Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Putİn HitlerƏ Gedİr

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    2023-cü ilin avqustunda onun ölümündən sonra Rusiya prezidenti Vladimir Putin Hitlerin bədəninə köçdü. Üstəlik, o qədər sərindir ki, 1941-ci il noyabrın 1-də təqvimdə Böyük Vətən Müharibəsi qızışır. Və siz onu düzəldə bilməzsiniz. Əgər həm Stalin, həm də Çörçill sülh haqqında eşitmək istəmirlərsə nə etməli? Sonra Vladimir Putin onların hamısını yaxşı cəzalandırmaq qərarına gəlir!

  PUTİN HITLERƏ GEDİR
  ANNOTASİYA
  2023-cü ilin avqustunda onun ölümündən sonra Rusiya prezidenti Vladimir Putin Hitlerin bədəninə köçdü. Üstəlik, o qədər sərindir ki, 1941-ci il noyabrın 1-də təqvimdə Böyük Vətən Müharibəsi qızışır. Və siz onu düzəldə bilməzsiniz. Əgər həm Stalin, həm də Çörçill sülh haqqında eşitmək istəmirlərsə nə etməli? Sonra Vladimir Putin onların hamısını yaxşı cəzalandırmaq qərarına gəlir!
  . PROLOQ.
  Ukrayna ilə uzun sürən müharibə Rusiya prezidenti üçün çox da maraqlı olmayıb. Yaxşı, Ukrayna Rusiya üçün nədir? Düşünürdülər ki, ona papaqlar töküb Kiyevi üç günə aparacaqlar. Amma alınmadı. Bu, müharibənin ikinci ilidir. Rusiyada prezident seçkiləri isə sözün əsl mənasında burnundadır. Və Vladimir Putinin səhhətində problemlər var idi. Demək olar ki, bütün dünyada təsirlənən milyonlarla insanın lənətlərini görmək olar. İnsan qanı su deyil. Vladimir Putin artıq nə qədər qan töküb? Bəlkə də Rusiya tarixində yalnız Stalin daha qanlı olub. Ukraynalılar uğurlu hücum əməliyyatı keçirirlər və ilhaq edilmiş ərazilərin əksəriyyətini Rusiya ordusundan və müxtəlif özəl birləşmələrdən geri alıblar. Üstəlik, Taliban 2023-cü ilin mayında Tacikistana və oradakı Rusiya bazasına hücum edib. Və Rusiya prezidentinə başağrısı əlavə edərək ikinci cəbhə açdılar. Məlum olduğu kimi, taciklər aşağı əhval-ruhiyyə nümayiş etdiriblər və onların ordusu qismən qaçıb, qismən də əsir düşüb. Rusiya isə onlarla mübarizə aparmalı oldu. Beləliklə, Rusiya hərbi bazası Taliban tərəfindən mühasirəyə alınıb və çoxlu sayda əsgər öldürülüb, bəziləri isə əsir götürülüb.
  Və cavab verməli idilər. Artıq cənubdakı boşluqları aradan qaldırmaq üçün yenidən səfərbərlik elan edin.
  Və Vladimir Putin 2023-cü il avqustun 5-də vəfat edəndə Qərb ölkələrini saymasaq, bir çox ruslar ona artıq nifrət edirdilər. Və Rusiya prezidenti əzab içində və şərəfsiz öldü. Onun ətrafı xüsusilə kədərlənmədi. Ancaq yenə də möhtəşəm dəfn etməyə qərar verdilər. Və təriflər verin.
  Baxmayaraq ki, təbii ki, çoxları deyirdi ki, Putin Ukraynaya hücumdan əvvəl ölsəydi, ən yaxşı rus hökmdarlarından biri kimi tarixə düşəcəkdi.
  Və buna görə də ola bilsin ki, bu, sadəcə olaraq, insanın Tanrının ona daha əvvəl ölümü göndərmədiyinə peşman olmasıdır.
  Hər halda, 2023-cü ilin avqustunda Vladimir Putin vəfat etdi və onun taleyini məhkəmə həll etməli idi.
  Və səmavi hökm! Lakin şıltaq ilahə-demiurge Emmanuel Vladimir Putinin ruhunu cəhənnəmdən alıb oğurladı və onu öz kainatına apardı.
  Orada o, rus diktatorunu götürüb Adolf Hitlerin bədəninə yerləşdirdi. Bütün zamanların və xalqların ən böyük cinayətkarı.
  Və alman qoşunlarının Moskva yaxınlığında olduğu anda. Bəli, o, prezident Qabil üçün belə bir cəza təklif etdi. Və ya bəlkə bir mükafat, çünki o zaman sizdən az qala iyirmi yaş kiçik olan birinin bədənindən və uğur və şöhrət zirvəsində hərəkət edirsiniz.
  İndi də Vladimir Putin XX əsrin Yerini xatırladan iki damcı su kimi dünyada yeni bədən, yeni imkanlar əldə edib. Və ən maraqlısı nə olacağıdır. Qatil-prezidentin dünya üzərindəki gücü, yoxsa biabırçı intihar? Ya bəlkə hər ikisi, ya da arasında bir şey!?
  . FƏSİL Љ1
  Vladimir Putin cəhənnəmdə qısa qalmasını qeyri-müəyyən şəkildə xatırladı. O, hələ mühakimə olunmayıb. Ruh çox böyük, işıqlı otaqda idi. Və siz tamamilə çəkisizsiniz və tez-tez yuxuda, xüsusən də uşaqlıqda olduğu kimi havada asılırsınız.
  Nə işgəncə, nə cəhənnəm. Amma bu, bədənsiz, saf bir ruh olaraq çox qısa bir varlıq dövrü idi. Və sadəcə yuxuda olduğu kimi çırpınırsan və özünü yaxşı və yüngül hiss edirsən və ətrafda olanları yaxşı xatırlamırsan.
  Və sonra sınaqdan sonra, ya Cənnətə, ya Cəhənnəmə, ya da insanların çoxu üçün Təmizliyə təyin ediləcəksən.
  Ancaq indi Vladimir Putin özünü yeni bədəndə hiss etdi. Gənc bədən deyil, amma qoca da deyil.
  Rusiyanın keçmiş prezidenti isə artıq bilir ki, o, indi cismani Hitlerdir.
  Vegetarian pəhriz və pis vərdişlərin olmaması sayəsində əlli yaşlı Führer olduqca layiqli formadadır. Onun psixikası hələ bir sıra biabırçı məğlubiyyətlərlə yüklənməyib. Beləliklə, siz Rusiya Prezidentinin yerindən daha yaxşı hiss edirsiniz. Yetmiş bir yaşına kimin ömrü yetmədi.
  Ancaq belə bir dövrə qədər yaşayan Rusiya hökmdarlarını barmaqla saymaq olar.
  Hər halda, Hitler bədəndə və daha sağlam və daha güclü və daha gənc görünür, ona görə də taledən şikayətlənəcək bir şey yoxdur.
  Hər şey heç nə olardı, ancaq təqvimdə 1 noyabr 1941-ci il. Bu o deməkdir ki, daha Füreri ölümcül xəttdə dayandırmaq və SSRİ-yə hücum etməmək mümkün olmayacaq. Və görünür, hərəkət etməlisən, amma necə ...
  Ətrafdakılar və generallar, əlbəttə ki, ziyafətin davam etdirilməsini və fürerin onlara öz müdrik göstərişlərini verməsini istəyirdilər.
  Bununla belə, siz artıq qulaqlarınıza qədər bok olanda nə etməli. Həm keçmiş həyatda, həm də bu həyatda.
  Vladimir-Adolf tək qalmaq və bir az düşünmək və dincəlmək lazım olduğunu elan etdi. Eyni zamanda o, narıncı qəhvə ilə qəhvə və əməliyyat xəritəsini, həmçinin SSRİ-nin Avropa hissəsini və Afrikanı istədi.
  Almanların işləri, ümumiyyətlə, yaxşı gedirdi. Oktyabrdakı hücum altı sovet ordusunu tamamilə, bir neçəsini isə qismən məhv etsə də, uğur qazandı. Düşmənin altı yüz otuz mindən çox əsgər və zabiti əsir götürüldü.
  Leninqrad istiqamətində isə Wehrmacht qoşunları Tixvinə doğru irəliləyir. Cənubda isə artıq Xarkovu və Donbasın bir hissəsini işğal ediblər. Krımda onlar Sevastopola yaxınlaşıb Kerçə basqın etdilər. Bu hələ uğurun zirvəsi deyil. Almanlar hələ noyabrın sonuna qədər Tixvin, Kerç, Donbassın bəzi şəhərləri və Rostov-na-Donu ələ keçirməlidirlər. Və sonra hətta bir neçə kilometrə qədər Moskvaya yaxınlaşın.
  Və sonra bir möcüzə baş verəcək. Və görünməmiş şaxtalar, hətta kömürdən olan Alman benzini də dondu və avadanlıq uğursuz oldu və Alman əsgərləri özləri diri-diri dondular.
  Yeni bədəndə Vladimir Putin Hitlerin xatirəsini özündə hiss etməyə başlayıb. Bir tərəfdən, bu, hətta yaxşıdır. Qəribə davranışa və cəhalətə qapılmayacaqsan. Əslində şeytan bilir ki, alman general və nazirləri necədir. Deyəsən, Speer onların ən istedadlısı sayılırdı.
  Lakin Hitlerin yaddaşı Speerin hələ Reyxin Silah və Sursat naziri vəzifəsini almadığını göstərirdi. Və bəlkə də - bu, nasist Almaniyasının məğlubiyyətinin əsas səbəblərindən biri idi. Əvvəllər belə enerjili nazir təyin olunsaydı, müharibələrin gedişatı başqa cür olardı.
  Bununla belə, Hitler bu məsələdə nəinki tıxac verə bildi. Məsələn, Duker yaxınlığında alman tanklarını dayandırdı və nəticədə dörd yüz min ingilis və yüz min fransız İngiltərəyə qaça bildi. Əgər bu qoşunlar Hitler tərəfindən əsir götürülsəydi, bəlkə də Çörçill də sülhə getməli idi. Ümumiyyətlə, təbii ki, demək olar ki, bütün qitə Avropasına nəzarəti ələ keçirən Almaniya ilə mübarizə qərarı axmaqlıq idi.
  Ancaq Rusiyanı və ya SSRİ-ni xilas edən Çörçill idi.
  İkinci cəbhə olmasaydı, Stalinin Üçüncü Reyxə və onun peyklərinə qarşı şansları demək olar ki, sıfır olardı.
  Beləliklə... Putin lənət etdi. Çörçili sevmirdi. Bəlkə də bu liderə qarşı gizli paxıllıq var idi. Axı, Çörçill tarixdə əfsanə və centlmen olaraq qaldı.
  Rusiya prezidenti isə belə adlanır: Vovka-Qabil! O, həqiqətən də Rusiyanın və dünyanın tarixində xoşagəlməz bir sözlə xatırlanır. Bəli, o, boşaldı - sınağa dözmədi və böyük müharibəyə başladı. Ən böyük səhv və ilk növbədə mənəvi səhv: bu, Kiyevə qarşı kampaniyadır. Vaxtilə Gürcüstanda müharibə gedəndə diktator Tiflisə hücum etmək istəyirdi. Lakin Rusiyanın formal prezidenti və Ali Baş Komandan Dmitri Medvedev buna qəti şəkildə qarşı çıxıblar. Və mübarizəni dayandırmalı oldum. Dünya tarixində ən qısa, bəlkə də Rusiya tarixində ən sürətli müharibələrdən biri olan beş günlük müharibə başa çatıb. Yüz altı əsgər itirildi, gürcülər bir az da çox itki verdilər. Onda bir qıcıq hissi yarandı ki, onlar Gürcüstanın işğalı fürsətindən istifadə etmədilər. Amma Dmitri Medvedev kifayət qədər məntiqlə izah etdi ki, Qafqaz respublikasının ərazisini tez bir zamanda zəbt edə bilsələr belə, Rusiya ordusu partizan müharibəsi ilə üzləşəcək. Üstəlik, amerikalıların üç həftə ərzində zəbt etdikləri, lakin o qədər partizanlıqla üzləşdiyi İraq nümunəsi artıq mənim gözümün qabağında idi ki, oradan yalnız beş min nəfərini itirərək tərk etmək məcburiyyətində qaldılar.
  Bəli, Əfqanıstan da eynidir... Bundan əlavə, Gürcüstan dağlıq ölkədir və orada həqiqətən də ordan-burdan partizan ola bilərsiniz. Üstəlik, çeçenlərin müqaviməti hələ də bitməyib. Doku Umarov hələ sağ idi və partizan müharibəsi təkcə Çeçenistanda deyil, demək olar ki, bütün Şimali Qafqazda gedirdi. Gürcüstanın işğalı vəziyyətində isə bütün kollektiv Qərb qafqazlılara kömək edəcəkdi. İslamçılar da yardım almağa və başlarını qaldırmağa başlayacaqdılar.
  Beləliklə, Dmitri Medvedev o zaman sağlam düşüncə nümayiş etdirdi. Və bəlkə də bu, onun qəbul etdiyi bir neçə müdrik qərardan biri idi.
  Amma Ukrayna ilə müharibə də nisbətən asan görünürdü. Beləliklə, slavyan qardaşın qoşunları 2014-cü ilin döyüşlərində və 2015-ci ilin qışında özünü çox zəif göstərdi və təbii ki, düşmənin sıfır döyüşçü olduğu təəssüratları yarandı.
  Yaxşı, əksinə, Rusiya ordusu haqqında, xüsusən də Suriyadan sonra şişirdilmiş fikirlər var. Necə ki, biz texnoloji cəhətdən dünyanın ən güclüsüyük. Və hər kəsə papaq atın.
  Deyəsən, Putin olsaydı, çoxları belə düşünərdi. Və yəqin ki, amerikalılar rus ordusunun Kiyevi üç günə ala biləcəyini deyəndə hiyləgər deyildilər. Onlar da görünür, Rusiyanın çox güclü, Ukraynanın isə zəif olduğunu düşünürdülər. Amma... Artıq elə ilk günlərdə seçilmiş rus bölmələri böyük itki verdilər və məlum oldu ki, blitskrieg uğursuzluqla nəticələnib.
  Müharibə onun istədiyi kimi deyil, davam edirdi. Ola bilsin ki, sülh xüsusilə müharibənin ilk ayında, ən böyük uğurların əldə olunduğu bir vaxtda bərqərar olmalı idi. Amma təbii ki, daha çox istəyirdim. Sonra itkilər artdı. Və sonra avqustun sonunda və payızda ukraynalılar döyüş meydanlarında nəzərəçarpacaq uğurlar əldə etdilər. Onlar Xarkov vilayətindən və qismən Luqanskdan rus qoşunlarını darmadağın etdilər və Xersonu və Dneprdən o tərəfdəki əraziləri geri aldılar. O zaman ukraynalılar başqa dünya istəmirdilər, bəziləri 1991-ci il sərhədlərinə qayıtmağı xoşlayırdı.
  Mən səfərbərlik elan edib əlavə qoşun yeritməli oldum. Və qışda yenidən cəhd etmək, irəliləmək ...
  Vladimir Putin inadkar insandır. Baxmayaraq ki, tarix inadkarlığın son dərəcə təhlükəli ola biləcəyini öyrədir. Məsələn, Hitler daha əvvəl sülhə getsəydi, heç olmasa qismən rejimini, bəlkə də öz dərisini qoruya bilərdi. Burada Hirohito real gücünü itirsə belə, həyatını, hətta imperiya titulunu da xilas edə bildi. Və sahib Führer hər şeyini itirdi. Dəhşətli İvanı xatırlaya bilərsiniz! Hansı, dünya təklif və Narva və Derpt, o cümlədən Livonia hissəsi. Lakin İvan Qroznı Livoniyanı bütünlüklə istəyirdi. Və o, İsveç və Birlik ölkələri ilə müharibəni davam etdirdi. Yaxşı, mən də Krım xanının basqınlarını dəf etməli oldum. Bir sözlə, qazandığı hər şeyi itirdi və özünün bir hissəsini geri verməli oldu. Və müharibə iyirmi beş il davam etdi. Bəli, bir macəra var idi.
  Bununla belə, Putin keçmişə və keçmişə aiddirmi? İndiki zamanda nə edəcəyinizə qərar vermək lazımdır? Yaxud Üçüncü Reyxin əvvəlki səhvlərini nəzərə alaraq SSRİ ilə müharibəni davam etdirin. Ya da hələ də Stalinlə barışmağa çalışın. Yenə də əcdadlarınızı daha da öldürmək o qədər də xoş deyil. Amma mənfur Britaniya və Amerikaya qarşı kommunistlərlə birləşə bilsəydiniz, çox gözəl olardı!
  Əslində, il yarım vuruşan Putin Ukraynanı məğlub edə bilmədi, üstəlik, orada məğlubiyyətlər yaşadı, hətta Taliban da cənubda ikinci cəbhə açdı. Və burada bir şans var! Çox şeyə nail ola bilərsiniz. Və bəlkə hətta dünyanın hökmdarı olun!
  Vladimir Vladimiroviç güldü və qısa bığlarına gülümsədi. Hitler haqqında nə deyirlərsə desinlər, o, iki ay ərzində demək olar ki, bütün Avropanı fəth etdi. Əhali və ərazi baxımından o vaxt Ukrayna ilə müqayisə olunan Polşa iki həftə ərzində məğlub oldu. Və bir ay yarımda Fransa, İngiltərə, Belçika, Hollandiya qoşunları məğlub oldular. Təkcə dörd milyondan çox insan əsir götürüldü. Budur nailiyyət.
  Bəli və SSRİ çox böyük itkilər verdi və demək olar ki, məğlub oldu. Amma demək olar ki, bu qədər. Sonra dekabrda dönüş nöqtəsi olacaq. Və biz tez Stalinlə barışmalıyıq. Ancaq sual budur ki, özünüzü öz mühitinizə necə haqq qazandırmaq olar? Axı, görünür, Rusiyada qələbə bu qədər yaxındır və birdən dünya?
  Bunu özünüzə necə izah edə bilərsiniz? Bundan əlavə, Stalinin sülh təklifini qəbul edib-etməyəcəyi hələlik məlum deyil. Xüsusən də ondan ərazi güzəştləri tələb olunarsa. İlhaqların və təzminatların olmadığı bir dünya gözəl səslənir, lakin Almaniya bu qədər qələbə qazandıqdan və hətta müttəfiqinə bir qədər torpaq verəndən sonra, bu, elə bir güzəştə xəyanət kimi görünəcək.
  Burada təbii ki, ciddi problemlər yaranır. Hitlerə bir az tez, SSRİ-yə hücumdan əvvəl vurmaq daha asan olardı. Onda Barbarossa planı ləğv oluna bilərdi və əvəzində Böyük Britaniyanı, daha sonra isə İkarı tutaraq İslandiyanı ələ keçirərək Dəniz Aslanı əməliyyatı keçirilə bilərdi. Fürerin də bununla bağlı planlarının olduğunu az adam bilir. Bir tərəfdən, Üçüncü Reyxin İslandiyaya ehtiyacı olmadığı görünür, digər tərəfdən isə əsas məqsəd ABŞ-ın hücumlarından qorunmaq idi. Bu vəziyyətdə Hitler uzun müddət Amerika ilə müharibədə batmaq təhlükəsi ilə üzləşdi.
  Yeri gəlmişkən, başqa bir sual budur ki, Stalin 1941-ci ildə Üçüncü Reyxi vuracaqmı? Və ya hətta qırx iki daha yaxşı hazırlanmışdır.
  Məşhur Suvorov-Rezun tetralogiyası var ki, o, Stalinin Üçüncü Reyxə hücumunu sübut edir və məntiqlə əsaslandırmağa çalışır. Yaxşı, Putin, əlbəttə ki, keçmiş həyatında bu əsəri bütövlükdə oxumağa vaxtı yox idi. Amma ona qısaca göstərildi. Suvorov-Rezunun əsas arqumentləri və onlara şərhlər.
  Məsələn, SSRİ həqiqətən də qoşunlarını qərb sərhədinə yaxınlaşdırdı. Və həqiqətən də tankların sayında üstünlüyə malik idi. Düzdür, Rezunun yazdığı kimi səkkiz dəfə yox, təxminən dörd dəfə. Avtomobillərin keyfiyyəti hesabına da o qədər də aydın deyil. Təxminən iki min Sovet tankı Almanlardan daha güclü idi : bunlar KV-1, KV-2, T-34, T-28 və T-35. 152 mm-lik haubitsa ilə KV-2 xüsusilə güclü idi. Alman tankları KV-1 kimi hər tərəfdən və bucaqlardan ona nüfuz edə bilmədi.
  Amma bu o qədər də aydın kəsim deyil. Məsələn, KV-2 hər iki dəqiqədə yalnız bir atəş etdi və çevik bir Alman tankını vurmağa çalışdı. Və o, rulonlara yaxşı zərər verə bilərdi və sovet maşını hərəkətsiz qaldı. Praktiki baxımdan T-34 yaxşıdır. Onu alman tankı alnından deşmək olmaz, bəlkə də yandan.
  Amma həm də problemlər. Optika və görmə zəifdir, sürətlər qutusu xarab olur və onu dəyişdirmək çətindir. T-28 artıq mənəvi cəhətdən köhnəlmiş bir tankdır, baxmayaraq ki, iki silahı ilə otuz dörd zirehdən daha pisdir. Və bu qorunan tank sürücülük performansında çox yaxşı deyil. T-35 əsl canavardır - üç silah, yeddi pulemyot, beş qüllə. Ancaq bu tank dönə bilməz. Və beş qüllədən ibarət zireh əhəmiyyətsizdir.
  BT seriyasının tankları - bir tərəfdən yaxşı görünürlər: magistral yolda sürət saatda demək olar ki, yüz kilometrdir. Ancaq əsl döyüşdə bir tank sütunu hələ də gedə bilməyəcək. Zireh zəifdir və hətta tank əleyhinə silahlar belə bir maşına nüfuz edə bilər. Bundan əlavə, tankda hələ də böyük benzin çənləri var, onu ağır pulemyotun atəşi ilə sıradan çıxarmaq olar. Bəli, həqiqətən bu avtomobil deyil. 45 mm-lik topa malik ən kütləvi T-26 tankı həm silahlanma, həm də zireh baxımından Alman T-3-dən daha aşağı idi və sürmə performansına yaxın idi.
  Bütövlükdə, əlbəttə ki, SSRİ tanklarda bəlkə də daha güclü idi, lakin ən son avtomobillərin və təyyarələrin istehsalı yenicə inkişaf etdirilirdi və onlar qoşunlara çətinliklə daxil olmağa başlamışdılar. Ən son aviasiya hələ mənimsənilməmişdi, tanklar da. Üstəlik, ən son sovet tankları üçün texniki sənədlər komandirlərə verilmədi. Nəticədə, müharibədən əvvəl KV və T-34 maşınları işə salınmadı. Almanlar birtəhər yeni otuz dördləri görmədilər. İlk dəfə T-34 tankı, Guderian'ın xatirələrinə görə, yalnız 1941-ci ilin oktyabrında fərq edildi. Bəs bu minik avtomobillərin hamısı əvvəllər hara gedirdi?
  Üstəlik, müharibə illərində istehsal olunan otuz dördün keyfiyyəti nəinki artmadı, hətta aşağı düşdü. O cümlədən zirehin keyfiyyəti. Bəli və sovet pilotlarının sovet texnologiyasından istifadə etməyi öyrətməyə vaxtı yox idi. Bəli və ümumi hərbi xidmət yalnız otuz doqquzuncu ilin payızında tətbiq edildi.
  Üstəlik, Stalin repressiyaları ordunu zəiflətdi, təcrübəli və savadlı kadrları sıradan çıxardı.
  Üstəlik bir sıra mərmi, xüsusən də ən son tanklar üçün. Yaxşı, daha çox müqayisələr var. Doğrudan da, SSRİ-də Üçüncü Reyxdən daha çox tank və təyyarə var. Amma digər tərəfdən, almanların artıq iki dəfədən çox avtomobil və motosikletləri var. Wehrmacht isə daha çox avtomatlara malikdir. Üstəlik piyadada onun müvəqqəti üstünlüyü. Bu doğrudur, çünki Almaniya əvvəllər ümumi səfərbərlik həyata keçirmişdi. Ancaq yenə də şəxsi heyəti itirərək Üçüncü Reyxə hücum edirsiniz? Bu axmaqdır!
  Düzdür, Ukrayna ilə bağlı Putinin özü bunu etdi. Amma ola bilsin ki, ona görə çaşıb.
  Ancaq burada iki böyük fərq var. 2014-cü ildə bəzi silahlı birləşmələri məğlub edə bilməyən Ukrayna ordusu heç kim tərəfindən - hətta amerikalılar tərəfindən də ciddi döyüş qüvvəsi sayılmayıb. Və Wehrmacht iki ay ərzində Avropanı ələ keçirdi - böyük fərq var. Hətta çox böyük fərq.
  Müharibədən əvvəl Ukrayna ordusunun nüfuzu çox aşağı idi və bəlkə də buna görə adətən ehtiyatlı davranan Vladimir Putin bu avantüraya qərar verdi. Üstəlik, Çin gizli şəkildə icazə verdi. Ancaq artıq ilk günlərdə blitskriegin keçmədiyi məlum oldu. Xüsusilə elit bölmələrdə itkilər böyükdür.
  Həqiqətən də, bütün imperiyaları məhv edən hansısa görünməz qüvvə var. Kral Kserksin dövründən, yəqin ki, qədim dünyanın ilk real, nəhəng imperiyası. Makedoniyalı İskəndərin Böyük Gücü də qısa ömürlü oldu. Daha doğrusu, bu padşahın ölümündən bir neçə il sonra dağıldı.
  Hələ əvvəllər Misir işğalçı müharibələr aparsa da, həm də sahibliyini itirdi. Assuriyanı xatırlaya bilərsiniz. Həm də kifayət qədər böyük bir güc idi. Yaxşı, Navuxodonosorun dövründəki Babil, uzun müddət olmasa da. Roma İmperiyası uzun müddət davam etdi. Hətta məktəb tarix dərsliklərində də antik dövrün demək olar ki, yarısı ona həsr olunub.
  Amma o da yararsız vəziyyətə düşüb, dağılıb. Burada çoxlu misallar çəkmək olar. Böyük Karl imperiyası var idi - fəth edən padşahın ölümündən dərhal sonra bölündü. Ərəb xilafəti yarandı - ərazi baxımından Fransadan Hindistana qədər ən böyük imperiya, lakin o da süqut etdi. Osmanlı İmperiyası da yavaş-yavaş dağıldı. Çingiz xanın imperiyasının özü bəşəriyyət dövrünün ən böyük quru dövlətidir. Lakin Çingiz xan öldü və oğulları və nəvələri onu əzməyə başladılar. Və sonra Afrikadan Vyanaya çatan monqol-tatarların gücü tükəndi və yenidən dağıldı. Tamerlan od və qılıncla bu imperiyanı bərpa etməyə çalışdı, lakin ölən kimi Timurat ərəfəsi iz qoymadan səadətə düşdü.
  Bəşəriyyət tarixində əhali və ərazi baxımından ən böyüyü, bəlkə də, koloniyaları və hökmranlıqları olan Britaniya İmperiyası idi. Amma o da olduqca tez dağıldı. Daha əvvəl dağılmış İspan müstəmləkə imperiyası da var idi.
  II Nikolayın dövründə zirvəyə çatan Çar Rusiyası Yaponiya ilə toqquşdu. Və sanki antiimperial qüvvənin olduğunu təsdiqləmək üçün çar qoşunları bu müharibəni uduzdular. Sanki pis tale onları təqib etdi. O müharibədə əvvəldən axıra qədər çoxlu uğursuzluqlar və uğursuzluqlar olub. Bundan sonra bütün güclərin taleyinə inanmayın.
  Sonra Birinci Dünya Müharibəsində çox da şanslı olmadı və hərbi, daha doğrusu, saray çevrilişi oldu. Bundan sonra hakimiyyətə qeyri-legitim müvəqqəti hökumət gəldi.
  Yaxşı, sonra bolşeviklər vətəndaş müharibəsi ilə. Bəli, bəli, Stalinin dövründə imperiyanın yeni yüksəlişi oldu, amma böyük qanlar bahasına. Və liderin ölümündən sonra iyirminci qurultay və kultun dağılması baş verdi. SSRİ isə artıq Xruşşovun dövründə mövqelərini itirməyə başladı.
  Sonra Qorbaçov sovet imperiyasını götürdü və bitirdi. Üstəlik, Mixail Sergeyeviçin bunu qəsdən etdiyini söyləmək olmaz. Sonra hamını yenidənqurma çılğınlığı bürüdü. Və şəxsən Vladimir Putin DTK zabiti olsa da, alovlu demokrata çevrilib. O, GKChP-nin əleyhinə idi və həm də Sov.İKP-nin dağılmasına sevinirdi. Və o, Sobçakın sağ əli oldu. Yeltsini fəal şəkildə dəstəklədi. O cümlədən 1993-cü ilin oktyabrında. Bəli, SSRİ-nin dağılması idi, amma insanların çoxu, xüsusən də elita sevinirdi!
  Yaxud hər halda xalq etiraz etmədi, amma elita həqiqətən də razı qaldı. Xüsusən də Orta Asiyada DTK-nın pambıq biznesində yerli maqnatları necə təqib etdiyini hamı yaxşı xatırlayırdı.
  Bir sözlə, doxsan birinci SSRİ-də Bose-də istirahət etdi. Və bəlkə də yalnız Vladimir Jirinovski şou üçün bir az gileyləndi. Və ya bəlkə tamaşaçılar üçün oynayır və ya fərqlənmək istəyir.
  Sonra Yeltsinin hakimiyyəti var idi. Bəziləri üçün böyük fürsətlər, bəziləri üçün məhrumiyyətlər və dəhşətli problemlər dövrü. Yeltsin özü SSRİ imperiyasını yapışdırmağa belə cəhd etmədi, ancaq Çeçenistanı nəzarət altına almağa çalışdı. Və nə qədər şiddətli müqavimətə səbəb oldu. O cümlədən ölkə daxilində. Hətta Qaydarın Rusiyanın Seçimi buna qarşı çıxdı. Eləcə də kommunistlər. Bu müharibəni yalnız Jirinovski dəstəklədi. Ancaq bəlkə də buna görə öz reytinqini aşağı saldı və özünü yeni rus çarı olmaq şansından məhrum etdi.
  Jirinovski, təbii ki, xarizmatik lider idi. Amma nə cəsarət, nə də iradə çatışmırdı. Xüsusilə, insanların əhəmiyyətli bir hissəsi aclıqdan öləndə, qarnını korroziyaya salmaq lazım deyildi. Və pəhriz və idman.
  Yaxşı, yaxşı, Jirinovski öldü. Və padşah sevimli zarafatcılını itirdi. Hansı ki, çox gülməli və gülməli idi. O, əyləndirdi və ruhlandırdı. Amma ondan real məna və fayda az idi. Daha doğrusu, əksinə, Jirinovski həddindən artıq radikal vətənpərvər, bəlkə də karikaturaçı idi. Və deyəsən vətənpərvərliyi ələ salır. Yaxşı, yaxşı əsgər Şveyk kimi o da Avstriya-Macarıstan vətənpərvərinin karikaturası idi.
  Və gülməli idi, amma səbəb üçün daha çox zərərli idi. Ancaq yenə də padşah zarafatcıl olmadan yaxşı deyil və cansıxıcı deyil. Burada Dmitri Medvedev bu rola açıq şəkildə cəlb olunmur.
  Hitlerin bədənində olan Vladimir Putin ağır ah çəkdi. O, hələ yeni bədənə öyrəşməmişdi və keçmişin xatirələrində yaşayırdı. Və xüsusilə son illərdə birmənalı deyildi. Ancaq təbii ki, Putin şanslı hökmdar idi. Məsələn, 11 sentyabr terror aktı kimi nadir bəxt hədiyyəsi. Bu, həqiqətən də böyük uğurdur. Amerikalılar Talibanla özləri mübarizə aparmaq əvəzinə, ABŞ üçün lazımsız qırğına sürükləndilər.
  Məsələn, Hitler SSRİ-yə hücum etməkdənsə, iyirmi il İngiltərə və Yankilərlə vuruşdusa, bu eynidir. Və Stalinin özü bu halda vuracağı anı seçə bilərdi. Özünüz də dəhşətli bir zərbə altına düşməyin.
  Lakin Hitler Stalinin qarşısını ala bildi. Və nəticə budur - Moskva yaxınlığında almanlar. Qış daha mülayim və quraq olsaydı, bəlkə də paytaxtın özündə olardıq.
  Bəli, burada Stalinin bəxti gətirib. Baxmayaraq ki, digər tərəfdən, yaxşı, niyə ən uğurlu hökmdarlar, bu qədər qəddardırlar? Burada o, Vladimir Putindir, əlbəttə ki, Stalin deyil. Amma bəlkə ona görə Ukrayna ona verilməyib?
  Hitler haqqında nə demək olar? Bir tərəfdən fenomenal uğurları olsa da, digər tərəfdən fəlakətli uğursuzluqları da var idi. Bir növ bəxt Adolfa güldü - ona özünə inam verdi. Ancaq sonra o, tərk etdi və çərçivələndi. Və hər iki tərəfdən o qədər çox itki və itki var idi.
  SSRİ bu müharibədə qələbədən çox şey qazana bilmədi. Ərazi alımları kiçik idi. Üstəlik, Stalin Brest vilayətinin bir hissəsini və Bialistok bölgəsini pulsuz və Polşadan soruşmadan verdi. Və çox şey almadılar. Bu müharibə olmasaydı, daha yaxşı olardı. SSRİ-nin əhalisi 170 milyona qədər azaldı. Çar atası II Nikolayın dövründə isə 1914-cü ildə bu, artıq 180 milyon nəfər təşkil edirdi. Beləliklə, çar-ata rus artdı, Stalin isə arıqladı.
  Almanlar isə Hitler dövründə çox şey itirdilər. Baxmayaraq ki, Avropanın və Polşanın tutulması cəmi otuz minə başa gəldi. Stalin Finlandiya ilə müharibədə 126 min itirdi, bu daha əhəmiyyətlidir. Bəli, gallimo belə çıxdı.
  Nasist Almaniyasının SSRİ-yə hücumundan əvvəl Stalinin bədəninə girmək yaxşı idi. Və bir şey et. Doğrudan da, bu nədir? Suvorov-Rezunun məsləhət gördüyü kimi özünüzə vurun? Bunun müsbət və mənfi tərəfləri var.
  Xüsusilə mənfi cəhət odur ki, sovet qoşunları hücuma tam hazır deyil. Xüsusilə, həm yeni tanklar, həm də təyyarələr qoşunlar tərəfindən lazımi səviyyədə mənimsənilməyib. Yaxşı xəbər budur ki, almanlar qabaqlayıcı zərbə gözləmirlər. Və onlar sürprizlə qəbul edilə bilər. Bəli, Sovet qoşunları daha böyük idi və müdafiə etməkdənsə hücum etməyi daha yaxşı öyrədirdilər. Yeri gəlmişkən, real təcrübə göstərdi ki, nasistlər müdafiədən çox hücuma keçirlər.
  Məsələn, nasistlər möhtəşəm bir şəkildə irəliləsələr və qırx iki Roma imperiyasının süqutuna qədər iki Roma imperiyası ilə müqayisə edilən ərazini ələ keçirdilər. Sonra müdafiədə tez birləşdilər.
  Almanların sonuncu dəfə böyük strateji hücuma keçməyə və təşəbbüsü ələ keçirərək müharibənin gedişatını dəyişməyə çalışdıqları Kursk Bulgesindən hesablasaq, Stalinə Ukrayna və Krımı geri qaytarmaq cəmi 9 ay çəkdi. Yaxşı, Qalisiyanı sayarsanız, daha bir neçə əlavə edə bilərsiniz. Və ümumilikdə almanlar Kursk döyüşündən sonra iki il davam etmədi.
  Bəli, zəifdirlər, müdafiədə idilər. Bəs fürer? Bəs fürer necə, özünü vurdu. Sonra deyirlər ki, cəsarət çatmadı, bunu özünüz edin - kömək etdilər!
  Vladimir Putin özünü silkələdi. Bədən əvvəlkindən demək olar ki, iyirmi yaş cavandır, bu əladır. Adolf Hitler qısadır. Eynilə Vladimir Putinin özü kimi. Və bu, yeni bədənə daha tez öyrəşməyə imkan verir.
  Və təbii ki, onun böyük potensialı var. Xüsusən də Stalinlə döyüşürsənsə.
  1940-cı ilin payızında Hitlerlə şəxsi görüş keçirmədiyinə görə bığlı şeytanı qınamaq olar. Bəlkə də bu halda hər iki diktator bir-birini elə məftun edərdi ki, müharibə əvəzinə ittifaq bağlanardı. C ilə necə davrandıqlarına dair bir nümunə. Baxmayaraq ki, Do Si digər Çin prezidentləri ilə də yaxşı yola gedirdi. Ancaq yenə də həmyaşıdınızla məşğul olmaq daha yaşlı və ya gənc liderdən daha asandır. Məsələn, Lukaşenko və Medvedev bir-biri ilə anlaşa bilmirdilər. Aralarında yaş və tərbiyə fərqi var idi. Medvedev professorun oğludur - ziyalı, Lukaşenko isə kolxozçu oğludur və heç kim kimi bilmir.
  Atası sadə işçi olan və içki içməyi sevən Putin Lukaşenko ilə də daha asan idi. Bəlkə də başqa bir liderlə daha çətin olardı. Xüsusilə gənc və ağıllı olsaydı. Məsələn, Putinin Makronla münasibətləri nəticə vermədi.
  Hitlerin də, Stalinin də ataları sərxoş olublar və hər iki diktator yoxsulluq, rüsvayçılıq, rüsvayçılıq yaşayıb, həbsdə olublar. Ona görə də şəxsi görüşdə razılığa gəlmək olardı. Amma nədənsə Stalin bunu istəmirdi. Ola bilsin ki, o, Hitler kimi iyrənc adamla qarşılaşmaq istəmirdi, amma Stalin özü də odioz insan deyildimi? Və o zaman SSRİ-nin lideri və Almaniyanın füreri daha qanlı idi.
  Bəli, Stalinin əlləri dirsəyə qədər qan içində idi. Üçüncü Reyxdə isə yəhudilər hələ kütləvi şəkildə öldürülməyib, genişmiqyaslı cəza tədbirləri həyata keçirilməyib.
  Beləliklə, şəxsən görüşməkdən çəkinmək üçün xüsusi bir səbəb yox idi. Amma iki totalitar imperiyanın müharibəsinin qarşısını almaq olardı. Və bəlkə də Yer planetindəki dünya fərqli olardı.
  SSRİ, Almaniya, İtaliya və Yaponiya bütün dünyanı parçalaya bilərdi. Və fəth edilənləri uzun müddət mənimsəmək lazım olduğunu nəzərə alsaq, bəlkə də bəşər tarixində, ən azı, növbəti yüz il ərzində müharibələr olmayacaqdı.
  Halbuki indi Putinin Hitlerin bədənində Stalinlə şəxsən görüşmək və danışmaq imkanı var. Təbii ki, müəyyən problemlər olacaq, lakin onların həll olunacağı ehtimalı var.
  Sual olsa da, Stalindən nə qədər torpaq tələb etmək olar? Artıq bu qədər çox şey tutmağı bacardığınız halda sıfıra getmək sadəcə mümkün deyil və qeyri-realdır.
  İkinci məqam - dərhal atəşkəs elan etmək, yoxsa birinci yeni uğurlar əldə etmək? Hələ zirvə deyil. Krımda Kerç hələ alınmayıb, cənubda isə Rostov-na-Donu. Və bütün Donbass hələ də almanların nəzarəti altında deyil. Və sair...
  Yeri gəlmişkən, Afrika da var. Deyəsən, ingilislər tezliklə oradakı Rommel qoşunlarına qarşı hücuma keçəcəklər? Və bu istiqamətdə təcili olaraq gücləndirilməlidir. Axı Putin üçün Britaniya ilə mübarizə aparmaq böyük zövqdür. Başlamaq üçün Almaniyanın hansı ehtiyatlara sahib olduğunu görməlisiniz. Ola bilsin ki, Fransa ərazisindən də, Balkanlardan da nəsə götürülə bilər. Əslində Bolqarıstan çarı Boris SSRİ ilə döyüşmək istəmirsə, heç olmasa Yuqoslaviyada partizanlarla vuruşsun. Həm də Yunanıstan və Albaniyada. Və son dərəcə sərin olacaq.
  Bundan əlavə, Almaniyada total müharibə elan edilməlidir. Və xarici işçiləri daha fəal şəkildə cəlb edir. Artıq bir şey var, amma Üçüncü Reyxin kifayət qədər işçi qüvvəsi var. Və təbii ki, yeniyetmələr orduya çağırılmalıdır. Onlar böyüklərdən daha pis mübarizə aparmırlar və onların işçi qüvvəsi o qədər də yaxşı deyil. Deməli, edilə biləcək daha çox şey var. Yaxşı, könüllülərdən xarici bölmələr yaratmaq. Almanlar bunu etdilər, amma müharibəni itirməyə başlayanda. Təbii ki, ümidsiz bir məqsəd uğrunda mübarizə aparmaq istəyənlər azalıb. Bu baxımdan, təbii ki, Hitler ağılsızlıq etdi. Ümumiyyətlə, əlbəttə ki, Üçüncü Reyx və şəxsən Fürer onun İkinci Dünya Müharibəsində qalib gəlməsinə mane olan səhvlərlə dolu idi. Bunlardan biri də təbii ki, onun Rusiya ilə müharibədə hər halda polyaklardan fəal istifadə etməməsidir. Lakin Polşada anti-Rusiya əhval-ruhiyyəsi güclüdür və uzun əsrlər boyu ənənəyə çevrilib.
  Burada Vladimir Putin təkmil Hitler kimi nə düşündüyünü başa düşdü. Və rus xalqının iztirabları onun heç vecinə də deyil.
  Bəli, burada ilişib qalır.
  Ancaq geriyə baxanda kişi güclüdür. Məsələn, şahmat üzrə həvəskarların oyununa blits tempi ilə baxanda, o zaman partnyorların səhvləri çox aydın görünür. Amma burada siz şurada oturursunuz.
  Və bir rol oynayır. Ancaq hər halda, aşağıdakı təyinatlar edilməlidir: Speeri Silah və Sursat Nazirliyinin başına qoyun və fövqəladə səlahiyyətlər verin. İş gününün uzunluğunu artırın və fabrikləri üç növbəli iş rejiminə keçirin. Orduya çağırılan yeniyetmələr və subay qızlar. Xarici bölmələr yaradın. Xivəni daha fəal şəkildə səfərbər edin. Silah istehsalını və xammalın çıxarılmasını artırmaq. Yaxşı, və daha çox şey etmək lazımdır.
  Xüsusilə, qadınlar - onlar da yaxşı döyüşçülərdir. Və niyə onlardan həm döyüşlərdə, həm də xarici işçilərin nəzarətçiləri kimi istifadə etməyək. Bəli, yeniyetmələr, xüsusən də ən gənc uşaqlar da mühafizəçi rolunda özlərini sınaya bilərdilər. Və yetkin kişilər cəbhəyə. Hələ çoxlu ehtiyatlar var.
  Qadın pilotlar pis deyillər və snayper kimi də yaxşıdırlar. Həm də tanklarda ədalətli cins pis deyil, xüsusən taleyi qadınların kişilərdən daha kiçik olması və daha çevik və ehtiyatlı olmasıdır.
  Bəli və tanklarda olan yeniyetmələr yaxşı döyüşürlər. Biz alman avtomobillərini daha sürətli və daha yığcam etməliyik. Yəni, əslində, hələ də "Pantera" yoxdur? Alman tankı niyə ümumiyyətlə çox güclü olmayan silahlara və zəif yan zirehlərə malik belə ağır oldu? Bu bir qarışıqlıqdır, burada dizaynerlərə danlamaq lazımdır.
  Və T-4 və T-3 ekipajı beş nəfərdən dörd nəfərə endirilməlidir. Siz komandir və radio operatorunun vəzifələrini birləşdirə bilərsiniz. Haradasa tank qoşunları haqqında belə məsləhətlər eşitmişdi. Yaxşı, daha nələr ... Onda xatırlaya bilərsiniz.
  Komanda strukturunda da bəzi dəyişikliklər edilməlidir. Ordu qruplarının komandirləri daha çox gücə sahib olsunlar, daha az təlaş və koordinasiya olsun. Həmçinin, bu böyük strateq Mainstein də irəli çəkilməlidir, eləcə də bir çox məsələlərdə haqlı olan Quderian. Xüsusən də zərbənin Belarusda əməliyyat eyvanından endirilməsi faktında.
  Putin katibə zəng edib. O, hündürdaban ayaqqabılarını möhürləyərək içəri girdi. Təzə bişmiş Fuhrer çox anlaşılmaz bir şey mırıldandı və əmrləri diktə etməyə başladı.
  
  ROSA LÜKSEMBURQUN HƏBSİ VƏ AXTARILMASI
  ANNOTASİYA
  Məşhur inqilabçı Roza Lüksemburq həbs edilərək nəzarətə götürülüb. Qadın həbsxanasında o, vasvası axtarışlara, digər prosedurlara, alçaldılmalara, ciddi sınaqlara dözməli olur.
  . FƏSİL Љ1
  Roza Lüksemburq adlı gənc qadın Kayzer Vilhelmin şəxsi göstərişi ilə həbs edilib.
  Əlini qandallayıb evdən çıxarıblar. İnsanlar çaşqınlıqla baxırdılar ki, sarışın, təxminən otuz yaşlı, incə bədən quruluşlu bir inqilabçı polis tərəfindən çıxarıldı.
  Rouz dəri çəkmələrini əriyən mart qarının üstünə basdı və qorxudan solğun sifətində sakit bir ifadə saxlamağa çalışdı.
  Marksist şadlanmaq və həyəcanı buraxmamaq üçün oxuyurdu;
  Soyuq dünyada - qar yağışı,
  Zəngin olan dilənçi!
  Şeytanlar planeti idarə edir
  Yeri Cəhənnəmə çevirdi!
  
  Sevinc içində yaşamaq istəyirsinizsə,
  Beləliklə, bu xoşbəxtlik evdəki hər kəsə gəlir!
  Köləlik zəncirlərini sap kimi qır
  Sonra çanta dolu olacaq!
  
  Hamıya örnək olan bir ölkə var,
  Güclü döyüşçü qabaqcıldır!
  Müqəddəs Vətəninin qılıncı,
  Pis əfəndim küsməsin deyə!
  
  Almaniya bütün dünyalara fərman,
  Ən müdrik korifeylərin gücü!
  Heç bir şey olmadan, bəzək deyəcəyik,
  Uca Allah bizə yol göstərdi!
  
  Qorxaq sözünü bilməyəcəyik,
  Əsgər pıçıldamayacaq - qorxuram!
  saf pravoslav inancı,
  Allah İsaya rəhmət etsin!
  
  Məsihsiz ürəklərdə sülh yoxdur,
  Parlaq olan döyüşə aparır!
  İman olmasa, müharibə boş şeydir,
  Gəlin rampant hesabı itirək!
  
  İblis vəsvəsə edəcək
  Özünüzə yalan danışın - beşinci imtahan!
  Amma pislərə inanma
  Xəyanət etmək üçün heç bir səbəb yoxdur!
  
  Biz qəbir andına sadiqik,
  Nəslin məkanı gözləyir - inanın!
  Gəlin şeytanın oğullarını yerə ataq
  Yer kürəsini ovsunlaya bilməyəcək!
  
  Buna görə də şans gözləyir
  Kim güclüdür - Rəbb xilas edəcək!
  Allah Alman xalqını sevir,
  Damarlardakı alov buzları əridir!
  
  Gəlin hüdudsuz sərhədlərə çataq -
  Gəlin kainata yolumuzu göstərək!
  Bizə pravoslavlara düşməyin,
  Natəmizləri buynuzda əyməyin!
  Yol boyu polislər qızılgülün kürəyinə ovucları ilə vurdular - deyirlər, Kayzer Almaniyası müharibədə uduzanda mahnı oxumağa heç nə yoxdur. Və çar Rusiyasının qoşunları artıq Varşavaya daxil olanda, bu, müharibənin dönüş nöqtəsini qeyd edir. Və bu qancıq özü mahnı oxuduğunu bilir.
  Rose mərkəzi Berlin həbsxanasının binasına aparılıb. Alman dilində hər şey az-çox təmiz və səliqəlidir. Gül sakitləşdi. Alman həbsxanasında təmiz və çox güman ki, qanunla müəyyən edilmiş lehimləmə ilə yataq qurdları və siçovulları olmayan tək kamera olacaq. Və orada Almaniya bir neçə aydan sonra təslim olacaq və azad ediləcək. Və bəlkə də yeni hökumətdə o, nazir postunu da tutacaq.
  Çəkmələrinin dabanlarını möhürləyən Rose oxuyurdu:
  - Qapıçı kimi yaşayasan,
  Yenidən usta kimi doğulacaqsan...
  Sonra ustadan nazirə qədər böyüyəcəksən,
  Ancaq bir ağac kimi lalsansa -
  Siz baobab olaraq doğulacaqsınız
  Və sən baobab olacaqsan
  Ölənə qədər yüz əsr!
  Gül, beləcə həbsxana dəhlizlərinə, barmaqlıqlara, qıfıllara, tikanlı məftillərə əhəmiyyət vermədən kraliça kimi getdi. Onun haqqında necə filmlər çəkildiyini, bolşevik şəhidi haqqında necə filmlərin çəkildiyini təsəvvür edirdi. Və o, bundan nə qədər məşhur və sərin oldu - sözlə təsvir edilə bilməz, sadəcə bir nağıldır.
  Yaxşı, bu vəziyyətdə necə götürməmək və oxumamaq. Budur, həbsxanaya gedirsən - sanki bayramda.
  Roza isə utanmadan ucadan oxuyurdu, sanki taxt-taca yüksəlmiş əsl kraliça idi;
  Mən əsirlikdə igid komsomolçuyam,
  Orada döyüşdə çox şiddətli olduğu ortaya çıxdı ...
  Ey Vətən, bil ki, borcunu sənə qaytaracam,
  Evi rahatlıq və rahatlıqla dolduracağam!
  
  Bir az bilirdim - heç nə,
  Və məni sorğu-sual üçün ayaqyalın apardılar,
  Faşizm tam axmaqlıqdır.
  Fritz məni qamçı ilə şiddətlə döydü!
  
  Soyulmuş, yarıçılpaq qar uçqunu üzərində,
  Beləliklə, onlar pisugasdakı kəndləri gəzdilər ...
  Bəli, Fuhrer tabutunu almaq üçün,
  Və biz uzaqda kommunizm görəcəyik!
  
  Yaxşı olar ki, mərhəmət gözləməyək
  Mən nasistlərə bir söz deməyəcəyəm!
  Vəhşi qəzəblə boş yerə düşündüm,
  Nə komsomolçudur utancaq qoyun!
  
  Düşmənlər məni rəfə qoydular,
  Yanğınların dabanları altında alovlandı ...
  Döyüşü eşidirəm - sən pori telsən,
  Mən qırmızı-isti kömür millərinin dərdlərinin yoluyam!
  
  Heç bir tanınma yoxdur və cərəyan dəhşətli deyil,
  İstənilən çətinliyə dözəcəm...
  Qoy bu nasistlər üçün şok olsun
  Və mənim üçün hər hansı bir əzab tozu!
  
  Hamısından keçəcəyəm, götürəcəyəm, inan mənə
  Çünki mənim vətənim Rusiyadır...
  Və faşizmin heyvanı dəfn olunacaq,
  Məsih gələcək və Qırmızı Missiya!
  
  Bəli, bilirəm, bilirəm, məni bir döngə gözləyir,
  Bəlkə daha pis edamlar olacaq!
  Ölkəni sıfırdan başlamalıyıq,
  Çünki çoxlu təhqirlər olub!
  
  Sonra böyük kommunizm gəldi,
  Marsda biz oynayırdıq, qaçırdıq ...
  Qoy dünyada humanizm zəfər çalsın,
  Bu qədər mübarizə apardığınız üçün!
  
  Sən kainat olacaqsan, mənimkini bil
  Belə sonsuz parlaq ulduzlar ...
  Bir zamanlar sərçə olan qartal,
  Hər birimiz sənətçinin tanınması ilə!
  Roza qürurunda onun axtarış üçün otağa necə gətirildiyini belə hiss etmədi. Üç qadın mühafizəçi isə peşəkarların məharətli, adi hərəkətləri ilə onu soyundurmağa başladılar. Və qürurlu səmavi Roza Lüksemburq qorillalara çox bənzəyən üç mühafizəçinin qarşısında tamamilə çılpaq oldu.
  Yalnız çılpaq sinəsində böyük pəncəsi olan ağrılı bir çimdik Rozanın əsas əhval-ruhiyyəsini dağıtdı və o, utanaraq qışqırdı:
  - Nə edirsiniz!?
  Gül, xüsusən də çılpaq geyimdə çox gənc görünür, beli nazik, bədən quruluşu qüsursuz idi.
  Beləliklə, matrona gülümsədi və cavab verdi:
  - Xüsusi bir şey yoxdur qız! Xala indi səni haram - bıçaqlama, kəsmə, kimya üçün hiss edəcək! Yaxşı, gizli qeydlər!
  Əlləri ilə çılpaqlığını örtməyə çalışan Rose cavab verdi:
  - Məndə heç nə yoxdur və bu, alçaldıcı və iyrəncdir!
  Zabit apoletli matrona güldü və qətiyyətlə cavab verdi:
  - Hərəkət etmə! Əks halda ağrıyacaq!
  Nazik rezin əlcəklərdəki iri əllər isə Rouzun incə, gözəl, cazibədar bədənini təntənəli surətdə dolaşmağa başladı. Digər iki mühafizəçi, həm kişi, həm də hündür, gənc, fiqurlu qadının əllərindən bərk-bərk tutdular, onun biabırçı yerlərini öz əlləri ilə örtməsinə imkan vermədilər.
  İri matrona Rozanın qulaqlarını çəkdi, onu hiss etdi və burnunun içinə baxdı. Sonra əlcəkli barmaqları ilə ağzına uzandı. Və çox iyrənc idi, Rose rezin toxunuşdan xəstələndi. Bundan əlavə, fikir yarandı ki, bəlkə bunlar birdəfəlik əlcəklər deyil və o, daha əvvəl qadınların intim yerlərinə qalxaraq istifadə etdi. Və bu fikirlərdən Rouz az qala qusacaqdı. Yalnız titanik iradə səyi və zəifliyini göstərmək istəməməsi Rozaya qusmağın qarşısını almağa imkan verdi.
  Və barmaqları badamcıqlara çatdı, dilin altında idi, göyü hiss etdi, yanaqlarının arxasında və ağzında çox iyrənc bir rezin dadı qaldı. Ağzındakı çeki bitirdikdən sonra matrona Rozanın sinəsini yenidən yoğurmağa başladı. Onun kobud toxunuşu ilə gənc qadının qırmızı məmə ucları şişib sərtləşdi.
  Mühafizəçilər gülümsəyərək mızıldandılar:
  - Yaxşı? Kimi? Görürəm ki, mənim nəvazişlərim sizi həyəcanlandırır!
  Roza Lüksemburq hönkürdü:
  - Sən qancıq! Belə davran!
  Qadın zabit cavab olaraq gənc inqilabçının üzünü çıxarıb qeyd etdi:
  - Üsyançı kimi yerinizi bilin! Yoxsa səni buz kamerasına göndərərəm - çılpaq!
  Sonra o, həyasızcasına məhbusun cəsədini dolaşmağa davam etdi.
  Onun güclü barmaqları göbəyinə basaraq Roza Lüksemburqun ağrıdan qışqırmasına səbəb olub. Sonra inqilabçı qadının qoltuğunun altında çox kobud və ağrılı hiss etdilər.
  Ancaq ən kobud və alçaldıcı hələ qarşıda idi. Matron əmr etdi:
  - Ayaqlarınızı daha geniş açın!
  Rose könülsüz itaət etdi. Və qadın gözətçi böyük pəncəsini kobud şəkildə vajinaya qoydu. Qızılgülün ağzında olan tüpürcəkdən sürüşkən əlcəkli baş barmaqlar qadının bətninə çox dərindən girdi. Vajinanın divarları güclü şəkildə ayrıldı və inanılmaz dərəcədə ağrılı oldu.
  Rose qışqırdı və yerindən qalxmağa çalışdı. Lakin axtarışda kifayət qədər təcrübəyə malik olan güclü mühafizəçilər onu möhkəm tutdular. Həbsxananın barmaqları uşaqlığın çox hissəsinə çatdı və götürməyə davam etdi. Bu həm ağrılı, həm də son dərəcə alçaldıcı idi.
  Və kişi qorilla nəzarətçisi fırlanmağa davam etdi. Nəhayət, nəhəng pəncəsinin növbəti dəfə çevrilməsindən sonra inqilabçı qadın ölümcül solğunlaşdı və nəfəsini kəsdi. Sarı saçlı başı yan tərəfə düşdü.
  Sağdakı həbsxana işçisi dedi:
  - O, şokdadır!
  Böyük matrona çox məharətlə Rozanın yanaqlarını sığalladı, boynunu masaj etdi, kobudcasına çimdiklədi. Qadın özünə gəldi. Ağrıdan, zillətdən gözlərindən yaş axırdı. Həbsxanadan hər şeyi gözləyirdi, amma onu belə, kobud şəkildə qarşılayacağını düşünmürdü, sanki insan yox, heyvandan da aşağıdır.
  Baş matrona mehribanlıqla dedi:
  - Yaxşı, qorxma! İndi əyil, xala götünü hiss edəcək və ən pisi bitəcək!
  Rose titrək səslə, göz yaşını yerə tökərək dedi:
  - Bəlkə etməməliyik!
  Qorilla nəzarətçisi hırıldadı.
  - Yox! Məhz sizə lazım olan budur! Gəlin onu əyək!
  Güclü həbsxana işçiləri Rozanın qollarını kobud şəkildə bükdülər, bu da onun ağrıdan hırıldamasına və əyilməsinə səbəb oldu. Qız xərçəng pozasında idi. Və onun çılpaq bədəni yağlanmış kimi tərlə parıldayırdı.
  Qorilla nəzarətçisi isə heç bir mərasim olmadan onun iki böyük, uzun barmağını anusuna soxdu. Və çox dərin, çox qalın bağırsağa yapışdı. Gül ağrıdan və utancdan qışqırdı. Çox güclü qadın məhbuslar onu bərk-bərk tutub qaçmağa imkan vermirdilər. Və nəzarətçinin qüdrətli əli gözəl və cazibədar bir inqilabçının eşşəyinə çırpıldı.
  Gül inlədi, çılpaq döşləri qalxıb aşağı düşdü. Və göz yaşları onun yorğun, solğun üzünə axdı. Axtarış həm mənəvi, həm də fiziki işgəncə kimi idi.
  Baş nəzarətçinin onu maksimum dərəcədə alçaltmaq istədiyini hiss etdi və buna görə də tələsmirdi.
  Gül mavi dişləri ilə ağrıdan və zillətdən yanaqlarını silkələyərək oxudu:
  Qələbə gözləyir, qələbə gözləyir
  Buxovları qırmaq istəyənlər!
  Qələbə gözləyir, qələbə gözləyir
  Vilhelmi qıra biləcəyik!
  Qorilla mühafizəçisi gülərək cavab verdi:
  - Və sən cəsarətli qızsan!
  Və o, yenidən büküldü, eşşəkdə şiddətli ağrıya səbəb oldu və nəhayət, qanla örtülmüş əlcəkdə pəncəsini çıxardı.
  O, quldur kimi üzünü buruşdurdu və xarab olan əlcəyi qaba ataraq qışqırdı:
  - Ayaqlarını yoxla, axtarış bitdi!
  Çılpaq dabanları hiss etmək və ayaq barmaqları arasında yoxlamaq heç də əvvəllər olduğu kimi alçaldıcı deyil, çubuq pəncəsi vajinaya və anusa dırmaşdı. Beləliklə, bunu artıq göz yaşı olmadan yaşaya bilərsiniz.
  Onlar Rozanı axtarıb qurtardılar və beləcə çılpaq, ayaqyalın onu qonşu otağa apardılar.
  Orada onun şəkli çəkilib. Mənə nömrə olan masa verib, ağ divarın üstünə qoydular. Profilə, tam üzə, yarım tərəfə və arxaya klik etdilər. Sonra tammetrajlı çılpaq, həm də öndən, arxadan, yandan və yarı yandan lentə aldılar. Fotoqraf isə kişi idi və bu, onu daha da alçaldıcı edirdi.
  Sonra Roza tərəziyə qoyuldu. Ağırlığı ölçülür və boyu ölçülür, sonra divara və qollarına qarşı dayanır. Sonra ayağın uzunluğunu və ayaqqabının ölçüsünü qeyd etdim. Zərər etmir, amma çox alçaldıcıdır. Xüsusilə otaqda təkcə qadınlar deyil, kişilər də var idi.
  Burada ağ xalatlı bir kişi və iki qadın Rozanı işığa qoydular və diqqətlə onu yoxlamağa başladılar, jurnala bütün molları, çapıqları, yanıqları və xüsusi əlamətləri yazmağa başladılar.
  Gül utanc və qəzəbdən qırmızıya çevrildi. Onu necə alçaldırlar və artıq əsl əfsanəyə çevrilmiş gənc qadınla bu cür davranmaq doğrudanmı mümkündür? Ancaq ola bilsin ki, ona görə də alman solunun liderini aşağılamaq üçün onunla belə davranırlar.
  Zaman yavaş-yavaş keçdi və Rose oxumağa başladı:
  Bütün zorakılıq dünyasını məhv edəcəyik,
  Aşağıya, sonra isə...
  Biz yeni, yeni bir dünya quracağıq,
  Heç kim hər şeyə çevriləcək!
  Ağ xalatlı qadın sərt şəkildə dedi:
  - Budur, sən indi heç kimsən - sadəcə məhbussan!
  O, Roseun çılpaq məmə ucunu çimdiklədi. Gül solğun dayandı və soyuq tərlə parıldadı, mahnı oxudu:
  - Bu bizim sonuncumuzdur
  Və həlledici döyüş...
  Şübhəsiz -
  Uşaqlar məni izləyin!
  Nəhayət, işarələrin yenidən yazılması başa çatıb. Və onu qonşu otağa apardılar. Orada uniformalı bir qadın ovuclarını uzatmağı əmr etdi. Və Rozanın əlləri qara boya ilə bulaşmışdı. Bundan sonra əvvəlcə bütün xurma, sonra isə hər barmaq ayrı-ayrılıqda çap olundu. Sonra Rozanın da qulaqlarına bulaşdılar - əvvəl sağa, sonra isə sola. Həm də çap olundu. Sonra dodaqlar. Hansı ki, olduqca iyrəncdir. Dodaqlarınız qaranlıq və kəskin qoxuya bulaşdıqda. Və ağ kağız vərəqinə tətbiq olunur.
  Sonda gözəl qadının yalın ayaqlarından izlər götürüblər. Bir bir. Artıq o qədər də iyrənc deyil.
  Dabanlarını xüsusi süngərlə sildilər ki, iz qalmasın.
  Sonra Rozanı yenidən apardılar. O, vasvası və pedantik alman məhbuslarının onunla daha nə edəcəyini təxmin edə bilmirdi.
  Bu dəfə onu rentgen otağına aparıblar. Və mədə və bağırsaqların şəklini çəkdilər, ümumiyyətlə başa düşülə bilər, gizləndiyi yerlər var. Və şəkildəki burun dəliklərini də yoxladılar. Buna görə də bəzən zəhər və ya qiymətli daşlarla kapsul gizlədirdilər.
  Hər şey bitdikdən sonra Roza özündə bir qədər rahatlıq hiss etdi. Hər halda incitmədi. Və birtəhər belə çılpaq gəzməyə alışırsan.
  Ancaq bütün bunlardan sonra Eva da çılpaq getdi və kompleksləri var idi, buna görə də fürsəti hiss etmədi. Və heç nə olmayacaq kimidir.
  Əksinə, prosedurlar bitəcəkdi. Beləliklə, o, həqiqətən uzun bir dəhlizin altında duş otağına aparıldı. Orada mühafizəçilərin nəzarəti altında Roza nəhayət yuyundu. Su ilıq, xoş idi, mənəvi və fiziki kirləri özündən yuyursan. Yaxşı, mühafizəçilər də ona rəsmi sabun verdilər.
  Rose hətta şənləndi: pulsuz olaraq sabunla yuyur. Sonra ona pulsuz olaraq başının üstündə bir dam, bir də həbsxana payı verəcəklər. Əlbəttə ki, mühafizəçilərin ona belə baxması xoşagəlməzdir, amma o, gözəldir və utanmalı heç nə yoxdur.
  Qadın yalın ayaqlarını qara boya ilə yudu. O, atletik həyat tərzi sayəsində çox yaxşı bədən quruluşuna malikdir - sinəsi möhkəm olan gənc bir qız kimi, lakin üzü onun çox yaşlı olduğunu göstərir. Ancaq görünüşdə otuzdan çox deyil. Roza belə gözəl görünməkdən qürur duyurdu.
  O, yuyundu, ona qışqırdılar:
  - Bəsdir, dayan!
  O çıxdı. Nəzarətçi isə barmaqlarını onun ağzına saldı, elə bil Roza nəyisə apara bilər, nəyisə oğurlaya bilərdi. Digər qadın həbsxanada hələ də pəncəsini qoynunda və anusda saxlayır. Hansı ki, alçaldıcı və iyrənc idi. Və yəqin ki, təkcə Roza deyil, ona görə də nəzarətçi əllərinə əlcək taxmağa zəhmət çəkmədən çılpaq barmaqları ilə dırmaşırdı.
  Gül, alçaltsa da, utansa da, hətta incitsə də dözdü. Matronun dırnaqları onun zərif, intim yerlərini bətnində və beşinci nöqtəni çox cızırdı.
  Ancaq nəhayət, onsuz da tamamilə lazımsız axtarışın əzablı saatları sona çatdı.
  Və Rozanın əli qandallı və yenidən idarə olundu. Gənc qadın hətta təəccüblə fikirləşdi: doğrudanmı onu və kameranı çılpaq bağlayacaqlar? Amma ola bilməz. Məhkumların lüt saxlanmasına qanunla icazə verilmir. Bəli, ən azı bir az ayaqqabı vermək məcburiyyətindədir.
  Amma həqiqətən də onu paltardəyişmə otağına apardılar. Harada rəsmi paltar verməlidirlər, icazə yoxdursa, öz paltarını geyin. Gülə ancaq çılpaq bədəndə zolaqlı paltar verilib. Paltarda soyadının yerinə nömrələr tikilmişdi.
  Roza soruşdu:
  - Bəs qısa tuman və büstqalter?
  Matron sərt cavab verdi:
  - Komendantın xüsusi göstərişi var, sizə rəsmi alt paltarı və büstqalter verməyin!
  Rose təəccüblə soruşdu:
  - Niyə belədir?
  Həbsxana rəisi sərt cavab verdi:
  - Özünü onların üstündə asa bilərsən!
  Gənc inqilabçı əllərini açıb:
  - Mən niyə axmaqam ki, özümü asım? Ən çoxu bir neçə aydan sonra azadlığa çıxacağam!
  Matron qəzəblə başını tərpətdi.
  - Hamı belə deyir, amma illərlə otururlar!
  Roza indi ancaq dizdən yuxarı zolaqlı paltarda, ayaqyalın, yalın idi.
  Gənc qadın rəfə baxdı. Çox fərqli ayaqqabılar var idi, görünüşü çox cəlbedici deyil. Amma yalın ayaqları soyuq idi. O, axtarış və digər prosedurların alçaldılmasından şoka düşəcək, həbsxananın soyuq, nəm, beton döşəməsinə əhəmiyyət vermədi. Amma indi sadəcə titrəyir.
  Roza kədərli bir tonda inlədi:
  - Ayağım soyuqdur, heç olmasa ayaqqabı ver!
  Həbsxana rəisi sərt cavab verdi:
  - Komendantın xüsusi əmri! Siyasi məhbusun xüsusi təhlükəsi ilə əlaqədar olaraq həbsdə olarkən ayaqqabı geyinmək qadağandır, çünki siz onları hərbi silah kimi istifadə edə və ya əşya ata bilərsiniz!
  Rose ah çəkərək qeyd etdi:
  Amma həbsxanada çox soyuqdur! Soyuqdəyərək xəstə ola bilərəm!
  Matron onu sakitləşdirdi:
  - Yaxşı xəstəxanamız var! Və hər halda, mübahisəni dayandırın. Və səni yaxşı döyəcəklər!
  İnqilabçı təəccübləndi:
  - Şıltaqlıqlar ləğv olunmur?
  Həbsxana işçisi başını tərpətdi.
  - Müharibə zamanı onlar yenidən gətirildi! Özünü belə təvazökar, gözəllik - daha bütöv olacaqsan! Ayaqyalınlıq hesabına isə məhbuslar buna tez öyrəşirlər. Və tezliklə çöldə istiləşəcək, artıq yazdır və özünüzü daha yaxşı hiss edəcəksiniz. Və vəhşi təbiətdə dostlarınız varsa, daha çox pay göndərsinlər. Beləliklə, məhbuslara yalnız kiçik bir hissəsi çatır!
  Rose şiddətlə başını tərpətdi.
  - Mən bunu bilirəm! Korrupsiya Almaniyanı məhv edəcək!
  Həbsxana rəisi mızıldandı:
  - Rusiya kimi!
  Gənc qadının biləkləri yenidən qandallı idi və onlar həbsxana dəhlizlərində Spartak dövründən qalma bir qul kimi, həbsxanada, qısa paltarda ayaqyalın olduğuna inandılar.
  Kamera indi Rozu gözləyirdi. Üstəlik, o, tək birindən çox ümumi olanı üstün tuturdu. Ümumi kamerada hava daha isti olur və onunla danışmaq üçün kimsə var. Üstəlik, qadınlar kişilərdən daha xoş qoxuya malikdirlər və o, onlarla yaxşı olar.
  Soyuqdan, beton döşəmədən donan çılpaq, qadın ayaqlarında yıxılanları ağrıdan, rüsvayçılıqdan, soyuqdan az da olsa qaldırmaq üçün Gül oxuyurdu:
  Artıq qış sönməkdədir
  Bahar günəşi gəlir...
  Hikmət təbiəti fəth etdi,
  Elmi axtarışda və zəmində!
  
  Axınlar səslənir - qar yağışları əriyir,
  Gümüş xalçanın axar olduğu yerdə.
  May ayında qərənfillər dəbdəbəli çiçək açır,
  Və dostluğumuz dağılmır!
  
  Biz təbiətin qızlarını sevirik
  Yazda göbələklər böyüdükdə...
  Xeyr, pis havanı bilirsiniz
  Məsihin lütfü necə də yağır!
  
  Təbiət yazda canlanır
  Kristal buz çatladı.
  Planet olacaq, inanıram cənnət,
  Qoy şər alov dünyanı alovlandırmasın!
  
  Axı hər çiçək bir kainatdır,
  Böcək də yaşamaq istəyir.
  Hamının taleyi daha yaxşıdır - yaradılış,
  Amma yazıq dovşan, sən oyunsan.
  
  Məlum oldu ki, qorxu çoxdur,
  Gözəlliyin çox əziyyəti var...
  Bəzən inildəyib Allahdan diləyirik -
  Xoşbəxtlik və arzu ilə bizə kömək edin!
  
  Amma dünyada qəzəb nədir,
  Bizi tornado kimi bükməyə başlayan şey,
  Ancaq Allah cavab verdi - bu,
  Ayı kimi tənbəl olmadın!
  
  Axı bananın özü düşsə,
  Siz hətta şumdan da istifadə etməyəcəksiniz.
  İkonlardan müqəddəslərin üzləri baş əyir,
  Ananas yoxdur - çovdar ək!
  
  Yaxşı, bu iş uğur gətirir,
  O, yarışımızı daha da gücləndirəcək!
  Və firavanlıq tələsmir,
  Pişiklərin xəsisliyinə ehtiyac yoxdur!
  
  Mükafat gələcək - güc olacaq,
  Biz isə döyüşdə həlak olanları dirildəcəyik!
  Cəza gələcək, Yəhudanı bil,
  Yalan və hiylədən qisas alınacaq!
  Roza nəhayət, məşum sayı olan "13"ün döyüldüyü böyük qapıya gətirildi. Əlindəki qandallar çıxarıldı və gənc qadın yorğun, əzilmiş biləklərini ovuşdurduqca özünü rahat hiss etdi. Bəli, qandallı və ağrılı və eyni zamanda alçaldıcı.
  Onu kameraya saldılar. İçəri çöldən bir az isti idi, istilik var idi. Kamera ikiqat oldu və içində qırmızı saçlı bir qız var idi. Olduqca yaraşıqlı və o, yorğanla yatmışdı. Yuxudan oyanıb mehriban üzünü çevirib soruşdu:
  - Təzə qız?
  Həbsxana işçisi başını tərpətdi.
  - Siyasi! Düşünürəm ki, siz ikiniz daha maraqlı olacaqsınız!
  Rose qeyd etdi:
  - Yataq dəsti yoxdur?
  Matron güldü.
  - Sizə daha mülayim olub tez bir zamanda şahidlik edəsiniz deyə, siz yastıq, yorğan və döşəkdən məhrumsunuz. Çılpaq lövhələrə uzanacaqsan, donub qalacaqsan və daha tez şərik və şəriklərin əleyhinə ifadə verəcəksən!
  Roza hirslə yalın ayağını möhürlədi və hönkürdü:
  - Gözləmə!
  Ağır, nəhəng kameranın qapısı cırıltı ilə arxadan çırpıldı.
  
  İKİNCİ DÜNYA MÜHARİBƏSİ OLMAYAN DÜNYA
  ANNOTASİYA
  Polşaya hücumdan sonra Çemberlen Üçüncü Reyxə müharibə elan etməyə cəsarət etmədi, Fransa da münaqişəyə tək girmədi. Polşanın məğlubiyyətindən və SSRİ ilə faşist Almaniyası arasında parçalanmasından sonra uzun sülh dövrü başlandı, bəşəriyyətin inkişafı fərqli yol tutdu.
  . FƏSİL Љ1
  Alternativ tarixdən xüsusi bir dünya. Bu əsərdə Çemberlen Polşaya hücum edən Almaniyaya müharibə elan etməmək hissinə malik idi. Və təbii ki, Fransa müharibəyə İngiltərəsiz girmədi.
  Hitler və Stalin Polşanı böldülər. Sonra Baltikyanı dövlətlərin bölünməsi və dostluq və sərhədlər haqqında müqavilənin imzalanması oldu.
  Finlandiya ilə əsl müharibə var idi. SSRİ, ağır itkilər bahasına olsa da, ərazinin bir hissəsini tutmağı, müdafiə xəttini keçməyi və Vıborqu ələ keçirməyi bacardı.
  İndiyə qədər hər şey qaydasında getdi. Lakin Moldovanı Rumıniyadan almaq cəhdi Hitlerin müqaviməti ilə üzləşdi. Məsələn, Stalin çox şey istəmir?
  Amma Hitler və Stalin şəxsən görüşüb razılaşdılar ki, SSRİ-yə Moldoviya veriləcək və bu hissə tamamlandı.
  Sonra uzun bir sülh dövrü gəldi. Yaponiya ABŞ və İngiltərə ilə təkbaşına döyüşməyə cəsarət etmədi. Hitler hələ də Polşanı həzm edirdi, onun əhəmiyyətli bir hissəsi Üçüncü Reyxin bir hissəsi oldu. Stalin də imperiyanı genişləndirərək, Finlandiya ilə çətin müharibə təcrübəsinə malik olduğundan heç yerə dırmaşmadı.
  SSRİ-də üçüncü beşillik plan rəsmi olaraq yerinə yetirildi və artıqlaması ilə yerinə yetirildi. Sonra dördüncü yeri tutdular. Və artıqlaması ilə yerinə yetirildi. Beşinci beşillikdə isə qiymətləri aşağı salmağa, həyat səviyyəsini yüksəltməyə başladılar.
  Stalin 1953-cü ilin martında vəfat edib... Bəzi məlumatlara görə, o, zəhərlənmiş ola bilər. İntriqalardan sonra Nikita Xruşşov hakimiyyəti ələ keçirdi. Sonra iyirminci qurultay və şəxsiyyətə pərəstişin ifşası oldu. Və 1980-ci ilə qədər kommunizm qurmaq ideyası.
  Bu vaxta qədər Almaniya, ABŞ, İngiltərə və SSRİ-də nüvə silahı yaranmışdı.
  Hitler tarixdə Holokost olmadan tamamilə normal bir lider kimi qaldı. Yalnız yəhudilərin hüquqlarını məhdudlaşdıran bəzi qanunlar var idi. Polyaklar da tədricən Almaniya vətəndaşlığını və bərabər hüquqlar aldılar. Əlli beşinci ildə Varşava qubernatorluğu birbaşa Üçüncü Reyxə daxil oldu. 1960-cı ildə həm çexlər, həm də polyaklar Almaniya vətəndaşlığını aldılar. Almaniya dünyada ilk dəfə səmaya peyk çıxarıb və kosmosa insan göndərib.
  Və 20 aprel 1961-ci ildə Aya ilk insan uçuşu başladı. Bu, böyük hadisədir.
  Üçüncü Reyx böyük bir ölkədir, bəlkə də Avropanın ən böyüyüdür. Buraya Çexiya, Sudetenland, Avstriya və Polşa daxildir. Bundan əlavə, almanlar pul təzminatı üçün 1914-cü il sərhədləri daxilində Danimarkanın bir hissəsini müharibəsiz əldə etdilər. Sonra referendum keçirildi. Polşa və Çexiyada da referendum keçirilib. İqtisadi cəhətdən inkişaf etmiş və güclü bir güc yarandı. Bundan əlavə, Britaniya Namibiyanı Afrikadakı almanlara qaytarmağa, həmçinin pul təzminatına razılaşdı.
  Polşa ilə münaqişədən başqa demək olar ki, heç bir müharibəsi olmayan Hitler Üçüncü Reyxi genişləndirdi. Yeganə problemlər yalnız Fransa ilə idi. Burada isə əsasən almanların yaşadığı Lotaringiyanın kiçik bir hissəsi referendumdan sonra Almaniyaya qaytarıldı. Lakin 1914-cü il sərhədləri bərpa edilmədi. Və bu, bir çox almanları qıcıqlandırdı.
  Lakin fransızlar SSRİ ilə hərbi ittifaq bağladılar və bu halda iki cəbhədə döyüşməyə gedəcəkdi. İkinci Dünya Müharibəsindən xilas olmuş Qırmızı İmperiya iqtisadi cəhətdən çox güclü idi, ABŞ və Almaniya ilə müqayisə oluna bilərdi və çoxlu əhaliyə malik idi. Ona görə də onunla döyüşmək təhlükəlidir.
  Üstəlik, İngiltərənin də Fransa ilə müqaviləsi var idi. Hansı ki, real tarixdən fərqli olaraq, öz müstəmləkələrini qoruyub saxlayırdı və hərbi cəhətdən çox güclü idi.
  Lakin Çin parçalanmış və zəif olaraq qaldı, əslində dünyanın aparıcı güclərinin təsir dairələrinə bölündü. Yaponiya Çində uzun müddət döyüşdü və onun bir hissəsini öz nəzarəti altında saxlaya bildi. Orada başqa ölkələrin paytaxtları var idi. SSRİ sırf formal olaraq müstəqilliyini qoruyub saxlayan Monqolustan üzərində nəzarəti saxladı.
  Hitler hələ də sağdır. Onun yetmiş iki yaşı var. Siqaret çəkmir, spirt içmir, vegetariandır və hələ də simulyatorlarda işləyir. Fürer sağlamlığı ilə maraqlanır. Onun da oğulları və qızları var - baxmayaraq ki, onlar süni mayalanma yolu ilə əldə ediliblər. Bəzi oğullar yüzdən çoxdur. Onların ən böyüyü artıq on yeddi yaşındadır. Varis üçün layiqli seçim etmək çətindir. Beləliklə, fürer hələ də tək başına yaşamaqda maraqlıdır. Üçüncü Reyxdə isə diktatorun ömrünün uzadılması istiqamətində işlər aparılır.
  Yetmiş iki yaş, əlbəttə ki, dərin bir qoca deyil. Beləliklə, fürer əyləncəni də sevir. Məsələn, qaydasız döyüşlər.
  Orada, təbii ki, ölənə kimi vuruşmurlar - Üçüncü Reyx nisbətən sivil və qəribədir. Və Hitler heç də canavar kimi qəbul edilmir, baxmayaraq ki, lider mütləq avtoritardır.
  O, Polşanı demək olar ki, itkisiz məğlub edə bildi və az və ya heç bir müharibə ilə ərazilərini genişləndirə bildi. Almaniya xalqı onu bütləşdirir, digər ölkələrin xalqları isə ona hörmət edir. Hətta Nikita Xruşşov ona hörmətlə yanaşır. Üstəlik, SSRİ kosmos yarışında geri qalırdı.
  Stalin raketlərə biganə idi və Nikita Xruşşov indiyə qədər kosmosa ancaq pilot göndərə bilmişdi.
  İndi də almanlar Aya raket atırlar. Və iki qız və bir oğlan var. Və bu əladır.
  Fürerin doğum günü və raketin buraxılışı şərəfinə ümumxalq şənliyi təşkil edildi.
  Berlindəki nəhəng stadion insanlarla doludur. Müxtəlif növ idman yarışları gəlir. Və əlbəttə ki, qaydalar olmadan döyüşür. Hitlerin çox sevdiyi şey.
  Fuhrer, əlbəttə ki, qocaldı, lakin boz rəngə sahib olmasına və başında ədalətli keçəl yamaq olmasına baxmayaraq, hələ də az və ya çox görünür. Və bığ boz oldu və rəqəm bir az əyilmişdi. Fürer iyirmi səkkiz ildir hakimiyyətdədir. Onunla Almaniya dünyada ilk iqtisadiyyatlardan birinə, hətta bəlkə də birinciyə sahibdir. SSRİ, ABŞ və Üçüncü Reyx milli gəlir baxımından indi çox yaxındır. Bəli, İngiltərə müstəmləkələrə görə hələ də güclüdür. Yaponiya yüksəlməyə başladı - Çinlə uzun sürən müharibə onu yormuşdu. Amma dünya çoxqütblüdür.
  Hitler böyükdür, amma ən zirvəsi deyil. ABŞ-da indi yeni, gənc prezident Con Kennedi var, Fransa və Britaniyada da kifayət qədər gənc hökmdarlar hakimiyyətdədir. Nikita Xruşşov kommunizmdən danışsa da, Stalinin fonunda sadəcə yazıq kölgədir.
  Bəlkə də bütün dünya liderləri arasında Hitler ən əfsanəvi, populyar, xarizmatik və yaşına baxmayaraq parlaqlığını və enerjisini hələ itirməmiş böyükdür.
  Hazırda o, döyüşlərə xüsusi ekran vasitəsilə baxır. Və yuxarıdan rəngli monitorlar Kolizeyin şəklini göstərir.
  On iki-on üç yaşlı yaraşıqlı, ağsaqqal bir oğlan döyüşə çıxır. O, relyef əzələləri ilə, bəzi idman şortlarında və ayaqyalındır. Oğlan əlcək geyinir. Və musiqiyə gedir.
  Qədim dövrlərdə olduğu kimi, Üçüncü Reyxdə də qılıncla döyüşlər olmur. Çünki ölkə barbarlığa düşmədi.
  Əksinə, Almaniya dünyada ən aşağı cinayət nisbəti və işsizliyin sıfır olduğu nümunəvi nizam ölkəsinə çevrilib. Və rinqdə insanları öldürmək onun üçün nədənsə narahatdır.
  Oğlan mavi şortda idi və Fuhrer və onun yoldaşlarına və stadionun dörd tərəfinə baş əydi. Camaat onu alqışlayırdı.
  Diktor elan etdi:
  - "Siçan" ləqəbli Berlin çempionu on iki yaşadək uşaqlar arasında Üçüncü Reyxin çempionu adı uğrunda mübarizə aparacaq.
  Oğlanın çox yaxşı olduğunu görmək olar.
  İndi yenə musiqi səslənir və başqa döyüşçü çıxır. Həm də onunla eyni boyda və çəkidə bir oğlan. Həm də ədalətli saçlı və çox əzələli. Yalnız idman şalvarı qırmızıdır, üzü daha sərtdir. Təbii ki, hər iki oğlanın sinəsi açıq, ayaqyalındır. Onlar fransız boksunun qaydalarına uyğun və əl-ayaqla döyüşəcəklər.
  İkinci oğlan elan olundu:
  - On iki ilədək qaydasız döyüşlərdə Üçüncü Reyxin vitse-çempionu.
  Oğlan da Fürerə və stadionun dörd tərəfinə baş əydi. "Alliqator" ləqəbli.
  Hakim iri və hündürboylu, dəri kostyumlu qadın idi. Döyüş çempionatda üç dəqiqəlik on beş raund idi. Amma adətən daha tez bitir.
  Uşaqlar bir-birinə baş əydilər. Və yoldaşlar və Hitler özü mərc etdilər. Təbii ki, fürerin kimə taxması sirrdir, əks halda hamı onun etdiyi kimi edəcək. Və ya əksinə...
  Boz saçlı və yorğun Adolf durbinlə baxır. O, əzələli oğlanları çox sevir, ona görə də onlar köhnəlmiş tirana güc verə bildilər. Fürer hətta xüsusi svastika forması olan çarpayıda yatır. Onun ətrafında isə dörd gənc atletik qız və dörd yeniyetmə var - çox əzələli və güclü. Bir yuxuda Hitler, sanki, enerji ilə ittiham olunur. Bundan əlavə, yaşlı diktator körpələr üçün süd vannaları qəbul edir.
  Zaman zaman Fuhrerə gənc qan da verilir - oğlanlardan, Üçüncü Reyxin ən güclü idmançılarından.
  Hitler ölmək istəmir. Və onun daha bir neçə planı var. SSRİ və Fransanın İngiltərə ilə ittifaqda olması pisdir. İki cəbhədə döyüşmək çox avantürist və intihardır. Almaniya artıq iki cəbhədə belə bir müharibəni uduzub. Beləliklə, II Vilhelmlə eyni dırmıqda addım atmağın mənası yoxdur.
  Mən bir cəbhədə müharibəyə razı olmaq istərdim. Ya da SSRİ-yə qarşı Qərblə, yaxud Qərbə qarşı SSRİ ilə. Ancaq iki cəbhə boyundan asılmasın.
  Lakin Nikita Xruşşov Hitlerlə müttəfiq olmaq istəmirdi. Fransada da avtoritar diktatorla ittifaq istəmirlər, çünki demokratiya və hakimiyyət dəyişikliyi var.
  Və Hitler çətin anlar yaşadı. Ömür keçir, sən hələ nə fransızı, nə rusu, nə də ciddi adamı döymüsən.
  Baxmayaraq ki, digər tərəfdən, Üçüncü Reyx, demək olar ki, almandilli insanların yaşadığı bütün torpaqları özünə tabe etdi. İndi isə Almaniya Dünya Müharibəsindən əvvəlkindən daha böyük və böyükdür. Bu dünyadır, ikincisi hələ olmayıb.
  Oğlanlar qonqun siqnalı ilə döyüşməyə başladılar. Həm əlcəkli əlləri, həm də yalın ayaqları ilə vururdular. On beşdən yuxarı olmayan oğlanların və qızların ayaqyalın olması fürerin çox xoşuna gəlirdi. Diktatorun üstünə çıxdı.
  Oğlanların belə dəyirmi, çəhrayı dabanları və dabanının zərif əyrisi var. Onlar atletikdirlər və oyunun əzələləri o qədər qabarıqdır və damarlar görünür. Fürer yaxın planda oğlanların ayaqlarına baxır və yellənir. Bu, həqiqətən əladır. Onlar aşılanıb, dəriləri parlaq, əzələləri yuvarlanır, gözəldir.
  Oğlanlar isə bir-birlərini vururlar. Və yalın ayaqları götürüb ya müdafiəyə, ya da başına vurur. Oğlanların gözəl kəndirləri olduğunu görmək olar. Qarın əzələləri şokolad plitələri ilə yığılmışdır, döşlər qalxan kimidir və oğlanların əzələləri hərəkətdədir. Bu valehedicidir.
  Hitler ah çəkdi. Kənddə o, hələ də lider və lider idi, amma gimnaziyada başqa uşaqlar onu götürdülər. Gələcək Fuhrer çətin anlar yaşadı və o, sözün həqiqi mənasında oradan qaçdı.
  Ancaq buna baxmayaraq, Hitler uşaqları sevirdi. Bu oğlanlar çox gözəldir. Onların təlim keçmiş bədənləri çox əzələlidir və əzələlərin relyefi heyrətamizdir.
  Təəssüf ki, bir-birlərini döymək məcburiyyətindədirlər. Burada birinci dövrə keçdi - oğlanlar dağıldılar.
  Hitler elə bilirdi ki, qılıncla döyüş təşkil etmək gözəl olardı. Və beləliklə döyüşçülər kəsildi və qan axın kimi axdı.
  Bunun həqiqətən əla olduğu ortaya çıxdı. Sonra da oğlan yıxılanda onun çılpaq dabanını qızarmış dəmirlə yandıracaqlar.
  Fürer tez-tez fantaziyalarında işgəncəni təsəvvür edirdi. Xüsusən də oğlan və qızların yalın ayaqları odla yananda.
  Və hətta gizli şəkildə belə şəkillər çəkdi. Amma əslində heç kimə işgəncə vermədi. Dünyanın ən böyüklərindən biri olan estakada dövlət başçısına elə görünmürdü ki, bu qədər əyilib.
  Amma onun rəhbərliyi ilə filmlər çəkilirdi. Dünya Müharibəsindən bir nümunə. Ruslar şərq cəbhəsində bir alman qızını tutdular. Və təbii ki, onlar onu yalnız qısa tuman və büstqalter geyinərək soyundurub ayaqyalın qarda sürdülər.
  Fürer bu filmi bəyəndi. Bundan sonra da alman Gerda şallaqlanaraq böyüdüldü.
  Bəli, gözəl film idi. Bununla belə, fürer alternativ tarixə əsaslanan filmlər də çəkdi. Orada Hitler gəncliyinin oğlanları SSRİ-də əsir götürüldü. Yalnız şortikli on dörd yaşlı uşaqlar qar və şaxtada sürülüblər. Və hətta çılpaq gövdələrinə buzlu su tökdülər ki, bu da onları qızardırdı.
  Bu, Hitlerin xoşuna gəldi. Bəli, oğlanlar işgəncə və alçaldılanda, bu gizli bir sadistin lideridir. Fuhrer dövründə insanlar heç olmasa bu dünyada təndirlərdə yandırılmır, lakin o, işgəncə və alçaqlıqdan həzz alırdı.
  Üstəlik, Fuhrerin bədəni artıq köhnəlib. Və enerji eyni deyil. Və özünüzü dəstəkləmək üçün bir şeyə ehtiyacınız var.
  Fürer döyüşü yenidən izləyir. Oğlanların bədənləri tərdən parıldayır, döyüşdən isinmiş əzələlərin relyefi daha da kəskinləşib.
  Mübarizə demək olar ki, bərabərdir. Hər iki oğlanın çəkisi və boyu eynidir. Alligator Boy daha çox hücum edir, lakin o, əsasən bloklarla vurur. Və Siçan bəzən əks-hücumlar edir.
  Hitler oğlan olmağın nə qədər yaxşı olduğunu düşünür. Onlar daim şən gülümsəyirlər. Bu uşaqlar nədənsə həmişə gülümsəyir və gülürlər. İndi o, gülməyi öyrənib.
  Oh, bu lənətlənmiş qocalıq, hər şeyi zorla edəndə. Və artıq həyatın əvvəlki sevinci yoxdur. Və hətta qladiator döyüşləri də yorucudur.
  Gəncliyin təzə təəssüratları başqa məsələdir. Fuhrer özünü verməyə hazır milyonlarla qıza sahibdir, lakin demək olar ki, heç bir istək yoxdur. Yalnız testosteron enjeksiyonu versəniz, güc və hormonların artması var. Almaniyada inkişaf etmiş tibb yoxdur. Burada, məsələn, Fuhrerə nə gözəl dişlər düzəltdilər - sadəcə bir mirvari parıltı.
  Və müxtəlif növ anaboliklər var. Hitler hələ də iyirmi birinci əsrə qədər yaşayacağını gözləyir. Almaniyaya ilk növbədə nə lazımdır. Və sonra ola bilsin ki, varis müəyyənləşsin. Yaxud da elm adamları onun özünü ölümsüzləşdirməyin yolunu tapacaqlar.
  Artıq laboratoriyalar bunun üzərində işləyir. Hitler özünə inam və qorxu saçır.
  Burada Çörçil ondan böyükdür, lakin kifayət qədər sağlam olmasa da, hələ də yaşayır. Ruzvelt və Stalin artıq ölüblər və Ruzvelt çoxdandır. Çemberlen Almaniyaya rəğbət bəsləyirdi. Polşaya hücum olacağı təqdirdə ikinci cəbhə açacağı ilə hədələsə də, cəsarət etmədi. Öz növbəsində fürer SSRİ ilə müharibəyə getmədi. Baxmayaraq ki, imkanlar var idi. Lakin SSRİ-nin çox güclü tankları var idi. Yüngül tankları olan cəmi altı diviziya ilə fürer orada canavarla vuruşmağa cəsarət etmədi.
  Baxmayaraq ki, müharibəyə hazırlıq gedirdi. Qırx üçüncü ildə Almaniyada "Panteralar" peyda oldu. Maşın pis deyil, amma çox ağır və bahadır. SSRİ-də bir sıra KV var idi. Hitler o zaman döyüşməyə cəsarət etmədi. Üçüncü Reyxdə reaktiv təyyarələr və FAA raketləri meydana çıxdı. Amma problem nədir. Çemberlenin ölümündən sonra Stalinlə yaxınlaşmağa gedən Çörçil meydana çıxdı. Bəli və Fransada hökumət qırmızı imperiya ilə ittifaqa meyl edirdi.
  Üçüncü Reyxdə böyük ümidlər diskotekalarla bağlı idi.
  Amma əslində özlərini doğrultmadılar. Maşınların çox bahalı olduğu və atıcı silahlardan atəşə məruz qaldığı ortaya çıxdı. Döyüş əməliyyatlarında onlar dönüş nöqtəsi yarada bilməzdilər.
  Qırx beşinci ildə "Pantera" -2 çıxdı. O, o vaxt çox yaxşı tank idi. Silah 88 mm və 71 lülə uzunluğundadır və gövdənin ön zirehi 100 mm maili alın, 60 mm yan tərəfləri yamaclı, qüllənin alnı 120 mm maska ilə 150, altmış tərəfi də var. . Ümumilikdə əlli üç ton, mühərrik isə 850 at gücündədir. Avtomobil dünyanın ən güclü orta tankı oldu. Baxmayaraq ki, çəki əlli tondan çox olarsa, orta göstərici nədir?
  Hitler bu maşından qismən razı qaldı. Amma nə SSRİ-dən, nə də Fransadan zəmanət almaq mümkün olmadı. Üstəlik, Qərb güzəştə getdi və pul müqabilində Danimarkanın bir hissəsini, Fransanın kiçik bir hissəsini və Almaniyanın keçmiş müstəmləkəsi Namibiyadan verdi. Bu, alman xalqını qane etdi. SSRİ də gücləndi. KV seriyası əvəzinə tanklar İS seriyasından daha təkmilləşdi.
  Hitler yeni müharibəni təxirə salmağa davam edirdi. ABŞ-da atom bombası üzərində yavaş-yavaş işləyirdilər. Almaniyada da tələsmirdilər, SSRİ-də də.
  Ancaq texnologiya inkişaf etdi.
  Panther-3 köhnəlmiş seriyadan başqa bir tank idi. Onda silah 105 mm 70 EL-dən daha güclü idi və qüllənin ön zirehləri 185 mm, gövdə isə yamaclarla 150 mm, yanları isə 62 mm idi. Maşınların çəkisi altmış bir tona çatdı. Hansı ki, 1200 at gücünə malik daha güclü mühərriklə əvəzləndi. Maşın belə çıxdı. 1947-ci ildə istehsala başladı. Şübhəsiz ki, yaxşı bir tank. Lakin SSRİ də cəmi otuz altı ton ağırlığında olan və zireh və silah baxımından Almanlardan bir qədər aşağı olan T-54 aldı. Qalanın ön zirehləri daha da qalın idi - 200 mm-ə qədər. Silah 100 millimetrdə bir az zəifdir və saniyədə 900 metr, mərmi ilkin sürəti. Alman isə bir qədər böyük çapa malikdir - saniyədə 1000 metr.
  Və sonra müharibə bir daha baş vermədi.
  Panther-4 əlli birinci ildə ortaya çıxdı. O, artıq fərqli layout sxemi idi. Mühərrik və transmissiya bir blokdadır və sürət qutusu motorun üstündədir. Tankın hündürlüyü azalıb. Və 70 ton ağırlığında bir avtomobil və 1500 at gücündə bir qaz turbinli mühərrik və 250 mm ön zireh və 170 mm yan zireh, 105 mm silah və 100 EL uzunluğunda bir lülə çıxdı. Bu maşın artıq əslində ağır və çox güclü idi... Bununla ancaq çox az miqdarda istehsal edilən Sovet İS-7 tankı mübarizə apara bilərdi. Və T-54 daha zəif idi.
  Və əlli səkkizinci ilin sonunda "Pantera" -5 çıxdı. O, zireh qalınlığına və silahlanmasına görə qalınlığına görə Panther-4 ilə müqayisə oluna bilərdi, lakin daha böyük meyl bucaqları və daha yüngül çəkisi altmış üç ton, daha güclü mühərriki 1800 at gücü ilə idi. Tank daha çevik və manevrli idi.
  Bu əsas alman maşınıdır. SSRİ-də İS-7-nin istehsalı dayandırıldı. Yalnız T-10 ağır, lakin əlli ton ağırlığında qaldı. Və T-54-dən başqa, silahlanmada bir az daha güclü olan yalnız T-55 meydana çıxdı.
  Uzun müddət texnologiya haqqında danışmaq olar. Hitler müəyyən növ silahların qəbulu ilə şəxsən məşğul olurdu. Nikita Xruşşov daha çox raketlərlə maraqlanırdı. Almaniyada da raket tankları peyda oldu. Sovetlər kimi çox güclüdürlər. Hitler həqiqətən də müharibəyə qoşulmaq istəyirdi. Hidrogen bombası hələ yaradılmayıb və atom bombası nisbətən azdır. Və risk edib münaqişəyə girə bilərsiniz.
  Hitler həqiqətən şərqdə döyüşmək istəyir. İtaliya SSRİ-yə qarşı çıxmağa hazırdır. Mussolini oğlu tərəfindən idarə olunur, lakin Benedito öldü. Və onun oğlu, qızğın anti-kommunist və ideoloji faşist Almaniya ilə birlikdə SSRİ ilə vuruşmağa hazırdır, lakin şərtlə. Fransa və İngiltərənin neytrallıq nümayiş etdirəcəklərini.
  Yaponiya da şərqdə cəbhə aça bilər. Almaniya isə hələ də Finlandiya, Macarıstan, Rumıniya, Slovakiyanı birləşdirə bilər. Bəlkə də Bolqarıstan Yuqoslaviya və hətta İsveçlə.
  Burada belə müttəfiqlər ola bilər. Hitler əvvəlcə fransızları onlara qarışmamağa inandırmalıdır. Amma Britaniya ilə razılaşmaq daha asandır. Onlar da deyirlər ki, kommunizm yoxdur. ABŞ-da isə Kennedi qaranlıq bir atdır.
  Hitler hələ də şövqünü itirməyib. Amma müharibəyə getmək mənəvi cəhətdən çətindir.
  Burada oğlanlar artıq on üçüncü raundda mübarizə aparırlar. Uşaqlar yorğun idi, hərəkətləri daha ləng olurdu.
  Fürer ah çəkir. Yaş artdıqca müharibəyə qərar vermək getdikcə çətinləşir. Uşaqlar aqressiv və döyüşürlər. Lakin onların zərbələri yüngül və əyləncəlidir. Onlar bir-birinə sillə vurub qaçıblar.
  Ancaq böyüklərdə bu belə deyil. Hitler bu dünyada Polşa ilə yalnız bir müharibədə qalib gəldi. Bu isə iyirmi səkkiz illik hakimiyyət üçün kifayət deyil.
  Lakin digər tərəfdən almanlar itkilərdən və dağıntılardan qaçırdılar.
  Lakin Almaniyanın əhalisi sıxdır. Yüksək doğum və çoxlu uşaq.
  Oğlanlar döyüşür. Bir də görürsən ki, uşaqlar çətin nəfəs alırlar.
  Fürer yenə bu dəfə təyyarələr haqqında düşündü. Üçüncü Reyxdə reaktiv ordu yüksək inkişaf etmişdir. Hətta kifayət qədər yaxşı inkişaflar və istehsal təyyarələri var. Xüsusilə ME-462. Təyyarə həm də çox güclü və dağıdıcıdır.
  Və raket qurğuları. Həm də çox güclü maşındır.
  Disk formalı helikopterlər də peyda olub. Çox mobil və çevikdirlər.
  Onlar dizayner Tank tərəfindən hazırlanmışdır. O, həmçinin çox yaxşı döyüş maşınları olan TA-383 reaktiv qırıcılarına malikdir. Almanların hətta ABŞ ərazisini də bombalamağa qadir olan quyruqsuz bombardmançı təyyarələri də var.
  Uşaqlar mübarizəni bitirdilər. Beləliklə, heç kim düşmədi.
  Xallarda qələbəni vitse-çempion Alligatora verdilər.
  Oğlanlar dağıldılar. Qızlar boks əlcəklərində göründükdən sonra. Onlar ayaqyalın və bikinidə idilər.
  Bu həm də qol-ayaq mübarizəsi maraqlı idi.
  Hitler Üçüncü Reyxin möcüzə silahına sahib olmasını istəyirdi. Ancaq indiyə qədər hər şey alınmadı. Alman raket texnologiyası dünyanın ən yaxşısıdır. Hidrogen bombasının inkişafı da var. Hələ dünyanın heç bir ölkəsində yaradılmayıb, amma silahı dəhşətlidir.
  Fuhrer özü gəncliyində Uels oxumuş və Üçüncü Reyxdə istilik şüalarının və ya lazerlərin olmasını istəyirdi.
  Amma indiyə qədər effektiv döyüş qurğusu yaratmaq mümkün olmayıb. Ola bilsin ki, opponentləri korlamaqdan başqa, lakin bu, çox çətin olur. Üçüncü Reyxdə də uçan boşqabların inkişafı var idi. Disk formalı qurğular döyüş effektivliyini göstərmirdi. Ancaq onları qabıqları və parçaları yanlara üfürəcək bir laminar reaktivə bükmək fikri var idi.
  Beləliklə, disket tamamilə toxunulmaz olacaq.
  Qızlar yalın ayaqları ilə bir-birlərini vurmağa başladılar. Onlar həm də atletik və əzələlidirlər. Və olduqca aktiv şəkildə vuruşun.
  Və sonra onlardan biri yumruqları ilə üçlü tutdu, digəri ona cavab verdi. Bu, həqiqətən əladır.
  Hitler güldü:
  - Mən yazıq böcək deyiləm - super canavar tısbağası.
  Və qızın çılpaq, yumru dabanını isti dəmirin necə yandırdığını təsəvvür etdi. Döyüşlər İkinci Dünya Müharibəsinin miqyasını almadı, lakin öz səviyyələrini göstərdi.
  Buradakı qızlar çox gözəldir - sadəcə əladır. Onlar ən yüksək sinifdəndirlər.
  Fürer nəticədə şeirlər ortaya qoydu;
  Bu ayaqyalın qız haqqında
  unuda bilmədim..
  Səki daşları görünürdü,
  Zərif ayaqların dərisinə əzab verin!
  Bəli, maraqlı qızlardır.
  Burada bir filmdə Joan of Arc-a necə işgəncə verildiyini göstərdilər. O, yeri gəlmişkən, cazibədar bir sarışın oynadı. Və işgəncə təbii idi. Və qızın yalın ayaqları parıldamaqdan yanıb.
  Hitlerin çox xoşuna gəlirdi. Jeanne cəsarətlə stenddə dayandı. Və onun çılpaq dabanları qabarmışdı. Arxa və ombalarda hərdənbir qamçı düşürdü.
  Sonra sinəsinin al-qırmızı məmə uclarından maşa ilə tutdular. Hansı ki, tamamilə əladır. Hitlerə necə təsir etdi.
  Məsələn, çılpaq bir qızı götürüb rəfin üstünə çəkdilər. Və qamçı ilə soyunaq. Və döyüşçü hələ də qızarmış dəmirlə yandırılmışdı. Və çox ağrıyır. Amma eyni zamanda qız da əzab çəkəndə sevinir.
  Xüsusilə isti dəmir çılpaq dabanı vurduqda.
  Bu, həqiqətən maraqlıdır.
  Qızlar döyüşdü. Və onlardan biri sarışının digər çılpaq ayağı ilə çənəsinə vurdu. Qırmızı saçlı gözəl yıxıldı. Hakim saymağa başladı.
  Qızılbaş gərginləşdi və iradə səyi ilə yerindən atıldı.
  Döyüş yenidən davam etdi.
  Adolf Hitler fısıldadı:
  - Bir az daha, bir az daha,
  Son döyüş ən çətin döyüşdür!
  Mən bütün dünyanı fəth etmək istəyirəm,
  Planet Almaniyanı ana edəcək!
  Fürer bunu çox yaxşı bacarmadı, səsi boğuqdu. Amma hər halda bir diktatorun edamı.
  Qızlar isə döyüşür, əzələli bədənləri tərlə parıldayır. Möhtəşəm oğurluqlar.
  Fürer düşündü ki, qadın zorlananda nə hiss edir? Ağrı yoxsa orqazm yoxsa hər ikisi?
  Qadın ol! Və panelə gedin!
  Hətta gülməli!
  Panelə getsəniz
  Sən bir ulduzsan, Emmanuel kimi olacaqsan!
  Və ümumilikdə əla!
  Qanadlı aforizmlər Fuhrerin başına atladı;
  Həddinə çatsanız - xaosa gedin!
  Vicdan satılmayanların ən bahalı əmtəəsidir - baxmayaraq ki, çoxları bu dəyərdən qurtulmaq üçün əlavə pul ödəməyə hazırdır!
  Sevgidə yalnız şairlər faydalı məsləhətlər verir!
  Sevgi belə bir oyundur - üçüncü əlavə haradadır!
  Sevgi mehriban ziyafətdən nə ilə fərqlənir - üçüncüsü heç vaxt çağırılmayacaq!
  Üç rəqəm harmoniyanı simvollaşdırır - amma ailə həyatında deyil!
  Qısqanclıq aşağı adamların hissiyyatıdır - onlar ağılları zəifdir, hətta kasıblara yazıq!
  Cəhənnəmdə qar adamı düzəltmək fədakar bir keşiş tapmaqdan daha asandır!
  Dürüst pop like - ağ lənət!
  Kilsə mağaza kimidir - pulsuz girməyin!
  Yumruğun nə qədər böyük olmasından asılı olmayaraq, qandal yenə də uyğun olacaq!
  Yüz dəfə deməkdənsə, bir dəfə vurmaq daha yaxşıdır!
  Çox vaxt maraqsızlıqdan pul qazanma!
  Acgöz ağızda - bir ağız var!
  Seksi sevən, parlaq zehni və yaxşı ürəyə sahib olan - ləzzəti partnyoru ilə bölüşməyə hazır olduğu üçün!
  Müharibə həyat məktəbidir - hansını qaçırmaq daha yaxşıdır!
  Ən çox qurban - hərbi sənət tələb edir!
  Məsih kahinlər tərəfindən çarmıxa çəkildi - pis itlər yalnız bir çubuq qiymətləndirirlər!
  İman, şübhəsiz ki, yüngüldür, amma güvə əvəzinə əskinasları cəlb edir!
  Zəngin olmaq istəyirsənsə, bank aç, ən varlı olmaq istəyirsənsə, tədris yarat!
  Fəlsəfə qızıl balıq tutmaq üçün tor kimidir!
  Siyasət hiylə sənətidir!
  Siyasətçi qatildən fərqlənir - yalnız qonorarının ölçüsü ilə!
  Cəsədlərin pilləkənləri çox güman ki, yuxarıya aparır!
  Müharibə qatillərin və mərhəmət cəlladlarının yarışmasıdır!
  İman bəzilərini daha saf, digərlərini isə zəngin edir!
  Siyasətçi araqdan da betərdir - baha başa gəlir və başınız dərhal çatlamağa başlayır.
  Siyasətçi fahişə kimi dili ilə işləyir, amma daha az həzz verir!
  Siyasətçiyə daim verilir, amma heç kimi qane etmir!
  Gözəl sözlər - tiranın mantiyası!
  Dövlət cəllada çevriləndə ona müqəddəs vətən deyirlər!
  Siyasətçi özünü çox keçirsə, deməli, onun əli pul kisəsini axtarır!
  Siyasətçi: qanuniləşdirilmiş cibgirlik!
  Siyasətçinin cibgirdən fərqi ondadır ki, birincisi oğurluq zamanı daha çox səs-küy yaradır!
  Xristianlığın və əslində hər hansı bir dinin tarixi göstərir ki, yaxşı fanatizm yoxdur!
  Dinləməkdən imtina etmək ruhu öldürməkdir!
  Qonşunu sev, arvadını və pul kisəsini deyil!
  Qul yaxasına o qədər öyrəşdi ki, azadlığa qovuşaraq boğulmağa başladı!
  Yaxşıların yumruqları çox sürətlə böyüyür!
  Kim nifaq toxumu əkərsə, fəlakət yetişdirər!
  Ruhunu xilas etmək istəyirsənsə, eqoizmi çarmıxa çək!
  Boş pul kisəsi ilə ruhsuz ürək arasındakı fərq ondadır ki, ikincisini daşımaq daha çətindir!
  Çox tanrılar var, amma ruhu tökəcək kimsə yoxdur!
  Göydəki ulduzla pop ulduzu arasında nə fərq var - onda bir pop ulduzu bir daş daşı ilə söndürmək olar!
  Məsih bütün insanları - hətta günahları ilə və indiki xidmətçilərinin əksəriyyətini - yalnız pul kisələri ilə sevir!
  Əgər Allaha yaxınlaşmaq istəyirsənsə, tamahını qısalt!
  Uca Yaradanın zahiri laqeydliyində belə məhəbbət yatır - axı, uşaqlar ilk növbədə valideynlərinin himayəsi altından çıxmaq istəyirlər!
  Allah günahkara şans vermək üçün şərin cəzasını gecikdirir!
  Ər və arvad kimi istedad və çalışqanlıq yalnız cütlükdə uğur doğurur!
  Bal da acıdır - içində boğulursan!
  Aldatma şərab və xəstələndirici və şirin və dayandırılması çətin kimidir!
  Eşq parçalanma mərmisi kimidir - ürəyi sındırır, beyni silkələyir, cibləri çıxarır, yana gedir!
  İnsan müəyyən mənada Allaha bərabərdir - Uca Yaradan kainatı yaratdı, insan isə axmaqlıq doğurdu: hər ikisi sonsuzdur!
  Qan üzərində qurulan uğur - bıçaqlı donuzun taleyini gözləyir. Döyüş yoldaşlarını yeyəcəklər - qəzəbin nəticəsi kədərlidir!
  Bəzən reputasiyanı qorumağın ən yaxşı yolu boynunuzdakı ilgəkdir! Hər halda, yıxılmasına imkan verməyin!
  Uzun müddət bir ayının altında yata bilməzsən - o səni əzəcək!
  Bəzən arvad yorğan əvəzinə mamonta bənzəyir!
  Əskinas biçməyə can atan yazıçı - yaxşılıq əkməz, əbədi!
  Qanunsuz ölkə skeletsiz bədən kimidir! Yalnız sümükləşməmək üçün - seçki lazımdır!
  Bir şah əsər yaratmaq istəyirsinizsə - haqqı unutun!
  Ən bacarıqlı aldatma, yalan danışmadığınız zamandır, amma heç kim sizə inanmır!
  Əlbəttə ki, məğlubiyyət böyük bəlalar vəd edir, lakin bu yalnız gələcək qələbənin əksidir!
  Döyüşdə o, qələbə gətirir - şücaət və yaxşı zəka.
  Döymək üçün əvvəlcə harada görməlisiniz!
  Kəşfiyyatçı qələbənin dəmirçisidir!
  Hər bir axmaq şikəst edə bilər - hər ağıllı müalicə edə bilməz!
  Çox kobud cəlladlar - az həkim!
  Kimə həkim, kimə cəllad!
  Ağrı olmadan şücaət yoxdur - şücaət olmadan qələbə yoxdur!
  Kommunizm ideyaları axmaqlığın həddidir: əgər onları həyata keçirməyi isti başlar və soyuq ürəklər öhdəsinə götürürsə!
  Kommunizm yüngüldür, amma çox yağlı olanlar yandırılır!
  Səbriniz yoxdursa, mahnı oxumaq kömək edir!
  Xalq dəmir kimidir - soyuyana qədər ona istədiyiniz formanı verin!
  Populyar olmaq istəyirsinizsə - daha tez-tez güc tətbiq edin!
  Reytinq cəhənnəm otu kimidir - onu göz yaşı və qanla sulayanda böyüyür!
  Xalq alaq otlarına bənzəyir - nə qədər tapdalasan, o qədər uzadar!
  Birlik qələbənin açarıdır!
  İntizam qələbə üçün bir vasitədir! Ağıl onunla oynayır!
  Birlik, cəsarət, fədakarlıq - qələbənin, azadlığın, xoşbəxtliyin açarları! Nizam-intizam olmadan ordu olmaz, ordusuz isə azadlıq tapa bilməz!
  Əmək bizi daha güclü etdi, ağılla çoxaltmaq azadlıq verəcək və uğurlarla birlikdə xoşbəxtlik gətirəcək!
  Komandir piramidanın zirvəsinə bənzəyir - yalnız bir olmalıdır, əks halda belə möhkəm bir quruluş belə dağılacaq!
  Ailənin nəcibliyi cəsarətlə eynidir, saçın uzunluğu ağılla eynidir!
  Ataların heç bir şücaəti qorxağa kömək etməz!
  Ən möhkəm poladdan hazırlanmış bıçaq danışanın və qorxağın əlində paslanır!
  Ən dəhşətli silah əclafın əlindəki İncildir!
  İnsanın əsas sərvəti: potensiya, həm də xarabanın əsas səbəbidir!
  Ən yaxşı peşə fahişəlikdir, siz biznesi məmnuniyyətlə birləşdirirsiniz və hər dəfə yeni tərəfdaş - rutin yoxdur!
  Qəhrəmanın nəsli - bir əsrdir öyünə bilərsən, amma döyüş meydanına çıxdın - qorxaqcasına arxaya qaçır!
  Bir şüşə araq qumbara kimidir - səni yıxır, beynini yıxır, içini əzir!
  
  ÖLÜM SEVGİ ÜÇBUĞU
  ANNOTASİYA
  Çox gözəl qadın, Helena Ambrams, otuz yaşlı arvadı, səksəndən çox yaşlı milyarder. O, ərinə nifrət edir, xüsusən də on səkkiz yaşlı Vyaçeslav Kotovskinin qeyri-adi yaraşıqlı gənc sevgilisi olduğundan. O, ona dəhşətli dərəcədə aşiq oldu və artıq onun çirkin, lakin dəhşətli dərəcədə zəngin qocasına dözə bilmir. O, ərindən xilas olmaq və gözəl gənc Vyaçeslavla evlənmək üçün dul qalmaq istəyir. Amma bu o qədər də sadə deyil. Milyarderin güclü təhlükəsizliyi var və qoca özü yeni arvad almaq istəyir, ancaq boşanma zamanı pul itirməmək üçün. İntriqa getdikcə güclənir.
  . PROLOQ.
  Milyarderin həyat yoldaşı Yelena Ambrams ərinə nifrət edirdi və onun ölməsini çox istəyirdi. Qoca artıq səksəndən çox idi, keçəl, qırış, amma yenə də kifayət qədər güclü idi. Və o da ölməyəcək. Və demək olar ki, otuz yaşı var, gözəl sarışın yazılıb. Güclü bədən isə sevgi və seks istəyir.
  Elena böyük məmnuniyyətlə qadınlar üçün striptiz barlarına baş çəkir. Orada böyük üzvləri olan əzələli, gözəl, itaətkar kişilər rəqs edirlər. Və ona baxmağı sevir. Doğrudan da, musiqi səslənir, oğlanlar soyunur, sən isə şəhvətlə baxırsan.
  Yelena gəncliyində gecə pərisi kimi işləyirdi. Və onun çox xoşuna gəldi. Hətta Nataşa ilə Avropaya səyahət etdi. Orada müştəriləri var idi: həm kişilər, həm qadınlar, həm də bəzən heyvanlar.
  Bütün bunlar qızları nə qədər ovsunladı. Belə bir fikir var ki, fahişələr öz peşələrini sevmirlər. Amma kimdən asılı olaraq. Elena və Nataşa çox sevən oğurluqçular idi.
  Oğlanları əlcək kimi dəyişdirməyi xoşlayırdılar və qızlara hörmətsizlik etmirdilər. Onlar öz yeni rolu ilə məşğul idilər.
  Kişilərin hamısı fərqlidir və müxtəliflik o qədər ruhlandırıcı idi ki, qızları belə cəlb etdi. Və onlar sırf həzz almaq və orqazm üçün sekslə məşğul olmaq istərdilər. Sonra bunun üçün kişilərdən və qadınlardan pul alırsan və çoxlu pul!
  Yelenanın əyləncəli həyatı var idi: çoxlu seks, ən bahalı restoranlar, saunalar, gözəllik salonları, solaryumlar, hovuzlar, ölkələri gəzmək. Hər şey əyləncə və əyləncə ilə dolu idi. Elena nəinki ekzotik seks növlərindən qorxmurdu, əksinə, onu işə saldılar. O, həqiqətən təcrübə etməyi xoşlayırdı. Və o, möhtəşəm bir fahişə idi və onun yerində.
  Amma indi onun xoşbəxtliyi bitdi. İllər keçir və gec-tez fahişə öz təravətini və cəlbediciliyini itirəcək. Və o, şayiələrə görə hələ də xərçəng xəstəsi olan səksən yaşlı qoca Moses Abramsla evlənmək təklifini məmnuniyyətlə qəbul etdi. O, dul və dünyanın ən zəngin qadını olacağını gözləyirdi. Üstəlik, Musanın qanuni oğlu intihar etdi. Digəri dəli oldu. Qızım isə QİÇS-ə yoluxdu, o da yaraşıqlı fahişə idi.
  Beləliklə, birbaşa varislər yoxdur. Və Elena ən böyük sərvəti miras alacağını gözləyə bilərdi!
  Amma problem budur ki, ər ölməyib. Amma təbii ki, artıq gücü yox idi.
  Elena seks haqqında xəyal edirdi. Musa ona dedi: - Ey gənc qadın, gəzə bilərsənmi? Ancaq jurnalistlərin külək almaması və dərhal boşanması üçün!
  Fikir, əlbəttə ki, yaxşı fikirdir.
  Elena zolaqlı barda maska taxır. Bu, daha yaxşıdır, çünki o, mükəmməl bir bədən quruluşuna malikdir. Uşaqları yox idi və o, fitneslə məşğuldur. Siz də onun üçün az pula bir kişi kirayə verə bilərsiniz. Amma artıq o qədər də maraqlı deyil. Alphonse, bu sənin oyuncağındır və sən fahişə olanda daha gözəl olur. Və beləliklə, əgər bir kişi istədiyinizi edirsə, bu o qədər də həyəcanlı deyil.
  Amma indi yeni gələn rəqs edir. Çox yaraşıqlı gənc. Səhnədə yavaş-yavaş və qəşəng çılpaqdır. Bəli, doğrudan da, nə gözəl insandır. Saç qızılı rəngdədir və təcrübəli Yelena əsl saç rəngini boyanmamış görür. Üz çox zərif və gözəldir, qız kimidir. Və dəri çox hamar, təmiz, qaralmış olur. Burada o, dibinə məruz qalır. Onun əzələləri çox görkəmli və gözəldir. Kütləvi deyil, amma o qədər zərif və ahəngdar bir rəsm var ki, bu, sizi dəli edir!
  Müxtəlif yaşlarda olan qadınlar sözün əsl mənasında gurlayırlar. Və onun üzgüçülük baqajına pul qoydular. Və gəncliyin kişi kamilliyi yüksəlir, o qədər böyükdür.
  Elena əlini yellədi.
  - O mənimdir! Mən özüm üçün istəyirəm!
  Xidmətçi qeyd etdi:
  - Bu, onun striptiz barda ilk çıxışıdır. Və adət üzrə, hərracda oynanılacaq və qadın onu gecəyə alacaq. Qabıqdan çıxmağa hazırsınız?
  Elena başını tərpətdi.
  Adam hərraca çıxarılacaqmı? Bu əladı! Əlbəttə ki, hazıram!
  . FƏSİL Љ1
  Striptiz-barın bir artısı var idi, ona yalnız qadınlar buraxılırdı. Kişi striptizçiləri isə qadınlar pul qarşılığında işə götürürdülər. Ona görə də orada işləmək istəyənlər çox idi. Doğrudan da, kişi üçün, xüsusən də gənc üçün hormonlar oynayanda, rəqs edəndə, qadınlar üçün çılpaq geyinmək, hətta onlarla cinsi əlaqədə olmaq və bunun üçün pul almaq nağıldır!
  Slavka qeyri-adi dərəcədə yaraşıqlı idi və eyni zamanda döyüş sənəti ilə də məşğul idi. Və onun bədəni fiziki cəhətdən mükəmməl və çevik idi. Yaxşı rəqs etməyi, hərəkət etməyi, əla uzanmağı bilirdi. Strip bar üçün mükəmməl oğlan.
  Bununla belə, Slavka institutda yaxşı oxuyurdu və karyerasına ümid edirdi. Və onun jiqolo olmaq üçün xüsusi istəyi yox idi. Amma atasının mafiyaya çoxlu borcu var. Və lazımi miqdarda və tez bir zamanda almaq lazım idi. Əks halda, quldurların qisası dəhşətli olacaq.
  Və Slavka striptiz barında pul qazanmağa cəhd etmək qərarına gəldi. Üstəlik, hər kəs onun həm üzünün, həm də bədəninin gözəlliyini heyran etdiyini deyirdi.
  Strip barın rəhbəri qırmızısaçlı, otuz yaşlarında görünən qadın idi. Olduqca şirin. O, çoxsaylı namizədlər arasından seçilib. Daha doğrusu, ibtidai sinif köməkçisi etdi. Striptizci olmaq istəyən iyirmi kişi dərhal musiqi sədaları altında soyunmalı oldu. Və demək olar ki, hər kəs dərhal çölə atıldı.
  Şöhrət dərhal xoşuna gəldi. Çox yaraşıqlı gənc. Və nə qədər zərif hərəkət edir və gözəl ifşa olunur, sadəcə bir möcüzədir. Yenə də karatedə qara kəmər var və siz necə hərəkət etməyi və tarazlığı qorumağı bilirsiniz.
  Köməkçinin özü də bu yaxınlarda fahişə idi, boyalı idi, neçə yaşında olduğu aydın deyil. Və sevimli gənclərə pərəstiş etdi.
  O, yalnız Slavkadan soruşdu:
  - On səkkiz yaşın var?
  O, başını tərpətdi.
  - Dünən oldu!
  Boyalı qadın qeyd etdi:
  - Yeniyetmə kimi görünürsən! Bu, əlbəttə ki, hətta yaxşıdır! Bir çox qadınlar, xüsusilə yaşlılar, gənclərə pərəstiş edirlər. Amma bizimlə polislə problem ola bilər... - Dabanına möhür vurdu. - Buyurun, pasportunuzu göstərin.
  Slava dayandı. Qadın doğum tarixinə baxaraq dodağını şaqqıldadıb cavab verdi:
  - Əla! Böyük pul yığacaqsınız. Gəlirlərin iyirmi beş faizi sizə, qalanı bizə.
  Gənc qışqırdı:
  - Kifayət deyil!
  Qadın mızıldandı:
  - Bunlar hələ də yaxşı şəraitdir. Bizim bütün sarayımız var. Bundan əlavə, burada Moskvanın ən varlı qadınları var. Onlar sizə giqolosu nə qədər pul verdiklərini bilirlərmi? Buna görə narahat olmayın!
  Slavka baş əydi. Qadın onun yanına qaçdı və əlini alt paltarına saldı. Qarşı cinsin nümayəndəsinin barmaqlarının toxunuşundan gəncin kişi kamilliyi dərhal şişirdi. Və daha da böyüdü və gücləndi.
  Qadın gülümsədi:
  - Siz xasiyyətli ayğırsınız. Düşünürəm ki, ədalətli cinslə uğur qazanacaqsınız.
  Slava başını tərpətdi. Və istək hiss etdim. Gənc, sağlam bədən hərfi mənada hormonlarla doludur. Bu qadına baxmaq çox xoş olmasa belə. Amma üzv çubuq kimidir və onu əkmək istəyir.
  O gülümsədi və başını tərpətdi.
  - Səninlə sevişəcəyik, gözəl!
  Sonra Slavka qırmızı saçlı sahibənin qarşısında tək başına rəqs etdi. O, gənc oğlanın rəqs etdiyinə, soyunmasına baxdı. Bəli, həqiqətən həyəcanlıdır.
  Daha sonra gənc üzgüçülük baqajında qalanda və həm də həyəcanlandıqda, o, onun yanına atıldı. Əli ilə mükəmməlliyi tutdu və barmaqları ilə əzdi. Yaraşıqlı kişi üçün isti və çətin idi.
  Qızılbaş başını tərpətdi və qeyd etdi:
  - Yaxşı! İndi çimərlik paltarınızı çıxarın.
  Çox yaraşıqlı və əzələli, naxışlı oğlan indi onun qarşısında tamamilə çılpaq dayanmışdı. Və onun çubuğu şişdi. Warbler özündə utanc və güclü həyəcan qarışığını hiss etdi. Və necə də yaraşıqlı idi.
  Qırmızı saçlı qadın dodaqlarını yaladı. O, elə güclü bir istək tələsik hiss etdi ki, daha öhdəsindən gələ bilmədi. O, paltarlarını cırmağa başladı.
  Və o çılpaq idi.
  Şirənin özündə bir qədər dolğun, lakin kifayət qədər güclü və əzələli qadın. Və onun döşləri böyük və möhkəmdir. Hiperseksuallığın zirvəsinə çatan bir gənc üçün bu, təbii ki, böyük bir sınaqdır.
  Warbler ona tərəf addımladı və demək olar ki, dərhal içəri girdi. O, təcrübəli sevgilisi deyildi və gənclik kobudluğu ilə hərəkət edirdi. Sevgiyə vaxt itirməyin.
  Amma qırmızı saçlı məşuqə artıq həyəcanlanmışdı və mastürbasyondan sonra sinəsi islanmışdı. Buna görə böyük, isti bir çubuq asanlıqla içəri girdi.
  Və çox gözəl idi, qırmızı saçlı qadın vəcd içində inlədi. Slavka onu şiddətlə öpməyə başladı. O, bir neçə dəfə qızlarla sevişmişdi.
  Amma onlar əsasən təcrübəsiz və özləri gənc idilər. Ancaq yetkin bir qadına sevgi sənətini öyrətmək üçün.
  Buna baxmayaraq, gənc əlləri ilə qırmızı saçlı qadının dolğun döşlərini sığallayır və intuitiv olaraq düzgün ritm seçir. Qızılbaş vəhşi bir inilti ilə gəldi. Sonra yaraşıqlı, yaraşıqlı bir oğlan ağ sıyıq axınında püskürdü. Və Red yanan toxumdan bir daha orqazm yaşadı.
  Slavanın penisi hələ də ayaqda idi, ancaq püskürmədən dərhal sonra baş toxunuşdan qaşınmağa başlayır.
  Striptiz klubunun rəhbəri başını tərpətdi.
  - Və sən yaxşısan! Yalnız hələ təcrübəsiz, amma sizə öyrədəcəyik! Heç bir qızı dilinizlə qane etmisinizmi?
  Şöhrət başını buladı.
  - Yox!
  Qızılbaş güldü.
  - Və necə olduğunu bilmək lazımdır! Bir çox qadın həqiqətən cunnilingus sevir! Unutmayın ki, onlar sizə pul ödəyirlər və onlara zövq verəni tələb etmək hüququna malikdirlər!
  Slavka ürkdü:
  - Bu iyrəncdir!
  Qadın güldü.
  - Yaxşı, oral seks etmək istəyirsən? Və bir çox qadın kişilərə məmnuniyyətlə oral seks verir! Elə isə gəlin indi klitorimi yalayaq və bunu məharətlə edək!
  Gənc üzünü örtdü.
  - Və ya bəlkə onsuz daha yaxşıdır!
  Qızılbaş qaşlarını çatdı.
  - Onda səni işə götürməyəcəyəm! Və bu çox sərfəlidir və nadir hallarda hər hansı bir kişi onu ala bilər. Yaxşı, yaxşı, sənə daha yüz dollar verəcəm!
  Və qadın yüz dollarlıq əskinas çıxardı. Və əlavə etdi:
  - Tez-tez dillə işləməli olacaqsan, buna görə də öyrən!
  Şöhrət yalvararaq soruşdu:
  - Yaxşı, heç olmasa yuyun ...
  Qızılbaş başını tərpətdi.
  - TAMAM! Yalnız gəncliyiniz üçün və ilk dəfə olduğu üçün. Ancaq unutmayın ki, əgər bir qadın sizdən soruşsa və sizə pul ödəsə, onun bütün istəklərini və heç bir şıltaqlığı olmadan yerinə yetirin.
  Və o, çılpaq, əyri və cılız ruha yaxınlaşdı. Yağışı əlinə alıb qaynar suyu yandırdı. Spermanın vajinadan necə yuyulduğunu hiss etdim. Və o, çox məmnun idi.
  İndi biz çox yaraşıqlı, lakin təcrübəsiz bir gəncə jiqolo sənətini və qadınlara necə zövq verməyi öyrətməliyik.
  Və bunu da bilmək lazımdır. Çox kişilər qadının bətnində dil işlətməkdən iyrənirlər. Onlar üçün hətta zapadlo sayılır. Baxmayaraq ki, insanın dili xeyli həzz verir.
  Bəziləri hətta buna görə striptizçi kimi işləməkdən imtina ediblər. Bəs bu kişilər nə düşünürlər ki, onlar ancaq çubuqlarını qoynuna soxub gənc bakirə qızların döşlərini sığallayırlar.
  Yox, gənclik isə pul müqabilində yaşlı qadına xidmət etməli, müştərilərin bütün arzularını yerinə yetirməlidir. Əlbəttə ki, bir çox gənc qadın striptiz barlarına gedir və ya orta yaşlı yaxşı formadadır. Yaşlı qadınlar tez-tez müştərilər deyil, istək artıq yaşla yox olur və nənənin əxlaqı daha güclüdür. Amma striptizçilər də onlarla işləməlidir.
  Və əlbəttə ki, onların əsas vəzifəsi özlərinə deyil, bir qadına zövq verəcəkdir. Beləliklə, o, yenidən sifariş verdi və ödədi. Və burada, əlbəttə ki, giqoloya bacarıq lazımdır.
  Bəlkə daha çox, paneldəki qadın fahişələrə. Və başa düşmək lazımdır ki, zərif cinsin nümayəndələri incə varlıqlardır və bəzən onları ağlınızla cəlb etmək və söhbəti davam etdirmək lazımdır. Bəziləri, məsələn, kişilərin özlərini hiss etməyi sevirlər. Bəzilərini isə qamçı ilə döymək olar, ya da... Yaxşı ki, şikəst olmasın.
  Digər qadın isə cinsi əlaqəyə girməyəcək, sadəcə ürəkdən danışmalıdır. Bəzi qadınlar isə kişini donuz çığırtısına sərxoş etməyi və özlərini sərxoş etməyi xoşlayırlar.
  Bəli və müştərilər yoxdur. Ancaq onun kişilərinin bir artısı var: yalnız qadınlarla. Digər fahişəxanalarda isə Slavkada, güman edirəm ki, pula görə həm götünü, həm də ağzını kişi ilə əvəzləyəcəklər! Beləliklə, o, vicdanla işləyəcək. Və o bundan həzz alır. Bu, demək olar ki, bir bakirədir, xüsusi bir şəkildə şəhvətli bir qadını həyəcanlandırır.
  Fahişəxananın qırmızı saçlı sahibəsi divanda uzanıb ayaqlarını aralayıb. Onun pişik təmiz qırxılmış idi. O, Slavaya işarə etdi:
  - Yaxşı, gəl bura yaraşıqlı!
  O çılpaq, əzələli, yaraşıqlı kişi ayaqlarının ucunda onun yanına gəldi.
  Dərisi qaralmış, saçları açıq qızılı rəngdədir, gəncin özü isə sadəcə şirindir, nə gözəl kişidir. Budur kişi!
  Qızılbaş onu götürüb başını tərpətdi.
  - Yaxşı, yalayaq!
  Gənc və çox yaraşıqlı, çılpaq jiqolo diz çökdü. Və üzü sinəsinə yaxınlaşdı. Slavka ilk dəfə bir qadınla bu şəkildə sevişmişdi və o, çox utanmışdı. Amma eyni zamanda utanc da həyəcan yaradırdı. Və kişi kamilliyi yenidən dirək kimi yüksəldi.
  Fahişəxananın sahibəsi hönkürdü:
  - Buyurun, qorxma!
  Warbler üzünü içəri saldı və dodaqları ilə diqqətlə onun klitoruna toxundu. Təzə, hələ gənc və güclü qadın bədəninin qoxusu xoş gəlirdi. Və dəf etməkdən daha çox həyəcanlandırır. Və pişik özü çox gənc qız kimi təmiz qırxılmışdı.
  Və beləcə gənc ağzını açıb dilini çıxardı. Mağaranın girişinə diqqətlə toxundu. Ucu ilə bir az duzlu səth hiss etdim. O, sürüşkən, cilalanmışdı.
  Gənc cəsarətlə yaladı. Dəhşətli heç nə baş vermədi.
  Qırmızı saçlı qadın alqışladı:
  - Daha cəsarətli ol, daha cəsarətli ol! Dondurma yaladığın kimi yala.
  Oğlan yenə yaladı. Və birdən ürəyim bulandı. Əslində qadından yalama var. Biabırçı yerlərə yaxın.
  Redhead qeyd etdi:
  - Utanma! Şərqdə hətta sultanlar belə qadınları yalayırdılar! Onda, mən sənə oral seks verəcəm!
  Slavkaya miniş vədi təsir etdi. Və həyəcan ürəkbulanma və qusma hücumuna qalib gəldi. Yenə yaladı, bir daha. Və özümü insult almağa başlayan bir rəssam kimi ilham aldım.
  Və onun dili enerji ilə qazandı. Veneranın klitoru və bətninin islandığını hiss etdi. Amma bu rütubətin dadı yaxşı idi. Və onu udmaq bal kimi idi.
  Slavka işləyirdi və həyəcanlanırdı. Budur, onun penisi o qədər şişirdi ki, hətta ağrımağa başladı.
  Və dil mexaniki və enerjili şəkildə işləyirdi. Qırmızı saçlı qadın bərkdən inlədi. O, başqa bir orqazm yaşayırdı və çox güclü idi. Bu, böyük heyranlığa səbəb oldu.
  Və Slava vəhşicəsinə həyəcanlandı. İndi o, kişi fahişəsidir. Bu, utancvericidir və eyni zamanda böyük bir dönüşdür.
  Gənc sevindi. Hətta fahişəxananın xanımı vəhşi fəryadla bitirib üzünə maye sıçrayanda.
  Sonra sözünün üstündə duraraq özü əyilib onun gənc, böyük kamilliyini ağzına götürdü.
  Qızılbaş əvvəllər paneldə işləyirdi. Və bunu tez-tez etməli idi. Müştəri təmizdirsə və üfunət qoxusu gəlmirsə, o zaman minuşda heç bir qəbahət yoxdur. Əksinə, isti, titrəyişli üzvün dilini hiss etmək xoşdur. Və onun qoxusu hətta qadını həyəcanlandırır və onu işə salır!
  Yaxşı, niyə bir çox zərif cinsin nümayəndələri bu şəkildə sevişməyi sevmirlər?
  Təbii ki, qərəzdən. Burada Hindistanda və Şərqdə bu, tamamilə normal və ümumi cinsi əlaqə formasıdır. Bizə nə olub?
  Fahişəxananın sahibəsi yaraşıqlı bir gəncin cinsiyyət orqanını şiddətlə yaladı. Slavkanın gözləri həyəcan və heyrətdən geri çəkildi. Və yenə bitirdi və onun şirin yulafı qadının ailəsinə töküldü.
  Fahişəxananın sahibəsi qeyd edib ki, gəncin sperması çox dadlı və şirindir. Və onu udmaq çox xoşdur və o bunu hətta dadına baxaraq edir.
  Və hamısı necə dadlıdır.
  Hətta yaraşıqlı kişinin toxumunu yanaqlarının altına yuvarlayaraq ağzında saxlayıb.
  Yaxşı, bu yaxşıdır!
  Fahişəxananın sahibəsi əmr etdi:
  - Yaxşı, bir az da məni yala!
  Gənc həvəslə başını tərpətdi. Və bunu daha böyük həvəslə etməyə başladı. Ümumiyyətlə, o, əlbəttə ki, jigolo karyerasını xəyal etmirdi. Başqa ideyalar və xəyallar da var idi.
  Xüsusilə o, hətta fantastik hekayələr də yazıb. Hətta bunu deyək.
  Kosmik quldurlar Yerə uçan boşqabda uçdular. Və İkinci Dünya Müharibəsində Hitlerə kömək etmək qərarına gəldilər. Və nəticədə nasistlərin qalib gəldiyi məlum oldu. Kosmik quldurların özləri isə işğal olunmuş ərazilərdə qubernator vəzifələrini aldılar.
  Və hər şey onlar üçün yaxşı görünürdü. Lakin Hitler öldü və onun varisi, ən məkrli Şellenberq ulduz qonaqlardan yaxa qurtarmaq qərarına gəldi.
  Amma bunu sakitcə etmək mümkün olmadı və yeni böyük müharibə başladı.
  Kifayət qədər uzun bir hekayə uğurlu və populyar idi, lakin pul gətirmədi.
  Ümumiyyətlə, elə vaxtlar keçib ki, ədəbiyyata pul qazana bilmirsən.
  Yazıçılar üçün qızıl illər bəlkə də 90-cı illər idi. Hələ internet yox idi, senzura ləğv edilib, nə istəyirsən yaz.
  İnsanlar hələ də oxumağı unutmayıblar.
  Və indi? Qazanmağa çalışın.
  Məsələn, Warbler indi dili ilə işləyir və qadın yenidən cumming edir. Sonra yenə pulsasiya edən, yeşim çubuğunu yalamağa başlayır.
  Gənc adam yellənir... Bəli, çox gözəldir. Yaxşı, Alphonse nə qədər əylənir.
  Və şəlalə yenidən püskürdü.
  Telefon zəng çaldı və qırmızı saçlı qadın könülsüz sözünü kəsdi.
  Göründüyü kimi, Slavkanın bəxti gətirdi. Onu striptiz klubuna qəbul etdilər. İndi o, qadınlar üçün rəqs etməli və onlara xidmət etməlidir.
  Ən xoşagəlməz hal isə digər striptizçi kişilər idi. Demək olar ki, hər kəs Slavkadan yaşlıdır, əzələli atletlər. Nədənsə, qadınlar əzələlərə cəlb olunur və ambals rəqsi aparırlar.
  Onlar Slavkanı məsxərəyə qoyublar ki, bu da gəncin utanmasına səbəb olub.
  Amma podiumda ətrafda bu qədər qadın olanda o, açılır və həyəcanlanır. Və çoxlu gənc və gözəl xanımlar var.
  Hətta təəccüblənirsiniz ki, belə gözəllər özləri paneldə layiqli pul qazana bilsələr, niyə jigolo ödəyirlər?
  Rəqsdəki bülbül yavaş-yavaş və cinsi şəkildə ifşa edildi. Çəkmələrini çıxardı, ayaqları isə gənc qız kimi o qədər zərif formada idi, amma eyni zamanda güclü və qaralmışdı.
  Üzgüçülük mayolarına qədər soyunaraq qadınlara yaxınlaşdı. Onu hiss edib üzgüçülük baqajına pul qoydular. Biri hətta sağ əli ilə gəncin xoruzundan tutub, əyilib dilini bir neçə dəfə tərpətdi. Slavka bitirməkdən çətinliklə özünü saxlaya bildi.
  Qadınlar onu fahişə kimi pəncə ilə vururlar. Və həyəcanlandırır və utandırır.
  Biri daha onun dabanını qıdıqladı, digəri isə götünü öpdü. Bəli, burada əladır.
  Qadınların əksəriyyəti vay və tam şirədədir.
  Strip barın adətinə görə, hər yeni gələn bakirə sayılır və hərracda bir gecədə pul çantası olan qadınlara satılır. Bu, qurum üçün çox sərfəlidir.
  Üstəlik, sövdələşmə olanda zərif cinsi o qədər işə salır ki, gecəyə sadəcə absurd pul verirlər.
  Bu, artıq ənənəyə çevrilib, yaxşı ənənəyə çevrilib.
  Öldürən rəqsdən sonra kiçik bir hovuza sıçradı. Sonra üzərinə yağ sürtüb, yorğan-döşəklə örtüblər.
  Qırmızı saçlı sahibə dizə qədər hündür çəkmələr geyinməyi də əmr edib. Və örtüklər gənci hissə-hissə ifşa edəcək qədər idi. Beləliklə, qadınları işə salmaqla, maksimum miqdarda pul toplaya bilərsiniz.
  Oğlan, bahalı qul kimi, hərrac yolu ilə satıldı. Və dadlı görünürdü. Adətən, axı, qadınları belə satırlar və burada çox yaraşıqlı, yaraşıqlı bir qızın zərif siması olan bir oğlan var.
  Bəli, başqa bir tamaşa var idi.
  Yelena da sövdələşməyə hazırlaşırdı. O, nağd pulu dollarla ödəməli oldu və kartdan bütöv bir çanta yaşıl əskinas çıxardı.
  Bu şirin oğlanı çox bəyəndi. Və nəyin bahasına olursa olsun, gecəni onunla keçirməyə qərar verdi. Baxmayaraq ki, bu ona baha başa gələ bilər. Bəs əgər yaşlı ər bunu bilsə?
  Elena ah çəkərək oxudu:
  Necə də yorulmuş murdar ər
  Qoca keçəl və iylənir...
  Qızlar taleyi bilir
  Üfüqdə həmişə buludlar var!
  
  Amma təbii ki, zəngindir,
  Onun milyardları var...
  Və sadəcə istedadı oğurlayın
  O, bu işin fırıldaqçısıdır!
  Və gənc qadın o qədər də xoşbəxt olmayan mahnıya güldü. Digər tərəfdən, çoxları ona həsəd aparır. Bəs onun kişiləri azdır?
  Yelena o qədər azğın və seksə öyrəşmişdi ki, daim ayaqlarının arasında qaşınırdı.
  Və hətta vibrator kömək etmədi. Beləliklə, o, fahişədir və bununla fəxr edir.
  Elena onun yarıqının yandığını hiss etdi. Və o, həqiqətən istəyirdi. Afrikalı ilə necə sevişdiyini xatırladı. Onun belə böyük mükəmməlliyi var idi. Və o, sözün əsl mənasında, bir şiş kimi əkdi.
  Daha sonra Elena bir neçə güclü orqazm yaşadı və daha çox pul aldı.
  Beləliklə, o, fahişə olmağın nə qədər yaxşı olduğunu düşündü. Çox əyləncə və gəlir. Beləliklə, kişilərlə əla idi.
  Sən onlarla pişik kimisən, pişik isə çox vəhşidir.
  Yelena çox gözəl və fiqurlu bir fahişə idi, iri, əzələli, inkişaf etmiş formaları var.
  Onun çoxlu müştərisi var idi. Fahişəlik peşəsi peşə tələb edir. Bütün qadınlar onu sevmir. Ancaq Yelenanın təbii instinkti və bacarığı var idi. Yataqda möcüzələr yaratdı.
  Onun dili də çox çevikdir! İndi də o, kişiləri çəkir və o, mütləq ağzında bitirmək üçün onları yalayacaq və daha çox həzz alacaq və həqiqətən də götürüb işə salacaq.
  Yeri gəlmişkən, Elena da bir neçə dəfə hərracda çəkic altında kişilərə satıldı.
  Və onu hamının gözü qarşısında soyundurdular, sonra bir gecədə apardılar. Təəssüf ki, o, günahsızlığını çox erkən itirdi və onu satışa çıxara bilmədi. Bəs platformada çılpaq dayanmaq necədir, yüzlərlə kişi sizə ac gözlərlə baxır.
  Oh, necə də həyəcanlıdır! Və beləcə ləzzət və həzz alırsan.
  Elena həmişə kişiləri və daha az tez-tez qadınları istəyirdi. Sevgi oyununu çox bəyəndi. Və seksi sevirdi.
  Amma o, filmlərdəki, bədii romanlardakı kimi sevgini bilmirdi. Onun heç bir romantik sevgisi yox idi, yalnız heyvani, azğın şəhvət var idi.
  Ancaq bu gənc xüsusi bir şey idi. Ondan xeyli kiçik olsa da, intellektə malik idi.
  Və ilk dəfə Yelena özündə şəhvətli qadının heyvani instinktindən başqa bir şey hiss etdi.
  Və bu nə isə ürəyimi həyəcanla döyüntdü və mən özümdə xüsusi bir əhval-ruhiyyə hiss etdim.
  Elena oxudu:
  Qismətim, yaxşılığa peşman olma,
  Gözəl ol, elə də ağıllı ol...
  Gənci qucaqlayın
  Bakirə qızın cavan sapı kəsilməsin!
  O, həqiqətən də seks istəyirdi və o, qurumun hesabına pul köçürərək smartfonda jiqoloya zəng edib.
  İyirmi yaşlarında, yaraşıqlı və əyri bir gənc ona yaxınlaşdı.
  Yelena qısa tumanını aşağı salıb ayağını açdı. O, diz çökdü və həvəslə dili ilə ayaqlarının arasında işləməyə başladı.
  Elena onun saçlarını və güclü boynunu sığallayır, məmnuniyyətlə inləyirdi. Alphonse təcrübəli və peşəkar idi. Onun da xoşuna gəlirdi, qadın nə qədər gənc və gözəldir.
  Yelena inildəyib ağzına banan götürdü. Mən onu dəri ilə birlikdə gəmirməyə başladım, bu gözəldir.
  Bəli, olduqca gözəldir.
  Elena fahişəlik zamanı müştərilər tərəfindən necə yalandığını xatırladı. Bəli, belə idi.
  Və pul ödəyib böyük həzz verdilər. Bu da onu son dərəcə xoşbəxt etdi.
  Fahişə olmaq yaxşıdır. Bu istedad və təxəyyül tələb edən bir işdir. Və çox böyük ağıl. Elena isə zəka baxımından çox diqqətəlayiq bir qızdır.
  Və seksi çox sevir. Alfonsun dili sizi ehtirasla inildəməyə məcbur edir. Bu, həqiqətən zövqdür.
  Elena gülümsədi və daha bir dərin inilti və orqazmdan bədən titrədi, ardınca rahatlıq gəldi.
  Bəli, cazibədir...
  Milyarder qadın jiqolonu əlləri ilə penisindən tutub. Və onu toplardan bərk sıxaraq ağrıdan inildəməyə məcbur etdi.
  Və o, qışqırdı:
  Seks qız seksdir
  Sizin üçün nə qədər utanc verici...
  Heç vaxt cansıxıcı olmayın
  Heç vaxt utanma!
  Amma yenə də sizə pul ödəniləndə, özünüz ödədiyinizdən daha yaxşıdır. Burada deyiləcək bir şey yoxdur.
  Siz də bir üzvü yalaya bilərsiniz ...
  Və o, toplarda dabanı ilə Alfonsu vurdu. O, qışqırdı və ayağa qalxdı.
  Gənc qadın gülərək cavab verdi:
  - Yaxşı, iti necə sevirsən?
  O, başını tərpətdi.
  - Siz cazibədar xanımsınız!
  Elena başını tərpətdi.
  - Onda şalvarını çıxar!
  Alfons itaət etdi. Onun kişi mükəmməlliyi kifayət qədər böyük idi və iştahaaçan görünürdü.
  Milyarderin arvadı başını tərpətdi.
  - İndi də mənə!
  Ona yaxınlaşdı. Yelena isə acgözlüklə onun xoruzunu dodaqları ilə tutdu. O, səbəbsiz peşəkar deyil və yalamağı bilir. Və ən əsası, o, həqiqətən xoşuna gəlir.
  Və gəlin jiqolonun pulsasiya edən nüvəsi ilə məharətlə işləyək. O, kifayət qədər güldü.
  Qadınlar tez-tez kişilərin toplarını yalayır və hətta minus üçün pul ödəyirlər. Onlar üçün bu, böyük zövqdür. Və bunu kim bilmir.
  Və jigolo pul alır və yüksəlir. Və çox gözəldir. Budur bir peşə. Və sizin gözəl qadınlarınız və valyutanız var. Yaxşı, burada necə yaşamaq və sevinməmək olar.
  Gənc oxudu:
  İstənilən qardaş, istənilən
  Sevin qardaşlar yaşasınlar...
  Alphonse qızlarla kədərlənmək məcburiyyətində deyil!
  Elena başını tərpətdi.
  - Yaxşı mükəmməlliyiniz var! Və mən çox məmnunam. Və başqa bir şey istəyirsən!
  O, təbəssümlə oxudu:
  Alphonse həmişə sağlamdır,
  Alphonse hər şeyə hazırdır!
  Biz çoxlu qulaqlarıq!
  Borcları saymayın!
  Elena təsdiqlədi:
  - Bəli, hazırsan! Və mən hazıram!
  Gənc, yaraşıqlı, əzələli bir kişinin üzvünü yalamaq xoşdur. Yelena da onu sevən Emmanuelini xatırlayaraq işləyirdi. Və bunu böyük həvəslə etdi. Və necə də gözəldir, çox gözəldir və qadınları orqazma çevirir!
  Və sonra kişi bitirdi və bir sperma axını gənc qadının ağzına töküldü.
  Yelena acgözlüklə uddu və çox dadlı idi.
  Sonra Alfonsu sərbəst buraxdı. Bir az sakitləşdi.
  Hərrac vaxtı yaxınlaşırdı, çox yaraşıqlı bir gənci yavaş-yavaş hərraca çıxarmalı, onu ifşa etməli idi.
  Və bu çox yaxşıdır. O, başqa şəhvətli fırıldaqçılarla ticarət edəcək.
  Bunlar bəzən ehtiraslı və isti qadınlardır.
  Elena qadın olmağın kişi olmaqdan daha yaxşı olduğunu düşünürdü. Məsələn, bir adamdan pul qoparmaq və paneldə pul qazanmaq daha asandır. Və təbii ki, qadının milyarderlə evlənməsi milyarder üçün kişidən daha asandır.
  Bəli, onun çox zəngin əri var - tez ölsün! Və onun həyatı çox gözəl və sərindir!
  Elena oxudu:
  Milyarların olması yaxşıdır
  Və pulla üzməyi bil...
  Ancaq bəzən badamcıqlar uğursuz olur,
  Və Alphonse işdən çıxdı!
  Və o, götürüb güləcək.
  
  QIZ VƏ NİNJA QARŞIQA
  ANNOTASİYA
  Ayaqyalın qız sehrin işlədiyi və inanılmaz, inanılmaz canlılarla dolu bir dünyaya girdi. Əbədi gənclik qazanmaq üçün qız Ninlja qarışqası ilə döyüşməli idi. Və bir çox başqa testlərdən keçin.
  . FƏSİL Љ1
  Burada o, meşədə giləmeyvə yığır. Demək olar ki, meşə kimidir. Gövdənin dibinə yapışmış skripkaya bənzəyən ağaclar olmasa. Amma bu da maraqlıdır.
  Albina əlini belə bir iplə gəzdirdi. Bir cırıltı oldu, sonra bir cırtdan göründü.
  Qız qışqırdı:
  - Heyrət! Vay!
  Cırtdan dələ kimi hündür, kifayət qədər balaca idi. Amma eyni zamanda əlində sehrli çubuq tutmuşdu.
  Sadə ağ kəndli paltarında uzunboylu, ayaqyalın qıza baxıb soruşdu:
  - Nə istəyirsən, qız?
  Albina susdu:
  - Mən bütün Rusiyanın İmperatoru olmaq istəyirəm!
  Gnome güldü və mızıldandı:
  - Oh, sən bunu istəyirsən! Yaxşı ambisiya!
  Qız başını tərpətdi.
  - Və əgər bütün dünya, daha yaxşı!
  Gnom fit çaldı:
  - Belədir? Qoca ilə qarı və qızıl balıq haqqında hekayəni xatırlayırsanmı?
  Albina incidi:
  - Mən heç qoca deyiləm. Mənim cəmi on beş yaşım var.
  Papaqlı balaca adam başını tərpətdi və soruşdu:
  - Məktəbi bitirmisiniz?
  Qız ah çəkərək cavab verdi:
  - Hələ yox!
  Cırtdan papağını yenidən yellədi:
  - Bəs siz dünyanı idarə etmək istəyirsiniz?
  Albina qeyd etdi:
  - Mənim sevgilim var. O, əsl dahidir. O, imperator, mən isə imperator.
  Gnome soruşdu:
  - Oğlan da?
  Qəhrəman qız başını tərpətdi.
  - Bəli, oğlan. Amma o qədər böyük dahidir ki, bəşər tarixində heç vaxt ona tabe olmayıb.
  Balaca adam başını tərpətdi.
  - Bəli bilirəm! Tarixdə belə odun qırdı, Çingizdən də soyuqdu. Və onu dayandırmasan daha çox ağrıyacaq.
  Albina məntiqlə qeyd etdi:
  - Müxtəlif ölkələrdə iki yüz kiçik despotun hamısı üçün bir böyük diktatorun olması planet üçün daha yaxşıdır!
  Gnome başını tərpətdi.
  - Ola bilər! Bir padşah, heç olmasa, özündən oğurluq etməyəcək və dövlətlər arasında bütün Yer kürəsini məhv edəcək nüvə müharibəsinin başlamasına imkan verməyəcək.
  Qəhrəman qız razılaşdı:
  - Görürsən, başa düşürsən. Beləliklə, bizə Yer planeti üzərində güc verin!
  Papaqlı balaca adam dedi:
  "Bu, çox, daha doğrusu, böyük sehrli güc tələb edir. Və mən sadəcə bir balaca gnomam. Yalnız ən yüksək Demiurge Tanrıları sizə belə bir güc verə bilər.
  Albina mızıldandı:
  - Elə isə bizi bu Tanrılara apar.
  Gnome qeyd etdi:
  - Onlara gedən yol uzundur, qız. Və sizin istəyinizi yerinə yetirəcəkləri faktı deyil. Dünya gücü layiq olmalıdır. Siz isə hələ məktəbi bitirməmiş oynaq yeniyetmələrsiniz. Necə ola bilər ki, sizə bu qədər böyük məsuliyyət verilir?
  Qız dərindən nəfəs alıb cavab verdi:
  - Bilmirəm! Amma heç kim bizdən yaxşı deyil. Və Vitali Akulov belə bir dahidir. Əminəm ki, o, planet üzərindəki gücündən yaxşılıq üçün istifadə edə bilər. Və bəşəriyyəti ulduzlara apar.
  Gnome başını tərpətdi.
  - Hələlik mən həqiqət güzgüsünə uçacağam və Vitali Akulovun necə olduğuna diqqətlə baxacağam. Sən isə, məni müalicə etmək üçün daha böyük və şirin giləmeyvə seç!
  Albina başını tərpətdi.
  - Bu gəlir! Mən belə edəcəm.
  Bundan sonra gnom çubuqunu yelləyərək gözdən itdi.
  Və sadə kəndli paltarında ayaqyalın, gözəl bir qız giləmeyvə yığmağa başladı. Bunu zərif, lakin eyni zamanda uzun və zərif barmaqları ilə etdi.
  Sonra çılpaq qız ayaqları ilə giləmeyvə qoparmağa çalışdı. Ancaq daha çətin və əlverişsizdir.
  Qız işlədi və şən oxudu:
  moruq,
  Məni uzaqlara çağırdı...
  Payızın səhərinə qədər
  Qızılı gözləyirəm...
  Bunlar necə parıldadı?
  Səhər qığılcımları
  Ah, nə şirin moruq!
  Qız səbətdə giləmeyvə yığırdı. Üstəlik, moruq deyil, çiyələk kimi bir şey, yalnız daha parlaq və gül qönçələrinə bənzəyir. Bəli, bu gözəl giləmeyvədir.
  Qız fikirləşdi ki, dünya üzərində hakimiyyət niyə lazımdır? O qədər dərdlər və narahatlıqlar, bir an belə boş qalmır. Milyonlar sənə xeyir-dua versə də, milyonlar səni lənətləyir! Ən əsası isə istənilən praktiki qərarla qurbanlar və narazılar var.
  Məsələn, spirt haqqında nə demək olar? Bir tərəfdən zərərlidir, digər tərəfdən isə bir çox insan üçün araq həyatda yeganə sevincdir! O, acı və murdar olsa da.
  Albina, əlbəttə ki, həyatında çox şey görüb, amma araq o qədər iyrəncdir ki, belə iyrənc şeylər içən böyükləri anlamaq mümkün deyil. Ancaq siqaret daha iyrəncdir və bir çox qızlar siqaret çəkir. Daha arıq olmaq istədiklərini deyirlər.
  Amma Albina damazlıq at kimi ətli, əzələli qızdır. O niyə arıq olardı? Və bu ona çox yaraşır.
  Doğrudan da, nə, qız skelet olmalıdır? Və eyni zamanda onun yağı yoxdur, yalnız əzələləri var!
  Qız giləmeyvə götürdü və yenidən oxudu:
  Kalinka, Kalinka, mənim Kalinkam,
  Moruqum, moruqum!
  Tam bir çanta moruq yığdım,
  Və bu çəkidən lüləni yırtdı!
  Bundan sonra necə götürüb gülməli. Bəli, bu çox gülməli görünür.
  O, həmçinin bir oğlanın onun güclü, əzələli ayaqlarını sığallamasını istəyirdi. Və pişik kimi gözəl idi.
  Gnome nəhayət gəldi. Və səbət artıq dolu idi. Cırtdanı gətirdi. Yanında çox gözəl, lakin balaca qanadlı bir qız göründü.
  O, sehrli çubuqunu silkələdi, ondan qığılcımlar çıxdı və cik-ciklə dedi:
  - Salam, balam!
  Albina başını tərpətdi.
  - Salam! Bəs sən kimsən?
  Qanadlı qız cavab verdi:
  - Mən pəriyəm!
  Qəhrəman qız başını tərpətdi.
  - Mən belə düşünürdüm! Bəs Peter Pan necə?
  Pəri başını tərpətdi.
  - Yox! Mən fərqliyəm! Həm də çox güclü və mən sizə uçma qabiliyyəti verə bilərəm. Ya da əbədi gənclik!
  Albina fit çaldı:
  - Əbədi gənclik böyükdür, bəs dünya üzərindəki güc?
  Pəri gülümsəyərək cavab verdi:
  - Bəs siz kraliça olacaqsınız?
  Qız düzəltdi
  - İmperator!
  Pəri çiyinlərini çəkdi.
  - Buna nail olmaq çətindir. Əbədi gənclik istəmək daha yaxşıdır. Bu, qadınların hər zaman hər şeydən, gücdən çox istədiyi şeydir.
  Albina başını tərpətdi.
  - Yaxşı! Səndən əbədi gəncliyi alacağam. Və mən başqa pərilərdən və ya sehrbazlardan dünya üzərində güc istəyəcəyəm!
  Pəri qanadlarını çırpıb dedi:
  - Sən hələ də əbədi gənclik qazanmalısan. Məsələn, nə edə bilərsən?
  Qız qürurla kürəyini düzəldib dedi:
  - Taekvondoda qara kəmərim var! Və mən Vitalikə əsl möcüzələr yaratmağa kömək etdim.
  Pəri gülümsəyərək başını tərpətdi və soruşdu:
  - Nəyə üstünlük verirsiniz, qılıncla duelə, yoxsa intellektual döyüşə?
  Albina çiyinlərini çəkərək cavab verdi:
  - Qılıncla döyüşmək üçün bu Kendodur! Mən onu ancaq belə tanıyıram. Baxmayaraq ki, o, ağıllı döyüşçüdür. Həm də zəka hesabına, axmaq deyil! Beləliklə, hər ikisinə hazır olun!
  Pəri gülümsədi və dedi:
  - Qılınclı ninja ilə döyüşə nə demək olar?
  Qız başının üstünü qaşıyaraq dedi:
  - Ninja-Goosebump, bir növ qorxulu səslənir! Əlaqə qurmağa çox da həvəsli deyil. Zəka ölçmək daha yaxşı ola bilərmi?
  Pəri dedi:
  - Bəs əgər ninja qazları qılınclarda deyil, çılpaq qolları və ayaqları ilə?
  Albina başını tərpətdi.
  - Döyüşdə mən heyvanam! Döyüşməyə tam hazırdır, hətta silahsız olsa belə, tüğyanla!
  Qanadlı pəri başını tərpətdi.
  - Gəl, sonra döyüş!
  Və balaca sehrbaz çubuğunu yellədi. Və qızın qarşısına çox döyüşən ninja çıxdı. Daha dəqiq desək, o, boyu Albinadan bir baş qısa idi. Və o, həqiqətən qarışqaya bənzəyirdi, yalnız maskada. Və dərhal qılınc və xəncər tutan altı üzvü var.
  Pəri qışqırdı:
  - Silahını yerə qoy! Gəlin çılpaq əllərlə döyüşək!
  Goosebump Ninja qılınclarını və xəncərlərini yerə qoydu və qeyd etdi:
  - Məşhur döyüşçünün ayaqyalın qızla döyüşməsi nədənsə əlverişsizdir!
  Pəri razılaşaraq başını tərpətdi.
  - Mən başa düşürəm! Ancaq bu qız həmişə gənc və gözəl olmaq istəyir. Və eynilə, bu dünyada və başqa heç bir şeydə heç bir şey əldə edilə bilməz. Beləliklə, o, sizi döyməli və əlbəttə ki, üç suala cavab verməlidir.
  Albina narazılıqla dedi:
  - Nə, hələ suallara cavab verməliyəm?
  Pəri gülümsəyərək başını tərpətdi.
  - Əlbəttə! Amma axı siz nəinki əbədi gənclik əldə edəcəksiniz, həm də... Əgər sizdən bir şey kəsilibsə, o zaman hər şey asanlıqla bərpa olunacaq. Və heç kim səni incidə bilməz. Və bu artıq sərindir.
  Albina razılaşdı:
  - Hə sərin. Bunun üçün tər tökə bilərsiniz.
  Qanadlı sehrbaz döyüş qaydalarını izah etdi:
  - Altı raundunuz olacaq. Klassik peşəkar boksda olduğu kimi nokaut. Yığıldıqda, hakim hesablayana qədər küncə keçin. Altı raundda heç kimin nokauta düşmədiyi halda, qələbə xallara görə müəyyənləşəcək.
  Goosebump Ninja qeyd etdi:
  - Onda peşəkarlar kimi birdən on iki dövrə vurmaq daha yaxşıdır! Gəlin həqiqi və həqiqi uğrunda mübarizə aparaq!
  Pəri başını tərpətdi.
  - Bəlkə on iki! Amma ümid edirəm ki, nokaut olacaq!
  Və yenə sehrli çubuğunu yellədi.
  Dərhal iplərlə bir üzük və hakim - idman kostyumunda bir qız var idi.
  Albina döyüşə mane olmasın deyə kəndli paltarını çıxarıb.
  Bundan sonra o, yalnız bir bikinidə qalıb. Onun əzələləri indi çox yaxşı görünürdü. Onlar o qədər naxışlıdırlar və qızın özü gözəldir və ləzzətli bir sarışındır.
  O, deməliyəm ki, ümumiyyətlə, ağlasığmaz möhtəşəm cazibədir.
  Və üz və eyni zamanda, incə, demək olar ki, uşaq, qız, lakin cəsarətli çənə ilə.
  Hər iki döyüşçü bir-birinə baş əydi. Qon səsləndi və döyüşə başlamaq üçün işarə gəldi.
  Albina artıq üç yaşından döyüş sənəti ilə məşğul olan mükəmməl döyüşçü idi. Və gördü ki, düşmən boyundan aşağıdır, daha da uzv uzunluğunda, yaxşı, qarışqadan nə götürmək olar.
  Halbuki qarışqalar çox güclü və çevik həşəratlardır. Və onlar məsafədə saxlanılmalıdır.
  Qız isə çılpaq ayağı ilə ninja qarışqasını qarnına yüklədi. Və o, bir zərbə alaraq dayandı. Sonra Albinanın yanına qaçdı.
  Qəhrəman qız onu çılpaq baldırından bir zərbə ilə qarşıladı. Həşərat ninjası xitinli bir qabıqla örtülmüşdü və buna görə də təlim keçmiş qızın güclü zərbələri ona praktiki olaraq heç bir təsir göstərməmişdir.
  Albina hücumda təpiklərlə bir neçə dəfə nindziyanın tünd tumurcuqlarını dayandırdı, həmçinin yumruqlarını başında üçqat tutdu. Və indiyə qədər o, özünü tutmağa imkan verməyib.
  Birinci raund başa çatdı və hər iki rəqib künc zərbələrinə keçdi.
  Pəri təbəssümlə qeyd etdi:
  - Niyə onun səni döyməsinə icazə verirsən!?
  Ninja Goosebump cavab verdi:
  - Mən sadəcə ona baxıram!
  Qon səsi eşidildi və döyüşçülər yenidən yaxınlaşmağa başladılar. Və sonra ninja qəfil sürətlə sürətləndi və pəncələri ilə Albinanın sinəsinə təpik vurdu. Qız ayağından uçdu. O, arxası üstə yıxıldı və çılpaq dabanları havada parıldayırdı.
  Hakim nokdaunu saymağa başladı. Albina isə dərhal yerindən sıçradı. Və qəzəblə geri qayıtmağa qaçdı. Onun çılpaq, qaralmış, əzələli ayaqları pərvanə kimi fırlanırdı.
  Lakin ninja onları pəncələri ilə blokda apardı. Dəf edilmiş hücumlar. Və sonra kəskin şəkildə sürətləndi. Və yenə pəncələri qızın qarnına və sinəsinə dəydi. Çürüklər və sıyrıqlar buraxmaq. Və sonra burnuna baş zərbəsi. Və Albina Yuşkanın üzünə axdı. Və qızın özü yıxıldı.
  Həqiqət yüksəldi, amma hakim yenə də nokdaulu saymağa başladı.
  Bəli, Albinanın işləri əhəmiyyətsiz idi.
  Pəri sehrli çubuqunu yelləyərək cıvıldadı:
  - Axşam ninja! Siz təşəbbüsü ələ keçirdiniz!
  Ninja döyüşçüsü yenidən sürətlənib. Və yenə Albinanı yıxdı. O, ona kifayət qədər güclü zərbə vurdu və qız yıxıldı və geri atıldı.
  Goosebump Ninja fısıldadı:
  - İstər atlı, istər piyada,
  Super Çempion...
  Goblin sənin üstünə qaçacaq,
  Ratyu milyonuncu!
  Albina geri qayıtmağa tələsdi, lakin güclü bloklara rast gəldi. Və onun hücumu dəf edildi. Və pəncənin iti ucu qızın çılpaq dabanına dəydi, bu da qabarcığın şişməsinə səbəb oldu.
  Raundu bitirmək üçün qonq səsləndi.
  Qız axsayaraq, səndələyərək öz küncünə çəkildi. Bəli, onu yaxşı və sərt döydülər.
  Albina stula çökdü. Və o, ağır nəfəs aldı. Hmmm, onun heç vaxt belə rəqibi olmayıb. Və düşmən insan deyil, ninja qarışqasıdır. Hansı ki, çox ciddidir.
  Budur, yenidən gong və yeni bir dövrə!
  Albina yenə təpik almağa çalışır. Ancaq düşmən böcək olduğu üçün insandan daha sürətlidir. Və burada o, yenidən qısa pəncələri ilə qırılır, qızı yalın ayağından tutur və onu kukla kimi atır.
  Albina ayağa qalxır, amma yenə də sağ sinəsindən sərt bir zərbə vurur. Və qançırlar var, qız yıxılır.
  Qalxıb yenidən üzünə yumruq vurur. Və bu da ağrılıdır.
  Albina gözünün altında qançırın şişdiyini hiss etdi.Bəli, duel çox çətin keçdi.
  Ninja tısbağası açıq şəkildə üstünlük təşkil edir və xallarda liderlik edir. Və yenə də qızı yaraşıqlı sifətlə ittiham etdi.
  Albina yıxıldı və gong siqnalı raundun bitdiyini bildirdi.
  Qız sanki öz küncünə süründü.
  Pəri onun yanına uçdu və soruşdu:
  Niyə itirdiyini başa düşürsən?
  Albina ah çəkərək cavab verdi:
  Çünki bu bir böcəkdir!
  Pəri başını tərpətdi və soruşdu:
  - İki dəfə sürətli olmaq istəyirsən?
  Qız təsdiqlədi:
  -Əlbəttə edirəm!
  Qanadlı qız dedi:
  - Suala düzgün cavab verin. Və sonra həqiqətən yaxşı olacaqsınız!
  Albina təbəssümlə cavab verdi:
  - Yaxşı, mən hazıram!
  Pəri qışqırdı:
  - Niyə Tanrının çoxlu günləri var!?
  Qəhrəman qız gözlərini böyüdüb mızıldandı:
  - Nu və sual? Mən onun mənasını başa düşmədim.
  Pəri qətiyyətlə dedi:
  - Və mənasını başa düşməyə ehtiyac yoxdur. Siz sadəcə götürün və bacardığınız və başa düşdüyünüz kimi cavab verin!
  Albina gülümsədi və sonra ilhamlanaraq dedi:
  - Çünki Allah çox günlər edə bilərdi!
  Sehrli qız başını tərpətdi.
  - Yaxşı! Bu dəfə o, düzgün cavab verdi. Və sürətiniz ikiqat artdı.
  Pəri sehrli çubuğunu yellədi. Və həqiqətən də, Albinanın əzələləri fenomenal güclə dolu idi.
  Və beləcə döyüşə getdi. Və yalın ayaqları parıldadı. Və sonra zərbə qazlı ninjanın mədəsinə düşdü. Hətta özü, təlim keçmiş Albina, bu zərbənin vurulma sürətini və gücünü və onu deşən sarsıntını yüksək qiymətləndirdi.
  Albina qəzəblə hönkürdü:
  - Faşist qumbarası alın,
  Serenada oxuyun!
  Goosebump Ninja ona hücum etməyə çalışdı. Amma indi Albinanın sürətlənən ayaqları onu qarşılaya bilib. Və onlar xitinli qabığa vurdular.
  Qazların bu zərbələrdən narahat olduğu aydın idi, lakin ona ciddi ziyan vurmadı. Qız döydü, amma o, düşməndən öndə idi və indi o, xallarda lider idi. Daha doğrusu, bu tur ona qalıb.
  Sonda Albina hətta lou-təpiklə həmkarını yıxıb.
  Künclərdə ayrıldılar və artıq ninja-qaz tumurcuqları əzilmiş görünürdü.
  Pəri yenə qəhrəman qızın yanına uçdu və qeyd etdi:
  "İndi çox yaxşı gedirsən." Ancaq sürətinizi və gücünüzü yenidən ikiqat etmək istəyirsiniz?
  Albina razılaşaraq başını tərpətdi.
  -Əlbəttə edirəm! Nə edilməlidir?
  Sehrli qız təbəssümlə dedi:
  -Daha bir suala cavab ver.
  Qəhrəman qız inamla cavab verdi:
  - Mən hazıram!
  Pəri qışqırdı:
  - Niyə qışda şaxtalı, uşaqların burnunu çimdik!
  Albina gülümsədi və cavab verdi:
  - Sual budur! Amma mənasızdır və çoxlu cavablar verir.
  Sehrli qız cavab verdi:
  - Bu da sadəcə yumor üçündür. Burada cəhd edin, hazırcavab cavab verin.
  Qəhrəman qız verdi:
  "Qışda soyuq olduğu üçün uşaqların burnunu çimdikləyir, çünki burnunu kökündən kəsmək üçün kifayət qədər yaşlı deyil!"
  Pəri başını tərpətdi.
  - Bəli. saymaq olar! Və sürətiniz və gücünüz indi yenidən ikiqat olacaq.
  Və sehrli qız sehrli çubuğunu silkələdi.
  Və Albina yeni, inanılmaz güc və enerji artımı hiss etdi.
  O, qəzəblə rinqə qaçdı. Və ninjanın üstünə atıldı.
  Və gəlin onu döyək. Zərbə nə deyil ki, sanki balyozla döyülür. Və böcək döyüşçüsü çox sərt şəkildə yıxılmağa başladı.
  Albina düşməni məğlub etdi və o, yıxıldı və çətinliklə qalxdı. Ancaq bütün raund qızın diktəsi ilə keçdi.
  Sonra qürurla yenidən küncə atıldı.
  Pəri təbəssümlə soruşdu:
  - Daha ikiqat sürət və güc istəyirsiniz?
  Albina başını tərpətdi.
  - TAMAM! Gəlin!
  Sehrli qız yenə tapmacanı soruşdu:
  - Nədən və niyə, ayda qurdlar ulayır!
  Albina güldü və əminliklə cavab verdi:
  - Qurdlar ayı yeyə bilmədiklərinə görə ulayırlar!
  Pəri təbəssümlə dedi:
  - Siz həqiqətən dahisiniz. Mən layiqli olmaq üçün çox şey düşünürəm!
  Və sehrli qız yenə sehrli çubuğunu fırladı.
  Albina sözün əsl mənasında havaya uçdu. İndi o, inanılmaz gücə və enerjiyə çevrilib.
  Və beləliklə, o, ninjanın üstünə qaçdı. Beləliklə, o, çılpaq, yuvarlaq dabanını çənəsinə köçürdü. Və böcək döyüşçüsü nokauta düşdü.
  Hakim ona qədər saydı və elan etdi:
  - Döyüşçü Albina nokautla qalib gəldi! Əla!
  Əlini qıza qaldırdı.
  Albina oxudu:
  - Qız ölümdən belə qorxmur,
  Onun qoşunu heç kimdən qorxmur ...
  Qadın qəhrəmancasına düşmənlə vuruşar,
  Və hətta öləndə də qalib gələcək!
  Pəri təntənəli şəkildə elan etdi:
  - Albina güclü döyüşçünü məğlub edib düzgün və ən əsası hər üç tapmacaya hazırcavab cavab verdiyi üçün ona əbədi gənclik və mütləq toxuma bərpası verilir.
  Və sehrli qız sehrli çubuqla səkkiz rəqəmi düzəltdi. Və sonra bir möcüzə baş verdi, Albina əsl ölümsüzlük qazandı.
  Və qəhrəman qız oxudu:
  Yer üzündə heç nə diqqətdən yayınmır
  Və getmiş gənclik hələ də ölməzdir...
  Nə qədər gənc idik,
  Necə də səmimi sevildi!
  Zirvələri fəth etdilər
  Taleyin fırtınasına rəğmən!
  
  PUQAÇEV RUSİYA ÇARI
  Emelyan Puqaçov Orenburqu mühasirəyə aldı. Üsyançılar üçün işlər yaxşı getmədi. Kral alayları yaxınlaşırdı. Özünü deyən çar Orenburqdan mühasirəni götürmək istəmirdi, lakin qoşunları ayırmaq riskli idi. Real tarixdə üsyançılar hələ də parçalanmış və parça-parça döyülmüşdülər. Əvvəlcə Tatişevo yaxınlığında, sonra isə Beloozersk yaxınlığında. Bu qərarın yanlış olduğu ortaya çıxdı.
  Lakin oğlan Oleq Rıbaçenko düşərgəyə Emelyan Puqaçovun yanına gəldi. Buna baxmayaraq, hələ də qar yağırdı, fevralın sonu idi - uşaq ayaqyalın, şortik geyinmişdi.
  Onu Yemelyan Puqaçovun yanına gətirdilər. Oğlan inamla yeriyirdi. Qarda ayaqyalın qaçmaq işgəncədən daha əyləncəlidir. Xüsusilə ölməz bir bədəndə.
  Oğlan Emelyan Puqaçova bir plan təklif etdi:
  - Çar əsgərlərinin formasını götürək, bizdə də belə formalar çoxdur, üsyançıların, kazakların paltarını dəyişəcəyik. Döyüş oynayaq - atışma kimi. Sonra isə əsir düşən Puqaçevitləri şəhərə qovacağıq. Onlar elə zənn edəcəklər ki, bunlar kral qoşunlarıdır və bizi istehkamın içərisinə buraxacaqlar, biz də orada onlara hücum edəcəyik!
  Emelyan Puqaçev təsdiqlədi:
  - Yaxşı, çılpaq verirsən! Yaxşı, baş! Mən sənə Yesaul titulu verirəm!
  Oleq təzim etdi və təbəssümlə oxuyaraq cavab verdi:
  - Esaul, Esaul, atını tərk etdin! Əl vurmağa qalxmadı!
  Kazak çarı başını tərpətdi və cavab verdi:
  - Sən mənim köməkçim olacaqsan! Formanız və çəkmələriniz işinizi görəcək!
  Oleq təvazökarlıqla dedi:
  - Və ayaqyalın daha çevikdir! Və sinə çılpaqlığımdan çox üşümürəm!
  Emelyan Puqaçov oldu. O, orta boylu idi, çiyinləri geniş idi və Oleq iyirmi birinci əsrdə təxminən on iki, yəni bir yarım metr olan standart bir oğlan boyu olsa da, kazakların çarı o qədər də hündür deyildi. Bu müddət üçün Oleq artıq yeniyetmə idi və böyüklərlə bərabər mübarizə apara və zabit ola bilərdi.
  Emelyan əmr etdi...
  - Yaxşı, bu təxribatı çox gizli hazırla!
  Və elmi sözü necə də ağılla bürüyüb.
  Kazaklar hazırlaşırdılar... Bir canlının xəbəri olmasın deyə keşikçilər qoydular. Və hiyləgər bir tələ hazırlanırdı.
  Ancaq düşmən hələ də irəliləyirdi, amma hələ bir müddət var idi, üsyançıların kiçik dəstələri ona hücum etdi. Daha doğrusu, kifayət qədər çoxsaylı, lakin çox da mütəşəkkil olmayan izdiham.
  Emelyan Puqaçevanın Orenburq yaxınlığında iyirmi minə yaxın döyüşə hazır qoşunu var idi. Əsl tarixdə o, bölündü. On min puqaçevit Tatişçenin rəhbərliyi altında yeddi min çar qoşununa qarşı vuruşdu. Düşmən toplara və tüfənglərin sayına, eləcə də təşkilatlanmaya görə Puqaçovun ordusundan çox idi. Ancaq qələbə yüksək qiymətə gəldi! Bundan əlavə, Puqaçovun özü də çox cəsarətli davranmadı, döyüş bitməmiş döyüş meydanını tərk etdi.
  İndi puqaçevitlərin parlaq qələbə üçün tarixi şansı var idi.
  Burada onlar iki mindən çox seçilmiş döyüşçü şəklində geyindilər. Onları qırxdırdılar. Və formaların geyilməsi təbiidir. Və daha çox. Puqaçevitlərin də əvvəllər ələ keçirilən döyüşlərdə bayraqları, nağaraları və s.
  Tamaşanın saat mexanizmi kimi oynanması planlaşdırılırdı. Emelyanın Berddə yüzə yaxın silahı var idi, baxmayaraq ki, onların yarısı vacib deyildi. Ancaq çəkiliş təşkil etmək üçün bir şey var.
  Əsl döyüş görünüşünə sahib olmaq. Puqaçov o qədər də pis deyil. Ural zavodlarının yarısı onun nəzarətindədir. Çelyabinsk indiyə qədər qorxuludur, Ufa yaxınlığında Çika möhkəm oturur. Hələ fevralın sonudur və müharibənin nəticəsi bəlli deyil və Qolitsın qüvvələri Orenburqdan çox uzaqdadır. Və real tarixdə bir aydan sonra Tatişevo yaxınlığında döyüş olacaq və orada kəndli ordusu məğlub olacaq. Bu, üsyançıların kütləvi şəkildə fərariliyinə səbəb olacaq.
  Oleq hələ də ayaqyalındır, şortik geyinir, əmr verir, məsləhət verir. Onun az qala qaralmış, lakin sarışın oğluna saqqallı əmiləri itaət edirlər.
  Üsyançılar artıq atəş açır. Silahlar guruldayır, ölüm hədiyyələri tükənir... Əsl məhv yoldadır.
  Oleq dişlərini açıb gurlayır:
  - Müqəddəs Vətənimizə şöhrət! Şairlər nəsli olacaq! Böyük Emelyan, əzizim - sənin şücaətlərin oxunacaq!
  Və tüstü buludları qalxır. Təqlid ciddi döyüşdür. Burada təbii ki, hər şeyi inandırıcı göstərmək lazımdır. Xüsusən də mühasirədə, təbii ki, azadlığa çıxmağı gözləyirlər!
  Əlbətdə ki, top güllələrini və güllələri xilas etmək üçün boş vəziyyətdə atəş açırlar. Barıt isə daha pis istifadə olunur.
  Emelyan Puqaçov hələ də Orenburqu alacaq qədər güclüdür - amma qala möhkəmdir! Və burada hiylə lazımdır.
  Döyüşçülər və kazaklar, ümumiyyətlə, hazırdırlar ... İki mindən çox maskalı piyada və atlı və üç mindən çox guya məhbus. Birdən şəhəri ələ keçirmək üçün kifayətdir.
  Oleq məhbusların qabağında getdi. Fevral qarında uzun müddət ayaqyalın qaçmaqdan onun oğlan ayaqları bir az sərtləşdi. Üstəlik, o, artıq istiyə öyrəşib. Amma heç nə, ölməz oğlanın barmaqları donmaz.
  Və həqiqətən yaxşı nəticə verdi.
  Oleq gülümsəyir, ağ fonda çılpaq ayaq izlərini buraxır. Bu toxunan görünür. Kəndli ailələrindən olan bir neçə oğlan da ayaqyalın qaçırdı. Onlar kifayət qədər sərtləşiblər, baxmayaraq ki, adətən qarda bast ayaqqabı geyinirlər.
  Beləliklə, bu ordu Puqaçevitləri Orenburqa məğlub etməyə hazırlaşır. Və hətta marş oxuyurlar.
  Həqiqətən, aldatma sadə, lakin təsirli olur. Onların qarşısında qapılar açılır və Puqaçevitlərin armadası bu bölgənin əsas şəhərinə daxil olur. Orada görmək olur ki, axmaq kəndlinin heç nə başa düşmədiyinə həddən artıq əmindirlər və onu darmadağın ediblər.
  Burada üsyançılar tamamilə cəlb edildi. Siqnal gəlir və onlar müdafiəçilərə tərəf qaçırlar.
  Oleq qılıncla eyni anda iki zabiti kəsir. Və oğlan ümidsizcə qışqırır:
  - İmtina etmək! Haqlı padşah bizimlədir!
  Müdafiəçilər çaşqındırlar. Əsgərlər demək olar ki, heç bir müqavimət göstərmirlər. Əsasən zabitlər, tacir milisləri, zəngin kazaklar döyüşür.
  Mübarizə çətin, lakin diqqət mərkəzindədir. Getdikcə daha çox alay şəhərə soxulur. Kazaklar, paylı kəndlilər, başqırdlarla tatarlar. Döyüş ağırdır.
  Oleq Rıbaçenko da kəsib qışqırır:
  - İmtina etmək! Hamınıza mərhəmət, çoxlu pul və azadlıq olacaq!
  Görünür ki, müdafiəçilərin gücü sürətlə azalır, döyüşmək həvəsi də. Hətta məmurlar da təslim olurlar. Kazaklar ölmək belə istəmirlər.
  Matyuşa Boron, Oleq çılpaq ayaq barmaqları ilə xəncər ataraq boğazını kəsdi.
  Döyüş demək olar ki, dərhal kəsildi. Tacirlər diz çöküb mərhəmət dilədilər. Həm qubernatoru, həm də qalanın komendantını almanlardan dartıb apardılar. Yemelyan Puqaçov onların asılmasını əmr etdi.
  Əsir düşən əsgərlər and içdilər, zabitlərə seçim təklif edildi: ya Çar Üçüncü Pyotra xidmət etmək, ya da ölüm cəzası. Təxminən yarıya bölünür. Bəziləri edam edildi. Part Yemelyana sədaqət andı içdi.
  Şəhərin özündə zəngin bir xəzinə və çoxlu qiymətli əşyalar, eləcə də doxsa yaxın top, böyük barıt, bomba və güllə ehtiyatı ələ keçirildi.
  Nəhəng qala uzun mühasirədən sonra nəhayət yıxıldı. Ordu Puqaçov nəzərəçarpacaq dərəcədə dolduruldu. İndi Tatişevoya getmək və üstün qüvvələrlə Qolitsına döyüşmək mümkün idi.
  Və Oleq özü kömək üçün Çikaya getdi. Ufa yaxınlığında üsyançıları məğlub etməmək üçün Mixelsonu sındırmaq lazım idi.
  Oğlan şortda ayaqyalın qarda qaçdı. Marqarita da ona qoşuldu. Qız yalnız tunika geyinmişdi və əlbəttə ki, ayaqqabısız idi. Gözəl, qızılı qıvrımlı, karxanalarda işləməkdən tozlu olsa da.
  Marqarita gözəldir, amma hələ də uşaqdır.
  Oleq ondan soruşdu:
  - Sən hələ yaşlı qadın deyildin... Çoxdan qız olmağına peşman deyilsən!
  Marqarita təbəssümlə cavab verdi:
  - Və qoca deyildin, amma demək olar ki, əbədi olaraq oğlan oldun! Ölümsüzlük üçün pul ödəməlisən və bu ödəniş həddindən artıq deyil!
  Oleq bununla razılaşdı:
  - Bir müddət köləlik, amma əbədi həyat! Üstəlik, biz çox sürətliyik, atlara ehtiyacımız yoxdur!
  Marqarita güldü və dedi:
  - Əlbəttə! Biz qaçan ən saf cins ayğırlardan daha sürətliyik. Ölməz bədən xüsusidir və o, karxanalarda, gözətçinin qamçısının altında, tük çarpayısında adi bir bədəndən daha rahatdır!
  Oleq Rıbaçenko razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Bununla mübahisə edə bilməzsən! Beləliklə, əbədi yaşayaq!
  Və terminator uşaqlar sürəti artırdılar. Oleq, əlbəttə ki, çox məmnun idi. O, əla uşaqdır.
  Baxmayaraq ki, bəzən şübhələr ruha girir: rus ordusunun zabitlərini öldürmək mümkündürmü? Çox güman ki, səhvdir! Amma cadugərin tapşırığı yerinə yetirilməlidir. O, Rusiyanın tarixini dəyişdirdi və əbədi, ölməz bir bədən verdi, hətta uşaq kimi, lakin son dərəcə güclü və sürətli. Və bunun üçün ödəməli və xidmət etməlisiniz.
  Puqaçovun qalib gəldiyini necə bilmək olar, Rusiya ancaq qalib gələcək?
  Oğlan və qız təxminən çar qoşunlarının dəstəsinin harada olduğunu, Mişelsonun gələcəyini bilirdilər.
  Çikanın Ufa yaxınlığında on iki min mütəşəkkil qoşunu var. Və o, bu şəhəri almağa yaxın idi, amma iki dəfə bir az şans və nizam-intizam çatışmırdı.
  Təbii ki, Mişelson bir neçə dəfə az gücə malikdir, lakin real tarixdə yenə də qalib gəlir. Deməli... Bu çox istedadlı komandiri tutmaq və ya öldürmək lazımdır.
  Və sonra görünəcək. Mişelson olmadan, yəqin ki, Çikadakı qoşunlar hərəkət etməyəcək. Və orada Oleq Rıbaçenkonun bir planı var idi. Qolitsını məğlub edin və Ufaya gedin. Bu şəhəri götür, Urala, Sibirə armatur göndər, özün də Kazana köç. O zaman üsyançılar üstünlüyü əldə edəcəklər.
  Və kraliçanın qoşunları hissə-hissə döyəcəklər. Bundan əlavə, istənilən inqilabda belə təsirlər olur, nə qədər çox qələbə, bir o qədər çox tərəfdar, düşmənin müqaviməti zəifləyir.
  Beləliklə, hər addımda üsyan daha da güclənəcək. Oleq buna əmin idi.
  Yarış atından daha sürətli qaçan qız Marqarita da onun yanındadır və onlar birlikdə düşmənləri qıracaqlar.
  Gənc döyüşçülər pusquda yerlərini tutdular. Mixelson kiçik bir müşayiət dəstəsi ilə alayına gəlməli idi. Burada terminator uşaqlar artıq onu gözləyirdilər.
  Oleq və Marqarita qılınclarını yelləyərək müşayiətçiyə hücum etdilər. Bir anda bir neçə husarı kəsdilər. Qalanları atmağa çalışsalar da, güllələr ölməz uşaqlara dəyməyib. Və qəzəbli qəzəblə düşmənləri qırdılar. Oleq Rıbaçenko isə hətta ayaq barmaqları ilə iti disklər atıb. Marqarita bunu yalın ayaqla sınadı və o, bacardı.
  Oğlanla qız daha çox uzatmadan düşməni öldürdülər. Mixelson qaçmağa çalışdı, lakin Oleq və Marqarita ona çatdılar. Mişelsonu atıb bağladılar.
  Oleq polkovnik-leytenantı çiyninə qoydu və mühakimə olunmaq üçün Çikaya apardı.
  Ölməz uşaqlar səpələnib əlli hussar qoydular, əbədi uşaqlıq müqabilində çox gözəl qabiliyyətlər aldıqlarını göstərdilər.
  Oleq Mişelsonu çiyinlərində sürüyərək qeyd etdi:
  - Ancaq mən güclü oldum!
  Marqaret qeyd etdi:
  - Bəli, bu, düzgün seçim etdiyimizi bir daha təsdiqləyir! Və ölümsüzlük üzərində işləməyə dəyər!
  Oleq bununla razılaşdı:
  - Döyüşmək karxanalara getməkdən qat-qat maraqlıdır. Bu bədəndə çətin deyil, darıxdırıcıdır!
  Marqaret razılaşdı:
  - Rutin öldürür!
  Çikanın düşərgəsində iki ayaqyalın uşaq, daha doğrusu, insanların bir neçə yeniyetmədən kiçik olduğu bu dövrün standartlarına görə, böyük şübhə doğurmadı. Əgər qarda ayaqyalınsansa, bu, kasıbsan və kəndli padşahının tərəfindəsən.
  Çika əsir Mişelsonu mükafatlandırdı, uşaqlara bir imperator verdi - on beş qızıl rubl.
  Mişelsonun özünə təklif olunurdu: ya krala xidmət et, ya da dar ağacına!
  Mişelson ilgəyə üstünlük verdi. Lakin Oleq bu komandirə fikir verməyi təklif etdi. Axı onların həmişə asmağa vaxtları var. Və Michelson çox faydalı ola bilər.
  Çika razılaşdı.
  - Zaman əziyyət çəkir!
  Oleq də təklif etdi:
  - Komandirsiz çar alayını tutmaq lazımdır! Özünüzü qorumaq üçün.
  Çika razılaşdı.
  - Dəmir isti olanda vur!
  Və üsyançılar kral qoşunlarına hücum etdilər. Gecə hücum etdilər, Oleq və Marqarita mühafizəçiləri diqqətlə çıxardılar.
  Mübarizə nisbətən qısa oldu. Oleq sınmış dəyirmandan evdə hazırlanmış disk ataraq, komandir vəzifəsini icra edən polkovniki öldürdü və onsuz da əhval-ruhiyyə düşdü. Bundan əlavə, üsyançılar həddən artıq çox idi və bu, əsgərlərin və bir çox zabitlərin psixikasına təzyiq göstərirdi.
  Və kim bilir, bəlkə də bu, əsl Çar Üçüncü Pyotrdur. Və onun legitimliyi II Yekaterinadan yüksəkdir.
  Alayın çox hissəsi əsir götürüldü. Toplar və tüfənglər ələ keçirildi.
  Qoşunların hücumunu dəf etməyə hazır olmayan tam qələbə.
  Və əlbəttə ki, Çikanın zəfəri.
  Amma təbii ki, uşaqlar Puqaçovun yanına qaçırlar. O, knyaz Qolitsının iki min atlısı da daxil olmaqla yeddi min qoşuna qarşı döyüşməli olacaq. Puqaçov, şübhəsiz ki, daha çoxdur, lakin onun rəngarəng ordusu var. Etibarsız, zəif silahlanmış və təlim keçmiş kəndlilər, tatarlar, başqırdlar və kalmıklar olan bir çox keçmiş əsgərlər.
  Ən güclü nüvə Yaik kazaklarıdır. Ancaq bu kazaklar ən çox deyil. İletsk kazakları da var, Orenburq və s.
  Onlar artıq kəndli çarının xeyli ordusunun toplandığı Tatişevo qalasına doğru qaçırlar.
  Emelyan Puqaçov özü ağ atla mövqeləri dolaşır. Oleq Rıbaçenko bu liderə diqqətlə baxır. Emelyan Puqaçovun usta görünüşü var. Hündürlüyü orta səviyyədədir, lakin atda qısa ayaqları və geniş çiyinləri səbəbindən daha uzun görünür. Fiziki cəhətdən üsyançı lider güclüdür. Onun necə kəsdiyini və döyüşdəki zərbənin gücünü görə bilərdiniz.
  Ümumiyyətlə, o, başçı roluna kifayət qədər uyğundur. Bəs padşah roluna görə? Bu da mümkündür.
  Puqaçovun ordusu böyükdür. İletsk müdafiəsindən məhkum Xlopusa daha bir yarım min insan toplayıb gəldi. İndi Yemelyanda iyirmi mindən çox döyüşçü var. Onlar üçün hətta qalada yerləşmək çətindir. Qolitsyndən üç dəfə çox qoşun sayın və daha çoxu gəlməyə davam edir.
  Puqaçovun isə iki dəfə çox silahı var. Barıt və nüvələrin kifayət qədər çox ehtiyatı var.
  Döyüşmək olar... Amma ordu rəngarəngdir. Nizəli adamlar da var, başqırdlar da, tatarlar da, kalmıklar da, qırğızlar da, qazaxlar da. Həm də tamamilə etibarlı olmayan müxtəlif qarnizonlardan olan bir çox keçmiş əsgər. Ural işçiləri və Sibir atıcıları da var. Kazaklar - ordunun ən mühüm nüvəsi olanlar.
  Böyük ordu, lakin çox rəngli. Əsgər və zabitlərin bir qismi bu yaxınlarda Orenburqda əsir götürüldü.
  Bəzi hissələr kişidəndir, yalnız əlbəyaxa döyüşdə istifadə edilə bilər. Və çox intizamlı olmayan və tez-tez rus dilini bilməyən asiyalıların bir dəstəsi.
  Beləliklə, formal olaraq daha çox qoşun və hətta silaha sahib olan Emelyan Puqaçov döyüş qabiliyyətinin keyfiyyətinə görə düşməndən daha aşağıdır. Beləliklə, döyüşün nəticəsi sırf formal güc balansına əsaslanaraq göründüyü qədər aydın deyil.
  Oleq Rıbaçenko bunu başa düşür. Yəqin ki, bu, Puqaçova aydındır. Çika düşməni gözlənilmədən tutduğu üçün qalib gəldi. Və real tarixdə daha böyük Çika ordusunu qabaqlaya bilən Mişelson qalib gəldi.
  İndi nə etməli? Qala yaxşı möhkəmləndirilmiş və su ilə tökülmüş, yamacları buzlu və sürüşkən etmişdir. Ancaq uzun müddət müdafiədə qala bilməzsən.
  Oleq Emelyana təklif etdi:
  - Çar ata özümüz düşmənlərə hücum edək!
  Emelyan məntiqlə qeyd etdi:
  "Bizi silahla örtməyəcəklərmi?"
  Oleq təklif etdi:
  - Mən Marqarita ilə düşməni kəşf edəcəyəm və biz onun heç gözləmədiyi yerə vuracağıq!
  Kəndli kralı təsdiq etdi:
  - Yaxşı fikirdir!
  Oleq, Marqarita ilə birlikdə qumbaraları olan bir çanta və bir cüt iti qılınc götürərək düşmənə tərəf qaçdı.
  Uşaqlar az qala çılpaq qaçırdılar, oğlan şortda, qız isə tunikada. Oleq Yanın "Spartak"ını xatırladı. Uşaq Gita da orada idi. Və cırıq tunikli qadın, günəş yanığı rəqqasə. Oğlan çox inadkar idi. Yəqin ki, irsi qul deyil. Bəlkə də tutuldu . Sonra İtaliyaya getdilər, soyundular və hərraca çıxardılar. Yanlış Gita olsa da, günəş yanığından bürünc olduğundan, çox güman ki, onu bazarlığa çılpaq sürdülər. Və o qədər çılpaq gəzirdi, İtaliyanın qayalıq yollarında ayaqyalın addımlayırdı. Çılpaq ayaqları yanır, baldırları ağrıyırdı. Amma oğlan başını aşağı salmadı.
  Və alıcı oğlanı hiss etməyə başladı, onun təbii inkişaf etmiş əzələləri, hamar dəridən piçəni görə bilərsiniz. Sonra çirkli barmaqlarını ağzına soxdu. Gita isə dözə bilməyib onu dişləyib.
  Bundan sonra əlbəyaxa dava düşüb. Bəli, Gita, uşaqlıqda Oleqin özünün Spartakla səhv saldığı bir oğlan idi. Amma yox, bu hələ kiçik xarakterdir.
  Görəsən, romalılar Gitaya işgəncə vermək qərarına gələrdilərmi? Axı əsir qullar işgəncə altında dindirilir?
  Qaynar dəmir isə kölə oğlanın çılpaq dabanına dəyəcəkdi. Gita qışqırdı və eyni şeyi təkrarladı:
  - Qullar dağılır və döyüşmək istəmirlər!
  Simmetriya üçün ikinci dabanını yandırıb buraxdılar. Oğlan ayaq barmaqlarına basmağa məcbur olur və bu, çox ağrıyır. Lakin Gita yenə də qarışıqlıq zamanı qaça bildi.
  Ola bilsin ki, oğlan əvvəllər karxanalarda işləyib. Ağır daşları sürüyürdü, tər içində islanır, isterik nəfəs alırdı. Nəzarətçinin qamçısı onu qamçıladı. İşin ilk günlərində, işığın sizə xoş gəlmədiyi zaman çox çətindir. Və sonra buna öyrəşirsən. Çətin adiləşir, vərdiş asan olur. Ancaq yenə də bir çox qul ölür. Və Gita balaca canavar balasına çevrildi.
  Oleq fikirləşdi ki, bəlkə də "Spartak" kitabındakı oğlan üsyançıların məğlubiyyətindən sonra əsir düşüb. Və hələ uşaq olduğu üçün zəncirlə mədənlərə göndərilib. Yavaş-yavaş ölməsi üçün. Yaxud işgəncə verərək oğlanın əzələli bədənini qızarmış çubuqla yandırıb. Sonra yanıqların üzərinə duz tökdülər, gənc qulun yalın ayaqlarının barmaqlarını sındırdılar. Onlar oynaqları bükdülər. Hamı Spartakın qızılları harada gizlətdiyini soruşdu. Gita dişlərini qıcayaraq susur. İp çəkərək kəskin şəkildə yuxarı qaldırılır və endirilir.
  Və damarlar vəhşi ağrı ilə çatlayır. Və oğlan huşunu itirir. O, buzlu su ilə isladılır, canlanır. Həkim isə nəbzi hiss edir ki, işgəncəni davam etdirməyin mümkün olub-olmadığını, yoxsa sonradan gənc bədənə yenidən işgəncə vermək üçün işgəncəyə məruz qalan dincəlməyə ehtiyac varmı?
  Gita ağır və uzun müddət işgəncələrə məruz qalır. Yaraların üstünə bibər tökülür, qızarmış məftillə döyülür, əsəb uclarına iynələr vurulur, oğlanın yalın ayaqlarının altında od yanır. Və cəllad rəfədəki istini qaldırır. Və güclü bir yanma qoxusu və hər damarı çıxarın.
  İndi də qızmış dəmir oğlanın çılpaq sinəsinə toxunur və o, vəhşi ağrıdan huşunu itirir. O, yenidən su ilə isladılır və öz içinə aparılır. Cəllad testisləri forseps ilə sıxır, oğlan vəhşi əzabdan dəyişir və yenidən sönür.
  Gita işgəncə altında ... Kimsə bunun Spartakın ev heyvanı olduğunu və xəzinəni harada basdırdığını bilir. Romalılar isə işgəncə verirlər... Oğlanın dərisinin bir dənə də olsun yanmamış və ya kəsilmiş sahəsi qalmadı. Amma susur. Romalılar isə onun möhkəmliyinə heyran qalırlar.
  Crassusun arvadı işgəncədə iştirak edir. O, yaraşıqlı və sarışın bir oğlanın necə işgəncələrə məruz qalmasını həvəslə izləyir. Bu həyəcanvericidir. Beləliklə, növbəti işgəncədən sonra o, Gitanı onun yanına gətirib çarpayıya qoymağı əmr etdi. O, həqiqətən bunu özü etmək istəyir.
  Hələ kifayət qədər gənc və güclü qadın gənc bir qulun kişi kamilliyi üzərində çapırdı. Gita ilk dəfə kişi oldu. Sonra onun bətnini dili ilə yalamalı oldu. Hansı ki, bir az iyrənc, həm də qeyri-adi.
  Beləliklə, Krassusun arvadı işgəncələri dayandırmağı əmr etdi və üsyan zamanı artıq bir qədər böyümüş oğlan daha yaxşı qidalanmağa başladı. Və onunla sevişdi.
  Gitadakı yaralar və yanıqlar itdəki kimi sağalırdı. Və güclənərək, oğlan Krassın şəhvət dolu arvadını bükdü və mülkündən qaçdı. Bundan sonra o, dağlarda gizləndi və orada öz qaçaq qul dəstəsini düzəltdi. Sonda hər şey yaxşı bitdi. Krassus müharibə zamanı öldü. Gita Julius Sezar ilə ilişib qaldı və yaxşı karyera qurdu, evləndi və bir dəstə uşaq sahibi oldu. Spartakın taleyi isə məlum deyil. Meyit tapılmayıb. Və öldü, yoxsa xilas oldu, qullar bilmədilər.
  Lakin onlar inanırdılar ki, əlbəttə, onların xilaskarı sağdır.
  Bir vaxtlar böyüklər, indi isə əbədi, ölməz uşaqlar olan Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova Qolitsının düşərgəsinə yaxınlaşdılar. Burada üç general var. Və qoşunlar Rusiya-İsveç sərhədindən çıxarıldı.
  Çar Rusiyası Türkiyə ilə müharibə edərkən, üsyançılar daha sakitdir. Qolitsın məğlub olarsa, o zaman puqaçevitlər nəhayət ki, təşəbbüsü ələ keçirə biləcəklər. Və hətta Samaranı götürün.
  Oleq və Marqarita keşikçilərin ətrafında gəzdilər ... Qar yağır və onu görmək o qədər də aydın deyil.
  Oğlan fikirləşdi ki, bəlkə üç generalı və polkovnik Bibikovu çar ordusunun başını kəsərək bitirə bilər. Amma bunu etmək çətindir.
  Bir oğlan və bir qız ehtiyatla qar üzərində addımlayırlar. İz buraxmamağa çalışırlar. Onlar hələ uşaqdırlar. Diqqətlə arabalara yaxınlaşın. Silah ayrıca bir yerdə yerləşir. Ordu yürüşdə. Daha şiddətli şaxtalar yoxdur - mart. Amma qar hələ də var. Gənc döyüşçülərin yalın ayaqları, xüsusən də hərəkətdə, demək olar ki, soyuqluğu hiss etmir. Soyuqlara tez alışırlar.
  Ancaq fövqəlgücləri olmayan bir çox uşaq qarda, xüsusən də bu çətin vaxtlarda ayaqyalın qaçır.
  Oleq uzun müddət televizora baxmadığını və kompüterdə oynamadığını düşünürdü. Və oyun olmadan bu, bir növ axmaqdır.
  Uşaqlar vaqon qatarına yaxınlaşdılar və Marqarita təklif etdi:
  - Bəs barıtla anbarları yandırsanız?
  Oleq qaşqabağını çatdı və soruşdu:
  - Sizcə, yaxşı fikirdir?
  Qız məntiqlə dedi:
  - Barıtsız ordu ordu deyil!
  Oleq razılaşaraq başını tərpətdi.
  - Gəlin cəhd edək!
  Şortikli oğlan isə arabalara tərəf qaçdı. Qızla birlikdə üç gözətçini qılıncla və çaxmaq daşından istifadə edərək öldürdülər, ot düzdülər, konvoyu barıtla yandırdılar.
  Alovlandı və səmaya qara bulud qalxmağa başladı. Barıt partlamağa başladı...
  Oğlanla qız düşərgədə gizləndilər. Çaxnaşma yarandı. Qolitsyn də iki generalla atladı. O, ürəkbulandırıcı bir şəkildə qışqıran və barmaqları ilə işarə edən bu şahzadə idi.
  Oleq çılpaq barmaqları ilə disk atdı və o, fit çalaraq Qolitsının boynuna deşildi. Qollarını açan şahzadə yıxıldı. General Mansurov onun yanına qaçdı. Ancaq artıq çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edən Marqarita silahdan istifadə etdi. Və ikinci komandir yıxıldı.
  Üçüncüsü, general Karla birlikdə üsyançılara qarşı vuruşan Fairman idi. Onların yanında baş general Bibikovun qohumu polkovnik Bibikov da var. Onları qar yağmasına baxmayaraq, apoletləri ilə ölməz uşaqların iti görmə qabiliyyəti ilə görmək olar.
  Oleq və Marqarita yenə çılpaq barmaqları ilə disklər atdılar - onların ölməz bədənləri komiks qəhrəmanları kimi belə bir qabiliyyətə sahib idi.
  Və hər iki rəis öldürüldü, başları uçuruldu.
  Bundan sonra terminator oğlan və mühafizəçi qız zabitlərə disklər atmağa başlayıblar. Xoşbəxtlikdən, komandirlərin ölümündən sonra çaxnaşma başladı, hamıya elə gəldi ki, puqaçevitlər düşərgəyə hücum etdilər.
  Bununla belə, iki uşaq da böyük bir qüvvədir. Və zabitləri kəskin honlanmış disklər ataraq öldürürlər. Və boğazlarını sındırırlar, arteriya və damarları partlayırlar.
  Uşaqları qarda tanımaq çətindir və onlar qar yağışlarında mükəmməl şəkildə kamuflyaj olunurlar.
  Lakin çar qoşunları çətin anlar yaşayırlar. Oleq Rıbaçenko diskləri atır:
  - Böyük Rusiyaya şöhrət!
  Və yenə də oğlanın yalın ayaq barmaqlarının atdığı disk uçur.
  Marqaret də eyni şeyi edir, çılpaq barmaqları ilə kəskin honlanmış cihazı tullayır və aqressiv şəkildə ulayır:
  - Emelyan Puqaçov üçün!
  Və bu uşaqlar çox fəal və səmərəli işləyirlər. Qılıncla kəsdilər. Və məmurlar seçilir.
  Oleq Rıbaçenko oxuyur:
  - Ağ canavarlar bir yerə yığılır!
  Çılpaq ayaq barmaqları ilə rəqiblərinə disklər atan Marqarita oxuyur:
  - Yalnız bundan sonra ailə sağ qalacaq!
  Külək etməyə davam edən oğlan düşməni biçdi:
  Zəiflər məhv olur, öldürülürlər!
  Diskləri atıb zabitləri öldürən qız fısıldayır:
  - Müqəddəs qanı təmizləmək!
  Gənc döyüşçülər düşmənlərə qumbara ataraq çox müxtəlif şəkildə hərəkət edirlər.
  Bu anda üsyançı süvarilər düşərgəyə basqın edirlər. Belə çıxır ki, Emelyan Puqaçov əvvəlcə hücuma keçmək qərarına gəlib və çoxsaylı süvarilərini uşaqların arxasınca hərəkət etdirib.
  Və zərbə qəfil və lazımi vaxtda oldu. Çöllər əsgərləri oxlarla yağdırdı, kazaklar qılıncla doğradı, atlılar onları buynuzlara taxdılar.
  Çar ordusunun iradəsi sarsıdıldı, sərkərdələr öldürüldü. Burada Emelyan Puqaçov şəxsən sonuncu polkovniki qılıncla kəsir və qışqırır:
  - Uşaqlarım, qanuni suveren tanıyırsınızmı?
  Yüzlərlə əsgər və hətta bir çox zabit diz çöküb qışqırır:
  - Etiraf edirik! Biz bunu necə etiraf edirik!
  Müqavimət azalır. Piyada bəzi zabitlər istisna olmaqla, demək olar ki, tamamilə təslim olur. Süvarilər bir az daha müqavimət göstərdilər. Çoxlu zadəganları var. Amma adi süvarilər də silahlarını yerə atırlar.
  Oleq və Marqarita qılıncları ilə atlıları kəsir, çılpaq ayaq barmaqları ilə iti disklər atıb çığırdılar:
  - Hər zaman böyük insanlar,
  Böyük insanlar - Peterin izzətində!
  Oğlan da, qız da doğramaqda, atmaqda daha fəaldır. Artilleriya artıq ələ keçirilib. Və onlar atlıları necə vuracaqlar. Onlarla azalırlar. Ümumi bir qırğın var.
  Oleq təbəssümlə oxudu:
  - Çar böyük Pyotr birinci, həmişə bizə nümunə ol!
  Onu da götürüb iki qılıncla kəsəcək, dərhal beşinin başını kəsəcək.
  Rəqibləri kəsən Marqaret cik-cik dedi:
  - Mənim səslərim və mən gözələm!
  Həm də necə götürüb kəsəcək.
  Oğlan və qız sadəcə məhvin təcəssümüdür. Və onlar elektrik hörükləri kimi işləyirlər.
  Burada başqa bir zabit düşür... Emelyan Puqaçovun yüksək səsi eşidilir:
  - Kim mənə qulluq edəcək, mükafatını alacaq, qalanı isə məhv olacaq.
  İndi hörüklü kişilər gəlib. Onlar süvarilərə qarşı yaxşı döyüşürlər. Və at axınları seyrəklənir ...
  Sağ qalan atlılar da təslim olurlar. Döyüş yenidən qalib gəlir... Puqaçov qalib gəlir!
  İndi məhbusları aparıb and içirlər. Əsgərlər, bir qayda olaraq, fırıldaqçıya baş əyirlər. Məmurlar fərqlidir. Kəməri kim seçir, kim yeni şaha beyət edir. Üstəlik, kim bilir, bəlkə də əsl monarx.
  Emelyan Puqaçovun görünüşü çox imperativdir. Görünür ki, bu, əmr etməyə öyrəşmiş uşaqdır. Və sözün əsl mənasında hamı onun qarşısında baş əyir.
  Emelyan and içməkdən imtina edənləri əyləndirdikdən sonra yoxlama aparıb.
  Yetmiş beş top ələ keçirildi - bu, o günlərdə çox idi. Qalalardan o qədər çox Qolitsın qoşunu toplandı. Özəklər və güllələr də yerindədir, lakin barıtın çox hissəsi yanıb. Amma bu problem deyil.
  Beş min yarımdan çox məhbus. Ordu böyüdü.
  Kəndlilərin kralı Oleqə göstərdiyi şücaətlərə görə polkovnik, kapitan isə Marqarita rütbəsi verdi.
  O da üç yüz rubl verdi.
  Bəli, oğlan yaxşı karyerasını davam etdirdi. Siz böyüyə bilərsiniz və feldmarşal ola bilərsiniz.
  Və Emelyan başlanğıc üçün ziyafət verdi...
  Və ziyafətdə bundan sonra nə etməli sualını müzakirə etdilər. Ümumiyyətlə, onların arxa cəbhəsini gücləndirmək lazım idi. Ufanı və ondan əvvəl hələ də davam edən Verxoyaitskaya qalasını götürməyinizə əmin olun. Kunqur və Beloborodova da əlavə qüvvələr göndərin. Və bütün Ural fabriklərini götürün. Artilleriya və təchizat, eləcə də silah əldə etmək.
  Ümumiyyətlə, atamanlar bununla razılaşdılar. Ufanı götürdükdən sonra Kazana gedin.
  Başqa bir sual, Yaik şəhəri ilə nə etmək lazımdır? Fırtına ilə alın, yoxsa hələlik blokadada qalsın?
  Emelyan Puqaçov bir müddət gənc arvadı Ustinya ilə qalmaq istədi və süvarilərin bir hissəsini götürərək şəhərə yola düşdü. Ataman Ovçinnikov müvəqqəti olaraq komandanlıqda qaldı. O, çöllərin qüvvələrini toplayaraq eyni zamanda Vernexneyaitskaya qalasına getməli oldu. Urala əlavə qüvvələr göndərildi. Hətta Tobolski götürməli idi. Əhəmiyyətli qüvvələr toplandı.
  Kazakların şahı süvariləri ilə Yaitskə qaçdı. İstər-istəməz, amma bu şəhər simvolikdir. Amma ən çox Emelyan özünü taxtın varisi etmək istəyirdi. Axı, müharibə müharibədir. Əgər öldürsələr, heç olmasa yarışı davam etdirəcək biriləri olacaq.
  Oleq və Marqarita, Verxneyaitskaya qalasına doğru hərəkət edən əsas ordu ilə birlikdə.
  Bir oğlan və bir qız özlərinə qaçır və çox şəndirlər ...
  Hətta yolda kəskin.
  Aforizmlər mübadiləsi aparırlar;
  Oleq ayağa qalxaraq deyir və Marqarita cavab verir;
  Padşah tacla deyil, uğurun tacı ilə güclüdür!
  İnsan canavar deyil, ona daha çox sürü lazımdır!
  İç, amma sərxoş olma, sərxoş olsan, tutulma!
  Zalımın nitqi baldır, milçəklər üçün Velcro kimi!
  Şirin nitqləri dəmləyən, milçək kimi ağıllıdır!
  Əməldə acı, danışıqda şirin tiran!
  Sülh istəməyən bayram görməz!
  İnsan ancaq özünü xırda şeylərə dəyişməsə böyükdür!
  Səbirli ol, amma səbr etmə!
  Əgər kozır qazanmaq istəyirsinizsə, cəld olmayın!
  Bir vurmaq min qarğışdan yaxşıdır, üzünə bir sillə vurmaq yüzlərlə zərbədən yaxşıdır!
  Təbəələrini soyunduran padşah həmişə çılpaqdır!
  Ayaqqabı ümumiyyətlə soyunmaq üçün!
  Oğurlamaqla cibinizi doldurursunuz, amma ruhunuzu boşaltırsınız!
  Zalım gücü sevir, amma idarə etdiyinə nifrət edir!
  Cəllad bəzən lazımlı peşədir, amma başlı adam sevilmir!
  Bir tiranı öldürmək olar, amma ağartmaq olmaz!
  Kişi qırmızı sözü sevir, amma bəzən qan geğirir!
  Keçmişə baxan həmişə gecikir!
  Gələcək dumandadır, amma uzaqda deyil!
  Keçmişə tüpürməyin, gələcəkdə tüpürəcəklər!
  Zalım əslində vampirdir, nitqi qırmızıdır!
  Şirin yuxudan sui-istifadə etsəniz, həyat bal olmayacaq!
  Şirin yuxular acı bir oyanışa səbəb olur!
  Ağzınızdan tez-tez bal tökməklə ayıları cəlb edirsiniz!
  Zalım qan və qırmızı nitqləri sevir, amma həmişə ağartmağa can at!
  İnsanlar dəyişiklikdən qorxurlar, amma status-kvo heç vaxt uyğun gəlmir!
  Əgər Allah olmaq istəyirsənsə, özün üçün primat seçmə!
  Qoyunlara ağıllı çoban lazımdır, axmaq qoç yox!
  Müqəddəs yer heç vaxt boş olmaz, amma müqəddəslik boş ola bilər!
  İnsan da Allah kimi yaradıcıdır, şeytan kimi isə özünə problem yaradır!
  Zalım, arı kimi, sancır, amma özünü belə ruhlandıra bilməz!
  Siyasətçi tülküdür, gündəlik çörəyini itirən qarğalar kimi seçici olmayın!
  İstər adamın alnında yeddi qarış olsun, amma inadkarlıq ondan makaka düzəldər!
  Allahda hər şey var, insanda ölçü hissi yoxdur!
  Dua etmək asan, yalvarmaq çətindir!
  Fantaziyaya sahib olmaq yaxşıdır - xəyalpərəst olmaq pisdir!
  Allahın qüdrəti var, primatın ambisiyalarına boyun əyməyin!
  Meymun təqlid edir, insan yaradıcı şəkildə təqlid edir!
  Gələcək yüksək dağlar üçün deyil, böyük işlər üçündür!
  Ürəkdə gənclik əbədidir, qocalıq isə darıxdırıcıdır!
  Quyruğunu tülkü kimi bükmə, daha yaxşısı sinəni təkərlə tut!
  Kişilər müharibədə yetkinləşirlər, amma heç bir səbəb olmadan öldürə bilməzsiniz!
  Müharibə sağlamlığı azaldacaq, amma zəka əlavə edəcək!
  Qızıl sikkələr xəyanətin sarılığına malikdir!
  Cəlladın da ürəyi var, amma balta dəyirmanının sərtliyi ilə!
  Döyüşmək üçün ölmək yox, bir əsr gözləmək olar!
  Allah hər qəlbdə var, amma hər başda deyil!
  Böyük ambisiya xoşbəxtliyi azaldır!
  Kim çox istəyir, köpüyün gücü var!
  İmperiya ev kimidir, tikinti zamanı sevgi və hesablama lazımdır, əks halda damı qanar!
  Yaxşı şeylər heç vaxt kifayət etmir, amma yenə də çox yeməməlisən!
  Varlı olmaq sərfəlidir, ancaq hamı səni sağanda xoşagəlməz olur!
  Güclü olmaq istəyirsənsə, ağlını zəiflətmə!
  Daralma nəticəsində əzələlər güclənir və bürokratiya daha effektivdir!
  Siyasətçilər dilləri ilə işləməyi sevirlər, xüsusən də masa arxasında!
  Öz haqlılığına fanatik şəkildə əmin olan siyasətçidən böyük yalançı yoxdur!
  Allah kişi üçün qadın yaradıb, Şeytan isə başqa qaynana əlavə edib!
  Oğru həbsdə olmalıdır, amma ən böyük oğru taxtı alır!
  Bir qəpik oğurlayan cinayətkardır, milyard olan böyük maliyyəçidir!
  Duyğusuz bir ruhla acları təzə çörəklə yedizdirə bilməzsən!
  Nə qədər çox oğurladısa, cəzası bir o qədər az olar, amma o biri dünyada yox!
  Onun sürüklənməsinə imkan verməyin, bu, ilgədə saxlamaq demək deyil!
  Bank dəstək verə bilər, amma asılmış ilgək kimi!
  Kimin dəstəyi yoxdursa divara sıxılır!
  Dəqiqlik padşahların nəzakətidir, lakin kral zarafatcılları xüsusilə uyğundur!
  Siyasətçi çox vaxt zarafatcıl olur, lakin nadir hallarda həqiqəti söyləyir!
  Zarafatcıl həqiqəti kəsməyi sevir, lakin tez-tez bıçaqlanma riski daşıyır!
  Arağı sevən, sağlamlığına və ağılına nifrət edər!
  Araq şəffafdır, amma beyni dumanlaşdırır!
  Sərxoş dəniz dizə qədərdir, amma özü həmişə diz üstədir!
  Siyasətçilərin ağzından çıxan şirin şərabdan sərxoş olmadan ayıq başda seç!
  Seçkinin qalibinə səs vermək, həmişə məyus olacaqsan, uduzana səs vermək həmişə incidir!
  Kim seçilməyibsə, həmişə səhv və məyusluq hissi olacaq!
  Eyni simdə cingildəyən skripkaçı kimi eyni siyasətçiyə səs vermək!
  Taxtda oturan siyasətçiləri dəyişmək lazımdır, yeni yeməyin daha yaxşı olması yox, hər halda təzə!
  Gənclərə səs verin, özünüz cavanlaşacaqsınız, bədəndə olmasa da, yeni bir işdə!
  Kim taxtda uzun otursa, təbəələri üçün hemoroid olur!
  Nə qədər tikanlı süngülər olsa da, tiran ən uzun müddət onlara oturmağı bacarır!
  Ağıllı tiran dostları aldatmaqdan çox düşmən əkməz!
  Zalıma salam verən şəxs, həmişəlik formada gəzər!
  Demokratiya ağıllı üçün yaxşıdır, axmaq üçün orta, lakin tiranlıq yalnız tiran üçün yaxşıdır!
  Uşaqlar bir neçə aforizm uydurdular. Sonra hussarların kiçik bir dəstəsinə hücum etdilər. Parça doğranır, sonra tutulur.
  Verkhneyaitskaya qalası. Çox güclü bir qala və üsyançılarla əhatə olunmasına baxmayaraq, heç vaxt alınmadı.
  Uşaqlar onun yanına qaçdılar, yolda daha bir neçə aforizm yazdılar.
  Zalım həmişə əmrdə zəifdir: canavar qoyunları sevir və şirlərin qarşısında titrəyir!
  Keşiş həqiqət naminə, siyasətçi mənfəət üçün, əyyaş isə qədəh üçün yalan danışır!
  Uğur həmişə insaf və çalışqanlıqla gəlmir, amma həmişə səhlənkarlıq və tənbəllikdən gedir!
  Bir filin gücünə sahib olmaq yaxşıdır, onun çevikliyi daha pisdir, müdriklik daha pisdir və köklük tamamilə pisdir!
  Dünyada hər şey nisbidir, ondan başqa insan dünyanın göbəyidir!
  Tanrının qüdrətinə çatmaq istəyi qorilla əxlaqı ilə birləşməməlidir!
  Alimlər tərəqqi inkişaf etdirir, amma tənbəlliyi stimullaşdırır!
  Sağlam olmaq istəyirsənsə qaç, şikəst olmaq istəmirsənsə qaç!
  İnsanın gücü ağlında, zəifliyi isə dilindədir!
  Siyasətçi meyvə kimidir, nə qədər parlaq, bir o qədər zəhərlidir!
  Siyasətçi boa konstriktoruna bənzəyir, yalnız ağzını açır və daha tez-tez udur!
  Zalım çox hiyləgərdir, amma ədəb azdır!
  Əgər Allahdan daha yüksək olmaq istəyirsənsə, sən bir boogerdən aşağı batacaqsan!
  Heç kim əbədi deyil, hətta tanrılar da yalnız insanlıq var olduqca yaşayır!
  Siyasətçilər əbədi hökmranlıq etmək istəyirlər, amma bir-iki dəqiqə belə şillələmək istəmirlər!
  Siyasətçilərə güvənmə və qapının möhkəmliyini yoxla!
  Bununla belə, hər şey parıldayan qızıl deyil, parıldayan hər şeyi cibinizdə qızıl bir axınla bükmək olar!
  Və cəsarət çox olanda sahədə bir döyüşçü!
  Güclülərin dözümü, ən yaxşısı düşmənin aciz qəzəbinin həyəcanını cilovlayır!
  Həyatda hər şeyi məhv edə bilərsən, sadəcə kürəkən kimi yaşaya bilməzsən!
  Hiyləgərlik zəfər anasıdır, əgər onun da sevincli məqamı varsa!
  Müharibə əbədi bakirədir - qansız bitə bilməz!
  Bir fahişənin tamahkarlığı ilə müharibə - heç vaxt qələbəni boş yerə vermir!
  Hər bir insan səhrada qum dənəsi kimidir, lakin kənarları olan ən geniş səhradan fərqli olaraq, bu qum dənəsinin özünü təkmilləşdirmək üçün heç bir məhdudiyyəti yoxdur!
  Tanrılar güləndə, fanilər ağlayanda, tanrıların gülüşü gurultulu olanda, zəif insanların sonu ölür!
  Ən mükəmməl texnika primitiv istifadəsi və mürəkkəb hərəkətsizliyi ilə gücsüzdür!
  Ulduz xalçasını menteşələrindən nə qopara bilər? İnsan axmaqlığının asteroidi!
  Repressiya qamçısız, bütün bəşəriyyətə azadlıq gətirən nailiyyətlərə sıçrayış mümkün deyil!
  Beyinlərin "zəng və fit səsləri" nə qədər soyuq olarsa, onlar fors-major hallarla bir o qədər çox bükülür!
  Kasıb bədəni çılpaq olan deyil, ruhən rəis olmayandır!
  Cinsi sevməmək qeyri-sağlam əxlaq doğurur!
  Cənazə yumoru səngərdəki xalat kimi uyğundur!
  Vedrələri döyən uğur qazanmaz, illüziyanı qıran həqiqətə çatar! Uğur sol üsullarla əldə edilsə belə, qalib həmişə haqlıdır!
  Axmağa güc verəndə düşməndən ən gözəl hədiyyə!
  Yaxaya dözən heç vaxt qadınların sevdiyi ayğır olmaz!
  Öz tənbəllik və məsuliyyətsizlik hissini əsarət altına almağı bacaranlar üçün azadlıq ikiqat cəlbedicidir!
  Düşmənin müqavimət göstərmək qabiliyyətini tez-tez qiymətləndirməyən və qiymətli qələbə qazanma fürsəti nadir hallarda əldə edəcək!
  Kim tüpürməyi sevirsə, onu tüpürmək xırda işdir!
  Allah haqqında çoxlu nəticəsiz ifadələr danışmaq olar, amma çayla söz-söhbət sulamaqdan böyüməyən gugulkin burnu ilə bundan faydalı əməllər gələcək!
  Qaliblər nailiyyətlərə və kuboklara görə qiymətləndirilir... uduzanlar sadəcə mühakimə olunur! Qalibin hakimi var, uduzanin cinayətkarı var! Qələbənin dəyərini və zəruriliyini şübhə altına ala bilərsiniz, lakin məğlubiyyət həmişə və danılmaz olaraq heç kimə fayda vermir!
  Məğlubiyyətin yeganə faydası odur ki, sənə dərslər almağı və acı səhvlərdən tökülən göz yaşlarından uğur səpinini yetişdirməyi öyrədir!
  Düşməni aldatmaq istəyirsənsə, dostlarına tapmaca ol!
  Əgər düşmən komandirinin planı açıq kitab kimidirsə, onun səhifələri istər-istəməz yoldaşlarınızı qana boyayacaq!
  Oğlanla qız möhkəm qalanın ətrafına baxarkən hələ də zarafatlaşırdılar.
  Qaliblər, həm prokuroru, həm də vəkili birləşdirərək, özləri mühakimə edirlər, yalnız hökmü hələ də onlar deyil, tarix verir!
  Hiylə nə qədər sadə olsa, düşmənin ondan istifadənin nəticələrindən qurtulması bir o qədər çətindir!
  Zərbə anı melodiyadakı not kimi bir az tez və ya gec çalacaq, yalan olacaq! Yalnız məyus camaatın fiti belə məzardan eşidilmir!
  Düşməninizin kim olduğunu bildiyiniz zaman, çətin vəziyyətdə olan dostlarınızı tanımaq məcburiyyətində deyilsiniz!
  Təşəbbüsü əldən verməyin, zəfərin şirin balını itirəcəksiniz, itkinin acısını da əldə edəcəksiniz! Boksçu səndələyəndə onu daha da bərk döymək lazımdır, əks halda əzaları boşalacaq!
  Düşmən üzür, yelkənində məhv küləyi!
  Döyüşdə üzən kim gölməçədə boğulacaq və üzümdə yanacaq!
  Çirkli sehr, sabun köpüyü kimi, gözləri sancır, amma düşmənə deyil!
  Bağbanların axmaq qərəzlərinin azalması ilə alaq otları pis böyüdükdə yaxşı böyüyür!
  Ən zövqlü öyrənmə prosesi seksdir! Və ən əsası, heç kim ikinci təkrar qəbuldan imtina etməyəcək!
  Seks, hər kəsin daha çox pay qoymağa çalışdığı yeganə mövzudur!
  Seks və təhsil arasındakı ümumi cəhət ondan ibarətdir ki, üç ikidən daha yaxşıdır!
  Və yalnız möhkəm vahidlərin sayı ən qənaətbəxş qiymətləndirmədir!
  Kim irəliləmək lazım olanda dursa, qəbir tabutunda durub yatmaz!
  Mat spews, həyatda həmişə çıxılmaz vəziyyətdə olan biri!
  O, ilk növbədə kozırlarla gedir, o, sadəcə insanların gülüşüdür!
  Mükafatların paylanması üçün vaxtında olmaq istəyən, özü səxavətlə manşet şəklində hədiyyələr göndərməlidir!
  Vakuum partlamaz, günəş osurmaz!
  Güllə axmaq deyil, güllə atarkən ona dəyən axmaqdır!
  Kim insanlara kömək etməkdən imtina edərsə, günahların kəffarəsi və tövbəsi üçün Rəbbin ayırdığı vaxtı boşa sərf etmiş olar!
  Ölüm heç vaxt unutmur, bəzən unutqan da olsa!
  Güclü döyüşçü, tək başına da olsa, bir iti oraq bütün sünbülcüklər sahəsini kəsdiyi kimi, zəiflər dəstəsindən daha faydalıdır!
  Ancaq bəzən, hətta zəif bir rütubətin sünbülcükləri arasında, bir oraq-batır xoşagəlməz bir istisnanın daş daşına büdrəyə bilər!
  Əgər sülh, onda səxavətli bir ziyafət, əgər müharibə, onda şərabın qalib bir fincanı olsun!
  Əsgərlikdə yöndəmsiz kim, yatağında cənazəsiz!
  - Yaxşı döyüşçü tikmə və qalib gəlməyə kömək etdiyi qədər casusdur! Yaxşı bir casus o qədər döyüşçüdür ki, o, sizi öldürməkdən və itirməkdən çəkinməyə mane olmur!
  Təlimlərdə soyuqqanlılığınızı itirəndə döyüşün qızğınlığına düşmək asandır!
  Kobud güclə qalib gəlmək olar, amma incə diplomatiya olmadan qələbənin bəhrəsini saxlaya bilməyəcəksiniz!
  Müharibənin iki problemi var: gizli düşməni tapmaq və başınızı quma basdırmaq istəyindən qaçmaq!
  Oturma padşah arabasında dilənçi, Cavab vermək üçün rəflə min vermə!
  Nəticə əldə etmək üçün qəddarlıq gərəkdir - nə qədər zəif olsa da, düşmənə aman verməyin!
  Onsuz da sənə lazım olmayacaq bir şeyi öyrənib ölməkdənsə, çox şey bilmədən sağ qalmaq daha yaxşıdır!
  Bir insan unutmağa hazır olduğu çətinliklərdən başqa hər şeyi bir yığına qoymağı sevir! Ancaq çox vaxt çətinliklər unutqanların üzərinə yığılır!
  Bəyəndiklərini deyəndə tələsməyə ehtiyac yoxdur, dərhal qərar verin, əks halda boğazınız boğula bilər!
  İtirməyi də bacarmalısan, amma uduzmağı bacarmamaq üçün xüsusilə lazımdır!
  Hücum yelkəndəki ədalətli külək kimidir, yalnız güclənir, başqalarının dirəklərini qırır!
  Təslim etməklə həyatı satın ala bilməzsən, onsuz da sənə utanc verici bir varlıq pulsuz veriləcək!
  İnsanlara zülm edənin özü cəhənnəmdə şeytanlar tərəfindən yeyilən şirəyə çevriləcək!
  Dəqiq snayper pilotu, yeraltı dünyasının ən geniş aerodromuna enərkən ən çox qaçır!
  Hücum həmişə müdafiədən daha təsirli olur, çünki yumruğun ağzı pis blokdur!
  Mübarizə etməkdən çəkinməyən tez şansa gedir!
  Əyləncə ən mənasız və israfçı şeydir, lakin onlara vaxt yoxdursa, faydalı əməllərin ödənişi artıq ağlabatan həddi aşır!
  Həyatda ən mənasız şey əyləncədir, amma əyləncəsiz həyatın mənası yoxdur!
  Çoban qoyunları başa düşməlidir, amma qoyun kimi düşünməməlidir!
  Hökmdar öz təbəələrinin xeyrinə öz olmalıdır, lakin kütlənin zəifliklərinə və xurafatlarına yad olmalıdır!
  Hər kəs düşür - yalnız mənəvi yüksəliş!
  Mərmi saymayan, döyüşdə uçur!
  Hər atış sayılır, bəxt yüksək hörmətlə bilir!
  Uşaqlıq bütövlükdə oyunu formalaşdıran şahmat oyununda açılışa bənzəyir, lakin şahmatdan fərqli olaraq hamı qayıtmaq istəyir və bir daha açılışı tərk etməmək istəyir!
  Ürək alovlanırsa və başda buzlu sakitlik hökm sürürsə, soyuq dəhşətli deyil!
  Problemləri və ya emosiyaları dondurmaqla yaşaya bilərsiniz, amma hisslər soyuyubsa yaşaya bilməzsiniz!
  Çaqqal döyüşdə çaqqal, rəqib seçimində pələng olsa, pələngə qalib gələ bilər!
  Oğlan və qız aforizmləri oxuyub bitirdilər.
  Lakin onlar cadugərdən nəsə etmək əmrini aldılar və bu dəfə müvəqqəti olaraq ayrıldılar.
  Oleq Rıbaçenko nasistlərlə döyüş əsnasında özünü rusların ən çətin hesab etdiyi paralel dünyada tapdı.
  Marqarita onun yanındadır, həm də nasistlərlə döyüşməyə hazır bir qızdır.
  Uşaqlar bir müddət döyüşə hazırlaşırlar. Onlar həm qabaqcıl, həm də qabaqcıldırlar.
  Boynunuza qırmızı qalstuk taxmaq necə hissdir.
  Ayaqyalınlıq isə artıq tanış və hətta məqbuldur... Biz nasistlərin və onların əlaltılarının hücumunu dəf etməyə hazırlaşmalıyıq.
  Amerikalılar da daxil olmaqla. Nəyə hazırlaşmaq lazımdır. Bilin ki, qüvvələr qeyri-bərabərdir və sizə ixtira lazımdır.
  Uşaqlar hazırlaşır və tələlər qazır və tələsik şeylər icad edirlər.
  Oleq və Marqarita təbiət aləmindədirlər və onlar özləri kimi qəbul edilir.
  Oğlan nasistlərə müxtəlif sürprizlər hazırlayır. Digər uşaqlarla əylənin.
  Marqarita ilə birlikdə qadınların və uşaqların yanında özlərini tamamilə azad hiss edirlər.
  Oleq hətta hazırcavabcasına qeyd etdi:
  Qəhrəmanın yaşı yoxdur, şücaət ruha gənclik verir!
  Marqarita razılaşdı:
  - Şücaət üçün illər heç vaxt kifayət etmir və əsrlərin xatirələri həmişə çoxdur!
  Oğlan kömək etdi, qız müdafiəni dəf etməyə hazırlaşır. Mübarizə etməliyik.
  Burada faşistlər gəlir. Düzdür, Marqarita gözlənilmədən vəzifəsini tərk etdi. Qız olduğu üçün ön cəbhəyə elçi kimi göndərilib.
  Qızlar hələ də oğlanlardan daha az şübhə doğurur. Üstəlik, Marqarita açıq saçlıdır və onun üzü özünə inamı artırır.
  
  Əsasən qadın döyüşçülərdir. Pionerlər onlara kömək əlini uzadırlar, tarlalar sakitdir və sivri burunlu qızları olan oğlanlar özləri böyük qardaşlarına kömək etmək üçün yalvarırdılar. Hətta həddən artıq canfəşanlıqla işləyirlər, daha çox iş görməyə çalışırlar, uşaqların gücünə güvənmirlər. Bax beləcə onların damarları dəhşətli dərəcədə qabardıb, mis məftil kimi qəfildən aşılanmış nazlı əllər və ayaqyalın damarlar elə amansızcasına çıxdı ki, ağlamaq istəyirsən, yıxılan uşaq qəhrəmanların ayaqları. Eyni zamanda, onlar hələ də oxumağı bacarırlar;
  Vətənim Stalinqraddır,
  İçərisində çiçəklər dop - şeh almazı!
  İnanıram ki, şən parad olacaq,
  Müharibəsiz bir dünyada - səmavi gözəllik!
  
  Adam kişiyə qardaş olacaq,
  Hər kəsə bir xəyal qız gələcək ...
  Çətindirsə, günahkar sizsiniz
  Şirin çay su ilə dolu olacaq!
  
  Fritz burnunu yapışdırdı - təbəssümünü gülümsədi,
  O, faşist gurultusudur - hamınızı öldürəcəyəm!
  Ancaq cavab olaraq onu bir zərbə gözləyirdi -
  Böyük bəzəklər olmadan döyməyi bilirik!
  
  Pioner bizə böyük salam verdi
  O, əsl pələng olduğunu göstərdi!
  İndi Fritz döyüşçüləri güclü zərbələr endirirlər,
  Bizim üçün uşaq oyunlarının vaxtı bitdi!
  
  Rəbb Məsih Özü zarafatla əmr etdi -
  Taleyin olacaq - xəyalların təcəssümü!
  Ürəklərdəki insan sadəcə uşaqdır,
  Qəlbində qəm gül çələngi kimidir!
  
  Yağış damcıları - dəniz inciləri var,
  Onlarda əks, göydəki ulduzlar!
  Ölüm bizi iti dərrakla hədələyir,
  Və məkrli canavar - meşələrdə sümüklərlə!
  
  Ancaq öncülü tanıyın - qalstuk qandır,
  Yalnız qırmızı rəng - əsrlər boyu müqəddəslik!
  Svarog gətirəcək - bizə sevgi etibar edin,
  Cənnətin lütfü - böyük bil!
  
  Berlində ayaqyalın bir addımıq,
  Pioner minlərlə döyüşçüyə rəhbərlik edir!
  Və düşmən oldu - eşşəyin boyunduruğu altında,
  Bütün kainat işıqlıdır - bizim yoldaşlarımız!
  Qız Alena qısa bir ifadə əlavə etdi;
  Göydə yanar,
  Pis Luftwaffe gözləri!
  Sanki deyirdilər
  Dünyada yenidən tufan qopdu!
  Və fırtına həqiqətən gəlir, hətta günəş üfüqə enən buludlar və kostik tüstü qarışığı ilə gözləri dişləyir.
  Uzaqdan yaxınlaşan tankların gurultusu eşidilir, səmada təyyarələr vızıldayır. Əvvəlcə məşhur kadrlar, sonra isə Arado-8 reaktiv quşları asılır. Təhlükəli çoxməqsədli bombardmançılar. Və ya tərs süpürgə qanadları ilə çox manevrli Yu-287. Və güclü mühasirə silahları artıq guruldayır. Yüksək partlayıcı mərmilərin zərbələrindən torpaq parçaları və ərimiş çəmənlər göyə atılır. Və daha da pisi, Arado-Superdən atılan güclü idarə olunmayan raketlər səngərləri qoparır... Və sonra hər hansı müdafiəni hamarlaşdıra bilən Focke-Wulf hücum təyyarələri var. Burada döyüşü oxuyur. Gəncliyinə baxmayaraq, mürəkkəb mayor Andrey Matrosov əlində iti optika ilə durbin tutaraq polad faşist uçqunun yaxınlaşmasını seyr edir. Nasistlər çoxdur və onlar qeyri-adi dərəcədə güclüdürlər. Hətta təkərli piyadalar və zirehli maşınlar, atıcı silahlardan atəşə tutulmadan. Onlar zəhmətkeş pionerləri arxa cəbhəyə qovmağa çalışırlar, amma getmək istəmirlər və döyüşmək üçün əllərində tüfəng istəyirlər.
  Yerli cəsur və tazı uşaqları ov tüfəngləri və hətta idman yayları gətirsələr də, hər kəs üçün kifayət qədər silah yoxdur. Mavi gözlü və ədalətli saçlı oğlan Oleq Rıbaçenko hətta orijinal doldurma ilə evdə hazırlanmış qumbaralarla doldurulmuş bir sapand düzəltdi. O, güclü ixtiraçıdır. Və sapandın özü sadə deyil, müxtəlif gövdələrdən - pioner əlləri ilə taxta icrada əsl "Katyusha". Yenilikçi uşaqlar kustar üsulla partlayıcı maddələr bişirir, hətta bəzi zenit qurğuları da hazırlayırdılar. Hər kəs cəsarətlə mübarizə aparıb qalib gəlmək istəyir. Müqəddəs və Əvəzolunmaz Vətənin son fikri ilə ölmək isə işə yaramayacaq.
  Mayor Andrey Matrosov əmr verir:
  - Əmr vermədən atəş açmayın!
  Həqiqətən, bütün batalyon üçün müharibədən əvvəl daha üç "qırx beş" buraxılışı var (Bütün ən son silahlar təcili olaraq Moskva istiqamətinə köçürülür, burada yalnız qalıq prinsipinə uyğun olaraq oymağı bacardıqları var), bu o deməkdir ki, yeganə şans Fritsi yaxınlaşdırmaqdır.
  Qarşıda, nasistlər arasında adət olduğu kimi, ən çox qorunan avtomobillər; tanklar "Royal Tiger", "Lion" və özüyeriyən silah "Ferdinand" -2 128 mm top ilə. Orta əsrlərdən bəri tipik bir taktika ən güclü və ən toxumalı cəngavərləri pazın kənarına buraxmaqdır. Almanların pis döyüşçü olduğunu söyləmək olmaz. Almanları doğuşdan döyüşçü hesab etmək ümumiyyətlə qəbul edilir. Və məhv etmək üçün mükəmməl texniklər. Budur onların övladları - yalnız ən azı 85 mm kalibrlə yan tərəfə nüfuz edə bilən maşınlar. "Ferdinand" -128 yeni aktyor Fürer Goeringin zövqünə uyğun idi və bu maşının buraxılışı yayımlandı. Həm də təkcə tank məhv edənin modifikasiyasında deyil, həm də hücum silahı ilə. Düzdür, sıçrayış tanklarının istehsalı hələ də təşviq olunur. Onlar daha yüngül maşınlara və geridə qalan piyadaların əsas hissəsindən bir az da yol verməlidirlər.
  Nasistlərin avtomobilləri və motosiklləri qabaqcadan qırılmaqdan qorxaraq hərdən yavaşlayır...
  Amma ayaqyalın pioner oğlan Oleq Rıbaçenko sübut edir ki, onlar burada boş yerə qalmamışlar. Birincisi, parlaq bir uşağın rəsmlərinə görə pioner dostlar tərəfindən hazırlanmış bir sapand. Bu vəziyyətdə kifayət qədər uzun mənzilli olduğu ortaya çıxdı, buz konki kimi məcmu partlayıcı paketlər zirehləri parçaladı və yastı dəbilqələr və bükülmüş pulemyotlarla nasistlərin sınıq bədənlərini sıxışdırdı. Və daha ağır nəqliyyat vasitələri üçün silahlar var və daha kəskin! Evdə hazırlanmış yapışqanla bulaşmış və onu məftillə görünməz hala gətirən çəmənliyin üstündə qıt olan tank əleyhinə mina Kral Aslanının tırtılının altında kötüklər arasında hərəkət edir. Bu tank hətta çox qorxulu görünür, belə böyük 128 mm-lik top və hər iki tərəfdən qüllədə yırtıcı, qəzəbli ağızlar boyanmışdır. Görünür, almanlar sovet əsgərlərini qorxutmağa ümid edirlər.
  Tırtılın polad lövhələri çığırtı ilə ölümcül hədiyyənin üzərinə düşür. Partlayış o qədər də güclü görünmür, amma tırtıl qopdu və nasist tankı baca kimi tüstüləməyə başlayır və belə bir canavar üçün gözlənilməz bir sürətlə ağac gövdəsi olan nəhəng bir qüllə kimi fırlanır.
  Digər, pioner oğlanlar Oleq Rıbaçenkonun yenilikçi reseptinə uyğun olaraq qaynaqlanan oxşar cihazlardan, həmçinin öz mənşəli partlayıcı maddələrdən istifadə edirlər. Alman piyadaları qorxaq olduğundan, tanklar və özüyeriyən silahlar isə öndə müdafiəsiz olduğundan, buna görə cəzalandırılacaqlar.
  Burada, məsələn, ağır "Ferdinand" -128 katapultla ən yaxşı şəkildə örtülmüşdür, çünki heç bir şey 200 mm zirehdən keçə bilməz. Və zəmanətlə daha zəif bir dam alacaq. Üstəlik, parlaq Rıbaçenko partlayışın necə yönəldiləcəyini anladı. Bunu etmək üçün adi bir közərmə lampasından bir armatur istifadə etmək kifayətdir. Sonra vakuum partlayış dalğasını udacaq və bütün enerji bir nöqtəyə gedəcək. Bu yenilik, otlar və quru göbələklərin qarışığı ilə dəmlənmiş xüsusi partlayıcı maddə ilə yanaşı, hətta kiçik partlayıcı paketlə də ciddi dağıntılar yaratmağa imkan verir. Oğlan və qızlar isə Wehrmachtın polad canlılarına atəş açmaq üçün ən adi, yalnız üç simli yay və azmışlardan istifadə edirlər. Beləliklə, "Kral Pələngi" tırtıllar tərəfindən parçalandı və o, yırtıcı yaralandı, mühərrikdən qəzəblə çırpıldı və demək olar ki, kor-koranə mərmi atdı.
  Alçaq siluetə və güclü zirehə malik məşhur "Kurt canavar" yastı tısbağaya bənzəyir. Bu özüyeriyən silahlar Sovet-Alman cəbhəsində bu yaxınlarda ortaya çıxdı. Yaxşı sürücülük qabiliyyəti, layiqli məsafədə nüfuz edən haubitsa topu və döyüşdə sağ qalma qabiliyyəti sayəsində Qurd canavar dərhal dillərdə bir məsəl oldu.
  Ancaq onun tırtılları geniş olsa da, hələ də adidir ... Bununla belə, maşının altını zədələmək və ehtiyat hissələri ilə içərisini tüpürmək daha yaxşıdır.
  Onda bu, qüdrətli, rus qartalı tərəfindən dağın zirvəsindən atılan tısbağadır. Sınıq bağırsaqlar oradan sürünür və nasist ekipajının öldürülmüş üzvlərinin torpaq sümükləri sürünür.
  Lyubov Markovna "Kral pələngini" lüləaltı qumbaraatandan - tırtılın hədəfindən vurmağa üstünlük verir və tankın hərəkət qabiliyyətini itirməsi üçün rulonların hərəkəti pozulmalıdır. Bir az mavi saçlı, qıvrılmış qıvrımlı sarışın komsomolçu əlindəki silahı büküb hönkürdü:
  - Axşam yeməyində özünüzü çörək bişirin!
  Budur, sükanı sınmış bir pirat freqat kimi, başqa bir dağılmış canavar artıq yan tərəfə sürüşür. Zirehləri vurur və "Kral Pələng"lə toqquşur. Tırtılların üzərindəki polad tabutların hər ikisi parlamağa başlayır və bir neçə dəqiqədən sonra partlayıcı sursatlar səbəbindən partlayır. Bir neçə yüngül nəqliyyat vasitəsi boşluq səbəbindən yuvarlandı və pulemyotlar boğularaq özünü patron və mərmilərlə doldurdu. Sonra bu deşik-deşik meyitlər çevrilir.
  İrəli tullanan Panteranı təzəcə yuvarlamış, meydançanı da məharətlə kəsən Alesya Muravyova bunu gözəl ifadə etdi:
  - Güc yatan əzələlərdə deyil, xışıltılı siçanların olmadığı beyinlərdədir!
  Lyubov Markovna qumbaraatanı yenidən doldurub qucağında çəkərək təşvişə düşür. Sursat azdır, düşmən güclüdür, amma yenə də nikbinliyini itirmədən deyir:
  - Palıd baş və çuqun ağıl döyüşdə kəsilmiş çürük kötükün əlamətidir!
  Və əlavə edir:
  -Qısaldılmış ağıllı palıdın bədəni belə, bir kötükdür, başqasının oturacağı altında!
  Onlarla cəhənnəm üçün yalnız ağır çəki maşınları dayandı. Qocalmış vulkanların iyi gələn sınıq və köməksiz tanklar heç də qorxulu deyil. Əjdaha başını itirib və onun zirehli dərisi suvenirlər üçün satılacaq.
  Ancaq onların arxasında qalan çubuqlar, xüsusən də çoxsaylı zirehlilər. Qəhrəman pionerlər sevinir, dağılmayacaqlar... Burada "Ferdinand"-128 özüyeriyən topları sürət qatır və... Böyük zərbə ilə maskalanmış çuxura düşür. Gövdənin gövdəsi qırılıb, yalnız enli tırtıllar yuxarıdan çıxıb çarəsiz hərəkət edir. Və onun arxasında çevik Pantera sındı. Onun eybəcər, həddindən artıq uzun ağzı büküldü və içərisində zirehli deşən mərmi partlayacaq kimi idi. Və sonra qüllənin özü qoparılacaq... Gözəgörünməz qadın ayağı kimi aqressiv şəkildə topu təpiklədi. Nəhəng Alman tankerlərindən biri yarıya bölündü ... İki gümüş ildırımdan ibarət monoqramlı bir çəkmə uçdu - SS üçün xarakterikdir. Oleq Rıbaçenkodan bir metr aralıda yıxıldı. Pioner oğlan onu götürdü və dedi:
  - Samovar üçün faydalı və biz gənc Leninistləri sərtləşdirdik - ayaqqabı cırmağa heç bir şey yoxdur. - Və böyükləri təqlid edərək gurultu ilə əlavə etdi. - Tankları daha yaxşı sındıraq!
  Budur, başqa bir sürpriz və adi bir rels alovlu bir təkəbbürlə cüt-cüt itələnmiş çuqun qazanı qopardı və partlayış kimi bir anda üç nəqliyyat vasitəsini alovlandırdı.
  Qızılı saçları tozdan solmayan Alesya Muravyova qışqırdı:
  - Amma passaran (İspan kommunistlərinin əfsanəvi şüarı - keçməyəcəklər!)!
  Pionerlər sevinir və vəziyyətin bütün faciəsinə baxmayaraq, gülürlər. Bəzi yerlərdə əldəqayırma partlayıcı maddələr qazılmış çuxurlarda gizlədilir. Köhnə üsulla, kustar üsulla hazırlanır. Əlbəttə ki, dinamitdən bir az zəifdir, lakin alt avtomobili sıradan çıxarmaq üçün kifayətdir. Bundan əlavə, ayaqyalın dahi oğlan Oleq Rıbaçenko adi yonqar, peyin və otdan dağıdıcı qarışığı hazırlamaq üçün bir yol tapdı. Ucuz və şəndir! Və partlayanda Nobelin gözləri təəccüblə görünəcəkdi!
  Fritz ağır itkilər verir, zirehli transportyorlar sıradan çıxır, bəziləri təhlükəli zonalardan keçir, lakin onlar qumbara və partlayıcı atmaqla qarşılanır.
  Burada hətta pionerlər böyüklərdən daha təhlükəlidirlər. Ağıllı gənc döyüşçülər pulemyota yaxın sürətlə ölümcül "hədiyyələr" atan kiçik buxar ballistləri qurdular. Prinsip özü pistondur, lakin mühərrik yüksək başlanğıc sürəti ilə ölüm hədiyyələrini atan katapultların bıçaqlarını çevirir. Onlar evdə hazırlanmış partlayıcı elementlərlə qarışdırılmış distillə edilmiş ağac spirtindən hazırlanmış xüsusi paketləri atırlar - öldürücü gücü nitrogliserinə bərabərdir.
  Vurulan zaman nasist nəqliyyat vasitələrinin daha nazik zirehləri boşalır və ekipajlar mavi alovla alovlanır. Ağrıdan dəli olan Fritz ürəkbulandırıcı qışqırır və dəhşətdən burulmuş üzləri ilə dağılır.
  Bəziləri hətta avadanlıqlarını da atırlar...
  Yeganə heyif odur ki, düşmənlər çoxdur, deyəsən fon Bok əsas zərbəni burada vurmağa qərar verib. Əhəmiyyətli itkilər verərək - bəzi nəqliyyat vasitələri, əsasən Amerika və ya Fransa - hər şeyi pulemyot atəşi ilə dolduraraq səngərlərə yaxınlaşırlar.
  Və kirpi ilə büdrəyirlər ... Alena, bu arada, qırx beşi idarə etmək asandır. Əlbəttə ki, "Kral Pələngini" və hətta təkmilləşdirilmiş "Panteranı" və daha çox "Kral Panterasını" alnına götürə bilməzsiniz, ancaq tərəfləri sınaya bilərsiniz. Üstəlik, göyərtədəki "Pantera" zəifdir, lakin sürətinə görə daha sürətli keçməyə çalışır ... Alman pulemyotları qorxutmağa çalışaraq belə döyürdü. Zirehli transportyorlar haqqında deyiləcək heç nə yoxdur. Bütün qəribələr deşiləcək və qırmızı-isti metal ilə döşəmələrə qan tüpürməyə məcbur ediləcək!
  Lyubov Markovna tırtılın üstünə qumbara ataraq qışqırır:
  - Biz hiyenaları şahinlərlə öpürük!
  Kiçik çaplı silahın böyük bir silahdan bir çox üstünlüyü var - atəş dərəcəsi, kamuflyaj asanlığı. Və hədəfləri necə seçəcəklərini bilirlər.
  Hətta təriflənmiş və zahirən etibarlı şəkildə kiçik çaplı silahlardan qorunan "Royal Lion" - Saratov Bulgesində ruslar üçün kabusa çevrilmiş bir maşın, qüllələr və gövdələr yan tərəfdən dəqiq bir şəkildə vurularsa vurula bilər. Onun ən zəif nöqtəsi də budur. Və döyüş paketinə daxil olarsa, onda ... Fritz pis vaxt keçirəcək!
  Alesya Muravyova onlara qışqırır:
  - Sizin üçün Stalinqrad olacaq! Və Stalinqraddan yüz dəfə pis!
  Nasistlər vəhşicəsinə hyena kimi hırıldayırlar. Sovet oğlanları arasında ölülər və yaralılar var. Yaşamağa təzəcə başlayan gənc döyüşçülərin ölməsi xüsusilə faciəvi olur. Budur, çox kiçik, lakin cəsur bir pioner qız, partlayıcı paketi çətinliklə qaldıraraq, orta tank T-4 "L" nin izləri altına qaçır (bu qəribəlik hələ də sıralarda qorunur! Beləliklə, artan kütlə ilə və daha güclü mühərrik). Yazıq qıza, amma faşizmə həyatı sevməkdən çox nifrət edir. Pioner yaxşı bilir ki, onun əməli qəhrəmanlıqdır və Rəbb İsa Vətən uğrunda canından keçənlərə cənnət qapılarını məmnuniyyətlə açacaqdır. Nəhəng maskalı uzun, lakin nazik görünən gövdəsi olan çirkin qutu sıçrayır və ondan kvadrat qülləni qoparır.
  Döyüşçülər yenidən qumbaraatan atırlar və məharətlə gizlənmiş pulemyotlar qisas almaq üçün sürünən motosikletləri mismarlamağa başladılar. Və faşist əsgərlərinin başları dolunun yıxdığı yetişmiş albalı kimi partladı. Və əzilmiş şirəli giləmeyvə suyundan daha çox qan axır.
  İxtiraçı oğlan yarıçılpaq Oleq Rıbaçenko burnunun içindən fit çaldı...
  - Bir saniyə belə küləyə atmayan bir şeydən daş yığmağın vaxtıdır!
  O, ilk dəfə deyil ki, faşistlər üzərində fəndlərini sınaqdan keçirir. Məsələn, avtomobil mühərrikləri mühərriklər üçün havanı sorur, lakin toz detonatoru olan kömür və bir neçə qarışıq çox kaustik və tikanlı otların qarışığı varmı?
  Və böyük motosikletlərin qaz çənləri partlayaraq şiddətli yanğın axınları atır. Sanki cəhənnəm cinlərinin üsyanı gedir. Budur, bəzi zirehli personal daşıyıcıları da bədbəxt həmkarlarına qoşulur. Və onlardan zireh parçaları yüzlərlə metr uzaqlığa uçaraq getdikcə daha çox qurban tapırlar.
  Alyonushka, "Qurd canavar"a işarə edərək, bədənin aşağı hissəsini hədəf alır. Oraya çatmaq çətindir, lakin bu, amansız özüyeriyən silahı sındırmaq üçün yeganə şansdır. Barmağın hamar hərəkəti, sonra çevirin.
  Silah yumşaq bir geri çəkilmə verir və faşist maşını yarıya bölünür. Ağ fonda qara svastika olan qoparılmış qırmızı bayraq qanlı palçığa düşür.
  Alyonushka müdrik fikirləri pıçıldayır:
  - Ədalət qurban, sədəqə və ədalətli qurbanın uğurunu tələb edir!
  Alesya Muravyova Panteranın tərəfinə ağır qumbara əlavə edərək əlavə edir:
  - Müharibədə yalnız qaçılmaz qurbanlar təslim olmanın amansız qurbanlarından qaçmağa kömək edəcək!
  Oleq Rıbaçenko ballistanın içindən başqa bir toz buludunu buraxaraq onu qəzəblə öskürdü, sonra isə eyni öskürəkdən partladı və mühərrikləri partladıb qışqırdı:
  - Düşmənə təslim olmaq lazımdır, amma düşmənə təslim olmaqla təslim olmaq olmaz!
  Bir növbə, topçu qız Yerin bioritmlərini və otun nəfəsini daha yaxşı hiss etmək üçün çılpaq, yaraşıqlı ayaqlarını dindirir və məkrli T-4-ü tam olaraq uç-uca vuraraq yenidən atəş açır.
  Gözəl komsomolçu gülümsəyərək qışqırır:
  - Cəhənnəmə get qoca!
  Və sonra yalnız iki sovet boz saçlı babası pulemyot partlaması ilə kəsildi. Onlar çuxurda qanlı yığınlar idi. Qumbara dəstəsinə bükülmüş başqa bir qoca "Panter" tankının izləri altında yıxılıb. Ayrılanda qışqırdı:
  - Stalinə həmd olsun!
  Alyoshka Muravyova təzyiqlə davam etdi:
  - Qəhrəmanlara həmd olsun!
  Lyubov Markova çox çevik ayağı ilə qumbara ataraq qulaq asaraq qışqırdı:
  - Ölü şərəf!
  Ağ dişli Oleq Rıbaçenko gülümsəyərək əlavə etdi:
  - Və ağıllı, ömür boyu şərəf!
  Həqiqətən belə bir qüvvəyə müqavimət göstərməyə çalışın. Burada, məsələn, bəlkə də hələ "Kral Siçanı" yoxdur - nisbətən yeni bir tank və E-25 topundakı "Leopard" haqqında nə demək olar. Ancaq Şerman tələsir ... Bu vəziyyətdə, nədənsə, Amerika və İngilis tankları azdır, eyni olsa da, fon Bok çox miqdarda xarici texnika aldı ... Bacarıqlı oğlan Oleshka düşündü ki, problemlər var. ekipajların inkişafı və ya təchizat ilə.
  Digər tərəfdən, Shermanı çevirmək daha asandır ... Hündür rattletrap partlayıcı qarışığı olan gil qabın üstündən keçir və ... Sadəcə güclü bir sarsıntı yaxşı zirehli bir alçaqı döyür.
  Və onun arxasında ikinci Amerika tankı maili, oraq zərbəsi altında çətənə vəsvəsəsinə səbəb olan söz. Üçüncüsü, ətalət səbəbiylə, zədələnmiş həmkarlarını vurur və tırtıl da məğlub olur, tırtıl poutunu qaldırır.
  Dahi oğlan Oleq qışqırır:
  - Davam edin və itələməyə davam edin!
  Bu, həqiqətən də Rusiyanın qəhrəmanlıq gücüdür!
  Geri qayıtdıqdan sonra uzun müddət yoxluğunuzu əsaslandırmalısınız.
  Və başlanğıc üçün dili götürdülər. Qala məmurlarından birini kəməndlə tutub bağlayıb qərargaha apardılar.
  Görünür, kəndli padşah gənc bir qadına və onun arvadı üçün necə tez bir uşaq düzəltməyin sirrini bilirdi və çox çevik bir atla qayıtmağı bacardı. Artilleriya əriyən yaz qarında ilişib qaldı və ordu tələsmədiyi halda, kifayət qədər böyük bir qalaya hücum etmək üçün odlu döyüş olmadan.
  Emelyan Puqaçov məhbusdan sərt şəkildə soruşdu:
  - Mən kiməm? O kimə hörmət edir?
  Məhbus cəsarətlə cavab verdi:
  - Sən oğru və fırıldaqçısan!
  Kazak çarı quru-quru dedi:
  - Dayan!
  Şerbatov təklif etdi:
  - Yoxsa istəklə sorğu-sual etmək olar?
  Puqaçov hönkürdü:
  - Hərəkət edin!
  Tutulan zabiti işgəncə daxmasına sürükləyiblər. Bununla belə, o nə bilə bilərdi? Ordu xəzinəsini gizlətdikləri yerdir. Və bəlkə də göstərmək üçün yeraltı keçid!
  Halbuki işgəncə belədir...
  Puqaçevin iki yüzdən çox yaxşı silahı var və o, əlbəttə ki, məsələni təkcə hücumla deyil, atəş açmaqla həll etmək istəyir. Sonra Ufa və Kazana səyahət.
  Keçmiş məhkum Xlopuşanı izdiham və toplarla Urala göndərdilər. Padşah hələ görüləsi işlərlə doludur.
  Artilleriyasını çəkərək Puqaçovun ordusu top atəşinə tutmağa başladı. Ağır silahlar uğuldayırdı. Top güllələri atılırdı və topun gücü püskürürdü.
  Artıq iki divar uçub... Puqaçevitlər isə hücuma keçdilər. Qüvvələr qeyri-bərabər idi və qarnizon demək olar ki, müqavimət göstərmirdi. Yalnız zabitlər, hətta o zaman da onların hamısı atəş açmağa cəhd göstərmədi və kəsildi. Oleq Rıbaçenko polkovnikin və kapitanın başlarını sökdü. Əsgərlər silahlarını üstün düşmən qarşısında yerə ataraq diz çökdülər.
  Puqaçov daha bir nisbətən sadə qələbə qazandı və yoluna davam etdi. Onun ordusu sürətlə böyüdü, baxmayaraq ki, qar əriyəndə çoxlu kir var. Ümumiyyətlə, Orenburq yaxınlığındakı gecikmə öz təsirini göstərdi.
  Lakin bu əyalət mərkəzinin süqutu Puqaçovun nüfuzunu yüksəltdi və indi ona daha həvəslə qoşuldular. Xüsusən də çoxlu çöl adamları qaçırdılar.
  Böyük bir ordu və saysız-hesabsız süvari. Minlərlə döyüşçü var, yalnız Emelyan İvanoviçin özünün otuz mindən çoxu və Çikadan və kəndli çarın digər komandirlərindən daha on beş min nəfəri var.
  Puqaçovun özü gənc həyat yoldaşı Ustiniyanın şirin qucağında Yaik şəhərciyinə baş çəkdi. Onu övlad, yaxşı olar ki, oğul etdi. Vərəsə ehtiyacınız olduğu üçün müharibədə nə baş verə biləcəyini heç vaxt bilmirsiniz. Sahibsiz bir güllədən və ya nüvədən heç kimə zəmanət verilmir. Beləliklə, yarışı uzatmaq üçün kimsə var. Bununla belə, Puqaçovun keçmiş həyat yoldaşı Sofiyadan artıq uşaqları var.
  Yaik şəhərinin özündə kazaklar möhkəm oturublar. Düşmənin qaçmaq cəhdi dəf edilib. Qalada aclığın olduğunu və tezliklə təslim olacağını və ya öləcəyini təsdiqləyən bir neçə döyüşçü əsir götürüldü . Beləliklə, fırtınanın mənası yoxdur.
  Yemelyan isə çox təəssüflənmədən öz cəld, damaz ayğırının üstündə şəhəri tərk etdi.
  Üsyançılar Çelyabinskdə möhkəm oturmuşdular. Sibir korpusunun komandiri Dekolonq Orenburqun süqutundan xəbər tutaraq tələsik şəhərdən geri çəkildi. O, ümumiyyətlə qorxaq idi, üsyançılar tərəfindən mühasirəyə alındıqda bu mərkəzi tərk edirdi.
  Baxmayaraq ki, eyni zamanda Puqaçova real tarixdə məğlubiyyət verən, hətta onu təəccübləndirən Dekolonq idi. Sonra kəndli padşahının ordusu dörd min nəfəri itirdi və bir o qədər də əsir düşdü. Amma indi Dekolonq geri çəkilir və onun əsgərləri getdikcə daha tez-tez fərarilik edirlər.
  Amma Kunqur möhkəm müdafiə edərkən və bu böyük strateji əhəmiyyətə malik şəhəri tez bir zamanda almaq üçün Emelyan Puqaçov polkovnik Oleq Rıbaçenko və Yesaul Marqarita Korşunovanı onun yanına göndərdi.
  Oğlanla qız həmişəki kimi əriyən bahar qarını ayaqyalın, az qala soyunub qaçırlar.
  Onlar çapmaqda olan ən çevik atlardan daha sürətli və ən əsası daha dözümlüdürlər. Onlar yorğunluq kölgəsi deyil, yavaşlamadan çox saatlarla qaça bilərlər - bədənlər ölməzdir və buna görə də toxunulmazdır.
  Oleq Rıbaçenko, əlbəttə ki, Puqaçova kömək etməyin düzgün olub-olmamasından şübhələnirdi, lakin o, əbədi, toxunulmaz bədənini işlətməli idi. Yekaterina II yaxşı kraliça olsa belə.
  O, Ukraynanın bir hissəsi ilə Krım və Belarus da daxil olmaqla çox şey qazandı.
  Amma kim bilir, bəlkə də Yemelyan qalib gəlsə, o zaman Rusiya daha böyük nailiyyətlər əldə edəcək.
  Baxmayaraq ki, bu, imperiya üçün Leninin oktyabr çevrilişi və ondan sonrakı vətəndaş müharibəsi ilə müqayisə edilə bilən bir şokdur. Onsuz da rus xalqını nə qədər doğrayıblar? Təəssüf ki, vətəndaş müharibəsinin gülüşləri.
  Oleq Rıbaçenko Marqarita ilə birlikdə Kunqurun yanına qaçır və öz-özünə düşünür.
  Yenə də, əlbəttə ki, çox şey şansdan asılıdır və hər hansı bir orta hökmdarın şansı böyük ola bilər.
  Və II Nikolay öz qabiliyyət və istedadına görə Vladimir Putini açıq-aşkar üstələdi. Lakin sonuncunun Çingiz xandan heç də geri qalmayan fenomenal şansı var idi.
  Bir şans digərinə aparır və əksinə. Terminator oğlan qaçıb fikirləşdi.
  Məsələn, Salman Raduyevin, hətta Rusiyada prezident seçkiləri ərəfəsində ələ keçirilməsi çox çətin bir hadisədir. Yaxşı, əslində, bunun üçün şanslar nədir, xüsusən də nadir bir pislikdən danışdığımız üçün. Bundan sonra yaraqlıların heç bir tanınmış lideri sağ ələ keçirilməyib. Hamısı öldü. Üstəlik, Şamil Basayev kifayət qədər təsadüfidir. Doğrudan da, əgər bir nömrəli terrorçunun hərəkət marşrutu o qədər yaxşı məlum idi ki, altına mina qoyulmuşdusa, onun sadəcə olaraq hava zərbəsi ilə örtülməsinə nə mane oldu? Bu, daha etibarlı olardı! Yoxsa qazı da kəsib, sonra Basayevin məhkəməsindən böyük şou etmək?
  Yox, çox güman ki, Putinin bu işdə də bəxti gətirib, ona görə də Şamil Basayev təsadüfən dünyasını dəyişib.
  Amma tutaq ki, Salman Raduev həbsdə olarkən ölür, ya da tələdən tamamilə yayınır. Putinə bir neçə faiz səs çatmır və seçkilər iki turda keçirilir. Bu, artıq mübahisəsiz favoritin məğlubiyyəti və Zyuqanovun zəfəridir.
  İkinci turun necə inkişaf edəcəyi hələ məlum deyil. İstənilən halda etiraz elektoratı formalaşacaqdı və Putin çətin ki, çox inandırıcı şəkildə qalib gələ bilməyəcəkdi. Amma əsas odur ki, inauqurasiya bir ay sonra baş tutacaqdı. Və Putinin yaz sessiyasında Federasiya Şurasında islahat təklif etməyə vaxtı olmayacaqdı. Payızda isə ona qarşı müxalifət qüvvələrinin ciddi koalisiyası yaranacaqdı.
  Kommunistlər, aqrarçılar, Sağçı Qüvvələr Birliyi, OVR, Yabloko çoxluğa sahib olacaq və Federasiya Şurasının islahatına mane olacaqdı. NTV-nin milliləşdirilməsinə də qarşı çıxacaqdılar.
  Yeltsinlə olduğu kimi, Duma ilə hazırkı prezident arasında sərt qarşıdurma təkrarlanacaqdı. Və belə bir şəraitdə Putinin Xodorkovskini həbs etməyə və Kommunistlərə, Sağ Qüvvələr Birliyinə və Yabloko-ya güclü zərbə vurmağa cəsarəti çata bilməzdi. Üstəlik, tarixin yerdəyişməsi çox təsir edir. Və vəziyyət bir az dəyişsəydi, o zaman 11 sentyabr terror hadisəsi baş verməzdi. Və o zaman Putin Əfqanıstanda müharibəyə girəcəkdi və ola bilsin ki, o, cəmi bir müddət qala bilərdi.
  Və lovğalanan diktator Yeltsin kimi gedər, tüpürür və sıfır reytinqlə gedərdi.
  Bu, bəzən kiçik bir qəza ilə belə olur. Ancaq eyni II Nikolay Admiral Makarovu öldürməsəydi, Yaponiya üzərində qələbə olardı. Və sonra bütün Çin mütləq rus olacaq! Onda Almaniya və Avstriya-Macarıstan məğlub olacaqdı.
  Bəli, bir uğursuzluğun digərini çəkdiyi kimi görünə bilər.
  Terminator uşaqları qarda ayaqyalın ayaqyalın qaçırdılar. Və Oleq Rıbaçenko ilhamlanaraq həvəslə mahnı oxumağa başladı, yolda bəstələyib;
  Biz daha yaxşı tale üçün mübarizə aparırıq
  İnsanların həyatını asanlaşdırmaq üçün...
  Və lənətlənmiş qoşunu əzmək
  Beləliklə, pis düşmənlər daha az olsun!
  
  Üstümüzdə qızıl qanadlı keruv,
  Anamız Rusiyanın şöhrəti üçün...
  Rus xalqı yenilməz hesab edir,
  Və yer üzündəki hər kəsi daha gözəl et!
  
  Bizə Vətən uğrunda döyüşmək verilir,
  Vətənin əzəmətini qorumaq...
  Və bəzən həyat sadəcə bir filmdir
  Baxmayaraq ki, bu, cənnətin əksi olmalıdır!
  
  Bütün insanlar bir arzuya çatmalıdır,
  Kommunizmə məntiqli inanmaq...
  Yer üzündə daha çox xoşbəxtlik olması üçün,
  Və revanşizm odları gəlmədi!
  
  Çarımız, böyük dahi Puqaçov,
  Kəndliləri müqəddəs mübarizəyə qaldırdı ...
  İstənilən iş çiynində olacaq,
  Və qızın ayaqyalın oğlanı sevin!
  
  Biz şeytandan da güclü olacağıq
  Elmin üfüqlərini dəyişdiyimiz zaman...
  Bədxahın dırnaqları altında yastı,
  Cırıq aortadan qan fışqırsa da!
  
  Bəli, bu bizim doğru dostlarımızdır,
  Biz Vətəni daha xoşbəxt edə bilərik...
  Xalqlar bütün bir ailəyə inanır,
  Böyük parlaq Rusiya!
  
  İnsanlara cəsarətlə bax üfüqdə,
  Pis buludların səmanı örtməsinə imkan verməyin...
  Düşmənə qələbə xalını verəcəyik,
  Və döyüşdə şanslı qəhrəman olacaqsan!
  
  Mən qorxaq sözünü bilmirəm
  Biz ruslar heç də aşağı deyilik...
  Svarogumuzda Ağ İsa var,
  Və əbədi Maydan həzz alacaq!
  
  Dəyirmi rəqsdə qızlar və oğlanlar,
  Ayaqyalın qızlar giririk...
  Bizim üçün, hər şeydən əvvəl, Uca Tanrı Rod,
  Beyinsiz tutuquşu oğlan olmayın!
  
  Və Lenin bizi döyüşməyə ruhlandırdı,
  Müdrik Stalin şücaətə xeyir-dua verdi ...
  Güclü keruv qanadlarını açacaq,
  Və əzələlərimiz sadəcə poladdan hazırlanmışdır!
  
  Vətənin əzəməti içində olacaq
  Biz Allah yanında belə döyüşçüyük...
  Burada şöhrəti polad qılıncla təsdiq edəcəyik,
  Svarogda hansı qalxan düzəldilmişdir!
  
  Bir sözlə, Rəbbə sadiq ol,
  Ən parlaq Rusiyanın şöhrətinə...
  Biz sadəcə cəngavər qartallarını tanıyırıq,
  Arxamızda Ağ Tanrı Məsih Məsihdir!
  Uşaqlar gözəl oxudular, səsləri çox zəngin və aydın idi. Həm də opera kimi güclü, möhtəşəm. Bir neçə canavar uşaqların arxasınca getməyə çalışsa da, onlar tez arxaya düşdülər. Ölümsüz uşaqlar çox tez tələsirlər. Onlar heç bir zəiflik və ya şübhə bilmirlər. Xeyr olsa da, ikincisi bəlkə də məlumdur. Oleq Rıbaçenkonun özündə Ketrini dəyişdirməyə dəyər olub-olmadığını, lakin bacarıqlı, lakin savadsız bir kazak olduğunu qəti şəkildə şübhə altına aldı. Bununla belə, onunla zarafat edin. Uşaqlar, yol uzun olduğu üçün diqqətlərini yayındırmaq üçün qaçışda qanadlı aforizmlər qurmağa başladılar. Və bunu çox ağıllı və gözəl etdilər.
  Budur uşaqlar;
  Müharibə domino oyununa bənzəyir, yalnız sınıq sümükləri toplamaq mümkün deyil - yer tutur!
   Uğurlar cəsarətin mükafatıdır, ehtiyatsızlığın cəzası!
  Öküz güclüdür, eşşək inadkardır, aslan nəcibdir, tülkü hiyləgərdir, amma insanlar hər cür sənətkardır!
  Zalım intriqaları xoşlayır, amma seçkilərdə intriqaları sevmir!
  Siyasətçi idarə etməyi sevir, amma doğru şeyi etməyi sevir!
  Aslanın yerini tutmaq üçün yerə tülkü olmaq lazımdır!
  Eşşək olmayın - onlar sizin qulaqlarınızı soxacaqlar!
  İnsan milçək deyil, həm də şirin sözə hərisdir!
  Çuqun yumruqların olması yaxşıdır - palıd başından da pis!
  Ən əxlaqsız siyasətçi - əxlaq oxumağı xoşlayır!
  Siyasətçinin ağzından çıxan bal polad şumu korlayır!
  Müharibə pis deyil, məğlubiyyət pisdir!
  Müharibə sevinc gətirmir, amma qələbə kuboklar gətirir!
  Zalım tez-tez qəşəng olur, amma onunla həyat bal deyil!
  Əsas fəndlərin köməyi ilə yüksək taxt-taca dırmaşmaq olar!
  Yazı nə qədər yüksək olsa, əldə etmə üsulu bir o qədər aşağıdır!
  Siyasətçinin şirin nitqi, məyusluğun acısını yayır!
  Komandirin düzlüyü - yana gedir!
  Ən kövrək mövqe palıd başı olandır!
  Çılpaq qalmaq üçün ayaqqabılar!
  Siyasətçi çox danışır, amma sükutla böyük işlər görülür!
  Tülkü aslandan üstün olacaq, amma siçanı yedizdirməyəcək!
  Diktator xəyallarında qanadsız qartal olmaq istəyir!
  İnsan üçün pul, inəkdən süd kimi, xəsislikdən turş olur, səxavətdən yox olur!
  Çətinlik olmadan vədlər, doğrudur, bəli! Amma sonra hər şeyi necə çətinliklə edir!
  Palıd başlı siyasət bir kündənin taleyini gözləyir!
  Oğru nə qədər böyükdürsə, cəzası da bir o qədər azdır!
  Siyasətçi vicdanlı həyatdan başqa heç nəyi gözdən salmaz!
  Siyasətçinin vicdanı azdır, amma nəhəng ambisiyaları var!
  Zülm döyüşçünü cəllada, qorxaqı igidə, təvazökarı həyasıza çevirir!
  Fantaziya absurdluq və absurdluq yarışmasıdır! Eyni zamanda, daha elmi və məntiqli janr yoxdur!
  Müharibədə, operada olduğu kimi - hər kəs öz mahnısını oxuyur, yalnız suflyor casus ola bilər!
  Müasir qadınlar kişiyə hər şeyi bağışlayır - yoxsulluqdan başqa!
  Casuslarla kəşfiyyatçılar arasındakı fərqi bilirsinizmi?
  Bilirəm! Bizdə ancaq kəşfiyyatçılar var - əcnəbilərin möhkəm casusları var!
  Boş baş və ya boş pul kisəsi ilə nə daha yaxşıdır? Əlbəttə ki, boş bir başla - o qədər də nəzərə çarpan deyil!
  Ağıl ən yaxşı sərvət yığandır!
  Ağıl və şans: aşiq bir cüt - uğur, sərvət, mövqe doğur, amma tez dağılsın!
  Məğrur kişilər üçün məsləhəti qadın verəndə dinləmək daha asandır - arvad deyilsə!
  Ağıllı arvad bir sərvətə dəyər! Təşəbbüskar arvad isə onu məhkəməyə verə bilər!
  İnsandakı şəxsiyyəti kim qiymətləndirir, pulu kim qiymətləndirir!
  Bəşəriyyəti iki şey məhv edə bilər - kompüterlər və kompüter alimləri. Birincisi zehni atrofiya edər, ikincisi bundan istifadə edə bilməyəcək!
  Müharibədə yoldaş və qumbara!
  Ümumiyyətlə, narın zarafat etməsi qoz-fındıq sındırmaq üçün istifadə edilən Faberj yumurtasına bənzəyir!
  İstedad ruh kimidir: onu götürmək mümkün deyil, amma məhv etmək olar!
  İntiqam şərəfə dəyməz - ədəb cəzası!
  Paxıllıq cinayətin cücərtisidir, şəxsi maraqlar sulamaqdır, avaralıq bəsləməkdir!
  Tənbəllik bütün cinayətlərin ən pisidir!
  Qılıncla ləyaqətlə ölmək yaxşıdır - qamçı ilə sürülmüş öküzü tövlədə yaşamaqdansa!
  Müharibədə cəsarət hiyləgərliyə qalib gələ bilər, amma hiyləgərlik heç vaxt cəsarətə qalib gələ bilməz!
  Müharibə həyatı dəhşətli, ölümü isə layiqli və gözəl edir!
  Təvazökarlıq komandir üçün nadir keyfiyyətdir, lakin bu, onu daha da qiymətli edir!
  - Çaqqal nəcis sözü ilə samitdir!
  Aslanın çaqqaldan yalnız bir üstünlüyü var - ləyaqətlə ölmək qabiliyyəti!
  Texnika şücaətin cəlladıdır!
  - Amma doğru deyil! Əslində, texnologiya səviyyəsi nə qədər yüksək olarsa, döyüş meydanında bir o qədər çox ağıl və bacarıq tələb olunur!
  Vətən mənafeyinin başladığı yerdə şəxsi rifah bitər!
  Azadlıq intizamla birləşdirilməlidir. Anarxiya azadlığın əksidir!
  Güclü yaddaş ən yaxşı mentordur! Ümumiyyətlə, azadlığı qılıncla qazanmaq olar, ancaq ağlın köməyi ilə onu saxlamaq olar!
  - Güclü bir döyüşçü digərini xilas etdikdə, bunun üçün xüsusi şərəfə ehtiyac yoxdur!
  Axı ürəyində şücaət yananda, qulların müdafiəsi üçün qalxanını qaldıracaqsan!
  Pis adamın alçaqlığı namuslu üçün bəhanə deyil, çünki çirkin olması çirkin adama haqq qazandırmaz!
  Sevgi heç vaxt ucuz deyil - xüsusən də pul kisənizlə deyil, ruhunuzla ödəyirsinizsə!
  Tökülən qana haqq qazandıra biləcək yeganə şey, nəticədə göz yaşlarının axmasının dayanmasıdır!
  Pul üçün xidmət edənlər cəsur ürək və azadlıq arzusu ilə idarə olunanlarla döyüşdə heç vaxt bərabər ola bilməyəcəklər!
  Uşağın göz yaşı ona görə təhlükəlidir ki, sivilizasiyaları yuyub aparan coşqun bir axına çevrilir!
  Komandir vəzifəsi əlavə lehim deyil, əlavə məsuliyyət və ağır yükdür!
  Nəyin daha vacib olduğu bilinmir - bütün acları doyurmaq və ya bir uşaq üçün göz yaşını silmək!
  Qızıl poladdan daha yumşaqdır, əksinə ürəyi vurur!
  Əsgəri güclü edən silah deyil, əsgərin silahıdır!
  Bir pulemyotla həqiqətən uzun bir söhbət onun qulağa atəş açmasına səbəb olur!
  Seks ən dağıdıcı silahdır, onun mövcudluğuna görə xüsusilə təhlükəlidir!
  Hər hansı bir silahın effektivliyi seçilmiş qurbandan asılıdır və daha çox cinsi əlaqədə!
  Seks ən humanist silahdır, digər ölümcül silahlardan fərqli olaraq həyat verir!
  Sevgi nadir hallarda öldürür, amma tez-tez incidir!
  Kim uzun müddət çılpaq sinəyə baxarsa, gerbin konturlarını unudur!
  Pedallı velosiped motorsuz Mercedesdən yaxşıdır!
  Köhnə silah qoltuqağa bənzəyir, etibarlıdır, amma manevr yoxdur!
  Gəzinti daha sürətli deyil, daha ucuzdur - xüsusilə həkimlərə qənaət edəcəksiniz!
  Pul işlədici kimidir - dürüstlük və cəsarət insanı onunla tərk edir!
  Bir saniyədə ölməkdənsə, bir günlük kəşfiyyatı itirmək daha yaxşıdır!
  Müharibədə tələsmək məzara qaçmaqdır!
  Məhbusların çoxu onları qoruyanlardan qat-qat parlaq və qəlbləri daha təmizdir! Zəncir məhbusdan daha əxlaqlı ola bilməz!
  Kiçik bir bədən iti bıçaq kimidir, ancaq itilə bilməz!
  Qadının göz yaşı mirvaridən yaxşıdır, hər damla qızıl sikkədir!
  Yaxşı bir ürəyə daş balta və atom enerjisi bağlanmalıdır!
  Ruhun zəngin, qəlbin qızıldırsa, yoxsulluqdan utanmağa ehtiyac yoxdur!
  Tərəqqi mövhumatı əhatə edir!
  Qatilin nəzakətinin dəqiqliyi və borc verənin təkəbbürü!
  Bir gözətçinin qiyməti bağça müqəvvasından çox deyil!
  Müharibədə komandiri doldurmaq qələbəyə bərabərdir!
  Yarımçıq düşmən müalicə olunmamış xəstəliyə bənzəyir - fəsadlar gözləyin!
  Nəcib hikmət bahalı şərab kimidir - onu aşağılardan gizlətmək daha yaxşıdır!
  İki sikkə atmısınızsa, ilk növbədə daha böyük olanı yox, daha bahalı olanı alın! Qalanını kasıblara ver!
  Məğlubiyyət həmişə qəmdir, əvəzində dəniz pulunu verməsən!
  Yalnız düzəlməz bir romantik sevimli bir xanımın əlində ölməkdən məmnundur!
  Praqmatist yeni həyat doğurmağa üstünlük verir!
  Cəsarət qeyri-kafi təlimi kompensasiya edə bilər, amma məşq heç vaxt cəsarəti kompensasiya etmir!
  İstedad təhsili əvəz edə bilər, amma təhsil heç vaxt istedadı əvəz etməyəcək!
  Həyəcan və qəzəb, bunlar sadəcə şücaət və cəsarət protezləridir!
  Uğurlar, arı kimi, mütləq hikmət və zəhmət nektarının yetişdiyi yerə uçacaq!
  Qurd, qartaldan fərqli olaraq, asanlıqla yoxa çıxır. Aşağı həmişə gizlidir, yüksək isə həssasdır!
  Köləlikdə saxlayan zəncir deyil, qorxudur - ən azı bir halqanın zəifliyi cəsarət verir!
  Vətən, Qadın, Valideynlər üçün ölmək şərəfdir, amma bunun üçün yaşamaq daha yaxşıdır!
  Müharibədə üstünlük əldə etmək onu reallaşdırmaqdan daha asandır! Sonuncu məğlub olmuş aslanın ətrafında ilişib qalmış milçəkləri ovlamağa bənzəyir!
  Dil kiçik olmasına baxmayaraq, bədənin ən güclü üzvüdür. O, milyonlarla orduları hərəkətə gətirir və körpəni sakitləşdirir. Məhv etməyi və xilas etməyi bacarır.
  Yarası olmayan döyüşçü cibsiz varlı kimidir!
  Yaşamaq üçün kişiyə, yaşamaq üçün qadına güc lazımdır!
  Qoyunlar arasında hətta qoç da qalxa bilər, amma aslanlar arasında lider olmağa çalışın!
  Həyat alqı-satqı üçün çox dəyərlidir!
  Polad itidir, amma qadının dili daha kəskindir!
  Əgər məharətlə bacarmırsınızsa, cəsarətlə hərəkət edin!
  Dəstəyə bir mülki əlavə edin, mən də iki əsgəri də götürürəm!
  Bir həvəskar öz axmaqlığı ilə on mütəxəssisin xeyrinə mane olacaq!
  Böyük ailə ürək üçün cənnət, pul kisəsi üçün təmizlik, düşmənlər üçün cəhənnəmdir!
  Bir qəfəsi sökmək bəzən qəddar sahibini qovmaqdan daha çətindir!
  Rus xalqı üçün araq on iki Hitlerdən də pisdir!
  Xəyal reallığa xəyanət edir!
  Öldürmək üçün bir səbəb olardı, amma həmişə gövdəyə qoyun!
  Araq qanuniləşdirilmiş terrorçudur!
  Alkoqol ən böyük seriyalı qatildir! Elə isə içək, amma bizi yalnız spirtlə öldürsünlər!
  Elektron çip nə qədər kiçik olsa da, bir vaiz uzadılmış əli ilə ona dırmaşdı!
  Avtomatik tövbə üçün ən yaxşı dəlildir!
  Əsl kişi döyüşdə cəsarətli, sevgidə iddialı, mübahisədə hazırcavab olmalıdır!
  Bitməmiş araq, doyumsuz arvad kimi, baş ağrısından qaçınmaq olmaz, buna görə də təslim olmaq daha yaxşıdır!
  Müharibə ən maraqlı oyundur, iştirakçıların sayı qeyri-məhduddur, lakin daim azalır!
  Müharibədə, boksdan fərqli olaraq, xal qazanmaq xəyanətə bərabərdir, amma hakimə rüşvət verilmir!
  Şahmat sadə fiqurlarda təcəssüm olunmuş məntiq və poeziyadır!
  Azadlıq korrupsioner qıza bənzəyir, ancaq bunun əvəzini pulla yox, qanla ödəyirlər!
  Gənclik təkəbbürün bacısıdır, təkəbbür cəsarətin bacısıdır, ancaq qocanın təcrübəsi ilə qohum olmaqla qələbə doğula bilər!
  Komandirin başı işıqlı olanda düşmənin gözündə qaralır!
  Zaman hissi komandirin vazkeçilməz keyfiyyətidir, əbəs yerə deyil ki, dəqiqə əqrəbinin ucu iti olur, itilənmiş şam poladından güclü vurur!
  Zövq və ağrı bir-birinə ziddir, amma bəziləri üçün ağrı vermək ən yüksək həzzdir!
  Müharibə və seks zövqdür, amma qarışıqda deyil, çox öldürücü fırça!
  Tələdəki parça nə qədər yağlıdırsa, dişlər də bir o qədər iti olmalıdır!
  Bir dovşanı tutmaq mamontu öldürməkdən daha çətindir!
  Gözəl öldürürsən, qanlı natürmortlar yaradırsan, yalnız bilicilər məzara çox tez gedirlər!
  Moderasiya yaxşı keyfiyyətdir, əgər gəlirə aid deyilsə! Ağır pul kisəsi həmişə yüngüldür!
  Qadın həqiqəti deyəndə ehtiras sönməyə başlayır, yalan danışanda isə xəyanət çiçək açır!
  Zərif qucaqlar daha güclü boğulur, mehriban ilgəkdən daha amansız bir şey yoxdur!
  Borc ağır yükdür, xüsusən də həyatdan başqa ödəyəcək heç nə yoxdursa. Öz növbəsində onu borc ala bilməzsən!
  Ölüm yuxusu ən dərindir, amma ən şirin deyil, xüsusən də günah etmişlər üçün!
  Qovmaq qələbənin tacıdır və tacsız qalib son yoxdur!
  Kim geridə qalsa, ömür boyu bir ürək döyüntüsünə yetişəcək!
  Atəşsiz əsgər, yaşıl şərab kimi, döyüşlərlə güclənəcək, amma öyrənmək istəməyən komandir peyin kimidir - o, yetişməyəcək, ancaq perepere olacaq!
  Pis komandir öz dərisini xilas edə bilir, yaxşı komandir əsgərlərini ölümdən xilas edir!
  Döyüşdə debüt vacibdir, çünki uduzmaqla, uduzmaq üçün danışmayacaqsan!
  Yoldaş ölsə, üzülmə, cənnət yaxşı insanla zənginləşdi!
  Bəs pis olsa? Sonra yer üzündə yaşayanlar üçün asan oldu.
  Həqiqət birdir, amma dinlər çoxdur, yəni dindarın səhv etmək şansı ateistdən daha çoxdur!
  Ateist haqlı olsa belə, haqqı ona qazanc verməz, amma mömin səhv etsə də xoşbəxt bir həyat və ləyaqətli ölüm alacaqdır!
  Ateist olmaq ruhunuzu oğurlamaq kimidir!
  İman paltar kimidir, geyinmək çətindir və çılpaq ola bilməzsən! Onu ancaq yuyub, müasir üslub seçərək dəyişə bilərsiniz! Ümumiyyətlə, din arvad kimi narahat edir və dəyişmək qorxuludur!
  Bir işarə kimi iman yalnız birdir və yalnız axmaqlar ona gülür!
  Xoşbəxtlik yalnız azadlıqla bir cüt üçün gedən seçici bir bəydir!
  Ürəyinə ilan soxmaq nə istəyirsən - yeraltı dünyanın qapısını aç!
  Çünki bir çubuq və əzələli qollar bir baş lazımdır!
  Komandir bir aktyora bənzəyir, yalnız encore fasiləsi üçün təkrarlar alqış deyil, üzünə sillə vurur, yerə çırpılır!
  Sevgi bulud kimidir, şıltaqlığa tabedir və göz yaşı axıdır!
  Mərhəmət güclülərin xüsusiyyətidir, qəddarlıq etibarsızlıqdan, güvənsizlik isə zəiflikdən yaranır!
  Şərin cəzası yaxşılığın ən qiymətli növüdür, mənəvi saflıq və mətanət tələb edir!
  Qətiyyətlilik hökmdarın vazkeçilməz keyfiyyətidir, qorxaqlıq dövlətləri məhv edir, xalqları yetim qoyur!
  Kimin səsi qışqıracaq, səninki isə susacaq!
  Sevgi nifrətdən az olmayan qurban tələb edir!
  - Din ilk növbədə əxlaqlı olmalıdır, yaxşılığı və itaəti öyrətməlidir! Sadəcə insanları bir sürüyə çevirməyin və onları düşünmək üçün süddən ayırmayın!
  İnqilab köləliyin növünü dəyişməməlidir, məqsədi tək münasibətlə mənəvi azadlıqdır - yaxşılıq etməkdir!
  Heç bir şey insanlığı xeyirxahlığa və sağlam düşüncəyə əsaslanan həqiqi din kimi birləşdirə bilməz!
  - Yalnız ən yüksək həqiqətin son qələbəsi yalana haqq qazandıra bilər! Sülh işi zorakılıq tələb etdiyi kimi, qılıncla qılınc vurmaq qalxandan daha asandır!
  - Həqiqət həmişə azlıqdadır, azlıq isə ancaq ağıl və hiylə ilə qalib gələ bilər! Bu hiylə və zəka deməkdir, əsl həqiqət yoldaşları!
  Qul hər şeydən əvvəl qorxaqdır, zəncirini itirməkdən qorxur!
  Zalımda həşəratların üç xüsusiyyəti var: əqrəbin sancması, yapışqan milçəyin pəncəsi, qaniçən toru, amma qanadlı olmaq ona qismət deyil!
  Ruhun gözəlliyi, qəlbin saflığı, sevginin qüdrəti - həddindən artıq intiqamla ləkələnməməlidir!
  Haqlısansa, ədalət qəddarlığa haqq qazandırır, ancaq qurbanı cəllada çevirməyəcək dərəcədə!
  Komandirin ən dəyərli keyfiyyəti məğlubiyyəti ləyaqətlə qəbul edib, ondan dərs almaqdır!
  Müasir müharibədə uçan qalib gəlir, sürünən isə düşmən tərəfindən döyülür!
  Təhqir əclafın və qorxağın silahıdır, başqalarını alçaltmaq üçün özünü aşağı salır!
  Cənnətin yerini, əlbəttə ki, saymasanız, yalnız ölülər yanılmır!
  Təcrübə istedadın anasıdır, istedadla birləşir!
  Öyrənmək istəyənlər məğlubiyyətdən daha çox qazanacaqlar - qələbədən razı qalan təkəbbürdən daha çox!
  Çirkin yaşamaqdansa gözəl ölmək yaxşıdır!
  Tənbəl insan üçün yuxudan başqa bütün vaxtlar pisdir!
  Müharibədə vaxtından əvvəl sevinc xəyanətin bacısıdır!
  Ən mükəmməl bıçaq - əyri əllər korlanır!
  Müharibədə vaxt su kimidir, mehribanlığı, insanlığı yox edir!
  Pusuda oturan döyüşçü quldur kimidir, yalnız canını almaq istəyir, pul kisəsi yox.
  Yaxşı bir komandir üçün özünü xilas etmək yadları öldürməkdən daha vacibdir!
  Çoxlu sayda qəbirqazma bacarığı və şücaəti! Qəhrəman olmaq istəyirsənsə, həlim gəzmə!
  Yalan gözətçi itinin yerində ilan kimidir - düşməni bir dəfə dişləyəndə, şübhəsiz ki, sizi zəif bir yerdə sancacaq!
  Cəngavər hər şeyi bir xanıma verə bilər, birinci ölmək hüququndan başqa!
  Rus əsgəri öldürülə bilər, amma məğlub olmaz!
  Nəhəng böyümədə böyük deyil, düşüncə dairəsi olandır, cənnətə!
  Zorakılıq zahiri itaət yaradır və ruhda üsyanı alovlandırır!
  Əsirlik qırmızı-isti dəmirxanaya bənzəyir, ondan sonra qurtuluşun buzlu axınına dalsan sərtləşir!
  Ədalət bəzən sərtdir, amma özbaşınalıqdan həmişə yumşaqdır!
  İndi ayaqyalın uşaqlar altı yüz əsgərin və başqa bir milisin olduğu güclü qala olan Kunqurun yanına qaçırlar. Mayor Vereşşaqinin iki yüz nizami əsgərlə yaxınlaşmasından qorxan iki min puqaçevitli izdiham mühasirəni qaldırıb geri çəkildi.
  
  
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova üsyançıların yanına gəldilər. Əvvəlcə şortikli oğlana, tunikalı qıza şübhə ilə yanaşırdılar. Lakin hökmdarın möhürü olan fərman onları polkovnikə tabe olmağa inandırdı. Oleq çılpaq ayaq barmaqları ilə dırnaqları bağlayanda, onları çıxmağa başlayan atamanın üstünə atdıqda və onu kəkilindən qapıya mıxlayanda daha da etibarlı oldu.
  Üstəlik, soyuqdan qorxmayan, ən çox tazı canavardan da tez qaçan bir oğlan haqqında söz-söhbətlər artıq çatıb.
  Oğlanı komandir kimi qəbul etdilər. Və sonra bir plan hazırladı. Onlar Marqarita ilə birlikdə Kunqurun içərisinə girir, bütün zabitləri öldürürlər, sonra qoşun içəri girir və qarnizonu bitirir.
  məmnuniyyətlə qəbul edildi.
  Bir oğlan və bir qız, bu terminator uşaqlar Kunqur'a qaçdılar. Və üsyançıların böyük bir dəstəsi onların arxasınca hərəkət etdi.
  Oleq və Marqarita daha çox uzatmadan divara tərəf keçdilər. Bir neçə gözətçini kəsdilər. Gəlin zabitləri kəsək. Çaxnaşma başladı. Mayor Vereshchagin döyüşə atıldı və ilk öldürülənlərdən biri oldu. Üç kapitan da həlak olub.
  Uşaqlar kəskin honlanmış diskləri atdılar və bərkimiş polad qılınclarla kəsdilər. Onlar da evdə hazırlanmış, lakin çox güclü qumbara atıblar. Düşmən daha yüksəklərə uçdu və parçalandı. Və bu terminator uşaqlardan aldım.
  Sonra üsyançılar döyüşə girdilər. Həm də necə doğramağa və əzməyə başladılar. Onsuz da çaş-baş qalmış və başı kəsilmiş qarnizon Puqaçovun elçilərinin ordusuna təslim olur.
  Uşaqlar tapşırığı yerinə yetirdilər. Kunquru götürərək, Emelyan Puqaçovun böyük ordusunun yaxınlaşdığı Ufa yaxınlığında geri qaçdılar.
  Oğlanla qız özlərinə qaçıb mahnı oxudular;
  Vətəndə bülbüllər məzmur oxuyur;
  İçində parlaq günəş şəfəqi ...
  Lütf gətirir - sülh, rahatlıq,
  Və gözləri açır - Rəbbin nuru!
  
  Vadinin zanbaqları hanı, çobanyastığı sürüləri haradadır?
  Saman tayaları bal ilə tökülür ...
  Siz real olacaqsınız - qəhrəmanı tanıyın -
  Cinlərin iti buynuzlarını qırın!
  
  İndi tarlalarda ayaqyalın qaçırsan,
  Olduqca kiçik bir oğlan - ağır pulemyot!
  Və şeh altında soyuq dabanlar -
  Rəqibi - mat qoymağa hazırsınız!
  
  Demiurj təbiəti heykəlləndirəcək,
  Fırtınalı əzəmətdə naxışlar yaradın...
  Təəssüf ki, bir az sərt Allah cərrahdır...
  Hansı yalnız beş qoymaq olmaz!
  
  Biz insanlar həm də nəhəng yaradıcılarıq -
  Yeni dünyanızı qucaqlamağı bacarın!
  Bir qoyunun ayıbını göstərmək lazım deyil -
  Sonra dərhal ordunu danlamaq üçün yığışacaq!
  
  Pioner oğlan indi əsirlikdədir,
  Cəllad onu rəfə qaldırdı, qamçı ilə verdi ...
  Ancaq insanlar şeytana lənət etmirlər -
  Çünki sınaqlar da bir hədiyyədir!
  
  Kosmos üçün - yollar hamısı rəngdədir,
  Onlar saf bir axın vəcdinə sahibdirlər ...
  Və biz öz çirkin qorxumuzu dəf etməliyik -
  Yılan balığının çevikliyi ilə qutuda gizlənməyin!
  
  Təəssüf ki, bütün dünya tabutlarla doludur
  Hətta zindanda belə bir fetiş şousu var ...
  Biz bunu Edendə görəcəyik -
  Axı, Tanrı qarşısında - qəhrəman körpə!
  
  Amma insan əslində Tanrıdır,
  O, zəkaya malik çevik nəhəngdir...
  Gəmi möhtəşəm mağaradan çıxır,
  Xalq və qorxmayan lider birdir!
  
  Xarizma da kapitaldır,
  Təkcə dövriyyəyə buraxılmasın...
  Kiminsə illüziyaları varsa,
  Oğru artıq onu lomla mıxlayıb!
  
  Ağlımız zirvəyə çatanda,
  Və elmi hərəkət ölüləri dirildəcək...
  Buzu çiçək xalçası ilə örtəcək,
  Və biz başqa kainatlara yürüşdəyik!
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita yolda qabanla yaxaladılar. Onu öldürüb ətini çiy yedilər. Axı Tarzan nə yedi və niyə daha pisdir.
  Əti də özləri ilə apardılar.
  Oleq qaçdı və düşündü:
  Gözəl olan Tarzan haqqında serial idi. Amma daha yaxşı yazırdı. Bu cəngəllik və vəhşi meymunlar haqqında maraqlı bir əsərdir. Amma bir qızla deyək?
  Daha heyrətamizdir...
  Bundan əlavə, Marqarita ilə birlikdə daha əyləncəli olmaq üçün bir az aforizmlər tərtib etdi;
  Siyasətçi üçün bütün yollar əyridir, amma düz hədəfə aparır!
  Qızıl yumşaqdır, lakin sarsıdıcı gücə malikdir!
  Ağır metal qızıldır, amma qızıl yüngüldür!
  Qızıl ağır metal olsa da, böyük miqdarda sizi batmaz edir!
  Cəllad əli ilə işləyir, amma məhsulu ayaqları ilə irəli aparır!
  Əgər taxtı ələ keçirmək istəyirsənsə, başda padşah olsun!
  İstəyirsən aslan yerini al, hiyləgərlikdə tülkü, alçaqlıqda sırtlan ol!
  Ən uğurlu siyasətçi hiyləgər tülkü və yırtıcı pələng, eləcə də başqalarının hiylələrindən istifadə edən meymundur!
  Siyasətdə tülkü olmayan, həyatda eşşəkdir!
  Yaltaq tülkünün canavar vərdişləri var!
  Müharibə hiyləsi şərəfə zidd deyil, ancaq sizə qarşı çıxdıqda!
  Müharibədə səhlənkarlıq balın içindəki tar kimidir, ancaq qan axır!
  Qaçma manevri təkcə formada deyil, həm də nəticədə qarmağa bənzəyir!
  Əllər nə qədər güclü olsalar da, başsızlar manekendən daha dəyərli deyillər!
  İxtiraçılıq üçüncü əllə müqayisə oluna bilər, yalnız daha böyük yelləncəklə!
  Xalqın təkmilləşməsinə aparan inqilab qanatır, elitanı yeniləyən piyləri qovur!
  İnvestisiyalardan ən böyük dividentləri uşaqlar üçün ana südünü əsirgəməyənlər alacaq!
  Yaxşılıq üçün yalan, bu həqiqətdir, yeni tərzdə deyilmişdir!
  Qadın ən varlıya rüşvət verə bilən xəzinə, ən güclüsünü yerə sala bilən silahdır!
  Problemlər əbədi bir anlayışdır, hətta ölüm belə onları yalnız mərhumun yaxınlarına köçürür!
  Xoşbəxtlik sümüklərlə mayalanan, qanla sulanan çiçəkdir!
  - Qanla qarışmış tonal krem çox qeyri-sabitdir, ona görə də yalnız canlı bədəndə qanın gücü var!
  Məsuliyyət və vəzifə hissi istisna olmaqla, hər şey dəyişilə bilər!
  Həyatı itirmək pisdir, amma ölməzliyi itirmək daha pisdir!
  Yüz il sürünməkdənsə, bir saat uçmaq yaxşıdır!
  Güc azadlıqla, azadlıq vəzifə ilə sinonimdir, vəzifə fədakarlıq və imtina tələb edir!
  Başı zəif olan qəhrəman manekendən özünü şikəst etməsi ilə fərqlənir!
  Psixologiya qələbənin açarıdır, sadəcə düzgün kilidi seçməyi bacarmaq lazımdır!
  Qəlbi zəkaya göndərməz, baş kəsməz!
  Sürət zəfər doğurur, sürət uğurlar gətirir, sürət ikinci xoşbəxtlikdir!
  Sürət zəfər doğurur, sürət uğurlar gətirir, sürət ikinci xoşbəxtlikdir!
  Ölümün buzlu nəfəsi ürəyini titrədir, qorxaq bağırsağı bükür. Ancaq iti dərraklı sümüklü yaşlı qadının yaxınlığından cəsarətli: reaksiya kəskinliyi, döyüşdə soyuqqanlılıq, artıq yağdan qurtulmaq!
  Qadınlarda temperament tez-tez təvazökarlıqla yanaşı olur - kişilərdə də cəsarət!
  Texnika ikitərəfli bir anlayışdır - axmaqlığa dözmür!
  Ən şirin meyvəni seçmək ən çətindir!
  Ehtiyatsızlıq cəsarətin əksidir, cəsarət və yalnız cütlük hesablama qələbəni doğuracaq! Qələbə qədəhi araq şüşəsi kimidir ki, bəla olmasın, üç nəfər lazımdır: Uğurlar, ağıl və cəsarət!
  Ölüm müvəqqəti deyil, həyat daimidir!
  Elə bir din yoxdur ki, mövcud vəziyyətin məntiqi izahı və ağıl varlığı!
  Burada düzdür, amma insan ağlının özü bizim dünyamızda ən məntiqli deyil. Bəzən hətta elə gəlir ki, məntiqdən daha irrasional heç nə yoxdur!
  Qansız müharibə ağrısız həyat kimidir!
  Döyüşçü üçün düşməni öldürməkdənsə, təkbaşına sağ qalmaq bacarığı daha vacibdir! İstənilən müharibə sülhlə, həyat isə cənazə ilə bitir!
  Yeniyetmənin sevgisi şüşə kimidir: çox kövrəkdir, tez qırılır və ağrıyır!
  Qul və padşah eyni bətndən çıxır, doğulmamışdan əvvəl eynidirlərsə, sonra niyə bərabər olmasınlar!
  Mənəviyyatın inkişafı olmadan elmi tərəqqi nüvə partlayışından tüstülənməyə çalışmaqla bərabərdir!
  Müharibədə səhlənkarlıq, cinayətin anası və xəyanətin bacısı!
  , Müharibənin çörəyi ən acıdır: Qardaşların qanına, anaların göz yaşlarına hopmuşdur!
  Uşaq dünyaya gətirmək cəsədləri dünyaya gətirməkdən qat-qat xoşdur - baxmayaraq ki, hər ikisi bacarıq və həyəcan tələb edir!
  Köləlik öyrənmək və düşünmək istəyi deyil!
  Hikmətli söz yaxşıdır - yaxşı əməl daha yaxşıdır!
  Həyat həmişə parlaqdır, ölüm isə vasatdır!
  Elm hər şey deyil, ən qabaqcıl silahlar bacarıqlı əllər və çevik ağıl tələb edir! Ruh maddəyə qalib gəlir!
  İstənilən an ləzzətli olmağı dayandırır, donan kimi buz parçası kimi donur!
  Hərəkət əsl xoşbəxtlikdir!
  Vətən insanın ən qiymətli varlığıdır, onsuz həyatın mənası yoxdur!
  Vətənsiz insan, ruhsuz bədən kimidir!
  Din zəiflərin təsəllisidir - hər hansı bir müsibət müvəqqətidirsə, əhəmiyyətsiz görünür!
  Texnika qoruyucu mələkdirsə, döyüş ruhu müharibə tanrısıdır!
  Bir ateistlə mübahisə etməkdənsə, bir qaşıq ilə okeanı ovmaq daha asandır!
  Bir qız kimi kompüter gənc və inadkar sevir!
  Ölüm sevgilidən onunla fərqlənir ki, həmişə onunla görüşü təxirə salmağa çalışırlar!
  Ölüm sevgilidən onunla fərqlənir ki, o, həmişə yanlış zamanda gəlir, amma heç kim onu gecikdiyinə görə qınamır!
  Təhlükəsizliyə kim qənaət edir - yas mərasimində sındırın!
  Yaxşı qidalanan ordu rifahın açarıdır!
  Müharibədə yaxşı hazırlıq ağciyərlərə hava kimidir, qazların pis qarışığı şikəst edir və öldürür!
  Bir insan süni şəkildə özünə nəhəng bir görünüş verəndə, bu, mənəvi zəifliyin əmin bir əlamətidir.
  Qoyun dərisindəki qorxunc canavar, canavar paltarı geymiş qoyun yox!
  Kişi üçün hərbi sənətdən vacib heç nə yoxdur - bu, layiqli varlığın sinonimidir! Pələngin ölümü itin həyatından yaxşıdır!
  Müharibədə ölüm o zaman bəraət qazanır ki, düşmən onu həddindən artıq qiymətə alır, düşmənə hədiyyə vermək isə xəyanətə bərabərdir.
  Kəşf olunan düşmən demək olar ki, məğlub oldu, sadəcə şansları özünüzə buraxmamalısınız!
  Düşmənin cəsədi bahadır, amma canlı cəsəd yenə də baha başa gələcək!
  Gizli keyfiyyət qalibi!
  Ümumiyyətlə, çətinliksiz həyat ədviyyatsız şorba kimidir, çox - acı, yox - boğaza dırmaşmır!
  Kişilər həyatlarında heç olmasa bir dəfə kimisə öldürüb xilas etməlidirlər! Birincisi şanslıdırsa, ikincisi əvəzsiz cəsarət sınağıdır!
  Kompüter atom bombasından yaxşıdır, xalqları fəth etmək və onları qalib üçün işləmək üçün ən etibarlı yoldur! Bundan əlavə, mən vəsvəsələrdən qorxmuram! Hər hansı bir iman, özünü müdafiə etməyi bilirsə, dəyərlidir!
  Gənclikdə qan daha sürətli axır və "bowler" daha isti bişirir!
  Yavaş eşşək, donuzdan da pis iy verir, amma ət vermir!
  Avtomatik atəş və mərmi gurultusu - ən yaxşısı yaxşı yaddaşı məğlub etdi!
  Dəlilsiz iman: qanadsız bir şahin qaşıya bilər, amma uçmasına imkan verməz!
  Dini müzakirə ən nəticəsizdir - çünki hər iki mübahisənin mübahisə etdikləri mövzu haqqında heç bir fikri yoxdur!
  Elmi-texniki tərəqqi ilə əxlaq yarışında ikincisi autsayder olmağa məhkumdur! Baxmayaraq ki, bəşəriyyət elm və əxlaq arasında uçuruma düşmək riski ilə üzləşir!
  Elmə qənaət edən öz nəslini soyar, nəslini soyan isə əbədi olaraq dilənçi olaraq qalacaq!
  Nəslini qarət etməklə kapital qazana bilərsən, amma varlana bilməzsən!
  ! Siyasət təmiz paltarda görülən çirkin işdir!
  Həqiqət həmişə çoxtərəflidir, amma səhv birdir!
  Gözəllik dialektik anlayışdır - yalnız çirkinlik universaldır!
  Müasir silahlar, şərabdan fərqli olaraq, gəncləri sevirlər!
  Düşmənə aman ver, xəncərdə nə oturacaq - polad empatiya hissini bilmir!
  Ən yaxşı silah ixtiraçılıqdır, xərc tələb etmir, amma bahadır!
  Meyitlərin sayı birdən çox olduqda, onlar faciədən əlavəyə çevrilirlər!
  Qətl ilk dəfə bakirəliyini itirmək kimidir və acı verir, sonra hər yeni hərəkətlə daha çox həzz alır!
  Uğursuzluq halında çıxış yolunu qabaqcadan görə bilməyən bu kəşfiyyatçı pisdir!
  İstənilən başqa sahədə səhv həyat, sağlamlıq bahasına başa gələ bilər və yalnız dində özünüzü aldatmaqla ölümsüzlüyü itirmək riski daşıyırsınız!
  Heyvanın dişləri var, insanın silahı var, heyvanın əzələlərinə, insanın isə ağlına! Testlər dişləri darıxdırır, amma zehni itiləşdirir - buna görə də ağıl ölməzdir, tərəqqi, əbədi hərəkət maşını kimi, firavanlığa səbəb olacaqdır!
  Dəfələrlə təkrarlanan ən dəhşətli xəbərlər belə adi hala çevrilir!
  Bir agent iki məmə ucunu ağzına doldurmağa çalışan bir uşaqla müqavilə bağladıqda, ağzını cırmaq riski daşıyır!
  Hərəkət, altında sağlamlıq çiçəklərinin bitdiyi yağış və xəstəliyin alaq otlarını kökündən qoparan çapandır!
  Korun koru gözü görməz - istədikləri yerə gedirlər!
  Koru çıxarmaq olmaz - əziz sadiq nəzarət məntəqəsi!
  Görən səyyah çəkməz - kor kasıblara kömək edin!
  İnsan asanlıqla qırılır, çətinliklə tabe olur və çox nadir hallarda təbiətdən sevgiyə nail olur!
  Kartlarda uğurlar parlaq baş, çevik barmaqlar və sakit ürəyə gəlir!
  Ümumiyyətlə, cinayət şokolad deyil, şirin bir həyatı alt-üst etsəniz, etməyəcəksiniz, amma ürəyinizin piylənməsinə əmin olacaqsınız!
  Güc çatışmazlığı zəkanın çoxluğunu kompensasiya edə bilər, lakin heç bir həddindən artıq güc zəka çatışmazlığını kompensasiya edə bilməz!
  İstedad təhsil çatışmazlığını əvəz edə bilər, lakin heç bir təhsil istedad çatışmazlığını əvəz edə bilməz!
  Almaz cilalanmadan bir daşdır, lakin heç bir cilalama kömürü almaza çevirməyəcək!
  Başqasının ölümü əyləncəlidir, amma öz ölümündən ürəyin partlayır və ruhun dabanlarına gedir!
  Pul qanlı əllərə, sürüşkən canlara kir kimi yapışır!
  Fanatizmin bütün formaları arasında din ən irrasional və eqoistdir, ona görə də ilk növbədə şəxsi ölümsüzlüyə nail olmağa yönəlmişdir!
  Sevgi zorlamadan ancaq ödəniş formasında fərqlənir - son hərəkətə görə naturada ödəniş!
  Günahda qazanmaqdansa, salehlikdə itirmək yaxşıdır!
  Salehin itkisi cənnət qazancıdır, günahkarın qazancı ruhun qarətidir!
  Allahı inkar edən kommunistlər insanın çiyninə əsassız yük qoyublar! Uca Tanrının yerini tutmaq istəyən insan Qolqotanın ağrılarına və şeytanın vəsvəsələrinə dözə bilmədi!
  İsanın qüdrətinə sahib olmayan insanlar, yaxşılıq və ədalət səltənəti qurmaq əvəzinə, pislik hovuzuna yıxıldılar!
  İnsanın ruhunda olan saysız-hesabsız xəzinələr, yalnız onları soymağa başlasanız, sərvət gətirmədən tez tükənəcək!
  Hər cinsi hərəkət, iki nəfər üçün paylaşdığınız ləl-cəvahirat və bir oğru onu ürəyinizdən oğurlamaz!
  Hər bir insanın bir primatla ortaq bir cəhəti var, bu güc olsa yaxşıdır, amma daha tez-tez ağıl!
  Doğru olmasaydı, gülməli olardı!
  Təəssüf ki, bizdə ləyaqətli kişilərdən və vicdanlı siyasətçilərdən daha çox canlı zarafat var!
  Kim canını satarsa, həmişə ziyanda qalır - ölümsüzü faniyə verir!
  Güclü rəqib üzərində qələbə adətən daha baha başa gəlir, amma siz onu boş yerə verməyəcəksiniz!
  Qətl şəxsi mənafeyə və mənfəətə haqq qazandıra bilməz - yalnız namus, azadlıq və Vətən zorakılığın tərəfdarıdır!
  Yaxşı silahla olmalıdır,
  Qəzəbli polad kimi vurun!
  Şəlalə kimi qanaxmaq
  Pislik hər kəsi öldürməyi əsirgəmir!
  Bütün sənət əsərləri arasında insanların yaddaşında ən möhkəm yer tutan və ən çox göz yaşlarına səbəb olan hərbi şedevrlərdir!
  - Qanla yazılmış bir rəsm: yağdan daha parlaq və daha yavaş solur!
  Layiqli insan ədaləti - ailə və dostluq münasibətlərindən üstün tutur! Düşmənlərin və dostların qanunu ər-arvad kimi olmalıdır!
  Fərqli qanunların olması ədaləti fahişəyə çevirir!
  Güclü rəqib bədəni və iradəni səbirləndirir, səni daha güclü edir - zəif olan ruhu korlayır və bədəni zəiflədir, səni zəiflədir!
  Beləliklə, çətin yol daha asan qələbə qazandırır!
  Əsgərin əlləri atəşə, beyni isə vaxtında dayanmağa verilir!
  Bir axmağı öldürmək: iynə ilə sancmaq, ağıllı vurmaq eynidir - mərmi ilə nə döymək!
  Təbiət insanın anasıdır və böyük ixtiraçının anası tam axmaq ola bilməz! Baxmayaraq ki, o, praktik ixtiraçılıqdan məhrumdur!
  Güllə gənclərlə, eləcə də yaşlılarla münasibətdə ən təsirli tərbiyə üsuludur!
  Yalnız təsirin effektivliyi düşür! Çox vaxt etibarlılıq düşəcək və ora çatsanız, zombi yetişdirməli olacaqsınız!
  Din qürurlu insanı heyvan səviyyəsinə endirir - qoyunla keçi arasında seçim imkanı verir!
  İlan kimi sonsuza qədər sızıldamaqdansa, dərinizi qoyun kimi insanlara vermək yaxşıdır!
  Ümumiyyətlə, başla işləmək konsepsiyası döyüş sənətinə gəldikdə belə, təkcə hərfi şərhi təmin etmir!
  Varlanmaq istəyirsənsə - yəhudi kimi vəftiz olun, müflis olmaq istəyirsənsə, yəhudidən borc götür!
  Qurğuşun həzmə kömək edir, xüsusən də həb kartric şəklindədirsə!
  Rüşvət almayan məmur bakirə fahişə kimidir!
  Adətən birini xilas etmək üçün digərini öldürməlisən! Bu, şübhəsiz ki, qəddar qanundur, lakin növlərin təbii tarazlığını bərpa edir!
  Dünyada rus əsgərindən daha yaxşı döyüşçü və rus generalından daha böyük tiran yoxdur!
  Həddindən artıq dəbdəbə qeyri-ciddilik əlamətidir, qeyri-ciddilik qaçılmaz məhvin xəbərçisidir!
  Əclafın ağzından çıxan hikmətli sözlər zibillikdən çıxan bulaq kimidir!
  Uzunluq baxımından bir üstünlüyünüz var, amma mənim fikrim var!
  Bəzən öldürə bilərsən, amma heç vaxt ümidini kəsə bilməzsən!
  Müharibədə bir saniyə qaçırsan - əbədiyyəti itirə bilərsən!
  Adi bir qüllə göydələnlər arasında acınacaqlıdır, amma daxmalar arasında möhtəşəmdir!
  İnsan gücə boyun əyər, zülmə hörmət edər, mülayimliyə xor baxar, mehribanlığa qiymət verməz!
  Seks bütün ruhi xəstəliklərin ən yaxşı müalicəsidir, lakin təəssüf ki, bahalı və tapmaq çətindir!
  Seksi sevməyən həyatı sevməz və cismani sevincləri dərk etməz!
  Şeirin şərabla ortaq cəhəti var ki, onun dəyəri zaman keçdikcə artır, amma əsrlər belə sətirlərin çürüməsinə, qığılcımların sönməsinə imkan vermir!
  Əsgər kompüter kimidir - bir sıfır sayar, döyüşçü isə dost-düşmən!
  İnsan heyvandan humanizmdə, instinktlərə zidd hərəkət etmək qabiliyyəti ilə fərqlənir!
  Qadına qarşı zorakılıqdan bəzən sağlam uşaqlar, təbiətə zorakılıqdan isə ancaq canavarlar çıxır!
  Ana qəddardırsa, uşaqlar da qəddardır! Onun nəslinin təbiəti nədir - kişi!
  Dostluq güclüdən, qida zəngindən, sədaqət qorxmazdan axtarılır!
  Hücum etmək düşmənin say üstünlüyünü zərərsizləşdirməyin ən yaxşı yoludur - onları geri qaytarmaq silahların yarısını kəsmək kimidir!
  .Qadın üçün eşq həzz və gəlir, kişi üçün kef və xərcdir!
  Əxlaqsız adama yeni silah icad etmək boyundan kəndir keçəndə stulun ayaqlarını mişarlamaq kimidir!
  Ufaya çatdıqdan sonra uşaqlar Puqaçevə tapşırığı bildirdilər.
  Kəndli padşah uşaqların bu qədər tez işləməsinə təəccübləndi. Və təbii ki, onları mükafatlandırdı. Gümüş xaçı təhvil verdi. Və hər biri iki yüz rubl.
  Daha sonra Ufaya hücum başladı. Marqarita və Oleq həmişə olduğu kimi ön sıralardadırlar və sürətlə hücuma keçirlər.
  Düşmənləri qılıncla kəsir, bombalar atırlar.
  Ufa qarnizonu artıq aclıqdan zəifləmişdi, lakin üsyançıların qələbəsi onların ruhunu qırmışdı.
  Bundan əlavə, kazakların padşahının demək olar ki, əlli min qoşunu var - böyük bir qüvvə ...
  Oleq Rıbaçenko komendantı sındıraraq öldürdükdən sonra qalan əsgərlər təslim olublar.
  Onlar and içdilər, hörüklərini kəsdilər, kazaklar kimi qırxdılar. Bəzi zabitlər Puqaçova qoşulmağı seçdilər. Və hansı döngə daha yaxşıdır?
  Bir sözlə, Ufa asanlıqla alındı. Hətta kazak çarı da Yaitski şəhərinə hücum etmədiyinə peşman oldu.
  Ümumiyyətlə, Puqaçov üçün işlər daha yaxşı getdi. İndi Ural fabriklərinə daha çox qoşun göndərilə bilər. Və Beloborodova bütün şəhərləri və Tobolski almağı tapşır.
  Qərara alındı ki, mütləq Kazana, sonra isə Moskvaya getsinlər. Emelyan Puqaçov hətta oğlu Tsareviç Pavelin də kampaniyaya qoşulduğunu və taxt-tacı atasına təhvil verəcəyini bildirdi. Hər halda çoxları buna inanırdı.
  Puqaçovun ordusu artmaqda davam edirdi. Daha bir neçə Ural fabrikinin tutulması və yeni silahlar, təchizat və barıt haqqında xəbərlər gəldi.
  Bundan sonra böyük bir ordu səfərə çıxdı. Çay boyunca, hər iki sahil boyunca Volqaya doğru hərəkət etdi.
  Çar Emelyan Puqaçov şən və məmnun idi. İndiyə qədər onun üçün işlər çox yaxşı gedir. Ümumiyyətlə, üsyançılar heç vaxt ağır döyülməmişdir. Və yeni rus çarının nüfuzu yüksəlir. Və hər gün minlərlə yeni döyüşçü ona qoşulur.
  Özünü padşah elan edənin çoxlu süvari qoşunu var. Və hər şey əsl qələbə iyi gəlir.
  Uşaq gözətçiləri ordunun qalan hissəsini qabaqlayırlar. Gülməli və çox gülürlər.
  Burada gənc döyüşçülər hussarların patruluna hücum edirlər. Qısa kəsmə, yalın ayaq qumbaralarının barmaqları ilə bir neçə atış. Və döyüşçülər məhv edilir.
  Sonra Osa qalası yerləşir. Real tarixdə o, döyüşsüz təslim oldu. Belə ki, uşaqlar hələ hücum və heç kəs öldürmək deyil.
  Hətta bir az da darıxdılar... Uşaqlar oxudular;
  Spartak qulların istismarını qaldırdı,
  Mənfur şahzadələrin boyunduruğunu atmaq üçün...
  Bədbəxtləri qartal sürüsünə çevirdi -
  Zəng sadədir - xəyallarınızı bir-birindən ayırın!
  
  Güləşlə qılıncı çıxarın
  Və amansızcasına pis düşmənləri kəsdi ...
  Xoşbəxtlikdən, bir döyüşçü kimi yol açırsan,
  Mərhum əbədi olaraq qranitdə yaşayacaq!
  
  Göydən alacağıq, sıfırın aya ehtiyacı var,
  Marsın genişliklərini bir darvaza kimi açacağıq,
  Və məşhur olaraq Veneraya inanıram, mən gələcəm ...
  Bütün Samanyolu - qılınc altında qəhrəmana gedəcək!
  
  Göydə ulduzlar və qızların gözləri var -
  Safirlər, yaqutlar parıldayır ...
  Və şiddətli fikirlərim uçur -
  Əcdadımız Mamayanı döyəndə!
  
  Ölümcül Çelubey replika topunda qışqırdı -
  O Rus qasırğaların dırnaqları altında öləcək ...
  Qəribə ağlama dəli - hamını öldürün:
  O gülüş və gurultulu mahnılar səngidi!
  
  Peresvetin cavabı yüksək səslə verilir,
  Kabuslu bir cəhənnəmdə bir nizə və düşmən zərbəsi ...
  Döyüşçü zindan gözləməyəcək -
  Biz qalib gələcəyik, siz insanlar buna inanırsınız!
  
  Məkrli qaya - buludlarda günlər var,
  Hər dəfə şans və kuboklar deyil ...
  Və şəhərlərimiz atəşdir, işıqdır,
  Döyüşdə yetişmədiyini də görə bilərik!
  
  Ancaq zəfərdə Rusiyanın yerini bilin
  Əcdadımız Sezar, nəhəng Makedoniyalı ...
  Planetlər tezliklə cənnətə çevriləcək
  Çay ilə çox dadlı Poşexonski pendiri!
  
  
  
  SPEER TARİXİ DƏYİŞİR
  Bu təşkilatçılıq dahisi Speer, Fuhrer-i yalnız iki pnevmatik silahı olan yüngül, ucuz, manevr edə bilən, lakin uçuş xüsusiyyətlərinə görə dünyanın ən yaxşı reaktiv qırıcısını təcili olaraq inkişaf etdirməyə və seriyalara qoymağa inandıra bildi.
  Beləliklə, HE-162 ilk havaya qalxdığı 6 dekabr 1944-cü ildə deyil, artıq çox gec idi, 20 aprel 1943-cü ildə, Üçüncü Reyxin hələ də güclə dolu olduğu vaxtda doğuldu. müharibənin gedişinə təsir göstərir. Xoşbəxtlikdən Yummo reaktiv mühərriki artıq kütləvi istehsala hazır idi. Təyyarə demək olar ki, tamamilə ağacdan hazırlanmışdı və zireh alnında cəmi əlli kiloqram idi. Amma avtomobil yüngül, ucuzdur və çox manevrlidir, idarə etmək asandır. Onun sürəti saatda 900 kilometri keçib, boş qırıcının çəkisi isə cəmi 1600 kiloqram olub. Əvvəlcə silahlanma iki 20 millimetrlik təyyarə silahı idi - Yak-9-dan daha güclü və LAGG-5 ilə müqayisə edilə bilər.
  Maşını idarə etmək olduqca asandır. Bir sözlə, xalqın döyüşçüsü. ME-109-dan daha ucuz və istehsalı daha asandır, lakin daha səmərəlidir.
  HE-162 effektiv silah olduğunu sübut etdi. Artıq Kursk döyüşü zamanı alman acesləri bununla bağlı hesablar qazanırdılar. Huffman xüsusilə fərqləndi.
  Hitler, təbii ki, məmnun oldu və maşının istehsalını ayda beş minə çatdırmağı əmr etdi. Bu rəqəmə çatmaq mümkün olmadı, lakin 1943-cü ilin sonunda ayda iki mindən çox avtomobil istehsal edildi.
  NE-162 SSRİ üçün havada problemlər yaratdı və sovet qoşunlarının irəliləməsini bir qədər ləngitdi. Kursk Bulge-də Alman tanklarının itkiləri real tarixdən daha az idi, bir çox İL-2 vuruldu.
  Almanlar müqaviməti gücləndirə bildilər və Xarkov və Orel real tarixdən bir ay gec düşdülər.
  Ancaq yenə də Qırmızı Ordu real tarixdəkindən daha yavaş da olsa irəlilədi. Bunun sayəsində almanlar Dnepr çayının arxasında möhkəm dayana bildilər və orada güclü müdafiə yarada bildilər. Və sonra özüyeriyən silahlar E-10 gəldi, çox uğurlu bir tank məhv edən.
  Almanlar şərqdə cəbhəni sabitləşdirə bildilər. Qışda sovet qoşunları Dneprdən keçə bilmədilər. Almanlar Leninqrad yaxınlığında da müqavimət göstərdilər.
  Müttəfiqlər İtaliyada irəliləsələr də. Amma çox yüksək qiymətə.
  Nasistləri yarıb keçə bilməyən Qırmızı Ordu Krıma doğru hərəkət etdi. Burada da döyüşlər real tarixdən daha uzun sürsə də, məğlubiyyətlə başa çatıb.
  Müttəfiqlərin Normandiyaya enişi İngiltərə və ABŞ-ın məğlubiyyəti ilə başa çatdı. İyunun 22-də sovet qoşunları mərkəzə zərbələr endirdi. Lakin almanlar sovet qoşunlarının hücumunu dəf edə bildilər. Qismən uğurlu və ucuz özüyeriyən silah E-10 sayəsində. Çəkisi on iki ton olan bu maşın 45 dərəcə yamacda 82 millimetr ön rezervasiyaya malik idi, Sovet otuz dördləri üçün keçilməz idi və T-4 kimi bir silah. Bu maşın hətta IS-2-nin alnına yaxın məsafədən nüfuz edə bilər, maili zirehdən geri qayıtmaq şansına malikdir.
  Yeni alman texnologiyası müdafiədə yaxşıdır. Və Fritz bundan istifadə edir. Ancaq sovet avtomobilləri hələ də o qədər də uğurlu deyil. T-34-85 kifayət qədər zəif silah və müdafiəyə malikdir və hündürlüyü çox böyükdür. Və IS-2 qüllənin alnında və gövdənin aşağı hissəsində həssasdır.
  Almanlar qüvvələri əvvəlcədən mərkəzə cəmləyərək və zərbənin əsas istiqamətini təxmin edərək möhkəm qala bildilər.
  Normandiyada müttəfiqlərin məğlubiyyətindən sonra ABŞ və İngiltərədə müharibə əleyhinə əhval-ruhiyyə gücləndi. Üstəlik, amerikalıların bəxti gətirmədi, Filippinə enmək istəyəndə onların nəqliyyat vasitələri Yapon döyüş gəmiləri tərəfindən hücuma məruz qaldı. Və batdılar. Çoxlu maşın və əsgər həlak olub.
  Bu da Amerika xalqında güclü təəssürat yaratdı.
  Almanlar mərkəzdəki hücumu dəf etdi, qoşunların bir hissəsini İtaliyaya köçürdü və orada hücuma keçdi.
  Döyüşlərdə Panther-2 iştirak etdi. Almanlar silahı 88 mm və 71 EL lüləsi, avtomobilin özünü isə yamaclar altında 150 mm qalınlığında cəbhə zirehinə çevirərək əlli ton ağırlığa tab gətirə bildilər.
  Panther-2 daha yüngül, lakin daha güclü mühərriki ilə əla tank məhv edən olduğunu sübut etdi.
  Almanlar Neapolu geri ala, çoxlu əsir və kubokları ələ keçirə bildilər. Müttəfiqlər Siciliyaya qaçdılar. Orada donanmadan istifadə edərək gizlənmək istədilər.
  Alman dizaynerləri E-25-i seriyaya buraxdılar. Sovet qoşunları Leninqrad yaxınlığında yenidən hücuma keçməyə cəhd etdilər. Ancaq almanlar orada hazır idi. Ümumiyyətlə, Alman kəşfiyyatı, xüsusən də hava kəşfiyyatı yaxşı işləyirdi, çünki Fritz yüksək hündürlükdə uçan reaktiv maşınlara sahib idi və Sovet hava hücumundan müdafiə üçün tamamilə toxunulmaz idi.
  Qışda sovet qoşunları yenidən mərkəzə zərbə endirdi, lakin onların hücumları proqnozlaşdırıla bilərdi. Və havada nasistlər tam hökmranlığı ələ keçirdilər. Müttəfiqlərin təyyarələri də çox şey itirdi.
  Fevral ayında nasistlər Siciliyada əməliyyat keçirərək iki yüz mindən çox İngilis və Amerika əsgərini əsir götürdülər. Mart ayında isə almanlar cənuba zərbə vurdular. Müdafiəni yardılar, gecə irəlilədilər və bir-iki qazan yaratdılar.
  Sovet qoşunları hərəkətə başladı.
  Ruzveltin ölümündən sonra Truman Hitlerə atəşkəs təklif etdi. Bir nömrəli faşist razılaşdı. Amma əvəzində o, neft məhsullarının tədarükü və məhbusların geri qaytarılmasını tələb edib. Truman və Çörçill bununla razılaşdılar.
  Almanlar şərqdə əllərini açdılar. Onlar həmçinin yeni E-75 tankı aldılar. Daha sıx bir quruluş - mühərrik və transmissiya birlikdə və eninə tənzimləmə maşının hündürlüyünü azaltmağa imkan verdi. Beləliklə, çox böyümüş "Tiger" -2 kimi görünürdü, lakin daha aşağı siluetlə.
  Daha qalın, daha bucaqlı zirehlə E-75 75 ton çəkiyə, 1250 at gücünə malik mühərrikə uyğundur. Nə onu olduqca mobil və etibarlı etdi. İngiltərə tankında iki növ silah var idi. Düşmən tanklarına qarşı döyüşmək üçün 105 mm 100 EL silahı və 128 mm 55 EL, daha çox yönlü silah. Qüllənin qalınlığı 252 mm-lik ön maili zireh, 170 mm-lik yan, sərt zireh də maili idi. Korpusun yuxarı hissəsində 45 dərəcə yamacda 200 mm, 45 dərəcə yamacda isə aşağıda 160 mm zireh var idi. Gövdə tərəfləri 120 mm və digər 90 mm qalxanlarda.
  Beləliklə, 75 ton çəki ilə almanlar bir silahla da olsa, zireh və silahlanma baxımından Mausdan geri qalmayan maşın yaratdılar.
  E-75 sovet tank əleyhinə silahları tərəfindən hətta yan tərəfə də nüfuz etmədi və şübhəsiz ki, E seriyasının bütün digər tankları üzərində Hitlerin prioritetini aldı.
  İndiyə qədər SSRİ yalnız qüllənin alnında daha yaxşı qorunan, lakin istehsalı daha çətin olan İS-3 aldı. Beləliklə, Stalin IS-2 və T-34-85-in hələlik istehsaldan çıxarılmasını əmr etdi.
  Yayda Alman E-75 tankları ilk dəfə cəbhədə göründü. Çox səmərəli maşınlar olduqlarını sübut etdilər.
  Eyni zamanda, nasistlərin qanadları süpürgəni dəyişdirən yüngül avtomobili ME-1010, daha təkmil ME-262 X modeli və daha ağır silahlanmış və daha sürətli və manevr qabiliyyəti yüksək olan XE-262 avtomobili var idi. Xalq döyüşçüsü dizaynerlərin bütün təriflərinə layiq idi. Həm də böyük akrobatika nümayiş etdirən Yu-287 reaktiv bombardmançı. Eləcə də Arado brendi.
  Almanlar Ukraynada yayda irəliləyə bildilər, Donbası geri aldılar. Sonra payızda Kurski götürüb Voronejə yaxınlaşdılar. Sovet qoşunları Dondan kənara çəkildi və orada müdafiə qurmağa çalışdı. Qış gəlirdi.
  Alman diplomatları Türkiyəni müharibəyə qatmaq üçün səy göstərdilər.
  Burada dövrə vurub qızıl dağlar vəd etdilər.
  SSRİ-nin yeni alman texnologiyasına müqavimət göstərməyin çətin olduğunu və yeni T-54 tankının yaradılmasının müəyyən çətinliklərlə üzləşdiyini hiss edən Stalin nasistlərə barışıq təklif etdi.
  Hitler cavab olaraq Leninqrad və Krımı təslim etməyi, həmçinin çörək, yağ və digər xammalı pulsuz təmin etməyi tələb etdi! Və hərbi əsirləri qaytarın və qızılın bir hissəsini SSRİ-yə verin.
  Stalin Leninqradın təslim olmasından başqa hər şeylə razılaşdı.
  Nasistlər qışda Krımda irəlilədilər. Sevastopoldan başqa, demək olar ki, bütün yarımadanı ələ keçirdilər. Qırmızı Ordu mərkəzdə və şimalda irəliləməyə çalışdı, lakin yenə də uğursuz, böyük itkilər verdi.
  1946-cı ilin martında fürer, nəhayət, üç il müddətinə atəşkəsə razılaşdı. SSRİ, əlbəttə ki, Üçüncü Reyxi pulsuz xammalla təmin etdi və hərbi zavodların avadanlıqlarının bir hissəsini verdi.
  Nasistlər isə Qərbə üz tutdular. Atom bombası hələ yaradılmamışdı və Yaponiya Amerikaya qarşı çıxılmaz vəziyyətdə dayanmışdı. Sakit okeandakı hər bir ada üçün şiddətli döyüş gedirdi.
  Başlamaq üçün, Hitler Franko ilə razılaşdı və Alman qoşunları Cəbəllütariqi qəfil fırtına ilə aldı. Sonra Mərakeşə daxil oldular. Maltadakı İngilis bazası desantla məğlub edildi və ələ keçirildi. Nasistlər Afrikanı işğal etdilər.
  Çox güclü və onların pilotları oldu: Albina və Alvina. Qızlar Huffmanı keçə bildilər və şərq cəbhəsində vurulmuş beş yüz təyyarənin səddini ilk keçə bildilər.
  Qərbdə isə tamamilə çılpaq ayaqlı, bikinili şeytanlar Amerika və İngilis avtomobilləri üçün fırtına halına gəldi.
  Gerda isə E-75-də öz tank heyəti ilə Əlcəzairdən keçirdi. Qızlar şərq cəbhəsində məhv edilən maşınların sayına görə Wittmannı qabaqlayan rekordçulardır.
  Döyüşçülər Kursk Bulgesindən döyüşə başladılar və öz siniflərini göstərdilər. Çox ağıllı olmasa da, Hitler qadınların döyüşə biləcəyinə şübhə edirdi. Lakin Gerda, Şarlotta, Kristina və Maqda Panterada möcüzələr yaratdılar. Onlar Vittmandan sonra yüksək mükafat alan ikinci tank heyəti idi: palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı. Həm də qızıl və brilyantlarla hərbi ləyaqət xaçı.
  Qızlar özlərinə gedib oxuyurlar:
  - Reyx olmadan bütün dünyanı məhv edəcəyik,
  Aşağıya, sonra isə...
  Biz yeni, yeni bir dünya quracağıq,
  Kim heç kim idi, o hər şeyə çevriləcək!
  Eyni zamanda, döyüşçülər də gülür, dişlərini çılpaq edirlər. Və yenə özlərini güllələdilər...
  Bir İngilis tankını döydülər və nəriltilər:
  - Biz superik!
  Gerda çılpaq barmaqları ilə joystik düyməsini sıxır, qülləni Şermandan qoparır və qışqırır:
  - Mən gələcək ilahəyəm!
  Sonra Kristina çılpaq barmaqları ilə tankı yıxır və qışqırır:
  - Mənim də super qızım var!
  Sonra o, atəş açaraq Şarlottanın avtomobilini sındırdı və çığırdı:
  - Amma Pasaran!
  Və növbəti mərmi ingilis Maqdasını bitirdi. Qızlar həqiqətən supermendirlər.
  Düzünü desəm, istisnasız olaraq hamı qalib gəlir. Bütün düşmənləri islatmaq üçün istifadə olunur və cəhənnəmdə bir yer və əlbəttə!
  Döyüşçülər özləri üçün işləyir və atəş açır. Rəqiblərə mərhəmət göstərməyin.
  Bir neçə min britaniyalı və amerikalı təslim oldu. Kişilər diz çöküb qızları yalın, tozlu ayaqlarından öpürlər.
  Mübarizə belə gedir... Əlcəzair yıxıldı və almanlar artıq Liviyadadır. Təbii ki, onlar oynaq şəkildə qalib gəlirlər. Onlar üçün heç bir maneə yoxdur.
  Almanlar 1946-cı ilin yayında Afrikanın bütün şimalını tutdular və Süveyş kanalına getdilər. Faşistlərin nəhəng silahı var: onları vurmaq mümkün olmayan diskli təyyarələr. Bunun altında həm ingilislər, həm də amerikalılar dağıldı.
  Payızda Wehrmacht Sudana və Yaxın Şərqə köçdü. İngilislər və amerikalılar qoz-fındıq kimi düşdülər.
  Gizli şəkildə Stalinlə danışıqlar aparmağa çalışdılar. Məsələn, ikinci bir cəbhə açın.
  Qırmızı diktator qaça-qaça cavab verdi... Payızda almanlar bütün Yaxın Şərqi, Afrikanın böyük hissəsini tutaraq Kameruna qədər gedib çıxdılar. Qışda isə alman qoşunları İrana, daha da Hindistana köçdü. Fil ölkəsi fəth edildi. Və sonra nasistlər yazda Afrikanın cənubuna doğru irəlilədilər və nəhayət qara qitəni nəzarətə götürdülər.
  1947-ci ilin iyununda İngiltərəyə bir desant izlədi ... Vermaxtın seçilmiş qüvvələri döyüşlərdə iştirak etdi.
  İlk dəfə olaraq, hər tərəfdən əla qoruma və yüksək sürət göstərən piramidal tank sınaqdan keçirildi.
  Orada Gerdanın tank heyəti döyüşdü. Qızların son dərəcə sərin və tazı olduğu ortaya çıxdı ....
  Bir dəstə tank və silah yığdılar.
  Gerda atəş açdı, ingilis topunu yerə yıxdı və oxudu:
  - Düşmənlər bizə mane olmayacaq!
  Və necə gülür!
  Şarlotta da dişlərini açır və cığırdayır:
  - Biz kainatın örtüyünü fəth edəcəyik!
  Və tank da süpürüləcək.
  Sonra Kristina hirslə hırıldayaraq sillə vuracaq:
  - Çəkmələr yürüşdə parıldayır!
  Həm də qülləni süpürün!
  Sonra Maqda atəş açarkən ingilis haubitsasını vurdu və hıçqırdı:
  - Dərhal uçuş!
  Böyük bir yüksəklikdə döyüşçülər.
  Albina və Alvina səmaya qaçır və ingilis və amerikan avadanlıqlarını bitirirlər. Fritzləri çılpaq, kəsilmiş ayaqlarının köməyi ilə əzirlər və özlərinə mahnı oxuyurlar:
  - Afrika təhlükəlidir, bəli, bəli, bəli!
  Afrika dəhşətlidir - bəli, bəli, bəli!
  Getməyin uşaqlar! Afrikada gəzin!
  Beləliklə, o, bir döyüş üçün ikiyə əlli təyyarə vurdu.
  Düşmənlərin döyüşçüləri beləcə inamla əzilir.
  İngiltərə iki həftə ərzində çökdü. Və London qarnizonu təslim oldu. Beləliklə, Üçüncü Reyx təhlükəli rəqibini darmadağın etdi.
  Amma ABŞ hələ də qalır... Yaponlar ilə birləşərək və çoxlu resursa malik olan almanlar amerikalıları sıxışdırmağa başlayırlar... 1947-ci ilin avqustunda nasistlər İslandiyaya endi və Amerikaya yaxınlaşaraq bu adayı ələ keçirdilər.
  ABŞ-ı əldə etmək asan deyil. Lakin faşistlər Latın Amerikasında dayaqlar yaradıb və öz qüvvələrini artırırlar. Lakin müharibə uzun müddət davam edir. Qışda döyüşlər dənizdə və havada gedirdi. Və 1948-ci ilin yazında almanlar Qrenlandiyaya getməyə çalışdılar. Və müvəffəq oldular... Yayda faşistlər artıq Kanadanı mənimsəyirdilər. Amma döyüşlər şiddətli idi...
  ABŞ-a getdikcə yaxınlaşmaq. Amma sonra sovet qızları ayıq-sayıqdırlar.
  Beş qız Natasha, Mirabela, Angelica, Svetlana, Olympias Üçüncü Reyxin qoşunlarına qarşı könüllü olaraq döyüşmək üçün Amerikaya gəldi. Beş qızın hamısı çox gözəldir və ingilis dilini bilir. Stalin-Putin bütün qadın batalyonunu göndərməkdən imtina etdi, çünki bu, faşist imperiyası ilə bağlanmış sülhün şərtlərinə zidd olardı. Nasistlərin ABŞ-a hücumu zamanı SSRİ nəyin bahasına olursa olsun vaxt udmalı idi.
  Beş qız könüllüdür: Brestdən və Buqdan tutmuş Orenburqa qədər bütün müharibəni keçiblər. Onlar isə Honduras paytaxtında dünyanın o tayında nasistlərlə döyüşürlər.
  Tegusiqalpa, rəngarəng qoşuna qarşı əsas müdafiə qalalarından biridir. Həm Yapon, həm də Asiya qoşunları hücuma qalxdılar. Almanların özləri yalnız tanklarda döyüşürdülər və piyadalar tamamilə ari olmayan xalqlardan idi. Asiyalıları, qaradərililəri, ərəbləri irəli sürdülər.
  Nataşa atəş açaraq iki afrikalı kəsdi və qışqırdı:
  - Sadəcə Çingiz xanın sürüsü!
  Qızıl saçlı Mirabela avtomatik partlama ilə üç hindlini kəsərək, çılpaq, qaralmış ayaqlarını yuxarı qaldırdı. Və o dedi:
  - Top yemini üyüdürük!
  Qumbaradan bir parça uçdu və Mirabela-Zoyanın çılpaq, yuvarlaq dabanına çırpdı. Qızlar ənənəvi olaraq bikinidə və ayaqyalın döyüşürlər. Və kobud, qız kimi bir dabanına kəskin dəydikdə, ağrıyır.
  Gözəl gözünü qırpıb yenidən atəş açıb... Mirabela çox arıq, orta boylu, mükəmməl bədən quruluşuna malikdir.
  Nataşa daha hündürdür, mayor rütbəsinə malikdir, hətta Sovet İttifaqı qəhrəmanıdır. Həm də demək olar ki, çılpaq, çətinliklə örtülmüş bikini. Çox qaralmış, amma saçları ağdır. Və Nataşa çox dəqiq vurur. Və yalın ayaqları ilə qumbara atmağı sevir.
  Gözəl Anjelika atəş açaraq dörd ərəbi yıxır. Saçları qırmızı, daha doğrusu, mis-qırmızı, proletar bayrağı kimi. Küləklər əsəndə isə inqilab bayrağı kimidir. Qız zümrüd gözləri ilə ulduzlar kimi parıldayır. Və düşmənləri vəhşicəsinə süpürür.
  Svetlana da sarışındır. Və pulemyotdan atəş açmaq. Qız yalın ayaqlarını dayadı və növbə verdi. Beş müxtəlif döyüşçü atıldı və düşmənlərin sinəsindən və mədəsindən, qırmızı qan bulaqlarından uçdu.
  Svetlana dolğun dodaqlarını yalayaraq cıvıldadı:
  - Müharibə ağciyərlər üçün havadır...
  Qız uzanaraq yalın ayağı ilə qumbara atır. Partlayışlar olur. Bir neçə yaraqlı müxtəlif istiqamətlərə uçur.
  Olympias daha böyük və cəsur bir qızdır. Saçları açıq qəhvəyi rəngdədir. Tipik kəndli, gənc, qan-süd qadını. Fiziki cəhətdən çox güclüdür və yaxşı vurur.
  Burada yenə növbə verir. Və həlak olmuş faşist muzdluları düşür.
  Olympias shooting, deyir:
  - Yaxşı, yaxşı, harada idin? Nənə tərəfindən! - Qız üç saqqallı nasist döyüşçüsünü yerə qoyaraq atəş açıb əlavə etdi. - Nə yedilər - sıyıq! Nə içdilər? Brazhka!
  Qızlar müdafiəyə qalxırlar. Nasistlərin irəli getməsinə imkan vermirlər. Və mehriban mahnılar səslənir:
  - Bütün zorakılıq dünyasını məhv edəcəyik,
  Aşağıya, sonra isə...
  Biz yeni, səmavi dünya quracağıq -
  Kim heç kim idi, o hər şeyə çevriləcək!
  Nataşa yenə yalın ayağı ilə qumbara atır. İrəliləyən piyadaları partladır. Getdikcə isti olur. Budur bədnam "Şir" -2 gəlir. Və onun yanında daha təkmil E-50 var. Mərmilər püskürür. Qara amerikalının başını qopardı və o, yuvarlandı.
  Mirabela yanan taxtanın üstünə basdı və bərkimiş ayaqları alovun hərarətini çətinliklə hiss etdi.
  Qızıl saçlı gözəl od vurub mırıldandı:
  - Və qanlı dəli çayların axını kim dayandıracaq ...
  Mirabela yenidən atəş açıb, afrikalı E-50-nin zirehindən yerə yıxdı və cik-cik.
  - Blasterdən gələn şüa məbədə dəyəcək, bir adam pis bir flaşda itdi!
  Qız yenə atəş açıb. O, çılpaq, qaralmış, zərif ayağını havada gəzdirdi. Qumbara ona doğru uçdu. Qızıl saçlı gözəl çılpaq, demək olar ki, tozsuz dabanları ilə hədiyyəni məharətlə məğlub etdi. Qumbara geri uçdu. Üçüncü Reyxin yaraqlılarının sıralarına qaçdı. Deyəsən, qarpızlar yük maşınının qırılmasından düşürdü. Bu qədər qan axdı.
  Mirabella tweet etdi:
  - Qız imtahandan kəsildi, lənətə gəlmiş Reyx gəldi. Görünür, Hitler yaşamaqdan yorulmuşdu və onun gözəlliyi məşhur şəkildə yeyirdi!
  Anjelika da döyüşçüdür, miss deyil. O, pulemyotlardan öz-özünə cızma-qara yazır, meyitləri səpələyib cümlələr qurur:
  - Ananın qaşığı üçün! Atanın qaşığı üçün! Və Koba çömçə üçün! Və bareldə yataqda!
  Mis-qırmızı saçlı gözəllik yalın ayağı ilə taxta təyyarəni havaya uçurur. O, birbaşa Alman tankı "Lion"a uçur. 105 mm-lik topun ağzına oturun və o, partlayır. Silah sıradan çıxıb.
  Alman dönür və biabırçı şəkildə qaçmağa məcbur olur. Anjelika ayağını bina parçasına sürtərək deyir:
  - Güc yoxdur - ağıl lazımdır! Səs-küy salmalısan!
  Və yenə qız çox dəqiq vurur. Onun qırmızı saçları Olimpiya məşəlinin alovuna bənzəyir. Cazibədar qız. Amerika ordusunda o, artıq qəzəbli xasiyyət nümayiş etdirərək özünü fərqləndirməyi bacarıb. Xüsusilə afroamerikalılarla hiylələrə başlamaq yaxşı idi. Çox qeyri-adi və gözəldirlər.
  Anjelika isə Üçüncü Reyxin ordusunda döyüşən qaradərililəri də məhv edir. Almaniya bütün Afrikanı nə fəth etdi. Belə gücü dayandırmağa çalışın.
  E-50 qaz turbinli mühərriki, qalın yan və ön zirehləri olan ən yeni tankdır. Qumbara ilə götürülə bilməz. Anjelika yalın ayağı ilə bir hədiyyə atdı, bir neçə piyadanı yerə yıxdı və qışqırdı:
  - Eh, sən etibarlı tank zirehlərisən, dişləmək niyyətində olan birindən... Gücü ancaq sən bilirsən... nya, ancaq polad atla təpik vura bilərsən!
  Svetlana da çox dəqiq vurdu. Və ayaqları ilə qumbara atmağa üstünlük verdi. Onun çılpaq barmaqları polad diski də bükürdü. Ucu uçaraq iki faşist yaraqlısının boğazını kəsdi. Onlar pulemyotu yerə atdılar və indi böyük çaplı qalın bir partlayış qoşunun zəncirlərini kəsdi. Üçüncü Reyxin ordusuna basqınlarla cəlb edilmiş bütün xarici döyüşçülər.
  Svetlana Tvitter hesabında yazıb:
  - Uğur cəsarətin mükafatıdır! Bir mahnı kifayətdir! Yalnız ev haqqında mahnı oxumaq üçün!
  Amma indiyə qədər gözəlin ev üçün darıxmağa vaxtı olmayıb. Baxmayaraq ki, Amerika ordusunda sovet könüllüləri çox azdır. Stalin-Putin parıldamaq istəmirdi ki, sonradan Hitlerə Rusiyanı Saman Sülhünün şərtlərini pozmaqda ittiham etməyə əsas verməsin.
  Beş qıza - qadın batalyonunun ən yaxşılarına xəbərdarlıq edildi ki, əsir düşsələr, Vətən onlardan əl çəkməli olacaq. Qızlar isə bu halda pulla işə götürülən xırda muzdlular haqqında biçməlidirlər.
  Həm Svetlana, həm Nataşa, həm də digər qızlar başa düşürlər ki, əgər onları ələ keçirsələr, onları dəhşətli işgəncələr gözləyir. Ona görə də onlar hər halda nasistlərə diri-diri verilməməyə qərar verdilər.
  Alman hücum təyyarələri Amerika qoşunlarının mövqeləri üzərində uçur. Belə bir inadkar müqavimətin onları Honduras paytaxtında qarşılayacağını gözləməyən nasistlər bir qədər əsəbiləşdilər.
  Reaktiv, hücum aviasiyası güclüdür. Raketlər uçur, silahlar işləyir.
  Amerika əsgərləri ölür. Olimpiadanın da ətli çiyninə qəlpə dəyib. Qan çıxdı. Qəhrəman qız dişləri ilə polad parçasını çıxardı, qan tüpürdü. Və sonra yenidən böyük bir avtomatdan döyüldü. Düşən xarici muzdlular. Demək olar ki, buradakı yerlilərin hamısı, yalnız komandirləri almandır, hətta onda da həmişə deyil. Düzdür, ən müasir E-50 tankında ekipajlar tamamilə almandır. Avtomobil layiqli sürət və manevr qabiliyyətinə malikdir. Yaxşı, bu hələ ən mükəmməl modifikasiya deyil - yetmiş beş ton ağırlığında. Divarlar relslərin altında dağılır. Adətən bu, 105 mm-lik top, 180 mm-lik hücum silahı və 400 mm-lik reaktiv yaylım atəşi ilə üç versiyada hazırlanır.
  Və hər modifikasiyanın öz vəzifəsi var. Budur, hücum silahı olan bu tank, şəhərlərə hücum etmək üçün daha uyğundur. Və onu məhv etmək o qədər də asan deyil. Olimpiada xaç işarəsi edir və çılpaq barmaqları ilə iri, lakin zərif, gözəl formalı ayağı ilə tank əleyhinə qumbara tutur. İndi mastodonun silahını söndürmək üçün hədiyyəni lülədən aşağı atmaq lazımdır . Beş pulemyot bir alman, müasir tankı əhatə edir və ona yaxınlaşmaq o qədər də asan deyil.
  Olympias çox güclüdür və at kimi ayaqları qumbaranı çox uzaqlara atır. Ancaq bu həmişə dəqiq deyil. Hər halda, 180 mm-lik topun lüləsi kimi bir hədəfi vurmaq. Qəhrəman qızın şübhələri var. Və birdən darıxıram.
  Oh, əgər onların çoxdankı ortağı Oleq Rıbaçenko onların yanında olsaydı, bu cəsur pioner nəsə fikirləşərdi.
  Lakin oğlan Voronej uğrunda gedən döyüşlərdə həlak oldu. Qızlar onun gələcək taleyini bilmirdilər. Ancaq pioner ixtiraçının taleyi həqiqətən də həsəd aparmaz oldu. Əvvəlcə Oleq Rıbaçenkoya vəhşicəsinə işgəncə verildi, sirləri ələ keçirməyə çalışdı. İşgəncədən sonra on bir yaşlı uşaq mədənlərdə qalıb. İş dəhşətlidir və son dərəcə çətindir. Ancaq sovet pioneri, kiçik, lakin zərif, mətanətli oldu.
  O, sağ qalmağı bacardı və hətta minaların labirintlərindən keçərək qaçmağa qərar verdi. Oleq Rıbaçenko isə çıxmağı bacardı. Oğlan yerli partizan dəstəsinə qoşulana qədər bir müddət Balkanları dolaşdı. Orada əlaqəçi və təxribatçı oldu.
  Balkanlarda hələ də kifayət qədər inkişaf etmiş partizan hərəkatı var idi. Qismən ona görə ki, işğal xidməti Vermaxtın nizami bölmələri kimi döyüşə hazır olmayan italyanlar, rumınlar, bolqarlar, albanlar tərəfindən həyata keçirilirdi.
  Lakin partizanlar hələ də çox ölüblər. Xüsusilə hava zərbələrindən. Yuqoslaviyanın vətənpərvərləri isə dağlarda, meşələrdə və ya ən yaxşı halda kiçik kəndlərdə gizlənməyə məcbur olurlar. Artıq xeyli sayda komandir həlak olub. SSRİ ilə imzalanan sülh də vəziyyəti daha da pisləşdirdi. İndi Balkanlara yeni cəza bölmələri gəlməyə başladı, onlar kütləvi toplaşmalar keçirdilər və ərazinin təmizlənməsini həyata keçirdilər.
  Oleq Rıbaçenko partizanlarla birlikdə dağlara getdikcə daha dərinə qalxmalı oldu.
  Olympias, universal sevimlilərinin taleyini bilməsə də, ağır nəfəs aldı. Sonra çılpaq, qızcığaz ayaqlarının barmaqları ilə qumbaranı daha bərk sıxdı və var gücü ilə düşmən tankına tərəf atdı. E-50 sadəcə bir atəş açaraq öldürücü bir mərmi atdı.
  Olympias hətta silkələdi və o, diz çökdü. Səkidən qoparılan daş daşı onun başına dəydi, çılpaq dabanı qırmızı-isti metaldan yanıb. Qız çaşmış başını, tozlu saçları ilə ovuşdurdu.
  Qumbara az qala lüləyə dəyərək uçdu və maşının əyilmiş alnına dəydi. Partlayış oldu... Amma təbii ki, 250 mm-lik cəbhə zirehləri və hətta bucaq altında da qumbaraatanı keçə bilmir.
  Olympias yumruğunu tozun içinə vuraraq bütöv bir qum buludunu qaldırdı. Sonra qışqırdı:
  - Öldür, öldür! Qapıda qol vurursan!
  Qız baldırını çatlamış asfalta vurdu. Daban nazırlarına bir parça ilişib. Qızın ayaqlarının dərisi begemot kimi qalın idi. Kasıb bir ailədə yaşayırdı və doğuşdan demək olar ki, heç vaxt ayaqqabı geyinmirdi. Bununla belə, onun ayaqları heç də kobud formada görünmürdü, əksinə qaralmış, zərif, cazibədar idi.
  Olimpiadalar, sazhen böyümələri və güclü əzələləri, eləcə də çıxıntılı düyünləri olan yumruqları ilə kişiləri bir az qorxutdu. Ancaq qəhrəman qızın xarakteri ən mehribandır və geniş itburnu nisbətən nazik bir bel və relyef mətbuatı ilə birləşdirildi. Yalnız paltarda, böyük sinə səbəbindən Olimpiada qalın görünə bilərdi. Bikinidə o, büstlü idmançıya bənzəyir.
  Əsəbiləşən qız qumbaranı yenidən atıb, bu dəfə izləri nişan alıb. Lakin ölümcül hədiyyə qalın, zirehli qalxan vurdu - silindirləri əhatə edir.
  Olympias əsəbiləşərək yumruğunu çənəsinə itələdi. Bu, onun çənəsinin ağrımasına səbəb olub. Və qəhrəman qız lənət etdi:
  - Mən dəraq kimi biçərəm!
  Svetlana da təhlükəli tankı vurmağa çalışsa da, qızın ayağının atdığı qumbara bir az yan keçib. Və sarışın maşında yığışmağa başladı. Lakin sonra daha iki tank peyda oldu - "Lev" və "Pantera" -2, bütün yanaşmaları pulemyotlarla atəşə tutdular. Son dərəcə diqqətli olmalı idim.
  Amerikalı Şerman Alman maşınlarına yaxınlaşmağa cəhd etdi. Onun "Pantera" -2 vurmaq şansı var idi, yalnız bortda. Amma almanları aldatmaq o qədər də asan deyil. Üstəlik, Shermanın yüksək silueti onu uzaq məsafədən nəzərə çarpdırır.
  "Panther" -2 mərmi tüpürdü və birbaşa amerikalının alnına endi. Hündür maşın yarıya bölündü. Və Milad şamı kimi yandı.
  Svetlana əsəbi halda dedi:
  - Oh, tanklarınız nə qədər zəifdir ... Daha texniki olmaq daha yaxşıdır, siz Yanki olacaqsınız!
  Ancaq ən təcrübəli döyüşçü Nataşa Panteraya yaxınlaşa bildi. O, qumbara atdı... Və alman maşınının uzun ağzı qoç buynuzuna büküldü.
  "Pantera"-2 tankı, 1943-cü ildə seriyaya buraxıldı. Ən son kütləvi modifikasiyada 150 mm ön zireh, bucaqda 82 mm yan zireh və lülə uzunluğu 71EL olan 88 mm silah var. Yeni 1945-ci ildən daha təkmil və daha yaxşı qorunan E-50 modelinin lehinə dayandırılması nəzərdə tutulurdu. Amma hələlik bu tank döyüşür. Çəkisi 51 ton olan avtomobil 900 at gücünə malik mühərrikə malikdir ki, bu da onu yaxşı idarəetmə performansını təmin edir.
  İndi zərər görərək Panther -2 dönür və ayrılır. Nataşka yalın ayağı ilə daha bir qumbara atmağı bacarır. Rolikləri sındırdı. Alman avtomobilinin sürəti nəzərəçarpacaq dərəcədə azaldı.
  Nataşa sevinclə deyir:
  - Bu hitdir! Mənim zərbəm Allahın hədiyyəsidir!
  Qız isə almanlara burnunu göstərdi. Lakin E-50-dən pulemyot atəşi partladı. Və güllələr Nataşkanın ağ, bir qədər kirli saçlarının üzərində fit çalırdı. Güllələrdən biri hətta saçın bir telini də kəsib. Mayor qız hətta bir az qıdıq hiss etdi.
  Nataşa qışqırdı:
  - Fil kimi olmaq istəyirsənsə, dəlixanada quldur tap!
  Qız kəsilmiş teli ayaq barmaqları ilə qaldırdı. Nataşanın saçları ipək kimi, mirvari rəngdədir, lakin bir qədər tozludur. Hələ çox yumşaq. Qız onları ayaqlarının üstündən keçirdi. Bir az qıdıq və xoş.
  Nataşka oğlanın onu necə sığalladığını xatırladı. Onun da əlləri dabandan başlayıb, ombalara qədər yüksəlir və ən həssas yerdəndir. Yaraşıqlı bir gənc səni sığallayanda çox xoş olur. Nataşa onu az qala sevirdi. O, sevgi oyununu bəyəndi və əzələli kişi bədəninin toxunuşunu oyatdı. Ancaq əsl, romantik sevgi, bir kişi üçün dəli olanda, Natasha yox idi. O, artıq bir çox sevgilisini dəyişib. Onun bir çox adamı döyüşdə həlak oldu.
  Hətta bu müharibənin lənəti idi. Və burada Amerikada əzələli, qaradərili oğlanlar var. Və onlarla hər şey çox qeyri-adi.
  Nataşa atəş açdı, qara adamı vurdu. Afrikalı oğlana bir az təəssüf edirəm. Ona yad maraqlar uğrunda mübarizə aparan kişini öldürdü. Axı almanlar irqçidirlər. Qaradərililərə qul kimi baxırlar. Ancaq eyni zamanda, afrikalılar şişmiş Wehrmacht-ın xarici bölmələrində qeyd olunur.
  Nataşa çılpaq ayaq barmaqları ilə bir növ əncir düzəldib nasistlərə göstərdi. Bəli, burada alman millətinin özü zərər görmür. Tanklar çox qalın zirehdir ki, qumbara və ya bazuka ilə nüfuz edə bilməyəcək. Ancaq yerli bölmələr ölür.
  Nataşa E-50-yə qumbara atır. O, çılpaq, qaralmış ayağını yellədi və ombalarını bükərək dartlandı. Və qumbara yüksək qövslə uçdu. Çılpaq ayaq barmaqları metala toxunma hissi buraxdı. Və sonra qumbara partladı.
  Nataşa pıçıldayır:
  - Allah rəhmət eləsin!
  Qızın üstünə sanki yaraşıqlı kişi toxunmuş kimi isti külək əsdi. Natashka Tarzan haqqında kitab oxuyurdu və o, həqiqətən də bu adamın onunla oynamasını istəyirdi. Güclü əllərlə çılpaq sinəmi sığallayırdım.
  Qumbara ağıza dəydi, lakin gec partladı və metaldan uçdu. Parçalar zireh üzərində noxud kimi cingildəyirdi. Yalnız cızıqlar qalır!
  Nataşa başqa bir qumbara çıxardı. Amma gördüm ki, bu, anti-personaldır. Tank əleyhinə olanlar isə bitdi.
  Qız əsəbləşərək hönkürdü. Ancaq vaxt itirməmək üçün onu çılpaq barmaqlarının içinə qoydu. O, ayağını açdı, gövdəsini əydi, sonra düzəldib piyadaya atdı.
  Yarımdan çox silahlı stolüstü tennis topları kimi uçdu. Onlardan birinin eynəyi uçdu və fraqmentlər bir neçə yüz metr uçdu, Nataşkanın kürəyi ilə getdi. Büstqalter partladı və mayor qızın gözəl döşləri açıq qaldı.
  Qız avtomatik olaraq məmə çiyələklərini örtdü. Amma sonra kimdən qorxduğunu anladı. Və o, yenidən silahını silkələdi. Dönüb bir az geri çəkildi.
  Amerikalı piyada bir bazuka atəşi açıb. Mərmi alman tankına maili tərəfdən dəydi, lakin dağıdıcı enerjini əks etdirən 160 mm zireh sağ qaldı. Alman cavab atəşi açdı. Onun iri çaplı topu divarı yarıb.
  Nataşa büstqalter qayışlarını bağlamağa çalışıb. Qız fikirləşdi ki, yəqin ki, Zoya Kosmodemyanskayanı soyuqda ancaq şortikdə sürüblər. Məhz sovet filmində o, köynəkdə və ya hətta paltara bənzədilmiş şəkildə təsvir edilmişdir. Biri sadəcə riyakarlığa verilən qiymətdir. Əslində faşistlər əsir qızı daha da aşağılamaq üçün yəqin ki, onu lüt soyundurublar. Bəli və ac alman əsgərləri, yəqin ki, yaraşıqlı və əyri bir qızı çılpaq görmək istəyirdilər.
  Beləliklə, real hekayədə qəhrəman qız sinəsini bağlaya bilmədi, ona görə də əlləri arxadan bağlandı. Amma utanmadı və qürurla baxdı. Nataşka qarda ayaqyalın gəzməyin nə olduğunu yaxşı bilirdi. O, bərkimişdi və çılpaq ayaqları ilə qara toxunmağı xoşlayırdı. Nataşa bunu bəyəndi və həzz aldı. Ancaq bu, illərlə davam edən müharibə ilə artıq sərtləşib. Və gənc və şəhər Zoe üçün, görünür, bu ağrılıdır. Dabanları yanan kömür kimidir.
  Əsəbiləşən Nataşka büstqalterini atıb qışqırdı:
  - Utanc burjua anlayışıdır! Sovet qadını heç nədən qorxmur və utanmır!
  Qız yenə pulemyotdan, daha doğrusu avtomatdan mismar vurmağa başladı. Metal istiləşdi, axı Honduras tropikdir, orada fevralda çox isti ola bilər. Nataşanın barmaqları qızır. Göstərmək lazımdır. Bu gün fevralın 23-dür. Sovet ordusunun günüdür və bu, bütün sakit və ağlabatan hiddətlə döyüşməyi tələb edir.
  Nataşka güllə ilə daha beşini kəsdi və təsadüfən pulemyotun qızarmış qayağında yanağını yandırdı. Xoşagəlməz bir şəkildə, əlbəttə ki, bir blister şişdi.
  Nataşa lənət etdi:
  - Vallah, niyə mənə və ölkəmə bu qədər problem yaratdın!
  Blister qaşındı... Qızın yanağı çox həssas yerdir. Qız şişmiş topa tətbiq etmək üçün soyuq bir şey tapmağa çalışdı. Ancaq heç olmasa sərin bir şey tapmağa çalışın. Bu isti şəhərdə Üstəlik, hava açıqdır, cənub küləyi əsirdi.
  Nataşa açıq şəkildə rahat deyil. Olympias uzun məsafədən qumbara atır, lakin yenə uğursuz olur. Fırtınalılar isə artıq səmada uçurlar. Alman maşınları güclü zirehlərə və yüksək sürətə malikdir.
  Reaktiv təyyarələr dalğalarla gəlir və sanki kətan zolaqlarını kəsirlər.
  Nataşa bir çatlaqda gizləndi. Parçalanmış raketlər yuxarıdan alovlandı. Qız iynələrlə yuxarıdan çınqıl parçaları düşdüyünü hiss edib. Onun çılpaq boynunu qıdıqladı. Gözəlin döş ucları da deşilib.
  Nataşa pıçıldadı:
  - Bu masajdır... Amma korsaj deyil!
  Qız bədənini az qala başına qədər qaşınmağın necə ağrılı olduğunu hiss etdi. Və çox istidir və partlayan reaktiv raketlər istiliyi artırır. Və hamamdır?
  Nataşka ladin süpürgələri olan təbii rus hamamını xatırladı. Sonra qız necə döyüldü.
  Burada belə ekzotik sensasiyalar yaranıb.
  Nataşa şadlanmaq üçün oxudu:
  - Sevgi və ölüm! Yaxşı və pis! Nə müqəddəsdir, nə günahdır! Biz başa düşməliyik!
  Qız ayağa qalxdı, bütün bu yapışqan kir və zibilləri silkələdi.
  Nataşa hönkürdü:
  - Oh, Hitleri buynuzlarına alacaqsınız!
  Və mayor qız ayağa qalxaraq hücuma keçməyə çalışan piyadalara bir sıra atəş etdi. Toplanma yolu ilə cəlb edilmiş bir neçə silahlı məhv edildi. Nataşka onun çirkli üzünü sildi, gözləri sızladı. Döyüşçü tüpürdü və özünü keçdi.
  Yenə pulemyotlardan atəş açıldı, silahlılar süründü. Qırmızı saçlı Anjelika da yalın ayağı ilə qumbara atıb. Hədiyyə ayağa qalxıb faşistləri vurdu. On nəfər həlak olub.
  Qızılbaş oxudu:
  - Dünyada çox yaxşılıq var, ancaq qarla örtülüdür!
  Və qız avtomatdan atəş açdı, yalnız əllərindən deyil, çevik barmaqlarından, yalın ayaqlarından istifadə etdi.
  Anjelika dəqiq vurdu və qışqırdı:
  - Vur! Vur! Daha bir hit! Başqa bir zərbə və burada ... Qüdrətli iblis, Tanrının hədiyyəsi, bir uppercut edir!
  Və qız əlləri ilə şüşə qırıqlarını atdı. Nasistləri vurdu və qışqırdı:
  - Sülh içində yaşamaq istəməyənlərə isə... Biz onları hara-kiri edirik!
  Yaponlar həqiqətən ortaya çıxdı. Bu dar gözlü döyüşçülər. Yaxşı, hara-kiri necə etmək olmaz.
  Pulemyotun klipini boşaldan Anjelika çılpaq barmaqları ilə qumbaranı götürüb samuraylara atıb. Onlar bir hədiyyə aldılar, bir neçə şikəst yapon müxtəlif istiqamətlərə uçdular.
  Anjelika dilini çıxarıb mızıldandı:
  - Mən super döyüşçüyəm! Və düşmən hiper öldürdü!
  Səma İmperiyasının işğal olunmuş bölgələrində yaponların işə götürdüyü çinlilər döyüşə çıxdılar. Çin döyüşçüləri qorxmadan getdilər və qızlar avtomatlarını boşaltaraq geri çəkilməyə məcbur oldular.
  Mirabella metal çılpaq ayaqları gips və şüşə parçaları. Digər qızlar da belə etdilər. Çox çətin oldu.
  Şturmlev, reaktiv bombardmançı olan güclü bir maşın ortaya çıxdı. Budur dolbanet kimi - bu kifayət qədər görünməyəcək.
  İlk atəş səsləndi ... Svetlana, Angelica və Olympias nəhəng bir balinanın bulağı kimi partlayıcı bir dalğa tərəfindən atıldı. Qızlar bir neçə onlarla metr uçdu və çılpaq ayaqlarını atəşə atdılar.
  Oradan qızlar yanmış və yanmış halda atladılar. Çılpaq ayaqlarını kömürə çırpdılar.
  Anjelika əsəbi halda hıçqırdı:
  - Öküz əvvəlcə baltanın altındadır, sonra qovururlar! Və biz əvvəlcə qızardıldıq, sonra balta altında!
  Və komsomol qızı güldü! Amma sonra üzüldü. Rəfiqəsinin əsirlikdə olduğunu xatırladım. Almanlar gənc qızı soyundurub, çılpaq sinəsinə od vurmağa başlayıblar. Belə dəhşətli ağrı. Qız qışqırdı və zərif dəri kömürləşdi. Bu faşistlər möminlər oldular. Sual da vermədilər, əlavə olaraq əsirin ayaqyalın ayaqları altında od qoydular. Komsomolçu sonda işgəncələrə dözə bilməyib və ağrılı şokdan dünyasını dəyişib.
  Bunu xatırlayan Anjelika isti kömürlərə şillə vurdu. Olimpiada onu qabaqdadır. Bu kənd qızının dərisi qaralmış, siz onu üfleyici ilə götürə bilməzsiniz. Niyə supermen qızı olmasın? Olympias ölü bir Amerika əsgərinin atdığı mərmi ilə bir bazuka görür. Ayağı ilə götürür, qucağına atır. Və hər tərəfdən əkdi.
  Mərmi uçaraq məcburi çinlilərə dəyir. Çoxlu qışqırıqlar və iniltilər. Kütləvi meyitlər. Və kəsilmiş əzalar.
  Olypiada qədim bir mahnı oxudu:
  - Və samuray yerə uçdu! Polad və atəşin təzyiqi altında!
  Qızlar nəhayət kömürdən qurtardılar. Onların zərif, yalın ayaqları buna nail oldu.
  Svetlana, onların ən zərifi kimi, çılpaq dabanlarını bükürdü və ovuşdurur, qaşıntını aradan qaldırmağa çalışırdı.
  Erkən uşaqlıqdan qarda ayaqyalın qaçan Olimpias belə bir xırdalığa fikir vermədi.
  Qəhrəman qız oxudu:
  - Və sən təsəvvür edirsən ki, təzə südün içinə qərq olmuşuq.. Mükafat zamanla gələn bir şeydir!
  Döyüşçü ayağı ilə qırıq və çox ağır bir kafel parçasını götürdü. Çılpaq, qızvari barmaqları ilə mətanətlə tutaraq onu fırladıb düşmənə doğru atdı. Üç çinli ölüm hədiyyəsinin qurbanı oldu, başları əzildi.
  Anjelika məmnun baxışla düşmənə atəş açaraq dedi:
  Biz sərin qadınlarıq!
  Svetlana yanmış, daha doğrusu yanmış ayaqlarındakı qaşınmanı bir az aradan qaldırmaq üçün oxudu:
  - Vətənimizdə qadınlar var,
  Nə sürdükləri, zarafatlaşan təyyarə...
  Onlar üçün namus candan qiymətlidir,
  Rəqibi öldürmək asan olacaq!
  
  Onlar qazanmaq üçün doğulurlar
  Rusiyanı əsrlər boyu izzətləndirmək üçün!
  Axı, ulu babalarımız -
  Onlar üçün dərhal ordu topladı!
  Və Svetlana pulemyotdan cızma-qara etdi. Və bunu çox məharətlə etdi. Hər kəsin hiss etməsi üçün - bu Tanrıdan bir döyüşçüdür! Uca Yaradandan deyilsə, Marsdan mütləq!
  Nataşa da vurdu. Mirabela ilə birlikdə ölən Amerika əsgərlərinin kliplərini götürərək geri çəkilməyə məcbur oldular. Qızlar arxası üstə yıxılıb ayaqları ilə geri çəkildilər - beləcə daha yaxşı bacardılar. Və bunu səliqə ilə etdilər. Çin və Afrika qoşunlarının qarışığı qızların üzərinə irəliləyirdi. Və döyüşçülər döyüldü.
  Nataşa oxudu:
  - Dünya şahmat taxtası deyil...
  Mirabela sarı və qara muzdluları məhv edərək bu keçidi götürdü.
  - Və rəqəmlər dəyirmi sıfır deyil!
  Nataşa sarı-qara xəttinə əlavə etdi:
  - Əzab bizə hücum edir!
  Mirabela Robin Qudun dəqiqliyi ilə atəş açıb cik-ciklə dedi:
  - Və at atəşə qaçır!
  Cavab atəşi açan qızlar minalanmış sahənin arxasına çəkildilər. Çinli və Afrikalı döyüşçülər hədiyyələrə qaçdılar. Onlar sarsıtmağa başladılar, atladılar, onları parçaladılar və qanlı bir qarışıqlıq.
  Uzaqda bir neçə "Panter-2" tankı peyda oldu. Atırlar, burunlarını soxmağa qorxurlar. "Aslan" -2 irəliləyir, bir qığılcım da tökür. Və burada alov şüaları ilə alov axan "Rhino" tankı var.
  Ancaq ən qorxulusu Şturmlevdir. Onun roketatar qurğusu çox sürətli atəş deyil, lakin cəhənnəm kimi dağıdıcıdır.
  Nataşa pıçıldayır:
  - Ruslar, ruslar - sakit tale deyil! Yaxşı, niyə daha güclü olmaq üçün - problemə ehtiyacımız var!
  Doğrudan da Rusiyadan uzaqda döyüşürlər. Amma aydındır ki, ABŞ-ı fəth edən Vermaxt SSRİ-ni sıxışdırmaq üçün geri qayıdacaq. Qızlar üçün amerikalılar çox şirin və əzizdirlər.
  Nataşka yenə mismar vurur, onun vuruşlarından balqabaq və başlar kürəklərin altında partlayır. Qız ayağında bir parça alır. Aşağı ayağında bir kəsik şişir. Gözəllik onun sümüyünü sındırıb cik-cik dedi:
  - Xeyr, sayıq sönməz,
  Şahin, qartalın baxışı...
  Xalqın səsi ucadandır -
  Pıçıltı ilanı əzəcək!
  
  İnanıram ki, bütün dünya oyanacaq
  Faşizmin sonu olacaq...
  Və günəş parlayacaq
  Kommunizmi işıqlandıran yol!
  Bu zaman Olimpiada var gücü ilə Şturmlevə qumbara atdı. Və nəhayət, sovet qızlarının bəxti gətirdi. Zirehli papaq geri düşdü, Sovet hədiyyəsi geniş ağıza uçdu. Bir saniyəlik hər şey dondu. Və sonra necə partladı. Bu, atom bombası atmağa bənzəyirdi. Alman tankları isə müxtəlif istiqamətlərə səpələnib.
  Nasistlər Torontonu ələ keçirdilər və payızda ABŞ ərazisinə şimaldan girə bildilər.
  Amerikalılar yavaş-yavaş, lakin əminliklə məğlub oldular. Onlar tez-tez təslim olur, mövqelərini qorumağa çalışırdılar.
  Amma almanlar onları həm quruda, həm də dənizdə döydülər.
  Artıq payızın sonlarında almanlar Filadelfiyanı mühasirəyə alırlar. Bir-birinin ardınca qələbə qazanın və cəhənnəm kimi gurlayın.
  Gerda tank heyəti ilə, həmişə olduğu kimi. Və dişlərini açaraq, Amerika tanklarını sındıraraq oxuyur:
  - Pələngin pəncələri, poladın gücü,
  Püskürmə...
  Nasizmin verildiyini görürük,
  Çingiz xanın Avropasından!
  Və çılpaq ayaq barmaqları ilə, joystickə necə basmaq olar. Və yenə amerikalılara atəş edin.
  Şarlotta növbəti dəfə atəş açır və onun dəqiq zərbələri var. Maqda isə Kristina ilə birlikdə onun ardınca getdi.
  Beləliklə, Filadelfiya çökdü. Almanlar irəliləyirlər və qışa qədər Nyu-Yorka çatdılar. Və orada, düşməni necə məğlub edəcəklər. TA-500-dən isə on ton ağırlığında bombalar atılacaq.
  Almanlar Nyu Yorku mühasirəyə aldıqdan və Vaşinqton sülh təklif etdikdən sonra Truman. Buna cavab olaraq qeyd-şərtsiz təslim olma tələbi irəli sürülür.
  Yanvar ayında Vaşinqtona hücum baş verdi. Alman piramidal tankları döyüşdü.
  Hücumun dördüncü günündə qarnizon təslim oldu. Və beş gün sonra ABŞ təslim oldu.
  Beləliklə, qərbdə müharibə başa çatdı... Daha doğrusu, demək olar ki, bitdi. Almanlar bütün Latın Amerikasını tutana qədər irəliləməyə davam etdilər ...
  SSRİ ilə hələ də barışıq var idi. Üçüncü Reyx qəniməti həzm etdi, yeni bölmələr yaratdı. Stalin hələ də dağılmış iqtisadiyyatı bərpa edir və güc toplayırdı.
  Tank istehsalı sahəsində SSRİ çox da uğur qazana bilmədi, yalnız T-54 maşını və az sayda IS-4 tankı yaratdı. Uzun müddətdir ki, layiqli maşın almaq mümkün deyildi. Və 20 aprel 1953-cü ildə Stalinin martın 5-də ölməsindən istifadə edən Hitler yenidən SSRİ-yə hücum etdi. Dünya hegemonluğuna cəhd edildi.
  Stalinsiz Sovet qoşunları kifayət qədər zəif müqavimət göstərdilər. Və qüvvələr qeyri-bərabər idi. Bundan əlavə, həm Yaponiya, həm də Türkiyə müharibəyə girdi.
  Bir ay sonra alman piramidalı tankları Moskvanı mühasirəyə aldı və Qafqazı ələ keçirdi. Üç aydan sonra biz artıq Uralsda idik. Təəssüf ki, çox qeyri-bərabər qüvvələr. Üstəlik, SSRİ rəhbərliyində fikir ayrılıqları var.
  Bir sözlə, beş aylıq müharibədən sonra SSRİ nəhayət Üçüncü Reyx və Yaponiya tərəfindən işğal olundu.
  Bundan əlavə, bəşəriyyət nəhayət birlik tapdı. Ancaq dünyada iki super güc var - Üçüncü Reyx və Yaponiya. Və Hitler 20 aprel 1956-cı ildə növbəti müharibəyə başlayır. Yaponiyaya hücum edir.
  Qızlar isə döyüşdə iştirak edirlər. Gerda samuraylara hücum edən ifritədir.
  Və Qırmızı Ordudan olan qızlar. Natasha, Alenka, Mirabela, Maria, Olimpiada, Svetlana, Augustine, Aurora. Və daha da. Bütün bu qızların ortaq cəhətləri var - onlar ayaqyalın və bikinidə döyüşürlər.
  Və bunu çox effektiv edirlər. Yaponiyanı əzirlər... Alman və koalisiya klublarının zərbələri altında samuraylar qaçıb geri çəkilirlər.
  Gerda və Şarlotta piramidal tankın üstündə birlikdə döyüşürlər. Qızlar yaponlara atəş açır, maşınları sındırır və oxuyurlar:
  - Biz super, super çempionlarıq! Və bütün səhvləri əzəcəyik!
  Gerda çılpaq barmaqları ilə joystik düyməsini basdı, yapon avtomobilini yıxdı və pıçıldadı:
  - Başımda kompüter olan döyüşçüyəm!
  Şarlotta da atəş açdı, samurayın maşınını kəsdi və xırıltı ilə dedi:
  - Və mənim ətrafım, ən parlaq və ən gözəl olsun!
  Həm də necə götürüb dilini göstərəcək!
  Qızlar Yaponiyanı məhv edirlər... Samuraylar koloniyalarını, gəmilərini, tanklarını itirirlər.
  Yapon texnologiyasını alman texnologiyası ilə müqayisə etmək olmaz. Nasistlərin isə daha çox əsgəri var. Beləliklə, onlar çox uğurludurlar. Samuraylar isə ancaq sevindiklərini və dişlərini göstərdiklərini edirlər. Daha doğrusu, kədərlidirlər, amma dişləri hələ də dişlərini çılpaq edir.
  Bir neçə aylıq döyüşlər və Çin, Hind-Çini və digər torpaqlar geri alındı. Nasistlər Yaponiyanın özünə gəldilər.
  Orada döyüş başladı və nasistlər nüvə silahından istifadə etdilər. Və bu qədər dağıntı və dağıntı.
  Bəli, samurayların bəxti gətirmədi! Belə bir klubun altına düşdülər. Tam son!
  Və ümumiyyətlə, hər şey çox gülməli görünür.
  Sovet qızları samurayları dizlərinin üstünə qoyub onların yalın ayaqlarını öpməyə məcbur edir.
  Gözəllər nasistlərin onları necə ruhdan saldığını xatırlayır. Və çox gözəldir.
  Alenka və Nataşa oxuyur:
  - Məhv etmək ehtirasdır, hansı gücdən asılı olmayaraq! Hakimiyyət həmişə başqasının qanını içib! Yaxşı, sevgi ürəkdə hökm sürür!
  Həm də samurayları necə vuracaqlar. Onlar necə təzyiq göstərəcəklər və pulemyotlardan xətti biçəcəklər.
  Amma Tokio artıq yıxıldı... Müharibə altı ay davam etdi və Wehrmachtın qələbəsi ilə başa çatdı.
  1957-ci il yanvarın 1-də almanlar Türkiyəyə hücum edərək onu da məğlub etdilər. Bundan sonra dünyanın bütün digər ölkələri Üçüncü Reyxə daxil edildi.
  Vahid imperiyanın formalaşması başa çatdı. Artıq 1947-ci ildə almanlar kosmosa uçdular, 1958-ci ildə isə aprelin 20-də Aya endilər. Beləliklə, kosmik genişlənmə dövrü başladı. Hitler yetmiş yaşına iki gün qalmış 1959-cu ildə vəfat etdi.
  Bundan bir qədər əvvəl monarxiyanın qurulması ilə bağlı referendum keçirildi və fürer öz varisini təyin edə bildi. Onlar Hitlerin süni mayalanma yolu ilə əldə edilən çoxsaylı oğullarından biri oldular.
  Faşist rejimi qəddar idi, lakin Yer kürəsini nizama saldı. Tədricən daha çox insan imperiyanın vətəndaşlığını aldı.
  Plana uyğun inkişaf edən, elmin nailiyyətlərindən istifadə edən Yer kürəsi aclıq, epidemiya və işsizlik problemini tədricən həll etdi.
  Doğuş səviyyəsinə nəzarət edildi, cinayətkarlıqla uğurla mübarizə aparıldı. 1974-cü ildə insanlar Marsa uçdular. Və bir il sonra Veneraya. 1979-cu ildə Merkuridə. 1980-ci ildə Yupiterin peyklərinə. Və 1987-ci ildə onlar ən uzaq planet Plutona endilər. Kosmosun tədqiqi var idi.
  2000-ci ildə Almaniyanın və bütün Yer planetinin imperatoru Üçüncü Frederik və Hitlerin oğlu Yer planetindəki bütün insanlara Üçüncü Reyxin vətəndaşlığını verdi. Və bütün irqlərin və xalqların formal bərabərliyi haqqında elan edildi.
  Və 2017-ci ildə başqa dünyalara ilk ulduzlararası ekspedisiya başladı.
  2019-cu ildə Üçüncü Frederik öldürüldü və Franz yeni imperator oldu. Onun hakimiyyəti qısa sürdü. İki il sonra hərbi çevriliş baş verdi və nəhayət Hitler sülaləsi süqut etdi. Və respublikaçılar hakimiyyətə gəldilər.
  Demokratiyanın və çoxpartiyalı sistemin dirçəlişi elan edildi. Nasizm tədricən yox oldu.
  2030-cu ildə bəşər dövlətinin ali koordinatorunun seçilməsini xahiş etdi. Onlar artıq yüz yaşında olan cadugər döyüşçü Alenka oldular. Ancaq qız heç qocalmadı və illər keçdikcə dəyişmədi. Hər zaman əzələli və gənc, təravətli və gözəl.
  O, Adolf Hitlerin bütün abidələrinin məhv edilməsini və onun portretlərinin yandırılmasını əmr etdi.
  Bundan sonra Alenka kosmosa genişlənməsini davam etdirdi... Yüz il ərzində insanlar qalaktikanın yarısında məskunlaşdılar.
  Sonra sivilizasiya flüorla nəfəs alan müharibə başladı. Amma hər şey o qədər də qorxulu deyil. Daha qabaqcıl texnologiyalara sahib olan yerlilər qalib gəldi.
  Və bir neçə əsrdən sonra bütün qalaktika artıq insana və bir neçə qonşuya çevrildi.
  Budur, daha yüz ildir və onlar vaxtında hərəkət etməyin bir yolunu kəşf etdilər. Və insanları ölməzdən əvvəl keçmişdən çıxarın. Və sonra onları biomodellərlə əvəz edin.
  Beləliklə, Hitler ölümündən əvvəl uzaqlaşdırıldı və gələcəyə köçürüldü. Bütün zamanların və xalqların ən böyük diktatorunun məhkəməsi oldu. Onu dəhşətli cinayətlərdə günahkar tapmaq və bir milyard il həbs cəzası vermək qərarına gəldilər, çünki ölüm cəzası humanist bir super sivilizasiyada ola bilməz.
  Hitler cavanlaşdı, on üç yaşında bir oğlana çevrildi və uşaq olan digər nasist cinayətkarlarının həbs olunduğu koloniyaya göndərildi.
  Orada oxudular, işləyirdilər, dəmir barmaqlıqlar arxasında yaşayırdılar.
  Özünü yaxşı aparanlara saxlanma şəraiti şərait yaradılıb: onları ekskursiyaya aparır, dəbdəbəli yeməklər verirdilər. Gənc məhkumlar yaxşı həyat tərzi keçirdilər: qravitasiya aparatları olan ayrı kameralar, vanna otağı və kompüterlər, idman zalları və asudə vaxt.
  Düzdür, boş vaxtım azdır və mən fiziki olaraq işləməli oldum - cinayətkarlar üçün peşə terapiyası. Ancaq gənc bədənlərdə bu qorxulu deyil.
  Adolf Hitler oğlan idi və böyüməmişdi. Ancaq eyni zamanda, fiziki cəhətdən sağlam, özümü əla hiss etdim, əla masa. Məhkumların da insan hüquqları var.
  Vaxtaşırı yaxşı davranışı üçün keçmiş Fürer ulduz gəmilərinə mindirilir və başqa dünyaları ziyarət etməyə icazə verilirdi.
  Zaman keçdikcə əmək terapiyası azaldı, əyləncə və oyunlar üçün vaxt artdı.
  Əsrlər keçdi. İnsanlıq bütün kainata yayılmışdır. Və nəhayət, amnistiya elan olundu və Fürer azadlığa çıxdı. O, çoxlu qurbanlarından fərqli olaraq heç əziyyət çəkməyib. Sadəcə başqa bir kainatdan olan kəpənəklər sivilizasiyası ilə yeni böyük müharibəyə başladı və keçmiş Fürer orduya könüllü olaraq getdi. Və cazibədar Gerda, bəşəri, ümumbəşəri imperiyanın bütün sakinləri kimi, ölməz və əbədi gənc olan onun üzərində komandir oldu.
  
  
  BAŞ KATIB ŞELEPİN
  Hekayə bir az dəyişdi və Leonid İliç Brejnevə qarşı cəhd 1965-ci ildə baş verdi və uğurlu oldu. DTK-nın gənc sədri Şelepin baş katib oldu. Kosıgin baş nazir olaraq qaldı. Şelepin vintləri bərkitməyə və işləri qaydaya salmağa başladı. İş günü uzadıldı, daha ağır cəzalar, o cümlədən işə gecikməyə və əmək normalarına əməl etməməyə görə həbsxanalar tətbiq olundu.
  Stalin reabilitasiya olundu və şəxsiyyətə pərəstiş bərpa olundu. Və bir sıra digər vidaların bərkidilməsi nümunələri. Sərxoşluğa qarşı mübarizə və Kosıgin islahatı.
  Və sonra qiymət islahatı.
  SSRİ Brejnev dövründə real tarixdən daha sürətlə inkişaf etdi və Şelepin bazar iqtisadiyyatı elementlərini və sərt Stalin qamçısını birləşdirərək əhəmiyyətli nəticələr əldə etdi. Bundan əlavə, doğum nisbətinin aşağı düşməsini nəzərə alaraq, Şelepin bakalavrlara, uşaqsız ailələrə və bir uşaqlı ailələrə sərt vergilər tətbiq etdi. Abortlar qadağan edildi, kontraseptivlər praktiki olaraq satılmadı.
  Uşaq müavinətləri artıb.
  Bu, xüsusilə SSRİ-nin Rusiya bölgələrində doğum səviyyəsinin daha yüksək olmasına səbəb oldu. Əhali artımı real tarixlə müqayisədə xeyli yüksək idi.
  Şelepin həm də hərbi potensial yaratdı, nüvə gücündə və bəli, adi silahlarda da ABŞ-ı qabaqladı. Bir də Vyetnam... ABŞ-ın dünyadakı nüfuzu düşdü, ölkə daxilində böyük çətinliklər yarandı.
  Detente siyasəti başladı... Bu, SSRİ-də daha sürətli iqtisadi artımla müşayiət olundu. Şelepinin sərt idarəçiliyi Brejnevin ləng üslubundan daha yaxşı gəlir verdi. Əhali isə daha sürətlə artdı...
  SSRİ Afrikaya getdikcə daha fəal şəkildə nüfuz etdi və 1979-cu ildə Əfqanıstana qoşun yeritdi.
  Və 1980-ci il Moskva Olimpiadası böyük bir zəfər idi! Yüz əllidən çox sovet olimpiyaçısı qızıl medala layiq görüldü.
  Sonra sovet ordusu hücuma keçdi və Homeninin hakimiyyəti ələ keçirdiyi İran.
  Onlar iranlıları kifayət qədər tez məğlub etdilər, lakin həqiqət müəyyən itkilərə məruz qaldı.
  İranın bir hissəsi SSRİ-nin tərkibinə daxil oldu. Etnik azərbaycanlılar harada yaşayırdılarsa, Azərbaycana birləşdilər. Türkmənistan bir hissəsini aldı və kürdlər referendum sahəsində Sovet Sosialist Respublikası oldular.
  SSRİ 1945-ci ildən bəri ilk dəfə olaraq sərhədlərini genişləndirdi. İranın bir hissəsi İraq oldu və Səddam Hüseyn Varşava Müqaviləsi Təşkilatına qoşuldu.
  Sonra özbəklər və taciklərlə birlikdə Əfqanıstanın şimalı SSRİ-yə daxil oldu.
  Sonra Pakistanla - SSRİ və Hindistanla müharibə oldu. Böyük bir ərazinin tutulması izlədi.
  Bir neçə ildən sonra referendumlar keçirildi və Pakistan, eləcə də İranın cənubu və Əfqanıstan SSRİ-nin tərkibinə daxil oldu.
  Yuqoslaviyada vətəndaş müharibəsi başladı və o da Sovet qoşunları, sonra Albaniya tərəfindən işğal edildi. Bundan sonra bu ölkələr də Varşava Müqaviləsi Təşkilatına daxil oldular.
  ABŞ xüsusilə Reyqanın dövründə böhran içində idi. Qaradərililərin və digər rəngli insanların kütləvi iğtişaşları geridə qaldı. İqtisadiyyat daha da aşağı düşüb.
  Hələ 1977-ci ildə SSRİ-də yeni konstitusiya qəbul olundu ki, bu da SSRİ-nin sədri postunun simasında idarəetmə formasını daha avtoritar etdi. Respublikaların isə ittifaqdan ayrılması qadağandır.
  1988-ci ildə isə sovet imperiyası tarixində ilk prezident seçkiləri keçirildi!
  Əlbəttə ki, Şelepin onları qazandı ... Demək olar ki, yüz faiz qazandı. SSRİ özünün inkişafının zirvəsinə çatdı. 1990-cı ildə İraq qoşunları Küveyti, Səudiyyə Ərəbistanını, Bruneyi, Birləşmiş Ərəb Əmirliklərini, Omanı ...
  Neftin qiyməti qalxdı...
  ABŞ-da böhran daha da artıb. Yeni prezident Buş taleyin zərbələri altında sözün əsl mənasında səndələdi. Qaradərililər üsyan etdilər... Və 1992-ci ildə Bill Klinton seçildikdən sonra ABŞ tamamilə parçalandı...
  Vətəndaş müharibəsi başladı, qırğın başladı.
  1993-cü ildə Şelepin yenidən SSRİ-də prezident seçkilərində qalib gəldi.
  1995-ci ildə Sovet qoşunları Alyaskanı işğal etdi və bir ay sonra orada SSRİ-yə qoşulmaq üçün referendum keçirdi ...
  Beləliklə, başqa bir arzu reallıqda təcəssüm olundu - Rusiyaya qayıtmaq, təbii ki, axmaqcasına satılan Alyaska.
  Sanki hər şey plan üzrə gedirdi... 1997-ci ildə sovet qoşunları Finlandiyanı işğal etdilər və orada SSRİ-yə daxil olmaq üçün referendum keçirdilər. Beləliklə, daha bir sovet respublikası təşkil olundu.
  Kobud olsa da!
  İslamçı üsyan başlayanda Səudiyyə Ərəbistanında növbəti döyüşlər hələ də davam edirdi, lakin onlar tez bir zamanda yatırıldı.
  1998-ci ildə Şelepin üçüncü müddətə seçildi.
  SSRİ Türkiyəyə hücum etdi, xüsusən NATO dağılandan sonra. Və onu komandasına əlavə etdi.
  2000-ci ildə, nəhayət, uzun və hadisələrlə dolu bir həyat yaşayan, 35 il SSRİ-ni idarə edən Şelepin - Stalinin əvvəlki nəticəsini məğlub edərək öldü.
  Hakimiyyət sistemi kifayət qədər sabit və avtoritar idi. Sədr müavini yeni seçkilərə qədər səlahiyyətləri miras qoyub. Və onlar Gennadi Zyuqanov oldular. Kim yaxşı bir hardware karyerası etdi.
  SSRİ bir müddət heç bir ələ keçirmədi... Böhrandan sonra Avropanın özü SEA və Varşava Müqaviləsi Təşkilatına qoşuldu.
  Lakin Çinlə münasibətlər pisləşdi. Rəqabət daha da gücləndi.
  SSRİ-nin özündə demoqrafik siyasət sayəsində doğum səviyyəsi çox yüksək olaraq qaldı. Lakin bu, əhalinin həddindən artıq artmasına və ərzaq çatışmazlığına səbəb oldu.
  Planlı iqtisadiyyat həmişə çatışmazlıq içində idi. Sənayedə texnologiyanın inkişafı və yeni fabriklərin tikintisi hansısa şəkildə mal qıtlığı ilə mübarizə aparmağa imkan versə də, kənd təsərrüfatında məcburiyyət və traktorla həcmi artırmaq daha çətindir. Kənd təsərrüfatını yüksəltmək o qədər də asan deyil.
  2003-cü il seçkilərində Zyuqanov doxsan doqquz faiz səslə və at quyruğu ilə seçildi. Amma bəzi problemlər var idi... Xüsusilə də yeməklə bağlı.
  Almağa isə heç bir yer yoxdur - Avropa sosialistləşib, ABŞ vətəndaş müharibəsinə qərq olub. Braziliya və Argentinada çox şey əldə edə bilməzsiniz. Təbii ki, problemlər.
  SSRİ kiçik bir ərzaq böhranı ilə üzləşdi. Tezliklə xroniki xarakter aldı, lakin 2008-ci ildə Zyuqanov yenidən prezident seçildi. Diktatorun mövqeyi sabit oldu. Amma ərzaq qıtlığı daha da kəskinləşib... 2011-ci ildə SSRİ-də uşaq müavinətləri azaldılıb, abortlar yenidən qanuniləşdirilib.
  Xüsusilə SSRİ-nin müsəlman bölgələrində çox yüksək doğum səviyyəsi ilə mübarizə aparmağa başladılar. Eyni zamanda, Sovet hərbi maşını Afrikada döyüşdü və Səma İmperiyasını Hind-Çindən sıxışdırıb çıxardı. 2013-cü ildə Zyuqanov yenidən seçildi.
  Amma bu dəfə faiz bir qədər aşağı olub. SSRİ daxilində demokratiyaya can atmaq daha da gücləndi. İnsanlar daha çox azadlıq istəyirdilər. Zyuqanov təklif etdi:
  - Gəlin bir-iki tərəfi həll edək!
  Və həqiqətən daha iki qeydiyyatdan keçdi: LDPSS və SDPSS. Demokratiyanın görkəmini oynamağa başladılar. Zyuqanov mediaya bir az da azadlıq verib.
  2018-ci il seçkilərində Züqanovla iki namizəd mübarizə aparıb: Kseniya Sobçak və Vladimir Jirinovski. Seçkilər ilk dəfə alternativ əsaslarla keçirilib. Və gözlənilmədən Zyuqanov az qala iyirmi doqquz faiz səs qazanan gənc Kseniya Sobçaka uduzdu və demək olar ki, ikinci tura səbəb oldu.
  Bundan sonra hamı əmin oldu ki, SSRİ-də demokratiya var. Televiziya ekranlarında çılpaq qızlar və qanlı döyüş filmləri çıxdı.
  Xarici siyasətdə SSRİ-nin yeganə real rəqibi Çinlə münasibətlər kəskinləşdi. Və bir planetdə hansı iki quş birləşə bilməz!
  ABŞ dərin tənəzzül içindədir və görkəmli rol oynaya bilməz. Alyaska isə sovetdir. Hər şey o qədər asılıb ki...
  SSRİ hələ də kəsir və ərzaq böhranındadır, baxmayaraq ki, hərbi-sənaye kompleksi çox yaxşı işləyir.
  İndi isə 2023-cü ildə Rusiyada yeni prezident seçkiləri keçirilir... Daha da demokratik və onlar gözlənilmədən qalib gəlirlər... boks üzrə dünya çempionu Sergey Kovalev. Ancaq bu başqa hekayədir!
  
  
  
  
  
  
  ZYUGANOV RUSİYA PREZİDENTİDİR
  Tarixin alternativ inkişafı variantlarından birində 1996-cı il seçkilərində üçüncü yeri Lebed yox, Vladimir Jirinovski tutmuşdu. Prinsipcə, real tarixdə hamının gözlədiyi budur.
  Lebedin başçılıq etdiyi KRO parlamentinə keçirilən seçkilərdəki uğursuzluqdan sonra onun Rusiyadakı prezident seçkilərində bu qədər güclü çıxış edəcəyini kim düşünə bilərdi? Lakin Jirinovski, buna baxmayaraq, şiddətli rəqabət şəraitində, sonra ikinci yeri tutdu və ən azı on faizə sahib idi. Deməli... İstənilən qələbə və məğlubiyyətdə şans və bəxt elementi var.
  Ukraynada Zelenskinin, Belarusda Lukaşenkonun və Rusiyada Putinin qələbəsi kimi. 1993-cü ildə Jirinovskinin özünün uğuru kimi.
  Ancaq burada oldu və Lebedin bəxti ilə. Bundan başqa, Jirinovski teledebatlarda sərt çıxış edib, Yeltsini asmaqla hədələyib və Dumanın yalnız ona tabe olacağını bildirib. Və o, özünü Hitlerlə olduqca müsbət müqayisə etdi - bu böyük Diktatorun nailiyyətlərini xatırlayaraq!
  Necə oldu ki, yeddi ildə iqtisadiyyat iki dəfə yarım artdı, işsizlik aradan qalxdı, doğum səviyyəsi bir yarım dəfə artdı. Cinayət 3 dəfə azalıb. Jirinovskinin altında da belə olacaq! Qalan hər şeyə gəlincə, Jirinovski soyqırımı təşkil etməyəcək və ABŞ-la vuruşmayacaq! Nüvə silahı isə istənilən təcavüzdən qoruyacaq!
  Hər şey alındı və Jirinovski böyük fərqlə üçüncü yeri tutaraq on beş faiz topladı.
  Yeltsin sıralarında çaxnaşma: səhv hesablanmış. Nə etməli? Jirinovskini öz tərəflərinə çəkməyə çalışdılar. Lakin kommunistlər Vladimir Volfoviçə daha çox söz verdilər: şəxsən ona təhlükəsizlik şurasının katibi və prezidentin hərbi məsələlər üzrə köməkçisi və hökumətdə daha beş vəzifə. O cümlədən, Mitrofanov üçün xarici işlər naziri, Abaltsev üçün isə daxili işlər naziri vəzifəsi.
  Təbii ki, Yeltsin bu qədər söz verə bilməzdi. Həddindən artıq çox post artıq ödənilmişdir.
  Yeltsinin komandasına yalnız beşinci yeri tutan Lebed dəvət edilmişdi, lakin Yavlinski hər iki prezidentliyə namizədə qarşı idi.
  Və sonra Yeltsin zehni narahatlığın həddindən artıq yüklənməsindən infarkt keçirdi. Qalxıb çevriliş etməyə güc yoxdur.
  Bir sözlə, Zyuqanov ikinci raundda qalib gəldi və hakimiyyət dəyişikliyi oldu. İnauqurasiya isə çeçenlərin respublikanın paytaxtı Qroznıya hücumu ilə eyni vaxta təsadüf edib.
  Lakin sonra silahlılar tələyə düşüb. Onların əksəriyyəti Qroznıya hücum zamanı məhv edilib. Bundan sonra Yandarbiyevin başçılıq etdiyi silahlılar yenidən mərhəmət istəyiblər. Lakin Jirinovski müharibəni davam etdirməkdə israr etdi. Zyuqanov bunu təsdiqlədi. Partizan müharibəsi bir neçə il davam etdi, lakin sonra terrorçuların gücü tədricən tükəndi. Rusiyada kommunistlərin dövründə yüksəliş başladı, iqtisadiyyat sürətlə inkişaf etməyə başladı.
  Planlaşdırılmış metodların və bazar elementlərinin birləşməsi təsirli nəticələr verdi. Və iqtisadiyyat sürətlə inkişaf etdi. Zyuqanov asanlıqla başqa müddətə seçildi və sonra konstitusiyaya düzəlişlər etdi və bu, ona qeyri-məhdud sayda prezidentliyə namizəd olmaq imkanı verdi. Bu, referendumda öz təsdiqini tapdı. 2004-cü ildə isə Jirinovski həbs olundu və onun partiyasına qadağa qoyuldu. Zyuqanov siyasi rəqiblərini sıxışdırırdı. Qərblə münasibətlər kifayət qədər gərgindir. Və 2014-cü ildə Rusiya Krımı da ələ keçirdi. Nəticədə soyuq müharibə yenidən başladı . Və Rusiya sanksiyalara məruz qaldı. Lakin Zyuqanov Rusiyanın və Ukraynanın cənub-şərqinin tərkibinə daxil edildi. Və imperiyanı genişləndirdi. Toqquşmalara nə səbəb oldu. Tramp hakimiyyətə gəldikdən sonra vəziyyət daha da mürəkkəbləşib. Rusiya Suriyada müharibə aparıb, Venesuelada baza yaradıb. Vəziyyət nüvə müharibəsi astanasında idi. Sonra Qərb kommunistləri hakimiyyətdən devirmək variantını təklif etdi.
  Bununla belə, sadəcə Zyuqanovu aradan götürməyin az faydası var. Adamını qoymaq lazımdır. Və sonra Natasha Sokolova 2020-ci il prezident seçkiləri üçün təklif edildi!
  Nataşa Sokolovskaya elə qızdır ki, istənilən rəqibi məğlub edə bilir. Və heç vaxt təslim olma. Hansısa qoca Zyuqanov ona qarşıdır. Kim açıqca xəstədir və iyirmi beş ildir eyni şeyi deyir.
  Və burada intriqa var. Üstəlik, Nataşa Zyuqanovdan qırx yaş kiçik və çox gözəldir!
  Və Rusiya iqtisadiyyatı yenidən böhran içindədir və çoxlu lazımsız mallar istehsal olunur. Nataşa həm də döyüşçü kimi Rusiya Federasiyasının qəhrəmanıdır. O, təbii ki, qoca, xəstə, yorğun diktatorla rəqabət apara bilər. Üstəlik, Zyuqanov həddən artıq mühafizəkar oldu və şəxsi taciri elə sıxdı ki, çox şey qıt oldu. Xüsusən də özəl ticarət əziləndə. Hətta yağ və sabun nadir hala gəldi, bir çox məhsulun kuponları yenidən peyda oldu. Yaşlanan Zyuqanov getdikcə kapitalizmin qızğın düşməninə çevrildi.
  Və daha çox sosializm tələb etdi!
  Nataşa Sokolovskaya əmtəə bolluğunu aşağı qiymətlərlə, rəqabətlə və şəxsi mülkiyyətlə qaytaracağına söz verdi. Və ümumiyyətlə, real demokratiyanı qaytarmaq, o cümlədən kukla transferi! Bəs xalq, senzuranın tiranlığından bezmiş, medianın nəzarətində olan, bütün bunlar şiddətlə dəstəklənən. Və Nataşa asanlıqla iki milyon imza topladı! "Azad ol və varlan!" şüarı ilə döyüşə keçdi.
  Qız çox mübariz idi və mitinqə yalnız bikinidə və ayaqyalın gəlmişdi.
  Çılpaq dabanları ilə parıldayan gözəl cıvıldadı:
  - Komissarları fabriklərdən çıxaraq! Qoy hər fabrik işçilərə məxsus olsun! Və kəndlilər üçün torpaq!
  Və o, çox əyri qızdır! Onun əzələləri isə tökmə polad kimidir.
  Və necə oxumaq;
  Mən sülhün və müharibənin şahiniyəm
  Ən parlaq ulduzun altında doğulub...
  Vətənin sadiq oğulları -
  Sevgi - əla, real!
  
  Biz gözəl bir dünya yaradacağıq
  İndi hansı xoşbəxtlik olacaq ...
  Kerub Günəşi parlasın
  Müqəddəs, əzəmətli Rusiya!
  
  Arzularımıza çatacağıq
  Kainatda daha gözəl olmayacaq!
  Qılınc oğlan və siz qaldırın
  Qoy xoşbəxtlik sizin yeriniz olsun!
  
  Və kainatdakı gözəllik
  Böyük Vətənim üçün parlamağın vaxtı gəldi!
  Baxmayaraq ki, qız ayaqyalın qaçır
  Biz tezliklə kommunizm altında yaşayacağıq!
  
  Uca dağların gözəlliyinin əzəməti,
  Və ətirli xalçalı qızıl çöllər!
  Biz kainatın zibilini süpürüb atacağıq
  Həyatınızdan peşman olmayacağınıza inanın!
  
  Və dünyada hər şey yaxşı olacaq,
  Kommunizm hər yerdə qalib gələcək!
  Ürəkdə kəsik əlində kim,
  Kim pulemyotu və gülləni sevir!
  
  Etdiklərimiz əbədi olaraq qalacaq
  Marsda zarafatlaşaraq şəhərlər salaq!
  Slavlar, axı, güc olduqca böyükdür -
  Dünya xalqına deyəcəyik - salam!
  
  Dökülən qan əkmək üçündür,
  Sevgi toxumları böyüyür!
  Hər kəsə sublunarda xeyirli olsun,
  Əgər siz sadəcə bir tutuquşu cəngavər olmasaydınız!
  Belə mahnılardan sonra yalın ayaqla rəqs etmək, tullanmaq və sıçramaq olar. Və qız ümumiyyətlə gözəl və super sinifdir! O, çılpaq ayaq barmaqları ilə Zyuqanovun portretini cırıb.
  Kommunistlər gurlayır, xalq isə sevinir: hamı dəyişiklik istəyir! İqtisadiyyatda, siyasətdə və daha çox demokratiyada.
  Belə ki, mediada diktatorları və maliyyə eyslərini ələ sala biləsiniz. Kommunist Partiyası da insanların nifrətinə çevrildi. Yeltsinin dükanların malla dolduğu, televiziyada lüt qadınların, maraqlı siyasi şouların nümayiş etdirildiyi vaxtları nostalji ilə xatırladılar . Beləliklə, yaxşı idi!
  Çoxları maraqlı siyasət və fırtınalı parlamenti xatırladı. İndiki kimi deyil - Dumada yalnız kommunistlər olduqda və onlar hər zaman səs verirlər!
  Hamı Zyuqanovdan bezmişdi və daha betər yaşayan insanlar dəyişiklik istəyirdilər!
  Gözəl Natasha Sokolova bunu vəd etdi! Ki, dəyişikliklər və yeni nailiyyətlər olacaq. Ruslar nəinki Marsa ilk uçacaqlar, həm də ABŞ-dan daha yaxşı yaşayacaqlar. Və o, dağları yerindən oynadacaq! Dağlar əriyəcək, meşələr yanacaq!
  Amma artıq seçki kampaniyası gedir. Qız getdikcə güclənir. Və hətta qışqırır:
  - Mən Qaqarin kimi olacağam! Və qızıl dağlar vəd edir!
  Və necə atlamağa başlayır. Bir sözlə, seçkilər bitdi və Nataşa Sokolovskaya yeni prezident oldu!
  Zyuqanov infarkt keçirdi! Və Nataşa təklif etdi:
  - Amerika ilə vahid dövlət yaradaq!
  Və referendumlar keçirildi və ortaq bir imperiya yarandı!
  Burada nağıl bitir və kim dinlədi, yaxşı!
  ÇAR ALEKSEY NIKOLAEVİÇ - BÖYÜK
  Başqa bir AI, 5 yanvar 1905-ci ildə Çar II Nikolaya sui-qəsd cəhdi baş verəndə. Və imperatorun güllə ilə vurulması üçün cəmi bir neçə santimetr kifayət etmədi. Ancaq bir az da olsa... Çar öldü və nominal olaraq oğlu Aleksey Nikolayeviç Romanov monarx oldu. Və Nikolay Aleksandroviç Romanov onun yanında regent təyin edildi. Qeyri-adi ağıl sahibi, sərt və iradəli bir insan.
  Yeni imperatorun ilk addımları Kuropatkini Brusilovla, Rojdestvenskini Neboqatovla əvəzləmək oldu.
  Yaponiya ilə müharibədə Rusiyanın mövqeyi çətin idi. Port Artur artıq yıxılıb. Lakin Mançuriyada qüvvələr hələ də əhəmiyyətlidir. Bundan əlavə, Rusiyanın Avropa hissəsindən seçilmiş alayların gəlməsi ilə rus qoşunlarının keyfiyyəti artdı.
  Yaponlar, əksinə, əvvəlki döyüşlərdə və Port Artur yaxınlığında ən yaxşı alaylarını qoydular.
  Beləliklə, Kuropatkinin Mukənd döyüşündə hər şansı var idi. Yalnız Kuropatkinin özü əhəmiyyətsiz bir komandir idi.
  Amma Brusilov, bu, həqiqətən də böyük hərbi istedaddır. Və o, təxminən bərabər gücdə olan bir düşmənlə döyüşməyə hazırdır. Rus əsgərlərinin tüfəngi yaponlardan daha yaxşıdır və qoşunların özləri daha yaxşı olacaq.
  Brusilov döyüşə yaxşı hazırlaşırdı. Cinahları örtdü, müdafiəyə keçdi. Və gücləndi. Döyüş planı sadə idi: yaponları müdafiəyə yıxmaq, sonra buxarları bitdikdə məsələni bir əks-hücumla həll etmək.
  Brusilov, əlbəttə ki, strateqdir, amma Kuropatkin deyil.
  Və döyüş fevral ayında başladı və iki həftə davam etdi. Digər şeylər arasında Brusilovun nou-hau, gözəl qızlardan ibarət bütöv bir batalyonu var idi. Onu tələm-tələsik subaylardan və gənc gözəllərdən yığdılar, bir ay məşq etdilər və döyüşə atdılar.
  Ən maraqlısı isə qızların hamısının ayaqyalın olması idi. Bu isə onlara Ana Torpaqdan güc verib, onları güllə və mərmi qarşısında toxunulmaz edib.
  Qızlara Anastasiya Orlova və onun dörd köməkçisi rəhbərlik edirdi: Nataşa, Zoya, Avqustina və Svetlana.
  Müdafiəyə qalxıb səngərləri çıxaran qızlar yaponları gözləyirlər... İndi də samuraylar qalın zəncirlərdə sürünürlər. Artilleriya atəş açmağa başlayır.
  Qızlar isə Mosin tüfəngini əllərinə aldılar. Və yaponlara uzaqdan atəş açaq.
  Onlar məqsədyönlü döyüşçülərdir, çoxu Sibir ovçularıdır. Qısa ətəklərdə, açıq qarınlarda fevrala baxmayaraq çılpaq ayaqları ilə döyüşürlər.
  Onlar güllə atıb özlərinə mahnı oxuyurlar:
  - Rusiya əsrlər boyu bir müqəddəs kimi məşhurdur,
  Böyük padşahımız sadəcə Alekseydir,
  Sən layiqli oğulsan, Nikolayı tanı,
  Ürək isə ağlına daha da sadiqdir!
  Qadın döyüşçülər dəqiq atəş açır və yaponları uzaqdan nokaut edirlər.
  Palit Anastasiya və deyir:
  - Vətən üçün, gözəl arzu!
  Sonra Nataşa vurur, yaponları döyür və qışqırır:
  - Müqəddəs Rusiyamız üçün!
  Palit Zoya, düşməni yerə yıxıb fısıldadı:
  - Yox, düşmənin şansı var!
  Dəqiq vurur və Augustina:
  - Gələcək nəsillər üçün!
  Lupit və Svetlana, iki yaponu yıxdılar:
  - Müqəddəs adlar üçün!
  Döyüşçülər, əmin olmaq üçün: həqiqətən gözəl!
  Yaponlar isə ağır itkilərlə sürünürlər. Baxmayaraq ki, onlar yaxınlaşırlar. Amma qızlar dəqiq və dayanmadan atəş açır. Çək və vur. Çək və vur. Və təslim olmurlar. Samuraylar çox yaxınlaşanda qızlar yalın ayaqları ilə qumbara atmağa başladılar. Və onlar əyilməzliklərini nümayiş etdirirlər.
  Və yalın ayaqlar samuraylara öldürücü silahlar atır. İndi yaponlar redutları incələyirlər. Onların impulslarını zəiflədir. Və elə yaxınlaşanda döyüşçülər onları qılınc və süngü ilə qarşılayır. Son samurayı bitirin.
  Və çox həvəsli bir görünüşlə oxuyurlar.
  Yaponları müdafiədə tükəndirən rus qoşunları Brusilovun başçılığı ilə həlledici hücuma keçdi və yaponları cənuba qovdu. Kuropatkinə qəribə gələn Brusilov qətiyyətlə hərəkət etdi və samurayları dayanmadan qovdu. Və o, dərhal düşmənin çiynində Port Arturu ələ keçirə bildi.
  Ayaqyalın qızlardan ibarət qartal batalyonu Anastasiya Orlova şəhərə girdi.
  Onlar Port Arturun ətrafında yarışdılar və çılpaq barmaqları ilə düşmənə atəş açıb qumbaraatan atdılar.
  Və yaponları qılıncla əzdilər. Bəs onlar Port Arturu xəyanətlə aldıqlarını nə düşünürdülər? Və burada iki şeytan var! Rus əsgərləri bu şəhəri geri alırlar.
  Qadınlarımız döyüşsə! Bu, ümumiyyətlə, eniş verməyəcəkləri deməkdir!
  Və yaponları kəsdilər.
  Məhkumlar isə diz çöküb qadınların çılpaq, tozlu ayaq altlarından öpməyə məcbur olurlar.
  Onlar itaətkar olurlar və hətta bəyənirlər.
  Nataşa, bir samuray parıldamaq üçün təkcə dili ilə ayaqlarını yalamadı, həm də daha yüksəklərə qalxdı. Qız ona dili ilə qadınlıq almazını emal etməyə icazə verdi.
  Sonra bir pişik kimi mırıldandı.
  Döyüşçülər böyük iş gördülər. İndi də məhbusların sütunları sürülür. Yaponiyanın mənəviyyatı hara getdi?
  Port Artur düşdü. Və sonra Brusilovun rus ordusu Koreyaya köçdü.
  Anastasiya batalyonu isə qabağa qaçır. Onlar yolda samurayları tuturlar, qızlar isə onları diz üstə qoyurlar.
  Onlar isə tozlu dabanlarını, qaralmış baldırlarını öpürlər.
  Döyüşən döyüşçülər. Və gülməli.
  Anastasiya, çılpaq barmaqları ilə diskləri ataraq Nataşadan soruşdu:
  Döyüşmək yaxşıdır?
  Sarışın qız səmimi cavab verdi:
  - Nə qədər yaxşıdır?
  Anastasiya göz qırpdı.
  - Bəs pişikdəki dil nə vaxt olur?
  Nataşa səmimi cavab verdi:
  - Sadəcə super!
  Burada başqa bir yapon batalyonunu darmadağın etdilər. Onlar məhbusları yığışdırdılar.
  Bundan sonra, yalın ayaqlarının barmaqları ilə burunlarına layiqli gavalı düzəltdilər!
  Qızlar isə samurayları və Brusilovun ordusunu darmadağın edir, hər şey davam edir və sona çatır.
  Burada rus ordusu Koreyanın ən cənubuna çatdı. Və yarımadanı fəth etdi.
  Rus eskadronunun bir hissəsi Port Arturda batdı. Və rus mühəndisləri gəmiləri qaldırmağa və onları bərpa etməyə başladılar.
  Samurayların quruda tam məğlubiyyətinə baxmayaraq, müharibə hələ də davam edirdi. Dənizdə yaponlar daha güclü idi. Ancaq sonra Nebogatov gəldi. Yol boyu o, daha məharətlə eskadronu Port Artura apardı. İndi isə rus armadası gücləndirilib. Burada da Qara dənizdən bir eskadron getdi.
  Nebogatov gücünə görə yaponlardan geri idi, amma çox deyildi. Əslində, Rusiya gəmilərinin keyfiyyəti heç də pis deyil. Onların bir neçəsinin sayı azdır. Ancaq mərmilər daha çox zirehli deşicidir.
  Nebogatov dənizə getdi. Toqo ilə döyüşdü. Ancaq məlum oldu ki, bütün rus mərmilərindən uzaqda - barıt xamdır! Rütubət yüksəlir.
  Lakin Neboqatov eskadrilyanı vaxtında Port Artura qaytardı və heç bir gəmi itirmədi.
  Mən mərmilərin dəyişdirilməsi və qüvvələrin doldurulması üçün vaxt sərf etməli oldum. Ta ki, eskadron Qara dənizdən gələnə qədər.
  Müharibə onun xərcləri kimi uzanırdı. Hər iki tərəf barışmaq istəyirdi. Ancaq yaponlar hələ də dənizdə hökmranlıq edirlər.
  Amma indi mərmilər dəyişdirilib, Qara dəniz donanması gündəmə gətirilib. Və eyni zamanda ayaqyalın qızlar özlərini çəkdilər.
  Qızlarla birlikdə gəmi tam sürətlə döyüşə girdi. Bikinili ayaqyalın qızlar sıçrayaraq silahların ətrafında dövrə vurdular. Silahlarını doğrultdular və atəş açdılar.
  Gözəllər atəş açdı, alman gəmiləri kəsildi. Onlar bunu vəhşi qəzəblə etdilər. Qadın döyüşçülər çox seksual və əzələli idilər. Heç bir şey onlarla müqayisə olunmur. Yaponlar belə qızlarla döyüşməkdə yaxşı deyillər.
  Və mərmilərin vurduğu borular düşür.
  Döyüşçülər özlərinə sıçrayaraq qışqırırlar:
  - Biz super sinif qızlarıyıq!
  Və dil göstərin! Və samuraylara tətik vermədən özlərini vururlar. Onlar aqressiv cavab verirlər. Amma gözəllərdən cavab alırlar. Yapon kreyseri artıq batır. Qızlar isə ayağa qalxıb yalın ayaqlarını silkələyirlər. Onlar belə böyük oğrulardır. Hansı ki, heç nə dayanmayacaq.
  Döyüşçülər döyüşür və tullanır. Və samuray mərmilərini yerə endirirlər. Və yenə də qışqırırlar.
  Nataşa qışqırır:
  - Böyük Çar Aleksey! Çox müdrik olacaq!
  Zoya gülümsəyərək atəş açaraq əlavə etdi:
  O, dünyanın ən müdrikidir! Çox qəribə olacaq!
  Burada yaponlara atəş açan Avqustin oxudu:
  - Ən çox müdrik olacaq!
  Sonra Svetlana atəş etdi, düşmənləri əzdi və qışqırdı:
  - Aleksey əladır!
  Anastasiya atəş açıb dedi:
  - Müqəddəs Rus üçün!
  Həm də lupanet! Qızlar heyrətamiz dərəcədə sərindirlər. Və samurayları cipslərə döyün!
  İndi Yapon döyüş gəmisi batdı. Və samuray çox lal oldu.
  Qızlar isə demək olar ki, çılpaq və ayaqyalın qaçırlar. Və gözəl ayaqları ilə titrəyir. Onlar ümumiyyətlə gözəl oğrulardır.
  Və ən sağlam və aşılanmış görünürlər.
  Samuraylar özləri üçün yalvarırlar...
  Başqa bir armadillo da hücum edir. Toqo donanması üçün çox faydalıdır, çox sıxdır. Və Qara dəniz gəmiləri çəkildi. Düşmənə mərmi atın.
  Burada Nataşa və Zoya on iki düymlük silah gətirdilər. Və vəhşi qəzəblə necə vururlar. Və döyüş gəmisi bir vuruş və hətta parçalanacaq.
  Nataşka və Zoya sıçrayıb yalın ayaqlarını silkələyib uğuldayırlar:
  - Biz cadugərik və daha gözəl gözəllərik və yox!
  Qızlar isə dillərini göstərirlər. Və çox ağrılı olan necə pisdir.
  Burada Toqonun gəmisini atəşə tutdular, onun zirehləri partladı, sanki polad qaynadı.
  Beləliklə, gəmi götürdü və batdı.
  Nataşa və Zoya oxudular:
  - Rus güldü, ağladı və oxudu! Ona görə də o, Müqəddəs Rusdur!
  Və yenə qızlar onu götürüb atlayacaqlar!
  Sonra Avqustin və Svetlana on iki düymlük silah kimi çırpılacaq. Beləliklə, gəmi Toqodan ayrılacaq, parçalanacaq və batacaq!
  Qızlar burunlarını göstərirlər. Toqonun tutulduğu budur. Və gözəl qızları çılpaq, kəsilmiş ayaqlarını öpməyə məcbur edirdilər. Toqo döyüşçüləri çılpaq dabanlarına vurub dodaqlarını yaladı. Görünür, xoşuna gəldi...
  Yaxşı, qızlar əladır!
  Və ümumiyyətlə, ən yüksək səviyyəli çörək! Və düşmənə göz vururlar, deyirlər ki, biz ağlımıza gəlmir və daha ciddi bir şey edirik!
  Yapon donanması batdı. Brusilov və komandası Yaponiyanın özünə enməyə başladı.
  Beləliklə, Rusiyanın adalarda daha bir böyük vilayəti olacaq. Rus hökmdarının özü də Yapon mikadosu olacaq.
  Eyni zamanda, Doğan Günəş ölkəsindən gələn təhlükə həmişəlik aradan qaldırılacaq. Çar ordusu isə döyüşkən və cəsur əsgərlərlə tamamlanacaq.
  Beləliklə, bir səbəb var idi - Yaponiyanı tamamilə fəth etmək. Və qoşunlar metropolisə köçürüldü.
  Qızlar və onların batalyonu quruda samuraylarla döyüşə girdilər. Qızlar samurayları yalın ayaqları ilə yaxşı nişanlı atışlarla, qılınclarla və qumbaraatanlarla qarşıladılar.
  Gözəl Nataşka çılpaq ayağı ilə limon atdı və xırıltı ilə dedi:
  - Kral və Vətən üçün!
  Və yaponlara atəş açdı.
  Möhtəşəm Zoya da çılpaq barmaqları ilə qumbara atdı və xırıltı ilə dedi:
  - İlk çağırılan Rus üçün!
  Və o, samurayları da mismarladı.
  Budur, qırmızı saçlı Avqustin döyüldü və cırladı:
  - Ana kraliçaya həmd olsun!
  Həm də düşməni deşdi.
  Anastasiya da çılpaq ayaqları ilə partlayıcı dolu bir çəlləyə ataraq yaponları uzaqlara səpələdi:
  - Böyük Rusiya İmperiyasının şöhrəti!
  Və Svetlana döyüldü. O, yaponları süpürdü və çılpaq dabanları ilə dağıdıcı limona təslim oldu.
  O, ağlının başında qışqırdı:
  - Yeni sərhədlər üçün!
  Nataşa yaponları dırnaqladı və çığırdı:
  - Əbədi Rus üçün!
  Və o, samuraylara da vurdu:
  Əla Zoya götürdü, yaponları vurdu. O, çılpaq ayağı ilə düşmənə qumbara atdı və çığırdı:
  - Vahid və bölünməz çar imperiyası üçün!
  Və qız fit çaldı. Görünürdü ki, yeniyetmə xeyli böyümüş, sinəsi hündür, beli ensiz, ombası ətli idi. O, artıq yetkin, əzələli, sağlam və güclü qadın fiquruna sahib idi. Və üz çox gəncdir. Qız çətinliklə sevişmək istəyini boğdu. Qoy sadəcə nəvaziş etsinlər. Və başqa qızla daha yaxşıdır, heç olmasa onu bakirəliyindən məhrum etməz.
  Sərin Zoya çox məharətlə yaponlara yalın ayaqları ilə qumbara atır. Və çox uğurla işləyir.
  Augustina çox qırmızı və eyni zamanda çox gözəldir. Və ümumiyyətlə, batalyondakı belə qızlar gözəldir, sadəcə ən yüksək zövqdür.
  Avqustin yalın ayağı ilə qumbara atır və cingildəyir:
  - Qoy Böyük Rusiya məşhur olsun!
  Həm də necə fırlanır.
  Yaxşı, qızlar, gözəllər!
  Rides və Anastasiya. Belə bir qız böyükdür - boyu iki metr, çəkisi isə yüz otuz kiloqramdır. Eyni zamanda, yağ deyil, tökmə əzələləri ilə və qaralama atın krupu. Kişiləri çox sevir. Uşaq sahibi olmaq xəyalları. Amma bu günə qədər işə yaramayıb. Bir çox insan bundan sadəcə qorxur. Və çox aqressiv bir qız.
  Soruşan kişiləri deyil, özü həyasızcasına xahiş edir. Utanmadan və utanmadan.
  Və o bunu sevir. Aktiv partiya olun.
  Eyni zamanda, Anastasiya gözəl döyüşçüdür. Və çox böyük işlər gördü. Anastasiya onların batalyonuna komandirdir.
  O da yalın ayağı ilə qumbara atıb qışqırır:
  - Ölkənin üzərində işıq olacaq!
  Svetlana yalın ayağı ilə limon atır və pıçıldayır:
  - Böyük Rusiya İmperiyasının şöhrəti!
  Möhtəşəm Zoya da çılpaq barmaqlarını atır və qışqırır:
  - Müqəddəsin vətəninin şöhrəti üçün!
  Avqustin qışqırır:
  - Qeyri-adi kədərlə!
  Çılpaq ayaqla atılan hədiyyə də uçur.
  Sonra Anastasiya qışqırır. O da yalın ayaqları ilə bütöv bir dəstə qumbara atır.
  Və qəhrəman qız qışqırır:
  - Ağ Tanrının adı ilə!
  Nataşa da çılpaq barmaqları ilə qumbara göndərdi və qışqırdı:
  - Məsihin adı ilə!
  Və bir-iki atəş etdi.
  Və Anastasiya pulemyotdan cızmağa başladı. O, çox yaxşı idi.
  Bir sözlə, qız heyvandır.
  Çılpaq ayaqlı Nataşa təmkinlə cızıltı ilə dedi:
  - Mən əslində Supermenəm!
  Və yalın ayağı ilə qumbara atdı.
  Ayaqları yalın Zoya da atəş açdı. Yaponları öldürdü.
  Tvit etdi:
  - Rusiyaya şöhrət!
  Və yalın ayağı ilə qumbara atdı.
  Avqustin də qışqırdı:
  - Müqəddəs Rus üçün!
  Anastasiya yaponlara bütöv bir qutu atdı. Və onu götürdü, qəzəbli qəzəblə qışqırdı:
  - Svaroq üçün!
  Nataşa onu götürdü və cırladı:
  - Yeni sistem üçün!
  Və yalın ayağı ilə qumbara atdı!
  Svetlana ağladı:
  - Polad əzələlər üçün!
  Və o, çılpaq barmaqları ilə qumbara atdı.
  Ayaq yalın Zoya da götürüb cığal çəkdi:
  - Sevgi və sehr üçün!
  Və yalın ayaqlar hərəkətdədir.
  Qırmızı saçlı dişi şeytan Avqustina bir qutu qumbara götürüb işə saldı və çığırdı:
  - Marsda sərhəddən kənarda!
  Anastasiya da dinamit çəlləyini işə salacaq və mızıldanacaq:
  - Rusiyanın dünya nizamı üçün.
  Və Nataşa necə hürür:
  - Xoşbəxtliyə yeni bir yol üçün!
  Bundan sonra qızların hər ikisi birlikdə gülürlər.
  Və çox gözəldir! Qızlar gözəldir!
  Çar Rusiyasının qoşunları Tokio istiqamətində hərəkət edirdi.
  Rus ordusu Tokioya hücum etdi.
  Qarşıdan bir oğlan və bir qız getdi: Oleq və Marqarita.
  Uşaqlar yaponları məhv etdilər və imperator sarayına doğru irəlilədilər. Mikado təntənəli şəkildə paytaxtı tərk etməyəcəyini və orada əbədi qalacağını bildirdi.
  Oleq samuraylara atəş açdı və yalın ayağı ilə qumbara atdı, öz-özünə qışqırdı:
  - Rus heç vaxt təslim olmayacaq!
  Marqarita da çılpaq balaca ayağı ilə limonu işə saldı və dişlərini çınqıldadı:
  - Qalib ya öl!
  Və bir batalyon qız mikado sarayına girir. Bütün qızlar formada idi, yalnız qısa tuman qalmışdı. Və belə az qala çılpaq insanlar qəhrəman kimi döyüşürlər.
  Anastasiya yalın ayağı ilə qumbara atır və çığırır:
  - Nikolay, sən mikadosan!
  Nataşka da çılpaq əzaları ilə ölüm hədiyyəsi verdi və dişlərini çılpaq cıvıltı ilə səsləndirdi:
  Kralımız ən yaxşısıdır!
  Və mirvari kimi necə parıldayır! Və belə bir gözəl qız.
  Ayaqyalın Zoya da ləzzətlə cırıldayır və yalın ayağı ilə qumbara atır:
  - Mən psixologiya qalibiyəm!
  Və dilini göstərdi.
  Samurayları əzib.
  Vurur və Avqustin, bu qırmızı saçlı dişi şeytan. Və bunu çox yaxşı edir. Yaponları öldürür.
  Və ciyərlərinin üstündə uğultu:
  -Müqəddəs vətənimin şərəfinə!
  Və dişlərini açır!
  Svetlana da bir qəhrəman qadındır, çünki onu götürüb bütöv bir qutu partlayıcını işə salır.
  Yaponlar isə hər tərəfə uçdular.
  Qızlar rəqiblərini əzərək hücuma keçirlər. Əhəmiyyətli uğurlar əldə etmək. Onlar nəhəng bir lütf və yorulmaz təzyiq və zəifliklərin olmadığını hiss edirlər. Çılpaq döşlər isə yenilməzliyin və batmazlığın ən yaxşı təminatıdır.
  Anastasiya yaponların sözünü kəsərək qışqırır:
  - Əllər palıd, qurğuşun başı!
  Və yalın ayağı ilə qumbara atır. Samurayları səpələyir.
  Yarıçılpaq Nataşka da atəş açır.
  Yaponları əzib. Və onları parçalara ayırır.
  Saraya daha da yaxın. Və çılpaq ayaq qumbara atır.
  Qorxmuş yaponların təslim olması. Ayrılmaq.
  Terminator Qız deyir:
  - Perun bizimlə ol!
  Ayaqları çılpaq Zoya, gözəl terminator qız, özünü güllələyir və militaristləri məhv edir. Dişlərini göstərdi.
  Qız qışqırdı:
  - Biz ən böyük Rusiyanın qəhrəmanlarıyıq!
  Qız yalın ayağı ilə qumbara atıb. Düşməni dağıtdı.
  Sərin Zoya onu götürdü və yenidən oxudu:
  - Suvorova qabağa baxmağı öyrətdi! Ayağa qalxsan, ölənə qədər dayan!
  Və o gülümsədi.
  Odlu Avqustin də oxuyub hürdü:
  - Yeni sərhədlər üçün!
  Və təbəssümlə əlavə etdi:
  - Və biz həmişə irəlidəyik!
  Qəhrəman qız Svetlana da düşməni vurdu. O, imperator mühafizəsini səpələdi və qışqırdı:
  - Dövrün nailiyyətlərinə görə!
  Və yenə ayaqyalın atılan qumbaralar uçur.
  Qızlar düşmənə basırlar. Onlar Port Arturun əsrlər boyu unudulmayacaq qəhrəmanlıq müdafiəsini xatırlayırlar.
  Eh, belə bir ordu real tarixdə, hətta yaponlara necə uduzdu?
  Bu ayıbdır.
  Anastasiya yalın ayağı ilə qumbara atır və fit çalır:
  - Rusiya sərhəddi üçün!
  Nataşka da yalın ayağı ilə ölümcül bir şey atdı və dişlərini açaraq çarəsizcə hıçqırdı:
  - Yeni nailiyyətlər üçün!
  Və növbəni yaponlara verdi.
  Və burada, çılpaq dabanlı Zoya da götürür və vurur. Sonra yalın ayağı ilə götürdü və qumbara atdı.
  Və sonra mahnı oxudu:
  - Düşmən diktaturasına boyun əyməyəcəyik!
  Və üzünü açdı!
  İdmançı fiquru olan gözəl çox gənc qız. Və çox cəsarətli.
  Avqustin isə yaponlara bir zərbə kimidir. Onları əzir və yalın ayağı ilə çox məharətlə qumbara atır.
  Və düşmənləri səpələyir, sanki şüşələr topdan uçdu.
  Qız qışqırır:
  - Şokolad, bizimdir!
  Augustine həqiqətən şokoladları sevir. Kralın dövründə isə bazarlar mallarla doludur. Çar Nikolay haqqında nə demək olar? İndi çar itirən gözümüzün qabağında böyükə çevrilir. Daha doğrusu, kral öldü, amma oğlu Aleksey böyük olur! Bunun üçün isə qızların cəbhələrdə vuruşması lazımdır.
  Yaponların Yüksək dağı tutmasına mane olan bir neçə uşaq qəhrəman. Port Arturun taleyi həll olunanda.
  Rusiya imperiyası beləcə dağıldı.
  Svetlana da qətl çəlləyini işə saldı və pulemyotlarla imperator sarayının xarici divarını yıxdı.
  İndi qızlar artıq otaqları dolaşırlar. Müharibənin sonu burada gələcək.
  Anastasiya həvəslə deyir:
  - İnanıram, şans məni gözləyir!
  Və yenə yalın ayağı ilə qumbara atır.
  Natashka, ölümcül yanğına rəhbərlik edir. Rəqibləri, tvitləri tikmək:
  - Mən mütləq şanslıyam!
  Və yenə yalın ayaqla atılan qumbara uçur.
  Və sonra ayaqyalın Zoya var, sanki yalın ayaqları ilə atılan bir cüt bağlı bomba ilə partlayırdı. Və rəqibləri məhv edin.
  Sonra gülməyə başladı:
  - Mən kometa qızıyam.
  Və yenə ölümün alovlu dillərini atır.
  Və sonra Avqustin artıq tələsir, bu terminator qız. Hamını necə götürüb ləkələdi. Sadəcə əla.
  Döyüşün əsl demiurji olan döyüşçü.
  Və öz-özünə qışqırır:
  - Ekipajımız, ən yüksək cəsarət var!
  Və sonra Svetlana göründü. Belə sərin və əsəbi. O, çılğın enerjisi ilə hər kəsə sirayət edir. Faktiki olaraq hər hansı bir düşməni məğlub etməyə qadirdir.
  Döyüşçü isə mirvari dişlərini göstərir. Və onlar atdan da böyükdürlər. Budur qız.
  Svetlana gülür və qışqırdı:
  - Qara kürü ilə badımcan üçün!
  Qızlar isə xorla qışqırdılar:
  - Marsda alma ağacları çiçək açacaq!
  Mikado hara-kiri etməyə cəsarət etmədi və təslim olmağa imza atdı. Çar II Aleksey Yaponiyanın yeni imperatoru elan edildi. Eyni zamanda, Doğan Günəş ölkəsində Rusiyaya könüllü qoşulmaq üçün referendum hazırlanır.
  Müharibə demək olar ki, başa çatıb. Son bölmələr silahlarını sıralayırlar.
  Qızlardan ibarət batalyon əsirləri sıraya düzdü. Kişilər diz çöküb qızların yalın ayaqlarından öpməlidirlər. Yaponlar isə bunu böyük həvəslə edirlər. Bu da onları sevindirir.
  Təbii ki, onlar gözəldirlər. Və heç bir şey onların ayaqları bir az tozlu olsun. Beləliklə, daha xoş və daha təbii. Xüsusilə də onlar qaraldıqda. Və belə kobud.
  Yaponlar çılpaq ayaqlarını öpür və dodaqlarını yalayırlar. Və qız onu sevir.
  Anastasiya pafosla qeyd edir:
  - Bəs kim dedi ki, müharibə qadınlar üçün deyil?
  Nataşa cavab olaraq güldü.
  - Yox, bizim üçün müharibə bütün müqəddimə dövrlərinin ən şirinidir!
  Və dilini göstərdi. Həqiqətən alçaldılmış bir öpüş aldığınız zaman həqiqətən əladır.
  Çılpaq, yumru dabandan və Zoyadan öpüşürlər. Qız sevinclə qışqıraraq deyir:
  - Deməli, əladır! Davam etmək istərdim!
  Redhead Augustine xəbərdarlıq etdi:
  - Evlənənə qədər bakirəliyinizi qoruyun! Və bununla xoşbəxt olacaqsınız!
  Ayaqlı Zoya gülərək dedi:
  - Müqəddəs torpağım şöhrətlənsin! Və günahsızlıq yalnız acı verir!
  Qız üzünü açıb.
  Svetlana qürurla qeyd etdi:
  - Mən fahişəxanada işləyirdim. Və mən bakirəlik istəmirəm!
  Ayaqlı Zoya gülərək soruşdu:
  - Necə xoşunuza gəldi?
  Svetlana səmimiyyətlə, qətiyyətlə dedi:
  -Yəqin ki, yaxşılaşmır!
  Yarıçılpaq Zoya səmimi dedi:
  - Hər gecə yuxuda görürəm ki, bir adam mənə necə sahib çıxsın. Çox sərin və gözəldir. Və başqa heç nə istəmirəm.
  Svetlana qıza təklif etdi:
  - Müharibədən sonra Moskva və ya Sankt-Peterburqun ən nüfuzlu fahişəxanasına gedə bilərsiniz. Mənə inanın, orada onu sevəcəksiniz!
  Yarıçılpaq Zoya gülərək dedi:
  - Bu barədə düşünməlisən!
  Nataşa təklif etdi:
  - Əsirləri zorlaya bilərikmi?
  Qızlar bu zarafata güldülər.
  Ümumiyyətlə, burada gözəllər temperamentlidir. Və sevmək qorxulu. Müharibə qızları aqressiv edir. Qadın döyüşçülər çılpaq, tozlu ayaqlarını öpmək üçün əsirlərin içərisinə soxmağa davam edirdilər. xoşuma gəldi.
  Sonra daha maraqlı tamaşalar başladı. Xüsusilə də səmaya atəşfəşanlıq edilib. Atəşfəşanlıq partladı. Və həqiqətən də çox əyləncəli idi. Musiqi çalındı, nağara çalındı.
  Çar Rusiyası Yaponiyanı fəth etdi. Hansı ki, ümumiyyətlə, hamı tərəfindən gözlənilən idi. Rus ordusunun nüfuzu çox yüksək idi. Çoxlu mahnı oxuyur və rəqs edir, çılpaq yapon qadınları.
  Hər şey gözəl və zəngindir... Rusiyanın özündə də qələbə sevinci var. Təbii ki, hamı xoşbəxt deyildi. Marksistlər üçün bu sarsıdıcı zərbədir. Padşahın hakimiyyəti gücləndi. Və onun şansları artır. Cəmiyyətdə dəstək böyükdür.
  Yaponiyanın fəthindən sonra Rusiya Çinə genişlənmə siyasətini davam etdirdi. Çin bölgələri könüllü olaraq referendum keçirərək imperiyaya qoşuldular. Regent Nikolay Romanov Rusiyanı cənub-şərqdə genişləndirmək üçün çox uğurlu siyasət yürüdürdü. Çin yavaş-yavaş uddu.
  Çar imperiyasının iqtisadiyyatı inqilabi sarsıntılardan qaçaraq sürətli iqtisadi yüksəliş yaşadı. Orada yollar, zavodlar, fabriklər, körpülər və daha çox şey tikilmişdir. Ölkədə çörək və çoxlu məhsullar satılırdı.
  Dünyanın ən güclü bombardmançılarını istehsal etdi: "İlya Muromets", "Svyatogor" və ən sürətli yüngül tanklar "Luna" -2. Və üç milyon əsgərdən ibarət nəhəng bir ordu var idi - Alman ordusundan beş dəfə böyük olan sülh dövrü ordusu.
  Amma Kayzer Vilhelm yenə də götürüb başını soxdu. Üstəlik, Avstriya taxt-tacının varisinin Sarayevoda öldürülməsi müharibə üçün bəhanə oldu.
  Və sonra almanlar iki cəbhədə vuruşmağa qərar verdilər.
  Kral ordusu onlara doğru hərəkət etdi. Çin bölgələri səbəbiylə ölüm nisbətinin azalması ən yüksək doğum nisbətini qoruyarkən, çar Rusiyası böyük bir əhaliyə sahib idi. Və nəhəng bir ordunu səfərbər edə bilərdi.
  Üstəlik, əhali əsasən gənc və aqressivdir.
  Zərbələrə məruz qalan Avstriya-Macarıstan dərhal partladı. Çar qoşunları sayca çox olan almanları asanlıqla darmadağın etdi və Şərqi Prussiyanı tutdu və Köniqsberqi mühasirəyə aldı.
  Hindenburq rusları bir zərbə ilə məğlub etməyə çalışdı, lakin çar ordusunun say üstünlüyü həddən artıq böyük oldu. Bundan əlavə, pulemyot, yüngül tanklar "Luna" -2 əks hücumlar üçün çox təsirli bir silah olduğunu sübut etdi.
  Məğlub olan Hindenburq qaçdı. Rus qoşunları Oderə qaçdılar. Cənubda Lvov və Przemysl dərhal alındı. Çar ordusu irəlilədi və avstriyalılar təlaş içində qaçaraq təslim oldular.
  Türkiyənin müharibəyə girməsi almanlara çox az kömək etdi. Baxmayaraq ki, bəzi qüvvələr diqqəti yayındırır. Lakin ruslar Avstriyada irəliləməyə davam etdilər. Almanları da Paris yaxınlığında döydülər.
  Yalnız Oder çayı ərazisində, qərbdə qoşunlarını ciddi şəkildə zəiflədən almanlar rus alaylarının hücumunu dayandıra bildilər.
  Amma cənubda çar ordusu düşməni qovdu. Feldmarşal Brusilov həmişəki kimi zirvədədir.
  İndi də Budapeşt mühasirəyə alınıb... Bratislava və Krakov alınır. Və rus qoşunları Praqaya yaxınlaşır.
  Cənubda Kiçik Asiya tutuldu, Bağdad yıxıldı, ruslar İstanbulu aldı.
  İmperator Frans sülhə nail olmaq istəyi ilə Vilhelmə müraciət etdi. Üstəlik, İtaliya artıq avstriyalılara hücum edərək ikinci cəbhə açmışdı.
  Ancaq rus qoşunlarını dayandırmaq mümkün deyil. Beləliklə, Praqa alınır. Qışda isə çar alayları buz üzərindən Berlinə doğru hərəkət edirdi. Fevralda isə Almaniyanın paytaxtının mühasirəsini tamamladılar. Və Vyanaya girdilər, Avstriya-Macarıstan parçalandı və məğlub oldu.
  1915-ci il fevralın 23-də Almaniya təslim oldu. Rus qoşunları yenidən Berlinə daxil oldular.
  Birinci Dünya Müharibəsi başa çatdı. Rusiyanın çoxlu ərazisi var. Sərhəd Oder boyunca keçirdi. Rusiya öz tərkibinə Alp dağları boyunca Yeri daxil etdi. Avstriya-Macarıstanın bir hissəsi cənubda İtaliyanı ilhaq etdi. Və Rusiyanın Yuqoslaviya vassalı var idi. Macarıstan Krallığı və Çexiya Rusiyanın tərkibinə daxil oldu. Polşa krallığının tərkibinə Krakov daxil oldu və nəhəng oldu. Koenigsberg, Qalisiya və Bukovina kimi Rusiyanın əyalətlərinin bir hissəsi oldu. Transilvaniya Rumıniyaya çevrildi. Türkiyə Misirə, İraq, Suriya və Məkkədəki ərəb torpaqları ilə birlikdə Rusiya ərazisi oldu. Yalnız Bəsrə ingilisləri ələ keçirə bildi.
  Tezliklə Səudiyyə Ərəbistanı tamamilə rus qoşunları tərəfindən işğal edildi. Və Almaniyaya böyük təzminatlar qoyuldu.
  Beləliklə, Avrasiyada Rusiyanın hegemonluğu ortaya çıxdı. Bir neçə ildir ki, böyük müharibələr olmayıb. Rusiya və İngiltərə İranın, o cümlədən tərkibinə bölünməsini başa çatdırdılar : Rusiyanın şimalı və mərkəzi, cənubu ingilislərə. Sonra Əfqanıstan. Həmçinin Rusiyanın şimalı və mərkəzi, İngiltərənin cənubu.
  Çar imperiyası qüdrətlənib, amma İngiltərə hələ də güclüdür. Ruslar Çini ələ keçirərək oradan keçdilər.
  Bütün dünyanın iqtisadiyyatları sürətlə inkişaf edirdi... Amma sonra 1929-cu ildə Böyük Depressiya başladı.
  Rusiyada taxtda çar II Aleksey hökm sürür. O, xəstəliyini keçib və fiziki cəhətdən kifayət qədər güclüdür. Yeni kral sülh dövründə on milyon əsgəri olan bir ölkəni idarə edir və demək olar ki, Çini uddu. Və depressiya zamanı digərlərindən daha az əziyyət çəkən və ABŞ-ı ötüb keçən iqtisadiyyat.
  Və sonra Rusiya imperatoru Amerika ilə məşğul olmaq qərarına gəldi? Niyə Alyaskanı bir qəpik müqabilində imperiyadan alıblar? Bu ədalətlidir? Bəlkə bu quldurluqdur?
  Bir sözlə, artıq 1933-cü ildə böyük adlandırılan II Aleksey, atası II Nikolayın öldürüldüyü gün, bir sözlə, 5 yanvarda yeni müharibəyə başladı. Təbii ki, depressiyada pik həddinə çatan Amerikaya qarşı.
  Qalan ölkələr isə hələ Rusiyaya qarışa bilmirdilər. Necə ki, amerikalılar aldadıblar və buna görə cavab verməlidirlər.
  Beləliklə, Alyaskaya hücum başladı. Məhz bu vaxt rus mühəndisləri tərəfindən Çukotkaya çəkilən dəmir yolu işə salındı.
  Və rus ratisi qar və qar yağışı ilə hərəkət etdi.
  O cümlədən beş əbədi qız: Anastasiya, Nataşa, Zoya, Avqustina və Svetlana. Axı onlar adi qızlar deyil, Rodnover cadugərləridir. Və buna görə də qocalmaq deyil, əbədi gənc və ölməz. Onlar sehrbaz olduqları üçün qışda, qütb gecəsində və vəhşi şaxtada yalnız ayaqyalın və bikinidə döyüşürlər.
  Bu qızlar özlərinə qaçır, yalın ayaqları ilə qumbara atır və oxuyurlar:
  - Böyük Çar Aleksey,
  Sən dünyanın ən ağıllısısan!
  Və sonra Anastasiya yalın ayağı ilə qumbara atır. Amerikalılar dağdan uçurlar.
  Qız isə pulemyotdan cızma-qara yazır və qışqırır:
  - Rus adı ilə!
  Və sonra Nataşa da ölüm hədiyyəsini ataraq çılpaq ayaq barmaqları ilə qışqırır:
  - Gerçək ol, böyük yuxu!
  O da götürüb dişlərini açacaq.
  Və sonra yalın ayaqlı Zoya... Dabanları Alyaskanın qar yağışlarından qırmızıdır. Qız ağciyərinin üstündə qışqırır:
  - Böyük Rusiya üçün yalnız qalib gələcək!
  Və yalın ayaqla atılan qumbara da uçur.
  Sonra Avqustin gəlir. Yankiləri pulemyotlarla əzib, çılpaq barmaqları ilə qumbara atır.
  Həm də qışqırır:
  - Böyük çar Aleksey rus çarıdır!
  Və sonra Svetlana vurur ... Və çılpaq ayaqları ilə amerikalılara atılır və cırıldayır:
  - Hər şey əla olacaq!
  Beş qız demək olar ki, çılpaq halda Alyaskada qaçır və amerikalıları belə döyür. Və burada tanklar hərəkət edir: Nikolay-4, top və altı pulemyotlu yeni model. Və amerikalılar hərtərəfli biçilir. Və onların arxasında da çox güclü və öldürücü olan "Alexandra" -3 var. Və on pulemyot.
  Qızlar isə bütün ordunu qabaqlayırlar və yarıçılpaq və yaraşıqlıdırlar. Özlərinə tələsirlər və oxuyurlar:
  - Çarların müqəddəs Rusiyası adına hamı daha xoşbəxt olacaq - daha müdrik!
  İndi onlar amerikalıların daha bir batareyasını üyüdəcəklər - yalın ayaqların köməyi ilə ona qumbara atacaqlar.
  Getdikcə daha çox Alyaska çar qoşunları tərəfindən tutulur. Həqiqətən, aldatmaq və belə bir ərazini boş yerə tutmaq üçün heç bir şey yoxdur.
  Döyüşçülər özləri üçün vuruşur və düşmənin müdafiəsinə doğru irəliləyirlər. Onlar isə düşməni əzirlər, bərk əzirlər!
  Anastasiya hətta qışqırır:
  - Torpağımız böyük və təmiz olun!
  Və yenə yalın ayağı ilə qumbara atacaq!
  Sonra Nataşa növbə verdi və fısıldadı:
  - Bəli, bizim sərin Rus məşhurdur!
  Həm də düşmənləri necə alacaq və döyəcək.
  Və çılpaq barmaqlarla atılan limon uçur.
  Və sonra Zoya amerikalıların qabağını kəsir və ah çəkir:
  - Bəli, gələcək qarmaqarışıq olacaq!
  Həm də qızın yalın ayaqları ilə işə salınan ölüm hədiyyəsi partlayır!
  Və sonra Avqustin pulemyotlardan atəş açacaq. Və o, xətti biçəcək və ciyərlərinin üstündə necə cızıldayacaq:
  - Səhərdən axşama qədər!
  Və sonra aqressiv Svetlana atəş açır. Həm də çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edir və aktiv şəkildə cızırır:
  - Dəli İmperiya bizimdir!
  Və yenə, qız, düşmənləri bük! Qəhrəmana salam.
  Əsir düşən amerikalılar isə əsir düşəndə qızların dabanlarını diz üstə öpməli olurlar. Və hara gedəcəklər? Öpmək və öpmək. Və hələ də yalayırlar.
  Yəni hələ də istəyirlər...
  Bəs siz qızlara qarşı harada tapdalayacaqsınız? Əsgərlərin soyunmasına, zorlamasına icazə verdilər. Beləliklə, cadugərlər seks istəyirdilər. Və zövq böyükdür və enerji ilə yüklənirsiniz. Sehrbaz olun. Və belə bir super sinif!
  Yaxşı, qızlar öldürməyi sevirlər, bunlar qızlardır. Onlar kişiləri zorlamağı sevirlər, bu, cadugərin etməli olduğu kimidir.
  Cadugərlər isə sərin qızlardır. Və müalicə olunmağı sevirlər. Və onlar bunu sevirlər.
  Çar ordusu artıq Alyaskanı ələ keçirib. Və o, dayanmadı, ancaq Kanadaya girdi. Burada nə mərasim var? Kanada formal olaraq Britaniya hökmranlığıdır. Yaxşı, o, qaydalara tam əməl etmir, Amerika qoşunlarının onun vasitəsilə keçməsinə icazə verir.
  Beləliklə, tətil etmək üçün bir səbəb var. Rus donanmasına isə Kolçak komandirlik edir. Və o, artıq amerikalıları Filippin və Havay adalarından qovub. Və orada öz bazalarını ələ keçirdi.
  Yaxşı, Yankilər dənizi sıxışdırırlar. Və gəmilərdə belə gözəl qızlar var. Ən əsası isə döyüşçülər demək olar ki, çılpaqdırlar. Və çox gözəldir. Qızlar şortdadırsa, deməli, ümumiyyətlə superdir!
  Bu qızları görmək çox xoşdur. Onlar amerikalıların və kanadalıların gəmilərini ələ keçirəndə və onların çılpaq döşlərini silkələyəndə. Bu ümumiyyətlə əladır!
  Qızlar isə yalın ayaqlarını isti göyərtələrə çırpır və qılıncları ilə amerikalıları kəsirlər.
  Belə qızlara qarşı istənilən vasitə gücsüzdür. Axı bunlar kişilərin xəyal etdiyi qızlardır. Bəs sinəsi tamamilə çılpaq olan gözələ qarşı nə edəcəksən?
  Axı bunlar elə qızlardır ki, saatlarla onlara baxacaqsan. Və başınızı çevirməyin. Və məhbusları tutub şəhvət rəhmlərinə xoş gələn dillərlə işləməyə məcbur edirlər.
  Və çox gözəl və xoşdur! Bu qızlarla səhv gedə bilməzsən! Başını kəsəcəklər və hər hansı bir damarı görəcəklər.
  Budur Kanadada beş qaçış. Aprelin sonu və hər şey çiçək açır. Və qızlar çox gözəldir. Və amerikalıları sehrli qılıncları ilə kəsin. Və çılpaq barmaqları ilə disklər atırlar.
  Və özlərinə fit çalırlar:
  - Rusiyanın daha gözəl vətəni yoxdur,
  Onun üçün döyüş və qorxma...
  Kainatda daha gözəl ölkə yoxdur -
  Bütün kainat işıqlı Rus məşəlidir!
  Yaxşı, qızlar, supermenlər! Və döyülən düşmənləri diz çökdürün. Sonra çılpaq və tozlu ayaqlarınızı öpməyə məcbur edirlər. Bu qızlar tamamilə heyrətamizdir!
  Mayın sonunda Rusiya qoşunları Kanadanın çox hissəsini ələ keçirərək ABŞ ərazisinə daxil oldular. Döyüş Amerika ərazisində düzgün şəkildə inkişaf etdi.
  Beş qız isə amerikalılara hücum edərək onları vəhşicəsinə basdı. Bütün bir batalyonu məğlub edən gözəllər məhbuslarla oynamağa başladılar. Onunla çox əylənəndə, özləri üçün manqal şənliyi təşkil etdilər.
  Təzə ət yeyib özlərinə zümzümə edirdilər.
  Dünyada çox pis yollar var,
  Sanki qaraçı qadının saçından - bir qalaq cığır!
  Keçəl kişiləri təqib etmək - eşikdən uzaqlaşmaq,
  Ac uşaq kimi - yaramaz!
  
  Çox çəngəllər, uçurumlar, yarğanlar:
  Hər yolda bir imp kimi!
  Heç dost və düşmən tanımırsan
  Dünya yarıya bölündü!
  
  Oğlan soyuqda ayaqyalın gəzir,
  İnsan aclığı qar yağışı ilə doyurur...
  Amma sən çanta ilə kasıba inanırsan,
  May ayında daha yaxşı zəngin çərəzlər!
  
  Yonca böyüyür, yer üzündəki hər kəsə məlumdur
  Yazda dandelion qızılı rəngə çevrildiyi üçün ...
  Əgər mehribansan - nağıl hər yerdədir,
  Yırtıcı hesab edir ki, sən dovşansan!
  
  İnsanlar bizə nikel atırlar
  Boğaz yırtığı - bu açıq-aydın bir mərhəmətdir!
  Əldən gələn zərbələr bizim üçün ən güclüsü,
  İkinci nəfəsi açmaq üçün!
  
  Yaz bitdi, payız gəlir
  Böyük istilik, alov və yağış var!
  Görünür ki, Uca Yaradan bizə vəhy etmişdir.
  Və rəssam dünyanın xəritəsini eskiz etdi!
  
  Padşahların paltarında ağcaqayın ağacı görürəm,
  Qızıl, yaqutun parlaq rəngləri ...
  İnsanların ürəyi yaxşı olarsa.
  Və yalnız bundan sonra nəhəng olacaqsan!
  
  Kasıblar çox ayaq basmalı idi,
  Yenə çovğun və hər barmaq yanır ...
  Qoy sığın mənə isinməyə kömək etsin,
  Şaxtalı oğlan necə də mavi oldu!
  
  Niyə heç kim qapını açmadı?
  Bəs niyə bu qədər çaşqınsan...
  Yazıq uşaq qarın altında donub qaldı...
  İnanıram ki, mələklər çovğunları dağıtacaqlar!
  
  Cherubim sizi cənnətə aparacaq
  İsa Özü qucağında incəliklə qəbul edəcək!
  Bu olacaq, uşağın əbədi xoşbəxtliyinə inanın,
  Axı Allah onun üçün çarmıxa getdi!
  Qızlar mahnı oxudu, yemək yedi və yenidən döyüşə girdi. Onlar belə bir polad astananın döyüşçüləridir.
  Və amerikalıları məhv edin. Çılpaq ayaq və disklər və qumbara atmaq.
  Artıq iyunun sonudur və rus qoşunları Filadelfiyanı mühasirəyə alıb. Artıq kontinental ABŞ-ın üçdə biri Rusiya, çar ordusunun nəzarəti altındadır.
  Artıq bir çox şəhərlərdə Rusiya imperiyasının bayraqları dalğalanır. Və çar ordusunun gözəl qızlarından ibarət batalyonlar döyüşür!
  Və qızlar həqiqətən çox gözəl və sürətlidirlər. Və yenə də bütün rəqiblərini məğlub etdilər. Amerikalılar isə yıxılır.
  Və burada tank gəlir: "İsgəndər"-4 ən yenisidir! Və onun qarşısında rəqiblər onu visorun altına aparırlar. Qızlar da tanka gedirlər: Elizabeth, Catherine, Elena, Aurora. Və amerikalıların buynuzlarına təpik vururlar.
  Necə güllə atırlar, onları tabuta necə sürürlər! Kifayət qədər heç bir döyüşçüyə görünməyəcək!
  Sadəcə əllərinizi yuxarı qaldırın və təslim olun!
  Qızlar isə düşmənləri tırtıllarla əzirlər. Və Elizabethin tankı hərəkət edir ...
  Onun altında isə qan, ət, sümük kütləsi kimidir.
  Qızlar isə özlərinə ayaq basır, rəqiblərini əzirlər və oxuyurlar:
  - Çar Rusiyanı ağıllı şəkildə idarə edir,
  Fərmanlar vermək, qulluqçuları mühakimə etmək...
  Taxt təlaşa və hürməyə dözmür,
  Və qorxunu yatırmaq üçün bir üsul deyil!
  Qızlar döyüşdə belə hərəkət edirlər. Və onların döyüş həvəsi, skamyanın altından balta istifadə etmək kimi deyil!
  Elizabet qəzəblə dedi:
  - Rus taxt-tacı üçün!
  Və necə vurur! Və cəsədlərdən ibarət bir dağ qoyun!
  Budur, dayanmaq istəməyən qızlar. Və onlar düşmənlərini məğlub edib, ABŞ-ı darmadağın etdilər.
  İndi də çar ordusu məhbuslar kolonnasına rəhbərlik edir. O əlləri boyun arxasına saldı və başlarını aşağı saldı.
  Bu arada Almaniyada Hitler hakimiyyətə gəldi. Amma o, Rusiya üçün ciddi təhlükə yarada bilməyəcək qədər zəifdir. Daha ciddi təhlükə Mussolininin İtaliyasıdır. Ancaq Rusiya kimi bir canavarla müharibəyə girməyə cəsarət etməyəcək.
  Beləliklə, hələlik rus qoşunları Amerikanı və Kanadanın qalıqlarını ələ keçirir.
  Qızlar ayaqyalın və bikinidə döyüş tankı sürürlər. Onlar çox güclü və güclüdürlər.
  Elizabeth yekunlaşdırdı:
  - Kim bizə nə ilə gəlsə, ondan öləcək!
  Elena təsdiqlədi:
  - Mütləq!
  Və Amerika batareyasına bir qabıq göndərdi. Yelləncəkli belə bir qız.
  Və sonra Aurora var, o, mərmi atıb danışır:
  - Mən Rusiya üçün yaşamaq istəyirəm!
  Və başqa bir amerikalını vurdu. Bunlar həqiqətən hər hansı bir təcavüzkarın büdrəyəcəyi qızlardır.
  İngiltərə isə Kanadanın tutulmasına baxmayaraq, Rusiya ilə müharibəyə girməyə cəsarət etmir - başa düşür ki, bu imperiya onun üçün çox sərtdir. Əgər girərsə, ruslar ABŞ-ın bütün müstəmləkələrini mütləq və asanlıqla aparacaqlar. Odur ki, II Alekseyin hökm sürdüyü Rusiyaya sataşmamaq daha yaxşıdır!
  Padşah tamamilə sağlam oldu və görkəmli bir fəthçi oldu.
  Beləliklə, Filadelfiya düşdü... Və iyulun ortalarında artıq rus tankları Vaşinqtona yaxınlaşırdı.
  Yelizaveta həm də cadugər qızdır, II Aleksandrın dövründəki Rusiya-Türkiyə müharibəsi dövründən bəri vuruşmuşdur. Və bu vacib görünüşlü qız deyir:
  - Rusiya nəyin üzərində dayandı!
  Yelena Amerikanın primitiv tankına atəş açıb cavab verdi:
  - Rusiya əsgərlərinin şücaətinə!
  Sərin Aurora təsdiqlədi:
  - Bəli, məhz bununla bağlı! Üstəlik, qəhrəman arxa cəbhənin qeyri-adi cəsarəti və təşkilatçılığı ilə!
  Yekaterina həvəslə cavab verdi:
  - Rusiya Qəhrəmanlarına həmd olsun! Çar Alekseyə həmd olsun!
  Və yenə qız düşmənə çox dəqiq atəş etdi.
  Döyüşçülər təkrarolunmazdır!
  Və yenə bütün gözəl üzvlərinə görə atəş açırlar. Bəli, belə qızların çar Rusiyasını qələbəyə apardığını mütləq söyləmək olar.
  Onlarda may günəşi və sevginin şəfəqi.
  Çılpaq ayaqları ilə pedallara təzyiq etdikdə, bu, tamamilə gözəldir.
  Belə qızlar həqiqətən sevmək və nəvaziş etmək istəyirlər! Onlar sadəcə bir ümid günəşidir. Musiqi və lirik simli obrazlarda isə şeir və cəsarət var.
  Burada Amerika batareyası təslim oldu. Qızlar isə ABŞ əsgərlərini hətta öz ayaqlarını deyil, səkidəki yalın ayaqların izlərini öpməyə məcbur ediblər. Kişilər isə heç nə etmədilər - ondan harda uzaqlaşa bilərlər?
  Və döyüşçülər daha cəsarətli və parlaq hərəkət etdilər.
  Anastasiya və onun tərəfdaşları da uyumadılar. Necə atmaq, necə tükənmək. Və amerikalıları qılınclarla kəsin. Axı o, sadəcə parıldayan bir qızdır və yarım döngə ilə başlayır.
  Lakin amerikalılar özlərini pis apardılar. Onlar rus kəşfiyyatçı oğlanı tutub ona işgəncə verməyə başlayıblar. Yeniyetmənin çılpaq bədənini soyunub ağaca bağlayıb məşəllə yandırıblar.
  Oğlan iniltilərini saxlamağa çalışdı. Amma axırda qışqırdı... Oğlan çox yanıb.
  Qızlar göz-gözlə cavab verdilər. Və cəlladlara benzin töküb yandırdılar. Bəli, rus gözəlləri qəzəblərində dəhşətlidir. Və rus ayısını satmayın.
  Səmada döyüşlər də var. İki rus pilotu: Albina və Alvina hamını əzib məhv edir. Onların çox güclü təyyarələri var. Bir amerikalını bir zərbə ilə yerə yıxmağa qadir olan təyyarə topları ilə. Və bu döyüşçülər həqiqətən belə bir şey göstərirlər. Nağılda nə deməyək, qələmlə təsvir etməyək.
  Albina növbə verir və onlarla Amerika təyyarəsi vurulur. Döyüşçü də yalnız qısa tumanda demək olar ki, çılpaqdır, qışqırır:
  - Çar Rusiyası böyük olsun!
  Və bir sıra bütün döyüşçüləri sanki döyür. Budur qız.
  Və Alvina heç də aşağı deyil. Və bir anda onlarla təyyarəni vurur. Onları parçaladı və oxudu:
  - Ən böyük tostlara!
  Həm də necə lanet! Bu qız axmaq şeylər etmir! Bunlar bütün döyüşlər üçün döyüşlərdir.
  Yeri gəlmişkən, Çinin və Rusiyaya tabe olan digər torpaqların həzmini sürətləndirmək üçün gənc çar Aleksey Rusiyada çoxarvadlılıq yaratdı! Və bu güclü bir hərəkətdir! İndi rus döyüşçüləri çinli qadınları arvad alırlar və gözəl, ağ rəngli uşaqlar edirlər!
  Burada Albina təbəssümlə qeyd etdi:
  - Bəs niyə kişinin dörd arvadı ola bilər, amma qadının dörd əri ola bilməz?
  Və başqa bir Amerika təyyarəsini vurur.
  Alvina məntiqlə cavab verir:
  - Çünki bu qədər paraziti qidalandırmaq qadın üçün daha çətindir!
  Və hər iki qız gülür. Onlar çox gözəl və qəşəng gözəlliklərdir.
  Və səmanı Amerika təyyarələrindən təmizləyin.
  Artıq rus çar ordusunun hissələri Nyu Yorku mühasirəyə alıb. Amerikalıları çıxıb təslim olmağa məcbur etmək. Qızlar çox şən və xoşbəxtdirlər.
  "İsgəndər" -4 tankı Amerika batareyasını məhv etdi. O, çoxlu cəsədləri təkrarladı.
  Elizabet dişlərini qıcayaraq hönkürdü:
  - Biz çara, Vətənə mükəmməl xidmət edən döyüşçülərik!
  Yelena düşmənə atəş açıb dedi:
  - Tezliklə rus qızıl rublu olacaq!
  Və qız gülür!
  Dişləri isə mirvaridir. Sonra Aurora da gülməyə başladı. Qızlar vəhşicəsinə həyəcanlanır və gözəllikləri elədir ki, sözlə təsvir etmək mümkün deyil.
  Və Vaşinqton qarnizonunu təslim olmağa məcbur edirlər!
  Döyüşçülər çox yenilməzdir! Onların tank dəstəsi hətta qovurma qabını da əzəcək.
  Qızlar özləri üçün mübarizə aparır və oxuyurlar;
  Rus torpağı məşhurdur,
  Kommunizm dünyanı idarə edir...
  Qızılla səpələnmiş tarlalar
  Gəlin aşağı yox, düz yuxarı gedək!
  
  Ürəyimiz yanır Vətən üçün,
  Biz qızlarıq - daha gözəl kainat yoxdur ...
  Düşmənlərimizlə sona qədər mübarizə aparacağıq
  Rodnoverie'də imanımız yüksələcək!
  
  Dünyadakı bütün qırmızılardan daha güclü, Rus,
  O, kainatda günəş kimi parlayır ...
  Onun üçün döyüşürsən və qorxma,
  Böyüklər və uşaqlar şöhrət içində olsunlar!
  
  Rusiya ən böyük dövlətdir
  Vətən Leshka tərəfindən idarə olunanda ...
  Sovet xalqına belə bir tale verildi,
  Qəhrəmanımız döyüşdə təcrübəli olsun!
  
  Vətəndə hər hansı bir qəhrəman indi,
  Vətəni daha da gözəlləşdirməyi bacaran...
  Müqəddəs anamızın adı ilə,
  Rusiyanın sərhədsiz rus tərəfi!
  
  Biz hər kəsi tiran edəcəyik,
  Ölkədə diktatura olmayacaq...
  Milyonlarla ölkə təqdim etsin
  Gəlin prezident Ruzvelti öldürək!
  
  Qəzəbli əjdaha hökm sürsün
  O, Rusiyanı yandıra biləcəyini düşünür...
  Ancaq nasistlər qəzəbli bir məğlubiyyət gözləyirlər,
  Cəngavər bildiyindən, o, olduqca qadirdir!
  
  Biz heç vaxt Fritzə tabe olmayacağıq,
  Ruslar və Çinlilər qalib gəlməyəcəklər ...
  Üstümüzdə parlaq bir ulduz parlayır
  Pasxa üçün Pasxa tortlarını və yumurtalarını rəngləyirik!
  
  Çox döyüşçülərə nail ola bilərsiniz,
  Daha da pisləşməyən bir şey...
  Qürurlu atalarımız bizimlə fəxr edir,
  Çünki biz cənnətdə bir yer tikirik!
  
  Ayaqyalın qızlar qarda qaçırlar
  Qorxu və məzəmmət bilmirlər...
  Mən ayaqyalın komsomolçuyam,
  Çünki heç bir maneə yoxdur və son tarix yoxdur!
  
  Ona görə gəlin heç vaxt qızlara təslim olmayaq
  Başımızı baltaların altında əyməyək...
  Vətənə bəla gələndə,
  Gəlin onu yalın ayaqla tapdalayaq!
  
  Bacıları sev, qılıncın səbəbkarı sənsən,
  Və Aleksey - İsaya hörmət edin ...
  Döyüşçüləri çiynindən kəsməyə ehtiyac yoxdur,
  Yalnız ayaqyalın qaçmaq lazımdırsa!
  
  
  Biz qızlar böyük bir dəstəyik,
  Biz döyüşməyi sevirik və geri çəkilmirik...
  Baxmayaraq ki, gəzmək bəzən alçaq söz-söhbətdir,
  Qələbə parlaq Mayda olacaq!
  
  Kommunizmin bir xəyalla gələcəyinə inanın,
  Və yer üzündə pulun gücü olmayacaq ...
  Taleyə kobud hesab veririk,
  Heç bir zorakılıq və tənbəllik olmadan!
  
  Bir sözlə, tezliklə ulduzlara uçacağıq,
  Və kainat üzərində Rusiya bayrağını qaldıracağıq ...
  Qanadlarını aç, qırmızı keruv,
  Ailənin adı ilə - Rusiyanın Rəbbi!
  Qızlar mahnı oxuyarkən, demək olar ki, bütün amerikalılar artıq öldürüldü və Vaşinqton qarnizonu ağ bayraqlar atmağa başladı.
  Qızlar tankdan sıçrayaraq çılpaq, kəsilmiş ayaqlarını gölməçələrin arasından sıçrayaraq rəqs etməyə başladılar. Onların saç yalları isə küləklə uçurdu. Qızlar çox gözəldirlər.
  Hal-hazırda onlar Amerikanın paytaxtının tutulması münasibətilə ziyafət təşkil ediblər. Barbekü, şərab içmək.
  Qızlar eyni zamanda onu dadlı yeyirlər. Və hər cür mahnıları fit çalırlar. Belə gözəl döyüşçülərdir, onlar haqqında deyə bilərsiniz - qısa tumanlı supermenlər.
  Rus əsgərləri isə dizlərini, ayaqlarını öpürlər. Qızlar isə orgazmdan sızlayırlar.
  Və qışqırıb tullanırlar. Onlarda belə bir həyəcan və cazibədar gücün ağıllı gözəlliyi var.
  Amma döyüşçülər də qara əsirlərlə sevişirdilər və bu, hər iki tərəfin xoşuna gəlirdi.
  Amma indi bayram bitdi və rus tankları yenidən cənuba doğru irəliləyir. Nyu York da düşdü...
  Amerikalılar geri çəkilir. Milyonlarla satılır. Ruzvelt qaçır. İndi təslim olmaqdan danışırıq. Rus xalqı öz böyüklüyünü nümayiş etdirir.
  Xüsusilə sarışın və qırmızı saçlı gözəl qızlar.
  Və əsirləri diz üstə qoyurlar və qızlar yaltaq ayaq barmaqları ilə burunlarından və kişi kamilliyindən tutduqları zaman çox sevinirlər.
  Rus ordusunun döyüşçüləri həqiqətən yenilməzdir!
  Və burada Atlanta uğrunda mübarizə gedir.
  İlk dəfə "Alexandra" -4-də olan qızlar nəhəng Amerika tankı "Vaşinqton"u görürlər. Yüz yetmiş ton ağırlığında maşın, relslərdə. Belə bir mübarizə ilə nə ikiqat şərəfli olardı.
  Qızlar isə uzaqdan atəş açıb ön zirehlərlə vururlar. Və qalın bir metal təbəqə dayanır.
  Elizabet qəzəblə deyir:
  - Bəli, çətinliklə üzləşdik!
  Yelena təsəlli olaraq qeyd etdi:
  - Amma düşmən bizi almayacaq!
  Və o da düşmənə mərmi göndərdi.
  Və sonra sanki atəş açan Aurora var. Və hədəfi çox dəqiq vurur. Və düşməni döndərin.
  Və yoxladı:
  - Ən çətin rəqib mənəm!
  Həqiqətən Amerika tankının lüləsinə dəydi. İndi quldur yalnız on səkkiz pulemyotu ilə vura bilir. Və "İsgəndər" -4 düşmənə necə tələsmək olar. Və necə sürətlənməyə başlayır, tırtılları çırpır.
  Belə bir nəhəngi heç kim dayandıra bilməz.
  Onun atletik gücü misilsizdir.
  Ketrin oxudu:
  - Akrobatika, mənim ölümcül ekipajım!
  Həm də düşməni necə götürüb sillələyəcək.
  Və burada qızlar cəsurdurlar.
  Amerikalı, sonda, yan tərəfdən vuruldu. Və nəhəng tank alovlandı və mərmiləri partlamağa başladı.
  Döyüş dəsti necə oyacaq! Və zireh və başqa hər şey çıxacaq ...
  Qızlar xorla qışqırdılar:
  - Rus yolu üçün!
  Və dişlərini açaraq gülün!
  Budur Atlanta gəlir. Və 7 sentyabr 1933-cü ildə Amerika ordularının qalıqları təslim oldu. Və Rusiya üçün qalib gələn başqa bir müharibə başa çatdı. Və həqiqətən necə də gözəldir!
  Qələbədən sonra çar imperiyası ABŞ və Kanada ərazisində çar Rusiyası imperiyasına qoşulmaq üçün referendumlar keçirdi. Və kral ölkəsi genişləndi. Ümumiyyətlə, avtokratiya və mütləq monarxiya hökm sürəndə yaxşıdır. Kral qarşısında hamı bərabərdir və orada danışan dükan yoxdur - parlament.
  Çar Rusiyası isə güclü və sabit imperiyadır - mahiyyətinə görə unikaldır.
  Bu arada Almaniyada faşist rejimi gücləndi, bu da Wehrmacht və güclü ordunun yaradılmasına istiqamət verdi. Düzdür, Hitler ən çox ərazini Almaniyadan kəssə də, çar Rusiyası ilə dostluğunu daim vurğulayırdı.
  Ancaq burada hərbi ittifaq bağlandı: İtaliya, Almaniya və Rusiya. Təkcə bu deyil, çar Aleksey Avstriyanın Üçüncü Reyxə birləşdirilməsinə razılıq verdi.
  İngiltərə və Fransa da iqtisadi cəhətdən zəiflədiyi üçün çar hökuməti Fransa, İngiltərə və Hollandiya müstəmləkələrinə ciddi şəkildə baxırdı. Sırf hərbi mənada, Rusiya ordusu sülh dövründə ən çox - iyirmi milyona çevrildi. Və çoxlu sayda dünyanın ən yaxşı tankları, vertolyotları və hətta reaktiv təyyarələri. Rus donanması da ingilislərdən daha güclü və sayca çox idi, çünki zəifləmiş İngiltərə iqtisadi cəhətdən ən güclü çar imperiyası ilə rəqabət apara bilməzdi.
  Beləliklə, indi böyük imperator Aleksey dünənki müttəfiqlərinin bütün koloniyalarını əlindən almaq istəyirdi.
  Və nə? götürəcək!
  1940-cı il mayın 15-də İkinci Dünya Müharibəsi başladı. Çar Rusiyası qoşunlarını İranın cənubuna, Hindistana, Hind-Çininə, Misirə köçürdü. Və Wehrmacht Fransa, Belçika və Hollandiyaya hücum etdi. İtaliya əvvəllər Efiopiyanı ələ keçirdi və Britaniya Somalisinə hücum etdi və alayları Fransanın cənubuna köçürdü.
  Budur, İranın cənubunda hərəkət edən cadugər qızlar. Anastasiya və onun dörd dostu.
  Qızlar həmişəki kimi gənc və ayaqyalın. İllər keçir və gözəlliklər yalnız çiçək açır və dəridə bir qırış və ya çat yoxdur və tökmə bədənlərində bir damla yağ yoxdur.
  Beləliklə, onlar ingilis müstəmləkə qoşunlarını məhv etməyə başlayırlar və bunu böyük həvəslə edirlər.
  Çılpaq ayağı ilə farslara qumbara atan Anastasiya qışqırır:
  - Ölçüsüz gücün döyüşçüləri!
  Nataşa da pulemyotundan atəş açır, çılpaq barmaqları ilə qumbara əlavə edir və qışqırır:
  Və biz heç vaxt təslim olmayacağıq!
  Sonra Zoya atəş açır, ingilisləri və farsları da biçir və qışqırır:
  - Gəlin hökmranlıq edək!
  Və sonra bir zərbə kimi Aurora var və o, yalın ayağı ilə düşməni ləkələyir və verir:
  - Qüvvələrimizin yüksəlişi!
  Və yenidən fit çalın!
  Və sonra Svetlana, verdiyi kimi və pulemyotdan yumruqlayır. Həm də çılpaq barmaqları ilə düşmənə qumbara göndərəcək.
  Və qışqıraraq:
  - Zərif davranış üçün!
  Misirdə isə Elizabetin ekipajından olan qızlar tankda irəliləyirlər. O, ən yeni ağır tank "İsgəndər" -6-dadır. Maşın aşağı siluetə malikdir və altmış beş ton ağırlığındadır. Və bombardmançı ilə atəş açır. Düşmən istehkamları ilə mübarizə aparmaq üçün daha uyğundur.
  Britaniyanın tank donanması nisbətən zəifdir. Və ən yaxşı avtomobil "Matilda" -2. Amma "Nikolay" -7 onunla mübarizə aparır.
  Onun mükəmməl tank əleyhinə silahı var. Bu uzaq məsafədən vurur.
  Qızlar sürət və hiylə ilə hərəkət edirlər. Və onların tankı səhrada sürünür. Və özünü güllələyir. Və bomba atıcı çox güclü guruldayır.
  Qızlar gülür və qışqırır:
  - Taxtda çox yaxşı! Biz supermenik!
  Yenə də başqa bir bunkeri və ya Britaniyanın möhkəmləndirilmiş nöqtəsini vurub darmadağın edəcəklər.
  İngilislər təslim olur və təslim olurlar ...
  Qızların qarşısında artıq Misir piramidaları peyda olur. Onları görür və göz qırpırlar. Doğrudanmı belə gözəllikləri dayandırmaq olar?
  Ancaq səmada Albina və Alvina Aralıq dənizi üzərində vuruşurlar. Onlar da mirvari dişlərini çılpaq edirdilər. Və mahnıları fit çalırlar. Bu qızların döyüş qabiliyyəti var.
  Döyüşçülər isə həmişə olduğu kimi eyni qısa tumanda və çılpaq sinədə vuruşmağa qərar verdilər.
  Və nəhəng döyüş siniflərini nümayiş etdirirlər. Özlərinə atəş açır və pnevmatik toplardan özlərini atəşə tuturlar. Və beləliklə qızları heç nə dayandıra bilməz. Bununla belə, döyüş davam edir və ingilislər gözəlliklərdən qaçırlar. Belə aqressiv insanların qarşısını almayın.
  Qızlar isə bir partlayışda onlarla təyyarəni vurub öz-özünə gülürlər.
  Burada uçurlar və uçurlar. Və atəş dayanmır.
  Albina gülümsəyərək:
  - Mən hər zaman qalib deyiləm!
  Alvina atəşə davam edərək əlavə edir:
  - Peterin bayrağı altında!
  Döyüşçülər tullanır və eyni zamanda düşməni darmadağın edirlər.
  Britaniyalı və yerli məhbuslardan ibarət sütunlar artıq Misirə sürülür.
  Çar qoşunları daha güclüdür və döyüş ruhu olmayan müstəmləkəçilərə qalib gəlirlər.
  İsgəndəriyyə yıxıldı. Və çox sadədir. İndi rus qoşunları italyanlarla görüşür.
  birgə parad. Atəşfəşanlıq, rəngarəng yürüşlər. Və sədaqət və dostluğun fırtınalı ifadələri.
  İtalyanlar da onu sevirlər. Xüsusən də rus qızları isti səhrada ayaqyalın qaçanda...
  Başqa bir yerdə, Alenka qız alayı ilə Dehliyə girdi. Hiss olunur ki, sepoylar rus alayları ilə döyüşmək istəmirlər. Və İngilis müstəmləkəçi qüvvəsi bu Hindistan ərazisində məğlub oldu.
  Çoxlu qara dərili qızlar rus əsgərlərini əhatə edib gül-çiçəklə qarşılayırlar.
  Burada hər şey necə də gözəldir. Və çoxlu çiçəklər. Və hər şey olduqca gözəl və bəzəkli olur.
  Rus qoşunları artıq Bombaya yaxınlaşır və çox müqavimət göstərmədən onu işğal edirlər.
  Alenka çox aktiv və kobuddur. O, çılpaq ayaq barmaqları ilə qumbaraatanları atır və çığırır:
  - Mən sadəcə bikinili supermenəm!
  Qızların yarıçılpaq və bikinidə qaçması nə qədər yaxşıdır. Çox gözəl görünürlər.
  Koloniyalarda ingilislərin müqaviməti zəifdir. Yerli qoşunlar şiddətli döyüşə gedə bilməz.
  Bu arada almanlar uğurla irəliləyirlər. Əvvəlcə ingilisləri Belçikaya cəlb etdilər. Və sonra Arden dağlarından bir atışla İngilis və Fransız bölmələrini kəsə bildilər. Beləliklə, təsirli bir qələbə qazanıldı.
  Və Belçika tutuldu. İyunun 22-də Parisin tutulmasından sonra Fransa, bir az əvvəl isə Hollandiya təslim oldu. Beləliklə, təsirli bir qələbə qazanıldı. Almanlar nəzərəçarpacaq dərəcədə qürur duyurdular. Və rus ordusu həm Hindistanı, həm də İranın cənubunu, Birmanı və Banqladeşi tutdu. Eləcə də bütün Hind-Çini.
  Düşmən açıq-aşkar məğlub olurdu. Və almanlar İspaniya və Portuqaliyaya girdilər.
  Rus qoşunları Cənubi Afrika kimi idi. Onlara İngiltərənin müqaviməti deyil, rabitə və təchizat xətlərinin uzanması mane olurdu. Eləcə də Afrikada yolların olmaması və keçilməz cəngəllik.
  Amma çar ordusu yenə də hər şeydən keçdi. Və titan konkisürmə meydançası kimi hərəkət etdi. Düşmən getdikcə daha tez-tez təslim olur və diz çökürdü.
  Qızlardan ibarət alaylar, bir qayda olaraq, ayaqyalın hərəkət edir, məhbusları ayaqlarını öpməyə məcbur edirdilər. Bəzən qızlar əsirlərə döşlərinə öpüşlər yağdırmağa icazə verirdilər.
  Ancaq sonra Anastasiya, Natashka, Zoya, Augustina, Svetlana Avstraliyaya girdi. Paytaxt Sidneyə yürüş. Və mahnı oxuyurlar:
  - Hər kəsin çox arvadı olduğu Rus,
  Gözəl bir zəngə icazə verildiyi yerdə ...
  Hər kəsin qardaş kimi olduğu yerdə,
  Bizim simvolumuz, simvolumuz - Kolovrat!
  Və yenə də yalın ayaqları ilə qumbara atırlar - ingilisləri və yerliləri pərən-pərən salırlar.
  Anastasiya britaniyalı generalın başını qılıncla kəsdi və cik-ciklə dedi:
  - Vətənin şöhrəti naminə!
  Nataşa isə yalın ayağını ataraq tankı parçaladı. Və oxuyun:
  - Rus Svaroqun adını ulama!
  Qızlar isə tərpənir, Zoya pulemyotdan atəş açır, ingilisləri yerə qoyur və xırıltı ilə qışqırır:
  - Yeni rus sifarişi üçün!
  Budur qızlar! Öldürməyi sevirlər! Və dayanmayacaqlar! Və gözəllərin üzləri parlayır!
  Və burada Avqustin atəşə bənzəyir. İngilisləri necə biçir və cığırlayır:
  - Rus Çubuğuna görə!
  Və dırnaqlarının arxasında və Svetlana. Və yalın ayağı ilə ölümcül və ölümcül bir qumbara atır.
  Həm də qışqırır:
  - Mənim böyük rusum!
  Və yenə növbə verir... Almanları biçir, heç bir mərasim olmadan öldürür.
  İndi Sidney döyüşsüz təslim olur. Və vətəndaşları və hərbi açarları çıxarırlar. Və çar Alekseyi özlərinə padşah və imperator elan edirlər.
  Bu qitə də təslim olur...
  Və Rusiya gəmiləri Yeni Zelandiyaya enir. Eyni zamanda "Peter" -8 yüngül tankları Pretoriyaya daxil olur. Cənubi Afrika da düşür. Ayaqyalın qızlardan ibarət batalyon Madaqaskara endi.
  Çox gözəl qızlar isə çılpaq ayaqları ilə qumbara atıb düşmənin üstünə düşürlər. Madaqaskar şəlaləsi. Və Afrikanın çox hissəsi rus əsgərləri tərəfindən fəth edildi.
  Çar Rusiyası və Üçüncü Reyx və İtaliya demək olar ki, qalib gəldi. Ancaq yalnız İngiltərə və İrlandiya qaldı. Və payız gəldi, sonra qış. Almanlar və rus təyyarələri ingilisləri bombaladı, şəhərlərini xarabalığa çevirdi. Lakin Çörçill inadla təslim olmaqdan imtina etdi.
  1941-ci ilin mayında amfibiya enişi baş verdi. Pələng diviziyasının ayaqyalın qızları ilk yerə endilər. Qoy ingilis qoşunlarını məhv etsinlər. Və onları çılpaq ayaqların barmaqları ilə atın.
  İngilisləri qısa tuman və titrəyən döşlərdən başqa heç bir şey olmayan yarıçılpaq qızlar bombalayırdı. Və həqiqətən əla idi.
  Və "Peter", "Nikolay", "Alexander", "İvan" tankları döyüşürdü ki, bu da rəqibləri sanki darmadağın edir.
  Və burada ən yeni tank "Alesya" -1 piramidal forma. Hansı ki, bütün bucaqlardan rasional meyl açıları var və siz onu keçməyəcəksiniz.
  Bu, uzanmış, Elizabet və qızlar komandası demək olar ki, çılpaq yalnız qısa tuman yerləşir.
  Dörd gözəl qadın döyüşçü, demək olar ki, çılpaq, ingilis toplarına atəş açır və onlar sözün əsl mənasında atəşə yıxılırlar. Qızlar isə özlərini güllələyirlər və onları pulemyotlardan qurğuşunla doldururlar. Və yüzlərlə ingilis özləri üçün düşür.
  Döyüşən gözəllər düşməni biçəcək və tanklarını sözün əsl mənasında cəsədlərin üzərinə qoyacaqlar. Və öldürülən ingilislərin xalçaları yayıldı. Qızlar isə tanka minirlər. Matildaları və Çörçillləri özlərinə aparırlar. Axırıncı tank ancaq çar ordusunun maşınına qaşıya bilər.
  Və bir rus qələbəsi digərinin ardınca gəlir. Almanlar da gəlir. Lakin onların T-3 və T-4 tankları Rusiya maşınları ilə müqayisədə çox zəifdir. Və hələ də kiçik primitiv. Həm də hündür... Çar ordusunun tankları isə çömbəlməkdədir. Və çubuqun özü, atışlara diqqət yetirmədən.
  İşdə İngilislər və ağ bayraqları çölə atırlar. Rusiyanın bir neçə min seçilmiş tankı ilk saatlarda müdafiəni pozaraq yerə endi.
  Anastasiya çılpaq dabanından güllə aldı və güldü:
  - Masajçı!
  Sonra o, çılpaq ayaq barmaqları ilə generalın burnundan tutub üstünə atıb. O, uçdu və süngülərə qarnını çırpdı. Və o qədər qan töküldü.
  Anastasiya ürəkdən qışqırdı:
  - Çar Alekseyə həmd olsun!
  Nataşa da rəqibinin baldırını necə hərəkət etdirəcək və necə gurlayacaq:
  - Yeni slavyan nizamı üçün!
  Və düşmənin başını tərpətəcək. Və onun kəlləsini sındır. Və qışqıraraq:
  - Sərin qızlar, azadlıq pərəstişkarları - yeni nizam üçün mübarizə aparırıq!
  Və sonra Zoya artıq iki pulemyotdan bir anda atəş açır və yalın ayaqları ilə partlayıcı ilə noxud atır.
  Və birinci nömrə altında İngilislərə gedir. Və aldıqdan sonra dumanlı Albion imperiyasının döyüşçüləri silahlarını və birbaşa əsirliyə atırlar.
  Budur Aurora gəlir. Düşməni silahla darmadağın edir. Onun izləyici güllələri olan xüsusi pulemyotu var. O, ingilisləri nunçuk dəstəsi kimi döyür.
  Və burada Svetlana çəkiliş edir. Və düşməni darmadağın edir.
  Ölümcül bir kütlə ilə vurur ... Və dişlərini çılpaq edir.
  Və ciyərlərinin üstündə uğultu:
  - Mən qadınam, ümumiyyətlə, əsl superdir!
  Və sıçrayıb yalın ayağı ilə qumbara atır. Və bütün hissələrə və parçalara parçalanacaq.
  Və qışqıraraq:
  - Mən sinə çılpaq Supermenəm!
  İndi isə qızlar özləri irəliləyirlər... Daha dərindən Britaniya ərazisinə daxil olurlar.
  Oleq Rıbaçenko, yaşı on birdən çox olmayan oğlan bədənində, lakin mayorun epauletləri ilə, özü ayaqyalın və şortda olsa da, ingilisləri biçir. Və çılğın qəzəblə hərəkət edir.
  Yanğına rəhbərlik edir və oxuyur:
  - Sübhü və ən yüksək rəngi yaşayırıq.
  Onunla birlikdə heç vaxt yetkin olmayan qız Marqarita. Ən azından yaşlı qadın olmaması onun üçün yaxşıdır!
  Və bu qız olmaqdan daha pisdir!
  Londonu əhatə edin. İndi də alacaqları ilə hədələyirlər. Və düşmən kütləsi təslim olur. Yalnız padşahın mühafizəçiləri özlərinə boyun əymir və təslim olmurlar. Lakin onlar amansızcasına məhv edilir. Və onlar ümumi, qeyri-insani məhvə rəhbərlik edirlər. Bu baş verən ümumi dağıntıdır. Və maşınlar çox aktivdir.
  Göydə isə Albina və Alvina hesabları yığırlar. Qız artıq Müqəddəs Corc Xaçının bütün yeddi dərəcəsini alıb. Birinci dərəcə: Müqəddəs Georgi xaçı, ikincisi - yay ilə Müqəddəs Georgi! Üçüncüsü qızıl xaçdır. Dördüncüsü, yaylı qızıl xaçdır. Beşincisi, almazlı qızıl xaçdır. Altıncısı almaz və yay ilə qızıl xaçdır. Yeddinci isə yayda və almazda qızıl xaçın ulduzudur!
  Bu qızlar bir davada əlli maşın vurub özlərinə mahnı oxuyurlar:
  - Biz elə gözəllərik ki, sadəcə super və hiper və ümumiyyətlə, gözəl gözəllərik!
  Və diş təbəssümü ilə göz qırpın.
  Bunlar qızlardır - Albina və Alvina... Və onlar kişiləri zorlamağı sevirlər. Özləri isə cazibədar kişi kamilliyini görəndə dilləri ilə işləməkdən çəkinmirlər.
  Və o qızlar sadəcə şəhvət, sevgi və ehtirasın təcəssümüdür!
  Onlar pulsasiya edən jade çubuqlarını necə sevirlər.
  Yüksək dərəcəli döyüşçülər...
  Budur, Çörçill mühasirəyə alınmış Londondan qaçır. Ona görə də buynuzlarına bərk zərbələr vurdular.
  Və ayaqlarını sürüyərək Braziliyaya qaçdı ... Lakin London qarnizonu təslim oldu. Və rus qoşunları İrlandiyanı demək olar ki, müqavimətsiz aldılar. İngilislər artıq nağara təslim olmuşdular ...
  İkinci Dünya Müharibəsi bir il ərzində Axis dövlətlərinin qələbəsi ilə başa çatdı. Afrikanın çox hissəsi ruslardır. Bununla belə, həm Almaniya, həm də İtaliya nəsə tuta bildilər.
  Bundan əlavə, Üçüncü Reyxə İspaniya və Portuqaliya da daxil idi.
  İngiltərədə isə rus qoşunları hökm sürdü və Çar Aleksey də Britaniya monarxı oldu. Rusiya da İsveçi demək olar ki, müqavimətsiz işğal etdi, Almaniya isə Norveçi və daha əvvəl Danimarkanı işğal etdi.
  Hitler Avropanın böyük bir hissəsini işğal etdi. Protektorat ilə Üçüncü Reyx kimi bir qurum yaratmaqla. Rusiya isə imperiyanı yenidən yaratdı və öz tərkibinə daxil etdi.
  Müvəqqəti kövrək sülh vəziyyəti yaranıb. Hansı ki, bu vaxta qədər davam etdi.
  Çar Rusiyası və Almaniya əldə etdiklərini həzm etdilər. Məskunlaşmış koloniyalar.
  Çar Aleksey hələ kifayət qədər gənc idi və bütün dünyanı fəth etməyə tələsmirdi.
  Lakin Hitler birtəhər müqavimət göstərə bilmədi. Ona elə gəlirdi ki, Afrikada çox az torpaq alıb, Rusiya çox böyükdür. Və kiçik Mussolininin oğlu ilə birlikdə Rusiyaya qarşı müharibəyə başladılar. Döyüşlər 1955-ci il aprelin 20-də, Fürerin əlli və altıncı doğum günündə başladı.
  Almanlar Çar Rusiyası ilə müharibə üçün bütöv bir sıra tanklar hazırladılar və görünür, buna çox inanırdılar.
  Panther-5 Rusiya ilə müharibə üçün nəzərdə tutulmuş əsas tank oldu.
  Çəkisi 75 ton olan bu avtomobil sərin idi.
  Və ümumiyyətlə, 100EL-də 128 millimetrlik bir silah həqiqətən sarsıdıcı gücdür. Və döysə, hətta çar ordusu da yetərli görünməyəcək.
  Və daha güclü bir tank var: "Tiger" -5, daha da ağır zirehli. Və yüz ton ağırlığında!
  Rusiyada əsas tank "Aleksey" -4 cəmi əlli ton ağırlığında və cəmi 105 mm kalibrli bir silahdır. Ancaq daha mükəmməl, piramidal və 1800 at gücünə malik qaz turbinli mühərriklə, yəni çox hərəkətlidir.
  Alman daha kütləvi və güclüdür. Xüsusilə dəhşətli "Lions" -5 iki yüz ton ağırlığında. Hansı ki, Hitlerin şansını o qədər də artırmır. Beləliklə, super ağır tanklar çox bahalı və daşınması çətindir. İstifadə və tətbiqdə bəzi üstünlüklərə baxmayaraq.
  Hər halda Hitler buna dözməyib çar Rusiyasına qaçdı. Və döyüş başladı.
  Rus ordusunun güclü istehkam dəstələri düşmənin irəliləməsini dayandırdı. Və almanlar ilişib qaldılar. Və çar ordusu daha çox qüvvəyə malik olduğu Afrikada hücuma keçdi. İtalyanlar isə ilk zərbələri hiss etdilər. Onların qoşunları çox zəif və nizam-intizamı aşağıdır, Rusiyaya müqavimət göstərmək üçün daha çox geridə qalmış texnikaya malikdir.
  Üç həftəlik döyüşlərdən sonra çar ordusu italyanları Somali və Efiopiyadan qovdu.
  Hörmətli qızlar Anastasiya, Nataşa, Zoya, Augustina, Svetlana. Onlar hələ əlli il əvvəl Yaponiya ilə döyüşəndə olduğu kimi gəncdirlər. Aleksey Çarın artıq nəvələri var və qızlar hələ də tazı, sərt, aqressiv və cəsurdurlar.
  Və əlli illik müharibədə qızlar cavan qaldılar. Və onların dərisində bir qırış və bir çatlaq yoxdur. Onlar çiçəklər qədər gözəl və təzədirlər.
  Oleq Rıbaçenko və ortağı Marqarita hələ də uşaqdırlar - onlar ümumiyyətlə yetkinləşməyiblər. Heç olmasa xaricdən. Lakin onlar çitalardan daha sürətli qaçırlar. Və onları nə süngü, nə də güllə götürür.
  Bu uşaqlar yalın ayaqları ilə iti disklər atmağı çox sevirlər. Onlar böyük döyüşçülərdir!
  Və istənilən güc diz çökdürüləcək!
  Anastasiya, Nataşa, Zoya, Avqustin, Svetlana da II Aleksandrın dövründə türklərlə vuruşmuşlar. Beləliklə, onların yüz ildən çox yaşı var. Amma cadugər olduğuna görə qocalmırlar. Və ölməz olduqları üçün Rodnoverie'nin gücündədirlər.
  Çarın Efiopiyadakı nümayəndələri isə özlərinə qaçırlar, italyanlar isə artıq doğrayırlar.
  Və yenə də yalın ayaqlarını öpməyə məcbur edirlər. Və qızlar, əlbəttə ki, təsvirolunmaz gözəlliyə və ruhlarında alovlu bir ehtirasa sahibdirlər. Onları aşağı salmaq olmaz. Onlar ölkənin böyüklüyünə bənzəyir. Və böyük zəmanətlə qalib gəlirlər.
  Rusiya çar imperiyası əsasən kontinentaldır və rus xalqına xasdır. Çoxlu xalqların qarışdığı, Rusiyanın əriyən tipli rus milləti başqa xalqları da udmaq, onları yavaş-yavaş assimilyasiya etmək, onlara zülm etməmək olar. Ona görə də çar imperiyası böyüdü. Yavaş-yavaş krallıq ardınca krallıq... İndi isə dünya hegemonluğuna çox az şey qalıb. Rusiyanın əhalisi Üçüncü Reyx və İtaliyadan qat-qat çoxdur.
  Beləliklə, onun tutmaq və həzm etmək üçün hər şansı var. Xüsusən də rəqiblərin daha zəif olduğunu nəzərə alanda. Həm də hamı Hitler və Mussolini rejimindən razı deyil.
  Beləliklə, Afrikada bir çox yerli tayfalar və müstəmləkə birləşmələri rusları dəstəkləyir. Beləliklə, cəngəllik üçün rus avadanlıqları daha uyğundur.
  Döyüşlər göstərdi ki, almanların təkcə Pələng -5 ilə deyil, hətta Panther -5 ilə də problemləri var. Bəli, Fritz nəzərəçarpacaq dərəcədə keçdi. Çar ordusu Efiopiyadan keçib Liviyanı vurduqdan sonra alman birlikləri də dənizə çıxdı. Göydəki döyüşlərdə isə Alman inkişafları kral aclarını təəccübləndirdi - xüsusilə diskoteka formalı cihazlarla. Və rus maşınları qəzəbli qəzəblə əzildi.
  Amma say baxımından, təbii ki, almanlar rəqib deyil. Bəli, diskotekalar çox bahadır və onların sayı nisbətən azdır. Özləri də toxunulmazdırlar, amma atəş edə bilmirlər, yalnız laminar reaktivlə vururlar. Və manevr edə bilən rus maşınları gedə bilər.
  Göydəki kral ordusu isə güclüdür. Dənizdə isə daha da güclüdür. Üçüncü Reyx zəif olmasa da. Amma yenə də qüvvələr qeyri-bərabərdir.
  Əhali və iqtisadi potensial baxımından isə Üçüncü Reyx Rusiyanın öhdəsindən gələ bilməyəcək.
  Və əgər qızlar çox güclü və gözəldirsə, döyüşürlər, deməli, ümumi bir tıxanma var.
  Elizabet və komandası alman canavarları ilə döyüşür və hətta qalib gəlməyi də bacarır. Və onlar nasistlərin daha böyük və daha ağır maşınlara sahib olmasından utanmırlar.
  Burada qızlar düşmən tanklarından yan keçib sağ tərəfə keçirlər. Və onların düşmənlə heç bir problemi yoxdur. Düşmənlərini əzirlər və oxuyurlar:
  - Qəzəbli tikinti qrupu! Qəzəbli inşaatçı!
  Hitler mat edəcək! Hitler mat edəcək!
  Və düşməni çox asanlıqla darmadağın edirlər. Qızlar isə gülməyə bilmirlər.
  Ancaq nasistlər boyun əyərək yola düşürlər. Artıq Liviyada bir neçə İtaliya diviziyası demək olar ki, döyüşmədən təslim olur. Çar ordusunun əsgərləri isə irəliləyir. Burada Alp dağlarından olan Fritz güclü bir zərbə ilə darmadağın edilir və çar qoşunları İtaliya boyunca yürüş edir. Kiçik Mussolini ordusunun ayaqyalın qızları çar ordusunun rəngli ratilərini salamlayırlar. Bütün millətlərdən olan milyonlarla əsgər İtaliyanı doldurur. Əlli ton ağırlığında olan on min mobil tank "Aleksey -4" hər tərəfdən atəşə tutulduqda demək olar ki, keçilməzdir.
  İtaliya koalisiyanın daha zəif halqası kimi çox tez ölür... Mayın 30-da çar qoşunları Romanı demək olar ki, döyüşsüz ələ keçirdilər. Və Mussolini imperiyasının paytaxtı süqut etdi.
  Və yenə rus ordusunun qızları tozlu, yalın ayaqlarını düşməni öpməyə məcbur edirdilər. Axı başa düşürlər ki, düşmənə onun real vəziyyətini göstərmək lazımdır.
  Albina və Alvina hesabları yığaraq, hətta Aleksey beşikdə yatarkən yaponlarla cadugərlərlə necə vuruşduqlarını xatırladılar. Həm də çox gülməli idi.
  Qızlar hələ müharibədən doymayıb və almanları havada gülləbaran edirlər. Albina hətta qeyd etdi:
  - Burada nasistləri məğlub edirik, bəs onda nə?
  Alvina əminliklə dedi:
  - Latın Amerikasını fəth edin!
  Albina şübhə ilə dedi:
  - Yaxşı, daha iki-üç aydır! Daha sonra?
  Alvina gülümsədi və cavab verdi:
  - Pişik ilə şorba!
  Albina qəzəblə bildirdi:
  - Yox, həyat üçün daha real bir plan olmalıdır!
  Alvina həvəslə dedi:
  - Deməli, bir dəstə uşaq dünyaya gətiririk!
  Albina bunu təsdiqlədi:
  - Bu artıq yaxşıdır!
  İtaliya faktiki olaraq ələ keçirilib. Kiçik Mussolini Fransaya qaçır... Rus qoşunları Siciliyanı işğal edir. Afrikadakı bütün makaron müəssisələri artıq itirilib. Yalnız alman anklavları qalmışdı, lakin çar ordusu da onlara doğru irəliləyirdi. Daha güclü bir düşmənlə döyüşdə Afrikanın tamamilə itirilməsi təhlükəsi.
  Almanlar öz qüvvələrini hesablamamış kimi görünürdülər. İndi isə çar qoşunlarının zərbələri altında üzürlər.
  On minlərlə tank isə artıq Fransanın cənubundadır və Tulonu götürüblər... Bikinili qızlar şəhərin ətrafında tullanır və nasistləri diz üstə qoyurlar. Özlərini zorla çılpaq dabanlarını öpüb gülürlər.
  Və burada bir qızı sinəsindən öpə bilərsiniz - o peşman deyil!
  Bu qədər uğurlar. Almaniyanın cənubunda da rus diviziyaları yarılır. Və artıq Vyananı aldılar. Və Münhenə hücum edirlər. Nasistlər zərbələrə tab gətirdilər və əllərini yuxarı qaldırdılar. Və özünüzə təslim olun!
  Oleq Rıbaçenko, təbii ki, ön sıralarda mübarizə aparanlar arasındadır.
  Və oğlan şəxsən üç alman generalını əsir götürür. Bunun üçün o, monarxdan xüsusi mükafat alır.
  Eyni zamanda, əbədi oğlan ayaqyalın və şortikdir.
  Çar Aleksey qələbələrə sevinir. Bəs nə oldu? Hitler iblis özü ilgəyə dırmaşdı. Onun E seriyalı tankları heç bir şəkildə piramidal tanklara qarşı çəkmir.
  Çar Aleksey qəhrəmanları və qəhrəmanları mükafatlandırır. Və bunu böyük həvəslə edir.
  Belə bir ata padşahı ancaq sevmək və hörmət etmək olar. Rus qoşunları artıq almanları Mərakeşdən çıxarıblar. Və demək olar ki, bütün Afrika Rusiya ərazisidir. Və nə? Beləliklə, daha yaxşı oldu!
  Çar Aleksey Albina və Alvinanı yeni mükafatla Rusiyanın ən yaxşı eysləri ilə təltif etdi. Yay və almazlı platin Corc Xaç ulduzu.
  Döyüşçülər buna həqiqətən layiqdirlər. Və belə bir gücə sahibdirlər. Və nasistləri məğlub etdi. Və finiş xəttinə gedin. Artıq çar ordusu Ruhr bölgəsinə yaxınlaşır və orada şiddətli döyüşlər gedir. Onlar nasistlərə boyun əymək istəmirlər. Fransada isə artıq Parisi əhatə edirlər. Yerli əhali çar ordusunu alqışlayır və dayanmayacaq.
  Düşmən təslim olmaq səviyyəsindədir deyə bilərsiniz. Hitler tələsir və artıq iyulun ortasıdır. Almanların mövqeyi isə demək olar ki, ümidsizdir.
  II Aleksey və ya böyük kimi sərin bir padşahla əlaqə qurmağın mənası budur.
  Nəhayət, Afrikadakı Wehrmacht qoşunlarının qalıqları artıq təslim oldular. Rus qoşunları Parisdən keçdi. Vəziyyət almanlar üçün kritik hala gəldi.
  İyulun sonunda Ruhr tamamilə geri alındı. Rus qoşunları isə Baltik dənizinə yaxınlaşır.
  Hitler Berlindən Latın Amerikasına qaçır. Kral birlikləri Danimarkaya qədəm qoyur və Norveç daha əvvəl azad edilir. Pal və Lissabon. Avqust ayında Berlinə hücum başladı. Və Üçüncü Reyxin paytaxtı alınır. Daha sonra hücumu davam etdirən çar ordusu Madridi azad edir.
  Cəbəllütariq qalası sonuncu dəfə sentyabr ayında alınıb. Sitadeli yıxdılar... Və daha bir müharibə demək olar ki, bitmək üzrədi. Nədənsə təəccüblü dərəcədə qısa və yüngül olduğu ortaya çıxdı.
  Çar Aleksey bütün dövrlərin və xalqların ən böyük fateh titulunu aldı.
  Lakin Hitler hələ də sağdır və qaçmağı bacarıb. Bu canavarla nə etmək lazımdır? Qəribədir, amma Latın Amerikası bu tiranı ekstradisiya etmək istəmirdi. Və sonra, 1957-ci il mayın 1-də Latın Amerikasına qarşı son kampaniya və Yer planetinin tarixində son müharibə başladı. Qoşunlar heç bir problem olmadan irəlilədilər. Yerli qüvvələr hərbi cəhətdən çox zəif idi və rus qoşunlarına müqavimət göstərə bilmirdi.
  Elizabeth və komandası yenicə batareyanı vurdular, indi yolda düşmənlər təslim olmaqdan başqa heç nə etmirlər.
  Qız gülərək dedi:
  - Bu müharibədir!
  Ketrin gülümsəyərək dedi:
  - Bəşəriyyət tarixində son müharibə!
  Elena təklif etdi:
  - Elə isə gəlin dünyaya tost deyək! Və gələcək yaradılış!
  Qızlar isə hətta çılpaq ayaqlarının üstündə bir-birlərini ləzzətlə öpürdülər.
  Bax, işlər yaxşı gedir...
  Anastasiya və komandası özlərinə qaçır və çılpaq barmaqları ilə rəqiblərə qumbara atırlar. Düşmənləri cırmaq və dişlərini qıcırtmaq.
  Nataşa oxudu:
  - Mən böyük xəyalların qızıyam!
  Və ölümcül qumbaraatanı necə işə salmaq olar. Bəli, belə qızlarla zəif ola bilməzsən. Onlar bunu bağışlamayacaqlar.
  Onlar nasistlərə mərhəmət göstərmədən özlərinə hücum edəcəklər. Qoy bu halda tam olaraq faşistlər olmasın.
  Zoya da yalın ayağı ilə qumbara atır və fısıldayır:
  - Düşmən üzərində qələbə üçün!
  Sonra Avqustin pulemyotdan atəş açıb yalın ayağı ilə qumbara atdı.
  Və qışqırır:
  - Çarəsiz zərbə!
  Və sonra Svetlana rəqiblərinə təzyiq göstərəcək və onları cırıq xəmirə yeyəcək.
  Budur qızlar.
  Və qışqırır:
  - Çar Aleksey bizim kumirimizdir!
  Mexiko alındı, Kuba isə tutuldu. Rus qoşunları şimaldan cənuba doğru hərəkət edir. Və bunu çox uğurla edirlər. Onlara qarışmayacaqsınız. Və böyük bir qələbə olacaq.
  Hava döyüşündə Albina və Alvina hesab qazanmaqda çox müvəffəq olurlar. Onlar zəiflik göstərməyə ehtiyac duymayan döyüşçülərdir. Səviyyəsinə görə Rusiyadan çox geri qalan təyyarələri vururlar. Ən əsası isə sükan arxasında bikinili ayaqyalın qızlar dayanır. Hamını döyürlər. Və döyüşə girən hər kəsi gülləbaran edirlər.
  Artıq Nikaraquadan keçdi. Çar ordusunun maşın armadasını dayandırmayın. Və rus qoşunları gəlir. Və getdikcə daha çox rəqib təslim olur. Və düşmənləri əsir sütunları ilə qovdular. Və düşməni diz çökdürün.
  Anastasiya özünə tərəf qaçır və rəqibləri səcdə etməyə və onun çılpaq dabanlarını öpməyə məcbur edir.
  Bu qədər düşmən təslim oldu. Və onların çoxu nağaraların ritminə təslim olurlar. Və pəncələrini qaldırın.
  Rusiya qoşunları artıq Venesuelaya daxil olub. Vəziyyət getdikcə sakitləşir.
  Braziliya ən böyük rəqibdir, onu sındırmaq nisbətən asandır. Və o, təslim olmağa məcburdur.
  Qızlar Rio-de-Janeyroda gəzirlər, oğlanlar isə onların çılpaq ayaq izlərini öpürlər.
  Nataşa gülərək deyir:
  - Yenə də yaxşı yaşa!
  Zoya şübhə ilə dedi:
  - Ayaqlarını divara söykəyib yatanda o qədər də pis deyil!
  Və qızlar güləcəklər. Onlar, əslində, həmişəkindən daha gülməli olurlar. Bəs sən onlarla nə edirsən...
  Oleq Rıbaçenko ilə döyüşən bir oğlan da var. Əlli ildən artıqdır ki, çar ordusunda xidmət edir. Polkovnik rütbəsinə qədər yüksəldi, çoxlu mükafatları var və hələ də on bir yaşında görünür. Və onunla birlikdə əbədi qız Marqarita. O, yetkin qadın idi və qocalmaqdan çox qorxurdu. Və nəticədə o, əbədi olaraq bir qız olaraq qaldı. Ancaq yüz il uşaq oldular. Və sonra on altı yaşa qədər böyüyəcəklərinə söz verilir - bu, ümumiyyətlə, yaxşıdır! Oğlan, məsələn, qırxmaq lazım olmayacaq!
  Bir oğlan və bir qız yalın ayaqları ilə düşmənlərə qumbara atıb oxuyurlar:
  - Qələbələrin sevinci genişlənir,
  Hitleri dar ağacları gözləyir!
  Budur, Rusiyanın rəqiblərinin son qalası - Argentina. Hitler orada gizləndi.
  İyulda isə rus qoşunları Argentina ərazisinə daxil olur. Müqavimət zəif idi. Beləliklə, paytaxt demək olar ki, döyüşsüz düşdü. Hitlerin özü isə 1957-ci ilin avqustunda tapıldı... Kəmərdə sallanan halda. Görünür, özlərininkini götürüb asıblar.
  Çili də təslim oldu. Beləliklə, bəşər tarixində son müharibə başa çatdı.
  Əbədi gəncliyə sahib olan on iki cadugər qız qələbəni qeyd etdi. Ancaq başqa bir oğlan, Oleq Rıbaçenko, deyəsən, çox məmnun idi. Nəhayət, neçə il orduda keçdiyini öz kefiniz üçün yaşaya bilərsiniz.
  Və ruslar artıq 1947-ci ildə kosmosa getdilər və 1954-cü ildə Aya uçdular. Və 1967 Marsa. Və daha yeni nailiyyətlər. Günəş sistemi tədricən tabe edildi. 1975-ci ildə yetmiş il hakimiyyətdə olan II Aleksey təyyarədə qəzaya uğradı. Beləliklə, bütün zamanların və xalqların ən böyük monarxının hakimiyyəti başa çatdı.
  Və oğlu yeni kral oldu: II Michael. Və Rusiya kosmosun genişlənməsinə keçdi.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita 2005-ci ildə Marsda gəzirlər. Oğlan qeyd edir:
  "Uşaq olmağımdan yüz il keçdi. Və mənim on altı yaşıma çatmağın vaxtı deyilmi?
  Özü də qıza oxşayan Marqarita belə cavab verir:
  - Mən də müqavilə ilə böyüməliyəm! Bəs niyə biz hələ də uşaqıq?
  Oleq çiyinlərini çəkdi... Qarşılarında qəfildən qanadlı mələk-demiurj obrazı peyda oldu.
  Gözəl məxluq dedi:
  Siz missiyanızın bir hissəsini tamamladınız.
  Ancaq indi məkan sizi gözləyir! Və kosmik dünyalar! Buna görə yaşa və mübarizə apar!
  Oleq Rıbaçenko təbəssümlə soruşdu:
  - On altıda bizə cəsədlər vəd etdin!
  Mələk gülümsəyərək başını tərpətdi.
  - Bəs Marqaretdən nə istəyirsən?
  Marqarita razılaşaraq başını tərpətdi.
  - Daha çox?
  Mələk mirvari dişlərinin təbəssümü ilə başını tərpətdi.
  - Bu sən olacaqsan! Amma on altı yaşa qədər böyüsün, min yaşın olacaq! Və sonra əbədi olaraq gəncliyində qalacaqsan!
  Oleq və Marqarita bir ağızdan qışqırdılar:
  - Bu ədalətli deyil!
  Angela gülümsəyərək dedi:
  - Ölümsüzlüyün qiyməti belədir! Ancaq ölməz qocalardan qat-qat yaxşı ölməz uşaqlar olmağa razılaşın!
  Oğlanla qız bununla razılaşdılar:
  - Bəli, daha yaxşı!
  Və yüksək səslə gülün!
  Doğrudan da, bu fani insanlar nədir? Bütün dövrlərin və xalqların ən böyük çarı Aleksey belə getdi. Onları isə parlaq macəralarla dolu bir əbədiyyət gözləyir.
  
  
  
  NAPOLEON RUSİYAYA GƏTMƏDİ!
  . Böyük imperatorun Rusiyaya getmədiyi, alayları ... Türkiyəyə köçürdüyü alternativ tarix! Yaxşı, əlbəttə, niyə olmasın? Niyə Balkanları Osmanlı hökmranlığından azad etməyək?
  Və düşmən, əlbəttə, çox güclü deyil. Bəli və bundan əvvəl ruslar tərəfindən döyüldü.
  Və Napoleonun ordusu məcburi yürüşə çıxdı. Və Bosniyadan İstanbula qədər demək olar ki, müqavimət göstərmədən getdi. Bir maneə - dağlar, çaylar, qalalar... Və epizodik müqavimət. Əhali isə fransızları və avropalıları xilaskar kimi qarşılayır.
  Napoleon 1812-ci ildə İstanbulu ələ keçirdi. Sonra Kiçik Asiyada döyüşdü. Hind okeanına və Məkkəyə çatdı. Bundan sonra fransızlar və onların muzdluları Misirə köçdülər.
  İndiyə qədər Napoleon Rusiyaya getmədi, Osmanlı mülklərini fəth etdi. Ola bilsin ki, bəzi falçılar onu çar imperiyası ilə müharibə olacağı təqdirdə mümkün uğursuzluqdan xəbərdar ediblər.
  İngilislər 1814-cü ildə İspaniyaya enməyə cəhd etdilər. Napoleon Parisə qayıtdı. Və güc toplayıb sürətlə İspaniyaya köçdü və orada ingilisləri məğlub etdi. Bundan sonra fransızlar Pireneylərdə bir qədər möhkəmləndilər.
  Onların qoşunları Mərakeşə çatdı və Afrikanın bütün şimalını və Sudanı işğal etdi.
  Beləliklə, onlar Aralıq dənizində universal hökmranlıq qurdular. Cəbəllütariqi də aldılar. Və onlar da gücləndilər. İngiltərə ilə müharibə qarışıq müvəffəqiyyətlə davam etdi. Hər iki tərəf dənizdəki atışmalardan yorulub. Napoleon isə nömrəni götürmək istəyirdi. Və getdikcə daha çox yeni gəmilər tikildi, dənizçilər yetişdirildi. Tədricən böyük insan və ərazi resurslarına malik fransızların say üstünlüyü təsir göstərməyə başladı.
  Və taqətdən düşmüş ingilislər təslim olmağa başladılar. Nəhayət, 1825-ci ildə amfibiya enişi baş verdi. Və Napoleon nəhayət Londonu aldı. Beləliklə, müharibə başa çatdı. Artıq yaşlı imperator dincəlmək və dinc tikinti ilə məşğul olmaq qərarına gəldi. Yeganə odur ki, fransızlar Afrika boyunca hərəkət etməyə və onun cənubunu fəth etməyə davam etdilər. I Nikolay Rusiyada hakimiyyətə gəldi. Ruslar İranla müharibə aparırdılar, lakin qələbələrə baxmayaraq, onu fəth etmədilər, ancaq mötədil ərazi ələ keçirmələri ilə məhdudlaşdılar. Sonra Rusiya Qafqazda Şamil müharibəsi ilə üzləşdi və uzun müddət bu müharibəyə bağlı qaldı.
  Napoleon 1837-ci ilə qədər hökmranlıq etdi və altmış səkkiz yaşında öldü. Onun yerinə oğlu II Napoleon keçdi. İyirmi altı yaşlı gənc sarışın imperator, bundan əvvəl İtaliya və Roma İmperiyasının kralı idi. Əlbəttə, o, atası Birinci Napoleonun şöhrətini üstələmək istəyirdi.
  Və II Napoleon ilk kampaniyasını İrana, daha sonra Hindistana etdi. Təbii ki, dünyanın ən böyük və ən yaxşı təşkilatlanmış ordusu həm İranı, həm də Hindistanı nisbətən tez fəth etdi. Afrikanın fəthi də tamamlandı. Fransa Latın Amerikasında müharibələr apararaq İspaniya və Portuqaliya müstəmləkələrini nəzarətə götürməyə çalışırdı. Bu, nədənsə Rusiyadan asılı deyildi. Lakin fransızlar uzun sürən müharibələrdən sonra nəhayət Latın Amerikasında möhkəmləndilər. 1856-cı ildə II Napoleon vəfat etdi və onun oğlu III Napoleon taxta çıxdı. O vaxt onun cəmi on altı yaşı vardı. Və 1858-ci ildə III Napoleon Rusiyaya qarşı kampaniyaya başladı.
  Böyük babasını üstələmək qərarına gəldi. Rusiyada isə hələ də təhkimçilik hökm sürür. Və ölkə, əlbəttə ki, Napoleon Fransası ilə döyüş gücü baxımından müqayisə olunmazdır.
  III Napoleon qələbəyə ümid edirdi. Və iki milyon əsgər Rusiya boyunca hərəkət etdi. Onlar üç sütunla getdilər: Kiyevə, Moskvaya və Sankt-Peterburqa. Ancaq Rusiyanın öz Kutuzovu yox idi.
  Və çar II Aleksandr Kazana qaçmağa məcbur oldu. Moskva və Sankt-Peterburq və Kiyev tutuldu. Rusiyaya qarşı dünyanın hər yerindən qoşunlar və daha təkmil silahlar var idi. Hətta III Napoleonun ordusunda ilk yüngül tanklar meydana çıxdı.
  Bəli, belə bir gücə müqavimət göstərə bilməzsiniz. Çar II Aleksandr fransızlara sülh təklif etdi. Lakin Üçüncü Napoleon bütövlükdə Rusiyaya ehtiyacı olduğunu bəyan etdi.
  Bir sözlə, partizan müharibəsi başladı. Ancaq Napoleonda çoxlu qoşun var. Bundan əlavə, III Napoleon təhkimçiliyin ləğvini elan etdi. Bu da xalqın bir hissəsi onun tərəfinə baş əydi. Müharibə bir neçə il davam etdi və Napoleonun qoşunları Sakit okeana çatdı.
  Sonda bir kompromis tapıldı. III Napoleon II Aleksandrın qızı ilə evləndi və tac taxdı. Rusiya isə nəhəng imperiyanın bir hissəsi kimi müəyyən muxtariyyət aldı.
  Üçüncü Napoleon hələ də Çində döyüşdü, onun qoşunları Avstraliyaya çatdı və Hind-Çinini fəth etdi. Və 1877-ci ildə öldü və Dördüncü Napoleon taxta çıxdı. On dörd yaşında bir gənc. I Napoleonun nəvəsi və rus çarlarının ana nəslindəndir. Dördüncü Napoleon dünyanın fəthini başa vurdu - ABŞ-ı və bütün digər adaları fəth edərək ... Dünya imperiyası yarandı. Sonra qalan yalnız kosmosa hücum etmək idi.
  Amma heç bir kədər yox idi, amma şeytanlar hiylə işlətdilər. IV Napoleon 1894-cü ildə vəfat etdi. Daha doğrusu, Afrikada ovda ölüb. Və onun taxtını dörd yaşlı oğlan Beşinci Napoleon aldı.
  Nə isə, Napoleonun nəsli çox da inadkar deyildi. Və təbii ki, qarışıqlıq başladı. İndi Latın Amerikasında, indi Çində, indi Rusiyada.
  Lakin qoşunlar iğtişaşları və separatçıları yatırdılar. Beşinci Napoleon böyüdü və üsyanları qətiyyətlə yatırmağa başladı. Bundan sonra birtəhər Yer planeti sakitləşdi. Və 1914-cü ildə ilk insan kosmosa uçdu! 1917-ci ildə insanlar Aya endi.
  Tədricən bəşəriyyət sabitlik əldə etdi. İndi isə kosmosa genişlənmə. 1935-ci ilə qədər insanlar Günəş sistemindəki bütün planetləri ziyarət etdilər və Ayda yaşayış məntəqəsi peyda oldu. Beşinci Napoleon 1960-cı ilə qədər - altmış altı il - Bonapartlar arasında rekord idarə etdi və şöhrət içində öldü. Taxt VI Napoleona verildi. Bu vaxta qədər insanların cavanlaşması ilə bağlı uğurlu təcrübələr artıq aparılmağa başlamışdı. Və 2000-ci ildə insanlar qonşu ulduzlara nüfuz etməyə başladılar. 2020-ci ilə qədər Yer planetindən kənarda insanların ilk məskənləri yaradılıb.
  
  İVAN Dəhşətli ZƏHƏRLƏMİR
  Bu İvan Dəhşətli 1584-cü ildə zəhərlənməyib (niyə onun ümumiyyətlə zəhərləndiyi fikrini aldılar?), lakin daha bir müddət yaşadı. İngilis şahzadəsi ilə evlidir. Və eyni zamanda Sibiri fəth etdi, orada şəhərlər saldı. 1590-cı ildə oğlu İskəndər ingilis şahzadəsində dünyaya gəldi. 1591-ci ildə oğlu Dmitri öldü, lakin ruslar illərini isveçlilərdən geri aldılar. 1592-ci ildə Narvanı ələ keçirdilər.
  Polşa və Rusiyanın İsveçə qarşı birgə müharibəsi 1593-cü ildə Vıborqun tutulması ilə başa çatdı. Və 1594-cü ildə İsveç müharibəsinin məğlubiyyəti.
  Beləliklə, Rusiya Baltik sahilindəki şəhərləri geri aldı və Narvada, eləcə də Vıborqda möhkəmləndi. 1595-ci ildə İvan Qroznı Nevanın ağzında bir şəhər tikməyi əmr etdi. Beləliklə, Aleksandrovsk yüz ildən çox əvvəl yaranmışdır. İvan Dəhşətli oğlunun və İngilis şahzadəsinin şərəfinə il adlandırıldı.
  Sonra İvan Dəhşətli Sibir boyunca hərəkətini davam etdirdi. Onun döyüşçüləri Amur çayına doğru irəlilədilər. 1598-ci ildə altmış beş il - Rusiya üçün rekord və Yer planetinin tarixində krallığın ən uzun müddətlərindən biri olan İvan Dəhşətli vəfat etdi. Onunla bir il və varisi Fedot öldü. Və Birinci İskəndər padşah oldu. O, taxta çıxanda cəmi səkkiz yaşında idi. Lakin Boris Godunov regent oldu. Və hər şey az-çox getdi. Düzdür, aclıq illəri olub. Sonra 1605-ci ildə Polşa ilə müharibə. Sonra ilk dəfə İskəndər özü orduya komandanlıq etdi. Polyaklar Smolenski mühasirəyə almağa cəhd etdilər, lakin tamamilə məğlub oldular. Ruslar hücuma keçdilər - Kiyev və Polotski aldılar. Polyaklar Berezina boyunca torpaqları, Kiyevi isə sol sahil Ukraynaya verdilər.
  Bir müddət sükut çökdü. Rusiya şərqdə irəliləyirdi. Sakit okeana çatdı və orada yeni şəhərlər qurdu.
  Daha sonra Türkiyənin zəifləməsi ilə üst-üstə düşən Krımda kampaniya başladı. Rusiya Azovla birlikdə Krım xanlığını da fəth etdi.
  Beləliklə, böyük bir imperiya yarandı. Sonra yenidən polyaklarla müharibə. İskəndər bəyan etdi - biz bütün Kiyev Rusunun torpaqlarını geri alacağıq.
  Və belə oldu. Çar və böyük sərkərdə Skopin-Şuyskinin başçılıq etdiyi rus qoşunları hələ də polyakları məğlub edə bildilər və hətta Varşavanı da aldılar.
  Bəzi mübahisələrdən sonra Polşa Birinci İskəndəri çar olaraq qəbul etdi. Bundan sonra slavyanların böyük gücü yarandı. 1630-cu ildə Rusiya cənuba çevrildi. Türkiyə ilə müharibəyə getdi. Osmanlı İmperiyası tənəzzülə uğradı və itirməkdə idi.
  Rusiya Balkanları geri aldı, hətta Konstantinopola da girdi. Osmanlı taxtı Çar İsgəndərə keçdi. İndi rus alayları Misirə çatdı. Və 1640-cı ildə Küveytlə həm Məkkəni, həm də İraqı fəth etdilər. Böyük bir imperiya qurun. 1645-1647-ci illərdə İranla müharibə olub. Fars da Rusiyaya tabe oldu. Mancuriya İmperiyası ilə müharibə Şimali Çinin tutulması ilə başa çatdı.
  Çar İsgəndər rus olmayan əhalinin sayının çoxalmasını nəzərə alaraq hətta ekumenik şura da çağırdı. Pravoslavlıqda dörd arvad almağa icazə verən dəyişiklik edildi.
  Müsəlmanlar tərəfindən pravoslavlığın qəbulunu asanlaşdırmaq və yeni fəth edilmiş torpaqların ruslaşdırılmasını sürətləndirmək istəyi nə ilə nəticələndi.
  1658-ci ildə altmış il hökmranlıq edən, həm də böyük Rurikoviç olan Çar Aleksandr birinci öldü.
  Birinci İskəndərin oğlu Birinci Mixail yeni çar oldu. Yeni padşahın artıq qırx yaşı var idi. Və atasının təcavüzkar siyasətini davam etdirdi. Rus qoşunları Hindistana köçdü. Müharibələr olub.
  Hansı ki, orada rus hökmranlığının qurulması ilə başa çatdı. Sonra Çinlə böyük müharibə oldu. Maykl 1671-ci ildə öldü. Və müharibəni oğlu Aleksey birinci Rurikoviç davam etdirdi. Təxminən otuz yaşlı gənc padşah enerjili şəkildə əmr verdi və böyük qələbələr qazandı. Çin bir neçə illik müharibədən sonra fəth edildi.
  Bundan əlavə, Rusiya Hind-Çinini də fəth edərək, şərqə və cənuba doğru irəliləməyə davam etdi. Sinqapura çatana qədər. 1701-ci ildə Aleksey də öldü və oğlu Peter böyük bir donanma qurmağa başladı. Rusiya Sakit Okeandakı adalardan keçərək Avstraliyaya endi.
  Eyni zamanda, Avropaya genişlənmək istəyi var idi. Və 1715-ci ildə Avstriya ilə müharibə başladı. Üstün rus qoşunları Avstriyanı tez bir zamanda fəth etdilər. Sonra Almaniya ələ keçirildi. Reyn çayına çatdıq. Və 1721-ci ildə İtaliyanı fəth etdilər. Beləliklə, Böyük Pyotr Avropaya pəncərəni kəsdi. Misirlə birlikdə. Eyni zamanda ruslar Alyaska vasitəsilə Kanadanı işğal etdilər. 730-cu ildə Böyük Pyotr öldü və taxta onun nəvəsi İkinci Pyotr - Rurikoviç keçdi.
  Onun hakimiyyəti aktiv oldu, gənc Fransa ilə müharibəyə başladı və Kanadanı fəth etdi və daha çox say üstünlüyünə sahib olan rus qoşunları Parisi aldı. Hollandiya da fəth edildi. Baxmayaraq ki, partizan müharibəsi orada uzanırdı. Amma sonda o, əzildi.
  Daha sonra 1745-ci ildə həm İspaniya, həm də Portuqaliya yıxıldı. Amma bir neçə il partizan müharibəsi də gedirdi. 1753-cü ildə İkinci Pyotrun ölümündən sonra taxta İkinci Pyotrun oğlu Üçüncü Pyotr oturdu. Yeni padşah Afrika və Amerika boyunca hərəkət etməyə davam etdi. Müharibə 1761-ci ildə son Böyük dövlət olan İngiltərə ilə başladı. Rusiya əvvəlcə dənizdə o qədər də uğurlu deyildi.
  Lakin sonra ingilislər say üstünlüyü və təcrübəli komandirlər tərəfindən məğlub oldular. Və eniş var idi. 1767-ci ildə London dağıldı.
  Və 1780-ci ildə Üçüncü Pyotr da öldü. Onun iyirmi səkkiz yaşlı oğlu Birinci Pavel taxta çıxdı. Rusiyanın artıq ciddi rəqibləri yox idi və Afrika və Latın Amerikası boyunca irəliləyirdi. 1820-ci ildə Birinci Pavel altmış səkkiz yaşında vəfat edəndə Rusiya bütün dünyanı fəth etməyi başa vurdu. Və İvan Beşinci, qırx iki yaşında, taxta çıxdı.
  Mübarizə aparacaq heç kim yox idi. Elm isə kosmos genişliklərinin fəthinə hələ çatmayıb. Buna baxmayaraq, İvan Aya uçuşlar sifariş etdi. Necə ki, imperiya irəli getməlidir. Və 1833-cü ildə bir insan ilk dəfə kosmosa uçdu. Və 1845-ci ildə ruslar nəhayət Aya endi.
  İmperator Beşinci İvan 1847-ci ildə vəfat etdi. Taxtın yerinə II Aleksandr keçdi. Kosmosa genişlənmə davam edir. 1861-ci ildə Marsa eniş. Və sonra günəş sisteminin bütün planetlərində.
  Və sonra başqa ulduzlara uçdular ...
  
  DONALD TRAMP RUZVELTİN YERİNƏ
  Budur o, Donald Tramp İkinci Dünya Müharibəsi zamanı Ruzveltin yerində olub. Bu, əslində böyük şansdır! Sələfinizin səhvlərindən dərs alın. Və birinci səhv: SSRİ-nin yüksəlməsinə və fövqəldövlət olmasına imkan verdilər.
  Donald Tramp heç kim kimi başa düşdü: Rusiyanın İkinci Dünya Müharibəsində qalib gəlməsinə imkan verilməməlidir. Bununla belə, Üçüncü Reyxin sürətli qələbəsi Amerika üçün də sərfəli deyil.
  Ən yaxşı seçim: bir-birlərini mümkün qədər uzun və çox öldürsünlər.
  Yaxşı, əlbəttə ki, Donald Tramp Stalinqraddan əvvəl Rusiyaya bir az kömək etdi... Və tarixlə xüsusi fərqlər yox idi. Və Üçüncü Reyxi Afrikadan qovdu.
  Və sonra o, antisemit qanunların ləğvi müqabilində Hitlerə atəşkəs təklif etdi.
  Almanlar Stalinqraddan sonra ikinci dünya müharibəsində həqiqətən də uduzacaqlarını anladılar və Trampla razılaşdılar. Yəhudilər təqib olunmayacaq, amma... Ticarət bərpa olunur...
  Və məhbuslar dəyişdirilir. Tramp özü atom bombası hazırlayır və Yaponiyanı bitirir. Almanlar isə ərazilərinin bombalanması dayandırıldıqdan və ikinci cəbhə bağlandıqdan sonra güc toplayırlar.
  Fürer Citadel əməliyyatını bir neçə dəfə təxirə saldı. Və hətta iyul ayında o, hücuma başlamadı, buna görə də o, canavar tankı olan Tiger-2-ni sınaqdan keçirmək istədi və o, döyüşdə Aslan və Siçanı nəzərdə tutur. Bundan əlavə, almanlar əcnəbilərdən parçalanmağa, güc toplamağa başladılar.
  Bəli və Trump Fuhrer-ə tələsməməyi tövsiyə etdi, çünki Almanların Kursk Bulge üzərindəki hücum planları Sovet komandanlığına artıq məlumdur və düşmən bunu biləndə hücum etməkdən daha axmaq bir şey yoxdur.
  Fürer Trampın müdrik məsləhətlərinə qulaq asacaq qədər ağıllı idi. Və müdafiəyə keçdi.
  30 avqustda Qırmızı Ordu nəhayət hücuma keçdi. Və düşmənin müdafiəsinə dərindən qarışdı. Döyüşlər göstərdi ki, Panter uzun məsafədən zərbələr endirən sürətli atəş topu ilə müdafiədə çox yaxşıdır.
  Və "Tiger" pis deyil, hətta "Ferdinand" da. Müdafiədə sonuncu özüyeriyən silah kifayət qədər güclüdür. Və rəqiblərin hücumlarını mükəmməl dəf edir. Ferdinand isə çox fəal işləyir. Uzaqdan vurduqca kürəyinizi düzəldə bilməyəcəksiniz.
  Almanlar hələ də ən azı yavaş-yavaş, lakin Oryol kənarında məğlub oldular. Lakin sovet aviasiyası artıq səmada hökmranlıq etmirdi. Qərb cəbhəsi olmadan Fritz güclü idi. Alman eysləri arasında Marsel seçildi.
  O, Aralıq dənizi döyüşündə qəzada ölməyib. İndi isə eys kimi şərqdə bir nömrəli döyüşdü. Qısa müddətdə qərb cəbhəsində real tarixdə heç kimin qırmadığı rekorda imza atan Luftwaffe-nin bu ən yaxşı acesi indi şərqdə döyüşürdü.
  Marsel uzaqdan döydü və özünü çimdikləməyə və yerə yıxmağa imkan vermədi. Alman və Sovet pilotları arasında əfsanəyə çevrildi.
  Və heç bir şişirtmədən. Həm hücum təyyarələrini, həm də qırıcıları vurdu.
  O, yüz əlli təyyarə üçün gümüş palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı ilə mükafatlandırıldı. İki yüz təyyarə düzəldəndə almazlarla Alman Qartalı ordeni ilə təltif edildi. Üç yüz təyyarəyə çatdıqdan sonra onun üçün xüsusi bir mükafat aldı: qızıl palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı. Dörd yüz təyyarəni vurduqdan sonra o, qızıl və almazdan hazırlanmış hərbi ləyaqət xaçı və qızıl və almazlı Luftwaffe kuboku aldı. Marsel payızda Aralıq dənizi üzərində iki yüz təyyarəni vurdu. Qış və mart aylarında o, daha yüzə yaxın avtomobili vurdu və şərq cəbhəsinə köçürüldü. Orada 1943-cü ilin mayında üç yüz avtomobili keçdi.
  Sonra, 1943-cü ilin sentyabrında dörd yüz avtomobil rəqəminə çatdı. Və hətta bir döyüşdə on dörd maşını nokaut etməklə rekorda imza atdı.
  Əlbəttə ki, belə bir ace ilə göydəki almanlar özlərini daha çox güvənli hiss etdilər.
  Və onlar Qırmızı Ordunun hücumunu dayandıra bildilər, qüvvələri əvvəlcədən cəlb etdilər. Buna baxmayaraq, sovet qoşunları çox yavaş da olsa irəliləyirdi.
  Oktyabrın sonunda Qırmızı Ordu Orelə yaxınlaşdı. Fritz nəyin bahasına olursa olsun bu şəhəri saxlamağa çalışırdı.
  Döyüşlərdə ilk dəfə Tiger-2 tankından istifadə edilmişdir. Bu maşın isə müdafiədə özünü yaxşı göstərsə də, tez-tez xarab olurdu. Leo daha da pisdir. Daha çox kral pələngi kimi tanınan böyüyən "Tiger" -2 kimi, "Aslan" daha güclü bir silaha sahib idi, lakin bu, lazımsız idi. Sovet otuz dörd tankı artıq Alman silahları tərəfindən alındı. Doxsan ton ağırlığında olan "Aslan"ın zireh baxımından "Pələng" üzərində heç bir üstünlüyü yox idi, lakin daha baha başa gəlirdi, daha az etibarlı idi və daha güclü silah atəş sürətində daha aşağı idi.
  Yalnız uzaq məsafədən atəş açarkən "Aslan"ın üstünlükləri var idi, amma faydası az idi, ona görə də "Aslan"ın üstünlükləri olan məsafədən hərəkətdə otuz dördün vurması demək olar ki, mümkün deyil.
  Döyüşlər göstərdi ki, "Aslan" tərəfləri qorumaqda heç bir üstünlüyə malik deyil və gövdənin alnı "Pələng"in üzərində -2, qüllənin alnının daha qalın zirehləri isə yalnız onun fırlanmasını ləngidir.
  Yəni, "Aslan"ın praktikada "Pələng" -2-dən daha pis olduğu ortaya çıxdı. Və ortaya çıxan şey üçün nəzərdə tutulmuşdur.
  Buna baxmayaraq, Tiger-2 nisbətən yaxşı qorunmuşdu, T-34-76 üçün yan tərəfdən də keçilməz idi və buna görə də yöndəmsiz olsa da, effektiv bir maşın olduğunu sübut etdi.
  Eyni zamanda, iki pilot döyüşlərdə özlərini yaxşı göstərdilər: Albina və Alvina. Kim hər zaman bikinidə ayaqyalın döyüşürdü. Və bunu çox səmərəli etdilər.
  Albina beləcə yalın ayaqlarını tətiklərə qoyur və sovet pilotunu yerə yıxır.
  Sonra o, çılpaq kəsilmiş ayaqları ilə Alvini sıxacaq. Və yenə düşməni yerə yıxın.
  Qızlar fəal və panter miqyasında işləyirdilər. Təcrübəsiz döyüşçülərə baxmayaraq. Amma onların sirri bikinidə və ayaqyalın döyüşməkdir, onda heç kim yıxmayacaq!
  Qartal uğrunda döyüş noyabrın sonuna qədər davam etdi. Almanlar şəhəri ələ keçirdilər, Qırmızı Ordu isə inadla ora hücum etdi. Bu məsələdə Stalinin özü inadkarlıq nümayiş etdirdi. Şəhər Fritzlər tərəfindən hərtərəfli möhkəmləndirildi və mühasirəyə alınmasına imkan vermədi.
  Dekabrın əvvəlində müvəqqəti sakitlik yarandı, yalnız səmada döyüşlər gedirdi. Marsel vurulan təyyarələrin sayını aşdı və Üçüncü Reyxdə Goeringdən sonra Dəmir Xaçın Böyük Xaçı ilə təltif edilən ikinci oldu.
  Qırmızı Ordu dayandı. Lakin dekabrın sonunda yenidən hücuma keçdi. İnadkar döyüşlərdən sonra Orel hələ də mühasirəyə ala bildi. Və sonra götürün. Almanlar mərkəzdə bir az daha sıxıldılar. Amma onlar qışa hazır idilər və gərgin mübarizə aparırdılar.
  Fritzlər hələ də Leninqrad yaxınlığındakı hücumu məğlub edə bildilər. Qismən nasistlərin məğlubiyyətindən çox qorxan Trampın xəbərdarlığına görə.
  Şimaldakı hücumu dəf edən nasistlər birtəhər hücumu dəf etdilər və qışdan sağ çıxdılar ... Və yazda güc toplamağa başladılar.
  Qırmızı Ordu da itki verdi. Lakin o, IS-2 və T-34-85 aldı. Zərbə mübadiləsi başladı və 22 iyun 1944-cü ildə Qırmızı Ordu mərkəzə geniş hücuma keçdi.
  cəbhənin kifayət qədər geniş hissəsində ay yarımda əlli kilometr irəlilədilər . Nasistlər ümumiyyətlə taktikalarını bir qədər dəyişdilər və irəliləməyərək güclərini qorumağa çalışdılar.
  Burada nə Rusiyanın, nə də Almaniyanın qələbəsini istəməyən Tramp rolunu oynadı. Amma o, rusların onsuz da qalib gələcəyindən qorxdu və bolşeviklərin resurslarını tükəndirmək üçün fürerə müdafiə üzərində müharibə qurmağı məsləhət gördü.
  Hitler, bütün aqressivliyinə baxmayaraq, yenə də kar müdafiəsinə keçdi. Üstəlik, Alman tankları qüsursuzdur. Və "Siçan" da ümidləri doğrultmadı və yalnız müdafiədə, az-çox qısa əks-hücumlarda özünü göstərdi.
  Almanlar texnologiyada hələ lazımınca uğur qazana bilməyiblər. Panther-2-ni silahlanma və zireh baxımından daha güclü, lakin əlli tondan ağır olmayan hala gətirmək hələ mümkün olmayıb. Focke-Wulf manevr qabiliyyətindən aşağı idi və yarımçıq idi.
  Me-309 silahlanma və yüksək sürətlə güclü, lakin manevr qabiliyyəti baxımından daha pis oldu. TA-152 uçuş xüsusiyyətlərinə görə Focke-Wulf-dan daha yaxşı idi və güclü silahlanmışdı, həm də daha ağır idi. Düzdür, Marsel daha ağır, lakin daha güclü silahlı və daha yaxşı qorunan təyyarələr üçün yaxşı taktika işləyib hazırladı.
  Almanlar indiyədək nəinki səmada üstünlüyünü qoruyub saxlayıb, hətta nəqliyyat vasitələrinin sayına görə onu artırıblar. Baxmayaraq ki, SSRİ-də də Yak-3 və LAGG-7 var idi. Amma hələ ki, üstünlüyü olmayıb.
  Ancaq almanların ME-262 var idi. İyun ayına qədər Luftwaffe artıq dörd 30 mm-lik təyyarə silahı olan min bu reaktiv maşına sahib idi. Lakin döyüşdə ME-262 kifayət qədər manevr və effektiv olmadığını sübut etdi. O cümlədən yüksək sürətə görə. Yeganə odur ki, ME-262-ni vurmaq çox çətindir, zirehli və möhkəmdir, yüksək sürətə görə onu vurmaq çətindir, lakin o qədər də etibarlı olmayan mühərrikə görə öz-özünə qəzaya uğrayır.
  Beləliklə, almanlar bu günə qədər yalnız TA-152-ni nisbətən uğurla qəbul etdilər və İkinci Dünya Müharibəsinin ən kütləvi qırıcısı olan modernləşdirilmiş ME-109 "K"ya sahib oldular.
  İstehsal olunan təyyarələrin sayı da artdı ki, bu da sovet markaları üzərində üstünlüyünü qorumağa imkan verdi. Üstəlik, Alman avtomobilləri silahlanma və mühərrik gücü baxımından əhəmiyyətli dərəcədə güclü idi.
  Alman Yu-288 yüksək sürət və böyük bir bomba yükünü birləşdirən olduqca uğurlu oldu. Və ilk seriyalı dörd mühərrikli bombardmançı Yu-488, uzun məsafələrdə bombardman edə bilir. Onun diqqətəlayiq cəhəti, o vaxt və bombardmançı üçün çox olan saatda 700 kilometrə qədər sürət verən qanadların nisbətən kiçik sahəsi idi.
  Tank istehsalı sahəsində almanlar o qədər də uğurlu deyildilər. Maus müdafiədə yaxşıdır, lakin hələ də havadan həssasdır və daşınması çətindir. Jagdpanther daha uğurlu oldu . O, artan miqdarda istehsal edildi və yaxşı bir şöhrət qazandı.
  Burada, əlbəttə ki, almanlar maşını demək olar ki, tamamladılar, amma hər halda, yaxşı çevrildi.
  Alman texnikasının əsas miqdarı artdı, bu da Sovet hücumlarına daha uğurla müqavimət göstərməyə imkan verdi. Avqustda cənubda hücum da daxil olmaqla.
  1944-cü ilin payızı gəldi, sovet qoşunları Xarkovu belə almadılar və onlar hələ də mərkəzdə dayanırlar.
  Fritz özünü bir az daha inamlı hiss etdi... Stalin öpməyə davam etdi, lakin ABŞ-ın köməyi olmadan Almaniyaya qarşı texnoloji yarışda qalib gələ bilmədi.
  Xarici bölmələr və çoxlu hiwilər, üstəgəl peyklər və keçmiş Sovet vətəndaşları ilə Üçüncü Reyx az-çox öz qüvvələrini artıra və müdafiədə qala bilərdi. Xarici işçilər və qul əməyi çoxlu avadanlıq istehsal etməyə imkan verdi. Və ilk növbədə reaktiv təyyarə.
  V-1 və V-2 raketlərinin layihəsi reaktiv təyyarələrin xeyrinə məhdudlaşdırıldı və Arado bombardmançıları meydana çıxdı. Hansı yaxşı bombaladı. Sovet təyyarələri isə onlara çata bilmədi.
  Hitler getdikcə daha çox hava hücumuna arxalanırdı. Fritzlər qışda da döyüşürdülər... Qırmızı Ordu qışda mərkəzdə irəliləyə bildi.
  Burada almanlar hücum gözləsələr də, artilleriya işindən, xüsusən də Andryusha reaktivindən şoka düşdülər. Lakin o zaman çoxsaylı alman tank diviziyaları sovet qoşunlarının qarşısını ala bildi.
  Kiçik, lakin çevik olan yeni Alman özüyeriyən silahları E-10 və E-25 xüsusilə təsirli olduğunu sübut etdi.
  "Tiger" -2 də daha dar və kiçik qüllə və 1000 at gücünə malik güclü mühərriklə meydana çıxdı ki, bu da özünü daha praktik maşın kimi sübut etdi.
  Qısacası, müharibə almanlar üçün daha sərfəli maldarlıqla başladı.
  Hitler "E" seriyasının daha təkmil və aşağı siluetli tanklarına ümid edirdi. E-50-də hündürlük ümumiyyətlə "Tiger" -2-dən bir metr aşağı idi ki, bu da bərabər zirehlə, məcbur etmə zamanı 1200 at gücünə malik mühərriklə tankın çəkisini əlli tona qədər azaltmağa imkan verdi. , daha zirehdələn və dəqiq silah.
  Bu əla çıxdı! Maşın sürət və sıçrayış sürətini qazandı. Qızlar isə bunun üstündə mübarizə aparırlar. Və təbii ki, ayaqyalın və bikinidə.
  Döyüşlər xüsusilə yazda, may ayında aktivləşdi. Almanlar hücuma keçməyə çalışdılar. Lakin onlar yalnız əvvəllər Sovet qoşunları tərəfindən tutulan Belqorodu geri ala bildilər. Döyüşlər uzun müddət davam etdi. Və döyüşdə E-100 tankı da iştirak etdi. Çox yaxşı qorunan və güclü silahlara malik bu maşın sovet qoşunları üçün böyük problemə çevrildi.
  SU-100-ün meydana çıxmasından sonra Stalin gözlənilmədən tank tikintisində doktrinanı dəyişdirmək qərarına gəldi. Və bu özüyeriyən silahlar getdikcə artan miqdarda istehsal olunmağa başladı.
  İstehsalda özüyeriyən silahların sadəliyi və daha güclü silahı cəlb edir. Həm də Stalinin əsgərləri xilas etmək barədə düşünməyə başlaması. Hər halda, yalnız almanlar 1945-ci ilin yayında irəlilədilər. Onlar yalnız Rostov-na-Donu və Oryol şəhərlərini mühasirəyə ala bildilər, lakin bu, uğurla məhdudlaşdı... Payızda fritzlər müdafiəyə oturdular və Qırmızı Ordu irəlilədi. Qışda da... Və yalnız Belqorod geri çəkilə bildi.
  Beləliklə, hər iki armada yavaşladı ...
  1946-cı il gəldi. Almanlar yayda E-50 və E-100 və E-75 tanklarından istifadə edərək hücuma keçməyə çalışdılar. Onlara qarşı Stalinin bütün digər silah növlərini praktiki olaraq əvəz edən SU-100 özüyeriyən silahları var idi. Almanlar şişirdilər, amma demək olar ki, irəli getmədilər ... Və payız və qışda Qırmızı Ordu artıq irəliləyirdi ...
  Amma yenə də heç nə alınmadı.
  Artıq 1947-ci ildir. Almanlar basıb irəliləyir, ruslar geri çəkilib irəliləyir. Heç nə alınmadı.
  1948-ci il gəlir. T-54 meydana çıxdı, lakin kütləvi olmadı. SU-100 hələ də xidmətdədir. Düzdür, bu ACS bir qədər köhnəlmişdir. Almanlar qaz turbinli mühərriklə E-75-in üstündəki seriyada birinci yerdədir. Və o, artıq tərəflərdən yaxşı qorunurdu ...
  Lakin almanlar yenə də qələbə qazana bilmədilər. SSRİ İS-7 istehsal etdi. almanlarla uğurla vuruşan.
  Sonra 1949-cu il... Cəbhə xətti hərəkətsizdir, zərbələr mübadiləsi gedir. Boksçular bir-birlərini yelləyir və məhv edirlər.
  Beləliklə, 1950-ci ildə cəbhə xətti bir qədər dalğalanır. Ancaq əhəmiyyətli bir şey baş vermir.
  Və 1951-ci ilə gedir, eyni şey. Şərq cəbhəsində dəyişiklik yoxdur. Hər iki tərəf kifayət qədər tükənmişdi.
  Getdi və 1952. Stalinin hakimiyyətinin son tam ili. Almanların atıcı silahlara qarşı toxunulmaz diskləri olan yeganə şey. SSRİ-də ən kütləvi maşın var: uzun barelli SU-122, hələ də ən yaxşısı kimi qeyd olunur.
  Və nəhayət, 1953... Stalin ölür, sonra bu başlayır. Moskvada hakimiyyət uğrunda mübarizə gedir və bundan istifadə edən almanlar hücuma keçirlər.
  Onlar isə Qafqazda irəliləyirlər. Nəhayət, Türkiyə müharibəyə girir.
  Mən bütün Qafqazı yazda, yayda və payızda tuturam və üstünlük əldə edirəm ...
  Amma Trampın müdaxilə etdiyi yer budur. Və 1954-cü il yanvarın 1-də ABŞ Üçüncü Reyx və ... Rusiya ərazisini nüvə bombardman etməyə başlayır.
  Bunun kimi! Tramp İkinci Dünya Müharibəsinə müdaxilə etdi.
  Və belə çıxır ki, hər şey öz qaydasında çox gözəldir! Və bir şəkildə sərindir!
  Tramp düşmənlərini inamla məğlub edir! Bu da onun cəhənnəm piarıdır!
  Bu Amerika diktatoru hətta sevincdən tullanır!
  
  GÖZƏL QIZLAR TARİX EDİR
  Hitlerin əvvəlcə İngiltərəni bitirməli və yalnız sonra SSRİ-yə hücum etməsinə qərar verdiyi alternativ bir hekayə. Bu addımlardan biri Kritin tutulmasından və Maltaya hücumdan sonra idi. Sonuncu kifayət qədər uğurlu oldu və fürerin qoşunları ingilisləri məğlub etdi. Hitler İngiltərəni məhv etmək və yalnız bundan sonra SSRİ-yə getmək qərarına gəldi.
  Burada dörd cadugər qızdan təsirləndi. Aryan gözəlləri: Gerda, Charlotte, Christina, Magda - Fuhreri hələ Rusiyaya getməməyə inandırdı! Hətta diz çökdülər və and içdilər ki, 41 bunun vaxtı deyil. Qızdan başqa, onlar kömürlərin üstündən ayaqyalın qaçaraq Rusiyaya getməməyin daha yaxşı olduğunu təsdiqləyən ritual keçiriblər. Və dörd gözəl Füreri inandırdılar ki, qızların da Afrikada döyüşməsi lazımdır. Buna razılaşdılar.
  İngilis bazası Fritz armadası tərəfindən hücuma məruz qalır;
  Ən böyük Britaniya bazası həqiqətən də cəhənnəmə bənzəyirdi. Bütün şərq cəbhəsindən toplanmış və layiqli döyüş təcrübəsi almış mindən çox bombardmançı, müşayiətçilərlə birlikdə onun üzərinə düşdü. İngilislər, əlbəttə ki, uzun müddət mübarizə aparırdılar, lakin belə güclü kütləvi zərbəni gözləmirdilər. Həqiqətən, düşmən müvəqqəti sakit olsa belə, Fritzlərin cəbhəni ifşa etmək qərarına gəldiyinə kim inanacaq. Lakin ingilis döyüşçüləri indi amansızcasına döyülür. Məsələn, onların gəmilərinə məşhur "şey" olan Yu-87 hücum edir. Çox sürətli deyil, lakin ən yüksək (öz vaxtı üçün) bombalama dəqiqliyinə sahib olduqları üçün körfəzlərdə gizlənən İngilis donanmasına əzab verirlər. Daha müasir Focke-Wulf geri qalmır, onların arasında hətta əfsanəvi fon Rudelin özü, hücum təyyarələrinin kralı. Ən güclü sovet döyüş gəmisi olan Marat döyüş gəmisini batırmaqla tanınır.
  Burada, məsələn, kapral Riçard kirşə kimi təpədən aşağı yuvarlanan qarğaları görür. Yırtıcı balıqlar kimi, çuxurdan çoxsaylı Alman bombardmançıları çıxır. Artıq qoca bir ingilis qorxusundan telefonu atır. O, heç vaxt belə dəhşətli mənzərə görməmişdi. Sirenlər çox gec, bombalar partladıqdan sonra ulayır. Partlayış dalğası ingilis əsgərlərini yerə atır, qopmuş qolları və ayaqları müxtəlif istiqamətlərə uçur. Burada dəmir dəbilqələrdən biri qızıb və zabitin üzünə dəyib. Və necə qışqırır:
  - Çörçill qapat! Hitler əladır!
  İngilis zenit silahları dərhal atəş açmağa başlamadı, ancaq bir anda minlərlə bomba yağanda. Düşmən hər şeyi düzgün hesablamışdı: bir bomba belə boşa getməməlidir. Beləliklə, düşməni əzmək və döymək. Xəritədə bütün sektorlar əvvəlcədən qeyd olunub. Üstəlik, təkəbbürlü ingilislər, hətta düzgün şəkildə, özlərini gizlətmədilər. Onların zenit silahlarının çoxu tam göz önündə dayanır və ilk növbədə süpürülür.
  Budur, 85 millimetr uzunluğunda otuz iki futluq zenit silahının lüləsi çölə atılıb, dönər kimi havada əyilib. Sonra o, beş ingilisi əzərək yerə çırpıldı. Burada qaradərililərdən birinin qarnı yarılaraq bağırsaqları çıxıb.
  Və bombalar yağdı və hər şey yandı, yanacaq anbarı gurlandı, partlamağa başladılar, demək olar ki, skeletin hər tərəfinə mərmi səpdilər, sonra başqa bir anbar partladı. Üstəlik, Yu-87 və Focke-Wulf sirenlərinin mərmərlərində quraşdırılmış sirenalar uğultu, müstəmləkə qoşunları arasından zəncilər və ərəblər arasında vəhşi dəhşətə səbəb oldu. Amma deyəsən ağlar da az qorxmur.
  Burada, məsələn, iki İngilis freqatı toqquşdu ki, qazanlar gurlandı. Hətta havaya qalxan freqatların parçaları da minalanmış tarlalar kimi havada cırıldı və kreyser sadəcə dibinə oturdu.
  Qısa ağzı olan, lakin layiqli sürəti və güclü ön zirehləri olan İngilis Cromwell tankı çaxnaşma içində sürətləndi və öz anbarını döydü, hətta yol boyu öz pərişan əsgərlərini əzdi. Xaos böyüyürdü. Burada da İngilis təyyarədaşıyıcısı əyilməyə başladı və güclü bir drednot atəş açdı ... öz əsgərlərinin qaynaşdığı sahildə.
  Və bu cəhənnəmdə iki nəfər tamamilə narahat qaldı. Onlardan biri tütəyini ölçülü şəkildə yandıran hindistanlı, digəri isə ərəb mənşəli, amma hərbi formada olan qadın idi. Birlikdə sürətlə ölümə fikir vermirlər. Əksinə, məhv atlılarının bütöv bir dəstəsi özlərini adi bir kart oyununa çevirdilər. Bu, zarafatçılarla əlli iki kart oyunu idi və hətta qırmızı dərilinin özünün icad etdiyi qaydalara görə.
  Ərəb qadın dedi:
  - Çox səs-küy! Və panikaya düşməyin nə mənası var?
  Arxası qəlpələrlə kəsilmiş əsgərlərdən biri az qala hindli ilə qarşılaşdı, amma sonra onu pişik balası kimi təsadüfən atdı. Qırmızı dərilinin üzünə qan damcıları düşdü və gülərək onu yaladılar. Sonra diqqət çəkdi:
  - Səs-küy salmaq zəif solğun üzlərin çoxluğudur. Biz apaçılar belə düşünürük - heç bir düşmən yaxşı deyil, düşmən yaranıb - daha yaxşı!
  Qaranlıq qadın qeyd etdi:
  - Bu, Məsihin imanını qəbul edənlərin tipik zəifliyidir. Onlar qurban haqqında danışmağı sevirlər, amma özlərini qurban vermirlər.
  Hindistanlı tez başını tərpətdi.
  - Sifariş sementin iman, qumun isə iradə olduğu təməl üzərində qurulur! İman qızıl ürəkdir, iradə isə dəmir yumruqdur! Yalnız solğun üzlülərin heç biri yoxdur.
  Bir neçə alovlu İngilis əsgəri alovları yumaq üçün özlərini suya atıblar. Hətta suya girməkdən qaynadı, qışqırıqlar, vəhşi iniltilər eşidildi. Qanlı dairələr dəniz köpüyü boyunca süründü, əvvəlcə qalın, sonra yavaş-yavaş solğunlaşaraq dağıldılar. Və bir vaxtlar Yer kürəsinin ən böyük və ən geniş imperiyasının döyüşçüləri insan formasını itirirdilər. Ərəb nifrətlə hönkürdü:
  - Bu adamlar isə bizi ört-basdır edir!
  Qırmızı dərili adam hiyləgərcəsinə gözlərini qıyaraq dedi:
  - Deyəsən qorxublar, sənin zəhmli baxışın!
  Ərəb qadın hiyləgərcəsinə dişlərini göstərərək dedi:
  - Qadının yumşaqlığı zirehlərin sərtliyinə bənzəyir, yalnız müdafiədə daha ölümcül və çox yönlüdür!
  Almanlar düşmənin hazırlıqsızlığına güvənərək dərhal bütün gücü ilə düşmənə qaçan boksçunun taktikasını bütün gücləri ilə dərhal əkməyə üstünlük verdilər. Aerodromlarda onlarla düşmən təyyarəsi yanan zaman onlar havaya qalxa bilmirlər. Onların öz bombaları Lankasterlərin içərisində partlayanda ətrafdakı hər şeyi və hər şeyi məhv edir. Çətin, lakin təsirli bir taktika. Beləliklə, yeraltı dünyasının simfoniyası öz gücünün zirvəsinə çatdı və sonra azalmağa başladı.
  Ancaq bu, əlbəttə ki, məsələni bitirmədi, hava-desant diviziyası kursa girdi. İngilislər bu cür müalicədən sonra, onların heç biri ilıq qəbul edilə bilməz. Xoşbəxtlikdən, desant planerləri artıq lazımi miqdarda hazırlanıb və onların yedəkləmə üsulları aradan qaldırılıb. Yəqin ki, bu gün dünyanın ən yaxşısıdır.
  Beləliklə, onlar uçurtmalar kimi deyil - daha yavaş, lakin kifayət qədər sürətli və hətta Hitlerin sevimli şah əsəri olan Vaqnerin musiqisinin müşayiəti ilə uçurlar. Amerikalıların Vyetnamlılara hücum edərkən bu xüsusi musiqidən istifadə etdiyi "Apokalipsis" filmini canlılardan başqa kim xatırladı. Onları necə qorxutdu. Beləliklə, burada Wagner və gurultu motivləri, gücləndiricilər vasitəsilə. Paraşütçülər üzlərinə fosfor sürtdülər və boyadılar, dəhşətli dərəcədə öz yeraltı dünyasının cinlərinə bənzəyirlər. Həmçinin psixoloji təsirin hesablanması. Üstəlik, ən azı qısa müddətə parıltı yaratmaq üçün fosfora bəzi reagentlər və bəzi maqnezium çipləri əlavə edildi. Çox ürpertici, xüsusən də dumanlı bir parıltı, çoxsaylı yanğınlar fonunda. Onların hətta əjdaha ağızları şəklində kamuflyaj edilmiş pulemyotları var. Sonra melodik alman və ələ keçirilən avtomatlar artıq döyülür. Qaliblərin çəkmələrinə isə biçilmiş, cırıq xətlər düşür. İngilislərin almanlardan daha çox olmasına baxmayaraq, bir çoxları sadəcə təslim olmağa üstünlük verirlər.
  Hindli və ərəb qadın kiçik, diqqətlə kamuflyajlanmış çuxurda gizləndi. Redhead qeyd etdi:
  - Yaxşı, onları şumladıq!
  Qara saçlı qadın təəccübləndi:
  - Biz deyirsən? Bəlkə bizi nəzərdə tutursunuz?
  Hindistanlı başını tərpətdi.
  - Yox! Palefaces ingilisləri döyür və bu yaxşı əlamətdir! Və vaxt olacaq, o zaman bayramımız gələcək! Hindlilər öz qitələrini azad edəndə!
  Ərəb nifrətlə hönkürdü:
  - Bəs siz dünya üzərində hakimiyyətə iddialı olursunuz?
  Hindli mehribanlıqla, sanki əqli qüsurlu uşağa izah edirmiş kimi gülümsədi:
  - Kim çox şey əldə etmək istəyir - adətən heç nə ilə başa çatır! Beləliklə, böyük bir qaşıq - ağzınızı cırmaq!
  Fürer, əlbəttə ki, şahinlərinin və şahinlərinin nə etdiyini görmədi, amma prinsipcə, Alman döyüş maşınının hər şeyi aydın şəkildə işləyəcəyini təxmin etdi. Ümumilikdə alman hərbi hücum əməliyyatları Kursk bulgesinə qədər yüksək peşəkar səviyyədə həyata keçirilirdi. Bəziləri hətta onları benchmark adlandırırlar. Hətta qəribədir ki, belə bir maşın dayandı, sonra tamamilə dağıldı.
  Və dördü özləri Maltaya enişdə iştirak etdilər.
  Dörd qız yalnız bikinidə idi. Və artıq havada yalın ayaqları ilə ingilislərə qumbara atdılar. Və çox gözəldir. Qızlar belədir.
  Və uçuşda, kəskin honlanmış disklər atılır. Və bir anda onlarla boyun kəsildi. Bir söz - super sinif gözəllər. Və çox seksual və əzələlidir. Döyüşçülər belədir. Və bir zərbə ilə metal və kərpic parçaladılar. Onların belə çılğın, qaynayan bir gücü var. Qoy dabanlarını çılpaq ayaqları ilə ingilis əsgərlərinin çənələrinə atsınlar. Belə sikişdim.
  Və qan uçur və hər tərəfə sıçrayır.
  Sonra qızlar qılınclarından istifadə etdilər. Və ingilis sıralarını məhv etməyə başladılar. Və mahnı oxuyarkən:
  - Ağ canavarlar bir yerə yığılır! Yalnız bundan sonra ailə sağ qalacaq! Zəiflər məhv olur - müqəddəs qanı təmizləyərək öldürülürlər!
  Burada belə gözəl qızlar var. Sadəcə super!
  Və hər bir ingilis əsgərini iki qılıncla kəsdilər. Onlar isə yalın ayaqları ilə svastika ataraq döyüşçüləri öldürürlər. Və belə qızğın döyüşçülər ...
  Və Maltaya hava zərbəsi çox güclüdür. Fürer şərq cəbhəsindən aviasiya topladı. Yu-88 isə şöhrətində özünü göstərdi. Və təbii ki, havada qırıcıların üstünlük təşkil etməsinə baxmayaraq, çox effektiv olduğunu sübut edən Yu-87-lərdən də istifadə edildi.
  Və Fritz ingilisləri çox güclü məğlub etdi. Ayaqyalın Terminator qızları isə daha güclüdür. Və buradakı döyüşçülər sadəcə sinifdir!
  Yaxşı, belə qızlara necə heyran olmamaq olar. Qızlar deyil - sadəcə panterlər!
  Rəqiblərini darmadağın edirlər. Və mahnı oxuyurlar:
  - Heç kim bizə mane olmayacaq! Bizi heç kim məğlub etməyəcək! Pis canavarlar düşməni parçalayır!
  Pis canavarlar - qəhrəmanlara salam!
  Və yenə kəsdilər... Bununla belə, ingilislər artıq təslim olurlar. Və əllərini qaldırırlar.
  Gerda ingiliscə qışqırır:
  - Diz üstə! Və ayaqlarımı öp!
  Kişilər üzüstə yıxılıb qızın çılpaq, bir az tozlu ayaqlarından öpürlər.
  Sonra ayaqlarını və qırmızı saçlı heyvan olan Şarlottanı öpməyə məcbur olurlar. O necə də gözəldir.
  Küləkdə onun mis-qırmızı saçları döyüş, proletar bayrağı kimi dalğalanır.
  Həm kişilər, həm də xüsusilə gənclər ilahəni yuvarlaq dabanlara vururlar. Və gözəlin qaba ayaqlarını yalayırlar.
  Onlar həm Kristinanı, həm də Maqdanı yalın ayaqları üstə öpüblər. Həmçinin akrobatika qızları.
  Və belə döyüşçülər güclü və əzələlidir. Və ən əsası ayaqyalın, sevimli.
  Və incə rəqəmlər və mətbuat lövhələri! Və onlar gözəl, döyüşkən və gözəldirlər.
  Və hər bir əzələ oynayır və əzələ topları aşılanmış dərinin altında yuvarlanır.
  Bu qızlar superdir! Onların qəzəb gücü və ehtiras alovu var! Və qələbəyə inam.
  İngilislər isə çılpaq, zərif ayaqlarını öpüşlərlə yuyurlar!
  Malta dağıldı və Afrikaya qoşun köçürmək daha asan oldu. Fürer müdrikləşdi və ən əsası ağlına məntiqli bir fikir gəldi: SSRİ totalitar ölkədir, deməli, güclüdür. Demək olar ki, iki yüz milyon insan kommunist ideologiyası ilə lehimlənib və bu, gücdür!
  Amma eyni zamanda, SSRİ-nin kifayət qədər torpağı var və heç kimə hücum etmək fikrində deyil.
  Beləliklə, Rusiyaya hücum etmək üçün hazırlaşmalısınız.
  Almanların hansı tankları var? Açığı zəif! Mayın 1-də keçirilən paradda ruslar KV-2-də 152 mm-lik, KV-1-də 76 mm-lik toplarla, T-34-də çevik tanklar da almanları deşən silahlarla göründülər.
  Və Fürer əmr etdi: rus tanklarını tarazlaşdırmaq üçün öz canavarlarını yarat. Xüsusilə, "Panteralar", "Pələnglər", "Şirlər" və "Siçanlar". Vaxtı üçün yaxşı maşınlar, lakin çox ağırdır.
  Və bahalı və zəhmət tələb edən! Digər tərəfdən, alman texnologiyası bu məsələdə sovet texnologiyası ilə rəqabət apara bilərdi.
  Bundan əlavə, almanlar ümid edirdilər ki, tezliklə bütün Afrika onlara sahib olacaq və onlar dünyanın mühüm ehtiyatlarını ələ keçirə biləcəklər. Və qullar, qoşunlar və döyüş hissələri olacaq ...
  Ümumiyyətlə, Wehrmacht əsgərləri güclüdür ...
  Qızlar isə əladır... Və böyük oğrular!
  Maltada onlar gəzirdilər və kişilərə işgəncə vermələri ilə seçilirdilər. Şiddətli döyüşçülər. Oğlanlar soyundu, qızlar onlara təcavüz etdi! Və nə əyləncə deyil.
  Döyüşçülər çox oxudu və qışqırdı:
  - Bizə heç kim mane olmayacaq, hətta şeytan da bizi məğlub etməyəcək!
  Gerda və komandası da ingilis kreyserinə hücum etdi. Qızlar qılıncla onun boyu gəzir və hamını kəsirdilər. Və eyni zamanda, yalın ayaqları ilə iti diskləri də atdılar.
  Swift belə döyüşçülərdir ki, onları asanlıqla və problemsiz dayandırmaq mümkün deyil. Özlərinə gedib dənizçiləri əzirlər. Və iki əlləri ilə özlərinə əl yelləyirlər. Belə dörd cadugər var idi. Cadılar isə amansız, tamamilə qatildir.
  Onlar göyərtənin üstündən yuvarlaq, çəhrayı dabanlarla yanıb-sönür və qılınclarını pervane bıçaqları kimi yelləyirlər. Onlar ingilisləri kəsib gurultu ilə özlərinə zümzümə edirlər.
  - Biz pafoslu qızlar deyilik, səs o qədər gurdur! İngilisləri məşhur şəkildə əzdik ki, burada sakit olmasın!
  Və dillər necə göstərəcək! Bunlar özləri üçün qızlardır ... Əsl terminatorlar!
  Və çılpaq barmaqlarla, özləri üçün diskləri necə atırlar və düşmənləri necə döyürlər.
  Bunu çox qanlı edirlər. Və onların boğazları kəsildi. Və o qədər boğazlar açıldı.
  Aqressiv oğlanlar.
  Və daha doğrusu, qızlar, vəhşi heyvanların əzələləri ilə. Və heç kim onları cilovlaya bilməz - belə bir element.
  Qızlar cəsarətli və demək olar ki, çılpaqdırlar. Və hətta döşlər daha gözəl görünməyə məruz qaldı.
  Gerda oxudu:
  - Və kreyser tutulacaq - cəsarətli qızlar! Belə bir element, belə bir element!
  Qızlar elə miqyasda həqiqətən gözəldirlər ki, onları bir vuruşla dayandıra bilməzsən.
  Onlar şiddətli, qaynayan enerji ilə doludur. Və bu, yalnız belə bir aqressiv qasırğa və alov və istilik bolluğudur.
  Döyüşçülər həqiqətən sevimlidirlər. Və çənədə bir yumruq hərəkət etdirə bilirlər.
  Onların qanadları və dişləri ilə doğulmuş qızların o qədər aqressiv atlamaları var ...
  Şarlotta ingilisləri kəsir və öz-özünə qışqırır:
  - Döyüşdə heç kim bizimlə müqayisə edə bilməz! Mən canavar, sərin qurd!
  Qırmızı saçlı heyvan isə döyəc kimi və qılıncla kəsilir ...
  Beləliklə, ingilis admiralı qızların hesabı altına düşdü. O, həqiqətən nə istəyirdi? Kimlə əlaqə saxladınız?
  Döyüşçülər onu götürüb parçaladılar!
  Kristina məmnuniyyətlə oxudu:
  - Tüfəngli şiş kabab olacaq!
  Və dilini göstərdi.
  Sonra yalın ayağı ilə iti kənarları olan bir disk atdı. Və dərhal beş ingilisi öldürdü.
  Maqda çılpaq dabanı ilə təpik atdı və üç ingilis dənizə uçdu. Budur o, qızdır - sadəcə vəhşi!
  Və dördü də qışqıracaq:
  - Allahlarımıza həmd olsun!
  Və yenə kəsir... Onsuz da yüzlərlə ingilis doğranıb. Sağ qalanlar isə diz çöküb gözəl qızları, onların güclü, kəsikli, yalın ayaqlarını öpürlər.
  
  
  Rusiya prezidenti Vladimir Zelenski
  Vladimir Zelenski inauqurasiyadan sonra Radanın buraxıldığını və növbədənkənar parlament seçkilərinin keçirildiyini bəyan edib. Bu ümumiyyətlə gözlənilir. Lakin Rusiya ilə münasibətlər gərgin olaraq qalırdı. Vladimir Putin Zelenskini qələbəsi münasibətilə təbrik etməyib və Ukraynada keçirilən prezident seçkilərini tanımır. Amma bu, hətta yeni gənc liderin xeyrinə də oldu. Ona şübhə ilə baxan millətçilər onu özlərindən biri kimi tanıyıblar. Qərb isə başa düşdü ki, Putin həqiqətən də təcavüzkardır. Və Ukraynaya dəstəyi gücləndirdi. Beləliklə, sağlamlıq üçün başladı və sülh üçün bitdi. Zelenski bunu qəbul etdi və Radaya yeni seçkilərdə son dərəcə güclü çıxış etdi. Parlament çoxluğunu əldə etməyi bacardı. Sonra bir neçə referendum keçirdi. O cümlədən konstitusiya islahatları.
  Prezidentin səlahiyyətləri xeyli genişləndirildi. Rada isə əksinə, məhduddur. Bundan sonra Zelenski islahat və modernləşməni qətiyyətlə davam etdirməyə başladı.
  Eyni zamanda Donbasda hiyləgər bir hərəkət icad edildi. Döyüşçü Anastasiya Orlovaya maraqlı variant təklif olunub. O, Ukrayna və Qərb kəşfiyyat xidmətlərinin dəstəyi ilə Luqansk və Donetsk vilayətlərinin qubernatoru olacaq. Sonra o, Ukraynada rəsmi üzvlük və bərpa üçün pul və böyük şəxsi gücə sahib olacaq. Və hətta öz ordusu. Yəni Kadırov variantı. Rusiya faktiki olaraq Çeçenistana müstəqillik verəndə, yalnız formal olaraq üzərində nəzarəti özündə saxladı.
  Sahə komandirləri arasında nüfuz sahibi olan Anastasiya Orlova bu variantı qəbul etdi. Onu deyim ki, bu qadın çox gözəl, sarışın idi və adətən qışda belə soyuqda ayaqyalın qaçırdı.
  Anastasiya Yeni Rusiyanın "oğurluq" rəhbərliyinə müharibə elan etdi. O, çox mübariz və nüfuzlu qızdır. Və Novoazovskda iqamətgahını qurdu. Xalqın və milislərin bir hissəsi onu dəstəklədi.
  Anastasiya, ayaqyalın qızlardan ibarət bir batalyonla bir neçə basqın etdi və bir neçə şəhəri ələ keçirdi. Yerli döyüşlər başladı. Döyüş var idi.
  Anastasiya olduqca məharətlə hərəkət etdi və xaricdən pul aldı. Bundan əlavə, Rusiyada dəstəyi var idi. O cümlədən qadınlardan. Uğur qazanmağa Putinin xəstələnməsi də öz töhfəsini verdi. Görünən odur ki, Rusiyanın iddialı prezidenti həddən artıq güclənib. Və bu şərtlər altında Rusiyada rəhbərlik parçalandı. Anastasiya bundan istifadə edərək Donetski tutdu. Ciddi dəstək alın.
  Müharibə Luqanskdan başladı. Amma çox enerjili deyil. Milislər əslində bir-birini öldürmək istəmirdilər.
  Sonda Novorossiyada prezident seçkiləri keçirildi və Anastasiya qalib gəldi. Onu dərhal ABŞ və Kiyev tanıdı. Və sonra Qərbin digər ölkələri və həqiqətən də bütün dünya!
  Zelenski sözünün üstündə duraraq Novorossiyaya Ukrayna daxilində xüsusi status verib. Donetskdə isə sarı-mavi bayraq yenidən dalğalandı.
  Çoxdan gözlənilən sülh gəldi.
  Zelenski korrupsiyaya qarşı fəal mübarizə aparıb, hətta iqtisadi cinayətlərə görə ölüm cəzası tətbiq edib. Sərt və məharətlə idarə edərək, peşəkar komanda formalaşdıran Vladimir Zelenski Ukrayna üçün yüksək artım templərini təmin etdi. Ölkə yüksəlir, yeni rəhbərin gücü güclənirdi. Rusiya ilə münasibətlər yaxşılaşdı. Putini ələ keçirən və onu daha az iddialı və aqressiv edən zərbəyə səbəb olan şey.
  Rusiyada Zelenskinin populyarlığı artdı. O, güclü natiq, dilbər adam, populist idi. Həm kommunist deyil, həm də antikommunist deyil. Həm solçular, həm də rus oliqarxları arasında populyardır. Rus gəncləri arasında çox populyardır. Bir ziyalı və bir oğlan. Ağıllı görünür, amma möhkəm bir güc ələ keçirdi. Bəli, əlbəttə ki, bir lider, lakin eyni zamanda bir centlmen! Yüksək mədəniyyət, lakin anlaşılan və xalq tərəfindən sevilir. İdarəetmədə əsl istedad. Və əla təşkilatçı.
  Ukraynanın 5 illik firavanlığı və yüksəlişi keçəndə və nəhayət, Zelenskinin qüdrəti güclənəndə sensasion təklif gəldi.
  Yəni Rusiya ilə birləşmək. Böyük gücə malik ümumi prezidentlə vahid ittifaq dövləti yaradın. Təbii ki, xalq tərəfindən seçilir.
  Rusiyada isə elita şokda idi. Budur hərəkət! Bu vaxta qədər Putin ağır xəstəlikdən zəifləmiş və populyarlığını itirmişdi. Deməli, heç bir halda tam döyüşə bilmədi. Medvedevin özü isə, ümumiyyətlə, döyüşçü deyil və xalq tərəfindən sevilmir.
  Və burada Zelenski açıq şəkildə birlik dövlətinin prezidenti olmaq istəyir və ... Onun şansları realdır! Birincisi, Qərb Vladimir Zelenskini Rusiya və Ukraynanın prezidenti kimi görmək istərdi! O, özünü kifayət qədər qərbyönlü siyasətçi və avropalı kimi göstərdi. İkincisi, Zelenski Rusiyada və xüsusən də Ukraynada məşhurdur. Üçüncüsü, göz önündə heç bir rəqib yoxdur. Putin ağır xəstədir, Medvedev zəifdir və populyar deyil, Züqanov və Jirinovski çox qocalıb. Görünən başqa liderlər yoxdur. Üstəlik, dördüncü, Rusiyanın oliqarxlarına və Zelenskiyə diqqət yetirin, dəstək var.
  Bəli, aydındır ki, bu, Rusiya prezidentliyinə çox ciddi namizəddir. Onun gücü və xarizması, qeyri-adi natiqlik qabiliyyəti var. Həm də Qərb və Rusiya mediasının dəstəyi. Üstəlik, köhnə və darıxdırıcı liderlər altında Rusiya siyasətində yenilərin populyarlığı.
  Bir sözlə, imtina etmək əlverişsiz, təklifi qəbul etmək isə qorxuludur. Putin ikinci dəfə insult keçirib. Medvedev Rusiya prezidentinin səlahiyyətlərini icra edən oldu.
  Təbii ki, Zelenskinin mütləq qalib gələcəyi dəqiq deyil. Və mən həqiqətən Ukraynanı ilhaq etmək istəyirəm. Medvedevin Putini ötmək arzusu var! Bəs Zelenski ilə seçki kimi riskə getməyə dəyərmi?
  Ancaq Rusiya xalqı Ukrayna ilə birləşmə ideyasını dəstəklədi. Yüz minlərlə insan küçələrə çıxdı - slavyan qardaşlarının birliyini tələb etdi. Moskvada nümayişçilər polislə toqquşub. Çoxlu insan yaralanıb. Etiraz dalğası yüksəlməyə başladı.
  Kommunistlərlə Zyuqanov nəhayət çatdı, daha doğrusu çürüdü və gənc rəhbərlik xalqı küçələrə çıxarmağa başladı. Rejimin dəyişdirilməsini tələb edir.
  Millətçilər də öz güclü və iddialı liderlərinə sahib olaraq ayağa qalxdılar. Maydan getdikcə daha dəbli oldu. Polisə daş və molotov kokteyli atılıb. Xalqın uzun müddətdir yığılan narazılığı getdikcə daha da gücləndi.
  Medvedev təhlükəsizlik şurası keçirib.
  Üzvlərin əksəriyyəti birləşmənin tərəfdarı idi - şeytanın rəngləndiyi qədər dəhşətli olmadığını əsas gətirərək. İnzibati resurs və təbliğat isə böyük qüvvədir! Və insanların beyni hərtərəfli yuyula bilər və onlar ümumiyyətlə hakim partiyaya səs verəcəklər.
  Rusiyalı milyarderlər də proqnozlaşdırıla bilən, uzun müddət hakimiyyətdə olan və az-çox hər kəsə yaraşan Medvedevə sədaqət andı içdilər.
  Milyarder Deribasko məntiqlə qeyd etdi:
  - Seçki kampaniyasını üslubda aparmaq lazımdır: Medvedev bu gün Putindir və heç bir Zelenski bizim üçün təhlükəli deyil!
  Roman Abramoviç səlahiyyətli şəkildə qeyd etdi:
  - Yeltsini reytinqin dörd faizinin seçki çuxurundan çıxardıq, daha da üstəlik, sizi çıxaracağıq! Pulumuz və media girovumuz!
  Proxorov təsdiqlədi:
  - Biz Ukraynadakı kimi zənginlərə belə yüksək vergilər qoyulmasını istəmirik və biz sizin üçün hər şeyə hazırıq!
  Dmitri Medvedev yumruğunu masaya çırparaq elan etdi:
  - O zaman inteqrasiya və birləşmə təklifini qəbul edirik!
  Ukrayna ilə Rusiya arasında birləşmə sazişi imzalanıb. Dərhal güc balansı dəyişdi. Üç ay ərzində prezident seçkiləri keçirilməlidir.
  Prezidentliyə qeydiyyatdan keçmək üçün ya yüz min imza toplamaq, ya da doxsan min dollar girov qoymaq kifayətdir ki, bu da yalnız ikinci tura çatdıqda geri qaytarılacaq. Bunlar bəzi gülməli qaydalardır. Qismən Rusiyadan, qismən də Ukrayna qanunvericiliyindən götürülüb.
  Təbii ki, prezidentliyə namizədlər çox olacaq, görünür Medvedevin komandası hesab edirdi ki, bu, onlar üçün daha sərfəli olacaq! Deyirlər ki, ilk turda hakimiyyət elektoratının hərəkətliliyi üstünlük verəcək. İkincidə isə hamı Medvedevi dəstəkləyəcək. Hər halda prezident səlahiyyətlərini icra edən bununla hesablaşıb. Və başladı...
  Anastasiya Orlova, bu ayaqyalın Kleopatra, Zelenskinin yüzə qarşı çıxacağını söylədi. Və o, Putin və Medvedevin əjdahasına qarşı Lancelotdur.
  Mətbuatda şiddətli hücumlar baş verdi. Bəziləri Zelenskinin, bəziləri Medvedevin tərəfində idi.
  Namizədlərin qeydiyyat dövrü başlayıb. Rusiya narahat idi. Coxar Dudayevin oğlu Qafqazda peyda olub cihad elan edib. Və İslam bölgələrində geniş dəstək aldı. Bir çox ekspert burada MKİ-nin qulaqlarından şübhələnirdi. Üstəlik, Trampın prezidentlik müddəti bitmək üzrədir və biz heç olmasa müəyyən qələbələr qazanmalıyıq. Zelenskinin Rusiya taxtında olması isə böyük qələbədir! Baxmayaraq ki, Zelenskinin Rusiyanı Putin dövründə olduğundan daha güclü, xüsusən də iqtisadi cəhətdən daha güclü bir ölkə edə biləcəyini iddia edən skeptiklər var.
  Ona görə də Qərbdə fikir bölünür. Vahid Ukrayna-Rusiya dövləti, əlbəttə ki, güclü bir birlikdir və heç də zarafat deyil. Bu, həqiqətən bir canavar ola bilər. Təbii ki, Rusiya təhlükəsizlik qüvvələri də birləşməyə dəstək verdi. Anastasiya sərin qadındır. O, bir batalyon qız və bütün gözəllərlə birlikdə ayaqyalın və bikinidə Rusiya xüsusi təyinatlılarını yıxıb məğlub etdi. Zelenskinin həddindən artıq qızğın pərəstişkarını devirmək üçün toz yığanlar.
  Burada qızlar ayaqyalın və bikinidə inanılmaz dərəcədə döyüşdüklərini nümayiş etdirdilər! Və Vympel xüsusi qrupunun isti qadınlar tərəfindən məğlub olduğu ortaya çıxdı. Nəticədə və qarışmamaq qərarı verildi, Novorossiyada daha çox ukraynayönlü rəhbərlik hakimiyyətə gəldi.
  Anastasiya Zelenski üçün kampaniya aparırdı. Döyüşdə qız yalın ayaqları ilə iti, nazik disklər, bumeranqlar və qumbara atmağı bilirdi. Bikinili döyüşçülər əfsanəyə çevrilib. Qızların bütöv bir alayı, onların hər biri bütöv bir diviziyaya dəyər. Bu, böyük bir gücdür!
  Anastasiya qarın arasından qaçdı, qırmızı, çılpaq dabanları yanıb-söndü. Qız oxudu:
  Kosmosun genişliyində, inan mənə, bir yuxu var,
  O, göydə günəş şüası kimidir...
  Svarogun gözündə sülh və saflıq,
  İsa yüksələn kimi O, bizim üçündür!
  
  Parlaq bir taleyi doğuracağıq,
  May ayında günəş kimi parlayacaq ...
  Amma nə qədər ölümsüz ola bilərəm ki, başa düşə bilmirəm
  Necə də pis qaya bizimlə oynayır!
  
  Vətənini qoru, cəngavər,
  Qoy cənnət ulduzu parlasın...
  Doğma yurdumuzun genişliyini qoruyuruq,
  Qoy planet əbədi cənnət olsun!
  
  Amma nə güclü kommunizm ola bilər,
  Vətənin bayrağını hər şeyə qadir edəcək...
  Və qəzəbli faşizm cəhənnəmdə məhv olacaq,
  Düşməni çox güclü zərbə ilə deşəcəyik!
  
  Vətənimizə ürək verirsən,
  Çox parlaq bir istiliklə alovlanmaq ...
  Döyüşümüzdən sona qədər gedəcəyik,
  Fürer isə bir zərbə ilə süpürüləcək!
  
  Yoldaş Stalin atasını əvəz etdi,
  Biz müxtəlif nəsillərin uşaqlarıyıq...
  Cəhənnəmdə dəstə qəzəbdən məhv olacaq,
  Və Cənnətə gedən yolu dahi Lenin göstərəcək!
  
  Rusiyada hər oğlan nəhəngdir,
  Qızlar isə döyüşmək üçün hazırlanır...
  Uca Rəbbin Çubuğu bizim birimizdir,
  Biz ruslar həmişə döyüşməyi bacarmışıq!
  
  Tezliklə çatacağıq, inanıram, biz hər şeyik,
  Kainatda daha yüksəkin olmaması faktı ...
  Komsomol böyüdü, avar bil,
  Və damda Fuhrer vurdu!
  
  Artıq kommunizm yoxdur, fikirləri bilin
  Onlar gözəldir və xoşbəxtlik gətirəcəklər!
  Və Fuhrer sadəcə bir canidir,
  Çox məkrli, çox qara kostyum!
  
  Mən bir qızam - döyüşçünün böyüklüyü,
  Ayaqyalın şaxtada cəsarətlə qaçdı ...
  Mənim qalın qızıl hörüm
  Sürətli bir gül inşa etdi!
  
  Bir milyard ideya ola bilər
  Kommunizmdə vətəni necə təşkil etmək olar ...
  Fritz görsən, bərk vur,
  Adolf qanlı taxtda oturmaması üçün!
  
  Yumruğunuzla faşistləri çıxarın,
  Və daha yaxşısı balyozla onların üzərinə hərəkət et...
  Gəlin küləklə Volqa boyunca gəzək,
  Keçiləri əzdiyimiz üçün sadəcə heyfimiz gəlmir!
  
  Vətən üçün əsgər yetişdirəcəyik,
  Qızlar hücumda...
  Gözəllik pulemyotunun hədəfi,
  Qisas Hitlerə zərər verəcək!
  
  Heç kim ruslara qalib gələ bilməz
  Faşizmin canavar olsa da, o zaman şeytan təcrübəlidir ...
  Amma yenə də ayısından güclü,
  Hansı sifariş yenisini tikir!
  
  Vətən uğrunda, Stalinə qaçan,
  Komsomol qızları ayaqyalın qaçırlar ...
  Nasistləri qaynar su ilə qırdılar,
  Çünki Böyük Ruslar ən yaxşısıdır!
  
  Qürurlu qızlar Berlinə girəcək,
  Çılpaq ayaq izlərini buraxın ...
  Onların üstündə qızıl qanadlı keruv var,
  Və arı mirvari kimi gümüş!
  Qız sonra oxuyur, amma necə döyüşür! Axı o, dörd ortağı ilə birlikdə milisləri Iolaisk yaxınlığında tam məğlubiyyətdən xilas etdi.
  Sonra bütöv bir ordu ilə bikinili, ayaqyalın beş qız içəri girdi.
  Bəli, bu bir tamaşa idi.
  Anastasiya pulemyotdan çox şey verdi, düşmənin sıralarını kəsdi və sonra çılpaq barmaqları ilə bir anda bir neçə nazik disk atdı. Bu başlar kəsilir.
  Və Anastasiya oxuyur:
  - Müqəddəs Rus üçün!
  Nataşa da atəş açdı, düşmənləri qırdı və necə qışqırdı, yalın ayağı ilə qumbara atdı, tankı yıxdı:
  - Svaroq üçün!
  Və sonra qızıl saçlı Zoya növbə verir. O da yalın ayağı ilə ölüm hədiyyəsini atır və qışqırır:
  - Gələcək Rodnovery üçün!
  Onların arxasında Aurora da təslim olacaq. Çılpaq dabanı ilə ölüm hədiyyəsini buraxacaq və qışqıracaq:
  - Böyük sərhədlər üçün!
  Və sonra Svetlana əkəcək. O, növbə verəcək, sonra pulemyotdan və çılpaq barmaqları ilə məhv göndərəcək ...
  Və çılpaq ayaqlı gözəl qışqıracaq:
  - Romanovların qayıtması üçün!
  Bəli, Anastasiya çar imperiyasının bərpasının tərəfdarı idi. Doğrudan da, Rusiyada hər halda çar əslində hakimiyyətdədir. Bəs niyə qanuni monarxiya yaratmayaq. Üstəlik, Romanovların damarlarında Avropa krallarının bir çox nəsillərinin qanı axır. Bu onların şəcərəsidir? Bəs Putinin, xüsusən də Lukaşenkonun cinsi nədir? Onlar kimlər ki, padşah olsunlar? Amma Romanovlar Allahın məsh etdiyi insanlardır!
  Anastasiya bikinili qız yoldaşları ilə bir çox möcüzələr yaratdı. O, şeytan kimi döyüşürdü. Lakin sonra o, Putinlə mübahisə etdi və Zelenskinin tərəfinə keçdi. Ümumiyyətlə, Anastasiya Ukraynanın incidiyini gördü və ədalət hissi yüksəldi, zəiflərin tərəfini tutdu!
  Anastasiya və beş nəfəri onu üsyançı kimi həbs etmək istəyərkən Novoazovsk üzərinə edilən hücumu dəf etdilər. Hökumət qüvvələrinin bütöv bir koloniyası kəsildi və tərksilah edildi.
  Bundan sonra əsirlər üzüstə yerə yıxılaraq Anastasiya ilə o biri qızın çılpaq, tozlu ayaqlarından öpdülər.
  Qız fəlsəfi olaraq Novorossiyanın əsir düşən döyüşçülərinə dedi:
  - Mən səni öldürmək istəmirəm! Siz mənim qardaşlarımsınız! Və mən sənin kraliçanın olacağam!
  Ümumiyyətlə, Novorossia Anastasiyanı çox zərər və ağır itkilər olmadan qəbul etdi. Düzdür, sarışın terminator Donetsk Respublikasının qubernatorunun başını kəsib, onun əsasən qafqazlılardan ibarət mühafizəçilərini öldürüb.
  Anastasiya çoxdan əfsanə olub. Krımda o, elə möcüzələr yaratdı ki, Rusiya Federasiyasının qəhrəmanının ulduzunu aldı. Onsuz, bikinili partnyorlarla iş o qədər də rəvan getmədi. Ancaq sonra Anastasiya götürüldü və bütün Rusiya mükafatlarından məhrum edildi. O cümlədən döyüşdə Rusiya xüsusi təyinatlılarının öldürülməsinə görə, onları çıxarmağa çalışarkən. Hətta cinayət işi də açılıb.
  Lakin onlar faktiki müstəqil Novorossiya ilə böyük müharibəyə başlamağa cəsarət etmədilər. Üstəlik, Putin xəstələndi və onsuz heç kim məsuliyyəti öz üzərinə götürmək istəmədi.
  Xüsusən də, ümumiyyətlə, ruh və ruh baxımından lider olmayan Medvedyev. Amma Medvedeyə məhz bu, rus oliqarxlarına və Putinin ətrafına uyğun gəlirdi - onu asanlıqla manipulyasiya etmək olar.
  Nə olsun ki, Zelenskiyə qarşı nəhəng təbliğat maşını qalxıb. Hər şeyi günahlandırmağa başladılar. Və sanki narkotik aludəçisi və oğru olduğunu və ofşor şirkətlər vasitəsilə milyardları çıxardığını və ümumiyyətlə gey olduğunu.
  Əyalət yazmağa getdi. Və təbii ki, şahidlər və müxtəlif növ təminatlar var idi. O cümlədən homoseksuallıq iddiaları. Namizədlərin qeydiyyatı başlayan kimi, artıq çirkab da tökülüb.
  Seçkilərdə iştirak etmək istəyənlərin, istər ukraynalıların, istərsə də rusların sayının çox olduğu ortaya çıxdı. Həm kommunistlər, həm də millətçilər dırmaşdılar. Gözlənilmədən hətta qoca və xəstə Züqanov da seçkilərə başını soxdu. Baxmayaraq ki, o, artıq Kommunist Partiyasının sədri postunu tərk edib. Afonin, Udaltsov və Qrudinin də səsverməyə gediblər. Və ümumiyyətlə, hələ də çox az tanınan, lakin tazı olan solçu namizədlər var. Və prezident olmaq istəyən bir çox insan dırmaşdı! Bəs doxsan min dollar? Bu, Rusiya standartlarına görə bu qədər böyük məbləğdirmi?
  Sanki tanklar dırmaşdılar. Və iş adamları, sənətçilər, estrada artistləri və yazıçılar. Bəli, yazıçılar da fəaldırlar. Özünüz üçün reklam edin. Doxsan min dollar isə o qədər də çox deyil. Beləliklə, yüzlərlə ərizə MSK-ya töküldü.
  Yaxşı, seçkilər! Yaxşı, şou çıxdı! Hətta Alla Puqaçov başını prezident kürsüsünə soxdu. Bəs niyə olmasın? Alka unutmağa başladı, orada özünü xatırlada bilər! Köhnələrdən Yuri Lujkov prezidentliyə yüksəldi. Mən də özümü xatırlatmaq istədim.
  Əlbəttə ki, belə bir şou Vladimir Volfoviçsiz ola bilməzdi. Amma bu dəfə seçkilərdə onun oğlu İqor Lebedev və sağ əli Deqtyarev iştirak edib. Onlar da üç sütunda seçkiyə gediblər.
  Millətçilər də hərəkətə keçdilər. Təbii ki, həm həbsxanada cəza çəkən əfsanəvi Demuşkin, həm də maraqlısı Metal Korroziyanın lideri Spider və Kolovrat rok qrupunun rəhbəri və bir çoxları prezidentliyə getdi.
  Yaxşı, təbii ki, estrada müğənniləri kampaniyaya yollandılar. Filipp Kirkorov və Nikolay Baskov buradadır. Onların da böyük ölçüdə itirəcəkləri heç nə yoxdur. Belə bir döyüş mühafizəsi yerləşdirildi.
  Timotey və Vitas və ümumiyyətlə çoxları kampaniyaya getdilər.
  Əlbəttə ki, təsadüfi deyil! Medvedevin planı ikinci turda səsləri ona ötürməli olan çoxlu sayda namizəd irəli sürmək idi . Ümumi plan maraqlıdır. Medvedevin reytinqi ilkin olaraq Zelenskinin reytinqindən aşağıdır. Və hiyləgərlik olmadan qalib gəlmək mümkün deyil!
  Amma axı Yeltsinin sıfır reytinqi var idi, amma o, Züqanova qalib gələ bildi. Düzdür, sonuncu seçkiləri əlil kimi aparırdı: qəsdən uduzmaq!
  Və bu halda, Medvedyevə görkəmli və çox istedadlı bir insan qarşı çıxır.
  Beləliklə, burada çox şey gedir. Verilişdə Solovyov Zelenskiyə daim palçıq tökülürdü. Düzdür, sonra bir qız yalın ayaqlarının barmaqları ilə Solovyovun üzünə dondurma atdı. Və gözünü çıxartdı. Bundan sonra məlum oldu ki, Zelenskiyə palçıq atmaq təhlükəsiz deyil! Necə ki, bu adam Ukrayna qartalıdır!
  Ümumiyyətlə, rus cəmiyyətində birlik yox idi. Çoxları, çoxları Zelenskini dəstəklədi. Necə ki, həqiqətən gənc qan və yüksək neft və qaz qiymətləri olmadan Ukraynanı qaldıra bildi! Bəs Medvedev? Ölkə sözün əsl mənasında neft və qaza görə dollarda boğulur, iqtisadiyyat isə tam durğunluq içindədir. Artım yoxdur, sadəcə işsizlik artır.
  Medvedev ümumiyyətlə bütün siyasətçilər arasında ən yüksək antireytinqə malikdir. Baxmayaraq ki, məhz bu oliqarxların xeyrinədir. Onlardan daha çox asılı, daha idarəolunan. Rusiya hökuməti tələsik hər kəsin maaşlarını və pensiyalarını artırmağa başladı. Və dəfələrlə...
  Nəinki Medvedev hətta pensiya yaşının iki il azaldılmasını təklif etdi. Necə ki, hər şey xalqın xeyrinədir. Və pensiyaların artırılması və pensiyaya çıxandan sonra iş stajının hesablanması ilə bağlı düzəlişlər edilib.
  Medvedev məmurları da unutmayıb. Ayağa qalxıb ona səs versinlər. Xüsusilə, gəlirlərin açıq bəyannaməsi ləğv edildi, min dollara qədər hədiyyələr almağa icazə verildi. Hansı ki, məmurun xoşuna gəldi. Xaricdə daşınmaz əmlaka, eləcə də hesaba sahib olmaq icazəsi də belədir.
  Siqaret çəkənləri öz tərəflərinə çəkmək üçün siqaret əleyhinə qanun xeyli yumşaldıldı. Gecə vaxtı spirtli içkilərin satışına icazə verilib, hətta qumar biznesi də qanuniləşdirilib. Sonuncu oliqarxlar tərəfindən müsbət qarşılandı, əslində bu qədər gəliri itirib yeraltına gətirmək nəyə lazımdır.
  "Kuklalar"ın transferi geri qayıdır. Televiziyada daha çox erotika nümayiş etdirməyə başladılar.
  Medvedev də amnistiya elan etdi və hətta məhbuslara pul yığımlarını ödəməyi əmr etdi. Bu da səslərin kifayət qədər faizidir. Və məhkumların özləri və ailələri.
  Ümumiyyətlə, Medvedev şüar irəli sürdü: daha çox azadlıq! Doğrudan da, Rusiya Putinin despotizmindən yorulub. Televiziyada çılpaq qadın belə görməyəcəyiniz zaman!
  Və təbii ki, göstərmək cəhdi var idi: həyat daha azad oldu, həyat daha əyləncəli oldu!
  Medvedev spirtli içkilərin qiymətini də aşağı saldı və televiziyada pivə reklamına icazə verdi. Əslində, niyə çox uzağa getmək.
  Amma Qafqazda müharibə başladı. Putin gedəndən sonra dağlılar daha çox imtiyaz və hüquqlar tələb etməyə başladılar. Və onların ambisiyaları yalnız böyüdü. Üstəlik, Türkiyə Qafqaza fəal şəkildə təzyiq göstərməyə başladı, onların ambisiyaları artdı, xüsusən Suriyada, Ərdoğanın fikrincə, çox az şey aldı. Vəziyyəti neftin qiymətinin düşməsi və nəticədə qazın qiyməti daha da gərginləşdirdi. Maduro rejiminin devrilməsindən dərhal sonra Venesuela istehsalı artırıb. ABŞ və İran nəhayət barışdı və Liviyada vahid hökumət quruldu.
  Neftin qiymətinin düşməsi Rusiya rublunu çökdürdü, inflyasiyanı sürətləndirdi, maaşların və pensiyaların artımını devalvasiya etdi.
  Qafqazda silahlıların artan fəallığı isə Medvedevə qarşı oynadı.
  Onun Putinin mirasını qoruyub saxlamaq iqtidarında olmadığı deyilirdi. Və bu nədir, tez-tez baş verir: superulduz özünü zəif bir varis təyin etdi.
  Həm ABŞ, həm ərəb ölkələri, hətta İran Qafqazda separatizmi qızışdırdı. Və təhlükəsizlik qüvvələri arasında fikir ayrılıqları olub. Bəziləri hələ də Putinin çoxdankı partnyoru Medvedevi prezident kimi görmək istəyirdi! Digərləri isə daha populyar Sergey Şoyqunu yapışdırmaq niyyətində idilər.
  Lakin sonuncu oliqarxlar və sənayeçilər tərəfindən dəstəklənmirdi. Onlar bunu çox solçu hesab edirdilər və milyarderlər bir nəfərin diktaturasından bezmişdilər. Hamı taxtda liberalın olmasını və Qərblə barışmasını istəyirdi. Prezidentliyə namizədlərin qeydiyyat müddətinin bitməsini gözləyən Medvedev Şoyqunu götürüb işdən çıxarıb. Orduda iğtişaşlara səbəb olan şey.
  . FƏSİL #2
  Sonra Medvedev Şoyquya çoxdan vəd edilmiş marşal rütbəsi verdi və ona baş nazirin fəxri müavini vəzifəsini verdi. Həm də populist hərəkət. Amma hər halda, seçkiqabağı planlar prezident səlahiyyətlərini icra edənin xeyrinə olmayıb.
  Daha gənc, daha uğurlu, daha natiq olan Zelenski xal toplayırdı. Və hətta qeydə alınanda iki yüzdən çox prezidentliyə namizəd şəksiz liderliyi qoruyub saxladı. Amma Medvedev ikinci yer uğrunda mübarizə aparmalı oldu. Gözlənilmədən Alla Puqaçova ikinci turda onun rəqibi oldu. Qocalan və uzun müddətdir ki, fəaliyyət göstərməyən, piarla o qədər də həvəsli olmayan primadonna birdən-birə reytinqdə yüksəlib.
  Bəlkə də bu, bezdirici siyasətçilərə reaksiya idi. Jirinovski və Zyuqanov isə əksinə, reytinqlərində kəskin aşağı düşüblər. Bu siyasətçilərin hər ikisi xalqdan çox yorulub. Üstəlik, onların seçki meydanında daha gənc və orijinal liderlər meydana çıxdı.
  Həbsxanada şəhid obrazını alan Demuşkin açıq-aşkar əlavə etdi. Suraykin hələ də qol vura bilmədi, lakin onun partiyasının digər üzvü, Rusiyanın ən yaxşı peşəkar boksçusu Sergey Kovalev də xal toplamağa başladı.
  Ümumiyyətlə, Sergey Kovalev maraqlı bir oğlan oldu. O, Moskva meri vəzifəsinə namizəd oldu və hamı üçün gözlənilmədən ikinci oldu. Rusiya Kommunist Partiyasına üzv olub. Həm də reytinq əlavə etməyə başladı.
  Qeyd etmək lazımdır ki, Sergey Kovalev çox böyük boksçudur - ruslar arasında ən yaxşısı, hətta Kostya Tszyu da keçib.
  Sergey Kovalev beləliklə bir terminatordur və təhlükəli şəkildə Medvedevə yaxınlaşır.
  Doğrudur, əksər Rusiya sorğu xidmətlərinin reytinqi var və. O. prezidenti həddən artıq qiymətləndirdi. Lakin promosyon kapital idi. Lakin Medvedevin bəxti o qədər də yaxşı olmayıb. Putindən sonra bəxt nədənsə xəsis oldu. Neftin ucuzlaşması davam etdi, rublun məzənnəsi də düşdü, qiymətlər sürətlə qalxdı. Qafqaz getdikcə daha fəal şəkildə yanırdı. Hətta Kadırovçular da yaraqlıların tərəfində vuruşmağa başladılar. Belə bir vəziyyət yarandı. Və sonra Taliban da Tacikistanla sərhəddə rus əsgərlərini vurdu.
  Və məlum oldu ki, rus qoşunları hazır deyildi. Medvedev yenidən ayağa qalxdı. Üstəlik, Müdafiə Nazirliyi və Maliyyə Nazirliyində mənimsəmə ilə bağlı qalmaqal üzə çıxıb. Medvedevin köhnə dostlarına kölgə düşdü. Rusiyadan yüz milyardlarla dolları kimin oğurlaması ilə bağlı da şübhələr var idi. Həm də şübhə. Və media hirsləndi...
  Zelenski isə seçki kampaniyasını şou kimi sakit, peşəkarlıqla apardı. Jirinovski həmişəki kimi özündən çox hakimiyyət üçün çalışıb. Zyuqanovu yudumlayıb və çürük yumurtalarla döyüblər. Sonra daha çox hadisələr...
  Əlbəttə ki, Kseniya Sobçak seçkilərdə iştirak etdi və o, konini atmağa kömək edə bilmədi. O, götürüb Jirinovskinin üzünə tort atdı. Və diqqəti cəlb etdi. Həm də olduqca epik idi.
  Seçkilərdə Aleksandr Povetkin də iştirak edib. Rus boksçu Coşuaya uduzduqdan sonra uzun müddət geri qayıda bilmədi, sonra ötüşən rəqibləri ilə bir neçə döyüş keçirdi və daha ciddi döyüşə çıxdı. Karyerasını başa vurduqdan sonra siyasətə keçdi, millətçi partiya yaratmağa başladı.
  Bu günə qədər çox uğur qazanmadı.
  Povetkin isə teledebat zamanı yumruğunu rəqibinin üzünə vurub. O, üstün oldu və bu, onun reytinqini bir qədər yüksəltdi.
  Ümumilikdə seçkilər isterik şəkildə keçdi.
  Onlar teledebatlar keçirdilər: cavab vermək üçün otuz saniyə vaxt verdilər və nəticədə mübahisə yarandı. Partiyalar, davalar, qalmaqallar. Tam bir dəstə.
  Medvedev həyasızcasına irəli çəkildi, lakin onun reytinqi praktiki olaraq artmadı. İkinci dövrəyə çıxmaq hələ də şübhə altındadır.
  Zelenski böyük fərqlə getdi. Və təəccüblü deyil! Vladimir beş il ərzində işsizliyə son qoymağa və bütün zavod və fabrikləri bərpa etməyə, yenilərini tikməyə nail oldu.
  Zelenskinin nailiyyətlərindən biri də kənd təsərrüfatının və alternativ enerji mənbələrinin inkişafı olub.
  Xüsusilə Ukraynada atmosfer təzyiqi fərqlərindən işləyən və enerji alan elektrik stansiyaları peyda olub. Eləcə də geotermal elektrik stansiyaları. Və daha çox. O cümlədən ionosferin enerjisindən istifadə. Elə oldu ki, elm neft və qaza qarşı çıxdı.
  Ukraynada sintetik qida istehsal edən və Çinə tədarük edən zavodun yaranması əsl sensasiya oldu. Rusiya isə ərzaq ixracını azaldıb.
  Ukraynalılar arasında namizədlər də var idi. Xüsusilə Vladimir Kliçko. Məşhur boksçunun çətin karyerası olub. Rinqə qayıtdı: Çarr və Tayson Furini məğlub etdi. Lakin Joshua ilə üçüncü revanş yenə də uduzdu, amma çox pul qazandı. Və o, boksdan son təqaüdə çıxdığını elan etdi.
  Amma sonra yenidən qayıtdı. O, Kiyevdə Qasyevlə döyüşüb və qalib gəlib. Bundan sonra o, daha bir döyüş keçirdi və müntəzəm dünya çempionu adını qazandı - nəhayət, həm Foremanın, həm də Co Louisin rekordunu qırdı. Bundan sonra o, vahid Rusiya və Ukrayna prezidentliyinə namizədliyini açıqlayıb. Və deməliyəm ki, Vladimir Kliçko ukraynalılar arasında Zelenskinin özündən sonra ikincidir. Boks yaşına baxmayaraq, Vladimir Kliçko artıq seçkiqabağı kampaniya zamanı özündən iyirmi yaş kiçik bir boksçuya qarşı məcburi müdafiə etdi. Və yenə nokautla qalib gəldi.
  Bundan sonra Vladimir Kliçkonun reytinqi yüksəldi və o, Medvedevə yaxınlaşaraq ikinci raund şansını qazandı.
  Ümumiyyətlə, bu seçkilərin bir mübahisəsiz favoriti var idi: Zelenski və ikinci yer uğrunda çox gərgin mübarizə gedirdi. Qısa müddət ərzində ikinci yer uğrunda mübarizədə Medvedevi üstələyən Alla Puqaçova istefa verməyə başlayıb. Prinsipcə, parlaq bir şey deyil və yanmadı. İkinci yerdə isə Vladimir Kliçko qərarlaşıb. Amma onun elektoratı o qədər də sabit deyil. Üç məğlubiyyətdən sonra gedərək dörd yüngül çəki kəmərinin hamısını toplamağı bacaran Sergey Kovalev də rinqdə döyüşüb və yenidən çempion titulunu qazanıb.
  Və onun reytinqləri yenidən yüksəldi. Mən də ikinci tura keçə bilərdim. Digər ukraynalı boksçular: Usık və Lomaçenko Zelenskini dəstəklədilər və prezidentlər dırmaşmadılar. Baxmayaraq ki, hər ikisi hələ karyeralarını başa vurmayıblar. Və niyə bitirməlidirlər? Usyk Joshuanı xallarla məğlub etdi və ağır çəkidə şəksiz dünya çempionu oldu. Lomaçenko bir çəki dərəcəsindən digərinə dolanır və ona o qədər böyük qonorar verilir ki, karyerasını bitirmək istəmir.
  ABŞ-da da seçki kampaniyası. Donald iki müddətdən sonra ayrılır və üçüncü kursa dırmaşmaq üçün çox sağlam deyil. Gənclər prezidentliyə namizədliyini irəli sürürlər. Demokratlardan, təxminən otuz doqquz yaşında çox gözəl qadın qubernator - yəqin ki, prezidentliyə namizədlərin ən gənc xanımı. Respublikaçılardan, həm də İrana qarşı müharibənin gənc general-qəhrəmanlarından.
  ABŞ-da siyasətçilərin nəsli dəyişdi.
  Rusiyada Putin Zelenskini döyə bilərdi və döyə bilərdi, amma o, açıq-aydın iş yerində yanmışdı. Həddindən artıq gərginlik öz təsirini göstərdi! İstədiyi isə - gücünü çox qiymətləndirdi, mühitə etibar etmədi. Və bəlkə də asılılıq. Nazarbayevin gedişindən sonra MDB-yə daha bir dalğa - demokratikləşmə getdi. Qazaxıstan parlamentli respublika oldu. Lukaşenko Belarusda bir növ şübhəli şəkildə yoxa çıxdı. Və prezident də fiqura çevrilib.
  Başqa bir dalğa gəldi. Onsuz da Türkiyədə parlament Ərdoğana qarşı ayağa qalxıb. Sarkaç başqa tərəfə yelləndi.
  Zelenski konstitusiyanı daha çox avtokratiyanın xeyrinə dəyişdi, amma Qərbdə onu öz adamı kimi qəbul edirlər! Bəli, referendumlar hər zaman keçirilir. Və əsl söz azadlığı var.
  Hər halda, hələlik Zelenskinin ikinci raundda qalib gəlməsi üçün xüsusi problem yoxdur. Çox güman ki, Medvedev ikinci tura çıxacaq - inzibati resurs aşağı populyarlıq və çox uğurlu olmayan qaydanı məğlub edə bilər. Çoxları Ukraynadakı seçkilərlə oxşar cəhətləri də qeyd etdi - bir çox prezidentliyə namizədlər, Zelenskinin liderliyi, hakimiyyət üçün aşağı reytinqlər və yüksək antireytinqlər.
  Zelenskinin Putini məğlub edə biləcəyi başqa sualdır, lakin Medvedev açıq şəkildə millət lideri roluna can atmadı. Və burada demokratiya artıq hakimiyyətə qarşı oynayırdı.
  Medvedev döyüşə xüsusi köklənə bilmədi. Onda belə xarakter yoxdur. Əsl döyüşçü deyil!
  Amma bütün avtokratiyaların problemi varislərin çox da yaxşı olmamasıdır! Adətən diktator öz arxasınca zəifi qoyur - devirməsin deyə! Məsələn, Nazarbayevin varisi hakimiyyətdə məhdud idi. Və o, ağıl vermir - yumşaq bədənli!
  Vladimir Zelenski isə hər halda müxalifətdən hakimiyyətə gəlib və zəif deyil.
  Demək lazımdır ki, Putin də səs-küylü Yeltsindən sonra yumşaq bədənli və zəif hesab olunurdu və ona görə də prezident təyin olundu. Ancaq göründüyü kimi, sakit bir bataqlıqda şeytanlar var!
  Və sonra məlum oldu ki, o qədər də bataqlıq və sakitlik deyil. Amma Medvedev, deyəsən, qoyun dərisindəki canavar deyil, əslində təbii qoyundur. Və güc toplaya bilmir.
  Jirinovski Zelenskini nalayiq sözlərlə təhqir edib və cərimələnib. Bir neçə onlarla prezidentliyə namizəd Medvedevin xeyrinə geri çəkildi, lakin bu, heç bir nəticə vermədi. Baş rolda oynayan məşhurlardan biri boksçu Denis Lebedev idi. O, həqiqətən texniki cəhətdən inkişaf etmişdi. İş adamları, kiçik mədəniyyət xadimləri də var idi. Yazıçılardan yalnız Sergey Lukyanenko Medvedevin lehinə rol aldı. Qalanları isə vəzifədə yüksəlmək istəyirdilər. Və hamı şansa inanırdı.
  Medvedev kifayət qədər böyüdü. Amma ümid var idi ki, ordu, həbsxana və polis əmr edildiyi kimi səs verəcək. Üstəlik, seçicilərin rüşvətxorluğu. Və təbii ki, erkən səsvermə. Burada da artıq hər cür uğur şansı var.
  Bəli, hakimiyyətin fəallığını artıran da məhz budur. Erkən səsvermə verin. Və təbii ki, saxtakarlıqlar var. Və ürəklə səs vermək istəyi.
  1996-cı il seçkilərindən fərqli olaraq Medvedev öz reytinqini artıra bilmədi. Yeltsinin də şanslı olduğunu söyləmək lazımdır. Xüsusən də Coxar Dudayev təsadüfən dünyasını dəyişib. Onu hansı milçək dişlədi, zəng zamanı adi tədbir görməyin. Axı bu bir az əvvəl baş versəydi, onların zərbə vurmağa vaxtları olmazdı. Və bir az sonra onlar yalnız antenanı örtəcəklər və Cohar özü də təhlükəsiz məsafədə olacaqdı. Müharibədə və təbliğatda belə uğurlar.
  Və burada Dudayevi bitirə bilməzsən. Rusiyada prezident seçkiləri ərəfəsində belə axmaqcasına tutulan Raduyev yoxdur. Amma kiçik Dudayev seçkilər zamanı ölmək istəmir. Və ümumiyyətlə, görünür, varislərin triumviratı: Yeltsin, Putin, Medvedev - kəsilir ...
  Seçicilərin satın alınması cəhdləri sızdırıldı və daha çox qalmaqala səbəb oldu. Patriarx heç kimə dəstək vermədi, mübahisə etdi: Tanrınınkı Tanrınındır, Sezarınkı isə Sezarındır. Ümumiyyətlə, Yeltsinin dövründə hər şey daha asan oldu. Pravoslav Kilsəsi nədənsə artıq tamamilə ümidsiz görünən Yeltsinin tərəfini tutdu. Və sənaye dairələri.
  İndi də rus oliqarxları Zelenski ilə flört etməyə başlayıblar. Görünür, Medvedevi ayağa qaldırmaq olmaz.
  Və mediada əhval-ruhiyyə dəyişməyə başladı. Zelenski getdikcə daha çox təriflənirdi. Artıq Jirinovski deməyə başlayıb ki, onun adaşı əslində brilyant adamdır.
  Medvedev yenə maaş və pensiyaları iki dəfə artırdı. Lakin rubl tamamilə çökdü. Və inflyasiya başladı. Tariflər də qalxıb.
  Hətta məcbur olub, BVF-dən kredit istəyir. Neft və qaz isə getdikcə ucuzlaşır.
  İran, Venesuela, Liviya, Səudiyyə Ərəbistanı ixracatını artırır. Həm də ABŞ-da şist hasilatı üçün yeni bir üsul tətbiq edildi. Xərc kəskin şəkildə aşağı düşüb.
  Və sonra Çində iqtisadi tənəzzül və iğtişaşlar var. Yaxşı, başa düşmək olar - Kommunist Partiyasının hökmranlığından yoruldum. Çinlilər isə azadlıq və çoxpartiyalı sistem istəyirlər!
  Hindistanda hökumət bir az dəyişdi. Çevriliş cəhdi və diktaturanın qurulması oldu.
  Qafqazda qarşıdurma kəskin şəkildə artıb. Sibirdə də iğtişaşlar başladı. Xüsusən də separatçılar güclənib.
  Britaniyada partiya seçkidə qalib gəldi: "Renessans", lakin leyboristlərlə koalisiyada. Kraliça Elizabet hələ də sağdır, lakin yüz illiyinə gedəcəyini və bundan sonra monarxiyanın ləğvi üçün referendumun keçiriləcəyini vəd edib. Və Britaniya prezidentinin təsis ofisi.
  Fransa narahatdır. Makron əvəzinə Meri Lipen qalib gəldi və diktatura qurmaq cəhdi oldu. Amma fransızların özləri nə istədiklərini bilmir, yeni Maydan səhnələşdiriblər. Bəli, miqyasda görünməmiş. Məryəm isə ərəbləri və başqalarını qovmaq üçün radikal planlarından əl çəkməyə məcbur oldu. Daha da pisi, ali məhkəmə prezident seçkilərini ləğv etdi və Meri həbs olundu.
  Fransada da erkən seçkilər elan edilib. Yəni, həmişə olduğu kimi, hər yerdə bir qarışıqlıq.
  Belarusda Lukaşenkonun zülmündən sərxoş olub, referendum keçirib, ümumiyyətlə, prezident postunu ləğv ediblər. Respublika parlament oldu və yeni baş nazir Rusiyaya qoşulmanın ola biləcəyini söylədi. Amma orada prezident seçkilərindən sonra. Zelenski Belarusda çox məşhurdur.
  Qazaxıstanda prezidentlə parlament arasında münasibətlər pisləşib. İmpiçment təhlükəsi var idi. Amma onlar tez razılaşdılar, lakin dövlət başçısının səlahiyyəti daha da məhdud idi.
  Medvedev getdikcə əsəbiləşdi. Seçkilər yaxınlaşırdı və Zelenskinin reytinqi bir neçə dəfə yüksək idi. Düzdür, o, birinci mərhələdə qalib gəlmir, amma hər halda Medvedev keçir. Aldatmaq və ya döymək üçün yalnız bir hesablama var.
  Gizli şura keçirildi. Rusiyanın milyarderlərini topladı.
  Medvedev açıq şəkildə dedi:
  - İstəyirsiniz ki, əcnəbi ukraynalı imperiya prezidentinin böyük səlahiyyətini alsın?
  Deribasko məntiqlə qeyd etdi:
  - İstəsək də, istəməsək də, istənilən güclə anlaşmalıyıq! Zelenski kommunist deyil və... Bu, heç bir halda bizə yaraşmayan Züqanov deyil!
  Medvedev quru şəkildə dedi:
  - Ukraynada gəlir vergisi Rusiyadan qat-qat yüksəkdir!
  Roman Abramoviç güldü və dedi:
  - Və bizim gəlirimizi kim bilir və hesab edir! Üstəlik, son vaxtlar orda ixtisar ediblər və demək olar ki, bizimlə bərabərləşiblər!
  Proxorov təbəssümlə cavab verdi:
  - Hökumətlər dəyişir. Biz qalırıq! Nə tövsiyə edə bilərsiniz?
  Medvedev qəzəbləndi:
  - Mən Yeltsinin vicdanla qalib gəldiyinə inanmıram!
  Deribasko soyuqqanlı cavab verdi:
  - Əgər Züqanov Yeltsinin rəqibi olmasaydı, o zaman Borikin doğrudan da şansı az olardı. Lakin insanlar hələ də kommunist hakimiyyətinin "cazibədarlığını" çox yaxşı xatırlayırdılar. Yəni: boş rəflər, kartlar, kuponlar, vizit kartları, uzun növbələr, ayda beş dollar maaş. Təbii ki, heç kim bu cəhənnəm vaxtlarına qayıtmaq istəmirdi. Bəli, hətta tamaşanı və siyasi şouları, həmçinin sekslə bağlı filmləri və daha çoxunu itirmək. Xalq azadlıq istəyirdi. Və onlar Yeltsinə yox, Müqəvva Zyuqanovun əleyhinə səs verdilər. Zelenski isə xalqı qorxutmayacaq. Putindən fərqli olaraq, o, "Kukly" verilişini bağlamayacaq, insanları vərəqə qoymayacaq. Sadəcə doxsan altıncı il təkrarlana bilməz. Yeltsin beş-altı faiz oğurladı, amma on üç qazandı! Demək olar ki, ədalətli!
  Zelenski isə elə bir marja ilə gedir ki, ona qalib gələ bilməzsən!
  Medvedev qışqırdı:
  - Məni atdılar! sui-qəsd!
  Roman Abramov qeyd etdi:
  - Baxmayaraq ki, sanksiyalar bizdən götürüləcək! Sən isə Ayısan... Artıq pensiyanı qazanmısan!
  Medvedev qışqırdı:
  - Cəhənnəmdə yan!
  Proxorov məntiqlə qeyd etdi:
  - Cəhənnəm yoxdur! Yalnız bir müqəvva var, pul yığmaq üçün!
  Medvedev çaşqınlıqla soruşdu:
  - Bəli? Bəs Allah yoxdur?
  Proxorov gülümsədi və cavab verdi:
  -Hansı Allah? Onlar fərqli şəkildə təmsil edirlər!
  Roman Abramoviç təklif etdi:
  - Yeni bir inanc yarada bilər! Kim zəngindir, Allah onu sevir! Kim hamıdan zəngindirsə, Allah onu hamıdan çox sevir!
  Medvedev başını tərpətdi.
  - Məntiqlə! Bəs xalq nə deyəcək?
  Roman Abramoviç güldü:
  - Xalqı maarifləndirə bilərsiniz!
  Medvedev qışqırdı:
  Ümid edirəm dost qalacağıq!
  Sonra otaqdan çıxdı...
  Dünyada hadisələrin kaleydoskopu tüğyan etməkdə davam edirdi. Vitali Kliçko da rinqə qayıdıb və Kiyevdəki stadionda döyüşüb. O, Maykl Taysonla döyüşür. İki qoca, çox məşhur və məşhur. Yaxşı, çox pul qazandılar. Maykl Tayson, əlbəttə ki, az qala dilənçi olduğu üçün döyüşə razılaşdı.
  Gənc və ən əsası daha yaxşı formada olsa belə, Vitali Kliçko onu sözün əsl mənasında məğlub etdi. Vladimir Kliçko hələ də mütləq dünya çempionu titulunu qazanmaq və Usıkla döyüşmək istədiyini bildirib. Bundan sonra o, ən yaşlı mütləq dünya çempionu olmaqla bütün rekordları qıracaq... Və o, sakitləşə bilər. Başqa nəyi məğlub edə bilər? Joe Louis artıq döyülüb, Foreman isə döyülüb və dörd dəfə ağır çəkidə dünya titulunu qazanıb.
  Vitali Kliçko döyüşdən külli miqdarda pul qazandı, xəzinəni və şöhrətini artırdı və nisbətən asan mübarizə apardı.
  Zelenski Vitali Kliçkonu İlya Murometsin Qızıl ordeni ilə təltif edib. Və bu, əlavə rəğbət qazandı.
  Ümumiyyətlə, siyasət aləmində boksçular məşhurlaşıb. Floyd Maweiser ABŞ prezidentliyinə namizədliyini irəli sürür. formal olaraq müstəqildir. Və layiqli reytinqlə. Bəs milyarder, məğlub olmayan boksçu və qaradərili? Niyə rəqib olmasın?
  Floyd Maweiser prezident seçkilərində Zelenskini dəstəkləyib və dostluq vəd edib.
  Çox az Floyd Pacquio ilə revanş matçı istəyirdi və bunun üçün çoxlu pul topladılar.
  Medvedev açıq-aydın ayaqları altında yer itirirdi. O, hansısa bir azğınlıq yaratmaq üçün Anatoli Kaşpirovskini baş nazirin müavini rütbəsi ilə səhiyyə naziri təyin etdi. Bu, əlbəttə ki, güclü addımdır, lakin kifayət deyil. Yeri gəlmişkən, Anatoli Kaşpirovski Rusiya tarixində ən yaşlı nazir və baş nazirin müavini oldu. Bəli, rekordçu! Dmitri Medvedev də İngiltərə kraliçasını Birinci Çağırılan Müqəddəs Endryu ordeni ilə təltif etdi, hətta qəhrəmanın ulduzunu Şoyquya verdi. Və Qorbaçovu ən yüksək ordenindən məhrum etdi. Hansı ki, ümumiyyətlə, o qədər də gözəl deyil.
  Və Beriyanı da götürüb marşal rütbəsinə qaytardı. cəlb etmək üçün bəlkə
  Stalinistlərin tərəfindədirlər. Boris Nemtsov isə ölümündən sonra birinci dərəcəli "Vətənə xidmətə görə" ordeni ilə təltif edilib. Daha sonra o, öz fərmanı ilə Volqoqradın adını Stalinqrad adlandırdı. Həm də Stalinistlərlə flört edir. Amma liberallar da. Novodvorskaya ölümündən sonra Rusiya Qəhrəmanı adına layiq görüldü və ... Stalin!
  Medvedev ölümündən sonra Yuri Qaqarinə Birinci Çağrılı Endryu ordenini də təqdim etdi. Və o, Leonid İlya Brejnevə Qələbə ordenini bərpa etdi. Medvedev gözlənilmədən Rusiya qəhrəmanının qızıl ulduzunu Qarri Kasparova da verib.
  Həm də liberallarla flört edir. Və kommunistlərlə. Həm sizin, həm də bizim.
  Medvedev, həmçinin Roma Papası Birinci Fransiskə Birinci Çağırılan Müqəddəs Endryu ordenini də təqdim edib.
  Həm də "böyük hökmdarın" çox səxavətli hədiyyələri! Bundan əlavə, Medvedev birdən-birə həm kişilər, həm də qadınlar üçün pensiya yaşını yenidən əlli beşə endirdi . Hansı ki, sensasiyaya çevrildi. Və yenə pensiyaları artırdı.
  Seçkilər ərəfəsində nə edirsiniz.
  Bundan başqa, prezident səlahiyyətlərini icra edən Vladimir Jirinovskiyə general-leytenant rütbəsi verib. Necə ki, sadiq xidmət üçün, ustanın çiynindən alın. Və onun oğlu İqor Lebedev gözlənilmədən Qərbdə köhnə və sevilməyən Lavrovun yerinə xarici işlər naziri təyin edildi.
  Medvedev Demuşkinə Daxili İşlər Nazirliyinin rəhbəri postunu da təklif edib, lakin nüfuzlu millətçi bundan imtina edib. Yeni təyinatlardan sensasiya Kseniya Sobçakın mədəniyyət naziri təyin edilməsi olub. Reytinqinin kifayət qədər kiçik olduğunu görüb razılaşdı. Amma o, baş nazirin müavini vəzifəsini də tələb edirdi. Medvedev bununla razılaşdı.
  Yavlinski də seçkilərdə iştirak edib, lakin tamamilə xəstələnib və səhhətinə görə seçkidən çəkilib.
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən həm də onu Rusiya qəhrəmanı ulduzu ilə təltif edib.
  Mixail Kasyanov birinci dərəcəli Vətən qarşısında xidmətlərinə görə ordeni və fəxri iqtisad müşaviri vəzifəsi alıb. Bunun üçün o, Medvedevin xeyrinə geri çəkildi. Ancaq bunlar faizin çox kiçik fraksiyalarıdır.
  Sergey Kovalevə idman naziri təklif olundu, lakin bu, ona kifayət etmədi.
  Konstitusiya Məhkəməsinin sədri ilə münaqişə yaranıb. Zorkin nəhayət getdi. Bəs belə bir yazı kimə verilməlidir? Qadına üstünlük verilir! Və Alla Puqaçova təklif etdilər.
  Lakin məşhur müğənni bunun onun üçün olmadığını əsas gətirərək bundan imtina edib. Medvedev buna baxmayaraq ona Rusiya qəhrəmanının ulduzunu verdi. Baxmayaraq ki, Alla onun xeyrinə hərəkət etməkdən imtina etdi.
  Bəs konstitusiya məhkəməsinin sədri kim olacaq? Mövqe ilişib qalıb. Şoyqu da imtina etdi - profili yox!
  Dima Bilan gözlənilmədən razılaşdı. Baxmayaraq ki, bu onun profili olduğu hələ bir fakt deyil! Və təbii ki, müğənni olmaq konstitusiya məhkəməsinin sədri olmaqdan daha sərfəli və çox əyləncəlidir.
  Medvedev, hər halda, bunu tez ələ keçirdi və Rusiya qəhrəmanının ulduzunu təhvil verdi.
  Dima Bilan isə bunun sadəcə bir zarafat olduğunu söylədi. Lakin ümumi razılıqla Lyudmila Putina konstitusiya məhkəməsinin sədri təyin edilib. Bu, Putinin Rusiyada populyarlığını nəzərə alsaq, güclü addım idi, lakin artıq bir qədər gecikmişdi və Medvedevi xilas edə bilmədi.
  Baxmayaraq ki, səylər titanik edildi. Amma qiymətlər yüksəlir, rubl ucuzlaşır, Taliban Tacikistanda irəliləyirdi və seçicini inandıracaq heç nə yox idi.
  Son anda Gennadi Zyuqanov baş nazirin sosial bloka cavabdeh olan birinci müavini təyin edilib. Ancaq bu, artıq ölü bir təpədir.
  Zyuqanovun özü isə artıq elektoratını tamamilə itirib.
  Səsvermə ərəfəsində Deqtyarev baş prokuror təyin edilib. Həmçinin Liberal Demokrat Partiyasından prezidentliyə namizəddir.
  Medvedev hərəkətə keçdi və yeni yollar axtardı. Seçkiqabağı möhtəşəm hərəkətlərdən biri də bütün Böyük Vətən Müharibəsi veteranlarına Jukov adına xüsusi qızıl medalın təqdim edilməsi oldu. Və yükləmək üçün bir milyon rus rublu. Amma Böyük Vətən Müharibəsi veteranları çox az qalıb.
  Medvedev həmçinin Tereşkovaya Birinci Çağırılan Müqəddəs Endryu ordeni ilə təltif edib. Fürsət olduğu halda, niyə mükafatlandırmayasınız? Beləliklə, Anatoli Karpova Rusiyanın qəhrəmanı verilə bilər. O, böyük şahmat oyunçusudur! Və Alekhine, Botvinnik, Tal və Spassky, Tiqran - ölümündən sonra mükafatları təqdim edəcəklər - heç də pis deyil!
  Rusiya qəhrəmanının ulduzları - gözəldir!
  Mükafatlar vermək, medallar vermək çox xoşdur. Bir də Putinin adına bir orden təsis etsəniz. Bütün dörd dərəcə: dördüncü - bürünc, üçüncü - gümüş, ikinci - qızıl, birinci - almazlı qızıl!
  Medvedyevin ixtiraçısı budur.
  Bununla belə, bu da kifayət deyil. Zelenski yeni sərəncamlar da təsis edir. Sifariş, məsələn, Taras Şevçenko. Ya da Taras Bulba! Ya Qoqol! Və nəyi xırdalamaq. Və Kozhedub adına orden! Bu, Zelenskinin sol qüvvələri razı salmaq üçün atdığı güclü addımdır. Ümumiyyətlə, təbii ki, Zelenski kommunist deyil, hətta solçu da deyil. Beləliklə, o, çətinlik çəkə bilər. Amma Rusiyada kommunistlər lider tapmadılar.
  Daha nə var, Andrey Navalnı? Nədənsə hamı onu unudub. O, prezidentliyə namizəd olmayıb? Lakin Andrey Navalnı uzun müddətdir ki, Zelenskinin komandasında işləyir və artıq Ukraynada korrupsiya ilə mübarizədə çox iş görüb.
  Deməli, hələ heç kim ölməyib! Və iki qardaş xalqın birləşməsi və ümumxalq liderinin seçilməsi prosesi gedir.
  Andrey Navalnı Zelenskini də yuyacaq... O, həmişəki kimi, fırlanır.
  Və çılğın təzyiqlə enerjili şəkildə hərəkət edir.
  Və eyni zamanda çox incə, seçiciləri qorxutmamaq üçün. Heç də Tramp tərzi deyil.
  Və dünyada yeni vaxtlar gəlir - daha təhlükəsiz və daha sakit. Səudiyyə Ərəbistanında demokratik və dünyəvi islahatlar başlanır və dini ekstremizm ümumiyyətlə səngiməkdədir. Həqiqətən də, çoxları internetdə Quranla elm arasındakı ziddiyyətləri dinləyib düşünə bilər: niyə belə edirlər? Quranı və İncili Allahın kəlamı hesab etmək üçün hansı əsaslar var?
  İnsanlar düşünməyə və suallar verməyə başlayanda artıq o qədər də ehtiyatsız deyillər. Əslində əsr niyə yaranır? Daha çox ölüm qorxusu kimi! Və o qədər az insan xəstələnənə qədər ölməkdən qorxur!
  Medvedev, seçkilər ərəfəsində xəstəlik bülletenləri və əlillər üçün müavinətlər üçün ödənişləri artırdı. Həm də tankların istehsalı artırıldı ...
  Medvedev özünü vətənpərvər göstərmək üçün hərbi xərclər üçün barajı xeyli qaldırdı. Canavarların ən ağırı olan, çəkisi yüz tondan çox olan və mühərrik əvəzinə nüvə reaktoru olan Medved tankı kütləvi istehsala buraxıldı.
  "Ayı" layihəsi Putinin rəhbərliyi altında, onun şəxsi sifarişi ilə hazırlanıb. Qorxu üçün bir canavar tankı yaratmalı idi. Maşın çox qatlı zireh və iki reaktiv bombardmançı ilə çox ağır və bahalı idi.
  Avtomobilin bir xüsusiyyəti onun saatda yüz kilometrdən çox sürəti, yüz əlli ton çəkisi və nüvə reaktoru sayəsində böyük güc ehtiyatı idi.
  Düzdür, qaçış zamanı daha bir xoşagəlməz hadisə baş verdi - tırtıl partladı. Və yenə təəssürat pozuldu. Medvedevi sözün əsl mənasında ələ saldılar.
  Və sonra prezident səlahiyyətlərini icra edən başqa bir epizod oldu - siz bunu qəsdən təsəvvür edə bilməzsiniz. Medvedev odunçuların qarşısında ağacı yıxmaq istəyəndə o, yeməklə birlikdə bayram süfrəsi üzərinə düşüb. Beləliklə, Rusiyanın bəxtsiz müvəqqəti rəhbəri yenidən özünü rüsvay etdi.
  Bəli, Medvedevin bəxti gətirmədi. Belə bir bəxt şıltaqdır: birini bəxş edir, digərini incidir. Bu, həqiqətən də pisdirmi, məsələn, II Nikolay idi, amma o, həqiqətən yüksək güclərdən incimişdi. Beləliklə, Medvedevlə, ümumiyyətlə, ağıllı bir insanla, hər şey sözün həqiqi mənasında nəzarətdən çıxdı.
  Bir şey etmək cəhdləri müqavimət və inadkar bir şeylə qarşılaşdı.
  Medvedev, deyəsən, tavada qıvrılırdı. Sonra başqa problemlər yarandı. Baş nazir vəzifəsini icra edən şəxs də korrupsiya qalmaqalında yer alıb.
  Və burada, əlbəttə ki, Andrey Navalny onsuz edə bilməzdi. Bu oğlan həmişə uyğun olacaq!
  O, Medvedev və ətrafı haqqında belə bir qatil kompromat əldə etdi - qalmaqal heyrətamiz oldu. Bir sözlə, həm Navalnı, həm də onun sarsıdıcı zərbəsi altına düşənlər məşhurlaşdılar.
  Amma Medvedev bəhanələr uydurmalı və tüpürcəyi silməli oldu. Və nə sadəcə ona tökülmədi. Seçki yox, sadəcə dəhşət.
  Səsvermə günü Medvedev mühafizə altında gəlib. Onun tutqun və qeyri-müəyyən olduğu aydın idi. Bülleten götürəndə əlləri titrəyir. Prezident səlahiyyətlərini icra edən son sərəncamı ilə hərbçilərin və polislərin maaşlarını üç dəfə artırıb. Və pensiyanın beş qatı!
  Anastasiya Orlova isə diktator roluna görə ərizəçini ələ saldı:
  - Süngülərdə oturmaq çətindir! Burada pul yastığı qoyur!
  Terminatordan sonra qız çılpaq barmaqlarının köməyi ilə ənciri götürdü və göstərdi.
  Anastasiya, əlbəttə ki, bir sözlə, cibinə sığmayacaq bir qızdır. Hazırcavab, güclü, soyuqqanlı, xarizmatik.
  Və bir çox oğlan ona aşiq oldu. Üstəlik, Anastasiya çox temperamentli bir sarışındır və gecə üçün yeni kişi seçmədən yatmır. Əlbəttə ki, o, daha gözəl, atletik, şişirdilmiş kişiləri, bəzən hətta çox gənc olanları seçir. Amma mütləq fərqlidir. Enerjili görünür. Və heç kim bu nəhəng döyüşçünü fahişə hesab etmir.
  Əksinə, belə güclü və əzələli qadın üçün çox sərin görünür.
  Anastasiya da səs verdi və zərif ayaqlarının çılpaq barmaqları ilə bülleteni götürdü və bu, soyad tapmaq çətin olduğu və lazımsız ön mühakimə olmadan özünü qoyduğu bütöv bir rulondur. Yaxşı, kimin üçün aydındır!
  Bundan sonra çılpaq ayaq barmaqları ilə böyük bir rəqəm göstərdi!
  Vladimir Zelenski səs verməyə velosipedlə gəlib. Atıldı, büküldü. Həmişə olduğu kimi mübariz və temperamentlidir. Əsl Napoleon Bonapart.
  Və təbii ki, gözlənildiyi kimi sürətli səs verdi.
  Vladimir Kliçko seçkilərdən geri çəkilməyib. Və o da özünə səs verib Medvedevə yumruq silkələdi.
  Nikolay Valuev ən son anda Medvedevdən Rusiya Qəhrəmanı ulduzunu və daxili işlər naziri vəzifəsini aldı. Çətinliklə geri çəkilə bildi. Baxmayaraq ki, kimə səs verdiyini deməkdən imtina edib.
  Çoxları burada səs verdi: həm Alla Puqaçova, həm də Suraykin...
  Jirinovski, təbii ki, diqqətdən yayınmaya bilməzdi. O, birbaşa seçki məntəqəsində Vladimir Zelenskinin portretini götürüb cırıb və söz verib ki, hakimiyyətə gəldikdən sonra onu mütləq güllələyəcək.
  Dima Bilan səsvermə zamanı oxudu:
  - Hamısı qeyri-mümkündür, bəlkə də dəqiq bilirəm! Bilan seçiləcək, o, qüsursuz cəngavərdir!
  Sonra başqa ulduzlar göründü.
  Qarri Kasparov deyib ki, hakimiyyət dəyişir və Medvedyev gedəcək və Putinin erası nəhayət onunla başa çatacaq.
  Eyni zamanda keçmiş dünya çempionu şahmat karyerasını bərpa etməyin əleyhinə olmadığını bildirib. Və Steinitz-in yaş rekordunu qırdı. Və Rusiya tezliklə layiqli və demokratik lider alacaq və çarlar dövrü nəhayət keçmişə batacaq.
  Və Garry Kasparov tezliklə bütün dünyada məşhurlaşacaq öz şahmatını icad etdi.
  Və mənə yüz hücrəlik lövhəni göstərdi. Onun yeni rəqəmləri var. Hər biri iki zarafatcıl: kral və kraliçanın yanında. Üstəlik, zarafatçı bir kraliça kimi gəzir, ancaq bir cəngavər kimi döyür. Və piyadalar yerinə kənarda iki oxatan. Oxatanlar piyadalar kimi hərəkət edirlər, lakin iki bütöv kvadrat üçün əyri şəkildə vururlar. Düzdür, lövhənin ən kənarında olduqları üçün onların dəyəri bir qədər azalır. Ancaq onlar da istənilən formaya çevrilə bilərlər.
  Qarri Kasparovun şahmatı şübhəsiz ki, insanların və jurnalistlərin diqqətini cəlb edib.
  Navalnı Kasparovun mütləq nazir olacağına söz verib.
  Anatoli Karpov da səs verib. Ancaq o, artıq köhnə keçmiş çempiondur, ona görə də yalnız məsləhət görəcəyini vəd etdi. Və dedi ki, çox güman ki, böyük dəyişikliklər gəlir. Və sabah dünəndən daha yaxşı nə olacaq!
  Medvedev seçki günü elan etdi ki, Rusiyada minimum məzuniyyət müddəti otuz iş gününə qədər artırılacaq və on və daha çox uşaq dünyaya gətirən bütün qadınlar ondan mükafat alacaqlar: Rusiya Federasiyası Qəhrəmanı ulduzu .
  Yeni bir populist hərəkət və kifayət qədər güclü deməliyəm. Amma çox gec. Xüsusən də seçki günü aydın olur ki, bu, sadəcə, camaat üçün işdir.
  Medvedev açıq-aydın ayaqları altında yer itirirdi... Onun alınmaz gücü hər şeydən çox yorulmuşdu.
  Xalq Putinin yolundan çıxmaq istəyirdi və dəyişiklik susuzluğu yetişmişdi. Üstəlik, Medvedevin açıq-aşkar güclü şəxsiyyət ola bilməməsi üzə çıxdı.
  Zelenski xal toplayıb, lazımsız populizm və vədlər olmadan hərəkət edərək, inamla irəlilədi.
  Ekzit-pollları nəzərə alsaq, onun aşkar favorit olduğunu bildirdilər. Amma Medvedevin ikinci tura keçib-keçməyəcəyi başqa sualdır! Hələlik Vladimir Kliçko və Sergey Kovalev, eləcə də Qrudinin onunla bu yerə meydan oxuya bilərdi.
  Zyuqanov sonuncu səs verdi. Rusiya Federasiyası Kommunist Partiyasının qoca, xəstə, keçmiş sədri Qrudinin adını cızır-saçıq cızdı və ah çəkdi. Bəli, demək olar ki, səksən il ərzində Rusiya baş nazirinin birinci müavini olmaq asan yük deyil. Onun buna ehtiyacı varmı?
  Və Zyuqanov ağır nəfəs alaraq hıçqırdı:
  Yenə döyüşə girəcəyik
  Sovet hakimiyyəti üçün...
  Və bir kimi ölürük
  Bunun üçün mübarizədə!
  Və səndələyərək kabinədən çıxdı. Yox, o, ən qısa zamanda istefa verəcək.
  Vaxt yaxınlaşırdı və prezident seçkiləri ilə bağlı ilk məlumatlar gəlmək üzrədir. Rusiya böyük dəyişikliklər astanasında idi. Belarusda da mitinqlər, Rusiya ilə müttəfiqlik tələbləri olub. Hər şey getdikcə daha qəzəbli və həyəcanlı oldu.
  Rusiyada prezident seçkilərində fəallıq demək olar ki, doxsan faizlə alternativ seçkilər tarixində rekord həddə çatıb.
  Və bayaq elan etdilər ki, qutular açılıb, Uzaq Şərqdən səslərin hesablanması başlayıb.
  . FƏSİL #3
  Birinci turun nəticələri Uzaq Şərqdən gəldi. Bütün rəy sorğularının dediyi kimi, Zelenski əminliklə lider idi. Medvedev hətta ikinci ola bilməyib. Qrudinin və Vladimir Kliçko ikinci yer uğrunda mübarizə aparıblar. Siyahıda hələ iki yüzə yaxın namizəd var idi, ona görə də səslərini səpələdilər. Bununla belə, Zelenski Sibirdə demək olar ki, əlli faiz topladı və hətta ilk raundda qalib gələcəyinə arxalana bilərdi.
  Medvedev ürəyində danışdı:
  - Ən yaxşısını istəyirdilər, amma əyləncəyə səs verdilər!
  Zelenski lakonik idi:
  Həqiqət qalib gəldi!
  Seçki məlumatları daim dəyişirdi, lakin geniş fərqlə Zelenskinin birinci yeri dəyişmədi. Başqa bir şey odur ki, Qrudinin və Kliçko bir qədər batdı. Medvedev isə liderdən üç dəfə çox fərqlə ikinci yeri tutmağa başladı. Ən çox prezident səlahiyyətlərini icra edən Çeçenistanda, orduda, istintaq təcridxanasında qəbul etdi. Yaxşı, aydındır. Xüsusilə həbsxanada. Orada səslərin hesablanmasını izləmək daha çətindir.
  Medvedev isə bir çox məhbusu azad etdi və artım onun gözlədiyi qədər əhəmiyyətli olmadı.
  Amma böyük çətinliklə ikinci dövrəyə düşə bildik. Zelenski ümumilikdə demək olar ki, qırx faiz götürsə də, Medvedev çətinliklə on üç faiz topladı. Bəli, seçicilərin rüşvətxorluğu və qanun pozuntuları ilə belə. Bəli, Dmitri Anatolyeviç olduqca zəif çıxdı. Üçüncüsü isə Vladimir Kliçko olub. Nə bir az sensasiya, dördüncü Grudinin. Beşinci, bu da gözlənilmədən Dima Bilanı keçdi. Altıncısı Sergey Kovalev oldu, baxmayaraq ki, onun reytinqi yüksək idi. Jirinovski bu dəfə ilk onluğa belə girə bilməyib. Düzdür, Medvedev ona sadiq xidmətinə görə dərhal general-polkovnik rütbəsi və Rusiya qəhrəmanı ulduzu verdi.
  Sadiq xidmətçisinə belə bir təsəlli mükafatı. Daha sonra Dima Bilan Rusiya qəhrəmanının ulduzunu və birinci dərəcəli Vətənə xidmətə görə ordenini aldı.
  Amma Dima, onsuz da Medvedevi dəstəkləməyəcəyini bildirib. Lakin Zelenskinin hesabına mövqe də qeyri-müəyyəndir. Açıq şəkildə Zelenskayanın lehinə yalnız Vladimir Kliçko səsverməyə çağırıb. Üstəlik, bu boksçu 2020-ci il Olimpiya çempionu ilə Moskvada döyüşəcəyini söylədi. Və onun yaş fərqi narahat etmir. Vladimir həmişəki kimi güclü və motivasiyalıdır.
  Medvedev isə Rusiya qəhrəmanının ulduzunu Vladimir Kliçko və Vitali Kliçkoya verib. Deyəsən, ədalətli oğlandır. Siz qardaşlar boks üçün çox iş görmüsünüz, xüsusən də Vladimir.
  Vitali dedi ki, Maydanda ən pis şey onun sayəsində Holmsun rekordunu qırmamasıdır. Və buna görə də onun hər şansı var idi!
  Və birdən Vitali Kiyevdə Qasyevlə görüşmək istədi. Hansı ki, bəzi həyəcanlara səbəb oldu. Və niyə cəhd etmirsiniz?
  Sergey Kovalev də karyerasını davam etdirmək istəyirdi, Hoppinsin daha yaşlı yaşda dünya çempionları və vahid titullar qazandığını xatırladıb. Və hələ ki, nə Zelesky, nə də Medvedev hökumətdə işləməyi planlaşdırmır. Və döyüşmək istəyir.
  Uşaqlar həqiqətən motivasiyalı idilər. Digər boksçulardan Dima Bivol Kovalevlə döyüşmək arzusunu bildirdi.
  Medvedev Qrudinlə danışıqlar aparıb. Ona qızıl dağlar vəd etdi. Qrudinin baş nazir postundan başqa heç nə istəmirdi. Yaşlı Züqanov gözlənilmədən Medvedevi dəstəkləyib və Qrudinini prezident səlahiyyətlərini icra edən komandaya qoşulmağa çağırıb. Lakin sonra problemlər yarandı və kommunistlərin sıralarında parçalanma baş verdi. Hansı ki, hər iki namizəd bəyənmədi.
  Lakin Sergey Udaltsov Zelenski üçün danışdı. Necə ki, iki pislikdən hələ bilmədiyimiz birini seçməliyik!
  Nikolay Valuev Zelenskiyə və Medvedevə ittifaq təklif etdi: Zelenski Prezident - Medvedev Baş Naziri. Oliqarxlara nə xoş gəldi! Üstəlik, birləşmənin deyilməyən bir məqamının olduğunu xatırladıblar: müxtəlif ölkələrin öz ölkələrindən baş nazirləri və prezidentləri olacaq.
  Zelenski prezident seçkilərində qalib gəldiyi üçün Rusiyanın nümayəndəsi baş nazir olmalıdır. Lakin Medvedev hələ də ikinci turdadır.
  Zelenski, baş nazirin Rusiyadan olacağını, Medvedyevin olmadığını söylədi! Çünki ruslar onun idarəçiliyindən beziblər. Həm də Medvedyev kimi uğursuz təcrübə ilə deyil, iqtisadiyyatda daha bacarıqlı və uğurlu olan nə lazımdır!
  Sorğu məlumatları göstərdi ki, rusların əksəriyyəti Medvedevi baş nazir kimi görmək istəmir. Daha doğrusu, az qala doxsan faiz bunun əleyhinə idi.
  Roqozin gözlənilmədən siyasi yoxluqdan qayıtdı və mümkün baş nazir hesab edilməyə başladı. Həmçinin, bir çox ruslar Andrey Navalny-ni baş nazir kimi görmək istəyirdilər.
  Beləliklə, tarixin təkəri getdikcə daha sürətlə fırlandı.
  Dünyada təbii ki, Qərb Zelenskini dəstəklədi, Çin neytral qaldı. Əksər ölkələr demokrat və qərbli sayılan Zelenskini də dəstəkləyir. Lakin Medvedev bu qədər uzun müddət Putinin tərəfdaşı olub. Hətta iki liderin tandemi haqqında da danışdılar. Və aydındır ki, Medvedev heç də görünmək istədiyi qədər ağ və tüklü deyil. ABŞ-da da seçkilər var. Gənc Respublikaçı və gənc Demokrat qadın arasında müsabiqə. Və əlli əlli şans. Çində də dəyişikliklər mümkündür.Lider Xi-nin səhhətində problemlər var. Və daha demokratik bir liderin ona miras qalması şansı görünür.
  Ümumiyyətlə, Çin oliqarxiyası daha çox azadlıq və demokratiya istəyir, amma xalqın kefləri yetərincə deyil. Nəticələri əvvəlcədən bəlli olan hansı seçkilərdir?
  Diktatura dəbi itməyə başladı. Hər kəs sadəcə dişli olmaqdan daha çox şey istəyirdi.
  Zelenski yeni və dəyişiklikləri və uğurlu olanları təcəssüm etdirdi. Rusiyada isə bu müsbət qarşılanırdı. İnsanlar həbsxanalar, düşərgələr, ümumi qorxu istəmirdilər.
  Nəsil dəyişdi və hamı dəyişiklik istəyirdi. Hətta mənfur Kastro rejiminin səndələdiyi Kubada belə. Hökumət başqa ad altında olsa belə. Şimali Koreyada da dəyişiklik üçün susuzluq var. Üstəlik, koreyalılar tez-tez deyirdilər: monarxiya kommunizm üçün deyil! Və şişman diktator getməlidir!
  Dünyada dəyişiklik istəyi artırdı və Zelenski də bu dalğada idi. Və uğurla inkişaf etdi!
  Şimali Koreyada isə etiraz nümayişi keçirilib. Hansı ki, diktatura rejimi pulemyotlardan atəş açıb. Qitədə hökm sürən barbarlığın başqa bir göstəricisi nə idi.
  Tramp deyib ki, ABŞ bu diktatura problemini güc yolu ilə həll edə bilər, həll edəcək. Və nüvə bombası onları qorxutmayacaq. Daha sonra Tramp deyib ki, Birləşmiş Ştatlar artıq elə silahları sınaqdan keçirir ki, heç bir termonüvə yükü qorxunc olmayacaq.
  Lakin Trampın vaxtı daralır. Və beləliklə o, prezidentlərin ən yaşlısıdır. Üstəlik, Karterin ölümündən sonra hətta keçmiş prezidentlər arasında ən yaşlısı oldu. Heyrət! Vay! Və şans gəncliyi sevir! Trampın rəqibi olaraq daha gənc qadın olsaydı, onu çətin ki, məğlub edə bilərdi!
  Bu karma qanunu deyir ki, görmək olar: gənclərə yol və uğurlar! Ronald Reyqan qayda üçün istisna olsa belə!
  Və nisbətən gənc Qorbaçov uğursuz oldu. Hətta kimsə desə ki, Mixail Sergeyeviç səhv edib? SSRİ-nin insan dilində danışan ilk hökmdarı. Və insanlar tərəfindən başa düşülmədi! Və ya bəlkə hətta xalq deyil, elita!
  Ah bu şans! Vladimir Vladimiroviç Putinin bəxti nə qədər olub və o, nə qədər nail olub?
  Və əgər II Nikolayın bir az daha şansı olsaydı - məsələn, Admiral Makarov sağ qalsaydı, Rusiya nə qədər böyük və qüdrətli olardı. Çin Zheltorossiya olardı və bütün dünya əyiləcəkdi!
  Beləliklə, yalnız Krım alındı və bütün dünya ilə qarşıdurmaya cəlb edildi!
  Və II Nikolay incə bir diplomat olaraq Konstantinopol və Kiçik Asiyanı müttəfiqlərlə sövdələşməyə nail oldu.
  Yaxşı, tamam, indi fenomenal Zelenski getdikcə aktivləşir. Və burada ikinci seçki yaxınlaşır.
  Ukraynada daha çox sevinc və nikbinlik hökm sürür. Medvedev təbii olaraq televiziya debatlarını təklif etdi. Baxmayaraq ki, az mənalıdır. Rusiya prezidenti səlahiyyətlərini icra edənin mövqeləri o qədər də güclü deyil. Və lovğalanacaq bir şey yoxdur. İqtisadiyyatda, siyasətdə və müharibədə deyil. Qafqazda vəziyyət daha da pisləşib. Və heç nə etmək olmaz. Nə güc tələb edir, nə də diplomatiya. Medvedevin ətrafı ilə münasibətlər getdikcə daha düşmən xarakter alır. Burada heç kim kralı ciddi qəbul etmir. Baxmayaraq ki, padşah hələ də taxtdadır.
  Oliqarxlar, ümumiyyətlə, Zelenskiyə qarşı deyillər. Yalnız təhlükəsizlik qüvvələri, daha dəqiqi, bəziləri narazıdır!
  Medvedev gizli şəkildə təhlükəsizlik şurasını topladı. Söhbətdə ikinci turun ləğv edilib-edilməməsinə toxunulub. Məsələn, pozuntular olubmu? Əlbəttə idilər! Siz isə bunda günah tapıb seçkinin nəticələrini ləğv edə bilərsiniz. Və niyə və bunu Ali Məhkəmə vasitəsilə təsdiqləyin. Fikir olduqca ağlabatan görünürdü.
  Dmitri Anatolyeviç Medvedev xatırladıb ki, bir vaxtlar 1999-cu ilin mayında Yeltsin hərbi çevriliş və Dövlət Dumasının dağıdılması planını müzakirə edib!
  Və demək olar ki, baş verdi. Düzdür, o zaman da təhlükəsizlik qüvvələrinin birliyi yox idi. Bəziləri dedi ki, yumşaq variant daha yaxşıdır: Ali Məhkəmə Rusiya prezidentinin vəzifəsindən kənarlaşdırılması ilə bağlı qanunun olmaması səbəbindən impiçment prosedurunu rədd edir. Və bu qanun qəbul edilərkən və bu konstitusiya qanunu olduğu halda, Parlamentin üçdə ikisi və Federasiyalar Şurasının dörddə üçü yığılmalıdır. Bir düşüncənin səlahiyyətləri sona çatacaq, orada da prezidentin də.
  Bundan sonra təhlükəsizlik qüvvələri həqiqətən də Ali Məhkəmə ilə işləyəcək və problemi sülh yolu ilə həll edəcəklərinə söz verdilər. Yeltsin əslində iki faizlik reytinq və beş infarktla hərbi çevrilişə getmək istəmirdi. Və qüvvələr eyni deyil, dəstək də eyni deyil. Xüsusilə 1993-cü ildə o kursun adamlarından hələ də dəstək var idi. Və 1999-cu ildə yox oldu. Və belə nəticələrlə ola bilməzdi.
  Ona görə də impiçment prosesindən keçin, çox güman ki, o, güllələnmədən bitəcəkdi.
  Medvedev seçkilərin etibarsız sayılması üçün Ali Məhkəməyə müraciət edib.
  Amma burada təbii ki, hakimlər etiraz etməyə başladılar. Deyirlər ki, seçkilər ləğv olunsa belə, yenə də təkrarlanmalı olacaq. Medvedevin şansları isə daha da azalacaq. Bəli, vətəndaş iğtişaşları olacaq.
  Beləliklə, deyirlər ki, Dmitri Zelenskinin Rusiya prezidenti olacağını daha yaxşı qəbul etsin. Və yerinizi tapmağa çalışın.
  Üstəlik, çoxları Ukraynadakı bu klounun uğur qazanmayacağını deyirdi. Və bu işləmiş olmalıdır! Və bir faciə deyil, bir fil milçəyindən.
  Medvedev hakimlər və təhlükəsizlik rəsmiləri ilə danışdıqdan sonra qərar qəbul etdi: onsuz da seçkiyə getmək. Və ikinci tur. Və həqiqətən necə işləyir. Bəlkə bir möcüzə baş verəcək. Amma yox? Ona görə də onu həbsə atmayacaqlar.
  Milyarderlərin görüşündə də demokratiyaya qarşı olmadıqları bildirilib. Və Zelenski solçu deyil və onlara yaraşır. Bundan əlavə, nəhayət, Qərbin bütün sanksiyaları ləğv ediləcək və Rusiya nəhayət dünya birliyinə qayıdacaq.
  İndi qalan son şey teledebat keçirməkdir. Zelenski razılaşdı, ancaq Lujniki stadionunda. Təbii ki, qəbul olundu. Bu, Poroşenko ilə artıq keçmiş mərhələni çox xatırladırdı. Üstəlik, birinci dövrədə fərq daha da böyük idi. Medvedevin antireytinqi isə böyükdür.
  Ancaq televiziya debatları - boğulan adam saman çöpündən yapışır. Son iclas cümə günü, seçkilər isə bazar günüdür.
  Medvedev, ümumiyyətlə, hazırlaşırdı. Amma faktlar onun tərəfində deyil. Poroşenkonun təcrübəsi isə göstərdi ki, təkcə ritorika ilə faktları dəyişmək olmaz. Mer Lujkov kimi onlar da Moskvanın tarixində yeganə dəfə mərkəzi televiziya kanalları şəhərin indiki rəhbərinə qarşı işləyəndə qalib gələ bilmədilər.
  Lakin təbliğat Moskva merinin iqtisadiyyatındakı nailiyyətlərindən üstün ola bilməzdi. Bəli və defoltun müəllifi Kiriyenkoya səs verməyin! Amma ən çox yüksələn o idi. Yəqin ki, biznes rəhbərinə qarşı ən uğursuz namizəd itələmə idi.
  Ancaq Rusiya mediası indi Zelenski üçün daha çox kampaniya aparır. Heç kim Medvedevə inanmırdı. Hətta Ali Məhkəmə də seçkilərin ləğvi ilə bağlı işə baxmaq istəməyib.
  Stadionun mahiyyəti və işi ikən ağzına qədər yığılıb. Sözün əsl mənasında dolduruldu.
  Və ciddi mübahisənin gəldiyi aydın idi. Lakin Medvedevin sifətindən aydın görünürdü ki, o, məğlub olmaq üçün az qala istefa verib. Ancaq son addım atılmalıdır.
  Medvedev debat ərəfəsində Vladimir Jirinovskini daxili işlər naziri təyin edib. Bu çarəsizliyin son jestidir. Lakin Jirinovski seçicilərin səksən faizindən çoxunun Zelenskiyə səs verməyə hazır olduğunu bildiyindən , gələcək dövlət başçısı ilə heç də mübahisə etməyə həvəsli deyildi. Baxmayaraq ki, əlbəttə ki, Zelenski komandasında yer tapa bilməyəcəyini başa düşdü.
  Bəli, qoca Vladimir Volfoviç. Bununla belə, Anatoli Kaşpirovski səhiyyə naziri və baş nazirin müavini vəzifələrindən də yaşlıdır. Amma o, həm də Medvedyevin təbliğatını aparmağa o qədər də həvəsli deyil. Bununla belə, onun komandada qalmaq şansı var. Yaş böyükdür və təcrübə deməkdir. Və fiziki forma çox yaxşıdır.
  Kaşpirovski fenomeni təəccüblü deyil.
  Stadiondakı debat salamlaşma ilə başlayıb. Və hazırcavab şərhlər. Lakin Zelenski daha təravətli, daha inamlı, daha inandırıcı və daha peşəkar görünürdü.
  Medvedev isə çox əsəbi idi və qışqırmağa başladı. O, inandıra bilmədi. Bəli, ölkədə vəziyyət çox pisdir. Xalq açıq şəkildə Zelenskini dəstəkləyir. Burada hər şey çox qızışıb.
  Zelenskinin hər sözü alqışlarla müşayiət olunur, Medvedevi isə fitə basırlar. Yəni mübahisənin əsl uğursuzluğu var.
  Medvedev yerindən tərpənir və deyir:
  - Mənim təcrübəm var!
  Zelenski təbəssümlə cavab verir:
  - Belə təcrübə ilə, yalnız qapıçıların yanına get!
  Medvedev cavabında:
  - Krımı Putinlə götürdük!
  Zelenski hazırcavab cavab verdi:
  - Oğruların tutuşu və qısa qolları!
  Beləcə debatlar oldu, amma Zelenski aşkar şəkildə qalib gəlirdi. O, Medvedevdən qat-qat hazırcavab və daha inandırıcı idi və zal sevinirdi.
  Teledebatdan dərhal sonra Rusiya prezidentinin səlahiyyətlərini icra edən fərman verdi ki, maaşlar beş dəfə, pensiyalar isə yeddi dəfə artırıldı! Amma artıq zarafat kimi görünürdü.
  Xalq Medvedevə ancaq güldü. Baxmayaraq ki, seçkilər ərəfəsində başqa iş gördükləri aydın idi!
  Medvedev həm Stalinə, həm də Leninə Birinci Çağırılan Endryu ordeni ilə təltif etmək qərarına gəlib. Belə bir qərar, demək lazımdır ki, olduqca müdrik, lakin gecikmiş bir qərardır. Dmitri Medvedev açıq şəkildə kommunistləri qazanmaq istəyirdi. Və xüsusilə Stalinistlər. Ancaq eyni zamanda qəhrəman Tuxaçevskinin ulduzunu götürdü və mükafatlandırdı. Həm də qeyri-adi bir hərəkət və liberallarla flört etmək cəhdi.
  Medvedev ümumiyyətlə həm bizim, həm də sizin xoşunuza gəlməyə çalışırdı. O, həm Patriarxı, həm Papanı, həm də xristian konfessiyalarının liderlərini mükafatlandırıb. Əsasən protestantlar. Hətta Yehovanın Şahidləri də öz hüquqlarını bərpa etdilər, lakin bunun heç bir faydası olmadı. Bununla belə, onlara səs vermək qadağandır və ümumiyyətlə, bu təşkilat ölür!
  Medvedev həm müftiləri, həm də lamaları mükafatlandırıb. Hamını öz tərəfinə çəkməyə çalışdı. Medal və orden yağışı qeyri-adi idi. Eyni zamanda, prezident səlahiyyətlərini icra edən Dövlət Dumasının bütün deputatlarına hər birinə bir milyon dollar mükafat təqdim edib. Ancaq bu, insanları ona cəlb etməkdən daha çox qorxutdu.
  Daha sonra Medvedev bir neçə yeni orden yaratmağa çalışdı: Böyük Pyotr ordeni, İvan Qroznı ordeni, Azadedici Aleksandr ordeni, II Nikolay ordeni və Brusilov ordeni. "Lenin" və "Stalin" ordenləri də bərpa olundu.
  Medvedev bu yolla müxtəlif elektoratı cəlb etməyə çalışırdı. Və prinsiplə hərəkət edərək: həm sizin, həm də bizim! Amma bu halda hər şeyi yeyənlik xalqa inamsızlıq yaratdı - deyirlər, siyasi fahişə. Putinin də bu şəkildə həm solla, həm də sağla flört etdiyini deyəsən insanlar unudublar. Və o, həm də hərtərəfli olmağa çalışdı.
  Ancaq Yupiterə icazə verilən şey buğaya icazə verilmir! Putin elə əvvəldən Yeltsinin mənfur xalqının davamçısı kimi getsə də, həm xalqın, həm də elitanın rəğbətini qazandı. Hətta kommunistlər də ona qarşı çıxmaqdan qorxdular, mübarizə aparmadan, bazarlıq etmədən baş nazir postunun təsdiqinə səs verdilər.
  Amma Medvedev heç vaxt xüsusi sevgidən həzz almayıb. Görünür, o, çox ağıllı idi və Putinin kölgəsində idi. Heç kim onu əsl döyüşçü və hökmdar kimi qəbul etmirdi. Ümumiyyətlə, Putindən sonra hansısa varis nədənsə siyasi cırtdan kimi görünürdü və başqa bir şeydi. Zelenski isə xarizmatik, nağıl şahzadəsi kimi qəbul edilirdi. Və artıq donuz yox, Ukraynanı bataqlıqdan, daha doğrusu, çuxurdan çıxaran uğurlu hökmdardır.
  Təbii ki, ilk növbədə Ukrayna Rusiya ilə əlaqələrin kəsilməsindən əziyyət çəkdi. Və burada Poroşenko o qədər də günahkar olmaya bilər. Bu Belarusda baş versəydi, ümumilikdə uğursuzluq olardı. Peşəkarlıq baxımından Ukrayna hökuməti güclüdür! Belarusda isə əksinə, ancaq yaltaqlar və yemək yeyənlər var. Putinin komandası bəzən Roqozin və ya Tkaçov kimi güclü şəxsiyyətlərə rast gəlirdi, lakin onları tez bir zamanda uzaqlaşdırdılar.
  Medvedev, hər halda, anadangəlmə hökmdar kimi görünməyən bir adam idi və buna görə də bu çar tam olaraq əsl çar deyildi.
  O, müəyyən mənada Qərbdə adi insanların sevdiyi, lakin özlərinin bəyənmədiyi Qorbaçova bənzəyirdi. Qismən, təbii ki, onlar Qorbaçovu sərxoşluqla mübarizə apardığı üçün bəyənməməyə başladılar. Spirtlilər və içki içənlər təbii ki, araq qıtlığını bağışlamadılar. Şərab iğtişaşları var. Və sonra siqaretlər yoxa çıxdı.
  Qorbaçov yoxdur, aydındır ki, onu təkcə keçəlliyinə görə sevmirdilər. Medvedev baş nazir kimi özünü çox zəif iqtisadçı kimi göstərdi. Zelenski olmasa belə, onun yenidən seçilməkdə problemi olacaqdı.
  Bir dəfə Putin Medvedevin qulağından çəkdi.
  Ancaq indi Putin oyundan çıxdı - o, sağlamlığına xələl gətirdi, əllə idarə etdi və xokkeylə çox çalışdı. Və belə hörmətli yaşda buza dırmaşmaq lazım idimi. Xüsusən də gəncliyində bacarıqları yox idi?
  Putin yandı, özünü aşdı. Və onsuz Zelenskini dayandıracaq heç kim yoxdur. Üstəlik, Putin özü kadr siyasətini elə aparırdı ki, onun layiqli davamçısı qalmadı. Xruşşovu özünə varis edən və müflis olan Stalin kimi. Və burada Medvedev heç də Rusiya imperiyasının adekvat lideri deyil.
  Seçkilərdən əvvəl şənbə günü bütün Rusiya telekanallarında Zelenski haqqında film nümayiş etdirilib. Təbii ki, nüfuzdan salmaq məqsədi ilə. Ancaq bir neçə fakt təqdim edildi. Və təbliğat öz acizliyini göstərdi. Bəli və bir çox kanallar filmə münasibət bildirib.
  Medvedev bir çox generalları ordenlərlə təltif edib. Yenə bir ulduz şənliyi təşkil edir.
  O, gözlənilmədən üç dərəcəli yeni Botvinnik ordeni təsis etdi: bürünc, gümüş və qızıl. Həm də Alekhine ordeni. Həm də bürünc, gümüş və qızıl.
  Medvedev daha sonra fərmanla Rusiyanın dörd il ərzində peşəkar orduya keçəcəyini elan etdi. Və xidmət müddəti altı aya endirilir.
  Daha sonra prezident səlahiyyətlərini icra edən müharibə veteranlarına və qaynar nöqtələrdə xidmət etmiş şəxslərə Rusiya Federasiyasının Qəhrəmanı Ulduzu ilə təltif olunduğunu bildirdi. Nə misilsiz bir addım oldu.
  Medvedev açıq-aydın tarixdə özünə yer axtarırdı. Daha sonra prezident səlahiyyətlərini icra edən Vladimir Vladimiroviç Putini ölümündən sonra "Qələbə" ordeni və "Birinci çağırılmış Müqəddəs Endryu" ordeni və Rusiya Federasiyası Qəhrəmanının yeni yaradılmış iri brilyant ulduzu ilə təltif edib.
  Bu, artıq keçmiş rus kumirinin reytinqində oynamaq üçün son cəhd idi. Necə ki, mən uzun illər Putinlə bir yerdə Medvedev olmuşam - məni bütün qəlbinlə, canınla sev!
  Amma aydındır ki, insanlar bu diktatura namizədini sevməyə o qədər də həvəsli deyillər.
  Şənbədən bazara keçən gecə Dmitri Anatolyeviç Medvedev hətta Vladimir Vladimiroviç Putinə ölümündən sonra təyin olunduğunu - generalissimus titulu elan etdi!
  Bu, həqiqətən çox gözəl idi! Necə ki, adı əvvəlki illərin kumirinə verirəm!
  Ancaq bu, Medvedevə kömək edəcəkmi? Yalnız keçmiş bütləri tərifləmək və onlara orden verməklə insanı özünə səs verməyə inandırmaq çətindir. Nə qədər mükafatlar yağdırsan da, Putini geri qaytarmayacaqsan. Və aydındır ki, keçmiş çar getdi, Kiyevdən yeni çar gəlir.
  Bununla belə, Zelenski yatmayıb, həm də Papanı mükafatlandırıb. Yaşlı Fransisk Birinci Ukrayna Prezidentinə yeni nailiyyətlərə görə xeyir-dua verdi.
  Belarusda isə rusiyayönlü partiyalar koalisiyası Rusiyaya birləşmək üçün referendum çərçivəsində imzaların toplanması prosesini artıq başa çatdırıb. Bununla bağlı səsvermə gözlənilir. Lakin Medvedevin buna görə borcu yoxdur. Və burada əsas təşəbbüs Zelenskidən gəldi - bu milyonların kumiri.
  İndi Vladimir Zelenski ev sahəsinə girirdi...
  Sibirdə səsvermə başlayıb. Seçici fəallığı əvvəldən yüksək idi. İnsanlar səsverməyə gedib gülümsədilər. Onların dəyişməyə getdikləri aydın idi. İstədikləri isə yenidir. Köhnə yorğun və darıxdırıcıdır.
  Səhər hətta mahnı da səsləndi:
  Qəlbimiz dəyişiklik tələb edir
  Gözlərimizin dəyişməyə ehtiyacı var.
  Gülüşümüzdə və göz yaşlarımızda,
  Və damarların pulsasiyasında!
  Dəyişiklik, dəyişiklik gözləyirik!
  Seçkilər sakit, lakin böyük fəallıqla keçdi. İnsanlar sürü halında seçkilərə perli. Nikolay Valuev ilk səs verənlərdən biri olub. O, bülleteni qutuya atıb dedi:
  - Yenisinə səs verin!
  Sonra Aleksandr Povetkin meydana çıxdı. Mən də səs verdim və özümü verdim:
  - Rus tanrıları üçün!
  Sonra səsvermə gəldi. Onlar bülletenləri qutulara atıblar. Və Dima Bilan və Alla Puqaçova. Lev Leşçenko da göründü, elan etdi:
  - Yenisinə səs verin!
  Nikolay Baskov oxudu:
  - Rus valsı, qanadlar uçur! Bahar gəlir!
  Və yarpağı da qaba atdı.
  Sonra başqa uşaqlar peyda oldular... Zelenski skuterdə səs verməyə gəldi və salto etdi - alqışları qıraraq. Səs verildi hətta oxundu:
  Ürəyin və damarların nəbzini bil,
  Övladlarımızın, analarımızın göz yaşları...
  Deyirlər ki, biz dəyişiklik istəyirik
  Ağır zəncirlərin boyunduruğunu atın!
  Və gurultulu alqışlar! Baxmayaraq ki, şeirlər onun deyil, məşhur şair və yazıçı Oleq Rıbaçenkonundur. Ancaq Oleq Rıbaçenko özü oğlana çevrildi və indi başqa bir dünyaya səyahət edir.
  Sonra digər boksçular səs verdilər: Sergey Kovaley, Denis Lebedev. Sonuncu, fasilədən sonra geri qayıtmağa çalışdı. Amma döyüldü və nəhayət, getdi.
  Sofiya Rotaru Kiyevdə səs verib. Və çox gülümsədi ...
  Vladimir Jirinovski də gəldi. O, qışqırdı:
  - Yeni bir yol üçün!
  Və o, general-polkovnikin apoletlərini çaxdı. Züqanov seçkiyə əlil arabasında gəlib. Və o, hər zaman susurdu.
  Grudinin gülümsəyərək səs verdi...
  Qarri Kasparov eyni vaxtda oyun seansı keçirdi və səsini də verdi. Üstəlik, o, Karlesonla oyun keçirəcəyini bildirib. Beləliklə, Anatoli Karpov eyni vaxtda oyun seansı verdi.
  Yeri gəlmişkən, Karpov artıq Mixail Botvinnikin Qızıl ordeni ilə təltif olunub.
  Beləliklə, başqa bir sual dünya çempionlarının əsas və ən yaxşısının kim olmasıdır.
  Şübhəsiz ki, çox şey dəyişdi...
  Və Dmitri Anatolyeviç Medvedev yenə hamını təəccübləndirdi. Müəssisədən "Oleq Rıbaçenko" adına orden elan edilib. Üstəlik, birdən dörd dərəcə var: dördüncü dərəcə bürünc, üçüncü dərəcə gümüş, ikinci dərəcə qızıl və birinci dərəcə almazlı qızıl!
  Bu necə sərin çıxdı!
  Lüsiferin Armageddon filmi artıq kinoteatrlarda nümayiş etdirilib, Avatar və Ulduz Döyüşləri rekordları artıq qırılıb. Oleq Rıbaçenko əsl ədəbiyyat super ulduzuna çevrilir!
  Medvedev həmçinin Oleq Rıbaçenko adına Ədəbiyyat Mükafatını təsis etdi - mükafat fondu Nobel mükafatından on dəfə çox olan.
  Və bu ümumiyyətlə çox gözəldir!
  Medvedev bazar günü getdikcə daha çox işləyirdi. O, Oleq Rıbaçenkonu "Birinci çağırışlı Endryu" ordeni və Rusiya Qəhrəmanı Ulduzu, Rusiya Qəhrəmanı Ulduzu olan böyük brilyant "Qələbə" ordeni ilə təltif edib. Bu, tarixin gedişatını dəyişmək cəhdi idi.
  Necə ki, mən Oleq Rıbaçenkonu sığallayacağam və hər şey super olacaq! Eyni zamanda ona və marşala Rusiya Federasiyası titulunu verəcəm!
  Qarşıdan bazar günü gəlir... "Exit-poll"un ilk məlumatları artıq məlumdur ki, Zelenskinin səksən faizdən çox səsi var.
  Və məlumat axını dayanmayacaq ...
  Medvedev hələ səsvermədə iştirak etmək niyyətində deyil. işləyir. Burada o, Vladimir Volfoviçə ordu generalı rütbəsi verilməsi haqqında sərəncam verir. Necə ki, mənə sadiq ol.
  Baxmayaraq ki, Jirinovski artıq qarşı tərəfə keçib.
  Lev Leşçenko portfelsiz nazir oldu. Amma bunun artıq əhəmiyyəti yoxdur.
  Çində iğtişaşlar. Xalq demokratiya istəyir - despotizmdən bezdi! İnsan tək çörəklə yaşamır!
  Hakimiyyətə yox demək istəyirəm! Və iyirmi birinci əsrdə çubuq intizamını nə qədər saxlaya bilərsiniz!
  Çində çox yaxşı deyil. Sonsuza qədər kommunizm relsləri ilə gedib kapitalizm qurmaq mümkün deyil. Bəzi dəyişikliklərə ehtiyac var. Bəli və rəhbərlik çox mühafizəkardır.
  Bundan əlavə, yeni burjuaziya demokratiya və polis vəhşiliyinə son qoyulmasını istəyir.
  Köhnə iş üsullarının tükənməsi də öz təsirini göstərdi! Sistemdə dişli olmaq istəməmək. Bəli, Çində bazar günləri güclü iğtişaşlar sistemi sarsıdır.
  ABŞ-da isə qadının prezident olmaq şansı ən yüksəkdir. Ancaq Floyd Mayweather-in populyarlığı birdən-birə artmağa başladı. Bu məğlubiyyətsiz boksçu artıq reytinqlərin ilk zirvələrinə yüksəlib.
  Göründüyü kimi, ABŞ yeni qələbələri əldən verdi və taxtda nə respublikaçı, nə də demokrat istəmədi. Floyd da möhtəşəmdir!
  Və sonra yenə teledebatlar.
  Artıq bazar günü axşamdır. Tezliklə seçki məntəqələri bağlanır.
  Nəhayət, Medvedev son anda meydana çıxdı. Tələsik bülleteni qutuya atıb heç nə demədən getdi. Saat əqrəbləri vurdu - səsvermə başa çatıb.
  İndiyədək prezident Medvedev Kremli tərk edərək Moskva yaxınlığındakı iqamətgahına gedib.
  Onunla taksidə iki qız var. İstənilən növ əyləncə.
  Sağ tərəfdə oturan Nataşa soruşdu:
  - Yaxşı, bəs Dima? İndi onlar sizin son uğursuzluğunuzu elan edəcəklər!
  Medvedev qeyd edib:
  - İnauqurasiyaya hələ iki ay var. Deməli, hələ ki, mən hər şeyəm və Zelenski yalnız Ukraynanın prezidentidir!
  Sağ tərəfdə oturan Alyonka dedi:
  - Və inauqurasiyanı sürətləndirmək olar! Gücünüz bitdi, Dmitri Anatolyeviç!
  Medvedev yalvararaq soruşdu:
  Amma siz qızlar bunu edə bilərsiniz!
  Nataşa qaşlarını çatdı və soruşdu:
  - Nə edə bilərik?
  Medvedev əminliklə dedi:
  - İnauqurasiyanın qarşısını al!
  Nataşa güldü və cavab verdi:
  - Və necə?
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən şəxs sərt cavab verdi:
  - Guya sən özün bilmirsən!
  Nataşa qəzəblə cavab verdi:
  - Zelenskini öldürməyəcəyik!
  Medvedev dərhal etiraz etdi:
  - Yaxşı, öldürmək nədir! Sadəcə əmin olun ki, o, tacdan özü imtina edir!
  . FƏSİL #4
  Qızlar bir ağızdan gülürdülər...
  Alenka təbəssümlə soruşdu:
  - Hipnozdan istifadə etməyi nə təklif edirsiniz?
  Dmitri Anatolyeviç başını tərpətdi:
  - Bu belədir! Sən bunu edə bilərsən!
  Nataşa dostu üçün cavab verdi:
  Biz bacarırıq, amma istəmirik!
  Medvedev təəccübləndi:
  - Niyə belədir?
  Nataşa səmimi cavab verdi:
  - Zelenski seçildi! Siz isə, Dmitri Anatolyeviç, ölkəni idarə etmək iqtidarında deyilsiniz!
  Alenka kinlə əlavə etdi:
  - Və bu, hamımıza aydındır!
  Medvedev qəzəblə qeyd etdi:
  - Başa düşmürsən ki, biz Qərbin müstəmləkəsinə çevriləcəyik?
  Alenka əminliklə cavab verdi:
  - Daha doğrusu, Qərb bizim müstəmləkəmizə çevriləcək!
  Nataşa istehza ilə əlavə etdi:
  - Və səninlə, Mişa, Rusiya onsuz da böyük olmayacaq!
  Medvedev qışqırdı:
  - Mən sizə Qələbə ordeninə görə, Birinci çağırışlı Müqəddəs Endryu ordeninə görə, II Nikolayın ordeninə görə və almazdan qızıl ulduz verəcəyəm ...
  Nataşa güldü və dedi:
  -Yoxsa biz özümüz prezident oluruq, üç yüz əmrimiz var ki, özümüzü asaq?
  Alenka dedi:
  - Biz sizi hipnoz edib generalissimus ola bilərik.
  Nataşa güldü və dedi:
  - Və ya bəlkə supergeneralissimo!
  Qızlar güldü...
  Alenka oxudu:
  - Və hətta düşmən bəzən qışqırdı,
  Qorxu gizlətmək - padşah mənəm!
  Nataşa dişlərini göstərdi və qışqırdı:
  - Teatrları və arenaları sevmirəm,
  Orada bir milyon rubla dəyişdirilir ...
  Baxmayaraq ki, qarşıda böyük dəyişikliklər var
  Mən Belobogu Stalinlə sevirəm!
  Qız isə onu çılpaq ayaq barmaqları ilə götürüb elə bil ki, uduzan prezidentin burnundan sıxacaq.
  Artıq Uzaq Şərqdən rəqəmlər açıqlanırdı. Zelenski üçün 91 faiz, Medvedyev üçün 7,5 faiz, Ukrayna prezidentinin inamlı rəhbərliyi.
  Alyonka da çılpaq ayaq barmaqları ilə Medvedevin qulağından çəkib fısıldadı:
  - Yaxşı, bəs keçmiş prezident, mükafatlarınız sizə kömək etdi?
  Medvedev məcburi şəkildə verdi:
  - Mən hələ keçmiş deyiləm! Əsl açılışından əvvəl!
  Qız qışqırdı:
  - Yeni krala həmd olsun!
  Sonuncu kozır olan cadugər qızlar Medvedevə kömək etməkdən imtina etdilər. İndi də prezident səlahiyyətlərini icra edən ümidsiz vəziyyətdən çıxış yolu tapmağa çalışırdı.
  Bəlkə Rusiyada keçirilən prezident seçkilərinin nəticələrini ləğv etmək üçün Ali Məhkəməyə təsir etsin? Bu, böyük bir sınaq kimi görünürdü. Amma reallıqda ehtimallar sürüşkən görünürdü.
  Bəs biz fərman verib hər bir hakimə milyard dollar təklif etsək necə olacaq? Axı o, prezidentdir və padşahların heç xəyalına belə gətirmədiyi gücə malikdir! Daha dəqiq desək, prezident səlahiyyətlərini icra edən. Və doğrudan da, bütöv bir milyard dollar təklif etsəniz, hakimlər müqavimət göstərməyəcəklər.
  Və xırdalamaq üçün nə var.
  Məlumatlar radio vasitəsilə ötürülürdü. Zelenskinin doxsan faizdən çoxu Ukraynada olsa da, onun ümumiyyətlə yüz faiz alacağı gözlənilirdi. Ola bilsin ki, qırmızı kəmər zonasında Medvedevin kommunistlərlə flört etməsi səbəbindən bir az daha çox olacaq, Qafqazda bəzi şanslar var idi. Düzdür, Ramzan Kadırov, deyəsən, qalibin tərəfini tutmağa qərar verib. Hərbçilərin xidmət etmək üçün xüsusi istəyi olmasa da, hələ də orduya girə bilərsiniz, düşən prezident yoxdur.
  Ümumiyyətlə, birinci turdan sonra Medvedevin gücü zəifləyib. Və hələ də mükafatları paylaya bilsəydi, əks halda ona getdikcə daha çox əhəmiyyət verilmədi.
  Dmitri Medvedev ofisinə gələrək mərkəzi bankla əlaqə saxlamağa çalışıb. Xidmətçi könülsüz onu bağladı.
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən təcili ehtiyacları üçün ona pul verilməsini tələb edib.
  Mərkəzi Bankın rəhbəri belə cavab verib:
  - Yeni prezident Zelenskidən təsdiq almayana qədər heç nə etməyəcəyəm.
  Medvedev qışqırdı:
  - Dəlisən! Mən prezidentin ardından yeni andiçmə mərasiminə qədər! Əgər belədirsə, itaət et, mənə borclusan!
  Mərkəzi Bankın rəhbəri qeyd edib:
  - Konstitusiyaya görə, mən sizə tabe deyiləm! Və hər halda, pul niyə lazımdır?
  Medvedev təbəssümlə cavab verdi:
  - Sizə təcili ölkələr lazımdırmı?
  Mərkəzi Bankın rəhbəri sərt tonda cavab verib:
  - Qaçmaq istəyirsən?
  Medvedev hürdü:
  - İndi səni həbs edəcəm! Mənim ordum var! Sadiq Jirinovski mənimlədir!
  Mərkəzi Bankın sədri qeyd edib:
  - Bu həmişə üzlük altına alır! Moskvada isə doxsan faizdən çoxu Zelenski tərəfdarıdır. Sənin gücün Mişanın üzərindədir!
  Medvedev qışqırdı:
  - Və səninki başlamadı!
  Və telefonu qoydu. İndi vəziyyət ağırlaşırdı. Doğrudur və təhlükəsizlik qüvvələri tabe olmaqdan imtina edəcəklər. Bəli Jirinovski, hələ də tülküdür. O, daxili işlər naziri təyin olunmalıdırmı? SWAT-a əmr verin. Yoxsa hələ də Dövlət Dumasından istifadə etməyə çalışın?
  Aydındır ki, Zelenski yeni seçkilər keçirəcək və bir çox deputat mandatlarını saymayacaq. Daha doğrusu, demək olar ki, hər şey.
  Burada başqa bir şey lazımdır. Amma Dövlət Dumasının xalqın əleyhinə getməsi ehtimalı azdır. Ordu isə açıq hərbi çevrilişə dəstək verməyəcək. Rusiyada belə generallar vətəndaş müharibəsinə getməsin.
  Bircə iş qalıb - prezident seçkilərini məhkəmə yolu ilə ləğv etmək. Bu, əzabınızı uzatmaq üçün yeganə qanuni şansdır. Ancaq çox güman ki, yalnız uzadılacaq. Medvedevin yenidən seçilmək üçün real imkanının olması ehtimalı azdır. Əslində onun antireytinqi nəhəngdir, hətta Petro Poroşenkodan da pisdir.
  Medvedev başqa variant haqqında fikirləşdi. Burada, məsələn, Zelenskini fiziki olaraq aradan qaldırmaq? Ancaq bu, açıq cinayətdir. Bu aşağı? Daha çox, çünki bu, Medvedevi əsəbiləşdirəcək. Və ən yaxşı halda möhlət verəcəkdir. Çünki xalq Medvedevin seçkilərdə belə böyük uğursuzluğunu bağışlamayacaq.
  Xeyr, Dmitri Anatolyeviç uğur qazana bilməyəcək. Seçkilərdə hətta on faiz səs toplamadan o, mütləq hakimiyyətdə qalmayacaq.
  Medvedev bara getdi. Açdı, bir şüşə çıxardı, özünə konyak tökdü.
  Bahalı - "Napoleon", iki yüz illik məruz qalma ilə!
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən bir stəkan içdi. Sonra ikincisi limon yedi.
  Mədədə istiləşdi və düşüncələr daha sürətli atıldı. Üçüncü qədəhdən sonra Medvedev gülümsədi və kresloda əyləşdi. Bir az şənləndi. Əslində, bu güc ona nəyə lazımdır? Məsuliyyət tamdır. Nə bir dəqiqə boş vaxt, nə də bir saniyə sülh. Hər zaman hərəkətdə, video kameraların nəzarəti altında. Çox şey söyləməyə qorxursan.
  İş çox, amma əyləncə yoxdur.
  Mən isə yataqda bir qızla yatmaq istəyirəm. Müharibədə kompüterdə oynayın.
  Əslində burada prezidentsən və əsl müharibəyə başlamaq üçün üç dəfə düşünəcəksən. Nəhəng Trampın İrana hücum etməyə belə cürəti çatmadı.
  Müharibə haqqında çox danışmaq olar, amma əslində ona qərar vermək asan deyil!
  Amma oyun döyüş, özünüz, mübarizə!
  Medvedev kompüter başına oturdu. Ən sevdiyim İkinci Dünya Müharibəsini yandırdım. O, çoxdandır oynamır. Burada çox gərgin olmamaq üçün fırıldaqçı kodundan istifadə edirsiniz. Bunun kimi...
  Və sonra texnologiyanı qasırğa sürəti ilə idarə edirsiniz. Artıq alaylarda buraxdığınız IS-7-lər var, yalnız almanlarda T-1-lər. Güc və vasitələrdə nəzərəçarpacaq fərq.
  Demək olar ki, heç vaxt içməyən Medvedev səhhətinin pis olması səbəbindən gözə çarpan şəkildə ağarıb.
  İkinci Dünya Müharibəsinin ən bahalı və ağır tankı olan İS-7-ni düşmənə belə atırsan. Və çox çətinlik çəkmədən onu pozursan. Müharibə asanlıqla və qalibiyyətlə gedir. Şəhərdən sonra şəhəri ələ keçirin.
  Ümumiyyətlə, əlbəttə ki, Stalin ölkəyə yaxşı rəhbərlik etdi və dörd ildən az müddətdə Üçüncü Reyxi məğlub edə bildi. Putin İŞİD-ə qarşı daha çox mübarizə aparıb. Amma almanların çox gözəl texnikası var.
  Burada oyunda, məsələn, Alman E-75 tankı, yalnız Sovet İS-7 ona qarşı bərabər şərtlərlə döyüşə bilər, bütün digər tanklar təslim olur. E E-75 çox güclü zirehdir. Sovet İS-7-dən üstün olsa da, top öldürücü qüvvəyə yaxındır.
  Almanlar qırx beşinci ildə bu tankı əsas tanka çevirməyi planlaşdırdılar. Bəs bizimki?
  Medvedev ah çəkdi... İS-7 müharibədən sonrakı dövrdə heç vaxt kütləvi istehsala buraxılmayıb. Beləliklə, müharibə daha uzun sürdü, daha kimin qalib gəldiyi məlum deyil.
  Dmitri Anatolyeviç Zaxmelev oxudu:
  - Sevgi qardaşlar, sevgi! Yaşamaq eşq olsun qardaşlar! Bizim ataman isə kədərlənmək məcburiyyətində deyil.
  Medvedev oynayarkən yuxuya gedib. Rahatlayır...
  Və ertəsi gün prezident seçkilərinin yekun nəticələri məlum oldu.
  Seçicilərin demək olar ki, 92 faizi Ukrayna ilə birlikdə Zelenskiyə, 6,7 faizi Medvedyevə səs verib. Beləliklə, Zelenskinin zəfərli qələbəsi baş tutdu.
  Ölkədə şənliklər, şənliklər başladı. Nəhayət, çoxlarına göründüyü kimi, yeni, parlaq bir həyat gəldi.
  Hələlik inauqurasiyanın həqiqəti prezident səlahiyyətlərini icra edən Dmitri Anatolyeviç Medvedevdir.
  Və o, əlbəttə ki, qalibi təbrik etdi. Və hara gedirsən. Altı faiz isə sayıla bilməz.
  Daxili işlər naziri Vladimir Jirinovski isə Medvedevə baş çəkib və ona təsəlli verib:
  - Mən sizə səs verdim Dmitri Anatolyeviçə!
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən sakitcə cavab verdi:
  - Çox sağ ol!
  Jirinovski təklif etdi:
  - Bəlkə sizi premyeralara qoysunlar?
  Medvedev boyalı başını tərpətdi.
  - Düşünmürəm ki, ikinci turda belə məğlubiyyətdən sonra baş naziri mənə verəcəklər. Bu, artıq siyasi cəhətdən düzgün olmayacaq.
  Jirinovski məntiqlə qeyd etdi:
  - Bununla belə, sizin yerinizdə Rusiyadan kimsə olmalıdır. Bəs sən olmasan kim?
  Medvedev təklif etdi:
  - Çox güman ki, Andrey Navalnıy!
  Jirinovski gülümsədi və hönkürdü:
  - Andrey Navalnı? Qoy bu baş verməsin!
  Medvedev çiyinlərini çəkdi və çaşqınlıqla dedi:
  - Hara gedirsen?
  Jirinovski qışqırdı:
  Bəli, hamısını həbs edəcəm!
  Medvedev əlini yellədi:
  - Yetər! Vaxtımız bitdi deyəsən! Kanar adalarına tətilə gedirəm. Nə edəcəksən?
  Jirinovski hiyləgərcəsinə gözlərini qıyaraq cavab verdi:
  - Dostlarınızın maraqları üçün lobbi edin! Ta ki, Zelenski Rusiya və Ukrayna prezidentinin vəzifələrini icra edənə qədər!
  Medvedev təəssüflə qeyd etdi:
  - Təəssüf ki, bu o qədər də sadə deyil ... Onda sizdən üç dəri çıxacaq!
  Jirinovski hiyləgərcəsinə gözlərini qıyaraq soruşdu:
  - Xahiş edirəm, məni Rusiya Federasiyasının marşalı et! Yaxşı, nəyə dəyərsən!
  Medvedev bir neçə saniyə düşündü, sonra elan etdi:
  - Yaxşı! Mən səni nəinki marşal edəcəyəm, hətta Beriyanı yenidən marşal rütbəsinə qaytaracağam! Ədalətli olacaq!
  Jirinovski razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Beriya ilə bağlı, bəli!
  Medvedev gözlərini qıyaraq soruşdu:
  - Bəs sizə münasibətdə?
  Jirinovski vicdanla cavab verdi:
  - Və mənə münasibətdə kral olaraq! Kimi istəsəm, mükafatlandıraram!
  Medvedev razılaşaraq başını tərpətdi.
  - Bəli, belə də olsun!
  Və marşal rütbələrinin verilməsi haqqında hər iki fərmanı hazırlamağı əmr etdi.
  Rusiya prezidentinin səlahiyyətlərini icra edən şənlənib. İndi o, kompüter oyunlarından tam həzz ala biləcəyini düşünür.
  Və onları oynamaq çox əyləncəlidir...
  Və doğrudan da, prezident niyə başqa bir şey etməlidir? İndi texnologiya o qədər inkişaf edib ki, hər kəs ola bilərsən. Hətta Rəbb Allah. Xüsusilə oyunda kainat yaratmaq üçün.
  Məsələn, prezident səlahiyyətlərini icra edənin kabinetində çoxlu sayda müxtəlif oyunlar, o cümlədən ən müasir oyunlar var.
  Medvedev real vaxt strategiyasını oynamağa qərar verir. 1939-cu ildə Almaniya. Yaxşı, niyə saxta koddan istifadə edirsən? Özünüzə beş min Panter, üç min pələng və on min Focke-Wulf əlavə edin. Və bu qüvvələri düşmənə qarşı yerləşdirin. Siz isə belə qüvvələrin onda biri belə olmayan Polşaya hücum edirsiniz.
  Müharibə isə, istədiyiniz kimi, bir qapıda və qələbə ilə davam edir. Medvedev, düzünü desəm, burada böyük bir qalibdir. Düşməni darmadağın edir, sanki gavalı sıxır.
  Polşa real tarixdə olduğundan daha asan və daha sürətli düzlənir. Fransaya hücum. Siz fırıldaqçı kodun köməyi ilə on min E-75 tankını işə salırsınız. Ən azından desək, möhtəşəm avtomobillər. Fransız silahları üçün tamamilə toxunulmazdır, lakin uzun məsafələr üçün öldürücüdür. Düşmən maşınlarını vur.
  Medvedev hətta sevincindən tullanır. O, oyunda necə sürətlə hərəkət edir və artıq Parisi götürür... Bəs onda niyə xırda-xırda vaxt itirir? Eyni zamanda İspaniyanı da götürək ki, Franko çox da həyəcanlanmasın.
  Gibraltara hücum üçün isə reaktiv təyyarələrdən istifadə edirik. İngilislər hara gedir?
  Təbii ki, eyni zamanda biz vəsaitdən döyüş gəmiləri və təyyarədaşıyan gəmilərin tikintisinə sərf edirik. O zaman İngiltərə problemlə üzləşəcək. Burada yüz təyyarə daşıyıcısı və iki yüz döyüş gəmisi var. Bu, böyük bir qüvvə olacaq.
  Və sonra desant gəmisi var. Siz həmçinin E-U seriyasının tanklarını düzəldirsiniz, bu da E. Burada "E"-50-U tankını atırsınız, elə bir maşın ki, birdən çox bucaqdan keçə bilməyəcəksiniz.
  Qoy ingilislərə əzab versin. Budur, belə bir tankın içərisində olan iki gözəl qız Rusiya prezidentinin səlahiyyətlərini icra edənə göz vurur.
  Medvedev onlara bir öpüş verir.
  Biz belə oynayırıq...
  Və ən yeni tanklar Londona yaxınlaşır. Və mərasimsiz İngiltərənin paytaxtını alırlar.
  Medvedev oxudu:
  - Dünya darıxdırıcıdır! Hamımız pişiyi yeyəcəyik!
  Əlbəttə ki, oyun əyləncəlidir və oynamaq asandır. Fırıldaqçının kodunu götürdüm, nə istəsən, çölə atdım. Burada Balkanları tutub Afrikaya gedirsən. Siz də möhür vurursunuz, həm də piyada. Əsgər düzəldin, pul olardı. Və tutulan ərazi də pul verir. Yaxşı, cəhd edin, Afrikanı gəzin.
  SSRİ hələ də cəbhəni açır. Daha on min möhür vurduğum E-50-U seriyasına qarşı otuz dörd. E-50 zirehli maşını təxminən "Tiger" -2 ilə eynidirsə, yalnız rasional yamac daha böyükdür və silahlanma bir az daha güclüdür və mühərrik daha güclüdür. Bərabər çəki ilə E-50-U Sovet T-64 ilə müqayisə edilə bilər, hətta daha güclü qaz turbinli mühərrikə malikdir.
  Bəli, qüvvələr bərabər deyil. Burada müxtəlif nəsil tanklar döyüşür.
  Və Medvedev, əlbəttə ki, qara atda cəld.
  Qüvvələr, təbii ki, müqayisə oluna bilməz. E-75-U-nu da əlavə edə bilərsiniz, bu, hətta gəmi silahları tərəfindən də keçilməz olan çömbəlmiş öldürmə maşınıdır.
  Özünüzü necə tapdalamaq olar. Dayanacaq heç nə yoxdur.
  Medvedev balaca uşaq kimi oynayır. Oh, necədir. Və heç kim onu qəbul etməyə həvəsli deyil. O, uduzdu, prezident səlahiyyətlərini icra edən isə unuduldu.
  Hər kəs yalnız qalibləri sevir.
  Dmitri Anatolyeviç oxudu:
  Və biz fırtınalara meydan oxuyuruq
  Nədən və niyə...
  Dünyada sürprizlər olmadan yaşayın
  Hər kəs üçün mümkün deyil
  Uğurlar, uğursuzluqlar,
  Hamısı tullanır, sonra yuxarı, sonra aşağı,
  Yalnız bu şəkildə, başqa cür deyil,
  Yalnız bu şəkildə, başqa cür deyil!
  Yaşasın sürpriz!
  Sürpriz! Sürpriz!
  Yaşasın sürpriz!
  Sürpriz! Sürpriz!
  Yaşasın sürpriz!
  Bu, Medvedev üçün daha əyləncəli oldu. Burada onun qoşunları Ukraynanı, Belorusiyanı işğal etdi və amansızcasına Moskvaya yaxınlaşdı!
  Rusiyanın keçmiş prezidenti deyir:
  - Həyatımız bir oyundur!
  Və SSRİ-nin paytaxtını fırtına ilə alır. Təbii ki, qırx birinci ilin ordusuna qarşı onun altmışıncı və hətta yetmişinci illərin xüsusiyyətlərinə malik tankları var və ən əsası, onların çox olması.
  Medvedev özünə göz vurur... Paytaxt Moskva alınır. İndi isə Qafqazı tuta bilərsiniz... Və eyni zamanda Afrikanın cənubunu özünüz üçün təmizləyin. Və Argentinaya get.
  Və oradan ABŞ-a hücum etmək. O, sərt komandirdir. Düşmən həm kəmiyyət, həm də keyfiyyət baxımından geri qalır.
  Medvedev həvəslə oxuyur:
  - Biz cəsarətlə döyüşə girəcəyik! Sovet hakimiyyəti üçün! Və biz bunun uğrunda mübarizədə hamını məhv edəcəyik!
  Medvedev müvəqqəti olaraq oyundan kənarlaşdırılıb. Şoyqu Trubetskoyun yerinə gələn Rusiya müdafiə naziri zəng edib. O, hələ də səlahiyyətlərini icra edən prezidentdən soruşdu:
  - Yeni rəhbərə nə vaxt and içəcəyik?
  Medvedev qısaca cavab verdi:
  - Harada olmalıdır, inauqurasiyada!
  Trubetskoy qeyd etdi:
  - Vahid ölkənin yeni prezidenti gələn həftə inauqurasiya keçirmək istəyir. Talan etməyə vaxtın olmaması üçün!
  Medvedev hürdü:
  - Bu, bizim konstitusiyaya və qanunlarımıza uyğun deyil!
  Trubetskoy qeyd etdi:
  - Yeltsin isə bu konstitusiyası qanuna və köhnə konstitusiyaya görə qəbul etmədi. Əslində çoxları Putinin yeni konstitusiya təklif edəcəyini düşünürdü, amma birtəhər gözləmədilər!
  Medvedev qeyd edib:
  - Hər yeni prezidentin yeni konstitusiya qəbul etməsi ən yaxşı ideya deyil!
  Trubetskoy cavab verdi:
  - Və Putin edə bilər! O, Yeltsindən daha soyuqqanlı idi, sən də Dmitri Anatolyeviç!
  Medvedev başını tərpətdi və razılaşdı:
  - Daha sərin və ən əsası daha şanslı! Putin olmadan hər şey pis getdi və Zelenski Rusiyada hakimiyyəti ələ keçirdi.
  Trubetskoy qeyd etdi:
  - Və Lukaşenkonun şansı var idi, yalnız vaxtını əldən verdi. Mən daha sürətli hərəkət etməliydim!
  Medvedev məntiqlə qeyd etdi:
  - Lukaşenko Rusiyada rəqabətli seçkilərdən qorxurdu. Bəli və Putinin ürəyi dözməsəydi, Zelenski risk etməzdi. Əl rejimində idarə etmək üçün o qədər ölkə - yandı! Qətiyyən Putin iş yerində yandı!
  Trubetskoy təklif etdi:
  - Yaxşı, bəs daha tez zamanda inauqurasiyanı nə qəbul etmək olar, ya yox?
  Medvedev cəsarətlə cavab verdi:
  - Nə istəyirsən, elə et! Mən daha vecimə deyiləm! Mən təqaüdə çıxacağam və həyatımdan zövq alacağam. Bəlkə dünyanı gəzərəm! Mən artıq həm prezident, həm də ümumilikdə baş nazir olmuşam, Rusiya üçün rekord müddətdir! Nə vaxta qədər taxtdan yapışa bilərsən?
  Trubetskoy razılaşdı:
  - Yaxşı, elədirsə, qoy dəyişikliklər gəlsin! Bəs Şoyqu ilə nə etmək lazımdır?
  Medvedev soyuqqanlı cavab verdi:
  - Qoy istirahət etsin! Marşalın pensiyası böyükdür. Qoy dünyanı gəzsin. Sənə xaricdə mülk sahibi olmağa icazə verdim!
  Trubetskoy başını tərpətdi və dedi:
  - Putin Rusiyanı dünyadan təcrid etdi! Sözlə desək, ruhumuzun dərinliklərində kədərlənərək, onun ölümünə sevindik! Zelenskiyə gəlincə, görəcəyik! Bir çoxumuz Qərbdəki kimi sifariş istəyirdik. ABŞ-dakı kimi almaq, amma işləmək... SSRİ-də olduğu kimi!
  Medvedev qeyd edib:
  - Yaxşı, Stalin dövründə məmurlar intensiv şumladılar! Onların bərk bal olduğunu düşünməyin!
  Trubetskoy soruşdu:
  - Bəs sən nə edəcəksən?
  Medvedev xatırladıb:
  - Mən prezident olmuşam, prezident təqaüdünə də gedəcəm. Böyükdür... Və mən həyatdan həzz alacağam! Niyə hələ də işləməliyəm!
  Trubetskoy xatırladı:
  - Zelenski sizə onun yanında müşavir postunu verə bilər!
  Medvedev əl qaldırdı:
  - Ay! O, mənim məsləhətim olmadan kifayət qədər ağıllıdır! Bir sözlə - inauqurasiyanı keçirin! Dmitri Anatolyeviç özünün göndərdi!
  Trubetskoy razılaşdı:
  - İnauqurasiya bəli!
  Medvedev telefonu qapatdı. Oyun oynamağa qərar verdi. Əvvəllər heç vaxt kifayət etməyən bir şey. Və heç olmasa ABŞ-ı əqli cəhətdən əzmək.
  Daha doğrusu oyunda. Bununla belə, E-75-U-ya qarşı Amerika Sherman zəifdir. Amma ABŞ-ın alman reaktivləri qədər güclü olmasa da, çoxlu təyyarəsi var.
  Ancaq keyfiyyət, əlbəttə ki, eyni deyil! Fritzlər intensiv hesablar yığırlar. Xüsusilə pilotlar: Albina və Alvina! Və bunlar böyük bir qoruyucu ilə seçilən qızlardır.
  Medvedev cənubdan Amerikaya doğru irəliləyir. Və eyni zamanda, onun tankları Sibir boyunca hərəkət edir. O, əylənir. Yeri gəlmişkən, niyə hələ də Yaponiyanı fəth etmirsiniz? Bu oyunda siz müttəfiqlərinizi islatmaq olar. Qabaqcıl strategiya. Yaramaz koddan istifadə edin və siz həm sayca, həm də keyfiyyətcə düşməndən güclü olacaqsınız. Müharibə yox, tam zövq. Budur quyruqsuz reaktiv avtomobillər, amerikalılar belə tuta bilmirlər.
  Daha doğrusu və alın. Və radio ilə idarə olunan raketlərdən istifadə edin! Və amerikalıların shugani haqqında. Medvedev bu oyunu çox bəyənir. Və qoşunları köçürün. Budur Meksika. Amerika şəhərləri bir-bir dağılır. Belə bir zövq.
  Şərqdə isə E-U seriyasının tankları Hindistana daxil olur. Amma ingilislər onlara nə qarşı çıxa bilər. Üstəlik, Üçüncü Reyx artıq resurs qazanıb və saxta kod olmadan ən müasir texnologiyanı istehsal edir.
  Ancaq Medvedev bir az "Pantera" vurmağa qərar verdi. Budur, ilk adi "Pantera" - 80 - 110 millimetr ön zireh, 50 millimetr yan zireh və lülə uzunluğu 70EL, mühərriki 650 at gücü olan 75 mm-lik top. Budur "Panter" -2 ön zireh 120-dən 150 millimetrə qədər, lülə uzunluğu 71 EL olan 60 mm-lik topun yan tərəfləri 88 mm və 850 at gücündə bir mühərrik. Bəli ciddi maşındır. Və siluetdə qırx beş deyil, əlli ton və daha ağırdır.
  Ancaq "Pantera" -3. Cəbhə zirehləri 150 ilə 200 millimetr arasında, yanları 82 millimetr, lülə uzunluğu 100 EL olan 88 millimetrlik silah və 1200 at gücündə mühərrik - çəkisi 55 ton. Razılaşın ki, belə bir maşın Shermanlara qarşı ümumiyyətlə superdir.
  Ancaq bir "Pantera" var -4. Onun yamaclar altında 200-dən 250 mm-ə qədər ön zirehləri və 160 mm-lik yan zirehləri var. lülə uzunluğu 100 EL olan 105 mm-lik top. Bu, artıq 65 ton ağırlığında və aşağı silueti olan bir canavardır. 1500 at gücünə malik qaz turbinli mühərrik. Əlbəttə ki, Sovet İS-7 ilə belə döyüşə bilən əla seriyalı inkişaf. Üstəlik, IS-7 seriyalı deyildi.
  Amma maşınlar və daha güclülər var. Progonka "Panther" -5, ön zireh 250 gövdə 45 dərəcə bucaq, qüllənin alnı 300 mm bucaq, yan 210 bucaq, 100 EL-də 128 mm silah, daha inkişaf etmiş bir tankın çəkisi 75 tonluq bir mühərrik 2000 at gücündə qaz turbin gücündədir . Bütün Sovet və Amerika modellərini üstələyən maşın. Döyüş məsafəsindən IS-7-yə nüfuz edə və baş-başa zərbələrə tab gətirə bilir. "Panther" -5 ümumiyyətlə super texnologiyadır. SSRİ-də İS-7-dən güclü heç nə yoxdur. Almanların da beş növü Pələng var.
  Medvedev ABŞ ərazisinin böyük hissəsini ələ keçirdikdən sonra "Pələng"i qovmaq qərarına gəldi. Yaxşı, "Pələng" hamıya məlum olan ilk şeydir. Ön zireh demək olar ki, heç bir meyl olmadan 100-110 mm, yan zireh isə yamacsız 82 mm-dir. Və 88 millimetrlik top 56 EL barel uzunluğu - tank həqiqətən ulayır. Yalnız birinci seriyanın həqiqətən döyüşdüyü və ikincinin nümunələri olduğu Panthers-dən fərqli olaraq. Daha çox "Kral Pələngi" kimi tanınan "Tiger"-2 tankı.
  Cəbhə zirehləri gövdənin alnında 50 dərəcə yamacda 120-150 mm, qüllənin alnında bir az yamacda 185 mm və yan tərəfdə 82 mm, 60 dərəcə yamacda. Alnında yaxşı qorunur, yan tərəfdəki "Tiger" dən bir az daha yaxşıdır və lülə uzunluğu 71 EL olan 88 mm-lik bir top. İkinci Dünya Müharibəsinin seriyalı tanklarından ən yaxşı silahlanma və cəbhə mühafizəsi, çəkisi 68 ton, mühərrik 700 at gücü - kifayət qədər zəif sürücülük qabiliyyəti.
  "Tiger" -3 dizayn maşını. Ön zireh 150-200 mm maili, alın gövdəsi 45 dərəcə, qüllənin alnı isə 240 mm meyllidir. 160 tərəfləri - bucaq altında qalxanları olan millimetrlər. Üç növ müxtəlif silahlar 88 mm silah 100 EL, 105 mm silah 70 EL və mühərriki 1000 ilə 1200 at gücünə malik 105 mm silah 100 EL. Daha sıx bir quruluşa və 75 tondan çəkiyə malikdir. Bəli, avtomobil ciddi və çox təhlükəlidir. Və daha da güclü "Pələng" -4 ön zireh 250 - 45 dərəcə bucaq altında gövdə, bucaqda 300 millimetr alın, 210 millimetr tərəflər, 100 EL lülə uzunluğunda 128 millimetr silah və ya 56 millimetr lülə uzunluğunda 150 millimetr EL , çəkisi 85 ton, qaz turbinli mühərrik 1500 at gücü. Çox güclü tank.
  Ancaq daha soyuq "Pələng" -5. Ön zireh: gövdənin alnı 45 dərəcə meyldə 350 mm, qüllənin alnı 50 millimetr meyldə 400 mm-dir. Yan tərəfləri 300 mm maili. 100 EL-də 150 mm və ya 70 EL-də 174 mm və ya 38 EL-də 210 mm-lik bir silah. Çəkisi 100 ton, qaz turbinli mühərrik 2500 at gücü. Ən güclü maşın, hətta IS-7 və St John's wort da yan tərəfə nüfuz etməyəcək. Budur, Amerikaya qarşı işə salına bilən biri. Baxmayaraq ki, "Tiger" -5 real tarixdə hətta layihələrdə yox idi. Amma müharibənin belə tez bitməsində heç kimin günahı yoxdur.
  Ancaq virtual oyunda tankları yuxarı çəkmək olar.
  Medvedev ABŞ-ın paytaxtı Vaşinqtona və ən böyük Nyu-York şəhərinə hücum edib. Burada həqiqətən işləyə və qalib gələ bilərsiniz.
  Virtual olsa belə. Vaşinqton alovlanır və alman tankları onun boyu sürür. Və heç kim Tigers-5-i dayandıra bilməz.
  Medvedev ABŞ paytaxtlarına inadla hücumu tamamlayır və bu, artıq qələbə kimi görünür. Amma qarşıda hələ Yaponiya var.
  . FƏSİL #5
  Oyunda başqa nə sürmək lazımdır. Ancaq heç vaxt seriala çevrilməyən Lev tankları ailəsi. Budur əsl canavarlar. Lakin İkinci Dünya Müharibəsində sonrakı seriyaların bu maşınları hətta lazımsızdır. Və hətta kiçik və orta tankları ilə Yaponiyaya qarşı.
  Lakin Dmitri Medvedev onları da bir az qovmağa qərar verdi.
  Budur, yalnız layihələrdə mövcud olan və yalnız qismən metalda təcəssüm olunmuş ilk tank "Lion". Korpusun ön zirehləri 45 dərəcə bucaq altında 120 mm, qüllənin ön zirehləri bucaqda 240 mm, yanlar 82 mm, silah 105 mm, lülə uzunluğu 70 EL, bütövlükdə 80 ton, mühərriki 800 at gücüdür. Ümumiyyətlə, Kursk Bulge-də Pələnglər və Panthers ilə birlikdə görünə bilən bir avtomobil. Vaxtına görə çox güclü silah və qüllənin əla alın müdafiəsi ilə. Amma xoşbəxtlikdən görünmədi. "Lion" -2 layihə maşını. Korpusun alnı 250 millimetr maili, qüllənin alnı 300 millimetr meyllidir. 200 tərəfləri - yamaclar altında millimetr. Top və ya 128 mm 100 EL və ya 210 mm 38 EL. Çəkisi 100 ton, mühərrik 1800 at gücü. Onun gücündə tayı-bərabəri yoxdur. Onu yalnız yan tərəfdən vura bilən IS-7-dən üstündür. Ancaq sonra daha da sürürsən və "Lion" -3 görünür, həm də canavar qaçışı. Korpusun ön zirehləri 350 mm, qüllələr yan tərəfin yamacında 450 mm, yamac altında 300 mm, top 100 EL-də 150 mm və ya 70 EL-də 175 mm və ya 56 EL-də 210 mm-dir və ya 400 millimetrdə reaktiv bombardmançı. Çəkisi 120 ton, mühərrik 2500 at gücü.
  Bəli, bu, nəhəng bir qüvvədir.
  Tank "Lion"-4 başqa bir super canavardır. Korpusun ön zirehi 450 mm, qüllənin ön zirehi 500 mm-dir. Korpusun və qüllənin yan tərəfləri 400 millimetr maillikdədir. Top 100 EL-də 175 mm, 70 EL-də 210 mm, roketatar 500 mm. Maşının çəkisi 150 ton, mühərriki 3500 at gücündə qaz turbinidir. Uzaq məsafədən bütün tanklara, o cümlədən Amerika T-93 IS-7-yə nüfuz edir. Gəmi silahları da oraya daxil ola bilməz. Bu qüdrətli maşındır və həddindən artıq silahdır.
  Ancaq daha güclü "Lion" -5 tankların kralıdır. Korpusun ön zirehləri 45 dərəcə yamacda 600 mm, qüllələrin eni 800 mm, yan tərəfləri 550 mm maillikdir. 100 EL-də 210 mm-lik top, 70 EL-də 300 mm, 600 mm-lik raketatan. Maşının çəkisi 200 ton, qaz turbinli mühərriki 5000 at gücüdür. Onlar yüksək güclü raketlər, xüsusən də iri çaplı silahlar və bombalar istisna olmaqla, demək olar ki, bütün növ silahlar üçün keçilməzdir . Döyüş gəmilərinə və aviadaşıyıcılara atəş açmaq qabiliyyətinə malikdir. Həqiqətən super tankdır.
  Yaxşı, bir sözlə, oynamaq üçün bir şey var. Medvedev Yaponiyaya təzyiq göstərir.
  Lakin onun sözünün qarşısı yenə kəsilir.
  FSB direktoru zəng edib deyir:
  - Dmitri Anatolyeviç, jurnalistlərə konfrans verəcəksiniz?
  Medvedev qəti şəkildə dedi:
  - Hələ yox!
  - Niyə?
  Prezident əvəzi cavab verdi:
  - Müsahibə verməyə haqqım var, verməməyə! Buna görə verməməyə qərar verdim!
  FSB direktoru başını tərpətdi.
  - Hələlik sakit ola bilərsiniz! Müsahibə getməyəcək! Amma biz başqa yer axtaracağıq!
  Medvedev qeyd edib:
  - Hamı uyğun gəlir! Əgər bir şey varsa, deməli generalınızın böyük pensiyası var! Siz işləmədən yaşaya bilərsiniz!
  FSB direktoru təəccüblə soruşdu:
  - Bu qədər böyük gücdən ayrılmaq heyf deyilmi?
  Medvedev səmimi cavab verdi:
  - Heyif, əlbəttə, amma insan qaçılmaz olana tabe olur!
  Medvedev yenidən oyuna qayıtdı. Dünyanın ən böyük və təbii sərvətlərlə zəngin ölkəsinin keçmiş prezidenti nəhayət ki, əlini uzadıb. İndi onsuz da oynayarlarsa niyə oynamayaq. Baxmayaraq ki, o, dövlət başçısı vəzifəsini icra edir.
  Ancaq belə bir oyunda özünüzü kəsmək cazibəsindən necə qaçınmaq olar. Yaxşı, burada alman qoşunları Çukotkaya çatdı. Xoşbəxtlikdən, oyunda avadanlığı daşımaq reallıqdan daha asandır. Və Çinə gedirlər. Və orada yaponlarla döyüşə girdilər. Təbii ki, fırıldaqçı kodun köməyi ilə Medvedev Lev-5 tanklarına möhür vurdu və onları samuraylara qarşı atdı. Və bunlar həqiqətən super sinif avtomobillərdir.
  Samuraylar necə əzilir. Ancaq yenə də mükəmməlliyin həddi deyil.
  Bəs niyə İkinci Dünya Müharibəsi bitənə qədər ən ağır Alman tankı "Maus"u səviyyələrdən keçirməyək?
  Bu, həqiqətən, mükəmməlliyin və gözəlliyin tacının yenidən bölüşdürülməsidir. Daha doğrusu, gigantomaniyanın təkamülü olarsa nə baş verə bilər.
  Medvedev siçanları qovmağa başladı.
  Tank "Maus", həqiqətən metalda mövcud olan bir tank, həqiqətən metalda təcəssüm olunanların ən ağırı idi, sürdü və hətta döyüşdü. Siçanın ön zirehləri gövdənin aşağı hissəsində 150 mm, gövdənin yuxarı hissəsində 200 mm, qüllənin alnında 250 mm, yanlarda isə 210 mm-dir. Gördüyünüz kimi, tank, hətta ilk versiyasında, alnında və hətta yan tərəfdən bütün seriyalı sovet tankları üçün keçilməzdir. İS-2 və SU-100 hər hansı bucaqdan bu tanka nüfuz edə bilmədi. Yalnız İS-7 Maus üçün problem yarada bilər və bu tankla həqiqətən də döyüşə bilərdi. Lakin IS-7 yalnız müharibədən sonra meydana çıxdı və heç vaxt seriyalı olmadı. Siçanlar isə qırx üçüncü ildə cəbhədə döyüşə bildilər. Bu tankın iki silahı var: qısa lüləli 75 mm və 128 mm 55 EL, alından İS-7 istisna olmaqla, bütün sovet tanklarına nüfuz edə bilir. Üstəlik, IS-2 uzaq məsafədən. 150 mm-lik top da var idi.
  "Maus"un çəkisi 188 ton, mühərriki isə 1250 at gücündə idi ki, bu da hələlik kifayət deyil. Ümumiyyətlə, maşın öz dövrünə görə ən güclüdür və analoqu yoxdur.
  "Maus" -2 dizayn maşını. Daha mükəmməl. Real tarixdə bu, avtomobili siluetdə daha aşağı və yüngülləşdirməli idi. Ancaq oyunda, əlbəttə ki, avtomobil daha mükəmməl, daha aşağı siluet, daha sıx layout, lakin daha da ağır hala gəldi. Maus gövdəsinin ön zirehləri 2350 mm-dir. Qüllənin ön zirehləri 450 mm-dir. Lövhələr 300 mm. Silahlar 75 mm uzunluğunda lüləli və 150 mm 70 EL və ya 210 mm haubitsa və ya 400 mm raketatan. Çəkisi 200 ton. Qaz turbinli mühərrik 2000 - at gücü.
  Maus-3 oyun maşınıdır. Həm də mükəmməl. Korpusun ön zirehləri 600 mm, qülləsi 800 mm, yanları 550 mm-dir. Düşmən tankları ilə döyüşmək üçün 88 mm 100 EL silahları və 210 mm 70EL. Və ya 550 mm-lik bir raketatan. Tankın çəkisi 250 ton, qaz turbinli mühərriki 4000 at gücüdür. Tank, xüsusilə güclü olanlar istisna olmaqla, demək olar ki, bütün silahlarla demək olar ki, keçilməzdir.
  Maus-4 gigantomaniyanın yeni təkamülüdür və daha mükəmməldir. Korpusun ön zirehləri 45 dərəcə maili 1000 mm, qüllənin ön zirehləri 1200 mm maildir. Bucaq altında 850 mm-lik lövhələr. Silahlanma: 105 mm 10EL topu düşmən tankları ilə döyüşmək üçün və demək olar ki, bütün növ nəqliyyat vasitələrinə qarşı kifayətdir. 70 EL-də 300 mm silah, istehkamları məhv etmək və tanklar üçün artıqlıq. Və ya onun yerinə 750 millimetrlik reaktiv bombardmançı.
  Maşının çəkisi 350 tondur, bu belə zireh və silahlar üçün o qədər də çox deyil. Döyüş gəmisinin silahları belə alnına belə bir maşın keçə bilməz. Yalnız güclü qanadlı raketin birbaşa zərbəsi və ya çox böyük bir bomba belə bir maşını məhv edə bilər. Hər tərəfdən, İkinci Dünya Müharibəsinin bütün tankları və özüyeriyən silahları tərəfindən keçilməzdir. 6000 at gücündə qaz turbinli mühərrik.
  Yaxşı, "Maus" -5 bu seriyanın ən yüksək səviyyəsidir. Korpusun alnının ön zirehləri bucaq altında 1600 mm, qüllənin alnı 2000 mm, yanları bucaq altında 1500 mm-dir.
  Bütün tanklara qarşı döyüşmək üçün 100 EL-ə malik 128 mm-lik top, IS-7 və 900 mm-lik reaktiv yaylım atəşi də daxil olmaqla bütün markalara qarşı kifayət qədər kifayətdir. Digər silahlar uyğun deyil. Bir çox silah. Tankın çəkisi 500 tondur. 10.000 at gücünə malik qaz turbinli mühərrik. Deyək ki, avtomobil mükəmməldir. Alnı demək olar ki, heç bir şeylə deşməyin. Tank super...
  Ancaq hər kəs onun "Maus" -5-dən daha soyuq olduğunu düşünürsə və heç bir şey icad edilə bilməzsə, bu, heç də belə deyil. İkinci Dünya Müharibəsi haqqında yaxşı oyun müəlliflərinin fantaziyası sonsuzdur.
  Məsələn, "Siçovul" da var. Bu tank real tarixdə bütün layihə maşınları arasında ölçüyə görə çempiondur və hətta qismən metalda təcəssüm olunub.
  Tank "Rat" 400 millimetrlik ön zireh, eləcə də yan zireh də bir az yamacda. Dörd silah 210 mm və ya bir 800 mm və iki haubitsa 150 mm, on bir zenit silahı ilə silahlayın. Çəkisi 2000 ton, ümumi gücü 10.000 at gücü olan dizel mühərrikləri.
  Tank "Rat" -2 daha təkmil tərtibata malik dizayn avtomobilinin təkamülüdür. Ön və 800 mm-lik istənilən zireh, böyük rasional meyl bucağı ilə. O, bir 1000 millimetrlik top və dörd 150 millimetrlik haubitsa, yer və hava hədəflərini atəşə tuta bilən on altı zenit silahı ilə silahlanmışdır. Çəkisi 3000 ton, qaz turbinli mühərriklər, ümumi güc 20.000 at gücü.
  "Rat" -3 daha güclü və mükəmməl maşın. Zireh 1200 - bucaq altında millimetr. Silah bir 1250 mm top və altı 150 mm haubitsadır. Həm hava, həm də yer hədəflərinə atəş açmaq qabiliyyətinə malik iyirmi zenit silahı. Çəkisi 4000 ton, qaz turbinli mühərriklər, ümumi güc 35000 at gücü.
  "Rat"-4, bucaq altında 1600 mm-lik daha güclü və mükəmməl bir zirehdir. Silah - bir 1600 mm top və doqquz 150 mm haubitsa, hava və yer hədəflərini atəşə tuta bilən iyirmi beş zenit silahı. 5000 ton çəki, qaz turbinli mühərriklər, təkmilləşdirilmiş ümumi güc 50.000 at gücü.
  "Rat" -5 ən keyfiyyətli tankdır. 2500-də zireh - hər tərəfdən millimetr. Silah 2500 mm-lik bir topdur. Və on beş 150 mm-lik haubitsa. Hava və yer hədəflərini atəşə tuta bilən qırx zenit silahı. Çəkisi 10.000 ton. Mühərrik kimi nüvə reaktoru, gücü 100.000 at gücündən çoxdur.
  Tank əslində oyunun ən maraqlısıdır. Həm də çəki və digər xüsusiyyətlərə görə.
  Yaxşı, "Siçovul" -5-ə Tokioya hücum etmək üçün göstəriş verə bilərsiniz. Düzdür, o qədər bahadır ki, bir neçə dəfə saxta kodu işlətməlisən.
  Amma bütövlükdə Medvedyevi qane etmək olar. Ağır oynadı.
  Və nəhayət virtual maşındakı "Sıçan" -5-ə baxdım. Vicdansız oynamaq necə də yaxşıdır.
  Amma burada yenə Medvedevi çağırırlar.
  Bu dəfə baş nazirin birinci müavini və baş nazirin səlahiyyətlərini icra edən Siluanov.
  O, kədərli bir tonda dedi:
  - Dmitri Anatolyeviçi itirdik! Demək olar ki, bütün bülletenlər hesablanıb!
  Medvedev müdrikcəsinə qeyd etdi:
  Pis qazanmaqdansa yaxşı uduzmaq yaxşıdır!
  Siluanov təəccübləndi:
  - Bəs bu necədir?
  Medvedev izah etdi:
  - Vitali Kliçko elə ilk dəfədən Kiyevin meri seçilsəydi, rinqə qayıtmazdı. Böyük çempion əvəzinə, gülməli bir bələdiyyə başçısı olardı!
  Siluanov bununla razılaşdı:
  - Bəli, düz deyirsiniz Dmitri Anatolyeviç! Kliçkonun uduzmağın faydası var idi ... Amma təəssüf ki, belə bir faydanız belə yox idi!
  Medvedev cavab olaraq mahnı oxudu:
  - Mən azadam, göydəki quş kimi,
  Mən azadam, qorxunun nə demək olduğunu unuduram...
  Vəhşi küləklə bərabər azadam,
  Mən reallıqda azadam, yuxuda yox!
  Siluanov mızıldandı:
  - Bəli, siz birbaşa şairsiniz Dmitri Anatolyeviç! Haqqınızda ayələr yaza bilərsiniz!
  Medvedev ciddi cavab verdi:
  - Hər halda, indi sakitcə sevimli işlə məşğul ola bilərəm - kompüter oyunları oynaya bilərəm! Və bundan əvvəl, iyirmi il ərzində mən bunu yalnız uyğun və başlanğıcda ödəyə bilərdim!
  Siluanov küt-küt hönkürdü:
  - Oyunlarda?
  Medvedev təsdiqləyib:
  - Oyunda belədir! Hansısa hərbi-iqtisadi strategiyanı öyrənmək sizin üçün faydalı oldu!
  Baş nazirin birinci müavini könülsüz dilləndi:
  - Mən məşqə üstünlük verirəm!
  Medvedev qışqırdı:
  - Pis reallıq lənətlənmiş, səni dəli edə bilər!
  Siluanov soyuqqanlı cavab verdi:
  - Oyun dünyası ilə reallıqdan qaçmaq istəyirsiniz? Təqdirəlayiq!
  Baş nazirin səlahiyyətlərini icra edənin sözlərində ironiya var idi.
  Medvedev dedi:
  - İcazə verin, sizin üçün də Rusiya qəhrəmanının ulduzunu asım!
  Siluanov məsləhət gördü:
  - Cənab prezident, özünüzü asın!
  Medvedev gülərək cavab verdi:
  - Bəlkə də yaxşı fikirdir! Və sonra Putin yalnız ölümündən sonra mükafatlandırıldı!
  Baş nazirin səlahiyyətlərini icra edən cavab verdi:
  Təşəkkürlər cənab Prezident!
  Medvedev nəğmə ilə davam etdi:
  - Axmaq boş gözlər üçün...
  Siluanov oxudu:
  Çünki hər şey mümkündür...
  Medvedev bitirdi:
  - Sən yaşaya bilməzsən!
  Baş nazirin səlahiyyətlərini icra edən cavab verdi:
  - Ciddi, çox güman ki, məni uzaqlaşdıracaqlar! Deyəsən, tələsməli olacaqsınız!
  Medvedev soyuqqanlı cavab verdi:
  - Yer üzündə çoxlu yerlər var!
  Siluanov başını tərpətdi və qışqırdı:
  - Bir sözlə, cənab prezident, siz mənə qəhrəman ulduzu vəd etdiniz!
  Medvedev var gücü ilə qışqırdı:
  - Fərmanı hazırlayın!
  Daha bir mükafat kağızı gətirdi. Məsələn, prezident səlahiyyətlərini yaz.
  Eyni zamanda, Medvedev onu bir dəstə adamı mükafatlandırdı. Bizimkini bilin!
  Eh, artıq çox gecdir və Rusiya prezidentinin səlahiyyətlərini icra edən yuxuya getdi.
  O, başqa bir alternativ tarix arzusunda idi. Kuropatkinin başçılıq etdiyi çar ordusu Port Arturun blokunu açmaq üçün mübarizə aparır. Lakin sonra Medvedevin özü lazerlər və xaşxaş toxumu boyda, lakin Xirosimaya atılan bombalar qədər ölümcül olan termokvark mərmiləri olan döyüş robotunda peyda oldu.
  Medvedev öz döyüş robotundan yaponlarla necə vuruşa bilər. Samuraylar minlərlə insan tərəfindən necə parçalandı. Lazerlər və blasterlər necə hərəkətə keçdi.
  Və yaponları kəsin, xüsusilə kəsin. Və parçalara kəsilmiş. Və sıralarını məhv etdi.
  Taxtını itirən Medvedev döyüşdə vəcdə tapdı. O, müqəddəs kral taxtını sarsıtmağa cəsarət edən bu samurayları biçir.
  Amma düzünü desəm, doğrudanmı, padşahın dövründə idi?
  Allah heç bir ölkəyə II Nikolay kimi padşah qismət etməsin. Axı bu, ziyalı hökmdarın, eyni zamanda ziyalının əsl nümunəsidir.
  Təəssüf ki, Kuropatkin kimi qeyri-ciddi onu ruhdan saldı. İndi də Medvedev yaponların üzərinə düşüb. Və gəlin onları döyək. Və bunu etmək çox çətindir.
  Lazer şüaları isə minlərlə samurayı məhv edir. Daha bir neçə dəqiqə döyüş və
  Yapon ordusu yoxdur.
  Samuray bəyləri nə yedilər? İndi bəlkə gəmilərinizi götürün.
  Medvedev döyüş robotunu havaya qaldıraraq Toqo donanmasının mövqelərinə qaçdı. O, rus cəngavərinin öhdəsindən nə gələ biləcəyini düşünür?
  Və termokvark robotu belə sürətlə qaçır. Budur, o, dənizin üstündədir. Gəlin Toqonun donanmasını batıraq. Armadilloları, kreyserləri və digər canlıları kəsin.
  Bu kimi... Biz də mini termokvark bombasını atsaq necə olacaq?
  Və yeni qəhrəmanını atır. Bir dalğa qalxır və çıxan günəş ölkəsinin gəmilərini batırır.
  Medvedev ağciyərinin üstündə qışqırır:
  - Rusiya üçün Nikolay,
  Bütün yaponları məhv edəcəm!
  Və yenə də Rusiya prezidentinin səlahiyyətlərini icra edən ekstaz vəziyyətinə düşür.
  Bəli, belə bir robotla döyüşmək əladır.
  Gəlin özünüzü samuraylara boğalım ... Və Tsushima olmayacaq, yaponların mübarizə aparacaq heç bir şeyi olmayacaq.
  İndi son samuray gəmiləri batır. Nə qələbə!
  Lakin hələ də Port Arturun qarşısını alan günəşin doğuş ölkəsinin bəzi hissələri var. Biz, həqiqətən, onları qəbul etməliyik. Çar Nikolay imperiyasının bütün rəqiblərini həll etmək.
  Medvedev həvəslə oxuyur:
  - Və samuray yerə uçdu,
  Polad və atəşin təzyiqi altında!
  Gəlin Port Arturun üstünə çıxan qoşunları məhv edək. Həqiqətən də güclü bir qala uçdu. Və Rusiyanın üzünə sillə vuruldu. Ən əsası isə Krım müharibəsindən də pis idi. Orada çar II Nikolayın imperiyası İngiltərə, Fransa, Türkiyə və Sardiniya krallığının koalisiyasına uduzdu. Və şərəflə məğlub oldu. Və sonra heç kimin ciddi rəqib hesab etdiyi bəzi Yaponiya.
  Qoy Rusiya alçalmaya dözməsin. Bəlkə də elə buna görədir ki, xarici siyasətdə bu qədər ehtiyatlı və təmkinli Stalin Uzaq Şərqdə Yaponiyaya qarşı ikinci cəbhə açdı. Doğrudan da, samuraylar çar Rusiyasını həddən artıq aşağıladılar.
  Bunun üçün kiçik termokvark bombaları ilə məhv edin və lazerlə yandırın.
  Rusiyanı məğlub etməyə cəsarət etməmək üçün! Aman Allah eləməsin ki, Zelenski uğurlu kral olsun.
  Yenə ruslar və ukraynalılar birləşib və tezliklə belaruslar da onlara qoşulacaq.
  Və slavyanların üçlüyü olacaq!
  Medvedev Port Arturda yaponları bitirdi və qaçdı ... Rusiya Yaponiyanı məğlub etdi. Koreya, Mançuriya, Kuril adaları və Tayvanı aldı. Həm də yaponlara və böyük bir təzminat ödəməyə məcbur edildi.
  Çar II Nikolay öz mövqelərini gücləndirdi, inqilab və lazımsız fikirlər meydana çıxmadı.
  Çar Rusiyası Çindən keçərək hərəkətini davam etdirdi. Və onun şərqdə genişlənməsi.
  Amma Kayzer Almaniyası çar Almaniyasının böyük dövlətə çevrilməsinə və real tarixdə olduğundan daha sürətlə və daha çox böyüməsinə baxmayaraq, buna baxmayaraq, onu götürüb Birinci Dünya Müharibəsinə qalxdı.
  Bəli, iki cəbhədə.
  Yaxşı, indi Medvedev almanları məhv etməyə başladı. Onlar üçün padşah-atanı incitəcək bir şey yoxdur.
  Və lazerlərin düşmənləri necə vurduğu. Gəlin onları Şərqi Prussiyada qasırğa ardıcıllığı ilə döyək. Medvedev lazerlərdən və qravitasiya enerjisi şüalarından istifadə edərək alman qoşunlarına atəş açıb.
  Eyni zamanda qızlar da peyda oldular. Təbii ki, bikinidə. Alenka və Nataşa. Fritzləri işıq qılıncları ilə doğrayın.
  Bəli, Böyük Çar Nikolay, nasistlər heç vaxt belə bir şey xəyal etməmişdilər. Bəs onlar sizə qarşı nə planlaşdırırlar, atalar?
  Medvedev aqressiv şəkildə oxuyur:
  - Qovunlar, qarpızlar, buğda rulonları,
  Səxavətli, firavan torpaq...
  Və Sankt-Peterburqda taxtda oturur,
  Ata Çar Nikolay!
  İnauqurasiya tarixi təxirə salınıb. Medvedev isə tamamilə öz başına qaldı. Necə ki, uşaqla əylənərkən.
  Medvedev həmçinin Andropovu ölümündən sonra Rusiya Qəhrəmanı Ulduzu ilə təltif edib. Hansı ki, yəqin ki, daha tez edilməli idi. Və Andropovun abidəsinin tikilməsi haqqında fərman verdi.
  Eyni zamanda, prezident səlahiyyətlərini icra edən Yejov və Yaqodanı da öz sıralarına qaytarıb. Mərasimdə dayanmağa nə var.
  Sonra Bobbi Fişer adına yeni orden təsis etdi. Və onun böyük şahmatçı olduğunu, heç nə deyə bilməzsən. Həm də təkcə əla deyil, həm də qalmaqallı. O, təkcə şahmatda yox, hamıdan üstün olmaq istəyirdi.
  Həm də üç dərəcə: bürünc, gümüş və qızıl!
  Və təbii ki, ilk növbədə Dmitri Medvedev bu ordeni Qarri Kasparov, Anatoli Karpov və... Kliçko qardaşlarına verdi!
  Və eyni zamanda, Dmitri Medvedev Vladimir Kliçko ordenini təsis etdi. Həm də maraqlı bir hərəkət. Üç dərəcə: bürünc, gümüş, qızıl.
  Və sonra Svyatogor ordeni var, parlaq bir qərar.
  Medvedev sürür və pedallar. Və onu yenidən icad edir. Budur ayı. Bütün ayılar.
  Və onun yeni fikirləri var. Məsələn, hər rusa yeni maşın verin.
  Bu arada, götürün və kompüterdə oynayın. Medvedevin ən çox istədiyi şey. Beləliklə, o, indi yeni bir strategiya daxil etdi. Müxtəlif səviyyələrdə müharibə. Əvvəlki olsa belə, prezident belə oynamaq istəyirdi.
  Beş işçi və hər biri min ədədlə başlayırsınız: kömür, dəmir, daş, neft, yemək, qızıl.
  Gəlin əvvəlcə yeni işçilərin istehsalı üçün ictimai mərkəz tikək. Sonra mədənləri və kənd təsərrüfatını inkişaf etdirməyə başlayırsınız.
  İlk növbədə təbii ki, işçiləri daha çox qurmaq üçün yemək çıxarmaq.
  Medvedev ən güclü, ən müasir kompüterə sahibdir. Və bir çox vahidə möhür vura bilərsiniz.
  Siz bir şəhər və yeni ticarət mərkəzləri qurursunuz. Pul, əlbəttə ki, əvvəlcə problemdir. Ta ki zərbxana, bazar, elmlər akademiyası və s.
  Amma Medvedev varlanmağın universal yolunu bilir. Daha çox kənd təsərrüfatı işçisi edin və çörək üçün ehtiyatlar qazın. Bazar tikmək çox ucuzdur. Və sonra siz pul yığdınız, akademiya aldınız, mişar dəyirmanı tikdiniz və yeni mədənlər düzəltdiniz. Sonra başqa... Və qızıl axdı - ən bahalı məhsul. Xüsusilə nanə bunu etdikdə. Və sonra quyuları yaxşılaşdırmaq mümkün olacaq. Beləliklə, daha çox əyləncəli pul axır. Təkmilləşdirmək üçün istifadə edilə bilər. Yeni mişarlar, yeni kənd təsərrüfatı alətləri, meliorasiya, gübrə tədqiqatı. Yeni növ şum...
  Quyuların daha da dərinləşdirilməsi, ora yeni işçilərin vurulması. Yeni fermalar. Ət istehsalı. Evlərin tikintisi. Həkimlərin, polislərin, quyuların, bazarların, memarların, yanğınsöndürənlərin evlərinə. Və s... Vergilərin yığılması. Qızıl hasilatında yeni təkmilləşdirmələr. Və yeni məkanın və iş binalarının inkişafı.
  Və artıq getdikcə daha çox pul var ... Artıqlıqlar var və kazarma tikməyə başlaya bilərsiniz.
  Oyun maraqlı və çətin keçir. Şəhər böyüyür. Nə qədər ki, müharibə olmasın. Burada sülh vaxtı qura, daha zəif düşmən seçə bilərsiniz... Doğrudan da, Medvedev hələ də hərbi-iqtisadi strategiyasında güc toplayır.
  Hərbi akademiya tikilib. Və qoşun yaratmağa başlayırsan. Süvarilər, piyadalar, alovlar, minaatanlar və digər qüvvələr. Təbii ki , artilleriya. Və ya hətta bir daha çən zavodunun quyularını yaxşılaşdırmaqla. İlk maşınlar, əlbəttə ki, yüngül və primitivdir, lakin onları qovmaq olar.
  Medvedev çaşıb qaldı.
  Oyun prezidenti bitirdi. Özünüzə getdikcə daha çox yeni evlər tikirsiniz. Onlara, katiblər məktəbi və kitabxana, müxtəlif səviyyəli əyləncələr. İstər musiqiçilər, istər rəqqaslar, istər kəndirbazlar, istər senetçilər, istərsə də zooparklar. Və ya hətta kazino.
  Və təbii ki, müxtəlif tanrılara məbədlər.
  Bəli, imperiyada çoxlu müxtəlif dinlər var. Məbədlər ən yaxşı şəkildə müxtəlif yollarla tikilir.
  Və burada hər şey fərqlidir. Məscidlər, kilsələr, ibadət evləri, Buddist məbədləri, stupalar, bütpərəst tanrılar.
  Bəli, ən zəngin missiya. Siz körpülər qurursunuz və çayı keçirsiniz.
  Bir çox iş. Həmçinin müxtəlif dinlər üçün bayramlar təşkil edin ki, tanrılar inciməsin.
  Və beləliklə, fasiləsiz. Elmlər akademiyasında isə iş davam edir, indi bir təkmilləşmə, sonra başqa. Bu, gəmiricilərə qarşı, sonra həşəratlara qarşı deməkdir - kənd təsərrüfatını yüksəldən, sonra traktorlar meydana çıxır.
  Və sonra Tanrılar yaxşı məhsul göndərir. Beləliklə, tanklar çıxarıla və təyyarə istehsalı üçün fabriklər yaradıla bilər. Yüngül təyyarələrdən başlayaraq, atom bombardmançılarına çata bilərsiniz. Və vahidlərin sayı durmadan artır. Artıq 100 minə çatıb.
  Medvedev yeni texnologiyalar oynayır və yaradır. Nə qədər ki, qorxu yoxdur. Mübarizə aparmaq lazım deyil, xalqınız üçün rifah və mədəniyyət göstəricisini yüksəldə bilərsiniz. Və bu da vacibdir. İndi isə kifayət qədər pul və resurslar var.
  Oyunda daha yaxşıdır: quyular tükənmir. Həmişə resursları çıxara bilərsiniz.
  Və xəritədə yeni şəhərlər tikin ... Və ya hətta bir piramidaya və ya dünyanın başqa bir möcüzəsinə qərq olun.
  Medvedev həm də yeni kazarmalar tikir. Düzdür, qoşunların çoxluğu rifah göstəricisini azaldır. Burada təbii ki, problem var. Ancaq indiyə qədər döyüşəcək heç kim yoxdur ... Ancaq tankları və təyyarələri daha sürətli etmək üçün yeni texnologiyalar tətbiq edə bilərsiniz. Və ağır bombardmançıları çəkin.
  Bəs niyə orta əsrlər səviyyəsində düşməni ələ keçirməmək üçün artıq orta tanklar var?
  Medvedev isə daha çox tanka möhür vuraraq, eyni zamanda onların parametrlərini təkmilləşdirərək, sürətlə qonşu ölkəyə soxulur.
  Eləcə də yuxarıdan gələn təyyarələr. Gəlin düşməni bütün gücümüzlə bombalayaq. Ona napalm atırsan.
  Həm də oyun qaydaları ilə deyil.
  Medvedev orta əsr şəhərinin dağıdılmasından həzz alırdı. Sonra ibtidai ordusu ilə bütün ölkə. Təyyarələri və tankları cüzi ziyan görsə də, həzz aldı və qalib gəldi. Belə nisbətən asan bir tutma çıxdı. Və sonra yenə fəth edilən ərazidə bir şəhər tikirsən ...
  Və tanklarınız artıq ağırdır. Həm nüvə əleyhinə müdafiə, həm də aktiv zireh əlavə etmək mümkündür.
  Medvedev artıq on saatdır oyundadır və gözləri yorulub və bir-birinə yapışmağa başlayıb. Prezident səlahiyyətlərini icra edən yuxuya getdi.
  Əvvəlcə Medvedev qeyri-müəyyən bir şeydə fırlanırdı. Amma uzun sürmədi. Və sonra ultra müasir T-95 tankı təpəyə uçdu. Artıq gec payız idi və yağışın ləpələri zirehləri döyürdü.
  Medvedev dedi:
  - Yüksək dağ uğrunda döyüşün həlledici günü! Port Arturun bütün müdafiəsinin açarı olan o dağ. Bu gün sadəcə 21 noyabr və ya yeni üsluba görə dekabrın 4-ü. - Professor şiddətlə yumruğunu zirehlərə çırpıb qışqırdı. - Amma Uca Dağın tutulması olmayacaq! Sakit okean eskadronu canlı olacaq!
  Yaponlar az qala Vysokaya dağını tutdular. Qarışqa kimi sürünürdülər, hər tərəfdən qalın sellərdə. 152 millimetrlik sürətli atəş tapançasından T-95 atəş açdı.
  Alenka joystik düyməsini basdı və avtomat silah yaponlara zenit silahı kimi dəydi. Güclü yüksək partlayıcı parçalanma mərmiləri bir atışla yüzlərlə yaponu sıradan çıxardı.
  Nataşa da öz növbəsində səkkiz ağır pulemyotdan atəş açdı. Mən də joystikdən istifadə etməyə üstünlük verdim.
  Medvedev tankı sürdü, superkar inamla sıldırımlara qalxdı və tırtıllar Çıxan Günəş ölkəsinin döyüşçülərini əzdi.
  Marqarita fit çalıb dedi:
  - Biz tarix yazırıq!
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən qəzəblə təsdiqlədi:
  - Əlbəttə! Heç bir halda Port Arturun təslim olmasına imkan verməyəcəyik!
  Silahdan atəş açan Alenka dəqiqədə iyirmi atəş açaraq, əlli kiloqram ağırlığında artan ölümcül gücü olan bir mərmi tüpürdü. Bir dəqiqə ərzində bir ton metal və partlayıcı dəqiqliklə püskürdü.
  Və qız çox düzgün döydü.
  Pulemyotlardan isə hər biri dəqiqədə beş min güllə atırdı. Ya da qırx min iri güllə, qısa zamanda. Və samurayları necə qəbul etdilər. Necə sıxıldılar.
  Alenka hətta oxudu:
  - Və düşmən sürüsü polad və qurğuşun təzyiqi altında yerə uçdu!
  Rus tankı aqressiv işləyirdi. Burada o, min yapon kəsdi, ikincisi budur. Onları təbəqələrlə çıxarmaq.
  Nataşa güldü və oxudu:
  - Rusiyanın şöhrəti üçün! Biz Vətəni heç vaxt unutmayacağıq!
  Və yenə ölümcül çaplı pulemyotlardan atışlar. Və minlərlə yapon ölür.
  Medvedev onu götürüb fısıldadı:
  - Çar Nikolay! Siz əla olacaqsınız.
  Və bitməmiş samuray tırtıllarını əzək.
  Marqarita məntiqlə qeyd etdi:
  - II Nikolay padşahların ən böyüyü ola bilərdi. Onun Çini Rusiyanın əyalətinə - Jeltorossiya etmək üçün hər şansı var idi!
  Medvedev samurayları vurdu, tırtıllarla onların üstünə qaçdı və dedi:
  - Qoy belə olsun!
  Mərmi ardınca mərmi. Onlar atomların və molekulların faktiki artımından çox daha az enerji tələb edən kvazi maddə kimi çoxaldılar.
  Alenka zərif barmaqlarını joystickin düymələrinə basaraq hətta qışqırdı:
  - Rus çarlarının adına!
  . FƏSİL #6
  Silah guruldadı və guruldadı. O qədər yüksək səslə olmasa da, boğuq olsa da, danışmaq mümkün idi.
  Marqarita prezident səlahiyyətlərini icra edəndən soruşdu:
  - Bəs nə, mərmilərin sayı sonsuzdur?
  Medvedev cavab verdi:
  - Kvazimateriya yaratmaq üçün çox enerji tələb etmir. Füzyon reaktorunu su ilə doldurmaq armudu atəşə tutmaq qədər asandır!
  Marqarita fit çaldı:
  - Bəli, parlaqdır! Beləliklə, şokoladlı dondurma edə bilərsiniz!
  Medvedev ah çəkərək cavab verdi:
  - Hələ yox, amma çox tezliklə, hə! Təəssüf ki, indiyə qədər yalnız kvazi maddə əldə edilir!
  Alyonka, çılpaq barmaqları ilə joystickin düymələrini basaraq, pələngin iri dişləri ilə gülümsəyərək qeyd etdi:
  - Bu maddə yaratmaq qabiliyyəti həm də ilahidir!
  Medvedev güldü. Dağın ətrafında getdikcə daha az yapon, getdikcə daha çox meyit var idi. Samuray tanka atəş açmağa çalışsa da, nəticəsiz qalıb. Mərmilər yağış damcıları kimi zirehdən sıçradı.
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən qeyd edib:
  - İnsan Allahın surətində və surətində yaradılmışdır.
  Ölümcül mərmilər atan Alenka fərq etdi:
  - Əgər, hələ də yaradılmışdır. Bəlkə də biz insanlarıq, kainatın ən ağıllı, güclü və qüdrətli varlığı var!
  Medvedev məntiqlə təklif etdi:
  - Bəşəriyyətin birləşməsi daha zəruridir! Biz birləşməliyik! Onda biz qəm və məğlubiyyət bilməyəcəyik!
  Nataşa əminliklə dedi:
  - Kral imperiyası hamını birləşdirməyə qadirdir! Və istisnasız olaraq hamını monolit halına gətirin!
  Və qız yenə pulemyotlardan vurdu. Yaponları dolduraraq, sol cinahdan getməyə çalışır. Qumbara atışları T-95 tankına zərər vermədi. Və silahlar da uzaqdan ya qaçırdı, ya da mərmiləri təsirsiz idi. Üstəlik, hələ dünyanın heç bir ölkəsində zirehdələn silah yoxdur. Bəli, belə bir tank və siz asanlıqla keçməyəcəksiniz. Onun müdafiəsi yüksək səviyyədədir.
  Və pulemyotlar biçilir, mərmilər süpürülür. Və hər şeyi konkret və çox ölümcül edirlər.
  Nataşa güldü və dedi:
  - Yaponlar çox saymayacaqlar!
  Alenka bununla razılaşdı:
  - Çox!
  Və sapfir gözləri ilə parıldadı. Və bir qızda çox fərqli şeylər var, əsl terminator.
  Döyüşçülər atəş açır. Və samuray qanaxır. Dəqiqədə qırx min güllə və bir ton mərmi, bu çox böyük öldürücü qüvvədir.
  Nataşa qeyd edir:
  - Biz ciddi ölüm gətirən döyüşçülərik!
  Alenka bununla razılaşdı:
  - Və təkcə ölüm deyil, bütün kainatda güc mənbəyidir!
  Marqarita ehtiyatla qeyd etdi:
  - Əgər çar Rusiyası bütün dünyanı fəth etsə, bəşər tarixində bütün müharibələr birdəfəlik başa çatacaq!
  Medvedev bununla razılaşdı:
  - Əlbəttə, canım! Heç kim müharibə istəmir! Ancaq insanlıq bir olmalıdır!
  Nataşa öküz öldürən panteranın sevincindən hıçqırdı:
  - Biz bir olanda yenilməz oluruq!
  Və gözlərimdən qığılcımlar çıxsın! Budur qız! O, od alovunu, buz və poladdan ibarətdir.
  Amma indi sonuncu yaponlar ölür. Və dağa basqın edəcək başqa heç kim yoxdur. Doğan Günəş ölkəsinin əlli mindən çox öldürülmüş döyüşçüsü Uca dağın altında qaldı.
  Döyüş bitdi.
  Dördü bir təpədə yer aldı və Medvedev dedi:
  - Hələlik qarnizonla danışmayaq. Əsasən, biz nə edəcəyik?
  Elena təklif etdi:
  - Hələ də çoxlu yaponlar var. Gəlin Ayağın bütün ordusunu məhv edək.
  Marqarita bununla asanlıqla razılaşdı:
  - Bu belədir! Bütün samurayları əzəcəyik! Və əla olacaq!
  Medvedev gülümsədi və dedi:
  - Və tankımız hələ də su və atəş mərmiləri altında üzə bilər. Yapon donanmasını batıraq!
  Nataşa sevinclə qışqırdı:
  - Bu belədir! Düzdü, dənizdəki bütün samurayları götürüb silək.
  Sadəcə Yapon eskadronu növbəti bombardmana başladı. Mərmilər, o cümlədən on bir və on iki düymlük silahlardan uçdu. Və bu, görürsən, ciddidir.
  Tank sahilə qaçdı. Alenka barmaqlarını maşının gövdəsinə vuraraq gördü:
  - Yaxşı, dənizə. Bəs biz quruda təşəbbüsü yaponlara necə verə bilərdik?
  Müharibə haqqında bir az məlumatı olan Marqarita xatırladı:
  - Pulemyotlarımız var idi və Mosin tüfəngi Yapon tüfəngindən qat-qat etibarlı və effektivdir. Dənizdə hər şey düzəlməsəydi, quruda samurayların şansı yox idi!
  Alenka hirslə yalın ayağını yerə sürtdü və mızıldandı:
  - Xəyanət! Önəmsiz xəyanət!
  Nataşa təklif etdi:
  - Hamını asacağıq!
  Tank suya girdi. Yanlardan maşını idarə edən vintlər göründü. İlk hədəf budur: Yapon esminesi. Nataşa nazik barmaqlarını joystik düymələrinə basdı.
  Və öldürücü qüvvə ilə mərmi gəminin lap dibinə dəydi. Zirehi məhv etdi.
  Esmines daha bir mərmi aldı. Nataşa yenidən barmağını sıxdı.
  İndi yaponlar boğulur.
  Alena güldü.
  - Gəlin növbə ilə boğulaq! Suyun altındakı pulemyotlar çox təsirli deyil!
  Qız isə joystikə basdı, bu dəfə esminesin dibinə mərmi göndərdi.
  Marqarita təbəssümlə cavab verdi:
  - Yaxşı, xanımlarımız var!
  Nataşa yenidən mərmi göndərdi və qışqırdı:
  - Rus adına, qələbə olsun!
  Alyonka mərmi tüpürdü. O, Çıxan Günəş ölkəsinin gəmisinin dibini kəsdi və gördü:
  - Buna baxmayaraq, Rusiyada kral hakimiyyəti təbliğatın iddia etdiyi kimi o qədər də pis deyildi.
  Marqarita bununla razılaşdı və həvəslə danışdı, xüsusən də onsuz da heç bir işi olmadığı üçün.
  - Çar II Nikolayın dövründə Rusiya pulun qızıl standartını tətbiq etdi. İmperiyanın pul vahidi dünyanın ən möhkəm və sabit valyutası oldu. Qiymətlər də praktiki olaraq artmadı. Çar Nikolayın dövründə isə maaş ayda otuz yeddi rubla çatırdı. Əslində, Rusiya həyat səviyyəsinə görə dünyanın qabaqcıl ölkələrindən birinə çevrilib. Sənaye istehsalı dünyada dördüncü oldu.
  Dmitri Anatolyeviç Medvedev yatdıqdan sonra kompüterdə oynamağa başladı. Bu vəziyyətdə o, strategiyanın davamını kəsdi. Gücləndirilmiş hakimiyyət ələ keçirdi. Rusiya prezidenti vəzifəsini icra edən tankları döyüşə atıb.
  Və ağır.
  Hələ oynamaq yaxşı şeydir. Bir az sürdüm və yüz tondan ağır tanklar aldım. Medvedev prezident olanda yüz tondan ağır tanklar hazırlamaq istəyirdi. Lakin sonra Putin vermədi. Ancaq fikir cazibədar görünürdü. Super ağır maşınlar. Və altı növ avtomobil. Beş yüz tondan çox.
  Amma indi Medvedev nüvə enerjisi ilə işləyən tankları döyüşə atır. Və orta səviyyəli ölkələrin müdafiəsini sındırır. Və yenə tutur. Bəli, əla ... Bir az asanlaşdırmaq üçün bir hərbi məsləhətçi qoyursunuz. Və onunla birlikdə düşmənin məhvinə rəhbərlik edirsən. Və onun tutulması.
  Burada başqa bir imperiyanı fəth edirsən... Burada müharibə daha ciddidir, lakin onu Napoleon səviyyəsində olan hərbi məsləhətçi aparır. Beləliklə, sadəcə seyr edə və imperiyanızı Stolypin səviyyəsində bir iqtisadçıya qoya bilərsiniz.
  Medvedev isə bir neçə saat nəhəng ekranlı kompüterdə oturduqdan sonra xoruldamağa başlayıb.
  O, çox uzun müddət yuxusuz idi.
  Alyonka yaponlara atəş açıb. Bu dəfə kreyseri batıraraq oxudu:
  - Biz dünyanın ən güclüsüyük,
  Bütün düşmənləri tualetdə islatacağıq.
  Vətən göz yaşlarına inanmaz,
  Biz isə beynində pis oliqarxları verəcəyik!
  Və qız güldü. Və dişləri mirvari kimi parıldayırdı!
  Medvedev təklif etdi:
  - Yaponiya ilə müharibə qələbə ilə başa çatacağından Rusiyanın iqtisadi artımı daha da böyük olacaq! Çar imperiyası isə ən zəngin ölkəyə çevriləcək!
  Alyonka başqa bir esminesi batırdı və fısıldadı:
  Biz həmişə zəngin olmuşuq! Sifariş kifayət deyil!
  Nataşa Günəş Ölkəsinin döyüş gəmisini vurdu və dedi:
  - Birinci Dünya Müharibəsində heç bir halda almanlardan geri qalmadıq. Ancaq beşinci kalona görə qələbəni əldən verdilər!
  Alenka da armadilonun qarnına başqa bir mərmi göndərdi və dedi:
  - Əlbəttə! Beşinci kolon hər şeydə günahkardır. Birinci Dünya Müharibəsi zamanı almanlar Minskə belə yaxınlaşa bilməyiblər və Qalisiyada döyülüblər. Stalinin dövründə isə onlar artıq Kremli durbinlə görürdülər. Nə deyir?
  Nataşa armadillonun dibinə daha bir mərmi atdı və hönkürdü:
  - Xəyanət! Belə bir qələbəni əldən verdik!
  Marqarita da xatırlatmağı lazım bildi:
  - Əgər xəyanət olmasaydı, o zaman biz Konstantinopol və Kiçik Asiyaya sahiblik, eləcə də Aralıq dənizinə çıxış əldə edərdik. Biz isə xəyanət və beşinci kolondan çox şey itirmişik!
  Alenka daha bir mərmi atdı:
  - Bəli, bu, beşinci sütundur! Ona görə nə qədər dərd! Rusiya İmperiyası bütün dünyanın hüdudlarına qədər genişlənə və bəşəriyyəti bir hala gətirə bilən unikal bir quruluşdur!
  Nataşa aqressiv şəkildə hönkürdü:
  - Əlbəttə! Mən hər şeyi edə bilərdim və edərdim! Və bəşəriyyət birləşmiş və yenilməz olun!
  Qız başqa bir mərmi göndərdi, bundan sonra döyüş gəmisi nəhayət parçalandı. Və yaponlar boğuldu.
  Marqarita həyəcanla dedi:
  - Görün indi dünyada nələr baş verir? Rusiya və ABŞ müharibənin astanasındadır. Çin isə həddindən artıq məskunlaşmış və totalitardır. Dünyada nizam və firavanlıq yoxdur!
  Nataşa bu dəfə kreyserə yeni bir mərmi göndərdi və razılaşdı:
  - Dünyada nizam-intizam yoxdur! Bizə vahid idarəetmə lazımdır!
  Alenka bir mərmi atdı və razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Çar imperiyası isə belə bir hökumətə çevrilə bilərdi! Rusiyanın avtokratiyası dünya sabitliyinin və rifahının qarantıdır!
  Və qız başqa bir mərmi göndərdi, nəhayət kreyser parçalandı.
  Yaponlar açıq-aydın çılğın idilər. Onları kimin batırdığını anlamadan fərq qoymadan atəş açıblar.
  Qeyd edək ki, quruda Yaponiyanın say baxımından böyük üstünlüyü yox idi. Hətta real tarixdə Rusiyadan daha çox itki və yaralı oldu.
  Ancaq dənizdə İngiltərə və ABŞ-da istehsal olunan "Çıxan Günəş ölkəsi"nin gəmiləri Rusiyadan, əsasən yerli istehsaldan bir qədər yaxşı idi.
  Ancaq burada da yaponların keyfiyyət üstünlüyü olduqca əhəmiyyətsizdir. Ruslar, bəlkə də, daha dəqiq vururlar.
  Başqa bir esminesi atəşə tutub batıran Nataşa əsəbi halda dedi:
  - Burada, doğrudan da, Rusiya daha güclü rəqiblərini də məğlub etdi. Napoleon kimi!
  Zirehli kreyserə mərmi göndərən Alenka əlavə etdi:
  - Hə! Napoleon dahi idi! Və o daha güclü idi, amma biz onu məğlub etdik!
  Marqarita ağır ah çəkdi və gileyləndi:
  - Yaponlara uduzmaq. Bu çox əsəbi və utandırıcıdır!
  Alenka bununla razılaşdı:
  - Çox bezdirici! Təəssüf ki, buna görə Romanovlar sülaləsinin dövrü başa çatdı. Dövr şanlı, qəhrəmanlıq, fəthlər, qələbələrdir. Bizim öz Çingiz xanımız olmasa da, İvan Kalitanın vaxtından yüksəlirik.
  Və qız başqa, çox öldürücü mərmi göndərdi. Və zirehli kreyser iki hissəyə bölündü.
  Nataşa davam etdi və bir mərmi ilə başqa bir esminesi batırdı. Samurayların isə çoxlu məhvediciləri var.
  Döyüşçü uşaqlardan soruşdu:
  - Bəs görəsən niyə dünya tarixində imperiyaların heç biri mütləq gücə çatmayıb?
  Alenka yenə başqa bir məhv edənin qarnına bir mərmi göndərdi və dedi:
  - Hə, doğrudan da, niyə? Hamı düşdü. Və Fars İmperiyası, Makedoniyalı İsgəndər və Roma. Bəşəriyyəti niyə birləşdirən yoxdur?
  Nataşa əsəbi halda ayağını möhürlədi. Başqa bir gəmini batırdı və dedi:
  - Bu belədir! Çingiz xan onun altında bütün dünyanı darmadağın edə biləcək bir imperiya yaratdı. Lakin onun ölümündən sonra oğulları və nəvələri qarşıdurma təşkil edərək imperiyanı parçaladılar. Yalnız çar Rusiyası özünün unitar sistemi ilə elə bir ölkə idi ki, o, uzun əsrlər boyu mövcud ola və bütün yer kürəsini udana qədər genişlənə bildi!
  Alenka gözlərini yumdu və başqa bir esminesi batıraraq dedi:
  - Çar Nikolayın böyük imperiyasına həmd olsun! Biz hakimiyyəti qeyri-legitim bolşeviklərə və müvəqqəti hökumətə verməyəcəyik!
  Nataşa da gəmiyə mərmi göndərdi. Yaponları boğdu və oxudu:
  - Allah padşahı qorusun
  Güclü suveren
  Şöhrət üçün padşahlıq et,
  bizə izzət üçün!
  Düşmən qorxusu ilə hökmranlıq edin -
  Pravoslav Kral!
  Şöhrət üçün hökmranlıq edin
  Bizə şöhrət!
  Qızlar, deyəsən, doğrudan da, açıqdırlar. Beləliklə, samurayları əzdilər, heyran olacaqsınız. Medvedev isə ölümcül, sualtı tankını idarə edirdi. Ümumiyyətlə, bu onun əlində olan sərin silahdır. O, Yaponiyanın bütün donanmasını boğur. Ancaq bu, böyük bir gücdür.
  On iki, yalnız böyük zirehli gəmilər, onlarla kiçik gəmilər, o cümlədən kreyserlər. Bəzi məhv edənlər altmışdan çox. Hamısını məhv etmək üçün vaxt lazımdır.
  Digər gəmini bitirən Nataşa Medvedevdən soruşdu:
  - Sizcə Tanrı varmı?
  Məmur gülümsədi və cavab verdi:
  - Nə mənada?
  Nataşa yeni bir mərmi göndərdi, məhv edəni bitirdi və qeyd etdi:
  - Bəli, dinlərin çoxlu versiyaları var! Həm bütpərəst, həm də monoteist var! Bu barədə düşünməyə o zaman başlayırsan. Və təlimlərdə belə bir qarışıqlıq olanda Tanrının olub-olmamasına şübhə edirsiniz!
  Alenka başqa bir esminesi parçaladı və gülərək dedi:
  - Bəli, bu baxımdan İncilə inanmaq çətindir. Yalnız Allah üçün belə davranmaq. Və hətta ev heyvanları etdi!
  Nataşa razılıqla başını tərpətdi.
  - Bu belədir. Hər hansı bir xalqın Allahın xalqı olduğuna inanmaq? Bu, açıq-aydın daha yüksək ağıl üçün yararsızdır!
  Bundan sonra qız böyük tonajlı döyüş gəmisini batırmağa başladı. Döyüşçü işləyirdi.
  Lakin Marqarita öz fikrini bildirdi:
  - Hələ başa düşülən deyil ki, necə ola bilər ki, sevən Tanrı qadınları bu qədər eybəcərləşdirir!
  Nataşa təəccübləndi:
  - Necə pozulur?
  Marqarita səmimi cavab verdi:
  - Bəli, onları yaşlı qadınlara çevirir! Yaşlı bir qadından daha iyrənc nə ola bilər!
  Alenka kreyserin qarnına mərmi ataraq dedi:
  - Yerdə nədənsə çox rəzil yaşlı qadınlar gəzir, bu həm axmaq, həm də dəhşətli dərəcədə çirkindir!
  Nataşa başını tərpətdi və dəstəklədi:
  - Və rəğbətsiz! Və estetik deyil!
  Döyüşçü qız yoldaşına gülərək gözlərini zillədi. O, çox soyuqqanlı və aqressivdir.
  Medvedev ciddi şəkildə qeyd etdi:
  - Əslində qocalıq çox pisdir. İnsanları çirkin, zəif, həssas edir. Ancaq bunun təkamül baxımından bəzi müsbət cəhətləri var!
  Elena təəccübləndi. Başqa bir esminesi vuraraq soruşdu:
  - Bəs bu iyrənc vəziyyətdə hansı müsbət cəhətlər ola bilər?
  Medvedev ciddi cavab verdi:
  - Elmin və zəkanın inkişafına təkan verir. Əgər insan yorğunluq hiss etməsəydi, o zaman avtomobil ixtira etməyə ehtiyac qalmazdı. Eynilə , pəncələrin və dişlərin zəifliyi bıçağın ixtirasına səbəb oldu. Soyuq vaxtlar və buzlaq od yandırmağı öyrətdi. Xəstəliklər tibbin inkişafına təkan verdi. - Prezident səlahiyyətlərini icra edən Alenkanın daha bir yapon gəmisini necə ağılla dibə göndərdiyinə baxdı və davam etdi. - İnsanın zəif cəhətləri bir çox cəhətdən elmə təkan verdi. Uçmağı bilmirdik, amma təyyarələr yaratdıq. Və bu irəliləyişdir!
  Nataşa başqa bir mərmi göndərdi və qeyd etdi:
  - Tərəqqi. Amma yenə də yaşlı qadına baxanda o qədər iyrənc olur. Doğrudanmı insan çirkinliyi olmadan etmək mümkün deyil?
  Alenka bununla razılaşdı:
  - Gənclər də təyyarə ixtira edə bilərlər. Niyə lənətlənmiş qocalığı doldurasan! Dəhşətli və iyrəncdir!
  Marqarita yersiz oxudu:
  - Mən komsomoldan ayrılmayacağam! Mən əbədi gənc olacağam!
  Qız isə yumruğunu metalın üzərində hərəkət etdirən kimi.
  Bu vaxt daha bir döyüş gəmisi batırdı.
  Sualtı tank Yaponiya donanmasını batırmağa davam etdi. Admiral Toqonun özü suda qaldı və qayıqla qaçmağa məcbur oldu. Yaponiyanın böyük bir donanması var idi, lakin tamamilə yeni bir silahla qarşı-qarşıya qaldı. İndi o, tamamilə məğlub oldu.
  Alenka, Yaponiya gəmilərini batırmağa davam edərək, çox böyük və iti olan dişlərini göstərərək təklif etdi:
  - Mən belə düşünürəm. Təbii ki, bədənlərin estetikası olmalıdır. Bir də qadınların eybəcərləşməsi, dərisi solğun, bədəni əyilmiş olması qeyri-mümkündür.
  Nataşa, dibinə başqa bir esmines ataraq, bununla çox həvəslə razılaşdı:
  - Əlbəttə! Elmin üzərində işlədiyi budur!
  Hər iki döyüşçünün çox şən olduğu ortaya çıxdı. Axı onlar düşmən donanmasını uğurla boğdular.
  Təcavüzkar qızlar böyük şücaətlərə qadirdirlər.
  Bu arada Marqarita öz fikrini bildirdi:
  - Dinlər də insanın zəifliyindən yaranıb. Əgər insan daha güclü olsaydı, dinlər olmazdı. Və təbii ki, ölüm və ölüm qorxusu insanın təsəlli axtarmasına gətirib çıxarır!
  Alenka xatırladıb:
  - Seansda iştirak etdim və heyrətamiz bir şey gördüm. Beləliklə, ruhlar var!
  Nataşa hiyləgər səslə dedi:
  - Ruhların varlığında təəccüblü heç nə yoxdur! Axı biz yuxuda uçuruq. Beləliklə, bir ruh var və uçuşun xatirəsi kimi!
  Medvedev razılaşaraq başını tərpətdi.
  Bəli, bir ruh var! Bu baxımdan insan unikaldır! İndi biz əylənə bilərik!
  Yapon donanması əriyirdi. Sualtı tank qatil rolunu oynadı. Marguerite bir az kədərləndi. O, ilk növbədə, əlavə rolda idi. İkincisi, zəhlətökən, suyun altında olduğunuz zaman hər şey çox aydın görünmür. Ümumiyyətlə, Allahın hesabına Peterin güclü şübhələri var idi. Əslində niyə ruslar xristianlığı qəbul etdikdən sonra başlarına müxtəlif bəlalar yağdırdı. Və monqol-tatar istilası və ondan əvvəl şahzadələrin feodal parçalanması. Rus xalqları arasında müharibələr.
  Məhz o zaman, nəhayət, İvan Kalitanın dövründən Rusiyanın dirçəlişi başladı.
  Muskovi getdikcə güclənirdi. Məsələn, Üçüncü İvan dövründə o, nəhayət vahid, mərkəzləşdirilmiş bir dövlətə çevrildi. Və tatar boyunduruğunu atdı.
  Bəli, təbii ki, Rusiya ayağa qalxırdı. Ta ki, Yaponiyanı aşana qədər.
  Bu, monarxiya və Romanovlar sülaləsinin tarixinin sonu oldu.
  Ancaq monarxiya getdi, amma avtoritarizm qaldı.
  Marqarita yavaşca Alenkanın kürəyini sığalladı. Qız daha çox mırıldandı. Deyəsən ondan həzz alırdı.
  Medvedev məntiqlə qeyd etdi:
  - Kişinin qızı, qızın da kişini sevməsində qəbahət yoxdur, yox. Bu olduqca təbiidir. Amma eyni zamanda, insanlar ədəb-ərkanı qorumalıdırlar.
  Marqarita narazılıqla etiraz etdi:
  Əxlaq oxumayaq. Bu mənim xoşuma gəlmir!
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən şəxs güldü.
  - Və kim sevir! Ancaq həqiqətlə üzləşmək lazımdır. İnsanlar, bu baxımdan, heyvanlardan nəzərəçarpacaq dərəcədə fərqlənir!
  Marqaret razılaşaraq başını tərpətdi.
  - Bəli, aramızda böyük uçurum var!
  Alenka istehza ilə cavab verdi:
  - Və bilirsən, səninlə meymun arasında çox fərq görmürəm!
  Marqaret güldü. Bu vaxt Alenka Yaponiyanın on iki zirehli gəmisindən sonuncusu batdı. Bundan sonra qız dedi:
  - Düşmən donanması ilə demək olar ki, başa vurduq!
  Medvedev hiyləgərcəsinə gülümsədi:
  - Bəli, siz yaxşı işçisiniz! Və əslində, onlar çox şeyə qadirdirlər! Ümumiyyətlə, mən qadın döyüşçüləri sevirəm - çox seksualdır!
  Marqarita bədənini büküb oxudu:
  - Mən seksual görünürəm, prosessor kimiyəm! Mən isə robot kimi hərəkət edirəm - səsli təcavüzkar!
  Bundan sonra tələbə Alenkanı bir az da cəsarətlə sığalladı. Qız uzun barmaqları ilə joystikin düymələrini basıb cazibədar görünürdü.
  Onun hərəkətləri necə də zərifdir.
  Marqarita şahzadənin ayaqyalın olaraq iskala tərəf getdiyini təsəvvür etdi. Bu çox romantikdir. Və şahzadə çox qırmızıdır. Bütün zinət əşyaları və bahalı paltar ondan çıxarılıb. Yalnız çul qoyub getdilər. Amma həbsxana xalatı şirin, xoş, təravətli, gül üzünün cazibəsini daha da açır. Və alovlu saçlar. Şahzadə edama gedən necə də gözəldir.
  Və orada boğulan minlərlə insan var. Gəmilər parçalanır, elementlər qəzəblənir.
  Yaponiya isə böyük, unikal məğlubiyyətə uğrayır. Beləliklə, samuraylar, görünür, günahlarından tövbə etməlidirlər.
  Marqarita düşündü ki, yaponlar nəyə inanırlar? Onların dini nədir? Onlar bütpərəstdirlər. Lakin onlar pravoslav Rusiyanı məğlub etdilər. Bundan sonra kimin Allahı daha güclü olduğunu düşünün!
  Monqollar isə bütpərəst idilər, amma nə qədər ərazi tutdular.
  Marqarita Alenkadan soruşdu:
  - Mənə de görüm, gözəllik, Rodnoveri necə sevirsən?
  Qız geniş gülümsədi və başqa bir qırıcını batıraraq cavab verdi:
  - Çox gözəl din! Belə gözəl hekayələr var!
  Marqarita həvəslə soruşdu:
  - Nağılları düşünürsən? Və ya bəlkə, əslində, bütün bu Rus Tanrıları mövcuddur?
  Yelena çiyinlərini çəkdi və cavab verdi:
  - Bəlkə həm elflər, həm də gnomlar mövcuddur! Bizim dünyamızda hər şey mümkündür. Və əslində nəyin var və nəyin olmadığını söyləmək çətindir!
  Medvedev məntiqlə qeyd etdi:
  - Müəyyən dərəcədə bizim dünyamızda hər şey mövcuddur. Bütün düşüncələrimiz, arzularımız, istəklərimiz, geridə qoyduqlarımız. Burada insanlar tərəfindən icad edilmiş hər şeyin tamamilə mövcud olduğu Hipernoosferin çox maraqlı bir nəzəriyyəsi var. Yəni həmişəlik bir fikir var. Və o, başqa, paralel dünyalarda qalır.
  Dmitri Medvedev yuxusundan çıxdı. Və yenə də fundamental işinə, daha doğrusu, imperiya quruculuğuna başladı.
  Və yenə fəth...
  Əvvəlcə min ton ağırlığında yeni bir tank toplayın və onu düşmən mövqelərinə buraxın. Xeyr, əlbəttə, bir deyil, çoxlu sayda.
  Və onlar xarici ərazilərdə hərəkət edirlər. Və yuxarıdan atom bombası olan təyyarələr də var. Bəs bombalar uzaqlaşdırılarsa? Və məhv etmək?
  Dmitri Medvedev hamı kimi açıq işdədir.
  İndi də diktatorun çəkmələrinə başqa bir ölkə düşür. Və fəthlər var. Ancaq burada başqa bir düşmən var. Həm də böyük ölkədir... Siz hətta proqramlaşdıra bilərsiniz. Budur 1941-ci ildə SSRİ... İşğal var. Medvedevdə bir neçə saatlıq oyun avtomatik olaraq çoxaldı və onun bir milyarddan çox əhalisi var. 196 milyona qarşı. Və daha müasir texnologiya. Və əsgərlər kazarmalarla sonsuza qədər möhürlənə bilər.
  Xoşbəxtlikdən elektron resurslar tükənməzdir. Və düşmənə basın, basın.
  Və min ton ağırlığında olan tanklar Rusiyanın bütün nüvə reaktorlarında birbaşa Moskvaya gedir.
  Onları tərk etmək praktiki olaraq mümkün deyil - heç nə lazım deyil!
  Medvedev strategiyanı istiqamətləndirir və özünə mahnı oxuyur... Sonra nüvə ilə işləyən tankları dayandırır. Və döyüşə "Pantera" atır -2. Bununla belə, hələ də otuz dördü döyməyə qadir olan bir avtomobil.
  Medvedev maşınların müxtəlif parametrlərini yükləyərək özü üçün oynayır... "Pantera" -2 ... Uzaqdan necə döyür. Və sovet tankını deş.
  Yox, onu sındırarsan! Xüsusilə alnında, ancaq göyərtədə edə bilərsiniz. Çəkiliş kütləvidir. Və otuz dörd nəfər özlərinə tərəf qaçır ... Və topların zərbələri altında ölürlər ...
  Ordu yenidən hərəkət edir... Və döyüş robotları peyda olub. Özlərinə doğru gedirlər. Və mərmilər lazerləri vurur. Və bunu çox ağıllı şəkildə edirlər.
  Və virtual qızlar hücum edir.
  Medvedev strategiyaya həvəslə baxır. Maraqlı döyüş. Yenə özün oynayırsan, ya da hərbi məsləhətçiyə verirsən. Və döyüşün gedişatına baxın.
  Onların tanklarına hücuma rəhbərlik edin.
  Burada hər tərəfdən daha az həssas və keçilməz olan piramidal tankları irəliləyə bilərsiniz. Onlar rulon kimi hərəkət edirlər.
  Qızlar isə ayaqyalın qaçırlar... Və yolda atırlar.
  Başqa bir müharibə. Əsl oyuncaq. Pul isə quruyan deyil, qızıl quyularından gəlir. Bu, oyundakı kimi, hər şey plana uyğun, uğursuzluqlar və təbiətin tənəzzülü olmadan.
  Hər şey qurumur, resurslar azalmır. Baxmayaraq ki, çox da ehtimal görünmür.
  Medvedevin söhbəti zənglə kəsilib. Telefonu prezident əvəzi qaldırdı.
  - Salam!
  Prezident Administrasiyasının rəhbəri deyib:
  - Siz hələ də Dmitri Anatolyeviçin kabinetindəsiniz?
  Medvedev sərt cavab verdi:
  - Bəli! Mən hələ də prezidentəm!
  İcra başçısı deyib:
  - Zelenski inauqurasiyadan sonra iqamətgahı tərk etməyi tələb edir.
  Medvedev başlayaraq soruşdu:
  - Bəs mən harada yaşayacağam?
  İcra başçısı belə cavab verdi:
  - Mənim mənzilimdə! Gücün bitdi və bütün binaları boşaltmalısan!
  Medvedev pıçıldadı:
  - Yeni prezidentə bir xahişim var - mənə kompüter qoysun!
  İcra başçısı soruşdu:
  - Mənə "Birinci Zəng edən Endryu" əmrini ver, mən də Zelenskidən sənin üçün kompüter istəyəcəyəm!
  Medvedev razılaşaraq başını tərpətdi.
  - Yaxşı, mümkündür!
  . FƏSİL #7
  Və fərman hazırlamaq üçün köməkçisini çağırdı. Müqəddəs Andrew Ordeninin administrasiyasının rəhbərinin tapşırığı ilə Birinci çağırış. Şablon hazırdır və hələlik mən. öhdəliyi imzaladım.
  Sonra Medvedev yenidən oynamağa başladı.
  İndi onun virtual tankları Moskvaya yaxınlaşır və hücuma başlayır. Bu şəhərə iki min ton ağırlığında maşınlar hücum edir.
  Bununla belə, Medvedev "Sıçan" -5-i hücuma atır, bu, tank deyil, canavardır. On min ton!
  Qoşunlar Kremlə yaxınlaşır... Deməli, Stalin qaçır. Və onu bikinili ayaqyalın qızlar tutur. Çılpaq ayaq barmaqları ilə burnunuzu tutun. Və Stalini yalın dabanlarını öpməyə məcbur edirlər.
  Burada virtual imperiyanın qoşunları Moskvadan yan keçərək Urala gedirlər ...
  Onu da tut...
  Medvedev yenidən başını tərpətməyə və xəyal etməyə başlayır.
  Marqarita istehza ilə soruşdu:
  - Bəs, məsələn, daha klassik bölgü haqqında: cənnət və cəhənnəmə?
  Medvedev qəmgin halda dedi:
  - Bu, çox güman ki, qədimlərin ölümdən sonra qisasla bağlı primitiv fikridir. Əslində, çox güman ki, hər şey bir qədər daha mürəkkəbdir!
  Nataşa son yapon gəmilərindən birini batırarkən sevinclə qışqırdı:
  - Lənətlənmiş və qədim,
  Düşmən yenə and içir
  məni ovuşdur
  Toz halına salın.
  Amma mələk yatmır
  Və hər şey düzələcək. Və hər şey yaxşı bitəcək!
  Qızlar düşmən donanmasını bitirdilər. Medvedev samurayları təqib edərək tankı sürətləndirdi. Bəli, burada yaxşı iş gördülər. Maraqlıdır, tarixi necə düzəltmək olar. Çar Rusiyası yüksələn qüdrətli bir ölkə idi. Baxmayaraq ki, bütün insanlar yaxşı yaşamırdılar.
  Amma ölkə yüksəlirdi. İş günü qısaldıldı. Yeni bayramlar var. Yerli özünüidarə yaradıldı. Sabit qiymətlərlə əmək haqqının artırılması. Məktəblər açıldı. Çar II Nikolayın dövründə təhsilə xərclər altı dəfədən çox artdı. İbtidai təhsil icbari oldu.
  Bəli, hər şey kifayət qədər tez yaxşılığa doğru dəyişmədi, ancaq inqilab və vətəndaş müharibəsi nəticəsində ölkə nə qədər itki verdi. Nə qədər ağıllı insan ölüb vətənini tərk edib? İndi isə kainatın bu hissəsində bunun qarşısını almaq şansı var.
  Təmizlənmiş tank suyun altında tez və səssizcə üzdü. İndi isə Doğan Günəş Ölkəsinin sonuncu esminesi batdı.
  Nataşa sevinclə dedi:
  - Mən belə gəncəm!
  Alenka qıza düzəliş etdi:
  - Budur hamımız yaxşı yoldaşlar! Aslanlar kimi döyüşün!
  Marqarita əsəbi halda dedi:
  - Xüsusi heçnə! Sadəcə daha yaxşı texnologiyamız var idi!
  Alenka gülümsədi və cavab verdi:
  - Amma özümüz toplardan atəş açmışıq!
  Nataşa dostunu dəstəklədi:
  - Biz də özümüzü hidayət etdik! Və iti gözdür...
  Marqarita səsləndi:
  - Maili əllər!
  Nataşa güldü və cavab verdi:
  - Və sən cazibədar qızsan!
  Marqarita səmimi şəkildə dedi:
  - Yaponlara yazığım gəlir. Əla cizgi filmləri çəkirlər. Mən xüsusilə hentai sevirəm!
  Alenka güldü və ayağını havada bükdü:
  - Hentai gözəldir! Hətta çox sərin!
  Nataşa mürəbbənin dadına baxan qızın təbəssümü ilə təklif etdi:
  - Və gəlin, bəlkə hətta nasistlərin götünü təpikləyək!
  Medvedev gülümsəyərək başını tərpətdi:
  - Yaxşı fikir. Ancaq gəlin əvvəlcə Yapon quru qüvvələrini bitirək. Gəlin müharibənin daha tez bitməsinə kömək edək. Belə ki, bu kainatda faşizm görünməsin.
  Qızlar bir ağızdan cavab verdilər:
  - Və görünməyəcək və Çin bizim olacaq!
  Yapon donanması batırıldıqdan sonra T-95 super tankı səthə çıxdı.
  Sonra Medvedev müxtəlif zibilləri xəyal etməyə başladı.
  Döyüşçü Alenka Ryazanın müdafiəsinə qalxdı. Nataşa onunla idi.
  Hər iki qız yüngül zirehdə, hər əlində qılınc var. Ayaqların altında isə xüsusi, nazik disklər var.
  Monqol-tatarların böyük bir ordusu hücuma qalxdı.
  Çoxlu uzun pilləkənlər bir anda divarları örtdü. Onlar fərqli idilər: kök boşluqlarından, eninə dirəklərlə kəsilmiş şam meşələrindən bağlandılar. Kütlə cərgələri olan ağır nərdivanlardan da istifadə olunurdu. Sürətli tikinti tempi sayəsində qalalar tatarların gözlədiyindən daha yüksək oldu, bir çox pilləkən zirvəyə çatmadı. Qarşıda monqollar bir neçə əsir götürülmüş Urusu sürdülər. Rus xalqı əsirlik rüsvayçılığındansa ölümü üstün tuturdu.
  Lakin monqollar amansız idilər.
  Uclu nizələrlə amansızcasına itələnərək, taqətdən düşmüş insanlar, öz xalqını öldürmək istəməyən rus xalqının təslim olacağına inanaraq, təpikləndilər. Yaxud məhbusların örtüyü altında buz qalasına sızın. Əsirlərin bəziləri qışqıra-qışqıra aşağı qaçdılar, donmuş buzları yuvarladılar, mənfur nüvələri yıxdılar, qılınclarını əllərindən qopardılar və dərhal yerə yıxıldılar. İnsanlar tez pilləkənlərə qalxdılar, başa düşmürsən ki, hansı növ və qəbilə?
  Yarıçılpaq, cır-cındır, əllərində dəyənək, kürəyi qana bulanmış. Zireh geyinmiş kəndli Vaula artıq nəhəng bir balta qaldırmışdı, aşağıdan ümidsizcə qışqırdılar:
  -Bizi məhv etmə, cəngavər, biz özümüzük, Russ!
  Voevoda Dikoros divara sıçrayaraq qışqırdı:
  -qoxusunu alıram, bizimki!
  Çarəsiz qışqırıq bunu təsdiqlədi:
  - Dayan, özünü kəs! Aramızda Muğlan yoxdur!
  Çox ağıllı Alenka qışqırdı:
  -Kim özünü doğrultsa, onundur!
  - Vəftiz edilmiş pravoslavlar!
  Dəhşətli bir səslə, bir mil məsafədə atlar qaçdı, nəhəng Vaula-Morovin nərə çəkdi.
  Ryazanın müdafiəçiləri təsdiqlədilər:
  -Doğru! Doğru!
  Birlikdə bütün divarları götürdülər:
  - Yaxşı, qardaşlar, xaç işarəsini düzəldin!
  Yüzlərlə cır-cırıq, mavi rəngli əsirlər, qalaya dırmaşaraq, mexaniki şəkildə keçməyə davam edərək yıxıldılar. Bəziləri dərhal əvvəlcədən qatlanmış daşları götürdü və çılğınlıqla monqolların üstünə atdı. Bir çox Ryazanlılar tatarları ilk dəfə gördülər, hətta bir çox ənənəvi rəqiblər, eyni qıpçaqlar, monqol üslubunda geyinmişlər.
  Düşmənlər uzun xəz paltolarda idilər, o qədər uzun idilər ki, ətəyinə qarışdılar. Seçim nukerlərinin sinələrində mis və dəmir lövhələr asılmış, arxaları açıq idi. Urusları qorxutmaq üçün çoxları onsuz da qəddar, qadın üzlərini qana boyadılar.
  Lakin uruslar düşməni qılınc və balta ilə qarşılayaraq çəkinmədilər. Vaulanın güclü süpürgəçi zərbəsindən bir anda beş monqol, ikinci zərbə və daha üç nəfər öldürüldü! Digər döyüşçülər daha pis deyildi. Tatarlar sürüşkən şaxtaya dırmaşdılar, qılınclarla kəsilmiş qalxanlarla düzgün şəkildə örtülə bilmədilər. Böyük itkilər bahasına monqol ordusu zirvəyə çatanda üzərinə qaynar su və dəhşətli silah töküldü: yanan qatran.
  Hətta qadınlar və azyaşlı uşaqlar yanan su tökür, daş və bloklar atırdılar. Xüsusilə zəhərli oxları olan kiçik atışlar təsirli idi, hətta kiçik əlləri ilə hələ sıx kaman çəkə bilməyən beş yaşlı uşaq belə onlardan atəş aça bilərdi. Və belə qalın bir kütləyə atəş açmaq, vurmaqdan daha çətindir. Hücum açıq-aydın boğulurdu, parçalanmış cəsədlər böyük miqdarda yuvarlandı.
  Çinlilərin məharətlə düzəltdiyi çəngəl vasitəsilə Güyuk xan döyüşü diqqətlə izlədi. O, dodaqlarını yalayır, dodaqlarını ovlayır, arabir qızılı, xəzli dəbilqəsini düzəldir, inadla və bezdirici şəkildə alnına dırmaşırdı. Sonra qəzəblə bortu yerə atdı.
  Əsgərlərimiz ölür! Burundai və Sarı İlan mənə!
  Turqaudlar irsi xaqanın əmrini yerinə yetirmək üçün tələsik qaçdılar. Güyuk fil sümüyündən oyulmuş stulda oturmaq istəyirdi ki, bir əl onun çiyninə yumşaq bir şəkildə dayadı:
  - Narahat olma, böyük! Baxışlarınızı sakitləşdirin!
  O, qadın səsinə bənzəyən uzanan bir melodiya çalırdı.
  Güyuk xanın yuxusu gəlir, ayaq üstə çətinliklə qalırdı. Bəli, elədir. Yenə də Sarı İlan onun qarşısına belə çıxdı - ordusunun ən dəhşətli adamı, uzaq və keçilməz Yaponiyadan olan cəhənnəm iblisi.
  -Sən!
  Ali kaqanın varisi axmaqcasına barmağını göstərdi! Sarı uçurtma ya artaraq, ya da əksinə, azalaraq tökülməyə davam etdi:
  -mən! Və mən sənin vasitəsilə görürəm! Bədənin qəzəbini cilovlamaq vaxtıdır! Yaxşı, daha dəqiq desək, bütün ehtiyatları mümkün qədər tez döyüşə gətirin! Qardaşlar mən də sizə kömək edəcəyəm, düşmənə belə bir sürpriz əkəcəyəm! Tac hərəkəti, inanın mənə, doğru olacaq!
  - Dze, dze, dze! Burundayın başçılığı altında seçilmiş bir tümən döyüşə göndərəcəyəm! Birlikdə hücuma rəhbərlik edəcəksiniz!
  Yaponlar iri sarı dişlərini göstərərək gözlərini çaxdı:
  -Ağ cinlər yoxdur, mən öz bərabərlərimi öldürmək istəyirəm! Əsl ninja kimi!
  Sarı uçurtma talisman kimi parladı, ağızda hiss olunmaz bir fit göründü, parlaq bir melodiya eşidildi.
  Güyuk ona sataşdığını düşünürdü, lakin nindzza sehrbazı ilə mübahisə etməyə nə gücü, nə də həvəsi var idi. Bu anda turqaudlar Burundayı kobud itələdilər, Subuday-Baqaturun bu itaətkar əlaltısı Güyuk xanın xoşuna gəlmədi.
  - Sən, sızan su dərisi! Görmürsən ki, ən yaxşı döyüşçülər Uru paytaxtının divarları altında ölür. Dərhal "Berkutov" tumenini götürün və çayı keçərək Urusları sağ divarın altından bir zərbə ilə kəsin.
  Təcrübəli Burundai etiraz etməyə cəsarət etdi:
  - Buz hələ möhkəm deyil, minlərlə dırnaq zərbəsi altında sadəcə partlayacaq.
  Gözlənilmədən nəhəng bir yapon Guyuk üçün cavab verdi.
  Narahatlığınız təqdirəlayiqdir. Ancaq səyləriniz boşa çıxdı! Sehrli toz çayda hərbi poladdan daha güclü buz düzəltdi! Yaxşı, irəli at, sənə əmr etdik!
  -Böyük ninja-batir nə danışdığını bilir! Daha tez sür, doluya ustasan, sənə mükafat olaraq at məktəbi verəcəm!
  Barmaqlarını silkələyərək qışqırdı Güyuk Xan. Burundai artıq ziddiyyət göstərməyə cəsarət etmədi - ölümlə doludur. Kürklü atlı sürüsü ilə monqol gözdən itdi. Birdən kölgə içəri keçdi, başın üstündə xışıltı səsi gəldi, güclü hava dalğasından tac kaqandan dəbilqə uçdu:
  - Harakiri! Budur, Kəpənək gəlir! İndi Urus üçün "tökülmə" olacaq.
  Səthin üstündə nəhəng bir əjdaha uçurdu, qızıl qanadları qar yığınlarını uçururdu və üç yırtıcı çənəsindən odlu dillər tökülürdü.
  - Axmaq monqus!
  Güyukun qorxmağa belə vaxtı yox idi:
  -O, bütün Ryazanı yandırmağa qadirdir.
  - Hamısı yox, ancaq divarı yandıracaq. Get, mənim balaca Qodzillam!
  Medvedevin möhtəşəm arzusu davam etdi. Prezident səlahiyyətlərini icra edənin böyük təxəyyülü var idi.
  Qanadı əlli metr olan qüdrətli bir əjdaha yüksəklərə uçdu. Monqollar və onları müşayiət edən şamanlar hiddətlə ulayırdılar. Burundayın komandanlığı altında olan Tumen məşhur şəkildə buzun üstünə uçdu, bir neçə at büdrədi, dərhal atlılarla birlikdə şiddətli bir dəmir kütləsi tərəfindən tapdalandı. Bu vaxt üçbaşlı canavar rəvan şəkildə divara çırpıldı. Dikoros əvvəl qalanları hava hücumu təhlükəsini anladı. Düzdür, mən istəməzdim ki, kozırımı vaxtından əvvəl üzə çıxarım, amma şəhəri xilas etmək üçün o günə qədər naməlum silahdan istifadə etməli idik. Qanadlı canavar qeyri-müəyyən şəkildə hörümçək və polad qırxayaq qarışığına bənzəyən mexaniki canavarla qarşılaşdı. Artıq buxar qazanından tüstü qalxırdı. Maşallah qabaqcadan kömür atan gənclər.
  Buxar katapultu lokomotiv texnologiyasının, bucurqadın, çox qollu ballistanın və hətta... musiqili enfiye qutusunun ustalıqla birləşməsidir. Və bərkimiş poladdan düzəldilmiş bu heyvan, demək olar ki, pulemyot sürəti ilə, iki mil məsafəyə hər hansı bir diqqəti çəkən şeyi ata bilərdi. Döyüşçü qızlar dünyada ilk olaraq pistonlu mühərriki yük atmaq üçün uyğunlaşdırmaq fikrinə düşdülər. Vəhşi kobud qolu şəxsən çevirdi və incə saxta zəncir lenti sürətlə fırlanan bıçaqlara daşları daxil edərək hərəkət etməyə başladı.
  Tatarlar sıx bir dəstə içində tələsdiklərindən, demək olar ki, heç bir itki yox idi, əksinə, hər bir ağır daş daşı sıçrayaraq bir neçə itələyən atlıları yıxdı. Bir şey pisdir, hədəf miqyası olduqca zəifdir, hələ də monqolları vura bilərsiniz, ancaq uçan əjdahaya vurmağa çalışın! Üçbaşlı canavar başını çevirdi və geniş, dişli, almazşəkilli ağızlar açdı.
  Atılan alov şaxtanın yanından keçərək evlərə dəyib. Qışqırıqlar və qışqırıqlar eşidildi, bir neçə yarı kor qadın küçə ilə qaçdı, evlər qeyri-təbii sürətlə alovlandı. Xoşbəxtlikdən qum və ağır su çəlləkləri, eləcə də yanğınsöndürmə briqadası həyəcanlı vəziyyətdə idi. Daxmaların bir hissəsi, xüsusən də divara yaxın, odadavamlı asbestlə örtülmüşdü. Dost bir təzyiq altında yırtıcı vulkan solğunlaşdı və gücünü itirərək solğun tüstüyə çevrildi.
  Ancaq əjdaha açıq şəkildə təslim olmaq istəmədi, dalışdan çıxdı, həddindən artıq yüklənmiş hücum təyyarəsinin lütfü ilə geri döndü və yenidən alovlu bir qasırğanın axınlarını aşağı saldı. Tatarlar artıq divara çata bilmişdilər, ona görə də qəzəbli alov onları da vurdu. Zəhmli Burunday qurbanlar arasında idi, onun dəbdəbəli paltarları alovlandı və o, yaralı qaban gurultusu ilə geri qaçdı. Rus əsgərləri də onu aldılar və buzun bir hissəsi nəzərəçarpacaq dərəcədə əriyərək yer və logları ifşa etdi. Dikorosun üzərindəki paltarlar tüstülənirdi, lakin divarda dayanan döyüşçü Antonov onun üzərinə bir vedrə su tökməyi bacardı və qırmızı-isti zəncirli poçtdan buxar töküldü.
  - Nə şeytancasına vəsvəsə, heyif ki, sərin Alyonka bizi görmür!
  Əjdaha yenidən dönüb üçüncü dairəyə girməyə cəhd etdi. Sehrbaz Saveliy barmaqlarını vurdu, kiçik bir atəş topu buraxmağı bacardı, zərbə əjdahanın orta başına dəydi. Kiçik bir partlayış üç başlı canavar üçün heç bir xüsusi itki vermədi, ancaq onu trayektoriyadan bir qədər yıxdı, nəticədə əjdaha vaxtından əvvəl atəş etdi, odlu bir qasırğa yığılmış nüvə sıralarını vurdu. Yenə də çılğın ah-zar, tatarların bir hissəsi arxaya əyildi. Məhz o zaman Dikoros iki tərəfli qılınc yelləyən gənc bir qız gördü. O, qeyri-insani sürətlə rəqiblərini kələmə parçaladı, kəpənək kimi çırpınaraq ayaqları, dirsəkləri, hətta başı ilə dəhşətli zərbələr endirdi.
  Yalnız bir, daha doğrusu, iki nəfər belə bir dağıntı yarada bilər:
  - Juliana! Qırmızı mələk, bu sənsən?!
  - Çiçəkləri burnunuzla iyləyin! Üç metr yüksəklikdən!
  Yelena gülərək cavab verdi. Döyüşçü qız, çılğın çita sürəti ilə divarda az nəzərə çarpan qanlı ayaq izlərini buraxaraq, qalaya uçdu.
  - Danışma, deməli, hər şey aydındır! Biz qanadlı məşəli söndürməliyik!
  Alenka vəhşicəsinə fit çaldı, əjdaha uçuşu düzəldərək dördüncü dairəyə girdi. Yaxınlıqda dayanan bir döyüşçü ona dedi:
  -Katapultadan istifadə et, Alenka, onu daşla yıx.
  Döyüşçü qız hədələyərək hürdü.
  -Nə istifadə edəcəyimi daha yaxşı bilirəm!
  Alenka dərhal üç məharətlə saxta zəncir götürdü. İki və ya üç kiçik daşı birləşdirmək, iki və ya daha çox ballistanı vurub biçmək, bütün rütbəni şikəst etmək də onların döyüşçü qızlarının ideyası idi. Buxar katapultunu işə saldıqdan sonra Alenka bıçağın üstünə tullandı və ayağı ilə qolu təpiklədi. O, yuxarıya atıldı, artıq uçuşda idi, döyüşçü qız qollarını yellədi, qılınclarını ustalıqla fırladıb, sürətli hərəkətini istiqamətləndirdi, sünbüllərlə bəzədilmiş əjdahanın arxasına enməyi bacardı. Canavar titrədi, həyasız atlı qızı atmağa çalışdı, lakin məharətlə bükülmüş zəncirlər nəhəng ağızları süpürdü - nəhəng canavar tamamilə yəhərləndi.
  Niyə üç baş lazımdır? Biri yoxdur? Leaky, ona görə də onları zəncirləyəcəm ki, son beyinlər uçmasın!
  Döyüşçü qız onun yöndəmsiz zarafatına güldü. Əjdaha qəfil hündürlük qazandı, sonra Nesterovun döngəsini təkrarladı, dərinin altındakı əzələlər titrəyirdi, canavar çağırılmamış atlını atmaq üçün ümidsiz səylər göstərdi. Nəhəng bədənin üzərində isti hava cərəyanları uçdu, uçurtma katapultdan və ya çox güman ki, meteordan çıxan daş kimi qaçdı. Atmosfer dalğası tatarları darmadağından yıxdı.
  Alenka qışqırdı:
  - Təsirli deyil!
  Prezident səlahiyyətlərini icra edənin yuxusu hələ də davam edirdi. Cənab Medvedev bir az, bəlkə də qəm-qüssədən ayrıldı.
  Həqiqətən də, on iki dəyişkən müstəvidə hədsiz yükləri keçərək, yüz əlli yerin cazibə qüvvəsinə qədər sürətlənən və dərhal çəkisizliyə dalaraq, sonra yenidən ölümcül yük həddinə çatan bir terminator qız üçün seğirən əjdaha nədir. Flora və faunanın istənilən nümayəndəsi gen mühəndisliyinin bu məhsulunun qarşısında qurddur.
  Canavar başını döndərməyə cəhd etdi, nəhəng dişini dəhşətli dərəcədə cingildətdi. Döyüşçü qız var gücü ilə əfsanəvi qılıncla şillə vurdu, ən həssas yeri - burun dəliyini nişan aldı. İlk zərbə yastı idi, burun dəliklərindən gümüş muncuqlar uçdu, günəşdə mirvari kimi parıldadı:
  - Gözəl sümüyün var, düz deyirlər ki, əjdaha qızılı nəcisləndirə bilər.
  İlan atəş etdi. Buna cavab olaraq, gözəl və çevik Alenka iti bir nöqtə ilə kəsildi, zərbə kəskin və dəqiq idi, bıçaq bir az qırmızı oldu və böyük bir burundan albalı-yaqut şeh damcıları çıxdı. Qeyri-adi bir ornamentə qarışaraq dərhal dondular.
  Qız güldü.
  -Sinif, gəl, hiyləni təkrar et!
  Canavar artıq titrəyirdi, lakin hündürlük qazanmağa davam etdi, paytaxt Ryazan şəhəri getdikcə kiçikləşdi. Budur, araba çarxında, indi nəlbəkidə və burada xaşxaş toxumu ilə, nəhayət buludların arxasında gizlənir. Göy qara rəngə boyandı, parlaq ulduzlar içində stratosferə qalxdılar, nəfəs almaq çətinləşdi, vakuumun soyuğunu sovurdu. Əfsanəvi Alenka adi bir insan olmasa da, ümumiyyətlə havasız qala bilməz. Ancaq görünür, əjdaha da qaşınır, sürünən qısılır, boğulur, ona görə də hündürlüyü aşağı salmalısan. Ruslanın şücaətini üç gün üç gecə təkrarlamaq, Çernomorets saqqalını tutaraq, açıq şəkildə ov deyil. Bir uşaq saytından bir ifadə onun başından keçir, nədənsə onu təkrarlamaq istəyir.
  Və döyüşçü qız deyir:
  Biz eyni qandanıq, sənlə mən!
  Əjdaha sanki tutdu, titrədi və uçuşunu dayandırdı. Sonra yavaş-yavaş azalmağa başladı.
  Gözəl və əzələli döyüşçü danışdı:
  Düz düşünürsən, qanadlı qardaşım! Sizinlə nəticə əldə edəcəyik!
  Aşağıda əsl döyüş sürətlə gedirdi, monqollar artıq divarlardan geri çəkilirdilər və möhtəşəm Nataşa tətil üçün ən yaxşı anın gəldiyinə qərar verdi. Afərin, cəsur qız, onun hara getdiyini dərhal görə bilərsiniz, meyitlərlə dolu, qanlı, qalın döşənmiş bir yol qalır. Nataşanın təkcə ayaqları və qolları deyil, zəncirlərə toxunmuş bərkimiş polad xəncərlərlə uzunsov iki dərnəyi sancılır.
  Alyonka ayağını möhürləyərək öz-özünə dedi:
  - Mən mütləq belə şəxsi əşyalar edəcəyəm! İndi isə gəlin Muğlanları qızışdıraq!
  Konservləşdirilmiş boğazlardan üçqat vulkan kimi vəhşi bir alov çıxdı, tatarlar çox sıx bir şəkildə sıxışdılar və yüzlərlə adam tərəfindən sadəcə qovuruldular, cəhənnəm atəşi ilə ağızlarından töküldülər. Atlar xüsusilə qorxmuşdular, lakin atların çoxu artıq arxadan ani bir zərbə ilə geri çəkilmişdi, yəhərin altında yalnız Güyuk Xanın şəxsi mühafizəsi min nəfər qalmışdı. Püskürmə davam etdi, yüzlərlə və yüzlərlə döyüşçünü bir salvo ilə odlu qasırğaya çevirdi. Gözləri qıcqıllı sarı ilan öz balaca əjdahasının qayıdışına baxırdı.
  Şərqdən bir döyüşçü qışqırdı:
  -Xain! Burada hamınız əjdaha ailəsinin nümayəndələrisiniz, həmişə daha güclü olana xəyanət edin və ona xidmət edin!
  Qəzəblənən nindzya sehrbazı, pulsarlar fırlataraq, pulemyot sürəti ilə meydan oxuyan atlını aşağı salmağa çalışdı. Gənc döyüşçü Alena gülümsədi və yüksək səslə oxudu:
  - Yanğın suyu ilə - stəkanı döyün! Siz sərin bir qəribsiniz - tüpürcək atəşi!
  Bu qızdır - şən, yumorla. Və o, atəşdən pulsarlardan qorxmur.
  Alena əfsanəvi silahlardan istifadə edərək onları asanlıqla yerə yıxdı və zaman-zaman heyvanı düşmən bölmələrinə istiqamətləndirdi. Qanadları olan belə bir təkrar istifadə edilə bilən alov qurğusu, daha yaxşısı, yüz atlı mexaniki.
  Bəlkə də bu, hücum təyyarəsindən daha soyuqdur və o, bu qədər yanacağı haradan alır, qoruyucunun müddəti bitmir? Boş vaxtlarınızda canavarı öyrənmək və yeni, əvvəllər görünməmiş bir silah yaratmaq lazım olacaq! Oxlar, darı kimi, qalın, parlaq, göy qurşağının bütün rəngləri ilə parıldayan, zirehli dəri ilə sıçrayır. Hits, yalnız bir anlıq rəng dəyişdirin Ruby qırmızı yasəmən bənövşəyi olur. Lilac-sapphire, əksinə, qırmızı-narıncı, qızıl sarı, zümrüd yaşıl rəngə çevrilir. Çox gözəldir, heyif ki, qanlı döyüşün qızğın vaxtında inanılmaz tamaşadan həzz almağa vaxt yoxdur.
  Rus döyüşçüləri və qızlardan ibarət Ağ Legionun əsgərləri bu vaxt artıq monqol ratının çox hissəsini kəsmişdilər. Mexanik alov maşınları işə düşəndə xüsusilə dəhşətli oldu, heç bir ordu belə ikiqat zərbəyə tab gətirə bilmədi. Daha bir dəqiqə və xaotik bir uçuş başlayacaq. Sarı ilan bir anlıq tərəddüd etdi.
  Batunun əmri başa düşüləndir, irsi xaqanı hiyləgərcə öldürsün, amma maaş çox azdır. Xeyr, onu sonra öldürəcək, amma hələlik rus qılınclarının altından çıxaracaq:
  -Gedək, kaqan, səni örtəcəyəm!
  Bəs üç başlı monqus? Qoymayacağam orduma əzab versin!
  Ninja barmağını sındırdı, qığılcımlar uçdu:
  -Mürəkkəb tilsim oxuya bilirəm, o da öz dünyasına qayıdacaq, amma sonra yeddi il onu çağıra bilməyəcəm! Bir seçim olsa da! Hale səviyyəli sehr!
  -Bu necədir?
  Güyukun yağlı və şişkin sifəti yaşlarından daha çox uzanırdı. Ninja Killer izah etdi:
  -Bəli! Mən onun ağ monqusunu öldürsəm, mənim əjdahanım olacaq, məni öldürsə, onun olacaq!
  Yapon sehrbazı uzun bir mantra pıçıldadı, talisman günəşdən daha parlaq parıldadı. Məhv etmə həyəcanı ilə uzaqlaşan ayaqyalın Alyonka birdən güclü və onsuz da itaətkar bir canavarın çevik cilalanmış kürəyinin onun altında itdiyini hiss etdi. O, havada idi, daş sürəti ilə aşağı uçurdu. Düşmə xoş olmadı, amma ölümcül olmadı. Terminator döyüşçü, yaralı bir qabanın qəzəbi ilə bir metr uzunluğunda qar yağışını aşaraq monqolların üzərinə düşdü. Son mütəşəkkil müqavimət düşdü, böyük ordunun acınacaqlı qalıqları ümumi uçuşa qaçdı.
  Ən gözəl qızlar, çılpaq ayaqlı Alenka və Nataşa, yönünü itirmiş nüvələrin məhv edilməsində sözün əsl mənasında yarışdılar. Güyuk xan isə demək olar ki, görünməz oldu, onun tazı atı hippodromun bütün rekordlarını döydü, irsi xaqan yalnız öz dərisini düşünürdü.
  Xeyr, bu samuray deyil! Yazıq qorxaq. Piçdə belə bir mikadoya xidmət edin!
  Ninja hürdü.
  Sarı ilan iki qüdrətli katana çıxartdı, onları keçdi və kəskin sıçrayış etdi, bıçaqlardan parıldayan çəhrayı bir top ayrıldı. Sehrli bir pulsar sürətlə gözəl, yarıçılpaq Alenkaya doğru uçdu.
  Terminator döyüşçü hərəkəti fərq etməyi bacardı, tez bir zamanda alovlu bir laxtanı kəsdi, ildırım kimi səpələnmiş kiçik bir partlayış, onlarla və ya iki monqol səpələdi:
  - Şeytandır! Yeraltı dünyasının samurayları!
  Sarı ilan qışqırdı. Ninja artıq qanlı ayaqyalın Alyonka ilə görüşməyə tələsməyə hazırlaşarkən beyninə elementar bir fikir gəldi. "Əgər o, bu ən güclü qadın döyüşçünü dərhal öldürməsə, sarışın terminator Nataşa da ona qoşulacaq və sonra nəticələri fəlakətli olacaq. Üstəlik, o, əjdahanı ram etdi və yalnız çox güclü döyüşçü böyük ilanı ram edə bilər. "
  Ninja hıçqırdı:
  - Mən quşları qızardıram! Geri qayıtmaq üçün gedirəm!
  Ağ plaşını açan sarı uçurtma qarın içinə girdi. Sonra boğularaq bir hərəkət sehrini pıçıldamağa başladı.
  Çılpaq ayaqlı Alenka qəzəbli təqibinə davam etdi, sərin Nataşa geri qalmadı. Döyüşün bütün şiddətinə baxmayaraq, irsi xaqanın şah çadırını bir an belə gözlərindən yayınmadılar.
  - Qaçacaq, liderə çatacağıq!
  Çılpaq ayaqlı Alenka təklif etdi. Çılpaq ayağı ilə diski atan Nataşa qaçan monqolları cəld süpürgələrlə bərabərləşdirməyə davam edərək təsadüfən cavab verdi.
  -Nə üçün! Biz Batyga əlavə sevinc gətirəcəyik və bu çox humanistdir. Qılınc asanlıqla öldürür, lakin cihangir sadəcə dərisini soyar.
  Dördünü bir vuruşla kəsən Alyonka gülməyə başladı.
  -Əgər o özü də Batunun buynuzlarını qırmasa! Onları düşərgəyə qədər sürək, yoxsa nə?
  Nataşa güldü və dedi:
  -Batı yaraşıqlı şəkildə şalvarına qoydu və nə qədər az Muğlan sağ qalsa, bir o qədər yaxşıdır!
  Terminator qızlar addımlarını sürətləndirdilər, bu, tutmaq oyununa bənzəyirdi, nüvəçilər çarəsizcə atlarını qamçılayır, yanlarını qana bulayırdılar. Ümidsiz bir səylə Uru atlılarından bir qədər uzaqlaşdılar, ancaq çitadan daha sürətli hazırlanmışlardan uzaqlaşa bilməzsiniz!
  Oyanan Dmitri Anatolyeviç Medvedev məşqlərini etdi və televizoru yandırdı. Zelenskinin qələbəsi münasibəti ilə ümumxalq şənlikləri və şənliklər keçirildi. İnsanlar dəyişikliklərə ürəkdən sevindilər.
  Hamı yeni tərzdə, daha sərbəst yaşamaq istəyirdi. İnauqurasiya yaxınlaşırdı və Zelenski tam səlahiyyəti alacaqdı. Həm də həvəs və ilham doğurdu. Necə ki, hər şey dəyişəcək və dünənkindən daha yaxşı olacaq. Və slavyanlar birlik qazanacaq və soyuq müharibə başa çatacaq. Putin dövrünün avtoritar kabusu kimi.
  Və artıq Zelenski haqqında gözəl mahnılar oxunurdu... Hamı yeni və gözəl nəsə istəyirdi.
  Zelenskinin özü birinci fərmanı ilə deputat toxunulmazlığını ləğv edəcəyini, həm də oliqarxla lələk təmizləyəcəyini açıqlamışdı. Zelenski zənginlərin vergilərini əhəmiyyətli dərəcədə artıracağını vəd edib. Onlar üçün kökəlmək üçün heç bir şey yoxdur!
  Ümumiyyətlə, çox şeylərin görülməsi nəzərdə tutulurdu. Dəmir yolunun möhtəşəm tikintisi də daxil olmaqla: Arxangelsk - Çukotka, sonra Alyaskanın altındakı yeraltı tunel.
  Zelenski niyə çar deyil? Onun layihələri əladır. ABŞ-da isə tezliklə hakimiyyət dəyişəcək və yeni siyasətçilər nəsli gələcək. kim də dəyişiklik istəyir.
  İndi Zelenski boşalır ...
  Kompüter götürülənə qədər Medvedev oyuna girdi ...
  Artıq SSRİ-nin fəthindən sonra ABŞ-la mübarizə aparmaq mümkündür. Ancaq əvvəlcə lazer raketdən müdafiə sistemini qovaq, burada imperiyanın belə imkanları var. ABŞ-a qarşı müharibə - 2008! İşğal Çukotkadan Alyaskaya qədər başlayır.
  Əsl döyüş gedir.
  "Abrams"ın "Pantera" tankına qarşı döyüşməsi -7. Yeni maşın mükəmməl qədər ağır deyil. Və onun mütləq sinfini göstərir.
  Yankilər isə özlərini məhv edirlər... Medvedev müharibədən bir qədər sıxıldı və o, nəzarəti Rokossovski sinfindən olan hərbi məsləhətçiyə verdi. Və idarə etməyə başladı ...
  Məsələn, bir şey tikmək üçün... Hər biri yeddi dinə malik yeni məbədlər. Və ya hətta yeni televiziya qüllələri. Bəli, bir piramida qurmaq gözəl olardı. Bir yarım kilometr yüksəklikdə. Bəli, bu, həqiqətən əla olardı!
  Medvedev eyni zamanda rifah səviyyəsini yüksəldir. Yalnız ona görə deyil ki, hərbi fabriklərin möhürü var.
  Siz həmçinin televizor, soyuducu, kompüter, noutbuk istehsal edə bilərsiniz. Və istehsal qurun və döyüş əzələlərini gücləndirin. Lakin Birləşmiş Ştatlar artıq üstündür... İmperiyanın artıq iki milyard yarımdan çox əhalisi var və Birləşmiş Ştatlara qarşı müharibə olduqca cəlbedicidir. Medvedev dişlərini açıb oxuyur:
  - Mən bütün əsrlərin əsl qasırğasıyam! Çox ölüm gətirəcək biri!
  Və yenə Amerikaya təzyiq edir. Artıq nüvə zərbələri mübadiləsi aparılır. Bu döyüş getdikcə böyüyür.
  . FƏSİL #8
  Eh, gəlin vahidləri yenidən itələyək. Və necə vurduq! Budur, piyada qızları. Hamısı ayaqyalın və bikinidə. Yankilər süngü ilə necə bıçaqlayır və yalın ayaqları ilə qumbara atırlar. Əsl enerji onlardadır. Və hər şey aşılanmış dəri altında axan civə topları kimi parıldayır. Qızlar öldürməyi sevirlər - bunlar qızlardır!
  Və özlərinə mahnı oxuyun:
  Biz komsomol qızlarını cəsarətləndiririk,
  Biz Çar Medvedevik, çox müdrik çarıq...
  Və əlbəttə ki, gur səsimiz var,
  Mübahisə etmək üçün hər hansı bir iş - bunun üçün gedin!
  Və yenə də çılpaq barmaqları ilə necə qumbara atdı. Bu qızlar sözün əsl mənasında heyrətamizdir. Yankilər isə Alyaskanı ələ keçirirlər. Və özlərinə mahnı oxuyurlar:
  - Pis canavarlar bir dəstəyə yığılır! Yalnız bundan sonra ailə sağ qalacaq! Zəiflər məhv olur, öldürülürlər - müqəddəs qanı təmizləyirlər!
  Qızlar isə dişlərini göstərərək hücuma tələsirlər. Amma amerikalılara qarşı "Tigers" -7 də var, nə heyrətamiz güc. Və belə canavarları dayandırmayın!
  "Tiger"-7, ilkin mərmi sürəti saniyədə 2500 metr olan xüsusi yüksək təzyiqli silahdır. Və lupanet kimi, heç bir şey onu xilas etməyəcək. Və hər tərəfə qaçırlar "Ambramsa". Və qülləni onlardan sökün.
  Qız isə əsgərləri diz çökdürüb onların yalın ayaqlarını öpməyə məcbur edir.
  Amerikalılar yenidən təslim oldular. Medvedevin ordusunun qoşunları isə Nyu-Yorka yaxınlaşır. Və şəhər hücuma məruz qalır. Onu mərasimsiz tuturlar.
  Medvedev özünü böyük komandir hesab edir: o, Nyu-Yorku ələ keçirdi.
  Və deyə bilərsiniz ki, o, işğalçıların ən böyüyüdür. Və sonra Vaşinqton.
  Və amerikalılar təslim olurlar. ABŞ prezidenti üzüstə yıxılaraq qızların yalın ayaqlarını öpməyə başlayıb. Birincisi, sonra ikincisi, növbə ilə.
  Beləliklə, ayaqyalın qızların bütün batalyonunu öpdülər. Bu böyük döyüşdür!
  Medvedev gülür... Beləliklə, o, Amerikanı tutdu. Ancaq Putin bunu edə bilmədi!
  Bu, həqiqətən bir döyüşdür - super! Və sonra Meksikaya.
  Və yenə tutuşlar... Meksikalı qızlar onları dizlərinin üstünə qoyurlar və çılpaq dabanlarını öpürlər. Və qışqırırlar:
  - Şan gözəllər!
  Bəli, kompüter məhbusların öpdüyü açıq dabanlı qızların rəngli iri şəkillərini göstərə bilər. Və belə bir həyəcandır.
  Burada yenə məhbusları aparırlar - bu dəfə qaralar. Həm də qızların yalın ayaqlarından öpürlər.
  Həm də piramidal tanklar sürünür ...
  Qızlar hərəkət edir və onların çoxu var ... Axı, bir gənci resurslardan çıxara bilərsiniz. Və bütün bölmələrin bikinili qızlar olduğunu seçin. Və çox gözəldir.
  Onlar əsasən qırmızı saçlı və sarışınlardır.
  Və bir ölkəni digərinin ardınca ələ keçirin. Belə sərin döyüşçülər. İmperiyalar onların yalın ayaqları altına düşür.
  Medvedev ləzzətlə oynayır... Və hətta dodağının altında nəsə fit çalır.
  Hidrogen bombası necə partlayır? Dəhşətli barbarlıq! Və bütün şəhər, bir inək dili kimi yaladı. Və nə qədər daha çox radiasiya. Ayaqyalın qızlar isə radioaktiv tozun içindən qaçırlar. Və onların çılpaq dabanları yanır.
  Medvedev isə pitonun başqa ərazini udması kimi oynayır.
  Budur virtual aləmdə daha bir güc fəth edildi və bayraq düşür.
  Tanklar indi aktiv zireh və keramika ilə yenidir. Çox qatlı və təsirli.
  Təyyarədaşıyıcıları müasirdir, həm də tamamilə yersizdir. Və təyyarələr onları necə vurmağa başlayır.
  Medvedev, gördüyümüz kimi, prezident səlahiyyətlərini icra edən çox ağıllıdır.
  Beləliklə, indi dronların inkişafı. Və sərindir. Həm də disk formalı təyyarələr. Burada UFO-lar artıq döyüşə girirlər. Və sonra, piramidal tanklar.
  Başı parlaq olan ABŞ prezidenti Tramp avtomobili hər tərəfdən toxunulmaz və keçilməz hala gətirməyi əmr etdi. Beləliklə, mastodon aşağı piramida şəklində ortaya çıxdı. Və belə bir maşın əla qorunma göstərdi. Xüsusilə kinetik mərmilərə qarşı.
  İndi isə bu tank o qədər uğurlu oldu ki, ona daxil olmaq mümkün deyil və hələ də ABŞ-da xidmətdədir. Hətta bunu belə adlandırdılar: Trampın tankı.
  Maşının keçilməz olduğunu görəndə dəlilik bəzən insanı ələ keçirir.
  Medvedev qeyri-bərabər döyüş aparır və onun maşınları artıq başqa virtual kapitalı ələ keçirərək, onu xarabalıqlar yığınına və qaynayan hunilərə çevirib.
  Amma bu qız-robot kifayət deyil. O, yeni nəsil silahlar hazırlamağa hazırlaşır: məhvedici bomba. Və bu bomba hidrogen bombasından dörd yüz dəfə güclüdür. Beləliklə, əgər vurarsa, o zaman külləri yığmayacaqsan!
  Və müharibə artıq kosmosa doğru gedir.
  Medvedev titandan daha güclü və yüngül olan yeni ərintidən hazırlanmış gəmilərdən istifadə edir. Kosmik gəmilər kosmosa uçur və döyüş robotları döyüşür. Artıq yeraltı fabriklərdə çoxlu müxtəlif modellər var.
  Beləliklə, planetdəki sonuncu imperiya süqut edir. Və nə? İndi kosmosa!
  Ulduz müharibələri dövrü başlayır.
  Medvedev bununla məşğul olur və güclü şəkildə klaviaturanı sıxır. Və barmaqlarınızla maşın sürə və ya düşüncələrinizi idarə edə bilərsiniz.
  Prezident səlahiyyətlərini icra edən şəxs ağıllı davranır və özünü kosmik donanma qurur. Və mübarizə davam edir.
  Daha güclü məhvedici termokvark bombası hazırlanır. Və o, məhv olmaqdan yüz min dəfə güclüdür.
  Sonra gəmilər səmaya qalxır. Və planetin peyklərini ələ keçirin. Və sonra qonşu sistemlər. Bunu çox tez edirlər.
  Və müvəqqəti prezident oyunda terminatorları istehsal edir. Budur terminator qəhrəmanı. Məhdud olsa belə, zaman səyahətidir.
  Medvedev qışqırdı:
  - Adamlar ayağını yerə vurur, çəkmələrlə nə! Nə axmaq və dəhşətli dərəcədə çirkindir!
  Medvedev isə daha əyləncəli oldu. Hey uşaqlar, siz çox yaxşısınız. Xüsusilə kosmos döyüşçüləri olsalar.
  Ulduz döyüşünün baş verdiyi yer budur. Və ciddi zərbələr mübadiləsi, mədəyə əhəmiyyətsiz bir şəkildə vurduqda. Daha dəqiq desək, obrazlı təfəkkürdür.
  Medvedev hücuma davam edir:
  - Ulduz gəmilərim ölümcüldür!
  Və öz yerinə yeni kosmos komandirləri təyin edir. Və nə döyüş, döyüş var.
  Burada Medvedev öz komandirləri ilə əmr verir. Burada düşmən koalisiyası onun üstünə qalxır. Belə bir saysız-hesabsız armada yaxınlaşanda dəhşətlidir, uzaqdan çox rəngli, parıldayan dumanlığın süründüyü görünürdü. Üstəlik, hər bir qığılcım bir necromancer sehrbazın sehri ilə çağırılan bir cindir. Əsas siniflərin on iki milyon yarımdan çox hərbi kosmik gəmisi və hərdən-bir gələn gücləndiriciləri nəzərə alsaq, onun sayı iki yüz milyona yaxınlaşırdı. Cəbhə bir neçə parsek uzanırdı, belə bir miqyasda, hətta flaqman ultra-döyüş gəmiləri də Saharadakı qum dənələrinə bənzəyir.
  Ümumi döyüş yaxınlaşır: Medvedevin kosmos imperiyasının ordusu, əbədi olaraq gecikmiş müdafiənin daimi taktikası əvəzinə, qəddar təcavüzkarın özünün donanmasına zərbə endirmək qərarına gələn çoxtərəfli "Tam Qurtuluş Koalisiyası"na qarşı.
  Burada çoxlu gəmilər var, heyrətamizdir, baxmayaraq ki, əksər hallarda yalnız effektiv döyüşə, müxtəlifliyə mane olur. Yaxşı, məsələn, klavesin şəklində bir ulduz gəmisi və ya simlər əvəzinə uzun ağızlı, arfa və ya hətta İkinci Dünya Müharibəsindən qalma tank qülləsi olan kontrabas. Bu, ürəyi zəifləyənləri təsirləndirə bilər və edir, lakin qorxudan çox gülüşə səbəb olur.
  Onların rəqibi universal bir güc olduğunu iddia edən bir imperiyadır. Medvedevin böyük kosmik əmirliyi, burada hər şey müharibənin xidmətinə verilir, əsas şüar səmərəlilik və məqsədəuyğunluqdur.
  Koalisiyadan fərqli olaraq, prezident səlahiyyətlərini icra edən ulduz gəmiləri yalnız ölçülərinə görə fərqlənir. Və forması demək olar ki, eyni, çox yırtıcı görünən dərin dəniz balığıdır. Ola bilsin ki, bir istisna olmaqla, onlar qalın, polad tökmə xəncərlərə - çəngəllərə bənzəyirlər.
  Kosmosun bu hissəsindəki ulduzlar səmada çox da sıx səpələnməyiblər, lakin onlar rəngarəngdir, işıq diapazonunda özünəməxsusdur.
  Nədənsə bu nurçulara baxanda mələklərin gözlərinin içinə baxan kimi kədərli bir hiss yaranır ki, onlar kainatın canlılarını öz rəzil, doğrudan da vəhşi davranışlarına görə qınayırlar.
  Prezident vəzifəsini icra edənin ordusu qarşılamağa tələsmirdi, yalnız ayrı-ayrı mobil dəstələr yüksək sürətlərindən istifadə edərək sürətlə düşmənə hücum edib, ziyan vurub geri çəkilirdilər. Cavab olaraq, onları baraj atəşi ilə qarşılamağa çalışdılar, lakin daha çevik və mükəmməl müdafiə ilə daha səmərəli hərəkət etdilər.
  Kosmik miqyasda kiçik görünən minaların, kreyserlərin və esmineslərin partladılmasında olduğu kimi partladı. Amma burada zibil və böyük oyun mümkün idi. Koalisiyanın nəhəng döyüş gəmilərindən biri vuruldu, qalın tüstüləndi, əyildi və nəhəng ulduz gəmisinin göyərtəsində quru meşədəki yanğın kimi çaxnaşma alovlandı.
  Yalnız quyruğu əvəzinə pəncələri olan jerboalara bənzəyən yadplanetlilər qorxu içində qışqıraraq sıçrayır və ürək bulandırır. Onların arasında ayı və ördək hibridlərinə bənzəyən kiçik növlərə rast gəlinir. Vəhşi dəhşətdən gagalar əyri, çatlar eşidilir, bir-birindən ayrılır, lələklər burada işıqlanır. Budur, ayı ördəklərindən biri başını od borusuna bükərək tərs çevrilib. Orada onun boğazına köpük hopdu, mədəsi dərhal çıxdı və quşun cəsədi partladı, uşaqdan çıxan ət qalıqlarına qan sıçradı.
  Jerboalar yanır, xilasetmə modullarına doğru tələsir, lakin görünür ki, sağ qalmaq üçün kabus kimi ümid verən sistem ümidsiz şəkildə zədələnib. Onların generalı, tarakan quyruğu isterik bir cızıltı yayır:
  - Ey universal dairənin kvadratının tanrıları, ....
  Bitirmək mümkün olmadı, alov onun bəxtsiz zatiliyini bürüdü. Ağıllı gəmiricinin əti elementar hissəciklərə çevrildi.
  Döyüş gəmisi yandı, hava qabarcıqlarını vakuuma atdı və sonra partladı və bir çox hissələrə parçalandı.
  Medvedev kifayət qədər oynadıqdan sonra daha bir neçə sifariş verdi. O, həmçinin Novodvorskayanı ölümündən sonra Rusiya Qəhrəmanı ulduzu ilə təltif edib. O, Oleq Rıbaçenkonu Rusiyada olan bütün orden və medallarla təltif etməyi əmr etdi. Və o, Birinci Zəng edən Müqəddəs Endryu və Donald Trampın ordenlərini təqdim etdi. Bundan sonra Medvedev yenidən yuxuya getdi... Hələ heç kim onu narahat etməyib.
  Belə bir şücaətdən sonra Alenka nəzərəçarpacaq dərəcədə şənləndi. Onun komandası kimi.
  Marqarita ilk söz aldı:
  - Dənizdə Yaponiya ilə bitirək, quruda bitirək!
  Alenka bu fikri hərarətlə dəstəklədi:
  - Əlbəttə! Niyə yeni rus əsgərlərinin ölümünə icazə verin!
  Nataşa da dedi:
  - Kuropatkin çox qərarsız komandirdir. Beləliklə, Port Artura hücum zamanı yaponların zəifləməsini nəzərə alsaq belə, onun qalib gələ biləcəyi bir həqiqət deyil!
  Medvedev qəti şəkildə yekunlaşdırdı:
  - Gəlirik! Bu bizim şansımızdır, Rusiyanın da şansı!
  Bundan sonra güclü və ultra müasir tank hərəkətə keçdi. Bəli, Yaponiya pis gün keçirir. Və tez-tez Rusiya ilə döyüşmək ağlına gələn anı söyəcəklər.
  Tank yapon qoşunlarına doğru irəliləyirdi. Alenka məmnuniyyətlə dedi:
  - Və belə bir heyrətamiz yuxu gördüm. Sanki Nataşa ilə mən Ryazanı Batu xanın qoşunlarından müdafiə edirik.
  Marqarita ayağa qalxdı:
  - Mən yuxuda idim?
  Elena başını mənfi tərzdə tərpətdi.
  - Yox! Sən sadəcə yox idin!
  Qız hirslə inlədi:
  - Nə yazıq!
  Ayaqlı Alenka gülərək dedi:
  - Sən ancaq bizə qarışa bilərdin! Ancaq Nataşa və mən çox gözəl idik!
  Sarışın qız təəccüblə soruşdu:
  - Sərin idilər?
  Ayaqyalın Alenka həvəslə təsdiqlədi:
  - Bəli, çox gözəl! Və hətta bir əjdahanı yəhərlədim!
  Nataşa güldü və cavab verdi:
  - Əjdahada çox gözəl idin!
  Alenka asanlıqla təsdiqlədi:
  - Bu, nağıl kimidir! Əjdahalar, elflər və bütün bu məftunedici əşyaların olduğu yerdə!
  Marqarita səmimi hisslə cavab verdi:
  - Əjdahasız da çox gözəlsən! Sadəcə bir pəri və möcüzələr möcüzəsi!
  Alenka əminliklə dedi:
  - Mən hamını qazanacağam! Həm əjdahalarla, həm də əjdahasız!
  Və döyüşçü yumruğunu göstərdi.
  İlk rus tankı Port Arturun divarlarında dayanan yaponlara hücum etdi. Onların sayı hələ də çox idi. Artilleriya atəşi açdı. Buna cavab olaraq, bir top 152 millimetrlik nəhəng tanka, həmçinin səkkiz ölümcül pulemyota atəş etdi. Və yenə yüzlərlə samuray biçməyə başladı.
  Pulemyotlar - "Əjdahalar", çox öldürücü bir şey. Dəqiqədə beş min güllə - sadəcə bir növ heyvan.
  Yaponlar deşilmiş, parçalanmış, kəllələri əzilmiş halda yıxıldılar. Onların qarınları partladı, bədənləri sıçrayaraq od vurdu.
  Kumulyativ doldurulması olan parçalanma qabıqları da partlayır. Onlar həm piyadalara atəş açmaq, həm də gəmilərin dibini yarmaq üçün əla idilər.
  Bunlar terminator qızlardır, professor isə əsl dahidir. Beləliklə, samurayları döyməyə başladılar.
  Ayaqyalın Alyonka qışqırdı:
  - Bəli, rus ruhu məşhurdur!
  Nataşa, çılpaq barmaqları ilə joystik düyməsini basaraq, güllə yağışı göndərərək davam etdi:
  - Və bizim çarımız II Nikolay!
  Çılpaq ayaqlı Alenka mərmi ardınca mərmi göndərməyə davam etdi. Hər üç saniyədə bir ölümcül uçdu. Və Yapon batareyaları susdu. Və çoxlu sayda sarı dərili əsgərlər öldü.
  Nataşa, bir neçə samuray sıralarını biçərək dəstəklədi:
  - Dövlət himni bizim qəlbimizdə səslənir.
  Çılpaq ayaqlı Alenka, ölümcül bir doldurma ilə qabıqları tüpürməyə davam edir və onlar plastiddən daha güclüdür, davam etdi:
  - Bütün kainatda ondan gözəli yoxdur.
  Yaponlara amansızcasına atəş açan Nataşa yalın ayaq barmaqlarının köməyi ilə əlavə etdi:
  - Daha güclü cəngavər pulemyotunu sıxın.
  Ayaqyalın Alenka samurayları əzərək bitirdi:
  - Tanrının verdiyi Rusiya üçün öl!
  Qızlar həqiqətən əladır! Möhtəşəm gözəlliklər. Onlara baxın və heyran olun. Ancaq yaponlar üçün bu, saf ölümdür. Tank batareyaların arasından keçdi. Silah ekipajlarını döydü. Bunu çox, çox tez etdi. Sonra səngərləri gəzdi. Bir çoxları da biçildi. Daha doğrusu, çox deyil, demək olar ki, hamısı. Məhv ümumi idi. Burada, təbii ki, hər şey avtomatik oldu. Yaponları belə məhv etdilər.
  Alenka gülərək, qaralmış ayaqlarının çılpaq barmaqlarını joystik düymələrinə basdığını gördü:
  Biz döyüşçülərdən daha çox cəlladıq!
  Nataşa güldü və razılaşdı:
  - Azadlıq, dahi və şöhrətli cəlladlar!
  Və yenidən vurur. Və samurayları vəhşi güclə döyür.
  Çılpaq ayaqları ilə də dəqiq atəş açan Marqarita rasional olaraq qeyd etdi:
  - Mavi az olacaq, Yaponiyada kişi qıtlığı olacaq!
  Çılpaq ayaqlı Alyonka güldü və yenidən mərmi ilə vurdu:
  - Qadınlardan ehtiyatlı olun! Qadınlar, diqqətli olun!
  Bu, doğrudan da, elə bir qızdır ki, mərmilər, qırıqlar və hər hansı bir güllə ondan sıçrayır. Hər halda qız əsl terminatordur.
  Nataşa onu götürdü və oxudu:
  Legionlar yürüş edir
  Onların süngüləri parıldayır.
  Milyonlar arxamızda
  Ey rus alayları!
  Heç kim dayanmayacaq
  Heç kim döyməyəcək...
  Hərəkət yenisi ilə açılır,
  Gəlin daha sürətli uçaq!
  Və yenə də düşmənin üstünə yağan yağış kimi. Və onlara amperin yüzdə biri qədər eniş vermir.
  Çılpaq ayaqlı Alenka, bir ağacdələn monotonluğu ilə mərmi atır, sadəcə istehza ilə oxuyurdu:
  - Bir, hücumçu, iki hücumçu, səndələyir.
  Nataşa atəş açaraq mahnını təsdiqlədi:
  - Bir vuran, iki vuran, yatır!
  Cool Alenka enerji ilə dəstəklənir:
  - Bir dəfə taxta, iki taxta - tabut tikilir.
  Yalpaq ayaqlı Nataşa atəş açmağa davam edərək, pulemyot partlamaları ilə düşməni darmadağın edərək fısıldadı:
  - Bir çiyin bıçağı, iki çiyin bıçağı - çuxur qazır!
  Və döyüşçü qız sapfir gözlərini zillədi. O, həqiqətən belə gözəldir.
  Ayaqyalın Alyonka mövqelərə baxdı. Tank sürətlə işləyirdi və general Noqinin ordusundan praktiki olaraq heç nə qalmamışdı. Deyəsən komandirin özü öldürülüb. Son yaponları mühasirə ordusundan qurtarırıq.
  Medvedev məntiqlə qeyd etdi:
  - Texnologiyanın gəldiyi budur! Bir neçə saat ərzində dörd nəfər səksən beş mindən çox yaponu məhv etdi.
  Yarıçılpaq Alenka hirslə gülümsəyərək qeyd etdi:
  - Qalanını məhv etməliyik! Heç kimi buraxma!
  Nataşa son min samuraya atəş açarkən oxudu:
  - Yox, qızıl dağlar olmayacaq, tezliklə Rusiyanın bütün düşmənlərini öldürəcəyik!
  Sərin Marqarita əlavə etdi:
  - Xeyr, hemoroid deyil, siz daha çox düşmənsiniz!
  General Noga'nın bütün ordusunu biçdikdən sonra terminator qızlar müvəqqəti olaraq tankdan çıxdılar və qarda ayaqyalın qaçdılar. Yaxşı, artıq qışdır.
  Artıq bir piyada, yüz əlli mindən çoxunu məhv etdilər. Və üstəlik Yapon donanması. Buna baxmayaraq, iki yüz əlli mindən çox yapon general Kuropatkinin ordusuna qarşı dayanır.
  Medvedev yuxudan sonra palıd başı ilə çıxdı. Bir az oxşadı. Sonra yenə kompüterdə oynadım... Ulduz müharibələri əladır... Amma nəsə alınmadı...
  Medvedev yeni strategiyanı təkrarlamağa başladı. Tarixi oyunu işə saldım: II Nikolayın dövründə Rusiya. Və Yaponiya ilə müharibə. Bu, belə amansız müharibədir. Siz kompüterdə bir strategiya yerləşdirə və qüvvələri möhürləyə bilərsiniz.
  Medvedev asan səviyyədə oynadı, lakin yaponların inyeksiyasını buraxdı və ağır itki verdi. Bəli, çox aktiv şəkildə qurmaq lazım deyil. Yenidən başlayaq.
  Yenə də özün üçün oynayırsan... Kuropatkinin yerində göründüyü kimi, prezident səlahiyyətlərini icra edən çox da parıldamır... Hər zaman bir növ uğursuzluqlar, səhvlər olur.
  Medvedev daha sonra hərbi müşaviri işə saldı və hər şey qaydasında getdi... Özü də onu götürüb kresloda mürgülədi.
  Gözəl Alenka yalın ayaqları ilə şillə vuraraq Nataşadan soruşdu:
  - Bəs bu qədər insanı öldürməklə nə hiss edirsən?
  Sarışın qız səmimi cavab verdi:
  - Bilmirəm! Bu kompüter oyunu kimi hiss olunur! Heç bir qəzəb, qəzəb və ya xüsusi sevinc hiss etmirsiniz!
  Çılpaq ayaqlı Alenka hirslə güldü:
  - Bu müharibədir!
  Nat asha saltoya çevrildi. Qırmızı, dəyirmi dabanları parıldayırdı. Ümumiyyətlə, o, çox səy göstərmədən çox şeyə nail ola bilən gözəl bir qızdır. Həm də yuyunmaqla deyil, konki sürməklə.
  Qızlar qarda qaçdılar. Onların bədənləri çox ifadəlidir. Sinə böyük, itburnu dəbdəbəli, atların taxılları kimi, əzələləri qabarıqdır. Gözəllər-qəhrəmanlar belədir. Ən həqiqi qadın gücünə sahibdirlər. Bu qədər lütf. Və ayaqları - əzələ topları aşılanmış dərinin altında yuvarlanır.
  Burada onlar üç yapon kəşfiyyatçısı ilə tanış oldular.
  Qızlar saltoya çevrildilər. Və çılpaq dabanlar samurayların çənəsinə necə dəyəcək. Və həqiqətən də çənələrini sındırdılar. Və bütün dişləri sökdü. Sonra qızlar mahnı oxudular:
  - Rusların böyüklüyü planeti tanıdı,
  Biz inamla irəliləyirik.
  Biz dünyanın bütün xalqları tərəfindən sevilir və qiymətləndirilir,
  Bütün ölkənin xalqı kommunizmə doğru gedir!
  Və yenə gözəllər zümrüd gözlərini qırpdı. Çox döyüşkən görünürlər. Döyüşçülər aktivdir. Və başqa bir qaçış.
  Ayaqları yalın Alyonka yerindən atıldı. O, dönər masanı havada çevirdi və gördü:
  - Çox gözəlik. Biz bütün dünyanı fəth edə bilərik!
  Nataşa gülümsədi və cavab verdi:
  - Yer planetinin imperatriçası -
  Çox gözəldir!
  Qızların hər ikisi bir-birinə göz vurdu. Sonra geri qaçdılar. Əslində, müharibənin hər günü çar Rusiyasının xəzinəsinə çox baha başa gəlir. Və yaponlarla bitirməyin vaxtı gəldi.
  Medvedev qızları parlaq təbəssümlə qarşıladı:
  - Yaxşı, necə qaçdınız?
  Ayaqlı Alenka təbəssümlə dedi:
  - Qaç və döyüşə hazır ol!
  Nataşa aqressiv şəkildə dedi:
  - Hamısını məğlub edəcəyik!
  Medvedev əlini yelləyib əmr etdi:
  - Onda gedək!
  Ayaqyalın Alenka gülərək cavab verdi:
  - Bizim dördümüz dünyanın ən ölümcülləridir!
  Nataşa buna etiraz edərək yalın ayağını möhürlədi:
  - Dünyada yox, kainatda!
  Və güclü, aqressiv və ölümcül bir tank bütün sürətlə sürdü. Qarşıda iki yüz əlli mindən çox yapon. Ancaq bir milyard əsgər üçün kifayət qədər mərmi olacaq!
  Qızlar, professor və tələbə - hamını əzəcək, qoç buynuzuna çevirəcək komanda budur. Və tank Yapon qoşunlarına uçur. Özünü hədələyərək tələsir. Hamını məhv etmək istəyir.
  Çılpaq ayaqlı Alenka zövqlə oxudu:
  Rusiyanın genişlikləri - gözəl, əziz,
  Hardadır qar inciləri, hüdudsuz büllur çayları,
  Rus əsgəri ilə general birdir.
  Gücün simvolu müqəddəsdir - pravoslav qartalı, padşahımız!
  Və sonra sürətli tank həqiqətən havaya qalxdı. Bir döyüş təyyarəsi kimi qaçdı. Və yaponların qarşısında sona çatdı. Universal top və əjdaha pulemyotları yenidən işə başlayıb. Qızlar çox canfəşanlıqla işə başladılar. Əlavə mərasim yoxdur.
  Alenka çılpaq ayaq barmaqları ilə tapançadan atəş açdı, yaponları yerə yıxdı və oxudu:
  - Mənim Rusiyamla, Stalinimlə, Leninimlə məşhur ol, bir ailə!
  Qırmızı saçlı şeytan isə zümrüd gözləri ilə parıldayır. Həm də samuraylar necə oyulur. aşiq olacaqsan.
  Nataşa da ondan aşağı deyil. Yaponları döymək.
  Və oxuyur:
  - Dönüş zamanı sürəti azaltmayın. Bizim taleyimiz, qızlar qalib gəlsin!
  Döyüşçü tam açıq vəziyyətdə idi. Düşmənə atəş tökməkdə çox cəld.
  Və çılpaq ayaq barmaqları joystick düyməsini sıxır.
  Yarıçılpaq Alenka atəş açdı, gördü:
  - Rusiyada iki problem var...
  Marqaret burada onun sözünü kəsdi:
  - Yalnız iki!
  Çılpaq ayaqlı Alenka atəş açaraq məmnuniyyətlə razılaşdı:
  - Bəli, yalnız iki!
  Nataşa güllə ataraq, yaponları yüzlərlə yerə qoydu, götürdü və oxudu:
  - İkidə, iki qışda. İkidə, iki yayda!
  Çılpaq ayaqlı Alenka atəş açaraq əlavə etdi:
  - Yaponları öldür və qayıt!
  Nataşa gülümsədi və cavab verdi:
  - Port Artur bizimdir! Və heç kimin Mançuriyamızı almasına icazə verməyəcəyik!
  Və döyüşçü yenə samurayları döydü. Ruslar yaponlara uduzmayacaqlar. Bu, Rusiyanın nə qədər yenilməz olduğunu bir daha sübut edir!
  Ayaq çılpaq Alyonka batareyanı sındırıb qışqırdı:
  - Ən uzaq ölkələrdə və əsrlərdə Rusiya ilə məşhur olun!
  Nataşa da hıçqırdı:
  "Və heç nə bizi dayandıra bilməz!"
  Və daha bir neçə min samurayı məhv etdi. Sonra çən irəli getdi və məhsul yığımı davam etdi.
  Marqarita buna baxaraq fikrini bildirdi:
  - Müharibə belə parlaq şəkildə qalib gəlsə, Rusiya bundan sonra nə edəcək?
  Medvedev qızların məşhur şəkildə yaponları necə biçdiyinə baxdı və təklif etdi:
  - Müharibə olacaq, ya almanlarla, ya da ingilislərlə! Ancaq hər halda, Doğan Günəş Ölkəsi ilə döyüş sonuncu deyil!
  Alena başqa bir batareyanı sındıraraq dedi:
  - Burada almanlara o qədər verəcəyik, yaxşı, o qədər verəcəyik ki, az görünsün!
  Nataşa samurayları əzərək əlavə etdi:
  - Və Hitleri Wehrmacht-da işə götürəcək heç kim olmayacaq!
  Alyonka çılpaq ayaq barmaqları ilə joystickin düymələrini basaraq aqressiv şəkildə dedi:
  - Amma arilərə yazıqdır. Çox gözəl ağ oğlan öldü!
  Nataşa bununla razılaşaraq kədərlə başını tərpətdi:
  Bəli, nə qədər yaxşı insanlar öldü! Və nə üçün!
  Qız yaponları vurdu və fərq etdi.
  -Yaponlar isə yaxşı millətdir və biz onlarla vuruşmağa məcburuq! Baxmayaraq ki, bu da çox yaxşı deyil!
  Marqarita məntiqlə qeyd etdi:
  - Bəs heyvanlar? Bir-birini öldürmürlər? İnsan sadəcə ən yüksək səviyyəli heyvandır!
  Medvedev gülərək etiraz etdi:
  - İnsanın heyvandan fərqli olaraq ruhu var! Və onun ruhu həqiqətən unikal və ölməzdir! Beləliklə, biz və heyvanlar, bütöv bir uçurum!
  Marqaret buna cavab verdi:
  - Bəs meymunlar? Onların həm də yüksək intellekt səviyyəsi var. Budur onlardan biri üç min yarım söz bilir!
  Prezident əvəzi cavab verdi:
  Amma onlar bizim qohumumuzdur!
  Ayaq çılpaq Alyonka yaponlara atəş açıb oxudu:
  - Mən meymunam! Həm də insan!
  Nataşa samurayları biçərək qışqırdı:
  - Bir əsr meymunların içində gəzməyin!
  Supertank yaponları biçməyə davam etdi. Niyə də yox? O, həqiqətən dəli heyvandır
  dəqiqədə qırx min güllə atan. Və onun zirehləri demək olar ki, hər hansı bir mərmi üçün keçilməzdir. Həm də təkcə XX əsrin əvvəllərində deyil.
  Çılpaq ayaqlı Alenka atəş açaraq aqressiv şəkildə elan etdi:
  - Rusiya üçün Çar Nikolay çox şey etdi, amma o, qiymətləndirilmədi və qiymətləndirilmədi!
  Yaponlara od tökən Nataşa razılaşdı:
  - Düzdü! Padşah öldürüldü. Atanı taxtdan enməyə məcbur etdilər! Nə yaxşıdı?
  Ayaq yalın Alyonka top atıb əlavə etdi:
  - Daha da pisləşdi! Və hakimiyyətə daha da rəzil insanlar gəldi!
  Nataşa güldü, yaponları vurdu və dedi:
  Gəlin daha yaxşı gələcək üçün mübarizə aparaq! Və Rusiyanın azadlığı üçün!
  Yarıçılpaq Alenka atəş açaraq dedi:
  - Dəyişiklik və qələbə üçün!
  Sonra yumruğunu göstərdi. O, bunu bacaran qızdır. O zaman samuraylar açılmayacaq. Və silahlar işləyir. Hamı biçir, biçir.
  Onlar, əslində, cəsədlərin bütün cərgələrini şumlayırlar. Və qatil məkanı təmizləyir.
  General Kuropatkinə məlumat verildi ki, yaponlar arasında qəribə bir hadisə baş verir. Atışma, partlayışlar, kimsə onlara hücum etdi.
  . FƏSİL #9
  Medvedev bir az yatandan sonra yenidən kompüteri əlinə aldı. O, hətta təraş da etməmişdi. Və yenidən oynamağa başladı.
  Tanklar və təyyarələrlə yaramaz koddan sonra Yaponiyaya hücum. O cümlədən Birinci Dünya Müharibəsinin ən yaxşı bombardmançısı "İlya Muromets". Hansı ki, özünü çox yüksək səslə bəyan edir. Və yaponları milçəklərin üstündə rezin avar kimi vurdu.
  Tokioya doğru...
  Dmitri Medvedev Yaponiyanı fəth edərək özünü Mikado İmperatoru adlandırdı.
  Sonra yeni müharibələr...
  Burada, məsələn, alternativ bir tarixdə oynaya bilərsiniz. II Aleksandr 1875-ci ildə Bismarka dedi ki, onun Fransa ilə fikir ayrılığı Almaniya və fransızların daxili işidir. Bismark 1876-cı ildə Fransaya hücum etdi. Əvvəlcə prussiyalıların bəxti gətirdi və onlar Parisə çatdılar. Lakin sonra yavaşladılar. İngiltərə isə müharibəyə girdi... Hər şey yaxşı olardı, amma ingilislər Almaniyaya döyüşdü və məğlub oldu. Sonra prusslar qüvvələrini çəkdilər.
  Qərbdə müharibə uzanırdı. Fransızlar özlərini ümidsizcə müdafiə etdilər. İngiltərə getdikcə daha çox yeni qüvvələr köçürdü ...
  Bu arada Rusiya Türkiyəni və İstanbulu fəth etdi. İngiltərə, Fransa və Almaniya müharibəni davam etdirdilər. Çar İskəndər imperiyası isə Hind okeanına gedən bir çox torpaqları, o cümlədən İraqı ilhaq etdi. Fələstin və Misirə qədər olan torpaq. Beləliklə, Skobelev başda olmaqla rus qoşunları Məkkə, Mədinə və Səudiyyə Ərəbistanının digər şəhərlərini fəth etdilər .
  Və Rusiya imperiyasının cənub hissəsi formalaşdı. Və II Aleksandr böyük padşah oldu. Və Almaniya arasında Fransa və İngiltərəyə qarşı müharibə on il davam etdi.
  Və heç-heçə ilə bitdi.
  II Aleksandr 1887-ci ilə qədər hakimiyyətdə olmuş və Leninin qardaşı Aleksandr Ulyanovun başçılıq etdiyi sui-qəsdin qurbanı olmuşdur. Rusiyanın çoxlu yollar çəkdiyi, çoxlu torpaqları fəth etdiyi, kəndliləri azad etdiyi onun şanlı səltənəti bitdi.
  Bu alternativə uyğun olaraq oyun oynanıldı. Üçüncü İsgəndər sərkərdə Skobelevlə birlikdə həm İranı, həm də Pakistanı fəth etdi. Ancaq o da öldü - parlaq kiçik bir baş. II Nikolayın dövründə Rusiya Yaponiya ilə müharibə etdi, artıq Hind okeanında bir donanmaya sahib idi və bu, Sakit okeanın köməyinə olduqca tez gəldi. Ruslar samurayları nisbətən tez məğlub etdilər və onların həm quruda, həm də suda daha çox qüvvəsi var idi.
  Bundan əlavə, parlaq müdafiə naziri Skobelev rus ordusuna komandanlıq edirdi. Və Rusiya nəinki qalib gəldi, həm də Yaponiyanı fəth edə bildi. Üstəlik, ABŞ hələ Qərb yarımkürəsindən kənara çıxa bilmədi və İngiltərə o qədər də güclü deyildi. Üstəlik, Rusiya Almaniya ilə ittifaqda idi. Sonuncu Afrika uğrunda mübarizədə İngiltərə və Fransadan geri qalırdı. Çar Rusiyası Yaponiyanın, Çinin bir hissəsinin ilhaqından sonra daha da gücləndi. Dehli-Moskva yolu tikilirdi.
  Buradan göründüyü kimi, çar Rusiyasının Hindistan və Çinə genişlənmə planları uğurla həyata keçirilirdi. Çar II Nikolay Birinci Dünya Müharibəsi zamanı Almaniyanın tərəfini seçdi. Almanlar Fransanı məğlub etdilər, Belçika, Hollandiya, Danimarka və Norveçi işğal etdilər. Rusiya Misiri, Afrikanın böyük hissəsini və Hind-Çinini tutdu. Həm də İngiltərənin Sakit okean mülkləri. Və hətta Avstraliyaya endi. Və Avstraliya ələ keçirildi.
  Bundan sonra İngiltərənin desant və işğalı ilə müharibə başa çatdı. Birinci Dünya Müharibəsi başa çatdı. Lakin Kayzer Vilhelmə elə gəlirdi ki, Rusiya artıq çoxlu torpaqları fəth edib, hətta heç bir gərginlik olmadan. Və o, revanş matçını xəyal etdi. Rusiya həqiqətən də geniş əraziləri - Avstraliyanı, bütün Asiyanın, Afrikanın çox hissəsini zəbt etdi, almanlar o qədər də dişləmədilər, hətta daha çox işğal etdikləri Portuqaliya və İspaniyadan. Avstriya-Macarıstan, İtaliyanı və Liviyanı nəzarət altına aldı. Rusiya Afrikanın təxminən dörddə üçüdür və bir az sonra Efiopiyanı aldı. Mərakeş almanları kəsməyi bacardı.
  Təbii ki, bu, Almaniyaya yetərli görünmürdü. Baxmayaraq ki, Fransa, Belçika, Hollandiya və Norveçi, Rusiya isə İsveçi özünə tabe etdi.
  Vilhelm Rusiya ilə yeni müharibəyə hazırlaşmağa başladı. 1929-cu il böhranı vəziyyəti daha da ağırlaşdırdı. Avstriya-Macarıstan və Almaniya demək olar ki, bütün Avropaya nəzarət edirdi. Və Afrikanın bir hissəsi... Və Britaniya. Ancaq yenə də ABŞ və Kanada var idi. Vilhelm və II Nikolay hələ bir-biri ilə müharibəyə getməyə cəsarət etmirdilər. Üstəlik, Rusiya ən azı geniş əraziləri həzm edərək döyüşmək istəyirdi. Onların assimilyasiyasını sürətləndirmək üçün çar II Nikolay hətta ruslara dörd arvad almağa icazə verdi. Səkkizinci ekumenik şurada nə müəyyən edildi.
  Bənzər bir qərar 1925-ci ildə qəbul edildi. 1926-cı ildə II Nikolay başqa bir həyat yoldaşı aldı. Göründüyü kimi, bu, axmaq bir qərar idi. 1929-cu ildə imperatorun daha bir qızı dünyaya gəldi. Və 1932-ci il noyabrın 25-də nəhayət sağlam bir oğul dünyaya gəldi. İkinci Nikolay Peter adını verdi. Böyük Pyotrun şərəfinə.
  Və 1933-cü ildə, mayın 15-də yeni müharibə başladı. Almaniya Kanadaya müharibə elan etdi. İngiltərənin hökmranlığı kimi. İki ay sonra Ruzveltin başçılığı ilə ABŞ iqtisadi böhrana baxmayaraq Almaniya ilə müharibəyə girdi. Onlar Kanadadan imtina etmək istəmirdilər.
  Artıq orta yaşlı, lakin aqressiv Vilhelm əvvəlcə Rusiyanın köməyinə ehtiyac duymadan təkbaşına döyüşməyə çalışırdı. Hər şeyi özü edəcəyini gözləyirdi. Amma okeanla ayrılmış ərazini fəth etmək o qədər də asan deyil. Üstəlik, ABŞ tez bir zamanda tanklar və ordu qurdu. Və onlar alaylar yaratdılar... Müharibə tam bir il davam etdi və almanlar üçün böyük uğur qazanmadı. Hansı ki, yalnız İslandiya və Qrenlandiyanı ələ keçirə bildi. Kanadada isə tuta bilmədilər.
  Vilhelm çar II Nikolaya müraciət etdi: həmkarına kömək edin. Sən mənim əmim oğlu və qardaşımsan. II Nikolayın özü Alyaskaya və Kanadaya baxışları var idi. Yaxşı, qərar verdim - qabları düzəldən tanrılar deyil. Və o, götürdü və 25 iyun 1934-cü ildə ABŞ və Kanadaya müharibə elan etdi. Onun qoşunları Alyaskadan keçərək Birləşmiş Ştatlar boyunca hərəkət etdi.
  Bu vaxta qədər Çukotkaya dəmir yolu artıq çəkilmişdi və rus qoşunları uğurla irəliləyirdi. Onların tərəfində say üstünlüyü və dünyanın ən yaxşı tankları, həm yüngül, həm ağır, həm də orta idi.
  Beləliklə, Amerika qeyri-bərabər qüvvələrlə mübarizə aparmalı oldu.
  Və II Nikolay, gördüyümüz kimi, həqiqətən də ağ atdadır. Və bir-birinin ardınca qələbələr. Rus qoşunları Alyaska boyunca yürüş edir. Və şəhərdən-şəhərdən, kənddən-kənddən götürürlər.
  Almanlar Kubaya enməyə çalışırlar. Müharibə böyüyür. Kayzer Vilhelm II Nikolaya yazır:
  - Biz həmişə ruslarla bir olmuşuq və olacağıq. Və heç vaxt döyüşmürük. Qoy Amerika bitsin.
  Ünsiyyətlərin uzunluğuna görə promosyon planlaşdırıldığından bir qədər yavaş keçdi. Lakin rus, çar qoşunları buna baxmayaraq, beş aylıq döyüşdə bütün Alyaskanı tutdular və Kanadaya girdilər.
  Ruzvelt hətta Rusiyaya sülh təklif etdi, Alyaskadan imtina edəcəyinə söz verdi, lakin artıq gec idi. Müharibə şiddətli bir sürətlə davam etdi.
  1935-ci ilin qışında çətin hava şəraitinə baxmayaraq, rus qoşunları ABŞ-ın şimaldakı sərhədlərinə çatdı. Yazda döyüşlər davam etdi... Rus qoşunları bir-birinin ardınca əməliyyatlar apardılar və iyulun sonunda Kanadanın demək olar ki, hamısını ələ keçirdilər. Avqustda isə Filadelfiyanı mühasirəyə aldılar.
  ABŞ çox çətin vəziyyətdə qaldı. Lakin onlar ümidsizcəsinə mübarizə apardılar... Bununla belə, 1935-ci ilin sonunda ABŞ ərazisinin üçdə birindən çoxu artıq ələ keçirilmişdi. Qışda isə çarın uğuru daha böyük idi... 1936-cı ilin mart ayının əvvəllərində onlar Vaşinqtona və Nyu-Yorka yaxınlaşdılar.
  Apreldə isə hər iki şəhər alındı... Müharibə hələ avqusta qədər, ABŞ-ın bütün ərazisi işğal olunana qədər davam etdi.
  Sonra Meksikada bir hücum izlədi və s.
  Vilhelm II Nikolaya bütün dünyanı tamamlamağı təklif etdi. II Nikolay razılaşdı.
  1937-ci ildə bütün Latın Amerikası rus qoşunları tərəfindən tutuldu. Beləliklə, II Nikolay almanlarla dünyanın bölünməsini tamamladı. Və yalnız üç imperiya qaldı: ən böyüyü: Rusiya, sonra Alman və hətta Avstriya-Macarıstan.
  Beləliklə, Rusiya dünya hegemonuna çevrildi, amma... II Nikolay hələ də böyük çardır, lakin fanidir. 1939-cu ilin avqustunda vəfat etdi. Və yaşlı Vilhelm 1 sentyabr 1939-cu ildə Rusiyaya hücum etdi. O, dördüncü Peterin hələ yeddi yaşı da olmayan bir oğlan olmasından istifadə etmək qərarına gəldi. Və o, qərara gəldi ki, regentlər Rusiyanı idarə edərkən, ən yaxşısı zərbə vurmaqdır. İki gün sonra Avstriya-Macarıstan da müharibəyə girdi. Bütün dünya ölkələri qarşıdurmaya cəlb olundu. Yer planetinin tarixində sonuncu müharibə başlayıb.
  Silahların sayına və keyfiyyətinə görə çar ordusunun tayı-bərabəri yox idi. Rus tankları və təyyarələri hələ də dünyanın ən yaxşılarıdır.
  Və döyüşlər bunu göstərdi. Yeni istedadlı komandirlər də belədir.
  Lakin Avstriya-Macarıstan əvvəldən zəif halqaya çevrildi. Və demək olar ki, ilk gündən məğlub oldu. Çar ordusu avstriyalıları məğlub etdi, Lvovu, sonra Peremili aldı. Yalnız öz qüvvələrinin bir hissəsini Polşadan çıxarmaqla almanlar avstriyalıları tam məğlubiyyətdən xilas etdilər. Ancaq bunun da faydası az idi. Kayzer ordusunun Varşavanı ələ keçirmək cəhdi rüsvayçılıqla uğursuzluğa düçar oldu. Rus qoşunları onları iki yüz kilometrdən çox güclə geri itələdi.
  Almanlar böyük çətinliklə rus qoşunlarını dayandırdılar. Bütün qış döyüşlərdə keçdi. Yazda da döyüşlər qızışırdı. Rus qoşunları tədricən təşəbbüsü ələ keçirdilər. Onların bir neçə dəfə çox əsgərləri var idi və buna görə də yayda almanları qarşılıqlı atışmalarda o qədər yormağa müvəffəq oldular ki, təslim olmağa başladılar. Eyni zamanda, Avstriya-Macarıstana qarşı hücum başladı. Budapeşt payızda mühasirəyə alındı. Bundan əlavə, çar ordusu Kanadadakı alman mülklərini ələ keçirdi. Və 1940-1941-ci ilin qışında çar ordusu Şərqi Prussiyanı da kəsdi. 1941-ci ilin aprelinə qədər o, Oderə çatdı.
  Almanların vəziyyəti son dərəcə çətinləşdi. Vyana 1941-ci ilin mayında süqut etdi. Və yayda ruslar Alp dağlarına çatdılar və Venesiyanı azad etdilər. Almaniyanın cənub bölgələrinə daxil oldular.
  Və payızda nəhayət İtaliyanı ələ keçirdilər. Berlinə qış hücumu 30 yanvar 1942-ci ildə tutulması ilə başa çatdı. Bundan sonra artıq Afrikada bütün mülklərini itirmiş almanların müqaviməti zəiflədi. Ruslar apreldə Reynə çatdılar. Bundan sonra aprelin 22-də alman qüvvələrinin qalıqları təslim oldu.
  Beləliklə, Yer planetində son müharibə başa çatdı. Çar Rusiyasının qələbəsi və uğuru ilə başa çatdı.
  Sonrakı kosmosun fəthi idi. Hələ 1936-cı ildə ilk rus insanı kosmosa uçdu. Yer planetinin ətrafında uçdu. 1945-ci ildə isə mayın 9-da ruslar Aya endi.
  1967-ci ildə Marsa uçdular. 1969-cu ildə Veneraya. 1972-ci ildə Merkuridə. Və 1973-cü ildə Yupiterin peyklərində. Ən uzaq planet Plutonda bir adam artıq 1980-ci ildə endi. 2003-cü ildə isə bəşəriyyət tarixində Günəş sistemindən kənara ilk uçuş baş verdi. Rusiya gəmisi Alaf Centauriyə uçdu və 2018-ci ildə geri qayıtdı.
  2020-ci il üçün Rusiya hələ də müasir tibbin nailiyyətləri sayəsində heç də dərin qoca olmayan Dördüncü Pyotr tərəfindən idarə olunur. Dördüncü Pyotr səksən bir ildir hökmranlıq edir və onun hakimiyyəti dünya tarixində ən uzun müddətdir. Bilindiyi yerdə, əlbəttə ki, hökmranlığın dəqiq tarixləri.
  Bu arada dünyada hər şey həmişəki kimi sakitdir. Bir az da darıxdırıcı... İnsanlar yaxşı yaşayırlar. Düzdür, əhalinin həddindən artıq olması ilə bağlı problemlər var. Amma artıq doğum nisbətinə məhdudiyyətlər var.
  Pravoslavlıq müasirləşdi. Kahinlər qırxılmış və çiyin qayışlı forma geyindirilmişdir.
  Texnologiyanın inkişafı böyük işsizlik yaradıb. Amma bu problem də həll olunub. Hypernet inkişaf etmişdir.
  Araşdırmalar davam edir və artıq işıq sürətindən daha sürətli hərəkət edə bilən kosmik gəmilər yaradılıb. Bəli, çar Rusiyası və Romanovların nəzarəti altında olan bütün dünya üçün yaxşıdır. Bəşəriyyət tarixində bu ən şanlı sülalə.
  Ata Çar Nikolay. Yer planetində cənnət qurun!
  Dmitri Medvedev strategiyanı rədd etdi. O, rus çarları üçün bütün dünyanı fəth etdi. Strateji düşüncəsini nümayiş etdirdi. Böyük uğur qazandı və yenidən yuxuya getdi, əvvəlki kimi geyinib yuxuya getdi.
  Kuropatkin dedi:
  - Sakit ol! Yalnız sakitlik!
  General Lineviç həyəcanla qeyd etdi:
  - Zati-aliləri, indi vura bilərikmi?
  General-adyutant Kuropatkin dedi:
  - Yox! Əlbəttə yox! Bu Yapon tələsi ola bilər!
  General Lineviç cəsarətlə dedi:
  - Bu, nəhayət, bu müharibədə qalib gəlmək şansımızdır!
  Kuropatkin titrək səslə dedi:
  - Səbir, səbr və daha çox səbir!
  Lineviç daha qəzəblə etiraz etdi:
  - Ancaq Aleksandr Suvorov dedi: bir an qələbə verir!
  Kuropatkin quru mırıldandı:
  - Bura mən cavabdehəm! Və ilk növbədə ordunu xilas etməliyik. Və ümumiyyətlə, Yaponiya tezliklə buxarını qurtaracaq!
  Lineviç təklif etdi:
  "Bəlkə bir kəşfiyyat aparaq?"
  Kuropatkin könülsüz razılaşdı:
  - Siz edə bilərsiniz, sadəcə diqqətli olun!
  Lineviç aqressiv şəkildə hönkürdü:
  - Çar və Vətən adına!
  Supertank isə yaponları təmizləyirdi. Onları nokaut etdi, müxtəlif üsullarla vurdu.
  Amansızcasına atəş açan ayaqyalın Alenka prezident səlahiyyətlərini icra edəndən soruşdu:
  - Bu son əməliyyatımızdır?
  Medvedev təbəssümlə soruşdu:
  - Sən niyə belə fikirləşirsən?
  Qızılbaş qeyd etdi:
  - Yaponların daha böyük əlaqələri yoxdur!
  Samurayları mismarlayıb vuran Nataşa da razılaşdı:
  - Amma əslində Yaponiyanın mübarizə aparacaq başqa heç nəsi yoxdur!
  Medvedev bir qədər inamsız baxışla cavab verdi:
  - Yaponiya daha çox qoşun toplaya, Amerika və İngiltərədən yeni gəmilər ala bilər. Beləliklə, müharibə, etiraf edək, hələ tam başa çatmayıb!
  Samuraya atəş açan yarıçılpaq Alenka gördü:
  - Bəs Rusiya Yaponiyaya mülayim şərtlərlə sülh təklif edərsə? Biz yalnız Kuril silsiləsini alacağıq, qalan hər şey müharibədən əvvəlki kimi qalacaq?
  Prezident əvəzi razılaşdı:
  - Belə olan halda, çox güman ki, sülh olacaq!
  Marqarita qəzəblə dedi:
  - İnqilab olmasaydı, onsuz da yaponlar məğlub olardılar. Heç yerə getməzdilər!
  Ayaqyalın Nataşa, samuraylara od tökərək asanlıqla razılaşdı:
  - Əlbəttə! Heç yerə getməzdilər!
  Yaponları qabıqlarla yırtaraq sərin Alenka təklif etdi:
  - Və mikado tutaq!
  Nataşa aqressiv şəkildə ayağa qalxdı:
  - Mikadonu tutmaq? Və nə maraqlıdır!
  Marqarita gülümsəyərək dedi:
  - Bu, həddindən artıq olmazdı?
  Medvedev də şübhələrini dilə gətirib:
  - Bu çox deyil? Axı, özünü müdafiə etmək bir şeydir, etiraf edək ki, doğma rus torpaqlarında da döyüşməyən Yaponiyaya dırmaşmaq başqa şeydir!
  Çılpaq ayaqlı Alenka hıçqırdı, yenə yaponları mərmi ilə qırdı:
  Bu cür mərhəmət göstərməyə dəyərmi?
  Nataşa çılpaq barmaqlarını joystik düymələrinə basaraq başını tərpətdi:
  "Həqiqətən, bu bizə niyə lazımdır? Biz Mikadonu tuta bilərik!
  Marqaret güldü.
  - Müharibədə olduğu kimi sənin üstündəyəm! Və müharibədə, sizinlə olduğu kimi!
  Medvedev sərt cavab verdi:
  - Ölçü bilmək lazımdır! Biz təsadüfi hitlər deyilik! Tarixi ciddi və şüurlu şəkildə dəyişdirən bizik! Beləliklə, tədbirlər də daxil olmaqla bir hiss göstərmək lazımdır!
  Çılpaq ayaqlı Alenka atəş açıb oxudu:
  - Oh, ölçün, ölçün! Vəba nədir!
  Supertank aktiv idi. Artıq yüz iyirmi beş mindən çox yapon məhv edilib. Yarım qalıb.
  Nataşa təbəssümlə oxudu:
  - Bütün zorakılıq dünyasını məhv edəcəyik,
  Aşağıya və sonra
  Yeni sərin dünya quracağıq,
  Bəlaları, problemləri bilməmələri üçün!
  Çılpaq ayaqlı Alenka çox öldürücü atəşlə fısıldadı:
  - Yaxşı və ədalətli bir kral üçün!
  Marqaret təklif etdi:
  "Bəlkə bir neçə kubok çəlləkləri tuta bilərik?"
  Çılpaq ayaqlı Alenka zəhərli bir şəkildə gülümsədi:
  - Nə içmək istəyirsən?
  Marqarita mənfi şəkildə başını tərpətdi.
  - İdmançılar içki içməzlər!
  Ayaqları çılpaq Alyonka başqa bir batareyanı partladıb güldü:
  - Kiçik qablardan!
  Nataşa təklif etdi:
  - Gəl palma pivəsi içək. Daha faydalıdır!
  Və növbəti yaponları vurdu.
  Medvedev cavab verdi:
  Əvvəlcə biznes, sonra əyləncə!
  Onun prezident səlahiyyətlərinin icraçısı olub-olmaması isə bilinmir. O, həmişə əmək və narahatlıq içində deyildimi?
  Bəli, prezident səlahiyyətlərini icra edən Medvedevin ilk fərmanlarından biri Dövlət Dumasının deputatlarının maaşlarının 3 dəfə artırılması olub. Bəs deputatlar? Onlar prezident seçkilərini təxirə saldılar. Beləliklə, Rusiyada kifayət qədər uzun müddət Medvedev prezident səlahiyyətlərini icra edirdi.
  Və hətta unikal bir vəziyyətə çevrildi. Dövlət başçısı bu qədər müddət fəaliyyət göstərəndə. Və dəyişikliklər gəlmir. Daha doğrusu, Medvedevin dövründə hər şey pisə doğru dəyişdi. Sanki Putini bu qədər sevən bəxt onun xələfindən qisas almağa qərar verib. Yaxşı, ona nə olub!
  Təkmilləşdirilmiş T-95 tankı samurayları eksponent olaraq məhv etməyə davam etdi. Bu maşın öz effektivliyini göstərdi. Və kvazi maddənin çoxalmasının qəzəbinin mənfi qüvvəsi.
  Yarıçılpaq Alenka yaponlara atəş açaraq məntiqlə dedi:
  - Yenə də o qədər də düzgün deyil. Belə çıxır ki, super silahsız heç nə edə bilmərik!
  Ayaqları açıq Nataşa hirslə cavab verdi:
  - Bəzi yüksək dövlətlər Rusiyanın Yaponiya ilə müharibədə qalib gəlməsinə mane oldu. Ancaq yaxşı bir şey planlaşdırıldı, Çinin müjdələnməsi. Və çox da gözəl olmadı!
  Marqarita açıq sual verdi:
  - Bəs onda Allah necə? Niyə pravoslavlığa kömək etmədi?
  Demək olar ki, çılpaq Alenka qabıq ardınca mərmi göndərərək qeyd etdi:
  - Bu belədir! Əslində, yaponların pravoslav ölkəsi üzərində qələbəsinə icazə verin. Bu, əslində, rus inancına belə xəyanətdir!
  Yaponların üzərinə od tökən Nataşa qəzəblə dedi:
  - İmperator dini pasifist olmamalıdır. Əmrlə yaşasan böyük ölkə olmaq olarmı: sağ yanağından vurdular - sola dön!
  Sərin Alenka yaponları əzərək bununla razılaşdı:
  - Əlbəttə! Bizə pasifizm lazım deyil! Düşməninizi sevin! Bu bir əmrdir?
  Marqarita həvəslə oxudu:
  Kişi olan hər kəs döyüşçü doğulur,
  Belə oldu - qorilla daşı götürdü.
  Canlılar döyüşməyə məhkum olanda,
  Və ürəyində isti bir alov alovlanır!
  
  Oğlan yuxuda pulemyot görür,
  Axı tank onun üçün limuzindən daha gözəldir.
  Kim qəpiyi qəpiyə çevirmək istəyər -
  Doğuşdan anlayır - güc qaydaları!
  Nataşa, köpürən bir vulkanın qəzəbi ilə yaponları odla doldurdu:
  Bəli, avtomatik! Və güc əsasdır! Biz qalib olmalıyıq!
  Çılpaq ayaqlı Alenka qəzəb və qəzəblə fısıldadı və yaponları qovdu:
  - Mən qalib gəlmək üçün doğulmuşam! Və heç nə az deyil. Qələbəmiz bizim olacaq!
  Nataşa əzələli ayaqlarının çılpaq barmaqları ilə joystickin düymələrini basaraq razılaşdı:
  - Ən yaxşısı bu olardı! Biz idarə etdik, həmişə də idarə edəcəyik! Rusiyanı nəzərdə tuturam!
  Çılpaq ayaqlı Alenka , yaponları döyərək, propilikal:
  - Mən parçalanmayacağam, hökmranlıq etmək istəyirəm! Ancaq paslı maşınla deyil, bütöv bir güclə!
  Və qız Çıxan Günəş ölkəsinin son batareyasını süpürdü. O, elə gözəldir ki, dünya çempionu olmalıdır. Və heç vaxt zəifliyə və qorxaqlığa boyun əyməyin.
  Nataşa atəş açaraq mızıldandı:
  - Mən kraliça olacağam! Və ya daha yaxşısı, bir imperatriça!
  Ayaqlı Alenka sözünə davam etdi:
  - Bəs müharibə nədir, müharibə nədir, pis xala və o, qancıqdır! Amma o, gözəl oğlanlar yetişdirir, əmr edir - öz içindəki qorxağı öldürürsən!
  Marqaret razılaşaraq başını tərpətdi.
  - Düzdü, öz içinizdəki qorxağı öldürün! Düşünürəm ki, II Nikolay taxtdan əl çəkibsə, bu, qətiyyən qorxaqlığa görə deyildi!
  Yarıçılpaq Alenka qətiyyətlə bəyan etdi:
  - İndi o, təslim olmayacaq! Biz şah taxtını elə möhkəmləndirəcəyik ki, o, əsrlər boyu dayansın!
  Nataşa qışqırdı:
  - Böyük Çar II Nikolay ol! Sizi dəstəkləyirik! İnqilab olmayacaq - Böyük Rusiya olacaq!
  Nəhayət, döyüşçülər Doğan Günəş ölkəsinin ordusunun məhvi ilə başa çatdılar. İki yüz əlli mindən çox əsgər və zabiti məhv etdi. Beləliklə, Yaponiyanın demək olar ki, bütün quru qoşunları məhv edildi. Necə ki, donanma mövcud olmağı dayandırdı.
  Ayaqları açıq Alyonka təbəssümlə qeyd etdi:
  - Bəs qarışmağa dəyərdimi? Demək istəyirəm ki, çılğınlığı nəzərdə tuturdum? Rusiyaya qalib gələ bilən orduya çox da müqavimət göstərmədi!
  Nataşa əminliklə dedi:
  - Rusiya yalnız beşinci kalona görə uduzdu. Əks halda, onsuz da qalib gələcəkdik!
  Marqarita prezident səlahiyyətlərini icra edəndən soruşdu:
  - Nə edəcəyik? Qayıdacağıq, yoxsa davam edəcəyik?
  Gücünü itirən Medvedev kompüteri yandırıb dedi:
  - İndi bizə çar Rusiyasının gələcək inkişafı ilə bağlı proqnoz veriləcək. Hər şey yaxşı olarsa, qayıdacağıq.
  Xoş bir qadın səsi eşidildi;
  Yapon quru qüvvələri və donanmasının tamamilə məhv edilməsindən sonra Mikado sülh təklif etdi. ABŞ və Britaniya vasitəçi kimi çıxış etmək barədə razılığa gəliblər.
  Şərtlər Rusiya üçün əlverişli idi. Ölkə Kuril silsiləsi və Tayvanı qəbul etdi.
  Eləcə də Mançuriya, Koreya, Monqolustan üzərində nəzarət. Bundan əlavə, Yaponiya da iki yüz əlli milyon qızıl rus rublu məbləğində təzminat ödədi.
  Çar II Nikolayın nüfuzu artdı və inqilabi əhval-ruhiyyədə tənəzzül baş verdi. Ölkə sürətli iqtisadi bərpaya başladı. Zheltorossia yarandı. Çinin bir hissəsi könüllü olaraq Rusiyanın, eləcə də Koreya və Monqolustanın tərkibinə daxil oldu. Çar imperiyası böyüdü, əhalisi artdı. İqtisadi artım real tarixə nisbətən daha erkən başlamış və daha güclü olmuşdur.
  Dövlət Duması yox idi və çar hökuməti Birinci Dünya Müharibəsinə daha yaxşı hazırlaşa bilərdi. Kütləvi istehsalda dünyanın ilk yüngül tankları "Luna"-2 və dörd mühərrikli "İlya Muromets" və "Svyatogor" bombardmançıları Rusiyada meydana çıxdı. Birinci Dünya Müharibəsi hələ də başladı, lakin Rusiya üçün daha uğurlu oldu.
  Çünki kralın daha çox əhalisi, iqtisadiyyatı və ordusu var idi. Bəli və daxili mövqe daha güclüdür. Dövlət Duması yoxdur - üsyan və hərbi çevriliş ocağı.
  Müxtəlif uğurlarla, lakin ümumiyyətlə, Rusiyanın təşəbbüsü ilə və döyüşlərin əksəriyyətində qalib gələn müharibə 1915-ci il noyabrın 7-də Almaniyanın təslim olması ilə başa çatdı. Avstriya-Macarıstan parçalandı və bölündü. Qalisiya və Bukovina Rusiya əyalətləri oldu. Krakov və ətraf torpaqlar, Şərqi Prussiyanın bir hissəsi olan Poznan, Danziq kimi Polşa krallığına daxil oldu. Və Klaypeda Baltik əyalətinə qoşuldu. Çexoslovakiya Rusiyanın tərkibində bir krallıq kimi meydana çıxdı.
  Rumıniya Transilvaniyanı ilhaq etdi. Macarıstan müstəqil bir krallığa çevrildi, lakin Rusiyanın himayəsi altında və Çar Nikolay həmkarı idi. Avstriya çox kiçik bir ölkəyə çevrildi. Yuqoslaviya həm də Rusiyanın himayəsi və həmkarı II Nikolayın himayəsi altında yarandı.
  Türkiyə dünyanın siyasi xəritəsindən silinib. İraq və Fələstin İngiltərənin, Suriya Fransanın, Kiçik Asiya və İstanbul Rusiyanın əyalətləri oldu. Beləliklə, Rusiya ərazisini yenidən artırdı. Amma bununla da bitmədi. Sonra fransızlar və ingilislərlə birlikdə Səudiyyə yarımadası fəth edildi. Sonra Rusiya və İngiltərə İran və Əfqanıstanı böldülər. Şimal və mərkəz Rusiya əyalətlərinə, cənub isə Britaniya koloniyasına çevrildi.
  Dünya sabit görünürdü. Müharibə yalnız Çində davam etdi. Lakin 1929-cu ildə Böyük Depressiyaya səbəb olan ciddi iqtisadi böhran başladı.
  Rusiyada inqilabi əhval-ruhiyyə yenidən güclənirdi. Tətillər və etirazlar başladı. Lakin böhran o qədər də güclü deyildi. Xüsusilə 1931-ci ildə Yaponiya ilə müharibə yenidən başladı.
  Samuray qisas almaq istəyirdi. Amma bu rus ordusu hər cəhətdən güclü idi. Admiral Kolçak isə parlaq dəniz komandiridir.
  Yaponiya nəinki məğlub oldu, hətta ələ keçirildi. Çar II Nikolay 1932-ci ilin fevralında rəsmi olaraq Yaponiya imperatoru Mikado kimi tac aldı. Beləliklə, Rusiya daha da genişləndi. Və demək olar ki, bütün Çini ilhaq etdi.
  Həm əhali, həm də ərazi baxımından Rusiyanın tayı-bərabəri yox idi. Üstəlik, Britaniya İmperiyası zəifləyirdi. Hitler 1933-cü ildə Almaniyada hakimiyyətə gəldi, amma Rusiyaya qarşı nə edə bilərdi. Eybi yoxdur. Çar II Nikolay 1937-ci ildə çox uğurlu bir hökmranlıq nümayiş etdirərək vəfat etdi, İvan Dəhşətlidən sonra ikinci ən uzun sürdü. Və ərazi və əhali baxımından rekord qıran fəthlərlə.
  Ancaq kralın şəxsi həyatında hər şey nəticə vermədi. Varis Aleksey gənc öldü. Kiçik qardaş Mixail qeyri-bərabər evliliyə görə Rusiya taxt-tacı hüququndan məhrum edildi.
  Tacı bir il yaşamadan 1938-ci ildə vəfat edən Kirill Romanov əvəz etdi. Və onun oğlu Vladimir Üçüncü yeni kral oldu. O, tac taxdı və monarx 1992-ci ilə qədər xoşbəxtliklə hökmranlıq etdi. Və Rusiya müstəmləkələri əvvəlcə Almaniya ilə birlikdə Fransa və İngiltərədən aldı. Sonra Almaniyanı fəth etdi. Və sonra bütün dünya. Bir sözlə, 1992-ci ildə yeni çar George Birinci dünya imperatoru oldu.
  Medvedev baxışı tamamladı və dedi:
  - Bu kainat üçün kifayət qədər görünür! Biz qayıtdıq!
  Və dördü də qışqırdı:
  - Çar II Nikolaya həmd olsun!
  . ARALIQ EPİLOQ
  Medvedev zəngdən ayıldı... Ona məlumat verildi ki, Zelenski artıq Rusiya və Ukrayna prezidenti kimi andiçmə mərasimi keçirib. Və deyirlər ki, Dmitri Anatolyeviç, ofisdən çıxmaq vaxtıdır.
  Medvedev könülsüz itaət etdi. Çölə çıxmazdan əvvəl təraş və vanna qəbul etdi.
  Sonra ofisdən çıxdı. Onu xüsusi maşınla aparıblar. Yolda dedilər ki, ən yaxşısı Medvedevin Kanar adalarına uçaraq orada dincəlməsidir.
  Və Zelenski inauqurasiyasından daha bir şou göstərdi. Həmişə olduğu kimi atəşfəşanlıq və atlamalarla rəngarəng. İnauqurasiya günü Kiyevdəki stadionda Vitali Kliçko Maykl Taysonla döyüşüb. Məşhur amerikalı boksçu böyük pul problemlərinə görə döyüşə razılaşıb. Kliçko bütün on iki raundda üstünlük təşkil etdi, lakin Taysonu diplomatik yolla nokaut etmədi.
  Formal olaraq dünya çempionunun minor versiyalarından biri oynanıldı.
  Bundan sonra Vitali Kliçko almaz kəmərlə mükafatlandırılıb.
  Vladimir Zelenskiyə dünyanın bütün ölkələrindən, o cümlədən Çindən təbriklər gəlib. Üstəlik, Səmavi İmperiyada xalq iğtişaşları gücləndi. İnsan tək çörəklə yaşamır. İnsanlar demokratiya və azadlıq istəyirdilər. Çin Kommunist Partiyasının despotizmi yorulub, hamı azadlıq istəyirdi.
  Zelenski məhz belə bir simvola çevrilib. Demokratik gücün simvolu, Putin dövründə gizli xidmətlər diktaturasının süqutundan sonra.
  Zelenski dəyişikliklər, iqtisadiyyat və yeni nailiyyətlər haqqında çox danışdı. Rusiyada artıq baş nazir postu uğrunda rəqabət aparılıb. Bir neçə min müraciət edən var idi. Seçim prosesi çox gərgin keçdi. Və əla görünürdü.
  İndiyə qədər hər şey olduqca rəvan gedir. Zelenski inauqurasiya mərasimində hətta salto da etdi. O, alqışları pozdu. Sonra o, xarici dillər üzrə biliklərini nümayiş etdirib. O, çox aktiv və cəld hərəkət edirdi.
  Nəhayət, Zelenski daha bir neçə çıxış edib.
  Daha sonra andiçmə mərasimindən sonra kadr qərarları qəbul edildi. Hökumətdə çoxlu dəyişikliklər, yeni simalar.
  Əsl "dəmir xalq komissarları" seçimi var idi. Rusiyada kadr inqilabı baş verirdi.
  Zelenski elə ilk günlərdə çoxlu fərmanlar verdi. Gecə və səyahət nöqtələrində spirtli içkilərin satışına icazə verilir. Varlılar üçün yeni vergilər tətbiq etdi. Deputatların və hakimlərin toxunulmazlığı aradan qaldırıldı. Artan çıxış. Çinlə ticarətdə rüsumlar tətbiq edildi.
  Belarusda Rusiyaya birləşmək üçün referendum keçirilib. Bu da Zelenskinin ləyaqətindən irəli gəlirdi. Belarusluların əksəriyyəti Rusiya ilə birləşməyi dəstəklədi.
  Zelenski Medvedevin yamaqları çox qaldırdığından təəssüfləndiyini bildirsə də, inflyasiyanın sakitləşəcəyinə söz verib. Və pis bir şey olmayacaq.
  Həqiqətən də qiymət artımı tezliklə dayandı. Və Rusiya iqtisadiyyatı yüksəldi. Qafqazda isə yaraqlıların çıxışları birtəhər səngidi. Çox sakitləşdi.
  Zelenski nəhayət Rusiyanın baş naziri postuna namizəd təklif edib. O, otuz iki yaşlı elmlər doktoru Aleksey Bolşakov oldu. Müsabiqədə kifayət qədər inamla qalib gəldi. Və o, Rusiya tarixində ən gənc baş nazir oldu.
  Medvedev Kanar adalarına tətilə uçdu və keçmiş prezidentin təqaüdünü aldı, sadəcə əyləndi. İndiyə qədər onun heç bir problemi olmayıb. Lakin Şoyqu dövlət çevrilişinə cəhddə ittiham edilərək həbs edilib. O nə istəyirdi?
  Başqa həll yolları da çox idi... Amerikada qırx bir yaşlı demokrat qadın qalib gəldi. Beləliklə, hakimiyyət dəyişdi. Və bir qadın hakimiyyətə gəldi və ABŞ tarixində ən gənc namizəd oldu. Tramp dövrü bitdi . Ancaq Rusiya ilə dostluq yalnız çiçəklənməyə başladı. Təbii ki, diktator Çinə qarşı ABŞ və yeni Rusiya imperiyası indi dost idi.
  Zelenski hətta referendum keçirdi və başqa bir ad təqdim etdi: əvəzinə Rusiya - Kiyev Rusı. Bu da çox şey dedi. Belarus federasiyaya qoşuldu. Və imperiyanın dirçəlişi başladı... Demokratik əsaslarla.
  ABŞ-ın yeni qadın prezidenti Trampın Çini sevməməsini miras aldı və özünü koalisiya quruculuğuna həsr etdi. Kiyev Rusı Zelenskinin dövründə iqtisadi cəhətdən uğurla inkişaf etdi. Rusiya Çini bir qədər geridə qoydu. Sonra NATO-ya üzv oldu. Tezliklə Qazaxıstanda rusiyayönlü hökumət hakimiyyətə gəldi və ittifaq dövləti yarandı. Orta Asiya ruslar tərəfindən Çindən sıxışdırıldı. Qarşıdurma getdikcə artırdı.
  Zelenski anti-Stalin və anti-Putin kampaniyasına rəhbərlik edirdi. Stalini və Putini Medvedevin verdiyi bütün mükafatlardan məhrum etdi.
  Ancaq hər şey sakit keçdi. Baxmayaraq ki, kommunistlər etiraz etdilər. Mitinqlərə getdilər.
  Və orada Lenin nəhayət Mavzoleydən çıxarıldı. Çoxları üçün belə bir sevinc. Pravoslav Kilsəsi isə rus çarları II Aleksandrı və İvan Qroznı müqəddəslər kimi müqəddəs saydı. II Nikolayın abidələrinin sayı da artdı.
  Çarizm və qərbçilik bir növ dəb halına gəldi. Avropaya yaxınlaşdılar, xaricilər çoxlu yazılar almağa başladılar. Rusiya Qərb dünyasının bir hissəsinə çevrilib və Trampın gedişindən sonra qloballaşma prosesi güclənib. Və Çin təcrid vəziyyətinə düşdü və daxili qarışıqlıqla üzləşdi.
  Eyni zamanda Zelenski Slavyan imperiyasında doğum nisbətini artırıb. Nəhayət, çoxdan vəd edilən Aya uçuş baş tutdu. Və hər şey bir növ gözəl oldu.
  Rusiya ilə ABŞ, daha dəqiq desək, Kiyev Rusiyası ilə Amerika arasında müttəfiqlik əlaqələri quruldu.
  Və qarşıdurma getdi. Dünya getdikcə daha qlobal və təhlükəsiz olub. Baxmayaraq ki, müharibələr olub. Kiyev Rusı ABŞ-la birlikdə Liviyada əməliyyat keçirərək islamçılara son qoydular. Sonra Yaxın Şərqi sıraladıq, orada Amerika ilə birlikdə bazalar yaratdıq. Kiyev Rusiyası və ABŞ birlikdə dünyanı əyməyə və Çini Afrikadan sıxışdırmağa başladılar. Və burada müharibələr olmadan edə bilmərik. Və yerüstü əməliyyatlar da.
  Və Kiyev Rusı və ABŞ-ın hava zərbələri birgə həyata keçirilib.
  Tədricən çinlilər dünyanın hər yerindən sıxışdırılıb çıxarıldı. Və Səmavi İmperiya dərin iqtisadi və siyasi böhrana düşdü.
  Və Kiyev Rusı getdikcə daha çox çiçəkləndi.
  Rusiya əvvəllər belə iqtisadi artım templərini heç vaxt bilməmişdi. Və o Çin dağıldı - Kiyev Rusu yüksəldi. Və sürətlə böyüdü.
  Çukotkaya dəmir yolu rekord müddətdə tikildi. Hansı ki, özlüyündə çox gözəldir.
  Və Alyaskanın altında tunel qazdı. Amerikalılar da Rusiya ilə əlaqə yaratmaq üçün dəmir yolu çəkməyə başladılar. Dehliyə də dəmir yolu çəkilirdi... Eyni zamanda Orta Asiyanı suvarmaq üçün Sibirdən kanallar qazılırdı.
  İrana qarşı ABŞ və Kiyev Rusunun birgə əməliyyatı keçirilib. Və sağlam dünyəvi rejim quruldu. Bundan sonra Xəzər dənizindən Fars körfəzinə kanal qazmağa başladılar.
  NATO ərəb ölkələrini də əhatə etməklə genişləndi. Səudiyyə Ərəbistanında parlament var. Qadınlar çadranı çıxarmağa başladılar. Dünyəvi dövlət quruculuğu başladı.
  Rusiya mətbuatında hamı Putini ekstremizmə görə danlayıb, az qala Rusiyanı Çinin müstəmləkəsinə çevirdiyinə görə üzərinə palçıq töküb, amma şükür ki, vaxtında dünyasını dəyişib. Onlar da daha sərt sözlər deyirdilər. Amma Medvedev yenə də cinayət işi qaldırıb. Və bir deyil.
  Stalin Kreml divarından çıxarıldı. Lenin məqbərədən xeyli əvvəl.
  Çox şey dəyişdi və dövlət rəmzləri. Bir neçə yeni bayraq növü var. O, Rusiya bayrağına sarı əlavə edib, mavi rəngi isə mavi rənglə əvəzləyib.
  Bu da maraqlı idi. Gerb dəyişdi... Pul islahatı da oldu. Onlar nisbətə görə pul dəyişdirdilər: birdən minə. Kiyev Rus rublunun qızıl standartı ortaya çıxdı. Eyni zamanda yeni, köhnə pullar meydana çıxdı - bir qəpik - yarım qəpik və bir qəpik - dörddə bir qəpik.
  Hamısı qaydasında...
  Titullar da canlanmağa başladı... Şahzadələr, baronlar, qraflar, markizlər, hətta hersoqlar da meydana çıxdı. Xüsusilə, Zelenski hersoq oldu. Moldova da Kiyev Rusunun tərkibinə daxil oldu. Artıq kralın seçilməsi ilə bağlı söhbətlər gedir.
  Lakin Zelenski Kiyev Rusunun prezidentini yalnız xalqın seçəcəyini söylədi. Və iki müddətdən çox deyil.
  Üstəlik, Zelenski Rusiya prezidentinin səlahiyyət müddətini 6 ildən 5-ə endirib. Düzdür, Zelenski ilk müddətini altı il keçirdi.
  Bu vaxta qədər o, Orta Asiyanın Rusiyaya birləşdirilməsini başa çatdırmışdı. Və SSRİ-nin sərhədlərini bərpa etdi. Yalnız Baltikyanı ölkələr işğalsız qaldı.
  Lakin amerikalılar hələ ki, ondan əl çəkmək istəmirdilər. Beləliklə, Orta Asiya və Qafqazı verdilər.
  Qafqazda Ermənistanla Azərbaycan arasında yeni müharibə başladı. Və çox ağır addımlarla getdi. Beləliklə, Rusiya bu respublikaları işğal edib, onların qoşulması üçün referendum keçirə bildi.
  Beləliklə, Zelenski Kiyev Rusunu genişləndirərək Qafqazı geri aldı. Böyük tutaq ki, o, fatehdir. Üstəlik, bir demokrat ... Onun imperiyası daha da genişləndi ...
  Beləliklə, Əfqanıstan artıq ikinci hökumət dövründədir və İranın bir hissəsi Rusiyanın bir hissəsi oldu.
  ABŞ-da bir qadın prezident də ikinci müddətə namizədliyini irəli sürdü. İndiyə qədər iqtisadiyyatda uğur qazanıb, ən əsası isə Çini sıradan çıxarmağı bacarıb. Nə böyük qələbə. Bəli və Kiyev Rusı indi Zelenskinin rəhbərlik etdiyi müttəfiqdir.
  Amma təbii ki, Rusiyanın gücü çox sürətlə artır. Artıq İraqın şimalını özünə birləşdirib.
  Borzo davranır. Kievan Rus böyümə baxımından dünyada birinci ölkə! Və əhalinin sayına görə ABŞ-ı geridə qoyub. Onsuz da Amerikada Rusiyanın həddən artıq güclənib-güclənmədiyini səbirsizliklə izləyirlər?
  Üstəlik, Kiyev Rusunun imperiyası genişlənir. İndi Baltikyanı ölkələr onun nəzarətində idi. Bəli, bu, amerikalılar üçün həqiqətən böyük problemdir. Zelenski artıq SSRİ-nin bütün keçmiş ərazilərini toplayıb.
  Və rus çarı kimi cənuba doğru genişlənmə davam edir. İran və İraq artıq bütünlüklə Kiyev Rusunun tərkibinə daxil olublar. İkinci müddətə isə Zelenski asanlıqla və birinci turda seçildi.
  Prezidentliyə namizədlər çox olsa da, seçkilər demokratik keçdi.
  Zelenski deyib ki, o, Lukaşenkodan nümunə götürüb ömürlük hökmranlıq etmək fikrində deyil. Üstəlik, Lukaşenkonun yoxa çıxma şəraiti də aydınlaşdırılmayıb. Ola bilsin ki, o, sadəcə olaraq həm Rusiya, həm də Qərb üçün lazımsız olub. Və o yoxa çıxdı... Amma Zelenski ancaq güclənir. Həqiqətən də, onun hökmranlığı uğur baxımından özündən əvvəlkiləri və Böyük Pyotru kölgədə qoyur.
  Əslində, hər kəs SSRİ-nin ərazisini, üstəlik Əfqanıstan, İran, İraqı bərpa etmək iqtidarında deyil.
  Lakin Zelenski bununla kifayətlənmir. İndi həm Polşa, həm də Finlandiya silah altındadır - axı onlar da bir vaxtlar çar imperiyasının bir hissəsi olublar. Doğrudan da, bu ölkələrdə referendumlar keçirilir və onlar könüllü olaraq Kiyev Rusiyasına daxil olurlar.
  Elmi sahədə də irəliləyişlər var. Çoxdan gözlənilən Marsa uçuş baş tutub. Rus kosmonavtları oraya endi. Torpağı götürüb bayraq qoydular, bu, böyük zəfər idi.
  Eyni zamanda Kiyev Rusu əcdadlarından Port-Arturu Çindən aldı. Və Çində vətəndaş müharibəsinin başlamasından istifadə edərək Mancuriyanı da himayəsinə götürdülər.
  Eyni zamanda Kiyev Rusu Türkiyənin bir hissəsini özünə birləşdirdi. Versal müqaviləsi ilə Rusiyaya verilmiş o torpaqlar. Bu da çox güclü bir hərəkət idi. Zelenski Kiyev Rusunu imperiya kimi daha da genişləndirdi. İqtisadiyyat baxımından isə birinci yerə çıxdı - ABŞ-ı ötdü.
  Yaxşı, Çin vətəndaş müharibəsi kabusuna qərq olub və artıq parçalanmağa başlayıb.
  Kiyev Rusu güclü bir ölkəyə çevrildi. Zelenskinin ölkə daxilində populyarlığı o qədər artdı ki, insanlar Vladimirə getməməsi üçün diz çökərək dua etməyə başladılar. Yüz minlərlə insan toplaşıb.
  Zelenski, istisna olaraq, Kiyev Rusının rəhbəri olaraq daha üçüncü müddətə namizədliyini irəli sürməyə icazə verən referendum keçirdi.
  ABŞ-ın yeni lideri var. Respublikaçı oldular. Artıq o qədər də gənc deyil - Zelenskidən yaşlı. Beləliklə, Kiyev Rusiyası ilə ABŞ arasında münasibətlər yenidən pisləşməyə başladı. Onsuz da Zelenskinin gücləndiyi zaman Rusiyanı incidir. Onlar xatırladıblar ki, Ukrayna hakimiyyəti ilə birlikdə bu, Zelenskinin dördüncü müddətidir.
  Deyirlər ki, Rusiya prezidentinin səlahiyyətləri azalmayıb. Zelenskinin etdiyi yeganə şey konstitusiyaya dəyişiklik etmək olub, ona görə Dövlət Dumasının ayrı-ayrı nazirin üçdə iki səslə və ya iki dəfə etimadsızlıq səsverməsi ilə sadə səs çoxluğu ilə vəzifədən azad etmək hüququ var.
  Və o zaman da bu düzəliş o qədər də əhəmiyyətli deyil, çünki prezident bütün nazirləri təyin etmək və hökumətin strukturunu müəyyənləşdirmək hüququnu özündə saxlayıb. Dövlət Dumasında isə Zelenskinin tərəfdarları konstitusiya çoxluğuna malikdir.
  Daha əhəmiyyətlisi Federasiya Şurasına birbaşa seçkilərin tətbiqi, eləcə də məhbusların səsverməsinə icazə verilməsi idi.
  Amma ümumilikdə prezidentin səlahiyyətlərinin məhdudlaşdırılması bununla bitdi. Qubernatorları vəzifədən azad etmək hüququ qorunurdu. Və qanunvericilik sahəsində hətta genişləndi.
  ABŞ-da onlar Zelenskini avtoritarizmdə və Xalqın xidmətçisi partiyasının ştatda demək olar ki, bütün postlara nəzarət etməkdə ittiham etməyə başladılar. Liberal Demokrat Partiyası və Rusiya Federasiyası Kommunist Partiyası mövcud olmağı dayandırdı. Partiya var idi - soldan "Ədalətli dünya". Liberal Demokrat Partiyasının əvəzinə Rusiya Patriotları meydana çıxdı. Amma Xalqın Qulu Partiyası tam üstünlük təşkil etdi.
  Bəzi islahatlar kilsəyə də təsir etdi. Pravoslavlıq İslama yaxınlaşaraq dörd arvad almaq hüququnu qanuniləşdirdi. İkonlara yanaşma bir qədər dəyişdi, protestantlıqla yaxınlaşdı. Onlar daha çox deməyə başladılar: Allah birdir və sadəcə olaraq Allaha ibadət edən insanlar layiq deyillər.
  Eyni zamanda, Üçlük qeyri-bibliya simvolu kimi ləğv edildi və sadəcə insanlar üçün anlaşılmaz idi.
  Və təqdim etdilər: Allah birdir, Ata Allahdır. Oğul Allah termini isə İncildə yoxdur. Bundan əlavə, heç bir termin yoxdur: Allah Müqəddəs Ruhdur. Elə isə niyə dini sadələşdirməyək.
  Üstəlik, çarmıxda asılan tanrı özünə inam yaratmır. Özünü qoruya bilmədisə, insanları necə qoruya bilər? Bir sözlə, tövhidə keçdilər. İncilin özü isə qədim slavyan mifləri ilə qarışmışdı. Veles İncili ortaya çıxdı.
  Ateizm də güclənib - deyirlər, insan nağıllarına qapılmaqdan əl çəkin. Bizim bir planetimiz var və bu, insanların möcüzəyə, xüsusən də dünyanın sonuna inanmasına ehtiyac duymur.
  Dünyanın sonu olmayacaq və olmamalı da. Bəşəriyyət bir kosmik imperiyaya çevrilməli və qalaktikanın ən kənarına çatmalıdır. Bəs qalaktikalar? Daha çox kainat kimi. Və kainatın kənarına çatdıqdan sonra kainatın başqa bir hissəsinə gedin. Axı saysız-hesabsız kainatlar var. Beləliklə, bir kainatdan digərinə uça bilərsiniz. Və zaman keçdikcə özünüzü yaratmağı öyrənin! Və praktiki olaraq kosmosda yeni, ölçüyəgəlməz kainatlar olacaq.
  Yer planeti isə sadəcə bəşəriyyətin beşiyidir. Gələcəkdə kainatların sekstilyon dərəcəsində və kosmosun daha da genişlənməsini və fəthini dayandırmadan sekstilyonluq bir imperiya olacaq.
  Kiyev Rusunun rəhbəri və prezidenti Vladimir Zelenski isə planetin üzərində parlaq ümid günəşi kimi yüksəlir!
  Və onun gələcəyi və Kiyev Rusunun gələcəyi - parlaq olsun!
  
  SSRİ MÜTTAFİQLƏRSİZ DÖYÜŞƏNDƏ FORMAYOR
  Beləliklə, 1943-cü il yanvarın 1-dən müttəfiq qüvvələri dayandıran qarşısıalınmaz bir təsir başladı. Rommelin döyülən korpusu Liviya ilə sərhəddə dayandı. Və nasist Almaniyasının bütün bombardmanları dayandı. Londona doğru uçmaq cəhdləri də uğursuzluğa düçar oldu. Alman təyyarələri qəzaya uğramadı, geri atıldı. Əvvəllər görünməmiş bir möcüzə baş verdi, dünyanın teomagik güclə bölünməsi.
  Ancaq əvvəlcə bu almanlara o qədər də kömək etmədi. Stalinqrad, daha doğrusu Paulusun içindəki qruplaşma, bəlkə də, artıq xilas ola bilmədi. Sovet qoşunları inamla irəlilədilər. Voronej boyunca və digər istiqamətlərdə hücum uğurla həyata keçirildi. Demək olar ki, real ifadədə olduğu kimi, Qırmızı Ordu Kursk, Belqorod, Xarkovu azad etdi.
  Bununla birlikdə, Rommelin sərtləşmiş bölmələrinin Afrikadan köçürülməsindən və real tarixdə də faydasız olaraq Əlcəzair və Tunis səhralarına atılan qüvvələrdən sonra Mainstein-in məşhur əks-hücumları nəzərəçarpacaq dərəcədə gücləndi. Çünki orada daha çox alman qüvvələri, xüsusən də aviasiya iştirak edirdi.
  Bəli, Saharada heç bir faydası olmayan otuz yeni "Pələng"in heç də artıq olmadığı ortaya çıxdı.
  Burada real tarixlə ilk əhəmiyyətli uyğunsuzluq baş verdi. Mainstein dörd gün əvvəl əks hücuma keçdi və daha çox güclə daha sürətli irəlilədi. Doqquz gün əvvəl Xarkov geri alındı, Belqorod on iki və hərəkətdə idi və ən əsası, real tarixdə Fritzlərə tabe olmayan Kursk alındı.
  Alman qüvvələrinin sayı əhəmiyyətli oldu. Almanlar həmçinin Fransadan köçürülmüş ehtiyatlardan, praktiki olaraq bütün döyüşə hazır tank bölmələrindən və əsas aviasiyadan istifadə etdilər. İstəsəniz də, istəməsəniz də, Luftwaffe-nin demək olar ki, yarısı Qərb Cəbhəsi tərəfindən yayındırıldı, buna görə də düşmənə havada əhəmiyyətli qüvvələr əlavə edildi. O, bunu oraq zərbəsinə bənzəyən almanların əks-hücumunun gedişində söylədi.
  Bəli və Mainstein real tarixdə sovet generallarını üstələdi, amma burada onun iyirmi diviziyası daha çox quru qoşunları və resursların konsentrasiyasını nəzərə alaraq üç dəfə çox təyyarə var. Və Focke-Wulf düzgün istifadə ilə heç də pis deyil: sürət yüksəkdir, silahlar güclüdür. Əhəmiyyətli olan F-190-ın say üstünlüyü ilə daha təsirli olmasıdır. Güclü silahları bir qaçışda bir təyyarəni vurmağa imkan verdiyindən və o, dalışın yüksək sürətinə görə qaça bilər.
  Sovet qoşunları taktiki məğlubiyyətə uğradılar və Kurskdan çıxdılar, çoxlu əsgər və zabitlər mühasirəyə alındı. Bəziləri qismən öldü, bəziləri azlıqda əsir düşsə də, bir çoxları öz avadanlıqlarının həqiqətini itirərək qaçdı.
  Sovet qoşunlarına böyük ziyan dəydi və onların hücumu dayandırıldı. Lakin alman tankları yazın əriməsi səbəbindən uğurunu davam etdirə bilmədilər.
  Müvəqqəti qüvvələr balansı var idi.
  Bununla belə, müharibəyə yeni bir qüvvə də girə bilər: Yaponiya. Samurayların da əlləri açılmışdı. Amerika mövcud deyil, amma hücum da etmir. Düzdür, Yaponiyanın güclü quru ordusu Çinə təzyiq göstərdiyi halda. Burada Çan Kay-şek çox çətin vəziyyətə düşdü. Ya da yaponlarla danışıq aparmağa çalışın, ya da vuruşun, amma artıq ABŞ, İngiltərə və digər ölkələrdən pul və silah dəstəyi almır.
  Təbii ki, almanlar düşmən qüvvələrinin bir hissəsini şərqdən yayındırmaq üçün ikinci cəbhə açmağa can atırdılar. Bununla belə, onlar ciddi itkilər verdilər. Xüsusilə Stalinqrad çox güc aldı. Sovet qoşunları da çox itki verdi və qoşunların bir hissəsi Xarkov və Kursk ciblərinə düşdü.
  Nasistlər silah istehsalını artırdılar. Bombardmanların olmaması səbəbindən Fritz tankların istehsalını daha böyük bir rəqəmlə, eləcə də təyyarələrlə artıra bildi. Bombalama nasistlərə inanıldığından daha çox mane oldu. Üstəlik, real tarixdə Almaniya avadanlıq istehsalını əsasən iqtisadiyyatın müharibə şəraitində yenidən qurulması və qul əməyindən getdikcə daha aktiv istifadə hesabına artırdı, nəinki zəif bombardman edildiyi üçün.
  Almanlar gözlədi və müasir texnologiyaya arxalanaraq yeni tanklar qurdular, ekipajlar hazırladılar. Eyni zamanda, sual açıq qaldı, hücuma haradan başlamaq lazımdır? Kursk qabarıqlığı artıq yox idi. Və bu təbii bir çəngəldir. Beləliklə, almanların özləri və Hitler tərəddüd etdilər. Leninqradı fırtına ilə almaq fikri var idi. Baxmayaraq ki, bu halda güclü istehkamları yarmaq lazım gələcək.
  Alman generalları yenidən Stalinqrada getmək istəmirdilər. Ancaq seçim, açığı, geniş deyil. Bu, Moskvanın özünə hücum etməkdir. Faşist liderləri arasında ciddi fikir ayrılıqları yarandı. Mainstein, Quderian və Rommel hətta o mənada danışdılar ki, heç hücum etməmək daha yaxşıdır, amma qoy ruslar özlərini soxub tələyə salsınlar.
  Taman yarımadasından və Rostov-na-Dondan hücuma başlamaq üçün nəzərdə tutulmuş alternativ plan, bu yaxşı möhkəmləndirilmiş şəhəri Fritz müdafiə etdi, Balkan qrupundan əlavə qüvvələr köçürüb, işğalçı qoşunlarını Bolqarıstan və İtalyan qoşunları ilə əvəz etdi.
  Qoşunların yaxınlaşan istiqamətlərdə yarılması əməliyyatı bəyənən fürer bu plana getdikcə daha çox meyl edirdi, lakin həyata keçirməkdə tərəddüd edirdi. Xüsusilə, Panther tankı şıltaq oldu və tez-tez xarab oldu, buna görə də təkmilləşdirilməli idi. Ekipajın əlavə təliminə icazə verin. Və fürer daha çox "Pələnglər" möhürləmək istədi.
  Stalin sonda bundan bezdi. İkinci cəbhəni Çinin cənubunda böyük irəliləyiş əldə etmiş, quru ordusu artıq yeddi milyon əsgəri və Üçüncü Reyxin artan hərbi potensialı haqqında məlumatı ötmüş Yaponiyanın açacağından qorxaraq, özü də Kurskda hücum əmri verdi və Donbas istiqamətləri. Hitlerin tərəddüdləri, fürerin yüzlərlə "pələng" və "pantera" ilə diviziyalar yaratmaq istəyi öncülliyə səbəb oldu.
  Lakin 1943-cü il iyulun 7-də hücuma başlayan sovet qoşunları öz güclərində həlledici üstünlüyə malik olmadılar. 6,6 milyon sovet əsgər və zabitinə qarşı 5,56 milyon alman əsgəri, bir milyon iki yüz əlli minə yaxın peyk əsgəri hərəkət etdi. Mussolini, qərbdən və cənubdan hücum təhlükəsi aradan qalxdıqdan sonra şərqdə italyan qoşunlarının sayını xeyli artırdı. İspan bölmələrinin sayı da artdı. "Könüllülər" və Salazar bir bölmə göndərdi. Fransız legionları, rumınlar, daha fəal macarlar, albanlar və Avropanın hər yerindən SS-dəki xarici diviziyalar da döyüşürdülər.
  Beləliklə, sovet ordusunun sayı üstün deyildi, lakin koalisiyanın heterojenliyi düşmən qüvvələrinin keyfiyyətini aşağı salırdı. Tanklarda və artilleriyada Qırmızı Ordu müəyyən bir say üstünlüyünə malikdir. Amma indiyə qədər, bəlkə də, "Pələnglər" və "Panteralar" atəş gücü və zireh baxımından hələ də rəqibinə bərabər ola bilməyiblər. Bəli və T-4, silahın atəş gücündə T-34-76 üzərində üstünlük qazandı. Ancaq digər tərəfdən, SSRİ-nin raket artilleriyası var və almanlar, xüsusilə qaz atıcılarında inkişafların olmasına baxmayaraq, bu yaxşı inkişaf etməmişdir.
  Aviasiyada təxmini ədədi paritet. Alman qırıcıları ME-109 "G", Focke-Wulf, lakin silahlanma və sürət baxımından sovet təyyarələrindən daha güclüdür, lakin manevr qabiliyyətinə görə bir qədər zəifdir. Almaniya, təəssüf ki, daha təcrübəli və məhsuldar aslara malikdir. Yu-188 bombardmançı təyyarəsi bəlkə də uçuş xüsusiyyətləri baxımından PE-2 və TU-3-dən daha yaxşıdır. Və Yu-288 xidmətə girməyə başladı. Düzdür, o, ME-309 kimi yenicə kök salmağa başlamışdı.
  Ancaq hər halda, güc baxımından heç bir üstünlüyü olmayan Qırmızı Ordu düşmənin hazırlanmış müdafiəsinə qarşı hücuma keçdi. Və inadkar müqavimətlə qarşılaşdı. Ancaq sovet qoşunları itkilərdən asılı olmayaraq, hücumda iddialıdırlar, irəli dırmaşdılar. Baxmayaraq ki, orta tərəqqi sürəti aşağı və gündə bir-iki kilometr idi. Düşmən çaxnaşdı və yenidən içəri qazmağı bacardı. Sürət buna baxmayaraq qəhrəmancasına irəliləyiş davam edirdi. Avqustun ortalarına qədər ağır itkilər bahasına Sovet qoşunları yüz kilometrə qədər irəlilədi, Kurska yaxınlaşdı, şəhərin özü üçün inadkar döyüşlərə başladı və həmçinin Belqoroda yaxınlaşdı.
  1943-cü il avqustun 19-da Yaponiya tərəddüdünü dəf edərək Uzaq Şərqdə cəbhə açdı. Bu vaxta qədər bir sıra məğlubiyyətlərə uğrayan Çan Kay-şek rejimi samuraylar üçün əlverişli sülhə getdi. Yaponlar mühüm kommunikasiyalara nəzarəti ələ keçirdilər və zəif təşkil olunmuş, lakin çoxlu sayda Çin qoşunları ilə ağır partizan müharibəsi aparmaq ehtiyacından qurtulmuşdular. Lakin Çan Kay-şek Mao Zedunun Qırmızı Ordusu ilə müharibədə dəstək vəd edildi. Yaponiyada artıq SSRİ ilə müharibə aparmaq üçün bütün imkanlar var. Və yağışlı payızı və sərt Sibir qışını gözləməməyə qərar verdilər. Hələ 1941-ci ildə Hitlerin ABŞ-a müharibə elan etməsini demirəm, lakin samuraylar onu dəstəkləmirdilər. 1942-ci ildə ikinci cəbhənin açılması faşistləri Stalinqradda sarsıdıcı məğlubiyyətdən xilas edə bilərdi.
  Yaponiyanın qərarı çox gözlənilən idi. Ancaq Vladivostoka hücumda samuraylar taktiki sürprizə nail oldular və Sovet Sakit Okean Donanmasına ciddi ziyan vurdular.
  Avqustun sonunda almanlar çoxlu son tanklardan istifadə edərək əks hücuma keçməyə çalışdılar. Lakin onların cənub əks-hücumları yalnız nisbi uğur qazana bildi. Sovet komandanlığı belə bir ehtimalı artıq qabaqcadan görmüşdü, qoşunları öz başlanğıc xəttlərinə çəkdi. Yalnız 31-ci birləşmiş ordu qazana düşdü və əksər hissəsi məhv edildi.
  Lakin sovet qoşunları öz məqsədinə çatmadı və ərazini geri ala bilməyərək çox ciddi itki verdi. Təxminən səkkiz yüz alman tankına qarşı altı min yarımdan çox tank itirildi. Tank parkında say üstünlüyü nasistlərə keçdi. Sentyabr ayında almanlar gündə yüzlərlə təyyarə istehsalında SSRİ-ni, noyabrda isə təxminən avtomobillərdə, Panthers istehsalını ayda 650-700 tanka çatdıra bildilər. Burada işğal olunmuş ölkələrin, ilk növbədə Fransanın, habelə əmək xidmətinin tətbiq olunduğu Belçika və Hollandiyanın resurslarından istifadə edilməsi böyük rol oynamışdır.
  Bir qədər gec, sentyabr ayında almanlar Rostov-na-Donu və Taman yarımadasından çoxdan planlaşdırılan hücuma başladılar. Və onlar inadkar sovet müdafiəsi ilə qarşılaşdılar. Yaponiya isə Ulan-Batoru və Primoryanı tutaraq Monqolustana doğru irəliləyirdi. Amma orada çox az irəliləyiş əldə olunub.
  Bu, əhəmiyyətli ehtiyatları yayındırdı və bir ay yarım davam edən şiddətli döyüşlərdən sonra alman qrupları birləşdi. Ancaq Fritzlərin itkiləri də çox əhəmiyyətli oldu və onlar dayanmaq məcburiyyətində qaldılar. Lakin bu taktiki uğur Türkiyənin müharibəyə girməsinə və Zaqafqaziyada üçüncü cəbhənin açılmasına səbəb oldu.
  İndi bu istiqamətdə mübarizə aparmalı oldum.
  Qışa qədər Uzaq Şərqdə cəbhə xətti sabitləşməlidir. Yaponlar Primorye bölgəsində əllidən yüz iyirmi kilometrə qədər irəlilədilər, Ulan-Batorla birlikdə Monqolustanın çox hissəsini tutdular, lakin onların hücumu dayandırıldı. Türklər İrəvana yaxınlaşıb Batumiyə hücum etdilər, sonuncu şəhəri üçdə ikisi ilə tuta bildilər. Almanların özləri payızda çox irəliləməyəcəklər. Onlar hələ də təşəbbüs göstərməyiblər.
  Müharibə getdikcə daha çox mövqe tutur və uzanırdı. Tükənməyə və texnoloji üstünlüyə. 1943-cü ildə SSRİ təyyarə istehsalını bir yarım dəfə artıraraq 25 mindən 37 minə çatdırdı. Nasist Almaniyası 15 mindən 32 minə qədər, iki dəfədən çox. İlin son aylarında almanlar öz göstəricilərini təyyarələrdə sovet istehsalı nəticələri ilə bərabərləşdirdilər. Tanklarda və özüyeriyən silahlarda da - keyfiyyət üstünlüyü ilə. Lakin SSRİ hələ də Yaponiyadan geri çəkilməlidir. Bundan əlavə, İtaliyada və Üçüncü Reyxin digər peyk ölkələrində bir sıra təyyarə və tanklar istehsal olunur. Çox olmasın. Üstəlik, almanlar müharibənin olmamasından istifadə edərək ehtiyacları üçün Liviyadan neft çıxarmağa və tədarük etməyə başladılar.
  Beləliklə, tədricən Üçüncü Reyxdə enerji çatışmazlığı zəiflədi. Bundan əlavə, Afrika Fransız mülkləri yaxşı bir xammal mənbəyi olacağını vəd etdi.
  Nasistlər özlərini kifayət qədər yaxşı təmin edə bilsinlər. Buna cavab olaraq qırmızı konstruktorlar Stalin üçün 85 mm və 122 mm-lik toplarla yeni tank növləri hazırladılar. Almanlar "Pantera" -2 üzərində işi bir qədər yavaşlatdılar. Güclü silahlara, güclü zirehlərə və nisbətən mobil bir tank əldə etmək asan deyil. Və "Kral Pələngi" 68 ton ağırlığında çox ağır oldu. Yalnız Panteranın modernləşdirilməsi nisbətən uğurlu olacağını vəd etdi. Və T-4 tankı, görünür, imkanlarını tükəndirdi. Tədricən, yeni 1944-cü ildən bu maşının istehsalı azalmağa başladı. Aprel ayında tamamilə dayandırmaq.
  Sovet komandanlığı qışda bir neçə hücum əməliyyatı keçirdi. Və Taman yarımadası, mərkəzdə və Leninqrad istiqamətində və Kursk yaxınlığında. Lakin heç bir yerdə ciddi uğur əldə edilmədi. Artıq düşmən həm tanklarda, həm də aviasiyada canlı qüvvədə say üstünlüyünə malik idi. Yalnız hava qorxusu Fritsi müdafiə taktikasına riayət etməyə məcbur etdi.
  Fərarilərin və satqınların sayının artması da almanların havadan kəşfiyyatla daha effektiv məşğul olan yüksək hündürlük aviasiyasını inkişaf etdirmələri də mənfi rol oynadı.
  Bundan əlavə, Sovet komandanlığı qüvvələrin cəmləşməsi prosesinə bir qədər səhv yanaşdı. Xüsusən də, əvvəlkini tamamlamadan başqa sektorda növbəti əməliyyata başlamaq taktikasının özü ədədi üstünlük qarşısında məna kəsb edirdi. Birinci Dünya Müharibəsində olduğu kimi, almanları dartıb. Ancaq düşmən sizdən çoxdursa, bu, ayrı bir sektorda qüvvələr baxımından üstünlük əldə etməyinizə mane oldu.
  Əgər Stalin cəbhənin ayrı bir hissəsində təqribən üçə bir nisbətində üstünlük yarada bilsəydi, bəlkə də taktiki uğur qazanardı.
  Beləliklə, bir sektorda hücum var, digərində hazırlaşırlar, amma əslində almanlar və müttəfiqləri üçün dəf etmək daha asandır. Üstəlik, Fritzdə artıq əla optikaya malik yüksək hündürlükdə, yüksək sürətli kəşfiyyatçılar var idi ki, bu da qoşunların hərəkətini izləməyə imkan verdi. Qışda isə onu maskalamaq daha çətindir və gecə panacea deyil, buna görə də Alman kəşfiyyatçıları yaxşı gecə görmə cihazları əldə etdilər.
  Planlaşdırılan sıçrayış tankı kimi "Royal Tiger" kütləvi istehsalı ilə təxirə salındı və tamamilə uğurlu alınmadı. Hitlerin İS-2-nin keçilməzliyinə görə zirehlə möhkəmləndirilməsini və 900 at gücünə malik mühərrikin quraşdırılmasını əmr etdiyi "Pantera" -2, hətta 800-ə qənaət edən duralumin korpusunun quraşdırılması nəzərə alınmaqla 51 ton ağırlığında idi. kiloqram. Digər tərəfdən, rasional bir yamacda yan zirehləri 82 millimetrə qədər gücləndirmək mümkün oldu. Bu, Alman tankını əvvəlki modellər kimi yan tərəfdən həssas etmədi. Ancaq yenə də "Panther" -2 və "Lion" -2 daha inkişaf etmiş bir layout sxemində hələ yalnız inkişaf prosesindədir.
  Lakin qışda almanlar Niger Loop da daxil olmaqla Afrikadakı Fransız mülklərinə nəzarəti tamamilə ələ keçirdilər. Xüsusilə Konqoda neft, qaz, boksitlər və hətta böyük uran ehtiyatları var. De Qoll tutuldu - müttəfiqlərin köməyi olmadan onun heç bir dəyəri yox idi və Skorreli təmiz və bacarıqla işləyirdi.
  Beləliklə, 1944-cü ilin mayına qədər neft problemləri əsasən həll olundu. Artıq Liviyadan tədarüklər gəlirdi və qalan tək şey getdikcə daha çox yeni quyu qazmaq idi.
  Lakin may ayında almanlar hələ də hücuma hazır deyildilər. Dizaynda köhnəlmiş "Pələng"ə əlavə olaraq, ciddi bir sıçrayış tankı yox idi. Düzdür, "Pələng" artıq kütləvi istehsal edilmişdi və zirehinin yüksək keyfiyyəti və tərəflərin qalınlığı, eləcə də tez atəş atan, dəqiq top sayəsində, ideal olmasa da, rolunu oynaya bilərdi. lakin SSRİ qoşunlarının dövriyyəsini pozan az-çox dözümlü tank .
  Alman komandanlığı bir sıra mübahisələrdən sonra əvvəlki 1942-ci il planına qayıtdı. Yəni, cinahlarda hücuma başlayın. Leninqradı ikiqat halqada götürün və Stalinqrada keçin. Üstəlik, Wehrmacht Rjev-Vyazemski çıxıntısını tərk etdikdən sonra Moskvaya hücum üçün əlverişli tramplin itirildi. Deməli, paytaxt nisbətən uzaqdır.
  Nasistlərin planı da optimal deyil, amma... Faşistlərin təsirli qələbə qazandığı İsveçdə növbədənkənar parlament seçkiləri keçirilib. Səkkiz milyonluq əhalisi olan, iqtisadiyyatı inkişaf etmiş bir ölkə SSRİ-yə qarşı müharibəyə getməyə hazır idi. Ən məşhur fiqur On İkinci Çarlz idi. İsveçlilər Birinci Pyotr və Birinci İskəndərə uduzduqları müharibələr zamanı əvvəlki məğlubiyyətlərinin və alçaldılmalarının qisasını almağa can atırdılar. Beləliklə, artıq bütün Avropa SSRİ-yə qarşı müharibə aparırdı. Üstəlik, Franko və Salazar qənimətdən öz paylarını almaq üçün rəsmi olaraq müharibəyə girməyə qərar verdilər. Yalnız bir İsveçrə formal olaraq neytral qaldı, lakin o da könüllülər bölməsini göndərdi.
  Rəqəmsal üstünlük nasist koalisiyasının tərəfində olduğu ortaya çıxdı. Bundan əlavə, 1944-cü il may ayının ortalarına qədər almanların artıq minə yaxın ME-262 reaktiv təyyarəsi var idi. Avtomobilin özü olduqca uğurludur, lakin bitməmiş mühərriklərlə. Lakin tədricən mühərriklər bərkidildi, daha güclü oldu, etibarlı yanacaq sərfiyyatı azaldı.
  Hücum cənubdan başladı. Fritz 1942-ci ilin yanvarında Mavi Əməliyyat üçün OKW tərəfindən hazırlanmış planı təkrarlamağa çalışdı, lakin sonra Hitler tərəfindən özbaşına dəyişdirildi. Stalinqrada həm cənubdan, həm də şimaldan yaxınlaşan istiqamətlərdə irəlilədiyiniz zaman. Ancaq əvvəlcə burada almanlar Dona keçməli oldular. Faşist "Pələngləri" hücuma keçdi, lakin güclü müdafiə xətti ilə qarşılaşdı. Fritzlərin irəliləməsi yavaş oldu, Sovet qoşunlarının dərinliyində müdafiəyə batdılar. İlk on gün keçdikdən sonra Voronej istiqamətində cəmi 35-40 kilometr.
  Sonra iki həftəlik inadkar döyüşdə nasistlər cəmi on kilometr irəlilədilər və ağır itkiləri nəzərə alaraq dayanmaq məcburiyyətində qaldılar.
  Cənubda hücum daha uğurla inkişaf etdi. Orada sovet qoşunları azdır və onu müdafiə etmək daha çətindir. Çoxsaylı "Panthers", "Pələnglər", "Ferdinandlar" (bu özüyeriyən silahlar strateji bombardmanın olmaması səbəbindən daha kütləvi oldu!) Və "Jagdtigr" ın ilk modelləri və xüsusilə təsirli "Sturmtigr". Almanlar ilk müdafiə xətlərini keçərək əməliyyat məkanına daxil ola bildilər.
  Eyni zamanda Yaponiya ordusu da hücuma keçdi. Samuraylar tank donanmasının sayını artırdılar və yeni ortaçəkili maşınları silahlanma və idarəetmə qabiliyyəti baxımından T-34-76-dan praktiki olaraq geri qalmadı və hətta cəbhə zirehini də üstələdi, lakin tərəflərdən qorunma baxımından aşağı olsa da. .
  Yaponiya müdafiəni qorumaq daha çətin olan Monqolustanda hücuma keçdi. Sovet komandanlığı hər üç cəbhədə döyüşərək ehtiyat çatışmazlığı ilə üzləşdi. Qış hücumu zamanı şəxsi heyətin itkiləri olduqca böyük idi.
  Almanların Tixvinə, fin və isveçlilərin Ağ dəniz kanalı tərəfdən hücumu çətinliklə dəf edildi. Nasistlər yavaş-yavaş, lakin demək olar ki, davamlı irəlilədilər. İyunun ortalarında cənubda Mainstein qoşunları Stalinqrada soxulub. İkinci Stalinqrad döyüşü başladı. İyulun əvvəlində, Tixvin və Volxovun süqutundan sonra Finlər, İsveçlər və Almanlar birləşdilər - Lenin şəhəri ətrafında ikinci bir halqa meydana gətirdilər.
  Beləliklə, sovet hərbi qüvvələri üçün son dərəcə çətin vəziyyət yarandı.
  Lakin Stalinqrad Mainsteynə tabe olmadı. Və bu, almanların başqa istiqamətlərdə hücumu inkişaf etdirməsinə mane oldu. Cənubda, 1942-ci ildə olduğu kimi, onlar yalnız Terek qapısına çatdılar: Qroznı və Orconikidze yaxınlığında bataqlığa düşdülər. Voronej istiqamətində şiddətli döyüşlər davam edirdi. Sentyabr ayına qədər Sovet qoşunları Dondan kənara çəkilməyə məcbur oldular. Oktyabrın sonuna qədər taleyin istehzasıdır, cənubda cəbhə xətti nasistlərin ən böyük irəliləyişləri zamanı 1942-ci ildə təkrarlanır.
  Leninqradın tam blokada halqasında olduğu şimalda vəziyyət daha pis idi. Bundan əlavə, almanlar, finlər və isveçlər Kareliya yarımadasında Qırmızı Ordunun müdafiəsini yarıb, Murmanskini SSRİ-nin əsas hissəsindən qurudan kəsə bildilər.
  Qırxa yaxın sovet diviziyası təcrid olundu. Lakin onların sayı normadan çox uzaq idi. İsveç kifayət qədər yaxşı təchiz olunmuş təxminən iyirmi beş diviziyaya sahib idi. Qatılaşmış finlər və alman qoşunları ilə birlikdə sayca çox idilər. Və ehtiyatları Kareliya yarımadasına köçürmək olduqca çətindir.
  Ümumiyyətlə, Qırmızı Ordu lazımi möhkəmləndirmələri ala bilmədi, buna görə yaponlar gözlənilmədən güclü oldular, onların sayı, kukla qoşunları ilə birlikdə beş milyonu keçdi və bu, əslində tam hüquqlu ikinci cəbhədir. Beləliklə, biz yalnız almanlara və onların müttəfiqlərinə qarşı vuruşmalı idik.
  Tədricən Kareliyada sovet qoşunlarının nəzarət zonası azaldıldı və Murmansk tamamilə bağlandı və əslində məhvə məhkum edildi. Beləliklə, düşmən donanması və xüsusilə sualtı qayıqlar dənizdə üstünlük təşkil edirdi, buna görə də təchizat yaratmaq üçün heç bir şey yox idi.
  Təəssüf ki, 1944-cü ilin noyabrında SSRİ-nin 1942-ci ilin dönüş nöqtəsini təkrarlamaq üçün ehtiyatı yox idi. Demək olar ki, hər şey Qafqazın itirilməsinin qarşısını almaq üçün xərcləndi. Bundan əlavə, almanlar Stalinqrada hücumu daha peşəkar şəkildə həyata keçirdilər və ehtiyatlar daim Tartarusun hunisinə köçürülməli idi. Stalin nəyin bahasına olursa olsun şəhəri Volqada saxlamağı əmr etdi. Ancaq düşmən təyyarələrinin havada üstünlüyü şəraitində qiymət inanılmaz dərəcədə yüksək oldu.
  Üstəlik, Mainstein, Paulusdan fərqli olaraq, tələsmirdi və əsgərlərin qayğısına qalırdı. Nəticədə itkilərin nisbəti Qırmızı Ordunun xeyrinə deyildi.
  Hitler Mainstein-i tələsdirdi, lakin hiyləgər feldmarşalı necə qaçmağı və təzyiqə tab gətirməyi bilirdi.
  Ən güclü silah növlərindən biri "Sturmtigers" oldu. Onların üç yüz iyirmi kiloqram ağırlığında mərmi atan son dərəcə güclü bombardmançıları var idi. Üstəlik, mərmilər reaktivdir və haubitsalardan qat-qat güclüdür. Onları treklərdə olsa da, "Katyuşa"ya layiqli cavab adlandıra bilərsiniz. Bundan əlavə, daha uzun atəş məsafəsi olan bəzi bombardmançılar da yük maşınlarına quraşdırılıb.
  Almanlar qaz atıcılarından da istifadə edirdilər. Və əlbəttə ki, reaktiv bombardmançılar.
  Dekabrda yaponlar demək olar ki, bütün Monqolustanı tutdular və Primorye və Xabarovski qismən tutaraq Vladivostoka yaxınlaşdılar. Lakin general Frost onları dayandırmağa məcbur etdi.
  Bundan istifadə edən Qırmızı Ordu Alman cinahlarına bir sıra əks-hücumlar təşkil etdi və Stalinqraddan qalanı ələ keçirməyə çalışdı. 1945-ci ilin əvvəllərində şəhərin kiçik bir hissəsi tutuldu. Almanlar 1944-cü ildə müəyyən uğurlara imza atsalar da, Qafqazı fəth etməyə, Bakı neftini də ala bilmədilər. Düzdür, öz ehtiyacları üçün hələ də kifayət qədər Rumıniya, Macar, Liviya, Kamerun və Nigeriya dilləri var idi.
  Leninqrad hələ də blokadada idi. Şəhərin bu qışdan sağ çıxması, Wehrmacht və onun müttəfiqlərinin əhəmiyyətli qüvvələrini bağlamağa davam etməsi üçün əvvəlcədən böyük ərzaq və sursat ehtiyatları yaradılmışdı.
  Sovet rəhbərliyi Lenin şəhərində silah istehsalı üçün strateji xammal ehtiyatı yaratmağa müvəffəq oldu. Beləliklə, nasistlər çox şey vermədi.
  Lakin Murmansk tamamilə bağlandı. Şəhərə gedən on nəqliyyatdan Fritz doqquzunu içib bitirdi.
  Yanvarda Sovet komandanlığı mərkəzdə almanların gücünü sınamağa çalışdı. Lakin çox güclü və mühəndisliklə qurulmuş müdafiəni məğlub etmək mümkün deyildi. Maksimum irəliləmə beş və ya altı idi, ən yaxşı halda səkkiz kilometrdən çox deyildi. Sovet bölmələrinin itkiləri çox hiss olunurdu. Əksər hissələrdə kompozisiyanın yarısına qədər.
  Lakin alman qüvvələrinin bir hissəsi başqa istiqamətə yönəldildi və Stalinqradın tutulmasına imkan verildi... Mart ayında almanlar özləri Terek Qapılarına hücuma keçdilər. Sovet müdafiə xəttini keçərək Qroznı və Orconikidzeni mühasirəyə almağa müvəffəq oldular, lakin Fritzdə Vedeno, Şali və daha da şəhərlərdən keçərək qaçdılar.
  Qroznı şəhəri may ayına qədər tam blokadada qaldı. Stalinqrad nəhayət may ayında düşdü. Şəhərdən və şəhərətrafı ərazilərdən, eləcə də tank zavodundan, hətta praktiki olaraq heç bir xarabalıq qalmadı.
  Alman koalisiyası da tükənirdi, lakin fürer qələbə istəyirdi. Yanvar ayında iki səs sürətinə qədər sürətə çatan və hündürlüyü 18 kilometrə qədər yüksələn disk-təyyarənin ilk uğurlu sınaqları keçirildi. May ayında disk-təyyarə artıq dörd səs sürəti inkişaf etdirib və 30 kilometr hündürlüyə qalxıb.
  Ancaq bütün güclü və hətta unikal uçuş xüsusiyyətləri ilə yeni avtomobil atıcı silahlardan atəşə məruz qalmağa həssas və bahalı oldu. Zəiflik problemi tezliklə laminar şumun işə salınması ilə həll edildi, lakin bu, yanacaq sərfiyyatını artırdı və maşının uçuş müddətini azaltdı. Laminar "xəz palto"dakı disketin özü də təsirli yanğın apara bilmədi.
  Amma "uçan boşqablar" dövrünün başlanğıcı qoyuldu. Bundan əlavə, almanlar güclü bir kozır əldə etdilər: yeni nəsil "E" sinfinin tankları. Onlar "Kral Pələngi" və "Pantera" kimi çəkilərinə görə daha sıx və mükəmməl tərtibatda, aşağı siluetdə və qalın zirehdə fərqlənirdilər.
  Kütləvi istehsalda və döyüş meydanlarında Panther-2 və Tiger-2, daha sonra Tiger-3 özlərini layiqincə göstərdilər. Daha sıx quruluşa və kiçik qülləyə malik olan sonuncu avtomobil güclü zirehlərə və 1080 at gücünə malik mühərrikə malik idi. "Siçanlar" heç vaxt öyrəşməyib. Ancaq "Panther" - "F" modifikasiyası özünü layiqincə göstərdi.
  Alaşımlı elementlərin olmaması səbəbindən Sovet tanklarının çox keyfiyyətli zirehləri yox idi və bu günə qədər Panther, hətta 75 mm-lik bir topla da, öz işini olduqca yaxşı yerinə yetirdi. 120 mm-lik yamaclı ön zireh 85 mm-lik Sovet T-34-85 topunu olduqca etibarlı şəkildə qorudu. Ancaq bəlkə də SU-100 Sovet özüyeriyən silahı zirehləri gücləndirən Panteranın layiqli rəqibi oldu. T-4 artıq istehsaldan çıxmışdı. İstehsal tanklarından Panther ən yüngülü oldu.
  Dizaynında ilk inkişaf etmiş istehsal tankı "Lev" idi. Bu tankın qülləsi geri çəkildi və transmissiya, mühərrik və sürət qutusu qabaqda bir blokda yerləşirdi. Nəticədə avtomobilin silueti alçaq olub və güclü 105 mm-lik top olan zireh "Kral Pələng"lə müqayisə oluna bilər, qüllənin alnı isə daha güclüdür.
  Qüllənin geriyə sürüşməsi "Aslan"a həm də üstünlük verdi ki, meşədə hərəkət edərkən uzun lüləli silahının ağzı ağac gövdələrinə o qədər də yapışmırdı.
  Nasistlər başqa sxemləri də sınadılar, həmçinin güclü təyyarələrlə sovet mövqelərini bombaladılar.
  Yaponiya da irəliləməyə çalışdı və nəhayət Vladivostoku materikdən kəsdi.
  Almanlar iyun və iyul aylarında Moskvaya keçməyə çalışdılar. Lakin sovet müdafiə xətti çox güclü oldu və nasistlər çox böyük itki verdilər. Hətta "Lev" tankı, ilk növbədə tərəflərin kifayət qədər əhatə olunmaması səbəbindən hücumda kifayət qədər adekvat deyil.
  Sovet komandanlığı 100 millimetr çaplı silahdan getdikcə daha fəal istifadə etdi. Aydındır ki, SSRİ-nin düşmən tanklarını eyni tanklarla məğlub etmək üçün resursları yoxdur, lakin tank əleyhinə artilleriyadan kütləvi şəkildə istifadə edilə bilər.
  Orijinal modeldəki E-100, 140 ton ağırlığında çox ağır oldu və yan zirehləri 120 millimetr (alın 240 millimetr!), Bucaq altında olsa belə. Bu artıq yetərli deyildi. "Siçanlar"ın düzülüşündə ümidsizcə geri qaldığını demirəm.
  Əslində, "Lev" tankı və özüyeriyən silahlar - E-10, E-25 mühərrikin, transmissiyanın və sürət qutusunun yerləşdiyi yerin birləşdirildiyi qabaqcıl Alman maşınları idi. Bununla belə, almanlar çoxlu geridə qalan avadanlıq istehsal etdilər. Məsələn, kifayət qədər yüksək siluetləri olan "Panthers", "Pələnglər", "Jagdtigers", "Jagdpanthers" inkişafdan geri qalır.
  "E"-70 də o qədər də uğurlu deyildi. Vasitə 128 mm-lik güclü bir top və inkişaf etmiş bir quruluşa sahib oldu, lakin ən azı 80 atışdan ibarət döyüş dəstini saxlamaq və 70 tondan çox olmamaq istəyi səbəbindən onun zireh qorunması "Kral" ilə müqayisə edilə bilər. Tiger" - 1944-cü il modeli və irəliləyiş üçün qeyri-adekvat. "Pələng" -3 daha yaxşı qorunur. Lakin E-70-də 1200 at gücünə malik turbomühərrik uğurla sınaqdan keçirildi ki, bu da tankın magistral yolda saatda 60 kilometr sürəti inkişaf etdirməsinə imkan verdi.
  Hər halda alman tankları piyadalar kimi böyük itki verdilər. Həm xarici bölmələr, həm də Üçüncü Reyxin peykləri çox şey itirdi.
  Avqustun ortalarında almanlar mərkəzdə cəmi 40-50 kilometr irəlilədilər və əməliyyat məkanına daxil ola bilmədilər. Və itkilər çox böyük idi. Sentyabrda faşistlər cənubda yeni hücuma keçdilər... Ən ağır döyüşlərdə ay yarımda düşmən Qafqazı qurudan kəsərək Xəzər dənizinə keçdi.
  Lakin Sovet komandanlığı böyük ziyan hesabına dəniz yolu ilə təchizat qura bildi. Noyabr ayında Fritz böyük səylər və böyük ziyan bahasına Volqa deltasına çatdı. Dekabrda cəbhə xətti sabitləşdi. Qafqaz cəbhələri ilə əsas sovet ərazisi arasında uçurum böyüdü. Bundan əlavə, yaponlar Sovet şəhərini mühasirəyə alaraq Vladivostoku kəsə bildilər.
  Murmansk blokadaya baxmayaraq, 1945-ci ilin dekabrına qədər qəhrəmancasına dayana bildi . Amma yenə də düşdü...
  1946-cı ildə hərbi əməliyyatlar davam etdi... Sovet ordusu qrupunun Qafqazdakı mövqeyi son dərəcə çətin oldu. Onların əlaqəsi qurudan kəsilib və Bakının son itirilməsi təhlükəsi var.
  Stalin həddindən artıq əsəbi və fiziki yorğunluq hiss etdi. Tixvin istiqamətində şiddətli döyüşlər getdi. Mühasirəyə alınmış Leninqradı xilas etmək cəhdi oldu. Şəhərin özündə artıq yarım ildən az ərzaq ehtiyatı qalıb, yemək kartları yenidən kəsilib.
  Əvvəlcə sovet qoşunları cəbhə xəttini yardılar, lakin sonra tanklarının sayından çox olan düşmən əks-hücum keçirə bildi və hətta sovet qoşunlarının bir hissəsini kəsdi. Fevral ayı həm şimalda, həm də cənubda şiddətli döyüşlərdə keçdi, burada sovet qoşunları düşməni sınağa çəkdi və Stalinqradı geri almağa çalışdı. Və sonuncu qismən uğur qazandı. Sovet tankları şəhərə soxulub, lakin təəssüf ki, nasistləri oradan çıxara bilmədilər.
  Lakin üçüncü Stalinqrad döyüşü başladı. Sovet qoşunları Voronej yaxınlığında nisbətən böyük uğurlar əldə etdilər. Ancaq orada da Fritz çox sayda tank bölməsindən və onların texnoloji üstünlüyündən istifadə edərək vəziyyəti bərpa edə bildi. Mart ayında döyüş əməliyyatlarında disk formalı helikopterlər və disk formalı təyyarələr iştirak etməyə başladı. Almanlar uçan boşqabları bir qədər təkmilləşdirdilər və onlarla sovet mövqelərinə raket hücumu edə bildilər. Amma praktikada disket möcüzə silahı kimi ümidləri doğrultmadı.
  Necə ki, fon Braun ballistik raketi özünü doğrultmaq üçün döyüş əməliyyatlarında aktiv istifadə üçün çox bahalı və aşağı dəqiqliyə malik idi.
  Ancaq almanların on tona qədər yük daşıya bilən, 16 min kilometrə (!) qədər məsafəni uçuran quyruqsuz reaktiv bombardmançı təyyarələri var idi.
  Təəssüf ki, sovet reaktiv aviasiyası hələ də geridə qalırdı və düşmən havada demək olar ki, tamamilə üstünlük təşkil edirdi. Hər halda, pərvanə ilə idarə olunan təyyarələr uçuş xüsusiyyətlərinə görə, prinsipcə, reaktiv təyyarələri üstələyə bilməz. Öz inkişaflarımız isə çox gec idi. Və pervanedən reaktiv təyyarəyə keçid çox ağrılıdır.
  Pilotlar isə yenidən hazırlanmalı, uçuş-enmə zolaqları uzadılmalı, xüsusi yanacaq növü hazırlanmalıdır. Yaxşı, mühərriklərin özləri hələ sınaqdan keçirilməli və düzəldilməlidir!
  Almanlar Stalinqrada yönləndirildi... Qəribədir ki, Üçüncü Reyxin və bütün koalisiyanın gücü tükəndi, Qırmızı Ordu Feniks quşu kimi idi. Aprel və may ayları Stalinqrad yaxınlığında şiddətli döyüşlərdə keçdi. Hətta iyun ayında da Qırmızı Ordu hələ də düşməni sıxışdıraraq irəliləməyə çalışırdı. Lakin iyulda istilərə baxmayaraq, nasistlər Xəzər dənizi sahili ilə Bakı istiqamətində hərəkət etdilər. Tərəqqi son dərəcə yavaş idi. Orta hesabla gündə 1,5 kilometr. Dağıstan qırıldı... Sovet qoşunları Fritzləri və onların müttəfiqlərini bütün azimutlarda darmadağın etdilər.
  Həm mərkəzdə, həm də şimalda düşmənə qalib gəldilər. Onları Arxangelskə buraxmadılar... Amma sentyabrda almanların Qafqazda irəliləməsinin sürəti daha da sürətləndi. Qafqaz qrupunun qüvvələri ciddi şəkildə tükəndi və on nəqliyyat dənizi iki və ya üç qüvvə ilə havada düşmən təyyarələrinin üstünlüyü şəraitində üzürdü. Oktyabrın sonunda nasistlər Azərbaycana daxil oldular. Noyabrda isə Bakıya doğru irəlilədilər. Dekabrın əvvəlində Fritz türklərlə birləşdi, Gürcüstanda ...
  Hələ martdan əvvəl Qafqazda döyüşlər gedirdi və İrəvan ümumiyyətlə 1947-ci ilin iyun ayına qədər davam etdi.
  Bütün qış Qırmızı Ordu yorulmadan irəliləməyə çalışdı. Onlar koalisiyaya güclü zərbə vurdular. Yaponlar, sonda apreldə Vladivostoku ələ keçirsələr də, bu, yalnız SSRİ-yə Amurun arxasında daha möhkəm yerləşməyə imkan verdi.
  Qırmızı Ordu qışda və martda etdiyi hücumlarla nəzərəçarpacaq uğur qazanmasa da, koalisiya ədalətli dərs verdi. Alman peyklərinin ölkələrində vəziyyət getdikcə daha da gərginləşdi. İnsan resursları tükənmişdi və itkilər böyük idi. İqtisadi yük dözülməz hala gəlirdi. Cəbhələrdəki uğurlar belə küçədəki avropalı insanı getdikcə daha az sevindirirdi. Sülh arzusu daha da güclənirdi.
  Lakin Hitler inadla SSRİ-ni bitirmək istəyirdi. Baxmayaraq ki, Bakını itirdikdən sonra Qızıl Ordunun döyüş qabiliyyətini itirəcəyi ilə bağlı hesablamalar özünü doğrultmadı. 1946-cı ildə SSRİ rekord sayda silah istehsal etdi - təxminən 60 min təyyarə və 40 min tank və özüyeriyən silah, 250 min silah və minaatan. Bəli, Sovet aviasiyası əsasən Yak-9 qırıcısıdır, hələ istehsalı dayandırılmamış İL-2 hücum təyyarəsidir. Yak-3 və LA-7 az miqdarda istehsal edildi. PE-2 və TU-3 hələ də istehsal olunur. Bəli, aviasiya düşmən reaktiv canavarlarına qarşı köhnəlmiş hesab edilə bilər, amma belədir. T-34-85, IS-3 və SU-100 kimi, qalan maşınlar da az miqdardadır.
  Və 1947-ci ildə T-54 Alman texnologiyasının keyfiyyət üstünlüyünə son qoymalı olan xidmətə girməyə başladı. Əlbəttə ki, 36 ton ağırlığında olan T-54 bütün düşmən tanklarından güclü ola bilməzdi, lakin Panthers və Tigers ilə yaxşı rəqabət edə bilərdi.
  Əsas Alman tankı "E" -50 idi, "Lion" -3 idi. "Aslan"a bənzər, lakin 1200 at gücündə daha güclü mühərrikə və qalın zirehlərə malik avtomobil. Çəkisi 75 ton olan Alman tankının yan zirehinin qalınlığı 140 mm-ə qədər artdı, alnını isə 105 mm silahla 240 mm və lülə uzunluğu 100 el idi. Yeni alman avtomobili əsas avtomobilə çevrilməlidir. Silah və zireh baxımından Sovetdən üstündür, lakin iki dəfədən çox ağırdır.
  Bununla belə, T-54 yenicə istehsala başlayır.
  Lakin 1947-ci ilin yayı daha isti keçir. Almanlar yenidən Moskvaya hücum etməyə çalışırlar. Onlar da Saratova çatırlar. Döyüş gec payıza qədər davam edir. Fritzlər hələ də Saratovu ala bilirlər. Ancaq Moskva bölgəsində maksimum altmış-yetmiş kilometr irəliləməyi bacardılar. Həm Rjev, həm də Vyazma, sonuncu yarı mühasirəyə alınsa da, SSRİ-nin tərkibində qaldı.
  Moskva fəth edilmir və nasistlər və onların qəddar koalisiyası qışı səngərlərdə qarşılamalıdır. Bu dəfə sovet komandanlığı insanları xilas edir və güc toplayır. Xüsusilə, T-54 tankı. Və 31 dekabr 1947-ci ildə MIG-15 uğurla sınaqdan keçirildi ki, bu da havada reaktiv təyyarələrdə Alman inhisarına son qoymalı idi.
  Düzdür, 1948-ci ilin fevralında Leninqrad uzunmüddətli mühasirədən sonra süqut etdi. Sovet hakimiyyətinin nüfuzuna çox ağır zərbə.
  1948-ci ilin mayında SSRİ-nin mövqeyi ümidsiz şəkildə yenidən qurulur. Almanlar və onların koalisiyaları Qafqaza, sonra Volqadan Saratova, Tambov isə Voronejə nəzarət edir. Sonra Orelin şərqində, demək olar ki, Tulanın yanında, sonra Vyazmada və Sam Rjev yaxınlığında, Arxangelskə qədər.
  Belə bir vəziyyətdə başqa nə etmək olar? Üstəlik, yaponlar Amur çayı boyunca bütün Primoryeni nəzarətdə saxladılar və yeganə müttəfiqi Monqolustanı ələ keçirdilər.
  Müharibənin yeddi ili ərzində işğaldan əvvəl SSRİ əhalisinin ən azı yarısının, bəlkə də daha çoxunun yaşadığı torpaqlar itirildi. Müharibənin yeddi ili ərzində Qırmızı Ordu ən azı iyirmi milyon əsgər və zabitini dönməz şəkildə itirdi. Yaralananları və ya şikəst olanları saymırıq. Böyük itkiləri və kütləvi bombardmanları, top atəşlərini və aclığı nəzərə almasaq.
  Təxliyə edilmiş ailələri nəzərə alsaq belə, Stalinin nəzarətində yüz milyondan çox işçi qüvvəsi yox idi, yəqin ki, daha azdır. Bunlardan hər beş nəfərdən biri orduya çağırılır. İyirmi milyona yaxın müxtəlif qoşun. Beş yaşından uşaqları, pensiyaçıları, birinci və ikinci qrup əlilləri maşınlara oturtmağa icazə verildi.
  Ölkə son dərəcə səfərbərdir. 1947-ci ildə silahların buraxılması bir qədər azaldı ... Beləliklə, hələlik Sovetlər ölkəsinə son qoymaq çox tezdir!
  Stalinin özü, hər halda, belə düşünmürdü. Bəli, Hitler də Rusiyanı sıxışdırmaq istəyirdi - hər şeyi bir anda əldə etmək! Beləliklə, heç bir kompromis yox idi.
  Yayda almanlar Moskvaya qarşı yeni hücuma keçdilər. Onlar hələ də ümid edirdilər ki, paytaxtı sındırıb SSRİ-ni bitirə bilərlər. Qırmızı Ordu tərəfdən Moskva üç milyondan çox əsgər və milis tərəfindən əhatə olundu. Onlar on iki min tank və özüyeriyən silahlarla silahlanmışdılar. Düzdür, T-54 cəmi beş yüzə yaxındır, əsasən T-34-85 və SU-100 döyüşürdü. Bu vaxta qədər İS-3 artıq istehsaldan çıxarılmışdı. Bu mastodonun texnoloji etibarsızlığı səbəbindən istehsal olunan IS-4 tankları çox azdır. Altı IS-7 tankı istehsal edildi, lakin bu avtomobil kütləvi istehsala keçmədi. Baxmayaraq ki, yəqin ki, boş yerə. O, 75 tonluq Lion-3-ün 130 mm-lik top 240 mm-lik zirehi ilə nüfuz edə bilirdi. Düzdür, almanların 1800 at gücünə malik mühərriki olan 100 ton ağırlığında daha təkmil tank "Royal Lion" və ilkin mərmi sürəti saniyədə 1260 metr olan çox uzun lüləli silahı olan 128 mm-lik tankı var idi.
  Ancaq Stalin birtəhər ağır texnikaya soyudu və üstünlük verdi: daha yaxşı, kiçik, lakin uzaqdan.
  Ancaq digər tərəfdən, dörd döyüşçü: Zoya, Viktoriya, Yelena, Nadejda belə düşünmürdü. Və sadəcə olaraq İS-7 tankını nəzarət altına aldılar. Üstəlik və yeddi nömrədə. Beləliklə, dördü bu maşını öz vəsaitləri hesabına düzəldiblər. Qızlar Sibirdə qızıl külçələr taparaq Müdafiə Nazirliyinin fonduna bağışladılar. İndi də bu gözəl maşından özlərini vurmaq istəyirdilər.
  Və 1948-ci ilin 22 iyun əlamətdar günü yaxınlaşırdı. Hitler qoşunları sovet şəhəri Rjevdən yan keçib mühasirəyə almağa çalışır, sadəcə əhaliyə rəhbərlik edirdi.
  Rus Demiurge Tanrılarının dörd qızı, həmişə olduğu kimi, Rusiya üçün kritik bir anda, müdaxilə etmək qərarına gəldi! Axı onlar həmişə öz vətənlərini, Rusiyanı lazımi vaxtda və yerdə xilas edirlər!
  
  
  
  
  PƏDƏR Klips Olmasaydı
  Ümumiyyətlə, qəribədir, lakin əksər paralel kainatlarda İkinci Dünya Müharibəsi və Böyük Vətən Müharibəsinin gedişatı Rusiya üçün reallıqdan daha pis idi. Bəlkə də ona görə ki, Avropaya nəzarəti ələ keçirən faşist rejimi reallaşdıra bildiklərindən qat-qat artıq potensiala malik idi. Qəddar totalitarizmlə iqtisadiyyatın bazar elementlərinin birləşməsi Qərbin liberal kapitalizmi və mərkəzləşdirilmiş, bürokratik Stalinist modelindən daha effektivdir. Xoşbəxtlikdən, həm obyektiv, həm də subyektiv bir sıra səbəblərə görə. Böyük şanslar da daxil olmaqla, nasistlər kozır kartlarından istifadə edə bilmədilər.
  Almanlar sənədlərdə paslanmayan polad kazıyıcıdan, ruslar isə sadə dəmirdən istifadə etdiyi üçün nə qədər alman kəşfiyyatçısı uğursuz oldu? Və belə kiçik bir şey müharibənin gedişatına necə həlledici təsir göstərdi?
  Hər halda, 1941-ci ilin oktyabrında bir çox korroziyalı kəşfiyyatçı təsadüfən bu faktı aşkar edən paralel bir kainat var idi. Əsl sovet sənədləri və saxta alman sənədləri islandı və ... Sovet sənədlərində kağız klipi paslanıb və bu nəzərə çarpır, lakin alman sənədlərində yox.
  Budur bir xırdalıq və onun Böyük Vətən Müharibəsinin gedişinə təsiri çox əhəmiyyətli oldu.
  Uğursuzluqlardan və alman agentlərinin nəzarəti altında işləməkdən qaçaraq, Sovet qoşunlarının Stalinqrad yaxınlığında hücuma hazırlaşdığına dair əhəmiyyətli sübutlar aşkar etdilər. O qədər inandırıcı idi ki, inadkar Adolf Hitler bununla razılaşdı və Volqada duran nasist qoşunlarını yenidən toplamaq əmrini verdi. Və bu vacib idi.
  Əgər Rjev-Sıçov əməliyyatı zamanı Wehrmacht-dan iki dəfə çox qüvvəyə malik olan Qırmızı Ordu alman müdafiəsini yarmaq iqtidarında deyildisə, Stalinqrad yaxınlığında qüvvələr nisbəti nasistlər üçün daha əlverişli idi.
  Və 1942-ci il noyabrın 19-da hava hücum əməliyyatları üçün əlverişli deyildi. Aviasiya, xüsusən də hücum təyyarələri havaya qalxa bilmədi və artilleriya hazırlığı inkişaf etmiş düşmən müdafiəsinə yalnız son dərəcə məhdud təsir göstərdi. Hücuma keçən sovet qoşunları bataqlığa düşdü. Hətta tank korpuslarının işə salınması da faşistlərin müdafiəsində bir çuxur aça bilmədi.
  Rjev-Sıçovski istiqamətində şiddətli döyüşlər getdi. Yeni ilə də davam etdilər. Yalnız bundan sonra ciddi itkilər verərək hər iki istiqamətdə sovet qoşunları hücumu dayandırdılar. Hitler Volqada qaldı, lakin Afrikada almanlar döyülməyə başladı. Çörçill Montqomerinin Misirdəki hücumunu: başlanğıcın sonu adlandırdı. O, həmçinin bildirib ki, indi müttəfiqlər ancaq qalib gələcək.
  Həqiqətən də, Rommelin Afrikaya davam edən böyük qüvvələrin köçürülməsinə baxmayaraq, bəxti gətirmədi və ordusu məğlubiyyətdən sonra məğlub oldu. Müharibənin iki cəbhədə aparılmasını təmin etmək üçün Üçüncü Reyx 1943-cü ilin fevralında tam səfərbərlik elan etməli oldu.
  Üstəlik, Blau əməliyyatının əsas məqsədləri yerinə yetirilmədi. Lakin 1942-1943-cü illərin qışında Wehrmacht, real tarixdən fərqli olaraq, şərqdə ciddi məğlubiyyətdən qaça bildi. Yanvarın sonunda sovet qoşunları mərkəzdə yenidən hücuma keçdi: üçüncü Rjev-Sıçov əməliyyatı və Stalinqrad yaxınlığında. Amma möhkəm müdafiədə oturan düşməni yarıb keçmək yaxşı fikir deyil. Döyüşlər birinci dünya müharibəsini xatırladırdı. Uzunmüddətli, mövqeli. Hücum edən müdafiə edəndən çox itirəndə.
  Leninqradın blokadadan çıxarılması üçün "İskra" əməliyyatı təxirə salındı. Stalin mümkün qədər tez Rjev kənarını kəsmək və Stalinqrad yaxınlığında düşməni məğlub etmək istəyirdi. Keçən qışın dərslərini xatırlayan almanlar fəal şəkildə müdafiə olundular. Və indiyədək onlar sovet qoşunlarının hücumunu dəf etməyi bacarıblar. Məlum oldu ki, Fritzlər hazır olduqda onların müdafiəsini yarmaq asan deyil. Alman silahlı qüvvələrinin keyfiyyəti hələ də üstündür.
  Sovet qoşunlarının hücumu fevralın sonuna qədər davam etdi, lakin uğur qazanmadı.
  Martın əvvəlində Sovet komandanlığı Voronej istiqamətində hücuma cəhd etdi. İlkin müvəffəqiyyətlərdən sonra Qırmızı Ordu Mainstein tərəfindən əks hücuma keçdi. Böyük Sovet qoşunları mühasirəyə alındı və döyüşdə geri çəkilməyə məcbur oldu. Xüsusilə texnologiyada itkilər böyük oldu və almanlar öz müttəfiqləri ilə bu istiqamətdə möhkəmlənə bildilər və Voronej və onun ətrafını tamamilə ələ keçirdilər.
  Mainstein'in əks hücumu zamanı ilk dəfə döyüşdə "Panterlər" və kütləvi şəkildə "Pələnglər" iştirak etdi. Yeni tanklar özlərinə olan ümidləri qismən doğrultdu. Düzgün istifadə etməklə, qarşıdan gələn döyüşdə sovet maşınlarını üstələyirdilər.
  Baharın əriməsi gəldi və şərq cəbhəsində sakitlik hökm sürürdü. Tunisdə şiddətli döyüşlər gedir.
  Fürer nəyin bahasına olursa olsun Afrikada möhkəm dayanmağa çalışdı. Bunun üçün nasistlər hətta görünməmiş bir addım atmağa qərar verdilər. Onlar Frankoya ultimatum verdilər: ya alman qoşunlarını Cəbəllütariqə buraxdı, ya da Vişi hökuməti kimi devrildi. Generalissimus qorxdu və razılaşdı. Eyni zamanda göz yaşları içində İngiltərə və ABŞ hökumətlərinə müraciət edib: İspaniyaya müharibə elan etməyin, çünki bu, onun istəyi ilə baş verməyib!
  1943-cü il aprelin 15-də almanlar Cəbəllütariqə hücuma keçdilər və orada ən son "Pələngləri" "Panterlər"lə birlikdə atdılar. Qala iki gündə yüzlərlə tankın zərbələri altına düşdü. Şərq cəbhəsindən geri çağırılan Paulus hücuma əmr verdi. Qəribədir ki, almanlar son məhəllələri, Stalinqradın evlərini və Stalinqrad fabriklərini yalnız 1943-cü il aprelin 1-də ələ keçirə bildilər. Beləliklə, Paulus özünü qismən reabilitasiya etdi və feldmarşalı rütbəsi və əlavə olaraq cəngavər xaçının palıd yarpaqlarına qılınc aldı.
  Cəbəllütariqin tutulması Britaniya və Amerikanın qərbdən Aralıq dənizinə çıxışını bağladı. Bundan əlavə, nasistlərin özləri ən qısa məsafədən Mərakeşi işğal edə bildilər, Müttəfiq qüvvələrin bir hissəsini Tunisdən yayındırdılar.
  Tunis körpübaşına hücum zəiflədi və sonra Rommel yenidən köçürüldü. Hitler Şərqdəki hərbi əməliyyatları hələlik dondurmaq qərarına gəldi və Aralıq dənizinə nəzarət etməyə çalışdı.
  Sovet komandanlığı da gözləmə taktikasına əməl etməyə başladı. Stalin real tarixdə belə etdi, ona görə də indi hərəkət etmək qərarına gəldi. Qoy kapitalistlər özlərinə qan töksünlər axmaqlar. Qoy onlar bir-birlərini döysünlər və nəhayət buxarımız bitəndə güc toplayıb zərbə endirərik.
  Almanlar hələ də Tunisin şimalını tutdular və yeni feldmarşal Paulusun komandanlığı altında olan qoşunlar Kasablankaya doğru irəliləyirdi. Amerikalılar pələnglər və panterlərlə qarşılaşdılar. Məlum oldu ki, onların Şerman belə tanklara, eləcə də təkmilləşdirilmiş T-4-ə qarşı zəif idi.
  Və Çörçill üç aylıq tərəddüddən sonra buna baxmayaraq İspaniyaya müharibə elan etdi. Lakin bu vaxta qədər almanlar artıq bütün Mərakeşi tutmuş və Əlcəzairi işğal etmişdilər. Franko üçün şair şok olmadı. İyulun 25-də alman qoşunları Əlcəzairin paytaxtını ələ keçirərək ingilisləri sarsıdıcı məğlubiyyətə uğratdılar. Müvəffəqiyyətə Rommelin əks-hücumu və ani məğlubiyyət və Kissilrinqin Maltaya enməsi kömək etdi.
  Şərq cəbhəsi sabit və sakit idi. Əvvəlki döyüşlərdə qoşunları böyük itkilər verən Stalin Qırmızı Ordunu doldurdu. Almanlar da yeni diviziyalar yaradaraq onları Cəbəllütariq boğazından keçərək Aralıq dənizinə köçürdülər.
  Alman sualtı qayıqlarının fəaliyyəti Amerika və İngiltərə donanmalarının tonajının azalmasına səbəb oldu. Bu da Avropanın ən böyük cənub dənizi uğrunda döyüşlərdə uğur qazanmağa kömək etmədi.
  Aralıq dənizində təhlükə yaradan vəziyyət avqustun 6-da Çörçilin Fransaya eniş etmək qərarına gəlməsinə səbəb oldu. Amma əməliyyat əlverişsiz hava şəraitində keçib və zəif hazırlanıb.
  Avqustun 10-da Rommel və Paulus birləşərək Əlcəzairin şərqində böyük bir qazan meydana gətirdilər. Avqustun 19-da artıq məkrli tələ ustası Mainstein Müttəfiq qoşunlarını sahildən kəsdi.
  Fritz-in uğuruna 1943-cü ildə Fransaya enişini vaxtından əvvəl hesab edən amerikalıların qətiyyətsizliyi və eniş gəmilərinin kəskin çatışmazlığı kömək etdi. Şərq cəbhəsində sakitlik. Bundan əlavə, 1943-cü ildə Almaniyada aviasiyanın buraxılışı iki dəfədən çox artaraq ildə otuz iki min təyyarəni ötdü - xoşbəxtlikdən almanların reallıqdan daha çox işçi qüvvəsi və idarə olunan ərazisi var idi. Güclü zirehlərə və silahlara, eləcə də 30 mm-lik toplara malik yeni Focke-Wulf maşınları Müttəfiqlərin aviasiyasına həddən artıq ziyan vurdu.
  Əlcəzairdə və Fransada baş verən fəlakət 1943-cü ilin avqustunu Müttəfiqlər üçün həqiqətən qara bir il etdi.
  Stalini hətta belə uğurlar sevindirdi. Lakin Çörçillin səbri tükəndi. Şərqdə hətta hava döyüşləri praktiki olaraq dayandı, partizanların fəallığı azaldı. Almanlar getdikcə daha çox keçmiş sovet vətəndaşlarından ibarət korpuslar formalaşdırdılar və hətta bir növ marionet yerli hökumətlər yaratdılar. Belə ki, şərqdən olan yerli millətçilərin ayrı-ayrı briqadaları artıq Afrikada döyüşüb.
  Bolqar çarı Boris də Tunisə ən yaxşı üç diviziya göndərdi, görünür, qara qitədə özünə bir neçə koloniya əldə etmək ümidi ilə.
  Sentyabr ayında Rommel Misirdə böyük bir hücuma keçdi. O, hücum siqnalından bir həftə sonra qüvvələrin kəmiyyət və keyfiyyət üstünlüyündən istifadə edərək Tripolini tutmağı bacardı.
  İngilislər və amerikalılar Liviyadakı məğlubiyyətdən sonra məğlubiyyətə uğradılar. Bu şəraitdə Çörçill bolşevik SSRİ-yə hər hansı yardımın verilməsinin dayandırıldığını elan etdi və hərbi əməliyyatların dərhal intensivləşdirilməsini tələb etdi. Stalin ultimatumlara məhəl qoymurmuş kimi davranırdı. Baxmayaraq ki, təbii ki, hücum əməliyyatları üçün hazırlıqlar aparılırdı. Lakin Koba hiyləgər idi və hətta ayrı bir sülh üçün zəmini sınamağa çalışdı. Sentyabrın sonunda almanlar Tolbuk da daxil olmaqla Liviyanı tamamilə ələ keçirdilər və hətta Misiri İsgəndəriyyəyə soxdular.
  Paulus, İngilis istehkamlarının ən vacib nöqtəsi olan ətrafı keçərək cənuba Nillə getməyi bacardı. Əslində, bu, Misirdə İngiltərə üçün fəlakət oldu. Bundan əlavə, almanlar Süveyş kanalına gedib İraqa gedə bilərdilər və orada Bakıya çox da uzaq deyildi.
  Gecikmə təhlükəli oldu və Stalin Rjev üzərinə hücumu bərpa etmək, həmçinin Stalinqradı geri almaq və eyni zamanda Şimali Qafqazda düşməni darmadağın etmək əmrini verdi.
  Yəni oktyabr ayında üç istiqamətdə dərhal hərbi əməliyyatlar bərpa olundu. Noyabrda da Leninqradskidə.
  Bununla belə, yaxşı qazılmış, güclü "Pantera" və "Tiger" ağır tanklarına sahib olan düşməni yarıb keçmək asan deyildi. Sovet qoşunları dərin mövqe müdafiəsi ilə üzləşdi. Və müdafiədə yeni Alman tankları və özüyeriyən silahları yaxşı hərəkət etdi.
  Beləliklə, oktyabr və noyabr aylarında əhəmiyyətli irəliləyişlər olmadı. Almanların hücumu Süveyş kanalında müvəffəqiyyətlə dayandırılmadıqda. Sonra isə müvəqqəti olaraq... Bununla belə, Paulus və Rommel qoşunlarını Sudana çevirdilər. Və Afrikanı ələ keçirməyə başladılar.
  Wehrmacht hələ qışda hücuma hazır deyil.
  Bundan əlavə, Fritz daha təkmil maşın kimi "Pantera" -2 və "Pələng" -2 və "Şir" üçün böyük ümidlər bəsləyirdi.
  Qırmızı Ordunun Fritz müdafiəsini yarmaq cəhdləri ilə qış keçdi. Amma heç bir yerdə böyük uğurlar əldə etmək mümkün olmadı. Sıçrayış olsa belə, düşmən əks-hücumla vəziyyəti bərpa etdi.
  Və vəziyyət daha da pisləşdi. Britaniyada hərbi məğlubiyyətlər fonunda siyasi böhran yaranıb. Çörçillin kabineti etimadsızlıq səsverməsindən keçdi. Ancaq müdrik Paulus İngiltərəni Sudan və Efiopiyadan çıxarsa, başqa cür necə ola bilərdi?
  Yeni hökumət Almaniyaya ayrıca sülh təklif etdi. Alman sualtı donanmasının ABŞ-ın daha çox itkisini nəzərə alan Ruzvelt də buna etiraz etmədi. Üstəlik, onun Amerikadakı mövqeyi sarsıldı. Bəli və yaponlar Amerikanın irəliləyişini ləngitməklə bir neçə kiçik qələbə qazana bildilər. Beləliklə, nöqteyi-nəzərdən daxmamız kənarda qalib gəldi.
  Hitler isə əvvəlcə həddindən artıq şərtlər irəli sürdü. Sonra Fransız torpaqları və Misir kompromis halına gəldi, eləcə də əvvəllər İtaliyaya aid olanlar geri qaytarıldı. Sudan da Üçüncü Reyxin ixtiyarına keçir, lakin Süveyş kanalı birgə idarə olunur.
  Beləliklə, Qərbdə əllərini açan fürer bütün qüvvələrini Şərqə atdı. Nasistlərin hücumu may ayında Moskvaya qarşı başladı. Fransa və İngiltərə müstəmləkələri sayəsində Liviyada artıq kifayət qədər neft var idi və Hitler mümkün qədər tez qalib gəlmək istəyirdi.
  Üstəlik Türkiyə ikinci cəbhəni də açıb.
  Bununla belə, Qırmızı Ordu sovet paytaxtı uğrunda gedən döyüşlərdə artıq inanılmaz dözüm və qəhrəmanlıq nümayiş etdirdi. Almanların irəliləmə sürəti orta hesabla gündə bir kilometrdən çox deyildi. Avqustun sonunda nasistlər sıçrayış eni üç yüzdən bir qədər çox olan maksimum yüz kilometr irəliləyə bildilər.
  Onlar Moskvaya yaxınlaşdılar, lakin Mojaysk müdafiə xəttinə qaçdılar. Bunlar təvazökar nəticələr idi. Bundan əlavə, sovet qoşunları daim düşmənə əks hücuma keçdilər. Döyüşlərdə yeni sovet tankları T-34-85 və İS-2 iştirak edirdi. Almanların üstünlüklərini tamamilə itirdiklərini söyləmək olmaz, lakin Qırmızı Ordu da elm kimi yerində dayanmadı!
  Alman pervaneli təyyarələri ilə rəqabət apara bilən yeni sovet qırıcıları Yak-3 və LA-7 meydana çıxdı. Düzdür, düşmənin müqabilində çox güclü reaktiv kozırları var. ME-262 və HE-162-nin dünyada analoqu yox idi. Hitler həmçinin əlli tondan yüngül tankların istehsalını və inkişafını qadağan etmək qərarına gəldi. Nəticədə T-4 və Panteradan imtina edildi. "Panther" -2 50,2 ton çəki və 900 at gücünə malik güclü bir silah olduğu ortaya çıxdı. "Royal Tiger" və "Lion" və 70 tonun altında tamamilə dalğalanan canavarlar. Sovet avtomobilləri, partiyanın qərarına əsasən, çəkisi 47 tondan çox deyildi.
  Moskvanı ala bilməyən nasistlər diqqətlərini Leninqrada çevirdilər. Bu şəhər onları çox aldı. Kütləvi atəşə sentyabr ayından başlanılıb. Onlara 1000 millimetr çaplı silahlar və qanadlı mərmi robotları da qatılıb.
  Hitler nəyin bahasına olursa olsun Leninqradın alınmasını əmr etdi.
  Sentyabr ayında şəhər üç hücumu dəf edə bildi. Bununla belə, almanlar on kilometrdən iyirmi kilometrə qədər irəliləyə, həmçinin Peterhof körpü başlığını ələ keçirə bildilər. Yerlərdə onların bölmələri şəhərə daxil olaraq qrupun əməliyyat vəziyyətini pisləşdirdi. 1944-cü ilin noyabrında parlament seçkilərində nasistlərin qələbəsindən sonra İsveç də SSRİ-yə qarşı müharibəyə girdi.
  Şüarını fəal şəkildə reklam etdi: Böyük Pyotr və İskəndərdən məğlubiyyətlərin qisası. Cəbhəyə yeni İsveç diviziyaları gəldi və finlərlə birlikdə şimaldan şəhərə hücuma keçdi. Nasistlər digər şeylərlə yanaşı, Sturmtiger və daha güclü Sturmaus, eləcə də yüz tondan çox olan dünyanın ilk kütləvi istehsal canavarı E-100 tankından istifadə edərək hücumlarını bərpa etdilər.
  Sovet əsgərlərinin və milislərinin kütləvi qəhrəmanlığına və möhkəmliyinə, habelə Novqoroda qarşı çıxılmaz təxribat əks-hücumuna baxmayaraq, onlar şəhəri xilas edə bilmədilər. Bununla belə, son rüb yalnız 1945-ci il yanvarın 27-nə düşdü və sonsuz möhkəmlik nümunəsi göstərdi. Və şəhərin özü bütöv bir blokda dayandı: 1270 gün! Yəqin ki, müasir müharibələrdə şəhərin ən uzun blokadası.
  Almanlar və müttəfiqləri böyük itkilər versələr də, məqsəd qismən həyata keçirilib. İkinci ən böyük və ən əhəmiyyətli Sovet şəhəri yıxıldı və ən güclü düşmən qruplaşmasının əlləri açıldı.
  Qışda döyüşlər şiddətli idi. Almanlar güclü və əsas seriyalı, reaktiv təyyarələrdən istifadə etdilər. Onlara qarşı SSRİ-nin paritet gücü yox idi. Bu, havada üstünlük əldə etməyi çətinləşdirirdi. Əksinə, orada düşmən üstünlük təşkil edirdi. İndiyə qədər olduğu kimi, Alman tankları öz üstünlüklərini qoruyub saxladılar. Və hətta "E" seriyasının gəlməsi ilə onları artırdı.
  "Pələnglər" və "Panterlər" ilə müqayisədə "E" seriyasının tankları daha sıx quruluşa, aşağı siluetə və nəticədə bucaq altında daha qalın zirehlərə sahib idi.
  Sovet elminin bu günə qədər verdiyi cavab yalnız qüllənin daha güclü alın müdafiəsi olan İS-3 olmuşdur. T-54 hələ də hazırlanırdı və T-44 daha uğurlu deyildi.
  Lakin 1945-ci ilin mayında Hitler planlarını dəyişdi. Və fərdi hücumlarla məhdudlaşaraq, Qafqazda əsas hücumu həyata keçirdi. Orada döyüşmək daha əlverişli idi. Beləliklə, Stalinqradın tutulmasından sonra sovet qruplaşmasının təchizatı çətinləşdi. Bundan əlavə, fevral ayında sovet qoşunları Zaqafqaziyada osmanlıları ağır məğlubiyyətə uğratmış, türkləri İrəvandan qaçmağa məcbur etmiş və Qars bölgəsini azad etmişlər.
  Almanlar müdafiəni yarıb Volqa boyu keçərək Xəzər dənizinə çatdılar. Qroznı iyunun 15-də inadkar döyüşlərdən sonra, Suxumi iyunun 23-də, Zuqdidi isə həmin ayın 29-da düşdü. Tbilisi iyulun sonunda Kutaisi ilə birlikdə alındı. Avqustda faşist quldurları nəhayət Dağıstanı, eləcə də Potini tutdular və şimaldan Ermənistana çıxdılar. Sentyabrda türklərlə birləşdilər və Bakıya hücum başladı. Əsas şəhər 1945-ci il noyabrın 6-dək davam etdi. Dağlarda, xüsusən İrəvanda gedən ayrı-ayrı döyüşlər dekabrın sonuna qədər davam etdi.
  Mərkəzdə də şiddətli döyüşlər gedirdi. Almanlar Tulaya yaxınlaşıb hətta Kalinini də ala bildilər, lakin sonra dayandırıldı. Buna baxmayaraq, cəbhə xətti yaxınlaşdı və onsuz da yerlərdə paytaxtdan səksən kilometrdən artıq məsafə yox idi.
  1946-cı il isti qışla başladı. Almanların hücumunun qarşısını almaq istəyən sovet komandanlığı ümidsizcəsinə düşmənə tərəf qaçdı.
  Təəssüf ki, havada düşmənin üstünlüyü yalnız artdı. Luftwaffe-nin reaktiv təyyarəsi, təəssüf ki, hər şey təkmilləşdirildi. ME-262-nin yeni modifikasiyaları, o cümlədən ultra yüksək sürətli modifikasiyalar meydana çıxdı. Həm də güclü reaktiv qırıcı TA-183, daha təkmil qanadları olan NE-262 və idarə olunan qanadları olan ME-1010 təyyarə konstruksiyasının əsl şah əsəri.
  SSRİ-də isə Yak-9 əsas qırıcı olaraq qaldı. Bir vaxtlar yeni, lakin indi açıq-aşkar köhnəlmiş maşın.
  Lakin Luftwaffe-də Yu-287 də var və reaktiv bombardmançı Yu-387, TA-400, TA-500 çıxdı. Və reaktiv hücum təyyarələri. HE-377 reaktiv, HE-477 də reaktiv və çoxməqsədlidir.
  Və E-70 seriyası Kral Tiger kimi çəkisi olan, lakin daha güclü qoruma ilə.
  Və 20 aprel 1946-cı ildə Fuhrerin doğum günü üçün metalda göstərilən piramidal tank əsl şah əsər oldu. Hitler ona "İmperator Aslanı" adını şəxsən verib.
  Avtomobil uzunsov yastı piramida formasında idi, kiçik silindrlər çənin bütün dibini əhatə edirdi. Beləliklə, onun açıqlığını əhəmiyyətli dərəcədə artıran bir palet yox idi. Bundan əlavə, tankın damı yox idi və onun zirehləri hər tərəfdən yüksək rasional meyl bucağına sahib idi. Çəkisi 99 ton olan avtomobil uzun lüləsi 100 EL olan 128 mm-lik zenit silahı ilə silahlanmış, 1800 at gücünə malik mühərrikə və 300 millimetr ön zirehə malik idi. Üstəlik, plitələr rasional meylin böyük bucaqlarında, birinci ön yarıda və ikinci meylli yarıda 250 millimetrdir. Beləliklə, o, bütün atəş nöqtələrindən keçilməz və yuxarıdan bombalarla hücuma məruz qalanda dünyanın ən güclü tankı oldu.
  Fuhrer dərhal onun ən qısa müddətdə istehsala buraxılmasını və eyni zamanda haubitsa və bombaatanlı hücum modifikasiyasının yaradılmasını əmr etdi.
  Beləliklə, nasistlər ehtiyat topladılar, məğlub olmalı idilər. Amma təəssüf ki, çox inadkar və texniki cəhətdən güclü düşmən yaxalandı. Mayın sonunda isə ənənəyə görə, yollar quruyanda hücum başladı.
  Fritz Moskva və Tuladan yan keçməyə çalışdı. Döyüşlər gərginlik və miqyas baxımından görünməmiş sürətlə gedirdi. Lakin sovet qoşunları yenilməz adlandırılmağa layiq idi. Üç aylıq fasiləsiz döyüşlərdə nasistlər yalnız Tulanı mühasirəyə alıb Kaşinaya gedib şimaldan Moskvaya yaxınlaşaraq rabitəni qismən kəsə bildilər. Artıq şəhərin öz küçələrində döyüşlər gedirdi.
  Stalin paytaxtı tərk edərək Kuybışevə təxliyə edildi. Lakin nasistlər iyul ayında Saratova qarşı hücuma keçdilər. Bu şəhər avqustun 8-də süqut etdi. Kuybışev indi təhlükəli dərəcədə cəbhəyə yaxın olduğundan, həmin Ali Baş Komandan qərargahını Sverdlovska köçürdü. Moskvada döyüşlər sentyabr ayına qədər davam etdi. Kashira 18-də düşdü. Oktyabrın əvvəllərində SSRİ-nin paytaxtı demək olar ki, mühasirəyə alındı və 29-da inadkar döyüşlərdən sonra Kuybışev də düşdü. Bundan əlavə, almanlar Quryev və Uralski tutdular.
  Noyabr ayı dəhşətli döyüşlərdə keçdi. Noyabrın 7-də Fritz Kremlə keçdi, lakin ümidsiz əks-hücumla geri çəkildi. Və bu döyüş zamanı Moskvanın komendantı vəzifəsini icra edən marşal Rokossovski öldü!
  Məşhur sovet pilotu Kozhedub 100-cü alman təyyarəsini vuraraq dörd dəfə SSRİ Qəhrəmanı adına layiq görülən ilk sovet adamı oldu. Həm də 1946-cı il noyabrın 7-də.
  Dekabrın 4-də Moskva ətrafındakı blokada halqası nəhayət bağlandı. Lakin paytaxt və onun qəhrəman qarnizonunun qalıqları 7 yanvar 1947-ci ildə Pravoslav Milad gününə qədər döyüşdü.
  Paytaxta hücuma Mainstein rəhbərlik edirdi. Bunun üçün o, Hermann Goeringdən sonra ikinci Dəmir Xaç Böyük Xaç ordeni ilə təltif edilmişdir.
  Ancaq müharibə hələ bitməyib. Sverdlovskdan olan Stalin mübarizəni davam etdirəcəyinə söz verdi. Almanlar da çox yorulmuşdular. Cənubda onların qoşunları Penza və Ulyanovska yaxınlaşıb dayandılar. Mart ayında sovetlər əks-hücumlara başladılar. Lakin apreldə yenə də Ryazanı tərk etmək məcburiyyətində qaldılar. May ayında faşistlər Qorki şəhərini mühasirəyə aldılar və cənubdan Kazana keçdilər. İyun ayında Fritzlər Orenburqu tutdular və Ufaya yaxınlaşdılar. Qırmızı Ordunun müqaviməti zəiflədi, əhval-ruhiyyə düşdü, kütləvi fərariliklər başladı. Onlar həmişə olub, lakin paytaxtın süqutundan sonra dəfələrlə gücləniblər. Artıq heç kimin Stalin uğrunda ölmək arzusu yoxdur. Amma digər tərəfdən, insanlar vətənləri üçün faşizmə qarşı vuruşdular.
  Sovet hökumətinin də nüfuzu düşdü. İyulda almanlar Sverdlovska soxuldular. Stalin və yoldaşları Novosibirskə getdilər. Uralsda avqusta qədər döyüşlər qızğın gedirdi... Almanlara rabitənin uzunluğu və partizanların fəal hərəkətləri mane olurdu. Lakin sonrakı müharibə artıq mənasını itirib.
  Ancaq Stalin hələ də nəyəsə ümid edirdi. Almanlar sentyabr ayında Tobolsk şəhərinə girdilər. Lakin leysanlı payız yağışları onları gecikdirdi. Qışın yaxınlaşması Sibirdə hücumu dayandırdı, lakin nasistlər bütün Orta Asiyanı ələ keçirə bildilər. Qışda Novosibirskə getməyə cəsarət etmədilər. Ancaq Stalin də xəstələndi və daha isti Vladivostoka köçdü.
  1948 gəldi. Nasistlər artıq disketlərlə silahlanmışdılar. Bundan əlavə, turbojet mühərriklərində daha yığcam tanklar meydana çıxdı. Əslində, istiləşəndən sonra qalib yürüşlə hərəkət etmək və şəhərləri tutmaq qalır.
  Lakin Beriya onsuz da ağır xəstə olan Stalini zəhərlədi və Sibirdə Sovet hakimiyyətinin qorunması şərti ilə Üçüncü Reyxə təslim olmağı təklif etdi.
  Özü də müharibədən yorulan Hitler, az qala razılaşdı, amma başlanğıcda 1948-ci ilin mayında Novosibirski tutdu. Və təslimiyyət 1948-ci il iyunun 22-də simvolik bir tarixdə - SSRİ-yə hücumdan düz yeddi il ötüb imzalandı. Beləliklə, İkinci Dünya Müharibəsi başa çatdı. ABŞ 1945-ci ildə Yaponiyanı məğlub etdi və atom bombasını sınaqdan keçirdi. Deməli, fürerin okeanın o tayına qarışacaq heç bir işi yoxdur.
  Lakin Beriya uzun müddət hökmranlıq etmədi. Ən məşhur sovet ace, hava marşalı, SSRİ-nin yeddi dəfə qəhrəmanı Kozhedub hərbi çevriliş həyata keçirə və GKO-nun populyar olmayan sədrini devirə biləcək. Beriya və onun bir sıra silahdaşları güllələnib. Üçüncü Reyxin özündə, 1953-cü ilin martında vətənpərvərlər Hitleri öldürdülər. Və Goering bir az əvvəl narkotikdən sui-istifadədən öldü, Himmler isə sui-qəsd şübhəsi ilə vuruldu.
  Şellenberqin başçılıq etdiyi SS ilə generalissimo Mainstein ilə silahlı qüvvələr arasında şiddətli mübarizə gedirdi. Bütün bunlar vətəndaş müharibəsinə çevrildi. Nəticədə Üçüncü Reyx süqut etdi. Və kəsilmiş SSRİ tədricən öz təsirini bərpa etməyə başladı. Tarix yenə bir spiral içində getdi. Almaniyanın fantastik yüksəlişi, Çingiz xan imperiyasından daha kəskin şəkildə şişdi, sonra əsas liderin ölümü - xaos və yox olma.
  Və knyazlıqların tədricən toplanması, yalnız Baykalsk şəhəri paytaxt oldu. Almanların təyin etdiyi marionet əyalətlərlə bir çox əyalətlərə bölünən SSRİ yenidən birləşdi. Ən böyük qələbə nasist boyunduruğunu atmış Moskvanın ilhaqı oldu. Düzdür, Ukrayna, Belarus və Baltikyanı ölkələr, eləcə də Gürcüstan, Ermənistan, Azərbaycan öz suverenliyini qoruyub saxladı. Üçüncü Reyxin süqutundan sonra ABŞ dünya hegemonuna çevrildi. Çində də amerikapərəst hökumət quruldu.
  Lakin tədricən Səma İmperiyası getdikcə daha müstəqil oldu. SSRİ-də Kozhedubun faktiki diktaturasından sonra mahiyyətcə prezident konstitusiyası quruldu, lakin hakimiyyətdə iki müddətə məhdudiyyət qoyuldu. Seçkilər alternativ əsaslarla keçirildi və prezident postu başqa cür adlandırıldı: xalq sədri.
  Ölkə qarışıq və inkişaf edən iqtisadiyyata malik idi.
  Ancaq burada tarix bir kağız klipdən necə dəyişdi. Onlar rəşadətlə vuruşsalar da, İkinci Dünya Müharibəsində məğlub oldular. Və nəticə fəlakətli oldu. Üstəlik, Almaniya yalnız bir müddət böyüklük qazana bildi.
  Bəli və ABŞ getdikcə təsirini itirirdi, dünya çoxqütblü olur, bu isə o deməkdir ki, orada getdikcə daha çox xaos hökm sürür. Digər tərəfdən, daha az sifariş var. Və indiki iyirmi birinci əsrdə olduğu kimi.
  Yaxşı, bəşəriyyət niyə parçalanmaya və xaosa bu qədər cəlb olunub?
  
  
  STALİN ƏVZİNƏ TROTSKI
  Tuxaçevskinin Varşavaya qarşı kampaniyası, ilk növbədə, Varşavaya doğru irəliləyən Qırmızı qoşunların cənub cinahını örtmək əvəzinə Stalinin günahı üzündən uğursuz oldu. Birinci Süvari Ordusunu Qalisiyaya çevirdi. Üstəlik, Yusifin komandanlığı altında olan böyük qüvvələrə baxmayaraq, o, polyaklara məğlub olmağı bacardı. Qırmızı Ordu Varşava döyüşündə də məğlub oldu. Polyaklar əks hücuma keçdilər, ərazini, o cümlədən Slutski işğal etdilər, hətta bir neçə gün Minski işğal etdilər.
  Lakin Qərb o zaman bolşeviklərlə növbəti qanlı döyüşü maliyyələşdirməyə cəsarət etmədi. Varşava sülh bağladı və vətəndaş müharibəsi tez başa çatdı.
  Ancaq tarixin alternativ kursu və çoxsaylı paralel kainatlardan biri də var. Orada Lenin hərbi işlərdə o qədər də istedadlı olmayan və şıltaq olan Stalinin cənub cinahının komandanlığından uzaqlaşdırılmasını əmr etdi və Budyonnının Birinci Süvari qoşununu saxlamaqla Tuxaçevskinin komandanlıq birliyini yaratdı.
  Bu vəziyyətdə Varşavanın cənubundan əks-hücum cəhdi baş tutmadı və ruhlanan Qırmızı Ordu şiddətli döyüşdə qələbə qazandı. Polşanın paytaxtı düşdü. Bir müddət orada dayandıqdan və əlavə möhkəmləndirmələr öyrətdikdən sonra Tuxaçevski Lvova və Krakova köçdü.
  Bir müddətdir ki, döyüşlər hələ də Wrangele qarşı və Krıma növbəti hücumla davam edirdi. Sonra Qırmızı Ordu şimalda Baltikyanı dövlətləri işğal etdi, cənubda isə Azərbaycan, Ermənistan və Gürcüstanı azad etdi. Müvəqqəti sakitlik yarandı. Sovet Rusiyasına istirahət və müvəqqəti möhlət lazım idi, bu NEP oldu. Lakin Trotski yenə də Çar Rusiyasının bütün torpaqlarının qaytarılmasında təkid edirdi. Nəticədə 1921-ci ilin yayında Qərbin razılığı ilə Qırmızı Ordu Finlandiyanı da işğal etdi.
  1922-ci ildə Primorye, sonra şimal Saxalin də geri alındı. Hərbi İnqilab Şurasının sədri kimi səlahiyyətləri xeyli güclənən Trotski Leninin yerini tutmağa və ikinci dərəcəli rollara salınan Stalini sıxışdırmağa müvəffəq oldu.
  Nə qədər qəribə olsa da, şəxsi hakimiyyət gücləndikcə iqtisadiyyatda kapitalizmin elementləri getdikcə güclənirdi.
  Trotski özü əsasən Papadan daha müqəddəs və ya Stalindən daha radikal olmaq istəyinə görə solçu oldu. Ancaq hakimiyyətə gəldikdən sonra son dərəcə istedadlı bir yəhudi balanslaşdırılmış xarici siyasəti genişləndirdi. O, kommunist ideyalarından əl çəkmədən, eyni zamanda, bazar elementlərini aşılamağa, dünyanın digər kapitalist ölkələri ilə yaxşı münasibətləri təmin etməyə çalışırdı.
  dünya siyasətində əsaslı dəyişikliklərə səbəb olmadı . Fürer tez bir zamanda bu yerə işarə etdi - Versal məhdudiyyətlərinin hər hansı ləğvini və ya universal çağırış və hərbi gücün bərpasını qadağan etdi. Necə ki, nasistlərə antisemit qanunlar və daha çox şeylər tətbiq etmək qadağan edildi.
  Yeganə odur ki, Hitler dövründə Almaniya iqtisadiyyatı böhrandan çıxdı, lakin faşizm heç vaxt radikal formalar almadı, bəzi avtoritar xüsusiyyətləri ilə mötədil millətçilik olaraq qaldı, Hitler Gəncliyi kimi universal gənclər təşkilatları.
  SSRİ Leon Trotskinin rəhbərliyi altında inkişaf etmiş ağır sənayesi olan iqtisadi cəhətdən zəngin dövlətə çevrildi.
  SSRİ iqtisadiyyatı Stalindən daha çox bazar yönümlü idi, lakin o, həm də beşillik planlar şəklində planlaşdırma elementlərini ehtiva edirdi. Doğuş nisbəti yüksəkdir, xüsusən Trotski abortları da qadağan etdiyinə görə - deyirlər ki, Rusiyada o qədər boş torpaqlar var və onlar üçün deşiklər kimi ağzını açacaq bir şey yoxdur.
  Alman ordusunun sayı 100 minlə məhdudlaşdığından və Polşa artıq sovet, sosialist respublikasına çevrildiyi üçün heç kimlə döyüşmək çox olmayacaqdı. Moldova 1921-ci ildə Rusiyaya qaytarıldı - kral torpaqlarını geri qaytardı.
  Trotski özü bir az dünya beynəlmiləlçiliyini dəstəklədi, lakin dünya inqilabının məqsədi susdurulmağa başladı. Qismən, Stalinin dövründə olduğu kimi.
  Ancaq müharibə hələ də Şərqdən gəlirdi. Yaponiya Monqolustana qarşı hərbi əməliyyatlara başladı. Doğan Günəş ölkəsi İtaliya ilə birlikdə dünyanın əsas işğalçılarına çevrildi. Düzdür, Mussolini öz ambisiyalarını Efiopiyanın - Afrikada kiminsə müstəmləkəsi olmayan yeganə ölkəsini ələ keçirməklə məhdudlaşdırmağa məcbur oldu. Yaponiya da İngiltərə ilə, hətta ABŞ-la təkbaşına mübarizə aparmağa hələ cəsarət etməyərək Çinə dırmaşdı. Və getdikcə daha çox bura daxil oldum.
  Çoxlu çinli var və bütün parçalanmalarına baxmayaraq, onlar ciddi rəqibdirlər. Və sonra samuray Monqolustana girdi ... 1941-ci ilin yazında orada ciddi döyüşlər başladı.
  Trotski qərara gəldi ki, SSRİ artıq samuraylara qarşı genişmiqyaslı müharibə aparmaq üçün kifayət qədər güclüdür. Bundan əlavə, sovet diktatoru 1904-1905-ci illərin məğlubiyyətinin qisasını almaq istəyirdi. Quruda Qırmızı Ordu yaponlardan daha güclüdür, xüsusən də tanklarda. Ancaq dənizdə Sakit Okean Donanması hələ də paritetə çatmayıb. Lakin Lev Davydoviç Monqolustandan imtina edə bilmədi.
  Qırmızı Ordu əvvəlcə samurayların irəliləməsini dayandırdı. 1941-ci il avqustun 20-də Xalxın gölünə hücum baş verdi və bu hücum Qırmızı Ordunun qələbəsi ilə başa çatdı. Bundan sonra Trotski Yaponiyadan Cənubi Saxalin və Kuril adalarını geri verməsini tələb etdi.
  Təbii ki, bunun ardınca imtina gəldi və genişmiqyaslı müharibə başladı. Yalnız Böyük Vətən Müharibəsindən fərqli olaraq, o, yad ərazidə aparılıb. Baxmayaraq ki, az qanla bunu demək olmaz.
  Döyüşlər genişmiqyaslı keçdi və yaponlar şiddətlə müqavimət göstərdilər, təslim olmadılar. Lakin sovet qoşunlarının demək olar ki, bütün əməliyyatları uğurla keçdi. Güclü artilleriya hazırlığından sonra müdafiə yarıldı və tanklar, o cümlədən ən son güclü T-34, LT (ağır Lev Trotski!) cəsədlərin və metalın şiddətli xəndəyini dəf etdi.
  Əvvəlcə Doğan Günəş ölkəsinin döyüşçüləri Mançuriyadan qovuldu. 1941-ci ilin noyabrından 1942-ci ilin avqustunadək doqquz ay davam edən bir neçə ardıcıl əməliyyatlar həyata keçirildi. Sovet qoşunları Şimali Koreyaya daxil oldu... Saxalin üzərində də döyüşlər gedirdi. Yaponlar hətta irəliləməyə çalışdılar - otuz kilometr irəlilədilər, lakin dayandırıldı və qan içində boğuldu.
  1942-ci ilin sentyabrında Port Artura hücum oldu. Dənizdən gələn dəstəkdən istifadə edən yaponlar xətti tutmağa çalışıblar. Sovet qoşunları cəbhəni yardılar, lakin düşmən qoşunlarını yerə endirərək irəliləyişin qarşısını ala bildi.
  Lakin samuraylar müqaviməti uzun müddət çəkə bilmədilər. Sovet aviasiyası gəmiləri ələ keçirdi və bombaladı. Bundan əlavə, yaponlar öz həyatlarına həddən artıq laqeyd yanaşırlar - hətta döyüşə paraşüt də götürmürdülər. Buna görə də, əsas hava elitalarının ölümündən sonra samurayların səmadakı müqaviməti nəzərəçarpacaq dərəcədə zəiflədi. Sovet aviasiyası isə daha inamla qalib gəlməyə başladı.
  Bundan əlavə, sovet dizaynerlərinin yeni inkişafları yavaş-yavaş manevr qabiliyyətinə görə Yapon qırıcılarının üstünlüyünü ləğv etdi. 1942-ci ilin dekabrında başqa bir şiddətli hücumdan sonra Port Artur ələ keçirildi və Seul eyni ayda süqut etdi.
  1943-cü ilin növbəti ayı Cənubi Koreyaya yanvar hücumu və Pusan limanının tutulması ilə başladı.
  Yaponiya quru döyüşlərində uduzurdu və səmada və dənizdə getdikcə daha çox zərər görürdü. 1943-cü ilin fevralında Pekin Sovet qoşunları tərəfindən tutuldu. Mart ayında isə şiddətli döyüşlərdən sonra Cənubi Saxalin azad edildi. Aprel və May ayları Sovet silahlarının dənizdə yeni qələbələri ilə yadda qaldı... Artan sualtı donanma, təyyarələr və Baltikdən yaxınlaşan gəmilər xüsusilə təsirli idi.
  1943-cü ilin iyununda sovet qoşunları yaponları Şanxaydan da qovdu. Beləliklə, öz işğal zonasını formalaşdıraraq.
  İyul, avqust aylarında paraşütçülər və matroslar Kuril silsiləsini düşməndən azad etdilər. Yaponiya özünü olduqca çətin vəziyyətə saldı. Sovet aviasiyası zərbə gücünü artırdı və getdikcə daha çox bombaladı və Doğan Günəş ölkəsinin donanması əriyirdi. 1943-cü ilin oktyabrında Trotski qərar verdi: Okinavaya hücum - Yapon Metropolisinin özü üçün döyüşdən əvvəl paltar məşqi. Döyüş şiddətli idi və samuraylar kütləvi şəkildə silahlardan istifadə etdilər: kamikadze pilotları.
  Epik döyüş iki ay bir həftə davam etdi və nəhayət Okinavanın süqutu ilə başa çatdı. Və 1944-cü ilin yanvarında Tayvan da azad edildi.
  Yaponiya indi tam hərbi fəlakət astanasında idi. Hirohito yalnız ABŞ və İngiltərənin onun tərəfində müharibəyə girəcəyinə ümid edə bilərdi, o zaman faşist Almaniyası hələ hərbi cəhətdən çox zəif idi və Mussolini Trotskini Sakit Okeanda əldə etmək o qədər də asan deyildi.
  Lakin ABŞ və İngiltərə eyhamlar verdi, lakin müharibəyə girməyə tələsmirdilər. Xüsusilə Hindistanda Böyük Britaniyaya qarşı kütləvi üsyan başladı. Mötədil Qandi daha radikal millətçilər və solçular tərəfindən kənara atıldı. Nəticədə orada əsl müharibə başladı. Çemberleni əvəz edən Çörçil inadkar idi və nəyin bahasına olursa olsun Pakistan və Hindistanı öz nəzarəti altında saxlamağa çalışırdı. Bu, Britaniya qüvvələrini sıxışdıran uzunmüddətli və acı müharibəyə səbəb oldu.
  Amerikalılar xarici siyasətdə passiv hərəkət etdilər: mənim daxmam kənardadır!
  1944-cü ilin martında sovet qoşunları havanın hələ çox əlverişli olmamasına baxmayaraq, Hokkaydoya endi. Üç həftə davam edən döyüş yaponların məğlubiyyəti ilə başa çatdı. Bu uğur imperatorun metropolun alınmazlığına inamını sarsıtdı.
  Quruda və dənizdə döyüşlər 1944-cü il mayın 11-nə qədər davam etdi, nəhayət, bitkin Yaponiya təslim oldu.
  Sovet qoşunlarının iştirakı ilə gedən döyüşlər 1941-ci il aprelin 10-dan 1944-cü il mayın 11-dək davam etdi və üç il bir aydan bir qədər çox çəkdi. Ölən və yaralardan ölən sovet ordusunun itkisi 960 min əsgər və zabit təşkil etdi. Altmış mindən bir qədər çox dinc sovet vətəndaşı da həlak oldu. Bombardmanlardan, Saxalin və Primorye sərhədində döyüşlərdən. Üç milyona yaxın insan yaralandı, onlardan dörd yüz mini əlil oldu.
  Ümumiyyətlə, SSRİ böyük qələbə qazandı və Çin və Koreyada sovetyönlü rejimlər qurmağa nail oldu və öz qoşunları ilə Doğan Günəş ölkəsinin bütün mülklərini işğal etdi.
  Yoldaş Trotskinin həm ölkə daxilində, həm də beynəlxalq aləmdə nüfuzu daha da möhkəmləndi.
  1946-cı ildə SSRİ-də ilk süni peyk orbitə buraxıldı. Və 1950-ci ildə onlar ilk sovet kosmonavtını dünyaya göndərdilər. Rumıniyada Kral Mika SSRİ ilə hərbi və iqtisadi ittifaq bağlamağa razılıq verdi. Tezliklə Macarıstanda hökumət dəyişdi. Çexoslovakiyada isə çoxdan kommunistlər tərəfindən deyil, solçu sovetpərəst qüvvələr tərəfindən idarə olunur.
  1951-ci ildə Türkiyə ilə SSRİ arasında müharibə başladı. O vaxta qədər nə ABŞ-ın, nə də İngiltərənin hələ atom bombası yox idi və SSRİ və onun müttəfiqləri kimi güclü düşmənlə əsl qırğına başlamaq Qərb üçün intihar idi.
  Sovet ordusu Türkiyəni bir aydan az müddətdə məğlub etdi. Qərbin reaksiyasının son dərəcə ləng olduğunu görən... Britaya uzun müddət hindlilərlə vuruşdu, amma sonda yüz minlərlə əsgərini itirdi və ən böyük koloniyasına nəzarəti itirdi. ABŞ-da iqtisadi böhran var və qaradərililər iğtişaşlar edir.
  Trotski qərar verir: və iki ay ərzində Qırmızı Ordu bütün Yaxın Şərqi və İranı nəzarətə götürür və Misirdə sovetyönlü hökumət hakimiyyətə gəlir. İngilislər və fransızlar dişlərinə vurulur. Hitler isə SSRİ-nin tərəfini tutur və bunun üçün Avstriyanın Anşlusuna fürsət düşür.
  De Qoll Fransada hakimiyyətə gəlir. Sovet ekspansiyasından çox narazıdır və bolşevizmə qarşı Şərqə səlib yürüşündən danışır. Trotski, əksinə, Avropaya genişlənmək arzusundadır, vəziyyət qızışır.
  Adolf Hitler SSRİ-nin indi ittifaqda olmasından istifadə edərək Almaniyanın hərbiləşdirilməsinə başlayır. Əlcəzair və Mərakeşdə Fransaya qarşı böyük bir üsyan başlayır.
  De Qoll qəzəblənir, Almaniyadan hərbi hazırlıqları dayandırmağı tələb edir. Buna cavab olaraq fürer 1914-cü il sərhədlərini bərpa etməyi tələb edir və milisləri düşmənə qarşı atmaqla hədələyir.
  Hər iki tərəf təhdidləri aradan qaldırır və qoşunlarını sərhədlərə çəkir. Hiyləgər Trotski müharibəyə girmir, Almaniyaya kreditlə tank və təyyarə satır. Nasistlərlə fransızlar arasında döyüş gedir. Belçika müharibəyə girir, lakin bu, koloniyalardakı üsyan və müxtəlif cəbhələrdə kommunistlərin fəaliyyəti ilə bağlı olan Fransanın vəziyyətini daha da pisləşdirir. Almanlar isə tez qələbə qazanmır, Mangio xəttində ilişib qalırlar, lakin sonra Belçikanı işğal edirlər. Müharibədən bir il yarım sonra faşistlər Parisə yaxınlaşdılar.
  De Qoll sülh imzalamağa gedir və almanlara Elsarz və Lotaringiyanı geri verir. Belçika da ərazisinin bir hissəsini ayırdı. Fürer öz təsirini gücləndirir. 1955-ci ildə SSRİ nüvə bombasını sınaqdan keçirir. Trotski Çexoslovakiyanı SSRİ-yə daxil edir. Almanlar həqiqətən Sudetdən ayrılırlar, lakin daha az etnik sərhədlər. Amma onların heç bir şeyləri yoxdur...
  Hitler öz ambisiyalarını alçaltmağa məcbur olur və Qərbdə və Avstriyanın hesabına genişlənməyi bacardığına görə sevinir. Həmçinin, nasistlər Danimarkanı işğal etdilər və həmçinin 1914-cü il sərhədlərini və imperiyalarının şimalını bərpa etdilər.
  Trotski 1960-cı ildə səksən yaşını qeyd edərək vəfat etdi. Pis vərdişləri olmayan və fiziki formasını qoruyan SSRİ sədri son işlərə qədər düşüncə aydınlığını qorudu.
  O, sədr postunu oğlu Davidə təhvil verdi və bununla da dünyada ilk kommunist sülaləsinin əsasını qoydu. Bu vaxta qədər SSRİ-də daha çox mərkəzləşmə və ondan çıxışı qadağan edən konstitusiya dəyişiklikləri yaşanmışdı. Hitler də hakimiyyəti süni mayalanma nəticəsində əldə etdiyi oğullarından birinə , lakin rəqabət əsasında keçirdi.
  Ancaq oğul hələ çox gəncdir və Hitlerin ölümündən sonra nasistlər parçalanır və tezliklə sol qanad hakimiyyətə gəlir. Dünya daha təhlükəsiz oldu, lakin müstəmləkə sisteminin dağılması yeni qeyri-sabitlik müharibəsinə səbəb oldu. Çıxış yolu kommunist koalisiyasının yaradılması idi. Orada qarşılıqlı yardım həyata keçirilirdi və qara qitə şəraitində sosializmin qurulmasına cəhdlər edilirdi.
  Lakin dünya kommunizmi çoxlu sayda bazar elementləri ilə seçilirdi və birləşmiş sistem idi.
  SSRİ daxilində isə ziddiyyətlər böyüyürdü. Bir partiyanın siyasi üstünlüyü artıq artan oliqarxiyaya yaraşmırdı. Qırmızı dalğa iş adamları dəyişiklik və siyasi hakimiyyət istəyirdilər. Hələlik planlı iqtisadiyyatın uğurları və siyasi qazanclar müxalif əhval-ruhiyyəni qismən kompensasiya edib. Ancaq ABŞ-da hər şey dəyişdi. İki partiyanın: demokratik və respublikaçı partiyanın monopoliyasını qıraraq üçüncü - vətənpərvər partiyanı yaradan yeni lider meydana çıxdı.
  Və hakimiyyətə gələrək avtokratiya qurdu. Eyni zamanda kommunizmə qarşı səlib yürüşü başlayır. David öldü və bundan sonra bir sıra sui-qəsdlər və fraksiya mübarizəsi başladı. Nəticədə ölkə sarsıldı. Amma indi fraksiyalar arasında mübarizə SSRİ-nin sədri postunun ələ keçirilməsi ilə başa çatdı və xalq bununla sakitləşdi.
  Kosmosun aktiv genişlənməsi var idi. 2015-ci ildə Pluton insan astronavtının ayaq basdığı son planet oldu. Qısa müddət ərzində insanlar Yupiterin səthini ziyarət edə bildilər. Düzdür, onlar xüsusi ətirli vannalarda yatmalı idilər.
  SSRİ daxilində kapitalist ünsürləri daha da gücləndi. Kasıblar və varlılar arasında təbəqələşmə var idi. Əsl milyarderlər, eyni zamanda Siyasi Büro üzvləri də var idi. Kommunizm getdikcə daha çox maliyyə oliqarxiyası ilə birləşdi və getdikcə daha az kapitalizmdən fərqli oldu. Hətta SSRİ-də gəlir vergisi xətti oldu və vahid faiz tətbiq olundu. Bu, təbii ki, qeyri-müəyyən narazılığa səbəb oldu və xırda iğtişaşlara səbəb oldu.
  Amma indiyədək vəziyyət nəzarətdən çıxmayıb. Amma reallıqda kommunizmin zahiri atributları ilə sosial təminatlar getdikcə daha da məhdudlaşdırılırdı. Xüsusilə tibb və təhsil qismən ödənişli oldu, işsizlər və əmək birjaları yarandı.
  Viktoriya Vilnaya çatdı və paralel dünyanı xatırlamağı dayandırdı. İndi o, rus ordusuna rəhbərlik etməyə davam etməli idi.
  Litva Böyük Hersoqluğunun paytaxtı Vilna yıxıldı, lakin qarşıda Qrodno və Brest istiqamətində bir kampaniya var idi.
  Belaruslular həvəslə rus ordusuna qoşuldular. Yıxıldı, qar yağsa da orta əsr ordusunun hərəkəti daha da çətinləşdi. Buna baxmayaraq, Böyük Knyaz Vasili Qrodnonu tutmağı və qışı orada keçirməyi əmr etdi. Viktoriya kəsmək və ya məhv etmək üçün başqa birini axtarmaq üçün ətrafdakı qalaların ətrafında qaçdı.
  Onun içində məhv olmaq üçün ən vəhşi susuzluq qaynadı, lakin getdikcə daha çox rəqiblər döyüşmədən təslim oldular.
  
  
  Qaranlıq Cəhənnəmdən ORACLES
  Təbii ki, faydalı və təhlükəli müxtəlif proqnozlaşdırıcılar var.
  Ancaq alternativ reallıqlardan birində nasistlərə İblisin güzgüsünü təkrar söyləmək gücünü necə bərpa edəcəyini söyləyən bir sehrbaz tapıldı. Yansıtıcı səthə günahsız bir uşağın al qanının damcıları düşdü. Və onlar dərhal hopdular və güzgü özü yenidən hədiyyələrini taparaq işıqlandı. Və Fürer o zaman çox şey öyrəndi.
  Ancaq gələcəyi bilmək belə onu düzəltmək həmişə mümkün olmur. Afrikada isə almanlar qoşunlarını yenidən topladılar və oktyabrın 23-də Montqomerinin başlatdığı hücumu dəf edə bildilər.
  Çox çətinliklə də olsa, canlı qüvvə və texnika sayından çox olan qoşunların qarşısını aldılar. Bununla belə, tətilin yeri və vaxtı haqqında bilik Rommelə bir neçə bölməsini rasional şəkildə paylamağa və hücumu dəf etməyə kömək etdi. İngilislər xeyli itki verdilər və iki həftəlik döyüşdən sonra dayandırmaq məcburiyyətində qaldılar.
  Alman sualtı donanması isə Kasablanka və Mərakeş sahillərində eniş etməyi planlaşdıran desant qüvvələri ilə onlarla gəmini batıraraq böyük ziyan vura bildi. Amerikalılar Misirdə uğur qazanmadığını və "Alman canavar sürüləri"nin fəaliyyətini görən "Məşəl" əməliyyatından imtina etdilər.
  Almanlar da öz növbəsində sovet qoşunlarının cinah hücumlarını dəf etmək üçün Stalinqrad yaxınlığında öz qoşunlarını yenidən cəmləşdirməyə çalışır və mərkəzdə müdafiəyə dib vuraraq hazırlaşırdılar.
  1942-ci il noyabrın 19-da hava şəraitinin pis olması səbəbindən sovet qoşunları aviasiyadan, o cümlədən yerüstü hücum təyyarələrindən səmərəli istifadə edə bilmədi və artilleriya hazırlığı son dərəcə məhdud uğur qazandı. Beləliklə, qüvvələri yenidən toplayan almanlar və onların müttəfiqləri sovet qoşunlarının hücumunu dəf edə bildilər. Düzdür, bu, faşistləri Stalinqradın özündən yayındırdı, şəhərdə qəhrəman olan sovet əsgərlərinə möhlət verdi. Baxmayaraq ki, Qızıl Ordunun nəzarətində çox az ev qalıb.
  Fritz də mərkəzdə müqavimət göstərdi... Stalinqrad yaxınlığında döyüş dekabrın sonuna qədər davam etdi. Cəbhəni keçə bilməyən Qırmızı Ordu dayandı. Amma almanlar üçün də asan olmadı. Şəhərə hücum zamanı çox itki verdilər və müdafiədə itki nisbəti onların xeyrinə görünsə də, qoşunlar hələ də tükənib .
  Yanvar ayında Oraklin proqnozuna baxmayaraq, almanlar İskra əməliyyatı zamanı şimalda dayana bilmədilər. Düzdür, döyüşlər üç həftədən çox davam etdi və Qırmızı Orduya böyük itkilər verdi, lakin onlar quru yolu ilə Stalinqrada çata bildilər.
  Bununla belə, İblisin güzgüsü ilə xəbərdarlıq edilən almanlar Voronej yaxınlığındakı hücumu dəf edə bildilər, zəif müttəfiqlərini: italyanları və rumınları gücləndirdilər. Əks halda, oradakı müdafiə yarılacaqdı.
  Üçüncü Rjev-Sıçov əməliyyatı isə uğursuz oldu. Almanlar yenə çətinliklə də olsa, Sovet hücumunu dəf etdilər. Stalinqradın özündə hava qızmar idi, yanvarda döyüşlər gedirdi. Paulus Mainstein ilə əvəz olundu və bu daha mürəkkəb feldmarşal fevralın 12-dək qala şəhərini tutmağı bacardı. Ancaq yenə də almanlar bunun üçün çox böyük bədəl ödədilər. 1943-cü ilin fevralında Reyxstaq toplanmalı və ümumi müharibə elan edilməli idi. İş gününü uzadın və qul əməyindən əvvəlkindən daha fəal istifadə edin.
  Ümumi müharibənin elan edilməsi silah istehsalını artırmağa və yeni bölmələr yaratmağa imkan verdi. Xarici və HİV daxil olmaqla.
  İngilislərin və amerikalıların Mərakeşdə nə vaxt burun soxmağı planlaşdırdıqlarını bilən almanlar çoxsaylı sualtı donanmasından istifadə edərək desant gəmilərinə ağrılı zərbələr vurdular - bir-birinin ardınca enişini pozdular. Bu, nasistlərə Qərbə qarşı hərbi əməliyyatları lokallaşdırmağa və bütün əsas qüvvələri şərqdə cəmləşdirməyə imkan verdi.
  Rommel korpusunun vəziyyəti çətin olaraq qaldı, lakin güzgü sayəsində faşist aviasiyası daha səmərəli fəaliyyət göstərməyə başladı və konvoylar Afrika qrupunun təchizatını yaxşılaşdırdı.
  1943-cü ilin martında Montqomerinin yeni hücumu uğursuz oldu. Bu dəfə, artıq Rommel, şeytan sehrinin köməyi ilə dəqiq məlumat əldə edərək, İngilisləri tələyə saldı və onlara sarsıdıcı bir məğlubiyyət verməyi bacardı! Düzdür, düşmənin havada say üstünlüyü və üstünlüyü səbəbindən Montqomerini tam məğlub etmək mümkün olmadı, lakin İngiltərənin məğlubiyyəti hiss olundu. Xüsusilə çoxlu tanklar itirildi və xeyli sayda maşın kubok olaraq ələ keçirildi.
  İngilislər bir neçə müdafiə xəttinə çəkilərək İsgəndəriyyəyə yaxınlaşdılar. Rommelə yeni ehtiyatlar lazım idi və nasistlər cənub istiqamətində hücumu davam etdirməyi planlaşdırırdılar. Stalinqrad düşdü və Volqa boyunca daha da irəliləmək mümkün oldu.
  1943-cü ilin may ayında Fritz Delfin əməliyyatına keçdi. Onların qoşunları, kahinin köməyinə baxmayaraq, Qırmızı Ordunun çox güclü müqaviməti ilə üzləşdilər. Ağır itkilər bahasına irəliləyiş yavaş idi. Düzdür, proqnozlaşdırıcının köməyi müharibənin gedişinə təsir etdi. Wehrmacht əks-hücumları qabaqcadan gördü və getdikcə daha çox qazanları mükafatlandırdı. İyunun ortalarında faşistlər artıq Volqa deltasına yaxınlaşaraq Xəzər dənizinə çatmışdılar.
  1943-cü il iyunun 22-də Türkiyənin müharibəyə girməsi sovet qoşunlarının Qafqazdakı vəziyyətini daha da ağırlaşdırdı. Bu isə əslində Bakı nefti uğrunda gedən döyüşün nəticəsini əvvəlcədən müəyyənləşdirdi.
  Müttəfiqlər qətiyyətli deyildilər. Montqomeri aktiv müdafiəyə keçdi və artıq hücum haqqında düşünmürdü və Mərakeşə eniş qeyri-real olaraq qaldı.
  1943-cü il iyulun 10-da Çörçill alman qüvvələrinin bir hissəsini şərqdən yayındırmaq üçün Fransaya enməyə cəhd etdi. Lakin lazımi səviyyədə hazırlanmamış eniş, Amerikanın qətiyyətsizliyi və almanların kahin sayəsində bütün təfərrüatları bilməsi ilə birlikdə, tarixdə ingilis və amerikalıların quruda yalnız ən ağır məğlubiyyəti ilə nəticələndi.
  Yalnız məhbuslar, altı yüz əlli mindən çox insan və çoxlu texnika əsir götürüldü. Amma bu, təəssüf ki, cənubda nasistlərin hücumunun qarşısını ala bilmədi. Avqustda almanlar bütün Dağıstanı, türklər İrəvanla birlikdə demək olar ki, bütün Ermənistanı tutdular, ayın 27-də nasistlər və osmanlılar birləşərək Zaqafqaziya cəbhəsini iki yerə parçaladılar.
  Və yenə də sovet qüvvələrinin cəbhənin digər sahələrində hücum cəhdləri uğursuzluqla başa çatdı. Düşmən sovet komandanlığının planlarını çox yaxşı bilirdi.
  Qırmızı Orduda xüsusi bir şöbə qızışdı, repressiyalar və kütləvi təmizləmələr aparıldı. Hətta bir neçə onlarla general güllələndi və artilleriya marşalı Kulik.
  Ancaq nə qədər ki, düşmənin əlində şeytan silahı var idi, ona qarşı heç bir şey kömək etmədi.
  Sentyabr ayı ağır döyüşlərdə keçdi, faşistlər və osmanlılar Bakıya yaxınlaşdılar. Oktyabrda isə şəhərin özündə döyüşlər başladı.
  Sahil şəhəri dəniz vasitəsilə təmin edilirdi və onlar ümidsizcə onu saxlamağa çalışırdılar. Döyüş davam etdi və planlaşdırıldığı kimi noyabrın 7-də Fritz alınmadı. Lakin Qafqazın bütün digər şəhərləri bu vaxta qədər artıq itmişdi. Dekabrda böyük itkilər bahasına əfsanəvi şəhər düşdü.
  Qafqaz, SSRİ-də o dövrdə ən böyük neft yatağı olduğu kimi tamamilə itirildi. Düzdür, bütün neft quyuları partladılıb dağıdıldığı üçün nasistlərin özləri də tezliklə bu üstünlükdən yararlana bilmədilər.
  Şərq cəbhəsində sakitlik hökm sürürdü. Böyük Alman quru qoşunları Rommelə kömək etmək üçün İraqa, oradan da Fələstinə və Süveyş kanalına keçdi. Sovet rəhbərliyi isə fasilədən istifadə etmək qərarına gəldi. Artıq başqa yerlərdə, o cümlədən Sibirdə neft yataqları işlənilib. Sovet dizaynerləri yeni tanklar üzərində işləyirdilər. IS-2 və T-34-85 alman pantera və pələnglərinə cavab olmalı idi.
  Nasist Almaniyasında silahların buraxılması real tarixdən daha yüksək idi. Aydındır ki, nasistlərin və qulların resursları daha çoxdur və ruhdan düşmüş müttəfiqlərin bombardmanı daha zəifdir. Bu o deməkdir ki, onlar reallıqdan daha çox dəmir və daha keyfiyyətli metal istehsal edə bilərlər. Buna görə də ayda 600 ədəd "Pantera" istehsalı planı yerinə yetirildi və hətta artıqlaması ilə də yerinə yetirildi. Lakin başqa məhdudiyyətlər də var idi: yeni heyətlər üçün məşq vaxtı. Üstəlik, Panther, bütün şübhəsiz üstünlükləri ilə: yüksək zirehli pirsinq və atəş dərəcəsi, əla görmə qabiliyyəti və optika, eləcə də yaxşı ön qoruma və yaxşı sürücülük performansı ilə zəif yan qoruma və silindirlərin pilləli düzülüşünə sahib idi. .
  Daha inkişaf etmiş və perspektivli inkişaf "Panther" -2 idi. Bir az daha böyük çəkisi 47 ton olan daha sıx yerləşdirmə sxemi sayəsində Panther-2, 71 EL lülə uzunluğunda güclü 88 millimetrlik bir top və gövdənin ön hissəsində, 60 tərəfdən bucaq altında 120 millimetrlik zirehə sahib idi. , və qüllənin alnında 150, duralumin korpusda 900 at gücünə malik mühərriklə.
  Belə bir maşın "Tiger" -2 ilə birlikdə 1943-cü ilin noyabr ayından istehsal olunmağa başladı. Halbuki, almanlar sadəcə öz maşınlarını fırladırdılar. Və onlar Yaxın Şərqə hücum etdilər.
  1944-cü ilin martında almanlar da Küveyti tutdular və Süveyş kanalına çatdılar.
  Faşistlərin üstünlüyü olmasın deyə kahinləri sındırmaq lazım idi. Bu vəziyyətdə qızlar bunu erkən etmək arzusunda idilər, lakin təsir məhdudiyyətləri təsir etdi.
  Məsələn, indi 1944-cü il aprelin 1-də sehrli qızların əvəzinə cəbhə boyu iki yaraşıqlı gözəl hərəkət edirdi. Təəssüf ki, çox orta qabiliyyətlərlə - atlama məhdudlaşdırıcı təsirləndi. Yaz torpağında yalın ayaqla gəzmək belə soyuq idi, qardan güclə. Qızların solunda Kamışından şimalda dolu Volqa var və daha da irəli getsən, Stalinqrad yaxınlığındakı alman mövqelərinə çatacaqsan. Döyüşçülərin vəzifəsi, demək olar ki, adi qızlara çevrilmək və nifrət edilən oracle zərərsizləşdirmək üçün fövqəlbəşəri qabiliyyətlərini itirməkdir ... Lakin, hətta bu, indi kifayət etməyə bilər. Axı SSRİ müharibədən əvvəl əhalinin yarısının yaşadığı ərazini və sənaye potensialının əhəmiyyətli hissəsini, o cümlədən, ilk növbədə, hasil etmək üçün əlverişli olan nefti itirdi.
  Əlbəttə ki, bir çox başqa əmanətlər var, lakin onların tam gücü ilə işləməsi üçün həm vaxt, həm də pul lazımdır. Yəni vəziyyət elədir ki, Hitler İblis güzgüsünün qüdrətindən məhrum olsa belə, bu, ağrılı dərəcədə kiçik ola bilər. Üstəlik, müttəfiqlər arasında separatçı əhval-ruhiyyə gücləndi. Xüsusilə amerikalılar. Ruzvelt xəstədir, Gallen açıq şəkildə solçu pasifizmə meyllidir və yeni seçkilərin perspektivləri o qədər də şən deyil.
  Müttəfiqlər üçün sualtı döyüş ən yaxşı şəkildə inkişaf etmir. Alman sualtı qayıqlarının sayı durmadan artır və onların döyüş keyfiyyətləri artır. İstidən qaynaqlanan torpetlər və hidrogen peroksidin sualtı qayıqları artıq yaranıb. Müttəfiqlərin donanması incələnir və zəifləyir, xüsusən də Fritz texnotronik köpəkbalığı ortaya çıxmamağı və özlərini üzə çıxarmamağı öyrəndiyi üçün.
  Bundan əlavə, nasist sualtı donanmasının fəaliyyəti real tarixdən daha yüksəkdir: yanacaqla daha asan oldu, hətta Liviya yataqlarından tankerlər də gəlir. Bundan əlavə, Rumıniyanın bombalanması çox zəifdir. Sintetik yanacağın istehsalı isə daha yüksəkdir.
  Müttəfiqlər şokdadırlar və əlverişsiz uyğunlaşmaya sahibdirlər. Xüsusilə daxili siyasi.
  1 aprel 1944-cü ildə şərq cəbhəsindəki qüvvələr balansı: SSRİ-nin 6,3 milyon əsgər və zabiti və 5,3 minə yaxın tank və özüyeriyən silah, 95 min silah və minaatan, 7,7 min təyyarə. Düşməni məğlub etməyə çalışarkən qış döyüşlərində böyük itkilər. Almanlar, peykləri, xarici bölmələri, hivi piyada qoşunlarını nəzərə alaraq, 7,2 milyondan çox, tanklar və özüyeriyən silahlar artıq 8,8 min, silah və minaatan 100 minə yaxın, aviasiyada 16,5 min nəqliyyat vasitəsi topladılar. Nəzərə alsaq ki, yeni İS-2 və T-34-85 tankları Qızıl Ordu ilə xidmətə təzəcə başlayıb, düşmənin texnika baxımından üstünlüyü nəzərə çarpır. Beləliklə, "Panthers" və "Tigers" istehsalı artıq təşviq edilib və onlar Alman tank donanmasının yarıdan çoxunu təşkil edir.
  Aviasiyada keyfiyyətin qiymətləndirilməsi o qədər də birmənalı deyil. Alman maşınları sürət və silahlanma baxımından sovet maşınlarından üstündür, lakin üfüqi manevr qabiliyyətinə görə aşağıdır, eyni zamanda şaquli cəhətdən də üstündür. Ancaq ən əsası, reaktiv təyyarələr Fritz-də, ilk növbədə ME-262-də meydana çıxdı. Pervaneli döyüşçülərdən silahlanma və sürət baxımından ən güclüləri çox təsirli oldu: ME-309 və TA-152. Yu-488 və daha əvvəl Yu-288 kütləvi istehsala girdi. Bu bombardmançı təyyarələr yüksək yük altında uçuş xüsusiyyətlərinə görə bənzərsiz idi.
  Hər halda, qüvvələr nisbətini nəzərə alsaq, o zaman düşmən daha güclü kimi tanınmalıdır. Bundan əlavə, Yaxın Şərqdə əməliyyatın başa çatması halında nasistlər daha da güclənəcək. Onların son qələbəsinə isə bir aydan az vaxt qalıb. Belə ki...
  Texnologiyanı bilən Yelena ağır ah çəkdi və oxudu:
  - Güc yoxdur, güc yoxdur ... Leshy açıq-aydın çox içdi! Yalnız gurultu ilə mişarlanmış qabıq, qışqırdı mat!
  Təvazökar kənd geyimində belə mədəniyyətini qoruyub saxlayan Zoya dostuna barmağını silkələdi:
  - Gəlin vulqarlıq etməyək... Dayk bir iş planı tərtib etsə yaxşı olar!
  Elena çiyinlərini çəkdi. O, əvvəlkindən daha arıqdır və atletik deyil. Baxmayaraq ki, bəlkə də bir çox kişi onu əvvəlkindən daha gözəl görəcək. Qız paltarı sadə, kətan, ağ və təmizdir. Kəndli qadınlar üçün adətdən bir az qısa, dizdən yuxarı qaralmış ayaqları ortaya qoyur. Qızların nə silahı, nə də zinət əşyaları qalmayıb. Bir saat belə yoxdur.
  Onlar indi o qədər köntöy, aprel ayı üçün çox qaralmışlar, lakin o qədər də sürətli və güclü deyillər. Ayaqları çınqıllarla örtülmüş gil yolda gəzir. Çılpaq dabanlar, kənd qadınlarınınki kimi kobuddur və tikanlı addımlayanda özünü rahat hiss edir. Gəzəndə o qədər soyuq əsmir. Səhər şaxtası şaxtadan sonra əriyir və ayaqları o qədər də sərtləşmir və ağrımır.
  Keçmiş bədənində ümumiyyətlə bir döyüşçü, hətta Antarktidada problemsiz. İndi ayaqları soyuqdan qızarır və səhər günəşi altında isinir, iyrənc bir şəkildə ağrıyır.
  Artıq insan orqanizminin soyuqdan və yorğunluqdan diskomfort yaşaya biləcəyini unutmağı bacaran Yelena əsəbi halda dedi:
  - Düzünü desəm, belə bir ekspedisiyada məqsəd görmürəm. Bizi bu cəhənnəmə atdılar, bizi güclü sehrdən məhrum etdilər... Bizi ayaqyalın və sadə kəndli paltarında qoyub, eyni zamanda insanlığı faşizmdən xilas etməyə məcbur etdilər!
  Zoya oxşar parçaya məntiqli cavab verdi:
  - Amma gözəlliyi də budur! Biz möcüzəvi qabiliyyətlərdən istifadə edərək Vilnanı və Litvanın digər şəhərlərini ələ keçirəndə asan olmasın. Çox daha maraqlı və ən əsası düşməni sadə bədənlərdə və super güclər olmadan məğlub etmək üçün təxəyyül tələb edir!
  Yelena adəti üzrə yalın ayağı ilə yolun ortasında gildən çıxan iri daş daşına təpik vururdu. Amma daş zərbədən uçmaq əvəzinə yerində qaldı və Müdrik Qız ağrıdan qışqırdı. Hələ uzun, zərif barmaqlar dərhal şişdi və mavi oldu. Zoya hətta onlardan bir neçəsini tənzimləməli oldu. Bənövşəyi rəngə dönən falankslar yerinə düşdü və Yelena yanağında görünən göz yaşını silkələdi. Bu qədər axmaq olmalısan.
  Beloboqun qızı özündə bir rəğbət dalğası hiss etdi, onu empatiya dalğası bürüdü. Və eyni zamanda öz zəiflik və zəiflik hissi də var idi. Yelenanın mavi ətinin altındakı dırnaq çatladı, ayağı da həqiqətən təsirli şəkildə zədələndi və həssas oldu.
  Özünə şəfqətdə hikmətli, qeyd etdi:
  - Fövqəlgücləri olmayan ət bu deməkdir... Siz sadəcə heç kim olursunuz!
  Zoya əsəbi halda dedi:
  - Ayaqların sağalacaq... Birtəhər yaşayacaqsan!
  Qızlar yenə yola düşdülər. Artıq onların əvvəlki ehtiyatsız şənliyi yox idi. Üstəlik, nə qədər çox gəzsələr, aclıq bir o qədər güclü hiss edirdi. Kolxoz sahələri peyda oldu... Onlarda artıq iş qızışırdı.
  Kişilər isə gözə dəymir, yalnız qadınlar və uşaqlar qoşqu ilə sürülürdü, bəziləri şum üçün, bəziləri isə çapmaq üçün. Buradakı insanlar olduqca arıqdır, üzləri yorğundur. Düzdür, oğlanlar gözəl qızları görüb gülümsəyərək onlara tərəf əl yelləyir, yaltaq, əllərini uzadıb salamlayırdılar.
  Zoya Yelenaya kəndli əməyində kömək etməyi təklif etdi. Svaroqun qızı könülsüz razılaşdı. Şəxsən kolxozun ağır payını deyil, silah şücaətlərini istəyirdi. Lakin o, ayağını daş daşına vurduqdan sonra döyüşçü əhval-ruhiyyəsi bir anda yox oldu. Bundan əlavə, öz qanuniləşdirmənizi düşünməlisiniz. Axı, nə deyərlər, onlar eyni paltarda və pastorsuz qaldılar.
  Bəli, NKVD hər an onları casus elan edib əyriləşdirə bilər. Və beləliklə, onlar sənədləri də daxil olmaqla hər şeyini itirmiş sadəcə qaçqın olacaqlar. Onların paltarları çox da yeni deyil, daha qısa ətəkli üslub bolşevik kəndinə xasdır. İnanacağınıza ümid edə bilərsiniz!
  Zoya kənddə doğulub və onun əlləri və bədəni çox çevikdir. Yelena şəhər xanımıdır, üstəlik, moskvalıdır. Düzdür, onun Rodnover icmasında əkinçilik təcrübəsi var. Amma yenə də hərəkətlər Zoyanınki qədər asan və tanış deyil. Bəli və döyülmüş barmaqları soyuq yerdə iyrənc bir şəkildə sızlayır.
  Bununla belə, gənc qadınlar, oğlanlar və qızlar hamısı ayaqyalındır, hətta gecə şaxtalı olsa da və özünüzü az qala sərinləmək riski var. Yalnız qoca qadınlar və bast ayaqqabılı yaşlı qadınlar. Görünüşdə heç bir kişi yoxdur və ən böyüyü on beşdən çox olmayan, çox düzən şalvar geyinmiş, lakin çox ifadəli görünüşü və kişi çənəsi olan qıvrımlı, qırmızı bir yeniyetmədir. Bu komsomol nişanlı uşaq oğlanların ən böyüyüdür və hamıya əmr verir.
  İki gözəlin onlara qoşulması ilə bağlı gənc komandir heç bir şərh verməyib. Bu, əlbəttə ki, belədir. Volqa bölgəsinin iqlimi mülayimdir və əkin sürətlə davam edir, burada əlavə bir cüt əl zərər verməyəcək.
  Tezliklə Yelenanın kürəyi ağrıdı və o, şum istədi. Beləliklə, kifayət qədər güclü bir qızın cəsədi üçün daha asandır, ancaq barmaqlarınız çox ağrımasın ki, dabanlarınızı boş yerə yumşaq bir şəkildə içməlisiniz. Ancaq digər tərəfdən, sinə üzərindəki təzyiq fərqli bir yamacın altına keçir və arxa, yüksüz, ağrı hiss etmir.
  Qız burada fikirləşdi, amma onun həqiqətən neçə yaşı var? Artıq yüzdən çox! Gülməli! O, müasir Rusiyanın ən yaşlı qadınlarından biridir və eyni zamanda, güclü və sağlamdır. Ancaq onları sehrli qabiliyyətlərdən məhrum etdikdən sonra belə qəribə ola bilərlər!
  Bu düşüncədən Elenanın dərisi gəzəndir ...
  Hamı həvəslə və nahar fasiləsi olmadan işləyirdi. Yaxud yalnız hava tamamilə qaraldıqdan sonra təravətlənmək üçün atəşə yaxınlaşırdılar. Volqa çayının yaxınlığında və qazanda balıq var idi. Ancaq çörək qısadır və nədənsə o qədər də təmiz deyil, çirkləri var. Daha çox soğan ləzzəti.
  Yemək sadədir və çox deyil, ac mədələr üçün ləzzət kimi görünür. Qadın mühafizəçilər illərdir bu qədər yorğunluq hiss etməmişdilər. Xeyr, nəhayət, super gücləri olmayan bir insan olmaq çox ağrılıdır. Və eşşək kimi yorulursan!
  Amma orqanizmlərin gənc və sağlam olması yaxşıdır. Qızlar tövlədəki digər qadınlarla öz üzərlərində yatıblar. Oğlanlardan biri başını Zoenin hündür sinəsinə qoydu. Rəhbər qız sarı saçlı burulğanlarını sığalladı... Və güclü bir həzinlik hiss etdi. Onlar hər şeyi həyatdan və himayədarları olan demiurqlardan aldılar: əbədi gənclik, güc, var-dövlətə, gücə, şərəf və hörmətə sahib olmaq imkanı, lakin ... Hamilə olmaq üçün imkanlara görə onlara bərabər olan bir kişi ilə yatmalıdırlar. . Və bunu tapmaq asan deyil.
  Və əgər belə uşaqlar varsa, deməli onlar artıq fərqli səviyyədə və başqa bir kainatdadırlar. Yelena Qaqarin haqqında mahnını xatırladı və bundan daha çox həsrət qaldı;
  Bilirsən necə oğlandı...
  Bütün dünya onu qucağında gəzdirdi!
  KRALIN QARDAŞININ QƏRARLILIĞI İmperatorluğu Xilas Etmək
  Çar II Nikolayın qardaşı Mixail real hekayədən fərqli olaraq qətiyyətlə hərəkət etdi. İmperator Qvardiyası Qış Sarayına basqın etməyə çalışan üsyançılara atəş açıb. Sonra suveren tərəfindən mehriban rəftar edən kazaklar və nəcib alaylar döyüşə girdilər.
  Bir neçə yüz üsyançı öldürüldü, digərləri isə qaçdı. Polis üsyançıları və onların liderlərini fəal şəkildə ələ keçirib. Dövlət Dumasının nümayəndələri, knyazlıq ailələri, tacirlər və maliyyə elitasının nümayəndələri çar Nikolaya sədaqət andı içməyə tələsdilər, sədaqət andı içdilər. Döyüş zamanı altı yüzdən çox üsyançı öldürüldü, min yarım yaralandı. Mühafizəçilər iyirmi, kazaklar isə əlli nəfəri itirdi.
  Ciddi bir toqquşma oldu, amma avtokratiya tab gətirdi. Yuxarıdakı sui-qəsdçilərin tək bir fikri, bir lideri yox idi. Və ümumiyyətlə, onların bir çoxu hesab edirdi ki, müharibə dövründə idarəetmə formasını dəyişmək mümkün deyil.
  Çar II Nikolaydan narazılar çoxdur, lakin imperiya rejiminə alternativ təklif etmək çətindir. Bundan əlavə, varlılar ciddi şəkildə qorxurlar ki, respublika idarəetmə forması kapitalistləri ac və üsyankar proletariatdan, torpaq sahiblərini isə kəndlilərdən qorumaq üçün çox zəif və boş olacaq .
  Özü də xalq ciddi inqilab təşkil etməyəcək. Bolşeviklər hələ də çox zəif və sayca azdırlar, sosialist-inqilabçılar əksər hallarda inqilabın yaxşı olduğunu düşünürlər, amma əvvəlcə dünya müharibəsində qalib gəlmək daha yaxşıdır.
  Bir sözlə, iğtişaş oldu və hər şey çıxdı! Qanlı dirilmənin müəyyən bir görünüşü təkrarlandı ... Və sükut!
  II Nikolay qardaşını qətiyyətinə görə birinci dərəcəli Georgi ordeni ilə təltif etdi və onu baş general rütbəsinə yüksəltdi, Mixaili qərb cəbhəsinə komandanlıq etdi. Cənub və Rumıniya cəbhələri isə Brusilova tabe idi.
  Rus ordusunun sayı demək olar ki, on milyon nəfərə çatdı və onun saxlanması imperiyanın üzərinə ağır yük oldu. Gəlməli idi.
  Yollar quruyan kimi çar ordusu Qalisiyaya zərbə endirdi. Say üstünlüyü rus qoşunlarının tərəfində idi. Avstriyalılar mənəvi cəhətdən zəiflədi və slavyanlardan ibarət alaylar kütləvi şəkildə tərk edildi və ya təslim oldu. Düşməni saxlamaq üçün kifayət qədər alman bölmələri yox idi.
  Üstəlik, ABŞ aprel ayında Mərkəzi Güclərə qarşı müharibəyə girdi. Beləliklə, münaqişənin nəticəsi artıq gözlənilən nəticə idi. Almanlar müttəfiqləri məğlub etmək üçün Qərbdəki qüvvələrini artırmağa çalışdılar və Avstriya-Macarıstana əhəmiyyətli köməklik göstərə bilmədilər.
  Rus qoşunları Lvovu və Qalisiyadakı bir sıra şəhərləri işğal etdilər. Hətta bir neçə kiçik qazanlar da yarandı. Avstriya, yamaqlı, sınıq cəbhə çox tez dağılırdı, buna görə almanlar qərbə sağır müdafiəyə keçməli və meydana gələn boşluqlara qoşun atmalı idilər.
  Uğur qazanan rus Przemyslə yaxınlaşdı və hətta şəhəri mühasirəyə aldı. Lakin təchizat problemləri və daha döyüşə hazır alman hissələrinin döyüşə daxil olması irəliləyişi ləngitdi. Digər tərəfdən Rumıniya Cəbhəsi, bir müddət sonra isə Qərb Cəbhəsi hücuma keçdi. Sonuncu çətin bir vəzifə ilə üzləşdi: güclü, dərin eşelonlaşdırılmış Alman müdafiəsini yarmaq.
  Çarın qardaşı Mixail bunu biabırçılıq hesab etmirdi, o, Brusilovdan dərs alacaq və oxşar taktikalara əl atacaqdı. O, almanların əsas hücumun istiqamətini müəyyən edə bilməməsi üçün birdən on iki müxtəlif yerdə hücuma hazırlaşmağa başladı. Bundan əlavə, onlar gecə tüstü pərdəsi və hücumdan fəal şəkildə istifadə etdilər.
  Cənubdakı rus qoşunları Buxaresti azad etdilər və mərkəzdəki hücum Vilnanın cənubundakı irəliləyişlərlə başa çatdı.
  Almanlar cənub cinahlarını yenidən gücləndirməli oldular. Mühasirə təhlükəsi altında olan alman qoşunları Riqanın qarşısını kəsirdilər. Bu şəraitdə kayzer Baltikyanı dövlətləri tərk etmək və qoşunları Prussiya müdafiə xəttinə çəkmək üçün çətin bir qərar verdi.
  Müttəfiqlərin və Türkiyənin işləri alınmadı. Ruslar və ingilislər Kiçik Asiyada irəliləyir, fransızlar Suriya və Fələstində darmadağın edirdilər. Osmanlılar zəifləyirdi və onların süqutu uzaqda deyildi. Bundan əlavə, bolqarlar dəyişdi. Prussiyalıların artıq müharibədə məğlub olduqlarını və Rumıniyanın böyük hissəsini azad edən rus qoşunlarının sərhədə çatdığını başa düşən Slavyan kralı Avstriya, Türkiyə və Almaniyaya müharibə elan etdi.
  Təbii ki, bu, almanlara başağrısı əlavə etdi. Onlar artıq Şərqdə cəbhə xəttini saxlaya bilmədilər və Vistulaya çəkilməyə məcbur oldular. Təbii su maneəsinin rus qoşunlarını gecikdirəcəyini gözləyir.
  Qərbdəki müttəfiq yalnız qismən uğur qazandı, baxmayaraq ki, tanklar artıq daha fəal istifadə olunurdu. Amma Almaniya bir az geri çəkilmək məcburiyyətində olsa da cəbhəni tutdu. Cənub hissəsi çox səy göstərdi.
  Nə isə, payız-qış fəslində çar Rusiyası döyüşlərin ağır yükünü Osmanlı İmperiyasının üzərinə atdı.
  Konstantinopola həm qurudan, həm də dənizdən hücum rus silahlarının qələbəsi ilə başa çatdı. Türkiyə süqut etdi və onunla birlikdə Rusiya böyük əraziləri, Çarqrad və Aralıq dənizinə çıxışı olan boğazları aldı.
  Düzdür, 1917-ci ildə müharibələrə son qoymaq mümkün deyildi, amma qələbə nəfəsini artıq hamı 1916-cı ildəkindən qat-qat çox hiss edirdi.
  Rusiyada qış kiçik tətillər və etirazlarla keçdi, lakin hərbi çətinliklərə baxmayaraq, ciddi toqquşmalar olmadı. Rubl həddən artıq ucuzlaşmayıbsa, amma aclıqdan danışmaq tezdir.
  Bununla belə, müharibəni bitirməyin vaxtıdır və hamı bunu başa düşürdü. Feldmarşalı rütbəsi alan Brusilov əsas zərbəni düşmənin daha zəif olduğu cənubda vurmağı, sonra isə şimala dönməyi təklif etdi.
  Almanların artıq ilk tankları var idi. Lakin onların sayı müharibənin gedişatına əhəmiyyətli təsir göstərmək üçün çox azdır. Rusiyanın da öz maşınları, xüsusən də Mendeleyevin tankları var. Ancaq yenə də çar sənayesi hələ də seriyalı istehsalı dayandıra bilmir.
  Lakin tankların kütləvi istehsalı ingilislər, amerikalılar və fransızlar tərəfindən quruldu. Bu o deməkdir ki, müdafiəni yarmaq üçün yeni, güclü vasitə meydana çıxıb ki, bu da alman mövqelərini yarmalı idi.
  Müttəfiqlər də dağıdıcı müharibəni mümkün qədər tez bitirmək istəyirlər. Martın sonundan etibarən Alman müdafiəsini dərindən keçmək cəhdləri başladı.
  Rus qoşunlarının hücumu cənubda yollar quruyan kimi başladı. Rus qoşunları əvvəlki qələbələrdən sonra ayağa qalxdı və avstriyalılar güclə dayandılar. Budapeştin artıq mayın əvvəlində mühasirəyə alındığı məlum oldu. Sonra hərəkət Vyanaya doğru və Vistula çayından yan keçərək göstərildi.
  İtalyanlar da hücuma keçdilər. Hətta Yaponiya Avropaya ekspedisiya qüvvələri göndərdi. Almanlar hər tərəfdən sıxışdırdılar.
  Rus qoşunları artıq Vyanaya yaxınlaşanda Avstriya-Macarıstan təslim oldu. Almaniyanın son müttəfiqi nəhayət yıxıldı. Qərbdə cəbhənin müxtəlif hissələrinə zərbələr endirmək taktikasından istifadə edərək, müttəfiqlər yavaş-yavaş, lakin əminliklə irəliləyirdilər. Rus qoşunları cənubdan Vistulanı əhatə edən alman cəbhəsinin arxasına keçdi.
  Bu şəraitdə Almaniyanın tam, ümidsiz vəziyyətini dərk edən kansler Vilhelm 1918-ci il iyunun 22-də bütün hərbi əməliyyatların dayandırıldığını elan etdi. Əslində, almanlar təslim oldular.
  Avstriya-Macarıstan mövcudluğunu dayandırdı. Rusiya Qalisiyanı, Krakov bölgəsini, Bukovincanı, Sloveniyanın şərqinin bir hissəsini və Macarıstanı qəbul etdi. Rumıniya Transilvaniya. Avstriya-Macarıstandan yalnız kiçik bir Avstriya və ciddi şəkildə məhdudlaşdırılmış Macarıstan var idi. Çexoslovakiya Rusiyanın himayəsi altında meydana çıxdı.
  Çar imperiyası Almaniyadan Klaypeda, Poznan və dənizlərə çıxış əldə etdi, Şərqi Prussiyanı Danziq vasitəsilə metropolun özündən kəsdi.
  Almaniya daha əvvəl 19-cu əsrdə fəth edilən Danimarka və Fransaya geri qayıtmalı oldu. Hər il böyük təzminat ödəməyə məhkum edildi və hərbi potensialını yüz min nəfərlə məhdudlaşdırdı.
  Və təbii ki, real tarixdə olduğu kimi, demilitarizasiya zonası.
  Çar Rusiyası cənubda da öz mülklərini genişləndirdi. Osmanlı İmperiyası da Avstriya dövləti kimi mövcudluğunu dayandırdı. İngiltərə İraqı, Fransanı, Suriyanı və ingilislərlə birlikdə Fələstini aldı. Rusiya Ermənistanı, Kiçik Asiyanı və Konstantinopolu aldı.
  Yaxın Şərq və İran da təsir dairələrinə bölündü. Beləliklə, çar Rusiyası əhəmiyyətli maddi əldələrə nail oldu.
  Lakin müharibə iki milyon yarımdan çox əsgərin həyatı bahasına başa gəldi, ölən mülki əhalini nəzərə almasaq, böyük xərclər. Maliyyə qarışıqlığa düşdü, ölkə borclandı.
  Düzdür, müttəfiqlər kreditlər üzrə faizləri silməyə razılaşdılar, amma yenə də borc kifayət qədər böyük oldu - təxminən on milyard qızıl rubl.
  Amma əvvəllər almanlara məxsus olan müəssisələri milliləşdirmək mümkün idi.
  Çar Rusiyasında siyasi vəziyyət sabitləşdi, imperatorun nüfuzu artdı.
  II Nikolay bundan istifadə edərək Dövlət Dumasında öz manifestini ləğv etdi. Yenidən avtokratiya bərpa olundu və qanunvericilik hakimiyyəti tam olaraq çara keçdi.
  Bu, yalnız utancaq etirazlara səbəb oldu. Ölkə müharibədən çox yorulmuşdu və yeni sarsıntılar istəmirdi.
  Və iqtisadiyyat müharibədən sonrakı sürətli bərpaya başladı! Orta hesabla, artım ildə təxminən doqquz faiz idi və ABŞ-dan daha yüksək idi.
  Sənayenin yeni qabaqcıl sahələri yaradıldı, maşınqayırma inkişaf etdi. Maaşlar qalxdı.
  Kralın qanunu ilə iş gününün müddəti 11,5 saatdan 10,5 saata endirildi. Tətilqabağı və həftə sonlarından əvvəl saat 9-a qədər. Həmçinin, iş gününün heç olmasa bir hissəsi gecə vaxtı düşərsə, doqquz saata endirildi.
  Pul mübadiləsindən sonra rublun bütün qızıl balansı bərpa olundu. 1929-cu ilə qədər bir fəhlənin maaşı ayda 50 rubla çatdı, araqın qiyməti isə bir şüşə 25 qəpik idi. Bu ayda 200 şüşə deməkdir. Əgər onu qızıl ekvivalentində götürsəniz, bu, 37 qram xalis qızıl deməkdir.
  Ölkə sənaye istehsalına görə ABŞ-dan sonra ikinci yerdə qərarlaşıb. İmperatorluğun perspektivləri çox çəhrayı görünürdü, lakin .... depressiya, böyük depressiya vurdu.
  Dağılma bütün dünyanın və Rusiyanın da başına gəldi. Həqiqət, ən çox Almaniya və ABŞ-ı atdı. Lakin çar Rusiyası da xarici borclanmadan həddən artıq asılı idi və buna görə də təlatümlərdən və tənəzzüldən qaça bilmədi.
  İyirminci illərdə bolşevik partiyası böhran içində idi. Lenin əslində nəzəriyə dalaraq... və fantastik əsərlər yazmaqla praktiki, inqilabi mübarizədən uzaqlaşdı.
  Vladimir İliç İngiltərədə və Herbert Uelsdə görüşdü, özündə elmi fantastika zövqünü hiss etdi. Xüsusilə, Vladimir İliçin qələmindən böyük, futuristik bir roman çıxdı: "Kommunizm - xoşbəxtlik yolu"! Və bir sıra başqa əsərlər. Lenin artıq fantastik əsərlərdən yaxşı pul qazanırdı.
  Bolşeviklər Trotskiçilərə və Stalinistlərə bölündülər. Stalin Xalq iradəsinə xas olan fərdi terror taktikasına qayıtmaq qərarına gəldi. Trotski daha mülayim mövqe tutdu.
  20-ci illərdə heç bir səs-küylü siyasi qətllər olmasa da, Sosial İnqilabçılar hələ də fəaldırlar. Respublikaçıların və kadetlərin mövqeləri getdikcə möhkəmləndi. Həqiqətən də, mütləq monarxiya hamıya köhnəlmiş yadigar görünürdü. Beləliklə, yenidən iğtişaşlar, tətillər, nümayişlər başladı və kral taxtı səndələdi.
  Monarxa çox şey yadda qala bilərdi ...
  II Nikolayın hökuməti çıxış yolu tapdı ... müharibədə! Üstəlik, generallar Yaponiyadan məğlubiyyətin qisasını almağa can atırdılar. Və başa düşüləndir...
  Birinci Dünya Müharibəsindən sonra Çar Rusiyası bir neçə kiçik hərbi yürüşlər keçirdi. Onların və müttəfiqlərinin ərəb dünyasını tamamladığı Yaxın Şərqdə. Əfqanıstanda .... Orada İngiltərə ilə birlikdə müharibə gedirdi. Rusiya Əfqanıstanın əsasən özbəklərin və taciklərin məskunlaşdığı şimal rayonlarını, eləcə də Heratı ələ keçirdi. İngilislər, amansız müharibələrdən sonra, buna baxmayaraq, cənubu tabe etdi. Əfqanıstanın mərkəzində özünüidarəetmə qaldı.
  İran hələ də suverenlik görünüşünü qoruyub saxlayırdı, lakin onun bölünməsi də uzaqda deyildi.
  Lakin maraqların əsas toqquşması Yaponiyaya düşdü. Üstəlik, 1931-ci ildə yaponlar Mançuriyada marionet hökuməti yaratdılar və Çinə hücuma keçdilər.
  Bu, yeni müharibənin səbəbi idi.
  Bu vaxta qədər Rusiya ordusu tank parkını yeniləməyə və çox güclü aviasiya yaratmağa nail olmuşdu. Havada Yaponiya nəzərəçarpacaq dərəcədə aşağı idi və Rusiyanın quru ordusu daha çoxdur və bəlkə də döyüşə hazırdır.
  Sakit Okean Donanmasına əfsanəvi admiral Kolçak komandirlik edirdi. Bu vaxta qədər Müqəddəs Endryu Birinci çağırış ordeninin komandiri Brusilov ölmüşdü, lakin onun bacarıqlı tələbələri qaldı.
  Əvvəldən müharibə Yaponiya üçün uğursuz oldu. Rus generalları: Denikin, Vrangel, Kaleydin çarın qardaşı Mixail Romanovun ümumi komandanlığı altında - enerjili və məharətlə hərəkət etdilər. Birinci Dünya Müharibəsi təcrübəsi öz təsirini göstərdi, 1904-1905-ci illər münaqişəsində səhvlər nəzərə alındı.
  Proxorovun yüngül tankları da olduqca yaxşı çıxdı, onlar manevr müharibəsində sadəcə əvəzolunmazdır. Hər halda, bu, artıq başqa bir rus ordusu və tamam başqa bir müharibə idi.
  Ancaq samuraylarla ilk döyüşdə belə, Kuropatkinin yerinə daha istedadlı və qətiyyətli bir komandir olsaydı, müharibənin nəticəsi, əlbəttə ki, tamamilə fərqli olardı.
  Hər halda, iki aydan sonra Port Artur rus qoşunları tərəfindən mühasirəyə alındı və yaponlar döyüldü. İki ay sonra bütün Koreya azad edildi və qala şəhəri fırtına ilə ələ keçirildi.
  Dənizdə döyüşlər də müxtəlif uğurlarla tam sürətlə gedirdi. Baltik və Qara dənizlərdən eskadrilyalar yaxınlaşana qədər. Doğan Günəş ölkəsi tamamilə məğlub oldu və hətta Hokkaydoya qoşun yerləşdirdilər. Yaponiya özü üçün alçaldıcı sülh imzalamağa məcbur oldu. Mançuriya, Port Artur, almanlar tərəfindən fəth edilmiş bəzi mülklər, cənub Saxalin və Kuril silsiləsi geri verin. Və eyni zamanda təzminat ödəmək, səliqəli bir məbləğ - bir milyard qızıl rubl.
  Qələbə avtokratiyanın mövqeyini müvəqqəti olaraq gücləndirdi, sonra isə Böyük Depressiya öz yerini sürətli iqtisadi yüksəlişlərə verdi.
  Almaniyada, real tarixdə olduğu kimi, Hitler hakimiyyətə gəldi, lakin onun çox gəzməsinə icazə verilmədi. Xüsusilə, ümumdünya çağırışını bərpa etmək cəhdi Rusiya və Fransanın şiddətli müqaviməti ilə üzləşdi. Baxmayaraq ki, hərbi potensial baxımından kiçik güzəştlər edilib. Ordunun sayının yüz mindən iki yüz əlliyə qədər artırılmasına icazə verildi. Bundan əlavə, Hitler demilitarizasiya zonasına nəzarəti Almaniyaya qaytardı.
  Çar Rusiyası üçün isə sülalə problemləri yaranırdı. Taxtın varisi Tsareviç Aleksey öldü... Çarın qardaşı Mixail Romanov vərəsəlik hüququndan məhrum edildi. Əsl varis isə Kirill Vladimiroviç Romanov idi. Amma bu tip sərxoşluq və pozğunluq bataqlığındadır. Tamamilə deqradasiya olunmuş...
  Bəs çar II Nikolayın yerinə kim keçəcək? Çarın qardaşı Mixail Yaponiya üzərində qələbədən sonra generalissimus rütbəsi aldı və çox məşhur idi. O, İmperator Rusiyası tarixində belə yüksək rütbə alan kral ailəsinin ilk üzvü oldu. Və çoxları onu kral taxtında görmək istəyirdi.
  Düzdür, II Nikolayın özü - içki içməyən, pis vərdişləri olmayan, müntəzəm gimnastika ilə məşğul olan, hələ də kifayət qədər güclü idi və onun hakimiyyətinin Rusiya tarixində ən uzun sürəcəyi görünürdü. Lakin Stalin II Aleksandrın dövründən bəri ən möhtəşəm sui-qəsd cəhdini düşünüb. Baxmayaraq ki, görünürdü, nə mənası var?
  Hər halda, 1937-ci il bədbəxt bir il oldu. Çar II Nikolay öldürüldü və onunla birlikdə iki nazir də öldü, üç onlarla saray işçisi və Qış sarayının bir hissəsi dağıldı.
  Terrorçular kanalizasiya sistemindən mədənçilik üçün istifadə ediblər və bir tondan çox aminolon əkiblər.
  Beləliklə, tarixin axarına aqressiv şans müdaxilə etdi. Beləliklə, çar II Nikolayın hakimiyyəti başa çatdı. Ləqəb almayan, böyük və ya nəhəng olmayan monarx. İmperatoru sevməyənlər onu qanlı adlandırırdılar, çünki onun səltənətində çoxlu qan tökülürdü. Hörmətlə davranan - Fateh. Beləliklə, Rusiyada onun tabeliyində olan torpaqların sayı artdı. Çində hətta böyük bir əyalət var idi: Jeltorossiya.
  Və bütün krallıq 43 il davam etdi. Yalnız daha uzun qaydalar və nominal olaraq İvan Dəhşətli. Amma onun taxt-taca üç il oturduğunu nəzərə alsaq, faktiki səlahiyyət müddəti daha qısa idi.
  Və qanuni varis Kirill Vladimiroviç Romanov buna baxmayaraq taxta çıxdı. Qısa müddət - təxminən bir il hökmranlıq etdi, lakin tarixin gedişatına müəyyən təsir göstərə bildi. Xüsusilə, Adolf Hitlerə Avstriya Anşlusunu həyata keçirməyə icazə verdi. Guya xalqların öz müqəddəratını təyin etmə hüququna istinad edərək, daha çox nizam-intizam olacağını deyirlər. Avstriya Anschluss və Mussolini ilə razılaşdı.
  Beləliklə, Almaniya genişləndi və əhalisi səksən milyonu keçdi. Hitlerin məhsuldarlığı təşviq etdiyini deməyək. Adolf Besnovatinin rəhbərliyi altında bir yarım dəfə böyüdü.
  Madriddə sol koalisiyaya kömək edən Sovet İttifaqı yox idi .
  Lakin Franko fürerin müttəfiqi oldu. Və yeni çar Vladimir Üçüncü Britaniya ilə qarşılaşdı.
  Vəziyyət həqiqətən də qarışıqdır. İkinci Dünya Müharibəsi ilə dolu tapmaca. Və qarşıdurmanın yeni mərhələsi. İran bölünməyib və bu, əslində rəsmi olaraq müstəqil olan sonuncu İslam ölkəsidir. Həm Rusiyanın, həm də İngiltərənin bu barədə fikirləri var. Yaxın Şərqdə işlər çox mürəkkəbdir. Rusiya, Fransa, İngiltərə əraziləri qarışıqdır və idarə etmək asan deyil.
  İngiltərə iqtisadi cəhətdən həm Rusiyadan, həm də güclənən Almaniyadan getdikcə daha çox geri qalır. Ən böyük koloniyalar hələ də Britaniyadır. Lakin aslan tacının gücü zəifləyir, Kanada demək olar ki, müstəqildir. Cənubi Afrika da Avstraliya kimi bir dominiondur. Hindistanda Britaniyanın mövqeyi zəifləyir. Təbii ki, aslanı itələmək istəyi var.
  Hitler iki cəbhədə oynamağa çalışır. Və ya Fransa, İngiltərə, İtaliya və Yaponiyadan dəstək alın. Hamı birlikdə çar Rusiyası üzərinə yığılıb onun böyük mülklərini bölüşdürün.
  Yaxud Qərbdə ərazi satınalmaları axtarın, amma artıq Rusiya ilə ittifaqdadır.
  Hitler əclaf və prinsipsiz adamdır və ümumiyyətlə, kiminlə koalisiya bağlayacağına əhəmiyyət vermir, nə qədər ki, bu ona sərf edir.
  Yeni gənc çar Vladimir də böyük fateh kimi tarixə düşmək arzusundadır və İngiltərə və Fransadan müstəmləkələri almaq istəyir. Əslində almanlardan alınacaq heç nə qalmayıb. Deməli, Almaniya ilə koalisiya kifayət qədər məntiqlidir.
  İtaliya Efiopiyanı tutdu və həm də yeni istismarlar istəyir. Mussolini son dərəcə iddialıdır. Hara şərqə, qərbə getməsinin vecinə deyil. Amma Fransada xalq arasında mübarizəyə böyük həvəs yoxdur. Orada pasifizm hökm sürür və hökumət seçilir. Deməli, belə güclü müttəfiq əldə etmək lazım deyil. Çar Rusiyası isə ənənəvi olaraq yüksək doğum göstəricisi və daim azalan ölüm nisbəti ilə çox güclü rəqibdir. Çar Rusiyasının əhalisi ildə təxminən üç faiz artır. Uşaq ölümü azalıb, lakin bu günə qədər çoxuşaqlı ailələr üçün dəb keçməyib, hətta işçilərin ailələri də məhsuldardır. Əhalinin sıx məskunlaşdığı Çində, az məskunlaşan Monqolustanda, Avropada və Türkiyədə ərazi əldə edilməsini nəzərə alsaq, 1940-cı ildə çar Rusiyasının əhalisi 180 milyon olan 1913-cü illə müqayisədə 400 milyonu ötmüşdü. Bu isə kontinental gücdür... İngiltərə və Fransanın ana ölkələrində özlərində 50 milyondan az, üstəlik daha çox koloniya var. Lakin müstəmləkə qoşunları mənəvi cəhətdən zəifdir və döyüş qabiliyyəti azdır. Beləliklə, Qərbin quru qoşunları daha zəifdir.
  Fürer Qərbə qarşı Rusiya ilə ittifaq seçir.
  1939-cu ildə Çexoslovakiya bölündü. Almaniyaya həmçinin Sudetenland da daxil idi. Almanlar ordunu gücləndirdi, tank kolonları yaratdı. Çar Rusiyası da beş milyon dinc orduya və beş yüz şəxsi heyətə malik olmaqla yerində dayanmırdı.
  Çar Rusiyasında ağır tanklar və strateji aviasiya, o cümlədən səkkiz mühərrikli təyyarələr çoxdan istehsal olunur. Fransanın cəmi otuza yaxın ağır tankı var və onlar köhnəlib. Britaniyanın ağır maşınları yoxdur. Yaxşı, Almaniya da iyirmi tondan ağır deyil. ABŞ-ın cəmi dörd yüz tankı var.
  Hitler 1940-cı il mayın 15-də çəkməyə dəyməz qərar verdi və vurdu. Hava əlverişli olan kimi və hər şey hazırdır. Və ya daha çox və ya daha az iş görüldü.
  Çar Rusiyası Hindistana və digər müstəmləkə mülklərinə qarşı hücuma keçdi. Rus ordusunun zərbəsi zəif müdafiə olunan mövqelərə dəydi. Etnik İngilis və Fransızlardan ibarət qoşunlar nisbətən azdır və müstəmləkəçi birliklər onlara yad bir ideya və ya imperiya uğrunda ölməyə o qədər də hazır deyillər. Əslində onlar üçün ingilislər kimdir? İstismarçılar, kölələr, quldurlar və ya kafirlər. Aslan və ya Xoruz imperiyası uğrunda ölmək üçün rusların onlardan qat-qat pis olması ehtimalı azdır.
  Beləliklə, çar qoşunları ləng, fokus müqavimətini dəf edərək irəliləyirlər. Lakin almanlar ay yarım ərzində fransız, ingilis, belçika və holland qoşunlarını məğlub edə bildilər.
  Beləliklə, Çörçill əsas müttəfiqlərinin dəstəyini itirdi. ABŞ-ın müharibəyə girəcəyi gözləntiləri özünü doğrultmadı. Ruzvelt ümumiyyətlə Stenka Razinin qətiyyəti ilə seçilmirdi. Sonra belə qüvvələr Amerikaya qarşı çıxacaqdı.
  Rus qoşunları Afrika və Asiya boyunca yürüşlərdə irəlilədilər, düşmən qoşunlarından daha çox ərazi və geniş rabitə ilə bağlı problemlər yarandı. Xüsusilə Afrikada yolların olmaması da təsir etdi. Ancaq iddiasız rus əsgəri bütün çətinlikləri qəhrəmancasına və cəsarətlə dəf edir.
  Almanlar Afrikaya ancaq çətinliklə qoşun köçürə bilirlər. Cəbəllütariqdə irəliləmə Frankonun inadkar müqaviməti ilə gecikdi. Və qüvvələri dəniz yolu ilə köçürməli oldular. Ruslar Afrikaya, Misirdən keçdilər və bu, onlar üçün çox asandır. İtaliya da tuta biləcəyi hər şeyi tutur və bu məsələdə Mussolinidə boa konstriktoru var.
  1940-cı ildə metropolun özünə eniş baş tutmadı. Hava döyüşündə, ilk növbədə, Rusiyanın passivliyinə görə İngiltərə dayandı. Amma deməliyəm ki, müdrik çar Vladimir Kirilloviç Britaniyanın vaxtından əvvəl təslim olmasını istəmirdi, amma kifayət qədər rasional olaraq onun bütün Asiya və Afrika koloniyalarını ələ keçirməyə hazırlaşırdı.
  Britaniya hara gedir? Axı onun heç bir ehtiyatı yoxdur, koloniyalar və xammallar olmadan - payız zaman məsələsidir.
  Qışda və 1941-ci ilin martında rus qoşunları nəhayət Cənubi Afrikaya çatdılar və sonuncu Afrika Dominionunu məğlub etdilər. İngilislərin Madaqaskarda oturmaq cəhdi də uğursuz oldu və 1941-ci ilin mayında sonrakı qələbə ilə amfibiya enişi həyata keçirildi.
  Yaponiya müharibədə Rusiyanın tərəfində hərəkət etdi və Sakit okeanda nəsə tutmağı bacardı. 1941-ci ilin yayında Britaniya ana ölkəsinə böyük hava hücumu dövrü idi.
  Rus və Alman təyyarələri Londonu və Britaniya İmperiyasının digər şəhərlərini ütülədi. Noyabrın 8-də, Münhen zərbəsinin ildönümü günündə, nəhayət, eniş baş tutdu.
  Döyüş on altı gün davam etdi və rus və alman qoşunlarının qələbəsi ilə başa çatdı.
  Bu, əslində İkinci Dünya Müharibəsinə son qoydu. Bunun real tarixdən daha az qanlı və uzun olduğu ortaya çıxdı. Rus mülklərini çox nəzərəçarpacaq dərəcədə gücləndirdi və genişləndirdi. Xüsusilə Afrika və Asiyada.
  Nisbətən sakit bir dövr gəldi. Rusiya və Almaniya öz ərazi qazanclarını həzm edirdilər. Üçüncü Reyx öz tərkibinə daxil etdi: Belçika, Hollandiya, Fransanın demək olar ki, yarısı, həmçinin Mərakeş, Əlcəzairin bir hissəsi və mərkəzi mülklər. Düzdür, Frankonun mövqeyi və Hitlerin müəyyən qərarsızlığı səbəbindən almanların Fransanın Ekvator mülklərinə doğru irəliləməyə vaxtı olmadı və onlar rus qoşunlarının yanına getdilər.
  Buna baxmayaraq, Almaniya hələ də Afrika torpaqlarının yaxşı bir hissəsini aldı və öz ərazisini ərazidən keçdi. Üçüncü Reyxin ərazisi, Avropa satınalmaları nəzərə alınmaqla, üç dəfədən çox artdı. Və 1937-ci ildən bəri sərhədlərdən saysaq, Avstriya, Sudetenland və Çexiyanı protektorat qarşısında nəzərə alsaq, onda dörd dəfə.
  Beləliklə, almanların bütövlükdə həzm etmək, mənimsəmək və assimilyasiya etmək üçün kifayət qədər gücü var idi. Rusiya, daha çox, müstəmləkə mülklərini genişləndirdi və bütün bunlara çətinliklə nəzarət edə bildi.
  Və İtaliya çox şey əldə etdi: məsələn, Sudan, Somali, Uqanda və bəzi digər satınalmalar, xüsusən Tunis.
  Beləliklə, hələlik dünyanın yenidən bölüşdürülməsi başa çatıb. Amma necə deyərlər, zaman keçdikcə ambisiyalar özünü göstərməyə başlayır.
  ABŞ nüvə layihəsi üzərində ciddi işə başlamayıb. Faşist Almaniyasında və Rusiyada da münasibət soyuq oldu. Yaponiya hələ onu çəkəcək qədər inkişaf etməyib və İngiltərə və Fransa Üçüncü Reyxin və Rusiyanın vassal ölkələrinə çevriliblər.
  Beləliklə, nüvə silahlarının görünüşü bir müddət gecikdi.
  Ancaq tərəqqi, əlbəttə ki, amansızdır. Fiziklər işləyir, nəzəriyyə inkişaf edir, laboratoriya təcrübələri də. Amma nüvə layihəsinə dövlətin iradəsi lazımdır. Çar Rusiyasının öz ərazisinin genişləndirilməsi ilə bağlı başı xaricində narahatlıqlar və rabitə xərcləri var. Və Hitler nədənsə nüvə proqramı ilə bağlı bu cür fikirlərə kin bəsləyirdi və atom layihəsinin boş yerə yalnız böyük miqdarda pul udacağına inanırdı.
  Bundan əlavə, Rusiyanın quru qoşunları və aviasiyası dünyanın ən güclü və çoxlu idi və donanma da, xüsusən də iqtisadi artımdan geri çəkildi.
  Çar generalları və marşalları tank tikintisini inkişaf etdirməyə, təyyarə, təyyarədaşıyıcı və döyüş gəmiləri tikməyə üstünlük verirdilər. Bəs onlara nə üçün bir neçə nağıl lazımdır - nüvə bombaları haqqında? Yəni almanlar da, ruslar da bu problemə biganə yanaşıblar.
  Bundan əlavə, kifayət qədər xammal ehtiyatı var idi ki, yaxın gələcəkdə enerji daşıyıcıları heç bir halda narahat olmasın.
  Belə ki, Pentaqonun və Ağ Evin bütün soyuqqanlılığına baxmayaraq, təşəbbüs qeyri-ixtiyari ABŞ-a keçdi. Və burada məsələ təkcə rusların və ya almanların daha da irəli gedərək Yeni Dünyanı sıxışdıracağı qorxusunda deyil, həm də iqtisadiyyatdadır.
  Asiyadan, Afrikadan, Yaxın Şərqdən neft almaq imkanını itirmiş ABŞ hələ də Texasda, Floridada öz quyularına malik idi və Alyaskada işlənməyə başladı.
  Lakin ABŞ əhalisi artmaqda idi. Rusiyada immiqrasiya müdaxilə etmədi və əhali sürətlə artmağa davam etdi. Qaradərililərin və ərəblərin ABŞ-a getməsinə xüsusilə həvəslə icazə verildi.
  Amerika iqtisadiyyatı da böyüyürdü, getdikcə daha çox avtomobil yaranırdı.
  Və nüvə yanacağı və nəhəng enerji təmin edə biləcək atom reaksiyasının axtarışı başladı.
  İkinci Dünya Müharibəsinin başa çatmasından on il keçir. Hitler Almaniyasının yeni silahı var idi: disketlər nəinki böyük sürətlə uça bilir, həm də atıcı silahlara praktiki olaraq toxunulmaz qalır.
  Bundan əlavə, almanlar orbit üzərində süni peyk, ən əsası isə 1951-ci ilin iyununda ilk insanı kosmosa çıxarmağa nail oldular.
  Çar Rusiyası bir qədər gecikdi və yalnız bu ilin avqustunda tam tərəqqi etdi. Elə həmin il faşist İtaliyasında dəyişikliklər baş verdi. Julius Sezar tituluna iddialı Benedito Mussolini vəfat edib. Ümumiyyətlə, italyan diktatoru idarəçilikdə uğur qazanırdı. Afrikadakı, o cümlədən Efiopiyadakı fəthləri nəzərə alsaq, onun hakimiyyəti dövründə İtaliyanın nəzarətində olan ərazilər demək olar ki, üç dəfə yarım artdı. Bundan əlavə, Avropada Benedito , Tulonla birlikdə Fransanın bir hissəsini kəsə bildi .
  Ancaq onu Albaniya və Yunanıstana buraxmadılar - bunlar Rusiya İmperiyasının təsir dairəsinə daxil olan ərazilərdir.
  Benedito, əlbəttə ki, böyük və fateh adlandırıla bilərdi, baxmayaraq ki, İtalyan ordusu öz istismarları ilə çox parlamadı. Amma oğlu və varisi özünü atasından heç də pis hesab etmirdi.
  Və 1951-ci ilin payızını götürüb Albaniya və Yunanıstanı işğal etdi... Təəccüblü deyillər ki, bütün böyük müharibələr birdən başlayır.
  Üçüncü Vladimir hətta bu hadisəyə sevindi. İtaliyanın Afrikadakı mülkləri böyükdür, hətta Almanlardan daha genişdir. Yaxşı bir səbəb olduqda niyə onları götürməyəsən?
  Rus qoşunları 7 noyabr 1951-ci ildə Efiopiya, Liviya və Sudana hücum edərək hərbi əməliyyatlara başladı. Rus bölmələri italyanlardan daha güclü, sayca və döyüşə hazırdır.
  Beləliklə, onlar makaron ordusunu sürətlə darmadağın etməyə başladılar... Amma heç kim gözləmirdi ki, heç bir xəbərdarlıq etmədən Adolf Hitler kiçik Mussolininin tərəfini tutacaq.
  Baxmayaraq ki, buna baxsanız, gözlənilməzdən başqa bir şey yox idi.
  Almaniya birinci dünya müharibəsini Rusiyaya uduzdu və Rusiyada ən çox ərazi itirdi. Əgər almanlar Qərbdə itirdiklərini intiqamla qaytara bildilərsə, şərqdə, düzünü desək, onların burnu xırda qaldı.
  Beləliklə, Hitler həqiqətən yeni silahlarına, xüsusən də disketlərə və uçan boşqablara ümid edirdi. Bundan əlavə, fürer inanırdı ki, bu dəfə Rusiya ilə döyüşmək Birinci Dünya Müharibəsindən daha asan olacaq, çünki Almaniya və İtaliya ikinci cəbhə olmadan şirkətə rəhbərlik edəcəklər.
  Ruslardan inciyən Yaponiyanın da Uzaq Şərqdə müharibəyə girəcəyi və düşməni orada bağlayacağı da hesablanmışdı. Bəlkə Portuqaliya və İspaniya Britaniya və Fransa kimi koalisiyaya qoşulacaq? Onlar Almaniyaya Rusiyadan qat-qat yaxındırlar. Və bəzi ümidlər ABŞ-a bağlanmışdı!
  Üstəlik, Amerika təsirli bir donanma, bir çox təyyarə daşıyıcıları qurdu və tank donanmasını modernləşdirdi - baxmayaraq ki, Köhnə Dünya ordusunun maşınlarından kəmiyyət və keyfiyyət baxımından hələ də aşağı idi.
  Çar Rusiyasında ictimai sistem avtokratik və mütləq monarxiya olaraq qaldı. Bütün Rus çarı və İmperatoru tam hakimiyyətə sahib idi: icra, qanunverici və məhkəmə. Parlament yox idi. İmperatorun təyin etdiyi şəxslərdən ibarət Dövlət Şurası var idi, lakin onun yalnız məsləhət hüququ vardı. Qanunları padşahın özü, həmçinin fərmanları verirdi. Onun da edam və əfv etmək hüququ var idi, baxmayaraq ki, təbii ki, məhkəmə də var idi. Andlılar məhkəməsi II Nikolayın öldürülməsindən sonra ləğv edildi, beləliklə məhkəmələr də çar və ya imperatorun təyin etdiyi məmurlar tərəfindən təyin və vəzifədən uzaqlaşdırıldı.
  Bu sistemin həm üstünlükləri, həm də mənfi cəhətləri var idi. Bir tərəfdən imperator bu və ya digər problemi heç bir mübahisə və razılaşma olmadan tez həll edə bilsə də, digər tərəfdən hakimiyyətin həddindən artıq cəmləşməsi təşəbbüsü boğaraq bürokratiyaya böyük imkanlar verirdi. Müxtəlif sevimlilər və sevimlilər doğurdu. Vladimir həddindən artıq ikiüzlülük və evlilik sədaqəti ilə fərqlənmirdi. Baxmayaraq ki, qadınların onun siyasətinə çox da təsiri yox idi.
  Tank tikintisi sahəsində çar Rusiyasının çoxlu güclü və ağır maşınları var idi. Bununla belə, Afrikadakı hərbi əməliyyatların təcrübəsi göstərdi ki, tankın idarəetmə qabiliyyəti son dərəcə vacibdir. Nəticədə, əsas rus tankı qırx beş tondan o yana getmədi. Daha çox çəki doğurduğundan, hətta geniş izlərlə, açıqlıq ilə bağlı problemlər.
  Çar ağır tankları sevirdi, lakin imperatorun məsləhətçiləri onları kütləvi istehsala buraxmaqdan çəkindirdilər. Ancaq altmış tonluq maşın iki min nüsxədə idi. Ən böyük tank "Nikolay" - 3, ümumiyyətlə altmış üç mində hazırlanmışdır.
  Maşın isə - çəkisi qırx beş ton, silah isə 122 mm kalibrdir. İki yüz millimetrlik ön zireh, arxa və yanlar 120 millimetr, quruluş klassikdir.
  Hitler ağır maşınları çox sevirdi. Və mən seriyalı bir tankda Nikolaydan üstün olmaq istədim. Alman avtomobilinin çəkisi 75 tona qədər şişdi və bu, böyük bir kütlənin dəmir yolu relslərində daşınmasının son dərəcə çətin olması səbəbindən artıq həddi idi.
  Alman avtomobili 128 mm-lik silahlarla silahlanmışdı, 250 mm-lik ön zirehlərə, 180 mm-lik yan və sərt zirehlərə malik idi.Təkmə də klassikə yaxındır.
  Sayca, Alman tankı Sovet tankından üç dəfə aşağı idi. Həddindən artıq ağır maşınlardan istifadənin çətinliyini demirəm.
  Bununla belə, rus texnikası geniş ərazilərə səpələnmişdir və cəbhənin Avropa sektorunda avtomobillərin və piyadaların sayında təxminən bərabərlik var. Baxmayaraq ki, ümumilikdə rus ordusu alman ordusundan qat-qat çoxdur. Və Rusiyanın böyük əhalisi var: Hindistan, Çin, Afrikanın çox hissəsi, Yaxın Şərq, Fars, Hind-Çini və daha çox şey daxildir.
  Təbii ki, hətta Yaponiya və İtaliyanın, ola bilsin ki, Fransa və İngiltərənin də onun tərəfində olduğunu nəzərə alan Hitlerin çar Rusiyasına hücum etmək qərarı nəhəng macəradır. Ancaq Fürer böyük bir macəraçıdır.
  Qeyd edək ki, Üçüncü Reyxin belə böyük ümidlər bəslədiyi disketlər praktikada o qədər də effektiv deyil. Güclü laminar reaktivin yaradılması böyük yanacaq sərfiyyatına səbəb oldu və uçan boşqabların uçuş müddəti nisbətən qısa oldu. Beləliklə, onlar hətta əhəmiyyətli olmayan məsafələrdə də böyük sürəti nəzərə alaraq hərəkət edə bildilər. Bundan əlavə, laminar reaktiv diski atıcı silahlardan qorudu, lakin öz növbəsində uçan boşqabdan atəş açılmasının qarşısını aldı.
  Beləliklə, almanlar yalnız disklərindən radio ilə idarə olunan raketləri, sonra isə dar bucaq altında və ya laminar reaktivi söndürməklə ata bildilər, lakin o zaman həssas oldular.
  Ancaq hər halda Hitler Rusiyaya hücum etmək qərarına gəldi və kartlarını oyuna atdı. Bundan əlavə, faşist İtaliyanın məğlubiyyəti halında onu ələ keçirəcəklərindən qorxurdu. O, bığlı heç kimə etibar etmirdi.
  Əvvəlcə nasistlər tətilin sürprizi və qoşunlarının daha yaxşı təşkili sayəsində uğur qazandılar. Ancaq hücum üçün vaxt pis seçildi. Qar yağdı, çənlər sürüşdü. Fritz Polşanın bir hissəsini, o cümlədən Krakovu tuta bilərdi, lakin Varşava yaxınlığında ilişib qaldı.
  Rus döyüş maşını fırlanırdı ... Yaponiya, Fürerin gözlədiyi kimi, müharibəyə girdi, lakin donanmasının Rusiya Sakit Okean Donanması üzərində üstünlüyü yox idi və döyüşlər təxminən bərabər idi. Və Yaponiya praktiki olaraq quru qoşunlarını Qərb əməliyyat teatrından yayındırmadı. Bundan əlavə, samuraylar həm sayca, həm də keyfiyyətcə havada ruslardan geridə idilər. Və Doğan Günəş ölkəsi yalnız bir neçə kiçik adanı tuta bildi.
  Ehtiyatlı Franko və Salazar müharibəyə girməyə tələsmirdilər. Rusiya çox güclü düşməndir. Baxıb gözləmək lazımdır. Real tarixdə Franko İkinci Dünya Müharibəsi zamanı faşist könüllülərinin mavi diviziyasını göndərməklə məhdudlaşdı.
  İndi qüvvələrin düzülüşü, xüsusən Afrikada tamamilə qeyri-bərabər görünürdü.
  İtaliya qara qitədəki mülklərini tez itirdi.
  1952-ci ilin yazında çar ordusu Şərqi Prussiyaya hücuma keçdi və düşmənin müdafiəsini dərindən yarmağa müvəffəq oldu. Nasistlər Köniqsberqdə çar ordusunun irəliləməsini çətinliklə tərk etdilər, lakin digər tərəfdən imperiya qoşunları Sudet və Krakovda irəliləməyə başladılar.
  Məlum oldu ki, daha çevik rus tankları ağır, lakin daha az çevik düşmənlə mübarizə aparmaq iqtidarında idi. Rus generallarının komandanlığı altında olan Çin diviziyaları da özlərini yaxşı tərəfdən göstərdilər.
  Almanlar Krakovu tərk etmək məcburiyyətində qaldılar... Və sonra mühasirə təhlükəsi üzündən Vistuladan Oderə qədər geri çəkilməyə başladılar.
  Xeyr, ələ keçirilən Fürer müharibənin belə gedişatını gözləmirdi. Amma o günahkardır. Üstəlik, faşist işğalının iyini duyan fransızlar və ingilislər heç də Fürer üçün ölməyə can atmadılar. Beləliklə, doldurma uğursuz oldu və vassal ölkələr əhəmiyyətsiz şəkildə oturmaq istədilər.
  Cəbhədəki almanlar üçün ən pis şeylər idi.
  Qışa qədər almanlar Afrikadakı bütün mülklərini itirmişdilər. Qışda, yaza qədər tamamilə Oderə qayıtdılar. Rus qoşunları Praqanı və Sudetenlandı azad etdi , Vyanaya yaxınlaşdı. Bundan əlavə, İtaliyanı məğlub edərək Roma, Neapol, Siciliyanı işğal etdilər. Beləliklə, 1953-cü ilin yazı faşistlər üçün yaxşı heç nə vəd etmədi. Lakin 8 aprel 1953-cü ildə Hitler qəfildən dünyasını dəyişir. Almaniyanın yeni rəhbərliyi ümidsiz şəkildə sülh istəyir.
  Vladimir Kirilloviç Romanov səxavətlə razılaşdı. Lakin almanlar bunun əvəzini çox baha ödədilər. Yeni sərhəd indi Oder boyunca keçdi: Belçika, Hollandiya, Danimarka suverenlik aldı, lakin Rusiya İmperiyasının vassalı çərçivəsində. Fransa əvvəllər itirdiyi mülklərini geri qaytardı, lakin Rusiyadan daha da asılı vəziyyətə düşdü.
  İtaliya və Almaniya bütün müstəmləkələrini itirdilər, indi kral tacının mülkiyyətinə çevrildi. İtaliyanın özü də rus vassalı statusu aldı və Siciliya və Sardiniya birbaşa Üçüncü Vladimir imperiyasının bir hissəsi oldu.
  Almaniya da müstəqilliyinin xeyli hissəsini itirdi və böyük təzminat ödəyirdi.
  Yaponiya da öz ərazisindən başqa bütün mülklərini itirdi və vassal dövlətə çevrilməyə məcbur oldu. Çar Vladimir Kirilloviç Romanov da Yaponiya imperatoru titulunu aldı.
  Təbii ki, Avstraliyanın əvvəllər Doğan Günəş ölkəsinə aid olan o hissəsi də Rusiyanın nəzarətinə keçdi.
  1953-cü ilin avqustunda ABŞ-da atom bombası nəhayət sınaqdan keçirildi. Səkkiz il sonra, lakin nüvə cin şüşədən çıxdı. İstənilən halda irəliləyişi dayandırmaq olmaz. Və atom bombasının meydana çıxması qaçılmazdır. Ən ekstremal ssenaridə nüvə silahları reallıqdan maksimum iyirmi il sonra ortaya çıxa bilər.
  Bir qədər gecikmə ilə çar hökuməti öz cavabını hazırlamağa başladı.
  İndiyə qədər ABŞ belə güclü imperiya ilə müharibə etmək qərarına gələ bilməzdi. Üstəlik, Rusiyanın əsas sənaye və iqtisadi mərkəzlərini okeanın o tayından əldə etmək o qədər də asan deyil.
  Nüvə yüklərinin istehsalı isə həm vaxt, həm də pul tələb edirdi! ABŞ-ın vəsaiti var idi, amma vaxt daralırdı. Çar Rusiyası öz resursları və güclü intellektual potensialı ilə bu sahədəki boşluğu çox tez doldurdu. Və 1956-cı ildə III Vladimirdə atom bombası da peyda oldu.
  Əhali və resurslar baxımından Rusiyadan xeyli geridə olan kapitalist və demokratik ABŞ tədricən öz kozırlarını itirdi.
  Onların edə biləcəyi yeganə şey nüvə silahından çəkindirici vasitə kimi istifadə etmək və Çar Rusiyasını daxildən sarsıtmağa çalışmaq idi. Amma indiyə qədər heç nə edə bilməyiblər.
  Vladimir Kirilloviçin birinci həyat yoldaşından kişi nəsli yox idi və o, yenidən evləndi. Və o, varisin adını Corc qoydu.
  Çar Rusiyası kosmosun genişləndirilməsini həyata keçirdi. 1959-cu ildə amerikalılardan təxminən bir il əvvəl Aya insan uçuşu baş verdi. Sonra 1971-ci ildə Marsa. Alternativ dünyada o, reallıqdan daha təhlükəsiz olub.
  1975-ci ildə bir adam Veneraya endi. 1980-ci ildə Merkuridə. 1981-ci ildə Yupiterin peyklərindən birində. Və 1992-ci ildə, məhz Vladimir Kirilloviç Romanovun ölüm ilində rus kosmonavtı qürurla Plutonun üzərinə addımladı.
  Corc birinci on səkkiz yaşında tacı qazandı. Və ümumiyyətlə, Vladimir Üçüncü deyə bilərik - Böyük 54 illik hakimiyyətini çox uğurla keçirdi. Və sonra Romanovlar sülaləsi davam etdi.
  
  
  
  İKİNCİ NİKOLAS, KRALLARIN ƏN ŞƏRHALI!
  Tutaq ki, Çar Üçüncü İskəndər, əksinə, daha əvvəl öldü: 1987-ci ildə Leninin böyük qardaşı: İsgəndərin təşkil etdiyi sui-qəsd nəticəsində.
  Bu, çox daha pis görünəcək. Amma əslində yox. II Nikolay daha əvvəl çar oldu və daha əvvəl evləndi: bir şey olarsa, oğlunu taxta çıxaracaqdı. Həyat yoldaşı artıq fərqlidir və varisi sağlamdır, Rasputin isə qətiyyən yox. Beləliklə, əvvəlcə, ümumiyyətlə, real tarixdə olduğu kimi: TRANSIB tikilir, iqtisadiyyat yüksəlir - Çinə genişlənmə. Düzdür, Baltik dənizində gəmilər bir il əvvəl tikilir. Və bir az daha yüksəliş, Witte-nin maliyyə dühasının daha əvvəl yüksəlişinə görə.
  Yaponiya ilə müharibə o qədər də yaxşı başlamadı, lakin Varyaq qaçmağı bacardı və Admiral Makarov ölmədi. Hekayə bir az dəyişdi və hər şey bir az fərqli gedir. Ancaq real tarixdə və əslində, Varyaqın qaçmağa bir az qalmışdı və Admiral Makarovun ölümü ümumiyyətlə təsadüfi və çətin idi.
  Admiral Makarovun başçılıq etdiyi rus donanması kifayət qədər məharətlə hərəkət etdi və yapon gəmilərini batırdı. Və sonra, iki Yapon döyüş gəmisi bir dəstə sülhdə partladıldıqda, Makarov samuraylara hücum etdi və daha on beş gəmini batırdı.
  Yəni hər şey yaxşı getdi. Və Yaponiya dənizdəki üstünlüyünü itirdi.
  Quruda isə samuraylar daha zəif idi. Kuropatkin yaponların bütün hücum cəhdlərini dəf etdi və onlara böyük ziyan vurdu. Lakin o, çox da qətiyyətli davranmadı. Lakin tezliklə Baltik dənizindən rus gəmiləri gəldi və nəhayət Makarov bütün suları nəzarət altına aldı.
  Ruslar hətta Tayvana, sonra isə Kuril dağına qoşun yeritməyə başladılar.
  Ta ki Teodor Ruzvelt işə girib vasitəçilik təklif edənə qədər. Rusiya Mançuriya, Koreya, Monqolustan, Kuril silsiləsi və Tayvanı aldı.
  Zheltorossia da meydana çıxdı. Beləliklə, yeni bir imperiya yarandı.
  Lakin, padşah çox həyasız deyil. 1914-cü ildə İkinci Dünya Müharibəsi başladı. Rusiya bu müharibəyə daha yaxşı hazırlaşıb: iqtisadiyyat daha güclüdür, ərazisi və əhalisi daha böyükdür və düşüncə qarışmır. Üstəlik, iğtişaşlar və qondarma inqilab nəticəsində heç bir tənəzzül olmayıb.
  Birinci Dünya Müharibəsi müxtəlif uğurlarla davam etdi. Rus generallarının səhvləri və uğurları. Lakin 1915-ci ildə almanlar daha az uğur qazana bildiyi üçün çar ordusu daha çox idi və daha yaxşı təchiz edildi. Ancaq yenə də Rusiya Polşanın və Qalisiyanın yarısını itirdi. Lakin almanlar Belarusa və Baltikyanı ölkələrə girə bilmədilər - cəbhə xətti Vistula boyunca keçdi.
  Və on altıncı ildə artıq çar ordusu Avstriya və Türkiyəyə qarşı böyük uğurlar qazandı. Osmanlılar demək olar ki, tamamilə məğlub oldular. Avstriyalılar kimi onlar da Przemysl və Krakovu tutdular. Almaniya lal oldu. On yeddinci ilin yazında ruslar İstanbulu aldılar. Çar Rusiyası Avstriya və Almaniyaya qarşı yay hücumunda da mühüm uğur qazandı. Və payızda çar qoşunları artıq Oderə çatanda Almaniya təslim oldu. Sonra Avstriya-Macarıstan və Türkiyə bölündü. Rusiya Kiçik Asiyanı, Şimali İraqı, İstanbulu qəbul etdi. Qalisiya, Bukovina, Çexoslovakiya və Macarıstan krallıqları və Krakov. Üstəlik Danzig, Şərqi Prussiyanın bir hissəsi, Klaypeda bölgəsi. Beləliklə, Rusiya dəfələrlə güclənib. Almaniya da böyük təzminat ödədi.
  Çar II Nikolay hər şeyi və hər şeyi almağa tələsmirdi. Amma ruslar, ingilislər və fransızlar Səudiyyə yarımadasını ikiyə böldülər. Sonra ingilislər və ruslar həm İranı, həm də Əfqanıstanı böldülər. Dünyanın yenidən bölüşdürülməsi tamamlandı.
  1929-cu ilə qədər, Böyük Depressiya başlayana qədər bütün dünya yüksəlişdə idi. 1931-ci ildə Yaponiya Rusiyaya qarşı müharibəyə başladı. Və o, tez məğlub oldu və bütün Sakit okean mülkləri ilə birlikdə işğal edildi. Və sonra Rusiyada referendum və daxil olma.
  Böyük Depressiyadan əziyyət çəkən İngiltərə, Fransa və ABŞ-ın zəifləməsindən istifadə edən Çar II Nikolay Çini ələ keçirmək üçün müharibələrə rəhbərlik etdi. Və bu, onun böyük fəthinə çevrildi.
  Ruslaşdırmanı bir qədər sürətləndirmək üçün II Nikolay iddiasız bir qərar verdi - o, Rusiyada rəsmi olaraq çoxarvadlılığı tətbiq etdi - Pravoslav Kilsəsinin teologiyasını və dogmalarını dəyişdirdi. Beləliklə, islahat qəbul edildi.
  Padşah ikinci arvadını aldı. Rusları əcnəbi qadınlarla evlənməyə və çoxlu uşaq sahibi olmağa təşviq edirdilər. Nəhəng Çini də ruslaşdırmaq lazım idi. Və bunu etməyin ən yaxşı yolu nədir? Çinlilərlə evlən!
  Hitler Almaniyada hakimiyyətə gəlmədi. Bu hekayədə ona bir az çatmadı. Çox pis ekstremist. Əsas qıcıqlandırıcı Efiopiyanı tutan faşist Mussolini idi. Və yeni Sezar olmaq arzusu ilə Troya birləşdi.
  1937-ci ilin may ayında Rusiya ilə İtaliya arasında müharibə başladı. Məlum oldu ki, Mussolini intihara meyllidir. Rus qoşunları iki ay ərzində bütün İtaliyanı, daha üçdə isə hakimiyyətin bütün koloniyalarını ələ keçirdilər. Çar Rusiyası da nəhayət Rumıniya və Yuqoslaviyanı, bir az sonra isə Bolqarıstanı daxil etdi. Ərazilərin ilhaqını başa çatdıraraq. II Nikolay 1939-cu ilin payızında vəfat etdi. Və onun varisi, olduqca sağlam II Aleksey yeni kral oldu.
  Bu vəziyyətdə, II Nikolay əlli iki il düzəldi - İvan Dəhşətlinin nəticəsini üstələdi. Və onun hakimiyyəti Rusiya tarixində ən uğurlu oldu və fəthlər sadəcə rekord qırdı. Heç bir padşah bu qədər əsir götürməmişdir. Rusiya nəhayət Çində məskunlaşdı və bütün istiqamətlərdə gücləndi.
  Ancaq sonra II Alekseyin dövründə uzun bir sülh dövrü gəldi. Fransa, İngiltərə, ABŞ müharibə istəmirdi. Almaniya isə tərksilah edilmişdi və heç bir qüvvəsi yox idi. Beləliklə, elə bir vəziyyət yarandı ki, sakitləşdi.
  Müstəmləkə imperiyaları mövcud olmaqda davam edirdi. Rusiya ən böyük ölkə olaraq qaldı, lakin İngiltərə formal olaraq ikinci güc idi və ərazi baxımından çar imperiyasından bir qədər aşağı idi. Bununla belə, Avstraliya, Cənubi Afrika və Kanada demək olar ki, müstəqil dominionlar idi. Hindistanda isə... 1968-ci ildə Hindistanda böyük üsyan başladı və iki illik müharibədən sonra ingilislər qovuldular. Lakin çar ordusu Hindistan ərazisinə daxil oldu, çıxışları boğdu. Bundan sonra İngiltərə bu müstəmləkəni itirdi və Rusiya onu aldı. Tezliklə Rusiya da İranın cənubunu aldı.
  1969-cu ildə II Alekseydən sonra taxt-taca III Nikolay keçdi. Kral imperiyası yüksəlişdə idi. Beləliklə, Fransa 1979-cu ildə Hind-Çin və Tayland üzərində nəzarəti itirdi. Orada da kral qoşunları gəldi.
  Səksəninci-doxsanıncı illərdə isə Afrika çar Rusiyasının nəzarətinə keçdi. 2001-ci ildən sonra II Alekseyin dördüncü oğlu Pyotr Rusiya taxtına çıxdı.
  Bu zaman çar Rusiyası demək olar ki, bütün Afrikanı, Asiyanı udmuş, digər ölkələrin, o cümlədən İndoneziyanın müstəmləkələrini ələ keçirmişdi. Amma təbii ki, Avstraliyaya qarşı getmədi.
  Sülh dövrü gəldi. ABŞ, İngiltərə və Fransanın nüvə silahı, Almaniyanın iqtisadi gücü var idi. Rusiya və iqtisadi güc, nüvə silahı və dünyanın ən böyük ordusu və əhalisi. Və yenə də parlamenti olmayan mütləq avtokratik monarxiya. Amerikalılar ikinci güc, hətta fövqəldövlət olaraq bunu Rusiyanın iddiasına qoyurlar.
  Lakin demokratiyanın olmaması tərəqqinin inkişafına mane olmadı. Xüsusilə, hələ 1943-cü ildə Çar Rusiyasında ilk insan kosmosa uçdu. Və 1961-ci ildə Aya. Marsa uçuş 1974-cü ildə baş tutub. 2000-ci ilə qədər isə Günəş sisteminin demək olar ki, bütün planetləri ziyarət edilmişdi. Ulduzlara böyük bir ekspedisiya hazırlanırdı. O, 2018-ci ildə işə salındı və Alpha Centauri-yə qayıtdı.
  Deməli, çarizm elmin hərəkətinə qətiyyən mane olmurdu. Romanovlar sülaləsindən olan IV Pyotr hətta maarifçi mütləqiyyətin daha yaxşı olduğunu bəyan etdi.
  Xüsusilə də Donald Tramp administrasiyasını daim sarsıdan o qalmaqallar fonunda.
  Bütün dövrlərin və xalqların ən böyük padşahı hələ də II Nikolay hesab olunurdu. Çar Rusiyası at belində və dünya hegemonu. Ətraflar və koloniyalar tədricən ruslaşdırılır. İmperiya getdikcə güclənir. Və bütün dünya yaxşılaşdı.
  Bəs niyə? Leninin qardaşı, recisdə görə edam edilən Aleksandr Ulyanov sayəsində. Lenin özü xaricdə qaldı. O, Uelslə tanış oldu və həm də elmi fantastika yazmağa maraq göstərdi, bu əsərdə çox zənginləşdi və ad çıxardı. Beləliklə, o, məşhurlaşdı, məşhurlaşdı və məşhurlaşdı və bir çox dillərə tərcümə edildi. Stalin isə vərəm xəstəliyindən həbsxanada öldü və ümumiyyətlə, yalnız mütəxəssislərə məlum idi. Trotski tezliklə inqilabi fəaliyyətdən əl çəkdi və bir məmur kimi yaxşı karyera qurdu, həqiqi şəxsi müşavir və nazir müavini rütbəsinə yüksəldi. Voznesenski çar dövründə nazir oldu və çox şeyə nail oldu. Xruşşov xırda dükançı olaraq qaldı və şöhrət qazanmadı. Brejnev polkovnik rütbəsinə qədər yüksəldi. Andropov polisdə xidmət edib, həm də polkovnik olub. Qorbaçov böyük biznesmen və şoumen oldu. Yeltsin dükançı olaraq qaldı. Putin gizli polisdə polkovnik rütbəsinə qədər yüksəldi və şərəflə təqaüdə çıxdı. Medvedev xırda məmurdur. Jirinovski, qəzetin yaradıcısı və şoumen. Züqanov çara qarşı yeraltı işləməyə çalışırdı. Bir müddət aldı, sonra Oxrana üçün informator oldu. Kapitan rütbəsi ilə təqaüdə çıxdı. Jukov yalnız mayor rütbəsinə qədər yüksəldi. Vasilevski general-leytenant, Şapoşnikov isə general-leytenant oldu. Kolçak böyük admiral və bir çox ordenlərin sahibi idi. Makarov Birinci Dünya Müharibəsində vuruşmağı bacararaq Böyük Admiral oldu. Ancaq birinci deyil, yeganə dünya müharibəsi, çünki ikinci dünya müharibəsi olmayıb. O, məşhurlaşdı ... Brusilov feldmarşalı və birinci çağırışlı Müqəddəs Endryu ordeninin sahibi oldu. Denikin, Wrangel, Kornilov və Kuropatkin feldmarşal oldular.
  Və padşahların dövründə həyat gözəl idi. Və yüz ildən artıqdır ki, qiymətlər qalxmır. Rubl isə 0,77 qram sabit qızıl dayaqlı idi. Bir çox xalqlar padşahın dövründə yaxşı yaşayırdı.
  Hamı bərabər hüquqlu idi və çoxları özlərini rus, hətta afrikalı adlandırırdılar. Bu, padşahın altında olan hər kəs üçün yaxşı oldu. Yalnız qeyri- pravoslav yəhudilər üçün yaşayış tələbi qaldı. Ancaq bunlar getdikcə azaldı.
  Padşahın dövründə isə bəzi problemlər var idi. Onlardan biri, aşağı ölüm nisbəti ilə yüksək doğum nisbəti əhalinin həddindən artıq artmasına səbəb oldu. Ancaq bu, kosmosun genişlənməsi ilə həll ediləcəkdi. Bundan əlavə, elmin və kənd təsərrüfatının inkişafı aclıq problemini həll etməyə imkan verdi. Hər kəs üçün kifayət qədər yemək var idi. Amma imperiyada əhalinin artımı ildə üç faizdən çox olur. Və gələcək çətinliklərlə təhdid etdi.
  Çar hökuməti çıxış yolunu kosmosun genişləndirilməsində tapdı. Və məntiqli görünürdü. Və yeni kosmik gəmilər quruldu və superluminal sürətlər üzərində tədqiqatlar aparıldı.
  
  
  
  BÖYÜK İsgəndərin əlli ili!
  1866-cı ildə II Aleksandra sui-qəsd uğurlu oldu. Nəticədə Çar Liberator öldü. Və Üçüncü İskəndər taxta çıxdı. Üstünlük onda idi ki, Alyaskanı satmağa müvəffəq olmadılar və yeni rus imperatoru heç olmasa bir az torpaq verməyə meylli deyildi. Uzaq olsalar da və hələ çox dəyərli olmasalar da.
  Üstəlik, Sibirdən Vladivostoka gedən yolun tikintisi daha əvvəl başladı. Və Çukotkaya çatmalı idi!
  Çar Üçüncü İskəndər güclü, qətiyyətli, iradəli, sağlam və fiziki cəhətdən çox güclü idi. O, möhkəm əllə hökmranlıq etdi və onun dövründə Rusiya böyük tərəqqi və nailiyyətlər dövrünə qədəm qoydu!
  Deməli, nə yaxşı ki, böyük imperator real tarixdən on beş il əvvəl hökmranlıq etməyə başladı!
  Başlamaq üçün o, inqilabçıların bütün çıxışlarını və xalqın iradəsini şiddətlə boğurdu. Sonra ordu və donanmada islahatlara başladı. Sifarişlə.
  Padşah çox şeyə nail oldu. Yollar, körpülər, zavodlar tikildi, ölkədə kapitalizm sürətlə inkişaf etdi. Avtokratiyanı qoruyarkən. Çar hökuməti kiçik müharibələr aparır, Orta Asiyadan keçərək orada öz təsirini genişləndirirdi.
  1977-ci ildə Türkiyə ilə böyük müharibə başladı. O, real tarixdəkindən daha yaxşı, daha sürətli, daha az itki ilə daha qalib gəldi. Tam işıqda parladı - Skobelev dahisi!
  Rus qoşunları türkləri özlərinə daha az zərər verərək məğlub etdilər. Və dərhal İstanbulu almağı bacardı. Onlar ingilis eskadronundan əvvəl oraya çatdıqları üçün. Bu müharibə o qədər uğurlu oldu ki, çar-atalar Qalib İskəndərin adını qoydular! Və Skobelev Rusiya tarixində ən gənc feldmarşalı oldu.
  Türkiyə bölündü. İngilislər Misir və Sudanı işğal etdilər. Rusiya İraqı, Fələstini, Suriyanı və Səudiyyə Ərəbistanının bir hissəsini, Kiçik Asiyanı, bütün Ermənistanı və Balkanları aldı!
  Beləliklə, olduqca tez və nisbətən asanlıqla Üçüncü İskəndər böyük bir ərazini ələ keçirdi. Və cənuba doğru genişlənməyə davam etdi. İrandan, Türkmənistandan keçərək Əfqanıstana keçin!
  Çar ordusu gözünü Hindistana dikdi! İngilislər döyüşməyə hazır idilər. Fransa və İngiltərəyə qarşı Rusiya, Almaniya, Avstriya-Macarıstanın ittifaqı var idi.
  Almaniya 1992-ci ildə xoruz respublikasına qarşı hücuma keçdi. İngiltərə almanlara və Rusiyaya müharibə elan etdi. Avstriya-Macarıstan Bosniya və Herseqovinanı aldı və İtaliyaya hücum etdi.
  Rusiya Hindistana, Fransız mülklərinə və Hind-Çinə qarşı kampaniyaya başladı. Beləliklə, Birinci Dünya Müharibəsi başladı. Amma artıq Rusiya və almanlar bir yerdədirlər!
  Rusiya da Misirə qarşı irəlilədi.
  Çar qoşunları yerli əhalinin dəstəyi ilə Hindistan və İranı işğal edirlər. Indochina'ya daha da daxil olun. Prussiyalılar yenidən fransızları məğlub edərək Parisi mühasirəyə alırlar.
  Bundan əlavə, respublikaçılar təslim olmaqdan imtina edirlər. Və Parisə hücum edilir, ağır şəkildə məhv edilir. Almanlar həm Belçikanı, həm də Hollandiyanı da ələ keçirdilər.
  İngiltərə bir müddət müharibəni davam etdirir. Rusiya qoşunları Misir və Sudanı işğal etdi. Dənizdə müharibə gedir. Rusiya ordusu Afrika boyunca hərəkət edir. Cənubi Afrikaya qədər. Və özü üçün koloniyalar toplayır. Almanlar da bir şey götürürlər.
  Lakin Avstriya-Macarıstan İtaliya ilə müharibəyə girib. Düzdür, 1894-cü ildə almanlar avstriyalıların köməyinə gəldilər. Və İtaliyanın fəthini tamamlayın.
  Bundan sonra portağal ölkəsi öz aralarında bölünür.
  Müharibə dənizə doğru gedir. Və burada dəniz komandiri admiral Makarovun dühası özünü göstərir. Hansı ki, bir sıra parlaq qələbələr qazanır. Dənizlərin məşuqəsini təslim olmağa məcbur etmək.
  Rusiya Hindistanı, Hind-Çinini, Afrikanın çox hissəsini, həmçinin Avstraliyanı nəzarətə götürərək ingilisləri oradan qovdu. Rus qoşunları Britaniya və Kanadanı tərk etdi. Orada da koloniya qurdu. Beləliklə, İngiltərə demək olar ki, bütün müstəmləkələrini itirdi, Rusiya isə onları əldə etdi. Kanadanın ələ keçirilməsinə Rusiyanın Alyaska üzərində nəzarəti davam etdirməsi kömək etdi. Və çox güclü bir donanmanın olması. Admiral Makarov və Rojdestvenskinin dahisi.
  Yaxşı, bu hamısı deyil. Rusiya Çinə köçdü. Həm də çox uğurlu. Və 1904-cü ildə Yaponiya ilə müharibə başladı.
  Ancaq real tarixdən fərqli olaraq, bu müharibə ağır deyil, əksinə sürətli oldu. Üstəlik, Yapon donanması olduqca zəif idi, rus donanması isə əksinə, çox güclü idi. Yaponları məğlub edən rus qoşunları Tokionu ələ keçirdilər. Və sonra referendum keçirildi və yaponların böyük əksəriyyəti Rusiyanın tərkibinə daxil olmağın lehinə səs verdi.
  Çar Üçüncü İskəndər yeni qələbə qazandı. Sonra Çinin könüllü-məcburi qoşulması gəldi. Yəni rayondan rayon, vilayətdən vilayət. Kral imperiyası çox böyük ölçülərə çatdı. ABŞ-dan, bütün Kanada və Alyaskadan, bütün Asiyadan, Avstriyadan, Sakit okean bölgəsindən. Cənubi Afrikaya və Qərbi Afrikadakı Alman mülklərinə.
  Üstəlik Avstriya-Macarıstan. Böyük güc belədir.
  Amma təbii ki, almanlar və avstriyalılar daha çox istəyirdilər. Fransa hələ də Almaniyanın işğalı altındadır. Rusiyadan inciyən Britaniya da müharibə istəyir.
  Kayzer nəhəng Rusiyaya qarşı koalisiya qurmağı bacardı: İspaniya, Portuqaliya, Almaniya, Avstriya-Macarıstan və İsveç. Bundan əvvəl almanlar İngiltərə ilə müharibə zamanı Danimarka və Norveçi də tuta bilmişdilər. Güclü koalisiya yaranıb.
  Və müharibə 1917-ci il avqustun 1-də başladı. Məhz o anda III Aleksandr öldü və II Nikolay taxta çıxdı. Hesablama aparıldı ki, əlli bir ili islah edən Üçüncü İsgəndər kimi böyük monarx olmasaydı, Rusiya mütləq itirərdi.
  Lakin II Nikolayın güclü və güclü gücü var idi. Rasputin və xəstə varis olmadan. Beləliklə, o, koalisiya ilə mübarizə apara bilərdi.
  Və müharibə başladı... Almanlar tayfun kimi tapdaladılar. Rus qoşunları onları güclü əks-hücumlarla qarşıladılar. Böyük və şiddətli döyüş gedirdi.
  II Nikolay, ümumiyyətlə, qalalar zəncirinə arxalanaraq, Alman və Avstriya hissələrini tamamilə tükəndirdi. Və sonra əks hücuma keçdi. Və Afrikada rus qoşunları dünyanın ilk yüngül bütün ərazi maşınlarından istifadə edərək avstriyalıları və almanları tamamilə məğlub etdi. Və Qara Qitəni təmizlədi.
  Həm İsveç, həm də Norveç tez bir zamanda fəth edildi.
  Müharibə il yarım davam etdi və rus ordusunun daha çox və güclü tanklarının bütün Avropanı ələ keçirməsi ilə başa çatdı. Sonra Britaniya çökdü. Rusiya nəhayət, şərq yarımkürə üzərində hökmranlığını bərqərar etdi.
  Və çar II Nikolay da böyük bir fateh oldu. Sülh 1929-cu ilə, Böyük Depressiya başlayana qədər hökm sürdü. İqtisadiyyatın ümumi böhranı ona gətirib çıxardı ki, 1931-ci ildə, elə mayın 1-də Rusiya ilə sonuncu böyük fövqəldövlət olan ABŞ arasında müharibə başladı!
  II Nikolayın çar ordusu Amerika sərhədlərinə daxil oldu. Qüvvələr qeyri-bərabər idi. Amerikalının demək olar ki, heç bir tankı yox idi və zəif təlim keçmişdi. Rusiya isə ABŞ-dan dəfələrlə çox idi. Çar imperiyasının sərkərdələri də daha yaxşı idi. Beləliklə, müharibə əvvəldən bir qapıya keçdi. Rusiya qalib gəldi və irəlilədi. İndi isə sentyabrın 30-da Nyu York və Vaşinqtonun tutulmasından sonra ABŞ təslim oldu. Beləliklə, tarixin daha bir səhifəsi açıldı. 1934-cü ildə II Nikolay Meksikaya, sonra isə Latın Amerikasına qədər Latın dövlətlərini fəth edərək işğala başladı. Son müstəqil Çili respublikası 1936-cı ilin dekabrında süqut edənə qədər.
  Beləliklə, II Nikolay nəhayət hekayəni tamamladı. Çar Rusiyası Yer planetinin bütün ölkələrini və xalqlarını birləşdirdi.
  7 noyabr 1937-ci ildə bütün planetlərin imperatoru Böyük Nikolay təyyarədə qəzaya uğradı. Və onun hakimiyyəti başa çatdı. II Alesey padşah oldu. Sağlam, gənc varis - təxminən otuz üç. Onun altında kosmik genişlənmə getdi. Yeni sərhədlər və yeni uçuşlar. Monarxiya sarsılmaz idi. Bəşəriyyət birləşir və kosmosu fəth edir.
  GENERALISSIMO KONDRATENKO
  Port Arturun komendantı öldü, həqiqətən tarixdə başından yaralandı, ancaq bir neçə millimetr fraqment beynə yaxınlaşdı. Bir sözlə, qalanı təslim edən xain öldü və onun yerinə Port Arturun müdafiəsinin qəhrəmanı Kondratenko keçdi.
  Yeni komandir qalanın müdafiəsini gücləndirmək üçün bütün dənizçiləri və gəmi artilleriyasını sahilə yazdırdı, eskadrilyanı tərksilah etdi, lakin Port Arturu möhkəmləndirdi.
  Nəticədə qala hərtərəfli mühafizə edildi, üstəlik komandir Kondratenkonun bacarıqlı hərəkətləri. Müdafiə yaxşı dayandı. Kondratenko Vısoki qalasının müdafiəsini vaxtında gücləndirdi və yaponlar onu ala bilmədilər.
  Dekabrın sonunda samuraylar hücumlarda tükənmişdilər. Yanvarda Kuropatkinin blokadanı azad etmək cəhdi nəticəsində sükunət yarandı, lakin o qədər də uğurlu alınmadı.
  Fevral ayında hücum yenidən edildi və yaponlar üçün ağır itkilərlə yenidən dəf edildi.
  Müdafiə zamanı oğlan Oleq Rıbaçenko özünü qəhrəmancasına apardı. Mühasirə başlayanda bu kəbinli oğlanın cəmi on yaşı var idi. Uşaq böyüklərlə bərabər döyüşdü və kəşfiyyata getdi.
  O, özünü çox cəsur və mübariz biri kimi göstərdi. Və müdafiə tutdu. Mart artıq gəldi... Yaponlar yenidən geri çəkildilər. Rusiyada qanlı bazar günü baş vermədi, çünki Çar Nikolay, Port Artur saxladıqdan sonra yaxşı əhval-ruhiyyədə idi və xalqa çıxdı. Rus ordusu yeniləndi və getdikcə daha çox oldu. Martın sonunda yaponlar irəliləməyə çalışdılar, lakin Kuropatkinin qüvvələri çox sayda üstünlüyə malik idi və bütün hücumları dəf etdi.
  Daha yaxşısı, General Noqinin hissələri Port Arturun mühasirəsi ilə sıxışdırıldı. Ağır itki verdikdən sonra yaponlar geri çəkildi. Lakin Kuropatkin yenə tərəddüd etdi.
  Aprelin sonunda yeni bir hücum başladı, lakin bu da dəf edildi.
  Və Oleq Rıbaçenko, bu cəsur oğlan, təbii ki, tələnin köməyi ilə yapon polkovnikini belə əsir götürdü.
  Mayın əvvəlində yalnız kiçik atışmalar oldu və 25-də Rojdestvenskinin eskadronu nəhayət Port Artura girdi. Məşhur admiral əlli bir gəmini eyni anda üç okeandan keçirdi!
  Bundan sonra müdafiəyə əlavə qüvvələr verilib. İyunun əvvəlində isə Port Artura son hücum başladı. Hücum ümidsiz və şiddətlidir. Və yenə yaponlar üçün böyük itkilərlə dəf edildi. Çar nəhayət, Kuropatkini vəzifəsindən uzaqlaşdıraraq Lineviçi təyin etdi. 1905-ci il iyulun ortalarında yaponlar nəhayət məğlub oldular. Və Port Arturun bir ildən çox davam edən qəhrəmanlıq müdafiəsi başa çatdı.
  Kondratenko Birinci çağırış Müqəddəs Endryu ordeni ilə təltif edilib. Və feldmarşalı rütbəsi aldı. Sonra Rojdestvenskinin eskadronu Port Arturla birlikdə dənizdə yaponları məğlub etdi. Üstəlik, admiral Toqonun özü də döyüşdə öldü.
  Yaponiya ABŞ-ın vasitəçiliyi ilə Rusiya ilə sülh bağlamağa məcbur oldu.
  Mən Kuril adalarını və Tayvanı verməli oldum. Rusiya Koreya üzərində protektorat, Mançuriya, Port Artur üzərində nəzarəti təmin etdi. Bundan əlavə, Yaponiya çar Rusiyasına milyard qızıl yen həcmində böyük təzminat ödədi.
  Qələbə çar II Nikolayın mövqelərini möhkəmləndirdi. Rusiya öz ərazilərini genişləndirdi və Çin bölgələrinə könüllü qoşulmaq hesabına Jeltorossiya formalaşmağa başladı. Heç bir Dövlət Duması - Rusiya parlamentsiz, mütləq monarxiya olaraq qaldı.
  Təbii ki, qələbə və siyasi sabitlik sayəsində iqtisadi artım real tarixdən daha tez davam etdi və daha güclü oldu.
  Birinci Dünya Müharibəsi real tarixdə olduğu kimi başladı. Ancaq Rusiya üçün daha uğurlu oldu. Hansı ki, ordu daha böyük və daha yaxşı idi, o cümlədən feldmarşal Kondratenkonun islahatları sayəsində və iqtisadiyyat daha güclüdür və çarın nüfuzu daha yüksəkdir.
  Müharibə bir ildən bir qədər çox davam etdi və Avstriya-Macarıstanın dağılması və Osmanlı İmperiyasının və Almaniyanın təslim olması ilə başa çatdı. Bolqarıstan da onun qoxusunu görüb, yeri gəlmişkən, İtaliya və Yaponiya kimi Serbiya və Rusiyanın tərəfini tutdu.
  Feldmarşal Kondratenko ən yüksək rütbəni aldı - Generalissimo. Və Suvorov kimi demək olar ki, bütün ordenlərin sahibi oldu. Brusilov feldmarşal oldu. Admiral Kolçak karyera qurdu və Kornilov, Denikin. Çar Rusiyası özünə birləşdirildi: Qalisiya, Bukovina, Krakov Voyevodalığı, Poznan vilayəti, Klaypeda. Çexoslovakiya da Rusiya İmperiyasının tərkibinə daxil oldu. Konstantinopol ilə Kiçik Asiya. Və Şimali İraq.
  Ümumiyyətlə, hər şey yaxşı oldu. Yaponlar Sakit okeanda alman koloniyalarını Rusiya ilə bölüşdürdülər.
  Sonra Səudiyyə Ərəbistanı Rusiya, Fransa və İngiltərə arasında bölündü. Qısa müharibədən sonra Rusiya və İngiltərə İranı parçaladılar.
  Və sonra Əfqanıstan. Düzdür, bir az müharibə var idi. İngilislər isə əvvəlcə çox da şanslı olmadılar.
  Dünya sabitlik və firavanlıq tapdı. 1929-cu ildə Böyük Depressiya baş verənə qədər. Sürətli inkişafdan sonra Rusiya da böhrana düşdü.
  1931-ci ildə Yaponiya keçmiş məğlubiyyətlərinin qisasını almaq üçün Rusiyaya hücum etdi.
  Amma bu dəfə intihar oldu. Çar qoşunları yaponları məğlub etdi. Admiral Kolçak hələ heç qocalmayıb, Uşakovla müqayisə oluna bilən dahisini göstərdi. Doğan Günəş ölkəsi tamamilə dənizə atıldı və sonra işğal edildi. Bunun ardınca yaponların əksəriyyətinin Rusiyaya birləşmək lehinə səs verdiyi referendum keçirilib.
  Beləliklə, çar II Nikolay Sakit Okeanda hakimiyyətini gücləndirdi. Rusiya Çindən keçməyə davam etdi. Böhrandan zəifləmiş İngiltərə, Fransa və ABŞ Səmavi İmperiyaya nəzarəti ələ keçirməyə mane olmadılar.
  1933-cü ildə Almaniyada Hitler hakimiyyətə gəldi. O, keçmiş imperiyanın keçmiş gücünü bərpa etməyə başladı. Və təbii ki, Rusiya ilə mübahisə etməməyə çalışırdı.
  İtaliyada Mussolininin Rusiya ilə dostluğu var idi. Və koloniyalarını genişləndirən hiyləgər ələ keçirilən Efiopiyada. Üçlü Alyansın yaradılmasından söhbət gedirdi.
  Çar Rusiyası zəifləyən İngiltərə və Fransanın bütün müstəmləkələrini ilhaq etmək istəyirdi. Almanlar və italyanlar da başa düşüləndir. ABŞ-ın öz planları var idi.
  1937-ci ildə Almaniya Avstriya ilə birləşərək Anschluss istehsal etdi. Və 1937-ci ilin noyabrında təyyarə ikinci Nikolaevlə birlikdə qəzaya uğradı. Padşahlıq çox uğurla başa çatdı. II Nikolay hakimiyyətinin qırx üç ilində böyük fəthlər əldə etdi.
  Onu Böyük Nikolay adlandırdılar! Və hətta Ən Böyük, onlar Böyük Peterdən yüksək oldular.
  II Nikolayın dövründə iş günü on saata endirildi, yeddi illik təhsil məcburi və pulsuz oldu. Sıfır inflyasiya və rublun qızıl dəstəyi ilə ölkədə orta əmək haqqı ayda 75 rubla çatdı. Kral pul vahidi dünyanın ən sərt və konvertasiya olunan valyutası idi.
  Rusiya dünyanın ən böyük quru ordusuna sahib idi və donanmanın böyüklüyü həm İngiltərəni, həm də ABŞ-ı ötdü.
  Rus tankları, təyyarələr kimi dünyanın ən yaxşıları idi. Və o dövrdə helikopterlər Yer planetində praktiki olaraq yeganə idi. Ən çoxsaylı və yüksək keyfiyyətli sualtı donanma. Ən yaxşı artilleriya. Televiziya və video sahəsində qabaqcıl texnologiyalar. Dünyanın ilk rəngli filmi də Çar Rusiyasında çəkilməyə başladı. O cümlədən Çar II Nikolayın fotoqrafiyaya olan həvəsi sayəsində.
  Rusiya Çinə qoşulduqdan sonra bütün müstəmləkələri ilə İngiltərəni geridə qoyaraq, əhalinin sayına görə dünyada birinci yerə çıxdı.
  Çar II Nikolay pravoslavlığı islahat etdi və çoxarvadlılığı qanuniləşdirdi. Bu müdrik hökmdar çox şeyə nail oldu. Və o , tüpürməmiş, təqiblərə məruz qalmamış, Rusiyanı itirməmiş, böyük dünyadan köçmüşdür . Və yalnız bir neçə millimetr fraqment sürüşməsi Rusiyanın tarixinə belə təsir etdi. Və deyirlər ki, tarixdə qəza olmayıb! Hələ necədirlər. Bunu həm II Nikolay, həm də Generalissimo Kondratenko fenomeni göstərdi.
  Lakin çar Nikolayın ölümündən sonra müvəqqəti sıçrayış baş verdi. Əvvəlcə monarx II Aleksey tac qoymadan öldü. Sonra başqa bir varis Kirill Vladimiroviç Romanov da öldü. Və 1938-ci ildə Üçüncü Vladimir taxta çıxdı. Kral gəncdir, lakin ümumiyyətlə axmaq deyil və kifayət qədər güclü iradəli və iddialıdır.
  Yaxşı, o, işə başladı! Rusiya, İtaliya, Almaniya, İngiltərə, Fransa və gələcəkdə ABŞ-a qarşı. Burada, təbii ki, Üçlü Alyans daha güclüdür.
  1940-cı ilin mayında Almaniya Fransa, Belçika, Hollandiya və İngiltərəyə hücum etdi. Rusiya Fransa, İngilis və Hollandiya koloniyalarına hücum etdi. Ərazilərin təntənəli surətdə zəbt edilməsi başladı.
  İngilislər və fransızlar rus ordusuna müqavimət göstərə bilmədilər. Almanlar isə bir ay yarım ərzində Fransa, Belçika və Hollandiyanı məğlub edərək təslim olmağa məcbur oldular.
  Sonra fürer həm İspaniyanı, həm də Portuqaliyanı işğal etdi, Danimarka və Norveçi tutdu. Rusiya İsveçi işğal etdi.
  Müharibə demək olar ki, bir qapıda idi. Yerli əhalinin dəstəyi ilə Rusiya Hindistanı, Hind-Çinini, Əfqanıstanın cənubunu, İranın cənubunu, Yaxın Şərqi tutdu və Misirə girdi.
  Təbii ki, müstəmləkə qoşunları çar ordusuna müqavimət göstərə bilmədilər və bunu da istəmirdilər. Afrikanın tutulması yolların olmaması və uzun kommunikasiyalar səbəbindən bir qədər gecikdi. Almanlar Afrikadan Cəbəllütariq və Mərakeşdən, ruslar Misirdən və daha sonra Sudandan keçdilər.
  Bununla belə, ərazi ingilis və ya fransız qoşunlarının müqavimətindən daha çox maneə idi. Onların sayı az idi və zəif silahlanmışdılar və əsasən yerli aborigenlərdəndir. Kim necə bilmirdi və döyüşmək istəmədi.
  1940-cı ildə Hitler Britaniyaya enməyə cəsarət etmədi. O, əvvəlcə çox uğurlu olmayan hava hücumuna başladı. Lakin 1941-ci ilin yazında rus təyyarələri döyüşə girdi və İngiltərə ölümə qədər sıxışdırılmağa başladı.
  Avqust ayında ortaq Alman-Rusiya qoşunlarının enişi izlədi və iki həftəlik inadkar döyüşlərdən sonra London ələ keçirildi.
  Bundan sonra Avstraliya və Yeni Zelandiya da daxil olmaqla bütün şərq yarımkürəsi rus, alman və italyan oldu.
  Ancaq yenə də ABŞ var idi.
  Çar Vladimir Amerikaya da hücum etmək qərarına gəldi. Hitler və Mussolini bu qərarda onu dəstəklədilər. Üçüncü Reyx qoşunlarını İslandiyaya, daha sonra Qrenlandiya və Kanadaya, çar Rusiyası isə Alyaskaya köçürdü. Qüvvələr, təbii ki, qeyri-bərabərdir. Birləşmiş Ştatlar kifayət qədər zəif tank donanmasına və bütün müstəmləkələri ilə birlikdə Rusiyadan xeyli az əhaliyə malikdir. Baxmayaraq ki, iqtisadiyyat inkişaf edib. Ancaq belə bir canavar müqavimət göstərə bilməz.
  1943-cü ildə hücuma başlayan rus ordusu iki qış ayında Alyaskanı sürətlə işğal etdi. Yazda almanlarla birlikdə demək olar ki, bütün Kanadanı ələ keçirdi.
  Braziliya, Venesuela, Meksika və digər ölkələr ABŞ-a müharibə elan etdilər.
  Amerikanın şimal ştatlarında rus qoşunlarının hərəkəti başladı. Qüvvələr, təbii ki, qeyri-bərabərdir. Rusiya və Almaniya həm keyfiyyət, həm də kəmiyyət baxımından daha yaxşıdır.
  Nataşa, Zoya, Avrora və Svetlana adlı qızlar dünyanın ən yaxşı tankı "Kondratenko"-3-də uzun lüləli və sürətli atıcı silaha malik mobil maşında döyüşürlər. Çox çevik, aşağı siluetlə.
  Çəkisi ilə Kondratenko-3 tankı təxminən qırx tondur və yaxşı qorunur. Və silah, kiçik çaplı 76 mm-ə baxmayaraq, böyük bir ağız sürəti ilə.
  Şermanlar, bu tanka heç bir bucaqdan daxil olmaq olmaz. Belə ki...
  Ayaqyalın və bikinidə döyüşən qızlar sadəcə amerikalıları məhv edir və çox gülürlər.
  Xüsusilə Nataşa ... Və çılpaq barmaqları ilə joystikə basaraq deyir:
  - Rusuma şöhrət!
  Zoya da vurur. O, bunu çılpaq ayaq barmaqları ilə edir, joystik düymələrini basaraq qışqırır:
  - Və bütün doğma torpaqlarımız!
  Aurora daha da atəş açır. Düşmənə zərbə endirir və dişlərini açıb deyir:
  - Və daha yüksək güclər arxamızdadır!
  Həm də qız çox alovlu göz qırpır! Çılpaq ayaq barmaqları ilə joystickin düymələri kimi basır.
  Sonra Svetlana atəş açır. Belə ağıllı və cəsur bir qızdır. Ağızdan günəş şüaları saçır. Və o da oxuyur:
  - Mən dünya ulduzuyam! Mən hətta Şeytandan da sürətli qaçıram!
  Belə qızlarla şeytanın özü qorxunc deyil. Çikaqonu sıx şəkildə əhatə edən amerikalıları döyürlər.
  Və heç kimin oradan çıxmasına icazə verməmək. Onlar, tutaq ki, mənasız şəkildə ildırım gurlayırlar. Bunlar qızlardır.
  İndi Çikaqo qarnizonu təslim olur. Bizimkini bilin!
  Rus tankları isə artıq Nyu-Yorka yaxınlaşır. Çar Vladimir məmnuniyyətlə əllərini ovuşdurur. Ruslar heç bu qədər irəli gediblərmi?
  Qızlar və havada cəsarətlə döyüşürlər. Məsələn, sevimli bir cüt: Maria və Mirabela.
  Hesablarını qazanmaq, ayaqyalın və bikinili gözəlliklər. Onların sözün əsl mənasında qarşı çıxacaq heç bir şeyi yoxdur. Buradakı belə qızlar gözəl və gözqamaşdırıcı dərəcədə aqressiv və məqsədyönlüdürlər.
  Maria bir atəş açdı, onlarla təyyarəni vurdu, bir partlayışda və oxudu:
  -Şöhrət sənə, doğma yurdumuz! Rusiyanın adı ilə!
  Mirabela da atəş açıb qışqırdı:
  - Amma böyük gücə malik bir lider var,
  Slavları döyüşə çağıracaq ...
  Rusiya ilə məşğul ola bilməz
  Vladimir padşah olanda!
  
  Möhkəm, güclü, dəmir iradə ilə,
  Metal kəsmək kimi bir görünüş ...
  Ruslara daha yaxşı bir pay lazım deyil -
  Yalnız insanlar belə bir şey xəyal edirdilər!
  Bəli, bu qızlar ustalarla döyüşür və oxuyurlar ...
  Yeri gəlmişkən, Nyu-York fırtınasının ortasında ilk rus kosmonavtı kosmosa uçdu, Yer planetinin ətrafında uçdu. Bu da çar Rusiyasının Romanovlar sülaləsinin növbəti uğurudur.
  Sonra Nyu-York qarnizonu təslim oldu və Vaşinqton tezliklə yıxıldı. Və 3 sentyabr 1943-cü ildə ABŞ tamamilə təslim oldu. Beləliklə, 1940-cı il mayın 15-də başlayan İkinci Dünya Müharibəsi başa çatdı. Müharibə Rusiya üçün şanlı və qalibdir.
  Təbii ki, bu müharibədən həm Hitler, həm də Mussolini çox şey qazandı. Hər iki diktator Afrikada, bəziləri Avropada və ABŞ-da mülk aldılar. Avropa nəhayət ölkələr arasında bölündü. Bolqarıstan isə referendumdan sonra Rusiyanın tərkibində Bolqarıstan krallığına çevrildi.
  Deyəsən, dünya yenidən bölüşdürüldü və koloniyalar həzm oluna bilər. Amma Hitler, təbii ki, daha çox istəməsəydi, Hitler olmazdı. Xüsusilə, Rusiyanı məğlub edin. Və onun ərazilərini ələ keçirin.
  Və əlbəttə ki, almanlar yeni, daha güclü silahlara çox ümid edirdilər. "E" seriyalı tanklar və ballistik raketlər və xüsusilə uçan boşqablar üçün.
  Lakin Çar Rusiyası ballistik raketlərdə Üçüncü Reyxi xeyli geridə qoydu və hətta 1951-ci il aprelin 12-də Aya uçdu.
  Və "E" seriyasının tankları ruslardan keyfiyyətcə üstün deyildi.
  Və yalnız uçan boşqablar bir sirr idi. Laminar reaktiv sayəsində onlar hər hansı bir atıcı silah növünə tamamilə toxunulmaz oldular. Ancaq eyni zamanda, özləri də atəş aça bilmədilər.
  Mussolini öldü və oğlu taxta çıxdı. Hitler ona təzyiq etdi və gənc Rusiya ilə döyüşməyə razı oldu. 20 aprel 1955-ci ildə yeni, üçüncü dünya müharibəsi başladı. Hitlerin tərəfində: İtaliya, Braziliya, Argentina, Çili, Meksika, bir sözlə, bütün Latın Amerikası, Rusiyaya dəstək verən Kubadan başqa. Və dünyada başqa ölkələr yox idi! Üçüncü dünya müharibəsi 1955-ci il aprelin 20-də başladı. Çar Vladimir isə hakimiyyətinin ən böyük problemi ilə üzləşdi.
  Ona təsəlli verə biləcək yeganə şey budur ki, bu müharibə Yer planetindəki müharibələr tarixində sonuncu olacaq. Çünki bütün dünya ölkələri orada iştirak edir!
  Yaxşı, bir dəfə müharibə başladı, deməli, başlamaq lazımdır! Hitlerin hücumu xüsusi sürpriz olmadı. Macarıstan, Yuqoslaviya, Rusiyanın məhdud muxtariyyətli bir hissəsi, onların çarı Üçüncü Vladimir. Albaniya İtaliyanın işğalı altındadır. Hamısı sifarişlə. Almanlar Şərqi Prussiyadan, Avstriyadan, İtaliyadan cənubdan irəliləməyə çalışırlar. Afrikada isə döyüşlər gedir. ABŞ-da Latın ölkələrinin koalisiyası. Amma orada çox aktiv deyillər. Yenicə müharibə elan etdi.
  Hitler isə Avropadakı əsas qüvvələri hərəkətə keçirdi.
  Və cəhənnəm müharibəsi başladı. Bəşəriyyət tarixində son böyük müharibə.
  Macarıstanda əsas zərbəni almanlar Budapeşt istiqamətində vurdular. Oleq Rıbaçenko orada döyüşüb. O, hələ də on yaşlı oğlan kimi görünürdü. Düzdür, o, fiziki cəhətdən çox güclü, əzələli, sürətli və ən əsası ölməz alpinist kimidir. Bəli, yazıçı və şair Oleq Rıbaçenko ölümsüzlüyü aldı, ancaq on yaşında bir oğlan olması və Rusiyaya uşaq, lakin çox güclü və sürətli bir bədəndə xidmət etməsi şərti ilə. Və o, 1904-cü il yanvarın 1-dən uşaqdır. Port Arturda bir kabin kimi məskunlaşanda. Yaxşı, o və oğlan ən kiçik deyil, amma əvvəldən güclü və sürətlidirlər və onu gəmiyə mindirdilər.
  Üstəlik, bunun çox kiçik olub-olmamasından şübhələnəndə, Oleq Rıbaçenko barmaqları ilə mis qəpiyi əydi. Bundan sonra heç bir danışmadan onu gəmiyə apardılar.
  Oğlan bütün müharibələrdə iştirak edərək çoxlu mükafatlar qazanıb. Zabit oldu. Amma uşaq kimi görünürdü. Buna görə də ona çoxsaylı şücaətlərə görə mükafatlar verilsə də, əbədi oğlanı kapitandan üstün tutmadılar. İndi də Oleq Rıbaçenko yarım əsrdən artıqdır ki, ordudadır. Mən çoxdan zabit təqaüdünə layiq olmuşam, amma dəmir sağlamlığınız varsa, xidmətdən niyə ayrılırsınız.
  Üstəlik, kompüterlər, oyun konsolları olmadan televiziya bir növ darıxdırıcıdır. Orduda isə ən azı əsgərləri idarə edən kapitansınız. Bəli, zaman hələ də keçir.
  Generalissimo Kondratenko vəfat edib. Uşakovu üstələyən böyük admiral Kolçak da öldü. Oleq Rıbaçenkonun işə başladığı bir çoxu, xidmət artıq yoxdur.
  Daha dəqiq desək, Port Arturun mühasirəsindən sonra veteranların demək olar ki, hamısı həlak olub. Yalnız Vovka qaldı. O da o vaxt kəbin oğlu idi, indi isə artıq ağbirçək babadır. Həqiqət hələ də işləyir. Və Oleqin bədənində bir dənə də olsun yarası olmayan oğlan olaraq qalmasına təəccüblənir . Bu, bütün rus, çar ordusunda məlum hadisədir. Həqiqət çox gözəl mübarizə aparır.
  Oğlan Oleq ayaqyalındır, ona görə də daha xoş və çevikdir. O, silah ardınca silahı nişan alır və "E" seriyalı alman tanklarına atəş açır. Nasistlərin maşınları sadəcə nəhəngdir. Və görünür ki, onları dayandıracaq heç nə yoxdur.
  Amma əbədi oğlan o qədər yaxşı vurur ki, metalı qırır. Fritsi rəngləyir, qüllələri yıxır və oxuyur.
  - Çar Vladimir, rus çarı ...
  Pravoslav suveren!
  Tezliklə dünyanı fəth edəcəyik,
  Axı bir keruv üstümüzdədir!
  Hitler bitəcək
  Və kim qulaq asdı - yaxşı!
  Oğlan isə elə bil qumbara atır, ayaqyalın, uşaq ayağı ilə. Bozsaqqallar Vovka sadəcə başını bulayır.
  Uşaqlığının əlli ildən çoxunu yazıçı və şair Oleq Rıbaçenko iyirminci əsrdə keçirdi. Və etiraf etməliyəm ki, çox şey görmüşəm. Ölümsüz olduğu üçün o, qorxu hissini çoxdan itirmişdi. Və müharibə ona kompüter strategiyasını xatırlatdı.
  Oynamaq asan və əyləncəli idi. Və döyüşmək də gözəl idi. Səhər şehinin çılpaq ayaqlarının altında olanda, sən isə çimən əbədi oğlansan, şortik geyinəndə yaxşıdır!
  Oleq Rıbaçenkoya şortiklə və ayaqyalın qaçmağa icazə verilir. Port Arturda uşaq mənə soyuqda belə ayaqqabısız gəzməyi öyrətdi. Axı ölməz bir bədən soyuqlaya bilməz, xəstələnə bilməz, amma sən tez bir zamanda soyuğa öyrəşirsən, bu da zərər vermir. Eynilə Peter Pan kimi. Və qarda ayaqyalın qaçmaq demək olar ki, xoşdur. Hərəkətdə soyuqluq praktiki olaraq hiss olunmur, yalnız oturanda, çılpaq ayaqları bir az qara! Ancaq bir oğlan üçün bu, xırda şeydir.
  Amma cadugər qızlar da var Nataşa, Zoya, Aurora, Svetlana! Onlar da müharibədə iştirak edirlər. Amma hər zaman yox, epizodlar. Ən çətin olanda Yüksək dağın saxlanmasına kömək etdi. Ayaqyalın gözəllər orada və bikinidə döyüşürdülər. Ayaqlarını çılpaq barmaqlarla, kəskin honlanmış disklərlə atdılar.
  Və qılınclarla kəsin. Və Oleq Rıbaçenko daha sonra pulemyotdan oyudu - yaşlı yoldaşlar öldürüldü. Nəticədə, samurayların hücumu batdı və Yüksək dağ sarsılmaz oldu!
  Qızlar isə ən yüksək siniflərini və Valkyries akrobatikasını nümayiş etdirdilər.
  İndi də almanlar müdafiədədir. Çar ordusu müharibəyə hazırdır. Fürer taktiki sürprizə nail ola bilmədi.
  Rus qoşunları isə cəsarətlə döyüşür. Deyəsən, Hitler belə bir müharibəyə başladığına görə özünü bir neçə dəfə söyəcək. Üstəlik, fürerin Avropanın üçdə ikisinin və Afrikanın üçdə birinin silah altında olmasına baxmayaraq, lakin yenə də
  Rusiyaya rəqib deyil.
  Həm də əsgərlərin sayı. İtalyan qoşunları isə zəifdir. Latın Amerikası ölkələri müharibədə ləng iştirak edir. Onların orduları texniki və təşkilati baxımdan çox yaxşı deyil.
  Beləliklə, Rusiya hələ də düşməni dərindən müdafiə edir.
  "Kondratenko"-6 tankı bu seriya ilə döyüşmək üçün kifayət qədər bir yoldur. Bəli və "Nikolay" -4 daha ağırdır, özünü çox güclü maşın kimi göstərir.
  Ruslar daha ağır alman canavarları ilə döyüşə bilər.
  Xüsusilə Alenkanın heyətinin olduğu "Nikolay"-4-də qızlar çox gözəl və bikinidədirlər.
  130 mm kalibrli silah. Faşistləri necə vurmaq olar. Hitler boş yerə Çar Rusiyasının üstünə çıxdı. Burada onun üçün asan gəzinti deyil, döyülməkdir.
  Anyuta çılpaq barmaqları ilə joystik düyməsini basdı və oxudu:
  - Rusiya və sona qədər azadlıq üçün!
  Və gözəllik necə güləcək!
  Sonra Avqustin düşmənə mərmi atacaq. Metalı parçalayın və oxuyun:
  Ürəklərimizin bir ağızdan döyünməsinə səbəb olaq!
  Həm də çılpaq barmaqları ilə coystikin düymələrini sıxır. Bu, həqiqətən gözəl qızdır!
  Və burada Maria lupanet kimidir. Və faşistləri parçaladı. Və düşməni məhv edin.
  Çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərkən. Həm də oxuyun:
  - Vətənimizin adı ilə, müqəddəs! Qoy döyüşçü sadəcə sərin olsun!
  Və güldü və dişlərini göstər!
  Və sonra ağır bir lupanet mərmisi ilə Olimpiada. Axı o, sizə lazım olan şeydir - ən şirəli alma suyu!
  Və yenə qızlar E-50-ni sındırdılar, qülləni yıxdılar və güldülər.
  Alenka bir mərmi göndərdi, E-100-ü əzdi, onu deşdi. Və çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə etməklə. Qız niyə oxudu:
  - Düşməni sındır!
  Anyuta isə çılpaq ayaqlarından istifadə edərək ətrafa çırpılır və xırıltılar səsləndirir:
  - Fritz kaput!
  Sonra Avqustini vurdu. Həm də çox düzgün və çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək, cooing:
  - Hitlerə son!
  Və sonra Maria çox aqressiv əlavə edəcək. Faşistləri əzmək və qışqırmaq::
  - Kim qulaq asdısa, afərin!
  Və dilini göstər!
  Və sonra Olympias bir mərmi göndərir, rəqiblərini öldürür.
  Həm də yalın ayaqları buraxıb mahnı oxuyarkən:
  - Ümumilikdə satıldı!
  Və yenə qız dilini götürüb göstərəcək.
  Beləliklə, kəsdilər ...
  Almanlar, hücumun əvvəlindən bir ay davam edən döyüşdən sonra əlli kilometrdən yüz kilometrə qədər irəlilədilər və ağır, hətta böyük itkilərə məruz qaldılar. Və Afrikadakı italyanlar bir qazana düşdülər və mühasirəyə alındılar. Onların qoşunları əhəmiyyətsiz şəkildə məğlub olurlar.
  Burada mayın 21-də Adolf Hitler on beşdən altmış beşə qədər silah daşıya bilən orduya çağırmağı əmr etdi. Çar ordusu ehtiyatları çəkirdi.
  Məlum oldu ki, alman diskləri praktikada o qədər də qorxulu deyil. Düzdür, rus təyyarələri qoçla hücum edə bilir. Ancaq çar ordusunun maşınlarının yüksək manevr qabiliyyəti sayəsində bundan uzaqlaşa bilərsiniz.
  Və Hitlerin toxunulmaz möcüzə silahı hesablaması heç də baş tutmadı.
  Çar ordusu hələ də müdafiədə idi. Qabaqcadan qazılmış güclü müdafiə xətləri, güclü müdafiə. Hitler nəfəs alsın. Ancaq Afrikada daha zəif, italyan müttəfiqinə təzyiq edə bilərsiniz.
  Fürer çar Rusiyası ilə müharibəyə qərar verməsəydi, şübhəsiz ki, Almaniyanın böyük, hətta ən böyük lideri kimi tarixə düşəcəkdi. Beləliklə, cin dünyanı idarə etmək istədi və bundan nə çıxdı?
  Rus qızları dünyanın ən gözəl qızlarıdır.
  Oleq Rıbaçenko həmişəki kimi döyüşün önündə gedir. Nə güllə, nə də qəlpələr onu götürmür. O, ümidsiz və soyuqqanlı bir oğlandır.
  Şortikli və ayaqyalın bir oğlan, nasistlərə qarşı. Və onlara qumbara atır və qurğuşun yağışında qaçır.
  Bəli, heyf ki, parlaq Kondratenko yoxdur, amma gənc və bacarıqlı komandirlər var. Xüsusilə, Birinci Dünya Müharibəsi illərində artıq fərqlənən feldmarşal Vasilevski. Və enerjili və məharətlə əmr edir.
  Sərt müdafiəyə qalxan Fritz isə ümidsizcəsinə onun içində boğulur. Ancaq yenə də sındırmağa çalışırlar.
  Oleq Rıbaçenko, bu əbədi oğlan gülür, dişlərini açır və oxuyur:
  - Vətənim! Mənim müqəddəs Vətənim!
  Həm də yalın ayaqları ilə necə qumbara atır.
  Və budur Nataşa, Zoya, Aurora və Svetlana döyüşə girdi. Onlar müqəddəs Tanrı Rodun xidmətçisinin əbədi cadugər qızlarıdır. Onlar həmişə döyüşmürlər, əks halda Rusiya bütün dünyanı fəth edərdi. Ancaq həmişə təsirli və təəccüblüdür.
  Qızlar öldürməyi sevirlər: bunlar qızlardır!
  Nasistlərin üzərində necə gəzəcəklər və necə yerləşəcəklər ...
  Və çılpaq barmaqları ilə disklər atacaqlar, Fritzləri öldürəcəklər.
  Nasistlər bataqlığa düşüb getdikcə daha çox itki verirlər. Böyük strateq Vasilevski Afrikada nasistləri və italyanları darmadağın etməyi təklif edir. Beləliklə, daha çevik var və daha yaxşı manevr qabiliyyəti ilə rus tankları üstünlük qazanacaq. Avropada isə nasistlər vəhşicəsinə qaçsınlar. Belə ki, onlar öz resurslarını tamamilə tükəndirsinlər.
  Çar Vladimir belə bir planı qəbul etdi. Və Afrikaya yeni qüvvələr köçürüldü.
  Elizabet və onun ekipajı Liviyada döyüşərək, İtalyan bölmələrini kəsdi. Orada istidir və qız bikinidə gözəldir. Döyüşçülər italyanların və Fritzlərin mövqelərini yan keçərək onları inamla darmadağın edən ən yeni Kondratenko-6 tankına sahibdirlər.
  Elizabet kiçik Mussolini imperiyasının tankına atəş açır və deyir:
  - Dənizlərdə, dalğalarda, xəz palto və kaftan gəzintisi!
  Və təbii ki, çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edir.
  Ekaterina növbəti zərbəni vurur. Alman maşınına yumruq vurub qışqırır:
  - Rusiyada Çar Vladimir qəhrəmandır!
  Yelena onu vurur, Fritsin özüyeriyən silahını döyür və cik-cik:
  - Vətən üçün Hitleri öldürürsən!
  Və nəhayət, Olimpiada mərmi buraxacaq. Fritzləri əzmək, əzmək və cığırlamaq:
  - Nəticə əla olacaq!
  Həm də uşaqların ayaqlarının yalın barmaqlarından istifadə edir.
  Afrikada, mayın sonu və iyunun əvvəllərində rus qoşunları əhəmiyyətli uğurlar əldə etdilər. Döyüşlər Liviya və Efiopiya ərazisinə keçdi. İyunun 12-də Tripoli süqut etdi. İyunun 15-də isə Efiopiyanın paytaxtı hərəkətə keçdi. Beləliklə, kiçik Mussolininin əsgərləri yerə yıxıldı. Təəssüf ki, atasına dəstək ola bilmədi.
  Həm də onun fateh kimi şöhrəti. Lakin Mussolini ingilis və fransız koloniyalarının bir hissəsini ələ keçirərək özünü Sezar hesab edirdi. Ancaq Sezarı üstələmək onun gücündən kənar görünür.
  Oleq Rıbaçenko batareya komandiri olaraq döyüşdü. Və o qədər mərdliklə ki, almanlar hər gün onun atəşindən onlarla tank itirirdilər. Onun oğlu hətta daha bir qızıl xaçla mükafatlandırıldı. Və hətta, nəhayət, eyni zamanda, çoxdan layiq görülən mayor rütbəsinə layiq görüldülər.
  Əvvəllər uşağa bənzədiyi üçün mənimsənilməmişdi. Ancaq oğlan görkəmli qəhrəmanlıq göstərdi. Və mübarizə qabiliyyəti.
  22 iyun 1955-ci ildə Afrikadakı rus qoşunları nəhayət İtaliya Somalisini ələ keçirdilər. Və 25 iyun 1955-ci ildə İtalyan qoşunlarının Efiopiyadakı qalıqları təslim oldu.
  İmperator Ordusu inamla qalib gəldi. Üçüncü Reyxin ən yaxşı komandiri hesab edilən Mainstein gündəliyində yazırdı:
  - Cəhənnəm ayısını oyatdıq! İndi biz parçalanırıq!
  İyunun sonunda almanlar o qədər böyük itki verdilər ki, Avropadakı hücumlarını dayandırmağa məcbur oldular.
  Çar Vladimir Afrikada təzyiqi artırmağı əmr etdi. Əvvəlcə Qara Qitə, sonra hər şey - görkəmli monarx dedi! 1955-ci il iyulun 1-də almanlar Skandinaviyada irəliləməyə cəhd etdilər. Və Stokholma qaçdılar, lakin çox sıx bir müdafiə ilə qarşılaşdılar. Və çox böyük zərər gördülər.
  1955-ci il iyulun əvvəlində rus qoşunları Almaniyanın Əlcəzairinə daxil oldular.
  Liviya artıq çar Rusiyasının nəzarəti altında idi. Nigerin hücumu və ilmələri var idi.
  Elizabetin tank heyəti nasistlərə qarşı döyüşür. Çox istidir və qızlar hətta büstqalterlərini çıxarıblar və indi Kondratenko-6 tankında yalnız qısa tuman geyinirlər. Nasistləri dəqiq atəşə tuturlar.
  Və böyük şeylər istəyirlər.
  Çar Rusiyası hələ də avtokratik ölkədir. Və hələ də parlamenti yoxdur. Və inqilab baş vermədi və Duma qurulmadı. Padşahlar özlərini hakimiyyətdə məhdudlaşdırmaq istəmirlər. Fuhrer və Duce isə diktatorlardır. Yəni avtoritar rejimlərlə iki sistemin müharibəsi gedir.
  Amma çar Rusiyası üçün bu, daha təbiidir. Və inadkar və amansız bir döyüş var.
  Elizabet çılpaq barmaqları ilə joystik düyməsini sıxır və mərmi atır. Öz-özünə mırıldanaraq:
  Gəlin faşistləri parça-parça edək!
  Yekaterina da çılpaq barmaqları ilə joystik düyməsini basdı və qatil buraxdı, mırıldandı:
  Gəlin Hitleri devirək!
  Yelena da döyür, nasistləri yıxır və çığırır:
  - Mən onu parçalayacağam!
  Həm də necə gülümsəmək olar! Və çılpaq ayaqları ilə joystickin düymələrini basacaq.
  Və sonra Olimpiada necə olacaq və necə lupaen. Hamını əzəcək və guruldayacaq:
  - Cəhənnəm keçidi və ekipaj!
  Çılpaq ayaq barmaqlarınızla joystik düymələrini basmağı unutmayın. Və düşməni vurdu.
  Döyüşçülər həqiqətən çox cəsur və parlaq xarakterlidirlər.
  Oleq Rıbaçenko isə Fritsin növbəti hücumunu dəf edib oxudu:
  - Vətən və Çar Vladimir üçün - hey!
  Bəli, real tarixdə belə özünü Rusiyanın imperatoru elan edən Romanovlar sülaləsinin başçısı Vladimir III olub. Və o, həqiqətən də 1938-ci ildə rəsmi hakimiyyətə başladı. Və sonra Vladimir çıxdı - əsl padşah və hətta möhtəşəm! Vladimir Kirilloviç Romanov bütün Yer kürəsinin imperatoru olmaq şansı olan bir çardır!
  Qələbədən sonra, daha doğrusu hücumun əksi olan Oleq Rıbaçenko tabeliyində olanlarla kart mübadiləsi aparıb. Şortikli, sarışın, çox əzələli və heykəlli oğlan ağ saçlı döyüşçülərlə oynayırdı. Hətta təəccüblüdür ki, Oleq onların hamısından yaşlıdır. Amma bu oğlan özünü kəsir.
  Port Arturu xatırlayaraq, Rusiyanın şöhrətinin gəldiyi qəhrəmanlıq müdafiəsi. Eyni zamanda böyük şöhrət...
  Ölməz oğlan dedi:
  - Bütün problemlərimizi belə həll edirik! Tezliklə insanların bir-birini öldürməyəcəyi bir an gələcək!
  Əsgər və zabitlər razılaşdılar:
  - Əlbəttə, mayor! Öldürməyəcəklər!
  Oleq çoxlu medalları olan lentə baxdı. Bəli, onsuz da o qədər əmr var, çox az general var. Özünüz üçün bir titul alsanız yaxşı olardı. Şahzadə, qraf, hersoq!
  Duke Rıbaçenko - gözəl səslənir!
  Və oğlan daha hündür tullandı və dönər masada fırlandı.
  Almanlar hücuma keçməyə çalışdılar, lakin yenidən dəf edildi və çox böyük düzəlməz zərər gördü.
  İyul ayında rus ordusu Afrikada yeni, böyük uğurlar əldə etdi. Çar ordusunun hücumunun şiddəti orada ikən. Əlcəzairin ən yaxşı rus silahları var. Ayın sonunda isə almanlar mühasirəyə alınıb qazanda məhv edilir.
  Avqust ayında rus qoşunları Mərakeşi də yarıb. Naəlaclıqdan döyüşdü, qızlar "Kondratenko" tankında -6, onun qalınlığına girdilər.
  Zaman-zaman almanların ələ keçirilən şəhərlərlə bağlı təslim olması barədə xəbərlər gəlirdi.
  Nigeriyada və müxtəlif yerlərdə döyüşlər olub. Ruslar həm sayca, həm də daha çox mobil texniklər götürdülər və irqçi faşistlərin özlərinə qarşı çevirdikləri yerli əhalinin dəstəyi ilə.
  Afrika həqiqətən Hitler və Kiçik Mussolininin strategiyasında zəif həlqə oldu.
  Orada Rusiya üstün oldu... Sentyabrda isə yavaş-yavaş geri çəkilən qüvvələr Norveçdə hərəkətə keçdi. Nasistlər çox böyük itki verdilər. Alenka və ekipajı tanka mindilər. Ən yeni tank "Nikolay" -5 ağır, E seriyasından daha inkişaf etmiş olduğunu sübut etdi.
  Hətta E-200 kimi güclü bir tank da çar maşınının silahlarından keçdi.
  Çılpaq barmaqları ilə joystikin düymələrini basan Alyonka məmnuniyyətlə əllərini ovuşdurdu:
  - Mən Wehrmacht-ı qıra biləcək bir şeyəm!
  Anyuta da çılpaq barmaqları ilə düyməni basdı, alman maşınına yumruq vurdu və təsdiqlədi:
  - Wehrmacht-ı toza çevirəcəyik! Çarizmin gücü üçün!
  Sərin Avqustin atəş açıb qışqırdı:
  - Və biz kommunizm altında yaşayacağıq!
  Mariya bununla razılaşdı:
  - Bəli, çar kommunizmi dövründə!
  Və çılpaq ayaq barmaqları ilə joystik düymələrini basdı. Və eyni zamanda, bir lupanet kimi və düşməni əzmək.
  Və burada Marusya qışqıracaq:
  - Tam dərəcədə!
  Həm də çılpaq barmaqları ilə joystik düyməsini basacaq.
  Rus qoşunları artıq Oslonu mühasirəyə alıb. Döyüşlər hər kol və ev üçün gedir.
  Mərkəzdə çar ordusu yenidən alman hücumunu dəf edir. Oleq Rıbaçenko həmişəki kimi ön sıralardadır və inamla mübarizə aparır. Rusiya artilleriyası saat mexanizmi kimi işləyir.
  Hamısı dəqiq və düzgün...
  Oktyabr ayında rus qoşunları nəhayət Afrikanı quru təchizatından kəsərək Mərakeşi azad etdilər. Nasistlər özlərini bir növ qazanın içində tapdılar.
  Hətta qara qitədə. Hitler qəzəbdən titrəyirdi, amma heç nə yeyə bilmirdi.
  Bəli, o, özünü Rusiyaya soxdu... Qış yaxınlaşırdı. Oleq Rıbaçenko qar yağmağa başlasa da, hələ də ayaqyalın və şortiklə qaçır. Yaxşı, oğlan - nə alacaqsan! Və olduqca qorxmaz bir oğlan.
  Və çılpaq ayaq barmaqları ilə qumbara atır.
  Və oxuyur:
  - Qoy yöndəmsiz qaç,
  Gölməçələrdə zirehli tanklar...
  Damda pulemyot var -
  Çeburaşka atıcısı,
  Timsah atıcı!
  Şakoklyak hücumda!
  Terminator oğlan yalın ayaq barmaqları ilə qumbara ataraq nasistləri parçaladı və oxudu:
  - Və mən dinamitlə oynayıram,
  Yoldan keçənlərin qarşısında!
  Fritz bitləri necə utancaq!
  Hamı yalan danışır, mən də gedirəm!
  Və oğlan həqiqətən gülməlidir! Amma artıq əlli ildən çoxdur orduda. Və sadəcə bir şeytan! Hətta sarışın!
  Oleq Rıbaçenko yenə yalın ayağı ilə qumbara atır və qışqırır:
  - Çar və Nikolaya və Üçüncü Vladimirə şöhrət!
  Və düşündüm ki, Vladimir Kirilloviç Romanovu Vladimir Putinlə səhv salmasınlar! Romanovların böyük çarları heyrətamiz bir ailədir! Rusiyanı ən böyük imperiya edənlər!
  Və Putin kimi şansdan o qədər də korlanmayıb!
  Amma indi rus qoşunları növbəti hücumu dəf edir.
  Noyabr gəlir. Nasistlərin nəfəsləri kəsilib. Ancaq yeni ehtiyatlar döyüşə atılır. Onlar artıq Afrikada bitmək üzrədir. Faşistlər üçün çətindir.
  Buna görə də qəzəblərini məhbuslardan çıxarırlar. Burada gözəl Nicoletta aldılar. Onu qısa tumanlarına qədər soyundular və noyabrın təzə qarından keçirdilər.
  Əlləri bağlı, demək olar ki, çılpaq bir qız çılpaq, zərif ayaq izlərini buraxaraq qar uçqunu ilə gəzir. O çox gözəldir. Almanlar onu qamçı ilə qamçılayaraq arxasınca düşürlər. Və özlərinə bir gözəllik vurdular, döydülər. Onun kəsilmiş kürəyindən qan damcılayır.
  Nikoletta sadəcə dişlərini sıxdı. Və qürurla başını qaldırır. Mis-qırmızı saçları isə proletar bayrağı kimi dalğalanır.
  Çılpaq ayaqları da qırmızıya çevrildi, amma qız bir qaşını belə qaldırmır.
  Onun necə də fenomenal cəsarəti var.
  Baxmayaraq ki, faşistlər artıq götürüb məşəllə çılpaq sinələrinə qoyublar. Ancaq o zaman da qız yalnız titrədi, amma qışqırmadı.
  O qədər böyük inamı var ki...
  Qız çarxın üstünə çəkilir, oynaqları bükülür. Sonra yalın ayaqlar altında od yandırılır. O, gözəlin yalın ayaqlarını yalayır. Və qırmızı-isti zəncirlərlə gözəlin çılpaq bədənini qamçılayırlar.
  Nicoletta cavab olaraq mahnı oxudu;
  Mən Çernoboq, pis Tanrının qızıyam,
  Xaos yaradıram, dağıntılar səpirəm...
  Mənim böyüklüyüm aşılmaz,
  Ruhda yalnız qəzəbli intiqam yanır!
  
  Uşaq vaxtı yaxşı qız istəyirdim,
  Şeir yazdı və pişikləri yedizdirdi ...
  Səhər tezdən durdu
  Onun üstündə keruvların qanadları çırpınırdı!
  
  Amma indi pisliyin nə olduğunu bilirəm
  Bu dünyanı bədbəxt edən nədir...
  Bəs siz nəyi yaxşı deyirsiniz?
  İşdə ehtirasla sevilən məhv!
  
  Və qız kimi şövqünü göstərdi,
  Tanrının nə parlaq qızı oldu ...
  Kainatın genişliklərini fəth edəcəyik,
  Güc göstərək, çox güclü!
  
  Böyük ata bu Çernoboq,
  O, kainata xaos, müharibələr gətirir...
  Svaroqa kömək etmək üçün dua edirsən,
  Əslində, mükafat alırsınız!
  
  Mən dedim ki, Rəbbi xilas et,
  Qəzəb ürəyində qaynasın...
  Xoşbəxtlik quracağıq, qana inanıram,
  Qoy bətn ağzına qədər dolsun!
  
  Mən hiyləgərliyi, alçaqlığı və hiyləni sevirəm,
  Zalım Stalini necə aldatmaq olar...
  Utanmaq olmaz
  Dünyada nə qədər duman var!
  
  Burada güclü bir hərəkət etməyi təklif etdim,
  Pisliyi məhv etmək üçün bir zərbə ...
  Ancaq çox qara bir Tanrı aşiq oldu,
  Bütün məsələlərdə həm bunlarda, həm də axirətdə!
  
  Pisliyə necə alışmışam,
  Və qəzəbin qəlbində, hiddətlə qidalanır ...
  Sevinc, yaxşılıq arzusu itdi,
  Qəzəb postamentdən nüfuz edən kimi!
  
  Bəs Stalin - o da pisdir,
  Hitler haqqında, buna görə heç bir sual yoxdur ...
  Çingiz xan çox sərin bir quldur idi
  Və nə qədər ruhu şikəst edə bildi!
  
  Ona görə deyirəm ki, niyə yaxşı ol,
  Bunda zərrə qədər şəxsi maraq yoxdursa...
  Ağacdələn olanda - ağlın kəsikdir,
  Və axmaq düşüncələr yox oldu!
  
  Mən özümə və başqalarına deyirəm:
  Qara mürəkkəb kimi gücə xidmət edin...
  Sonra kainatın genişliyini fəth edəcəyik,
  Dalğalar kainatı parçalayacaq!
  
  Biz pisliyi çox güclü edəcəyik
  Qəzəbə ölümsüzlük verəcək,
  Ruhu zəif olanlar artıq havaya uçub,
  Biz buna inanan ən güclü insanlarıq!
  
  Bir sözlə, biz hər yerdə güclənəcəyik,
  Kainatın üzərində qan qılıncını qaldırın...
  Bizim qəzəbimiz də onunla olacaq,
  Biz taleyi ilə dolu bir peşə alacağıq!
  
  Bir sözlə, mən Çernoboqa sadiqəm,
  Bu qara qüvvəyə bütün qəlbimlə xidmət edirəm...
  Mənim ruhum qartalın qanadları kimidir
  Qara Tanrının yanında olanlar yenilməzdir!
  Rusiya ilə Hitler koalisiyası arasında müharibə davam edirdi. Dekabr ayına qədər rus qoşunları nəhayət, italyanları Afrikada təslim olmağa məcbur etdi və orada almanları demək olar ki, bitirdi. Fritz və Norveçdən təmizləndi.
  İndi çar ordusu dekabrın 25-də hücuma keçdi. Şiddətli döyüşlər başladı. Qışda rus tankları daha güclü idi. Və düşmənin müdafiəsindən deşildi.
  Oleq Rıbaçenko, bu əbədi oğlan, ayaqyalın və şortda qarda qaçaraq oxuyurdu:
  - Bu, bizim son və həlledici döyüşümüzdür! Gəlin Vətən uğrunda ölək - əsgərlər arxamdadır!
  Rus tankları qaz turbinli mühərriklərdə çox çevikdir. Nasistlər isə onları belə asanlıqla dayandıra bilməzlər.
  Burada irəlidə "Nikolay" -5 qaçır. Onun hərarətlə oxuyan beş qızı var:
  - Bizi heç kim dayandırmayacaq, rus dünyasını məğlub etmək olmaz!
  Və bir topdan necə uçmaq olar! Bu, həqiqətən çox gözəl çıxır! Qızlar soyuğa baxmayaraq, bikinidə və ayaqyalın. Və özlərini vururlar və dayanmağı düşünmürlər.
  Onlar sadəcə vəhşi, çılğın gücdür.
  Alyonuşka çılpaq barmaqları ilə joystik düyməsini basıb almancaya vursa da, təkcə atəş açmağı deyil, həm də hekayələr yazmağı sevir.
  Məsələn, bir qızın pişik balasını xilas etmək üçün uzaq ölkələrə necə getdiyini yazdı. Otuz üç gün daşlı yolda ayaqyalın getdim, zərif ayaqlarımı qan içində yıxdım.
  Və yenə də heyvanı tapa bildim. Bunun üçün pəri istəyini yerinə yetirdi və qız şahzadə ilə evləndi.
  Alyonushka isə düşünürdü ki, rus ordusunun zabiti üçün əri niyə lazımdır? Bir dəstə sevgilinin olması daha yaxşıdır. Və daha çox pul və daha çox əyləncə. Axı kişilər çox fərqlidirlər. Və onlarla təbii ki, müxtəlif yollarla həzz alırsan. Bəs ər? Onunla tez darıxacaq və sıxılacaqsınız!
  Ancaq böyüklər dünyasını yenicə kəşf etməyə başlayan bir gənc daha maraqlıdır.
  Və Alenka Alman E-100-ü vuraraq yenidən atəş açır.
  Və o, qədim yunan ilahəsinin ayaqları kimi çox gözəl ayaqlarını hərəkət etdirir.
  Və sonra Anyuta vurur. Həm də çılpaq ayaq barmaqları. Və alman topunu qırır.
  Sonra qız deyir:
  - Rusiyada çox ağıllı insanlar var, amma çar Vladimir kralların ən yaxşısıdır!
  Avqustin qeyd etdi:
  - Və II Nikolay pis deyildi! Ah, padşahların qədrini bilmədik!
  Mariya oxuyurdu, yalın ayaq barmaqlarının köməyi ilə nasistlərə atəş açır və gülümsəyirdi:
  - Ruslara itaət etmək lazımdır, saf qəlblə, daha müdrik! Və Nikolayın izzəti üçün o, padşahların böyük padşahıdır!
  Və Marusya bir şey oxudu ... Və o da yalın ayaqları ilə oynayır ...
  Rus qoşunları irəliləyir. Oleq Rıbaçenko da döyüşür. Hələ on yaşlı oğlandır. Ölümsüzlüyün qiyməti belədir. Bəli, amma özünü necə yaxşı və şən hiss edir! Çox enerji və qaynayan bir güc axını var.
  Oğlan yalın ayağı ilə qumbara atır və xırıltı ilə qışqırır:
  - Mən pələngəm, pişik yox, indi içimdə yaşayır, Leopold yox, Bəbir!
  Oğlan mayor, həmişə olduğu kimi, parlaq bir zərbədir. Nasistləri dayandırmayın.
  Burada rus qoşunları yanvarın 1-də öz ərazilərini Almaniya və İtaliya qoşunlarından tamamilə təmizləyərək Üçüncü Reyxin ixtiyarına keçirdilər.
  Eyni zamanda rus bölmələri Meksikaya daxil oldu. Yeni 1956-cı il gəldi.
  Ruslar üçün bu, yeni qələbələrlə başladı. Yanvarın 7-də Afrikadakı alman qoşunlarının qalıqları təslim oldu. Və bütün Qara Qitə rus oldu.
  İndi iblisə tutulmuş Fuhrer başa düşdü ki, o, tamamilə pisləşib. Və Rusiyaya danışıqlar təklif etdi.
  Çar Vladimirin cavabı:
  - Biz yalnız Üçüncü Reyxin və İtaliyanın qeyd-şərtsiz təslim olmasından danışacağıq!
  Nə hikmətli sözlər! Və müharibə davam edir. Oleq Rıbaçenko, əlbəttə ki, hücumun önündədir. Rus qoşunları Şərqi Prussiyaya daxil oldu. Burada müdafiə xətləri güclüdür. Döyüşlərdən keçməlisən və tez irəliləməyəcəksən.
  Sıçrayış vasitələrindən biri Alexander-4 bombardmançısı ilə özüyeriyən silahlar idi. Çox güclü və öldürücü.
  Həm də gözəl qızlar burada necə qeyd etmək olar. Onlar joystik düymələrini basaraq çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək mərmiləri işə salırlar. Və düşmənin həb qutularını və həb qutularını məhv edin.
  Qızlar cəsarətlə qarda qaçırlar - rus qadınları bunun üçündür. Və hindlilər və çinlilər tərəfindən döyüşə atılır. Bunlar artıq sözün əsl mənasında səngərlərə yaxınlaşmaları öz meyitləri ilə doldururlar. Amma yenə də götürə bilirlər.
  Rus ordusu içəri girir.
  Bununla belə, strateq Vasilevski əsas zərbəni İtaliyaya ötürür - bu, daha zəifdir. İndi də rus əsgərləri bir-birinin ardınca qələbə qazanırlar.
  Yanvar çox uğurlu oldu. Rus qoşunları italyanları alt-üst etdi və Alp dağlarını yəhərlədi. Fevralda isə Venesiyanı işğal etdilər. Və Lorbandiniyaya girdilər. Poznanı da aldılar. Almanlar geri çəkildi. Martın 2-də Klaypeda yıxıldı. Rus qoşunları Şərqi Prussiyadan yavaş və çox sıx bir müdafiə ilə irəlilədilər. Mən sözün əsl mənasında yolu mərmilərlə yandırmalı oldum.
  Ancaq İtaliyada makaron cəbhəsi çökdü. Və rus qoşunları Romaya qaçdı. 30 mart 1956-cı ildə İtaliyanın paytaxtına hücum başladı. Beləliklə, insanlar Mussolini ailəsinin ambisiyalarını ödədilər.
  İtaliyanın paytaxtı Roma hücuma məruz qalır. Döyüşlər şiddətlidir. Baxmayaraq ki, italyanlar getdikcə təslim olurlar. Burada qızlar çox gözəl və bikinidə və ayaqyalın döyüşürlər. Döyüşçülər ayaqları ilə qumbara atır və Mussolininin döyüşçülərini nokaut edirlər.
  Burada gözəl qızlar və əlbəttə ki, çox seksual. Və titanların əzələləri ilə. Onların yalın ayaqları ilə qumbara atmaları sadəcə heyrətamizdir.
  Nataşka irəli gedir və hırıldayaraq atəş açır:
  - Ürəkdə gözəl Vətən üçün, nurlu odum yanır!
  Zoya atəş açaraq oxuyur:
  - Gəlin nailiyyətlərin qapısını açaq! İnancımız və padşahımız monolitdir!
  Və sonra Aurora var, çılpaq ayaq barmaqları kimi, qırmızı saçlı bir qadın diskləri buraxacaq. Və kəsilmiş italyanlar düşür.
  Sonra Svetlana aqressiv oxuyur, dişlərini qaldırır:
  - Hamını öldürəcəyik! Hamını əzəcəyik!
  Ayaqyalın disklər atıb faşistləri üyüdürlər. Beləliklə, Mussolini qızların sökülməsi altına girdi. 1956-cı ilin aprel hücumu şiddətli və çox təsəvvürlü idi.
  Və burada tanklar sürür, gövdələrindən cəhənnəm atəşi sütunları püskürür.
  Qızlar irəliləyir və yalın ayaqları ilə qumbara atırlar. Və necə qanlı bir şey tüpürürlər.
  Və gülürlər...
  Nataşa həvəslə oxudu:
  - Çar Vladimir, Hitlerə üz ver!
  Və sapfir gözləri ilə göz qırpın. Belə gözəl qız.
  Qızlar vəhşi qəzəblə tələsirlər. Onlar pulemyotlardan atəş açırlar. Düşməni biçirlər, faşistləri pərən-pərən salırlar. Və sonra olimpiada var. Və qüdrətli qadın-qəhrəman əlində bir alov qurğusu tutur. Və onu götürüb vuracaq, amma necə döyəcək.
  Fişlər nasistlərdən bütün istiqamətlərə uçur. Və döyüşçülər də necə gülmək istəyirlər.
  Sonra oxuyacaq:
  - Mussolini döyüləcək! Dostluğumuz monolitdir!
  Və yenə sapfir gözləri ilə göz qırpır! Və nasistləri vurdu.
  Və nə istəyirdin? Roma bir vaxtlar Atillanın başçılığı altında slavyanlar tərəfindən alındı. İndi ruslar ələ keçir.
  Olympias, bir şüa atıcı ilə rəqibləri diri-diri qızardaraq oxudu:
  - Ümidin parlaq günəşi
  Yenidən ölkə üzərində yüksəlir..
  Rusiya əvvəlki kimi qalib gəlir -
  Wehrmacht döyüşçüləri döyür!
  
  Planet üzərində rus qartalı
  Qanadlar, yayılır, qalxır ...
  Düşmən hesaba çəkiləcək -
  Məğlub olacaq - qırıldı!
  Romanın süqutundan sonra italyan qoşunları kütləvi şəkildə təslim olmağa başladılar. Üçüncü Reyxin bu kiçik hərbi ortağı Mussolini imperiyası yanırdı.
  Rus qoşunları Neapolu demək olar ki, müqavimət göstərmədən aldı və Siciliyaya endi. Orada da müqavimət demək olar ki, yox idi. Və Hitler isterik idi.
  Mayın sonunda İtaliya tamamlandı. Yüz minlərlə məhbus rəhbərlik edirdi.
  Rus qızları onları diz üstə qoyub, yalın ayaqlarını öpməyə məcbur edirdilər. Onlar ləyaqətlə güldülər. Bəziləri, xüsusən də gənclər bunu həvəslə edirdilər.
  Qızlar olduqca iniltili idilər.
  Əbədi oğlan Oleq Rıbaçenko əsirləri yalın, uşaq ayaqlarını öpməyə məcbur edirdi.
  Onlar bunu kifayət qədər həvəslə etdilər. Oğlanlar çox yaraşıqlı, əzələli və sarışın idilər. Düzdür, o, hələ çox balaca idi və xanımlarla daha ciddi iş görmək istəmirdi. Ancaq kobud dabanlar dili ilə qıdıqlananda - bu gözəldir!
  Oleq Rıbaçenko generalı ələ keçirdi və başqa bir əmr aldı. Hansı ki, o, çox fəxr edirdi.
  Kiçik Mussolini öz ətrafı tərəfindən xəyanətə məruz qaldı və çar Rusiyası növbəti qələbəsini qazandı. Və Benedito Mussolini Sr. öz rüsvayçılığını və İtaliyada faşizmin süqutunu görmək üçün yaşamadı. Lakin Almaniyada nasistləri də eyni aqibət gözləyirdi. Rus qoşunları 1956-cı il iyunun əvvəlində hücuma keçdi. Əsas hədəf Avstriya idi.
  Yelizaveta və "Nikolay" -5-dəki ekipajı almanlara qarşı hərəkət etdi. Rus qoşunları Vyananı mühasirəyə almağa çalışdılar.
  Fürer, əlbəttə ki, çətin vəziyyətə düşdü. Almanların Afrikada, Skandinaviyada və ABŞ-ın əksər ərazilərindəki mülkləri itirilir. İndi döyüşlər yalnız Üçüncü Reyxin ərazisində gedir. Hansı ki, almanlar üçün daha qırmızı xoşagəlməz haldır. Rus qoşunları da Meksikaya daxil oldu. Ledi Qrey de Monka bu ölkədə tank heyətinə komandanlıq edir.
  Elizabet isə "Nikolay"ı Vyana ətrafında -5 aparır. Onun əsas rəqibi çar maşınının ləkə kimi deşdiyi E-50-dir.
  Elizabet çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək joystikdəki düymələri basaraq atəş etdi.
  Alman tankını vurdu və qışqırdı:
  - Müqəddəs Nikolay Rus üçün ürəyimizi verəcəyik!
  Yekaterina da çılpaq barmaqları ilə atəş açıb partnyorunu düzəltdi:
  - Yəqin ki, hər halda, Vladimir demək daha düzgündür!
  Elizabet çılpaq ayaq barmaqları ilə yenidən atəş açıb cik-cik dedi:
  - Ancaq yenə də Çinin əhalisini bizə verərək Rusiyanı məğlubedilməz edən İmperator Nikolay idi!
  Həqiqətən, alman mövqelərinə hücum etmək üçün göndərilən piyadada çinlilər tamamilə irəlidə idi. Sözün əsl mənasında meyitləri atdılar. Amma sındılar.
  Ruslar adətən təyyarələrdə və tanklarda döyüşürdülər. Çinlilərdən, hindlilərdən, asiyalılardan piyada. Çinlilər çoxdur. Bundan əlavə, parlaq baş Nikolay II pravoslavlığı islah edərkən çoxarvadlılığı təqdim etdi və əlavə çinlilər döyüşə göndərildi. Ruslar isə dul qadınları və subay çinli qadınları arvad alırlar.
  Hiyləgər strategiya.
  Çinlilər hücuma qalxır, ölür və almanların müdafiəsini yarırlar.
  Yelena çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək joystik düymələrini sıxır və yenidən Fritsi vurur.
  Və oxuyur:
  - Müqəddəs Rus üçün cəsarətlə döyüşəcəyik!
  Bundan sonra qız onu götürüb göz vuracaq. Və ağ dişlərini aç! Və o, çox aqressivdir.
  Olimpiadanın necə baş tutacağı budur. Həm də çılpaq ayaq barmaqları ilə döyür və əzir.
  Sonra qışqıracaq:
  - Mən ölümcül kobrayam!
  Qeyd edək ki, E-50 tankı təhlükəli ola bilər. Onun 100 EL lüləsi olan 88 mm-lik topu sürətli atəş, dəqiqədə on iki mərmi və çox dəqiqdir. Tez-tez zirehləri vurur və zərər verə bilər.
  Buna görə də qızlar əsas alman tankını yoldan çıxarmağa çalışırlar. Xüsusilə yaxın, onun nüfuzetmə qabiliyyəti kəskin şəkildə artır. Almanların qabığında ya urandan, ya da volframdan bir nüvə var. Düzdür, Afrika və Konqodakı uran yataqları itirildikdən sonra alman qoşunlarının gücü qurumağa başladı.
  Qızlar isə çox gözəl, ayaqyalın və sərindirlər.
  Burada özlərinə şövqlə oxuyurlar:
  - Bütün dünyada bir ulduz kimi parlayır,
  Qaranlıq qaranlığın içindən...
  Böyük qəhrəman Çar Vladimir,
  Acı bilmir, qorxu yoxdur!
  
  Düşmənlər sizdən qabaq geri çəkilir
  Camaat alqışlayır...
  Rusiya sizi qəbul edir -
  Güclü bir əl idarə edir!
  Döyüşən qızlara qarşı heç nə deyə bilməzsən. Və onların ayaqları çox çılpaq və kəsiklidir. Əsir düşən almanlar onları öpəndə qızların da, kişilərin də xoşuna gəldiyi aydın olur. Döyüşçülər isə olduqca qışqırır.
  Və mirvari dişlərini açdılar.
  Bunlar sərin qızlardır. Və çılpaq ayaqları ilə başqa bir faşist Elizabeth tərəfindən nokaut edilir.
  Sonra, deyildiyi kimi:
  - Böyük Vətənə həmd olsun!
  Beləliklə, Ketrin vuracaq. Düşmən tankını vuracaq, Fritz-i islatacaq və cırıldayacaq:
  - Düşmənlərə ölüm!
  Və orada Elena da çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək joystik düymələrinə basaraq döyür. Və cik-cik:
  - Böyüklükdə Vətən üçün!
  Və sonra mərmi başlayacaq və görkəmli Olimpiada - həm də sarışın. Və cıvıldayan kimi:
  - Böyük Rusiya üçün!
  Qızlar isə tam həvəslə doludur.
  Budur E-75 tankı. Onun topu daha güclüdür: 128 mm və daha çox zərər verə bilər. Bundan əlavə, bu tank daha yaxşı qorunma və daha qalın zirehlərə malikdir.
  Amma Elizabeth axmaq kimidir. Və o, uzaqdan nüfuz edən ölümcül bir şey buraxacaq. Almandan isə ancaq cırıq metal parçaları qalır.
  Və qız oxuyacaq:
  - Müqəddəs gözəllik və böyük arzu!
  Bundan sonra o, dilini göstərəcək.
  Alman E-75 tankları bu yaxınlarda daha kütləvi hala gəldi. Onların daha uzun bir silahı var, bu da rus tankları ilə, xüsusən də daha asan olanlarla mübarizə aparmağa imkan verir. Və bu, Fritz-i daha təhlükəli edir.
  Ancaq sovet qızları bundan utanmırlar. Və Fritzləri əzirlər.
  Döyüşçülərin özləri isə daha çox istidə bikinidə və ayaqyalındırlar. Və çox inamla mübarizə aparırlar.
  Onlar böyük üstünlüklə qalib gəlirlər.
  Ketrin nasistlərə atəş açıb oxudu:
  - Amma düzünü desəm! İstisnasız bütün Fritzləri əzmişəm!
  Yelena da çılpaq ayaq barmaqları ilə atəş açıb cıvıldadı:
  - Biz hamını qazanacağıq və təbii ki!
  Olimpiada da nasistləri rəhm etmədən məğlub etdi. O, belə yenilməz bir qancıqdır.
  Həm də çılpaq barmaqların köməyi ilə.
  Nataşa və komandası Kondratenko-6 tankında döyüşür. Bu avtomobil Nikolaydan bir qədər yüngül, lakin daha mobildir. Əlbəttə ki, daha az çəki ilə kalibr daha kiçik, zireh isə bir qədər incədir. Və bu, ölüm riskinin daha böyük olması deməkdir.
  Amma qızlar, deməliyəm, heç utanmırlar. Və döyüş nəhəngləri kimi vuruşurlar.
  Nataşa oxuyur, fəal şəkildə çəkir:
  - Bu, bizim qələbəmiz olacaq!
  Və çılpaq barmaqları ilə joystickin düymələrini sıxır.
  Zoya da çılpaq ayaqlarının köməyi ilə atəş açır:
  - Çar Vladimir irəli!
  Və bütün qızlar xorla hürdülər:
  - Ölən qəhrəmanlara həmd olsun!
  Bundan sonra Aurora atəş etdi, Alman tankını çevirdi və verdi:
  - Heç kim bizə mane olmayacaq! Bizi heç kim məğlub etməyəcək!
  O, yalın ayaqlarını da silkələdi.
  Sonra Svetlana çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək təslim oldu və ciyərlərinin üstündə hönkürdü:
  - Ruslar şiddətlə döyüşürlər!
  Və bütün qızlar xorla qışqırdılar:
  - Güclü əsgərin yumruğu!
  Və yenə gözəllər döyüşə atılırlar. Dəqiq və dəqiq vur!
  Budur, meksikalıları vuran Janenin ekipajları gəlir. O, həm də çox ağıllı və gözəl xanımdır.
  Və onun arabasındakı qızlar - ayaqyalın və bikinidə. Özləri ilə vəhşi və sakit qəzəblə döyüşürlər.
  Sonra Gertrude çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək atəş açıb:
  - Mən bir saniyədə hamını məhv edəcək qızam!
  Və burada Malanya lupanet kimidir. Və Latın tankını uzaqdan qırın.
  Və orada Matilda çılpaq barmaqlarının köməyi ilə onu vuracaq.
  Və gülün:
  - Mənim super qızım var!
  Və ən yüksək və qəzəbli döyüşçülər. Özlərini zəif və qəzəbli hiss etmirlər.
  Onlar sikişdikcə sikirlər.
  Alyonka da çox inamlı mübarizə aparır.
  İyunun sonunda Vyana mühasirəyə alınır. Almaniyaya və onun nüfuzuna sarsıdıcı zərbə vuruldu. Eyni zamanda rus qoşunları Oderə doğru irəliləyir. Çinliləri, hindliləri, ərəbləri döyüşə atırlar. Və Fritz-in müdafiəsindən keçin.
  Hitler, təbii ki, artıq təlaş içindədir. Tanklarda, təyyarələrdə olan qızlar onu necə sıxırdılar.
  Budur, iki rus pilotu Albina və Alvina. Həm də ayaqyalın və bikinidə nasistləri budaqdan çubuqla armud kimi yerə yıxırlar. Bir cüt üçün isə sözün əsl mənasında belə möcüzələr edirlər.
  Albina "Böyük Pyotr" qırıcısından bir partlayışla beş təyyarəni vurdu və oxudu:
  - Biz göy ayılarıyıq!
  Alvina döyüş qartalından bir partlayışla altı təyyarəni vurdu və cik-cik etdi:
  - Və hamını əzəcəyik!
  Göydə bu cütlük artıq əfsanəvi idi!
  Qızlar Müqəddəs George Xaçının yeddi dərəcəsinə layiq görüldülər: gümüş xaç, yaylı gümüş xaç, qızıl xaç, banklı qızıl xaç. Eləcə də almazlı qızıl xaç, almazlı qızıl xaç və yay. Ən yüksək dərəcə isə almazdan yayı olan qızıl xaç ulduzudur. Daha yüksək mükafat - almaz və yay ilə qızıl xaçın böyük bir ulduzu bu yaxınlarda təsis edildi.
  Beləliklə, qızlar öz nailiyyətləri ilə haqlı olaraq fəxr edə bilərdilər. Həmişə, hətta soyuqda belə, onlar yalnız bikinidə və yalnız ayaqyalın döyüşürdülər.
  Belə gözəl qızlar.
  Albina atəş açıb oxudu:
  - Ən yaxşı qələbələrimizə görə!
  Elvin davam etdi:
  Qoy nəvələrimiz, babalarımız bizimlə fəxr etsinlər!
  Döyüşçülər və əslində - nəhəng sinif qızları!
  Nasistləri göydə döyüb oxuyurlar:
  - Rusiyaya şöhrət, şöhrət! Çarımız Vladimir qəhrəmandır! Sübhdə güc olacaq! Hitleri torpağa basdırın!
  Əlbəttə, Vladimir Kirilloviç Romanov döyüşçülərindən çox razı qala bilər.
  Əgər döyüşsələr, elə bir şəkildə ki, onlara qarşı nizə qaldıra bilməzsən!
  Vladimir Kirilloviç Romanov müharibələrə birdəfəlik son qoymaq üçün hər şansı olan çardır!
  Və faşistlər çar ordusunun zərbələri altında titrəyir ...
  Mühasirəyə alınmış Vyana sürətlə çökdü. İyulun ortalarında çar imperiyasının qoşunları geniş cəbhədə Oderə çıxdı. Və Koenigsberg tamamilə bloklandı.
  Almanlar Oderdən kənara çəkildilər. Və orada müdafiə xətti yaratmağa çalışdılar. Kapital müdafiə. Lakin iyulun ikinci yarısında rus qoşunları Hamburqa qarşı hücuma keçdilər... Nasistlər yavaş-yavaş, amma şübhəsiz ki, təslim oldular.
  Döyüş çox şiddətli idi. Bəzi kəndlər bir neçə dəfə əl dəyişdirdi. Döyüşlərdə daha təkmil AG seriyalı yeni alman tankları, piramidal tanklar da iştirak edirdi. Onlar hər tərəfdən yaxşı müdafiə ilə seçilirdilər. Lakin çar ordusu onların sayından çox idi.
  Və çoxlu sayda Asiya piyadası cəbhələrdə həlak oldu. Amma sizə hərəkət etməyə icazə verirlər.
  Almanlar isə insan resurslarından da məhrum idilər. Avqustun sonunda Hamburq mühasirəyə alındı, Münhen blokadaya alındı.
  Almanlar əhəmiyyətli bir ərazini itirdi. Və onların mövqelərini tutmaq üçün heç bir şeyləri yox idi.
  Oleq Rıbaçenko Almaniyanın özündə ön cəbhədə döyüşürdü. Və əbədi oğlan daim gülümsəyir və mirvari dişlərini göstərdi.
  Və orada çılpaq, uşaq ayaqları ilə qumbara atdı. Uşaq olmaq yaxşıdır - sadəcə şortda istidə olmaq nə qədər təbiidir. Həm də ölməz olduğunuz üçün qışda soyuqdəymə riski olmadan yarıçılpaq da ola bilərsiniz.
  Beləliklə, oğlan oxudu:
  - Ayaqyalın, yalnız ayaqyalın,
  İyul ildırımının altında və sörfün səsi altında!
  Ayaqyalın, yalnız ayaqyalın
  Bir oğlan üçün sərin kovboy olmaq asandır!
  Bu faşistlərin uşaq mayoru isə özünü məhv etməyə davam edir. Və ümidsizcə əks hücuma keçirlər.
  Artıq sentyabrdır... Yağış yağmağa başlayır... Çinlilərin meyitləri ilə dolduran çar qoşunları Münhen və Hamburqları tutub, Ruhr bölgəsinə doğru irəliləyirlər. Almaniya sənayesində ən əhəmiyyətli.
  Almanlar isə ümidsizcəsinə mübarizə aparırlar.
  Nataşa tankında döyüşür və hönkürür:
  - Faşistlər son dərəcə sıx olacaqlar!
  Və çılpaq ayaq barmaqları ilə joystikin düymələrini basarkən. Və o, nasistlərə mərmi atacaq.
  Sonra Zoya var, necə şillə vurdu. Həm də çılpaq barmaqların köməyi ilə.
  Həm də oxuyun:
  - Hitlerə qarşı olan Rusiyadır!
  Və sonra Aurora, o, aqressiv davranacaq. Həm də çılpaq barmaqların köməyi ilə:
  - Rus yolu üçün!
  Onların arxasında isə ölümcül mərmi buraxacaq Svetlana dayanır. Alman tankını deşin və cızıltı ilə:
  - Çar Vladimir Kirilloviç üçün!
  Və o da dilini göstərəcək.
  Qızlar burada vəhşiləşiblər.
  Ağır tankda olan Alenka da nasistləri darmadağın edir. Və onları uzaqdan döyür.
  Döyüşçü oxudu:
  -Dünyanın yarısını sinəmlə tabe etdim!
  Və qırmızı məmə ilə Alenkanın döşləri.
  Və sonra Anyuta çılpaq barmaqları ilə bir partlayışa bənzəyir. O, bir faşist tankını vuracaq və küsdürəcək:
  - Mən super ulduz qızam! Hekayə kitablarında!
  Və gülümsəyin...
  Və sonra Augustine bir qatil mərmi buraxacaq. Nasistləri əzmək və gülmək:
  - Ordumuz ən güclü olsun!
  Həm də ayaqlarını hərəkət etdirir ...
  Və onların ardınca, Maria götürüb nasistləri ovlayacaq. Özünü aqressiv şəkildə bükün:
  - Biz böyük aqressiv qızlarıq!
  Və sonra Marusya son dərəcə ölümcül, dağıdıcı silahını nasistlərə qarşı buraxacaq. Və çılpaq, qız kimi ayaqların köməyi ilə.
  Və sonra oxuyun:
  - Düşmənlərin tam məğlubiyyəti bizik!
  Sentyabr ayı çox şiddətli döyüşlərdə keçdi. Almanlar şiddətlə geri çəkildi. Lakin oktyabrda yağışlar daha çox yağanda çar ordusu yenidən üstünlük əldə etdi. Və o, Ruruya doğru irəliləməyə başladı. Şiddətli hücumdan sonra Koenigsberg yıxıldı. Nasistlərin üzünə daha bir sillə vurdular.
  Fransanın cənubunda kral qoşunları Tulonu mühasirəyə aldı. Beləliklə, nasistlər çox pis vaxt keçirdilər.
  Hitler qəzəbləndi, amma Berlində olarkən. Onun mövqeyi zəif idi.
  Aydın məsələdir ki, heç kim danışıqlara qulaq asmaq istəmirdi. Lakin nasistlər milçək kimi ilişib qaldılar.
  Noyabrda çar ordusunun qoşunları döyüşlərlə Ruhr bölgəsinin çox hissəsini işğal etdi və bununla da Almaniyanı əsas istehsal bazasından məhrum etdi.
  Dekabrda isə çar ordusu Fransanın bütün cənubunu işğal etdi və İspaniyaya daxil oldu. Və Alman cəbhəsində o, nəhayət, Ruhu ələ keçirdi. Üstəlik, Almaniyanın digər torpaqları da ələ keçirildi. Və çar ordusu da Danimarkaya endi.
  Hitler qəfəsdə cəhənnəm kimi qəzəbləndi, amma buna kömək edə bilmədi.
  Katolik Milad bayramında çar qoşunları Parisə doğru hərəkət etdi. Qar və şaxtaya baxmayaraq, Nataşanın ekipajı ayaqyalın və bikinidə idi.
  Almanlar getdikcə daha tez-tez təslim oldular. Fransızlar isə ümumiyyətlə ruslarla vuruşmaq istəmirdilər.
  Alman batareyasını sındıran Natashka qeyd etdi:
  - Bəs, əslində, zəlil olmuş Adolf bizimlə müharibəyə başlayarkən nəyə hesablanıb?
  Qızıl saçlı Zoya məntiqlə dedi:
  -Yəqin ki, təzyiqə düşərək, deşik cibdən sikkələr kimi düşəcəyik!
  Avrora çılpaq barmaqları ilə qozu əzdi. Sonra onu ağzına qoydu və rasional olaraq dedi:
  - Tarix öyrədir ki, heç nə öyrətmir!
  Svetlana çılpaq ayaq barmaqlarını joystik düyməsinə basdı. O, başqa bir alman topunu vurdu və cavab verdi:
  Gəlin böyük döyüşçü olaq!
  Qadın döyüşçülər, sanki, döyüşmək və qalib gəlmək əzmindədirlər.
  Oleq Rıbaçenko şortda və çılpaq, əzələli gövdə ilə yarışan ayaqyalın oğlandır. O, hətta yırğalanır və qışqırır:
  - Gəlin Fritz-i məğlub edək! Fritz-i məğlub edək! Və vedrələri döyün!
  Və oğlanın belə ağ, mirvari dişləri var! Sadəcə gənc və çevik terminator.
  Oleq Rıbaçenko qaçarkən atəş açır. Faşistləri öldürür və oxuyur:
  - Rus ruhu padşahların gücüdür, Fritzləri qırın!
  Uşaq yalın ayağı ilə qumbara atıb oxudu:
  - Rus valsı, şəfəq doğar - padşahın şöhrətində!
  Həqiqətən, oğlan çox döyüşkən olduğu ortaya çıxdı. Və ilk nömrədə nasistləri oyaqlayın.
  Qızlar isə çox mübarizə aparırlar. Budur Mirabela... Həm də yüksək səviyyəli pilot. Heç kim ona mane ola bilməz. O, Fritsi yıxır və dişlərini açaraq oxuyur:
  - Dəlisov qız! Budur onun etiketi!
  Və o, götürüb raket atacaq!
  Bəli, burada qadınlar var! Rus qızları döyüşəndə heç bir qüvvə onlara müqavimət göstərə bilməz.
  Mirabela beş hava topunun bir partlayışı ilə yeddi alman təyyarəsini vurdu və cıvıldadı:
  - Çar Vladimir Kirilloviç bizim Allahımızdır!
  Qız isə yalın ayaqlarını şüşəyə çırpır.
  Həm də Albina və Alvina səmada döyüşürlər.
  Çox gözəl oğurluqlardır. Getdikcə daha çox hesab qazanır. Və onlar mahnı oxuyarkən:
  - Göydə biz mükəmməlik! Aces biz mükəmməlik! Təbəssümdən jestlərə - tərifdən kənarda!
  Albina dörd alman təyyarəsini bir partlayışla vurdu və cıvıldadı:
  - Ah, nə xoşbəxtlik! Döyüşdə mükəmməllik nədir!
  Alvina beş alman təyyarəsini kəsərək sözünə davam etdi:
  - Döyüşdə mükəmməlliyi bilmək! Və sərin ideal!
  Döyüşçülər faşistləri darmadağın edərək xorla oxudular:
  - Qızlar! Daha sərt qızlar! Qızlar! Daha sərt qızlar!
  Onlar aqressiv qoruyucularını göstərdilər. Onlar enişi, əslində, nasist aclarının heç birinə basmadılar.
  Ancaq nasistlər, əlbəttə ki, vəhşi təzyiq altında.
  Hitler Berlində bunkerdədir və onu tarakan kimi bombalayırlar. O nə istəyirdi? Bir nömrəli faşist bitdi! Çar Rusiyasına getdi, indi özü də tarakan kimi əzilir.
  Çar Vladimir Kirilloviç hazırda Hind okeanının sahillərində qışdan dincəlir. Onun qarşısında müxtəlif irqlərdən və millətlərdən olan gözəl qızlar rəqs edirlər.
  Bununla belə, padşah qladiator döyüşlərini izləməkdən çəkinmir. Burada, məsələn, iki qız iki gözələ qarşı.
  Bir-birini şikəst etməmək üçün plastik qılınclarla döyüşürlər. Bununla belə, onlar ümidsiz mübarizə aparırlar.
  Bunlar döyüşçülərdir. Qəzəbli zərbələr mübadiləsi var. İki sarışın və iki qırmızı saçlı...
  Çar Vladimir feldmarşal Vasilevskidən soruşdu:
  - Almanlarla müharibədə ən çətin şey nədir?
  Feldmarşal səmimi cavab verdi:
  - Güvən qazanın! Yalnız ilk vaxtlarda, düşmən irəliləməyə başlayanda özümü narahat hiss etdim. İndi biz qalib gəlməyə başladıq və düşmənlərdə hər şey aydındır! - Bu böyük strateq feldmarşal Vasileviç şərab içirdi.
  Vladimir Kirilloviç məntiqlə qeyd etdi:
  - Hər zaman qalib gəlmək son dərəcə çətindir! Amma biz özümüzü çox şeyə qadir olduğumuzu göstərdik! İndi vaxt gələcək və bütün dünya dinc olacaq!
  Feldmarşal Vasilevski təsdiqlədi:
  - Mən buna inanıram!
  Qızlar çılpaq bədənlərinə qançırlar doldurdular və həddindən artıq əsəbi görünürdülər.
  Onlar, əlbəttə ki, Qədim Roma günlərindəki kimi deyil, döyüşürdülər - özlərinə çox zərər verməməyə çalışırdılar. Amma aktiv idilər.
  Bu arada döyüşlər davam edirdi. Yanvarda çar qoşunları hərəkətdə olarkən Parisi ələ keçirdilər. Danimarkanın paytaxtı Kopenhagen də alındı. Alman qoşunları zəifləyirdi. Ruslar Almaniyanın özündən irəliləməyə davam etdilər. Fritz çarəsizcə döyüşdü, lakin onların gücü qırıldı.
  Oleq Rıbaçenko, bu ölməz oğlan qarda ayaqyalın atladı və atəşdən qorxmadan hamıdan qabağa qaçdı. Və fit çalarkən:
  - Qələbə üçün döyüşməyə öyrəşmiş,
  Düşməni mütləq məğlub et...
  O, şən gülür və çox şeyə nail olur,
  Və Hitler ağır döyüləcək!
  Və oğlanın yalın ayağı ilə qumbara atacaq! Və o, mirvari, iri dişlərini yaşlarından çox göstərdi. Bəli, artıq canavar kimi ağzı var. Hər hansı bir boğazdan keçəcək.
  Tankdakı qızlar isə Almaniyanın cənubundan şimalına doğru hərəkət edirlər. Burada dənizə çıxırlar. Və yalnız Berlin və Pomeraniya yaxınlığındakı torpaqlar Fritzdə qalacaq.
  Nataşka faşist tanklarını vuraraq qeyd etdi:
  - Müharibədə isə bu, özünəməxsus şəkildə əyləncəlidir!
  Zoya faşistləri döyərək razılaşdı:
  - Nə qədər yaxşıdır! Xüsusilə qalib gələndə!
  Çılpaq ayaq barmaqları ilə atəş açan Aurora dedi:
  - Kainatda mümkün olmayan hər şey mümkündür, az da olsa....
  Və qırmızı saçlı qız gülür!
  Qadın döyüşçülər çılğın sevinc və qəzəb içində seğirirlər. Və onlar almanları əzirlər.
  Eyni zamanda, çar qoşunları İspaniya boyunca irəliləyir və artıq Sevilya yaxınlaşır.
  Olqa zirehli transportyorda almanlara və polis qoşunlarına atəş açır.
  Yerli ispanlar çətinliklə müqavimət göstərirlər. Daha bir ölkə Rusiyanın baltası altına düşür.
  Oleq atəş açıb oxudu:
  - Akrobatika, bash üzrə bash olacaq!
  Və onun ortağı Alisa cıvıldadı:
  - Rusların böyüklüyü planet tərəfindən tanındı,
  Faşizm qılınc zərbəsi ilə darmadağın edildi...
  Biz dünyanın bütün xalqları tərəfindən sevilir və qiymətləndirilir,
  Böyük müqəddəs çarlığa tab gətirək!
  Qızlar isə çılpaq barmaqları ilə şillə vurub coystikə basacaqlar.
  Vladimir Kirilloviç Romanovun çar imperiyası ilə nasist Almaniyası arasında müharibə davam edir.
  Rus qoşunları Fransanı faşist qoşunlarından demək olar ki, tamamilə azad etdilər. 1957-ci ilin fevralı... Çar ordusu Portuqaliyanı azad edir.
  Fevralın 23-də Danimarka və Almaniyadan olan rus bölmələri birləşdi.
  Oleq Rıbaçenko, bu əbədi oğlan, yalın ayaqları ilə palçığa çırpılır. Mayor uşaq boğazının üstündə qışqırır:
  - Rus çarı Üçüncü Vladimirə həmd olsun! Hitleri sındıracağam, qamçı ilə ölçəcəm!
  Və oğlan yenidən qışqıracaq və çılpaq barmaqları ilə kəskin şəkildə honlanmış bir disk atacaq. Və faşistin boğazına vurdu. Və sonra çılpaq, uşaq ayağı ilə bir bumeranq atacaq və dərhal beş Fritzin boğazını kəsəcək.
  Bəli, belə bir imperiyaya hücum etmək Hitlerin pis fikridir.
  Nataşa və komandası Portuqaliyada sonuncu almanları bitirir. Onların tankı amansız məhv olur.
  Həm də çılpaq barmaqları ilə coystikin düymələrini basaraq qəzəbli bir dağıntı yaradırlar.
  Zoya atəş etdi, alman topunu parçaladı və oxudu:
  - Rusiya və sona qədər azadlıq üçün!
  Aurora çılpaq ayaq barmaqlarının köməyi ilə nasisti təpiklədi və təpiklə dedi:
  - Allah padşahı qorusun!
  Svetlana da çılpaq ayaqlarının barmaqları ilə joystikin düymələrini basaraq təpiklə vurdu və cığal çəkdi:
  - Güclü suveren!
  Qızlar nasistləri qırır. Ancaq sonra yeni bir nasist tankı "Maus" -4 meydana çıxdı. Çox güclü bir model - çəkisi üç yüz ton və 310 millimetrlik bir silah. O, böyük məsafədən nüfuz edə bilir və özü də elə qalın zirehlərə malikdir ki, Kondratenko-6 tankı onu heç bir bucaqdan götürməyəcək.
  Nataşa əmr edir:
  - Qızlar, yaxınlaşıb yan tərəfin aşağı hissəsinə, meydançaların arasına itələməliyik - bu bizim yeganə şansımızdır!
  Zoya çılpaq barmaqları ilə alman topunu döydü və oxudu:
  - Tale sənə son şans verir, amma irəli get! Yağışda, doluda və qarda!
  Avqustin də döyəclədi və qışqırdı:
  - Son şans, tale sənə verir! Yaşasın gəzinti və gündəlik qaçış!
  Həm də çılpaq barmaqlarla, amma necə büküləcək. Və faşistləri məhv edin.
  Svetlana qışqırdı:
  - Yeni sərhədlər və cəsarətli qələbələr üçün!
  Rus tankı sürətini artıraraq havaya qalxdı. Qızlar onu götürüb oxuyacaqlar:
  - Güclü suveren, əsrin ən şanlı, pravoslav çar, şöhrət üçün hökmranlıq, bizə şöhrət üçün!
  Alman Maus-4-ün silahından göndərilən ağır mərmidən uzaqlaşaraq yenə də sürətləndilər. Qızlar qışqırdılar:
  - Qoç buynuzuna əyilmə! Beləliklə, Hitler - öl!
  Və onların tankı sürətlənir. Kiçik bir boksçunun böyükə hücum etməsi kimi. Ancaq şanslar, əlbəttə, əlli əllidir.
  Tankın hərəkətini izləyən Nataşa rinqdə bir kişi ilə necə boks etdiyini xatırladı. Zərbələri qaçırdı və döyüldü, amma dayandı. Və sonra inamla çırpıldı. Və o, düşmənin qarşısına çıxan hərəkəti və çənəsini tutdu. Söküldü!
  Min qızıl rubl aldı. Bu döyüşçü qızdır. Etsə, deməli olacaq!
  Nataşa çılpaq ayağını silkələyib oxudu:
  - Bu, sonuncu döyüş deyil, amma həlledici döyüş var! Vətənin şöhrəti, Vətən və şərəf naminə!
  İndi də onların tankı yan tərəfdən sürüşüb mərmi göndərir... Zoya da çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edirdi, belə qızıl saçlı qız, meymun kimi çevik idi. Və Maus-4 partlamağa başladı. O, açıq-aydın mərmiləri partlatmışdı. Və sonra qüllələri necə qoparacaq və havaya uçacaq!
  Qızlar bir ağızdan qışqırırlar:
  - Qələbə! Sərin qələbə!
  Və onların siyahısında başqa bir tank!
  1 mart 1957-ci ildə rus qoşunları Elbanı keçməyə başladı. Deyəsən, Hitlerin boğazına basdılar.
  Oğlan Oleq Rıbaçenko çılpaq, uşaq ayağı ilə qumbara atdı, faşist tankını batırdı və qışqırdı:
  - Yeni, əyilməz sərhədlər üçün!
  Alenkanın tank heyəti şərqə dönür. Qərbi Almaniya və Fransa artıq azad edilib. Yalnız Oder və Elba arasındakı torpaqlar nasistlərin nəzarəti altında qaldı. Yaxşı, İngiltərə və İrlandiya da. Orada nasistlərin son qüvvələri var.
  Faşist batareyalarına atəş açan Alenka deyir:
  - Tsesareviç Nikolay,
  Əgər hökmranlıq etməlisənsə...
  Heç vaxt unutma -
  Məşhur ordu döyüşür!
  Və burada yenə ayaqyalın başqa bir mərmi göndərildi. Və Fritsin silahını vurdu.
  Çılpaq ayaq barmaqları və Anyuta ilə vurur. Faşisti vurur və ciyərlərinin üstündə uğuldayır:
  - Mən elə qızam ki, Hitler qusur!
  Sonra, alovlu Augustine dırnaqları. Həm də yaxşı niyyətli bir şeytan və uğultu:
  - Cəhənnəmin qapılarına!
  Və ayaqyalın istifadə edir.
  Mariya onun arxasınca atəş açır. Eyni şəkildə götürüb vurur və qışqırır:
  - Pələngi heç kim saxlamaz, ayaqyalın qızı heç kim heç yerdə saxlamaz və döyülər!
  Və sonra Olimpiada necə kəsiləcək. Və bir Alman tankını vuracaq, qülləni göbələk qapağı kimi qoparacaq.
  Və kahkahalar:
  - Yeni, dik sərhədlər üçün!
  Və yenə dillərini göstərəcək!
  Qızlar özlərinə qarşı çox sərtdirlər və ümidsizcəsinə hücum edirlər. Nasistlər isə onların zərbələri altında boğulurlar.
  2 mart 1957-ci ildə Portuqaliyadakı son nasist qoşunları təslim oldu. Aydın oldu ki, faşizmin sübhü batırdı. Daha doğrusu, şəfəq? Gün batımı kabusu!
  Rus qoşunları isə irəliləyir. Almanlar getdikcə daha çox silahlarını atıb təslim olurlar.
  Diz üstə düşürlər. Rus və çinli qızlar isə onların yalın ayaqlarını öpürlər.
  Çox sərin və əla görünür. Nasistlər isə xırdalanır və parçalanır.
  Nataşanın ekipajı artıq Fritzlə şimalda döyüşmək üçün qatardadır.
  Qızlar öz kupelərində oturublar. Çılpaq ayaq barmaqları ilə kart oynayırlar.
  Nataşa qeyd etdi:
  - Maraqlıdır, Berlini götürəndə sonra nə olacaq?
  Zoya əminliklə cavab verdi:
  - Növbəti London olacaq!
  Alovlu Avrora gülümsədi və yenidən soruşdu:
  - Daha sonra?
  Zoya qətiyyətlə dedi:
  - Latın Amerikası bizim olacaq! Biz nasistlərlə mərasimdə dayanmayacağıq!
  Svetlana bununla razılaşdı:
  - Əlbəttə etməyəcəyik! Gəlin bütün dünyanı fəth edək!
  Nataşa həvəslə təsdiqlədi:
  - Və sonra sülh olacaq, bütün dünyada!
  Qızlar getdikcə bir ağızdan oxuyurdular, bəstələyirdilər;
  Böyük Çar Rusiyasına şöhrət,
  Vladimirin taxtda oturduğu yer ...
  Biz pis faşizm qoşunlarını əzəcəyik -
  Orduya şöhrət və biz monolitik!
  
  Böyük ürəklərin imanında səbirləndi,
  Bütün qəlbimizlə Vətənimiz...
  Biz çar Nikolayın oğullarıyıq
  Və boş yerə onun üçün ölmədilər!
  
  Vətənimiz hər şeydən qiymətlisən
  Gəlin qanadlı, səmavi bir salam verək ...
  Sən də Vətən uğrunda döyüşürsən,
  Qoy nasistlərin hamısı ölsün!
  
  Hitler torpaqlarımızı almaq istəyirdi
  Və pis it krala cəhd etdi ...
  Ancaq cəsarətliyik, bunu qəbul etməyəcəyik,
  Faşizm əbəs yerə üstümüzə çökdü!
  
  Padşah xeyirxah və müdrik hökmdardır,
  Dağ qartalı kimi planetin üzərində uçur...
  Vladimir qoşunun ağası olacaq,
  Dostluğumuz polad monolit kimidir!
  
  Dəstəyi Fritsin ayaqlarından çıxarırıq,
  Hitler ilgəkdə boğulsun ...
  Biz edamları şiddətlilərə, utandırmağa,
  Kim yer üzündə pislik edir!
  
  Kral gücü və kral müdrikliyi,
  Faşistlər olacaq, ölçüsüz əzəcəklər ...
  Hitler inanın mənə, o gözəl axmaqlıq etdi,
  İndi onun həyatı ip kimidir!
  
  Beləliklə, böyük padşahlara hörmət edin
  Yer üzündə Romanovlardan daha sərin yoxdur ...
  Nasistlərin döyüşündə ürəkləri vurdu,
  Nailiyyətlərə, xəyallara yol açmaq üçün!
  
  
  Böyük Pyotr bizi dənizə apardı,
  İskəndər Parisi fəth etdi...
  Bəli, bəzən kədər olurdu,
  Ancaq Rusiyanı bir kerub saxladı!
  
  Bizimlə hər şey gözəldir
  Qızlar və oğlanlar inanırlar ...
  Padşah idarə edir, düz bilirsən
  Pis bir heyvan astanada nərə çəksə də!
  
  Heç bir məhdudiyyət yoxdur, mükəmməlliyə inanın
  Kommunizmin tezliklə kralları olacaq...
  Xoşbəxtliyin qapılarını açacağıq,
  Lənətə gəlmiş faşizm məhv edildi!
  
  Rusiya üçün sərhəd təyin olunmayıb,
  Biz, inanın, düşməni məğlub edəcəyik...
  Ayaqyalın qızlar, sanki Spartada,
  Yaxşı, bizim Çar Vladimir birdir!
  
  Biz Roda - Böyük Tanrıya inanırıq,
  Mükəmməl slavyanları nə yaratdı ...
  Biz şərəf və azadlıq uğrunda mübarizə aparırıq
  Nasizmə zərbə endirək!
  
  Siz ən böyük Romanovlar ailəsisiniz,
  Rusiyanı əbədi idarə edəcək...
  Böyük padşah, ən yüksək uçuş,
  Şeytan qartalı sındırmaz!
  
  Rusiyaya böyük sevgi üçün,
  Döyüşçüləri döyüşə göndəririk ...
  İkonlardan olan müqəddəslər üzləri tərifləyir,
  Axı istənilən döyüşçü həm də padşahdır!
  
  Ürəyimiz yanır Vətən üçün,
  Biz döyüşdə sərin qızlarıq ...
  Kosmosa bir az açacağıq, qapını tanıyacağıq,
  Adolfu qancıq kimi öldürəcəyəm!
  
  Berlinə az qalıb
  Padşahların izzətini daşıyaraq girəcəyik...
  Qocalıq biz qızları təhdid etmir,
  Biz, inanın, su tökmürük!
  
  Pis və rəzil olanı dəfn edək,
  Əjdaha məşhur şəkildə məğlub olacaq ...
  Və qızıl nişanlarımız var,
  Rodnovery əbədi qanundur!
  
  
  
  
  Türkiyə İKİNCİ DÜNYA MÜHARİBƏSİNƏ GİRDİ
  1942-ci il sentyabrın 1-də Türkiyə SSRİ-yə qarşı müharibəyə girdi. Səbəbi başa düşüləndir - əvvəlki məğlubiyyətlərin qisasını almaq susuzluğu və Bakını tutmaq istəyi. Bundan əlavə, Osmanlıya dağlar qızıl vəd edən alman diplomatiyası da rol oynadı. Hər halda türklər qərara gəldilər ki, daha gözləməyin mənası yoxdur və onlar çöpçü deyillər, həm də döyüşməyə vaxt tapa bilərlər.
  Nəticədə otuz türk diviziyası Sovet Zaqafqaziyasını vurdu.
  Bir neçə gün ərzində onlar Batumu tutdular və İrəvanı mühasirəyə ala bildilər.
  Buna cavab olaraq Stalin yaranan ehtiyatların bir hissəsini geri götürüb Zaqafqaziyaya köçürməyə məcbur oldu.
  Sovet komandanlığı Stalinqrad yaxınlığındakı hücumu təxirə salmağa məcbur oldu. Almanlar da öz növbəsində Qafqaz istiqamətində daha çox nailiyyətlər əldə edib Orconikidze və Qroznı ələ keçirə bildilər. Və yalnız dağlara çəkilən sovet qoşunları nasistləri dayandıra bildilər.
  Eyni zamanda ingilislər Türkiyəni İngiltərəyə qarşı hərbi əməliyyatlara cəlb etməkdən ehtiyat edərək Məşəl əməliyyatını təxirə saldılar.
  1942-ci il dekabrın sonunda nasistlər Stalinqradı ələ keçirdilər. Orada məskunlaşdılar. Sovet qoşunları irəlilədilər, lakin mərkəzdə uğur qazana bilmədilər - Rjev-Sıçov əməliyyatı çox baha başa gəldi. Bununla belə, Fuhrer buna baxmayaraq total müharibə elan etdi, buna görə də Üçüncü Reyxdə kifayət qədər resurs yox idi.
  Fevralda Qırmızı Ordu güc topladı və Stalinqradın cinahlarından almanlara hücum etməyə çalışdı. Lakin nasistlər artıq qüvvələrini yenidən toplaya bilmişdilər və zərbələri dəf etməyə hazır idilər.
  Fevral ayında Məşəl əməliyyatı da başladı. Almanlar da hazır idilər və iki həftəlik şiddətli döyüşlərdən sonra ingilisləri dayandırdılar.
  Amerikalılar hələ Kasablanka və Tunisə enməyiblər. Afrikada döyüşlər yenidən dayanıb.
  Hitler hələ də güc toplayırdı... Mart ayında Qırmızı Ordu üçüncü dəfə Rjev-Sıçov əməliyyatını həyata keçirdi, döyüşlər tam bir ay davam etdi, çox uğur qazanmadı.
  İyun ayında faşistlər öz qüvvələrini toplayıb Volqa boyunca hərəkət edərək Qafqazdakı sovet qoşunlarının qarşısını kəsib Xəzər dənizinə çatmağa çalışırlar.
  Döyüşlərdə yeni alman tankları iştirak etdi: "Tiger", "Panther", "Lion".
  Eləcə də özüyeriyən silahlar "Ferdinand".
  Almanlar əsl tarixdən daha güclü idilər, döyülmədilər və təzə qoşunlarla.
  ABŞ praktiki olaraq Üçüncü Reyxi bombalamadı, bu da tankların və özüyeriyən silahların istehsalını artırmağa imkan verdi. Həm də "Lion" seriyasında başlayır. Bununla belə, tank çox bahalı və ağır idi, tez-tez xarab olur və ilişib qalırdı. Lakin onun qalın 100 millimetrlik yamaclı yan zirehləri avtomobili yaxşı bir qırılma vasitəsi etdi. "Lion" tankının üstünlüyü güclü silah idi, lakin mənfi çəkisi doxsan idi. Hansı ki, avtomobilin hərəkətliliyini azaldıb.
  Döyüşlər göstərdi ki, düz ərazidə olan bu tank hələ də nəsə edə bilər.
  Panteranın yan zirehləri olduqca zəif oldu, bu da itkiləri artırdı. Tiger ən təsirli sıçrayış tankını göstərdi. Yanları 82 mm-lik zirehlə örtülmüşdü, bu da qırx beşi gücsüz etdi.
  Almanlar nisbətən yavaş irəlilədilər. Sovet rəhbərliyi bütövlükdə məhz belə bir variantı gözləyirdi və hazırlaşaraq qoşunları çıxardı.
  Düzdür, Kursk çıxıntısından fərqli olaraq, nasistlər daha güclü və özünə inamlıdırlar.
  Və ərazi müdafiədən daha çox hücum üçün daha əlverişlidir. Və Fritz də daha çox təyyarə, tank və piyada var. Sovet qoşunlarını Volqadan keçirtmək asan deyil.
  Beləliklə, nasistlər müdafiə xətlərini yarıb irəlilədilər. Uğurdan sonra uğur qazandılar.
  Üç aylıq inadkar döyüşlərdən sonra Xəzər dənizinə çatdılar.
  Çətin vəziyyətdə olan Stalin sülh danışıqlarına başlamaq istədi. Məlum oldu ki, Qafqazı saxlamaq olmaz. Ancaq Hitlerlə razılaşmaq son dərəcə çətindir. Faşistlər çox şey tələb edirlər. Əgər onlara təslim olsanız, sizi özünüz yeyəcəklər. Bəs atəşkəs? Burada Hitler istəmir. Və əlbəttə ki, müttəfiqlər passivdir. Əlavə divizionu geri götürməkdən qorxurlar.
  Fritz Xəzər dənizinin sahili ilə ora-bura hərəkət edirdi. Və nəhayət türklərlə birləşdilər. Sevinc, bu nə idi!
  Gözəl alman qızlarını sovet məhbusları yalın ayaqlarını öpməyə məcbur edirdilər. Onlar bunu layiqincə yerinə yetirdilər. Və çılpaq dabanlara vurdu.
  Beləliklə, ələ keçirildi. Almanlar isə sovet birləşmələrini tərksilah etdilər.
  Sonra Stalin Fürerə sülh təklif etdi - bütün Qafqazdan, hətta Leninqraddan və Kareliyadan imtina etməyə razılaşdı. Üstəlik, yüz illik təzminat ödəyin.
  Fürer bir qədər fikirləşdikdən sonra təklifi qəbul etdi və 7 dekabr 1943-cü ildə sülh bağlandı.
  Müttəfiqlər bunu xəyanət kimi qəbul etdilər! Stalinə və SSRİ-yə qarşı sanksiyalar tətbiq etdi!
  Sovet təbliğatı isə faktiki təslim olmağı böyük qələbə kimi təqdim edirdi. Deyirlər, müttəfiqlər tərəfindən tərk edilərək Sovet dövlətini xilas etdilər və Moskva heç vaxt alınmadı.
  Nasistlər isə təbii ki, Qafqazdan Yaxın Şərqə hücuma keçərək Rommel qruplaşmasını gücləndirdilər. 1943-cü il martın sonunda bütün Yaxın Şərq və Misir üstün nasist qüvvələri tərəfindən tutuldu. Bundan əlavə, döyüşlər göstərdi ki, Panter ingilis Çörçillləri və Kromvellər ilə uğurla mübarizə aparır, lakin sonuncu onun alnına nüfuz edə bilmədi.
  Bundan əlavə, almanlar ruslarla döyüşlərdə sərtləşdilər və müstəmləkəçi ingilis qoşunları asanlıqla məğlub edildi.
  Aprel ayında nasistlər Sudana köçdülər. Və nəhayət, Mərakeşin işğalına davam edərək Cəbəllütariqi aldılar. Çörçill də sülh üçün zəmin sınamağa çalışdı. Lakin Hitler şərqdə əllərini açaraq yox dedi!
  Nasistlər isə Afrika boyunca hərəkət etdilər. Onları rabitənin uzunluğu, pis yollar və ya onların tam olmaması, sərt iqlim və geniş məsafələr daha çox gecikdirirdi.
  Bununla belə, almanlar irəliləyirdilər. Və Qara Qitəyə köçdü. Əlbəttə ki, onların tankları, xüsusən də "Tiger" -2 və "Lion", cəngəllikdə çox sürüşdü. Yeri gəlmişkən, almanlar seriyada və Afrikadakı müharibə üçün çox zəruri olan iyirmi altı ton ağırlığında yüngül bir "Pantera" ortaya çıxdı.
  Döyüşlərin göstərdiyi kimi, belə bir tankın T-4-də daha güclü mühərrikdən başqa heç bir əsas üstünlüyü yox idi, həm də meylli zireh lövhələri.
  1944-cü ilin sonunda almanlar on iki ton ağırlığında, çox aşağı silueti və çox maili zirehli E-10 özüyeriyən silahlarını aldılar. Belə bir maşın həqiqətən Afrika üçün əvəzolunmazdır.
  Xüsusilə qızlar bunun üstündə döyüşürlərsə. Qızlar isə ümumiyyətlə super və səviyyəlidir.
  Gerda və Şarlotta cəngəllikdə gəzərək ingilisləri və amerikalıları məhv edirlər. Bu, həqiqətən qızların ehtiyac duyduğu şeydir! Onları hətta yüz mil ərazilərdə daha soyuq tapa bilməzsiniz . Qızlar öldürməyi sevirlər - bu gözəl qızlardır!
  Onlar qaradərili döyüşçüləri tutub gözəllərin yalın ayaqlarını öpməyə məcbur ediblər. Həm də dərhal görünə bilər - ciddi oğrular! Və onlar özləri üçün döyüşür, ingilis maşınlarını uzaq məsafədən yumruqlayırlar.
  Onların özüyeriyən silahı artıq Cənubi Afrikanın paytaxtı Pretoriyaya yaxınlaşır. Qızlar özlərini gülləbaran edir, Çörçillin volfram nüvəsini mərmi ilə deşərək oxuyurlar:
  - Afrikada köpəkbalığı var, Afrikada qorillalar var, Afrikada daha çox timsah var! Sizi dişləyəcək, döyəcək və incidəcəklər! Uşaqları Afrikaya gəzməyə getməyin! Afrikada quldur, Afrikada yaramaz, Afrikada dəhşətli Barmaley! Sizi dişləyəcək, döyəcək və incidəcək! Qızları isə parçalanmalıdır!
  1945-ci ilin fevralında ingilislərin Afrikadakı son qalası Madaqaskar adasına düşdü.
  Beləliklə, indi Britaniya orada da mövqeyini itirib. Eyni zamanda almanlar həm İranı, həm də Hindistanı ələ keçirdilər. Onlar fenomenal güclərini nümayiş etdirdilər.
  1945-ci ilin mayında isə nasistlər Britaniyaya eniş etdi. Üç həftəlik ağır döyüşlərdən sonra London yıxıldı. Bir ay sonra İrlandiya ələ keçirildi.
  Quruda müvəqqəti sükunət yarandı, lakin müharibə dənizdə davam etdi. ABŞ Üçüncü Reyxə, onun müttəfiqlərinə və Yaponiyaya qarşı tək qaldı. Amma Amerika okeanın o tayında olsa da, siz bunu asanlıqla qəbul etməyəcəksiniz.
  Üçüncü Reyxdə ümumi əmək xidməti tətbiq olundu, təyyarə və gəmi istehsalı artmağa başladı.
  Döyüş gəmiləri və təyyarədaşıyan gəmilər də tikildi. Və təbii ki, sualtı müharibə tam sürətlə gedirdi. Və sonra Amerika gəmilərindən heç kimə mərhəmət yox idi.
  Payızda, daha dəqiq desək, qırx beşinci ilin noyabrında almanlar cəsarətlə İslandiyanı ələ keçirdilər, sonra isə Argentinada körpü başlıqları yaratdılar. Ancaq dənizdə müharibə uzun müddət davam etdi. Amerikaya çatmaq üçün çoxlu desant gəmisi lazım idi. Və gəmilər o qədər də tez qurulmur. Ancaq nə olursa olsun, Üçüncü Reyx güclənirdi. Qırx altıncı il dənizdə zərbələrin mübadiləsində keçdi. Və qırx yeddinci ildə almanlar artıq Qrenlandiyaya hərbi əməliyyatlar keçirmiş, onu ələ keçirmişdilər. Oradan Kanadaya çox da uzaq deyil!
  Faşistlər özləri üçün böyük fəthlər planlaşdırırdılar. Və 1948-ci ildə Yaponiya ilə birlikdə Kanadaya, Braziliyadan Venesuelaya hücum başladı. Döyüş çox şiddətli oldu.
  Almanlar yavaş-yavaş, lakin əminliklə irəlilədilər. Onların "E" seriyalı tankları Amerikadan daha təkmil idi və döyüş meydanında öz üstünlüyünü göstərdi. Yeri gəlmişkən, Yankilər o qədər də sadə deyillər və çox inadla müqavimət göstərirdilər. Və təslim olmağa çalışmadılar.
  Baxmayaraq ki, əlbəttə ki, qazanlar da oldu. Amerikalılar onlara daxil oldular. Sonra təslim oldular. Məhkumlar isə ari qızların çılpaq, tozlu ayaqlarından öpdülər.
  Tezliklə Kvebek və Toronto, sonra digər şəhərlər düşdü. Almanlar 1948-ci ilin may ayından dekabr ayına qədər demək olar ki, bütün Kanadanı, həmçinin Venesuela, Nikaraqua və Meksikanın böyük hissəsini tutdular. Bu son dərəcə çətin vəziyyətdir. 1949-cu ilin əvvəlində almanlar ABŞ-ı polad maşa ilə götürdülər. Sonra yanvarın 11-də amerikalılar tarixdə ilk dəfə nüvə silahından istifadə etməyə cəhd etdilər. Və tam uğur qazana bilmədilər. Beş bombadan dördü alman təyyarələri tərəfindən vurulan təyyarələrdə həlak olub, biri isə alman qoşunlarına ciddi ziyan vurmadan partlayıb.
  Buna cavab olaraq Fritz Amerika şəhərlərinin və hərbi obyektlərinin bombalanmasını gücləndirdi.
  Beləliklə, döyüş Wehrmacht-ın xeyrinə davamlı uğurla davam etdi. Hansı ki, daha yaxşı təchizat və qoşun hazırlığı var idi. Bəli və çoxlu sayda. Döyüş çox şiddətli idi. 1949-cu ilin əvvəlində alman, xarici və yapon bölmələri Meksikanın qalıqlarını işğal edərək şimaldan ABŞ-a daxil oldular. Amerikanı yaxşıca sıxdılar. Və məlum oldu ki, ABŞ-da işlər pisdir. Və yazın sonunda qartal imperiyasının ərazisinin yarısı, eləcə də Alyaska artıq tutuldu.
  Almanlar 1949-cu il noyabrın 8-də Vaşinqton və Nyu-Yorku ələ keçirdilər. Və 7 dekabr 1949-cu ildə ABŞ ordusunun qalıqları təslim oldu. Beləliklə, İkinci Dünya Müharibəsi başa çatdı. Bütün müharibələrin ən qanlısı və on ildən çox davam etdi!
  Deyəsən, çoxdan gözlənilən sülh gəldi. Lakin Hitler hegemonluğun Yaponiya ilə paylaşılmalı olması ilə barışmaq istəmirdi. Və 20 aprel 1953-cü ildə Üçüncü Reyx Doğan Günəş ölkəsinə hücum etdi. Yeni bir müharibə başladı. Dünya hegemonluğu üçün.
  Kəmiyyət üstünlüyü keyfiyyətlə yanaşı, Üçüncü Reyxin tərəfindədir. Lakin yaponlar böyük vəhşilik və kütləvi qəhrəmanlıqla döyüşürlər.
  Bununla belə, nasistlər hələ də üstündür. Ancaq müharibə bir ilə yaxın davam etdi. SSRİ bitərəf qalır. Stalin orada öldü və hakimiyyət uğrunda ciddi mübarizə gedir.
  Nəhayət, Yaponiya Wehrmacht tərəfindən işğal edildi. Bir neçə ay sonra nasistlər Latın Amerikası ölkələrini də ələ keçirdilər. Dünya hegemonluğu qururlar.
  Üçüncü Reyxin özündə də islahatlar gedir. Xristianlığın yerinə yeni bir din gətirilir. Orada Üçlük yoxdur, yalnız bir ali Tanrı və onun elçisi - Adolf Hitler. Vahid valyuta möhürü, vahid qurum. Eləcə də dini cəhətdən təqdis olunan çoxarvadlılıq. Və genetik seçim hələ də aktivdir. İnsan övladının təkmilləşməsi var.
  SSRİ hələ də kəsilmiş formada mövcuddur və nasistlərə xərac verir. Heyvana sataşmamağa çalışan Nikita Xruşşov orada hökmranlıq edir. Buna baxmayaraq, Hitler artıq bütün dünyanı özünə tabe edib. O isə Rusiyaya qırmızı ləkə kimi baxır. Ancaq insan təklif edir, Allah isə sərəncam verir 20 aprel 1957-ci ildə fürer, məhz ad günündə, sui-qəsdin qurbanı olur. Və düz altmış səkkiz yaşında vəhşi tiranın hakimiyyəti kəsildi. Hansı ki, demək olar ki, bütün dünyanı fəth etdi və iyunun 22-də yenidən SSRİ-yə hücum etmək istədi.
  Amma gördüyünüz kimi, alınmadı...
  Hitlerə Şellenberq keçdi. Hermann Görinq narkotikdən sui-istifadə və həddindən artıq yeməkdən öldü. Himmler rüsvay oldu və Hitler ona etibar etməyi dayandırdı, sonra onu uzaqlaşdırdı. Schellenberg Himmlerin yerinə keçdi və varisin vəzifəsini aldı. Bundan əlavə, Hitlerin süni mayalanma yolu ilə əldə etdiyi uşaqları var idi. Amma onlardan böyüyünün hələ on dörd yaşı yox idi.
  Beləliklə, Fuhrer nəslinin miras almağa vaxtı yox idi. Beləliklə, Hitler imperator oldu, lakin sülaləsiz. Şellenberq fürerin uşaqlarını öldürməyə cəsarət etmədi, ancaq onları hakimiyyətdən uzaqlaşdırdı. Və özü də fürer və diktator oldu.
  Hakimiyyət uğrunda mübarizə bir neçə il davam etdi.
  1961-ci il mayın 1-də nasist Almaniyası SSRİ-yə hücum etdi. Əldə etmək cəhdi var idi: bir planet - bir imperiya!
  Və Şellenberqin qoşunları hələ də Moskvanı tuta bildilər. Sovet ordusu hərbi texnikanın kəmiyyət və keyfiyyət baxımından çox aşağı idi. SSRİ-nin böyük şəhərlərinin ələ keçirilməsi, böyük məsafələrə görə altı ay çəkdi. Sonra daha on il partizan müharibəsi davam etdi.
  Lakin tezliklə vəziyyət sakitləşdi. Şellenberq nisbətən liberal siyasətə rəhbərlik edirdi və 1981-ci ildə bütün ruslar Üçüncü Reyxin vətəndaşlığını aldılar. Tədricən liberallaşma baş verdi. Şellenberq tezliklə öldü. Və hakimiyyət uğrunda ciddi mübarizə başladı. Sonra kompromis kimi monarxiya bərpa edildi və kayzerin birbaşa nəslindən olan IV Fridrix taxta çıxdı. 2001-ci ildə Yer planetinin bütün sakinlərinə vətəndaşlıq və formal olaraq bərabər hüquqlar verildiyi referendum keçirildi. Və 2017-ci ildə yəhudilər və qaraçılar üçün son məhdudiyyətlər aradan qaldırıldı.
  Milli Sosializm dövrü başa çatdı. Bununla belə, bəşəriyyət vahid imperiyada, federal və monarxiyadadır. Kosmosu araşdırır.
  Orada hər kəs formal olaraq bərabərdir və deputatların Üçüncü Reyxin bütün əhalisi tərəfindən seçildiyi senat və Bundestaq var. Onların üstündə isə bütün Yer planetinin imperatoru Kayzer dayanır.
  Yaşamaq, ümumiyyətlə, maddi baxımdan pis deyil. Ciddi nizam-intizam, mükəmməl alman təşkilatçılığı ilə elm və texnologiyanın inkişafı öz nəticəsini verdi. Kənd təsərrüfatı zirvədədir, aclıq yoxdur və hətta Afrikanın kasıb bölgələrində də qida boldur. Hamının işi var, hamı maaş, pensiya alır. Təhsil və tibb pulsuzdur. Eynilə, pulsuz körpələr evi və uşaq bağçaları. Ərzaq qəpik-quruşdur, bütün məhsulların qiyməti uzun illərdir ki, dondurulur. Hər yerdə, hətta Afrikada, yollarda, demək olar ki, hər kəsin ya ayrıca mənzili, ya da evi var. Bütün yeni evlənənlərə dərhal ən azı üç otaqlı hər bir şəraiti olan mənzil verilir. Avtomobil və ya hər hansı bir şeyi kreditə götürə bilərsiniz. Çoxlarının hətta şəxsi helikopterləri var.
  İnternet var, hamının televizoru, kompüteri var, iş günü cəmi dörd saatdır. Bütün idman bölmələri pulsuzdur və hətta onların iştirak haqqını da ödəyirlər.
  Hər uşağa böyük müavinət verilir. Kommunal xidmətlər və ictimai nəqliyyat pulsuzdur. Hər şey çox səliqəli və səliqəlidir. Küçələr təmizdir, çoxlu robotlar və avtomatlaşdırma var. nümunəvi nizam. Siqaret qadağandır, alkoqol hələ də satılır və müxtəlif növ pivə demək olar ki, pulsuzdur. İctimai iaşədə uşaqlar da pulsuz qidalanır.
  Çoxlu pulsuz gəzintilər və kompüter otaqları.
  Artıq Ay, Mars, Venera, Merkuri və Yupiterin peyklərində insan məskənləri mövcuddur.
  İnsanlar ulduzlara tullanmağa hazırlaşır. Artıq bir çox şeylər icad edilmişdir.
  Bir sözlə, ümumilikdə yaxşı alındı. Və bu qədər çətin olmalı deyildi.
  ZYUQANOV DAHA DAHA GÖRÜŞGÜLÜK CƏSARƏT GÖSTERSEydi
  1999-cu ilin mayında Zyuqanov Stepaşinin namizədliyini təsdiqləməyərək, Dumaya növbədənkənar seçkilərə getməyə qərar verdi. Kommunistlər və onların müttəfiqləri Stepaşinin əleyhinə səs vermək barədə ümumi qərar qəbul etdilər. Üstəlik, onları incitdilər, hakimiyyətdəki vəzifələrindən məhrum etdilər. Əgər Züqanov solçu ideyaları alt-üst edən və güzəştə gedən kommunistlərin düşərgəsində Troya atı olmasaydı, belə bir qərar tarixdə ən böyük ehtimal olardı.
  Növbədənkənar parlament seçkiləri kommunistlərə bir çox üstünlüklər vəd etdi, o cümlədən daha az rəqib və şəhid obrazı sayəsində.
  Bəli, bu da onu göstərdi ki, kommunistlər ümumiyyətlə kreslodan deyil, daha prinsipial olanlardan yapışırlar.
  İkinci dəfə Yeltsin yenə Stepaşini gətirdi, sonra üçüncü dəfə Aksenenkonu götürdü. Duma yenə də bəyənmədi, götürüb dağıtdılar. Yeni seçkilər sentyabr ayına təyin edilmişdi.
  Parlamentin inadkarlığı tarixin gedişatını bir qədər dəyişdi. Yuqoslaviyanın bombalanması daha uzun sürdü - Miloseviç Rusiyadan kömək ümid etdiyi kimi. Parlamentin buraxılması isə müxalifətin qələbəsi üçün şanslar verdi.
  Kommunistlər Yeltsinin impiçmentini yenidən səsverməyə çıxara bildilər.
  Yenə də kifayət qədər az, bu dəfə cəmi iki səs kifayət etmədi. Deputatlar parlament seçkilərinin yaxınlaşmasından, seçkilərin keçirilməməsi təhlükəsindən narahat olublar.
  Duma buraxıldı və Yeltsin az tanınan Aksenenkonu baş nazir postuna təsdiqlədi.
  Bütövlükdə Zyuqanovun seçkilərin keçiriləcəyinə olan ümidləri özünü doğrultdu. Xəstə və zəifləmiş prezident konstitusiyaya zidd getmədi. Və o, səlahiyyətlərini aşmağa cəsarət etmədi, iki faizlik reytinqə sahib idi. Koalisiyasının formalaşmağa və qeydiyyatdan keçməyə vaxtı olmadığını görən Primakov kommunistlərlə ittifaqa razılaşdı. "Yabloko" və Liberal Demokrat Partiyası seçkiyə gedib. Birlik blokunun formalaşmağa vaxtı olmadı və NDR zəiflədi.
  Dağıstana silahlıların soxulması, seçkilər zamanı təhlükəsizlik qüvvələrinin qərarsızlığı da var.
  Kommunistlər Primakov və Lujkovla birlikdə böyük qələbə qazandılar. Yüzdə əlli beşdən çox səs topladı. İkincisi, on beş faiz götürərək layiqincə çıxış edən Yabloko bloku idi. Gözlənilmədən Liberal Demokrat Partiyası da yaxşı çıxış edərək on iki faizdən çox topladı. NDR beş faiz maneəni götürmədi - tam bir marşrut! Jirinovski Dumada yeganə kremlpərəst lider oldu. Əsl rəqabət zəif idi. Yeni qanuna görə, partiyalar seçkilərə ən geci bir il qalmış yenidən qeydiyyatdan keçməlidirlər və çoxlarının buna vaxtı olmayıb.
  Sol müxalifət yenidən parlamentdə, birmandatlı deputatlarla Yabloko, azlıqda olan LDPR isə üstünlük təşkil etdi.
  Və təbii ki, münaqişə yarandı... Dövlət Dumasının spikeri seçiləndən sonra mübarizə apardım, hökumətə etimadsızlıq səsi ucaldı. Və yenə də impiçmentdən danışıldı. Bu dəfə üçdə ikisini toplamaq asan olacaq!
  Yeltsin bir qədər tərəddüddən sonra baş nazir Primakovu və baş nazirin birinci müavini Maslyukovun yenidən kürsüyə qaytarılmasına qərar verdi.
  Solçu koalisiya bununla razılaşdı, lakin prezidentin səlahiyyətləri müvəqqəti olaraq məhdudlaşdırıldı. Yeni seçkilərə qədər isə demək olar ki, heç nə. Koalisiya daxilində aparılan danışıqlardan sonra Primakovun prezidentliyə namizədliyinin irəli sürülməsinə qərar verilib. Lujkov baş nazir oldu. Və Zyuqanov qanunverici orqanın rəhbəri vəzifəsini aldı! Bu Superskipper! Yenisinə gəlincə, hətta konstitusiyaya düzəlişlər də qəbul edilməli idi.
  Yaraqlılar Dağıstandan çıxarılıb. Amma onlar Çeçenistana getməyiblər. Orada vətəndaş müharibəsi başladı. Rusiya Masxadov və Kadırovu dəstəklədi, Basayev və Raduyevə qarşı.
  Primakov Rusiyada keçirilən prezident seçkilərində birinci turda qalib gələ bilib. Bununla belə, hökumət əlavə səlahiyyətlər aldı. Kommunistlərin nəzarəti altında olan qanunverici orqan kimi.
  Rusiyada iqtisadi canlanma davam etdi, neft və qazın qiyməti qalxdı, sənaye canlandı.
  Amerikalılar, ümumiyyətlə, reallıqda olduğu kimi, 11 sentyabr hücumlarından sonra Əfqanıstana girib İraqda bataqlığa düşdülər. Primakov asanlıqla ikinci müddətə seçildi. Lakin 2008-ci ildə o, öz yerini çox uğurlu baş nazir Yuri Lujkova verdi.
  Yeni prezident kommunistlərlə köhnə ittifaq siyasətini davam etdirdi. Zyuqanov baş nazir oldu.
  Bir müddət xarici siyasətdə Qərblə tərəfdaşlıq, Çinlə dostluq münasibətləri mövcud idi. Ukraynada Yanukoviç rejimi güclənib. Belə ki, Lujkov Putindən fərqli olaraq daha çox Ukraynayönümlü siyasət yürüdürdü və slavyan dövlətlərinin ittifaqını dəyərləndirirdi. Ukrayna hətta 2016-cı ildə Avrasiya İttifaqına daxil olub. Lujkov iki müddət xidmət etdi və təqaüdə çıxdı. Zyuqanov nəhayət prezident oldu, həm də seçkidə çox asanlıqla qalib gəldi. Jirinovski 1991-ci ildən bəri ümumilikdə yeddinci dəfə iştirak edib və yenə məğlub olub.
  2015-ci ilin payızında Rusiya Suriyada müharibəyə girdi və orada bombardman etdi. Tramp ABŞ-da hakimiyyətə gəldi. Zyuqanov, formal kommunizmə baxmayaraq, iqtisadiyyatda eyni kursu davam etdirdi. Rusiya Kommunist Partiyasının formal üstünlüyünə baxmayaraq, bazar, demokratik və orta avtoritar ölkə olaraq qaldı.
  Qərblə tərəfdaşlıq və mülayim rəqabət. Ukrayna və Belarusla, Qazaxıstanla müttəfiqlik, həm də çox yaxın deyil. 2020-ci ildə Zyuqanov ikinci müddətə seçildi. Ümumiyyətlə, ikinci dövrənin astanasında nəticəni bir qədər aşağı salmaq. Ukraynada isə Yanukoviçin gedişindən sonra gözlənilmədən sistemsiz Zelenski qalib gəldi. Nazarbayev də getdi.
  Zyuqanov konstitusiyaya dəyişiklik etməyəcəyini və ikinci müddətə seçildikdən sonra gedəcəyini bildirib.
  Beləliklə, Kommunist Partiyasının lideri yenə də bir az daha cəsarət göstərərək Rusiyanı idarə edə bildi. Və dünya reallıqdan daha təhlükəsiz və daha sakit oldu.
  Bəs Putin kimdir? Onun karyerası necə inkişaf etdi? Primakov baş nazir olduqdan sonra Putin Yeltsinə çox yaxın olduğu üçün vəzifəsindən uzaqlaşdırıldı. Xüsusilə FSB-nin Dağıstandakı yaraqlıların işğalını qaçırmaqda ittiham edərək. Putin bir müddətdir ki, siyasətdədir. O, Dövlət Dumasına namizədliyini uğursuz irəli sürüb. Sonra Sankt-Peterburq merinə.
  Amma sonra siyasətdən uzaqlaşıb, özəl şirkətin mühafizə xidmətində işə başlayıb. Çox az adam onu xatırlayır.
  Jirinovski 2020-ci ildə səkkizinci dəfə prezident seçkilərinə getdi və yenə təvazökar nəticə ilə məğlub oldu. Amma onun hələ də Dövlət Dumasında fraksiya var. Hətta Zyuqanov 2020-ci il seçkilərindən sonra ona general-mayor rütbəsi verdi. Donald Tramp gözlənilmədən gənc demokrat rəqibinə seçkilərdə məğlub oldu. Merkel erkən təqaüdə çıxdı. Və Lukaşenkonun səhhəti kəskin şəkildə pisləşib.
  2021-ci ildə nəhayət, rus kosmonavtları Aya uçdu. Və qırmızı bayraq qaldırdılar! Zyuqanov Afonini özünün rəsmi varisi elan etdi. Ümumiyyətlə, həyat yenidən bir dairədə fırlandı.
  Gördüyünüz kimi, Rusiyanın dağılması Putinsiz də baş vermədi. Və dünya dönmədi.
  
  
  
  
  
  
  MENŞIKOV NİKOLASIN ZAMANINDA ÖLÜLƏSƏydi
  . Hansı çar Rusiyası Krım müharibəsində qalib gəldi. Yalnız Menşikov küçə gülləsindən öldü və onun yerinə daha bacarıqlı komandir gəldi. Yəni qəza baş verdi və tarixin gedişatını dəyişdi.
  Makarovla olanın əksi. Fransızlar və İngilislər hissələrə bölündü. Çoxlu sayda məhbus və kubokları ələ keçirən Rusiya Krımı geri aldı.
  Türkiyə Transqafqazda məğlub oldu. Rusiyaya Qarsı, Ərzurumu və az qala bütün Ermənistanı verdi. Rus qoşunları Rumıniyanı işğal etdilər. Bununla belə, hücumu davam etdirməyə ehtiyac yox idi. Sultan sülh istədi. Eyni zamanda Avstriya Bosniya və Herseqovinanı işğal etdi.
  Türklər Serbiya, Bolqarıstan, Monteneqroya muxtariyyət verməyə razılaşdılar və Rumıniya Rusiyanın vassalı oldu. Eyni zamanda Rusiya Ermənistanı özünə götürdü: Qars, Ərzurum, Tanroq, cənubda mülklərini genişləndirdi.
  Fransada iğtişaşlar başladı və vətəndaş müharibəsi başladı və o, artıq qoşun göndərə bilmədi. Britaniya da münaqişədən çıxdı. Zəifləmiş və Sardiniya krallığı. Gücləndirilmiş Avstriya. Avstriyalılar tezliklə Sardiniya Krallığını fəth etdilər və İtaliya üzərində hökmranlıqlarını möhkəmləndirdilər.
  Tezliklə Şamil də tutuldu və Qafqazda müharibəyə son qoydu. Rusiya Çinlə əlverişli sülh bağladı, real tarixdə olduğundan daha çox ərazini ələ keçirdi, buna görə də rus silahlarının nüfuzu daha yüksək idi.
  Birinci Nikolay cənuba qarşı müharibədə şimalı dəstəkləmədi. Əksinə, Alyaskada mövqelərini möhkəmləndirmək üçün İngiltərə ilə birlikdə cənublulara kömək etmək qərarına gəldi.
  Amerika ərazisində Rusiya şəhərlər və qalalar tikməyə başladı. Hətta Çukotkaya dəmir yolu çəkilməsi layihələri də var idi. Çar Nikolay çox şey planlaşdırmışdı. Rus qoşunları Orta Asiyanı fəth etdilər. Bu monarx 1867-ci ildə vəfat etdi. Rusiyanı güclü və firavan tərk etmək. Oğlu İskəndər təhkimçiliyi ləğv etmədi, cənuba doğru irəliləməyə davam etdi. Xüsusilə Türkiyə ilə qalibiyyətli müharibə apardı, Konstantinopolu Rusiyaya birləşdirdi. Sonra Mesopotamiya.
  Yenə İngiltərə ilə müharibə və Asiyada ingilislərin məğlubiyyəti. İkinci İsgəndər məhkəmə sistemi istisna olmaqla, əhəmiyyətli islahatlar aparmadan və idarəetmə sistemini bir qədər təkmilləşdirmədən bir az daha düzəliş etdi.
  Təhkimçilik hüququnun ləğvi buna əməl etmədi. Lakin Rusiya İranı ilhaq etdi. Çar 1887-ci ildə I Nikolaydan düz iyirmi il sonra vəfat etdi. Üçüncü İskəndər 1894-cü ilə qədər çox qısa müddətə hökmranlıq etdi, lakin faktiki olaraq bütün Hindistanı Rusiyaya birləşdirə bildi. Və II Nikolay Hindçiniyə və Çinin özünə köçməyə davam etdi.
  Yaponiya ilə müharibə var idi. Ümumiyyətlə qalib. Və Çin və Hind-Çininin tam fəthi. Və Avstraliyaya qədər nüfuz. Ancaq Avropada uyğunlaşma bir qədər fərqli oldu.
  Avstriya İmperiyası Fransanın cənubunu ilhaq etdi. Sonra Almaniyanın cənubunu ələ keçirərək Prussiyanı məğlub etdi. Məhz Avstriya dünya hegemonu oldu. Fransa vətəndaş müharibəsi nəticəsində çox zəiflədi. Prussiya birləşə bilmədi. Nəhayət, avstriyalılar bütün Prussiyanı, eləcə də şərqi Fransanın bir hissəsini ələ keçirdilər və ələ keçirdilər. Afrikaya qalxan böyük bir imperiya yarandı. Tezliklə avstriyalılar da Belçikanı, Hollandiyanı və Afrikada çoxlu torpaqları fəth etdilər. Sonra Avstriya və Rusiyanın İngiltərəyə qarşı müharibəsi oldu. Afrikanın avstriyalılar və ruslar arasında bölünməsi ilə başa çatdı.
  İmperator Frans, Afrikanın demək olar ki, yarısını və Avropanın çox hissəsini fəth etməklə Napoleon Bonapartı geridə qoyaraq, həqiqətən də ən böyük monarx oldu. Fransa da İspaniya və Portuqaliya ilə birlikdə tezliklə tamamilə ələ keçirildi. Bəli, hər şey yaxşı keçdi, amma ...
  İmperator Fransın varisi Serbiyanı özünə birləşdirmək istəyirdi! Və 1920-ci ildə II Nikolayın Rusiyası ilə Böyük Avstriya İmperiyası arasında böyük müharibə başladı.
  Bütün Avropa Avstriyanın tərəfindədir. Real tarixdəki qədər güclü olmayan Britaniya və Afrikanın az qala yarısı istisna olmaqla. Üstəlik, İsveç Rusiyaya qarşı idi. Və Norveç və Danimarka İmperator Franzın hakimiyyəti altında tutuldu.
  Bu da problemin yarısı idi. ABŞ qaldı, parçalandı və kiçik bir güc idi. Lakin İngiltərə hələ də Kanada və Avstriyaya nəzarət edirdi. İlk iki aylıq tərəddüddən sonra o da Avstriya tərəfində döyüşə girdi.
  Beləliklə, böyük bir müharibə başladı. Avstriya və İngiltərə Rusiyaya qarşı.
  Təbii ki, Oleq Rıbaçenko da oradadır. Və o, əsl və əyilməz qəhrəman kimi döyüşür.
  Oğlan pulemyotdan əcnəbi rütbəni cızır və oxuyur:
  - Ürəyimizdə Vətən himni səslənir,
  Bütün kainatda bundan gözəl qadın yoxdur...
  Daha güclü cəngavər şüa silahını sıxın -
  Tanrının verdiyi Rusiya üçün öl!
  Və özünü döyür, bütün Avropadan, qismən də Afrikadan gələn ordunu pulemyotla əzib.
  Oğlan isə özünə təslim olmur. Budur o, çılpaq ayaq barmaqları ilə qumbara atır və çığırır:
  Biz təslim olmayacağıq və təslim olmayacağıq!
  Və yenə uşaq ölümcül və sarsıdıcı partlayış buraxır. O, düşmənə boyun əymək istəmir.
  Və özünə mahnı oxuyur:
  - Heç kim bizə mane olmayacaq! Heç bir aslan qalib gələ bilməz!
  Oğlan əsl stalkerdir. Qırılmaz və yenilməz. İman Cəngavər! Xristian olmaya bilər!
  İndi də Avstriyanın hücumu dəf edilir.
  Avstriyalıların və ingilislərin tankları var, amma Rusiyanın da mastodonları var.
  II Nikolayın koloniyaları nəzərə alsaq, hələ də daha çox əhalisi var. Bütün Asiyanı, Avropanın şərqini, Balkanların bir hissəsini, Afrikanın yarıdan çoxunu götürək.
  Beləliklə, Rusiya piyadalardan üstündür. Əsgərlər isə çox cəsarətlə döyüşürlər...
  Avstriyalılar isə müqavimət göstərə bilmədilər, Varşavadan geri atıldılar. Sonra rus qoşunları Oderə doğru irəlilədilər və Şərqi Prussiyanı tutdular. Pala və Qalisiya, Lvov ilə. Przemışlı mühasirəyə aldılar. Krakov azad edildi.
  Məlum oldu ki, slavyanlar ruslarla döyüşmək istəməyib, kütləvi şəkildə təslim olublar.
  Döyüşlər də göstərdi ki, daha yüngül və çevik rus tankları daha ağır və yöndəmsiz alman tanklarından daha təsirli idi. Aviasiyada isə çar Rusiyası ümumiyyətlə ingilis və avstriyalıların keyfiyyətindən daha güclü bir miqyaslı sifarişdir.
  Rus qoşunları fasilədən sonra hücumu bərpa etdilər. Onlar həm sayca, həm də məharətlə götürdülər.
  Beləliklə, Budapeşt mühasirəyə alındı və alındı. Dənizdə admiral Kolçak ingilisləri məğlub etdi və Avstraliyanı tutdu. Quruda rus qoşunları Berlini mühasirəyə aldılar. Və sonra Vyana.
  Avstriya İmperiyası Afrikadakı döyüşdə də uduzurdu. İngilis korpusu da məğlub oldu. Bəli, İmperator Adolfun işləri xoşagəlməz idi.
  Başını səhv istiqamətə saldı və tamamilə itirməyə başladı. Belə gücə harda müqavimət göstərə bilər.
  Vyananın süqutundan sonra avstriyalıların müqaviməti diqqət mərkəzində olmağa başladı. Və tezliklə ruslar bütün Avropa və Afrikanı işğal etdilər. Eyni zamanda Kanadaya hücum Alyaskadan başladı. İngilislər də məğlub oldular.
  İngiltərə təcrid olunmuşdu və adada oturmağa çalışdı.
  Amma aydındır ki, Rusiya havadan hücuma keçməklə qalib gələcək.
  Və səthdə olan demək olar ki, hər şeyi bombaladı. Və sonra desant qüvvələri quruya endirildi və bu, İngiltərəni tabe olmağa məcbur etdi.
  Beləliklə, bütün şərq yarımkürəsi, eləcə də Alyaska və Kanada rus oldu.
  Bu, ümumiyyətlə, gözəldir! II Nikolay mülkləri həzm edərək müvəqqəti fasilə verdi. ABŞ Rusiyadan asılı olan digər dövlətlər kimi hələ də parçalanmış və çox da güclü deyil.
  1937-ci ildə çar II Nikolay təyyarədə qəzaya uğradı. Taxtın yerinə II Aleksey keçdi. Əsl hekayədən fərqli olaraq, varis olduqca sağlam və güclü idi. Və 1941-ci ildə əcdadlarının ələ keçirməyə vaxtı olmayan hər şeyi fəth etmək qərarına gəldi.
  Planetdən başlayaraq Yer artıq bir imperiya olacaq. Və rus ordusu əvvəlcə Amerikanın şimal ştatlarına, sonra isə cənuba doğru hərəkət etdi. Birləşmiş Ştatlar güclü deyildi, onları tez ələ keçirdilər. Və Meksikanı fəth etmək daha asan oldu. Sonra yuxarı hərəkət edin. Bir-bir ölkəni bir-bir ələ keçirir. Ən böyük və ən güclü Braziliya. Amma bu da bir aydan az davam etdi.
  Beləliklə, Latın Amerikası və Yeni Zelandiyanı fəth etdilər. II Alesey Rusiyanın bütün fəthlərinin finalçısı kimi tarixə düşdü. Artıq 1947-ci ildə rus kosmonavtları Aya ayaq basdılar. Və 1958-ci ildə Marsa! 1961-ci ildə Veneraya. 1972-ci ildə Merkuriyə, 1973-cü ildə isə Yupiterin peyklərinə. II Aleksi 1975-ci ildə 71 yaşında vəfat edib. Bitirən ləqəbli. Və oğlu III Nikolay padşah oldu. 1980-ci ildə insan Günəş sisteminin sonuncu, ən uzaq planetinə - Plutona daxil oldu. Üçüncü Nikolayın idarə etdiyi çox da uzun deyil. 1985-ci ildə vəfat edib. Və oğlu dördüncü İskəndər taxta çıxdı. İyirmi yeddi yaşında gənc bir kral. Və padşah günəş sistemindən kənarda sıçrayışa hazırlaşmağı əmr etdi. Və onlar ulduz gəmiləri və foton raketi yaratmağa başladılar. Və nəhayət, 2017-ci ildə ilk ulduzlararası ekspedisiya başladı.
  
  ÇAR II NİKOLAS PREZİDENT PUTİNİN BƏXTİDİR
  Məşhur yazıçı və şair Oleq Rıbaçenko hiss edirdi ki, dünyada nəsə yanlışdır. Bəşəriyyət, olduğu kimi, parçalanmış vəziyyətdə qalır. Yer planetində ölkələrin sayı getdikcə artır. Kimsə təsirini artırarsa, o zaman yalnız totalitar, diktator Çin. Rusiya isə Vladimir Putinin hakimiyyəti başa çatdıqdan sonra dərin böhrana düşdü. Qafqazda yenidən müharibə alovlanır, solçular, millətçilər iğtişaşlar aparır. Yenə iqtisadiyyat tənəzzüldədir, cinayətlər artır. Və Rusiya parçalanmağa başlayır.
  Fenomenal şanslara baxmayaraq, Vladimir Putin heç vaxt möhkəm, sabit siyasi sistem, sabit və sürətlə inkişaf edən iqtisadiyyat yarada bilmədi. Bir çox sosial və millətlərarası problemlər də öz həllini tapmayıb. Nadir şanslar Putinə firavan görünüşünü qoruyub saxlamağa imkan verdi. Amma o gedən kimi bütün sağalmamış abseslər bir anda açıldı.
  Bəli və nüvə müharibəsi təhlükəsi var! Dünya xaos içindədir, Rusiya genişmiqyaslı vətəndaş müharibəsinə yuvarlanır! Bu təcili olaraq düzəldilməlidir.
  Oğlan kitabda oxudu ki, sən insanların taleyini dəyişə bilərsən, onun yerini də dəyişə bilərsən! Bir güclü qaraçı var ki, bunu istənilən insanla edə bilər.
  Bəs niyə Putin və II Nikolayın bəxtini və bəxtini dəyişdirməyək?
  Üstəlik, II Nikolay Putin kimi fenomenal uğur qazansa, o zaman tarixin gedişatı dəyişəcək. Və iyirmi birinci əsrdə Romanovlar Rusiyada hökmranlıq edəcəklər. Bu o deməkdir ki, Putinə bəxt lazım deyil. Və ya heç olmasa Putinin Rusiyaya bəxti gətirdi.
  XX əsrdə isə çar Rusiyasının bəxti çox lazımdır.
  Məşhur yazıçı qaraçıya getməyə qərar verib. Xoşbəxtlikdən, onun ünvanı İnternetdə idi və onun inkişaf etmiş intuisiyası yazıçı və şairə bunun heç də şarlatan olmadığını söylədi.
  Doğrudan da qaraçı boş durmur. O, Moskvada bir malikanədə yaşayır və Sovet dövründən bəri təxmin etsə də, təxminən iyirmi yaşında görünür. Dərhal qara buruq saçlı əbədi qızı görə bilərsiniz - görkəmli biri var!
  Oleq Rıbaçenko ondan soruşdu:
  - Yaxşı bir iş gör! Vladimir Putin və II Nikolayın bəxtini dəyişdirin!
  Əbədi gənc qaraçı qızı Oleq Rıbaçenkoya baxdı və cavab verdi:
  - Yaxşı ki, eqoist deyilsən və özün üçün deyil, Rusiya ölkəsi üçün ayrılacaqsan! Zəngin enerjiyə və görünməmiş, inanılmaz, fövqəlbəşər fantaziyaya sahib olmağınız daha yaxşıdır!
  Qaraçı gözünü qırpıb sözünə davam etdi:
  Tarixi bu qədər dəyişmək mənim üçün də asan deyil! Amma dünyanın ən güclü və ən zəngin fantaziyasının sahibi sən mənə kömək edə bilərsən!
  Oleq Rıbaçenko razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Mən hər şeyə hazıram! Və istənilən istəyi yerinə yetirəcəyəm!
  Gənc qaraçı başını tərpətdi və dedi:
  - Mən səni on iki yaşında bir oğlana çevirəcəyəm və sən çox yavaş böyüyəcəksən və heç vaxt bədəncə on dörddən yuxarı olmayacaqsan. Səni əvvəlcə qul olacağın paralel dünyaya göndərəcəyəm!
  Oleq Rıbaçenko atdığına görə:
  - Mən hazıram!
  Qaraçı başını tərpətdi və davam etdi:
  - Mənə doqquz artefakt daşı almalı olacaqsınız: qara, ağ, qırmızı, narıncı, sarı, yaşıl, mavi, mavi, bənövşəyi. Bundan əlavə, onuncu artefakt - Koshchei'nin tacı!
  Çətindir, amma sən döyüşçü oğlanın əbədi gənc, sürətli, güclü, dözümlü bədəninə sahib olacaqsan. Üstəlik, görkəmli intellekt və fenomenal təxəyyül hədiyyəsi. Gec və ya tez artefaktları toplayacaq və dünyanıza qayıdacaqsınız. Və əbədi olaraq on dörd yaşında fenomenal güclü və sürətli bir oğlanın bədənində olacaqsınız və sizi öldürmək mümkün olmayacaq. Yəni, siz də mükafat olaraq ölümsüzlük alacaqsınız!
  Oleq Rıbaçenko razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Bu barədə yalnız xəyal edə bilərsiniz!
  Əbədi Gənc Cadugər qeyd etdi:
  - Amma on artefakt mənimdir, ancaq mənimdir! Mənə elə bir güc verəcəklər ki, sən ölməzliyə daha çox layiq olacaqsan! Bu arada səni yatdıracağam, sən isə onsuz da daş karxanalarında nökər oyanacaqsan. Və sonra ixtiranız sizə bundan necə çıxacağınızı söyləyəcək!
  Siz köçəndə mən prezident Putinin və çar II Nikolayın taleyini, bəxtini və bəxtini dəyişə bilərəm. Sən mənim üçün müxtəlif dünyalardan əsərlər toplayacaqsan və bu arada XX əsrin əvvəllərindən Rusiyanın tarixi başqa cür gedəcək. Yəni, siz artefakt toplamasanız belə - doqquz daş və Koşchey tacı, yenə də Rusiya çarı II Nikolaya uğurlar, taleyi və Rusiya prezidenti Vladimir Vladimiroviç Putinin bəxti gətirəcək!
  Oleq Rıbaçenko geniş gülümsədi və cavab verdi:
  -Bu yaxşıdır! Yeni dünyada mən sakit olacağam ki, nəhayət hekayə yaxşılığa doğru dəyişdi! Və Rusiya bütün dünyada nizam-intizam yarada biləcək və hegemon ölkəyə çevriləcək! Və mütləq hegemon!
  Əbədi gənc qaraçı əmr etdi:
  - Divana qalx!
  Oleq Rıbaçenko uzandı.
  Sehrbaz qız mırıldandı:
  - İndi yat! Başqa bir dünyada oyanacaqsan.
  Oleq Rıbaçenkonun gözləri yumuldu və o, az qala dərhal yuxuya getdi.
  Qaraçı isə çekmecelərdən əvvəlcədən saxladığı inqrediyentləri çıxarıb iksir hazırlamağa başladı. O, sehr üçün əvvəlcədən hazırlanmış qazanın altındakı qazı yandırdı. Və o, sehrlər edərək, ora əşyalar atmağa başladı. Eyni zamanda, əbədi qız cibindən bir göyərtə kart çıxarıb oxudu:
  - Oh, taleyi, taleyi Nikolaya kömək etdi! Putindən uğurlar, çar Romanovun yanına gəl!
  Qoy Romanov qalib olsun
  Çingiz xan kimi qaydalar...
  Qoy şansla döyün
  Putin hədiyyə oğurlayır!
  
  Rusiya üçün daha yaxşıdır
  Böyük Çar Nikolay...
  Çingiz xan sərinləşəcək
  Necə Vladimir Putin olmaq olar!
  Qazan qaynadı, iksir içində köpürdü. Qaraçı kartların tərtibatını düzəltdi, tilsim etdi və göyərtəni qaynayan dumanın içinə atdı... Çox parlaq bir parıltı, sanki min bir foto blitzindən yandı. Yatan Oleq Rıbaçenko yoxa çıxdı ... Və sonra işıqlandı, qazan yox oldu.
  Böyük sehrbazın sehr etdiyi geniş salonda boş və sakit oldu!
  Əbədi Gənc Cadugər dedi:
  - Yaxşı! Mən tarixin gedişatını dəyişdim və bu gözəldir! Və əgər bu idealist qismət olsa və o, artefakt toplasa, o zaman mən o qədər güclü olacağam ki, Şeytanın özü mənə həsəd aparacaq!
  Və qaraçı sehrbaz zümrüd gözlərini parıldatdı!
  Və bir möcüzə baş verdi!
  II Nikolayı həqiqətən nə gözləyirdi ... Həqiqətən də çox şey dəyişdi. Tacqoyma zamanı qanlı dava olmayıb. Və Çinə genişlənmə uğurlu oldu. Yaponiya ilə müharibə, təbii ki, baş verdi. Bu, ümumiyyətlə, tarixən qaçılmaz idi. Aydındır ki, samurayların qarşısında canavarı tərksilah etmək və məhv etmək lazım idi. Və bundan getməyə heç bir yer yoxdur. Sərhədinizdə təhlükə buraxa bilməzsiniz.
  Müharibəyə ilk Yaponiya başladı, lakin onun rus gəmilərinə hücum cəhdi uğursuz oldu. Ruslar əhəmiyyətli zərər görmədilər və Doğan Günəş ölkəsinin onlarla esminesi batdı.
  "Varyaq" da mühasirədən qaça bilib. Hansı ki, böyük uğur qazandı. Bəli və admiral Makarov tezliklə dənizə gəldi və yaponları məhv edək. Və general Kuropatkin quruda samurayları məğlub etdi və bütün Koreya yarımadasını tamamilə işğal etdi.
  Və beləliklə, hətta çar II Nikolay belə bir qərar verdi: Yaponiyadan həmişəlik təhlükəsiz olmalısınız! Amma kimi? Bəli, qoşun çıxarmaq və vilayət kimi tamamilə Rusiyaya birləşdirmək.
  Beləliklə, dənizdə həlledici döyüş baş verdi, burada Yapon donanması nəhayət Admiral Makarov tərəfindən başa çatdı.
  Döyüşdə dörd qız da iştirak etdi! Ayaqyalın və bikinidə!
  Nataşa, Zoya, Aurora, Svetlana. Qılınclarını yelləyərək samurayların ən böyük gəmisinə minən dörd gözəl.
  Nataşa yaponları kəsib qışqırır:
  - Sizi dar gözlərlə ləkələyəcəklər!
  Zoya başqa bir samurayı kəsdi və dedi:
  - Sənin də sapfir gözlərin var!
  Nataşa dəyirmanı işlətdikdən sonra təsdiqlədi:
  - Əlbəttə bəli! Əlbəttə bəli!
  Və sonra Aurora onu götürdü və çılpaq dabanını çənəsində yaponlara doğru hərəkət etdirdi. O, onun çənəsini sındırdı və qışqırdı:
  - Vətən üçün Ura!
  Svetlana götürdü, samurayın başını kəsdi və qışqırdı:
  - Çar II Nikolay üçün!
  Təbii ki, çox şey şansdan asılıdır. Xüsusilə, admiral Makarov sağ qaldı. Və o, ikinci Uşakov oldu. Nə yaxşı əmr edir. Özü mobil kreyserdə olduğu üçün hər yerdə addımlayır. Yeri gəlmişkən, silahda böyük üstünlüyü olmayan yaponlar hissə-hissə və taktiki cəhətdən döyülür.
  Bir komandirin və ya dəniz komandirinin sənəti kiçik bir say üstünlüyünü götürür.
  Üstəlik, bu vaxta qədər yaponlar da sayca zəif idilər. Beləliklə, Makarov onları darmadağın edir. Zirehli mərmiləri olan rus gəmilərinin daha güclü olduğu yaxın döyüşləri tətbiq edir.
  Və yaponlar məğlub oldular. Qızlar başqa bir samuray gəmisini tuturlar. Və onun üzərində çar imperiyasının bayrağı dalğalanır!
  Yaponlar nədir? Uğurlarınız çox deyil? II Nikolay Vladimir Putinin bəxti gətirdi və hər şey onun üçün çox yaxşı keçdi!
  Bəs qızlar? Dörd bikinili gözəllər, adətən bu dünyaya əhəmiyyət verməsələr də, kral üçün döyüşməyə qərar verən Rodnovery cadugərləridir.
  Amma bu halda rus xalqına kömək etmək lazımdır. Bu da Putinin bəxti ilə bağlıdır. Eyni dörd cadugər qız olmasaydı, heç vaxt Krımı gülləsiz tutmazdı. Möcüzə yaratmağa kömək etdilər. Amma Krımı qardaş xalqın əlindən almaq Rusiyaya lazım idimi, başqa sualdır. Ancaq Çini Rusiya imperiyasına birləşdirmək əla ideyadır! Təsəvvür edin, rus çarının nə qədər subyekti olacaq - bəli, bütün dünyanı əzmək olar!
  Bir sözlə, qızlar burada vaxt itirmirlər. Və artıq yeni bir döyüş gəmisinə hücum edilir.
  Və onu yenidən tuturlar. Gözəllərin əlindəki qılınclar isə sadəcə çırpınır, hətta o qədər də itidir. Və bir çox Yapon qarışıqdır.
  Dənizdəki döyüş Yapon eskadrilyasının son batması və Admiral Toqonun tutulması ilə başa çatdı.
  Və eniş başladı. Buxar gəmiləri və nəqliyyat vasitələri çatışmırdı. Uzun qayıqlardan istifadə olunurdu və onlar kreyserlərdə və döyüş gəmilərində daşınırdı və bir çox başqa işlər görürdülər. Padşah eniş zamanı ticarət donanmasından istifadə etməyi əmr etdi.
  Rus qoşunları onları körpübaşından atmağa çalışan samurayların hücumuna qalib gəldi. Lakin çar ordusu cəsarətlə müqavimət göstərdi. Və kütləvi hücum ağır itkilərlə dəf edildi.
  Hücum zamanı cadugər qızlar qılıncla doğrayaraq düşmənə yalın ayaqları ilə qumbara atırdılar.
  Şübhəsiz ki, onlar ən təhlükəli yerlərdədirlər. Və pulemyotlar necə atəş açmağa başladı. Hər güllə hədəfdədir.
  Nataşa atəş açdı, çılpaq ayaq barmaqları ilə qumbara atdı və qışqırdı:
  - Xeyr, mən daha soyuqqanlıyam!
  Pulemyotla döyəcləyən Zoya çılpaq ayaq barmaqları ilə ölüm hədiyyəsini atdı və cızıltı ilə dedi:
  - Çar II Nikolay üçün!
  Aurora, pulemyotlardan atəş açmağa davam edir və sıçrayaraq ayağa qalxır:
  - Böyük Rusiya üçün!
  Düşməni döyməyə davam edən Svetlana aqressiv şəkildə dişlərini açaraq, çılpaq dabanı ilə qumbara atdı:
  - Kral imperiyası üçün!
  Döyüşçülər döyməkdə və döyməkdə davam edirdilər. Onlarda belə bir enerji partlayışı var. Özlərini güllələyib irəliləyən samurayları əzirlər.
  Onun öldürdüyü yaponlar artıq minlərlədir, on minlərlədir.
  Və qırıq samuraylar qaçır ... Qızlar onlara qarşı çox öldürücüdür.
  Ruslar isə süngü ilə samurayları parçaladılar ...
  Fırtına dəf etdi. Və yeni rus qoşunları sahilə enir. Platforma genişlənir. Bəli, pis deyil, əlbəttə ki, çar imperiyası üçün. Bir-birinin ardınca qələbələr. Admiral Makarov da silahlardan kömək edəcək. Yaponları süpürmək.
  İndi isə rus qoşunları artıq Yaponiya üzərindən hərəkət edir. Və onların uçqunu dayandırmaq mümkün deyil. Düşməni parçalayır, süngü ilə vururlar.
  Nataşa samuraylara hücum edərək onları qılıncla doğrayaraq oxuyur:
  - Ağ canavarlar bir yerə yığılır! Yalnız bundan sonra ailə sağ qalacaq!
  Və çılpaq barmaqları ilə necə qumbara atır!
  Zoya qəzəbli aqressiya ilə birlikdə oxuyur. Həm də yalın ayaq atmaq, unikal, ölümcül bir şey:
  Zəiflər məhv olur, öldürülürlər! Müqəddəs əti qorumaq!
  Avqustina düşmənə atəş açıb, qılıncla vurur, çılpaq barmaqları ilə qumbara ayaqları atır, qışqırır:
  - Yamyaşıl meşədə müharibə gedir, hər yerdən təhlükələr gəlir!
  Svetlana, yalın ayaqları ilə atəş açıb ölüm hədiyyələri atır, onu götürüb qışqırdı:
  - Amma biz həmişə düşmənə qalib gəlirik! Ağ canavarlar qəhrəmanları salamlayır!
  Və xorda olan qızlar düşməni məhv edərək, yalın ayaqları ilə ölümcül ataraq oxuyurlar:
  - Müqəddəs müharibə! Qələbəmiz olacaq! İmperator bayrağı irəli! Düşmüş qəhrəmana həmd olsun!
  Və yenə qızlar güllə atıb qulaq asaraq ulama oxuyurlar:
  - Heç kim bizə mane olmayacaq! Bizi heç kim məğlub etməyəcək! Ağ canavar düşməni darmadağın edir! Ağ canavarlar - qəhrəmanlara salam!
  Qızlar gedib qaçırlar... Rus ordusu isə Tokioya doğru irəliləyir. Yaponlar isə özləri üçün həlak olur və onlar biçilir. Rus ordusu hərəkət edir. Və bir-birinin ardınca qələbələr.
  Çar Nikolay həqiqətən də şanslı bir bilet çıxardı. İndi rus qoşunları Yaponiya paytaxtına basqın etməyə başlayır. Və hər şey çox gözəldir.
  Buradakı qızlar təbii ki, hamıdan öndədirlər və onların təzyiqləri, istismarları yüksəklikdədir.
  Xüsusilə yalın ayaqla qumbara atanda. Bu, ümumiyyətlə, samuraylar arasında şoka və qorxuya səbəb olur.
  Və burada onlar Yaponiya paytaxtının divarına dırmaşırlar. İnsanları və atları kələm halına salırlar. Rəqibləri parça-parça etdi. Qızlar qışqırıq və gülüşlə gəlir! Və çılpaq dabanlarla çənələrə döyüləcəklər. Yaponlar başıaşağı uçurlar. Və onların payına düş.
  Döyüşçülər isə qılınclarını daha da güclü yelləyirlər.
  Samuraylar isə məğlubiyyətdən sonra məğlub olurlar. Burada rus qoşunları Tokionu ələ keçirdilər.
  Mikado qorxudan qaçır, amma heç yerdə gizlənə bilmir. İndi də qızlar onu əsir götürüb bağlayırlar!
  Möhtəşəm qələbə! Yapon imperatoru II Nikolayın xeyrinə taxtdan imtinanı imzalayır. Rus çarının titulu xeyli uzadılır. Koreya, Monqolustan, Mançuriya, Kuril adaları, Tayvan və Yaponiyanın özü Rusiyanın əyalətlərinə çevrilir. Baxmayaraq ki, Yaponiya kiçik, məhdud muxtariyyətə malikdir. Amma onun imperatoru rusdur, avtokratik çardır!
  II Nikolay heç nə ilə məhdudlaşdırılmayan mütləq monarx olaraq qalır. O, avtokratik çardır!
  İndi də Yaponiya imperatoru, Jeltorossiya, Boqdıxan, Xan, Kaqan və sairə, s.
  Bəli, daha çox şans. Uğurlara diqqət yetirin, Putin nə qədər qazanmağa icazə verdi! İyirmi birinci əsr, təəssüf ki, ələ keçirmək üçün çox uyğun deyil!
  Bəs Putinin düşməni Makkeynin beyin xərçəngindən ölməsinin Rusiyaya nə faydası var? Şans, əlbəttə ki, böyükdür, bunu qəsdən təsəvvür belə edə bilməzsiniz - düşməninizin belə pis və xoşagəlməz bir ölümlə ölməsi üçün!
  Ancaq Rusiya üçün gəlir konkret sıfırdır.
  Lakin II Nikolay üçün Putinin bu cür bəxti və bəxti böyük ərazi alışlarına çevrildi. Amma əslində bəxt Putinə niyə hədiyyələr verməlidir. Yaxşı, Sobçakın bu qədər vaxtında ölməsindən və ona konstitusiya məhkəməsinin rəhbəri vəzifəsini verməli olmadığından, Rusiya nə qədər yaxşıdır?
  Bütün Rusiyanın çarı II Nikolay da görkəmli şəxsiyyətdir. Təbii ki, belə böyük qələbədən sonra onun qüdrəti və nüfuzu daha da gücləndi. Bu o deməkdir ki, bəzi islahatlar aparıla bilər. Xüsusilə pravoslavlıqda! İslamda olduğu kimi zadəganların dörd arvad almasına icazə verin. Həm də istismar və sədaqətli xidmət üçün mükafat olaraq əsgərlərə ikinci arvad hüququ verin.
  Yaxşı islahat! İmperiyada qeyri-yəhudilərin və yadellilərin sayı artdığı üçün rusların da sayı artırılmalıdır. Və bunu necə etmək olar? Başqa millətlərin qadınlarının hesabına. Axı rus üç çinli qadınla evlənsə, o zaman onlardan uşaqları olacaq və bu uşaqlar milliyyətcə kim olacaq?
  Əlbəttə ki, ata haqqında rus! Və əladır! Mütərəqqi təfəkkürə malik olan II Nikolay zahirən ruhundan daha dindar idi. Və təbii ki, dini dövlətin xidmətinə qoyun, əksinə deyil!
  Beləliklə, II Nikolay elitadakı nüfuzunu gücləndirdi. Kişilərin çoxdan istədiyi budur. Və ucqarların ruslaşdırılmasını sürətləndirdi.
  Yaxşı, kahinlər də buna etiraz etmədilər. Üstəlik, iyirminci əsrdə iman zəifləyib. Din isə padşaha xidmət edirdi, əslində Allaha inanmırdı!
  Hərbi qələbələr isə Nikolayı xalq arasında məşhurlaşdırdı və avtoritarizmə öyrəşmişlər çox dəyişiklik istəmirdilər. Ruslar başqa güc tanımırdılar!
  Və iqtisadiyyat yüksəlir, maaşlar artır. Hər il on faiz artır. Həqiqətən, niyə dəyişmək?
  1913-cü ildə Romanovların yüzilliyində çar Nikolay bir daha iş gününü 10,5 saata, şənbə və bayramqabağı günlərdə isə hətta 8 saata endirdi. Həftə sonları və bayramların sayı da artıb. Bu, istirahət günü və Yaponiyanın təslim olma tarixi kimi qeyd olunmağa başladı. Və kralın ad günü, kraliçanın ad günü və tacqoyma günü.
  Taxt varisinin hemofiliya xəstəsi olduğu üzə çıxandan sonra çar Nikolay ikinci arvadını aldı. Beləliklə, taxt-taca varislik məsələsi həll olundu.
  Amma qarşıdan böyük müharibə gedirdi. Almaniya dünyanı yenidən bölüşdürmək arzusunda idi. Bununla belə, çar Rusiyası müharibəyə hazır idi.
  1910-cu ildə ruslar Pekini ilhaq edərək imperiyanı genişləndirdilər. İngiltərə Almaniyaya qarşı ittifaq müqabilində bununla razılaşdı.
  Çar ordusu ən böyük və güclü idi. Onun sülh dövründəki gücü üç milyon min alaya çatırdı. Sülh dövründə Almaniyanın cəmi altı yüz min var idi. Üstəlik Avstriya-Macarıstan, lakin onun qoşunları döyüşə hazır deyil!
  Lakin almanlar hələ də Fransa və İngiltərə ilə döyüşməyi planlaşdırırlar. Və onlar iki cəbhəni hardan çəkə bilərlər?
  Ruslar dünyada seriya istehsalı olan ilk Luna-2 yüngül tanklarına sahibdirlər. Və dörd mühərrikli bombardmançı "İlya Muromets" və "Alexander" pulemyotlu qırıcılar və daha çox. Və əlbəttə ki, güclü bir donanma.
  Almaniyanın bərabər qüvvəsi yoxdur.
  Almanlar hələ də Parisdən yan keçərək Belçikaya hücum etmək qərarına gəldilər. Onlar üçün ümumiyyətlə heç nə yox idi.
  Ancaq müharibə hələ də başladı. Almaniya ölümcül addımını atdı. Və onun qoşunları Belçikaya köçdü. Yalnız burada qüvvələr qeyri-bərabərdir. Prussiya və Avstriya-Macarıstandakı rus qoşunları artıq hərəkətdədir. 40 kilometr sürətə malik Luna-2 tankı isə artıq böyük bir qüvvədir.
  Üstəlik, fikirləşin, çar Nikolayın bəxti ondadır ki, müharibə başladı. Çar özü də Almaniyaya hücum etməzdi. Beləliklə, rusların tərəfində qüvvələr, tanklar, artilleriya üstünlüyü, kəmiyyət və keyfiyyət baxımından ən yaxşı aviasiya böyük, böyük üstünlük var. Və daha güclü iqtisadiyyat, çünki inqilabın yaratdığı tənəzzül və müharibədəki məğlubiyyətin qarşısı alındı. Beləliklə, hər zaman yüksəliş və uğurdan sonra uğur.
  Aydındır ki, almanlar hücuma məruz qalmışdılar. Sonra özləri əsas qüvvələrlə Fransa və İngiltərəyə qarşı çıxdılar. Və onlar haradadır!
  İtaliyanı götür və Avstriya-Macarıstana müharibə elan et! Yeganə müsbət cəhəti Türkiyənin Rusiyaya qarşı müharibəyə girməsidir. Ancaq bu, kral üçün daha yaxşıdır, nəhayət, Konstantinopol və boğazları özünüz üçün götürə bilərsiniz! Belə ki...
  Həm də dörd cadugər, əbədi gənc doğma möminlər Nataşa, Zoya, Aurora, Svetlana döyüşdə! Və onlar artıq dağılırlar! Deməli, həm almanları, həm də türkləri vuracaqlar!
  Yazıçı və şair Oleq Rıbaçenko yuxudan oyanıb. Həmişə gənc cadugər-sehrbaz öz vədini yerinə yetirdi, II Nikolaya Vladimir Putinin bəxti gətirdi və indi Oleq Rıbaçenko da ona əməl etməlidir. Oyanış asan deyildi. Uşağın bədəninə sərt qamçı dəyib. Oğlan ayağa qalxdı. Bəli, Oleq Rıbaçenko indi qolları və ayaqları ilə zəncirlənmiş əzələli oğlandır. Qaraya qədər qaralmış, quru və sivri bədən, relyef əzələləri görmək olar. Həqiqətən güclü və dözümlü bir qul, güclü dəri ilə, artıq o qədər sərtləşmişdir ki, nəzarətçi onu kəsə bilməz. Gənc qulların tamamilə çılpaq və yorğansız yatdığı çınqıldan qalxaraq səhər yeməyi yemək üçün digər oğlanlarla birlikdə qaçırsınız. Düzdür, bura istidir, iqlim Misir kimidir. Və oğlan tamamilə çılpaqdır, yalnız zəncirlər. Bununla belə, onlar kifayət qədər uzundur və praktik olaraq gəzintiyə, eləcə də işləməyə mane olmurlar. Ancaq bunlarda böyük bir addım ata bilməzsən.
  Yeməkdən əvvəl əllərinizi su ilə yuyun. Rasyon alırsınız: yellənən düyü və çürük balıq parçaları. Bununla belə, ac qul oğlana bu, ləzzət kimi görünür. Sonra mədənə gedirsən. Səhər hələ günəş çıxmayıb və olduqca xoşdur.
  Oğlanın yalın ayaqları qaba, keratinləşib ki, iti daşlar heç ağrımır, hətta xoş qıdıqlayır.
  On altı yaşdan kiçik uşaqların işlədiyi karxanalar. Əlbəttə ki, onların kiçik avtomobilləri və alətləri var. Amma böyüklər kimi on beş, on altı saat işləməlisən.
  O, iy verir, ona görə də ehtiyac üzdə rahatlaşır. İş sadədir, daşları çubuqlarla kəsmək, sonra onları səbətlərdə və ya xərəkdə aparmaq. Bəzən arabanı da itələmək lazımdır. Adətən oğlanlar onu iki-üçlük itələyirlər. Amma Oleq Rıbaçenkonu tək qoyurlar, ona görə də çox güclüdür. Onun da əlində böyüklər kimi çubuq var. Onun hamıdan çox işi var.
  Düzdür, getdikcə daha çox verirlər. Gündə iki deyil, üç dəfə.
  Bədənində Oleq Rıbaçenkonun köçdüyü qul oğlan bir ildən çoxdur ki, buradadır. İtaətkar, çalışqan, bütün hərəkətlər avtomatizmə çevrildi. Həqiqətən lənətləmək güclü, dözümlü və praktiki olaraq yorğunluğu bilmir. Ancaq eyni zamanda, oğlan demək olar ki, böyümür və indi bu yaş üçün orta boy ilə on ikidən çox görünmür.
  Ancaq digər tərəfdən, güc ... Bir neçə böyüklər üçün. Gənc qəhrəman. Hansı ki, görünür, heç vaxt yetkin olmayacaq və saqqal saxlamayacaq.
  Və Allaha şükür! Oleq Rıbaçenko yazıçı və şair kimi təraş etməyi sevmirdi. Özün üçün işləyirsən və daşları qırırsan, yıxırsan. Və səbətə. Sonra onu arabaya aparırsan. Onu itələmək çətindir və uşaqlar bunu növbə ilə edirlər.
  Buradakı oğlanlar, demək olar ki, qara rəngdədirlər, lakin xüsusiyyətlər ya Avropa, ya hind, ya da ərəbdir. Üstəlik, daha çox Avropalılar var.
  Oleq onlara baxır. Qullara danışmağa icazə verilmir, qamçı ilə döyürlər.
  Oleq Rıbaçenko da hələlik susur. Və oxuyur. Burada kişi nəzarətçilərdən başqa qadınlar da var. Onlar da qəddardırlar, qamçı ilə döyürlər.
  Və bütün oğlanların Oleq kimi güclü dəriləri yoxdur. Çoxları partlayır və qanaxır. Mühafizəçilər isə ölümcül döyə bilərlər. İş çox ağırdır və oğlanlar, xüsusən də günəş çıxanda çox tərləməyə başlayırlar.
  Və burada günəş bir deyil, ikidir. Və gün çox uzundur. Və çox iş. Oğlanların yatmağa və dincəlməyə vaxtı yoxdur. Onlar üçün bu, böyük bir ağrıdır.
  Oleq Rıbaçenko özü üçün işləyirdi, mexaniki doğranır və yüklənir. Özümü qarışdırdım...
  Və o, II Nikolayın Rusiya prezidenti Vladimir Putinin sərvətini qazanmasından sonra baş verənlərin şəklini təsəvvür etdi.
  Nataşa, Zoya, Avrora və Svetlana Przemisldə avstriyalılara hücum edir. Rus qoşunları dərhal Lvovu aldı. Və ən güclü qalaya hücum edin.
  Bikinili ayaqyalın qızlar şəhərin küçələrində tələsirlər.
  Onlar avstriyalıları kəsib yalın ayaqları ilə kiçik disklər atırlar.
  Eyni zamanda qızlar oxuyur:
  - Çar Nikolay bizim məsihimizdir,
  Qüdrətli Rusiyanın nəhəng hökmdarı...
  Bütün dünya titrəyir - hara gedəcək -
  İrəli mahnı ilə Nikolay üçün!
  Nataşa avstriyalıları kəsir və çılpaq barmaqları ilə qumbara atır və oxuyur:
  - Rus üçün!
  Zoya da düşmənləri əzərək, sədaqətlə oxuyur:
  - Kral imperiyası üçün!
  Və onun yalın ayağının atdığı qumbara uçur! Bu qatil qızdır. Çənəni əzib dənizi içə bilər!
  Aurora da çılpaq barmaqları ilə bir disk atacaq, avstriyalıları səpələyəcək və qışqıracaq:
  - Rusiyanın böyüklüyü üçün!
  Və o, çox iti dişlərini göstərəcək! Dişlər kimi parıldayır.
  Svetlana da təslim olmağı unutmur və qışqırır:
  - Müqəddəs və Yenilməz II Nikolayın Rusu!
  Qız böyük həyəcan nümayiş etdirir. Və yalın ayaqları ilə hər şeyi atır və hədiyyələr atır!
  Nataşa, çılpaq ayaqları ilə atəş açır, kəsir və ölümcül şeylər atır, çığırır:
  - Rus dilimi sevirəm! Rus dilimi sevirəm! Və hamınızı kəsəcəyəm!
  Zoya da çılpaq barmaqları ilə partlayıcı bir şey atır və ulayır:
  - Böyük Nikolay Çar! Dağlar, dənizlər onun olsun!
  Vəhşi, qəzəbli qəzəblə qışqıran və çılpaq barmaqları ilə hədiyyələr atan Aurora ulayır:
  - Heç kim bizə mane olmayacaq! Bizi heç kim məğlub etməyəcək! Cəsarətli qızlar yalın ayaqları, yalın dabanları ilə düşmənləri əzirlər!
  Və yenə qızlar vəhşi təzyiqdədirlər. Onlar Przemysl-i hərəkətdə ələ keçirir və mahnı oxuyur, yolda bəstələyirlər;
  Müqəddəs Rusımız izzətlənir,
  Çoxlu gələcək qələbələri var...
  Ayaqyalın qaçan qız
  Və o, dünyada daha gözəl deyil!
  
  Biz Rodnoverləri döyürük,
  Həmişə ayaqyalın olan cadugərlər...
  Qızlar oğlanları çox sevir
  Onun qəzəbli gözəlliyindən!
  
  Biz heç vaxt təslim olmayacağıq
  Düşmənlərimizə boyun əyməyək...
  Ayağımız yalın olsa da,
  Çox göyərmə olacaq!
  
  Qızlar qaçmağı sevirlər
  Soyuqda ayaqyalın...
  Biz həqiqətən canavarıq
  Biz yumruq ata bilərik!
  
  Bizi dayandıra bilməz
  Fritz nəhəng dəstəsi...
  Biz isə ayaqqabı geyinmirik
  Şeytan bizdən qorxur!
  
  Qızlar Ailənin Tanrısına xidmət edir,
  Hansı ki, əladır...
  Biz şöhrət və azadlıq tərəfdarıyıq,
  Alçaq bir döyülmə Kayzer olacaq!
  
  Hamıdan gözəl olan Rusiya üçün
  Döyüşçülər ayağa qalxır...
  Yağlı sıyıq yedik
  Əzilməz döyüşçülər!
  
  Heç kim bizə mane olmayacaq
  Qızların gücü nəhəngdir...
  Və o, göz yaşı tökməyəcək
  Çünki biz istedadlıyıq!
  
  Heç bir qız əyilə bilməz,
  Onlar həmişə güclüdürlər ...
  Vətən uğrunda şiddətlə döyüşürlər,
  Xəyal gerçəkləşsin!
  
  Kainatda xoşbəxtlik olacaq
  Günəş yerin üstündə olacaq...
  Ölməz müdrikliyi ilə,
  Kayzer süngüsü!
  
  Günəş həmişə insanlara işıq saçır
  Ən geniş ölkə üzərində,
  Xoşbəxtlikdə böyüklər və uşaqlar,
  Və hər döyüşçü bir qəhrəmandır!
  
  Çox xoşbəxtlik yoxdur
  Şanslı olmaq üçün bizə inanın...
  Pis havanı dağıtsın -
  Düşmənlərə ayıb olsun!
  
  Bizim mehriban Allahımız çox ucadır,
  Ondan gözəl heç nə yoxdur...
  Biz ruhla yüksələcəyik
  kinli bütün qusdu!
  
  Düşmənləri məğlub edin, inanıram
  Bely, Rus Tanrısı bizimlədir ...
  Sevinc təşəbbüsü olacaq
  Pisliyi astanada qoyma!
  
  Bir sözlə, İsa,
  Həmişə sadiq olaq...
  O, rus tanrısıdır, qulaq asın
  Onun Yəhudi Şeytanı olduğuna dair yalan danışır!
  
  Xeyr, Uca Allah,
  Biz Ən Müqəddəs Əsas Çubuq ...
  O, nə qədər etibarlı bir damdır,
  Və onun oğlu-Allah Svarog!
  
  Qısacası Rusiya üçün
  Ölmək ayıb deyil...
  Qızlar isə hamıdan gözəldir
  Ayı kimi qadının gücü ilə!
  
  
  PLANLAR DƏYİŞMİŞDİR
  Hitler sadəcə olaraq OKW planını dəyişmədi və Stalinqrada hücum həm şimaldan, həm də cənubdan A və B Ordu Qrupları tərəfindən həyata keçirildi. Hücum isə Mainstein-ə həvalə edildi . Nəticədə Stalinqrad on gün ərzində hər tərəfdən hücuma məruz qaldı. Və sovet qoşunları tamamilə mühasirəyə alındı. Bundan sonra Wehrmacht Volqa sahilləri ilə Xəzər dənizinə doğru hərəkət etdi. Qırmızı Ordu necə cavab verdi? Mərkəzdəki hücum çox da uğurlu alınmadı.
  Üstəlik, Yaponiya da Miduey döyüşündə qalib gəldi, baxmayaraq ki, ikinci cəbhəni açmadı, lakin Havay adalarını ələ keçirdi. Və eyni zamanda, samurayların quru hissələri Hindistana köçdü. Bu müstəmləkəni saxlamaq üçün İngiltərə Məşəl əməliyyatından imtina edərək qoşunlarının bir hissəsini Misirdən çıxarmalı oldu.
  Şərq cəbhəsində təşəbbüs almanların əlində idi. Stalinqradın sürətlə ələ keçirilməsi cənub cinahını çökdürdü. Fritz Xəzər dənizinə sürüşərək Qafqazı qurudan kəsdi. Sonra Türkiyə müharibəyə girdi. Onun ordusu çox güclü olmasa da, kifayət qədər çoxdur və cəsarətlə döyüşməyə qadirdir.
  Artıq ilk günlərdə türklər Batumu tutdular və İrəvanı mühasirəyə aldılar. Bəli, onların nailiyyətləri layiqincədir, çünki Qırmızı Ordu Alman cəbhəsi tərəfindən sıxışdırılır.
  Qeyd edək ki, faşistlər sovet qoşunlarının döyüşə birbaşa eşelonlardan daxil olmasından istifadə edərək onları hissə-hissə döyürdülər. Bu, təbii ki, müharibənin gedişinə mənfi təsir göstərdi.
  Stalin də əsəbi və isterik idi - o, nəyin bahasına olursa olsun Qafqazı saxlamağı tələb edirdi.
  Bir sözlə, Stalinqradın qəhrəmancasına müdafiəsi nəticə vermədi və hər şey dağıldı. Və hətta Uzaq Şərqdə yapon bölmələrinin olmaması da kömək etmədi.
  Almanlar Xəzər dənizinin sahilləri ilə Dağıstana doğru hərəkət etdilər. Onlara toz yığmağı dayandırın - lakin qüvvələr qeyri-bərabərdir, üstəlik, Qırmızı Ordu təchizatla bağlı böyük çətinliklərlə üzləşdi. Və sallandı. Və Fritz aktiv şəkildə bombaladı.
  ABŞ Yaponiyanın qələbələri ilə diqqəti yayındıran Üçüncü Reyxə demək olar ki, toxunmadı. İngiltərə bir qədər zəiflədi, həm də zirvəyə qalxmadı! İndi almanların çoxlu təyyarələri var idi və həqiqətən də basa bilirdilər.
  Stalin isə ən pis keyfiyyətlərini nümayiş etdirdi və tez-tez qışqırdı, amma ən yaxşı qərarlar vermədi.
  Beləliklə, Qafqazın itkisi qaçılmaz oldu.
  Artıq Azərbaycanla sərhəddə döyüş gedir.
  Sovet qızları çıxılmaz mübarizə aparırlar. Budur gözəllər çarəsizcə mübarizə aparır.
  Və onlar təslim olmurlar və təslim olmurlar. Və arxaları boyunca sürünürlər.
  Nataşa, Zoya, Avqustin və Svetlana bir alman generalını arxadan sürüklədilər. Bu əladır. Qızlar onu dizlərinin üstünə qoyub, yalın ayaqlarını öpməyə məcbur ediblər. Onları böyük həvəslə döydü! Və qızların dabanlarını yaladı.
  Ümumiyyətlə döyüşçülər çox seksual və cazibədardırlar. Sonra Fritzlə mübarizə apardılar.
  Nataşa bir partlayışla qırıldı, nasistləri kəsdi. O, çılpaq ayağı ilə qumbara atdı və cıvıldadı:
  - Böyük şöhrət üçün!
  Zoya da atəş açıb xırıltı ilə dedi:
  - Vətən və Stalin üçün!
  Onu götürdü və çılpaq barmaqları ilə qumbara atdı. Nasistləri səpələdi və qışqırdı:
  - SSRİ üçün!
  Qızlar çox gözəl və heyrətamizdir.
  Avqustina da yalın ayağı ilə qumbara atdı və dişlərini göstərdi, götürdü və fısıldadı:
  - Çox döyüşürəm! Terminator kimi!
  Və Svetlana da çılpaq barmaqları ilə belə bir qatil və dağıdıcı bir şey işə salacaq. Və yenidən oxuyun:
  - Bizim dostluğumuz monolitdir və bunun mənası budur!
  Dörd, bəli, belə döyüşürlər - bunlar qızlardır! Gülməli gözəllər və cavab olaraq uzun dillərini göstərirlər.
  Ən yüksək dərəcəli döyüşçülər. Və necə döyürlər və necə qışqırırlar.
  Almanları preslə giləmeyvə kimi əzirlər.
  Nataşa atəş etdi, yalın ayağı ilə qumbara atdı və oxudu:
  - Biz işığın və qırmızı bayrağın döyüşçüləriyik!
  Zoya da çılpaq barmaqları ilə qatili işə salıb qışqırdı:
  - Və biz Lenin uğrunda vuruşacağıq!
  Sonra Avqustin dişlərini açaraq kəsdi:
  - Böyük sevinc adına!
  Sonra Svetlana da atəş etdi və çılpaq ayaqları ilə qumbara atdı, uğultu:
  - Bunu götürüb təhvil verəcəyik!
  Dördü fəal işləyir və çəkiliş aparır. Bəli, hələ də məhvetmə haqqında çox şey bilən qızlardır. Və onlar belə döyüşmürlər.
  Bəs əsl terminatorlar necə olmalıdır ... Yüksək uçan döyüşçülər. Və onlar məhv etmək ehtirası var.
  Nataşa yenə yalın ayağı ilə qumbara atdı və fısıldadı:
  - Mən bu dünyanı sinfi mübarizənin kəskinləşməsi kimi mükəmməl başa düşürəm!
  Zoe də çılpaq ayaq barmaqları ilə öldürücü, ət parçalayan qumbara ataraq fısıldadı.
  - Hansı evdə qırmızı bayraq olacaq!
  Sonra Avqustin növbə verdi. Nasistləri biçdi və yalın ayağı ilə qumbara atdı - fısıldadı:
  - Əla məkan, bura bizim və hamımızın torpağıdır!
  Döyüşçülər və hətta istilik yastığını da yırtmağa qadirdirlər.
  Və sonra Svetlana, sanki yalın ayağı ilə qumbara atır, partladı və qəzəblə dedi:
  - Atəş qəzəblənir və cırtdan at!
  Qızlar, əlbəttə ki, həyəcanlanacaqlar. Və yıxılırlar.
  Almanlar tərəfdən Gerd ekipajı T-4-də döyüşür. Yenə də, işə başladıqda, siz isinməyəcəksiniz və bu təzyiqi boğmayacaqsınız. Qızların gözündə belə bir cəhənnəm alovu var.
  Özlərini vururlar, qaçmağa imkan vermirlər. Və onların ağ, mirvari dişlərinə müqavimət göstərməyin.
  Döyüşçülər aqressiv və qışqırırlar:
  - Vəhşi dad! Bütün düşmənləri cəhənnəmə göndərəcəyik!
  Gerda atəş açacaq, otuz dördü vuracaq və cığırdayacaq:
  - Gələcək qələbələr!
  Şarlotta çılpaq ayaq barmaqları ilə tətiyə basır və uğuldayır:
  - Mən onu parçalayacağam!
  Magda da atəş etdi, T-26-nı parçaladı və verdi:
  - Gəl açaq.
  Və çılpaq barmaqlarını silkələdi.
  Kristina da yalın ayaqlarını pedallara basıb fısıldayacaq:
  - Bizim partiyaya ehsan!
  Qızlar əlbəttə ki, bikinidə və ayaqyalın demək olar ki, çılpaqdırlar. Və eyni zamanda son dərəcə seksual.
  Və çox mükəmməl deyil, təsirli T-4-ə hücum edirlər. Və düşmənə atəş edin. Heç bir şeydə belə qızlara təslim olmayın! Və necə gülürlər. Və necə də üzlərini burulurlar!
  Gerda yalın ayaq barmaqları ilə atəş açaraq öz-özünə qışqırır:
  - Gerda öldürməyi sevir, bu Gerd!
  Və yenidən mərmilər atır.
  Və sonra Şarlotta növbə ilə atəş açır və otuz dördü döyərək qışqırır:
  - Qarınlarını kəsəcəyəm!
  Və yalın ayaqla yenidən başlayacaq.
  Və burada Christina killer də əlavə edəcək. Həm də çılpaq barmaqların köməyi ilə.
  Və nərilti:
  - Mən aqressivliyin təcəssümüyəm!
  Və onun necə bir beli var və rahat bir mətbuat var!
  Və sonra Magda onu götürüb vlupit edəcək və nərildəyəcək:
  - Banzai!
  Və o da yalın ayaqları var, və kəsilmiş!
  Dörd alman özləri dırmaşırlar və həqiqətən qalib gəlirlər. Onun çox aqressivliyi və canlılığı var.
  Döyüşçülər özlərinə yapışır və atəş açır. Qırmızı Ordunun enişini verməyin.
  Səmada da pilotlar döyüşür və bu göstərilir. Onların ruhu ölçüyəgəlməzdir.
  Budur ən son Alman Focke-Wulf. Gertruda var. Və bu qız kişilərdən daha soyuqqanlı olduğunu göstərir. Beləliklə, faşistlər döyürlər. Onlara mərhəmət etməz. Əsl mübarizəni Gertrude başladı.
  Və Sovet Yakını yıxır və qışqırır:
  - Mənim super qızım var!
  Sonra da götürüb dil göstərəcək. Və yenə ümumi məhv olacaq. Budur qız. Həm də ayaqyalın və bikinidə. Və sonra LAGG vuruldu və yenidən qışqırdı:
  - Pilot atıcı!
  Və o, ağciyərinin üstündə güləcək. Sonra onu götürüb PE-2-ni vuracaq. Belə bir qız, ən yaxşı əhatə dairəsi və sinifi. Sonra yenidən manevr etdi və Yak-ı hava toplarından əzdi. Və çalışacaq.
  - Mən göy qurduyam!
  Və necə də dişlərini qaldırır! Və necə çıxmaq olar! Yaxşı, nənə! Bütün qadınlara, qadına!
  Amma təbii ki, nasistlər hələ də cənubda hücuma keçməyə çalışırlar.
  Orada, xüsusən də pilot Helga ME-109-da döyüşür. Və o qədər uğurla ki, fraqmentlər İngilislərdən uçur.
  Mustang qızı yıxıldı və oxudu:
  - Üstümüzdə yasəmən dumanı üzür!
  Ümumiyyətlə, ayaqyalın və bikinidə döyüşmək nə qədər yaxşıdır. Bu nə qədər praktikdir! Və çox rahat.
  Helga pilotdur. Fürer məsləhətləri dinləmək və qızların tanklara, təyyarələrə və orduya getməsinə icazə verəcək qədər ağıllı idi. Və Fritz üçün nə qədər yaxşı şeylər getdi.
  Özləri də qadın orqanizminin bu qədər təsirli olacağını gözləmirdilər. Burada Helga məşhur şəkildə təcil və hesablar qazanır.
  Ayaqları yalın qız pedallarını sıxıb uğuldayır:
  - Mən çox ləzzətliyəm - inək!
  Helqa daha iki İngilis təyyarəsini vurur və qışqırır:
  - Arxamda bir sıra Almaniya əsgərləri!
  Və bir bombardmançı vurdu! Budur qız! Bütün qızların böyük və sərin bir döyüşçüsü var. Əgər məhv olarsa, həm də heç bir mərasim və mərhəmət olmadan.
  Qızlar burada çox seksualdır!
  Rommelin qoşunları isə əlavə qüvvələrin yaxınlaşmasını gözləmədən səhranı yarıb keçir. Biz qalib olmalıyıq, buna görə də qazanmalıyıq. "Səhra Tülkü"nün əfsanəvi komandiri artıq üstün qüvvələrlə döyüşməyə öyrəşib. Onun əsgərləri də belədir. Burada, məsələn, SS-dən seçilmiş qadın döyüşçülər şirkətidir. Onlar dekabrın əvvəlində, cəbhənin çatladığı zaman köçürüldülər, almanlar geri çəkildi və İngilislər, əksinə, Tolbuku buraxaraq, Wehrmacht-ı Afrika torpaqlarından atmaqla hədələdilər.
  Sonra şeytan Führer təklif etdi: pələnglərin qadın batalyonunu köçürün. Ona görə yox ki, xanımlar güc balansını dəyişəcək, kişilər, xüsusən də italyanlar utansınlar və onlar daha aqressiv və daha məharətlə mübarizə aparsınlar. Axı ağır məşqlə sərtləşsə, elit qızlar qabaqdadırsa, kəndlilər çox utanacaqlar.
  Döyüşçülər müdafiə üçün xüsusi kremlərdən istifadə edərək bir bikinidə döyüşürdülər. Altı ay ərzində onların çılpaq, qız kimi ayaqları o qədər keratinləşdi ki, tava kimi qızdırılan qumdan qorxmadılar və günəş yanığından dəriləri tünd şokolad rəngi aldı. Və çoxlarının çiyinlərinin arxasında artıq ondan çox cəsəd var.
  Margot və Schella, iki çox gənc, lakin döyüşlərdə artıq sərtləşmiş Aryanlar. Onlar şirkətdə ən gəncdirlər, lakin yarım il ərzində onlar artıq Birinci dərəcəli Dəmir Xaç qazanmağı bacarıblar (ikinci dərəcəli, batalyonda hər kəs artıq var idi), amansız və mehribandır.
  Marqotun saçları od rəngində idi, Şelli isə bal qarışığı olan qar kimi ağ sarışın idi. Burada əks-hücum edən ingilis tanklarının hücumunu dəf edərək döyüşürlər. Güclü zirehləri ilə "Matildas" irəliləyir. Yüksək partlayıcı mərmilər və daha yüngül avtomobillərlə daha keçə bilən "Cromwell". Qızlar özlərini quma basdırdılar. Belə tanklara alnına atəş açmaq əbəsdir. Onların fərqinə varmamaq lazımdır, sonra ...
  "Matilda" və "Kromvel"in çəkisi otuz tona yaxındır və onlar gilli qumda qazılmış xəndəklərin üstündən keçəndə qorxulu olur. Yuxarıdan çılpaq, aşılanmış boyunlara tökülür, özünüzə dəhşətli bir ağırlıq hiss edirsiniz, piç maşınlar. Budur, eyni "Cromwell", 70 mm maili zirehli tipik bir dəmir, hətta 88 mm-lik bir silahın da həmişə götürə bilmədiyi. İngilis, çox kəskin benzin və mühərrik yağı iyi gəlir. Qızların öz sürprizləri var, yüngül geri çəkilmir. Faustpatronların ilk modelləri. Kişilər, adət olduğu kimi, xanımlar irəli getsinlər, buna görə də ən son və gözlənildiyi kimi, perspektivli silahları sınaqdan keçirirlər.
  Amma nasizmin ikiüzlü şüarına zidd olaraq qızları da qoyurlar: "Müharibə kişinin işidir, sülh qadınların işidir!".
  Bununla belə, piyadalar geridə qaldı, yəni səngərdə oturub qalib gəlmək şansı var.
  Şella xəndəkdən düşən qumun burun dəliklərini tıxamasından asqırmaqdan qorxaraq pıçıltı ilə deyir:
  - Yalnız döyüş meydanında qocalma, buraxılmış son tarixlərdən çürümüş qələbə şampanının mayalanmasının qarşısını almağa imkan verəcəkdir!
  Margot razılaşdı:
  - Kimin dözümü yoxdur, onda məğlubiyyətlərin turş şərabı, itkilərin acı burulğanı olacaq!
  Ancaq indi Matildas, Cromwells və onlarla yüngül Monqus artıq onların arxasındadır. İndi məhsul yığımı vaxtıdır.
  Bir vaxtlar mirvari saçları tozdan ağarmış, çılpaq dabanlarını isti qumda saxlayan Şella zehni olaraq Məryəmə və başqa müqəddəslərə çevrilir, deyirlər ki, məni ruhdan salma. Barmaq pəncəyə rəvan basır ki, formalı yük birbaşa qaz çəninə daxil olsun.
  Marqo da tətiyi onunla birlikdə çəkir. Bundan sonra hər iki qız əlləri ilə bir-birinə şillə vurur. Zərbələr düz arxa tərəfə dəydi, bundan sonra qaz çənləri partladı. Narıncı alov köpük dalğaları kimi havaya səpilir, kiminsə söyüşləri eşidilir.
  Sonra İngilis tanklarının qısa ağızları zərbələrdən bir növ boruya yuvarlanır.
  Pələng qızları isə cəsarətlə düşmənlərə qumbara atır. Parçalar hər tərəfə uçur, odlu bir pişiyin pəncəsi, zireh ləkəsi, məcmu hissəciklərin dağıdıcı axını kimi cırılır.
  Bu, almanların heç bir şəkildə soyuqqanlılıqla xarakterizə olunmadığını söyləyərək qadın qəzəbidir. Onlar necə döyüşməyi də bilirlər... Və hücumun boğulmasına icazə verin.
  Bir qayda olaraq, basqınlarla və ya müxtəlif vədlərlə cəlb edilmiş ərəblərdən və zəncilərdən ibarət piyadaların hücumunu dəf etmək daha asandır. Tankların sıradan çıxdığını, qarşıda ciddi müqavimət olduğunu görən onlar artıq ilk itkilərdə geri çəkildilər.
  Yaxşı, bundan sonra onlar tamamilə ümumi uçuşa çevrilirlər. Belə bir üslubdan bəri - zəifləri incidin, canavarlara belə olsun!
  Hücum nəhayət söndürüldükdə və qızlar axşam səhrada qaçmağa davam etdikdə, yolda söhbət etdilər. Shella Marqotdan soruşdu:
  - Sizcə, İsgəndəriyyədə olacağıq?
  Yanğın döyüşçüsü əminliklə cavab verdi:
  - Düşünürəm ki, noyabrdan, bəlkə də oktyabrdan gec olmayaraq, nəhayət, Misiri işğal edəcəyik.
  Shella məntiqi olaraq və isti qumdan zəlili dabanlarının qaşınmasına məhəl qoymadan təklif etdi:
  - Bu dırnağı qarnının altında, Maltadakı bazamızda məğlub etdikdə tədarük yaxşılaşacaq, yeni birliklər gələn kimi düşmənin şansı qalmayacaq.
  Marqot ətrafa baxdı ki, günəşin gün batmasına nə qədər vaxt qalıb. Nəhayət uzanıb yaxşı bir gecə yuxusu almaq üçün. Qızarmış işığın üfüqə yaxın olması döyüşçünü sakitləşdirirdi. O, tənbəlliklə qeyd etdi:
  - Düşünürəm ki, fürer Peru-Habor və Midueydən sonra Kritdəki möhtəşəm enişi təkrarlamaqdan qaçmayacaq. Yalnız bu dəfə Malta həqiqətən söküləcək.
  Şella lənətlə göyə qışqırdı:
  - Uca Allah ingilislərin bütün bazalarını cəhənnəmə çevirsin.
  Günəş nəhayət üfüqün arxasına gizləndi, ilin ən sərin günü oktyabrın 21-də sona çatdı. Və bununla da "Qütb ayısı" əməliyyatı başladı. Niyə məhz ağ? Söhbət şimaldan, əslində isə cənubdakı boksçunun sarsıdıcı yelləncəkindən getdiyimizi düşünməyə məcbur etmək üçün hiyləgər dezinformasiya.
  Ən böyük Britaniya bazası həqiqətən də cəhənnəmə bənzəyirdi. Bütün şərq cəbhəsindən toplanmış və layiqli döyüş təcrübəsi almış mindən çox bombardmançı, müşayiətçilərlə birlikdə onun üzərinə düşdü. İngilislər, əlbəttə ki, uzun müddət mübarizə aparırdılar, lakin belə güclü kütləvi zərbəni gözləmirdilər. Həqiqətən, düşmən müvəqqəti sakit olsa belə, Fritzlərin cəbhəni ifşa etmək qərarına gəldiyinə kim inanacaq. Lakin ingilis döyüşçüləri indi amansızcasına döyülür. Məsələn, onların gəmilərinə məşhur "şey" olan Yu-87 hücum edir. Çox sürətli deyil, lakin ən yüksək (öz vaxtı üçün) bombalama dəqiqliyinə sahib olduqları üçün körfəzlərdə gizlənən İngilis donanmasına əzab verirlər. Daha müasir Focke-Wulf geri qalmır, onların arasında hətta əfsanəvi fon Rudelin özü, hücum təyyarələrinin kralı. Ən güclü sovet döyüş gəmisi olan Marat döyüş gəmisini batırmaqla tanınır.
  Burada, məsələn, kapral Riçard kirşə kimi təpədən aşağı yuvarlanan qarğaları görür. Yırtıcı balıqlar kimi, çuxurdan çoxsaylı Alman bombardmançıları çıxır. Artıq qoca bir ingilis qorxusundan telefonu atır. O, heç vaxt belə dəhşətli mənzərə görməmişdi. Sirenlər çox gec, bombalar partladıqdan sonra ulayır. Partlayış dalğası ingilis əsgərlərini yerə atır, qopmuş qolları və ayaqları müxtəlif istiqamətlərə uçur. Burada dəmir dəbilqələrdən biri qızıb və zabitin üzünə dəyib. Və necə qışqırır:
  - Çörçill qapat! Hitler əladır!
  İngilis zenit silahları dərhal atəş açmağa başlamadı, ancaq bir anda minlərlə bomba yağanda. Düşmən hər şeyi düzgün hesablamışdı: bir bomba belə boşa getməməlidir. Beləliklə, düşməni əzmək və döymək. Xəritədə bütün sektorlar əvvəlcədən qeyd olunub. Üstəlik, təkəbbürlü ingilislər, hətta düzgün şəkildə, özlərini gizlətmədilər. Onların zenit silahlarının çoxu tam göz önündə dayanır və ilk növbədə süpürülür.
  Budur, 85 millimetr uzunluğunda otuz iki futluq zenit silahının lüləsi çölə atılıb, dönər kimi havada əyilib. Sonra o, beş ingilisi əzərək yerə çırpıldı. Burada qaradərililərdən birinin qarnı yarılaraq bağırsaqları çıxıb.
  Və bombalar yağdı və hər şey yandı, yanacaq anbarı gurlandı, partlamağa başladılar, demək olar ki, skeletin hər tərəfinə mərmi səpdilər, sonra başqa bir anbar partladı. Üstəlik, Yu-87 və Focke-Wulf sirenlərinin mərmərlərində quraşdırılmış sirenalar uğultu, müstəmləkə qoşunları arasından zəncilər və ərəblər arasında vəhşi dəhşətə səbəb oldu. Amma deyəsən ağlar da az qorxmur.
  Burada, məsələn, iki İngilis freqatı toqquşdu ki, qazanlar gurlandı. Hətta havaya qalxan freqatların parçaları da minalanmış tarlalar kimi havada cırıldı və kreyser sadəcə dibinə oturdu.
  Qısa ağzı olan, lakin layiqli sürəti və güclü ön zirehləri olan İngilis Cromwell tankı çaxnaşma içində sürətləndi və öz anbarını döydü, hətta yol boyu öz pərişan əsgərlərini əzdi. Xaos böyüyürdü. Burada da İngilis təyyarədaşıyıcısı əyilməyə başladı və güclü bir drednot atəş açdı ... öz əsgərlərinin qaynaşdığı sahildə.
  Və bu cəhənnəmdə iki nəfər tamamilə narahat qaldı. Onlardan biri tütəyini ölçülü şəkildə yandıran hindistanlı, digəri isə ərəb mənşəli, amma hərbi formada olan qadın idi. Birlikdə sürətlə ölümə fikir vermirlər. Əksinə, məhv atlılarının bütöv bir dəstəsi özlərini adi bir kart oyununa çevirdilər. Bu, zarafatçılarla əlli iki kart oyunu idi və hətta qırmızı dərilinin özünün icad etdiyi qaydalara görə.
  Ərəb qadın dedi:
  - Çox səs-küy! Və panikaya düşməyin nə mənası var?
  Arxası qəlpələrlə kəsilmiş əsgərlərdən biri az qala hindli ilə qarşılaşdı, amma sonra onu pişik balası kimi təsadüfən atdı. Qırmızı dərilinin üzünə qan damcıları düşdü və gülərək onu yaladılar. Sonra diqqət çəkdi:
  - Səs-küy salmaq zəif solğun üzlərin çoxluğudur. Biz apaçılar belə düşünürük - heç bir düşmən yaxşı deyil, düşmən yaranıb - daha yaxşı!
  Qaranlıq qadın qeyd etdi:
  - Bu, Məsihin imanını qəbul edənlərin tipik zəifliyidir. Onlar qurban haqqında danışmağı sevirlər, amma özlərini qurban vermirlər.
  Hindistanlı tez başını tərpətdi.
  - Sifariş sementin iman, qumun isə iradə olduğu təməl üzərində qurulur! İman qızıl ürəkdir, iradə isə dəmir yumruqdur! Yalnız solğun üzlülərin heç biri yoxdur.
  . FƏSİL #5
  Alman bombardmançısında da bir qız var. Bu vəziyyətdə Viola. Çox gözəl sarışın və o, Nicoletta ilə qoşalaşmışdır. Və hər iki qız çox seksualdır. Yuxarıdan bomba atmaq. Həm də ayaqyalın və bikinili döyüşçülər.
  Qızlar öz-özünə qışqırır:
  - Bizdə elə supermenlər oğurladılar!
  Nikoletta gövdədən bombalar da tüpürür. Və düşməni darmadağın edir. İngilislər bunu belə başa düşürlər.
  Viola da yuxarıdan öldürücü bomba atacaq. Və Aslan İmperiyasının döyüşçülərini öldürün.
  Həm də necə gedir:
  - Britaniyada qorxu yaradıram!
  Və yalın ayağını silkələyin. Və pop:
  Çörçili məğlub edək!
  Yu-188-dən olan qızlar bomba atmağı çox yaxşı bacarırlar. Onların avtomobili ən yeni və ən böyükdür. O, çox tez atan silah dizaynına malikdir.
  Burada qızlar və ingilis döyüşçüsü vuruldu.
  Onların təyyarəsi kifayət qədər sürətlidir. Döyüşçülər yenə yalın ayaqların köməyi ilə məhvi vururlar.
  Viola qışqırır:
  - Bütün düşmənləri tabutun içinə qoyuram!
  Nikoletta ulayır:
  - Və düşməni atıram!
  Və yalın ayaqları ilə necə götürüb silkələnəcək!
  Budur qızlar və düşmənləri necə döyürlər. Və dayanma. Əsl Aryanlar.
  Və çılpaq döşlərini büküb silkələyəndə.
  Və yenə bomba atırlar.
  Qızlar da var burada, başqa təyyarələrdə. Budur Həvva bombalar atır. İngilisləri əzərək oxuyur:
  - Mən superəm!
  Eva da yalın ayaqları ilə pedallar.
  Ancaq Viola yenidən bomba atacaq və nərilti çəkəcək:
  - Mən vəhşi bir qızam, bir saatda birdən on kişi istəyirəm, bu çox gözəl və heyrətamizdir!
  Bir neçə alovlu İngilis əsgəri alovları yumaq üçün özlərini suya atıblar. Hətta suya girməkdən qaynadı, qışqırıqlar, vəhşi iniltilər eşidildi. Qanlı dairələr dəniz köpüyü boyunca süründü, əvvəlcə qalın, sonra yavaş-yavaş solğunlaşaraq dağıldılar. Və bir vaxtlar Yer kürəsinin ən böyük və ən geniş imperiyasının döyüşçüləri insan formasını itirirdilər. Ərəb nifrətlə hönkürdü:
  - Bu adamlar isə bizi ört-basdır edir!
  Qırmızı dərili adam hiyləgərcəsinə gözlərini qıyaraq dedi:
  - Deyəsən qorxublar, sənin zəhmli baxışın!
  Ərəb qadın hiyləgərcəsinə dişlərini göstərərək dedi:
  - Qadının yumşaqlığı zirehlərin sərtliyinə bənzəyir, yalnız müdafiədə daha ölümcül və çox yönlüdür!
  Almanlar düşmənin hazırlıqsızlığına güvənərək dərhal bütün gücü ilə düşmənə qaçan boksçunun taktikasını bütün gücləri ilə dərhal əkməyə üstünlük verdilər. Aerodromlarda onlarla düşmən təyyarəsi yanan zaman onlar havaya qalxa bilmirlər. Onların öz bombaları Lankasterlərin içərisində partlayanda ətrafdakı hər şeyi və hər şeyi məhv edir. Çətin, lakin təsirli bir taktika. Beləliklə, yeraltı dünyasının simfoniyası öz gücünün zirvəsinə çatdı və sonra azalmağa başladı.
  Ancaq bu, əlbəttə ki, məsələni bitirmədi, hava-desant diviziyası kursa girdi. İngilislər bu cür müalicədən sonra, onların heç biri ilıq qəbul edilə bilməz. Xoşbəxtlikdən, desant planerləri artıq lazımi miqdarda hazırlanıb və onların yedəkləmə üsulları aradan qaldırılıb. Yəqin ki, bu gün dünyanın ən yaxşısıdır.
  Beləliklə, onlar uçurtmalar kimi deyil - daha yavaş, lakin kifayət qədər sürətli və hətta Hitlerin sevimli şah əsəri olan Vaqnerin musiqisinin müşayiəti ilə uçurlar. Amerikalıların Vyetnamlılara hücum edərkən bu xüsusi musiqidən istifadə etdiyi "Apokalipsis" filmini canlılardan başqa kim xatırladı. Onları necə qorxutdu. Beləliklə, burada Wagner və gurultu motivləri, gücləndiricilər vasitəsilə. Paraşütçülər üzlərinə fosfor sürtdülər və boyadılar, dəhşətli dərəcədə öz yeraltı dünyasının cinlərinə bənzəyirlər. Həmçinin psixoloji təsirin hesablanması. Üstəlik, ən azı qısa müddətə parıltı yaratmaq üçün fosfora bəzi reagentlər və bəzi maqnezium çipləri əlavə edildi. Çox ürpertici, xüsusən də dumanlı bir parıltı, çoxsaylı yanğınlar fonunda. Onların hətta əjdaha ağızları şəklində kamuflyaj edilmiş pulemyotları var. Sonra melodik alman və ələ keçirilən avtomatlar artıq döyülür. Qaliblərin çəkmələrinə isə biçilmiş, cırıq xətlər düşür. İngilislərin almanlardan daha çox olmasına baxmayaraq, bir çoxları sadəcə təslim olmağa üstünlük verirlər.
  Hindli və ərəb qadın kiçik, diqqətlə kamuflyajlanmış çuxurda gizləndi. Redhead qeyd etdi:
  - Yaxşı, onları şumladıq!
  Qara saçlı qadın təəccübləndi:
  - Biz deyirsən? Bəlkə bizi nəzərdə tutursunuz?
  Hindistanlı başını tərpətdi.
  - Yox! Palefaces ingilisləri döyür və bu yaxşı əlamətdir! Və vaxt olacaq, o zaman bayramımız gələcək! Hindlilər öz qitələrini azad edəndə!
  Ərəb nifrətlə hönkürdü:
  - Bəs siz dünya üzərində hakimiyyətə iddialı olursunuz?
  Hindli mehribanlıqla, sanki əqli qüsurlu uşağa izah edirmiş kimi gülümsədi:
  - Kim çox şey əldə etmək istəyir - adətən heç nə ilə başa çatır! Beləliklə, böyük bir qaşıq - ağzınızı cırmaq!
  Fürer, əlbəttə ki, şahinlərinin və şahinlərinin nə etdiyini görmədi, amma prinsipcə, Alman döyüş maşınının hər şeyi aydın şəkildə işləyəcəyini təxmin etdi. Ümumilikdə alman hərbi hücum əməliyyatları Kursk bulgesinə qədər yüksək peşəkar səviyyədə həyata keçirilirdi. Bəziləri hətta onları benchmark adlandırırlar. Hətta qəribədir ki, belə bir maşın dayandı, sonra tamamilə dağıldı.
  Qızlar isə bənzər bir yuxu görürlər, bir növ peyğəmbərlik vizyonu, sərt bir əmrlə kəsilir - qalx!
  
  
  ÇAR II MİKAYEL
  II Nikolay Yaponiyada sui-qəsdin qurbanı olub. Hətta o, taxt-tacın varisi olanda vəfat etdi. Real tarixdə baş vermiş məşhur sui-qəsd cəhdi. Tsareviç Nikolay yaralandı, lakin möcüzə nəticəsində sağ qaldı.
  Amma möcüzə baş vermədi. Bu şans, Rusiyanın bütün tarixində ən uğursuz çar üçün. Nikolay öldü... Və onunla birlikdə, təbii ki, istəmədən, lakin yenə də çar imperiyasını və sülaləsini məhv edən böyük məğlub öldü.
  Və 1894-cü ildə, on beş yaşında II Mixail taxta çıxdı. Çar Nikolayın qardaşı. İnsan ümumiyyətlə axmaq deyil, əksinə sərt və cəsurdur. Mixail Aleksandroviç Romanov Birinci Dünya Müharibəsi illərində vəhşi diviziyaya komandirlik etdi, döyüşlərdə fərqləndi. Ümumiyyətlə, Nikolaydan daha sərt, hündür, daha ifadəli bir insan var idi. O daha ağıllı idi? II Nikolay axmaq, istedadlı insan deyil. Ancaq hələ də kifayət qədər sərt, iradəli və padşah olmaq üçün doğulmuş deyil. Üstəlik, əlbəttə ki, II Nikolayın problemləri, xüsusən də həyat yoldaşı ilə.
  Mixail qardaşından daha axmaq deyil və ən əsası, daha uğurludur ... Yaxşı, Nikolay, buna baxmayaraq, ad krallar üçün bir növ pisdir. Və ilk uğursuzluğa düçar olan Nikolay oldu. Əvvəldən dekabristlərin üsyanı. Sonra İranla müharibənin uğursuz başlaması. Qələbə qazanıldı, lakin o qədər də çox fəth olmadı. Bəli və İran apriori Rusiyanın rəqibi deyil. Türkiyə ilə müharibə. Əvvəlcə çox yaxşı deyil. Və qələbə çox qana dəyərdi. Və bir neçə fəthlər.
  Sonra Şamillə Qafqazda qırx ilə yaxın müharibə. Və bu pisdir, genişlənmə donub. Və nəhayət, Krım müharibəsində məğlubiyyət. Və şayiələrə görə, ilk intihar edən Çar Nikolay olub.
  Bəli, o padşah bədbəxt idi. Birinci Mikayıl ... O, Çətinliklər Zamanında padşahlıq etdi. Rusiyanı xilas etdi. Polşadan az sayda fəth edilmiş şəhərlər. Sibirdə inkişaf etmişdir. Yaşadı, lakin kifayət deyil. Ancaq kral, ümumiyyətlə, normal idi. Və ciddi ponksiyonlar olmadan.
  Mixail Romanovun siyasəti II Nikolayın siyasəti kimi idi: Çinə və Şərqə genişlənmə. Port Arturun tikintisi. Almaniya ilə diplomatiya, Yaponiya ilə müharibəyə hazırlıq. Təbii ki, Doğan Günəş ölkəsi ilə müharibənin qaçılmaz olduğu açıq-aşkar görünürdü. Ağrılı şəkildə aktiv şəkildə silahlanmışdı. Gənc çar isə şöhrət istəyir, fəthlər istəyir, Sarı Rusiyanı yaratmaq istəyirdi. Bundan əlavə, Çinin gələcəkdə nəhəng bir gücə çevriləcəyini vəd etdiyi açıq-aşkar görünürdü və onu indi bölmək daha yaxşıdır. Nə qədər ki, qırılıb.
  Yaponiya Port Arturda rus eskadrilyasına hücum etdi.
  Sonra admiral Makarov göndərildi. Bu dəfə ölüm yox idi. Qismən ona görə ki, Mixail Tsareviç Kirilə Makarova müdaxilə etməyə imkan vermədi və o, gəmidə deyildi. Və bu, marşrutu bir az dəyişdi.
  Admiral Makarov eskadronu məşq edirdi. Sonra yaponlar minaya düşəndə o, Toqonun donanmasına hücum edə bildi.
  Dəniz döyüşü rus donanmasının inamlı qələbəsi ilə başa çatdı. Lakin sonradan yaponlar hələ də Port Arturu mühasirəyə aldılar. Amma uzun müddət deyil. Mixail Kuropatkini işdən çıxardı, daha gənc və daha bacarıqlı bir komandir təyin etdi. Və yenə quruda qələbələr qazanıldı.
  Yaponiya, ümumiyyətlə, dəniz tərəfindən parçalandı. Və sonra eniş də endi.
  Samuray təslim oldu. Rusiya Kuril adalarını geri aldı, Tayvanı və Koreyanı ələ keçirdi.
  Daha sonra bir sıra Çin əyalətləri könüllü olaraq İmperiyaya qoşularaq Jeltorossiyanı təşkil etdilər. Kral imperiyası genişləndi və çiçəkləndi.
  Düşüncə yox, artıq demokratiya yoxdur. Həyat deyil, lütf! Ölkənin sürətli inkişafı. Amma təbii ki, birinci dünya müharibəsi qaçılmaz idi. İndi əjdahanın vaxtı gəldi.
  Ancaq bu vaxta qədər Rusiyada artıq yüngül tanklar "Luna" -2, ağır olanlar var idi: Mendeleyevin oğlu tərəfindən hazırlanmış "Birinci Pyotr" və dünyanın ən güclü bombardmançıları: "Svyatogor" və "İlya Muromets". Bu güc idi!
  Və ilk günlərdən rus ordusu qalib gəlməyə başladı. Onsuz da yarımçıq qalmış Çin faktoruna görə çar qoşunlarının sayı çox idi.
  Rus qoşunları Şərqi Prussiyada almanları məğlub etdi və Koenigsbergi mühasirəyə aldı. Dərhal həm Lvov, həm də Przemışlı götürdülər. Rusiyanın həddindən artıq çoxlu əsgəri və çoxlu sayda yüngül, mobil tankları var idi. Hansı ki, tayı-bərabəri yox idi və nəhəng güc nümayiş etdirirdi. Bir ordu bir-birinin ardınca düşdü.
  Rus rati artıq Budapeşti tutdu.
  Almaniya çətin vəziyyətdə idi. Rus qoşunları artıq Oderə yaxınlaşırdılar. İtaliya da Avstriyaya müharibə elan etdi. Düzdür, Osmanlı İmperiyası Rusiyaya qarşı müharibəyə girdi. Ancaq bu, yalnız bütün cəbhələrdə məğlubiyyətə və məğlubiyyətə çevrildi.
  Rus qoşunları artıq Oderi keçiblər. Qışda Berlinə hücum etməyə başladılar. Şəhəri saxlayacaq heç nə yox idi. Beləliklə, almanların Qərbdə hələ də çoxlu qüvvələri var.
  Və Vilhelm və onun işçiləri tələsik sülh, daha doğrusu təslim olduqlarını elan etdilər.
  Müharibə cəmi altı ay davam etdi. Rus qoşunları İstanbulu aldı. Türkiyə isə çar II Mikayılın ordusu tərəfindən işğal edildi.
  Bundan sonra Peterhofda sülh bağlandı. Avstriya-Macarıstan dağıldı və mövcudluğunu dayandırdı. Qalisiya və Bukovina Rusiya əyalətləri oldu. Çexiya və Slovakiya çar II Mixailin başçılıq etdiyi krallıqlara çevrildi. Macarıstan da rus çarını öz monarxı kimi tanıdı.
  Krakov və digər torpaqlar Polşa Krallığına daxil oldu. Şərqi Prussiya kəsildi, Danziq rus şəhəri oldu. Kiçik Asiya və Bağdadla birlikdə İraqın çox hissəsi rus oldu. İngilislər yalnız Bəsrə və Fələstin vilayətini, Fransa isə Suriyanın cənubunu aldı.
  II Mixailin birgə hökmdar olduğu Yuqoslaviya krallığı da yarandı. Özümü və İtaliyanı bir az qapmışam. Beləliklə, Rusiya böyük bir fateh ola bildi. Və cüzi xərclərlə kiçik itkilər verdi. Amma Almaniya yenə də Rusiyaya təzminatların böyük hissəsini ödəməli oldu. Təsirli qələbə!
  . FƏSİL #2
  Bundan sonra daha bir neçə kiçik müharibə baş verdi. Rusiya Əfqanıstanın böyük hissəsini ələ keçirdi - cənub İngiltərəyə keçdi, İranın üçdə ikisi - cənub da İngilislərdir. Sonra kral, fransız və ingilis qoşunları nəhayət Səudiyyə yarımadasını ikiyə böldülər. Hegemonluq yarandı. Yaponiya da bəzi alman mülklərini ələ keçirə bildi.
  1929-cu ilə qədər bütün dünyada iqtisadi artım müşahidə olunurdu - ən güclü Rusiyada. Ancaq Böyük Depressiya izlədi. Bu, Hitleri Almaniyada hakimiyyətə gətirdi.
  Rusiyada da inqilabi və tətil əhval-ruhiyyəsi artdı. Lakin 1931-ci ildə Çin üzərində Yaponiya ilə yeni müharibə baş verdi. Rusiya daha güclü idi və donanmaya admiral Makarovun layiqli varisi admiral Kolçak rəhbərlik edirdi.
  Qələbə, desant və Yaponiya bütün Sakit okean mülkləri ilə Rusiyanın əyalətinə çevrildi. Çar II Mixail və həmçinin Yaponiya İmperatoru. Bəli, çox yaxşı alındı. Lakin dünya ağalığı uğrunda mübarizə bitmədi.
  Hitler öz qüvvələrini artırırdı. Və koalisiya yarandı: Almaniya, İtaliya, Rusiya, İngiltərə, Fransa, Hollandiya, Belçika və ABŞ-a qarşı.
  1940-cı ildə çar ordusu əslində Çinin fəthini tamamladı və Fransa, Hollandiya və İngilis mülklərinə girdi.
  22 iyun 1941-ci ildə Hitler Fransanı işğal edərək müharibəyə başladı. Fürerin əla planı və Maynşteynin dühası var idi. Rusiya Asiya və Afrikadakı ingilis və fransız koloniyalarına qarşı hücuma keçdi. Bu, belə amansız müharibədir.
  Əhali sayına görə Rusiya artıq dünyada birinci yeri tuturdu, ordusu ən yaxşı və ən qabaqcıl tank və təyyarələrlə təchiz edilmişdi. Helikopterlər, qırıcılar, hücum təyyarələri, bombardmançı təyyarələr, o cümlədən reaktiv təyyarələr artıq kütləvi istehsaldadır! Ümumiyyətlə, nədənsə hər şey əla gedir.
  Hitler ay yarımda Fransa, Belçika, Hollandiya və Danimarkanı işğal etdi! Çar Rusiyası Norveç və İsveçi işğal etdi. Eləcə də Hindistan, Hind-Çin, İranın cənubu, Səudiyyə yarımadası və Misirə girdi.
  Müstəmləkəçi ingilis və fransız qoşunları aşağı döyüş qabiliyyəti ilə seçilirdilər və çox aşağı hərbi ruha malik idilər - praktiki olaraq müqavimətsiz təslim olurdular.
  Hitler Afrikaya köçmək istədi, lakin İspaniya Almaniyaya qarşı çıxdı. Sonra faşistlər Franko rejiminə hücum edərək onu məğlub etdilər. Sonra Portuqaliya. Şiddətli bir hücumdan sonra Cəbəllütariqi aldılar!
  Sonra Rusiya və Almaniya Afrikanı işğal etdilər. Burada böyük boşluqlar, cəngəlliklər, səhralar və yolların olmaması İngiltərə, Fransa və Portuqaliyanın zəif və çaşqın müstəmləkə qoşunlarının müqavimətindən daha çox müdaxilə etdi.
  Ərazilərin ələ keçirilməsi olub. Epizodik döyüşlər, fokus müqaviməti. Rus tankları hələ də ən yaxşı və yaxşı manevr qabiliyyəti ilə, xüsusən də orta tankdır: yaponlar tərəfindən öldürülən Tsareviç Nikolayın adını daşıyan "Nikolay".
  Halbuki, bilsəydiniz ki, samuray Tsuda Sanzon hansı pis aqibətdən , Rusiyadan xilas etdi, o zaman Sankt-Peterburqdakı Eyfel qülləsindən onun abidəsi yenidən tikilərdi. Yaxud tanka onun adını verdiniz.
  Hər halda, "Nikolay" -3 nisbətən yüngül idi - otuz tonun altında, dizel mühərriki olan mobil tank. O, əfsanəvi otuz dördünkindən daha yüksək sürətə və daha qalın və daha maili ön zirehə və daha aşağı siluetə və 76 millimetrlik kalibrdə oxşar olsa da, daha uzun bir silaha sahib idi.
  Nə olursa olsun, Rusiya Afrikanın üçdə ikisindən çoxunu ələ keçirdi, qalanı Almaniya və İtaliyaya getdi. 1942-ci ilin mayında baş verən kütləvi bombardmandan sonra Rusiya və Almaniya qoşunlarının Britaniyaya birgə enişi baş verdi. Döyüş cəmi iki həftə davam etdi və İngiltərə və İrlandiya işğal edildi.
  Bir ay sonra İrlandiyanı işğal etdilər.
  Amerika bu cür təhlükəli müharibəyə girməkdən qorxaraq özünü passiv aparırdı, lakin Britaniya yenə də resurslarla kömək edirdi. Beləliklə, Hitler, Mussolini və II Nikolay iqtisadi cəhətdən ən güclü dövləti bitirmək qərarına gəldilər.
  Rusiyanın Amerika ilə Alyaska boyu ortaq sərhədi var. Onlar isə artıq Çukotkaya dəmir yolu çəkiblər - bu, müharibə üçün çox faydalıdır!
  İndi də rus, çar ordusu hərəkətə keçəcək... Və Alyaskaya girəcək. Və ruslara qarşı Amerika tankları yuvarlanmır. Bu belə çıxdı.
  Rus qoşunları 1942-ci il sentyabrın 1-də Alyaskaya enməyə başladılar... Və çox uğurla irəlilədilər.
  Sürətlə genişlənən dayaq yeri. Döyüşlərdə isə həmişə olduğu kimi gözəl rus qızları iştirak edir.
  Onlar ən yeni "Nikolay" tankında -4. Döyüşçülər ayaqyalın, bir bikinidə. Və onların daha güclü 85 mm uzun lüləli silahı var: Şerman tufanı.
  Artıq noyabrdır, qar yağıb, amma gözəl qızlar: Nataşa, Mariya, Avrora və Svetlana heç bir paltar tanımır və demək olar ki, çılpaq döyüşürlər.
  Burada döyüşçülər Sherman mərmisinin dəqiq zərbəsi ilə atəş açır və darmadağın edirlər. Dişlərini açdılar. Nataşa atəş açıb qışqırdı:
  - Kral üçün hamını döydüm!
  Və necə vurur!
  Sonra Mariya atəş açdı və o qədər dəqiqliklə Şermanın qülləsini qopardı.
  Mən onu götürüb qışqırdım:
  - Mən metal kəsən qızam!
  Və sonra Aurora mərmi atacaq. Həm də dəqiq və aydındır.
  Döyüşçü qışqırır:
  - Ən yüksək akrobatika!
  Və sonra, Svetlana bütün çılğın gücü ilə oyacaq. Sarışın qız məhv edən. Və qışqıraraq:
  - Mən cəhənnəm iblisiyəm!
  Bütün dördü Alyaskanın cənubunda hərəkət edərkən onu alacaq.
  Və burada gözəl qızlarla birlikdə ən son model olan Alexander-4 tankı var. Güclü 130 millimetrlik uzun lüləli top və səkkiz pulemyot və bikinili beş gözəl qızdan ibarət ekipaj.
  Onlar da gedib vururlar, amerikalıları nokaut edirlər, şermanları yarırlar.
  Alenka çılpaq barmaqlarının köməyi ilə mərmi atdı və oxudu:
  - Çar Mixailin şöhrətinə!
  Atəş zamanı Anyuta amerikalıları biçərək dəstəklədi:
  - Böyük padşah!
  Avqustin də sındırdı, Şermanı yardı, fısıldadı:
  - Sülh, əmək, imperiya üçün!
  Sonra Mirabela atəş açıb. O da düşmənin zirehini sındırıb fısıldadı:
  - Yeni rus sifarişi üçün!
  Və sonra Olimpiada lupanet və nərilti kimi bir mərmi atdı:
  - Mən düşmən üçün elə bir gücəm, dərdəm!
  Qızlar yaxşı gedib atəşə tuturlar. Onların zümrüd və sapfir gözlərində yeraltı dünyasının alovları.
  Ən yeni, hər tərəfdən keçilməz "İsgəndər" -4 tankı özünə tərəf gedir və amerikalıları döyür. Təmsil və qeyd-şərtsiz məhv belədir.
  Qızlar isə nə, şaxtadır və onlar eyni bikinidə və demək olar ki, çılpaqdırlar - gözəllik! Pişiyimizi də özümüzlə gətiririk!
  Alenka amerikan avtomobilinə mərmi atmaq necə. Onu necə döymək və oxumaq olar:
  - Mən dünya ulduzuyam!
  Və sonra Anyuta onu götürüb buraxacaq, düşməni kəsəcək və fısıldayacaq:
  - Və imperiyanın şöhrəti!
  Və sonra Avqustina mərmi ilə vuracaq, düşməni biçəcək, düşmənin zirehini qıracaq və çığıracaq:
  - Mən qırmızı saçlı və həyasız bir qızam!
  Və sonra Mirabela sandal kimidir. Və düşmənə ölümcül mərmi atın. Qülləni qoparıb qışqırın:
  - Qoçdan qoç!
  Və sonra gözəl qəhrəman Olimpiadada iştirak edəcək. Mərmilərin ən ölümcülünü buraxacaq. Düşmən tankını parçalayın və qışqırın:
  - Hamısı süpürün!
  Budur, yetmiş ton ağırlığında bir tank gəlir və düşmən redutlarını qırır. Və eyni zamanda qarda asanlıqla hərəkət edir - ən son mühərrik qaz turbinidir! Belə bir maşını saxlaya bilməzsən.
  Alenka oxuyur:
  - Heç kim bizə mane olmayacaq! Bizi heç kim məğlub etməyəcək! Rus canavarları düşməni parçalayır! Rus canavarları - qəhrəmanlara salam!
  Və yenə də çılpaq barmaqların köməyi ilə tətiyə basaraq düşməni vurur. Budur qız!
  Anyuta da çılpaq ayaqları və qışqırıqları ilə yıxıldı:
  - Əlayam!
  Sonra Avqustin mərmi atıb ulayır:
  - Mən vəhşi qızam!
  Və Mirabela tamamilə ölümcül bir şey buraxacaq və nərilti çəkəcək:
  - Yeni, əyilməz sərhədlərə!
  Və dilini o qədər çəhrayı və uzun göstərəcək.
  Və sonra Olimpiada amerikalıları döyəcək, darmadağın edəcək və bunu çox gözəl edəcək.
  Yaxşı, ümumiyyətlə, aşkar qələbə görünür. Bu döyüş qalib gəlir və rus, çar qoşunları irəliləyirlər.
  1942-ci il dekabrın sonunda artıq bütün Alyaska çar ordusu tərəfindən tutuldu və Kanadada döyüşlər gedirdi.
  Tanklardan başqa reaktiv təyyarələrdə olan pilotlar da döyüşür. ABŞ-da çoxlu aviasiya var, lakin onun keyfiyyəti çox zəifdir. Rus reaktiv maşınları ilə müqayisə etməyin. Hansı ki, terminatorların intensivliyi ilə düşməni darmadağın edir.
  Anastasiya və Marqarita qızları isə "Ekaterina" təyyarələrində -6 necə effektiv qol vururlar.
  Anastasiya səkkiz Amerika təyyarəsini beş təyyarə silahının bir partlayışı ilə vurur və qışqırır:
  "Mən sadəcə super səviyyəli bir döyüşçüyəm!"
  Və yalın ayaqları ilə pedallara basacaq.
  Marqarita bir partlamada on Amerika təyyarəsini vurur və çığırır:
  - Və mən hələ də yuxarı sinifəm!
  Anastasiya çılpaq ayaq barmaqları ilə, sanki tətiyi basacaq və düşmənə atəş açacaq. Yeddi ABŞ Ordusunun maşınını yıxacaq və çığıracaq:
  - Mən elə döyüşçüyəm ki, padşah heyrandır!
  Marqarita da qatili sərbəst buraxacaq və çığıracaq:
  - Həm də təkcə kral yox! Biz çox gözəlik!
  Qızlar dalaşaraq müxtəlif maşınları vururlar. Düşməni ölü siçanlar kimi çöpçüyə atırlar. Və ABŞ təyyarələrini məhv edin.
  Anastasiya daha bir neçə təyyarəni vurdu və hönkürdü:
  - İki başlı kral qartalı üçün!
  Marqarita dişlərini açıb cingildədi:
  - Bunun üçün və sərin!
  Və o, daha bir çox Amerika avtomobilini vurdu. Budur qızlar. Qızlar öldürməyi sevirlər. Və onu parçalayın!
  Və bu cüt işləyir ...
  Yer hədəflərinə doğru hərəkət edir. Və Şermanlarla birlikdə onları yumruqla döyün. Metal iynə kimi. Və ən möhkəm dəmir və poladın parçalanması. Qəza onları belə apardı.
  Anastasiya bir neçə Şermanı deşib öz-özünə qışqırır:
  - Mən çox şeyə qadir olan qızam!
  Marqarita həm də amerikalıları quruda döyür və çığırır:
  Məni heç nə dayandıra bilməz və heç vaxt da dayandıra bilməz!
  Anastasiya düşməni darmadağın edir, tankları yıxır və qışqırır:
  - Daha müdrik və soyuq olmayan padşah üçün!
  Qızlar tamamilə heyrətamizdir! Və ən əsası, yalnız bir bikinidə! Və yenilməz!
  Heç bir qız qalib gələ və dayana bilməz!
  Anastasiya, güllə ataraq, ağciyərlərinin başında qışqırır:
  - Mən poladı sındıran qızam!
  Marqarita çəkməyə davam edərək əlavə edir:
  - Və hər hansı bir metal!
  Qızlar özlərinə uçub atəş açır... Şaxta və qış olsa da, bu onlara mane olmur. Kanadada döyüşlər tam sürətlə gedir.
  Anastasiya yenidən atəş açır və qışqırır:
  - Mən oğlan kimiyəm!
  Marguerite fəal şəkildə təsdiqləyir və panterin qəzəbi ilə döyür:
  - Mən hamıdan daha əyləncəli və soyuqqanlıyam!
  Qızlar həqiqətən böyük və təsvirolunmaz şans hesablayırlar!
  Yarıçılpaq hesablar qazanmaq! Və kədər bilmir, şübhəsiz! Onların çox fərqli fikirləri var!
  Amma bir sözlə, şanslı gözəllər. Dörd ulduzlu bir generalı hava zərbəsi ilə götürüb örtdülər. Möhtəşəm gözəlliklər. Onlar sikişdikcə sikirlər!
  Yenə də Rusiya və Alman tankları Kanada boyunca hərəkət edir.
  Alman T-4-də Gerdanın heyəti budur. Avtomobil sovet avtomobillərinin fonunda açıq şəkildə olduqca zəifdir. Ancaq digər tərəfdən, qızlar asan deyil - onlar soyuqda ayaqyalın və bikinidə döyüşürlər. Və bu bir şey deyir!
  Belə döyüşçülər, açığı, sərindirlər! Şübhə və zəifliyi bilmə! Gözlərində safir və brilyant yanır! Belə gözəlliklər düşmənə bir qarış torpaq da verməz! Onlar müqəddəs və eyni zamanda pisdirlər.
  Onlar böyük enerji ilə hərəkət edirlər.
  Və beləliklə amerikalıları əzmək.
  Gerda çılpaq ayaq barmaqları ilə atəş açıb cik-cik dedi:
  - Mən vəhşi qızam! Və ümumiyyətlə bakirə deyil!
  Və bundan sonra necə gülmək olar.
  Şarlotta da topunu atəşə tutdu. Çox güclü olmasın, amma tez atəş etsin:
  - Mən qızarmış və dişləyən arı kimiyəm!
  Bundan sonra gözəllik uzun dilini götürüb göstərəcək!
  Və sonra Kristina sillə vurur və cığallayır:
  - Və mənim vokallarım! Fang zərbəsi!
  Həm də canavarın dişləri çılpaqlaşacaq və nərildəyəcək:
  - Yeni bir qələbə olacaq!
  Döyüşçülər həqiqətən sərt və aqressivdirlər. Və onların çox əzələ gücü və şiddətli qəzəbləri var.
  Maqda da düşmənə şillə vuracaq. O, Shermanı uzaqdan darmadağın edəcək, çox dəqiqliklə uçdan uca vuracaq və gurlayacaq:
  - Mən çox gözəl almanam!
  Dördlü, avtomobilin ən yaxşı olmamasına baxmayaraq, uğurla mübarizə aparır.
  Bəs niyə? Çünki onların paltarları demək olar ki, yoxdur! Və döyüşçülər düşməni çox gözəl məhv edirlər.
  Gerda qürurla qeyd edir:
  - Biz fürerə layiqik!
  Bundan sonra gözəllik yenidən çəkiliş aparacaq və sevimli üzünü açacaq.
  Buradakı döyüşçülər ari ruhundandır. Və soyuqdan qorxmurlar. Qərbi Kanadada qış hələ çox soyuq olsa da.
  Ancaq heç bir şey - yalnız ayaqyalın və demək olar ki, çılpaq. Sonra uğurlar və qələbə olacaq!
  Bunlar qürurlu ruhla dolu döyüşçülərdir.
  İndi də arilərin əzmkarlıq baxımından tayı-bərabəri yoxdur. Rus qızlarından başqa.
  Ancaq Natasha "Nikolay" -3-də, həm də bikinidə və ayaqyalın, vurdu, bükdü və getdi. Lakin onun tankı Alman T-4-dən yaxşıdır. Burada döyüşlər sərt və çox aqressiv keçir.
  Yankilər qaçmağa çalışırlar. Ancaq burada Nataşa "Cadı" nı döydü və mirvari dişlərinin təbəssümü ilə fısıldadı:
  - Mən elə qızam ki, heç kim ayağa qalxmaz!
  Və Maria Amerika tanklarına dəqiq atəş etdi. Onların arasından keçəcək və diş təbəssümü ilə fısıldayacaq:
  - Bizi heç bir qüvvə aparmayacaq!
  İndi Aurora da növbə ilə vuracaq. Sherman məhv edildi. Bəli qız sənə nə lazımdır.
  Və sonra Svetlana öz töhfəsini verəcək ... Amerikalılara necə zərər verəcək.
  Dənizdə də döyüşlər gedir. Rus donanması Filippini ələ keçirdi.
  Burada da komanda: ayaqyalın dənizçi qızlar. Həm də demək olar ki, çılpaq gözəllər, bikinidə. Düzdür, Filippində qışda da hava gözəldir - isti, çünki demək olar ki, ekvatordur.
  Qızlar isə döyüşməyi və atəş açmağı xoşlayırlar. Və köhnəlmiş çılpaq, yuvarlaq dabanlar. Bu qızlar sadəcə yaraşıqlıdır. Ən çox ki, heç biri - super!
  Yeri gəlmişkən, məhbuslar zorlanmağı sevirlər! Özlərini bağlayırlar, sonra da minirlər. Hə, hətta dustaqlar huşlarını itirsinlər! Və onlar özləri üçün - daha doğrusu, özləri üçün deyil, düşmənləri üçün tam məhv təşkil edirlər.
  Yarıçılpaq qızların belə sərin qrupları. Və onları dayandırmaq və əzmək üçün heç bir şey yoxdur!
  Döyüşçülər Amerika kreyserinə minirlər. Demək olar ki, çılpaq, ayaqyalın, aşılanmış dəri altında yuvarlanan əzələlərlə tullanırlar. Və qəzəblə amerikalıları kəsdi. Və yaşamaq üçün zərrə qədər şans verməyin.
  Və burada gözəl Stella və onun ortağı Maşanı görə bilərsiniz. Qızların hər ikisi hündürboy, əzələli sarışındır, hamı kimi kəsilir. Zərbə, sonra doğramaq və bədənləri parçalamaq nədir!
  Qızlar Amerika gəmisi ilə gəzirlər. Sağa yelləmək - küçə, sola yelləmək - zolaq!
  Qızlar isə nikahı dayandırmayacaqlar! Rəqiblərinizə şans buraxmayın! Və nərə çəkib əzələlərini silkələməyə başlasalar!
  Yenə də qılınclarını özlərinə yelləyərək ulayırlar:
  - Biz padşah, Vətən və Mixail Romanov üçün olan qızlarıq!
  Onlar isə samuray kələmi kimi doğrayırlar. Burada Stella onu götürdü və yalın ayağı ilə ABŞ zabitini qasıqda hərəkət etdirdi. O, daha yüksəklərə uçacaq və gəmidən atlayacaq.
  Sarışın terminator aşağıdakı kimi çıxış edəcək:
  - Zərbələrimə görə qonorar ödəyirlər!
  Və yenə də dişlərini açacaq və mirvari dişləri ilə parıldayacaq! Budur qız! Ən şirə və ləzzət!
  Qızlar isə özlərinə tərəf qaçırlar. Və tornado gelgit kimi keçir. Düşmənə şans verməyin. Onların böyük gücü var. Qaranlıq olsun o şeytanları və minlərlə mələyi.
  Budur, Maşa, sanki kəsir və iki qılıncla bir anda üç başını uçuracaq! Bu bir qızdır - bütün qızlar üçün bir qız!
  Hər iki gözəl qılıncla mismar vuran kimi doğrayır. Və onların əməllərində heç bir zəiflik və şübhə yoxdur. Onlar geri çəkilmədən və təslim olmadan irəliləyirlər. Ədalət insanlığın birləşməsini tələb edir. Bir imperiya, bir tac, bir məqsəd və kosmosa genişlənmə.
  Məhz bu vaxt ilk süni Yer peykinin orbitə buraxılması baş verir. Burada dünyanın hər tərəfinə uçur.
  Bikinili rus qızları isə özləri üçün mübarizə aparırlar. Və düşmənə yol verməyin. Gözəllərin kəsdiyi amerikalılar isə yıxılır. Yenə də yüksək səviyyəli və bacarıqlı qızlar.
  Bir dəfə Yaponiyada müharibə aparmağı bacardılar. Onlar da zirvədə döyüşürdülər. İmperatorun özü əsir götürüldü. Onlar öz böyük bacarıqlarını nümayiş etdirdilər. Onların belə bir həyəcanı və çox əzələ gücü var. Əlbəttə ki, belə qızlar möcüzələr möcüzəsidir!
  Sarayda samurayları kəsdilər. Onlar da az qala çılpaq və ayaqyalın idilər. Düşmənlərini heyrətləndirən şeylər edə bilən qızlar.
  İstənilən əti doğrayıb sənətkarlıqlarını nümayiş etdirdilər. Şübhələri bilməyən döyüşçülər irəliləyirlər.
  Budur, amerikalı admiral qılıncla başını kəsib. Və gözəllər dişlərini açaraq necə güləcəklər.
  Və yenə hücumda və özlərini kəsdi. Belə döyüşçülər əsl canavarlardır. Çar Mixail isə taxtdadır. III Aleksandrın oğlu, amma o deyil. Daha uğurlu, daha qətiyyətli, daha güclü iradəli, həm də istedadlı bir hökmdar.
  Ancaq əlbəttə ki, şans, daha da sərtlik vacibdir - Mixail orduya müsbət təsir göstərən korrupsiyaya qarşı barışmaz mübarizə apardı. Amma ən təsirli nou-hau bikinili qızlardan hərbi məqsədlər üçün istifadə etməkdir. Qızlar isə az qala çılpaq və ayaqyalın olanda çox gözəl olurlar.
  Burada müxtəlif müvəffəqiyyətli döyüşlər var. Gözəl döyüşçülər isə çox dəqiq, kişilərdən daha yaxşı vururlar. Və ən əsası, qızlar demək olar ki, çılpaq olduqda, praktiki olaraq toxunulmazdırlar. Onlar güllə və mərmi ilə alınmır. Çox güclü döyüşçü ordusu. Bu gözəldir. Çar Mayklın belə bir fikri qızları demək olar ki, çılpaq və ayaqyalın istifadə etmək idi və bu, qələbə gətirdi.
  Döyüşlərdə qızlar da çılpaq barmaqları ilə qumbara və xəncər atırdılar. Və vəhşi qəzəblərini göstərdilər.
  Qızlar çox cəsurdurlar. Və çox gözəl, şıltaq və donanma ayaqlı. Onları heç kim tuta bilməzdi.
  Döyüşçülər çox tazıdır... Ayaqyalın qız ayaqları çox təsirli silahdır. Bəs onlar nə edə bilərlər? Bir çox şeyi. Çılpaq ayaqların özləri yerdən enerji alırdılar və gözəlliyin döyüşçüləri cəld idi.
  Deməliyəm ki, qızlar dünyanın ən gözəlidir, bu həm gözəl, həm də kobraların qəzəbi ilə!
  Amerika kreyseri ələ keçirildi. Əsir düşənlər üzüstə yerə yıxıldılar. Bundan sonra döyüşçülərin ayaqları onların üzünə vuruldu. Və öpməyə məcbur. Qızlar isə dillərini yalayanda çılpaq ayaqları xoş və qıdıqlanırdı.
  Amma gözəllər çılpaq ayaqlarının öpüş yağdırılmasından, dabanlarının öpülməsindən həzz alırdılar.
  Sonra qızlar gülürlər. Və dişləri gülür!
  Amma yaxşılaşdı, qızlar bir az çılpaq günəşləndilər və aldılar. Belə gözəl döyüşçülər. Və belə bir ayağı necə götürüb öpmək olar. Və hər barmağını yalayın.
  Qızlar əladır.
  Burada yenidən "İsgəndər" tankı -4 döyüşdə. Pret özü və artıq fevral gedir. Qoşunlar irəliləyir. ABŞ ərazisinə getdikcə yaxınlaşmaq. Qızlar cox gozeldir.
  Burada Nataşa dəqiq vurur. Və çox dəqiq vurur.
  Qız son dərəcə dəqiq vurur və qışqırır:
  Düşməni darmadağın edəcəyik!
  Maria növbəti zərbəni vurur. Düşməni tutdu və məğlub etdi:
  - Mən superəm!
  Mariya çox gözəl qızdır və çox aktivdir.
  Onun yalın ayaqları isə erotizmində çox gözəl və zərifdir:
  Düşməni məhv edəcəyik!
  Və Aurora belə bir qızdır və super, çılpaq qarınları və döşləri və belə qırmızı məmələri şişirdi:
  - Düşmənləri sındırıb onu super edəcəm!
  Və qırmızı saçlarını necə silkələyir!
  Və yenə çılpaq, kəsilmiş ayaqları ilə döyəcək. Belə döyüşçülər çox gözəldir!
  Və sonra Svetlana düşməni götürüb döyəcək:
  - Mən şahı sevirəm və düşmənlərin boynuna ilgək asıram!
  Qızların güldüyü yer budur. Onlar necə tazı və sərin oldular.
  Amerikalılar qızlardan qaçırlar. Ya da imtina edin. Yoxsa ölürlər. Qadın döyüşçülər çox gözəl və çox ayaqyalındır, qızlar isə çox gözəldir. Və bir bikinidə döyüşmək xoş və təsirli olur. Döyüşçülər çox heyrətamizdir.
  Nataşa yenidən amerikalılara atəş açır və fısıldadı:
  Sən mənim qardaşımsan, mən də sənin qardaşınam! Daha doğrusu, bacım!
  Və yenə də dilini tərpətdiyi müddətcə. Təcavüzkar döyüşçü və gözəllik deyək!
  Və burada Anyuta çılpaq döşlərini silkələyir. Və qışqırın və gülümsəyin. Və mərmi amerikalılara göndəriləcək. Və götürüb sikəcək.
  - Gözəllik onu uçurdu! Və qışqırır:
  - Mən super qızam!
  Gözəl qız və seksi sevir. Və gözəldir!
  Və qız götürdü və döydü - hönkürdü:
  - Düşməni məğlub edib darmadağın edəcəyik!
  Və burada Aurora çəkic və döymədir:
  - Mən padşah və sərt qızam!
  Döyüşçü qadın olduqca tazı ola bilər.
  Qızlar öz-özünə gülürlər.
  Amma Svetlana götürdü və çox gözəldir. Düşməni məhv etmək üçün belə haqlar verdi və şeytanları öpdü:
  - Bu, belə totalitar akrobatikadır!
  Tank çox çevik və öldürücüdür. O, zəif və hündürboy Şermanı döyür. Burada çar Rusiyasının xeyrinə döyüşlər gedir.
  Nataşa yenidən atəş açır. Və cooing:
  - Kumiriniz üçün!
  Mariya atəş açmağa başladı. Qız çox gözəldir və qızılı saçlıdır. Görünüşünə görə.
  Qız təpik vurdu və çılpaq ayaq barmaqları ilə nişan alıb cığal çəkir:
  - Bu, kral üçün qətldir!
  Budur, Aurora amerikalını sikir. Və qız, deyək ki, həqiqətən son dərəcə aqressiv və cızıltılıdır:
  - Əsl internat üçün!
  Və qız özünü həqiqətən güclü göstərdi.
  Svetlana isə aqressiv və mübarizdir. O, çılpaq ayağı ilə döyəclədi və düşməni parçaladı.
  Və dişlərini göstərərək cıvıldadı:
  - Mən qartal uçuran xanımam!
  Beləliklə, qızlar vəhşi güclə qazmağa başladılar. Və gözəllərin belə aqressiyasını dayandırmayın. Geri çəkilməmək və əyilməmək.
  Nataşa yenidən atəş açıb fısıldadı:
  Tamamilə məhv olana qədər!
  Və Maria, heç bir mismar olmadan, düşmənlərini məhv etməkdə daha çox uğur qazandı və rəqiblərini qırmağa başladı.
  Və sonra Aurora onu götürdü və bir topdan düşmənə necə vurdu. Və çox uğurla, nəhəng aplomb ilə. Və əzmək, düşməni əzmək. Və ərimiş dağıntılar Shermandan bütün istiqamətlərə uçur.
  Svetlana da çəkəcək və necə oxuyacaq:
  - Mən böyük arzuların və böyük gözəlliyin qızıyam!
  Döyüşçülər, əslində, qalib gəlmək üçün gözəl iradə nümayiş etdirirlər.
  Təəccüblü deyil ki, imperiya sərin və böyük oldu. Çingiz xanın nailiyyətlərini üstələyə bilərdi.
  Döyüşçülər öz-özünə hərəkət edirlər... Və onlar bıçaqla yarırmış kimi, atəş açır, atəş açır, düşmən mövqelərini partladırlar. Daha doğrusu, çox iti və bərkimiş xəncər. İndi rus qoşunları artıq həqiqətən yenilməzdir. Və böyük bir imperiyanın səltənəti.
  Baxsanız, Rusiyanın tarixində çoxlu müharibələr, çətin dövrlər olub. Lakin II Nikolay, əksər hallarda, sadəcə bəxtsiz idi! Onun uğursuz olduğu ortaya çıxdı. Ancaq taktika böyük əhəmiyyət kəsb edir. Böyük rus şahmatçısı Alekhin nə göstərdi. Rəqibinin yerinə oynamağa başlayanda, lövhəni çevirib qalib gəldi. Dahi dahidir.
  Çar Rusiyasının bütün problemləri ilə tək çılpaq qızlar amili çox şeyi həll edirdi.
  Döyüşlərdə helikopterlər də iştirak edir. Döyüş maşınları, həmçinin bikinili və ayaqyalın qızlarla ekipajlar. Qızlar ordusunun keyfiyyəti nədir? Ən görkəmli. Belə bir ordunu heç nə dayandıra və məğlub edə bilməz.
  Deməli, bu orduda ayaqyalın və az qala çılpaq qızlar var. Kapitan Varvaranın helikopterində ekipaj. Bu möcüzə deyilmi! Dəniz çalınır! Və təyyarə silahları necə vuracaq. Və sonra raketlər var. Bu qızlar əsl tornado tipli qasırğalardır.
  Onlar heç bir şeydə düşməndən geri qalmırlar. Rus ordusu döyüşlərə və böyük nailiyyətlərə hazırdır.
  Varvara sarı saçlı gözəl qızdır və demək olar ki, çılpaqdır. Ağciyərlərinin başında necə guruldamaq olar:
  - Düşmənlər keçməyəcək! Və qaçmayacaqlar!
  Və o, onu götürəcək, ən yaxşı avtomobilinin bütün təyyarələrindən ölümcül axıntı buraxacaq. Və düşməni süpürün. Və onu götürəcək, dağıdıcı bir əyilmə ilə biçəcək.
  Ancaq təvazökar Olqa, amerikalıların mövqelərinə bir raket atdı və fısıldadı:
  - Döyüşdüm, bast ayaqqabı ilə yox, ayaqyalın!
  Və sapfir gözləri ilə göz qırpın. Bəli, bunlar qızlardır - belə inanılmaz dərəcədə ləzzətli akrobatika. Onunla birlikdə içməli su dağına çıxa və çılpaq əjdahanı aşağı sala bilərsiniz.
  Və ayaqları çox zərif və bənzərsizdir! Və bel nazikdir və bədən çox əzələlidir.
  Barbara çəkiclə qışqıracaq:
  - Padşah üçün yer kürəsində bir deşik edə bilərəm!
  O, üzünü açıb gözlərini qırpacaq.
  Döyüşçülər yüksək səviyyədədir. Burada Tatyana da bikinili qızdır, onu götürüb qışqırır:
  - Bütün yer üzündə bir padşah olsun!
  Və mirvari dişləri ilə parıldayacaq. Və bir mismar kimi ölümcül bir vertolyotdan. Və ölümcül olacaq. Və həqiqətən metalı qızardın. Və bunkerin məhvinə səbəb olacaq.
  Budur qızlar - bütün qızlar qızlar! Sonra məhbuslar gətiriləndə o qızlar onların yalın ayaqlarını öpüb yalayırlar. Bu, ümumiyyətlə, həm alçaltmaq, həm də həvəsləndirmək üçün ən mürəkkəb üsuldur.
  
  MƏLBEDİLMƏZ ROMMEL
  Onda Rommel ordusu 1941-ci ilin noyabrında, dekabrda Afrikada qalib gələ bildi. Bu, həm də ona görə baş verdi ki, parlaq Rommelin ortağı real tarixdə baş verən kobud səhvlərə yol vermədi.
  Nəticədə almanlar irəliləyən ingilisləri məğlub edərək öz ərazilərini ələ keçirdilər. Əvvəlcə bu, döyüşlərin gedişinə təsir etmədi, buna görə də şərq cəbhəsində almanlar Moskva yaxınlığında məğlub oldular.
  Lakin sonradan Fürerin planları dəyişdi. Rommel bu nöqtədə Tolbuku ala bildi və Misirə köçdü. Hitler şərq cəbhəsində müvəqqəti müdafiəyə keçmək, hələlik isə səylərini Afrika və Yaxın Şərqdə cəmləşdirmək qərarına gəldi.
  Lakin Afrikadakı hücum daha az qüvvə tələb etdiyi üçün nasistlər şərqdə bir neçə əməliyyat keçirdilər. Kerçdə Sovet qoşunlarını məğlub etdi. Xarkov yaxınlığında əhatə olunub. Smolensk istiqamətində bir parça çıxardılar . General Vlasovun ikinci şok ordusunun Leninqrad yaxınlığındakı hücumu da məğlubiyyətlə başa çatdı.
  Sevastopolun mühasirəsindən və hücumundan sonra düşdü. Və Fritz gücləndi. Döyüşlər Rjevski kənarında getdi. Burada nasistlər müqavimət göstərə bildilər.
  Ancaq Misirdə Rommel, əlavə qüvvələr alaraq, böyük bir qələbə qazandı. Uğur qazanan almanlar Fələstindən keçdi, İraq və Küveyti ələ keçirdi. Və sonra bütün Yaxın Şərq - neftə çıxış əldə etdi.
  Bundan sonra nasistlər Sudana üz tutdular və bütün Afrikanı tutmağa çalışdılar.
  Eyni zamanda, Cəbəllütariqə hücum və Alman qoşunlarının Mərakeşə və daha da Afrika genişliyinə nüfuz etməsi izlədi.
  Ancaq almanların uğuru arxa cəbhədəki enerjili işə öz töhfəsini verdi. Gerçək tarixdən daha məharətlə etdiyi Hitler də haradadır.
  Hitleri oyandıran terminator qızlarla vanna qəbul etdi, salat, gül kələm sıyığı və digər tərəvəzlərlə səhər yeməyi yedi, az yağlı keçi pendiri və kürü əlavə etdi. Bundan sonra o, yeni imperator nazirə fövqəladə səlahiyyətlər haqqında imzalanmış qanunu olan sənədi rəsmi olaraq təqdim edərək, Speeri çağırdı. Sahiblənmiş Adolf çox korlanmışdı:
  - Üçüncü Reyxdə silahların buraxılması son dərəcə aşağıdır! Biz təkcə müharibə aparan İngiltərədən deyil, totalitar SSRİ-dən də geri qalırıq. Bizə hava üstünlüyü lazımdır və köhnə silahların istehsalını artırmaqla yeni silahlara keçmək lazımdır. Xüsusilə perspektivli reaktiv bombardmançılar. Axı onların nəhəng sürəti və yüksək tavanı Britaniya şəhərlərini demək olar ki, cəzasızlıqla məhv etməyə imkan verir!
  Speer nikbinlik nümayiş etdirdi:
  - Almaniyada və Polşada artıq kömürlə, Fransada dəmir filizi var və bizdə çoxlu maşın istehsal etmək üçün kifayət qədər avadanlıq var. Axı biz dünyanın bütün ölkələrinin birləşdiyindən daha çox alüminium və duralumin istehsal edirik!
  Şeytan Adolf başını tərpətdi.
  - Hələlik! Britaniya və ABŞ da hasilatı artırır və biz metalın hər qramını qorumalıyıq. Beş yaşından məktəblilər və başqa uşaqlar da metal yığsınlar. Bundan əlavə, niyə qanadları və gövdələri tamamilə duralumindən düzəldin. Həm ağacdan, həm də kətandan istifadə edə bilərsiniz. Məsələn, monoblok qanadları istehsal etmək. Və nə? Bizə çəkisi iki tondan çox olmayan, uçması asan, istehsalı asan və ucuz yeni reaktiv qırıcı lazımdır! Montaj hissələrinin sayı minimuma endirilməli, həmçinin təyyarənin çəkisini minimuma endirmək və aerodinamik xüsusiyyətlərini yaxşılaşdırmaq yollarını tapmalıdır. İndi yeri gəlmişkən, təyyarə konstruktorları gələcək, onlara öyrədəcəyik.
  Speer gülümsədi.
  - Əlbəttə, mənim fürerim. Mən başa düşdüyüm qədər, siz ordudan bütün yüksək ixtisaslı işçiləri qaytarmağa hazırlaşırsınız?
  Sahiblənmiş Adolf təsdiqlədi:
  -Yalnız yüksək ixtisasla, əcnəbilər arasından sadə zəhmətkeşləri işə götürəcəyik. Beləliklə, daha az loafers və buna görə də partizanlar daha yaxşı olacaq. Təbii ki, biz quru qoşunlarının sayını azaldacağıq, SSRİ ilə müharibə olmasa, o qədər də piyadaya ehtiyacımız yoxdur, amma... Radikal deyil, ona görə də yaxın aylarda Cəbəllütariq və Maltanı məğlub etməyi planlaşdırıram. , Afrikanın bütün şimalını və daha da Yaxın Şərqi işğal etmək. Bizə hələ də torpaq bölmələri lazımdır. Bundan əlavə, həm Almaniyanın özündə, həm də Fransa, Belçika, Hollandiya, Norveçdə əlavə gəmiqayırma zavodları tikmək lazımdır. Bizə təyyarədaşıyan gəmilər, döyüş gəmiləri və nəqliyyat vasitələri lazımdır. Aralıq dənizi isə sanki Almaniyadaxili gölə çevriləcək. Başa düşürsən?
  Speer baş əydi.
  - Bəli, fürerim! Mən artıq tikinti proqramının hazırlanmasını tapşırmışam...
  Hiyləgər Adolf əlavə etdi:
  - Fövqəladə hal planlarımız tələb edərsə, iş saatları 16 saata qədər uzadıla bilər. Təyyarə istehsalı cəmi doqquz ay ərzində gündə yüz təyyarəyə çatdırılmalıdır... İndiki ilə müqayisədə üç dəfədən çox və bunun kifayət edəcəyi heç bir fakt deyil!
  Speer Fuhreri alqışlamağa tələsdi:
  - Pilotlarımız Britaniya sinfindən yuxarıdırlar, ona görə də hər şey sayı ilə həll olunmur. Biz isə şum dişlərini qılınclara çevirməyin yeni yollarını tapacağıq. Başa düşdüyüm qədər, bizim üçün prioritet aviasiyadır?
  Fürer yumruğunu daha bərk sıxdı:
  - Bizim üçün prioritet reaktiv, bombardmançı təyyarələr, sonra isə qırıcı təyyarələr, üstəlik yeni texnikanın buraxılması və möcüzə silahlarının inkişafıdır! Lakin təkcə aviasiya sahəsində deyil, həm də tanklarda, artilleriyada, ilk növbədə raket artilleriyasında... Bu barədə daha ətraflı danışacağıq.
  Zəng eşidildi və Üçüncü Reyxin aparıcı təyyarə konstruktorları otağa daxil oldular.
  Nisbətən gənc, hündür alnı olan Messerschmitt, Heinkel artıq qoca, lakin çox çevik, atletik şəkildə qurulmuş Tank, Lippisch və bir neçə daha az tanınanlar.
  Adolf onlara stulları göstərdi və onlara rəsmləri masanın üzərinə qoymağı əmr etdi:
  - Sizin vəzifəniz yeni, çox güclü və müasir silah yaratmaqdır. Almaniyada dünyanın hər hansı digər ölkəsindən daha çox külək tuneli var və bir çox təyyarələrin texnologiyası çox geridə qalıb. Ancaq yalnız Yu-88-də avtomobilə daha rasional formalar verməklə sürəti əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilərsiniz. Xüsusilə, pilot kabinəsinə damcı formalı, qabarıq forma verilməlidir ki, bu da görmə qabiliyyətini yaxşılaşdıracaq, pilot isə daha geniş olacaq və aerodinamikanı yaxşı beş kilometr yaxşılaşdırmaqla sürət artıracaq. Üstəlik, atəş nöqtələrinə həm bombardmançı, həm də qırıcılar, bomba rəfləri, hava əyləcləri söndürülmüş vəziyyətdə rasional forma verilməlidir.
  Sənə dediklərimi yaz!
  Dizaynerlər bir ağızdan başlarını tərpətdilər:
  - Deməli, böyük Fuhrer!
  Adolf davam etdi:
  - XE-129 - yenidən dizayn edilməlidir ki, silah qutusunun özünə rasional forma verildi və arxa və aşağı yarımkürədən hücumlardan qorunmaq üçün daşınan bir təyyarə silahı quraşdırıldı. Bundan əlavə, bu hücum təyyarəsi mühərrik gücləndirici sistemlə təchiz edilməlidir. Yenidənqurma ilə yanaşı, belə hücum təyyarələrinin istehsalını artırmaq lazımdır. Onların dağıdıcı hava zərbələri ingilislərin fəaliyyətini iflic edir. Bundan əlavə, Yu-87 dalğıc bombardmançı təyyarəsi Britaniyada istifadə edilməlidir. Köhnəlmiş avtomobilləri hücumçuya qoyacağıq ...
  Adolf dayandı. Dizaynerlər susdular. Fürer qeyd etdi:
  F -190- a böyük şübhələrim var . Avtomobilin ağır olduğu və kifayət qədər manevr edə bilməyəcəyi ortaya çıxdı, əlavə olaraq, istifadə olunan yanacağı əvəz edən çənləri inert qazlarla doldurmaq üçün bir sistem yoxdur. Buna görə də, bu avtomobili hətta bir yandırıcı güllə ilə vurmaq olar. Tank bu barədə nə deyəcək?
  Məşhur SS dizayneri diqqətləri üzərinə çəkərək qeyd etdi:
  - Bu, bizim qüsurumuzdur, böyük fürer. Tankların yerləşdirilməsi kifayət qədər uğurlu hesab edilməli olsa da, onlar düşmən atəşinə daha az həssasdırlar və eyni zamanda pilotu qoruyurlar. Manevr qabiliyyətinə gəlincə, onda ... Bir zirehin çəkisi 120 kiloqramdır və onu yüngülləşdirmək bizim üçün o qədər də asan deyil ...
  Sahiblənmiş Adolf təklif etdi:
  - Focken-Wulf-un aerodinamik keyfiyyətlərini yüksəltməyə çalışın. Hər şeydən əvvəl, çəki azaltmaqla və maşının idarəolunma və manevr qabiliyyətini artırmaq üçün qanadların uclarını əymək lazımdır. Bundan əlavə, o, arxa yarımkürə üçün qoruyucu quraşdıracaq... Mühərrikin kokpitin qarşısında yerləşməsinə gəlincə, bu, pilotu qoruyur, lakin maşını ejeksiyon qurğusu ilə təchiz etməyi tələb edir. Yeri gəlmişkən, motorun çox forması daha sadələşdirilə bilər, bu, əlbəttə ki, sənayeçilərimiz tərəfindən nəzərə alınmalıdır. Yeri gəlmişkən, ME-309-da işlər necə gedir?
  Messerschmit bir qədər sarsıntı keçirdi:
  - Biz bu böyük Fürer üzərində işləyirik. Dizayn xüsusiyyətləri yeddi atəş nöqtəsi ilə silahlandıqda avtomobilin sürətini saatda 740 kilometrə qədər artırmağı vəd edir! Bu, İngilislər üçün ən güclü ölüm olacaq ...
  Adolf sözünü kəsdi:
  - Bitirmə işləri daha tez aparılmalıdır. Və siz, Speer, 30 millimetrlik yeni sürətli atəş təyyarəsinin silahının inkişafını sürətləndirin. Həm yerüstü hədəflərə atəş açmaq üçün, həm də düşmən təyyarələrinə qarşı çox uğurla istifadə etmək mümkün olacaq! Yeni ME-309 köhnə ME-109-u əvəz etməlidir. ME-262 reaktiv maşınınıza gəldikdə, təəssüf ki, onun bir çox çatışmazlığı var: ağır çəki, aşağı əməliyyat etibarlılığı, həddindən artıq qəza dərəcəsi .... Ehtiyacımız olan təyyarənin eskizini özüm çəkəcəyəm.
  Adolf Hitler müasir reaktiv qırıcılar haqqında biliklərindən istifadə edərək avtomobili çəkməyə başladı. Bununla belə, istehsal və texnologiyanın hazırkı səviyyəsinə uyğunlaşmaq üçün ən müasir deyil, təxminən əllinci illərdir. O, cinah süpürgəsinin dəyişdirilməsi texnologiyasına xüsusi diqqət yetirib. Belə bir dizaynın bütün üstünlüklərini izah edin:
  - Eniş və buraxılış zamanı süpürmə azalacaq, uçuş zamanı isə artacaq. Yalnız bunun sayəsində müasir ME-262 mühərriki olan qırıcı saatda 1100 kilometr sürət yığa biləcək. Bəli və çəki əhəmiyyətli dərəcədə az olacaq.
  Messerschmit diaqrama baxdı, hündür alnını geri çəkilən saç düzümü ilə qırışdı və sıxdı:
  - Parlaq! Bəs mənim fürerim, aerodinamika haqqında bu qədər dərin biliyi haradan almısan?
  Əsəbləşmiş Adolf hiyləgərcəsinə gözlərini qıydı:
  - Bəs yalnız aerodinamikada? İstedadlı insan adətən hər şeydə istedadlıdır! Afrikada isə ortabablıq və sıradanlıq! Arado bombardmançısının nə işi var? Diaqram göstərin?
  Fürer-popadanets qısaca nəzər saldı, başını mənfi tərzdə buladı:
  - Yox, belə olmayacaq! Trolleybus ideyası yaxşı deyil, ona görə də təyyarə dönməyəcək və qəzaya uğrayacaq. Bizə adi geri çəkilə bilən eniş qurğuları lazımdır. Daha yaxşı aerodinamika üçün bəzi dizayn dəyişikliklərini nəzərdən keçirin. Çox fantastika olmadan, lakin ixtiraçılıqla.
  Damı yox olan Adolf daha bir neçə qeyd etdi:
  - "Qriffin" Xe-177 təyyarəsi son dərəcə etibarsız elektrik stansiyasına malikdir. Dərhal dəyişdirilməlidir, ən son pistonlu mühərriklər, ilk dördü ayrı dayanır. Sonra 2950 at gücünə malik ən müasir mühərriklərə. Böyük hündürlükdən və dalışda zərbə vurmaq qabiliyyətinə gəlincə, onda ... Xe-277-ni inkişaf etdirməyə başlayın, bu maşın həm də düşmən silahına çevriləcək. Ancaq əsas şey reaktiv bombardmançılardır. Bu, prioritet vəzifədir. Burada, məsələn, Yu-287 belə olmalıdır.
  Fuhrer yenidən tərs süpürülən qanadlarla bir eskiz hazırladı, dizaynerlərə müəyyən nüansları izah etdi. Adolf müəyyən sxemlər göstərərək ciddi şəkildə aparıldı. Xüsusilə quyruqsuz bombardmançı. Və reaktiv maşının uçan qanadının sxemi daha perspektivlidir. Və eyni zamanda, maşın hətta ABŞ ərazisini də bombalamağa qadirdir. O, birbaşa qeyd etdi ki, işə Avropanın hər yerindən dizaynerlər, hətta yəhudilər də cəlb olunmalıdır. Nəhayət, dizaynerlərin artıq kifayət qədər yükləndiyini başa düşdükdən sonra, lütfkarlıqla onları buraxdı və yalnız Lippisch qaldı. Fürer qışqırdı:
  - Və sən, İskəndər, səndən qalmağını xahiş edirəm! Sizə yeni, son dərəcə təsirli silahlar yaratmaq tapşırılacaq.
  Lippiş təəccübləndi:
  - Mən sizə minnətdar olacağam Fuhrer!
  Terminator Hitler izah etməyə başladı:
  - Əlbəttə, bir vaxtlar Göttingendə professor Prandtlın köməkçisi olmuş Vizelberqerin nəzəriyyəsini bilirsiniz. O, ilk dəfə ekranın alt səthə təsiri nəzəriyyəsini inkişaf etdirdi...
  Lippiş gülümsədi və başını tərpətdi:
  - Siz mənim fürerimi yaxşı tanıyırsınız! Bəli, mən bu nəzəriyyəni bilirəm!
  Şeytan Adolf davam etdi:
  - Ekranoplan yaratmaq lazımdır - bir növ torpedo qayığı və hidrotəyyarənin hibrididir. Həqiqətən də sudan 20-40 santimetr aralıda çox aşağı uçur. Bu vəziyyətdə, ekranoplan gəmisini dəstəkləyən hava kütləsi, olduğu kimi, iki hissədən ibarətdir. Biri qanadın altında donmuş seldir; digəri - olduqca əhəmiyyətsiz - arxa kənarın bölgəsində qanadın altından çıxır və yuxarıdan, qanadın barmağından gələn hava ilə daim doldurulur.
  Lippiş asanlıqla təsdiqlədi:
  - Doğrudan da, mənim fürerim!
  Şeytan Adolf davam etdi:
  - Bununla belə, havanın əsas kütləsi daşıyıcı səthin altında qalır və orada demək olar ki, dinamik təzyiqə bərabər olan təzyiq yaradır. Bu, ekranoplan qayığının saat mexanizmi kimi "yürüdüyü" bir növ hava konkisürmə meydançası rolunu oynayır! Bunu praktikada ilk dəfə istifadə edən fin mühəndisi Kaario oldu, o, ekranın köməyi ilə qar üzərində sürüşən sadə düzbucaqlı qanadlı xizək hazırladı və hətta bunun üçün patent aldı. Təəssüf ki, hərbçilər vaxtında belə bir kəşfi dəyərləndirmədilər. Deyirlər ki, rus professoru Levkov da analoji təcrübələr aparıb... Yəni o, bombaları, torpedaları, enişləri Britaniya sahillərinə, təyyarə sürəti ilə və eyni zamanda çatdıra bilən yeni möcüzə silahına çevrilə bilər. radara görünməz. Üstəlik ingilis gəmilərinə daha sarsıdıcı zərbələr! Razılaşmaq?
  Lippiş əli ilə ətrafı dolaşdı, köməkçi ofisiantlar onun üçün şirə tökdülər... Bir az sərxoş olan dizayner qeyd etdi:
  - Bəli, bu, zəngin ideyadır, baxmayaraq ki, müəyyən texniki problemlər olacaq. Məsələn, dözümlülük...
  Təcavüzkar Adolf mehribancasına başını tərpətdi:
  - Mən sizin üçün təxmini bir sxem çəkəcəyəm, bunu etmək daha yaxşıdır və siz özünüz kiçik texniki detalları cilalayacaqsınız. Bədən uzun olmalıdır, təyyarənin gövdəsinə bənzəyir, kokpitin delfin burnuna çevrilir, qabarıq ön şüşələr və turbojet mühərrikləri ... İlk modellərdə mümkün olsa da, pistonlu olanlar edəcək. Və bu nəhəng təmiz suya çəkildikdə, mühərriklər qulaqbatırıcı şəkildə uğuldayacaq və dar yırtıcı bədən bir balina buludu atan balina kimi partlayacaq. Diqqət yetirin ki, bu nəhəng bir döyüşçü kimi suyun səthindən bir neçə metr aralıda qaça bilir.
  Lippiş əsl heyranlıqla fit çaldı:
  - Zəngin təsəvvürünüz var Fürer!
  Cəsarətli Adolf daha da ilhamlandı:
  - Təbii ki, möcüzə silahı olardı. Axı, ekranoplanlar heç bir fırtınadan qorxmurlar. Onlar buzdan qorxmurlar - onların üzərindən uçurlar. Onları adi gəmilərin qəzaya uğraya biləcəyi bataqlıq estuarları və sahil daşları deyil, ümumiyyətlə uşaq gölməçəsi kimi dayazlar təhdid edir. Onlar hər yerə qoşun endirməyə qadirdirlər: şeytan rifləri olan Skeletlərin Afrika sahillərindən tutmuş ABŞ-ın hər iki sahilinə, Kanadanın Arktika torpaqlarına və Alyaskaya qədər. Bir neçə yüz belə maşın olardı və Britaniya iki aya düşərdi.
  Lippiş cəsarətlə qeyd etdi:
  - Bəs mədənlər?
  Fürer güldü:
  - Bu minalar! Nə suların altında, nə də dayazlarda təhdid etmirlər! Eləcə də sualtı qayıqlardan torpedalar. Özü də ən qabaqcıl sualtı qayıqlarla döyüşmək, onlara dərinlikdən zərbələr vurmaq üçün ideal silahdır. Bundan əlavə, ekranoplanlar düşmən gəmilərini raket və minalarla vura bilər. Bəli, əlbəttə ki, idarə olunan bombaların dizaynını təqdim edəcəyəm. Və təbii ki, enişlər... Təkcə piyadalarla deyil, həm də tanklarla eniş üçün ideal çatdırılma vasitəsi! O zaman müharibənin bütün xarakteri bir anda dəyişəcək! Lippiş fürerin sizə hansı işi etibar etdiyini başa düşdü?
  Dizayner daha mərhəmətlə soruşdu:
  - Bəs mükafatlar?
  Ciddi Adolf təsdiqlədi:
  - Əlbəttə ki, ən səxavətli, almaz, torpaqlar, koloniyalar, subyektlər ilə dəmir xaç! Əgər biz bütün Afrikanı fəth etsək, onda hamı üçün kifayət qədər torpaq olacaq!
  Lippiş bildirib:
  - Pul və vəsait verilsə, ekranoplan hazır olacaq, amma... Mənim də quyruqsuz döyüşçü üçün layihələrim var.
  Fuhrer-terminator ixtiraçıya arxayın olmağa tələsdi:
  - Quyruqsuz reaktiv bombardmançı, mən artıq eskizini çəkmişəm, başqaları baxacaq. Yeri gəlmişkən və döyüşçü! WIG daha vacibdir, çünki o, prinsipcə yeni silahdır... Bundan əlavə, Gotha şirkətində bununla məşğul olacaq çox istedadlı dizaynerlər var. Və siz ekranoplanlar üzərində işləyərkən. Ümumiyyətlə, indi çoxlu təcili işlərim var, hələ də tank generalları ilə danışmalıyam... Sizə əmr veriləcək...
  Lippiş Fürerdən çox sevinclə ayrıldı. Adolf fikirləşdi ki, bəlkə də əvvəlcə atom və gələcəkdə hidrogen bombasının yaradılması haqqında nüvə fizikləri ilə danışmaq daha yaxşı olardı, lakin çox iş görməməyə, bir anda özünü və başqalarını yükləməyə qərar verdi.
  Bir neçə dizayner var idi, o cümlədən ən məşhurları: Porsche və Aders. Ümumiyyətlə, əgər aviasiyada və sualtı donanmada almanlar Sovetlərə nisbətən keyfiyyətcə üstünlüyə malik idilərsə (baxmayaraq ki, bunu hamı tanımır!) Sonra panzvaledəki tank donanması nəzərəçarpacaq dərəcədə geridə qaldı. Xüsusilə sovet maşınları KV, T-28, T-34 zireh və silahlanma baxımından alman maşınlarından, T-34 isə sürücülük qabiliyyətinə görə də üstün idi. Bununla belə, Alman tanklarının silahları İngilis Matildas və Cromwells üçün kifayət qədər güclü deyil və daha çox, artıq dizaynerlər tərəfindən hazırlanmış Churchills və Challengers. Alman dizaynlarının zirehlərinin zəifliyindən danışmırıq ...
  Qonaqları oturmağa dəvət edən Fuhrer bir əxlaq oxumağa başladı:
  - Təəssüf ki, Almaniyanın hazırda etibarlı tank əleyhinə silahı yoxdur... 50 millimetrlik T-3 silahı ilə təchiz olunaraq, yalnız Matilda və ya KV zirehini vura bilirlər.... Lakin "Matilda" İkinci Dünya Müharibəsi başlamazdan əvvəl İngiltərə ilə xidmətə girdi. Matildası özümüz tutmuşuq, onun ön zirehinə nüfuz etmək mümkün deyil. Yaxşı, sovet KV-ləri yan və ya gövdəni belə deşə bilmir. Maşınımızın edə biləcəyi maksimum şey tırtılı sındırmaqdır! Yəni siz konstruktorlar bizi elə bir vəziyyətə salmısınız ki, düşmən tankları bizim üçün rezervasiyada qat-qat güclüdür, yeni Amerika "Qrantları" və kütləvi istehsala hazır olan "Şermanlar" da silahlanmada üstündür. 76 mm-lik silahları olan rus maşınlarını demirəm. Yeni tanklar yaratmaq tapşırığını, xüsusən də 88 mm-lik silahla necə yerinə yetirirsiniz?
  Porsche çaşqınlıqla cavab verdi:
  - Əlbəttə, biz belə inkişafları inkişaf etdiririk, böyük Fürer. Mayın 26-da Sursat İdarəsi bizə 45 tonluq ViK -4501 tankı üçün sifariş verdi. Tank qülləsinə çevrilmiş 88 mm-lik zenit silahı ilə tam olaraq belə olmalıdır. Artıq ilkin rəsmlərimiz var. Onlarla ən böyük tanış ola bilərsiniz.
  Fürer soruşdu:
  - Siz Aderssiniz?
  Ervin başını tərpətdi.
  vk -3001 uğurla sınaqdan keçirildi . 75 mm-lik topla yeni ağır maşın. Bizdə tank əleyhinə modeldə oxşar silah var, lakin hələ kütləvi istehsala buraxılmayıb. Bundan əlavə, kütləsi 65 tona qədər olan T-6-nın yaradılması üçün işlər aparıldı. Və 36 tonluq daha yüngül model. Böyük Füreri sınayırıq.
  Özünü hər şeyi bilən kimi təsəvvür edən Adolf cəld rəsmləri tədqiq etməyə başladı. Budur, İkinci Dünya Müharibəsinin ən məşhur Alman tankının nəhəng "Pələnginin" ilk eskizləri. Bu avtomobil Kursk çıxıntısı zamanı məşhurlaşdı. Sovet dövründə pələngləri, bir qayda olaraq, danlayırdılar, sonra bu avtomobilə münasibət daha obyektiv oldu. Öz dövrünə görə bu tank, əlbəttə ki, pis deyildi. KV-mizlə ilk böyük atışma zamanı - üç "Pələng" on sovet maşınını sıradan çıxardı və özləri də zərər görmədən ayrıldılar. Bu maşının əsas üstünlüyü uzun müddət layiqli rəqibi olmayan güclü 88 mm-lik silah idi. Bununla birlikdə, Kursk Bulgesində, texnologiyadakı keyfiyyət üstünlüyünə baxmayaraq, nasistlər hələ də məğlub oldular ... Bu maşının döyüş istifadəsinin statistikası, eləcə də itkilərin nisbəti, ümumiyyətlə, ondan biri kimi danışır. İkinci Dünya Müharibəsinin ən yaxşı maşınları. Ancaq qüsurlar çılpaq gözlə görünür. 56 ton böyük çəki, yalnız 100 millimetr sifariş edərkən (yalnız 80 tərəf!), Böyük hündürlük, zirehin rasional meyl bucaqlarının olmaması və zəif sürücülük performansı. Ümumiyyətlə, çəkisi on ton az olan İS-2 tankı həm zireh, həm də silahlanma baxımından pələngdən üstün idi... Amma bu tank yalnız 1944-cü ilin fevralında peyda oldu. "Kral Pələngi" ümumiyyətlə 68 ton ağırlığında, 180 millimetr ön zireh ilə ... Əlbəttə ki, belə bir tank Afrikada, səhrada, eniş üçün müharibə üçün uyğun deyildi, sadəcə qulaq kimi bir maşındır. gil ayaqları. Xeyr, əlbəttə ki, öz dövrü üçün "Kral Pələngi" çox təsirli idi, döyüşdə bir neçə düşmən tankını məhv edə bildi və bir dəfə bir saat ərzində iyirmi beş "Şerman" ı sıradan çıxardı. Görünür, bir döyüş zamanı Tiger tərəfindən məhv edilən iyirmi üç T-34 tankı haqqında məlumat var idi. Ancaq hər halda, bu tank sadəcə olaraq gücün və kütlənin səmərəsiz istifadəsinin təcəssümüdür. Və burada, məsələn, Sovet T-54 tankı ... İkinci Dünya Müharibəsinin faktiki olaraq əvvəlki texnologiyalarından uğurlu rasional istifadənin bir növ təcəssümü.
  Fürer qətiyyətlə bəyan etdi:
  - Xeyr ser! Bu layihə işləmir! Cəmi 100 millimetr zirehlə əlli altı tonluq avtomobil hazırlamaq... Hardadır bizim təriflənmiş alman səmərəliliyimiz və rasionallığımız.
  Aders cəsarətlə qeyd etdi:
  - 70 ton ağırlığında Fransız S-2, 45 millimetrlik bir zirehə sahib idi ...
  Fürer Terminator qəzəblə sözünü kəsdi:
  - Birinci Dünya Müharibəsindən qalma tankdır. Ancaq rus KV-2-də çəkisi 52 ton olan 152 mm-lik haubitsa var idi. Ancaq bu, 88 deyil, 152 - millimetrdir.
  Buna görə sizə 71 kalibrli 88 mm-lik bir top tapşırığı verirəm, çəkisi qırx tondan çox olmayan bir tank və ən azı 180 millimetrlik ön zireh, yanları və gövdəsi 150 millimetr, mühərriki altı yüz, yeddi yüz at gücü. Və bu çən mümkün qədər tez, altı aydan sonra kütləvi istehsala buraxılmalıdır.
  Alman dizaynerləri solğunlaşdı və əlləri titrədi. İsgəndər istehza ilə onlara baxdı. Tapşırıq həqiqətən də ən çətin idi; silahlanma və zireh 1944-cü il modelinin "Kral Pələngi" üçün xarakterikdir, lakin siz 28 ton daha az çəkiyə cavab verməlisiniz! Ancaq Adolf bunu olduqca real hesab etdi və hətta dostcasına Porsche-nin çiyninə vurdu:
  - Narahat olmayın, mən özüm sizin üçün belə nisbətən kiçik çəki ilə keçə biləcəyiniz optimal sxemi çəkəcəyəm. Mən tiran deyiləm, rasionalistəm. Sadəcə çox şeyi yenidən qurmalısan. Xüsusilə, transmissiya və mühərriki birlikdə yerləşdirin.
  Aders təəssüflə qeyd etdi:
  - Bu, bizə müəyyən problemlər yaradacaq. Xüsusilə, belə bir tənzimləmədə aşağıdakı çatışmazlıqlar olacaq ....
  Sərt Adolf sözünü kəsdi:
  - Təbii ki, müəyyən problemlər olacaq, amma prinsipcə, asanlıqla aradan qaldırılır. Xüsusilə texniki baxımdan. Amma mühərriki çox daha yığcam yerləşdirmək, asqısını dəyişdirmək və... Çənnin hündürlüyünü iki metrə endirmək, ekipajı isə uzanmış vəziyyətdə qoymaq lazımdır, onda hər şey daha rasional olacaq.
  Fuhrer, müharibədən sonrakı dövrün ən kütləvi sovet tankı olan T-54 üslubunda bir eskiz, bir növ rəsm çəkməyə başladı. Bu maşın o qədər uğurlu idi ki, Əfqanıstanda 1947-ci ildə istehsal olunmağa başlayan Taliban ilə döyüşlər zamanı da istifadə edildi, İraq qoşunları Səhra fırtınası və Şok və Qorxu və ya İraqın Azadlığı əməliyyatı zamanı ABŞ Ordusu ilə döyüşdü . Ümumilikdə bu tankların 70 mindən çoxu istehsal edilmişdir. Və avtomobil çox uğurlu idi. 36 ton çəki, 200 millimetr ön zireh və 100 millimetr kalibrli silahla. Bu tip Koreya müharibəsi zamanı Amerikanın "Patonları" və "Perşinqləri" ilə uğurla vuruşdu. Beləliklə, bu texnoloji səviyyə üçün model həyata keçirmək üçün çox uyğun və realdır. Və istehsalı olduqca sadədir - ucuz ... Alman 88 millimetrlik 71 el topuna gəldikdə, o, İkinci Dünya Müharibəsinin bütün tankları üçün kifayət qədər nüfuz edirdi (xidmətə daxil olan IS-3-ün ön zirehləri istisna olmaqla). 1945-ci ilin mayında!). IS-3 nədir? Tank zireh baxımından möhtəşəmdir və pike forması verilmiş qüllədir. Düzdür, sürücülük göstəriciləri zəif idi və tezliklə istehsaldan çıxarıldı. Sonra daha bir neçə model var idi, IS-4 və s. Stalinin ölümündən sonra T-10 adlandırılan IS-10-da yerləşənə qədər. Və son Sovet ağır tankı olduğu ortaya çıxdı. Xruşşov ağır maşınların bütün inkişafını qadağan etdi və onun varisləri onu yenidən nəzərdən keçirməyə başlamadılar!
  Bəs ümumilikdə, 1000 metr məsafədə 193 millimetr zirehdən keçən orta tanka top quraşdırmaq olarsa, almanlara qırx tondan ağır tank lazımdırmı?
  Amerikalılar ağır tankları tez tərk etdilər və Pershing-in çəkisi 42 tonu, Şermanın isə ümumilikdə 32 tonu keçmədi. Lakin SSRİ ilə müharibənin başlaya biləcəyi bəlli olduqdan sonra 120 millimetr kalibrli bir canavar peyda oldu. silah və ağız sürəti saniyədə təxminən 1000 metr. Lakin amerikalılar tezliklə bu tankdan məyus oldular. İS-10-un meydana çıxmasından əvvəl, müharibədən sonrakı ən kütləvi tank 250 millimetr ön zireh və 170 bort zirehi olan İS-4 idi ... Etibarlı maşın, baxmayaraq ki, çəkisi 60 tondan çox idi. . Hər halda, Almaniya üçün ağır, lakin 50 tondan çox olmayan bir tankın yaradılmasını həvalə etmək lazımdır. Məsələn, İS-10 sadəcə 50 ton ağırlığında idi, 290 millimetr ön zirehi və 125 millimetr silahı var... Yeri gəlmişkən, ən uğurlu çaplı hansıdır? Müharibə zamanı ən məşhur Sherman və Churchill modelləri 100 və 152 mm zirehlərə (frontal) malik idi. Bəli, "Kral Pələngləri" bunun öhdəsindən nə gəldi ... Ancaq "Pantera" 75 kalibrdən bir qədər geri qalmağa başladı - millimetr, hətta mərminin yüksək ilkin sürəti ilə belə, qeyri-kafi oldu. Buna görə də, "Panthers" 88 mm-lik silahlarda göründü, baxmayaraq ki, yalnız müharibənin sonunda və onların çoxu yox idi. Lakin Wehrmacht-ın tankları və tank əleyhinə silahları böyük çaplı yenidən təchiz etmək planlarının olmaması bu vəziyyətin hər kəsə uyğun olduğunu göstərir. Düzdür, "Yaqdtiqr" özüyeriyən silahlarının 128 millimetrlik top və 250 millimetrlik ön zirehi var idi, lakin onlardan cəmi 71 ədəd istehsal olunurdu və onlar belə cüzi miqdarda müharibənin gedişinə təsir göstərə bilmirdilər. Yeri gəlmişkən, maraqlıdır ki, Jagdtigers təslim olana qədər daha 43 ədəd xidmətdə qaldı ki, bu da belə bir maşının həddindən artıq sağ qalma qabiliyyətini göstərir.
  Yeri gəlmişkən, Stalin İS-2-nin dərhal 122 millimetrlik topla silahlanmasını əmr etdi, baxmayaraq ki, onun nüfuzetmə gücü Alman tankları üçün həddindən artıq idi (Royal Tiger istisna olmaqla, ancaq cəmi 458 belə tank istehsal edildi). Çoxları diktatora özünü 100 mm-lik bir barellə məhdudlaşdırmağı məsləhət gördü. Həqiqətən, T-100 özüyeriyən silahlar döyüş xüsusiyyətlərinin cəmi baxımından ən yaxşısı oldu. Axı, kalibr nə qədər böyükdürsə, mərmilərin tədarükü də bir o qədər azdır, atəş sürəti, mərminin ilkin sürəti, atəş məsafəsi və dəqiqliyi bir o qədər azdır ... Almanların ən kütləvi T-4 tankı var idi, və ona əsaslanan özüyeriyən silahlar cəmi 22-24 ton ağırlığında idi. Panzer özüyeriyən silahları isə çox uğurlu idi: Panteranın silahlanması və ön zirehləri onunki ilə demək olar ki, eyni idi, çəkisi və boyu belə aşağı idi. İstehsalı üçün daha sadə və ucuz Panzerlər sifariş etmək lazım gələcək.
  Bəs tüfəngin kalibri haqqında nə demək olar? Tank əleyhinə silahlar üçün 128 millimetr kalibr çox böyükdür, onu hücum silahı kimi istifadə etmək və 105 millimetr aralıq seçmək daha yaxşıdır.
  Adolf alman dizaynerlərinə sxemi göstərdi:
  - Bu bizim yeni gizli silahımızdır! Önümüzdəki aylarda tank sınaqdan keçirilməlidir. Onun döyüş istifadəsi 1943-cü il olacaq. Bu vaxt hələ də 105 mm-lik silahlarla ağır tank yaratmaq layihəniz var. Eləcə də yüngül özüyeriyən silahlar. Beləliklə, iş adamları üçün.
  Aders cəsarətlə etiraz etdi:
  - Təklif etdiyiniz dizayn cəlbedici görünür, amma problem budur - bu tank bizim ənənələrimizin ruhunda deyil ... Və ekipaj narahat olacaq ...
  Adolf cavab vermək əvəzinə suyu içdi və təklif etdi:
  "Bəlkə nahar edək, yoldaşlar." Ümumiyyətlə, bu tank böyük miqdarda möhürlənə bilər və düşünmürəm ki, amerikalılar və ingilislər müharibənin sonuna qədər daha yaxşı bir şeyə sahib olacaqlar. Bəli və bu gün bir az ət yemək mümkün olacaq ...
  Qızlar tez süfrəni yığdılar. Fürerin ətdən kəsilmiş qarnının xəstələnə biləcəyini başa düşən İskəndər, özlərinə sadiq qalmağı seçdi və Ölü canlarından Sobakeviçi xatırlayaraq yalnız bir az nərə balığı yedi. Deyəsən, hər şeyi düzgün edir. İqtisadiyyatı hərbi bazaya qoyur, total müharibə elan edir, hələ 1939-cu ildə qəbul edilməli olan qanunları qəbul edir... Hitlerin militarizasiya ilə bağlı ləngliyi silah qıtlığına gətirib çıxardı, daha dəqiq desək, kəmiyyət baxımından... Və bundan başqa, məşhur MP-44 avtomatı. tapança... Döyüş xüsusiyyətlərinə görə əladır, müəyyən mənada ilk Kalaşnikov modellərindən daha yaxşıdır. Sadəcə bir az ağırdır ... Bəlkə AKM hücum tüfəngini əsas götürmək həqiqətən mümkündür? Oh, Amerika M-16-nın dəqiqliyini AKM-nin atəş sürəti və etibarlılığı ilə birləşdirən bir silah yaratmaq yaxşı olardı . Ümumiyyətlə, tərəqqi qeyri-bərabər inkişaf edir. Məsələn, tanklardakı mühərriklər çox güc əlavə etmədi, lakin kompüter ümumiyyətlə əlçatmaz oldu. Ancaq burada onun gələcək haqqında məlumatı var, amma o, məsələn, neft əvəzedicisi baxımından nə təklif edə bilər. İndiyə qədər, hətta Amerikada da kömürdən necə səmərəli benzin istehsal etməyi öyrənməyiblər! Neftin bahalaşmasına baxmayaraq. Yaxşı, başqa nə təklif edə bilər. Dinamik qoruma, turbogenerator mühərrikləri... Və olacaq, amma bir az sonra, kozır çıxarmağa tələsməmək üçün. Yetmiş il ərzində tərəqqi çox irəli getdi, amma qocalıq, xəstəliklər də məğlub olana qədər və insan Allah deyil! Üstəlik, müəyyən mənada hətta geriləmə də var... Məsələn, xüsusilə Rusiyada və postsovet məkanında, eləcə də İslam ölkələrində dindarlığın artması. Ancaq İntibah dövrünün və müasir dövrün böyük mütəfəkkirləri dinin tədricən məhv olacağını proqnozlaşdırmışdılar!
  Amma nə qədər qəribə olsa da, dini ekstremizm güclənir... Kahinlər isə getdikcə dövlətin siyasətinə qarışır. Və bu vəziyyətdə hakimiyyətin siyasəti anlaşılmazdır, onlar həqiqətin pravoslavlıqda, yoxsa İslamda olduğuna ciddi inanırlar? Bütün o savadlı və ağıllı insanlar? Əgər belə deyilsə, o zaman dünyəvi dövlətçilik modelindən əl çəkməyin nə mənası var? Effektiv kütləvi idarəetmə naminə? Amma məhz pravoslavlıq dövlət dini kimi özünün səmərəsizliyini sübut etdi... Fakt budur ki, formal olaraq xristianlığa və ilk növbədə Əhdi-Cədiyə əsaslanan pravoslavlığın əsasını pasifist təlim dayanır: pisliyə müqavimət göstərmə və düşməninizi sevin! Amma eyni zamanda, imperiyanın faktiki siyasəti aqressivdir və zorakılıq və fəth tələb edir. Forma ilə mahiyyət arasında ziddiyyətə səbəb olandan. Bir çox insanlar bunu şüurlu şəkildə anlamasalar da, şüuraltı olaraq hiss edirlər!
  Buna görə də pravoslav təlimi təsirsizdir, məntiqdən məhrumdur, eyni zamanda həm imperator, həm də xristian olmağa çalışır. Xristian isə yəhudi və pasifist deməkdir! Axı, İncil demək olar ki, tamamilə yəhudilər tərəfindən və bəlkə də tamamilə yazılıb, çünki Həvari Pavel yəhudilərə böyük üstünlüklər deyir, çünki onlara Allahın kəlamı əmanətdir! Bu o deməkdir ki, ruslar İncilə inanmamalıdırlar! Bu o deməkdir ki, başqa bir iman lazımdır, lakin artıq Yəhudi Yazılarına əsaslanmır ... Nə? FSB-nin rəhbərliyi altında təcrübəli mütəxəssislər və psixoloqlar tərəfindən hazırlanmalıdır! O zaman bir çox ziddiyyətlər uğurla həll olunacaq...
  Deməliyəm ki, İncil oxuyan uşaq heç vaxt Rusiyanı sevən güclü, cəsur, qəddar döyüşçü olmayacaq! Bəs İncildə hansı ölkə məşhurdur? İsrail!
  Düzdür, o, özü şikəst Adolfdur, Hitlerin yerində olan bu oyunçu yəhudilərin təqiblərini qətiyyən gücləndirmək fikrində deyil. Əksinə, faydalı yəhudilər fayda əldə edəcək və Üçüncü Reyx üçün çalışacaqlar. Yəhudi alimlərini, sənət adamlarını güllələmək belə cəfəngiyyat olmayacaq! Ancaq hələlik antisemit qanunları ləğv etmək tezdir. Birincisi, camaat səhv başa düşə bilər, ikincisi, bu, sərvət mənbəyidir və çox möhkəm mənbədir! Amma təbii ki, yəhudilərin dəstəyi müqabilində antisemitizm siyasətini yumşaltmaq olar.
  Bəs Papa haqqında nə demək olar? Vatikanla münasibətlər idealdan uzaqdır, lakin bu mərhələdə açıq müharibə yalnız zərər gətirəcək. Odur ki, siz Vatikanın dəstəyini axtarmalı, eyni zamanda öz maraqlarınızda israr etməlisiniz... İdeal olaraq, öz kuklanızı Pyotrun taxtına qoyun və tədricən dini islahat edin...
  Porsche Adolfun fikirlərini kəsdi:
  - Şam yeməyinizdən çox razıyıq Fuhrer!
  Əsəbləşmiş Adolf lütfkarlıqla gülümsədi:
  - Yaxşı, mən Himmlerlə görüşdükdən sonra Haynseberq gəlsin. Və siz uşaqlar baxın: sizin üçün son tarixlər çox sərtdir!
  Fürerin ordusu Afrika boyunca hərəkət edirdi. SSRİ-yə qarşı isə müdafiə etdi.
  Qışda Qırmızı Ordu Rjevski kənarında hücuma keçdi, lakin nasistlər orada gözləyirdilər və zərbəni dəf edə bildilər. Cənubda almanlar da Oryol və Xarkov istiqamətlərini saxlayaraq müqavimət göstərdilər. Və yalnız Leninqrad yaxınlığında sovet qoşunları "İskra" əməliyyatını həyata keçirə bildilər, lakin döyüşlər təxminən bir aya yaxın davam etdi və qələbə son dərəcə baha qiymətə alındı.
  Fritz birtəhər qırx iki - qırx üç ilin qışından sağ çıxdı.
  Ancaq yazda Afrikanın çox hissəsi artıq onlar tərəfindən fəth edilir. Fürer isə Britaniya ilə sülh zəminini araşdırır.
  Çörçill bu məsələdə bir qədər soyuqdur. Baxmayaraq ki, İngiltərə məğlubiyyətdən sonra məğlubiyyət dadını yaşayır.
  Yaponiya ilə də bu birmənalı deyil - Midway döyüşü Amerika tərəfindən uduzdu və samuraylar çoxsaylı Yanki donanmasını hissə-hissə məğlub edərkən. Amerika isə dənizdə və havada say üstünlüyündən faydalana bilməz.
  Hitler isə SSRİ-yə hücum etmək istəyir, lakin ümumi, total səfərbərlik elan edildikdən sonra da bunun üçün çox az gücü var. Fritzlər Afrikaya səpələnmişlər.
  Yayda Qırmızı Ordunun özü irəliləməyə hazırdır. Nasistlər isə Afrikanı fəth edərək müstəmləkə qoşunları təşkil edirlər. Və daha çox resurs əldə edin.
  Onlar "Lion", "Tiger", "Panther" tanklarının istehsalı üçün istifadə olunur. Bununla birlikdə, canavar haqqında məlumat tamamilə uğurlu olmadığı ortaya çıxdı. Çox bahalı, çox ağır. Düzdür, sürətli atəş topu ilə yaxşı bir tank məhv edən "Pantera" nın müdafiəsi üçün.
  Amma ən bədbəxt "Aslan" idi, ağır, bahalı, lakin çox təsirli deyil. Silah sovet otuz dördlərinə və yüngül tanklarına qarşı çox güclüdür və atəş sürəti Panther və Pələngdən xeyli aşağıdır. Və zireh, lakin "Pələng" dən daha yaxşıdır və hətta rasional meyllər altında. "Aslan" doxsan ton ağırlığında və səkkiz yüz at gücündə mühərriki olan böyük bir "Pantera" kimi çıxdı. Bununla birlikdə, real tarixdən bir qədər sürətli, Tiger-2 seriyaya iyirmi iki ton daha yüngül girdi. "Aslan" üçün qorunma baxımından yaxın, lakin daha mobil, yüngül. Silah 105-ə qarşı 88 millimetr kalibrlidir, lakin bütün Sovet tanklarını məhv etmək üçün kifayətdir. Əsas odur ki, daha sürətli atəş - beşə qarşı səkkiz atış.
  Deməli, "Aslan" alman övladıdır, tutqun dahi kök salmayıb.
  Almanlar yayda Madaqaskar da daxil olmaqla bütün Afrikanı ələ keçirdilər. Stalin çox gözlədi.
  Bəlkə də o, almanların hücuma keçəcəyini gözləyirdi. Xüsusilə "Lion", "Tiger", "Panther" tanklarının necə gəldiyini görəndə. Ancaq Fritz hələ də qara qitədəki problemləri həll edirdi.
  Stalin anı qaçırdı. Sovet qoşunlarının hücumu Orel və Xarkov istiqamətində başladı. Almanların yaxşı hazırlaşdıqları yerdə. Və taktiki sürprizə nail olmaq mümkün olmadı. İlk döyüşlər göstərdi ki, "Pantera" müdafiədə özünü yaxşı göstərir. Pis deyil və Ferdinands. Onlar da yaxşıdır.
  Bəli və "Tiger", tank məhsuldardır. Və yaxşı qol vurur. Almanlar fəal şəkildə müdafiə edirlər. Və düşmənin zərbələrini tutun. Qırmızı Ordu üç aylıq çox inadkar döyüşlərdə cəmi on beş kilometr irəlilədi. Və onun itkisi hiss olunurdu.
  İyirmi ingilis təyyarəsi maskalı qızların üstündən uçdu, yəqin ki, heç nə hiss etmədilər və birdən yeni şübhəli səslər eşidildikdə artıq üfüqün arxasında əriməyə başlamışdılar. Madlen əmr etdi:
  Hamı uzansın və tərpənməyin!
  Qızlar donub qaldılar, nəyisə gözləyirdilər. Və sonra qumun arxasından yüngül nəqliyyatçılar və yük maşınları peyda oldu. Dizayn, ingilis və amerikan istehsalına görə. Yavaş-yavaş Tunisin paytaxtına doğru irəlilədilər. Madlen bir az çaşıb qaldı. Cəbhə xəttinin hələ də uzaqda olduğuna inanırdı, yəni ingilislərin hələ görünməyə vaxtı olmayacaq. Daha doğrusu, görünməməlidirlər. Və sonra bütöv bir sütun var. Baxmayaraq ki, bəlkə də, bir batalyondan azdır ... Onlar kimlərdir, bir növ döyüş qrupu, səhralardan yan keçərək, heç bir şəkildə davamlı bir cəbhəni arxada dolaşmaq istəyir. Məntiqli görünür, baxmayaraq ki, texnologiya ilə onları səhrada tapmaq asandır. Hər halda, radioda özünüzə ötürmək lazımdır, ancaq atəş açmayın. Üstəlik, onlardan cəmi yüz nəfər var, üç yüzdən çox ingilis var!
  Gerda Şarlottaya pıçıldadı:
  - Onlar ingilisdir! İlk dəfədir ki, onları yaxından görürəm!
  Qırmızı saçlı dost da olduqca əsəbi halda cavab verdi:
  - Xüsusi heçnə! Və onların arasında o qədər qaralar var ki!
  Həqiqətən də, ingilislərin ən azı yarısı qaradərili idi. Sütun yavaş-yavaş hərəkət edirdi və qaralar hələ də nəsə ulayırdılar ... Onlar getdikcə yaxınlaşırlar ...
  Daha sonra qızlardan birinin əsəbləri dözməyib və o, avtomatla vurub. Elə həmin saniyədə qalan döyüşçülər atəş açdı və Madlen gecikərək hürdü:
  - Pli!
  Bir neçə onlarla ingilis bir anda biçildi, yük maşınlarından biri alovlandı. İngilislərin qalan hissəsi fərq qoymadan atəş açdı. Madlen anı tutdu və qışqırdı:
  - Hücumedici qumbaraları birlikdə atın!
  "O canavar" elit SS batalyonunun qızları qumbaraları uzaqlara və dəqiqliklə atırlar. Uşaqlıqdan məşq etdiklərini və xüsusi bir texnikadan da keçdiklərini. Bu, cərəyanla məşq etdiyiniz zaman, atışla bir az gecikmə və boşalma ilə məşq etdiyiniz zamandır. Gerda və Şarlotta da hədiyyələrini atdılar. Və ingilislər salto və başıaşağı ... Bu gülməli. Təsadüfi atəş açırlar, qaralar hələ də anlaşılmaz dildə qışqırırlar. Budur bir neçə əclaf...
  Gerda oxuyarkən vurur və atır:
  - SS şagirdlərində kabus var! Bir atlama, bir vuruş! Biz dişi canavarıq - metodumuz sadədir! Pişiyi quyruğundan dartmağı sevmirik!
  Şarlotta da cavab olaraq hönkürür. Onun atdığı güllələr kəllə sümüyünün parçalarına parçalanır. Və gözləri çıxarırlar. Budur, qorxmuş bir qara adam, sarışın tərəfdaşını yan tərəfdən necə süngüləyir. Cavabında qan tüpürəcək. Charlotte birlikdə oxuyur:
  - Ulduzlu tutqun cəhənnəmin mələkləri! Deyəsən, kainatda hər şey məhv olacaq! Sürətli şahinlə göyə uçmaq lazımdır! Ruhun ölümündən qorumaq üçün!
  İngilislər qeyri-mütəşəkkil hərəkət edirlər, əksəriyyəti müstəmləkəçi əsgərlərdir: zəncilər və hindular, ərəblər. Ya yıxılırlar, donurlar, ya da əksinə, kəskin sıçrayaraq dəli dovşan kimi tələsməyə başlayırlar. Bununla belə, qızlar dəqiq atəş açır və qumbaralar, baxmayaraq ki, fraqmentlər uzaqlara deyil, sıx uçur! İndi az sayda düşmən qalıb. Madlen ingiliscə qışqırır, onun səsi o qədər qulaqbatırır ki, ağız boşluğuna belə ehtiyacınız yoxdur:
  - Təslim ol və biz sənin canını əsirgəməyəcəyik! Əsirlikdə yaxşı yemək, şərab və seks olacaq!
  Dərhal işlədi və onlar artıq təslim olduqları üçün ... Əllər yuxarı və ...
  Yarısı yaralanmış 50 məhbus toplandı. Madlen əmr etdi:
  - Yaralıları öldürün!
  Mərasimsiz dişi canavarlar ayaq üstə dura bilməyənlərin məbədlərinə güllə atırdılar, qalanları isə maşınlara yüklənərək ən yaxın bazaya aparırdılar.
  Səhranın isti qumundan sonra Gerdanın çılpaq ayaqlarının yumşaq rezin hiss etməsi çox xoşdur. O, hətta xoşbəxtliklə inləyir... Amerika yük maşınları çox rahatdır və səfər zamanı silkələmir. Qalib gələn qızlar şəndirlər. Şarlotta Gerdadan soruşdu:
  - Neçə öldürmüsən?
  Qız çaşqın halda çiyinlərini çəkdi.
  - Bilmirsən? Atan tək mən deyildim... Amma çox düşünürəm!
  Charlotte hesabladı:
  - Biz yüz nəfərik, üç yüzə yaxın öldürülmüşük, bu, hər qardaşa, yəni bacıya üç deməkdir! Müharibəyə təsirli bir başlanğıc!
  Gerda laqeydliklə əlini yellədi.
  - Mənim üçün fərqi yoxdur! Əsas odur ki, bir dənə də olsun sevgilisi ölməyib. Bu, əlbəttə ki, statistika olsa da, üç yüz düşmən məhv edildi və bizim tərəfdə yalnız iki canavar döyüşçü yüngül yaralandı. Hətta görəsən, Afrikanı bu cür döyüşçülərlə necə hələ tam ələ keçirməmişik.
  Şarlotta dərhal əhval-ruhiyyəni korladı:
  - Deməli, biz on səkkizincidə bu bədbəxt döyüşçülərə uduzduq!
  Gerda hirslə sarışın başını silkələdi, sanki Yeni il qarına səpildi:
  - Xəyanət üzündəndir! Amma əslində biz qələbəyə həmişəkindən daha yaxın idik və bu, kor olmayan hər kəsə aydın idi! Təəssüf ki, sözümüz kəsildi!
  Şarlotta məharətlə ayaq barmaqları ilə yalın ayaqlarını sol qulağının arxasında qaşıyaraq razılaşdı.
  - Bəli, xəyanət, təxribat, ordunun sıradanlığı.... Amma biz yenə də rusları qırdıq, on səkkizinci ildə onları təslim olmağa məcbur etdik! Oh, Rusiyanın geniş ərazilərində gəzmək yaxşı olardı, orada sərindir, amma burada istidir!
  Gerda şən güldü.
  - Amma Rusiyada elə şiddətli şaxtalar olur... Amma mən dağlarda qarda ayaqyalın qaçanda bilirəm ki, nə undur.
  Şarlotta dişlərini göstərdi.
  - Balaca Gerda yanan qarın arasından ayaqyalın qaçır ... Bu, nağıldakı kimi simvolikdir ... Təmiz, hələ də uşaqcasına və heç də eqoist olmayan nağılları ...
  Gerda rəfiqəsinə hərarətlə göz vurdu:
  - Bu, bizim fürerə bənzəyir?
  Charlotte təsdiqlədi:
  - Təxminən! Biz sadəcə minirik, isti səhra qumunda ayaqyalın qaçmırıq. Bəli, hətta qələbədən sonra da.
  Bağlı zənci almanca mızıldandı:
  - Dəhşətli mələklər, mən sizə xidmət etməyə hazıram! Sən ilahəsən, mən sənin qulunam!
  Şarlotta onun bir qədər kobud ayağını qara əsirin qəhvəyi buruq saçları üzərində sığalladı.
  - Siz zəncilər təbiətcə qulsunuz! Bu, təbii ki, bir tərəfdən yaxşıdır, kimsə səhərdən axşama kimi zəhmət çəkməli, qara iş görməlidir... Amma təbiətcə qul, rəzil təbiət xaindir və ona silah etibar etmək olmaz. Biz almanlar da öz növbəmizdə Yer kürəsinin ən mədəni və yüksək təşkilatlanmış xalqıyıq. Böyük bir döyüşçü xalqı və heç də əbəs yerə deyil ki, alman muzdluları bütün Avropa ordularında, hətta Rusiyada və çox vaxt komandanlıq vəzifələrində xidmət edirdilər!
  Gerda vəhşicəsinə atdı:
  - Bəli, bizə qul kimi qulluq edəcəksən. Qaradərililər üçün xüsusi menecerlərimiz var. Və sən qalırsan...
  Charlotte təklif etdi:
  Qoy ayaqlarımızı öpsün. Axı bizim üçün xoş olacaq, Niger isə özünü alçaldır.
  Gerda başını şiddətlə buladı.
  "Necə olduğunuzu bilmirəm, amma arilərin təmiz dərisinin qoxulu Nigerin dodaqlarına toxunması iyrəncdir." Belə ki...
  Şarlotta razılaşmadı.
  - Həqiqətən yox! Əksinə, xoşuma gələrdim. Yaxşı bax...
  Alovlu qırmızı saçlı gözəl balaca ayağını qara adamın içinə soxdu. O, həvəslə ilahənin uzun, hamar, kəsikli barmaqlarını öpməyə başladı. Qız isə cavab olaraq yalnız yumşaq gülümsədi, qara adamın qalın dodaqları qaralmış dərini qıdıqlayır. Burada məhbusun dili qızın elastik, bir qədər tozlu ayağı ilə gedirdi. Yenə də güclü, az qala iki metr uzunluğunda olan adamı aşağılayanda xoşdur.
  Gerda təəccübləndi:
  - Qəribədir, bəs səndə, iyrənc deyil?
  Şarlotta gülümsədi.
  - Həqiqətən yox! Niyə iyrənməliyəm?
  Gerda susmağa üstünlük verdi: niyə dostunun işinə qarışsın? Əslində onları belə tərbiyə edirdilər ki, alman qadını təkcə döyüşçü deyil, həm də mehriban, mülayim həyat yoldaşı və sağlam ana olmalıdır. Ancaq özü hələ də uşaqlar haqqında düşünməyib, bəlkə də ağır fiziki gücə görə və ya sadəcə həyat yoldaşını hələ tapmayıb. Bununla belə, Şarlotta, deyəsən, bundan yorulub. O, zəncinin burnuna topuğu ilə vurdu ki, yuşka axdı və Gerdaya təklif etdi:
  - Oxuya bilərik?
  Gerda başını tərpətdi.
  - Əlbəttə oxuyacağıq! Əks təqdirdə kədərli olur!
  Qızlar oxudu, rəfiqələri də yekdilliklə sözə qoşuldular ki, mahnı şəlalə kimi axsın:
  Biz kolluqdan gözəl bir balaca ilə gedirik,
  Qeyri-adi kədəri tutur!
  Və soyuq, yanan soyuq,
  Delikli qırıq motiv!
  
  Qarda yalın ayaqlar
  Kiçik ağ qızlar gəlir!
  Qurd kimi uğultu çovğun pisdir,
  Pichug quşlarının sürülərini qırmaq!
  
  Amma qız heç bir qorxu bilmir
  O, qüdrətli qüvvələrin döyüşçüsüdür!
  Köynək ətini çətinliklə örtdü,
  Biz mütləq qalib gələcəyik!
  
  Döyüşçümüz ən təcrübəlidir,
  Onu balyozla əyməyin!
  Burada ağcaqayınlar yumşaq hərəkət edir,
  Qar dənəcikləri düşür!
  
  Qorxmaq bizim adətimiz deyil,
  Soyuqdan titrəməyə cəsarət etmə!
  Düşmən öküz boynu kökdür,
  Yapışqan, yapışqan kimi pisdir!
  
  Xalqın gücü belədir
  Müqəddəs ayin nə etdi!
  İman və təbiət bizim üçündür,
  Nəticə qalib olacaq!
  
  Məsih Vətəni ruhlandırır,
  Bizə deyir ki, sona qədər mübarizə aparaq!
  Planeti cənnət etmək üçün
  Bütün ürəklər cəsarətli olacaq!
  
  İnsanlar tezliklə xoşbəxt olacaqlar
  Həyat bəzən ağır bir xaç olsun!
  Qəddar ölümcül güllələr
  Amma yıxılan artıq dirildi!
  
  Elm bizə ölümsüzlük verir
  Və düşmüşlərin ağlı sıralarına qayıdacaq!
  Amma qorxuruqsa, inanırsınız
  Düşmən dərhal hesabı məhv edəcək!
  
  Buna görə də Allaha dua edin
  Qarışıqlığa ehtiyac yoxdur, tənbəllikdən uzaqlaşın!
  Uca Hakim çox sərtdir,
  Heç olmasa bəzən kömək edə bilər!
  
  Vətən mənim üçün hər şeydən əzizdir,
  Müqəddəs, müdrik ölkə!
  Liderimizi cilovdan güclü tutun,
  Çiçəkli Vətən doğulur!
  "Qurdlar" elit SS batalyonunun qızları gözəl oxuyur, sözlər səmimi idi. Ümumiyyətlə, belə bir stereotip var idi ki, SS adamı cəllad deməkdir! Amma elə deyil. Əlbəttə ki, xüsusi əməliyyatlar həyata keçirən təhlükəsizlik bölmələrinin tərkibində olan xüsusi cəza dəstələri var idi, lakin SS bölmələrinin əksəriyyəti sadəcə Wehrmacht-ın elit mühafizəçiləri idi. Ümumiyyətlə, demək lazımdır ki, qırmızı, totalitar təbliğat İkinci Dünya Müharibəsi ilə bağlı ən etibarlı məlumat mənbəyi deyil. Axı aydındır ki, Agitprop-un kommunist rəhbərləri qərəzsiz olmaya və hadisələri obyektiv işıqlandırmaya bilməzdilər. Beləliklə, əsl həqiqətin harada olduğunu, nasistlərin vəhşilikləri haqqında və fantastikanın harada olduğunu mühakimə etmək etibarlı şəkildə çətindir. Hər halda tarixi araşdırmalarla ciddi məşğul olanlar etiraf etməyə məcburdurlar ki, hər SS əsgəri cəllad və canavar deyil. Bundan əlavə, SSRİ-yə hücumdan əvvəl; bütövlükdə işğal olunmuş ərazilərdə nasistlər dözümlü davranırdılar, Qərb mənbələrində hər hansı kütləvi vəhşilik və qırğınlar göstərilmir.
  İndi də qızlar əsirlərə maşınlardan düşməyə kömək edirdilər; utancaq adamların enli çiyinlərini dostcasına sığallayırdılar. Bundan sonra qızlar özlərini təravətləndirməyə dəvət edildi ...
  Şam yeməyi təvazökar idi, amma digər tərəfdən səhrada zebra vuruldu və hər qıza ərəbcə bişmiş bir şiş kabab verildi. Ümumiyyətlə, ərəblər ən azı zahirən mehriban idilər və alman dilini bilənlər hətta zarafat etməyə, ya da qızların ayaqlarını yumşaq bir şəkildə sığallamağa çalışırdılar.
  Gerda yapışqan ərəbi itələdi və dedi:
  - Mən sənin üçün deyiləm!
  Şarlotta da onun ardınca getdi:
  - Özünə hərəm al!
  Gerda gülümsədi və təklif etdi:
  - Bəs Şarlotta deyin, Sultanın arvadı olsaydınız nə edərdiniz?
  Qırmızı saçlı dost şübhə ilə dedi:
  - Bu, əslində mübahisəli xoşbəxtlikdir... Baxmayaraq ki, hansı sultanın həyat yoldaşından asılıdır. Böyük Osmanlı İmperatorluğu özünün çiçəklənmə çağında olsaydı, o zaman... Hətta çox yaxşı olardı... Türk ordusunda islahatlar aparardım, silahları təkmilləşdirərdim... Və yəqin ki, əvvəlcə gözümü şərqə çevirərdim.
  Gerda razılaşdı.
  - Düzdür! Amma bu, Türkiyə üçün utancvericidir ki, hətta özünün ən qızğın çağında da İranı fəth edə bilmədi. Bu, xüsusilə də fars ordusu geridə qaldığından olduqca real idi. Maraqlıdır, böyük fürer, o, Türkiyəni fəth etmək üçün hansı qərarı verəcək, yoxsa hələ də öz koalisiyasına daxil edərək Osmanlılara, o cümlədən İranın çox da dəyərli olmayan bəzi torpaqlarına sümük atacaq?
  Şarlotta çaşqın halda çiyinlərini çəkdi.
  - Bilmirəm! Əslində, son vaxtlar şayiələr gəzirdi ki, SSRİ-yə hücum edəcəyik... Deyirlər, rus sərvətləri, Ukraynanın yağlı torpaqları çox lazımdır!
  Gerda yalın ayağının barmaqları ilə bir stəkan çay götürdü və kifayət qədər məharətlə çənəsinə qaldırdı və qəhvəyi mayeni özünə tökdü. Eyni zamanda qız danışa bildi:
  - Ukraynada çox zəngin, yağlı torpaqlar var. Müdrik alman rəhbərliyi altında və yüksək əkinçilik mədəniyyətimizlə onlar rekord məhsul əldə edəcəklər. Sonra da çörəyimiz var, sudan ucuz olacaq. Bundan ukraynalıların özləri də faydalanacaq, çünki sovet hökuməti onları sadəcə olaraq talayır, acından ölməyə məcbur edir!
  Şarlotta başını tərpətdi.
  - Biz bu slavyanlara böyük alman mədəniyyətimizi öyrədəcəyik! Gəlin onları maarifləndirək!
  Burada söhbət kobud qışqırıqlarla kəsildi, istirahət vaxtı bitdi.
  Ancaq şam yeməyindən sonra qızlar yenidən sıraya düzülüb və səhrada məcburi yürüş etməyə məcbur olublar. Yeməkdən sonra qaçmaq çətin idi və qızlar hətta bir az iniltilər, lakin bədənləri istiləşənə qədər. Və beləliklə, onlar jerboas kimi qaçdılar.
  Bu virtual döyüşdür ... Və Afrika Alman olur ... Və Sovet-Alman cəbhəsi ...
  Qışda Qırmızı Ordu yenidən hücuma keçdi. Çətin döyüşlər gedir.
  Kristina, Maqda, Marqaret və Şella Panterada döyüşürlər. Maşın, ideal olmasa da, sürətli atəş, uzun mənzilli silah, orta çevik və yaxşı ön zireh ilə.
  Alman qızları soyuqlara baxmayaraq ayaqyalın və bikini geyinirlər. Və manevr döyüşü aparırlar.
  Burada Kristina atəş açır... Mərmi T-34-76 qülləsinə dəyir və onu deşir. Sovet tanklarının dayanacaqları sıradan çıxdı.
  Qızlar ağciyərlərinin üstündə qışqırırlar:
  - Bizim götürdük!
  Sonra Magda vurur. Qızıl saçlı gözəllik də darmadağın oldu.
  Bəli, qüllə otuz dörddə söküldü.
  Pələng qızları növbə ilə atəş açır. Və çox uyğun. Burada başqa bir sovet tankı vurdular.
  Sonra Marqaret gəldi. Və SU-76 özüyeriyən silahları vurdu. Məharətlə sikilmiş. Və mahnı oxudu:
  - Bizim cəhənnəm Almaniyamız güclüdür, dünyanı qoruyur!
  Dil necə göstərəcək!
  Sonra Shellin topundan atəş açdı. Sovet KV-1S tankını vurdu. Qız da yaxşı iş gördü.
  Bəli, bikinili dörd döyüşçü döyüşür və soyuqdan qorxmur. Qadınlar döyüşməyə başladıqdan sonra Üçüncü Reyx üçün işlər daha yaxşı getdi.
  Budur səmada pilotlar Albina və Alvina. Həm bikinili, həm də ayaqyalın gözəllər. Focke-Wulfs-də özləri üçün döyüşürlər. Və bu maşın çox ciddidir.
  Hava toplarından atəş açan Albina deyir:
  - Aktiv kroket! Sözə görə peşman olmayın!
  Və necə də parlaq bir təbəssümlə parıldayır! Və o, bir anda iki sovet təyyarəsini vuracaq.
  Alvina da hava topları ilə üç nəfəri kəsdi və cik-cik dedi:
  - Mənim girişim ölümcül və darıxdırıcı olacaq!
  Sonra qız dişlərini açıb dişlərini göstərdi! O, cazibənin özüdür və fenomenal cazibə ilə doludur.
  Albina başqa bir Yak-9 təyyarəsini kəsir və xırıltı ilə deyir:
  - Sovet pilotlarına niyə ehtiyacımız var?
  Alvina LAGG-5-i vurur və əminliklə deyir:
  - Beləliklə, biz almanlar hesab açaq!
  Gözəl qız cütlüyü. Özləri üçün mükafatlar toplamağa necə başladılar? Həqiqətən belə gözəlliklərə qarşı mübahisə etmək olmaz. Təyyarələri vururlar, dişlərini açırlar.
  Əsas sirr isə soyuqdadır, qızların ayaqyalın və bikinidə olması lazımdır. Sonra hesablar gələcək.
  Və heç vaxt geyinməyin. Və çılpaq sinənizi silkələyin və o, həmişə yüksək hörmətlə qarşılanacaq!
  Albina Qırmızı Ordunun başqa bir təyyarəsini kəsərək oxudu:
  - Böyük yüksəkliklərdə və ulduz saflığında!
  Və göz qırpdı, sıçrayaraq çılpaq ayaqlarını silkələdi, uğultu:
  - Dəniz dalğasında və qəzəbli atəşdə! Və qəzəbli və qəzəbli bir atəşdə!
  Və yenə qız enerjili bir yanaşma ilə təyyarəni vurur.
  Və sonra Alvina düşmənə hücum edir. O, bunu növbə ilə edir, dişlərini çılpaq edir və cığırdayır:
  - Dünyanın super çempionu olacağam!
  Və yenə qızın vurduğu maşın düşür. Bəli, Qırmızı Ordu çox pis vəziyyətə düşür.
  Və Albina vəhşi vəcdlə gurlayır:
  - Mən indi cəlladam, pilot yox!
  Başqa bir sovet təyyarəsini vurur və fısıldayır:
  - Mən mənzərə üzərində əyilirəm və raketlər hədəfə tələsir, qarşıda başqa bir qaçış var!
  Döyüşçü son dərəcə aqressivdir.
  Burada hər iki qız yer hədəflərinə hücum edir. Albina otuz dördü yumruqlayır və qışqırır:
  - Bu son olacaq!
  Alvina SU-76-nı vurur və pıçıldayır:
  - Məhv etmək üçün!
  Və yalın ayağını necə silkələyir!
  Qışda Qırmızı Ordu əhəmiyyətli uğur qazana bilmədi. Yalnız Rjev bölgəsində onlar bir az sıxışmağa müvəffəq oldular, lakin ehtiyatları tətbiq etməklə almanlar vəziyyəti bərpa etdilər. Fritz həqiqətən güclüdür.
  Və 1944-cü ilin mayında qoşunlarını yeni tanklarla, o cümlədən daha inkişaf etmiş və daha yaxşı qorunan Panther-2 ilə dolduraraq Kursk bölgəsində və Rostov-na-Donuda hücuma keçdilər.
  Çoxlu sayda ərəb və qaradərililər hücumda iştirak etməsəydilər, hər şey bu qədər pis olmazdı. Və ən əsası Türkiyə də müharibəyə girdi. Beləliklə, vəziyyət son dərəcə narahatdır.
  Ağır itki verən Qırmızı Ordu Wehrmacht'ın üstün qüvvələri qarşısında geri çəkildi.
  Ancaq Alenkanın başçılıq etdiyi cəsur altı qız Fritzlə şiddətlə vuruşdular. Və qüvvələr açıq-aşkar qeyri-bərabər idi.
  Alenka faşistlərin hücumuna məruz qalan Kursk uğrunda döyüşdü. Çarəsiz gözəllik çılpaq ayaq barmaqları ilə qumbara atıb cik-cik dedi:
  - Rusiya və yerli partiya üçün şöhrət!
  Sonra Nataşka çılpaq barmaqları ilə qumbara atdı və fısıldadı:
  - Qızı ayaqyalın qoruyuruq!
  Anyutadan sonra da çılpaq ayaqlarının barmaqları ilə ölüm hədiyyəsi göndərdi və üfürdü:
  - Bu gözəl zərbə olacaq!
  Qırmızı saçlı Avqustin çılpaq alt ətrafı ilə məhv hədiyyəsini götürdü və göndərdi və çığırdı:
  - Radarı göyə yönəldir!
  Və sonra qızıl saçlı Mariya çılpaq ayaqları ilə nasistlərə ölüm verdi.
  Və mahnı oxudu:
  - Madaqaskarda, səhrada və Saharada! Hər yerdə ağ işıq gördüm!
  İndi Marusya çılpaq ayaqları ilə bir dəstə atıb oxuyacaq:
  - Finlandiyada, Yunanıstanda və Avstraliyada, İsveçdə daha gözəl qızların olmadığını söyləyəcəklər!
  Bəli, altı qız çox yaxşı döyüşdü. Ancaq Fritz hər halda Kurski götürdü ...
  Xeyr, belə üstün qüvvələrə müqavimət göstərmək deyil. Faşistlər özlərinə və çubuqlarına yapışırlar.
  Və canavarların hazırlanmasına nə təsir edir.
  Adolf Hitler sadəcə dəli idi: özünü hamının tabe olduğu və titrədiyi əsl despot kimi hiss edirdi. Bəli, əgər Stalinist uğurlar istəyirsənsə, o zaman sən də Stalin kimi olmalısan, başqalarına və özünə mərhəmət etmədən, tələbkar olmamalısan (İosif Vissarionoviç bu ardıcıllıqla məhz belə düşünürdü!). İndi xışıltı layiqli və avtomobil hərəkət etməyə başlayacaq. Ümumiyyətlə, Almaniya peykləri nəzərə alsaq, sənaye avadanlıqlarının miqdarına, ixtisaslı işçi qüvvəsinə və bütün səviyyələrdə mühəndislərin sayına görə SSRİ-dən böyük üstünlüyə malikdir. Bu faktdır, lakin silah istehsalı hələ də lazımi səviyyədə deyil! Almaniya Rusiyadakı bütün dağıntılara baxmayaraq, bütün müharibə boyu SSRİ-dən geri qaldı. Bəs nədən? Əlbəttə ki, müxtəlif şöbələrdə, xüsusən də hərbi sənayedə hökm sürən müəyyən bir qarışıqlıq səbəbindən. Bundan əlavə, xammal çatışmazlığı, eləcə də düşmənin potensialının lazımi səviyyədə qiymətləndirilməməsi mənfi rol oynadı. Xüsusilə, 1940-cı ildə Almaniyada silah istehsalı 1939-cu ilə nisbətən aşağı idi (sursat nəzərə alınmaqla şaftı hesablasaq) və bu, müharibənin artıq getməsinə və Üçüncü Reyxin nəzarəti ələ keçirməsinə baxmayaraq. böyük istehsal gücü ehtiyatlarına malik böyük ərazilər. Yaxşı, Hitlerin təşkilatçılıq bacarığı haqqında nə deyə bilərik? Çox deyil, sonra hərbi sənaye sahəsində parladı.
  Fürer uzun nitqində bəyan etdi:
  - Aviasiyaya nəzarət məsələsində fövqəladə səlahiyyətlər Sauerə verilir. O, istehsal olunan avadanlığın kəmiyyətinə və daha az əhəmiyyət kəsb etməyən keyfiyyətinə yaxından nəzarət edəcək. Bundan əlavə, bir çox dostlarınız Goering, bir vaxtlar yaxşı eyslər olsalar da, işə rəhbərlik etmək iqtidarında deyillər. Hər yaxşı əsgər də görkəmli general deyil , buna görə də asılmış Erikin əvəzinə texniki sahəyə aviasiya qüvvələrini islahat və yenidən təchiz etməyə qadir olan peşəkar sahibkarlar arasından bir şəxs rəhbərlik edəcək. Axı Britaniya yatmır, o, silahlı qüvvələrinin, xüsusən də aviasiyasının həm kəmiyyətini, həm də keyfiyyətini artırır. Düşməndən iki baş, on addım öndə olmaq lazımdır, əks halda düşmən üzərində üstünlüyü tamamilə itirəcəyik. Və buna görə də keyfiyyətli addımlar lazımdır.
  Goering cəsarətlə etiraz etdi:
  - Dostlarım, öz döyüş effektivliyini və peşəkarlığını sübut etmiş sübut edilmiş insanlar.
  Şeytani diktator qəzəbləndi:
  - Yoxsa mən, sizcə, Britaniya uğrunda döyüşdə kimin uduzduğunu unutmuşam? Yaxud xalq təsərrüfatının inkişafının dörd illik planını kim iflasa uğratdı. Yoxsa sən də qamçılanmaq istəyirsən, hətta ictimaiyyət arasında. Odur ki, ağzını bağla və səni dirəyə dirəyənə qədər sus!
  Goering hətta qorxu içində oturdu. Təəssüf ki, fürerlə xırdalanmaq olmaz. Sonra yenidən səs-küy eşidildi, başqa bir ME-262 reaktiv təyyarəsi səmaya qalxdı. Avtomobil nəhəng idi və iki mühərrikə sahib idi. Qanadlar bir az süpürülüb, qırıcının özü olduqca qorxulu görünür. Onun sürət xüsusiyyətləri, 1941-ci il üçün, ümumiyyətlə, layiqli və hətta dünya standartlarına görə rekord qırır. Doğrudur, maşının özü hələ tam etibarlı deyil və ayıklama tələb edir. Faşist diktatoru isə artıq yeni, daha qabaqcıl döyüşçülərin xüsusiyyətlərini verib... ME-262-nin çəkisi altı tondan artıqdır ki, bu da bir növ həddindən artıq yüklənmədir. Reaktiv qırıcı kiçik, ucuz və çevik olmalıdır. Bu baxımdan, ME-163 olduqca yaxşı ola bilərdi, lakin onun raket mühərriki çox məcburidir və cəmi altı dəqiqə işləyir (daha doğrusu, hələ də işləyəcək!), Bu o deməkdir ki, məsafə yalnız yüz kilometr radiusdadır. . Blits tipli bombardmançı və ya İngiltərəyə armada hücumları üçün örtük döyüşçü kimi, əlbəttə ki, yaxşı deyil.
  Ancaq ME-262 bir ton bomba daşıya bilər, yəni Pe-2 Sovet cəbhə təyyarəsi qədər. Yəni həm döyüşçü süpürgələri, həm də qoşunları dəstəkləmək üçün əla həlldir. Ancaq niyə ME-163 Kometa tipli qırıcı yaratmayaq, ancaq raket mühərriki olmadan, lakin turbojet mühərriki ilə? Onlar Kometi təkmilləşdirməyə çalışdılar və görünürdü ki, uçuş müddətini 15 dəqiqəyə çatdırdılar (bu, 300 kilometrə qədər məsafədir), bu, ümumiyyətlə Britaniya döyüşü üçün məqbuldur. Siz hələ də Normandiyadan Londonu ala bilərsiniz... Hər şey o qədər də aydın olmasa da, bombalayıb geri qayıtmaq da lazımdır və on beş dəqiqə belə məcburi rejimdə deyildi. Gələcəkdə raket və reaktiv qırıcılar aviasiyada çıxılmaz nöqtə kimi tanınırdı. Amma "Kometa"nın dizaynı çox maraqlıdır, kiçik ölçüləri və yüngülliyi ilə ucuzluq və manevr qabiliyyəti deməkdir.
  Bundan əlavə, hələ də ümumi çəkisi 800 kiloqram olan çox perspektivli döyüşçülər, hava döyüşlərində istifadə edilə bilən planerlər var. Düzdür, qısa məsafəyə görə, onlarda uçuşlar yalnız müdafiə döyüşlərində aparıla bilər və ya Londona çatdırıla bilər ... Nəqliyyatlarda və sonra yenidən pilotlara bağlanır. Burada düşünmək lazımdır. Real tarixdə planerlərin müharibə etməyə vaxtı yox idi və nədənsə sovet aviasiya generalları bu ideyanı Koreyada sınamağa cəsarət etmədilər. Ümumiyyətlə, kədərli deyil, amma Koreya Müharibəsi zamanı qələbələrin hesabını ilk açan Amerika pilotu oldu. Beləliklə, Yankees-i qiymətləndirməmək olmaz.
  Uçuş başa çatdıqdan sonra gənc bir ağ saçlı qız kokpitdən atladı və tam sürətlə Fuhrerə qaçdı.
  Bir nömrəli nasist öpmək üçün əlini ona uzatdı. Qızların səni sevməsi nə gözəldir və Fürer, görünür, bütün almanlar, daha doğrusu, konsentrasiya düşərgələrinin bir neçə məhbusu istisna olmaqla, demək olar ki, hər kəs tərəfindən olduqca səmimi şəkildə bütlənir. Pilot həvəslə dedi:
  - Bu, sadəcə olaraq möhtəşəm bir təyyarədir, belə sürəti və gücü var. Gəlin bütün balaları bir surroqatdan istilik yastığı kimi qoparaq!
  Fürer qızın impulsunu təsdiqlədi:
  - Əlbəttə, biz onu pozacağıq, amma ... Maşının sazlanması daha sürətli bir sürətlə aparılmalıdır və bu, xüsusilə mühərriklərə aiddir. Burada, əlbəttə ki, onları təkmilləşdirmək üçün radikal tədbirlərə ehtiyac olacaq, amma əgər lider-dizayner kömək edərsə!
  Hamı xorla hürdü:
  - Böyük Fürerə həmd olsun! Providence bizə kömək etsin!
  Üçüncü Reyxin himni çalınmağa başladı və Hitler Gəncliyinin gənc döyüşçülərindən ibarət bir kolonna irəlilədi. On dörddən on yeddi yaşa qədər olan oğlanlar xüsusi bir formada nağara altına girdilər. Və sonra ən maraqlısı oldu: Almaniyanın Qadınlar İttifaqından olan yeniyetmə qızlar yürüş edirdilər. Qısa ətəkdə idilər, gözəllərin çılpaq, yalın ayaqları kişilərin gözünü cəlb edirdi. Qızlar ayaqlarını daha yüksək qaldırmağa çalışdılar, lakin eyni zamanda barmağını çəkdilər, dabanını diqqətlə qoydular. Qüsursuz fiqurlu gözəllərin əyləncəli tamaşası... Düzdür, sifətlər fərqli idi və gənc faşist qadınların bəziləri bir qədər kobud, demək olar ki, kişi xarakterli idilər və üstəlik, onları büküblər. Xüsusilə də qaşlarını bir yerə gətirəndə.
  Esthete Adolf qeyd etdi:
  - Oğlan və qızların daha kütləvi şəkildə bədən tərbiyəsi almaları lazımdır. Və bilirəm ki, bu münasibətlə, xüsusən də Jungvolkda çox şey edilir, lakin lazım olan şey inklüzivlik və Spartan üsullarının qəbul edilməsidir. Təbii ki, oğurluğa həvəsləndirməkdən əlavə... Gənc oğlan və qızlarımız ləyaqətli və eyni zamanda amansız insanlar kimi yetişməlidirlər.
  Ali Baş Komandan ara verdi. Generallar susdular, yəqin etiraz etməkdən qorxdular, amma aşkar olanı təsdiqləmək istəmədilər. Fürer davam etdi:
  - Müharibə zarafat deyil, düşmənlərə qarşı amansızlıq qarşılıqlı yardım və yoldaşlara qarşı qardaşlıq hissi ilə birləşdirilməlidir. Bunu hər kəsə aşılamalıyıq... Yeni supermen başqalarına qarşı amansızdır, lakin daha çox özünə qarşı amansız olmalıdır. Çünki alçaqlıq əvvəlcə ruhunuzda yox edilməlidir, sonra zəif, insan bədəni yüksələcək!
  Daha bir pauza... Generallar və dizaynerlər birdən bunu başa düşdülər və şiddətlə alqışlamağa başladılar. Fürer məmnun görünürdü:
  - Artıq yaxşıdı, amma indi hava döyüşünün imitasiyasını görmək istərdim. Belə nəhəng və hər şeyi məhv edən ...
  Heynkel qorxa-qorxa soruşdu:
  - Canlı sursatla, yoxsa mərmi ilə, mənim fürerim?
  Bir nömrəli nasist başını tərpətdi.
  - Təbii ki, döyüşlə. Bundan əlavə, ejeksiyon cihazının işini nəzərdən keçirmək istərdim. Axı sən bunun üzərində işləyirsən... - Fürer yumruqlarını silkələdi. - Nəhayət, nə vaxt hazır olacaq və kütləvi istehsala buraxılacaq. Axı təcrübəli pilot gələcək döyüşlər üçün qorunmalı olan təcrübəli pilotdur!
  Fuhrer-terminator buna baxmayaraq, dizaynerlərə ejeksiyon qurğusunun daha müasir sxemini göstərmək qərarına gəldi. Bu sistem daha az çətin, daha sadə və yüngül olmalıdır. Ucuz və artıq Alman sənayesi tərəfindən mənimsənilmiş squib bu məqsəd üçün olduqca uyğundur.
  Mən yolda diaqramı çəkməli idim, lakin Hitler həqiqətən yaxşı rəssam idi və o, aydın, tez çəkirdi, diaqramların xətləri və döngələri heç bir hökmdar və kompas olmadan bərabər və aydın idi. Terminator-popadanets hesab edirdilər ki, almanların, ümumiyyətlə, nasional-sosializm kimi güclü və müəyyən dərəcədə təkmil ideologiyaya və totalitar sistemə malik olaraq, müharibəni ruslara sızdırması təbii ki, qəribədir. Bəlkə də bu, rus əsgərlərinin almanlardan daha güclü və dözümlü olması və daha sürətli döyüşməyi öyrənməsi ilə bağlıdır.
  Ümumiyyətlə, müharibənin gedişatına bütövlükdə nəzər salsanız, bəli, ruslar, daha doğrusu, sovet hərbçiləri döyüşməyi öyrəniblər, almanlar isə, necə deyərlər, unudublar... birinci sinif şagirdlərinin səviyyəsi və bəlkə də birinci sinif şagirdinin real vaxt strategiyalarında hərbi əməliyyatlar aparmaq təcrübəsi varsa daha da aşağı ola bilər. Və bəzən altı yaşlı uşaqlar virtual orduları belə bacarıqla idarə edirlər, onda Jukov və Mainstein üçün öyrənmək günah deyil. Bununla belə, bəzi tədqiqatçılar həm Jukovu, həm də Mainstein-i orta hesab edirlər. Avadanlıqların, xüsusən də əsir götürülən fransızların sayı ilə bağlı da ziddiyyətlər var. Hitlerin yaddaşı (xüsusən də hələ sağlam olanda yaxşı bir yaddaş!), çox təsir edici bir rəqəm olan fransızlardan ələ keçirilən 3600 tank olduğunu irəli sürdü... Bəzi modellər, məsələn, SiS -35, T-dən üstün idi. 34 zirehlərində, baxmayaraq ki, yalnız ön zirehdə . Beləliklə, bu tank 47 millimetrlik silahı 75 millimetr uzunluğunda lülə ilə əvəz etmək istisna olmaqla, Fransa zavodlarında da istehsal edilə bilər. Əslində bu kifayət etməyə bilər. Böyük Britaniya və ümumilikdə ABŞ həmişə tanklarında zirehləri ən çox qiymətləndiriblər. Burada, məsələn, qırx tonluq Çörçill IS-2 ağır tankı üçün 120 millimetrə qarşı 152 ehtiyata sahib idi.
  Fürer dizaynerlərə başqa bir şey dedi:
  - Kifayət qədər kifayət qədər külək tunelimiz var, ona görə də təyyarənin daha optimal modelini axtarın və ən yaxşı eyslərimizin də məhv olduğu bahalı sınaqlara aparmadan sadələşdirilmiş formalar yaradın. Məsələn, uçan qanadlı bir təyyarə modeli, xüsusilə qalınlığı və meyl bucağı dəyişdirilə bilərsə, çox təsirlidir. Mən sizə artıq rəsm vermişəm, ona görə də quyruqsuz hazır olmalıdır. Onun təxmin edilən sürəti hətta Yumo mühərriki ilə saatda 1100 kilometrə qədər olacaq. Buna görə də davam et, amma getmə!
  Adolf Popadanets də borunun üfürmə sürətini necə artırmağı məsləhət gördü. Dizaynerlərin fikirlərində zəif gizlədilmiş bir istehza tutdu: necə deyərlər, sadə bir onbaşı bu qədər çox şey bilir. Fürerin dühasına inanmırlarmı? Nə anlayacağıq... yoxsa yox, başa düşməyəcəyik, amma onlara təhsilimizi sübut edəcəyik.
  Bunun ardınca açıq havada nahar edildi, qulluqçu qızlar stol-stul qurdular. Gözəl... Bəs Milli Sosializmdə hansı islahatları etməli? Düşmənlərin sayını minimuma endirmək və dostluq etmək kimi. Burada, məsələn, alman irqini hər addımda ucaltmayın və hətta xalqları siniflərə bölməyi dayandıra bilərsiniz. Lakin formal olaraq xalqların aşağı və arilərə bölünməsi hələ də qanuniləşdirilməyib. Bu, işləri asanlaşdırır. Ümumiyyətlə, Hitler yəhudilərin kütləvi şəkildə məhv edilməsinə məhz SSRİ-yə hücumdan sonra başladı. O, niyə tullanırdı? Bəlkə dünya sionizminin bolşevizmə qarşı müharibədə ona xeyir-dua verəcəyinə, Qərbin də onu dəstəkləyəcəyinə ümid edirdi. Və sonra İngiltərə və Birləşmiş Ştatlar qəti şəkildə Vermaxta yox deyəndə fürer qəzəbləndi? O, çata bildiyi yəhudilərdən qisas almağa başladı? Hitler, əlbəttə ki, Holokostu təşkil edən və bununla da Milli Sosializm ideyasını gözdən salan bir axmaqdır. İndi nasist və cəllad sözü sinonimləşib. Çoxları həm də millətçiliklə faşizmi səhv salır, ola bilsin ki , nasist sözünün uyğunluğuna görə . Amma bu heç də doğru deyil. Faşizmin, prinsipcə, nasional-sosializmlə heç bir əlaqəsi yoxdur. Özündə faşizm anlayışı on doqquzuncu əsrdə Fransada yaranıb və tamam başqa məna kəsb edirdi.
  Faşizm doktrinasının ilkin variantda bir növ mahiyyəti kapitalistlər arasında korporativ ruhun, yoldaşlıq hissinin bərqərar olmasına qədər azaldılmışdı. Sonra Mussolini öz Qaraköynəklərinə faşizm təlimlərini təqdim etdi. Yaxşı, faşistləri əvvəlcə düşmənləri və siyasi rəqibləri faşist adlandırırdılar. Düzünü desəm, nasistlər qəddar davrandılar ki, faşist təhqiredici, mənfi məna kəsb etdi. Rusiyada bir vaxtlar millətçilər, xüsusən 90-cı illərin əvvəllərində müəyyən yüksəliş yaşadılar, 93-94-cü illərdə maksimuma çatdılar. Sonra Çeçenistandakı müharibə cəmiyyətdə pasifist əhval-ruhiyyənin artmasına və millətçiliyin müvəqqəti azalmasına səbəb oldu. Yuqoslaviyadakı müharibə və Serbiyanın bombalanması müvəqqəti vətənpərvərliyin artmasına, lakin sonra milli hərəkatın parçalanmasına səbəb oldu. Rusiyada millətçilərin liderlərlə problemi var idi... Onların öz führeri yox idi... Düzdür, Jirinovskini Hitlerlə müqayisə edirdilər və o, hətta müəyyən mənada Adolfu da üstələyirdi. Məsələn, siyasi yüksəliş sürətində, partiyanın yaranmasından 4 il sonra parlament seçkilərində birinci yeri tut. Lakin Jirinovski özünü əsassız apardı və nəinki uğuru inkişaf etdirə bilmədi, hətta əldə etdiklərini saxlaya bilmədi. Burada onu demək lazımdır ki, ilk növbədə onun şəxsi günahı olub. Partiyada nizam-intizamın olmaması, içinə girdiyi qalmaqallar. Amma əsl Hitler heç vaxt Reyxstaqda oturmamışdı və heç kim onun kino tantrumlarını televiziyada göstərmirdi. Və televizor yox idi. Baxmayaraq ki, Jirinovskinin 1993-cü il seçkilərində uğur qazanması onun televiziya tamaşaçıları ilə uğurlu işinin məziyyətidir.
  Xidmətçilərin arasından bir gözəl qız fürerin yanına oturdu və əlini onun çılpaq dizinə qoydu. Cooed:
  - Nəsə fikirləşirsən, fürerim?
  Nasist diktatoru və eyni zamanda virtual oyunçu işə başladı. Tərəvəz şorbasını və meyvə salatını bitirmədiyini gördü. Fürer qızın gənc, şirin qoxusunu hiss edərək dodaqlarından öpdü və dedi:
  - Mənimlə maşına minəcəksən. Və hamınız işə başlayın, yemək vaxtı bitdi.
  Və yenə də dövlətin dişliləri, kifayət qədər deyil, yaxşı yağlanmış mexanizm dönməyə başladı. Geri dönərkən fürer gözəlliklə sevişdi və hətta bu qədər enerji və gücü haradan aldığına görə də fikirləşdi. Axı, dedilər ki, fürer sifilis (yalan) xəstəsi olan və axtalanmış (ümumiyyətlə uydurma!) olan impotent və ümumiyyətlə, əlildir. Düzdür, Hitler nəsil əldə edə bilmədi... Yaxşı, sabah bu məsələ ilə özü məşğul olacaq... Yoxsa, hələ Himmleri dəvət etməlisən. Ümumiyyətlə, real tarixdə Fuhrer SS-nin rolunu kəskin şəkildə artırdı. Görünür, o, bu alternativdə bu yolla getməli olacaq. Cinayət polisinin bütövlükdə SS strukturuna tabe olması ağlabatan olduğundan, indi bütün məlumatlar və fayl kabinetləri bir mənbədə birləşdiriləcəkdir. Bundan əlavə, cinayətkarlara qarşı işgəncələrin tətbiqi, Gestapo və digər məxfi polis strukturlarına xas olan mütərəqqi sorğu-sual üsulları məlumatın açıqlanma dərəcəsini əhəmiyyətli dərəcədə artıracaq.
  Düzdür, günahsız qurbanların sayı arta bilər, amma... SS kişilərinin böyük əksəriyyəti layiqli insanlardır və təcrübəli müstəntiq, bir qayda olaraq, dərhal görür: insan yalan danışır və ya həqiqəti deyir, nadir hallarda səhv edir. Bunu bir çox cinayət xronikaları ilə mühakimə etmək olar.
  Daha bir neçə aktual məsələni həll etdikdən və çarpayını isitməyə iki yeni qızı dəvət etdikdən sonra başını gözəlin çılpaq möhtəşəm sinəsinə qoyan Fürer yuxuya getdi ...
  Bu dəfə o, əvvəllər kəsdiyi yuxuya, möhtəşəm bir kosmik döyüş haqqındakı yuxuya qayıtdı. Yenə şəffaf döyüşçüsündə, düşmən Böyük Rusiya ordusunun sıralarına hücum etməyə çalışarkən. Hypernet oyunundakı Führer və onun partnyoru, şişkin, lakin eyni zamanda əzələli sarışın, sinxron şəkildə bir-birinə kömək edərək hərəkət etməyə çalışırlar. Çirkin düşmən döyüşçüləri, say üstünlüyündən istifadə edərək, nömrə almağa çalışırlar. Şitmenlərin döyüş armadalarının disharmoniyası getdikcə daha aydın görünür. Onların gəmiləri getdikcə daha iyrənc görünür. Kapitan Vladislav, "vedrə" texnikasından istifadə edərək, avtomobili bükülmüş ayaqqabı şəklində olduqca uğurla kəsdi və qoydu:
  - Həm Hitlerin, həm də Stalinin atasının çəkməçi olması səbəbsiz deyil!
  Cavab olaraq sarışın partnyoru onun çılpaq, çəhrayı dabanlarını göstərdi:
  - Mənə çəkmə və ya başqa ayaqqabı lazım deyil. Çılpaq ayaqlarımla vakuumun ən kiçik əyriliyini və ya kosmosun vibrasiyasını daha yaxşı hiss edirəm! Ey mənim fürerim, qız olmaq istərdinmi?
  Vladislav cavab olaraq güldü:
  - Qısa müddətə maraqlı olardı. Hamı deyir ki, qadın orqazm kişilərə nisbətən daha güclü və daha uzun olur, ona görə də mən həqiqətən yoxlamaq istədim ki, bu həqiqətən belədirmi?
  Sarışın güldü.
  - Tərəqqi sizə də bunu yaşamaq imkanı verə bilər... Təbii ki, böyük kosmik döyüşdə uduzmasaq. Düşmənləri çoxdur. Hələ doğulmamış, lakin artıq bizə əmr edən imperator Almaztigr 13 ölə bilər.
  Fuhrerdəki hit qeyd etdi:
  - Böyük komandir, baş kimi döyüşdə, boy nə qədər böyükdürsə, itki də bir o qədər çətindir!
  Sarışın cavab vermək əvəzinə döyüşçünü bükməyə başladı. O, döyən qoçdan uzaqlaşan kimi simit içdi və sonra çox dəqiq cavab verdi. Düşmənin maşını alovlandı və parçalanmağa başladı və xaşxaş toxumu kimi çox kiçik parçalara alovlandı. Qız çılpaq barmaqları ilə saqqızı götürüb elə məharətlə atır ki, düz çıxmış dilinə vurur:
  - Gözəl! Çeynədiyiniz zaman yeyin!
  Ancaq sərin döyüşçünün bəxti gətirmədi, bir toxunuşda olsa da, onu yenidən vurdular və döyüşçü-kapitan qışqırdı:
  - Bu qadınların insultunu necə aldım!
  Sarışın gözlərini zillədi.
  - Sıxmaq sizi qane etmir? Daha ciddi bir şey istəyirsən? Siz bütün kişilər səbirsiz, xəyanətə meyllisiniz!
  Vladislav güldü və Şitmenstan döyüşçüləri arasından sərt cavabı az qala uddu. Döyüşün mənzərəsi bir qədər dəyişdi. Düşmən tükənməz görünürdü, döyüşə getdikcə daha çox yeni qüvvələr daxil edirdi. Xüsusilə təhlükəli olan asteroid kimi nəhəng ultra-döyüş gəmiləri idi, onlar yavaş-yavaş simpatik mürəkkəblə boyanmış kimi görünürdülər (onlara lampa yandırdığınız zaman görünür) vakuumdan çıxdılar. Şitman hər şeydən əvvəl cinahları əyməyə, dairəvi manevr etməyə, yəqin ki, kosmosda qazan yaratmağa çalışdı.
  Böyük Rusiyanın qoşunları cəsarətlə döyüşürdülər, eyni zamanda manevrlərdən çəkinmirdilər. Belə ki, üsul mobil müdafiə, eləcə də cəsarətli manevrlər və dalışlar istifadə edilmişdir. Məsələn, Böyük Rusiyanın kosmik ordusunun döyüş kreyserləri və döyüş gəmiləri ya yoxa çıxdı, ya da əksinə, kabuslu bir düşmənin arxasında göründü. Bu, buz çuxurunda ovlayan balığı xatırladırdı - onlar səthə çıxdılar, yırtıcı tutdular (bir növ qış böcəyi və ovçu pişik balığı idisə, deməli quş!) Və yenə də çuxura. Belə olan halda Dərmostan gəmiləri dərhal azıb, bir-birinə sıxışmağa başlayıb, hətta bir-birinə atəş açıblar. Ulduz gəmilərinin yandırılması ilə məzəli plazma püskürməsi. Məsələn, hətta bir neçə dəfə termopreon raketləri vuran ultra-döyüş gəmisi də mavi və yaşıl alovlarla alovlandı. Sonra böyük döyüşçü (hamam yarpağı kimi yapışan sərsəm insanları məhv etməyə davam edir!) Bir dostu alovlu ultra-döyüş gəmisinin içərisində bir şəkil gördü. İki milyona yaxın əsgər və əlli milyon robotdan ibarət ekipaj nə qədər təsir edici bir böyükdür!
  Gəminin içindəki döyüşçülər müxtəlif növ pis adamlardır: trollar, qoblinlər və bir neçə hibrid növlər, məsələn, ən kütləvi: gənə və siqaret qarışığı, daha doğrusu, siqaret kötükləri! Yaxşı, qorxulu canlılar, sanki bir narkoman tərəfindən çəkilmiş qorxu filmindən.
  Canlılar ümidsiz şəkildə qaçmaq istəyirlər, lakin eyni zamanda bir-biri ilə toqquşur, bıçaqlayır, kəsirlər, dişləyirlər. Burada xüsusi olaraq internat döyüşü üçün nəzərdə tutulmuş qılıncoynatma maşını ortaya çıxdı. Və o, silahlıdır: kvazi plazma qılınclarla, düz deyil, müxtəlif manevrlər üçün əyilmişdir. Burada ilk qılıncoynatma maşını alovla yanan nəhəng gəmidən axanların canlı qarışıqlığını kəsdi. Dərhal doğranmış ət parçaları və yanmış cəsədlər hər tərəfə uçdu. Arxasında bir dost peyda oldu, hörümçəyə bənzəyirdi, yalnız əzaları ən azı otuz idi və onlar hətta bir dinozavrı da yarıda kəsməyə qadir olan məhvedici axınlar şəklində idi.
  Şitmen zabitlərindən biri qışqırdı:
  - Oh, məni kəsmə! Piyon kraliçanı yedi!
  Ancaq onun bəxti gətirmədi, gənə pəncələri olan bir siqaret kötüyü, daha iyrənc, antenaya büdrədi və asıldı. Bununla belə, onun necə qışqırması o vəhşi, getdikcə böyüyən kakofoniyada artıq eşidilmirdi. Princeps plazma alovlarının dilləri, əsasən mavi və narıncı, Şittonun dəhşətli döyüşçülərinin üzərinə süpürüldü və onların qızarmasına səbəb oldu. Və qılıncoynatma maşınları ultra döyüş gəmisinin içərisinə girdi. Görünür, onların proqramında bu açıq-aydın yazılmışdı: öldür, öldür və yenidən öldür! Və kimlər, əslində, maraqlanmırlar. Və dəhlizlər səs-küylü dəhşətli giperrubka idi.
  Ancaq indi ultra-alov artıq qılıncoynatma maşınlarına, eləcə də bir çox qoblinlərə və caynaqlara çatdı - siqaret kötükləri artıq fotonlara parçalandı. Beləliklə, ultra-döyüş gəmisi tədricən bir neçə hissəyə parçalanmağa başladı. Parçalanma yavaş-yavaş davam etsə də, heç də az qorxunc görünmürdü. Xüsusilə bir çox başqalarının, ya yanıb-sönən miniatür fövqəlnovaların, ya da əksinə, qırışan ulduz gəmilərinin fonunda. Təəssüf ki, təkcə Dermostan deyil, Böyük Rusiya.
  Məsələn, çəkic və oraq emblemi olan bir kreyser idarəetməni itirdi və düşmən qorxusuna çırpıldı. İki kütlə subluminal sürətlə toqquşduqda, bu, məhvedici raketin vurulmasına bərabərdir. Əzici güclə göz yaşları (əlbəttə ki, bunu belə ifadə edə bilsəniz). Partlayış çox rəngli ləçəkləri olan lalə kimi çiçək açıb, birdən-birə onlarla başqa kilometr ətrafında mövcud olan hər şeyi uddu. Vladislav-Adolf dedi:
  - Və bizim uşaqlar artıq cənnətdədirlər!
  Sarışın fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Cənnət yeganə gözəl yerdir ki, cəhənnəmdə də olsa, heç kimin getməyə tələsmədiyi yerdir!
  Hitlerdəki vuruşan razılaşdı:
  - Bunlar kainatın paradokslarıdır. Biz yaxşı yerə girmək istəmirik, amma pis yerin özü asılılıq yaradır! Buna görə də hansının daha yaxşı olduğu aydın deyil, həyat və ya ölüm.
  Qız fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Həyat həmişə ölümdən yaxşıdır. Təəccüblü deyil ki, demək olar ki, hamı belə düşünür. Ancaq dünyamızda hər şey kimi insanların fikri nisbidir.
  Fuhrer, daha bahalı və zəngin silahlı qırıcını (pirotexniki materialların mürəkkəb birləşmələrinin atəşfəşanlığı kimi necə gözəl partladı) mənasını verən iki nəfərlik bir təyyarəni vurmağa imkan verən daha bir hiyləgər dönüş həyata keçirdi. parçalanmış maddənin inciləri vakuuma səpələnmişdi. Vladislav-Adolf qeyd etdi:
  - İnsanların istər təbiət, istərsə də Tanrı haqqında fikirləri çox ziddiyyətlidir. Ümumiyyətlə, hətta reaktiv, yəni hətta dağıdıcı ağıl anlayışı da var ki, bu da insanı ümumiyyətlə praqmatik instinktlərin və məqsədəuyğunluq mülahizələrinin əmr etməli olduğu yola yönəldir.
  Qəddar bir dalışdan çətinliklə çıxan sarışın (həmçinin yeddi döyüşçü bir anda sizə tələsdikdə bunu etmək) dedi:
  - Praqmatikanı buraxın - riyaziyyatı yandırın!
  - Gülməli deyil! - Vladislav cavab verdi.
  Birdən dəniz aviasiyasından olan kapitanın qarşısında Böyük Rusiya ordusunun komandanlıq məntəqəsinin görüntüsü peyda oldu. Həqiqətən, bu, əlbəttə ki, bir hədiyyədir, müqəddəslərin müqəddəsliyinə nüfuz etmək və hətta başqasının niyyətini deyil, öz əmrini belə tanımaq bacarığıdır.
  Budur, böyük Rusiyanın kosmos ordusunun flaqmanı olan yüz kilometr diametrli flaqman döyüş gəmisi. Və bu gəmi, təbii ki, həm də döyüşür, çünki on minlərlə güclü artilleriya lüləsi hərəkətsizliyə məhkum edilə bilməz. Bununla belə, flaqman ultra-döyüş gəmisi digər kapital gəmiləri ilə sinxron hərəkət etməyə çalışır. Böyük Rusiyanın kosmik ordusunun eskadronunun əsas komandanlığının yerləşdiyi flaqmanı məhv etmək üçün düşmənin zərrə qədər şans verməsi mümkün deyil.
  Hətta təəccüblüdür ki, baş komandir və monarx sadəcə ana bətnində yatan bir döldür. Ana özü dayandırılmış animasiya kimi yuxu vəziyyətindədir, çünki əks halda vəzifələrini yerinə yetirmək çox ağrılı olardı. Artıq kifayət qədər inkişaf etmiş, əzaları olan və ən əsası, rüşeym-monarxın kifayət qədər böyük beyninin fəaliyyəti çoxsaylı kibernetik vahidlər tərəfindən təmin edilir. Böyük Rusiya İmperiyası üzərində hökmranlıq edən mikrobun özü özünü kifayət qədər rahat hiss edir.
  Bəli, təbii ki, ehtiyac da yüklənir, artıq bir ildir ki, anasının içindədir. İnsan yalnız qaçmağı, hər hansı bir şeyi hərəkət etdirməyi xəyal edə bilər. Və bunlar ağrılı yuxulardır, çünki doğum dərhal yox olmaq deməkdir. Döl skanerlərdən istifadə edərək xarici dünya ilə əlaqə qurur. Təbii ki, onlar əmr edən embrionun əsl görünüşünü deyil, inamı daha çox ruhlandırmaq qabiliyyətinə malik olan obrazı göstərirlər. Xüsusən də yaraşıqlı bir gənc doğulmamış padşah surətində peyda olur. O, aydın, əmredici səslə qoşunlara əmr edir:
  - Elastik müdafiə prinsipindən istifadə edin. Minlərlə il əvvəl olduğu kimi, sayca daha az olan zəif qüvvələr, daha kiçik bir kütlənin böyükdən daha çox hərəkətli olduğu danılmaz həqiqətdən istifadə etdilər. Kiçik bir kütlə əhəmiyyətsiz bir ətalət ilə xarakterizə olunduğundan!
  Marşal qız təsdiqlədi:
  - Əlbəttə... Ordunun manevr qabiliyyəti qələbənin açarıdır. Təbii ki, ifrata varmaq lazımdır. Axı qarışqa heyvanların şahı deyil!
  Embrion Warlord gülümsədi.
  - Ən ölümcül canlılar bakteriyalardır. Baxmayaraq ki, yox, bəlkə də viruslar belə deyil! İbtidai bir orqanizm olsa da, amma təsirli! Burada düşmən demək olar ki, bütün kainatdan böyük qüvvələr topladı, bu o deməkdir ki, qalan əraziləri ifşa etdi.
  Bənövşəyi və narıncı pigtaillərlə Elf Marşal Feqo qeyd etdi:
  "Bəzən əhəmiyyətsiz görünən üstünlük cəbhənin məhdud hissəsində qalib gəlmək üçün kifayətdir. Çoxlu döyüşlərin, müxtəlif sivilizasiyaların qəribə aksioması belədir!
  Döl İmperatoru skanerlərin arasından güldü.
  - Bu halda kökü görürsən.
  Bu vaxt Dermostan armadaları hərəkətə keçərək yenidən toplanmağa çalışdılar. Arxadan onlara çox əhəmiyyətli bir ehtiyat yaxınlaşdı. Minlərlə böyük ulduz gəmisi və milyonlarla kiçik gəmi zəng formasından istifadə edərək havaya qalxdı. Nəticədə, parazitlərin atəş gücü nəzərəçarpacaq dərəcədə artdı. Marşal qız həyəcanla dedi:
  - Budur əclaf rəqibin atdığı daha bir kozır. Buna baxmayaraq, kəşfiyyatımız kifayət qədər uyğun deyildi, bu qədər çox sayda qüvvələrin yeridilməsi imkanı təmin edilmədi.
  Oğlan şəklində olan imperatorun holoqramı qılınc təpiklədi. Mərmi darvazaya düşüb. Demək olar ki, dərhal partladı. Birincisi, gözləri çıxaran bir parıltı, sonra isə döyüş gəmisinin silahı daxilində olan hər şeyi məhv edən bənövşəyi bir göbələk böyüməsi. Holoqramlı oğlan dedi:
  - Budur, topların fenomenal hesabı! Yaxşı, qoy rəqiblər yerləşsinlər. Ona sürprizim var.
  Elf Feqo bir qədər şübhə ilə döyüş şəklinə baxdı. Dermostan armadası ağrılı dərəcədə nəhəng görünürdü. Xüsusilə diametrləri iki yüz əlli kilometrə çatan ultra-döyüş gəmiləri. Elf qəfildən öz doğma planetini xatırladı... Orada onun təbiətə xas bir təbiəti var, hətta qansoran həşəratlar belə yoxdur. Və şirlər... Yaxşı, şirlər deyil, qarğıdalı çiçəkləri ilə hibridlər. Ümumiyyətlə, bu gözəl bir heyvandır: qarğıdalı çiçəyinin bədəni və qızıl yal küləkdə inkişaf edir. Üstəlik, qarğıdalı çiçəkləri kölgələrini dəyişir ... Dərhal açıq çirkinlik həm insanlara, həm də elflərə qarşı yönəldilir.
  Sarışın marşal dedi:
  "Düşmənin nə qədər ehtiyatı olduğunu bilmirik, amma mənə elə gəlir ki, pusqu alayını köçürməyin vaxtı çatıb.
  Mikrob imperatoru cavab verdi:
  - İndi kartları göstərməyin vaxtı deyil!
  Marşal qız mübahisə etməyə çalışdı:
  - Bizimkilər ölsə, döyüşəcək adam olmayacaq!
  Və sonra komandir embrion tapıldı:
  - Müharibədə itkisiz qalib gələ bilməzsən. Şahmatda bacararsan, amma əsl döyüşdə bacarmazsan! Müharibənin amansız qanunu - itkilər yağışın qələbə tumurcuqlarını suvarmasına bənzəyir, sadəcə əmin olmaq lazımdır ki, itkilər tumurcuqları yuyub aparan leysan yağışına çevrilməsin! - Sonra ana bətnindən göndərilən holoqram birdən mehriban sifətə çevrildi. - Bəs sizcə, itkiləri azaltmaq üçün, xüsusən də ultradöyüş gəmilərinin atəşindən sonra, Böyük Rusiyanın kosmik gəmilərini bir spiral şəklində yola salmağa icazə verin.
  Elf Marşal Embrion Baş Komandanını dəstəklədi:
  - Məhz, elə belə. Düşmənin yeraltı dünyadan nə qədər qüvvə çıxara biləcəyi hələlik məlum deyil.
  Həqiqətən, Shittonun kosmik gəmiləri sıx bir sürüdə hərəkət etməyə çalışdı. Eyni zamanda, vuruşun dəqiqliyinə belə əhəmiyyət verməyərək, milyonlara raket ataraq, sursata heç qənaət etmədilər. Görünürdü ki, milyardlarla kibrit vakuumda hiperplazma ilə alovlanır, hər şeyi diri-diri yandırır və hərəkət edir və sonra sönür. Rus döyüşçüləri daha dəqiq atəş açır, burada düşmənin möhtəşəm qorxuncası fişəng kimi konfeti kimi parçaları səpələyirdi. Şittonun bir neçə gəmisini vuran ölümcül konfeti. Piç sivilizasiyasının məhv edilmiş freqatlarının sayı heç də hesablana bilməz. Düzdür, rus gəmiləri də ölür. Burada çarəsizlik içində zədələnmiş kreyser rus tankı kimi Kursk çıxıntısına qaçdı və düşmənin ultradöyüş gəmisinə zərbə endirdi. Bir anda yüz minlərlə insanın həyatına son qoyuldu və o, yanırdı, elə bil nəhəng boruyu qaz kəməri partladırdı.
  Cırtdan marşal məyus halda dedi:
  - Bizi əyirlər, amma biz təslim olmuruq! - Meydan komandiri fərq etdi (daha doğrusu, onun holoqrafik şəklini, cırtdanın özü Qross-dreadnought sinfinin başqa bir gəmisində idi!). - Düşmənin rabitə və təchizat xətlərinə heç olmasa bir az əks-hücum etmək lazım idi.
  Döl İmperatoru oğlan kimi holoqramlarının arasından gülümsədi.
  - Səncə, mən nəyəm?
  Gnome marşal hönkürdü və pəncələrini açıb:
  "Amma onlar silah-sursata ümumiyyətlə qənaət etmirlər. Bu o deməkdir ki, onlar kifayətdir. Elə deyilmi, əfəndi?
  Embrion İmperator etiraz etdi:
  - Yox belə deyil! Böyük komandir başdan qiymətlidir, ona görə də ehtiyatlılıq dəbilqəsi və hiyləgərlik kamuflyajı ona zərər verməz! Bir sözlə, düşmən hələ də şirin illüziyadadır ki, onunla hər şey yaxşıdır, amma əslində qələbəmiz artıq yaxındır! Gözlənilmədən vurmaq, yumruğunu yüngül lehimli polad qılıncla əvəz etməyə bərabərdir!
  
  
  WITTMAN HAYATIDIR
  Tarixdəki kiçik bir dəyişiklik, Ardennesdəki hücum zamanı nasistlərin böyük uğuru ilə əlaqələndirildi. Nasistlər daha sürətlə hərəkət etdilər, körpüləri keçə bildilər və silah, sursat və yanacaq olan anbarları ələ keçirdilər. Vittmanın tətildə iştirakı da real hekayədən fərqli olaraq ölməyən uğura öz töhfəsini verdi! Və nə? Əsl qəhrəmanlar ölməz və ölməzdir! Wittmann mübarizəyə və qol vurmağa davam etdi. 200-cü tank məhv edildikdən sonra o, palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı ilə təltif edilən ilk və indiyə qədər yeganə tanker oldu.
  Wittmann dühası tarixin gedişatını bir qədər dəyişdi. Almanlar bir az daha uğurlu, daha sürətli, daha səmərəli oldular. Və onlar real tarixdə az qala baş verənlərə nail oldular, amma sözün əsl mənasında bir neçə saat kifayət etmədi. Beləliklə, anbarlar ələ keçirildi və alman ordusu sarsıdıcı gücə sahib oldu. Nəticədə Brüssel alındı, yüz minlərlə Britaniya və Amerika əsgəri əsir götürüldü.
  Stalin hücuma tələsmirdi, müttəfiqlərin Qərbdə daha güclü şəkildə əzilməsini istəyirdi.
  Döyüşlər göstərdi ki, "Tiger" -2 həm silah, həm də ön zireh baxımından çox təsirli silahdır. Qırmızı Ordunun şərqdə passiv olduğunu görən almanlar döyüşə əlavə birliklər göndərdi və uğur qazanmağa başladı. Fritz həmçinin kiçik ölçüləri və çəkisi, lakin güclü silahları və yaxşı zirehləri və ən əsası hərəkətliliyi olan ən yeni özüyeriyən E-25 silahlarını aldı.
  Nəticədə yeni qələbələr... Fritzlər artıq Parisdədirlər. Yenidən Fransanın paytaxtını alırlar.
  Stalin isə bunu istəyir - müttəfiqlər öldürülsün, sonra bütün Avropa SSRİ-yə gedəcək.
  Hiyləgər tülkü Stalin... Amma Çörçil də axmaq deyil. Ruzvelt öləndə onlar Trumanla birlikdə Üçüncü Reyxlə barışıq bağladılar. Eyni zamanda məğlub olmuş qoşunların qalıqlarının Fransadan çıxarılması. Və əlbəttə ki, hərbi əsirlərin tam mübadiləsi və hətta Üçüncü Reyxə yanacaq və təchizat tədarükü ilə.
  Buna cavab olaraq Almaniya antisemit qanunlarını ləğv etdi. Ancaq yəhudilər düşərgələrdə qaldılar, lakin onları yandırmadılar, ancaq işləməyə məcbur etdilər, amerikalılar isə düşərgələrə konservləşdirilmiş yeməklər və taxıl göndərdilər.
  Almanlar Fransa və İtaliyada əllərini açdılar. İndi ayrıca sülh təklif edən Stalin idi. Lakin Hitler bundan imtina etdi. İyun ayında Fritz hücumu başladı. İlk E-50 tankları seriyaya girdi. Ancaq məlum oldu ki, avtomobil tamamilə uğurlu deyildi. Onun çəkisi demək olar ki, 65 ton yüksək olaraq qaldı, Tiger-2-dən daha aşağı siluetlə, lakin zireh eyni qalınlıqda idi, xüsusilə də tərəflər boyunca qeyri-kafi idi. Bir az daha yaxşı bir silah 88 mm və lülə uzunluğu 100 EL idi. O, dəqiqədə on iki mərmi atdı.
  Sürücülük performansı 1200 at gücünə qədər sürətlənən daha güclü mühərrik əlavə etdi. Ümumiyyətlə, tank, əlbəttə ki, "Pələng" -2 ilə müqayisədə əlavə edildi və bir az daha rasional zireh yamacına sahib idi, lakin tərəflərdən həssas olaraq qaldı.
  E-100 daha yaxşı qorunurdu, lakin onun ağır çəkisi daşınmasını və döyüş istifadəsini çətinləşdirirdi. E-25 özüyeriyən silahlar, böyük bir yamaclı 120 mm ön zirehin çox aşağı silueti və 82 bort zirehi və Tiger-2 üçün bir silahla ən uğurlu oldu. Wehrmacht və II Dünya Müharibəsinin ən yaxşı özüyeriyən silahları idi. O, saatda yetmiş kilometrə qədər sürətləndi - 700 at gücünə malik mühərrik və hətta IS-2 mərmiləri alnına səkildi.
  Almanlar hələ də mühasirəyə alınmış Budapeşti xilas etməyə çalışaraq əsas zərbəni Macarıstandan verdilər. Döyüş son dərəcə şiddətli idi.
  Hücum iyunun 22-də başladı və Qırmızı Ordunun müdafiəsi çox güclü idi. Almanların hələ də bir neçə E seriyalı tankları var, yalnız kifayət qədər çox sayda E-25 özüyeriyən silahlar - istehsalı olduqca sadədir və ucuzdur. Burada bikinili iki qız yatır. Avtomobil bir yarım metrdən az aşağıdır və bunun sayəsində o qədər yaxşı qorunur və nisbətən kiçik bir çəki ilə silahlanır.
  İki qız Charlotte və Gerda uzanmış vəziyyətdə sovet silahlarına atəş açdılar. Onların qabağında dağılmış, radio ilə idarə olunan maşınlar hərəkət edir, mina sahələrini təmizləyirdi.
  Red Charlotte topunu atəşə tutdu. O, sovet silahını aşdı və nazik bir parça zolağı ilə güclə örtülmüş sinəsini silkələdi. Və o, qışqırdı:
  - Quduz yanğın hiperplazması!
  Sonra Gerda çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə edərək onu da sillələyəcək. Və cik-cik:
  - Mən çox gözəl qızam və pis deyiləm ...
  Özüyeriyən silah özü hərəkət edir. Və vaxtaşırı dayanır. Onun ön zirehləri çox əyilmişdir və bu, yaxşı qorunma təmin edir. Sovet silahlarında mərmilər səkdirmələrə həssasdır. Və heç bir şey alnında belə özüyeriyən silahı təhdid etmir. Burada onlar hələ də lövhədən keçə bilərlər. Amma qızlar tələsmirlər. Effektiv özüyeriyən silah zirehli pirsinqdə SU-100-dən üstündür, həmçinin daha yaxşı qorunur, daha mobil və eyni zamanda daha yüngüldür.
  Qırmızı Ordunun bir neçə quruducusu var. Əsasən, silahla kifayət qədər güclü olmayan T-34-85 tankı və zireh olduqca zəifdir. Alman özüyeriyən silahı E-25, yeri gəlmişkən, daha yüngül, zireh və silahlarda daha güclüdür.
  Qızlar döyüşür... Çox gözəl və gəncdir. Və onların özüyeriyən silahları bombalayır və atır ...
  Fritz, sonda, Budapeştə keçə bildi. İnandırıcı qələbə, sovet bölmələri mühasirəyə alındı. Çoxları əsir götürüldü və öldürüldü.
  Düzdür, nasistlərin itkiləri hiss olunur. Və o qədər də güc deyil. Yaxşı, əgər avadanlıq hələ də istehsal olunursa, insan resursları kifayət deyil.
  Ordu isə uşaqları, qadınları çağırır. Və ya əcnəbilər, lakin bunlar kifayət qədər etibarlı deyil.
  Buna baxmayaraq, döyüşlər davam edir... Qırmızı Ordu çox inadla müqavimət göstərir, çoxlu müdafiə xətləri var. Almanlar daha yüz kilometr irəliləyib dayanırlar. Gücü çatmır. Qırmızı Ordunun özü də hücuma keçir. Amma o da çox uğurlu deyil və almanları bir az geri itələyir.
  Qış gələnə qədər... Cəbhədə stabilləşmə gedir. 1946-cı ilin yanvarında Qırmızı Ordu Şərqi Prussiya və Polşada irəliləməyə davam edəcək, lakin bir qədər irəliləyir.
  Almanlar qışda qayığı silkələmirlər. Döyüşlər qanlıdır. Ancaq cəbhə xətti hərəkətsizdir ...
  Və Birinci Dünya Müharibəsinə xas olan bir dövr gəlir. Cəbhə xətti qeyri-aktiv olur. Yayda almanlar və xarici diviziyalar, qışda isə Qırmızı Ordu irəliləyir. Və heç kim əhəmiyyətli uğur qazana bilməz.
  Müharibə ildən-ilə davam edir. Almanlar reaktiv təyyarələrin hazırlanmasında SSRİ-ni bir qədər qabaqlayırlar. SSRİ-də yalnız 1949-cu ildə MIG-15 kütləvi istehsalda peyda oldu. Ancaq digər tərəfdən, almanlar bu vaxta qədər ME-462 və XE-362-yə sahib idilər. Ən əsası, kiçik silahlarla güclü laminar reaktivdən vurula bilməyən diskotekalar.
  Tanklarda alman "E" seriyası... Bunun əksinə olaraq T-54 və İS-7 çıxdı. Lakin almanlar daha sonra AG seriyasını - daha mükəmməl piramidal olanı tətbiq etdilər.
  Amma heç kimin üstünlüyü yox idi. Cəbhə xətti dayanır.
  Stalin 1953-cü ilin martında vəfat edənə qədər...
  Və sonra partiya rəhbərliyindəki bəzi çaşqınlıqlardan və hakimiyyət uğrunda mübarizədən istifadə edən almanlar uğur qazana bildilər. Lakin sonra Beriya həbs edilib edam edildikdən sonra böyük strateq Vasilevskinin Ali Baş Komandan təyin edilməsi və Dövlət Müdafiə Komitəsinin rəhbəri Malenkovun gücləndirilməsi. Avropa sərhədləri daxilində cəbhə xətti sabitləşib.
  Almanlar SSRİ-də hakimiyyət uğrunda mübarizə dövrü olduğu halda Nemana çata bildilər və Balkanları, Rumıniyanı, Bolqarıstanı, Slovakiyanı, Yunanıstanı, Albaniyanı yenidən ələ keçirdilər və Avropa üzərində tam nəzarəti bərpa etdilər.
  Lakin cəbhə xətti 1941-ci ildə SSRİ sərhədlərində yenidən sabitləşdi ...
  Və sonra dekabr 1955 ... Qırmızı Ordu qışda, ənənəyə görə, yenidən irəliləyir. Müharibə neçə ildir davam edir? Dəhşət on dörd yarım! Və heç bir son görünmür!
  Nə qədər ki, Hitler sağdır, müharibə bitməyəcək. Malenkov 22 iyun 1941-ci ilə qədər keçmiş sərhədlər daxilində sülhə meyl edir. Lakin Hitler inadkardır və nəyin bahasına olursa olsun qalib gəlmək istəyir!
  Qırmızı Ordu irəliləyir. Ən yeni İS-12 tankı döyüşə gedir. 203 millimetr kalibrli silahı olan bir maşın. Böyük, on pulemyotla. Və altı qız - ekipaj üzvləri. Onlar ilk tank modelini sınaqdan keçirirlər. Çox böyük və ağırdır. Avtomobil səmərəlidirmi? Qızlar, 25 dekabr Milad və şaxtaya baxmayaraq, bir bikinidə. Düzdür, tankda ən son qaz turbinli mühərrik var və içərisində istidir. Bundan əlavə, altı qızın özləri sadə deyil.
  Onlar qırx birinci ildən mübarizə aparırlar. Və istənilən havada demək olar ki, çılpaq olurdu. Əslində, hər zaman bikinidə olanda, artıq donma dayandırılır. Və dəri elastik və güclü olur.
  Ayaqyalın qızlar ölüm maşını sürürlər. Onlar həqiqətən sevimli və gözəldirlər.
  Alenka burada əsas və ekipaj komandiridir. Yalnız qızın on dörd il yarım müharibədə görmədiyi şey. Olmadığı yerdə. Cəbhəni Brestdən Stalinqrada, Stalinqraddan Vistulaya qədər keçirdi və indi Bialistok ərazisində irəliləyirlər. Bialystokun özü hələ də almanların əlindədir. Cəbhə xətti sabitləşdi. Və layiqincə səngərlər qazdı.
  Deməli, əslində müharibə sonsuzdur... Və bir ildən çox davam edə bilər. Bəs bu inadkar Hitler nə istəyir?
  Burada da ABŞ və İngiltərə SSRİ ilə Üçüncü Reyx arasında sülh istəmirlər. Bir-birinin hər iki tərəfinin tamamilə məhv olmasını istəyirlər.
  IS-12-dəki qızlar irəliləyirlər. Tankın ön zirehləri bucaq altında 450 mm-dir. Mərmilər sıçrayır. Və qızlar cavab atəşi.
  Ancaq indiyə qədər SSRİ-də yalnız bir belə tank var. IS-10 artıq seriyadadır, lakin çəkisi əlli tondur. IS-7 hələ də T-54 kimi istehsaldadır. T-55 də kütləvi istehsal olunanlar arasında göründü, lakin bu günə qədər seriyaya yeni daxil olur. Almanların piramida tipli tankları var. Həm də çox güclü və mükəmməl. Və qısa lüləli yüksək təzyiqli silahlar.
  Beləliklə, mübarizə ən ciddi olacaq. Nataşa və Anyuta güclü gəmi silahından atəş açır və çığırdılar:
  - Berlin üzərində bayrağımız olacaq!
  Və ağ, mirvari dişlərini yalınlaşdırdılar. Və minalarla qızları dayandırmayın.
  İki mərmi cəbhənin zirehinə dəydi... Onlar səkildilər. Xeyr, IS-12 ciddi avtomobildir və onu götürmək o qədər də asan deyil.
  Amma qızların sağında hərəkət edən İS-7, deyəsən, yüksək təzyiqli topdan qəbul edilib, vurulub dayanıb. Gözəlliyə xələl gətirdi.
  Qarın əzələləri ilə oynayan Alenka oxuyur:
  - Bizim dünyamızda mümkün olmayan hər şey mümkündür, Nyuton kəşf etdi ki, iki dəfə iki dörd edir!
  Döyüşlər hələ də aramsız davam edir. Sovet topları almanları vurur. Böyük Marusya mərmiləri arxaya daxil edir. Qızların həyatı və taleyi belədir. Və mahnı oxuyurlar:
  Heç kim bizə mane olmayacaq, heç kim bizi məğlub etməyəcək! Rus canavarları düşməni darmadağın edir, rus canavarları qəhrəmanları salamlayır!
  Avqustin pulemyotlardan yazı yazaraq deyir:
  - Müqəddəs müharibə! Qələbəmiz olacaq! Rusiyanın bayrağı irəli, həlak olan qəhrəmanlara şöhrət!
  Və yenə ölümcül top gurultusu gəlir və səslənir:
  Heç kim bizə mane olmayacaq, heç kim bizi məğlub etməyəcək! Rus canavarları düşməni darmadağın edir, bilirsən ki, onların sərin əli var!
  Maria qızıl saçlı bu qız tankı istiqamətləndirir və xırıltı ilə deyir:
  - Gəlin faşistləri darmadağın edək!
  Almanlar çətin anlar yaşayır, səmada da döyüşlər gedir. Ancaq indiyə qədər MIG-15 sürət və silahlanma baxımından Alman markalarından daha aşağıdır. Döyüş şair üçün qeyri-bərabərdir.
  Huffman, bu əlamətdar ace pilotu müharibə illərində yaxşı bir karyera qurdu. Daha çox heyrətamiz və fantastik kimi. Üç yüz təyyarəyə çatdıqdan sonra o, gümüş palıd yarpağı qılıncları və almazları ilə Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı aldı. Dörd yüz yerə enən təyyarəyə çatdıqdan sonra o, qızıl palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı aldı. Beş yüz təyyarə üçün almazlarla Alman Qartalı ordenini, mindən sonra platin palıd yarpaqları, qılınclar və almazlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı aldı. İki min təyyarəyə çatdıqdan sonra Cəngavər Xaçının Böyük Xaçını aldı.
  Unikal pilot havada bir çox qələbələr qazana bildi. Və hələ sağ ikən. Huffman bu yaxınlarda general rütbəsinə yüksəldi. Amma yenə də adi pilot kimi uçurdu.
  Necə deyərlər, odda yanmaz, suda batmaz. Uzun illər davam edən müharibədə Huffman ovçuluq instinktini qazandı. O, super əfsanəvi pilot oldu və çox məşhur oldu. Ancaq onun güclü rəqibi var idi - Agave, bu da iki min vurulmuş avtomobilin rəqəmini aşdı. Və Huffmanla görüşdü. Ancaq o, hələ çox gəncdir və hələ bir döyüşçünü itirməyib.
  Qız çılpaq, kəsikli ayaqları ilə pedallara basdı, pnevmatik tüfəngdən atəş açdı. Və burada vurulmuş dörd Sovet MİQ-15 maşını var.
  Agave gülür və deyir:
  Müəyyən dərəcədə biz hamımız qancıqıq! Amma mənim polad əsəblərim var!
  Və qız yenə dönür. Bir partlayışda yeddi sovet təyyarəsini vurur - altı MiQ və bir TU-4 və xırıltılar:
  - Ümumiyyətlə, super deyilsə, hiper!
  Agave, əlbəttə ki, bir qadındır. Luciferdən olan pilot. Çox gözəl bal sarışın.
  Burada o, daha bir partlayış verir və bir anda səkkiz Sovet MİQ-15 təyyarəsini vurur və cığırdayır:
  - Mən ən yaradıcı və reaktivəm!
  Qız həqiqətən axmaq deyil. Hər şey mümkündür və hər şey mümkündür. Ona özəl deməyin.
  Ayaqları isə o qədər qaralmış, o qədər zərifdir ki...
  Lakin Mirabela ona qarşı mübarizə aparır... Uzun müddət Kozhedub ən yaxşı sovet ace idi. Yüz altmış yeddi təyyarəni vuraraq SSRİ qəhrəmanının altı qızıl ulduzunu topladı. Amma sonra öldü. Sonra heç kim onun rekordunu qıra bilmədi. Və yalnız bu yaxınlarda Mirabela Kozhedub'u üstələdi. Yüz səksəndən çox təyyarəni vuraraq yeddi dəfə SSRİ qəhrəmanı oldu.
  Bu terminator qızdır! O, çapan atı dayandırıb yanan daxmaya girəcək.
  Və daha da sərt.
  Mirabelanın taleyi çətin idi. Mən uşaq, əmək koloniyasına düşdüm. Ayaqyalın və boz xalat geyinmiş o, odun doğrayıb, gövdələri mişarlamış. O, çox güclü və sağlam idi. Şiddətli şaxtalarda o, ayaqyalın və həbsxanada pijama ilə getdi. Və heç olmasa bir dəfə asqırırdı.
  Təbii ki, belə bir hadisə cəbhələrdə də qeyd olunurdu. Mirabela uzun müddət piyadada döyüşdü, sonra pilot oldu. Mirabela koloniyadan dərhal sonra getdiyi Moskva yaxınlığındakı döyüşdə ilk atəş vəftizini aldı . Və orada özünü sərin göstərdi.
  O, Wehrmacht-ı sanki iflic edən acı soyuqda ayaqyalın və demək olar ki, çılpaq döyüşdü. Belə lənətə gəlmiş və yenilməz bir qız idi. Və o, kütləvi şəkildə uğur qazandı.
  Mirabela SSRİ-nin tezliklə qələbə çalacağına inanırdı. Amma vaxt keçir. Qurbanlar daha çox olur, amma qələbə gəlmir. Və həqiqətən qorxunc olur.
  Mirabela qələbələr və nailiyyətlər arzulayır. Onun SSRİ-nin yeddi ulduzu var - bu, hamıdan çoxdur! Və lənətə gəlsin, o, mükafatlarına layiqdir! Və silahların xaçını və kənarını daşıyacaq. Stalin ölsə belə, onun işi davam edir!
  Qız içəri girir və donub qalır... Alman XE-362-ni yıxıb cığırdayır:
  - Akrobatika! Və lənətə gəlmiş yeni ekipaj!
  Həqiqətən, o, əla qızdır. Əsl kobra da çox şeyə qadirdir.
  Mirabela yeni ulduzdur...
  Döyüşlər bir neçə gündür, yeni il gələnə qədər davam edir... Sovet İS-12-nin çarxları və relsləri zədələnib - təmir olunur. Bəli, belə qəddar və amansız müharibə. Və nə qədər davam edəcək?
  Və hamısı Wittmanın Qərbdəki döyüşlərdən sağ çıxması ilə əlaqədardır.
  Wittmann özü bir müddət tank heyətində döyüşdü. Silahları, minaatanları, yük maşınlarını, motosikletləri və digər əşyaları saymadan üç yüz nəqliyyat vasitəsinə qanun layihəsini gətirərək, o, təltif edildi: qızıl palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı və general rütbəsinə yüksəldi.
  Bundan sonra o, daha döyüşmədi. Ancaq digər tərəfdən altıncı SS tank ordusuna komandanlıq etdi.
  Kurt Knipsel Wehrmacht-ın ən məhsuldar tank açısı oldu. Ancaq yalnız beş yüz məhv edilmiş tankdan sonra Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı verildi.
  Nədənsə məhrum edilmiş mükafatlar olduğu ortaya çıxdı. Düzdür, min tanka çatdıqdan sonra nəhayət aldı: gümüş palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı.
  Kurt Knipsel çox təsirli döyüş maşınıdır. Müxtəlif tanklarda döyüşdü. O, həm atıcı, həm də komandir idi. Uzun müddət rəqabətsiz hamıdan öndə idi.
  Amma burada gözəl Gerda var, o, artıq ona yetişə bilmişdi. Qızlar yaxşı mübarizə apardılar. Ancaq sonra fasilə verdilər. Dörd gözəlin hamısı hamilə qaldı və bir cüt dünyaya gəldi: bir oğul və bir qız. Amma fasilədən sonra tez tutdular.
  İndi Gerda Knieseldən yan keçdi.
  Bundan necə qaça bilərlər? Onlar ayaqyalın və bikinidə döyüşürlər. Qızlar yenidən uşaq dünyaya gətirərək bir daha fasilə verdilər. İndi isə məhv edilmiş iki min tankın sayına yaxınlaşırdılar. Və onlar görünməmiş bir mükafata arxalana bilərdilər: gümüş palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçının ulduzu.
  Budur qızlar!
  Gerda sovet maşınına atəş açır. Qülləni qoparıb qışqırır:
  - Mən lənətə gəlmişəm!
  Və yenidən vurur. T-54-ə nüfuz edir. Və qışqırır:
  - Vətən Almaniya!
  Qız özünü bükür. Və o, çox aktivdir ... Bəli, onun belə bir strateji xətti var. Artıq 1956-cı ildir... Müharibə davam edir... Dayanmaq istəməmək. Qırmızı Ordu müxtəlif yerlərdə irəliləməyə çalışır. Ancaq çox diqqətli olun, çünki insan resursları azdır.
  Və Rusiya qana bulaşır.
  Qırmızı Ordu Rumıniyaya doğru irəliləməyə çalışır. Və sonra güclü artilleriya hazırlığı, atışma və qətllər.
  Amma düşmən gözləyir. Almanlar ən böyük AG-50 tankına sahibdirlər. Xüsusilə yanlarında və bəlkə də silahın zirehli deşilməsi baxımından T-54-dən üstündür, lakin daha ağırdır. Düzdür, qaz turbinli mühərrikə görə almanların sürəti daha yüksəkdir.
  Alman tankı atəş açır və qol vurur.
  Marqaretin ekipajı döyüşür. Sərin döyüşür. Alman qızları sovet tankını vururlar. Və onlar məmnuniyyətlə qışqırırlar.
  Bəli və heç bir yol yoxdur ...
  Göydə Albina və Alvinanın idarə etdiyi disk təyyarəsi fırlanır. İki sarışın qız sovet maşınlarını vurur. Və bunu ustalıqla edirlər. Tamamilə toxunulmaz bir disk təyyarəsi Migi və Tu'ya hücum edir. Kəsmə maşını. Döyüşçülər isə çılpaq barmaqları ilə özlərini sıxırlar. Göydəki Qırmızı Orduya şans verməyin.
  Disket SSRİ alimlərinin köçürə bilmədiyi bir şeydir. Bu, heç bir antidotu tapılmayan bir şeydir. Havadakı almanlar isə özlərini çox inamlı hiss edirlər. Onlar isə sehrli çubuqla sehrbazlar kimi öz aralarında döyüşürlər.
  Albina disketini düşmənə tuşlayaraq cızıltı ilə dedi:
  - İndi Allah varsa, deməli almandır!
  Düşməni darmadağın edən Alvina təsdiqlədi:
  - Mütləq almandır!
  Qız isə güldü... O, ümumiyyətlə, sonsuz müharibədən də bezmişdi. Yaxşı, almanlar və ruslar bir-birini öldürür. Daha doğrusu, Qırmızı Ordu və Wehrmacht. Və cəbhə xətti hələ də hərəkətsizdir... Və bunun sonu görünmür.
  Müharibə... Bu, artıq reallıqdır. Müharibə başlayandan sonra doğulan döyüşçülər artıq göydə və yerdə vuruşurlar.
  Məsələn, Hans Feuer. Birinci dərəcəli Dəmir Xaç ordeninin ən gənc sahibi. Və sonra o, Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı ordeni ilə sovet generalının ələ keçirilməsinə görə mükafatlandırılan ən gənc oldu.
  Bəli, bu, həqiqətən çox gözəldir.
  Hans Feuer çıxılmaz döyüşçüdür. Oğlan nəhəng kimi döyüşür, soyuqdur, qışda tək şortda.
  Bu, həqiqətən çox gözəldir!
  Hans əsrlər boyu məşhur oldu!
  Və ümumiyyətlə, burada belə inanılmaz və gərgin müharibə gedir ... İstənilən AI sönür.
  Rumıniyada isə Qırmızı Ordu alman müdafiəsinə nüfuz edə bilməz. Hər iki tərəf itki verib. Yanvar gəlir... Və hər gün daha çox ölü və yaralı.
  Dəliliyin başlanğıcı və sonu yoxdur.
  Agave səmaya qayıdır və sovet maşınlarını vurur. O, ovçu və yırtıcıdır. Düşməni vurur.
  Onun vurduğu maşınlar düşür. Və sonra qız quru qoşunlarına atəş açır. IS-7-ni sıradan çıxarır. Və o istəyir:
  - Mən ən yaxşıyam! Mən düşmənləri öldürən qızam!
  Və yenidən hava hədəflərinə ötürülür. Bu, bir tank məhv edən və uçan və atəş edən bütün maşınlardır.
  Yaxşı, cəbhələrdə belə qaynayır. Alimlər isə arxada ölümcül bir şey yaratmağa çalışırlar. Baxmayaraq ki, yaxşı nəticə vermir.
  Ancaq burada kiçik bir tank AG-5 var. Yeddi ton ağırlığında maşın. Döyüş sınaqlarından keçmək. Və düşməni dişləyir və dişləyir.
  Və mahnı oxumaq vaxtıdır - heç kim bizə mane olmayacaq və heç kim qalib gəlməyəcək!
  AG-5 özünə tərəf qaçır və yolda vurur. Və belə bir tankı dayandırmayın. Və mərmilər səkilir.
  Maşının içində isə Fridrix adlı on yaşlı bir uşaq oturur və xırıltı ilə deyir:
  - Və mən əsl super döyüşçü olacağam!
  Yenə də necə vurdu... Və qüllənin tam ortasına dəydi. Və onun öldürücü gücü, kiçik kalibrli olsa da, nəhəngdir.
  Göydə isə Helga döyüşür. Bikinili ayaqyalın qız hesabı yığır. Və onun fantastik uğurlarına sevinir.
  Və Agave irəliləyir ... Həm də döyüşür.
  Artıq 1956-cı ilin fevralıdır... Qızıl Ordu heç yerdə uğur qazana bilməyib. Amma almanlar da irəli gedə bilmirlər. Nəhəng yeraltı tanklar döyüşə gedir. Ancaq bunlar sırf taktiki xarakter daşıyır.
  Qızlar yeraltını süpürdülər, sovet silahlarının batareyasını öldürdülər və geri qayıtdılar.
  Eyni zamanda bir-iki pioner tutdular. Oğlanları tutan qızlar soyunaraq işgəncələrə məruz qalıblar. Onlar pionerləri məftillə döydülər, sonra çılpaq dabanlarını odla qovurdular. Sonra qırmızı-isti maşa ilə ayaq barmaqlarını qırmağa başladılar. Oğlanlar dözülməz ağrıdan fəryad etdilər. Sonda qızlar sinələrindəki ulduzları qızarmış dəmirlə yandırdılar, çəkmələri ilə kişi kamilliklərini əzdilər. Sonuncu pionerlər sona çatdı və onlar ağrılı bir şokdan əyildilər.
  Qızlar, bir sözlə, əlavə dərs göstərdilər. Ancaq yenə də almanlar əhəmiyyətli bir şey əldə edə bilmədilər.
  Güclü özüyeriyən silahlar: Sovet mövqelərinə atəş açan "Şturmmaus". Çoxlu dağıntılar və dağıntılar oldu. Lakin sovet hücum təyyarəsi maşınlardan birini sıradan çıxardı və Fritz geri qayıtdı.
  Nasistlər disketlərlə sovet batareyalarını əzməyə çalışdılar. Onlara qarşı kirpi və partlayıcılardan istifadə edilib. Ümumi zərbə mübadiləsi oldu.
  Burada yenə Albina və Alvina uçan boşqabda. Çılpaq ayaq barmaqlarının köməyi ilə, joystickin düymələrini basaraq göstərirlər və bunu son dərəcə səliqəli edirlər.
  Qızlar, əlbəttə ki, ən yüksək akrobatika nümayiş etdirirlər. Burada disketlərini çəkdilər və onlarla Sovet uçan aparatı vuruldu.
  Albina qışqırır:
  - Qəzəbli tikinti qrupu! Bir ulduz düşəcək!
  Və maşını yenidən döndərir. Qızlar isə Qırmızı Ordunu darmadağın edirlər. Üstəlik, mayor...
  Alvina da onlarla sovet təyyarəsini yerə yıxır və xırıltı ilə qışqırır:
  - Dəli qızlar, heç bakirə yox!
  Sonuncu haqqında düzgün. Onların cütlüyü kişilərlə birlikdə gəzintiyə çıxıb. Və nə sadəcə qalxmadı. Qızlar kişiləri sevirdi - onlar üçün xoşdur! Və xüsusən də dillə işləyirsinizsə.
  Ən yüksək rütbəli qız... Burada bir pionerə işgəncə verdilər... Əvvəlcə soyundular, boğazına bir-iki vedrə su tökdülər. Sonra şişmiş mədəyə isti dəmir gətirildi. Və necə də yandılar! Pioner vəhşi ağrıdan qışqırdı ... Yanma iyi gəlirdi.
  Alvina qızarmış məftillə onun böyrünə vurdu. Və necə gülmək istəyirsən ... Çox gülməli.
  Sonra mahnı oxudu:
  - Arxa tərəfi döyməkdən yoruldum - xoşbəxtliyimə sataşmaq istəyirəm!
  Və necə gülür! Və mirvari dişlərini açdı! Qız öldürməyi sevir, o qızdır!
  Qızın ayaqları isə hamısı çılpaq və zərifdir. O, kömür üzərində ayaqyalın gəzməyi sevir. Və əsir düşən pionerləri sürmək. Dabanları qızaranda o qədər cırıldayırlar. Hətta Alvina da çox gülməlidir. Albina da qızdır, açığı - super! Düşməni dirsəklə çənəyə necə aparmaq olar. Və cırıltı:
  - Mən ən yüksək səviyyəli bir qızam!
  Və mirvari dişlərini açdı. Hansı ki, döyülmüş kimi parıldayır. Döyüşçü heyrətamizdir! Nağılda deyilən, qələmlə təsvir olunmayan bir şey ola bilər!
  Hər iki qadın döyüşçü Sovet Migis tərəfindən səmada yıxılır. Gözəllər aktivdir. Onlarda zərrə qədər də şübhə yoxdur. Və belə bir vəhşi və çılğın gözəllik.
  Qadın döyüşçülər çılpaq barmaqları ilə coystikə nəzarət edir və rus avtomobillərinə hücum edirlər. Onlar əzdikcə döyüşçüləri büllur üzərində bir dəyənək kimi əzəcəklər. Qızlar amansız və amansızdırlar. Onların qəzəb gücü və ehtiras alovu var. Və qələbəyə inam. Müharibə on beş ildir davam etsə belə. Amma o, bitmək istəmir. Albina və Alvina populyarlıqlarının zirvəsindədir. Və geri çəkilmək və ya bir anlıq dayanmaq istəmirlər. Onlar özlərinə tərəf hərəkət edir və düşmənə hücum edirlər.
  Sovet təyyarələrini vuran Albina qışqırır:
  - Qızın ağlamasından bezmişəm, daha yaxşısı bast ayaqqabını boğardım!
  Və necə gülümsəyir və mirvari dişləri ilə parıldayır. İndi o, kişi istəyir. O, kişiləri zorlamağı sevir. Bu onun üçün çox xoşdur. Burda aparıb zorlayacaq.
  Albina qışqırır:
  Seks qız seksdir
  Böyük bir mahnı tərəqqi üçün!
  Döyüşçü isə gülərək güləcək... Gəlin bütün düşmənlərimizi yenidən öldürək. Onun çox enerjisi var. Və tam əzələ gücü.
  Və Alvina necə qışqırır:
  - Gəlin düşməni kurqanlara qədər darmadağın edək!
  Və döyüşçü aktiv şəkildə gülməyə başlayacaq! Və oğlanlarının necə pəncə vurduğunu təsəvvür etdi. Ancaq ən azı demək xoşdur.
  Mart yaxınlaşır... Günəş getdikcə daha çox parlayır. Yazın ilk günü rus oğlanları ərimiş qar üzərində ayaqyalın qaçırlar. Öz-özünə gülür, üzlərini açır, almanlara əncir göstərirlər.
  Qırmızı qalstuklu, qısa saç kəsimi olan, bəziləri hətta sıfıra enən pionerlər. Onlar atlayaraq qaçırlar. Onların yalın ayaqları demək olar ki, heç vaxt soyuq olmur. Çox kobud. Qızlar da ayaqqabısız qaçırlar. Çəhrayı rəngli, dəyirmi dabanlar günəşdə parıldayır. Gözəl sovet qızları. İncə, atletik, xırda işlər görməyə öyrəşib.
  Və hər kəs dişlərini gurlayır və gurlayır... Baharın ilk günü əsl sevinc və işıq və yaradılış susuzluğudur!
  Və səmada hava döyüşü. Mirabela, bu, başqa bir alman təyyarəsini vuran bir nömrəli sovet pilotudur. Həmişə olduğu kimi bir bikinili qızda. Həmişə gənc və heç vaxt solmayan. Onun ruhunun gücü belədir.
  Mirabela da kişilər tərəfindən toxunulmağı sevir. O, həqiqətən bunu bəyənir. Ona görə də o, pilotdur... Qızın çılpaq, əzələli bədəni kişilərin əlləri ilə qırışdıqda - bu, əsl zövqdür. Və böyük əyləncə!
  Mirabela başqa bir nasist maşınını yıxır və fısıldayır:
  - Mən zirehli qancığam!
  Qız hətta çılpaq, yumru dabanları ilə idarəetmə panelinə də vurur. O, qəşəngdir. Və təkrarolunmaz.
  Mirabella bükülmüşdür. Və Agave ona tərəf uçur. Burada, nəhayət, ən məhsuldar iki qadın döyüşçü-pilot görüşdü. Arxadan bir-birinə atəş açırlar. Uzaqdan əldə etməyə çalışırlar. Amma çox yaxşı işləmir. Hər iki gözəllik atəş xəttindən uçur. Və aqressiv şəkildə dişlərini qaldırdılar. Yaxşı, qadınlar qancıqdır. Bir-birlərinin gözlərinin içinə möhkəm baxırlar. Daha doğrusu, baş-başa və yenidən vur. Alman ME-562 hələ də MIG-15-dən daha yaxşı silahlanmışdır və Sovet maşını vuruldu ...
  Lakin Mirabela uçuş karyerasında ilk dəfə təyyarəni itirərək havaya qalxmağı bacarır. Ən pisi odur ki, o, düşmən ərazisinə düşüb. Və bu pisdir. Bəli, taleyin bənzərsiz döngələri belədir. Və 1956-cı il martın 1-də dünya dəyişir, lakin kibernetik oyunda Fürerin hökmü qalır.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"