaj por kontroli la plej malgrandajn nuancojn. Lasu kiel oni diras - ĉio profitos.
  Eble iliaj soldatoj estas tiel preparitaj por sovetia kaptiteco kaj deportado al Siberio!
  Malantaŭ ĉiuj ĉi tiuj pensoj , Oleg Rybachenko maltrafis la momenton, kiam ili komencis kateni ilin kaj malglate elpuŝi ilin. Ripeto estas la patrino de doloro! Frosta koto kun pecoj da glacio tranĉitaj nudaj, infanaj piedoj kiel rompita vitro.
  Margarita energie kuraĝigis sian fraton:
  - Bona vigliga masaĝo, tia aplikilo kun pingloj, kiun donacis al ni la neĝreĝino!
  Oleg Rybachenko ankaŭ ŝercis:
  - Ne la doloro estas terura, kaj eĉ ne tio, kio kaŭzas ĝin - la plej malbona afero, kiu senigas kuraĝon, estas la timo de doloro!
  Alia nova, aŭ pli ĝuste malnova torturo - nu, la poentaro de insultoj estos pli granda. Jes, kaj ankaŭ venkoj.
  Ja li, tiel, kutimiĝas elteni, kaj eĉ pli bone, se estas okazo por venĝi!
  Kaj eble provu kanti por gajeco. Tio estas nur la unua motivo por preni.
  La vilaĝo estas veka dum longa tempo. La karavanon eskortis nur la ĉieaj infanoj. Fine: jam ĉe la arbaro, unu el ili lanĉis freŝan sterkon ĉe la dika kapo de la konvojo, kaj la tuta nudpieda aro da infanoj forkuris pro rido. Kaj jam post la rando mi renkontis altan knabon, kiu aspektis proksimume dekkvarjara. Kun nigraj bukloj kaj malbonaj vestoj, malpuraj botoj, kun lanco enmane kaj du malgrasaj blankaj hundoj, kiuj tuj staris flanke de la posedanto, apenaŭ aperis la elĉerpitaj sed belaj kaptitoj. La dekstra mano de la nigraokula knabo estis envolvita en sanga ĉifono; ĝenerale, li aspektis malzorgema kaj senzorga. Estas klare, ke la ciganoj aŭ eĉ ciganoj: la kolo, pojnoj kaj oreloj estis ornamitaj per tordita dika hryvnia, masivaj manikoj kaj orelringo. Kvar pli junaj ciganknaboj aperis poste - kun peno, sed gaje trenante grandegan apron sur trenon, ili surloke frostiĝis, kiam ili vidis la procesion.
  Ili fajfis, fingromontrante. Vulgaraj ŝercoj aŭdiĝis pri la duonvestitaj kaptitoj. Cetere, sincera trietaĝa mato.
  La SS-uloj en respondo muĝis kaj eĉ komencis pafi, kiel nekulturitaj
  infanoj montras obscenajn gestojn. Por ŝajne montri simile en Germanio.
  La pli maljuna ciganknabo ion kriis al la punkoj. Ili subite trankviliĝis
  Estu kvieta kaj staru kviete.
  Mirabela flustre rimarkis:
  "Verŝajne la filo de barono!" Kvankam kio gravas?
  Oleg Rybachenko logike rimarkis:
  - Hitler malamas ciganojn. Do la ciganoj estas niaj aliancanoj. Sed per tia konduto ili malhonoras la Romulusan familion!
  Preterpasante, Oleg Rybachenko renkontis la rigardon de la bluaj, mallarĝigitaj okuloj de la ciganestro. En ili estis fiero - la denaska kaj senkonscia fiereco de juna rabobesto, kiu ankoraŭ ne konis malvenkon en la vivo. Estis profunda malestimo, sed ne por Oleg kaj ne por aliaj katenitaj kaptitoj.
  La pionira verkisto demandis la liberan gvidanton:
  - Ni donu spiron al la Fritz! Ĉu ni batu la hundojn?
  Li respondis baldaŭ:
  - La ĉerko jam estas mendita!
  Kaj ili nevole paŝis en la malvarmo, kiel diras la pioniroj, ni estas agloj, ne blindaj kunikloj.
  Oleg Rybachenko eĉ decidis kanti por pli granda viveco, eĉ se ĝi ankoraŭ estas aŭdebla. Vi devas starigi vin por venko;
  Tondroŝtormoj furiozas kaj kornoj bruas
  La mondo denove estas en milito!
  Estis nia taĉmento de oktobro,
  Kiam la hordo invadis la Patrujon!
  
  Kravato ligita - Fritz proksime de Moskvo,
  Salvoj de pafiloj aspergitaj per fajro ...
  Mi fosas tranĉeojn kun nudpieda knabino,
  Por protekti la alproksimiĝon al la koro de Rusio!
  
  Iu estas mortigita, nu, sed Lenin vivas,
  En ĉiu rideto kaj ĉiu rideto!
  La voĉo de la trumpeto estas potenca - baldaŭ en kampanjo,
  Ni estas pioniroj kun arda kuraĝo!
  
  Tankoj brulas, Fritz kaput,
  Ni kuraĝe batas - infanoj de la popolo!
  Terura Katjuŝa forbalaos la abomenaĵon -
  Ni laŭdas la Ĉiopova Sinjoro - Vergo!
  
  Ni naskiĝas - sciu venki
  Malkuraĝo estas nepardonebla!
  Trapasis la ekzamenon - klare je la kvina,
  Nu, Adolfo paŝis sur rastilon!
  
  Rusa soldato estas vera heroo,
  Li ne konas la vorton - AWOL!
  Sciu, ke vi naskiĝis kun ruĝa sonĝo,
  Ni povas jungi harditan lupon!
  
  Nia Stalingrado, nia Leningrado,
  Ĉie estas la sankta tero de la gigantoj!
  Konkoj batas kiel furioza hajlo,
  Kaj la pioniroj estas kunigitaj kun la Patrujo!
  
  Ni povas, mi kredas, flugi al Marso,
  Ni povas konstrui raketojn al Venuso!
  Nu, faŝisto ponardi vin en la okulon,
  Estas neniu pli forta ol ruso en kredo!
  
  Rompita, kredu la spinon de la Fritz,
  Ni venkos, eĉ nun ni malsatas!
  La furioza besto estos disbatita,
  Nu, venko venos en varma majo!
  
  Ne ploru pro panjo, ne verŝu larmojn,
  Se mi mortos, konsideru min komunisto!
  Ĝi kompatis sin, kiel fuŝita gluo,
  Profitas nur faŝistoj!
  Promeni sur la neĝo estas malfacile, sed feliĉe, la koto degelis sufiĉe rapide.
  Kaj poste, ĉio, kiel antaŭe. Rutine tra montaraj malantaŭaj stratoj, evitante homajn setlejojn, kun piedpremado, preskaŭ ronde.
  Ne, ili marŝis, se oni rigardas la Sunon laŭ ia spiralo. En la direkto de Sebastopolo, kaj tio estas certa.
  Sed samtempe, la kolono ankoraŭ arkiĝis. Muĝantaj transportiloj, bruaj lokaliziloj. Kaj denove provoj.
  Ili estis pelitaj reen en la kazematon, nur ĉi-foje en la iaman sangoverŝadon. Eĉ la odoro de sterko ne foriris.
  Sed estas multe da fojno, ĝi iĝos mola dormi. Senĉenigita sen nenecesaj ceremonioj kaj ordonita atendi la vespermanĝon.
  Kaj ili vere respektis: aperis kvin lokaj virinoj, kiuj portis grandan ladskatolon plenigitan de lakta supo.
  Margarita estis surprizita kaj demandis kapitanon Natasha:
  - Estas mirakloj en kribrilo aŭ sen kribrilo. Sed vere, aŭ la germanoj estas multe pli afablaj ol nia propagando portretas ilin, aŭ ni estas valoraj birdoj!
  La ruĝhara Aŭroro rimarkis sufiĉe malĝentile:
  - Ne tro flatu vin! Gvineaj kobajoj ĉiam estas nutritaj per ekvilibra dieto.
  Oleg Rybachenko metis en la malĝustan lokon:
  Kaj eĉ pli da porkoj! Do tiu pezo plirapidiĝis!
  La ruĝhara militisto konfirmis:
  - La vero parolas per la buŝo de bebo! Ne ĝoju pri malavara lutado! Precipe ĉar ŝi estas en malliberejo!
  Oleg Rybachenko logike sugestis:
  - Prefere ni manĝu, kaj poste ni vidos!
  La vermiĉeloj dike flosis en la supo, kaj eĉ mielo ŝajnis esti aldonita. Kaj la pano estis alportita sufiĉe freŝa, bonodora. Estas kvazaŭ ili estas en feriejo. Estas varme en la garbejo. Kaj konsideru, ke printempo jam revenis, flankenpuŝante patrinon vintron.
  Oleg Rybachenko trinkis la bovlon, poste vidante, ke la granda ladskatolo ankoraŭ ne estas malplena, li petis pli.
  Post tio venis kaj al li kaj al la knabinoj sonĝo kiel ondo de meteorita falo - subite kaj neeviteble.
  Zombia terminatoro eksaltis de malantaŭe. Mi eĉ kompatas Dmitrij Baranov. La kuglo trafis lin ĝuste en la mezo de la brusto. Sed la antaŭe kondamnita zombio ne rimarkas kaj pafas.
  - Mia korpo estas tute frue mortinta kaj troa plumbo neniel, ne ŝarĝas. - ridetis Dmitrij, sed tiel timige, kiel mortinto.
  - Fu kaj teruro! Memorigas min pri Hadeso. - Mi rimarkis, ekkriante Margarita.
  La ruĝhara Aŭroro kuŝiĝis sur la supra ŝtupo de la ponto, prenante sub fajron ne nur la eliron el la milita kupeo, sed ankaŭ signifan parton de la koridoro. De ĉi tie estas oportune forbalai la kolorajn ulojn saltantajn el la kajutoj per fajro. Samtempe, de tempo al tempo, ŝi bezonas sin movi, ŝanĝante sian pozicion:
  - Ne zorgu, fratino Margarita, jam estas malpli ol cent malamikoj. Ni iel administros!
  - Eĉ malpli ol sepdek, mi komencas "laŭtan balaadon"! - La urso-Komsomolano nudigis sian muzelon.
  - Movu en la maŝinejon, la malamiko povas eksplodigi la vaporkaldronojn kaj provi inundi la ŝipon! - Nun la ruĝhara Aŭroro klare maltrankviliĝas. Sed, kompreneble, ŝi ne pafis pli malbone, male, ŝi purigas ĝin kiel ruston per smirga segilo. Kaj la sango el ŝiaj kisoj de neniigo - kuvoj kun bareloj!
  - Venu! Per ŝraŭboj! Margarita diris frazon el sia plej ŝatata bildstrio. Pli precize, la karikaturo kiu elstaris en ĉi tiu brutale distordita nazia realo. - Kadavroj!
  La komsomola knabino iris laŭ la koridoro kiel ventego de neniigo. Jen la kupeoj, titanaj pordoj, ŝtalaj vandoj. Zombioj estas malantaŭ ŝi. Li ne kaŝas sin, kaj jen venas la vico. Fusilo M-18, kalibro 7.45. Ĝi trafas ĝuste antaŭ la koro. Zombio krimulo estas terenbatita, li falas, sed tiam saltas supren. Ĵetas obuson.
  - Nu, vi kaj la senĉesa maĉisto. Margareta estas surprizita.
  Jen komsomola knabino faligis la pordon de la maŝinejo. Liberigis bumerangan diskon, fortranĉante plurajn homojn. La ceterajn ŝi finis per svingo de la ponardo. La kadavro de batalanto kun japanaj trajtoj falis en dikan vaporon. Lia muzelo estis tuj bruligita, kaj pro ŝoko li perdis konscion, kaj eble eĉ forĵetis.
  - Purigado iras bone! - Raportis al Margarita.
  - Ankaŭ mi ne eraras! - Respondas, ĝoja Aŭrora. De supre aŭdiĝas longa mitrala eksplodo, poste du pliaj. La komsomola knabino pafas, devigante la kontraŭulon silenti.
  - Trarompu de ĉiuj flankoj. Estas kvazaŭ vi estas en Annihilation-ludo. - blovis la fajra diablo.
  - Ankaŭ mi moviĝas. Pluraj kadavroj estas videblaj. Tamen la ĉefaj kontraŭuloj jam trankviliĝis. Margareta raportis.
  Fragmento de granato vundis Dmitry. Ĝi trapikis, elflugante tra la dorso. La kaptito Baranov nur premis la fingron al siaj lipoj:
  - Ne kriu, tio ne doloras min.
  - Ne iru antaŭ la onklino en la varmego!- Ŝi diris, ŝraŭbinte sian dekstran okulon Margarita.
  - Mi aŭskultas! - Sed la zombio agis ĝuste male.
  Margarita preterpasis la koridoron, alia eksplodo de eksplodoj, ies streĉita krio, kvazaŭ oni eltiris najlojn, eksplodis peza granato.
  La nudkrura Aŭroro, mortiginte la fuĝintojn, pikis sian vojon en la kabanon, unu, la alia, la tria. Nur en la kvara ili volis rosti ŝin per fajro, sed la komsomola knabino estis antaŭ ili, devigante la malamikojn trankviliĝi por ĉiam.
  - Ili estas pli kaj malpli, sed kelkaj kaŝis sin en ĉelo apud la magazeno. Aŭroro krias. - Ĵeti obusojn estas danĝera, finite.
  - Imitu la voĉon de la kapitano de ĉi tiu malbonodora, trogo. - konsilis Mirabela Korshunova. Ili malfermos ĝin por vi, poste zorge detranĉos ĝin per eksplodo. Pikiloj ne devas sinki. Mi nun estas malantaŭ la motoro, uzante bumerangon. Fragmento de granato vundis fortika Dima. Ĝi trapikis, elflugante tra la dorso. La kaptito Baranov nur premis la fingron al siaj lipoj:
  ng, mi demetis tri pliajn.
  La ŝerca Aŭroro kriis kun vera zorgo:
  - Bone, baldaŭ aperos helikopteroj, kaj estos pli malbona por ni.
  Muĝado responde:
  - Kiel vi ne scias!
  & Flame Devil Terminator konsentis:
  - Mi scias, espero varmigas la animon!
  Lumaj kaj solidaj obusoj ME-198 flugis direkte al Aŭrora. Komsomola knabino kuris renkonte al ili, forpuŝante ilin per sia korpo. La kampo de ses ŝtonoj funkciis kiel kaŭĉuko, revenigante la obusojn. Kadavroj denove elflugas, mi eĉ tedas kalkuli.
  Komsomola knabino kuris ĉirkaŭ la angulo, kuŝiĝis, ekbrulis, falĉante tiujn, kiuj provis eniri de malantaŭe. Aperis tipo en besta kostumo, sed la freneza Aŭroro atendis lin, kaj unufoje ŝi ekflugis per la sama ĵetgrenado, kiu falis de la jankia soldato. La pafo estas sufiĉe potenca kaj en la plej vundebla parto - la viziero. La planko de la kapo estis forblovita kaj grandega metalmaso kolapsis, kun sonorado sur la kiraso.
  - Vi devas manĝi! - ŝercis la leporhundo Aŭrora.
  Nun la komsomola knabino alproksimiĝis al la magazeno kaj, imitante la voĉon de la komandanto, diris:
  - Mi vundis! La Mujahideen estas post mi! Enlasu ĉi tiun ordon.
  Nu, kiu kuraĝas malobei. La komsomola knabino saltis al la plafono, sekurigis sin kaj, pafante de la supro de la pordo, ekstermis dek naŭ timigitajn batalantojn, frapante iliajn kapojn.
  - La unua fazo de purigado de la plej danĝera loko finiĝis. - anoncis la komsomola knabino.
  Estis eksplodo apud Margarita, kaj ŝi saltis en la aperturon. Ĉi tie en la holdo ĝi odoras je senespere brulanta metalo kaj trapike tiras eksplodaĵojn. Iu alia provas "ŝiri" kaj falas trapikita. Du uloj, evidente blindigitaj, levas la manojn kaj krias angle:
  - Ne pafu! Ni rezignu! Indulgu nin en la nomo de la Ĝeneva Konvencio.
  La plej afabla Margarita Korshunova ne povis mortigi la senarmulojn, kaj tial ŝi simple malŝaltis ilin, per la kutima premado de siaj fingroj. La voĉo de la ursa militisto sonis bedaŭro:
  Ni estas ankoraŭ tiel junaj knaboj. Nu, kial vi bezonas ĉi tiun NATO-armeon. Se vi, Dio gardu, aranĝos provokon, ni dispremos vin kiel katidojn. Diru oranĝan Aŭroron, ni preskaŭ finis kun la balaado.
  - La malamiko povas kaŝi sin. Provu aŭskulti kaj kapti la maltrankvilan spiron, kaj nia odoro estas bonega! - La ruĝhara furiozo intence bruis laŭte.
  - Jes, mi flaris la fetoron. La kadavroj estas komenconta malkomponiĝi, tiam kapabloj ludos kontraŭ ni! - ŝajnigis Mirabela, sed laŭte ploris.
  La komsomolaj knabinoj glitis preter la kajutoj. Aŭrora kuris precipe rapide. Jen la odoro de adrenalino, jen tri freŝaj batalantoj. Preta, frostigita en embusko.
  - Ĉi tio ne estas serioza - Responde eksonis pafo de RPG. La ŝelo preterflugis, sed trapikis parton de la kirasa plato. Tamen, ĉi tiu potenco estas dizajnita por pafi kontraŭ la T-7. Komsomola knabino preskaŭ blinde ĵetis diskbumerangon, detranĉis iun, aŭdiĝis kriego. Ŝi eksplodis per paro da pafoj, mortigante la kuraĝulojn. La aliaj kriis:
  - Ankaŭ ni rezignas!
  Pro kolero, Aŭrora batis per sia nuda piedo, tiel ke ŝi malsukcesis tri samtempe.
  - Kripligu la bonon de la popolo! - grumblis la Komsomol-terministo.
  Nur unu juna kondamnito restis sur liaj piedoj.
  Margareta a en la holdo ankaŭ renkontis reziston. Survoje ŝi pafis soldaton, evidente verdan bireton. Ili kriis: "Mano al mano!"
  Margarita respondis kun muĝado:
  - Bonŝancon! - Faris la teknikon "duobla ungego". Kiel rezulto, la kolo de la verda bereto estis rompita.
  Mi kaptis grenadojn, ĉi tie fariĝis iom pli sekure, deko da soldatoj ŝajne provis praktiki la regulon de skoltoj: postvivado ĉiakoste. Margarita, tamen, eĉ ŝatis ĉi tiun ludon laŭ sia maniero:
  - Nu, nu, se vi tiel insistas. Ni iru al basbalo, via plej ŝatata usonano, la rolo de ĵetanto.
  - Se vi volas, mi povas vidi ilin ludi! La ruĝhara Aŭroro ridis.
  - Ne zorgu! La blonda murdinto ridis eĉ pli laŭte.
  - Mi iris laŭ la koridoro, estas ankoraŭ nepurigitaj kajutoj. - La komsomola knabino jam moviĝis, aŭdiĝis mallongaj eksplodoj, ili estis la lastaj. La sentima Aŭroro eĉ ne kaŝis sin, fiere elblovante sian bruston.
  - Mi estas kiel terminatoroboto. - Nur en mi eĉ kavoj ne restos.
  La komsomola knabino silente malsupreniris la ŝtuparon. Ŝaltis la infraruĝan reflektilon. Mi kontrolis la kabanoj. Ŝajnas, ke ili ankoraŭ moviĝas. La lerta Aŭroro paŝis super la kadavroj, saltante kiel cervino aŭ Ŝinobo. Ŝi ne volis malŝpari municion, kaj ŝi nur flugis en la kajuton. Ŝi marŝis kun ponardo, kaj la malamikoj eksilentis. Poste al la sekva, simila taktiko.
  Margarita ankaŭ ne malŝparas tempon, ĵetante obusojn en kurba arko. Unu eksplodo poste alia. Soldato, batita de ŝrapnelo, elkuris el la koridoro kaj stumblis sur bumeranga disko.
  - Kaj ĉi tie ankaŭ! Margareta estis surprizita. - Kiel vi ĉiuj amas spicaĵon.
  Antaŭ ŝi ekbrilis ankoraŭ ne senkuraĝigitaj zombioj. Li malfermis fajron de israela maŝinpafilo, ŝajne kolektita inter la trofeoj, kun la enorma nomo "Armagedono". Kaj ŝajne li kuŝigis iun, la kugloj reboĉis de la flankoj, elfrapis novajn sangomakulojn.
  Margarita kaptis la odoron de la kadavro de la zombioj, ŝi klare mortiĝis pli forta. Jen denove pafo kaj fragmentoj de la ostoj de ghoulo denove enverŝas.
  Margarita kuris ĉirkaŭ la koridoro, pafante de kaptita M-18. Domaĝe, ke vi devas reŝargi. Sed vi povas uzi kaptitajn obusojn. Ne kompatu vian propran. La knabino ĵetas ilin en stranga maniero, prenante siajn nudajn, knabinecajn krurojn per la fingroj.
  "Citronoj" flugas, tordante la intestojn. La kadavroj estas videblaj kaj ĉio estas kvieta. Ne devus esti iu ajn viva.
  Ŝajnas, ke ili trankviliĝis. - diras la komsomola knabino.
  Agile Aurora konfirmas:
  - Mi estas survoje. - La terminator skolto traktis alian aron. Nun la detaloj restas. Kiel vulpo ĉasanta leporon, ŝi kuras al la lasta pordo maldekstre. Ŝi eĉ kantis:
  - En miaj lernantoj regas koŝmaro, vi estos premata de ŝtala bato! Mi pafos la ovojn de Rambo kaj muelos la ostojn! Mi mirigos ĉiujn!
  De tie, granato elflugas en la koridoron. La sovaĝa Aŭrora faligas ŝin dum ŝi iras. Eksplodo, fragmentoj flugas. Alia trafis la muron, resaltis kaj reflugis manere.
  Bruis en la aperturo. Krioj aŭdiĝas. La komsomola knabino rigardis en la kabanon. La oficiro provas kolekti siajn intestojn. Terura bildo.
  Jes, vi punis vin mem. - Impulsa Aŭrora finis kun sento de kompato. - Ĝenerale, laŭ mi, grenadoj ne estas estetike plaĉaj. Tamen ĝi estas pli bona ol simpla pugno. La lasta kajuto estas purigita! Kiel vi fartas, Margarita?
  - Trenante la kaptiton! - diris la komsomola knabino. - Ŝajnas, ke ĉio finiĝis.
  Aŭrora sendis veksignalon tra la radio, al ŝi:
  - Aŭskultu min Don Quijote. Ni ĵus finis la operacion, ĉio estas purigita, ni povas efektivigi la surteriĝon de la teamo.
  - Miniatura submarŝipo estas survoje. Sed ne forgesu trakti la Blink-helikopteroj. - Sonas kiel metala, malakra-seg-tranĉa voĉo.
  - Kompreneble, ni jam atendas ilin. - Finis la ruĝhara besto.
  Tri "Sachkov" ja venis jam alproksimiĝis. Margarita kaj Aŭrora kaptis RPG - "superkobro", analogo de RPG dudek naŭ kaj ses. Tri ĵetgrenadoj estis preparitaj. Gravas, ke la malamiko fermu la distancon kaj malrapidu la rapidecon. Antaŭ ĉio, la "Reto" provas iri pli malalten por ekzameni la ferdekojn kaj la banditojn, kiuj kuraĝis ataki la plej bonan armeon en la mondo. La plibonigita versio de la Reto havas potencajn armilojn, ne malbonan kirason kaj tri helicojn. Ne ĉiu kontraŭaviadila komplekso prenos ĝin, vi povas vidi kiel termikaj misiloj pafas. Kio estas malbona kontraŭ RPG-disko? Tio, kio ne estas memgvidata. Do estas pli malfacile eliri el ĝi. Tamen, la knabinoj celas, konsideras la antaŭecon.
  Margarita preĝu denove. Post ĉio, la bonuloj estas en la helikoptero. Jam la haŭto sentas la movon de la klingoj. La tuŝo de la vento estas agrabla kaj ĝena.
  - Ho, denove mi detruas artaĵon! Unu milita konsolo!
  Gaja Aŭrora ridetis:
  - El ĉiuj artaĵoj, estas militaj ĉefverkoj, kiuj plej firme fiksiĝas en la memoro de homoj kaj kaŭzas la plej multajn larmojn!
  - Prave! Pentraĵo skribita en sango: pli hela ol oleo kaj multe pli malrapide paliĝas! - Margarita, malgaja pro la trudita krueleco, konsentis. Do ĉio estas konsiderata, vi povas pafi!
  - Estu farita la Teksasa justeco! - Kiel ĉiam, Aŭrora ne perdis sian humuron.
  La obusoj disŝiris la ventron de la aŭtoj. La diskteleroj frakasiĝis en malgrandajn fragmentojn. La fajrodiablo pafis el ambaŭ manoj samtempe, kaj tial ĉiuj tri aŭtoj estis kovritaj.
  La fragmentoj ne trafis la knabinojn, preterflugante.
  Kara-132 aperis malproksime. Aviadiloj aĉetitaj de Argentino flugis al alta altitudo. Ili pafis al la blinduloj, en sia freneza flugo.
  - Ĉi tio estas alia aborto. Margaret rimarkis. - La ŝrumpado de la menso.
  La ruĝhara komsomola membro konsentis:
  - Mi supozas, ke jes! Estos malfacile forigi ilin de la RPG.
  - Mi provos ĉiuokaze! - Margarita, nun forgesinte pri afableco, estis furioza. - Sed de alia pli furioza kaj longdistanca ĵetgrenado kreita kontraŭ rapidaj reagaj tankoj. - La blonda blonda komsomolano montris imponan, aspektantan armilon.
  - Aŭ eble provu la plibonigitajn ecojn de "pikiloj"? - Proponis, nudigante siajn dentojn el perloj Aŭroro.
  - Domaĝe elspezi por tiaj rubaĵoj! Margaret klakis.
  - Tamen, estos plibonigita manifestacio. Lasu niajn infanojn rigardi samtempe. - La ursterministo ĵetis ponardon kun ĉizitaj fingroj de la kruro, la pinto trapikis rekte en la okulon de la nigrulo provanta elrigardi el malantaŭ la pipo.
  - Tiam nur unu Pikilo, kaj mi sukcesos per grenadilo. - respondis hela amiko.
  - Bone, ni faru tion. Aŭrora rapidis al la magazeno. Preter ili preterpasis kripligita iama punisto Dmitrij Baranov, aŭ vivanta kadavro, kvazaŭ intence li elmontris sin al kugloj. Verŝajne, helpe de la plej nova komputila ekipaĵo, la zombioj povis vidi, malgraŭ la distanco. Grand-kalibraj maŝinpafiloj trafis, la plej multaj el la kugloj pluvis preter. Sed estas ok pafistoj, kaj multaj miloj da kugloj erupcias. Ili pugnobatis la zombion, li falis! La tute venkita soldato flustris:
  Mi plenumis mian devon!
  - Ŝajnas! Kie estas la muĝanta Aŭroro, se ne estus la "kiraso" ili trafintus min antaŭ longe. Margarita rigardis malantaŭen.
  - Mi estas tie ĉi! - Komsomola knabino efektivigis Bumblebee kaj Stinger-lanĉilon. - Nun celu.
  Margarita denove kunfandiĝis kun sia armilo, vidis ĉiun movon de la malamiko, milde premante la komencon. La kuglo flugas! Sed la "Pikilo" funkciis, kaj li multe pli frue rapidis al la celo. La usona armilo eksplodis tiel, ke eĉ proksima helikoptero estis reĵetita. Kiel rezulto de tiu neantaŭvidita cirkonstanco, Margarita maltrafis:
  - Terure! Jen la unua fojo, ke tio okazas al mi!
  - Li ŝanĝis la trajektorion, ne ĉagreniĝu, komsomola knabino ! - mortanta Dmitrij Baranov flustris.
  - Eble! Sed mia intuicio malsukcesis min. - Margarita nun estis preta plori.
  - Provu denove. Aŭrora kuraĝigis.
  Sed Kara-132, ŝajne, ricevis difekton de fragmentoj de faligita kolego, iris flanken kaj komencis malkreski. Margarita, konfuzita de angoro, diris:
  "Eble tio sufiĉas por nun!"
  La ruĝhara hundino kun bonfaroj grumblis:
  - Bone, estas tempo por malŝarĝi la Pikilojn. La vojo estas klara.
  Preskaŭ samtempe kun ŝiaj vortoj, submarŝipo ekaperis. Malgrandaj, sed sufiĉe grandaj, kvar batalantoj en elektronikaj kostumoj elsaltis kiel katapulto. Margarita rigardis ilin: ili estas vestitaj per kirasaj kostumoj, sed ili ne aspektas tiel mallertaj kiel la antaŭaj modeloj.
  - Ĉu ni ŝarĝu "pikilojn"? - demandis la pranepino de Lomonosov kaj Stenka Razin.
  - La magazeno estas malfermita! - respondis la ruĝhara Aŭroro. - Ni donu ĝin al vi!
  . ĈAPITRO #10
  La komandanto de la paraŝutsoldatoj, la kolonelo, malvarme deklaris:
  - Nu, ni rapide ŝarĝu ĝin kaj provu trakti ĉi tiun delikatan armilon.
  Komsomola knabino marŝis laŭ la ferdeko, germana G-5-fusilo kuŝis ĉirkaŭe. Proksime estas alia kun ĵetgrenado. Kiel tipe de Germanio, ĝi estas sufiĉe altkvalita, eble eĉ pli bona ol la M-18, aŭ, ĉiukaze, pli fidinda. La lasta moderna modelo MG-8, ankaŭ germana, finiĝis, sed ne aparte interesa al esploristoj.
  La Pikiloj estis stokitaj en longformaj ujoj, singarde stivitaj, stegitaj kaj remburitaj per ŝoksorbaj retoj, uzante hidrolizan kusenon. Ili estis disigitaj kaj kunmetitaj. Komsomolaj knabinoj aktive helpis siajn kirasajn infanojn. Unu el la trovaĵoj estis neatendita RPG-49, la plej nova modelo.
  - Estas strange, ke ni ne eksportis ilin tiel. - Rimarkis la kolonelon respondecan de la operacio. Poste li turnis sin al la knabinoj, entuziasme respondis:
  - Vi ne renkontos virinojn kiel vi en iu ajn agfilmo. Centoj da kadavroj kaj la kapto de granda ŝipo. Mi pensas, ke baldaŭ filmo estos farita pri via temo. - Kaj krio de tondro. - Ili vokos Margarita kaj Aŭrora kaŝu la zonon!
  Ja kio ne estas ĉi tie;
  Ekzistis ankaŭ plibonigitaj OG kaj PG-modeloj, modeloj kun pli potencaj eksplodaĵoj. Precipe, la PG uzis kvar specojn de acidaj, kaj elektran indukton, kiuj ebligis lanĉi eksplodan ondon, trarompante plurtavolan aktivan kirason en pli mallarĝa direkto kune kun kontraŭakumula ekrano (Kaj kie Margarita legis tian fikcion? ). Iom pli multekosta, sed efika.
  - "Pershing" jam estas malaktuala. - Mi rimarkis la filinon de Lomonosov kaj Korshunov, kiuj vekis falsan memoron. - Pli altnivelaj Powell-tankoj aperis en servo, ili havas nur du ŝipanojn, kaj ili situas kuŝantaj. Tre simila al nia sovetia IS-10, nur la kiraso estas iomete pli dika. Tio estis bona por kapti.
  - Ne ĉio povas esti kaptita en la zono. Ni prenos kelkajn por Antarkto. - Ŝi ŝercis, sendante sunbrilon per la dentoj de Aŭrora. Ni ne timas froston.
  - Mi scias tion! Margarita eĉ pli hele ekbrilis siajn perlajn dentojn.
  Dum la konversacio, "Stingers" malŝarĝiĝis. Estis ekzakte cent kvin el ili. Kvin devis alveni en Rusion, kaj la ceteraj, post prilaborado, estis transdonitaj al la teroristoj.
  La komsomolaj knabinoj demandis la kolonelon:
  - Kie estas la ŝtonoj?
  Sperta batalanto de la specialaj fortoj racie klarigis al la belulinoj:
  - Fakto estas, ke se ili kondukas al Soveta Rusio, ili rapide perdos siajn posedaĵojn kaj oni ne scias, kiam ili estos restarigitaj.
  - Certe! - Konfirmita de komsomolaj ursoj.
  Kolonelo Jurij (ĉi tie Margarita memoris, ke li havas amuzan familian nomon Petukhov!), Sugestis la opcion Solonovy:
  "Do lasu ilin resti ĉe vi nuntempe. Nur donu al la turka sultano ne sep, sed ses. Tamen, li ne povos uzi kirasajn amplifilojn kaj pikilojn, kaj la nivelo de konfido al vi de la teroristoj pliiĝos.
  La fajra diablo, kompreneble, konsentis kun ĉi tiu propono:
  - Sendube. Kaj kian ŝtonon lasi?
  La Kolonelo sulkigis sian altan frunton, la sulkoj ŝteliris en la lunlumo kiel maraj ondetoj, kaj poste glatiĝis. Tamen li faris decidon:
  - Tiu, kiu sorbas radiadon, vi eble bezonos ĝin. Kaj la ceteraj ses revenos al ni post kiam la turka sultano estos finita. La Kolonelo trakuris la randon de sia mano sur lian gorĝon.
  Nun Margarita vekis intereson:
  - Kiom da tempo daŭros por refari la Pikilojn?
  La Kolonelo memfide deklaris, frotante la pikan surfacon de siaj botoj sur la flave-oranĝan herbon de la zono.
  - Ne tiom, ni faros tion per specialaj robotoj-projektistoj. Kaj li svingis la pugnon. Ni faros ĝin post horo aŭ horo kaj duono! Ni sciigos vin.
  Salte leviĝis, Aŭrora ridis, elmontrante la dentojn:
  - Bone, sed kio pri nia tasko?
  La SWAT-komandanto blekis:
  - Iru al la urbo, mortigante ĉiujn sur via vojo! Tiel, vi malfortigos la por-amerikan grupon "Constancy" kaj kreos pli da bruo. Jes, la Turka Sultano estos dankema al vi.
  - Ĉu ĉi tio estas logika? - Ambaŭ komsomolanoj klare dubis pri la ideoj.
  La Specialaj Rotoj Kolonelo forte ridis.
  - Ni kalkulis logike! Do rusa Rambo en jupoj por ĉasi.
  - Nu, nuntempe, mi esperas, ke ni distros la malamikojn de vi. La okuloj de Aŭrora eklumis per malsana brilo.
  - Ĉu vi bezonas municion? - demandis la batalkolonelo.
  Ambaŭ sorikoj konsente kapjesis.
  - Ne doloros, kvankam ni elspezis ne pli ol mil por du.
  La pastraro-stila kolonelo parolis per grinca tono.
  - La mano de la donanto ne malsukcesos! Ne maltrankviliĝu, la buĝeto de URSH signife pliiĝis.
  - Sed tio signifas, ke la militistoj aŭ pensiuloj, laboristoj en la socia sfero ne ricevos plian monon! Margarita tordis sian vizaĝon.
  La kolonelo mem malkomfortis kaj li konfuzite anoncis:
  - Ĝis la oleo elĉerpiĝos, ĝi ne minacas nin. Estas tre bone, ke vi forbatas la ŝtoneton de la usonanoj. Kiu scias, ili sukcesis akiri malmultekostan oleon, kio negative influis nian enspezon. Ĉi tie ni regis tiajn grandegajn konkerojn kaj platformojn, ke ili pumpas brulaĵon rekte el la tero. - Kolonelo ekbrilis stelojn sur ŝultroj.
  - Ne eblas nomi evoluinta lando, en kiu la plimulto de la buĝetaj enspezoj estas petrolo kaj gaso. - Margarita Korushnova rimarkis per strikta tono. - Necesas antaŭenigi sciencon en la civila sfero, alie ĉio iras al militismo.
  Jen kion vi knabinoj faros. Ni jam kreskas novajn superhomojn. Kiu povas kombini kun fibro, aŭ eĉ likvaj metaloj. La Kolonelo grimacis kvazaŭ li havus dentodoloron. Li elprenis maĉgumon kaj ŝtopis ĝin en sian buŝon. La vido fariĝis hantita.
  - Kaj tiam kiel en "La Tento de Dio" aŭ alia nomo "Pli forta ol ĉiopova Dio"! mult-teohiperplasmo iĝanta kiel la Kreinto! Margaret rimarkis.
  La Komandanto fermis la okulojn konfuzite.
  - Mi ne legis tian romanon, sed kio estas teohiperplasmo?
  Ambaŭ knabinoj ekbalegis samtempe:
  - Energio de la estonteco! Kio estis la elektro de Jules Verne fariĝis esence novaj specoj de materio.
  Tamen ni ne havas multe da tempo por paroli. - diris la komsomola knabino, malŝarĝante la "pikilojn" en la boaton.
  - Necesas legi "La Tento de Dio". - diris la kolonelo, nevole tremante.
  - Tre utila por batalstrategio. Aŭrora rimarkis. - Ĝenerale, nia tria mondmilito kontraŭ Usono kaj Anglio estis farita tiel nekompetente, ke ĝi klare odoras je perfido.
  - Konfesu tiel estis! Niaj generaloj ne estas tiel stultaj, ke ili eĉ ne konis la elementajn fundamentojn de strategio kaj taktiko. La kolonelo komentis.
  Kial neniu estis arestita? La malmola Aŭroro vigle skuis sian pugnon.
  La kolonelo murmuris konfuzite:
  - Ne ekzistis politika ordo, krome, ili ne volis krei precedencon, tre influaj homoj povis suferi.
  - Deca homo metas justecon - super familiaj kaj amikaj rilatoj! La leĝo por malamikoj kaj amikoj estu la sama kiel edzo al edzino! La ĉeesto de malsamaj leĝoj igas justecon prostituitino! - deklaris Margarita per perempta tono.
  La kolonelo estis vere surprizita:
  - Ve, mi vidas la germanan Ekaterinan. Vi volas iom da justeco!
  - Mi volas veron, ordon kaj, kompreneble, liberecon! - diris, ekkriante Margarita.
  - Kia festo? La kolonelo estis surprizita.
  - De la nuna neniu! - La juna pranepino de Miĥail Lomonosov kaj Stenka Razin ekflamiĝis. Ŝi selis sian ĉevalon. - Ĝi faru nova movado regata de intelekta junularo. Kaj antaŭ ĉio, necesas batali kontraŭ la krudmateriala orientiĝo de la ekonomio. Oni kutimas riproĉi Hitleron, sed sub li la industrio, precipe la inĝenieristiko, faris kolosan salton de nulo. Li sukcesis modernigi la landon sen iaj petrodolaroj. Bedaŭrinde, dum la tempo de Shtakh, oni vetis pri la eksportado de krudaĵoj kaj la importado de konsumvaroj, manĝaĵoj. Kaj, bedaŭrinde, ĉi tiu politiko daŭras ĝis hodiaŭ. Mi igus sciencistojn la plej riĉaj homoj en la lando. Oligarkaj profesoroj estus la regulo, ne la escepto. Krome, supera edukado estu ne nur senpaga, sed ankaŭ deviga, kaj la direktoro de entrepreno devas havi disertacion, kaj ĝi devas esti transdonita al komputilo ne subaĉetebla. Ĝenerale ni signife altigos la intelektan nivelon de junuloj, por ke la principo ne superregu: aĉeti kaj vendi!
  - Jes, multaj eĉ kun supera edukado serĉas facilan panon, la komerca sektoro estas klare troŝarĝita. - La kolonelo konsentis kun suspiro kaj aldonis eĉ pli malgaje. - Scienca fako ne estas alte estimata.
  La armiloj estis ŝarĝitaj rapide. Komsomolaj knabinoj laboris kaj parolis samtempe:
  - Mi pensas, ke ni bezonas pli severajn limigojn por merkataj ekonomioj kaj. - Lerta Aŭroro eniris la konversacion. - Kio ne estus tia superriĉa. Kaj tiam unu rusa oligarko kun judaj radikoj havas riĉaĵon, kiu tuj ducent el la plej riĉaj homoj en Ĉinio.
  La kolonelo jam perdiĝis, sed samtempe li montris maloftan sindetenon:
  - Ĝuste, kaj eĉ la plimulto de miliarduloj ne estas slava nacieco. Ni pensas pri tio, kaj ni provas pinĉi ilin.
  - Malforte pinĉu! Jes, ĉi tie necesas ĝisfunda segado. Margaret kontraŭis. - Nu, ĉiuj "Stingers-crackers" malŝarĝitaj estas tempo venki la malamikon.
  Sur la bordo ili jam sciis pri la atako kaj la jankioj kolektis fortojn. La morto de la helikopteroj montris la malamikon, ili estas tre fortaj, kaj la usonanoj ne estas tia nacio por ŝiri kape en inferon. Ili estis pretaj trafi certe. Krome, la "konstanco-" grupo tiris supren siajn unuojn.
  En ĉi tiu situacio, vi devas ataki vin mem. Tiam estos avantaĝo. Ĝuste tiel antaŭeniri aŭ fari devojan manovron. Margarita Korshunova sugestis:
  - Ni iru rekte al la haveno kaj mortigu ilin ĉiujn tie!
  - Ne malbona ideo, sed vi povas tuj fali sub ponardan fajron. Mi proponas pli mildan version. Rapida kromvojo, eniro de la flanko de la arbaro. - Aŭrora faris rondon per siaj nudaj piedfingroj, kaj poste reproduktis la pentagramon.
  - Ĉu indas perdi tempon!? - En la voĉo de la sciencisto Margarita sonis skeptiko.
  - La vintra nokto estas sufiĉe longa. Aŭrora kontraŭis. "Cetere, la malamiko ne devas scii, ke ni estas nur du. Necesas krei la iluzion, ke la atako ankaŭ venas de la flanko de la tero, kvazaŭ estas grandaj fortoj kontraŭ ili.
  - Ĉi-foje, mi konsentas kun vi, ni iru! - Margarita tuj alportis la naĝan instalaĵon por batali pretecon.
  Komsomolaj knabinoj moviĝis rapidege en ŝvelboato. Ankoraŭ nevideblaj soldatoj, por virtuala gvatado kaj radaro.
  Tratranĉante la aeron, ili preteriris plurajn ŝipojn kaj, preterpasante la konstruaĵojn, trovis sin en pli liberaj akvoj. Survoje, ili estis renkontitaj per mutaciulŝarkoj, sed male al la Anakondo, la Komsomol-knabinoj ne odoris je sango. Tial ili ne provis ataki. Krome, Aŭrora lanĉis diskbumerangon kun siaj nudaj piedfingroj:
  - Li donu al ili novan celon.
  Vunzinte la ŝarkon, li elbatis sangofonton de ŝia korpo. La besto ekmoviĝis, kaj ŝiaj kunuloj tuj saltis per siaj retireblaj makzeloj kaj dentegoj de mamutoj. Ĝi aspektis timige, la monstraj bestoj palisumis sian amikon, ŝi responde frapis per dentego, trafis. Verdeta, olea sango disvastiĝis sur la surfaco. Predantoj eniris la batalon, kaj la nombro da kripluloj kreskis; ili estis siavice finitaj de aliaj.
  - Ho, Margareta ! Sed ili estas facile trakti. Li prenis, vundis unu, kaj la ceteraj mutilos sin. - Aŭroro laŭte plaŭdis kaj piedpremis siajn nudajn piedojn.
  - Vi vidas, ke la diablo moralo ludas rolon. Ne necesas prediki malamon al via proksimulo, kaj la deziron fini la malfortulojn. Neĝulino la Terminatoro palpebrumis.
  Ni ne batalis kontraŭ la malfortuloj. - Aŭroro, brilanta per smeraldaj okuloj, diris tre fiere. - Estis kvarcent okdek el ili kontraŭ ni du, kaj estas batalo antaŭen kun almenaŭ du mil, el kiuj tricent kvindek estas elektitaj specialaj fortoj kiuj trairis Irakon, Afganion, Somalion. Kaj aliaj batalantoj ne estas sen sperto.
  - Forta kontraŭulo, moderigas la korpon kaj volon, igas vin pli forta - malforta koruptas la animon kaj malfortigas la korpon, igas vin pli malforta! Do la malfacila vojo donas multe pli facilan venkon! - diris la saĝa Margarita.
  Preterpasinte la havenon de la komsomola knabino, ni iris al la kanalo. Ĝi ne estis malproksime de la haveno, oni eĉ aŭdas la zumadon de la ŝipoj. Skoltaj militistoj estis en la kanalo. Ĝi estis sufiĉe longa kaj strange tordiĝanta. Survoje, la komsomolaj knabinoj preskaŭ renkontis anomalion. Ĝi kurbigis la aeron kiel travidebla fonto. Insektoj flugis al ŝi kaj ekflamis per hela kaviaro. Tamen, ŝi altiris flugilhavajn estaĵojn.
  - Estas io kiel neniigilo de muŝoj. - Aŭrora atentigis, fulmante siajn nudajn kalkanojn.
  - Eble ia radiado allogas insektojn. Mi sentas la ultrasonajn vibradojn de la aero kun mia haŭto. - Margarita eĉ malkuraĝiĝis.
  - Nova problemo por ni! Ĝenerale, ĉi tiu stranga naturo de la zono povas konduki al koratako. - Sonis ironio en la voĉo de la fajra Aŭroro.
  - Vi kaj mi havas du korojn, do ni ne mortos tuj! - Margarita fariĝis gaja - Estas bone, kiam oni ne estas tute homa.
  La fajra diablo kriis al tio:
  - Konsentu! Kaj tiam ŝi estus starinta ĉe la forno, kaj eĉ graveda!
  Tamen, la knabinoj devis halti, forpuŝi de la kraĉoj, plurfoje flankenmoviĝi, piedbati malantaŭen.
  Malantaŭ unu anomalio tuj aperis alia, ĉi-foje ovala intermita. Ĉio ĉi malfaciligis movadon. Tamen ili preteriris, antaŭ ili estis ŝajno de rivereto.
  Estas malfacile grimpi ĝin, estas proksimiĝanta trafiko, sed ne estas anomalioj. Nudaj piedsignoj restas sur la herbo kovrita de prujno.
  La komsomolaj knabinoj haltis antaŭ ol forlasi ĝin. Videblas, kiel alkuris pluraj kapoj de "brasiko". La mutaciantaj plantoj ne vidis la preskaŭ nedistingeblajn knabinojn, kelkaj el ili stumblis sur la botojn (la Ursaj Militistoj ĵus surmetis siajn ŝuojn por kaŝi la odoron), sed ŝajne konvinkitaj, ke ili estas nemanĝeblaj, ili postrestis.
  - Ni devas naĝi iom antaŭen! - diris, elĵetante la bestan ridon Aŭroro. - Ni kaŝos la boaton tie.
  - Porti ĝin kun vi ne estas oportuna! - konsentis Margarita Korshunova.
  Silentigi jetmotoron ne estas facila tasko por dezajnistoj, sed la sepio uzas la saman principon, kaj estas unuaklasa ĉasisto.
  Trovi kaŝejon por ke hazarda fraer ne kaptu ĝin ne estas tiel facila. La kaverno de danĝera besto plej taŭgas ĉi tie. Ekzemple, kastora rato. La besto estas danĝera, estas malfacile mortigi kaj la grandeco de apro. Ne lanskvamoj, normala fraer ne algluiĝos al ŝia kaverno. Precipe nokte. Do la knabinoj rezonis, kaŝante ŝvelboaton, en similaĵo de poŝo. Kie arbustoj pendas super la akvo de supre. Estis tie, ke la knabinoj forlasis sian trezoron, alivestitajn per arbustbranĉoj.
  - Bone kaŝita? - demandis Margarita, farante ekzercojn survoje.
  - Ĝis la mateno kuŝiĝu, kaj matene ni forlavos! Furioza Aŭroro rektigis la ŝtonon per sia kalkano.
  - Kaj se la rat-lavurso kakas! - Sulkiĝinta militisto-Komsomol-ano.
  - Ni pafu! Ĝia haŭto estas pli forta ol tiu de aligatoro kaj estas alte taksata. Aŭrora palpebrumis per siaj smeraldaj okuloj kiel infano.
  - Ni vendu! Ni ŝanĝu nian alivestiĝon, kaj neniu rekonos nin! - Margarita Korushnova provoke montris sian langon.
  Aŭrora grumblis.
  - BONE!
  La knabinoj iomete malantaŭen paŝis, kiam la rat-lavurso mem aperis. Ili frostiĝis, celkonsciaj konservi la bestaĉon vivanta provizore. Iasence ili similis banditon, kiu mortigis familion, sed liberigis birdon el kaĝo. Rat-lavurso ne sukcesis kapti la preskaŭ nedistingeblan odoron de la knabinoj, krome, li estis sata, gustumante kadavraĵojn, enlitiĝis.
  Lia nekutima ronkado similas la pepadon de mezbona violonisto.
  La komsomolaj knabinoj provis rapide moviĝi, kaj samtempe neniu vidis ilin, la movado estis tiel sekretema. Ili eĉ demetis siajn botojn.
  Nudpieda Aŭrora demandis sian amikon, kaj ne por akiri informojn, sed simple por malpezigi streĉon:
  - Nu, kiel sukcesas la devojiĝo?
  Margarita respondis senĝene:
  - Krom se ni renkontos anomaliojn.
  La fajra diablo metis sian fingron al siaj lipoj:
  - Kaj jen unu tia ŝteliras.
  Anomalia perlo el subtera. Ŝi eĉ malligis la grundon. Kiel giganta talpo, ramita sablo, argilo, herbo. Elpuŝis ion ŝliman kiel oleo. Post ekfrapi.
  - Estas naŭze! - diris la fajra Aŭroro. Estas kiel du porkoj kisantaj.
  Anomalio aŭdis ilin kaj moviĝis al la knabinoj ĝenitaj.
  - Ni iru al la flankoj! - ordonis Margarita.
  Agile Aurora ne komprenis:
  - Kaj kial tio estas?
  Neĝulino la Terminatoro ridetis.
  - Ni igu vin persekuti du leporojn!
  La komsomola knabino montris sian langon, kaptis per ĝi vespon kaj maĉis ĝin, ŝi amuziĝis pro tia propono. La skoltoj disiĝis, kaj la anomalio frostiĝis. Ĝi tremis iomete kaj komencis fali, malgranda flamo trairis flakon da oleo. Tamen, tuj kiam ĝi eklumiĝis, ĝi ankaŭ rapide estingiĝis.
  - Ĉi tio ne estas Piromanio! - Mi rimarkis, strabante nudpiedan Aŭroron kaj tuj saltis, tordante en kapriolan dorson.
  - Jes, la Pyromania anomalio povas kaŭzi katastrofon! Margareta konsentis. - Nun pli rapide antaŭen, kaj do ni perdas tempon.
  Tuj kiam la komsomolaj knabinoj profundiĝis en la denson de arbustoj en burĝonoj, arboj, interplektitaj mutaciantaj lianoj, ili estis ĉirkaŭitaj de preskaŭ nepenetrebla mallumo. Nur la ŝelo de la arboj brilis, donante al la pejzaĝo malbonaŭguran, alimondan senton. Tamen, knabinoj ne bezonas noktajn viziajn monoklojn, ĉi tio estas por malfortuloj, homoj, kiuj ne kapablas sendependajn decidojn kaj vidas en la mallumo. Aŭrora preskaŭ ramis arbon, la radioaktiva kontraŭlumo igis la distancon iluzia, ofte trompante kun la distanco.
  - Damnu ĝin! - La fajra diablo tute taŭge menciis la malpuran. Ŝajnas, ke ne ekzistas anomalio, sed la lumo estas fleksita.
  - Estas fosgeno kaj fosforo! - deklaris Margarita, kaj tordis sian gracian kolon. Post ĉio, ili ofte ŝanĝas la parametrojn de la aero.
  - Do tion oni devas konsideri! - Ruĝa Aŭroro konsentis kun malbone kaŝita ironio.
  La militisto svingis la manon tra la aero.
  - Komence malrapide, poste alkutimiĝu.
  La Komsomol-knabinoj iom post iom akcelis, penante ne fendi eĉ kun nodo sub la plandumo. Timante ne tiom hazardajn observantojn kiel diversajn estaĵojn, kiuj povus reagi al la sono.
  Komence ĝi estis seka, sed poste tuj kiam la knabinoj movis la arbustojn, vera akvofalo verŝis sur ilin!
  - Akvo, mi supozas, estas peza! Aŭrora sugestis.
  - Dek procentoj certe! Margareta konsentis.
  La fajra diablo faligis la insekton per hipertitania kalkano kaj esprimis sian opinion:
  - Tial, la roso estas tiom granda kaj ne vaporiĝas!
  Argilo ĉampis sub la plandumoj de siaj botoj. Ĝia koloro estas nekutima verdec-purpura, kiel tombo. Ĉi tio ne estis ie ajn sur la Tero, krom la loko de la zono.
  La gamboj provis disiĝi sur ĝi al la flankoj, sed la trakoj tuj superkreskis, kio faciligis sciigon. Ĝi estas nur malfacile moviĝi, ĝi gluiĝas al la ŝuoj, devigante vin malŝpari penon. Aŭrora kaj Margarita eĉ englutis koncentritan ĉokoladon. Herbo estis rara, kaj estis ĉefe preda. Ŝi rampis sur la argilo, kaj provis kapti la insektojn. La komplikaĵoj de altaj lianoj, arbustoj, branĉoj, folioj, foje senodoraj, kaj foje kun forta aromo.
  - Kaj de kie estas la rampuloj? - demandis Margarita. - Ĝi estas temperita zono.
  - La rezulto de mutacio, enradikiĝi. Krome, la zono estas pli varma ol ĝi estas en ĝi! Ĉirkaŭ dek kvin gradoj. Estas pli varme ĉi tie somere ol en ekvatora Afriko. Aŭ ne proksimume la sama temperaturo. - Bela Aŭroro sulkis sian frunton, ŝajne penante rememori tion, kion ŝi iam legis.
  Margarita tre memfide deklaris:
  - Tio estas nenio! Almenaŭ por ni.
  La nudkrura Aŭroro turniĝis en la aero, farante kapriolojn kaj ĝemante:
  - Ni estas komsomolaj ursoj kaj tio diras ĉion!
  - Mi memoras, ke ni estis iel kondukitaj al Saharo. Mi pasigis semajnon sen manĝaĵo kaj trinkaĵo, iris laŭ la sablo, kiu bruligis paton nudpiede kiel sur forno kaj nenio postvivis! - Mi rimarkis, eligante fajrerojn el miaj okuloj (kaj ne figure, sed laŭvorte!) Margarita. - Nur kompreneble agrable, ne sufiĉis.
  - Kompreneble! Ankaŭ mi trapasis ĝin! Piedoj rapide kutimiĝas, sed nur poste jukas. Kaj la haŭto malheliĝas en la suno. - Konfirmita, gaja kaj ludema kiel kato de Viria Aurora.
  - Mi ne ŝatas kiam la korpo estas blanka, ĝi ŝajnas tro dorlotita. - Margarita ne ŝajnigis grimacon.
  - Ĉokolada sunbruno estas laŭmoda nun. - La fajra diablo grumblis la dentojn de la pantero. - Ĝi signifas, ke vi havas monon por iri al la Sudo.
  La knabinoj preskaŭ elkuris el la komplikaĵoj de la Ĉernobila ĝangalo. Preter la bordo de larĝa kanalo situis. Densa arbusto, elstaranta radikoj, mutaciulo, kun siaj larĝaj folioj - kreis oportunan fermitan pozicion.
  Margareta ekkriis:
  - Nu, jen Viĵniĉa antaŭ ni.
  - Jes, iama sovetia urbo! Kial Ukrainio fieras, ĝi fariĝis preskaŭ aparta lando ene de Sovetunio. Post ĉio, ni militas kontraŭ ili dum jarcentoj ! Tial venkis Sovetunio, kaj nun la ukrainoj estas niaj fratoj. Ruĝa Aŭroro larĝe etendis la brakojn kaj provis ekflugi.
  - Kaj pli frue estis al ili rusaj fratoj. Ĉiu infano scias, ke Kyiv estas la patrino de rusaj urboj. - Ŝi diris, pli larĝe ridetante Margarita. - Ili estis kunigitaj de la sankta ortodoksa kredo, kaj slavaj radikoj. Dio mem ordonis, ke Sovetunio estu ununura ŝtato. Sed Bandera venis kaj faris bedaŭron - ĝi montriĝis esti milito. Tamen ni venkis.
  - Ordo estas konstruita sur fundamento, kie cemento estas fido, kaj sablo estas volo! Kaj por tio, multaj fiuloj devas esti plantitaj! - Respondis, feroce grumblante Aŭroro.
  Vidi la urbon ne estas malfacila. La fosaĵo estas disŝutita ĉi tie, ne estas problemo transiri la remparo. La domoj estas plejparte malnovaj, kvinetaĝaj konstruaĵoj estas videblaj, kaj nubskrapuloj de la stalinisma epoko. La knabinoj jam vizitis modernajn konstruaĵojn. Tiam Margarita rememoris:
  - Ni devas elpreni dek ok infanojn, ĉu ne?
  - Niaj infanoj helpos! Ni kreu tian panikon en la urbo, ke ili ne povos spuri niajn movojn! Nudpieda Aŭrora skuis sian pafilon.
  La neĝblanka militisto ĉirkaŭrigardis kaj, detranĉante iksodmoskiton, mallaŭtis sian voĉon kaj demandis:
  - Kaj se li ruliĝos?
  La fajra diablo logike rimarkis:
  - Mi kalkulas je lia elementa avideco. Krome, mi nun vokos ĉi tiun nanon. Mi subtenos lian batalspiriton.
  Margarita Korshunova grumblis tute neinteligente:
  - Plej bone estas fari ĝin per bona vangofrapo.
  Aŭrora, per rapida kurado de la piedfingroj de siaj nudaj piedoj, markis numeron per la butonoj kaj diris laŭte:
  - Ĉu vi pretas!
  - Jes, sed estis tia malordo! - Mi aŭdis maldikan grincon responde.
  - Ne malesperu sub la alivestiĝo, kie estas pli facile elpreni. Krome neniu mirus pro foresto de infanoj post tia ŝtorma nokto. La ruza, ruĝhara diablo malaltigis sian tonon.
  - Konsentu! Ili ne plu dependos de ni! - ronronis la nano - specialisto pri kidumpingo.
  - Atendu nin, kio ajn okazos! Eble aldonu pliajn kvin elcentojn. - Aŭrora diris kompleze.
  La lastaj vortoj havis magian efikon. La malsaĝa bandito ronronis:
  - Mi atendos, eĉ se venos la fino de la mondo!
  La malvarmeta Aŭroro, kun ironia levo kaj mallevigo de longaj okulharoj, pensis: "io ĉi tio memorigas min pri Judaso atendanta tremolo-palison."
  - Nu, nun ni venkos la usonanojn kaj iliajn dungosoldatojn.- Decide diris la verdokula Aŭroro.
  - Ĉu vi scias, ke mi neniel povas pardoni Amerikon? Galina kunpremis la pugnojn.
  - Kio? - Surprizita ruĝa ursino-Komsomolano.
  - Bombado de niaj kaj japanaj urboj! Ĉi tio estas barbareco! Mi eĉ skribis poezion! - Margarita skuis sian obuson, kaj eĉ kun tia kolero, ke tuta svarmo da vilaj mutaciantaj insektoj falis malsupren.
  Aŭrora eksaltis, ravita:
  - Ni kantu! Ĉi tio estas interesa.
  Kaj Korshunova kantos, ŝia voĉo, kiel ĉiam, estas pli alta ol la Himalajo de laŭdo;
  La Stelo de la Patrujo estas donita de la Sinjoro,
  Kredu min, ŝi estas pli radia ol la Suno!
  Vi estas mia naskiĝlando -
  Sciu por vi, la koro batas pro malĝojo!
  
  En vi, ni estas komsomolanoj kiel agloj,
  Ni dispremas la naziojn kaj forbalaas la peceton!
  Ni eĉ sukcesis sur Jupitero,
  Kreski la fruktojn - nerealigebla paradizo!
  
  Venuso estas la loko por amo
  Sur Marso, la sento de militisto estas la plej alta!
  Vi rompas la ĉenojn de malbono, duboj,
  Ja Dio volas fari la plej bonan!
  
  Detruu la kosman premon
  Ni kaptu la mentonon per forta hoko!
  La malamiko estos disbatita de la potenco de la mondo,
  Kaj la Junkers estis pafita per ordinara infana pafarko!
  
  Alineado unu - prenu kaj gajnu,
  Ni ne povas scii alian rezulton!
  Kaj vi ne disŝiras la lupon de la Reich,
  Akiru bajoneton en la vizaĝon de batalanto!
  
  Kaj la bajoneto ne konvenos al vi por la estonteco,
  Ni aldonos dinamiton al la buldozo!
  Tiel rapida flugo
  Kiam la proleto batis la martelon!
  
  La sekva movo pasos kiel uragano
  Kaj la finludo estos venka amiko!
  Post ĉio, nia furiozo estas freneza vulkano,
  Masakro sur la bastardo, terura kato!
  
  Ni fiksis la iksodojn en Berlino,
  Parizo estas libera sub la rusa flago!
  Ni estas filinoj de la patrujo kaj filoj,
  Kiam ni festenas, ni manĝas mielon kun gusto!
  
  Nebula Albion nun estas kiel frato,
  Novjorko fariĝis kiel torto sur plado!
  Nia ruĝa, skarlata papavkolora flago,
  Sub ĝi, ĉiuj homoj kun libereco estas feliĉaj!
  . ĈAPITRO #12
  Oleg Rybachenko ankaŭ havas sonĝon, kiu eĉ ne estas simpla, sed mirinda. Kvazaŭ li kaj Dima daŭrigus sian armean karieron;
  La du el ili registriĝis kiel volontuloj en la SS-dividado de la infanoj, formita fare de la demonposedata Fuhrer. Ŝajnas, ke en ĉi tiu realaĵo, Hitlero finfine freneziĝis. Vere, aliflanke, li havis la prudenton ne komenci senesperan militon kun Sovetunio.
  Aliflanke, kial la knabo ne ricevus armean hardiĝon? Kial ili lasu flegistinojn kaj dormi kiel barchuks?
  Oleg Rybachenko kaj Dmitry, kune kun aliaj uloj de la juniora bataliono, flugis al Afriko. La germana sesmotora transporto povis porti ĝis ducent armitajn paraŝutsoldatojn. Sed estis tuta bataliono de tricent batalantoj de la pli juna versio de la Hitlera Junularo. Tricent knaboj de ĉirkaŭ dek du jaroj, ŝajne ankoraŭ sufiĉe blovita, sed fakte temis pri speciale elektitaj knaboj, kiuj jam ricevis ne malfortan militan trejnadon.
  La Fuhrer volis ke kiel eble plej multaj adoleskantoj partoprenu la militon. En Afriko, la ĉefaj britaj trupoj jam estis venkitaj, kvankam ekzistas ankoraŭ fortaj garnizonoj en Sudano. Vere, la koloniaj trupoj ne estas tute fidindaj, kaj fakte, la britaj trupoj. Ili ne estas ĝuste anglaj. Ili ne estas tiel bone armitaj, precipe kun tankoj, provu ĝin, do transigu la ekipaĵon tra la metropolo. Tial, la risko de grandaj perdoj en knaboj estas minimuma. Ĝi supozeble estas je la nivelo de konvenciaj taktikaj ekzercoj, kaj la pli juna generacio akiros sperton en milito.
  Oleg Rybachenko kaj Dmitry regas la germanan (la kvazaŭa malamiko), same kiel la anglan, hispanan kaj francan. Ilia lernejo ankaŭ estas elita kaj sovetiaj infanoj, en teorio, devus esti la plej inteligentaj.
  Germana knabo, ŝajne unu el la gvidantoj, alta kaj muskolforta Hans Feuer premis la manojn kaj diris honeste:
  - Ni ne atendis, ke rusoj povas esti tiel fortaj kaj inteligentaj. Ekzemple, kraĉu nian vojon kiel unuaklasaj germanoj!
  Oleg Rybachenko modeste rimarkis:
  - Kaj kio estas tiom surpriza. Eble ni devos batali, sed se vi iros en sciigon kaj ne konas la germanan lingvon, kiom da informoj vi kolektos?
  Hans konsentis:
  - Estas vere! Sed ĝenerale oni instruis al ni, ke vi estas rusaj subhomoj. Slavoj estas transira stadio inter simioj kaj homoj. Tio estas, laŭ la disvolviĝo de inteligenteco, la rusa estas iom pli alta ol dorlotbesto.
  Dimitri kolere kunpremis la pugnojn.
  - Jes, mi povas enmeti por tiaj vortoj.
  Hans respondis kuraĝe, kunpremante la pugnojn:
  - Nur la elekto de armiloj dependas de mi. Kun gantoj, vi estas la ĉampiono de la Duona Mondo, sed kiel pri duelo sur nunĉukoj?
  Dmitry estis surprizita:
  - Kaj kio ĝi estas?
  La germana elita infano volis respondi, montrante sian erudicion, sed Oleg Rybachenko estis antaŭ li:
  - Ĉi tio estas agrikultura ilo, kiu en Ĉinio elfrapas garbojn. La mongoloj-tataroj malpermesis al la ĉinoj porti armilojn, do ili transformis ĉi tiun ekstere sendanĝeran aparaton en mortigan klubon. Tuta sistemo de batalo sur nunĉukoj estis evoluigita. Tiam ĝi estis adoptita de la japanoj fine de la deknaŭa jarcento. Verŝajne, ĝi iris de ili al la SS-soldatoj.
  Hans respondis:
  - Ne certe tiamaniere. Antaŭ dek jaroj, la Granda Fuhrer invitis plurajn guruojn el Ĉinio, ordonante, ke la mal-almana batallernejo de la Tria Reich estu la plej progresinta en la mondo. Oni ne pensu, ke ni germanoj, estante la plej alta nacio, volas nenion lerni de aliaj popoloj. Nia germana armea lernejo postulas, ke oni laŭeble konsideru la homan faktoron.
  Dmitry vigle kapjesis, konfirmante la penson:
  - Kaj ankaŭ la sovetia. Stalin diris - teknologio dum la rekonstrua periodo decidas ĉion! Kaj tiam, en la dua kvinjara plano, li disvolvis la ideon - kadroj decidas ĉion!
  Oleg Rybachenko diris alie:
  - Mi devas diri, ke ne ĉio estas en ordo kun la homa faktoro. Ekzemple, la nivelo de teknika trejnado de soldatoj en Sovetunio postrestas. Sed entute, ni estas bonegaj!
  Hans sugestis:
  - Ĉu vi ŝatus ludi Hitler-haŝiŝon?
  Sovetiaj knaboj estis surprizitaj:
  - Kaj kio ĝi estas?
  Hans palpebrumis.
  - La lasta invento de la Granda Fuhrer. Kiel ŝako, kiun ludas ne du, sed kvar, duope. Sed sur unu tabulo de kvarcent ĉeloj. Ĝi havas tankojn, kaj memveturajn pafilojn kaj batalŝipojn. Entute, ĉiu figuro havas kvardek, kaj entute cent sesdek. Iuj moviĝas kiel ŝako, aliaj ne. Plie iuj aliaj novigoj... Ekzemple, tanko kaj batalŝipo povas esti malflugigitaj nur per tankoj, memveturaj pafiloj kaj Ligiloj, kaj infanteriistoj aŭ kune, aŭ se ili atingas certan linion, ili plifortigas siajn armilojn. Ĝenerale, la ludo estas tre malfacila, tute ne kiel ŝako.
  - Montru al ŝi. - demandis Oleg Ribaĉenko.
  Hans elprenis faldeblan tabulon el sia dorsosako. Ĝi estis ĉarnirumita kaj sufiĉe kompakta. Figuroj estas magnetigitaj. Kvardek identaj po. La tabulo mem estas sufiĉe konservativa, rektangulo. La reguloj estas interesaj, precipe, preskaŭ ĉiuj pecoj ne trafas kiel ili moviĝas, krom tankoj. Ili povas ambaŭ bati kaj marŝi kun kapto.
  Kiel atendite, la plej forta peco estas la batalŝipo, la plej malforta estas la malpeza infanteriisto. La memveturaj pafiloj montriĝis ĉi tie, kaj kiuj interesiĝas pri la aviadiloj, kaj unuope, sed aliflanke, atakaviadilo, ĉasaviadilo, bombisto kaj hidroplano. Krom batalŝipoj, ekzistas ankaŭ destrojeroj. La infanterio ankaŭ estas malsama, mekanizita, simpla kaj kavalerio. Tio estas, ne estas facile kompreni la regulojn. Oleg Rybachenko tuj rimarkis:
  - Ne, ĉi tiu ŝakludo ne povas esti venkita en populareco. Malfacilnivelo estas iom super la supro!
  Hans konsentis:
  - Jes, ĉi tie ne estos facile disvolvi strategion. Kaj oni ne povas skribi inteligentajn librojn. Sed ĉi tio estas por la arjoj!
  Dmitry konsentis:
  - Jes, por la arioj! Ni ludu!
  Oleg Rybachenko avertis:
  - Estos malmulte da plezuro!
  Hans invitis alian knabon kaj forminte paron, li komencis ludi kontraŭ la knaboj. En ĉi tiu kazo, mi elektis brunan. Oleg kaj Danka estas nature ruĝaj!
  La ludo komence ne estis vere ekscita, sed poste la knaboj implikiĝis. Oleg Rybachenko, kiel naskita strategiisto, kaptis la iniciaton kaj komencis peli la malamikojn de la flankoj. En la ludo de la Fuhrer, ĝenerale, ekzistis neniu reĝo, kaj la ĉefsidejo povus esti delokigita sen perdi movon.
  Sed la knaboj ne rajtis ludi. Sonis alarmo...
  - Aeratako!
  La knaboj tuj kuregis al la haventruoj. Kvankam la fenestroj estis mallarĝaj, oni ne povis tre bone vidi tra ili, kaj eĉ estis enamiĝo.
  Alteriĝantaj aviadiloj flugis en kolono, kaj kompreneble kun eskorto de bone armitaj batalantoj.
  Estis ne pli ol dekduo da angloj. La Spitfires, vidante ke la germanoj malfermis pli da maŝinpafado, provante trafi de longa distanco. Sed ili mem ricevis la respondon. Tri aviadiloj de la Royal Air Force komencis fumi, kaj la resto fuĝis.
  La knaboj laŭte fajfis, sed neniu ĵuris obscenaĵojn - disciplinon. Sed ili piedpremis per siaj botoj kaj eligis kelkajn salajn ŝercojn.
  Kompreneble, la transporto ne povas postkuri la batalantojn, la diferenco en rapidoj estas ordo de grandeco, do la knaboj devis trankviliĝi kaj reveni al sia komerco. Iuj eĉ komencis fari puŝojn de la planko, aliaj por fari la gazetaron.
  Tamen, Oleg Rybachenko estis tiel inspirita, ke li kantis, kun voĉo kapabla forpeli ne nur la reĝon, sed la imperiestron de mensoguloj (Hitler!);
  Ni flugas en severan, mortigan batalon,
  Pioniroj - infanoj de komunismo!
  Nia Sinjoro Svarog ĉiam estas kun mi,
  Ni frakasu la fundamentojn de revankismo!
  
  Ni havas kuraĝon kaj persistemon
  Ĉiu maŝino scias kiel kunveni!
  Furioza malvenko atendas la naziojn,
  Ne portu Fritz sensencaĵon!
  
  Proksime de Moskvo, la Germana Armeo estis firme batita,
  Ni montris kuraĝan kuraĝon!
  Glitiga parazito estis disbatita
  Ni venkis, ni kalkulas rekte!
  
  Kion Fritz povas fari poste?
  Nur piedoj al la supro - rapide rezignu!
  Kaj Adolfo en la gorĝo - akra Spitz,
  Lasu la klaŭnan azenon ludi la rolon!
  
  Nia rolo estas blovi la venkan kornon,
  Kolektante la ruĝajn legiojn!
  Kaj senkompate detranĉis la kapojn de la agresanto,
  Almenaŭ ili venis al la fronto rekte de la lernejo!
  
  Ni batas la reptiliojn, kvazaŭ ili estus naskita de Marso,
  Kaj ĉie la Fritz petas kompaton!
  Ni estas la filoj de la granduloj, kie ĉiuj egalaj landoj -
  Ili aprobu la marŝon de la vizaĝikono!
  
  Hitler pensis kapti nian Teron,
  Kaj nun li havas baton sub la bango!
  Post ĉio, la germanoj volis igi ĉiujn ludon,
  Kaj ilin metis simpla knabo!
  
  Kio okazis al la "Tigro" - li eniris metalon,
  El ĝi ni kuiros samovarojn kun dolĉa teo!
  La Fritz ricevis ĝin - kruta malvenko sur la kornoj,
  Ni estas en Berlino en radia, varma majo!
  
  Kaj Adolf fariĝis buklo anstataŭ kravato,
  Streĉite la kolon de la malamiko-ekzekutisto!
  Grava puno kuris por liaj pekoj,
  Kaj nun mi tretas Germanujon per tankoj!
  
  La Granda Stalino mem premiis la Komsomolan membron,
  Li ordonis - granda stelo de "Venko"!
  Kiom ni metas - al la Sankta Patrolando de fortoj,
  Ke niaj avoj ĝojas en la venonta mondo!
  Estas strange, sed pro tia ribelema kanto oni perforte aplaŭdis lin - ĉiuj ĉi tie estas tute sensenta, aŭ kio?
  Kiam Oleg Rybachenko finis kanti, la sonĝo estis interrompita, kaj ili denove estis vekitaj, ĉi-foje ne en la plej kutima maniero, sed prenitaj kaj verŝitaj per malvarma akvo. Post tio, denove, ĉi tiuj ĉenoj, kiuj pleniĝis per teruraj abrazioj sur la manoj, kaj la kolono estis pelita ... Ili eĉ ne donis al mi matenmanĝon! Ronda! Ĝuste, la germanoj restis surloke, kaj la kaptitoj malrapide moviĝis laŭ la ringa vojo. Kio estas la signifo de ĉi tio ne estas klara. Vojo pavimita per asfalto kaj ŝtonetoj. Kelkajn horojn poste, nudaj kalkanoj komencis bruli kaj furioze juki. Multaj el la knabinoj sangis.
  Tiam, kvankam estis ankoraŭ malproksime de la vespero, sen ceremonio ili forpelis lin kaj haste malĉenigis lin, ordonis, ke li kuŝu.
  Oleg Rybachenko kaj la ceteraj knabinoj haste obeis. Kaj kvankam mi tute ne sentis emon dormi, la brakoj de la dio de dormo kaj vizioj de Hipnoto (kiujn la Ĉiopova Zeŭso mem faris por fermi la okulojn!) subite kaj neeviteble ruliĝis.
  Kaj denove, pioniraj knaboj en honorindaj militaj aferoj, eĉ se ili apartenas al fremda armeo;
  Bataliono de tricent dekdujaraj knaboj el Jungvolk estis rekonstruita surloke kaj moviĝis pli suden. Komence oni veturis la knabojn kelkajn kilometrojn per aŭtomobiloj, sed poste la administrado ŝajne ŝanĝis opinion kaj decidis aranĝi postvivan kuron por la knaboj.
  La knaboj estis devigitaj senvestiĝi, restante en iu milita pantaloneto, kaj do preskaŭ nudaj kaj nudpiedaj kun sakoj sur la ŝultroj, kuri suden.
  Kompreneble, ili rajtis ŝmiri sin per nova, sufiĉe efika sunkremo, kaj la vojo ne kuris tra la dezerto, sed tra pli mola kaj ne tiel brulanta herbo, ĉar ĝi kuris laŭlonge de la rivero Nilo, kaj ĉirkaŭ plenflua. fonto, herbo kaj arboj kreskis, sed tamen la provo estis la plej malfacila. Ĉar mi devis fuĝi, en la kondiĉoj de la sovaĝa afrika julia varmego, kaj eĉ kun mitraletoj, same kiel tornistroj kun provizoj.
  Kompreneble, en speciala bataliono estis knaboj reprezentantaj la koloron de la germana nacio kaj havantaj decan fizikan trejnadon, sed tamen.
  La junaj militistoj estis konstruitaj kaj ilia komandanto, la sama idioto kiel ili, kvankam sufiĉe altaj, kun la muskoloj de Apolono, ordonis:
  - Nu, frato! Mi scias, ke estos malfacile por vi, sed ŝuldo estas ŝuldo! Ni devas kovri kvindek ok kilometrojn ĝis la vespero! Tio estas ordono.
  Oleg Rybachenko rimarkis:
  - Hmm jes! La vorto ĉi tiu ordono sonas kiel sorĉo! Ĝi ne povas esti ignorita.
  Dima rimarkis:
  - Mi pretas veti, ke ni ne faros tion!
  Hans Feuer obĵetis:
  - Devigite plenumi, ĉar ni estas arjoj! Kaj ankaŭ vi estas rusoj, arjanoj, se vi skribas en la plej bona bataliono de Jungfolk.
  Tornistro malantaŭ lia dorso, kune kun municio, akvo kaj lutado, estas dek ok kilogramoj, kaj plie tri-kilograma mitraleto. Dudek unu kilogramoj, estas malfacile por plenkreskulo, se vi marŝas dum longa tempo, kaj poste kuras, kaj eĉ sub la brulanta suno.
  Oleg Rybachenko frotis sian kruron sur la herbon. La knaboj estis entuziasmaj pri forigi la ŝuojn, portante ledajn botojn (la ledo estas vere artefarita, sed ankoraŭ ne ia kirzach), estas malfacile kuri ĉi tie. Sportŝuoj aŭ tenisŝuoj estus pli bonaj, sed en la kondiĉoj de milita Germanio ĉi tio estas lukso, kaj ili decidis ne difekti la knabojn.
  La komando sonis, kaj la militistoj de Jungvolk rapidis por kuri, provante konservi ŝajnon de formacio.
  Freŝa venteto blovis el Nilo, agrable blovis super la nudaj, muskolaj torsoj de la knabaj militistoj. Ili iom rememoris pri adoleskaj titanoj pretaj ŝtormi la ĉielon. Ili kuris, mezure spirante, preskaŭ piedfingroj. Antaŭe estis la plej altaj, kaj, kompreneble, alta Dimka, kvankam ses knaboj, inkluzive de la komandanto, estis pli altaj ol li. Oleg Rybachenko, kiu estis nur iomete super la normo, lia dekunujara kresko (kontraste al la realo, en kiu li sekvis en siaj heroaj prapatroj!) devis rapidi, preskaŭ ĉe la fino. Vere, tio estis avantaĝo, malpli da ŝanco dispremi la kalkanojn, aŭ meti piedon sub la loko, kie ili sidis. Li estas la plej juna ĉi tie, sed certe ne la plej malforta aŭ eĉ pli stulta.
  La ŝarĝo estas palpebla, sed ankoraŭ akceptebla, kaj ĉiuj havas sperton pri trotado kun ŝarĝo. Eĉ kun multe da pezo, kiam ili portis, ekzemple, partneron sur siaj ŝultroj.
  Sub la nudaj piedoj de nudaj piedoj, de tempo al tempo ili krakas aŭ krakas, en rompitajn palmbranĉojn aŭ konusojn, foje estas dornaj plantoj, kiujn la knaboj provas ĉirkaŭiri. La herbo estas varmigita, ofte seka, sed certe ne brulas kiel dezerta sablo. Ĝenerale oni ankoraŭ povas vivi, nur la Suno leviĝas kaj plifortigas la varmon.
  Alta Hans, proksimume la sama alteco kiel Dmitry kaj, ili kuras ŝultro al ŝultro. Germana militista knabo demandas sovetian junan soldaton:
  - Nu, nun vi militas! Pulvo, kompreneble, ankoraŭ ne flaris, sed ni havas ĉion antaŭen. Ĉu vi spertas ian eksciton?
  Dmitry honeste respondis:
  - Ankoraŭ ne! - Kaj li aldonis, denove turnante la kapon. - Sincere, ne!
  Hans malestime snufis.
  - Mi faras! Mi estos honesta, jes! Nu, kio pri la knaboj de mia aĝo povas laŭleĝe militi. Batali, pafi, mortigi, eksplodigi, kapti. Post ĉio, ĉi tio estas enamiĝo. Ja ankaŭ vi kaj Olezhka volis senti sin kiel vivantaj militistoj, por foriri de la rutino!
  Dimka rezolute kontraŭis:
  Nia vivo ne estas rutina. Ĝenerale, esti pioniro, eĉ gvidanto kaj atleto, estas tre interesa.
  Do kial vi enskribiĝis ĉe ni? Ĉu vi timas esti mortigita aŭ kripligita? - incitetis Hans sarkasme.
  Dimka, moknomita Ilja Muromets - mokis:
  - Tial mi enskribiĝis por montri, ke la rusoj ne povas batali pli malbone ol la germanoj. Kaj tiam la tuta mondo skribas kaj parolas pri viaj venkoj...
  Hans ridis.
  - Nu, jes! Pri niaj venkoj, gloro tra la universo. - Alta militista knabo pro fiero puvis sian larĝan bruston. - Kaj vi rusoj apenaŭ povas puŝi la etan finnan armeon. Vi havas nenion pri kio fanfaroni!
  Dmitrij, ofendita, malfacile sin retenante por ne uzi siajn pugnojn, kontraŭis:
  - Ni havas ankaŭ Ĥalĥin Golon!
  Hans malestime snufis.
  - Malgranda bataleto, ie en Azio. Kaj niaj uloj jam prenis Eŭropon, kaj preskaŭ la tutan Afrikon kaj Azion. Kaj ni kaptos Rusion, estas tempo por ni kraĉi!
  La okuloj de Dmitri kolere ekbrilis:
  - Ne kaptu, la brakoj estas mallongaj!
  Hans ridis.
  - Kaj kiel ni devigis vin subskribi la Traktaton de Brest-Litovsk? Vi donis al ni teron, kalkulu ĝis Dnepro, havante trioble pli da bajonetoj kaj sabroj. Kion oni povas diri pri la ruso kiel soldato en ĉi tiu kazo?
  Dimka grupiĝis, li intencis pugnobati Hans-on en la muzelon, kaj konante sian forton kiel ĉampiono de la "duonmondo", li certe estus batinta la senpripensan germanan knabon, sed... mi ne volis rompi. la vicon kaj aranĝi batalon. Jes, kaj ne estas bone uzi pugnojn dum la polemiko. Krom ĉi-kaze, plej verŝajne li estos arestita, kaj li ne havos tempon por montri, ke la rusoj batalas ne pli malbone ol la germanoj. Tial Dmitrij trankvile kontraŭis:
  - Ni rusoj venkis vin sub Frederiko la 2-a, kaj eĉ prenis Berlinon. Kaj kiam Napoleono la Granda komandis vin, duono de lia armeo estis germanoj, kaj en la unua mondmilito okazis brusilovskij trarompo. Jes, kaj vi ne prenis Parizon, ĉar niaj trupoj preskaŭ kaptis Koenigsberg.
  Hans trovis sufiĉe pezan kontraŭargumenton:
  - Sed ĉiuokaze, en la lastaj bataloj kun ni, vi estis venkita! Kaj ili juĝas homon kaj nacion en la unua loko, laŭ finaj faroj!
  Dmitry sufiĉe prudente kontraŭis:
  - Sub la caro, ni havis postiĝintan industrion, precipe en la milit-teknika sfero. Kaj nun, ni disvolvis seriozan industrion. Ekzemple, vi vidis la tankon KV-2. Ĝi estas ekipita per 152 mm obuso. Ĉu vi germanoj havas ion tian?
  Hans ridis.
  - La francoj sur la S-2-tankoj ankaŭ havis obusojn eĉ pli grandajn ol la 155-milimetra kalibro, sed tio ne malhelpis nin venki la ranojn, havante pli malfortan ekipaĵon ol nun. La ĉefa forto de la Wehrmacht estas la supereco de la homa faktoro!
  Dmitrij tordis sian vizaĝon kun egala sunbruno:
  - Kaj kial vi opinias, ke vi havas avantaĝon super ni en la homa faktoro, se vi fariĝis la ĉampiono de la "duonmondo"? Kaj venki la plej bonan el viaj uloj?
  Hans sufiĉe racie deklaris:
  - Esceptoj foje nur konfirmas la regulojn. Fakte preskaŭ ĉiam! Nun, se ni prenas ne individuajn fenomenojn, sed la nivelon de milita trejnado entute, tiam ĉi tie ...
  Dmitry ekkoleris:
  - Vi ne scias, kian nivelon de bataltrejnado ni havas kaj kiel la ekzercoj estas faritaj en la sovetia armeo. Do ne necesas spekuli!
  Hans logike rimarkis:
  - En Hispanujo okazis konkuro inter la sovetia milita skolo, doktrino kaj germana. Ni testis nian ekipaĵon kaj armilojn. La rezulto estas la venko de nia milita lernejo, kaj strategia arto, kaj la firmiĝo de la frankisma reĝimo. Do ni jam batalis kun viaj uloj kaj venkis!
  Dmitry Muromets malĝoje rimarkis:
  - Vi havis multe pli da trupoj ol ni! Vi nur prenis la kvanton!
  - Mi ne dirus tion. - Hans mallevis la kapon kaj eksilentis, la unuaj signoj de laceco komencis aperi kaj fariis malfacile paroli.
  La plej malbona parto estas, kompreneble, la varmego. La suno senĉese iris al la zenito. Neniu el la knaboj kutimis al ŝi. Germanio kaj Rusio estas nordaj landoj, kaj somere ili malofte superas tridek gradojn. Kaj ĉi tio estas Afriko en julio, kaj la venteto ĉesis tiri de Nilo.
  La nudaj piedoj de la knaboj pli pikiĝis pro seka herbo, kaj tiam subite ĝi finiĝis, kaj tuta kilometro estis kovrita de brulanta gruzo. Estis tre dolora, kelkaj el la ne tro retenitaj knaboj kriis. Ŝvito gutis el ili kaj gutis kun siblo sur la varman gruzon.
  Oleg Rybachenko kaj Dmitry, kaj la plej multaj el la aliaj knaboj edukitaj en la spartana spirito, provis rideti kaj ne doni farunon. Ili pensis pri io alia. Do Oleg Rybachenko imagis, ke liaj nudaj piedoj estas lekataj de flamo sur la rako, kaj ili volis forpreni de li gravan ŝtatan sekreton. Kaj li devas elteni ĝin kaj ne montri, ke li estas vundita aŭ timigita. Krome, la knaboj kreskis en severaj kondiĉoj kaj iliaj kalkanoj ne estis tiom dorlotaj, kvankam la poeto kaj nigra gruzo brulis, sed ne tiom, ke la malglata haŭto senŝeliĝis.
  Baldaŭ sekvis varmegaj batoj. Preskaŭ samtempe pluraj trovarmigitaj knaboj svenis, kaj oni devis preni ilin sur malpeza, faldebla brankardo.
  Oleg Rybachenko rimarkis al si, ke la germanoj ĝenerale havas bonan ekipaĵon. Ĉu eblas, ke en la Ruĝa Armeo vi trovos aparaton por porti vunditojn el duralumino, kiu samtempe facile kaŝiĝas en tornistro.
  Sed estas pli malfacile kuri kun plia ŝarĝo en viaj manoj, kaj viaj nudaj kalkanoj brulas pli forte, ĉar la premo pliiĝas. Do ili estas kvazaŭ en libervola-deviga infero. Oleg Rybachenko eĉ pensis: kiel reagus liaj kamaradoj al tia provo, ĉiuj estus pluvivintaj.
  Larĝaj strioj da ruĝe varmega, nigrigita gruzo estis kombinitaj kun pikanta, sekigita herbo. Krome, la komandanto iom post iom kondukis la knabojn for de Nilo, ŝajne por eviti eniri la setlejojn de Egiptujo.
  Denove, kelkaj el la knaboj komencis kolapsi kaj la knaboj, elĉerpitaj aŭ miregigitaj de la sunklubo, kovris siajn kapojn per ĉifono trempita en akvo, kaj metis ilin sur brankardon. Iuj, kiuj antaŭe suferis malpezan baton, leviĝis kaj daŭre kuris.
  Sed la forto de la junaj infanoj malkreskis, kaj preskaŭ duono estis senorda.
  Fine, la komandanto, ankaŭ sufiĉe laca, diris:
  - Mi ordonas al ĉiuj ripozi! Ni atingis la limon! Kovru vin per sunŝirmiloj, trinku akvon kun vinagro kaj ĉokolado. Tiam vi kuŝos por fari spirajn ekzercojn!
  La militistaj knaboj ekkriis en malforta ĥoro:
  - Ni pretas plenumi ajnan mendon!
  Malgraŭ la sunkremo, la haŭto de la bebo ruĝiĝis kaj kontuzis. Estis malkomforte kuŝi sur la pika seka herbo, kaj la knaboj metis celofanon sub sin.
  Dmitrij kaj Oleg Rybachenko ekloĝis unu apud la alia en la sama tendo. La knaboj ŝajnis iomete sekigitaj, kaj la haŭto mallumiĝis. Miaj nudaj piedoj brulis kaj forte jukis, oni devis levi miajn krurojn tiel, ke la sango elfluis, kaj fariis almena iom pli facila.
  Dmitry rimarkis:
  - La fakto, ke la milito ne estas mielo, ni sciis ĝin, sed ne samgrade!
  Oleg Rybachenko morne promesis:
  - Estas ankoraŭ floroj. Se vi vidos sangon kaj rigardos vian unuan kadavron, vi komprenos, ke ĉio ĉi ĉirkaŭkuranta sur varma surfaco estas nenio!
  Dmitrij entiris sian stomakon kaj diris:
  - En libroj, kompreneble, oni skribas pri tio, kiel oni sentas, kiam oni mortigas homon por la unua fojo. Eĉ malbona homo kaj via malamiko, preta liberigi la kuraĝon. Sed tamen estas..
  Oleg Rybachenko rimarkis:
  - En la libro de Boussenard "Kapitano Daredevil", estis ankaŭ tuta bataliono da suĉuloj, kiuj batalis kun la britoj. Io memorigas nin. Sed tie la problemo de psikologio, oni diras, kiel estas mortigi homon, estas nur mallonge tuŝita kiam kuglo hazarde falĉis junan tamburiston. Kaj do ĝenerale estas sufiĉe frivola sinteno al morto. Ŝajnas eĉ ne milito, sed feriado!
  Dmitry logike kontraŭis:
  - Jen libro por infanoj kaj adoleskantoj; kiuj enuas legi pri psikologiaj spertoj. Kaj la fino estas tiel malbona, preskaŭ la tuta bataliono de laktopoj mortis, kaj la daŭrigo neniam estis skribita!
  Oleg Rybachenko, kun profunda esprimo de vera malĝojo, rimarkis:
  - Sed ĉi tiu estas tia libro, ke vi bedaŭras, kiel rapide ĝi finiĝis. Sed multe pli ofte okazas inverse, ke vi laŭvorte suferas, provante venki tiun aŭ alian laboron!
  - Se vi havas la romanon "Milito kaj Paco" de Leo Tolstoj, tiam Oljek sendube pravas! Dmitrij konsentis.
  La juna partnero tiam obĵetis:
  - En la libro "Milito kaj Paco" estas intrigo, pluraj rakontofadenoj kaj roluloj malkaŝitaj detale. Ne, ŝi ne estas malplena. Tute neniel enuiga! Kvankam kompreneble en la komenco estas for de la plej interesa.
  Dmitry konsentis:
  - Jes, ĝuste... Multaj verkistoj pekas kun malvigla intrigo, kiam, antaŭ ol komenciĝos la plej interesa ago, oni sukcesas forĵeti ŝajne enuigan libron.
  Permesinte al la knaboj atendi la plej altan pinton de la suno, la komandanto estis vigla Wolf Shtich, tre muskolforta infano, proksimume dekkvarjara en aspekto. La vizaĝo estas bela, sed strikta, infana kaj plenkreska samtempe. Lupo mem estas ankoraŭ el Jungvolk, sed lia komanda principo estas, ke la junuloj devas esti gvidataj de la junuloj. Kaj la fakto, ke Shtikh ne havas sperton kaj konsideras, ke infano ne ĝenas neniun. La ĉefa afero estas, ke li estas arjo kaj ordonas al la arjoj, kio signifas, ke li kapablas fari la neeblan, al ordinaraj homoj. Kaj kio? Ili faras ĝin!
  Kuri denove, forgesi pri doloro, laceco, knaboj, kiuj eĉ hontas (tia estas edukado!), Memori panjon, paĉjon aŭ pensi pri io tenera. Ĉi tio estas kiam la kapablo elteni suferon, kaj la provo mem estas granda beno.
  Junaj militistoj kuras sen pensi pri malobeo, kaj se ili volas ion, tio estas batalo!
  La varmego estas ankoraŭ tre forta, kaj denove la knaboj elkuras sur la pikan varman gruzon. Kaj li eĉ ne vidas la finon. La doloro fariĝas neeltenebla kaj multaj el la junaj militistoj ne plu povas reteni la ĝemojn de doloro.
  Tiam Oleg Rybachenko komencis kanti kanton, kiun li komponis survoje, veran marŝon;
  La gloro de la sovetia patrujo estas granda -
  Ni indas kredi, ni estos ĉi tiu gloro!
  Ni venkos kruelan malamikon en batalo,
  Por la rusa, plej radia Potenco!
  
  Kio estas en la Patrujo kiu kantas,
  En la koro de honesta, nudpieda pioniro!
  Ni rapidas kiel birdo en flugon,
  Kiel sankta fariĝis nia fido!
  
  Aŭtomata kredu al mi granda frato
  Kaj grenadoj tute ne estas superfluaj!
  Se vi estas kuraĝa, tiam la rezulto
  Ĝi estos, malgraŭ tio, ke vi estas knabo!
  
  La pioniro estas troma kaj severa ...
  Sed la rideto de Dio lumigas nin!
  Ve, estas multaj malbonaj asoj en la mondo,
  Ili volas ruinigi lokon en la paradizo!
  
  La faŝisma ŝakalo tiras la piedojn al ni,
  Li volas elŝiri la koron de infano!
  Kaj liaj porkoj pokmarkis rideton,
  Lasu lin laŭte vangofrapon!
  
  Tankoj "Tigroj" estas "botoj",
  Mallerta - terure angula!
  Kaj vi ne forkuras de ili,
  Nu, pli bone preparu grenadojn!
  
  Ni kreos tian mondon, kredu min,
  Kie milionoj estos feliĉaj!
  Predanta besto forkuros en la kavernon,
  Ni kuŝigos la malnoblajn legiojn!
  
  Kio estas en la Patrujo kiu kantas,
  Kaj disbatas ĉiujn naziojn tre fame ...
  Premu pli fortan kavaliran radiopafilon ...
  Kaj por ke ĝi fariĝu paca kaj trankvila sur la planedo!
  
  
  
  
  La ruĝa standardo brilos
  En ĝi estas la sankta nomo de Jesuo!
  Trapasu la pioniran ekzamenon por kvin -
  Esti fama - via Rusujo!
  
  Sed tiu ekzameno ne estas ĉe la nigra tabulo -
  Ĝi devos esti transdonita el la tranĉeo!
  Grizaj haroj rapidas al la knabo en viskio,
  Amiko mortis - nun funebru ĉe la tombo!
  
  Kio estas la ŝaŭmo de la malbenita milito,
  Eĉ ne indas esti nomata besto!
  Kaj la hordo ne scias kiel teni
  Kvankam Adolfo foje estas pli amuza ol bufono!
  
  Ni scias, ke ni ne devas retiriĝi,
  Pioniroj timas alies por ĉiam!
  Ni infanoj estas fidele amikaj,
  Kaj morale mi kredas ne kriplulojn!
  
  Ni finos la gloran marŝon en Berlino,
  Ni ĉiam kredas, sciis batali!
  Kaj tuj kaptis fortan kuraĝon,
  PKK portanta en la kurado en la tornistron!
  Ludeman kaj kuraĝan kanton finis Oleg Rybachenko, kaj la germanaj knaboj aprobis ĝin per fajfo kaj ridado. Kvazaŭ ili ne rimarkus, ke ilia fanfaronita Fuhrer estas verŝita per deklivo de la kapo ĝis la piedoj!
  Fariĝis pli amuze kuri, aldoniĝis pli da vigleco... Kaj baldaŭ finiĝis la gruzo kaj iris mola herbo, kiu fariĝis ĝojo por la bruligitaj piedoj, kuraĝaj knaboj.
  Dimitri rimarkis kun rideto:
  - Oni diras, ke kanto helpas nin vivi, sed nenio estis dirita pri tio, ke ĝi ankaŭ malpezigas pezan ŝarĝon malantaŭ niaj dorsoj!
  Oleg Rybachenko protestis:
  - Eĉ dum la antikva egipta civilizo oni sciis pri la vivdona efiko de muziko sur la homa korpo, kaj ankaŭ kantoj. Ekzemple, malgrandaj sklavoj kaj sklavinoj kiuj ankoraŭ ne povis efike labori en la kampoj kaj ŝtonminejoj estis devigitaj kanti por gajigi plenkreskajn sklavinojn. Ja tia scienco de Valiologio venis el Egiptio.
  Komandanto Lupo kriis:
  - Rekonstruu por kresko! Kaj ne parolu!
  La militistaj knaboj tuj reorganiziĝis, kaj poste kuris silente.
  La suno jam iris en sunsubiro (en Nordafriko en julio malheliĝas pli frue ol en la meza vojo.). La halto jam estis proksima, kiam subite sekvis signalo.
  - Ĉiuj kuŝiĝu kaj alivestiĝu!
  Kiel ĝi rezultis ial. Antaŭe aŭdiĝis malproksima bruo. Kaj la knaboj aktive laboris per ministoj ŝoveliloj, ĵetante herbon super sin. Jam estis sufiĉe mallume...
  Hans rimarkis:
  - Verŝajne, ĝi estas nia! Ĝi estas ankoraŭ tro malproksime al la frontlinio, ĉar la Germana Armeo dece progresis.
  Dimitri rimarkis kun rideto:
  "Sed lerni la arton de alivestiĝo neniam doloras!" En vera milito, ĉi tio utilos!
  Hans konsentis:
  - Jes, neniam, sed mi certas, ke ĝi estas nia!
  Lupo siblis:
  "Ankora unu vorto kaj mi pafos vin surloke!" Ĉiuj embuskas! Kaj faru granatojn.
  Kiel ĝi baldaŭ rezultis, Hans kaj, fakte, eraris. Britaj tankoj aperis. Tamen, la knaboj trankvile sidis en embusko: kio se ili estus propraj sur kaptitaj veturiloj.
  Kvankam la tankoj iras norden. Estas nur kvar el ili, tri malpezaj kaj unu malfacile penetrebla "Matildo". La lasta tanko estas granda problemo, ĉar obusoj povas nur damaĝi ĝiajn spurojn. La pulmoj, aliflanke, povas esti trafitaj per precizaj ĵetoj en la tegmenton aŭ en la postaĵon. Se "Matilda" rompas la spurojn, tiam ŝi povas kaŭzi perdojn al la uloj per siaj du maŝinpafiloj kaj kanono.
  Lupo ne volis, ke liaj amikoj mortu jam en la dua, aŭ pli ĝuste eĉ en la tria tago post alveno en Afriko. Vere, maŝinpafiloj povus malŝalti precizajn trafojn. Sed la demando estas, kies tankoj estas ĉi tiuj? Subite, trofeoj jam kaptitaj de la germanoj?
  Lupo ordonis:
  - Soldato Yungfolkovets Oleg. Eliru al la tankoj sen armiloj kaj valizo kaj eksciu, kiuj ili estas!
  Oleg flustris:
  - Aŭskultu la komandanton!
  Duonnuda en nigra pantaloneto, la knabo estis bruneta pro protekta kremo, kaj por kaŝi siajn blondajn harojn li surmetis ian turbanon de ĵurnaloj. Nun li aspektis kiel ordinara, malriĉa araba infano. Estas neverŝajne ke li estos prenita kiel malamiko.
  La tankoj moviĝis malrapide, ŝanĝante en ilaron, kie la motoroj faris la plej malgrandan kvanton da bruo, kio ankaŭ vekis suspekton. Saltante al ili, Oleg vigle svingis la brakojn kaj kriis en rompita angla.
  - Estas minoj! Estas minoj!
  La tankoj haltis, kaskita kapo elŝoviĝis el la Matildo kaj kolera voĉo en la angla respondis:
  - Kial arapchonok, vi volas?
  La militista knabo vekis:
  - La germanoj metis minojn en la vojon! Atentu reĝajn trupojn!
  Dua kapo aperis el la ŝultro rimeno, mi aŭdis ĝin, ĝi respondos:
  Lasu tiujn aĉajn germanojn morti! Mia reĝo estas kun ni! Nun ni manĝos ilin!
  - Venu sidi ĉi tie! - Ordonita, se juĝante laŭ la epoletoj, kolonelo de la Reĝa Brita Tanka Armeo!
  La knabo grimpis sur la turon, sentante la agrablan malvarmecon de la kiraso sur siaj nudaj, etaj vezikigitaj piedoj. Tiam li kliniĝis malantaŭen kaj komencis montri al la britoj la vojon.
  Ili estis kvin, kaj en la ne tre vasta gvattureto de la meza tanko Matilda ĝi estis iom malvasta. Ĉi tie Oleg Rybachenko decidis fariĝi heroo. Liaj lertaj, trejnitaj manoj, kiel tiuj de profesia poŝŝtelisto, atingis siajn zonojn kaj elprenis revolverojn. La dikfingroj tuj forigis la fuzeojn.
  Kompreneble, ĝi estis malnobla, sed la tento plenumi la "heroaĵon" estis tiel forta, ke Olezhek pafis kelkajn fojojn el ĉiu revolvero, celante sub la maldekstran skapolon.
  De tia distanco, estas malfacile maltrafi, kaj nur frenezulo, aŭ la lasta malkuraĝulo, povas surmeti kuglorezistan veŝton sidante en tanko. La kolonelo estis surprizita, kaj palpis la buŝon de pistolo malantaŭ la kolo. La knabo flustris, en la plej pura Londona dialekto:
  - Se vi volas vivi, ordonu al la aliaj tri tankoj kapitulaci! Alie, nia bataliono detruos ilin kune kun la skipoj!
  La kolonelo estis surprizita:
  - Kiu vi estas?
  Oleg Rybachenko sincere respondis:
  - Via lasta ŝanco por pluvivi! Tri malpezaj tankoj estos bombaditaj per obusoj kaj vi estos torturitaj per fajro. Homoj mortos! Mi kalkulos ĝis tri, aŭ vi donos la ordonon, ke ili kapitulacu kaj eliru el la aŭtomobilo, aŭ mi pafos vin en la karnon de via kruro kaj ripetos la peton de la komenco! Unu du...
  La Kolonelo ĝemis.
  - Konsentu! Nur ne mortigu nin!
  Oleg Rybachenko fiere deklaris:
  - Ni germanoj ne mortigas kaptitojn! Kaj tiam post la kapitulaco de Britio, vi povas servi denove en la nova Reĝa Forto, renovigita Britio.
  La Kolonelo donis la ordonon per tremanta voĉo. La petrolŝipoj obeeme elgrimpis el la tankoj, demetante siajn armilojn. Pluraj el la plej grandaj germanaj knaboj, deĵetante sian kamuflaĵherbon, kuris al ili, prepariĝante por ricevi la unuan aron da kaptitoj en siaj vivoj.
  . ĈAPITRO #13
  La Ses denove batalas kontraŭ la ĉinoj. Denove, ilia hipersorĉistino ĵetis ilin en la deksepan jarcenton. La malamiko jam sukcesis kolekti grandegan armeon. La trupoj de la Ĉiela Imperio sieĝis la rusan urbon.
  Kaj nun knabo, knabino kaj kvar knabinoj premas la flavan armeon per glavoj.
  Oleg Rybachenko prizorgis ventomuelejon, dehakis plurajn ĉinojn kaj kantis:
  - Al la sanga batalo...
  Kaj la knabo ĵetis per sia nuda piedo plurajn venenajn kudrilojn.
  Margarita, farante rapidan atakon per glavoj, kaj tenante muelejon, konfirmis:
  - Sankta kaj prava!
  Kaj ŝi ankaŭ ĵetis kudrilojn per siaj nudaj piedfingroj. Trafante kelkajn dekojn da ĉinoj.
  Nataŝa, disbatante malamikojn per glavoj, aldonis:
  - Marŝu, marŝu, antaŭen...
  Kaj ankaŭ lanĉu la nudajn piedojn de la kudrilo.
  Laborante per ambaŭ manoj kaj piedoj, la knabinoj disbatis la ĉinojn tre fame.
  Zoja ankaŭ ĵetis pinglojn per siaj nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - Laborantaj homoj!
  Aŭrora, lanĉante bumerangon per sia nuda piedo kaj fortranĉante la flavajn militistojn, volonte konfirmis:
  - Marŝu, marŝu, antaŭen...
  Svetlana, disbatante la ĉinojn kaj liberigante ŝtalstelojn per siaj nudaj fingroj, trafante la malamikon, grincis:
  - Laborantaj homoj!
  La knabinoj agis kiel veraj batalantaj agloj. Kaj de iliaj batoj de glavoj, kaj ĵetoj de frapantaj elementoj, malamikoj falis kaj falis.
  Oleg tenis la teknikon "Papilio" per glavoj kaj kantis:
  - Vizaĝoj de morto!
  Kaj per sia nuda piedo, la knabo denove ĵetis la murdinton.
  Margarita okazigis akcepton ĉe la muelejo. Ŝi disbatis la kontraŭulojn, kaj grincis agreseme:
  - Jen nia vojo kaj lukto!
  Kaj el ŝiaj nudaj fingroj falis pluraj mortigaj diskoj.
  Oleg Rybachenko estas finita knabo, denove ĵetas tion, kio mortigas, kaj kantas:
  - La Tago de Majo estas festo de laboro!
  Kaj de la nuda piedo de la juna murdinto, diskoj denove flugas, fortranĉante la militistojn de la ĉiela imperio.
  Nataŝa denove ĵetas la mortigan, kaj grincas:
  - Ĉi tio estas mia bono!
  Kaj ŝia nuda kalkano trafas la ĉinan generalon en la mentono kaj rompas lian makzelon.
  Zoya okazigas papilian ricevon per glavoj, kaj kriegas:
  - Mi estas freneza pantero!
  Kaj el ŝiaj nudaj fingroj jaroj da akra eta diskmortigilo. Kaj tiel ili prenis kaj tranĉis ĉiujn.
  Tiam denove la glavoj estas en ago, kaj ĉiuj estas tranĉitaj. Ĉi tiu estas la terminatora knabino.
  Aŭrora tranĉis la ĉinojn, dispremis iliajn korpojn kaj gluglutis:
  Ni estas elektitaj...
  Kaj la donaco de morto flugas de ŝia nuda kalkano.
  Svetlana, faligante la militistojn de la flava imperio, konfirmas, elmontrante siajn perlajn dentojn:
  - Ni elektas!
  Kaj de ŝiaj nudaj piedoj denove la flugo de pereo.
  Oleg Rybachenko, disbatanta kontraŭulojn, aldonas:
  Kiom ofte estas...
  La nudaj piedfingroj de la knabo lanĉis la mesaĝon de morto.
  Margarita, detruante kontraŭulojn, kaj lanĉante neniigprezentojn, aldonis:
  - Ne kongruas!
  Kiel knabino kun lertaj kruroj.
  Natasha, pafante al la malamiko, kaj lanĉante donacojn de morto, eldonis:
  - Mi estas malantaŭ vi...
  Kaj nudaj piedoj kiel ĉiam en komerco.
  Zoya, post kiam ŝiris la malamikojn, prenis ĝin kaj agreseme siblis kun kobro:
  - Sekvu la ombron...
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj estas denove en komerco...
  Aŭrora, ĵetante sian armilon per sia nuda malsupra membro al la malamikoj, kaj plene disrompante ĝin, agreseme grincis:
  - Mi kutimiĝas al...
  Svetlana prenis kaj ĵetis dekduon da pingloj per sia nuda piedo, frapis amason da ĉinoj kaj knaris:
  - Malkongrui!
  Oleg Rybachenko denove atakas. Li dishakas siajn malamikojn, kaj de tempo al tempo li kantas:
  - Anĝeloj de bono, du blankaj flugiloj, du blankaj flugiloj super la mondo!
  Kaj el lia nuda kruro denove flugas la donaco de detruo.
  La knabo kiel ni vidas estas tre leporhundo. Kaj la tutan tempon nudpiede, kaj malfacile. Vera maĉisto. Kvankam li aspektas dekdujara. Sed ĉi tio estas la epitomo de detruo.
  Margarita ankaŭ ĵetas kudrilojn per la nudaj piedoj kaj knaras:
  - Freneza sonĝo! Plena beleco!
  Kaj denove io tute mortiga resaltas de la nuda kalkano.
  Ĉi tiu knabino estas la formado de morto kaj detruo.
  Kaj ĉi tiuj ĉinoj, jes, ĝi komprenas.
  Nataŝa en la rapida movo de la bela terminatoro. Fortranĉas kontraŭulojn, tranĉas ilin per glavoj kaj kantas:
  - Laŭdu caron Aleksej!
  Kaj kudriloj flugas de ŝiaj nudaj piedoj.
  Zoya, faligante la ĉinojn kaj detruante la malamikon, konfirmas:
  - La fiulo estos venkita!
  Kaj el ŝiaj nudaj piedoj elflugas, donaco de sovaĝa morto.
  Aŭrora, disbatanta la malamikojn, agreseme konfirmas:
  - Kaj ne petu kompaton de la malamiko!
  Kaj ŝia nuda piedo, elĵetas denove, ion absolute mortigan. Kaj frakasas kontraŭulojn al disŝiritaj pecoj da viando.
  Svetlana, faligante rivalojn, kaj lanĉante novajn pinglojn en la malamikon, kiel kobro siblas:
  - Ne kriu al la luno!
  Kaj donacoj de danĝera morto forflugas el ŝiaj nudaj fingroj. Kiu vundas kaj mortigas ĉiujn.
  Oleg Rybachenko moviĝas... la knabo estas senlaca kiel ĉiam...
  La ĉinoj havas malfacilan tempon. Li tiel dispremas ilin, kaj vidis ilin.
  Knaba geniulo grincas:
  - Jen mia batalo!
  Kaj denove, donacoj de neniigo flugas el liaj nudaj piedoj.
  Kaj la juna militisto batalas kiel plena kaj agresema heroo. Kaj ŝiaj glavoj estas kiel la klaboj de la Nigra Dio.
  Margarita prenis ĝin, eksaltis, tranĉis amason da ĉinoj. Okazis ricevo, kvazaŭ mortiga forto.
  Tiam ŝi denove skuis siajn nudajn fingrojn, agante kiel sanga demono.
  La kadavroj de la ĉinoj jam formis tutajn amasojn. La juna militisto siblis:
  - Mia vivo en venko super malamikoj!
  Kaj la knabino denove el nuda piedo ellasos nubon da kudriloj. Kaj la flavaj militistoj falas mortaj.
  Nataŝa tranĉis koridoron antaŭ ŝi el la kadavroj de flavaj militistoj. Ŝi ĵetis akrajn, klarigitajn diskojn kaj knaris:
  - Ĵetu al Marso, kaj estos klaso!
  Kaj el ŝia nuda piedo denove flugas mortiga donaco de tre malagrabla morto.
  Kaj kiom da ĉinoj mortas. Centoj, miloj, sub la batoj de la disbatantaj ses.
  Zoya ankaŭ moviĝas. Veturas kiel kobro, ne donas al la malamiko la plej malgrandan ŝancon. Kaj la ĉina falo hakis.
  La knabino kun sia nuda piedo lanĉis pinglojn akrajn per veneno kaj kantis:
  - Rusaj herooj tranĉis per glavo!
  Kaj la militisto, kvazaŭ ondo leviĝus, poste falus.
  Kaj Aŭrora faras paŝon al la malamiko, kaj distranĉas lin sen plia tempo.
  Mortigas la ĉinojn kaj siblas:
  - Mia granda heroeco!
  Kaj el ŝia nuda piedo, denove elflugu tio, kio frakasas la pecojn en krajonojn.
  La ruĝhara knabino ne indulgas la ĉinojn. Ĉi tie tuj tranĉis sep homojn.
  Kaj ŝia nuda kalkano, Generalo de la Ĉiela Imperio, rompis ŝian frunton. Li, kompreneble, mortis.
  Svetlana ankaŭ moviĝas kaj tranĉas malamikojn. Ŝiaj du glavoj, kiel faldeblaj tondiloj, tratranĉis la korpojn de la ĉinoj.
  En moviĝo, la knabino disbatis dekon da kontraŭuloj. Kaj ŝi prenis la diskojn per siaj nudaj piedoj kaj lanĉis ilin. Kaj ŝi fortranĉis multajn ĉinojn.
  Ŝi tute estas en sovaĝa frenezo.
  Svetlana diras:
  - Malamikoj ne pasos!
  Aŭrora konsentis:
  - Kompreneble, ili ne pasos - sen ŝanco!
  Kaj la ruĝhara hundino, denove sovaĝe hurlante kaj batante la ĉinojn per glavoj. Kaj tiam la nudaj fingroj de la soriko liberigos kelkajn pinglojn. Ke kelkaj dekoj da ĉinoj estos senditaj al la venonta mondo.
  Oleg Ribaĉenko, detranĉante la flavajn militistojn, prenis ĝin kaj grincis:
  - Neniigo de la menso!
  Kaj denove la knabo, kun la nudaj piedfingroj, elĵetis la terure mortigajn kaj mortigajn pinglojn.
  Kaj tiam li pepis:
  - En mia sonĝo - ĉiam venko!
  Margarita, batalante kun la malamiko, kaj tranĉante kontraŭulojn, konsentis:
  - Eĉ tre granda venko!
  Kaj la knabino denove kun la nudaj piedfingroj, ĉar ŝi prenas ĝin kaj lanĉas la mortportantan al la malamiko.
  Tiom da ĉinoj jam estis mortigitaj de sia paro. Jes, kaj kvar knabinoj ne malpli.
  Nataŝa ĵetis per sia nuda piedo memfaritan obuson el karbopolvo. Tiu eksplodos, disŝirante ĉinajn soldatojn.
  Kaj la knabino krias:
  - Mi estas la aglo de potenco super la mondo!
  Zoya ankaŭ estas tre facilmova en detruado de la ĉina armeo. Li svingas siajn glavojn kaj kantas:
  - Ni estas fieraj agloj!
  Kaj denove, io tre mortiga elflugas el ŝia nuda piedo. Kaj la ĉinoj estas tre specifaj mortigoj.
  Knabino en sovaĝa ekstazo de facilmova kaj agresema movo, ne lasante fali eĉ unu kudlon, sen trafi.
  Aŭroro ankaŭ moviĝas. Ŝiaj nudaj piedoj ĵetas akrajn pinglojn. La ruĝhara knabino agas kiel pantero postkuranta ŝakalojn. Ŝi tranĉas la ĉinojn kiel sukerkanon.
  Kaj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - La estonteco estas mia!
  Kaj elŝovas sian langon.
  Svetlana ankaŭ ekstermas la ĉinojn. Kaj ŝiaj nudaj piedoj akcelas ilian rapidan movon.
  Blonda knabino, kiel kobro. Kaj tranĉas kontraŭulojn sen ajna kompato.
  Ŝiaj glavoj turniĝas kiel ventomuelejo. Kaj ne lasu la malamikon frostiĝi en paco. Krom se paco fariĝos kompleta kaj eterna.
  Svetlana, fortranĉante la ĉinojn, raportas:
  - Nia formo estas la plej alta!
  Kaj el ŝia nuda piedo elflugas la mortiga kaj nekomprenebla. Kiel bati kontraŭulojn, tiel rekte al morto.
  Aŭrora konfirmas:
  - Pura malvenko!
  Kaj dekduo da pingloj flugas de la nuda piedo de la knabino. Jes, tiel trafe, ke kvindek ĉinoj tuj falis.
  Natasha rimarkas tion, hakante la militistojn de la Ĉiela Imperio:
  - Via kolero estas granda!
  Kaj nudaj piedfingroj lanĉos diskojn.
  Zoja, tranĉante kontraŭulojn, ekkrias:
  - La sonĝo realiĝu!
  Kaj ankaŭ nuda piedo, kiel mortiga detruo sendos.
  Kaj la amaso de la ĉinoj iĝas kadavroj.
  Aŭrora, faligante la flavajn militistojn, kantas:
  - Neniu kompato al la malamiko!
  Kaj el ŝia nuda kruro elflugas io, kiu premas la flavajn batalantojn ĝismorte.
  Kaj ruĝhara militisto en sovaĝa movo.
  Svetlana, tratranĉinte amason da malamikoj, prenis ĝin kaj grincis, nudigante siajn perlajn, brilantajn dentojn:
  - Ni neniam ĉesos! Do la rusa armeo naskiĝis por venki!
  Kaj tiam la knabino ĵetas karbogranaton per sia nuda piedo, kaj frakasas siajn kontraŭulojn en sangajn pecojn da viando.
  Oleg Rybachenko, venkante la ĉinojn, agis lerte.
  Kaj la terminatora knabo kantis:
  - La rusa armeo naskiĝas por venki!
  Kaj la nuda kalkano de la knabo en salto trafis la mandarinon en la mentono, laŭvorte dispremante lin.
  La juna militisto laŭte ekkriis:
  - Venko venos por ni!
  Margarita, dehakante la ĉinojn kaj detranĉante iliajn kapojn, komentis:
  - Se estas...
  Kaj la knabino kun la nuda piedo ĵetis aron da pingloj...
  Oleg Rybachenko blekis responde:
  - Kiu venas al vi!
  Kaj tiam la nuda piedo de la knabo liberigis nubon da kudriloj. Tuj cent ĉinoj estis batitaj.
  Margarita grincis je la supro de siaj pulmoj:
  - Estos tiuj...
  Kaj ŝiaj nudaj fingroj lanĉis mortigan bumerangon.
  Oleg, eltranĉante la militistojn de la Ĉiela Imperio, konfirmis:
  - Kiu venos por vi!
  Kaj la nudaj piedoj de la knabo lanĉos la murdinton kaj unikan. Io kiu dispremas la ostojn de la ĉinoj.
  Kaj veneni ilin.
  Jes, la knabo ne estas el timema dekduo...
  Nataŝa okazigis duoblan barelan akcepton - faligante la ĉinojn kaj kriante:
  - Ĉi tiuj estas niaj knabinoj!
  Kaj de ŝiaj nudaj piedoj, la flugo estas donaco de kompleta detruo.
  Kaj la knabino siblos:
  - Silentu!
  Kaj ŝiaj glavoj tranĉis la kapon de ĉiuj.
  Zoya tranĉas kontraŭulojn surmove kaj kantas:
  - Mia amo estas sur la kvina etaĝo!
  Kaj denove, la nuda piedo de la knabino lanĉos bumerangon. Kaj la amaso da flavaj militistoj kun malfermitaj ventroj kolapsis.
  Nataŝa, dehakante la flavajn, ekparolis:
  - Ĉu amo? Kio pri Faberge-ovoj?
  Kaj denove, de nuda kalkano liberigita morto.
  Zoja, hakante la ĉinojn, komentis:
  - Kaj vi specife jam estas sensenta!
  Kaj palpebrumis al ŝia amiko!
  La knabinoj ŝajne ne estas naivuloj. Kaj certe ne ranoj.
  La nuda piedo de Zoya liberigas damaĝan elementon. Kaj multaj ĉinoj forlasas.
  Aŭrora sur la atako. Unika kaj ruiniga. Trabatas malamikojn, kaj ŝiaj glavoj estas kiel flugiloj de ventomuelejo.
  Ruĝhara diablo, en la klasika movado de rapida atako. Se ĝi vere tranĉas, tiam ĝi tranĉas specife.
  Kaj kriu:
  - Risko estas nobla afero!
  Kaj el ŝiaj nudaj piedoj denove donaco al la ĉinaj muŝoj. Ĉiuj estos tranĉitaj kaj disbatitaj.
  Svetlana en movado Disbatas la soldatojn de la ĉiela imperio. Ne donas al vi la plej etan ŝancon.
  Kaj nun ŝiaj nudaj piedoj estas tiel virtuozaj, kaj la murdinto estos forĵetita. Kaj la ĉinoj estos falĉita tiom multe, ke vi simple miras.
  Kaj la knabino Svetlana krias:
  - Fiere ŝvebas super la planedo...
  Kaj ŝi rompis la kolon de la ĉina komandanto per sia nuda kalkano.
  Oleg Rybachenko, disbatante la malamikojn, kantis:
  - Rusa dukapa aglo...
  Kaj el la nuda piedo de la knabo flugas alia mortodonaco por la ĉina armeo.
  Margarita, tratranĉante la malamikojn kaj elmontrante la dentojn, aldonis:
  - En la kantoj de la homoj kantitaj ....
  Kaj karba citrono forflugis de la nuda kalkano de la militisto, rompante la kontraŭulojn..
  Nataŝa turniĝis en la aero, detranĉis dekduon kaj duonon de ĉinoj. Ŝi fortranĉis multajn malamikojn kaj knaris:
  Li reakiris sian grandecon!
  Kaj la knabino denove moviĝas kaj la danco de morto.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj elĵetas ion, kaj la malamikoj estas tre specife mortigitaj.
  Jes, por la ĉinoj estas nigra tago.
  Zoja ankaŭ dispremas ilin, tranĉas ilin en pecojn kaj grincas:
  - La grandeco de la Rusa Imperio!
  Kaj ŝiaj nudaj piedfingroj lanĉas alian mortigan bumerangon. Kiu senigas kontraŭulojn je kapoj.
  Kaj la knabino mem prenos ĝin kaj tranĉos malantaŭan manon.
  Sed en batalo, Aŭrora ne estas timema. Se pereas dolbaneto, do sen ia kompato. Kaj tranĉis ŝiajn glavojn - same kiel ekzekutistoj.
  La ruĝhara diablo muĝis je la supro de ŝiaj pulmoj:
  - Mi vere estas nur satano!
  Kaj denove ŝiaj glavoj leviĝas kaj falas sur la ĉinajn batalantojn.
  La fajra besto estas hurlonta kaj granato el segpolvo forflugos de ŝia nuda piedo.
  Estos eksplodo. Kaj multaj ĉinoj jam estas en la ĉerko.
  Pli precize, iliaj kadavroj estas disĵetitaj ĉie.
  Aŭrora grincos:
  - Mia kredo estas ekstermo!
  Kaj de ŝiaj nudaj piedoj, kiel donaco de mortiga morto, flugos.
  Kaj la ruĝa hundino estas nur murda dinamito!
  Svetlana, estas ankaŭ io, kio ne lasas vin enui, sed povas mortigi.
  Li prenos ĝin, lanĉos bumerangon kun nudaj piedoj. Kaj fortranĉis multajn ĉinojn. Ĉi tiu knabino estas nur temperamenta blondulo.
  Kaj en ĉi tiu militista tendenco estas detranĉi la kapon helpe de akra denta kaj brulanta segilo.
  Kaj la militisto kantos:
  - Vi ne estos ŝparita! Ni estos tre feliĉaj!
  Kaj denove la knabino faras tre kuraĝajn kaj saĝajn movojn. Kaj rompas kontraŭulojn, ne permesante al ili ĉirkaŭrigardi.
  Knabinoj en la atako kontraŭ la ĉina armeo. Ili tranĉas kontraŭulojn per glavoj kaj sendas donacojn de detruo per nudaj piedoj.
  Oleg Rybachenko moviĝas kiel pantero. Kaj li tranĉas la malamikojn, farante ondon post ondo. En unu sekundo, senmorta knabo povas svingiĝi dek kvin aŭ dudek fojojn.
  Kaj faligu multajn militistojn kun la kranioj tranĉitaj.
  La eterna knabo ekkrias:
  - Revo vrako!
  Denove, lia glavo estas en moviĝo kaj montras emon detrui kontraŭulojn.
  Ankaŭ Margarita tranĉis sin, kaj grincas:
  - Mi estas vulkano de morto, kaj mi donos al vi kornojn kiel sinjorinoj!
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas akrajn diskojn, kiuj batas malamikojn ĝismorte.
  Kaj la knabino krias:
  - Estos novaj venkoj - estos novaj batalantoj!
  Kaj la militisto detruas ĉiujn per furioza atako.
  Kaj ŝiaj nudaj, ĉizitaj kruroj ŝajnas marteladi najlojn en ĉerkon.
  Nataŝa tranĉis amason da ĉinoj kaj knaris:
  - Por nia venko!
  Kaj el ŝiaj nudaj piedoj flugis, alia mortodonaco.
  Zoya ankaŭ tranĉas kontraŭulojn. Agas en ĉia ebla kaj neebla agresemo.
  Jen ŝia nuda piedo lanĉis citrono sur la karbo. Kaj tuj cent flavaj soldatoj estis ĵetitaj supren.
  La knabino kantis kun rido:
  - Mi prenos la ĉevalon kiel promeson, kaj la sorto atendas min!
  Kaj denove la knabino trafos la malamikon. Kaj li marŝos, tranĉante la malamikojn, lasante al ili eĉ la plej malgrandan ŝancon.
  Aŭrora estas pura besto en batalo. Ĉi tiu ina terminatoro estas simple la formado de la diabla menso.
  Kaj se ŝi tranĉas, ŝi tranĉas.
  Kaj de la ĉinoj oni verŝas nur disŝiritaj pecoj da viando.
  Aŭrora, detruanta kontraŭulojn, muĝis:
  - Temperamento de kobro!
  Kaj tiam ŝia nuda piedo ĵetis veran bombon. Kaj multe da flavaj soldatoj ŝiris.
  Svetlana dispremas la ĉinojn. Tranĉas ilin per glavoj kaj kantas:
  - La estonteco estas la pasinteco, nur kiam ĝi estas bona!
  Kaj nun mortiga donaco denove flugas de ŝia nuda piedo. Li disĵetas kontraŭulojn. Kaj estas fragmentoj de manoj, piedoj kaj alia sanga ŝaŭmo.
  Knabinoj en batalo estas tiel sovaĝaj, konstante sur la atako.
  Sed estas tro da ĉinoj kaj tial la ekstermado estas dependiga. Kvankam glavoj kaj laboro.
  Precipe Oleg komencis kraĉi el pajlo. Kiu ankaŭ aldonas ekstermado.
  Ni konfesu, la knabo estas tre leporhundo. Liaj movoj estas kiel svingado de pendolo.
  Kaj tio estas nur multe pli rapida ol horoj. Kaj ili tranĉis glavojn tre rapide kaj rapide.
  La knabo siblis:
  - Jen nia revo, venki kaj detrui!
  Kaj denove liaj nudaj piedoj batos mortigan donacon.
  Margarita en sovaĝa movo. Tranĉas malamikojn kaj kriojn:
  - Venko estos, mi certe scias!
  Kaj la knabino ĵetos mortigan obuson.
  Kaj disŝiru la partojn de la flavaj militistoj.
  Nataŝa ankaŭ moviĝas. Ne konas barojn kaj timemon. Ŝiaj glavoj tranĉis kontraŭulojn. Kaj efektivigu trioblan muelejon.
  Tiam la knabino diras:
  - Granda kaskado!
  Kaj nuda piedo ĵetas bumerangon. Deko da ĉinoj restas sen celoj. Jen la militisto traktas ilin.
  Zoya ankaŭ moviĝas. Disbatas kontraŭulojn kaj grincas:
  - Batalu sange kaj prave!
  Ŝia nuda piedo moviĝas, io ĵetos. Kaj disŝiru la amason da militistoj de la ĉiela imperio.
  Aŭroro ankaŭ moviĝas. Kaj ĝi ankaŭ faras la detruon de la ĉinoj. Kaj li faras ĝin, kvazaŭ rastante per peniko.
  Kaj ĝi krias:
  - Banzai tendenco!
  Kaj granato denove flugas de ŝia nuda piedo. Kaj frakasos multajn rompitajn malamikojn.
  Svetlana ankaŭ estas en la batalo. Kaj li ne rezignas sen multe da ceremonio. Kaj glavoj kiel tranĉo. Kaj kun nudaj piedoj li prenos kaj ellasos ĝin. Kaj el ĝi venas tiaj fulmoj de energio.
  Aŭrora instigas sian amikon:
  - Estas kontakto!
  Svetlana, duonigante la komandanton de Ĉinio, konfirmis:
  - Estas kontakto!
  Kaj ambaŭ knabinoj batis siajn nudajn kalkanojn unu kontraŭ la alia.
  Aŭrora denove moviĝas. Impeta kaj nevenkebla. Ne konas malfortecon kaj dubon.
  Ŝiaj glavoj tratranĉis homan karnon.
  La ruĝhara diablo, disbatante alian ĉinon, demandas:
  - Kion vi opinias, vere?
  Svetlana respondis:
  - Vere, la koncepto estas relativa!
  Aŭrora ridis kaj rimarkis:
  - Jes, estas vero!
  Kaj alia obuso elflugis el ŝia nuda piedo. Kaj kiel ŝi trafis la malamikojn. De la ĉinoj, nur pecoj de ŝirita viando flugis en malsamaj direktoj.
  Svetlana rimarkis kun rideto:
  - Tiel estas nia mortigo kaj kreado!
  Kaj la knabino ankaŭ lanĉis donacon de mortiga kaj senkompata morto per sia nuda piedo.
  Nataŝa, frakasante la ĉinojn per glavoj, logike notis:
  Ili havas sian veron, ni havas la nian!
  Kaj alia grenado elflugis el la nuda piedo de la knabino.
  Zoya volonte konsentis pri tio, hakante la malamikon en malgrandajn pecojn:
  - Ĉiu havas sian propran. Kaj tre granda vero!
  Kaj el ŝia nuda piedo denove flugas ege mortiga. Kaj disŝirante la karnon en pecetojn da granato.
  Nataŝa logike rimarkis:
  - Tion donis al ni la scienco kaj la dioj!
  Zoya, detruanta kontraŭulojn, konsentis:
  - Ŝi donis multon!
  Kaj ŝia nuda piedo ĵetis denove, plurajn diskojn. Kaj batis amason da kontraŭuloj.
  Nataŝa notis, elmontrante siajn dentojn:
  - La tendenco tamen!
  Kaj ŝiaj nudaj fingroj ĵetis plian dekon da pingloj. Ili montris mortigan kaj sovaĝan politikon.
  Dekmiloj da ĉinoj jam estis mortigitaj. La Ses faris bonegan laboron kreante alternativan historion.
  Kaj kompreneble, knabinoj kaj knabo estas tre granda, kaj kolosa forto!
  . ĈAPITRO #14
  La ĉinoj ricevis kruelan lecionon ĝis ili atakis, la knabo geniulo Oleg Rybachenko skribaĉis alian ĉefverkon;
  DONACTEMPO!
  PROLOGO
  Antaŭ la nova jaro, la ĉefurbo Moskvo aspektas kiel giganta abelujo malavare kolorigita per lumoj. Ĉiuj rapidas fini la multnombrajn aferojn, kiuj akumuliĝis dum la jaro, por plonĝi en la dolĉajn kirlventojn de festa amuzo.
  Kaj juna Alex kun sia amatino Angelina devis turniĝi, liverante multajn donacojn. Glueca, malpura neĝo knaris sub la feltaj botoj, estis varme en la kotona ŝaffelta mantelo de Pastro Frost, kaj sub la fibreca barbo, la ruĝecaj, senrazitaj vangoj de la junulo pikis pro sala ŝvito. Angelina, en la kostumo de neĝa fraŭlino, estas iom pli facile, kvankam post la dudeka domo oni ne komencas figure fali de la piedoj.
  Sed kiel malakcepti la ŝancon gajni kroman monon kiel novjara paro?
  Ne estas sufiĉe da mono por novaj ĝisdatigoj, kaj la stipendio estas ege malgranda, je frenezaj prezoj...
  - Estas vi kudlaty kie chapaet? - Mi aŭdis mallertan voĉon.
  La lanterno subite estingiĝis, kaj malbonaŭguraj ombroj flagris en la mallumo. La barba, mallarĝokula bandito skuis longan ponardon, sekvite de pluraj pli, aspektantaj kiel diabloj eskapintaj el la submondo.
  - Tranĉu la malfidelulojn! - Sonas, turmentante la timpanojn, aĉa, kiel la grincado de rusta sego sur konkreta voĉo.
  Kvankam, kompreneble, laŭ la Hollywood-scenaro, la paro devis ekstari kaj bati la rabiajn banditojn tuj, sed la vivo estas pli proza. Alex kaj Angelina donis anseron. Kompreneble, ili estas junaj, atletikaj, sed pezaj sakoj kun donacoj malantaŭ la dorso kaj dikaj roboj malfaciligas kuri...
  Malantaŭ li, oni aŭdas pezan fumon, malpurajn matojn, jen juna viro estis tranĉita per ponardo sur la dorso, tranĉante sian mantelon...
  Griza objekto flugas sub la piedoj de la fuĝantaj studentoj, ŝajnas, ke ĝi estas rato kun brilanta (fuzeo brulas!) vosto. Angelina kriis: ŝi ne ŝatis ratojn, tamen, kio estis fakte multe pli terura ...
  Bruis! La asfalta pavimo, akre leviĝanta, frapis en la vizaĝon, kaj la korpo estis tuj trapikita de akra, disŝiriĝanta ĉeloj doloro ...
  LA LASTA ĈANCIO DE LA HOMERO
  Kiam proksimiĝas tia sennombra armado, estas terure, de malproksime ŝajnis, ke rampas multkolora, brilanta nebulozo. Krome, ĉiu fajrero estas feroca demono aŭ tremanta spirito kaŭzita de la magio de nekromanca sorĉisto. La fronto etendiĝis por paro da parsekoj, sur tia skalo, eĉ la flagŝipoj ultra-batalŝipoj aspektas kiel sablograjno en Saharo.
  La homa konfederacio, kune kun aliaj rasoj loĝantaj la metagalaksion, eniris la decidan batalon.
  Estas tiom da ŝipoj ĉi tie, kun mirinda, kvankam en la plej multaj kazoj nur malhelpas efikan bataldiversecon. Nu, ekzemple, stelŝipo en formo de klaviceno aŭ kun longaj muzeloj ruliĝis en virbastonon anstataŭ harpkordojn, aŭ eĉ kontrabason kun rektangula tankturo . Ĉi tio povas kaj impresas la malfortajn individuojn, sed pli verŝajne kaŭzas ridon ol timon, precipe inter sofistikaj militistoj.
  Ilia kontraŭulo estas imperio senhonora asertanta esti universala potenco. La Granda Ĉerko, kie ĉio estas metita je la servo de milito, la ĉefa slogano estas efikeco kaj oportuneco. Male al la Koalicio, la ĉerkportantaj stelŝipoj malsamas nur laŭ grandeco. Kaj la formo estas preskaŭ la sama - tre rabema en aspekto, altamara fiŝo. Eble kun ununura escepto: aspektante kiel dikaj, ŝtalfanditaj ponardoj - annigelans.
  La steloj en ĉi tiu parto de la kosmo ne estas tro dense disigitaj tra la ĉielo, sed ili estas buntaj, apartaj en sia lumgamo. Ial, rigardante ĉi tiujn lumaĵojn, estas malĝoja sento, kvazaŭ vi rigardus en la okulojn de anĝeloj, ke ili kondamnas la vivantajn estaĵojn de la universo pro sia malnobla, vere sovaĝa konduto.
  La armeo de Grobzagonat ne hastis renkontiĝi, nur apartaj movaj unuoj, rapide, profitante sian superan rapidecon, atakis la malamikon, kaŭzis damaĝon kaj retiriĝis. En respondo, ili provis renkonti ilin per bombarda fajro, sed la pli lertaj kaj teknologie progresintaj ĉerkujoj agis multe pli efike. Minoj krevis kvazaŭ krevigitaj, erupciante en gejsero de fragmentoj de la krozŝipo kaj destrojeroj. Sed ĉi tie eblis forĵeti kaj grandĉasaĵon. Unu el la grandegaj batalŝipoj de la homa konfederacio estis malkonstruita, la ŝipo dense fumas, kaj sur la giganta stelŝipo "Stalingrad" regas tumulto.
  Ili provas savi lin per sia tuta forto, la haŭto de knabinoj kaj knaboj laŭvorte senŝeliĝas de la terura varmego. Kaj en la aero, kiel modisto, rozakvo estis ŝprucita, molekulo de nitrogeno kaj oksigeno reagis, altigante la jam malpermesan temperaturon por homo. Jen la knabino falis sur la genuojn, kaj klininte super kisoj la amuleto de Perun, la gutetoj de larmoj vaporiĝas sen havi tempon por atingi la pezan metalan tegaĵon. Jen estas morto, junulo, kiu antaŭ duonhoro provis repreni ĝin, falas sur la plankon, kaj flamas, ruĝa viando senŝeligas la ostojn...
  Batala roboto, faligas gutojn da lubrikaĵo el larĝa muzelo, ŝajnas, ke ĉi tiu maŝino muĝas, spertas turmenton, sendas preĝon al elektronikaj dioj, surbaze de binara kodo. La sistemo de ventolado rompiĝas, iĝante speco de malgrandaj sed multaj nigraj truoj, riskante sorbi ĉion kaj ĉion.
  Jen du ĉarmaj inaj militistoj, malsukcese kroĉiĝantaj al la enirmortero per siaj manoj, provante prokrasti morton. Iliaj delikataj, rozkoloraj vizaĝoj estas distorditaj, kaj iliaj belaj trajtoj estas distorditaj de neeltenebla doloro. Sed la premo de la suĉa tornado pliiĝas. Li deŝiras siajn fingrojn, purpura sango ŝprucas de ŝiritaj muskoloj kaj tendenoj , kaj la knabinoj rapidas en la viandan muelilon. Sur la muŝo, ruĝhara knabino kolizias kun juna viro, ramante sian vulpsimilan kapon en la stomakon.
  Ili sukcesas rideti unu al la alia antaŭ ol foriri al la loko sen reveno. Alia virino, jam pli ol duone karbigita, desegnis per brulanta mano sur la muro: "La kuraĝulo mortas unufoje, sed vivas eterne, la malkuraĝulo unufoje vivas, sed estas eterne morta." Blue-verda flamo aldonas varmegon, ĉirkaŭprenante ravan korpon indan je la plej prestiĝaj podioj antaŭ kelkaj momentoj. Ĉi tie la knabinaj ostoj estas elmontritaj, kaj la fortaj muskoloj, malmoliĝintaj de infanaĝo, diseriĝas en blankan cindron.
  La batalŝipo forte flamis, elpelante irizajn aervezikojn en la vakuon, kaj poste eksplodis, frakasante en multajn fragmentojn.
  Hipermarŝalo Grobzagonath Princo "Giganta Masko" ordonis:
  - Antaŭeniru kvin milionojn okcent kvindek mil superfregatojn, same kiel malmolajn anigenajn portantojn. Lasu la hordon de universoj kuri sur malamikajn dorsojn!
  La fregatoj provis konservi la formacion, viciĝante en apartaj linioj. Raketkrozŝipoj kaj barakiloj, kune kun batalantoj, formis specon de fajna maŝreto. Komence ili provis bombardi la malamikon je granda distanco, uzante armilon, kiu ne plu estas nova en la universo, sed ege detrua: termokvark-misiloj. Kiel la boksootaktiko de granda punisto: Ĵetu longan maldekstran pikon kaj tenu vian partneron ĉe golfeto. La koaliciaj ŝipoj malantaŭeniris, la ariergardoparto de la stelŝipoj rapidis antaŭen, provante trarompi al la batalkampo ĝustatempe. Ĉerkoj uzantaj sian avantaĝon en organizo kaj manovreblo, kiel ekzekutisto per hakilo, tranĉas la pli lozan formadon de la fortoj kontraŭbatalantaj ilin. Inter tiuj, kiuj provis ataki la eksterteranojn, la perdoj pliiĝis.
  La diabla belec-generalo Dukino de Furia rapidas sur sian altrapidan annigen-aviad-kompanion. Ĉi tiu estas tia speco de batala stelŝipo, ke, male al konvenciaj krozŝipoj, anstataŭ pafiloj, ĝi havas anten-elsendilojn, kiuj, uzataj en batalo, korodas la kirason de malamikaj ŝipoj per sia efiko. Jen venas la gravioplasmaj ondoj, rapide balaantaj tra la vakuo. Nigra spaco de iliaj spac-inundaj movoj estas kolorigita kiel akvo de disverŝita benzino. La ago estas tre detrua. Ili varbas la pafilojn de eksterteranoj malsukcese provante kontraŭstari ilin, kaŭzi enmiksiĝon en komputila gvidado, aŭ eĉ ĉe alta intenseco kaŭzas detonacion en la neniigfuzeoj de termokvarkmisiloj. Malamikaj stelŝipoj estas kiel fiŝoj sub filmo de motoroleo, kelkaj el ili ne el metalo aŭ ceramiko, sed de biologia origino kaj sufiĉe realisme tordiĝas en la plej teruraj konvulsioj.
  Ĉi tie alia batalŝipo komencas diseriĝi, flamanta, kvazaŭ grandega ŝipo kun diametro trans la larĝo de la Kanalo estas farita el domenoj ŝprucitaj per benzino. Estas nenio por diri pri la perdoj de inter la pli malgrandaj stelŝipoj. La koalicio de eksterteranoj kaj teranoj klare cedas, ŝajne la plej nova armilo de la stalzanoj - la elsendita gravioplasmo, laŭvorte ŝokis la spacfortojn de kelkcent imperioj.
  La Comte de Barsov kontrolas la fajron movante la fingrojn antaŭ la skanilo en certa sinsekvo. Ekstere, la ĉerkskatolo Generalo de Ses Steloj aspektas kiel potenca, heroa konstruo de viro kun striita tigra vizaĝo. Agreseme bela besto, sed ĉi tio estas malbona beleco - Lucifero. La Grobzagon kolere ridetas, farante senkompatajn batojn. Li sentas la konfuzon de la homamaso kolektita el pluraj galaksioj. Nu, lasu ilin amasiĝi eĉ pli, pliigu la panikon. Kiam la ĉefaj fortoj de la Senkompata, grava imperio eniros la batalon, estos venka, ĝoja fino por iuj kaj malĝoja fino por aliaj.
  La koalicio agas iom ĥaose, anstataŭ organizita repuŝo, obskuraj manovroj, eĉ du grandiozaj batalŝipoj, malgraŭ la kosmaj distancoj, blindiĝis, velis unu al la alia, poste kun muĝado, pere de gravitondoj, dolore eldonante en la oreloj. de proksime lokitaj batalantoj, koliziis.
  Vandoj rompiĝis ene de ili, batalaj kupeoj, kazernkabanoj, trejnaj kaj distraj haloj estis disbatitaj. Ĉio okazis kun la rapideco de la tajdo, sufiĉe rapida por mortigi ajnan eblecon de fuĝo, sed ankoraŭ agonige malrapida, donante al la milionoj da kaptitaj vivestaĵoj ŝancon senti la koŝmaran timon de neplaĉa morto.
  Jen la grafino de la blatvetkuro, tre simila al bukedo da violoj kun rozkoloraj rankruroj en oraj bukloj, akceptas doloran morton, konfesante... al sia batalemiganto. Komputila hologramo legas preĝojn kaj absolvas pekojn je rapida ritmo. Tia estas la religio de ĉi tiu glamoura nacio, via altteknologia armilo ludas la rolon de pastro, nur cibernetika inteligenteco estas konsiderata tiel, ĝi havas sufiĉan sanktecon kaj purecon por servi kiel peranto inter vivanta organismo kaj la Ĉiopova Dio. La lastaj vortoj de la pastro-elsendinto estis:
  - La mondo ne estas senĉa de ĉarmo, sed abomenaĵo ne estas oferata al Dio!
  La Dukino de Furie estas svelta kaj atletika dungosoldato de la teamo en speciala reĝimo, kunpremita parolkodo kiu ludas duoblan rolon. La unua ŝildo de la ĉifro de eblaj kaŝaŭskultiloj de la teamo. La dua magotelepatia impulso.
  Krozŝipoj, destrojeroj, brigantinoj, kaj eĉ unu kosmoŝipo, ĉi tiuj estas ŝipoj difektitaj aŭ tute detruitaj de ŝia stelŝipo. De Furia logike notas:
  - Kuraĝo povas kompensi por nesufiĉa trejnado, sed trejnado neniam kompensas por kuraĝo!
  Ilia barakto jam detruis la termokvarkan energion (ĝis nun ĝia uzo ne estas tiel perfekta) de la reaktoro preskaŭ ĝis la limo kaj maltrankvile atendas la komandon. Multaj centoj da miloj da malamikaj ŝipoj de la ĉefaj klasoj jam estas detruitaj, la batalo okazas sur la plej larĝa fronto.
  La ordono estis donita, ili rapidis, organizis retiriĝi por reŝarĝi ĉe la kargostacioj - specialaj stelŝipoj.
  Kaj la Princo "Giganta Masko" ĵetis novajn fortojn en la batalon:
  Aparte, lia persona flagŝipo ultra-batalŝipo "Beast".
  Poste, du aliaj gigantoj "Shock and Awe" kaj "Red Noose" antaŭeniris. Ili deplojiĝis en dekoj de miloj da grandaj kaj malgrandaj pafiloj kaj emisiiloj. Super ili flagris pluraj protektaj tavoloj: la graviomatrico, magospacaj kampoj (trapenetrebla materio en nur unu direkto), fortoreflektanto. Ĉiuj cibernetikaj aparatoj funkciis pri subnivela teoplasmo, kiu donis reziston al interfero. Samtempe estis uzataj grandegaj radaroj, kiuj mem kreis jezuitajn ĉagrenojn por la elektronika malamiko.
  Kvazaŭ mortiga hajlo falis sur la rikoltojn, falis malsupren "donacoj" portantaj morton... Tri gigantoj provis disvastigi pli larĝe por ekstermi la malamikon kiel eble plej efike. Ili estas preskaŭ nevundeblaj, kiel pilko fulmo, flugado, brulvundoj poplanugo flirtanta en la spaco, tia estas ilia mortiga efiko sur kosmoŝipoj de eksterteranoj. Devigante ilin retiriĝi en paniko. Sennombraj pilolformaj savmoduloj disiĝas tra la vakuo, pli kaj pli da ili tremas pro raketeksplodoj kiel buoj en malglataj maroj. Ĝis nun, la ĉerkoj ne atentas ilin, rompas antaŭ ĉio la danĝerajn kaj fortajn, tiam eblos fini la eksterterulojn, kiuj perdis la restaĵojn de siaj mensoj pro teruro. La batalo ankoraŭ ne estas venkita, ankaŭ la trupoj de la Senkompata Imperio suferas tamen nekonsiderindajn perdojn kompare kun la malamiko.
  Sed samtempe, sur flamantaj stelŝipoj, ne estas tumulto kaj paniko. La evakuado okazas tre glate, kvazaŭ tiuj ne estas vivantaj organismoj, sed biorobotoj. Cetere, la retiriĝo, kvazaŭ en moko de morto, estas akompanata de kuraĝaj kantoj.
  Kaj jen la anigen-portanto de de Furia: tia speciala portanto de gravita plasmo, kiu montriĝis neatendita laŭ detrua potenco. Ŝargado de la energio de detruo okazis preskaŭ tuj kaj denove en batalon.
  La kosmoŝipo gajnas maksimuman akcelon, la dukino eĉ tenas la stabiligilon, tra la diafana ŝtofo de la batalkostumo, oni povas vidi kiel ŝiaj grandaj bicepsoj streĉiĝas, ne virine. Ŝi kaj aliaj ŝipanoj devas klopodi ne fali sur la dorso. La dukino kun tigra kapo estas neimitebla, kiel militisto el bildstrioj, ŝiaj okuloj estas penetraj, tre helaj, longaj kaj densaj haroj flirtas de la aliranta aero.
  Estas malfacile kredi, ke ĉi tiu heroa knabino jam trafis ducent ciklojn. Kiel freŝa kaj pura estas ŝia vizaĝo, tre movebla, jen kun furioza mieno, jen male anĝela aŭ ludema. Estas multaj bataloj malantaŭ ŝi, sed ŝi neniam ŝajnis laciĝi je ili. Ĉiu nova batalo estas io speciala, kun sia nepriskribebla beleco kaj riĉeco de la bildo, ekscita ritmo.
  Kaj nun ili havas la plej novajn armilojn laŭ la principo de operacio, kontraŭ kiu la malamiko verŝajne ne povos trovi efikan protekton, almenaŭ ĝis la fina venko de Grobzagonat.
  Kiel senhelpa estas la drednought de la Phizt-raso. Blindigita, perdante direkton. Turniĝanta per disko lanĉita de atleto, ke post kelkaj momentoj ĝiaj konsistigaj partoj estis ŝprucitaj trans la etendaĵojn de la galaksio. Aŭ alia malfeliĉa viktimo, tri destrojeroj samtempe mortantaj en la brakoj de gravioplasmo, la ŝipoj tremas kaj platiĝas, kiel fraidoj ĵetitaj de la surfo sur la brulantan sablon.
  Baron de Alligator, korektante la celon de elsendiloj (kaj ne sen sukceso, nur unublokaj bastonoj restis de la nova forbruligita krozŝipo), notis kun bedaŭro:
  - Estas facile mortigi, estas malfacile resurekti, kaj ĝenerale estas neeble vivi sen perforto!
  Defuria, direktante sian grupon de stelŝipoj, eligante alian fluon de detruo, kaj aspektante kiel ŝipo transformita de kargotransporto, ankaŭ estas implikita en plasmoreto, indikis:
  - La morto, kiel fidela amiko, nepre venos, sed se vi volas pli longan promenadon kun kaprica vivo, pruvu vian sindediĉon al la menso kaj kuraĝon!
  La Grafo de Barsov raŭke bojis, daŭrigante sian sprita vortan linion:
  - Leĝoj ne estas skribitaj por malsaĝuloj, sed ili ankaŭ ricevas sankciojn pro sia malobservo por tiuj inteligentaj homoj, kiuj skribis ĉi tiujn leĝojn!
  La organizita rezisto de la diversa flotego rompiĝis. Fuĝo en la kosmo estas kiel eĉ montkolapso, ĝi estas tornado kiu tuj kovris lernejon de muskoj, terenbatante kaj reprenante ĉiujn samtempe ... La postkuro komenciĝis. Kiel aro da lupoj pelantaj gregon da ŝafoj. Nur ĉerkoj estas multe pli malbonaj, pli senkompataj ol lupoj. Por ili, tio eĉ ne estas afero de postvivado, sed de pruvo de nefleksebla volo kaj senkompata furiozo. Ĉasu, turmenti, ne lasu. Kaj kvankam multaj infanoj ne atendos siajn gepatrojn (kaj ĉi tie kolektiĝis estaĵoj de samseksaj ĝis deko da seksoj), sed patrinoj, patroj, neŭtraloj, iliaj filoj, filinoj kaj kiu scias kiu alia... Kia braveco en tia murdo, kiam eĉ pafi al perdrikoj postulas pli da lerteco kaj peno. La derompaĵoj inundis spacon kaj falis sur la lumaĵojn, kaŭzante koronajn tumultojn, elstarigojn, kaj plasmovorticojn sur la surfaco. Individuaj steloj eĉ ŝanĝas kolorojn de la multaj fremdaj objektoj, kiuj falis sur sian surfacon. Ne ĉiuj komprenos, sed tiuj, kiuj havas koron: estas precipe terure, se estaĵo, kiu havas personecon, brulas viva, kaj personeco estas tuta neracia kaj neantaŭvidebla mondo.
  Eĉ vakuo povas plori, pro tia fiasko...
  Unujaraj studentoj Alex kaj Angelina vidis ĉion ĉi, kaj eĉ ne kiel en filmo, sed tute samtempe, en multaj punktoj kaj detaloj, kiam ĉio eniras, plenigante la menson per kalejdoskopo de percepto.
  Tiam ili rimarkis, ke unu el la homaj stelŝipoj - brigantino kun konturoj de bebdelfeno, moviĝas al... Al la dormanta kvazaro, brilanta per ĉiuj koloroj de la ĉielarko. Io diris al la studentoj, ke ĝi estas kvazaro, eĉ se ne kun tiaj radioj, kiuj bruligas ĉiujn vivaĵojn. Sed eĉ en reduktita formo, li kaŝis mortigan danĝeron al ĉio materia. Kaj tiu ĉi brigantino ŝajnis kuraĝa memmortigo.
  Annigenos sub la komando de la Dukino de Furia ricevis la ordonon: "Interkaptu, tera stelŝipo!". Kaj tri grandegaj miloj da soldatoj kaj dekmiloj da batalrobotoj surŝipe, preskaŭ nedifektitaj, kuregis post la brigantino.
  Kvazaŭ raboŝarkoj postkuras etan anasidon sufokantan en la ŝtormaj akvoj de la furioza oceano.
  Alex subite sentis, ke li kapablas ne nur ŝvebi, sed moviĝi, kriis al sia amiko: "Ni sekvu ilin anĝelo." La knabino respondis: "Jes, mi sentas, ke mi povas."
  Miĥail Bojarskij kantu: "Kvankam korpo sen animo ne estas korpo, sed kiel malforta estas la animo sen korpo!" Eble ĉi tio estas vera, sed... La spirito povas, enirinte en la karnon de aliulo, kaj regante ĝin, manifestiĝi en fabela potenco...
  El la tri ponardoj estis elĵetitaj brulaj fluoj de neniiga radiado, kaj ŝajnis, ke la homa brigantino, gvidata de la kuraĝa kapitano Alena Snegova, ne havas eĉ la plej malgrandan ŝancon. Jam magoplasmaj ondoj trapikis en la karenon, deformante la arĝentecan kirason, devigante la barelojn de malpezaj kanonoj fali kiel trokuirita pasto. Ŝipanoj spertas teruran doloron, batalkostumoj disfalas, haŭto senŝeliĝas, okuloj blindiĝas... Ŝajnas, ke ne ekzistas ŝanco... La brigantino komencas brili, postlasante plumon fumantan, kun kaviaro el antimaterio.
  Sed en ĉi tiu lasta momento, kiam vi falas en la senesperan abismon de la infero de la neekzisto, du anigenportistoj situantaj sur la flankoj, sen turni sin, metas radiadon en la mezan.
  Kaj ĝi komenciĝis, irizaj ondoj trapasis la centran ponardon, aŭtomataj ŝanĝiĝis al protekto. Kaj la homa ŝipo, kiu ŝajnis eta sur la fono de gigantoj, perdantaj partojn de sia strukturo, eskapis el la iriza magoplasma reto.
  Alex sidis en la korpo de la Barono de Aligatoro, kaj Angelina selis la konscion de la Grafo de Barsov. Ordinaraj ĉerkujoj, kiel la oficiroj, kutimas ne diskuti la ordonojn de komandantoj, sed plenumi ilin. Se la batistoj en la korpoj, uzante la memoron de siaj "ĉevaloj", ordonis ŝanĝi la objekton de fajro, tiam ... Do necesas. Kiel la ĉefa regulo de la Grobozagonat diras: "Mi ĵuras sendispute obei la Hiper-Imperiestron, lin persone, same kiel ajnan estron de li nomumitan!".
  La ordono estas donita kaj plenumata... Sed la personecoj de la ĉerkportistoj ne volas interkonsenti pri tio, ke la senkorpaj animoj de junaj kaptitoj ekposedis iliajn korpojn. Furioza batalo komenciĝas, la Aligatoro kaj Barsov frostiĝas, la okuloj de la tigro glazuras. La ordo jam estis donita kaj ĝi estos efektivigita ĝis ĝi estos nuligita ...
  Tamen la brigantino jam ricevis mortajn vundojn, nur iom pli... Alena Morozova, kun la lasta el siaj fortoj, kroĉiĝas al maldika fadeno de konscio. Ŝia kostumo, kune kun ŝia uniformo, estas karbigita, kaj la flamoj kruele karesas ŝian jam tute nudan korpon. La haŭto iĝas kovrita per grandaj veziketoj, tiam senŝeliĝas. Pecoj de la kabo defalas... Iom pli...
  Jen estas maldika vosto de kvazaro, kie ŝia brigantino bezonas akiri, aŭ pli ĝuste kio restas el ĝi... La personecoj de la Aligatoro kaj Barsov jam revenis, la magoplasmo estas denove tranĉita en.... La bruligitaj ostoj de Alena. diseriĝas, kaj ŝia konscio estas bruligita en nigran funelon... Kaj por sensignifa frakcio de nanosekundo, la fina detruo, la fragmento de la komandanto de la brigantino flugas en la Probomeran de la kvazaro...
  Ĉio ĉesis subite, kvazaŭ ĝi neniam komenciĝis. La flotego de la Purpura Konstelacia Floto frostiĝis, kaj ĝiaj kontraŭuloj tuj malaperis. Ĝi ŝajnis flugiloj, kaj la piedoj de kosmovulturoj estis gluitaj al la spaco kaj ne povis moviĝi. Kaj samtempe neniu sentis la plej etan tremon aŭ skuiĝon. Ĉio, kio okazis, estis ekster la amplekso de ordinara fiziko.
  La Dukino de Furie furioze grumblis:
  - Kiu estas ĉi tiu, mojosa, kiu sukcesis haltigi nin?
  Genhir Wolf rigardis kun nekaŝita malamo:
  - Mi tute ne scias... Estas tamen principe neeble... - La ĝenerala ĉerkisto mallaŭtis la voĉon, evidente timigita ĝis flustro, lin perfidis nervoza ĉirkaŭkurado kun glaciaj okuloj flanke, li aldonis. . - Nia agento raportis, ke la tero povas ĵeti ŝercon kun la tempo.
  La Dukino trankvile, eĉ malakcepteme, respondis:
  - Ĉi tio, kompreneble, ĝenas, sed neniu kapablas malpermesi al vivantaj individuoj batali, kaj al ni ĉerkejoj venki!
  La aligatoro oscedis spite kaj ĵetis en lian buŝon tion, kio aspektis kiel tre spicita sandviĉo. Karesante la neregeblajn harojn de la tigrino- adjutanto, energie maĉante la kuirartan produkton per laŭta krakado, sed samtempe per tute komprenebla kaj forta voĉo, li resumis:
  - Nefinita malamiko estas kiel netraktita malsano - atendu komplikaĵojn!
  Apud la batitaj animoj de Angelina kaj Alex, kvazaŭ el glacitruo, eliris la radianta substanco de la spirito de Alena. La vizaĝo de la liberigita animo brilis kiel la suno. Kaptante la nekompreneblajn rigardojn de la samideanoj, la knabina kapitano klarigis kun ĝoja entuziasmo:
  -Ni venkis! La minaco al la homaro estis forigita, kaj ĉi tiu kaj espereble estontaj defioj.
  Angelina murmuris konfuzite:
  - Kaj kiel?
  Alenka komencis klarigi:
  - La granda sciencisto Pavel Karpov malkovris, ke la tempo havas strukturon similan al plenflua, senlima rivero kun multaj milionoj da sendependaj riveretoj. Kaj ke eblas, metante specon de rompakvo, influi la kurson de aparta rivereto. Bedaŭrinde, li mortis, tiel malkaŝante ĝis la fino la mekanismojn de influo, kaj ne ekzistis alia tia genio. Sed jen unu maniero krei tian rompakvon kaj estis malkaŝita de li. Se vi forpelas la energion de dormanta kvazaro en certa intervalo, kaj nur dum ekzakte noktomezaj festoj sur la planedo Tero de la Novjaro, tiam la liberigita energio kaŭzos specon de pliiĝo en la pasinteco de la planedo, kaj duobligon de la tempofluo okazos en la Sunsistemo ...
  Alex estis konfuzita, kaj palpebrumante siajn eterajn palpebrojn, li flustris:
  - Kaj kio gravas?
  Militistino Alena klarigis:
  - Ĉiuj homoj en la Suna Sistemo ricevos plian jaron da vivo, kio signifas, ke Pavel Karpov havos tempon por kompletigi siajn unikajn malkovrojn ... Aŭ pli ĝuste, li jam havas, ne estas malamika armeo antaŭ ni!
  Angelina ekkriis kun tremo:
  - Ĉu vi detruis ĉiujn!
  La kapitano de la brigantino ame ridetis kaj palpebrumis responde:
  - Mi pensas, ke ne! Nur ĝeto metita en la riveron de la tempo tordis la kronologian fluon ronde por ili. Ĉi tio signifas, ke la ĉerkskatoloj vivos eterne, en unu tempa buklo, vivante la saman jaron senlime da fojoj!
  - Kaj ni? Alex demandis.
  - Vi revenos al via tempo, kaj mi esperas venontfoje, ke vi ne iros sur la straton kun banditoj...
  La junulo kaj la knabino vekiĝis starante ĝuste antaŭ la Kremlin-Tonoriloj, sur la Ruĝa Placo. La giganta horloĝo komencis soni noktomezon mezure kaj majeste.
  Novjaro venis.
  . ĈAPITRO #15
  Post paŭzo, malamikecoj rekomencis. La ĉinoj denove provis, kolektante fortojn por ataki la malproksimajn havaĵojn de Rusio.
  Ĉi-foje, la ses prenis kelkajn pli modernajn armilojn.
  En ĉi tiu kazo, ĉiuj ses el ili grimpis sur la IS-7 kun magiaj ne-interŝanĝeblaj konkoj kaj kartoĉoj.
  Kaj ili komencis sen nenecesaj ceremonioj pafi la ĉinan armeon, kaj dispremi ĝin per raŭpoj.
  Kaj ankaŭ Oleg Rybachenko pafis el kanono, kaj muĝis:
  - Nia venko estas neevitebla, ĝi ne estos la sama nun kiel antaŭe!
  Tamen, dum la pafado, kaj eĉ kiam vi pafas laŭvice, vi povas pensi pri io alia.
  Ja kial Vladimir Vladimiroviĉ Putin estas tiel bonŝanca politikisto kaj prezidanto. Precipe, ekde la komenco mem de lia nomumo kiel oficiala posteulo de Jelcin, ĉio iris bone.
  Ŝajnis, ke la komunistoj kaj Jabloko devus agi kiel ununura formacio - la posteulo de Jelcin estas malamika numero unu.
  Sed la parolado ne okazis. Kaj pri Sobĉak, kiu ŝtelis, oni ne rememoris. Aprobo iris rutine. Kvankam la komunistoj devintus kompreni: jen ilia estonta tombisto!
  Jes, kaj Javlinsky - kiu provis montri sin kiel la plej opozicia politikisto, kiu neniam voĉdonis por la buĝeto, kial ne kontraŭis.
  Ĝi simple fariĝis tiel stranga.
  Kaj tiam iel bonŝancis. Perforta kaj malsata Dagestano ne apogis la agadon de la vahabanoj, kvankam, verŝajne, Basayev kaj Khattab kalkulis pri tio. La opozicio en la Dumao ne interbatalis kun la aŭtoritatoj. Aŭ uzu la ĉeĉenan faktoron.
  Resume, ĉio estis favora al Putin ekde la komenco. Kaj la opozicio en Dumao ne provis uzi la eksplodojn en Moskvo kaj Volgodonsk kontraŭ la aŭtoritatoj.
  Kvankam la komunistoj devas kompreni, ili estas forigitaj al la fono.
  Javlinskij komprenis tion tre malfrue.
  Oleg pafis al la ĉinoj, disŝiris la flavajn militistojn per konkoj.
  Kaj suspiris...
  BONE. Pensi pri politiko estas iom ĝena. Prenu Gerda ekzemple. Ŝi estas prezentita en unu el la bildoj kiel kaptito de rabistoj kun siaj manoj ligitaj malantaŭ she nudpieda. Kaj la kruroj estas eĉ ruĝaj, oni vidas ĝin en la nevarmigita zoo kun cervo, la rabisto estas malvarma, kaj la kruroj de Gerda estas tre malvarmaj.
  Kompatinda knabino, ŝiaj ŝuoj estis prenitaj de ŝi, kiujn ŝi petegis de la reĝino. Kaj nun ŝi suferas en kaptiteco.
  La knabo denove pafis al la armeo de la ĉiela imperio, premante la nudajn piedfingrojn sur la stirstango-butono.
  Poste ili iris alidirekten.
  Ĵirinovskij ne rekte subtenis Jelcin, kaj ne ekzistas eĉ unu videoregistraĵo kie li farus tiajn deklarojn! Aliflanke, novaj elektoj, kaj eĉ en partiaj listoj, estis tre utilaj al li. Farinte, fakte, militan puĉon, Jelcin uzurpis potencon, fariĝante plenrajta diktatoro, formale senlima de io ajn! Eĉ la agadoj de la konstitucia kortumo estis suspenditaj, kaj la prezidanto formale akiris senlimajn povojn! Sub ĉi tiuj kondiĉoj, la adopto de nova konstitucio baldaŭ limigis la potencon de la diktatoro, kiu fiksis ĝin! Oni ankaŭ devas diri, ke laŭ opiniosondoj, ĝis 80 elcentoj de la rusa loĝantaro estis preta voĉdoni por la prezidanta konstitucioprojekto. Tial oni ne povas strikte juĝi Ĵirinovskij pro subteno de la konstitucio. Unue, alie, li simple ne povus esti permesita partopreni en la elektoj, kaj due, Vladimir esperis ricevi la subtenon de kelkaj el la multnombraj subtenantoj de Jelcin. Pri la nomo de la partio, en tiu tempo estiĝis inter la popolo iluzio - la komunista-faŝisma (media periodo) parlamento estis disigita, neniu enmiksiĝas en la reformojn, kaj baldaŭ ni vivos kiel en Ameriko! Sub ĉi tiuj kondiĉoj, la nomo Liberal Democratic estis balote sufiĉe avantaĝa! La balotbloko fariĝis la reganta partio: La Elekto de Rusio, gvidata de Gajdar! Neniu kredis je la ŝancoj de la Liberala Demokrata Partio, multaj opiniis, ke Zhirinovsky eĉ ne prenos la kvin-procentan baron!
  Jes, ŝajnis, ke Zhirinovsky havis tre malfortajn ŝancojn. Kaj la Elekto de Rusio havas ĉiujn atutojn en siaj manoj. Krom, eble plej grave, ne estis realaj atingoj en la ekonomio. Sed poste en la manoj de grandega propaganda aparato kaj administraj rimedoj. La sperto de Kazaĥio kaj aliaj landoj montras, ke ofte tio sufiĉas por gajni la elektojn, eĉ por akiri sensaciajn rezultojn!
  Sed Vladimir Volfoviĉ montris siajn elstarajn politikajn kapablojn: precipe, li sukcesis konvinki la akompanantaron de Jelcin pri sia lojaleco kaj li ne estis malhelpita registriĝi, kiel okazis, ekzemple, ĉe la Baburin-bloko kaj kelkaj aliaj! Li sukcesis akiri monon konvinkante sponsorojn pri siaj perspektivoj por pagita elsendotempo (kaj li mem gajnis ion farante komercon!). Kaj plej grave, dum la elektoj, li montris grandiozan paroldonon, plenuminte sorĉan balotkampanjon! En la retejo de LDPR, vi povas trovi malnovajn rekordojn de la balotkampanjo de 1993: tio estas vere fortaj paroladoj, kompare kun kiuj Hitler estas nur patosa ombro de parolanto. Demokratoj kverelis unu kun la alia kaj rimarkis la kreskon de populareco de la Liberala Demokrata Partio kun longa prokrasto! Mi devas diri, ke sociologoj ne montris la veran bildon, sed tiun, kiun la aŭtoritatoj volis vidi! Gajdar nomis Zhirinovsky Hitler kaj postulis ke Jelcin deregistru la Liberalan Demokratan Partion. Sed analizistoj proksimaj al la prezidanto raportis ke la aprob-taksoj de Jeltsin falis kaj subteno por la konstitucio malpliiĝis. Sub ĉi tiuj kondiĉoj, malkvalifiko povus krei problemojn por la aŭtoritatoj. Krome, en 1993, la teknologioj de amasa elekta fraŭdo ankoraŭ ne estis ellaboritaj, krom la primitiva ĵetado de balotiloj en urnojn, do la volo de la popolo estis relative honesta! Ĵirinovskij siavice promesis liberigi Rucskoj kaj aliajn opoziciulojn!
  Oleg Rybachenko estis distrita ĉi tie kaj denove pafis el nemalhavebla kuglo.
  Dum la knabino Margarita montris la pafilon per siaj nudaj piedoj, la knabo pensis kaj eltrovis ĝin.
  La rezulto de la elektoj estis sensacia, kaj la gvidanto de la Liberala Demokrata Partio estis voĉdonita de ambaŭ malamikoj de la reĝimo kaj multaj subtenantoj de Jeltsino! La partio gajnis preskaŭ 24 procentojn de iliaj 13 membroj, finiĝante en unua loko. Tamen, pro la miksita balotsistemo, Ĵirinovskij finis kun nur 60 sidlokoj, aŭ 15 procentoj de la Ŝtata Dumao, la malsupra ĉambro de la parlamento! Krome, la potencoj de la Ŝtata Dumao estis severe limigitaj de la nova konstitucio, tiel ke en realeco Zhirinovsky ne ricevis signifan potencon. Plej verŝajne, lia frakcio en la Ŝtata Dumao povus esti konsiderata nur kiel saltotabulo por plua atako kontraŭ potenco! Nu, Ĵirinovskij mem estis pli kaj pli aktive komparita kun Hitler! Cetere, en 1930, Hitler gajnis 18 procentojn de la voĉoj, prenante la duan lokon en la elektoj, sed samtempe akirante multe pli realan levilforton sur potenco. Unue, estis nur unu ĉambro en la Reichstag, kaj due, la elektoj estis okazigitaj nur laŭ la proporcia sistemo, kaj trie, la potenco de la parlamento estis nekompareble pli forta ol en Rusio! Ĵirinovskij, aliflanke, montriĝis en multe pli malbona situacio: la apero de venko kaŭzis tro altajn atendojn de balotantoj, sed reala potenco kaj la ŝanco ŝanĝi ion de gugulkin nazo!
  Ĉi tie, kompreneble, komenciĝas mirakloj: Ĵirinovskij, kiu antaŭe agis kiel prudenta politikisto, subite fariĝis impulsema kaj ege mallogika. Precipe oni akuzis lin pri hitlerismo, do li plifortigis la kontraŭokcidentan retorikon, kaŭzante timojn, ke se li venos al la potenco, li lanĉus trian mondmiliton! Kaj iuj deklaroj estis tute frenezaj, inkluzive de la uzo de la atombombo kontraŭ Kazaĥio kaj aliaj landoj. Precipe Ĵirinovskij eĉ deklaris, ke li ĵetos atombombon sur Tbilison! Samtempe, estis kelkaj atingoj: eblis plenumi amnestion, plenumante elektopromesojn .... Sed ĝenerale, Vladimir Volfovich ne gajnis poentojn, konstante enirante skandalojn ... Jes! Kompreneble, li estis provokita, multaj skandalaj situacioj estis kreitaj de la CIA kaj kontraŭuloj de la Liberala Demokrata Partio, ĉefe el la okcidentaj demokratoj ene de Rusio, sed tamen, prudenta kaj pragmata politikisto ne devus esti venkita al tio, aŭ almenaŭ. redukti la eblecon de provoko al minimumo! Ekzemple , Zjuganov, malgraŭ ke jam de dek sep jaroj li portas la laŭrojn de la ĉefa politika kontraŭulo de Kremlo, iel sukcesis eviti skandalojn, neniam starigis sin por granda kaj ne havas reputacion kiel korupto. politikisto! Vere, la komunistoj ankaŭ havis unu momenton kun la aranĝo de Ĥodorkovskij, supozeble la ĉefa financisto de la Komunista Partio de Rusa Federacio, sed en ĉi tiu kazo, Zyuganov ne lasis iujn ajn misfamigajn deklarojn. Tre singarda politikisto Gennadio Andrejeviĉ, foje eĉ tro singarda! Precipe, en majo 1999, kiam Jelcin proponis la kandidatecon de Stepashin, la komunistoj devus esti blokinta ŝin kaj aŭ devigis koncedojn aŭ provoki la dissolvon de la Ŝtata Dumao kaj fruajn parlamentajn elektojn. Sed Zjuganov elektis ne riski ĝin, kvankam se la Ŝtata Dumao estus tiam dissolvita, la komunistoj retenintus kaj eĉ vastigus kontrolon super ĝi. Jes, en aŭgusto 1999, la komunistoj aprobis Putinon sen batalo, kvankam la fakto, ke Jelcin anoncis lin kiel lia posteulo, nur postulis, ke la opozicio agu kiel unuiĝinta fronto kontraŭ tiu ĉi kandidateco. Sed Zjuganov decidis, ke estas pli bone iri al la balotado, uzante la privilegiojn, kiujn donas la statuso de deputito, kaj la fakto, ke Putin povas iĝi nacia heroo en nur tri monatoj, eĉ ne povus eniri la estron de la plej kuraĝa Kremlo. analizistoj.
  Oleg Rybachenko denove pafis al la ĉinoj helpe de nuda piedo de knabo kaj daŭrigis siajn pensojn.
  La genia knabo sincere kredis, ke Ĵirinovskij ne estas egala;
  Resume, decembro 1993 estis la pinto por la politika kariero de la gvidanto de la Liberala Demokrata Partio, tiam la malkresko komenciĝis, kvankam komence ĝi ne estis terglito kun diversaj fluktuoj. Jelcin ankaŭ rapide perdis popularecon: ne eblis venki la krizon en la ekonomio, male, ĝi pli kaj pli malboniĝis. Ĉi tie Zhirinovsky faris alian miskalkulon, subskribis interkonsenton pri paco kaj harmonio. Ja oni jam riproĉis lin, ke li subtenis la konstitucion, kiu legalizis la enorman prezidentan povon (aliflanke, kio estus okazinta, se la konstitucio ne estus adoptita? Tre verŝajne estis interna milito!), Kaj tiam estis paca interkonsento por subskribi. Vere, Zhirinovsky forlasis ĝin aŭtune. Sed ĝenerale, necesus tre longa tempo por specife priskribi kiajn erarojn faris la LDPR-gvidanto kaj kial li ne fariĝis prezidanto. Lia ĉefa eraro estas strategie malĝusta PR! Post la elektoj de 1993, necesis formi la bildon de la ĉefa malamiko de la nuna registaro kaj Jelcin persone! Tio estas, fariĝi Antijelcin, kun la plej popolisma retoriko, kun kritiko ĉefe de internaj malamikoj, korupto, ŝtelo, ktp! Kaj la ĉefa slogano - Gang Jeltsin en proceso! Kaj samtempe, ne malestimi maldekstrajn sloganojn, socian demagogion, la promeson de justeco! Precipe, en Belorusio, Lukashenka gajnis pli ol 80 procentojn en la dua raŭndo de la prezidant-elektoj, kio estas simple bonega por opozicia politikisto ! Sed oni ne povas diri, ke Lukaŝenka estas pli forta en oratorado ol Ĵirinovskij, prefere, male, Vladimir Volfoviĉ estas multe pli klera kaj intelekte evoluinta! Sed Ĵirinovskij estis lasitaj de lia karaktero, tro agresema kaj kolerema, kaj aliflanke, la kredo ke la akompanantaro de Jelcin, kaj Jeltsin mem, interesus sur li, elektante lin kiel posteulon. Kiu konas la historion: ili verŝajne memoros la rilaton inter Hitler kaj Gindebruner, unue singarda, kaj poste partnero! Sed la fakto de la afero estas, ke Gindebrug estis heroo de la unua mondmilito, patrioto de sia lando, kaj jam kaduka maljunulo. Kaj Jelcin, la detruanto de Sovetunio kaj arda malamiko de la imperia ideologio, estis strategia kontraŭulo por Ĵirinovskij. Jes, kaj la sekvantaro de Jelcin timis, ke la tiam juna kaj agresema Ĵirinovskij komencos restarigi ordon kaj tiam kapoj ruliĝos! Do, la akompanantaro de Jelcin ne havis deziron puŝi Volfoviĉ al la prezidanteco aŭ ĉefministro, kaj lia vera ŝanco por potenco estis nur per la kadavro de Jelcin. Tio estas, Ĵirinovskij devis almenaŭ ekstere imiti la plej altan eblan opozicion al la reĝimo! Por ke la popolo pensu, ke ne ekzistas pli granda malamiko de la aŭtoritatoj ol Ĵirinovskij, kaj por ke ekestas asocio: Ĵirinovskij aŭ Jelcin, Ĵirinovskij kontraŭ Jelcin! Tamen, Vladimir Volfovich aŭ ne havis fortan analiziston kaj PR-personon en sia medio aŭ ne volis aŭskulti iun ajn. Aŭ eble li eĉ timis Jelcin, kvankam oni devas diri, ke Jelcin ankoraŭ ne estas tute tirano, se li rezignaciis pri amnestio kaj liberigo de siaj malamikoj: Ruckoj kaj Makaŝov. Jes, kaj Jelcin iris al la dissolvo de la parlamento, ĉar la popolo kvazaŭ donis al li la permeson por tio en referendumo la 25-an de aprilo 1993. Krome, la ekzekuto de la parlamento, kaj Jelcin mem, tiel timigis lin, ke li perdis sian decidemon. Do, Zhirinovsky povus tre bone fariĝi lia ĉefa kontraŭulo, precipe ĉar Zjuganov, kiom ajn li pikis Jelcin, li ricevis la punon!
  La knabo denove pafis pezan ĵetaĵon post la knabinoj helpe de sia nuda piedo kaj daŭrigis siajn pensojn.
  La alia eraro de Zhirinovsky estis la pozicio kiun li prenis sur la milito en Ĉeĉenio. Ŝajnas naciisto, li devis subteni la starigon de konstitucia ordo, sed en kia formo! La milito iris malbone ekde la komenco mem, la rusaj trupoj suferis grandegajn perdojn, ĉefe pro la krima mezboneco de la komando de Jelcin. Plie, generaloj kun sperto en la milito en Afganio, ekzemple, ministro pri defendo Grachev, komandis pli malbone ol unuaklasanoj. Eĉ ĵurnalistoj instruis al generaloj kiel batali! Tio estis la paradokso!
  En ĉi tiuj kondiĉoj, estis necese preni pozicion: Jeltsin kaj lia bando kulpas pri la grandegaj perdoj de la rusa armeo! Kritiko al la reganta reĝimo devus esti plifortigita, sed samtempe, sen tuŝi la armeon. Kvankam ankaŭ Graĉev ne devus esti defendita! Zyuganov prenis la optimuman venkan pozicion! Kritikante Jelcin, ne kverelante kun la armeo, ne subtenante la separistojn. Ĝenerale, Zjuganov elektis la ĝustan agadon: maksimuma distanco de la politiko de Jeltsin, konfrontiĝo. Tamen, la komunistoj en la Dumao de la unua kunveno ne ĉiam estis konsekvencaj en sia opozicio. Aparte, la propono de Ĵirinovskij por voĉdono de malfido en la registaro de Chernomyrdin ne estis apogita. Ĝenerale, la komunistoj unuafoje voĉdonis por malfido-voĉdono nur en oktobro 1994, post la Nigra Mardo, kiam la pasiva aprobo de la ekonomia politiko de Ĉernomirdin povus kosti al ili multe. En la Ŝtata Dumao de la dua kunvoko, kie la komunistoj estritaj de Zjuganov jam estis en la plimulto, neniam (!) estis voĉdonita voĉdono de malfido! Kaj la parlamento aprobis ĉiujn kvin kandidatojn por la posteno de ĉefministro, sed tio estas alia historio! La personeco de Zjuganov meritas apartan artikolon, same kiel kial li ankoraŭ perdis kontraŭ Jelcin en 1996.
  Ĵirinovskij mem, ŝajnas, deziris kompromison kun la akompanantaro de Jelcin, esperante konvinki la oligarĥojn pri lia lojaleco, por ke ili instalu lin kiel la nura unu kiu povis malhelpi la komunistojn preni la tronon. Sed la problemo estas, ke la sekvantaro de Jelcin, tiutempe, ne volis ŝanĝon, kaj ne fidis al Volfoviĉ, kiu, cetere, sukcesis plimalbonigi sian sintenon en la Okcidento. Multaj oligarkoj proksimaj al la prezidanto havis komercon en Okcidento kaj sukcesis amasigi grandegajn ŝuldojn tie. Jes, kaj naftoprezoj estis ĉirkaŭ 10 dolaroj por barelo, do estis malmultekosta gaso, kaj la elito sufiĉe enganĉis pruntojn de NATO-landoj. Kaj en Okcidento ili klarigis, ke Zhirinovsky estas neakceptebla por ili.
  Sub ĉi tiuj kondiĉoj, fidi aliancon kun la Jeltsina elito nur difektis la bildon de la gvidanto de la Liberala Demokrata Partio, kaj enmiksiĝis en la bloko kun la komunistoj kaj naciistoj. Necesas ankaŭ diri, ke la gravaj perdoj de la rusa armeo, la malvolo venki, ĝenerale, kelkajn kaj ne precipe bone armitajn malamikojn, malpliigis la popularecon de batalemaj sloganoj kaj la deziron atingi feliĉon per milito. La homoj vidis, ke la rusa armeo ne estas preta lavi siajn piedojn en la Hinda Oceano kaj konkeri Mezorienton per siaj naftorezervoj. Jes, teorie, la kapto de Mezoriento povus doni multe da mono pro petrodolaroj kaj la neevitebla salto de la energiprezoj, sed eĉ se Ĉeĉenio ne povas esti venkita... La pacifistaj sentoj komencis kreski, kaj Zhirik suferis gravajn balotajn perdojn!
  La mirinfano denove pafas rekte. Obuso de 130-milimetra kanono disĵetis la ĉinojn.
  Margarita diris aprobe:
  - Vi estas inteligenta!
  Kaj ŝi komencis uzi siajn nudajn piedfingrojn por pafi sin.
  Kaj Oleg Rybachenko daŭrigis sian rezonadon.
  Tamen oni devas diri, ke Zjuganov estis ege singarda. Ekzemple, kiam Boris Fedorov proponis voĉdoni por takso de malfido al la registaro, la Komunista Partio de Rusa Federacio ne apogis tion. Ĝenerale, Zjuganov kaj lia akompanantaro traktis Ĉernomirdin tre singarde, kvankam ĉi-lasta daŭrigis sian politikon je la avantaĝoj de la oligarkoj kaj montris lojalecon al Jeltsino. Sed kio estas interesa estas, ke Zjuganov sukcesis fariĝi la unua opoziciisto kaj kontraŭ-Jeltsin. Krome, ankaŭ por-prezidenta propagando helpis lin en tio, verŝajne intence, ĉar la komunisto Zjuganov en la dua raŭndo estas pli bona ol la nekomunisma kandidato.
  La partio LDPR en la vintro kaj printempo de 1995 travivis gravan krizon, pluraj deputitoj forlasis ĝin, inkluzive de la hela, karisma Marychev.
  Sed la milito en Ĉeĉenio estis iom post iom venkita, ankaŭ la militistoj suferis grandajn perdojn kaj estis sangitaj kaj demoralizitaj, la rusa armeo antaŭeniris. En junio, Shamil Basayev kaptis akuŝhospitalon en Budenovsk. Principe tia movo de la militistoj nenion donis armee, kaj laŭ propagando ĝi eĉ estis favore al la militpartio... Sed Jelcin rompiĝis, ŝajne la okazaĵoj de la 3-4-a de oktobro kaj la malbenoj de milionoj. de rusoj terenbatis lin kaj li ordonis al Ĉernomirdin ĉesigi la militon kaj komenci intertraktadojn ...
  La rusa armeo unupartie ĉesis malamikecojn. Kaj la Ŝtata Dumao finfine kolektis sufiĉe da voĉoj por pasigi voĉdonon de malfido al la registaro, postulante la eksiĝon de kelkaj sekurecaj oficistoj. Jelcin malseveriĝis, konservante nur Graĉev, sed kapitulacis Jegorov, Jerin, Stepaŝin. Ĉi tie Ĵirinovskij komence prenis la ĝustan pozicion: li kondamnis la paŭzon kaj voĉdonis por malkonfida voĉdono. Kaj kiam Chernomyrdin blufadis, minacante voĉdoni la demandon pri konfido en la kabineto de la Ŝtata Dumao (estas unu averto, se malpli ol 226 voĉoj el 450 voĉdonas por konfido en la registaro, tiam la prezidanto estas devigata ene de semajnon por aŭ disigi la registaron aŭ dissolvi la Ŝtatdumaon), Zhirinovsky montris firmecon kaj pretecon iri al fruaj parlamentaj elektoj. La avantaĝoj de fruaj elektoj estas la bildo de martiroj, la manko de sukceso - kulpigi Jeltsin kaj la registaron, ne donas tempon por la promocio de la Kremlin-projekto de la Kongreso de Rusaj Komunumoj, kaj la partio en potenco: Nia hejmo estas Rusio. . Kaj kompreneble aliaj organizoj - pli malgrandaj!
  Chernomyrdin, ekkomprenante ke la blufo ne funkcius, kaj la nova parlamento iĝus eĉ pli opozicia, li reprenis la voĉdonon. La Ŝtata Dumao denove voĉdonis malkonfidon, Zhirinovsky agis tre agreseme, sed ne estis sufiĉe da voĉoj. Ĉi tie oni devas diri, ke Jabloko ektimis, Javlinsky ne volis perdi la avantaĝojn de parlamentaj sidlokoj. Krome, lia reala takso ne estis alta, estis danĝero simple forblovi.
  La populareco de Zhirinovsky tuj kreskis, sed Volfovich denove faris miskalkulon retirante la signaturojn de sia partio, sub la misoficadprocedo. Ne gravis, la opozicio havis eĉ 300 voĉojn por krei komisionon por prezenti akuzojn, sed ĝi ruinigis la takson! Ĵirinovskij denove donis al si kialon akuzi sin pri akordiga politiko, fremdigante parton de la kreskanta protesta balotantaro.
  Tamen, la paŭzo en Ĉeĉenio, kiun la aktivuloj senĝene malobservis, diversaj teroristaj atakoj, precipe kontraŭ Romanov, la viktimoj de bombardado kaŭzis pliiĝon de batalemaj humoroj en la socio, kaj Zhirinovsky komencis gajni poentojn. Krome, en septembro 1995, NATO komencis bombi la bosniajn serbojn, plifortigante kontraŭ-okcidentan senton, kiu ankaŭ altigis la rangigon de la Liberala Demokrata Partio.
  Vere, Zhirinovsky venkiĝis al provoko, batinte virinon en la parlamento, pli ol kelkajn fojojn malpeze movante ŝin en ĝenerala rubejo. Tiam la Jelcin-gazetaro propagandis ĉion, prezentante Zhirinovsky kiel bandito! Tamen tia trairejo povus plaĉi al iuj: precipe tiuj viroj, kiuj suferis pro virinoj, aŭ tiuj, kiuj, el ĉiuj kandidatoj, serĉis la plej ferocan diktatoron, esperante, ke li ordigos la aferojn! Ĉiukaze, la "stalinistoj" estis por Zhirik.
  Oleg Rybachenko daŭre pafis. La knabo faris tion venkante la armeon de Ĉinio sub la Manĉura dinastio kaj daŭre pensis.
  En oktobro 1995, la Liberala Demokrata Partio kolektis 100 subskribojn por meti voĉdonon de malfido al la registaro en la Ŝtata Dumao, sed Zhirinovsky rifuzis tiun intencon lastan fojon.
  Mi devas diri, ke ĝi estis lia eraro, kaj nenio pravigita. Unue, Zhirinovsky, metinte malkonfidan voĉdonon antaŭ la elektoj, altiris la simpation de la protesta elektantaro, kiu tiam konsistigis la plimulton. Due, la voĉdono estis direktita kontraŭ la ĉefa konkuranto de Zhirinovsky, Chernomyrdin, kaj ne malhelpis la malantaŭ-scenojn provojn konvinki Jelcin kaj lian akompanantaron igi Zhirik lia posteulo.
  Krome Ĵirinovskij devus esti kompreninta; ke ju pli alta la rezulto li montras en la elektoj al Dumao, des pli probable estas, ke la "familio" vetos je li!
  Por tiu momento, la plej bona kampanja taktiko estis ludi la rolon de la opozicio numero unu, kiu superus la nivelon de konfrontiĝo de la komunistoj.
  Ĵirinovskij ĝenerale komprenis tion, sed li provis sidi sur du seĝoj kaj estis malkonsekvenca. La novaj elektoj estis multe pli malfacilaj ol la malnovaj! Unue, male al 1993, ili ne havis la eblecon plene montri sian oratoran talenton, ili donis tro malmulte da elsendotempo al la partioj, kies nombro pliiĝis de 13 ĝis 44 (!). Due , kontraŭ Zhirinovsky ludis la faktoron de neplenumitaj esperoj kaj atendoj. Ja li ŝajnis esti la unua, sed li ne plibonigis la vivon de homoj... Kvankam al inteligenta homo estis klare, ke Zhirik ne havas realan potencon, kaj la samaj komunistoj kontrolas multe pli da voĉoj ol la Liberala Demokrata Partio. : 102 kontraŭ 60, sed ... Kiom da inteligentaj homoj estis tiam, precipe en la naŭdekaj.
  La tria kialo, ili verŝis malpuraĵon sur la LDPR-gvidanton, estis la bildo de monstro kaj ĉikananto, timoj ke li komencos trian mondmiliton.
  La kvara kialo ankaŭ estas unu el la ĉefaj kialoj por la apero de granda nombro da konkurantoj. La plej famaj estas: la Kongreso de Rusaj Komunumoj gvidata de Skokov (la iama sekretario de la sekureca konsilio sub Jelcin), kaj Aleksandr Lebed, ankaŭ la viro de Jeltsino, kies rolon en Ĉednestrio multe ŝveligis la amaskomunikiloj. Ĉi tio estas bloko de aktiva PR, sed ŝajnas, ke ili havis sufiĉe, super la rando. Ja homoj ne estas tiel malbonaj kiel la aŭtoritatoj pensas, kaj la plimulto el ili konstatis, ke la KRO tute ne estas opozicio, sed kremla projekto, direktita ĉefe kontraŭ la Liberala Demokrata Partio kaj la Komunista Partio de Rusa Federacio. Sed tamen, ĉi tiu organizo eltiris pli ol kvar procentojn!
  Kaj estis aliaj konkurantoj super la tegmento, Derĵava-Rucskoj, kie Maryĉev fuĝis, Bloko por Sovetunio - Tjulkin-Ampilov, Nacia Respublikana Partio de Lisenko, kaj multaj el ĉiuj specoj. Oni devas diri, ke ankaŭ la komunistoj disigis sian elektantaron: la Sovetunia Bloko akiris pli ol kvar kaj duonon elcentojn de la voĉoj, sed ne eniris la parlamenton, kaj voĉoj estis perditaj por la Komunista Partio de Rusa Federacio, la agrara partio. ankaŭ ne prenis la kvin-procentan baron, kiel aliaj maldekstremaj organizoj. Precipe, estas ne klare, pri kio kalkulis iama ĉefministro Riĵkov por elektoj kun bloko: la Unio de Labour aŭ la bloko Govoruĥin! Tamen, la elektoj de 1995 montris la plej malfortan rezulton de la partio en povo en la tuta historio de Rusio, kaj la plej grandan procenton de protestvoĉdonado.
  La knabo denove pafis, premante la stirstangon butonon per siaj nudaj piedfingroj kaj daŭrigis siajn pensojn;
  Ĵirinovskij, dum la balotkampanjo, ĝenerale riproĉis la aŭtoritatojn, sed ne faris tion sufiĉe agreseme. Krome, lia frakcio subtenis la buĝeton por la venonta jaro, donante alian kialon por akuzoj de por-Kremlina orientiĝo. Konsiderante la protestajn humorojn de preskaŭ la tuta elektantaro reganta en ĉi tiuj elektoj, ne necesis kompromisi kun ĉi tiu registaro! Krome, la Ŝtata Dumao neatendite facile aprobis Dubinin kiel estron de la Centra Banko, kvankam ĉi-lasta estis viro de la rondo de Jeltsin, subtenanto de merkatreformoj en la radikala Gajdar-versio. Cetere, Zjuganov ankaŭ subtenis ĉi tiun kandidatecon, kvankam Dubinin estis implikita en Nigra Mardo, montrante, ke li ankaŭ ne estas principa opoziciulo!
  Dum la elekto, Zhirinovsky ne volis formi iujn ajn balotblokojn, kvankam pluraj pli malgrandaj naciismaj partioj esprimis sian deziron farendaĵo tion. Krome, Vengerovskij konsilis ŝanĝi la nomon de la partio, al pli politike taŭga kaj eŭfonia - ekzemple Granda Rusio! Ĵirinovskij montris obstinon en ĉi tiu afero, kvankam la vorto liberala demokrato ĝis nun jam fariĝis perforta!
  Krome, konataj kantistoj aŭ artistoj ne estis inkluditaj en la LDPR-partia listo, kvankam ekzistis sufiĉe da homoj kiuj volis. Precipe Alla Pugacheva, kiu tre ŝatis altiri la atenton de la gazetaro, povus bone konsenti pri la dua loko en la LDPR-partia listo. Ĝi neniel ĝenis ŝin, sed ĝi povus krei kroman informan kialon por mencii sin. Krome la ŝanco proponi iujn projektojn kaj leĝojn por diskuto de la Ŝtata Dumao. Eĉ la komponisto Antonov estis enmetita nur en la regionan liston, kaj tiam ili tute kverelis. Ĝenerale, Zhirinovsky: estas tre malbona trajto en karaktero: malemo toleri fortajn personecojn en sia medio, tiujn kiuj defendas sian vidpunkton. Ekzemple, ĝuste pro tio la fama hipnotisto Anatoly Kashpirovsky forlasis la partion; kiu akuzis Vladimir Volfoviĉ je aŭtoritatemaj administradmetodoj kaj la deziro ĉirkaŭi sin per sikofantoj. Mi devas diri, cetere, ke eĉ Hitler faris kompromisojn kun la homoj, kiujn li bezonis, kaj toleris ilin en sia medio ĝis ili fariĝis senutilaj aŭ danĝeraj por li. Memoru Rem, Strasser, Goebbels, kiuj distingiĝis pro sia maldekstremo kaj kontraŭstaro al la aŭtoritatoj. Sed ĝuste dank' al tiaj personecoj Hitler sukcesis eltiri la maksimon de voĉoj de la komunistoj kaj socialdemokratoj. Mi devas ankaŭ diri, ke Ĵirinovskij tro ofte diris: sen pripenso, li aŭ laŭdis aŭ riproĉis Stalin. Ĝenerale, la gvidanto de la Liberala Demokrata Partio mem iagrade imitis Stalinon, kreante sian propran kulton, pruvante aliĝon al aŭtoritataj regadmetodoj, sed samtempe li akuzis la komunistojn pri perforto, kvankam li mem nur rekomendis perforton, perforton. kaj pli da perforto!
  En la kunteksto de la kreskanta populareco de maldekstremaj ideoj, Ĵirinovskij devus esti preninta pli ekvilibran sintenon al komunistaj ideoj, kaj memori ke signifa parto de la balotantaro estas nostalgia pri sovetia tempo. Krome, la eksteraj atributoj de maldekstremo ne enmiksiĝos: ekzemple, la blua koloro por la LDPR-flago estas ege bedaŭrinda! Unue, ĝi elvokas asociojn kun gejoj, kiuj ankaŭ estas "bluaj", kaj due, la blua koloro trankviliĝas, kio ne bone harmonias kun la incendiaj paroladoj de Ĵirinovskij! La plej bona elekto por lia partio estus purpura-ruĝa. Vigiga, alvokanta al ekspluatoj, sed tamen ne sama kiel la komunistoj! Krome, purpuro estas simbolo de reĝeco kaj povus allogi la voĉojn de subtenantoj de suvereneco, monarĥista kaj nekomunisma persvado!
  La genia knabo denove premis la stirstangbutonojn kaj knaris:
  - Mia venko estos glora!
  Kaj daŭre inteligenta rezonado.
  Ne la plej bona ideo estis ankaŭ filmetoj, kie Zhirinovsky ludis pajacon, precipe, li ne tre bone kantis! En ĉi tiu kazo, ĝi ne estis la plej bona movado, ĉar la homoj tiam malsatis en 1995 kaj volis seriozajn ŝanĝojn kaj seriozan gvidanton, kaj li ne estis en humoro por ŝercoj! Oni devas diri, ke la por-Kremlina amaskomunikilaro jam provis fari pajacon kaj klaŭnon el Zhirinovsky, kaj ne indas plifortigi ĉi tiun impreson, donante novajn atutojn al siaj malamikoj!
  En la elektoj de 1995, la CEC unue rifuzis registri "Derzhava" - Rutskoy, kaj poste "Yabloko". Post tio, ambaŭ partioj estis reestigitaj, tra la kasacia kortumo. Estas pluraj versioj pri ĉi tiu epizodo: precipe, ke Kremlo kaj ĝia PR-popolo volis helpi Yavlinsky en la elektoj al Dumao, kiel demokrato kaj okcidentano, kaj Rutskoi, ŝajnas, devus esti tirinta la voĉojn de la komunistoj. al si mem....
  La versio unuavide estas logika, se ili vere volus, ke Yabloko kaj Derzhava estu forigitaj, tiam la Supera Kortumo, formita laŭ ordono de la familio Jelcin, ne reestigus ilin! Post ĉio, ni povas rememori lastatempajn ekzemplojn, kiam Yabloko, Alia Rusio kaj Patrujo ne rajtis partopreni en elektoj, sen ajna jura bazo. Ekzemple, la forigo de la Patrujo-bloko en 2006 el la elektoj en Moskvo estis absolute kontraŭleĝa laŭ jura vidpunkto! Do en tiu video, kiu fariĝis la kialo de malkvalifiko: ne estis rektaj alvokoj al perforto, pogromo, rasa purigado kaj eĉ deportado de "kaŭkazianoj". Ĝi simple parolis pri purigado de Moskvo de rubo ... Jes, estis sugesto pri la bezono restarigi ordon kaj elmigrintojn. Sed... Antaŭ ĉio, ĉi tio ne kontraŭas la leĝon, kaj due, en ajna plej sendanĝera video, vi povas trovi aludon de io ajn. Vi povas, ekzemple, eĉ la karikaturo "Nur vi atendu!" malpermeso kiel propagando de pedofilio. Kaj ke leporo estas kiel infano, vojaĝas kun infana bileto, kaj la lupo flirtas kun li, karesas... En ĉi tiu kazo, la juĝisto ne havis la leĝan rajton forigi la Rodina-blokon de registriĝo! La proceso de Khodorkovsky estas aparta temo, ni ne parolos pri ĝi en ĉi tiu artikolo. Sed ŝajnas, ke ĉiuj komprenas, ke sen la sankcio de Kremlo, ĉi tio ne estus okazinta ...
  Jes, jes, sed ne vere! Precipe Ruckoj tiam estis konsiderata arda malamiko de Jelcin - ĝi ankoraŭ estus veninta al rekta armita konfrontiĝo! La Potenca takso estis sufiĉe alta kaj ĝiaj ŝancoj trapasi la kvin-procentan baron estas altaj! Nu, kial la Kremlo trompus la ŝancojn de sia malamiko? Jes, kvankam Jabloko estas demokrata partio, ĝi estas sufiĉe opozicia: ĝi ne subtenis buĝetojn eĉ unufoje, kaj en ĉi tiu Dumao kaj en la sekva, Javlinskij anoncis, ke li batalos por la prezidanteco de Rusio. Do, kio estas la speciala kialo por plifortigi Yablokon: precipe en la kunteksto de estontaj prezidant-elektoj, ĝi estas ege neprofita! Yavlinsky tiris voĉojn de Jeltsin en la unua raŭndo, kaj la juna kaj atletika gvidanto de Yabloko aspektis multe pli alloga ol la misfamigita, kaduka Jeltsino.
  Do, la unua versio ne estas tute konvinka, kaj la rusaj tribunaloj ankoraŭ ne tiom forte dependis de la Prezidanto de Rusio. Aparte, Generalo de la Armeo Varenikov, membro de la GKChP, estis malkondamnita; aliaj ekzemploj povas esti cititaj kiam la tribunalo ne ĉiam prenis la flankon de la aŭtoritatoj.
  Plej verŝajne, la negativa reago de la Okcidento al la malkvalifiko de Yavlinsky ludis rolon, kaj la Jeltsin-reĝimo bezonis pruntojn antaŭ la elektoj por krei aspekton de prospero en la lando. Nu, Rutskoy estis forigita en la sama okazo, do ili estis reinstalitaj por la firmao. Tamen, tio ne helpis al Derzhava preni la 5%-barieron. La rezulto de Rutskoy de 2,7 procentoj povas esti konsiderita universala, precipe konsiderante kiom fama li estis. Tamen ankaŭ la projekto KRO de Kremlo perdis. Ĵirinovskij ne sufiĉe efike uzis la tribunon de Duma, sed oni devas diri, ke li profitis el tio, ke ĉiu propagando por Kremla funkciis kontraŭ li. Ŝajnis krei bildon, ke Zhirinovsky estis la unua malamiko de la aŭtoritatoj, kaj se Vladimir Volfovich estus pli konsekvenca en sia opozicio, lia rezulto estintus multe pli alta.
  Oleg Rybachenko denove tre lerte kovris la ĉinan regimenton per eksplodema ĵetaĵo. Post tio, liaj pensoj fariĝis eĉ pli harmoniaj.
  Tamen, la mallongaj paroladoj de la gvidanto de la Liberala Demokrata Partio en televido kun minacoj kontraŭ la aŭtoritatoj, sufiĉe batalemaj apelacioj estis ĝenerale ĝustaj, nur, eble, Jeltsin kaj Jeltsino persone devus esti pli aktive riproĉitaj.
  Resume, en la elektoj en decembro 1995, la Komunista Partio de Rusa Federacio havis la unuan lokon kun preskaŭ 23 procentoj, la dua LDPR 11,5 procentoj, la tria NDR 10,3 procentoj kaj la kvara Yabloko 6,7 procentoj.
  La ceteraj kvardek partioj ne atingis la 5%-sojlon!
  Kiel taksi similan rezulton de Zhirinovsky? Procentlingve, duobla malkresko kompare kun la unuaj elektoj. Sed se ni konsideras la pliigitan partoprenon de ĉirkaŭ 12 procentoj, tiam Zhirinovsky ricevis ĉirkaŭ 62 procentojn de la rezulto de 1993. Ĉu multe aŭ malmulte?
  Konsiderante ĉiujn malfavorajn cirkonstancojn, ĉi tiu rezulto estas inter kontentiga kaj nur bona. Malbonaj faktoroj:
  1. Malkontento de la balotantaro pri la agadoj de la Liberala Demokrata Partio en la Ŝtata Dumao. La homoj atendis pli de la kandidato, kiu gajnis la unuan lokon, sed la vivo ne pliboniĝis. Vere, la plimulto de la homoj komprenis, ke Zhirinovsky ne havas realan potencon, sed elreviĝo ankoraŭ regis.
  2. La timo, ke la batalema gvidanto de la Liberala Demokrata Partio komencos trian mondmiliton, kun katastrofaj konsekvencoj. Krome, multaj ne timis la sindetenon kaj timojn de Zhirinovsky, ke li starigos totalisman diktatorecon kaj inundos la landon per sango. Lia histerio timigis multajn.
  3. La opozicio de la Gvidanto de la Liberala Demokrata Partio ne sufiĉas. Precipe por la unua fojo, la monatoj de la milito en Ĉeĉenio, kaj por-Kremlina propagando mem kulpigis Zhirinovsky pro tio, tre ŝveligante lian lojalecon al la aŭtoritatoj. Tamen Vladimir Volfoviĉ mem volis amikecon kun Kremlo, perdante la bildon de la ĉefa malamiko de la nuna registaro.
  4. Nesufiĉa efikeco de la uzo de la leviloj de Dumao por la efektivigo de popolismaj, financaj politikoj. Precipe eblis voĉdoni, popolisma leĝo post alia, laborante por la publiko. Jen kion faris Jeltsin precipe, en la Kongreso proponante ion, kio ne estis realisma por plenumi kaj gajni poentojn por si mem. Jes, kaj Jelcin dum la elektoj altigis ĉies salajrojn kaj pensiojn, kaj tiam aŭ ne pagis ilin, aŭ ili estis manĝitaj de inflacio. Lukaŝenka kaj aliaj faris same, sed Julija Timoŝenko ne forlasis sian malmolan monpolitikon kaj perdis la elektojn, perdante samtempe sian liberecon!
  5. Ĵirinovskij faris alian miskalkulon rilate al sia aspekto. Li iĝis nenecese dika kaj komencis aspekti multe pli malbona kiel rezulto. Krome, malsataj homoj ne ŝatas potventrajn kaj grasajn homojn. Ĉi tie, cetere, Ĵirinovskij montris sian alian mankon, la mankon de fanatikeco en politiko, ne sufiĉe da volforto por konservi sian korpon en formo kaj ne tro manĝi. Cetere, eĉ dum la elektoj de 1991, Zhirinovsky estis svelta, eĉ pli maldika ol la normo, je kvardek kvin. Ĉi tio sugestas, ke laŭ naturo "Zhirik" ne emas superpezi, kio signifas, ke ne estis tiel malfacile por li konservi sin en formo, male al, ekzemple, Gajdar.
  Ĉi tio ankaŭ estas grava malavantaĝo!
  7. Kompare kun la unua elekto, draste malpliiĝis la elsendotempo, kiun Zhirinovsky povus uzi. Senpaga elsendotempo estis dividita inter 44 partioj, kaj pagita elsendotempo ne povis esti pli ol senpaga elsendotempo, kaj ĝi povus esti aĉetita nur nokte. Do Zhirinovsky ne povis plene utiligi sian elstaran oratoran donacon, kiel ĝi estis en 1993. Kvankam, ekzemple, li havis pli da mono ol tiam!
  6. Eble eĉ la plej signifa: la politika konkurenco akre kreskis kaj tuta aro da partioj kaj blokoj de imitantoj aperis sur la balotkampo de la Liberala Demokrata Partio. El tiuj, unue, KRO, Power, CHP, kaj tuta aro da aliaj partioj. Kaj la registaro estis kritikita de ĉiuj krom la reganta partio Nia Domo de Rusio. Ofte, ili aktive reklamis kaj montris multon en televido Boris Fedorov kaj lia Antaŭen Rusio bloko, kun kritiko de Chernomyrdin kaj la registaro. Vere, Boris Fedorov mem nur ludis la opozicion, esperante venki super la protesta elektantaro. Sed la plimulto de la homoj ne kredis al li! Tiam Boris Fedorov eĉ aliĝis al la NDR. La Nacia Respublikana Partio de Lysenko ankaŭ estis tre aktiva, kaj ĝia gvidanto kopiis la emocian frenezon de Zhirinovsky, kaj estis neniel ofendita de la amaskomunikila atento. Krome aktivis la bloko Vedenkin, ankaŭ iama asistanto de la gvidanto de la Liberala Demokrata Partio kaj ekstrema naciisto, same kiel la bloko Baburin. Baburin ankaŭ estas tre aktiva homo, siatempe li preskaŭ fariĝis parolanto anstataŭ Khasbulatov. Resume, la balotantaro de Ĵirinovskij estis preskaŭ dissolvita de similaj duobluloj kaj imitantoj. Krome, la maldekstro ankaŭ havis novajn tendencojn, inkluzive de tiuj de la stalinisma persvado.
  En tiaj kondiĉoj, 11,5 procentoj el 44 ja estas deca rezulto, kvankam pli malalta ol eble kun pli racia voĉdona politiko. Ekzemple, Zyuganov sukcesis altigi sian poentaron de 13,5 procentoj ĝis 22,9, kvankam la nombro da konkurantoj pliiĝis. Unu bloko "Por Sovetunio!" forprenis pli ol 4,5 procentojn de balotantoj! Yabloko suferis perdojn, sed malpli ol unu elcenton, kaj, konsiderante la partiojn, kiuj malaperis malantaŭ la baro, ĝi pliigis sian frakcion. Kune, ili havis 46 deputitojn kiel unu-membroj. Sed la "Elekto de Rusio" malaperis post la disiĝoj, same kiel la PRESS de Ŝakhrai.
  . ĈAPITRO #16
  La ĉina armeo estis tute detruita sur la IS-7-tanko. Kaj denove estis paŭzo en la batalo kun la Ĉiela Imperio. Kaj Oleg Rybachenko, ne pensinte dufoje, skizis belan kaj interesan rakonton;
  Estis malfacilaj tagoj de malfrua aŭtuno. La ĉielo singultis, abunde akvumante la teron per plumbogutoj. La mondo estis griza, la oraj folioj diseriĝis, la branĉoj de la arboj balanciĝis en la vento kiel nuda kadro. La arĝenta neĝbulo degelis sen havi tempon por desegni siajn komplikajn ŝablonojn sur la fenestroj, por kovri la brungrizan teron per blindiga tapiŝo.
  Naŭjara knabo Slava Ivanov estis malĝoja, ŝajnis, ke la tuta universo estas kovrita per pikdrato. Kun klinita kapo, li revenis el neamata lernejo, kie li ankaŭ estis batita de samklasanoj. Kontuzoj malklare aperas sur la vizaĝo, la teko estas ŝirita, ne estas deziro iri hejmen, kie vin atendas trudemaj demandoj de gepatroj. Kaj eĉ pli malbone, morgaŭ vi devos denove iri al lernejo, plonĝante kapantaŭen en la Inferon de Dante por gejunuloj. En tiu momento, kiam knabo kun aspekto de ŝafo pelata al la buĉado eniris la enirejon, malgranda viro elsaltis renkonte al li kiel diablo el flarbakujo. Li similis al knabo, sed samtempe li ne estis la akra nazo de Pinokjo, tri viglaj okuloj - ruĝa, flava, verda senĉese palpebrumis.
  -Saluton! diris la vireto kun la okuloj de semaforo. Kaj li etendis siajn, kiel ŝajnis al la tuŝo lignajn manojn.
  Slava ne memfide skuis ilin, li jam estis en aĝo, kiam infanoj komprenas, ke mirakloj ne okazas, kaj li aspektis sufiĉe ŝokita pro tia maskerado.
  "Li devas havi cibernetikajn okulojn," kaj li kovris sin per speciala kartona kostumo.
  -Nu, kial tiel morna! Mi prezentu min, mi estas Krore el la planedo Chrome. Vi vidas konkrete, superfortita de la sufoka atmosfero de la planedo. Kiel vi nomiĝas.
  -Slavo aŭ Vjaĉeslav. La knabo necerte murmuris.
  -Do tio estas Glory. Ni - mi kaj Vint - preterflugis vian planedon, la indiĝenoj nomas ĝin Tero, kaj ni nomas ĝin Erbana. Nia hipertelepatia stirado ekhaltis, perdinte preskaŭ sian tutan potencon. Ĉi tio estas plena de la fakto, ke ni por ĉiam povas esti blokitaj sur via planedo. Helpu nin. - Sed mi estas nur infano kaj mi ne komprenas kosmomotorojn.
  La knabo necerte levis siajn maldikajn ŝultrojn.
  - Vi ne devas eltrovi ĝin. Jen venas Vint, li klarigos ĉion al vi.
  Antaŭ ili aperis la temo, forte simila al Samodelkin el la revuo "Gajaj Bildoj". Ĝi havis la saman riglilon por nazo, krucforman buŝon, kaj nur tri semaforaj okuloj en formo de fluga telero donis al ĝi nekutiman kosman aspekton. La fingroj sur la manoj estis en formo de ŝlosiloj fleksitaj kun multaj artikoj. Kvankam ili sentis sin kiel ŝtalo al la tuŝo, Vint premis la manojn tre milde.
  -Nia homa amiko, fragila korpo.
  Estis bedaŭro en la voĉo de Vint.
  -Kaj mi tiel ŝatas lin de li, kaj ĝi spiras kun malĝojo, li estas tiel temperamenta.
  Crore amike frapetis lian ŝultron. Vint daŭrigis per iomete ŝanĝita tono.
  -Bebo, vi volas flugi en loko kun ni, por vidi aliajn mondojn.
  Glory ektremis. Ŝajnis al li, ke li dormas kaj sonĝas. Vidi la realon estas la plej bona maniero pinĉi vin. Kion li faris. Ne multe doloris, sed Vint kaj Krore ankoraŭ staris unu apud la alia, malgrandaj ĉirkaŭ lia alteco kun larĝaj, iomete impertinentaj ridetoj.
  -Ne, ni ne estas faritaj el vakso kaj fandiĝos en la suno.
  Vint ridis.
  -Nun ni ŝiru.
  La triunuo eliris el la enirejo, estis sluvo en la korto, botoj ŝvelis tra la flakoj.
  - Mi estas laca de via primitiva transportmaniero. Krohr diris kaj elprenis el sia poŝo aparaton, kiu aspektis kiel Rubik-Kubo.
  Akra fajfo tranĉis la silenton. La kvin el la samklasanoj de Slava surterigis ilin ĝuste ĉe la renkontiĝo. Estis la samaj impetaj Perdantoj kiuj venkis lin. Kaj nun sur iliaj muzeloj aperis sadismaj ridetoj.
  -Tiu Neĝulino (Slava havis blondajn harojn) kaj vi du vestitaj idiotoj. La plej taŭga kompanio
  Ili alproksimiĝis, la plej granda el ili, dikulo nomata "Baran", provis vangofrapi la fendeton Kror. Li subite kaptis siajn fingrojn per premo.
  - Hej vi "Pinokjo". La virŝafo laŭvorte sufokiĝis pro kolero. - Nu, lasu, alie vi ricevos ĝin.
  La amiko de la virŝafo provis piedbati lin en la vizaĝon, sed Krohr moviĝis kaj akre piedbatis lin en la stomakon. La huligaknabo falis, anhelante per sia larĝe malfermita buŝo.
  -La konto estas malfermita. Pinokjo nudigis rideton.
  Poste li faris movon per la fingroj: Baran ekmovis kaj perdis la konscion pro doloro.
  - De blekado de sia propra, li diru dankon, ke ni ne ŝprucis ĝin en fotonojn tra la galaksio.
  La aliaj tri knaboj frostiĝis, fiksrigardante fikspunkton, kaj poste kuris en malsamaj direktoj.
  -Tiel ili disfalis kiel kegloj. Ĉu mi ne diris al vi, Slava, ke homaj infanoj estas malkuraĝaj.
  La knabo hezitis.
  -Mi ne scias.
  -Do sciu. Intertempe ni iom promenas.
  La ŝraŭbo turnis la levilon, kaj ili ŝajnis falis en la teron. Ĉirkaŭe estis preskaŭ kosma mallumo.
  Slava ekmoviĝis kaj enveturis en la ŝildon, kvazaŭ li estus ŝokita, la ŝoko estis tiel forta. La tuta ĉambro ektremis kaj montriĝis inundita de ruĝa, la komikaj vizaĝoj de la nove monfaritaj amikoj dancis per karmezinaj tonoj.
  - Vi fuŝis. Crore diris kun ĝojo. Sed vi ne devas fari ĉi tion, vi nur devis frostiĝi. Kion ni faros nun?
  -Nenion. Vint gluglutis. Ni reŝargu, kaj tiam ni vidos.
  Vint metis kaskon sur la kapon de Slava.
  -Ni pensu nian kvazaŭan baterion.
  - Pri kio pensi.
  - Pri io malbona kaj ofenda. Memoru, kio plej ĉagrenis vin.
  Kaj kion ĝi helpos al vi? La okuloj de Glory larĝiĝis pro surprizo.
  Krohr remetis la piedon, lia "semaforo" lumiĝis pro ekscito.
  -Kompreneble, nia hipertelepatia generatoro nutras negativajn emociojn. Li transformas ilin en forton kapablan ŝanĝi stelojn de iliaj orbitoj. Post ĉio, ĉi tio estas ĝuste tio, kion vi montriĝis alloga - vi havas multajn negativajn emociojn.
  De ĉio ĉi, Slava komprenis, ke senprecedenca energio estas kaŝita en li, kaj ial, ĉio malbona en li kapablas tiel, ke malgrandaj knabaj bataloj velkas kiel kandelo en la suno.
  - Kaj mi estas forta.
  La knabo kunpremis la pugnojn.
  -Vi havas potencan biokampon - respondis Ŝraŭbo. Nia eta stelŝipo akcelos al superkosmaj rapidoj.
  En la kajuto de la stelŝipo tuj fariĝis lumo. Slava vidis aparatojn bonorda kiel en ludmaŝino halo. Kaptante lian okulon, Krohr ŝaltis la holografian aparaton. La stelplena ĉielo lumiĝis kiel spotlumo.
  -Jen via galaksio, vidu, bebo, ĝi estas tordita spirale.
  La knabo surprizite rigardis en la ĝis nun nekonatan spacon nekonatan de iu el la homoj. Li estis feliĉa kaj iom timigita rigardi ĉi tiun miraklon de eksterterana teknologio.
  -Ĉi tiu ruĝa punkto estas la loko, kie troviĝas la boato nuntempe.
  -Mi komprenas, kaj nuntempe sur la Tero.
  Glory demandis.
  - Ne, ni estas sur la luno. Kaj se vi volas, vi povas admiri la lunan pejzaĝon.
  La ŝraŭbo enŝaltis la ciberskanilon, la muroj de la ŝipo iĝis travideblaj kaj la eksterordinara luna pejzaĝo lumigis la tutan surfacon de la kajuto.
  -Tiun vireton vi volas kuri tra kosmaj krateroj.
  Vint sugestis per fervora tono.
  Glory hezitis.
  Sed tie ne estas aero.
  - Sed estas sablo. Ne timu elkuri, dum la vakuo ne teruras por vi.
  La knabo tuj kredis sian strangan amikon. Tuj kiam li elsaltis al la supraĵo de la luno, la korpo estis kaptita de nekomprenebla leĝereco. Ŝajnis, ke li ne saltas en senaera spaco, sed flosas sur akvo. Unu akra salto supren kaj vi surteriĝas glate sur la teron. Slava sentis, ke li ie spertis similan senton. Ĝuste tie - sur la karuselo, balanciloj? Ne, ĝi estas pli kiel salti en sonĝo. La sama sento de malrapide falado, vi estas kiel folio flosanta en la aero. Kiel alte li povas salti. Ĝi estas nur nekomprenebla por la menso.
  - Superhomo! La knabo krias kaj piedbatas per sia tuta forto.
  -Kiam vi trafos la asteroidon, atentu kaj vi povos forflugi.
  - Do ni ludu rekapti. Glory sugestis.
  - Kio estas la ideo. Vint palpebrumis siajn semaforajn okulojn.
  -Do venu, kiu tuŝos, kiun kaptos.
  La ludo komenciĝis, kaj kvankam Vint kaj Krore estis multe pli rapidaj ol la knabo, li cedis tre lerte, sekve de kio la ludo montriĝis amuza. Kaj kiam Krohr proponis al Slava ŝalti ion sur la kasko, li sentis potencan forton flui en la lumboj de la korpo.
  -Ŭaŭ! La unuan fojon mi sentas kompletan transformiĝon en mi mem.
  La knabo tuj saltis tridek metrojn en la aeron, poste sufiĉe akre saltis sur la surfacon, lasante profundajn piedsignojn.
  - He, provu atingi min.
  Tamen Ŝraŭbo iomete, ne embarasita pro akra salto, kaptis la knabon, malpeze batante lin per la fingroj en la bruston.
  -Infano, vi ankoraŭ estas komparata kun ni. Kiom ajn vi provos, ni atingos vin.
  Post tio, Slava malsaniĝis pro ludado, li kunmetis la manojn, klinis la kapon.
  - Montriĝas, ke vi cedis al mi - dukoraj mensogemaj knaboj.
  - Kial ni mensogas, ĉar ĉi tio estas ludo, kaj en la ludo oni batalas, kaj ĉiu rajtas je siaj propraj taktikoj. Kaj nia strategio estas unu por helpi ĉiujn malfortajn estaĵojn vivantajn en la universo.
  Mi pensas, ke ni havis sufiĉe da la luno. Daŭre pensis Vint. Ni povas fari ĉion, ĉu vi volas, ke knabo vidu aliajn mondojn kaj universojn?
  -Kompreneble mi volas! La vizaĝo de Slavik denove lumiĝis pro ĝojo. Eĉ la kontuziĝoj ŝajnis esti ornamo por la ruĝiĝinta vizaĝo.
  -Do eniru la ŝipon kaj iru.
  Slavik sidiĝis sur la seĝo de la ĉefpiloto - admirante la grandiozan bildon de la ĉielpejzaĝo. Sur la tero ne eblas vidi tiom da helaj steloj samtempe, la densa surtera atmosfero malfaciligas observi la kolosan grandiozecon de la stela ĉielo.
  Kaj ĉi tie en vakuo oni povas vidi ĉion ĝis la plej malgranda stelŝtono. Slava admiris la ĉielon, li sentis sin bone kaj kontenta, ĉar li observis tion, kion nur kelkaj dekoj, maksimume centoj da homoj povis vidi.
  -Nun la kosmoŝipo iros en hiperdrivon kaj vi povos observi ion, kion neniu antaŭe vidis.
  Slava etendis la fingrojn al la panelo.
  Vint ruligis la okulojn. Poste li milde sed firme vangofrapis siajn manojn.
  - Ne tuŝu la aparatojn. Vi povas turni la malĝustan hokon kaj fali duonon de la universo en nigran truon.
  Slavik larĝe malfermis la okulojn.
  - Fajfi.
  -Ne, ni venis el alia universo nekompareble pli evoluinta ol tiu ĉi. Kaj ni havas kolosan provizon da energio kaŝita en ni, kompare kun kiu miliardoj da steloj estas polvo. Rigardu kiel ni akiras rapidecon.
  Komence, la ĉielaj korpoj kondensiĝis, ŝajnis ke estis pli da ili antaŭe, kaj la spektro ŝanĝiĝis al la blua flanko. Malantaŭe, la steloj fariĝis pli maloftaj kaj malklariĝis, akirante ruĝan nuancon.
  - Daŭre pliigi la rapidecon. Krohr kvakis.
  La steloj rapide ekbrilis eksterŝipen, ilia spektro ŝanĝiĝis, iĝante solida purpura brilo. Glory rigardis malantaŭen. Estis absoluta malpleno. La steloj sur la flankoj estis maloftaj kaj malklaraj. Rigardante la knabon, kiu malfermis la buŝon surprizite, Vint eĉ ne klarigis.
  - Ĉi tiuj estas superlumaj rapidoj. La fotonoj de la steloj, kiuj estas malantaŭ ni, restas malantaŭ la ŝipo, kio signifas, ke ni simple ne vidas ilin. Ne nur tio, ni atingas la fotonojn, kiuj flugis antaŭen, kio signifas, ke vi vidas ĉiujn stelojn samtempe, malantaŭe kaj antaŭaj, kaj parte flugantaj de la flanko. Ĉi tie ili estas kunpremitaj antaŭ vi sur la ekrano. Se ni aldonas iom pli da rapideco, tiam ili fariĝos nevideblaj por vi, irante en la transviola parto de la spektro. Rigardu.
  La ŝraŭbo turnis la stirilon, kaj la purpura brilo tuj malfortiĝis, poste tute malaperis.
  - Nu, de la ŝraŭbo. Nun vi povas vidi nenion.
  La nigra spaco tuj fariĝis morna kaj malgaja. Crore ruze palpebrumis.
  -Nun ni aldonos rapidon. La kosmoŝipo trapasis fajrerojn, kaj la ekrano denove ekbrilis.
  - Estis ni, kiuj ŝaltis la konvertilon de gama-radiado en ordinaran lumon. Nun vi denove vidas la stelitan ĉielon.
  La steloj vere flugis eksterŝipen en freneza reĝimo. Ili jam preterpasis la parton de la galaksio najbara al la tero kaj moviĝis al ĝia centro. Jen ili iom malrapidiĝis. Por admiri la eksterordinaran infloreskon. Doloris miajn okulojn, kiel dense brilis sennombraj aroj da steloj. Pli ol unu homo sur la tero ne vidis tian mirindan infloreskon. Rubioj, diamantoj, safiroj, topazoj, smeraldoj, agatoj kaj aliaj ŝtonoj ŝajnis brili pulverigitaj en la spaco. Ilia blindiga lumo cedis, brilis tra ĉiuj internoj. Glory palpebrumis. Ŝraŭbo ridis, li estis tordita de streĉiĝo
  - Tiu viro neniam vidis tian aferon. Ĉi tio estas la centro de la galaksio. Rigardu, ne blindiĝu.
  "Ĝojaj viretoj" ridis kun senvoĉa ridado.
  - Kiom rapide ni flugis?
  La plej malgranda estas mil parsekoj je sekundo. Unu parsec estas preskaŭ tri lumjaroj. Tio estas, en unu sekundo ni veturas la vojon, kiun la lumo iras dum preskaŭ tri mil Teraj jaroj.
  Glory neniam ĉesis esti surprizita - Ve, nu, rapideco.
  Vint palpebrumis ruze.
  -La rapideco ankoraŭ ne estas sufiĉe granda por flugi de universo al universo, sed ni povas multfoje pliigi la rapidecon. Ĉu vi volas kuregi ĉirkaŭ la mondoj?
  - Mi jam diris, ke mi volas!
  -Do forte tenu, la nova akcelo estos pli kruta ol la antaŭa.
  La steloj velkis momenton, kaj poste ili kuregis en freneza kavalkado. La movo de la ministelŝipo akcelis kaj akcelis. Tutaj galaksioj rapidis transŝipen. La lumo malklariĝis kaj brilis, kaj la freneza kurado de la stelŝipo kreskis kaj kreskis.
  Ni jam moviĝas kun rapido de miliono da parsekoj je sekundo. Ĝi ankoraŭ ne estas granda overclock. Necesos tago por flugi al la rando de via eta universo. Sed ni Vint premis sian fingron al liaj lipoj - ni povas eĉ pli akceli, se ni ŝaltas hiperultraplasmajn akcelilojn.
  Slava estis iomete premita en la seĝon, kaj li estis devigita kovri sian vizaĝon per la manoj por ne blindiĝi pro la abundo de stelradioj. Eĉ la fingroj trabrilis.
  -Nia rapido estas dek milionoj da parsekoj je sekundo. Ni daŭre akcelas.
  La fajra brilo varmiĝis, la lumo brulis tra la internoj. Vidinte tion, Krohr ŝaltis la lumfiltrilon.
  - Mi diris al vi, ke teranoj estas malfortaj. Necesas doni eĉ pli da akcelo, kaj plifortigi la fortokampon, igante ĝin nepenetrebla al la radioj.
  -Nia rapido estas cent milionoj da parsekoj. ŝraŭbo knaris.- Baldaŭ ni proksimiĝos al subtelepatia rapido.
  - Sed ĉi tio estas neverŝajna, la pensrapideco estas senfina kaj la hipertelepatia motoro povas akceli ĝis senfine. Krome, vi ne scias kiom nutraj estas negativaj emocioj. Ni jam kuregis duonon de la universo, kaj ankoraŭ ne eluzis centonon de procento.
  Crore respondis.
  - Jes, ĉi tiu knabo estas vera trezoro. Cetere, Slavka, nia rapido atingis miliardon da parsekoj sekundo.
  Subite, la lumludo eksterŝipe estis interrompita, fariĝis mallume, kaj nur la lumo ene de la miniatura stelŝipo lumigis la nigran vakuon.
  -Kie ni estas? - demandis Slava per naiva voĉo.
  - Kaj nenie en la interuniversala spaco. Ciberskaniloj ankoraŭ ne mortis, sed preskaŭ ne estas afero ĉirkaŭe, ekzistas nur vakuo, hiperspaco kaj multaj kampoj.
  -Ni estas en la malpleno. La knabo sentis timon.
  -Vi povas diri tion. Sed ne timu, baldaŭ ni trovos nin en alia, multe pli granda universo ol via mondo. Tie ni havos lokon por krea agado.
  -Estas multe da universoj kaj ili troviĝas ne nur en tridimensia, sed ankaŭ en plurdimensia spaco. Estas milionoj da mezuroj, ili senĉese ŝanĝiĝas, transformiĝas. Por ne ŝoki vin per la vario de formoj, ni iros al la kutima tridimensia universo. La ĉefa afero, ĝia diferenco de via sfero estas, ke sorĉado kaj magio estas tre evoluintaj en ĝi. Ĉi tiuj ĉiuj estas intrigoj de telepatio, la ebleco influi la materian medion per parola influo. Vi trovos vin en fabela superregno, mondo de fantazio kaj revoj.
  Kion mi faros tie! Post ĉio, sorĉado por mi estas mistero malantaŭ sep fokoj.
  -Ĝi estas ankoraŭ mistero, kaj unufoje en alia mondo vi rapide lernos magion. Harry Potter mem ne estos egalulo por vi. Tamen, se ĉi tiu universo ne konvenas al vi, tiam ni trovos alian por vi. Eble vi ŝatas hiperplasman teknologion - ni instruos al vi kiel fari ĝin, sed nuntempe ni tri havas specialan taskon por plenumi, kaj por tio ni bezonas knabon kiel vi.
  -Por kio?
  -Ĉar vi estas homo.
  -Nia rapido atingis dek miliardojn da parsekoj sekundo. Kaj tio signifas, ke baldaŭ, la steloj kirlos super ni. Vint eligis pecon da fumo el sia buŝo.
  Kaj efektive, kvazaŭ en fabelo, mirinda lumskalo eklumis antaŭ ili. La rapideco de la stelŝipo malpliiĝis, kaj ili falis en fabelan mondon. La steloj de ĉi tiu universo estis specialaj ne rondaj, sed kvadrataj, triangulaj, en formo de konusoj kaj prismoj. Ĉiu stelo estis speciala kaj unika, diferencante aŭ laŭ formo aŭ en evitema nuanco de lumo.
  Gloro tiel frostiĝis kun la buŝo malfermita, kion li vidis superis la plej aŭdacajn supozojn.
  La steloj malrapide flosis eksterŝipe, ili ŝajnis kiel insuloj de fajro sur nigra velura maro.
  Fine aperis antaŭ iliaj okuloj granda planedo, kun diametro de ĉirkaŭ dek sunoj en formo de cilindro. Ĝuste en la centro de tiu ĉi cilindro estis giganta kastelo de la gotika stilo. Ĝiaj mil kilometraj muroj estis facile videblaj de orbito.
  -Ĉi tie en ĉi tiu kastelo loĝas la reĝo kaj reĝino, kiuj vere volas havi heredantojn de la trono. Sed terura sorĉo pezas sur ilin. Nur senkulpa infano el alia universo povas rompi ĉi tiun sorĉon. Crore diris.
  Kaj nun ni devas, kiel homoj diras, surteriĝi sur la surfacon de la planedo.
  La surteriĝo sukcesis, farante turnon, ili preterflugis la gigantajn statuojn de potencaj agloj.
  - Ĉia Gloro eliru. Ŝraŭbo donis manon kaj helpis salti el malgranda ŝipo.
  - Klinu al la planedo.
  Slava iomete riverencis. La forto estis proksimume sama kiel sur la tero, kvankam la giganta palaco estis ŝoka. Tiam antaŭ ili malfermiĝis kilometra longa kristala pordego. La tri amikoj eniris koridoron riĉe meblitan per oraj kaj altvaloraj statuoj. Estis ankaŭ kvarvostaj delfenoj, eksterteraj soldatoj kun megaplasmaj armiloj. Belaj bukedoj da naturaj floroj, ĉizitaj el rubenoj, ili daŭre balanciĝis kaj tiris la kapojn. Eksterordinaraj fiŝoj naĝis ĉirkaŭ la halo, trembrilante per brilantaj skvamoj.
  -Estas strange, kiel ili povas flosi en la aero? demandis la knabo.
  -Antigravito! Crore respondis. - Vi ankoraŭ ne vidos ĝin.
  Estis multe da ĉio alia, ĉiaj diversaj aferoj, sorĉantaj la okulon kaj mirigante la imagon de naŭjara knabo, sed la priskribo de tia grandiozeco daŭros tre longan tempon.
  Estis tro longa por marŝi laŭ la cent-kilometra koridoro, do Vint premis la butonon kaj ili teletransportis rekte al la tronĉambro. La ĉefa loko de la stelreĝoj estis mirinda. Meze de la salono troviĝis trono, impona kiel monto, en formo de spirala akvedukto, sur kiu fandiĝis malgrandaj sed hele meblitaj boatoj. De tempo al tempo ili erupciis en artfajraĵoj, la plej hela kaskado de fajreroj, kiuj inundis la ĉirkaŭan spacon de la krepusko regante ĉirkaŭe. Tiam grandioza muziko komencis soni, kaj la brilo de la vulkano ekflamis. Fajra ruĝa lafo tratranĉis la atmosferon, kaj reĝa paro eliris el blindiga nubo. Ili ŝajnis junaj kaj riĉe samtempe bonguste vestitaj. Sur la brusto de la reĝo estis ĉeno kun smeraldoj kune kun la bildo de blua pudelo. Kaj la ĉeno, kiu ornamis la kolon de la reĝino, kontraŭe, estis el safiro. Li klinis sian vizaĝon al la knabo, la hundo mallaŭte blekis kaj skuis la voston. La Reĝo ridetis, liaj dentoj brilis kiel ampoloj.
  - Mi bonvenigas vin mia gasto nomata Slava. Vi, kiel diras mia talismano, vi estas tre bona knabo kaj kapablas plenumi vian sorton.
  La reĝa persono aranĝis la frazojn iom malhumane, sed la signifo estis klara eĉ sen traduko. Kvankam estas strange, kiel loĝanto de alia universo povus scii la rusan.
  -Estas telepatio. Crore flustris.
  - Ni havas grandan funebran bebon. La nura filino estas tenita kaptita fare de la intergalaksia tirano Eletromendos. Kaj ni bezonas kavaliron kapablan liberigi ŝin. La granda profetaĵo diras, ke li venos el malgranda universo kun rondaj steloj. Du miaj malnovaj amikoj Vint kaj Krohr venigis vin al la palaco, nun vi devas trapasi seriozan provon kaj venki la hiper-tiranon.
  Slava ridetis, ŝajnis al li, ke flugiloj kreskas malantaŭ lia dorso kaj li tute kapablas alfronti monstron terurantan la tutan senfinan universon.
  -Mi estas preta batali kontraŭ la malamikoj kaj liberigi vian filinon.
  -Do Vint kaj Kron estas survoje kaj gvidos vin, sed unue vi devas trapasi malgrandan teston. Speco de teksto pri profesia taŭgeco.
  - Kun ĝojo.
  Vint kaj Krore kaptis la knabon je la brakoj kaj ili estis reen sur la ministelŝipon.
  -Tex havas tekston, kaj nun ni flugos al planedo, kiu situas preskaux apud granda stelo.
  La miniatura ŝipo turniĝis, kaj ili estis antaŭ blua planedo kun ŝaŭmantaj nuboj.
  Vint elprenis la aparaton.
  - Adiaŭ Neĝulino.
  Fingroj klako kaj Gloro estis, kie ajn vi pensas. Antaŭ li staris la griza lerneja konstruaĵo, kiu efikiĝis. Malantaŭ li estas peza teko, kio signifas, ke li devas iri al enuiga kaj kolera klaso. Kaj ĉi tio estas terure nedezirinda. Kruroj iĝis fragilaj kaj tremis. Ĉu vere estis nur sonĝo aŭ halucino? La knabo frotis la okulojn kaj mallerte provis pinĉi sin. Dolorita. Do ĉi tio estas realo, li vere devas iri al lernejo. Kaj la ĉielo ploris, estis malseka kaj malvarma, malvarmeta vento blovis. Voko sonis malproksime. Kruroj nevole moviĝis al la kuro. Vi devas esti ĝustatempe por komenci la klason.
  La knabo, iomete senspira, kuris en la klasĉambron. La malgaja instruisto Rudolf Frankenstein salutis lin per besta muĝado.
  Vi denove trompis malfrue. Domaĝe, ke nun la malnovaj tempoj estas for kaj vi ne povas esti skurĝita. Vi restas post la lernejo, vi lavos la klasĉambron.
  Venena rido de la dorso. La virŝafo flustras, montras sian pugnon kaj mezan fingron.
  - Ni venkos vin ĉe la paŭzo. Ni transformu ĝin en Neĝulinon.
  Kaj severa ridado. La instruisto ŝajnigas ne aŭdi.
  La leciono ŝajnas longa kaj enuiga por supre "Baran" kaj lia firmao komencas kraĉi maĉitan paperon el pajleroj.
  Timo nevole rampas en la animon, ĝi doloras en la stomako, ĝi malvarmigas la korpon. Kun tremo, vi atendas ŝanĝon, kiam la malnoblaj kvin alkroĉiĝas al vi. Fine sonas la sonorilo, kaj liaj kruroj nevole ekkuras - la knabo rapidas laciĝi de siaj sinistraj kunuloj. Li kuras, provante kaŝi en la plej malhela angulo de la lernejo, kie tiuj vampiroj ne povas trovi lin. Slava grimpis sub la ŝedo, trovinte sin sur la strato. Li tradukis, estis spiro, ĉar el diversaj flankoj aperis ombroj de monstraj infanoj, ili estis ĝuste tie.
  - Nu, la malsaĝulo forkuris. Vi estis "Neĝulino" kaj ĉi tiu teo estos "malseka".
  La virŝafo rikanis sadisme.
  -Staru sur la musko kaj ni batos vin, alie vi kuŝos kiel kadavro.
  - Ne, knaboj ne. Slava languide murmuris.
  - Ni bezonas kapron. Kaj kion ajn vi malrapidigas, iru.
  Li estis virŝafo preskaŭ kapon pli alta ol Slava kaj unufoje kaj duono pli forte batis fortan baton en la vizaĝon. La infano ekmoviĝis, la okulo preskaŭ tuj ŝveliĝis. Poste sekvis piko en la nazo, fluis Juŝka. La partnero de la "Baran" rapidis en batalon, trafante la ripojn, sed la forta gvidanto iomete retenis lin.
  - Atendu, li surgenuiĝu. Nu, "Neĝulino" fariĝos muska.
  Sango gutis el la nazo de Slava, ŝiaj okuloj malsekiĝis, sed krom timo komencis vekiĝi en ŝia animo alia sento de fiero kaj digno.
  Ne, mi ne genuiĝos.
  "Baran" ŝajnigis esti surprizita.
  - Tiel kontraŭas min ĉi tiu fripono. Poste manĝu manĝeton.
  Kaj li movigxis per sia tuta forto en la orelon. La kapo de Slava tremis, lia orelo fariĝis purpura.
  - Ne, mi ankoraŭ ne faros. Estis tenaceco en lia voĉo, superforta timon.
  - Tiam vi estas morta. Ni mortigos vin.
  La ringestro denove svingiĝis kaj per sia tuta forto veturis en la vangoston. Slava iomete flankeniris, kaj la bato eliris malklara.
  - Tenu vin al Neĝulino. "Baran" faris minacan geston.
  La huligano atakis Slava, etendis la brakojn kaj alpinglis ilin al la muro. Tiam la juna estro elprenis alumetojn kaj bruligis cigaredon.
  -Nun mi donos al vi kaŭterigon. Surgenuiĝu aŭ spertu frenezan zumon.
  Slava ektimis neelteneble, li jam volis rezigni kaj genuiĝi, dum li rememoris la gajan vizaĝon de Krora kaj la mokan mienon de Vint. Precipe neeltenebla estis la memoro pri la unike severa kaj afabla vizaĝo de reĝo el alia vasta universo. Genuiĝi signifas perfidi ilin. Kaj kia heroo li tiam pretas defii la tiranon Eletromendos, se la plej ordinaraj huliganoj pelas lin en mortan tremon.
  Kiam la cigaredo tuŝis lian frunton, Slava ekkriis kaj akre eltiris sian dekstran brakon.
  Forte kunpremita pugno kun malespera furiozo falis sur la makzelon de la "Baran".
  Li sxvelis la okulojn pro miro, miregis kaj falis sur la dorson kun bruo. Ĉi tie Slava sentis en si nekutimajn koleregon kaj forton. Li draŝis kiel profesia piedbatboksisto, pugnobatante kaj piedbatante. Pasis duonminuto kaj ĉiuj kvin kuŝis senkonsciaj. Slava staris kun la kapo fiere ĵetita, la manoj supren en la aero.
  - Venko! Kiel mi povus fari ĝin!
  La sonorilo sonoris por la leciono, nur ĉi-foje ĝi ne kaŭzis la kutiman tremon, sed ŝajnis najtingala trilo. La knabo flugis en la klasĉambron kvazaŭ sur flugiloj. Jen kie li malsukcesis de nenie. Slava eĉ ne sidiĝis por elparoli vorton, kiam li finiĝis en la kosma spaco. Li ne timis - nun la diablo mem ne timas lin kaj larĝe malfermis la okulojn. La steloj ŝajnis dolĉaj kaj karaj, tute ne timis, male, en senpezeco oni sentas strangan leĝerecon. La infano iomete turnis la kapon. Ŝraŭbo kaj Krore ŝvebis apud li.
  -Tiu "Neĝulino" ektimis. Pardonu, sed ni ne povis fari alie: vi devintus venki la timon en via animo.
  Do ĝi ne estis vera provo.
  -Kaj ne! Ĉio estis reala, ni havas la potencon porti vin al la Tero kaj eĉ iomete ŝanĝi la templinion. Kiel? Jen la sekreto de estaĵoj, kiuj posedas milionon da dimensioj. Nun vi trapasis la teston kaj ni transiros al aliaj pli seriozaj aferoj.
  -Kio?
  La ŝraŭbo knaris per metala voĉo.
  -Ekzemple liberigu la solan heredantinon de Reĝo Ezaram. Venki Eletromendos ne estos facila, kvintilionoj da mondoj ĝemas sub lia kalkano. Sed vi gajnis vian unuan venkon super via propra timo.
  - Timo pri eta morto - venkante ĝin, ni proksimiĝas al senmorteco.
  - Finpensis Kroor. Antaŭe aperis la konata formo de cilindra planedo.
  . EPILOGO
  Post serio de mirindaj batoj kaj malvenkoj, la Ĉiela Imperio konsentis pri paco, kaj promesis ne denove ataki la posedaĵojn de cara Rusio.
  La Grandaj Ses argumentis ke estis tro frue por konkeri Ĉinion kaj ke ili povis konsenti pri favoraj kondiĉoj. Fakte, parto de Mongolio, la suda Usuri-regiono, Primorye, kaj eĉ Koreio foriris de Rusio. Tiuj estis profitaj interkonsentoj - permesante al la cara Rusio de Aleksej Miĥajloviĉ akiri piedtenejon en Siberio kaj sur la Pacifika marbordo. Kaj sentiĝu relative sekura.
  Kaj sur tio finiĝis la glora praktika milito, kaj aliaj aferoj atendis la ses heroojn!
  
  
  SENMORTA SPAC-REĜINO
  La Reĝino vere volis aspekti pli juna. Kaj tiel ŝi sendis tutan ekspedicion serĉante la spegulon de senmorteco. Rigardante ĝin, vi povas iĝi juna knabino.
  Fine la serĉado sukcesis, sed... La feino en la spegulo diris al la maljuna reĝino:
  - Mi restarigos vian junecon, sed vi fariĝos sklavo!
  La Reĝino respondis, kun denta rideto:
  - Se juneco estas eterna, tiam mi konsentas pri sklaveco!
  La feino faris sorĉon. La reĝino fariĝis knabino, kiu, preskaŭ nuda en unu lumbotuko, fosis la kampon per sarkilo. Kaj ŝi laboris sin kaj multe laboris.
  Nur la juna korpo preskaŭ ne doloris, kaj ne estis tro laca. Sed ĝi estis tre humiliga kaj enuiga. Ĝi estis sur iu planedo kun du sunoj. Kaj la strukturo estas kiel la malfrua mezepoko.
  Plie, frostigita en formacioj. La reĝino laboris dum tagoj kaj iĝis obtuza. Ŝi fariĝis preskaŭ kiel besto, nur en sonĝo libereco venis al ŝi. Kaj ŝi ĉiam laboras forte en katenoj. Estas tre malfacile por la iama reĝino. Kaj la tuŝo de la vipo de la kontrolisto sur la nuda korpo, kiel ruĝ-arda fero.
  Fine, estis ŝanĝo en ŝia vivo. Nur por la malbona. La posedanto mortis, kaj lia heredanto estis tute ruinigita. Kaj la knabino estis vendita al la ŝtonminejo.
  Nun mi devis porti pezajn korbojn, labori nuda en katenoj, ricevi vipojn kaj dormi sur ŝtonoj.
  La reĝino nun estis multe pli turmentita. La feino, kompreneble, metis kaptilon al ŝi. Jes, ŝi estas senmorta kaj ne maljuniĝis, sed en turmento, kvazaŭ en infero.
  Kvankam forta korpo kutimas streĉi. Kaj la reĝino decidis forkuri.
  Helpe de longaj haroj, ŝi komencis fajli ĉenon, per kiu ili ĉenis ŝiajn nudajn piedojn kaj fortan kolon por la nokto. Vi malrapide limas malmoligitan feron per viaj haroj, sed la reĝino havas nur sufiĉe da tempo - senmorta. Alia afero estas, ke post laborego en la ŝtonminejoj oni devas dormi, kaj oni vidis iom ĉiutage.
  Sed vi tamen trinkas.
  La reĝino segis sin kaj poste falis en sonĝon. Tiam je la sekva denove segis.
  Ĝis, finfine, ŝi rompis la ligilojn .... Tamen, ŝi estis nekapabla eskapi. La gardistoj levis la alarmon.
  La reĝino estis kaptita kaj batita senkompate per vipo. Poste ili bruligis la kalkanojn per ruĝ-arda fero. Poste, ili forbrulis la markon de forkurinta sklavo. Kaj denove sendis al la minejoj.
  Sklavoj mortas tiel ofte, kaj ŝi multe laboras dum jaroj. Do lasu ilin labori en katenoj.
  Kaj ĉiunokte ili kontrolis ŝian ĉenon.
  La reĝino dormis en katenoj, kaj oni konstante vipis ŝin.
  Oni metis sur ŝin pezajn ĉenojn, kaj oni batis ŝin per vipo tuj kiam ŝi laboris iom pli malrapide.
  La reĝino jam flaris la fetoron, kaj ne estis malsana. La infekto ne prenis ĝin, en magra kaj monotona dieto ĝi ne kaŭzis doloron en la stomako. La eterna knabino suferis, sed ne mortis. Kaj la jaroj daŭris kaj plu. La minoj estis iom post iom evoluigitaj kaj elĉerpitaj.
  Ĉi tie ŝi denove estas translokigita al alia laboro. Lavita de malpuraĵo, metita por vendo.
  Jen la reĝino finfine bonŝancis. La aĉetanto montriĝis unu el la provizantoj de gladiatoroj al la areno.
  La reĝino estis tre seka kaj laca, pasiginte pli ol cent jarojn en la minejoj en malfacila laboro. Ŝi estas tre forta kaj hardita, tenante pezan ŝtonon super sia kapo.
  Kompreneble, ŝia forto altiris la provizanton. Li rigardis ŝiajn dentojn: eĉ ne unu truon kaj tiel granda kaj fortika. Mi sentis ŝtalon, gisis muskolojn - kiel ŝtono!
  Kaj kompreneble aĉetis tian kapablan ekzempleron!
  Post tio, alia vivo komenciĝis por la reĝino. Ankaŭ severa kun trejnado, bataloj, ĉikanado, batado, sed multe pli amuza.
  La reĝino estis juna korpe dum pli ol ducent jaroj, kaj distingiĝis per granda forto kaj eltenemo, dank' al deviga trejnado en konstanta laborego.
  Ĉi tio donis al ŝi certan avantaĝon sur aliaj knabinoj. Krome, ĉiuj cikatroj kaj tranĉoj sur ŝia muskola korpo resaniĝis tre rapide kaj senspuro.
  La reĝino estis ankaŭ rapida, bona senmorta reago, kaj tre diligente studis. Ne ĉio funkciis por ŝi, tuj, sed ŝi havas tre tenan korpon.
  Do komence ŝi venkis koste de forto, eltenemo kaj vigleco. Kaj tiam ŝia lerteco komencis kreski.
  Komence ili ne havis la plej fortajn rivalojn, sed iom post iom, kun sperto, ŝia nivelo altiĝis.
  Kaj tiel la reĝino komencis venki kaj eminentaj virinoj. Kaj eĉ batali kun homoj kaj bestoj!
  Laŭ la kutimo de la imperio, post cent venkoj en gladiatorbataloj, vi povas akiri liberecon.
  La tenaca reĝo, kvankam ŝi ricevis vundojn kaj gratojn de dentegoj, fine povis venki en la centa batalo.
  Tiam ŝi ricevis liberecon el la manoj de Cezaro. Kaj ŝi jam mem povis gajni monon en bataloj, aŭ instrui knabinojn pri skermado.
  Kaj baldaŭ la reĝino, bela kaj jam riĉa kaj ankoraŭ juna en korpo, edziĝis kun nobla patricio.
  Kaj maljuna kaj malbela. Sed li ne estas senmorta kaj baldaŭ mortis.
  La reĝino, nun ĉiam juna vidvino, havis dekduon da belaj junuloj kiel amantoj.
  Kaj granda riĉeco.
  Do ŝajnas, ke ŝi trovis feliĉon... Krom se ne estis sufiĉe da fruktoj de progreso - nu, scienco iel ne evoluas en ĉi tiu imperio. Kaj ĝenerale sur la planedo. Kaj la pafiloj kaj musketoj estas la plej primitivaj. Ĉio laŭvorte frostiĝis.
  Kaj tiel la imperio falis en kadukiĝon, novan atakon de barbaroj ... La Reĝino denove estas en kaptiteco kaj sklaveco. Sed ekde la juna belulino, ŝi iĝis la kromvirino de la loka ĥano.
  Kaj ĝis li mortis kaj perfidis ŝin al la kronprinco. Kaj ankaŭ li iom poste mortis.
  Kaj la reĝino estis metita al aŭkcio. Nudigita, kaj vendita al nobla ŝejko. Kaj ŝi estis kun li ĝis la ŝejko mortis. Kaj denove la knabino estis metita al aŭkcio. Kaj ĉi-foje, ŝi alvenis al la palaco al la Sultano. Estante senmorta, ŝi povis envolvi la monarkon kaj iĝi la unua edzino.
  Sed malbonŝanco, la senmorta knabino ne povis naski infanojn. Kaj kiam la sultano mortis, lia heredanto ordonis denove kateni la reĝinon kaj sendi al la minejoj.
  Kaj denove la reĝino en infero. En katenoj, dum malfacila laboro, ŝi trenis ŝtonojn en korbo, hakis rokon per levstango. Ankaŭ magra, monotona manĝaĵo, vipo, fetoro, ĉenita. Kaj ŝi estas seksperfortita ĉiunokte de la gardistoj. Kvankam la reĝino eĉ ŝatis ĝin, ŝia juna korpo facile atingis orgasmon.
  Kaj tiel la eterna knabino pasigis jaron post jaro, jardekon post jardeko.
  Ĝis, fine, ĉi tiu minejo ne elĉerpiĝis, sed pasis ducent jaroj. Neniu memoris, kiu estas tiu ĉi reĝino. Kaj ĝi denove estis metita por aŭkcii. Kiel kutime nuda kaj muskola. Kompreneble, lavi antaŭ tio.
  Kaj ili ree aĉetis ŝin, por la armeo, do ŝi estis tre forta fizike. Jes, kaj lerta, ŝi sciis batali per glavoj.
  Kaj la reĝino komencis militan karieron. Ŝi partoprenis multajn batalojn, estis tenaca, forta, hardita, ŝi kuris nudpiede la tutan tempon. Kaj iom post iom ŝia kariero iris supren.
  Ĉi tie ŝi jam estas la komandanto de la virina regimento kaj havas konsiderindan riĉaĵon. Kaj denove li trovas profitan partion por si, kaj ricevas grandegan bienon en posedo.
  Tia estas la zigzago de la senmorta vivo: jen supren, jen malsupren!
  La reĝino, kompreneble, vidviĝis, kaj poste edziĝis al la juna princo. La knabo perdis la kapon pro sperta, sed ekstere juna virino. Kaj tiel ili edziĝis. Kaj tiam la junulo fariĝis reĝo. Kaj lia edzino fariĝis grandega influo.
  La regno faris militojn kaj disetendiĝis. Ĝi fariĝis pli kaj pli forta. Kaj la hieraŭa juneco unue maturiĝis, poste maljuniĝis. Ekstere, la juna reĝino estis batita el la volo de la mortonta reĝo, ke ŝi iĝus imperiestrino. Kaj li subskribis ĝin.
  Post lia morto, la antaŭa reĝino iĝis imperiestrino. Kaj faris militon. Esti eterne juna finfine konkeris la tutan mondon!
  Kaj ŝajnis, ke ŝi trovis absolutan feliĉon... Sed tiam pasis tricent jaroj, kaj eksterteranoj alteriĝis. Kaj ili transprenis la planedon.
  Kaj la imperiestrino estis denove en la ŝtonminejoj. Kaj jam kun kolumo, nuda, nudpieda, sed sen ĉenoj. Mi laboris dum certa tempo, kaj poste mi rigardis televidon antaŭ enlitiĝi.
  Ĝi ankaŭ estas tia vivo ... Ŝi servis pli ol cent jarojn en malliberejo, poste estis liberigita kondiĉe, kaj vivis sur okupata planedo en kosmoimperio.
  Ŝi ĝuis ĉiujn avantaĝojn de alte evoluinta civilizacio kaj... Ĉi-foje ŝi eniris la spacan armeon.
  Ŝi komencis fari karieron en Stelmilito. Ŝi estas senmorta! Nenio timas!
  Do ŝi progresis en sia servo ĝis ŝi fariĝis marŝalo. Tiam ŝi ricevis tutan planedon por posedo.
  Kelkaj estis guberniestroj. Tiam ŝi revenis al la armeo. Batalis kaj ordonis. Fariĝis Hiper-supermarŝalo.
  Kaj tiam ili faris militan puĉon, kaj kaptis la tronon de la imperiestro de spaca imperio - gvidante la galaksion.
  Tiam ŝi komencis konkeri aliajn mondojn. Ŝi komandis, atakis, venkis, foje perdis, sed venĝis ....
  Ĉio estis bona ĝis ŝi renkontis la imperion de hibrida moskito kaj ungegoj.
  Ili multiĝis tro rapide kaj superŝutis la humanoidan civilizacion per nombroj.
  Do la bataloj daŭris, batalo post batalo... Ĝis finfine, homoj perdis. Kaj la eksa reĝino denove ne fariĝis sklavo en la minejoj.
  Denove vi laboras forte en katenoj, kaj vi dormas katenita sur la rokoj. Kaj sub la kompleta kontrolo de robotoj.
  Nur en sonĝo la eterna knabino vidis sin libera kaj granda. Kaj la ceter'a'n temp'o'n ŝi pene labor'is por si, labor'is, kaj akr'a'j ŝton'o'j per si'a'j nud'a'j malmol'it'a'j pied'o'j.
  Sed la reĝino ne perdis esperon. Ŝi estas senmorta kaj certe ŝanĝiĝos por eterneco! Sklaveco ne daŭros eterne!
  La eksa reĝino eĉ kantis, malgraŭ tio, ke skurĝo falis sur ŝian nudan, muskolfortan dorson:
  La filino de la Tero respondos, ne,
  Mi neniam estos sklavo...
  Mi kredas, ke libereco aperos -
  La vento refreŝigos freŝan vundon,
  Por la Patrujo sankta batalo,
  Ĉar la Granda Sinjoro vokas...
  Leviĝu kuraĝa kavaliro en la fruaj horoj,
  La mallumo foriros, la rozoj de majo floras!
  
  
  
  
  NE DURNU KUN HOMOMANĜANTO
  En novembro 1941, Hitler neatendite ofertis pacon al Stalin. Decido, kiu ŝajnas neverŝajna al iu ajn konata kun la reala situacio.
  La germanoj ŝajnas esti prenontaj Moskvon. Kaj kial proponi pacon en ĉi tiu situacio?
  Sed Hitlero, kiel vi scias, havis tre evoluintan intuicion. Kaj li sentis, ke Moskvo estas prenita, ĝi ne faros. Kaj se jes, la sama tempo, kiam Stalin estas timigita, por proponi pacon. Kompreneble, ne ĉiuj militistoj konsentis pri tio, sed Hitlero havis potencon kaj aŭtoritaton.
  Krome, la kondiĉoj de paco promesis esti utilaj por la germanoj. Fakte, Ukrainio pasas al Germanio kaj kun ĝi la nigra tero kaj agrikulturo, same kiel Belorusio, kaj la baltaj ŝtatoj, kaj la Smolensk-regiono.
  Stalino ĝenerale konsentis doni ĉion, kion la germanoj jam sukcesis kapti.
  Sebastopolo retiriĝis al la germanoj. En respondo, la Fritz forlasis la Moskvan regionon. Leningrado restis malantaŭ Sovetunio kaj koridoro kondukis al ĝi. La germanoj konsentis forlasi la Leningradan regionon kontraŭ la regionoj Voroŝilovograd kaj Donecko, kiujn la germanoj ankoraŭ ne tute okupis.
  Ĝenerale, la nazioj ricevis Donbason kun ĝia karbo, metaloj kaj fabrikoj, baŭksitaj kuŝejoj kaj agrikulturaj teroj, la tutan Krimeon, kaj eĉ parton de la suda Dono. La germanoj forlasis la Leningradan regionon, Moskvon, Tula, parton de la Rĵev, Kalinin-regiono. En interŝanĝo por parto de la Donbaso, parto de la Dono kun ĝia riĉa nigra tero kaj Sebastopolo. La finnoj akiris Petrozavodsk por si, kaj kion ili sukcesis kapti. Ili amike disiĝis.
  Krome, Sovetunio entreprenis liveri petrolon je pli malaltaj ol merkataj prezoj, kaj pagi grandan elaĉetomonon por militkaptitoj.
  Stalino, timante perdi la militon kaj perdi Moskvon, konsentis pri tiaj kondiĉoj. Ĉe la pinto mem de la sukceso de la Germana Armeo.
  Nu, kaj Hitler, kiu havas supernaturan instinkton, rimarkis, ke ĉi tio estas la plej bona elekto.
  La milito kun Sovetunio finiĝis. La nazioj antaŭ ĉio komencis translokigi trupojn al Afriko. Krome, la britoj lanĉis ofensivon kontraŭ Rommel. Nu, kio? Kaj la Fritz prenis kaj surterigis soldatojn en Malto. Kompreneble, unue bombante la britojn tie.
  Plue, kompreneble, la sturmo kontraŭ Ĝibraltaro. Hitler persone renkontiĝis kun Franco.
  Kiel, vi vidis kiom forta estas Germanio. Detruis Sovetujon. Ŝi prenis kvar milionojn da rusaj kaptitoj kaj multajn milojn da tankoj. Por ni, Hispanio estas kiel ŝmirmakulo sur mapo. Ni okupos se vi ne lasos la trupojn trairi. Kaj se vi maltrafas, vi povas akiri ion en Afriko. Cetere, Britio estas kondamnita kaj ne iros ien!
  Franco, ekkomprenante, ke Hispanio povas esti okupita kaj ne ekzistas ŝanco, konsentis.
  La atako kontraŭ Ĝibraltaro estis sukcesa, kaj sufiĉe rapide. La citadelo falis. Kaj tiam la germanoj eniris Ekvatoran Afrikon.
  La britoj suferspertis enormajn perdojn. Ili estis kaptitaj kiel naivuloj.
  Rommel venkis Brition en Libio, kaj evoluigis ofensivon en Egiptujo. Kaptita Aleksandrio.
  Poste li eliris kaj transiris la Suez-kanalon. Evoluigante sukceson, la germanoj konkeris Irakon, Kuvajton, kaj la tutan Mezorienton.
  La Germana Armeo perdis ne tro multajn soldatojn kaj oficirojn en la oriento. Kaj liaj trupoj estis pli multaj kaj pli spertaj kaj pli bone trejnitaj ol la angloj kaj precipe la koloniaj fortoj.
  La britoj povis enhavi tian aferon kaj, sendube, ili perdis. Sen Sovetunio, la Fritz sukcesis batali sukcese kun Britio.
  Ĝenerale, Britio estis kondamnita perdi siajn koloniojn. Ĝia terarmeo estis tro malforta kaj subpotenca por teni la koloniojn kontraŭ la pli multaj kaj disciplinitaj soldatoj de la Germana Armeo.
  Kaj la imposto sur la floto ne funkciis. Post la falo de Ĝibraltaro kaj Malto, iĝis maleble konservi Afrikon. Ĉi tie Rommel blokis la Suez-kanalon. Kaj eĉ surtere, la germanoj venkis la britojn en unu golo. Post la milito kun Sovetunio, la Germana Armeo fariĝis eĉ pli forta kaj pli memfida, akiris multan batalsperton.
  Tiel Afriko estis iom post iom konkerita. Kaj tra Irano, la germanoj eniris Hindion. Ankaŭ tie lokaj sepoj ne volis morti por Britio. Ĝenerale, la germanoj estis pli malhelpitaj per distancoj, manko de vojoj, longecaj komunikadoj, provizoproblemoj ol britaj soldatoj.
  Usono kolektas polvon por eviti militon. Ili eĉ ĉesigis ĉiujn sankciojn kontraŭ Japanio.
  Sed tamen, la samurajo atakis Peru Harbour. Ni devis sekurigi nin kaj kapti la britajn havaĵojn en Azio. Kaj japanoj faris tion.
  Resume, en la kvardek-dua jaro kaj la unua duono de la kvardek-tri, la germanoj kaj la japanoj kaptis Afrikon, Aŭstralion, la tutan Azion. Kaj en septembro 1943, la alteriĝo en Britio sekvis. Post, kompreneble, amasaj bombadoj. La germanoj uzis Yu-288, kaj Yu-188, kaj aliajn maŝinojn.
  Perdinte siajn koloniojn kaj elĉerpita de la submara milito, Britio ne povis rezisti.
  Kaj la germanoj havis tro multajn rimedojn, kaj precipe laborforton. Ili laŭvorte bombis ĉiujn urbojn kaj fabrikojn en Anglio. Kaj poste, kompreneble, la surteriĝo kaj la uzo de "Panteroj", "Tigroj", "Leonoj" kaj eĉ "Musoj". Nu, kompreneble, ankaŭ flosantaj tankoj, kaj subakvaj veturiloj.
  "Muso" havis tempon por fari la komencon de la operacio, kaj li eĉ batalis. Sed Musoj estas multe tro pezaj.
  La ŝipanaro de Gerda sur la Pantero distingiĝis en bataloj. La germanoj post la kapto de Britio dum iom da tempo ankoraŭ batalis kun Usono. Forpelis la amerikanojn el Islando. Sed pro la longeco de komunikadoj, kapti Amerikon montriĝis malfacila tasko. Tamen Atlantiko ne estas ŝerco. Krom se ili bombis amikon kaj tranĉis sin sur la maro.
  Germanaj submarŝipoj formiĝis, inkluzive de hidrogena peroksido, kaj mallevis preskaŭ la tutan amerikan floton.
  Tamen, Usono estas ankoraŭ ege malfacile kapti. La milito daŭris, kaj la germanoj, fine, prenis kaj faris pacon.
  Post kiam la germanoj turnis sin al Sovetunio.
  En 1945, la E-50 kaj E-75 iris en produktadon. Hitler malpermesis la produktadon, krom malgranda serio de gvatveturiloj, de tankoj pli malpezaj ol kvindek tunoj.
  La Pantero pezis kvardek kvar tunojn kaj duonon. "Pantero" -2 jam estas kvindek du tunoj. E-50 jam tiris preskaŭ sesdek kvin tunojn. La lasta tanko havis tre decan frontan kirason de 150 mm de la kareno ĉe deklivo de 45 gradoj, kaj 185 mm de la frunto de la gvattureto, ankaŭ laŭ angulo. Pafilo de 88 mm kun barellongo de 100 EL. Kaj 82 mm da kiraso sur la flankoj, ankaŭ sub deklivoj. En kombinaĵo kun motoro kiu akcelis ĝis 1200 ĉevalfortoj kiam akcelita, tre potenca meza tanko.
  Plus dek du pafoj por minuto.
  Eĉ pli peza E-75 pezanta pli ol naŭdek tunojn. Ĉi tiu tanko rezultis ne tute sukcesa. La 128mm pafilo havis pli malrapidan pafrapidecon, pli malaltan buŝrapidecon, kaj havis neniujn avantaĝojn proksime komparite kun la 88mm E-50.
  La fronta kiraso de la kareno estas iomete pli bona ol 160 mm je angulo de 45 gradoj. Tamen ne necesas pli. Li tenas ĉiujn usonajn pafilojn, kaj eĉ sovetiajn. La defenda turo estas grandioza: 252 mm frunto, 160 mm flanko kaj postaĵo. Videblas, ke almenaŭ ekzistas pli-malpli fidinda protekto por la turo, precipe la flanko.
  La flanko de la kazo estas 120 mm, kio estas akceptebla, krome vi ankaŭ povas pendigi ekranojn. La motoro tamen estas sufiĉe malforta je 900 ĉevalfortoj. Ĝenerale, kompreneble, la tanko estas nefinita, sufiĉe alta. Memorigas min pri sufiĉe superkreskita "Tigro" -2 kun similaj problemoj.
  Ambaŭ germanaj aŭtoj estas neperfektaj, sed la E-50 estas, kompreneble, pli praktika.
  Nu, kaj la E-100. Sed ĉi tiu aŭto estas eĉ pli peza kaj pli malbona en veturado de rendimento ol la E-75.
  La E-100, pro sia granda maso, estis produktita en malgrandaj kvantoj.
  Kaj la militistaro mem ĝenerale aprobis la E-50.
  Printempe de 1946, ĝuste la 20-an de aprilo, dum la naskiĝtago de la Fuhrer, la germanoj translokiĝis al Sovetunio.
  Ili havis grandan nombron da aŭtoj kaj ekipaĵo. Dekoj de miloj da tankoj de malsamaj versioj. Sovetunio ankaŭ havis la serian T-34-85 kaj IS-2 kaj IS-3 en servo. La T-44 ne estis tute sukcesa. Kaj la T-54 ankoraŭ ne estis preta.
  La germanoj produktis la E-50 kaj E-75 en nombregoj.
  Stalino malpermesis, post la perdo de grava parto de la lando, evoluigi maŝinojn pli pezajn ol kvardek sep tunoj.
  Krom la granda nombro da T-34-85, kaj la iom pli malgrandaj IS-2 kaj IS-3, la SU-100 estis amasproduktita, kio estis relative simpla kaj efika memvetura pafilo.
  Oni devas rimarki, ke la plej masiva tanko T-34-85 povis nur penetri la germanan E-50-serion en la flankon, kaj la E-75, eĉ de la flanko, estis tro malmola, kaj nur la SU-100 povis fari. ĝin, kaj poste fermu.
  Do la fortoj estas klare neegalaj. La germanaj tankoj mem trapikis la sovetiajn de grandaj distancoj. Kaj nur la IS-3 havis pli-malpli kontentigan protekton de la frunto, kaj tiam la supra parto.
  Jen la germanoj sur la teritorio de Sovetunio.
  Gerda, Charlotte, Christina kaj Magda en la E-50. Ili fajfas kantojn kaj muĝas.
  Ni ĉiuj dubas pri la virŝafa korno,
  Dio estos por ni!
  Kaj kiel ili prenos kaj pafos al la malamiko.
  Tridek kvar forblovis la turon. Jes, la batalskipo, vi nenion diros.
  Charlotte komentis kun malkontento:
  Ni ankoraŭ ne havas multe da kiraso. La malamiko povas, kaj surbordi kaj hoki!
  Christina notis:
  - Sed la pafilo estas preciza, kaj mortiga! Do unu kompensas la alian!
  Gerda siblis:
  - Ni rompos ilin ĉiujn!
  Dume, Natasha batalas kontraŭ la Fritz en la SU-100 kun sia skipo.
  Oleg Rybachenko estis la kvina membro de la SU-100-skipo kune kun Natasha, Zoya, Augustina kaj Svetlana.
  La knabinoj kapjesis aprobe.
  - Vi estas batalanto, kio estas bonega!
  Nataŝa pafis al la malamiko. La ŝelo trafis la frunton de la germana aŭto, reboŝiĝis. La knabino kolere frapis sian nudan piedon. Kaj ŝi kontrolis:
  - Kaj nun vi estas knabo! Vi ŝajnas esti inteligenta, ĉu ne?
  Oleg kapjesis. Li estas senmorta knabo, do li povas fari multon. Jen la germana E-75 antaŭen. Kiel trarompi ĝin?
  La genia knabo komprenis ĝin, flustris al la kuglo:
  - Ni estas metalo, samsangaj - vi kaj mi!
  Kaj helpe de sia nuda, infaneca piedo, li malfaldis la vidon, kaj pafis.
  Ne gravas kiom forta estas la germana tanko kun fronta kiraso, sed se vi trafas ĝuste fin-al-finan aŭ kombinaĵon de fortolinioj, la tanko pruntedonas sin. Kaj tiam la metalo krevis, kaj la batalkompleto komencis eksplodi.
  Oleg Rybachenko knaris:
  - Ĉi tiu estas la plej alta klaso!
  Nataŝka tiklis la nudan kalkanon de la knabo kaj kapjesis:
  - Pafu!
  Oleg Rybachenko denove pafis de la SU-100. Ili trafis de longa distanco, kaj tiam la 100 mm sovetia pafilo ne prenis la plej novajn germanajn tankojn: E-50, kaj E-75. Sed la knabo estas fenomena. Kaj li sukcesas bati la malamikon.
  La terminatorknabo denove pafas. Kaj ĝi trarompas la E-50. Ĉi tiu tanko estas rapida kaj devas esti trafita. Kaj la germanoj estas ĉiuj bastono kaj bastono.
  Zoya pafas. Kaj tre trafa.
  Trafas la malamikon en la turo. Tiam Oleg Rybachenko denove pafas. Cent milimetra kanono faras mirindaĵojn.
  La knaba genio muĝas:
  - Mi disŝiros vin! Mi disŝiros vin! Ĝi ne estos bona!
  Kaj denove, kiel infano, li prenos ĝin kaj tre trafe martelos ĝin. Kaj vere disŝiru la malamikon.
  Post kio ĝi eldonos:
  - Mi estas supersona batalanto!
  Kaj denove, helpe de nuda piedo, li pafos.
  La infano aspektas nur dekdu, sed li estas tre rapida kaj fenomena.
  Jen ŝi pafis helpe de nudaj piedfingroj kaj Aŭgusteno.
  Kaj la knabino frakasis la E-50.
  La germanoj suferas gravan damaĝon. Sed ilia lavango de tankoj pli kaj pli proksimiĝas. Jen la E-100 en moviĝo. Ankaŭ potencaj kirasoj, armiloj kaj ŝildoj.
  Sed ankaŭ liaj knabinoj kaj knabo trarompas.
  La germana aŭto brulas kaj estas disŝirita.
  Oleg Rybachenko kantis:
  - Gloro al la Sankta Patrujo,
  Kun ekstertera furiozo!
  Denove la knabo pafis, frakasis la faŝiston kaj palpebrumis al la knabinoj. Kaj denove la infano pafas kaj dispremas la malamikon.
  Batalante ni diru nur la knabo. Kaj pafas kuglon. Kaj la tanko Tiger-2, malmoderna sed potenca, jam fariĝis viktimo. La germana "Pantero" -2 ankaŭ suferas pro malvenko. Sed ŝi preskaŭ konkeris Usonon mem.
  Kaj nun Sovetunio premas.
  Oleg Rybachenko, aliflanke, pafas kaj trafas certe.
  Kaj tiel ili komencis pafi laŭvice kaj kanti...
  Nataŝa piedbatis sian nudan piedon kaj blekis:
  - Tio estas el la tajgo...
  Zoja ankaŭ pugnobatis siajn nudajn piedfingrojn kaj knaris:
  - Al la Britaj Maroj ....
  Augustina ankaŭ pafis obuson kaj diris:
  - Ruĝa Armeo!
  Svetlana pafis obusojn per la nudaj piedfingroj kaj diris:
  - Pli forta ol ĉiuj!
  Oleg Rybachenko fikis, kaj publikigis:
  Kaj Ruĝa...
  Nataŝa pafis kaj knaris:
  - Potence kunpremas!
  Zoja ankaŭ vangofrapis kaj bojis:
  - Via bajoneto kun kaloza mano!
  Aŭgusteno sonoris kaj blekis:
  - Kaj ni devas...
  Svetlana lanĉis mortigan atakon kaj kriis:
  - Nehaltigebla!
  Oleg Rybachenko denove ekpafis, ridante:
  - Iru al la lasta...
  Nataŝa sendis ĵetaĵon kaj muĝis:
  - Morta batalo!
  Kaj la knabinoj disiĝis, la pafilo draŝis ĝis la obusoj elĉerpiĝis.
  Jes, Oleg Rybachenko denove militas.
  Sed la Ruĝa Armeo havas malfacilan tempon. La germanoj antaŭeniras. Ili havas pli da ekipaĵo, pli da infanterio. Kaj japanoj venas de la oriento.
  Ne rezistu kontraŭ tia potenco.
  Gerda kaj ŝia skipo batalas sur la E-50. La germanoj jam sturmas Voroneĵ. La batalado estas furioza.
  Unuflanke, germana tanko, kiel batalanto de sia speco, estas tre bona. Sed la estraro estas sufiĉe malforte protektita. Kaj ĉi tio estas lia minuso, do knabinoj estu viglaj.
  Estas ankoraŭ multe da T-34-85 produktita. Ĉi tiu maŝino ankoraŭ estas en amasproduktado, kaj la germana 88mm pafilo en 100EL rikoltas abundan rikolton de longa distanco.
  Ankaŭ la SU-100 estas pli kaj pli produktata, kiu, estante memvetura pafilo, estas pli facile fabrikebla ol tanko, sed la pafilo estas pli forta.
  Ĝuste nun, premante la stirstangan butonon per la nudaj piedfingroj, Gerda trarompis la sovetian sekigilon. Proksime tia maŝino povas esti tre danĝera.
  La blonda terminanto prenis ĝin kaj kantis:
  - Miaj nervoj ne estas el ŝtalo,
  Vi tute kaptis min!
  Kaj tiam la kanono de Charlotte ekpafis, kaj dispremis la tridek kvar.
  Kaj pafilo kiu pafas dek du pafojn po minuto atingas grandan distancon.
  Plue, kiel Christina pafas. Kaj ĝi ankaŭ faros ĝin tre trafe kaj precize. Ŝi frakasis tankon de la Ruĝa Armeo kaj grincis:
  - Rabia fajro! Uru Stalin!
  Poste lupanula kaj Magda. Ŝi faris ĝin tre precize helpe de siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj ŝi kantis:
  - Por la gloro de la eterna Patrujo!
  Tiam la knabino ekridas...
  La germana maŝino funkcias mem sen misfunkciadoj.
  Ĉi tie, la IS-2 iĝis ĝia viktimo, sufiĉe potenca kaj danĝera tanko, sed nebone protektita per la frunto de la turo.
  Nur la IS-3 en la frunto havas relative bonan protekton, sed ĉi tiu tanko ankoraŭ estas produktita en malgrandaj aroj. Ĝi havas tro kompleksan turformon. Kvankam la IS-3, kiel batalpraktiko montris, almenaŭ havas ŝancon konveni en E-serio veturiloj proksime.
  Pli pezaj tankoj ankoraŭ ne estas produktitaj en Sovetunio, kaj eĉ ilia evoluo estis ĉesigita. Ĉi tio, kompreneble, kreas problemon. La germanoj havas nur la E-25 memveturajn pafilojn en la malpeza serio, sed ĝia produktado estas preskaŭ frosta. Kvankam la maŝino ne estas malbona.
  Nur du ŝipanoj kaj unu kaj duono metroj da alteco. Malgranda per 75mm pafilo de la Pantero. Ĉasisto por sovetiaj aŭtoj.
  Sed la Fuhrer preferas potencon. Eĉ la E-50 estas iom post iom pli malalta ol la E-75, kiu ankaŭ estas fermita de la flankoj per klapoj.
  E-75 estas malfacile penetrebla eĉ en la flankon. Kaj la germanoj uzas ĝin en sukcesoj ...
  Du germanaj pilotoj Alvina kaj Albina jam sukcesis superi la nombron de faligitaj aviadiloj pli ol tricent kaj ricevis: Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj.
  La knabinoj estas tiel bonegaj militistoj kaj la plej bonegaj en la mondo. Jes, eĉ se Huffman havas pli da aviadiloj faligitaj nuntempe, sed ili estas, sed multe pli belaj.
  Kaj ili batalas, kiel regulo, nur en unu bikino kaj nudpiede.
  Alvina malflugigis tri sovetiajn aviadilojn de sia ME-262 X per 30 mm aviadilkanonoj kaj ĉirpetis:
  - Mi estas la torĉo de neniigo!
  Albina, farante similan fajron, konfirmis:
  Ni estas totala neniigo.
  Kaj ŝi detranĉis kvar pliajn sovetiajn aviadilojn...
  Militistoj tre batalas en sia humoro, sed ili konstante ridetas.
  Ili tre amas virojn, kaj laboras per sia lango. Kaj ili amas ĝin. Tiaj militemaj belecoj.
  Ĉi tie ili pafis sovetian TU-3, kaj frakasis ĝin en pecojn... Jen ilia fajra saluto.
  Knabinoj, resume, ne rezignas. Kaj la Ruĝa Armeo ricevas de ili.
  Sed aliflanke ankaŭ Anastazio kaj Mirabela batalas en la sama bikino kaj nudpiede - ili gajnas siajn kontojn! Ili knabinoj estas tre agresemaj.
  Kaj Anastazio pafis germanan aviadilon kaj eligis:
  - Mi estas bonega piloto!
  Mirabela ĵetis kanonon en 37 mm germanan aŭton kaj grincis:
  - Mi estas supermilitisto!
  Knabinoj kaj fakte kion vi bezonas ....
  Sed ili batalas sur la malmoderna Yak-9 T, kiu, kompreneble, ne tiras kontraŭ reaktivaj germanaj veturiloj. Sed belulinoj sukcesas batali. Kaj evitu trafi.
  Kaj kial? Ĉar ili estas nudpiedaj kaj en bikino. Do ne fortranĉu ilin.
  Militistoj, kiel ni povas vidi, komprenas kio estas nuda haŭto.
  Anastazio pafis alian germanan batalanton kaj grincis:
  - Por la Patrujo!
  Mirabela detranĉis HE-162 kaj blekis:
  - Por Stalin!
  La plej danĝera germana batalanto ME-262 X, ĝi havas kvin aerkanonojn, kaj grandan rapidecon, svingitajn flugilojn, potencan kirason.
  Estas pli facile malkonstrui aŭton HE-162 kiu estas malpeza, malmultekosta, sed tre manovebla.
  La ME-1010 montriĝis ne tute sukcesa por la germanoj, kio sendube estas bonega aviadilo laŭ flugaj trajtoj, sed ĝiaj flugiloj ŝanĝas sian svingon kaj postulas tre kvalifikitajn pilotojn. TA-183 montriĝis pli praktika, kaj ankaŭ iras al la fronto.
  Sed Hitler preferas la tre kirasan ME-262 X, kun potencaj armiloj.
  Ĝis nun la ŝraŭbmaŝinoj de Luftwaffe ankoraŭ ne estis elproduktitaj. La TA-152 estas la plej sukcesa universala veturilo, kaj la ME-309 daŭre estas en batalo. Ili estas pli bonaj ol sovetiaj batalantoj en rapideco kaj armilaro. Kaj kvankam la Yu-488 estas ŝraŭbmaŝino, la sovetiaj jakoj eĉ ne povas atingi ĝin. Jes, eĉ la pli progresinta LA-7 estas pli malalta ol ĉi tiu aŭto en rapideco.
  Kaj kion fari kontraŭ jetbombistoj: "Arado", Yu-287 kaj aliaj.
  Sovetia aviado, sen reagaviadiloj, estas malforta.
  Tamen, Anastazio kaj Mirabela ankoraŭ sukcesas akiri bonajn poentarojn eĉ en tiaj kondiĉoj.
  Do ili revenis, benzinumis kaj denove en batalon. Denove faligi germanajn aŭtojn. Kaj ili faras ĝin kun granda efiko.
  Neniu en sovetia aviado povas kompari kun sia paro. Krome, knabinoj havas sekson por esti pli fortaj. Kaj kutime ili ĉiam havas malsamajn virojn. Kaj ĉi tio donas al la knabinoj tian forton!
  Ĉi tio estas unu el la sekretoj de ilia fenomena sukceso.
  La knabinoj jam ricevis la oran stelon de la heroo de Sovetunio, kaj palpebrumas unu al la alia.
  Ili denove flugis, pafis iun.
  Anastazio tranĉis Yu-288, sufiĉe potencan bombiston, per sia 37mm aviadilkanono.
  Kaj Mirabela malflugigis Yu-287-jeton, ankaŭ uzante la saman 37-milimetran pafilon. Tiaj pafiloj ebligis, kun la fenomena precizeco de la knabinoj, trafi malamikajn veturilojn malproksime. Kvankam la municio estis limigita, kaj vi riskas morti.
  Knabinoj batas per nudaj piedoj kaj kantas:
  - Flugu la falkojn kiel aglojn,
  Ni estas por Stalino antaŭen!
  Nia sukceso ne estas malproksima
  Malfermu gajnan konton!
  Do la militistoj, kompreneble, ne lasos la faŝistojn. Kaj ili tiel forte trafos ĝin, ke ĝi vundos la Fuhrer.
  Anastasia Vedmakova, kompreneble, manovras. Yak-9 estas pli ol sescent kilometroj, ĝi ne elpremos, eĉ malpli per peza pafilo, sed pli-malpli ĵetas kaj turniĝas.
  Iom pli bona ol la Yak-3, kiu tamen estas pli multekosta kaj postulas altkvalitan duraluminon. Kaj Sovetunio perdis multe da teritorio. Kaj la Yak-9 povas esti produktita en grandegaj kvantoj.
  Sed la Tria Regno, kune kun Japanio, ne povas esti daŭrigita.
  Mirabela pafis ME-262 kaj kantis:
  - Por la gloro de la Patrujo de Rusio,
  Ni feliĉigos la tutan mondon!
  Anastazio detranĉis alian germanon kaj knaris:
  - Jen la nomo de la plej radianta amo!
  Kaj ankaŭ kiel muĝi. Kaj draŝu sur Fritz.
  La knabinoj estas certe tre, tre mojosa.
  Kaj la germanoj, dume, pli kaj pli profundiĝas en la teritorion de Sovetunio.
  La japanoj ankaŭ eniras la agon. Kaj estas multaj el ili kaj ili veturas la ĉinojn antaŭ ili.
  La flavaj soldatoj premas por trarompo. Kaj ili laŭvorte ĵetas kadavrojn ĉe ĉiuj alproksimiĝoj.
  Sed estas tiom da ili, ke ili fine trarompas.
  La japanoj kaj ilia flava armeo ŝtormas Ĥabarovskon. Perdoj estas tute ignoritaj.
  Sed ilin renkontas sovetiaj knabinoj tie.
  Alenka kaj ŝia teamo.
  La knabinoj defendas Ĥabarovskon. Ili ĵetas obusojn al la malamiko per siaj nudaj piedoj.
  Kaj ili kantas ridante:
  Ni estas bonaj knabinoj
  Kaj la malvenko de ĉiuj batalantoj ...
  La voĉo estas tiel laŭta
  En la gloro de frenezaj patroj!
  Kaj denove flugas la grenadoj ĵetitaj de la nudaj piedoj de la belulinoj.
  Alenka, tuj kiam ŝi turnas, falĉas la ĉinojn kaj grincas:
  - Gloro al nia tero!
  Anyuta ĵetos obuson per siaj nudaj piedfingroj kaj muĝos:
  - En la nomo de pli altaj potencoj!
  Kaj ankaŭ vangofrapu mortigan eksplodon.
  Angelica poste pafas. Kaj li ankaŭ ĵetas grenadon per sia nuda piedo.
  Kaj krias:
  - Por novaj landlimoj!
  Kaj tiam Maria trafos. Kaj ŝi ankaŭ detranĉis vicon da flavaj batalantoj, kantante:
  - Vosto post vosto! Okulo por okulo!
  Kaj palpebrumu al viaj amikoj.
  Kaj tiam la Olimpikoj ĵetos tutan skatolon da eksplodaĵoj al la samurajo kaj la ĉinoj.
  Kaj muĝas:
  - Por la gloro de la Patrujo!
  Kaj denove, la kvin ekstermas la fremdan armeon.
  Sed japanoj jam kolektis multe da ĉinoj. Ili grimpas kaj grimpas. Kaj tutaj amasoj da kadavroj kreskas.
  Alyonka pafas, ĵetas sian nudan kalkanon kaj kriegas:
  - Por Stalin!
  Anyut ankaŭ ĵetos obuson per sia nuda piedo kaj grumblos:
  - Instruistoj!
  Angelica forĵetos la vicon. Li ĵetas donacon per la nuda piedo, kaj grincas:
  - Por Lenin!
  Kaj tiam Maria, kiel draŝisto ĉe la malamiko. Kaj la piedfingroj de nudaj piedoj komencos detruon.
  Post tio ĉinoj disiĝas en ĉiuj direktoj...
  Kaj tiam, kiel la Olimpikoj, li prenos kaj elmetos barelon da nitroglicerino. Kaj trempu ĉiujn.
  Kaj la militaristoj falas al si mem...
  Oleg Rybachenko kaj lia teamo ankoraŭ batalas por Tula. La germanoj provas ĉirkaŭi Moskvon. La urbo Tula jam forpuŝis la atakon de la Fritz en kvardek-unu.
  Sed la malamiko estas multe pli forta nun. Kaj faras agreseman senŝeligadon. Kaj bomboj pluvas sur la Ruĝan Armeon, kaj aliajn mortigajn fortojn.
  Tre potenca kontraŭulo. Kaj ili ĵetas en batalon tro da nigraj batalantoj, araboj, indianoj. Kaj ĝi ŝajnas ne ĉesi.
  Oleg Rybachenko pafis al la E-75 kaj kantis:
  La soldato ĉiam estas sana
  La soldato estas preta por io ajn...
  Kaj polvo kiel de tapiŝoj,
  Ni foriras de la vojo
  Kaj ne ĉesos!
  Kaj ne ŝanĝu krurojn
  Niaj vizaĝoj brilas
  Brilaj botoj!
  Kaj denove la knabo pugnobatas la nazion de malproksime. Sed la fortoj ja estas neegalaj.
  Kvankam Tula staras heroe. Kaj en la sudo, la nazioj alproksimiĝas al Stalingrado.
  Sed kion ili opinias, ke ili venkos tie?
  Oleg Rybachenko denove pafas al la nazioj kaj kantas:
  Kaj tia kaoso
  Plenigis la universon...
  La malĝoja sorto de la homaro -
  Eltenu doloron, suferon!
  Kaj denove la knabo falis, kaj la faŝisma "Maus" -2, tre timinda maŝino, ekbrulas.
  Nataŝa logike rimarkis:
  Neniu forto povas stari kontraŭ ni!
  Kaj palpebrumis al la knabo.
  Plu lupanula kaj Zoya. Ankaŭ muĝado:
  - Por mia aliro al venko!
  La SU-100 funkcias por si mem kaj ne pensas ĉesigi la senŝeligon.
  La germanoj iom post iom preteriras Tula. Ili havas multajn fortojn, multe da infanterio. Kaj movantaj tankoj de diversaj markoj.
  Jen, ekzemple, la sama "Lev" -2, tre potenca maŝino: ĝi pezas cent tunojn, kaj la fronta kiraso estas 300 milimetrojn klinita. Nenio ŝajnas rompiĝi.
  Sed Oleg Rybachenko ankoraŭ pugnobatas. Montras sian plej altan klason - kaŝpafisto.
  Kaj li batas sin, kaj li batas...
  De la nazioj, nur fragmentoj forflugas. Sed ili ankoraŭ ne volas malrapidiĝi.
  Oleg Rybachenko grincas:
  - La estonteco estas nia
  Ni estas Agloj, Jedi!
  Kaj denove la knabo leviĝas ĉe ĉevaloj. Kaj denove, la nazioj je penco.
  Kaj la tankoskipo de Gerda jam estas en Stalingrado. Ĉi tie tiaj agresemaj bataloj estas en plena svingo.
  Gerda, pafante, krias:
  - Mia korpo estas fera!
  Charlotte premis la butonojn de la stirstango per la nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - Tiel utila por batalo!
  Kaj palpebrumis al sia kunulo.
  Tiam ŝi lupanula denove kaj rompis la tridek kvar.
  Tiam donis pafon kaj Christina. Ŝi rompis la sekiĝon de la Ruĝa Armeo, kaj bruegis:
  - Mi estas freneza knabino! Mi disŝiros ĉiujn!
  Kaj tiam Magda pafis per la nuda piedo.
  Knabinoj el Germanujo, ĝenerale, fartas bone. Kaj ŝmiru la malamikon.
  . ĈAPITRO #2
  Sed tiam ilia aŭto estis trafita flanke. Mi devis halti kaj ripari.
  Gerda kaprice rimarkis:
  Ni denove perdas tempon!
  Charlotte frotis la surfacon de la kiraso per sia nuda piedo kaj grumblis:
  Ni venĝos kaj venkos!
  Kaj tiam ŝi prenis ĝin kaj malkovris siajn dentojn. Kaj eligis sunradiojn el perlaj dentoj.
  Kristina prenis ĝin kaj knaris:
  - Por la Patrujo sen konsilo!
  Kaj ankaŭ vangofrapu la kirason per sia nuda kalkano!
  Magda konsentis.
  - Kaj neniu sensencaĵo!
  La knabinoj decidis ludi ŝakon por la momento. Paro por paro. Kaj ili komencis konstrui strategion tie.
  La ludo estas interesa. Sed la knabinoj kverelis pri ĉiu movo kaj frapis kapojn.
  Gerda rimarkis kun dentogrinto:
  - Mi estos la plej alta aksiomo!
  Kaj kiel ridi..
  Mi imagis mian samnomulo el la fabelo de Andersen. Jen ŝi estis kaptita en la arbaro de rabistoj. Ili malmuntis la kaleŝon, kaj preskaŭ ĉiuj vestaĵoj kaj multekostaj botoj estis prenitaj de Gerda mem. Do Gerda denove estas nudpieda, kaj en sakaĵo. Jen kiel ŝi aspektis, kun la manoj ligitaj malantaŭ la dorso.
  Li marŝas tra la aŭtuna malvarma arbaro. La nuda plando sentas ĉiun ŝvelaĵon, ĉiun ŝvelaĵon, ĉiun branĉeton. Gerda timas kaj volas manĝi.
  Ŝi eĉ sukcesis resaniĝi en la palaco. Kaj sur la aŭtuna herbo estas frosto, rememoriga pri la malvarmo, kiun ŝi ĵus spertis.
  Gerda ridis... Ŝi pensis, ke en la fabelo de Andersen klare mankas sufiĉe da rostitaj kalkanoj. Kaj tio estus bonega!
  La tanko estis riparita rapide. La damaĝo estas malgranda. Kvankam la ŝelo de centmilimetra kanono trafis la flankon. Kiu povas esti danĝera.
  Charlotte premis siajn nudajn piedfingrojn sur la stirstangbutonojn, kaj kantis:
  - Mi estas tankdetruanto,
  La koro brulas...
  La pafilo estas mia hejmo!
  Kaj la ŝelo rompiĝis ankoraŭ tridek kvar. Ĝis nun, ĝi estas la T-34-85 kiu regas la batalkampon. Kaj pezaj veturiloj en la Ruĝa Armeo estas relative maloftaj.
  Sed tiam aperis la IS-3. Li havas malfortan punkton: la malsupra parto de la korpo. La frunto havas grandan angulon de deklivo. Ĝi havas formon: ezoko-muzelo. Sed se vi trafos la malsupran parton de la frunto, tiam ne estos kompato.
  Magda helpe de nudaj piedoj direktis kanonon al la malamiko. Kaj kiel vangofrapis, kaj la kuglo flugis.
  Kaj la sovetia aŭto eniris la inteston. La gvattureto estis forŝirita kaj konkoj komencis krevi.
  Gerda ekkriis:
  - Kaj vi estas bela belulino!
  Magda ekkriis, skuante siajn grandiozajn mamojn:
  - Neniu haltigos min!
  Charlotte memfide konfirmis:
  - Kaj neniu gajnas!
  Christina knaris responde:
  - Malbonaj lupoj disbatas malamikojn!
  Gerda grumblis:
  - Malbonaj lupoj - saluton al la herooj!
  La nazioj ĉirkaŭis Tula kaj la infanojn, kune kun kvar knabinoj ili devas eliri el la ringo.
  La knabo, knabino kaj knabinoj kuras al si kaj ĵetas obusojn per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj la nazioj prenas damaĝon kaj ne povas bati ilin.
  Oleg, pafante, kantis:
  - En la nomo de la sankta Patrujo,
  Ne genuigu nin!
  Margarita ĵetis la mortodonon per la nuda piedo kaj grincis:
  - Ne! Neniam metu!
  Nataŝa, pafante kaj resaltante, aldonis:
  - Ne venu problemoj al nia domo!
  Kaj ankaŭ kun nuda piedo, kiel lanĉi mortigan granaton.
  Plue, Zoya evitos la fragmenton, kaj ankaŭ lasos la disbatajn aferojn rompiĝi per ŝiaj nudaj piedfingroj ...
  Kaj muĝas:
  - Estos bonega!
  Kaj tiam Angeliko pafos al la malamiko. Falĉu ĝin en sovaĝa furiozo. Kaj denove muĝas:
  - Mi estas freneza drinkulo!
  Kaj granato flugos de nuda kalkano.
  Kaj tiam Svetlana, ĉar ŝi prenas ĝin kaj batas ĝin dolore.
  Ĉi tiuj, kompreneble, estas knabinoj - kion morto alportas al malamikoj.
  Nataŝa, pafante al la malamiko, grincas:
  - Neniu haltigos nin, eĉ la diablo ne venkos nin!
  Kaj flugas de ŝiaj nudaj piedoj, granato en arko. Kaj lupanet, jes, ĝi disĵetos ĉion kaj, krome, malproksimen.
  Knabinoj certe kapablas venki la trafitan teritorion. En la sudo, batalado estas en plena svingo en Stalingrado, kiun la Ruĝa Armeo tenas. Tuta kolosa perdo de la japanoj prenis Ĥabarovsk kaj avancante sur Vladivostok.
  Nu, tie ilin renkontos tiuj, kiuj ĝin bezonas.
  Anna Vedmakova spertis ne tre agrablan adiaŭan ceremonion kun sia fidela flugĉevalo. La batalanto, kiu iĝis la indiĝena MiG-4, sur kiu tiom da germanaj aviadiloj estis malflugigitaj, simple forbrulis dum la aeratakoj de la japana flotemo, same kiel sufiĉe da aliaj veturiloj kaj ŝipoj. Post kiam la vulturoj el la Lando de la Leviĝanta Suno bekis la urbon, Vladivostoko estis malĝoja vidaĵo. Tamen, la entombigo de la mortinto estis okazigita en armea maniero sufiĉe modeste kaj rapide. La piloto Vedmakova bruligis ŝiajn krurojn, la piedojn de la knabino estis kovritaj de veziketoj, kaj tial ŝi marŝis nudpiede, zorge surpaŝante la piedfingrojn. La japanoj ankoraŭ ne ripetis la atakojn, ili koncentris siajn klopodojn por subteni la progresantajn frontojn. Vedmakova preteriris la blokadon, ĝi estis vigle purigita, inter la laboristoj estis granda nombro da infanoj. Maldikaj, nudpiede, kun vizaĝoj ruĝiĝintaj en la freŝa printempa suno, ili rastis rompitajn kahelojn, levis falintajn telegrafstangojn, simple balais la stratojn.
  La maljunulo super la knaboj en pionira kravato, sed sen ĉemizo (ĝi pendis aparte, ŝajne la knaboj prizorgis iliajn vestaĵojn), alkuris al la piloto.
  - Ni laboras rapide, kamarado majoro, ĉio estos preta baldaŭ! Ni purigos la straton, ĝi estos glata kiel antaŭ la milito!
  Vedmakova ridetis kaj ĵetis al li dolĉaĵon:
  - Jen, prenu ĝin! Jen nia sovetia natura ĉokolado, ne usona veneno.
  La knabo fervore palpebrumis.
  - Kaj ni elpensis novan kromnomon por la usonanoj! Ĉar nun ili estas kune kun Hitler kaj Hirohito, ili ne estas jankioj, sed Pindos!
  La knabineto klinis sin antaŭ la knabo:
  - Kiel vi diris, kiuj ili estas?
  La juna pioniro ripetis:
  - Pindo! Do nun ni demetos la jankiojn, kiuj perfidis nin!
  Vedmakova karesis la kapon de la knabo, tiam ŝia granda, forta mano transiris la maldikajn, vejnajn ŝultrojn de la knabo. La knabo ridetis reen: liaj dentoj estis blankaj, kaj etendis sian kalan manplaton. La majoro premis la manon de la knabo kaj respondis:
  - Ni devas memori la nomon! Sed finfine ni ankoraŭ ne militas kontraŭ Ameriko, do estas antaŭtempe elpensi kromnomojn!
  La knabo respondis:
  - Usonanoj estas pli malbonaj ol japanoj kaj germanoj, ĉar ili preferas batali pro prokurado. Kiom ajn kruelaj estas la batalantoj de la Leviĝanta Sun-Imperio, ilia braveco estas konata de ĉiuj!
  Sorĉisto interrompis:
  - Mi mortigos ĉi tiujn kuraĝulojn! Kaj kiel eble plej baldaŭ!
  La nova aganta garnizono Krotov neatendite subskribis ne tute logikan ordon kaj sendis militan piloton kun grupo da maristoj al Ĥabarovsk. La ordo sekvis tuj, estis necese reflekti la ofensivon de la japanaj unuoj. Vedmakova, kompreneble, atendis, ke ili donos al ŝi batalanton, sed... Kaj la fronto ne disponis pri liberaj aviadiloj, kaj la plifortigoj de ilia centro ankoraŭ ne alvenis. La vojaĝo de Vladivostok al Ĥabarovsk daŭris iom da tempo kaj la majoro estis laŭvorte ĵetita de la reloj en bolantan batalon.
  La japanoj provis preteriri la bone fortikigitan grandurbon kaj ĉirkaŭi ĝin. La militisto apenaŭ havis tempon por salti en la tranĉeon per la maŝinpafilo antaŭ ol la atako komenciĝis.
  La sorĉisto demandis kapitanon Sinitsin, kiu kuŝis apud ŝi:
  - Do, la malamiko planas la taktikon de Friedrich, aŭ pli ĝuste generalo Nogi, preteriri la fortikaĵojn kaj meti nin en la malantaŭon.
  La kapitano gruntis.
  - Li provu bruligi la voston de la rusa ĉevalo! Do li estos batata per hufoj, ke ĝi ne ŝajnos sufiĉe!
  La aspiloto ŝercis:
  - La ĉevalhufoj, verŝajne ne el Krupp-ŝtalo, sed niaj sovetiaj!
  Ŝiaj vortoj estis interrompitaj de la hurlado de konkoj. Ĉi tie ĝi kuŝas en longe fosita tranĉeo, ĉirkaŭ Ĥabarovsk estas ĝenerale nobla vico de fortikaĵoj, minaco de japana invado ekzistas de pli ol unu jaro. Obusoj krevas antaŭ kaj malantaŭ la tranĉeoj, estas multe da muĝado de ili. Ĝenerale, la fama japana shimosa kreas multe da bruado kaj fumo. La militisto rigardas sen timo, eĉ kun ioma indiferenteco. Eksplodoj de konkoj estigas malpurajn fontanojn, jen unu el ili kaŭzis la teron skuiĝi. Tio signifas, ke pafilo trafas, kun kanona kalibro de bonaj tricent milimetroj. Oni aŭdas la ĝemojn de la vunditoj... Tra la kanonado ili ŝajnas malpezaj vaporoj, kiujn ne ĉiu orelo povas kapti. Ĉi tie la piloto-militisto estis ŝprucita per tero. Tamen la knabino, ternante, skuis la polvon el siaj ruĝaj plektaĵoj:
  - Tiel ĉiam estas, se oni kuŝas oni malpuriĝas! Kaj se vi ellitiĝis, vi restas unu aŭ du!
  La artileria preparo montriĝis mallonga, eble la japanoj ne havis tiom da obusoj. La atako komenciĝis. Pluraj japanaj takoj veturis antaŭen. Malgranda, kun iomete rondeta maŝinkorpo. La plej masiva tanko de la imperio de la Leviĝanta Suno: Chichiha. Vedmakova memoris siajn trajtojn. Fronta kiraso 30 mm, pafilo 47 mm, dizelmotoro 320 ĉevalfortoj. Krom veturado, en kiu ĉi tiu maŝino ne estas pli malalta ol la T-34, tiam ĝi estas eĉ pli malbona ol la germana T-3 de la 1943-modelo. Li eĉ estas vokita en la Malproksima Oriento, ternu! Sed cetere, la reĝino de la kampoj ne estas tanko, sed infanterio. Jen provu, alproksimiĝu al la minkampoj. Kiel oni diras: kie ne pasas kirasa trajno, trarampis soldato kun fusilo.
  La fusiloj de la japanoj estas kopiitaj de la germana Mauser. Mitraloj, forŝiritaj el la konata "Schmeister" el la unua mondmilito. Ĝenerale, la mallarĝ-okulaj havas avidon kopii la plej bonan de la alia flanko. Verŝajne japanaj projektistoj jam laboras pri la kreado de hibrido de la "Pantero" kaj la T-34!
  Estas ne pli ol dekduo da japanaj tankoj, kaj sovetia artilerio neniel rapidas renkonti ilin. La infanterio trotadas post ili, en la tradicia dika linio. La soldatoj de la lando de la Leviĝanta Suno mem estas vestitaj per uniformo, kiu iomete eligas flavecon, la koloron de la kakia stepo. Vedmakova rigardas ilin, rapide taksante la nombron da atakantoj. Okule, ili estas kvin aŭ ses mil, kaj maksimume mil rusoj sidas en la tranĉeoj, kovrante ĉi tiun sektoron de la fronto. Kaj la armiloj... La Malproksima Orienta armeo estas ekipita laŭ la resta principo, kaj nur oficiroj havas mitraletojn. Kio ŝi, finfine, estas majoro, tamen, sen posteno, reduktita al la nivelo de ordinara.
  Kapitano Paruo (ankoraŭ junega ulo) demandis la Sorĉiston.
  - Ĉu vi batalis kontraŭ la germanoj?
  La knabino respondis:
  - Ne! Mi kisis ilin!
  La kapitano subite paliĝis, komentis:
  - Ĉu vi memoras vian unuan kadavron!
  Vedmakova ridetis kaj balancis la kapon.
  - Mi estas piloto, kaj kiun mi faligis, mi kunfrapis, mi ne havas koncepton pri kadavroj! Cetere, dum la tuta Granda Patriota Milito, mia aviadilo neniam estis pafita!
  La kapitano fajfis iom mallerte.
  - Vi estas nur aso! Kaj kiom da ŝmiritaj germanoj vi havas!
  Sorĉistino eĉ pli larĝe ridetis.
  - Post la dudek-kvina mano la stelo de la heroo! Nur dudek ok.
  Sinitsin ekkriis:
  - Ho! Vi estas simple majstro de via metio!
  La knabino modeste respondis:
  - Ne necesas fari heroon, iun, kiu nur honeste plenumas sian devon. Nun la infanterio proksimiĝos, kaj ni renkontos ilin.
  La kapitano ektiris la riglilon de peza mitraleto pezanta bone dek kilogramojn. Mi tuŝis la hundon, la lanĉo estas tre streĉa, la pugo kun regreso. Ne tute oportuna koloso, sed ĝi trafas ... Vere, laŭ onidiroj, la germanoj jam havas pli potencan maŝinpafilon, sed kiu scias ĉu la sovetiaj projektistoj elpensos ion pli bonan. Sinits ne povis rezisti la demandon:
  - Kaj kial vi translokigis tiel mojosa piloto al la infanterio?
  Vedmakova duonŝerce respondis, ankaŭ klakante la konfitaĵon de sia mitraleto:
  - Kaj mi nur volis scii, kiel estas sidi sub fajro! Tio estus mojosa!
  - Kaj vi ŝajne perdis viajn botojn, se vi tiom hastis atingi la fronton!
  Vedmakova, fakte, penante plirapidigi la veziketojn, iris nudpiede. Kvankam dum la milito la plej multaj virinoj kaj infanoj elmontris nudajn kalkanojn en la somero, tio ne estis akceptita inter oficiroj, precipe en publikaj lokoj. Sed la Sorĉisto eĉ ŝatis reliefigi ĝin tiel. Ŝi respondis al Sinitsin simple:
  - Por ŝpari monon, fakte, la tuta kapitalisma mondo estas kontraŭ ni. Post ĉio, botoj eluziĝas, kaj ĉi tio estas laboro de multaj homoj!
  La kapitano konsentis, fervore palpebrumante.
  - Vi havas tre belajn krurojn! Ĉu mi povas karesi ilin!
  Vedmakova skuis sian fingron:
  - Ne nun! Tiam se vi pluvivos, mi varmigos vin por la nokto.
  Sinicin ruligis la okulojn.
  - Ve, vi estas rapida! Kutime virinoj rompas longe!
  Vedmakova volis respondi, sed eksplodo aŭdiĝis, japana tanko marŝinta antaŭen, ekkuris en minon. La knabino kantis:
  - Hitler veturis en aŭtomobilo, la bastardo estis krevigita de mino! Frakasita en fragmentojn - sed tio nur malmulte utilas!
  Alia japana tanko eksplodis, haltis, turnis sian muzelon kaj ekpafis sur la sovetiaj tranĉeoj. Triono sekvis lin. La japanoj tamen ne pensis ĉesi. La mallarĝ-okulaj grumblis: iliaj maŝinpafiloj ekfunkciis, metitaj sur duonrondaj, moveblaj turoj.
  La kapitano murmuris:
  - Tio estas bonega! Kiel iras la parado! Jen la armeo!
  Vedmakova prenis fusilon, ĉar la distanco al la infanterio permesis, kaj pafis al japana oficiro. La mallarĝ-okula falis, forĵetante la fusilon kun tia forto, ke ĝi ludis per la bajoneto en la printempa herbo. La aliaj japanoj daŭre kuris, nur iomete klinis sian korpon, ŝajne esperante tiamaniere eviti malvenkon, aŭ prefere redukti ĝian verŝajnecon. Vedmakova rememoris, ke tiel estas trejnitaj soldatoj en la armeo Quantude, kiu ne havas tempon ĝustatempe kliniĝi, estas batata sur la kapo per bambua bastono. Ŝajnas al la reĝo-patro, Herodo estis tre kortuŝita! Ĉi li tamen pri Nikolao la 2-a. Nun ili denove batalas kontraŭ Japanio, kaj ne sur unu, sed sur pluraj frontoj. Tamen, ĉi tio ankaŭ havas siajn avantaĝojn. La knabino kantis:
  Venante - la Wehrmacht estas venkita en la cindro,
  Napoleono venkis nevenkebla!
  La malamiko ne povos treti la sovetian flagon,
  Kiam la popolo kaj la partio estas unuigitaj!
  Unu post la alia haltis la ruiniĝintaj japanaj tankoj, sed la infanterio, hirtita per bajonetoj, ekkuris eĉ pli rapide. La pozicioj de la sovetiaj trupoj haris de fulmoj, fusiloj aplaŭdis, foje intermetitaj de aŭtomataj eksplodoj. Ŝi malfermis fajron kaj Vedmakova. La japanoj, reŝargante en la movado, pafis de fusiloj. Ili kriis je la supro de siaj pulmoj:
  - Banzai! Rus rezignu!
  La kugloj trapikis siajn kadavrojn kiel virbastonon en manietojn. Osta polvo, miksita kun sango, falis malsupren. Tamen, la plej multaj el la kugloj, kiel okazas en la batalo, pasis. La japanoj transiris la minkampon, la soldatetoj tro malpezaj por sia kurado eksplodigi la donacojn preparitajn por la tankoj.
  Vedmakova sentis la brutalan regreson de la maŝinpafilo sur ŝia ŝultro, dum la batalantoj de la lando de la Leviĝanta Suno ŝajnis esti veraj monstroj. Iliaj histeriaj krioj plifortiĝis kaj pli proksimiĝis, iliaj flavaj, aĉaj vizaĝoj brilis pro ŝvito. Vedmakova provas forigi tiom da malamiksoldatoj kiel eble samtempe. La knabino estas tiel varmega kiel ĉiam, kaj pafas en nestita maniero. Unu klipo elĉerpiĝis, enigis alian. La revuo estas tro granda, ronda, ne estas facile kojni ĝin en la ĉambron. Kaj denove la fajro, la japoj flugas renverse.
  Vedmakova pafis la duan municioŝarĝon, lasita sen municio. Kaj grenadoj jam laniĝas ĉe la antaŭenirantaj mallarĝaj okuloj. Ili respondas per ĵetoj, nun estas multe pli da krioj de ĝemoj, kaj sovetiaj soldatoj falas. La peceto fortranĉis etan fadenon de hararo sur la kapo de la Sorĉistino. La nervoj de la knabino malsukcesas, kaj ŝi eksaltas kaj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Por patrujo por Stalin!
  Sekvante ŝin, la ceteraj batalantoj krias, saltante el kovrilo kaj skuante siajn bajonetojn. Sovetiaj soldatoj kuras por renkonti la japanojn, okupiĝante pri bajonetbatalo.
  Vedmakova tranĉas la ventron de la plej proksima "samurajo" per rapida bato. Li krias kaj provas respondi kaj kolapsas kiel buĉita apro. La knabino ĝoje ekkrias:
  - Rusa piedpilko: Rusio - Japanio, du-nulo!
  Kaj efektive, alia japano falis kun la gorĝo tranĉita per bajonettranĉilo. Nu, la tria militisto-piloto piedbatis lin en la ingvenon. La mallarĝ-okula etendiĝis, kaj la knabino, movante pro inercio, enŝovis la pinton en la okulon de la kontraŭulo!
  - Prenu la japanojn! Kial stari ĉe la pordegistoj!
  La venĝa bato de la bajoneto disŝiris la tunikon de la majoro, eliris sango, sed tio ne nur ne embarasis la knabinon, sed ankaŭ donis plian koleron.
  - La morto de Hirohito! - La knabino bojis, ŝia tibio trafis en la mallarĝokulan tempion, kaj la knabino moviĝis kun tia rapideco, kvazaŭ ŝi estus helicoj, la lasta batalanto.
  La japanoj retiriĝis, kaj eĉ retiriĝis, kaj la inspira knabino atakis, ŝia maŝinpafilo turniĝis kiel klabo en la manoj de giganto. Jen sekvis forta bato kun pugo sur la dorso de la kapo, tro fervora oficiro. Anna elspiris.
  - Jen shahen-hash!
  Sed ĝenerale, la rusoj havis malfacilan tempon. Flanke de la mallarĝaj okuloj, kvinobla avantaĝo, kaj la nivelo de fizika taŭgeco de la japanoj ne estas malbona, krome, for de la plej bonaj soldatoj de Sovetunio batalas kontraŭ ili. Kompreneble, dum tia malfacila milito, soldatoj de la tria kategorio estis senditaj al la Malproksima Oriento, kun la plej malbonaj datumoj, aŭ batalantoj, kiuj estis grave vunditaj en la batalo kun la nazioj. La soldatoj falis, foje deko da bajonetoj estis puŝitaj en unu ruson, ili laŭvorte sangis kolektive, sed ili batalis kiel herooj, kaj neniu petis kompaton.
  Sinitsin trapikis japanan oficiron per bajoneto, sed li mem ricevis punkton en la flanko. La juna viro terenbatis la atakantan japanojn per bato de la pugo en la brusto, sed la sango fluis de la flanko tro abunde. Kaj kvar samurajoj tuj kuregis al la ulo.
  La kuraĝa Vedmakova kuregis al la savo, ponardante la oficiron per bajoneto sur la skapolo, kaj faligante alian Japon per piedbato sub la genuo.
  - Tenu Petruha! ŝi diris.
  Li tuj reflektis du bajonetojn direktitajn al la brusto kaj respondis:
  - Mi ne estas Petro, sed Arkadio!
  La knabino, kiu terenbatis alian japanon, grumblis:
  - En milito, ĉiu nomo estas kiel klako de kokita martelo, oni ne devas ĉasi ĝin sen pafo!
  Arkadio iomete retropaŝis kaj senkompata bajoneto ŝiris lian vangon. La junulo ĝemis, pro neeltenebla doloro:
  - Patrino de Dio!
  Vedmakova obĵetis:
  - Eble mi estas patrino, sed ne de Dio! Ĝenerale, ne ekzistas Dio, kaj neniam estis!
  Arkadio retropaŝis al Anna kaj malklare murmuris:
  - Kaj kio atendas nin post la morto neekzisto?
  La knabino negative balancis la kapon.
  - Ne! Komunista scienco relevos mortintojn! Kaj la unuaj al nova vivo revenos al tiuj, kiuj falis en la bataloj por sia patrujo.
  Sinicin balancis la kapon.
  - Dio benu vin!
  Vedmakova kuŝigis alian japanon kaj ekkriis:
  - Ne ekzistas dio! Se li estas, tiam ni devas konfesi, ke la supozata kreinto de la universo estas sadisto! Kaj li ŝatas torturi kreadon!
  En tiu momento, la femuro de Arkadio estis disŝirita per bajoneto, kaj por ne fali, li apogis sin sur la ruĝhara militisto:
  - Kaj mi doloras! Simple neimagebla!
  La kvinobla supereco de la soldatoj de la leviĝanta suno efikis. Kvindek samurajoj kuregis kontraŭ ilin, svingante siajn bajonetojn kiel armeo de histrikoj. Arkadio ricevis kelkajn batojn kun bajoneto en la stomako, kaj tiam lia okulo estis eltranĉita. Kiam la junulo falis, ili injektis lin dudek fojojn, devigante lin trankviliĝi por ĉiam. Estas interese, kion lia animo sentis kiam forflugis: surprizo aŭ timo, aŭ eble nekredebla malpeziĝo post forlaso de la karcero de la korpo.
  La Sorĉisto estis kvazaŭ sorĉita. Kompreneble, ŝia tuniko disfalis, tranĉita per bajonetoj. La militisto montriĝis tute nuda, kovrita per multaj grataĵoj, sed la samurajo ne povis kaŭzi al ŝi eĉ unu gravan vundon! Ŝi batalis kaj ŝiaj nudaj mamoj kun skarlataj cicoj skuiĝis kiel buoj en maro. Kaj nudaj maleoloj ekbrilis. La knabino estis vere la formado de besta kaj erotika potenco. Ŝiaj nudaj plandumoj ruĝiĝis pro sango, el kio estis asocio kun la granda diino de detruo kaj malbono: Kali! Preskaŭ ĉiuj sovetiaj soldatoj jam estas mortpikitaj, la batalo finiĝis, sed nur en ŝia brilanta beleco de Afrodito, de tempo al tempo ĝi frapas insolentajn mallarĝajn okulojn.
  La japana generalo Nugi surprizite rigardis tiun ĉi miraklon. Tiam penso traflugis lian kapon. Estis ordono donita per maldika voĉo, de subnutrita moskito:
  Ĵetu reton sur ŝin, prenu ŝin viva!
  La ŝparemaj japanoj ankaŭ havis retojn. Subite vi devas preni vivantan unu el la rusoj. Kaj la reto estas perfekta por tio. Tuj deko da kaptintoj ĵetis katenojn sur la knabinon
  Vedmakova kontraŭbatalis kiel eble plej bone, ŝi klopodis per ĉiuj fortoj liberigi sin. Sed vane la konsciencaj japanoj faris la reton sur la bazo, ke ĝi eltenus elefanton. La knabino estis plene vindita kaj trenita en siaj brakoj. Juĝante laŭ ĉio, taktika sukceso estis atingita, precipe ĉar tiu direkto ne estis kovrita per nek artilerio aŭ maŝinpafiloj.
  La knabino rememoris la glatrazitan vizaĝon de Arkadio, kiu enamiĝis al ŝi, kaj ŝian slogan frazon:
  - En milito, ĉiu nomo estas kiel klako de kokita martelo, oni ne devas ĉasi ĝin sen pafo!
  Maltrankvila kaj aĉa penso ekestis, ĉu ŝi ne glatigis ĝin! Post ĉio, tio ofte okazas, nur enamiĝis al homo kaj li mortis!
  La japanoj ŝajne okupis nebone kovritajn tranĉeojn en tiu loko, daŭrante preteriri la poziciojn de la sovetiaj soldatoj ĉirkaŭ Ĥabarovsk. Kaj ŝia Vedmakova estas kaptita, kaj kvankam ili ne estas jam prenitaj, ili estis ŝarĝitaj en makulitan kirasaŭton por konduki vin al la malantaŭo. La maŝino estas antaŭdiluvia, verŝajne de la unua mondmilito, do nerimarkeble li pikis malantaŭ la infanterio. La rapideco estas ĉirkaŭ 12 kilometroj hore. Brr! La plej unua tanko en la mondo la ĉiuterena veturilo de Proĥorov ne pezis malpli, sed havis rapidecon de 40 kilometroj hore sur la ŝoseo kaj 25 sur la vojo. Kion, unuflanke, Sovetunio atakas la tutan Eŭropon, aliflanke, signifan parton de Azio. La knabino turnis sin sur la flanko, ŝajne estis minaco kuŝigi ŝin. Kiel mallume estas en ĉi tiu parto de la kirasa aŭto, ŝajne, ĝi enhavas la paraŝutsoldatan fakon, aŭ la transportadon de soldatoj. Estus bele, kompreneble, eskapi, unue forigante la vergojn kaj fortajn ŝnurojn. Kaj kiel fari ĝin? La knabino, kompreneble, havas kapablojn, kvankam ŝi devos tinki, samtempe eltiri la mankatenojn, kaj tranĉi la ĉenon, al kiu ŝi estis ligita per la kruro. Sed ĉi tie ankaŭ ŝnuroj povas sufiĉe bone konveni. La laboro estas teda, sed se oni kondukos ŝin al la teritorio de Manĉurio, ŝi havos tempon. La knabino forigis la ŝnurojn de sia malseka haŭto, segis la ĉenon kaj pensis samtempe. Hmm, kontraŭ soveta Rusio, estis serioza koalicio: Kaj la plej serioza monstro estas Germanio. Lando kun altnivela teknologio kaj fortaj trupoj. Ekzemple, ŝi aŭdis pri la nova ME-309 batalanto. Ŝajnas, ke ili jam flugas. Ŝi ne havas precizajn datumojn pri armiloj, sed laŭ onidiroj, ĉi tiu aviadilo havas eĉ sep! Fajropunktoj. Ĉi tio estas tre serioza armilaro, konsiderante ke la Yak=9 havas nur du el ili, kaj ekzistas neniu maŝino sur sovetiaj batalantoj kiuj havis pli ol tri poentojn. Provu venki ĉi tiujn monstrojn! Nu, la Fokken-Wulf estas tre serioza maŝino, supera al sovetiaj aviadiloj en armilaro, kaj eĉ kapabla porti preskaŭ du tunojn da bomboj. Jam fine de 1942, li estis armita per du 20 mm kanonoj kaj 4 13 mm maŝinpafiloj. Sed ŝajnas, ke jam aperis nova tipo de batal-atakaj aviadiloj kaj bombaviadiloj kun du 30 mm kaj kvar 20 mm pafiloj. Ĝi jam estis monstro, monstro por ĉiuj monstroj! Kaj laŭ onidiroj, ĉasaviadilo kun ok 30-mm-pafiloj jam estis produktata! Provu venki tian ghoul! Kiel sovetiaj projektistoj volas respondi ĉi tion? Vedmakova aŭdis ke laboro estis survoje sur la Yak-3. Pri tiu ĉi kuratoro oni rakontis al ŝi el la departemento Beria. Ŝajnas, ke la ĉefa kulminaĵo de la aviadilo estos la pli malalta pezo de la strukturo, sen pliaj motoroj kaj armiloj. Manovebleco certe estas bona, sed mi ŝatus pligrandigon de armilaro! Ja en boksado, kompreneble, malpeza atleto en pluma pezo estas pli manovebla ol peza, sed li preskaŭ certe perdos kontraŭ li ĉiuokaze. Ne vane ekzistas pezkategorioj, kaj inter profesiaj boksistoj, frappovo estas plej aprezita. Necesas plifortigi la armilaron de sovetiaj aviadiloj, kaj nur tiam la Wehrmacht estos batata ... egale? De la dua duono de 1942, la aersupereco de la Luftwaffe komencis vaporiĝi, eĉ ĝis marto 1943 Sovetunio havis avantaĝon, sed ... La Aliancita perfido ŝanĝis la potenc-ekvilibron. Ho, Hitlero estis mortigita la 13-an de marto, kaj nun estas nur la fino de aprilo, sed kiel serioze la potenc-ekvilibro ŝanĝiĝis. Tiel rapide, de strategie venkanta pozicio al strategie preskaŭ perdanta. Preskaŭ ĉar ankoraŭ estas espero, ke Germanio povos venki antaŭ ol ŝi atingos strategian kaj teknologian avantaĝon super Sovetunio. Precipe, la aliancanoj povas provizi aviadilojn al la nazioj en grandaj kvantoj, sed la germanaj pilotoj bezonos tempon por lerni kiel flugi ilin. Tamen, ekzistas diferenco en teknologio, instrumentpaneloj. Tankoj ankaŭ postulas trejnitajn skipojn, krome, la veturado de la Chevron en la rusa vintro ne estas precipe bona. La aŭtomata fusilo M-18 ... Ne estas malbona afero, sed laŭ la rapideco de fajro ĝi estas malsupera al la plej bonaj sovetiaj modeloj, tamen superante en precizeco! Resume, problemo post problemo! Estas ankaŭ la vere fama "Churchills" kun potenca kiraso, kaj bona veturado-rendimento ... Kompreneble, ŝajnas, ke ili ankaŭ devos batali. Kaj ju pli longe daŭras la milito, des pli da ekipaĵo ricevos la nazioj. Do la konkludo estas simpla, necesas kaŭzi kruegan malvenkon al Germanio somere. Koncerne Japanion, plej bone estas limigi vin al aktiva defendo kaj lanĉi kontraŭatakojn uzante kvalitan superecon en tankoj. Sed denove, ŝparante potencon al la maksimumo. Ne engaĝiĝi en longedaŭraj bataloj, kaj konstrui defendojn sur antaŭpreparitaj linioj. Ankoraŭ ekzistas ŝanco uzi la Ruĝan Armeon de Ĉinio, sed la reĝimo de Chiang Kashi falis sur ĝin per sia tuta forto. Do nuntempe, vi povas fidi je via propra forto. Kiam veni? Plej bone ĉe la fino de majo, kiam la vojoj finfine sekiĝas, kaj replenigo alvenas en la trupoj. Vedmakova mem estus doninta sian unuan baton en la direkto de Orjola, kaj poste en la regiono de Ĥarkovo, por forpeli la germanojn de la industria Donbaso, kaj poste per deviga marŝo, tra Ukrainio, transirante Dnepron survoje, kaj plu. al Rumanio. Tamen eblas turni sin norden por liberigi Belorusion, kaj iri al la malantaŭo de la centra grupo. La ideo entute estas bona, kvankam estas malavantaĝoj, la ofensivo en la orjola direkto estas la plej evidenta kaj la nazioj atendos ĝin tie. La fortikaĵoj devos esti enrompitaj.
  . ĈAPITRO #3
  Ĉi tie, kompreneble, pafiloj kaj Katyushas estos utilaj. Ĉi-lasta sistemo produktas fortan, precipe moralan, efikon. Ĉiukaze, vi bezonas multajn pafilojn kaj "Katyushas" por ĵeti obusojn al la malamikaj defendoj. Ĝenerale, la sperto de la unua mondmilito montris, ke estas pli facile defendi ol ataki, kaj se Kaiser Germanio ne elĉerpis siajn fortojn kun la printempa ofensivo de 1918, la milito povus daŭri plurajn jarojn. Sed la Dua Mondmilito pruvis la avantaĝon de ofensivaj taktikoj super defendaj. Ekzemple, la rapida malvenko de Pollando, kaj precipe la frapanta potenca okcidenta koalicio de aliancanoj. La nazioj venkis la superajn fortojn en monato kaj duono, simple preterirante la nepenetreblan Maginot Line. Batalado en Afriko, kie komence la superaj fortoj de Italio estis batitaj per decida bato de la britoj. Kaj tiam Rommel venkis la multe pli fortajn britajn trupojn en rapida ofensivo. Sed kompreneble, la plej okulfrapa ekzemplo de Sovetunio, en 1941, estis la granda katastrofo de la potenca armeo. Kaj venĝaj ofensivaj operacioj, batante senkonscie germanajn unuojn. Do la ĉefa afero estas bati nin sen atendi la premon de novaj germanaj tankoj. Longdaŭra eluziĝomilito fariĝas preskaŭ vana, krom se, kompreneble, sovetiaj sciencistoj kreas miraklan armilon! Ĉi-lasta principe eblas, ekzemple ŝi aŭdis, ke teorie eblas krei bombon kapablan detrui urbon. Krome, tia bombo pezos tri ĝis kvar tunojn. Ĝi aspektas kiel fabelo, sed ... Ni naskiĝis por fari fabelon realiĝi.
  Eĉ pli alloga vojo estas la laserarmilo priskribita en Hyperboloid de inĝeniero Garin. Tia afero estas sufiĉe kapabla detrui tutan armeon de tankoj, aviadiloj, ŝipoj. Kompreneble, se vi kreos tian armilon, kaj ne nur la Trian Reich, sed ankaŭ la perfidulojn al la Pindos, la tuta kapitalisma mondo finiĝos. Kaj la hela standardo de komunismo brilos super la planedo. Sed ial tia armilo ne estis kreita. Speguloj ne estas la plej bona maniero kolekti brulenergion en ununuran rivereton. Jes, kaj energio, por tranĉi la ŝipojn vi bezonas multe pli. Kvankam ... se ĝi estas koncentrita al la fineco de mikrono, tiam estas tute eble tranĉi kaj aviadilojn kaj batalŝipojn. Mirakla armilo, kiu helpos savi Sovetujon. Kaj jen la lasera efiko, en malsama formo. Fine, la ĉeno cedis kaj ĝi estas preskaŭ libera, kaj la pecoj de ŝnuro kuŝas ĉirkaŭe.
  Vedmakova diris:
  - Pacienco kaj laboro, se kun vi, vi ne estas kadavro!
  La knabino ekstaris, frapetis la nudan piedon sur la plankon. Neniu reago. Ŝi frapis pli forte. En respondo, estis blasfemado en la japana kaj neniu reago. Tiam Vedmakova ĉagrenite kantis. Kaj ŝi kantis tutvoĉe, kiel primadono ĉe datrevena festo:
  La hordoj de la Wehrmacht furioze furiozas,
  La muĝado de kanonoj kaj la sono de glavoj!
  Fumo leviĝas ĝis monato
  Radioj de distordo el la ĉielo!
  
  En la epokoj de eterneco, la patrujo estos fama,
  Mi donos mian karnon por Rusujo!
  Mi amas vin Rus'-beleco,
  La Sinjoro de ĉiuj reĝoj estas kun ni!
  
  Ho, vi buklaj arbaretoj de la lando,
  La sonorado de oraj tremoloj susuras!
  Ortodoksaj falkofratoj,
  Dio inspiris la armeon al heroaĵoj!
  
  En tagoj malvarmaj aŭ varmaj
  Eble kun nubo ĝi alportos nebuleton!
  Ni estas faŝismaj porkoj kiel balailoj,
  Por forskui la malpuraĵon de via vizaĝo!
  
  Nia partio pravas
  Batalu por la sovetia popolo!
  Ni kantas kuraĝan kanton
  Penso kiel aglo alkuris!
  
  Stalino estas saĝa - la idealo de la reganto,
  Ni estas kondukitaj en teruran mortbatalon!
  La standardo de la Patrujo estas la pisilo de la venkinto,
  Preta por diskuti kun Palaso-sorto!
  
  La faroj de Lenin estos eternaj,
  Ni konstruos sanktan komunismon!
  Kredu la instruon de homo,
  Faŝismo dispremos en la abismon de mallumo!
  
  La tuta planedo estas kiel libera birdo,
  Ni flugu al la foraj steloj, al la mondoj!
  Io hela kaj nobla
  Ni kreos kiel skulptistoj!
  
  Kaj Rusio sub la ruĝa standardo,
  Kiel ĉiela Edeno floros!
  La kazo de Lenin, la volo de Stalin,
  Konduku nin antaŭen al plejboneco!
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova, kaj ankaŭ kvar legendaj knabinoj, eliris el Tula kaj atingis Moskvon.
  Nun la situacio de la ĉefurbo estis la plej malfacila. La germanoj jam ĉesigis ŝian ĉirkaŭadon, kaj estis koridoro, longa tridek aŭ kvardek kilometroj, kiu ĉiutage fariĝis pli kaj pli mallarĝa.
  Ses militistoj alprenis defendajn poziciojn ĉe la periferio de Moskvo. Okazis furioza atako.
  Oleg Rybachenko ekpafis kaj zumis al si:
  - La estonteco estas nia!
  Kaj la knabo ĵetas obuson per la nuda piedo kaj daŭrigas:
  - Kaj ni estos bonegaj!
  Margarita Korshunova pafas kaj kriegas:
  - Kaj mi fariĝos la plej mojosa el ĉiuj!
  Kaj per la nuda piedo li ĵetos mortigan obuson.
  Kaj ĵetas kontraŭulojn en malsamaj direktoj.
  Kaj tiam, jam en batalo, Nataŝa, kiu falĉos la germanojn per maŝinpafilo, kaj ĵetos mortodonacon per sia nuda piedo.
  Ĉi tiu estas tia virino...
  En la kvardek-unua jaro, Natasha fluis for de la Brest Fortikaĵo. Iris orienten. Novaj ŝuoj rapide frotis ŝiajn piedojn, kaj la knabino demetis ilin kaj marŝis nudpiede.
  Estis nenio dum kelkaj horoj, kaj tiam la nudaj plandumoj komencis juki. Post kelkaj horoj ili ekbrulis kaj jam eksplodis pro doloro.
  Nataŝa, estante moskvano, ne kutimis promeni nudpiede. Kaj kompreneble de tempo al tempo trempis en la rivereton.
  Jes, ĝi montriĝis torturo por ŝiaj kruroj. Sed la juna knabino rapide alkutimiĝis.
  Tiam ŝi senĉese iradis nudpiede, eĉ en la neĝo, kaj surmetis siajn ŝuojn nur en severa frosto.
  Nun Nataŝa batalas kiel legenda diino.
  Kaj jen Zoja ĵetas grenadon per la nuda piedo, kaj muĝas:
  - Ĉi tio ĝenerale estas bonega rendevuo!
  Kaj donos bone celitan turnon.
  Kaj la germanoj kaj iliaj solduloj falas.
  Kaj tiam Angeliko kondukas la fajron... Kaj ŝi ankaŭ pafas tiel sovaĝe precize.
  Kaj el ŝia nuda kruro ŝprucas ankaŭ granato.
  Kaj disĵetas soldulojn.
  Plue, Svetlana pafas. Kaj ŝia nuda piedo elĵetas tiel, ke neniu povas rezisti.
  Kaj disĵetas kontraŭulojn tre malproksimen.
  Kaj ĝi pafas sin, kaj premas malamikojn per eksploda ondo.
  Ĉi tiuj estas la knabinoj kiuj naskiĝis en Sovetunio!
  Oleg Rybachenko faras markojn fajron al malamika infanterio, ĵetas obusojn aŭtomate kun infanaj piedoj. Kaj samtempe la knabo skribas por si.
  Vitali Klitschko, alfrontita kun konflikto kun la nova Prezidanto de Ukrainio Zelensky, decidis eksiĝi kiel urbestro de Kyiv. Fakte, kial esti obstina kaj kroĉiĝi al la pozicio. Estas pli bone solvi la problemon mem.
  Kaj post forlasi la postenon de urbestro, Vitali Klitschko rekomencis sian karieron. Kaj tuj sensacio vokas Weider. Sen mezaj bataloj! Kaj ĉi tio post pli ol ok jaroj da paŭzo.
  Weider, kompreneble, konsentas. Defio akceptita!
  Kaj venas la momento de la vero. Unuflanke, la multobla mondĉampiono neniam estis batita dum pli ol dek du jaroj. Kaj aliflanke, la kvardek-naŭ-jara iama urbestro de Kyiv. Viro kiu povas rompi la rekordon de Hopins, sed kies taŭgeco estas tre kritikinda.
  Fakte, multaj opiniis, ke post tiel longa paŭzo, iri rekte al Weider estas memmortigo.
  Sed Vitali Klitschko estas kiel Rocky Balboa. Decidis iri kontraŭ la plej forta peza punisto. Denotay Wider estas boksisto kiu perdis ĉiujn siajn kontraŭulojn. Absolute ĉiuj - inkluzive de Tyson Fury!
  Kio do se Vitali Klitschko havas ŝancon?
  Sed Vitali Klitschko konstante trejnis, konservis en formo, eklaboris per biciklo. Kaj kompreneble li ne estis tiel malbona fizike. Kaj krome li havis ŝtalan mentonon.
  Nu, kion Vitali Klitschko akceptos la batalon, eĉ se li ne estas la favorato.
  Oleg Rybachenko ŝanĝis la klipon de la maŝinpafilo. Kvazaŭaj bataloj kun boksistoj estas ekscitaj.
  Efektive, kial Vitali Klitschko ne revenas al la ringo kaj ne provas venki la rekordon de Hopins?
  Ĉi tio estus tre forta ideo.
  La terminatorknabo donis turnon, kaj falĉis kelkajn dekojn pli da faŝistoj.
  Tiam la knabo ekridis kaj montris sian langon, dirante:
  - Mi havas viron kiu estas bonega!
  Margarita ĵetis du citronojn kunligitajn per la nuda piedo kaj knaris:
  - Vi estas pli malvarmeta ol iu ajn homo!
  Oleg, daŭre pafi, rezonis...
  Vitali Klitschko je kvardek naŭ vere rompos la rekordon de Hopins. Li eĉ rememoris en gazetara konferenco: "Mi diris, ke mi ne venkos la rekordon de Foreman, sed mi diris nenion pri Hopins! Do mi prenos ĝin kaj batos lian rekordon!"
  Tamen, se signifa parto de la publiko pli-malpli kredis, ke Hopins je kvardek ok jaroj povas gajni la titolon de mondĉampiono, sed ĉe Vitali Klitschko je kvardek naŭ jaroj, estis multe malpli da fido. Inkluzive pro la fakto, ke lia kontraŭulo jam estas tre forta.
  Neniam ekzistis tia punisto en la historio de peza pezo. Vere, Wyder ne plu estas juna, sed ĉiuj tridek kvin jaroj ne estas kvardek naŭ.
  Vitali Klitschko tamen klare ne perdas optimismon. Trejnu forte, enformiĝi. Kaj mi tre ĝojas, ke mi forĵetis la rutinon de la seĝo de la urbestro de Kyiv.
  Fakte, ne estas granda feliĉo esti la urbestro en Ukrainio, kie estas tiom da problemoj.
  Sed por la batalo kun Uyader, Vitali Klitschko estis ofertita tre bona mono. Do, ĉiuokaze, mi ne perdis kun mia monujo. La nomo Vitali Klitschko estas fama.
  Malbonaj langoj eĉ diris, ke Wyder unufoje trafos, kaj Vitali Klitschko mem kuŝus. Kaj tiam li ricevos monon, kaj verkos memuarojn, aŭ sciencfikcion.
  Aŭ eble en filmo.
  Cetere, ankaŭ Wladimir Klitschko volis boksi. Nur ruza Vladimir elektis pli malfortan kontraŭulon el inter la regula mondĉampiono. Sed ĉiuokaze, kion ajn oni diru, li estas ĉampiono kaj estas mojose!
  Sed Denotay Wyder, kion ajn oni povas diri, ankoraŭ estas la plej bona el la plej bona!
  Sed Vitalij trejnas kun frenezo. Li estas kiel junulo, kiu donas al si la maksimuman ŝarĝon. Kaj li havis plurajn batalsesiojn, montrante bonegan formon kaj bonan eltenemon. Ne, Vitalij estas preta. Kaj ne nur tiel, li eniras la ringon.
  Kaj efektive, kiam venis la tago de la juĝo, kaj la plej granda punisto Wyder, la plej bona pezegulo ĉi-rilate, kaj Vitalij kuniĝis. La iama urbestro de Kyiv, kiun ĉiuj jam forĵetis de sia boksista kariero. Sed nun kuniĝis du legendaj personecoj.
  Vitaly, kiu iĝis mondĉampiono por la plej unua fojo reen en 1999. Nur pensu kiom longe ĝi estis kaj pli ol dudek jaroj pasis de tiu ĉi evento.
  Kaj Wyder jam delonge tenis sian titolon. Kaj ankaŭ proksime al rompi, la rekordon de Holmes por tenado de la titolo la plej longe ĉar la zonoj estis disfenditaj.
  Kaj kompreneble, se Weider timas iun, ĝi ne estas la avo de Vitaly. Fakte, ne ĉiuj povas esti Hawkins. Kaj la rivaloj de Hawkins ne estas tiel potencaj kiel Weider!
  Sed Vitalij, kiel defianto, eniras la ringon. Lia korpo estas ankoraŭ grandioza kaj muskola, kvankam lia hararo jam estas grizeca. Avo Vitalij, kiel oni nomas lin kun respekto, aŭ kun mokado. Sed la reliefo de la muskoloj estas kiel tiu de juna.
  Vitalij diris, ke li estas preta. Kaj eĉ ne li, la tarifoj iom altiĝis.
  Weider ankaŭ estas malgrasa, ĉizita, kaj pli maldika en ostoj, pezante malpli.
  Malgraŭ esti impona punisto, li havas kelkajn defensivajn problemojn kaj ne ĉiam estas bona sur siaj piedoj. Sed jam estas multe da batalsperto. Laŭ la nombro da bataloj, li jam atingis Vitaly. Kaj ĝis nun li ne estas venkita.
  Tamen, Vitali Klitschko perdis siajn du batalojn nur pro vundoj kaj tranĉoj. Kaj vi ankaŭ povas diri, ke ĝi ne estis batita.
  Sed pli ol ok jarojn da hiato, kaj preskaŭ kvindek jarojn aĝa. Se Vitalij estus juna, kompreneble, li havus ŝancon. Sed ĉu li povas venki la rekordon de Hopins? David Hay, jam tridek kvin jarojn maljuna, fariĝis nula boksisto.
  Sed estas multe da parolado kaj nur la ringo montros. Ĉu Vitali Klitschko venkos la rekordon de Hopins, aŭ ĉu li estos forportita sur brankardo, kiel Wyder promesis.
  Jen li eliras en korva masko. Alta, tre seka, eĉ magra kiel Koschey.
  Paro de boksistoj kreis gravajn problemojn por li en la ringo. Ĉi tiu estas la kuba Ostrix kiu gvidis sur punktoj kaj venkis la knokaŭton, kaj Tyson Fury, kiu ankaŭ gvidis sur punktoj kaj sukcesis alporti la batalon al remizo. Do la plej granda punisto en la mondo povus eksplodi.
  Sed la probableco estas preskaŭ unu el dek favore al Wyder. Tamen, la aĝo de Vitaly kaj granda paŭzo en lia kariero estas tro bonegaj. Eĉ lia frato Vladimiro konsilis varmiĝi kun paro da fortaj mezaj kamparanoj. Efektive, en Germanio, Vitali Klitschko povus akiri pli da mono en duelo kun mezbona boksisto, nur pro sia granda nomo.
  Post ĉio, Vitaly estas konata en la tuta mondo ne nur kiel boksisto, sed ankaŭ kiel politikisto, kaj la urbestro de la ĉefurbo, kaj la heroo de la Maidan.
  Ne, ĉiuokaze Vitali Kliĉko devus pensi, ĉu indas la hasto kaj ŝovo kontraŭ tia monto.
  Sed la elekto estas farita: Vitali Klitschko ne serĉas facilajn vojojn!
  La batalo estas en Ameriko. Oni ludas la himnojn de Usono kaj Ukrainio. Servolistoj estas anoncitaj. Kaj fine, la signalo por batalo sonas.
  Multaj volas vidi spektaklon kaj sangon.
  Weider komencis singarde, kvankam li eble ne pravas. Kaj subite Vitalij rustiĝas. Klitschko S-ro ankaŭ ne hastas. Sed vi povas tuj vidi, ke li estas malpeza sur siaj piedoj, malgrasa, muskola kaj bone ekvilibra. Ĉiukaze, tio, kion multaj atendis: oni diras, ke ĝi tuj flosiĝos, ne okazis.
  Memfide, Klitschko laboris per piko, tenis iom pli alta ol kutime, metis blokojn.
  La unuaj du raŭndoj iris glate. Kaj tiam Wyder, kiel atendite, multe akcelis la ritmon. Li iĝis pli aktiva en atakado kaj atakado. Sed Vitalij ne perdis la kapon. Blokis la baton, renkontis maldekstran pikon. Kaj subite, dum akra polpo, li frapis la dekstran manon sur la korpon. Weider duobliĝis pro doloro.
  Vitaly tenis duon, kaj por la dua fojo en sia kariero, la mondĉampiono kaj la plej bona punisto de ĉiuj tempoj estis sur la planko.
  Vitalij ridetis... Kaj la publiko muĝis pro ĝojo. Tion oni ne atendis de la maljunulo Vitalij. Ŭaŭ! Kaj finfine ŝajnas baldaŭ kvindek jaroj! Kaj do ankoraŭ moviĝu kaj batu! Oni devas scii!
  Weider leviĝis, sed komencis retiriĝi. Vitalij malrapide komencis piki lin per sia piko. Kaj denove du. Kaj denove batis. La pugnobatisto retiriĝas.
  Kun malfacileco, sed Wyder faris ĝin al la fino de la rondo. Tiam, en la sekva, Vitalij funkciis kiel la unua numero. Sed nenio, ĉio iris laŭplane. Dum pluraj preterpasas, Wyder malantaŭeniris kaj aspektis senhelpa. Sed en la naŭa raŭndo ĝi denove eksplodis. Kaj komencis ĵeti pugnojn iris antaŭen. Kaj denove maltrafis la duon kaj falis. Dua frapiĝo.
  Vitalij ridetas. Iras antaŭen. Weider estas malfirma sur siaj piedoj. Li denove transsaltas la duon, ne trovante antidoton. Kaj de la sekva bato falas.
  Li malfacile leviĝas, kaj la arbitraciisto ĉesigas la batalon!
  Venko! Vitali Klitschko, nun mondĉampiono! Kaj denove lia zono! Vere, ĝi ankoraŭ ne estas absoluta, sed jam ĉevale!
  Rompis la rekordon de Hopins, kaj kompreneble por la pezeguloj de Foreman, iĝis mondĉampiono por la kvara fojo, egalante Holyfield.
  Wyder, kompreneble, krias ke la batalo estis ĉesigita tro frue kaj postulas revanĉon.
  Vitaly diras, ke la decido ĉu daŭrigi sian karieron aŭ havi kelkajn pliajn batalojn estos farita poste. Sed ĉiuj diras al li, ke li estas tre bona, eĉ pli bona ol en sia junaĝo, kaj ke li bezonas daŭrigi.
  Precipe ĉar estas nenio por fari. Estas alia urbestro en Kyiv, la elektoj al la Rada kaj la Prezidanto estas ankoraŭ malproksime, kial ne batali tie?
  Por la venontaj tri bataloj, Vitaly estas ofertita ĝis cent milionoj da dolaroj, kaj plie alia procento de la elsendoj.
  Kompreneble, la jackpot estas granda, kaj la iama urbestro de Kyiv diras kion li pensas.
  Fakte, li montris, ke li ankoraŭ kapablas multon. Kial do enterigi talenton en la teron? Kaj plej grave, estas nenio pli por fari ĉiuokaze!
  Eble provu kombini ĉiujn zonojn? Estus tiel bonega!
  Vitaly akceptas la oferton kaj subskribas kontrakton por tri pliaj bataloj.
  Kaj lia sekva kontraŭulo... Nu, kompreneble Tyson Fury! Ankoraŭ neniam batita, granda pezulo. Vere, li estis terenbatita de Uydar kaj iu pli malgranda. Kaj plej grave, la krimulo de sia pli juna frato. Nu, kiel vi povas ne batali kun ĉi tio?
  Kompreneble, nova batalo, kaj fabela kotizo, kaj bonega spektaklo.
  Oleg Rybachenko denove pafas al la germanoj kaj eksterlandaj batalantoj. Ĝenerale, ekzistas preskaŭ neniuj germanoj en la infanterio. Ili moviĝas malantaŭ la E-50 kaj E-75-tankoj. Kaj ili provas ne riski.
  Ĉi tie, ie pli for, la Panther-2 estas videbla. Ĉi tiu tanko, male al la reala rakonto, aperis en la kvardek-tria jaro. Kaj la Pantero mem ne estis tro masiva. Jes, kaj "Panther" -2, kvankam multe estis produktita, sed en 1945, prepariĝante por la milito kun Sovetunio, la germanoj plenigis la fabrikojn per E-50 kaj E-75-tankoj.
  Malgraŭ la tuta praktikeco de malpezaj memveturaj pafiloj: E-10 kaj E-25, la Fuhrer preferis pli pezajn tankojn. Kun malfacileco, Guderian persvadis fari la plej masivan altrapidan E-50. La Fuhrer, aliflanke, amis pli la E-75, kiu montriĝis ne tre sukcesa kaj pezis naŭdek tunojn.
  Sed nun aperis modifo de la E-75 M, kun pli malalta silueto, pli malpeza kaj kun potenca motoro. Eble ĝi fariĝos la plej populara estonte.
  Oleg Rybachenko, ekzemple, uzas ruzajn taktikojn. Bereto kaj per la nuda piedo ĵetas obuson al la E-50-raŭpo. Pro tio, la tanko turniĝas kaj kolizias kun sia kolego.
  Kaj la rezulto - du mastodontoj brulas.
  Oleg, kiel ni povas vidi, estas tre ruza.
  Tiel li nun agas, kaj la germanoj suferas grandajn perdojn. La kruroj de la knabo estas lertaj. Estas bone esti kiel li, nudpiede kaj bela.
  Sed ĝenerale, pensoj pri boksistoj venas en mian kapon. Ekzemple, kial Denis Lebedev ne rekomencu sian karieron? Kvardek jaroj ne estas tiom longaj. Plie, la ĉefaj konkurantoj de peza pezo foriris, kaj vi povas provi kombini la zonojn.
  Tion vi vere ne devus fari, do ĝi estas seso kun la aŭtoritatoj. Estas pli bone okupiĝi pri nobla boksado mem aŭ iri en opozicion.
  Tia estas kiel Sergej Kovalev fariĝis la urbestro de Moskvo. Kvankam ĉi tio estas nur fantazio.
  Kaj Denis Lebedev povus fari ion pli konstruivan. Krome, estas iel tro frue por lasi la boksadon ankoraŭ nevenkita. Vera atleto devas iri la tutan vojon.
  Wladimir Klitschko ankaŭ povus reveni. Sed iuj, kiel Aleksandro Ustinov, jam trifoje sinsekve estis batitaj, ne retiriĝu!
  Efektive, herooj ne estas homoj, sed rekte el ŝtalo!
  Sed ni imagu tian eblon, Putin kraŝis en aviadilo, kaj en Rusio okazas novaj prezidant-elektoj.
  Kaj kion ni vidas hodiaŭ? La komunistoj ne havas fortajn kandidatojn. Grudin estis malhonorita kaj fido je li estis subfosita. Zjuganov estas tro maljuna kaj laca de ĉiuj, kaj estas malmulte da karismo. Suraikin malsukcesis en la antaŭaj elektoj. Aliaj malmulte konataj personecoj. Ĵirinovskij ankaŭ estas tro maljuna kaj laca de ĉiuj. Aliaj en la Liberala Demokrata Partio estas malmulte konataj. Kiu alia povas esti rekomendita de la opozicio? Andreo Navalnij estas forta, sed li ne rajtos kandidatiĝi en la elektoj. Ksenia Sobchak ne estas serioza kandidato. Demushkin estis en malliberejo kaj ne tro populara. Li estis en malliberejo kaj Udaltsov, kvankam eble li povis, estis subtenita de la komunistoj kaj elparoli.
  Resume, ne estas seriozaj konkurantoj en la opozicio. Do Medvedev, aganta prezidanto estas ankoraŭ la ĉefa favorato. Kaj se estos intrigo: la dua raŭndo aŭ tuj en la unua.
  Konsiderante la malaltan takson de Medvedev, kaj plej verŝajne granda nombro da prezidentaj kandidatoj, la dua raŭndo estas sufiĉe ebla.
  Tamen, Medvedev havos tre grandan avantaĝon en la unua raŭndo, kaj ne tre belan kontraŭulon en la dua.
  Kvankam lia Zelensky povas aperi en la lasta momento kaj konfuzi ĉiujn kartojn!
  Oleg Rybachenko denove ĵetis granaton, puŝante la tankojn de la nazioj. Multa muĝado kaj senŝeligado.
  Kaj la tero de tempo al tempo ekflugas, kaj brulas rekte en la aero. Kaj renversi, fandi, fragmentoj.
  Oleg diras:
  - Gloro al nia imperio!
  Margarita, ĵetante mortigan donacon per sia nuda piedo, grincis:
  -Granda gloro al la herooj!
  Kaj denove la knabino kun sia nuda kalkano ĵetos citronon.
  Faŝistoj enverŝas, ho, kaj enverŝas.
  Ne estas maniero, eĉ kun malplena bombo vi ne povas halti kaj venki! Tiaj belaj militistoj ĉi tie, nur hororo!
  Oleg muĝas:
  - Nia venko en la sankta milito!
  Margaret konfirmis:
  - Kun garantio de cent procento!
  Kaj denove la knabino ĵetis obuson per la nuda piedo.
  Ne, ĉi tiuj infanoj klare ne rezignos tiel.
  Oleg Rybachenko muĝis:
  - Por la nova sovetia ordo!
  Margarita aktive pafis eksplodon kaj konfirmis:
  - Banzai!
  Oleg, dume, provis komponi plu. Nu, jen Vitaly faras libervolan defendon kontraŭ Tyson Fury. Dume, Wladimir havas same interesan batalon kun Ruiz.
  Fakte, Ruiz estis mondĉampiono en tri versioj. Tie, kial Vladimiro ne povas batali kontraŭ li por multe da mono? Des pli oportuna kontraŭulo - multe pli mallonga, kaj dika. Vladimir povas pafi lin per longaj pikoj.
  Estas domaĝe, ke Klitschko Jr. maltrafis batalon kun li dum li estis mondĉampiono. Kaj vi devintus moviĝi.
  Kaj kiel vi ne pensis pri tio, Vladimiro?
  Kaj la mondĉampiono en tri versioj nun estas Usyk. Rapide tamen atingis la tronon.
  Kaj unuiĝobatalo kun Vitalij eblas. Sed ĉi tiuj estas nur konjektoj ĝis nun.
  Vitali devas venki Tyson Fury, kaj la revanĉo kun Weider estas interesa. Kaj estas multaj aliaj interesaj batalantoj. La sama Anthony Joshua. Ankaŭ estus ege interese batali kun li. Kaj venĝu ankaŭ mian fraton.
  Vitaly kreis sensacion venkante Weider. Kaj tio sama povas esti disvolvi sukceson.
  Kial ne fariĝi la unua boksisto en la mondo se temas pri gajni ĉampionan batalon post kvindek jaroj? Ĉi tio neniam estis farita antaŭe!
  Hej Vitalij! Ne gravas, kia urbestro de Kyiv vi estis, sed nun vi jam estas sen ia dubo agnoskita kiel granda mondĉampiono!
  Sed jen la unua, libervola defendo de la titolo. Kontraŭ Vitaly, pli granda kaj pli-armita kontraŭulo. Ne tia formida punisto kiel Wyder, sed teknika, kaj lerta, kun longaj brakoj. Kaj ankaŭ ankoraŭ ne rompita, kvankam ĝi estis faligita.
  Plej grave, li venkis la ankoraŭ sufiĉe junan Wladimir Klitschko, kio sendube igas Tyson Fury terura konkuranto.
  La probableco iris proksimume kvindek kvindek. Kompreneble, la knokaŭta venko super Wyder estis impona. Sed nun ne estos grunto kontraŭ li, sed lerta batalanto, kiun neniu ankoraŭ povis elsendi. Kaj plej grave, la venkinto de Vladimiro mem en la krepusko de sia forto.
  Ĉu Vitaly povos elteni tian teknikiston en la aĝo de kvindek jaroj. Ĉi tio estas duelo de intelektoj. Tiu Wyder klare subtaksis Vitali kaj provis preni ĝin senceremonie. Kaj ĉi tie ĝi ne plu funkcias tiel.
  Jen ambaŭ boksistoj pretiĝas. Vitaly, kiel ĉiam, estas serioza kaj koncentrita. Li estas memfida kaj trankvila.
  Tyson Fury ankaŭ prepariĝas. Li estas pli alta ol Vitaly, havas pli longajn brakojn kaj provos uzi ĝin.
  Sed nun la batalo okazos en Britio, kaj pagita elsendo.
  Tyson Fury nun estas unua. Li montras eksteran fidon. Kalva, mallerta, kaj ne tre atletika. Se la hararo de Vitali Klitschko estas nuancigita, tiam vi ne komprenos, kiu el ili estas pli aĝa, kvankam la diferenco estas deksepjara. Ĉi tio ankoraŭ ne estas rekordo por ĉampionecaj bataloj, sed ĝi jam alproksimiĝas al la rekordo.
  Nu, eble Vitali ankaŭ batalos kun iu pli juna ol Tyson Fury.
  Ĉi tie Vitaly eliras al impona muziko. Ili rigardas unu la alian.
  Tyson kliniĝas kaj ne aspektas pli alta. En la ŝultroj de Vitalij, eble, kaj pli larĝaj. Kaj plej grave, lia figuro estas multe pli bela, kaj liaj muskoloj estas reliefigitaj.
  Nu, kiel sonas la himnoj? Unue britoj kaj poste ukrainaj.
  Poste interŝanĝo de rigardoj.
  Kaj nun sonas la korno, la unua raŭndo.
  Vitalij ĵetas malpezan pikon, bone moviĝas. Tyson provas foriri. Sed Vitali estas tre lerta, kaj liaj stampiloj moviĝas en mallerta trajektorio, atingante la kapon de Tyson Fury.
  Ĉio iras kiel antaŭdiris de la spertuloj. Vitaly havas bonegan rapidecon.
  Kaj ĉio sukcesas.
  Li gajnas la unuan raŭndon... Poste minuton da ripozo kaj la duan raŭndon. Denove, Fury ne ŝanĝas taktikojn. Li ŝajne esperas, ke Vitalij laciĝos.
  . ĈAPITRO #4
  Kaj denove, Klitschko Sr. havas etan avantaĝon. La fratoj regas la ringon.
  Wladimir gajnis Ruiz Jr. antaŭ semajno per teknika knokaŭto.
  Nu, la batalo daŭras.
  La tria raŭndo denove estas sub la diktaĵo de Vitaly. Sed en la kvara raŭndo, Tyson Fury subite eksplodas. Rapidante antaŭen... Kaj trafas duon. Kaj falas en frapadon.
  Kion li volis? Vitali atentas.
  Iel Tyson defendis ĉi tiun rondon ĝis la fino. Tiam denove komenciĝis la unuflanka batalo kun la regado de Vitaly. Cetere, la mondĉampiono Klitschko Sr. klare ne hastis.
  Kaj nun, post ok ĉirkaŭvojoj, Tyson Fury subite retiriĝas. Kaj la venko estas deklarita per teknika knokaŭto, pro la rifuzo daŭrigi la batalon.
  Tiel, Vitali Klitschko starigas novan rekordon: la unua batalanto en la historio de boksado defendi la mondĉampionan titolon en la aĝo de kvindek jaroj. Kaj superas alian atingon de Hopins.
  Kio nun li vere vere Vitaly fariĝis superhomo. Kaj li venĝis sian fraton.
  Sed la venonta batalo estas revanĉo kun Wyder. Ili promesas tre altajn kotizojn. Ke vi povas havi duelon kun li, kaj poste eliri al Josuo.
  Kaj tiam vi jam povas pensi pri unuiĝobatalo kun Usyk. Ĝenerale Vitali Klitschko, principe, ŝatus fariĝi la absoluta mondĉampiono. Kaj ĉi tiu deziro estas tre forta.
  Oleg Rybachenko ridetas pro siaj pensoj. Jes, ĉi tio eblas. La knabo falĉas tutan vicon da faŝistoj kaj diras:
  - Homoj memoras vin Kliĉko! Homoj aprezas vin Klitschko! Homoj volas vin Kliĉko! Revenu baldaŭ Kliĉko!
  La genia knabo ridis pri sia gaja kanto kaj denove kiel lanĉi la plej mortigan el ĉiuj grenadoj. Kaj tri tankoj de la nazioj kolizias.
  Malgraŭ la heroa rezisto de la sovetiaj trupoj, la nazioj ankoraŭ povis preni kaj tranĉi la koridoron ligantan Moskvon kun aliaj partoj de Sovetunio.
  Tiel, la ĉefurbo de Rusio estas en kompleta blokado. Same kiel Leningrado estas blokita.
  Stalingrado ankoraŭ rezistas. La germanoj ankaŭ sturmas la urbojn Grozno kaj Ordzhonikidze en Kaŭkazo. La situacio estas kritika. Precipe kiam Moskvo tute ĉirkaŭiĝis.
  Ĝi havas multajn soldatojn, kaj centojn da miloj da soldatoj en la milico. Sed en bataloj, obusoj kaj kartoĉoj estas konsumitaj tre rapide. Eble elĉerpiĝos municio. Kaj tiam la ĉefurbo falos. Kaj ne estas tiom da manĝaĵoj. Ankaŭ ĉi tio finiĝos baldaŭ.
  Kaj sen Moskvo, ĝi estos alia milito. Kaj Stalin komprenas ĉi tion.
  Nun li estas en Kuibyshev. Sed post kiam la nazioj trapenetris al Volgo, tiam ĝi ne estis malproksime de la frontlinio.
  Kaj plie la samurajo ankaŭ estas premataj. Kaj ili bombas, kaj ili grimpas kun sennombra infanterio. Eble ne sufiĉas forto.
  Stalin komprenas tion, kaj provas negoci apartan pacon kun Japanio malantaŭ la scenoj. Kiel, ili eĉ pretas rezigni la Malproksiman Orienton kaj pagi kompenson en oro.
  Sed Hirohito diris: ni bezonas la tutan Siberion, ĝis la Uralo. Ve, estas neeble cedi tiom multe.
  Vladivostoko jam estas preskaŭ ĉirkaŭita. Kaj ĝenerale ĉio estas tre stulta ...
  Sed kelkaj heroinaj knabinoj batalas kaj ne cedas al la faŝistoj kaj japanaj militaristoj.
  La kirasa, prizona aŭto, en kiu veturis la kantanta Vedmakova, ĉesis, aŭdiĝis la knaro de la malfermiĝanta pordo. Du japanoj, unu granda kaj dika, la alia malgranda kaj maldika, kliniĝis el la lumo, kiu blindigis Anastazion dum momento. Tiam la knabino, senhezite, puŝis unu per svingo de sia tibio al la tempio, la alian kun la pugno envolvita en ĉeno en la makzelo. La fanfaronitaj militistoj de la Lando de la Leviĝanta Suno ridinde falis en knokaŭton.
  Vedmakova eĉ kantis:
  - Mi nomas la viron la dekdua raŭndo! Post ĉio, mi estas bonega virino kaj plena de Atass, kaj mi sendas la malamikon en profundan knokaŭton, montrante senbridan klason en batalo!
  La knabino prenis japanan maŝinpafilon kopiitan de la Schmeister kaj, klakante la ŝutron, rapidis al la kajuto. Ĉirkaŭe elsaltis tri japanoj pliaj, Vedmakova sendis al ili eksplodon, celante iliajn kapojn kaj feroce rikanante.
  - Kion ricevis la klabkapaj fiuloj!
  La kirasa trupveturilo estis kaptita fare de nuda militista sinjorino. Sorĉisto bojis:
  Ŝvebis super malfeliĉa Rusio,
  Inferaj monstroj ardantaj mallumon!
  La okupanto havas sian hakilon pluva,
  Akrigi kaj dehaki vian kapon!
  Komunisto en batalo en infero ne estas peono,
  Ni ne ĉiam marŝas sur la jugo!
  Transformu la Trian Reich en fajroŝrankoj,
  Nu, honesteco markos bonon!
  Malgraŭ tio, ke ŝi estis naŭzita, Vedmakova surmetis la japanan armean uniformon prenitan el la mortintoj. Kiel malagrable ĝi estis, tiuj soldatoj jam delonge ne lavis kaj ĝi terure malbonodoris. La knabina piloto hurlis:
  - Necesas oskotinitsya ĝis tia grado! aziano tamen!
  La kirasa trupveturilo, aliflanke, facile vundiĝis kaj ekiris en nordan direkton. La veturilo havis du 12-milimetrajn maŝinpafilojn, tiel ke foje estis eble forbati infanteriatakon. Alia afero estas, ke 20-milimetra kiraso ne povis elteni la kalibron de 37-milimetraj japanaj "pafiloj". Vedmakova pensis: kiel la veno de la komunistoj al potenco ŝanĝis Rusion. Se en la cara tempo, la japana armeo estis signife pli alta ol la rusa en teknikaj terminoj, nun, male, ĝi postrestas. Kvankam oni ne povas diri, ke la scienco ne estas kuraĝigita en la lando de la Leviĝanta Suno. Deviga sekundara edukado estis lanĉita fine de la deknaŭa jarcento. Vere, la kvalito de edukado en Japanio ne estis alta. Ili kopiis ĝin el la prusa skolo, kiu estis pedanta ĝis la ekstremo, kaj iomete simpligis ĝin, tiel ke unu instruisto tralasis kiel eble plej multajn studentojn, ĉar ne estis sufiĉe da kleraj homoj. Ĝenerale, la japanoj imitis la eŭropanojn, ekzemple, la britojn en la aspekto de kakiaj uniformoj, la germanoj en la formado kaj militaj regularoj, la amerikanoj en la uniformo kaj tipo de la mararmeo, kaj la sistemon de financaj institucioj. Vere, ili ankaŭ havis siajn, ekzemple, la Bushido-kodon, la famajn Ŝimosajn eksplodaĵojn (kvankam ĝi estis apenaŭ pli bona ol la eŭropa). Ĝis la mezo de la deknaŭa jarcento Japanio estis postiĝinta mezepoka lando, kiu eĉ ne havis fervojojn, sed estis armita per kanonoj kun kugloj. Ĝi estis eĉ pli arkaika ol Turkio aŭ Irano, kaj eĉ pli ol la cara Rusio. Sufiĉe strange, sed estis Usono kiu helpis la landon de la Leviĝanta Suno atingi la homojn kaj laŭvorte devigante ilin aliĝi al la civilizita mondo. La moderna vaporkrozŝipo kun eksplodemaj konkoj faris fortan impreson sur malantaŭen Japanio. Precipe kiam li mallevis plurajn velboatojn, montrante la kompletan senhelpon de kanonoj kun kanonkugoj.
  Eble la usonanoj bedaŭros pli ol unufoje, ke ili devigis Japanion malfermiĝi al la mondo. Ke ili levis konkuranton en Azio, sed tiam estis malfacile kredi, ke post kelkaj jardekoj la Lando de la Leviĝanta Suno iros la vojon, kiun la Okcidento prenis jarcentojn.
  Vedmakova veturis laŭ la ŝoseo, lasante antaŭen kamionojn kun plifortikigoj, same kiel veturilojn, kaj rezonis. Eĉ sub Aleksandro la 2-a, aŭ pli ĝuste eĉ sub Nikolao la 1-a, la cara registaro elkovis planojn por Ĉinio aliĝi al Rusio. Sed Nikolao elektis la turkan direkton kiel objekton de ekspansio. Principe estis pli oportune. Sed Rusi-malamantaj Britio kaj Francio sub ĝia influo defendis la otomanoj. Unuafoje en kvarono de jarmilo (de post la celo de 1612), Rusio perdis grandskalan militon (individuaj bataloj, kompreneble, ne kalkulas, vi volas diri, ke dum preskaŭ kvaronjarmilo Rusio ne perdis militojn). ĝenerale, cetere, estis sub Nikolao la unua, ke ĝi atingis sian maksimumon, laŭ grandeco). Estis pluraj kialoj, plej grave la supereco de la okcidentaj potencoj en la teknologia ekipaĵo de la trupoj. Post kiam Nikolao la unua memmortigis, la tronon prenis Aleksandro la 2-a: eble la plej klera kaj erudicia caro en la tuta historio de Rusio. Li lanĉis grandskalajn reformojn, notis servuton, sub li komenciĝis rapida kresko de industrio, konstruado de fervojoj kaj elektrocentraloj! Sed samtempe, la abolicio de la servuto okazis koste de la kamparanoj, estis multaj ruinoj, eksplodis tumultoj, precipe amasaj en Pollando. Aleksandro sukcesis antaŭenpuŝi Rusion, sed ne solvis la fundamentajn problemojn, kaj eĉ vendis Alaskon al Ameriko kontraŭ penco, kaj fordonis la Havajajn Insulojn senpage. Vere, li sukcesis venki Turkion, sed la Otomana Regno estis tiam tre malforta kaj ĝi estis skuita de ribeloj. Jes, la perdoj de Rusio en ĉi tiu milito estis misproporcie grandaj, pruvante, ke la rusa armeo estas ankoraŭ malproksime de perfekta, malgraŭ la reformo. Tamen, eĉ sub Suvorov, ĉio ne estis tiel klara kiel pri ĝi estas skribita en libroj. Venkoj estis donitaj je konsiderinda kosto, kaj Katerino la Dua, ekzemple, dum la dua rus-turka milito, limigis sin al relative modestaj teritoriaj akiroj, rifuzante eĉ postulojn je Moldavio. Kvankam tiuj teroj estis loĝitaj fare de ortodoksaj slavoj, kaj foje estis parto de Kievan Rus. Ĝenerale, post la liberigo de Rusio de la mongola-tatara jugo, oni faris kurson por redoni ĉiujn originajn slavajn terojn. Daŭris plurajn jarcentojn, ekzemple, Galegio estis resendita nur en 1939, post liberigo de la pola jugo. Kaj la urbo Przemysl kun la apudaj landoj restis ĉe hungaroj kaj slovakoj.
  Vedmakova rigardis al la ŝoseo: ne estis tiom da diversaj aŭtoj, ĉi tie marŝis la japanaj infanteriistoj. La loĝantaro de Japanio estas ĉirkaŭ cent milionoj, eĉ pli ol en Germanio, antaŭdeviga trejnado okupas duonon de la klasoj en la lernejo. La milito kun Sovetunio estas donaco por ili, male al la batalo kun Usono. Vi povas stampi, pli kaj pli novajn dividojn.
  Estas granda tento doni eksplodon de du viaj rapidpafaj maŝinpafiloj, ĉar ĉi tio povas esti farita regante ilin per hidraŭlika veturado de la taksio. Sed la vero estas, ke tiam ŝi mem havos malmulte da ŝanco eliri el ĉi tie. Ne, estas ankoraŭ pli bone fari ĝin pli proksime al la frontlinio aŭ nokte. Jes, ŝajnas, ke jam vesperiĝas... Tiam la lupoj estos manĝigataj kaj la ŝafoj estos sekuraj. Sed ne, ŝi ne estas ŝafo.
  Kio do pri Japanio? La unua milito de 1904-1905 estis perdita, kaj Rusio perdis pli ol ducent kvindek mil soldatojn kaj oficirojn sole kiel kaptitoj. Kvankam la cara armeo havis nombran superecon. Japanio, aliflanke, perdis malpli ol du mil kaptitojn; gratifiko de cent orrubloj eĉ estis establita por ĉiu kaptita flavvizaĝa soldato, kaj mil oficiroj. Ĉi tiu paĝo de historio estas tre malagrabla por Rusio. Kio plej ĝenas ene de la lando, multaj deziris venkon por la japanoj. Ekzemple, studentoj de Moskva Universitato sendis gratulon al la mikado pro la falo de Port Arthur. Kaj kiom multe estis prirabita: vi ne povas listigi!
  Vedmakova malrapidigis la gason por ne kuri en alian marŝan kolonon. La knabino malbenis:
  - Nu, ili estas kiel akridoj! Ŝajnaj estaĵoj!
  La orelo jam distingis la muĝon de la kanonado, la frontlinio alproksimiĝis. La piloto grumblis, kaj poste kantis:
  Rusa militisto ne ĝemas pro doloro,
  Rusa militisto detruas la japanojn!
  Kaj ni havas plenan malĝojon,
  La tuta fleksita ŝildo ektremis!
  La knabino denove eksilentis. En tiu milito, Usono kaj Britio helpis Japanion per mono kaj armiloj, sed ekzistis neniu fronto en la okcidento. Efektive, la lando de la Leviĝanta Suno atendis, ke Germanio kaptos la momenton kaj atakos Rusion. Principe, ĝi estis reala, kaj utila al Germanio. Aliancita Aŭstrio-Hungario, kiu interbatalis kun interesoj en Balkano, ankaŭ povis kontraŭbatali Rusion. Turkio, historie ofendita de Rusio, kaj eĉ estante sub la financa kontrolo de Germanio, povus ankaŭ eniri la militon. La eniro de Italio en la militon, kiu estis parto de la Triobla Alianco kaj povis postuli la riĉajn ukrainajn terojn, ne estas ekskludita. Ĉiukaze, cara Rusio estus malbona. Eĉ se ŝi perdus en alianco kun la Entento, tiam milito sur du frontoj finiĝus en katastrofo. La ŝancoj de Francio aliĝi al la batalo estas malgrandegaj, ĉar en tiu tempo Britio estis kontraŭ Rusio. Ĝenerale, kompreneble, ĉi tio estas granda miskalkulo de la Kaiser, kiu maltrafis tian ŝancon. Eblas, ke eĉ post la eksplodo de la unua mondmilito, la ĉefa strategia miskalkulo estis la Fritz-ofensivo kontraŭ Belgio kaj Francio. Eble se ili estus komencintaj invadon de Rusio per ĉiuj fortoj, la situacio kun Pollando en 1939 ripetiĝus. Feliĉe, la germanoj montriĝis tro memfidaj, elektante militon sur du frontoj.
  La Sorĉisto, male al multaj samlandanoj, estis bonŝanca: ŝi sukcesis legi Mine Kaif, kaj eĉ en la originalo. Kompreneble, Hitler pravis, kiam li diris, ke oni devas aŭ esti kune kun Britio kontraŭ Rusio, aŭ kune kun Rusio kontraŭ Britio. Kaj tute logike, la estonta Fuhrer kritikis tiujn, kiuj provis eltiri en la lumon, la kadavron de Bismarck.
  Hitler ja malakceptis ajnan eblecon de iu alianco kun Rusio, precipe kiam la bolŝevikoj ekregis en ĝi kaj kredis ke la rusaj teroj devus iĝi germanaj kolonioj.
  Tio signifas ke li estis sendube malamiko de Rusio, kaj ĉiu traktato por la Fuhrer estis nura peco de papero. Krome, Stalino estas idioto, ke li maltrafis tiel fortan baton al la malfermita mentono, kvankam li devis prepariĝi por forpuŝi la baton kaj meti la trupojn en garde. Aŭ eĉ pli bone, metu ĝin en vi mem! La germana armeo ankaŭ ne estis preta por la ofensiva impulso de la sovetia armeo. Tre malfacile estus por ili, ni simple povus ĉirkaŭi kaj detrui germanajn trupojn en kaldronoj. Kaj kio estas ĉi tiu milito! Kaj tiel la iniciato pasis al la Germana Armeo. Kaj la fronto fluis de okcidento al oriento. Ne estas klare, pri kio kalkulis Stalino? Kaj Beria estas hundilo. Ŝi bone konas sian kalvon. Nu, kial li ne avertis Stalinon. Kial ne konvinkiĝi agi? Kiel ĝi okazis? Ja la Popola Komisaro estas ruza homo kaj neniun fidis! Post ĉio, vere estis seriozaj spiondatenoj, la trupoj de la Tria Reich estis tiritaj supren al la limo, kaj ĉiu dua avino profetis militon. Ĝenerale, estis sento, ke venos io implacebla, terura!
  Kaj nur Stalino kaj lia akompanantaro batis la sitelojn, kvazaŭ intence volante perdi kaj mortigi milionojn da homoj. Kaj ĝenerale, la liphara kartvelo ne estas tia genio... Li ne sukcesis fini la seminarion, kaj, kiel Beria konfesis al ŝi, li ofte trinkas. Kaj kiam la milito komenciĝis, ĝi zumis ĝenerale... Kaj nun la tuta mondo estas en armiloj kontraŭ Rusio! Kaj ĉi tie, kompreneble, kulpas la nefleksebla politiko de Stalino. Precipe, malgraŭ la fakto, ke la fronto sufokis pro manko de provizoj, miloj da trajnoj estis revokitaj por deporti ĉeĉenojn al Kazaĥio. Kaj tio estis farita dum la milito, kiam ĉiu vagono validas! Pro tio, cetere, Mainstein sukcesis, malgraŭ la grava nombra supereco de la sovetia armeo, fari kontraŭatakon por venki la Ruĝajn trupojn. Pro la manko de ŝtupoj, plifortikigoj ne estis deplojitaj ĝustatempe, la liverado de sovetiaj soldatoj estis interrompita, kaj kiel rezulto, la ofensivo malfunkciis. Kaj se niaj trupoj estus nun en Kyiv, kaj eble en Rumanio, Britio kaj Usono eble ne kuraĝus perfidi USSR!
  Cetere, kiu preskaŭ mortigis Hitleron? Tiel puŝante la Trian Reich al nova agreso?! Plej verŝajne, ĝi estis operacio gvidata de Beria... Ja li iam elpensis kiel fini Trockij-n. Tiam tio tamen ŝuldiĝis al la bezono eviti disiĝon en la Internacio. Nun ĉi tio kondukis al la kontraŭa efiko, la malamikoj de Rusio unuiĝis. Kaj historiaj malamikoj! Ŝia Vedmakov, mi devas diri, estis tre surprizita, ke Churchill faris sensacian paroladon la 24-an de junio anoncante subtenon al Sovetunio. Estas strange, ke ŝafo venis por alianco kun lupo, se, kompreneble, la brita leono povas esti komparita kun ŝafo. Stalino tamen estas tipa lupo! Nun ĉio normaliĝis, kapitalistoj-demokratoj kaj kapitalistoj-faŝistoj kune! Sed la komunistoj estas unuigitaj kaj honestaj, sen kompromiso kun konscienco! Eble ĉi tion volis Stalino? Ĉiukaze, la fortoj de la malamikoj multiĝis, kaj en la oriento, Japanio montris sian buŝon. Sed, ĝenerale, la kurso de la gvidado de la landoj de la Leviĝanta Suno estas logika: necesas fermi la gorĝon de la militistaro kun malkontentaj grandegaj teritoriaj koncedoj kaj efektiva kapitulaco, ili promesis novajn batalojn kaj terojn. Se Usono ne estus trudinta la 24-an de julio sankciojn, aŭ pli ĝuste blokadon kontraŭ Japanio, tiam eble la samurajo estus trafinta Sovetujon, eĉ en aŭgusto sen atendi vintron! La japanoj estas kuraĝa popolo kaj apenaŭ haltigus ilin la memoro pri Ĥalĥin Gol, kie cetere batalis sekundaraj trupoj, inkluzive de la marionetoj de la manĉura imperia registaro!
  Kaj tio povus endanĝerigi la falon de Moskvo... Kvankam, verŝajne, Stalino estus preferinta doni la tutan Siberion al la kapitulaco de Moskvo. Mi simple lasus kovron tie, esperante, ke la severa tajga vintro ne donos al la japanoj la ŝancon tro antaŭeniri kaj konektiĝi kun la germanoj en la Uralo aŭ la Volga regiono.
  Kaj tiam, kompreneble, estus problemoj... Hitlero malsukcesis proksime de Moskvo kaj faris miskalkulon deklarante militon kontraŭ Usono, sen devigi Japanion reciproki kontraŭ Sovetunio. Hitler tute ne distingiĝis per logiko, per sia besta antisemitismo, metante kontraŭ si la ĉefan financan eliton kaj eĉ Vatikanon. Vere, tio pliigis lian popularecon inter la araboj, sed ili ne disponigis signifan asistadon al la trupoj de Rommel.
  La kirasa aŭto veturis ĝis la iama sovetia limo. Jam okazis iom da detruo. Jen la limpoŝto ankoraŭ elstaras.
  Kaj japana infanterio, same kiel pluraj malpezaj tanketoj kun 20mm aŭtomataj kanonoj kaj du maŝinpafiloj ĉiu. Kontraŭ la ĉina infanterio, ĉi tio povas esti bona armilo, sed kontraŭ la T-34 ... Vere, estas malmultaj tiaj tankoj en la Malproksima Oriento, la ĉefaj fortoj estas alpinglitaj en la okcidento. Krome, kelkaj pliaj kirasaj veturiloj kaj morteroj estas videblaj, transportitaj sur malfermaj veturiloj. Mi devas diri, ke bonaj pistujoj, malgraŭ la malgranda kalibro ...
  Vedmakova hezitis: kion fari? Estas multaj japanoj, kaj ŝajne vi devas forturniĝi sur kampara vojo. Aŭ eble ankoraŭ donas vicon por la mallarĝaj okuloj?
  Jam malheliĝas, la nuboj kovris la ĉielon, venas la pluvo. Kompreneble, vi povas riski, precipe ĉar tiel amasiĝis la japanoj, la infanterio staras, kunvenita en densaj vicoj. Jes, estas tuta regimento da ili, flavvizaĝaj soldatoj, sufiĉe aĉaj, kaj ne estas domaĝe mortigi ilin.
  Vedmakova krucsignis sin, murmurante:
  - Dio gardu metu pli da samurajo!
  Du grandkalibraj - 12 milimetraj maŝinpafiloj atakis la mallarĝokulajn estaĵojn. La masakro komenciĝis. La knabino eĉ kantis:
  Ni batalos kontraŭ la malamiko ĝis la fino
  La heroaĵoj de la soldatoj - ne kalkulu la nombron!
  Rusoj ĉiam povis batali,
  Ne rezignu kiam venos problemo!
  12 - milimetroj estas granda kaj akra kartoĉo, ĝi traboras la korpon, kaj foje plurajn japanojn samtempe. Vedmakova kontrolis la armilon helpe de hidraŭlikaj aktuarioj, kiujn la japanoj pruntis de aviado. En la unuaj sekundoj, la batalantoj de la Leviĝanta Suno Imperio eĉ ne komprenis kio okazis kaj de kie venis la atako. Ili simple falis, liberigante sangofluojn el siaj stomakoj kaj brustoj. Tiel neatendita estis la alveno de la morto en ĉi tiu ŝajne serena mondo. Kvankam ne, la lasta aserto pli similas al moko.
  Vedmakova sukcesis falĉi plurajn liniojn antaŭ ol la malamiko reagis kaj komencis disiĝi. La piloto daŭre pafis movante la kirasaŭton tiel, ke ne falu sub la fajron de tanketoj. Tamen, aviadilkanono povas trapiki eĉ tian kirason. Tamen, ĉi tio ankoraŭ dependas de la komenca rapideco de la kuglo, sur tanketoj ĝi estas ankoraŭ pli granda ol ĉe batalpafiloj.
  Dum la piloto estis bonŝanca, la japanoj ne tuj eltrovis, kiu sendas al ili morton, precipe ĉar la printempa pluvo gutis, pro kio la ekbriloj fariĝis malfacile distingeblaj. Verŝajne la samurajo pensis, ke ili estas atakataj de rusa taĉmento, kiu trarompis al la malantaŭo, do la tanketoj ekpafis sur la arbustoj. Vedmakova, disbatis la japanojn kaj kantis:
  De la malproksimaj partoj de la oceano
  Kie la arko ektremis la ĉielo!
  La hordoj de la sultano balaas,
  Kvazaŭ la Antikristo leviĝis!
  
  Milito estas senkompata, malbona,
  Kiel kajto malsupreniris sur Rus'!
  Mia tero estas griza en vundoj,
  Savu mian patrinon, mi preĝas al Dio!
  
  Kiel kruela estas la mondo, kia teruro
  La infano falis kaj estis disŝirita!
  Ili naskis, puŝante lin kun doloro,
  Do la malbona Thunderer decidis!
  
  Ĉi tie Dio ne scias la mezuron en kolero,
  Li faligis la homan genton de malfeliĉo!
  Kaj ĉiu vivanto suferas
  Nur malĝojo kalkulas venkon!
  
  Rusio estas kovrita de sango,
  Kiel kruela vi estas Dio!
  Kien iris via misio?
  Certe Kristo estas la tria, superflua!
  
  Kial vi estas Infero kaj Eva
  Ekzilita pro la ofendo de ilia paradizo!
  Venis la tempo por la kanibalo,
  Kun atako pli abrupte Mamai!
  
  La knabinoj verŝis larmojn,
  La germanoj mortigis la gepatrojn!
  Ŝi estas nudpieda, kaj frostoj,
  Severa, ĉiuj riveroj estas frostigitaj!
  
  Neniu kompatas nin homojn
  Nun muskoj, tiam serpentoj pikas nin!
  Foje aperas la ideo
  Kia taso da sufero ĝis rando!
  
  Espero vane al Dio
  Li certe ne doloras!
  Kaj estas pli bone vivi malriĉe kaj malbone,
  Sed ni diris - tio sufiĉas!
  
  Ni havas la standardojn de komunismo,
  Kaj tio signifas sen referenco al la onklo!
  Toleri neniun urinon de faŝismo,
  Nia etiko estas simpla: al la diablo!
  
  Espero por manoj en maizoj,
  Sur la menso kiu estas en la kapo!
  Volo kondukas nin al atingoj,
  Lerteco, entuziasmo en la pugno!
  
  Kaj tiel, mezurante paŝojn,
  Al libereco kaj feliĉo via vojo!
  Ni fariĝos ruĝaj dioj
  Neniu povas fleksi nin!
  Vedmakova kantis kaj skribaĉis el maŝinpafiloj, pafu tiujn, kiuj jam sukcesis disiĝi kaj kuŝi mallarĝokula. Sed tiam ŝia sorto ŝanĝiĝis, kaj pluraj japanaj oficiroj ŝajne komprenis kio estis la afero kaj ĵetis plurajn obusojn al la kirasa aŭto. Vedmakova sentis tremon en ŝia kareno. Tamen, la japanaj granatoj estis fragmentaj grenadoj kaj ne penetris la kirason, ŝajne desegnita por teni maŝinpafilojn eksplodojn de kalibro ĝis 14 milimetroj.
  Sorĉistino ridis.
  - Kaj jen obstina batalo devaga stulta kuglo! Korodita, subite pli saĝa kaj trafas la celon pli ofte!
  En kirasa trupveturilo, maŝinpafiloj estas nutritaj per zono. Ĉi tio donas grandan provizon da kugloj, krome, akvomalvarmigo estas provizita, kio ebligas al vi pliigi la daŭron de la pafado. Tial, la militisto sen ceremonio fortranĉis la japanojn ĵetantajn grenadojn al ŝi. Sed la ceteraj batalantoj ŝajnas esti rimarkintaj. Grenadoj denove flugis. Muĝado aŭdiĝis. Ŝajnas, ke unu el la granatoj montriĝis peza, ĉirkaŭ kilogramo en pezo kaj kontraŭtanka. La japanoj jam estis provizitaj per similaj blankaĵoj. Malforta kontraŭ Chevrons kaj T-34s, sed vi povas trarompi kirasan aŭton! Tra la trapikita flanko, polvo estis verŝita sur Vedmakova. La knabino malbenis:
  - Jes, Japanio estas malgranda, sed ĝi kaŭzas grandajn problemojn!
  La kirasa aŭto ĉesis moviĝi, kaj paro da fragmentaj obusoj flugis enen, kie ili eksplodis.
  Splitoj kaptis Vedmakov, disŝirante lian uniformon. Por supre, rompita benzinujo ekbrulis. La knabino denove malbenis.
  - Ne aŭtomobilo - Generalo! Mi donus al vi fekon!
  Mi devis falĉi kelkajn dekojn pli por salti el la fiakro. La knabino faris tion nerimarkite de la japanaj soldatoj kaj rampis. Por si mem, li ne zorgis pri ŝia uniformo de la armeo de la lando de la Leviĝanta Suno. Kaj en la mallumo kaj en la pluvo, la vizaĝo ne estas tro distingebla. Nun vi devas eliri la ŝoseon kaj dissolviĝi en la arbuston.
  La knabino rampis sufiĉe rapide kaj samtempe renkontis kadavrojn kelkajn fojojn. Bele murmuris:
  - Ne malbone, mi donis lumon al la samurajo! Nun vi devas nur savi vin!
  La militisto plonĝis en la arbustojn kaj, ekstarinte, komencis marŝi. Buĉu kun ili, eble ili ne ricevos. Fakte, ŝi batalis dece kaj pensis, ke ŝia heroaĵo: plej verŝajne ili ne kredus ĝin, alie, kiu scias, ili donus alian stelon de la heroo!
  Ĝenerale, stranga afero estas milito, ĉi tie vi mortigas homojn kaj ĉi tio ne estas facila normala, sed braveco. Kiel diras la Biblio, Vi ne mortigu! Tamen, Dio ordonis ne nur mortigi, sed ĝenerale ekstermi la Amalekidojn kaj iliajn edzinojn, kaj infanojn, kaj eĉ brutojn! Kvankam eĉ dum la milito, la ekstermado de la civila loĝantaro estas konsiderata malmorala kaj malnobla faro.
  Tamen, la okcidentaj aliancanoj bombis ne nur kaj ne tiom militaj instalaĵoj kiel la civila loĝantaro. Ĉi tio estis parte pro la malalta precizeco de altsituaj bombistoj, kio malfaciligis venki pure armeajn celojn, sed la ĉefa afero estis venĝo. Japanio ankaŭ ricevis lumon de Usono. Kaj ili havis nenion por respondi! Ili simple ne havis aviadilojn sufiĉe longajn por forigi la jankiojn!
  Ŝajne, la usonanoj konsideris venĝon por Peru Harbour sufiĉa, aŭ pli ĝuste, la plej alta financa elito decidis agi pragmate, samtempe, kaj ĉesigi la Ruĝan Armeon de Mao. Japanio forlasis Manĉurion kiel saltotabulo por la milito kontraŭ Sovetunio, kaj ricevis liberan manon kontraŭ Mongolio, kaj la resto estis la laboro de Ĉiang Kai-ŝek! Tiam eblos resti sub si la tutan Ĉinion. Kaj lasu la landon de la Leviĝanta Suno sangi en la milito kun Sovetunio. La plej interesa afero ĉi tie, verŝajne, estas, ke la japanoj kalkulas, venkinte Rusion, por denove ebeniĝi kun Ameriko uzante la helpon de Germanio kaj Usono, ili pensas pri eltiri Siberion kaj aliajn landojn el elĉerpita Japanio.
  Ĉiu flanko opinias, ke ĝi estis farita tre lerte, precipe ĉar Ameriko kaj Britio akiris kontrolon de vastaj teritorioj sen pafo. Alie, ili devintus rekapti ilin dum longa kaj teda tempo, kio bezonus almenaŭ kelkajn jarojn, ĉar ĉi tiuj ankoraŭ estas insuloj!
  Vedmakova marŝis, esperante transiri la frontlinion. Estas tute eble gliti en la breĉon kaj alkroĉiĝi al via propra. Kaj eble eĉ preni unu el la samurajo kaptito. Nu, ĝi estas proksime de la plej altnivelaj pozicioj de la sovetia armeo. Alie, ĝi estos malfacile porti.
  . ĈAPITRO #5
  Do por la Monda Oligarkio: Germanio kaj Eŭropo sub Sovetunio, tio estas konsiderata perdita zono de influo, kaj eĉ minaco al la fortigita komunista imperio kaj la plua ekspansio de bolŝevismo. Kaj Rusio sub Germanio estas la ekspansio de siaj influkampoj kaj la ebleco suĉi ĉiujn sukojn el riĉaj landoj. Sed tion vere perdis la francaj oligarĥoj, kiam ili perdis kontraŭ Germanio: ili devis iom dividi kun Hitler, sed ili konservis la plej grandan parton de la riĉaĵo, kaj eĉ fariĝis pli facile ekspluati la laboristojn - la germanoj disbatis la sindikatojn. Kion perdis la oligarkoj en Baltio? Kalkulu la tutan ĉefurbon, kaj kiu ne havis tempon por eskapi, tiam libereco aŭ vivo! Mirinda ekzemplo! Do estas nenio surpriza en ĉi tio! Kaj se Hitler ne estus tia fervora antisemito, neniu helpus al USSR!
  Oni devas diri, ke unu el la kialoj kial Francio relative facile rompiĝis estis la signife pli malalta procento de judoj en kaj la ĝenerala populacio kaj la financa elito. En Pollando, Britio, Usono: estis tute male. Precipe en Usono, kiu, cetere, klarigas kial la jankioj, malgraŭ tio, ke eĉ ne unu bombo falis sur Usonon, estis eĉ pli kruelaj kontraŭ la loĝantaro de Germanio ol la britoj!
  Vishu, iĝis marioneto sub la Germana Armeo, kaj la germanoj rajdis tra Parizo, ludante buŝharmonikojn. Hitler komencis prepari invadon de Anglio, ne ĝenante translokigi la ekonomion al armea bazo kaj uzi la resursojn de konkerita Eŭropo. Ĝi kostis al li kare, same kiel la manko de deziro intertrakti kun la Anguloj, kun la malakcepto de antisemitismo. Ĉi-lasta, eble, permesus al la Fuhrer liberigi ĉiujn siajn fortojn por la milito kontraŭ Sovetunio, kaj ataki reen en majo. Vere, la paco kun Britio povus puŝi Stalin al la anonco de mobilizado. Iĝus signalo, ke, oni diras, la malamiko jam estas ĉe la sojlo.
  Aŭ ne fariĝi, kaj tiam eble ĝi influus la pozicion de Usono rilate Japanion. Ili ne provokus la Landon de la Leviĝanta Suno, kaj la potenca imperio povus malfermi duan fronton! Kio okazis nun. Nur en eĉ pli malbona situacio, kiam la armeo de Sovetunio estas preskaŭ venkita, la produktado de armiloj ankoraŭ ne estas establita, kaj ili ankoraŭ ne lernis batali!
  Nun ne estas la kvardek-unua jaro - la sovetiaj trupoj akiris batalsperton, lernis batali kaj venki! Do nun ili ne timas pezajn tankojn kaj aviadilojn kun sep pafpunktoj, sur unu maŝino!
  Soleca japano staras proksime de arbo. Do ordinara flava maniquí.
  Vedmakova eksaltis malantaŭ li. Ŝi levis la kapon supren, kaj poste tordis... Kiam vi akre tiras la "boŭlon" de la malamiko supren, la kolmuskoloj ne plu povas havigi efikan reziston kaj la "kapo" facile faldiĝas!
  Nu, kio estas unu samurajo malpli! Vedmakova aspektas gaja kaj kontenta, ŝi eĉ montras la dentojn:
  Japanio neniam konkeros nin! Ĉar ekzistas batalanto kiel mi!
  Ja en la tuta historio de Rus', nur la mongoloj-tataroj povis venki! Kial tio okazis kaj kial la granda slava nacio montriĝis senhelpa, ĉi tio kompreneble estas mistero ne por unu generacio!
  La ĉefa kialo estas feŭda fragmentiĝo, kiam ĉiu prenis por si terpecon: li komencis kokidojn kaj sidis en ĝi, gardante sian heredaĵon: sen laboro!
  Vedmakova sentis, ke la streĉaj kaj malkomfortaj japanaj botoj frotas ŝiajn krurojn. La piloto decidis, ke en ĉi tiu kazo ne havas sencon elteni la turmenton. Ŝi ĵus forĵetis la malakran, konstrintan kaj premante "kusenetojn" sur siaj fingroj. Mi sentis la noktan malvarmeton de mia naskiĝlando per miaj nudaj piedoj kaj sentis min multe pli gaja! Ŝi aldonis paŝon, kaj eĉ komencis iomete salti!
  La fakto, ke la rusoj estis dividitaj, estis la plej granda tragedio de la slavoj. En la okcidento ili estis subigitaj de Litovio kaj Pollando, kaj en la oriento de la kruelaj tataroj. La jugo tamen ne daŭris eterne: Moskvo, antaŭ tio, urbeto komencis kreski kaj eĉ transformiĝis en specon de malgranda imperio. Ivan Kalita iĝis la kolektanto de rusaj teroj. Li estis la unua kaj ne la plej sukcesa, sed plej grave la unua! Kaj kiel sonas en la bolŝevika kanto: estas pli bone esti mortinta - ol la dua!
  Stalino ne estas ruso, jen lia ĉefa malavantaĝo! Tial la malfido al la titulara nacio, kaj amasaj nepravigeblaj subpremoj! Jen, donu la kornojn al la porko, kaj la regnon al la korno!
  Chuchmek sur la trono kaj Rus' en la enfermejo!
  Ekzemple, kaj Tuĥaĉevskij kaj Jegorov estis sufiĉe kapablaj marŝaloj, kio, cetere, povas diri pri la ceteraj subpremitaj komandantoj! Ne komparebla kun liphara simio! Tial ni blokiĝis!
  Tamen, kiel vere okazis, ke Stalino sukcesis fariĝi suverena reganto? Analfabeta kartvelo fariĝis Dio!
  La rusa popolo devas esti regata de la rusa caro! La Romanov, cetere, preskaŭ ne havis rusan sangon, kaj eble tial ili degeneris!
  Japanio ankaŭ havis propran formon de registaro, kie la ŝoguno estis esence pli alta ol la imperiestro, kaj tial ekzistis kelkaj avantaĝoj, ĉar ĝi estas malpli verŝajne ruinigi la imperion pro malsaĝa heredanto. Dum jarcentoj, la japanoj ne faris konkeran militon, sed aktive kverelis unu kun la alia. Ĉi tio havis iom da influo sur la pensmaniero de ĉi tiu nacio. Sed en la dudeka jarcento, la Lando de la Leviĝanta Suno konkeris pli da tero ol Aleksandro la Granda! Nun estas la vico de Rusio. Nur nun ne estas cara tempoj, la granda komunista partio regas, kaj la plej progresinta kaj perfekta ekonomia kaj politika sistemo en la mondo!
  Vedmakova tamen subite balancis la kapon. En la politika sistemo, kaj en la regado, ankaŭ ne ĉio estas ĝusta! Ekzemple, la popolo ne elektas la ŝtatestron kiel rezulto de alternativa esprimo de volo, sed okazas... Mi devas diri, ke nek la leĝo nek la konstitucio antaŭvidis la kreadon de ĉefsidejo kaj ĝian povigon kun urĝo. potencoj. Kaj pri la kapabloj de la duonklera seminariano, ŝi persone havis grandajn dubojn! Same kiel Beria: ruza, sed malbone edukita homo kun ege malvasta perspektivo kaj erudicio!
  Sed nun la frontlinio estas eĉ pli proksima antaŭen, ekbriloj estas videblaj, kaj la muĝado fariĝis eĉ pli forta. Estas tempo trovi la lingvon kaj .... Vedmakova rimarkis taĉmenton de rampantaj japanoj. Nun vi devas zorge sidi sur ilia vosto. Proksimume en la sama stilo kiel ŝi atakis la Yu-188, tre rapida bombisto, kiu eĉ ne estas facile kapti la rapidan MiG. Trupoj, cetere, ĝenerale, ne estas aparte manoveblaj kaj ĉi-rilate ne estas pli bonaj ol la Focken-Wulfs! Nu, jen la samurajo proksimiĝanta al la tranĉeo, ili aspektas kiel ŝafoj rampantaj ĝis naftoflako. Estas multaj japanoj, ĉi tie oni devas agi singarde... Jen la kapitano de la armeo de la lando de la Leviĝanta Suno, la muzelo estas kiel tiu de marmoto. Io krias, vigle svingante la pugnojn kaj ponardon.
  Vedmakova, pacience atendante ke la samurajo atakos, batis lin sur la dorso de la kapo per fusilpugo. Tamen li kalkulis la baton tiel, ke la "japo" ne tuj forĵetis. Kaj tiam ŝi pafis eksplodon de mitraleto al la japanoj, kiuj kuris por ataki! kriis:
  - Ruza en milito estas kiel velo sur ŝipo, sed ĝi nur ŝveligas, ne ŝi!
  Knabo Oleg kaj knabino Margarita batalas en Stalingrado. Ili staros en ĉi tiu urbo kiel titanoj.
  Oleg Rybachenko aspektas dekdujara. Kaj la knabo ĵetas grenadon per la nuda piedo.
  Li ĵetas la faŝistojn kaj diras:
  - Gloro al la granda Patrujo!
  Margarita ankaŭ donas bone celitan turnon. Falĉas la naziojn kaj kantas:
  - Gloro al Stalino kaj la suno de komunismo!
  Oleg Rybachenko pafas kaj aldonas:
  - Gloro al herooj!
  La knabino pafas, falĉas la naziojn. Li ĵetas obuson per la nuda piedo kaj knaras:
  - Kaj gloron al la Patrujo dum jarcentoj!
  Tiel, la knabo kaj la knabino vere disiĝis. Ili pafas al la nazioj kaj ĵetas obusojn.
  La nuda piedo de la knabo ĵetas mortigan donacon. La knabo kun sovaĝa furiozo diras:
  - Ni turmentas ĉiujn!
  Margarita, pafante kaj falĉas la malamikon, grincas:
  - Kaj estos fojno de la diablo!
  Kaj la knabino ĵetas donacon de morto per sia nuda piedo. Tia estas la militisto, kapabla fakte falĉi tutajn trupojn.
  Knabo kaj knabino batalas en Stalingrado. Ili estas veraj herooj. Kaj kavaliroj plenaj de aŭdaca spirito.
  Kion pensis Hitlero, ke la rusoj nenion lernis post la katastrofo de 1941?
  Kaj fiku vin! La Ruĝa Armeo pretas alfronti la monstrojn de la serio "E", lasu ilin daŭrigi: E-75 tunoj por naŭdek, kaj E-100 tunoj por cent kvardek. De la tajgo ĝis la Britaj Maroj, la Ruĝa Armeo estas la plej forta el ĉiuj.
  La knabo kaj knabino batalas, tiel ke la nazioj ricevas de ili kiel vitron de sledmartelo.
  Infanoj estas senmortaj kaj timas nenion. Kio estas ĉi tiuj faŝistoj por ili? La sekvaj kunikloj sur la semo!
  Oleg Rybachenko kantis kun muĝado:
  - Eh, Hitler, eh Hitler, vi kapro Hitler,
  Kial vi grimpis en Rusion azenon...
  Vi ricevos de ni specife en penco -
  Vi renkontos pugnon de forta knabo!
  Kaj tiam muskola infano ĵetas obuson per sia nuda piedo. Kaj du germanaj tankoj E-50 kaj E-75 kolizias fronte kaj eksplodas.
  Oleg Rybachenko diras kun ĝojo:
  - Mi estas juna superklasa batalanto!
  Kaj denove la knabo donas la vicon.
  Kaj tiam la knabino pafas. Ŝi trafas precize kaj forte batas. Kaj dum li kantas:
  - Mi dispremos ĉiujn faŝistojn, kaj mi perdos grason al Adolfo!
  Kaj denove la knabino estas en plena ekscito de ekstermado. Ĉiuj pafas kaj pafas.
  Kaj granato denove flugas de nuda piedo. Ŝi venkas la faŝistojn. Ĵetoj kiel kegloj de trafado de la pilko.
  Margareta kantas:
  - Forta bato estas escepte bone celita,
  La plej mojosa Povetkin flugas en la ringon!
  Oleg Rybachenko, pafante, facile konfirmis:
  - Inda kopio de Povetkin, kaj ne kuras de fortaj kontraŭuloj!
  Post tio, la knabo denove ĵetas obuson per sia nuda piedo, kaj frakasas la naziojn kiel pavimbotelojn.
  Kaj kiel lerte tak, la nazioj kolizias. Kion ili volis? Ne necesis grimpi sur Sovetunio.
  Nur Oleg Rybachenko ĝenas. Usono jam liberigis la germanojn, kaj Rusio devus preni la repon por ili.
  La knabo, denove ĵetante grenadon per la nuda piedo, kantis:
  - Ne ludu la malsaĝulon Ameriko,
  Donu al ni Alaskon nun...
  Jen nia tero sur du bordoj -
  Ne vane la urso estas feroca besto!
  Kaj Oleg Rybachenko denove donis la vicon ... Li falĉis la naziojn. Kaj denove, la nudaj piedfingroj de la knabo premas la obuson kaj ĵetas ĝin al la malamiko. Ili disĵetas ĝin en malsamaj direktoj.
  La knabo muĝas:
  - Gloro al Rusujo!
  Margarita denove ĵetis obuson per la nuda piedo kaj knaris:
  - Por caro Nikolao la 2-a!
  La knabo korektis la knabinon:
  - Ĉi tie regas Stalino, ne Nikolao la 2-a!
  Margarita volonte konsentis:
  Jes, Stalin! Kiu faris pacon kun la kanibalo!
  Kaj la knabino denove ĵetis mortigan donacon per sia nuda piedo.
  Oleg Rybachenko logike rimarkis:
  - Sovetunio bezonas spiron! Kvankam la Tria Regno pli bone profitis ĝin!
  Kaj la infanoj denove komencis pafi...
  La germanoj apud Stalingrado kaj en Stalingrado mem ricevis teruran inferon.
  Sed vere, kun kio vi venas, kun kio vi foriras.
  Aŭ pli ĝuste, ili mortas. La batalo estas tiel sanga kaj sankta rajto.
  Oleg Rybachenko vere pensas dum la batalo, ke homoj foje estas tro naivaj. Aŭ ili faras geniulon el Stalino, aŭ ili ĝenerale faras Lukaŝenkon. Sed por Belorusio de la dudekunua jarcento, fari kulton de personeco el kolektiva farmisto estas sufiĉe stulta. Jam estas tempo por saĝiĝi.
  Kaj elektu novan, junan, progreseman gvidanton. Kaj ne por pruvi la nivelon de inteligenteco de bebo en sablokesto.
  La sekva anekdoto karakterizas Lukaŝenkon plej bone:
  Kiam ĉio fariĝas pli multekosta en Belorusio, kio estas la plej malmultekosta?
  Promesas prezidanto Lukaŝenko!
  Kaj kial?
  Ĉar ili kostas nenion!
  Domaĝe por belorusoj, kiuj ankoraŭ voĉdonas por tia diktatoro. Sed jam estas tempo pli saĝa kaj montri, ke ili estas la homoj de Eŭropo. Ekzemple, en Rusio, Putin almenaŭ sukcesis gajni respekton al si mem aneksante Krimeon sen pafo.
  Sed tio estas pro lia fenomena sorto. Bonŝancon kun Putin. Ekzemple, estis bonŝance, ke dum la vizito de la Ĉefministro de Israelo, okazis malagrabla epizodo kun lia edzino en Kyiv. Jes, denove manifestiĝo de fenomena sorto. Sed tiom malmulte da reala reveno! Kaj kio se la caro Nikolao havus tian fenomenan bonŝancon? Pli precize, li ricevis ĝin, ĝis 1935 Rusio regis duonon de la mondo.
  Kaj kio sekvas... Caro Nikolao planis flugon en la kosmon por la 28-a de majo 1935, ĝustatempe por sia naskiĝtago. La unua flugo en la historio de la homaro de rusa ina kosmonaŭtino.
  Kaj en ĉi tiu mondo, dum Sovetunio okupiĝas pri postvivado.
  La bataloj en Stalingrado estas proksimume la sama kiel en la reala historio de 1942. Nur ĉi-foje la malamiko estas multe pli forta. Kaj la kvanto pro la koloniaj trupoj kaj teknologie.
  Estas speciale malmola en la ĉielo de Soveta Rusio. La nazioj havas multajn fortajn, reagaviadilojn. Kaj iel ne estas tiel facile rezisti ĉi tion.
  Jen germanaj pilotoj Albina kaj Alvina kolektanta por si membiletojn. Ili estas bonegaj spertuloj en ĉi tiu kampo.
  Kiel ekzemple haltigi tiajn germanajn knabinojn en bikinoj kun nudaj kruroj?
  Oleg Rybachenko sentas ĉi tiujn knabinojn.
  Ĵetas alian obuson kun nudaj piedfingroj. Disĵetas la naziojn en ĉiuj direktoj kaj diras:
  - Granda koro de Rusio!
  Kaj la terminator knabo estas tre agresema fajro. Ĉiu kuglo trafas la celon. Kaj la araboj, kaj la nigruloj, kaj la indianoj estas sur la atako. Venas grandega homamaso.
  La genia knabo denove ĵetas obuson per sia nuda piedo, kunpuŝas du grandajn germanajn tankojn kaj la flugo:
  Samuraja glavo kun vi
  Koro kaj menso estas puraj...
  Aŭdace gvidas la atakon -
  La Vojo de Beleco!
  Margarita, pafante al la malamiko, prenis kaj pafis al la nazioj de bazuko kaj knaris:
  - Eksterordinara beleco!
  Kaj la militisto ĵetis tre detruan donacon de morto per siaj nudaj piedfingroj. Disbatis la kontraŭulojn. Tiam denove, per la piedfingroj de sia nuda piedo, ŝi denove ĵetis sovaĝan detruon. Kaj du faŝismaj tankoj prenis kaj koliziis. Eĉ fajreroj kaj fumo falis kaj verŝis!
  Oleg ekkriis:
  - Tio estas la eterna knabino bone farita!
  Margarita ĵetis novan mortigan citronon per sia nuda piedo kaj knaris:
  - Ni estas eternaj infanoj sur la lakta vojo!
  La terminator-knabo kapjesis kaj daŭrigis la batalon mem. Ĉio iras laŭ plano. Pli precize, dum ĝi estas normala. Kaj en ilia regiono la nazioj ne trarompos.
  Do la nazioj, kiom ajn ili klopodos, sed fakte ili nur sufokos per sia propra sango.
  Kaj iliaj tankoj iĝos rubmetalo! Kaj la flago de Rusio brilos super la planedo!
  Oleg Rybachenko agas kun granda energio. Ĵetas obusojn kun nudaj piedoj kaj kantas:
  - Ni ĉiam estos feliĉaj
  Estos brila sonĝo...
  Kaj beleco venos
  La tumulto estos for!
  La knabo-geniulo agas kun agado, kiu pliiĝas kun furiozo proporcie al la enfluo de germanoj.
  Margarita funkcias kiel la dua nombro. Sed la nudaj piedoj de la knabino pli kaj pli aktive ĵetas grenadojn.
  Kaj la nazioj falas sub ŝiaj batoj.
  Ankaŭ Oleg Rybachenko pafas... Sed pensoj saltas, revenas al la nuntempo. Al kio estas en la realo.
  Fakte, belorusoj ŝajnas havi la plej grandan cerban mason en Eŭropo, sed ili lasas sin meti sur kolumon, toleras la diktatorecon de la individuo.
  Kaj se la prezidanto estus ia superhomo! Kaj do kolektiva farmisto, kaj eĉ sen jura patro. Kaj ili instigu ilin dum tiom da jaroj.
  Kaj krome ankoraŭ estas malvastmensaj homoj, kiuj voĉdonas por li.
  Jes, Oleg Rybachenko eĉ havis kanzonaĵojn.
  Diru al mi amikoj kiom longe
  Voĉdonas por patro Kolya ...
  Estas tempo por vi elekti Oleg -
  Por akiri pli da mono!
  Jes, kompreneble, ŝanĝoj necesas kaj kiel eble plej baldaŭ. Fakte, stagnado estas plena de malbonaj sekvoj.
  Cetere, Lukaŝenko mem ne scias, kion li volas. Li pravas, li estas maldekstra. Tio iras al kapitalismo, poste al socialismo. Kaj li ne havas bonan teamon. Kaj ne ekzistas propra partio kaj ideologio. Tia estas la kulto al tre mezbona kaj parolema personeco. Stalin kaj Lenin almenaŭ sciis, kion ili volas! Kaj ĉi tiu diktatoro? Li eĉ ne scias, ĉu li estas dekstre aŭ maldekstre!
  Ne, sen ideologio kaj stabila partio, ne estos stabileco en la socio.
  Kaj ankaŭ antaŭen!
  Stalino, bedaŭrinde, ankaŭ fariĝis simbolo de teruro kaj detruo, igante komunismon en birdotimigilo.
  Optimuma regado ne funkciis. Kaj sub Breĵnev estis frenezo - kiel oni povus meti tian estron de Sovetunio. Kaj en sia junaĝo, Breĵnev ne tiris intelektulon, sed en sia maljunaĝo li falis en frenezon. Kaj ĝenerale, estas domaĝe, ke la ŝtatestro ne povis ligi du vortojn sen papero. Kaj vi devus scii kiel fari ĝin!
  Oleg Rybachenko ĵetis mortigan duoblan obuson per la nuda piedo kaj kantis:
  Sed ankoraŭ vivas
  Sed vivu laŭ Breĵnev!
  Mi estas stulta, stulta, mi ne povas!
  Kaj ne vetu neĝoŝtormon!
  Margarita ĵetis eksplodeman pakaĵon per la nudaj piedfingroj. Ŝi disĵetis la naziojn kiel pomojn, kiuj estis skuitaj de branĉo.
  La knabino kantis:
  - Pomarboj en florado
  Solovyov-melodioj...
  mi venos al vi -
  Estos provludoj!
  La knabino ridetis larĝe kaj blindige. Ŝiaj dentoj estas kiel perloj, tiel brilantaj.
  Jes, ĉi tiu paro estas bonega.
  Oleg Rybachenko prenis ĝin kaj kantis:
  - Niaj pugnoj kun ŝtalo,
  Ungegoj, dentoj kaj dentegoj...
  Ili volas veran batalon!
  Kaj denove, la terminator-knabo pafas tre precize. Kaj sangaj gutoj verŝas de la nazioj.
  Ne, ne estos kompato. Malamikoj sufokiĝas.
  Dume, Natashka kaj ŝia teamo batalas en Suĥumi.
  La nazioj sturmas la marbordon. La batalo, kompreneble, estas tre neegala
  Sed knabinoj. Kiam ili estas preskaŭ nudaj, estas bonege!
  Nataŝa ĵetis granaton per la nuda piedo, falĉis dekon da faŝistoj kaj kantis:
  - La estonteco de la mondo estas nia,
  Ni estas knabinoj kiel Ĵedajo!
  Zoya ankaŭ lanĉis obuson per sia nuda piedo. Disigis la naziojn kaj memfide knaris:
  - Mi estas tiu, kiu povas enterigi ĉiujn en la tombo!
  Aŭrora pafas plu. Ankaŭ knabino, kiu, kiam ŝi trafas, ne plu estas bato de muŝo.
  La ruĝhara diablo prenis ĝin kaj zumis:
  - Mi estas la koloro de vulpo, kaj la plej granda beleco!
  Kaj denove li prenos ĝin per sia nuda piedo, kaj forĵetos la donacon de morto! Ĉi tio estas vere knabino, kion vi bezonas.
  Kaj poste estas Svetlana kiel eksplodo! Kaj ŝi disĵetos kaj disfalos ĉiujn, kvazaŭ diabloj el la tuta infero estus movinta en ŝin.
  Jes, la knabinoj ĉi tie, kompreneble, de tia grincado de dentoj, ke ili senprobleme senproblegos ajnan makzelon.
  Kaj se necese, do duono de la kapo!
  Nataŝa pafas al la malamiko, kaj muĝas:
  - Mi estas tiel malmola militisto, ke eĉ virbovo ne piedpremos kontraŭ mi! Mi rompos lian kapon!
  Zoya memfide konfirmis:
  - Mi rompos la kornojn!
  Kaj la nuda piedo de la knabino ĵetas granaton. Kaj du naziaj tankoj ambaŭ prenos kaj kolizios.
  Kaj jen kiel Aŭrora trafos. Kaj ankaŭ kun nuda piedo lanĉos murdanton.
  Kaj muĝas:
  - Gloro al Stalino, li fariĝu pli saĝa!
  Aŭroro estas vere malbona. Kiel estas batali sur du frontoj? Fakte, ĝi signifas memmortigon.
  Kaj kial Stalino alportis Rusion al ĉi tio?
  La knabino denove kun siaj nudaj piedfingroj lanĉos mortigan donacon de morto kaj grincado:
  - Gloro al la nova gvidanto!
  Nu, ĝuste! Stalino eĉ havas malaltan frunton. Kaj ĉi tio estas signo de malalta inteligenteco.
  Svetlana pafas sin. Kaj ĵetas grenadon kun nudaj piedoj. Disĵetas kontraŭulojn. Detruas ilin kaj krias:
  - Gloro al la rusaj dioj!
  Kaj denove, kun sia nuda kalkano, li ĵetos ion tre detruan.
  La knabinoj ĉi tie estas de tia kalibro, ke la Fritz ne prenos ilin.
  Kvar knabinoj estas grandega forto. Kaj plej grave, ili estas en la samaj kalsonoj.
  Kaj ĉi tio donas al ili kolosan kapablon batali.
  Nataŝa brulas. En lavango moviĝas afrikaj militistoj, eĉ hinduoj kaj araboj.
  La germanoj uzas ilin kiel kanonfuraĝon. Sen ajna kompato kaj bedaŭro uzi en bataloj. Kaj kompreneble ili prenas la numeron.
  Suĥumi jam estis fortranĉita de tero. Kaj ĝi estas tre malbona. Ni baldaŭ elĉerpos municiojn kaj ni devos retiriĝi.
  Sed dum la knabinoj ankoraŭ ne volas cedi. Ili revas pri venko. Eĉ se la fortoj ne estas egalaj. Kaj Moskvo estas ĉirkaŭita.
  Natasha estas maltrankvila pri tio. Ŝi ĵetas obuson per sia nuda piedo. Rompas malamikojn kaj kantas:
  - Se la ĉefurbo staros!
  Zoja ankaŭ ĵetis la eksplodan pakaĵon per sia nuda piedo kaj knaris:
  - La rivero de Rusio ne sekiĝos!
  Kaj ŝi eksplodis kontraŭ la malamiko el ĉiuj trunkoj, memfaritan senrepuŝan amarecon.
  Kaj rompis kelkajn tankojn ...
  Sed de supre, atakaviadiloj komencas premi.
  Kio do se ili estas reaktivaj?
  Aŭrora pafis sian raketlanĉilon. Trafis germanan aŭton. Faligis ŝin.
  Tiam la ruĝhara besto kukis:
  - Komunismo sen limoj!
  Tiam Svetlana komencis pafi. Kaj falĉis la nigrajn batalantojn. Kaj tiam, kiel nuda piedo, li ĵetos citronon.
  Kaj muĝas:
  - Gloro al la novaj dioj!
  Nataŝa pafis al la malamiko kaj knaris:
  - Rusaj dioj!
  Kaj pro la ĵeto de ŝia nuda piedo, la aviadilo eksplodas.
  Ĉi tiuj estas la terminatoraj knabinoj. Se ili jam batalas, tiam neniu povas elteni ilin.
  Zoya ankaŭ ĵetas ion al la malamiko kiu mortigas ajnan potencon. Kaj io, kio detruas la malamikon. Kaj la militisto, elmontrante la dentojn, krias:
  - Aviadiloj en la ĉerko!
  Kaj nudaj fingroj ĵetas denove la donacon de morto.
  Kaj tiam Aŭrora lanĉos citronon en la malamikon. Prenu kaj muĝu:
  - La estonteco estas nia!
  Svetlana nudigis siajn dentojn kaj diris:
  - Por komunismo, kaj novaj atingoj!
  Kaj denove, kiel li ĵetis grenadon per la nuda piedo. Kaj li mortigos ĉiujn. Nu, se ne ĉiuj, tiam iuj certe.
  La nazioj grimpis en la kruĉon. Kaj ĉi tio estas ilia problemo. Ĉi tie vi povas vidi la memveturan pafilon Jagdtigr. Malmoderna aŭto, sed tre mortiga. Al ŝi rampas pionirknabo. Kaj glitas minon.
  Kaj la memvetura pafilo banale eksplodas.
  La knabo elŝovas sian langon kaj kantas:
  - Ni trinku por la Patrujo, ni trinku por Stalino!
  Ni trinku kaj trinku denove!
  Ni pioniroj mortigos Hitleron!
  Faŝistoj ricevas ĝin. Kvankam malfacile por la Ruĝa Armeo. La urbo Grozno estas ĉirkaŭita de la nazioj, sed ili ankoraŭ batalas en ĝi. La knabinoj estas plej elstaraj ĉi tie.
  Jen Tamara batalas. Ŝi estas en bankostumo kaj nudpieda. Kaj la vetero estas varma kaj la knabino estas tiel lerta. Beleco brulas. Kun nuda piedo sur la nazioj, li lanĉas eksplodajn pakaĵojn kaj kantas:
  - Hitler baldaŭ ricevos najlojn en la ĉerkon,
  Ĝi estos kiel araneo en fajro...
  Demonoj turmentos en la submondo -
  Tiuj, kiuj adoris Satanon!
  Kaj denove, tre mortiga citrono flugas de la nuda kalkano de la belulino kaj frakasas la naziojn.
  Maria diras ridante:
  - Grenadoj mortigos!
  Kaj vangofrapas Tamara sur la ŝultron. Du knabinoj batalas, kaj ĉe la supro estas Ruĝa Flago trapikita de kugloj.
  La knabinoj estas nudpiedaj kaj preskaŭ sen vestaĵoj, sed ili ne intencas transdoni sovetiajn urbojn.
  Maria kantis gajan kanton. Kaj samtempe ŝi gvidis senkompatan kaj murdan fajron;
   Estas multaj grandaj homoj,
  Kies faroj vivas jarcentojn, Estas multaj grandaj nomoj, Kiuj estas nomataj senmortaj.
  
  Multaj fabelaj herooj Konservis la melodion de epopeoj, Sed la plej simpla el ĉiuj herooj Kaj kara al ni ĉiuj - unu.
  
  Li pasigis sian infanaĝon inter la montoj, Li sekvis la flugon de birdoj, Li heredis de la montoj La belecon de aglaj flugiloj.
  
  Lia nomo, kun tondrofrapo, Balais trans la oceanon, Fariĝis proksima kaj familiara al la proletoj de ĉiuj landoj.
  
  Sur la ĉeftero de Ĉinio, Kara al ĉiuj koroj, Ĉi tiu nomo anoncas Fanzam - pacon, la finon - al palacoj.
  
  Stalino estas la standardo de feliĉo, la tagiĝo de la homaro! Vivu la amata Stalino multajn, multajn longajn jarojn!
  La knabinoj bone kantis. Maria, Tamara, estis aligitaj fare de kaj veroniko kaj Viktorio.
  Ĉiuj kvar belulinoj estas ĉirkaŭitaj, sed kiel ili batalas.
  Ĉi tie Maria ĵetas obuson per sia nuda piedo kaj malflugigas germanan atakaviadilon. Kaj la belulino grincas:
  - Gloro al nia festo!
  Veroniko ankaŭ sendas mortodonacon kun sia nuda piedo, kaj HE-162 estas pafita. Kaj la militisto muĝas:
  - Gloro, kiu estas pli alta ol gloro!
  . ĈAPITRO #6
  Viktorio, pafante al kontraŭuloj, kaj pafante, ridetas:
  - Por la estontaj vastaĵoj de komunismo!
  Kaj kvar belulinoj, preskaŭ nudaj kaj nudpiede ridante.
  Ili estas tiaj agloknabinoj de la plej alta ordo.
  Mirabela kaj Anastazio batalas sur la ĉielo. Kaj ili ankaŭ cerbolavas la naziojn.
  Mirabela kun rideto, ĉirpetas:
  Ĉio en la mondo estos bone
  Amu vian patrujon pasie!
  Kaj denove kun nudaj piedfingroj, tra la malfermita fenestro, kvazaŭ ĵetante citronon. Kaj vangofrapu la faŝistojn. Alia faligita aŭto falas.
  Jen la lertaĵo - vi devas atingi tien.
  Anastazio diras ridante:
  - Lenin estus laŭdinta vin!
  Mirabela malflugigis kelkajn germanajn aŭtojn per unu eksplodo, kaj rimarkis:
  - Ankaŭ Stalino sen ia dubo!
  Anastazio fortranĉis tri naziajn aviadilojn kaj konfirmis:
  - Sen duboj!
  La knabinoj estas tiel bonegaj. Kaj plej grave bela. Ili estas varmaj kaj samtempe malvarmaj kalkulado.
  Mirabela, faligante alian aviadilon, rimarkis:
  Ĉio en la mondo estas relativa...
  Anastazio ridis kaj kolere murmuris:
  - Neniu kroma filozofio!
  Kaj ŝi ankaŭ malfermis la fenestron kaj ĵetis grenadon per la nuda piedo. Ĉi-foje ME-262 eksplodis.
  Mirabella kapjesis konsente.
  - Vi bonege faris!
  Anastazio, elmontrante la dentojn, aldonis:
  - Ŝi faris tion, kion ŝi faris!
  Kaj ambaŭ militistoj ekridegos. Kaj palpebrumu unu al la alia.
  Jes, la heroeco estas impona.
  En la somero de 1946, furiozaj bataloj disvolviĝis ekster la grandurbo ĉe la Volgo. La virina kaŝpafista bataliono, sub la komando de kapitano Alena Ogurtsova, alprenis defendan pozicion en la ruinoj de la strato Volodarsky. Knabinoj kun maŝinpafiloj kaj fusiloj, ligitaj per pakaĵoj da obusoj, kaŝiĝis malantaŭ la ruinoj.
  Alena mem estas en makula tuniko super sia nuda korpo, en mallonga pantalono, kaj nudpieda. Bela kaj kurba knabino, kun fortaj koksoj, maldika talio, mallonga hararo sub duonskatolo. La vizaĝo estas tre esprimplena, kun vireca mentono, bluaj okuloj larĝe dise. Helbrunaj haroj griziĝis pro polvo, alta brusto, malmola aspekto. Kapitano Alena batalas pli ol du jarojn kaj malgraŭ sia juneco ŝi multe vidis. La kruroj de la knabino estas kovritaj de tranĉoj kaj kontuzoj. Knabino estas pli lerta movi nudpiede ol malglataj kaj mallertaj botoj.
  La nuda plando sentas la plej etan vibradon de la grundo, avertas pri la proksimeco de mino, kaj la patrino tero mem aldonas eltenemon. Unuflanke, la piedoj de la knabino malmoliĝis, kaj ili ne timis varman metalon, aŭ la akrajn rubaĵojn de la ruinoj, sed aliflanke, ili ne perdis sentemon kaj flekseblecon, avertante per la muĝado de la movado de tankoj.
  Kara Alenka tenas obuson kun ligita eksplodpakaĵo. Necesas rampi al la timinda germana tanko "Leono", akvumante la stratojn per mitraloj.
  Maria rampas apud ŝi. Ankaŭ nudpiede, do ĉiuj knabinoj de la bataliono montriĝis el botoj, imitante sian komandanton. Ŝiaj polvaj plandumoj akriĝas kiam la knabino rampas kvarpiede. La flavaj haroj de Maria estas senorda kaj longa... Iom frizita. La knabino mem estas svelta, maldika, eta staturo. Ŝi eĉ povas esti konfuzita kun knabino, kun mallarĝaj ŝultroj kaj ŝajne granda kapo.
  Sed Maria jam spertis multon. Ŝi sukcesis viziti kaj faŝisman kaptitecon, travivinte kruelajn torturojn, kaj minojn, de kie, per ia nekomprenebla miraklo, ŝi sukcesis eskapi. Sed rigardante ŝian infanecan, teneran vizaĝon, oni neniam povas diri, ke ŝi estis batita per kaŭĉukaj bastonoj sur la kalkanoj, fluo trapasis ŝian korpon.
  Maria pafas... Soldato de la Tria Regno, ĉi-kaze arabo, falas morta, lia muzelo levas sablon kaj rubon.
  Alyonka glitas amason da obusoj sub amaso da rubo. Nun naŭdek-tuna "Leono" rampos ĉi tien kaj eksplodigos ĝin. La bluaj okuloj de la knabino briletas kiel safiroj sur ŝia vizaĝo, brunetaj pro sunbruliĝo kaj polvo.
  Sperto sugestas, ke bone protektita tanko nun ŝanĝos pozicion. "Leono" havas 100 mm flankan kirason, kaj eĉ laŭ angulo. Tridek kvar ne povas trarompi ĝin, nur pezaj Keveŝoj havas ŝancon. Sed raŭpoj estas la celo. La ĉefa afero estas senigi la aŭton de movebleco ...
  Anyuta pafas eksplodon de mitraleto... Soldato, neniu scias, kian naciecon, falas. La germanoj, konkerinte la plej grandan parton de la Orienta Hemisfero, amas arjan sangon kaj ĵetas koloniajn trupojn en batalon: araboj, afrikanoj, indianoj, diversaj azianoj kaj eŭropanoj. Pliiĝis ankaŭ la nombro de poloj - kiuj de la lulilo kutimas malami la bolŝevikan Rusion. Ĉi tie batalas ukrainaj naciistoj, kaj Don-kozakoj, kaj ĉeĉenoj, kaj la tuta kaŭkaza Ĥaganato. Hitlero levis tutan internacian.
  Multaj malamikoj...
  Anyuta lerte evitas la maŝinpafadon. La kuglo preskaŭ fendetiĝis, nigriĝis pro polvo, ronda, knabineca kalkano. La bela kapitano eĉ sentis tiklon pro kiom proksime preterflugis grandkalibra donaco. La knabino krucsignis sin, flustrinte:
  Eĉ kuglo ne haltigos nin!
  Maria repafas... Alia knabino, Alla, estas tre ruĝhara, super meza alteco, kaj muskolforta, malgraŭ siaj magraj porcioj. Ankaŭ tre bela knabino, kun luksaj koksoj, kuntirita talio, ne inaj larĝaj ŝultroj, kaj altaj mamoj.
  Alla batalas nur en sia pantaloneto, la tuniko estas disŝirita kaj diseriĝas al polvo, kaj novaj uniformoj ne estas liveritaj trans la Volgo. Dio malpermesu transdoni pli da municio, kaj guton da manĝaĵo, por la elĉerpitaj sovetiaj trupoj.
  Do Alla estas preskaŭ nuda, ŝiaj kruroj estas gratitaj, precipe ŝiaj genuoj. Peco da ŝrapnelo trafis la plandon de la dekstra piedo, kaj doloras, estas malfacile marŝi.
  Ruĝhara, polva, preskaŭ nuda Alla tordas sian belan, sed samtempe malmolan vizaĝon. La knabino, pafante, diras:
  - La Sinjoro, Moskvo kaj Stalino estas super ni!
  Kaj ŝi fortranĉas la atakantajn naziojn, ŝi mem apenaŭ havante tempon por retroiri.
  La ruinoj kaj mallarĝaj stratoj malfaciligas la terurajn germanajn tankojn turniĝi. Jen preskaŭ ducent tunoj "Musoj" kaj ili tute ne povas pasi ...
  Kiel Ajnuta atendis, "Lev" veturis iomete, kaj enterigis sin en amaso da rubo. Okazis eksplodo. La raŭpo krevis, kelkaj difektitaj ruliloj forflugis.
  La vundita tanko haltis kaj obuso elflugis el sia barelo...
  Ie bruis en la malproksimo, lasante la ruinojn. Anyuta, kiel serpento, siblis:
  - Tio estas mia kalkulo! Malfermis konton...
  La knabino-kapitano denove estas devigita rampi for. La germanoj kaj iliaj satelitoj ne povas uzi sian teknikan superecon en la rubo. Pro la faŭlto de la obstina Hitlero, la hordoj de la Tria Regno estis blokitaj en poziciaj bataloj en sufiĉe granda kaj bone fortika grandurbo.
  Maria ĵetas obuson. Devigante ilin fari kapriolon kontraŭ faligitaj germanoj aŭ araboj, turnante sin. Unu el la naziaj militistoj deŝiras lian manon, kaj pendas sur ĝi, anglan horloĝon kun kompaso.
  Maria ridete diras:
  - Kion la kompaso montras al vi - la vojon al infero!
  Kaj bela knabino forskuas pecon da aliĝanta ceramikaĵo el sia polva kalkano.
  Alla ankaŭ forskuas la polvon, per siaj firmaj, plenaj mamoj. La cicoj estas preskaŭ nigraj pro malpuraĵo kaj jukoj. Kaj provu lavi. Denove vi devas trui kiam la germanaj mitraletoj skribaĉas. Kaj rampi en plastunski maniero.
  La bataliono de knabinoj tenas iliajn poziciojn, kvankam ekzistas senŝeligado. Kaj ili disŝiras pezajn obusojn, kaj bomboj falas de la ĉielo... Sed nenio rompos la kuraĝon de sovetiaj heroinoj.
  Jen Anyuta vidas la Panteron rampi. Nu, ĉi tiu tanko ne plu estas tiom timiga.
  Vi povas trui ĝin en la flankon. La knabino ternis, kraĉis la polvon, kiu grimpis en ŝian elegantan buŝon. Ŝi prenis obuson en la manon, pezigitan per eksplodpakaĵo. Vi devas ŝteliri nerimarkite. Sed estas tiom da fumo ĉirkaŭe.
  Anyuta komencis rampi supren, ripozante sur la defluejo per la nudaj piedfingroj kaj kubutoj. Ŝi estis kiel kato persekutanta muson. La knabino rememoris la militon el tiu terura somero de la kvardek-unua jaro, kiam la Wehrmacht perfide invadis la vastaĵojn de Sovetunio. Ĉu nek la knabino, preskaŭ la knabino timis? Unue jes, sed poste oni alkutimiĝas. Kaj vi jam perceptas la konstantajn eksplodojn de konkoj kiel ordinaran bruon.
  Kaj nun ĝi eksplodis tre proksime. La knabino vangofrapis sur sian stomakon. Fragmentoj rapidas de supre kiel aro da sovaĝaj abeloj. Anyuta flustras kun fenditaj lipoj:
  - En la nomo de justeco, Sinjoro!
  La knabino akcelas sian rampadon kaj ĵetas obuson kun eksplodema pakaĵo alkroĉita. La nuno flugas en arko. Eksplodo estas aŭdita, la pli maldika flanka kiraso de la Pantero pruntas sin. La germana tanko komencas bruli, la batalkompleto detonacias.
  Anyuta flustras kun rideto:
  Dankon Sinjoro Jesuo! Mi kredas nur al vi! Mi preĝas al vi sola!
  Rompas la panteron. Forŝirita, longa trunko estas enterigita en rubo. La alfronta kiraso, dekroĉita de la flanka kiraso, similas ŝovon.
  Anyuta, kies okuloj, sur vizaĝo bruna pro polvo kaj sunbruliĝo, briletas per maizfloroj, diras:
  - Ju pli da kverkoj havas la malamiko, des pli forta nia defendo!
  Alla estas tre sekseca en sia nigra kalsoneto, kaj nuda, polva, forta korpo. La knabino estas tre saĝa. Ŝi povas ĵeti pecetojn de vitro per siaj nudaj piedfingroj.
  Nun ŝi ĵetis akran objekton per sia gracia, polvokovrita kruro. Kaj fiksiĝis, ĝuste en la gorĝon de faŝisto. Bela Alla balbetis:
  - Kaj mi estas seksa simbolo, kaj simbolo de morto!
  La knabino, post kio ŝi denove rampis, pafante. Anŭuta ankaŭ gvidis la fajron.
  La bela kapitano, faligante la faŝiston, pepis:
  - La vivo estas ĉeno, kaj la malgrandaj aferoj en ĝi estas la ligiloj ...
  Maria pafis, tranĉis la kapon de Fritz kaj aldonis:
  - Ne eblas ne doni gravecon al la ligilo!
  Anyuta, denove pafante precize, grakis:
  - Sed vi ne povas iri en cikloj sur bagateloj...
  Maria, kvazaŭ pafante, aldonis:
  Alie, la ĉeno envolvos vin!
  Alia knabino Matrena, ankaŭ tre bela, kune kun la pioniro Serjoĵka preparis minon sur drato. Ili du puŝis ŝin... La insida bugo rampis en la raŭpon de la "Tigro"-2. Kaj kiel eksplodos tiu ĉi longtuba germana aŭto.
  La blonda knabo Sergej ekkriis:
  - Nia Rusujo, vi havas sitelon!
  Kaj li apenaŭ havis tempon por resalti, fulmanta, nigra, faligita kalkano, de la falanta tegmento.
  Matryona karesis la kolon de la knabo kaj diris:
  - Vi estas tre saĝa!
  La pioniro faris sian vojon al la fronto kaj aliĝis al la virina bataliono. La knabo ankaŭ estas tre kreema. Ekzemple, li faris aviadilojn por malflugi faŝismajn atakaviadilojn. Kiam la Focke-Wulfs, aŭ TA-152s, leviĝas, nekredeble surdiga muĝado aŭdiĝas.
  La germanoj strikas kun la akompano de Wagner-simfonio. Tia majesta melodio.
  Matryona diras kun ĝeno:
  - Ili ankoraŭ klopodas timigi nin!
  La pionira knabo kantis kun patoso:
  - La rusa militisto ne timas morton,
  La morto ne prenos nin sub la stela ĉielo!
  Ĉar la sankta Rus' forte batalos,
  Mi ŝarĝis la potencan maŝinpafilon!
  Matryona, alta, muskolforta knabino kun larĝaj koksoj kaj ŝultroj, estas tipa kamparanino. Vestoj estis disŝiritaj dum la batalado en ĉifonojn, fortaj kruroj estas nudaj, hararo estas teksita en du plektaĵojn kaj forte polvigitaj.
  Seryozhka aĝas nur dek unu jarojn, maldika pro subnutrado, gratita kaj malpura knabo, en nenio krom pantaloneto. La nature blankaj haroj de la knabo griziĝis, kaj la ripoj montras tra maldika, sunbrunigita kaj malpura haŭto. Kruroj terure terenbatitaj, kaj en brulvundoj, kontuziĝoj, kun veziketoj. Vere, la sorto konservis la infanon de gravaj vundoj.
  Matriona ŝajnas granda kaj dika kontraŭ sia fono, kvankam la knabino tute ne estas dika, sed kun forta, trejnita viando sur la ostoj. Cetere, la malsato ŝajnis tute ne influi ŝian kortegan kaj grandan figuron.
  La knabino pafas de peza kontraŭtanka fusilo. Germanaj aŭtoj ne povas trapiki en la frunto, sed estas ŝanco en la spuroj.
  Kaj la forta "Leono", ricevinte pezan eksplodaĵon en la aŭtofundo, komencis blovi fumon kiel peza fumanto.
  Serioĵka kantis kun malico:
  - Fetora Fritz sen pripenso, ekbruligis cigaredon ĉe la enirejo! Kompreneble, li havis grandajn problemojn!
  Matryona, fulmante siajn muskolfortajn, sunbrunigitajn bovidojn, batis klakdancon per siaj nudaj, belaj piedoj. La knabino kantis:
  - Sanktaj rusaj vizaĝoj flagras de la ikono ... Dio gardu vin trempi almenaŭ mil Fritz! Kaj se iu zumas pli ol faŝistoj, neniu, kredu min, kondamnos vin pro tio!
  Poste ŝi reŝargis la kontraŭtankan fusilon kaj denove pafis. La germana transportilo denove eligis fumon.
  La knabina bataliono kaŭzis signifan difekton al la Fritz. Sed li ankaŭ suferis perdojn. Ĉi tie unu knabino estis disŝirita en duonon, kaj ŝia vizaĝo fariĝis tiel, malgraŭ la polvo, pala.
  Plejparto de Stalingrado jam estis kaptita de la nazioj, sed kio restas el la urbo ne volas cedi kaj kapitulaci.
  Anyuta, dume, provas trarompi la "Tigron". Potenca germana aŭto, ricevis obuson en la flanko, sed ne pereis. Turniĝas por pafi kanonon. La knabino devas tuneli en la teron, kaj rubon, por ne esti disbatita de la eksplodondo liberigita de la nuntempo.
  Anyuta flustras mallaŭte:
  - Panjo, paĉjo, mi bedaŭras!
  Maria ĵetis obuson al la Tigro, kiu eksplodis sur ŝia frunto. La knabino siblis:
  - Pri tio, ke la lumo instruas vintre printempe... Mi ripetas senescepte, ke Hitler estas pesto bastardo!
  Alla, rompinte la vidon de la nazioj, kaj verŝante sur ilin akvon per eksplodo, streĉis:
  - En la ĉerko, mi nun vidis la Fuhrer! Kaj ŝi piedbatis la malriĉulon rekte en la okulon!
  La ruĝhara knabino efektive ĵetis obuson al la tanko per siaj nudaj fingroj. Ĝi trafis la barelon... Sekvis eksplodo kaj la muzelo de la "Tigro" estis difektita.
  La malkuraĝa germano prenis ĝin kaj retiriĝis.
  Anyuta snufis tra siaj naztruoj:
  - Nia, via ne cedos!
  Maria faligis hitleran soldulon per kuglo kaj kantis:
  - Kaj la fiulo ne ŝercas! Manojn kaj piedojn, li tordas la rusajn ŝnurojn! Li enprofundigas la dentojn en la koron mem... Li trinkas la patrujon ĝis la fundo!
  Anyuta ridis, bojis:
  - Sovaĝe krias la Fuhrer, sin ŝiras!
  Maria, pafante, aldonis:
  - Nu, mortpufoj, ridoj!
  Eĉ pli danĝera "Shtumrtiger" aperis. Ĝi detruas tutajn konstruaĵojn kaj bunkrojn. Krome, ĝi ne alproksimiĝas al la pozicioj de la sovetiaj trupoj. La aŭto estas konservita sub kovro fare de germanaj maŝinpafistoj.
  Anyuta vidas ke estas nereale alproksimiĝi al la pozicioj de la Fritz. Sed en la ĉielo Focke-Wulfs. Unu el ĉi tiuj maŝinoj flugas pli proksime al la sovetiaj pozicioj. La knabinoj malfermas fajron sur ŝi.
  Alla ĵetas obuson kaj furioze diras:
  - En profunda morto - ne ekzistas pardono!
  Post tio, la knabino donas turnon de la mitralo. Reiru rapide. Relative nova germana tanko "Pantero" -2 kun malgranda gvattureto kaj pli malalta silueto rapide veturas supren.
  Pluraj knabinoj ĵetas obusojn al la germana aŭto. Ŝi, ricevinte la donacojn, frostiĝas kaj ne povas turni sin.
  Alla fajfis, siblante:
  - Jen nova atako! Ni disŝiros ŝian buŝon!
  La Panther-2 grumblis kaj pafis sian pli potencan armilon.
  La fajra kolono disfendis la aeron, kaj tuj varmigis kaj elektrolizis la atmosferon.
  Alla ridis, la konkoj flugis preter la duonnuda knabino. La senhonta ruĝharulo skuis la koksojn kaj diris:
  - Kaj Neŭtono venkis la malamikojn, forĵetis la jugon de la trono! Fritz li dekretis sian Neŭtonan leĝon!
  Stalingrado estis tute englutita en incendioj, kiam langoj de fajro ŝajnis leki la ĉielon kaj kraketas purpurajn, oranĝajn kaj skarlatajn fajrerojn! Kaj ĉiu fajrero estas kiel fantomo eskapanta el infera kastelo.
  Anyuta, terenbatinte germanan batalanton, ekbrilis siajn bluajn okulojn, kantis:
  - Kion vi ploras malbona maljunulino? Kredu min, nur psikiatria hospitalo ploras pro vi!
  Maria kantis en ĉanto, pafante al la nazioj:
  - Kiel bone estas kuŝi sur la herbo kaj bati la Fritz sur la kapon! Aranĝu kataplasmon por la Fuhrer, kaj sendu kuglojn de maŝinpafilo!
  La knabino sovaĝe ridis kaj ruliĝis de la stomako al la dorso. Mi faris biciklon kun kruroj. Obuso flugis supren. La fluganta Focke-Wulf, ricevinte ŝrapnelon sub la ventro, vigle ŝvebis pli alte. Videblas, ke akraj fragmentoj vundis lin. La faŝisma estaĵo ekbrulis, kaj komencis perdi pecojn de rompitaj flugiloj.
  Anyuta, vidante kiel Fokke perdas altecon, grakis:
  - Tio estas semaforo! Hakilo pendas surŝipe!
  La germana aviadilo eksplodis, disĵetante derompaĵojn en ĉiujn malproksimajn angulojn de la ĉielo. Kaj kien iris la faŝisma aso. Faris mian lastan turnon. La ekzekutisto iris al cindro, ne la piloto!
  Maria ternis, disŝutante polvon kaj diris:
  - Esti aŭ ne esti? Ne estas demando!
  Alla denove ĵetis vitropecon per sia piedo, tiel ke, trafante la okulon, ĝi eliris ĉe la Fritz, tra la dorso de la kapo:
  - Mi estas tanka armeo! Kaj vi devas esti traktita!
  La germanoj kaj iliaj satelitoj provis antaŭeniri, ĵetante obusojn antaŭ ili. Tiaj taktikoj kontraŭ knabinoj ne funkciis. Ĉi tie Seryozhka deplojis katapulton, kaj kiel ĝi trafas la malamikon en respondo.
  La pionira knabo blekis:
  - Patro Kristnasko ŝiras la buŝon de Hitler!
  La ŝarĝo de la katapulto, trapikiĝanta en la amason da nazioj, igis ilin disiĝi, kaj samtempe ruliĝi en la aero. Fritz falis, kaj rompis sur la rubo de la muroj.
  Tanko "Tigro" -2, perdinte sian ekvilibron, koliziis kun la "Leono". Ho, Leva, kie estas via timinda nomo?
  Anyuta ridetis kaj respondis:
  - Nu, bone farite Serioĵka!
  La knabo agreseme grumblis.
  - Pioniro estas ĉiam preta!
  La knabino-kapitano denove komencis najli. Kaj Matrjona tiklis la mallarĝan piedon de Serjoĵka, kiel forte li havas ĝin! Ne mirinde, ke la knabo ne timas kuri tra la fajroj.
  Maria per ĉanto diris:
  -Juneco estas bona - maljuneco estas malbona!
  Alla, ĉi tiu gaja ruĝharulo, konsentis:
  Estas nenio pli malbona ol maljuneco! Ĉi tio ja estas la plej abomena stato el ĉiuj eblaj!
  Kaj la knabino saltis per puĉo. Ŝi imagis por momento naŭzajn avinojn. Ne, ne komparu, maljunulino kun knabino. Kaj kia beleco, en sveltaj korpoj.
  Alaho prenis ĝin kaj kantis:
  - Fluu post jaro, jarojn en karavano,
  Maljunulino frotas hennaon en mortero...
  Kaj kio pri mia svelta figuro,
  Mi ne komprenas, kiel iris la juneco!
  Anyuta ekbrilis per la okuloj, terenbatis la germanon per bato en la ingveno kaj rimarkis:
  - Ne! Tamen en milito estas tia ĉarmo - resti por ĉiam juna! Ĉiam ebria!
  Matryona metis novan ŝargon en la katapulton. Ĉi tio estas io kiel bona pistujo. La knabino siblis:
  - Ne pasu, sed pasu!
  Serioĵka ŝovis sian maldikan sed facilmovan piedon kaj bojis:
  - Fritz vizaĝo!
  Kaj granato, kune kun eksplodpakaĵo, flugis en plena svingo en la poziciojn de la nazioj.
  Jes, Stalingrado ne estis donita al ili. De la tria monato ekde la fino de junio, la sturmo daŭras, sed la urbo ne povis preni ĉion. Sur aliaj sektoroj de la fronto, la nazioj atingis sukceson, sed ne sur ĉi tiu.
  Anyuta pafis sian pistolon kaj grumblis:
  - Ĉio estas neebla, hazarde eblas... Ne necesas tre kompliki la universon!
  Kaj trafis la benzinujon de motorciklo. La maŝino eksplodis, kaj fajraj ventegoj lumigis la fuman pejzaĝon. Kaj la germano estis disŝirita de fajra piedo.
  La knabina kapitano kriis:
  - Mi amas mortigi malbonon! Kaj ĉi tio estas la plej alta bono!
  Maria draŝis la germanojn per eksplodo kaj siblis:
  - Ni ludu histrikon!
  Alla malfermis fajron, pli precize. Kelkaj nigruloj restis kuŝantaj sur lanckovritaj ruboj:
  - Mortigu la malamikon! - flustris la knabino.
  Maria lude kantis:
  - Pentrinte Hitler per lipruĝo, Mainstein per harspray, mi trenos vin en kaptitecon de la princino, la fidela hundo vin ronĝos!
  Anyuta, pafante, siblis:
  - Venu vespere, Adolf, pendigu vin... Ĉesu trompi vian kapon! Venu vespere, flugu kiel girfalko - por forte bati la naziojn!
  Maria furioze diris, demetante la kaskon de la kapo de la ŝtormsoldato:
  - Ni povas! Kaj ni faros!
  La knabinoj de la bataliono "Lenin" haltigis la antaŭeniĝon de la eksterlandaj trupoj. Fritz antaŭeniris, laŭvorte ĵetante kadavrojn en la spacon. Ankaŭ ne helpis la tanko "Lev", kun kiu estis fiksitaj esperoj. Jen modifo de la maŝino per 150 mm pafilo.
  Alla forfrapas ŝtonon algluitan al ŝia nuda cico. La knabino havas tiel belajn kaj plenajn mamojn. La knabino ĵetas obuson per la piedo. La kruro estas pli forta ol la brako, kaj la ĵeto iras plu.
  "Leono" ricevis breĉon en la raŭpo, kaj haltis. Pafite el lia potenca buŝo. Bruu kaj kolapso.
  Alaho, kraĉante, diras:
  - La rusa militisto ne ĝemas pro doloro!
  Kaj la knabino denove pafas. Kaj li faras ĝin ege bone. La faŝisto klinita el la turo retrofalas.
  Ruĝhara, preskaŭ nuda knabino diras:
  - Vane la malamiko kredas, ke li sukcesis rompi la rusojn! Kiu kuraĝas, li atakas en batalo, ni feroce venkos la malamikojn!
  Kaj Alla ruliĝas la muskolojn de la gazetaro, kiujn ŝi tre reliefigis.
  Ho, kiel belaj estas la knabinoj! Mi ne volas, ke iu el ili mortu.
  Jekaterina kuris... Tre bela knabino, kun lanugaj, blankaj haroj. Ŝi iel sukcesas ŝmiri ilin per ia pocio, por ke ili ne malpuriĝu.
  La knabino estas tre bela, kun la figuro de Venuso, nur pli tona kaj reliefigita. Vestoj sur ŝi, nur mamzonon kaj kalsonon. Ĉio alia jam disŝiriĝis. Sed kiel graciaj estas la kruroj! Ĉi tio ne estas knabino, sed sigelo de perfekteco, krono de beleco.
  Ŝi moviĝas laŭ speciala maniero, kiel sciuro. Nudaj piedoj kaj flagrado, kaj kalkanoj, surprize restas puraj. Jekaterina pafas, kaj la faŝisto ricevas ulceron en la brusto.
  La knabino diras:
  - Lojaleco al la patrujo estas la plej alta vorto!
  Allah diris ridante:
  - Demetu vian mamzonon kaj restu kiel mi en pantaloneto!
  Catherine negative skuis la kapon.
  - Ĉi tio ne taŭgas!
  Alla skuis la koksojn, pafis trafe kaj kantis:
  - Io komsomolano fariĝis nekutima! Promeni nudbruste tiel estas tre maldeca!
  Catherine ridis kaj rimarkis:
  - Kial alporti ĝojon al la Fritz, rigardu nian belecon!
  Alaho decideme respondis:
  - Nia beleco estas mortiga!
  Katja ridis kaj pafis al la TA-200. La nazia aŭto ekbrulis. Kaj la bela blondulino ekkriis:
  - Morto al malbono!
  Alaho ridis.
  - Kaj la vivo estas bona!
  Jekaterina, vidante, ke la germano falas, grumblis:
  - Ĉi tio estas la plej alta valoro! Ne kredu la naziojn, ke vi gajnis!
  Alaho kantos:
  - Atendante venkon! Venko atendas... Tiuj, kiuj sopiras rompi la katenojn! Atendante venkon! Atendante venkon! Ni povos venki la naziojn!
  Bela knabino, kaj ŝiaj nudaj mamoj tremas. Bona kun nuda torso en la varmego, kiu estas plifortigita de la fajro.
  Anyuta nun aspektis multe pli decidita. Ŝi pafis al la Fritz per mitraleto, kaj bojis:
  - Mi kastros vin!
  Kaj efektive la nazioj ricevis mortigajn donacojn kaj ĉerkojn! Kaj la knabino montris al ili figuron, ni konstruu nudajn piedfingrojn. Kaj fajfis kiel najtingalo-rabisto. Kaj tra la fingroj de la malsuperaj ekstremaĵoj.
  La knabina kapitano estas tre saĝa. Kaj brilanta. Kaj tute ne kruela. Ankaŭ ŝi foje kompatas la soldatojn de la malamiko, kiuj eble havas infanojn, kiuj ploros pro siaj mortintaj patroj.
  Anyuta tamen forpelas de si tiajn pensojn, oni volas ekplori de ili. Sed ne estis la rusoj, kiuj venis al la germanoj por rabi kaj mortigi. Ne, ĉi tiuj estas la germanoj kaj tuta agresema aro da eksterlandanoj el la tuta mondo enpenetris en la rusajn vastaĵojn.
  Anyuta krucsignis sin kaj pafis al la Fritz, kiu klopodis trankvile proksimiĝi al la pozicioj de la ruso Fritz... Liaj okulo kaj cerbo, kiuj estis batitaj de kuglo, elfluis.
  La knabino-kapitano ridetis kaj diris, sprite:
  - Rekte okulo al okulo, kapo al kapo!
  Anyuta precize pafis, kaj trafis motorciklon kun kromĉaro. La aŭto komencis disŝiri, kaj la maŝinpafilo forflugis, ruliĝis plurfoje. Tiam ĝia muzelo sinkis en la rubon.
  La knabino frotis sian nudan, polvan plandon sur la rubon. Kaj ŝi denove celis. Ŝia gaja, juna vizaĝo ridetis prefere rikanita. La knabino kantis:
  - Ne, ni diris al la faŝistoj, nia popolo ne toleros, ke rusa bonodora pano estu nomata vorto vadejo!
  Maria faris tre precizan pafon, el kiu la Focke-Wulf ekflamis, kaj pepis:
  Por kanajlo, kompreneble, la elekto estas klara,
  Por dolaroj, li estas preta perfidi la de Rus ...
  Sed la rusa viro estas tiel bela
  Ke li estas preta doni sian vivon por la Patrujo!
  La knabino, kapturniĝis kaj montris al la nazioj la figon, kaj ruliĝis, kaj la kugloj ne tuŝis la belulinon.
  Alla aperis, tiu ĉi belulo, preskaŭ nuda, kaj malpura kiel diablo, tuj ĵetis grenadon kun du kruroj. Kaj ŝi kontrolis:
  - Kion mi havas estas... Fritz en akra flanko!
  Matrena korektis Alla:
  - Akra, en la flanko, kaj ne en la akra flanko!
  La knabino ridis kaj skuis siajn akvomelonajn mamojn, kaj lanĉis obuson uzante obuson kun eksplodpakaĵo. La "Tigro" estis trafita ĉe la muzelo, kaj ĉi tiu kurba artaĵo evitis.
  Post tio, la nazia estaĵo retiriĝis. Ŝi komencis rampi kiel testudo kaptita en fajro.
  Anyuta kantis, palpebrumante gaje:
  - Kaj la "Tigro" retiriĝas kaj la germanoj kaŝas sin!
  La Junulino-Bataliono manovris sub atako, aviadilatakoj kaj pezaj pafiloj. Ĉi tie la jetbombaviadiloj trafis, rompitaj, ruĝvarmaj krutoj leviĝis en la ĉielon. Kaj la ŝtonoj brulis. Feliĉe, neniu el la knabinoj mortis, sed viroj iris al la alia mondo - kiuj ne tiom bedaŭras! Kaj la animoj flugas - unuj al la ĉielo, kaj aliaj al la infero! Kie diabloj kun forkegoj jam atendas tiujn, kiuj ne kredis je Jesuo.
  Alla estas la plej seksa el la militistoj en kolerego: nu, ĉu la nazioj el sia "Sturmtigr" povas pafi al la pozicioj de la sovetiaj trupoj kaj mortigi la ruĝajn militistojn?
  . ĈAPITRO #7
  Kaj la knabino kaptis grenadon per la nudaj piedoj kaj turniĝis en kaskadoj de kaprioloj. Kaj turniĝantaj pli kaj pli rapide. Kaj tiam, per sia tuta forto, ŝi ĵetis la donacon de morto en la larĝan muzelon de la Ŝtormtigro. La nudaj, sunbrunigitaj kruroj de la belulino ekbrilis, kaj la granato flugis en la larĝan muzelon. Kaj la potenca maŝino unue sufokis, kaj poste rapidis. Du "Reĝaj Tigroj" kiuj staris sur la flankoj de la "Sturmtiger" estis ĵetitaj supren kaj disigitaj en malsamaj direktoj. La ruliloj estis deŝiritaj de ili, kaj ili falis malsupren, flugante kiel rompita kolĉeno de la reĝino.
  La eksplodondo ĵetis Alla, kaj la knabino flugis renverse. Kaj ŝi estis renversita, skuita kaj ĵetita. Sed la belulino tamen alteriĝis, akraj rubaĵoj kaj dispremitaj ŝtonoj fosis en ŝiajn nudajn plandojn. La knabino suferis, kaj eĉ tra la kaloza piedo, la pinto trapikis.
  Sed Alla trovis la forton por stari kaj krii:
  - Vi faŝistoj estos en la cindro!
  Anyuta kaj aliaj knabinoj estis ĵetitaj supren per eksploda ondo, kaj eĉ iomete dispremitaj. Sed neniu el la belaj militistoj mortis. La knabinoj renkontiĝis kun uragano kaj bone celita fajro. Subpremante la naziojn kiuj elsaltis kaj aliajn agresemajn insektojn sieĝantajn Sovetujon.
  Maria kantis kun granda entuziasmo:
  - Kaj kiam la trumpeto de la Sinjoro kondukos nin al batalo, ni amikiĝos kun la Komsomolo! Kaj laux la volo de la Eternulo mi estos cxe la cxiela nomata voko!
  Alla, forskuante la polvon de la plandoj frakasitaj en sangon, kantis:
  - Lenin, partio, Komsomolo! Ni sendas la Fuhrer al frenezulejo!
  La knabinoj komencis surdige ridi, kaj Serjoĵka diris kun alarmo kaj ĝeno:
  - Kaj mia katapulto ne estas tiel preciza kiel la nudaj kaj fortaj kruroj de Alla!
  Matryona, fleksante siajn brakmuskolojn, diris:
  - Tio estas en ordo! Vi ankoraŭ pensas. Io pli malvarmeta!
  Vedmakova, revenante de la frontlinio, ricevis urĝan vokon al Vladivostoko. Suferinte grandegajn perdojn kaj preskaŭ ĉirkaŭis Ĥabarovskon (komunikado kun ĉi tiu grandurbo estis konservita tra la Amur), la japanoj maldaŭrigis siajn soldatojn por regrupiĝi kaj replenigi. Almenaŭ cent milionoj Japanio, kun pliaj sepdek milionoj Manĉurio kaj Tajlando, povis transdoni infanterion en abundo. Iasence, estas pli facile batali kontraŭ Sovetunio ol Usono, ĉar por batali kontraŭ ĉi-lasta oni bezonas multajn multekostajn ŝipojn kaj neniel malmultekostajn aviadilojn. Sed infanterio kun malpezaj kaj malmultekostaj fusiloj kaj maŝinpafiloj kopiitaj de Schmeisters povas esti provizita en grandaj kvantoj! Ĉiu japana knabo ekde la aĝo de sep jaroj scias kiel munti kaj malmunti maŝinpafilon! Nur, kompreneble, necesas tempo por translokigi trupojn de la insulo al la kontinento. Kaj ricevinte replenigon, eniru profunden en sovetan teritorion denove!
  Ricevinte vokon, Vedmakova esperis, ke ŝi finfine ricevos novan batalanton kaj batalos sur la ĉielo. La knabino estis portita al Vladivostok en emka. La piloto sentis sin kiel terminatoro. La kunvojaĝanto montriĝis grizhara avo, malgraŭ sia konsiderinda aĝo, kiu portis nur serĝentajn striojn.
  Li fanfarone deklaris:
  - Ho, vi junulo! Kaj vi scias, ke mi batalis kun la japanoj en la cara tempo!
  Vedmakova demandis dube:
  - Ĉu vere? Aŭ eble vi ankaŭ ricevis krucon?
  Avo, skuante sian grizan barbon, malbenis:
  - Neniu kruco, neniu medalo! Do dum jaro kaj tri monatoj li batalis kiel soldato! Kion vi opinias, ĉiuj povas akiri titolojn kaj medalojn? Precipe sub la caro, kiam la vicoj ne estis tre favorataj!
  Vedmakova konsentis:
  - Jes, sub la reĝo estis klasmalegaleco! Sed la tempoj estas malsamaj nun. Cetere, kiel vi japanoj! Mi volas diri, ĉu la malamiko estis forta?
  La maljunulo respondis, fulmante per siaj feraj dentoj:
  - Ne malforta, kvankam se nia komando estus pli saĝa, ili ne rezignus Port Arthur kaj Manĉurion! Ili ne estas tiel forta malamiko.
  Emka veturis malrapide, la vojo estis pikita de bomboj kaj artilerio. Eblis paroli.
  Vedmakova demandis iom pli kviete:
  - Kaj kio estis la niaj pli fortaj?
  La maljunulo vigle, kvazaŭ li estus horloĝmekanisma ludilo, dufoje kapjesis:
  - Iom jes! Ekzemple, la japanoj havas dudekoble pli da pafejoj ol la niaj. Antaŭ ol mi estis sendita al la fronto, mi partoprenis nur en tri pafejoj. Kaj tiam po kvin pafoj. Tamen, en interpafado, ni ne povas diri, ke ni estis pli malbonaj ol la japanoj. Kaj ĉi tio malgraŭ tio, ke ili estis en kakiaj uniformoj, kaj ni surhavis blankajn surtutojn. Kompreneble, post kiam ni akiris iom da milita sperto. La japanoj havas multe malpli da kapabloj en militaj aferoj ol la niaj, malgraŭ la pli longa trejnado. Sed iliaj fusiloj trafis multe pli precize ol nia Mostina klubo.
  Vedmakova senrezerve konsentis:
  - Jes certa! Pri tio vi pravas! La japanoj, kiel la germanoj, tro multe atentas boradon.
  La maljunulo balancis la kapon.
  - Male! Neverŝajne malpli ol ni havas en la cara armeo! Nu, se eĉ antaŭ la unua mondmilito oni pli bone komencis trejni soldatojn, kaj almenaŭ ili ŝanĝis siajn uniformojn, tiam... Ne armeo, sed solida paŝado!
  Ne sen malico rimarkis Vedmakova:
  - Antaŭ la milito, ni ankaŭ multe atentis promenadon en paradoj! Ŝajne, la saĝuloj lernas de la eraroj de aliaj, la malsaĝulo de siaj propraj, kiu tute ne lernas, kiu?
  Avo rimarkis:
  - Lernado venas kun tempo! Sed kun la provizo, ni ĝenerale havis kompletan blokadon. Neniuj pafiloj, neniuj kugloj! Ili ofte malsatis, la soldatoj malsaniĝis - mankis medikamentoj! Pli da homoj mortis pro tifo kaj aliaj abomenaĵoj ol pro japanaj kugloj. Estis tiel malbona milito. Kuropatkin estas idioto! Sen kromvojoj, sen kamuflado, li rekte ĵetis homojn en tranĉeojn sub maŝinpafilojn. Ni estis uzataj kiel kanonfuraĝo. Ĉio finiĝis tre malbone, fiasko. Kiel oni diras, mi apenaŭ trenis miajn krurojn. Vere, mi povas esti sufiĉe fiera pri tio, ke mi eskapis la kaptitecon! Kiel vunditoj ankaŭ!
  La knabino, scivolema, demandis:
  - Kaj la japanoj mem fariĝis pli bonaj aŭ pli malbonaj! Laŭ iliaj batalaj kvalitoj.
  La maljunulo unue bruligis cigaredon, kaj nur poste respondis:
  - Estas malfacile juĝi tion objektive. La armeoj ŝanĝiĝis, aperis tankoj, aviadiloj, mitraletoj. Ŝipoj laŭ progreso ne tiom ŝanĝiĝis, same kiel pafiloj. Sed la stulteco de la komando restis la sama, do fuŝu, la atako kontraŭ Vladivostoko!
  La verdaj okuloj de la Sorĉisto ekbrilis.
  - Ne estas preteksto por tio!
  La maljunulo konsentis.
  - Kaj ne povas esti! Ja ili sciis, ke la malamiko preparas lertaĵon, kaj ne estas maniero reagi al ĝi! Kvazaŭ starigita. Sed la paŭzo kun la Pindos estas klara signo, ke forta bato estas sekvonta.
  Sorĉistino ridis.
  - Kun Pindo?
  Avo konfirmis:
  - Jes, tiel oni nomas nun Ameriko kaj Britio! La nomo devenas de la vorto "ŝteli", tio estas, ŝteli. Kaj ĉi tiuj estas parazitaj landoj, ŝtelistoj, kiuj suĉas sangon de tiuj, kiuj estas pli stultaj kaj malfortaj!
  La piloto kapjesis sian ruĝkapon:
  - Jen mi konsentas!
  La maljunulo insistis:
  - Konsentu, ke nia komando estas idiotoj, kaj eĉ perfiduloj! Do anstataŭigu nian floton, pli malbona ol la Pindo!
  Vedmakova obĵetis:
  "Eble ili ne pensis, ke la japanoj tiel rapide batos. Ĝenerale, la Malproksima Oriento estis ripozloko, kaj malkuraĝuloj kaj maldiligentaj homoj ekloĝis ĉi tie. Post ĉio, en la armeo vi ne devas labori forte kiel laboristo aŭ kolektiva farmisto en la malantaŭo, sed vi ricevas bonan porcion kaj salajron. Aliflanke, vi ne riskas vian vivon servante en la Malproksima Oriento. Jes, paradizo por moksuloj kaj malkuraĝuloj.
  La maljunulo respondis:
  - Soldatoj kaj oficiroj ne tiom malbonas batalante. Jen Ĥabarovsk, ankoraŭ ne preterpasita.
  Vedmakova konsentis:
  - Rusa militisto, speciala militisto! Sed kiel diris Brusilov: niaj soldatoj estas bonegaj, la oficiroj estas bonaj, la generaloj estas mezbonaj, kaj la caro estas tute malbona!
  Avo gruntis malkontente:
  - Se nia komandanto ne estus Kuropatkin, sed Brusilov: ni venkus! Ve, ĝi estis anstataŭita! Mi devas diri, ke sub la caro, rusaj generaloj malgrandiĝis: sub Suvorov estis tuta galaksio de elstaraj generaloj! Tamen Stalino estas kartvelo, sed kiel oni diras kartveloj...
  Avo interrompis Witcher:
  - Atentu pri tiaj deklaroj! Do vi povas eniri en specialan fakon! Tamen por mi Stalino tute ne estas geniulo! Kaj ekzemple, la maltrafita liniofrapo en februaro konfirmas tion! Cetere, mi aŭdis, ke la 1-an de majo la sovetia aerdefendo en Moskvo estis senhelpa kaj multaj miloj da sovetiaj civitanoj mortis!
  La maljunulo rimarkis:
  - Dankon al Usono kaj Britio! Ili donis al la Wehrmacht novajn aviadilojn! Cetere, mi aŭdis, ke okazis amasa sabotado, pro kiu la jakoj disfalis en la aero! Kaj ĝi estas tute novaj Jakoj!
  Sorĉistino kapjesis.
  - Mi aŭdis pri ĝi! Vere malhonoro! Sed mi esperas, ke la krimintoj estos punitaj, kaj la problemo estos solvita!
  Avo kapjesis, poste subite diris:
  - La ĉefa problemo estas en niaj kapoj! Ia sovetia pensmaniero! Provo transformi homon en dentaĵon, en ordinaran sklavon!
  Vedmakova ne kverelis. Ŝi paŭzis, rigardante malklare tra la fenestro. Nun la minaco de la malvenko de Sovetunio fariĝis multe pli palpebla. Montriĝis, ke eĉ Moskvo ne estas protektita kontraŭ aviadilaj atakoj. Almenaŭ, ĝi ne havas sufiĉe da fidinda protekto por elteni amasan aviadilan atakon!
  Nu, la milito moviĝas en iomete alian etapon ... Vere, en la bataloj proksime de Stalingrado ankaŭ la germanoj havis aeran superecon, sed ĝi ne alportis la deziratan venkon! Tamen, ne tiel superforta, la Fritz havis avantaĝon! Post ĉio, novaj sovetiaj aviadiloj regule alvenis ĉe la fronto! Sed mi devas diri, ke la nivelo de bataltrejnado inter la pilotoj estis tre malalta. Plej multaj komencantoj havis ne pli ol 8 horojn da flugado. Ĉi tio estas granda minuso, precipe ĉar la germanoj kutime havas ĝis 250 horojn! Tamen, post Stalingrado, la germanoj reduktis la programon al 150, sed nun ĝi fariĝis multe pli facila kun fuelo. Tamen, la apero de granda nombro da novaj aviadiloj kreos problemon por la Fritz.
  Cetere, estis raportite, ke inter la pilotoj de la faligitaj bombistoj, pluraj usonaj civitanoj estis kaptitaj. Kio estas la lasta, ne surprizis! La Luftwaffe ne havas sufiĉe da pilotoj por novaj bombistoj, do estis volontuloj!
  Mi scivolas kiel la sovetia komando respondos al tio? Post ĉio, estas nenio por akiri Berlinon? Longdistancaj strategiaj bombistoj ne estis evoluigitaj en Sovetunio, kun la escepto de la P-8. La lasta aviadilo kun rapideco de iom pli ol 400 kilometroj hore kaj kreita en 1936 estas klare malmoderna. Krome, trafante Berlinon, ĝi moviĝos sen aera eskorto, kaj la germanoj povas kapti ĝin per siaj aviadiloj. Ja ili jam havas tre bonajn radarojn, kiuj registros la movon de la flugamaso al Berlino. Jes, kaj necesas tempo por liberigi sufiĉe da ĉi tiuj maŝinoj por strikoj kontraŭ Germanio. La germanoj ne estas malforta nacio kaj amas teknologion! Ili mem estas verŝajne la plej disciplinita kaj alte organizita nacio en Eŭropo aŭ eĉ en la mondo! Estas tre malfacile venki sole, kaj eĉ havi, en la dua fronto, ne malfortan Japanion.
  La plej bona afero por fari en ĉi tiu situacio estas provi veturi kojnon inter la Aliancanoj kaj Germanio. Sed kiel fari ĝin? Beria jam instrukciis ŝin efektivigi tion uzante la destrojeron ricevitan de la amerikanoj. Bona provoko povus rezulti, sed Anna ne havis tempon.
  Ŝajnas, ke ŝi ne estas kulpa - kio ne estas sorto, sed ŝi ankoraŭ ronĝas malagrablan postguston. Kvazaŭ eble se ŝi estus alveninta tagon pli frue, ĉio estus alia!
  Tamen ĝi ne estas ekskludita! Sed ŝi alvenis tuj kiam ŝi ricevis mendon de Beria!
  Ĝenerale, Lavrenty Palych estas majstro de provokoj. Japanio atakis Peru Harbour, ne sen lia partopreno!
  La fakto estas, ke dokumentoj pri Usono planas lanĉi serion de preventaj strikoj uzante aviadilŝipojn, inkluzive de tiuj bazitaj sur Peru Harbour, kvazaŭ hazarde falis en la manojn de la inteligenteco de la lando de la Leviĝanta Suno!
  Krome, la usonanoj estas malsaĝuloj: ili provokis Japanion en militon, kune kun Britio trudis embargon pri liverado de petrolo kaj aliaj krudaĵoj, sed ili mem ne estis pretaj por milito!
  Efektive, Usono en 1941 ne havis sufiĉajn fortojn, precipe en tankoj, por la milito kun Japanio. En 1940, ili havis nur 400 tankojn, kaj informoj pri 1941 estas sekreta, sed estas neverŝajne, ke eĉ tiam estis pli ol mil! Do Ameriko grimpis en la militon, estante tute nepreparita! Nu, Japanio ankaŭ ne estas tre armita. Se ŝi havis ĉirkaŭ du mil kaj duonon tankojn, kaj malpezajn, tiam, ekzemple, tute ne ekzistis longdistanca aviado!
  Do la usonaj kuraĝaj pilotoj de la lando de la Leviĝanta Suno ne bombardis! Kaj ili ĵus enigis sin en liĉon! Kaj nun ili decidis rekuperi Sovetujon, fidante ĉefe je sia infanterio, revante ripeti la sukceson de la tempoj de caro Nikolao la 2-a!
  La Sorĉisto enuiĝis kaj kantis:
  Kiel komplika estas la vivo, Sinjoro, ve,
  Vi mem surmetis dornkronon!
  Ne, ne blovu mian kapon
  Nova tago promesas al ni problemojn!
  
  Sonĝoj frakasiĝis en polvon
  La kruela vermo ronĝas per pasio!
  Kaj doloro kaj malĝojo en viaj okuloj
  Kion limigi, neniu regas!
  
  Sed kion, Dio, vi povas
  Kohl mem supreniris la krucon de Golgota!
  Pri feliĉo fantomaj sonĝoj
  Ili muĝas kaj ĝemas en la plorado de la vidvino!
  
  Estas nenio pli malbona ol la tero ol la mondo,
  Skizo de la milito ĉiuj peniko en la sango!
  Ankra ŝaŭmo de etero,
  Vi tuj rompas la reton!
  
  Kaj se vi volas mian vivon
  Tiam ĵetu min Sinjoro en inferon!
  Mi amas vin ĉiukaze
  En progreso, mi kredas je ŝanĝo!
  
  Mi kredas ke persono
  Kapabla fariĝi pli pura, pli alta!
  Ke finiĝos la sufero de la epoko,
  Ni fariĝos kiel frato la Plejaltulo!
  
  Kion ni ordonos
  En la vastaĵo de stelŝipoj!
  Tiu nia kuraĝa armeo
  Pli forta ol la Kvazaro brilos!
  
  La vivo neniam forvelkos
  Kaj ĉiuj estos homoj!
  Kiel senfina radio de la jaro
  Kun senlima kaj feliĉa aĝo!
  
  Komunismo fariĝas reala
  Kredu, ke ĝi estos pli bona ol vi sonĝis!
  Progresu antaŭen, supren, ne malsupren,
  Estu ĝojo - ne malĝojo!
  Vedmakova finis la kanton kaj "Emka" finfine veturis en Vladivostokon. La piloto rigardis la urbon kun scivolemo. La detruo en Vladivostoko rimarkinde pliiĝis, kelkaj konstruaĵoj fumis, fajroestingaj teamoj laboris surstrate, estis multaj adoleskantoj kun ŝoveliloj, pioloj kaj aliaj fajroestingiloj.
  Avo rimarkis:
  - Sub la caro ankaŭ gejunuloj multe laboris, sed sen ridetoj kaj entuziasmo! Kvankam vi ne atingos malproksimen per nuda entuziasmo!
  Vedmakova obĵetis:
  - Se industrio estas la motoro de la ekonomio, tiam entuziasmo estas brulaĵo kun alta oktano-takso!
  La maljunulo kapjesis ĝoje.
  - Nu vi diras knabino!
  "Emka" haltis apud la konstruaĵo de la komandanta oficejo kaj Vedmakova preskaŭ elkuris el ĝi. Ŝi vere volis esti denove sur sia flugilhava ĉevalo.
  La knabino frapis la pordon de la oficejo, kie oni sendis ŝin en la tagordo. Sekvis dormema voĉo.
  - Ensaluti!
  Sorĉistino eniris, fiere rektigante ŝiajn ŝultrojn. Sur la seĝo sidis viro en la uniformo de kolonelo de NKVD. Tia kalva kaj malagrabla tipo. Li morne demandis la piloton:
  - Plena nomo!
  La knabino rapide respondis:
  -Anna Petrova Vedmakova!
  La kolonelo aldonis:
  - Milita rango?
  - Majoro de la aerarmeo kaj heroo de Sovetunio! - Fiere diris la piloto.
  La kolonelo levis la ricevilon kaj mallonge diris:
  - Aerarmea majoro Vedmakova jam alvenis!
  Poste li turnis sin al la knabino.
  - Kiel vi fartas? Espero sana?
  La piloto nudigis ŝiajn dentojn.
  - Mi sentas bone! Preta batali kiel leonino!
  La Kolonelo kapjesis.
  - Bonege! Mi pensas, ke la japanoj aprezos ĝin!
  Aŭdiĝis bruo, klakado de botoj, kaj ses ordinaraj oficistoj de la speciala fako, akompanataj de viro en speciala uniformo, eksplodis en la oficejon. Li ordonis:
  - Mankatenu ĉi tiun hundinon!
  La Sorĉisto estis konfuzita:
  - Kio alia estas ĉi tio?
  La kolonelo bojis:
  - Kaj tio! Vi estas arestita, civitano Vedmakova! Kaj vi estos sendita al malliberejo!
  Viro en speciala uniformo avertis:
  - Ĉi tiu virino tre lertas batali! Do estu vigla!
  Sorĉistino ridetis.
  - Mi ne estos reprezentantoj de niaj kuraĝaj policaj agentejoj! Voku Beria kaj ĉi tiun miskomprenon tuj, klarigu!
  La kolonelo malestime snufis.
  - Jen por distri Beria! Sendu ŝin al malliberejo, kaj la esploro eltrovos ĝin!
  La sorĉistino kapjesis.
  - Mi estas heroo de Sovetunio kaj la esploro, kompreneble, eltrovos ĝin, sed ĝi estus pli rapida kun Beria! Mi volas esti ĉe la komandoj de la aviadilo kiel eble plej baldaŭ!
  La kolonelo konsolis:
  - Dum la milito, neniu tiros longe! Forportu ŝin!
  Vedmakova marŝis sen rezisti, kaj ŝi estis nur iomete puŝita de la bareloj de maŝinpafiloj de mallongigita modelo, per kiuj ili komencis ekipi skoltojn. Poste ili ŝtopis min en nigran funelon kaj forportis min. Anna Petrovna estis trankvila, ŝi ne sentis sin kulpa pri si, kaj la NKVD verŝajne scias pri ŝia speciala rilato kun Beria, do ili eltrovos ĝin. Estas eĉ interese viziti la malliberejon. Vera viro devas kreskigi sian filon, servi en la armeo kaj servi tempon en malliberejo! Do, verŝajne, militisto! Multaj famaj homoj estis en malliberejoj: Stalin, Lenin kaj Hitler!
  La malliberejo ne troviĝis tre malproksime de la oficejo de la komandanto, tial Vedmakova estis eltirita kaj kondukis en la korton. Tie hundoj kruele grumblis, la ŝtonaj muroj de la karcero konstruita reen en la dekoka jarcento estis obtuzaj kaj grizaj. La knabino sentis nevolan eksciton, kiam oni enkondukis ŝin kaj gvidis tra la koridoroj. Jen la registra fenestro: devo demandoj:
  - Antaŭnomo, familia nomo, patronomo, sekso!
  Poste turnu dekstren en kahelitan ĉambron. Tie, ĉe la tablo, sidis oficiro en la uniformo de NKVD kaj leda antaŭtuko, kaj kun li kuracisto en blanka surtuto kaj du mezaĝaj virinoj, tirantaj maldikajn kaŭĉukajn gantojn sur la manoj.
  La gardostaranto akompananta Vedmakovan forigis siajn mankatenojn per rapida, ekzercita movo. La oficiro ordonis:
  - Senvestiĝu!
  Vedmakova estis surprizita:
  - Kio?
  La oficiro trankvile ripetis:
  - Mi diris, senvestiĝu! Serĉo kaj persona inspektado estas postulataj!
  La knabino ruĝiĝis.
  Sed jen la viroj!
  La oficiro kun la antaŭtuko bojis:
  - Ĉu mi povas helpi vin! Nu, forjxetu viajn ĉifonajn malĉastulinon!
  Vedmakova tremis, ŝi memoris, ke jes, kiam oni metis en malliberejon, persona serĉo estas deviga kaj komencis demeti siajn vestojn. Virinoj prenis ĝin kaj zorge sondis ĉiun kudron. Lasita en sia kalsoneto, Vedmakova embarasiĝis, sed la oficiro bojis:
  - Kaj demetu viajn kalsonojn hundino! La serĉo estos kompleta!
  Lasita antaŭ pluraj viroj tute nudaj (la konvojo, kiu ŝin venigis, staris senmova, preta batali ĉiumomente), la knabino embarasiĝis kaj provis ŝin kovri per la manoj.
  Ili forte batis ŝin per klabo sur la postaĵon:
  - Manoj ĉe la kudroj hundino!
  Vedmakova kvakis, sed eltenis. Kiam ili finis sondi ŝiajn vestaĵojn kaj ŝiris ŝiajn botojn, la oficiro ordonis:
  Nun kontrolu ĝin mem!
  La inaj prizonestroj ekiris de la kapo. Ili taŭzis siajn harojn per gantitaj fingroj, poste rigardis en iliajn orelojn, eĉ uzante tubon kun poŝlampo. La oreloj estis retiritaj plurfoje, fleksante kaj nefleksante. Poste rigardis en la naztruojn:
  - Tusu, mi petas! Jen, pli forta!
  La nazo de la knabino estis dispremita. Tio estis sekvita per ekzameno de la buŝo. Estis tute malagrable, malglataj manoj premis la langon, de tempo al tempo fortiris ĝin, poste tiris pli forte, eĉ preskaŭ deŝiris ĝin.
  La oficiro parolis:
  - Vi devas esti pli singarda! Ŝi eble estas spiono!
  La prizonestroj komencis premi la fingrojn sur la dentoj, kontrolante iujn plenigaĵojn, kiuj povus enhavi gravajn informojn. Vedmakova sentis sin humiligita kaj kraĉis sur; ŝia heroo de Sovetunio estis serĉata kiel malĉastino, nenio mankis. Tiam inaj gantitaj manoj komencis palpi la nudan bruston de la knabino. Ili dispremis ŝin, sentis laŭvorte ĉiun milimetron, brilis tra poŝlampo. La mamoj de la knabino perfide ŝvelis, kaj la prizonestroj premis pli kaj pli, poste grakis:
  - Ne! Ŝi estas pura ĉi tie!
  Poste, la umbiliko kaj fingroj estis ekzamenitaj. La umbiliko estis tirita malantaŭen, ankaŭ tordita, post kio ĝi estis trapikita per kudrilo. Ne malpli zorge ekzamenis la fingrojn.
  - Kaj nun ginekologia serĉo! - ordonis la oficiro.
  La prizonestroj ordonis:
  - Klinu kaj disvastigu viajn krurojn, mi petas!
  Sekvis la plej humiliga, kiam la mano de la prizonestro en ganto, sufiĉe malglate eniris la sinon de la knabino. Vedmakova ĝemis pro doloro kaj humiliĝo. Kaj la mano rigide disfalis en la kavernon, kie la virino konservas sian plej valoran trezoron, el kiu ĝi estis kaj dolora kaj tikla. La knabino iomete ekmovis, kaj la oficiro malice murmuris:
  - Kontrolu ĝin kiel eble plej zorge! Ja estas en intimaj lokoj, ke spionoj kutime kaŝas dokumentojn, kaj kelkfoje eta noto sufiĉas por ekscii gravajn informojn.
  Unu prizonestro estis anstataŭigita per alia, post kio la serĉado fariĝis eĉ pli dolora kaj malĝentila. Vedmakova komprenis, ke ili nur volis humiligi ŝin, igante la serĉon torturon.
  La ekzameno de la anuso estis ne malpli malglata, krome, la intesto estis uzata, kaj granda klistero. Ŝajne la piloto estis ja grave suspektita. Post tio, kontroli fingrojn, krurojn kaj piedojn ŝajnis malgranda afero.
  Tamen, ĉi tio ne finiĝis tie, la oficiro ordonis:
  - Nun sur la rentgenradio de la stomako! Ne multe ŝi povis engluti!
  Nu, ĝi ne tiom doloras. Ĉi tie ĉeestis kuracisto, li zorge trarigardis ĉion, eĉ la koron kaj pulmojn. Fine donis la permeson:
  Ŝi estas pura kaj tute sana!
  La oficiro kolere grumblis:
  - Domaĝe, ke ni ĉiuokaze pafos ŝin! Tamen li nun ludu pianon!
  La piloto, miregigita de humiliĝo, iris obeeme kiel aŭtomato. La manoj de Witcher estis ŝmiritaj per farbo kaj zorge premitaj sur paperon. Poste sekvis ĉiaj mezuradoj, fotantaj profile, plenvizaĝe. Dum sufiĉe longa tempo ili estis devigitaj stari nudaj, reverkante ĉiujn signojn, cikatrojn kaj talpojn sur la korpo. Post tio ŝi estis lavita en malvarma duŝo, kio, cetere, estas kutima en Sovetunio, ne nur por kaptitoj, ili ricevis prizonajn uniformojn.
  - Vestu vin hundino!
  La robo estis fakte sakŝtofo, kudrita el arpilo kaj brodita kun prizonnumero. Ili ne donis al la knabino ŝuojn, ŝajne konsiderante ilin nenecesa lukso por la malamikoj de la homoj, kaj tiel, apenaŭ kovritaj, ili prenis ŝin al la ĉelo.
  Ĵus okazis amasaj arestoj, la malliberejo estis troloĝata kaj zumado. Vedmakova estis ĵetita en malvastan kaĝon, kie estis jam pli ol cent virinoj, plejparte junaj knabinoj el la militistaro kaj servistoj. Kiam la piloto estis alportita en la ĉelon, ŝi ne povis fari eĉ unu paŝon, la kaptito malordigis la tutan plankon. Estis tre mallume en la ĉelo, la fenestro estis tabuligita per tabuloj, ĝi estis sufoka kaj forte odoris, ŝajne ili delonge ne elprenis la sitelon.
  La knabinoj estis duonnudaj, kaj kelkaj estis tute nudaj, ili prenis siajn vestojn. Pluraj el ili deliris kaj petis trinki. La sorĉistino haltis kaj demandis:
  - Mi ne povas fari paŝon! Kien mi iru!
  - Kien alportite tien kaj haltu! - Ordonita el la mallumo, verŝajne la plej aĝa en la ĉelo. - Ne estas loko por ni.
  Vedmakova, konsciante, ke tio estas stulta, tamen demandis:
  - Por kio vi estas knabinoj?
  Sekvis voĉoj:
  - Jes, jen artikolo 58, aŭ eĉ tute sen akuzoj! Por kio vi estas?
  Witcher ŝercis:
  - Jes, Beria estis seksperfortita!
  Estis amikeca rido de la knabinoj kaj ekkrioj:
  - Jes, ŝi estas nia!
  Kiu grincis el la mallumo:
  - Pendu iom de ĉi tiu Beria!
  malbonaŭgura voĉo interrompis:
  -Sufiĉe! Kaj tiel jam pli ol duonmil viroj estis pafitaj en la korto! Ankaŭ ni povas promeni kun la tuta fotilo!
  Sorĉisto bojis:
  - Nu, ne, se oni prenos min mortpafi, mi ne cedos tiel!
  . ĈAPITRO #8
  Oleg Rybachenko daŭre batalis por hela morgaŭ kune kun la knabino Margarita Korshunova.
  Ili batalis en Stalingrado. Ili batalis kun tuta kolosa kuraĝo. Kaj la eternaj infanoj ne pensis retiriĝi kaj venkiĝi al la malamiko.
  Sed la fortoj estis neegalaj kaj la nazioj iom post iom antaŭeniris. Sed tre malrapide kaj ĵetante la alproksimiĝoj al la domoj, kaj la stratoj kun la kadavroj de solduloj.
  Moskvo estis ĉirkaŭita sed daŭre batalis. Kaj ĝi ankaŭ havis siajn belajn knabinojn. kiuj estas vere riĉaj.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita pafis reen en Stalingrado. Samtempe, la knabo provis komponi ion, laŭ AI.
  Prezidenta kandidato de Belorusio Aleksandro Lukaŝenko ne rajtis partopreni en la elektoj. Ili trovis kulpon pri tio, ke la slava katedralo retiris subskribojn. Rezulte, estis ne ses kandidatoj, sed kvin. Kaj la ĉefa lukto disvolviĝis inter Zenon Pozdnyak kaj Kebiĉ. La por-rusa kaj pli modera Kebich avancis al la dua raŭndo kun iometa marĝeno. Kaj tiam li gajnis la kontraŭrusan Poznyak kun granda diferenco.
  Lukashenka protestis ke li estis forigita kontraŭleĝe. Sed ĝenerale, estis nenio krom bruo.
  Kebich venkis tre memfide. Kaj li fariĝis la unua belorusa prezidanto.
  Baldaŭ Belorusio eniris la rublozon. La situacio en la ekonomio restis en krizo. Ne estis sufiĉe da mono. Sed la lando estis en la rublozono.
  Kebich proponis procezon de integriĝo kun Rusio. La konverĝo de leĝoj komenciĝis, la landlimoj malfermiĝis, la ekonomio unuiĝis. Estis kreitaj transnaciaj korpoj.
  En 1999 novaj prezidant-elektoj estis okazigitaj en Belorusio. La ekonomio estis en profunda krizo post la rusa defaŭlto. Sed la influo de la komunistoj multe pligrandiĝis. Lukaŝenka, aliflanke, kverelis kun ĉiuj kaj ne kreis sian propran partion, kaj estis flankenpuŝita fare de aliaj fortoj. La ĉefa lukto disvolviĝis inter Kaljakin kaj Kebiĉ. Zenon Poznyak perdis popularecon antaŭ tiu tempo. Same kiel la Belarusian Popola Fronto entute.
  La komunistoj plifortiĝis.
  En Rusio ankaŭ la historio iom ŝanĝiĝis. Zjuganov gajnis la prezidanton iom pli da voĉoj, kvankam li ne sukcesis venki. Lebed estis la Sekretario de la Sekureckonsilio dum du monatoj pli longe. Sed, ĝenerale, ĉi tio ne estas tiel signifa. La plej grava diferenco estas, ke Chernomyrdin ne estis eksigita. Kaj kiel rezulto, li restis ĉefministro eĉ post la defaŭlto. Kebich tamen, malgraŭ la helpo de Ĉernomirdin, ankoraŭ perdis en la dua raŭndo, kaj Kalyakin iĝis la prezidanto de Belorusio.
  Kaj en Rusio, post la foriro de Jeltsin, Ĉernomirdin iris al la prezidanteco. La rusa ekonomio jam moviĝis en kreskon kaj Viktor Stepanoviĉ, kvankam tre malfacile, kun la helpo de Zhirinovsky, kiu prenis la trian lokon, venkis Zjuganov.
  Tiel, en Rusio, Chernomyrdin iĝis prezidanto, Zhirinovsky iĝis sekretario de la sekureca konsilio kaj unua asistanto de la prezidanto. Putin ĝis nun restis flanke. Zjuganov estas la gvidanto de la opozicio. Primakov daŭre estas ministro pri eksteraj aferoj.
  Do ĉio iris laŭplane. Kalyakin daŭrigis la procezon de integriĝo, sed ankoraŭ ne unuiĝinta. La ekonomioj kreskis. Chernomyrdin faris militon en Ĉeĉenio. Intertraktis kun Masĥadov. Kaj fine atingis stabilecon tie.
  Chernomyrdin venkis en la venonta elekto facile super Zjuganov. Kalyakin ankaŭ estis facile elektita por dua oficperiodo. Ĉio iris pli-malpli glate. La belorusa ekonomio estis pliiĝanta.
  Sed Kalyakin ne iris al tria oficperiodo. Lia posteulo estis kolego Novikov.
  Ĉernomyrdin ankaŭ ne kuris por tria oficperiodo. Ĉernomyrdin estis sukcedita fare de Zhirinovsky. Ĉi-lasta, kompreneble, fariĝis multe pli modera, sed pligrandigis premon al Belorusio - postulante aliĝon al Rusio.
  La novulo hezitis. Pro kio li estis sub sankcioj.
  Ĵirinovskij estis pli rigida kaj premis pli forte ... Rezulte, la por-rusaj fortoj okazigis referendumon en Belorusio, kiu koincidis kun severa ekonomia krizo. Kaj Belorusio fariĝis parto de Rusio. Ĉi tio intensigis kontraŭ-okcidentan senton.
  En 2014, Zhirinovsky, profitante la okazon de la Majdano en Ukrainio kaj la renverso de Janukovych, sendis soldatojn. La ukraina armeo ne estis batalpreta kaj la rusoj senarmigis ĝin. Janukoviĉ kaj la Rada, per armila forto, anoncis referendumon. Rusio aneksis ĉi tiun respublikon al si.
  Por ke ukrainoj ribelu malpli, Zhirinovsky movis la ĉefurbon de Rusio al Kyiv. Kaj tio influis la rezultojn de la referendumo. Vladimir Volfoviĉ mem, en la venonta prezidant-elekto, estis triumfe elektita por tria oficperiodo, aboliciante ĉiujn limigojn en referendumo.
  Aleksandro Lukaŝenko retiriĝis kaj enprofundiĝis en forgeson. Putin funkciis kiel prezidanto de la FSB ĝis 2012, kiam li estis sesdekjara. Kaj Zhirinovsky, kiu ŝatis rejunigi la teamon, ne anstataŭigis lin per kvardekjara kapabla oficiro. La guberniestro de Belorusio, kiu anstataŭigis Novik, ankaŭ iĝis pli juna.
  Rusio tamen falis sub la sankcioj de la Okcidento, sed ili ne estis tre signifaj. Zhirinovsky batalis en Sirio kaj Irako. Li kreis sian propran ŝtaton por la kurdoj kaj, entute, agis pli decide ol Vladimir Putin. Plie, Rusio lanĉis misilatakon kontraŭ Saud-Arabio kaj akre ŝveligis petrolprezojn.
  Tiam komenciĝis granda milito inter Irano kaj Usono. Kio altigis petrolprezojn eĉ pli. Dume, Rusio prenis kaj aneksis la baltajn ŝtatojn kaj Moldavio. Kaj tiam, profitante la tumulton en Kazaĥio post la foriro de Nazarbayev, ŝi enmetis ĉi tiun respublikon en sian cirkuladon.
  Referendumo ankaŭ estis okazigita, kaj Rusio akiris alian provincon.
  Iom post iom, la restarigo de Sovetunio daŭrigis.
  En 2020, Zhirinovsky ĝisdatigis la rekordon en la elektoj por la kvara oficperiodo de la Prezidanto de Rusio. Ĝis li foriris.
  Kaj Rusio moviĝis tra Centra Azio. En Uzbekio, Taĝikio, Kirgizio, Turkmenio aperis rusaj trupoj kaj okazis referendumoj pri aliĝo al Rusio.
  Do la lando estis restarigita al la iamaj limoj de Sovetunio.
  Sed ĉi tio ne sufiĉis por Ĵirinovskij. Kaj li, sen nenecesaj antaŭjuĝoj, okupis Finnlandon per trupoj. Kaj tie, kompreneble, kun preskaŭ 100% rezulto, per okazigo de referendumo. Kaj aliĝante al ŝi.
  Tiel, Rusio resendis sian propran. Rilatoj kun Ĉinio iom plimalboniĝis pro asertoj je Port Arthur kaj la eldomigo de la flavoj de Siberio.
  Sed dum Ĉinio timis kontraŭ Rusio kaj blasfemis.
  Sed en Alasko okazis militista puĉo, kaj rusaj trupoj okupis ĝin. Kaj ili faris referendumon pri reveno al Rusio. Samtempe, Ameriko estis devigita rekoni la nevalidecon de la interkonsento pri la vendo de Alasko al Rusio.
  Tiel...
  Oleg Rybachenko haltis kaj komencis pafi denove.
  La knabo pafis eksplodon kaj poste ĵetis obuson per la nuda piedo. Disigis la naziojn kaj tweetis:
  - Ni estas nevenkeblaj!
  Margarita ankaŭ pafis eksplodon, ĵetis obuson per la nudaj piedfingroj, dispremis la Fritz kaj kriis:
  - Kaj ĉiam unuiĝintaj!
  La infanoj batalis tre kuraĝe.
  La knabo denove frapis la malamikojn per eksplodo. Li ĵetis obuson al la raŭpo per la nudaj piedfingroj. Kiel rezulto, du tankoj koliziis. Oleg Rybachenko kantis:
  - Gloro al vi, nia rusa lando,
  En la nomo de sankta Rusio,
  Familio de indiĝenaj konsilioj!
  La knabino denove ĵetis la obuson per la nuda piedo. Pafis dekduon da faŝistoj kaj kantis:
  - Estas bovino sur la monto,
  Estu sanaj infanoj!
  La knabo turnis sin, falĉis la Fritz kaj pepis:
  - Patrujo en mia koro,
  Feliĉe, ni malfermos la pordon!
  Kaj post tio, lia infana kruro, ĵetis granaton. Li estas infano kiu estas vere mortiga portanto de detruo.
  Margarita ankaŭ estas sago kun kolosa precizeco.
  La knabino prenis ĝin kaj kantis:
  - Ne, la vigla ne forvelkos,
  La rigardo de falko, aglo-
  La voĉo de la homoj estas sonora -
  La flustro dispremos la serpenton!
  La knabino, ĵetante grenadon per la nuda piedo, prenis ĝin kaj pepis plu;
  Stalin vivas en mia koro
  Por ke ni ne sciu malĝojon -
  Malfermis la pordon al la spaco
  La steloj brilis super ni!
  Kaj la knabino ridis. Ŝi tranĉis la faŝistojn. Ŝi batis iliajn vicojn kaj knaris:
  Mi kredas, ke la tuta mondo vekiĝos -
  Estos fino de faŝismo...
  La suno brilos hele
  La vojo, lumigante komunismon!
  Kaj denove la knabino lerte ĵetas grenadon per la nuda piedo. Puŝante unu la alian naziajn tankojn.
  Natasha ankaŭ batalas. En Stalingrado, knabinoj estas nur herooj.
  Kaj kantu al si kun kuraĝo:
  - Mia patrujo estas la mallumo de la universo,
  Mi povas disbati la atakon de malbonaj malamikoj ...
  Mi ne povas ami tagon sen vi
  Mi estas preta doni mian vivon por vi!
  Kaj Nataŝa ĵetas grenadon per la nuda piedo.
  Poste, Zoya pafas. Bela knabino en bikino. Donos turnon, falĉu la naziojn.
  Kaj tiam mortiga donaco flugos de ŝia nuda piedo.
  Zoja kantis, elmontrante la dentojn:
  - Mi amas detrui malamikojn! Tia knabino!
  Kaj denove, la beleco kun ŝiaj nudaj piedfingroj komencos detruon.
  Kaj tiam Aŭrora pafas. Ankaŭ ruĝhara diablo kiel veturi sur la nazioj.
  Kaj per sia nuda piedo, pafita granato ŝmuros la batalantojn de la Wehrmacht sur gruzo.
  La knabino grincas:
  - Tili, tili, trol, vali...
  Batu la naziojn per mia forto,
  Mi ne povas rifuzi nun!
  Kaj denove la militisto precize pafas.
  Plian fajron gvidas Svetlana. Kaj ankaŭ kun nudaj piedfingroj, ŝi ĵetis eksplodpakaĵon.
  Nu, la Fritz ricevis ĝin.
  La knabino, sincere, estas rokmilitisto.
  Kaj kiel kanti:
  - Gloro al Rus' super la Tero,
  Ni ĉiam estos kun sonĝo!
  Kaj kvar knabinoj sur la nazioj kaj kiel ili trafos. Ĝenerale ili estas kiel sanktuloj el la bataliono de anĝeloj de morto. Kaj la nazioj en Stalingrado ricevas ĝin.
  Sed ĝi fariĝas pli kaj pli malfacila kaj pli malfacila.
  Stalingrado ankoraŭ tenas, sed la nazioj jam povis preni la Sekan. Ekzistas ankaŭ forta floto de la maro inter la nazioj. Inkluzive de kaptitaj britaj ŝipoj.
  Ili laŭvorte vundis la tutan marbordon. Kaj la turkoj antaŭeniras de la sudo. Ĝi fariĝas vere timiga.
  Natasha kaj ŝiaj knabinoj de Suĥimi povis flugi al Stalingrado, kaptante germanan lamenlignoaviadilon.
  Kaj nun ankaŭ en Stalingrado. Kiel, ĉi tiu urbo estas la faŝistoj, kiom ajn vi klopodas ne preni ĝin.
  Nataŝa ĵetas murdan donacon per sia nuda piedo, ŝirante la naziojn en ŝiriĝintan viandon, kaj kantas:
  - Nia vivo estos mirinda!
  Zoja, ĵetante obuson per la nuda piedo, aldonis, elmontrante la dentojn:
  - Se, kompreneble, ni venkas!
  Kaj la knabino skuis siajn skarlatajn cicojn.
  Aŭrora, pafante, muĝis:
  - Kaj nia Patrujo estu fama!
  Kaj, kun nudaj piedfingroj, li ĵetos murdan donacon. Disbatu kontraŭulojn, kaj knari:
  - Gloro al Granda Rus'!
  Kaj tiam Svetlana prenis la linion kaj eksplodigis ĝin. Mi eltranĉis cent naziojn. Tiam ŝi lanĉis obuson per sia nuda piedo, kaj knaris:
  - Al la nova lumo de scienco kaj prospero!
  Kaj la kvar knabinoj denove batalas, kaj ili ne mallevos la nazon.
  Nataŝka levis la eksplodan pakaĵon per du nudaj piedoj. Kaj pro sia tuta forto, ŝi ĵetis ĝin en nazian tankon.
  La E-75, ricevinte difekton, ĉesis kaj komencis fumi.
  Nataŝa kantis:
  - Rus' ridis kaj ploris kaj kantis,
  En ĉiuj epokoj, tial ŝi kaj Rus'!
  Tiam Zoya prenis ĝin kaj lanĉis murdan donacon kun siaj nudaj piedfingroj. Kaj alia tanko de la nazioj haltis, viciĝis.
  Zoya tweetis:
  - Jes, la estonteco estas nia!
  Gloro al granda Rusujo!
  Aŭrora pafis de maŝinpafilo. Falĉis multe da faŝistoj. Tiam ŝi diris agreseme:
  - Gloro al la herooj de Sovetunio!
  Kaj de la ĵeto de ŝia nuda piedo reflugas granato. Jen la ruĝhara knabino. Nur nevenkebla terminatoro.
  Kaj kiel Svetlana prenis ĝin, kaj disbatis la naziojn. Kaj faligis ilin kiel akran fojnkampon.
  Tiam ŝi pepis:
  - Gloro al la lando Rusujo!
  Kaj de la ĵeto de ŝia nuda piedo flugas tia mortiga fragmenta granato.
  La militisto knaris:
  - Por la sovetia imperio!
  Natasha pafante, diras:
  - Por la plej granda el imperioj!
  Kaj denove, io, kio mortigas la naziojn kun enorma garantio, flugas de ŝia nuda piedo.
  Kaj la knabino kantas:
  - Gloro al mia Patrujo -
  Gloro al Rusujo!
  Zoja ankaŭ ĵetis obuson per sia nuda piedo. Ŝi fortranĉis multajn naziojn kaj grincis:
  - Granda Rusujo - granda gloro!
  Kaj palpebrumis al siaj kunuloj.
  Knabinoj kompreneble preskaŭ nudaj. En bikino, sunbrunigita, muskola, bela kaj kurba.
  Kiel ĉarmaj knabinoj aspektas preskaŭ nudaj! Kaj kial eĉ vestaĵoj!
  Poste, Aŭrora aktive pafas. Kaj per sia nuda piedo, li ĵetos ion, kio mortigas la naziojn.
  Poste li kantas:
  - Por la granda Patrujo!
  Svetlana daŭre pafis. Ŝi tranĉis la naziojn kaj pepis:
  - Por grandaj atingoj!
  Kaj kun nuda piedo, kiel lanĉi obuson. Kaj denove, la nazioj estas mutaj.
  Bone faritaj rusaj knabinoj. Ili estas homoj de aerakrobatiko.
  Kaj poste estas la pilotoj: Mirabela kaj Anastazio. La sama kiel esti vangofrapita sur la Fritz.
  Jes, la hordoj de Hitler disiĝas el tiaj knabinoj.
  Militistoj batalas sur Yak-9. La aŭto ŝajnas malmoderna. Sed sufiĉe efika. Kvankam en rapideco kaj armilaro pli malalta ol la Luftwaffe.
  Nur unu 20 mm kanono kaj maŝinpafilo por la knabinoj, kontraŭ ME-262 kun kvin 30 mm kanonoj.
  Sed jen Mirabela lerte manovras, venas en la voston de la flugilhava faŝisma vulturo. Kaj pafas lin. Elfrapas metalon, purigas la malamikon.
  Tiam Mirabela kantis:
  - Pli kaj pli alta kaj pli alta
  Aviadiloj flugas kiel birdoj...
  Ni malkonstruas faŝismajn tegmentojn
  Kaj la braveco de la soldatoj estas preter la limoj!
  Kaj jen Anastazio, kiel ŝi prenos ĝin kaj krevos la naziojn. Ŝi estas terminatora knabino.
  Li dispremos la vizaĝojn de la naziaj banditoj, kaj grincos:
  - Granda gloro venos por Rus'!
  Kaj ankaŭ kun nudaj piedoj premos la pedalojn. Kaj alia Messerschmitt falas.
  Knabinoj batalas en kalsoneto sole. Kaj ili estas tre bonaj. Ili flugetas rapide sur pli malfortaj motoroj. Kaj ili foriras de la pafoj de la malamiko.
  Mirabela detranĉante Fritz, grincas:
  - Ne korvoj, vi ne povas venki nin!
  Kaj denove la militisto ŝteliras al mortiga distanco.
  Kaj la nova nazia maŝino falas.
  La sandala knabino scias, kion ŝi faras. Kaj ŝi fartas bonege.
  Jen faŝisto provanta kovri la militiston de malproksime. Kaj ŝi foriras. Kaj per ia miraklo, denove ĉe la vosto de la malamiko.
  Kaj faligas Fritz, knirante:
  - Nenio estas neebla por rusoj!
  Kaj denove la militisto faras senesperan U-turniĝon. Kaj alia aŭto falas trapikita.
  Mirabella tweetis:
  - Vere la mondo estas kreita por Rusujo!
  Kaj denove, kiel eliri. Kaj kiel cedi al la malamiko!
  Anastazio ankaŭ terenbatas germanan aŭton kaj kriegas:
  - Nia tuta lando estos fama, sed ne estos kaptaĵo por ni!
  Kaj la knabinoj estas pli kaj pli diverĝaj!
  Kio povas trakti ilin? Ĉu tio estas agresema uragano!
  Pli precize, uragano ne povas venki ilin!
  Nataŝa dume batalas kaj kantas:
  Ni batalos por Rusio!
  Kaj ankaŭ kun nuda piedo, kiel lanĉi obuson de murda kalibro.
  Kaj muelu la naziojn en pecetojn da metalo kaj sangan viandon.
  Ankaŭ Zoja ĵetos per la nuda piedo mortigan kaj ruĝvarman, kaj, eksaltante, eldonos:
  - Kaj por la nova ordo de komunismo tra la mondo!
  Kaj nudigis la dentojn.
  Aŭrora tiam pafas forte. Li pafas sin, falĉas la naziojn kaj grincas, elmontrante la dentojn:
  - Por progreso!
  Kaj el ŝia nuda piedo elfluas io, kio kapablas frakasi ajnan obstaklon.
  Kaj poste en la batalo Svetlana. Tia murdinta knabino.
  Kaj ŝi ankaŭ estas blonda. Kiel ŝi tranĉas kontraŭ la nazioj... Kaj tiam murda donaco flugas de ŝia nuda piedo. Li premos la naziojn, kaj transformos ilin en diablaj flamoj.
  Terminator-knabinoj kiel sibli:
  - Laŭdu mian honorvorton!
  Komsomola vorto!
  Militistoj kiel pafi al la nazioj. Kaj ni pafu ilin kiel rabiajn hundojn.
  Jen la Terminatoroj! Kaj ili dispremas la naziojn - nu, diabloj!
  Nataŝa diris kun patoso:
  - Ni batalos por socialismo,
  Por nia sovetia Rusio,
  Por nova bonega mendo!
  Kaj denove, mortiga donaco flugas de ŝia nuda piedo.
  Zoya ankaŭ agas sufiĉe energie. Disbatas la faŝistojn. Kaj ne lasas ilin malsupren. Kaj ŝiaj nudaj piedoj flagras kiel helico.
  La Militisto diras kun fervoro:
  - En la nomo de sankta Rus',
  Rusio estos glorata!
  Kaj denove la militisto kun plena ekscito batalas.
  Tiam Aŭrora ĵetas donacon de morto kun nuda piedo. Kiel ĝi balaas la naziojn en ĉiuj direktoj. Kaj diras kun kolero:
  - Mi estas la mondĉampiono en boksado!
  Kaj tiam Svetlana lanĉos la murdan kaj detruan. Kaj ŝia nuda piedo estas tiel lerta.
  Kaj la militisto pepis:
  - Mi estas la plej forta en la mondo,
  Ni trempos la naziojn en la necesejo -
  Ne kredas Patrujan larmon,
  Kaj ni donos la malbonajn oligarkojn en la cerbon!
  . ĈAPITRO #9
  Partoprenante en pezaj bataloj, Vedmakova apenaŭ dormis dum kelkaj tagoj, kaj tial, malgraŭ la ekstrema malvasteco en la prizonĉelo, sufokeco kaj fetoro, ŝi preskaŭ tuj ekdormis.
  Ŝi sonĝis, ke ŝi estas en la Mezepoko kaj gvidis ribelon de sklavoj, fariĝante speco de Spartacus en jupo! Post la unua sukceso, la kuraĝa militista knabino, la muskola knabino, kolektis la ribelulojn kaj proponis elekti siajn proprajn gvidantojn.
  Vedmakova, kiel atendite, fariĝis estro de jam sufiĉe granda taĉmento, kaj proponis la potencan heroon Turan kiel sian unuan deputiton.
  Kaj ĉi tie la sklavoj estis unuanimaj. Tiam ili elektis dek virojn. La decimala sistemo estas la plej simpla kaj Vedmakova decidis, ke nenio estu komplika.
  Armitaj per trofeoj, kaj prenante blathelikojn (en peza sonĝo, la subkonscio de la Sorĉistinoj krevis), ili pluiris.
  Por plifortigi ŝian aŭtoritaton kaj etendi la krurojn, Vedmakova marŝis, moviĝante kiel kato. Tiam la knabino ekkuris, palpante la malgrandajn, akrajn ŝtonetojn de la roka vojo per la plandoj de siaj nudaj piedoj. Sed la militisto ne atentis la doloron, krome ŝi antaŭis ĉiujn. Kiel evidentiĝis, ne vane. Tri malamikbatalantoj sidis en embusko, kaj ili povis levi trofruan alarmon. La gvidanto de la ribelo grimpis sur arbon kaj saltis sur la malamikojn de supre. Ŝiaj movoj estas kiel danco de hibrido de tigroj kaj kobroj, iometa krio kaj trankviliĝis kun tranĉitaj kapoj.
  - Tiel mi rompas la reziston!
  Vedmakova ne povis rezisti ludi por publiko, montrante tranĉitajn kapojn al sklavoj. Estis muĝo de aprobo en respondo.
  Baldaŭ aperis la biendomoj kun plantejoj. La ĉizitaj domoj estas veraj palacoj kun dekoracioj kaj statuoj. Jen kaj tie videblis fontanoj. El unu statuo en la formo de Zeŭso kun papilioflugiloj kaj buŝoj sur la stomako, kruroj kaj brusto: sep jetoj estis batitaj. La kampoj estas riĉaj, grasaj, kun similaĵo de ora kotono, greno kun grandaj spiketoj, kikeroj kaj aliaj aferoj. Ili dungis multajn sklavojn. Estis kaj viroj kaj virinoj, kaj ankaŭ multaj infanoj. Kompreneble la kontrolistoj, la gardistoj. Sed ĝenerale, kompreneble, estas multe pli da sklavoj, kaj kun ŝoveliloj kaj sarkiloj.
  Vedmakova levis memfaritan standardon haste kudritan de sklavinoj: Kun bildo de Glavo kaj sarkilo! Aliaj sklavoj rapidis al la atako.
  Dume de la fostoj pendis pluraj sklavoj kaj sklavoj, iliaj manoj kaj piedoj estis trapikitaj per najloj. Ŝajnas, ke ĉi tiuj infanoj de maljusteco estis kondamnitaj al turmento. Vidante la proksimiĝantajn liberigantojn, la krucumita knabino kriis per neatendite forta voĉo:
  - Venis venĝo, batu la posedantojn!
  La gvidanto de la Sorĉisto, kiel ĉiam antaŭen. Ŝia blato-limako leviĝis kaj terenbatis du gardistojn samtempe. La ceteraj kliniĝis malantaŭen, unu en timo, eĉ kuris en sian propran lancon. Intestoj elstaris el la trapikita ventro. La knabino ridis.
  - Vi estas malfortaj militistoj, se vi timas ĉevalon!
  Miloslava, kiu fariĝis ŝia varleto, batalis dekstre, la hakilojn en la manoj de la knabino, kiel la razilo de lerta barbiro. Tiel fame fortranĉas la batalantojn.
  Turan ankaŭ ne cedis. Li lanĉis ŝtonon, kiu rompis la bruston de la gardisto, kaj aliĝis al la batalo. Evidentiĝis, ke la laborego bonigis al li, ne la muskoloj de la muelŝtono. Vere, Vedmakova moviĝis pli rapide.
  La sklavoj ĉesis labori, sed ankoraŭ ne aliĝis al la batalo. Ŝajne ili estis konfuzitaj. Vere, la sama maltrankvila knabo, saltante al la laborantaj knaboj, kriis:
  - Malkuraĝuloj! Kiu estas malantaŭ mi estas la heroo, kiu sen mi estas la aĉa porko!
  La knaboj estis la unuaj, kiuj respondis. Ili kuregis al la kontrolistoj. Jen unu dekkvarjara ulo, kiu batis sian "gardiston" per sarkilo tiel ke lia kapo frakasiĝis kiel kukurbo. Ĝi funkciis, kaj la aliaj sklavoj, eĉ la kutime modestaj kaj paciencaj knabinoj, alkuris en la batalon.
  Nun la batalo estis kaosa, sed la nombra supereco, same kiel malespero, estis flanke de la sklavoj. Kaj, kompreneble, ili transprenis.
  Passa estas tio, kio estas malfacile atendi de knabino, kiu studis ĝuste antaŭ ŝiaj okuloj. Ŝi baraktis la gardiston, li komencis puŝi ŝin. Do ŝi trompis lin, forprenis la glavon kaj batis lin rekte en la kolon.
  - Tiel mi nomas manĝeto! - la knabino klakis. - Rigardu, ne ebriiĝu!
  La unua bieno estis liberigita rapide, la taĉmento kreskis tuj antaŭ niaj okuloj. La ribelo disvastiĝis kiel sovaĝa fajro englutante la kampojn. Vedmakova galopis antaŭen. Ĉevalistoj alkuris al li, kutime, ili atingis la pinton de la kapo. Sed la gardisto ne rezignis. Precipe obstina batalo estis proksime de la sepkorda fontano. Ĉi tie la plantistoj movis la ĉevalrezervon en batalon.
  La kuraĝa Vedmakova estis ĉirkaŭita de ĉiuj flankoj. Ŝi estis savita nur de la eksterordinara rapideco de speciale grasigita blato-limako. Jen ekzakta ĵeto kaj la hakita kontraŭulo falas. Tamen, la knabino unue estis vundita en la ŝultro, poste en la stomako, kaj tiam ŝia kruro estis preskaŭ fortranĉita. Tiam Vedmakova komencis ĵeti etajn ponardetojn. Akraj kiel razilo, ili falis en la okulojn, foje en la buŝon. Tamen la plej multaj el la militistoj estis duonnudaj pro la varmego, kaj por tiaj soldatoj sufiĉas trapiki la bruston. Kelkaj rajdistoj falis, sed la ceteraj premis sin. Estis tiom da glavoj, ke ili aspektis kiel kombilo en moviĝo. Do ili verŝas de ĉiuj flankoj.
  Sed Miloslava, Passa, Turan kaj aliaj sklavoj alvenis ĝustatempe. Tratranĉinte la vicojn, ili marŝis kiel sketejo, oni povas vidi kiel la kadavroj forflugis, kaj iel armitaj sklavoj rapidis al ili helpi pro sia tuta forto.
  La infanterio atakis la rajdantojn, la elĉerpitaj sklavoj venĝis la doloron kaj humiligon.
  - Kaptu la malamikan ringon kaj ne lasu! - ordonis Vedmakova.
  Antaŭ ŝiaj okuloj falis sklavo kun tranĉita kapo, sed post li falis deko da gardistoj.
  - Prenu la numeron! - ordonis la juna gvidanto de la ribelo.
  Pli kaj pli da sklavoj eniris la batalon. Oni vidis, kiel la knaboj per kurado grimpis sur la ĉevalojn, alkuris la rajdantojn kaj uzis siajn dentojn, uzis pintajn ŝtonojn.
  La sklavoj ŝajnis ne scii timon, ili venĝis pro la longaj jaroj de humiligo, kiam neniu konsideris ilin homoj. Krome, multaj el ili naskiĝis liberaj kaj ankoraŭ ne forgesis la ebriigan aromon de volo.
  Fininte kun la "ĉevala" taĉmento, Vedmakova pluiris. La lasta serioza obstaklo sur lia vojo estis citadelo dehakita de grandaj arboj. Tie estis sufiĉe multe da sekureco.
  - Serĉu la bienojn kaj kaptu la ŝtupetarojn. ŝi kriis. - Se tio ne sufiĉas, faru ilin mem.
  La sklavoj haste konstruis atakaparatojn.
  - Ŝtuparo estu larĝaj, por ke multaj militistoj povu trairi ilin samtempe. - atentigis Vedmakova.
  Masakro daŭre furiozis sur aliaj biendomoj. Kelkloke la servistoj transiris al la flanko de la ribelantoj, sed en kelkaj kazoj, pro kutimo, ili rezistis. La kontrolistoj estis mortigitaj rapide - ĉi tiuj estas malproksimaj de la plej malmolaj militistoj. La lasta fortikejo de malamikrezisto estis detinets. Vedmakova, kiel ĉiam, estis la unua, kiu grimpis la muron. Li estis trafita plurajn fojojn per sago, sed rebatis la mortigajn donacojn per ŝildo. La plej proksima militisto estis tiel forte trafita, ke kvankam li sukcesis paradi, li defalis de la muro.
  Miloslava sukcesis forŝiri la gardiston per hoko, ankaŭ forĵetante la malamikon. La neĝblanka Passa jam sorĉis la malamikajn soldatojn per sia aspekto mem. Dum ili rigardis ŝiajn perforte ŝvelantajn mamojn, kun allogaj mamoj, la knabino piedbatis en la ingvenon per la piedoj, kaj poste tranĉis. Vedmakova, grimpante la murojn, senkompate tranĉis. La malamiko jam perdis la moralon, pli kaj pli da sklavoj grimpis la muron. Ili trarompis, estis multe da ŝtuparo, kaj la gardistoj ne havis tempon por bati ilin ĉiujn. Funde, la vero kuŝis mortintaj kaj vunditaj sklavoj, la sturmo ne povis fari sen perdoj. Ĉi tie la sklavo kaj la gardisto baraktis kune kaj kolapsis de deca alteco. Ili estis vunditaj, sed restis, vivantaj, daŭre strangolis unu la alian.
  La maltrankvila knabo, Vedmakova forgesis demandi sian familian nomon, estis ankaŭ sur la muro. Profitante sian malgrandan staturon, li glitis inter la kruroj de la oficiro, poste piedbatis lin en la dorson per ambaŭ piedoj, samtempe frakasante sub la genuoj. Li flugis antaŭen, trafante forkegon kiu estis tenita de plenkreska sklavo.
  - Tio estas tiel kaptita tiu dolore mordado! - La knabo elŝovis sian maldikan langon, incitetante la gardistojn.
  - Ho, vi nudpieda serpento! - La batalanto staranta dekstre malbenis kaj tranĉis la knabon per glavo.
  La knabo kliniĝis malantaŭen kaj kraĉis en lian okulon el sia pipo. Kiel malespere kriegis la malamiko, rompinte. La infano ne staris dum ceremonio kaj finis lin per glavo. La manoj de la infano, kvankam maldikaj, estis nervozaj kaj fortaj - malmoligitaj pro laborego.
  Ankaŭ aliaj knaboj montris premon, batalis kiel diable, kriante kaj blasfemandante, elektante malvarmetajn esprimojn!
  La muro estis rapide malbarita, interne la batalo iom treniĝis, timante la venĝon de la sklavoj, la posedantoj batalis senespere. Vere, rekreskitaj ventroj estas malbonaj helpantoj en batalo kun rabiaj sklavoj.
  La ĉefposedanto, Ŝejko Samuma, provis foriri tra la subtera trairejo. Li prenis kun si sakon da ŝtonoj kaj oro. Eble li havis ŝancon, sed avideco lasis lin malsupren. La bela knabino Rakhita, kaj eĉ kun la kupra koloro de ŝia haŭto, estas tro da tento.
  - Kaj sekvu min hundino! - Ŝejĥ kaptis ŝin je la abunda hararo.
  - Ne necesas, mi mem iros, sinjoro! ŝi petegis.
  - Ne malĉastulino! Mi ŝatas porti vin! La sadisma eminentulo ridis.
  - Sed doloras! - La sklavino ekmovis siajn nudajn krurojn.
  - Kiam ni estos for, mi pendigos vin je viaj haroj kaj ekbruligos. La ŝejĥo karnovore lekis siajn lipojn.
  - Vi estas besto! Sed mi amas vin, kredu min!
  La knabino skuis sin al la posedanto, kiu metis sian malpuran muzelon al sia pura vizaĝo kaj komencis leki. Ĉi tie la mano de Raĥita trovis ponardon sur la zono de la ŝejko kaj enpuŝis ĝin en lian ŝvelintan stomakon per sia tuta forto.
  Jen estaĵo de mallumo.
  La ŝejko faligis la sakon kaj ellasis siajn harojn. Liaj manoj provis fermi la profundan truon, la intestoj elfalis.
  - Estaĵo! Eĥidno! li grumblis.
  - Ne! Mi faris la ĝustan aferon! Kiom da knabinoj kaj viroj vi torturis. Li eĉ palisumis infanojn kaj najlis ilin al fosto. Ĉi tio estas nur venĝo! - ekkriis la knabino.
  - Damne!
  - Diino! Vi batis min! - La sklavino piedbatis la dikan, sangantan ventron de la ŝejko.
  - Malmultaj sukcesoj! - Li sibilis.
  - Sed nobla sango fluas en mi! - La nudpieda sklavino ekbrilis per siaj dentoj.
  - Nenio malĉastulino! La trupoj dispremos la ribelon, kaj vi estos tiel torturita, ke mi ŝajnos al vi kiel anĝelo! - Mi trovis la forton por grumbli la Ŝejkon.
  - Ĉu ili havas fantazion pli riĉan ol la via? La knabino elŝovis sian langon.
  - Sufiĉe por vi! La riĉulo ekmoviĝis kaj ĝemis. - Dolorita! Alportu al mi facifiajn ungventojn.
  - Kial? - Ruze demandis la knabino.
  - Mi donos al vi ĉi tiun saketon da oro. Ŝejĥ petegis.
  - Li estas mia! Bone, nur pro kompato, kie estas la fatsifi ungvento? La knabino ruze ridetis.
  Ĉu vi konas la ŝrankon en formo de fluganta bovino? - La riĉulo sibilis, balbutante.
  - Jes! Mi vidis tian belan kun ŝtonetoj.
  - Do vi devas meti vian manon en vian kapon, kaj vi povas facile akiri skatolon da ungvento. Vi venos por mi kaj ŝmiru. - murmuris Ŝejĥo, preskaŭ perdante la konscion.
  "Eĉ fiulo meritas medicinan atenton. Atendu min!
  La knabino kuris en la ĉambron. Ŝi ne zorgis pri la riĉulo, sed tia valora ŝmiraĵo estas tre malofta kaj utila por la ribelantoj. Kaj tiam ŝi perfidos la malamatan monstraĵon al la ribelantoj.
  La sklavoj jam fuĝis al la ĉambroj. Du el ili vidis belan duonnudan knabinon. Sanaj uloj malsataj je ina korinklino alkuris al ŝi. La knabino multe laboris, estis muskola, kaj tial facile forpuŝis la atakanton, kun fortaj kruroj, kaj kriis:
  - Se vi volas ricevi monon. Sciu, ke tie, en la kelo, ploras agresema tipo, kun sako da oro.
  - Ni ne ŝatas agreson! - ironie oponis uloj.
  Sed li ankaŭ estas riĉa! - la knabino klakis.
  - Do estas pli bone, ni batalu! Kie estas la kelo? - La ribelemaj sklavoj babilis.
  - Sekvu mian manon tie! La sklavino svingis sian dekstran manon.
  Junaj, nigraj sklavoj kuregis tien, kien ŝia pisilo montris. La knabino ridetis kaj kuris en la ĉambron. La mebloj estis sufiĉe riĉaj, sed senordaj. Kaj jen la ŝranko gisita en oro. Rakhita, sen pripensi dufoje, enŝovis la manon. Ŝi glitis enen kaj en tiu momento ŝia makzelo fermiĝis.
  Belulino kriis, akraj dentoj tranĉis ŝian pojnon.
  - Ho, kiel dolora! ŝi kriegis, poste elpremis. - Ĝi estas tiel malbona!
  Malgraŭ la sovaĝa doloro, la knabino freneze provis bandaĝi sian manon. Vedmakova, aŭdante virinajn kriojn, decidis, ke iu estas seksperfortita, kaj rapide eksplodis en la ĉambron. Vidante la belecon kovritan per sango, ŝi kriis:
  - Kiu kuraĝis fari ĉi tion?! Mi metos lian dignon sur lian azenon! - En kolero, la militisto povus esti malĝentila.
  Larmoj elverŝis el la okuloj de Raĥita, ne tiom eĉ pro doloro por ŝi, multfoje vipita sklavino ne estas fremda, kiom de la konstato, ke nun ŝi estas kripla.
  - Estas li! La knabino montris al la ŝranko.
  Se tiel estas, tiam estas terure! - Vedmakova perforte tranĉis la rikanantan insekton sur la kapon. La strukturo fleksiĝis pro la trafo, la pli mola oro estis tranĉita. La militisto daŭre batis ĝis ŝi frakasis la ŝrankon en pecojn.
  La knabino rimarkeble paliĝis, kaj la neĝblanka Passa saltis al ŝi. Ŝi lerte aplikis turniketon, ĉesigante la sangadon. Vedmakova elprenis distranĉitan manon, la membro paliĝis, sed ankoraŭ estis varma.
  - Bonege! - Ni devas telefoni al Ĥirov. Eble li kreskos ĝin. La militisto laŭte fajfis.
  Passa demandis:
  - Kiu konsilis vin meti vian manon ĉi tie?
  - Samma!
  - Kion vi metis en vin mem? - Vedmakova surpriziĝis.
  - Ne, la nomo de ĉi tiu idioto estas Samuma. - Korektis la knabino.
  - Se jes, tiam ĝi devas esti kvaronigita. La militisto rulis la okulojn.
  - Li estas en la kelo kaj grave vundita. Vi povos kapti lin. Se vi ne spiras.
  Vedmakova provis teni la penikon, kiam subite ŝi fariĝis glitiga lacerto, kiu provis forŝteliĝi. Se la militisto ne estis tiel lerta de naskiĝo, eble ŝi sukcesis. Precipe kiu kaptis ĝin ne je la vosto, sed je la kolo.
  - Ve, stranga magio. Ni devas montri Ĥirov.
  La vizaĝo de la vundita knabino iĝis obtuza, kaj ŝi perdis la konscion.
  Passa prenis ĝin ĝustatempe:
  - Nerva knabino, sed bela! Estos domaĝe, se ŝi restos kripla.
  Nu, mi esperas, ke ĉi tio ripariĝos. Nur nun Ĥirov maltrafis ie, li promesis esti apud mi. - Vedmakova malkontente levis la ŝultrojn.
  - Mi estas tie ĉi! La sorĉisto elsaltis el malantaŭ la pordo. - Mi sentas magion.
  - Kaj mi tenas ĝin en miaj manoj! - grumblis Sorĉistino.
  - Nu, tio ne estas malbona! Ĉi tio estas miksaĵo de meduzo kaj lacerto, vi vidas, ke ĝi estas diafana, vi povas vidi kiel tri koroj batas. La sorĉisto ridis.
  - Kio estas impona. La knabino perdis sian brakon kaj anstataŭ ŝi lacertmeduzon. Mi pensas, ke malgraŭ la tuta lerteco de tia estaĵo, ĉi tio ne estas tute ekvivalenta anstataŭaĵo! - La militisto tute ne emis ŝerci.
  - Sed unu el la korpopartoj povas naĝi, kaj ĉi tio tute ne estas malbona. Ia superpotenco! La sorĉisto ruze palpebrumis.
  - Kion ĝi signifas, ĉu ĝi estas handikapo? - Mi ne komprenis la Sorĉiston.
  - Kiel diri! Ja ĝi ne plu estas nur besto, sed parto de la virina korpo. Kaj mastrumado de bestoj estas malfacila. Nun ĉi tiu eta lacerto kapablas ŝrumpi kaj gliti en ajnan breĉon aŭ grimpi tra la muro. Krome, ĝi estas preskaŭ nevidebla, ĉi tiu specio estas kiel kameleono. - Komencis klarigi la sorĉisto.
  - Pulsarno! - diris, pruvante la entuziasmon de Pass. - Mi pensis, ke ne eblas. Detranĉu la penikon kaj spioni ĝin.
  - Okazas, ke malvenko promesas grandajn problemojn, sed ĉi tio estas nur reflekto de estonta venko. La sorĉisto rimarkis.
  "Vi do ne sensorĉos ŝin?" - Klarigis Vedmakova.
  - Ne! En milito, braveco kaj bona inteligenteco alportas venkon. Por trafi, vi unue devas vidi la celon, alie vi dislokos vian pugnon. Sed por eviti problemojn, la vundo devas esti resanigita. - mallaŭte respondis Hirovo.
  - Ne estas bone por knabino esti kriplulo. Post ĉio, ĝi dorlotos ŝin! Ĉu vi povas fari ĝin aspekti kiel vera membro, homa mano? - demandis Vedmakova.
  - Mi pensos! Eble mi povas ripari ĝin. Ĝenerale, la plej multaj magiistoj multe pli bonas mortigi ol resanigi. - Hirovo emfazis kun premo.
  - Mi konsentas pri tio! Ĉiu malsaĝulo povas kripligi, ne ĉiu inteligenta povas kuraci. - Vedmakova, pro persvado, eĉ tordis sian fingron ĉe la viskio.
  - Multaj malĝentilaj ekzekutistoj - malmultaj kuracistoj!
  La sklavoj trenis la posedanton de Samum, ŝajnas ke li estas morta. Rakhita rekonsciiĝis, ŝia vizaĝo tordita pro ĝeno.
  - Denove li trompis ĉiujn! Li foriris sen pagi siajn fakturojn.
  - Mi pendigos lin! - diris Vedmakova. - Lia kadavro estu averto por ĉiuj malnoblaj kaj avidaj. Avida homo ĉiam estas malavara kun larmoj de seniluziiĝo!
  - Estas racia! Sed kiu redonos al mi mian manon? La knabino estis preta plori.
  - Jen li! - Indikis la gvidanto de la ribelo.
  Khirov riverencis, ŝnureto ekbrulis en liaj manoj.
  - Ne zorgu! Vi ne devas esti kripla. Do Rakhita devos fariĝi bonega spiono por vi. Post ĉio, vi volas venĝi kontraŭ ĉiuj riĉuloj kaj potencaj en ĉi tiu imperio.
  - Kompreneble. Ne estu sklavo, humiligita en la polvo! - ekkriis la knabino.
  - Do vi povas helpi nin! Ĉi tiu imperio estas malbone regata, do la tombo riparos la ĝiban sistemon! - La sorĉisto elsendis trabon de energio el sia montrofingro.
  - Strange! Mi vidas multe da energio en vi. Kaj saĝo! Mi estas preta aliĝi al vi! - ekkriis la sklavo.
  - Vi estos vundita, sed vi povos venki! Sen doloro ne estas kuraĝo, sen braveco ne estas venko! - li deklaris, pruvante la filozofian pensmanieron de la sorĉisto.
  - Mi estas virino - do mi kutimas elteni. Rakhita kapjesis.
  - Kiam pacienco ne sufiĉas, kantado helpos! - ŝercis Ĥirov.
  Ĉiuj ridis. Vedmakova estis en bona humoro. La komenco estis venka, kio signifas, ke ne estas tempo por perdi. Antaŭ ĉio, necesas formi armeon de sklavoj antaŭ ol ili disiĝas. Do la homoj estas kiel fero, ĝis ĝi malvarmiĝas, donu al ĝi la deziratan formon. La militista knabino eliris sur la muron, grimpis sur la estradon kaj ordonis per tondra voĉo:
  - Kolekto de trumpetoj kolektu ĉiujn!
  Passa demandis:
  - Ankaŭ virinoj?!
  - Jes! Ni bezonos ĉiun glavon. Rapidu, sed sciu, ke ne estos raboj, ni dividos ĉion egale.
  La kolektado de sklavoj daŭris iom da tempo, mi eĉ devis uzi vipojn. Vedmakova mem estis devigita helpi kelkajn el tiuj, kiuj ne perdis la kapon kaj bremsi rabojn. La knabino donis bonan baton al la oreloj de la kvin plej fervoraj banditoj, unu eĉ detranĉis ŝian kapon. Gutetoj da sango falis sur ŝian vizaĝon, Vedmakova lekis ilin avide. Ĝi funkciis. La ĝenerala kunveno estis okazigita en la mallumo per la lumo de torĉoj. Estis miloj da liberigitaj sklavoj, Vedmakova eĉ okule taksis, ke estis almenaŭ dek du mil, kvankam estas multaj infanoj kaj virinoj inter ili.
  Ŝi rezultis de la plej alta turo de la citadelo. La sorĉisto staris ĉe la kontraŭa flanko, li regis la tutan kunvenon. Sklavoj estis brutale ekspluatitaj, kaj la malfortaj estis ekzekutitaj aŭ buĉitaj. Do ĝenerale, se ni prenas la fizikajn parametrojn, ili aspektis kiel bonaj batalantoj. Estas nur ke ili bezonas trejnadon. Vedmakova faris incendian paroladon. Ŝi estis precipe persista en klarigado de la bezono krei grandan liberigan armeon.
  - Unueco, kuraĝo, sindonemo - la ŝlosiloj de venko, libereco, feliĉo! Sen disciplino ne ekzistas armeo, kaj sen armeo oni ne povas trovi liberecon! La laboro plifortigis nin, multobligita de la menso donos liberecon, kaj kune kun bonŝanco alportos feliĉon!
  Do ni fariĝu unu kaj rompu la ĉenojn! - La militisto parolis.
  La sklavoj gajigis sian aprobon! Nur unu sklavo, kun multaj cikatroj kaj fiera rigardo, silentis. Lia rigardo esprimis la plej ekstreman gradon de malestimo.
  Vedmakova denove proponis elekti ununuran gvidanton de la ribelo!
  - La komandanto estas kiel la supro de la piramido - devus esti nur unu, alie eĉ tia solida strukturo kolapsos!
  Sklavoj kriis:
  -Ĝuste! Konduku nin.
  Vi granda militisto estos nia gvidanto! - Neatendite sukcesis superkrii la tutan knabon.
  Ĉi tio surprizis Vedmakovan: kiel tio eĉ eblas. Ŝi rigardis pli atente, en la manoj de la infano estis io simila al ventotubo nur pli dika. Kaj helpe de tiu ĉi aparato, li bruis.
  - La knabo iros malproksimen! Kio estas lia nomo? - demandis la militisto.
  - Dik! Mi specife rekonis. Pass diris.
  - Simpla nomo! - Vedmakova klare atendis ion pli ekzotikan.
  - Kial komplekseco!
  - Ni voĉdonu! - anoncis la sorĉisto. Li havis tiel tondran voĉon, ke la palmarboj tremis. - Kiu ajn favoras, ke la Sorĉisto-militisto estu la gvidanto, levu vian dekstran manon! Voĉdonu por vero, libereco kaj honoro! Kaj via vivo estos tia, ke la dioj envias! -
  La sklavoj, superfortitaj de entuziasmo, preskaŭ unuanime levis la dekstrajn manojn. Ili aspektis kiel militisto, kaj ilia unuanimeco kondukis al la ideo ke, se Hirov uzis siajn ĉarmojn ĉi tie.
  Ĉu ne estas vere, ke lia alveno donis al ili liberecon kaj la ŝancon senti sin kiel veraj homoj. Do, estas nature renkonti Vedmakova kiel pluvo en sekeco. Ĝojo estis legita sur la vizaĝoj de la iamaj sklavoj. Estis kiel vekiĝo.
  Ĉi tie, kun ĝenerala jubilo, paŝis antaŭen forta sklavo, riĉe ornamita per cikatroj. Li parolis per sia profunda voĉo.
  - Estis, kaj estos, multaj, kiuj volas konduki al feliĉo. Sed ĉu vi havas la moralan rajton fari tion!
  - Kiu!? - La Sorĉistino rikanis sian buŝon plena de dentoj. La bicepso sur liaj nudaj brakoj ŝvelis.
  - Kiu vi estas?! Posteulo de nobela familio, aŭ malnobelo. Aŭ eble eĉ forkurinta sklavo kiel Gissor. Li ankaŭ promesis multon, sed finis sian vivon sur paliso. Kaj kun li dudek mil sklavoj. - Forhakita de potenca sklavo.
  - Multo dependos de ni. Mi vidas cikatrojn sur vi, vi plej verŝajne ne naskiĝis sklavo, mi povas distingi la vundojn kaŭzitajn de vipo aŭ glavo kun lancoj! - diris Vedmakova.
  - Vi divenis la militiston nekonatan de mi! Mi estas la Grafo de Forsa, posteulo de timindaj reĝoj. Sed ĉu vi konas la nomon de via patro? - demandis nobla sklavo.
  - La nobelaro de la familio havas la saman rilaton al kuraĝo, kiel la longo de la haroj al la menso! - paradis Vedmakova kaj tuj aldonis. -Nenia braveco de la prauloj helpos la malkuraĝulon!
  - Vi parolas bele. Kiel foira pajaco, kiom kuraĝa estas via koro? La sklavo minace levis la brovojn.
  - Nu, vi estas heroo! Grafo, sed mezurita kontraŭ la sorto de sklavo, kie estis via fiero kaj kuraĝo! - Vedmakova jam komencis finiĝi.
  Mi havis miajn proprajn kialojn por tio. Kaj kion, vi ne bezonas scii, malpli da scio - estas pli facile morti! Mi defias vin al batalo ĝis morto, kaj se vi kuraĝos ne nur per vortoj, tiam vi akceptos la defion! muĝis la Komte de Force.
  - Pri tio vi povas esti certa! La militisto klakis.
  La sklavoj malbaris la arenon. Sorĉisto venis malsupren kaj kontrolis la glavon. Ŝia kontraŭulo staris antaŭ ŝi. Li tuj havis sian propran armilon, du akre akrigitajn glavojn. Por la okazo, la militisto elprenis alian glavon el sia sino.
  Grafo de Forto estis multe pli alta ol la Sorĉistoj, multe pli larĝa en la ŝultroj, kvankam li ne ŝajnis tiel muskola kaj reliefornamita, knabino inda fariĝi monda ĉampiono de taŭgeco. Tamen, ne estis graso, kaj la tendenaj ligamentoj estis streĉaj kaj ŝvelintaj. Krome, estis grandega sperto en ĉiu movo, kaj la saltpaŝado parolis volumojn. Sur iliaj vizaĝoj ludis rideto, ĝi ne plu estis malestima, sed prefere simpatia.
  - Nu, vi blokiĝis, knabino! Vi ne envios. La grafo montris al ŝi sian pugnon.
  - Kial vi estas tiel memfida? La kolero de la Sorĉisto plifortiĝis.
  - Mi gajnis multajn batalojn kaj turnirojn. En mia regno, mi estis konsiderita unu el la plej bonaj batalantoj, multaj konsideris min eĉ la plej bona. - Forsa, skuis la brustmuskolojn, kiuj aspektis kiel du ŝildoj starantaj unu apud la alia.
  - Estas ĉar vi batalis nur kun la nobelaro, kaj ili degeneris kaj grasiĝis. Nun, se vi interkonsentis kun talenta malnobelo, restis malmulte el via gloro! - Fideme respondis Vedmakova.
  - Kuŝu la hundon ĝis bastono marŝis laŭ la dorso, aŭ pli ĝuste mia glavo! - La tuta pleneco de aroganteco revenis al la grafo.
  - Ĉi tio estas tre interesa! Klingo el la plej forta ŝtalo rustiĝas en la manoj de babilulo kaj malkuraĝulo! - Vedmakova ne ĉesis brili per elokventeco.
  - Nu, ĉi tio plej verŝajne validas por vi, virina aĉulo! Forsa grumblis.
  - Eble ĉesu skermado en langoj, kaj uzu ion pli malfacilan! - Vedmakova reproduktis elegantan okon.
  - Reciproke!
  La grafo kaj la gvidanto de la ribelantoj renkontis vizaĝon al vizaĝo. La glavoj rapide moviĝis, batante plenforte. Fajreroj flugis de la batoj, sonorado aŭdiĝis.
  La grafo atakis plurajn fojojn. Li provis la dubarela tekniko, sed Vedmakova repuŝis la atakojn, rimarkante, ke ŝia nobla kontraŭulo havis decan rapidecon.
  - Kion vi ludas!
  - Sur la ŝnuroj de la morto!
  La grafo denove faligis serion da batoj, li provis kompleksajn kombinaĵojn. Vedmakova iomete retiriĝis, faris kontraŭatakon, iomete kaptante la malamikon je la brusto.
  Ŝi studis la movojn de sperta militisto, ne rapidante enlitiĝi. La grafo ridetis, liaj okuloj briletis:
  - Vi tute ne estas tiel simpla! Eble eĉ ne tute sklavo, kvankam oni marŝas nudpiede.
  - Mi naskiĝis libera kaj vivis en la arbaro! Mia kolo neniam konis jugon. Estas nepenseble submetiĝi al forto. Vere libera homo submetiĝas al tri aferoj - racio, amo, Dio. Sklavo en sia animo estas submetita - al pasioj, volupto, servistoj de Dio! - Bele respondis Vedmakova.
  Vi pravas pri la lasta! Estas vi, kiu vere pravas, ĉi tiuj pastroj kaj pastroj starigis min! - La grafo faris duoblan ventumilon, poste la teknikon "konkoŝelo", sed ne sukcesis. - Mi volonte interparolos kun vi per glaso da vino, krom se mi kompreneble ne mortigos vin.
  - Taso da vino estas kiel oceano - se oni forportiĝas, oni perdas la teron sub la piedoj! - diris la militisto.
  - Sed vi sentas vin pli libera. Kiel pri ĉi tiu aliro.
  Li tenis tridenton, poste papilion. En respondo, Vedmakova trafis la renkontiĝon pli forte. La grafo ŝanceliĝis malantaŭen. Tiam la konkurso denove rekomencis, Forsa moviĝis kiel vento, li rimarkis, ke lia kontraŭulo estas tro forta por preni ŝin el la bluo. Tiam, alkutimiginte Vedmakovan al certa sinsekvo de movoj, la grafo subite ŝanĝis la trajektorion de la glavo kaj batis la knabinon sur muskola, sed kune kun ina brusto. Sango fluis, la gratvundeto estis profunda. La vundo ne rompis Vedmakovan, sed male, donis al ŝi forton. La knabino iris en la ofensivon, la glavoj ekbrilis en bizara danco. Kaj kvankam de ekstere ŝajnis, ke la militisto tute perdis la kapon kaj furiozis, sed la vivo en la arbaro kaj la ĉasado ekde la infanaĝo instruis ŝin konservi sian menson en la plej feroca batalo. Estis malfacile por la Grafo reteni tian premon, li retiriĝis, deteninte malfacile. Vedmakova kaptis la momenton, kiam la sklava eminentulo retiriĝis, kvazaŭ ŝi pugnobatus lin sub la genuon. La bato trafis la tendenon kaj la grafo kliniĝis, lia rapideco malpliiĝis. Tiam la knabino faris sian propran akcepton, ŝi mem elpensis ĝin, nomante ĝin la naŭkapa drako. Nur bone trejnita batalanto povus efektivigi tian aferon. Krome, la lasta naŭa atako estis preskaŭ nerezistebla. Ĉi tie temis pri mekaniko, reflektante la atakon, la broso estis tro malfortigita, deteni atakojn, kaj tial la lasta atako finiĝis. Unuafoje, la militisto akceptis sufiĉe lerta kaj rapida partnero, kaj kiam li anhelis, faligante sian glavon, evidentiĝis, ke la noveco estis sukceso.
  La grafo paliĝis, li perdis siajn fortojn.
  - Vi estas bonŝanca putino!
  - Ne vere! La sorto estas malfirma kiel sablo - nur diligento ĝin ligos per cemento.
  Vedmakova denove vundis la malamikon, sed ne profunde - ŝi ne volis mortigi aŭ kripligi. Frapante denove, ŝi faris ĵeton, la grafo meĥanike paradis kaj, la militisto elbatis sian klabpiedan glavon. La sklava eminentulo montriĝis tute senarma. Vedmakova forĵetis siajn glavojn, kuregis kontraŭ la malamikon kaj stumblis la malsuprenkalkulon. Ŝiaj manoj ŝlosis lian membron en seruro.
  - Rezigni? La okuloj de la pantero ekbrilis.
  - Mi estas grafo, mi kapitulacos al nudpieda sklavo!
  Vedmakova obĵetis kun fervoro:
  - Ne sklavo, sed batalanto por justa afero! Vi mem estis sklavo kaj komprenis, kio estas humiligo, kaj tamen ili estas aliaj homoj, ne pli malbonaj ol ni. Demandu do vian konsciencon!
  . ĈAPITRO #10
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova batalis sur la fronto. La knabo kaj knabino jam sufiĉe enuas pro la longedaŭra milito. Konstante mortigi kaj pafi ankaŭ ĝenas.
  Estas kiel en ludo. La sama pafisto pli aŭ malpli enuiĝos.
  La infanoj estas lacaj de pafi kaj senĉese ĵeti obusojn per siaj nudaj piedoj.
  La knabo donis sian vicon. Mortigis la faŝistojn.
  Kaj diris:
  - Maeta!
  La knabino ĵetis obuson per siaj nudaj piedoj. Ŝi disĵetis la Fritz kaj kuis pro ĝojo:
  - Ni havos novajn, tre grandajn venkojn!
  Sed ĝi jam estas enuiga. Eĉ la fakto, ke de la ĵeto de la nudaj piedoj de la knabo, la naziaj tankoj estas flankenpuŝitaj.
  Oleg tiam komencis komponi.
  Alia alterna historio. Zjuganov ne voĉdonis por la kandidatiĝo de Stepashin kaj ankaŭ la tri komunistaj frakcioj.
  Ĝi finiĝis kun la dissolvo de la Ŝtata Dumao kaj fruaj elektoj en septembro 1999.
  Kompreneble, la komunistoj estis pli fortaj ol iam ajn. Kaj ili iris al la elektoj, fidante je la atingoj de la Primakov-registaro, kie ili ludis elstaran rolon. La Unity-bloko ankoraŭ ne estas kreita. Putin ne aperis kiel ĉefministro. Kaj la invado de militistoj en Dagestano nur aldonis voĉojn maldekstren kaj mortigis la potencon de la aŭtoritatoj.
  Ĝenerale, la registaro montriĝis malorganizita. La NDR malfortiĝis kaj kolapsis, kaj ekzistis neniu nova preta partio. Jes, kaj Stepaŝin, estante nomumita ĉefministro, ne estris la regantan partion. Kaj tiam Jelcin tute maldungis lin.
  Resume, la parlamentaj elektoj rezultigis grandan venkon por la maldekstro.
  La triumfo de la komunistoj estis impona. Krome la bloko Primakov-Luĵkov ne havis tempon por malstreĉiĝi. Sed tamen li sukcesis registriĝi kune kun la farmistoj. Kaj prenis la duan lokon. La tria estis "Yabloko", kiu estis bone reklamita. Kvara loko estis prenita fare de la Liberala Demokrata Partio. Sed plejparte pro tio, ke la porprezidentaj kanaloj aktive promociis ĉi tiun partion.
  Kaj Jelcin eĉ donis, pli precize, al Ĵirinovskij la rangon de generalo.
  Do ĉio okazis laŭ speciala scenaro.
  La opozicio kaptis potencon en la Ŝtata Dumao. Kaj Jelcin konsentis foriri libervole, oficiale nomumante Primakov kiel sia posteulo. Zjuganov ankaŭ iĝis la ĉefministro kaj la dekstra mano.
  Ĉi tio, ĝenerale, konvenis al la komunistoj. Kaj kompromiso estis atingita. Basayev kaj Khattab estis elpremitaj el Dagestano. Sed ili ne sendis soldatojn en Ĉeĉenion mem.
  Civita milito baldaŭ ekis tie kaj la dividado en plurajn frakciojn.
  Rusio helpis al Masĥadov kaj Kadirov. Primakov facile gajnis la prezidantajn elektojn en Rusio. La dua neatendite estis Zhirinovsky - kiu ne havis aliajn konkurantojn en sia balotantaro, kaj la liberalulo Javlinsky ne estis lia rivalo.
  Oleg Rybachenko interrompis la komponadon. Ne, ĝi ne estas interesa. Denove, temo jam kovrita, post Primakov, Zjuganov, kaj la restarigo de Sovetunio. Laca!
  Io povus esti pli interesa komponi. Ekzemple, pri spaco.
  La knabo ekpensis.
  La nova ĉefurbo de la Granda Rusa Imperio nomiĝis Petrograd-Galaktik. Ĝi estis fondita en la konstelacio Sagitario, preskaŭ en la centro mem de la galaksio. Kaj steloj kaj planedoj estis multe pli densaj ĉi tie ol ĉe la periferio de la Lakta Vojo, kie la malnova Tero trovis ŝirmejon. La okcidentaj konfederaciaj trupoj estis tute forpelitaj el la kerno. Tamen la milito ne pasis sen spuro: miloj da planedoj estis detruitaj, nur rememoroj restis pri la Tero. Ĉi tio estis la ĉefa kialo de la translokigo de la ĉefurbo al la plej riĉa kaj paca loko en la galaksio. Estas tre malfacile trarompi ĉi tie, tial, eĉ en la kondiĉoj de tuta spaca milito, kie la frontlinio estas abstrakta koncepto, kaj la malantaŭo estas konvencio, la kerno fariĝis la ĉefa rusa bazo kaj industria fortikaĵo. La ĉefurbo kreskis kaj tute englutis la planedon Kishish, iĝante giganta metropolo. Giganta urbo kapabla imponi ajnan prudentan individuon. Multnombraj flugmaŝinoj tranĉas tra la purpura ĉielo.
  Marŝalo Maxim Troshev estis alvokita al la Ministro de Defendo, Super Marshal Igor Roerich. La venonta renkontiĝo estis signo de akre pliigita agado de la malamiko. La milito, kiu ĝenis ĉiujn, formanĝis rimedojn kiel predanta funelo, bilionoj da homoj mortis sur ĝi, kaj neniu povis atingi la deziratan sukceson. Militarigo postlasis sian markon sur la arkitekturo de Petrograd-Galaktik. Grandegaj ĉielskrapantoj staras en egalaj vicoj, ili estas ĉeloj sur la ŝaktabulo de la urbo. Ĉi tio nevole memorigis la marŝalon pri konstruado de spacaj flotegoj. Dum la lasta batalo ankaŭ grandaj rusaj kosmoŝipoj alprenis siajn poziciojn, tiam subite rompis formacion, trafante la malamikan flagŝipon. Bonplanita batalo eskaladis en manbatalo kiam pluraj ŝipoj koliziis, eksplodante en monstre helaj fulmoj. La vakuo estis pentrita kvazaŭ gigantaj vulkanoj tuj erupciis kaj fajraj riveroj fluus, fluoj de inferaj flamoj superfluis iliajn bordojn, kovrante per detrua ondo. En kaosa batalo, la armeo de Granda Rusio sukcesis, sed la venko venis je ege alta prezo. Plurmil kosmoŝipoj fariĝis fluoj de elementaj partikloj. Vere, la malamiko suferis eĉ pli grandajn perdojn. La rusoj sciis batali, sed la konfederacio, kiu inkluzivis multajn rasojn, furioze krakis, starigante obstinan reziston.
  La ĉefa problemo estis ke la centro de la konfederacio, situanta en la Tom-galaksio, estis tre malfacile detrui. La antikva civilizacio de acerformaj dagoj, kiu vivis en ĉi tiu aro de steloj dum milionoj da jaroj, konstruis nepenetreblan fortikaĵon, ĉirkaŭis sin per potenca defendlinio plena de kaptiloj.
  Por enrompi ĉi tiun spacon "Mannerheim", la tuta rusa armeo ne sufiĉas. Ne eblis ĉesigi la militon. Planedoj kaj sistemoj ŝanĝis manojn multajn fojojn. La marŝalo ĉirkaŭrigardis la ĉefurbon kun sento de nostalgio. Rapidantaj grav-aviadiloj kaj flaners estis pentritaj en kamuflaj koloroj, la duobla celo de aviadiloj estis sentita ĉie. Kelkaj el la konstruaĵoj aspektis kiel gigantaj tankoj aŭ infanteriaj batalveturiloj kun raŭpoj anstataŭe de enirejoj. Estis amuze rigardi kiel akvofalo erupciis el la muzelo de tia flugilhava tanko, blua kaj smeralda akvo reflektis kvar "sunojn", ludantajn en dekoj da ombroj, kaj ekzotikaj arboj kaj grandegaj floroj kreskis sur la trunko kaj flugiloj, formante eksterordinaran pendigon. ĝardenoj. Modernaj, nur gigantaj ĉielskrapaj tankoj, kutime, estas fluliniaj, armitaj per multaj pafiloj. Vivi en tiaj domoj estas oportuna kaj komforta, kvankam en la okazo de atako kontraŭ la ĉefurbo, simila konstruaĵo fariĝis potenca batalunuo en kvin minutoj. Preterpasantoj de ĉiuj klasoj, kaj eĉ malgrandaj infanoj, estis en armea uniformo aŭ en vestaĵoj de diversaj miliciaj organizaĵoj. Homing ciber-minejoj ŝvebis alte en la stratosfero, aspektante kiel buntaj pilkoj. La lumaĵoj lumigis la volbon de la ĉielo, inundis la glatajn spegulitajn bulvardojn per blindigaj radioj. Maksim Troŝev ne kutimis tiajn ekscesojn.
  "La steloj estas tro densaj ĉi tie. Kaj estas tro varme por mi."
  La marŝalo viŝis ŝviton de la frunto kaj ŝaltis la ventoladon. La plua flugo pasis senprobleme, baldaŭ aperis la konstruaĵo de la Ministerio pri Defendo. Ĉe la enirejo staris kvar batalveturiloj. Luchiars, pikantaj en navuloj - bestoj kun flarsento dekkvinoble pli forta ol tiu de hundo - ĉirkaŭis Troŝevon. La ciklopa palaco de la supermarŝalo kuris profunde subtere, ĝiaj dikaj muroj enhavante plasmokanonojn kaj kaskadajn laserojn. La internoj de la profunda bunkro estis simplaj - lukso ne estis kuraĝigita. Antaŭ tio Troŝev vidis sian estron nur en tridimensia projekcio. La Supermarŝalo estis maljuna, sperta militisto de cent dudek jaroj. Mi devis malsupreniri per altrapida lifto, penetrante subteran dum deko da kilometroj.
  Preterpasinte la kordonon de elitaj gardistoj kaj batalrobotoj, la marŝalo eniris la oficejon, kie plasmokomputilo simulis deplojitan hologramon de la galaksio kun markoj de la koncentriĝo de rusaj trupoj kaj lokoj de kvazaŭaj malamikaj strikoj. Pli malgrandaj hologramoj pendis proksime, bildoj de aliaj galaksioj estis videblaj. Kontrolo super ili ne estis kontinua, intermetitaj inter la steloj estis sendependaj ŝtatoj loĝataj de inteligentaj, foje tre strangaj rasoj. Troŝev ne longe rigardis tiun ĉi splendon, li devis fari alian raporton. Igor Roerich aspektis juna, lia vizaĝo estis preskaŭ sen sulkoj, densa blonda hararo. Ŝajnis, ke li povas vivi kaj vivi, sed rusa medicino en milittempaj kondiĉoj ne tro interesiĝis pri plilongigo de la homa vivo. Male, la rapida ŝanĝo de generacioj spronis evoluon, estis favora al la senkompata militelektisto. La vivdaŭro estis limigita al cent kvindek jaroj. Eĉ por la elito. Nu, la naskokvanto restis tre alta, abortoj estis nur por handikapitaj infanoj, kaj kontraŭkoncipiloj estis malpermesitaj. La supermarŝalo turnis sian rigardon al Troŝev, kiu eniris.
  - Kaj jen vi, Maksimo. Restarigu ĉiujn datumojn al la komputilo, ĝi prilaboros kaj eldonos solvon. Kion vi povas diri pri lastatempaj eventoj?
  - La konfederitoj kaj iliaj aliancanoj lernis bonan lecionon. La pesilo kliniĝas favore al ni.Dum la lastaj dek bataloj, la granda plimulto de bataloj estas venkitaj.
  Roerich kapjesis.
  - Mi scias tion. Sed la aliancanoj de la konfederitoj, la Dagi, iĝis videble pli aktivaj. Ili komencas prezenti gravan minacon.
  - Konsentas.
  Roerich renversis la bildon sur la hologramo kaj iomete pligrandigis ĝin.
  - Antaŭ vi Galaxy Smoor. Jen la dua plej granda fortikejo de la Dags. Jen kie ni batos la ĉefan baton. Se sukcesos, ni povos venki en la milito ene de sepdek, maksimume cent jaroj. Kaj se ni malsukcesos, la milito daŭros dum multaj jarcentoj. Vi pruvis vin esti kompetenta komandanto, kaj tial mi sugestas, ke vi gvidu Operacion Ŝtala Martelo. Estas klare?
  "Jes, ĝuste, via ekscelenco.
  Igor sulkigis la brovojn.
  Kial tiaj titoloj? Adresu simple: Kamarado Supermarŝalo. De kie vi akiris ĉi tion?
  Maksim estis embarasita.
  - Mi, kamarado supermarŝalo, studis ĉe la Bings. Ili predikis la malnovan imperian stilon.
  - Klara. Sed nun la imperio estas malsama, la prezidanto simpligis la malnovajn kutimojn kaj procedurojn. Plie, ŝanĝo de potenco baldaŭ venos, kaj ni havos novan pli aĝan fraton kaj superan komandanton. Eble mi estos maldungita, kaj se la Operacio Martelo de Ŝtalo sukcesos, ili metos vin en mian lokon. Necesas studi anticipe, ĉi tio estas grandega respondeco.
  La marŝalo estis pli ol trioble pli juna ol Roerich, kaj tial la patrona tono estis tre taŭga kaj ne kaŭzis ofendon. Kvankam okazos ŝanĝo de gvidanto, kaj ilia nova gvidanto estos pli juna ol ambaŭ el ili. Nature, ĝi estos la plej bona.
  - Mi estas preta. Mi servas grandan Rusion!
  - Do iru. Miaj generaloj plenigos vin pri la detaloj.
  Salutante, la marŝalo retiriĝis.
  La koridoroj de la bunkro estis pentritaj kaki. La funkcia ĉefsidejo situis malsupre. Multaj fotonaj kaj plasmaj komputiloj prilaboris la informojn enfluantajn de diversaj punktoj de la metagalaksio je akcelita rapideco. Antaŭe estis longa rutina laboro, kaj la marŝalo estis liberigita nur post horo kaj duono. Nun li atendis longedaŭran hipersalton en najbaran galaksion. Grandegaj fortoj devus kolektiĝi tie, preskaŭ sesono de la tuta rusa kosmofloto. Pluraj milionoj da stelŝipoj. Post kiam la malgrandaj detaloj estis aranĝitaj, la marŝalo leviĝis al la surfaco. La profunda malvarmo estis anstataŭigita per intensa varmo. Kvar lumaĵoj kunvenis ĉe la zenito kaj, hirtaj per kronoj senkompate lekantaj la ĉielon, verŝis fluetojn da partikloj sur la planedon. Kaskadoj de lumo fluis laŭ spegulitaj stratoj. Maksimo saltis en la gravitan aviadilon, estis komforte kaj malvarme interne, kaj rapidis al la periferio. Li neniam antaŭe estis en Petrograd-Galaktika, kaj li volis vidi per siaj propraj okuloj la ĉefurbon, loĝitan de tricent miliardoj da loĝantoj. Li forlasis la militan sektoron, kaj ĉio ŝanĝiĝis, gajiĝis. Aperis konstruaĵoj kun originala komponado, li nomus ilin, eble, luksaj - en ili ekloĝis reprezentantoj de la privilegiita klaso. Dum la tuta milito, la tavolo de oligarkoj malpliiĝis, sed ĝi ne estis tute detruita. La palacoj estis veraj artaĵoj. Unu el ili aspektis kiel mezepoka kastelo, kie leviĝis palmoj anstataŭ parapetaj dentoj. La alia staris sur maldikaj kruroj, kaj sub ĝi etendiĝis la aŭtovojo, li aspektis kiel hele kolora, stelforma araneo. Multaj konstruaĵoj, kie loĝis malriĉuloj, ankaŭ ne elvokis asociojn kun kazernoj; male brilis imponaj fasadoj, ornamitaj per statuoj de gvidantoj kaj generaloj de pasintaj jarcentoj. Ne ĉio estu farbita per kaki, pensis Troŝev. Krome, eble la plej popolriĉa urbo en la universo devas havi belan arkitekturon. Precipe bunta estis la turisma sektoro, kun siaj movantaj vojetoj, konstruaĵoj kun formo de gigantaj rozoj, tulipoj en plena florado kaj interplektitaj, lekantoj kunigitaj kaj ekzotikaj bestoj bizare intermiksitaj. Ŝajne, estas interese vivi en urso aŭ sabrodenta tigro, plaĉas al infanoj. Tamen, plenkreskuloj ankaŭ miras kiam tia strukturo moviĝas aŭ ludas. Neforviŝebla impreso sur la marŝalo estis farita de dekdukapa rotacianta drako, multkoloraj fontanoj prilumitaj per neono batis el ĉiu buŝo. Ĝenerale, estis multegaj fontanoj de la plej bizaraj formoj, ĵetantaj plurkolorajn jetojn centojn da metroj en la ĉielon. Kaj kiel belaj ili estas, en la lumo de kvar sunoj teksantaj en akvoornamaĵon, fabela, unika ludo de koloroj. La infanoj ĉi tie estis gajaj kaj belaj: buntaj vestaĵoj donis al ili similecon al fabelaj elfoj. Ĉi tie estis ne nur homoj, duono de la publiko estis eksterlandanoj. Tamen, la eksterteraj infanoj ĝuis ludi kun la homaj infanoj. Troŝev ankaŭ renkontis inteligentajn plantojn. Abundega orkapa leontodo kun kvar kruroj kaj du maldikaj teniloj. Iliaj infanetoj havis nur du krurojn, kaj iliaj oraj kapoj estis dense kovritaj de smeraldaj makuloj. Maxim konis ĉi tiun vetkuron bone - Gapi, tri-seksaj plantestaĵoj, pacaj, sed per la volo de la sorto tiritaj en plenan interstela milito kaj iĝi naturaj aliancanoj de Granda Rusio.
  Sufiĉe da reprezentantoj de aliaj rasoj - plejparte neŭtralaj ŝtatoj kaj planedoj. Ili volis vidi la nekredeblan ĉefurbon de la imperio. Ĉi tie la milito ŝajnas malproksima kaj nereala, ĝi estas forigita de miloj da parsekoj, kaj tamen, la maltrankvila sento ne forlasis la marŝalon. En mia kapo ekestis la penso, ke ankaŭ inteligentaj estaĵoj vivas sur tiuj planedoj, kiujn ili devos ataki, kaj tutaj miliardoj da pensantaj estaĵoj mortos. Torentoj de sango estos verŝitaj, miloj da urboj kaj vilaĝoj estos detruitaj. Sed li estas marŝalo de la imperio, kaj li devas plenumi sian devon.
  Admirinte la turisman centron, la marŝalo ordonis deploji la gravitan aviadilon kaj direktiĝi al la industriaj distriktoj. La domoj ĉi tie estis iom pli malaltaj, simpla aranĝo. Fabrikoj situis profunde subtere.
  Tuj kiam la graviplano alteriĝis, aro da nudpiedaj uloj tuj rapidis al ĝi kun ĉifonoj kaj purigaj produktoj. Maldikaj ragamufoj en ĉifonoj el jam laca paliĝinta kaki, kun grandaj ĉifonaj truoj. Profunde sunbrunigita, preskaŭ nigra. Ŝajnas, ke la longedaŭra milito devigis streĉi siajn zonojn. Troŝev havis simpation. La ŝoforo, kapitano Vulpo, ne kunhavis tiajn sentojn.
  - Nu, ratoj, foriru de ĉi tie! Marshall venas! li klakis.
  La senhejmaj infanoj kuregis en ĉiuj direktoj, nur estis videbla kiel malpuraj kalkanoj flagris. Estas malfacile marŝi nudpiede sur surfaco kiu estas varma sur kvar "sunoj" samtempe, kaj la malriĉaj infanoj ne sciis kio ŝuoj estas. Unu el la knaboj tamen montriĝis pli aŭdaca ol la aliaj kaj, turninte sin, montris la mezan fingron. La kapitano eltiris sian blasteron kaj pafis al la malprudenta knabo, li estus mortiginta lin, sed la marŝalo sukcesis en la lasta momento puŝi la brakon de la kapitano. La ŝargo preterflugis, farante funelon en la trotuaro, fragmentoj de fandita ŝtono falis sur la nudajn krurojn de la knabo, kaj li kolapsis al la asfalto. Per peno de volo, la estonta militisto sukcesis reteni krion kaj, eltenante doloron, ekstaris. Maksimo donis al la kapitano fortan vangofrapon.
  - Tri tagoj en la gardejo. Kviete, manoj ĉe la kudroj! - La marŝalo ordonis per minaca tono - Infanoj estas nia posedaĵo, kaj ni devas ilin protekti, ne mortigi ilin. Ĉu vi komprenas, frenezulo?
  Lisa etendis siajn brakojn ĉe liaj flankoj. Li kapjesis mallonge.
  - Respondu laŭ la ĉarto.
  - Jes sinjoro.
  Maksimo rigardis la knabon. Li estis helhara, kun bela, ruza vizaĝo, muskolforta. Sub la disŝirita T-ĉemizo videblas forta gazetaro, kovrita per ĉokoladaj brikoj.
  -Kio estas via nomo?
  - Janesh Kowalski! - Je la supro de liaj pulmoj bojis ragamuffin.
  - Mi vidas en vi la kreaĵojn de forta militisto. Ĉu vi volas eniri la Ĵukov-an Lernejon?
  La knabo estis senkuraĝa.
  - Mi ĝojus, sed miaj gepatroj estas simplaj laboristoj kaj ne povos pagi mian edukadon.
  Marŝalo ridetis.
  - Vi estos senpage enskribita. Vi, kiel mi vidas ĝin, estas fizike forta, kaj viaj okuloj parolas pri mensaj kapabloj. La ĉefa afero estas bone studi. Estas malfacilaj tempoj, sed kiam la milito finiĝos, eĉ la laboristoj vivos en bonaj kondiĉoj.
  - La malamiko estos venkita! Ni venkos! - kriis Yanesh per la supro de sia vocxo denove.
  - Tiam okupu lokon en la vicoj, soldato. Kaj por komenci - en mia aŭto.
  Lisa ektiris. La knabo estis malpura, kaj post li oni devas lavi la internon.
  Leviĝinte, la gravita aviadilo rapidis al la registara loĝejo.
  Yanesh, retenante la spiron, studis la grandegajn, lukse ornamitajn domojn.
  - Ni ne rajtas eniri la centran sektoron, kaj tio estas tiom interesa.
  - Vi vidos pli.
  Tamen, la marŝalo, pelita de sento de kompato, ordonis flugi supren al la turisma centro. La knabo rigardis en liajn okulojn, laŭvorte formanĝante tion, kion li vidis. Estis rimarkeble, ke li volis salti el la aŭtomobilo, kuri laŭ la moviĝanta trotuaro, grimpi unu el la mensblovigaj veturoj.
  La kutime severa Maksimo tiutage estis, kiel neniam antaŭe, afabla kaj milda.
  - Se vi volas, veturu sur la "monto de ĝojo", kaj post tio tuj al mi. Prenu la monon, alie ili ne enlasos vin.
  Marŝalo etendis pecon da papero.
  Yanesh rapidis al la veturoj, sed lia aspekto estis tro evidenta.
  Ĉe la enirejo de la spac-ninja-halo li estis haltigita de masivaj robotoj.
  -Knabo, vi estas malbone vestita, evidente el malriĉaj kvartaloj. Vi devus esti kaptita kaj alportita al la stacidomo.
  La knabo provis forkuri, sed ili trafis lin per miregigilo, frapante lin sur la asfalto. Troŝev devis salti el la aŭto kaj iri esplori.
  - Atendu, ĉi tiu kadeto estas kun mi.
  La milicanoj, kiuj tiris sin supren, haltis, fiksrigardante la marŝalon. Maksimo estis en kampuniformo, sed la epoletoj de la komandanto briletis en la kvar sunoj.
  La plej aĝa el la patrolistoj, polica leŭtenanto, salutis.
  "Pardonu, marŝalo, sed la instrukcioj malpermesas al almozuloj eniri la centron, kie ni ricevas gastojn el la tuta galaksio.
  Maksim mem komprenis, ke li eraris liberigante ragamufon en tia estiminda areo. Sed li ne volis montri sian nescion.
  Ĉi tiu knabo estas spiono. Li plenumis la taskon de la ĉefkomando.
  La leŭtenanto kapjesis kaj premis la butonon de sia pistolo. Janesh Kowalski ektiris kaj rekonsciigxis. Marŝalo ridetis kaj etendis la manon. En tiu momento, la kvar Inogalactoj subite hariziĝis per radiolumiloj. Ekstere, la eksterteranoj similis malglate hakitajn stumpetojn kun blubruna ŝelo, iliaj membroj estis nodaj kaj kurbaj. Antaŭ ol la monstroj havis tempon malfermi fajron, Maxim falis sur la plankon, eltirinte sian eksplodilon. Fajraj vojetoj pasis laŭ la supro, trafis en buntan statuon, ŝprucigante pitoreskan piedestalon en fotonojn. Troŝev fortranĉis la du atakantojn per lasera radio, la du pluvivaj inogalaktoj kliniĝis flanken. Unu el ili ankaŭ estis preterpasita de neforgesebla trabo, sed la dua sukcesis kovri sin malantaŭ la kornico de la fasado. La monstro pafis el tri manoj samtempe kaj, kvankam Maksimo moviĝis rapide, li estis iomete vundita - li bruligis sian flankon kaj vundis sian dekstran manon. Sur tanĝanto, la radioj de la malamiko trafas la "frenezan akveblan" altiron. Sekvis eksplodo.
  Antaŭ ol la okuloj de la marŝalo flosis, sed li estis surprizita vidi kiel Yanesh eltiris pecon de la slabo kaj lanĉis ĝin al la malamiko. Maksim miris pri la malhoma potenco kaŝita en ĉi tiu malfortaspekta adoleskanto... La ĵeto montriĝis ĝusta, ĝuste en vico de kvin okuloj. La estaĵo ekmoviĝis kaj ŝanceliĝis antaŭen. Tio sufiĉis por ke la bone celita pafo de Maksimo finiĝus la vivon de la monstro.
  La batalo finiĝis rapide. Dum ĝi, la polico eĉ ne provis malfermi fajron. Marŝalo tuj rimarkis tion.
  - Ĉiuj plej bonaj bataloj sur la frontoj, kaj en la malantaŭo, sur la stratoj de urboj, malkuraĝuloj eksidas.
  La diketa leŭtenanto paliĝis. Iris al Maxim.
  - Kamarado Marŝalo, mi petas pardonon, sed ili havis pezajn trabĵetilojn, kaj ni...
  - Kaj kio estas tio! Maksimo montris al la eksplodilo ĉe la zono de la patrolisto. - Ĉu muŝkaptulo? Domaĝe, ŝajne, ne estos laboro por vi en la ĉefurbo. Vi ne sidos senlabore, mi provos sendi vin al la fronto.
  Mansigninte la knabon per gesto, Maksimo helpis lin salti sur la gravitan aviadilon, kaj poste firme premis lian manon.
  - Nu, vi estas aglo. Mi ĝojas, ke mi ne eraris pri vi.
  Kovalskij amike palpebrumis, lia voĉo sonis sufiĉe laŭte kaj ĝoje.
  - Mi faris nur unu sukcesan ĵeton. Mi povus...
  - Vi havos ŝancon. Diplomiĝinte ĉe kolegio - kaj tuj en batalon. Vi havas vian tutan vivon antaŭ vi, vi ankoraŭ batalos ĝis la okulgloboj.
  - Milito estas bonega! La knabo ekkriis entuziasme. - Mi volas tuj iri al la fronto, preni trabpafilon ...
  - Vi ne povas fari ĝin tuj, vi estos mortigita en la unua batalo. Akiru diplomon unue.
  Yanesh flaris ofende. Li estis memfida pri siaj kapabloj, li pensis, ke li jam scias fari tiom multe, inkluzive de pafado. Dume, la gravita glisaviadilo flugis super la grandega Miĉurinskij-parko. Tie kreskis gigantaj arboj, kelkaj el ili atingante altecon de kelkcent metroj. Kaj la fruktoj estis tiel grandegaj, ke, manĝinte la mezon, vi povas enloĝiĝi. Genetike modifitaj ananasoj kun ora ŝelo aspektis apetite. Vere, kontraŭe al atendoj, ili ne vekis multe da admiro por la knabo.
  - Mi jam estis en tiaj arbaroj. - klarigis Janesh. - Male al la centra kvartalo, ĉiuj rajtas tie eniri. Kvankam estas longa promenado por atingi tien.
  - Eble! - diris Maksimo. - Kaj tamen, admiru, kiaj plantoj estas ĉi tie... Estas fungo, tuta plotono povas teni sub ĝi.
  - Nur ŝajno de granda muŝagariko. Li estas nemanĝebla. Mi memoras, ke mi kolektis tutan sakon da tranĉitaj fruktoj. Mi ŝatas pavarara - maldika haŭto, kaj la gusto estas simple bongusta. Figoj estas nenio kompare kun li. Vi devas esti singarda kiam vi tranĉas. Ĝi povas krevi, kaj tie la rivereto estas kiel akvofalo - ĝi forblovos vin, vi eĉ ne havos tempon eldiri eĉ vorton. La frukto ĉi tie estas tro granda. Vi devas porti ilin peco post peco en plasta sako, kio estas tre maloportuna.
  Maksimo vangofrapis Janesh sur la ŝultron.
  - Ne ĉio estas mezurata per manĝaĵo. Ni malsupreniru kaj elektu kelkajn florojn.
  - Knabino kiel donaco! Kial ne!
  La manoj de la knabo atingis la stirilon. Kapitano Vulpo kruele vangofrapis siajn fingrojn.
  - Ne tuŝu la radon, hundido.
  Kaj tiam, responde, li ricevis alian riproĉon de la marŝalo.
  "Vi nur havas la kuraĝon batali kontraŭ infano.
  - Pardonu, via ekscelenco!
  Janesh ne povis ne ridi.
  - Se vi volas, provu. - Permesis Maksim.
  - Mi havas sperton pri simuliloj, - diris Yanesh.
  Sen ombro de dubo aŭ timo, Kowalski metis la manojn sur la stirilon kaj stiris la aŭton malsupren. Ŝajne, li vere havis rimarkindajn kapablojn. La graviplano balais preter la pintoj de gigantaj arboj.
  Maxim ne enmiksiĝis, permesante al la knabo kontroli la aviadilon. Mi devas diri, ke li tre sukcese eltenis sian taskon, manovrante inter gigantaj trunkoj, li neniam kraŝis, pruvante virtuozan teknikon preter siaj jaroj. Tamen, eĉ se ĝi kraŝis, ĝi ne estas granda problemo, la gravioplano havas perfektan sekurecan sistemon. Fine, ili sidiĝis en maldensejo superŝutita de malgrandaj sed fabele belaj floroj. Ŝajnis, ke la bona sorĉisto malavare disĵetis la juvelojn. Liaj okuloj ondetis pro kompleksa gamo de koloroj, kaj la ebriiga odoro kaŭzis nepriskribeblan ĝojon.
  Yanesh eĉ fajfis en admiro. Kiam ili surteriĝis, la knabo elsaltis kaj komencis pluki la florojn, prenante tutan brakon. Maksim estis trankvila, li ŝatis la pejzaĝon kaj, tamen, io kaŭzis alarmon. Sentante minacata. Trapasinte fajron kaj akvon, la marŝalo kutimis fidi sian intuicion, ŝi malofte lasis lin. Principe, vivformoj danĝeraj por homoj ne troveblas en la ĉefurbo de granda imperio. Jen io malsama. Maksimo mansignis la knabon kaj mallaŭte flustris al lia orelo:
  - Malamikoj estas kun ni. Kaŝu la florojn kaj venu kun mi.
  La okuloj de Janez ekbrilis.
  - Mi estas preta.
  Lasante la bukedon en la aŭton sub la inspektado de kapitano Vulpo, Maxim kaj Yanesh moviĝis profunde en la arbaron. Kompreneble, trupoj devus esti alvokitaj kaj kombis la areon. Sed Maksim estis allogita de ekscito. Janesh, kompreneble, posedis romantikajn aspirojn, li imagis sin kiel armean spionoficiron kaj ĝojis pri tio. Ili faris sian vojon tra la ĝangalo, penante ne fari ajnan bruon. Yanesh sukcesis bruligi siajn nudajn krurojn sur purpuraj urtikoj, sed retenis sin, kvankam la haŭto ĝis la genuoj estis kovrita de grandaj veziketoj.
  "Atentu," Maksimo flustris. - En la arbaro, en ĉiu herbejo, danĝero estas kaŝita.
  "Ni bezonas protektan kamufladon ĉi tie," flustris Janesh. La ĉifonoj apenaŭ kaŝis la korpon, io rampis supren laŭ la kruroj. Grandaj insektoj, kaj Janesh lernis tion en la lernejo, homoj ne estas manĝataj sur ĉi tiu planedo. La plej danĝeraj specioj de artropodoj estis detruitaj je la genetika nivelo, ne sufiĉis, ke la centro de la ĉefurbo fariĝu fonto de infekto aŭ epidemio. Ili marŝis pluen silente. Subite Maksim frostiĝis. Malgrandaj vivaj estaĵoj maltrankvile kondutis, kvazaŭ iu fortimigis ŝin. La marŝalo prenis la knabon je la mano kaj flustris al lia orelo:
  - Antaŭe estas embusko!
  Maksimo elprenis sonkaptilon el sia poŝo kaj atente aŭskultis la ĉirkaŭaĵon. Efektive, kvin homaj batalantoj kaj proksimume sama nombro da inogalaktoj kuŝis proksime. Nu, kun tia ekvilibro de fortoj, estas pli bone ne batali en batalo, sed preteriri la malamikon.
  Kaj tiel ili faris.
  La sperta soldato kaj la verda knabo moviĝis sinkrone. Mi devis trairi densajn densaĵojn de arbustoj, dronantaj ĝis maleoloj en muskoj. Kun granda malfacileco, la marŝalo kalkulis la breĉon en la viva ĉeno kaj sukcesis tragliti en ĉi tiu loko. Ili estis bonŝancaj, neniu el la eksterteranoj havis bestajn instinktojn aŭ fenomenan aŭdon. La sonkaptilo jam kapablis distingi mallaŭte parolitajn vortojn.
  - Sinjoro Loĝanto, vi postulas de mi la neeblan.
  Responde, voĉo kiel kvako.
  - Kaj vi, Generalo, kutimas preni nur monon sen plene ellabori ĝin.
  Juĝante laŭ la tembro, li apartenis al ne-humanoida raso.
  - Oni pagis al vi duonmilionon, do kio? Malnoviĝintaj informoj pri spionaj satelitoj.
  "Ne estas mia kulpo," la homa voĉo daŭre pravigis sin languide. - Tiaspecaj informoj principe tre rapide malaktualiĝas. Mi ne estas ĉiopova.
  - Ni tuj komprenis tion, estas pli facile diri, ke vi estas malforta. Kiam temas pri atakado de la Kremla sistemo, vi kaj viaj komplicoj utilos malmulte.
  Maksimo ektremis. Ĉu vere venos al atako kontraŭ la plej potenca defendlinio kovranta la ĉefurbon kaj la tutan centron de la galaksio? La "Kremlin" sistemo, laŭ siaj kreintoj, estas nepenetrebla kaj, tamen, se la malamikoj estas aktivigitaj en la koro mem de la imperio, tio kondukas al malĝojaj pripensoj.
  - Sciu, homo, baldaŭ ni uzos fundamente novan armilon, kaj kun ĝia helpo, rusaj stelŝipoj fariĝos polvo antaŭ ol ili atingos la efikan distancon. Tiam nia armeo, kiel ĉiopenetranta gravita ondo, inundos la rusajn spacojn, subigos la imperiajn mondojn.
  Maxim kaptis subpremitan suspiron, ŝajne, tia perspektivo ne estis precipe plaĉa al la perfidulo. Tamen, li respondis:
  - La Kvina Kolumno estas same aktiva kiel ĉiam, kaj via invado iros laŭplane.
  - Via tasko por la proksima estonteco estas krei dekduon da fortikaĵoj en la ĉefurbo por niaj strikgrupoj. Solduloj enfiltriĝos ĉi tie sub la alivestiĝo de turistoj, kaŝos sin en la arbaroj, kaj poste ludos sian rolon en la ĝenerala striko.
  - Tiel estos.
  - Kaj rigardu, homo, se la atako de niaj stelŝipoj malsukcesos, pli malbone estos por vi. Propra kontraŭspionado disŝiros, kaj la ekzekuto estos malrapida kaj dolora.
  Kvankam Maksimo ne vidis, kiu parolas, li estis certa, ke SMERSH povos eltrovi la perfidulon per sia vocxo.
  - Ni bezonas informojn pri ĉiuj lastaj nomumoj en la malamika gvidado. Ĉio, kion vi scias.
  - Laŭ mia informo, la juna marŝalo Maksim Troŝev estis nomumita por komandi stelfloton en la Smoor-galaksio. Ne estas precizaj informoj pri li, sed...
  - Ĉio estas klara, la rusoj preparas tie gravan ofensivon. Kiel ĉiam. La nova komandanto estas subita bato de grandaj fortoj.
  Maksimo ektremis, li volis rapidi antaŭen kaj strangoli la degenerulojn. La operacio estas en danĝero.
  - Mi pensas, ke tiel estas. Koncerne aliajn taskojn...
  La perfidulo listigis longe kaj tede, sed Maksimo jam formis planon en sia kapo. Unue, vi devas trankvile forlasi ĉi tiun lokon, kaj due, urĝe kontakti SMERSH. Tie ili decidos ĉu tuj neŭtraligi la spionreton aŭ atendi. Post ĉio, la identigitaj perfiduloj ne estas danĝeraj, kaj misinformado povas esti likita tra ili. La ĉefa afero - neniu iniciato. Tamen, la knabo, kiu ĝis nun trankvile sidis, ekmoviĝis, estis rimarkeble, ke juneca energio estas en plena svingo.
  "Eble ni povas bati ilin per lasero, sinjoro marŝalo?"
  "Ne, tute ne," Maksimo flustris. - Inteligenteco por tio kaj inteligenteco por kolekti informojn kaj raporti ĝin al la ĝusta persono. Kaj se vi rompas la ordon, mi persone pafos vin.
  La marŝalo minace levis sian radiopafilon.
  Yanesh kapjesis.
  - Mendoj ne estas diskutataj.
  Maksimo bedaŭris preni la knabon kun si. Kaj kio se ili aŭdas sian flustron... Dume, aŭdiĝis knaro en la sonkaptilo, la eksterterano denove parolis.
  - Diru al "Jupitero" ke se li ne helpos nin, ni povas perfidi lin oferante ĉi tiun peonon. Tiam via Superulo koleros, kaj kompato ne estas inter liaj mankoj.
  "Jes," pensis Maksimo, "la gvidanto devas esti severa." Iam li estis unu el la mil elektitaj, li tamen havis ŝancon fariĝi gvidanto nur en la okazo de subita morto de la reganta diktatoro. Mil elektiĝas ĉiujare, kaj la rotacio de la supera potenco okazas unufoje ĉiujn tridek jarojn. Sed ĉi tiu ŝanco ankaŭ estis maltrafita. Unue, la karaktero de Maxim estis tro mola, kaj due, la paranormalaj kapabloj, tiel perfortaj en infanaĝo, komencis malfortiĝi kun aĝo. Tamen, fariĝi marŝalo kiam vi ne estas, kaj kvardek ... ĝi diras ion.
  - Ne tuŝu Jupitero'n. Li estas via ĉefa espero. Sen ĝi, la ŝancoj gajni la militon estas nekonsiderindaj.
  Inogalact klukis ion nekompreneblan responde. Tiam li eldiris:
  - "Jupitero" estas valora kiam aktiva. Pro lia neagado, niaj trupoj suferas tro da perdoj. Estu kiel ajn, vi donos al li niajn instrukciojn. Ĝis tiam, vi povas iri.
  - Jen, vi povas foriri, - Maksimo suspiris trankvile. En tiu momento, refutante liajn vortojn, eksplodo tondris. Sekvis interpafado.
  - Damnu ĝin! Ŝanĝi denove...
  La marŝalo kliniĝis, kaj nur ĝojaj fajreroj ekbrilis en la okuloj de Yanesh.
  . ĈAPITRO #11
  - Vi parolas konsciencon! - grumblis la aroganta sklavo.
  - Do tiu feliĉo apartenas al ĉiuj, kaj ne al manpleno da elektitoj. Por ĉi tiu sankta afero, mi levis mian glavon! - ekkriis Sorĉistino.
  La grafo estis skeptika:
  - Ne! Mi kredas, ke vi estas pelata aŭ de rankoro aŭ povopovo! Okazis ribeloj de sklavoj, kaj ĝi finiĝis nur per masakro. Ĉi tiuj estas la sekvoj de ajna ribelo.
  - Ne estos tumulto, sed revolucio. La plej grava afero okazos poste, post la venko! - diris la militisto kun forta entuziasmo.
  - Revolucio? Stranga vorto, ĉu vi mem elpensis ĝin? Forsa estis surprizita.
  - Ne vere! Ĉi tiu termino estis vokita al mi de anĝelo en sonĝo. - Kun inspiro mi enŝaltis Vedmakov.
  - Anĝelo aŭ unu el la nigraj dioj! Profetaj revoj estas ruzaj. La grafo hezitis.
  - Ĉiukaze, vi havos ŝancon ŝanĝi la vivon de homoj pli bone kaj fariĝi vi mem pli bona! Ĉiuj problemoj venas de egoismo, prospero eblas nur per komunaj klopodoj. Homo sen teamo estas kiel ardaĵo, sen fajro, ĝi donas malmulte da lumo kaj rapide estingiĝas! - Elŝutis fluon de elokventeco de Vedmakov.
  - La persono, pri kiu vi parolas, estu en teamo. Sed ĉu vi scias, kio estas besta naturo? Forsa malice demandis.
  - Kaj la besto estas pli bona en la grego! Kaj ĝenerale, ĉar vi estas sklavo kaj ne estis elaĉetita, tiam la nobelaro forturnis sin de vi, per vortoj, veraj amikoj montris siajn verajn kolorojn. Do, estas tempo serĉi kamaradojn en alia medio. - Jam pli trankvile proponis Vedmakova.
  La Grafo de Bora silentis kelkajn sekundojn, kaj poste etendis la manon:
  "Kvankam mi ne kredas je finfina sukceso, almenaŭ mia klingo trinkos sangon.
  - Logiko ne servu al instinktoj - la menso de volupto! - diris la Sorĉistino.
  - Bone, ĉesu instrui min! Estos milito - estos heroaĵo! La grafo komencis forviŝi la sangon de si.
  - Vi estas sperta kaj kuraĝa militisto, vi devus esti elektita kiel la taĉmentestro! - sugestis la militisto.
  - Ne malbone, sed ne necesas elekti ĉiun komandanton. Devus ekzisti pli strikta principo de unueco de komando. Vi estas elektita, do vi nomumas! -Kalfo komencis vesti sin per kateno. Paro da knaboj rapidis al li helpi.
  Kio pri libera konkurado? - dubis Vedmakova.
  - Por la armeo, ĝi estas katastrofa! - Fortranĉu Forton. - La ekonomio estas rizomo de multaj branĉoj, la armeo estas ununura trunko!
  La Sorĉisto incitetis:
  - Sed pli ofte kverko, kaj ne en potenco kaj sinteno, sed en la nivelo de kontrolo!
  La duonnuda knabo donis al la grafo glavon. Li respondis per vangofrapo sur sian ostecon, pli ol unufoje rebatitan. La infano kriis kaj saltis malantaen, tiri?ante siajn brunajn krurojn.
  Sorĉisto decide diris:
  "Mi formas kvin detranĉitajn legiojn po du kaj duono da soldatoj. Vi estas asignita por komandi la trian! La ceterajn elektu la sklavoj!
  La lasta propono kaŭzis konflikton, preskaŭ iĝante batalo. Tiam, fakte, eksplodis batalo, pluraj sklavoj estis vunditaj, kaj Witcher devis interveni. Faligante la plej ŝanceliĝeman, ŝi kriis:
  - Sufiĉe por ruli la bastonon! Ni transiru al la rekta nomumo de komandantoj.
  La sklavoj grumblis ne tute, sed kiam la militisto metis tian proponon al la voĉdono, ili levis la manojn unuvoĉe.
  Ĉi tie, la Sorĉisto, kiu gvidis la ribelon, devis multe labori. Fakte, estas malfacile determini indan personon per okulo, kaj li daŭre demandis eventualajn kandidatojn demandojn. Finfine, taskoj estis faritaj al la legioj, kaj provizoraj komandantoj estis nomumitaj al pli malgrandaj sekcioj.
  - Kiam la bataloj finiĝos, ni rigardos la bravecon kaj eltrovemon montritajn de la soldatoj! - klarigis la knabino.
  Unu el la legioj konsistis tute el infanoj kaj adoleskantoj. Vedmakova metis la knabon Bik en komandon de ili. La knaboj estis koleraj:
  - Li estas ankoraŭ tro malgranda! Ni ne bezonas malgrandan. Metu super ni la plej grandan kaj fortan.
  - Kaj kiun vi volas?
  - Vi mankas al mi! Li estas la plej inda!
  Atlete konstruita junulo paŝis antaŭen, li estis ankoraŭ knabo, sed jam alta kiel kverko. Vere, lia vizaĝo ŝajnis obtuza. Vedmakova, bone sciante, kiom gravas menso por komandanto, demandis:
  - Kio estos ok familio!
  La junulo rigardis ŝin kaj murmuris:
  - Mi ne scias! La ĉefaj muskoloj kaj forto.
  Bick bojis en la laŭtparolilon:
  - Muskoloj sen cerbo, jen manpleno da viando - sur kiu ploras pato!
  - Silentu cimo! Mi blovos vian makzelon! - muĝis la juna heroo.
  - Kiu ne scias, ke sep - kvindek ses apenaŭ kapablas bati sian pugnon pli ol la nazon! La knabo montris al li sian langon.
  La juna brutulo bojis je la supro de siaj pulmoj:
  Mi defias vin batali ĝismorte!
  - Vi imitas min kiel ratsimion! - diris la grafo de Forsa. - Tamen ĉi tio estas la sola inda eliro.
  - El la du duelantoj, unu estas malsaĝulo, la alia estas kanajlo! - Rimarkis Vedmakova. "Kvankam la knaboj profitas de varmigo.
  Bik staris antaŭ sia malamiko, la diferenco de alteco estis granda, lia kontraŭulo estis kvinoble pli peza. La infano tamen malestime rigardis en siajn malpezajn muskolojn, la knabo estis maldika, sed nervoza. Lia ronda vizaĝo grimacis, glavo turniĝis en liaj manoj.
  - Nu, kiel ni batalos aŭ rezistos! - Rikanante, li demandis.
  - Jes, mi amas vin! - La atleto atakis la knabon. Li batis postmanon, lia glavo estis longa kaj peza, ŝajne ĝi estis unu el la dumanoj. Bik deturnis la baton, eĉ ne provante paradi, sed simple saltis super la trajektorio kaj enigis sian glavon en la ponton de sia nazo. La knabo batis nur surbaze de la kalkulo - por grati, sed ne por mortigi.
  La brutulo eĉ pli furioziĝis, li komencis svingi la duan glavon. Ĉi tie eĉ Buku devis premi forflui. La nudaj kalkanoj de la knabo malgrandiĝis, kaj la klingoj rapidis post ili. Subite Bik haltis, pipo aperis en liaj dentoj. La malamiko svingiĝis pli forte kaj kuregis galopante kun siaj dikaj brakoj larĝe disigitaj. Ridante iroze, la knabo kraĉis, kaj io malgranda trafis la vizaĝon de la atleto. Bick iris flanken preter la klingoj, kaj eĉ trafis la bruston de sia kontraŭulo per sia nuda kalkano.
  Ŝanceliĝeme, la potenca ulo kriegis sovaĝe, tiam liaj kruroj malfortiĝis kaj komencis kolapsi.
  Amika suspiro trakuris la armeon, malmultaj atendis, ke la knabeto venkos la giganton. Tiam infanoj ĝojkriis, antaŭ ĉio, kompreneble, la plej malgranda el la sklavoj. Tiuj, kiuj estas pli malgrandaj kaj malfortaj, ĝojas vidi, ke via ĉefa estro ankaŭ ne estas bonega. Do eĉ infano povas fari ion por la ribelo.
  Sklavoj kuris al la venkita atleto, inkluzive de paro da lokaj kuracistoj. Sur la malglata vizaĝo de la juna heroo kun maldensaj haroj malklariĝis purpura makulo. La kuracisto diris surprizite:
  - Baziliko! En ĝi estis enŝovita kudrilo kun veneno, kiu paralizas la membrojn.
  - Provizore! Bick diris. - Tiam li vekiĝas. Li nenion memoros, li simple ne rimarkos sian honton.
  Sorĉisto iris al la knabo:
  - Kie vi lernis fari venenojn?
  - Nenie! Trovita en unu el la biendomoj. La riĉuloj ankaŭ ne estas kontentaj pri sia pozicio en la socio. Ĉi tie oni faras ĉiajn venenojn. Se la pocio estas sigelita, neniu problemo, mi scias kiel malfermi serurojn! - Bik ruze palpebrumis al la Sorĉisto.
  - Kie? - demandis la militisto.
  - Unu ŝtelisto instruis! Li provizore montriĝis sklavo, mi estis en la sama paro kun li, ni multe laboris, dehakis la arbaron. Li diris al mi kiel malfermi la serurojn, eĉ montris al mi ion. Miris pri mia memoro kaj poste fuĝis. La knabeto palpebrumis ruze.
  - Ĉu vi ne sekvis lin? - Vedmakova surpriziĝis.
  - Ne! Ni ĉiuj estis skurĝitaj pro ĉi tiu fuĝo, kaj se mi ankaŭ likus, tiam ĉiu kvinono estus krucumita sur stangoj. Du jam estas komploto. - Klarigis la nerva knabo.
  - Barbaroj! Nu, se vi estas tia memorulo, eble konatiĝi kun Khirov estos utila al vi. - sugestis Vedmakova.
  - Ne ekskludita! Mi delonge volis fariĝi la plej forta kaj plej inteligenta! - La knabo montris la pilkon de la bicepso.
  - Pli forta kaj saĝa ol mi? - Lude ĵetu la militiston.
  - Ne! Post ĉio, vi estas la gvidanto! Sed per via dekstra mano, kial ne! - Bik ekstaris sur la manoj por pli granda persvado.
  - Ju pli alte flugas homo, des pli li estas malkontenta pri sia pozicio! - Rimarkis Vedmakova.
  - Homoj ne flugas! Nur li havas flugilojn - kies menso ne kutimas rampi! - La knabo montris evoluitan konsideron preter siaj jaroj.
  - Estos flugiloj en nia armeo! Mi promesas, ke mi elpensos ion. - promesis Vedmakova.
  - Kaj mi kredas vin pli maljuna fratino! Ja vi estas ne nur gvidanto, sed ankaŭ fratino aŭ eĉ patrino por ni. Ni vivos kiel unu familio! Bick diris.
  - La gvidanto de la lando estu frato de homoj, ne frato! - La estro de la nacio estas unuavice servisto de la popolo. Tamen, ni lasu la interŝanĝon de komplimentoj, la armiloj, kiujn vi akceptis, devus esti uzataj de aliaj. Ni faru pipojn! - ordonis Vedmakova.
  "Ili ne estas sufiĉe longaj!" Pass rimarkita. - Necesas plibonigi.
  - Mi jam pensas pri tio, finfine, lipoj kaj vangoj ebligas trafi mallongan distancon. Sed se io estas, ke ĝi ekspansiiĝas kaj trafas per forto. Iom da mineralo kaj herbo. - Vedmakova sentis fortan mensan streĉiĝon.
  La knabo ŝajne aŭdis ŝiajn vortojn:
  Ni faru ĝin, elektu la elementojn! Ni ankoraŭ havas tempon, al multaj sklavoj oni devas montri la bazajn militteknikojn.
  - Vi pravas, mia pli juna frato, iel la sorĉisto helpos nin. Tamen, ĝis grandaj fortoj estos ĵetitaj al ni, ni devas ataki. Tamen ni devas zorge prepari. Estas pli facile trovi sekan rokon en la oceano ol invento, kiu ne estis uzata por militaj celoj! - resumis Vedmakov.
  Post ĉio, la ribelantoj pasigis la tagon en ekzercoj, samtempe Bik sendis inteligentecon.
  Armeo marŝis el la urbo. Ne tre granda, sed bone armita. La skolta knabo, rajdante pli malgrandan krustacan blaton, eĉ atentigis pri unu absurdaĵo:
  - La militistoj havas kvin glavojn, kaj ili apenaŭ moviĝas!
  - Do estas bone! Bick diris. - Aŭ pli ĝuste, estas eĉ mirinda, antaŭ ol ili venas al ni, ili estas elĉerpitaj pro troa pezo.
  Vedmakova ruze notis:
  - Spertaj militistoj diris, ne prenu armilojn pli ol kvin fingrojn sur via dekstra mano. Nu, certe ne malbone, ilia stulteco helpos venki pli rapide. Intertempe, lasu la sklavojn dormi dum kelkaj horoj. Ili havis malfacilan tagon, kaj la batalo ne estos facila. Kiom da soldatoj precize havas la malamikoj?
  - Kvin kaj duono mil. Bick diris memfide. "Tio signifas, se ni pinĉos ilin ĉiujn, restos ne pli ol kvincent homoj en la urbo.
  - Estas tute racia, necesos iri de ĉiuj flankoj. Nokte ili ne kuraĝos ataki nin, ili tranĉos la sian. Tio signifas, ke ili fariĝos tendaro, por ke poste en la tagiĝo ili hakos per sia tuta forto. Eble eĉ apartigi la trupojn por la celo de ĉirkaŭbarado. - Sugestis Vedmakova.
  La Comte de Forsa protestis:
  - Mi bone konas la kutimojn regantajn en la Sultanlando, ni batalis kun ili pli ol unu fojon. Nokte ili sendos kelkajn spionojn kun oraj sakoj al nia tendaro. Ili provos subaĉeti la sklavojn kaj poste palisumi ilin aŭ plej bone elŝiri iliajn naztruojn.
  - Sendi spionojn estas antikva taktiko. - Mi rimarkis, knedante la piedfingrojn de Vedmakov. - Sed ili ne havas nevideblajn ĉapojn, la gardistaj knaboj estas tiel observaj kaj ruzaj, ili kaptos ilin ĉiujn. Krome ni trafos ilin iom pli proksime al tagiĝo. Kaj la sklavoj dormos pli bone kaj la malamiko dormos pli profunde.
  - Logike! Mi estos la unua, kiu atakos! Bick diris.
  - Necesos forigi la gardistojn, kaj tio povas esti farita helpe de paftuboj. - Vedmakova montris la aparaton. - Ĉi tie estas alfiksitaj speco de piŝto, tri specoj de herboj kaj oleo kun karbido. Vi nur devas esti singarda, alie la regreso batos la knabajn dentojn. Prenu la plej inteligentajn infanojn kun vi.
  - Multaj havas sperton pri atakado de ĝardenoj kaj ŝtelado. Kiu naskiĝis libera, kaj ne kiu, precipe hejmaj sklavoj, ŝtelis de siaj mastroj. - Bik trankviligis ĉiujn. - Do ili trapasis la lernejon de postvivado.
  - Des pli bone! Ĝenerale mi pensas, ke ne estos tro da gardistoj. Finfine, kiuj ni estas por ili? Sklavoj estas stultaj! Stulteco estas pli proksima al humileco - rapideco de menso al fiulo.
  La sorĉisto Hirov eniris la interparolon:
  - Ni havas proksimume duoblan aŭ iomete pli da supereco, sed la malamiko estas pli bone trejnita kaj armita. Kaj en la armeo de la Sultanlando, virinoj servas nur en la persona legio de senmortaj. Estas ses mil solduloj el diversaj landoj. Ni havos multajn virinojn en la armeo, kaj kun maloftaj esceptoj, ili estas pli malfortaj ol viroj.
  Do ĉiu batalo devas esti zorge planita. Precipe ĉe la unua malvenko, la sklavoj komencos disiĝi de ni.
  - Venko kiel virino - altiras per brilo, sed fortimigas la prezon! - Denove ekbrilis spriteco Vedmakov.
  - Bonege! Nun mi vidas, ke la plano de operacio estas tute interkonsentita. Restas nur klarigi la detalojn. Dum la batalo, paniko komenciĝos en la vicoj de la malamiko, kaj la plej multaj el la soldatoj kuros al la urbo Zhit. - sugestis Ĥirov
  - Estas klare! La plej forta taĉmento de sklavoj batos de la malantaŭo, ĝuste de la flanko de la urbo. Eble mi gvidos lin. - sugestis grafo Forsa.
  - Neeble, sed vi! - Precis la sorĉisto.
  - Krome, ni havas potojn da oleo, kaj ordonis almeti meĉojn al ili. Enĵetu la tendaron, intensigu la panikon. - sugestis Vedmakova.
  Kaj ankaŭ tio estas racia. La sorĉisto konsentis. - Nur vi ĝis nun preparis malmultajn tiajn akuzojn.
  - Prave! Fajra dio de milito kaj kiel aliaj dioj postulas atenton kaj oferon! Sed ni ne havis sufiĉe da tempo por ĉion prepari. - La Sorĉistino mem hontis pro ŝia buŝado.
  - Venontfoje estu pli kompleksa. Ĝis nun ni ne povis dormi. - Ĥirov oscedis sen ia ajn ŝajnigo.
  La Sorĉisto kapjesis.
  - Mi havas bestan kutimon, dormas malmulte kaj senteme, sed niaj fratoj meritas ripozon.
  - Dormo estas strategia armilo, ĝia manko estas la kaŭzo de laceco, kiu siavice estas la ĝermo de malvenko. Pass rimarkita.
  Sklavoj post subĉielaj agadoj, dormis kiel mortintoj. Nur gardistoj sidis en embusko, pretaj alarmi. Vi neniam scias, kio subite la komandanto de la malamiko estos pli antaŭvida. Tamen, ĝi rezultis, ŝajne la komandanto de la estro de la registara legio, la temnik Etirimon ne volis neantaŭvideblan noktan batalon. Krome, en mallumo estas pli facile por sklavo kaŝi sin, kaj poste kapti ilin. Kaj do eble ili simple kapitulacas, post kio estos torturo kaj ekzekuto. Temnik Etirimon lekis siajn lipojn, estas precipe agrable moki junulinojn, rompi piedfingrojn, ekbruligi hararon - tre tentante.
  Haste stariginte siajn tendojn, la soldatoj ekdormis. Ne restis pli ol du dekduoj da gardostarantoj. Antaŭ ol enlitiĝi, Etirimon kune kun la miloj aranĝis festenon, nudaj dancistoj, skuante siajn ĉarmojn antaŭ ili. Ĝi estis bela kaj amuza. Miloj ĵetis ostojn al ili, devigis ilin preni delogajn pozojn. Tiam, sen ia hezito, ili ekposedis ilin kaj, kontentiginte sian bestan volupton, falis en ebrian dormon.
  Ilia morto ŝteliris nerimarkite. La ribeluloj preterpasis la arbaron, aro da knaboj antaŭeniris. Bik, kroĉiĝis al arbo, kaŝita en la foliaro, ekvidis la unuan gardostaranton.
  - Jen li estas bongusta enuigita.
  La veneno estis iomete plibonigita kaj kaŭzis tujan paralizon. Bato ne estas necesa en la vizaĝo, ĉar la soldatoj de la Sultanlando, kutime, marŝas malpeze kaj nur la brusto estas kovrita per ŝelo kaj la gardostaranto kuŝas ĉirkaŭe.
  - Estas unu!
  Vedmakova mem moviĝas de la malantaŭo. Ŝi forigas la gardostaranton sen iu ajn paftubo. Ĝi nur venas de la dorso kaj tordas la kolon.
  - Movado estas vivo! Nur ne kantu - por paco! Kaj tiel malĝoja - en la stomako estas malplena!
  La militisto fariĝis iom pli amuza. La arboj ĉirkaŭe estas altaj, lianoj estas videblaj. Amataj ŝteliras proksime, kaj la plej inteligentaj sklavaj knaboj. Plenkreskaj militistoj estas pli pezaj, kaj tial malfruiĝas. Peza besto ĉiam faras pli da bruo.
  Vedmakova mortigis alian gardostaranton survoje, kiu nur suĉis kokosan bieron el flakono. La tendaro malfermiĝis antaŭ ili.
  Ne aparte granda tendaro, la soldatoj dormis, jen en tendoj, kaj jen nur sur densa herbo. La nokto estas varma, ne multaj gardostarantoj oscedas, rigardas senatente.
  La ĉefa afero ĉi tie estas forigi ilin tuj, por ke ili ne havu tempon por levi la alarmon. La cignokukolo pli taŭgas por tio, kun sia agrabla voĉo. Ŝi vekas neniujn suspektojn, male, ŝia kuado estas aŭdata preskaŭ senĉese, sed se vi ŝanĝas la tonon, vi povas kapti la informojn.
  La sorĉistino faras ĝuste tion. Ili respondas al li. La gardostarantoj ne reagas, kio ili estas "bonŝancaj", morto montriĝis facila.
  - Unu glavo, kiel guto de pluvo, falos kaj disiĝos, kaj kiam ili estos multaj, naskiĝos venko!
  Vedmakova komencis buĉi la dormantajn. Unuflanke, ĝi ne estis kavalireca, sed aliflanke, venko estas honorinda! Honoro estas relativa koncepto kaj devus esti aplikata ĉefe al viaj soldatoj!
  Antaŭ ĉio, finigu tiujn, kiuj estas pli riĉaj vestitaj, komandantoj. Glavoj, kiel regulo, estis stakigitaj en aparta stako.
  Tamen, la konsciencdoloroj ne estis longaj, la sklavoj ankaŭ komencis la masakron, kaj kiel rezulto, la alarmo estis levita. Kiam vi estas atakita nokte, paniko estas neevitebla, precipe se estas nuba, ĝi estas nuba . La sklavoj estas ĉiuj duonnudaj kaj facile distingas unu la alian, kaj la militistoj alfrontas unu la alian, ofte hakante unu la alian. Kaj iu krias:
  - Savu vin!
  - Gardisto! Demonoj atakas!
  En tempoj de paniko, la rolo de la komandanto estas pli grava ol iam ajn. Vedmakova scias tion, kaj kuris al la ĉefa tendo.
  Etirimon, ankoraŭ duonebria, apenaŭ malfermis la okulojn. Ĝenerale, kiu trinkas antaŭ batalo - postebrio en la submondo.
  - Kio okazis! Kial la pipoj silentas! - Li kriis.
  - La pipoj silentas, ĉar la klingoj kantas - ŝtalo estas pli forta ol kupro! - kriis Sorĉistino. Ŝi saltis sur Echirimon. Temnik, kompreneble, lerte uzis la klingon, sed li ankoraŭ ne plene kolektis sin, kaj la muskoloj de la Sorĉisto estis perfekte varmigitaj. Ŝi desegnis frenezan triopon, ŝia henna-makula klingo apenaŭ videbla en la mallumo. La kapo de la malbonŝanca nobelo forflugis.
  Vedmakova faligis la milonon, kiu alkuris ŝin per piedbato. Ŝi demetis alian komandanton kun kraĉo el la tubo.
  - Kiaj demonoj, ne vekiĝu!
  Denove klara bato de la glavo, la trapikita malamiko falas! Du miluloj provas eniri lin de la malantaŭo, sed ili trovas danciston. Ŝi kriegas, piedbatas reen. Vedmakova ne maltrafas la momenton, li tranĉas unu, finas alian. Nu, armeo sen komandantoj estas kiel ŝafoj sen paŝtisto, se unu lupo ne manĝas ĝin, tiam ĝi timigos vin!
  Nun la ribelemaj sklavoj, multaj armitaj per klabo, aŭ plej bone per korno, prenis flugilojn. Tre efika taktiko estis, ke ni kvin ĵetis nin kontraŭ unu. Do estis pli facile forĵeti kaj piedpremi.
  - Ne lasu ilin foriri! Tranĉu viajn krurojn! - ŝi kriegis tra la voĉamplifilo de la Vedmakov.
  Solntslav estis hakita kune kun ĉiuj. Kiel ludis la muskoloj de ĉi tiu diva. Ne sen kialo, multaj konsideras koleran virinon pli terura ol demono. Do ŝi tranĉis unu el la militistoj en duono, kaj ŝia klingo, per inercio, tranĉis la gorĝon de la oficiro staranta malantaŭ li. La centestroj provis restarigi ŝajnon de ordo, sed rapide pereis. Krome, la sultanlando faris ĉion por certigi ke la soldato forgesis kio iniciato estis. La ribelantoj, en victurno, sufiĉe lerte puŝis la soldatojn de la Sultanlando for de la blathelikoj.
  - Ne lasu ilin sidi sur la selo! - kriis Solntslav.
  Enirpermesilo aldonita:
  - Fajro, brido en la ĉevaloj.
  Tio helpis, blatoj helikoj eksplodis en la vicojn kaj semis plian panikon. Kiel rezulto, ne sciante kion fari, multaj batalantoj rapidis por kuri. Sed ĝuste tion atendis Witcher kaj la sklavoj. La batalo eskaladis al ekstermado kaj persekuto.
  La militisto ŝraŭbis ŝian dekstran okulon, ĵetis tri ponardojn:
  Ni ne lasos ilin foriri!
  Flugo estas pli malsaĝeco ol malkuraĝo! Post ĉio, la plej multaj soldatoj mortas ne en batalo, sed dum la postkuro!
  Bik, kiel tre rapida knabo, saltis sur la kolon de unu el la oficiroj kaj rajdis sur lin:
  - Pli rapida blato!
  La ponardo servis anstataŭ spronoj, kaj la kompatindulo eĉ ne provis forĵeti ĝin.
  Vedmakova, rimarkinte tion, kriis:
  - Milito estas kiel domenludo, nur rompitaj ostoj ne plu estas kolektitaj - la tero tenas!
  - Nenio, miaj ostoj estas junaj, fortaj! - La knabo desaltis, tranĉita sur la kolo. Post tio, li eĉ aldonis rapidecon.
  Vedmakova stumblis pri kadavro, pluraj korpoj kuŝis ĉirkaŭe, sed la divo ne falis, sed transsaltis ilin. Tiam ŝi ekbatis per siaj glavoj. La batala spirito de la trupoj batalantaj kontraŭ ili forvaporiĝis, kaj nun la militisto fariĝis ekzekutisto. Ekzistis eĉ malemo al sango. Sorĉisto kriis:
  - En la nomo de honoro! Kiu ĵetos la armilon - vivos! Transcedu la soldatojn de la Sultanlando.
  Estis tiuj, kiuj obeis la ordonon, sed multaj daŭre fuĝis en malespero, kaj kelkaj falis sur la genuojn.
  Ekzemple, dek potencaj batalantoj kapitulacis al Bik tuj. Eble ili opiniis, ke estas pli sekure transdoni sian sorton al infano. La knabo kriis:
  - Fali malsupren!
  La militistoj falis. Bik marŝis nudpiede sur la dorso, malgraŭ la malgranda pezo de la infano, la soldatoj ĝemis pro timo. Tiam la knabo elpensis la ideon ĉu malpezigi la venkitajn malamikojn de malgranda bezono. Sed tiam li forpelis la malnoblan tenton, ĉar la sklavoj volas konstrui pli bonan socion, kaj ne ripetas la vojon de siaj propraj mastroj.
  - Bone, vivu - fumu la ĉielon!
  Iom post iom, la batalo malaperis! Kvankam ŝajnas, ke la masakro estas longa. Sorĉisto trovis sufiĉe lerta militisto. Post malfacila interŝanĝo de atakoj, ŝi ankoraŭ senarmigis lin, poste miregigis lin.
  - Ni bezonas ilin!
  Retoj estis ĵetitaj sur iuj el ili, tiaj ne rezistis. La batalo preskaŭ finiĝis, nur la fuĝo kaj persekuto treniĝis. Vedmakova persone gvidis la ĉasadon, mortigis multajn, sed ŝi ne povis ekstermi la tutan armeon ĝis la lasta soldato.
  Tamen, la juna militisto, kun kelkcent sklavoj sur ĉevaloj, decidis pri aŭdaca aventuro, nome, kapti la urbon, kiu ne estis preta por defendo survoje.
  - Estos forta movo. Ni ne permesos forpreni riĉecon, kaj plej grave, ni krevos sur niajn ŝultrojn.
  Pluraj dekoj da batalantoj de la venkita armeo, tamen sukcesis salti sur blathelikojn kaj galopis al la pordego.
  Ili ne tuj malfermiĝis, estis kverelo. Kiam la pordegoj estis malaltigitaj, Vedmakova elsaltis el malantaŭ la arbaro kun rajdantoj. Ŝi kriis, uzante la aparaton de la knabo:
  - En la nomo de la granda sultano Erifef! Potencaj plifortigoj rapidas al vi! Se vi volas defendi la urbon, lasu la militistojn okupi sian lokon sur la muroj.
  La maldormaj gardistoj ne tuj rimarkis, precipe ĉar Vedmakova surmetis riĉan vestaĵon, kiun ŝi deprenis de la kadavroj. Unu kasko valoras ion, ĝi brilas kiel glaciaĵo en la suno, nu, kiu rifuzos al tia nobla guberniestro.
  Kaj la sinjoroj, la urbestro kaj aliaj nobeloj, kompreneble, ne dormis, ili "prizorgis" sian popolon!
  Sur malgranda monteto estis bela palaco kun kolonoj kaj statuoj, farita en miksaĵo de antikvaj romaj kaj antikvaj orientaj stiloj. Antaŭ li, kiel kutimas en ĉi tiu lando, estas grandega statuo de la sultano Erifef, kun fontano elĵetanta el lia buŝo. En la plej granda salono estis brue kaj gaje, sonis muziko - festeno apud monto. La noblaj nobeluloj de la sultanlando enscenigis Sabantuy. En multekostaj orbroditaj togoj ili kuŝis sur abundaj kusenoj, sur malaltaj tabloj estis amasoj da pladoj, vinoj kaj tinkturoj. Centoj da lampoj brilis sur tabloj kaj muroj. Tra la bieno kaj en la kolonaroj ekbrilis sennombraj sklavoj, sklavoj, sklavinoj kaj korpogardistoj gardantaj la palacon. La altranguloj tostis. La ĉefgrandulo, Ŝejko du Pustemorov, frostiĝis en la brakoj de du nudaj hetajroj. Li ekmoviĝis kaj blekis kiel posedita viro, fine liberiĝis kaj kriegis.
  - Kaj nun estas tempo aranĝi gladiatorbatalojn. Kaj tiel enuiga, neniu sango, kaj vino ne estas en la animo.
  La korno eksonis, la batalantoj estis alvokitaj al la areno. Laŭ kutimo, la plej malpezaj kaj plej junaj militistoj devus batali unue. Sed la ŝejko ĵus ricevis aron da edukitaj sklavoj, kaj li volis kombini du specojn de distro, erotika kaj sanga.
  Ĝojfajro brulis en la centro de la miniatura Koloseo, la vitro-plifortigitaj torĉoj eligis sufiĉe helan lumon kun purpura nuanco, kaj la blanka gruzo brilis, donante al la podio gajan aspekton. La unua, kiu kuris sur la scenejon, estis muskola kaj svelta knabino en leda zono. Ŝi, kiel unuaklasa gimnastikisto, faris du kapsaltojn kaj marŝis sur siaj manoj. Tiam ŝi staris antaŭ la princo, frostiĝis, krucante sian glavon kaj ponardon en tiaj armiloj, ili nomis lin mirmillon. Malgraŭ tio, ke la knabino povis rezulti ĉe beleca konkurso, kiel mola, velura haŭto, blonda hararo ŝi havis, ŝi jam havis larĝan cikatron sur la vizaĝo. La sekva saltisto ankaŭ piediris sur liaj manoj. Liaj armiloj estis tridento kaj mallonga reto - retiarius. Etendante, li staris antaŭ la malamiko. Estis junulo preskaŭ knabo, ankoraŭ senbarba kun milda knabineca vizaĝo, la ĉeesto de miksaj paroj donis specialan erotismon al la ago. Ŝajnas, ke la partneroj konas unu la alian delonge kaj palpebrumis.
  - Kia Kaiska! Mi ne pensis, ke ni renkontiĝos tiel! La knabo diris malgaje.
  - Vi estis simpatia ulo, sed nun via animo estos prenita al la originala flamo! - La knabino malĝentile respondis.
  - Nu, kial vi estas tiel kruela! Ni estas ankoraŭ virgulinoj, ni devas vivi! - Kun timema espero diris la junulo.
  - Ĝi ne helpos nin! Sklavoj malestimas eĉ la diojn!
  La trejnado en la gladiatorlernejo estis malfacila kaj cikatroj estas videblaj sur la nudaj brilaj korpoj de junaj batalantoj.
  La homamaso vigliĝis, faris vetojn, sovaĝaj krioj gajigis junajn gladiatorojn, kiuj evidente ne volis batali.
  La edzino de la ŝejĥo elprenis ledan sakon.
  - Kvindek oron por Kaiska! Ŝi ekbrilis per siaj grandaj dentoj.
  -Komencu! La ŝejko signalis.
  Tiel malsamaj kaj samtempe havantaj multon komunan, la militistoj konverĝis, iliaj movoj estis rapidaj kaj kaosaj. Komence, la militisto kun la tridento provis ĵeti reton, sed lia kontraŭulo maltrafis kaj, sovaĝe saltante al li, sukcesis tranĉi lian stomakon per ponardo. La junulo retrosaltis kaj trafis la tridenton en la brusto, sed nur iomete gratis la haŭton. Tamen, lia manovro devigis la malamikon retiriĝi. Li malproksimiĝis kaj apogis sin al la reto, malebligante la proksimiĝon de la iam amata gladiatoro.
  - Vi viroj estas stultaj! Do, kondamnita al malsukceso! - arogante diris la knabino.
  - Kio naskiĝis! La junulo aspektis konfuzita.
  Subite, retiario kun tridento kaptis gruzon en sia mano kaj ĵetis ĝin en lian vizaĝon. La manovro efikis, la knabino fermis la okulojn, en la sama sekundo la tridento trapikis ŝian abson.
  Kriante pro doloro, la juna gladiatoro tordiĝis, sed tamen sukcesis enŝovi la klingon en ŝian ŝultron. La retiario kriis kaj eltiris sian armilon. La glavo ekbrilis kiel fulmo, preskaŭ traborante lian kolon. La gladiatoro retropaŝis, kun la brusto tranĉita malfermita. La junulo ĝemis pro doloro kaj faligis sian tridenton. Tiam la kontraŭulo saltis sur lin kaj ĵetis ponardon. La svingo estis iom malforta, kaj la pinto trapikis la karnon de la kruro. La retiario kriis kaj falis, poste prenis la ponardon, provis leviĝi, en tiu momento la glavo trafis lin en la kolon. Jam perdinte la konscion, li trafis la klingon de la mirmiljono en la suna plekso. La iam amanta paro (kiel Romeo kaj Julieta) falis senvive sur la gruzon. La ebria publiko ridis kaj hulukis. Tri mornaj sklavoj kun malaltaj fruntoj kaj elstarantaj makzeloj kuris en la arenon, ili forbruligis la korpojn de la malgajnintoj, sed kiuj ricevis spiritan liberon, per ruĝe varma fero. Certiginte, ke ili estas mortaj, ili kroĉis ilin per siaj ripoj per la hokoj, kaj trenis ilin de la scenejo. La loko, kie estis sango, estis superŝutita per karboj.
  -Ili iras por nutri insektojn. - La edzino de Ŝejko Demetra nudigis siajn dentojn. - Estas domaĝe, ke la ostoj estas tro malgrandaj bestoj restos malsataj.
  -Nenio estos viando kaj ponavaristey. Domaĝe, tamen, kelkaj el ili povus rezulti esti sufiĉe promesplenaj atletoj! La ŝejko grumblis.
  - En via lito? - La divo malice demandis.
  - Kial ne! La knabino estas bela, sed la knabo povus esti via. - La ŝejko estis sufiĉe progresema laŭ siaj opinioj, kredante, ke la edzino povas bone amuzi sian bone nutritan korpon en juna sklavo.
  - Malgranda kaj fragila! Ni ankoraŭ ne havas la saman paron? demandis Demetra.
  - Bedaŭrinde, ne ekzistas! Ni rigardu la junan deĵoron, kiu estis sendita al ni el najbara lernejo. La ŝejko rikanis.
  - Eble estas pli bone lasi ilin kreski! Kaj tiam ni mortigos ĉiujn niajn kaptitojn tiel. - Neatendite, la edzino de la nobelo montris kompaton.
  - La novaĵo pri la sklava ribelo estas tro ĝoja kaj mi volas ĝin plene festi. La grandulo skuis sian stomakon.
  - Krom se, kompreneble, Etimon ne antaûos vin! - klakis la dika sinjorino.
  - Tia neaĵo! Des pli bone ni nun ekstermu ĉiujn gladiatorojn kaj senigu la malsaĝulon de la spektaklo. Venu novuloj! La ŝejko grumblis.
  - Ĝi ne estas ĝuste novuloj. - Demetra lekis ŝiajn lipojn
  La gongo denove sonas kaj la militistknaboj elkuras en la arenon. Ili aspektas proksimume dek kvar aŭ dek kvin jarojn aĝaj, kun sufiĉe larĝaj ŝultroj kaj brusto. Kiel la antaŭaj batalantoj, li faras kapsaltojn kaj kuras sur siaj manoj. Jam elkurinte al la podio, ili surmetis armilojn, kaskojn, brustan kirason, ŝildojn kaj glavojn. Unu havas rektan klingon, dum la alia estas kurba kiel sabro. Reliefo premas malfermita kaj cikatroj estas videblaj sur ĝi. La knabo staranta dekstre resanigis tranĉojn kiuj trairas lian bruston en tri linioj.
  La haŭto estas riĉe oleita kaj brila.
  La administranto anoncas.
  - Famaj batalantoj Fudoros kun kurba sabro kaj Saflorov kun rekta glavo agas en la ringo. Fudoros havas ses batalojn, Saflorov havas sep. Ĉiuj iliaj rivaloj estis aŭ mortigitaj surloke aŭ mortpikitaj per la decido de la homoj. La intendanto montris al la publiko per la fingro. Denove estis tiuj, kiuj deziris veti je la veto. La ŝejko grumblis.
  - Cent oraj moneroj por Saflorov.
  Vetoj estis rapide finitaj, la nobeloj ĵuris. Du eĉ batalis. Unu plaŭdis glason da vino, la alia trafis dikan kruron en la vizaĝon. Geters kaj gardistoj rapidis por trankviligi la furiozan publikon. La edzino de la ŝejĥo, impereca, senprudenta, dika bojis:
  -Antaŭen! Mortigu!
  La gladiatoroj konverĝis. Ĉi-foje, ili prenis sian tempon, provante unu la alian per zorgemaj batoj. Dum la glavoj koliziis, ili fajreris iomete, kaj la ŝildoj tremis. La publiko ne tre ŝatis ĉi tiun singardon, ŝi hurlis pro malkontento, ostoj flugis al la batalantoj. Ŝejĥo renversis la pleton, tute kovritan per vino kaj marmelado. Tiam li kraĉis kaj kriegis kolere.
  - Se vi ne batalas, mi pendigos vin renverse. Pluraj puŝantaj sovaĝuloj "Janiĉaroj" elkuris sur la podio, ili svingis lancojn, montrante pikojn en sia malfermita dorso. Saflorov iris en la ofensivon, atakante furioze, li piedbatis sian ekvivalenton en la genuon. La adoleskanto retropaŝis, lia glavo iomete flanken, lia kontraŭulo tranĉanta trans la bruston. Malbone ŝraŭbita telero falis al la fundo. La sekva puŝo lasis profundan markon sur la haŭto, dika sango elverŝis. Fudoros retropaŝis, unu el la harplenaj batalantoj piedbatis lin en la krurojn. Kaj kiam la knabo hezitis, Saflorov batis la kaskon kun tia furiozo, ke li ŝanceliĝis kaj kolapsis. De la cerbokomocio, la "kasko" forflugis, rivelante blankan kapon kun ŝvelinta tubero sur la frunto. Saflorov metis sian klingon al sia nervoze leviĝanta brusto. Li ekrigardis la "publikon".
  Atendante signon. Kiam la plimulto trakuras iliajn harojn, tio signifas mortigi, kaj kiam ili kunigas siajn manplatojn en kastelon, tio signifas havi kompaton.
  Tamen, kompato ne estis legita en la ferocaj vizaĝoj. Preskaŭ ĉiuj, eĉ virinoj kaj adoleskantoj, kuris la manojn laŭ la gorĝo.
  -Morto! Batu lin!
  La edzino de la ŝejĥo moke bojis.
  - Li eliris tro malmultekoste. Donu ĝin al mi por unu nokto.
  Saflorov hezitis, malpeze premita sur la nuda brusto de la venkita adoleskanto, elfluis sangoguto. Tiam li malespere forĵetis sian glavon:
  -Mi ne povas! Li estas mia amiko.
  La bruo tuj estis interrompita, estis morta silento.
  -Kio! - koleris ŝejĥo. "Vi rifuzas mortigi la venkitojn. Ambaŭ en kaĝo, post kio estos terura torturo antaŭ la tuta gladiatorlernejo.
  La militistoj alsaltis al Fudoros, ŝprucis akvon sur lian vizaĝon, kaj poste, por pli rapide rekonsciiĝi, ili bruligis lian nudan kalkanon per ruĝe varma fero. La knabo kriegis, eksaltis kaj tuj ĵetis du lasojn ĉirkaŭ lian kolon. Saflorov provis rezisti, li batalis kontraŭ dekduo da glavoj samtempe, timo donis al li forton. Sed unu el la pafistoj trafis lian kruron per sago. De la veneno, la junulo estis paralizita, sed ne mortigita. Ili ligis ilin ambaŭ kaj metis ilin en kaĝon. Saflorov estis pikita en la ripojn per ruĝvarma bastono, la haŭto ekfumis, la batita knabo firme eltenis la injektojn. Sed ŝajne la torturo de du malobeemaj knaboj estis prokrastita por deserto.
  La edzino de la ŝejko ekbrilis per siaj okuloj:
  - Ili devas esti mia edzo. Vi scias, ke mi estas kreema.
  - Mi scias, sed nur rigardu, mi povas ĵaluza. La uloj estas belaj kaj jam povas edziĝi. La ŝejĥo rikanis.
  - Plej verŝajne, eĉ edziĝinta! Ja ĉi tiuj estas la plej fortaj kaj sanaj sklavoj, kiuj devus esti fruktodonaj! La dika virino palpebrumis.
  - Gladiatoroj estas la koloro de kaptiteco! Tio estus turmenti iliajn edzinojn. La ŝejko rikanis.
  - Ni sukcesos! Cetere, knabinoj denove.
  Nun la virinoj devis batali. Du duonnudaj divoj en la samaj lumbotukoj eniris la arenon. Ili estis katenitaj ĉirkaŭ la kolo per ĉeno - ne disŝireblaj. Armiloj Du ponardoj en ĉiu mano. Klare la batalo estos furioza kaj ne tro longa. Unu knabino estis bela, la alia nigrahara, ambaŭ kun sufiĉe longaj kolharoj.
  -Al batalo! tondris la brutulo.
  - Mi ne vetos! - bojis la edzino de la ŝejko. "Ĝi fariĝis malbona antaŭsigno.
  La kompatindaj virinoj kunvenis. Estis terure, unu preskaŭ tuj havis la stomakon malfermita, la alia estis vundita en la brusto. Daŭrigante tranĉi, la knabinoj piedbatis per siaj piedoj, turmentante sian karnon. Multe da sango fluis kaj ili ne povis foriri kaj forkuri. Fine, unu el ili tute distranĉita kolapsis ĝis ŝiaj genuoj. La nigraharuloj ridis, penante fini, poste trafis insidan baton de malsupre sub la ripojn. Ĝemante, ŝi ankoraŭ sukcesis bati la krimulon sur la dorso de la kapo. Ambaŭ belaj mutilitaj virinoj kolapsis sur la gruzon, tremis plurfoje, frostiĝis. Viluloj "Janiĉaroj" alkuris al ili kaj pikis ilin per ruĝ-arda fero. La militistaj knabinoj ne moviĝis.
  - Denove, neniu veto ne funkciis. Ambaŭ estas mortaj.
  La spektantaro estis seniluziigita, kvankam vidi la murdon mem estas tre agrabla. Sed ĝis nun neniu venkis.
  En ĉi tiu situacio, nur nova batalo povus savi la kazon. La facila varmigo finiĝis kaj estas tempo por seriozaj komercoj.
  Dek kvin gladiatoroj en oranĝaj tunikoj kun truoj en ili, tri nigraj plumoj sur siaj ŝlimoj, mansvingis en la arenon. Ili estis armitaj per mallongaj, kurbaj glavoj; en la manoj ili tenis malgrandajn kvadratajn ŝildojn kun konveksa surfaco, iliaj kapoj estis protektitaj per kaskoj sen viziero. Tiun grupon sekvis batalantoj en helruĝaj tunikoj, la sama kun mallongaj, sed rektaj glavoj, kun malgranda ronda ŝildo kaj fera mankateno kovranta la dekstran manon, kiu ne estis protektita per la ŝildo, kaj genuokapo protektanta la maldekstran kruron. Verdaj plumoj sur glitigaj kaskoj kompletigis la bildon.
  Starante unu kontraŭ la alia, ili riverencis. Ĉi-foje la vetoj estis faritaj por multe pli grandaj sumoj, oro fluis de mano al mano.
  -Ne povas esti, ke ili ĉiuj estis mortigitaj! diris la edzino de ŝejko. Iu certe venkos!
  - Do vetu, ĉi tiu estas la lasta batalo. Vidu, jam estas lumo! - diris la laca ŝejko kun kolero.
  - Tiam estos serioze! Mil oraj draĥmoj sur ruĝa. - Sibilis la dika virino.
  - Kaj kial sur ili? - Kial ili? - Dufoje ripetis, surprizita, nobelo.
  - Ĉar la okuloj estas pli malbonaj!
  La direktisto ion kriis. Aŭdiĝis kraketado de trumpeto. Eĉ la torĉoj flagris kvazaŭ la monstroj havus ion en siaj okuloj.
  Konversacioj, bruo, ridado, ĉampado ĉesis: ĉiuj okuloj estis fiksitaj sur la batalantoj. La unua kolizio estis terura: meze de la silento, kiu regis, akre sonis la batoj de glavoj sur ŝildoj. Plumoj, pecetoj de kaskoj, pecoj de frakasitaj ŝildoj flugis trans la arenon dum ekscititaj, anhelantaj gladiatoroj frapis unu la alian per bato post bato. Eĉ ne tri minutoj pasis de la komenco de la batalo, kaj jam sango estis verŝita: kvar gladiatoroj tordiĝis en agonio, kaj la batalantoj tretis ilin sub la piedoj. Unu el tiuj, kiuj kuŝis ĉirkaŭe, kaptis sian kunulon je la kruro kaj turnis la piedon. Li flugis malsupren, disŝirante sian brakon.
  La edzino de la princo, nesatigebla Demetra, ĵetis ronĝitan oston en la ringon.
  - Ruĝaj se vi venkos, mi donos al vi glason da vino!
  Kiel ofte okazas, la malo okazis, la plej granda batalanto de la teamo, por kiu Demeter enradikiĝis, pleniĝis. Tri glavoj tuj trapikis larĝan bruston, kaj malkonvene prenita osto restis en la mano de la malbonŝanca ĉefo.
  Spektantoj kun ĝojo kaj streĉo sekvis la sangajn sortoŝanĝojn de la batalo. Ili kriis kiel grego da vunditaj virbovoj. La loka elito furioze, furiozis, gajigis la batalantojn. La vicoj de la gladiatoroj maldensiĝis, la batalo disiĝis en apartaj bataletoj.
  En ĉi tiu momento, kiam la eminenta publiko ĝuis kaj sincere "freneziĝis" lekante sangon, la kuraĝaj ribeluloj mortigis la dormemajn gardistojn. Pobedonostsev, kune kun manpleno da bravuloj, disbatinte la korpogardistojn, la unua enrompis en la palacon.
  La bruo de la alproksimiĝo de la ribelantoj devigis la batalon esti interrompita. La nobeloj, ŝanceliĝante, provis preni siajn glavojn. La juna ribela ĉefo kriis laŭte:
  - Kion mi vidas! Vi mortigas unu la alian, por la amuzo de la kanajloj! La reviviĝintaj bastardoj, kiuj eĉ ne kapablas levi glavon, iliaj ventroj tro enmiksiĝas. Se al vi konserviĝis almena ero de fiero, forigu ĉi tiun abomenaĵon.
  La gladiatoroj ŝajnis atendi ĝuste ĉi tion: ili rapidis al la grasega grego.
  La servistaj sklavoj flankensaltis, ne volante morti pro la malamataj mastroj, kaj la knaboj eç komencis îeti pletojn kaj nutraîon al la altranguloj.
  Demetra kriis:
  - Mortigu ilin ĉiujn!
  Tiam kristala vinglaso falis sur ŝian kapon, batante la hundinon.
  Sorĉisto estis kolera. Ŝi tranĉis la riĉajn civitanojn de la urbo, hakante ilian viandon.
  Ĝi ne estis malfacila, sed ĝena. Apud li batalis la konstanta kunulo de Pass. Beko ne postrestis, kaj la gladiatoroj venĝis sur siaj prizonestroj.
  Malgajaj sklavoj levis la intendanton sur hoko, ili kriis:
  - Ni estas niaj! Sklavoj same kiel vi!
  - Do pruvu ĝin per glavo! - ŝi kriis, do la kandeloj sur la lustroj de la Sorĉisto tremis.
  La ŝejko provis forkuri, sed Bik stumblis lin kaj verŝis mielon sur lian kolumon:
  - Nu, kie vi estas bezonata. Neniu spicado.
  Solntslav detranĉis la kapojn de du nobeloj samtempe kaj dispremis la makzelon de tria per sia genuo. Tamen eĉ ne plu estis ŝajno de batalo, nur la sklavoj venĝis. La restaĵoj de la gardisto fuĝis, kaj la festenantoj, eĉ en sia plej bona formo, ne reprezentis seriozan militforton. Ili ĉiuj estis mortigitaj antaŭ ol Vedmakova malvarmetiĝis. Nur la ĉefŝejko ankoraŭ vivis, Bik tiris siajn harojn. Vedmakova forpelis la malprudentan knabon:
  - Ĉi tiu estas nobla homo. Ni eble estos utilaj!
  . ĈAPITRO #12
  La germanoj daŭrigis sian atakon kontraŭ Stalingrado. Ŝajne restis sufiĉe, sed estis nekredeble malfacile preterpasi la lastan. Eĉ la amasa uzo de "Sturmtigers" ne helpis. Kvankam la detruo de jetbombistoj kaŭzis enorman. Alia rimedo estis napalmbomboj.
  La bataliono de knabinoj maldikiĝis, sed la belulinoj ankoraŭ batalis. La 20-an de oktobro neĝis, kaj la belulinoj estis ĉiuj nudpiedaj. Ili lasas graciajn spurojn sur la blanka litkovrilo.
  Belaj knabinoj, ruliĝis iomete en la neĝo kaj fariĝis pli puraj. Matryona, post kiam ili kaptis Serjoĵka, ne povis trovi lokon por ŝi mem. Ankoraŭ por perdi tian lertan kaj belan knabon. Kaj kio atendis lin en faŝisma kaptiteco? Unue torturo, kaj poste la mortopuno!
  La knabo ja estis proksime al pafita, sed finiĝis en la minejoj. Laboro dek ses horoj tage, kaj magraj porcioj, la vipo de la kontrolisto atendis Serjoĵka.
  Pli precize, la knabo jam estas ŝtonminejo, kaj tie laboras forte kiel azeno. Sed estas multe pli varma subtere ol sur la surfaco. Kaj la militistoj, por ne frostiĝi, estas devigitaj salti kaj kuri. Kaj la knabinoj batalas. Jen la potenca tanko "Leono". Li havas 150 mm pafilon, pli efikan kaj praktikan por bataloj en la grandurbo. La Fritz amas ĉi tiun tankon ĉar ĝi estas bone protektita de ĉiuj flankoj.
  "Muso" ŝteliras iom malantaŭe. La germana maŝino malpli ol ducent tunoj, ankaŭ estis armita per 150-milimetra kanono kaj sepdek kvin. Tiel pli praktika. La nombro da maŝinpafiloj pliiĝis al kvar, kaj ne estis facile proksimiĝi al la tanko.
  Anyuta, Maria kaj Alla provas krevigi la mastodonton kune. Zorge elektita al li.
  Anyuta kantis kun entuziasmo:
  - Kiel ni vivis batalante, kaj ne timante morton... Do de nun, vi kaj mi vivos! Kaj en la stelaj altaĵoj, kaj monta silento, en mara militado kaj furioza fajro! Kaj en furioza, kaj en furioza fajro!
  "Maus" estis la plej malfrua modifo, per ses maŝinpafiloj, du koaxial kun bareloj, kaj kvar turnitaj sur ĉarniroj.
  Maria, rampante tra la neĝo, siblis:
  - Ni neniam rezignos! Ja Jesuo, la Plejalta Dio, estas kun ni!
  La knabino, pliproksimiĝante, ĵetis eksplodan pakaĵon al la Musa raŭpo. Ĝi bruis, sub la ŝildo, kaj la vojeto krevis.
  La knabinoj ĝojkriis:
  - Akiru faŝiston!
  Alla svingiĝis kaj ĵetis fragmentigan obuson al la Fritz. La faŝisto estis ĵetita supren de eksplodema ondo, kune kun li la kapoj de du nigraj batalantoj el la koloniaj trupoj estis forŝiritaj.
  La ruĝhara belulino fajfis:
  - Por la Patrujo kaj Stalino!
  Anyuta denove ĵetis la eksplodaĵpakaĵon... Ĉi-foje ne tiel sukcese, ĝi trafis la kirason kaj eksplodis sur la surfaco de la ŝtala ŝelo.
  La knabino ĉagrenita diris:
  - Ho, mi ŝmiris!
  Kaj rampis por nova parto de memfaritaj eksplodaĵoj. Ŝiaj rondaj kalkanoj, ruĝaj pro la malvarmo, flagris. Preskaŭ nuda knabino, rampanta en la neĝo, iom malkomforta. Sed estu pacienca. Precipe kiam okazas senŝeligado, la neĝo degelas.
  Anyuta eĉ kantis:
  - Mi scias, la malvarmo baldaŭ malaperos,
  La rivereto laŭte rapidas...
  Kaj ili jam kuras tra la flakoj -
  Nudpiedaj knabinoj!
  La knabino pafas, kaj la arabo el la koloniaj trupoj kolapsas. Malamikaj provoj agi en grupetoj kaŭzas gravajn perdojn.
  La mallonga kanono de la Muso denove pafas fragmentiĝon. Konkoj krevis ie en la fumo. Kaj multaj paŭzoj...
  La germanoj preskaŭ kaptis Stalingradon... Restas tre malmulte. Sed ĝuste tio malebligas al la Germana Armeo uzi grandajn bombojn kaj pezan artilerion. La Fritz lasis antaŭeniri fremdulojn, kiuj ne bedaŭras.
  Maria pafis sian fusilon. La faŝisma soldulo kolapsis kaj ruliĝis super la ŝtonoj de la ruinoj.
  La knabino frotis siajn nudajn mamojn per skarlataj cicoj. Ili tute vestis la militistojn - ili saltas en la pantaloneto. Sed aliflanke, estas preskaŭ neniuj sukcesoj sur ili. Ŝajne nudeco, iel precipe protektas la belaĵojn. Ĉar ili kapablas travivi en tia infero!
  Alla forskuas miksaĵon de neĝo kaj koto, kaj denove pafas. Ĝi trafis nigran soldaton rekte en la okulon. Malbona hundino, diru nenion.
  La tri knabinoj denove alproksimiĝas al Muso. Estas malfacile penetri aŭton, kiu havas tian dikan kirason de ĉiuj flankoj. Sed la militistoj estas plenaj de optimismo. Se vi ne povas trarompi la ŝelon mem, kial ne forŝiri la barelon.
  Alla, piedbatante malpurajn terpecojn per siaj nudaj piedoj, kantis:
  - Nia vero, nia vero... Kiel la sunradioj! Nia morgaŭ estos hela, riveretoj fluos el la montoj!
  Militistoj longe estis armitaj per kaptitaj MP-44. Ĉi tiuj sturmpafiloj havas longan atingon. Beleco memfide fajro. Nigruloj denove falas. Ili pafas fontojn de skarlata sango.
  Maria, pafante, kun fusilo kaj kaptita maŝinpafilo sur la ŝultroj, kantis:
  - La insida araneo akrigis sian pikon,
  Kaj li trinkas sanktan, rusan sangon el Rusio!
  Ĉio estas malgranda kaj malgranda por lia kontraŭulo, li mortigos,
  Kiu amas Rusion!
  Amo al Rusio!
  La knabino sendis kuglon en la diversajn "gardistojn", kiu grimpis el la fendoj. La belulino ridetis, ŝia vizaĝo, kvankam malgrasa, konservis sian ĉarmon kaj ĉarmon.
  Ĝenerale, ĉiuj knabinoj en sia bataliono estas belaj. Ĉi tie, ekzemple, la tatara serafoj. Ŝia patro estas tataro, sed ŝia patrino estas el Belorusio, kaj de ŝia Serafima heredis hararon la koloron de matura tritiko. Ankaŭ bela knabino, nudpieda, kaj preskaŭ nuda. Kaj li pafas de kaptita maŝinpafilo, en mallongaj eksplodoj. Kaj sur ĝi rampas faŝistoj el aliaj trupoj.
  Serafima pafas sufiĉe precize. Apud ŝi kuŝis la orhara Maria. Ambaŭ knabinoj pafas kaj kantas.
  - Patrujo! Maria komencis...
  - Kaj la armeo! - Daŭrigis, pafante Serafimojn.
  Maria tweetis:
  - Ĉi tio...
  Gvidante la fajron kaj trafante la koloran, Serafim raportis:
  - Du stangoj!
  Maria ridetis kaj pepis:
  - Sur la...
  Serafmoj ekpafis kaj aldonis:
  - Kiu...
  Maria detranĉis kvin, daŭrigis:
  - Atendu!
  Serafim, pafante, salutis:
  - Planedo!
  Maria, pafante, pepis:
  - Brusto...
  Serafmoj, pafante, ronronis:
  - Protektu...
  Maria frakasis la kapon de la faŝisto kaj eldonis:
  - Ni vi....
  Serafmoj tranĉantaj la naziojn per kugloj, siblis:
  - Lando!
  Maria, sendante bone celitajn kuglojn, pepis:
  - Ĉiuj....
  Serafim, pafante pli kaj pli precize, aldonis:
  - Homoj!
  Maria, ĵetante de la frunto siajn orajn malpurajn harojn, kantis:
  - Rato...
  Serafim kuglo, kaj sendante pafojn, donis:
  - Viaj...
  Maria, batante la faŝiston en la gorĝon, daŭrigis:
  - Varme!
  La blonda tataro, sendante pafojn, daŭrigis:
  - Nuboj...
  Maria precize pafante, aldonis:
  - Bone!
  Serafmoj, rikanante, pepis:
  - Nu kaj...
  Maria, precize pafante, grumblis:
  - Sunon!
  Serafmoj, draŝante eksplode, siblis:
  - Zoy!
  Maria daŭrigis ridante.
  - Aŭtomata...
  Serafmoj, kvazaŭ pafante, bojis:
  - Nather...
  Maria aldonis bone celitajn pafojn:
  - Ŝultro...
  Serafim aldonis ridante:
  - Soldato!
  Maria entuziasme kantis, pafante:
  - Mi fosos...
  Serafima, gvidante batalan fajron, aldonis:
  - Tombo...
  Maria terenbatis la afrikanon kaj daŭrigis:
  - Kontraŭulo!
  La knabinoj estas sen municio. Kaj ŝi estis devigita kuri rapide por kovrilo. Provizo trans Volgo estas tre malfacila. Konstanta bombado kaj senŝeligado. Jen venas kompanio de plifortigoj de la alia flanko.
  Fontanoj de ŝprucaĵo kaj fragmentoj bolas ĉirkaŭ la boatoj. Stormtroopers muĝas en la ĉielo. Ĉi tie la Focke-Wulfs flugas enen. Kaj ili ĵetas bombojn.
  Pluraj boatoj disiĝis. Sovetiaj soldatoj dronas kaj mortas.
  La malamika artileria fajro estas tro densa.
  Eĉ nokte, la Fritz tenas ĉion sub fajro. Kaj iliaj plonĝbombistoj estas eluzitaj. Inkluzive de la avo de Yu-87. Kvankam reagaviadiloj jam iris en la serion.
  Jen la legenda sovetia Yak-9. Li batalas kontraŭ germana ME-309. Interkonsentita manovro, kontraŭ rapideco kaj armiloj. La germano provas venki la sovetian aŭton ekde la unua voko. Sed li ne sukcesas. La jako, siavice, strebas iri en la voston, sed la nazio foriras pro alta rapideco.
  Pli rapida germano, kun pli fortaj armiloj, kontraŭ pli manovrebla ruso. Sed la rapida flugo daŭras. La faŝisto uzas sep pafpunktojn kontraŭ sep, kaj tuŝas la sovetian aŭton. Ŝi perdas rapidecon kaj komencas fali.
  Ĝi eligas fumojn. Kaj la motoro estas ŝaltita...
  Kio estas ĉi tiu milito! Estas malfacile kontraŭbatali maŝinon tiel potencan en armilaro kiel la ME-309, en kiu sep pafpunktoj kompensas troan pezon kaj malbonan manovran kapablon.
  Alta rapido permesas al la faŝisto iri en plonĝon, kaj la frunto de la germana batalanto estas bone kirasa.
  Anyuta denove provas subfosi la Muson. La knabino riskas sian vivon. Ŝi jam estas tute gratita, nuda rampanta tra la fortikaĵoj. Ĉiu beleco en grataĵoj kaj pisuga. Sed tiam li ĵetas obuson kun pakaĵo alkroĉita al la eksplodo. Ŝi eĉ estas trafita per eksplodo de maŝinpafilo. Gratas la ŝultron de la belulino.
  Sed aliflanke, la eksplodema pakaĵo trafis la muzelon de 150-mm-kanono. Kaj la germano jam ricevis gravan damaĝon. Kun granda malfacileco, la aŭto moviĝas de sia loko, kaj rampas reen al la loko de siaj soldatoj por leki siajn vundojn.
  Focke-Wulfs kaj pluraj TA-152 aperas sur la ĉielo. Ili komencas senŝeligi la sovetiajn poziciojn. Paro da la plej novaj HE-183, atakaj veturiloj, ankaŭ aperis. Tiuj ĉi vulturoj atingis rapidojn de ĝis okcent kilometroj hore, kaj estis preskaŭ neeble bati ilin.
  La knabinoj repafas al la germanoj. Ĉiam ekzistas ŝanco hoki la malamikon, malgraŭ la potenca protekto de atakaviadiloj de terfajro.
  Anyuta kaj Alla prenis la kaptitan Luftfaust. Ĉi tiu armilo, konsistanta el naŭ interkonektitaj dudek milimetroj senrepuŝo.
  Vi povas pafi kiel malgranda kontraŭaviadila pafilo.
  Kaj la militistoj montras al la malamiko. Ili glate premas la komencon... Ambaŭ belulinoj ripozigis siajn nudajn piedojn sur la rubo, sentante glatan revenon.
  Focke-Wulf per ses aerpafiloj, komencas fumi - lia ventro estas ŝirita malferma.
  La knabinoj muĝas pro ĝojo:
  - Puck! Lavujo! Celo!
  Aliaj germanaj aviadiloj komencas rondiri super la kapoj de la knabinoj. Belulinoj ĵetas sin en la subterajn trairejojn, evitante Focke-Wulf-raketojn.
  Anyuta ricevis malglatan kalkanon kun brileto. La knabino murmuris:
  - Ho inferaj flamoj!
  La plando de la knabino estis kovrita de veziketoj kaj dolore dolora. Mi volis piki ion malvarman.
  Kaj sur la surfaco, la interspacoj daŭras. Neĝo siblas el la flamoj, ruinoj disŝiriĝas. La germanoj inundis la poziciojn per fajro, sed estas tre malmulte da senco de tio. Militistoj kaŝis sin kiel musoj en vizonoj. Lasu ilin gladi sin.
  Alla flustris en la orelon de Anyuta:
  - Mi pensas, ke baldaŭ la nazioj fine elĉerpiĝos. Ili havas multe da forto, sed en Stalingrado ili ne havas ŝancon turniĝi!
  La blonda knabino fiere respondis:
  Ni estas ĉi tie kiel tricent spartanoj! Ni reflektas la superajn fortojn de la malamiko!
  Ruĝhara Alla ridis kaj palpebrumis al sia kunulino:
  - Kaj vi ne ĉirkaŭiros nin!
  Kiam la knabinoj atingis la surfacon, la atako finiĝis. Novaj nigraj piedsoldatoj aperis. Ili grimpis antaŭen, kaj la knabinoj devis malfermi fajron, devigante la malamikon fosi la teron per siaj nazoj.
  Denove, la "Leonoj" kaj "Tigroj" iris en batalon. La germanoj provis premi la sovetan armeon per pezaj tankoj. De tempo al tempo pluvis konkoj. La pli vundebla "Tigro" provis ne disiĝi de ĝiaj formacioj. Morteroj bruis ankaŭ.
  La knabinoj pafis al la germanoj kaj iliaj solduloj. Batitaj kontraŭuloj. Alla kaj Anyuta pafis duope. Malamikaj muzeloj aperis kaj ekloĝis. Tiam nova tavolo de progresantaj malamikoj.
  La knabinoj kantis dum la batalo.
  Alla komencis pafante:
  - Antaŭ ol...
  Anyuta, pafante, daŭrigis:
  - De vi...
  Alla lupanuv aldonis:
  - Legio...
  Anyuta, detranĉinte tri, silentis:
  -Malamikoj...
  Alla, najlante kontraŭulojn, ekbalbutis:
  - Ili....
  Anyuta, malkonstruinte duonon de la kranio de la arabo, daŭrigis:
  - Ili volas...
  Alaho, disbatante la malamikon, daŭrigis:
  - Vi...
  Anyuta, pafante, siblis kolere:
  - Disŝiru...
  Alaho, trarompinte la kranion de la arabo, grumblis:
  - Detruu...
  Anyuta, daŭre najlante, siblis:
  - Notoj...
  Alla, kvazaŭ pafante, fajfis:
  - Ne timu...
  Anyuta, pafante precizan pafon, grumblis:
  -Malamiko...
  Alla, pafante kiel kaŝpafisto, daŭrigis:
  - Ŝtikov...
  Anyuta, pafante plu, bojis:
  - Povas...
  Alla, sen ĉesi pafi, siblis:
  - Forto...
  Anyuta, pafante furioze, grumblis, korektante sian amikon:
  - Kuraĝo...
  Alla, en malmola ekstazo, pafinte la kapojn de la afrikanoj, bojis:
  - Forto...
  Anyuta, galopante pro fajro, siblis:
  - Pliigas...
  Alla, skuante siajn ruĝajn buklojn, daŭrigis:
  - Kaj kontraŭuloj...
  Anyuta, batinte la arabon en la stomakon, eligis:
  - Tuj...
  Alla, pafante per ĉiuj kalibroj, bojis:
  - Detruu...
  La knabinoj enspiris. Kaj pafinte iom pli, ili kriis:
  - Ni estas la kavaliroj de la kaŝpafilo, sonoras la voĉo de la murdo!
  La ondo de puŝado, koloniaj trupoj iom trankviliĝis. La nazioj denove movis la tankojn antaŭen. "Tigroj" -2 aperis kun siaj longaj muzeloj, kaj pafis obusojn al ĉio, kion ili sukcesis rimarki.
  "Tigro" -2 havis la originan formon de la turo kaj la deklivoj de la kirasaj platoj de la flankoj. Ĉi tio igis lin iom pli tenacema. La inaj militistoj denove elektis la spurojn de la tanko kiel sian celon. La faŝisto devis esti kiel serpento en pato.
  Anyuta ĵetis eksplodan pakaĵon, disbatante la antaŭan rulilon de la "Tigro" -2 kaj kantis:
  - Mi renkontis vin kun donaco... Kompreneble, mi skizis lokon en la ĉerko!
  Alla siblis, feliĉe ĵetante grandan eksplodan pakaĵon al la faŝisto:
  - Sed Pasaran!
  Kaj de la eksplodo, la longa muzelo de la germana tanko tordis. Kaj la Reĝo Tigro komencis returni sin. Denove, la faŝisto estis grave vundita. Alla prenis ĝin kaj bojis, ĵetante pecon da vitro per la nudaj piedfingroj:
  - Esti vi en kverka ĉerko!
  La glaso, preterfluginte, alteriĝis ĝuste en la gorĝon de indiano, el inter la koloniaj germanaj trupoj.
  Anyuta palpebrumis al sia kunulo kaj kantis:
  - Mi trempos mian kapon en ĉi tiun barelon! Mi trempos ĉiujn!
  Alla pafis eksplodon de mitralo. La germanoj estis sub atako denove. La knabino siblis:
  - Ni povas fari ĉion! Kaj ni venkos!
  Anyuta pafis sian fusilon kaj diris:
  - Granda venko atendas! Niaj avoj estu en gloro!
  Alla faris kapsaltojn kaj ruliĝis, turniĝante kiel kristnaska arbo. La knabino kantis per palpebrumo:
  - Sinjoro sukceso, kien vi iras... Sinjoro sukceso - ridas la faŝistoj...
  Germanaj tankoj, ne ŝparantaj obusojn, pliigis sian fajron. Ili verŝis siajn krevigajn donacojn. Kaj ili alproksimiĝis al la sovetiaj pozicioj, penante eviti breĉojn.
  Anyuta, uzante draton, kiel la kaptito Serjoĵka instruis al ili, tiris pezan minon. "Leono" malrapide rampis ĝis la sovetiaj pozicioj. Ĝia 150mm pafilo daŭre kraĉis konkojn. La knabinoj siblis kaj palpebrumis.
  Anyuta kantis:
  - Germanoj-piproj, faŝistoj-nazioj... La fino de pacifisto atendas vin!
  Alaho diris kun rideto:
  - Pacifismo... Eĉ estas stulte paroli pri pacifismo, kiam temas pri la nazioj!
  Anyuta trafis la ponton de la nazo de arabo de la kolonia gardisto per bone celita pafo kaj pepis:
  - Kaj ili estas kriplaj en pensado ... Kaj en militaj aferoj ili ne estas tiom fortaj! Baldaŭ ni forviŝos ilin de la vizaĝo de la planedo Tero!
  Alla donis alian eksplodon, frotis siajn nudajn mamojn sur la gruzon kaj kantis:
  - Mi estas rusa kavaliro sur la genuoj de sovaĝuloj... Mi forbalaos la malamikojn de la Patrujo de sur la Tero!
  La ruĝhara belulino palpebrumis, rigardante supren al la ĉielo. Tie turniĝis "Framoj", germanaj artileriistoj.
  Ŝteliĝis, de tempo al tempo, blokiĝante en la ventoŝirmilo germana "Leono". Kaj lia pafilo daŭre kraĉis.
  Anyuta, movante minon sub la spurojn de germana tanko, siblis:
  - Por Seriozha ....
  La germano haltis kaj denove pafis. La ŝelo eksplodis malantaŭ la knabinoj.
  Anyuta diris:
  - Konkoj de lakto, kiu havas la cerbon de bebo!
  "Leono" staris iom da tempo. Ĉu la germana sperta skipo sentis danĝeron antaŭe, aŭ ili volis uzi la batalkompleton. Sed la "Leono" staris iom da tempo kaj kraĉis mortigajn konkojn.
  Anyuta notis ke la germana tanko havis pli progresintan pafilon kaj pafis pli ofte ol la KV-2. Kaj ĉi tio, kompreneble, faras ĉi tiun aŭton multe pli danĝera. Anyuta krucsignis sin kaj siblis:
  Ke la malpiuloj iru en inferon!
  Alla pafis al la faŝisto en la suna plekso, kaj bojis:
  - Nia venko estas neevitebla! Kaj ĉio finiĝos bone!
  Anŭuta ankaŭ fortranĉis la turkon, kaj kantis:
  - Kvankam, ŝajnas, ke baldaŭ la vivo estos interrompita, kiam problemo frapos ĝian nigran kornon... Ĉevaloj hekas kaj sango fluas kiel rivero, kaj denove la tero foriras de sub viaj piedoj!
  Alla, trempinte la irananon, aldonis:
  - Sed ankaŭ la tero havas sian propran gardiston... Kaj inter la steloj etenditaj al li... Nevideblaj savaj fadenoj por ekzili Hitleron al Kolyma!
  La knabinoj, pafante, kantis unuvoĉe:
  - Ni rompu Adolfon, dolorigos lin! Mi kredas, ke faŝismo estos venkita! Kaj en nia Rusujo aperos la mesio, Sinjoro de la popoloj de ĉiuj landoj!
  Kaj la militistoj daŭre pafis. Sed la malamika infanterio kuŝiĝis, kaj komencis pafi kaj ĵeti obusojn. Faŝismaj hordoj provis elfumi la knabinojn per mortera fajro. Kaj ĵetante multajn grenadojn.
  Alaho filozofie rimarkis:
  - Vi povas preni la nombron en la elektoj, la lertecon en la elektoj sen milito!
  Anyuta ridis kaj rimarkis:
  - Milito estas areo, kie kvalito superas kvanton, elektoj, kiel regulo, estas la malo, kaj ĉi tio estas ŝerco!
  La militistoj iomete retiriĝis, obusoj kaj iliaj fragmentoj verŝis tro dense. Alla eĉ kaptis la ĵetitan donacon per sia piedo kaj reĵetis ĝin. La granato preterflugis kaj trafis la naziojn sur iliaj kaskoj. Kaj kiel ĝi eksplodas...
  Estis kvazaŭ alia ligilo ie eksplodus.
  Alaho filozofie notis:
  - La sorto estas la dua feliĉo, la sukceso estas la tria, sed la unua lerteco!
  Anyuta ridis kaj intervenis:
  - La sorto estas rekompenco por kuraĝo, sed ne por malzorgemo!
  Alla elŝiris la okulon de hinduo el la kolonia armeo kaj siblis:
  - Kiu estas bonŝanca, lia animo kantas!
  Anyuta ridetis kaj pepis:
  - Estas bone, kiam vi estas bonŝanca, tio signifas, ke Dio vin savos!
  La knabinoj estas iom pli spritaj. Tiam la germana "Leono" tamen moviĝis antaŭen, kaj trafis minon. La raŭpo renkontis eksplodeman aparaton kaj estis disŝirita.
  La vundita "Leono" turniĝis kaj ekstaris... La militistoj ĝojis kaj kantis plenpulme:
  - Leono estas kriplulo en pensado, tigro estas fonto de ĉiaj problemoj... Nenio estas pli interesa ol homo en la mondo!
  Anyuta donis longan vicon, nur fremda armeo leviĝis al ŝtormo kaj kantis:
  Ni havas raketojn, aviadilojn,
  La plej forta rusa spirito en la mondo...
  Ĉe la stirilo de la plej bonaj pilotoj -
  La malamiko estos disbatita al polvo kaj malsupren!
  "Leono" ŝajnas esti tre difektita. Ŝi frostiĝis, kraĉante kelkajn pliajn konkojn.
  Aperis facilmova Pantero. Tamen ŝi timis profundiĝi en la poziciojn de la sovetiaj trupoj, sed komencis pafi. Konkoj fajfis super la kapoj de la knabinoj. Kaj ili rompis rubojn kaj fajrojn.
  Anyuta preparis ĵetobuson, preta kapti la momenton, kiam la faŝisma tanko alproksimiĝis je atingebla distanco. Sed ankaŭ ne estas malsaĝuloj en la Pantero. La germanoj pafis, metante obusojn en damtabulo, provante ne maltrafi eĉ unu terpecon. Kaj laŭvorte rastis ĉiun ŝtonon.
  Alla, frapetante ŝian nudan bruston, komentis:
  - La taktikoj de la Fritz estas misa ... Kiom ili atingos tiel?
  Anyuta komentis sprite:
  - Koko bekas grenon post greno, kaj plirapidiĝas multe pli rapide ol porko englutante grandajn pecojn!
  La Pantero pafis pli ol okdek pafojn, kaj post elĉerpiĝo de municioj, turnis sin, reirante al sia kaverno. En ĝia loko, nova mastodoto "Sturmtiger" aperis. La maŝino kovris sian larĝan trunkon per ĉapo. Videblas, tiel, esperante savi sin.
  "Sturmtigr", pafis al la pozicioj de la sovetiaj trupoj de malproksime. Raketo pafis. La tero leviĝis, kaj fajra fonto elverŝis flamŝprucojn.
  La knabinoj apenaŭ pluvivis, ili estis sufiĉe kovritaj. Anyuta eĉ iomete surdiĝis. La knabino subite vidis sin galopanta sur ĉevalo. Kaj ke ŝi komandas taĉmenton, kiu atakis la tataran armeon. Kaj militistoj rajdas sur ĉevaloj kun ŝi. La mongolo-tataroj, nekapablaj elteni la baton, retiriĝas kaj mortas en miloj sub la hufoj.
  Anyuta, aliflanke, svingas du glavojn kaj tranĉas malamikojn. Sed la vizio estis subite interrompita.
  Alla batis sian kunulon sur la vangojn, skuas ŝin, dirante:
  - Nu, ĉio! Nun ĉesu kuŝi ĉirkaŭe!
  Anyuta respondis kolere:
  - Mi ne kuŝis, sed batalis!
  La knabino furioze eksaltis kaj ĵetis obuson. La donaco, preterfluginte, alteriĝis en la muzelo de la tanko "Lev". Ricevinte difekton, la aŭto sulkigis sian pezan kofron.
  Anyuta ekkriis je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi estas la kavaliro de Rus'!
  Alla ekblovis de la maŝinpafilo kaj grumblis:
  - respondis la knabo, sulkante la brovojn,
  Mi volas servi la Sanktan Ruson...
  Lasu sangan maron disverŝi
  Sed Dio povas savi nin!
  Anyuta falis sur la rubon kun siaj nudaj stomako kaj brusto. Ĝuste ĝustatempe, kiam centoj da maŝinpafiloj eksplodis super ŝia kapo. La knabino elŝovis la langon kaj diris:
  - La frenezo de kuraĝaj soldatoj estas la savaĵo de abstruzaj generaloj!
  Alaho konsentis:
  - La soldato estas kuraĝa, la generalo estas prudenta, la malamiko estas ruza, sukceso estas solidareco nur kun saĝa kuraĝo!
  La knabinoj denove malfermis fajron kaj pepis solidare:
  Super li eskadroj
  Muĝante unuvoĉe
  Adolfo estas forta malsaĝulo -
  Plantante Sodomon!
  Alia kirasa "Leono" aperis. Du soldatoj forkuris de li, juĝante laŭ la brunaj vizaĝoj - araboj. Ili provis ĵeti ĉenon sur la hokon por tiri la evoluintan tankon de la batalkampo.
  Alla kaj Anyuta pafis, mortigante la teknikistojn en la sama tempo. La militistoj kantis:
  - Ne detruu vin mem kaj helpu kamaradon, helpu aliajn el la incendio!
  Tri nigruloj aperis. Ili kuregis kun la ĉeno tiel rapide kiel ili povis, sed ankaŭ estis pafitaj fare de la knabinoj. Krome, Anyuta pafis de pafilo, premante la hundon per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj ŝi sukcesis trafi siajn kontraŭulojn ege, kiel Robin Hood trafe.
  Alaho rimarkis:
  - La marko ne estas tiu, kiu trafas sukcese, sed kiu maltrafas kun malbonŝanco!
  Anyuta ĵetis obuson per sia nuda piedo kaj siblis:
  - La plej preciza kun la vizio de ponardo povas maltrafi, sed nepardoneble akra menso povas pretergliti la celon!
  La obuso trafis la morteron kaj komencis eksplodi, krevigante la minojn.
  Jes, Stalingrado ne estis facila por la germanoj. Enhavis ilin en ĝi teruran citadelon de morto!
  . ĈAPITRO #13
  La 3-an de novembro, la germanoj ĉirkaŭis Tiĥvin, kaj batalado okazis en la grandurbo mem. La Ruĝa Armeo malrapide retiriĝis. La plej granda parto de la urbo Bakuo jam estis kaptita, la sovetiaj trupoj retiriĝas al la duoninsulo. Erevano ankoraŭ apenaŭ tenas. Stalingrado estas ĉe la rando de detruo.
  Sed tamen, Stalino ordonis al ĉi tiu urbo ne kapitulaci. Batalado disvolviĝis por Astraĥano. En ĉi tiu urbo, la Fritz ankaŭ provas antaŭeniri. Ili peze bombas ĉiujn alirojn kaj detruas la infrastrukturon.
  Venas vintro... Kaj la paso de la milito fariĝas ĉiam malpli antaŭvidebla. Sed Stalingrado ŝajnas ne teni. Provizo tra la Volgo malfaciligas frostiĝi, kaj masiva bombado.
  La 4-an de novembro, naŭdek procentoj de Tiĥvin jam estis prenitaj. Kaj la germanoj alproksimiĝis al la finna teritorio. La sovetiaj trupoj, suferinte signifan damaĝon, ne povis kolekti sufiĉe da forto por maldaŭrigi la malamikon.
  La finnoj kaj marionetaj svedaj trupoj ankaŭ atakis la renkontiĝon. Signifaj fortoj estis uzitaj.
  La 5-an de novembro unuiĝis la germana koalicio kaj la finnaj-skandinavaj trupoj. Tiel, duobla ringo fermiĝis ĉirkaŭ Leningrado. Nova, grava venko por la Tria Regno.
  La 6-an de novembro, batalado daŭre daŭris en la norda sektoro. La nazioj vastigis la koridoron. La situacio estis ege malfacila. En Tiĥvin, la lastaj restaĵoj de rezisto forbrulis. La germanoj lanĉis balistikajn misilojn ĉe Erevano. Liberigis tri prezentojn. Kaŭzis signifan difekton kun viktimoj. Sed fine ili nenion rompis.
  La grandurbo de Astraĥano estis fortranĉita per tero de la resto de la sovetia teritorio. La situacio eskaladis. Novaj germanaj kaj britaj batalŝipoj bombadis Murmanskon. Dum la senŝeligado, la komandanto de la garnizono, kaj multaj oficiroj, estis mortigitaj.
  Ĝi eĉ plimalboniĝis.
  Kaj la 7-an de novembro la nazioj enpenetris en la Volĥov, kaj finfine disbatis Tiĥvin kun la rezisto de la sovetiaj trupoj. Tiel, la interspaco kun Leningrado kreskis akre. Evidentiĝis, ke la urbo en la blokado verŝajne ne pluvivos.
  La 8-an de novembro finfine okazis la long-atenditaj provoj de la tanko Lev-2. La maŝino havis modifitan aranĝon. La motoro, dissendo kaj rapidumujo situis en unu loko kaj antaŭe, kaj la batalsekcio en la malantaŭo.
  La germanoj, sub la gvidado de Porsche, faris la aŭton kun energiaj klopodoj en la datreveno de la puĉo.
  Efektive, danke al pli malalta silueto, konservante la armilaron kaj kirason de la "Leono", la pezo de la aŭto estis reduktita al sesdek tunoj, kun motoro de 1200 ĉevalfortoj. Bataltestoj montris, ke ĝi montriĝis esti tute akceptebla tanko. Ĝuste kion vi bezonas!
  La kombinaĵo de bona kurado kaj kirasaj kvalitoj.
  La Fuhrer tamen ne estis kontenta. Li postulis plifortigi la kirason de la flankoj kaj postaĵo, kaj ankaŭ meti 88-mm-kanonon kun barela longo de 100 EL.
  Alia testveturilo estis la E-100. Ĉi tiu tanko tamen montriĝis tro peza: 140 tunoj, sed ĝi havas bonegan protekton de ĉiuj anguloj kaj la armilaron de la Muso. Ĝenerale, la serio "E" promesis esti ege promesplena. La germanoj ŝajne ne perdis tempon.
  La tanko "Barretoj" kun motoro de 1000 ĉevalfortoj ankaŭ estis pruvita, tamen, la aŭto, tamen, ŝajnis al Hitler ne sufiĉe protektita.
  Montrite dum la datreveno kaj diversaj specoj de aviadiloj. Aparte, atakaviadiloj kaj modifoj de la ME-262. Kaj ankaŭ TA-183. Tuta parado de teknologio.
  Inkluzive de potencaj gaslanĉiloj, ili kapablas malkonstrui tutajn urbojn kaj vilaĝojn.
  Ĉi tie, fakte, ili pruvis tre fortajn sistemojn de detruo.
  La Panther-2 ankaŭ pasigis la testojn, pezante kvindek tunojn, ĝi havis 150-milimetran deklivan alfrontan kirason, kaj King Tiger-pafilon. La flankkiraso estis 82 mm, laŭ angulo. Tia tanko pli-malpli konvenis al Hitler, do ĝi povis elteni tridek kvar en proksima batalo.
  Ĝenerale, la nazioj kombis la menaĝerio.
  Trapasitaj kaj testitaj batalantoj "Gotha" kapablaj atingi rapidojn de mil cent kilometroj hore.
  Resume, ili rezignis.
  Volĥov falis la 9-an de novembro. La situacio atingis sian kulminon. Kaj denove la sovetiaj tankoj provis kontraŭataki.
  Gringeta frostiĝis proksime de la pafilo. "Churchill" -2 staris antaŭ sovetiaj veturiloj kaj kraĉis municion.
  La filino de la Sinjoro Jane kalkulis la sukcesojn. Sovetiaj tankoj malrapidiĝis dum ili veturis en la fosaĵon. Kaj ĉi tion uzis la germana menaĝerio.
  Nicoletta prenis ĝin kaj kantis:
  - La angla militisto ne timas morton,
  Sub la stela ĉielo, la morto ne prenos nin!
  Ĉar leono kun krono kuraĝe batalos,
  Mi ŝarĝos la potencan maŝinpafilon!
  Malania kapjesis aprobe.
  - Estas belege! Kaj ankaŭ ni pagos!
  La pafilo funkciis tre aktive. La konkoj flagris kiel alumetoj lasante konturojn en la aero. Jes, energiaj knabinoj kaptiĝis. Kaj plej grave, preciza.
  Gringeta, kapjesante, sendis ĵetaĵon en la bazon de la tridek kvara gvattureto. Murmuris:
  - Jen morto! Ŝi venos al miaj malamikoj! Kaj mi de nun scias, ke ŝi atendas lipharajn malamikojn!
  Nicoletta diris kun rideto:
  - Ĉiuj bestoj riverencis antaŭ la liphara... Por ke li malsukcesu la damnita!
  Gringeta denove ridis kaj ekpafis, siblante:
  - Mia kuglo estas la plej preciza. Ni certe alvenos tien!
  Nicoletta levis sian montran fingron kaj diris:
  - Pif, Paf - maltrafis! La griza kunikleto forsaltis!
  Gringeta, pafante, kantis:
  Ĉiu elektas por si mem
  Virino, religio, vojo...
  Servu al la diablo aŭ al la profeto
  Ĉiu elektas por si mem!
  Jane balancis la kapon kaj protestis:
  - Ne certe tiamaniere! Naŭdek naŭ procentoj de la kredo de homo estas determinita de naskiĝo, ne de scio. Ĉi tie ni apartenas al la Anglikana Eklezio... Kaj se vi rigardas, sur kiu bazo? Ĉu ĉi tio estas nia elekto?
  Gringeta ridis kaj rimarkis:
  - Mi persone estis en kredanta familio, sed nun mi pli kaj pli emas al ateismo!
  Nicoletta ridis kaj elŝovis sian langon.
  - Ateismo... Tio estas interesa!
  Malanio rimarkis filozofie:
  Kaj malproksime de ĉio! Kiam ne ekzistas Dio, kaj ne ekzistas supernaturaj fortoj, tiam ajna religio estas malvera!
  Gringeta kapjesis, volonte konfirmante:
  - Estas kiel la komunistoj! Ili elpensis la ideon, ke ĉiuj religioj estas nur fantazioj de homoj. Kaj sur tio ili konstruis doktrinon!
  Malanya skeptike kurbigis siajn lipojn.
  - Kaj kio atendas ilin post la morto?
  Gringeta karnovore ridis. Ŝi pafis kuglon, tranĉante la karenon de alia sovetia tanko kaj respondis:
  - Ĉi tie oni povas pensi pri multo... Eĉ la resurekto de la mortintoj fare de la fortoj de la scienco!
  Malania rememoris, ridetante:
  - Mi legis unu libron pri la mondo de la estonteco. Jam ekzistas spaca imperio. Ne estas morto, maljuneco, malsano. Kaj, kompreneble, malsato... Vere, la plimulto de la loĝantaro ne havas laboron, sed sufiĉas por ĉiuj.
  Ekzemple, aŭtoj estas donataj senpage. Kaj estas elektronikaj maŝinoj, per kiuj ili tenas kontakton kun la tuta mondo.
  Nicoletta rimarkis sufiĉe serioze:
  - La progreso estas rapida. Rigardu ĉi tiujn tankojn... Kiel ili progresis kaj fariĝis pli perfektaj. Tamen, "Churchill" -2 ne povas esti komparita kun "Matilda".
  Malania konsentis kun tio:
  - Jes, la tankoj progresis... Ĉi tio estas ŝika!
  Alia atako de sovetiaj tankoj blokiĝis, kaj okazis paŭzo.
  La 10-an kaj 11-an de novembro, la germanoj faris malgrandajn ofensivajn operaciojn, tranĉante angulojn en la nordo.
  Sovetiaj trupoj provis kontraŭataki norde de Stalingrado, sed ne atingis multe da sukceso. Jam estis la lastaj domoj en la urbo. Detruita samtempe, al la grundo. Sed nuntempe Stalino ordonis konservi ĝin ĝis la fino.
  La urbo Bakuo estas preskaŭ konkerita. Sed la naftoputoj brulas kaj inter ili ekis bataloj. La germanoj konstante bombardas.
  La bataloj en Astraĥano estas ĉe sia pinto...
  La 12-an de novembro, la turkoj lanĉis atakon kontraŭ Erevano. La premo estis forpuŝita. La otomanoj suferis. Sed la fau denove estis maldungita. La 13-an de novembro, la germanoj okupis la lastajn kvartalojn de Bakuo - anoncante la kapton de la urbo. Nur sur la duoninsulo, batalado daŭre daŭris, kaj la ĉielo estis nigra de flamantaj putoj.
  La 14-an de novembro, la nazioj komencis la atakon sur Murmansko. Ili uzis artilerion, kaj aviadilojn...
  Stalingrado ekbrulis, sed la redeplojitaj sovetiaj plifortikigoj ebligis teni. Kvankam nur por la rando de la urbo, kaj koste de kolosaj perdoj.
  Dum la atako kontraŭ Murmansko, granda armado de batalŝipoj kolektis, kaj aviadilŝipoj ankaŭ alproksimiĝis. La urbo estis premita kiel rulpremilo de plasmo. Kaj ili bombardis kaj pafis.
  La 15-an de novembro ekmoviĝis faŝistaj trupoj, atakante la urbon, la solan nefrostan havenon en la Arkta Oceano. En la bataloj partoprenis "Musoj", kaj eĉ la tanko "Rat", kiun la nazioj volis praktike provi.
  Tamen, la "Rato" estis iom seniluziiga. Ŝi unue antaŭeniris, kaj poste blokiĝis en la neĝblovoj. Kaj haltis ĉe la rando de la urbo. La germanoj ne estis tute pretaj por la ofensivo. Sed la senŝeligado ne ĉesis. La 16-an de novembro, la nazioj preskaŭ kompletigis la purigadon de petrolo, flamigante putojn. Sed parto de la duoninsulo estis al ili neatingebla, pro la fajroj, kiuj kreskis ĝis la sepa ĉielo.
  La 17-an de novembro, la nazioj kaptis la lastan branĉon de la Volga Delto, kaj tiel blokis Astraĥanon pli ĝisfunde. Bakuo estas delonge fortranĉita.
  Erevano ankaŭ estis sturmita. La urbo estas sur monteto, tre oportuna por defendo, sed estas malfacile sturmi ĝin precipe kun tankoj.
  La 18-an de novembro, sovetiaj soldatoj denove testis la forton de la naziaj defendoj norde de Stalingrado. Tio malfortigis la atakon sur kio restis de la jaro sur la Volgo, sed valoris percepteblajn perdojn.
  La 19-an de novembro, la germanoj ĉesigis la atakon kontraŭ Murmansko pro gravaj perdoj.
  Tiel, la posedita Fuhrer ne povis eltiri iel ajn, multajn splitojn de sia pozicio. La planoj de la nazioj fini Sovetujon antaŭ vintro fiaskis.
  Plej malbone, ĉar Japanio, suspendis la ofensivon, pro malvarma vetero, kaj grandegaj perdoj en laborforto. La nura afero estas, ke la samurajo pliigis la produktadon de siaj propraj tridek kvar kaj licencitaj Panteroj. Kaj ili povus kaŭzi problemojn venontsomere.
  La 20-an de novembro, la germanoj parte estingis la fajrojn kaj malbaris la plej grandan parton de la duoninsulo.
  La 21-an de novembro sovetiaj trupoj denove atakis la germanojn kaj eĉ kojnis kelkajn kilometrojn norde de Stalingrado. La nazioj devis malfortigi sian atakon kaj provi reakiri siajn poziciojn.
  Bataloj, kiel oni diras en tiaj kazoj, estas nur je la nivelo de senhavulo!
  La 22-an de novembro, la nazioj provis antaŭeniri en la regiono de Turkmenio. Kaj marŝinte dek kilometrojn, ili estis haltigitaj. Sed la 23-an de novembro, enkondukinte la brigadojn de la ŝaho en batalon, ili denove avancis. La situacio ege pligraviĝis en la regiono de Centra Azio.
  La 24-an de novembro, ekzistis neniuj signifaj ŝanĝoj en la frontoj ...
  La 25-an de novembro, la nazioj rekomencis la atakon kontraŭ Murmansko. Ĵetis novajn partojn en batalon. Sed estas malmulte da signifo ĝis nun.
  Venis la 26-a de novembro - dek unu jarojn ekde la elektoj al la Reichstag, post kiuj Hitler estis nomumita Reich Kanceliero.
  Por la unua fojo, la plej nova E-100-tanko estis deplojita al la fronto.
  Ĝi estis la batalpraktiko de tia maŝino.
  La tanko aspektis sufiĉe longa, preskaŭ platigita. La longa muzelo de 128mm kanono elstaris de ĝi. Kaj fronta kiraso je angulo de kvardek kvin gradoj. Kaj li estas klinita de la flankoj.
  La E-100-tanko moviĝis danke al la plej nova 1500-ĉevalforta motoro, pli rapide ol la Maus. Kaj la ĵetaĵoj resaltis de li.
  Kaj interne de la aŭto aperis gajaj kvar Magda, Kristina, Gerda kaj Charlotte.
  La knabinoj naskis infanojn por la Fuhrer, kaj lasis ilin sub la prizorgon de specialaj SS infanistinoj.
  Kaj ĵus alvenis ĉe la fronto. La knabinoj estas tre amuzaj. Ili maltrafis la batalojn. Kaj jen nur la okazo esprimi sin. Prenu, fine, ĉi tiun nordan Sebastopolon.
  Kaj establi la dominecon de la Tria Regno en la Arkta Oceano. Kiom longe povas la milito vere daŭriĝi? Kaj la kvar pensas: ĉu almenaŭ io povas ŝanĝiĝi kune kun ili?
  Ne estas tro frosta proksime de Murmansko - la Golfa Kurento izolas. La knabinoj estas en batalhumoro. Ĉiu havis paron - knabon kaj knabinon! Do vi povas ĝoji.
  Magda kaj Christina ŝvebis ĉirkaŭ la pafiloj. La tanko estas tute nova kaj facile manipulebla. De la flankoj ĝi estas protektita per 120 mm de dekliva kiraso, kaj plie alia 50 mm ŝildo. Do la aŭto ne povas esti trapikita de ĉiuj anguloj.
  La knabinoj fajfis kanton. Ili estas bonegaj en la koro.
  Gerda komentis kun rideto sur la sukcenaj lipoj:
  - Nun ni havas komunan idaron kun Hitler. Ni estas membroj de la reĝa familio!
  Charlotte ridis dum ŝi rimarkis:
  - Kaj antaŭen - nur nuloj!
  Tanko "E" -100 alproksimiĝis al la sovetiaj pozicioj. Ĉio ĉirkaŭe estis tiel detruita ke pafoj de la sovetianoj estis maloftaj, kaj kutime de malpezaj pafiloj.
  Magda celis sian 128mm kanonon kaj pafis al la sovetia pigo. La mielblonda knabino kantis:
  - Mi estas tigrino, kaj mi ridetas... Kaj la fia tigro disŝiris ĉiujn!
  La sovetiaj kvardek kvin retroiris, pluraj rusaj soldatoj estis mortigitaj.
  Magda ronronis kiel kato:
  - Mi estas superhomo, mia metodo estas simpla... Mi demordos tiujn, kiuj havas vostojn el lano! Kaj tiam la knabino komencis ridi. Nu, same kiel sovaĝa diino.
  La prostituitinoj de Hitler skuis la tankon. Kaj ili mem saltis en aŭtomobilo kun klinita kiraso.
  Sed tiam la militistoj turnis sian aŭton. Charlotte, ĉi tiu beleco kun kuprokoloraj haroj, kiel kanti:
  - Tsok, tsok, tsok ... Rulu la rivereton! La nazia kavalerio manĝis la tutan sablon!
  Kaj post tio, Charlotte, kiel ŝi volas ridi... Ŝi eĉ klakis per la dentoj. Kaj denove la tanko turniĝis. La germanoj malkonstruis la pikdratan barilon. La maŝino, grandeco de Tyrannosaurus rex, obscene grumblis. Kaj la militistoj nudigis siajn belajn kaj karnovorajn vizaĝojn.
  La knabinoj eltenis en si mem kaj naskis infanojn de Adolf Hitler. Kaj tio jam diras ion. Belegaj sorikoj, sed samtempe moralaj idiotoj. Ĉi tie ili disbatis sovetian soldaton, kiu falis sub la radojn. Kaj ili premis 76-mm-kanonon en la teron. Ni veturis super ĝi. Platigita ŝtalo. Militistoj montris figurakrobatikon. La konkoj ŝajnis pli sendanĝeraj ol pizoj, en sonoralo, kiun infano skuas. La venonta kanono kiun la E-100 platigis estis la 85mm.
  Magda ridis.
  - Kaj ni dispremas la rusojn kiel cimojn!
  Kristina korektis sian amikon:
  - Pli kiel ursoj! Urso estas granda besto!
  Ruĝhara Charlotte aldonis, nudigante siajn dentegojn:
  - Kaj denta!
  Germanaj tankoj puŝis sian manieron tra la defendlinioj de la grandurbo. La sovetiaj trupoj batalis tre forte. Ĉiuj prenis la armilojn. Eĉ dekjaraj knaboj batalis en la milico. Estis ankaŭ multaj knabinoj. Ĉiuj loĝantoj kolektiĝis, sed mankis sufiĉe da armiloj. Amasa heroeco manifestiĝis en ĉio. La pioniroj, uzante memfaritajn eksplodaĵojn aŭ pakaĵojn da grenadoj, alproksimiĝis al la naziaj tankoj kaj ĵetis sin sub la spurojn - mortante pro sia patrujo.
  La E-100-tanko ricevis iun difekton. Unu el la knaboj sukcesis trapuŝi pezan minon. Li mem mortis, sed difektis germanan aŭton. La rulilo krevis, kaj parto de la raŭpo forflugis. La granda aŭto malrapidiĝis. Tiam paro da militistoj ĵetis faskojn da obusoj, frakasante la dikaj spuroj.
  E-100, preterpasinte la frontlinion, perdis sian moviĝeblon.
  Gerda celis ses maŝinpafilojn, kaj ŝaltis ilin kiam la sovetiaj soldatoj provis kontraŭataki. Dekoj da rusoj kaj reprezentantoj de aliaj popoloj de Rusio falis malsupren, trapikitaj de mitralaj kugloj. La sovetiaj soldatoj tamen kuris antaŭen. Ili ĵetis obusojn kaj mortis. Parto de la fragmentoj atingis la E-100, sed la maŝinpafiloj funkciis ĝuste. Kaj la diablo Gerda estas tiel preciza. Kaj ŝiaj kugloj preskaŭ neniam vane flugas.
  Kaj rusaj soldatoj mortas...
  Christina estis pafita de rapidpafa 75 mm kanono, fragmentiĝokonkoj, kaj pafita de samaksa maŝinpafilo. La ruĝhara besto, ŝirante sovetiajn soldatojn per kugloj, siblis:
  - Mi estas la portanto de la morto... Satano mem estas al mi ruĝhara!
  Magda timeme rimarkis:
  - Nu, vi ne devas. Satano estas la malamiko de Dio kaj estas kondamnita al la fajra lago!
  Christina vangofrapis la metalon per sia nuda piedo kaj blekis:
  Kio pri la fajra lago? Miaj haroj estas kiel flamo!
  Gerda diris kun rideto:
  - La Fuhrer mem pardonos al ni iujn pekojn... Pli precize, la koncepto mem de peko, ĉu ĝi esence estas malaktuala?
  Magda levis la ŝultrojn.
  - Vi volas diri, ke la koncepto de peko estas malmoderna...
  Gerda denove enŝaltis siajn maŝinpafilojn, subpremante malesperan kontraŭatakon de rusaj soldatoj. Kugloj mortigis ilin kiel donacojn el infero. La E-100 estas tre forte protektita en ĉi tiu modifo. Nekredeblaj ok maŝinpafiloj, du koaxial per kanonoj, kaj la resto estis kontrolitaj sur ĉarniroj. Kaj ili trafis tre forte.
  Gerda muĝis kun rido:
  - Peko, ĉi tio estas la bazo de la ekzisto de la Tria Regno! Nia religio estas vere la kredo de la bestoj!
  Ruĝhara Kristina, pafante el kanono kaj mortigante rusajn soldatojn, kantis:
  - Mia karesema kaj milda besto... Mi amas viajn dentegojn, kredu min! Mia infera kaj dentega besto!
  Unu el la sovetiaj kontraŭaviadilaj kanonoj denove sukcesis trafi la vojojn kaj rompi ilin. E-100 finfine haltis. Magda tamen punis la ĝenan kontraŭaviadilan pafilon kovrante ĝin per peza ŝargo. Nu, la spuroj estis rompitaj.
  Kun sulkiĝo, Gerda vokis trenŝipon kaj demandis:
  - Eltiru nin, mi petas! Ni mortas! La spuroj estas rompitaj!
  La respondo tuj venis:
  - La tiro estos!
  Kristina kantis kun rideto:
  - Jen la movo! Malamikoj por malŝpari!
  Magda pafis al la pafilo, kiun la rusaj soldatoj provis eltiri por rekta fajro. Ŝi frakasis la barelon, kaj disigis la sovetiajn soldatojn en malsamaj direktoj. Unu el la soldatoj estis disŝirita en duono, kaj batalis en agonio.
  La blonda kristano krucsignis sin, kaj levinte la okulojn al la ĉielo, ŝi preĝis:
  - Pardonu min Sinjoro! Por nevola peko kaj murdo!
  Christina ridis kaj rimarkis:
  - Ne, tio ne eblas! Vi devas esti malmola kiel roko! Fariĝu roko por ni!
  Magda memfide respondis:
  - Estas nur unu roko - Jesuo Kristo!
  La ruĝa diablo bojis:
  - Jesuo estis pacisto! Kaj nia fido kaj profesio estas milito!
  La E-100-tanko estis trenita kaj trenita direkte al la germanaj pozicioj. Gerda, kun la rideto de la neĝa reĝino, komentis:
  - Ruloj estas la plej vundebla parto de la tanko. Kaj ĉi tion oni devas batali!
  Charlotte balancis la kapon.
  - Ne kovru la tutajn rulpremilojn per ŝildoj. Ĉi tio ne eblas, ĉar parto de la raŭpoj ankoraŭ estos malfermitaj!
  Magda sugestis:
  - Kaj se vi faras la rulpremilojn malgrandaj kaj sen paledo?
  La ruĝhara diablo ridis kaj montris siajn perlajn dentojn:
  - Kaj kiel doni al ili pli da rapideco?
  Magda frotis la metalon per sia nuda plando kaj sugestis:
  - Kaj se vi uzas elektrajn motorojn?
  Charlotte tiris supren sian stomakon kaj tordis sian kolon.
  - Ebla opcio... Kaj la tankoj brulos malpli!
  Magda diris larmoplene:
  - Jen kiam ni eniros en inferon, ĝi brulos kaj brulos kiel torĉoj!
  La ruĝharulo grumblis:
  - Nu, kio do... Kaj la anĝeloj estas kreitaj el hela flamo! Ni estu anĝeloj!
  Kristina prenis ĝin kaj kantis surde:
  - Mi ne estas anĝelo, sed nur diablo, sed por homoj mi fariĝis sanktulo.... Akiru la malamikojn de la kalkulo, sub la turmenton de tia ekstertera doloro!
  La knabinoj silentis... Ŝtormsoldatoj turniĝis sur la ĉielo, kaj la kanonado bruis. Kaj la bomboj pluvegis kaj pluvegis... Kiel vera hajlo de detruo kaj ruiniĝo.
  Murmansko brulis kaj homoj mortis. La germanoj eĉ lanĉis balistikan misilon. Ne tre efika armilo. Estas pli facile faligi kvin-tunan bombon de la Yu-488, ĝi estos kaj pli preciza kaj pli malmultekosta.
  Christina estis la unua elsalti nudpiede en la neĝon kiam la tanko estis prenita al la akutparkejo. La riparistoj estis tie. La knabinoj translokiĝis en varman kabanon. Kuŝu sur matracoj. Gerda kaj Charlotte komencis ludi poŝŝakon.
  Magda kaj Kristina komencis fari gazetaron, por ke iliaj ventroj estu reliefigitaj kaj ne malleviĝu dum gravedeco. Bela tremi en la lumboj de militisto. Ankoraŭ freŝaj, sed ĉi tiuj jam estas virinoj, kiuj naskis infanojn. Kaj morti nun ne tiom timigas - estas iu por daŭrigi la vetkuron! Eĉ kun la semo de tia bastardo kiel Hitler.
  Sed la knabinoj de la SS-bataliono "Tigroj", la Fuhrer estas vere io kiel Dio. Kaj ne plu pagana dio, sed io Ĉiopova kaj nekomprenebla en sia genio.
  Gerda ludis la gambiton de la reĝo kaj disvolvis fortan atakon. Charlotte obstine defendis sin. Okazis interŝanĝo de batoj. Sed ĉio finiĝis per reciproka ekstermado, kaj egaleco. Tiam Magda kaj Kristina komencis ŝakludi. Kaj Charlotte kaj Gerda komencis fari premadon kaj puŝojn. La knabino aktive konservis en formo.
  Magda, ludante kaj puŝante la kontraŭulon, filozofie rimarkis:
  - Estas ankoraŭ strange...
  Kristina demandis kun senkulpa rideto sur la lipoj:
  - Kio estas stranga?
  La blonda superviro respondis:
  - La fakto, ke blankuloj estas la koloroj de bono, sed ili estas la unuaj, kiuj komencas la militon!
  La ruĝa diablo racie rimarkis:
  - Sed ankaŭ ni estas bonaj... Sed la bolŝevikoj atakis Rusion unue!
  Magda kantis responde kun malgaja tono:
  - Sed ĉio floras antaŭ ni, ĉio brulas malantaŭ ni...
  Kristina respondis per klara voĉo:
  - Vi ne devas plori! Ĉe ni estas tiu, kiu decidos ĉion por ni!
  Gerda daŭre kantis:
  - Gaja, ne morna, ni iru hejmen - blondaj atletoj estos nia rekompenco!
  Post tio, la tutaj kvar ekridis... Aperis deĵoranto adoleskanto kaj donis al la knabinoj sandviĉojn kun butero, fromaĝo, kolbaso kaj sekfruktoj. La knabinoj manĝis, kaj ili estis elĉerpitaj pro varmego. La belulinoj ekdormis. Estas bone kiam oni estas juna kaj sana - oni povas facile dormi.
  La sekvan tagon, la 27-an de novembro, E-100 estis nur parte restarigita. La knabinoj ne partoprenis en la atako. Sed aliflanke, en unu bikino, kaj nudpiede tra la neĝblovoj, ili kuris. Ili estis rigardataj kvazaŭ frenezaj, rapidantaj preskaŭ nudaj en la malvarmo. Sed knabinoj estas ĝenerale aerakrobatoj. Ili estas specialaj homoj de la estonteco!
  Gerda paŝis antaŭen. Kaj ne tiel nudpieda knabino Gerda, kiu estis en la fabelo de Andersen. Sed ankaŭ kuraĝa kaj hardita. Kaj samtempe ŝi fariĝis naskita murdisto. Rapida knabino, kun fortaj muskoloj.
  Tamen ĉiuj kvar knabinoj estas bonaj. Ili kuregis rapide kvindek kilometrojn kaj revenis reen. Poste ili faris serion da ekzercoj, kantis kaj balanciĝis. Iom da ekzercado en pafado.
  Nur la sekvan tagon oni riparis la tankon E-100. Nu, kaj ĝi ne estas tiel malbona. Cetere, en ĉi tiu superpeza maŝino estis originala aranĝo de ruliloj, diferenca de la ŝanceligita ordo, kiu pliigis veturadon sur neĝo, sed kreis certajn problemojn por riparistoj pro kutimo. Kvankam estas simple pli facile munti la E-100 ol la "Tigro" aŭ "Pantero".
  La 28-an de novembro, la nazioj povis trarompi iom pli profunden en Murmansko. Sed la rezisto de la sovetiaj trupoj estas simple nekomprenebla. Kaj eĉ la dekses-colaj obusoj de la batalŝipoj de Britio kaj Germanio ne povis rompi la volon de la defendo.
  Sed la nazioj ankoraŭ progresis. La E-100-tanko preterpasis kelkajn blokojn en tago, sed denove difektis la trakojn. Sed ĉi-foje la riparo daŭris nur kelkajn horojn. La 29-an de novembro, la terminatorknabinoj koliziis kun KV-3-tanko. La sovetia aŭto trafis la frontan kirason kelkajn fojojn, sed la obusoj forflugis de la deklivo. Magda repafis al la rusa tanko, ekbruligante ĝin kiel amaso da stakitaj torĉoj.
  Christina demandis sian kunulon kun moka rido:
  - Ĉu vi tute ne kompatas tiujn rusojn?
  Magda sincere respondis:
  - Mi kompatas ĉiujn, eĉ tiujn, kiuj ne estas indaj je kompato!
  Kaj la knabino forte suspiris, turnante la okulojn al la ĉielo. La militistoj provis agi pli kaj pli singarde. Por ne esti distrita de riparoj. La 128mm kaj 75mm pafiloj funkciis kiel azenoj. Sed tamen la tanko estis difektita.
  Unu el la muroj eksplodis kaj kolapsis sur la aŭto. Gratita kaj iomete difektita la kiraso.
  La 30-an de novembro la nazioj eĉ pli antaŭeniris. En kelkaj lokoj, eĉ iris al la urbocentro. Sed en la sama tago, bone celita pafo de kvardek kvin difektis la muzelon de 128-mm kanono, kaj la knabinoj estis devigitaj stari denove por riparoj. Kaj, ŝajne, pli longe.
  Tiam la kvar decidis batali anstataŭ tanko, kiel simpla infanterio. La belulinoj provis batali, batalante en unu bikino. Sed en la malvarmo, la knabinoj povis elteni nur kelkajn horojn en tia duonnuda formo, kaj poste ili kuris por varmiĝi.
  Gerda tunelis en la neĝon, pafis de la plej nova mitralo MP-44, kaj mortigis rusajn soldatojn sufiĉe aktive. Jen ŝi, nudpieda knabino kun blankaj haroj, trafis en la kapon kolonelon de la Ruĝa Armeo. Kaj ŝi diris:
  - Ne, mi estas ankoraŭ arja!
  Charlotte, kiu antaŭeniris de la alia flanko, ridis:
  - Vi estas militisto, kiu alportas morton al malamikoj. - Tiam ruĝhara, nudkrura knabino pafis al la majoro kaj batis lin tuj sub la okulon. Bele rikanis. - Vi vidas, mi same bone pafas!
  Gerda turnis, fininte la komsomolan membron, kaj la kapitano de la rusaj trupoj, montris siajn dentojn hundino:
  - Jes, vi pafas, kaj mi vidis! Kiel ĉensegilo!
  Charlotte ĵetis peceton da vitro per siaj nudaj piedfingroj. Li batis la leŭtenanton de la rusa armeo en la kolon, kaj pepis:
  - Kaj jen mi, plaĉu per vitro!
  Gerda kuris tra la neĝo, lasante nudajn, graciajn spurojn. Ŝi kuris klinita. Tiam la tigrina knabino turnis sin kaj faris kapriolon. Ŝi tordis kaj movis la kapon en la mentonon de sovetia soldato. Li kraĉis sangon. Gerda premis la gorĝon per la nudaj piedoj kaj strangolis la ruson.
  La ruĝhara diablo Charlotte strangolis la pioniron. Tiel aĉaj kaj malbonaj la knabinoj montriĝis.
  Magda ankaŭ mortigis rusajn soldatojn, sed ne tuŝis la infanojn. Ne, ŝi neniam levos la manon al infano. Kaj ĝenerale, la sangoverŝado ne donis al ŝi plezuron. Sed tamen, ŝi estas tigrino de la SS-bataliono, kaj ŝi devas obei la ordonon.
  Jen Kristina ĵetis ponardon al knabo, kiu aspektis proksimume dekdujara. Jam kruela. Ne, plenkreskuloj ne devas mortigi infanojn!
  Magda krucsignis sin kaj flustris:
  - Pardonu la Sinjoron! Vi abomenas al mi, sed milito estas milito!
  Kaj la blondulino pafis al la rusa kaŝpafisto, li falis, trapikita de preciza trafo sur la ponton de la nazo. Ve, la famaj kvar aperis. La knabinoj unue mortigis la britojn kaj parte la amerikanojn, sed nun ili prenis supren
  Rusoj. Tiaj estas la bruantaj ridoj de la dua mondmilito. La ridoj kiuj montras la plej verajn, kaj akrajn dentegojn!
  Kristina frotis sian nudan piedon kontraŭ la lignon, ankoraŭ sentante sin malvarma kaj rimarkante:
  - Malbela? Kaj kion vi volas de ruĝharaj sorĉistinoj!
  . ĈAPITRO #14
  La germanoj iom post iom frostigis la agadon. Inkluzive de aviado - kaj devigita pro la difekto de vetercirkonstancoj. Ne eblis tute plenumi la taskojn fiksitajn antaŭ la antaŭojo de la ofensivo. Vere, Kaŭkazo estas preskaŭ kaptita. Bakua naftoproduktado estas sub kontrolo. Sovetunio perdis sian plej grandan fonton de petrolo. Vere, la germanoj mem ankoraŭ devas pasigi tempon por restarigi la putojn. Kaptita kaj Karelio, Arĥangelsko, parto de la norda marbordo. Tute fortranĉita de komunikado kun la resto de Rusio Leningrado. Iuj aliaj teritorioj estas kaptitaj en la centro. Duono de Turkmenio ankaŭ estas okupita. Japanio kaptis la tutan Mongolion, kaj ankaŭ kojnis en Mezazion kaj parte kreis pontojn preter la Amur, en la Usuri-regiono. Vere, la samurajo sukcesis iom malpli. Vladivostoko estas tute blokita kaj ĝi estas senŝeligita.
  Moskvo estas proksimume 200 kilometrojn for. Kaj jam la germanoj povas bombadi la ĉefurbon per balistikaj misiloj kaj bombadi per jetaviadiloj. Sed vintre kaj en frosto, la Germana Armeo perdis la ŝancon fari plian ofensivon. Precipe la koloniaj trupoj: indianoj, afrikanoj, araboj estas tre malvarmaj. Kaj ili perdis la plej grandan parton de sia batalkapablo. Estas peko ne profiti tian situacion. Kvankam la Ruĝa Armeo suferspertis enormajn perdojn, ĝi ankaŭ estis grave elĉerpita.
  Efektive, la Ĉefa stabo decidis, malgraŭ ĉiuj malfacilaĵoj kun la provizo kaj la perdo de Kaŭkazo, efektivigi plurajn grandajn ofensivajn operaciojn en la vintro. Eĉ se la faŝistoj ne kuraĝas elŝovi la nazon vintre, sed ni pinĉos kaj dispremos ilin.
  Aŭ, ĉiukaze, ni devigos ilin batali en la plej malbonaj veterkondiĉoj.
  Vasilevskij, la ĉefo de la ĝenerala stabo kaj vicministro pri defendo, sufiĉe logike, sugestis, ke Sovetunio ne povos venki en la teknologia vetkuro kontraŭ la tuta Eŭropo kaj Afriko, kun Azio por komenci.
  Ĉi-rilate, dum la vintro, la avantaĝo de la malamiko, precipe en aviado, nur kreskos. Jes, kompreneble, sovetiaj projektistoj jam disvolvis kaj daŭre disvolvas novajn, pli altnivelajn tankojn. Aparte, la T-34-85 kun pli granda gvattureto kaj potenca pafilo. Nu, la IS-2 kun 122-milimetra pafilo estas survoje. Sed ankaŭ la germanoj ne staros senmovaj. Krome, eĉ la novaj aŭtoj ne estas sufiĉe bonaj por venki la Leonon aŭ ajnan pezan aŭton.
  Kaj estas neverŝajne, ke nun eblos atingi nombran superecon.
  Voznesenskij ankaŭ parolis. Li ankaŭ parolis en favoro de frua ofensivo:
  - Post la perdo de Kaŭkazo, nia armeo spertos severan mankon de fuelo. Pli precize, ni jam spertas ĝin plene. Tamen, vintre, la tagperiodo estas multe pli mallonga, nefluga vetero estas ofta kaj fuelkonsumo ankaŭ reduktiĝos.
  Ankaŭ popola komisaro Ĵdanov rapidis aldoni:
  - Krome niaj batalantoj kaj sapistoj eksplodigis ĉiujn naftoputojn en Kaŭkazo. Kaj tio signifas, ke la Fritz ankoraŭ ne povas uzi nian oleon. Sed konsiderante kiom rapide la kruelaj faŝistoj kapablas ĉion konstrui kaj restarigi, tiam printempe Baku-oleo ankaŭ fluos en la arterion de la ekonomio de la Tria Regno.
  Stalin resumis la diskuton:
  - Fine de decembro ni strikos la unuan vintran strikon. La sola demando estas kie?
  Ne estis unueco inter la militistaro. Ĵukov proponis bati en la centro kaj forĵeti la malamikon for de Moskvo. Vasilevskij sugestis, ke estus pli bone trovi malfortan punkton en Tiĥvin. Samtempe, helpu Leningradon, kiun la duobla ringo de la blokado eble ne postvivas.
  Rokossovsky postulis ofensivo direkte al Voronezh. Ekzistis ideoj por ataki la naziojn en Astraĥano, aŭ eĉ proksime de Arĥangelsko. Stalino aŭskultis ĉiujn komentojn, ion gratis kaj pensis.
  La ideo forpuŝi la malamikon de Moskvo aspektis deloga kaj almozpetanta. Tamen, estas en la centro ke la nazioj nun estas la plej fortaj kaj bone fortikigitaj.
  Ŝajnis nelogike ataki, devigante la Volgon, la rivero estis granda kaj plenflua, kaj la plej unua fazo de la operacio iĝus longedaŭra.
  Variaĵo de atako inter Dono kaj Volgo eblas, sed la niaj jam estis batitaj tie, kaj ankaŭ la germanoj estas bone fortikigitaj.
  La ideo de Vasilevskij aspektas la plej logika. En la nordo, la germanoj estas pli malfortaj, kaj iliaj trupoj iel havas malpli batalsperton. Krome, Tiĥvin estis ĵus okupita, la germanaj trupoj situis sur la kornico. Sed estas tute eble, ke la Fritz opinias tiel.
  Doni ĉiujn fortojn en la direkto de Voroneĵ? Balkono formiĝis en la agordo de la fronto, kiun estus tre racie provi tranĉi malsupren kiel oblikva porkkardo.
  Kelkaj pli interesaj pensoj estas fiki proksime de Arĥangelsko. Konsiderante ke la Fritz devos translokigi plifortigojn ĉe la maroj, ekzistas racia greno en ĉi tiu direkto.
  Kvankam estas malfacile provizi niajn proprajn trupojn, precipe ĉar la submara ŝiparo de la faŝistoj plene dominas en la maro. Jes, kaj novaj krozŝipoj de la nazioj ekfunkcias. Ŝajnas, ke ili eĉ preskaŭ konstruis la antaŭe inunditan batalŝipon Bismarck. Krome, la nova ŝipo devus venki la rekordan grandecon kaj armilaron de la Yamato.
  Kvankam aliflanke, kial Fritz bezonas batalŝipojn? Por ĵeti polvon en la okulojn de la tuta mondo? Pli zorgas pri la datumoj pri novaj specoj de armiloj, kiuj disvolviĝas en la Tria Reich. Precipe pri misiloj kaj jetaviadiloj, kaj ĉi tio estas serioza.
  Post iom da hezito, Stalin aprobis la planon: lanĉi ofensivon sur la Tiĥvin-regiono fine de decembro, kaj komence de januaro senti la malamikon proksime de Voroneĵ.
  Ĝenerale tio aspektis logike... Dume la preskaŭ forgesitaj kvar knabinoj daŭrigis sian heroecon ĉe la Orienta Fronto. Gerda kaj Charlotte kaj Christina kaj Magda von Singer - post paŭzo kaŭzita de tio, ke ili preskaŭ samtempe gravediĝis; poste naskis sanajn infanojn, revenis al la fronto.
  La vetero estis malvarma, la belulinoj alvenis ĝuste la dudek-kvinan de decembro. Neĝas kaj la vento blovas buklojn. Kaj ili elektis ne la plej varman lokon por si - ĝuste proksime de Leningrado.
  Al la alveno, la bikine vestitaj knabinoj trotadis tra la neĝblovoj. Fakte, veraj arjoj devas montri, ke ili timas neniun, eĉ la plej severan malvarmon. Kune kun ili, ninja knabo alveninta el Japanio, kiun ĉiuj nomis Karas, fuĝis.
  Ĉi tiu infano famiĝis pro partoprenado en specialaj operacioj. Agrablaj orientaj trajtoj, kune kun blondaj haroj hereditaj de nekonata patro, faris la knabon tre bela.
  La knabinoj eĉ faris okulojn al li responde, kvankam Karas, eble, ankoraŭ ne estas paro por ili. Sed la reliefo de la muskoloj, kiel drato, kuras, ke eĉ ĉi tiuj harditaj kaj spertaj tigrinoj ne povas daŭrigi kun ĝi.
  La knabinoj post naskiĝo en la trejna bazo tute reakiris sian formon, sed ne ĉiu superhomo ricevas por elteni tian glacian ritmon.
  Christina, kiu, kiel Magda, von Singer, sukcesis batali kun la rusoj, rimarkis:
  - Frosto kaj neĝo estas ilia ĉefa aliancano. Kaj do nenio estas pli malvarmeta ol la britoj!
  Magda prave rimarkis:
  - Mi ne dirus tion. La rusoj estas multe pli fortaj kaj la trupoj preskaŭ neniam retiriĝas!
  Charlotte faris kapan salton, trotadante, ridante, rimarkis:
  - Sed ĉi tio estas prefere ilia malforteco ol pluso .... Mi ne komprenas tiajn metodojn de komando kaj kontrolo de trupoj kiel la kreado de baraj taĉmentoj kaj ekzekutoj de la komandantoj de retiriĝantaj trupoj.
  Nudpieda Gerda mem, turnante sin kurante kaj etendiĝante, konsentis:
  - Kompreneble - vi ne ricevos bonajn militistojn el sub la bastono. - Jen la blonda knabino tamen estis devigita konfesi, kunpreminte sian koron. - Sed la rusoj bone batalas, se ili jam eltenis du jarojn kaj duonon. Ni ŝatus ilian vivecon!
  Kristina malestime snufis.
  - Ĉu vi parolas kun ni?
  Gerda ridis, rimarkante:
  Ni estas la elito! Precipe Marsejlo!
  La plej bona aso de ĉiuj tempoj kaj popoloj, malgraŭ la kategoria malpermeso de Hitler, kiu volis, ke ĉi tiu simbolo de nevenkebleco koncentriĝu nur al instrua laboro - ja li ankoraŭ estis generalleŭtenanto, tamen trapenetris al la fronto.
  Aŭ pli ĝuste, la Fuhrer kompleze permesis al li reveni se la germanoj sentis malbone ie.
  La nazioj, kompreneble, ĉiaokaze, plifortigis la defendon kaj prepariĝis por la vintro, sed ili forte dubis, ke la rusoj havos la rimedojn por grandskalaj ofensivaj agoj.
  Tamen inteligenteco funkciis. Tio estas, informoj pri la baldaŭa ofensivo liberigi Tiĥvin tamen elfluis. Krome, la sovetiaj trupoj komencis potencan artilerian preparon, ĝustatempe por Kristnasko.
  La Katyushas estis draŝita, kaj eĉ paro el la unuaj Andryusha alt-motoraj jetlanĉiloj. Kaj la bruado estis tia, ke la nudpiedaj, duonfrostiĝintaj knabinoj kaptis ĝin.
  Feliĉe, ilia aŭdo estas bonega kaj iliaj okuloj brilas per fajreroj.
  Rigardante unu la alian, la knabinoj venis al la konkludo:
  - Kion nun ni batalos, kiel devus!
  Kaj la Ŝinobo-knabo Karas diris:
  - Mia tasko estos eniri Leningradon kaj esplori tie. Vi estas tro bela por skoltoj!
  Magda malforte klinis siajn okulharojn, respondante:
  - Kaj ankaŭ vi... Kaj se la rusoj ŝajnas strangaj, via akcento?
  Karas logike rimarkis:
  - Kiam oni parolas la rusan tro ĝuste, ĝi multe pli perfidas en vi fremdulon. Ĉiukaze, mi kuris, sed zorge dispremas la kontraŭulon sur la flanko...
  La knabinoj rapidis al sia tanko. Post ĉio, ili estas testŝipoj. Kaj ili elektis por si, ion novan. Pli precize, eĉ du novulaj tankoj samtempe, kiuj devas esti provitaj ĉe la fronto.
  Nome "Musteloj", aŭtoj kun du ŝipanoj kun tre malalta silueto. La unuaj modeloj de tankoj de nova generacio, kie la germanoj vere serioze okupiĝis pri kompaktado de la aranĝo. Kaj iuj interesaj scipovoj en administrado. Aparte, la elektra transdono kaj la loko de la rapidumujo muntita en la motoro. Kaj la petrolŝipoj mem, paro, efektive kuŝis. Samtempe, la transdono kaj motoro estis metitaj malantaŭe, kaj la knabinoj estis komforte lokitaj sur siaj stomakoj. Kaj iliaj kruroj dispremis la dentaĵojn kaj butonojn ĉe la dorso, kaj iliaj manoj, male, moviĝis komforte dum la movo. La plej kuŝanta sidloko estas farita laŭmende kaj kopias la formon de iliaj korpoj. Vere ne ekzistas turo - ĝi montriĝis esti memveturaj pafiloj, kaj tiel malaltaj, ke la ruloj situas ekstere.
  Kompreneble, la kanono ne povas turniĝi, sed ĝi povas rotacii iomete. Nu, la batalanto mem fame turniĝas ĉirkaŭ sia akso, kaj per tio kompensas la mankon de turo.
  Magda klarigis al la kunulinoj:
  - Tie, sen gvattureto, tankoj malkaras kaj malaltiĝas. Ĉi tie ni povas ĝustigi la altecon, malaltigante ĝin al 1,2 metroj kaj levante ĝin al 1,5 ... Preskaŭ kiel partizanoj, ni rampas sur la plastunon.
  Kun pezo de 12 tunoj, la aŭto havis bonegan frontan kirason de 82 milimetroj laŭ angulo de kliniĝo de 40 gradoj de la horizontalo ĉe la supro. La malsupra estas tre malgranda. La flankoj estas protektitaj pli malbone je 60 milimetroj, sed la ruliloj mem ankoraŭ kovras. La 400 ĉevalforta motoro provizas bonegan veturadon. Plie, la loko de la ruloj kaj la suspendo ebligas ne nur redukti la silueton, sed ankaŭ havigi bonegajn kruc-drivojn.
  Ŝatu aŭ ne, sed pli peza menaĝerio, komencante per la Pantero, multe pli dika kaj mallerta. Kaj sur la neĝblovoj kaj tute ĉerko.
  Gerda, kiu ekloĝis kun sia delonga kunulo Charlotte, kaj nevole ŝi sentis malkomforton en la malvasta, kompakta kaj oblonga skatolo de la tanko. Kvankam, kompreneble, ni devas omaĝi la fakton, ke la aŭto kun la armilaro T-4 kaj la plej bona kiraso taŭgas en la pezo de 12 tunoj. La blonda terminanto rimarkis:
  - La plej komfortaj tankoj estis "Tigro" kaj "Leono". En ĉi tiu aŭto, eĉ ni knabinoj malfacilas turniĝi.
  Charlotte respondis:
  - Sed protekto ... Kiel la plej nova "Pantero", kiu nur ekde novembro komencis eniri la trupojn kun 60-milimetra kazo .... Vere, la frunto estas fermita pli bone ol la nia kun 120-milimetroj, sed vi ankoraŭ bezonas bati ĝin. En tia angulo kiel la nia, 85-milimetra kanono rikoltos eĉ kiam pafo plene.
  Gerda gratis la piedon post la orelo, sed tamen pro tiu ĉi movo ŝia piedfingro ripozis sur la dekliva tegmento kaj rimarkis:
  - La rusoj avertis nin, ke povas aperi tankoj kun kalibro de 122 milimetroj. Inteligenteco ne dormas!
  Charlotte diris memfide, blovante la vangojn kaj tordante la buŝon pro kolero:
  - Nia inteligenteco, kiel ĉiam, superas. Nur ni estis ŝlositaj en malvasta skatolo.
  La nova motoro de 400 ĉevalfortoj, kiel diris la instrukcioj, povus esti plifortigita por mallonga tempo kun akvo-metala aŭ nitrogena miksaĵo. En ĉi tiu kazo, la tanko povus rapidi dum kelkaj minutoj kun rapido de pli ol 100 kilometroj.
  La sovetiaj trupoj iris en sukceson, antaŭ tio ili truis ĉiujn tranĉeojn kaj bunkrojn de la nazioj. Sed la nazioj retiris la plej multajn el la soldatoj al la dua kaj tria linioj. Post tio, ili provis renkonti la infanterion kun artileria fajro kaj maŝinpafilrangoj.
  Antaŭe, kompreneble, estis moviĝantaj tankoj. Ĉar la pli potenca T-34-85 ankoraŭ ne eniris amasproduktadon, la pli malgranda kaj pli movebla T-34-76 atakis. Ili, sendepende de perdoj, grimpis sur la tranĉeolinion kaj uzis sian bonegan veturadon en la neĝo.
  Kaj jen la germanaj aŭtoj provas respondi. La T-4 jam estis elprenita de produktado, sed pluraj el ĉi tiuj ankoraŭ funkcias. Sufiĉe strange, ili moviĝas pli bone en neĝblovoj ol pli novaj monstroj. Tiuj ankoraŭ devas esti komencitaj por malplenigi la neĝon kiu ŝtopiĝis inter la glitkurejoj. Estas eĉ amuze, kiel la Fritz bolas akvon en kaldronoj, kaj poste verŝas ĝin sur la spurojn, por ke ĉi tiu malnobla ŝelo foriĝas.
  Eĉ la plej bona germana tanko "Leono" eĉ suferas kun tiaj ruliloj. Vere, en la plej multaj modifoj, la francoj jam konsideris tion, kaj la maŝino mem kapablas bati tridek kvar ... Sed ĉi tio estas nur kondiĉe tiel simpla.
  Sed jen kelkaj germanaj tankoj ankoraŭ movitaj... Sed la ceteraj, kiel diri... En la supro! Vere, de la "Leono" malvarmetaj petrolŝipoj provas bati la T-34-76 de longa distanco. Oni devas rimarki, ke konsiderante la malfortikecon de la kiraso de la sovetia desegnita gisita gvattureto, bedaŭrinde ekzistas ŝanco trafi.
  La manko de alojaj elementoj estas tiel akra, ke eĉ la 50 mm pafiloj de la Fritz estas danĝeraj. Tamen, sukcesoj de malgranda 37 mm kanono ankaŭ kaŭzas kolapsojn kaj deĵeton de kiraso, aŭ la karenon kun la gvatturetfendetoj.
  La relativa vundebleco de la "tridek kvar" kondukis al la fakto, ke la ideo re-ekipi la "Panterojn" per pli potenca pafilo estis prokrastita ĝis pli bonaj tempoj. Aŭ pli ĝuste, la plej malbonaj - se IP-oj eniras la serion. Sed ĝis nun la IS-1 ne fariĝis amasa serio. Sed informoj jam estis likitaj al la IS-2-konto. Ĉar multaj generaloj jam komprenis, ke Sovetunio preskaŭ estas kondamnita, kaj ne trovis hontinda perfidi sian patrujon pro mono. Do la nombro da spionoj, inkluzive de la Ĉefa Stabo, signife kreskis.
  Jen peza modifo de la "Leono" kun 128 mm kanono. Li provas atingi la tridek kvar per sia longa piedo... Sed provu bati.
  Tamen, la sovetiaj petrolŝipoj decidas ataki la Fritz mem. Eĉ se donita la pafrapideco de la Wehrmacht-pafiloj, tio estas memmortiga.
  Ĉi tie la "Leono" sukcesis forŝiri la turon kaj kvar amikoj forflugis kiel kolomboj al la alia mondo ... Sed aliaj tankoj eĉ pli aktive elĉerpiĝas ... Ĉi tie la metiistoj plimalboniĝis por iel akceli dizelmotorojn, tio. ili, kvankam por mallonga tempo, sed sen miksaĵoj, akcelas la tankon ĝis 70 kilometroj. Lasu la motoron rompi post tio. Sed ĉi tie venas malesperaj uloj en la atako, kiuj ne havas revenon. Nu, kio? Se estas neeble vivi alie, tiam forgesu pri postvivado.
  Kaj nun, kiel demono el la neĝa mondo, sovetia tanko, elektinte por si la plej multekostan viktimon, ramas pezan kaj mortigan "Leonon". La germana aŭto ĵus ekiris el la hangaro.
  La bato estas forta, la muzelo de la sovetia maŝino estas fleksita. "Leono" estas sufiĉe malalta kaj la karenoj de ambaŭ maŝinoj estas platigitaj. Kaj tiam la germana motoro antaŭe eksplodas. Kaj komenciĝas la fajro, kaj la flugo de la nazioj, tra la malsupra luko.
  Ne ĉiuj, kompreneble, sovetiaj tankoj povis trarompi ĝis rama distanco. La iloj de la Fritz funkcias kaj muelas. Sed kiu sukcesos, kiel li trafos!
  Gerda kaj Charlotte estis iom antaŭ siaj amikoj kaj estis en la limoj kiam la sovetiaj aŭtoj jam estis videblaj. Nu, oni povas pafi, sed pli bone estas proksimiĝi. De kvin kilometroj, eĉ la delikata kiraso de tridek kvar malfacilas preni.
  Fiery Charlotte filozofie rimarkis:
  - Ĉiam tiel estas. Ne povas pafi de malproksime!
  Gerda respondis:
  - Vi povas, se vi estas sufiĉe singarda!
  Sed ĝis nun la situacio ne devigis ilin malfermi fajron de longaj distancoj. Kaj apenaŭ neniu rimarkos ilian blank-pentritan tankon. Kaj la aŭto funkcias tiel bone. Neniu kulpigos la ĉasion.
  Kaj jes, la veturo estas glata. Sovetiaj veturiloj ankaŭ ne estas malbonaj, kaj ĉi tie ili jam hakis la unuan linion de germana defendo kaj trarompas la duan. Kaj la vetero estas nefluga, neĝoŝtormo leviĝis, kaj multaj Wehrmacht-aviadiloj estas forigitaj.
  Konsiderante la nombra malforteco de la ruĝa aviado, kaj la akra manko de fuelo, ne povas esti pli bona vetero.
  Lasu la Fritz kaŝiĝi. Jam kelkaj el ili eĉ komencis svingi blankajn ĉifonojn. Hitler estos kaput ...
  Gerda pafis de du kilometroj. Principe ĉi tio ankoraŭ ne estas certe malvenko, sed vidante kiom da germanoj la rusoj sukcesis kripligi, tiam kion atendi. Cetere, tridek kvar estas eĉ malpli tenacaj ol en la komenco de la milito, kaj ili ankoraŭ ne sukcesis disvolvi novajn kuŝejojn. Do...
  La blonda terminatoro estis tre maltrankvila kiam ŝi tiris la ellasilon de la pafilo. Ŝi jam perdis la kutimon de viva pafado - krom la ŝtormo de Murmansko, kvankam ŝi daŭre ekzercis en pafejo kaj ekzercejoj dum sia gravedeco, same kiel dum la unuaj monatoj de sia regado. Sed ŝajne estas pli facile batali en bikino kaj nudpiede, vi fariĝas unu kun la aŭto ... La ŝelo trafis kaj misformis la turon ... Ne, ĝi ne ekbrulis, sed la amiko devis ĉiuokaze halti. Kaj nun alia viktimo...
  Charlotte flustras:
  - Kiu kutimas batali por venko. Li iros kun ni en la tombon... - ekpafis Gerda, kaj la ruĝhara militisto korektis. - Aŭ pli ĝuste, ni ĉiuj kune alportos la malamikojn en la tombon.
  Neĝulino la Terminatoro kolere interrompis:
  - Jes, ne estas inspiro, ne distri la kanton!
  Charlotte pledis:
  - Kantu ĝin mem! Vi estas tiel kapabla!
  Kaj Gerda, gvidante la fajron, kantis;
  La patrujo kaj la armeo estas du kolonoj,
  Sur kiu la planedo ripozas!
  Ni protektos vin per niaj mamoj,
  Via armeo estas varmigita de ĉiuj homoj!
  
  La nuboj estas malvarmetaj, kaj la varmego brilis,
  La maŝinpafilo frotis la ŝultron de la soldato!
  Por ĉiam patrujo ni estas kun vi,
  Ni fosu tombon por la fiulo!
  
  Jes, foje la vizaĝo de la sorto estas kruela,
  La kuglo strebas trapiki nian koron!
  Malgrandeco retiriĝis kaj la batalanto mortis,
  Malfermu la pordon de la Sinjoro al la heroo!
  
  En la senfunda ĉielo ni havas pacon,
  Paradizo, benita militisto ne brilas!
  Pacon en la patrujo mi portas kun mi,
  Niaj infanoj gustumos la frukton de venko!
  Kantante, Gerda batis naŭ pliajn tankojn, signife plibonigante sian poentaron.
  Tiam Charlotte kantis:
  signante stelajn altecojn,
  Altiri al senfinaj distancoj!
  Kaj niaj homoj de la mondo de penso,
  Sonĝo pri fluganta Ikaro!
  
  Miaj okuloj estas fiksitaj sur la ĉielo
  La sfero estas malfacile tuŝebla.
  De la unuaj ŝraŭboj de Arkimedo -
  Rabigis ilin longe kaj tede!
  Tiam la knabino ne povis rezisti kaj komencis celi kaj pafi sin ... La sovetiaj petrolŝipoj ne atentis la pafojn, kvankam ankaŭ la memvetura pafilo de Magda aliĝis. Tamen, en neĝoŝtormo oni ne vere povas vidi kie, kion kaj kiel ĝi trafas. Krome, ambaŭ tankoj sidiĝis kaj iĝis preskaŭ nedistingeblaj de la neĝblovo. Jes, kaj la nova pafilo estis pli nerimarkebla, kaj ĉe la fino estis dampilo kun malpeza elirejo. Ĉi tiu estas la plej insida aŭto rezultita de la Fritz.
  La karso, kiu en tiu momento ŝvebis de sia flanko, kantis kun ekscito:
  - Se virinoj batalas, estas pli bone ne batali!
  Ŝajnis, kian damaĝon povus kaŭzi du aŭtoj de nur dek du tunoj ĉiu? Tamen, en ĉi tiu kazo, kadroj estas ĉio. La knabinoj preskaŭ ne maltrafis, kvankam ne ĉiuj sukcesoj montriĝis mortigaj. Tri aŭ kvar oblikva kiraso de tridek kvar rikoltis, ĉirkaŭ dekduo surteriĝoj kaŭzis damaĝon al diversaj gradoj de veturiloj, sed de la kategorio de tiuj kiuj estas facile ripari en la kampo. Sed ĉirkaŭ kvindek malbonkvalita kiraso de sovetiaj veturiloj estis grave difektita.
  Ĉi tie, ekzemple, la tridek kvar de la komandanto komencis ŝiri kiam la municio eksplodis. La turo estis ĵetita malproksimen, kaj la muzelo fariĝis stirilo. Ankaŭ homoj mortis.
  La sovetiaj petrolŝipoj malfrue ekkomprenis ke ili estas pikitaj kaj provis rebati atakon.
  Tigro-knabinoj estas tre plenplenaj, sed la municioŝarĝo de 82 obusoj estas sufiĉe komparebla al la Pantero. Kvankam la municio ripozas sur la nazo kaj la knabinoj senŝeligas siajn kubutojn ĉirkaŭ ili. Sed ankoraŭ estas io por pafi, kaj kiam oni alproksimiĝas, estas pli facile bati la rusojn.
  Gerda tre rapide krucas sin kaj, sendante alian tankon por peceto, flustras:
  - Dio pardonu min! Ĉi tiuj estas kuraĝaj uloj, sed unu el iliaj komandantoj estas plene freneza!
  Charlotte rimarkis histerie flustrante:
  - Se ili venos sur ni, tiam la fino!
  Efektive, la tridek kvar pafis movante, volvitaj en fumo, tremante pro la skuado. Kompreneble, iliaj trafoj estas maloftaj, la pafoj estas malprecizaj, sed la tanko zumas.
  La frunto estas ankoraŭ perfekte protektita kaj la kiraso, kion ajn oni diru, estas altkvalita, cementita. Kaj ĉi tio signifas, ke la surfaco de pliigita malmoleco donas bonegan resalton, same kiel saltanta kuniklo.
  Sed tute egale, ĝi estas muta interne, ĝi estas la sama kiel grimpi en tamburon kaj ili batos ĝin per pezaj bastonoj.
  Vere, la kabano tre varmiĝis pro la sukcesoj, sed kiam oni estas en bikino, estas eĉ agrable post plonĝado en la neĝblovoj. Sed estas multe pli malagrable, ke sovetia ŝelo trafis la dekstran antaŭtukon de la vojo. Ĉi tio estas por la veturado de la aŭto, kiel levstango sub la okulo. Kvankam, konsiderante ke la rulpremiloj ne estas ŝako, sed aparta ĉaro, la tanko ankoraŭ povas moviĝi. Turnu vin kaj foriru. Ĉi tio devus esti farita pli frue. Kaj do la protekto de la postaĵo estas pli malforta. Kaj la angulo de deklivo estas pli malgranda. Se ĝi trafas, ĝi povas trarompi. Rusaj pafiloj ne estas tiom malfortaj.
  Gerda flustris, denove liberigante la donacon de la infero el ilia duonaŭtomata kanono:
  - Sed Pasaran!
  Kvankam tiu ĉi vorto, aŭ pli ĝuste la devizo de la hispanaj komunistoj por la germanaj tigromilitistoj, tute ne aspektas taŭga. Post ĉio, la nazioj batalis ĉe la flanko de Franco. Kvankam foje soldatoj volonte adoptas aliulajn lertaĵojn.
  Pafante, Charlotte iomete turnis la memveturan pafilon Laska, rompi la ĝustan rulilon per ĵetaĵo kreis problemon por ili ĉi-rilate.
  Sovetiaj tankoj ne kuregis tra la neĝblovoj same rapide kiel laŭ la aŭtovojo, sed tamen iliaj rapidaj saltoj malhelpis la vidon, kaj estis rapidaj.
  Ĉi tie la ŝeloj estas efektive verŝitaj en punktoblanka gamo.
  Kaj Gerda pafas tre rapide, trempita de ŝvito. dekliva kiraso
  resaltas sur la frunto, sed se ili trafos ilin plene sur la flankoj...
  Charlotte kriis:
  - Kaj eĉ se mi falos en la profundon de la infero - mi ne revenos al la lulilo!
  La knabinoj pafas ĝis la fino, sed la konkoj rapidas de la flankoj kaj trapikas rompante la rulpremilojn. La kiraso krevas kaj la aŭto ekbrulas.
  Gerda decidas:
  - Ni subfosas aŭtojn kaj foriras!
  Charlotte ekkrias kun angoro:
  - Ĉu vi volas ĉesi feron?
  Gerda decideme diras:
  - Estas aferoj pli gravaj ol metalo, ekzemple kadroj!
  Charlotte deŝiras malgrandan filmkameraon kaj krias:
  - Sed niaj heroaĵoj estos registritaj por ĉiam!
  Per siaj nudaj fingroj, Gerda turnis la levilon, kiu aktivigis la eksplodaĵon kapablan frakasi la eksperimentan tankon al la bazoj. La tigrina knabino tre bedaŭris detrui tian artaĵon, sed kien vi povas iri, se alie la sovetiaj militistoj, al kiuj oni ne povas nei kuraĝon, kaptos unikajn teknologiojn.
  Do ili eksplodigis la Laska kaj plonĝis en la neĝblovon por savi siajn unikajn vivojn.
  Magda von Singer kaj Christina ankaŭ ne volis retiriĝi, kaj ilia aŭto estis disŝirita per precizaj konkoj. Tia estas la sorto - la senkompata Palaso de ia milito. Kiam vi devas retiriĝi, lasante vian koron. Sed la knabinoj batalis lerte, kaj sukcesis eluzi preskaŭ la tutan municioŝarĝon. Sed nun ili devis tuneli kiel serpentoj en neĝblovon kaj tie provi sidi ekstere de la neforgeseblaj sovetiaj pafiloj.
  Kiam vi estas ŝvita kaj en bikino, tiam grimpi en la profundon de la neĝo ne estas la plej agrabla ideo. Sed kiom ofte en nia mondo, vi faras tion, kio plaĉas al vi. Ĉiukaze, ekzemple, la lumo serioze sukcesis bruligi la plandojn de Kristina, diajn krurojn, pafante ĝis la fino. Sed la knabino el tio eĉ pli koleriĝis kaj kriis:
  - Honoro kaj kuraĝo laŭ pezo ne estas vendataj!
  Magda, kiu ankaŭ estis bruligita, eĉ ŝia sunbrunigita haŭto estis kovrita de veziketoj, ekkriis:
  - Fajro estas varmo, ne fajro!
  Sovetiaj tankoj tamen mem faciligis la taskon. En kolerego, ili pafis la forlasitajn "Mustelojn" sen iu kompato, metante multajn dekduojn da konkoj en la rompitan metalon. Samtempe parto de la petrolŝipoj kliniĝis el la lukoj kaj, kiel kaskado de akvofalo, la flugiloj de la germanaj aŭtoj mem kaj de tiuj, kiuj veturis obscenan lingvon.
  Magda grimacis dum ŝi rimarkis:
  - Ili, la bolŝevikoj, kompreneble, estas kuraĝaj, sed ege nekulturitaj!
  Kristina, kraĉante la neĝon en sian buŝon, subite montris severan justecon:
  - Ĉu vi pensas, ke niaj militistoj estas pli bonaj?
  Magda ŝerce rimarkis:
  - Kompreneble, estas pli bone se ni venkas. Kaŭkazo jam estas nia, pli al Moskvo estas nur kelkcent kilometroj... - Kaj la mielblondulino severe nudigis siajn longajn dentegojn. - Aŭ ĉu vi volas porti paroladojn de perfido?
  Kristina, kiu jam sufiĉe vidis ĉion kaj ĉiujn, nur levis per la piedo fontanon da neĝa polvo kaj ridis, rimarkante:
  - Kelkfoje silento estas la plej terura speco de perfido.
  Nokto, neĝoŝtormo kaj neĝblovoj donis al la kvar knabinoj bonan ŝancon por supervivo.
  . ĈAPITRO #15
  Cetere, al la kontraŭuloj ne venis en la kapon kombi la neĝon kaj serĉi nudkrurajn diablojn en la neĝmontoj. Do la militistoj, entombigitaj en la neĝo, eksidis, kaj la sovetiaj tankoj pluiris, evoluigante sukceson. Kvankam pli ol cent aŭtoj restis kuŝantaj ĉirkaŭe rompitaj, misformitaj,
  rezulte de la ago de la tigroknabinoj.
  Ĝenerale, la sovetiaj trupoj atingis iom da sukceso en la unuaj tagoj kaj sukcesis rimarkeble penetri la malamikajn formaciojn.
  La Fritz retiriĝis al Tikhvin mem kaj provis akiri piedtenejon en la grandurbo. Nature, domoj kaj loĝkvartaloj, en si mem, estas jam sufiĉe serioza protekto kontraŭ la progresantaj sovetiaj trupoj.
  La kuraĝaj kvar el la tigroknabinoj sukcesis retiriĝi al Tiĥvin. Sed ili devis preni mitraletojn por defendi la urbon. Kaj por petrolŝipoj, ĉi tio ne estas la plej agrabla ŝatokupo.
  Charlotte, pafante reen de la progresanta infanterio, sendante alian ruĝan soldaton al la alia mondo, esprimis sin:
  - Nu, ĉu ni ne estas monstroj... Kaj ankaŭ ni volas akiri trezoron!
  Tikhvin ricevis gravan difekton dum la kapto de la grandurbo fare de la germanoj.
  Nun la Fritz selis sur la barikadojn kaj atendis konstrui neatingeblan defendlinion.
  Gerda ekpafis per unuopaj pafoj - necesis savi la kartoĉojn. La sovetiaj trupoj perdis tro multajn tankojn kaj tial la infanterio atakis.
  Kompreneble, ne estis sufiĉe da kirasaj trupveturiloj de sovetiaj modeloj. Tial, ili perladis la soldatojn por buĉado. Kaj ilin renkontis mitraloj kaj mitraloj. La kvar bone pafis kaj lerte kaŝis sin en la barikadoj.
  Gerda kuŝigis alian sovetian soldaton kaj kantis:
  - Ni devas plenumi heroaĵon de armiloj - alie ni ne havos sencon, vivi!
  La batalo furiozis tra la urbo. Kaj bomboj jam pluvis malsupren de supre, des pli ĉar la vetero videble pliboniĝis, kaj la Fritz ekkomencis.
  Gerda, furioza, ĵetis sian ponardon per siaj graciaj nudaj fingroj kaj kriis:
  - Nia batalo estos venka, alie ne eblas!
  Charlotte, pafante same bone, aldonis:
  - Unu venko, sed granda!
  Gerda, fortranĉante plurajn batalantojn en mallonga eksplodo, aldonis:
  Sed malvenko neniam estas malgranda!
  Sovetiaj memveturaj pafiloj pafis al Tiĥvin, batalartilerio kaj sieĝa artilerio iom poste tiris supren. Fritz fortigis la defendon kaj aerpremon. Sovetiaj trupoj tiris supren novajn aviadilojn.
  La apero de la legenda Marsejlo draste ŝanĝis la potenc-ekvilibron.
  La granda aso flugis la ME-309, tre potenca armilo laŭ armilaro. Kaj laŭvorte forbalais ĉiujn sur sia vojo. Eĉ en la sovetia armeo, ili specife avertis, ke tia monstro aperis en la aero.
  Marcel mem neniel konsideris sin malbono, des malpli kruela homo. Li kredis, ke batalante la Ruĝan Armeon, li nur plenumis sian sanktan devon al la Patrujo. Krome, multaj faktoj pri la abomenaĵoj de la nazioj ne estis konataj al li. Jes, kaj tro multe estis atribuita al la milito.
  Sed jen la unua superpuzbatalo post la reveno. Flugantaj sovetiaj bombaviadiloj, atakaviadiloj kaj batalantoj. Ili klare volas doni furiozan batalon al la teraj unuoj de la Germana Armeo. Sed Marcel vidas ĉion ĉi kaj malfermas fajron de distanco de kvin aŭ ses kilometroj, kaj eĉ fajfas tra la nazo.
  Sovetiaj aŭtoj kaj kuraĝaj asoj ankoraŭ ne vere vidis la malamikon, ĉar iliaj aviadiloj komencis eksplodi, kaj iliaj flugiloj diseriĝis. Marsejlo pafis sen celi, sed intuicie. Li ŝajnis scii anticipe kien ĉiu piloto flugos kaj direktus sian flugilhavan monstron. Do montriĝis, ke junulo kun infana vizaĝo forbalas la flugilhavan flotemon.
  La nova jaro, kvankam frosta, montriĝis varma. Sovetiaj trupoj malespere kaj obstine atakis, provis preni Tiĥvin. Fritz obstine defendis sin, penante resti en la urbo, kie kuŝis la arterio, nutrante nepenetreblan Leningradon. Krome temis pri la prestiĝo de la germanaj trupoj, kiuj malfacilas kaj hontas rezigni pri grandaj urboj.
  Kiel bonŝanco havus ĝin, la vetero pliboniĝis kaj multaj malamikbombistoj, precipe la masiva Yu-288, pikis la poziciojn de la sovetiaj soldatoj kaj bombis komunikadojn.
  La sovetiaj aviadiloj Yak-9 kaj Lagg-5 estis multe pli malsuperaj al la malamiko laŭ armilaro kaj rapideco. Aparte, la ME-309, kiel drako, batis senkonscie pli malfortajn sovetiajn veturilojn. Krome, la germanoj evoluigis la duoblan flugilan taktikon, kiu ebligis efike uzi sian nombran avantaĝon kaj reduktis kelkajn el la manovraj problemoj de la tenacaj, peze armitaj, sed pezaj germanaj veturiloj de la plej novaj Focke kaj ME. Krome, jeto ME-262s komencis aperi sur la frontoj, kvankam ĉi tiu maŝino ankoraŭ ne estas tute teknike fidinda, same kiel pli malpeza, pli manovra kaj pli malmultekosta modifo de la HE-162. Ĉi-lastaj maŝinoj estis pli facile fabrikeblaj kaj teknike pli fidindaj ol jetaj Messerschmites. Sed por ĝia administrado, pilotoj de sufiĉe alta taŭgeco estis postulataj. Kio iom malplivaloriĝis, tiaj pozitivaj kvalitoj de ĉi tiu evoluo kiel la malalta pezo de la aviadilo - nur 1,6 tunoj en malplena formo, malalta kosto kaj fabrikebleco de produktado kaj la plej bona manovro en la mondo.
  Sed tiuj germanaj asoj, kiuj regis ĉi tiun aŭton, malŝparis ĝiajn laŭdojn. Precipe sukcesa estis Huffman, piloto numero du post Marsejlo, kiu restis ekstere de atingo. Superinte la rezulton de 300 faligitaj aŭtoj, Huffman ricevis la altan premion de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco, kun kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Lia taktiko alproksimiĝi al minimumo, kaj poste bati kaj flugi reen estas la plej oportuna sur la HE-162. Do Huffman pruvis esti elstara mastro de korbatbatalo. Kvankam la rezulto de Marsejlo en 3117 - faligita aviadilo estas ankoraŭ neatingebla.
  Krome, la 2-an de januaro 1944, ĉi tiu legenda piloto aperis sur la ĉielo, tamen li persvadis Hitleron, rememorante, ke la germanaj trupoj fartas malbone, kaj la pli potenca germana ekipaĵo klare pasas en la neĝo. Do necesas provizi aerprovizon al la ĉirkaŭita Tiĥvin, kie ekloĝis la germanaj trupoj kaj bombas ĉiujn alirojn al la urbo.
  La tigrinaj knabinoj pafis sur la tero, kaj la superaso estis poentanta sur la ĉielo.
  En la plej unua tago, Marsejlo faris ses flugatakojn kaj malflugigis pli ol cent sovetiajn aviadilojn. Vere, la 4-an de januaro, la vetero ege malboniĝis ... Neĝoŝtormo leviĝis, kaj sovetiaj trupoj sturmis la urbon.
  La grandiozaj kvar el la terminatoraj knabinoj preferis batali kune - ŝultro al ŝultro. Tiel unike bela kaj mortiga. Pro la malvarmo, ili estis devigitaj surmeti kamufladon kaj batali blanke.
  La Ŝinobo-knabo Karas ankaŭ venis al la savo. Sentima terminanta infano, li ne timis la malvarmon kaj batalis en pantaloneto sole. Lia sola varmofonto estis kamufla kremo, kiu blankigis lian ĉokoladan sunbruligitan haŭton sub la neĝo kiu daŭre falis, kovrante ĉiujn stratojn. Krome, li uzis ĵeti tre maldikajn metalajn diskojn kaj katanan glavon en batalo. Sed, kompreneble, li pafis bonege, kaj el kaptitaj armiloj. Tamen, la knabinoj ankaŭ ne maltrafis uzi aŭtomatajn fusilojn.
  Tiaj armiloj estas pli precizaj ol mitraletoj, kaj plej grave, pli fidindaj. Tamen, la sturmpafiloj MN-44, kiel regulo, ne lasis la germanojn malsupren. Antaŭ la tria vintro, la bone oleita germana militmaŝino estis preta. Precipe, eĉ en neĝoŝtormo, Focke-Wulf kaj ME, uzante hejtadon, sukcesis kaŭzi dolorajn, kvankam limigitajn, injektojn al sovetiaj trupoj.
  Gerda, senprokraste pafante, penante ne rigardi en la direkton, kien falas la sovetiaj soldatoj. Multaj el la batalantoj estis junegaj, dek sep aŭ dek ses jarojn maljunaj. La infanterio estis rekrutita per terglitoj, rastante ĉiujn resursojn. Efektive, multe perdiĝis.
  Sed inter la Fritz estas plenaj de eksterlandanoj. Precipe Svedio, en kiu la nazioj venkis en la lastatempaj elektoj, kaj ĉi tiu marioneta teritorio estas sub la kontrolo de la Tria Reich. Nu, jam du divizioj kaj kvar brigadoj el Svedio alvenis kiel volontuloj. En la lando mem okazas mitingoj kaj amasmarŝoj postulantaj militon. Kaj ili portas portretojn de Hitler kaj Karlo la dekdua.
  Do la eniro de Svedio en rektan militon estas demando de tempo. Hispanio kaj Portugalio jam militas, sed ili sendas soldatojn pli suden. Kaj nun vintre ili ĝenerale provas grimpi ien preter la Kaŭkaza Montaro. La brazila korpuso ŝajne pretas fari salton al Centra Azio, kie la movado Basmachi jam ekflamas kun renovigita vigleco.
  Sed ĉi tiuj estas ĉiuj detaloj, Vlasov-dividoj ankaŭ batalas en Tiĥvin. Ĉi tiuj uloj batalas kontraŭ malbono, konsciante, ke teruraj torturoj kaj neevitebla buklo atendas ilin en kaptiteco. Kaj kio pri la germanoj? Tamen, neniu sukero! Ili ankaŭ havos malfacilaĵojn, multaj mortos en Siberio, sed tamen ili ne estos pendigataj sendistinge.
  Gerda, ŝanĝinte la klipon, kaj falĉinte la soldatojn vestitajn per grizaj surtutoj - la rusoj ne havas sufiĉe da kamuflaj roboj por ĉiuj, imagis, kio povus atendi ilin okaze de kapto... Kaj ŝi ridetis al la ebla seksa, malvarmeta aventuro. . Vere, tiam en Siberio estos pli malbona. Kiel ĉi tiu frosto ricevas - flamĵetila varmo estas eĉ pli bona. Ĉi tie en la dezerto, ili rapide alkutimiĝis al la varma sablo kaj kuris nudpiede, sed tio ne funkciis tiel. Post kelkaj horoj en bikino en la malvarmo, ĝi komencis tremi kaj necesis varmigi en la bano. Tie, iliaj junaj viroj de la elita SS-bataliono varmigis la korpojn per batoj de piceo balailo. Nu, kaj ne nur, kompreneble, kun balailo - estas elektitaj belaj arjaj uloj, kion vi bezonas!
  Ili tute perdis sian iaman timidecon, aŭ eble, male, ili akiris la malstreĉon de ina maĉisto. Sed nun ili devas iomete retiriĝi - la sovetiaj infanteriistoj, plenigante la alirojn per kadavroj, alproksimiĝis tro danĝere proksime kaj komencis ĵeti grenadojn.
  Necesis rompi la distancon por ne fali sub la fragmentiĝo hajlo.
  Magda, ricevis malgrandan tranĉon per ŝrapnelo kaj, en respondo, pafis ok kuglojn en tri sekundoj. La sovetiaj soldatoj fuĝis preskaŭ sen rompiĝo, nur iomete kaŭrante kaj, la klipo trovis siajn viktimojn. Malŝarĝitaj ok kartoĉoj kaj Christina. Agresema ruĝhara diablo esprimis:
  - Al la frenezo de la bravuloj, ni kantas kanton!
  Sed la sovetiaj soldatoj ŝajne decidis pruvi, ke tio estas la saĝeco de la vivo. La germana atakmaŝinpafilo draŝas per sia tuta forto, kaj ĝiaj pafoj ŝajnas esti ignoritaj. Kvankam la soldatoj falas, tiuj, kiuj pluvivis, daŭre kuras kaj eĉ ĵetas obusojn preskaŭ plene, kvankam tio povas esti farita pli frue.
  La karso tre lerte ĵetas diskojn, detranĉante du aŭ tri soldatojn per unu. Poste li atakas per sia glavo, kiu tranĉas maŝinpafilojn kaj fusilojn - tiel facile kiel alumetoj!
  La ninja knabo estas ankoraŭ sufiĉe malgranda, li aspektas dek unu aŭ dek du jaroj, sed li estas tiel rapida... Ili ne havas tempon por bati lin aŭ defendi sin. La infano estis edukita kaj trejnita de naskiĝo, ĵetante glavojn al la bebo, devigita malimpliki kaj tranĉi rubandojn, trempante en glacitruon, metante speciale trejnitajn katojn. Nu, kaj multe pli, igante genetike talentan knabon vera mortmaŝino. Lia patrino estas dudek-kvina generacio Ŝinobo, lia patro estas potenca siberia sorĉisto, kaj ideologia malamiko de la sovetiaj, "sovetiaj" aŭtoritatoj. Bonega genetiko kaj trejnado kun magio - igis la knabon la plej bona inter la Ŝinoboj. Kaj kompreneble, imperiestro Hirohito, por montri al la germanoj, ke ili ne estas la plej bonegaj superhomoj, sed ke ekzistas harduloj en Japanio, sendis la knabon al la germana-sovetia fronto.
  Kaj Karas (karpofiŝo simbolas la fierecon kaj viglecon de la samurajo!) montriĝis inda militisto.
  Ekzemple, per siaj nudaj fingroj, iomete ruĝiĝintaj pro multaj horoj de estado en la amara malvarmo, li ĵetas ŝtalan diskon pli maldikan ol hararo. Kaj en la manoj de du glavoj samtempe, por ke estus pli facile tranĉi dikajn vicojn de malamikoj. Kiel terura estas tiu ĉi terminanta infano, ke unuafoje sovetiaj soldatoj, estante sendefendaj sub la batoj de glavoj kaj diskoĵetoj, kliniĝis malantaŭen, spertante veran timon.
  La knabinoj, ŝanĝinte klipojn, komencis radii eĉ pli rapide, aŭ pli ĝuste, nenie.
  La kadavroj de infanteriistoj estis amasigitaj en tumuloj. Ili preskaŭ tuj frostiĝis en la malvarmo, kaj pli da soldatoj suprengrimpis ilin. Tiel ili grimpis kaj kalkulis kun perdoj. Sed la Ŝinobo eniris la batalon kaj denove, kvazaŭ ondoj de timo estus elsenditaj.
  Malespera atako furiozis dum preskaŭ tuta tago. Koste de la plej grandaj perdoj, sovetiaj trupoj okupis kelkajn kvaronojn, puŝante la germanojn ĉe kelkaj linioj. Sed la malforta subteno de artilerio - la germana aviado bombis la fervojajn trakojn en la pasinteco, senigante la provizon kaj multajn viktimojn inter la progresantaj unuoj, devigita provizore suspendi la movadon de la infanterio.
  Malgraŭ la risko de tiaj taktikoj, tankoj estis ĵetitaj en batalon. Estis necese rompi la malamikon proksime de Tikhvin ĝis la Fritz, uzante sian avantaĝon en teknologio, malblokas la grandurbon.
  Kaj en ĉi tiu sturmo, sufiĉe riska decido estis farita - uzi la IS-2-tankon. Veturilo speciale dizajnita kiel trarompa tanko. Ĉar potenca pafilo, pro sia malalta pafrapideco kaj relative malbona precizeco de fajro, estas nebone taŭga por batali kontraŭ aliulaj tankoj, ĝi povas tamen sukcese detrui nekirasajn celojn.
  Do, kvankam tankoj en urbaj kondiĉoj estas suicidbombistoj, vi devas trarompi poziciojn, eĉ per via frunto.
  Tridek kvar movos unue. Relative malpezaj kaj ne grandaj aŭtoj kuregis laŭ mallarĝa vojo... Grenadoj kaj molotovaj kokteloj pluvis sur ilin de la tegmentoj. Tiam eksplodis maskitaj benzinujoj kaj napalmo. Sed gravaj perdoj ne haltigis la petrolŝipojn de Sovetunio. Ili, perdinte centojn da aŭtoj, enpenetris en la urbocentron, kaj tie ili eniris en obstina interŝanĝo de batoj. Eĉ la efikaj faustpatronoj kiuj frakasis la malfortan flankan kirason de la tridek kvar ne timigis la sovetian soldaton.
  Tri tankarmeoj tuj estis ĵetitaj en batalon. Stalino eĉ decidis rifuzi duan strikon en la direkto de Voroneĵ, pro decida venko super Tiĥvin kaj savi la "Lulilon de la Revolucio". Eĉ se brulaĵo estas eldonita ĉe strikta limo, dum kelkaj horoj veturantaj tage, kaŭkaza petrolo perdiĝas, kaj la disvolviĝo de novaj kampoj postulas tempon kaj monon, kies homaj rimedoj ege mankas al la sovetia imperio pro la milito. sur du frontoj.
  Sed Tiĥvin estas la arterio de Leningrado kaj la vojo de vivo, kaj plej grave, ĝi estas simbolo de la fakto, ke sovetiaj trupoj povas kaj kapablas venki multajn kaj bone armitajn faŝistojn. Do ni ne toleros la prezon...
  La IS-2-tanko aspektas impona - ĝi ankaŭ aspektas kiel tridek kvar, nur la gvattureto eĉ pli antaŭeniras. Kompreneble, la barelo mem estas dika kaj longa, ne komparebla kun la T-34-76, kiu ankoraŭ regas la batalkampon. Dum la tuta januaro, la titanaj klopodoj de la T-34-85 produktos ne pli ol cent.
  La vero estas okulfrapa estas la vundebleco de la frunto de la turo - plata kaj ne tro dike kirasa.
  La crucian, kiu ĵetis malgrandajn sed tre potencajn eksplodajn obusojn al la tankoj, kuris al la knabinoj kaj sugestis:
  - Ĉu ni kaptu la IS-2 kaj rajdu ĝin?
  Magda apogis la ideon:
  - Kompreneble, ni rajdu! Ni maltrafis la kabanon.
  Gerda avertis la knabon:
  - Ĉi tiu tanko havas kvar maŝinpafilojn!
  Karas palpebrumis al la knabinoj, rimarkante:
  - Do ĝi estas bona. Baldaŭ la infanterio denove atakos, kaj vi falĉos ĝin!
  Magda puŝetis la Ŝinobknabon.
  - Rapidu terminatoro!
  Rozkoloraj kalkanoj ekbrilis kiel moskitaj flugiloj, la karateknabo kuris pli rapide ol la olimpika spurta ĉampiono. Komence, li ĵetis malgrandan bulon kun fumfasko en la teruran IS. Eksplodis reago, elverŝis densa fumo. Samtempe nigraj jetoj disiĝis en malsamaj direktoj, blindigante la maŝinpafistojn.
  Dehakinte plurajn infanteriistojn, Karas flugis kiel pavimo liberigita de balisto kaj grimpis sur la turon. Per speciala hoko, li elŝiris la lukon kaj reĵetis la pezan kovrilon. Plue, ĉio estas simpla - paro da svingoj kun du glavoj kaj kvin membroj de la ŝipanaro de peza tanko disiĝis en siaj kapoj. Post li ensaltis ankaŭ la knabinoj, kiuj, deĵetinte sian peltan kamuflaĵon, denove finiĝis en bikino. Kio estas varma en la tanko dum veturado. 520 ĉevalforta dizelmotoro bone varmigas metalon. Jes, nudaj knabinecaj plandumoj sentas la aŭton mem multe pli bone ol per specialaj vintraj botoj kun ripaj sintezaj kaŭĉukaj plandumoj. La germana furiero-servo enkalkulis la sperton de severaj vintroj, kaj kreis novan municion, en kiu la kruroj en la malvarmo ne estas tiel malvarmaj. Kaj estas vere domaĝe, la Fritz prenis feltajn botojn de la loka loĝantaro kaj tiris ilin sur sin. Aŭ envolvite en peltaj koltukoj.
  Karas adiaŭis Magdan sur la lipoj kaj diris:
  - Nu, la tanko estas por vi! Mi batalos kie mi scias kiel mortigi pli bone.
  Gerda admire kisis la knabon sur la glitiga, elasta kalkano kaj diris:
  - Vi estas miraklo!
  Kristina aldonis:
  - La standardo de la Arjo!
  - Mi scias! - La tombo diris kaj elsaltis en la malvarmon per unu salto el la duonmalfermita luko ... Tiam la kovrilo falis kun muĝado ... Kaj la knabinoj ricevis la okazon batali per la armiloj de la malamiko. Kaj la pafilo estas vere potenca. Nur la ĵus aperinta Lev-3, aŭ kiel ĝi ankaŭ estis nomita la "Reĝa Leono" kun 128 mm kanono, estas pli forta. Sed ĉi tiu tanko ankoraŭ estas ĉe la frontoj en unuopaj kopioj. Li estis montrita dum la novembro 8-festado al la demonposedata Fuhrer. Kompreneble, dum li ankoraŭ ne estas en la serio. Kiel cetere, la IS-2 pasas, ĝia unua eniro.
  Ĝis nun, eĉ la sovetiaj petrolŝipoj ne pafis eĉ unu pafon, ŝajne elektante sian celon certe de la pafilo.
  Kristina sarkasme komentis, turnante la mekanismon:
  - Ho, rubaĵo ... Ĉi tie ne estas aŭtomatigo kaj ĉio devas esti farita permane ...
  Gerda, kiu manĝis la hundon montrante, rimarkis:
  - Kaj la vido estas gallim kaj videbleco estas negrava. Ili ne tre kapablas celi.
  Magda, tuŝante la transdonon per la nuda piedo, kaj turnante la keston, rimarkis:
  - Kaj tamen, kompare kun la tridek kvar, estas iom da progreso. Precipe, ŝanĝi dentaĵojn estas pli facila. La kajuto estas malvasta, sed pli-malpli vi povas moviĝi. Municio estas vere malgranda. Dudek ok raŭndoj...
  Gerda logike rimarkis:
  - Eble sufiĉas por pafi al limigita nombro da bunkroj, sed ĝi klare ne sufiĉas por plenrajta tanka batalo.
  Charlotte trovis ion bonan en la tanko:
  - Sed la mitrala armilaro estas supre! Kvar maŝinpafiloj povas provizi bonan protekton. Kaj tiam mi rigardis ĉi tiun "Muson" - estas nur du "kraĉado" en ĝi por tia aŭto...
  Christina, akcelante la motoron, konfirmis:
  - Jen ĝi! Ĉu ĉi tiu armilaro estas por tia peza tanko de cent okdek tunoj?
  Magda, kiel pantero, kiu mortigis bubalon, grumblis:
  - Kokidoj ridas!
  La dizelmotoro forte akcelas la tankon. Videblas, ke la IS-2 ankoraŭ veturas laŭ la aŭtovojo, sed kiam ekstervoje, ĝia pezocentro movita antaŭen havos efikon. Sed nenio, kondiĉe ke vi povas malstreĉiĝi kaj elekti indan celon por vi mem ...
  Magda malfermis la gvattureton de la tanko por ke ŝi povu pli bone vidi.
  Kaj jen alia IS-2, estas bona ideo uzi tiajn tankojn pli amase. Malantaŭ li estas tri pliaj IS-oj, sed unu kun pli malpeza 85 mm kanono. Cetere, la plej danĝera, tiel kapabla preni la aŭton fronte, kaj bati pli rapide...
  Magda decidis pafi de distanco de du kilometroj. Ŝi ordonis per eta tono:
  - Pafu ĝuste ĉe la frunto de la turo... Kaj... Vi komprenas!
  La aŭtomobilo haltis, do ne estis glateco, kaj Gerda, plendante pri la malbona kvalito de la optiko, kiun verŝajne poluris nekleraj adoleskantoj, montris la barelon. La knabinoj helpis ŝarĝi ŝelon pezantan unu kaj duonon funtojn. La blonda militisto metis sian vangon al la postaĵo kaj provis palpi la aŭton de aliulo. Ja ŝi neniam antaŭe pafis el ĉi tiu kanono, modelo 1931. Potenca, sed malnoviĝinta, kun pinta, rikolt-sentema kuglo. Ĝenerale, la pafilo, kompreneble, ne estis planita por tankoj. Sed ŝajne, la kontraŭtanka modifo de la 107 mm pafilo, evoluigita en 1940, montriĝis tro nefidinda kaj devis esti forlasita. Kaj ĉi tie necesas en kondiĉoj de malbona videbleco de distanco de 2000 metroj trafi la celon. Jes, kaj estos malfacile por la malamiko respondi kaj bati, sed ...
  Gerda kisis la postaĵon de la pafilo, rapide rigardis el la luko, prenis manplenon da neĝo per la lango, englutis ĝin, apogis siajn nudajn kalkanojn sur la leviloj kaj... pafis!
  Ĝi fordonis, tiel ke ĝi pikis liajn pojnojn kaj bovidojn, kaj odoris je fumo.
  La donaco flugis laŭ longa arko kaj ... La IS-2, kiu iris antaŭe, haltis, komencis fumi, kaj tiam la municioŝarĝo komencis krevi ...
  Magda ĝoje respondis:
  - Tion ni donis al ili! - Kaj logike, sufiĉe mallogike konfuzaj konceptoj, ŝi aldonis. - Ne homo pentras armilon, sed armilon de viro!
  Gerda grumblis:
  - Reŝargi!
  Kaj la knabinoj streĉiĝis... Kompreneble, ĉi tie ne estas la "Tigro", ili devas ŝviti, sed estas pli amuze tiamaniere, precipe ĉar la staranta tanko rapide malvarmiĝas. Fero estas bona konduktoro.
  La duan fojon Gerda pafis pli rapide kaj pli memfide. La ISoj daŭre moviĝis, kaj ŝajne ili ankoraŭ ne eltrovis de kie la pafiloj pafis. Jes, kaj halto ne estas en la rusa kutimo. Ĉar estas ordo ... Kaj la dua ŝelo jam memfide trafas la celon ...
  Gerda lekas siajn lipojn kaj ordonas:
  Kaj la tria ĉi tie...
  Kun granda malfruo, la kvara IS-1 ekpafis survoje ... Kaj strange, ĝi trafis, kvankam de tia distanco de moviĝanta aŭto estas preskaŭ neeble, sed pafoj decidas ĉion! Tamen, la distanco por la 85 mm pafilo estas tro granda, preter la penetrlimo. Sed estis grava bruado en la turo kaj la alfronta kiraso kolapsis. Gerda sendis responde la kvaran "leterpakaĵon" pezan unu kaj duonon funtojn... La frunto de la IS-1-tanko disiĝis kaj oranĝaj langoj ŝvebis alte en la ĉielon.
  La knabinoj bele batalas... Tiutage ili estis bonŝancaj. Sed la kapabloj de la sovetia armeo ne estas proporciaj.
  Malgraŭ ĉiuj klopodoj de la Fritz, la 13-an de januaro, koste de la plej grandaj klopodoj de kolosaj perdoj, Tiĥvin estis prenita ... Apartaj germanaj unuoj provis eliri el la ĉirkaŭado, koridoro estis pugnobatita al ili - ses germanaj sekcioj tuj kun elektitaj Lev-tankoj, provante savi la heroan defendon.
  La knaba Ŝinobo kaj la kvar knabinoj faris sian vojon en aparta taĉmento en la stilo de la tri muskedistoj. Nome, kie ne eblis trankvile ĉirkaŭiri kun batalo kaj super la kadavroj. Kompreneble, la IS-2 devis esti forlasita, sed survoje ili ankaŭ neatendite trafis maloftan tankon T-34-85, veturilon, kiu devus anstataŭigi la malmodernajn kaj nesufiĉe potencajn kanonojn T-34-76 laŭ penetrado. .
  La maŝino havis similan karenon kaj aŭtofundon, sed pli grandan gvattureton per longtuba kaj dika pafilo. La pafilo estis iomete malsupera en penetra potenco al la Pantero, kaj pro la pli malalta buŝrapideco kaj la kvalito de la municio. Sed tamen la diferenco ne aspektis superforta kiel 76 - grafika papero.
  Por ordinara "Tigro" ĝi jam estas danĝera, por "Leono" ĝi ankoraŭ ne estas - do 100 - milimetroj estas klinitaj. Kvankam sub certa angulo estis ŝanco. Aŭ en la malsupra parto de la kareno, sed ankaŭ raŭpaj gardistoj.
  La tanko estis suririta kaj malbarita de la skipo. Kompreneble estis sango ŝprucita interne. La maŝino mem estas tute nova, sed la municioŝarĝo estas sufiĉe modesta - nur 35 obusoj. La kabano ne estas tro vasta, sed pli bona ol la malnova tridek kvar.
  Gerda notis:
  - Kaj jen la turo de la komandanto. Ĉi tio signifas, ke ni havas fortan konkuranton. Nun la rusoj ne estos tiel blindaj.
  Magda malbone ridetis kaj rimarkis:
  - Kaj la rusoj jam bone pafis, kvankam kun pli malbona videbleco. Krome, la turo fariĝis pli granda kaj pli facile trafi!
  Gerda laŭte ridis pri tio.
  - Nu, jes! Ĉi tio estas la plej granda problemo por niaj petrolŝipoj kaj, verŝajne, la krona digno de ĉi tiu tanko! Provu, batu ĝin!
  Charlotte kantis:
  - Unu, du, kvin! "Tigro" eliris por pafi!
  Kristina reprenis:
  - Por renkonti T-4, la kruroj estas pli larĝaj ol la brakoj!
  Kaj tiel ili forkuris sur tankon, kiu moviĝis pli malpeze ol la IS... Gerda rememoris, kiel ili trafis la sovetian infanterion per kvar maŝinpafiloj. Ili falĉis dece, kaj la rusoj eĉ ne rimarkis, kie tia atako falis sur ilin. Sed aliflanke, ekveturinte, ili atakis, ĵetante grenadojn... Paro da pecoj, malgraŭ deca distanco, flugis supren eksplodante sur la turo. Kompreneble, por kiraso de 100 kaj 90 milimetroj de IS, ĉi tio estas kiel buleto por elefanto, sed ĝi zumas malagrable. Jes, kaj raŭpoj povas esti tranĉitaj.
  Do, mi devis starti la motoron kaj retiriĝi. Kaj tiam la municio elĉerpiĝis. Ili falĉis pli ol cent ruĝajn soldatojn.
  Gerda estis frapita de tia malestimo al morto inter la sovetia popolo. La araboj, kun siaj promesoj de haremoj kaj perlaj palacoj, ne havis tian dediĉon. Sed ĉi tiuj estas ateistoj - homoj, kiuj ne kredas je la postvivo kaj fabeloj pri la Ĝardenoj de Edeno. Kaj kio instigas ilin batali tiel obstine, kiam la rezulto de la milito jam estas antaŭvidita kaj ĉi tio estas nenio alia ol la furiozo de la kondamnitoj?
  Ĉi tio estas nekredeble malfacile kompreni kaj kompreni.
  Kvankam kompreneble estas multaj inter la rusaj perfiduloj. "Liberiga Armeo" Vlasov dum ses monatoj da ekzisto formis ses sekciojn kaj naŭ apartajn brigadojn. Kvankam, kompreneble, estas klare, ke esti soldato de Wehrmacht estas pli facile ol labori dek kvin aŭ dek ses horojn ĉe la maŝino por multe pli malbona lutado, sed tamen... Ial, germanaj sekcioj de iamaj militkaptitoj ne estas videblaj sur la frontoj...
  Kvankam, cetere, estas malmultaj germanoj en kaptiteco, sed sovetiaj... Ŝajnas jam pli ol ses milionoj kaj duono. Eble ne tiom da Vlasovanoj, kvankam multaj kaptitoj disiĝis al naciaj sekcioj kaj legioj kontrolitaj de la SS. Krome, parto de la rusoj estis sendita al la formado de nobeluloj kaj monarkistoj.
  Sed ĉiukaze ili sukcesis preni Tiĥvin tiamaniere, malgraŭ la plibonigo de la vetero kaj amasaj bombadoj. Kvankam ili pagis grandan prezon.
  Gerda ricevis la ordonon kaj pafis al la fajrilo tridek kvar. La paffrekvenco de la pafilo estas pli alta, do vi povas senti vin pli memfida. Unufoje, tiam la dua, kaj finfine la tria tanko al la rubejo ...
  Do vi devas esti pli singarda. Alie, ili estos frapitaj ĉi tie ĉe la aŭto, nur la fronta kiraso de la turo fariĝis pli forta kaj dika, kaj do ĝi estas preskaŭ la sama formato. La korpo estas speciale vundebla. Kaj inter la rusaj petrolŝipoj estas metiistoj. Tamen, por tia malofta tanko kiel la IS-2 aŭ IS-1, malfortulo ne estos malliberigita. Kaj tridek kvar de la kutima formato povas esti kun simplaj batalantoj. Tra la fendo de la komandanta turo, ili aspektas kiel la muzeloj de ĉevaloj, kun muzelo. Estas eĉ iel maloportune fari celitan pafon kontraŭ tiajn belaĵojn.
  Crucian ĉi-foje en la turo kun la knabinoj, li eliris por servi kiel ilia gvidisto kaj ne povas lasi la knabinojn en la kaldrono. Vere, Magda logike rimarkis:
  - Ni povas foriri ĉiuokaze, sen pafi kaj sen provoki...
  Crucian, infanece tordante la muzelon, ĝeme deklaris:
  - Ne - ne pafado, ne estos interese!
  Magda tamen avertis la knabinojn:
  - Malfermu fajron por mortigi nur kiam ne estas pli ol tri aŭ kvar aŭtoj. Ni devas revenigi ĉi tiun novan tankon nerompita al niaj unuoj.
  Gerda konsentis.
  - Ĝis nun ĉi tiu noveco ne estas inter la trofeoj, kio signifas, ke ĝi ankoraŭ estos utila al ni.
  La tigroknabinoj daŭrigis sian ĉason kun modera entuziasmo. Ili ne faris tro bone, sed ili aldonis sep pliajn tankojn kaj kvin kamionojn al siaj aktivaĵoj. Iam mi devis batali ekster la aŭto por preni fuelon por benzinumado.
  Resume, kvar petolemaj petoluloj eliris el la kaldrono, kaj preskaŭ mortis pro la fajro de sia artilerio. Savita nur ĝustatempe por levi la flagon kun svastiko-araneo.
  Nun ili transiras la tranĉeon kaj eĉ estas paro da bukedoj kun paperaj floroj, kiuj estas transdonitaj al la heroinaj militistoj.
  Oleg Rybachenko, kiu estis laca de spekti ĉi tiun mokan filmon, kriis:
  Kial vi montras al mi ĉiujn malbenitajn hundinojn! Kiom vi povas rigardi la mortigon de rusaj homoj!
  . ĈAPITRO #16
  La milito estas kio donis al Jane kaj ŝian teamon ŝancon trovi sin en la vivo. Tial la knabinoj volonte partoprenis en la kampanjo oriente. Kaj kial ne? Ĝi estas mono kaj famo.
  La sovetia tanka arsenalo ne multe ŝanĝiĝis. La ĉeftanko daŭre estas T-34-85. Ĉasio kaj karenkiraso restis de la kvardeka jaro. La sama kvincent ĉevalforta dizelmotoro, la samaj 45 milimetroj da dekliva alfronta kiraso. Pli malforta protekto de la flankoj de la kareno, vundebla al germanaj faustpatronoj.
  Nur pli granda gvattureto estis instalita, kun 90 mm alfronta kiraso kaj 85 mm pafilo. La tanko, kompreneble, estas malmoderna, kaj tute ne danĝera por la germanoj!
  La knabinoj veturas aŭton Goering-5, en pli posta modifo. La flanka kiraso estis pliigita al 178 milimetroj, kaj la alfronta kiraso al 250 estas klinita. La tanko mem estas ekipita per gasa turbina motoro kaj akcelas la britojn ĝis 60 kilometroj hore.
  Jane demandis al la artileriisto Gringeta:
  - Ĉu vi bone vidas?
  La kamparana militisto memfide respondis:
  - Videbleco ĉi tie estas bonega! Mi vidas ĉion!
  Malanya ridis kaj bojis:
  - Ni dispremos la rusojn!
  Matilda memfide konfirmis:
  - Jes, ni faros!
  "Goering" -5 turnoj, la pafilo kraĉas ĵetaĵon. De la soveto tridek kvar rompiĝas la turo. La knabinoj krias pro ĝojo. Ili vere opinias, ke ĉio estas bonega. Kaj ke sovetiaj petrolŝipoj mortas eĉ plaĉas.
  Jane pepis per dolĉa voĉo:
  - Ni forviŝos ĉiujn en cindron... Kaj Moskvo estos sub ni!
  Tamen, renkontinte minkampojn, la germana tanko devis ĉesi. La rusoj estis tre forte fortikigitaj. Kaj multe da kontraŭtankaj erinacoj. Artilerio faras aktivan senŝeligadon.
  Gringeta, ĝenita, diras:
  - Jen kiel ĝi rezultas... Ni trafis malmolan blokon!
  Jane respondas kun okulfrapa fido:
  - Ne, ĝi ne okazas ĝis la mateno... Ni trarompu la operon!
  La germana militmaŝino iom ekhaltis. Jetatakaviadiloj aperis sur la ĉielo, kaj teletankoj estis uzitaj. Ŝajne ili provis detrui minkampojn.
  Kontrolitaj aŭtoj kun eksplodaĵoj per radio. Poŝtelefonaj gaslanĉiloj ankaŭ estis uzitaj. Ili laŭvorte bombadis la poziciojn de la Ruĝa Armeo per fajro kaj flamo.
  Gringeta notis kun malkontento:
  - En la milito estas pli kaj pli da malpuraĵo, kaj malpli kaj malpli da braveco!
  Jane estis devigita konsenti kun tio:
  - Seljavi! Ve, ni iel perdas!
  Gringeta korektis la komandanton:
  - Prefere, ne ni, sed niaj kontraŭuloj! Nenio nun, ni eliru el la blokiĝo, kaj estos batalo...
  La germana tanko ekpafis, kvankam nenio vere videblis. Jane kunfrotis siajn nudajn piedojn kaj kantis:
  - Ni ne pensas malbone - ni certe perdiĝos! Estas vojo el la labirinto, el ia blokiĝo!
  Gringeta pepis ridetante:
  - Kiu estas gaja, li ridas...
  Kiu volas - li atingos ...
  Kiu serĉas ĉiam trovos!
  Malanya, melodia kaj brilanta per siaj dentoj, aldonis:
  - Kiu kutimas batali por venko, li kunkantu kun ni!
  La kanonado daŭris kelkajn horojn, kaj tiam la germanaj tankoj tamen pluiris. Ili estis renkontitaj fare de sovetia artilerio, kaj kontraŭtankaj pafiloj de diversaj kalibroj. Oni tamen sentis, ke la penetra potenco klare ne sufiĉas. La germanoj antaŭeniris... Nur kiam la 203 milimetraj kanonoj ekpafis, aperis de la nazioj la unuaj ruinitaj veturiloj.
  Jane flustris necerte:
  - Sinjoro... Ĉi tiu kaliko preterpasu min!
  Gringeta memfide diris:
  - Du mortoj ne povas okazi, oni ne povas eviti! Do ni, se io ajn, vivos en la venonta mondo!
  Malania flustre demandis:
  Kia estas tiu lumo?
  Gringeta ne parolis tro memfide:
  - Mi pensas, ke ĝi estas pli bona ol la nia!
  Malanya flustris responde:
  - Dio malpermesu al la blinduloj malfermi la okulojn kaj rektigi la dorson al la ĝibuloj!
  Efektive, Jane scivolis, kio povus esti tiu lumo. Eble ĉi tiu mondo estas eĉ pli neracia kaj malpli sekura. Jane tordis sian talion kaj movis siajn koksojn kaj pepis:
  - Ĉi tio estas tre interesa opcio - morti kaj fini en la venonta mondo! Kio atendas nin tie? Ĉu ni renkontos tie tiujn, kiuj estis al ni karaj sur la Tero aŭ ĉu ni devos fari novajn amikojn?
  Gringeta movis la hundon per sia nuda piedo, kaj siblis:
  - Estos novaj jarcentoj, estos ŝanĝo de generacioj... Sed neniu iam forgesos la nomon Lenin!
  Kaj ekridis, ŝia iomete freneza rido. Ŝi estis militisto-kamparano, kiu aktive fingrumis ŝiajn nudajn, graciajn krurojn, kaj ŝiaj fingroj ludis.
  Ĉi tie mi kaptis la IS-3 en la medio... Malproksime de la vero. Ne ĉiuj trafos, kaj se ĝi trafos, tiam la kuglo, frakasanta en la ezokon, povas reboŝi. Sed la knabino sciis, kion ŝi faras. Ŝi pafis kaj murmuris:
  - La marbordon de nebuloj, ni dispremas per logaĵo!
  Matildo krome kantis:
  - Kaj ĉi tiu "Agdamo", ni trinku por la sinjorinoj! Bonega sinjorino!
  La pafo de Gringeta estis preciza. La ŝelo trafis la malsupran parton de la fronta kiraso de la turo, ĝuste en la breĉo. Kaj faris gigantan efikon sen iri en malakcepton. Tia estas la situacio kiu estiĝis. Pli precize kvin sovetiaj petrolŝipoj preskaŭ tuj mortis. Kaj la anglaj virinoj aldonis al sia listo de krimoj.
  Malanya muĝis dum ŝiaj maŝinpafiloj eksplodis. Pluraj knabsoldatoj volis rampi ĝis la taknus de Hitler.
  - Sed pasaran, ne alproksimiĝu knabo! - kriis bela knabino, kaj verŝis mitralaj eksplodoj, kuraĝaj pioniroj.
  Jane pepis, frapante sian nudan kalkanon kontraŭ sia kiraso.
  - Ho, knaboj, knaboj, knaboj ... Vi subite fariĝis malaprobinda! Videblas por ĉi tiu malbenita lando, vi estas tro nobla!
  Kaj la knabino, la filino de la sinjoro, kompatis ĉi tiujn nudpiedajn, gratitajn, malpurajn knabojn, kiujn trapikis senkompataj kugloj. Kiel malĝoja kaj malfacila ĉio estas.
  Gringeta denove pafis, trapikis la memveturan pafilon SU-100, kaj pepis:
  - Kaj la akrido kuros por transdoni la botelojn!
  Malanya lekis siajn lipojn per skarlata lango, kaj trinketis el plasta botelo da Koka-kolao, dirante:
  - Kompreneble ne! Donu al mi vinon kaj cigaredojn!
  Matildo, singarde movinte la tankon antaŭen, siblis:
  - Cigaredoj estas veneno...
  Jane prenis la ritmon kaj daŭrigis:
  - Ĝuste, diras homoj!
  Gringeta responde, pafu kaj siblas:
  Ne estas pli malbona ol nikotino!
  Malanya ridis kaj grumblis:
  - Pako da cigaredoj en la forno!
  Matildo aldonis responde, gratante la skarlatan cicon de sia brusto:
  Jes, homoj diras...
  Jane finis kun rido, eligante sian langon.
  - Sed mi fumas ....
  Malanya finis kun aplomo.
  - Kaj tre ĝojas!
  La knabinoj ridis, montrante siajn longajn ĉerizajn langojn. Jane rimarkis ridetante:
  - La cigaredo estas la plej produktiva murdinto, precipe kontraŭ la kliento!
  Malania aldonis:
  - Cigaredo estas kiel silenta fusilo, sed mortiga en la manoj de amatoro!
  Gringeta pafis sian kanonon kaj rimarkis ridetante:
  - Cigaredo estas la plej fidinda kaŝpafisto, ĉiam mortigas!
  Matildo iomete malrapidigis la tankon sur la altaĵeto, silentis:
  - La cigaredo gustas amara, sed ĝi altiras pli ol dolĉaĵoj!
  Jane profunde enspiris kaj murmuris:
  - Cigaredo estas kiel malbona knabino, nur disiĝi kun ĝi estas multe pli dolora!
  Gringeta ridis, pafis kaj muĝis:
  - Cigaredo, male al granato, kiam oni ĵetas, plilongigas la vivon!
  La knabinoj eksilentis. Ilia tanko denove ekhaltis, alvenante en fosaĵo. Mi devis eliri. La militistoj estis iom nervozaj. La sovetia defendo estas tre forta.
  Jane rimarkis filozofie:
  - En milito, la plej mallonga vojo al la celo estas ĉirkaŭvojo, kaj pura vero estas malnobla trompo!
  Gringeta, frakasinte la sovetian kanonon per bone celita pafo, rimarkis:
  - Per ĉirkaŭvoja manovro, vi plej verŝajne fortranĉis la vojon al la celo!
  Malanya pafis sian maŝinpafilon kaj pepis:
  - La vivo estas ruĝa, sed folioj kun skarlata sango!
  Matildo resumis strangan konkludon:
  - En milito la vivo perdas sian valoron, sed akiras signifon!
  La knabinoj daŭrigis la militon. Ili pafis, kaj samtempe kunmetis aforismojn survoje.
  Jane pafis per sia nuda piedo, kaj faligis:
  - Milito estas kiel edziĝanto, avida je perfido, sed ne permesas malfreŝi!
  Gringeta pafis kaj diris sprite:
  - Milito estas volupta virino en formanta virajn korpojn!
  Malanya siblis responde:
  - Milito, kiel amo, estas submetiĝema al ĉiuj aĝoj, sed ŝatokupo ne estas agrabla!
  Matildo opiniis oportuna aldoni:
  - Milito, kiel korteganino, estas multekosta, ŝanĝebla, sed ĝi ĉiam lasas heroan memoron pri si mem!
  Jane turnis la hundon per siaj graciaj, nudaj fingroj kaj kuis:
  - Milito ne similas al sonĝo, oni ne povas malhavi fortajn emociojn!
  Gringeta pafis kun rideto kaj respondis:
  - La mondo estas enuiga kaj malstreĉa, la milito estas interesa kaj ekscita!
  Matildo, plezure trinkante Kolaon, daŭrigis:
  - Milito estas sango kaj ŝvito, fekundigas ŝosojn, kiuj naskas kuraĝon!
  Malanya ridis kaj rimarkis:
  - Kiom ajn interesa la militprocezo, ĉiuj volas finon!
  Jane denove trakuris la nudajn piedfingrojn super la postaĵon de la pafilo, kaj kantis:
  - Milito ne estas libro, oni ne povas ĝin bruligi, oni ne povas kaŝi ĝin sub via kuseno, oni povas nur fuŝi ĝin!
  Gringeta pepis kun aplomo:
  - Milito estas religio: ĝi postulas fanatikecon, disciplinon, nediskuteblan obeemon, sed ĝiaj dioj estas ĉiam mortemaj!
  Malanya mallaŭte ridis kaj komentis:
  - En milito, kiel en kazino, la risko estas granda, kaj la gajno estas mallonga!
  Matildo ridetis kaj bojis:
  - Soldato estas mortema, gloro estas forgesita, trofeoj eluziĝas, kaj nur la kialoj por komenci novan masakron estas neforigeblaj!
  Jane parolis subtile:
  - Ni malestimas la murdinton, krom se li estas soldato ĉe la fronto, ni malestimas la ŝteliston, se li estas marodisto sur la batalkampo duoble!
  Gringeta denove najlis kaj siblis:
  - Soldato estas kavaliro, kies kiraso havas kuraĝon kaj honoron! Ĝenerala barono, kiu havas kronon: prudento kaj inteligenteco!
  Malanya diris kun rideto:
  - La soldato sonas fiere, la privata pejorative!
  Matildo saĝe respondis:
  - La unua en la atako, eble mortos, sed la lasta ne restos en memoro!
  Jane senspire kuĝis:
  - Pli bone estas esti la unua en la divido de trofeoj ol en la atako!
  Gringeta aldonis ridetante:
  - Milito estas kiel virino, nur demetas virojn sen rompi!
  Malanya respondis digne:
  - Virino, male al la milito, ne hastas enlitigi viron!
  Matildo diris ridante:
  - Milito, male al virino, neniam kontentiĝas pri la nombro de viroj asignitaj!
  Jane denove turnis la levilon per siaj nudaj fingroj kaj diris:
  -Milito estas la plej nesatigebla ino, ŝi ĉiam havas malmultajn virojn, kaj ŝi ne rifuzos virinon!
  Gringeta opiniis taŭga reprodukti ĉi tiun humuran aforismon:
  - Virinoj ne ŝatas batali, sed la deziro kuŝigi viron ne multe malsuperas al kuglo!
  Malanya siblis kiel kobro, elsputante sian rozkoloran langon:
  - Kuŝu viron, eble malgrandan kuglon, feliĉigu, virinon kun granda koro!
  Matildo aldonis kun sardona rideto:
  - Granda koro, ofte kondukas al malgranda memintereso!
  La knabinoj finis interŝanĝi spritajn rimarkojn, kaj komencis koncentriĝi sur la batalkampo. TA-311 atakaviadiloj flugis sur la ĉielo, kiu pafis al la pozicioj de sovetiaj trupoj. Kvankam malrapide, la koalicio de la Tria Reich avancis. Kaj ŝi havis tempon por manĝi iomete, englutante kadavrojn.
  La knabinoj, enuigitaj, komencis denove ŝerci per aforismoj:
  Jane kukis:
  - La milito ne havas virinan vizaĝon, sed ĝi sangas virojn pli abrupte ol edzino!
  Gringeta pafis, kaj siblis:
  - Milito ne alportas ĝojon, sed ĝi kontentigas agresemajn instinktojn!
  Malanya fajfis responde:
  - Ĝojo en la milito, la kadavroj de malamikoj nur en la prezo!
  Matilda, ruliĝante la spurojn, aldonis:
  - Milito estas la plugado de la kampo: ĝi estas fekundata per kadavroj, sango estas irigata, sed ĝi leviĝas en venko!
  Jane pafis kaj ronronis reen.
  - Venko kreskas sur kadavroj kaj sango, sed ĝi donas frukton kun malforta!
  Gringeta pafis, frakasante la tridek kvar kiel vitra ŝtono, kaj siblis:
  - Milito estas kiel kaniba floro, hela, karnovora kaj kun malbona odoro!
  Malanya viŝis la pedalon per sia nuda piedo kaj ekkriis:
  - Milito estas la patrino de la progreso kaj la duonpatrino de la maldiligento!
  Matildo prenos ĝin, kaj kiel ĝi muĝos:
  - Kaj en la milito, la vivo de soldato ne estas en la prezo, sed de la generaloj kaj tute perdo!
  Jane pasis la randon de sia mano sur sian bruston kaj pepis:
  - Se vi volas pacon - inspiri timon, se vi volas militon - kazu ridon!
  Gringeta prenis ĝin kaj pafis, montrante la pafilon per la nuda piedo, kantante:
  - Ridado ne estas peko, se vi ne estas ridindaĵo en militaj aferoj!
  Malanya ridis, kaj grumblis kun sukceso:
  - Milito estas kiel cirko, nur la venkinto havas la lastan ridon!
  Matildo gvidis la tankon, disbatante kelkajn pionirojn, grakis:
  - En la milito, kiel en cirko, nur tapiŝita, serioza murdinto!
  La knabinoj denove silentis. Ili estas lacaj de esti akraj. Ĝenerale la milito ne estas tro bela.
  Jane pensis ĝenite: Britio cedis al la germanoj. Kvankam kiom da landoj la britoj konkeris. Kaj kiom da tiu Germanujo! Britio iĝis kolosa imperio. Sed ŝi ne povis digesti siajn koloniojn. La Tria Regno superis la potencon de la Anguloj kaj eĉ la komandantoj montriĝis multe pli fortaj kaj pli kapablaj.
  Kaj kiam la nazioj venis al Londono, la historio finiĝis por Anglio. Estiĝis nova imperio, kun senprecedenca potenco. Kies trupoj servas multajn popolojn kaj landojn. Kaj kion ni povas diri: la Tria Regno, etendante siajn flugilojn, dronigis Brition.
  Sed en la kvardeka jaro, konkerinte Francion, Hitler malavare proponis pacon al Churchill. Kaj estis necese akcepti ĝin: la prudento sugestis, ke Britio nenion povas gajni el la milito, eĉ teorie, sed perdi ĝin. Hitler batalis la aerbatalon kun Anglio je duona forto. Kun granda prokrasto, li transdonis soldatojn al Afriko. Iris al Sovetunio. Sed ĉio ĉi nur prokrastis la katastrofon.
  La germanoj, uzante la okupatajn teritoriojn, trovis la forton batali sur du frontoj, Japanio memfide venkis la usonanojn. Kaj tiam Stalino perfidis, konkludante paŭzon. Britio falis sur la genuojn kaj iĝis parto de la Tria Regno.
  Multaj venkoj gajnis al la Germana Armeo la gloron de nevenkebleco. Jane kaj ŝiaj amikoj volonte iris al la nazia armeo - por kapti feliĉon kaj rangojn. Kaj ili certagrade sukcesis.
  Do kio? Nun ili havas du Patrujojn: Granda Germanujo, Malgranda Britio.
  Jane trinketis Koka-kolaon el sia gorĝo kaj pepis:
  - Amo kaj morto, bono kaj malbono... Kio estas sankta, kio estas peka, la murdintoj ne zorgas!
  Gringeta kantis responde, sendante alian kuglon:
  - Amu kaj kuraĝu, lasu malbonon regi, kaj elektu, oni donas al ni nur unu!
  La knabinoj iom kuraĝiĝis. Nu, fakte, laŭeble, agordu vin en eta maniero. Ili estas junaj, gajaj, energiaj, kaj sufiĉe bonŝancaj. Tiom da bataloj kaj eĉ ne unu gratvundeto. Krom ke ili gratos sin sur la tanko.
  Malanya akre rimarkis:
  - Eh, Churchill devintus akcepti la proponon de Hess kaj eniri la militon kun USSR. Tiam ni estus regintaj la tutan planedon, kaj fine Germanujo estus disbatita!
  Matildo kantis kun ĝojo:
  - Germanujo estas bona en batalo, la brita leono estas la plej bona!
  Malanio konfirmis:
  - Jes, nia leono el Britujo estas la plej bona!
  Jane diris kun rideto:
  - Ni ankoraŭ havas ŝancon! Ĉi tie Hitler mortos, kaj la Germana Imperiestra Regno disfalos!
  Gringeta pafis kuglon kaj parte konsentis:
  - Lasu ĝin disfali! Ja ili estas karnovoraj predantoj, sed ĉu estos pli bone por ni?
  Malanya filozofie rimarkis:
  - Unueco en malmola reĝimo, pli bona ol fuŝo kaj malzorgemo en mola reĝimo!
  Matildo premis siajn nudajn plandojn sur la pedalojn, kaj bojis:
  Ankaŭ ni estos sur Marso! Kaj preter la sunsistemo!
  Jane respondis kun rideto de la Gioconda:
  - Unue vi devas establi ununuran reĝimon sur la planedo Tero!
  Gringeta, prenis ĝin kaj fervore kantis:
  - Kaj ni estas tia reĝimo, ni ne permesos al ĝi ŝanĝiĝi!
  Malanya rimarkis kun spriteco:
  - Sed por lasi vin kun nazo, mi devas ŝanĝi mian nazon!
  La knabinoj estas tiel bonŝancaj kiel ĉiam. Ĉi tie ilia tanko atingas la unuan linion de tranĉeoj. Kaj rompas la teron per raŭpoj. La militistoj ridas.
  - Ni prenos ilin ĉiujn!
  Unu el la pafiloj blokiĝis inter la rulpremiloj, kaj la tanko haltis. La knabinoj eliris el la aŭto, sed la tanko estis tro plenplena kaj tro varma. Kaj ekstere estas riska, vi povas bruliĝi.
  La militistoj forkuris, fulmante per siaj nudaj kalkanoj kaj kantante:
  - Ni estas gajaj knabinoj, bonaj amikoj, nu, sed nudpiede, ili vipu, vigle timigas!
  Jane kuris, rimarkis:
  - Jen ni estas la kosmaj marsoldatoj!
  Malanya konfirmis ridetante:
  - Kaj en la spaco kaj en la surteriĝo!
  Kaj Gringeta prenis ĝin kaj marŝis sur siaj manoj, hurlante:
  - Mi estas supermilitisto! Mi dubas pri ĉiuj!
  Matildo respondis kaj siblis:
  - Veneno guto post guto en la Fuhrer!
  Jane ridis kaj kantis:
  - La bato estas forta, kaj la Fuhrer estas ĉiopova peco!
  La militistoj forkuris, nudpiede marŝante, super la rubo, dispremita, forte varmigita fero, ĉiaj traboj kaj rompitaj kranioj.
  Jane kantis:
  - Vi komprenos min ... Vi komprenos min ... Vi komprenos min, kaj vi ne trovos pli bonan landon!
  La knabino plaĉas kuri, kun siaj ne tro malmoliĝintaj kruroj, laŭ akra vojo, kaj derompaĵoj. Ja estas granda plezuro.
  Gringeta kantis:
  - Somero, la suno brilas alte...
  Malanya apogis la kanton:
  - Alta... Alta!
  Matilda aldonis:
  - Somero, ni estas malproksime de la morto! Malproksime!
  La militistoj videble kuraĝiĝis. Efektive, kia plezuro estas tiel vigle moviĝi kaj salti.
  Jane ridis kaj rimarkis:
  - Morto estas konvencio, fifamo estas absoluto!
  Gringeta frotis unu nudan piedon kontraŭ la alian kaj siblis:
  - Ni havos ferion! Kaj kun ĝi venko!
  Malania diris skeptike:
  - Nia aŭ germana?
  Matildo ridetis kaj kantis:
  - Mortiga fajro atendas nin...
  Jane respondis:
  Sed li estas senpova...
  Gringeta hurlis kiel pantero:
  - Ĉiu havas apartan ĉerkon...
  Malanya prenis ĝin kaj, pafante, siblis:
  - Boshey bataliono sinkis en la tombon!
  Matildo blekis reen:
  "Tuta legio falis en la tombon!"
  Kaj la knabinoj prenis ĝin kaj miaŭis... Ili estas kiel sveltaj ĉevaloj. Kaj tiel belaj, kruroj estas nudaj, sunbrunigitaj.
  Jane prenis ĝin kaj siblis kun plezuro:
  - Kaj mi estas kobro! Kaj mi estas kobro! Tute ne urso!
  Gringeta rekriis:
  - Kaj estas agrable por kobro flugi supren al la nuboj!
  Kaj la knabinoj ambaŭ prenos kaj kolizios fruntojn. El la okuloj elverŝas fajreroj, kvazaŭ venis la horo!
  Malanya prenis ĝin kaj siblis:
  - Hitler kaput!
  Matildo subtenis ŝin:
  - Kaj Stalin kaput!
  Jane skuis siajn koksojn kaj pepis:
  - Mi estas lummilitisto, sovaĝuloj surgenue... Ĉiujn, kiuj estas kalumniantoj, mi forbalaos de sur la Tero!
  Malanya prenis ĝin kaj muĝis:
  - Kaj Hitler estas malsaĝulo, li fumas tabakon! Li ŝtelas alumetojn, li ne dormas hejme!
  Matildo malbone ridetis kaj demandis:
  - Kion vi opinias, ĉu la Fuhrer havas?
  Gringeta piedpremis la cindron per la nuda piedo kaj grumblis:
  - Kompreneble ne! Ni donos al li kvaropon, pipon!
  Malanya, turnante la okulojn, flustris:
  - Ho, estas tre agrable teni pulsantan jadan bastonon en la buŝo kaj palpi ĝin per la lango!
  Matildo flustris senspire:
  - Kaj kiel bonega ĝi estas! Kaj ĉio estos simple bonega!
  La knabinoj saltis pli kaj pli alte. Sed ilia tanko estis riparita kaj devis reveni. La militistoj engrimpis reen kaj siblis:
  - Jen nia tanko! Li estos nur bonega!
  Jane subite rememoris la rakonton pri Robin Hood. Eta Joe estas tie, la knabo estis kaptita fare de la ŝerifo. La knabo estis torturita: li estis tirita supren sur rako, liaj kalkanoj estis frititaj.
  Kiam la flamoj lekis la nudajn, malglatajn plandojn de la knabo... Jane sentis ekscitiĝon ĉi tie, kaj ŝi vere volis sekson. Jen ili eniris. Precipe la japana Ŝinobo Karas. Ĉi tiu blonda knabo, tiel bela, kaj li havas tre grandan viran perfektecon. Kaj estas tiel agrable tuŝi tiel puran kaj glatan haŭton per viaj mamoj.
  Jane volis meti la piedfingron inter la kruroj, sed embarasis kaj ŝanĝis opinion. Kvankam ja tia ago estas ege agrabla!
  La filino de la sinjoro diris:
  - En la maro ondo kaj furioza fajro! Kaj furioza, kaj furioza fajro!
  La knabinoj denove movis sian "Goering" -5 al la pozicioj de la sovetiaj trupoj. Verŝajne Stalino mem estis sufiĉe timigita kiam li eksciis pri la antaŭeniĝo de la nazioj. Vere, kiel vi povas ne perdiĝi ĉi tie. Koloso alkuras vin, sed estas nenio por respondi. Tridek kvar, vi ne povas venki la E-serio. Kaj eĉ pli de piramidaj AG-oj.
  Kaj Stalino, ŝajne, estas en ŝoko. Almenaŭ voku blaton al viaj konsilistoj. Neniu sono, neniu signifo, neniu plaŭdo de akvo! Ŝajnas, ke vi ricevos kranojn!
  Jane rimarkis ridetante:
  - Kaj Stalino, male al Churchill, ĉiam volonte akceptis manplatojn de Hitler kaj iris al paco!
  Gringeta kantis entuziasme:
  - Diru al mi, kio estas la mondo! Ili respondos al vi - la suno kaj la vento!
  Malanya entuziasme rimarkis:
  - Kaj ni havos fortajn, sanajn infanojn!
  Matildo ridis kaj flustris:
  - La mondo ne estas ŝaktabulo, kaj Hitler ne estas reĝo!
  Jane korektis sian amikon:
  Li estas pli alta ol reĝo! Kaj ni forigos lin de la supraĵo de la planedo!
  Gringeta prenis ĝin kaj muĝis:
  - La grandeco de la britoj, rekonis la planedo! Faŝismo estis disbatita per bato de glavo!
  Malanya entuziasme aldonis:
  - Ni estas amataj kaj aprezataj de ĉiuj nacioj de la mondo!
  Matildo, kun la entuziasmo de knabino, kiu trovis sian unuan amon, aldonis:
  - Mi kredas, ni konstruos sanktan komunismon!
  Jane ekridis kaj komentis:
  - Kaj sub la gvidado de la germanoj, fakte, komunismo povas esti konstruita!
  Gringeta batis sian frunton kontraŭ la postaĵon de la pafilo, kaj kantis:
  - Ni ŝercas komunismon, nun ni konstruos ĝin! Kaj Stalin estos nia superheroo!
  Malanya aldonis, klarigante:
  - En la ĉerko kompreneble!
  Gringeta volonte konfirmis:
  - Kompreneble, en la ĉerko!
  Jane filozofie rimarkis:
  - Kiom ajn granda estas la reĝo, li iros en la ĉerkon, kiel la hundejo!
  Gringeta aldonis kun ruza rido:
  - Politikisto ĉiam mensogas, li mortas nur vere!
  Malanya klakis siajn nudajn piedfingrojn kaj diris:
  - Senmorteco estas reala, sed morto estas iluzia!
  Matilda ankaŭ eldonis aforismon:
  - Reĝoj povas fari ĉion, sed ne unu, neniu reĝo povas lasi la ĉerkon en la lando!
  Jane tweetis:
  - Baldaŭ la vivo finiĝos....
  Gringeta apogita kun aplomo:
  - Baldaŭ!
  Malanya pafis maŝinpafilojn ĉe la sovetia infanterio, kaj siblis:
  - Ho, patrino, patrino, kompatu la filon!
  Matildo, malfacile retenante sian ridon, aldonis:
  - Ja li devis vivi, tute ne unu tagon!
  Jane pensis filozofie:
  - Ĉiuj volas vivi bele, sed nur kelkaj mortas digne!
  Gringeta respondis ridetante:
  - Morto promesas problemojn, krom se ĝi brilas per la radioj de atingo!
  Malanya siblis kun furioza grincado de dentoj:
  "Bona morto estas pli bona ol malbona vivo!"
  Matilda defiis:
  - Estas bone esti Dio, en la sovaĝejo, estas malbone por la diablo en la zono!
  Gringeta komentis kun venena rido:
  - Kaj ni elĉerpigis konkojn... Konsentu, ĉi tio estas grandega tragedio! Neniu donaco de neniigo!
  Jane malestime snufis.
  - Estos novaj prezentoj kaj aliaj prezidantoj!
  . ĈAPITRO 17
  Friedrich en tiu ĉi tago, la 10-an de oktobro 1947, kiel ĉiam leporhundo kaj senlaca, rapide kuregis sur aerĉevalo Me-362. La knabo ne sentis eĉ ombron de laceco, li estis tro ekscitita, kaj ankoraŭ pafis sen maltrafo. Nokte, riparteamoj, ĉefe usonaj, komisiis parton de la difektita ekipaĵo. Precipe, la "Pattons" denove estis turnataj per raŭpoj, krome, kelkaj centoj da ĉi tiuj maŝinoj ekfunkciis estante translokigitaj de trans la oceano, laŭ jam elpurigitaj fervojoj. La partizanoj, kompreneble, provis, sed ili faris multe pli malbone ol kutime. Bandera venkis la ukrainan Batkan en la elektoj, kaj perfido kaj dizerto kreskis en la partiaj rangoj. Krome, la komandanto de la partia movado, Voroshilov, malsaniĝis ... Kaj ili ne ĝustatempe prenis anstataŭaĵon por li ... Tiel, la provizo de la ŝoka internacia grupo de faŝistoj estis sufiĉe kontentiga. Jes, kuraĝaj subteraj laboristoj, kaj heroaj sabotistoj, foje atingis sukceson, sed ne super la taktika nivelo. Krome, la apero de novaj aliancanoj, kiuj kapitulacis, kaŭzis akran falon de fido al la venko de Sovetunio, kaj tio kondukis al la fakto, ke la ŝanceliĝantaj elementoj, malkaŝe aŭ eĉ kaŝe, transiris al la flanko de la nazioj.
  La nombro da dizertintoj precipe pliiĝis inter la Ruĝa Armeo de Kraikov kaj la Pola Armeo. La poloj, kredante je la promesoj de la nazioj kaj precipe de la okcidentaj kapitalistoj, serioze kalkulis je la kreado de granda imperio en la oriento, koste de Rusio! Ne ĉiuj kompreneble, la polaj komunistoj restis lojalaj al la sovetianoj, sed la ceteraj politikaj nuancoj ... La liberaluloj estas precipe nefidindaj ... Do la polaj unuoj komencis kapitulaci sur la Moskva Ardenlando preskaŭ tuj ekde la komenco de la ofensivo ... Feliĉe, ili estis malmultaj kaj tio ankoraŭ ne havis decidan influon sur la kurso de la milito .
  Friedrich faris la unuan paron da flugatakoj mem, liberiĝante de la resto de la pilotoj. Li vidis, ke la malamiko ne plu renkontas la naziajn hordojn per fajro tiel dense, kaj preskaŭ ne restis minkampoj sur la vojo de la tankaj kojnoj. Sed la sovetiaj soldatoj forte batalis. La infanterio ne malfermis fajron kaj provis, lasinte la tankojn fermiĝi, subfosi iliajn spurojn aŭ amason da obusoj, aŭ ekbruligi ilin per boteloj da bruligebla miksaĵo.
  La terminatorknabo baze pliigis la poentaron, pro sovetiaj pafiloj. Krome, pafado de horizontala ebeno, evitante la perdon de tempo por plonĝo. Vere, pluraj tankoj situantaj en embusko ankaŭ estis detruitaj. Aviado de Sovetunio agis neaktive. En la mateno mem aperis nur sep U-2-aviadiloj, poste kvar Laggaj. Ĝenerale, Friedrich havis mallongan konversacion kun ili, malpeze premante la ellasilon... Kaj poste, kiel ĉiam!
  Subpreminte la jam malfortigitajn batalpunktojn, la naziaj tankoj rapidis plu trans la kampon kaj en la tranĉeojn ... Tamen, kontraŭtankaj fosaĵoj kaj erinacoj estis ankaŭ renkontitaj ĉe tiu jam sesa kaj parte kvina defendlinio (estis ok entute). ). La sovetiaj artileriistoj nervoziĝis kaj ekpafis de malproksime. La artilerio de la nazioj estis senkompata, kaj aviado ... . Ĝis nun, kiel sketejo, ĉio estis pecetigita. Nu, Friedrich, kiel ĉiam, estas antaŭ ĉiuj, pli rapida kaj pli malvarmeta. Ŝanĝoj okazis en la formado de la trupoj, la Pattons kun potenca maŝinpafilo armilaro ekis antaŭen. Malvola decido redukti perdojn de kamikazinfanteriistoj oferantaj sin sed ne volantaj kapitulaci ...
  Friedrich faris la trian atakon kun sia amatino Helga. Ĉi tie la unuan fojon ili renkontis pli-malpli grandan aron da sovetiaj aviadiloj. Inter ili estis eĉ kvin Br-3 (de kie ili estis elfositaj). Sufiĉe strange, sed la bombistoj de Sovetunio turniĝis ĉe la vido de la germanaj asoj tuj reen, kaj la batalantoj rapidis renkonti ilin.
  Friedrich malvarmsange pafis la aŭtojn, kiuj provis alproksimiĝi. Inkluzive de aso kun stelo de la heroo de Sovetunio sur la fuzelaĝo. Sperta militisto, tamen, provis iri en la nubojn, sed kontraŭ tia monstro kiel Friedrich Bismarck, ĝi rezultis nur pli malbona. La terminator-knabo, ne mankanta, malflugis tridek ses ĉasaviadilojn kaj kvar atakaviadilojn samtempe, ŝaltante, eble, rapidis post la bombistoj.
  Ĉi tie, tamen, Friedrich malkovris, ke lia aŭto ne tiom rapidis, kaj ne batis 740 laŭtaksajn kilometrojn eĉ sur deviga motoro. La kialo estas klara, la 30-milimetraj kanonoj de Friedrich Mr-108 estis anstataŭigitaj per Mr-103, kiuj, kun komenca kuglo-rapido de 960 metroj je sekundo, multe pli efike penetras la tegmenton de tankoj kaj malamikbatalantoj de tre longa distanco, sed preskaŭ unufoje kaj duono pli peza kaj malpli kun pafrapideco de 420 pafoj por minuto (tamen, Friedrich ĝenerale preferis, falante en trancon, bati per unuopaj konkoj!). Jes, kaj la municioŝarĝo por la pafiloj estis pliigita precipe por Friedrich. Do, ne estis facile atingi la bombistojn. Pluraj lertaj He-362 superis la kuraĝan, junan ason. Ili falis kiel hajlo sur kultivaĵojn, disbatante kaj turmentante sovetiajn aŭtojn. Krome, la Br-3, kiel pli malrapida kaj nebone armita, iĝis facila predo por teroristaj pilotoj. Frederiko jam estis matura antaŭ la fino de la festeno, sed li finis dekon da pliaj distancoj, batante kvindek. Tamen, la knabo ne batis sian antaŭan rekordon de ducent kvindek tri aŭtoj.
  Friedrich revenis kun granda entuziasmo en sia animo. Li venkis kaj gajnas! Kaj la pensoj pri lia perfido tute malaperis. La junulo eĉ diris al si:
  - Kaj kial tiuj ĉi antaŭjuĝoj! Hejmo estas kie viaj amikoj kaj infanoj kreskas! Kaj Sovetunio ne estas la Patrujo, sed malliberejo de popoloj!
  Helga aŭdis ĉi tiujn vortojn, sed, ne komprenante ilian veran signifon, ŝi konfirmis:
  - Vi pravas! Kaj ni baldaŭ havos infanojn! Kvankam, mi ne volas akiri stomakon, dum estas ankoraŭ tia milito!
  Friedrich ridis.
  - Ĝi dependas de la volo de la Ĉiopova Dio. Tamen la Papo kaj kelkaj metropolitoj estas nianflanke!
  La kvara atakmisio sur atako, jet-elektra Fokken-Wulf-5 iĝis ĉaso por pafiloj, ĉar nur paro da tankoj estis kaptitaj. Sed la vera provo ankoraŭ estis venonta.
  Fifth Guards Tank Army de Rotmistrov kompletigis la subkutigan translokigon al la Krasnogvardeisky-areo. Tamen, ne eblis atingi kompletan surprizon. Naziaj gvataviadiloj registris la movadon de granda amaso da tankoj, kaj la nazioj rapidis por preni kontraŭiniciatojn. Ĉirkaŭ kvincent SS-unuoj de la 2-a SS Panzer Army, same kiel ducent veturiloj de la strategia rezervo, eliris por renkonti naŭcent kvindek tankojn kaj memveturajn pafilojn plifortigitajn per rezervoj de la kirasa pugno de Rotmistrov. Precipe, la batalo disvolviĝis sur la kampo, proksime de la kolektiva bieno Pervomaisky, kie germanaj grenadistoj kaj pafiloj situis sur la kaptita linio.
  Friedrich kaj la plej bonaj germanaj asoj estis alvokitaj por fordefendi masivan baton de tero kaj aero.
  Generalleŭtenanto Rotmistrov, la heroo de la Batalo de Stalingrado, plenumis la ordon venantan de la Supera Komandanto mem, sincere kredis, ke la batalo apud Moskvo ankoraŭ ne estas perdita. Li havis potencon en siaj manoj, la espero brilis, ke Sovetunio reakiros tion, kion ĝi antaŭe perdis. Tamen, la kolono, moviĝanta sub sia propra potenco, sufiĉe etendiĝis. Tio estis parte pro la deziro eviti la gvataviadilojn de la Tria Regno, kun alia tempodaŭro de la marŝo kaŭzita de difekto en la fervojaj linioj pro la efiko de malamikaj aviadiloj.
  Fortaj bombistoj devigis grandajn tankfortojn marŝi centojn da kilometroj sub sia propra potenco. Krome, la marŝo estis maksimuma en rapido ... Konsiderante la certan heterogenecon de la tankofloto, iuj aŭtoj sukcesis anstataŭigi filtrilojn, dum aliaj, kontraŭe, malnovaj tipoj, inkluzive de neperfektaj dissendoj, malrapidigis dizelmotorojn.
  Pro la brutala kaj masiva efiko de malamikaj aviadiloj, la kvina ŝokarmeo situis sufiĉe malproksime de la frontlinio kaj tio devigis ĉi tiun ŝtalvojon iri de vespero ĝis mateno.
  Pli kompakta grupo de nazioj jam atendis Rotmistrov. Cedante en la totala nombro de tankoj, la nazioj estis superaj en kvalito: havante ĉirkaŭ unu kaj duono cent "Panteroj" -5 kaj "Tigroj" -5, same kiel dekduo "Goerings" L (anglaj veturiloj kun 17-futoj. pafiloj, proksimume egalaj en penetropovo al pafilo "Panteroj"), E-50, AG-50 kaj "Patton". La Superferdinanda tankdestrojeroj daŭre estis sur la maniero.
  Kompreneble, estus pli bone amase ataki la naziojn, sed la timinda Ĵukov tro rapidigis Rotmistrovon, ĝuste timante, ke la nazioj prenos energiajn kontraŭrimedojn. Tamen, ĝi jam estis farita...
  Sed ĉi tie la sovetia armeo havis unu atuton - tio estis serioza aerkovro ... La aviadiloj forigis kaj la Ural-direkton kaj la tarifrezervon, kaj eĉ trejnaj veturiloj, same kiel ekipaĵo, estis ĵetitaj en batalon rekte de la muntoĉeno. . Ĉi tio estis la ŝanco trarompi la dekstran flankon kaj malantaŭon, la faŝistan kojnon kiu rapidis malproksimen antaŭen.
  Generalo Gota kaj aliaj komandantoj, jam dum la preparaj diskutoj pri la plano por la Moskva operacio, supozis, ke Krasnogvardeysk certe fariĝos la loko de tanka batalo kun la batalrezervo de la sovetaj armeoj, kio signifas, ke vi devas havi kovrilon. plano.
  Specialaj germanaj aviadiloj, precipe Xe-362, monitoris la aerspacon, tiel ke la batalo sur Krasnogvardeisky iĝos la plej granda ne nur tanko, sed ankaŭ aera batalo de la Dua Mondmilito!
  Friedrich estis vokita por batali kontraŭ la malamiko, li estas la plej bona aso de la Luftwaffe, la reĝo de aerbataloj estis simbolo de la venko de la Tria Reich. Kaj apud, aŭ preskaŭ apud li dekstre, sur la sturmo, kaj tial speciale potenca modifo de la Fokken-Wulf-5, Helga rapidis.
  La knabo eĉ kantis:
  - Sur stelŝipoj ni rapidas tra la ondoj! Kvarkoj ŝaŭmas en etervorticoj!
  Helga konfirmis:
  - Ruĝaj estaĵoj, estos Hoko al vi! Al la infanoj de la submonda infera mondo!
  Friedrich ridis kaj donis sian favoraton:
  - Nu, de la ŝraŭbo! Anĝelo de la morto, nur fajfu ĝin por aperi! Disŝiros la tutan ŝaŭmon en azentranĉaĵojn!
  Helga ridis responde.
  - Nu, vi estas sprita!
  Friedrich iom maltrankviliĝis pri la kresko de la pezo de siaj aviadiloj, la rilato kun la instalado de longdistancaj armiloj kaj la pliigo de municio. Post ĉio, la ĵetaĵo de 30-milimetra kanono, trioble pli peza ol tiu de 20-mm-kanono, kaj eble kvaroble pli potenca laŭ detrua potenco, estas universala armilo adaptita por porti kirason ambaŭ sur la surfaco de la. planedo kaj en la aero! La juna aso eĉ volis rezigni maŝinpafilojn, forigi iliajn kvar grandkalibrajn, sed... Helga kontraŭis antaŭ la flugo:
  - Post ĉio, ĝi povas veni al proksima batalo. Pli bone estas konservi ĉi tiun atuton ...
  - Sufiĉas por Forto Majeuro kaj du "pafistoj"! Friedrich mallongigis. Por mi, kion pafi proksime - tio sufiĉas. Ĝenerale, mi pensas, ke mitrala armilaro estas superflua ĉi tie.
  Helga gaje ridis kaj frapetis la knabon sur la dorson.
  - Ne ĉiuj, bedaŭrinde, estas tiaj nevenkeblaj kavaliroj kiel vi! Multaj asoj ankoraŭ estas komencantoj, ili bezonas pli densan fajron por certe bati ...
  Friedrich sufiĉe prudente kontraŭis:
  - Tia multekosta aŭto kiel ME-362 U ne estos donata al novulo. Ĉi tiu batalanto estas por asoj.
  Helga, anstataŭ respondi, kuris en sian batal-atakan aviadilon, flagrante, nuda, rozkoloraj kalkanoj. Kaj kion alian fari, sonis la krizvoko.
  Friedrich estis ĝenerale kontenta ke li forigis la du ekstremajn maŝinpafilojn, la masiva maŝino komencis pli facila, kaj la rapideco pliiĝis, kaj la malpezigo de la flugiloj plibonigis manovran kapablon. Kvankam la pafpunktoj mem estis kovritaj per carenado, ilia redukto signife aldonis al la aerodinamiko de la aŭto. Kvankam la Me-362 laŭ aerdinamikaj kvalitoj ankoraŭ estas nekomparebla inter piŝtmotoroj, tia estas la universala militĉevalo.
  Malsupre, maloftaj arboj, kampoj fulmas... La tago estas varma kaj ŝajnas, ke ĝi ne estos facile batali. Precipe la rusoj, kiuj perdas ĉi tiun teruran batalon. Ĉi tie, maldekstre kaj iom malsupre, flugas aro da korvoj... Granda grego, kaj kelkaj korvoj estas tre grandaj... Malbonaŭgura signo, korvoj akompanas ĉiujn militojn, ĉi tiun kruelan mondon sen sentimentaleco. Kiel Boyarsky kantis en la fama muzikalo:
  - Sed kial! Estas neeble vivi en la menso! Sed kial - la vivo nenion instruas al ni!
  Ĉi tio estas perforto, perforto kaj pli da perforto! Krueleco, krueleco kaj denove krueleco cementanta la nacion!
  Aro da korvoj ŝajnas senfina, da ili estas dekoj, centoj da miloj, kaj ili kvakas tiel, ke eĉ en hermetike fermita kajuto oni aŭdas. Friedrich demandis Helgan per la radio:
  - Ĉu ni povas bati ilin per maŝinpafiloj?
  La asknabino kontraŭstaris:
  - Ne! Ĉiu kuglo valoras ĉi tie!
  Friedrich ridis.
  - Kio estas tute ebla! La reĝo sub la trono, kuŝu en sako da kartoĉoj.
  De malantaŭ aro da vulturoj subite elsaltis la unua aro da sovetiaj aviadiloj. Ili unue estis renkontitaj fare de la Salamandroj. Estis perdoj ambaŭflanke, pli da rusoj estis mortigitaj. Friedrich malfermis fajron malfrue kaj malflugigis nur ok veturilojn. Sed ĝi ankoraŭ estas malbona komenco. Sed paro da germanaj "Salamandroj" -3 estis pafita, same kiel Me-262, ne estas klare kiel ĝi sukcesis antaŭi ĉiujn.
  Sed la ĉefa afero ankoraŭ estis venonta. La grego da korvoj finiĝis, la germanaj pilotoj elsaltis en la spacon super la Krasnogvardeisky-kampo kaj komencis.
  Tuta armeo rapidis al la germana eskadro, kaj ĉi tie, fakte, estis aviado de pluraj aerarmeoj de Sovetunio. Grandega aro da aviadiloj ĉiaspecaj, sed ĉefe ĝi estis Jakov kaj iom malpli Laggs.
  Friedrich malfermis fajron de distanco de pli ol ses kilometroj. Li denove plonĝis en fluojn de sovaĝa tranco, kiam vi ne celas, kaj viaj fingroj ĉiuj premas aŭtomate. Kiam ne plu ekzistas konsidero, pensoj, la korpo ŝajnas esti via, sed vi jam estas kiel marioneto de nekonataj fortoj... Tio signifas, ke la karno ne estas via, sed la spirito de la submondo - malpuraj, malbonaj fortoj. ...
  Nu, kaj en la kapo de la terminatora knabo, pro la nombro da fojoj la kanto sonis:
  En la amikaro, sed samtempe soleca,
  En kaptiteco de sufero, malgajaj zorgoj!
  Nia mondo estas tiel laca de riproĉado,
  Nek vastaĵo nek beleco estas videblaj!
  Kien vi kondukis nin - malbona malbona diablo?
  Kiam la malbona demono turnas la armeon!
  Ĉasante nin, kompreneble, militan gloron,
  Kvankam mia animo estas malnobla parazito!
  
  Tia malpleno en mortanta spirito
  Ĉirkaŭ la marĉo oni ne povas vidi la vojon!
  Kaj morto, ĉi tiu grafo al la senkompata maljunulino,
  Kio kolektas tributon en sankta Rus'!
  
  Simpla kompreno ne brilas,
  Ĉio en la reto, senlima potenco!
  La deziro vivi en surtera loĝejo,
  Gustumante kun dolĉa dolĉeco, ĝojo, feliĉo!
  
  Sed la sorto sendis lian filon al milito,
  Kie ni devis forgesi pri paco!
  Ne necesas malbeni Satanon pro tio,
  Ni nenion alian volis!
  
  En la aviadilo mi tranĉis tra la ventego,
  Farinte lertaĵon, kaj la ricevo estas krono!
  Kredu min, la batalanto de la Patrujo ne mortis,
  Ni ludu funebran marŝon por la ŝaŭmo!
  
  La malamiko estas multnombra, forta,
  Aŭtoj, batalantoj, misiloj!
  Ni disrompos la inferan Wehrmacht,
  La heroaĵoj de Rusio estos kantitaj!
  Venos sur la Teron, mi kredas komunismo,
  Ni vivos feliĉe - mi scias certe!
  La ekzekutisto de homoj disfalos - faŝismo,
  Venko estos en bonkoreco, lumo de majo!
  
  Patrujo, rapida flugo,
  Ĝi donis al ni sanktan vivon!
  La himno de la Patrujo kantas en niaj koroj,
  Ja mi feroce batalas por ŝi!
  
  Kaj la tempo, mi kredas brila, venos,
  Ne estos murdoj, maljuneco pereos en la abismon!
  La genro evoluos sen rando,
  La supro rapidos la atingojn de la linioj!
  
  Kaj por ke ni proksimigu tiun tempon;
  Vi devas batali kiel soldato de Rus'!
  Por ke ĝi atingu ĉiujn, kiuj ne estas malsaĝulo,
  Ke rusoj ĉiam scipovas batali!
  En la kapo de Friedrich sonis bona patriota kanto, sed perfidaj manoj kaj piedoj faris ĝuste la malon. Nome ili sendis konkojn al sovetiaj aviadiloj de ĉiuj specoj kaj markoj. La sovetiaj pilotoj provis proksimiĝi kaj komenci rubejon ... Volka, pafinte pli ol kvindek aŭtomobilojn en la movado, faris turnon kaj evitis la pafojn kaj la rabotprovon (li detranĉis ĉi tiun kamikazon per mitralaj mallongaj eksplodoj) . Tiam la aviadilo de la juna aso moviĝis, kaj estante en bataltranco, la knabo donis multajn aerpafilojn. Tre falĉita kelkaj sovetiaj batalantoj elirantaj el la malantaŭo.
  Ĉi tie Friedrich preskaŭ ramis sin, sed sukcesis gliti en la fajrolinion, kaj daŭrigi la ekstermadon de kontraŭuloj. Ĉi-foje, dumotoraj "Peonoj" iĝis liaj viktimoj. Aforismo ekbrilis tra la kapo de la knabo (ankaŭ peonoj ne estas nuksoj, estontaj reĝinoj!). Helga knaris en sian radion.
  - Ho, kara patrino! Kiel ili premas!
  Friedrich, elfarante nefinitan mortan buklon, fortranĉis sovetiajn batalantojn de longa distanco, provante iri malantaŭ la malantaŭo de Helga. Unu el ili "Butikisto" (Lagg-5), estis kun granda ruĝa stelo sur la fuzelaĝo ... Do la heroo de Sovetunio. La knabino mem, sur la atakmodifo de la Fokken-Wulf, pafis al la tankoj de la Rotmistrov-armeo antaŭenirante sur la poziciojn de la germanoj. Kaj samtempe ŝi trafis sufiĉe precize, sukcese plonĝante.
  Friedrich, dume, batalis kun malamikaj aviadiloj, mense dankante la provizojn pro la pliiĝo de municio. Li eĉ sukcesis meti perfidan terminaron en la tankon T-34-85, kaj elektinte tiun de la komandanto (ĉi tio videblas de la antenoj, kiuj, malgraŭ la polvo kaj distanco, la akraj okuloj de Friedrich estis facile videblaj!).
  La lukokovrilo estis trapikita per tri konkoj samtempe kaj la tanko haltis...
  Ankaŭ malsupre estis varme, la avangardo de la Kvina Gardista Tanka Armeo jam ruliĝis sur la SS-grenadistojn kaj partojn de la dua korpuso.
  La unuaj sovetiaj veturiloj ruliĝis en la kontraŭtankan fosaĵon kaj malrapidiĝis. Rapid-pafaj pafiloj "Tigroj" -5 kaj "Panteroj" -5 falis sur ilin. Tion la novaj germanoj estas fortaj en malproksime batalas, por akiri avantaĝon super ili, la sovetiaj tankoj devis eniri proksiman batalon. Aranĝu rubejon ... Sed taktike la decido estis malpreciza, ŝiri trans la malferman kampon kie la fosaĵoj estis fositaj, renkonti la aŭtojn atendantajn "predon". Jes, ĉu ne amase amasiĝi samtempe?
  Vere, la sovetiaj Iloj, malgraŭ palpeblaj perdoj, tamen trarompis, kiel malgranda boksisto plonĝanta sub la konfitaĵo de la giganto, al malamikaj tankoj, kaŭzante damaĝon, inkluzive de malgrandaj bomboj. Vere, sur iuj "Tigroj" -5, ili staris sur la supro de la krado, sed multaj veturiloj, la germana infanterio, estis devigitaj starigi protekton laŭvorte survoje.
  Friedrich opiniis ke se la rusoj farus pli koncentritan strikon, ili havus multe pli bonan ŝancon de "amaso da malgranda" kaj enspeziga korbatala.
  Ramado de la ruĝaj pilotoj daŭris, sed ekzemple kontraŭ la tre lerta "Salamandro" -3, ĉi tiu taktiko ne alportis la atendatajn rezultojn. La perdoj de germana aviado kreskis, same kiel eĉ pli de la sovetiaj. Sed ne plu estis nerespondita batalo. Multaj sovetiaj pilotoj havis decan sperton, ne vane ili kovris Moskvon, do la nazioj sufiĉe malbonaj.
  Friedrich, kies talento nekredeble akriĝis, ĉiam evitis trafojn kaj intuicie trafis la plej danĝerajn sovetiajn batalantojn. Provante elbati la gvidantojn. Li faris ĝin, kaj ĝi funkciis sen misfajroj. En mia kapo, cetere, estis malpleno, kaj manko de percepto de la batalo kiel tia. La korpo reagis, la celoj estis kaptitaj, ne estis mankoj. Kelkfoje eĉ ricevis tankojn.
  Kaj multaj centoj, se ne miloj da ĉiaspecaj aviadiloj, flagris kaj flagris antaŭ miaj okuloj. Jen, ekzemple, Huffman sur sia Non-362 ... Bataloj en speciala maniero, rapideco, ŝerco de jetmaŝino, kaj derompaĵoj flugas en ĉiuj direktoj ... Kaj ankaŭ la rusoj ne estas malbonaj .... Ĝuste tie estas Kozhedub, estus tempo malvigligi lin ... Friedrich moviĝas minimume, nun ne necesas turniĝi, bati ekonomie, sed nur, do iomete ŝanĝi de malvenko..
  Municioj elĉerpiĝas, same kiel la brulaĵo en la tankoj, kaj imponaj plifortikigoj alvenas de la germanaj pozicioj. Salamandroj, kaj eĉ pluraj enormaj Me-362, estas la unuaj eniri la batalon, kaj malantaŭ ili la resto de la nazia moskitotendaro. Denove, de marbordo al marbordo... Ankaŭ sovetiaj aviadiloj komencas retiriĝi. Ili mankas brulaĵo, kaj la perdoj superis: ĉiuj imageblaj kaj neimageblaj limoj. Friedrich revenas kaj demandas al Helga:
  - Ĉu ĉio estas en ordo?
  La knabino respondas:
  - La aviadilo moviĝas! Mi batis senkonscie ses tankojn kaj unu batalanton...
  Friedrich fajfis:
  - Jes, vi superis eĉ min en la nombro de detruitaj tankoj. Mi persone detruis nur kvin aŭtojn kun muzeloj!
  Helga ridis.
  - Kaj kiom da aviadiloj?
  - Aviadiloj? - La kapo de Friedrich ekbrilis ciferojn... - Ĝuste tricent unu! Nova monda rekordo. Jen la atingo...
  Helga ekkriis:
  - Jes, vi estas nur kavaliro! Ne, baldaŭ la dio de detruo. La granda Kali mem... la universala batalanto!
  Friedrich ĝentile korektis:
  - Fakte, Kali ne estas dio, sed la diino de malbono. Tio estas virino, kvankam en hinduismo tre respektata kaj populara diaĵo. Multaj temploj estis konstruitaj al ŝi, kaj preĝoj estas ofertitaj.
  La knabo subite rimarkis, ke li forte gratigis sian genuon sur la levilo. Kaj malbenis:
  - Damnu ĝin! Ne valoris fari turnon, en tia forte armita veturilo.
  Helga diris kun zorgo:
  - Kaj la sekvan flugon vi havas sen mi?
  Friedrich volonte konfirmis:
  - Jes, via Fokken ankoraŭ estos plenigita kaj ŝarĝita, kaj la mia jam estas preta. Nur ne parolu, nur zorgu pri vi!
  Helga diris emfaze:
  - Ne! Mia konsilo al vi estas batali kaj batali kiel eble plej bone... Se entute eblas.
  La aviadiloj alteriĝis kaj Friedrich kuris al la sekva aŭto. La elektita kombinaĵo de la Me-362 kaj la atako F -490 estis optimuma por la superazeno de ĉiuj tempoj kaj popoloj.
  Friedrich, palpante per la nudaj piedoj la akrajn, malglatajn pedalojn de la Fokken-Wulf-4, komencis elpremi rapidecon kaj kunkanti:
  - Mi iras al batalo! Mi dispremos la estaĵon en polvon!
  La batalo ĉe Krasnogvardeisk daŭris. Krom la tankoj de la armeo de Rotmistrov mem, unu kaj duono de sovetiaj veturiloj, prenitaj de la suda flanko kaj la areo de la Kashirna Sovetia Fronto, alvenis ĝustatempe por la batalkampo. Vere, nur la unua aro da aŭtoj alvenis ĝis nun. Ankaŭ sovetia aviado ne pensis pri kapitulaco, sed ĝis nun ĝi ne estis precipe aktiva.
  Friedrich eklaboris pri la tankoj, uzante siajn kanonojn speciale dizajnitajn por tiu celo. Laŭ lia opinio, la kalibro de 37 milimetroj estis ankoraŭ optimume taŭga por ĉi tiu celo. Ĉi tie, ekzemple, Rudel kun tiaj pafiloj, sen ia bataltranco, detruis, aŭ pli ĝuste, kio estas pli justa, batis 534 tankojn dum la tuta milito. Sed li estis ordinara homo, ne Friedrich kiu. La knabo memoris, kiel lia patro diris al sia patrino, ke la kombinita efiko sur la feto portata en la utero de la infano, krom la manifestiĝo de fenomenaj kapabloj kiel pubereco, povus igi la idojn en psikopaton ...
  Eble lia bataltranco, kaj ĉi tiu superpotenco de militisto, ankaŭ estas sekvo de efiko, kies naturo estas nekonata al li.
  Sed nun la tankoj venas, por la piloto, iliaj movoj ŝajnas malrapidaj, kaj eĉ pli por Friedrich. La juna aso komencis senŝeliĝi de horizontala ebeno. Ĝi nur pafas kaj draŝas. Ekbriloj de lumo, de malgrandaj eksplodoj, lukoj traboritaj. Samtempe multaj aŭtoj lumiĝas, ĉar la benzinujoj situas en la batala kupeo. Kaj detruo, la T-34 forflugis kiel ŝnurbarelo.
  Ofte trafado de konkoj kaŭzis la detonacion de municio. Kaj ĉi tio siavice...
  Friedrich ne pensis pri tiaj bagateloj, li rigardis la bildon kiam, suferinte gravajn perdojn kaj konsciante la vanecon de provoj trarompi, ol la fosaĵoj fositaj de la sovetia popolo, la gardistoj tankoj moviĝis ĉirkaŭe.
  Sed ankaŭ ĉi tie atendis ilin malagrabla surprizo. Du dekduoj da "Superferdinands" sukcesis alproksimiĝi. Ili, bedaŭrinde, havis pli fortajn veturajn trajtojn, danke al la uzo de usonaj motoroj.
  Sovetiaj veturiloj moviĝis trans malferma kampo, kio signifas, ke la legendaj batalantoj povis trafi jam de tri kilometroj for. Kompreneble, la "Superferdinands" maltrafis, sed la alta rapideco de kontraŭaviadilaj kanonoj permesis al ili trafi sufiĉe ofte. Krome, la kampo estis peze elfosita kaj plugita per konkoj, kaj la T-34-85 ne povis preni rapidecon. Sed ili ankoraŭ moviĝis kiel ondoj dum erupcio. Kaj la Panteroj -5 kaj la lertaj amerikaj Sorĉistinoj -5, altrapidaj tankdestrojeroj, rapidis al la helpo de la Ferdinands -4.
  Friedrich provis bati (pure subkonscie) komandantojn. Eĉ miaj fingroj malvastiĝis pro la streĉiĝo. Kaj estis fruktoj! La juna terminatoro, de horizontala projekcio, batis senkonscie kvardek du T-34-tankojn, tri KV-ojn, kaj du Su-122. Ĝi povus estinti tri pliaj aŭtoj, sed ili estis distritaj per atako de sovetiaj batalantoj, kaj plej grave per atakaviadiloj. Laŭ ili, Friedrich komencis planti kaj 37-milimetran aerpafilon kaj du 20-milimetrajn (ankaŭ sufiĉe okulfrapaj, se vi trafas lanternon aŭ benzinujon, aŭ motoron.
  Nur dudek sep aviadiloj, kaj dek ok el ili Ils... Ne malbone, konsiderante la gravecon de ĉiu tanko, eĉ damaĝitaj en ĉi tiu obstina batalo... Jen kelkaj T-34-85 akcelitaj, kaj ankoraŭ trarompitaj por fermi. gamo. Ĉi tie la malforte kirasaj usonaj "Sorĉistinoj" -5 flamis.
  Friedrich vidis la atakaviadilon de Hans-Ulrich Rudel. Ĉi tiu jam delonge fama aso, ŝajnas, ankaŭ decidis anstataŭigi la "Shtuka" per pli forta kaj pli rapida Fokken-Wulf-5. Lia torĉa emblemo estas konata de ĉiuj. Li demandis al Friedrich:
  - Kiel vi fartas, la anĝelo de la morto!
  La Terminatora Knabo respondis:
  - Aferoj en la Gestapo, kaj mi havas atingojn!
  Rudel certigis:
  - Kaj mi estas bona! Sed kiel vi sukcesas pafi tiel precize kaj rapide, kaj eĉ de horizontala ebeno?
  La asknabo, ridante, respondis aŭ eĉ kantis:
  - Ĉio neebla estas ebla mi certe scias! Trovu la diamanton de la reĝoj de la Tero en fluanta akvo!
  - Nenion, mi kaptos ĝis tridek ĝis la fino de la tago! Rudel promesis.
  Reveno, anstataŭigo de la aviadilo, kaj denove la indiĝena Me-362, la aviadilo, kiu, krom kuglotruoj sur la flugiloj, ne ricevis ajnan damaĝon sub la gvidado de Volka. Kaj kompreneble la tankobatalo....
  Estis varme ĉe Krasgvardeisky. La kolonoj de la Kvina Gardisto-Armeo kaj la brigadoj forigitaj de aliaj frontoj tiris supren. Plifortikigoj rampis ĝis la germanoj, inkluzive de dekduo usonaj tankdestrojeroj, la plej novaj M-18 kun 110-milimetraj pafiloj. Tiuj maŝinoj ne estis malsuperaj en mortiga forto al la Tiger-5-pafiloj, kalibro 105, kaj eĉ batis la T-34 pli bone, ĉar ili estis malpli emaj al reboĉiĝo. La pafilo mem, samtempe, ankaŭ estas de transformita usona kontraŭaviadila pafilo, kio signifas, ke ĝi estas rapida pafado. Nur ĉi tie la kiraso estas pli malforta ol la germanaj, sed ankoraŭ 186 milimetroj sufiĉas por teni la ĵetaĵon en la frunto. Precipe dum la irado, la T-34-85 estas tre ofte ŝmirita.
  Friedrich, eĉ malproksime, sentis cunamon alproksimiĝi, novan ondon de aviadiloj de la Ruĝa Armeo. Ĉi tio signifas, ke ne dependas de la tankoj, kiuj preskaŭ baraktis en streĉa, do lasu la atakaviadilon prizorgi ilin. Inter ili, cetere, tre forte armitaj kaj kirasaj He-329 estas videblaj. Kiel atakaviadiloj kaj tankdestrojeroj estas fortaj. Precipe kun la 88 mm Ra-44-pafiloj, kiuj traboras ne nur la tegmenton de la tanko, sed ankaŭ en la frunton. Nur ĉi tie en aerbatalo, ĉi tiu maŝino, por paroli milde, ne estas tiel diverstalenta kiel la "labora ĉevalino" Fokken-Wulf.
  Inter la atakaviadiloj, Friedrich ekvidis la aviadilon de Helga. Nu, kompreneble, reen en la vicojn.
  La terminator-knabo, malleviĝante iom laŭ la vojo, ni tranĉos malfermitajn tri tankojn kaj memveturajn pafilojn-76, kantis:
  - Ni havos spektaklon! Simple la plej alta superklaso!
  . ĈAPITRO 18
  Helga volonte respondis:
  - Kompreneble mi kredas vin! Mi donis mian koron ne al besto! La respondo estos donita al vi - ĉu vi kredas aŭ ne?
  Anstataŭ respondi, Friedrich komencis pafi de malproksime de la fundo... Kaj tiam akiri altecon.
  Estis sufiĉe multe da sovetiaj aviadiloj, sed ankoraŭ malpli ol la unua fojo. La pilotoj de la Luftwaffe sentis sin sufiĉe certaj, kiel unuaklasano, kiu batis ĝenan kunulon en nekonata lernejo, post tio li estis laŭvorte superfortita de forto.
  La sovetiaj pilotoj fariĝis pli ruzaj, kaj falis sub la batoj, ili tuj disiĝis en grupojn, provante tiri la germanojn al si. Friedrich atakis ilin, grimpante supren laŭ la monteto. Por li, tamen, la rifuzo de la malamiko de simpla atako nur faciligis taktikojn. Sed aliaj germanaj batalantoj grimpis en batalon.
  Friedrich notis en ĝeno ke la He-362 estis kutime antaŭ li. Sed estas en ordo, de longa distanco de pluraj kilometroj, neniu ĉiukaze scias kiel tranĉi malsupren.
  Kaj "Salamandroj" -3, same kiel infanaj paperaj aviadiloj, saltas, saltas kiel ŝarko sur la ondojn, kaj ili mem ricevas ...
  Friedrich elektis sian viktimon, la komandan aviadilon, antaŭ ol li havis tempon pensi pri kiel ĉi tiu aŭto estis malflugigita. La knabo eligis la moralon:
  - Vi povas perdi en milito, male al sporto, unufoje, vi venkas en milito, male al ludo, senfine! Tamen, la pecoj de la tabulo forflugas nur de la malgajninto, la venkinto metas sur la tabulon, eĉ antaŭe pafis batalunuojn!
  Tamen, la batalo estis sentita sur la kampo. Ekzemple, Wittmann jam estas sufiĉe hardita tanka aso, li batalis sur la "Tigro". Li, kune kun la artileriisto, ankaŭ maltrafis sufiĉe ofte, kvankam la tanko facile turniĝis. Gunner Schleich, apenaŭ havis tempon por viŝi la ŝviton de sia vizaĝo. La frunto de ĉi tiu ŝtala monstro jam estis trafita plurfoje, sed ĝis nun ĝi sukcesis reboĉi. Wittmann kriis je la supro de siaj pulmoj:
  - Lasu ilin alproksimiĝi, ne estu nervoza, mi petas...
  Pri la stato de homo en tiuj teruraj kondiĉoj parolis ankaŭ la impresoj de partoprenanto en la batalo, vicĉefo de la stabestro de la 31-a brigado, kiu lastatempe fariĝis Heroo de Sovetunio, Grigorij Penezhko. ... Antaŭ mensaj bildoj, estis pezaj bildoj... Estis tia muĝado, ke la membranoj premis, sango fluis el la oreloj. La daŭra bruego de motoroj, la bruado de metalo, la muĝado, la eksplodoj de obusoj, la sovaĝa bruego de ŝirita fero... De rektaj pafoj turniĝis turoj, tordis pafiloj, kirasoj eksplodis, tankoj eksplodis.
  La nepenetrebla peza "Patton" -3, preskaŭ plene provis preni la sovetian T-34-85. Li grumblis, ŝirmita kiraso ŝvelanta. "Sorcxistinoj" -4 glitis kaj provis apliki la manovron mem. Estis kvazaŭ kavaleria armeo de antikvaj kavaliroj tuj mortigotaj unu la alian. Ofte ambaŭ tankoj pafis senprokraste kaj krevigis unu la alian.
  De pafoj en benzinujojn, la tankoj tuj ekflamis. Lukoj malfermiĝis, kaj tankteamoj provis eliri. Grigorio vidis junan leŭtenanton, duonbruligitan, pendantan sur sia kiraso. Vundita, li ne povis eliri el la luko. Kaj tiel li mortis. Ĉirkaŭe estis neniu por helpi lin. La soldatoj perdis la senton de la tempo, ili sentis nek soifon, nek varmegon, nek eĉ batojn en la malvasta kajuto de la tanko. Unu penso, unu deziro - vivante, batu la malamikon. Sovetiaj petrolŝipoj, kiuj eliris el siaj ruinitaj veturiloj, serĉis sur la kampo malamikajn skipojn, ankaŭ lasis sen ekipaĵo, kaj batis ilin per pistoloj, kaptis ilin man-al-mane.
  Bildo en la stilo de superrealismo de la kapitano, kiu, en ia frenezo, grimpis sur la kirason de la ruiniĝinta germana "Tigro" -5 kaj batis la lukon per maŝinpafilo por "fumi" la naziojn el tie. Tute kiel kuraĝe agis la komandanto de la tanka kompanio Chertorizhsky. Li frapis, tra la kirlvento de konkoj, rompante en la flankon de la malamiko "Tigro" -5, sed li mem estis trafita. Saltante el la aŭto, la petrolŝipoj estingis la fajron. Kaj ili denove iris en batalon.
  Helga jam trapikis la tegmenton de la tanko de Grigorij Penezhko per la lasta ŝelo. La ŝelo trafis la benzinujon, kaj ĉio ekbrulis. La flamoj bruligis la sovetiajn petrolŝipojn, devigante ilin salti el iliaj lukoj. Sed Grigorio mem, kiu estis vundita, ne havis tempon por elsalti ... Li brulis viva, konsciante en speco kio estas la submondo ...
  Friedrich, vidante, ke la malamika aviadilo jam fariĝis pli saĝa kaj klopodas forflugi en kombinita maniero, atakis la tankojn mem... La germanoj vere havis malfacilan tempon, kvankam la plej forte armitaj anglaj Challenger tankoj eniris la batalon (La skipoj ankaŭ estas el la filoj de Britio kaj pafas ege precize!) .
  Friedrich estas plena de demona energio kaj ekscito, li estas preta sole forbalai ĉion kaj ĉiujn, eĉ se vi devas batali kun tuta tanka armeo, kaj eĉ pli per aero. Sed vi devas reveni, brulaĵo kaj municio finiĝas, por ĉi tio, flugo, malkonstruante kvindek sep aviadilojn kaj batante tridek unu tankojn kaj ses memveturajn pafilojn, kaj plie du pliajn kirasajn trupveturilojn, tri Katyushas, kvar Andryushas, aŭtoj kiuj provis iri al la malantaŭo.
  Helga rimarkis:
  - La rusoj havas kanton pri virinoj en niaj vilaĝoj! Kaj ni havas ne nur batalantajn virinojn, sed virojn, kion vi bezonas!
  Friedrich konsentis:
  - Niaj viroj, kion vi bezonas, sed virinoj estas pli bonaj!
  Helga diris ruze:
  - Virino gajnas verŝante larmojn, viro igante ilin elverŝi!
  Friedrich, elmontrante la dentojn, rimarkis:
  - Ĉar ni estas akraj, tiam ĉio ne estas tiel malbona hodiaŭ!
  Vi devas flugi sole por la sekva flugo ... Nu, se jes, do ne utilas perdi koron ... Jam varmegas en la Focken-Wulf kun aermalvarmigita motoro. Tre varmega, motoro, plus suno, krom malmulte da tempo por malvarmigi. Friedrich mem eĉ surpriziĝis, kiel li ankoraŭ ne falis kun tia sovaĝa ŝarĝo. Post ĉio, ĝi estas elementa ... ĝi manĝas ĉiujn internojn ...
  Sovetiaj tankoj estis tute maldensigitaj ... Tamen, plifortikigoj denove alvenis al la germanoj, kaj preskaŭ ĉiuj atakaviadiloj estis ĵetitaj en batalon ... Sed plifortikigoj ankaŭ taŭgas por Rotmistrov ... La samaj tankoj de alia fronto.
  Sed la aero estas multe pli trankvila, kvankam estas apartaj aroj de batalantoj, aŭ atakaviadiloj.
  Friedrich ripetas la malnovajn pruvitajn taktikojn, li jam scias, ke ŝi ne lasos lin. Kaj la germanoj...
  Regrupiĝo okazas ankaŭ, ĉar la plej multaj el la sovetiaj tankoj jam estas detruitaj, tiam vi povas provi ataki vin... Wittmann morne rimarkis:
  - Ok tankoj estis batitaj ... Por unu tago estas bona, sed por tia tago estas malbona ...
  La gvidisto korektis:
  - Efektive, dek du ....
  Wittmann interrompis:
  - Kvar detruitaj aŭtoj kiam la rusoj grimpis tra profunda kontraŭtanka fosaĵo - ne kalkulu! Ĝi estis elementa. Jes, kaj la municio devus esti replenigita ...
  Sed la sovetiaj tankoj denove rapidis antaŭen kiam la atakaviadiloj precipe komencis akiri ilin. Aparte, Friedrich, kiu pafis kvindek kvin obusojn, el kiuj kvardek naŭ T-34-tankoj kaj ses memveturaj pafiloj. Kaj li bezonis kvin minutojn kaj duonon... Jen la batalo... Kompreneble, povus esti pli... Friedrich pensis, kial li pafu el du kanonoj samtempe? Kaj Unu sufiĉas... Intertempe...
  Helga renkontis lin en la flughaveno, kisis lin tiel pasie, flustris:
  - Jen la enkorpiĝo de la kavalireco - Don Quijote!
  - Kion vi diris? Friedrich klakis.
  La knabino tuj resaniĝis:
  - Pardonu lupido... Mi volis diri Lanceloto!
  La asknabo klakis:
  - Tiam alia afero! Post ĉio, Don Quijote estas parodio de kavaliro. Malsaĝa kavalireco kaj neinteresita nobelaro estas iel ridindigitaj!
  Helga konsentis.
  - Mi, ĝenerale, komprenas ĝin! Sed...
  Friedrich interrompis la knabinon:
  - Sur aviadiloj vivas!
  Sovetiaj tankteamoj kaj pilotoj ŝajnas esti farinta lastan provon turni la tajdon de ekstreme malsukcesa batalo. Generalo Gota, kiel sperta komandanto, kiu jam ĝisfunde studis la taktikon de la rusoj, ne hastis ataki, kaj eĉ iomete kliniĝis malantaŭen por uzi la avantaĝon en pafforto cent procento. Kaj kompreneble, rezervado. Ĉi tiu estas la taktiko de alta boksisto, kiu retiriĝas antaŭ la malalta viro, funkcias kiel la dua nombro, sed ne permesas al la subgranda pinscher fermi la distancon kaj akiri avantaĝon. Nu, Rotmistrov ne havas alian elekton! Aŭ ataku aŭ mortu! Ĉi-lasta estas pli bona, kvankam ambaŭ povas bone esti kune!
  Nu, Friedrich ankaŭ devas batali per aviadiloj ... Ĝi ankaŭ estas batalo, kaj la malamiko estas kuraĝa ...
  Sed unue, la terminatorknabo pafis dek kvin atakante T-34-85-tankojn. Tiel etera en unu eksplodo...
  Helga ekkriis:
  Vi estas la imperiestro de la aero! Tiel famiĝos la Tria Regno!
  Friedrich respondis al ŝi:
  - Kaj li jam estas fama! Kaj vi ne devas laŭdi!
  Helga kriis:
  - Kaj vi eĉ pli gloras lin!
  - Provos! Friedrich grumblis.
  Li falis reen en ultra-batala tranco. Strangaj pensoj kirliĝis en la kapo de la knabo. Ekzemple, kio okazos al li post la venko de la Tria Regno? Kompreneble, la patroneco de la edzino de la imperiestro provizos al li la plej altan pozicion, kaj lia filo fariĝos la heredonto de la Granda Imperio. Ekscitigaj vidoj! Kaj la rusoj, fine, lernas la ordon kaj disciplinon, al kiuj eĉ Stalino, la sanga kartvelo, ne povis alkutimi ilin.
  Kvankam, kompreneble, venko estas ankoraŭ malproksime ... Aŭ ĝi povas preni kaj turni la batalanton frakasanta en la Fritz. Tiel, mortigi plurajn dekojn da faŝismaj veturiloj kaj reveni al Sovetunio kiel heroo?
  Sed ĉu ĝi helpos al li, se la herooj de la milito, kiuj eskapis el kaptiteco, estos mortpafitaj, sed .... Stalino tute ne fidas al iu ajn, li diris, ke li ne havas filon, Jakovlev! Do li ne povas plu reiri al Friedrich ... Precipe post tio, kion li faris ... Eblis tuj fuĝi al Sovetunio, kiam ili ĵus donis al li la "Stuka". La knabo estus pardonita... Nu, eble oni sendis lin al la punbatalionoj, kaj se li ankaŭ pafis kelkajn el la nazioj... Jes, li havis ŝancon reveni... Sed nun, en USSR oni ne indulgos lin, li fariĝis tro sanga....
  Friedrich pensis, nu, kial li ne transfuĝis al la flanko de la sovetianoj. Nu, bone, li aliĝis al la Hitlera Junularo, estante en la centro de Berlino, tiam li ne havis alian rimedon por pluvivi. Sed kial li mortigis la komisarojn? Vi povus simple malŝalti ĝin... Kial sovaĝa besto subite vekiĝis en ĝi... Eĉ ne besto, ĉar bestoj kutime mortigas por manĝi aŭ pro malsato. Viro, aliflanke, turnis mortigon en amuzon, iĝante pli malbona ol tigro ...
  Kio okazis al li, ke la murdo komencis alporti ĝojon, kaj la deziro altigi en la Tria Reich, fari karieron kaptis la tutan esencon? Kiu li fariĝis,.. Kial li perdis la senton de patriotismo kaj alligiteco al sia popolo?
  Tamen, ĉu li havas tian? Jen la sama generalo Vlasov aŭ Boris Alekseevich Smyslovskij. Ankaŭ ĉi tie stranga persono, ĝi ŝajnis ekzempla reprezentanto de la nobla korpuso de cara Rusujo. Kaj li devis iri al la flanko de Hitler kaj aliaj faŝistoj. Oficiro de la Rusa Imperia Armeo, kapitano. Post la Civita Milito, li estis internigita en Pollando, poste elmigris al Germanio. Li eniris la servon en la germana armeo. De 1928 ĝis 1932 li studis ĉe la Superaj Kursoj ĉe la Milita Sekcio (General Staff Academy) de la Reichswehr. Dum 2-a Mondmilito, li partoprenis aktivan en la formado de rusaj volontulunuoj. Li kredis, ke la germanoj povas kontribui al la restarigo de Rusio: "La venko de la germanaj armeoj devus konduki nin al Moskvo kaj iom post iom transdoni la potencon en niajn manojn. La germanoj, eĉ post la parta malvenko de Soveta Rusio, devos longe batali kontraŭ la anglosaksa mondo. La tempo funkcios en nia favoro, kaj ili ne dependos de ni. Nia graveco kiel aliancano pliiĝos, kaj ni havos plenan liberecon de politika agado."
  La kapo de la knabo flosis sur tio, kion li legis pli frue en Interreto... Tute hazarde, liaj okuloj trakuris la paĝon de la konsultlibro - "komplicoj de naziismo - la honto de la nacio!"
  Vere, li samtempe neniam kunlaboris kun generalo A. A. Vlasov, ĉar li ne kunhavis nek siajn opiniojn nek sian agadplanon, sed li persone renkontiĝis kun li trifoje, ĉefe laŭ instrukcioj de la germana Ĉefa stabo.
  Friedrich interrompis siajn pensojn... Okdek tri sovetiaj aviadiloj estis pafitaj, kaj la lastaj obusoj jam estas plantitaj en tankoj, kaj jam eblas reveni... Nu, kia bastardo li estas... Kiel li havas falinta... Sanga putistino! La okuloj tuj malsekiĝis... Salaj gutetoj de larmoj fluis sur la glataj knabaj vangoj... Kiel amara, eĉ pafu vin!
  Reveninte, la vido de laca sed gaja Helga tuj levis lian animon, kaj li denove ekkuris en batalon... Li estas militisto! Do, li naskiĝis por venki, kaj kies nacio estas pli malforta, li ne amikiĝas kun ŝi!
  Helga subite rimarkis:
  - Ĉu vi ploras?
  Friedrich balancis la kapon.
  - Estas jam miaj okuloj akvumas, pro laco! Kia batalo! Jam de ses tagoj mi ne fermis la okulojn! Kaj antaŭ tio, preskaŭ ne dormis!
  Helga konsolis:
  - Jen la kaldrono fermiĝos kaj ni iom dormos... Restas iom. Nur iomete por gajni!
  Flugo sur la Focken-Wulfach-4, malamikaj aviadiloj ne estas videblaj, kaj restas malmulto de la tankoj. Sed eĉ tiuj, kiuj estas tie, devas esti finitaj.
  Helga flustras en la radion:
  - Nu, ni prenu ilin! Do tordante la ok!
  Friedrich ridas.
  - Tordi ok estas pli bone ol ricevi ses sur ŝultroj!
  La knabino, frapinte la aŭton pro plonĝo, bojis:
  - Ne, oni ne povas imagi vin kiel seso. Vi havas la rason de reĝo.
  De la Kvina Gardista Armeo estis kornoj kaj gamboj. Nun Gotha donis la ordonon antaŭeniri, precipe ĉar jam vesperiĝis, la tempo jam pasis jam multe preter la vespermanĝo, kaj mallumo komencis alproksimiĝi.
  Sur la batalkampo estis pli ol mil kaj cent ruinigitaj kaj detruitaj sovetiaj tankoj, kaj ĉirkaŭ tricent germanaj tankoj kiuj ricevis ian damaĝon. De tiuj, proksimume sesdek kvin aŭtoj estis neniel kondiĉigitaj de restarigo.
  Kaj Friedrich, lasante sian amatinon dormi sur liteto, ankoraŭ flugis. Ĉi-foje ĝi estis redirektita por subpremi artilerion. La senespera marŝo de Rotmistov deturnis parton de la fortoj, la armeoj de Meinshein, kaj ili antaŭeniris ne pli ol dek du kilometrojn en tago kaj vespero. Noktiĝis, sed la ŝtormsoldatoj ankoraŭ laboris. Ili ĵus ŝanĝis pilotojn.
  Denove, Friedrich renkontis U-2 noktbombistojn. Aŭtoj flugis preskaŭ proksime al la grundo - malaltnivela flugo. Ili havus ŝancon tragliti kun tia alivestiĝo, sed en ĉi tiu situacio, la diabla instinkto de la juna terminatoro funkciis.
  Krome, Friedrich subite sentis tre honton pri siaj larmoj, kaj li furioziĝis... Eĉ la rigardo de la knabo ŝanĝiĝis. Kaj tute malsamaj vortoj, de alia kanto, kuregis tra mia kapo;
  Kolero disvastiĝas tra la korpo en fajra ondo,
  Ne eblas kompreni tian aferon kaj kio okazas al mi nun!
  Ĉi tie la submondo malfermis la tutan nigrecon en la animo,
  Mi volas palacojn - ne sufiĉas por mi kun amato kaj paradizo en kabano!
  
  Kaj kiel ĉio okazis, eĉ Dio ne scias,
  Mi fariĝis perfidulo, sed ĝis nun mi mortis!
  De kie estas ĉi tiu revelacio, kiu ĝin naskis,
  Mi desegnas inspiron en bovlo - potencaj fortoj!
  
  La Diablo trenis nin en reton, ĵetante nin en malvirtan cirklon,
  Okazis, mi kaptiĝis en la reto!
  Sed mi rompos la reton, kaj mi akceptos Dion per mia koro,
  Ne nur malbenu la ĉielan lunon!
  Kaj ĉi tiuj estas gefratoj, kiujn mi certe scias!
  
  Ho donu al mi ŝancon sankta Sinjoro
  Mia naturo, vi estas perfido kaj fifamo!
  Mi volis karnon, savu nur karnon,
  Kaj finiĝis en la abismo, kie la saĝo ekdormis!
  
  La faŝisto diris: vi servas al ni -
  Vi ricevos teron, monon, titolojn rekonon!
  Sed rezignu vian animon
  Kaj ĉi tio estas la plej malbona puno en la mondo!
  
  Sed mi estas malfortulo, eniĝis en ĥaoso,
  Kaj li detruis la vivantojn, honoron kaj konsciencon en si mem!
  Tiel estu, malfacila fakto
  Ja ĝi ne estas romano, ĝi estas nur rakonto!
  
  Kion mi faru, reen;
  Ne plu restas, kaj nun almenaŭ la kolo estas en maŝo!
  Sed la demono diris, fini la ĥaoson,
  Tian malkuraĝon, kredu nin, mi ne akceptas!
  Friedrich finis ĉi tiun "voĉan", faligante siajn "orelojn" kaj tiam li sentis sin ege laca ... Kaj kio jam ekfloris, kio signifas, ke nova tago venis la 11-an de julio. Kaj li staras sur siaj piedoj dum sep tagoj...
  Post surteriĝo, la knabo apenaŭ sukcesis kuri al la liteto kaj tuj falis;
  La sonĝo montriĝis tre streĉa ... Friedrich sonĝis, ke li estas studento kaj aŭskultas prelegon. Cetere, la instruisto de giganta kresko rakontas ĝin kun tia entuziasmo kaj fervoro, ke vi nevole aŭskultas. Tie ni parolas pri longdaŭra historia malamiko de Rusio, Usono. Ŝajnas, ke en lia patrujo ili finfine elpensis indan armilon de reprezalio;
  - Vi devus konscii, ke la Pentagona Armeo deplojis sian plej bonan batforton en la batalo kontraŭ nia deziro rompi la vojon al aliaj mondoj. Mi sendis telegramon al la militistaro de NATO, kie mi deklaris, ke mi ne ekkaptos la teron, ke mi faras pacan esploron celantan la profiton de la tuta homaro. Ili ne ricevis mian mesaĝon, ili mezuras ĉiujn laŭ sia dubinda kaj egoisma skalo de valoroj. Ĉi tiuj megalomanaj bastardoj opinias, ke ili povas kontroli la tutan homaron. Ili pensas, ke se ili havas manian pasion por kapto kaj detruo, tiam aliaj reprezentantoj de aliaj mondoj devus havi la saman bestan pasion.
  La oratoro paŭzis kaj aŭskultis sindoneman aplaŭdon. Kaj ankaŭ Volka vigle aplaŭdis lin, kvankam li ne ŝatis rekoni aŭtoritatojn malantaŭ li. Nu, la potenca giganto daŭrigis:
  - Mi ne estas besto aŭ predanto, sed mi kapablas kaj intencas defendi min, la bono de mia civilizacio dependas de mia lukto, kaj se miaj malamikoj, kaj la malamikoj de mia civilizacio intencas ataki, tiam mi intencas defendi. mi mem. Mi pereigos tiujn, kiuj staras inter mi kaj libereco. Tiuj, kiuj preskaŭ sklavigis la homaron, konsiderante sin la plej alta nacio, ekster la jurisdikcio de homoj, alfrontos venĝon. Mi jam donis al grupo da oligarĥoj po unu denaron, mi montros al ili ekzemplon de homo kapabla batali, kaj ne iri sub la hakilon kiel submetiĝema ŝafo. Ni ĉiuj devas kuniĝi, ĉar ĉi tio estas nia komuna afero, ĉar sur la Tero, baldaŭ estos nenio por spiri. Nun al komerco. Por venki la usonajn kaj NATO-flotojn, ni bezonas grandajn, senlimajn rezervojn de energio, fundamente novan armilon, kaj ni havas ĝin. Al multaj, eĉ la plej bonaj el vi, la H-bombo ŝajnas esti la finfina. Multaj, eĉ la plej bonaj el vi, supozas, ke ne ekzistas alia pli potenca maniero akiri energion, krom la neniigo, kiu povas esti malfacile efektivigi praktike. Vi ĉiuj konas termonukleajn reagojn, la fandado de hidrogenaj atomoj kaj la formado de heliumo. Nu, aliaj elementoj ĝis fero. Nuklea fuzio donas lumon al steloj dum miliardoj da jaroj. Kaj por multaj el vi ŝajnas nekredeble, ke fundamente novaj reagoj de sintezo povas esti efektivigitaj: ili praktike ne ekzistas en la naturo. Multaj el vi estas plenaj de stereotipaj pensoj, ke se la reago ne ekzistas en la naturo, tiam ĝi principe ne povas ekzisti. Kia absurda iluzio, la scienco de super-civilizacioj disponigas manieron akiri gigantajn amasojn da energio sur skalo kaj reagoj kiuj ne ekzistas en la naturo. Vi jam konas la ekziston de kvarkoj: la mini-partikloj kiuj konsistigas elementajn partiklojn. Eĉ via scienco malkovris centojn da elementaj partikloj. Aldone al ili, kiujn ankaŭ via scienco registris, estas eroj diverstipaj, multaj el kiuj ŝajnas al vi strangaj, aŭ eĉ superfluaj. Vi estas frapita de la diverseco de kvarkoj, kiu estas malfacile klarigebla laŭ la kutima logika maniero. Pli lastatempe, viaj sciencistoj malkovris partiklojn nomitajn preonoj, la partikloj kiuj konsistigas kvarkojn, kaj vi ne povis atingi kaj studi ilin ĝuste. Nu, vi ankoraŭ ne sukcesis ĉerpi el la kerno ne nur preonojn, eĉ kvarkojn. Nu, kian energion oni povas akiri pro ilia kunfandiĝo aŭ disigo: nemezurebla eĉ kompare kun termonuklea reago. Eĉ kun la moderna, sufiĉe malalta nivelo de tera scienco, ekzistas teoriaj kalkuloj kiuj montras ke ju pli malgranda la partiklo, des pli da energio ĝi ĉerpas. Ĉi tio sugestas, ke se eblus regi tian energion, tiam eblus akiri preskaŭ senliman fonton de energiresursoj. Tamen, neniu tera sciencisto malsukcesis ne nur rekrei la fuzian reagon de mikropartikloj, sed eĉ ĉerpi liberan kvarkon el la nukleo.
  Eĉ akiri senpagan, senligan kvarkon ankoraŭ ne estas sukceso. Kio estas la kialo, ke la reago per rompado aŭ kunfandado de ultramalpezaj partikloj ankoraŭ ne eblas, ne nur ripeti, sed eĉ fiksi en la naturo. La kialo kuŝas en tio: tial la termonuklea reago estas tiel malfacila, ke ĝi estas figure eĉ nomata heroo kun tre mallongaj brakoj. Por kaŭzi termonuklean reagon, necesas la energio de atombombo; por ke atombombo eksplodu, necesas konvenciaj eksplodaĵoj. Por kaŭzi kvarkfandan reakcion, ne sufiĉas reago de eksplodo de termonuklea ŝargo, ĝia potenco ne sufiĉas por la reago, tial superpezaj kvarkoj ne troviĝas en la naturo. Ekzistas neniu meza paŝo, paŝo kiu apartigas kaj klasifikas la reagojn ene de atomfuzio. En termonuklea fuzio, estas etapoj unu post alia, kiuj daŭras pliiĝantaj laŭ ellasita energio. Reago kiu ellasas multe pli da energio ol termonuklea eksplodo kaj estas ege malofta: neniiga reago. Ĝi venas de la kontakto de materio kaj antimaterio. En la naturo, ĝi estas malofta, ekstreme malofta, ĉar en la reala mondo preskaŭ ne ekzistas antimaterio. La neniiga reago estas malofta en la naturo, ne ekzistas meza paŝo inter la fuzia reago de elementoj kaj termonuklea reago. La esenco de la problemo estas, ke antimaterio mem ne estas farita el simpla materio. Ene de nia videbla sistemo, ni ne povas observi ĝin. Sed se vi moviĝus en la spaco kaj trovus vin ĉe la krucvojo de universoj, ĉe la limo de la mondo kaj la kontraŭmondo, tiam vi vidus kiel la procezo de neniigo okazas grandskale. La esenco de la problemo montriĝis en akiri sufiĉan kvanton da antimaterio, tio estas, materio kiu ne povus ekzisti en la reala mondo. Ĝi konstante kontaktus kun reala ordinara materio, ĝi devus neniigi aŭ eksplodi, same kiel du aparte sendanĝeraj kemiaj elementoj eksplodas kiam ili kontaktiĝas. Protonoj, neŭtronoj, elektronoj, en kontakto kun positronoj, kontraŭneŭtronoj, kontraŭelektronoj turniĝus al fotonoj kaj aliaj partikloj rapidantaj en malsamaj direktoj. Ilia ekspansia rapido estas kolosa kaj superas la lumrapidecon. Jes, dum grandskala neniigo, la partikloj pasas al superluma rapido, malproksimiĝante unu de la alia. Estas malfacile akiri kontraŭmaterion en simpla maniero, akcelante partiklojn sur akceliloj. La rezulto akirita tiamaniere neniam pravigos la kostojn. Tamen, efika maniero akiri antimaterio sur solida skalo estis trovita eksperimente. Ĝia esenco kuŝas en la fakto, ke la probableco akiri antimaterion, same kiel materion, estas proksimume sama, kio signifas, ke la diferenco inter antimaterio kaj ordinara materio ne estas granda kaj ne necesas multe da energio por ŝanĝi la polusecon de la materio. Ĉi tio povas esti farita uzante ne tiom fortan radiadon de speciala kampo kaj ondon de speciala naturo. Krom kvarkoj, preonoj, ekzistas kreonoj, resonoj, forkonoj, ryumonoj, korodonoj, romanoj, ktp. Radiado je speciala telepatia nivelo ŝanĝas la strukturon de la materio je la kreon-resonanca nivelo, nur iomete ŝanĝante, ŝanĝante la strukturon de la aranĝo de mikropartikloj. La malkovro de specialaj ondoj revoluciis sciencon kaj socion. Sed kies radiado, kia nivelo povus ŝanĝi la tipon de materio, transigante ĝin al kvalite nova nivelo, ŝanĝante la trajtojn de la materio. Nova speco de radiado estis malkovrita en la studo de homaj kapabloj, liaj eksterordinaraj kapabloj. Ni hitleranoj antaŭ aliaj nacioj kaj popoloj regis ekstrajn kapablojn. La nova telepatia radiado penetris plumbon kaj eĉ pli densajn solidajn supermaterialojn, kiuj en si mem indikis malsaman sistemon kaj malsaman gamon de radiado. Eĉ ĉe via nivelo de scienco kaj civilizo, ekzistas kaj kreita radiado superanta la lumrapidecon. El la radioaktiva radiado Alfa, Beta, Gamma, jam Beta-radioj moviĝas iom pli ol la lumrapido, kaj kun Gamma-AS-radiado, la troo de la lumrapideco estas preskaŭ unu kaj duono. Sur la Tero, ili jam eksperimente malkovris la radiadon de la ondoj Klekon kaj Der, kiuj superas la lumrapidecon dufoje. Vere, dum ili estas generitaj en mikrodozoj, ili eĉ ne konscias pri la perspektivoj. Mi diros pli inter la rapido de radiado kaj ĝia kapablo penetri materion, ekzistas rekta rilato. Ju pli mallonga la onda gamo, des pli alta la penetra potenco, des pli alta la rapideco de la radiado. Gamoradioj nur post preterpaso de centimetro da plumbo estas mildigitaj je duono. Por la radiadoj de Klecon kaj Der, la penetra potenco estas eĉ pli alta. Eksterintervala radiado, ĉu ĝi estas aŭro, teleportado, telekinezo, telepatio, ciberkinezo, tormokinezis, plasmokinezis, havas la plej altan rapidecon kaj ĉiun penetran intervalon. Tio estas, ĝi estas en la tiel nomata spirita superkonstruaĵo, kiu kuŝas la ŝlosilo por regi la mondojn, por regi senprecedencajn formojn de energio. La plej novaj formoj de energio malfermas la vojon al la plej novaj formoj de mezuradoj, mezuradoj de la mikromondo, kiuj kapablas enradikiĝi kaj realiĝi en la makrokosmo, transigante la mezuradojn inter mikro-fundamentaj partikloj al la reala mondo, la tiel nomata ruliĝanta. de spaco. Nova speco de energio donos novan armilon, elsendos Z-56-radiojn kaj disbatos la armadon de la agresanto al pulvoro. Mi povus nun klarigi pli detale la esencon de la nova energio kaj detale priskribi kiel ĝi ekestas, same kiel la efikon de la kunfandiĝo, sed ni jam ricevis ultimaton. Ĉi tiuj goriloj pensas timigi nin, sed eĉ se ni kapitulacas, ili ne povas rezisti la tenton plugi la insulon kaj gladi ĝin per bomboj kaj salvoj de pezaj pafiloj. Se ne ekzistas milita agado, kial do la jankioj kolektis tian armadon, ili bezonas agon de timigado, ekzemplo por la tuta mondo. Viaj vivoj dependas de mi. Mi donos al la agresanto lecionon, kiun li memoros dum la tuta vivo, kaj kiu restos viva, tiu envios la mortintojn!
  Ĉe tiu ĉi frazo, la sonĝo de Friedrich estis interrompita. Li freneze malfermis la okulojn. Helga staris antaŭ li kaj tenis florbukedojn en la manoj, kaj en la fingroj de nuda, knabina kruro estis rozo, per kiu ŝi ame tiklis la nudan, rozkoloran kalkanon de la knabo.
  - Nu, dormu iom. Estas tempo por vespermanĝi!
  Friedrich eksaltis kaj tuj ensuĉis sian stomakon ... Sed jes, li preskaŭ nenion manĝis dum semajno. Li trinkis nur fortikigitan ĉokoladon diluitan per akvo. La knabo rigardis la sunon kaj estis surprizita:
  - Estas strange, mi pasigis ĉirkaŭ kvin horojn, sed ŝajnas multe malpli. Mi eĉ ne havis tempon por aŭskulti la plej interesan prelegon pri novaj armiloj!
  Helga ridis.
  - Pri la nova armilo? Jes, kiam grandaj militistoj batalas, la plej malnova tekniko permesas al ĉiuj venki. Sed unue, manĝu iom da fiŝa supo. Paro da knabinoj, viaj adorantoj, estis speciale velditaj por vi. Manĝu kaj venos novaj fortoj.
  Friedrich kun plezuro prenis al la fiŝsupo, kiu ŝajnis al li la plej bongusta plado sur la planedo Tero. La knabo malplenigis la melon-ĉapelon kaj sentis pezecon en la stomako. Sed malgraŭ tio gaje eksaltis kaj kuris al la aŭto.
  - Nu, Helga, ni denove batalos!
  La knabino lude respondis:
  - Kaj kiel!
  Kaj nun la fidinda ĉevalo Me-362, kune kun la nedisigebla satelito Fokken-Wulf-4, denove turmentas la atmosferon per helicoj. Kaj tio en la milito kiel en la milito. Friedrich demandis al Helga:
  Kio estas via plej ŝatata ŝatokupo krom batali?
  La knabino mallaŭte ridis kaj respondis:
  - Estas malfacile eĉ diri! Kvankam vi scias. Mi estis en lignoskulptado. Tiaj belaj ŝablonoj rezultis ... Kaj mi ankaŭ provis skribi fantaziajn rakontojn. Nur kiam mi skribis paro, ĉiuj komencis ridi pri mi. Kaj mi sentis tiom da honto, ke mi ĉesis komponi ilin. Ĉu vi scias, kiel malagrable estas kiam ili ridas pri vi!
  Friedrich konsentis:
  - Jes, mi komprenas! Kvankam nun mi estas ĉe la pinto de famo! Sed tuj kiam mi mortos, mi preskaŭ estas...
  Helga interrompis:
  - Ne! Fidu min, ili ne forgesos! Mi pensas, ke via nomo estos nomita la aerarmeo, aŭ kelkaj el la konkeritaj orientaj urboj. Aŭ eble strato en Berlino!
  Friedrich ridis.
  - Jes, vi konsolis min!
  Helga aldonis sufiĉe serioze:
  - Eble eĉ mendo en aviado estos aprobita kun via portreto. Unue, vi havas tian dolĉan vizaĝon, kaj due, via rezulto, jam pli ol dudek mil kvincent malamikaj aviadiloj, verŝajne ne estos superita de iu ajn!
  Friedrich ankaŭ sufiĉe serioze kontraŭis:
  - Ne, ili povas superi, se la milito kun Sovetunio daŭras tre longe, aŭ se ili ankoraŭ devas trakti la hieraŭajn aliancanojn. Do ĉio eblas... Sed principe, eblas atingi mil aviadilojn! Kion mi povas fari kaj ĉi tion!
  La interparolo estis interrompita, malgranda eskadro da malamikaj batalantoj flugis antaŭen, kaj tiam ili devis serioze preni la pafilojn.
  Malgraŭ la ekstrema laceco kaj elĉerpiĝo de la nazia armeo, la venko ĉe Krasnogvardeisky inspiris la Fritz kaj la plurtriban pakaĵon al novaj heroaĵoj.
  La nazioj ne kuraĝis ataki Moskvon, kaj atakis la urbon Pavlovsky Posad, situanta oriente, kaj fortikigis la najbarajn areojn al ĝi.
  La sovetiaj soldatoj, alie ĝi ne povus esti batalita kuraĝe, sed la koridoro inter la germanaj kojnoj tiom mallarĝiĝis vespere, ke ĝi jam estis trapafata.
  Friedrich kaj Helga denove devis alfronti la tankojn, kiuj provis kontraŭataki kaj ŝtopi la interspacon. Kaj tiam ili montris sin kaj perfekte. La junulo sukcesis superi kvincent en tankoj! Kaj ĉi tio ĝenerale estas atingo de la ultraklaso!
  Friedrich vere sentis ĝojon, ke li estas tiel mojosa! Ke li estas la plej bona militisto de ĉiuj tempoj kaj popoloj signifas klason de klasoj! Kaj kiel ĝi sentas esti pli alta kaj pli malvarmeta ol ĉiuj! Friedrich estas Lupo, kio signifas lupo!
  Jam estis mallume, kaj la batalo ankoraŭ ne estingiĝis. Germanaj kolonoj de la nordo, kie la hordoj de la fama Rommel estis ŝiritaj, kaj de la sudo, kie Mainstein Pass, ĉirkaŭis la grandurbon de Pavlovsky Posad. Jam noktomeze la tankoj de Gotha kaj, antaŭ ĉio, pluraj Ferdinand-4-oj enpenetris en la ĉirkaŭaĵon de tiu ĉi vilaĝo... Sed ili estis devigitaj halti. Tiam Gota donis la ordonon preteriri la plej obstinajn defendojn. Je la dua matene oriente de Pavlovskij Posad eliris renkonte unu la alian partoj de la dua SS-korpuso kaj la unua tanka korpuso, ankaŭ el Sovetunio. Do en la nokto de la 12-a de oktobro 1947, ĉirkaŭ la moskva armea grupo fermiĝis blokada ringo!
  . ĈAPITRO #19
  Matene de la 13-a de oktobro 1947 Friedrich batalis, kiel ĉiam sindoneme kaj lerte. Lia fidela fluga ĉevalo estis disŝirita en alteco, kaj la motoro, malgraŭ la fakto, ke la knabo devigis ĝin pli ol unufoje, funkciis sen fiaskoj ...
  La rezisto de la sovetiaj trupoj rimarkinde malfortiĝis... La nazioj ankoraŭ ne kuraĝis ataki Moskvon, kiu estis igita nepenetrebla fortikaĵo, sed moviĝis al la oriento. En Pavlovsky Posad, bataloj daŭre estis en plena svingo, la faŝismaj komandantoj sufiĉe racie rifuzis uzi tankojn en la grandurbo, lasante rumanoj, italoj, araboj, indianoj kaj aliaj eksterlandaj unuoj al ŝtormo.
  Friedrich partoprenis en du aŭ tri malgrandaj aerbataloj, kaj sen malfacileco fortranĉis ĉirkaŭ dekduo aviadilojn. Aliaj celoj estis muelitaj: kanonoj, obusoj, morteroj, Katyushas, kaj se vi bonŝancas, tankoj.
  Ĉi-lasta, aliflanke, ne okazis ofte. Ŝajnas, ke la konsilo malaperis. Antaŭ tagmezo, kiam la pariĝo de oktobro iĝis neeltenebla, estis mallonga paŭzo kaj Frederiko, aŭ kiel li estis oficiale nomita Frederiko la Granda Bismarck, estis alvokita al Smolensk.
  La juna as-terministo aspektis tre kontenta kaj gaja. Kvankam Friedrich estis tre amara kaj honta pro sia perfido, la perspektivo ricevi faŝismajn premiojn plaĉis al la knabo.
  Helga estis vokita kune kun li. Ankaŭ la knabino estis ekscitita kaj ŝiaj perlaj dentoj ekbrilis per ĉarma pantera rideto. Ŝi diris:
  - Vi vidas, la lupknabo, ni venkis la rusojn!
  Friedrich ne dividis la optimismon en ĉi tiu kazo:
  - Ĝis nun, ĉi tio estas nur meza sukceso kaj lukto ... Bataloj kaj bataloj nur akiras impeton. Sed la komenco kaj fakte, sukcese ...
  La konstruaĵo de la regiona komisiono de la CPSU estis elektita por la premio. La grandega parkejo enhavis multajn luksajn aŭtojn, plejparte usonajn faritajn.
  Ja en la kunvenejo ĉeestis marionetaj generaloj el la usona armeo, la brita imperio, la kanada regado. Estis eĉ unu el la anglaj princoj... Kaj, kompreneble, Hermann Goering mem kaj Adolf Hitler... Nur tio surprizis Friedrich, Margareta ne estis kun li. Estas strange, eble nur graveda, ĉi tiu elstara, unika virino ne volas endanĝerigi sian propran kaj la infanon ricevitan de la aso... Ja milito tute ne estas ŝerco!
  Aŭ eble ŝi ne volas komuniki kun la nova favorato de Hitler kun sia edzo? Ĉi tie, ĝenerale, ĉio eblas kaj estas preskaŭ neeble legi kio estas en la menso de virino bela, kiel Afrodito, kaj insida kiel Hera ...
  Tamen, Friedrich eĉ ĝojas pri ĝi. Ne sufiĉis en la ĉeesto de la Fuhrer elmeti sin kaj ŝin al la risko perfidi liajn emociojn, per nevola gesto, aŭ nekonsiderata vorto. Post ĉio, kornaj edzoj, precipe en la persono de la reganto de la duonmondo, estas tre danĝeraj. Eĉ por tia malmola ulo kiel Li estas la numero unu soldato de la Tria Regno!
  Plejparto de tiuj, kiuj alvenis por la premio, estis pilotoj - Goering mem estis aso, fervora admiranto de la teorio de generalo Dua - aviado, la dio de militoj, kompreneble, antaŭ ĉio asignitaj aerarmeoj. Sed estis ankaŭ petrolŝipoj, inter ili la fama Wittmann. Kaj la premia ceremonio komenciĝis per kavaliraj krucoj.
  Kiam Helga estis vokita, la knabino laŭvorte saltis kiel ĉevalo, frapante siajn kalkanojn. Ŝi ricevis kavaliran krucon kaj specialan insignon de batalanto, tankoj ... Aldone al tio, la Fuhrer Adolf mem donis al la knabino nominalan sabron kun diamantoj, kiel la plej bona virino, kiu distingiĝis pro batalado en la Moskva batalo.
  Wittmann ricevis krucon kun kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj, la Stelo de la Kavalira Kruco kun oraj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj ankaŭ estis aljuĝita al "bebo" Huffman. La usona aso en sia senŝanĝa vakera ĉemizo ankaŭ ricevis premion.
  Friedrich estis premiita la lasta ... Ĝi estis sufiĉe logike, ĉar li estis la plej bona el la plej bonaj. La alta premio, la Granda Stelo de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco, kaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj, estis prezentita al la minacaj sonoj de la nazia himno. Krome, kvar insignoj estis aljuĝitaj por kvarcent, kvincent aviadiloj, kaj por kvarcent, kvincent tankoj. Tiuj ĉi insignoj estis ankaŭ oraj, kaj kvincent eĉ kun etaj diamantoj.
  Hitler longe premis la manon de Friedrich kaj diris ion entuziasme... La knabo formanĝis per la okuloj la faman krucon. Diamantoj ornamis platenajn kverkfoliojn kaj glavtenilojn. En mia memoro ekbrilis figuro, ke eĉ ordinaraj kavaliraj krucoj kun diamantoj, nur dudek sep tiaj ordonoj estis aljuĝitaj dum la tuta milito. Nu, ĉi-momente ĝi estas eĉ malpli ... Pli alta grado de premio, la Kavalira Kruco, kie arĝentaj folioj estas anstataŭigitaj per oraj, ankoraŭ ne estis establita.
  Tamen, la premioj ne ĉesis tie. Hitler sciigis ke al Friedrich estis premiita la rango de Major Field Marshal de la Aera Forto kaj la SS-Gardistoj, kun la premio de personigitaj armiloj kaj gratifiko de unu miliono kvincent mil markoj (la kosto de dek kvin plej novaj Panteroj).
  La nominala armilo estis la sama kiel la sabro donacita al Helga, farita el damaska ŝtalo, kun tenilo bele ornamita per diamantoj kaj smeraldoj.
  Friedrich ne povis rezisti la tenton kaj plurfoje svingis armilon indan je la sultano. La tenilo estis komforta, kaj la sabro estis perfekte ekvilibra, kaj ŝajnis malpeza por forta knabeca mano.
  Tiam ekparolis la usona generalo Mankurt, kiu eniris en la historion kiel la aŭtoro de la popola esprimo: mia lando malpravu, sed ĉi tiu estas mia lando!
  Krome, ĉi tiu komandanto famiĝis pro sia monstra krueleco, inkluzive de militkaptitoj.
  Mankurt diris severe:
  - Rusaj barbaroj kaptis multe da tero, kreante unu grandegan barakon, en kiu regas eterna malordo. Kiom longe ilia terorista reĝimo turmentos sesonon de la homaro? La popoloj de Rusio atendas la liberigon kaj la alvenon sur sian landon de la armeo de libera Eŭropo kaj Usono. Kaj tial Usono faros ĉion penon por venki Sovetujon. La fluo de niaj ekipaĵoj kaj volontuloj el la tuta mondo intensiĝos kaj pliiĝos! (ŝtorma aplaŭdo). Ĉiuj landoj de la mondo unuiĝis kontraŭ la bolŝevika kontaĝo. La Sinjoro Dio kaj la ĉiela armeo estas kun ni. Antaŭen por venko!
  Sekvis lin anglo kaj post tio, la Fuhrer interrompis la oficialan parton de la ceremonio, anoncante la komencon de la balo. Tuj, multaj knabinoj kaj virinoj aperis pretaj fari kelkajn famajn heroojn.
  Friedrich volis elekti Helgan kiel partneron, sed ŝi neatendite rifuzis - dirante, ke la kutimo ne ordonas dancadon kun partneroj, aŭ partneroj en militaj armiloj. Nu, kial la knabo elektis alian sinjorinon, precipe ĉar ĉiuj ĉi tie estas belaj virinoj - ŝajne ili estis speciale elektitaj. Friedrich ridetis kaj dancis malpeze, sed la pensoj de la knabo temis pri io alia.
  Do li ricevis altan ordon kaj nun estas grava feldmarŝalo ... Lia kariero pliiĝas, kaj laŭ la nombro da faligitaj aviadiloj kaj ruinigitaj tankoj, li ne havas egalulon en la mondo! Ĉio ŝajnas esti bona, sed ial katoj gratas sian koron... Sed se ni prenas konatajn figurojn, ekzemple, Robert Artrois, la princo de la sango el la reĝa branĉo de la Kapetoj. Ja li batalis kontraŭ sia patrujo Francio kaj ne iomete suferis, kvankam la sango de siaj samlandanoj estis sur liaj manoj.
  Kaj centoj da miloj da rusoj batalas flanke de la nazioj. Eĉ grandduko Kirill Romanov oficiale anoncis sian subtenon por la orienta kampanjo kaj la liberigo de la patrujo de la bolŝevikoj. La Romanov estas por la nazioj kaj la landoj de la Okcidento malantaŭ ili.
  Nu, se la gloraj princoj kaj la Tria Regno estas kontraŭ Stalino, kial do Frederiko suferu? Krome, estas eble, ke liaj prapatroj tute ne loĝas en Sovetunio. Nu, ni pensu logike... Ja la kurso de la historio jam ŝanĝiĝis plej serioze. Nun la mondo neniam estos malsama, do la Moskva batalo estis perdita de la sovetianoj ... Kaj kion tio signifas? Kaj la fakto, ke unue, en mondo, kiu signife ŝanĝiĝis, la verŝajneco, ke liaj gepatroj (cetere, naskitaj en malsamaj urboj) renkontos kaj komencos familion draste malpliiĝas. Sed ankaŭ paĉjo kaj panjo ne naskiĝis en 1947 ... Ĉi tio signifas, ke la probableco renkonti du avojn kaj du avinojn estos eĉ malpli!
  Krome, ĉiu infano laŭ aro de genoj estas unika kaj pure individua. Kaj tio signifas, ke se la momento de koncipiĝo ŝanĝiĝos eĉ dum unu horo, aŭ eĉ dek minutoj, tiam ĝi ne plu estos li... Ne Friedrich kun unika personeco kaj aro de genoj, sed tute alia, eble eĉ ne ekstere. simila knabo.
  Tio estas, la interveno de dungomurdisto en la pasinteco, laŭ la logiko de la aferoj, devus konduki al la malapero de la malobservanto de la netuŝeblaj leĝoj de la tempo... Tio estas, Friedrich, fariĝinte la favorato de Hitler, devus simple malaperi! Kaj li, kaj lia frato, kaj eble gepatroj kaj aliaj.
  Sed ĉar la juna aso estas viva, kaj forta, sana kiel neniu alia sur ĉi tiu malfeliĉa planedo, tiam eble ĉi tiu pasinteco tute ne estas lia mondo! Eble ĉi tio eĉ ne estas lia universo, ia paralela universo, kaj eĉ kun tempomalfruo. Tio estas, li ne mortigas Friedrich siajn prapatrojn, ne siajn indiĝenajn samlandanojn, sed fremdajn individuojn kiuj havas nur ĝeneralan similecon al la abstrakta pasinteco de la terminatorknabo.
  Tio signifas, ke li, fakte, ne estas perfidulo - nur homo, kiel murdistoj de diversaj sciencfikciaj serioj, kiu en la pasinteco uzas la scion pri la nuntempo, kaj eĉ dotita per providenco per nekredebla potenco. Nu, se li estas destinita havi superpotencojn, tiam estas simple peko ne uzi ilin! Nu, ĉar la sorto, la dekstra mano de la ĉielo mem, sendis lin unue al la Hitlera Junularo, poste al la Tria Reich, tiam vi devas klopodi por fari karieron. Estas bone esti majora -feldmarŝalo je dek kvar jaroj, knaba jaroj, sed je dudek plenrajta generalo, aŭ eĉ feldmarŝalo, estas pli bone. Kaj kiu scias, eble la Tria Regno kaj Ameriko finfine digestos, kaj tiam lia filo fariĝos la unua Monda diktatoro!
  Tiam subite aperis tiu, kiun la juna viro malplej atendis vidi: Eŭgeno Porsche... Alta, bela, forta, eĉ iom rustika kaj surprize ne aristokrata por la filino de unu el la plej grandaj magnatoj de la Tria Regno.
  Vere, male al la antaŭa renkontiĝo, la knabino surmetis tre multekostajn, kun diamantoj, sed samtempe ili estis travideblaj kaj ne kaŝis la ĉarmojn de graciaj, kvankam ne malgrandaj kruroj.
  Pro la altaj kalkanumoj, la jam alta knabino ŝajnis preskaŭ gigantino. Friedrich mem estis ordinara kaj eĉ pli malgranda adoleskanto por sia aĝo, estis pli mallonga ol ŝi, proksimume dudek tri, dudek kvin centimetroj, kaj konsiderante kalkanojn kaj pli ...
  Friedrich eĉ embarasiĝis, kio se li neniam kreskos pli ol ĉi tiu ses-funta knabino (kiu sukcesis ĉe sia patro Porsche, ja ne giganto, kvankam oni ne scias kia patrino ŝi estis, kaj kiu grimpis sub ŝian jupon). !), estos super li por ĉiam leviĝi. Jes, estas pli bone, ke ŝi, kiel la lasta fojo, iris nudpiede...
  Evgenia tamen kun admiro rigardis la junan ason kaj etendinte la manojn kisis lin sur la lipoj:
  - Vi estas mia kavaliro! Lumo ne estas surtera!
  Friedrich estis konfuzita:
  - Jes mi....
  Eŭgeno interrompis:
  - Ne necesas vortoj! Vi meritas la laŭdon. Kaj ne nur kiel piloto.... - La filino de la magnato skuis la harojn. - Nur pensu, vi havas mirindan donacon de inĝeniero kaj dezajnisto. Proponu tiajn ideojn... Geniulo! Super Leonardo Davinci.
  Friedrich intervenis:
  - Nu, jes! Mi konsentas, ĉi tiu artisto ne gajnis eĉ unu militon. Kvankam liaj ĉefverkoj konkeris la tutan mondon!
  Ili komencis danci. Evgenia estis same bela, artsketistino, sed por Volka ŝi aspektis tro granda... Kaj la parfumo odoris ebriiga... La knabo, rigardante la dekoltaĵon de sia luksa brusto, sentis tute naturan deziron al fizike forta kaj evoluinta. adoleskanto. Cetere, Helga spite ŝajnigis nenion rimarki. Tamen, la juna generacio de germanoj estis instruita, ke estas maldece por virino senti kaj eĉ pli montri ĵaluzon, kaj viro, se li estas militheroo, eĉ estas devigita trompi . Kion plibonigi la rason! Kiel Hitler diris: ne estas peko por edziĝinta virino naski infanon de alia viro, ekzistas unu, kiu havas pli bonajn fizikajn datumojn ol ŝia edzo. Evgenia tamen tute serioze demandis la knabon:
  - Kaj kie vi studis, ke vi tiel bone konas la principojn de regado de tankoj kaj memveturaj pafiloj, elpensante tiajn sciojn?
  Friedrich ne povis kaj ne volis diri la veron, kaj al nekonata knabino, eĉ se ŝia patro estis magnato, unu el la dek plej riĉaj homoj en la Tria Reich kaj favorato de Hitler kaj Goering. Li respondis eviteme:
  - Ŝatokupoj de infanaĝo rolas ĉi tie... Diversa scienca literaturo, la deziro inventi! Ne necesas sidi ĉe skribotablo por krei ion prudentan ...
  Evgenia kapjesis.
  - Jes, mi ankaŭ ŝatas sportojn, kaj samtempe mi ronĝas, aŭ eĉ maĉas la graniton de la scienco... Tamen, ĉu sinjorino Piston aspektas kiel oficeja rato?
  Friedrich, elmontrante lupdentojn, konfirmis:
  - Jes, sur rato, kaj ne nur kabineto, vi tute ne aspektas! Plej verŝajne, eĉ vi povas esti komparita ...
  Evgenija avertis:
  - Nur ne komparu kun bovino! Tio estas sufiĉe aĉa aludo!
  Friedrich filozofie rimarkis:
  - Kiu ĉikanas ne pro negoco, ricevas la rangon de kapro! Do ... Ni havas stultan bazaron.
  - Bazaro estas slango? Evgenia divenis. - Ĝenerale, germana parolado ŝajnas esti ĝusta, sed iel ... Tro ĝustaj, precize metitaj emfazoj, klaraj vortoj, streĉiteco de parolo ... Kaj ne estas akcento, sed vi sentas ion ne tute denaskan en tiu ĉi ĝusteco.. .
  Friedrich ne montris signon de maltrankvilo:
  - Nu kaj tio kun ĉi tio? Eble vi suspektas, ke ĝi estis sovetia spiono, kaj ke la rusoj donacis dudek mil, kune kun la usonaj kaj duonmilon da siaj sennombraj aviadiloj, por infiltri min ĉe la supro de la Tria Regno?
  Evgenia balancis la kapon.
  - Ne, mi ne pensas tiel! Estis tro multe, eĉ por la rusoj. Kvankam estas konata diraĵo: Rusujo ne estas komprenebla per la menso. Sed ĉi tie ŝajnas al mi io alia, eble vi, kiel diri... Produkto de genetika inĝenierado de la SS. Ia estonta homo? Mi legis sciencajn verkojn pri genetiko kaj mi scias, ke la homa naturo povas esti ŝanĝita, plibonigita aŭ plimalbonigita per artefarita interveno. Kaj viaj superhomaj kvalitoj de militisto... Estas vero...
  Anstataŭ respondi, Friedrich klinis la kapon al sia alta amatino kaj pasie kisis ŝin sur ŝiaj plenaj lipoj. Tiam li diris:
  - Ne donu al vi belan kapon. Se vi timas, ke vi ricevos de mi misajn infanojn, tiam kredu, ke ne estas tiel! Ĝenerale, ni povas ŝanĝi la temon de konversacio.
  Evgenia konsentis:
  - Pli bone ŝanĝiĝas! Parolu pri tankoj... Precipe la ĉefa operacia ĉefstabejo gvidata de Guderian elsendis konkursan taskon: du specoj de tankoj... Kiel meza "Imperia Pantero" kun 88-milimetra kanono El 100 aŭ pli mallonga sed kiraspenetra, kaj fronta klinita kiraso de almenaŭ 250 milimetroj kaj peza "Reĝa Tigro" kun 105 mm kalibro El100-pafilo, kun fronta kiraso de almenaŭ 300 ... Krome, la pezo de la unua tanko ne estas pli ol kvindek tunoj, kaj la dua estas 65.
  Friedrich malestime snufis, kiel leono antaŭ gofero:
  - Ĉu io tia ne estas reala? Precipe konsiderante, ke vi fariĝis multe pli facila kun malabundaj materialoj, kaj Aliancitaj bombistoj ne ruinigas la terojn de la Tria Regno!
  Eugenia respondis kun suspiro:
  - Principe, eblas, sed ni ne havis tempon, aŭ pli ĝuste ni ne havas tempon por fari prototipon en metalo en la ĝusta tempo. Vi iel tro malfrue donis al ni vian brilan scipovon. Kaj Hitler volas, ke la plej novaj tankoj komencu eniri servon kun la armeoj de la Tria Reich ĉi-jare.
  La juna aso estis surprizita:
  - Kial necesas tiom da tempo por fari prototipon?
  La knabino kapjesis.
  - Ne malmulte, precipe se la modelo estas fundamente nova... Estas kvazaŭ popola afero: se vi veturas, vi falos en intermonton!
  Friedrich pensis: kompreneble estas problemoj ĉi tie ... Ekzemple, sovetiaj projektistoj suferis dum tiom da jaroj kun la kreado de la IS-10-tanko, aŭ pasigis du tutajn jarojn ludante kun la T-54. Krome, ĉi tiu tanko estis desegnita post la milito, kaj havante sperton en la bataloj de la Dua Mondmilito. Krome, ĝi ne estis fundamente nova modelo, sed nur plia evoluo de la T-34. Ĉi tie, ekzemple, la T-44 ne estis tute sukcesa kaj praktike ne estis uzata en malamikecoj ... Do vi ne atendu specialajn miraklojn.
  La Tiger-tanko, pro la manko de la germanoj pri kreado de ĉi tiu tipo de maŝinoj (krom se, kompreneble, vi kalkulas la ĉasion, ekzemple, jam estis 150-tuna Koloso kreita dum la unua mondmilito).
  Friedrich rimarkis:
  - Necesas desegni surbaze de la jam kreita "Pantero" -5, aŭ AG. Ĝia aŭtofundo permesas vin porti pafilon ne nur de 88 mm kalibro, sed eĉ 128, aŭ 150 obusoj ...
  Evgenia ridis.
  Sed ĝuste tion ni faras! Tamen, Porsche jam havas sian propran "Reĝan Tigron", kvankam kun 88-milimetraj kalibropafiloj. Sed eble, kiel meza modelo, ĉi tiu faros. La komenca tasko mendi 250 milimetrojn estis kompletigita en ĝi, kvankam la pezo estas sufiĉe granda - 63 tunoj. Aliflanke, la turo kun tre granda angulo de racia kliniĝo de la kiraso, eleganta kaj flulinia... Eble eblas gajni mezan konkurson, sed problemoj aperos estonte. Sed laŭ via scipovo, eblas krei tankon, kiu estas nepenetrebla de ĉiuj flankoj, detruante ajnan defendon. Efektive, por nova maŝino, estas tre grave havi nur bonan flankan protekton, pri kiu, bedaŭrinde, la Pantero ne povis fanfaroni dum tre longa tempo.
  Friedrich rimarkis:
  - Eble, ni ne tuŝos la temon pri tankoj nuntempe... Aŭ pli ĝuste, ni finos pridiskuti ĝin. Ni estas maljunaj profesoroj aŭ junaj infanoj kaj knabinoj.
  Evgenia konsentis:
  - Vi pravas, kiel ĉiam, ni parolu pri io pli laika. Ekzemple, pri la brita reĝa domo.
  Friedrich grimacis.
  - Nu, la temo! Jes, venos la tempo de la Winsor, nenio restos. Aŭ ĉu vi pensas, kaptinte Moskvon, niaj tankoj ne povos pulveri la jam kaptitan Londonon?
  Evgenia ekbrilis per la dentoj:
  - Nu, kompreneble ili povas!
  Post la balo sekvis nobla vespermanĝo kun abundegaj pladoj mem, sed sen fortaj alkoholaĵoj. Nenio pli forta ol ses gradoj. Nu, tiam Friedrich kaj Evgenia, kiel decas al ulo kaj knabino, retiriĝis en apartan ĉambron.
  Kvankam estas ĝenerale akceptite, ke altaj blonduloj ne diferencas laŭ temperamento, Evgenia pruvis la malon ege konvinke dum pluraj horoj. Nu, Frederiko, kompreneble, ankaŭ ne perdis la vizaĝon. Do ili ekdormis, forte brakumante.
  La knabo sonĝis, ke li estas japana ninja, kiu ricevis ordonon de la rusa caro Nikolao la 2-a mortigi la mikadon, tio estas, la imperiestron.
  Friedrich revis grimpi la malglatajn murojn, kroĉiĝi al la plej eta fendeto aŭ fendeto per la fingroj kaj piedfingroj. La knabo eniris la palacon, kie komenciĝis furioza batalo ...
  La juna Ŝinobo, kiel kutime, hakis, ponardis, forblovis la kapojn de la malamikoj... La sonĝo estis tro kaosa, tro da sango, tranĉo, kaj malmulte da signifo. Plie, nudkruraj glavmantaj knabinoj saltantaj ĉie... Mallonge...
  Ni sukcesis dormi ne plu tri aŭ kvar horojn... Friedrich estis vekita de mesaĝisto dirante:
  - La batalo estas en plena svingo! Ne estas neanstataŭeblaj homoj, krom homoj kiel vi, Friedrich Bismarck.
  La knabo eksaltis kaj sen eĉ adiaŭi, rapidis al la plej proksima startleno.
  Kaj kiel montriĝis, ne vane oni nomis lin ... Generalo de la armeo Rokossovsky ricevis ordonon de Stalin, ne atendinte la plenan koncentriĝon de fortoj, bati strikon kontraŭ la armea grupo de Rommel. En ĉi tiu kazo, la kalkulo baziĝis sur la fakto, ke la germanoj ankoraŭ ne havis tempon por deploji siajn trupojn por atako kontraŭ Voronezh. Do estis ŝanco elfari malaltan piedbaton laŭ la streĉita flanko, elĉerpita de antaŭaj bataloj de la germanaj trupoj.
  Friedrich estis devigita sidi sur la Focken-Wulf, kaj ne atakmodifo, sed ordinara modelo, kun kvar dudek-milimetraj kanonoj kaj du maŝinpafiloj. Do, pro troa hasto, la knabo trovis sin sen la armilo, kiu pruvis sin tiel efike por batali kontraŭ tankoj. Vere, li ankoraŭ havis dek bombojn en la fuzelaĝo ...
  La ĉielo ankaŭ estis varma, estis sovetiaj atakaviadiloj, kaj Yaki-9 batalantoj. Tamen, la plej novaj veturiloj, pro malbona protekto kaj postvivebleco, ankaŭ estis vundeblaj ĉe longa distanco, por 20-mm kalibrokanonoj. Friedrich unue donis al la batalantoj la kornojn, kiuj, kompreneble, estis antaŭ la pli malrapida Ilys. Kvar aviadilkanonoj, tio estas potenco... La unuaj du dekduoj da jakoj disfalis, eĉ sen ruzaj alproksimiĝoj al la vosto.
  Friedrich ne turniĝis, ne manovris, li simple iomete movis la aerpafilojn kaj vibris la korpon de sia masiva maŝino.
  Dudek kvin, dudek ses, dudek sep ... Sen maltrafo, por la senprudentaj Jakoj, kiuj, suferante perdojn, tamen ne malŝaltas, sed eĉ provas rapidigi... Friedrich estis eĉ iom surprizita. kial, en sovetia milita literaturo, tiu glora Fokken-maŝino estis tiel malgrandigita -Wulf. Jes, ŝi plenumas plenan turnon en 22 sekundoj kontraŭ 19, por la Jakoj (kaj en la malpeza modifo, la Jako eĉ kapablas fari tion dum 17 sekundoj!). Sed Friedrich ne bezonas manovri, li simple malrapidiĝas kaj flugas al ili. En unu sekundo, vi efektive povas faligi sep ĝis ok aŭtojn.
  Tempo por Friedrich en batalstato fluis terure malrapide, kaj li havas tempon por pensi kaj malŝalti sian municion. Principe, estas ĝenerale akceptite, ke eĉ la plej lerta aso, inkluzive de eĉ tiaj fenomenoj kiel Rudel, ne kapablas serioze influi la kurson de la milito. Ĉi tie en reala historio, la ses plej bonaj germanaj asoj detruis tutan aerarmeon, sed la nazioj senespere perdis la batalon por regado en la atmosfero.
  Sed ĉi-kaze, ĵeti tiom da jakoj en unu loko kontraŭ homon estas plena de... Sesdek unu batalantoj estis pafitaj en malpli ol unu minuto. Ĝuste tiel, la flugiloj defalas, aŭ la kirasa vitro de la kajutoj rompiĝas. Ĉi-lasta estas eĉ pli malbona, ĉar en ĉi tiu kazo la piloto ne povas esti konservita. Kaj jam restas malmultaj spertaj asoj en la Ruĝa Armeo.
  Inter la faligitaj veturiloj kvar apartenis al la gardistoj, kiuj faligis pli ol kvin aviadilojn... Nur denove tio ne helpis, ĉar Volka sciis kien bati kaj kiel... Kiel ĉasisto, kiu faligas aron da anseroj el aro. mitralo. Jen ĝi, aro, en unu eksplodo, intuicie, instinkte determinante kaj direktante la movojn de la barelo, al la dezirata celo, kiam eĉ ne unu kuglo preterflugas. Anseroj, kaj ĉi-kaze, sovetiaj aviadiloj estas malflugigitaj, kaj kie la pilotejoj estas rompitaj, kaj de kudritaj pilotoj, ili flugas rekte por iom pli da tempo. Sed kelkaj flugiloj perdas...
  Friedrich rememoris ĉi tie filmojn pri bone celitaj usonaj vakeroj, kaj la faman filmon kun DiCaprio - "Fast but Dead!". Sed en tiuj tagoj, usonaj vakeroj ne konis aŭtomatajn maŝinpafilojn kaj rapidpafajn aerpafilojn. Alie, ili estus rimarkintaj kia monstra armilo laŭ la potenco de detruo.
  La jakoj en la proksima vido finiĝis kaj Friedrich ŝanĝis al Ila. Ĉi tie estas plej bone ataki ilin de supre, aŭ de la malantaŭa hemisfero. Kaj ĝi ankaŭ estus optimuma, sen redukti la distancon.
  Alia maniero estas forpafi la pli fragilajn flugilojn, vi ne povas pendigi kirason sur ili.
  IL-2 estas moknomita ĝiba. Post kiam la dua loko estis instalita en ĝi, fariĝis pli malfacile por komencanto pafi similan aŭton por komencanto, sed por la pafisto, kiu protektis la malantaŭan hemisferon, sed ... Kompreneble, la aerodinamiko de ĉi tiu aviadilo plimalboniĝis. . Do, estos eĉ pli facile kun ili...
  Estintus pli logike, ke Ilam disiru en malsamaj direktoj, sed jen la sistemo... Mallonge, ĝi komencis batante la legendan atakaviadilon. Tamen la lertaj "Salamandroj" -3 jam alvenis ĝustatempe. Ili ankaŭ prenis la siltojn ...
  Friedrich eĉ pensis, ke ili povus antaŭi lin, renkontinte la jakojn dum ankoraŭ alproksimiĝante... Kvankam, kiu scias... La Luftwaffe-pilotoj ne estas kuraĝaj rusaj soldatoj, kaj kutime ili ne eniras batalon plimulte, sed eble krom. kiam estas tro serioza minaco al la terarmeoj.
  Friedrich, tamen, ankaŭ ne spertas problemojn ... Bay de la kanonoj en la malantaŭa kirasa hemisfero, aŭ remburi la flugilojn - la rezulto estas la sama. Kaj kiel ĉi tiuj aŭtoj tiam ruliĝas malsupren, ili eĉ lasas markon en la aero... Kiel strioj sur la dorso de batita sklavo.
  Friedrich pafis tridek sep siltojn kaj kaptis du pliajn Peonojn. Teksado denove, kvankam la antaŭa rekordo de cent unu ne estas rompita. Nur al la malamiko restas aviadiloj. Nun simple faligu la bombojn kaj revenu.
  Sovetiaj tankoj nun estis sur la atako, sen la subteno de aviado, kaj eĉ pli de artilerio. Atakaviadiloj kaj bombistoj falis sur ilin. Feliĉe por la sovetiaj petrolŝipoj, ili povis uzi la veturajn karakterizaĵojn de la veturiloj. Sed la nombro de ĉiaspecaj aviadiloj daŭre kreskis.
  Friedrich faligis ĉiujn siajn bombojn kaj turnis sin direkte al la flughaveno. Tamen, li sukcesis vidi la Focken-Wulf-4 Rudel, la faman tankdestrojeron.
  La juna aso revenis al sia "denaska" flughaveno, kie la Pegazus-terminator Me-362 atendis lin.
  Friedrich, surteriginte la Focken-Wulf, kriis al la najbara piloto:
  - Tiu, kiu havas la aŭdacon aserti, ke la F -490 estas malbona batalanto, estas mensogo. Ne estas malbonaj aviadiloj, nur malbonaj pilotoj.
  La venonta atakmisio estis reduktita ekskluzive al la batalo kontraŭ tankoj. Por la momento, la germanoj ne havis tempon alporti potencan pugnon por renkonti la kirason, kaj ili amasiĝis sur la aviadiloj.
  La kuraĝaj sovetiaj tankteamoj jam transiris la ĉifonan frontlinion, kaj atakis la infanteriotrupon, konsistante el arabaj volontuloj.
  La islamanoj, kontraŭe al atendoj, batalis kuraĝe kaj ne pensis forkuri, sed samtempe ili agis ege maltaŭge. Precipe, la usona bazuko estis uzata iel ne homa maniero, kaj eĉ pli grenadoj.
  Sed la atako de la sovetiaj unuoj fiaskis. Faŝismaj ŝtormsoldatoj precipe uzis multajn malgrandajn bombojn, kun formaj ŝargoj, ideo kopiita de sovetiaj dizajnistoj, sed kun pli lerta efektivigo. Sed la sovetiaj petrolŝipoj ne ricevis ordonon pendigi reton de supre.
  Kaj Friedrich nur plantis aerkanonojn sur la tegmentojn. Ĉi tio estas la plej simpla taktiko. Trapupu la lukon de la turo kaj vian venkon. Kaj kiom da aŭtoj povas esti forĵetitaj tiel, se vi trafas de horizontala aviadilo ...
  Kaj la rapideco de la tanko ne ŝparas se la batalanto trafas intuicie, sen celi, laŭ kaprico ...
  Ĝi estas kiel simulilo kun tankoj, nur vi havas dian reĝimon, kaj ĉiu pafo estas preciza, kaj vi pafas ofte, ofte ...
  Ĉi tie la nombro de ruinigitaj tankoj superis kvindek, tiel ke Rudel ripozas... Sed nun mi devis deturni. Aperis de la flanko "Oreloj". Ses pecoj pafitaj, kaj lasis la reston detrui la Salamandrojn. Ĝenerale, ĉi tiuj maizlaboristoj rajtas batali dum la tago, pura memmortigo.
  Tankoj estas pli gravaj...
  Revenu ... Flugo sur la Focken-Wulf-4, kaj apud li estas Helga.
  La knabino demandis lin:
  - Nu, kion vi ŝatis Evgenija?
  Friedrich malestime snufis en la radion:
  - Pri kio vi ĵaluzas?
  La knabino ridis.
  - Kompreneble ne! Ni estas liberaj, kaj ne edziĝintaj. Nur scivolas, kiu estas pli bona en la lito, mi aŭ ŝi!
  Frederiko respondis kun impeto:
  - Kompreneble vi estas! Vi ne estas tiel granda, kaj multe pli lerta!
  Helga ridis gaje.
  - Mi atendis nenion alian de vi! Sed kompreneble, la plej bona el ĉiuj... Fu ŝi estas desegna rato, kaj unu el la tre malmultaj virinoj premiitaj kun la Kavalira Kruco de la Fera Kruco!
  Friedrich rimarkis:
  - Mi pensas, ke kverkaj folioj, vi estas tuj ĉirkaŭ la angulo!
  La batalo montris, ke la knabo eble pravas. Helga memfide draŝis la tankojn. Ŝajne ŝi volis pruvi, ke militisto povas esti pli abrupte ol militisto. Kvankam, kompreneble, ŝi ne povas esti komparita kun Friedrich.
  Baldaŭ aperis grandaj tankkolonoj de germanaj kaj usonaj veturiloj. Precipe lertaj kaj ludemaj usonaj tankdestrojeroj "Sorĉistinoj" -3. Tio estis grava, precipe ĉar la sovetiaj veturiloj jam estis plejparte detruitaj per aviadilatakoj. La Panther-5 ankaŭ rezultis esti problema ... Ĝia longa kanono rapida pafado kaj nepenetrebla fronta kiraso ... Ŝajnas, ke la obturatoro komencis malsukcesi, la skipoj de sovetiaj tankoj. Kelkaj, ne aŭskultante la komandantojn, returnis sin, penante eskapi el ĉi tiu teknotrona infero.
  Kaj denove reveno kaj foriro, atako kontraŭ tankoj ...
  Jam estis tagmezo, mallumiĝis... La kontraŭatako de la Ruĝa Armeo elĉerpiĝis. Li kaj Helga estis redirektitaj al la direkto de subteno, la grupo de germanaj armeoj moviĝantaj direkte al Rjazan. Samtempe, la soldatoj de Vatutin en la kaldrono ankaŭ provis streĉi ...
  Oriente la germanoj ankoraŭ malrapide antaŭeniras. Ĉi tie ilin malhelpas la eltenemo de la sovetiaj trupoj, kaj la defendaj linioj de la Stepa Fronto, eĉ se ne tiel densaj kiel ĉe la periferio de Moskvo.
  Tamen, la naziaj trupoj ricevis pli da loko por manovro, kaj Goth provis preteriri la ĉefajn defendnodojn per tiaj kolonoj. En kelkaj lokoj, la antaŭeniĝo de la germanaj unuoj akcelis ...
  Friedrich demandis al Helga:
  Ĉu vi tedas de la knabino de miaj revoj?
  La blonda militisto respondis:
  - Ĝoja humoro forpelas laciĝon, pli bone ol vipado de bovinoj! Kvankam laceco anstataŭ lakto venas kun sanga puso!
  Friedrich konsentis:
  - Ne plu estas piedpremata la vero!
  Nokte, la junulo plu flugis, malgraŭ tio, ke nuboj venis en la ĉielon kaj pluvo malleviĝis. Laŭ la germana armea doktrino, la aviado ankaŭ estis uzata por subpremi defendojn ĉe la avangardo ... Kaj male al la kvardek-unua jaro, la Luftwaffe havis multe da aviadiloj danke al la helpo de Pindostan.
  Friedrich nun atakis bunkrojn, kaj eĉ pli malgrandajn celojn ... Nokte, la batalo ne trankviliĝis, kaj la sovetiaj trupoj lanĉis kontraŭatakojn. Ili estu malgrandaj, kaj sufiĉe kaosaj, sed ne malpli kuraĝaj por ĉi tio ...
  Nokte, krom la U-2-eskadro, neniuj aerceloj estis renkontitaj. Kaj ili bombardis la bunkrojn... Iomete.
  Antaŭ la mateno de la 15-an de oktobro 1947, batalo ekis por la urbo kaj, samtempe, la fervojkruciĝo: Elektrostal. Estis tre varme tie kaj, plej grave, al Friedrich aliĝis lia nedisigebla amiko Helga.
  - Nu, kia granda kavaliro, ni premas la malamikojn?
  Friedrich respondis gaje:
  - La vaguloj puŝas ĉe la bierbudo, kaj ni venkas. Kaj kiel ni gajnu...
  La urbo Elektrostal mem estis dece fortikigita. Aldone al la armeunuoj, du freŝaj sekcioj de la NKVD ankaŭ partoprenis ĝian defendon. Kvankam ili, ĝenerale, ne estis tia elita armea gardisto kiel la SS, ili estis armitaj per kaj artilerio kaj malpezaj tankoj.
  La nazioj siavice provis krei sian propran kaldronon ... Preterpasu la citadelon, kovru ĝin per iksodoj ...
  Ĉi tie, kompreneble, aera subteno ludas gravan rolon, precipe se la kolo estas streĉita.
  Helga, kiel tipa por knabino, certigis:
  - Venko estos nia! Pretigu vian sledon por somero!
  Friedrich konsentis:
  - Kaj ne nur somere! Ni uzos pezajn tankojn kaj aerkonkojn.
  La knabo opiniis, ke ili estis reen en la armeo de Mainstein, sed la plej populara Rommel estas pli fama en la Okcidento. Ĉar dum la batalo la junulo agis pli en tranco, gvidata de infera spirito, do kial li ne memoru la glorajn farojn de ĉi tiu komandanto. Estas des pli agrable memori la venkitajn britojn ol la venkitajn rusojn!
  Rommel, atinginte la Marret-Linion, ekkomprenis ke li estas en napoleona "centra pozicio" inter du malamikaj armeoj kaj nun povas, kaŭzante decidan baton, venki unu el ili kaj nur tiam turni sin kaj alfronti la duan.
  Friedrich subridis al si: Napoleono, kvankam Leo Tolstoj dubis pri tio, estis sendube granda komandanto kaj reganto. Precipe se vi rigardas atingojn. Nur li ne konservis ilin. Hitlero por tiu afero, eĉ pli malbone... Sed principe oni povas kompari la Fuhrer kun Napoleono!
  La talenta komandanto Rommel ankaŭ komprenis ion alian: la amerikanoj kaj la francoj moviĝis malproksimen orienten en centran Tunizion kaj tenis la Orientajn Dorsalajn Gorĝojn ĉe Fonduk, Faid kaj Gafs, kovrante la Okcidentajn Dorsalajn Gorĝojn 60-70 mejlojn en la okcidento.
  Ŝajnis ke se la ital-germanaj soldatoj kaptintus Faid kaj Gafsa kaj tiam moviĝus okcidenten preter Feriana kaj Kasserine, ili povus esti irintaj rekte al la enorma amerika provizobazo kaj sia ĉefsidejo ĉe Tebesse. En Tebesse, la ital-germanaj trupoj trovis sin malproksime en la okcidento de la aliancita linio en Tunizio kaj preskaŭ sur siaj komunikadoj mem. Se Rommel tiam turnus siajn tankojn kaj sendis ilin norden al la maro, cent mejlojn de ĉi tiu loko, la germanoj povus fortranĉi la tutan aliancan armeon en Tunizio aŭ devigi ilin retiriĝi al Alĝero.
  La pensoj de Friedrich estis interrompitaj de la apero de du Laggs eskapanta el malantaŭ la nuboj... Ĉi tiuj estas en konsumado... Kaj tiam bone celitaj pafoj al la pafiloj... Nur li povas pafi tiel... Kvar pliaj Jakoj... kaj jen ili estas, jes.... Kaj nun, ĉe la Katyusha, fajro ... Por ke la fragmentoj flugu en ĉiuj direktoj ... Alia ĵetlanĉilo ... Do Helga provas de la flanko. Krias al li:
  - Heroo, ni premu pli forte!
  . ĈAPITRO 20
  La misio de Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova en la paralela mondo ankoraŭ ne finiĝis.
  La germanoj antaŭeniris en la direkto de la urbo Gorkij. Ili prenis lin en kompletan ĉirkaŭadon. Knabo kaj knabino defendis ĉi tiun grandan urbon.
  Tute ĉirkaŭita kaj sufokita Moskvo. La nazioj jam trapasis al Kremlo kelkloke. La situacio de la ĉefurbo de Sovetunio estis praktike senespera. La obusoj de la Moskva garnizono estis finiĝantaj. Kaj kun la falo de la ĉefurbo, ĝi estintus alia milito.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova batalis por la urbo sur la Volgo.
  La knabo kaj la knabino, kiel ĉiam, estas en batala humoro.
  Ili pafas kaj kantas:
  Pioniroj ne rezignas
  Ili ne timas torturon...
  Kiel agloj ili batalas
  Sendante la Fritz al Infero!
  
  Multaj el ili estas herooj
  Multaj frenezaj infanoj...
  Se vi bezonas iri en formado -
  Ŝargante la maŝinon!
  Kaj nun knabo, kiu aspektas proksimume dekdujara, sed fakte malmoliĝinta veterano, kiu jam havas multajn jarojn, turnis sin Oleg Rybachenko, falĉinte la naziojn.
  Kaj tiam kiel li ĵetas grenadon al la malamiko per sia nuda piedo.
  Kaj disĵetu la Fritz en ĉiuj direktoj.
  Tiam la knabo kantos:
  - Mi estas rusa militisto sur la genuoj de la sovaĝuloj,
  Malamikoj de Rusujo, mi forbalaos la supraĵon de la tero!
  Margarita, tiu ĉi knabino-heroo, ankaŭ ĵetas mortigan donacon de morto per sia nuda piedo. Li batos amason da nazioj, kaj pepos:
  - Por granda Rus'!
  Kaj denove kiel ridi.
  Knabo kaj knabino batalas heroe. Kvankam la milito estas preskaŭ perdita. La germanoj jam kovris Orenburgon kaj premis la Ruĝan Armeon ĉie, kien ili povis.
  Pli precize, Orenburgo estas delonge prenita. Nur unu kastelo ankoraŭ staras tie. La nazioj jam ĉirkaŭis Ufa.
  Cetere iliaj trupoj el la sudo jam alproksimiĝas al Kazan. La situacio estas pli ol kritika.
  Kaj la situacio pligraviĝas pro tio, ke samurajoj venas el la oriento kaj en Centra Azio ili jam kuniĝis kun la germanoj.
  Sed la kuraĝaj infanoj de la falintaj batalas. Ili kredas je sia venko. Aŭ almenaŭ ili estas pretaj morti kun la kapo alte. Tamen, kiel estas morto? Ili estas senmortaj!
  Kaj estis infanoj dum jaroj. Kaj ie estas aliaj mondoj kaj misioj.
  Oleg donas alian pafon. Poste li ĵetas obuson per la nudaj piedfingroj kaj kantas:
  - Stalino estos kun ni por ĉiam!
  Margarita strabigis la Fritz kaj knaris:
  - Dio gardu! Ĉi tiu kanibalo al ni!
  Kaj la knabino en kolero ĵetis grenadon per la nuda piedo.
  Oleg Rybachenko sufiĉe logike rimarkis:
  - Ni ĉiuj estas iagrade kanibaloj!
  Kaj la knabo ĵetis la donacon de la morto per siaj nudaj piedfingroj.
  Margarita konsentis kun tio:
  - Iagrade, jes!
  Kaj ŝi ankaŭ lanĉis mortiginton per sia nuda piedo, de kiu du germanaj aŭtoj kunpuŝiĝis.
  Oleg Rybachenko ekpafis kaj pensis, ke la situacio en Sovetunio eble jam estas senespera kaj ne multe utilas militi. Tial ili mortigas homojn por nenio.
  La knabo ĵetis du obusojn per sia nuda piedo. Trafis la raŭpon, la germanaj tankoj de la serio "E", koliziis kune.
  La Terminatora Infano kantis:
  - Kiam venos la tempo
  Ni batalos kuraĝe!
  La leviĝo de la batalantoj matene -
  Kaj batalu bone!
  La knabo, fakte, estis preta frakasi ajnan armeon en kelkaj minutoj.
  Margarita ankaŭ deĵetis sian nudan piedon de morto kaj grincis:
  - Por Granda Rus'!
  Infanoj estas tiel kuraĝaj militistoj, ke neniu piedpremos ilin. Ili estas tiel grandaj batalantoj.
  La knabo kaj la knabino, kiel ĉiam, estas sovaĝe ekscititaj. Kaj kun ili kuraĝo, honoro kaj kuraĝo. Ili batalas kontraŭ la nazioj kiel titanoj. Kaj estas klare, ke la malamiko ne pasos, kie ili staras kiel roko. Eble eĉ io pli forta ol roko kaj monolito.
  Margarita, pafante, diris:
  -Ni estu mondĉampionoj
  Ni estas gigantoj de mezlernejo!
  Kaj la knabino denove lanĉas mortodonacon per sia nuda, ĉizita piedo. Kaj disbatis la malamikon.
  Ĉi tiu knabino estas tiel bonega, vi ne povas uzi ion ajn kontraŭ ŝi.
  Ĉar ne estas ricevo kontraŭ peceto. Kvankam, ĉi tio ne estas rubo, sed io eĉ pli mortiga kaj malvarmeta.
  Oleg Rybachenko, pafante, grakis:
  - Mi ne estas knabo, mi estas superknabo kaj mi estos super ĉiuj en la mondo!
  Kaj denove, kiel li ĵetas per sia nuda piedo detruan embolon de eksplodaĵoj. Kaj denove du germanaj tankoj kolizias kune.
  La juna militisto estas starigita en tre batalema maniero. Sed li sentas, ke ĉi tie oni ne povas rompi la pugon per vipo. Kvankam ne estas senesperaj situacioj, kaj ankaŭ nevenkeblaj kontraŭuloj.
  La knabo memoris, kiel li elpensis kanzonaĵojn por la prezidantaj elektoj en Belorusio:
  La sesa fojo aŭskulti sensencaĵojn ne estas interesa,
  Kaj mi ne komprenas kiom da "paĉjo" mi kredas!
  Paradizo promesis konstrui Lukaŝenkon -
  Sed kune kun la lumo, ni iras en la mallumon!
  Jes, ĝi estis defio al la sistemo kaj la kulto al personeco. Efektive, kial eŭropa lando toleru diktatoron, kvazaŭ en la mezepoko?
  Jes, kaj Stalino ankaŭ estas diktatoro, kaj en ĉi tiu universo li iom post iom malaltigas la militon por venki ...
  Infan-herooj batalis ankoraŭ tri tagojn. Dume, la nazioj ĉirkaŭis Kazan kaj prenis Ufa.
  La batalado jam okazis en Kremlo mem. Kvar sorĉistinoj batalis kun la nazioj uzante glavojn kaj maldikajn diskojn por ĵetado, kun nudaj piedoj.
  Kremlo estis tre difektita per la senŝeligado de "Sturmlions", "Sturmtigers", bombadoj kaj enormaj kanonoj.
  Stalino mem, kompreneble, estas ankoraŭ en Sverdlovsk. Kaj la pozicio de Sovetunio aspektas praktike senespera. Sed provizore la Ruĝa Standardo ankoraŭ levas super la ĉefurbo de Rusio, kio signifas, ke ne ĉio estas perdita!
  Homoj kredas, ke la turnopunkto estas venonta!
  Nataŝa duonigas la arabon. Li ĵetas diskon per la nuda piedo kaj grincas:
  - Gloro al la senmorta Patrujo! Hitler ne povas rompi nin!
  Zoja ankaŭ tranĉis la faŝiston per du sabroj kaj pepis:
  - Ne, ne rompu nin!
  Post tio, ŝia nuda piedo ĵetis murdan diskon al la nazioj.
  Kaj paro da nigraj batalantoj kolapsis de la detruita muro de Kremlo.
  Aŭrora pafis plu. Ŝi pafis malofte, sed precize. Kaj tiam ŝi lanĉis siajn sabrojn. Kaj steloj kaj akraj maldikaj svastikoj flugis de ŝiaj nudaj piedfingroj.
  Kaj ĉi tie Svetlana ĵetos akran diskon per sia nuda piedo, kaj tranĉos la Fritzon. Poste li kantas:
  - Kolovrat, Evpatij Kolovrat estas la defendanto de la Patrujo, Perun estas soldato!
  Kolovrat! Evpatij Kolovrat! Heroes of Rus' kolektas alarmon!
  Ĉi tie ĉiuj kvar batalas. Preskaŭ la tuta Moskvo jam estas prenita, municioprovizoj finiĝis. Kaj rusaj knaboj kaj knabinoj mortas. Sed ili ne rezignas. Kvankam kiom longe daŭris la sieĝo.
  La knabinoj sur la Kremlo-muro batalas. Kiel riĉuloj. Kaj malgraŭ decembro, ili estas nudpiedaj kaj en unu bikino. Sed ili ne sentas la malvarmon. Male, ilia energio nur pliiĝas.
  Kaj akraj, tre plataj diskoj forflugas de nudaj piedfingroj. Kiuj estas disŝiritaj de eksterlandaj trupoj de la Germana Armeo.
  Militistoj batalas kiel herooj de milito. Kaj kun minimuma vesto. Tiajn belecojn ne embarasas nek la grandegaj tankoj de la serioj E kaj AG, nek aliaj teruraj inventoj de la nazioj.
  Neniu knabino estas io, kio povas venki ajnan formon de faŝismo. Eĉ se ĝi estas tiel perfekta kiel en ĉi tiu mondo.
  Nataŝa tranĉis per glavo, ĵetis diskon per la nuda piedo, detranĉante la naziojn kaj kantis:
  - Kiel agrable estas vivi en sovetia lando,
  Kaj kiel bele estas disbati la Wehrmacht!
  Zoja, preterpasante la muelejon kun siaj sabroj, komentis:
  - La Wehrmacht fariĝis dolore forta! Jen ni defendas Kremlon!
  Kaj la knabino ĵetis per la nudaj piedfingroj steleton frapantan la Fritz.
  Tiam ŝi kantis:
  - Ĉi tio estas sovaĝa ĉaso al malamikoj!
  Kaj tiam estas Aŭrora en batalo. Nu, la knabino estas ruĝa kaj malvarmeta. En la vintra vento, ŝiaj kuproruĝaj haroj flirtas kiel batalstandardo. Ne, tia knabino ne kliniĝos antaŭ iu ajn.
  Kaj de la ĵeto de ŝia nuda piedo, tranĉanta karnon kaj sangon, flugas la plej akra disko.
  Ĝi tranĉas la korpojn de kontraŭuloj. Kaj Aŭrora krias:
  - Mi estas bonega knabino!
  Kaj kiel aspektas Svetlana en batalo?
  Ĉi tiu blonda terminatoro estas simple diabla fajro, kaj tornado de neniigo.
  Kaj ankaŭ mortiga surprizo flugas de ŝia nuda piedo. Kaj knabino plenrapide en batalo.
  Ĉiuj kvar en batalo. Kaj ŝi ne devas retiriĝi nek rezigni.
  Ili estas kvar sorĉistinoj - nur bonegaj! Vera kvarteto de detruo de ĉio kaj ĉiuj!
  Militistoj tenas la defendan sektoron. Sed Kremlo estas granda kaj ĝi ne povas rezisti ĉie. La fortoj estas tre neegalaj.
  Nataŝa komentis kun ĝeno:
  Ni mortigas, ni ne venkas!
  Kaj la knabino denove ĵetis mortigan ŝargon per sia nuda piedo.
  Zoya logike rimarkis, hakante la malamikon:
  - Oni ne povas gajni ĉion... Krom se en komputila ludo!
  Kaj la orhara knabino denove ĵetis la diskon de la morto.
  Aŭrora, tranĉante la kontraŭulojn per siaj sabroj, pepis:
  - Venko, mi kredas, estos nia! En la nomo de Sankta Rusujo!
  Kaj de la ĵeto de ŝiaj nudaj piedoj flugas donaco de pereo.
  Kaj la tranĉita nazioj falas.
  Kaj poste Svetlana en batalo. Tranĉas la faŝistojn per siaj ĵetoj. Kaj ĝi agas ege, aŭ eĉ senfine lerte. Ŝiaj nudaj piedoj estas tiel lertaj. Kaj montru teruran detruon.
  Kaj tiam la knabino kantas:
  - Gloro al la Patrujo kaj novaj mondoj!
  Kaj denove, de ŝiaj nudaj piedoj, flugas la surprizo de la morto.
  Kaj jen Nataŝa denove estas en batalo. Kaj tranĉas la Fritz, rapidante kiel kometo. Kaj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Gloro al la plej granda Patrujo!
  Kaj ŝiaj glavoj ekflugas kiel gazontondilo.
  Kaj la knabino eĉ kantas:
  - Estu glorata Rusio kiel dum jarcentoj,
  Nia revo realiĝos!
  Kaj la knabino donis akran bumerangon per sia nuda kalkano. Kaj li tordis, kaj detranĉis dekduon da nigraj kaj brunaj kapoj.
  Kompreneble, la knabinoj ne mortigis la germanojn, sed la koloniajn unuojn, kiuj estis uzitaj kontraŭ ili. Sed la militistoj eĉ de ĉi tiu nur malvarmeta.
  Ili estas brilemaj kaj viglaj.
  Natasha denove tranĉas malsupren la malamikojn. Kaj ŝi estas nudpieda, ĵetante tiajn aferojn.
  Kaj muĝas:
  - Stalino kaj gloro!
  Kaj poste Zoja. Ankaŭ kiel liberigi murdinton. Kaj ŝiaj nudaj piedfingroj kraĉas la mesaĝon de morto.
  Kaj la militisto kiel muĝi:
  - Por tia Patrujo kiel la nia, ne estas timige morti!
  Kaj tiam ankaŭ Aŭrora prenos ĝin kaj eniros la batalon. Kaj ankaŭ kun nudaj piedoj lanĉos bumerangon. Kaj reformu la malamikojn.
  Tiam, dum li kantas:
  - Por la soveta Rus'! Kio regos super la universo!
  Kaj poste en la batalo Svetlana. Ankaŭ knabino, kiu ne povas esti haltigita kaj ne malrapidigita. Jen kiel ŝi batas. Nur de tia militisto mi ne povas savi!
  Kaj kun nudaj piedoj ŝi ĵetas mortigajn pakaĵojn. Kaj ŝi mortigas siajn malamikojn sen kompato.
  Kvankam tiam Yarile povas preĝi por ili. Aŭ eble Perun. Estas malfacile por pekuloj post morto, la regno de Chernobog atendas ilin! Sed ĝi estas eĉ interesa siamaniere - militoj daŭras la tutan tempon! Kaj tiom da bataloj! Do eble ne indas funebri pri la sorto de pekuloj tro amare?
  Svetlana eĉ sentis iom amuza: vi ne envios kristanojn - ili estos senigitaj de multaj ĝojoj en la eterneco. Eĉ kion ili havis sur la planedo Tero.
  Ha, kompatindaj pekuloj! Kaj eĉ pli malfeliĉaj justuloj!
  Kaj la knabino denove ĵetas la donacon de la morto per sia ĉizita, nuda piedo. Tiam li diras:
  - La mondo estos nia! Gloro al Rusujo!
  Nataŝa desegnis trioblan papilion per siaj glavoj kaj pepis:
  - Estu eterna gloro de granda Rusujo!
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ŝajnas elĵeti la murdan kaj unikan. Post tio, la nuda kalkano de la knabino trafis la frunton de nigrulo, kaj defalis lin de la muro, kaj kvin pliajn arabojn.
  Venonta en la batalo estas Zoya. Nenio haltigas ŝin. Ŝi batalas kun la naziaj hordoj. Kaj elspezas trioblan muelejon. La batalantoj tranĉitaj de ŝi falas.
  Tiam la knabino diras:
  - Eterna Rus', estos kun Svarog!
  Kaj palpebrumas al siaj partneroj.
  Venonta en la batalo estas Aŭrora. Ŝi balais kiel pantero. Ŝi tranĉis ĉiujn. Kaj kun nudaj piedoj ŝi lanĉis donacon de morto. Ŝi faligis multajn faŝistojn kaj kantis:
  - Por la plej alta formo de la Patrujo!
  Kaj tiam en la batalo kaj Svetlana. Kiel ŝi tranĉas malamikojn. Kaj ĝi funkcias tre bone.
  Post tio, donaco de morto flugas de ŝia nuda piedo. Kaj li ĝisfunde fortranĉas la naziojn, kiel razharojn de barbiro.
  Kaj la knabino krias:
  - Mia aĝo kaj mia vero! Gloro al Granda Rusujo!
  Jes, ĉi tiuj kvar batalas vere heroe. Sed kvar nudpiedaj kaj preskaŭ nudaj belulinoj ne povas gajni la Duan Mondmiliton. Kaj tiel Moskvo falis.
  La knabinoj trarompis de la kaptita ĉefurbo, uzante kaj siajn glavojn kaj la mantelon de nevidebleco.
  Ĝenerale ili kapablas multon. Knabinoj de la plej alta iniciato, ke ili ne povas esti trovitaj pli altaj kaj pli belaj.
  Kaj Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova forlasis la kaptitan urbon Gorkij.
  La nazioj, ve, sukcesis preskaŭ ĉie.
  La knabo kaj knabino foriris, kaj ĵetis kudrilojn survoje per siaj nudaj piedoj, ekstermante la Fritz.
  Oleg Rybachenko kantis:
  - Ne, la vigla ne forvelkos,
  La rigardo de falko, aglo...
  La voĉo de la homoj estas sonora -
  La flustro dispremos la serpenton!
  
  Mi kredas, ke la tuta mondo vekiĝos -
  Estos fino de faŝismo...
  Kaj la suno brilos
  La vojo, lumigante komunismon!
  Margarita ĵetis kelkajn kudrilojn per la fingroj de siaj nudaj piedoj kaj konfirmis:
  - Ne, ĝi ne velkos!
  Kaj ŝi pafis eksplodon de maŝinpafilo, falĉis du dekduojn da faŝistoj.
  Tiaj estas la infanoj. Malmola, neskuebla. Kvankam vere, ĉi tio ne estas tia milito. Kaj ili devas forkuri.
  Moskvo falis, la urbo Gorkij falis. La nazioj sturmas Kazanon. Ĉi tiu estas la lasta sovetia urbo ĉe Volgo. La rezisto estas heroa, sed pli kaj pli, kaj pli da sento de senespero.
  La nazioj akiris pli altnivelajn piramidajn tankojn de la AG-serio, kiujn neniu sovetia armilo povas penetri. Kaj ĉi tio, mi devas diri, estas tre malbona.
  Nur kiam la nudaj piedoj de la knabo kaj la knabinoj ĵetas grenadojn al la raŭpoj, la germanaj monstroj kolizias. Sed kion povas fari nur unu paro, kiam preskaŭ la tuta mondo eliris kontraŭ Sovetunio!
  Oleg Rybachenko ĵetis granaton per sia nuda piedo, puŝis la AG-50 kaj AG-75 per siaj fruntoj, post kio li diris:
  - Se la fortikaĵo estas survoje,
  La malamiko konstruis...
  Estas necese preteriri de la malantaŭo -
  Prenu ŝin sen pafo!
  Margarita konsentis kun tio:
  - Trompa milito estas granda afero! Precipe se la fortoj estas neegalaj!
  Oleg Rybachenko rimarkis:
  - Mi ludis la Entente-strategion. Per egalaj armiloj, li detruis cent dek kvar milionojn da malamikaj soldatoj, kaj li mem perdis nur nulon. Do, pro taktiko, vi povas efektive batali kontraŭ la tuta mondo!
  Margarita konsentis kun tio:
  - Tute eble! Kaj batalu kaj venku!
  Oleg Rybachenko ĵetis la pinglojn per siaj nudaj fingroj. Li mortigis tri dekduojn da faŝistoj kaj diris:
  - Ni venkos en la nomo de Sankta Rusujo!
  La knabo kaj la knabino daŭrigis sian kuron... Ve, la fortoj vere estas tro neegalaj.
  Kazan estis detruita per ĉiaj armiloj. Stalino ordonis, ke oni tenu ŝin ĝis la lasta sangoguto. Sed fakte, la batala spirito de la Ruĝa Armeo post la falo de Moskvo estis tro rompita. Ĉiuj volis morti ĉiam malpli. Jes, kaj la nazioj estas tro superaj en nombro kaj armiloj.
  Kaj iliaj reagaviadiloj bombas ĉiujn urbojn kaj vilaĝojn, kiujn la nazioj ankoraŭ ne sukcesis okupi.
  Antaŭ ol Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova atingis Kazan, ĉi tiu urbo falis.
  Ufa ankaŭ estis prenita. Do, malgraŭ la severa vintro, la nazioj moviĝis al Sverdlovsk.
  La ĉefsidejo de Stalin situis tie. Kaj de la oriento grimpis la samurajo. La japanoj ankaŭ estas fortaj.
  Iliaj militistoj estas precipe danĝeraj - Ŝinoboknabinoj. Malgraŭ la siberia vintro, ili rapidas tra la neĝo nudpiede, kaj ili mem estas en la samaj naĝkostumoj. Estas timige eĉ imagi tiajn militistojn. Kvankam ili estas tre belaj.
  Jen unu el ili kun blua hararo, alia kun flava, tria kun ruĝa, kvara kun blanka.
  Tiaj estas la plej belaj murdistoj. Ili laboras per unu glavo, kaj ĵetas maldikajn diskojn aŭ ĉakrojn al la infanterio. Kaj ninja eksplodaĵoj estas ĵetitaj kontraŭ la tankoj - ili estas nur la grandeco de pizo, sed la plej pezaj sovetiaj tankoj flugas alte kaj disŝiras ilin.
  Eĉ la timinda IS-7, ninja knabinoj ne estas malhelpo. Ili estas militistoj de tia alta ordo, ke eĉ la gardistoj estas senpovaj kontraŭ ili.
  Jen ninja knabino kun blua hararo, ĵetis pizon kaj tri sovetiajn tankojn samtempe per la nudaj piedfingroj, flugis alte supren kaj eksplodis en partojn.
  Kaj jen knabino kun flava hararo kaj nuda piedo ĵetas pizon. Kaj denove, sovetiaj aŭtoj flugas en malsamaj direktoj, kaj frakasas en kukojn. Ni diru ĉi tie tiajn militistojn - eĉ la plej kuraĝa kavaliro estos timema antaŭ ili.
  Sed en batalo, kaj ninja knabino kun rufa hararo. Same kiel ĵeti mortigan pizon kun nudaj piedoj. Kaj de ŝia bato, la kiraso de la grandega IS-12 eksplodis.
  Ĉi tiu estas la terminatora knabino.
  Kaj tiam Ŝinoboknabino kun blankaj haroj. Sammaniere li prenos ĝin, kaj per sia tuta forto li enpuŝos siajn glavojn en la batalantojn de la Ruĝa Armeo. Haki ilin kaj kantu:
  - Mi ne estas patosa insekto, Ŝinobo, sed ne testudo!
  Kaj denove en batalo, ĉiuj kvar mortigaj knabinoj.
  La Ruĝa Armeo perdas la militon sur ĉiuj frontoj. Sed ankoraŭ provas batali.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova vagas tra la vintra neĝo. Ili estas malriĉaj nudpiedaj infanoj. Por senmortaj korpoj, frosto ne estas tiel terura. Por malsaniĝi aŭ io por malvarmumi, ĉi tiuj superuloj ne povas frosti. Sed tamen, kiam vi alproksimiĝas al Uraloj, la frosto estas malagrabla, kaj mordas la nudajn kalkanojn de infanoj.
  Oleg malĝoje rimarkis:
  - Vi ne scias kio estas pli malbona - malvarmo kaj malsato, aŭ la konstato, ke via sankta patrujo perdas!
  Margarita sufiĉe logike rimarkis:
  - Por ni malvarmo kaj malsato estas nenio... Sed la fakto, ke ni perdis kontraŭ la nazioj, estas efektive malbona!
  Oleg konsentis kun ĉi tio:
  - Ne plimalboniĝas! Ĝenerale, kial la Tria Regno ĝenerale pli sukcesas en paralelaj universoj ol en la nia?
  Margarita faris logikan supozon:
  - Ĉar la nazioj estas tre fortaj kaj organizitaj. Kaj ni estis bonŝancaj multfoje. Precipe kun Stalingrado!
  Oleg Rybachenko piedbatis neĝbulon per sia nuda piedo kaj rimarkis:
  - Jes, ni estis tre bonŝancaj kun Stalingrado! La Fritz mem stulte grimpis en la kaptilon!
  Marguerite kukis:
  - Provante ne eniri problemojn,
  Por ne konfuziĝi kaj ne perdiĝi...
  Necesus kolekti denaron por denaro,
  Aŭ pli ĝuste naskiĝi denove!
  Infanoj survoje, atakis taĉmenton de nazioj. Mortigis pli ol cent soldatojn. Unu estis lasita en kaptiteco. Margarita devigis la junulon kisi iliajn tre elastajn plandojn, ruĝajn pro la malvarmo. Li faris ĝin milde. Kaj li diris, ke la germanoj jam alproksimiĝas al Sverdlovsk kaj ĉirkaŭas ĝin.
  Oleg rimarkis:
  - Estas strange, ke vi kaj mi Margot estas pli rapidaj, sed io moviĝas kiel ordinaraj homoj aŭ eĉ pli malrapide!
  Margareta konsentis:
  - Kaptita en ondo de malvenko! Ŝajne en ĉi tiu universo ĉio estas kontraŭ Sovetunio. Eĉ naturo kaj spaco!
  Oleg tiam sugestis:
  - Kaj se estas bagatela por ni mortigi Hitler?
  Margarita negative balancis la kapon.
  - La hipersorĉistino ne donis al ni tian ordonon! Do ni faru sen mem-agado. Krome, kion ĝi donas?
  Oleg Rybachenko memfide respondis:
  - Multa! Cetere, la Fuhrer, ĉi tiu estas la Fuhrer en Afriko!
  Margareta sugestis:
  - Nun ni batalu ĉe la fronto, kaj poste, koste de Hitler, ni vidos! Kiel oni diras - rapidu malrapide!
  Oleg kantis:
  - Rapido estas bona, ne rompu la ĉizilon ... La viro ne estas pego, kaj haste freneziĝis!
  La knabo kaj knabino kuris kun sia tuta urino. Kaj sukcesis rapidi al Sverdlovsk. Kaj ili komencis defendi la urbon sturmitan de la nazioj.
  Atako sekvis unu post alia.
  La infanoj estis nudpiedaj. Margarita estas en tuniko, kaj Oleg Rybachenko estas knabo en pantaloneto. Sed ili batalis kiel la plej veraj kaj neflekseblaj herooj.
  Oleg ĵetis kudrilon per siaj nudaj piedfingroj, trapikis la Fritz en la gorĝon kaj pepis:
  Ni ne rezignos eĉ unu colo da tero!
  Margarita ĵetis obuson per la nuda piedo kaj knaris:
  - Eĉ ne guto, nek eĉ span, nek centimetron!
  Knabo kaj knabino batalis en la malvarmo. Kaj kun ili estis aliaj pioniroj. Kaj ankaŭ multaj estas nudpiedaj malgraŭ la sovaĝa malvarmo. Kaj se senmortaj infanoj ne timas sovaĝan froston, ĉiukaze ili ne povas dolori, tiam ĝi estas sufiĉe danĝera por ordinaraj infanoj.
  Jen nudpieda pioniro, kies fingroj estis bluaj pro la malvarmo, havis malvarmumon en la dentoj, kaj lia makzelo estis ŝvelinta. La knabo multe suferas. Sed malgraŭ tio, li furioze prenas aron da obusoj, kaj ĵetas ĝin sub la nazian tankon, kaj li mem falas trapikita de mitrala eksplodo.
  Ĉi tiu estas kuraĝa knabo...
  Aŭ knabino, kies nudaj piedoj flamas kiel skarlataj papavoj, puŝas minon sub la raŭpoj de germanaj mastodontoj. Ŝi mem mortas, plorante:
  - Por la Patrujo kaj Stalino!
  Tre doloras esti nudpieda vintre, en Siberio, kiam oni ne estas protektata de senmorta karno.
  Eĉ Oleg kaj Margarita en severaj frostoj ne tiom ĝojas esti duonnudaj. Sed ili ridetas kaj kantas, volante gajigi la infanojn:
  - Eh, frosto, frosto, ne frostigu min,
  ne frostigu min! Mia ĉevalo! Mia ĉevalo!
  Blankhara!
  La knaboj kaj knabinoj, skuante siajn ruĝajn kaj bluajn krurojn pro la amara malvarmo, kantis:
  La neĝo ne haltigos nin! La frosto ne venkos nin! Ni estas la pioniroj de la Fritz! La faŝisto estos forte batata!
  La infanoj bone batalas! Sed dolore malegalecaj fortoj. Stalin fuĝis de la ĉirkaŭita Sverdlovsk al Novosibirsk. Tamen japanoj jam alproksimiĝas al ĉi tiu urbo de la oriento. Ili eĉ ne timas la froston de Siberio.
  Jes, la milito finiĝas.
  Sed la pioniroj ne rezignas. Kaj eĉ en malfacilaj tempoj, infanoj kantas kuraĝe;
  Ni estas la pioniroj de la infanoj de komunismo -
  Fajro, tendo kaj sonora klariono!
  Invado de malbenita faŝismo -
  Kiu atendas furiozan fiaskon!
  
  Kion ni perdis en ĉi tiuj bataloj?
  Kaj tiam en bataloj kun la malamiko akirita?
  Ni antaŭe estis nur infanoj de la mondo -
  Kaj nun la militistoj de la naskiĝlando!
  
  Sed Hitler faris paŝon al nia ĉefurbo,
  Faligis bombojn sen kalkuli la akvofalon!
  Ni estas la Patrujo eĉ pli bela ol la ĉielo -
  Nun venis la sanga sunsubiro!
  
  Ni respondos al agreso severe -
  Kvankam ili mem estas malgrandaj en staturo!
  Sed la glavo en la manoj de delikata adoleskanto -
  Pli fortaj ol la legioj de Satano!
  
  Lasu la tankojn rapidi lavangon post lavango,
  Kaj ni dividas la fusilon en tri!
  Lasu la policanon celi la dorson,
  Sed la Sankta Dio feroce punos ilin!
  
  Kion ni decidis? faru la laboron de la mondo
  Kaj por tio, ve, mi devis pafi!
  Trankvilo jam abomenas.
  Estas ankaŭ perforto!
  
  Kun la knabino ni kuras nudpiede kune -
  Kvankam neĝis, neĝblovo brulas kiel karbo!
  Sed ne timu, konu la infanojn -
  La faŝisto estos kuraĝe pelita en la ĉerkon per kuglo!
  
  Jen ili metis la malnoblan kompanion Fritz,
  Kaj la ceteraj malkuraĝuloj forkuras!
  Ni dispremas infanterion kiel falĉilon en batalo -
  Ni ne estas malhelpo al junaj someroj!
  
  Venka atingo, estos en majo,
  Nun la neĝoŝtormo estas pika, malmola neĝo!
  La knabo estas nudpieda, lia fratino estas nudpieda,
  En ĉifonoj, infanoj renkontis la glortempon!
  
  De kie venas ĉi tiuj potencoj?
  Eltenu doloron kaj malvarmon, tiun bezonon!
  Kiam amiko mezuris la fundon de la tombo,
  Kiam amiko ĝemas - mi mortos!
  
  Kristo benis nin pioniroj,
  Li diris: La Patrujo estas donita al vi de Dio!
  Ĉi tiu estas la unua fido de ĉiuj,
  Sovetia, sankta lando!
  Kaj ili mortas kun ridetoj sur la lipoj. Infanoj ne konas malfortecon... Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova batalis dum tuta semajno. Sed Sverdlovsk falis. Parto de la garnizono kapitulacis - sentante senesperan situacion. Nur la pioniroj rifuzis kapitulaci.
  Kaj manpleno da kuraĝaj, nudpiedaj uloj faris malesperan sukceson. Ili kuris tra la neĝblovoj, laŭvorte bluaj pro la terura malvarmo. Kaj ili mortis sub maŝinpafiloj kaj kanonoj.
  Ankaŭ Oleg Rybachenko kaj Margarita sufiĉe gratiĝis, sed tamen eskapis el Sverdlovsk. Poste ni translokiĝis al Novosibirsko. Frosto, vintro, longaj noktoj.
  La knabo kaj la knabino kuras al si, ili estas malgajaj kaj tre koleraj.
  Margareta rimarkis:
  - La hipersorĉistino povus helpi ĉi tiun mondon! Kaj tiam la nazioj venkas! Ĉi tio estas vere universala maljusto!
  Oleg Rybachenko saltis pli alte, tordis per sepobla kapriolo kaj rimarkis sufiĉe logike:
  - Ĝenerale estas malmulte da justeco en la mondo! Ekzemple, kial maljunuloj suferas? Kaj, preskaŭ senescepte! Kaj kiam homo estas juna, li fumas kaj trinkas, kaj eĉ plimalbonigas la aferojn, kaj li estas sana! Kie estas la justeco, kiun suferas maljunuloj?
  Margarita volonte konsentis pri tio:
  - Ne ekzistas justeco en la universo!
  Oleg Rybachenko demandis iom naive:
  - Kaj kien Dio rigardas?
  Margarita, ĉi tiu nudpieda knabino en trua tuniko, sugestis:
  - Verŝajne, ni mem devas fariĝi kiel dioj, por ke justeco regu en la mondo! Jen la saĝo de la Kreinto!
  Oleg Rybachenko memfide konfirmis:
  - Mi kredas, ke ni revivigos la mortintojn!
  Terminator Girl konfirmis:
  - Jes, mi kredas je ĝi, kompreneble!
  La infanoj kuris al Novosibirsk kaj partoprenis en la defendo de ĉi tiu urbo.
  Ili batalis en preskaŭ la lasta grava grandurbo sub la kontrolo de la Ruĝa Armeo.
  Stalin jam negocis kun Hitler, jesante kapitulaci se lia persona sekureco estis garantiita. La Fuhrer estis preta por tio, precipe se la partizanoj trankviliĝis.
  La japanoj jam sturmis Novosibirskon de la oriento. Do praktike ne estis ŝanco eskapi. Sovetunio estis mortanta.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova pafis al la nazioj, ĵetis obusojn per siaj nudaj piedoj. Kaj ili ankoraŭ esperis ion.
  Apud ili estis la pioniroj. En severa frosto en Siberio, ĉiuj infanoj estis nudpiedaj kaj somere pioniruniformoj kun kravatoj. Ili mortis kiel herooj.
  Iliaj piedoj estis ruĝaj kiel piedoj de anseroj, kaj iliaj piedfingroj bluiĝis.
  Sed la pioniroj ne rezignis.
  Ili venkiĝos al faŝismo!
  Oleg Rybachenko ĵetis obuson per sia nuda knabeca piedo. Li puŝis tri germanajn tankojn samtempe per la fruntoj kaj flustris:
  - Mi kredas je venko!
  Margarita ankaŭ ĵetis mortigan donacon per siaj nudaj fingroj kaj pepis:
  - Ankaŭ mi kredis, kaj mi kredos ĝis la fino!
  Kaj ili batalis por la lasta, sovetia urbo kun la furiozo de malespero. Kaj tamen ili ne intencis fleksiĝi.
  Oleg Rybachenko, por gajigi la preskaŭ mortigajn frostitajn pionirajn infanojn, kantis kun granda entuziasmo;
  Mi estas juna militisto de Patrino Rusio,
  Potencaj landoj, Patrujoj de ĉiuj landoj...
  Ne ekzistas patrujo en la universo, sciu, ke ĝi estas pli bela,
  Sub la monto, Stalino ligis kravaton!
  Esti pioniro estas ĝojo kaj voko,
  Ja tio signifas, ke vi estas servisto de la lando.
  Kaj vi povas multobligi la universon -
  Detruante la maĥinojn de infero-Satano.
  Kiam somero venis en kvardek unu
  La junia fulmotondro bruas por ni...
  Ni ne volas, ke la regiono malriĉiĝu,
  Por feliĉo, kredu - la Patrujo estas kreita!
  Kun knabino, ni atendas la naziojn en embusko,
  Ni ricevis maŝinpafilon antaŭ tio.
  Kaj al la freneza ĝeno de Hitler,
  Nia taĉmento sukcese batas la naziojn!
  Fianĉinoj nudpiede krudiĝis,
  La neĝo jam pikas sub la nuda plando.
  De la malvarmo kaj ruino bluiĝis,
  Sed la sankta fajro varmigas nian animon!
  Ni batas sen scii la mezurojn de kontraŭuloj,
  Ni ne donas ripozon tage kaj nokte!
  Ili flugas al la ŝtupoj en svarmo da obusoj,
  Kaj oficiroj kun kaŝpafilo.
  Nenie la faŝistoj povas trovi subtenon,
  Nia pionira, kuraĝa taĉmento...
  Kapabla, se vi bezonas tranĉi montojn,
  Jen la tankoj de Hitler brulantaj kiel kandeloj.
  La homoj en kolerego kolektiĝis -
  Por justeco, kuraĝo kaj honoro.
  Kaj ne estas rifo en la maro de ŝtormoj -
  Kiu igus nin sidiĝi!
  Ni eniris Berlinon, ni aliĝas al la Komsomolo,
  De nudpieda piedpremado kun knabinoj la tuta mondo!
  Ni enspiras venkan mielon en ĉiela majo,
  Nun ĝi fariĝis eterna, nia hela sukceso!
  
  
  
  
  . ALEXANDER III VIVIS SESDEK OK JAROJN
  La reĝo fortigis la imperion ankaŭ ekonomie. Ekzistis neniuj tumultoj kaj neniu revolucio, do la ekonomio estis en konstanta kresko. Kaj Rusio per la unua mondmilito kaj la loĝantaro havis pli pro pli malalta morteco kaj aneksado de la nordaj regionoj de Ĉinio kaj Koreio. Kaj la armeo estis pli granda. Kaj aperis la unuaj malpezaj tankoj en la serio, kaj multaj aviadiloj de malsamaj markoj.
  Ve, Aleksandro la 3-a ne vivis por triumfi en la unua mondmilito, sed Nikolao la 2-a jam ricevis ĝin.
  La nova reĝo havis solidan tronon, alian edzinon, grandan heredanton, ducent okdek milionojn da homoj, kaj du milionojn kaj duonon da soldatoj en pactempaj ŝtatoj.
  Do vi povas batali kuraĝe kaj lerte! Krome, la rusoj ankaŭ havas tankojn kun malpezaj maŝinpafiloj, sed ili ĵus aperis kaj pezaj. Ĝi estis evoluigita fare de la filo de Mendeleev.
  Do ne haltigu la reĝan armeon!
  Nikolao la 2-a militis kontraŭ germanoj kaj aŭstroj... Rusaj trupoj kaptis Galicion, Bukovinon, kaj kaŭzis serion da malvenkoj al la aŭstroj. Komence ili estis batitaj en Orienta Prusio, sed poste ili venĝis kaj fortranĉis Koenigsberg. La aliancanoj forpuŝis la germanojn de Parizo... Rusaj trupoj prenis Krakovon, kaj havante nombra supereco, malgraŭ la vintro, daŭrigis la ofensivon, alproksimiĝante al Budapeŝto. Germanio proponis, vidante ke ĝi odoris kiel malvenko por paco je moderaj kondiĉoj.
  La germanoj jesis doni al Rusio Klaipeda, kaj parton de la tero en Pollando, same pagi kompenson. Francio ricevis reen parton de la teritorio antaŭe kaptita sub Bismarck, kaj iom da Danio.
  Aŭstrio-Hungario cedis Galicion, parton de Bukovino kaj Krakovo. Sed la imperio ne kolapsis. Rusio reakiris la terojn de la slavoj, ĉion, kio iam estis parto de Kievan Rus, kaj vastigis la regnon de Pollando.
  Turkio kaj Japanio ne havis tempon por eniri la militon, same kiel Italio. Tio estas, la unua mondmilito, fakte, ne ekzistis. Tiel malmulte da ĝeno. Nikolao la 2-a fortigis sian aŭtoritaton kaj tiam regis pace dum sufiĉe da tempo.
  Rusio tamen faris militon en Afganio - finfine dividante ĝin kun la britoj. Tiam Irano estis dividita kun Britio.
  Rusio tiel vastigis siajn havaĵojn. Sed venis la ekonomia krizo kaj la Granda Depresio de 1929... En 1931 Japanio, en alianco kun Turkio, komencis militon kontraŭ cara Rusio. Sed fakte ĝi estis memmortigo. La cara floto en la Pacifiko sub la komando de Kolchak venkis la japanojn. Kaj la tera armeo estis ĝenerale multfoje pli forta.
  La samon oni povas diri pri la turkoj. Ili grimpis klare ne kontraŭ tiu malamiko.
  Carista Rusio povis surterigi soldatojn kaj kapti Japanion. Kaj tiam rusaj trupoj finfine okupis Turkion. Tiel finiĝis la epoko de la Otomana Regno.
  Kaj caro Nikolao la 2-a pliigis sian gloron kaj la potencon de Rusio. Tiu ĉi glora imperiestro regis ĝis 1936 kaj ankaŭ mortis je sesdek ok jaroj.
  Li estis sukcedita fare de Alexei II. Ĝenerale, tute sana viro de tridek du jaroj. Lia patrino estis malsama, do Aleksandro la Tria ne permesis mortigan geedziĝon.
  Alexei II kompletigis la konkeron de Saud-Arabio dividante ĝin kun Britio.
  Vilhelmo la 2-a regis sur la trono en Germanio ĝis 1941. Ĉi tiu monarĥo regas kvindek unu jarojn! Sufiĉe longa!
  Sed ĉi tie sur la trono estas lia filo Ferdinando. Ne odoras kiel Hitler. Alia rakonto.
  Tiel longe kiel estas paco. Ĉiuj kolonioj estis dividitaj. Mussolini konkeris Etiopion.
  Estas nenio pli por kundividi... Britio tamen travivas malfacilajn tempojn. Kaj estas en ekonomia krizo.
  Kaj tiel Ferdinando proponis al Alexei II dividi la koloniajn posedaĵojn de Francio kaj Britio. Kiel, fakte, kiom vi povas rigardi ĉi tiujn terojn.
  Tiel Mussolini, Ferdinando kaj Alexei II forĝis sian pakton.
  Sed kompreneble, eĉ ĝis tiu ĉi tempo Rusio jam sukcesis konkeri preskaŭ la tutan Ĉinion kaj fariĝi pli forta ol ĉiuj multfoje en la ekonomio, en la milita sfero kaj en la loĝantaro.
  La caro Aleksej aprobis, ĝenerale, tian proponon kaj decidis, ke ili kune komencos.
  Ferdinando ne plu estis juna. Kaj li estis singarda.
  Tamen, la 15-an de majo 1945, la milito komenciĝis. La germanoj denove moviĝis
  Kontraŭ Belgio...
  Kaj la cara armeo iris tra la britaj kolonioj kaj rapidis tra Egiptujo.
  Rusujo havis dek milionojn da soldatoj kaj kvincent sekciojn, kaj memfide
  Gajnis. Ŝajnis, ke neniu povus haltigi ŝin.
  En du monatoj, la cara armeo kaptis Hindion, sudan Iranon, la havaĵojn de la britoj en Saud-Arabio, Egiptujo, Sudano, plejparto de Hindoĉinio.
  Sed la germanoj povis nur okupi Belgion, kaj ĉe la periferio de Parizo ili estis haltigitaj. Nederlando ankaŭ eniris la militon.
  Cara Rusio dum pliaj du monatoj konfiskis la havaĵojn de Britio en Azio, kaj finis for Indonezion. Tiam ŝi alteriĝis en Aŭstralio, moviĝis tra Afriko.
  La germanoj provis preni Parizon, sed ilia atako estis repuŝita. Tamen, la milito estis perdita. Italio ankaŭ kaptis la afrikajn havaĵojn de Britio kaj Francio.
  Nur en la kvina monato la caraj trupoj komencis alveni al Eŭropo. Ĝis nun, la bataloj estis en plena svingo en Afriko kaj Aŭstralio, sed jam finiĝantaj. Aŭstrio-Hungario, tre malfortigita pro la perdo de tero, ankaŭ eniris la militon flanke de la koalicio.
  La germanoj povis kapti Holandon. Kaj ili plibonigis sian pozicion.
  Dum pliaj du monatoj, cara Rusio kompletigis la kapton de Aŭstralio kaj Afriko. Kaj nur fine de novembro, ĝuste en la malvarmo, komenciĝis nova ofensivo de la german-rusaj trupoj, preterirante Parizon.
  En ĉi tiu kazo, la fortoj jam estis tro neegalaj. La franca-anglaj trupoj estis venkitaj. Kaj Parizo estas ĉirkaŭita.
  Kaj en la nova jaro, la garnizono kapitulacis... Tiam la caraj kaj germanaj trupoj kaptis la tutan Francion en tri semajnoj. Tiam komenciĝis la bombado de Britio ... Kaj ĉiuj kolonioj estis kaptitaj de la koalicio.
  Britio en majo 1946 jam, estanta sangita kaj batita per bomboj
  Kapitulacis.
  Tiel finiĝis alia granda milito. Rusio prenis preskaŭ ĉiujn koloniojn. Germanio ricevis relative malmulte, Italio kaptis ion, Aŭstrio-Hungario ricevis simbolan pecon.
  Malgraŭ la fakto ke la germanoj atendis grandajn koloniojn, kaj nur Maroko ricevis multe malpli en sia tuteco, Germanio inkludis en sia kunmetaĵo: Belgion, Holandon, kaj Francio'n al Port de Calais.
  Krome, cara Rusio resendis la germanon al Namibio kaj kion ili antaŭe posedis.
  Resume, ni iel elpensis kaj akordigis...
  Venis paco... En 1953 Rusio havis atombombon, kaj jaron poste Germanio. Usono ricevis nukleajn armilojn en 1960.
  Tiel, la ekvilibro de timo estis kreita.
  Kaj en 1955, la unua rusa kosmonaŭto flugis en la kosmon, flugante ĉirkaŭ la pilko. Kaj en 1961, la rusoj metis piedon sur la lunon.
  Kaj en 1983 al Marso! La usonanoj flugis al la luno en 1971, kaj la germanoj en 1984. Aŭstrio-Hungario kaj Germanio kuniĝis en unu ŝtaton. Svedio kaj Norvegio iĝis parto de Rusio kun aŭtonomio kaj aŭtonomio.
  Aliaj landoj iom post iom perdis sian sendependecon.
  En 1987, rusaj kosmonaŭtoj flugis al Venuso supren laŭ la monto. En 1992 sur Merkuro. Kaj en 1999, Plutono.
  La sunsistemo estas majstrita.
  Ekzistis tri nukleaj imperioj: Granda Germanio, Usono kaj Granda Rusio.
  Alexei II ankaŭ mortis en la aĝo de sesdek ok en 1972. Li estis sukcedita fare de lia filo Aleksandro la kvara. Tiu ĉi reĝo havis kvardek unu jarojn en la tempo de sia supreniro sur la tronon. Sufiĉe strange, sed Aleksandro la kvara ankaŭ pasis sesdek ok jarojn kaj mortis en 1999. Kaj lia filo Vladimir III surtroniĝis. En 2013, kvarcent jaroj de la Romanov-dinastio estis festitaj.
  Ĝis nun Rusio staras firme sur siaj piedoj. Sed en la mondo ekzistas ankoraŭ Germanio kaj Usono ĝiaj konkurantoj. La cara imperio, kune kun la kolonioj, inkluzivas iom pli ol duonon de la monda teritorio kaj pli ol du trionojn de la monda loĝantaro. Rusio estas forta, sed ankoraŭ ne la sola.
  Regas Rusio, Vladimiro la tria en 2019 li fariĝis sesdek sep jarojn maljuna. Multaj miras - ĉu li vivos, kiel la antaŭaj reĝoj, sesdek ok jarojn, aŭ ĉu li interrompos tiujn strangajn koincidojn?!
  Intertempe en Rusio disvolviĝas kontraŭnukleaj armiloj. Estas klare, ke ne ekzistos nukleaj armiloj, kaj Rusio tute traktos Germanion kaj Usonon. Ĝi havas pli da loĝantaro kaj pli da soldatoj. Kaj la kvalito de armiloj estas pli bona!
  Sed dum ekzistas nukleaj armiloj, kaj ne ĉiuj ili ankoraŭ estis konkeritaj. Sed ili tre aktive disvolvas kontraŭnukleajn armilojn, do estas certaj ŝancoj venki.
  
  LA FALO DE ĜIBRALTARO
  La hispana diktatoro Franco, kontraste al la reala rakonto, konsentis al la germanaj trupoj ataki la anglan fortikaĵon de Ĝibraltaro. Interŝanĝe, Hispanio ricevis kelkajn britajn kaj francajn terojn en Afriko.
  La atako sub la komando de Mainstein okazis nokte de la 25-a de novembro 1940 ĝis 26. Kiel montriĝis, la britoj ne estis tute pretaj por tia milita movo, kaj la nazioj sukcesis kapti tian potencan fortikaĵon de svingo.
  Ĝia falo havis signifan efikon al la kurso de la milito. La Germana Armeo povis transdoni fortojn super la plej mallonga distanco al Afriko, kaj la britoj estis blokitaj de enirado de Mediteranea Maro de la Oriento.
  La germana komando sendis plurajn sekciojn al ekvatora Afriko. Krome, la korpuso de Rommel estis translokigita al Libio, kelkajn monatojn pli frue ol realeco.
  La britoj, siavice, prirezignis la ofensivon kontraŭ la italoj en Etiopio kaj komencis plifortigi siajn poziciojn en Egiptujo. Tamen, Rommel sukcesis antaŭi ilin, kaj kiel rezulto de preventa striko, li venkis la koloniajn soldatojn, konkerante Aleksandrion kaj Kairon. La pozicio de Britio en Afriko iĝis pli komplika. La germanoj jam atingis la Suez-kanalon kaj minacis antaŭeniri plu en la Proksiman Orienton. Krome, eblis moviĝi al Sudano.
  Vere, la aferoj de la italoj en Grekio ne estis tre sukcesaj, sed la alproksimiĝo de pliaj fortoj el Germanio savis la situacion.
  Hitler havis dilemon: ataki Sovetujon aŭ fini Brition? La sukcesoj de la Germana Armeo en Afriko instigis la duan decidon - malligi iliajn manojn en Okcidento. Kvankam la armeaj preparoj de Sovetunio inspiris timon en la Fuhrer.
  La Ruĝa Armeo plifortiĝis, sed la germanoj ankaŭ ne sidis senlabore. La produktado de tankoj en 1941 duobliĝis kompare kun 1940, kaj aviado pliiĝis preskaŭ dufoje kaj duono.
  La nazioj faris la bombadon kaj surteriĝon sur Malto. Tiam Rommel trarompis la defendojn ĉe la Suez-kanalo kaj eniris Irakon, kiu ribelis kontraŭ brita rego. La germanoj relative facile konkeris kaj Kuvajton kaj la tutan Mezorienton. Stalin, aliflanke, aliĝis al atenda taktiko. Sed Churchill obstine daŭrigis la militon. La Germana Armeo, atinginte Iranon, turnis sin al Sudafriko.
  La jaro 1941 alproksimiĝis al la fino. La liberigo de submarŝipoj pliiĝis, kaj Britio perdis siajn koloniojn. Usono estis pasiva. Sed Japanio ne povis sidi senĝene kaj atakis Peru Harbour la 7-an de decembro. Nova milito komenciĝis en la Pacifiko. Kaj Hitler devis denove forlasi planojn por atako kontraŭ Sovetunio.
  Necesas helpi japanojn, kapti Iranon kaj Hindion, kaj ankaŭ Sudafrikon. Kaj plej grave Britujo mem. Krome, usonaj bombistoj ne estas ludilo. Ili povas kaŭzi multajn problemojn al la Tria Regno. Kaj estas plej oportune liveri bombardajn atakojn el la teritorio de Britio.
  Do la Fuhrer estis devigita en 1942 forlasi la ideon invadi la orienton.
  Estis risko, ke Stalino mem malfermu la fronton, sed... Oni devas koni la karakteron de Stalin. Li estas tre rezervita en ekstera politiko. La milito kun Finnlando igis la Ruĝan Diktatoron eĉ pli singarda.
  Dum Sovetunio konstruas forton. La nombro de aviado la 1-an de januaro 1942 atingis tridek du mil veturilojn, kaj tankojn, pli ol dudek kvin mil, plus pliajn tri mil tanketojn. Entute, Stalino planis kompletigi la varbadon de 20 mekanizitaj korpoj, kun totala nombro da tankoj de 32 mil veturiloj, el kiuj la plej nova KV de diversaj markoj kaj T-34, 16,5 mil. Krome, la disvolviĝo de la T-50-tankoj ankoraŭ daŭris, kvankam la aŭto montriĝis malpeza.
  La germanoj, renkontinte la Matilda kaj kelkajn krozŝipojn, kaj havante informojn ke la britoj evoluigis pezajn tankojn, ankaŭ komencis fari siajn proprajn mastodontojn. Antaŭ ĉio, la "Tigro" kun 88-milimetra kanono, kaj kiraso kun nepenetrebla pafilo de 75-milimetroj kun longa barelo.
  Informoj pri sovetia tankokonstruado ankaŭ estis haveblaj. La KV-2-tanko marŝis ĉe la Majtaga parado sur Ruĝa Placo, kaj la tridek kvar havis kelkajn datumojn.
  Ĉiukaze, kiam Speer estris la imperian ministerion de armilaro kaj municio, evoluoj en teknologio iris pli rapide. Hitler volis havi la plej bonajn tankojn en la mondo, kaj pli pezajn. Sed dum Germanio estis klare pli malalta ol Sovetunio. Kaj la nombro da aŭtoj kaj ilia kvalito. En aŭgusto 1941, la produktado de la KV-3-tanko komenciĝis. La aŭto rezultis esti sufiĉe peza je 68 tunoj, sed armita per 107 mm kanono kun komenca ĵetrapideco de 800 metroj je sekundo. Tio havigis al ŝi avantaĝon super la "Tigro", kiu, cetere, ankoraŭ ne estis lanĉita en la serion.
  Eĉ pli potenca estis la KV-5 kun pezo de 125 tunoj kaj du pafiloj. Vere, tia peza maŝino kreis pli da problemoj por la sovetia armeo ol bono. Kaj en 1942, la versio KV-4 pezanta 107 tunojn estis adoptita. Sovetunio prave povus fieri pri siaj plej pezaj tankoj en la mondo, kaj eĉ la plej potencaj.
  Sed aliflanke, Germanio sufiĉe bone evoluis en aviado. Yu-188, enirinte en seriojn, evoluigis rapidecon kompareblan al batalantoj. DO-217 ankaŭ aspektis dece. Reagaviadiloj ankaŭ estis aktive evoluigitaj. Ĉar Britio estis la ĉefcelo, la jetbombistoj ricevis multe pli da atento ol en reala historio.
  La germanoj aktive uzis sklavlaboron. Importita el Afriko grandega nombro da nigruloj. La nigraj laboristoj estis obeemaj, harditaj, sed nespertaj. Ili estis uzataj por helpa laboro.
  Sed kontrolante Eŭropon, la germanoj povis varbi sufiĉe da nombroj kaj kvalifikita laboro.
  Speer eĉ sukcesis persvadi Hitler, ankoraŭ ne farante programon por ekstermi la judojn, sed uzi ilin en la produktado de aviadiloj kaj ekipaĵo.
  La veto estis metita sur aerofensivon kontraŭ Britio kaj masiva submara milito.
  Tamen, la eniro de Ameriko en la konflikto aldonis kapdoloron al la Fritz, kaj devigis akran pliiĝon en la nombro da lupaj pakoj.
  Germanio estis devigita malfrue kreskigi la produktadon de bombistoj kaj strategiaj aviadiloj. Antaŭ ĉio Yu-288 kaj Yu-488 - kun kvar motoroj. Sed ilia evoluo kaj rememorigo prenis tempon. ME-109-modifo "F" entute estis inda kontraŭulo por britaj aŭtoj. Sed la evoluo de la ME-209 malsukcesis, same kiel la ME-210.
  La plonĝbombaviadilo XE-177 ankaŭ malsukcesis. Sed Speer ludis kun kvanto. Krome, la Focke-Wulf iĝis la plej potenca batalanto laŭ armilaro, kompensante kelkajn el la malfortoj de la ME-109. Jes, kaj la fluglernejo de la germanoj montriĝis pli bona ol la angla, kaj eĉ pli usona. En majo 1942, la nazioj konkeris Sudafrikon. Kaj usona eskadro alvenis en Madagaskaro. La batalo de Midway montriĝis perdita de la usonanoj: do la kapitano de la tria rango, kiu ludis decidan rolon en ĉi tiu batalo, alvenis, ironie, en Madagaskaro. Usono volis konservi bazon en Afriko kaj ne lasi la naziojn malstreĉiĝi. Sed tio signife plimalbonigis ilian pozicion en la Pacifiko.
  Vere, la japanoj ne agis tute egale. La batalo por la havaja insularo daŭris.
  La nazioj akiris kontrolon de Afriko, kaj grandegajn rezervojn de strategiaj krudmaterialoj, kaj ankaŭ kaptis Hindion kaj Iranon. La rimedoj sub la kontrolo de la Tria Reich estas grandegaj, sed ili ankoraŭ devas esti digestitaj.
  La aerbatalo por Britio ne estas tiel simpla. Konstante pliigante la produktadon de aviadiloj, la germanoj faris premon, sed ekzistis neniu totala domineco. La manko de potenco de strategia aviado, kaj la helpo de Usono, kaj eĉ tiam ne estas sufiĉe da submarŝipoj, tuŝitaj. Kaj la mirakla torpedo kun kiu tiom da esperoj estis asociitaj lasis nin malsupren.
  La Fuhrer ne kuraĝis alteriĝi en Britio en 1942. La veto estis farita pri plifortigo de la marpotenco kaj la submara floto. En la sama tempo, aviadilŝipoj kaj batalŝipoj estis konstruitaj. Estis sufiĉe da produktadkapablo, sed ĉio prenis tempon.
  Klaso A balistikaj misiloj ankaŭ postulis fajnagordado. Sed la robotaj konkoj de FAU-1 komencis esti amasproduktitaj. Relative malmultekostaj aŭtoj, uzante simplan fuelon, havis la senduban avantaĝon, ke ili ne bezonas pilotojn.
  Hitler, akirinte aliron al senlimaj naturresursoj kaj laborrezervoj, volis savi la vivojn de germanaj pilotoj. V-1 kiel facile fabrikebla kaj senpilota ŝajnis la plej bona solvo. Kaj miloj da tiaj robotaj konkoj falis ekde la aŭtuno de 1942 sur Londonon.
  En la sama tempo, la germanoj akcelis la evoluon de la Arado jetbombisto kaj balistikaj misiloj.
  Stalino daŭre atendis kaj akumulis forton. En 1942, Sovetunio produktis kvin kaj duonon da novaj tankoj KV kaj T-34, kaj ĉirkaŭ mil malnovaj markoj, ĉirkaŭ kvincent novaj malpezaj T-50 kaj T-60 kaj ducent amfibiaj. La aviadila floto ankaŭ pliiĝis - ĉirkaŭ dek kvin mil novaj kaj malnovaj aviadiloj ekfunkciis. Eĉ mankis pilotoj. La produktado de Katyushas pliiĝis malrapide.
  Nazia Germanio produktis pli ol tridek mil aviadilojn, sed suferspertis gravajn perdojn en bataloj. La germanoj produktis ĉirkaŭ ses kaj duono mil tankojn. Plejparte, la T-3 kaj nova modifo de la T-4 kun longtuba 75-mm pafilo. La plej novaj "Tigroj" produktis iom pli ol cent, kaj la "Panteroj" ankoraŭ estas nur en prototipoj.
  Sed la sturmpafilo MP-44 dizajnita fare de Schmeister komencis eniri la serion. Male al la reala rakonto, la maŝino ne devis esti evoluigita konsiderante la mankon de neferaj metaloj. Kaj tio akcelis la disvolviĝon de pli simpla sturmpafilo, kun aloja ŝtalo.
  Do en manpafiloj, la germanoj komencis akiri avantaĝon. Sed ili ankaŭ bezonis tempon por ke la maŝino rearmu ĉiujn trupojn.
  Sed en la submara ŝiparo, kie la liberigo atingis kvardek aŭ kvindek submarŝipojn monate, la germanoj vere ne havas egalulon.
  Ekzistis eĉ tre altrapidaj submarŝipoj sur hidrogena peroksido. Akcelita laboro en la nuklea programo. Feliĉe, ekzistas multaj rimedoj. Kaj eĉ la eraro de germanaj fizikistoj, ke grafito ne taŭgas kiel moderigaĵo, ne montriĝis katastrofa. Pluraj fabrikoj por la produktado de peza akvo estis konstruitaj, inkluzive en Afriko.
  Do ĝi ne estas per lavado, ĝi estas per rulado, sed la nuklea reaktoro de la nazioj ekfunkciis en decembro 1942. Eĉ iom pli frue ol la usonanoj. Post la malvenkoj en la Pacifiko, ili komencis gravan malmuntadon. Kaj financado por la nuklea programo estis draste tranĉita.
  La komenco de 1943 estis markita per la deklaracio de Hitler de Tuta Milito kaj la enkonduko de universala laborservo en la okupitaj teritorioj. La amasaj V-1-strikoj sur Londono ne tute pravigis sin. La britoj lernis parte forpuŝi tiajn batojn, sed la germanoj prenis la nombron.
  Sed la submara milito montriĝis vere katastrofa por Britio. La produktado de armiloj sur la insulo falis akre pro manko de krudaĵoj. La metropolo estis sur la rando de kolapso. Krome, la nazioj kaptis Madagaskaron, kaj la japanoj, kune kun la nazioj, invadis Aŭstralion kaj relative rapide atingis ĝian kapitulacon.
  Kvankam Stalino komprenis la danĝeron de atendado taktiko, li restis fidela al si mem, ne eniranta batalon. Pli bone lasu la kapitalistojn ekstermi sin ĝis la fino. Kaj ni rigardos...
  Sed ĉi tiu taktiko ankaŭ havis siajn malavantaĝojn. Uzante grandegajn rimedojn, la Tria Regno jam preparis militon kontraŭ Sovetunio. La produktado de tankoj en la Tria Regno en 1943 atingis mezumon de 1 200 veturiloj tage, kaj plie tricent kvindek memveturaj pafiloj. Krome, memveturaj pafiloj tute ne estas malfortaj. "Ferdinandoj", "Bumbledoj", "Jagdpanther". Konsiderante ke la germanoj preskaŭ ne suferspertis perdojn en tankoj, ilia replenigo de la panzvale jam estis duoble pli rapida ol tiu de la Ruĝa Armeo. Kaj la kvanta breĉo en teknologio favore al Sovetunio komencis ŝrumpi.
  Koncerne kvaliton, Fritz ricevis la "Reĝan Tigron", similan en pezo al la KV-3, laŭ penetra potenco, la pafilo eĉ estis iom supera pro la kvalito de la kuglo kaj pli forta fronta kiraso. Nu, la superpezaj sovetiaj KV-5 kaj KV-4 montriĝis tre teknike nefidindaj, precipe ilia aŭtofundo. Do la bataluzo de tiaj monstroj estis en dubo.
  Kaj Stalino ankaŭ ordigis la kreadon de KV-6 kun sep pafiloj kaj du raketlanĉiloj. Ili faris la aŭton. Sed ĝi montriĝis tiel peza kaj longa, ke vi ne povis porti ĝin en trajno aŭ deploji ĝin en batalo. La T-34-76 estas sufiĉe sukcesa veturilo, sed pli malforta en alfronta batalo ol la Pantero aŭ Tigro. Kaj la KV-1 kaj KV-2 estas kompareblaj al la germanoj laŭ pezo, sed ili estas pli malaltaj ol la Panteroj kaj Tigroj en butting. La germana T-4 atingis la tridek kvar en kiraso kaj superis en armilaro, videbleco kaj optiko, kaj ĉi tio je egala pezo, aŭ eĉ malpli, se ni komparas pli pezajn modifojn.
  Mallonge, la Fritz estis tirita supren kaj la kvalito estis ĝis egala. Kaj la aspekto de la ME-309 kaj ME-262 donis avantaĝon en la kvalito de aviado. Kiel la Yu-488, la plej bona kvarmotora bombaviadilo. Kaj malantaŭ ili estas reaktivaj modeloj. Kiel ekzemple Yu-287 kaj Arado.
  En septembro 1943, la nazioj finfine efektivigis sukcesan surteriĝon en Britio. Post du semajnoj da batalado - Anglio kapitulacis. Kaj kvankam Churchill fuĝis al Kanado, la rezulto de la milito en la Okcidento ŝajnis antaŭvidita.
  Roosevelt, perdis sian ĉefan aliancanon kaj timante la kreskantan potencon de la Tria Reich, petis pacon.
  Hitler, post diskutoj kun sia akompanantaro, metis kondiĉon por Usono: la malakcepto de la nuklea programo kaj la agnosko de ĉiuj konkeroj de Japanio kaj la Tria Reich. Same kiel la retiro de soldatoj de Islando, kiun la Fritz jam fakte kovris per la submara floto. La kontrolo de la Lando de la Leviĝanta Suno super Gaia, kie la batalado ankoraŭ ne ĉesis. Krome, Hitler postulis materian kompenson por la Tria Regno kaj Japanio por ĉiuj detruoj kaj armeaj elspezoj kaŭzitaj de Usono kaj Britio.
  Kvankam la kondiĉoj de la paco estis ekstreme malfacilaj, Roosevelt kun granda malfacileco sukcesis antaŭenpuŝi ilian adopton en la Kongreso kaj la Senato.
  Grandan rolon en usona plenumo ludis la sugestoj de Stalin, ke li ne kontraŭas aliĝi al la koalicio de la akspotencoj, kaj almenaŭ preta rekapti Alaskon.
  Venkis usona pragmatismo, kiu montriĝis pli alta ol entuziasmo kaj emocioj. Krome, la nuklea programo de la germanoj disvolviĝis pli rapide ol la usona, kaj ĉi tio estis plena de katastrofo estonte.
  La unua fazo de la dua mondmilito finiĝis. Sed la Führer nun volis fini Sovetujon.
  La neatenditaj atendantaj taktikoj de Stalin kaj lia sindonemo al la kialo de mondpaco ludis sinistran ŝercon. Jozefo estis kontraŭbatalita fare de la Tria Regno kaj Japanio kun ĉiuj resursoj de la Orienta Hemisfero, inkluzive de Aŭstralio, kaj kelkaj pontoj en la okcidenta mondo.
  La Lando de la Leviĝanta Suno tamen ankoraŭ ne finis Ĉinion, sed ĝi bone povus malfermi duan fronton. Hitler, aliflanke, aktive formis koloniajn trupojn kaj eksterlandajn legiojn. Samtempe ankaŭ pliiĝis la produktado de armiloj.
  En la unua duono de 1944, la produktado de tankoj kaj memveturaj kanonoj en la Tria Reich atingis kaj superis cent veturilojn tage. Panther-2 en sia nivelo preteriris ĉiujn sovetiajn aŭtojn. Pli progresinta germana tanko "Leono" aperis, kaj baldaŭ la "Reĝa Leono".
  Kaj plej grave, jeta aviado estis serie evoluigita. En respondo, la T-34-85 kaj IS-1 kaj IS-2 tankoj iris en produktadon en Sovetunio, kaj neniu forigis la KV-serion ankaŭ de produktado. La plej masiva seria tanko de la Tria Regno por 1944 estis la Panther-2, kaj la USSR T-34-85. Pli pezaj modeloj estis produktitaj en signife - proksimume tempoj, en dek pli malgrandaj kvantoj. Kaj la germanoj ne volis multe veturi pezojn sur sovetiaj vojoj, kaj Stalin komencis malfidi la KV-serio, kaj la IS-oj montriĝis tro krudaj.
  Tamen, la germana "Panther" -2 kun 88-mm kanono de 71 L kalibro, superis la T-34-85 en kiras-penetra potenco de la pafilo, en fronta kiraso kaj iomete flanke, kaj ankaŭ ne faris. koncedi en veturado agado kun motoro de 900 ĉevalfortoj kaj pezo je 47 tunoj. Eĉ kiam la pezo de la germana tanko kreskis al 50,2 tunoj, ĝi montriĝis ne mortiga.
  Kaj la germana reagaviadilo tute ne havis indan kontraŭulon.
  Hitler decidis ke estas pli bone ne treni la kaŭĉukon, kaj komencis la militon la 22-an de junio 1944. Ĵetante sur Sovetujon tricent kvindek proprajn kaj eksterlandajn dividojn, kaj cent dudek dividojn de satelitoj. Flanke de la Tria Regno estis: Rumanio, Hungario, Slovakio, Kroatio, Finnlando, Svedio, Italio, Portugalio, Hispanio, Bulgario, Argentino, Turkio.
  La germanoj ankaŭ uzis grandegan nombron da eksterlandanoj kaj hiwis en la Germana Armeo. Entute, la Tria Regno, nur en la unua ŝtupo, ĵetis en batalon dek du milionojn kaj duonon da soldatoj, el kiuj ne pli ol kvardek procentoj estis germanoj laŭ nacieco. Satelitoj aldonis pliajn tri milionojn. Entute estas preskaŭ dek ses milionoj da infanterio en la unua ŝtupo, ĉirkaŭ tridek tri mil tankoj, pli ol kvindek kvin mil aviadiloj, ĉirkaŭ ducent kvindek kanonoj kaj morteroj.
  Sovetunio, post mobilizado, deplojis dek tri milionojn kaj duonon da soldatoj, sed parto de la fortoj devis esti konservita en la Malproksima Oriento kaj internaj distriktoj. En la unua ŝtupo estis ok milionoj da soldatoj, ĉirkaŭ tridek mil tankoj, preskaŭ kvardek mil aviadiloj, kaj ĉirkaŭ ducent mil pafiloj kaj morteroj.
  Tiel, flanke de la Tria Reich, ekzistas duobla supereco en infanterio, kaj kvinobla supereco en fortomoviĝo, kun pli bona maŝinpafilo. Vere, Sovetunio havas multajn maŝinpafilojn, preskaŭ egalecon.
  La diferenco en tankoj ne estas granda, sed la procento de malnoviĝintaj veturiloj en Sovetunio estas pli alta, same kiel tankoj de pli fruaj eldonoj.
  Germana jetaviado havas neniun kontraŭulon, kaj la helic-movitaj aviadiloj de la Tria Reich estas pli rapidaj kaj pli bone armitaj. Vere, sovetiaj veturiloj estas superaj en horizontala manovro.
  En artilerio kaj morteroj, la ekvilibro de fortoj estas plej proksima al egaleco. Kaj kvanto kaj kvalito.
  Vere, la floto de la Tria Regno estas precipe subakva, multfoje pli forta ol la sovetia. Kiel estas la kazo kun Japanio.
  Krome, la nazioj jam havas klason A balistikaj misiloj en amasproduktado, kaj la unuaj diskedoj ekflugis.
  Ĝenerale, la nazioj estos pli fortaj, kaj Stalino sufiĉe racie preparis, kvankam malfrue, defendon. Sed multe ne estis farita. La Stalin Line ne estis plene reestigita, kaj plej grave, la soldatoj ne estis sufiĉe trejnitaj por teni la linion. Kvankam ili estis urĝe retrejnitaj.
  La limlinio de Molotov, dum tri jaroj da probableco, estis ĝenerale kompletigita, sed ĝi troviĝis tro proksime al la limo, kaj ne havis sufiĉan profundon. Krome, Stalin ordonis konstrui trian ŝtupon malantaŭ Dnepro, sed tio estis komencita nur post la kapitulaco de Usono.
  Vere, krom la sovetiaj trupoj, oni povas kalkuli je partoj de la NKVD, kies nombro estis alportita ĝis miliono da soldatoj kaj la milico. Ĉi tio estas ĉirkaŭ kvar milionoj da homoj, nur en okcidentaj urboj. Kvankam, kompreneble, ilia batalefikeco estas multe pli malbona ol tiu de regulaj unuoj.
  La germanoj, same kiel reala historio, donis la ĉefan baton en la centro, tranĉante la Bjalistokan kornicon kaj la Lvovan pugnon. La unuaj tagoj de la batalado montris ke la germanoj, malgraŭ la granda nombro da eksterlandaj unuoj, faris la ofensivon pli-malpli glate. Sed la sovetiaj trupoj ofte estas perditaj.
  Krome, la batalkapablo de la ukrainaj unuoj montriĝis dubinda. Multaj dizertintoj kaj kapitulacis en la plej unuaj tagoj de la milito.
  Ne eblis enhavi la malamikon en landlimaj bataloj. Kaj tiam Stalino faris eraron, malpermesante la retiron de unuoj al la ĉefa linio kaj postulante rektigi la fronton. La eraro tamen estis korektita, sed malfrue. La germanoj povis kapti Minskon jam la 28-an de junio, rompinte la Stalin-linion en la centro.
  La konfuzo nur plifortiĝis. La 30-an de junio okazis la atendata eniro en la militon de Japanio kaj ĝiaj satelitoj. Do, provizore, ni devis forgesi pri la translokigo de trupoj el la Malproksima Oriento.
  La germana sukceso en la centro disetendiĝis. Estis grandega breĉo, kiun ili senespere provis ŝtopi. Sed la nazioj antaŭeniris kaj la 16-an de julio enpenetris en Smolensk.
  Ĵetante ĉiujn disponeblajn rezervojn en batalon, kaj metante la milicojn sub brakojn, Stalin kaj Ĵukov povis ĉesigi la antaŭeniĝon de la Fritz en la centro. Sed Hitler turnis siajn trupojn suden. La nazioj kreis grandegan kaldronon en Kyiv, kaj kaptis preskaŭ la tutan Ukrainion.
  Blokis Leningradon, invadis Krimeon. La kurso de malamikecoj tre aspektis kiel 1941, kiel senĉesa karmo. Sed la diferencoj ankaŭ estis sufiĉe signifaj. Sovetunio en 1941 havis kelkajn liberajn rezervojn, kaj nun ĉio jam estis mobilizita. Kaj kiam la atako okazis en oktobro, montriĝis, ke preskaŭ nenio estis por teni la defendon.
  Komence de novembro 1944, la nazioj ĉirkaŭis Moskvon, devigante Stalin fuĝi al Kuibyshev.
  La nazioj, male al reala historio, havis signifan nombran superecon. Ili havis sufiĉe da sekcioj por preteriri Moskvon de la nordo kaj sudo. Sed la sovetiaj trupoj tro disvastiĝis sur malsamaj frontoj.
  En realeco, en 1941, post mobilizadoj, Stalin akiris avantaĝon super la Germana Armeo en la nombro da personaro, kaj li havis kvar fojojn pli da aviadiloj kaj tankoj ol la Tria Reich havis ekde la komenco mem de la milito. Kaj en la unuaj kvin monatoj de la milito, pli da sovetia ekipaĵo estis produktita en reala historio.
  Sed nun la nazioj estas ĉiuj atutoj, flanke de kaj la kvanto kaj kvalito de armiloj kaj dungitaro. Kaj la Ruĝa Armeo havas la samajn ulcerojn kiel en 1941. Inkluzive de la malemo de ukrainoj, baltoj, kaj multaj malgrandaj nacioj morti por la sovetia sistemo. Amasperfido kaj kurado tra viktimoj de subpremo, senposedigitaj kaj aliaj ofenditaj de ĉiuj strioj. Inkluzive de la ideologiaj malamikoj de la sovetia reĝimo.
  Kaj la fakto, ke la germanoj ankaŭ venkis la Okcidenton, nur pliigas la nombron de perfiduloj.
  Tial, ne estas surprize, ke Moskvo estas ĉirkaŭita, kaj la germanoj kaptis la Donbason, Voronezh kaj moviĝas al Stalingrado.
  La vintro en 1944, bedaŭrinde, ne estis same frosta kaj neĝa kiel en 1941. Tamen, Moskvo heroe rezistis ĝis la fino de decembro 1944. Stalingrado falis en januaro 1945, kaj la bataloj por ĝi ne estis tro longaj. En februaro kaj frua marto, la germanoj kaj iliaj satelitoj tute kaptis Kaŭkazon kaj la Bakuajn naftoputojn.
  Tiam la ofensivo iris laŭ la Volgo. Al Saratov, al Kuibyshev, kaj plu al Orenburg kaj Kazan.
  Stalin fuĝis al Sverdlovsk. Kazan falis en majo. En la somero, la germanoj kaj japanoj daŭre moviĝis en la profundojn de Rusio. La rezisto de la sovetiaj trupoj falis. La 5-an de aŭgusto 1945, Sverdlovsk estis prenita. Kaj la 3-an de septembro 1945, Stalino finfine konsentis kapitulaci. En interŝanĝo por siaj propraj vivoj kaj libereco.
  La dua mondmilito finiĝis. Sed paco ne daŭris longe. Testinte nukleajn armilojn, Hitler konvinkiĝis pri ilia fenomena detrua potenco.
  Nun ŝajnis ke Japanio kaj Usono daŭre estis sur la vojo al mondregado de la Tria Regno. Kaj kvankam la Fuhrer konkeris pli da tero ol Ĝingis-Ĥano, Aleksandro la Granda, Napoleono, Imperiestro Trojan kaj Sulejmano la Granda kune, li decidis venki ankaŭ Japanion.
  Ĝuste tri jarojn post la fino de la Dua Mondmilito, cent balistikaj, interkontinentaj misiloj kun potencaj nukleaj ŝargoj kovris la landon de la Leviĝanta Suno tuj.
  Kaj tiam komenciĝis la ofensivo de la teraj unuoj de la Germana Armeo kaj la floto. La germanoj relative rapide kaptis la havaĵojn de Japanio en Azio, kaj la metropolo mem estis eldetruita al la grundo per atombomboj.
  Pli-malpli longedaŭra rezisto estis disponigita fare de la Pacifikaj posedoj de la lando de la Leviĝanta Suno. Sed antaŭ junio 1949, ĉio estis finita. Nun restis nur venki Usonon. Cetere, estis kialo. La usonanoj, kontraŭe al la interkonsento, tamen disvolvis nukleajn armilojn kaj faris sian sekretan provon.
  Hitler komencis la militon la 1-an de januaro 1950, faligante tricent nukleajn misilojn samtempe sur la nova jaro.
  Detrua atomatako detruis cent gravajn usonajn urbojn kaj mortigis plurajn dekojn da milionoj da homoj. Aldonis unu pli el la plej grandaj krimoj de Adolf Hitler al la plej longa listo de la plej abomenaj abomenaĵoj.
  Tiam venis la invado de Kanado, kaj de la sudo kune kun la latin-amerikaj diktatorecoj. La amerikanoj estis malfortigitaj kaj ŝokitaj, sed batalis malespere. Ili komprenis, ke malvenko por ili signifas nur sklavecon kaj malrapidan, doloran morton.
  Tial, ĝi estis la plej malespera el ĉiuj militoj. Kaj ĝi daŭris pli ol unu jaron, devigante la Trian Reich faligi ĉirkaŭ ducent pliajn nukleajn ŝargojn, kaj igi multajn fekundajn terojn en radioaktivan dezerton.
  Sed la celo estis tamen atingita kaj la lasta malamiko de la Tria Regno estis venkita. Kaj post tio komenciĝis la procezo de tiel nomata monda tutmondiĝo. La germana marko fariĝis la sola monda valuto. Eĉ formale sendependaj landoj estis reduktitaj al la nivelo de kolonioj de la Tria Reich, konservante nur limigitan lokan aŭtonomion.
  Judoj kaj ciganoj estis malpermesitaj: ili estis serĉataj kaj detruitaj. La SS faris masivajn purigojn, kaj furiozis. Venis vera koŝmaro - la horo de la drako. Aŭ, pli ĝuste, epoko. La Fuhrer konstruis realan mondan totalisman imperion kun postulo je spaca ekspansio.
  En 1959, dum la festo de la sepdeka naskiĝtago de la Fuhrer, okazis oficiala kronado, tutmonda plebiscito - kiu legitimis la titolon de superimperiestro. Kaj kiam Adolf Hitler mortis en 1967, lia filo heredis sian titolon kaj potencon.
  En tiu tempo, la planedo Tero jam fondis setlejojn sur la Luno kaj sur Marso kun Venuso, kaj aktive prepariĝis por ekspansio en la eksterajn stelajn mondojn... La nazioj volis universalan imperion - la konstruadon de la Stela Regno, por plonĝi la tutan universon en koŝmaron.
  
  NOVAJ AVENTUROJ DE LA KAVALEROJ DE LA Kvardek INSULOJ
  Dimka frakasis sian glavon kaj, konsternite, palpebrumante, staris sur la strato. Liaj manoj estis kovritaj de sango kaj kio restis de la glavo estis sanga. Sirenoj sonis. Somera urbostrato. Kaj kurantaj policanoj. Sekvas bato per bastono sur la dorso. Dimka apenaŭ aŭdebla diras:
  - Mi rezignas!
  Ili alportas liajn manojn reen kaj klakas la mankatenojn. La knabo sentas doloron pro la metalo injektita en liajn pojnojn. Oni kondukas lin al kamioneto - nigra korvo.
  Dimka sentas miksaĵon de kolero kaj timo. Memorigas la pasintecon. Insulo kie infanoj batalis por sia ekzisto per glavoj. Lignaj, sed kiam la knabo estas kaptita de kolerego, ili iĝas akre kurbigita ŝtalo. Dimka restis tie dum pli ol kelkaj monatoj. Li batalis, batalis, estis vundita kaj vundis sin. Eĉ persone mortigis la perfidulon. Ĉio estis. Kaj finfine ili venkis.
  Estas domaĝe nur la infanoj restis sur la detruita ŝipo. Kaj li sukcesis eskapi nur kun sia knabino. Post tiaj aventuroj, la malliberejo ne plu ŝajnis lando.
  Li batis la ĉikanan knabon per sia glavo, kaj vidis lin kuŝanta, kaj elfluis sangoflako.
  Ĉu la bato estis mortiga? Tiel malbonŝanca, Dimka, kvazaŭ ne estus sufiĉe da aventuroj sur lia kapo antaŭ ĉi tio. Kaj se li mortigis kion? Ĉu malliberejo? Ĉu ili kondukos lin al malpura, malbonodora ĉelo kun krimuloj?
  Kaj kiom malproksime li sidos? Li aĝas nur dek kvar jarojn. Pli ol dek, laŭ la leĝo, ili ne rajtas doni. Eble ĉio funkcios!?
  En la korto de la naŭdek-dua jaro. Tempo, kiam oni tiom multe parolas pri demokratio kaj libereco, sed la banditeco akiras impeton.
  La funelo haltis kaj Dimka estis elprenita. Bela, sunbrunigita knabo kun nigra hararo ne aspektas kiel bandito, sed prefere viktimo kun ĉenitaj mankatenoj.
  Dimka estis prenita preskaŭ tuj al la enketisto kaj la prokuroro.
  Ili metis min sur seĝon.
  La enketisto faris kelkajn rutinajn demandojn kaj diris kun rideto:
  - La infano vundita de vi mortas! Preĝu do al Dio, ke li ne mortu!
  Dimka respondis kun suspiro:
  - Mi ne volis...
  La prokuroro etendis paperon:
  - Ĉi tio estas konfeso. Se vi subskribas, vi estos liberigita sub kaŭcio antaŭ juĝo. Kaj tie, pro la juna aĝo kaj la manko de veturadoj al la polico, vi ricevos ĝin kondiĉe!
  Dimka rigardis la paperon kaj rapide legis ĝin, kaj nee balancis la kapon:
  - Oni diras ĉi tie, ke la adoleskanto mem atakis la firmaon. Kaj ili nur atakis min!
  La pridemandanto havis musan fizionomion, kaj dikajn brovojn, li gluglutis:
  - Subskribu kiel ni konsilas al vi! Alie, vi finos en malliberejo. Nun ni estas laŭvorte plenplenaj de kazoj, kaj vi devos sidi antaŭ la tribunalo dum tre longa tempo. Kaj tie en la ĉelo estas tri vicoj da litetoj sur tabuloj, slopsitelo en la angulo kaj kvindek nervozaj, malsataj knaboj kiel vi. Diversspecaj krimuloj. Kaj eĉ se la knabo, kiun vi vundis, restos viva, la esploro daŭros tri jarojn, kaj poste ankoraŭ unu jaron kaj juĝon! Vi pasigos la plej bonajn jarojn de via vivo en la infero!
  La prokuroro kapjesis konsente kaj konfirmis:
  - Mezumo de sindeteno por vi aŭ aresto, aŭ skriba devontigo ne foriri kaj vi estos forprenita de panjo kaj paĉjo. La elekto estas via! Kaj kredu min, junaj kolonioj jam estas troloĝataj, kaj ili volonte donos al vi provliberigon. Sed se vi kverelos kun ni, tiam certe estos loko!
  Dimka sentis, ke la enketisto kaj la prokuroro ne ŝercas. Kaj fakte, ili povas putri en malliberejo. Kvankam, aliflanke, ne estas fakto, ke ili estos liberigitaj se li subskribas. Ĉu estas multaj ekzemploj, kiam la policanoj trompas? Sed la ĉefa afero en Dimka estis obstino, kaj obstino, kiu klare manifestiĝis post restado sur la insuloj de morto. Kaj la knabo diris decide:
  - Ne!
  La enketisto kruele grumblis:
  - Kio ne estas?
  Dimka diris severe:
  - Mi ne subskribos! Ili atakis min, ili volis vundi min per ĉeno, kaj estis memdefendo!
  La esploristo grumblis:
  - Bone do! En malliberejo ĝi, sidu semajnon pli saĝe!
  La prokuroro kapjesis, subskribante:
  - Dum du monatoj da aresto. Sed kompreneble vi povas liberigi pli frue!
  La esploristo grumblis:
  - Mi pensas, ke la aresto bonigos al la knabo!
  Dimka estis prenita el la oficejo kaj prenita al malliberejo. La mankatenoj tintis, kaj la nura afero la Knabo devis fari estis transiri la ĉenon trans la vojo. Tie li devus esti akceptita.
  Dimka marŝis kun ĉeno, ĉenita al du policanoj. Sentis sufiĉe malbone. Malliberejo, ĉelo, malbonaj kondamnitoj. Jes, kaj li havis problemojn, rifuzante subskribi konfeson. Kvankam, aliflanke, post tio vi ne malhokos.
  Dima estis kondukita al la deĵorĉambro. Nomo, familia nomo, patronomo, valoraĵoj kun vi.
  Tiam shmon. Policisto kaj du virinoj en blankaj manteloj prenis la knabon en ĉambron kun spegulo kaj ŝaltis pliajn lampojn. La komando sekvis:
  - Senvestiĝu!
  Dimka suspiris - ŝmon! Nur scivolas kial virinoj? La knabo demetis sian ĝinzon, T-ĉemizon, sneakers, jakon. Li restis kun nur lia pantaloneto.
  Juna virino en blanka mantelo komentis:
  - Li estas bone konstruita!
  La oficiro vokis:
  - Kaj demetu viajn kalsonojn! Vivanta!
  Dimka, brulanta pro embaraso, ankaŭ demetis ilin. Nevole li ruĝiĝis kaj kovris sin. La policisto vokis:
  - Kviete! Manoj ĉe la kudroj! Rigardu pli detale - ĝi estas murdinto!
  Virino en blanka surtuto, kiu aspektis kiel flegistino, ridetis kaj surmetis maldikaj, medicinaj gantoj ruis:
  - Tiajn ni ne vidis! Malstreĉiĝu knabo, via onklino sentos vin!
  Ŝi komencis ekzameni la korpon de Dima. Mi promenis tra la hararo de la knabo, kiu kreskis dum lia restado sur la insuloj. Zorge kombis ĉiun fadenon, serĉante ion kaŝitan. Eble eĉ mono. Tiam ŝi brilis en la oreloj kaj nazotruoj de la knabo. Ŝi zorge faris ĝin, kvazaŭ esperante trovi ion.
  Tiam ŝi ordonis meti la kapon sur la aperturon, kaj enŝovis la manojn en la mentonon. Ŝi metis la manon en la buŝon. Dimka flaris kaj gustumis kaŭĉukon per la lango. La virino palpis malantaŭ la gingivoj, la dentoj, malantaŭ la vangoj. Kiam ŝi premis la radikon de la lango, la knabo sentis atakon de vomado. Jes, kiel hontige. Lia mano iris ĝis la tonsiloj, kaj fariĝis malfacile spiri.
  Tiam, finfine, la virino sendis ĝin al ŝi kaj ridetis:
  - Estas nenio!
  La oficiro ordonis:
  - Daŭrigu Olga! Persona serĉo konsiderante la specialan danĝeron de la temo devas esti la plej ĝisfunda!
  La blanka virino komencis palpi la bruston de Dimka. Ŝi levis la brakojn kaj rigardis sub la akselojn. Kaj kun neatendita forto premis la umbilikon. Dimka anhelis...
  Tiam la virino haltis kaj demandis:
  - Nu, nun li kaŭru!
  La policisto grumblis:
  - Ĝi ne estas tre fidinda! Rigardu ankaŭ lian anuson!
  La virino en la blanka palto balancis la kapon.
  - Ĉi tio postulas specialan permeson! Simile, por kontroli la intimajn lokojn de la knabo!
  La oficiro ordonis languide:
  - Sidiĝu, diablo...
  Dimka respondis kun digno:
  - Mi estas knabo!
  Kaj fariĝis facile kaŭri. Sidis dek fojojn. Post tio, la virinoj ekzamenis liajn plandojn, kaj pasis inter liaj piedfingroj.
  Post tio, Dimka estis en la apuda ĉambro. Tie alia infano, en prizonuniformo, tranĉita al nulo kun tajpilo en la manoj, diris:
  - Kio novas?
  La policisto respondis:
  - Jes, kaj tre leporhundo!
  La knabo ridis kaj rimarkis:
  - Li ne estas tiom timiga! Nu, sidiĝu sur la seĝon kaj tondu viajn harojn!
  Dimka sidiĝis. Ne estas agrable esti nuda. Kaj tiam ili kalvigis vin kiel krimulo. Por supre, la maŝino estis malakra kaj estis dolorige ricevi harojn. Dikaj, nigraj haroj falis sur la plankon. La faligitaj botoj de juna kondamnito tretis ilin. Ŝajnis, ke kun ĉiu hararo foriras ero de la senmorta animo, kaj vi fariĝis ĉiam malpli libera. La humoro de Dima estis deprimita. Antaŭ li estis prizonĉelo, kaj renkontiĝo kun junulaj deliktuloj.
  Tamen, Dimka neniam timis siajn kunulojn. Kaj post hardado de la Kvardek Insuloj, ĝi ne plu estas timiga. Se jes, li batalos. Kaj la malliberejo?
  Kio estas alia provo. Li aĝas nur dek kvar jarojn kaj havas sian tutan vivon antaŭ si.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"